Поки самі гламурні мільйонери Сан-Франциско збираються на вечірці в одесі, хтось спостерігає і чекає рішення помститися Ізі і Ітану Бейлі, самої знаменитої парі міста. Нарешті, вбивця визначає ідеальний момент, і це ідеальне вбивство. У ih гламурному будинок, не залишилося й сліду доказів. Поки детектив Ліндсі Боксер розслідує гучне вбивство, по-звірячому закатованих виявляється ще одна людина — проповідник з посланням надії для бездомних. Про його смерті майже нічого не відомо, але коли репортер Сінді Томас довідається про це, вона розуміє, що історія може бути величезною. Заглибившись в історію жертви, вона виявляє, що він, можливо, не був таким святим, як всі думали. У той час як інтерес у двох злочинців перевіряє рішенням Клубу жіночих вбивств, Ліндсі бачить, як іскри літають між Сінді і її партнером, детективом Річем Конклином. Клуб жіночих вбивств стикається з найскладнішим завданням: зруйнує кохання, все, що побудували чотири подруги? Хвилююча нова глава в серії «Клуб жіночих вбивств», «Восьме визнання» пропонує подвійну дозу швидкісних поворотів і шокуючих одкровень, на які здатні лише Джеймс Паттерсон. І пам'ятайте, що це єдиний випуск «Клубу вбивць» в цьому році.
Восьме визнання
Джеймс Паттерсон
Сьюзі і Джеку
І Джону, Брендану і Алексу
Пролог
ЗУПИНКА
Одіна
Тим травневим ранком, в половині сьомого старий хромована-жовтий шкільний автобус повз на південь, на Маркет-стертий . Его бічні і заднє вікна були затемнені, і хіп-хоп пульсувало в низинному тумані, який плавав, як шовкова вуаль, між сонцем і Сан-Франциско.
Є мій лід
Є мій дим
Є моя поїздка У
мене немає надії
Тримай голову високо
, Не знаю, коли ти
помреш ...
Світлофора змінився на жовтий, на перетині Четвертої і Ринковою. Знак стоп-сигналу з боку водія шкільного харчування на автобус хитнувся, чотиристоронні аварійні вогні запалали жовтим, і машина зупинилася.
Праворуч від автобуса був величезний торговий центр: bloomingdale's, Nordstrom, вікна були заклеєні великими шпалерами з плакатами Abercrombie з провокаційними напівголими підлітками в чорно-білих тонах.
Зліва від автобуса стояв синій фургон «Форд», а потім один навколо двох острівців, що розділяють дорогу, — плацдарм для пасажирів автобуса та туристів.
Дві машини позаду шкільного харчування автобусі. Луїза Линденмейер, офіс-менеджер, запізнилася на роботу і загальмувала на своєму сірому старенькому «Вольво». Вона опустила вікно і втупилася на цей проклятий шкільний автобус.
Вона застрягла на його вихлопній трубі ще з часів парку Буена-Віста, а потім дивилася, як він від'їжджає з нах на світлофорі на П'ятій і Маркетної вулицях, коли потік машин повертає і зупиняється перед нею.
І тепер цей автобус застряг на світлофорі... знову.
Луїза почула крик. "Гей, придурок!"
Чоловік у сорочці без рукавів, з розмаяним краваткою, зі зморщеним обличчям і засохлим кремом для гоління під лівим вухом пройшов mimmo сл машини, щоб влаштувати шоферові автобуса пекло.
Загудів ріжок, потім ще один, а потім какофонія ріжкового дерева.
Сергій був зеленим.
Луїза зняла ногу з педалі залякування і в цей момент відчула струс мозку, у нах задзвеніло у вухах, коли вона побачила, як дах шкільного харчування на автобус різко вибухнула вгору.
Шматки палаючого металу, сталеві і скляні осколки, розліталися на всі боки швидше, ніж постріли. Над автобусом утворилося грибоподібна хмара, схожа на хмару невеликий атомної бомби, і машина у формі коробки перетворилася на вогненну кулю. Маслянистий дим пофарбував повітря.
Луїза побачила, як синій фургон в провулку зліва від автобуса спалахнув полум'ям, а потім почорнів у нах на очах.
Ніхто не вийшов з фургона!
І голосувати полум'я впало на сріблясту Камрі відвертими перед нею. Вибухнув Бензобак, і вогонь заплясал на машині, поглинувши її яскравим, стрибаючою полум'ям.
