Darmabakti kanggo wong-wong saka Layanan Rahasia saka Amerika Serikat saka Amerika.
Bab Aku
Dheweke kapandeng mudhun lan shuddered minangka sedheng lying pesawat miber liwat ndhuwur donya. Gunung-gunung, ageng, forbidding, medeni, fantastic pucuk decorated karo es lan salju. Gedhine sheets es slid mudhun menyang kedhul-dijamin gletser, lan krasa adhem sing èkstrem saka panggonan dhuwur ngetik liwat bidang kang portholes. Ndhuwur ing donya ana tembung tengen kanggo panggonan iki. Ing peta, iku kang disebut Nepal, cilik sawijining raya, sing cilik didhewekaken monarki, gunung pendhaki swarga, babagan saka tanah antarane Tibet lan India, lan jempol macet ing tutuk naga Cina. Dheweke, ngelingi Ted Callendar, KAPAK agen sing ngginakaken sawetara taun ana nalika iku ana ing Britania aturan, sing nuduhake dheweke, Nepal: "A panggonan ngendi sampeyan bisa ngomong kanggo manawa. Ngendi iku kemungkinan saka sukses. Iki kabeh hotel wilayah, lan ing ngendi iman lan gugon tuhon pindhah tangan ing tangan. ing tangan ngendi tenderness lan kekejeman ngapusi ing sisih padha, ngendi kaendahan lan medeni manggon kaya kembar. Iki ora panggonan kanggo Westerner sing pracaya ing logika, pangertèn umum lan kemungkinan ."
Teda iki dawa ical, nanging ego tembung teka maneh kanggo kula nalika Nepalin pesawat, lawas DC-3, docked kula ing Khumbu, ing jantung saka dollar tumpukan saka Himalaya, ing banget irung inggil Gunung Everest, 29,000 kaki dhuwur. . Dening noto khusus, ing pesawat iki mestine kanggo nampa kula ing Namche Bazaar, ngendi wilayah iki ngankat kanggo liyane bidang kanggo pick munggah wong iku iki mestine kanggo ndeleng, Harry Angsley. Yen Angsley wis katon wong, aku wis ngiwa wong ing Khumbu, malah sanadyan aku wanted kanggo ninggalake iki ngutuk panggonan tengen saiki. Malah pramugari, uga-dibangun, loropaken Indian prawan ing neat seragam, ora nindakake apa-apa kanggo kula. Piyambakipun duka ing kang kene, duka ing Hawke, duka ing kabèh peduli bisnis. Aku N3 agen, oke, ndhuwur KAPAK penggaweyan karo Killmaster tingkat, lan aku iki tansah ing tutul, ing kabeh jam ing dina lan wengi. Iku bagéan saka proyek, lan dheweke sumurup iku, lan wis urip karo kanggo dangu, nanging saben saiki banjur dheweke wis kanggo pitutur marang Hawke kanggo pindhah ahead lan shove. Dheweke rama wis felt iku puluh papat jam kepungkur. Iku misale jek kaya sasi wis liwati.
Peduli iku, dheweke iki rampung wuda, nunggu kula, mulet metu sing nggantheng milky putih awak, nelpon metu kanggo kula karo saben gerakan dheweke hips. Aku needed telung kranjang saka woh, papat kothak candy, lan loro karcis kanggo matinee populer nuduhake. Ora kanggo nah, kanggo ibuné. Donna siap ing hotel nalika kita pisanan ketemu ing Jack Dunkett kang partai, nanging ibuné, sing dadi rondho bojo Philadelphia Doyen saka Rudrich klan, mirsani dheweke debutante putri kaya kalajengking nonton walang. Ora Ivy League lothario iki arep kanggo jancok kang milih putri sethitik, paling ora yen dheweke bisa bantuan emu.Mesti wae, aku nyoba randha tau mangertos apa Donna kang werna abu-abu mata misty langsung marang kula, lan apa dheweke lambé dikonfirmasi sesampunipun. Sawise macem-macem lelungan karo wong wadon lawas, aku ngatur kanggo njupuk dheweke adoh lan siji liyane, kanggo matinee ing afternoon. Donna lan aku lunga blak-blakan kanggo panggonan, mbuwang mati loro martinis lan kita sandhangan, lan dheweke mung mandeng dheweke semangat, tegang awak nalika sing peduli biru telpon rang ing kantor.
