I dedikuar për njerëzit e Shërbimet Sekrete të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
Kreu I
E saj shikoi poshtë dhe shuddered si të ulëta-shtrirë airliner fluturoi mbi krye të botës. Malet e mëdha, të tmerrshme, e frikshme, fantastike majat e zbukuruar me akull dhe borë. Absolut fletët e akullit shkau poshtë në mjegull të mbuluara me akullnaja, dhe të ftohtë të vendeve të larta të hyrë nëpër rrafshin e portholes. Maja e botës ishte e drejta e fjalës për këtë vend. Në hartat, është quajtur Nepal, një pjesë e vogël mbretëri të pavarur, një të vogël të izoluar monarki, një mal të dikujt që po ngjitet parajsë, një shtrirje e tokës në mes Tibetit dhe Indi, dhe një thumb mbërthyer në gojën e një Kinez dragoi. E saj, kujton Ted Callendar, një SËPATË agjent i cili kaloi disa vite atje, kur ajo ishte nën sundimin Britanik, i thënë asaj, Nepal: "Një vend ku ju nuk mund ta them me siguri. Ku është probabiliteti i suksesit. Ky është i gjithë hoteli zonë, ku besimi dhe paragjykim të shkojnë dorë për dore. në anën ku butësi dhe mizori të shtrihen në të njëjtin krah, ku bukuria dhe tmerri jetojnë si binjakë. Ky nuk është vendi për një Westerner që beson në të, të logjikës, të sens të përbashkët dhe probabiliteti ."
Teda është shkuar me kohë, por vetja fjalë u kthyen për mua, kur një Nepalese airliner, një të vjetër DC-3, ankorua mua në Khumbu, në zemër të dollarit rafte e Himalajet, nën hundë shumë të tmerrshëm në Malin Everest, 29,000 metra të lartë. . Me marrëveshje të veçantë, e airliner është dashur të tokës mua në Namche Pazari, ku zona ishte pastruar për një tjetër aeroplan për të marr personi i është dashur të parë, Harry Angsley. Nëse Angsley e kishin parë atë, unë do të kanë lënë atë në Khumbu, edhe pse kam kërkuar për të lënë këtë vend të mallkuar të drejtë tani. Edhe fluturimi mjek, një të mirë-ndërtuar miqësore Indian vajzë në një pamje të rregullta e të njëtrajtshme, nuk ka bërë asgjë për mua. Ai ishte i zemëruar me qenë këtu, të zemëruar në Hawke, të zemëruar në të gjithë mallkim të biznesit. Unë kam qenë një N3 agjent, në rregull, top SËPATË operative me një Killmaster vlerësim, dhe unë kam qenë gjithmonë në kontakt, në çdo orë të ditës dhe natës. Ajo ishte pjesë e punës, dhe ai e dinte se ajo, dhe kishte jetuar me të, për një kohë të gjatë, por çdo tani dhe pastaj ajo kishte për të treguar Hawke të shkojnë përpara dhe të fus. Babai i saj e kishte ndier ajo e njëzet e katër orë më parë. Duket sikur ka kaluar një muaj.
Mallkuar atë, ajo ishte plotësisht e zhveshur, duke pritur për mua, që shtrihen në dukje se mrekullueshëm qumështi të trupit të bardhë, duke bërë thirrje tek unë me çdo lëvizje të saj hips. Unë e nevojshme tri shporta me fruta, katër kuti me ëmbëlsira, dhe të dy bileta për matinee të njohura të show. Nuk afër, për nënën e saj. Donna ishte e gatshme në hotel, kur ne së pari u takua në Jack Dunkett partisë, por nëna e saj, e ve, bashkëshortja e Filadelfias Dean e Rudrich fis, pashë e saj debutante bija si një akrep të shikuar një karkaleci. Nuk Ivy League lothario ishte duke shkuar për të fuck të zgjedhur të tij bijë, të paktën jo nëse ajo mund të ndihmojë në uem.Natyrisht, unë mundohem të gruas nuk kuptohet çfarë Donna e gri misty sytë menjëherë më tha, dhe çfarë buzët e saj të konfirmuar më pas. Pas të ndryshme, udhëtime me grua e vjetër, kam arritur të marrë atë larg dhe një tjetër, për një matinee në pasdite. Donna dhe unë shkova sinqertë në vendin tim, hodhën jashtë dy martinis dhe rrobat tona, dhe atë vetëm filluar në saj të etur, të tensionuara trupi kur i mallkuar blu telefon ranë në zyrë.