Чоловік з пухким особою підтягнувся з тротуару до дірі, де раніше було вікно з боку пасажира. Його сорочка зникла. Його волосся були чорними кучерями. Шкіра его осіб обтягувала ключицю, як цигарковий папір.
Луїза в жаху відскочила, взявшись за дверну ручку, коли вогонь обпалив капот ee Вольво. Дверцята машини відчинилися, і всередину хлинуло тепло.
Саме тоді вона побачила шкіру своєї руки, все ще лежить на кермі, немов це була рукавичка , вивернута навиворіт. Луїза не чула наших криків жаху бізнесмен, нас у своїх власних. Як ніби її вуха були заткнуті воском. Її зір було суцільно танцюючими плямами і розмитими обрисами.
А потім її засмоктало в чорний колодязь.
Два
КОНКЛІН , був за кермом нашої машини без розпізнавальних символів, і її подслащивал собі каву, коли відчув струс мозку.
Приладова панель тряслася. Гарячий кави виплеснувся мені на руку. Її закричав: «Якого біса? » Через кілька миттєвостей радіо зашипіло, диспетчер вигукнув: «Повідомлення про вибух на Ринковій і Четвертою. Найближчі підрозділи пізнають і реагують».
Її вилив каву у вікно, схопив мікрофон і сказав Dispatch, що ми в двох кварталах від нас, коли Конклін прискорився в гору, а потім загальмував, так що наша машина перетнула Четверту вулицю, заблокувавши рух.
Ми вискочили навколо машини, Конклін закричав: « Ліндсі, бережись . Можуть бути вторинні вибухи!»
Повітря був непрозорий клубящимся димом, наповненим палаючої гумою, пластиком і людською плоттю. Її зупинився, витер рукавом очі, що сльозяться і поборов блювотний рефлекс. Її побачив пекельну сцену, і мої волосся буквально встали дибки з потилиці.
Маркет-стертий - головна артерія. Він повинен був бути наповнений приміським рухом, але замість цього він виглядав, як Багдад, потім вибуху бомби смертником. Люди кричали, бігали колами, засліплені панікою і димовою завісою туману.
Їй подзвонив шефу Траккио, повідомив, що його перший офіцер на місці події.
— Що відбувається, сержант?
Її розповів йому, що бачив: п'ятеро мертвих на вулиці, ще двоє на зупинці. «Невідома кількість жертв, живих чи мертвих, все ще в своїх машинах», — кашлянув я в трубку.
— Ти в порядку, Боксер?
"Так сер."
Її відключився, коли крейсери, пожежні машини та бригади швидкої допомоги з виттям сирен кинулися на ринок і сформували периметр у Третьої і П'ятої, блокуючи зустрічний рух. Через кілька хвилин під'їхала командирська машина, і сапери, одягнені з нога до голови в сірі захисні костюми, висипали на поле уламків.
До мене, хитаючись, підійшла закривавлена жінка невизначеного віку і раси. Його зловив її, коли її коліна підігнулися, і ми з Конклином допомогли гей дістати каталку.
— Я бачив, — прошепотіла жертва. Вона вказала на почорнілу громадину на перехресті. «Цей шкільний автобус був бомбою».
« Шкільний автобус? Будь ласка, Боже, тільки не діти! »
Її дивився скрізь, але не бачив дітей.
Ih всіх спалили живцем?
Три
СТРЕЛИЛАСЬ з пожежних шлангів, загасивши полум'я. Метал зашипів, а повітря шталь прогірклим.
Її знайшов Чекає Хенні, слідчому підпалів і експерта з вибухів, сгорбившегося на бічній день шкільного харчування автобусі. Його волосся було зачесане назад, був одягнений в штани кольору хакі і джинсову сорочку з підкоченими рукавами, оголюючи старий шрамм звертається від опіку, тягнувся від основи великого пальця правої руки до ліктя.
Ханні підняв очі і сказав: «Жахлива катастрофа, Ліндсі».
Він провів мене через те, що він назвав «катастрофічним вибухом», показав мені двох дорослих «хрустких тварюк», згорнувшихся між подвійним рядом сидінь з боку водія. Зазначено, що передні шини автобуса були наповнені повітрям, а задні — спущеними.
«Вибух почався ззаду, а не в моторному відсіку. І її знайшов це».
