21-30 Ник Картер туралы детективтік әңгімелер жинағы
21. Венецияға миссия
22. Қос сәйкестік Қос сәйкестік
23. Шайтанның кабинасы
24. Қытайлық төлем шебері
25. Грекияға қарсы жеті
26. Корей жолбарысы Корей жолбарысы
27. Тапсырма: Израиль Тапсырма: Израиль
28. Қызыл гвардия
29. Лас бес. Лас бестік
30. Ашық көк өлім
Картер Ник
Венецияға миссия
Ник Картер
Венецияға миссия
қайтыс болған ұлы Антонды еске алу үшін Лев Шкловский аударған
Түпнұсқа атауы: Венецияға миссия
1-тарау
РИМ, ақпан. (Reuters) - Атом бомбасы бар деп есептелген АҚШ-тың реактивті бомбалаушы ұшағы бүгін түнде Адриатика теңізінің солтүстігінде жоғалып кетті. Ұшақ Австрияның оңтүстігіндегі базадан Испаниядағы басқа базаға жоспарлы рейс жасаған. Көліктің соңғы байланысы Триест қаласындағы азаматтық радиостанциямен болған. Бұл ауа-райы туралы қарапайым сұрақ болды. Белгілі болғандай, ұшақ апатын көргендер жоқ. Құрлықтағы АҚШ әуе күштерінің шенеуніктері егер көлікте атом бомбасы болса, ол тиелмейтін еді деген сөзден басқа түсініктеме беруден бас тартты...
Парижде суық болды. Сәнді Crillon қонақ үйінің сыртында қар жалқаулап жауды, бірақ Ник Картер қарды байқамады; бөлмесіндегі жібек перделер тартылып, Джорджетті сүйіп отырды. Бұл, - деп ойлады Киллмастер оның жылы, дымқыл еріндерін оның бетіне басып, өткір кішкентай тілі оны мазақтап, жаңа күнді бастаудың тамаша тәсілі. Джорджетт Дюклос керемет секс машинасы болды. Сіз түймені басқаныңыз - бұл жағдайда сізге кішкентай, сүйір кеудені сүйсеңіз болды, оның моторы ызылдай бастады. Джорджеттің қозғалтқышын тоқтатудың бір ғана жолы болды - оны құшақтау.
Кенет Джорджетте Никті итеріп жіберіп, оған тар жасыл көздерімен қарады. «Николас Картер, сен мені жақсы көретініңді әлі айтқан жоқсың! Оның ағылшын тілі француз акцентімен қалың болды.
Ол тек Никтің бір түймесі бар пижама күртесін киіп алған және ол әдемі қуыршаққа ұқсайтын. Джорджетте небәрі жиырма жаста және француз әйелі үшін жыныстық жағынан жетілген болатын. Ник оны ұзақ жылдар бойы, аяғы ұзын және безеулі арық қыз болғаннан бері біледі және оны кеше түнге дейін көптен бері көрмеген еді. Ол түнде Монмартрдағы кафеде ішімдік ішіп отырғанда, ол күтпеген жерден оның қасынан өсіп, әдемі болып шықты. Джорджетте өз компаниясын тастап, кейінірек төсегіне кіруді жоспарлады.
Ник оны қайтадан өзіне жақындатты. «Je te trouve tres jolie», - деп күбірледі ол оның хош иісті ақшыл шашына.
Ол қайтадан тартыла бастады, бірақ ол оны күшті қолының қисығынан ұстады. «Бұл бірдей емес», - деді Джорджетте. «Әрине мен әдемімін. Тіпті ақымақ жігіттер де солай айтады. Бірақ мен сенің мені жақсы көргеніңді қалаймын, Ник. Мені шын сүйді.
Ник Картер оны күрсініп жіберді. Кәрі болсын, жас болсын, олар әрқашан солай болатын. Олар өздерін жақсы көретінін естігісі келді. Killmaster кінәсіз емес еді - бірақ ол өтірік айтпады. Өз кәсібін орындаудан басқа.
Ол қуана төбеге қарады да, күлімсіреген путилердің біріне көзін қадады - Криллондағы барлық нәрсе өте рококо еді - күлмеуге тырысты. Ол оң қолын көтеріп, Джорджеттің көзіне қарады.
