Kārters Niks : другие произведения.

91-100 Killmaster detektīvstāstu kolekcija

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  Kārters Niks
  
  91-100 Killmaster detektīvstāstu krājums
  
  
  
  
  
  91-100 Killmaster ir detektīvstāstu kolekcija par Niku Kārteru.
  
  
  
  
  
  
  91. Conspiracy N3 http://flibusta.is/b/699347/read
  N3 sazvērestība
  92. Beirūtas incidents http://flibusta.is/b/612227/read
  Beirūtas incidents
  93. Piekūna nāve http://flibusta.is/b/607566/read
  Piekūna nāve
  94. Acteku atriebējs http://flibusta.is/b/631177/read
  Acteku atriebējs
  95. Jeruzalemes lieta http://flibusta.is/b/611066/read
  Jeruzalemes fails
  96. Doctor Death http://flibusta.is/b/607569/read
  Dr. Nāve
  98. Sešas asiņainās vasaras dienas http://flibusta.is/b/609150/read
  Sešas asiņainas vasaras dienas
  99. Z dokuments http://flibusta.is/b/677844/read
  Z dokuments
  100. Katmandu līgums http://flibusta.is/b/701133/read
  Katmandu līgums
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Sazvērestība N3
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālais nosaukums: The N3 Conspiracy
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Viņš bija jauneklis ar gaišām acīm ar lieliem plāniem attiecībā uz savu tuksneša valsti un sevi, taču ASV vajadzēja vecu karali, kuru viņš gribēja gāzt, tāpēc es viņu nogalināju.
  
  
  Kāds bija mans darbs: Niks Kārters, manas valsts Killmaster, AH, Deivids Hoks un par augstu algu. Es esmu aģents N3 armijas korpusā, visslēptākajā organizācijā Vašingtonā un, iespējams, arī pasaulē.
  
  
  Dumpinieks bija ideālists, lepns un spēcīgs cilvēks, bet man viņš nebija līdzīgs. Viņam nebija izredžu. Es viņu nošāvu viņa valsts attālajos atkritumos, kur neviens viņu neatradīs un viņa ķermenis pārvērtīsies par kauliem, ko ēd grifi.
  
  
  Es ļāvu šim pārlieku ambiciozajam censoņam sapūt saulē un atgriezos pilsētā, lai iesniegtu ziņojumu, izmantojot kanālus, ko maz zināja, un iztīrītu manu Luger Wilhelmina.
  
  
  Ja tu dzīvo tāpat kā es, tu rūpīgi rūpējies par saviem ieročiem. Šie ir labākie draugi, kas jums ir. Sasodīts, šie ir vienīgie "draugi", kuriem varat uzticēties. Mans 9mm Luger ir Vilhelmīna. Man zem piedurknes ir arī duncis ar nosaukumu Hugo un Pierre, kas ir miniatūra gāzes bumba, kuru es slēpju jebkurā vietā.
  
  
  Es arī rezervēju lidojumu uz Lisabonu. Šoreiz mans vāks bija Džeks Finlijs, ieroču tirgotājs, kurš tikko bija izpildījis kārtējo "pasūtījumu". Tagad viņš atgriezās savā pelnītajā atpūtā. Tikai tur, kur es gāju, nebija gluži mierīgs.
  
  
  Kā aģents N3 armijā es biju ārkārtas admirālis. Tāpēc es varētu ieiet jebkurā ASV vēstniecībā vai militārajā bāzē, pateikt koda vārdu un pēc tam pieprasīt jebkuru transportu līdz lidmašīnas pārvadātājam ieskaitot. Šoreiz es devos personīgos darījumos. Vanags, mans priekšnieks, nepiekrīt, ka viņa aģentiem ir personiskas lietas. It īpaši, ja viņš par to zina un zina gandrīz visu.
  
  
  Trīs reizes mainīju lidmašīnas un nosaukumus Lisabonā, Frankfurtē un Oslo. Tas bija apvedceļš pa Londonu, taču šajā ceļojumā man nebija vajadzīgi vajātāji vai sargsuņi. Es sēdēju savā vietā visu lidojumu, slēpjoties aiz žurnālu kaudzes. Es pat negāju uz salonu pēc sava ierastā dzērienu daudzuma vai neatgriezu rudmatainās meitenes smaidu. Vanagam visur ir acis. man tas parasti patīk; Kas attiecas uz manu ādu, es to ļoti augstu vērtēju. Un, kad man vajag Vanagu, viņš parasti ir tuvumā.
  
  
  Kad nolaidāmies, Londona kā parasti bija slēgta. Viņa klišeja bija patiesa, tāpat kā lielākā daļa klišeju, bet tagad migla bija skaidrāka. Mēs virzāmies uz priekšu. Hītrovas lidosta atrodas tālu ārpus pilsētas, un es nevarēju izmantot vienu no mūsu ērtajām automašīnām, tāpēc es ņēmu taksometru. Bija tumšs, kad taksists mani izsēdināja Čelsijas graustu rajonā netālu no nolaistas viesnīcas. Es rezervēju ar citu ceturto vārdu. Es pārbaudīju, vai pārblīvētajā, putekļainajā telpā nav spridzekļu, mikrofonu, kameru un acs caurumu. Bet viņa bija tīra. Bet tīrs vai nē, es negrasījos tajā pavadīt daudz laika. Precīzāk sakot: divas stundas. Ne sekundi garāks, ne sekundi īsāks. Tāpēc es pārgāju uz savu divu stundu praksi.
  
  
  Īpašs aģents, īpaši darbuzņēmējs un Killmaster, dzīvo saskaņā ar šādu rutīnu. Viņam tā jādzīvo, citādi viņš nedzīvos ilgi. Iesakņojušies ieradumi, tāpat kā otrā daba, viņam kļuva tikpat neatņemami kā elpošana jebkuram citam. Viņš attīra prātu, lai redzētu, domātu un reaģētu uz jebkādām pēkšņām darbībām, izmaiņām vai briesmām. Šī automātiskā procedūra ir paredzēta, lai nodrošinātu, ka līdzeklis ir gatavs lietošanai katru sekundi ar 100% efektivitāti.
  
  
  Man bija divas stundas. Pēc istabas pārbaudes es paņēmu miniatūru signalizāciju un piestiprināju to pie durvīm. Ja es pieskartos durvīm, skaņa būtu pārāk klusa, lai kāds to dzirdētu, bet tas mani pamodinātu. Es pilnībā izģērbos un apgūlos. Ķermenim ir jāelpo, nerviem jāatslābinās. Es ļāvu prātam aptumšot, un mans simts astoņdesmit mārciņas muskuļi un kauli atslāba. Pēc minūtes es aizmigu.
  
  
  Pēc stundas un piecdesmit minūtēm es atkal pamodos. Es aizdedzināju cigareti, ielēju sev dzērienu no kolbas un apsēdos nobružātā gultā.
  
  
  Saģērbos, noņēmu durvju signalizāciju, pārbaudīju stiletu uz rokas, iebāzu benzīnbumbu makā augšstilba augšdaļā, pielādēju Vilhelmīnu un izlīdu no istabas. Es atstāju savu čemodānu. Vanags izstrādāja aprīkojumu, kas ļāva viņam pārbaudīt, vai viņa aģenti atrodas savos amatos. Bet, ja viņš šoreiz ielika manā koferī šādu bākuguni, es gribēju, lai viņš noticētu, ka joprojām esmu drošībā šajā draņķīgajā viesnīcā.
  
  
  Vestibilā joprojām karājās Otrā pasaules kara zīmes, kas viesus novirzīja uz bumbu patvertnēm. Ierēdnis aiz letes bija aizņemts, ievietojot pastu sienas nodalījumos, un melnais snauda uz nobružāta dīvāna. Ierēdnis bija nikns un bija ar muguru pret mani. Melnādainajam bija mugurā vecs mētelis, šaurs viņa platajiem pleciem, un jaunas, pulētas kurpes. Viņš atvēra vienu aci, lai paskatītos uz mani. Viņš mani rūpīgi nopētīja, tad atkal aizvēra acis un pārcēlās uz gulēšanu ērtāk. Ierēdnis uz mani neskatījās. Viņš pat nepagriezās, lai uz mani paskatītos.
  
  
  Ārā es pagriezos atpakaļ un ieskatījos vestibilā no Čelsijas ielas nakts ēnām. Melnādainais vīrs uz mani paskatījās atklāti, šķita, ka trakulīgais ierēdnis mani pat nepamanīja vestibilā. Bet es redzēju viņa ļaunās acis. Manu uzmanību neizbēga tas, ka viņš skatījās uz mani spogulī aiz letes.
  
  
  Tāpēc es nepievērsu uzmanību ierēdnim. Es paskatījos uz melno vīrieti uz dīvāna. Ierēdnis mēģināja slēpt, ka viņš skatās uz mani, es to uzreiz pamanīju, un pat lētākā spiegu kompānija neizmantotu tik bezjēdzīgu cilvēku, kuru es varētu identificēt ar vienu skatienu. Nē, kad bija briesmas, tās nāca no melnādaina. Viņš paskatījās, pētīja mani un tad novērsās. Atklāts, godīgs, nav aizdomīgs. Bet viņa mētelis nederēja un kurpes bija jaunas, it kā viņš būtu steidzies no kaut kurienes, kur viņam šis mētelis nav vajadzīgs.
  
  
  Es to sapratu piecās minūtēs. Ja viņš mani pamanīja un bija ieinteresēts, viņš bija pārāk labs, lai to parādītu, zinot, ka es ievērošu piesardzības pasākumus. Viņš nepiecēlās no dīvāna, un, kad es apturēju taksometru, šķita, ka viņš man neseko.
  
  
  Es varētu kļūdīties, bet es arī iemācījos sekot saviem pirmajiem instinktiem par cilvēkiem un pierakstīt tos savā zemapziņā, pirms aizmirstu.
  
  
  Taksometrs mani izlaida uz rosīgas Soho ielas, ko ieskauj neona izkārtnes, tūristi, naktsklubi un prostitūtas. Enerģētikas un finanšu krīzes dēļ tūristu bija mazāk nekā iepriekšējos gados un gaismas pat Pikadilijas cirkā šķita blāvākas. Man bija vienalga. Tajā brīdī mani tik ļoti neinteresēja pasaules stāvoklis. Pagāju divus kvartālus un iegriezos alejā, kur mani sagaidīja migla.
  
  
  Es atpogāju savu jaku virs Luger un lēnām gāju cauri miglas gabaliem. Divus kvartālus tālāk no ielu gaismām šķita kustamies miglas vītnes. Mani soļi bija skaidri dzirdami, un es klausījos citu skaņu atbalsos. Viņi tur nebija. Es biju viena. Es redzēju māju puskvartāla attālumā.
  
  
  Tā bija veca māja šajā miglainajā ielā. Bija pagājis ilgs laiks, kopš šīs salas zemnieki emigrēja uz zemi, pa kuru es tagad staigāju. Četri stāvi no sarkaniem ķieģeļiem. Pagrabā bija ieeja, kāpnes veda uz otro stāvu, sānos bija šaura aleja. Es ieslīdēju tajā alejā un ap aizmuguri.
  
  
  Vienīgā gaisma vecajā mājā bija trešā stāva aizmugurējā istaba. Paskatījos uz augsto blāvas gaismas taisnstūri. Mūzika un smiekli peldēja cauri miglai šajā jautrajā Soho apkaimē. Tajā telpā virs manis nebija ne skaņas, ne kustības.
  
  
  Slēdzeni būtu viegli izvēlēties aizmugurējām durvīm, bet durvis var savienot ar signalizāciju. Es izņēmu no kabatas tievu neilona auklu, aizmetu to pāri izvirzītajam dzelzs stieņam un pievilku pie aptumšotā otrā stāva loga. Es uzliku piesūcekni uz stikla un izgriezu visu stiklu. Tad es nolaidos un uzmanīgi noliku glāzi uz grīdas. Pievilkusi atpakaļ pie loga, es iekāpu iekšā un atrados tumšā, tukšā guļamistabā, aiz guļamistabas bija šaurs koridors. Ēnas smaržoja mitri un veci, kā pirms simts gadiem pamesta ēka. Bija tumšs, auksts un kluss. Pārāk kluss. Žurkas pārceļas uz pamestām mājām Londonā. Bet nebija ne skaņas, kas skrāpētu mazas pūkainas ķepas. Šajā mājā dzīvoja kāds cits, kāds, kas tur bija tagad. es pasmaidīju.
  
  
  Es uzkāpu pa kāpnēm uz trešo stāvu. Vienīgās apgaismotās telpas durvis bija aizvērtas. Rokturis pagriezās zem manas rokas. ES klausījos. Nekas nekustējās.
  
  
  Vienā klusā kustībā es atvēru durvis; viņš tūlīt aizvēra to aiz sevis un nostājās ēnā, vērodams sievieti, kas viena pati sēdēja vāji apgaismotajā telpā.
  
  
  Viņa sēdēja ar muguru pret mani un pētīja dažus papīrus uz galda, kas bija priekšā. Galda lampa šeit bija vienīgais gaismas avots. Tur bija liela divguļamā gulta, rakstāmgalds, divi krēsli, degoša gāzes plīts, nekas cits. Tikai sieviete, tievs kakls, tumši mati, slaida figūra pieguļošā melnā kleitā, kas atsedza visus viņas izliekumus. Es paspēru soli no durvīm viņas virzienā.
  
  
  Viņa pēkšņi pagriezās, melnās acis paslēpusi aiz krāsainām brillēm.
  
  
  Viņa teica. - Tātad tu esi šeit?
  
  
  Es redzēju viņas smaidu un tajā pašā laikā dzirdēju apslāpētu sprādzienu. Dūmu mākonis pacēlās mazajā telpā starp mums, mākonis, kas viņu gandrīz uzreiz paslēpa.
  
  
  Es piespiedu roku pie sāniem, un mans duncis iznira no manas piedurknes un manā rokā. Caur dūmiem es redzēju, kā viņa noripojas uz grīdas un blāvā gaisma nodzisa.
  
  
  Pēkšņajā tumsā ar bieziem dūmiem visapkārt es neko vairāk neredzēju. Es apsēdos uz grīdas un domāju par viņas krāsainajām brillēm: droši vien infrasarkanajām brillēm. Un kaut kur šajā telpā bija infrasarkanās gaismas avots. Viņa varēja mani redzēt.
  
  
  Tagad mednieks kļuva par nomedīto, ieslodzītu mazā telpā, kuru viņa zināja labāk par mani. Es apspiedu lāstu un saspringti gaidīju, līdz izdzirdu skaņu vai kustību. Es neko nedzirdēju. Es atkal zvērēju. Kad viņa pārcēlās, tā bija kaķa kustība.
  
  
  Ap rīkles aizmuguri aptīta tieva aukla. Dzirdēju viņas elpu šņācot pret manu kaklu. Viņa bija pārliecināta, ka šoreiz viņas rokās ir es. Viņa bija ātra, bet es ātrāka. Es jutu virvi tajā brīdī, kad viņa aplika to man ap kaklu, un, kad viņa to cieši pievilka, mans pirksts jau bija iekšā.
  
  
  Es pastiepu otru roku un satvēru to. Es pagriezos un mēs nonācām uz grīdas. Viņa cīnījās un saviebās tumsā, katrs viņas slaidā, saspringtā ķermeņa muskulis smagi spiedās pret mani. Spēcīgi muskuļi trenētā ķermenī, bet man bija liekais svars. Pasniedzos pēc galda lampas un ieslēdzu to. Dūmi izšķīda. Bezpalīdzīga zem mana tvēriena viņa gulēja mana svara saspiesta, un viņas acis skatījās uz mani. Krāsainās brilles pazuda. Es atradu savu duncis un piespiedu to pie viņas tievā kakla.
  
  
  Viņa atmeta galvu atpakaļ un smējās.
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Nelietis," viņa teica.
  
  
  Viņa pielēca un iespieda zobus manā kaklā. Es nometu duncis, atvilku viņas galvu aiz viņas garajiem melnajiem matiem un dziļi noskūpstīju viņu. Viņa iekoda man lūpā, bet es cieši saspiedu viņas muti. Viņa kļuva ļengana, viņas lūpas lēnām atvērās, mīkstas un slapjas, un es jutu, ka viņas kājas atveras manai rokai. Viņas mēle jūtami kustējās caur manu muti, arvien dziļāk un dziļāk, kamēr mana roka pacēla viņas kleitu uz augšu viņas saspringtajā augšstilbā. Zem šīs kleitas nebija nekā. Tikpat mīksta, slapja un atvērta kā viņas mute.
  
  
  Mana otra roka atrada viņas krūti. Viņi stāvēja augsti, kamēr mēs cīnījāmies tumsā. Tagad tie bija mīksti un gludi, kā viņas vēdera uzpūšanās, kad pieskāros viņas zīdainajiem matiem...
  
  
  Es gandrīz jutu, ka atbrīvojos, pieaugu, un man kļuva grūti iespiesties viņā. Arī viņa to juta. Viņa atrāva lūpas un sāka skūpstīt manu kaklu, pēc tam manu krūtis, kur cīņas laikā pazuda mans krekls, un pēc tam atkal līdz manai sejai. Mazie, izsalkuši skūpsti, kā asi naži. Mana mugura un muguras lejasdaļa sāka pukstēt biezu asiņu ritmā, un es biju gatavs eksplodēt.
  
  
  "Niks," viņa vaidēja.
  
  
  Es satvēru viņu aiz pleciem un atgrūdu. Viņas acis bija cieši aizvērtas. Viņas seja bija kaisles pietvīkusi, viņas lūpas joprojām skūpstīja aklā vēlmē.
  
  
  ES jautāju. - "Cigarete?"
  
  
  Mana balss skanēja aizsmakusi. Kāpjot uz sprādzienbīstamas vēlmes stāvās, niknās klints, es piespiedu sevi atkāpties. Es jutu, ka mans ķermenis trīc, pilnīgi gatavs ienirt mokošajā baudas slaidā, kas mūs nosūtīs augstā, apturētā gatavībā nākamajam karstajam, asajam pagriezienam. Es viņu atgrūdu, sakodis zobus no šīm lieliskajām sāpēm. Vienu brīdi es nebiju pārliecināta, ka viņai tas izdosies. Tagad es nezināju, vai viņa varētu to izdarīt un apstāties. Bet viņai tas izdevās. Ar garu, drebošu nopūtu viņai tas izdevās, acis ciet un rokas sažņaugtas trīcošās dūrēs.
  
  
  Tad viņa atvēra acis un smaidot paskatījās uz mani. "Dod man to sasodīto cigareti," viņa teica. - Ak dievs, Niks Kārters. Tu esi brīnišķīgs. Es kavēju veselu dienu. ES tevi ienīstu.'
  
  
  Es atrāvos no viņas un pasniedzu viņai cigareti. Smīnējot par viņas kailo ķermeni, jo viņas melnā kleita bija saplēsta mūsu kaislībā, es aizdedzināju mūsu cigaretes.
  
  
  Viņa piecēlās un apgūlās gultā. Es apsēdos viņai blakus, karstuma sasildīta. Es sāku maigi un lēni glāstīt viņas augšstilbus. Ne daudzi cilvēki var ar to tikt galā, bet mēs varētu. Mēs to esam darījuši daudzas reizes.
  
  
  "Es kavēju veselu dienu," viņa sacīja, smēķējot. "Kāpēc?"
  
  
  — Labāk nejautā, Dērdre, — es teicu.
  
  
  Deidre Cabot un viņa zināja labāk. Mans kolēģis AX aģents. N15, "Nogalināt, kad nepieciešams" rangs, labākais darījuma partneris ar neatkarīgas operatīvās komandas statusu. Viņa bija laba, un viņa to vienkārši pierādīja vēlreiz.
  
  
  "Šoreiz tu mani gandrīz dabūji," es smaidot teicu.
  
  
  "Gandrīz," viņa drūmi sacīja. Viņas brīvā roka atpogāja mana krekla pēdējās pogas. "Es domāju, ka varu tikt galā ar tevi, Nik." Ja tikai tas būtu īsts. Nav spēlē. Ļoti reāls.
  
  
  "Varbūt," es teicu. "Bet tai ir jābūt dzīvībai un nāvei."
  
  
  "Vismaz trāpīja tev," viņa teica. Viņas roka attaisīja manas bikses un noglāstīja mani. "Bet es taču nevarēju jums nodarīt pāri, vai ne?" Es nevarēju tam visam kaitēt. Dievs, tu man ļoti piestāv.
  
  
  Es viņu zināju un mīlēju ilgu laiku. Uzbrukums un aizsardzība bija daļa no mūsu ceļojuma katru reizi, kad tikāmies, karsta spēle starp profesionāļiem; un varbūt viņa varētu tikt galā ar mani, ja tas būtu dzīvības un nāves jautājums. Tikai tad es cīnīšos līdz nāvei, un tas nav tas, ko mēs viens no otra gribējām. Šajā biznesā ir daudz veidu, kā saglabāt prātu, un mums abiem gadu gaitā viens no tiem bija mūsu slepenās tikšanās. Sliktākajos laikos starp visiem šiem vīriešiem un sievietēm tuneļa galā vienmēr bija gaisma. Viņa ir priekš manis, un es par viņu.
  
  
  "Mēs esam labs pāris," es teicu. “Fiziski un emocionāli. Nav ilūziju, vai ne? Nav pat tā, ka tas turpināsies mūžīgi.
  
  
  Tagad manas bikses bija novilktas. Viņa noliecās, lai noskūpstītu manu vēderu.
  
  
  "Kādu dienu es gaidīšu, un jūs nenāksit," viņa teica. “Istaba Budapeštā, Ņujorkā, un es būšu viens. Nē, es nevarēju to izturēt, Nik. Vai jūs varat to izturēt?
  
  
  "Nē, es arī to nevaru izturēt," es teicu, nolaižot roku pa viņas augšstilbu, kur tas bija slapjš un atklāts. "Bet jūs uzdevāt šo jautājumu, un es arī." Mums ir jāstrādā.
  
  
  Ak la la, jā,” viņa teica. Viņa nodzēsa cigareti un sāka glāstīt manu ķermeni ar abām rokām. “Kādu dienu Vanags to uzzinās. Tā tas beidzas.
  
  
  Vanags būtu kliedzis un kļuvis purpursarkans, ja būtu to uzzinājis. Viņa divi aģenti. Tas viņu paralizētu. Divi viņa aģenti ir iemīlējušies viens otrā. Šīs briesmas padarītu viņu traku, briesmas AH, nevis mums. Mēs bijām iztērējami, pat N3, bet AH bija svēts, vitāls un novietots augstāk par visu pārējo šajā pasaulē. Tādējādi mūsu tikšanās tika turēta visdziļākajā noslēpumā, mēs izmantojām visu savu asprātību un pieredzi, kontaktējoties viens ar otru tik maigi, it kā strādātu pie lietas. Šoreiz viņa sazinājās. Es ierados un viņa bija gatava.
  
  
  Vanags vēl nezina, ”viņa čukstēja.
  
  
  Viņa pilnīgi nekustīgi gulēja lielajā gultā siltajā slepenajā istabā, viņas melnās acis bija atvērtas un skatījās manā sejā. Tumši mati ierāmēja viņas mazo ovālo seju un platos plecus; viņas pilnās krūtis tagad karājās sānos, viņas sprauslas bija lieli un tumši. Gandrīz nopūtusies viņa čukstēja jautājumu. 'Tagad?'
  
  
  Mēs skatījāmies viens uz otra ķermeni tā, it kā tā būtu pirmā reize.
  
  
  Uz viņas muskuļotajiem augšstilbiem un slaidajiem augšstilbiem nebija nekādu tauku, nekas nebija viņas vēdera dobumā virs spēcīgā Veneras kalna. Sešas pēdas gara, viņai bija sportistes augums, un viņa izskatījās gara un slaida. Viņa mani gaidīja.
  
  
  "Tagad," es teicu.
  
  
  Tā bija sieviete. Nav meitene. Trīsdesmit divus gadus veca sieviete un vecāka par lielāko daļu viņas vecuma. Karavīrs kopš septiņpadsmit gadu vecuma. Viņa kalpoja kā daļa no Izraēlas komandiem, naktī nogalinot arābus. Spēcīga sieviete ar rētām, kas liecina par viņas izturību: spīdzināšanas apdegumi mugurā, skropstu rēta virs kreisās krūts, cirtaini jautājuma zīme virs ķīļveida matiem, kur arābu ārsts izgrieza viņas nedzimušos bērnus un mācīja naidu.
  
  
  "Tagad," viņa teica.
  
  
  Vienkārši un tieši, bez kautrības, pretenzijas vai viltus mačisma. Mēs esam pazīstami pārāk ilgi un pārāk labi, lai varētu spēlēt visas šīs spēles, ko spēlē jaunie mīļotāji. Mazliet. Tāpat kā vīrs un sieva. Viņa gribēja, lai es būtu viņā, es gribēju būt viņā.
  
  
  Melnas acis atvērās un koncentrējās uz manu seju, dziļu un karstu, skatoties kaut kur dziļi iekšā. Viņa izpleta kājas un pacēla tās augstu. Taisni un spēcīgi, bez piepūles. Es tikai paskatījos viņai acīs un iegāju viņā.
  
  
  Mēs viens otram nepieskārāmies nekur, izņemot tur. Dziļi un lēni ieslīd viņas ķermeņa siltajā un šķidrajā sagaidīšanā. Lēnām un smaidot mēs skatījāmies viens otram acīs. Viņa kustējās, nodrebēdamās, un es augu viņā iekšā, līdz viņas acis aizvērās un mani pirksti dziļi ierāvās gultā.
  
  
  Viņa atvilka savas apbrīnojamās kājas un pacēla ceļus, līdz tie pieskārās viņas krūtīm un papēži pieskārās viņas sēžamvietas apaļajai miesai. Viņa apskāva manu kaklu un saspringa. Paņēmu viņu rokās kā mazu slēgtu bumbiņu. Es viņu pacēlu no gultas un visu viņas ķermeni turēju savās rokās, viņas augšstilbus pie krūtīm, sēžamvietu pret vēderu un iespiedu viņu dziļāk, ļaujot zemiem vaidiem izplūst no viņas lūpām.
  
  
  Mēs pārvietojāmies vienādā, paātrinātā ritmā, kā divas vienas būtnes daļas. Negants un maigs, aizslēgts sāpēs un pēc tam mierā kā biezs, karsts paisums, tik dziļš un visu patērējošs, kā okeāns apskaloja mūs, apglabājot mūs klusā tumsā.
  
  
  Plīts bija karsta. Slepenajā istabā bija kluss. Kaut kur čaukstēja vējš un likās, ka vējš pieskaras mājai. Kaut kur skanēja mūzika un smiekli. Tālu. Viņa vienā rokā turēja cigareti. Ar otru viņa bez prāta glāstīja manu vēderu. "Cik daudz laika mums ir?"
  
  
  "Tiekamies rīt," es teicu. 'Jūs piekrītat?'
  
  
  'Līdz rītam.'
  
  
  Tas ir viss. Vairs nav jautājumu. Ārpus šīs slepenās telpas, ārpus šiem īsajiem mirkļiem, mums bija jāstrādā. Jautājumu uzdošana un atbildēšana uz tiem nozīmētu līdzdalību, un līdzdalība varētu nozīmēt briesmas un dzīves pārmaiņas. Mazākās izmaiņas nozīmētu, ka Hoks par to uzzinās vai agri vai vēlu uzzinās. Stingrais princips, ka mēs nepiedalījāmies viens otra darbā, bija vienīgā aizsardzība pret Houka bezgalīgajām acīm un ausīm. Tas ir arī treniņš daudziem grūtiem gadiem: neuzticieties nevienam, pat ne tam, kuru mīlat.
  
  
  "Pietiekami ilgi," Deirdre teica, glāstīdams mani.
  
  
  "Šovakar un rīt. ..'
  
  
  "Šovakar divas reizes," es teicu. Ambiciozais princis mani ir nodarbinājis pārāk ilgi, pārāk tālu no labprātīgām sievietēm.
  
  
  Viņa smējās. — Ar katru gadu kļūsti arvien prasīgāks. Ar ko sieviete īsti var tikt galā?
  
  
  "Viss, kas man ir," es smaidot sacīju. – Un tu zini, cik tas ir labi.
  
  
  "Ne tik pieticīgi, Niks Kārter," sacīja Deirdre. 'Tu. ..'
  
  
  Es nekad neuzzināšu, ko viņa gribēja pateikt. Viņa apstājās teikuma vidū, kad es jutu, ka mans plecs kļūst karsts un deg. Tā bija klusa un slepena zīme, bet viņa pamanīja manu vieglo trīci.
  
  
  Mazo siltuma signālu, kas atradās zem manas ādas, varēja aktivizēt tikai jūdzes attālumā, kas nozīmē, ka signāls nāca no vietēja avota. Tikai Vanags par to zināja, un tas tiek izmantots kā pēdējais ārkārtas kontakts, kad visi citi saziņas līdzekļi ir bijuši neveiksmīgi un Vanags nezina, kur es esmu vai kādā situācijā es esmu. Signāls bija paredzēts nenosakāmam, bet Deirdre Cabot zināja viņas lietas. Viņa ir tikpat ātra kā es, un viņa sajuta pēkšņo kontaktu.
  
  
  'Niks?'
  
  
  "Atvainojiet," es teicu. "Mēs vienkārši apmaldīsimies rīt un šovakar."
  
  
  Izkāpu no gultas un paķēru bikses. Nekustoties, guļot uz gultas, viņa turpināja skatīties uz mani.
  
  
  "Ne šodien," sacīja Deirdre. 'Atkal. Tagad.
  
  
  Karstuma signāls bija ārkārtēja komanda, ko izmantoja tikai ārkārtas gadījumos, kad ātrums bija būtisks. Bet Deirdre mani atkal gribēja, un mūsu darbā nākamā reize varētu nebūt. Un es arī viņu gribēju, pat ja man par to bija jāmirst.
  
  
  Es viņu paņēmu vai viņa paņēma mani. Grūti un rupji. Kopā, kā vienmēr.
  
  
  Kad mēs abi ģērbāmies, es redzēju, kā nobriedis, pilns augums pazuda mazās biksītēs, tumšās zeķēs un tad apspīlētajā melnā kleitā. Jutu iekšā kamolu, mugurā krakšķ, bet saģērbos; un, pārbaudot ieročus, mēs runājām par niekiem. Viņa rotaļīgi noskūpstīja mani, kad es uzliku viņas asmeni uz viņas augšstilba iekšpuses. Viņai bija daudz labāk ar šo nazi nekā man. Viņa sasēja savu mazo Beretu zem krūštura krūzes. Es atgriezu savu stiletto vietā un pārbaudīju Luger.
  
  
  Mēs atstājām slepeno istabu tādu, kāda tā bija, un izgājām ārā pa citu logu. Es viņu apsedzu, kad viņa atgriezās alejā. Viņa mani apsedza, kad es slīdēju pa aleju, un no tumsas izkāpa pamestajā ielā. Viņa, kā parasti, gāja man garām un izgāja uz ielas.
  
  
  Automātiskā procedūra un atkal šī refleksu rutīna mūs izglāba.
  
  
  Es redzēju tumšas durvis pāri ielai. Ēna, par nakti tumšāka, vāja kustība, ko uztver mans personīgais radars, ko noslīpē gadiem ilgi nepārtraukti novērojumi.
  
  
  es kliedzu. 'Nokāpt!'
  
  
  No tumsas atskanēja divi šāvieni.
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Apklusināti šāvieni. Viņi tika izspļauti naktī, tiklīdz es ieraudzīju tumšo ēnu un kliedzu: "Kāp lejā!"
  
  
  Divi šāvieni un sekundi vēlāk kliedziens, kā tūlītēja atbalss. Deirdre gulēja uz grīdas. Viņa sabruka uz Londonas ielas cietā akmens, tiklīdz izdzirdēja šāvienus un manu kliedzienu. Bet kas bija pirmais: mans kliedziens vai šāvieni?
  
  
  Viņa gulēja nekustīgi.
  
  
  Es turēju Vilhelmīnu. Es iešāvos verandā, tajā pašā laikā izvilku Vilhelmīnu un notēmēju. Trīs šāvieni, pirms ēna atkal varēja izšaut, pirms Deirdra piecēlās, ja viņa atkal varētu kustēties.
  
  
  Ilgs, apslāpēts kliedziens bija mana balva.
  
  
  ES gaidīju. Vairāk šāvienu neatskanēja. Neviens no miglas neiznāca izmeklēt. Es redzēju asinis uz Deirdras labās rokas, bet tas viņai nepalīdzēs, ja es pakāpšu uz priekšu un nogalināšu. Minūte ir ilgs laiks cilvēkam ar ieroci, it īpaši, ja viņš ir ievainots.
  
  
  Pēkšņi Deirdre pārmeta pāri ielai, piecēlās un pazuda ēnā: viņai viss bija kārtībā.
  
  
  Mans kliedziens noteikti bija par mata tiesu priekšā šāvieniem. Visu mūžu trenējusies starp ienaidniekiem, viņa sekundes daļā nokrita uz ielas. Neredzēta šāvēja lode droši vien sagrāba viņas roku krītot. Es biju pateicīgs par katru briesmu brīdi, kas mūs pārvērta par automātiskiem, īpaši efektīviem ieročiem.
  
  
  Tumšā durvju aile palika klusa, nekustīga. Es pagāju uz priekšu.
  
  
  Es ar pirkstiem devos uz tumšo lieveni, ar abām rokām rādot Luger. Deirdre ir soli aiz manis ar savu Beretu.
  
  
  Melnais vīrietis gulēja uz muguras. Pat naktī es redzēju divus tumšus plankumus uz viņa krūtīm. Es trāpīju vērša acī ar divām no trim lodēm. Tiem vajadzēja būt trim.
  
  
  "Jūs par mani uztraucāties," sacīja Deirdre. "Es neteikšu Vanakam."
  
  
  "Es nekad nebūtu izdzīvojis," es teicu. 'Vai tev viss ir kārtībā?'
  
  
  Viņa pasmaidīja, bet bija nedaudz bālāka nekā pirms dažām minūtēm. Lode iedūrās viņas rokas gaļīgajā augšdaļā.
  
  
  "Man viss ir kārtībā," viņa teica.
  
  
  Es pamāju ar galvu. Es neskatījos uz viņas roku. Viņa bija profesionāle, rūpējās par sevi. Man bija daudz svarīgākas lietas, par kurām padomāt. Pēc kā bija šis mirušais melnais puisis? Un kāpēc? 'Vai tu viņu pazīsti?' Es jautāju Deirdrei.
  
  
  "Nē," viņa teica.
  
  
  Tas nebija tas pats nigga, ko es redzēju lētās Chelsea viesnīcas vestibilā. Izdilis un jaunāks, gandrīz puika. Bet tajā pašā vakarā divi melnādainie man blakus Londonā bija sasodīta sakritība. Turklāt, ja pirmais acīmredzot no kaut kurienes steidzās, virs netīrām biksēm uzvilcis krāsainu lietusmēteli, lētu vilnas kreklu un dažas paštaisītas sandales. Un tas viss Londonas ziemā.
  
  
  Es pacēlu viņa ieroci no ietves. Vecs Beļģijā ražots automātiskais Browning ar pilnīgi jaunu izpūtēju. Viņš neizskatījās pēc cilvēka, kurš varētu atļauties jaunu trokšņa slāpētāju. Kabatā viņam bija dažas mārciņas un nedaudz sudraba, viesnīcas atslēga bez marķējuma un rezerves žurnāls Brauningam. Ap kaklu viņš nēsāja plānu zelta ķēdīti ar nelielu amuletu-amuletu. Miega lauva.
  
  
  "Čakija zīme," sacīja Deirdre. - "Viņš mani dzenāja."
  
  
  - Bet tu viņu nepazīsti?
  
  
  – Nē, bet viņš droši vien ir zulu vai varbūt cvazi. Pēdējā laikā viņi ir kļuvuši nedaudz tuvāki.
  
  
  "Čaka," es teicu. Un tad manā fotogrāfiskajā atmiņā kaut kas iespiedās: “Pirmais zulu karalis, Zulu impērijas dibinātājs 20. gadsimta 20. un 30. gados.” Lielākā un spēcīgākā melnā armija vēsturē. Sakāva britiem 1879. gadā pēc tam, kad viņi pirmo reizi nopietni uzveica Reinekenu. Zulus tagad ir daļa no Dienvidāfrikas. Svacistiem tur ir vairāk vai mazāk neatkarīga valsts. Kas vēl, Deirdre?
  
  
  "Kas vēl cilvēkiem verdzībā vajadzīgs?" - viņa teica. "Ir vajadzīga cerība, leģenda: Čaka, guļošā lauva, kas kādu dienu atgriezīsies."
  
  
  "Tas ir mīts," es teicu. “Mīti nesūta melnādainos no Zululandes džungļiem uz Londonu. Miega lauva ir kādas pagrīdes organizācijas simbols. Kāpēc viņi vēlas, lai tu mirsti?
  
  
  Vari uzminēt, Nik,” sacīja Deirdre.
  
  
  — Jūsu uzdevums?
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, mirkli paskatījās uz mirušo melno vīrieti un tad nolika Beretu sev zem krūtīm. Viņa stāvēja miglas ielas tumsā un lēnām berzēja roku. Tad viņa dziļi ievilka elpu un uzsmaidīja man. tad liktenis nākamreiz,” viņa teica. - Mēs nevaram te pakavēties.
  
  
  "Esi uzmanīgs," es teicu.
  
  
  Es sekoju viņai pa tumšajām ielām, līdz mēs iekļuvām Pikadilli gaismā un burzmā. Viņa pamāja ar roku un pazuda baudas meklētāju pūlī. Apturēju garāmbraucošu taksometru. Es neatgriezos tajā viesnīcā. Ja lielais melnais puisis vestibilā būtu bijis vienā grupā ar šāvēju, es droši vien viņus būtu vedis uz Deirdru. Es neredzēju, kā, es biju pārliecināts, ka mani neseko, kas nozīmē, ka viņiem bija cilvēki, prasmes un aprīkojums, lai mani pamanītu uz ceļa, nemanot. Ja viņi bija tik labi organizēti, es neuzdrošinājos atgriezties viesnīcā.
  
  
  Es nevarēju riskēt ar kādu no AH mājām Londonā vai sazināties ar kādu no mūsu vietējiem kontaktiem. Nācās izmantot taksofonu un zvanīt uz sakaru centru.
  
  
  — Vilsona pētniecības dienests, vai mēs varam jums palīdzēt?
  
  
  "Vai varat man izsekot cirvja vēsturei?"
  
  
  - Vienu minūti, lūdzu.
  
  
  Vārds "cirvis", AH, bija galvenais kontaktvārds, pirmais solis, taču vārds var parādīties nejauši.
  
  
  Mierīga vīrieša balss: “Esmu pārliecināts, ka mūsu failos ir viss, ko vēlaties, kungs. Kurš kaujas cirvis jūs interesē?
  
  
  "Pa kreisi no ziemeļiem, no sāgas vidus perioda." Šis bija apstiprinājuma kods, kas pierādīja, ka esmu AX aģents, un pateica viņam, kurš aģents: N3. Bet es varu būt viltnieks.
  
  
  "Ak jā," teica mierīga balss. "Kurš karalis ir pirmais?"
  
  
  "Pus melns," es teicu.
  
  
  Šo pēdējo kodu zināja tikai īstais N3. To varēja no manis izspiest ar spīdzināšanu, bet katrā darījumā man bija jāriskē. Ja krāpnieks mēģināja sazināties pa tālruni, sliktākais bija tas, ka AH varēja zaudēt savu Londonas sakaru centru. Tad bija jāmaina kontaktu kodi.
  
  
  Kad biju izveidojis savienojumu ar AX tīklu, notika vairāki klikšķi. Tad atskanēja auksta, barga balss: “Jūs esat Londonā, N3. Kāpēc?
  
  
  Gluda, deguna balss: pats Vanags. Es biju dusmīga, bet dusmas gandrīz acumirklī pārgāja asā, sausā steigā, kas lika man saprast, ka Vanags vēlas kaut ko nopietnu, svarīgu un grūtu.
  
  
  'Aizmirsti. To var paskaidrot vēlāk. Jūsu zvans ir konstatēts. Pēc sešām minūtēm automašīna atbrauks pēc jums. Nāc uzreiz.
  
  
  Šim darbam bija jābūt svarīgam. Vanags izmantoja manu N3 numuru un pats atbildēja uz zvanu no taksofona, bez starpniekiem un šifrētājiem no manas puses.
  
  
  ES jautāju. - Kur?
  
  
  Viņš jau bija nolicis klausuli. Vanags ilgu laiku nerunā atklātā līnijā. Viņš sēž, īss un tievs, savā pieticīgajā Vašingtonas birojā, spējot ar vārdu kontrolēt kosmosa staciju. Bet es nepazīstu piecus cilvēkus ārpus AX, un slepenais dienests viņu pazīst vai zina, ka viņš eksistē.
  
  
  Es izgāju no telefona būdiņas, šķieldama, vai uz ielas nav kaut kas neparasts. Soho miglā un spilgtās gaismās nekā nebija. Es paskatījos pulkstenī. Vēl divas minūtes. Tur viņa bija piecas sekundes iepriekš: maza pelēka mašīna ar klusu vadītāju. ES iegāju.
  
  
  Pēc stundas es stāvēju uz vecas, ar nezālēm klātas RAF bāzes pamestā skrejceļa. Mašīnas nebija, un es biju viens RAF bāzē, kuru es nepazīstu. Varbūt Honingtona, ņemot vērā līdzenumu ap to, vai varbūt Tetforda.
  
  
  Es dzirdēju, ka lidmašīna tuvojas, pirms es to redzēju. Es nebiju gaidījis lidmašīnu naktī pamestā laukā. Bet viņš nokāpa, vadoties tikai no paša nosēšanās gaismām. Ranger no Ruff. Vanagam ir kontakti visur.
  
  
  "Atvainojiet," es teicu pilotam.
  
  
  Viņam bija platas ūsas, taču viņš bija pelēks, un viņa acīs bija vairāk prāta nekā vairumam gaisa spēku zēnu. Cilvēks, kurš dažreiz pats var uzdot dažus jautājumus. Šoreiz viņš vienkārši deva signālu man iekāpt un izbrauca ar taksometru, pirms es biju pareizi un patiesi apsēdies.
  
  
  "Viņiem bija vajadzīgs kāds, kas varētu šeit nolaisties bez zemes līnijām vai gaismām," viņš teica. "Mūsu vairs nav daudz."
  
  
  Viņš pagriezās, lai paskatītos uz mani. — Jums vismaz jāpārtrauc Trešais pasaules karš.
  
  
  "Vismaz," es teicu.
  
  
  Viņš vāji pasmaidīja un pabīdīja droseļvārstu atpakaļ sākotnējā stāvoklī. Es jutos kā vīrietis, kurš akli skrien pretim akmens sienai. Bet vecais RAF vīrs zināja savu rajonu. Viņš to izdarīja viegli un pēc tam lidoja uz rietumiem. Viņš vairs neteica ne vārda un es aizmigu.
  
  
  Bija jau gaišs, kad kāda rokas mani pamodināja. Mēs nolaidāmies nelielā lidlaukā, ko ieskauj augsti, kaili koki un sniegoti lauki. Tālumā bija augstas ēkas, un ainava man šķita pazīstama.
  
  
  Manā virzienā slīdošais auto izskatījās vēl pazīstamāks: melns Cadillac ar Merilendas numura zīmi. Es atgriezos Amerikā un atrados netālu no Vašingtonas. Tas būs ļoti grūts un ļoti svarīgs darbs.
  
  
  Vanags mani bieži neatved mājās tik pēkšņi un nekad uz Vašingtonu, kad viņš var visu sakārtot. Es esmu Killmaster numur viens, labi apmaksāts un neaizstājams, taču nevienam nepatīk atzīt, ka es eksistēju, īpaši viņiem Vašingtonā. Parasti, kad viņš vēlas ar mani parunāt, Vanags nonāk pie manis kādā pasaules nostūrī. Viņš sazinās ar mani tur vai nāk pie manis, bet cenšas neriskēt, ka kāds mani saista ar AH vai pat Vašingtonu.
  
  
  Tāpēc viņi aizvēra Cadillac aizkarus, kad mēs atstājām lidostu un devāmies uz Potomaku. Man tas bija normāli. Man nepatīk Vašingtona vai kāda cita galvaspilsēta. Politiķi un valstsvīri dzīvo valstu galvaspilsētās, un pēc kāda laika visi politiķi un valstsvīri vēlas spēlēt karali. Lielākā daļa no viņiem sāk domāt, ka viņi ir karaļi. Viņi nogriež galvas visiem, kas viņiem nepiekrīt, jo viņi zina, kas ir labākais un kas ir jādara parasto cilvēku labā.
  
  
  Taču politika mani neinteresēja, un es vēlreiz pārdomāju, kāpēc Hoks man atļāva ierasties Vašingtonā. Viņš to darītu tikai nepieciešamības gadījumā, ja nevarētu mani satikt kaut kur tālu. Šis darbs noteikti bija tik svarīgs, tik prioritārs, ka pat Hokam nebija absolūtas autoritātes pār to. Neatkarīgi no tā, viņam vajadzēja būt tiešā kontaktā ar vecākajiem lordiem, lai atbildētu uz jebkuru jautājumu, ko es varētu uzdot.
  
  
  Šis darbs sāksies no augšas.
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mani izgrūda no Cadillac alejā un lielā, anonīmā pelēkā ēkā. Lifts mūs nogādāja vismaz trīs stāvus zemāk par pirmo stāvu. Tur viņi mani iesēdināja mazā atvērtā furgonā, kas stāvēja uz sliedēm. Un viens pats šajā mašīnā es pazudu šaurā tunelī.
  
  
  Neviens ar mani nerunāja, un bija skaidrs, ka es nedrīkstu zināt, kur es eju. Bet es nebūtu tik ilgi izdzīvojis kā Killmaster, neveicot visus iespējamos piesardzības pasākumus. Nevienam par to nebija aizdomas, pat Vanagam, cik es zināju, bet es jau sen biju izpētījis šo tuneli, kad tiku šeit atvests. Es zināju, kur esmu un kur eju. Es ceļoju pa pasaules slepenāko miniatūro dzelzceļu, virzoties uz bumbu patvertnēm zem milzīgas baltas mājas plašā avēnijā.
  
  
  Rati apstājās pie vāji apgaismotas šauras platformas. Manā priekšā bija klusas pelēkas durvis. Izmēģināju durvis, tās nebija aizslēgtas. Es iegāju pelēkā istabā ar tērauda galdu, trim krēsliem, diviem dīvāniem un bez redzamas izejas. Vanags sēdēja pie tērauda galda: Deivids Hoks no Ņujorkas, Zinātņu akadēmijas vadītājs, mans priekšnieks. Un tas ir viss, ko es par viņu zināju. Šajā sakarā es par viņu zināju vairāk nekā lielākā daļa. Es nezināju, vai viņam bija pagātne, mājas, ģimene vai arī viņš ar kaut ko izklaidējās, izņemot darbu.
  
  
  "Pastāstiet man par Londonu," viņš iesaucās man, viņa plakanā, deguna balss bija tik nāvējoša un draudīga kā kobra.
  
  
  Viņš ir mazs vīrietis ar smiekliem, kas smejoties izklausās kā ierocis, un smaidot – sardonisks smīns. Tagad viņš nav izdarījis ne vienu, ne otru. Viņš tukši paskatījās uz mani. Viņš bija ģērbies tādā pašā tvīda jakā un pelēkās biksēs kā vienmēr. Viņam ar tām pilns skapis, viss pa vecam.
  
  
  Mēs bijām vieni pelēkā istabā, bet patiesībā tā nebija. Sarkanais tālrunis sēdēja uz tērauda galda dažu collu attālumā no viņa.
  
  
  "Pēc tam, kad tuksnesī izpildīju savu "pasūtījumu", es teicu, "man bija bail, ka mani pamanīs. Tāpēc es izvēlējos ceturto ceļu uz Londonu, lai būtu drošībā.
  
  
  Diez vai tam bija jēga kā attaisnojums, tāpēc es gaidīju, kad viņš uzsprāgs. Tas nenotika. Tā vietā viņš knibinājās ar sarkano telefonu, un viņa acis man liecināja, ka viņš īsti nedomā par to, ko es daru Londonā. Viņa domas bija aizņemtas ar darbu, ko viņš grasījās man uzticēt, un dzirksts acīs man liecināja, ka tas ir liels darbs. Vanags dzīvo savam darbam. Es nekad neesmu redzējusi viņu atpūšamies, nedzirdēju, kā viņš atpūšas. Vienīgais, kas viņu patiešām iepriecina, ir tas, ka viņa AH birojs ir viņa laika un viņa “bērna” cienīgs.
  
  
  "Labi," viņš teica. "Iesniedziet savu ziņojumu vēlāk."
  
  
  Es atviegloti uzelpoju. Šoreiz tas varētu būt uz robežas. Agrāk vai vēlāk viņš uzzinās, ka Deirdre Cabot atrodas Londonā, un tas visu sasaistīs. Viņam tā bija otrā daba. Bet tagad viņš aizdedzināja vienu no saviem netīrajiem cigāriem un atkal spēlējās ar sarkano telefonu.
  
  
  "Sēdies, Nik," viņš teica.
  
  
  Apsēžoties, sapratu, ka šoreiz ir pavisam kas cits. Viņš bija nepacietīgs. Jā, viņa acis mirdzēja no izaicinājuma. Bet tajā pašā laikā viņš bija aizņemts, gandrīz dusmīgs un nedomāja par mani. Kaut kas šajā jaunajā “kārtībā” viņam nepatika. Es aizdedzināju vienu no cigaretēm ar zelta galiem un apsēdos.
  
  
  "Jūs nekad neesat bijis Mozambikā," sacīja Vanags. – Tu dosies turp pēc divām stundām.
  
  
  "Man jāatjauno savas portugāļu un svahili valodas zināšanas," es teicu. "Varbūt uz Svazilendu un varbūt pat uz Dienvidāfriku," Vanags izklaidīgi turpināja, it kā nebūtu dzirdējis manu komentāru. Viņš paskatījās uz augšu un košļāja sava lētā cigāra galu. "Delikāts stāvoklis."
  
  
  "Mēs kādreiz dabūsim kaut ko citu," es iesmējos.
  
  
  "Tas nav tik smieklīgi," vecais vīrs uz mani iesaucās. — Londonu es vēl neesmu aizmirsis.
  
  
  Es turpināju smieties, un es arī."
  
  
  Vanagam nepatīk, ka viņam melo. Es gaidīju sitienu. Viņš nenāca. Drīz vien es pārstāju smaidīt. Tā bija slikta zīme, ka viņš neatbildēja. Vanagam bija problēmas, un tas bija saistīts ar pašu AH. Bija laiks būt nopietnam.
  
  
  "Kas man jādara Mozambikā?" - klusi jautāju.
  
  
  Vanags košļāja cigāru un spēlējās ar sarkanu telefona vadu. "Lisabonai un Keiptaunai ir aizdomas par lielu sacelšanos zulu apgabalos gar robežu."
  
  
  Mans mugurkauls sāka niezēt. Zulu! Es domāju par mirušo šāvēju Londonā un Marku Čaku. Vai šāvējs varēja būt pēc manis, nevis Deirdre? Pat pirms es zināju, ka ar zulusiem ir saistīts darbs. †
  
  
  "Dienvidāfrika ir diezgan prasmīga, lai novērstu sacelšanos," es sacīju. "Un joprojām ir maz Mozambikas nemiernieku."
  
  
  "Tā kā Keiptaunai vienmēr ir izdevies noturēt melnādaino vairākumu izolācijā un kontrolēt," sacīja Hoks. Bet tāpēc, ka melnajiem Mozambikā nekad nav bijusi ne nauda, ne atbalsts, ne pieredzējuši vadītāji. Šķiet, ka tagad Mozambikā ir jauna vadība, un, iespējams, Keiptauna ir pieļāvusi kļūdu savā politikā par "dzimtenēm", "bantustaniem" vai citiem izdomātiem koncentrācijas nometņu nosaukumiem. Zulu dzimtene atrodas gar Mozambikas un Svazilendas robežām vai tuvu tām.
  
  
  Vanags klusēja un sūca cigāru. "Tas, kas viņus patiešām satrauc, ir tas, ka viņi domā, ka ir iesaistīti svazi. Tas padara starptautisko situāciju potenciāli sprādzienbīstamu, un tas ir tieši tas, ko vēlas brīvības cīnītāji. Tas arī dod viņiem patvērumu apmācībām, mobilizācijai un pajumti, kas melnajiem tur nekad nav bijusi.
  
  
  — Svazilenda? - teicu, pakratīdama galvu. "Kopš neatkarības atgūšanas svazi ir bijuši atkarīgi no ārvalstu interesēm, īpaši Dienvidāfrikas un Portugāles interesēm. Vecajam karalim Sobhuzam ar viņiem nebūs problēmu.
  
