שקלאָווסקי לעוו :
другие произведения.
21-30 זאַמלונג דעטעקטיוו דערציילונגען וועגן
Самиздат:
[
Регистрация
] [
Найти
] [
Рейтинги
] [
Обсуждения
] [
Новинки
] [
Обзоры
] [
Помощь
|
Техвопросы
]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
Оставить комментарий
© Copyright
שקלאָווסקי לעוו
Размещен: 26/03/2024, изменен: 26/03/2024. 16153k.
Статистика.
Роман
:
Детектив
,
Приключения
Скачать
FB2
Ваша оценка:
не читать
очень плохо
плохо
посредственно
терпимо
не читал
нормально
хорошая книга
отличная книга
великолепно
шедевр
שקלאָווסקי לעוו
21-30 זאַמלונג פון דעטעקטיוו דערציילונגען וועגן Nick Carter
21. מיסיע צו וועניס
22. טאָפּל אידענטיטעט טאָפּל אידענטיטעט
23. די דעוויל ס קאַקפּיט
24. די כינעזישע פּייַמאַסטער
25. זיבן קעגן גריכנלאנד
26. קאָרעיִש טיגער א קאָרעיִש טיגער
27. אַסיינמאַנט: ישראל אַסיינמאַנט: ישראל
28. די רויטע גאַרד
29. גראָב פינף די שמוציק פינף
30. די העל בלוי טויט
קאַרטער ניק
מיסיע צו וועניס
ניק קאַרטער
מיסיע צו וועניס
איבערגעזעצט פֿון לעוו שקלאָווסקי אין אָנדענק פֿון זײַן פֿאַרשטאָרבענעם זון אַנטאָן
אָריגינעל טיטל: מיסיע צו וועניס
קאַפּיטל 1
רוים, פעברואר. ( רויטערס ) – אן אמעריקאנער דזשעט באמבארדירער, וואס האט געמיינט אז ער טראגט אן אטאמישע באמבע, איז היינט נאכט פארשלאגן געווארן אינעם צפון אדראטישן ים. דער פליגער איז געווען אויף א רוטין פלי פון א באזע אין דרום עסטרייך צו אן אנדערע באזע אין שפאניע. דער לעצטער קאנטאקט פונעם קאר איז געווען מיט א ציווילער ראדיא סטאנציע אין טריעסט. עס איז געווען אַ פּשוט קשיא וועגן די וועטער. ווי ווייט עס איז באקאנט, זענען נישט פאראן קיין עדות צום פליגער קראך. אמעריקאנער לופט פאָרס באאמטע אויף דער ערד האָבן דיקליינד צו קאָמענטירן אנדערע ווי צו זאָגן אַז אויב די פאָרמיטל וואָלט האָבן אַן אַטאָמישע באָמבע אויף ברעט, עס וואָלט נישט זיין לאָודיד ...
עס איז געווען קאַלט אין פּאַריז. שניי איז געפאלן פויל אין פלעקן אינדרויסן פונעם לוקסוריזן קרילאן האטעל, אבער ניק קארטער האט נישט באמערקט דעם שניי; די זײַדענע פארהאנגן אין זײן צימער זײנען געװען געצויגן, און ער האט געקושט דזשארדזשעטטע. דאָס איז געווען, האָט קילמאַסטער געטראַכט ווען אירע וואַרעמע, נאַסע ליפן האָבן זיך געדריקט קעגן זיינע און איר שארפע קליינע צונג האָט אים געציטערט, אַ גרויסער וועג צו אָנהייבן אַ נייעם טאָג. Georgette Duclos איז געווען אַ דילייטפאַל געשלעכט מאַשין. דו האסט געדריקט א קנעפל — אין דעם פאל האט איר נאר געדארפט קושן די קליינע, שפיץ ברוסט — און איר מאטאר האט אנגעהויבן ברומען. עס איז געווען בלויז איין וועג צו האַלטן געאָרגעטטע ס מאָטאָר - צו אַרומנעמען איר.