Ханні вказала на округлі осколки скла, які провадять трубки і осколки синього пластики, що злилися в масу за дверима автобуса.
«Уявіть собі вибухову силу», — сказав він, вказуючи на металевий снаряд, вбитий у стіну. «Це трехбалочные ваги, — сказав він, — і її, припускаю, що синя пластмаса навколо кулера. На все це пішло всього кілька галонів ефіру і іскри...»
Помах руки вказує на три блоки повного руйнування.
Її чув уривчастий кашель і хрускіт черевик по склу. Конклін, его малюнок зростанням шість футів два дюйми матеріалізується навколо димки. «Хлопці, що ви повинні побачити, перш ніж сапери викинуть нас звідси».
Ханні та її послідували за Конклином через перехрестя туди, де біля ліхтарного стовпа лежало кисле тіло чоловіка.
Конклін сказав: «Свідок бачив, як цей хлопець вилетів через лобове скло автобуса, коли воно вибухнуло».
Мрець був латиноамериканцем, його обличчя було порізане, его фарбоване в червоний колір волосся злиплися від крові, його тіло було ледь вкрите залишками яскраво-синьої толстовки і джинсів, його череп був зламаний, потім зіткнення з ліхтарним стовпом. За віковими зморшками його обличчя її, здогадався, що цей чоловік прожив важкі сорок років. Її витягнув гаманець з его заднього кишені, відкрив його і побачив водійські права.
— Його звуть Хуан Гомес. Судячи з цього, йому було всього двадцять три роки.
Ханні нахилилася, разжала губи мерця. Її побачив два зламаних ряду згнилих недопалків там, де колись були його зуби.
— Твикер, — сказала Ханні. «Ймовірно, він був кухарем. Ліндсі, це справа належить відділу по боротьбі з наркотиками, може бути, Управління по боротьбі з наркотиками».
Ханні натискав кнопки на своєму мобільному телефоні, поки її дивився на тіло Хуана Гомеса. Першим видимим ознакою вживання метамфетаміну є гнилі зуби. Потрібна пара років позбавлення нити і склепіння, щоб наркоман постарів на двадцять років. До того часу наркотик з'їв би великі шматки его мозку.
Гомес вже збирався йти перед вибухом.
— Значить, автобус був пересувної лабораторії з виробництва метамфетаміну? — сказав Конклін.
Ханні затримали з наркотиками.
— Ага, — сказав він. «Поки не рознесло все до біса».
Перша частина
БЭГМЕН ІСУС
Глава 1
Сінді Томас застебнула свій легкий плащ Burberry і сказала: «Доброго ранку, Стусани», коли швейцар відчинив передні день Blakely Arms. Він торкнувся поля свого капелюха і подивився Сінді в очі, сказав: «Доброго дня, міс Томас. Будьте обережні».
Сінді не могла сказати, що ніколи не хотіла неприємностей. Вона працювала в кримінальному відділі « Хроніка» , і любила повторювати: «Для мене погані новини — це добрі новини».
Але півтора роки тому психопат з незаконною суборендою і проблемами з управлінням гнівом, який жив двома поверхами вище nah, пробрався до квартири і влаштував жорстоку серію вбивств.
Вбивця був спійманий і засуджений, і в даний час в залі на цифрові камери смертників в ізоляторі «Q».
Але все ж у «Блейклі Армс» були поштовхи. Жителі кожну ніч замикали день на потрійний замок, здригалися від раптових шумів, відчували втрату звичайної, буденної безпеки.
Сінді була сповнена рішучості не жити з таким страхом.
Вона посміхнулася швейцара і сказала: «Я крута, Стусани. Бандитам краще мене остерігатися » .
Потім вона вилетіла на вулицю в раннє травневе ранок.
Крокуючи по Таунсенду з Третьої вулиці до П'ятої — два дуже довгих кварталу, — Сінді подорожувала між старим і новим Сан-Франциско. Вона минула винний магазин поруч зі своїм будинком, «Макдоналдс» через дорогу, «Старбакс» і «Бордерс» на першому плані поверсі нового багатоповерхового житлового будинку, використовуючи час, щоб відповісти на дзвінки, записатися на прийом, призначити свій день. .
Вона зупинилася біля нещодавно оновленої станцій Caltrain, яка займається колись була пекельною ямою для бездомних, наркоманів, а тепер значно покращилася, коли район закріпився.
