70. आतंक के हड़ताल बल http://flibusta.is/b/646617/read
हड़ताल बल आतंक के बा
कार्टर निक के नाम से जानल जाला
मास्को में भइल
निक कार्टर के नाम से जानल जाला
मास्को में भइल
लेव श्क्लोव्स्की के अनुवाद कइल गइल बा
मृतक बेटा एंटोन के याद में समर्पित।
अध्याय 1 के बा
पूरब में मीड झील पर चाँदनी के रोशनी चमकत रहे। हम खिड़की के सामने, बाकी दुनिया से ऊँच खड़ा होके नीचे से क्रशिंग, गुनगुनाहट आ गुनगुनाहट सुनत रहनी। इहाँ होटल में भी लास वेगास के शोर ना दबावल गईल। मोट देवालन के पीछे तनी कमजोर जरूर हो गइल बाकिर कवनो तरीका ना रहे कि रउरा भुला सकीलें कि रउरा कहाँ बानी - दुनिया के हंसमुख राजधानी. 'निक के? निक, एंजेल, तू उठल बाड़ू? चादर हमरा पीछे सरसराहट करत रहे। हालांकि हम दीया ना चालू कइनी बाकिर खिड़की से एतना चाँदनी आवत रहे कि गेल के लमहर गोड़ चादर के नीचे चलत लउकत रहे।
“सुत जा” हम फुसफुसा के कहनी। "हम कुछ पी लेब." उ विरोध के आवाज उठवली। चादर फेर से सरसराहट कइलस आ उनकर लमहर, पतला, नंगा देह बिछौना से निकल गइल। आधा बंद आँख लेके हमरा ओर बढ़ली। उ फेरु से विरोध के आवाज उठवली। जब उ हमरा बगल में रहली त पहिले आपन माथा दबा देली आ फेर नाक हमरा कंधा से ठीक नीचे, हमरा गर्दन आ बांह के बीच में। ऊ लजा के आपन माथा बगल में घुमा के हमरा पर बहुते झुक गइली. ऊ संतोष के एगो लमहर गहिराह आह छोड़ली। “हमरा के ले जा, प्लीज” ऊ एगो छोट लइकी के आवाज में कहली।
बर्फ के टुकड़ा हमरा खाली गिलास में गिर गईल। हम उनका कान्ह पर आपन बाँहि रख के वापस बिछौना पर ले अइनी। पहिले बइठ गइली, फेर पीठ पर तन गइली. हम ओकरा ओर देखनी त देखनी कि चाँदनी के रोशनी ओकरा रसीला वक्रता आ कोमल खोखलापन पर झलकत रहे।
गेल ब्लैक लास वेगास में एगो ऑल गर्ल रिव्यू ग्रुप के सदस्य रहली। हर रात ऊ लोग आ उनतालीस गो अउरी सुन्दर नवहिन महँग पंख वाला वेशभूषा में सज-धज के नाचत रहली. जब हम पहिला बेर ई देखनी त हम अचरज में पड़ गइनी कि केहू एतना सुन्दर गोड़ के जोड़ी खोज के एक कतार में रख सकेला।
होटल में गेल से भेंट भइल। हम नाश्ता करे खातिर चलत रहनी आ एक पल खातिर रुक के एक चौथाई वेंडिंग मशीन में फेंक देनी। पहिया के आवाज भइल, फेर ब्रेक के चक्का के क्लिक, तनी देर बाद एगो अउरी क्लिक, आ तीसरा क्लिक पर पइसा गिरला के आवाज सुनाई पड़ल। अब हमरा लगे छह चौथाई हो गइल रहे।
आ फेर गइल पर नजर पड़ल. लागत रहे कि उहो डाइनिंग रूम में जात बाड़ी। गिरत पइसा के आवाज सुन के उ पलट गईल होईहे। ऊ डाइनिंग रूम के दहलीज पर खड़ा होके हमरा ओर सवालिया मुस्कान से देखली। हम जवाब में हँस गइनी। ऊ टाइट गुलाबी पैंट आ नाभि के ठीक ऊपर लटकल सफेद मिनीस्कर्ट पहिनले रहली। उ हाई हील्स पहिनले रहली। उनकर बाल महुआ के रंग के रहे, लमहर आ मोट। एकरा से रउरा बहुत कुछ कमा सकेनी. अगर कवनो महिला एकरा के बेदाग, बिना एको बेदाग बाल के पहिरेले त हमनी के सुरक्षित रूप से कह सकतानी कि उ बहुत बेकार, आरक्षित अवुरी शांत बाड़ी। अइसन मेहरारू, जे अपना मोट बाल के फूले देत रहे, छोड़ दिहलस, व्यभिचार के आभास देत रहे।
अचानक उ हमरा लगे आ गईली। क्वार्टर हमरा हाथ में उछलत रहे जब हम तय करे के कोशिश करत रहनी कि पईसा लेके भाग जाईं कि फेर से कोशिश करीं। हम समझे लगनी कि ई गरीब लोग जुआ के लत कइसे हो सकेला। बाकिर जब ई लइकी हमरा लगे आइल त चौथाई डॉलर, जुआ आ लास वेगास के बात भुला गइल.
