Представител на N-3 - типичен американски герой, човек, който не се страхува да отиде да посрещне опасностите и е в състояние да се справи с всеки противник. При Ник Картър худощавое лицето. Косата му, обикновено по-тъмно кафяв цвят, гъста и лъскава с "леко сатанинским" пик. Имаше високо чело, без бръчки над пряк носа. Очите му са широко поставени върху високи скулами; казват, че е "странни очи, които почти никога не остават неподвижни и променят цвета си толкова често, колкото морето". Устата му се здрави и красиви форми, обикновено е сдържан, но понякога с нотка на чувственост. В съответствие с дългогодишната му усилена дейност на тялото му се намира във върхова физическа подготовка. На раменете си, масивни. Той е тесен и тясна талия, а краката му са описани като "дъбени стълбовете на гладките мускули". Неговите мускули не са твърде очевидни, но, въпреки това, бяха като стоманени въжета. При неуморен Ник Картър има няколко интересни точки. Всъщност толкова много, че е трудно да се разбере с всеки от тях трябва да започнете. В съответствие с ролята си суперсекретного представител на американската правителствена агенция AX, Ник Картър има малка татуировка с балтия на вътрешната страна на десния лакът. Това е един от начините да остане незабелязано. Още един факт - оръжие Псевдоним, на което той навсякъде носи със себе си. Ето го пистолет люгер, който той нарича Rado, в раменната кобура отляво. Уго - това е името му стилета, обтянутого парче велур над десни запястьем и подпружиненного, да лети в него снимай едно докосване ... И, накрая, той носи газов гранулу, която носи името на Пиер, с размерите на топка за голф, но къде точно е скрита топчица, не е известно. Покритие за централата AX във Вашингтон е Amalgamated Wire Press and Service, разположен на Дюпон-Кръг. Отговорен - Дейвид Хоук. Той е строг човек, който се описва като по-възрастен човек, но все още се нарича "кльощава, жилистым и трудно, тъй като кожата". Той обожава пури и силно дъвча им, когато има напрежение. Въпреки че той, както е известно, не обича да напуснат вашия офис, той често е необходимо да се направи при извършването на своята работа. Той поддържа връзка с повечето правителствени лидери на най-високо ниво, но отговаря само "шефу", също познат като президент.
Ник Картър
Тичай, шпионин, бягай
Човек със стоманена ръка
Ник Картър се отпусна на облегалката на предната седалка и се отдал на затишие себе си мощна пульсацией реактивни двигатели. Гигантска метална птица се движи лесно, като килимче. Той скрестил слаби ръце на корема си и се отпусна. Оставаше само да чакаме. Обаче стоманени сиви очи под наведени в продължение на векове остана нащрек. Полет 16 от Ямайка в Ню Йорк отдавна свърши своята средата, и все още не е имало никакви признаци на интерес към него.
Той отново огледа своите спътници, психически позиционируя тези, които не можеше да види, не да се обръща главата си. Трябваше да има някой на борда, в противен случай съобщението не е имало особен смисъл. Във всеки случай, винаги е добър навик да пробвате тези, с които пътувате. И от лошите си навици да се отървете. Ник никога не си нарушил, което би могло да бъде една от причините, поради която той е живял през втората световна война, пет години в OSS и седем години като абсолютно таен оперативника на г-н Hawk и Съединените Щати.
Събраната компанията остава същата. Всички бяха на очакваното място с очакваните израз на лицето. Младите младоженците точно пред Ник продължи да се фактуриране и бил и ку, както и се очакваше, като се грижи за нуждите един на друг. Пред два шумни ръководител - очевидно е, бизнес партньори на пътя в домашния офис - претеглени сравнителни достойнство Mantle, Мейс и Musial. Млада брюнетка през пасаж от него все още поддържа своя дебел учебник на хартия корицата, чието име доволен си, че студентските си години са останали далеч зад себе си: "Проблеми на адаптация и културно сблъсък в развиващите се страни - социопсихологическое изследвания". Само тя не изглеждаше на книгата. Тя го погледна оценивающими, мечтателна очи. След това тя се удари му един поглед и се промие. Тя е забавна, усмихна се тя, колежа бернард, помисли си той, или Васар, може да бъде. Добре, ако съобщението попада в нея. Въпреки това, твърде млада за него, и много по-добре с един от тези принстонских момчета, които са в три редици зад.
Той затвори очи и малко замислено въздъхна. Голяма част от тези дни също остана далеч зад себе си. И Ямайка също. Ямайка е опияняваща. Изненадващо трудна задача се превърна в почивка. Две прекрасни седмици забавление на слънце, далеч от на г-н Хоук, който наивно смята, че най-добрият му оперативник - Ник Картър - рискува своята врата и разбива главата си. Това беше лек бриз и чисто удоволствие. Бриз, който, между другото, му донесе цяла купчина от бонус пари от чичо Сам за извършени услуги. И това е прекрасна черешката на графиня де Френэ, висока своенравни распутницы, която е не само от ключово значение за случая, но и най-прекрасната му елемент. Бележка дойде, когато той е бил на вечеря с нея в зала "Монтего" на хотел "Кайманови острови". Прочетете това:
Ник Картър: Спешно се нуждаят от помощ. Нашият общ приятел. Макс Диллман от Intour, често говореше за вас. Каза, че си помислих, че в Кингстън. Търсих ви видях и вас в хола, тази вечер случайно чух, как ти каза, че ще си тръгнеш след ден или два. Не мога сега да говоря с вас, за да обясня, но моля ви се качат на полет 16 утре. Иначе няма излизане от отчаяна ситуация, която може да ви интересуват. Моля помогнете. Ние ще се свържем с вас в самолета. Моля, моля, това не е шега или капан.