  
  "Viņš, iespējams, nespēs kontrolēt savus cilvēkus, Nik," Vanags drūmi sacīja. "Viņam Svazilendā ir daudz karstu jaunu cīnītāju. Pat organizēta opozīcija. Bet atcerieties, ka galu galā viņš ir Bantu priekšnieks. Tagad viņš vēlas Lisabonu un Keiptaunu, taču neiebildīs pret neatkarīgas Mozambikas un Zululandes pievienošanos Svazilendai. Tas viņu būtu nostādījis spēcīgākā pozīcijā pret Dienvidāfriku un, iespējams, galu galā pat izolētu Dienvidāfriku. Ir Panbantub kustība, par kuru mēs ļoti labi zinām. Un svazi un zulusi ir vēl tuvāk viens otram, jo Dienvidāfrikā ir svazi. Viņi stāvēja plecu pie pleca divsimt gadus. Viņi ilgi cīnījās savā starpā, bet tagad viņi vairs necīnās viens ar otru.
  
  
  Vanaga cigārs nodzisa. Viņš apstājās, lai to vēlreiz aizdedzinātu. Viņš vilka, līdz cigārs atkal uzliesmoja un istabu piepildīja biezi dūmi.
  
  
  "Zulu, svazi, shangan un bariņš ndebeļu beidzot ir izveidojuši organizāciju: Sleeping Lion," sacīja Hoks, skatoties uz mani. "Čakija zīme. Viņiem ir devīze: United Assegai. Šis vārds nozīmē šķēpu starp Zulu, Siswati un Ndebele un norāda uz viņu kopīgo izcelsmi un interesēm. Un tagad viņiem ir kopīgs plāns: tik liela sacelšanās, ka, pat ja tas neizdosies, baltie tur sarīkos tādu asinspirti, ka būs jāiejaucas ANO un lielvalstīm. Viņi domā, ka var nodrošināt Mozambikas un Zuluzemes neatkarību.
  
  
  Tas bija loģisks plāns. Es redzēju biezokņus, laukus, kalnus un džungļus, kas jau pilēja ar bantu asinīm, un ANO lielvalstis bija nostājušās vienā pusē. Dienvidāfrika un Portugāle tad būtu satriekta līdz dvēselei. Bet tas bija arī plāns, kas prasīja satriecošu vadību, lai noturētu visus tos Bantus kopā. Vīrieši lielā skaitā nomirtu plecu pie pleca, taču vienam pašam ir grūti sajust, ka tu mirsti kāda iemesla dēļ. Tam būtu nepieciešamas arī prasmes un nauda, organizācija un pietiekama armija, lai nodrošinātu, ka brīvības cīnītāji netiek nekavējoties apspiesti.
  
  
  ES jautāju. - Ko es tur darīšu?
  
  
  Vanags uzreiz neatbildēja. Viņš nervozi vilka cigāru. Viss, kas viņu satrauca, tuvojās virsmai.
  
  
  "Skumji, bezspēcīgi cilvēki nevar izstrādāt šādu plānu vieni, N3," vecais vīrs lēnām sacīja. "Viens no galvenajiem faktoriem ir liels jauns balto algotņu spēks, kas darbojas Mozambikā. Mēs nezinām, kas ir tās kapteinis. Bet lai kurš tas būtu, viņš ir labs. Viņam ir arī papildu priekšrocība, jo viņš ir augsta ranga kontaktpersona Mozambikas valdībā.
  
  
  Es sāku saprast situāciju.
  
  
  'Cik augstu?'
  
  
  "Ļoti augsts," sacīja Vanags. “Tieši koloniālā gubernatora pakļautībā. Brīvības cīnītāji zina visu, ko Mozambikas valdība plāno, pirms tā īsteno savus plānus. Algotņi atkal un atkal pieveic koloniālo karaspēku.
  
  
  - Vai viņi zina, kas tas ir?
  
  
  "Viņi to samazināja līdz trim," sacīja Vanags. "Un ne vairāk kā trīs." Viņš smēķēja. "Noskaidro to un nogalini šo cilvēku viņu labā."
  
  
  Labi. Tā nebija jauna situācija, un tas bija arī mans darbs. Es to esmu darījis iepriekš daudzām valdībām, ar kurām Vašingtona vēlējās draudzēties.
  
  
  Es jautāju: “Kāpēc viņi mūs piesaistīja? Kāpēc viņi paši to nedara."
  
  
  "Jo viņi domā, ka nevar pateikt, kurš no trim tas ir," sacīja Vanags. "Un ko mēs varam darīt."
  
  
  Viņa runā bija kaut kas tāds, kas lika man uz viņu paskatīties. Viņa cigārs atkal nodzisa, un tas, kā viņš to sakošļāja, nepaskatoties uz mani, lika man saprast, ka esam nonākuši pie tā, kas viņu traucēja. Bija grūtības, un es gribēju zināt, kas tas ir.
  
  
  "Kāpēc viņi domā, ka mēs to varam izdarīt labāk nekā viņi?"
  
  
  Vanags saspieda cigāru pelnu traukā un nikni skatījās uz mirstīgajām atliekām. "Jo viņi zina, ka mēs strādājām ar nemierniekiem."
  
  
  Kā šis. Es ļāvu viņam iet uz priekšu un visu paskaidroju. Bet es to pilnībā redzēju. Vašingtona spēlēja abās pusēs, gaidot, kurš uzvarēs. Un kurš uzvarēs, Vašingtona būs dzimšanas dienas zēns. Tikai tagad pēkšņi ir pienācis patiesības brīdis. Spārnu skrūves tika pievilktas, un Vašingtonai bija jāizvēlas.
  
  
  “Mēs nosūtījām ieročus un naudu Mozambikas brīvības cīnītājiem un zulu grupējumam Sleeping Lion. Zem galda, protams, ar seguma palīdzību. Bet mēs to izdarījām. Mēs palīdzējām Sibhuzai un Swazi. Tagad Keiptauna un Portugāle mums ir paziņojušas, ka zina par to, un pieņem mūs darbā.
  
  
  Tagad es zināju visu. 'Tātad AH bija tas, kurš palīdzēja nemierniekiem slēpties?
  
  
  Vanags pamāja. "Vašingtonai pašlaik ir vajadzīga Lisabona un Keiptauna vairāk nekā nemierniekiem."
  
  
  "Un nemiernieki ir prom," es piebildu.
  
  
  Vanags atkal pamāja. Viņš neskatījās uz mani, un es zināju, kas galu galā viņu nomāca, ir visas šīs netīrās operācijas raksturs.
  
  
  "Mēs varam paveikt darbu," es teicu, "un nogalināt šo nemiernieku." Jo mēs strādājām ar nemierniekiem. Mums ir kontakts, un viņi mums uzticas. Lisabona un Keiptauna izmantos mūsu palīdzību nemierniekiem, ļaujot mums tos iznīcināt. Ņammīgs.'
  
  
  Vanags skatījās uz mani.
  
  
  "Arī nemiernieki ieradās AK," es teicu. "Ja mēs nogalināsim šo izpilddirektoru, brīvības cīnītāji zinās, kas, kā un kāpēc."
  
  
  Vanags zvērēja. - 'Lāsts. Nolaidiet piecus gadus ilgušo darbu tualetē un ejiet ellē! Kriminālie atkritumi. Mums būs vajadzīgi gadi, lai sāktu no tā un izveidotu kaut ko jaunu. Tas ir muļķīgi un neefektīvi.
  
  
  ES jautāju. - "Bet mēs to darām?"
  
  
  "Vai mēs to darīsim?" Vanags pamirkšķināja acis. "Mums ir pasūtījumi."
  
  
  "Vai nav lojalitātes pret nemierniekiem, kurus mēs iedrošinājām?"
  
  
  "Mums ir tikai viena lojalitāte, pirmā un pēdējā," Vanags uz mani iesaucās.
  
  
  Mūsu personīgā interese, ap ko viss grozās, es nodomāju ar ironiju. "Vai mēs varam tur izglābt savu aģentu?"
  
  
  Vanags paraustīja plecus un vāji pasmaidīja. "Tas ir atkarīgs no jums, N3."
  
  
  Kaut kas bija tajā, kā viņš to teica. Es paskatījos uz viņa tievo, sarkastisko seju, bet viņa asās, vecās acis bija nevainības attēls. Es nejutos ērti.
  
  
  ES jautāju. - "Kā to izdarīt? Kad es sākšu?"
  
  
  "Jūsu lidmašīna izlido pēc pusotras stundas," Vanags sausi sacīja, tagad, kad bija jāpaveic daži praktiski darbi. "Mums ir jāpiegādā nemierniekiem nedaudz naudas. Pārvietošana notiks vietā, kur Ingvavumas upe šķērso Cvazilendas robežu ar Zululandi. Tika panākta vienošanās, ka naudu paņems slepena nemiernieku amatpersona. Ja viņš parādīsies, jūs viņu nogalināsit.
  
  
  "Vai ir kāda konkrēta metode, kurai dodat priekšroku?" - sausi jautāju.
  
  
  'Viss, ko vēlaties. Šoreiz nekādi smalkumi nav nepieciešami. Kad tas būs izdarīts, visa elle atbrīvosies,” īsi sacīja vecais vīrs. "Jūs tur strādājat ar mūsu vietējo aģentu, ar nemierniekiem." Viņa jūs pavadīs līdz kontaktpunktam.
  
  
  Viņa! Patiesībā es jau zināju, un tas izskaidroja dīvaino, kad Vanags man teica, ka mūsu aģenta glābšana ir manā ziņā. Tātad vecā lapsa zināja. Viņš zināja par mani un Deirdre Cabot, un droši vien zināja gadiem ilgi. Es īsti nebiju pārsteigts, viņš tik daudz nezaudēja. es pasmīnēju. Vanags nr.
  
  
  “Tu strādāsi, N3, nevis spēlēsi. Tas ir skaidrs?
  
  
  "Cik ilgi jūs zināt par N15 un mani?"
  
  
  Viņa lūpas izliecās uzjautrinātā, izsmejošā smīnā. – Protams, no paša sākuma.
  
  
  - Kāpēc tu mūs neapturēji?
  
  
  "Jums vajadzēja novērst uzmanību, un jūs bijāt ļoti uzmanīgs," vecais vīrs smējās. "Kamēr jūs domājat, ka mani jokojat, jūs turpināt ievērot pienācīgu noslēpumu un neradīt nekādas briesmas." Viņš atliecās un aizdedzināja vēl vienu cigāru. "Kamēr tu strādāsi pietiekami daudz, lai mani maldinātu, neviens cits tevi nepamanīs."
  
  
  Tāpēc viņš lika mums domāt, ka viņš nezina, un praktiski visu laiku skatījās pār mūsu plecu. Es garīgi nolādēju. Es droši vien sagādātu viņam lielu prieku. Viņa sardoniskais smaids kļuva platāks.
  
  
  "Izskatās pēc sievietes, vai ne?"
  
  
  Tas ir tikpat izcils, cik efektīvs, un lielāko daļu laika esmu apmierināts ar to. Es gribu, lai viņš paliek aiz manis. Bet pat Hoks ne vienmēr zina visu, un viņš bija ļoti noraizējies, kad es viņam pastāstīju par šāvēju Londonā. Viņš strauji paliecās uz priekšu.
  
  
  “Čaka zīme? Tad tas nozīmē, ka viņi uzrauga N15, un nemiernieki mūs tur aizdomās.
  
  
  Kāds Mozambikas valdības pārstāvis, iespējams, ir izlējis pupiņas. Vanags nodomāja. "Ja vien šis zulu nebija dubultaģents." Un portugāļi cenšas nodrošināt, lai mēs pabeigtu darbu.
  
  
  Varbūt, es teicu. "Varbūt viņi neuzticas N15, baidoties, ka tas ir kļuvis pārāk lojāls nemierniekiem."
  
  
  "Ej tur un esi uzmanīgs," Vanags iesaucās. "Ja jūs domājat, ka viņi labi redz N15 spēli, neizmantojiet to. Tikai kā ēsmu.
  
  
  ES pamodos. Vanags sniedzās pēc sarkanā telefona, lai ziņotu par mūsu tikšanos. Viņš apstājās un paskatījās uz mani. Mums tā vai citādi jāpanāk, lai šis virsnieks atdziest. Tu saproti?'
  
  
  Es saprotu. Ja Dērdrai radīsies aizdomas, varbūt man vajadzētu izmantot šo faktu un mest viņu pie lauvām. Svarīgs bija tikai darbs, un tas bija jādara ar visiem pieejamajiem līdzekļiem. Manām jūtām neļāva spēlēt nekādu lomu.
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mēs ar garo blondīni devāmies ceļā uz 747 no Londonas uz Keiptaunu, kad uzzinājām, ka abi dodamies uz Mbabenu. Viņas vārds bija Estere Mašlere. Viņa strādāja Beļģijas kalnrūpniecības uzņēmumā un viņai bija pietiekami daudz zināšanu, lai to pierādītu, tāpēc man nebija iemesla viņu šaubīties. Bet es turēju acis vaļā, daļēji tāpēc, ka viņai bija vienas no pilnīgākajām un augstākajām krūtīm, kādu es jebkad esmu redzējis. Es gribēju zināt, kā viņi izskatās bez šīm drēbēm.
  
  
  "Es domāju, ka mēs abi redzēsim, kā būs," viņa man teica starp Keiptaunu un Lorengo Markesu. "Tu esi burvīgs vīrietis, Fredij."
  
  
  Tolaik es biju Freds Mors, starptautisks kalnrūpniecības aprīkojuma tirgotājs, sportists un kaislīgs spēlmanis. Tas bija tikpat labs segums kā jebkurš cits tiem, kas dodas uz Svazilendu. Viesnīca Royal Zwazi ir viens no jaunākajiem galamērķiem starptautiskai cilvēku pulcēšanai.
  
  
  "Tas ir tas, kas es cenšos būt," es viņai teicu. Viņa šķita ļoti nevainīga, vismaz politiski.
  
  
  Lorengo Marques, Mozambikas krastā, mēs iekāpām vieglā lidmašīnā, kas mūs nogādāja Mbabanē. Svazilendas galvaspilsēta ir aptuveni 18 000 cilvēku "metropole", kur lielākā daļa eiropiešu, kas dzīvo uz zemes, ierodas, lai apmeklētu savas plašās fermas un kalnrūpniecības operācijas. Es nekad agrāk nebiju viņu redzējis un uz brīdi aizmirsu par blondīni, kad mēs gaidījām nosēšanos.
  
  
  Eiropā bija vēla ziema, tāpēc šeit bija agrs rudens, un mikrometropole mirdzēja plato vēsajā, skaidrā gaisā. Tas man atgādināja rosīgo pilsētiņu Kolorādo kalnu pakājē. Zaļais, viļņains plašums stiepās uz visām pusēm ap piecām ielām, kurās pārsvarā bija balti nami, daudzām ar sarkaniem jumtiem. Tur bija astoņi vai deviņi sešu vai septiņu stāvu debesskrāpji un baltu māju kopas un zemi dzīvokļi, kas ligzdojās nogāzēs starp tumši zaļiem kokiem. Mazpilsētu, kas atrodas seklā, koku ieskautā atklātā vietā, sadalīja rosīga četru joslu galvenā iela, kas veda uz apļveida parku vienā pusē un netīrumu šoseju otrā pusē. Tas bija tā, it kā tas būtu pamests tuksnesī, tā ka visas ielas pavērās uz zemes ceļiem, kas vijas cauri bezgalīgajiem plato plašumiem.
  
  
  Uz zemes es atkal paņēmu Hesteri Mašleru un kopā izgājām muitu. Pāris vienmēr izskatās nevainīgāks nekā viens vīrietis. Svazi paražas bija vienkāršas, un man nebija par ko uztraukties. Mbabane ierēdņi pat neatvēra vienu no maniem diviem koferiem. Nav tā, ka viņi kaut ko atrada. Mani personīgie instrumenti ir labi paslēpti ciešā svina nodalījumā mana čemodāna sānos, ja es lidoju ar komerciālu lidojumu, un visi smagie priekšmeti tiek piegādāti ar iepriekš saskaņotu piegādi.
  
  
  Smaidošais šoferis gaidīja ar automašīnu, kuru Freds Mors bija pasūtījis no Londonas. Viņš bija jauns un patīkams, bet ne padevīgs. Brīvs cilvēks brīvā valstī. Viņš atzinīgi, bet pieklājīgi paskatījās uz Esteres Mašleres fantastiskajām krūtīm, kad es palīdzēju viņai iekāpt mašīnā. Viņa pateicās viņam ar smaidu un man ar lēnu pieskārienu viņas krūtīm un augšstilbam, kad viņa ienāca. Es cerēju, ka viņai nav citu plānu kā vien lēna, gara nakts kopā ar ceļabiedru prom no mājām.
  
  
  Viesnīca Royal Zwazi atrodas apmēram divpadsmit kilometru attālumā no Mbabanes, un mums bija jāšķērso rosīgā pilsēta. Automašīnas piepildīja galvaspilsētu ar tās vienīgo luksoforu, vienīgo visā valstī, un ietves šajā saulainajā vakarā bija piepildītas ar garāmgājējiem un pircējiem. Bija dažādu tautību eiropieši, forši dienvidāfrikāņi, iecirtīgie portugāļi no Mozambikas un simtiem svazi raibā lauvas un leoparda ādas maisījumā. Spilgtas krāsas auduma svārki ar Rietumu jakām, neilona zeķēm un pērlītēm rotātām galvas saitēm, Rietumu cepurēm un sarkanām turako spalvām, kas apzīmē augstu statusu.
  
  
  Šeit, Mbabanē, turīgie, prorietumnieciskie un politiski spēcīgie svazi bija aizņemti ar uzdevumu izaicināt pusotru gadsimtu ilgušo Eiropas varu. Krūmos un laukos vienkāršie ļaudis joprojām dzīvoja kā vienmēr, taču bija atšķirība, it īpaši ar melnajiem kaimiņos esošajās Mozambikā un Dienvidāfrikā. Viņi joprojām bija nabadzīgi un analfabēti pēc Eiropas standartiem, taču ne tik nabadzīgi kā agrāk un ne tik analfabēti; turklāt viņiem īpaši nerūpēja Eiropas standarti. Viņu karalis bija viņus vadījis vairāk nekā piecdesmit gadus, un viņi zināja Rietumu pasauli un Rietumu paražas. Viņi saprata, kā strādāt ar eiropiešiem un kā tos izmantot. Bet viņi vairs nelocījās un neticēja, ka Eiropa var piedāvāt kaut ko labāku par viņu pašu dzīvesveidu. Viņi mīlēja savu dzīvesveidu un staigāja ar lepnumu. Es atcerējos Hoka vārdus: karalis Sobhuza bija bantu, un viņš neiebilstu, lai atbrīvotu Bantus kā kaimiņus.
  
  
  Mēs braucām pa lauku, kas dzirkstīja zaļumos un viļņoja vēsā rudens vakarā. Blondīne Estere Mašlere atspiedās pret mani, un es ieslidināju savu roku viņas kleitā, glāstot viņas elegantās krūtis. Viņa neaizstāvējās. Tā solījās būt interesanta nakts, bet mans prāts palika možs, skenējot ainavu sev apkārt un ceļu aiz muguras. Es neredzēju neko aizdomīgu.
  
  
  Royal Zwazi atrodas kalna nogāzē ēnainā Ezoelvini ielejā, ko ieskauj karstie avoti, peldbaseins un astoņpadsmit joslu golfa laukumi, kas mirdz kā luksusa kruīza kuģis okeānā. Samaksāju šoferim, sarunāju tikšanos un pēc stundas sarunāju tikšanos ar Esteri Mašleri salonā. Savā istabā es nomazgāju putekļus no mana garā ceļojuma, uzvilku smokingu un piezvanīju uz reģistratūru, lai veiktu jebkādas lietas. Šobrīd tādu nebija. Man tas patīk. Sazināsies, un es nogalināšu savu upuri, bet es nesteidzos.
  
  
  Nogāju lejā uz bāru un spēļu istabām. Zem elegantajām pušķotajām lustrām nekas nešķita tālāk par plato ārpusē un apaļajām svazi būdām. Spēļu automāti noskandināja, un pie ruletes galdiem starptautiskās elites pārstāvji spēlē iemeta krāsainus žetonus. Es atradu slaido Esteri Mašleri gaidam pie letes, ko pavadīja svazi princis ar kazām.
  
  
  Princis uz manu ierašanos nereaģēja pārāk labvēlīgi. Viņš nesa čipsu kaudzi, kas bija pietiekami liela, lai nosmaktu krokodilu vai atstātu iespaidu uz blondīni, taču viņš turpināja izrādīties. Viņš bija prom, bet ne pārāk tālu, tikai dažu ķebļu attālumā stieņa otrā galā. Es viņu uzmanīju.
  
  
  — Bads vai slāpes? - Es jautāju Hesterei.
  
  
  "Slāpes," viņa teica.
  
  
  Mūsu dzērieni tika ātri pasniegti un viņa pār manu plecu paskatījās uz ruletes galdiem.
  
  
  Viņa jautāja. -Vai tev ir paveicies, Fredij?
  
  
  "Dažreiz."
  
  
  "Redzēsim," viņa teica.
  
  
  Pie ruletes galdiem sajaucās balts un melns, un pa zaļo audeklu ātri slīdēja smokingi ar krupjē. Ātrie portugāļi no Mozambikas spēlēja graciozi, pirmie angļi uzvaras un sakāves pieņēma bez raustīšanās, bet druknais afrikānis spēlēja mierīgi ar drūmu seju. Viņi pārstāvēja visu azartspēļu spektru, sākot no stingrajiem spēlētājiem, kuri uz vienu numuru uzliek simtus, līdz dedzīgiem tūristiem, kuri riskēja ar dažiem randiem, svazi monētu, uz sarkanā vai melnā krāsā.
  
  
  Es vienmēr spēlēju vienādi: divdesmit pieci uz sarkanā vai melnā, pāra vai impērija, līdz jūtu galdu un riteni. Tas ir pietiekami, lai tas būtu tā vērts, neriskējot ar visu, kas man ir. Es gaidu, līdz jūtu noteiktu virzienu: meklēju zīmi, tempu, ko spēlētāji sauc par riteņa “noskaņojumu”. Visiem riteņiem vakarā ir noteikts noskaņojums. Tie ir izgatavoti no koka, metāla un plastmasas, kas mainās atkarībā no temperatūras, mitruma, eļļošanas un konkrētā dīlera apiešanās stila.
  
  
  Tā nu es skatījos un gaidīju, sevi atturēdama. Estere bija fanātiska un emocionāla, uzticīga un noslēgta. Man tas patika. Viņa uzlika žetonus uz dažiem skaitļiem, kādu laiku spēlēja ar to pašu numuru un pēc tam nejauši mainīja skaitļus. Viņa ir daudz zaudējusi. Es pamanīju, ka princis ar kazbārdu pienāca pie galda un skatās uz viņu. Kad viņš pievērsa viņas uzmanību, viņš sāka spēlēt lielā mērā, drosmīgi, uzvarot lielas un zaudējot lielus zaudējumus. Viņš skaļi smējās, lai ar nolūku piesaistītu uzmanību. Un vienmēr ar aci pret Hesteri Mašleru.
  
  
  Šķita, ka viņa to nepamanīja.
  
  
  Es redzēju, kā augls Dienvidāfrikas pilsonis izturas pret melno princi. Tad es sajutu noteiktu riteņa virzienu: tas deva priekšroku melnam un nepāra. Es palielināju ante. Pēc stundas es laimēju tūkstoš dolāru. Tagad tas izskatījās daudzsološi. Es biju gatavs jaunināt uz augstākas maksas numuriem, taču man nebija iespējas. Hestere uzlika savus pēdējos divus žetonus uz 27, zaudēja un paskatījās uz mani.
  
  
  "Tas ir viss šodienai," viņa teica. "Es gribu ar tevi savā istabā iedzert, Fredij."
  
  
  Azartspēles ir labas, bet sekss ir labāks. Vismaz man, it īpaši, ja sieviete ir tikpat pievilcīga kā Estere Mašlere. Pat es nesaņemu daudz tiešu ielūgumu, ja viņa to domāja. Es nekad neaizmirsīšu, kas es esmu - ja es to darītu, tas mani ātri nogalinātu - un, kad mēs gājām uz viņas istabu, es pamanīju, ka Svazi princis tikko bija pazaudējis savus krājumus un arī piecēlās no galda. Augšais Dienvidāfrikas pilsonis aizgāja pirms dažām minūtēm. Es satvēru Esteres skaisto, tuklo roku, kad mēs gājām augšā. Princis Svazi pagāja tieši mums priekšā un arī devās augšā.
  
  
  Esteres istaba bija maza un atradās augšējā stāvā. Varbūt viņa bija vienkārši ne tik bagāta meitene, kas izklaidējās. Kad mēs ieradāmies pie viņas durvīm, prinča Svazi vairs nebija. Es nejutu nevienu acu skatienu, kas mūs vēroja, kad mēs iegājām iekšā. Viņa piekāra ķēdi pie durvīm un uzsmaidīja man.
  
  
  "Pagatavojiet man dubultu viskiju ar ledu," viņa teica.
  
  
  Es tikko izveidoju savējo. Viņa nepārģērbās un apsēdās istabas tālākajā galā, skatoties, kā es viņai gatavoju dzert. Es tērzēju par Svazilendu un kalnrūpniecību un azartspēlēm. Viņa neko neteica un es redzēju, kā viņas kakls lēnām kļūst lielāks. Šķita, ka viņa veido ritmu, pieaug ritmu, kā sievietes gurnus, kad tu iekļūsti viņā. Es sapratu, ka tas ir viņas ceļš, daļa no visa. Viņa noveda viņu līdz kulminācijai, un, kad viņa izdzēra pēdējo malku no glāzes, es biju gatava.
  
  
  Viņa piecēlās no savas vietas un es viņu jau gaidīju. Mēs satikāmies istabas vidū. Viņa mani piespieda tik stipri, ka likās, ka viņa mēģina mani izspiest sev cauri. Viņa saviebās manās rokās, viņas augstās, mīkstās krūtis saplacināja. Viņas acis bija aizvērtas. Kad es atkāpos, viņa man nesekoja. Viņa vienkārši stāvēja. Viņas acis bija aizvērtas, ķermenis svārstījās, rokas karājās pie sāniem kaislīgas koncentrēšanās apmātībā.
  
  
  Es atkal piegāju pie viņas, attaisīju kleitu rāvējslēdzēju un novilku to lejā. Es atsprādzēju viņas krūšturi, ļāvu viņas lielajām krūtīm brīvi krist un novilku apakšbiksītes. Tad es novilku viņai kurpes un pacēlu viņu. Viņas galva nokrita atpakaļ, kad es viņu aiznesu uz gultu. Izslēdzu gaismu, izkāpu no biksēm un apgūlos viņai blakus. Viņa apvijās man apkārt kā liela čūska. Kamēr mēs apskāvāmies, viņa iecirta nagus man mugurā. Es satvēru viņas plaukstas, lai viņu noturētu, un izpletu viņas rokas tik tālu viena no otras, cik izpletu viņas kājas.
  
  
  Kad tas bija beidzies, viņa sāka mani skūpstīt viscaur. Skarbi, izsalkuši skūpsti. Ar aizvērtām acīm viņa piespiedās pie manis, it kā viņa patiesībā negribētu mani redzēt, tikai savā prātā. Pasniedzos pēc jakas un cigaretēm.
  
  
  Šajā brīdī ārā gaitenī atskanēja gaismas skaņas.
  
  
  Es paķēru bikses. Estere, sēdēdama uz gultas tumšajā viesnīcas istabā, nelikās tos dzirdējusi. Viņa gulēja ar aizvērtām acīm, rokas savilkusi dūrēs, ceļi pievilkti līdz krūtīm, koncentrējoties tikai uz sevi. Es viņu atstāju tur, pieslīdēju līdz durvīm un atgrūdu tās vaļā.
  
  
  Koridorā druknais dienvidafrikānis, kurš bija bijis pie ruletes galda, pagriezās, kad es paskatījos ārā. Rokā viņam bija automātiskā pistole ar trokšņa slāpētāju. Koridorā uz grīdas gulēja melns vīrietis.
  
  
  Dienvidāfrikānis pārlēca pāri guļošajai figūrai un pazuda pa ugunsdzēsēju kāpnēm. Viņš netērēja laiku, nošaujot mani, ātri izslīdēja pa ugunsdrošības durvīm un pazuda. Izskrēju ārā.
  
  
  Ugunsdzēsības durvis jau bija aizslēgtas, aizslēgtas otrā pusē.
  
  
  Es noliecos pār kritušo vīrieti. Tas bija svazi princis ar kazām, kurš tik ļoti centās atstāt iespaidu uz Esteri pie azartspēļu galda. Viņš saņēma četras lodes: divas reizes krūtīs un divas reizes galvā. Viņš bija ļoti miris.
  
  
  Es redzēju plānu ķēdi ap viņa kaklu, kur viņa elegantais krekls bija saplēsts. Kaklarotas galā karājās neliela zelta figūriņa ar guļošu lauvu. Atkal Čaka zīme.
  
  
  Koridorā atvērās durvis. Es ātri piecēlos kājās un ieskatījos klusajā koridorā. Nevarēja aiziet ar aizvērtām ugunsdrošām durvīm, kā vien iet pa gaiteni līdz liftiem un galvenajām kāpnēm. Citas durvis atvērās. Balsis man teica, ka cilvēki nāk uz šejieni.
  
  
  Ja mani atrastu mirušu. †
  
  
  Aiz manis atvērās ugunsdrošas durvis.
  
  
  — Sasodīts, pasteidzies.
  
  
  Sievietes balss, kuru atpazīstu no tūkstošiem.
  
  
  Es izlecu pa ugunsdrošas durvīm, jo balsis gaitenī kļuva skaļākas. Kāds kliedza pēc manis.
  
  
  — Beidz!
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Deirdre aizvēra durvis, stumjot mani uz priekšu.
  
  
  'Lejā! Ātri!
  
  
  Es gāju lejā pa ugunsdzēsēju kāpnēm trīs soļus vienlaikus. Deirdre man sekoja. Viņa valkāja labi pieguļošu kombinezonu, kas kā cimds piegulēja viņas slaidajam augumam, izņemot lielo izciļņu uz kreisās rokas, kur viņa tika nošauta pirms divām dienām tumšajās Londonas ielās. Viņa turēja rokā Beretu. Divus stāvus zemāk viņa ieveda mani pa ugunsdrošu durvīm zemākā gaitenī. Tas bija pamests.
  
  
  — Pa kreisi, — Deirdre nošņāca.
  
  
  Koridorā pa kreisi atvērās kādas istabas durvis. Gara auguma, tievs melns vīrietis džungļu krāsas aizsargkostīmā norādīja uz mums. Deirdre ieveda mani istabā, tālāk pie atvērtā loga. No priekšgala aizmugurē karājās virve. Deirdre gāja pirmais, gludi un ātri kā kaķis. Es viņai sekoju un piezemējos viņai blakus netālu no biezajā pamežā paslēptā Land Rover. Garais melnais vīrietis nokāpa pēdējais. Viņš izrāva virvi no augšā esošās stiprinājuma, ātri uztīja to iekšā un svieda uz Land Rover. Augšā dzirdēju kliedzienus un visādus trokšņus ap viesnīcu, kas kļuva arvien skaļāki un skaļāki.
  
  
  "Pasteidzieties," Deirdre iesaucās mums.
  
  
  Mēs ielēcām Roverā. Garais melnais vīrietis paņēma stūri, uz brīdi atkāpās un tad pavilka uz priekšu. Kad mēs steidzāmies uz priekšu, es ieraudzīju cilvēku krūmos, viesnīcas ēnā. Viņš bija auglīgs Dienvidāfrikas pilsonis. Viņa automātiskā pistole ar trokšņa slāpētāju gulēja viņam blakus, un viņam bija pārgriezta rīkle. Es paskatījos uz Deirdre, bet viņas acis man neko neteica un es neko nejautāju. Es nezināju, kuri jautājumi varētu būt bīstami.
  
  
  Land Rover izlidoja no kokiem uz tumša zemes ceļa, kas veda uz dienvidiem. Ceļš naktī spīdēja balts un sarkans. Ne Deirdre, ne garais melnais vīrietis neteica ne vārda, kamēr ceļš griezās un griezās un Land Rover dārdēja, ieslēdzot tikai sānu gaismas, lai ieraudzītu ceļu. Mēs gājām garām maziem apaļu svazi būdiņu aplokiem un dažām Eiropas ēkām augstu kalnu nogāzēs. Dažās no šīm attālajām mājām bija ieslēgtas gaismas un suņi reja, kad mēs steidzāmies garām.
  
  
  Pēc kāda laika pabraucām garām ciematam ar daudzām būdām un Eiropas stila ēku. Liellopu ganāmpulks rēca lielā apļveida telpā. Balsis mūs izaicināja, un es redzēju niknas acis un šķēpu zibšņus: Assegai. Melnais vīrs nesamazināja ātrumu, un assegais un niknās acis pazuda mums aiz muguras. No ciema lieluma, liellopu ganāmpulka un vienīgās Eiropas mājas es zināju, ka esam pabraukuši garām Lobambai, Svazilendas garīgajai galvaspilsētai, vietai, kur dzīvoja karalienes māte: Ndlovoekazi, zilonis.
  
  
  Pēc Lobambas kādu laiku braucām pa apūdeņotām zemēm. Pēc tam mēs nogriezāmies uz smilšainu sānu taku un pēc desmit minūtēm apstājāmies tumšā ciematā. Suņi nereja, būdas šķita pamestas. Deirdre izkāpa no mašīnas un iegāja vienā no apaļajām Zwazi būdām. Tikusi iekšā, viņa nolaida ādu virs ieejas, aizdedzināja petrolejas lampu un, atspiedusies pret vienu no sienām, nopētīja mani.
  
  
  Viņa jautāja. - Nu, vai tev bija jautri, Nik?
  
  
  Es pasmaidīju: "Vai tu esi greizsirdīgs?"
  
  
  "Jūs varējāt sabojāt visu misiju."
  
  
  Dusmīga viņa sabruka uz audekla krēsla. Ārā dzirdēju, kā Land Rover brauc prom; dzinēja skaņa nodzisa tālumā. Būdā bija ļoti kluss un tikai gaismas bija blāvas.
  
  
  "Nē, es nevarēju," es teicu. "Es dzēru ar viņu, spēlēju ar viņu kārtis, drāzēju, bet es viņai neuzticējos."
  
  
  Viņa nicinoši šņāca, un es ļāvu viņai nedaudz ievilkties. Mazajai kajītei nebija logu, un bez audekla krēsla un laternas bija divi guļammaisi, gāzes plīts, mugursoma ar pārtiku, divas šautenes M-16, lieljaudas radio un diplomātiskais portfelis. Zulu nauda.
  
  
  "Vai jums tiešām ir jādrāž katra sieviete, kuru satiekat?" - Deirdre beidzot teica.
  
  
  "Ja es varētu," es teicu.
  
  
  Šajā melnajā kombinezonā viņa izskatījās slaida un lokana kā pantera. Skaista un īsta sieviete. Varbūt es negribētu visas pievilcīgās sievietes, ja mums būtu iespējama normāla dzīve. Bet kā bija tagad?
  
  
  Viņa redzēja, ka skatos uz viņu un pētīja manu sejas izteiksmi. Tad viņa pasmaidīja. Vājš smaids, it kā arī viņa prātotu, kas būtu noticis, ja mūsu dzīve būtu savādāka.
  
  
  "Varbūt es biju greizsirdīga," viņa nopūtās. 'Tas bija labi?'
  
  
  "Vardarbīgi."
  
  
  "Tas varētu būt jautri."
  
  
  "Jā," es teicu. "Šoreiz nesaņēmām otro dienu."
  
  
  "Nē," viņa teica.
  
  
  Tas ir viss. Viņa izņēma no krūšu kabatas cigareti, aizdedzināja to un atgāzās audekla krēslā. Es aizdedzināju vienu no cigaretēm ar zelta galiem un apsēdos uz viena no guļammaisiem. Es gribēju ar viņu pavadīt otro dienu. Estere Mašlere bija ātra un sprādzienbīstama, taču viņa mani apmierināja tikai daļēji: saldās konfektes tikai īslaicīgi remdē manu izsalkumu. Deirdre bija kas cits, vīrietis viņu atceras ilgu laiku. Bet pēc viņas koncentrētās sejas izteiksmes es sapratu, ka ir pienācis laiks ķerties pie lietas. Viņa izskatījās noraizējusies.
  
  
  ES jautāju. - Kas tieši notika? "Vai kaut kas nav kārtībā ar "pasūtījumu", pie kā mēs pašlaik strādājam?"
  
  
  "Nē, bet, ja viņi jūs tur pieķertu, viņi būtu jūs aizturējuši, un nebūtu bijis laika atkal sakārtot lietas," sacīja Deirdre. Viņa atspiedās savā audekla krēslā, it kā būtu nogurusi. "Šis Svazi princis bija slepens čaka Marka loceklis, vietējo kaujinieku vadonis, kurš vēlas apvienot visus bantus. Dienvidāfrikānis bija Keiptaunas slepenpolicijas loceklis. Kaut kā viņš redzēja tieši cauri princim.
  
  
  "Jūsu princis to zināja," es teicu. "Viņš mēģināja maldināt ienaidnieku, izliekoties par izlutinātu spēlmani, maldinot blondu tūristu."
  
  
  "Viņš zināja, kas ir Dienvidāfrikas pilsonis," sacīja Deirdre, "bet viņš nezināja, ka šim vīrietim bija pavēlēts viņu nogalināt, Nik." Mēs to uzzinājām, bet bija par vēlu. Viss, ko Damboelamanzi varēja darīt, bija nogalināt šo dienvidāfrikāni.
  
  
  ES jautāju. - "Mēs?"
  
  
  Jūs jau zināt, ka es esmu vietējā AH kontaktpersona ar zulusiem. Pēc diviem gadiem, Nik, tu kļūsti tuvāks cilvēkiem.
  
  
  "Tad kāpēc viņi mēģināja tevi nogalināt Londonā?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu. - Viņi to nedarīja, Nik. Šāvējs bija dubultaģents, iespējams, pierādot Hokam, ka Lisabona un Keiptauna zināja, ka mēs palīdzam nemierniekiem.
  
  
  "Tie bija divi," es teicu un pastāstīju viņai par citu Nigēru, kuru Čelsija ieraudzīja lētas viesnīcas vestibilā.
  
  
  Viņa uzmanīgi klausījās manā aprakstā. Tad viņa piecēlās un devās pie radio. Viņa izmantoja dažus koda vārdus valodā, kuru es nezināju. Zulu droši vien. Es to iepazinu pietiekami, lai zinātu, ka tā ir bantu valoda.
  
  
  -Kas par lietu, Deirdre?
  
  
  - Es ziņoju par otro personu. Nemiernieki jābrīdina par otro dubultaģentu.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Nepārlieku sevi identificējiet ar viņiem, Deirdre. Pēc šī "pasūtījuma" jūs nevarēsiet palikt. Mēs uzspridzināsim jūsu attiecības ar viņiem.
  
  
  Viņa pabeidza pārraidi, izslēdza radio un atgriezās audekla krēslā. Viņa aizdedzināja vēl vienu cigareti un atspieda galvu pret būdas sienu.
  
  
  "Varbūt es varu kaut ko izglābt, Nik." Es strādāju ar viņiem šeit divus gadus, piegādājot viņiem no Vašingtonas un maksājot viņiem. Mēs nevaram vienkārši padoties un pagriezt viņiem muguru."
  
  
  "Ak, mēs varam," es teicu. "Tā ir lietas."
  
  
  Viņa aizvēra acis un dziļi ievilka cigareti. "Varbūt es varu viņiem pateikt, ka jūs tikāt uzpirkti un kļuvāt par nodevēju." Tikpat labi jūs varētu man ielikt lodi, lai tas izskatītos labi.
  
  
  Viņa zināja savas lietas labāk.
  
  
  ES teicu. "Viņi vairs neuzticēsies AH, nevienam no AH, pat ja viņi domā, ka esmu uzpirkts." – Nē, ir laiks skriet, dārgā. Tagad jums ir jāizmanto fakts, ka esat ieguvis šo nemiernieku uzticību, lai tos iznīcinātu. Tas ir mūsu pasūtījums.
  
  
  Viņa labi zināja savu darbu, darbu, uz kuru mēs pierakstījāmies: darīt to, ko AH un Vašingtona vēlējās, lai mēs darītu. Bet viņa neatvēra acis. Viņa sēdēja un klusi smēķēja vāji apgaismotajā mazajā Svazi būdiņā.
  
  
  — Lielisks darbs, vai ne, Nik? - "Skaista pasaule".
  
  
  “Tā ir tā pati pasaule kā vienmēr. Ne sliktāk un, iespējams, daudz labāk kā pirms simts gadiem, — es strupi sacīju. “Kādam ir jādara mūsu darbs. Mēs to darām, jo mums tas patīk, jo mums tas padodas, jo tas ir interesanti un tāpēc, ka varam nopelnīt vairāk naudas un dzīvot labāk nekā lielākā daļa. Nemānīsim sevi, N15.
  
  
  Viņa pakratīja galvu, it kā visu noliegtu, bet viņas acīs bija dzirksts, kad viņa tās beidzot atvēra. Es redzēju viņas nāsis gandrīz uzplaiksnām, kā medījamo tīģerieni, kas viņa patiešām bija. Mums abiem vajadzēja saviļņojumu un briesmas. Tā bija daļa no mums.
  
  
  Viņa teica. "Ko Vašingtona vēlas, Vašingtona saņem." - Viņi man maksā labi līdz šim, vai ne? Vai varbūt mēs to darījām velti? Interesanti, vai Vanags par to zina.
  
  
  "Viņš zina," es sausi teicu.
  
  
  Deirdre paskatījās pulkstenī. "Ja mūs būtu pamanījuši, kāds jau būtu šeit." Es domāju, ka esam drošībā, Nik. Labāk tagad iesim gulēt, jo agri no rīta dodamies ceļā.
  
  
  'Gulēt?' - es smaidot teicu. "Es joprojām gribu to otro dienu."
  
  
  – Pat pēc tās blondīnes?
  
  
  "Ļaujiet man viņu aizmirst."
  
  
  "Mēs ejam gulēt," viņa sacīja, pieceļoties. “Šodien ir atsevišķi guļammaisi. Es rīt padomāšu par tevi.
  
  
  Sievietei dažreiz ir jāsaka nē. Visām sievietēm. Viņiem vajadzētu justies tā, ka viņiem ir tiesības pateikt nē, un saprātīgs cilvēks to zinātu. Tiesības pateikt “nē” ir vissvarīgākā brīvība. Tā ir atšķirība starp brīvu cilvēku un vergu. Problēma ir tā, ka neviens vīrietis nevēlas, lai viņa sieva vienmēr teiktu nē.
  
  
  Mēs ielīdām savos guļammaisos un Deirdre aizmiga pirmā. Viņa bija vēl mazāk nervoza nekā es. Divas reizes mani pamodināja dzīvnieku skaņas netālu no pamesta ciemata, bet tuvāk tie nenāca.
  
  
  Rītausmā mēs ķērāmies pie lietas. Es gatavoju brokastis, kamēr Deirdre sakravāja mantas un sazinājās ar nemierniekiem, lai saņemtu galīgos pasūtījumus. Nauda bija jānodod nezināmai Mozambikas amatpersonai divas dienas vēlāk rītausmā kaut kur netālu no Fuguvumas upes Zulu robežas pusē. Mēs abi zinājām īsto plānu, izņemot to, ka es grasījos nogalināt šo ierēdni, bet tā nebija neviena cita lieta, kā tikai mana.
  
  
  - Vai tu viņu pazīsti, Deirdre?
  
  
  "Neviens viņu nepazīst, izņemot dažus džungļu augstākos vadītājus."
  
  
  Tas nav svarīgi, es viņu nogalināšu, lai arī kas viņš būtu. Pēc pusdienām gaidījām, sakravājušies un gatavi, tukšajā garā šofera Dambulamanzi ciematā. Haiveldā bija skaidra, vēsa, saulaina diena. Visapkārt mums bija apūdeņotie Mulkerns ielejas lauki, un tālumā pacēlās Svazilendas rietumu robežas skarbie kalni. Mums bija visi nepieciešamie dokumenti. Fredam Morsam bija atļauja apmeklēt Nsoko un apmesties pie sena drauga Deirdre Kabota, kurš dzīvoja nelielā rančo netālu no Nsoko.
  
  
  Dambulamanzi beidzot parādījās sarkano putekļu mākonī. Iekraujuši džipu, devāmies ceļā uz austrumiem uz tirgus pilsētiņu Manzini. Lai gan Manzini ir mazāks nekā Mbabane, tas ir rosīgāks un atrodas garā auglīgā joslā, kas šķērso Svazilendu no ziemeļiem uz dienvidiem. Mēs pat neapstājāmies, bet turpinājām braukt pa auglīgo zemi. Ap mums bija izkaisītas fermas un citrusaugļu birzis. Eiropas un Svazi lauku saimniecības plecu pie pleca savā zemē.
  
  
  Pie Sipofaneni ceļš turpinājās pa Lielo Usutu upi un caur zemu, neauglīgu krūmu un sausu zemi, kur ganījās liesie lopi, braucām uz Big Bend pusi. Šķita, ka šoferis nikni skatās uz ganāmpulkiem.
  
  
  ES jautāju. - Vai jums nepatīk lopi?
  
  
  Garais zulu nenovērsa skatienu no ceļa. “Mēs pārāk mīlam savus mājlopus, bet tie mūs iznīcinās, ja nebūsim uzmanīgi. Zulu tautai mājlopi nozīmē naudu, statusu, laulību; tā ir katra cilvēka un visas cilts dvēsele. Kad dienvidāfrikāņi mūs izsvieda no mūsu fermām un nosūtīja uz Bantustanu, ko viņi mums radīja, viņi deva mums uzturu, no kuras neviens cilvēks nevarēja iztikt. Mani cilvēki nevēlas dzīvot ciemos, jo viņi nevēlas atdot savus mājlopus. Tāpēc viņi klīst pa Zululandi ar saviem liellopiem, kas ir daļa no lielās melnādainās migrācijas bez galamērķa.
  
  
  "Dumboelamanzi," es sacīju, "vai tas nebija tā ģenerāļa vārds, kurš tika uzvarēts Rorke's Drift dienā pēc jūsu lielās uzvaras Zulu karā?"
  
  
  "Mans sencis, mūsu pēdējā patiesā karaļa Setevejo brālēns," sacīja garais zulu, joprojām neskatīdamies uz mani. “Atklātā kaujā mēs iznīcinājām apmēram 1200 no tiem, bet zaudējām 4000 savējos. Un Rorke's Drift 4000 no mums apturēja 100 cilvēki. Viņiem bija ieroči un pārsegs. Mums bija šķēpi un kailas krūtis. Viņiem bija disciplīna, mums vienkārši bija drosme." Tagad viņš skatījās uz mani, viņa tumšajās acīs bija gadsimta sāpes un rūgtums. "Bet patiesībā viņiem bija izglītība, tāda izglītība, kas liek Eiropas karavīram stāvēt un mirst veltīgi. Eiropas karavīrs cīnās un mirst par neko, par neko, tikai par pienākumu un lepnumu. Tas mums vēl ir jāmācās."
  
  
  ES teicu. - "Čakija zīme?"
  
  
  Dambulamanzi kādu laiku jāja klusēdams. - "Čaka nodibināja zulu tautu, izdzina visas pārējās ciltis un pārvaldīja visu Natalu un ārpus tās, jo viņi necīnījās personīgā labuma gūšanas dēļ, kad Čaka par to aizmirsa un mēs kļuvām par vergiem čaka guļ, bet kādu dienu viņš pamodīsies.
  
  
  Viņš neko citu neteica. Es mēģināju no viņa uzzināt vairāk par nemierniekiem, kuriem bija Čaka zīme, un kaut ko uzzināt par militāro ģēniju vai, iespējams, trako, kurš vājo Natalu cilšu federāciju pārvērta par melnādainu tautu. Bet viņš brauca tālāk, neatbildēdams un bez sejas izteiksmes. Kaut kas viņā man lika justies neomulīgi un noraizējies. Bija pretestība, ko viņš nevarēja noslēpt. Vai šis posts bija vērsts uz visiem baltajiem, par ko es nevarēju viņu vainot, vai īpaši uz mani? Es joprojām par to domāju, kad nonācām Nsoko.
  
  
  "Mēs paliksim šeit," sacīja Deirdre.
  
  
  Kad Dambulamanzi pēdējo reizi aizgāja, lai runātu ar saviem cilvēkiem otrpus robežai, Deirdre nolīga divus svazi nesējus, kamēr es iesaiņoju savus piederumus. Papildus standarta Luger, stileto un gāzes bumbai man bija M-16, divas sadrumstalotības granātas, avārijas padeve gadījumam, ja man nāktos izbēgt no smagā ceļa, tieva neilona virve un īpašs miniatūrs radio, kas paslēpts manā mugursomā.
  
  
  Man bija arī mans vecais īpašais Springfīlds ar teleskopisko tēmēkli un infrasarkano staru snaipera tēmekli nakts darbam. Es to izjaucu - mans īpašais dizains - un paslēpu dažādās mugursomas daļās. Es vēl neesmu izdomājis, kā nogalināt šo nezināmo ierēdni. Galu galā tas būs atkarīgs no situācijas, kad es viņu redzēšu. Bija arī iespēja, ka es varētu strādāt attālināti, un AH varētu to atļaut. Varbūt es varētu viņu novirzīt uz valdības patruļu. Tiešām nebija daudz iespēju, ka viņi uz to iekritīs, partizāni parasti to zina savā valstī, kad tuvumā atrodas patruļa.
  
  
  Dambulamanzi ir atgriezies. "Mūsu cilvēki ziņo par papildu patruļām šajā rajonā. Ir liela aktivitāte. Man tas nepatīk.
  
  
  ES jautāju. – Vai, jūsuprāt, viņiem ir aizdomas par saskarsmi?
  
  
  Varbūt,” zulu atzina.
  
  
  "Tad mums nekavējoties jādodas prom," Deirdre nolēma. "Mums ir jābūt uzmanīgiem, un tas prasīs ilgāku laiku."
  
  
  Dambulamanzi ātri uzkoda ar mums un devās prom. Bija vēls vakars, un mēs vēlējāmies nobraukt pēc iespējas vairāk jūdžu līdz tumsai, nakts brauciens ir lēns un bīstams piecu cilvēku grupai ienaidnieka teritorijā. Mēs ceļojām viegli: ieroči, nedaudz ūdens, munīcija un Deirdre rācija. Svazi nesa visu, izņemot manu mugursomu un ieročus. Stundu pēc izbraukšanas šķērsojām Zululandes robežu.
  
  
  Reiz Dienvidāfrikā mēs bijām nelegāli, noziedznieki, atstāti paši. Mūs varētu nošaut uz vietas, un Vanags neko nevarētu izdarīt. Viņš nespētu mūs identificēt vai vajadzības gadījumā apglabāt.
  
  
  Es klusi gāju aiz Deirdres, domādams, kā nogalināt šo nemiernieku ierēdni. Ja es varētu viņu nogalināt, pirms mēs nonākam tikšanās vietā, vai ļautu viņam paņemt naudu un vēlāk viņu noslaucīt, varbūt es varētu aizsargāt AH. Bet, ja es būtu viņu nogalinājis agrāk, man būtu jānogalina arī Dambulamanzi. Un diez vai viņš atklās savu identitāti, kamēr nesaņems savu naudu. Nogalināt viņu pēc tam, kad viņš bija paņēmis naudu, bija risks paslīdēt, risks viņu aptraipīt, un mans uzdevums pirmām kārtām bija viņu nogalināt.
  
  
  Nē, vienīgais drošais veids, kā viņu nogalināt, ir to izdarīt brīdī, kad nauda viņam tiek nodota, un tad paļauties, ka pārsteigums un apjukums mums palīdzēs aizbēgt. Es mīlēju dzīvi kā neviens cits.
  
  
  Saule norietēja zemu pēkšņajā Āfrikas krēslā, un mēs meklējām vietu, kur iekārtot nometni. Es domāju par atpūtu un par Deirdre. Es gribēju ar viņu pavadīt otro nakti. Viņas sejā parādījās vājš smaids, it kā viņa arī par to domātu.
  
  
  Sausas, nolietotas strautu gultnes, dongi, pleķos gulēja aizaugušā klajumā. Deirdre norādīja uz kreiso pusi, uz gultni, kas bija dziļāka par citām un ko labi paslēpa ērkšķaini krūmi. Ilgi pirms vēstures sākuma, kad mēs staigājām patversmēs un dzīvojām alās, cilvēks dzīvoja bailēs un baidījās no briesmām. Un kopš alu cilvēku laikiem ir bijis īpašu briesmu brīdis: brīdis, kad cilvēks ierauga savu alu tieši sev priekšā. Viņš uz brīdi atslābst un pārāk agri atlaižas apsardzībā. Tas notiek pat ar mani.
  