"Nuk do të përgjigjem se, Nick," ajo frymëzuam hoarsely. Hips e saj të ishin të dredhur dhe duart e saj janë arritur për mua. "Unë do të jem i drejtë përsëri," I tha, duke shpresuar se ndoshta ai dëshironte diçka për të vënë jashtë për disa orë. Në kërkim nga airliner e windows në akull mbuluar majat, m'u kujtua sa ftohtë unë do të qenë për të, duke qëndruar lakuriq dhe duke argumentuar me Hawk në telefon.
"Kjo është pothuajse tre-tridhjetë," ai filloi, tonin e tij të mprehtë dhe të rënda. "Ju mund të lehtë të kapur një gjashtë-orëshe anijes udhëtim në Uashington."
Ajo dëshpërimisht donte diçka për të thënë, për disa logjike dhe të arsyeshme arsye.
"Unë nuk mund të, të shefit", thash unë. "E pamundur. E saj... unë bojë tim, kuzhinë me. E saj në mes të barkun e këtë."
Kjo ishte një arsye të mirë, përndryshe ajo do të ketë qenë dikush tjetër. Kjo u evidentua nga heshtja elokuente në anën tjetër të linjës, dhe pastaj e vjetër fox u përgjigj në një të thatë, helmët zë.
"N3, ju mund të jetë në mes të diçka, por kjo nuk është një shtëpi bojë punë," tha ai me kujdes. "Come on, ju mund të bëjë më të mirë se kjo."
Ajo ra dhe e kam pasur për të fituar atë përsëri. "Ajo ishte një e papritur ide, nga ana ime," I tha shpejt. "Unë nuk mund të pastruar çdo gjë, për të ndryshuar rrobat e mia, dhe për të marrë në një gjashtë ora aeroplan. Si në lidhje me udhëtimin e parë nesër në mëngjes?"
"Ju do të shkojnë diku tjetër nesër në mëngjes," tha ai në mënyrë të vendosur. "Unë jam në pritje në tetë, kështu që unë sugjeroj që ju të lidhet dore tuaj dhe të lëvizur menjëherë."
Telefoni klikuar jashtë, dhe ai u betua me zë të lartë. E vjetër buzzard mund të lexojnë më si një libër. Ai u kthye në Donna. Ajo ishte ende i shtrirë mbi shtratin e saj të çara ende arched, buzët e saj u ndanë në pritje.
"Të veshur", thash unë. "Unë do të ju merr në shtëpi."
Sytë e saj u këput hapur dhe ajo shikoi në mua. Tucci flickered mbi gri, misty sytë. Ajo u ul.
"Ju jeni të çmendur ?" e pyeti ajo. "Kush dreqin e tha këtë në telefon?"
Nëna juaj, " I tha me zemërim, duke e mia pantallona. Ajo jolted e saj, por vetëm për një moment.
"Nëna ime?" "Nuk e di", tha ajo incredulously. "E pamundur. Ajo është ende në koncert."
"Në rregull, kështu që nuk është nëna juaj," thashë unë. "Por ju jeni ende duke shkuar për në shtëpi." Donna u ngrit dhe praktikisht të hymë në rrobat e saj, fytyrën e saj të ngushtë dhe buzët e saj të vendosur në një të zymtë, të zemëruar linjë. Unë nuk e kam fajin e saj. Të gjitha ajo e dinte, ishte se unë kam qenë duke bërë disa punën e qeverisë, dhe unë nuk ishte duke shkuar për të shkuar në atë. Unë kapi çantën time, gjithmonë e mbushur dhe gati për të shkuar, dhe ka rënë Donna jashtë në banesën e saj të ndërtimit të rrugës për në Aeroportin Ndërkombëtar JFK, NY.
"Ju faleminderit", tha ajo sarkazëm, duke ecur nëpër makinë. "Thuaj hi tuaj psikiatër për mua."
Hej grinned në e saj. "Faleminderit," thashë unë. Ajo nuk ishte vetëm e mia të zemëruar humor që ndaloi mua nga dhënia hej ee tani. Trajnim, përvojë, dhe të rreptë urdhrave të gjitha ka luajtur një rol të rëndësishëm në këtë. Ka pasur disa miq të mallkuar në këtë dell, dhe pothuajse asnjë confidants. Një lirshme cik ishte siguruar biletë për vdekje. dhe ju kurrë nuk e dinte se çfarë, ku, ose si copa të vogla të informacionit ra në duar të gabuara. Kur ata filluan të punës, të gjithë të huaj. Ju kishte për të hequr fjala "besim" nga fjalorin tuaj. Kjo është një gjendje biologjike të jetës që ju të përdoret vetëm kur nuk kishte zgjidhje tjetër, një emocion që keni bërë në vetëm kur ajo ishte e pashmangshme.