"Ora njawab sing, Nick," dheweke ambegan hoarsely. Dheweke hips padha swaying lan dheweke tangan padha sik njongko kanggo kula. "Aku bakal dadi tengen bali," aku ngandika, wus sing mungkin wong wanted soko kanggo sijine mati kanggo sawetara jam. Looking metu saka pesawat windows ing es-dijamin pucuk, aku eling carane kadhemen aku ' d wis, ngadeg wuda lan udur karo Elang ing telpon.
"Iku meh telung-telung puluh," kang wiwit, kang muni cetha lan serius. "Sampeyan bisa kanthi gampang nyekel enem jam numpak anter jemput kanggo Washington."
Dheweke kanthi cara kang abot wanted ngomong soko, kanggo sawetara logis lan cukup alesan.
"Aku ora bisa, boss," aku ngandika. "Mokal. Dheweke... aku paint sandi pawon karo iku. Sawijining ing tengah saka padharan saka siji iki."
Iku iki alesan sing apik, digunakake iku bakal wis kanggo wong liya. Iki bukti dening eloquent kasepen ing mburi liyane saka baris, lan banjur lawas fox mangsuli ing garing, wisa swara.
"N3, sampeyan bisa dadi ing tengah soko, nanging iku ora ngarep paint proyek," ngandika kasebut kanthi teliti,. "Ayo, sampeyan bisa nindakake luwih apik tinimbang iki."
Iku ambruk, lan aku wis kanggo menang maneh. "Iku dadakan idea, ing sandi bagean," aku ngandika cepet. "Aku ora bisa ngresiki munggah kabeh, ngganti sandhangané, lan njaluk ing jam enem bidang. Carane bab trip pisanan sesuk esuk?"
"Sampeyan bakal pindhah nang endi wae liya sesuk esuk," ngandika kuwat. "Aku dikarepake sampeyan ing wolung, supaya aku suggest sampeyan fasten bangkekan lan mindhah tengen adoh."
Telpon diklik mati, lan banjur sumpah banter. Lawas buzzard bisa maca kula kaya buku. Panjenenganipun tindak bali kanggo Donna. Dheweke iki isih lying ing amben, dheweke crevices isih arched, dheweke lambé parted ing nunggu.
"Njaluk disandangi," aku ngandika. "Aku bakal njupuk sampeyan ngarep."
Dheweke mata ngagetake mbukak lan dheweke kapandeng ing kula. Tucci flickered liwat werna abu-abu, mata misty. Dheweke lungguh mudhun.
"Sing edan ?" dheweke takon. "Sing neraka bilih ing telpon?"
Ibumu, " aku ngandika angrily, panggolekan ing clono dowo. Iku jolted dheweke, nanging mung kanggo wayahe.
"Kula ibu?" "Aku ora ngerti," dheweke ngandika incredulously. "Mokal. Dheweke isih ing konser."
"Oke, supaya iku ora ibu," aku ngandika. "Nanging sampeyan lagi isih arep ngarep." Donna ngadeg munggah lan sacoro prakteke miber menyang dheweke sandhangan, pasuryan dheweke nyenyet lan dheweke lambé nyetel ing surem, duka baris. Aku ora nyalahke dheweke. Kabeh dheweke sumurup ana sing aku iki dilakoni sawetara karya pemerintah, lan aku ora arep kanggo pindhah menyang iku. Aku nyekel tas, tansah dikempalken lan siap kanggo pindhah, lan dropped Donna mati ing dheweke apartemen bangunan ing cara kanggo JFK International Airport, NY.
"Matur nuwun," dheweke ngandika sarcastically, mlaku-mlaku mubeng ing mobil. "Ngomong woy kanggo psikiater kanggo kula."
Hey grinned ing dheweke. "Matur nuwun," aku ngandika. Iku ora mung sandi duka swasana ati sing mandegake kula saka menehi hey ee saiki. Latihan, pengalaman, lan ketat pesenan kabeh diputer peran ing iki. Ana sawetara kanca-kanca ing ipat-ipat iki dell, lan meh ora confidants. Ngeculke lip ana manawa tiket kanggo pati. lan sampeyan tau sumurup apa, endi, utawa carane cilik bêsik informasi ambruk menyang tangan sing salah. Nalika padha miwiti apa, wong-wong liyo. Sampeyan wis kanggo mbusak tembung "dateng" saka kamus. Iku negara saka biologi urip sing digunakake mung nalika ana pilihan liyane, lan emosi sing indulged ing mung nalika iku ora bisa diendhani.
