Dedicado ao pobo dos Servizos Secretos dos Estados Unidos de América.
Capítulo I
Ela mirou para abaixo e estremeceuse como o de baixa altitude avión voou sobre a parte superior do mundo. Montañas, enorme, prohibindo, asustado, esforzo picos decorado con xeo e neve. Pura follas de xeo esvarou cara a abaixo na néboa-cuberto glaciares, e a frialdade dos lugares altos entrou a través do plan de vixías. Parte superior do mundo foi a palabra correcta para este lugar. En mapas, é chamado de Nepal, un pequeno reino independente, unha pequena illado monarquía, un alpinista paraíso, un tramo de terra entre o Tíbet e India, e un polgar preso na boca dun dragón Chinés. Ela, recordou Ted Callendar, un MACHADO axente que pasou varios anos, cando estaba baixo Británico regra, dicindo a ela, Nepal: "Un lugar onde non pode dicir con certeza. Onde é a probabilidade de éxito. Isto é todo o hotel zona, e onde a fe e a superstición ir da man. na banda onde a tenrura e a crueldade deitarse no mesmo lado, onde a beleza eo terror vivir como xemelgos. Este non é o lugar para un Occidental que cre na lóxica, o sentido común e probabilidade ."
Teda estaba moi lonxe, pero o ego palabras viñeron de volta para min cando un Nepalesa avión, un vello DC-3, ancorado me no Khumbu, no corazón do dólar pila do Himalaia, baixo o nariz moi do imponente Monte Everest, de 29.000 metros de altura. . Por acordo especial, o avión estaba a terra me Namche Bazar, onde a área foi liberado para outro plan para incorporarse a persoa que estaba a ver, Harry Angsley. Se Angsley tiña visto el, eu deixaría no Khumbu, aínda que eu quería saír deste lugar maldito agora. Mesmo a aeromoça, un ben construído, agradable nena India en un puro uniforme, non facer nada para min. El estaba con rabia por ser aquí, con rabia de Hawke, con rabia en todo maldito negocio. Eu era un N3 axente, ok, un top MACHADO operativa con un Killmaster clasificación, e eu estaba sempre en contacto, en todas as horas do día e da noite. Foi parte do traballo, e el sabía, e vivira con el por un longo tempo, pero cada momento e, a continuación, ela tiña que dicir Hawke a ir adiante e shove. O seu pai tiña sentín que vinte e catro horas. Parece que un mes pasou.
Caramba, ela estaba completamente espida, esperando por min, estendéndose que fermoso branco leitoso corpo, chamando-me con cada movemento dos seus cadros. Eu precisaba de tres cestas de froitas, catro caixas de doces, e dous billetes para o matinê da unha show popular. Non para pechar, para a súa nai. Donna estaba listo no hotel cando nos atopamos por primeira vez na Jack Dunkett partido, pero a súa nai, viúva muller Filadelfia Decano da Rudrich clan, viu o seu debutante filla como un escorpión asistir a un gafanhoto. Non Ivy League lothario ía foder seu escollido filla pequena, polo menos, non se podería axudar a uem.Por suposto, eu proba a viúva nunca entendín o que Donna é gris néboa ollos inmediatamente me dixo, e o que os seus beizos os seguidores despois. Despois de varias viaxes coa idade, muller, eu puiden tomar o seu rival e outra, a un matinê no período da tarde. Donna e eu fun sincero para o meu lugar, xogou fóra dous martinis e a nosa roupa, e ela só mirou para ela ansioso, tensa corpo cando aquel maldito azul teléfono tocou na oficina.
"Non responder a iso, Nick," ela respiraba con voz rouca. Os seus cadros foron balance e as súas mans foron chegando para min. "Eu vou estar de volta," eu dixo, coa esperanza de que quizais, el quería algo para poñer fóra por unhas horas. Mirando para fóra do avión é windows en cubertas de xeo picos, lembrei-me frío como eu estaba, de pé espido e argumentando con Falcón no teléfono.
"É case tres trinta," empezou, o seu ton agudo e grave. "Pode facilmente incorporarse un de seis horas de transporte paseo de Washington."
Ela quería desesperadamente algo que dicir, para algúns lóxico e razoable razón.
"Eu non podo, xefe," eu dixo. "Imposible. O seu... eu pinto a miña cociña con el. A súa no medio do ventre do este."
Foi unha boa razón, se non sería para alguén. Este foi evidenciado polo elocuente silencio sobre o outro lado da liña, e entón o vello raposo respondeu en seco, velenosa voz.
"N3, pode estar no medio de algo, pero non é unha casa traballo de pintura," el dixo con coidado. "Veña, non pode facer mellor que iso."