פּלוצעם האָט דזשאָרדזשעט אַװעקגעשטױגן ניק און געקוקט אויף אים מיט שמאָלע גרינע אױגן. "ניקאָלאַס קאַרטער, איר האָט נישט געזאָגט מיר נאָך ליב!" איר ענגליש איז געווען דיק מיט אַ פראנצויזיש אַקצענט.
ז י הא ט געטראג ן בלוי ז ניק ס א קנאפ ט פאדזשאמא ־ רעקל , או ן ז י הא ט אויסגעזע ן װ י א שײנע ר ליאַלקע . געאָרגעטטע איז געווען בלויז צוואַנציק יאָר אַלט און סעקסואַללי אַוואַנסירטע אפילו פֿאַר אַ פראנצויזיש פרוי. ניק האט זי געקענט שוין יארן, זינט זי איז געווען א לאנגע מיידל מיט לאנגע פיס און אקני, און ער האט זי שוין לאנג נישט געזען, ביז נעכטן נאכט. ער האָט געטרונקען ביי נאַכט אין אַ קאַפע אין מאָנטמאַרטרע, ווען זי האָט זיך אַרויסגעוויזן פון ינ ערגעצ ניט לעבן אים, אַלע דערוואַקסן און שיין. געאָרגעט האָט פֿאַרלאָזט איר אייגענע פירמע און האָט פּלאַנירט שפּעטער צו קריכן אין זיין בעט.
ניק האט זי נאכאמאל צוגעצויגן צו אים. — האט ער געמורמלט אין אירע שמעקנדיקע בלאָנדע האָר.
זי האט זיך װידער אנגעהויבן אפצוציען, אבער ער האט זי געהאלטן אין דער העק פון זײן שטארקן ארעם. "עס איז נישט די זעלבע," דזשאָרדזשעטטע אָטעם. "אַוואַדע איך בין שיין. אפילו נארישע בחורים זאגן דאס. אבער איך ווילן איר צו ליבע מיר, ניק. טאַקע ליב געהאט מיר.
ניק קאַרטער האָט איר באפרייט מיט אַ זיפץ. ניט קיין חילוק ווער זיי זענען געווען, אַלט אָדער יונג, זיי האָבן שטענדיק געווען אַזוי. זיי געוואלט הערן אַז זיי זענען ליב געהאט. קילמאַסטער איז נישט אָן זיין חסרונות - אָבער ער האט נישט ליגן. א חו ץ דע ר אויסבונ ג פו ן זײ ן פאך .
ער האָט אַ קוק געטאָן אויפֿן סטעליע, אַ קוק געטאָן אויפֿן בליק אויף איינעם פֿון די פֿרייענדיקע פּוטי — אַלץ אין קרילאָן איז געווען גאָר ראַקאָקאָ — און געפּרוּווט נישט צו לאַכן. ער האט אויפגעהויבן די רעכטע האנט און געקוקט אין דזשארדזשעטס אויגן אין די אויגן.
"איך קען נישט ליגן צו איר, ליבלינג." איך האב דיך נישט ליב. איך האב קיינמאל נישט ליב געהאט א פרוי. איך קען עס נישט טוהן. עס איז אַן אַלט קאַרטער משפּחה קללה. מע ן טאר ן מי ר קיי ן ניש ט ליב ן . גיין צו בעט: יאָ. ווי עס פיל: ניין. זייער טרויעריג.'
געאָרגעט האָט אַ קוק געטאָן אויף אים פאַרדעכטיגט. דאָס פּיזשאַמע רעקל האָט זיך געעפֿנט, אַנטפּלעקט אַ מיידלס בריסט מיט קליינטשיקע טרוסקאַווקע־קאָלירטע ניפּלען. זי האט געביסן די פולע אונטערשטע ליפ. "דו ביסט אַ גרויסער נאַר!"
ניק האט געשמייכלט. ― אָן אַ צװײפֿל, מײַן ליבע.
זי האט זיך אװעקגעזעצט נעבן אים און זיך אפגעשטעלט אויפן מאטראץ.