Pikirane ngagetake maneh kanggo dheweke minangka aku felt pesawat wiwiti tanah cautiously ing pungkasan srengenge. Dheweke, felt duka crosswinds narik bidang lagi kondhang munggah saka pucuk gunung. Kita situs kebangkrutan bakal dadi panah ingkang dipun lakokake ngankat saka salju lan es. Panjenenganipun leaned bali ing kursi, ditutup mripate, lan diijini kang pikirane kanggo bali maneh, wektu iki kanggo Dupont Bunder ing Washington, DC, ing KAPAK markas. Aku durung njaluk kanggo wolung, lan biasanipun baris saka keamanan pengawal dikawal kula kanggo wengi reception mejo dumunung ing ngleboke kanggo Hawk kang kantor.
"Pak Carter," dheweke mesem, looking ing kula karo mata sudhut. Nen wis akèh narik informasi ora mung bab sasi karya, nanging uga bab kuwalitas, kayata menang juara nasional ing star-kelas sailing yacht, lisensi nyopir kanggo Rumus aku montor, lan nyekeli sabuk ireng ing karate. Dheweke, ing siji, iki cantik pirang babak. Kanggo wong sing tansah sora supaya akeh bab urip sosial, wong lawas tansah ketoke kanggo tuku awake éca ne abang lan putih ing njaba meja. Aku digawe mental wigati kanggo takon ego bab iku arang-arang.
"Bungah sampeyan iya iku, N3," dheweke ngandika minangka kang ego mlebu kantor. Ego kang steely biru mata marang kula sing kang peduli uga samesthine kula kanggo kasil. Ego saka New England Cadangan tim tak munggah lan malmpah liwat film proyektor sing iki looking ing layar putih ing tengah kamar.
"Film?" - komentar ing iku. "Apa surprise sing ora dikarepke. Mugia soko avant-garde, manca lan seksi."
"Luwih apik saka sing," kang padesan. "Didhelikake kamera. Brief konco-ing-pemandangan katon ing aneh kingdom of Nepal, courtesy of British Intelligence."
Pikirane meh enggal nguripake kanggo indeks Nepal kaca. Iku bagéan saka latihan kita kanggo berkembang kuwi panginten cilik kanggo nggawe dokumen kapenuhan karo macem-macem bêsik informasi. Panjenenganipun weruh strip saka tanah kira-kira 500 dening 100 mil, tanah ngendi dalan padha dianggep kemewahan, sanggan negara antarane China lan Cina-kontrol Tibet lan India. Hawk dipateni suci cahya, nguripake ing proyektor, lan atine banjur kothong.
Ing latar dijupuk ana pemandangan werna: lanang lan wadon, sawetara ing ageman lan rok, wong ing mengilap sari-kaya ageman, lan anak nguber Yakub liwat akeh. Lawas wong wis pasuryan kaya kuna parchment, enom gedhe-gedhe wis kulit gamelan lan ireng, cepet mata. Bangunan padha pagoda-kaya ing gaya arsitektur, lan roso kesengsem page aku tak iki saka terrain hinting ing akeh liyane bantala. Iku cetha sing loro India lan China wis pipis sing pengaruhe ing Nepal. Gen, pasuryan panjenenganipun weruh ewah sing loro India lan Cina bangsa-bangsa, nanging padha wis karakter dhewe. Kamera dipindhah menyang tataran lan weruh wong dhuwur ing saffron salin saka biksu. Ego Target resik-shaven, kang kuat penyelundupan lan bare, lan pasuryan iki sing godhongé amba-cheeked, lancip-skinned pasuryan saka Nepali. Nanging ana apa-apa pertapa bab ego saka wong, apa-apa saka wong suci. Iku arrogant, domineering pasuryan, impassive, karo kuwat impatience mencorong liwat iku. Panjenenganipun liwati liwat wong-wong sing marang cara kanggo emu kaya rojo, ora biksu. Hawke swara trailed mati.
"Ego kang jeneng Ghotak," ngandika. "Elinga yen pasuryan. Iku biksu, nitahake saka separatis kultus, goleki pribadhi lan daya politik. Kepala Theoan Candhi lan Ula Masyarakat, kuwat grup sing padha. Gotak claims dadi heir menyang roh saka Karkotek, Gusti Kabeh Ula, lan tokoh penting ing Nepalin mitologi ."