लगभग नाच हो गइल रहे। आंदोलन के वर्णन कइल आसान रहे: बस एक गोड़ दोसरा गोड़ के आगे रख के टहले चल जाईं. बाकिर ई सुन्दर जीव खाली गोड़ से बेसी हिलत रहे. उनकर कूल्हि झूलत रहे, पीठ लमहर रहे, स्तन उभड़ल रहे, कंधा पीछे फेंकल रहे, नाचत गोड़ लमहर पास करत रहे। आ ई हँसी हमेशा रहे।
“नमस्कार” ऊ एगो छोट लइकी के आवाज में कहली। "तू जीत गइल बाड़ू?"
'ओह
“जानत बाड़ऽ पिछला शो के बाद हम एह चीज में पांच डॉलर फेंकले रहनी आ कुछ ना जीत पवनी. रउरा लगे केतना पइसा बा?
"एक चौथाई डॉलर के बा."
जीभ से क्लिक के आवाज निकलली आ दूसरा गोड़ के तनी मोड़ के एक गोड़ पर खड़ा हो गइली। ऊ आपन तेज नाक उठा के नाखून से दाँत के टैप कइली। उ कहले कि, ए बेवकूफी भरल यंत्र से रउआ कबो जीत ना पाईब। हमरा नइखे लागत कि ई बात कबो फलित होखी." ऊ वेंडिंग मशीन के अइसे देखली जइसे कवनो अइसन आदमी होखे जेकरा के उनुका पसंद ना होखे.
हम आश्वस्त करत हँसनी। हम कहनी, “सुनऽ, अबहीं ले नाश्ता कइले बाड़ऽ?” ऊ आपन माथा हिला दिहली। “ठीक बा, का हम तोहरा के कुछ नाश्ता करा सकत बानी? अब डेढ़ डॉलर के पईसा जीत गईला के बाद इ सबसे कम काम बा।"
ऊ अउरी चौड़ा हँसली आ हाथ बढ़ा दिहली। उ कहले कि, हमार नाम गेल ब्लैक ह। हम एगो पत्रिका में काम करेनी।"
हम ओकर हाथ पकड़ लेहनी। "हम निक कार्टर हईं." हम छुट्टी में बानी। ' 1999 में भइल रहे।
अब चाँदनी के रोशनी एगो चांदी के किरण आ गेल के नंगा देह के परछाई के आपस में गूंथत रहे। “अरे निक” ऊ बड़बड़ात कहली। कमरा में अचानक बहुत शांत हो गईल। कैसीनो के शोर जइसे हमनी के साँस आ चादर पर हमनी के देह के हरकत से डूब गइल रहे। हमरा लागल कि उनकर पतला देह हमरा हाथ खातिर हाथ बढ़वले बा।
हम आपन होठ उनका कान से सरकावत उनका तनावग्रस्त गर्दन के चुम्मा लेहनी। तब हमरा लागल कि उनकर हाथ हमरा पर बा आ ऊ हमरा के अगुवाई कइली। जवना पल हम ओकरा में घुस गईनी, हमनी के देह जईसे जम गईल रहे। हम धीरे-धीरे ओकरा में घुस गइनी। हम सुननी कि उनकर साँस के सिसकारी उनका जकड़ल दाँत से निकलत रहे आ उनकर नाखून हमरा कंधा में खोदत रहे जवना से हमरा भयानक दर्द होखत रहे। हम उनका अउरी नजदीक आ गइनी त महसूस कइनी कि गोड़ के पीठ पर उनकर एड़ी हमरा के उनका से दबावत बा।
हमनी के कुछ समय तक एतना गतिहीन रहनी जा। हमरा आसपास ओकर भींजल गर्मी महसूस भइल। हम अपना कोहनी पर झुक के ओकरा चेहरा में देखनी। ऊ आँख बंद क लिहली, उनकर मुँह अस्थायी रूप से खुलल रहे, उनकर मोट बाल माथा के चारों ओर बेतहाशा बहत रहे। एक आँख आधा ढीला बाल से ढंकल रहे।