El caeu, e eu tiña para gañar de volta. "Foi unha idea repentina, da miña parte", dixo rapidamente. "Eu non podo limpar todo, cambiar a miña roupa, e obter un seis horas de avión. Como sobre a primeira viaxe mañá pola mañá?"
"Vai ir a outro lugar mañá pola mañá", dixo con firmeza. "Eu estou esperando que ás oito, entón eu sugiro que fixe o seu pulso e mover á dereita fóra."
O teléfono, premendo fóra, e el xurou en voz alta. O vello quilo podería ler-me como un libro. El foi de volta para Donna. Ela aínda estaba deitado na cama, o seu fendas aínda en arco, os seus beizos se separaron, en anticipación.
"Vestirse," eu dixo. "Eu vou levar vostede a casa."
Os seus ollos agarrado aberto e ela mirou para min. Tucci chisca máis gris, ollos de néboa. Ela sentou-se.
"Estás tolo ?", preguntou ela. "Quen diaños dixo que o teléfono?"
A súa nai, " eu dixo con rabia, poñendo no meu pantalón. El sacudiu a ela, pero só por un momento.
"A miña nai?" "Eu non sei", ela dixo, incrédulo. "Imposible. Ela aínda está no concerto."
"Ben, entón, non é a súa nai," eu dixo. "Pero aínda está indo a casa." Donna levantouse e practicamente voou para a súa roupa, a súa cara axustado e os seus beizos conxunto nun sombrío, con rabia liña. Eu non culpa-la. Todo o que ela non sabía era que eu estaba facendo algún traballo do goberno, e eu non estaba indo a ir a el. Eu peguei miña bolsa, sempre embalado e preparado para ir, e caeu Donna fóra no seu predio no camiño para JFK Aeroporto Internacional, NY.
"Grazas", ela dixo sarcasticamente, camiñando ao redor do coche. "Diga ola para o seu psiquiatra para min."
Hey sorrir para ela. "Grazas", dixo. Non foi só a miña rabia humor que me deixou de dar hey ee agora. Formación, experiencia, e ordes estritas para todos desempeñou un papel neste. Había poucos amigos maldito neste dell, e case non confidentes. Unha solta beizo foi un seguro de billete para a morte. e vostede non sabía o que, onde, ou como pequenos anacos de información caeu en mans erradas. Cando eles comezaron a traballar, todo o mundo era un estraño. Vostede tiña que eliminar a palabra "confianza" do seu dicionario. É un estado de vida biolóxica que ten usado só cando non había outra opción, unha emoción que o espectáculo só cando foi inevitable.
Os meus pensamentos tirou de volta para ela como eu sentín o avión comezará a terra con cautela a finais do sol. Ela sentiu a rabia crosswinds tirando o avión como eles subiron para arriba da montaña picos. O noso lugar de pouso vai ser unha estreita pista limpo de neve e xeo. El se inclinou cara atrás na súa cadeira, pechou os ollos, e permitiu que os seus pensamentos para volver de novo, esta vez para Dupont Círculo en Washington, DC, na MACHADO sede. Eu fixen chegar a oito, e a liña habitual dos gardas de seguridade me acompañou ata a noite recepción situado na entrada Falcón oficina.
"Mr Carter," ela sorriu, mirando para min con ollos arregalados. Nen tiña unha morea de fascinante información non só sobre o meu traballo pasado, pero tamén sobre as miñas outras calidades, tales como gañar o campionato nacional en estrela de clase veleiros, conducción de Fórmula eu coches, e sostendo un cinto negro no karate. Ela, pola súa banda, foi unha fermosa rolda rubio. Para alguén que sempre engurrou o cello moito sobre a miña vida social, o vello sempre me pareceu para mercar a si mesmo pratos deliciosos a fóra da mesa. Eu fixen unha nota mental para pedir ego sobre iso nalgún momento.
"Feliz que fixo iso, N3," el dixo que como o seu ego entrou na oficina. Ego steely ollos azuis me dixo que el maldita ben me espera de ter éxito. Ego de Nova Inglaterra Reserva equipo levantouse e camiñou ata o proxector de cine que estaba mirando para a pantalla en branco no centro da sala.
"Películas?" - comentou sobre iso. "O que unha sorpresa inesperada. Espero que algo avant-garde, estranxeiros e sexy."
"Mellor que iso", el murmurou. "Cámara oculta. Unha breve detrás das escenas ollar para o misterioso reino de Nepal, cortesía de Intelixencia Británica."