Бележка беше набързо написана на канцеларски принадлежностях на хотела. Тя беше без подпис. Сервитьор връчи му го. Той я е получил от сервитьора, който го имам от портиер, който ми даде... е, той не може да каже точно. Беше парти в бара и още една на масата 23, и цяла вечер ходеха насам-натам по всички видове отпадъци. Той просто не можеше да си спомни откъде е тръгнал.
Графиня се усмихна, поклати глава и вдигна чаша за шампанско.
"Фен, Ник. Глупава жена с измислица история. Не обръщай внимание. Остани до петък".
"Жена", мислеше си той сега, отваряйки очи на един малък свят на самолета. Може би тя беше права. Но не се момък в пътеката. Тя застенчива, но не и нервна. В ума си не е нищо важно. Който е бил в хотел в навечерието на вечер? Невъзможно да се съпоставят с лицето на вчерашната нощ с никого тук.
Това беше развълнуван, обрасъл блондинка в париж дрехи и малък веснушчатый дете, което все се завтече към кулеру с вода. Там е надзирательница в невъзможна шапка и дребни дете, което визжал: "скъпа!" на всеки няколко минути и да размахва пръсти, когато говори. От тълпата, на почти никой не се изправи. Обикновен лот.
С изключение на един човек със стоманена ръка.
Той е заинтригуван от Ник от датата на напускане на слънчева Ямайка. Ясно е, че той не е от тези, които моли да напиша: "Моля, помогнете, моля!". Какъв беше той? Странна птица.
Нисък, нисък и набит, с много широки рамене, в скъп, но лошо скроенной дрехи. Плешив череп Бриннера, малки очи с чували, сочещи към неразположение или умора - стрес? - а не на възрастта. И тогава тази ръка ...
Мъж по време на полет, нищо не правеше, освен да пият чай и пушени къси тънки цигари. От мястото си Ник идентифицировал ги Райетт, вид, който е предпочитан латиноамерикански танци. И все пак човек е гладък, светлокожим и почти американец. А може да е руски. Но с британската навик към чаепитию. Ето това е, стюардеса, разливающая чай от бездонного сервиза. Мммм. Най-привлекателните момичета. Изглежда, знае този човек. Тя се усмихна и болтала, пълни с чаша в ръка на робота.
Ръката е била очарователна.
Военните трагедии, довели до фантастични постижения в областта на протези. Беше вълнуващо да гледате как плешив мъж маневрирует на чай и цигара лъскавите си нечеловеческими пръсти. Той почти не е използвал своята здравословна лявата си ръка, като че ли открито противодействие на своята инвалидност.
Стоманена ръка все още беше един нестандартен аспект на полета 16.
Ник неспокойно зашевелился. Момичето погледна в пътеката на него кос, скользнув поглед по неговата красива лице и по худощавому, дългия тяло. Той е почти прекалено хубаво, с това класически профил и твърда ямочкой на брадичката. Тези ледени очи изглеждаха свирепи и опасни. Докато той не се усмихна. След това твърди, директен устата избухва в ухмылке, и от много по-топли очи, направени от бръчките на смеха. По дяволите! Той отново видя, как тя се взираше! Тя уткнулась нос в книгата.
Той виждал как тя ме погледна, само защото гледаше на домакините, подходяща за олтара, и си помислих, че тя е прекрасна, твърди бедрата, че синята форма я повече от всичко идва, и че той се чувства като кафе.
"Здрасти", - каза той, когато тя се изправи между тях. "В тази опашка някога се сервира кафе, или това няма да бъде на английски език?"
"О, разбира се, съжалявам!" Тя изглеждаше малко взволнованной. "Аз сега ще донеса. Това е един ден за любителите на чай...!"
"Да, забелязах. Особено е твой приятел, нали?" Ник погледна в прохода на човек с изкуствена ръка, след това отново на домакините. Тя някак си се втренчил в него твърде внимателно.
"И Реми Мартин с кафе, ако може?"
"Защо не?" - каза тя, леко усмихната и се отдалечава.
Ник усети как по челото той намръщени вежди там.
Екипажи на въздухоплавателни средства - без униформи - често идваха в зала Монтего бар и Хенри Морган на Каймановите острови за забавление. Защо той не е помислил за това? Ами нищо не се доказа. Снощи стотици хора дойдоха в хотел и излизаха от него.
Рита Jameson гледаше след него със своята удобна позиция в ниша магазин, докато се любувате на гъвкави гъвкави тяло на седалката 6Е. Може ли такъв прекрасен човек да е наистина надежден? Тя налила кафе и коняк и бързо се премества по пътеката.