«Мен саған өтірік айта алмаймын, қымбаттым». Мен сені сүймеймін. Мен ешқашан әйелді жақсы көрген емеспін. Мен мұны істей алмаймын. Бұл Картер отбасының ескі қарғысы. Бізге ешкімді сүюге рұқсат жоқ. Ұйықтау: иә. Бұл өте ұнайды: жоқ. Өте қайғылы.'
Джорджетте оған күдіктене қарады. Пижама күртешесі ашылып, кішкентай құлпынай түсті емізіктері бар қыздың кеудесін көрсетті. Ол толық астыңғы ернін тістеп алды. -Сен үлкен ақымақсың!
Ник күлді. - Сөзсіз, махаббатым.
Ол оның жанына отырды да, матрасқа секірді.
«Мен сен симпиктерді жақсы көремін бе?»
Ник күлді. Оған сеніңіз. Дже t'aime beaucoup. Сен маған қатты ұнайсың, Джорджетта. Сен сүйкімдісің. Сіз де қызық қызсыз, менің ойымша, бұл мәселені бұрын шешуіміз керек...
Қыздың бет-әлпеті шіркін. «Ол қалай пәк болды? Бұл нені білдіреді?'
Маңызды емес, балақай. Киініп, жоғалып кет. Ал сенің әкең не күйеу жігітің білмей қалсын. Бұл халықаралық оқиғаға себеп болуы мүмкін және менің бастығыма бұл ұнамайды ». Джорджеттің әкесі дипломатиялық корпустың көрнекті мүшесі болды, ал оның қазіргі күйеу жігіті - оның бірнешеуі болды - Франция президентінің атташесі болды.
- Жоқ, - деді қыз нық. «Мен киінбеймін, әлі жоқ». Ол сымбатты денесін Никке сүйеді. Ол жіңішке, жіңішке аяғын оның бұлшық ет жамбастарына орап, сүйе бастады.
— Мен сені сүйемін, Ник!
Есік ақырын қағылды.
— Мерде,— деді Джорджетте. 'Кету. Аллезвус және!»
«Энтрез», - деді Ник Картер. Ол олардың үстіне жаймаларды тартты. Үстіне жабылған ыдыс-аяқ салынған егде қызметші ішке кірді. - Сіздің тапсырысыңыз, мырза.
«Жарайды», - деді Ник. «Онда қойыңыз, жарай ма? Ол дірілдеп тұрған қызға көз қысты. «Көрдің бе, мен тіпті таңғы асымды да сенімен бөлісемін».
Қызметші қыз ыңғайсыз жүзбен лотокты төсекке қойды. Бұл не? Барлық американдықтар жыныстық маньяк болды, ал бұл жас қыздар - ах!
Ол юбка, сары шалбар, шұлық пен белбеу алу үшін еңкейіп, бөлмені жылдам басып өтті. Ол оларды орындыққа отырғызып, есікке қарай жүрді. - Сізге тағы қызмет керек пе, мырза?
Ник круассанға толы аузымен: «Жоқ. Рақмет сізге.' Джорджетте ашулы көрінді.
Қызметші есікті жапты, бірақ бірден кетпеді. Есікке құлағын басып тұрды, оның елеусіз, кәрі жүзінде мұңды өрнек байқалды. Жастар. Махаббат. Mon Dieu - бұл ұзаққа созылмайды!
Бөлмедегі телефон шырылдап, жігіттің жауабын естіді. Сүйкімді аң, мына жігіт. Қандай бұлшықеттер! Ол оның көңілді және жағымды даусын тыңдады, бірақ жұқа есіктің ар жағындағы салқын реңкпен.
- Картер - о, қайырлы таң, бастық. Жоқ, сэр. Дәл жалғыз емес. Қайсысы? Бірақ сэр, мен жақында келдім. Иә, иә, мен білемін. Мен әрқашан тәуекелге барамын ...
Тыныштық. Сонда ол оның бәсең дауыспен: «Қой, балақай. Қазір емес. Бұл жұмыс.