Os meus pensamentos case inmediatamente virou-se para o indexado Nepal páxina. Era parte da nosa formación para desenvolver un pensamento caso, para a creación de documentos cuberto con varias pezas de información. El viu unha franxa de terra preto de 500 por 100 quilómetros, unha terra onde estradas foron considerados un luxo, un tapón de estado entre a China e os Chineses-controlado Tibet e India. Falcón apagado o santo luz, conectado a un proxector, e a miña mente quedou en branco.
En primeiro plano da foto foi unha escena de rúa: os homes e as mulleres, algunhas en vestidos e saias, outros en brillante sari-como vestidos, e os nenos perseguindo Jacob a través da multitude. Os vellos tiñan rostros coma os antigos pergamiño, os mozos tiñan pel lisa e negro, os ollos rápidos. Os edificios foron pagode-como en estilo arquitectónico, e a primeira impresión que recibín foi do terreo insinuando moitas outras terras. Está claro que tanto a India e China teñen mixta a súa influencia no Nepal. Xeneticamente, os rostros el viu se asemellaba a aqueles de ambas as Indias e Chinesas pobos, pero eles tiñan o seu propio personaxe. A cámara mudouse para o escenario e viu un home alto, o azafrán vestidos de un monxe Budista. Ego Destino foi barbeado, a súa poderosa brazos e espidos, e o seu rostro estaba a ampla meixelas, de pel fina cara dun Nepalí. Pero non había nada ascética sobre o ego do home, nada do home santo. Foi un arrogante, dominador rostro impasible, con un forte impaciencia brillando a través del. El atravesou o pobo que deu forma á uem como un monarca, non un monxe. Hawke voz arrastrou fóra.
"O ego nome é Ghotak," el dixo. "Teña en conta que afrontar. El é un monxe, o creador dunha separatistas culto, buscando persoal e o poder político. O xefe do Theoan Templo e a Serpe Sociedade, un grupo forte que el reuniu. Gotak afirma ser o herdeiro do espírito de Karkotek, o Señor de Todas as Serpes, e unha figura importante en Nepal mitoloxía ."
A cámara mudaron de volta para a rúa, e do xeito que foi tratado, quedou claro que a cámara foi un afeccionado. A imaxe é cortada a partir do cadro de unha figura de pedra coa normalmente en forma de améndoa rostro de un Budista escultura. A figura usaba un ornamentado cocar fixo para se asemellar a un dragón, e outras serpes enrolada ao redor ego pulsos e perna.
"Unha estatua de Karkotek, Señor de todo dragóns," Falcón, explicou. "En Nepal, serpes son sagrados e ih é prohibido para matar, excepto en certas ben definida, relixiosamente orientada circunstancias. Para matar unha serpe é que incorrer a ira de Karkotek."
A cámara pasou a dúas figuras, un home e unha muller, sentada en dous tronos encimado por unha de ouro nove cabezas de serpe.
"O rei ea Raíña," Falcón, dixo. "El é unha boa persoa, intentando ser progresiva. El é ríxida coa superstición e Ghotak. A tradición di que o rei nunca pode aparecer para ser recibir axuda, se o seu ego imaxe vai ser manchada."
"O que significa isto?"
"Para axudar a uem, o que precisa para andar en ovos," Falcón respondeu. A cámara cambiou de novo, e estaba mirando para un home ancián en un abrigo máis dun branco batina camisa. O seu pelo branco formado unha coroa por riba da súa delicada, delicado rostro. .
"Patriarca Liunga," Falcón, dixo. "El enviou estas fotos. Outra familia real, que se opón a Gotaka. El adiviña Gotak real motivos e intencións. El é o único amigo leal temos no lugar."
Falcón desactivado a cámara. "Este é o reparto principal de personaxes," el dixo. "Ghotak ten convencido de xente moi ben que é o posuidor do espírito de Karkotek e está guiada polos desexos de Deus. Ben, é executado por Vermella Chinesa. Eles están tentando asumir Nepal por inundacións con inmigrantes, e eles están tentando facelo o máis rápido posible. Pero, ademais, eficaz migración depende o proxecto presentado para o rei, abrindo a terra para inmigrantes e oficialmente acolledor ih. Unha vez que a xente sinal adapte ao rei sobre este asunto, o inferno non ten elección, pero para asinar a sentenza ."
"E iso é o que Gotak insiste en, eu toma-lo,"eu dixo.
"En realidade," Hawke, dixo. "O señor de todas as serpes, Karkotek, quere emigrantes a ser permitido," Gotak di a xente. É convincente o suficiente, pero el fai-se con dúas outras cousas, o seu forte Serpe Sociedade caras e a lenda do yeti, o vil boneco de neve. O yeti mata aqueles que se opoñen Gotaku."
"Repugnante bigfoot?" Eu rin. "É aínda aquí?"
