"Qazir otyzǵa taıap qaldy", - dep bastady ol ótkir jáne baısaldy únmen. "Siz Vashıngtonǵa alty saǵattyq shattl saparyna ońaı jete alasyz".
Ol qandaı da bir qısyndy jáne aqylǵa qonymdy sebeptermen ne aıtaryn qatty qalady.
"Men isteı almaımyn, bastyq", - dedim men. "Múmkin emes. Onyń... men onyń as úıin boıaımyn. Onyń ishiniń ortasynda osy".
Bul jaqsy sebep boldy, áıtpese basqa bireý úshin bolar edi. Buǵan ekinshi jaǵyndaǵy sheshen únsizdik dálel boldy, sodan keıin kári túlki qurǵaq, ýly daýyspen jaýap berdi.
"N3, siz birdeńeniń ortasynda bolýyńyz múmkin, biraq bul úıdegi boıaý jumysy emes", - dedi ol abaılap. "Júr, sen odan da jaqsysyn jasaı alasyń".
Ol qulap qaldy, men ony qaıtaryp alýym kerek boldy. "Bul meniń tarapymnan kenetten paıda bolǵan ıdeıa boldy", - dedim men tez. "Men bárin tazalap, kıimimdi aýystyryp, alty saǵattyq ushaqqa otyra almaımyn. Erteń tańerteń birinshi saparǵa she?"
"Erteń tańerteń basqa jerge barasyń", - dedi ol nyq turyp. "Men seni segizge deıin kútemin, men ony qylqalamdy tez arada bekitip, qozǵalýǵa shaqyramyn".
Telefon óship qaldy, ol daýystap qarǵys aıtty. Eski shýmaq meni kitap sıaqty oqı alatyn. Onyń qaıtyp Donnaǵa. Ol áli tósekte jatty, onyń sańylaýlary áli doǵaly, kútip turǵanda erinderi sál ashyq.
"Kıinip al", - dedim men. "Men seni úıge aparamyn".
Áýe laıneriniń sol qanatynyń astynan ony bıik taýlardyń ortasyndaǵy shaǵyn ústirtte ornalasqan bir top úı kórdi, alyp qol ih-di sol jerge qoıǵandaı. Ushaq olarǵa qaraı ushyp bara jatqanda, ony jartastyń ushymen ótetin tazartylǵan jerdiń tar jolaǵy baıqady. Jylandardyń qorqynyshtary, essiz monahtar, yrymshyldar men jeksuryn qar adamdary. Munyń bári Gollıvýdtyń úshinshi dárejeli senarıin eske túsirdi.
Ushaq qonǵan kezde, ol Garrı Angslı egody Anglıaǵa qaıtarý úshin ushaqty kútip turǵan shaǵyn jáne birshama qarabaıyr aýrýhanaǵa ashyq túrde bardy. Qoqys jáshiginde ózin kóterip bara jatyp, ony tiri qańqadan góri kishkentaı adam, kózderi batyp, beti batyp ketken eles kórdi. Kezekshi medbıke, úndi qyzy maǵan Angslıdiń aýalanyń óte aýyr ustamasynan zardap shekkenin aıtty, ol bezgekpen aýyrady. Úndistanmen shektesetin Teraıdyń oıpatty batpaqty aımaqtarynda ólimge ákeletin jáne keń taralǵan. Biraq ádettegi brıtandyq batyldyqpen ol saq boldy jáne maǵan qolynan kelgenniń bárin aıtýǵa daıyn boldy.