"איך וויל איר סימפּלי?"
ניק האט זיך געכאפט. 'ציילן אויף עס. איר זענט שיין. איך טאַקע ווי איר, Georgette. איר זענט זיס. דו ביסט אויך א הייסע בתולה, און איך מיין אז מיר זאלן דאס נאר איבערנעמען פריער...
דאָס מײדל האָט געמאַכט אַ מיאוס פּנים. „װאָס איז זי אַ בתולה? וואס מיינט עס?'
עס טוט נישט ענין, בעיבי. אָנטאָן זיך און פאַרשווינדן. און לאָמיר האָפֿן, אַז דיין טאַטע אָדער כאָסן וועט קיינמאָל געפֿינען עס. דאָס קען פאַרשאַפן אַן אינטערנאַציאָנאַלע אינצידענט, און מיין באַלעבאָס וועט נישט ווי עס. דזשאָרדזשעטס פאטער איז געווען אַ באַוווסט מיטגליד פון די דיפּלאַמאַטיק קאָר, און איר קראַנט כאָסן - זי האט עטלעכע - איז געווען אַ אַטאַטשע צו דעם פרעזידענט פון פֿראַנקרייַך.
"ניין," האט די מיידל פעסט געזאגט. — איך װעל זיך ניט אָנטאָן ― נאָך נישט. זי האט זיך צוגעלײגט מיט איר לײדיקן קערפער קעגן ניק. ז י הא ט ארומגענומע ן אי ר שלאנקע , שלאנק ע פוס , ארום , זײנ ע מאסקולאר ע שיך , או ן הא ט אי ם אנגעהויב ן קושן .
'איך ליבע איר, ניק!'
עס איז געווען אַ מילד קלאַפּ אין דער טיר.
"מערדע," האט געזאגט דזשאָרדזשעטטע. 'גיי אוועק. אלעס און!"
"ענטרעז," ניק קאַרטער געזאגט. ער האט איבער זײ געצויגן די שײטלעך. עס איז אַרײַן אַן עלטערע דינסט מיט אַ טאַץ מיט איבערגעדעקטע קיילים. - דיין סדר, מאָנסיער.
"אָוקיי," ניק געזאגט. "שטעלן עס דאָרט, אָוקיי? ער האט א װינק געטאן צו דער פוילער מײדל. "איר זען, איך אפילו טיילן מיין פרישטיק מיט איר."
די דינסט האָט מיט אַן אויסדרוק-לאָז פּנים געשטעלט דאָס טאַץ אויפן בעט. וואס איז דאס? אַלע אמעריקאנער זענען געווען סעקסואַל מאַניאַקס, און די יונג גערלז - אַ!
זי איז גיך דורכגעגאנגען איבערן צימער, זיך אראפגעבויגן אויפצונעמען א רעקל, געלע הויזן, סטאקן און א גארטל. זי האט זײ ארויפגעלײגט אויף א שטול און איז צוגעגאנגען צו דער טיר. — דארפםטו נאך קײן דינסטן, םײער?
ניק האט געזאגט מיט זיין מויל פול מיט קוואַסאַנט, "ניין. אדאנק.' געאָרגעט האָט אויסגעזען ופגעקאָכט.
די דינסט האט פארמאכט די טיר, אבער איז נישט גלײך אװעק. זי איז געשטאנען מיט איר אויער צוגעדריקט צו דער טיר, און אויף איר אומבאמערקזאם, סנייל פנים איז געווען א טרויעריקער אויסדרוק. יוגנט. ליבע. Mon Dieu - עס געדויערט נישט לאַנג!
דער טעלעפאן אין צימער האט געקלונגען און זי האט געהערט ווי דער מענטש ענטפערט. קיוט חיה, דעם באָכער. וואָס מאַסאַלז! זי האט זיך צוגעהערט צו זײן שטימע, פרײלעך און אנגענעם, אבער מיט עפעס א קילן טינט, קומען פון הינטער דער דינער טיר.