हम बहुत धीरे-धीरे एक जांघ के भीतर से नीचे आ दूसरा जांघ के ऊपर चले लगनी। हमार कूल्हि बहुत धीमा घुमावदार गति करत रहे। ऊ अपना निचला होंठ के जकड़ल दाँत के बीच में काट लिहली। उहो हिले लगली।
“ई त बढ़िया बा निक” ऊ कर्कश आवाज में फुसफुसा के कहली। “तोहरा बारे में ई त’ बहुते कमाल के बा.”
हम उनका नाक के चुम्मा लेहनी आ फेर उनका बाल में आपन होठ चला दिहनी। हमरा उनका गला में लागल कि ऊ आवाज निकालत बाड़ी बाकिर हम आपन होठ उनका बाल से दबा दिहनी. हर बेर हम हिलत रहनी त उनकर जीभ हमरा मुँह में घुस जात रहे। फेर हम उनका जीभ के नोक के दाँत आ होंठ के बीच में पकड़ लेहनी। हम ऊपर नीचे चढ़त रहनी आ जीभ के साथे-साथे देह के भी इस्तेमाल करत रहनी।
विरोध के आवाज बंद हो गइल। हम संक्षेप में महसूस कइनी कि उनकर हाथ हमरा पर बा। हमार चेहरा गरम हो गइल। हमार पूरा देह तनाव में आ गईल। हम अपना के बौखला गइल रहनी। अब हमरा अपना कमरा के, अपना बिछौना के, ना नीचे के शोर के जानकारी रहे। हमनी दुनु जाना बस उहाँ रहनी जा, हमनी के आ जवन काम हमनी के एक संगे कईनी जा। बस उहे जानत रहनी आ गर्मी, जरत गर्मी जवन हमरा के भस्म कर दिहलस। मानो हमार त्वचा बहुते गरम हो गइल होखे जवना के छूवे ना मिल पावे.
हमरा लागल कि नदी के उबलत झाग हमरा में बहत रहे, ओकरा ओर बुदबुदात रहे। हम ओह मुकाम से आगे निकल गइल रहनी जहाँ हमरा लागल कि हम एकरा के रोक सकेनी. हम ओकरा के अपना ओर खींच लेहनी, ओकरा के एतना कस के पकड़नी कि ओकरा सांस ना चलत रहे। बुदबुदात पानी के स्वाद अइसन रहे जइसे कवनो रास्ता खोजत पोखरा होखे। आ फेर बांध गिर गइल. गेल ऊ मुरझाइल फूल रहे जवना से हम चिपकल रहनी। हम ओकरा के पर्याप्त कस के ना पकड़ पवनी; हम ओकरा से चिपकल रहनी, ओकरा के अपना त्वचा से खींच के ले आवे के कोशिश करत रहनी। हमरा मुश्किल से उनकर नाखून महसूस होखत रहे। हमनी के एक संगे तनाव में आ गईनी जा। हमार साँस रुक गइल। आ फेर हमनी के ढह गइनी जा।
हमार माथा उनका बगल के तकिया पर रहे, लेकिन उ अभी भी हमरा नीचे पड़ल रहली, आ हमनी के अभी भी आपस में गूंथल रहनी जा। हमार साँस मुश्किल से वापस आ गईल। हम मुस्कुरा के ओकरा गाल पर चुम्मा लेहनी।
उ कहली कि, हम आपके दिल के धड़कन महसूस क सकतानी।
“ई त बढ़िया रहे” हम सोचला के बाद कहनी। अबकी बेर हम सही मायने में मुक्त हो गईनी।