Mendimet e mia u këput e pasme të saj, si u ndjeva e airliner fillojnë të tokës me kujdes në fund të diellit. E saj, ndjehet e zemëruar crosswinds tërhequr aeroplan si ata u rritën deri nga maja mali. Tonë vend ulje do të jetë e ngushtë, pistë pastruar nga bora dhe akulli. Ai u përkul prapa ne karrige e tij, i mbylli sytë, dhe të lejohen mendimet e tij për t'u kthyer sërish, këtë herë për të Dupont Rrethit në Uashington, DC, në AX selinë. Unë e bëri të merrni për të tetë, dhe e zakonshme line i rojave të sigurisë, i shoqëruar me mua në natën e pritjes tavolinën e vendosur në hyrje të Hawk e zyrës.
"Z. Carter," ajo buzëqeshi, duke më të gjerë me sytë. Nen kishte një shumë të dhëna interesante jo vetëm për të kaluarën time të punës, por edhe për cilësitë e mia të tjera, të tilla si fitues të kampionatit kombëtar në star-klasë me vela jahte, patentë shoferi për Formula unë makina, dhe mbante një rrip të zi në karate. Ajo, nga ana tjetër, ishte një goxha raundin bjonde. Për dikë që gjithmonë frowned aq shumë për jetën time sociale, njeriu i vjetër gjithmonë duket për të blerë vetë enët e shijshme në pjesën e jashtme tabela. Unë bëra një mendore shënim për të pyetur vetja për atë ditë.
"I kënaqur që ju bëri atë, N3," ai tha: "si vetja e tij hyri në zyra. Vetja e steely sytë blu tha se ai mallkim dhe prisnin që unë të kem sukses. Vetja e New England Rezervave të ekipit u ngrit dhe eci mbi filmin projektor që është duke parë në ekran të bardhë në qendër të dhomës.
"Filma?" - komentoi ajo. "Çfarë një surprizë të papritur. Shpresojmë diçka avant-gardës, të huaj dhe sexy."
"Më shumë se kaq," ai grumbled. "Kamera e fshehur. Një përmbledhje të shkurtër prapa-skena-shikoni në misterioze mbretëria e Nepalit, me mirësinë e Britanik të Zbulimit."
Mendimet e mia pothuajse menjëherë, u kthyen te indeksuar Nepal faqe. Ajo ishte pjesë e tona të trajnimit për të zhvilluar një të tillë menduar rast për krijimin e dokumenteve të mbushur me pjesë të ndryshme të informacionit. Ai pa një rrip toke rreth 500 me 100 kilometra, në një vend ku rrugët ishin të konsiderohet një luks, një shtet tampon mes Kinës dhe Kineze e kontrolluar Tibet dhe Indi. Hawk fikur e shenjtë të dritës, të shndërruara në projektor, dhe mendja ime shkoi bosh.
Në plan të parë e gjuajtjes ishte një rrugë skenë: burrat dhe gratë, disa në veshjet dhe funde, të tjerët në ndritur sari-si veshje, dhe fëmijëve ndiqte Jakobit përmes turmës. Pleqtë kishin fytyrat si pergamenë të lashtë, e të vegjëlit e kishin lëkurë të butë dhe të zi, të shpejta të syve. Ndërtesat ishin faltore-si në stil arkitektonik, dhe përshtypja e parë që kam marrë ishte e terrenit, e nënkuptuar në shumë toka të tjera. Është e qartë se si India dhe Kina kanë përzier ndikimin e tyre në Nepal. Gjenetikisht, fytyrat e pa ai ngjasonte me ata të dy Indiane dhe Kineze, të popujve, por ata kishin karakterin e vetë. Kamera lëvizur në skenë dhe pashë një burrë i gjatë, në shafran rrobat e një murg Budist. Vetja Synimi ishte e pastër-rruan e tij e fuqishme të armëve dhe të zhveshur dhe fytyra e tij ishte e gjerë-cheeked, hollë-skinned fytyrën e një Nepali. Por nuk kishte asgjë asketik në lidhje me egon e njeriut, asgjë nuk e njeri i shenjtë. Kjo ishte një arrogant, autoritar fytyrë, impassive, me një të fortë padurim ndriçon nëpërmjet ajo. Ai, duke kaluar përmes njerëzve që i dha rrugën për të uem si një monark, një murg. Hawke zëri i vjen off.