Сосын: «Жарайды, сэр. Мен келесі ұшақта отырмын. Қош бол мырза.
Мүйіздің дыбысы төмендейді. Қыз: «Сен штатқа қайта барасың ба, Ник?»
— Иә. Мен штаттарға қайтамын, қарғыс атсын... Бірден. Бірден! Киініп ал, балақай, сыртқа шық. Мүмкін мен сені қайта көремін және...
«Жоқ! Жоқ әлі. Бізде әлі уақыт бар...
— Уақытымыз жоқ, Джорджет. Бастық ысқырғанда мен барамын. Бұл маңызды нәрсе, көріп тұрсыз. Шұғыл түрде керемет. Көп ақша.'
'Маған бәрібір. Бізде махаббатқа әлі уақыт бар.
'Керек емес.'
'Мәссаған!'
Ыдыс-аяқ пен ас құралдарының құлаған дыбысы естілді. Қызметші селк ете қалды. Науа құлап қалды немесе лақтырылды.
Ол қыздың айқайлағанын естіді.
«Жарайды, Ник! Мен сені сүйем... '
Вашингтонда қалың қар жауып, қара суық болды деп болжанғанымен, бұлыңғыр жарық конференц-зал жылы әрі ыстық болды. Киллмастер «Теңіз құбыжық» операциясының егжей-тегжейлерін тыңдап отырып, бастығы Хоктың қасында отырып, аздап терлеп кетті. Бұл бөлме тек «өте құпия» кездесулер мен брифингтер үшін пайдаланылды, ал Ник оның қайда екенін толық білмеді. Ол Хок екеуі қарулы күзетшінің сүйемелдеуімен дәліздер лабиринті бар жертөлеге апаратын бірнеше лифтілер арқылы жүрді. Ник оны Мемлекеттік департамент ғимаратының астындағы бомбадан қорғанатын жерде болды деп күдіктенген.
Ұзын қараңғы бөлменің шетіндегі үлкен жарықтандырылған картаның алдында қолында меңзермен подполковник тұрды. Оның ұшы Венеция мен Триест арасындағы Адриатика теңізінің солтүстік бөлігінде орналасқан. — Жағадан жүз он шақырымдай жерде, — деді бастық. Ол картаны таяқпен түртті. «Біздің ұшағымыз бен бомбамыз бір жерде, түбінде. Шолақтар, шұңқырлар, құмдар, тосқауылдар, оны айтасыз, бәрі бар. Ұшақ өткен аптада апатқа ұшырады, оны әлі таба алмадық. Әрине, біз өте сақ болуымыз керек, бұл бізге кедергі келтіреді - біз дүрбелең тудырғымыз келмейді ».
Әскери емес адам, Никтен үш орындық жерде: «Жоқ. Біздің ескі атом бомбаларымызды сонда қалдыру жақсы емес. Ал дүрбелең туралы айтатын болсақ, итальяндықтар...
Бастық оның сөзін үзіп жіберді. – Бұл біздің аумақ емес, сэр. Өтінемін, саясат жоқ. Бұл прогреске шолу, бәрі осы.
Адмирал күрсінді. «Прогресстің болмауы оған көбірек ұқсайды».
Хоктың артында ЦРУ-дың жоғары лауазымды қызметкері араласты. — Нақты не істеп жатыр, командир? Айтайын дегенім: жаңа процедуралар немесе бір нәрсе ме?
Бастық шаршаған сияқты. Қалтасынан таза орамалды алып, тақыр басын сүртті. «Адамның қолынан келетіннің бәрі жасалуда, сэр.» Онымен үш түрлі команда жұмыс істейді - Әуе күштері, Әскери-теңіз күштері және итальяндықтар. Бізде радиоактивтілікті өлшеуге тырысатын инфрақызыл пленкасы бар тікұшақтар бар. Әскери-теңіз флотында он шақты кеме бар. Бізге екі орындық су асты көліктері мен ванналар, оларға қызмет көрсететін мамандар келді. Біз жағалаудағы аудандарда жасырын радиоактивтілік сынақтарын жүргіземіз. Құдайға шүкір, еш жерде із жоқ!