  
  Viņi iznāca no krūmiem. Apmēram divdesmit baltie zābakos un nobružātās uniformās. Divi svazi mēģināja aizbēgt un tika nošauti. Es sniedzos pēc sava Lugera.
  
  
  "Niks," Deirdre sauca.
  
  
  Dambulamanzi paralizēja manu roku ar sitienu no šautenes bukses un turēja mani ar ieroci. Viņa seja bija bez izteiksmes. Rokas satvēra mūsu ieročus. Maza auguma, kaulains vīrietis ar plāniem, gaišiem matiem pakāpās uz priekšu un norādīja pistoli uz ziemeļiem.
  
  
  “Laufens! Steidzies!
  
  
  Mana pirmā doma bija, ka šī ir Dienvidāfrikas patruļa un Dambulamanzi bija dubultaģents, kurš mūs bija nodevis. Mana otrā doma bija vairāk pamatota: šie cilvēki gāja pārāk klusi, pārāk piesardzīgi un pārāk aizņemti: kā karavīri nevis mājās, bet ienaidnieka teritorijā. Ieroči bija britu, amerikāņu un krievu ražošanas sajaukums. Viņu vadītājs bija vācietis. Redzēju zviedrus, francūžus un citus, kas izskatījās pēc dienvidamerikāņiem.
  
  
  Es atcerējos Houka vārdus par jaunu spēku Mozambikā: algotņiem.
  
  
  Pēc divām stundām es par to biju pārliecināts. Starp kokiem gar platu sekla upi, maskējusies tumsā, atradās telšu pilsētiņa. Klusie apsargi vēroja, kā mēs ar Deirdru tiekam aizvesti uz lielu telti un iegrūsti iekšā.
  
  
  Garš, tievs, nāvīgi bāls vīrietis mums uzsmaidīja aiz sava lauka galda.
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Es esmu Mozambikas atbrīvošanas apvienotās frontes pulkvedis Karloss Listers," sacīja garais, tievais vīrietis. “Jūs esat ienaidnieka spiegi un aģenti. Tevi nošaus.
  
  
  Viņš runāja angliski, kas nozīmēja, ka zināja par mums vairāk, nekā es gribēju. Bet viņa akcents bija spāņu valoda. Precīzāk sakot, kastīlietis. Īsts spānis. Viņa uniforma bija no cita laika. Viņš valkāja polsterētu bereti un brīvu kreklu, platas bikses un zemus zābakus, kā arī Spānijas pilsoņu kara laikā republikāņu spēku pulkveža zīmotnes. Un tomēr viņš nevarēja būt tik vecs, ne vairāk kā piecdesmit pieci. Uz viņa galda atradās diplomātiskais čemodāns ar naudu. Es dusmīgi pagāju uz priekšu.
  
  
  "Tu stulbais idiots," es viņam uzcirtu. "Mēs neesam ienaidnieki. Šī nauda ir paredzēta jūsu organizācijai, zulu nemierniekiem. Dambulamanzi tev melo.
  
  
  Kaulains vācietis un maza auguma tumšs vīrietis pielēca, lai mani apturētu. Pulkvedis Listers viņus pamāja gandrīz dusmīgi, it kā viņu aizkaitinātu tas, ka viņam ir jāšauj uz mums. "Dambulamanzi ir pagrīdes zulu kustības vadītājs," viņš teica. "Viņš ir cieši sadarbojies ar Mis Kabo un pazīst viņu." Viņš nemelo. Mēs zinām, kāpēc jūs šoreiz ieradāties šeit.
  
  
  Deirdre zvērēja. — Sasodīts, pulkvedi, tas ir pārāk tālu. Mani nošāva Londonā, nodeva Mbabanē, un tagad šis. Visa Čaka Marka ir caurstrāvota ar dubultaģentiem. Tagad tas izskatās pēc Dambulamanzi. ..'
  
  
  Mazais, drūmais vīrietis, kurš bija pielēcis, lai mani apturētu, pēkšņi nolamājās spāniski. Viņa tumšā seja bija dusmu saviebta. Pirms kāds paspēja reaģēt, viņš izvilka garu nazi, satvēra Deirdru aiz viņas garajiem tumšajiem matiem un pacēla nazi. "Kura. Jeņķu padauza!
  
  
  "Emīlijs!" Pulkveža Listera balss skanēja kā pātagas sitiens. Viņa acis bija cietas un aukstas. "Laid viņu vaļā."
  
  
  Mazais cilvēciņš vilcinājās. Viņš turpināja turēt Deirdru aiz matiem un atvilka viņas galvu, pakļaujot viņas kaklu nazim. Pulkveža Listera balss kļuva maigāka. Viņš runāja spāniski.
  
  
  "Ar to pietiks, Emilio," sacīja pulkvedis. "Mēs neesam bandīti. Tas tiks darīts saskaņā ar noteikumiem. Tagad atdziest.
  
  
  Tumšais vīrs Emilio atlaida Deirdru, pagriezās un pazuda no telts. Pulkvedis Listers vēroja viņu pazūdam, pakratīja galvu un nopūtās, neskatīdamies ne uz Deirdru, ne uz mani.
  
  
  "Emīlijs ir čīlietis. Trešais pēc komandas. Labs karavīrs. Viņš šeit dzīvo uz laiku, lai atgrieztos Čīlē un cīnītos par savas tautas atbrīvošanu no militārpersonām un amerikāņu kapitālistiem. Tikmēr viņš šeit cīnās, bet amerikāņi vienkārši nav viņa mīļākie cilvēki.
  
  
  ES teicu. - 'Kā jūs iztiktu bez AH, pulkvedi?' "Bet AH ir amerikānis. Jūs cīnāties ar amerikāņu dolāriem, ar amerikāņu palīdzību.
  
  
  "Tāpēc, ka tas ir Vašingtonas interesēs," Listers man atcirta. Viņš atkal pamāja ar galvu. No viņa skeleta galvas mirdzēja dziļas acis. "Šķiet, ka jūs domājat, ka mēs visi esam idioti." Tu un tavs vadītājs, lai arī kurš tas būtu. Viņš sēž pie kāda liela galda Vašingtonā, izdomā un raust auklas un domā, ka nevienam citam nav veselā saprāta.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani. AH piedāvā Zulu maksājumu, īpašu maksājumu? To var iegūt tikai mūsu slepenais vadītājs Mozambikas valdībā. Dīvaini, vai ne? vai jūs nedomājāt, ka mēs brīnīsimies, kāpēc? Viņš vāji un rūgti iesmējās. “Piecas stundas pēc priekšlikuma mēs zinājām, ko jūs darāt. Mirstošajām koloniālajām valdībām ir palicis maz noslēpumu. Visu var nopirkt. Kad ar tevi runā viens ierēdnis, vienmēr būs kāds cits, kurš ar mums runās, maksās to pašu. Korupcija. Ja jūs strādājat ar korumpētām valdībām, jūs varat tikt nodots."
  
  
  Viņš paskatījās uz mani, bet es neko neteicu. Viņš pēkšņi pagrieza mums muguru savā krēslā.
  
  
  "Jā". - viņš teica. "Paķer viņus."
  
  
  Mani sagrāba kaulains vācietis un vēl viens vīrietis. Pārējie divi satvēra Deirdru. Viņa reaģēja instinktīvi: gadiem ilga apmācība un izdzīvošanas instinkti sākās. Spēcīgs džudo sitiens no viņas elkoņa lika vienam no vīriešiem dubultoties. Viņa ar plaukstu nogrieza otru. Es pārmetu kaulaino vācieti pusceļā pāri teltij un nogāzu otru vīrieti. Viņi piecēlās un atkal uzbruka mums. Es vēlreiz nošāvu vienu, tāpat kā Deirdre.
  
  
  Pulkvedis paskatījās uz mums, gandrīz novērtēdams mūsu prasmi. Vairāk algotņu metās teltī un piespieda Deirdru pie zemes. Es cīnījos nedaudz ilgāk. Pēkšņi nūja atsitās pret manu elpu, un manas rokas ātri atspiedās pret nūju; Es būtu sevi žņaudzis, ja mēģinātu cīnīties ilgāk.
  
  
  "Cīnieties, cilvēks no AH. - teica pulkvedis Listers, - un tu nosmaksi. Garotta, mūsu senā spāņu izpildes metode, ir ļoti efektīva. Mirst kā gribi, bet ticiet man, labāk tikt nošautam."
  
  
  Es pārtraucu cīnīties. Pulkvedis Listers pasmaidīja. Viņš pamāja ar roku un norādīja saviem vīriem, lai tie mūs aizved.
  
  
  Kad pagriezāmies, teltī ienāca Dambulamanzi. Viņš paskatījās uz mani, piegāja pie pulkveža un kaut ko iečukstēja viņam ausī. Pulkvedis paskatījās uz mani, tad uz Dambulamanzi. Garais melnais pamāja.
  
  
  "Attaisiet tos," sacīja pulkvedis. "Izvediet sievieti ārā."
  
  
  Es paskatījos uz Dambulamanzi, bet melnādainā seja bija tikpat neizteiksmīga kā vienmēr. Viņš sekoja Deirdrai, kad viņa tika izvesta.
  
  
  "Sēdies," viņš teica.
  
  
  - Ja tu dosies pie viņas. .. - ES sāku.
  
  
  "Sēdies," pulkvedis man iesaucās.
  
  
  Es apsēdos. Viņš lēnām šūpojās savā krēslā, ne mirkli nenovērsdams no manis savas dziļi iegrimušās acis.
  
  
  "Tātad," viņš beidzot teica. -Tu esi Niks Kārters. Slavenais Niks Kārters. Esmu daudz dzirdējis par tevi.
  
  
  Es neko neteicu.
  
  
  'Var būt . ..,” viņš domīgi apstājās. "Es domāju, Kārter, cik daudz jums ir vērta jūsu dzīvība? Varbūt vienošanās?
  
  
  — Kāds darījums?
  
  
  Listers šūpojās savā lauka krēslā, domādams. - Mans tēvs man stāstīja par tevi. Jā, Niks Kārters no AH, Killmaster. Visi baidās un zina par visu, kas notiek AX iekšienē, notiek, vai ne?
  
  
  Es teicu: "Tavs tēvs? Es viņu pazīstu?
  
  
  Es kavējos uz laiku. Vienmēr pastāv iespēja, ja jums jau ir kaut mazākā cerība.
  
  
  — Jā, — teica pulkvedis, — mans tēvs. Negadījums Kubā pirms vairākiem gadiem. Tās raķešu krīzes laikā.
  
  
  — Ģenerālis Listers? Vai tas ir tavs tēvs?
  
  
  Tas izskaidroja viņa Spānijas pilsoņu kara uniformu. Slavenais republikāņu ģenerālis Listers, viņa tēvs, bija viens no nedaudzajiem vadītājiem, kurš atrada savu aicinājumu šajā asiņainajā konfliktā, labi cīnījās un izcēlās ar godu un reputāciju pat pēc sakāves. Tas nebija viņa īstais vārds. Viņš bija vienkāršs spāņu jaunietis, kurš kļuva par "ģenerālu Listeru". Pēc kara viņš devās uz Padomju Savienību, lai turpinātu globālo cīņu. Tas bija cilvēks, kurš vairāk nekā vienu reizi bija ieradies Kubā, lai apmācītu Kastro karavīrus, palīdzētu tur revolūcijai, un kurš vienu nakti saskārās ar mani un zaudēja.
  
  
  "Es atceros ģenerāli," es teicu. “Atceros arī kādu jaunu vīrieti tolaik Kubā. Tas biji tu?'
  
  
  'ES tur biju.'
  
  
  "Tagad jūs esat šeit, vai ir jauns karš?"
  
  
  Pulkvedis paraustīja plecus. “Esmu karojis daudzos karos, daudzās vietās. Mans tēvs cīnījās par Spānijas atbrīvošanu; viņš karoja Kubā, visā pasaulē, un es turpinu viņa darbu. Mani vīrieši ir visu tautību: vācieši, franči, čīlieši, brazīlieši, zviedri, portugāļi. Mēs atbrīvosim šo pasaules daļu, un tad es došos tālāk."
  
  
  "Cita vieta, cits karš," es teicu. – Vai jums patīk kauties, pulkvedi? Vai jums patīk karš, vai jums patīk nogalināt?
  
  
  "Man patīk cīnīties, jā. Bet es cīnos par brīvību."
  
  
  "Par brīvību šeit vai par Padomju Savienību?"
  
  
  Viņš paskatījās uz mani. 'Nāc ar mani.'
  
  
  Es viņam sekoju ārā no telts. Nakts bija tumša zem kokiem gar plašo upi, bet mēness jau bija uzlēcis, un, kad manas acis pielāgojās, es redzēju, ka nometnē ir liela rosība. Algotņi sēdēja mazās grupās, lai tīrītu savus ieročus, vai arī viņi sēdēja mazos apļos un klausījās to, kas šķita kā mācība. Citi strādāja ar nelielām melnādaino grupām. "Zulu nemiernieki," sacīja Listers. "Mēs strādājam abās robežas pusēs, un, kad zulu, svazi vai citiem melnādainajiem cilvēkiem ir jābēg no baltās valdības, mēs viņiem palīdzam, slēpjam un aizsargājam viņus ceļā uz drošību. Mēs palīdzam viņus apmācīt, uzmundrināt.”
  
  
  Lielākā daļa melnādaino bija jauni, daudzi bija sievietes. Viņi izskatījās pusbaduši un nobijušies, viņu acis griezās naktī. Viņiem bija saplēstas drēbes un viņi trīcēja. Algotņi deva viņiem pārtiku, apģērbu un runāja ar viņiem.
  
  
  "Bez mums viņiem nebūtu ne izredžu, ne cerību," man blakus teica pulkvedis Listers. “Vai tam ir nozīme, ja mēs strādājam kāda cita labā? Jūsu AH darbojas abām pusēm, bet kurai pusei jūs simpatizējat visvairāk, Kārter?
  
  
  "Partija, kas man maksā," es teicu.
  
  
  “Noalgotais meistars ir slepkava? Nekas vairāk?'
  
  
  "Par to man labi maksā."
  
  
  Laika izšķērdēšana. Mēs bijām ārā. Es vairs nebiju saistīts. Rosīga nometne, tumša, ar biezu pamežu un dziļiem dongiem un upi no visām pusēm. Es gaidīju iespēju, bet domāju arī par Deirdre.
  
  
  — Varbūt, — Listers sacīja, paslēpdams acis tumsā, — tev vajadzētu samaksāt.
  
  
  "Kā?"
  
  
  "Tu esi N3. Jūs zināt visu, kas ir jāzina par AH," sacīja Listers. “Kā tas darbojas, aģentu vārdi, atbildīgās personas vārds. Es gribu to visu zināt.
  
  
  "Tas jums radīs nepatikšanas," es teicu.
  
  
  — Man tā ir armija un tev bagātība.
  
  
  - Vai jums ir bagātība, Lister? ES par to šaubos. Es domāju, ka jūs nevarat atļauties manu gada algu.
  
  
  "Es zinu, kur dabūt naudu, Kārter," viņš iesaucās. Viņa acis naktī mirdzēja. "Tu būtu brīvs, bagāts, un es varētu pat ļaut jums pabeigt savu uzdevumu." Es varu šo noorganizēt. Jūs varat nogalināt savu mērķi un atgriezties mājās, kad jūsu misija ir izpildīta."
  
  
  "Tas ir, jūs atļautu man nogalināt jūsu vadītāju un tad gaidīt, ka es jums uzticēšos," es teicu, "Tu esi karstgalvīgs un naivs zēns."
  
  
  "Es esmu svarīgāks par kādu melno vadītāju."
  
  
  Un par AH. Viņi mani neturēs aizdomās, kamēr AX cilvēki nesāks mirt kā žurkas. Nē, darījuma nebūs, Lister.
  
  
  "Es varu garantēt jūsu drošību."
  
  
  "Ja es nonākšu otrā pusē." "Tas nedarbosies."
  
  
  — Tu man neesi līdzīgs, Kārter. Tu esi gandrīz miris.
  
  
  "Mēs visi mirstam".
  
  
  Pulkvedis pagriezās un deva pavēli. Nez no kurienes parādījās vīri, kurus vadīja vācietis, kurš, šķiet, bija otrais komandieris. Visu šo laiku viņi atradās mums blakus tumsā. Es nebiju pārsteigts. Viņi mani satvēra un aizveda uz nometnes tālāko stūri, pie platas, seklas upes. Pulkvedis pazuda. Upē kaut kas sakustējās. "Paskaties," sacīja kaulainais vācietis.
  
  
  Viņš sniedzās lielā spainī un izvilka milzīgu gaļas gabalu. Smaidīdams pret mani kā vilks, viņš iemeta gaļu upē. Tumšajā ūdenī sacēlās spēcīgs viesulis un bija dzirdama vēsa rūkoņa. Es redzēju platas mutes, garus purnus un smagas astes, kas saputo ūdeni putās: krokodilus. Upe bija pilna ar tiem. Viņi cīnījās par gaļas gabalu.
  
  
  Tātad jūs nedomājāt par burāšanu prom, vai ne? - teica kaulainais dupsis. "Ne viens," es teicu. “Kas tu biji? Gestapo? SS? Apsargs Dahavā?
  
  
  Vācietis nosarka. "Vai jūs domājāt, ka es esmu viena no tām cūkām?" Es esmu karavīrs, vai dzirdi, amerikāni? Seržants, seržants Helmuts Kurcs, 1. panzergrenadieru divīzija. Karavīrs, nevis netīrs šakālis.
  
  
  "Kas tu tagad esi?"
  
  
  Vācietis pacēla roku, lai uzbruktu man, bet pēkšņi apstājās. Viņš pasmaidīja. Es pagriezos un ieraudzīju pulkvedi Listeru plašā gaismas lokā upes krastā. Sešas ar baterijām darbināmas gaismas tika izkārtotas aplī, lai apgaismotu zonu. Gaismas apļa centrā trīs algotņi turēja Deirdru. Aiz viņas stāvēja Dambulamanzi, turēdams rokā assegaju ar platu asmeni.
  
  
  "Niks," Deirdre kliedza. "Nepadodies".
  
  
  Algotņi pulcējās ap viņu, metot uz viņu ēnas. Pulkvedis gāja man pretī, līdz bija tieši manā priekšā. Viņš paskatījās man tieši acīs un pamāja. Aiz viņa Dambulamanzi tēmēja uz Deirdre plecu. Viņa kliedza, kad assegai viņai trāpīja.
  
  
  "Mēs visi mirsim," sacīja pulkvedis Listers, nepagriezdamies. Viņš tikai paskatījās uz mani. - Tu vari viņu izglābt. Vispirms viņa un tad tu pats.
  
  
  "Niks," sauca Deirdre; viņas balss bija apslāpēta, bet skaidra. "Netici viņam".
  
  
  "Man jums ir vēl labāka metode," sacīja Listers.
  
  
  "Ej uz elli, Lister," es teicu.
  
  
  "Majors Kurcs," Listers iesaucās.
  
  
  Vācu majors tuvojās gaismas lokam. Pulkvedis Listers nenolaida acis no manis. Pār plecu es redzēju Kurcu, kurš norādīja uz algotņiem, kas turēja Deirdru. Viņi piespieda viņu mesties ceļos ar plati izplestām rokām un noliektu galvu uz priekšu. Algotņi un daži zulusi drūzmējās ap gaismas apli. Majors Kurcs pabīdīja tos malā, lai es skaidri redzētu Deirdru.
  
  
  — Atkal, Kārter, — pulkvedis Listers sacīja. "Godīgs darījums".
  
  
  "Nē," es teicu, bet mana balss bija apslāpēta.
  
  
  Vai viņš būs? ..? Nē viņš nevar...
  
  
  Listers pat nepagriezās, lai paskatītos uz gaismas loku, kur Deirdre noliecās ceļos savā gludajā, melnajā kombinezonā ar nolaistiem un mīkstiem matiem. Pulkvedis pagrieza galvu. Dambulamanzi pacēla savu assegaai un ātri nolaida to vēlreiz.
  
  
  Šķita, ka viņas asinis straumē izplūst no rumpja bez galvas. Galva nokrita un aizripoja. Nometni piepildīja klusa murmināšana.
  
  
  Es pielēcu un iesitu pulkvedim Listeram pa seju. Viņš nokrita un viņa rokas mani satvēra.
  
  
  Pulkvedis pielēca un iesita man ar plaukstu pa seju. "Paskaties," viņš kliedza. 'Skaties!'
  
  
  Viņi turēja manas rokas, kaklu un galvu, liekot man turpināt skatīties cauri tumsai gaismas lokā. Slaidais augums melnajā kombinezonā tur joprojām jutās saspiests. Viņas galva bija pagriezta uz augšu, un likās, ka viņa skatās uz mani. Asinīm tumšā, šķita, ka viņas galva skatījās uz mani gaismas liesmās, viņas garie mati pieskārās zemei un tumšās acis bija sastingušas nāvē.
  
  
  Listers atkal pamāja ar galvu.
  
  
  Es vēroju, kā viņi pacēla līķi un iemeta upē.
  
  
  Ūdens sāka virpuļot, jo no visām pusēm steidzās iekšā krokodili. šaurie žokļi atvērās plati, lai nosprādzētu.
  
  
  Es sāku vardarbīgi trīcēt. Visas upes garumā zvērīgi rāpuļi nāca pēc miesas un asinīm.
  
  
  Šī bija mana iespēja. †
  
  
  Es nokritu kā akmens, atraujoties no rokām, kas mani turēja. Brīdī, kad nokritu zemē, atļāvos uzripot upes krastā. Tur es atkal piecēlos kājās. Manā priekšā stāvēja viens algotnis. Es iespēru viņam pa kājstarpi un iebāzu īkšķi viņam acī. Viņš kliedza. Es satvēru viņa ieroci, pagriezos un nošāvu trīs, kad viņi steidzās man virsū.
  
  
  — Listers kliedza. 'Apturiet viņu. šaut . ..'
  
  
  Es paķēru vēl vienu un no tuvas distances iešāvu viņam galvā. Es paņēmu viņa ieroci un nazi. Es nošāvu Listeru. Viņš nokāpa kā piedzēries un nolādēts.
  
  
  Bija tumšs. Pusi no viņiem apžilbināja laternas gaismas gredzens. Viņi gāja viens otram pāri, baidoties nošaut, baidoties trāpīt viens otram vai pulkvedim.
  
  
  Pustraks, es izšāvu un nogalināju vēl trīs. Satvēru vienu aiz rīkles un ielecu plašajā, seklā upē. Tā bija maza iespēja, bet tomēr iespēja. Krokodili joprojām virzījās uz saviem svētkiem ar Deirdre ķermeni. Viņas nāve varēja mani izglābt.
  
  
  Es nolaidos mēness apspīdētajā tumsā. Pati mēness gaisma spēlējās ar ēnām upē. Baļķi un krūmi peldēja virspusē, un es dzirdēju, ka man tuvojas krokodili. Es viņiem sarīkotu vēl vienu ballīti.
  
  
  Es iedūru algotnim, kuru turēju rokās, pārgriezu viņam rīkli, lai ļautu plūst asinīm, un peldēju pa seklu ūdeni, cik ilgi plaušas izturēja. Viņš parādījās zem kustīga stumbra: krokodils!
  
  
  Es viņam nodūru, iegriezu vairākus griezumus un atkal aizbēgu. Man apkārt lidoja lodes. Kaut kas saskrāpēja manu plecu, un mirstošais krokodils saskrāpēja manu kāju.
  
  
  Es peldēju tālāk, bet tagad man asiņoja. Krokodili. .. Kā okeāna laineris man garām peldēja milzīgs baļķis. Es sniedzos pēc tās, palaidu garām un satvēru to vēlreiz.
  
  
  Es satvēru viņu un, sakodusi zobus, uzrāvos viņam virsū. Es gulēju, elsodams, kad tas mani nesa pāri upei.
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  ES pamodos. Nekas nekustējās.
  
  
  Es apgūlos ar seju uz leju un nekas nekustējās, jo visapkārt skanēja upes troksnis. Es lēnām pacēlu galvu, ļoti lēni. Stumbrs bija iestrēdzis smilšu sēklī, ūdens uz visām pusēm un resni koki krastā bija tālu. Divi krokodili gulēja uz sekluma un skatījās uz mani. Asiņošana apstājās, un upes ūdens pa nakti nomazgāja manas brūces.
  
  
  Pelēks rīts pletās pār upi un tālām savannām. Melns stumbrs, divreiz platāks par mani, tālu izvirzījās ūdenī. Galu galā tas mani izglāba no krokodiliem. Šeit ir strauja straume, tumsa un Deirdre mirušais un asiņainais ķermenis upē, kas ir pilna ar krokodiliem. Viņa man deva vienīgo iespēju: upi. Ar viņas asinīm, kauliem un dzīvi.
  
  
  Aklas dusmas pārņēma mani, kad es gulēju seklā upē. Deirdre. Tagad nebūs otrās nakts. Nē, rīt mums vairs nebūs.
  
  
  Lielais Niks Kārters, Killmaster. Un man bija jāskatās viņas briesmīgā nāve, nāve, kas bija tik bezjēdzīga. Es biju spiests izmantot viņas nāvi, lai glābtu sevi. Es ļāvu niknumam iziet cauri, aklam, dedzinošas niknumam, kas mani piepildīja. Dusmas, kad cilvēks manā darbā vienmēr to zaudē, lai gan ir reizes, kad tas nav svarīgi. Es agrāk savā dzīvē esmu ienīda, bet nekad neesmu ienīda pulkvedi Listeru tik ļoti kā tagad. Akls, rūgts naids.
  
  
  Aukstā rudens rītā es drebēju uz smaga koka stumbra. Bezpalīdzīgs kā bērns. Saule drīz uzlēks, un es nevarēju zināt, cik tālu esmu aizbraucis no pulkveža Listera nometnes. Jebkurā brīdī viņi var mani atkal redzēt
  
  
  Es piecēlos uz stumbra un sāku pētīt plašās upes krastus. Es neko neredzēju un nedzirdēju. Bet tas nenozīmē, ka viņi tur nebija, iespējams, viņi skatījās uz mani, kamēr es viņus meklēju. Viņi bija arī profesionāļi un saprata savu darbu. Prasmīgi un nežēlīgi, algoti slepkavas. Kā es?
  
  
  Nē, dusmas mani atkal gandrīz padarīja aklu. Nē, ne tā kā es. Tie bija slepkavas, kuri mīlēja nogalināt, dzīvoja asinīs... . †
  
  
  Es trīcēju visādi, cīnījos ar dusmām. Dusmas tikai padarītu mani neaizsargātu. Ir pienācis laiks padomāt, padomāt par to, kāda ir situācija. Upe bija klusa un pamesta, krasti šķita tīri.
  
  
  Nazis, ko paņēmu no algotņa, pabaroju krokodiliem, kas iestrēdzis bluķī. Es noteikti to izdarīju, pirms es noģību, un doma par šo algotni lika man pasmaidīt kā vilkam. Es tikai cerēju, ka viņš nebija miris, kad krokodili viņu sagrāba.
  
  
  Mans plecs bija tikai saskrāpēts, un brūce uz manas kājas no krokodila zobiem nebija pārāk nopietna. Es pamanīju, ka manā jostasvietā iestrēga pistole. Es noteikti to izdarīju automātiski.
  
  
  Tas bija 9 mm Luger. Protams, viņi paņēma visus manus ieročus un mugursomu ar visu, kas tajā bija. Bet viņiem pietrūka četri plakanie žurnāli manas jostas iekšpusē. Munīcija Lugeram. Tāpēc man bija ieroči: nazis un Luger ar četrām magazīnām.
  
  
  Tas bija diezgan labi, labāk, nekā es varēju cerēt. Nemierīgi skatoties uz krokodiliem, es noslīdēju no baļķa un mēģināju to pārvietot. Bez mana svara tas slīdēja pāri seklumam. Es varēju viņu atbrīvot, nometot atpakaļ no smilšu joslas sāniem un pēc tam peldot uz sāniem.
  
  
  Es pētīju uzlecošo sauli. Kreisais krasts mani aizvedīs atpakaļ uz Svazilendas robežu. Es nolaidu mucu atpakaļ ūdenī. Neraugoties uz krokodiliem, es atgūlos uz baļķa un peldēju pāri straumei uz augsto zālāju un augstiem kokiem.
  
  
  Es apsēdos koku ēnā un vēroju, kā baļķis lēnām peld lejup pa straumi un pazūd tur, kur saule pacēlās pāri pasaules malai. Es turpināju skatīties, līdz tas pazuda. Šis žurnāls izglāba manu dzīvību.
  
  
  Kad tas aizpeldēja, es dziļi ievilku elpu un sāku domāt, ko darīt tālāk. Man apkārt nebija skaņas, starp kokiem un savannā man bija pistole un nazis. Algotņi nekur nebija redzami, un uzlecošā saule man parādīja ceļu atpakaļ uz Svazilendu un ceļu, kā aizbēgt. Es biju Killmaster, N3 no AH, devos misijā. Man bija savi pienākumi.
  
  
  Pie velna ar šiem pienākumiem!
  
  
  Pie velna AH un šo uzdevumu. Un tā līdz pašai malai ar Svazilendu un izrāvienu.
  
  
  Uzlecošā saule man arī pastāstīja, no kurienes esmu nākusi un kur atrodas nometne. Un es gribēju nogalināt algotņus. Es gribēju nogalināt pulkvedi Karlosu Listeru.
  
  
  Es pagriezu muguru Svazilendai un devos uz ziemeļiem pret straumi, kur nomira Deirdre Cabot. Es devos pie pulkveža Karlosa Listera, lai nogalinātu viņu, lai nogalinātu majoru Helmutu Kurcu un visus, ko vien varēju paņemt.
  
  
  Un nogalini Dambulamanzi, īpaši Dambulamanzi.
  
  
  Es staigāju klusi un uzmanīgi, sekojot upei, bet vienmēr paliekot ārpus redzesloka. Saule lēca vienmērīgi, un pieaugošais karstums padarīja staigāšanu arvien grūtāku. Nevilcinoties kādu attālumu sekoju upei, tās gaitu neizdzēšami iezīmēja koku līkumotā līnija gar tās krastiem šajā sausajā zemē. Bet savanna bija skarba, salauzta un bezgalīgām padziļinājumiem, un man bija jāslēpjas blīvos brikšņos, lai nepaliktu tās redzeslokā. Tā kā arī mana kolba bija izņemta, man līdzi nebija ne pilītes ūdens, un mans kakls un lūpas bija jēlas. Bet, tiklīdz kļuva tumšs, es devos ņemt ūdeni no upes un pārcēlos uz ziemeļiem uz atlikušo dienas daļu.
  
  
  Es neredzēju ne dzīvību, ne dzīvniekus, ne cilvēkus, tikai dažus pamestus aplokus pamežā. Šī bija Zulu zeme, nabadzīga un apzināti novārtā vairāk nekā gadsimtu baltā Dienvidāfrikas valdība. Tagad tas tiks atdots cilvēkiem bez cerībām tur apmesties. Es ienīdu Keiptaunu un gribēju zulusiem pienācīgu dzīvi. Bet tā bija politika, nākotne. Bet viss, kas man rūpēja un ko šobrīd gribēju, bija atriebt Deirdrei.
  
  
  Lai cik nabadzīgi tas būtu, neauglīgajā zemē kaut kam bija jābūt: maziem lopu ganāmpulkiem. Nekas nebija līdzīgs tam, ka zemi ēd siseņu bars. Patiesībā tie bija cilvēku siseņi abās pusēs. Cilvēki, kas šeit dzīvoja, bēga no apspiedējiem un tā sauktajiem glābējiem.
  
  
  Tuvojoties tumsai, es atradu nometnes vietu upes krastā, starp kokiem, kur Deirdre bija miris.
  
  
  Tur bija tukšs, nebija ne telšu, ne karavīru. Es pārmeklēju apkārtni un neko neatradu. Tas ir, nekas, ko es gribēju atrast. Es atradu to, ko negribēju atrast. Dziļi manī visu šo laiku bija vājas šaubas, vāja cerība, ka Deirdre nav miris, ka manas acis mani kaut kā ir pievīlušas, ka neesmu redzējusi to, ko redzēju. Šī cerība nomira, kad es skatījos uz izžuvušo melno asiņu baseinu smiltīs upes krastā. Viņa bija mirusi. Miris, Kārter. Un tomēr man bija darbs. Es dzēru no upes, rakos pa viņu atkritumu bedri, līdz atradu pudeli, piepildīju to ar ūdeni un devos prom. Es neko nebiju ēdis, kopš pirms divdesmit četrām stundām pametu Nsobo, taču nebiju izsalcis. Viņi bija vismaz pusi dienas priekšā man. Viņi pārāk necentās nosegt pēdas. Tas nozīmēja, ka viņi paļāvās uz savu ātrumu, lai izvairītos no ienaidnieka. Ar kājām viņus apdzīt nebūs viegli.
  
  
  Es varētu sazināties ar Vanagu, palūgt helikopteru. Ārkārtas pasākumi ir pieejami jebkurā vietā. Bet Vanags man vēl nedeva atļauju darīt to, ko biju iecerējis. Atriebība ir bezjēdzīga, neefektīva, neproduktīva. Turklāt pēc katras atriebības viņš kļūst purpursarkans. Tāpēc man jāiet. Taka gāja taisni uz ziemeļiem uz Mozambiku.
  
  
  Es visu nakti staigāju pa džungļiem. Naida vadīts, es skrēju pārāk ātri, iekritu nemanāmā depresijā un saplēsu drēbes uz ērkšķainajiem krūmiem. Kā apsēsts cilvēks, es nevarēju nobremzēt un līdz rītam jau zināju, ka panāku viņus.
  
  
  Es atklāju viņu nometni, un pelni no ugunskura joprojām bija silti. Viņi atstāja nedaudz ēdiena, bet, lai gan es nebiju ēdusi vairāk nekā trīsdesmit sešas stundas, es nebiju izsalcis arī tagad. Dusmas mani pilnībā piepildīja. Es piespiedu sevi kaut ko apēst. Neskatoties uz savām dusmām, es zināju, ka man kaut kas jāēd, lai saglabātu spēkus. Es piespiedu sevi apgulties slēptā vietā un aizmigt uz stundu, ne vairāk. Tad es atkal devos uz ceļa. Kad tuvojās nakts, es sāku paklupt uz ciemiem un cilvēkiem. Man nācās nedaudz piebremzēt. Es nevarēju zināt, vai šie cilvēki ir draugi vai ienaidnieki. Dažas tālās balsis naktī runāja portugāļu valodā. Biju Mozambikā. Algotņu taka strauji pagriezās uz austrumiem.
  
  
  Pārējā diena pagāja miglā. Pārvietojoties, zeme, pa kuru braucu, no savannas pārvērtās par džungļiem. Taku aizšķērsoja ūdens un mangrovju purvi. Es turpināju iet, algotņu pēdas kļuva arvien skaidrākas. Zināju, ka tuvojos krastam un vajag paēst un atpūsties. Cilvēkam vajag visus spēkus, lai nogalinātu.
  
  
  Divas reizes es ieslīdēju ciematā, nozagu ēdienu un devos tālāk. Vēlāk varu atpūsties.
  
  
  Kad es tos atradu, vēl nebija pilnīgi tumšs. Liels vietējais ciemats, ko no trim pusēm aizsargā mangrovju purvi, dziļas, lēnas straumes krastos, kas plūda pa augstu zemesragu Indijas okeāna virzienā. Bet es ciematā neredzēju nevienu vietējo iedzīvotāju. Vismaz nav vīriešu dzimtes. No biezo mangrovju audzēm es redzēju daudzas vietējās sievietes, kas mazgāja drēbes, gatavoja ēst un sekoja zaļi tērptajiem algotņiem savās būdās. Es atradu viņu galveno mītni. Tagad varēju mazliet atpūsties.
  
  
  Ar drūmu skatienu es atgriezos purvā, uzcēlu mangrovju audzēs nelielu platformu no lapām un zariem un apgūlos. Pēc dažām sekundēm es aizmigu. Es tās atradu.
  
  
  Es pamodos piķa tumsā un jutu, ka kāds man iet ļoti tuvu. Es nekustīgi gulēju uz savas pagaidu platformas. Kaut kas sakustējās zem manis. Neskatoties es varēju uzminēt, kas tas bija. Pieredzējis, prasmīgs komandieris noliks sargsargus galvenajos amatos; pastāvīgu blakus esošu sardzes loku, patruļu, kas gāja tālāk, un starp šo gredzenu un patruļām klīda sargi, kuri nekad nav gājuši garām vienai un tai pašai vietai divas reizes vienlaicīgi.
  
  
  Nedzirdot ne skaņu, es padalīju zem sevis zarus un paskatījos lejup. Tumsā vienīgais sargs stāvēja līdz ceļiem ūdenī. Viņš pārmeta šauteni pār plecu un apstājās atpūsties.
  
  
  Ar nazi rokā es uzkritu viņam virsū kā akmens.
  
  
  Viņš bija pirmais. Es pārgriezu viņam rīkli un ļāvu izlaist pēdējās asinis purva ūdenī. Es turpināju ceļu cauri tumšajam purvam uz ciematu.
  
  
  Garais zviedrs tika aprakts aiz ložmetēja sausā purva kalnā. Es arī pārgriezu viņam rīkli.
  
  
  Maza auguma, tievs francūzis dzirdēja, kā es rāpu augšā, un tik tikko paguva nomurmināt lāstu savā dzimtajā valodā, pirms es viņam trīs reizes iedūru nazi krūtīs.
  
  
  Kad viņi pa vienam nomira, es jutu, ka dusmas manās krūtīs kļuva stiprākas. Man bija jāsavaldās, jāsavaldās un jāatceras, ka vispirms es gribēju nogalināt pulkvedi Listeru, vācu seržantu, tagad majoru Kurcu un Dambulamanzi. Tagad es biju viņu galvenajā mītnē.
  
  
  Gāju cauri ārējā perimetra žogam uz būdiņu malu, kad ieraudzīju patruļu aizejam. Seši cilvēki, kuru vadīja pats majors Kurcs, un līdz ar viņu arī Dambulamanzi.
  
  
  Dusmas plūda caur mani kā izkususi lava. Abi kopā! Es atgriezos pa ceļu, ko tikko atnācu, un, patruļai izbraucot cauri dubļainajam purvam, es viņiem pievienojos.
  
  
  Viņi devās uz ziemeļrietumiem. Trīs kilometrus no ciema viņi no purva iznira zemu akmeņainu pakalnu virknē. Viņi iegāja šaurā gravā. Es biju tuvu viņiem aiz muguras.
  
  
  Tieši zem kores grava sadalījās un patruļa sadalījās divās grupās. Gan Kurcs, gan Dambulamanzi palika grupā, kas nogriezās pa kreisi.
  
  
  Tas, ko es toreiz jutu, bija gandrīz vai prieka pieplūdums. Noķēru viņus abus. Bet kaut kur dziļi iekšā mana pieredze parādījās un lika man būt uzmanīgiem. Neaizraujies. .. Esiet modrs. †
  
  
  Es ļāvu viņiem doties tālāk, sekojot viņiem gar grēdu, un tad atkal nokāpu citā gravā. Nobrauciens bija aizaudzis ar krūmiem un kokiem, un naktī es tos pazaudēju no redzesloka. Bet es sekoju skaņām lejup aizā un tad atkal augšup pa garu apli. Un pēkšņi man radās sajūta, ka viņi ir gājuši pārāk tālu uz priekšu. Es gāju ātrāk un piegāju tuvāk. Es gribēju tos nedaudz apgriezt, es redzēju, ka grava iet apkārt zemam kalnam, un es atstāju tranšeju un uzkāpu kalna galā.
  
  
  Kad nonācu augšā, pamanīju, ka kalns ir klāts ar krūmiem. Es piecēlos kājās un paskatījos apkārt.
  
  
  Sejas man apkārt bija kā bišu spiets, rokas, kas mani turēja un aizsedza muti, bija melnas. Kad klubs ietriecās manā galvā, es atcerējos, ka Vanags teica, ka manas dusmas mani iznīcinās.
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es peldēju miglā. Sāpes iedūrās manā galvā, pazuda un atkal ieurbās, un... †
  
  
  Bija sajūta, ka es lecu gaisā. Bija riteņi, riteņi griezās ar traku čīkstēšanu. Melnas sejas mudžēja ap mani. Melnas rokas aizsedza manu muti. Mani kaut kas pieskārās. Sikspārnis. Vanags uzvilka vienu no savām tvīda jakām, nolādētajām tvīda jakām un pamāja ar galvu. Aukstā, deguna balss izklausījās aizkaitināta.
  
  
  “Ļaunums iznīcina spiegu. Dusmas iznīcina aģentu."
  
  
  Kādu dienu man šķita, ka es pamodos, un no zemiem, bāliem, drūpušiem griestiem uz mani skatās melna seja. Mana roka jutu, ka asinis tajā sastingst. Kādi griesti ir bāli un drupani?
  
  
  Es šūpojos bezgalīgā ritmā: augšā un lejā... augšā un lejā. .. Rokas... balss... krīt... lejā... un lejā... un lejā. .. Deirdre man uzsmaidīja... kliedza... †
  
  
  Viņš sēdēja tronī. Tronis ar augstu muguru kā oreols ap viņa dzirkstošo galvu. Zelta galva. Asais knābis... vanags. .. Vanag, kur tu esi...? Vanags... Vanags... Vanags. †
  
  
  "Pastāsti man par Vanagu, Kārter. Kas vainas Vanagam? Kas viņš ir? Kāds, ar kuru jūs strādājat? Pasaki man. ..'
  
  
  Vanags, Vanags. Vanaga garais izliektais knābis.
  
  
  Mana aizsmakusī balss skanēja lēni. – Tu esi vanags. Greizs knābis.
  
  
  “Ak, semīti, vai ne? Vai tu esi pret semītiem? Vai tas Vanags arī ienīst šos semītus?
  
  
  Iekšā es cīnījos. “Tu, tu esi vanags. Vanags.
  
  
  Tur neviena nebija. Es gulēju uz šauras gultas zem gofrētā audekla griestiem. Telts? Tāpēc viņi ielika mani atpakaļ Listera teltī. Viņiem es atkal biju, es biju. †
  
  
  Dusmīgais Vanags teica: "Jūsu dusmu lēkmes būs jūsu izzušana, N3."
  
  
  Migla ir pazudusi. Es gulēju, skatoties uz augšu. Nav audekls, nē. Es pamirkšķināju. Meklēju zaļu uniformu. Tur neviena nebija. Es nebiju teltī. Jautra, saulaina istaba ar baltām sienām, drapētiem logiem, sarežģītām mozaīkām un dārgiem zīda audumiem, kas karājas pie griestiem. Numurs no 1001 nakts. Persija. .. Bagdāde. †
  
  
  "Bagdāde". - teica maiga balss. "Ak, Kārter, es vēlos, lai jums būtu taisnība." Atgriezties Bagdādē ir sapnis.
  
  
  Viņš sēdēja tajā pašā tronī, ko es redzēju savās halucinācijās. Liels vīrietis plīvojoši baltos halātos ar zelta apdari. Viņš bija tik mazs, ka viņa kājas neskāra zemi. Mīksts, dārgs apģērbs, zelta gredzeni ar dārgakmeņiem uz katras rokas un baltā zelta kaftāns, kas piestiprināts ar resnām zelta auklām. Arābu princis, un ārpus apžilbinātās istabas spoži spīdēja saule.
  
  
  Saule! Un tronis bija pīts krēsls ar augstu atzveltni, lielu apli, kas veidoja oreolu ap viņa tumšo, āķa degunu un melnām acīm. Un bieza melna bārda. Spīdoša saules gaisma. Krēsls un istaba nav ilūzija vai halucinācijas.
  
  
  "Kur es esmu, " es teicu. 'Kas tu esi?'
  
  
  Manas smadzenes drudžaini strādāja, negaidot atbildi. Lai kur es atrastos, tas neatradās algotņu ciematā purvā, un, ņemot vērā sauli ārā, es ilgu laiku biju bezsamaņā vai pussamaņā. Tas izskaidroja peldošo, riteņu un drebošo griestu sajūtu: kravas automašīna ar audekla pārsegu. Es tiku tālu tālāk par algotņu nometni, un nazis uz manas rokas bija šļirce: nomierinošs līdzeklis, lai paliktu bezsamaņā.
  
  
  ES jautāju. - "Cik ilgi es te esmu?" 'Kur? Kas tu esi?'
  
  
  "Šeit, šeit," mazais cilvēciņš man maigi pārmeta. – Tik ātri tik daudz jautājumu? Ļaujiet man atbildēt uz šo. Tad kārtībā. Tu esi manā mājā. Es esmu Talils Abdulla Faisals Wahbi al-Husseins, Jafas un Homsas princis. Man labāk patīk, ja mani sauc par wahbi. Jūs esat šeit apmēram divpadsmit stundas. Tu esi šeit, jo es baidījos, ka klaiņojot pa džungļiem tev draudēs lielākas briesmas.
  
  
  "Tie cilvēki, kas man uzbruka, tie melnādainie, vai tie ir jūsu cilvēki?"
  
  
  - Mani cilvēki, jā.
  
  
  – Nav zulu nemiernieku, nav algotņu?
  
  
  'Nē. Ja viņi būtu, es šaubos, vai jūs joprojām būtu dzīvs."
  
  
  -Ko viņi tur darīja?
  
  
  — Teiksim tā, ka man patīk uzmanīt pulkvedi Listeru.
  
  
  - Tātad mēs joprojām esam Mozambikā?
  
  
  Princis Wahbi pamāja ar galvu. "Man ir ienaidnieki, Kārter. Es labāk neatklāju savu atrašanās vietu.
  
  
  "Kāpēc tu par mani uztraucies?"
  
  
  Wahbi pacēla uzaci. “Vai vēlaties dāvinātam zirgam paskatīties mutē? Kārters? Esi pateicīgs. Labais pulkvedis jau sen tevi būtu pakāris aiz sēkliniekiem.
  
  
  Es domīgi paskatījos uz viņu. — Jafas un Homsas princis? Nē, es esmu neskaidri dzirdējis par jums. Al Huseins ir hašimīts, un Homsa un Jafa tagad ir Saūda Arābijas un Izraēlas daļa, nevis hašimītu draugi.
  
  
  — Trimdā izsūtītais princis, Kārter, — mazais vīriņš sacīja ar satumstošu seju. “Izstumtais, un mans brālēns valda Jordānijā. Bet Allāhs atzīst manu īpašumu."
  
  
  “Kā tu zini, kas es esmu; Mans vārds?'
  
  
  "Es zinu daudz, Kārter." Es, piemēram, zinu, kāpēc pulkvedis Listers vēlas, lai jūs nomirtu, un es zinu jūsu drauga likteni — briesmīgu. Princis Vahbi uz brīdi sarāvās. "Bet tu šeit esi drošībā."
  
  
  "Man jāiet uz darbu," es teicu. "Man jāziņo."
  
  
  “Protams, līgumi tiek pieņemti. Bet vispirms jums ir jāpaēd un jāatpūšas. Atgūsti spēkus.
  
  
  Viņš pasmaidīja un piecēlās. Es pamāju ar galvu. Viņam bija taisnība. Viņš aizgāja. Viņam bija taisnība, bet es viņam nemaz neuzticējos.
  
  
  Es aizvēru acis uz dīvāna, it kā es būtu pārgurusi. Ja viņam būtu kaut kas ar mani prātā, viņam kāds mani no kaut kurienes vērotu. Tāpēc es aizvēru acis, bet neaizmigu. Es savā atmiņā pārbaudīju viņa kartotēku: princis Wahbi, pirmā hašimītu Faisala brāļadēls, kurš Pirmajā pasaules karā cīnījās pret turkiem. Renegāta brālēns, kurš palīdzēja turkiem. Pēc kara vecais dzērājs, kurš spēlēja azartspēles visā Eiropā, bankrotēja un pazuda. Tātad šis "princis" Wahbi bija viņa dēls, un viņš nemaz neizskatījās salauzts.
  
  
  Viņi man deva divas stundas "miega". Tad es maisīju, žāvājos un aizdedzināju cigareti no oniksu rotātās kastes uz galda. Kad cigarete bija līdz pusei sadegusi, durvis atvērās un istabā ienāca četri melni vīrieši pilnīgi baltās drēbēs ar paplātēm ar ēdienu. Tur bija augļi, maize, jēra cepetis, sulas, piens, vīns un pilnas bļodas ar kūpošiem dārzeņiem un rīsiem. To visu melnie nolika uz galda, izklāja divus galdus, uzklāja uz tiem žilbinoši baltu galdautu un atkal paklanījās. Es apsēdos pie sātīgas maltītes.
  
  
  Ja man būtu taisnība, turot aizdomās princi Vahbi, ēdienā kaut kas būtu.
  
  
  Tā bija patiesība. Es jutu smaržu. Es zināju zāles, kaut ko līdzīgu trankvilizatoram, kas salauztu manu gribu. Tas nozīmēja, ka Wahbi vēlējās uzdot dažus jautājumus, un bija tikai viens veids, kā noskaidrot, kāpēc. Man vienkārši bija "jāēd". †
  
  
  Nebija laika noskaidrot, kur man seko. Apskatīju istabu un tad piezvanīju dežurantei. Ienāca viens no melnajiem. Es norādīju uz restotu logu nelielā nišā.
  
  
  “Noliec tur galdu. Man patīk skatīties ārā, kamēr ēdu."
  
  
  Ierēdnis acīmredzot bija pavēlējis izturēties pret mani labi. Viņš pasauca vēl divus kalpus. Viņi nolika galdu nišā, nolika blakus manu krēslu un atkal paklanījās. Es apsēdos tā, it kā nevarētu sagaidīt, kad varēšu paēst lielu maltīti.
  
  
  Skatoties pret logu šaurā nišā, neviens neko neredzēja, tikai manu muguru, no kurienes varēja mani vērot.
  
  
  Es sāku ēst. Es pieliecos un ar baudu ēdu, nometot katru salvetē esošo dakšiņu klēpī. Košļāju, dzēru un izbaudīju. Ik pa laikam piecēlos kājās, it kā izbaudot skatu, un tad paspēju sabāzt neapēsto ēdienu piena kannā. Reizi vai divas es pa pusei apgriezos un patiesībā apēdu gabaliņu, ne pārāk daudz.
  
  
  Kad šķīvji bija gandrīz tukši, es apsēdos kā pilns un aizdedzināju cigāru, ko biju paņēmis līdzi ar ēdienu. Viņš arī bija apreibināts ar narkotikām, un es uzmanīgi izlikos, ka tiešām to smēķēju. Cigārs rokā, es atgriezos pie dīvāna, nedaudz sastingot. Es apsēdos un sāku māt. Tad es nometu cigāru no savas ļenganās rokas un nometu galvu uz krūtīm.
  
  
  Pēc kāda laika durvis atvērās un ienāca trīs vīrieši. Divi muskuļoti melnādainie, kaili līdz viduklim gurnu audumos un arābs ar āķdeguna degunu tumšās jostas halātos. Melnie nesa ieročus un atspiedās pret durvīm un kreiso sienu. Arābs uz jostas nēsāja dārgakmeņu dunci, bet rokā - magnetofonu. Viņš ātri piegāja pie manis.
  
  
  Viņš izvilka dunci un iedūra man kaklā. Es maisījos un vaidēju. Jutu, ka arābs apsēžas un ieslēdz magnetofonu.
  
  
  "Laipni lūdzam, N3. Es gaidu jūsu ziņojumu.
  
  
  Es vaidēju un pretojos. - Nē... tikai galvenajā mītnē. ..'
  
  
  - Šī ir galvenā mītne, Kārter, vai tu neredzi? Mēs esam Vašingtonā. Nav laika tērēt. Tas esmu es, Vanags.
  
  
  Es pamāju ar galvu. - Vanags, jā. "Mums par to jāpastāsta priekšniekam. ..'
  
  
  "Boss, N3? Kur viņš ir? Kādu vārdu viņš lieto mūsdienās?
  
  
  "Viņa mājas, Teksasa," es nomurmināju. "Tu viņu pazīsti, Vana." Manxman. Džons Menksmens. Jā? Man ir jaunumi. Portugāles valdība ir gatava. ..'
  
  
  Es nolaidu galvu un nolaidu balsi līdz nedzirdamai murmināšanai. Lamādamies arābs piecēlās un tad noliecās pār mani, ietinot mani savās drēbēs. Mana kreisā roka satvēra viņa elpas cauruli un saspieda, cik stipri vien varēju, bet labā roka satvēra viņa asmeni. Es iedūra viņu, turot viņa ķermeni. Viņš neizdvesa ne skaņu. Es gaidīju, ka melnādainie būs ārkārtīgi disciplinēti. Es atdarināju arābu.
  