Але за станцією Калтрейн був обгороджений і вигнутий ділянку тротуару, який шелл вздовж депо. На вулиці припарковані іржаві джонкеры і фургони епохи Джиммі Хендрікса. Транспортні засоби були аварійними майданчиками для бездомних.
Поки Сінді подумки готувалася до потужної прогулянці по цій «забороненій для польотів зону», вона помітила попереду групу вуличних людей, і деякі навколо них, здавалося, плакали.
Сінді коливалася.
Потім вона витягла з пальто у своєму заламіноване свідоцтво, тримала його перед собою, як рядок скидання, протиснулася в натовп — і воно розступилося перед нею.
Дерева айлантуса, пробиваються крізь збиралися в бруківці, відкидають сітчасту тінь на купу ганчір'я, старих газет і сміття з фаст-фуду, що лежить в основі сітчастого паркану.
Сінді відчула напад нудоти, у нах перехопило подих.
Купа ганчір'я була, по суті, мерцем. Его шведів була просякнута кров'ю, а обличчя так банально, що Сінді не могла роздивитися його риси.
Вона запитала перехожого: «Що трапилося? Хто цей чоловік?»
Свідок виявилася великої беззубою жінкою, одягненою в багатошарову і різношерсту одяг. Ee ноги були забинтовані до колін, а ніс порозовел від мальви.
Вона скоса поглянула на Сінді.
«Це ББ-Бэгмен Ісус. Хтось убив його!»
Сінді набрала 911 на своєму Treo, повідомила про вбивство і стала чекати прибуття поліції.
Поки вона чекала, навколо нах зібралися вуличні люди.
Це були немиті, невраховані, непомічені, маргінали, які прослизали крізь збиралися, жили там, куди Бюро державної боявся ступити.
Від них смерділо, і вони сіпалися, вони заїкалися і дряпалися, і voni iso усіх сил намагалися наблизитися до Сінді. Вони тяглися, щоб доторкнутися до неї, розмовляли, і поправляли інший інший.
Voni готелі бути почутими.
І хоча півгодини тому Сінді уникала з ними будь-яких контактів, тепер от дуже хотілося ih почути. Час минав, а міліція не приїжджала, і Сінді відчула, що історія розквітає, готуючись розквітнути.
Вона знову скористалася мобільним телефоном, зателефонувала додому своїй подрузі Ліндсі.
Телефон задзвонив шість разів, перш ніж чоловічий голос прохрипів: «Алло?» Сінді здалося, що вона перервала Ліндсі і Джо в невідповідний момент.
— Прекрасний час, Сінді, — мовив Джо.
«Вибачте, Джо, правда», — сказала Сінді. — Але мені треба поговорити з Ліндсі.
Глава 2
ГНІВАЙСЯ , — сказала я, підвертаючих ковдру Джо під підборіддя, поплескуючи його по щетинистым щоках, запам'ятовуючи в його губах поцілунок з рейтингом PG-13, намагаючись не порушити його знову, тому що мені просто не вистачило пора повертатися в настрої.
— Я не божевільний, — сказав він, закривши очі. «Але сьогодні ввечері його буду шукати відплати, так що приготуйся».
Її посміялася над своїм великим, красивим хлопцем, сказала: «Взагалі-то я не можу дочекатися».
«Сінді погано впливає».
Її ще трохи посміявся.
Сінді — замаскований пітбуль. Зовні вона дівчача дівчисько, але чіпка в обидва кінця, і саме так вона пробилася в моє криваве місце злочину шість років тому і не здалася, поки не привела свою історію в обидва кінця, а її не розкрив свого справи. Готель би я, щоб всі мої копи були, як Сінді.
«Сінді — персик», — сказав її своєму коханому. «Вона росте в тобі».
«Так? Доведеться повірити тобі на слово». Джо посміхнувся.
— Дорога, ти не проти?..
«Я буду гуляти з Мартою? Так. Тому що її працюю вдома, а в тебе є справжня робота».
— Спасибі, Джо, — сказав я. «Ти це зробиш? Тому що я думаю, що вона повинна піти».
Джо подивився на мене незворушно, його великі голубі очі ділилися зі мною справою. Її послав їй повітряний поцілунок, а потім побіг в душ.
Минуло кілька місяців з ними тхора, як моя затишна квартира Чіко-Хілл вигоріла вщент, а її все ще звикала жити з Джо в его нової ліжечку в районі з високою орендною платою.