हमनी के चेहरा एक दूसरा के एतना नजदीक रहे कि हम एक-एक पलक के अलग-अलग देख सकत रहनी। उनकर बाल के जाल अबहियों एगो आँख के ढंकले रहे। ऊ अंगूठा से पोंछ दिहली। उ हमरा के देख के मुस्कुरइली। “ई सब छुट्टी एक में लुढ़क गईल रहे, जवना में सभ चट्टान, रॉकेट, रॉकेट अवुरी विस्फोट रहे।”
हमनी के लेट के एक दूसरा के देखत रहनी जा। कुछ देर से खिड़की खुलल रहे। रेगिस्तान के हवा धीरे से परदा के उड़ा दिहलस।
गेल कर्कश आवाज में कहली कि, इ लगभग असंभव लागता कि एकरा में मात्र एक सप्ताह लागी।
तब हमनी के नंगा सुत गईनी जा, अभी भी प्रेम के क्रिया से गरम रहनी जा।
हमरा लागल कि अभी आँख बंद क लेले बानी कि फोन बाजल। पहिले त हमरा लागल कि हम सपना देखत बानी। कहीं आग लागल रहे, आ एगो फायर ट्रक ओहिजा से गुजरत रहे। हम त इहे सुनले बानी। फोन फेरु बाज गइल।
हमार आँख उड़ के खुल गइल। दिन भोर होखे लागल; पहिला रोशनी कमरा में आइल ताकि हमरा बगल में सुतल कोठरी, कुर्सी आ आराध्य गेल लउकत रहे।
लानत बा फोन फेरु बाज गइल।
हम उठ गइनी। गेल एक पल खातिर कराह उठली आ आपन नंगा देह हमरा देह से दबा दिहली। हम ले गईनी . “हाय” हम कहनी। ई दोस्ताना ना लागत रहे।
- कार्टर के बा? रउरा कतना जल्दी वाशिंगटन में आ सकेनी? ई हॉक रहले, कुल्हाड़ी के मालिक, हमार मालिक।
“अगिला डिवाइस ले सकेनी.” हमरा लागल कि गेल हमरा देह से दबावल बा।
हॉक कहले, “रउरा से मिल के बहुत अच्छा लागल। "ई जरूरी बा। हमरा डेस्क प पहुंचते ही रजिस्ट्रेशन करा दीं।"
"हँ सर" के नाम से जानल जाला। फोन काट के तुरते फेर से फोन उठा लेहनी। गेल हमरा से लुढ़क गइल। उ हमरा बगल में बईठल रहली। हमरा गरदन पर हवा के झोंका लागल त बुझाइल कि ऊ हमरा ओर देखत बाड़ी। जब हम एयरपोर्ट पर फोन कइनी त नौ बजे सतरह मिनट पर लास वेगास से निकले वाला सीधा फ्लाइट बुक कर लिहनी. हम आपन घड़ी के ओर देखनी। छह बजे से पांच मिनट हो गइल रहे। हम गेल के ओर देखनी।
उ हमार एगो सिगरेट जरा देली। उ हमरा मुँह में डाल देली आ फेर अपना खातिर ले लिहली। छत में धुँआ उड़ा दिहली। उ निर्णायक रूप से कहली कि, हम सोचत रहनी कि शायद आज हमनी के वाटर स्कीइंग में जा सकेनी।
'गैल...'
उ हमरा के टोक देली। “काल्हु कवनो प्रस्तुति नइखे, हम आज़ाद बानी. हमरा लागल कि मीड झील पर कहीं तैराकी आ पिकनिक मनावे खातिर जगह मिल जाई. एल्विस काल्हु साँझ के आपन प्रस्तुति दीहें. हमरा टिकट आसानी से मिल सकेला." ऊ जोर से आह भरली। उ कहले कि, हम तैर के पिकनिक मना सकत रहनी अवुरी फेर इहाँ वापस आके कपड़ा पहिन सकत रहनी, फेर खाना खा के शो में जा सकत रहनी
"गैल, हम..."