  
  Beidz!
  
  
  Viņi abi uzlēca man virsū kā stirnas, abi reizē. Es iemetu mirušo arābu vienam no viņiem, bet otram iegrūdu nazi kaklā. Otro es nogalināju, pirms viņš paguva atbrīvoties no arāba, pēc kā es izskrēju no zāles uz istabu.
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Koridors bija tukšs. Es gaidīju, duncis gatavs. Tiešas briesmas rada ikviens, kurš vēroja istabu. Nekas nav noticis.
  
  
  Arābs, kuru es nogalināju, noteikti vēroja istabu. Tas man deva to, kas man bija vajadzīgs: laiku. Es iegāju atpakaļ iekšā, paņēmu šauteni vienam no mirušajiem melnajiem un visu munīciju, ko varēju atrast pie abiem, un izgāju koridorā. Tur es klusi devos pretī gaismai, kas bija redzama beigās.
  
  
  Es paskatījos uz balsināto pagalmu, kas mirdzēja vēlā pēcpusdienas saulē, un ieraudzīju blīvus džungļus pāri sienām. Tālumā es redzēju zilu okeānu. Prinča Wahbi māja tika uzcelta kā tuksneša cietoksnis, visas baltas sienas, balti kupoli un minareti; Virs galvenajiem vārtiem plīvoja zaļš islāma karogs. Bet blīvie džungļi nebija daļa no Arābijas vai Ziemeļāfrikas, un centrālā torņa karogs bija portugāļu karogs. Es joprojām biju Mozambikā.
  
  
  Pa pagalmu staigāja plīvurotas sievietes raupjās kalpu drēbēs, un bruņoti arābi patrulēja pa sienu šķērsām. Šķiet, ka princim Wahbi bija arī sava personīgā armija. Aiz iekšējās sienas dārzā ar kokiem un strūklakām staigāja un slinkoja vairāk aizplīvurotas sievietes. Šīs sievietes bija ģērbušās zīdā: harēmā. Es turpināju pa koši baltiem gaiteņiem, kurus vēsumam noēnoja stieņi un rotāja skaistas mozaīkas striktā islāma stilā, kas neļauj attēlot cilvēka figūru. Gaiteņi bija sulīgi un klusi; prinča privātās palātas. Es nevienu nesatiku, līdz atradu aizmugurējās kāpnes apakšā.
  
  
  Es satiku sargu, kurš sēdēja akmens kāpņu augšpusē. Viņš aizsnauda, un es atstāju viņu bezsamaņā un sasēju ar viņa paša apdegumu sānu istabā. Otrs sargs pie aizmugurējām durvīm bija modrāks. Viņam vēl bija laiks rūgt, kad es viņu nogāzu ar šautenes buferi. Es viņu piesēju un izpētīju aizmugures pagalmu.
  
  
  Sienas bija pārāk augstas, lai uzkāptu, bet mazie aizmugurējie vārti tika aizvērti tikai no iekšpuses ar smagu skrūvi. Es atgriezos, paņēmu no pēdējā sarga apdegumus, uzvilku tos un lēni gāju pāri pagalmam rietošās saules staros. Neviens man pat nestājās ceļā, un divdesmit sekunžu laikā es jau biju džungļos.
  
  
  Es devos uz austrumiem. Piekrastē būs ciemati, un ir pienācis laiks sazināties ar Vanagu un atgriezties darbā. Pēc tam, kad melnādainie sagūstīja princi Vahbi un nogalināja trīs algotņus, manas dusmas mazinājās. Es nebiju aizmirsis ne pulkvedi Listeru, ne Dambulamantsi, bet tagad bija aukstas dusmas; forši un nesteidzīgi, izbaudot sarežģītos plānus, kas man bija attiecībā uz viņiem.
  
  
  Gandrīz uzdūros džungļu apmetnei. Liels ciemats ar sienām, ko no augšas gandrīz paslēpuši blīvi koki. Sienas bija māla un nekrāsotas; Kopējie ceļi veda uz vārtiem. Izbrīnīts gāju pa to, līdz varēju ieskatīties iekšā pa restotajiem galvenajiem vārtiem.
  
  
  Caur galvenajiem vārtiem es redzēju pusapaļu sablīvēta māla laukumu ar vairākām būdiņu grupām ap to, katra grupa no abām pusēm atdalījusies no otras. Un katrā grupā bija desmit būdiņas; žogi starp tiem bija augsti. Slēgti vārti atdalīja katru būdiņu grupu no vietas, piemēram, virkne mini ciematu ap pusloku centru vai kā aploki zirgiem un liellopiem ap rodeo arēnu.
  
  
  Es jau grasījos virzīties nedaudz tuvāk, kad dzirdēju balsu skaņas un kāju šķindoņu, kas virzījās pa vienu no platajām takām uz mūra ieskauto ciematu. Es pazudu džungļu vakara ēnās, ierāvos zem slapjās krūmu krūmiem un vēroju taku.
  
  
  Viņi ātri tuvojās. Trīs bruņoti arābi apmetņos, piesprādzēti ar siksnām, uzmanīgi vēroja apkārtējos džungļus. Aiz viņiem nāca zirgi un ēzeļi, piekrauti ar mantām, melnie priekšgalā, arī karājās ar bandoleriem. Karavāna devās taisni uz galvenajiem vārtiem, kas atvērās, lai viņus ielaistu. Bet es neskatījos uz vārtiem.
  
  
  Pēc tam, kad zirgi un ēzeļi brauca garām, es redzēju vēl četrus arābus, kas nesa apmēram desmit melnādainus. Viņi bija pilnīgi kaili, astoņas sievietes un divi vīrieši. Abi vīrieši bija gari un muskuļoti, ar ugunīgām acīm, rokas sasietas aiz muguras un kājas ķēdē. Aizmugurē izveidojās vēl trīs arābi, un visa kolonna pazuda ciematā. Vārti atkal aizvērās.
  
  
  Vakaram satumstot, es paslēpos džungļos, ļaujot visam, ko tikko redzēju, iziet cauri. Tas bija kā kaut kas iepriekš redzēts, kā atmiņa, kurai es nespēju noticēt. Man tas noteikti bija jāzina, jo, ja mazajai balsij manī bija taisnība, Vanakam tas bija jāzina. Tas bija kaut kas, par ko Vašingtona bija jābrīdina un no kā jāuzmanās.
  
  
  Es paliku džungļos līdz tumsai un tad devos ceļā. Nakti piepildīja skaņas no zem zemes mūriem: jautrība, piedzērušies smiekli, sieviešu kliedzieni, vīriešu kliedzieni. Vārtu sargs, arābs, ar smiekliem vēroja, kas notiek ciematā. Varbūt visi sargi tikai pievērsa uzmanību tam, kas notiek apmetnes iekšienē. Šī bija mana iespēja.
  
  
  Vienam no lielajiem kokiem džungļos pie sienas karājās biezi zari. Uzkāpu uz stumbra un slīdēju uz priekšu pa resno zaru.
  
  
  Aina šajās sienās šķita kā viens fantastisks murgs. Melnādainie un arābi slējās pa zemi trokšņa un smieklu kakofonijā. Melnie dzēra no vīna krūkām, saturs izbira zemē, dzēra arī vairāki arābi; bet lielākajai daļai arābu karavīru uztraukums bija citur. Viņi atvēra visus mazo būdiņu grupu vārtus un gāja iekšā un ārā no būdiņu grupu iežogojuma. Dažiem vīriešiem bija pātagas, dažiem nūjas, daži nesa grozus ar pārtiku un spaiņus ar kaut kādu eļļu.
  
  
  Slēgtās telpās atradās melnādainas sievietes. Jaunas melnas sievietes, kailas, viņu āda mirdz spožajās gaismās. Slēgtajās telpās atradās arī vairāki melnādainie, jauni un spēcīgi, katrs piesiets pie stabiem ar važām un ķēdēm. Ik pa laikam kāds no arābiem uzsita melno jaunekli uz ceļiem.
  
  
  Viņi pārspēj arī tumšādainas, slaidas sievietes, bet tas vēl nav viss. Dažas sievietes tika pabarotas un spiestas ēst, piemēram, dzīvnieki, kas tika gatavoti tirgum. Dažas sievietes tika mazgātas ar eļļainu šķidrumu un berzētas, līdz viņu tumšā āda gaismā kvēloja. Lielāko daļu taustīja, glāstīja, ievilka būdās, un daudzus noguldīja zemē bez patvēruma būdā.
  
  
  Viņi visi, gan vīrieši, gan sievietes, tika iepludināti lielā atklātā vietā un izstādīti bagātu piedzērušos vīriešu priekšā kā preces tirgū.
  
  
  Tas bija arī tirgus, vergu tirgus.
  
  
  Tas, ko es redzēju, bija apzināta, aprēķināta cilvēku pārvēršana par vergiem. Pircēju, vismaz pagaidām, nebija. Taču viss tika gatavots tam brīdim, kad ieradās pircēji. Vergu tirgus - jā, bet tagad ar moderniem uzlabojumiem, ar Dahavas, Buhenvaldes, Saigonas tīģeru būru un Gulaga arhipelāga pieredzi un praksi.
  
  
  Kā padarīt verdzenes, it īpaši verdzenes, lai tās, visticamāk, tiktu pārdotas jebkuram nejaušam pircējam. Kā padarīt brīvu cilvēku par tādu, kurš vairs neatceras, ka kādreiz bija brīvība, kurš spēj pieņemt verdzību kā svētību un nesagādāt nepatikšanas saviem apspiedējiem.
  
  
  Pēkšņi pār ciemu iestājās klusums kā milzīgs gongs. Troksnis, haoss un tad klusums. Neviena kustība un visu acu skatieni bija vērsti uz galveno ieeju. ES gaidīju.
  
  
  Princis Wahbi iegāja pa vārtiem. Pagalmā ienāca mazs, smags vīrs savos zelta un baltajos tērpos, un apkārt bija bruņoti arābi. Melnās sievietes tika padzītas atpakaļ aizslēgtās telpās, vārti tika aizvērti un aizslēgti. Pēkšņi atjēgušies, arābu un melnie karavīri sastājās divās rindās ar eju starp viņiem un gaidīja, kad viņiem cauri izies vabī.
  
  
  Tā vietā princis strauji pagriezās, aizgāja un pastaigājās tieši zem zara, uz kura es gulēju un paskatījās uz augšu.
  
  
  "Tev vajadzēja skriet, kad varējāt, Kārter," sacīja mazais arābs. "Man tiešām žēl".
  
  
  Aiz sienas, zem un aiz manis desmit viņa vīri stāvēja ar ieročiem, kas vērsti pret mani. Izmetusi nozagto šauteni, es uzkāpu pāri zaram un nolecu zemē. Arābu karavīri satvēra manas rokas un veda atpakaļ cauri tumšajiem džungļiem uz Wahbi cietoksni.
  
  
  Viņi mani iestūma tajā pašā istabā un nosēdināja uz tā paša dīvāna. Tas joprojām bija slapjš ar manis nogalinātā arāba asinīm, bet līķi bija pazuduši no istabas. Princis Vahbi skumji pakratīja galvu, redzot asins traipu.
  
  
  "Viens no maniem labākajiem leitnantiem," viņš teica, paraustīdams plecus. "Tomēr es tevi par to nenogalinātu." Viņš tika sodīts par nolaidību, karavīra darba bīstamību.
  
  
  ES jautāju. - Kāpēc tu gribi, lai mani nogalina?
  
  
  "Tagad jūs zināt, ko es negribēju jums pateikt." Nepareizi, Kārter. Viņš paņēma garu krievu cigareti un piedāvāja to man. Es to paņēmu no viņa. Viņš man to aizdedzināja. "Un es baidos, ka jums ir jāmirst tik un tā, ka mana tauta sagaida jums smagu nāvi, jā, pat pieprasa to atriebībā." Es atvainojos, bet līderim ir jākalpo savai tautai, un es diez vai esmu civilizēts.
  
  
  – Bet vai tu esi civilizēts?
  
  
  "Es tā ceru, Kārter," viņš teica. "Es centīšos pēc iespējas mazāk aizkavēt jūsu nāvi, vienlaikus apmierinot savas tautas vajadzību pēc izrēķināšanās." Piekrīti?'
  
  
  “Cilvēks, kurš dzīvo no verdzības. "Tu esi vergu tirgotājs," es nicinoši teicu. – Tavas bagātības pamats, vai ne? Tu pārdod melnos vergus, Wahbi.
  
  
  Princis Wahbi nopūtās. - 'Diemžēl. Baidos, ka ar katru gadu pieprasījums pēc labiem vīriešiem samazinās. Žēl gan. Mūsdienās mani klienti parasti pelna naudu no naftas un investīcijām. Un viņiem vajag tik maz smaga darba.
  
  
  – Vai ar sievietēm klājas labi?
  
  
  “Izcils dažās jomās un ļoti ienesīgs, kā jūs varat iedomāties. Protams, mani klienti mēdz dzīvot nomaļās vietās, tālu no mūsdienu pasaules, kur viņi valda ar dzelzs dūri. Islāma pasaule lielākoties sastāv no atsevišķiem valdniekiem. Korāns neaizliedz verdzību un konkubīnes, un kas var būt labāks par vergu? Pareizi apmācīta, viņa ir pateicīga par jebkādu laipnu attieksmi, dāsna par savu labvēlību un pateicīga, ka viņai izvirzītās prasības ir tik vienkāršas un draudzīgas. Īpaši vienkārša melnādaina meitene no nabadzīga ciemata džungļos, kur viņa divpadsmit gadu vecumā varēja sagaidīt tikai laulību un verdzību.
  
  
  "Tātad jūs viņus nolaupa, spīdzina un pārdod bagātiem izvirtuļiem un trakiem despotiem."
  
  
  "Es viņiem mācu būt gataviem," iecirta Wahbi. "Un es parasti nenolaupa." Lielākajā daļā nabadzīgo ciematu ir sieviešu pārpalikums, un ciematu vadītāji, pat tēvi, ir gatavi šīs sievietes pārdot. Prakse, kas nav gluži sveša valstīs, kuras tagad uzskata par civilizētām.
  
  
  – Kā jūs varat to darīt nesodīti? Jūs to nebūtu varējuši izdarīt bez portugāļu klusuma atbalsta. Varbūt vairāk nekā kluss.
  
  
  "Kur ir griba, tur ir veids, Kārter." Sauciet to par bezmaksas uzņēmumu. Ja nabadzīgie ciemati saņem naudu un tiem ir mazāk mutes, ko pabarot, tie ir daudz mazāks slogs koloniālajai valdībai. Labi atalgoti vadītāji vēlas, lai viss paliktu nemainīgs, un viņiem nepatīk, ka lietas noiet greizi. Katrs ierēdnis tā domā. Un koloniālās amatpersonas vienmēr vēlas naudu. Tāpēc lielākā daļa dodas uz kolonijām, kad viņi vēlētos palikt mājās. Sens stāsts, kas ir ļoti maz mainījies.
  
  
  – Tātad jūs uzpērkat Mozambikas valdību?
  
  
  'Nē. Es nestrādāju ar valdībām. Es strādāju ar cilvēkiem. Valdības netiek uzpirktas."
  
  
  "Bet tas dod jums interesi par to, kā viss notiek, vai ne?" Jums, iespējams, nebūtu tik labi veicies nemiernieku valdības laikā. Nemiernieku vadītāji mēdz būt sasodīti ideālistiski un ļoti šauri.
  
  
  'Var būt.' – princis paraustīja plecus. "Bet politika mani garlaiko." Man to nevajag. Gan mērķi, gan principi mani maz interesē. Es tikšu tam cauri ļoti laimīgi, Kārter. Bet, diemžēl, jūs neesat.
  
  
  Viņš kādu laiku stāvēja un skatījās uz mani tā, it kā joprojām nevēlētos mani nogalināt. Viņš pakratīja galvu.
  
  
  "Ļoti slikti," viņš teica. "Jūs varētu man dot šo priekšrocību. Jūs varat man pastāstīt tik daudz. Bet es jūs neapvainošu, iesakot iespējamo vienošanos. Mēs abi esam pieauguši un zinām, ka nekad neuzticēsimies viens otram. Nē, tev jāpazūd. Man tiešām žēl.
  
  
  "Es arī," es sausi teicu.
  
  
  "Ak, ja jūs būtu aizbēguši, neatklājot manu biznesu." Bet jums ir savas vajadzības, un man ir savas. Mani cilvēki uzstāj uz publisku nāvessodu rīt no rīta. Bet šovakar es vismaz varu jums piedāvāt viesmīlību.
  
  
  Mazais cilvēciņš smaidot pagriezās un plīvojamo drēbju virpulī devās prom. Durvis aizvērās, es paliku viena. Bet ne uz ilgu laiku.
  
  
  Piekārtais gobelēns virzījās uz sānu sienu, un istabā parādījās slaida melna meitene. Varbūt piecpadsmit gadus vecs. Viņa ienāca pa durvīm, ko paslēpa gobelēns. Viņa bija kaila. Viņa stāvēja lepni, viņas tumši brūnais ķermenis mirdzēja kā zīds. Viņas smagās krūtis bija gaiši brūnas un pārāk lielas viņas slaidajai meitenes augumam; sprauslas bija gandrīz rozā. Viņas smagie mati bija cieši aptīti ap galvu, kaunuma mati veidoja nelielu ķīli pāri Venēras pilskalna izspiedumam. Viņas mute bija maza un tumši sarkana, viņas nedaudz šķībās acis bija dusmīgas.
  
  
  "Sveika," es mierīgi teicu.
  
  
  Viņa gāja man garām pa viļņaino, plūstošo gaiteni un apgūlās uz dīvāna. Viņa aizvēra acis un izpleta kājas. "Nē, paldies," es teicu. - Pasaki princim, ka pateicies viņam.
  
  
  Viņa atvēra acis, un viņas seja mainījās: karsta, kaislīga un jutekliska. Viņa piecēlās, piegāja pie manis, aplika rokas man ap kaklu un paslēpās aiz mana ķermeņa. Viņa runāja čukstus.
  
  
  "Viņi vēlas zināt to, ko jūs zināt. Man tev jāiedod nomierinošs līdzeklis, kad mīlēsimies. Man tevi jānogurdina, jāliek runāt. Viņi skatās. Mums vajadzētu mīlēties.
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es varēju zināt. Princis nebija no tiem, kas viegli padevās. Viņš gribēja no manis to pašu, ko pulkvedis Listers vēlējās no manis: visu, kas man bija palicis pāri. Zināt visu par AH. Šīs zināšanas ir bagātības vērtas, ja tās izmanto vai pārdod īstajā laikā. Viņš zināja, ka spīdzināšana viņu neizspiedīs no manis un ka es būšu aizdomīgs par jebkuru bēgšanas vai apžēlošanas piedāvājumu. Viņš cerēja, ka, acīmredzamās vajadzības mani nogalināt, viltība izdosies.
  
  
  Ja es meitenei atteikšos, Wahbi būs cits plāns. Varbūt beigās, ja viņam nebūs citas izvēles, viņš mani vienalga mocīs. Varbūt viņš mani tūlīt nogalinās. Man nebija citas izvēles. Meitene karājās pie manis. Viņa izsalkuši piespieda savas lūpas manējām, savu ķermeni tuvu manējam, it kā baidītos neizdarīt to, ko viņai liek. Vai esat kādreiz mīlējis pēc pavēles, zinot, ka tiekat novērots? Ar sievieti, kuru zinājāt, negribēja vairāk kā jūs? Pat ne sieviete, bet meitene. Tas nav viegli, bet man nebija citas izvēles.
  
  
  Es viņu pacēlu no grīdas un aiznesu sastingušu un tieši piespiestu uz dīvāna. Es viņu novietoju tur, liekot savam prātam un ķermenim koncentrēties uz viņas ķermeni, lūpām un silto ādu. Es izraidīju no sava prāta visas domas, pat nāvi, un mēģināju domāt tikai par šo meiteni un viņas pievilcīgo ķermeni manā priekšā.
  
  
  Tā bija tikai meitene, bet džungļos meitenes ātri kļūst par sievietēm. Nabadzīgos, puscivilizētos ciemos meiteni jau no šūpuļa māca būt par sievieti; un viņa darīja visu, kas bija viņas spēkos, lai man palīdzētu. Viņai tas izdevās; Es atradu viņas rokas tur, kur man tās bija vajadzīgas, taustīdamies un masējot, iedziļinoties viņas nagus savās erogēnajās zonās. Visu šo laiku viņa klusi čukstēja, vaidēdama, ar mēli dziļi ieurbjoties manās ausīs un kakla un rīkles dobumos. Pēkšņi es sapratu, ka lai kas viņa būtu, viņa nedzīvo tikai džungļos. Viņa nebija no kāda daļēji civilizēta ciema.
  
  
  Viņa mani iedrošināja, čukstējot uzmundrinājumu angļu valodā. Tīra angļu valoda bez akcenta. Viņa zināja, kur man pieskarties, un es jutu, kā pieaug kaisle. Man izdevās izkāpt no biksēm un krekla. Mēs kaili gulējām viens otram pretī un vairs to nespēlējām. Ne man un pēkšņi ne viņai. Es jutu, kā viņā dziļi vibrē ilgas.
  
  
  Viņas sēžamvieta bija kā zēnam, un viņas kājas bija tievas un šauras, kā jaunam briedim. Stingri, mazi dibeni, kurus varēju turēt ar vienu roku. Es tās satvēru un ar vienu roku kustināju viņu uz augšu un uz leju pret sevi, ar otru turot kopā šīs lielās, šūpojošās krūtis. Es aizmirsu acis, kas izskatījās. Es aizmirsu princi Wahbi. Es aizmirsu, kur es esmu vai ko es daru ar šo meiteni, ko man vajadzēja uzskatīt par manu nāvi vai iespējamu bēgšanu.
  
  
  Es gribēju viņu, mazu, ciešu un ciešu, kā zēnu, bet ne kā zēnu, kad viņa izpleta kājas un aplika tās ap mani. Es iegāju viņā tikpat ātri un viegli kā nazis, kas tikai dažas stundas iepriekš bija ieniris arābā uz tā paša dīvāna. Dīvāns, joprojām slapjš ar viņa asinīm, tagad sajaucās ar viņas ķermeņa šķidrumiem.
  
  
  Es uzdūros viņai un viņa kliedza: "Ak, ak. .. Dievs . .. PAR!
  
  
  Meitenes acis iepletās, līdz šķita, ka tās piepildīja viņas ļoti mazo seju. Viņi skatījās uz mani no dziļuma, kas šķita ļoti tālu. Viņi bija citā pasaulē un citā laikā. Šoreiz plaši atvērtas, dziļas acis no malas; šajā laikā, pilns ar dziļu, spēcīgu vēlmi.
  
  
  'Ak . ..'
  
  
  Jutu savu skatienu skatāmies uz viņu no tā paša dziļuma, no tā paša aizvēsturiskā laikmeta, no tā paša purva, no kura mēs visi nācām un kuru joprojām atceramies baiļu un naida brīžos. Šķita, ka es viņā augu vairāk, nekā varēju iedomāties, vairāk nekā varēju iedomāties, un mani zobi iekrita manā lūpā. Viņi kož. ... un tad viss beidzās ar garu, matus raisošu brīvo kritienu, un es nokļuvu viņai virsū, turot rokā tos saspringtos mazos dibenus. Es jutu savu asiņu sāli uz savām lūpām.
  
  
  Nebeidzama klusuma minūte, skatoties vienam uz otru ar dziļām, neticīgām acīm. Notika kaut kas īsts. Es to redzēju viņas acīs, jutu manās. Mēs kādu laiku nebijām šajā krāsainajā istabā. Atklāšanas brīdī bijām citā vietā, neredzami, tikai mēs divatā. Brīdis, kad debesis un zeme sāka kustēties.
  
  
  Viņas klusais čuksts man ausī: "Tie nāks tagad, kad es jums došu signālu, ka esmu devusi jums iespēju."
  
  
  Es noskūpstīju viņas ausi. "Iedomājies, es lieku tev samīļoties ar mani vēl vienu reizi."
  
  
  Klusi: "Vai jūs varat to izdarīt?"
  
  
  - Nē, bet centies mani paturēt sevī. Es izlikšos. Kur ir šī šļirce?
  
  
  "Manos matos."
  
  
  Vienīgā vieta, kur viņa to varēja paslēpt. Man bija rūpīgi jāformulē plāns. Es izlikos, ka turpinu mīlēties. Viņa mani turēja sevī cik vien cieši varēja, apvijot kājas ap mani un ar mazajām rociņām turot manus gurnus. Es iekodu viņai ausī. "Kas skatās?"
  
  
  Viņa apglabāja savu seju manā kaklā. - Tikai princis Wahbi. Viņš . .. impotents. Viņam patīk skatīties, un viņam ir jābūt vienam, lai to izbaudītu.
  
  
  Es varēju zināt. Voyeur. Droši vien arī sadists.
  
  
  "Aiz durvīm, pa kurām es ienācu, ir divi vīrieši," viņa čukstēja, piespiežot lūpas man pie rīkles. "Viņi neko neredz."
  
  
  Mēs stipri svīdām, saritinājušies uz šī dīvāna. Es iespiedu seju starp viņas stingrajām, lielajām krūtīm. "Kas notiek, kad nomierināšos pēc injekcijas?"
  
  
  "Tad es dodu signālu un ienāk Wahbi. Pēc tam viņš slēpjas aiz dīvāna. Es jums saku, ka mani sauc Deirdre, un es uzdodu jums jautājumus par AH organizāciju, jūsu vadītāju un jūsu darbībām.
  
  
  Biju klāta ar sviedriem, jo man bija jādara viss iespējamais, lai tajā noturētos un izliktos, ka aizraušanās vēl nav pagājusi. 'Labi. Tagad mēs atkal izliekamies, ka smeļamies, jūs izliekaties, ka man veicat injekciju, un es parūpēšos par pārējo.
  
  
  Viņa pamāja. 'ES arī. Viņa skatījās uz mani mirgojošām acīm. Tad viņa atmeta galvu atpakaļ un skatījās uz mani ar ieplestām acīm, kuras pēkšņi šķita dziļi iegrimušas viņā. Viņas mute atvērās, acis aizvērās. - Es... ak. .. Ak . ..'
  
  
  Es jutu maigas, aizraujošas kustības, piemēram, šķidru uguni. Es jutu, ka atkal viņu piepildu, un pēkšņi mums vairs nebija jāizliekas. Es jutos kā milzīgs spēks, kas zondē aiz viņas acīm, aiz viņas saspringtās sejas, un mēs vairs neizlikāmies, vairs nespēlējāmies. Man vairs nebija jāpiepūlas, lai tajā noturētos. Es nevarētu izkļūt no viņas pat tad, ja es gribētu, ja viņa man dotu iespēju. Es negribēju viņu pamest, es gribēju, lai tas nekad nebeigtos. Es neuztraucos par Wahbi, par bēgšanu, par plānu vai... Neapstājies, neapstājies. † Nē nē...
  
  
  Es lēnām atgriezos no ļoti tālās vietas. Es cīnījos, lai kontrolētu savu prātu. Viņa Viņa. .. es jutu vieglu šļirces pieskārienu uz sava augšstilba. Es sakustējos un ieskatījos viņai acīs. Paslēpusi šļirci rokā uz sāniem, es izlikos, ka man ir ievadīta injekcija, un noripoju no viņas. Es piecēlos sēdus, pakratīju galvu, tad smaidīdama apgūlos uz muguras. Es izlikos, ka dziļi ieelpoju no kaislības un narkotiku iedarbības. Viņa izdarīja zīmi. Es klausījos un dzirdēju vāju kustību troksni aiz sienas. Man bija apmēram piecas sekundes.
  
  
  Es pielecu kājās, šķērsoju grezno istabu un piespiedos pie sienas, kur atvērās durvis. Viņš atvēra. Princis Wahbi ienāca, paspēra trīs soļus pretī soliņam un apstājās. Viņš skatījās uz vietu, kur gulēja viena melna sieviete, un skatījās uz viņu lepnām acīm.
  
  
  Es stāvēju dažus soļus aiz viņa, aizsedzot viņa pārsteigto muti un injicējot viņam paša narkotikas. Uz sekundes daļu viņu paralizēja sitiens. Tad viņš sāka cīnīties. Es nometu šļirci un turēju to ar vienu roku, joprojām aizsedzot muti. Meitene pielēca un ienira zemē, lai noturētos pie viņa kājām. Es turēju viņu rokās veselas piecas minūtes, svīstot un cīnoties istabas klusumā. Lēnām viņa acis kļuva tukšas. Viņa ķermenis atslāba un sāka smaidīt. Mēs viņu aiznesām uz dīvāna un noguldījām tur. Viņš raudzījās uz mums ar mierīgām, klusām acīm, draudzīgi pamāja ar galvu, tad pamirkšķināja, it kā mēģinātu kaut ko atcerēties. Es pamāju meitenei.
  
  
  "Ja es jums pateikšu, jūs liksit viņam zvanīt cilvēkiem aiz šīm slepenajām durvīm."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. "Viņi var kļūt aizdomīgi. Jums ir tikai viņa nazis. Es viņu klusēšu, līdz tu izbēgsi.
  
  
  "Kad viņš nāks pie prāta, viņš tevi dzīvu nodīrās," es teicu. "Varbūt pat sliktāk. Mēs aizbēgsim kopā.
  
  
  Viņa paskatījās uz apstulbušo, smaidīgo princi. "Es nebaidos no nāves. Atstājiet viņa nazi, un es viņu vispirms nogalināšu.
  
  
  - Nē, dari, kā es saku. Mums ir vajadzīgi šie divi sargi. Viņi var ienākt un atrast viņu pārāk agri. Mēs aizbrauksim kopā.
  
  
  Nostājos aiz augsta skapja blakus paklājam slepeno durvju priekšā un pamāju meitenei. Viņa maigi un skarbi runāja ar Wahbi. Viņš pamāja ar galvu, nevēlēdamies pretoties.
  
  
  'Ahmeds. Haruns. Nāc šurp.'
  
  
  Gobelēns tika nostumts malā, un divi arābi izlauzās pa slepenajām durvīm. Wahbi viņus labi mācīja. Viņi ieradās pārāk agri pēc viņa pavēles. Es iedūru vienu ar Wahbi nazi, pirms viņš bija spēris trīs soļus, un satvēru otru, pirms viņš bija pa pusei apgriezies. Viņš ātri noņēma ieroci un svieda meitenei apdegumu. — Celies un paņem pistoli un dunci!
  
  
  Viņa ietinās dedzināmā un darīja to tā, lai uz tiem nebūtu redzams griezums un neliels asins traips. Par laimi, arābs bija īss. Viņai bija šautene un duncis, un viņa bija gatava.
  
  
  Es piegāju pie Wahbi un piecēlu viņu kājās. — Jūs vedat mūs uz savu vergu apmetni.
  
  
  Princis pasmaidīja un klusi izgāja no istabas mums priekšā.
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pirmais sargs pacēla šauteni, ieraugot mani. Viņš atradās kāpņu augšpusē. Viņš atkal nolaida šauteni, kad pamanīja princi Wahbi. Es pabāzu princi, apsargam nemanot.
  
  
  "Es vedu Kārteru apskatīt vergu nometni," sacīja mazais arābs.
  
  
  Sargs aizdomīgi paskatījās uz mums, bet negrasījās apgrūtināt Wahbi ar jautājumiem. Tāpēc viņš, ātri paklanīdamies, pagāja malā. Mēs gājām lejā pa kāpnēm uz ārdurvīm. Man nepatika, kā apsargs uz mums skatījās. Mums vajadzēja labāku stāstu, lai pārspētu kādu, kam ir lielāka autoritāte.
  
  
  "Es esmu nolēmis jums pievienoties," es teicu Wahbi, kad mēs pazudām no redzesloka pamestajā koridorā. - Tu man uzdāvināji meiteni, man viņa patīk. Tāpēc es esmu ar jums. Jūs aizvedīsit mani uz vergu nometni, lai parādītu man savus darbus.
  
  
  "Ak," princis pamāja. - Es par to priecājos, Kārter.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani un meiteni. Es dziļi ievilku elpu, kad iegājām pagalmā. Prožektori pārpludināja visu vietu ar gaismas jūru. Apsargi uz sienām ieraudzīja Wahbi un nekavējoties ieņēma piesardzīgu, godbijīgu attieksmi. Pret mums steidzās gara auguma arābs greznākās drēbēs, nekā jebkad nebiju redzējis. Viņam bija veca grifa seja ar ēnainām melnām acīm un asu bārdu. Viņš izturējās pret Wahbi ar cieņu, bet nerāpās viņam priekšā.
  
  
  "Khalil al-Mansur," meitene čukstēja man ausī. "Prinča Wahbi un viņa kapteiņa galvenais padomnieks."
  
  
  "Allāhs ir ar jums," garais vīrietis arābu valodā sacīja vabī. Es teicu: "Tu noteikti esi Halils. Princis man stāstīja par tevi. Es domāju, ka mēs varam to atrisināt kopā.
  
  
  Arābs paskatījās uz mani ar dusmu, pārsteiguma un bažu sajaukumu. - Savāc to kopā, Kārter? Tas ir tīrā angļu valodā.
  
  
  Es iedevu princim Wahbi vēl vienu neredzamu grūdienu mugurā. Mazais cilvēciņš pamāja ar galvu: "Kārters ir ar mums, Halil." Tiešām ļoti labas ziņas. Wahbi atkal pamāja ar galvu. "Viņam patīk meitene, kuru es viņam uzdāvināju. Viņš tagad ir ar mums. Es viņu aizvedīšu uz apmetni un parādīšu savus darbus.
  
  
  Halils paskatījās uz meiteni un tad uz mani. Viņš pamāja. "Sieviete daudzas reizes maina vīrieša domas."
  
  
  "Kā nauda," es teicu. "Es mīlu sievietes un naudu. Vairāk nekā kaps.
  
  
  Garais vecais arābs pamāja ar galvu. "Gudrs lēmums".
  
  
  "Un arī jums," es teicu. "Man ir daudz lietu, ko ir vērts pārdot."
  
  
  Arāba acis iemirdzējās. Kaut kā tas izskatījās pārāk pārliecinoši. "Es domāju, ka jā, Kārter," viņš pagriezās pret princi, "vai man vajadzētu piezvanīt jūsu miesassargam princim Vahbi?"
  
  
  "Mēs steidzamies," es teicu. "Princis vēlas mašīnu."
  
  
  "Ak, jā," sacīja princis, kad es viņu pamāju.
  
  
  Halils al Mansurs aicināja karavīru pie sevis. Aiz lielas mājas parādījās džips. Mēs apsēdāmies aiz šofera. Vārti atvērās, un mēs nobraucām pa plašu zemes ceļu uz vergu nometni džungļos. Šoreiz es neskatītos ne uz ko. Mirušie sargsargi istabā agri vai vēlu tiks atrasti.
  
  
  Ceļš šķīrās kilometra attālumā no prinča mājas džungļos. Šoferis nogriezās uz labo sazarojumu, uz ciema pusi. Es ātri kaut ko iešņukstēju princim Vahbija ausī. Viņš noliecās uz priekšu.
  
  
  — Paliec šeit, karavīr.
  
  
  Šoferis apstājās un es viņu nogalināju un izmetu ārā no mašīnas, kad viņš bremzēja. Es pielecu pie stūres. Melnā meitene aiz manis brīdinoši teica: Kārters.
  
  
  Es pagriezos. Princis paskatījās uz mani, tad paskatījās uz šoferi, kas gulēja zemē blakus džipam. Viņa acis bija pārsteigtas. Viņš jau bija brīvs no narkotiku ietekmes. Viņš vēl nebija gluži nomodā, bet efekts pazuda.
  
  
  "Labi," es teicu meitenei. "Labāk piesietam viņu." †
  
  
  Viņa atbildēja. - 'Sasiet?' - "Nē, man ir labāks veids."
  
  
  Naktī pazibēja duncis, un princis Vahbi kliedza. Viņa iedūra viņam tieši sirdī, atkal un atkal iedurot dunci. Kad asinis sāka tecēt, viņš atliecās un noslīdēja no džipa uz zemes. Es paķēru nazi no viņas rokas.
  
  
  - Tu sasodīts idiots. Mums viņš bija vajadzīgs.
  
  
  "Nē," viņa spītīgi teica, "mums viņš nemaz nav vajadzīgs." Viņam vajadzēja mirt.
  
  
  es zvērēju. 'Lāsts! Labi, kur tas ceļš ved? ..'
  
  
  Skaņa nāca no mums aiz muguras uz ceļa. Es klusēju un klausījos. Es neko neredzēju, bet dzirdēju: cilvēki mums sekoja pa ceļu. Mums nebija laika nekur paslēpt prinča Wahbi ķermeni. Es ļāvu džipam sasvērties uz priekšu, apgriezu to un nobraucu no kreisās ceļa sazarojuma, cik ātri vien varēju.
  
  
  Pēc nepilnas minūtes es dzirdēju kliedzienus mums aiz muguras. "Sasodīts," es kliedzu. "Tagad viņi mums seko. Cik tālu ir tuvākā Portugāles bāze?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. – Portugāļi mums nepalīdzēs. Es esmu nemiernieks, un tu esi spiegs. Princis Wahbi ir cienīts pilsonis. Dažiem no viņiem viņš maksāja daudz.
  
  
  "Ko tad jūs piedāvājat darīt?"
  
  
  “Trīs kilometrus tālāk ir vēl viens ceļš. Viņa dodas uz dienvidiem līdz robežai. Robežas otrā pusē ir mana zeme. Mēs tur būsim drošībā, un jums tiks palīdzēts.
  
  
  Man nebija laika strīdēties. Un es negrasījos viņai stāstīt, ka nemiernieki tagad būtu neapmierinātāki ar mani vai AH, nekā viņi būtu ar Halilu al Mansiru, ja viņš mūs notvertu. Varbūt ziņa vēl nav sasniegusi visus nemierniekus. Man tas būtu jāspēlē atbilstoši apstākļiem.
  
  
  Mēs atradām ceļu un devāmies uz dienvidiem. Braucu bez gaismām, klausoties vajāšanas skaņās. Vienu brīdi man likās, ka kaut ko dzirdu, tad skaņa apklusa, it kā viņi brauktu pa krasta ceļu. Es turpināju braukt uz dienvidiem, līdz ceļš atstāja džungļus un beidzot beidzās kā tikai ceļš pāri klajam līdzenumam. "Mums jāiet no šejienes," sacīja meitene.
  
  
  Mēs ejam. Vēl piecas jūdzes pa nakti, bez gaismas un cauri pamestai, salauztai zemei, ar asiem un skarbiem krūmiem. Manas bikses bija saplēstas un viņas basās kājas asiņoja.
  
  
  "Es atnesīšu ēdienu, pirms mēs ejam gulēt," meitene teica.
  
  
  Viņa pazuda naktī, un pēkšņi es sapratu, ka zinu visu par viņas ķermeni, viņas drosmi un dusmām, bet es nezināju viņas vārdu. Savā ziņā viņa izglāba manu dzīvību, un es par viņu neko nezināju, izņemot to, ka vēlos atkal būt kopā ar viņu. Kad viņa atgriezās, viņas apdegums bija pilns ar ogām un saknēm, kuras es nepazinu. Tie garšoja garšīgi un viņa ēdot sēdēja man blakus.
  
  
  ES jautāju. - 'Kāds ir tavs vārds? Kas tu esi?'
  
  
  "Vai tam ir nozīme?"
  
  
  "Jā," es teicu. 'Tu zini manu vārdu. Tu neesi parasta ciema meitene. Jūs esat ļoti jauns, bet jūs zināt, kā nogalināt.
  
  
  Viņas seja bija paslēpta tumsā. "Mani sauc Indula. Es esmu zulu priekšnieka meita. Mūsu kraals atrodas tālu uz dienvidiem pie lielās Togelas upes, mūsu valsts sirdī, kur kādreiz dzīvoja Čaka. Mana tēva vectēvs bija viens no Ketevejo indūnām. Viņš cīnījās mūsu lielajā uzvarā pār britiem un nomira mūsu pēdējā sakāvē."
  
  
  — Sakāve pie Oelindi?
  
  
  Viņas acis naktī mirdzēja uz mani. - Vai jūs zināt mūsu vēsturi, kungs? Kārters?
  
  
  "Es kaut ko par to zinu," es teicu. – Starp citu, mani sauc Niks.
  
  
  "Niks," viņa klusi teica. Varbūt viņa arī domāja par mūsu otro reizi uz dīvāna.
  
  
  - Kā Wahbi tevi dabūja?
  
  
  “Mans vectēvs un mans tēvs nekad nepieņēma balto manieres, ne dienvidāfrikāņu, ne angļu. Mūsu vīrieši ilgus gadus pavadīja cietumā. Kad jaunie vīrieši pievienojās Čaka Markam un manam tēvam nebija dēla, ko sūtīt, es devos. Es kļuvu par nemiernieku pret dienvidāfrikāņiem. Mani pieķēra divas reizes un pēc tam par sagūstīšanu piedāvāja atlīdzību. Pirms četriem mēnešiem man bija jābēg. Mūsu cilvēki man palīdzēja un izsūtīja no Zuluzemes. Algotņu komanda man palīdzēja iekļūt Mozambikā.
  
  
  "Pulkveža Listera vienība," es teicu.
  
  
  "Jā, viņš paslēpa mani kopā ar daudziem citiem, aizveda pāri robežai un izglāba no baltajiem karavīriem."
  
  
  - Kā Wahbi tevi dabūja?
  
  
  “Es biju ceļā uz galveno algotņu nometni ar nelielu pulkveža Listera vīru grupu, kad mums uzbruka vahbi bandīti. Man izdevās aizbēgt, bet viņi mani izsekoja un aizveda uz vergu nometni. Es tur pavadīju trīs mēnešus. Viņas acis bija ugunīgas. “Ja mēs nebūtu aizbēguši, es tur nebūtu izturējis nedēļu. Ne vairāk.'
  
  
  "Vai Wahbi nevarēja jūs pārdot šo trīs mēnešu laikā?"
  
  
  Viņa iesmējās rupjus smieklus. "Viņš mēģināja divreiz, bet katru reizi es cīnījos kā traks, un pircējs mani neņēma. Es nebiju pietiekami apmācīts. Tāpēc Wahbi mani mācīja nedaudz tālāk. Pirms tam viņš mani katru vakaru deva daudziem vīriešiem, daudziem vīriešiem.
  
  
  "Atvainojiet," es teicu.
  
  
  "Nē," viņa ātri teica. "Tas notika ar tevi..."
  
  
  Viņa nodrebēja. Es paskatījos uz viņas melno figūru tumšos apdegumos.
  
  
  "Arī man tas bija kaut kas atšķirīgs," es teicu. Es pieskāros tam un jutu, ka tas vibrē. Es gribēju viņu atkal šeit un tagad, un es zināju, ka viņa arī mani vēlas.
  
  
  "Es priecājos, ka es viņu nogalināju," viņa teica balsī, kas pārvērtās sāpju raudā. "Viņu sargāja visi baltie no visām robežas pusēm. Pat melnajiem ir līdzības ar viņu. Svazi, vecie priekšnieki un ciema vecākie pārdeva viņam savas meitenes. Kaut vai starp zulukrāļiem, naudas un varas dēļ.
  
  
  Viņas balsī skanēja naids, bet arī kaut kas cits. Viņa runāja tā, lai nedomātu, nejustu. Viņa runāja par princi Wahbi, lai nerunātu par kaut ko citu.
  
  
  "Tur kaut kas notika," es teicu. - Indula? Ar jums tur kaut kas notika.
  
  
  Es viņai pieskāros un viņa aizgāja. Nav tālu, tikai dažas collas, varbūt mazāk. Viņa kaut ko teica, bet ne ļoti skaidri.
  
  
  "Jā," viņa teica. "Tur notika kaut kas tāds, ko es nekad agrāk nebiju jutis. Baltais cilvēks un tas notika tik un tā. Bet tas nevar atkārtoties."
  
  
  'Kāpēc ne?'
  
  
  "Tāpēc, ka es to pārāk daudz gribu," viņa teica. Viņa pagrieza seju pret mani kā tumšu plankumu naktī. "Es nogalināju to zemo arābu, jo viņš mani pazemoja ar piecdesmit vīriešiem." ..un tāpēc, ka es viņā iemīlējos. Es atklāju, ka man pārāk patīk sekss, Nik. Man patika tas, ko Wahbi lika man darīt. Man ir kauns.
  
  
  — Ar visiem vīriešiem?
  
  
  – Ne tā, kā tu, bet lielākā daļa vīriešu – jā.
  
  
  – Tu esi apmulsusi, Indula. Varbūt parunāsim vēlāk.
  
  
  "Varbūt," viņa teica. 'Jā vēlāk. Tagad mums jāatpūšas.
  
  
  Ietinusies dedzināmā, viņa apgūlās. Es apgūlos viņai blakus. Es joprojām gribēju viņu. Bet jums ir tie brīži, kad jums ir jāļauj sievietei risināt lietas savā veidā. Viņai bija sava cīņa. ES biju aizmidzis.
  
  
  Es pamodos īsi pirms Āfrikas rītausmas. Jutos auksta un sastindzis, bet nebija laika vilcināties. Indula pamodās uzreiz pēc manis. Mēs apēdām pēdējās no viņas salasītajām ogām un devāmies uz dienvidiem.
  
  
  Līdz pusdienlaikam saule bija augstu, šķērsojot robežu un sasniedzot Zululandi. Šķita, ka Indula paātrina gaitu. Viņa man uzsmaidīja, it kā pēkšņi viņai būtu mazāks kauns par savām vajadzībām savā valstī. Es pasmaidīju pretī, bet iekšā sajutu lielu satraukumu un turpināju vērot apkārtni. Tagad viņas draugi var viegli kļūt par maniem ienaidniekiem. Es drīz uzzināšu.
  
  
  Pa zemo pamežu pie mums tuvojās pieci vīri, izmantojot gravas un citu aizsegu. Viņi negribēja būt redzami, bet es viņus redzēju vienalga. Es viņus redzēju pirms Indulas, esmu šajā biznesā ilgāk. Viņi bija nemiernieki, partizāni, par to nebija šaubu. Parastie ciema iedzīvotāji nenēsā ieročus un pangas, valkā formas tērpus kopā ar vecām zulu kara drēbēm un ar acīmredzamiem nodomiem neslīd pa pamežu.
  
  
  "Indula," es teicu.
  
  
  Viņa tos ieraudzīja un pasmaidīja. - "Mūsu vīrieši." Viņa piegāja uz priekšu un sauca. 'Zālamans! Osebebo! Tas esmu es. Indula Misvāne!
  
  
  Viens no viņiem jautāja: "Kas ir tas, kas ceļo kopā ar Indulu Misvāni?"
  
  
  "Draugs no tālas valsts," sacīja meitene. "Bez šī drauga es joprojām būtu vergu prinča Vahbi rokās."
  
  
  Viņi visi lēnām tuvojās mums. Viens no vīriešiem sacīja: “Visā valstī klīst baumas, ka ļaunais princis Vahbi ir miris. Vai tu par to zini, Indula?
  
  
  "Es zinu," sacīja meitene. - Mēs viņu nogalinājām. Viens no pārējiem teica: "Šī ir prieka diena Zululandei."
  
  
  "Drīz pienāks cita diena," sacīja cits.
  
  
  "Dienā, kad Čaka pamostas," sacīja Indula.
  
  
  Pirmais, kurš runāja un ne mirkli nenovērsa acis, tagad pamāja Indulai. Viņš nepārprotami bija šīs nemiernieku grupas vadītājs.
  
  
  "Tu runā sava drauga vārdā, un tas ir labi," viņš teica. Viņš bija mazs, tievs zulu ar nāvējošām acīm. "Bet mēs viņu vēl nesaucam par draugu." Pagaidām viņš paliks pie mums. Atgriezīsimies pie mūsu kraala. Citi mums pievienosies. Indula sāka protestēt. "Vai jūs neuzticaties manam draugam Solomonam Ndeilam?" It kā nepietiek ar to, ka es runāju viņa vārdā un ka viņš nogalināja Wahbi un izglāba manu dzīvību. Tad zini, ka viņš ir. ..'
  
  
  Es viņu pārtraucu, skatoties uz viņiem visiem ar smaidu. "Es piekrītu palikt kopā ar Čakija dēliem." Ir prātīgi pārliecināt sevi, ka cilvēks ir draugs, pirms saukt viņu par draugu.”
  
  
  Viņi četri šķita pārsteigti. Bet Indula izskatījās pārsteigta, it kā saprotot, ka esmu viņu nogriezis. Un vadītājs Solomons Ndeils aizdomīgi paskatījās uz mani. Viņš nebija idiots. Viņš nevienam neuzticējās. Man bija jāriskē nedaudz satraukt Indulu, pirms viņa viņam pateica, ka esmu kopā ar viņiem. Man nebija ne jausmas, ko viņi domāja ar AX.
  
  
  Bet Indula pati atkāpās no amata, un Solomons Ndeils norādīja, lai es pievienojos viņiem. Izvēlamies ceļu pa pamežu, līdz sasniedzam dziļu gravu ar nelielu aploku zemāk. Apmēram piecpadsmit vīrieši un dažas sievietes staigāja starp septiņām apaļajām būdām ērkšķainajā dzīvžogā.
  
  
  Indula un Solomons Ndeils apspriedās ar vecākajiem vīriešiem, un tad Indula atgriezās un pamāja uz būdas pusi.
  
  
  "Viņi gaida tikšanos. Gaidīsim tur.
  
  
  Izrāpoju pa zemo atveri un apsēdos salmu gultā kopā ar Indulu. Likās, ka gulta kustās. Tas faktiski kustējās, prusaku apsēsts. Šķita, ka Indula neko nemanīja; viņa bija nepārprotami pieradusi pie zulu būdas grūtībām. Es aizmirsu par tarakāniem, kad manas acis pielāgojās tumsai. Mēs nebijām vieni.
  
  
  Būdas otrā pusē sēdēja trīs cilvēki. Viens no viņiem bija vecs vīrs ar sarkanām turako spalvām, kas bija iebāztas matos: svazi priekšnieks. Otrā bija zulu sieviete ar platu afro, zīda halātu, kas uz pleca bija piestiprināts ar zelta medaljonu. Trešais bija pusmūža vīrietis ar Šanganas priekšnieka palīga zīmēm. Tā izskatījās pēc vidēja līmeņa nemiernieku spēku tikšanās.
  
  
  Vecais Zvazi runāja pirmais, kā to prasīja viņa vecums. "Vai baltais cilvēks ir viens no mums, Indula?"
  
  
  Viņš izmantoja svahili, nevis sisvati, kas ļāva man viņu saprast. Viņš bija pieklājīgs pret mani.
  
  
  "Viņš ir spēcīgs draugs, kurš mums palīdz no tālienes," sacīja Indula. Viņa paskatījās uz Šanganu. - Vai diena tuvu?
  
  
  "Tuvumā," sacīja Šangans. "Ir labi baltie cilvēki."
  
  
  "Tagad mēs gaidām labus baltumus," sacīja sieviete. Viņa lietoja angļu valodu. Viņa bija zulu, bet viņa bija vēl pieklājīgāka pret mani, lai gan viņas akcents bija spēcīgs. Viņas zīda halāts un zelta medaljons norādīja, ka viņa ir kāds svarīgs. Viņas platā seja, tumšas acis un gluda melna āda varēja būt ikviens, kam ir trīsdesmit vai četrdesmit. Bet zulu sievietes noveco agri, un, manuprāt, viņai bija apmēram trīsdesmit.
  
  
  – Vai tavs vīrs atnāks? - jautāja Indula.
  
  
  "Viņš nāk," sieviete teica. "Un vēl svarīgāka persona. Tas, kurš mums pastāsta visu par portugāļiem.
  
  
  Es centos neizrādīt interesi, bet man sarāvās vēders — viņa droši vien runāja par to nezināmo nemiernieku Mozambikas valdībā. Mans mērķis. Šī varētu būt mana iespēja. Man bija duncis un šautene, ko es paņēmu no apsarga Wahbi.
  
  
  Es mēģināju runāt nepiespiesti. "Es dzirdēju, ka augsta ranga amatpersona Mozambikā jums palīdz. Vai viņš nāk šeit?
  
  
  Viņa kādu brīdi aizdomīgi skatījās uz mani. 'Var būt.'
  