"Vetja e emrit është Ghotak," tha ai. "Mos harroni se fytyra. Ai është një murg, krijuesi i një separatiste e kultit, duke kërkuar personale dhe pushtet politik. Kreu i Theoan Tempull dhe Gjarpëri i Shoqërisë, një grup të fortë se ai i mblodhi. Gotak pretendon të jetë trashëgimtare e frymës së Karkotek, Zoti i të Gjithë Gjarpërinjtë, dhe një figurë e rëndësishme në Nepalese mitologji ."
Kamera u shpërngul përsëri në rrugë, dhe nga mënyra se si është trajtuar, ishte e qartë se kameraman ishte një amator. Imazhi është prerë nga korniza e një guri figura me tipike bajame formë fytyrën e një Budist skulpturë. Figura veshur një zbukurime headdress bërë për të ngjajnë një dragua, dhe të tjera gjarpërinjtë coiled rreth vetja e kyçeve dhe këmbë.
"Një statujë të Karkotek, Zoti i të gjithë çakejtë," Hawk shpjeguar. "Në Nepal, gjarpërinjtë janë të shenjta dhe ih është e ndaluar për të vrarë, me përjashtim të disa të mirë-përcaktuar, fetare orientuar rrethanat. Të vrasin një gjarpër është të pësojë zemërimi i Karkotek."
Kamera e hapur për të dy shifra, një burrë dhe një grua, të ulur në dy frone për të tejkaluar nga një të artë nëntë-koka e gjarpërit.
"Mbreti dhe Mbretëresha," Hawk-tha. "Ai është një njeri i mirë, duke u përpjekur të jetë progresive. Ai është i ngurtë me paragjykim dhe Ghotak. Tradita është ajo që mbreti nuk mund të duket për të marrë ndihmë, ndryshe vetja e tij imazhi do të jetë i dëmtuar."
"Çfarë do të thotë kjo?"
"Për të ndihmuar në uem, ju duhet të ecin në vezë," Hawk u përgjigj. Kamera e hapur përsëri, dhe ai ishte duke kërkuar në një të moshuar njeriu në xhaketë mbi një të bardhë cassock këmishë. Flokët e saj të bardhë formuar një kurorë mbi saj delikat, delikate të fytyrës. .
"Patriark Liunga," Hawk-tha. "Ai e dërgoi këto foto. Një tjetër familje mbretërore, ai, është në kundërshtim me Gotaka. Ai gjen Gotak e vërtetë motivet dhe qëllimet. Ai është i vetmi mik besnik që kemi në vend."
Hawk fikur kamera. "Ky është hedhur kryesore të personazheve," tha ai. "Ghotak ka bindur njerëzit mjaft mirë që ai është zotërues i shpirtit të Karkotek dhe udhëhiqet nga dëshirat e Perëndisë. E pra, është e drejtuar nga e Kuqe Kineze. Ata janë duke u përpjekur për të marrë mbi Nepal nga përmbytjet e saj me emigrantë, dhe ata janë duke u përpjekur për të bërë atë sa më shpejt të jetë e mundur. Por, përveç kësaj, efektive të migracionit varet nga bill paraqitur mbretit, hapjen e vendit për emigrantët dhe zyrtarisht përshëndetur ih. Pasi njerëzit shenjë kostume të mbretit për këtë çështje, ferri nuk ka zgjedhje, por për të nënshkruar dënimit ."
"Dhe kjo është ajo që Gotak insiston në të, unë e marr atë", thash unë.
"Në të vërtetë," Hawke tha. "Zoti i të gjithë gjarpërinjtë, Karkotek, dëshiron që emigrantët të jenë të lejuara në," Gotak tregon njerëzve. Kjo është e mjaftueshme bindëse, por ai mbështet atë me dy gjëra të tjera, të tij të fortë Gjarpër Shoqërisë djemtë dhe legjenda e yeti, të turpshëm snowman. Yeti vret ata që e kundërshtojnë Gotaku."
"Të neveritshme bigfoot?" Unë chuckled. "Ai është ende këtu?"
"Ai gjithmonë ka qenë një pjesë e rëndësishme e Nepalese jetës," Hawke tha. "Veçanërisht në kushtet e Sherpas, mountaineers e Nepalit. Nuk do të thyejnë kokën tuaj deri sa ju të mund të provojë diçka tjetër."
"Të pastër yeti imazhet?" Unë e pyeta pa faj. Hawk injorohet më. "Ku do të hyjmë në këtë?" Unë u zhvendos në. "Ju e përmendët Britanik të zbulimit."