उ हमरा मुँह पर आपन हाथ रखली। “ना” ऊ कमजोरी से कहली। “अइसन मत कहऽ. हम समझत बानीं. छुट्टी खतम हो गइल बा."
"हँ, साँचहू."
ऊ मुड़ी हिला के फेर से छत पर धुँआ उड़ा दिहली। बोलत-बोलत बिछौना के गोड़ के ओर देखली। “हमरा सचमुच तोहरा बारे में कुछुओ नईखे मालूम। शायद तू सस्पेंडर बेचत बाड़ू भा कवनो माफिया बॉस जे इहाँ छुट्टी मनावत बा।“ उ हमरा ओर देखली।“हमरा त बस इहे मालूम बा कि जब हम आपके संगे बानी त हमरा खुशी महसूस होखेला। इहे काफी बा me." ऊ आह भरली। साफ रहे कि ऊ लोर रोकले रहली। “का हम तोहरा के फेर से देखब?”
हम सिगरेट निचोड़ के निकाल देनी। “हमरा त सचहूं मालूम नइखे. हम कवनो पट्टा वाला सेल्समैन ना हईं आ ना माफिया बॉस. बाकिर हमार जिनिगी हमरा हाथ में नइखे. आ हमहूँ रउरा से खुश बानी.”
उ सिगरेट निकाल के हमरा ओर ध्यान से देखली। उनकर होठ संकुचित हो गइल रहे। उ दु बेर निगल गईली। “हम... हमनी के लगे अभी भी समय बा... तोहार हवाई जहाज उड़ान भरला से पहिले?”
हम हँस के ओकरा के गले लगा लेहनी। "हमनी के जल्दी नइखे."
उ हमरा के हताश जोश से स्वागत कईली। आ ऊ हर समय रोवत रहली।
अध्याय 2 के बा
जब हम वाशिंगटन में उतरनी त गेल ब्लैक हमरा के पहिलहीं से प्यारा याद छोड़ के चल गइल रहली. हम अब खाली छुट्टी में आवे वाला आदमी ना रहनी जे कवनो विकर्षण चाहत रहे। हम एगो एक्स एजेंट रहनी। विल्हेल्मिना पिस्तौल हमार लुगर हमरा बांह के नीचे होलस्टर में लागल रहे। ह्यूगो, हमार स्टिलेटो, हमरा बायां बांह पर अपना म्यान में आराम से पड़ल रहे। कंधा के एक चाल - आ छूरी सुचारू रूप से हमरा हाथ में गिर जाई। पियरे, घातक गैस बम, हमरा दाहिना टखना के गुहा में मजबूती से टिकल रहे। छोट रहे आ हमार इटालियन जूता ओकरा के ढंकले रहे। ऊ लोग ओतने कुल्हाड़ी के वाद्ययंत्र रहे जतना हमार मन आ तन।
हम हॉक के ऑफिस में घुसनी त देखनी कि उ खिड़की से बाहर बर्फ के ओर देखत रहले। जब हम घुसनी त उनुकर पीठ हमरा ओर रहे। बिना मुड़ले ऊ अपना छोट डेस्क के सामने के कुर्सी के ओर इशारा कइले। हमेशा का तरह पुरान जमाना के रेडिएटर से आफिस में नमी सौ फीसदी हो गइल.
“खुशी बा कि तू एतना जल्दी चहुँप गइल बाड़ू कार्टर” हॉक अबहियों हमरा ओर पीठ धइले कहले.
हम बइठ के सिगरेट जरा दिहनी। जब हम उठा लेहनी त हॉक के ओर देखनी आ इंतजार करत रहनी।
उ कहले कि, सुनले बानी कि इहाँ के मुक़ाबले मास्को में बहुत जादे ठंडा बा। आखिर में उ आपन मुँह हमरा ओर घुमा के बर्फीला निगाह से हमरा ओर देखले। ऊ सिगार के करिया बट के दाँत के बीच में धइले रहले। "लेकिन रउआ हमरा के पहिला हाथ से बता सकत बानी कार्टर।"
हम आँखि मिचौनी कइनी। "रउरा मतलब बा कि हम रूस जात बानी?"