  
  Es to palaidu vaļā, bet sieviete turpināja skatīties uz mani. Viņa izskatījās spēcīga. Vēl jauns, bet vairs ne meitene; nav tāda meitene kā Indula, ar muskuļotām rokām un plakanu vēderu. Kaut kas bija viņas skatienā, viņas sejā, tajā, kā viņa izskatījās. .. Salonā bija karsts. Es jutu, ka prusaki kustās zem manis, un mani nervi bija saspringti, domājot par to, kā es varētu nogalināt šo ierēdni un tomēr tikt prom. Varbūt tas bija tā, vai varbūt es pēkšņi sapratu, kas notiek ar šo zulu sievieti: viņa man atgādināja Deirdre Cabot. Pēkšņi man palika vājums un slikta dūša. Man bija jātiek ārā no šīs būdas.
  
  
  Tas bija bīstami. Man vēl pilnībā neuzticējās, un aiziešana tiktu uztverta kā apvainojums. Bet man bija jāuzņemas risks. Doma par Deirdru, par asinīm, kas tajā naktī upes krastā izplūda no viņas kakla. .. ES pamodos.
  
  
  "Man vajag svaigu gaisu, Indula." Pastāstiet viņiem kaut ko.
  
  
  Es negaidīju atbildi. Es izrāpos pa zemo atveri un stāvēju tur, dziļi elpojot saules gaismā. Varbūt tas bija tikai karstums vai tarakāni. Lai kas tas arī būtu, tas izglāba manu dzīvību.
  
  
  Neviens mani nepamanīja saulē. Man blakus nebija neviena no ciema. Es paskatījos apkārt, meklējot zulus, un ieraudzīju tos aploka malā, vērojot tuvojošos vīru kolonnu.
  
  
  Balto kolonna zaļās drēbēs. Algotņu komanda. Tie bija tie, kurus viņi gaidīja. Algotņi pulkveža Listera vadībā. Es ieraudzīju sev priekšā spāņa līķi.
  
  
  Viņi, iespējams, bija tur, lai tiktos ar nemiernieku amatpersonu no Mozambikas. Bet tagad man nebija laika par to domāt. Pametot šo būdu, man radās iespēja. Es to izmantoju. Ne mirkli nevilcinoties, es pagriezos, apgāju apkārt būdiņai un skrēju uz aizmugures ērkšķaino žogu. Tur es ar nazi iegriezu eju un skrēju dziļā gravā, līdz pazuda no redzesloka.
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es neapstājos, līdz biju ārā no gravas, dziļi biezā pameža aizsegā. Bija vēl agra pēcpusdiena, un krūms nebija tā labākā patvēruma vieta, kur izvairīties gan no zulusiem, gan no algotņiem, bet, ja vien bija iespēja.
  
  
  Mans uzdevums joprojām bija nogalināt nemiernieku ierēdni.
  
  
  Atradu mazu pauguru, kas aizaudzis ar blīvu pamežu. Tur es notupos pēc iespējas dziļāk un skatījos uz aploku gravā. Pulkvedis un viņa patruļa sasniedza aploku, un zulusi skaļi uzgavilēja. Es redzēju Solomonu Ndale stāvam blakus Listeram, un, paskatoties uz augšu, es redzēju Indulu un zulu sievieti iznākam no būdas, kurā es tikko sēdēju. Zulu sieviete pienāca tuvu Listeram. Viņa gaidīja savu vīru. Nav brīnums, ka viņa valkāja zīdu un zeltu. Es aizmirsu par viņu.
  
  
  Indula paskatījās apkārt. Es redzēju viņu runājam ar Salamanu. Abi skatījās apkārt, abi meklēja. Zulu sieviete kaut ko teica. Pulkvedis Listers pagriezās. Es redzēju viņu dusmīgi runājam ar saviem vīriem un tad paskatījos apkārt aplokam. Man nevajadzēja dzirdēt, kas notika. Listers domāja, ka esmu miris kā krokodila barība upē. Vai vismaz noslīka. Tagad viņš zināja, ka esmu dzīvs, un atcerēsies savus trīs mirušos.
  
  
  Es redzēju Solomonu un Indulu, kas dod pavēles zulu nemierniekiem. Listers devās savas patruļas virzienā. Pēc dažiem mirkļiem viņi redzēs, kur es pārrāvu žogu. es vilcinājos; visa mana pieredze lika man aiziet pēc iespējas ātrāk, bet tajā pašā laikā viņi man teica, ka, ja man izdosies no viņiem izvairīties, man būs iespēja nogalināt šo ierēdni. Ja es būtu aizbēgusi, es nekad nebūtu ieguvusi iespēju viņu nošaut. Ja es nebūtu skrējis, es nekad vairs nevienu nebūtu nošāvis.
  
  
  Vienatnē, starp retām veģetācijām, viņu valstī man nebija daudz iespēju. es skrēju.
  
  
  Rīt ir jauna diena. Atlika vēl viena diena, ja vien mana nāve manai misijai nebūs zināmi panākumi. Šeit nebija nekādu noteiktu panākumu, kas attaisnotu manu pašnāvību, tāpēc es aizbēgu.
  
  
  Man bija labs pārsvars, un viņiem nebija automašīnu. Lai gan tā bija viņu valsts, es biju labāk apmācīts. Vēlāk es varēju domāt par pulkvedi Listeru un Deirdre. Es izmantoju zvaigznes, uzmanīgi pārvietojoties pa naksnīgo pamežu. Es izvairījos no ciematiem un, sasniedzis džungļu un mangrovju purvus, devos uz krastu. Tas bija garš, lēns ceļojums.
  
  
  Bez aprīkojuma tuvākais kontaktpunkts ar AH bija pie Lorengo Marques. Tas nebūtu viegli. Es negaidīju palīdzību no portugāļiem. Es biju ienaidnieka aģents, spiegs gan viņiem, gan kādam citam.
  
  
  Stundu gulēju dobā baļķī, kad naktī garām gāja zulusi. Desmit cilvēki izskatījās pēc melniem spokiem, un pat mēness gaismā es atpazinu Solomonu Ndeilu. Viņi mani izsekoja tik tālu. Viņi bija labi un apņēmīgi izsekotāji. Šoreiz viss bija nopietni. Nav brīnums, ka baltās galvas Lisabonā un Keiptaunā bija noraizējušās.
  
  
  Viņiem garām ejot, es noslīdēju no baļķa un sekoju viņiem. Tā bija drošākā vieta, kur es varu būt. Vismaz tā es domāju. Gandrīz liktenīgi kļūdījos.
  
  
  Mēness ir norietējis. Es sekoju viņiem pretī viņu vājajām skaņām, un, ja šis vācietis nebūtu paklupis, es netiktu daudz tālāk.
  
  
  "Himmel".
  
  
  Tas bija nopūtu sprādziens mazāk nekā divdesmit jardus pa kreisi no manis. Klusa vācu balss, šausmu sauciens par to, ka viņš ietriecās kokā un sadūris kājas pirkstu vai tamlīdzīgi. Es iegrimu purvā līdz acīm, ieelpoju, cik vien viegli spēju, un gaidīju. Es jutu tos sev apkārt melnajā naktī. Algotņi, liela patruļa, kā SS vienība sniegotajos Ardēnos spiego džungļus un purvus.
  
  
  Viņi peldēja garām kā dēmoni, viņu zaļie tērpi bija balti no netīrumiem. Klusums, nāvējoši spoki, lidojošie holandieši, divi no tiem tik tuvu, ka es varētu pieskarties viņu kājām. Viņi izskatījās tik saspringti, ka mani nepamanīja. Viņi nekad neskatījās lejup.
  
  
  Es gaidīju zem ūdens līdz nāsīm. Lēnām pazūdot purvā, viņi man pagāja garām.
  
  
  ES gaidīju. Ūdens iekļuva ausīs, degunā un mutē, bet es turpināju gaidīt.
  
  
  Otrā spoku algotņu rinda parādījās gandrīz simt jardus pēc pirmās. Veca vācu armijas taktika, ko galvenokārt izmanto blīvos mežos. Veca metode, bet efektīva. Tāpat kā nomedīts briedis vai trusis, nomedītam cilvēkam ir gandrīz neiespējami palikt nekustīgam, kad ienaidnieks ir pagājis. Neatvairāma vēlme uzlēkt un skriet otrā virzienā: taisni pretī otrās, ienaidnieka līnijas ieročiem.
  
  
  Es pretojos vēlmei un pretojos tai otrreiz. Vēl bija palikusi trešā līnija, kluso snaiperu grupa aizmugurē. Patversmē gaidīju pusstundu. Tad pagriezos un atkal devos uz krastu. Pārāk ilga gaidīšana ir arī bīstama;
  
  
  Tagad es gāju ātrāk. Ņemot vērā algotņu skaitu, es pieņēmu, ka viņi noteikti ir atgriezušies savā teritorijā. Galvenais ciems noteikti bija kaut kur šajā purvā. Un pret zulu es būtu drošāk, ja trokšņotu, nekā tad, ja mēģinātu klusēt. Tā kā mani meklē tik daudz karavīru, troksnis viņus traucē mazāk nekā nervozas nervozēšanas skaņas. Es izdarīju izvēli, riskēju par ātrumu un cerēju, ka man ir taisnība.
  
  
  ES to izdarīju. Es redzēju tumšas figūras nelielā pacēlumā mangrovju purvā. Dziļa balss kaut ko kliedza zulu valodā. Es zināju pietiekami daudz par Bantu, lai zinātu, ka tas ir aicinājums, jautājums. Es dusmīgi atbildēju vāciski:
  
  
  “Dažu jūdžu attālumā no šejienes kuilis nogalināja divus mūsu vīrus. Majors Kurcs viņu gandrīz iespieda stūrī. Es atnesīšu rokas granātas, ātri! †
  
  
  Es steidzos, neapstājos. Viņiem nebija gaismas, kas man sekotu, un vienīgie vācieši, kurus viņi pazina šajā apgabalā, bija algotņi. Dzirdēju viņus atgriežamies cauri purvam. Ceļam manā priekšā vajadzēja būt brīvam.
  
  
  Dažu dienu atpakaļ dusmas — dienas, kas tagad šķita pēc nedēļām — manī atkal saviļņoja. Es atrados netālu no Listera galvenās mītnes. Tagad, purvā, medījot kādu neredzamu laupījumu, es viegli varētu iegūt daudz vairāk. Pa vienam. Bet es tagad nevienu nenogalinātu. Pulkvedis Listers bija gatavs man darīt tieši to, atrast mani un dot triecienu.
  
  
  Tā nu es tik ātri izgāju cauri purvam un devos taisni uz krastu. Kad tur atrados, es meklēju pilsētu un sazinājos ar AH.
  
  
  Purvi padevās sulīgiem džungļiem, bet pēc tam palmām un piekrastes savannām. Kad saule uzlēca, es izkāpu no palmu apakšas uz tīru balto pludmali. Vietējie iemeta tīklus jūrā, un tālāk zilajā ūdenī es redzēju nelielu zvejas laivu floti, kas devās uz zvejas vietām tālāk jūrā. Tik ilgi atrados valsts iekšienē, starp purviem, džungļiem un sausiem krūmiem, ka tas šķita kaut kāds neparasts brīnums. Es gribēju tajā ienirt un peldēt. Varbūt kādreiz man būs laiks brīnumiem un kādai peldēšanas prasmei, bet tas laiks vēl nav pienācis. Ne manā uzņēmumā.
  
  
  Es dzirdēju vieglo lidmašīnu, pirms tā nonāca manā redzeslokā. Noslīdot zemu virs zemes, viņš tuvojās man. Viņš strauji pagriezās un lidoja tajā pašā virzienā, no kurienes nāca. Es redzēju viņa numura zīmes un zināju, ko tas nozīmē.
  
  
  Portugāles armijas skauts. Un starp citu, kā viņš man tuvojās, es sapratu, ka viņš mani meklē. Par mani droši vien ziņoja Khalil al-Mansur, tiem valdības darbiniekiem, kuriem maksāja vergu tirgotājs, un portugāļu patruļa daudz neatpalika no izlūka.
  
  
  Patruļa nebija kaut kas tāds, ar ko es gribēju doties kaujā atklātā pludmalē. Es atkāpos starp palmām un uzmanīgi devos uz ziemeļiem. Lorengo Markesam bija jābūt kaut kur tuvumā.
  
  
  Līdz pulksten desmitiem neviena patruļa mani nebija atradusi, un pieaugošais fermu un stādījumu skaits liecināja, ka iebraucu apdzīvotā vietā. Beidzot es sasniedzu civilizāciju: bruģētu ceļu. Sāku meklēt citu mūsdienu civilizācijas balstu – telefonu. Ja es nebūtu bijis tik noguris, es būtu izplūdis smieklos par šo attēlu: pirms nepilnām sešām stundām mani nomedīja purvā, tik primitīvā un mežonīgā kā tūkstoš gadus — cilts cilvēki medīja ar šķēpiem. Tagad gāju pa asfaltētu ceļu un meklēju telefonu. Āfrika šodien!
  
  
  Es atradu savu telefonu stikla kamerā tieši blakus ceļam, kā mazs gabaliņš no Lisabonas. No informācijas es uzzināju Amerikas konsulāta numuru Lurenko Markesā. Ka es piezvanīju, iedeva koda vārdu, kas identificēja AH. Pēc divām sekundēm konsuls jau bija piezvanījis.
  
  
  “Ak, Morzes kungs, mēs gaidījām jūsu zvanu. Varbūt labāk satikties manā mājā.
  
  
  "Paldies, konsul," es teicu un noliku klausuli.
  
  
  - Man žēl tavas māsas. Tas nozīmēja, ka konsulātā visa elle ir izlauzusies vaļā. Man vajadzēja nolikt klausuli un vēlreiz piezvanīt tieši pēc trim minūtēm, un viņš man piezvanīja pa tālruni, kuram bija pieslēgts skrembleris. Es noskaitīju trīs minūtes un atkal pagriezos. Mēs to uzreiz ierakstījām.
  
  
  “Ak Dievs, N3, kur tu biji? Nē, nesaki man. Mēs saņēmām ziņojumu par jūsu nāvi kopā ar N15; tad ziņojums, ka tu atkal esi dzīvs no arābu slepkavas, kurš saka, ka tu nogalināji vietējo arābu princi. Ziņojumi, ka jūs sadarbojāties ar nemierniekiem trīs valstīs un uzbrukāt nemierniekiem trīs valstīs; ka jūs pats izveidojāt savu armiju un lidojāt uz Mēnesi ar savu spēku.
  
  
  "ES biju aizņemts". - sausi teicu.
  
  
  - Nu, tu nevari nākt šeit. Man šeit ir ietves patruļa. Tas arābs, kuru jūs nogalinājāt, bija svarīgs. Mēs varam labāk. ..'
  
  
  - Uz tavas ietves? Cik viņu ir?' - es atcirtu.
  
  
  'Kas par steigu? Nu, vismaz dienu vai divas.
  
  
  Pārāk ilgi. Mazajās koloniālās pilsētās militārpersonām un policijai ir neierobežota vara. Viņi pieskārās konsulāta līnijai un, šifrējot vai nē, izsekoja zvanu tieši caur telefona kompānijas galveno biroju. Pēc piecām minūtēm vai pat mazāk viņi zinās, no kurienes nāk saruna, un man apkārt būs karavīri.
  
  
  Es teicu: "Ziņojiet AH, rīt pusdienlaikā." Man vajag pārmeklēšanas briesmu signālu.
  
  
  Es jau biju izgājis no kabīnes un izgāju pusceļu cauri pirmajai māju rindai, un konsuls, iespējams, joprojām murmināja otrā pusē. Tikko biju iekļuvis pirmo māju patversmē, kad pirmais džips skrēja uz telefona būdiņu. Karavīri un policisti izlēca ārā un sāka izklīst no tukšās telefona kabīnes, kamēr virsnieki nikni kliedza savus pavēles. Es nevarēju sagaidīt, kad varēšu apbrīnot to efektivitāti. Cik vien ātri varēju, es nokāpu no ceļa. Kāds Mozambikas valdībā bija šausmās par to, ko Wahbi man varēja pastāstīt, vai arī mana nemiernieku amatpersona jau sen bija vēlējusies mani nogalināt. Droši vien abi. Visas puses mani meklēja. Tas mani sadusmoja.
  
  
  Kad es sasniedzu okeānu, vēl viens asfaltēts ceļš mani aizveda uz dienvidiem. Mans laiks beidzās. Meklēju ātrāku pārvietošanās līdzekli un atradu to kravas automašīnā, kas novietota ceļa malā pie kioska. Atslēgas vadītājs atstāja ar gandrīz pilnu bāku. Viņš kliedza un kliedza, kad es braucu uz dienvidiem. Es tikai cerēju, ka Portugāles armija vēl nav padomājusi par ceļu bloķēšanu un ka pēdējā vieta, kur kāds mani sagaidīs, ir prinča Vahbi cietoksnis.
  
  
  Izkāpu no kravas mašīnas, kad beidzās asfaltētais ceļš. Es neredzēju nekādus šķēršļus. Viņi pat sapņos nebija sapņojuši, ka es došos uz dienvidiem. Kad kļuva tumšs, es biju atpakaļ purvā. Viņš tur kļuva gandrīz kā vecs draugs; cilvēks pie visa pierod. Bet es vēl neuzdrošinājos atpūsties, vismaz vēl ne.
  
  
  Tā kā valdībā bija intrigu, kukuļdošanas un personisku interešu tīkls, Wahbi cilvēki jau zināja, ka esmu kopā ar Lorengo Markesu; to droši vien zināja arī nemiernieki un pulkvedis Listers. Viņi negaidīja, ka es šeit atgriezīšos. Man bija dažas stundas ar priekšrocību, bet kravas automašīna tika atrasta, viņi nolika visu pēc kārtas, un no rīta aplaudēja un kliedza pēc manis.
  
  
  Tātad tas bija tā. Es gulēju dažas stundas un tad devos uz rietumiem uz Wahbi cietoksni un vergu nometni.
  
  
  Pirmā vienība, ar kuru es saskāros, bija portugāļu mobilā patruļa, kas brauca pa to pašu ceļu uz rietumiem kā es. Es no viņiem nebaidījos. Viņi nepametīs ceļu un nedosies purvos, ne dumpiniekiem, Listeram un arābiem apkārt. Bet tas mani turēs purvā, un pārējos tas man padarīs vēl bīstamākus.
  
  
  Es sastapu pirmo algotņu patruļu divdesmit jūdžu attālumā no prinča Vahbi teritorijas. Viņi pārcēlās uz austrumiem, un es kā sapuvis bumbieris karājos kokā, līdz viņi gāja garām. Viņi atgriezīsies.
  
  
  Es riņķoju uz dienvidiem, līdz atradu zulu nemierniekus. Viņi apmetās klajā laukā, ārpus purva teritorijas.
  
  
  Tas piespieda mani atkal doties uz ziemeļrietumiem, kamēr arābi turēja aci, kas šeit notiek. Tās, iespējams, bija vislielākās briesmas. Halils al Mansurs izskatījās tā, it kā viņš zina savas lietas. Tā bija veca lapsa, un tā bija viņa teritorija. Vienīgie, kas man nesekoja, bija svazi. Man tas nedeva mieru. Ja kaut kas noietu greizi un man būtu jābēg uz šo ceļu, viņi droši vien mani sagaidītu pie savas robežas.
  
  
  Arābi beidzot atrada manu taku piecu jūdžu attālumā no baltā džungļu cietokšņa. Kopš tā laika tās bija skriešanas sacensības. Es no tā izvairījos, un viņi mani aizslēdza. Varbūt visas puses ienīda viena otru un, iespējams, nerunāja viena ar otru; bet klusībā viņi visi zināja, ka vēlas man nāvi un apbedīšanu. Pagaidām viņi viens otru ignorēs. Es nirstu, skrēju un lēkāju šurpu turpu šajos džungļos kā biljarda bumba trīs spilvenos. Man nebija daudz laika. Vai Vanags būtu saņēmis manu ziņu?
  
  
  Man bija jānogalina algotnis, un tas Listeram deva mājienu, kā mani aizslēgt un neļaut man izbēgt uz ziemeļiem vai austrumiem.
  
  
  Kad man vajadzēja izmantot savu šauteni pret diviem arābiem aptuveni jūdzi no vergu nometnes, brīdī, kad es uzdrošinājos pārāk tuvu ceļam, viņi ieradās pēc atbalss, pirms tā nomira.
  
  
  Tad man sāka degt plecs.
  
  
  Briesmas signāls, bet vai ir par vēlu? Mana glābšana bija vairāk nekā jūdzes attālumā, bet viņi visi jau bija man uz astes. Es paskatījos debesīs un redzēju helikopteru, kas riņķo zemos lokos virs akmeņainas klints ar skatu uz džungļiem.
  
  
  Vai es to spēšu? Mani vajātāji varēja redzēt arī helikopteru.
  
  
  Es sasniedzu kalna leju un sāku kāpt augšā. Halils al Mansurs un viņa arābi mani ieraudzīja. Man apkārt svilpoja lodes, kad es skrēju uz šķūni, kur helikopters bija nolaidis virvju kāpnes. Viena lode trāpīja man plecā, bet otra ietriecās kājā. ES nokritu. Es atkal pielecu kājās, arābi bija piecdesmit jardu attālumā.
  
  
  Es redzēju viņu zobus, kad visa akmeņainā dzega eksplodēja zem viņiem. Liels sprāgstošu akmeņu un putekļu loks; droši ar mani šajā lokā, AH! Šausminošā efektivitāte mani atkal pārsteidza. Es pat neredzēju mūsu aģentus, kas uzspridzināja šo klints apmali, bet es redzēju kāpnes. Es to satvēru un sāku celties, jo helikopters ātri sasniedza augstumu un sāka griezties.
  
  
  Es uzkāpu kajītē un gulēju tur, smagi elpojot. "Nu, N3," teica gluda, deguna balss. "Tu tiešām visu sabojāji, vai ne?"
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  Vanags klātienē, tvīda jakā, helikoptera aizmugurē.
  
  
  "Paldies," es teicu. "Kā iet?"
  
  
  "Man viss ir kārtībā," viņš sausi teica. "Problēma ir tā, kā mēs no šejienes panāksim lietas."
  
  
  ES teicu. - "Viņi mūs gaidīja. Algotņi. Viņi nogalināja Deirdre."
  
  
  "Man žēl par N15," sacīja vecais vīrs.
  
  
  "Kāds viņiem iedeva dzeramnaudu," es teicu. "Kāds no Mozambikas vai varbūt Lisabonas valdības."
  
  
  "Es arī neredzu citu atbildi," atzina Vanags. – Bet vai tiešām tev vajadzēja nogalināt šo arābu princi? Visa elle izlauzās vaļā.
  
  
  "Es viņu nenogalināju, bet es vēlos, lai es varētu."
  
  
  "Nekādas sludināšanas, N3," Vanags atcirta. Man nevajag krustnešu. Šī prinča nogalināšana bija kļūda. Tas pasliktināja mūsu attiecības ar Lisabonu."
  
  
  — Vai viņiem tur patīk vergu tirgotājs?
  
  
  "Acīmredzot viņš bija noderīgs, un viņiem nepatīk, ka mēs zinām par viņa aktivitātēm, jo īpaši tāpēc, ka viņš dalījās savā peļņā ar koloniālajām amatpersonām. Jūs piespiedāt viņus veikt lielo tīrīšanu un izbeigt šo praksi. Tas viņus sanikno laikā, kad viņi ir neaizsargāti pret kritiku.
  
  
  "Lieliski," es teicu.
  
  
  "Ne mums. Nemiernieki par to sacels lielu troksni. Lisabonai, iespējams, būs kaut kas jādara lietas labā, jāiznīcina visa koloniālā iekārta, un tas nopietni iedragās viņu simpātijas pret mums.
  
  
  "Ko jūs zināt par pulkvedi Karlosu Listeru?"
  
  
  "Labs karavīrs. Padomju dienestā, bet tagad strādā šeit pie nemierniekiem. Viņam šeit ir vislabākā armija, viņš pārspēj visus, varbūt pat portugāļus.
  
  
  -Vai es varu viņu nogalināt?
  
  
  "Nē," vecais vīrs iesaucās uz mani, nikni lūkodamies uz mani. "Mums šeit viss ir jāsabalansē un jānodrošina līdzsvars."
  
  
  "Viņš nogalināja Deirdre."
  
  
  "Nē," Vanags vēsi sacīja, kad helikopters lidoja zemu pāri kalniem uz ziemeļiem. "Viņš paveica savu darbu. Mēs viņu nogalinājām, N3. Mēs pieļāvām kļūdu, atdodot savus plānus.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. - Vai tu tiešām tam tici?
  
  
  "Nē, Nik," viņš mierīgi teica. 'Es neticu. .. Es zinu. Un tu arī to zini. Mēs šeit nespēlējam bērnu spēles.
  
  
  Mēs esam šeit ar visas pasaules nākotni. Katrs vīrietis cīnās, kā nākas, un dara to, kas viņam jādara. Arī Deirdre to zināja. Tagad labāk ziņojiet, mums nav daudz laika.
  
  
  Es turpināju viņu vērot, kā helikopters kalnos atsitās pret augšupplūsmu. Sauciet to par pēdējo dienu stresu. Jo es zināju, ka viņam ir taisnība, un viņš zināja, ka es to zinu. Mēs abi esam karavīri karā, mūžīgā karā, kas ne vienmēr ir redzams, bet vienmēr ir klāt. Izdzīvošanas karš. Ja es nogalināju pulkvedi Listeru, tas notika tikai tāpēc, ka viņš bija ienaidnieks, nevis tāpēc, ka viņš nogalināja Dērdru. Un, ja manas valsts izdzīvošana vēlāk nozīmētu sadarbību ar pulkvedi Listeru, es to darītu. Tad Deirdre kļūtu par nebūtisku pagātni, un es to zināju. Tikai dažreiz tas bija nepatīkami. †
  
  
  "N3?" - Vanags mierīgi teica. Jo, neskatoties uz savu efektivitāti un vēso, nāvējošo darba meistarību, viņš ir arī cilvēks.
  
  
  Es ziņoju par visu. Vanags to visu ierakstīja savā magnetofonā. Īpaši vārdi. Nekad nevar zināt, kad vārds var būt vitāli svarīgs, ierocis, apmaiņas līdzeklis, dominējošais stāvoklis.
  
  
  "Labi," viņš teica, izslēdzot ierakstītāju, un helikopters veica strauju pagriezienu pāri kalniem uz rietumiem. "Viņi joprojām vēlas, lai mēs viņu dēļ nogalinātu nodevēju. Viņi saka, ka viņiem ir jauns plāns, kā to izdarīt. Jūs satiksiet cilvēku, kurš jums pastāstīs visu informāciju. Kāds no Lisabonas, Niks. Nav vārda, bet viņš ir īpašs, augstāks par koloniālo gubernatoru.
  
  
  'Kad?'
  
  
  'Tieši tagad.'
  
  
  Es paskatījos uz leju un redzēju pili kalnos. Tas varēja būt pie Reinas vai Težos. Es to tur biju redzējis jau iepriekš — pils kopija augstu virs Težu upes klinšainā grēdā, kas datēta ar viduslaikiem Portugālē. To uzcēlis kāds koloniālais barons vai greizsirdīgs biznesa magnāts, kuram Portugālē nekad nebūtu tādas pils kā šī. To ieskauj augsts dzelzs žogs uz akmeņainas virsotnes, un es redzēju uniformās tērptus apsargus, kas skatījās uz helikopteru.
  
  
  "Tam ir jābūt kādam svarīgam," es sacīju, skatoties uz radara antenu, kas lēnām griezās ap pils teritoriju, un uz iznīcinātāju, kas bija novietots uz skrejceļa aiz pils, skrejceļa, kas iegāja dziļi džungļos.
  
  
  'Viņš. Vienkārši runājiet ar viņu un ziņojiet man vēlāk," sacīja Vanags. - Ej.
  
  
  Helikopters lidoja tieši virs plašā zāliena, ko akmeņainā kalnu grēdā bija izgrebusi gadsimtiem ilga melnā verdzība. Esmu lejā. Mani uzreiz ielenca karavīri. Viņi bija pieklājīgi kā labi apmācīti diplomāti un ātri un enerģiski kā komandieri. Es atpazinu zīmi uz formas tērpa: Portugāles inspekcijas spēki. Kad mani veda uz pili, es redzēju Vanagu lidojam uz krastu. Man nebija jāredz Polaris kreiseris vai zemūdene, lai zinātu, kur tas dodas.
  
  
  Pils gaiteņi bija vēsi, eleganti un klusi. Valdīja milzīga posta gaiss, it kā pils būtu atbrīvota, un kaut kur šajās telpās gaidīja milzīgs spēks. Karavīri mani veda pa gaiteņiem un pa durvīm uz augšstāva istabu, kas tagad kalpoja kā birojs. Tad viņi ātri izgāja no istabas, un es atklāju sevi aci pret aci ar maza auguma vīrieti, kurš bija noliecies pār savu rakstāmgaldu ar muguru pret mani. Viņš nekustējās un nelikās ne zinis, ka esmu istabā.
  
  
  ES teicu. - Vai vēlaties ar mani parunāt?
  
  
  Viņa mugura saspringa. Bet, kad viņš uzmanīgi nolika pildspalvu un svinīgi, gandrīz majestātiski pagriezās, viņš pasmaidīja. Tad es viņu atpazinu. Lisabona noteikti bija ļoti nobažījusies par iespējamo sacelšanos.
  
  
  'Mr. Kārters, — viņš teica portugāļu valodā, it kā zem viņa būtu kāda cita valoda, — apsēdies.
  
  
  Tas nebija ne pavēle, ne lūgums. Viņš mani pagodināja. Mums arī ne vienmēr ir jāmīl savi sabiedrotie. Es apsēdos. Viņš salika rokas kopā kā valstsvīrs no cita gadsimta un, runādams, lēnām gāja pa istabu. Viņa dziļā balss, kas bija iespaidīga savā augstumā, atbalsojās visā telpā. Bija skaidrs, ka es nedrīkstu traucēt, kamēr man nav dota šī privilēģija. Man bija viena lieta, kas viņam jādod: viņš uzreiz pievērsās lietas būtībai, bez satraukuma.
  
  
  'Mr. Kārter, tagad mums ir absolūts pierādījums tam, ka sacelšanās ir plānota pēc četrām dienām. Tas notiks brīdī, kad mūsu nodevīgā amatpersona parādīsies televīzijā, paziņojot par sadarbību un izraisot dumpi mūsu karaspēka vidū. Viņš arī aicinās uz sacelšanos trīs valstīs: Mozambikā, Svazilendā un Zuluzemē. Šajā brīdī visi nemiernieku spēki, izņemot vienu, sāks uzbrukumus valdības mērķiem trijās valstīs. Kā paralizējoša prelūdija pulkveža Listera algotņi uzbruks mūsu portugāļu karaspēkam savās kazarmās tikai divas stundas pirms nodevējs atklāsies.
  
  
  Viņš apstājās staigāt un paskatījās tieši uz mani. "Šis ir ļoti labs plāns, un tas varētu darboties, it īpaši, ja Listera algotņiem izdosies paralizēt mūsu labāko vienību."
  
  
  – Bet tu ceri, ka spēsi atvairīt uzbrukumu? - Es to pateicu īstajā laikā.
  
  
  Viņš pamāja ar galvu un gaidīja.
  
  
  ES jautāju. - "Kāds ir tavs plāns?"
  
  
  "Vispirms mēs pārvietosim mūsu izvēlētos karaspēku no kazarmām uz nometni sešdesmit piecus kilometrus no Imbambas." Viņš pasmaidīja un aizdedzināja cigāru. – Slepus, protams, naktī. Un mēs atstājam aiz sevis fiktīvu armiju. Neviens to nezina, izņemot mani un virsniekus.
  
  
  Es pamāju ar galvu. Viņš sāka staigāt šurpu turpu.
  
  
  "Otrkārt, mēs brīdināsim Keiptaunu un Mbabanu."
  
  
  Tas neprasīja mājienu.
  
  
  "Treškārt, nogaliniet nodevēju, pirms viņš var runāt." Viņš pētīja savu cigāru. “Nekādas iesaukšanas, nekādas sacelšanās. Šī ir atslēga.
  
  
  - Vai tas joprojām ir mans darbs?
  
  
  "Tieši tā."
  
  
  "Tagad viņš zina, ka AH viņu meklē, un viņš izdarīja pašnāvību," es teicu. "Mēs to vienreiz palaidām garām, un šoreiz tas būs grūtāk."
  
  
  "Jums neizdevās, jo tikāt nodots," viņš teica. "Tas vairs neatkārtosies, jo tikai es zinu, ka jūs mēģināsit vēlreiz." Jūs viņu palaidāt garām, jo jūsu centieni bija atkarīgi no viņa izvilināšanas no telts un atpazīšanas.
  
  
  "Tātad man viņš vairs nav jāidentificē?" - Vai jūs zināt, kas tas ir?
  
  
  - Nē, es to nezinu.
  
  
  "Nu, sasodīts, kas man jādara? ..'
  
  
  - Ļoti vienkārši, kungs. Kārters. Mēs zinām, ka viņš ir viens no trim vīriešiem. Tu viņus visus nogalināsi.
  
  
  Dažreiz es pat jūtos nedaudz netīrs darbā un nodrebēju, kad domāju par to, kā notiek mūsu slēptais karš. 'Visi trīs? Lai kādu neitralizētu?
  
  
  “Lai nodrošinātu nodevēja neveiksmi, lai izvairītos no gandrīz neizbēgamas slaktiņa, visiem trim ir jāmirst. Man žēl, ka tiks nogalināti divi uzticīgi cilvēki, bet vai jūs nezināt labāku veidu?
  
  
  "Kaut kā atrodiet viņu. Ir jābūt veidam.
  
  
  "Varbūt pēc dažiem mēnešiem, dažām nedēļām. Bet mums ir tikai dažas dienas. Viņš daudzus gadus strādā mūsu vidū, un mums ir tikai dienas.
  
  
  Man vairs nebija ko teikt. Šī bija viņa valdīšana. Cik es zinu, vismaz viena no nevainīgajām amatpersonām, iespējams, bija viņa draugs. Cik es zināju, varbūt arī nodevējs. ES gaidīju. Pat viņš vēl mirkli vilcinājās. Tad viņš dziļi ievilka elpu.
  
  
  "Tie trīs ir ģenerālis Mola da Silva, aizsardzības ministra vietnieks, pulkvedis Pedro Andrade, mūsu koloniālā gubernatora militārais sekretārs un Senjors Maksimilians Parma, iekšējās drošības priekšnieka palīgs."
  
  
  – Vai tu domā slepenpoliciju? Pēdējais? Parma?
  
  
  'Es baidos ka. Otrais pēc ranga.
  
  
  "Labi," es teicu. 'Kur es varu tos atrast? Un kā?'
  
  
  Viņš vāji pasmaidīja. - Kā, man šķiet, tas ir jūsu darbs, jūsu specialitāte. Kur, jūs to atradīsit šajā dokumentā. Šis ir detalizēts saraksts, kurā katru no šiem trim var atrast regulāri.
  
  
  Viņš man iedeva šo sarakstu, pabeidza cigāru un ar bažām teica: “Mana privātā lidmašīna jūs aizvedīs uz Lorenco Markesu, slepeno lidostu, ko pazīst tikai daži Lisabonā. Jūs saņemsiet ieroci, kuru vēlaties, un tad esat viens pats. Atcerieties, ja jūs sagūstīs mūsu cilvēki, pirms jūs pabeidzat savu darbu, es noliegšu jūsu esamību. Visiem trim ir ietekmīgi sakari Lisabonā.
  
  
  Tāda bija parastā lietu gaita. Viņš noteikti nospieda kādu slēptu pogu. Karavīri ienāca; viņš atgriezās pie sava rakstāmgalda un pārstāja uz mani skatīties. Karavīri mani izveda ārā.
  
  
  Mani iegrūda komandas mašīnā, kas kā zibens metās pāri kalnam. Lidostā mani skarbi aizveda uz lidmašīnu, un mēs uzreiz pacēlās. Jau sāka krēslot, kad nolaidāmies slepenā lidostā netālu no galvaspilsētas. Piecu vīru komanda pavadīja mani uz maskētu būdu, kur man bija jāsaņem man nepieciešamie ieroči. Kad paliku viena ar kārtībnieku, es viņu nogāzu, izslīdēju pa logu un pazudu tumsā.
  
  
  Manā darbā ir lietderīgi pēc iespējas ātrāk mainīt jebkuru grafiku, kas zināms citiem, izņemot jūs. Es dabūtu savu ieroci savā veidā, savā laikā. Tagad es biju viena, un neviens nezināja, kad es sāku un kur es esmu. Neviens.
  
  
  Viņi pat droši nezinātu, vai es daru šo darbu, ja es patiešām būtu viņu pusē, un tas ir tieši tas, ko es gribēju.
  
  
  Es iegāju pilsētā kājām, ejot garām mūsu konsulātam, un devos uz noteiktu kafejnīcu ostā. Brīdī, kad iegāju kafejnīcā, ieraudzīju vietējo portugāļu zvejnieku apģērbu, manieres un smaržu. Es paņēmu galdiņu aizmugurē, izskatījos ļoti piedzēries un gaidīju viesmīli.
  
  
  "Viskijs," es teicu. - Un sieviete, vai ne? Lulū, kad viņa būs šeit.
  
  
  Viesmīlis noslaucīja galdu. - Vai viņa tevi pazīst, senor?
  
  
  "Kā zivis mani pazīst."
  
  
  "Mums ir tikai amerikāņu viskijs."
  
  
  “Ja zīmols ir labs. Varbūt H.O.?
  
  
  "Lulu to aiznesīs uz aizmugurējo istabu."
  
  
  Viņš aizgāja. Es nogaidīju divas minūtes, piecēlos un iegāju aizmugurējā istabā. Ēna piespieda ieroci man pie muguras. "Nosauciet karali, kuru jūs apbrīnojat," sacīja balss.
  
  
  — Uz pusi melns.
  
  
  Pistole pazuda. "Ko tu gribi, N3?"
  
  
  — Vispirms sazinieties ar Vanagu.
  
  
  Viesmīlis pagāja man garām, piespiedās pie sienas, un durvis atvērās. Mēs gājām cauri sienai, lejā pa kāpnēm un nokļuvām slepenā radio telpā.
  
  
  — Viņš atrodas uz kreisera pie krasta. Šeit ir frekvence un tālruņa numurs.
  
  
  Es izdarīju piezīmes un apsēdos pie radio. Viesmīlis atstāja mani vienu. Es runāju vienatnē ar Vanagu. Viņš nonāca tieši pie ierīces. Es viņam sīki pastāstīju par svarīgā cilvēka plāniem apspiest sacelšanos un par savu darbu.
  
  
  — Viņi visi trīs? - viņš teica aukstā balsī. Viņš apstājās. "Es redzu, ka viņi ir nopietni." Vai varat pabeigt laikā?
  
  
  "Es mēģināšu," es teicu.
  
  
  'Dari to. Par pārējiem plāniem informēšu mūsējos.
  
  
  Viņš pazuda, un es devos meklēt viesmīli, lai piegādātu man nepieciešamos ieročus.
  
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  Viens no trim vīriešiem bija nodevējs. Bet kurš? Visiem trim bija jāmirst, bet man bija svarīga secība, kādā tas notika. Ja es vispirms būtu nogalinājis divus nevainīgus, nodevējs būtu brīdināts un aizbēgtu. Tā bija ruletes spēle, kurā nebija nekādas garantijas, ka uzvarēšu.
  
  
  Es iemetu monētu pie sevis. Ģenerālis zaudēja. Žēl par viņu.
  
  
  Mans saraksts norādīja, ka ģenerālis Mola da Silva parasti strādāja vēlu; sešdesmit gadus veca atraitne, ar pieaugušiem bērniem Portugālē, bez kaitīgiem ieradumiem un netikumiem. Sirdī karavīrs, kurš dzīvoja tikai savam darbam. Būdams Mozambikas aizsardzības ministra vietnieks, da Silva bija armijas un flotes pārstāvis. Viņa darbs bija skaidri redzams, kas padarīja viņu par vieglu mērķi.
  
  
  Aizsardzības ministrija atradās cietoksnim līdzīgā ēkā Lorengo Marques. Astoņos vakarā es iegāju bruņotajā zālē Portugāles elitārākā pulka majora formastērpā. Brīvi runājot bez akcentiem portugāļu valodā, es pamāju ar papīriem, norādot, ka tikko esmu ieradies no Lisabonas ar personisku ziņu ģenerālim da Silvam.
  
  
  Drošība bija stingra, bet man bija vienalga. Es tikai gribēju atrast savu mērķi. Ja viņš strādātu virsstundas savā birojā, es biju gatavs viņu tur nogalināt un pēc tam droši aiziet. Viņš nebija birojā.
  
  
  "Atvainojiet, major," sacīja kapteinis, kurš sarunāja tikšanās savā kabinetā. “Bet šovakar ģenerālis da Silva uzstājas ar runu Ārvalstu interešu asociācijā. Viņš nebūs šeit līdz rītam.
  
  
  "Majors" staroja. "Lieliski, tas man dod papildu dienu un nakti jūsu pilsētā. Parādiet man pareizo joslu, labi? Jūs zināt, ko es domāju... jautri un, uh, kompānija.
  
  
  Kapteinis pasmīnēja. “Izmēģiniet Manuelosu. Jums tas patiks.
  
  
  Jāteic, ka taksometrs mani aizveda uz Manuelo, un es, vairs nebūdams majors, izbraucu pa sētas durvīm. Kā parasts uzņēmējs, ar citu taksometru braucu uz ārzemju interešu apvienības sanāksmi, kas notika jaunā viesnīcā svētītā pludmalē.
  
  
  Sanāksme vēl turpinājās, un ģenerālis vēl nebija runājis. Sardzeņu nebija. Koloniālā sekretāra vietnieks nav tik svarīgs. Taču telpā nebija daudz cilvēku, un šķita, ka lielākā daļa viens otru pazīst. Es noslīdēju pa gaiteni uz personāla ģērbtuvi ēkas aizmugurē. Viss personāls, protams, bija melns, bet durvis ģērbtuves aizmugurē veda aiz runātāja tribīnes konferenču telpā. Es atvēru spraugu un sāku skatīties. Kamēr es skatījos, telpu piepildīja milzīgi aplausi. Es to izdarīju laikā. Ģenerālis piecēlās un smaidīdams piegāja pie kanceles. Portugālim viņš bija gara auguma, ar spīdīgu pliku galvu, pārāk resnu un platu, nekaunīgu smaidu, kas nekad nesasniedza viņa acis. Tās bija mazas acis, aukstas un dzīvas, oportūnista ātrās acis.
  
  
  Viņa runa bija spožu, tukšu, tukšu izteikumu kopums, un es ilgi neklausījos. Tas atradās pastāvīgā kustībā, izgaismojot zīmotņu rindas. Es neredzēju nevienu miesassargu, bet divi vīrieši istabas aizmugurē nemitīgi vēroja publiku. Tātad, privātie miesassargi. Vainīgs vai nevainīgs nodevībā, ģenerālim da Silvam bija iemesls uzskatīt, ka viņam ir ienaidnieki.
  
  
  Klusi aizvēru durvis un pazudu no viesnīcas. Ģenerāļa automašīna bija novietota ielas malā iepretim viesnīcai. Priekšā gulēja militārais šoferis. Tas man pateica divas lietas. Ģenerālis šeit nebūs ilgi, pretējā gadījumā šoferim būtu laiks padzerties vai nokārtot kādu lietu un atgriezties pirms sanāksmes beigām. Tālāk es uzzināju, ka ģenerālis plāno pēc iespējas ātrāk pamest sapulci caur galveno ieeju.
  
  
  Uz ziņojumu dēļa vestibilā mani informēja, ka sanāksme beigsies pēc nepilnas stundas.
  
  
  Es devos uz krogu alejā, kur biju īrējis istabu kā reliģisko priekšmetu tirgotājs no Lisabonas. Palikusi viena savā istabā, virs uzvalka uzvilku melnu kombinezonu. Es uzstādīju infrasarkano staru snaipera tēmekli uz šautenes, kas paņemta no prinča Vahbija apsargiem, un ievietoju to tādā veidā, kas izskatījās pēc garas kartes somas. Kad viņi vēlāk pārbaudīja un savienoja ieročus ar vabī arābiem, tas bija skaisti. Es atstāju savu čemodānu un biju viegli izsekojams pie Vācijas pilsoņa, kurš tikko bija ieradies ar pēdējo reisu no Keiptaunas un pārliecinājās, ka mani redz izejam savā melnajā kombinezonā.
  
  
  Biroju ēka iepretim viesnīcai, kur runāja ģenerālis da Silva, bija tumšs. Atkal es pārliecinājos, ka daži tūristi un durvju sargs viesnīcas vestibilā mani ieraudzīja manā melnajā kombinezonā. Es paņēmu slēdzeni biroja ēkas aizmugurējās durvīm un uzkāpu uz trešo stāvu. Tur es atstāju durvis uz kāpnēm vaļā, tad uzkāpu uz augšējo stāvu un atvēru durvis uz jumtu. Novilku kombinezonu un atstāju tos uz kāpnēm uz jumtu. Atgriežoties trešajā stāvā, es paņēmu slēdzeni reģistratūrā, aizvēru aiz sevis durvis, izņēmu šauteni no somas, nosēdināju pie loga un gaidīju. Kaut kur torņa pulkstenis sita desmit.
  
  
  Es pacēlu šauteni.
  
  
  Viesnīcas priekšā šoferis izlēca no ģenerāļa da Silvas mašīnas un steidzās tai apkārt, lai neaizvērtu aizmugurējās durvis.
  
  
  Ģenerālis svinīgi pameta vestibilu. Viņš gāja priekšā, apsteidzot arī savus divus miesassargus, kā tas atbilst viņa nozīmei. Šoferis salutēja.
  
  
  Ģenerālis da Silva apstājās, lai salutētu, pirms iekāpa mašīnā.
  
  
  Izšāvu vienu šāvienu, nometu šauteni uz vietas, atstāju logu vaļā un atrados koridorā pirms atskanēja pirmie kliedzieni.
  
  
  Nokāpu pa kāpnēm uz otro stāvu. 'Tur! Trešais stāvs. Tas atvērtais logs. Zvaniet policijai. Aizturēt viņu.
  
  
  Ātri!
  
  
  Es izvēlējos slēdzeni tukšā birojā otrajā stāvā.
  
  
  – Viņš nogalināja ģenerāli. ..!
  
  
  'Trešais stāvs . ..! Visur dzirdēju skaļas policijas svilpes. .. sirēnas tuvojas no tālienes.
  
  
  Es novilku uzvalku, apakšā joprojām bija majora uniforma.
  
  
  Pēdas sitās augšup pa kāpnēm, kas veda uz trešo stāvu, un dauzīja tur biroju. - Šeit tas ir - ierocis. Snaipera tēmeklis. Es dzirdēju dusmīgu, dusmīgu balsi. "Viņš nevarēja tikt tālu." Idioti. Tas noteikti bija viens no miesassargiem, baidīdamies, ka viņa priekšnieks ir nošauts.
  
  
  Tumšā birojā otrajā stāvā es stāvēju pie loga. Tukšais džips čīkstēja apstājās. Sekoja vēl divi. Amatpersonas izskrēja no viesnīcas uz ielas. Policija kliedza. Policija un karavīri iebruka biroja ēkā. Virs manis gaiteņos atskanēja smagi soļi. 'Uz jumta! Pasteidzies.' Viņi pamanīja atvērtas durvis uz jumtu. Pēc dažiem mirkļiem melnais kombinezons tiks atrasts. Aculiecinieki viņiem jau bija stāstījuši par vīrieti kombinezonā un aprakstījuši mani desmit dažādos veidos.
  
  
  Es gāju pa otrā stāva koridoru, devos uz kāpņu pusi un pievienojos karavīru un virsnieku straumei, kas devās uz jumta pusi. Uz jumta es jau komandēju trīs policistus.
  
  
  “Šis kombinezons var novērst uzmanību. Vai esat jau pārmeklējis pārējos ēkas stāvus?
  
  
  "Nē, major," teica viens no viņiem. – Mēs tā nedomājām. ..'
  
  
  "Padomā par to," es atcirtu. “Katrs no jums aizņem vienu stāvu. Es ņemšu otro.
  
  
  Es viņiem sekoju, uzgrūdu katru uz tukša stāva un pats izgāju ārā pa ārdurvīm. Es norūcu uz karavīriem un virsniekiem uz ielas.
  
  
  -Vai jūs nevarat paturēt civiliedzīvotājus?
  
  
  Es mirkli nikni palūkojos un tad devos prom pa haotisko ielu. Pēc dažām stundām viņi nomierināsies, izsekos vīrieti kombinezonā uz viesnīcu, kas atrodas alejā, iespējams, atklās šautenes izcelsmi, un apmēram mēneša laikā viņi sāks meklēt tādu personu kā es.
  
  
  Es apstājos alejā, kur paslēpu drēbes, pārģērbos, izmetu miskastē majora formas tērpu un aizdedzināju. Pēc tam es devos uz savu otru viesnīcas numuru un gatavojos gulēt.
  
  
  Es neaizmigu uzreiz. Mani netraucēja sirdsapziņa. Man bija pavēle, un neviens nekļūst par portugāļu ģenerāli, nenogalinot dažus cilvēkus. Tas bija nemiers un spriedze. Tagad viņi zināja, ka ir slepkava, un viņi veiks piesardzības pasākumus. Man bija ļoti maz laika.
  
  
  Nogalināt nākamos divus nebūs viegli.
  
  
  Zem spožās rīta saules es gulēju uzkalnā un ar binokli skatījos uz piecsimt metru attālo gubernatora savrupmāju. Pulkvedim Pedro Andrade savrupmājā bija plaši dzīvokļi; aiz augstas sienas ir dzelzs vārti, divi sargsargi - viens pie vārtiem un viens pie ieejas savrupmājā - un sardzes priekšējos gaiteņos.
  
  
  Tas, ko es gaidīju, notika. Policijas automašīnas, militārie transportlīdzekļi un civilie limuzīni nāca un devās vienmērīgā, straujā straumē. Visas automašīnas un kravas automašīnas apstājās pie vārtiem. Ikviens, kurš iznāca iekšā, tika apturēts un pārmeklēts pie savrupmājas durvīm. Armijas puiši izskatījās nikni, policija izskatījās drūmi, un pilsētnieki izskatījās noraizējušies.
  
  
  Pulksten vienpadsmitos klātienē parādījās mans ļoti svarīgais vīrietis. Pat viņu vajadzēja apturēt, viņš tika pārmeklēts un pārbaudīti viņa dokumenti. Viņi neriskēja, apsargi bija ļoti modri, formāli un nervozi. Un drošības pasākumi bija ārkārtīgi rūpīgi, ārkārtīgi rūpīgi. Varbūt pārāk pamatīgi. Divas stundas nogulēju kalnā un skatījos. Divas reizes automašīnā tika atklāts aizdomīgs priekšmets, un skrēja militārās policijas kapteinis ar karavīru pulku, lai turētu automašīnu ar ieročiem, līdz kapteinis pārbaudīja priekšmetu un teica, ka viss ir kārtībā.
  
  
  Piegāju pie galvenā ceļa, kas gāja iepretim savrupmājai. Es pētīju ceļu. Tas tika iegriezts kalna nogāzē un izliekts apmēram divdesmit piecus metrus ap gubernatora savrupmāju mūra augstumā.
  
  
  Uz ceļa izbrauca kravas automašīna. Es izvilku automātisko pistoli, uzliku tai klusinātāju un, kad kravas automašīna pabrauca garām galvenajiem vārtiem un ļoti tuvu man, es izšāvu vienu no priekšējiem riteņiem. Pārplīsa riepa, un kravas automašīna apstājās. Kapteinis ar savu vienību ienāca pa vārtiem, un dažu sekunžu laikā kravas automašīna tika ielenkta.
  
  
  "Tu tur," viņš iesaucās šoferim. “Iznāc ārā un uzliec rokas uz mašīnas. Ātri.'
  
  
  Visi apsargi pie galvenajiem vārtiem iznāca un, nometušies ceļos uz viena ceļgala, palīdzēja kapteinim ar šautenēm nosegt kravas automašīnu.
  
  
  Es paslēpos starp kokiem un krūmiem.
  
  
  Nacionālās drošības štābs bija drūma, gandrīz bez logiem celta ēka neaprakstāmā sānielā Lorenco Markesa centrā. Šeit bija vēl rosīgāka, kad ienāca karavīri, policisti un civiliedzīvotāji. Bet tad atkal iznāca tikai policisti un karavīri. Policija aizturēja aizdomās turamos nopratināšanai un, iespējams, ir ķemmējusi pilsētu, lai atrastu jebkuru aizdomās turamo, zināmu nemiernieku, aģitatoru vai politisko pretinieku.
  
  
  Manā sarakstā bija norādīts, ka Maksimiliana Parmas birojs atrodas otrajā stāvā aizmugurē. Es apstaigāju ēku. Otrajā stāvā aizmugurē nebija logu: tai blakus esošā ēka bija četrus stāvus augsta. Iekšējās drošības dienesta priekšnieka vietniekam bija kabinets bez logiem.
  