Kamera dipindhah bali menyang werna, lan saka cara iki ditangani, iku cetha sing cameraman iki amatir. Gambar cut saka pigura saka watu tokoh karo biasane kacang almond-shaped pasuryan saka reca Buddha. Tokoh ngagem hiasan hiasan digawe kanggo meh podo naga, lan liyane ula coiled watara ego kang tangané lan wentis.
"Patung Karkotek, Gusti kabeh naga," Hawk diterangno. "Ing Nepal, ula sing suci lan ih ingkang boten pareng kanggo mateni, kajaba ing tartamtu uga-sing ditetepake, parane oriented kahanan. Kanggo mateni ula wis kena ing bebendu saka Karkotek."
Kamera diuripake kanggo loro tokoh, wong lanang lan wong wadon, lungguh ing loro thrones surmounted dening golden sangang-tumuju ula.
"Raja lan Ratu," Hawk ngandika. "Dheweke iku wong apik, nyoba kanggo dadi maju. Iku kaku karo gugon tuhon lan Ghotak. Tradisi wis iku sing king tau bisa katon kanggo nampa bantuan, digunakake ego kang gambar bakal tarnished."
"Apa ora sing tegese?"
"Kanggo bantuan emu, sampeyan perlu kanggo lumaku ing endhog," Hawk mangsuli. Kamera diuripake maneh, lan piyambakipun looking ing wong tuwa ing jaket liwat putih cassock shirt. Dheweke rambute putih kawangun makutha ndhuwur dheweke alus, alus pasuryan. .
"Patriarch Liunga," Hawk ngandika. "Panjenenganipun dikirim foto iki. Liyane kulawarga kraton, kang wis gantos kanggo Gotaka. Panjenenganipun keagungan Gotak kang nyata motif lan maksud. Kang mung manut kanca kita wis ing panggonan."
Hawk dipateni kamera. "Iki utama cast karakter," ngandika. "Ghotak wis nggawe percoyo wong cukup uga sing iku nduweni roh Karkotek lan dipandu dening kepinginan saka gusti Allah. Uga, iku kang mbukak dening Abang Cina. Padha nyoba kanggo njupuk liwat Nepal dening banjir iku karo pengungsi, lan padha nyoba kanggo nggawe iku minangka cepet sabisa. Nanging, ing kajaba iku, efektif migration gumantung ing bill presented kanggo ratu, mbukak tanah kanggo pengungsi lan resmi nampi ih. Sapisan wong mlebu cocog kanggo raja ing prakara iki, neraka wis ora dipilih, nanging kanggo mlebu ing ukara ."
"Lan sing apa Gotak ngeyel ing, aku njupuk iku,"aku ngandika.
"Bener," Hawke ngandika. "Gusti saka kabeh ula, Karkotek, kepengin panemu diijini ing," Gotak ngandhani wong-wong. Iku cukup mestekake, nanging mburi munggah karo loro liyane iku, kang kuwat Ula Masyarakat wong lanang lan legenda yeti, nistha snowman. Ing yeti kills wong-wong sing nglawan Gotaku."
"Njijiki bigfoot?" Aku chuckled. "Iku isih kene?"
"Gusti wis mesthi wis bagéyan penting saka Nepalin urip," Hawke ngandika. "Utamané ing kondisi Sherpas, mountaineers saka Nepal. Ora break sirah nganti sampeyan bisa mbuktekaken soko liya."
"Murni yeti perumpamaan?" Aku takon innocently. Hawk digatèkaké kula. "Ing ngendi aja kita pas menyang iki?" Aku dipindhah ing. "Sing kasebut British intelligence."
"Iku ih kastanye, nanging ih wong lanang, Harry Angsley, ana gerah lan padha teka kanggo kita kanggo bantuan," Hawke ngandika. "Padha wis duwe banget sawetara wong, lan mesthi padha ora duwe kanggo ngedol Nepal kang posisi strategis kanggo negara utawa militer. Ing Cina kontrol, iki bakal auto langsung kanggo India, kang bisa dadi banget edan angel kanggo kokain kanggo wong Tionghoa. Iku penting sing kita tetep loropaken, utawa ing paling neutral. Ghotak nempatno elek meksa ing king kanggo mlebu dhawuh ing pengungsi. Panjenenganipun ndhukung paling anyar populer usulan.