Қарапайым киімдегі тағы бір адам: «Радиациядан қауіп бар ма?» деп сұрады.
Бастық тағы да қабағын сүртті. «Әрқашан қандай да бір қауіп бар. Қазіргі уақытта бұл минималды, бірақ бұл өзгеруі мүмкін. Көп нәрсеге байланысты - апаттың нақты жағдайларына, бомба корпусының ықтимал зақымдалуына, судың әсеріне, көптеген факторларға байланысты. Біз әлі білмейміз.
Генерал: «Орыстар білсе, бұл үлкен насихат болар еді. Олар, әрине, бомбаның құлағанын әлі білмейді, бірақ олар түскенде, біз олардың не істейтінін білмейміз.
«Бұл ағып кетпеуі керек», - деді бастық. «Біз мұны қалыпты құтқару операциясы сияқты етіп көрсетуге тырысамыз».
Бастық жиналысты жан-жағына қарап, ернін жыбырлатты. «Олардың білуіне ешқандай себеп жоқ. Сіз барлық қауіпсіздіктесіз, және бұл жағдайда біз итальяндықтарға сене аламыз деп ойлаймын. Олардың бізден гөрі жоғалтқаны көп. Жарайды, мырзалар, мен сендерге мына сүңгуір қайықтармен не істейтінімізді айтайын.
AX штаб-пәтеріне қайтып келе жатқан таксиде Ник Картер: «Мен үлкен суретті көріп тұрмын деп ойлаймын, сэр, бірақ мен немен айналысып жатқанымызды әлі түсінбеймін - бұл неге AX үшін әдеттегі жұмыс».
Хок әдеттегіден де үнсіз қалды. Костюмі мыжылған, көп ұйықтамаған сияқты, ауа райынан тозған кәрі бетінде сұр саман бар. Ол сөнбеген сигараны шайнап, бірінші нөмірлі агентіне мұңайып қарады.
- Әрине, сен мұны түсінбейсің. Бірақ ол өтеді. Бұл әңгіменің бәрі сізге ақпарат беру үшін болды. Бұл міндетті түрде AH үшін жұмыс болады. Олар бұл бомбаны таба алмайды - біз оны олар үшін табуымыз керек.
Киллмастер бұл кезде одан әрі сұрамауы керектігін білді. Хок өзінің жаман көңіл-күйінің бірінде болды және өте қатал болуы мүмкін. Ник босаңсып, қар басқан Вашингтонды аралады. Алыстан Капитолий үйлену тойының тортына ұқсайтын. Жұмыс күні аяқталып, мыңдаған қар басқан көліктер Джорджтаунға, Чеви Чейзге және Фоллс шіркеуіне қарай жылжыды, мұнда бірнеше сусындар, жақсы түскі ас және сықырлаған камин бар жылы болды.
Ник үнсіз күрсінді де, Люгерді ыңғайлырақ жерге ауыстырды. Белсенді қызметке оралды - және қайтадан қалтасында қарумен. Вильгельмина, де Лугер; Гюго, өткір кішкентай стилетто; кішкентай газ бомбасын ол Пьер деп атады. Ник әлемнің ең өркениетті астаналарының бірінде тісіне дейін қарулы көлікпен жүруден таңғаларлық ештеңе көрмеді. Сіз Вашингтонда Малабардағы сияқты оңай өле аласыз. Әсіресе, сіз Ник Картер, AH-тің басты өлтірушісі болсаңыз, әлемдегі құпия агенттердің жартысы сізді аңдыды. Такси сап-сары ұлудай кептiрiлiп келе жатты. Хок терезені төмен түсіріп, шайнаған темекісін лақтырып жіберді. Ол жаңа тісін тістерінің арасына қойды да, Никке қарамай: «Ол жақсы қыз болды ма?» - деп сұрады.
'Кешірім сұраймын?'
Хок ақымақ баладай қабағын түйді. «Қыз, Ник, мен сені Парижде тартып алған қыз. Ол жақсы болды ма?
Ник бастығына қарады. Хоуктың жеке істеріне қызығушылық танытуға ұқсамайды. Мұның себебі болуы керек еді.