  
  Ceturtā un piektā stāva logos bija restes. Kā ieeja varēja izmantot tikai augšējā stāva logus, un ēkas siena bija masīva ķieģeļu bez atbalsta. Kādu brīdi vēroju un redzēju, ka sargsargs divas reizes lūr ārā no pāri jumta malai, kas nozīmēja, ka jumts ir apsargāts. Neviens nevarēja piesiet virvi, lai tiktu augšā vai lejā.
  
  
  Kad kļuva tumšs, es atgriezos ostas kafejnīcā. Tur es dabūju to, ko gribēju, un stundas laikā biju uz ēkas jumta aiz Nacionālās drošības dienesta ēkas. Man līdzi bija īpašs piesūceknis, mana tievā neilona aukla, gumijas āmurs un pildspalvu krātuve, ko izmanto alpīnisti. Es gāju uz darbu. Piesūcekni pieliku piesūcekni pēc iespējas augstāk pie akmens sienas tumsā, pievilku uz neilona auklas, kas izgāja cauri piesūcekņa smagā metāla cilpiņai, un ar gumiju iespraudu divus knaģus cementā starp ķieģeļiem. āmurs. un novietojot kājas uz knaģiem, tagad gandrīz vienā līmenī ar piesūcekni, es atraisīju piesūcekni un novietoju to apmēram piecas pēdas augstāk pie sienas.
  
  
  Es atkārtoju šo procedūru atkal un atkal, kāpjot pa sienu ar piecu pēdu soli. Tas bija nogurdinošs, lēns darbs. Tajā tumšajā naktī es svīdu spaiņiem. Gumijas āmura skaņa, atsitoties pret tapām, bija gandrīz klusa, taču joprojām nebija pietiekami klusa. Jebkurā brīdī kāds, kas iet garām logam vai skatījās uz leju pār jumta malu, varēja mani dzirdēt vai redzēt. Es varēju paslīdēt un atsities pret sienu. Tapa var atdalīties un nolidot ar zvana skaņu. Piesūceknis var palaist vaļā un likt man nokrist.
  
  
  Bet nekas no tā nenotika. Man paveicās, un pēc divām stundām es atrados augšējā stāva logu augstumā, kā muša pieķērusies pie sienas. Veiksme mani nepievīla un pirmais logs, ko mēģināju, netika aizvērts. Pēc dažām sekundēm es jau atrados šajā klusajā augšējā stāvā, nelielā noliktavas telpā. Uzmanīgi atvēru durvis un paskatījos ārā. Koridors augšējā stāvā bija tukšs. Es iegāju koridorā.
  
  
  Es dzirdēju troksni no apakšas, klauvēšanu un balsu un kāju mīdīšanu. Es biju ēkā, bet neticēju, ka tas man daudz palīdzēs Maksimiliāna Parmas nogalināšanā. Bet varbūt ar to pietika, lai atklātu vājo vietu viņu drošības pasākumos.
  
  
  Es dziļi ievilku elpu un devos augšup pa šauro ugunsdzēsēju kāpnēm, kas veda uz piektā stāva gaiteni. Karavīri aizdomās turamos iedzina kamerās. Policisti kreklu piedurknēs metās uz priekšu ar papīru kaudzēm zem rokām un pistolēm, kas karājās no maciņiem plecos vai bija iebāztas jostā uz sāniem. Sajukums, bet mērķtiecīgs, un mani varēja atklāt jebkurā brīdī. Labākajā gadījumā mani uzskatīs par aizdomās turamo un pēc tam aizvedīs kopā ar pārējiem. Sliktākajā gadījumā...
  
  
  Es noslīdēju atpakaļ pa kāpnēm, novilku jaku, lai atklātu savu Lugeru, paķēru savu upuru sarakstu — vienīgo dokumentu, kas man bija līdzi — un izgāju ārā. Es iegāju tieši rosīgā koridorā starp karavīriem, policistiem un aizdomās turamajiem. Neviens mani labi nepaskatījās. Man bija ierocis, tāpēc es nebiju aizdomās turētais, un man bija identifikācija, tāpēc man bija ko meklēt. Savācis mantas ar policiju, karavīriem un biroja darbiniekiem, es ar liftu devos uz otro stāvu. Šeit bija mazāk neskaidrību. Katra kabineta priekšā bija apsardzes posteņi. Daži no viņiem paskatījās uz mani, kad es gāju garām – kas tas ir, nepazīstama seja –, bet neko nedarīja. Tā ir policijas valsts vājā vieta: disciplīna ir tik stingra un hierarhiska, ka cilvēki gandrīz nedomā vai neuzdod jautājumus paši. Ja jūs nekaunīgi staigājat apkārt un izliekaties, ka iederēsities, jūs reti tiksit saukts pie kārtības, ja vien nepieļausi manāmu kļūdu.
  
  
  Policijas valsts spēks ir tāds, ka rutīna ir tik izplatīta, ka jūs varat viegli pieļaut lielu kļūdu. Jūs varat kļūdīties katru sekundi, un ar katru sekundi briesmas palielinās.
  
  
  Parmas birojā nebija viena istaba, bet divas: tas bija "suite" numurs. Pie katrām durvīm stāvēja sargi. Ir grūti iekļūt, un vēl grūtāk izkļūt. Es izlikos, ka pētu savu sarakstu, nepievēršot acis Parmas durvīm. Kādu dienu es redzēju viņu, īsu, tumšmatainu vīrieti, aci pret aci ar kādu nabaga stulbi, kurš tika turēts krēslā, kamēr Parma uz viņu kliedza. Reiz es redzēju, kā viņš plosījās par augsta ranga policistiem un karavīriem, kas viņam ir apkārt. Un kādu dienu es ieraudzīju viņu otrajā istabā, pētot pazīstamos priekšmetus uz garā galda: manu šauteni, portfeli un melno kombinezonu.
  
  
  Tas man radīja ideju par plānu. Bīstams plāns, taču ierobežotais laiks rada lielus riskus. Es atgriezos kafejnīcā pa to pašu ceļu, kur atnācu, aizsedzot visas pēdas. Sagatavoju dažas vajadzīgās lietas un devos gulēt. Rīt būs darbīga diena.
  
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  
  
  Rītu pavadīju savā istabā, gatavojot ekipējumu. Tas man prasīja visu rītu. Man bija daudz aprīkojuma šim darbam, un man tas viss būtu vajadzīgs, ja mans plāns izdotos. Man nebija ne laika, ne iespēju otrajam mēģinājumam. Ja tas nedarbotos, es ar to nemēģinātu otrreiz.
  
  
  Ap pusdienlaiku es noīrēju nelielu furgonu un braucu uz gubernatora savrupmāju. Es novietoju mašīnu pamežā un devos augšā kalnā, no kura biju vērojis iepriekšējā dienā. Tur es iekārtojos un gaidīju.
  
  
  Es visu dienu gulēju krūmos un saulē, kamēr grifi lidoja augstu virs manis un vēroja apmeklētājus, kas nāk un iet no gubernatora savrupmājas. Es nevarēju smēķēt, tāpēc ik pa laikam iedzēru dažus malkus ūdens. Es turpināju gaidīt. Grifi sāka riņķot lejā, nebūdami pārliecināti, jo es ilgu laiku nebiju kustējies. Līdz vakaram grifi sāka sēsties uz blakus esošā akācijas koka augšējiem zariem. Un pulkvedis Andrade izgāja pastaigāties pa savrupmājas dārziem. Grifi turpināja mani vērot. Es turpināju skatīties Andrade. Viņa pastaiga mani izglāba no problēmām. Man vairs nebija jāpārliecinās, ka viņš ir savrupmājā.
  
  
  Pulkvedis atgriezās iekšā tieši tad, kad Āfrikas oranžā saule nokrita no viņa sejas kalnos. Grifi lidoja, kad es kustējos. Es gaidīju vēl pusstundu, tad sekoju telefona līnijai no savrupmājas līdz stabam uz ceļa mājas priekšā. Uzkāpu stabā, pieslēdzu telefonsarunu noklausīšanās iekārtas un piezvanīju uz savrupmājas saimniecības nodaļu.
  
  
  "Tīrīšana," kāda balss iesaucās portugāļu valodā.
  
  
  Es izmantoju portugāļu valodu ar vietējo akcentu. “Atvainojiet, jūsu ekselence, bet šovakar mums ir jāpārbauda savrupmājas vadi, lai atrastu jaunu transformatoru, ko mani priekšnieki vēlas uzstādīt nākotnē. Mēs esam no elektrības uzņēmuma.
  
  
  "Labi, tad pārliecinieties, ka jūsu priekšnieki nodrošina vajadzīgās caurlaides. "Jums jāparāda viņš pie galvenajiem vārtiem," sacīja balss.
  
  
  "Mēs darīsim, kā jūs sakāt."
  
  
  Es noliku klausuli un sazvanīju elektroenerģijas uzņēmumu. “Šī ir gubernatora rezidence. Viņa ekselence vēlētos, lai kāds šovakar pārbaudītu elektroinstalāciju. Iegūstiet savu caurlaidi un pārliecinieties, ka būsit šeit nekavējoties pulksten 21:00.
  
  
  - Dabiski. Tūlīt.
  
  
  Tiks izsniegta caurlaide, istabene sagaidīs cilvēku, elektrouzņēmums nosūtīs cilvēku, un neatbilstība tiks atklāta vēlāk.
  
  
  Es nokāpu no staba un atgriezos savā nomas furgonā. Ir jau pavisam tumšs, laiks sākt. Es nedomāju par neveiksmes sekām vai pat tās iespējamību. Ja Killmaster vai kāds cits aģents to izdarīs, viņš nekad nepabeigs savu pirmo misiju, vismaz ne dzīvs.
  
  
  Es izvilku savu jauno kombinezonu, snaipera šauteni, lielo somu, elektriķa formas tērpu un smago melno koferi no furgona un uz galvenā ceļa. Es to novietoju tieši tajā pašā vietā, kur vakar bija apstājusies kravas automašīna, kurai biju pārdurusi priekšējo riepu. Es pārbaudīju savrupmāju, lai pārliecinātos, ka man ir vislabākā atrašanās vieta. Tas derēja.
  
  
  Šeit ceļš veda apmēram astoņus metrus no muižas sienas, gandrīz vienā līmenī ar tā virsotni. Berma nolaidās uz leju no ceļa līdz mūra pamatnei. Aiz sienas pati māja atradās apmēram divdesmit piecu jardu attālumā no dārziem. Tā bija trīsstāvu ēka no balta akmens ar smagu, slīpu jumtu no tumša koka.
  
  
  Gubernatora privātās telpas atradās pirmā stāva stūrī, ar skatu uz dārzu un sienu, tieši pretī vietai, kur es gaidīju, saritinājies tumsā.
  
  
  Es sagatavoju savu melno kombinezonu, uzvilku elektriķa formastērpu un sāku strādāt pie materiāla no sava melnā portfeļa. Tajā bija piecdesmit jardi tievas neilona auklas, simts jardi biezāka neilona aukla, spole, elektrisks pašpiedziņas spriegošanas ritenis ar saiti un īpašs savienotājs manai snaipera šautenei. Kad melnais kombinezons bija gatavs, es pievienoju šautenei stiprinājumu un uzmanīgi mērķēju uz savrupmājas jumtu aptuveni piecdesmit jardu attālumā.
  
  
  Skaņa nebija nekas cits kā klusa šalkoņa naktī. Melnais, robains gals gludu loku izsekoja pāri sienai un dārzam, ierakoties mājas koka jumtā. Izejot cauri lielajai acij tērauda uzgaļa galā, neilona pavediens karājās neredzamā lokā, no kurienes es paslēpos, līdz jumtam, kur punkts bija noenkurots.
  
  
  Es atkabinu diegu no šautenes stiprinājuma, vienu galu piesēju pie resnākas neilona auklas, otru galu piestiprināju pie spoles un ļāvu vītnei tīties. Vītne kārtīgi uztinās uz spoles, pārvelkot smagāko auklu pāri sienai un dārzam uz jumta un pēc tam atpakaļ pie manis caur tērauda uzgaļa aci. Atraisīju tievo stiepli un piesēju abus biezās auklas galus pie ceļa zemē iedzītā mieta.
  
  
  Tagad man bija stipra virve, kas veda no ceļa cauri sienai un dārzam uz savrupmāju. Paņēmu visu ekipējumu un paslēpu kaut kur ceļa malā. Uzkabes riteni piestiprināju pie auklas, un melno kombinezonu, kas bija piepildīts ar liela maisa saturu, iestiprināju uzkabē un piecēlos kājās.
  
  
  Pēc tam es paņēmu mazo elektronisko vadības paneli un noslīdēju pa galveno ceļu uz vietu, kur atrados ļoti tuvu galvenajiem vārtiem. Pateicoties apmeklētājiem, vārti tika atvērti. Divi sargi stāvēja sardzes namā tieši pie sienām, un kontrolpunkts tika izveidots tieši pie ieejas.
  
  
  Es nospiedu pogu uz vadības paneļa. Kādā tumšā vakarā mans pildītais kombinezons sāka kustēties pa virvi; pāri ceļam, pāri sienai un augstu debesīs virs dārza, līdz mājas jumtam. Saspringti gaidīju, gatava skriet.
  
  
  Nekas nav noticis. Neviens neredzēja, ka “vīrietis” lidoja pāri dārzam uz jumta. Es nogaidīju, līdz es redzēju, ka manekens gandrīz sasniedz jumtu, tad nospiedu citu pogu uz paneļa. Tas radīs troksni un paniku.
  
  
  'Beidz! Tur augšā! Uzmanību! Uzmanību! Uzbrukums!
  
  
  Kliedzieni skanēja skaļi un mežonīgi, satraucoši un paniski, sienās pa labi no manis. Trīs sargsargi pie vārtiem visi trīs pagriezās un mirkli paskatījās tur.
  
  
  'Uzmanību! Brīdinājums: sarkans brīdinājums. Gubernatora numurs!
  
  
  Trīs sargsargi, piesardzīgi un saspringti pēc papildu apsargu pavēlēm, satraukti skrēja no vārtiem.
  
  
  Es pārskrēju pāri ceļam, pārgāju pāri barjerai un mierīgi nogāju divdesmit piecus jardus no piebraucamā ceļa uz savrupmāju. Neviens man nelika apstāties.
  
  
  Man pa labi prožektori apgaismoja savrupmājas jumtu, virsnieki kliedza, karavīri raidīja brīdinājuma šāvienus, un no jumta malas lidoja šrapneļi. Karavīri izskrēja no mājas, un viņus mudināja policisti. Pazuda arī sargs pie ārdurvīm. Es iegāju un gāju pa klusajiem, elegantajiem gaiteņiem. Satraukumā skrēja arī iekšā esošie sargsargi.
  
  
  Varbūt man ir paveicies. Pārāk stingra drošība vienmēr var jums maksāt, tas rada pārāk lielu nervu spriedzi. Viņi bija informēti par slepkavu melnā kombinezonā, un tagad viņiem bija vīrietis melnā kombinezonā, kurš veica uzbrukumu gubernatoram. Trauksme visās frontēs. Visi gribēja glābt gubernatoru.
  
  
  Es atradu vajadzīgo koridoru, iegāju tajā un devos uz pulkveža Pedro Andrades istabas durvīm. Viņa durvis atvērās. Kamēr viņš vēl ģērbās, viņš izgāja ārā. Pa atvērtajām durvīm ieraudzīju aiz viņa sievieti, kura arī ātri ģērbās. Pulkvedis pienāca tieši pie manis.
  
  
  'Kas tas ir?' - viņš pavēlošā tonī jautāja. 'Uzbrukums? Kur?
  
  
  Es paspēru dažus soļus viņam pretī, kaut ko murminādama par gubernatoru. Dūcis, ko biju piesējusi pie rokas kafejnīcā, izkrita man no piedurknes. Es iedūru viņam ar nazi sirdī, satvēru, pirms viņš paspēja nokrist, un aiznesu uz nelielu nišā. Tur es viņu nosēdēju uz soliņa, ar muguru pret durvīm. Es atgriezos koridorā, atradu pareizo koridoru pie gubernatora un sāku demontēt elektrības vadu.
  
  
  Strādājot uz ceļiem, es redzēju gubernatoru iznākam no svītas un karavīrus, kas viņam tuvojās no visām pusēm. Divi no viņiem pagrūda mani malā. Es stāvēju pie sienas un izskatījos nobijies un apmulsis, gluži kā strādniekam pienākas.
  
  
  - Manekens? - gubernators sacīja diviem saviem ļaudīm. “Uz kaut ko līdzīgu krēslu pacēlājam. Tik daudz īpaša materiāla manekenam? Kāpēc? Tu esi pārliecināts?'
  
  
  "Manekens. Pildīts ar dažiem bieziem salmiem. Mēs atradām kaut ko aizdomīgu. ..'
  
  
  "Tad tas noteikti ir triks," iesaucās gubernators, skatīdamies apkārt. 'Bet kāpēc? Neviens nemēģināja mani nogalināt, vai ne?
  
  
  Virsnieks pamāja. 'Saraksts. Pārmeklē māju. Viņiem vajadzēja divdesmit minūtes, lai atrastu pulkveža Pedro Andrade līķi. Gubernators apsolīja atgriezties savos dzīvokļos.
  
  
  "Andrāde! Slepkava nevarēja tikt ārā, vai ne?
  
  
  - Nē, ser. Esmu pārliecināts, ka nē. Apsargi pie durvīm nekavējoties tika nosūtīti uz saviem posteņiem.
  
  
  Es pagriezu galvu, koridors pārvērtās par trako namu, kas bija pilns ar dusmīgām balsīm. Izmantojot savu viscivilizētāko portugāļu valodu, es iesaucos: "Mums šeit ir jāapcietina visi, pat virsnieki."
  
  
  Es šaubos, vai gubernators vai kāds cits zina, kurš to kliedza līdz šai dienai. Šajā brīdī viņi nebeidza brīnīties, bet uzreiz pārtvēra kliedzienu. Es vēroju, kā tika arestēti un arestēti visi, kas tieši nepiederēja gubernatora aparātam vai personālam, sākot ar dusmīgo veco pulkvedi un beidzot ar nogalinātā pulkveža Andrades kalponi un draudzeni.
  
  
  Viņi mani satvēra pēc piecām minūtēm, kad pamanīja mani tieši zem deguna. Pa šo laiku īsts vīrietis no elektrouzņēmuma ieradās ar savu caurlaidi, un viņi arī viņu aizveda. Mūs iespieda mašīnā un aizveda apsardzībā. Apsargi bija Valsts drošības dienesta cilvēki, kā es zināju. Tagad pārējie gulēja ar senjoru Maksimiliānu Parmu. Cerēju, ka arī viņš mani nepievils.
  
  
  Šoreiz iegāju Nacionālās drošības ēkā pa ārdurvīm. Mūs aizveda uz nopratināšanas telpu, izģērba un pārmeklēja. Savrupmājā es atbrīvojos no stileta un plaukstas locītavas mehānisma. Izņemot to, man līdzi nebija nekā tāda, kā ieroči vai aprīkojums. Es negribēju padarīt to pārāk viegli, pārāk ātri vai pārāk pārliecināti Parmai.
  
  
  Iekšējās drošības dienests dzīvo rutīnā, tāpat kā visi politiskie dienesti; bet ar drošības policiju situācija ir vēl spēcīgāka. Viss bija jādara pēc grāmatas; pieredze viņiem ir iemācījusi, ka kaut kas tāds darbojas vislabāk, un viņu temperaments liek viņiem šādi strādāt. Ja aizdomās turamo būtu mazāk, viņi būtu varējuši vienkārši pārbaudīt elektrouzņēmumu, un viņi būtu atklājuši, ka mani nemaz nepazīst. Un tad tas notiktu ar mani uzreiz.
  
  
  Tā vietā, tā kā interviju bija tik daudz, mēs visi tikām pakļauti vienai un tai pašai pakāpeniskai izmeklēšanai, tostarp vairākiem ļoti dusmīgiem virsniekiem, un tika pārbaudīti mūsu stāsti un alibi. Viņi pārbaudīja visu, kas mums bija līdzi atsevišķi. Viss, kas man bija līdzi, bija skaidra nauda, atslēgas, maks, viltota vadītāja apliecība, viltotas ģimenes fotogrāfijas un mazs, ļoti svarīgs priekšmets. †
  
  
  "Kas ir Manuels Kezada?"
  
  
  Viņš bija kalsns vīrietis ar aukstu seju, joprojām valkāja jaku, stāvot pie pratināšanas telpas durvīm.
  
  
  Izmeklētāji stāvēja uzmanībā un gandrīz rāpoja foršajam vīrietim priekšā. Viņi to atrada!
  
  
  "Tas, ser," sacīja izmeklētājs, norādot uz mani.
  
  
  Tievā boss lēnām gāja mani no augšas uz leju. Viņam tas patika, un viņa seju rotāja viegls smaids. Viņš pamāja.
  
  
  "Aiziet."
  
  
  Karavīri mani iegrūda tur. Mēs izgājām no istabas, gājām pa koridoru, kur visi apstājās, lai paskatītos uz mani, un uzkāpām pa kāpnēm uz otro stāvu. Es turēju savu seju taisnu un tajā pašā laikā tik nervozu, cik vien spēju. Tas nebija tik grūti, es biju diezgan nervozs: adrenalīns man tagad sūknēja cauri. Mani aizveda uz Maksimiliana Parmas biroju.
  
  
  Durvis aiz manis aizvērās. Tievs vīrietis ar aukstām acīm stāvēja aiz neliela rakstāmgalda. Istabā atradās vēl trīs vīrieši. Visa policija, bez karavīriem. Maksimilians Parma sēdēja pie sava lielā rakstāmgalda un bija aizņemts ar dažiem papīriem. Viņš kādu laiku nepacēla acis. Ļoti vecs triks.
  
  
  'Tātad. - viņš teica, nepaskatīdamies uz mani, - tas ir Quesada kungs, vai ne? Elektrouzņēmuma darbinieks.
  
  
  es noriju siekalas. 'Jā . .. kungs.
  
  
  "Kā," viņš pacēla acis, "vai viņi nekad nav par tevi dzirdējuši?"
  
  
  "Es es. ..,” es nomurmināju.
  
  
  Parma pamāja. Vīrietis piecēlās un spēcīgi iesita man pa seju. Es sastingu, bet nekritu. Parma paskatījās uz mani. Viņš atkal pamāja ar galvu. Cits vīrietis paņēma ieroci, norādīja uz manu galvu un nospieda sprūdu. Sprūda tikko noklikšķināja.
  
  
  Neviens nesmējās. Neviens nerunāja. Parma piecēlās no galda un apstaigāja to, virzoties uz mani. Viņš apstājās un ieskatījās man tieši acīs. Viņa acis bija mazas un dziļi novietotas.
  
  
  "Tātad," viņš atkal teica. "Manuels Kesada, manekens, slepkava. Kā ar parastu manekenu un slepkavu? Nē! Cilvēks, kurš zina, ka ir pieķerts, bet tik tikko saraujas no sitiena. Cilvēks, kurš tik tikko nemirkšķina, nemirst un nemaz nečīkst, kad pret viņu vērš ieroci. Nav tavs vidējais slepkava, vai ne?
  
  
  Es izmantoju savu portugāļu valodu. - Es... es saprotu. ... bet tas nav tas.
  
  
  “Tātad,” šķita, bija Parmas īstā frāze. — Joprojām portugāļu un joprojām ļoti labi. Ļoti laba portugāļu valoda, bet vietējais dialekts ir ideāls. Visas šīs skaistās lietas, un tas tikai novērš uzmanību. Ļoti gudrs un ļoti efektīvs.
  
  
  "Man pavēlēja. Viņi man to iedeva. .. - es teicu portugāliski.
  
  
  'Viņi?' - Parma teica. Viņš pakratīja galvu, atgriezās pie galda, paņēma mazu priekšmetu un parādīja to man. 'Vai jūs zināt, kas tas ir? Mēs to atradām ar jūsu atslēgām.
  
  
  Es to noliku, lai to atrastu: divās vietās. Tā bija zelta miega lauvas Čakas Marka amuleta salauztā puse.
  
  
  "Es es. .. — es atkal sastingu. — Kāds to noteikti ir ielicis manā kabatā, jūsu ekselence.
  
  
  "Jūs domājat, ka es nezinu, kas tas ir un ko tas nozīmē?" Ko tas man saka?
  
  
  Ja viņš būtu zinājis, viņš nebūtu bijis tik efektīvs, kā es domāju, un es būtu velti pielikusi daudz pūļu. Arī es būtu mirusi pēc stundas, ja viņš nezinātu, uz ko es ceru. Bet es joprojām neko neteicu.
  
  
  "Ejam," viņš teica.
  
  
  Mani aizveda uz otro istabu, kur bija garš galds ar visiem pierādījumiem. Parma bija šefpavārs, kuram patika pašam pārbaudīt visas sastāvdaļas. Tagad blakus visiem materiāliem par ģenerāļa da Silvas slepkavību uz galda gulēja mans melnais manekens kombinezonā. Ja ne tas, es būtu daudz strādājis par velti. Parma iestiepās biezajos salmos, ko biju iebāzusi kombinezonā, un izvilka otru guļošās lauvas pusīti. Viņš pagriezās pret mani un parādīja to.
  
  
  "Viņu mazā kļūda," viņš teica. Un tad angļu valodā: "Bet ar to, ko es zinu, tā ir ļoti svarīga kļūda, vai ne?"
  
  
  Paskatījos un tad arī lietoju angļu valodu. Vai varam parunāt?'
  
  
  Ahhh. Viņš gandrīz staroja no prieka, tad asi pagriezās pret saviem vīriem. - Pagaidi manā kabinetā. ES tev piezvanīšu. Nav pārtraukuma. Tas ir skaidrs? Es gribu runāt ar šo cilvēku vienatnē."
  
  
  Viņi aizgāja un aizvēra aiz sevis durvis. Parma aizsmēķēja cigareti. "Mēs beidzot tiksimies, un visas kārtis būs manās rokās," viņš teica. Viņš nolaizīja lūpas, un viņa acis mirdzēja, redzot izredzes, ko viņš ieraudzīja. "Killmaster personīgi. N3 manās rokās, AH manās rokās. Tu esi pieķerts slepkava, Kārter, AH būs jāvienojas ar mums dārgi. Protams, ar mani.
  
  
  Man bija taisnība: ja viņš bija tikai mazs slepenpolicijas priekšnieks, viņam vajadzēja zināt, ka N3 atrodas viņa teritorijā un acīmredzot sadarbojas ar zulu nemierniekiem. Kad viņš bija satraukts, viņš noteikti zināja arī manu darba veidu. Tātad, kad viņš atrada guļošo lauvu, kuru es ievietoju manekenā, viņš bija pārsteigts, un, kad otra puse tika galā ar Manuelu Kesadu, viņš bija pilnīgi pārliecināts, ka viņam ir N3 no AH. Un arī AH bija pārāk svarīgs, lai kāds cits, izņemot viņu pašu, ar to tiktu galā.
  
  
  "Tā ir kļūda," es nopūtos. "Es noteikti kļūstu pārāk vecs."
  
  
  "Jūsu situācija ir ļoti trausla," klusi sacīja Parma.
  
  
  "Ja man nav šaubu, ka jūs esat slepkava. .. - viņš paraustīja plecus.
  
  
  - Vai es varu iedzert cigareti? Viņš man iedeva vienu un ļāva man to aizdedzināt. Sāksim ar to, ko AH patiesībā šeit dara? es smēķēju. "Tu netici, ka es runāšu, vai ne?"
  
  
  "Es domāju, ka mēs kādreiz jūs pat sarunāsim," sacīja Parma.
  
  
  "Ja tu dzīvo pietiekami ilgi," es teicu.
  
  
  'Es? Nāc, jūs esat pilnībā pārmeklēts. ..'
  
  
  Es piegāju pie manekena un uzliku tai roku. Viņš uzlēca man virsū ar ieroci rokā un vardarbīgi pagrūda mani malā. Es paklupu pa istabu. Parma noliecās pār manekenu, lai atrastu to, ko, viņaprāt, esmu paslēpusi iekšā. Viņam tas nepatika.
  
  
  Viņš mēģināja apgriezties un piecēlās. Viņa seja kļuva zila. Viņš noelsās. Viņa acis šausmīgi izspiedās un pēc nepilnām piecām sekundēm viņš nokrita zemē.
  
  
  Es paliku istabas tālākajā stūrī. Gāze, kas izdalījās, kad es iemetu cigareti šķidrumā, ar kuru biju mērcējusi salmus, bija nāvējošākais ierocis, ko zināju. Reiz ieelpošana nozīmēja tūlītēju nāvi. Es šaubos, vai Parma jebkad saprata, kas viņu nogalināja, vai pat to, ka viņš mirst. Tas notika, pirms viņa prāts paspēja kaut ko pateikt.
  
  
  Policists, kurš vēlētos pārbaudīt savus pierādījumus, noteikti ievestu savā kabinetā manekenu. Noteikti virsnieks, kurš personīgi nodarbojas ar kaut ko tik svarīgu kā AH vai N3 un gribēja vienoties. Es ar to rēķinājos, un tas strādāja. Tagad man atlika tikai izkļūt dzīvam.
  
  
  
  
  17. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tam nevajadzētu būt tik grūti.
  
  
  Kad viņš nomira, Parma neizdvesa ne skaņu. Viņa vīriem otrā istabā bija stingri pavēlēts tur uzturēties, un viņi bija labi disciplinēti. Paies ilgs laiks, līdz pat augstākais rangs, droši vien tas tievs vīrs ar aukstām acīm, kas mani atveda uz šejieni, atcerēsies ienākt, kad viņam lika neieiet; vai pat sāka domāt, vai kaut kas nav nogājis greizi.
  
  
  Es nevarēju valkāt Parmas drēbes. Viņa man bija par mazu. Bet otrās durvis viņa kabinetā veda uz koridoru, kur bija norīkots cits sargs. Līdz šim visam birojam noteikti bija jāzina, ka slepkava ir notverts, ka viņš pieder slepenai organizācijai un ka priekšnieks tagad ar viņu nodarbojas. Viņi visi saņems goda rakstu un varbūt pat paaugstinājumu; Baumas parasti ātri izplatās tādā organizācijā kā slepenpolicija. Ja veiksies, apsargs būs atslābināts un visi tagad smaidīs viens uz otru, dzerot vīnu.
  
  
  Es par to visu pārdomāju tajās pāris sekundēs, kad aizturēju elpu, pārmeklēju Parmas ķermeni, paņēmu viņa ieroci un devos uz durvju pusi, kas veda uz koridoru. Es to atvēru un teicu, atdarinot Parmas balsi caur kabatlakatiņu: "Nāciet tagad."
  
  
  Karavīrs steidzās iekšā. Atkal tā pati pārāk stingrā policistu valsts disciplīna. Es aizvēru durvis un gandrīz ar tādu pašu kustību nogāzu viņu no kājām. Viņš sabruka. Viņš bija gandrīz manā augumā. Es joprojām būtu izmantojis viņa formastērpu, taču šī veiksme mani paglāba no liela riska. Es viņu izģērbu, uzvilku formu un izgāju koridorā.
  
  
  Es ātri aizgāju, it kā man būtu svarīgs uzdevums Parmai. Apsargs pie otrām durvīm redzētu mani ienākam un neiebilstu, ja es atkal izlēkšu ārā. Arī viņš knapi pacēla acis; viņš jautri tērzēja ar diviem citiem sargiem, kuri bija pametuši savus amatus, aizraujoties ar slepkavas aizturēšanu. Baumas šeit patiešām ir pagājušas tik ātri, kā es gaidīju.
  
  
  Augstākajām amatpersonām, kas manas pratināšanas laikā bija kopā ar Parmu, lika pagaidīt citā kabinetā, un tur viņi, iespējams, joprojām gaidīja. Man nebija jāuztraucas, ka kāds no viņiem pamanīja manu seju. Es steidzos cauri trokšņainajiem gaiteņiem, nokāpu uz pirmo stāvu un devos uz ārdurvju pusi.
  
  
  Apsargs pie galvenās ieejas ziņkārīgi paskatījās uz mani. Es pamāju, lai iedzertu, un sargs pasmaidīja. Tad es atradu sevi uz tumšas ielas.
  
  
  Es atbrīvojos no formastērpa citā alejā, atkal pārģērbos tur paslēptajās drēbēs un atgriezos savā lētajā viesnīcā. Tur es sakrāmēju mantas, samaksāju un gāju divus kvartālus uz trešo istabu, kuru īrēju. Es uzkāpu augšā un aizgāju gulēt. Es gulēju labi, tā bija ļoti gara diena.
  
  
  Pat policijas un armijas mašīnas, kas visu nakti braukāja pa pilsētu ar savām sirēnām, man netraucēja gulēt.
  
  
  Visu nākamo dienu pavadīju, sēžot savā istabā. Skatījos televizoru un gaidīju savu kontaktpersonu. Televīzija runāja maz, izņemot slepkavības mēģinājumus. Pilsētu pārņēma panika; Tika izsludināts karastāvoklis, un teritorija tika norobežota. Valdība histēriskā tonī aicināja ievērot mieru. Tagad, kad vadītājs bija nogalināts, viss tika kontrolēts. Tā tas parasti gāja.
  
  
  Pēc dažām nedēļām, kad neviens cits nav nogalināts un nekas cits nav noticis, valdība lems, ka briesmas ir pārgājušas un kolonija atkal apmetīsies. Visi apsveica valdību, un valdība apsveica sevi ar tās izlēmīgo rīcību, kas izglāba lietu un sakāva neģēlīgo slepkavu. Tikai daži cilvēki, ciniķi, dzejnieki, rakstnieki un daži reportieri, varēja iedomāties, ka slepkava varētu būt tikko pabeidzis darbu un doties mājās.
  
  
  Mans kontakts parādījās īsi pirms pusdienām armijas kapteiņa izskatā ar karavīru nodaļu. Viņš pieklauvēja pie manām durvīm un paziņoja par manu arestu. Es grasījos viņus izspridzināt pa durvīm, kad kapteinis kliedza: “Nepretojies, senor. Jūsu brālis jau ir arestēts. Jūsu patiesais spēks ir zināms, bēgšana nav iespējama.
  
  
  Atslēgas vārds bija "brālis".
  
  
  ES jautāju. - "Kāda ir mana patiesā personība?"
  
  
  "Jūs esat Senors Halfdans Cvarts, Malmö Saw un AX nodarbinātais."
  
  
  Es atvēru durvis. Kapteinis pasmaidīja tikai vienu reizi. Viņš lika saviem vīriem mani arestēt. Pilsētnieki izskrēja uz ietves. Daži uz mani uzspļāva. Karavīri mani iegrūda komandas vagonā, kapteinis iekāpa, un mēs braucām prom.
  
  
  "Kur?" - ES jautāju.
  
  
  Kapteinis tikai paraustīja plecus. Es paskatījos uz viņu. Viņā bija kaut kas, kas man nepatika. Kapteinis neizrādīja ne ziņkārību, ne smaidu, ne jautājumus. Viņā bija kaut kas tumšs, viņš bija pārāk piesardzīgs. Un viņš neskatījās uz mani pietiekami daudz.
  
  
  Mēs atstājām pilsētu purpursarkanā krēslā, nokļūstot blīvā tuksnesī uz dienvidiem. Bija jau tumšs, kad iegājām lauku lielas haciendas pagalmā. Karavīri stāvēja ēnā ap mums. Arī divi helikopteri, no kuriem vienam bija ASV marķējums. Es jutos labāk. Kapteinis ieveda mani iekšā. - Jums jāgaida šeit, kungs. Kārters,” sacīja kapteinis.
  
  
  Viņš atstāja mani vienu. Tagad man tas nemaz nepatika. Es pētīju lielo dzīvojamo istabu, kurā stāvēju. Tajā bija gan greznas, gan lauku stila mēbeles, kā arī kāda ļoti bagāta vīra īpašums no senas ģimenes. Nevis Āfrikas, bet Portugāles īpašums. Krēsli un galdi, gleznas un ieroči uz sienām – tas viss tika pārcelts tieši no viduslaiku Portugāles.
  
  
  Šeit nebija karavīru, bet es redzēju ēnas katrā logā. Es jutos iesprostots. Bet es savu darbu izdarīju. Nekas nenogāja greizi. Vai arī tas bija pareizi? Esmu savu darbu paveicis un es viņiem vairs neesmu vajadzīgs?
  
  
  Vai es zināju pārāk daudz? Tā ka svarīga persona tagad vēlas pārliecināties, ka es viņam vairs neesmu vajadzīga? Tas ir noticis agrāk. Un kapteinis to zināja.
  
  
  Man pretī sienā atvērās durvis. Istabā ienāca vīrietis un paskatījās apkārt tikpat vērīgi kā es: Vanags.
  
  
  Viņš mani ieraudzīja. 'Niks? Ko tu šeit dari?'
  
  
  "Vai jūs nesūtījāt pēc manis?" - es atcirtu.
  
  
  Viņš sarauca pieri. - Jā, es noorganizēju kontaktu, lai jūs izvestu no valsts, bet... ... šis "orrands" ir slēgts, vai ne?
  
  
  "Jā," es teicu. 'Bet kas?'
  
  
  "Es domāju, ka jūs aizvedīs atpakaļ uz Svazilendu," vecais vīrs teica. “Ministrs man pa telefonu teica, ka viņam ar mani ir jākārto svarīgas lietas. Varbūt viņš vēlas tev pateikties.
  
  
  "Varbūt," es teicu. "Bet pie visiem logiem ir apsargi, un kapteinis zina manu īsto vārdu."
  
  
  'Tavs vārds!' Vanags zvērēja. "Sasodīts, tas ir pretrunā visam darījumam. Ministrs zina. ..'
  
  
  Atvērās vēl vienas durvis. — Ko es zinu, Vanaga kungs?
  
  
  Viņa dziļā balss, kas bija tik iespaidīga viņa mazajam augumam, atbalsojās visā telpā. Tur viņš stāvēja, viens no Portugāles vadošajiem vīriem un vēroja Vanagu un mani. Vanags nebaidījās. Vanagu nevar iebiedēt neviens cilvēks pasaulē.
  
  
  "Ka neviens nedrīkst zināt N3 vārdu misijas laikā."
  
  
  "Bet "misija" ir beigusies, vai ne? teica mazais cilvēciņš. "Mūsu trīs aizdomās turamie ir miruši, ļoti profesionāls kungs. Kārters no AH ir ļoti pieredzējis.
  
  
  — Sasodīts, — Vanags rūca, — ķeries pie lietas. Jūs zvanījāt par svarīgu biznesa lietu. Jūs neteicāt, ka N3 būs šeit, ka jūsu cilvēki viņu atvedīs šeit, izmantojot kodu, kuru es iedevu kontaktpersonai, lai palīdzētu viņam aizbēgt. Jūs gribējāt, lai viņš pēc iespējas ātrāk pamet Mozambiku. Tad kāpēc viņš joprojām ir šeit?
  
  
  "Darbs ir paveikts," es lēni teicu. Varbūt tagad ministrs grasās slēpt savu saistību un Mākslas akadēmija viņam vairs nav vajadzīga.
  
  
  Vanags klusi iesmējās. – Es to neieteiktu, sekretāra kungs.
  
  
  Viņa balsī bija dzirdami nelieli draudi, bet, kad Vanags brīdina, viņam ir spēks, AH ir aiz muguras, un tas nekad nav mīksts. AH vajadzības gadījumā var iznīcināt veselu tautu. Ministram tas bija jāzina, bet viņa sejā nepakustējās neviens muskulis. Es sāku justies ļoti neērti. Kuru...?
  
  
  "Darbs ir paveikts," sacīja ministrs. – Bet vai tas tiešām bija vajadzīgs? Trīs no mūsu vadošajām figūrām ir mirušas, bet nez vai viņu vidū tiešām bija kāds nodevējs.
  
  
  Klusums kā mākonis karājās greznajā viesistabā, tikpat nāvējošs kā gāzes mākonis, kas nogalināja Parmu. Es paskatījos uz logiem, aiz kuriem bija redzamas sargu ēnas. Vanags vienkārši paskatījās uz ministru, viņa seja pēkšņi kļuva nopietna.
  
  
  "Ko tas nozīmē?" - jautāja vecais vīrs.
  
  
  "Mēs bijām pārliecināti, ka nemiernieki to visu zināja un varētu darīt tikai tad, ja viņiem būtu vadonis, kas pakļauts kādai no valdības amatpersonām. Nodevējs. Mēs zinām, ka ir jābūt nodevējam, bet, iespējams, mēs meklējām nepareizā vietā.
  
  
  -Kur tad vajadzēja meklēt? Vanags klusi jautāja.
  
  
  'Mr. Kārters kopā ar mums nogalināja nemiernieku vadoni,” sekretāre sacīja, skatoties uz mani. "Bet sacelšanās notiek saskaņā ar plānu. Mēs dzirdējām, ka pēc dažām stundām pazemes televīzijā parādīsies pulkvedis Listers, lai paziņotu par tās sākumu un aicinātu uz nemieriem un streikiem melnādaino vidū. Mēs esam dzirdējuši no mūsu kaimiņiem, ka nemiernieki netiks apturēti vai uzvarēti un ka viņi var īstenot savus plānus bez manāmām problēmām.
  
  
  Tagad viņš paskatījās uz Vanagu. “Pagājušajā naktī, tiklīdz uzzināju par Parmas nāvi, es pavēlēju slepeni pārvest mūsu labākos karaspēkus no kazarmām uz Imbambu, kas atrodas 60 kilometrus no šejienes. Viss pēc plāna. Viņš paskatījās uz mums abiem. “Agrā vakarā pulkveža Listera algotņi uzbruka mūsu karaspēkam pie Imbambas. Viņš uzbruka viņiem pēc viņu ierašanās, kamēr viņi vēl bija nesakārtoti un neveidoti, un gandrīz tos iznīcināja. Divu nedēļu laikā tie mums būs nederīgi. Pulkvedis Listers viņus gaidīja!
  
  
  Vanags pamirkšķināja acis. Es garīgi skatījos uz priekšu. Kā tas bija iespējams? ..?
  
  
  'Bet. .. — Vanags sāka saraukt pieri.
  
  
  "Pirms es devu pavēli, tikai divi cilvēki zināja par šo karaspēka kustību," sacīja ministrs. “Es un Kārtera kungs.
  
  
  "Es arī," iecirta Hoks. "N3, protams, man ziņoja."
  
  
  - Un tad tu. - sacīja ministrs. Viņa balsī tagad bija dziļas dusmas. 'Es . .. un AH, un es viņiem neteicu. Tad sāku domāt. Kuram no visiem iesaistītajiem ir kontakti ar mums, kā arī ar nemierniekiem? Kurš strādā abām pusēm? Ak! Ja tikai viens no mūsu ierēdņiem būtu nodevējs, kurš varētu šiem dumpiniekiem sniegt visu to informāciju, kas viņiem ir? Tikai viens avots: AH.
  
  
  Ministrs pamāja ar pirkstiem. Karavīri ielauzās istabā pa visām durvīm. Ministrs rēca: "Arestējiet viņus abus."
  
  
  Es negaidīju. Es nešaubījos ne mirkli. Iespējams, mana zemapziņa bija tam gatava, jau no brīža, kad nonācu līdz šai haciendai. Es nogāzu divus karavīrus un ieniru pa logu. Stikla lietū es uzkritu virsū kādam karavīram ārā, apgāzos un pielecu kājās. Es metos pāri haciendas sienai.
  
  
  No otras puses, es pielecu kājās un ieniru tumšajos džungļos.
  
  
  
  
  18. nodaļa
  
  
  
  
  
  Viņi nāca pēc manis. Es biju mazāk nekā divdesmit metrus no džungļiem, kad man ap ausīm sāka svilpt lodes, plēšot no kokiem lapas un zarus. Es dzirdēju ministra zemo, nikno balsi, kas mudināja savus vīrus. Ja viņš nebūtu bijis iepriekš pārliecināts, mans lidojums būtu likvidējis viņa šaubas. Bet man nebija nekādu iespēju: viņš neklausītos nekādos paskaidrojumos, ja man tie būtu. Bet man nebija paskaidrojuma, un, ja es gribēju to atrast, man bija jābūt brīvam to darīt. Man bija sajūta, ka atbilde slēpjas Listera nometnē.
  
  
  Zeme ap haciendai bija džungļu un savannas sajaukums, un karavīri mēģināja izmantot atklātos zālājus, lai mani nogrieztu un iesprostotu blīvākajās džungļu joslās. Es tos dzirdēju visapkārt, un tur, aiz manis, haciendā, klepoja helikoptera dzinējs. Es redzēju viņu paceļamies naktī. Un viņa prožektori skenēja zemi, kad viņš pagriezās manā virzienā. Ministrs izsauks papildu karaspēku, policiju, visus, ko vien varēs. Ja viņš vēlētos, viņa rīcībā varētu būt visa Mozambikas policija un armija.
  
  
  Tagad visi man sekos abās robežas pusēs un šeit, abās konflikta pusēs. Es nebūtu šķērslis, un Vanags, mans vienīgais draugs, tagad pats bija ieslodzītais. Tie viņam nekaitēs; viņam bija pārāk daudz spēka tam, bet viņi viņu turētu un šobrīd AH bija ierobežots savā darbībā. Kaut kur man bija jāatrod atbilde, kas notika un kā tas notika. Man bija jāatrod pulkvedis Listers. Laiks ir kļuvis svarīgs.
  
  
  Bija tikai viens ātrs veids, labākais veids, kādos apstākļos. Varbūt vienīgais veids, kā aizbēgt. Nežēlīgi un negaidīti. Esmu tam gatavojies gadiem ilgi. Es atgriezos Haciendā.
  
  
  Karavīri un helikopters turpināja mani vajāt virzienā, kurā es skrēju. Es paslīdēju viņiem garām kā spoks. Bet ministrs nebija muļķis. Viņš nepamanīja iespēju, ka es varētu atgriezties. Hacienda joprojām mudžēja no karavīriem. Ne atklāti, bet viņi visur slēpās ēnā un gaidīja manu kustību.
  
  
  Bet ministrs kļūdījās. Viņš kļūdījās. Viņam bija Vanags, un viņš zināja Vanaga nozīmi. Tāpēc viņš gaidīja, ka es mēģināšu atbrīvot Hoku. Apsargi koncentrējās ap pašu māju, uzmanoties no jebkādiem mēģinājumiem atkal ielauzties un atbrīvot Hoku. Bet es nedomāju to izmēģināt.
  
  
  Gāju gar sienu, līdz atradu sānu vārtus, paņēmu slēdzeni un ieslīdēju iekšā. ASV armijas helikopters joprojām atradās tajā pašā vietā. Tieši helikopters atveda Vanagu uz sanāksmi. Pilots laikam bija iestrēdzis kaut kur mājā, bet par laimi man to nevajadzēja. Helikopteri apsargāja tikai viens cilvēks. Es viņu nogāzu ar vienu mērķtiecīgu sitienu, atstāju, kur viņš nokrita, un ielecu salonā. Iedarbināju dzinēju un pacēlos, pirms karavīri saprata, kas notiek.
  
  
  Es pacēlos tik ātri, cik helikopters spēja lidot. Vairākas lodes trāpīja korpusam un šasijai, bet neviena netrāpīja man. Es šķībi lidoju pa lielu apli un pazudu naktī bez gaismām. Es pagriezos pret okeānu, lai izvairītos no portugāļu helikoptera. No turienes es pagriezos uz dienvidiem uz mangrovju purviem un pulkveža Listera ciematu.
  
  
  Es piezemējos uz tās pašas dzegas purva malā, kur mani noķēra prinča Vahbi vīri. Tumsā es atkal devos cauri purvam uz algotņu ciematu. Es neredzēju vai nedzirdēju nevienu patruļu un atklāju, ka ārējais sargu loks ir gandrīz pamests. Pašā ciematā joprojām bija vairāki sargsargi, un būdās bija guļošas sievietes.
  
  
  Būdā atradu guļam Indulu un zulu sievieti zīda apmetnī, kuru biju satikusi dumpinieku ciematā aizā. Viņai jābūt Listera sievai. Būda nepārprotami bija Listera, lielāka par pārējām un ar viņa lauka biroju, bet paša pulkveža tur nebija, ne arī viņa ieroču.
  
  
  Kur viņš bija? Kur bija algotņi?
  
  
  Es nepamodināju Indulu, lai pajautātu. Neatkarīgi no tā, kas notika starp mums telpā Wahbi cietoksnī, viņa, protams, tagad domāja, ka esmu ienaidnieks, un man nebija iespējas pierādīt, ka es tāds neesmu. Es nebiju viņas ienaidnieks, un patiesībā es nebiju zulusu ienaidnieks. Bet mana iecelšana viņiem šobrīd nepalīdzēja.
  
  
  Es ļāvu viņai gulēt un ieslīdēju atpakaļ purvā. Tur, sardzes ārējā lokā, sēdēja vīrietis, kurš snauda virs vieglā ložmetēja. Viņš bija īss un smails, ar indiešu vaibstiem un pārsietu roku. Varbūt šis dienvidamerikānis palika ciemā, jo bija ievainots.
  
  
  Viņš pamodās no miega ar nazi pie rīkles.
  
  
  'Kur viņi ir?' - nočukstēju spāniski.
  
  
  Viņš paskatījās uz augšu un izkratīja miegu no acīm. 'PVO?'
  
  
  "Elpojiet klusi, neizdodot ne skaņas," es čukstēju, piespiežot nazi pie viņa rīkles. -Kur ir Listers?
  
  
  Viņa acis iegriezās dobumos: “Imbamba. Uzbrukums.
  
  
  "Pagājušajā naktī bija agri. Tagad viņiem vajadzētu būt atpakaļ.
  
  
  Viņš izskatījās noraizējies. Viņš zināja pārāk daudz. Vai arī viņš baidījās no tā, ko zināja?
  
  
  "Viņiem jau vajadzētu atgriezties, lai rīt dotos uz dienvidiem," es teicu. "Dienvidi aiz sacelšanās."
  
  
  Tagad viņš bija ļoti nobijies. Es zināju pārāk daudz. Ja es zinātu tik daudz... kurš gan cits zinātu... kādas ir izredzes gūt panākumus... ar naudu. ..atlīdzības? Viņš bija algotnis. Dienvidamerika bija tālu, un viņš zināja, kur slēpjas viņa pirmā uzticība. Kas tas ir lielākajai daļai cilvēku: būt patiesam pret sevi. Viņš smagi norija siekalas.
  
  
  - Viņi ir ceļā, ser.
  
  
  "Kur?"
  
  
  "Ziemeļos, apmēram desmit jūdžu attālumā no šejienes." Dzelzceļš no Svazilendas uz Lorenco Markesu.
  
  
  'Ziemeļi? Bet . ..'
  
  
  Dzelzceļš? Vienīgais dzelzceļš no Svazilendas uz jūru?
  
  
  No jūras līdz Lorenco Markesam? Būtiska un stratēģiska nozīme un . .. man radās aizdomas. Ziemeļi!
  
  
  Es nogāzu algotni. Es jau esmu nogalinājis pietiekami daudz vairāk vai mazāk nevainīgu cilvēku, un man tagad ir pietiekami daudz. Ziemeļi!
  
  
  Šeit uzceltos Mozambikas brīvības cīnītāji, jā. Taču viss plāns paredzēja sprādzienu pierobežas zonās, koncentrētu sprādzienu ar Listera algotņiem kā galveno spēku, lai atvairītu portugāļus, kas virzās uz priekšu no ziemeļiem, un regulāro Dienvidāfrikas karaspēku, kas virzās uz priekšu no rietumiem. Ja Listers un viņa ugunsspēks būtu pārcēlušies uz ziemeļiem, prom no robežas, tas būtu atstājis zulu, svazi nemierniekus un galvenos Mozambikas melnādainos spēkus, lai stātos vienatnē pret Dienvidāfrikas un Svazilendas regulārajiem spēkiem.
  
  
  Vai vēl ļaunāk, ja Portugāles karaspēks būtu varējis virzīties uz dienvidiem Listera algotņu netraucēti — Listers uz ziemeļiem un Portugāles koloniālie spēki uz dienvidiem — zulu un citiem melnādainajiem nemierniekiem nebūtu nekādu izredžu. Tā būs īsta asinspirts.
  
  
  Manas aizdomas pieauga. Karloss Listers strādāja krievu labā un grasījās iemest nemierniekus šeit lauvām. Kamēr viņi mira, mēģinot uzbrukt Portugāles un Svazi spēkiem, Listers virzījās uz ziemeļiem un ieņēma Mozambiku. Pēkšņi es to noteikti zināju.
  
  
  Man bija jābrīdina zulusi un citi melnādainie, kuriem bija jācīnās ar mūsdienu armijas karaspēku ar asegai un veciem ieročiem. Bet kā es piespiedu viņus man noticēt? Kā?
  