"El sempre foi unha parte importante da Nepalesa vida," Hawke, dixo. "Especialmente nas condicións de Sherpas, montañeiros de Nepal. Non romper a cabeza ata que pode probar outra cousa."
"Pura yeti imaxes?" Eu preguntei inocentemente. Falcón ignorado min. "Onde é que imos caber este?" Eu seguín adiante. "Vostede mencionar intelixencia Británica."
"Foi ih castañas, pero ih home, Harry Angsley, estaba gravemente enfermo, e eles viñeron a nós para axudar," Hawke, dixo. "Eles xa teñen moi poucas persoas, e, por suposto, eles non teñen para vender Nepal é a posición estratéxica para o estado ou a militar. Baixo Chinés control, esta sería unha ruta directa para a India, que pode ser un óso duro de roer para o Chinés. É vital que seguimos agradable, ou polo menos neutral. Ghotak pon terrible presión sobre o rei para asinar o decreto sobre inmigrantes. El soporta a última petición popular.
"Que explica todo o fluxo," eu suspirou, a pensar por un momento de Donna Rudrich. "Podo leva-la en contacto con Angsley?"
"El é un salón no Khumbu área de Namche Bazar, á espera de ser levado para fóra, e informou sobre os detalles," Falcón, dixo. "A ruta servizo para o que foi totalmente autorizado por unha especial aeronaves militares na primeira etapa da viaxe, e, a continuación, cambie a un avión de pasaxeiros comercial na India. Seguir adiante, Nick. Só uns días estivo entre nós e o encontro da Red Chinés. todos os globos."
Baixo a á esquerda do avión, vin un grupo de casas de conxunto sobre un pequeno planalto no medio de altas montañas, como se unha man xigante tiña colocado ih alí. O avión estaba voando cara a eles, e ela podería facer para fóra unha estreita franxa de terra limpa en execución ao longo do borde do precipicio. Serpe espantalho, tolo monxes, supersticións e vil bonecos de neve. Era como unha taxa de terceiro guión de Hollywood.
Cando o avión pousou, ela foi sincero para un pequeno e un pouco primitivo hospital, onde Harry Angsley estaba esperando o avión que levaría Ego de volta a Inglaterra. Como ela ergueu-se para o lado, ela viu un home que era pouco máis que un esqueleto vivo, unha pantasma con afundido ollos e un rostro afundido. A enfermeira noites, unha nena India, me dixo que Angsley fora derrubada por unha moi grave ataque de auala, un malaria febre que é máis grave e é galopante en baixas pantanos de Terai rexión de fronteira India. Pero con típico Británico bravura, el foi alerta e preparado para me dicir algo que podía.
"Non subestime este lugar, Carter," el dixo, un pouco máis alto do murmurio. "Acontece en centos de diferentes formas.
Ghotak ten todas as cartas. Para ser honesto, eu non creo que hai un inferno de unha morea de oportunidade de bater nel. El confuso todas as persoas."
Un ataque de tose interrompeu-o, e, a continuación, el se virou de volta para min, mirando para o meu rostro.
"Eu podo ver que vai insistir sobre iso", el murmurou. "Eu sinto moito, eu non podo traballar con vostede, Carter. Eu teño oído falar de ti. Que aínda non escoitou falar deste maldito dell? Ese é o seu plan. Vai ter para esgueirar-se en Kathmandu e, a continuación, amosar-se como un amigo de Liungi familia. "
"Eu entender que eu teño que comezar por si só, campamento na Oni Pasar de novo, onde mañá á noite eu vou ser atendidas por un guía e conducido por un mimmo do forte equipo de Gotaka Serpe Sociedade."
"En realidade," Angsley acordado. "Isto significa que vai ter equipos para condicións climáticas severas. Danders tenda de Compras aquí no Khumbu é o único lugar onde pode obter un ego. É off-season, pero eu espero que pode equipar-se. Está máis que máis que ir por este camiño. Tamén vai ter, polo menos, unha alta potencia gran xogo rifle."
"Eu vou ir agora. Eu case conxelar o seu camiño aquí todo o aeroporto, " eu dixo.
"Unha última cousa," Angsley dixo, e eu viu que o home é a enerxía foi rapidamente drenaxe. "Sherpas, montañeiros, esforzo guías de montaña e montañeiros. Como todos Nepal, eles están cheos de superstición, pero eles permanecen en aberto. Probe ih e pode bater ih. Eu tiña un gran problema co meu compatriota, un xornalista en Inglaterra, que me seguiu aquí. Vostede sabe que esta raza. Cando eles farejar algo quente, eles se fan sangue de cans. Publicidade neste momento vai arruinar todo ."