- קאַרטער - אָ, גוט מאָרגן, באַלעבאָס. נו ניין, הער. ניט פּונקט אַליין. וואָס? אבער הער, איך בין נאר אנגעקומען. יאָ, יאָ, איך וויסן. איך שטענדיק נעמען ריסקס ...
שטילקייַט. דערנאָך האָט זי דערהערט, אַז ער זאָגט מיט אַ נידעריקע שטימע: „האַלטן דאָס, בעיבי. נישט יעצט. דאָס איז אַרבעט.
דערנאָך: "אָוקיי, האר. איך בין אויף דער ווייַטער פלאַך. זייַ געזונט הער.
דער קליק פון די האָרן איז לאָוערד. די מיידל געפרעגט, "דו ביסט געגאנגען צוריק צו די שטאַטן, ניק?"
'יא. איך גיי צוריק קיין אמעריקע, פארדאמט... גלייך. גלייך! אָנטאָן זיך, בעיבי, און קום אַרויס. אפֿשר איך וועט זען איר ווידער און ...
"ניין! נאך נישט. מיר האָבן נאָך צייט צו ...
"מיר האָבן נישט קיין צייט, דזשאָרדזשעטטע." אַז דער באַלעבאָס פֿײַפֿט, גײ איך. דאָס איז אַ וויכטיק זאַך, איר זען. Beaucoup d' דרינגלעך. פיל געלט.'
'איך טאָן ניט זאָרגן. מיר האָבן נאָך צייט פֿאַר ליבע.
'קיין געברויך.'
'וואַו!'
עס איז געווען אַ קלאַפּ און אַ געזונט פון פאַלינג קיילים און גאָפּל - לעפל. די דינסט האָט זיך געציטערט. דער טאַץ איז געפאלן אָדער איז ארלנגעווארפן.
זי האט געהערט א מײדל שרײען.
"איך וויל, ניק! איך מיין... '
עס איז געווען שווער שנייען אין וואשינגטאן און עס איז פאראויסגעזאגט געווארן ביטערע קעלט, אבער דער שאפל-באלויכטן קאנפערענץ צימער איז געווען ווארעם און שמעקעדיג. קילמאַסטער האט אַ ביסל סוועטינג ווען ער געזעסן לעבן זיין באַלעבאָס כאָק ווען ער איינגעהערט צו די דעטאַילס פון אָפּעראַציע ים פאַרזעעניש. דער דאזיקער צימער איז נאר גענוצט געווארן פאר "הויפט געהיים" מיטינגען און בריפינגז, און ניק איז נישט געווען אינגאנצן זיכער וואו ער איז. ער און כאָק, באגלייט פון אַ אַרמד וועכטער, זענען דורכגעגאנגען דורך אַ סעריע פון ליפט, וואָס געפירט צו אַ קעלער מיט אַ מייז פון קאָרידערז. ניק האָט חושד געווען אַז ער איז ערגעץ אין אַ באָמבע באַשיצן אונטער די שטאַט דעפּאַרטמענט בנין.
א לוטענאנט קאלאנעל איז געשטאנען פאר א גרויסער באלויכטענער מאפע אין די ענדע פון א לאנגן טונקעלער צימער, א ווייזער אין האנט. דער שפּיץ האָט זיך גערוט אויפן צאָפנדיקן טייל פונעם אַדריאַטישן ים צווישן וועניס און טריעסט. "וועגן הונדערט און צען מייל פון דעם ברעג," האט געזאגט דער הויפּט. ער האט געקלאפט מיט א שטעקן אויף דער מאפע. "אונדזער פלאַך און באָמבע זענען ערגעץ דאָרט, אין די דנאָ. שאָלעס, טשוץ, זאַמד באַריערז, באַריערז, איר נאָמען עס, עס איז אַלע דאָרט. דער עראפלאן האט געקראכט פאריגע וואך און מיר האבן עס נאך נישט געקענט טרעפן. דאָך, מיר מוזן זיין זייער אָפּגעהיט, און דאָס כינדערז אונדז - מיר טאָן נישט וועלן צו מאַכן פּאַניק.