  
  Es sasēju algotni un devos atpakaļ uz tukšo algotņu ciematu. Viņš atgriezās būdā, kurā gulēja Indula un zulu sieviete, Listera saimniece. Es klusībā iegāju būdā, noliecos pie Indulas un noskūpstīju viņu vienu, divas reizes, tad aizsedzu viņas muti ar roku.
  
  
  Viņa pamodās ar sākumu. Viņa mēģināja kustēties, bet es viņu apturēju, aizsedzot muti. Viņas acis mežonīgi grozījās un kļuva dusmīgas, kad viņa skatījās uz mani.
  
  
  "Indula," es nočukstēju. "Tu domā, ka esmu tavs ienaidnieks, bet es tāda neesmu." Es nevaru to visu izskaidrot, bet man bija misija, un tagad tas ir beidzies. Tagad man ir iespēja darīt kaut ko savādāk: glābt jūs un jūsu cilvēkus.
  
  
  Viņa cīnījās, skatoties uz mani.
  
  
  "Klausies," es nočukstēju. - Tagad nav īstais laiks, vai dzirdi? Listers mūs visus maldināja. Tu un es Viņš izmantoja jūsu cilvēkus un pēc tam tos nodod. Man viņš ir jāaptur, un jums ir jābrīdina savi cilvēki. Kur atrodas Dambulamanzi?
  
  
  Viņa pakratīja galvu un mēģināja iekost manā rokā, viņas acis mežonīgi dzirkstīja.
  
  
  'Klausies manī. Algotņi virzās uz ziemeļiem. Tu saproti? Uz ziemeļiem!
  
  
  Viņa nomierinājās un tagad paskatījās uz mani ar šaubām acīs. Es redzēju šaubas: ziemeļus un atmiņu par to, kas notika starp mums tajā istabā.
  
  
  "Es atzīstu, ka esmu nosūtīts kaut ko darīt pret jums, tas bija politiski. Bet tagad es esmu ar jums, tā ir arī politika, bet daudz vairāk. Tagad es daru to, ko vēlos: cenšos apturēt Listeru.
  
  
  Viņa nekustīgi paskatījās uz mani. Es izmantoju savu iespēju, noņēmu roku no viņas mutes un palaidu viņu vaļā. Viņa pielēca un skatījās uz mani. Bet viņa nekliedza.
  
  
  "Ziemeļos?" Viņa teica. - Nē, tu melo.
  
  
  "Jums jābrīdina savi cilvēki." Atrodi Dambulamanzi un pasaki viņam. Es ar tevi neiešu.
  
  
  - Kā es varu tev uzticēties, Nik?
  
  
  "Tāpēc, ka jūs mani pazīstat un tāpēc, ka iepriekš man uzticējāties."
  
  
  'Uzticēties? Baltajam cilvēkam?
  
  
  - Baltais, jā. Bet ne ienaidnieks. Man ir savs darbs, un es to izdarīju. Bet tagad darbs ir paveikts, un es esmu ar jums.
  
  
  "Es..." viņa vilcinājās.
  
  
  Pēkšņi es sadzirdēju kustību un ātri pagriezos. Vecā zulu sieviete, Listera sieva, pamodās un piecēlās sēdus savā zīda kleitā ar zelta sprādzi, kas spīdēja blāvā gaismā.
  
  
  - Viņš melo, Indula. Šis ir baltais spiegs. Viņš ieradās šeit, lai nogalinātu mūsu vadoni un apturētu sacelšanos. Viņš strādā portugāļiem.
  
  
  Es pamāju ar galvu. - Mani uz to nosūtīja. Bet tagad viss ir savādāk. Es neticu, ka kādreiz ir bijis kāds slepens portugāļu līderis. Vai tu esi viņu kādreiz redzējis, Indula? Nē, Listers ir vienīgais baltais līderis, un viņš izmanto Čakija zīmi savā labā.
  
  
  – Neklausies viņā! - sieviete iesaucās. Tagad viņa runāja angliski bez akcenta.
  
  
  Indula paskatījās uz sievieti, tad uz mani, un es redzēju, ka viņas sejā aug šaubas. Varbūt tagad viņa atcerējās citas, nelielas pagātnes šaubas.
  
  
  "Šibena," viņa lēni sacīja, "tagad jūsu angļu valoda ir kļuvusi ļoti laba." Kur tu to iemācījies?
  
  
  "Es esmu labāk apmācīts, nekā jūs domājat," veca sieviete rupji sacīja. - Mūsu lietas labā. Šis vīrietis . ..'
  
  
  "Šī ir Listera sieva," es teicu. "Vai jūs klausāties Listera sievu Indulu?"
  
  
  Šķita, ka Indula domāja par lietām, ko atcerējās. -No kurienes tu esi Šibena? Vai mēs jūs kādreiz pazinām, pirms pulkvedis Listers ieradās šeit? Jūs atnācāt pie mums kā viņa vietnieks. Viņa priekšā bija zulu sieviete, tāpēc mēs viņai uzticējāmies, bet...
  
  
  Šibena ķērās pie darba. Ātrs, trenēts uzbrukums. Garš nazis tumšā rokā, muskuļi mirdz zem melnas ādas. Tas bija uzbrukums man. Viņa reaģēja tik ātri un tik labi, ka, ja Indula nebūtu rīkojusies, viņa noteikti būtu mani nogalinājusi. Viņa mani pasargāja ar refleksu. Tāpēc, ka mēs mīlējām viens otru? Lai kas arī būtu, Indula rīkojās spontāni un traucēja Šibenai. Šibena ar ātru brīvās rokas šūpošanos nosvieda viņu malā, un Indula tika nosēta kā spalva. Bet ar to pietika. Duncis gandrīz trāpīja man sirdī, un es sajutu sāpes sānos. Es ātri izlēcu un iesitu Šibenai pa žokļa galu. Viņa krita kā uzvarēts vērsis. Es situ cik varēju.
  
  
  Es satvēru Indulas roku. 'Nāc ar mani.'
  
  
  Viņa vairs nepretojās un gāja ar mani ārā no telts cauri gandrīz pamestajai nometnei. Mēs samazinājām ātrumu, un es brīdināju viņu klusēt. Mēs izslīdējām cauri sargu riņķim pie posteņa, kur vēl bija piesiets notriektais algotnis. Viņš necentās mums apgrūtināt dzīvi. Varbūt viņš priecājās, ka ir piesiets un mūs vairs netraucē.
  
  
  Mēs tuvojāmies helikopteram. Tumsā nokāpu no klints malas un pagriezu mašīnu uz ziemeļiem. Indula visu laiku noraizējusies skatījās uz mani, vēl nebūdama pilnībā pārliecināta par mani. Man bija jāatrod algotņi.
  
  
  Es tās atradu. Viņi atradās ziemeļos, kā teica vīrietis. Klusa nometne bez ugunsgrēkiem gar dzelzceļu no Svazilendas uz Lorenco Markesu, četrdesmit kilometrus uz ziemeļiem no vietas, kur viņiem vajadzēja būt, un tikai dažas stundas no vietas, kur viņiem vajadzēja būt četrdesmit kilometrus otrā pusē esošajos ciematos.
  
  
  "Viņi šodien nenobrauca piecdesmit jūdzes pirms pusdienlaika," es teicu. – Vai esat pārliecināts?
  
  
  Indula paskatījās uz leju. "Tam var būt iemesls."
  
  
  "Labi," es teicu. "Noskaidrosim."
  
  
  
  
  19. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pelēka rītausma mūs sagaidīja, kad mēs nolaidāmies nelielā atklātā vietā apmēram jūdzi uz dienvidiem no algotņiem. Džungļi šeit ir pārvērtušies par zemiem krūmiem un savannām. Bija kluss, savvaļas dzīvnieki paslēpās. Cilvēki bija sašutuši.
  
  
  Mēs uzmanīgi gājām uz dzelzceļa pusi, un mazās algotņu patversmes sarindojās viena pēc otras. Viņi bija pilnā kaujas gatavībā. Patruļas uz lauka cieši apsargā teritoriju. Šķita, ka pulkvedis Listers nevēlējās, lai kāds tos atklātu, kamēr viņš nav pabeidzis. No garāmbraucoša vilciena neviens nevarēja noķert karavīru pēdas. Nometnē iekļūt nebūs tik vienkārši. Es redzēju Listera telti gandrīz pa vidu, drošu un labi apsargātu. Es redzēju kaut ko citu, vai es kaut ko neredzēju.
  
  
  ES jautāju. - "Kur ir Dambulamanzi un citi melnādainie?" Indula jutās neomulīgi. – Varbūt viņi patrulē?
  
  
  "Varbūt," es teicu.
  
  
  Mēs apstaigājām ārējo sargu loku. Lai gan es nevarēju atrast drošu ceļu nometnē, Indula varēja vienkārši iekļūt.
  
  
  "Ja man ir taisnība, jūs varat iekļūt, bet jūs nevarat tikt ārā," es viņai teicu.
  
  
  "Ja es varētu nokļūt Listerā un satikt viņu aci pret aci," viņa teica, "Bet tu, viņi tevi aizvestu..."
  
  
  Klusumā nolūza zars. Es nogrūdu Indulu pie zemes, cenšoties pēc iespējas labāk piesegties. Nolūza vēl viens zars, un džungļu malā parādījās bezveidīga brūna figūra, kas apstājās, lai paskatītos uz krūmiem un savannu. arābs. Viens no mirušajiem prinča Wahbi vīriešiem! Kas viņam te bija jādara? Es nekavējoties izmetu šo problēmu no galvas. Pagaidām tam nebija nozīmes. Halils al Mansurs, iespējams, pieskatīja algotņus saviem portugāļu "draugiem". Bet šī bija mana iespēja.
  
  
  Es slīdēju viņam pretī. Viņš nekad nezināja, kas ar viņu notika. Es apliku viņam cilpu ap kaklu un nožņaudzu. Es ātri viņu izģērbu un uzvilku viņa brūno, dedzinošo un melno kefiju, nosmērēju viņa seju ar zemi un uzvilku kefiju pār viņa seju un zodu.
  
  
  "Jūsu gadījumā," es teicu Indulai, "viņi varētu būt pārsteigti. Bet jūs un arābs to varat paveikt kopā. Ejam uz.'
  
  
  Klusi, bet dabiski gājām uz nometni. Pirmais sargs uzsauca mūs. Indula iepazīstināja ar sevi un teica vīrietim, ka arābs vēlas redzēt pulkvedi Listeru. Es turēju roku uz klusinātās pistoles zem halāta. Es saspringu.
  
  
  Apsargs pamāja. 'Turpiniet ceļu. Pulkvedis savā teltī. Indula brīdi paskatījās uz mani. Es saglabāju bezkaislīgu sejas izteiksmi. Sargs nebija pārsteigts, ieraugot arābu. Viņš likās vairāk noraizējies par Indulas klātbūtni šeit. Šaubas pazuda no viņas acīm.
  
  
  Mēs gājām cauri slēptajai nometnei. Zaļā tērptie algotņi ziņkārīgi paskatījās uz mums. bet viņi neko nedarīja pret mums. Divi sargsargi mūs izlaida cauri, vispirms pajautājuši Indulai, ko viņa te dara, kāpēc nav ciemā.
  
  
  "Mums ir svarīgs vēstījums pulkvedim," viņa teica. Es runāju arābu valodā. “Ziņojums no Šibenas. Viņa sūta mani pie pulkveža Listera."
  
  
  Indula to iztulkoja un pēc tam jautāja: "Kur ir Dambulamanzi?"
  
  
  "Darboju misiju," sacīja sargs.
  
  
  Viņš mūs izlaida cauri. Tad es ieraudzīju vācieti, majoru Kurcu. Viņš stāvēja pulkveža Listera telts priekšā un skatījās tieši uz mums. Es paslēpu savu seju, cik vien labi varēju. Mēs devāmies tālāk. Kurcs mūs sagaidīja Listera telts priekšā. Viņš paskatījās uz mani, tad pēkšņi pagriezās pret Indulu.
  
  
  - Kāpēc tu esi šeit, sieviete? - viņš atcirta svahili valodā. -Kas tev teica, ka mēs esam šeit?
  
  
  Tas bija muļķības, bīstams jautājums. Indula nesarāvās. "Šibena," viņa mierīgi sacīja. "Viņai ir svarīgs vēstījums pulkvedim."
  
  
  'O jā?' - teica Kurcs. Visa viņa uzmanība bija pievērsta meitenei. Viņam bija vienalga par kluso arābu. “Šibena nebūtu nosūtījusi ziņojumu bez paroles. Kas tas ir?'
  
  
  "Viņa man neiedeva paroli." - teica Indula. Vai sabiedrotajiem ir vajadzīgas paroles? Vai jūs zināt zulu nemiernieku un priekšnieka meitu majoru Kurcu?
  
  
  Kaulainais vācietis samiedza acis. "Varbūt nē, bet es gribu dzirdēt šo ziņu. Nāciet, jūs abi.
  
  
  Viņa biezajā rokā bija Luger. Viņš norādīja uz telti, kas stāvēja blakus pulkveža Listera teltij. Mēs iegājām iekšā, un es sasprindzināju savus muskuļus, lai uzsitu viņam virsū. Tas bija riskanti, ja viņš saceltu traci, mēs būtu apbēdināti un mēs nekad vairs neizkļūtu no nometnes dzīvi. Bet man tas bija. †
  
  
  Pēkšņi otrā nometnes galā radās apjukums. Kurcs pagriezās. Es nevarēju redzēt, kas tas bija, bet šī bija mana iespēja to ātri satvert. Es pārcēlos. Viņš aizgāja un kliedza sargam.
  
  
  "Apsargājiet tos divus teltī un turiet tos tur, līdz es atgriezīšos."
  
  
  Viņš gāja pretī kņadai. Sargs piegāja pie atvēruma, piestūma mūs ar savu šauteni pie aizmugurējās sienas un aizvēra telts atloku. Viņa ēna liecināja, ka viņš vērīgi skatās uz līdzenumu. "Niks," sacīja Indula, "ja Kurcs prasa ziņu, ko mēs viņam varam pateikt?"
  
  
  -Tu tagad esi pārliecināts?
  
  
  Viņa paskatījās uz otru pusi. "Dīvaini, ka Kurcs man neuzticas." Vēl dīvaināk, Šibenai bija parole. "Kurcs nebija pārsteigts, ka Šibena zināja, ka viņi atrodas šeit ziemeļos."
  
  
  "Viņa meloja," es teicu.
  
  
  "Bet tam varētu būt iemesls," sacīja Indula. Ir grūti zaudēt ticību, kad jūsu sapņi par brīvību kļūst dūmos. Viņa gribēja ticēt Listeram un Šibenai, sievietei no savas tautas.
  
  
  ES teicu. - "Dambulamanzi vajadzētu būt šeit. Viņš ir jūsu kontaktpersona, un viņam vajadzētu būt blakus Listeram."
  
  
  - Jā, bet...
  
  
  Viņai vajadzēja kādu galīgu pierādījumu. Pulkveža Listera telts bija vienīgā vieta, kur mēs varējām dabūt viņai nepieciešamo.
  
  
  Kurcs nesteidzīgi mūs pārmeklēja. Paķēru nazi un iegriezu telts aizmugurējā sienā. Aiz Listera telts atradās sargs. Turklāt ārējais sargu loks atradās tieši zem dzelzceļa uzbēruma. Viņi stāvēja sardzē un skatījās tikai uz dzelzceļa sliedēm. Divi citi sargsargi stāvēja pa kreisi un, šķiet, kaut ko vēro nometnes tālākajā galā, prom no dzelzceļa sliedēm.
  
  
  "Mums aiz muguras stāv apsargs, kurš mūs noteikti redzēs," es teicu Indulai. "Pastāv liela varbūtība, ka Kurcs ar viņu nerunāja." Es izveidošu caurumu telts aizmugurē, un tu izej ārā un runā ar šo sargu. Viņš tevi noteikti atpazīs. Kaut kā novirziet viņa uzmanību, neatkarīgi no tā, ko vien varat iedomāties, un lieciet viņam izskatīties citādāk.
  
  
  Viņa pamāja. Es uzmanīgi nogriezu aizmugurējo sienu. Sargs to neredzēja. Indula izslīdēja un nejauši tuvojās sargam. Viņš bija labs sargs, pamanīja viņu, tiklīdz viņa viņam tuvojās. Viņš mērķēja uz viņu, tad lēnām nolaida šauteni. Viņš pasmaidīja. Turklāt viņam paveicās, viņš bija jauns vīrietis, kuram, iespējams, bija vajadzīga meitene.
  
  
  ES gaidīju.
  
  
  Viņa tuvojās jaunajam sargam, spānim, acīmredzot jaunam partizānam, kas dienēja diženā pulkveža Listera dienestā. Viņi savā starpā sarunājās, un Indula, neskatoties uz jaunību, jau labu laiku bija partizāne. Viņa redzēja to, ko es redzēju: viņš gribēja sievieti. Tagad viņa stāvēja viņam ļoti tuvu. Es redzēju viņu saspringtam. Tas bija pret visiem noteikumiem un sardzes apmācībām ļaut kādu tik tuvu. Viņa viņu nomierināja, un es redzēju, kā viņa izliek muguru, lai pievilktu krūtis gandrīz līdz viņa sejai. Viņai bija kailas krūtis, kā zulu sievietei. Viņš nolaizīja lūpas un nolika šauteni zemē, turēdams to ar vienu roku.
  
  
  Viņa to pagrieza, un es redzēju, ka viņa skatās apkārt, lai pārliecinātos, ka citi apsargi neskatās. Tad viņa pamāja.
  
  
  Izkāpu pa caurumu un ātri devos pie sargsarga. Izdzirdis mani, viņš ātri pagriezās un mēģināja pacelt šauteni. Viņa acis pēkšņi iepletās un tad aizmiga. Es viņu noķēru, pirms viņš paspēja nokrist. Indulai rokā bija mazs ass duncis. Viņa precīzi zināja, kur kādam sist.
  
  
  Es ātri paskatījos apkārt. Neviens no iesakņojušajiem algotņiem neskatījās mūsu virzienā. Abi priekšā esošie apsargi bija pārāk aizņemti, meklējot citur. Es aiznesu mirušo sargu uz Listera telts aizmuguri. Tā bija divvietīga telts ar guļamzonu aizmugurē, bet man bija jāizmanto iespēja. Es izgriezu aizmugurējo sienu, un mēs ienesām mirušo sargu iekšā.
  
  
  Vienīgās mēbeles bija spartiešu pulkveža gulta, lāde un audekla krēsls. Pārējā guļamzona bija tukša. Mēs nolikām mirušo sargu zem gultas. Arī priekšā nekas nekustējās. Es palūkojos cauri spraugai un redzēju Listeru, kas viens pats strādāja pie sava lauka galda. Viņam bija pistole, nazis, bandoleer un mugursomas plecu siksnas. Viņš bija gatavs nekavējoties doties prom. Viņa lauka piezīmju grāmatiņa atradās pa kreisi no rakstāmgalda ar atvērtu vāku. Es pamāju Indulai. Mums bija jābūt šiem ierakstiem. Viņa gaidoši paskatījās uz mani. Es varētu nogalināt šo pulkvedi uz vietas un cerēt izkļūt dzīvs, bet, ja es viņu nogalināšu, pirms man būs pierādījumi, Indula man nekad neticēs.
  
  
  "Klausies," es nočukstēju. "Mums būs jāgaida, līdz viņš pamet telti." Vai arī līdz mēs viņu kaut kā dabūsim ārā. Var būt . ..'
  
  
  Es nepabeidzu teikumu. Pirms tam Listers piecēlās un Kurcs ienāca teltī. Viņš neizskatījās atslābinājies.
  
  
  "Viesi, pulkvedis," sacīja vācietis.
  
  
  Telts audekls tika pārvietots malā, un Halils al Mansurs iegāja teltī, noliecās, iztaisnoja muguru un smaidīdams piegāja pie pulkveža.
  
  
  "Tas ir prieks, pulkvež kungs," viņš teica angliski.
  
  
  Listers pamāja. “Izsaku līdzjūtību, al Mansur. Prinča nāve mums visiem bija šoks.
  
  
  Listers runāja arī angliski. Tā, iespējams, bija vienīgā viņu kopīgā valoda. Halils al Mansurs smaidīdams apsēdās. Starp abiem vīriešiem bija liela līdzība; abi izskatījās kā pieredzējuši vilki, kas riņķoja viens pie otra. Al Mansurs turpināja smaidīt.
  
  
  "Šoks, bet par laimi ne nelabojama traģēdija," sacīja arābs. – Vai jūsu plāni iet labi?
  
  
  "Lieliski," sacīja Listers. - Vai jums ir plāni, al Mansur?
  
  
  "Kā visi vīrieši," sacīja Halils. "Princis ir paveicis lielisku darbu, atņemot jums nemierīgos melnādainos nemierniekus, kas nāca pie jums pēc palīdzības un atbalsta. Jūs likāties kā draugs, kāds, kurš palīdzēja bēgļiem un pēc tam atbrīvojās no tiem bez satraukuma.
  
  
  "Princis bija gudrs, pārdodot tos verdzībā," sacīja Listers. - Melnādaino jauniešu izvēle, spēcīga un karsta rakstura. Viņa bagātajiem klientiem tas patika. Mana ietekme uz vadītājiem atviegloja citu sieviešu paverdzināšanu. Tādā veidā jūs varat palīdzēt viens otram.
  
  
  Es paskatījos uz Indulu. Viņas tumšā seja kļuva gandrīz pelēka. Viņas acīs dega naids. Tagad viņa zināja, kā viņu bija sagūstījuši prinča Vahbi vīrieši, kad viņa uzskatīja, ka Listera nometnē viņa ir "drošībā". Listers visus melnādainos, kurus viņš it kā izglāba, nodeva Wahbi, lai tie pārdotu verdzībā, lai viņi nejauši neatklātu, ka Listers ir ceļā.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un pamāja ar galvu: tagad viņa man ticēja. Citā telts daļā atkal runāja Halils.
  
  
  "Savstarpējs labums," sacīja arābs. "Vai ir kāds iemesls, kāpēc tas nedrīkstētu turpināties ar mani prinča vietā?"
  
  
  "Nav iemesla," Listers piekrita. "Ja jūs varat saglabāt viņa vietu, al Mansur."
  
  
  "Viņa vieta un viņa solījumi," sacīja Halils. "Mūsu atbalsts jums Lorenco Markesā, Mbabanē un Keiptaunā apmaiņā pret jūsu piekrišanu mūsu biznesa attiecībām."
  
  
  "Vai man ir vajadzīgs jūsu atbalsts šajās vietās, al Mansur?"
  
  
  Halils atkal pasmaidīja. - Nāc, pulkvedi. Es zinu tavus plānus. Lai gan jūsu atbalsta trūkums sagraus zulu un svazi nemierniekus, kad Portugāles koloniālie spēki virzās uz dienvidiem, jūs uzsitiet šeit ziemeļos. Jūs vēlaties mēģināt sagrābt varu.
  
  
  "Mozambikas atbrīvošanas fronte sagrābj šo varu," sacīja pulkvedis. "No haosa tiks atjaunota kārtība."
  
  
  "Haoss, ko jūs radāt, pametot nemierniekus, turot Dienvidāfrikas iedzīvotājus iesaistītos Zuluzemē un sajaucot un iznīcinot portugāļu karaspēku, ko veic nemiernieki. Slaktiņš, kuru jūs gatavojaties izbeigt, pieaicinot savus melnādainos darbiniekus.
  
  
  Pulkveža Listera acis iedegās. “Mēs kļūsim par visu Mozambikas atbrīvošanas frontes spēku. Pasaule kliedz pēc asinsizliešanas beigām. Tad mēs būsim vienīgais spēks, kas spēj atjaunot kārtību. Mēs veiksim sarunas ar Lisabonu un tad pārņemsim varu: brīva nācija, bet mūsu rokās. Viņš paskatījās uz Halilu. “Jā, atbalsts no Keiptaunas, Lisabonas, Rodēzijas un pat Svazilendas var palīdzēt. Tu vari paturēt savu "biznesu", Halil. Maza cena, kas jāmaksā par spēku.
  
  
  “Jūs pārņemat varu krieviem. Vai esat pārliecināts, ka viņi piekritīs?
  
  
  "Mēs piekrītam," pulkvedis Listers viņam uzcirta. “Es pārņemu varu Mozambikā sev, mums. Nauda un vara, šī ir bagāta valsts.
  
  
  Halils iesmējās. – Es redzu, ka mēs abi esam laicīgi cilvēki. Mēs sapratīsimies, pulkvedi.
  
  
  "Un es," sacīja Kurcs, "mēs visi." Augsts amats, zelts, villa, kalpi, par ko vēl var cīnīties?
  
  
  Tagad viņi visi smējās, smaidīja viens otram kā grifi uz sausa zara.
  
  
  Indulas čuksti bija gandrīz pārāk skaļi. "Mums viņi jānogalina."
  
  
  "Nē," es nočukstēju. "Mums vispirms jāglābj jūsu cilvēki. Tie tiks iznīcināti. Ja es sapratīšu Listeru vairāk, viņš darīs vairāk, nekā vienkārši paliks malā. Viņš atklās jūsu plānus un brīdinās Dienvidāfriku. Mums jāglābj jūsu cilvēki un jāaptur Listers.
  
  
  “Bet kā mēs to varam paveikt vieni? ..'
  
  
  "Es domāju, ka redzu izeju," es klusi teicu. 'Iespēja. Varbūt Halils un viņa vīri dos mums iespēju, un mums tā ir jāizmanto tagad. Dari, kā es saku. Tu ņem Halilu. Bez skaņas. Tieši tagad!'
  
  
  Mēs sasniedzām telts priekšpusi. Vienā acu mirklī Indula pielika dunci pie Halila rīkles, pirms viņš pat paspēja pacelties par centimetru no krēsla.
  
  
  Es pieliku klusināto pistoli Listeram pie galvas un nošņācu Kurcam:
  
  
  - Nedari neko, dzirdi! Nevienas skaņas!
  
  
  Viņi nekustējās. Izbiedētas acis paskatījās uz Indulu un skatījās uz mani manā brūnajā apdegumā. Kas es biju? Es sevi neiepazīstināju, bet domāju, ka Kurcs redzēja, kas es esmu. Viņš kļuva bāls. Es biju Killmaster, es domāju to, ko teicu.
  
  
  "Mēs visi tagad ejam," es klusi teicu. “Kurcs ir priekšā ar Induli. Jūs būsiet miris, pirms to pamanīsit, seržant, tāpēc es labāk uzmanīšu viņas nazi. Pulkvedis un Halils man sekos, kā to prasa laba arābu paraža. Smaidiet, runājiet un atcerieties, ka mums nav ko zaudēt, nogalinot jūs, ja mūs atklās. Pārliecinieties, ka mūs neaptur.
  
  
  Viņi pamāja ar galvu un es pamāju Indulai. Meitene devās pirmā ar Kurcu, viņas nazis iesprūda vietā uz muguras, kur viņš varēja nomirt no pirmā sitiena. Es sekoju Halilam un Listeram. Mēs lēnām gājām cauri nometnes centram; Pulkvedis un Halils pļāpā un smaida, kamēr Halila arābu sekotājs iet aiz muguras. Ja kāds no sargiem vai citiem algotņiem atcerētos, ka Halils teltī iegāja bez kāda no saviem vīriem, viņš tik un tā nejautātu par to. Kāpēc lai viņš? Pulkvedis neuztraucās, un Kurcs gāja pa priekšu ar smaidošu zulu meiteni, kuru viņi visi pazina.
  
  
  Kamēr Kurcs, Listers un Halils kļuva drosmīgi vai stulbi, viss bija ļoti vienkārši. Viņi nesaprata, tāpēc kļuva vieglāk. Mēs gājām garām ārējam sargu lokam un gājām cauri džungļu malai. Tieši pretī mums bija zālains kalns. Es liku viņiem visiem nākt tieši zem augšas, ļāvu viņiem apstāties un tad klusi paskatījos uz viņiem,
  
  
  Saulē, apmēram piecdesmit jardu attālumā, es redzēju vairākus arābus, kas gaidīja Halilu. Nedaudz tālāk kāda kustība krūmos paziņoja, ka tur ir pārējie nelaiķa prinča Vahbi vīri.
  
  
  Pagriezos un ieraudzīju, ka algotņu riņķis apklusis kādus simt metrus no manis. Vairāki algotņi nejauši paskatījās uz savu komandieri un viņa leitnantu. Augsta līmeņa konference ar Khalilu. Kuram karavīram tādas lietas rūpējās? Viņiem būtu pateikts, kas jādara, lai viņi atpūstos.
  
  
  Tas traucētu. Es dziļi ievilku elpu un norādīju uz Indulu. Es viņai iedevu Luger no Kurca maciņa.
  
  
  – Sargs Listers un Kurcs, – es čukstus sacīju. "Un, ja viņi pakustina pirkstu, jūs viņus nošaujat."
  
  
  Viņa pamāja. Es paņēmu Halilu aiz rokas, ar ieroci viņam uz muguras, un devos viņam līdzi uz kalna virsotni. Kad biju pārliecināts, ka viņa vīrieši ir redzējuši viņu stāvam, es noņēmu klusinātāju, divreiz iešāvu viņam mugurā un sāku kliegt arābu valodā.
  
  
  "Viņi nogalināja Halilu al Mansuru. Algotņi. Viņi nogalināja mūsu vadītāju. Uzbrukums! Uzbrukums! Allāhs vai Allahs. Uzbrukums!
  
  
  Es ātri pagriezos un pazudu no redzesloka. Es dzirdēju arābus un melnos vahbi karavīrus. Pulkvedis Listers un Kurcs stāvēja šausmās.
  
  
  Nometnes malā visi algotņi jau stāvēja kājās, un virsnieki metās uz priekšu, lai paskatītos. Kreisajā pusē arābi jau strīdējās.
  
  
  "Nošaujiet viņus," es kliedzu Indulai.
  
  
  Viņa nošāva Kurcu un pēc tam pavēra ieroci uz Listeru. Pulkvedis bija nedaudz ātrāks un ienira, lai meklētu aizsegu nelielā ieplakā aiz akmens. Indula metiens garām...
  
  
  Algotņi kliedza: “Arābi! Viņi nošāva majoru Kurcu un pulkvedi. Trauksme! Trauksme!'
  
  
  Pavēles piecās valodās skrēja uz priekšu un atpakaļ pa karavīru rindām. Ložmetēji sāka grabēt. Granātas eksplodēja. Arābi metās uz priekšu, izmantojot aizsegu. Viņi atrada Khalilu.
  
  
  Es kliedzu Indulai. - 'Pamet viņu. Nāc ar mani!'
  
  
  Pa labi no mums džungļi joprojām bija skaidri. Tagad Lister nevarēja mainīt situāciju. Viņš varēja viņus tikai sadusmot. Viņš uzvarēs, bet algotņi būs diezgan satriekti, un es viņiem esmu sagatavojies vēl vairāk.
  
  
  Mēs skrējām cauri džungļiem, Indulas krūtis locījās kā brīvi putni. Es gribēju viņu iegūt, bet zināju, ka ir pārāk daudz darāmā. Mēs nonācām pie helikoptera, kad arābi un algotņi aiz mums iesaistījās sīvā cīņā.
  
  
  Mēs pacēlās bez šāviena un pagriezāmies uz dienvidiem. Noskaņoju radio uz Portugāles armijas frekvenci. Es iepazīstināju ar sevi un pastāstīju pulkveža Listera plānu un teicu, lai viņi neiet uz dienvidiem, bet taisni uz pulkveža Listera pusi. Es izmantoju ministra vārdu un turpināju atkārtot ziņu, līdz mēs šķērsojām Zululandes robežu. Es nolaidu helikopteru netālu no ciemata gravā, kur iepriekš biju kopā ar Indulu.
  
  
  "Brīdiniet cilvēkus," es teicu, kad viņa aizgāja. 'Pasaki! Viņi tev ticēs. Sūtiet kurjerus un aizturiet savus cilvēkus. Atvainojiet, bet pienāks cita diena.
  
  
  Viņa pamāja. Viņas acis bija mitras un mirdzošas. 'Niks?' es pasmaidīju. Solomons Ndale un viņa vīri skrēja. Kad es pagriezos uz ziemeļiem, es redzēju viņu runājam ar viņiem. Viņi steidzās atpakaļ uz ciematu, un es redzēju sūtņus, kas vēdināja uz visām pusēm. Mēs to izdarījām. Sacelšanās tiks apturēta. Nekāda slaktiņa nebūs. Brīvība zulusiem nāks vēlāk. Bet tas nāks, un viņi joprojām dzīvos, lai pieņemtu un izmantotu brīvību.
  
  
  Es atkal ieslēdzu radio un sāku atkārtot savu ziņojumu portugāļiem. Bez sacelšanās pārbiedētais algotņu pulks nepārspēja Portugāles spēkus. Arī Mozambikai bija jāgaida sava brīvība, taču pat portugāļi bija labāki par pulkveža Listera rūgto brīvību.
  
  
  Es turpināju savu brīdinājumu, ziņojot par Listera plānu. Atskanēja balss.
  
  
  "Mēs jūs dzirdējām," teica dziļa balss, kuru es uzreiz atpazinu. "Mūsu karaspēks jau ir ceļā. Šoreiz viņi no mums neaizbēgs.
  
  
  "Tas ir labāk," es teicu. — Kā ar Vanaku, sekretār?
  
  
  "Viņš ir brīvs".
  
  
  "Arī ap viņu ciematu," es teicu, tad norādīju viņas atrašanās vietu.
  
  
  "Paldies," teica ministra balss. Viņš vilcinājās. "Es esmu jums parādā atvainošanos, kungs. Kārters. Bet es joprojām esmu pārsteigts.
  
  
  "Vēlāk," es īsi teicu, izslēdzot radio.
  
  
  Tas bija beidzies. Sacelšanās tika apturēta, slaktiņš tika novērsts, algotņi uz laiku kļuva rīcībnespējīgi. Taču šīs vēl nav beigas. Man joprojām ir nepabeigti darbi.
  
  
  
  
  20. nodaļa
  
  
  
  
  
  Klusi izgāju cauri purva ēnām. Bija tikai pusdienlaiks, un purvi ap algotņu ciematu klusēja. Viņi visi pazuda. Sargu posteņi ir tukši un pamesti. Šeit vēstījums nāca gaismā.
  
  
  Es apstājos ciema malā. Pat sievietes pazuda, katra no viņām. Zem pusdienas saules nekas nekustējās. Vairāki melnādaino un algotņu ķermeņi gulēja izkaisīti, it kā būtu izcēlies strīds, it kā būtu izšķirti personīgie rēķini, pirms algotņi aizbēga uz tādām drošām patvērumiem, kādus varēja sasniegt. Viņi būs drošībā. Šajā pasaulē vienmēr bija kāds, kurš gribēja pieņemt darbā cilvēkus; vīrieši, kuri bija gatavi cīnīties bez šaubām.
  
  
  Virs ciemata riņķoja grifi. Daži atradās kokos malā, bet neviens nenokrita zemē. Kāds cits šeit vēl bija dzīvs. Vai varbūt šajā ciematā vēl kāds ir dzīvs. Es izvilku savu automātisko pistoli un lēnām gāju starp klusajām būdām zem dedzinošās saules, kas filtrējās caur kokiem.
  
  
  Ja man būtu bijusi taisnība, pulkvedis Karloss Listers nebūtu palicis kopā ar saviem vīriem brīdī, kad viņš saprata, ka spēle ir beigusies. Viņam bija radio, tāpēc viņam tas būtu jāzina. Līdz tam laikam Portugāles koloniālais karaspēks bija ielenkis viņa vīrus. Dzelzceļš ļautu viegli nokļūt vietā, kur viņi cīnījās ar arābiem. Listers būtu devies prom, tiklīdz ieraudzījis karaspēku, ja nebūtu bēdzis agrāk, kad būtu uzzinājis, ka es bēgšu, lai visu publiskotu.
  
  
  Jautājums tikai, vai viņš izbēgs pats, ar džipu vai komandas transportlīdzekli, vai pat helikopterā, ja viņš to kaut kur paslēptu, kas mani nepārsteigtu. Vai arī viņš paņems sev līdzi savu cilvēku grupu? Tagad, kad Kurcs bija miris, es neticēju, ka viņš ir kopā ar kādu citu. Bēgšana no savējiem ir daudz bīstamāka grupai nekā indivīdam vienatnē. Nekad nevar zināt, ka uzticamie cilvēki, kurus atvedāt sev līdzi cīņas karstumā, pēkšņi var uzskatīt, ka esat gļēvulis, kad aizbēgat.
  
  
  Nē, pulkvedis Listers pats bija karavīrs un izlīst tikai tad, ja varētu. Viņš bija uzticīgs tikai sev un savam nākamajam darba devējam, kuram viņš bija vajadzīgs un varēja viņu izmantot. It īpaši, ja viņš katram gadījumam būtu sagatavojis evakuācijas ceļu, bēgšanas plānu, kas, protams, arī notika.
  
  
  Bēgšanas plāns un līdzekļi: nauda, peļņa, svarīgi papīri, kurus var pārdot vai izmantot šantāžai. Viņam noteikti ir kāds dārgums, un kur gan citur, ja ne šeit, šajā ciematā, iespējams, sievas aprūpē. Tāpēc es te biju. Ja Listers nebūtu šeit atgriezies, es viņu kaut kad satiktu citur, bet es gaidīju, ka viņš šeit ieradīsies, un tagad grifi man ir pateikuši, ka ciematā ir kāds dzīvs.
  
  
  Es uzmanīgi staigāju starp būdām, klausoties mazākajā skaņā: lūstošā zarā, durvju vai sienas čīkstēšanā, šautenes vai pistoles kratīšanā, naža skaņā, ko izvelk no apvalka... Es nedzirdēju neko, izņemot daži šāvieni tālumā. Tie noteikti bija algotņi, kurus tagad notvēra Portugāles karaspēks. Tomēr algotņi ilgi necīnās, ja kauja tiek zaudēta. Viņi pazūd, tāpat kā viņi pazuda šajā ciematā.
  
  
  Es dzirdēju tālumā apšaudes un lidmašīnu rūkoņu tālu un tuvu. Lidmašīnas, kas lido augstu virs ciema, un lidmašīnas, kas lido uz dienvidiem, pāri robežai. Tie bija Dienvidāfrikas iedzīvotāji, kuri tagad, es cerēju, nebija trāpījuši nevienu mērķi. Bet man bija mērķis.
  
  
  Es sasniedzu Listera būdu un ieraudzīju Dambulamanzi. Garais zulu gulēja putekļos Listera galvenajā mītnē. Viņš bija miris, ievainots galvā. Man nevajadzēja nākt tuvāk. Viņa mirušā roka satvēra šķēpu. Viņš nomira, cīnoties ar kādu, un assegai viņa rokā man atgādināja brīdi, kad viņš nocirta Deirdre Cabot galvu. Man nebija žēl redzēt šo mirušo zulu putekļos.
  
  
  Es paskatījos uz viņa ķermeni, kad dzirdēju maigu dziedāšanu. Dziļa melanholiska dziedāšana. Tas nāca no Listera būdas. Iegāju uzmanīgi, noliecos, bet ar abām rokām turēju sev priekšā automātu. Kad manas acis pielāgojās tumsai, es tās ieraudzīju.
  
  
  Tā bija liela būda, kas sadalīta divās daļās ar piekārtām ādām. Vienā istabā stāvēja tukšs salmu matracis, otrā – rakstāmgalds un vairāki krēsli. Zulu sieviete Šibena sēdēja uz viena no krēsliem. Viņas zīda halāts bija gandrīz noplīsis no ķermeņa un bija klāts ar asinīm. Viņas biezajos afrikāņu matos bija arī asinis. Lēnām, it kā ievainota, viņa šūpojās uz priekšu un atpakaļ. Dziesma viņai izlauzās no rīkles.
  
  
  Pulkvedis Karloss Listers gulēja virs sava rakstāmgalda. Viņa galva karājās vienā galā, bet zābaku kājas otrā. Viņš bija miris. Viņam tika pārgriezts kakls. Viņa ķermenī bija vēl divas brūces, it kā viņš būtu sadurts, pirms viņam tika pārgriezts kakls, lai pabeigtu darbu.
  
  
  Es piegāju tuvāk. - Šibena?
  
  
  Lēnām šūpodama uz priekšu un atpakaļ, viņa turpināja dziedāt, viņas acis novērsās, lai atklātu baltumu.
  
  
  - Šibena? Kas notika?'
  
  
  Viņas ķermenis veica vienmērīgu kustību, kad viņa šūpojās. Zem viņas plīvojošajiem matiem viņas seja bija mazāka, nekā biju iedomājusies, pārāk maza viņas platajam degunam. Viņa bija gandrīz kaila, kleita tikai karājās aiz vītnes ap gurniem. Viņas pleci bija plati un mīksti, un viņas krūtis bija pilnas ar tumši rozā sprauslām. Viņai nebija tauku uz muskuļotajiem augšstilbiem un slaidajiem sāniem, un viņas vēders bija gandrīz plakans. Sieviete. Manī kaut kas satricināja.
  
  
  "Man tas bija jādara." - viņa pēkšņi teica angliski, tīrā angļu valodā bez akcenta, kas Induli pārsteidza.
  
  
  - Vai tu viņu nogalināji? Lister?
  
  
  "Viņš ieradās šeit, kad aizbēga no kaujas." Viņas baltās acis iepletās un skatījās uz mani. "Viņš aizbēga no saviem cilvēkiem. Viņš ieradās pēc manis, pēc savas naudas un dokumentiem. Viņam jābūt naudai un dokumentiem. Viņš teica, ka man arī jābūt kopā ar viņu. Man vajadzēja iet viņam līdzi.
  
  
  Viņa ar mežonīgu rokas žestu izlauzās cauri salona blāvajam gaisam, atkal iznīcinot pulkvedi Karlosu Listeru, iespējams, atkal viņu nogalinot. Izdzēšot to no savām vajadzībām, mīlestības, gultas un dzīves. Un viņu nogalinot.
  
  
  “Viņam bija mašīna, nauda, ieroči. Viņš gribēja mani. Viņa enerģiski pakratīja galvu. "Es neesmu jauns. ES esmu sieviete. Es viņu mīlēju. Bet visu mūžu es strādāju savai tautai, dzīvoju svešā zemē, lai iegūtu izglītību savai tautai. Es nevarēju viņu nodot.
  
  
  Viņa paskatījās uz augšu, dusmīga un lepna. "Viņš nodeva manu tautu. Tev bija taisnība, baltais cilvēk. Viņš man teica. Viņš man teica. Visi viņa plāni, visi viņa sapņi kļūt par Mozambikas līderi, viņa sarunas ar baltajiem, lai šeit valdītu. Viņš teica, ka viņam gandrīz izdevās, bet izdosies kādu citu dienu. Uz manas tautas asinīm. Tāpēc es viņu nodūru.
  
  
  Viņa piecēlās un paskatījās uz mirušo vīrieti. “Es viņu nodūru un pēc tam pārgriezu rīkli. Es ļāvu viņa asinīm izliet Āfrikas augsnē, uz zemes, kurā viņš vēlējās, lai Āfrikas asinis izplūst.
  
  
  "Vai viņš nogalināja Dambulamanzi?"
  
  
  Viņa pamāja. – Jā, šeit viņu gaidīja Dambulamanzi. Es to nezināju. Bet Karloss... Pulkvedis. .. viņu nogalināja. Viņš nošāva Dambulamanzi, cilvēku, kurš tikai gribēja cīnīties par savas tautas brīvību.
  
  
  Viņas krūtis lēkāja uz augšu un uz leju dusmās par vardarbīgo konfliktu viņā. Pēkšņi es ieraudzīju viņas melnās acis savā sejā. Gandrīz izsalkušas acis. Šķita, ka viņas krūtis izcēlās un atdalās vienlaikus, šķiroties, lai apskautu pasauli. Viņa paskatījās uz mani un paskatījās uz savu gandrīz kailo ķermeni. Nāvei, vardarbībai, asinīm un naidam dažkārt ir dīvaina ietekme. Mīlestība un naids ir tuvumā, dzīvība un nāve, alkatība un vardarbība. Es to sajutu viņā, kailā vēlme.
  
  
  Vai viņa jutās tāpat pret mani?
  
  
  - Tu... tu. ..iznīcināja viņu,” viņa teica. 'Tu to izdarīji. Indula man teica.
  
  
  Jutu viņu tuvu saviem kāju pirkstiem. Mana balss skanēja aizsmakusi. - Ko Indula tev teica?
  
  
  'Kas.' viņas smaids bija vājš: "Tu biji vīrietis."
  
  
  'Šeit?' - jautāju, skatoties uz Listeru, kurš nokāra galvu pie galda. 'Ar viņu?'
  
  
  "Nu, tikai viņa dēļ."
  
  
  Viņa nometa pēdējās zīda halāta skaidiņas, ļāva tai nokrist līdz potītēm un tad izgāja kaila. Es paskatījos uz viņas kuplo augumu, sievišķīgajiem gurniem, ievērojamo Veneras pilskalnu un melno matu trīsstūri uz viņas melnās ādas.
  
  
  Paskatījos un noriju, bet ne ilgi. Viņa pienāca pie manis un pievilka manas lūpas pie savējām. Es jutu viņas mēli, karstu un asu, kā nazi, savā vēderā. Es aizmirsu pulkvedi Listeru, pacēlu viņu, ienesu guļamistabā un noguldīju uz salmiem. Viņa aizvēra acis un atvēra man rokas un kājas.
  
  
  Es neatceros, kā izkāpu no zābakiem vai biksēm. Es neatceros, ka būtu gulējusi viņai blakus. Es neatceros, kā es viņā ieslīdēju kā zēns, kurš pirmo reizi paņem sievieti, pilns, smags un gandrīz pulsējošs no sāpēm. Es atceros viņas vaidus, skūpstus, kājas, kas man bija cieši aizvērtas, un gurnus, kas nepārtraukti cēlās nost no salmiem, lai es varētu iedziļināties viņā.
  
  
  Mēs gulējām blakus, un es pieskāros viņas ķermenim vietā, kur zem ķīļveidīgajiem melnajiem matiem pacēlās sievietes uzkalniņš vēdera lejasdaļā. Viņa nopūtās man blakus, atkal aizvēra acis, it kā aizmigtu; viņas kreisā roka noglāstīja manu sānu un krūtis, un pēkšņi viņas labā roka uzlidoja uz augšu un virzījās uz manu krūtīm.
  
  
  Es satvēru viņas plaukstas locītavu ar abām rokām, rīkojoties tajā pašā sekundes daļā kā viņa, turot plaukstas locītavu, kurā viņa turēja nazi, prom no manis. Garais, žilete asais duncis, ko viņa izvilka no gultas salmiem, iespējams, bija tas pats, ar kuru viņa nogalināja Karlosu Listeru. Es izlocījos, metos viņai pāri no visa spēka un ar tādu pašu kustību izvilku dunci no viņas rokas.
  
  
  Es dzirdēju čīkstēšanu, kad viņai lūza plaukstas locītava. Duncis nokrita zemē, un viņa atsitās pret būdas sienu. Vienā mirklī viņa atkal bija kājās un apgāzās brīdī, kad atsitās pret zemi. Es paķēru no biksēm savu automātisko pistoli, kuru biju nometusi uz grīdas blakus gultai, un pavēru ieroci pret viņu, turot to ar abām rokām.
  
  
  Viņa apstājās. Viņa trīcēja nevis no bailēm vai dusmām, bet gan no mēģinājuma noturēties nekustīgi. Viss viņas ķermenis bija saspringts, lai mestos pret mani. Viņas seja bija nesaprotama no sāpēm.
  
  
  ES jautāju. - 'Kāpēc?'
  
  
  Viņa neko neteica. Viņa tikai paskatījās uz mani.
  
  
  "Deirdre," es teicu. 'Kāpēc? Kāpēc jūs to izdarījāt?
  
  
  Viņa joprojām neko neteica. Viņa tur stāvēja piesardzīgi.
  
  
  ES teicu. - "Rēta." Deirdre, es to redzēju, kad tu nolaidi savas drēbes, perfektu masku: matus, degunu, melnu pigmentu noteikti izmantoju viņu gadiem, bet es pazīstu tavu ķermeni, Deirdre?
  
  
  "Rēta," sacīja Deirdre Kabots. – Jā, man jau bija bail no šīs rētas. Tāpēc es nebiju pilnīgi kails, kad jūs šeit atnācāt. Es cerēju, ka blāvā gaismā, Karlosa nāves un aizraušanās dēļ, tu palaidīsi garām rētu un dosi man pietiekami daudz laika, lai... .. - Viņa paraustīja plecus. "Sievietes," es domāju, "ir Nika vājība. Ja viņš ir pietiekami karsts, viņš neredzēs šo rētu, un šoreiz es uzvarēšu pret viņu. Šoreiz tas bija nopietni, vai ne, Nik? Man vajadzēja tevi nogalināt, vai ne?
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Es tik un tā agrāk vai vēlāk to būtu sapratis." Neviens, izņemot Portugāles ministru Hoku un mani, nezināja par šo karaspēka pārvietošanu uz Imbambu. Tomēr Listers zināja. Vienīgais veids bija noklausīties manu ziņojumu Vanagam, un to varēja noklausīties tikai AX aģents. AX aģents, kurš strādāja ar Karlosu Listeru. Un tas varētu būt tikai viens AX aģents: jūs, Deirdre Cabot, N15, tas, kurš gadiem ilgi ir bijis tuvu nemierniekiem. Bet jūs nestrādājāt ar nemierniekiem, bet gan Listera labā. Un jūs izspēlējāt šo viltus izpildi, lai liktu man kļūdīties.
  
  
  "Spēcīgi gaismas un ēnu efekti," sacīja Deirdre. "Spoguļi. Viens no Listera vīriešiem reiz bija burvis. Zulu sievieti nogalināja, lai mums būtu ķermenis, ar ko pabarot krokodilus. Un apkārt bija daudz vīriešu, kuri bija gatavi nāvessoda izpildes laikā viņu iemainīt pret mani. Tas izdevās, bet tu biji pārāk labs, vai ne, Nik? Tas, kā tu izmantoji manu ķermeni, lai izbēgtu no krokodiliem. Karloss bija nikns, bet tas mani nepārsteidza. Man bija prieks, ka biju “miris”, kad tu aizbēgi.
  
  
  "Tas visu laiku biji tu," es teicu. “Nodevēja vispār nebija. Tas viss nāca no jums, AH: visa informācija portugāļu valodā. Jūs zinājāt, ka nav neviena amatpersona, kas ziņotu par naudu, tāpēc jums vajadzēja ļaut Listeram mani apturēt. Es pieņemu, ka jūs un Listers gribējāt šo naudu. Kāpēc, Deirdre?
  
  
  "Spēku, Nik. Un nauda. Visu savu dzīvi, mana un Karlosa, mēs strādājām laba mērķa labā, riskējām ar savām dzīvībām, bet veltīgi. Ja mēs pārņemtu šeit, mums būtu īsta vara un īsta bagātība, nevis tikai melno darbu veikšana citu labā. Visa pasaule ir korumpēta. Paskaties, ko tu tikko izdarīji. Nav morāles. Tas viss ir netīrums. Es gribēju iegūt varu sev, kad viss, ko mēs varējām iegūt, bija netīrumi. Man gandrīz tas bija. ..'
  
  
  "Gandrīz," es teicu. 'Ne īsti.'
  
  
  "Nē," viņa teica, skatoties uz mani. "Tu redzēji rētu, kad es nometu halātu." Jūs to esat redzējuši iepriekš. .. Un tomēr tu mani paņēmi. ..'
  
  
  "Tu esi man parādā otro nakti," es teicu.
  
  
  "Tu zināji. Un tomēr tu gulēji ar mani.
  
  
  "Man patīk sievietes."
  
  
  "Nē," viņa teica. Viņa atrada pulkveža Listera bikses un uzvilka tās. Tad vienu no viņa krekliem un aizpogāja to. "Es mīlēju Karlosu, bet es viņu nogalināju. bēgt; viņš mani pārāk labi pazina. Tu mani mīli, Nik. Vai tu vari mani nogalināt?
  
  
  Es uzvilku bikses. - "Neizaicini mani, Deirdre."
  
  
  Pirms es paspēju kustēties, turot kreklu vienā rokā, viņa pieskrēja pie durvīm. Es pacēlu automātisko pistoli un notēmēju. Manas acis bija uz viņas muguras. Es paņēmu mērķi. es... .. viņa aizgāja.
  
  
  ES apstājos.
  
  
  Ārā atskanēja šāviens. Šāviens. Un tad vēl viens. Es izskrēju no būdas.
  
  
  Tur Vanags stāvēja saules gaismā. Viņam rokā bija pistole. Deirdre gulēja uz zemes. Portugāles karavīri ielauzās ciematā. Vanags paskatījās uz mani.
  