"Ishte ih gështenja, por ih njeri, Harry Angsley, ishte i sëmurë rëndë dhe ata erdhën të na ndihmojnë," Hawke tha. "Ata tashmë kanë shumë pak njerëz, dhe natyrisht ata nuk kanë për të shitur Nepal është pozita strategjike të shtetit apo ushtarake. Sipas Kineze kontrollit, kjo do të jetë një rrugë të drejtpërdrejtë për të Indisë, i cili mund të jetë një arrë shumë e vështirë, për të goditur për Kineze. Është e rëndësishme që ne të mbeten miqësore, ose të paktën neutral. Ghotak vë tmerrshme presion mbretit të nënshkruajë dekretin për emigrantët. Ai mbështet të fundit të njohura në peticion.
"Që shpjegon gjithë fluksin," unë psherëtiu, duke menduar për një moment e Donna Rudrich. "Unë mund të merrni atë në kontakt me Angsley?"
"Ai është në një sallon në Khumbu fushën e Namche Pazari, në pritje për të fluturuar jashtë dhe informoi në detaje," Hawk-tha. "Rrugë shërbimi për ju është plotësisht i autorizuar nga një të veçantë ushtarak ajror në fazën e parë të udhëtimit, dhe pastaj ju mund të kaloni në një reklamë airliner në Indi. Hyni në, Nick. Vetëm disa ditë mbetur mes nesh dhe grumbullimin e Kuq Kineze. të gjitha balona."
Nën krahun e majtë të airliner, pashë një grup të shtëpive të vendosur në një pllajë të vogël në mes të male të larta, si në qoftë se një gjigant dorë kishte vendosur ih atje. Avioni ishte duke fluturuar në drejtim të tyre, dhe ajo mund të marrë nga një rrip të ngushtë i tokës së pastruar në drejtimin përgjatë buzë të shkëmbit. Gjarpër scarecrows, i çmendur murgjit, paragjykimet dhe të turpshëm snowmen. Ajo ishte e ngjashme me një të tretë-shkalla e Hollywood shkrimit.
Kur avioni u ul, zëri i saj shkoi sinqertë të vogla dhe disi primitive spital, ku Harry Angsley ishte duke pritur për të avionit që do të marrin Vetja përsëri në Angli. Si ajo e ngriti veten në krah, ajo e pa një njeri që ishte pak më shumë se një skelet të gjallë, një fantazmë me mollëza të syrit dhe një luftanije fytyrë. Infermierja në detyrë, një vajzë Indiane, më tha se Angsley kishte qenë i goditur poshtë nga një shumë të rëndë sulmin e auala, një malarial ethet që është më fatale dhe është i papërmbajtur në ulëta-shtrirë kënetat e Terai rajon në kufi me Indinë. Por me tipik Britanik trimëri, ai ishte vigjilent dhe të gatshëm për të më treguar çdo gjë që ai mund.
"Mos e nënvlerësoni këtë vend, Carter," tha ai në një pak më të lartë pëshpëritje. "Kjo ndodh në qindra mënyra të ndryshme.
Ghotak mban të gjitha kartat. Për të qenë i sinqertë, unë nuk mendoj se ka një ferr i një shumë shans për të mundur atë. Ai i hutuar të gjithë njerëzit."
Një përshtatje e kollitjes ndërprerë atë, dhe pastaj u kthye për mua, duke parë në fytyrën time.
"Unë mund të shoh se ju do të insistoj në këtë," pëshpëriti. "Më vjen keq, unë nuk mund të punojnë me ju, Carter. Unë kam dëgjuar prej jush. Kush nuk e ka dëgjuar këtë të mallkuar dell? Kjo është e planit tuaj. Ju do të keni për të vjedhës në Katmandu dhe pastaj shfaqen si një mik i Liungi familjes së tij. "
"Unë e kuptoj se kam nevojë për të filloni të vetëm, kampin në Oni Kalojë përsëri, ku natën nesër unë do të plotësohen me një udhëzues dhe i kryer nga një mimmo e fortë e skuadrës së Gotaka Gjarpër të Shoqërisë."
"Në të vërtetë," Angsley dakord. "Kjo do të thotë që ju do të duhet të pajisjeve të rënda të kushteve të motit. Danders Pazar dyqan këtu në Khumbu është i vetmi vend ku ju mund të merrni një ego. Kjo është jashtë sezonit, por unë shpresoj se ai mund të pajisjen ju. Ju jeni më shumë se të tjerët, të cilët shkojnë në këtë mënyrë. Ju gjithashtu do të duhet të paktën një lartë-powered lojë e madhe pushkë."
"Unë do të shkoj tani. Unë pothuajse ngriu e saj në rrugën këtu rreth aeroportit, " thashë unë.