דער ניט-מיליטערישער מאן, דריי זיצן אוועק פון ניק, האט געזאגט, "ניין. עס איז נישט גוט צו לאָזן דאָרט אונדזער אַלט אַטאָמישע באָמבס. און גערעדט פון פּאַניק, די יטאַליאַנס ...
דער באלעבאס האט אים שארף איבערגעריסן. - דאָס איז נישט אונדזער טעריטאָריע, האר. קיין פאליטיק ביטע. דאָס איז אַ פּראָגרעס רעצענזיע, דאָס איז אַלע.
דער אדמיראל האט געשנארכט. "פעלן פון פּראָגרעס איז מער ווי עס."
הינטער כאָק, אַ עלטער סי.איי.עי. באַאַמטער ינטערווענטיד. — װאס װערט גענוי געטאן, קאמאנדיר? איך מיינען: נייַ פּראָוסידזשערז אָדער עפּעס?
דער באלעבאס האט אויסגעזען מיד. ער האט ארויסגענומען פון קעשענע א רײן טיכל און אפגעװישט דעם באלענדן קאפ. "אַלץ מענטשלי מעגלעך איז געטאן, האר." דריי פאַרשידענע טימז אַרבעט אויף עס - די לופט פאָרס, די נאַווי און די יטאַליאַנס. מיר האָבן העליקאָפּטערס מיט ינפרערעד פילם טריינג צו מעסטן ראַדיאָאַקטיוויטי. דער ים־פלאט האט ארום א טוץ שיפן. צו אונדז זענען אָנגעקומען צוויי-זיצער אונטער-וואָטער-וועכלעך און באַטיספערעס, ווי אויך ספּעשאַלאַסץ צו דינען זיי. מיר פירן געהיים ראַדיאָאַקטיוויטי טעסץ אין קאָוסטאַל געביטן. דאַנקען גאָט עס איז קיין שפּור ערגעץ!
אן אנדער מענטש אין קלאָר קליידער האָט געפרעגט, "איז עס טאַקע אַ געפאַר פון ראַדיאַציע?"
דער באלעבאס האט װידער אפגעװישט דעם ברעם. "עס איז שטענדיק אַ געפאַר. אין דער מאָמענט עס איז מינימאַל, אָבער דאָס קען טוישן. דעפּענדס אויף אַ פּלאַץ - אויף די פאַקטיש צושטאנדן פון דעם קראַך, מעגלעך שעדיקן צו די באָמבע גוף, ויסשטעלן צו וואַסער, אַ בינטל פון סיבות. מיר נאָר טאָן ניט וויסן נאָך.
דער גענעראל האט געזאגט: "עס וואָלט זיין גרויס פּראָפּאַגאַנדע פֿאַר די רוסישע אויב זיי געפֿינען זיך. זיי ווייסן נאך נישט, אז די באמבע איז פארשטענדליך אראפגעפאלן, אבער ווען זיי וועלן יא, וועלן מיר נישט האבן דעם מינדסטן אנונג וואס זיי וועלן טון.
"דאָס זאָל נישט רינען," דער באַלעבאָס סנאַפּט. "מיר פּרוּווט צו מאַכן עס קוקן ווי אַ גאָר נאָרמאַל ראַטעווען אָפּעראַציע."
דער באלעבאס האט זיך ארומגעקוקט אויף דער זיצונג און פארצוימט די ליפן. "עס איז קיין סיבה וואָס זיי זאָל געפֿינען זיך. איר זענט אַלע זיכערהייט, און אין דעם פאַל איך טראַכטן מיר קענען צוטרוי די יטאַליאַנס. זיי האָבן מער צו פאַרלירן ווי מיר. אקעי, רבותי, איך וועל אייך זאגן וואס מיר וועלן טון מיט די סובמארינען.