"Sing jelas kabèh asil," aku sighed, mikir kanggo wayahe Donna Rudrich. "Aku bisa njaluk dheweke ing tutul karo Angsley?"
"Panjenengane iku ing lounge ing Khumbu area Namche Bazaar, nunggu kanggo bakal mibur metu lan briefed ing rincian," Hawk ngandika. "Auto layanan kanggo sampeyan iki kanthi sah dening khusus pesawat militer ing tataran kapisan saka lelampahan, lan banjur sampeyan ngalih menyang pesawat komersial ing India. Pindhah ing, Nick. Mung sawetara dina tetep antarane us lan kumpul saka Abang Cina. kabeh balon."
Ing sisih kiwa wing pesawat, aku weruh klompok saka omahé nyetel ing plato cilik ing tengah gunung-gunung dhuwur, kaya buta tangan wis diselehake ih ana. Ing bidang iki mabur menyang wong-wong mau, lan dheweke bisa nggawe metu panah strip saka ngankat tanah mlaku bebarengan pojok cliff. Ula scarecrows, mad wiku, superstitions lan nistha snowmen. Iku kaya pihak tingkat Hollywood script.
Nalika bidang ndharat, duweke tindak blak-blakan kanggo cilik lan luwih primitif rumah sakit, ngendi Harry Angsley iki nunggu ing bidang sing bakal njupuk Ego bali menyang Inggris. Minangka dheweke wungu dhéwé kanggo sisih, dheweke weruh wong sing sethitik liyane saka urip balung, kudus karo mata sunken lan sunken pasuryan. Perawat ing tugas, lan Indian prawan, marang kula sing Angsley wis disabetake mudhun dening banget serius serangan saka auala, a malaria mriyang sing biasane bejat lan rampant ing sedheng lying rawa-rawa saka Terai wilayah wewatesan India. Nanging karo khas British kawenan, kang ana tandha lan siap kanggo ngomong apa-apa bisa.
"Aja underestimate panggonan iki, Carter," ngandika ing rada banter kalakon. "Iku mengkono ing atusan saka macem-macem cara.
Ghotak ngemu kabeh sim. Kanggo jujur, aku ora mikir ana neraka saka akèh kasempatan saka ngantem wong. Panjenenganipun bingung kabeh wong."
Pas watuk diselani wong, lan banjur nguripake maneh kanggo kula, looking ing sandi pasuryan.
"Aku ora bisa ndeleng sing bakal nandheske iki," dheweke whispered. "Aku nyuwun pangapunten, aku ora bisa karo kowe, Carter. Aku wis krungu saka sampeyan. Sing wis ora krungu saka iki ngutuk dell? Sing rencana. Sampeyan bakal duwe kanggo nyelinep menyang Kathmandu lan banjur nuduhake munggah minangka kanca saka Liungi kulawarga. "
"Aku ngerti sing aku kudu miwiti piyambak, camp ing Oni Pass maneh, ngendi sesuk wengi aku bakal ketemu dening guide lan conducted dening mimmo saka kuwat regu saka Gotaka Ula Masyarakat."
"Bener," Angsley sarujuk. "Iki tegese sampeyan bakal kudu peralatan kanggo abot kondisi cuaca. Danders Blanja nyimpen ing kene Khumbu mung panggonan ngendi sampeyan bisa njaluk ego. Iku mati-mangsa, nanging aku pangarep-arep kang bisa nglengkapi sampeyan. Sing luwih saka paling sing pindhah nganggo cara iki. Sampeyan uga bakal kudu paling sethithik siji dhuwur-powered game amba bedhil."
"Aku bakal pindhah saiki. Aku meh froze ing cara kene sak bandara, " aku ngandika.
"Siji bab pungkasan," Angsley ngandika, lan aku weruh sing wong kang energi iki kanthi cepet draining. "Sherpas, mountaineers, fantastic panuntun lan pendaki gunung. Kaya kabeh Nepalin, lagi kebak gugon tuhon, nanging padha tetep mbukak. Nyoba ih lan sampeyan bisa ngalahake ih. Aku wis masalah amba karo compatriot, wartawan ing Inggris sing mèlu aku kene. Sampeyan ngerti jenis iki. Nalika padha sniff metu soko panas, padha dadi getih asu. Woro-woro ing wektu iki bakal kiamat kabeh ."