אין דער טאַקסי צוריק צו אַקס העאַדקוואַרטער, ניק קאַרטער האט געזאגט: 'איך טראַכטן איך זען די גרויס בילד, האר, אָבער איך טאָן ניט נאָך פֿאַרשטיין וואָס מיר האָבן צו האַנדלען מיט - וואָס דאָס איז רוטין אַרבעט פֿאַר אַקס.'
האקן האט נאך מער געשוויגן ווי געווענליך. זײ ן אנצונ ג אי ז געװע ן אײנגערוימט , ע ר הא ט אויסגעזען , װ י ע ר הא ט ניש ט געקראג ן קײ ן שלאפן , או ן אוי ף זײ ן װידער־געשלאס ן אלט ן פני ם אי ז געװע ן גרוי ע שטערלעך . ע ר הא ט געקײ ט א ן אומבאלויכט ן ציגאר , או ן הא ט טרויעריק ט א קוק ט אוי ף זײ ן נאמבער־אי ן אגענט .
- פון קורס, איר טאָן ניט פֿאַרשטיין דעם. אבער עס וועט פאָרן. אַלע דעם שמועס איז געווען צו געבן איר עטלעכע אינפֿאָרמאַציע. דאָס וועט באשטימט זיין אַ אַרבעט פֿאַר אַה. זיי קענען ניט געפֿינען דעם באָמבע - מיר האָבן צו געפֿינען עס פֿאַר זיי.
קילמאַסטער געוואוסט אַז ער זאָל נישט פרעגן קיין מער אין דעם פונט. כאָק איז געווען אין איינער פון זיין שלעכט שטימונגען און קען זיין זייער האַרב. ניק האָט זיך אָפּגעשטעלט און זיך אַרומגעקוקט אין דעם שניי־באדעקטן וואַשינגטאָן. פֿון דער ווײַטנס האָט דער קאַפּיטאָל אויסגעזען ווי אַ חתונה־קעך. דער ארבעטס טאג איז אריבער און טויזנטער שניי-באדעקטע אויטאמאבילן זענען געפארן צו געארגשטאון, טשעווי טשייס און פאלס טשורטש, וואו עס איז געווען ווארעם מיט עטליכע געטרונקען, א גוטן מיטאָג און אפשר א קראנקענדיקן קאַמין.
ניק האט שטילערהייט געזיפצט און אריבערגעפירט דעם לוגער אויף א באקוועמער ארט. אומגעקערט צו אַקטיוו דינסט - און ווידער מיט אַ וואָפן אין זיין קעשענע. Wilhelmina, דע Luger; הוגאָ, דער שאַרף קליין סטילעטטאָ; אַ קליין גאַז באָמבע ער געהייסן פּיער. ניק האט נישט זען עפּעס מאָדנע אין דרייווינג אַרום אַרמד צו די ציין אין איינער פון די מערסט סיוואַלייזד קאַפּיטאַלז פון דער וועלט. איר קען פּונקט ווי לייכט שטאַרבן אין וואַשינגטאָן ווי אין מאַלאַבאַר. ספּעציעל אויב איר געווען Nick Carter, AH ס שפּיץ מערדער, האַלב פון די וועלט 'ס סוד אגענטן גייעג איר. דער טאַקסי איז געקראָכן דורכן פאַרקער ווי אַ געלע שנעק. האקן האט אראפגעקײלט דאם פענצטער און אװעקגעװארפן זײן געקאטן ציגאר. ער האָט אַרײַנגעלייגט אַ נײַע צווישן די ציין און געפרעגט, אָן קוקנדיק אויף ניק: "איז זי געווען אַ שיינע מיידל?"
'אנטשולדיגט?'
האקן האט זיך געפרוירן װי א נאריש קינד. "די מיידל, ניק, איז די מיידל וואָס איך סנאַטשעד איר אַוועק אין פּאַריז. איז זי געווען פייַן?
ניק האט געקוקט אויף זײן באלעבאס. עס איז ניט ווי האַווקע צו נעמען אַן אינטערעס אין זיין פערזענלעכע ענינים. עס האט צו זיין אַ סיבה פֿאַר דעם.