  
  'Es biju šeit. "Es dzirdēju lielāko daļu šīs sarunas," viņš teica savā gludajā, deguna balsī. "Es neesmu izšāvis no pistoles piecpadsmit gadus." Taču viņa nevarēja brīvi klīst vai ierasties tiesā. AH viņai to nedotu, parunāsim, labi?
  
  
  "Es tā nedomāju," es teicu.
  
  
  Vanags izmeta ieroci un pagriezās.
  
  
  
  
  21. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es lūdzu Hokam to visu nokārtot ar Portugāles, ar visām pārējām valdībām un arī ar nemierniekiem, ja viņš varētu. Viņš, iespējams, ir eksperts šajā jomā, un nemierniekiem ir vajadzīga visa palīdzība, ko viņi var saņemt, pat no organizācijas, kas viņiem zina, ka tai ir saites ar otru pusi. Viņš mani aizveda uz lidmašīnu, kas aizvedīs mani prom no Lorenco Markesa.
  
  
  "Zululande tagad ir klusa," viņš teica. "Kā visur. Viņi joprojām ķer Listera algotņus, vismaz var tos atrast. Bēg arī vergu tirgotāji. Tā kā nav neviena, kas pārņemtu, vergi atbrīvojas. Es iesniegšu ziņojumu ANO par šo vergu tirdzniecību, iespējams, tas tai pieliks punktu.
  
  
  "Neceri uz to," es teicu. "Tam nav gala, kamēr nabadzīgos ciemos ir šeihi, rūpniecības priekšnieki un pirātu vadoņi ar naudu un priekšnieki, kuri mīl savu mazo spēku un pārāk daudz meiteņu un karstu jaunu vīriešu."
  
  
  "Tev ir tumšs skatījums uz cilvēci, Nik."
  
  
  "Nē, tikai tam, kas tiek uzskatīts par brīvu uzņēmējdarbību lielākajā pasaules daļā," es teicu. “Ja kāds vēlas kaut ko nopirkt, vienmēr ir kāds, kas to var pārdot. Reiz man to teica kāds arābs.
  
  
  — Miris arābs. Ministrs vēlas, lai es jūs ar visu apsveicu. Lai gan viņš saka, ka būtība ir tāda, ka viņš par velti zaudēja trīs darbiniekus un ka mājās sāksies visa elle.
  
  
  - Viņš par to parūpēsies. Politiķi un ģenerāļi uzņemas risku, uzņemoties darbu. Nākamreiz esiet pārliecinātāks par savu mērķi.
  
  
  "Vai tas nebūtu brīnišķīgi, ja mums tas nebūtu jādara?" - Vanags teica. Viņš paskatījās uz lidmašīnām. "Viņa to nevarēja izturēt, Nik." Mūsu darbs.
  
  
  Tas viņai pienāca. Dažreiz mums ir kāds aģents, kurš sāk domāt, ka tam visam nav nozīmes, un tad paņem visu, ko vien var. Tas ir risks, kas mums jāuzņemas.
  
  
  "Protams," es teicu.
  
  
  - Viņa ir traka, Nik. Padomā par to. Viņa sāka redzēt mūsu spēku kā savējo un aizmirsa, kāpēc viņai ir šis spēks.
  
  
  "Protams," es vēlreiz teicu.
  
  
  "Šoreiz paņemiet nedēļu atvaļinājumu."
  
  
  "Varbūt divas," es teicu.
  
  
  Vanags sarauca pieri. "Neizmantojiet nekādas brīvības, N3."
  
  
  Tad es viņu pametu. No lidmašīnas es redzēju viņu iekāpjam melnā limuzīnā. Augsta līmeņa saruna. Es viņam patiku. Galu galā es daru nogalināšanu, tā man ir labāk piemērota. Un tomēr mēs abi nogalinām savā veidā viena un tā paša iemesla dēļ: drošāka, labāka pasaule. Man tikai jāturpina tam ticēt.
  
  
  Tāpat kā Indulai bija jāturpina ticēt, ka viņas lieta nesīs viņai labāku pasauli. Kad lidmašīna sāka manevrēt zem spīdošās Mozambikas saules, es domāju, vai man vajadzētu doties meklēt Indulu. Mums tur uz prinča Vahbija dīvāna kaut kas notika. Jebkas . ..bet viņai bija sava dzīve un sava pasaule. Es viņai nevajadzēju, un šis "kaut kas" ar mani bija noticis jau iepriekš. Patiesībā es uzskatu, ka tas vienmēr notiek ar mani.
  
  
  Tas vairs neatkārtosies slepenās sanāksmēs kādā slepenas pilsētas ielā, kur nevajadzētu būt diviem aģentiem. Es grasījos aizmirst tos mirkļus šajās slēptajās telpās. PAR
  
  
  Bet man viņu ļoti pietrūkst.
  
  
  Tagad . .. Gada gara auguma, gandrīz liekā svara, sarkanmataina sieviete gāja pa lidmašīnas eju, lidmašīnai gatavojoties pacelties. Viņa atskatījās uz mani. es pasmaidīju. Patiesībā tas nemaz nebija smags. Tikai liela, liela sieviete.
  
  
  Es steidzos viņai pēc. Pēc brīža mums jāsēžas un jāpiesprādzējas. Es gribēju sēdēt pareizajā krēslā. Pieliecos pie rudmates, abas rokas noteikti bija aizņemtas.
  
  
  "Sveika," es teicu. "Man arī patīk martīni. Mani sauc . ..'
  
  
  
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Āfrika, ko plosījusi rasu naida paaudze un asiņainas sacelšanās gadiem, ir Nika Kārtera jaunākās misijas kaujas lauks: bezsejas slepkavas medības. Slepkavas meistars Kārters zina, ka viņa upura identitāte ir noslēpums, ka upuris ir nodevējs, bet arī nežēlīgs masu slepkava...
  
  
  Aizdomās turamie ir trīs. Nika pavēle: "Neriskējiet, nogaliniet visus trīs!" Bet tas nav tik vienkārši. Viņš cīnās ar grūtībām, ar naidu, ar patērējošo tuksnesi, ar primitīvu barbarismu un civilizētām zvērībām mūsdienu Āfrikā. Kādu lomu šajā uzdevumā spēlē Deirdre?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Beirūtas incidents
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  
  Beirūtas incidents
  
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepeno dienestu cilvēkiem
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  
  Karstais, sausais vējš apdedzināja manu seju un apdedzināja lūpas 130 grādu Saūda Arābijas karstumā. Trešo reizi es ar pirkstiem nomierinoši pārbraucu pāri Vilhelmīnas, mana 9 mm Luger, degošajam dibenam. Ja es kādreiz panākšu Hamidu Rašidu un holandieti, es gribēju, lai tas netiktu izkratīts no atsperu plecu maciņa, ko nēsāju zem jakas. Bedrītes divu joslu gruvešu joslā, kas vijas cauri tuksnesim, lika man džinkstēt zobiem.
  
  
  Stingrāk satvēru stūri un piespiedu Jeep gāzes pedāli pie grīdas. Spidometra rādītājs negribīgi tuvojās septiņdesmit.
  
  
  Tuksneša mirdzošie karstuma viļņi izkropļoja manu redzi, taču es zināju, ka kaut kur uz šosejas man priekšā ir lielā SAMOCO kravas automašīna, kuru es dzenāju.
  
  
  Hamids Rašids bija viltīgs Saūda Arābija, mazs, tumšs, ar plāniem kauliem, homoseksuāls. Viņš bija arī sadistisks slepkava. Es atcerējos sakropļoto ķermeni vienam no naftas cauruļvada aizsargiem, ko atradām tuksnesī tikai pirms trim dienām.
  
  
  Protams, dažreiz ir jānogalina. Bet Hamidam Rašidam tas patika.
  
  
  Es šķielēju cauri saulesbrillēm un centos ātri attālināties no džipa. Tālumā bija garu, vēja plosītu smilšu kāpu grupa, kas šķērsoja Saūda Arābijas atkritumus, mijas ar nelīdzenām, cietām akmeņainām grēdām, kas neatšķiras no Arizonas masām.
  
  
  Ja es nepaķertu kravas automašīnu, pirms mēs sasniedzam kāpas, kaut kur 37 jūdžu garajā ceļa posmā starp Dahranu un Ras Tanuru notiktu slazds. Un Hamids Rašids zināja, ka viņš nosarks. Pirms diena būs beigusies, viens no mums mirs.
  
  
  holandietis. Savā ziņā draudzīgais, blondais holandietis Harijs de Grūts bija tikpat nāvējošs kā Rašids. Nīderlandes sabrukums notika iepriekšējā vakarā kodētā ziņojumā no AX, Amerikas elites pretizlūkošanas vienības:
  
  
  De Grūts, Harijs, 57. holandietis. Direktora vietnieks, Enkhizen, 1940-44. Austrumvācija, diversants, 1945-47. Türkiye, Sīrija, Jordānija, Saūda Arābija, spiegošana, 1948-60. Rumānija, diversants, 1961-66. PSRS, spiegošanas instruktors, 1967-72. Izglītība: Getingenes Universitāte, ģeoloģija. Ģimene: Nē. Vērtējums: K-1.
  
  
  K-1 bija galvenais. AXE mīklainajā stilā tas nozīmēja "nesaudzīgs un profesionāls". Kl bija līdzvērtīgs manam Killmaster vērtējumam. Harijs de Grūts bija augsti apmācīts slepkava.
  
  
  Ģeoloģija, protams, paskaidroja, kāpēc viņš tika nosūtīts uz Tuvajiem Austrumiem.
  
  
  Rašids bija arī naftas strādnieks. Pirms piecpadsmit gadiem viņš studēja Amerikas Beirūtas universitātē, galvenokārt koncentrējoties uz naftas izpēti. Šī ir ļoti populāra prece šajā pasaules daļā.
  
  
  Tas arī mani aizveda uz Saūda Arābiju steidzamā pirmās prioritātes uzdevumā no AX. Viss sākās pietiekami nekaitīgi 1973. gada 17. aprīlī, kad saskaņā ar New York Times "nezināmi diversanti mēģināja uzspridzināt Saūda Amerikas naftas kompānijas cauruļvadu Libānas dienvidos".
  
  
  Četras jūdzes no Zahrani termināļa zem cauruļvada tika novietoti sprāgstvielu lādiņi, taču postījumi bija nelieli. Šis neveiksmīgais sabotāžas mēģinājums sākotnēji tika norakstīts kā kārtējā PLF apspiešana pret Jasiru Arafatu.
  
  
  Taču tas izrādījās tikai pirmais no ilgas incidentu sērijas. Tie nebija paredzēti, lai traucētu naftas plūsmu uz Ameriku. 1973. gada oktobris karš un tam sekojošais arābu valstu boikots to jau bija paveicis. Mērķis bija pārtraukt naftas plūsmu uz Rietumeiropu, un ASV to nevarēja atļauties. Mums bija vajadzīga spēcīga, ekonomiski paplašinās Rietumeiropa, lai neitralizētu padomju bloka varu, un nafta, kas uzturēja NATO valstis pie dzīvības, nāca no Saūda Arābijas. Tātad, lai gan mēs paši nesaņēmām naftu, amerikāņu naftas kompānijas arābu valstīs apņēmās piegādāt mūsu Rietumu sabiedrotos.
  
  
  Kad teroristi nopostīja Sidi Ber naftas bāzi, mani izsauca mans karstais AX priekšnieks Deivids Hoks.
  
  
  Mans darbs, Vanags man teica, bija atrast vadoņus un nocirst augu aiz saknēm. Bija bijis garš ceļojums, kas veda cauri Londonai, Maskavai, Beirūtai, Teherānai un Rijādai, bet tagad man tās bija — viņi brauca man priekšā pa šoseju uz Ras Tanura.
  
  
  Kravas automašīna tuvojās, bet kopā ar to bija divas augstas smilšu kāpas un akmeņaina grēda, kas veda pa labi. Es pieliecos uz priekšu, lai paslēptu savu tuksneša izdegušo seju aiz džipa mazā vējstikla. Es redzēju aiz lielā šūpuļa šūpojošās zilās formas līdz straujajam pagriezienam uz šosejas, kur tas pazuda starp kāpām.
  
  
  Es nedomāju to darīt.
  
  
  Kravas automašīna lielā ātrumā ietriecās līkumā un pazuda starp kāpām. Es izslēdzu džipa aizdedzi, lai vienīgā skaņa, ko dzirdēju klusajā tuksneša karstumā, bija kravas automašīnas dzinēja darbības skaņa.
  
  
  Gandrīz uzreiz skaņa tika pārtraukta, un es nospiedu bremzes, nolidojot pusceļā, pirms apstājos. Rašids un holandietis izdarīja tieši tā, kā man bija aizdomas. Kravas automašīna, iespējams, apstājās pie ceļa. Rašids un holandietis skrēja pretī akmeņiem abās ceļa pusēs, cerot, ka es ietriekšos bloķējošajā kravas automašīnā.
  
  
  Es nedomāju to darīt. Paslēpies kādā ceļa līkumā, tāpat kā viņi, kādu laiku sēdēju džipā, domājot par saviem nākamajiem soļiem. Saule spoži karājās bez mākoņiem debesīs, nepielūdzama uguns lode apdedzināja tuksneša plūstošās smiltis. Nekustīgi sēžot, es jutu, ka sviedri tecēja pāri manām krūtīm.
  
  
  Mans viedoklis tika pieņemts. Izvilku kājas no džipa un ātri devos uz augstās smilšu kāpas pakājē. Kreisajā rokā es nēsāju papildu benzīna kannu, kas bija katra SAMOCO tuksneša transportlīdzekļa standarta aprīkojums. Man labajā rokā atradās kolba, kas parasti tika pakārta kronšteinā zem paneļa.
  
  
  Šajā brīdī Rašids un holandietis, gaidot lielu negadījumu vai vismaz manus izmisīgos mēģinājumus no tās izvairīties, jau bija sapratuši, ka esmu viņus panācis. Tagad viņiem bija divas izvēles: vai nu gaidīt mani, vai sekot man.
  
  
  Es gaidīju, ka viņi gaidīs: kravas automašīna kalpoja kā dabiska barikāde, un ceļš ar kāpām abās pusēs darbojās kā nāvējoša piltuve, kas mani iegrūda tieši divu AK-47 šauteņu purnos, kas bija piesprādzētas zem automašīnas sēdekļa. . kravas automašīnas kabīne. Lai apbrauktu kāpu kreisajā pusē, būs nepieciešama stunda vai vairāk. No labās puses kāpas, kas balstās pret garu klinšu atsegumu, nebūtu iespējams izvairīties. Tas stiepās daudzu kilometru garumā.
  
  
  Bija tikai viens ceļš – augstāk un augstāk. Bet es nebiju pārliecināts, ka varu to izdarīt. Virs manis draudošā smilšu kāpa bija vairāk nekā septiņsimt pēdu augsta, strauji paceļoties ar stāvām nogāzēm, ko izgrebja Šamaals, tuksneša vēju vētras, kas slauka sarkanbrūnās Saūda Arābijas tuksnesis.
  
  
  Man vajadzēja cigareti, bet mana mute jau bija sausa. Tukšoties kāpas pakājē, es kāri dzēru iesāļu ūdeni no kolbas, ļaujot tam tecēt pa rīkli. Pārējo uzlēju uz galvas. Tas skrēja pa manu seju un kaklu, izmērcēdams jakas apkakli, un vienu lielisku mirkli sajutu atvieglojumu no nepanesamā karstuma.
  
  
  Tad, ātri noskrūvējot vāciņu no tvertnes, es piepildīju kolbu ar benzīnu. Kad es atkal uzliku tvertnei vāku, es biju gatavs doties.
  
  
  Tas bija neticami. Divi soļi uz augšu, viens solis atpakaļ. Trīs uz augšu, divi atpakaļ, smiltis izslīdēja no manām kājām, atstājot mani ar seju uz leju uz degošās nogāzes, smiltis tik karstas, ka uzpūta manai ādai. Manas rokas satvēra stāvo nogāzi un tad pacēla no karstajām smiltīm. Tas neizdevās – es nevarēju uzkāpt taisni augšā pa kāpu. Skrienošās smiltis mani neatbalstītu. Lai vispār pārvietotos, man būtu jāizstiepjas uz nogāzes, lai iegūtu maksimālu saķeri; bet to darīt nozīmēja ierakt seju smiltīs, un smiltis bija pārāk karstas, lai tās pieskartos.
  
  
  Es pagriezos un apgūlos uz muguras. Es jutu, ka manā pakausī veidojas tulznas. Šķita, ka visa kāpa plūda zem manas jakas un biksēm, aizsedzot manu nosvīdušo ķermeni. Bet vismaz uz muguras mana seja bija no smiltīm.
  
  
  Guļot uz muguras šajā smilšu kalnā, es sāku lēnām kāpt kalnā, izmantojot rokas platām kustībām un kājas vardes spērienos. It kā es peldētu uz muguras.
  
  
  Saules kailais spēks mani neglābjami pārspēja. Starp spožo sauli, nepārliecinošajām debesīm un smilšu atstaroto siltumu temperatūrai, kad es cīnījos augšā kalnā, bija jābūt aptuveni 170 grādiem. Saskaņā ar Landsmana koeficientu tuksneša smiltis atspoguļo apmēram vienu trešdaļu no apkārtējā gaisa siltuma.
  
  
  Man pagāja veselas divdesmit minūtes, līdz es sasniedzu grēdu, bez elpas, dehidrēts, izslāpis un klāts ar smiltīm. Es uzmanīgi paskatījos. Ja holandietis vai Hamids Rašids paskatītos manā virzienā, viņi mani uzreiz pamanītu, taču viņiem būtu grūti šaut - šaut uz augšu.
  
  
  Viss bija tā, kā es gaidīju. Kravas automašīna stāvēja pāri ceļam, abas durvis bija atvērtas. Hamids Rašids, maza figūra savā baltajā galibā un sarkanā rūtainā kafija, rikšoja no ceļa malas atpakaļ uz kravas automašīnu un nostājās tā, lai caur atvērtajām kabīnes durvīm varētu mērķēt pa ceļu.
  
  
  Holandietis zem kravas automašīnas jau bija ieņēmis aizsardzības pozīciju, ko aizsargāja lielais aizmugurējais ritenis. Es redzēju, kā saule mirdz no viņa brillēm, kad viņš lūkojās ārā aiz uzbriedušas smilšu riepas, viņa baltais lina uzvalks un svītraina tauriņa nesaskanēja ar vecas tuksneša kravas automašīnas sasisto gultu.
  
  
  Abi vīrieši atradās uz šosejas.
  
  
  Viņi mani negaidīja kāpas galā.
  
  
  Es atliecos aiz grēdas aizsardzības un sagatavojos darbībai.
  
  
  Vispirms es apskatīju Hugo — stileto papēžu, ko vienmēr nēsāju zamšādas apvalkā, kas piesprādzēts pie kreisā apakšdelma. Viens ātrs manas rokas pagrieziens, un Hugo būtu manā rokā.
  
  
  Es izvilku Vilhelmīnu no maciņa un pārbaudīju darbību, lai pārliecinātos, ka tā nav aizsērējusi smiltis. Eksplodējošais Lugers noplēsīs šāvēja roku no plaukstas locītavas. Pēc tam es izņēmu Artemis slāpētāju no jakas kabatas un rūpīgi notīrīju to no smiltīm, pirms novietoju to uz pistoles stobra. Man bija nepieciešama papildu piesardzība ar trokšņa slāpētāju, lai es varētu paņemt trīs vai četrus šāvienus, pirms Rašids un holandietis saprata, no kurienes nāk. Šāviens no neapklusināta Luger būtu priekšlaicīgi atdevis manu pozīciju.
  
  
  Man bija jāveic vēl viena operācija, pirms biju gatava rīkoties. Es noskrūvēju vāciņu no kolbas, kas pārklāta ar audeklu, sagriezu kabatlakatiņu sešu collu virvē un iespraudu snīpī. Mana mute un kakls bija sausa. Es nevarētu izturēt piecas stundas šajā tuksneša karstumā bez ūdens, taču man bija labs iemesls aizstāt ūdeni ar benzīnu. Tas pagatavoja brīnišķīgu Molotova kokteili.
  
  
  Es aizdedzu pagaidu drošinātāju un ar gandarījumu vēroju, kā ar benzīnu piesūcinātais kabatlakats sāka gruzdēt. Ja es varētu nokļūt pietiekami tālu lejā pa nogāzi pirms tā izmešanas, pēkšņai metiena kustībai vajadzētu izšļākt pietiekami daudz benzīna no ēdnīcas kakla, lai viss eksplodētu. Bet, ja mana nolaišanās pārvēršas par traku metienu lejup pa slīdošu smilšu nogāzi, gāze iztecēs no kannas, kamēr es to turēšu, un tā uzsprāgs manā rokā. Es pateicu klusu lūgšanu un noliku gruzdošo bumbu sev blakus smiltīs.
  
  
  Tad es uz vēdera apgāzos liesmojošajās smiltīs un lēnām virzījos uz grēdu, turēdamies pēc iespējas plakanāk. Vilhelmīna izstiepās man priekšā.
  
  
  Es biju gatavs.
  
  
  Hamids Rašids un holandietis joprojām bija tur, bet viņi noteikti sāka uztraukties, domājot, ko es daru. Saule atspīdēja no Rašida pistoles un ārā pa atvērtajām kajītes durvīm, bet es neredzēju neko no paša Rašida, izņemot nelielu pleķīti ar sarkanbalti rūtainu kafiju, ko viņš nēsāja uz galvas.
  
  
  Holandietis ieteica labāku mērķi. Pieliecies aiz lielas kravas automašīnas aizmugurējā riteņa, viņš bija nedaudz paliecies pret mani. Viņa muguras daļa, sāni un augšstilbs bija atsegti. Šaušana pa nogāzi cauri mirdzošajiem karstuma viļņiem nepadarīja to par labāko mērķi pasaulē, taču tas bija viss, kas man bija.
  
  
  Es uzmanīgi mērķēju. Labs šāviens būtu salauzis mugurkaulu, ļoti labs – gurnu. Es mērķēju uz mugurkaulu.
  
  
  Es lēni un apzināti nospiedu sprūdu.
  
  
  Vilhelmīna trīcēja manā rokā.
  
  
  Pie holandieša kājām izšļakstījās smiltis.
  
  
  Neviļus viņš paraustīja atpakaļ, daļēji iztaisnoties. Tā bija kļūda. Tas padarīja viņu par labāku mērķi. Otrais šāviens viņam trāpīja, un viņš pagriezās līdz pusei, pirms atkal ielēca aiz kravas automašīnas riteņa pārsega. Trešais sitiens uzsita vēl vairāk smilšu.
  
  
  Es nolamājos un izšāvu ceturto šāvienu cauri kravas automašīnas kabīnei. Veiksmīgs atsitiens var likt Rašidam no spēles.
  
  
  Tagad es uzkāpu un šķērsoju kalna virsotni, nirstot, šļūcot, gandrīz līdz ceļiem mainīgajās smiltīs; Es centos visu iespējamo, lai nemestos uz priekšu uz nedrošā atbalsta, Vilhelmīna satvēra manā labajā rokā, bet otrā - kolbas aizdedzes bumbu, kuru es uzmanīgi turēju gaisā.
  
  
  Trīs šāvieni no Hamida Rašida šautenes atskanēja tuksneša klusumā. Viņi ātri pēc kārtas iespļāva smiltīs manā priekšā. Attālums nebija tik slikts, bet cilvēks, kas nokāpj no augšas, ir gandrīz neiespējams mērķis. Pat pasaules labākie šāvēji šādos apstākļos vienmēr šauj zemu, un to Rašids arī izdarīja.
  
  
  Bet tagad es kļuvu arvien tuvāk kalna lejai. Es atrados trīsdesmit jardu attālumā no kravas automašīnas, bet es joprojām neredzēju Rašidu, kurš atkal šaudījās pa atvērtajām kabīnes durvīm. Lode saplēsa manas jakas kabatu.
  
  
  Tagad ir divdesmit jardi. Zeme pēkšņi kļuva līdzena un daudz cietāka. Tas padarīja skriešanu vieglāku, bet arī padarīja mani labāku mērķi. Man pa labi dārdēja šautene, tad atkal. Holandietis atgriezās darbā.
  
  
  Tagad es atrados piecpadsmit jardu attālumā no kravas automašīnas kabīnes. Rašida AK-47 purns stiepās pāri priekšējam sēdeklim, izdalot liesmas. Es metos pa labi un uz cietas zemes tikai ar pussekundi, pirms lode nosvilpa virs galvas.
  
  
  Nometoties ceļos, es šūpoju savu kreiso roku garā lokā, uzmanīgi iemetot aizdedzes bumbu kravas automašīnas kabīnē.
  
  
  Viņa perfekti piezemējās uz sēdekļa, pārripojot pār Rašida šautenes stobru pretī raugajam Saūda Arābijas vīrietim.
  
  
  Tas droši vien atradās tikai collu attālumā no viņa tumšās, augsti kauļotās sejas, kad tā eksplodēja rūkojošā liesmas geizerā.
  
  
  Plānā agonijas sauciens beidzās baismīgi, beidzās ar augstu crescendo, kad Rašida plaušas pārvērtās pelnos. Es jau kustējos, lecot aizsegā zem lielas SAMOCO kravas automašīnas pārsega.
  
  
  Es uz minūti atspiedos pret smago priekšējo buferi, elsdams gaisu, asinis pulsēja manā pierē no pārmērīgas spriedzes, un manas krūtis sarāvās.
  
  
  Tagad tas bija es un holandietis. Mēs tikai divatā spēlējam kaķi un peli ap vecu zilu kravas automašīnu ar knaģiem tukšā Saūda Arābijas tuksneša vidū. Tikai dažu pēdu attālumā es sajutu aso degošas miesas smaku. Hamids Rašids šajā spēlē vairs nebija iesaistīts, tikai holandietis.
  
  
  Es biju kravas automašīnas priekšā, novārdzis, bez elpas, klāts ar smiltīm, grauzdēju savos sviedros. Tas atradās labi aiz kravas automašīnas aizmugurējā riteņa. Viņš bija ievainots, bet es nezināju, cik smagi.
  
  
  Viņš bija bruņots ar šauteni. Bija arī sasodīti laba iespēja, ka viņam bija ierocis. Man bija Vilhelmīna un Hugo.
  
  
  Katram no mums bija tikai divas izvēles: vai nu vajāt otru, vai arī sēdēt un gaidīt, kamēr ienaidnieks izdarīs pirmo gājienu.
  
  
  Es ātri nometos ceļos, lai paskatītos zem kravas automašīnas. Ja viņš būtu kustējies, es redzētu viņa kājas. Viņi nebija redzami. Aiz labā riteņa ārā pavērās sīks bikšu stilbs, tikai pazibēja balta veļa.
  
  
  Lielākai precizitātei noņēmu no Wilhelmina izpūtēju. Ar vienu roku pieturoties pie bufera un noliecoties gandrīz otrādi, es uzmanīgi šāvu pa balto gabalu.
  
  
  Labākajā gadījumā es varētu izraisīt tā rikošetu vai, iespējams, pat sprādzienu, kas to pietiekami nobiedētu, lai salauztu vāku. Sliktākajā gadījumā tas ļaus viņam precīzi zināt, kur es esmu un ka es zinu, kur viņš atrodas.
  
  
  Šāviens atbalsojās klusumā, it kā mēs atrastos mazā istabiņā, nevis vienā no pamestākajām vietām pasaulē. Riepa izelpoja un lēnām saplacināja, sasverot lielo kravas automašīnu neērtā leņķī uz labo aizmuguri. Līdz ar to holandietim bija nedaudz labāka barikāde nekā iepriekš.
  
  
  Es nostājos pret smagajiem stieņiem un sāku skaitīt. Līdz šim esmu izšāvis četrus šāvienus. Es būtu izvēlējies pilnu klipu neatkarīgi no tā. Es izmakšķerēju dažus gliemežvākus no jakas kabatas un sāku pārlādēt.
  
  
  Atskanēja šāviens, un kaut kas iedunkāja mana zābaka papēdi, smiltīm izplūstot no nekurienes. Es sarāvos, pārsteigts. Nolamāju sevi par neuzmanību un pussaliektā stāvoklī uzlēcu uz kravas automašīnas bufera, galvu turot zem motora pārsega līmeņa.
  
  
  Arī holandietis prata šaut zem kravas automašīnām. Man ir paveicies. Ja viņš nebūtu šaujis no ļoti neērtas pozīcijas – un tā noteikti bija – viņš būtu varējis izšaut man cauri kājām.
  
  
  Uz brīdi es biju drošībā, bet tikai uz brīdi. Un es vairs nevarēju noturēties pie šī nepanesami karstā metāla pārsega. Mans ķermenis jau juta, it kā tas tiktu grilēts virs oglēm.
  
  
  Manas iespējas bija ierobežotas. Es varētu nokrist zemē, paskatīties zem kravas automašīnas un gaidīt, kamēr holandietis izdarīs savu gājienu, cerot viņu izšaut no šasijas apakšas. Izņemot ar savu šauteni, viņš varēja apiet aizsargriteni un diezgan labi izsmidzināt jebkuru skatu punktu, kuru es varētu izvēlēties, nepakļaujot lielu daļu sava ķermeņa.
  
  
  Vai arī es varētu nolēkt no šī bufera un ielēkt atklātā telpā pa kreisi, lai es varētu pilnībā redzēt cilvēku. Bet neatkarīgi no tā, kā es lēcu, es nedaudz izkritu no līdzsvara - un holandietis bija uz ceļiem vai gulēja uz guļas un stabili. Lai veiktu tēmētu šāvienu, viņam vajadzēja tikai pabīdīt šautenes stobru par dažām collām.
  
  
  Ja es būtu gājis uz otru pusi, braucot apkārt kravas automašīnai un cerot pārsteigt viņu no otras puses, viņš būtu iešāvis man kājās brīdī, kad es pavirzos tajā virzienā.
  
  
  Es izvēlējos vienīgo man pieejamo ceļu. Uz augšu. Turot Luger labajā rokā, es izmantoju kreiso roku kā sviru un uzkāpu uz radiatora pārsega, tad uz kabīnes jumta, lai klusi nokristu uz kravas automašīnas gultas. Ja man paveiksies, holandietis atradīsies diezgan zemu smiltīs aiz pārsistas labās riepas, viņa uzmanību pieķēris vietai zem kravas automašīnas gultas, gaidot, kad varēs ieraudzīt mani.
  
  
  Ne šāviena, ne kustību uzplūda. Acīmredzot savu gājienu izdarīju nemanot.
  
  
  Es ieskatījos telpā starp kravas automašīnas gultnes sliedēm ar augstajiem balstiem. Pēc tam es lēnām pielavos līdz mašīnas labajam aizmugurējam stūrim.
  
  
  Es dziļi ievilku elpu un piecēlos līdz sešām pēdām četrām collām, lai varētu paskatīties pāri skapju augšējai joslai, Vilhelmīna bija gatava.
  
  
  Tur viņš bija, izstiepies leņķī pret riteni, vēderu pieplacis smiltīs. Viņa vaigs balstījās uz šautenes dibena – klasiskā guļus pozīcija šaušanai.
  
  
  Viņam nebija ne jausmas, ka esmu tur, tikai trīs pēdas virs viņa un skatījās uz viņa muguru.
  
  
  Uzmanīgi pacēlu Vilhelmīnu līdz zoda līmenim, pēc tam sniedzos pāri kravas automašīnas augšējam stieņam. Es mērķēju uz holandieša muguru
  
  
  Viņš palika nekustīgs, gaidot pirmo kustības pazīmi, ko viņš varēja redzēt zem kravas automašīnas. Bet es gāju nepareizo ceļu. Viņš bija gandrīz miris.
  
  
  Es nospiedu Vilhelmīnu.
  
  
  Pistole iestrēga! Sasodītās smiltis!
  
  
  Es acumirklī pārvietoju savu svaru no kreisās kājas uz labo un ātri nolaidu roku, lai atbrīvotu Hugo. Dūcis maigi ieslīdēja manā kreisajā rokā, un tā pērļu rokturis bija karsts uz tausti.
  
  
  Hugo nevarēja iestrēgt. Es satvēru nazi aiz roktura un pacēlu roku, turot matadatu ausu līmenī. Es parasti dodu priekšroku asmeņa metienam, taču šajā attālumā bez atstarpēm standarta flipam tas būtu taisns roktura metiens, trīs pēdas, tieši starp pleciem.
  
  
  Kāda sestā maņa noteikti brīdināja holandieti. Viņš pēkšņi apmetās uz muguras un skatījās uz mani, viņa AK-47 loka virzienā uz mani, kamēr viņa pirksts sāka spiest sprūdu.
  
  
  Es pavirzīju kreiso roku uz priekšu un uz leju.
  
  
  Dūciņa smaile iedūrās holandieša skatās labajā acs ābolā un iegrūda tā trīspusējo asmeni viņa smadzenēs.
  
  
  Nāve paraustīja diversanta pirkstu, un šāviens nekaitīgi atbalsojās pāri tuksneša smiltīm.
  
  
  Kādu brīdi es ar abām rokām turējos pie kravas automašīnas augšējās sliedes, piespiežot pieri pie locītavu locītavu aizmugures. Mani ceļi pēkšņi sāka trīcēt. Es esmu labi, labi sagatavojies, nekad nešaubos. Bet pēc tam, kad tas ir beidzies, man vienmēr ir ļoti slikta dūša.
  
  
  No vienas puses, esmu normāls cilvēks. Es negribu mirt. Un katru reizi es jutu atvieglojuma uzplūdu, nevis otrādi. Es dziļi ievilku elpu un atgriezos darbā. Tagad tas bija ierasts. Darbs tika pabeigts.
  
  
  Es izņēmu nazi, noslaucīju to tīru un atgriezu apakšdelma apvalkā. Tad es pārbaudīju holandieti. Es viņam trāpīju ar to trako šaušanu zem kalna, labi. Lode trāpīja labajā krūtīs. Viņš bija zaudējis daudz asiņu, un tas bija sāpīgi, taču maz ticams, ka tā būtu smaga brūce.
  
  
  "Tam nav īsti nozīmes," es nodomāju. Svarīgi bija tas, ka viņš bija miris un darbs bija paveikts.
  
  
  Holandietis nebija ģērbies nekā svarīga, bet es ieliku viņa maku kabatā. Laboratorijas zēni no tā varētu uzzināt kaut ko interesantu.
  
  
  Tad es pievērsu uzmanību tam, kas bija palicis pāri no Hamida Rašida. Es aizturēju elpu, meklējot viņa drēbes, bet neko neatradu.
  
  
  Es piecēlos, izmakšķerēju no jakas kabatas vienu no savām zelta filtra cigaretēm un aizdedzināju to, prātojot, ko darīt tālāk. Atstājiet to tā, es beidzot nolēmu, pateicīgi ieelpojot dūmus, neskatoties uz manu sauso muti un kaklu, es varētu nosūtīt bērnudārza komandu atpakaļ, lai paņemtu kravas automašīnu un abus līķus, tiklīdz es atgriezīšos Dahranā.
  
  
  Manā acīs iekrita Rašida sarkanrūtainais kafri, un es to iespēru ar zābaka purngalu, aizlidojot viņu smiltīs. Kaut kas mirdzēja, un es pieliecos, lai to aplūkotu tuvāk.
  
  
  Tā bija gara, plāna metāla caurule, līdzīgi tam, ko izmanto dārgu cigāru iepakošanai. Es noņēmu vāciņu un paskatījos uz viņu. Tas izskatās kā granulēts cukurs. Saslapināju mazā pirkstiņa galu un izmēģināju pulveri. Heroīns.
  
  
  Es aizvēru vāku un domīgi līdzsvaroju cauruli plaukstā. Apmēram astoņas unces. Tas neapšaubāmi bija maksājums Rašidam no holandieša. Astoņas unces tīra heroīna varētu būt tāls ceļš, lai no Tuvo Austrumu nabaga izveidotu emīru. Ieliku to gurnu kabatā un prātoju, cik no šīm caurulēm arābs agrāk bija saņēmis. Es to nosūtītu atpakaļ uz AX. Viņi varēja ar viņu darīt visu, ko gribēja.
  
  
  Es atradu Rašida kolbu uz kravas automašīnas priekšējā sēdekļa un izdzēru to sausu, pirms iemetu malā. Tad es iekāpu džipā un braucu atpakaļ pa šoseju uz Dahranu.
  
  
  * * *
  
  
  Dahrans pacēlās zemu pie apvāršņa — tumši zaļš siluets aptuveni astoņas jūdzes gar ceļu. Nospiedu gāzes pedāli stiprāk. Dhahran nozīmēja aukstas dušas, tīras drēbes, garu vēsu brendiju un soda.
  
  
  Viņš nolaizīja sausās lūpas ar sauso mēli. Vēl tikai viena vai divas dienas, lai sakārtotu savus ziņojumus, un es tikšu ārā no šī elles bedres. Atgriezīsimies pie štatiem. Ātrākais ceļš ved cauri Kairai, Kasablankai, Azoru salām un visbeidzot Vašingtonai.
  
  
  Neviena no šīm pilsētām nebūtu ierindota starp pasaules dārziem, taču man bija pietiekami daudz laika, ja Deividam Hokam nebija gatavs un gaidīts uzdevums. Viņš parasti tā darīja, bet, ja es pa daļām atpūtos pa ceļam uz mājām, viņš neko nevarēja darīt. Man tikai vajadzēja pārliecināties, ka pa ceļam nesaņemu nekādas telegrammas vai telegrammas.
  
  
  Katrā ziņā, nodomāju, nav jēgas doties pa sausu un neinteresantu maršrutu. Uz mājām es izvēlētos citu maršrutu caur Karači, Ņūdeli un Bangkoku. Kas pēc Bangkokas? Es garīgi paraustīju plecus. Kioto, iespējams, tāpēc, ka man nekad īsti nerūpēja Tokijas smogs vai troksnis.
  
  
  Tad Kauai, Garden Island Havaju salās, Sanfrancisko, Ņūorleāna un visbeidzot Vašingtona un neapšaubāmi dusmīgs Vanags.
  
  
  Pirms visa šī, protams, tas vēl bija šovakar — un, iespējams, rītvakar — Dahranā. Mani muskuļi neviļus saspringa, un es pie sevis pasmīnēju.
  
  
  * * *
  
  
  Es satiku Betiju Emersu tikai pirms nedēļas, viņas pirmo nakti Dahranā pēc trīs mēnešu atvaļinājuma štatos. Kādu dienu viņa ienāca klubā ap pulksten deviņiem vakarā, viena no tām sievietēm ar tik seksīgu auru, kas kaut kādā īpašā, smalkā veidā nodeva vēstījumu ikvienam bāra vīrietim. Gandrīz unisonā visas galvas pagriezās, lai redzētu, kurš ir ienācis. Pat sievietes uz viņu skatījās, viņa bija tāda.
  
  
  Mani viņa uzreiz piesaistīja, un viņa nebija sēdējusi viena pie sava rakstāmgalda vairāk nekā piecas minūtes, pirms es piegāju un iepazīstināju ar sevi.
  
  
  Viņa īsu sekundi skatījās uz mani ar savām tumšajām acīm, pirms atgriezās izrādē un uzaicināja mani pievienoties. Mēs kopā dzērām un runājām. Es uzzināju, ka Betija Emersa bija darbiniece vienā no amerikāņiem piederošajiem naftas uzņēmumiem, un uzzināju, ka viņas dzīvē Dahranā trūkst svarīga elementa: vīrieša. Vakaram ejot un es atklāju, ka viņa arvien vairāk pievelk sevi, es zināju, ka tas drīz tiks novērsts.
  
  
  Mūsu vakars beidzās ar niknu mīlēšanās nakti viņas mazajā dzīvoklī, mūsu ķermeņi nespēja saņemties viens no otra. Viņas miecētā āda bija maiga kā samts uz tausti, un pēc tam, kad bijām iztērējuši sevi, mēs klusi gulējām, mana roka maigi glāstīja katru šīs brīnišķīgi gludās ādas centimetru.
  
  
  Kad nākamajā dienā man bija jādodas prom, es to darīju negribīgi, lēnām gāju dušā un ģērbjos. Betija pārvilka plānu halātu, un viņas atvadas bija sīcis: "Uz tikšanos atkal, Nik." Tas nebija jautājums.
  
  
  Tagad es domāju par viņas ideālo augumu, dzirkstošajām acīm, viņas īsajiem melnajiem matiem, un es jutu viņas pilnās lūpas zem savējām, kad es viņu apskāvu un turēju cieši, kamēr mēs ilgi un dziļi kavējāmies pie atvadīšanās, kas solīja vairāk prieku. nāc…
  
  
  Tagad, braucot pa Ras Tanura ceļu ar karsto, putekļaino džipu, es atkal sāku svīst. Bet tas nebija tas. Es pie sevis pasmīnēju, kad braucu pa Dahran kompleksa vārtiem. Drīzumā.
  
  
  Es apstājos pie apsardzes biroja un atstāju ziņu Deivam Frenčam, SAMOCO galvenajam apsardzes darbiniekam, lai viņš paņem Rašidu un holandieti. Es noklusēju viņa apsveikumus un lūgumus sniegt sīkāku informāciju. "Es tev visu iedošu vēlāk Deiv, šobrīd es gribu dzērienu un vannu, tādā secībā."
  
  
  "Es patiešām gribēju," es sev teicu, kad atgriezos džipā, "bija dzēriens, vanna un Betija Emersa." Es biju pārāk aizņemts ar Hamidu Rašidu un viņa bandu, lai pēc šīs pirmās nakts pavadītu vairāk nekā dažas tālruņa sarunas ar Betiju. Man vajadzēja mazliet paspēt.
  
  
  Es apturēju džipu pie savas Kuonsetas būdas un izkāpu ārā. Kaut kas nogāja greizi.
  
  
  Kad es sniedzos pēc durvju roktura, es dzirdēju, ka pa durvīm atskan Bunija Berigana dziesmas "I Can't Start" skaņas. Tas bija mans ieraksts, bet es noteikti neatstāju to spēlēt, kad devos tajā rītā.
  
  
  Es dusmās pagrūdu durvis. Privātums bija vienīgā izeja no Saūda Arābijas kūpošā katla, un es biju sasodīts, redzot, ka tas tiek pārkāpts. Ja tas būtu bijis kāds no Saūda Arābijas, es sev teicu, man būtu viņa āda, bet labi.
  
  
  Ar vienu kustību es atvēru durvis un metos iekšā.
  
  
  Ērti gulēja gultā ar garu, spīdīgu dzērienu vienā rokā un pussmēķētu lētu cigāru otrā rokā bija Deivids Hoks, mans priekšnieks uzņēmumā AX.
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  ==================================================== ===== =========
  
  
  "Labdien, Nik," Vanags mierīgi sacīja, viņa drūmā Jaunanglijas seja bija tik tuvu smaidam, cik viņš jebkad būtu pieļāvis. Viņš pagrieza kājas un apsēdās uz gultas malas.
  
  
  "Ko pie velna tu te dari?" Es stāvēju viņam priekšā, pacēlusies virs mazā sirmā vīrieša, ar smaili izplestām kājām, smailām kājām. Aizmirstiet Karači. Aizmirsti Deli. Aizmirstiet par Bangkoku, Kioto, Kauai. Deivids Hoks nebija klāt, lai nosūtītu mani atvaļinājumā.
  
  
  "Niks," tu klusi brīdini. "Man nepatīk redzēt, ka jūs zaudējat kontroli pār sevi."
  
  
  "Atvainojiet, kungs. Īslaicīga novirze ir saule. Es joprojām kūsājos, bet nožēloju grēkus. Tas bija Deivids Hoks, leģendārais pretizlūkošanas darbinieks, un viņš bija mans priekšnieks. Un viņam bija taisnība. Manā biznesā nav vietas vīrietim, kurš zaudē kontroli pār savām emocijām. Jūs vai nu visu laiku saglabājat kontroli, vai arī nomirstat. Tas ir tik vienkārši.
  
  
  Viņš draudzīgi pamāja ar galvu, cieši turēdams zobos nepatīkami smakojošo cigāru. "Es zinu, es zinu." Viņš paliecās uz priekšu, lai paskatītos uz mani, nedaudz samiedzot acis. "Tu izskaties briesmīgi," viņš atzīmēja. "Es domāju, ka esat pabeidzis ar SAMOCO."
  
  
  Viņš nevarēja zināt, bet kaut kā viņš zināja. Vecais bija tāds. Es piegāju klāt un noliecos, lai paskatītos uz sevi spogulī.
  
  
  
  
  
  
  Es izskatījos pēc smilšu cilvēka. Mani mati, parasti melni ar dažām pelēkām šķipsnām, bija matēti ar smiltīm, tāpat kā manas uzacis. Manas sejas kreisajā pusē bija skrāpējumi, it kā kāds mani būtu iegriezis ar raupju smilšpapīru, kas pārklāts ar izžuvušu asiņu un smilšu maisījumu. Es pat nenojautu, ka asiņoju. Droši vien esmu guvis sliktākas skrambas, nekā domāju, kāpjot smilšu kāpā. Tā bija arī pirmā reize, kad es sapratu, ka manas rokas ir maigas no tuksnesī piespiestas kravas automašīnas karstā metāla.
  
  
  Ignorējot Vanagu, es novilku jaku un izslīdēju no maciņa, kurā bija Vilhelmīna un Hugo. "Vilhelmīnai ir nepieciešama rūpīga tīrīšana," es nodomāju. Ātri atbrīvojos no kurpēm un zeķēm un tad ar vienu kustību novilku bikses un haki krāsas šortus.
  
  
  Es devos uz dušu Quonset būdiņas aizmugurē, gaisa kondicionētāja skarbais vēsums dedzināja manu ādu.
  
  
  — Nu, — Vanags komentēja, — tu joprojām esi labā fiziskajā formā, Nik.
  
  
  Laipni vārdi no Vanaga bija patiesi reti. Es sasprindzināju vēdera muskuļus un uzmetu skatienu saviem izspiedušajiem bicepsiem un tricepsiem. Uz mana labā pleca bija saburzīts, sarkanīgi violets iespiedums — veca šauta brūce. Man pa krūtīm pa diagonāli slīd gara, neglīta rēta, kas radās pirms daudziem gadiem Honkongā notikušajā cīņā ar nažiem. Bet es joprojām varēju iegūt vairāk nekā sešsimt mārciņu, un manos rekordos AX galvenajā mītnē joprojām bija "Top Expert" klasifikācijas šaušanā, karatē, slēpošanā, jāšanā un peldēšanā.
  
  
  Es pavadīju pusstundu dušā, mazgājos, skalojos un ļāvu ledainajām ūdens smailēm nomazgāt netīrumus no manas ādas. Pēc enerģiskas novilkšanās es uzvilku haki krāsas šortus un devos atpakaļ uz Vanagu.
  
  
  Viņš joprojām pūta. Viņa acīs varēja būt jūtama humora pieskaņa, bet viņa balss aukstumā tā nebija.
  
  
  "Vai tagad jūtaties labāk?" viņš jautāja.
  
  
  "Esmu pārliecināts!" Es piepildīju Courvoisier glāzi līdz pusei, pievienoju vienu ledus kubiņu un sodas šļakatu. "Labi," es paklausīgi teicu, "kas notika?"
  
  
  Deivids Hoks izņēma no mutes cigāru un izspieda to starp pirkstiem, lūkodamies uz dūmiem, kas kūsā no pelniem. "ASV prezidents," viņš teica.
  
  
  "Prezidents!" Man bija tiesības būt pārsteigtam. Prezidents gandrīz vienmēr palika ārpus AX lietām. Lai gan mūsu darbība bija viena no valdības visjutīgākajām un noteikti viena no vissvarīgākajām, tā bieži pārsniedza morāles un likumības robežas, kuras jebkurai valdībai būtu, vismaz pēc savas būtības, jāatbalsta. Esmu pārliecināts, ka prezidents zināja, ko dara AX, un vismaz zināmā mērā zināja, kā mēs to darām. Un esmu pārliecināts, ka viņš novērtēja mūsu rezultātus. Bet es arī zināju, ka viņš drīzāk izliksies, ka mūsu neesamība.
  
  
  Vanags pamāja ar cieši nogrieztu galvu. Viņš zināja, ko es domāju. "Jā," viņš teica, "prezidents. Viņam ir īpašs uzdevums AX, un es vēlētos, lai jūs to izpildītu."
  
  
  Vanaga nemirkšķināmās acis piespieda mani pie krēsla. "Tev būs jāsāk tagad... šovakar."
  
  
  Es pazemīgi paraustīju plecus un nopūtos. Ardievu Betija Emersa! Bet es biju pagodināts, ka tiku izvēlēta. — Ko prezidents vēlas?
  
  
  Deivids Hoks atļāvās spokainam smaidam. "Šis ir sava veida aizdevuma-līzēšanas darījums. Jūs strādāsit ar FIB."
  
  
  FIB! Ne tas, ka FIB būtu bijis slikts. Bet mums nav jācīnās vienā līgā ar AX vai dažām pretizlūkošanas organizācijām citās valstīs. Tāpat kā Ah Fu sarkanajā Ķīnā vai N.OJ. Dienvidāfrika.
  
  
  Manuprāt, FIB bija efektīva, mērķtiecīga amatieru grupa.
  
  
  Vanags nolasīja manas domas no manas sejas izteiksmes un pacēla plaukstu. "Viegli, Nik, viegli. Tas ir svarīgi. Tas ir ļoti svarīgi, un prezidents jautāja jums pašam.
  
  
  Es biju apmulsusi.
  
  
  Vanags turpināja. "Es zinu, ka viņš dzirdēja par jums no Haiti lietas un, iespējams, no dažiem citiem uzdevumiem. Jebkurā gadījumā viņš jums īpaši jautāja.
  
  
  Es piecēlos kājās un veicu dažus ātrus pagriezienus augšup un lejup pa mazo daļu, kas kalpoja kā mana dzīvojamā istaba. Iespaidīgi. Tikai daži cilvēki manā biznesā ir personīgi ievēlēti prezidenta līmenī.
  
  
  Es pagriezos pret Vanagu, cenšoties neizrādīt savu lepno prieku. "Labi. Vai jūs varētu aizpildīt detaļas?"
  
  
  Vanags iekoda cigārā, kad tas nodzisa, un tad pārsteigts paskatījās uz viņu. Protams, cigārs nedrīkst atstāt māju, kamēr Deivids Hoks to smēķē. Viņš paskatījās uz viņu ar riebumu un sarauca pieri. Kad viņš bija gatavs, viņš sāka skaidrot.
  
  
  "Kā jūs droši vien zināt," viņš teica, "mūsdienās mafija vairs nav sicīliešu gangsteru kolekcija, kas kontrabandas ceļā ieved viskiju un finansē peldošas sūdu spēles."
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Pēdējos gados - sākot, teiksim, apmēram pirms divdesmit gadiem - mafija arvien vairāk ir iesaistījusies likumīgā biznesā.
  
  
  
  
  
  Protams, viņa jūtas ļoti labi. Viņiem bija nauda, viņiem bija organizācija, viņiem bija nežēlastība, par kādu amerikāņu bizness iepriekš nebija sapņojis.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Tātad? Tas viss ir vispārzināms."
  
  
  Vanags mani ignorēja. "Tagad viņiem ir problēmas. Tās ir tik ļoti paplašinājušās un dažādojušās, ka zaudē kohēziju. Arvien vairāk viņu jauno vīriešu iesaistās likumīgā uzņēmējdarbībā, un mafija vai sindikāts, kā viņi tagad dēvē sevi, zaudē kontroli pār viņiem. Viņiem, protams, ir nauda, taču viņu organizācija brūk, un viņiem ir problēmas."
  
  
  "Problēmas? Pēdējā ziņojumā, ko izlasīju, teikts, ka organizētā noziedzība Amerikā ir sasniegusi savu kulmināciju, kas nekad nav noticis.
  
  
  Vanags pamāja. "Viņu ienākumi pieaug. Viņu ietekme pieaug. Taču viņu organizācija sabrūk. Kad jūs tagad runājat par organizēto noziedzību, jūs nerunājat tikai par mafiju. Jūs runājat arī par melnajiem, puertorikāņiem, čikāniešiem. rietumos un kubieši Floridā.
  
  
  "Redziet, mēs zinām par šo tendenci jau labu laiku, bet arī Mafijas komisija." Viņš ļāva vēl vienam bālam smaidam mīkstināt savu novājināto seju. - Es pieņemu, ka jūs zināt, kas ir Komisija?
  
  
  Es sakostu zobus. Vecais vīrs var būt sasodīti apbēdināts, kad viņš uzdod šo aizbildniecisko gaisu. "Protams, es zinu!" Es teicu, un manā balsī bija redzams mans aizkaitinājums par viņa metodi, kā izskaidrot šo uzdevumu. Es ļoti labi zināju, kas ir Komisija. Septiņi spēcīgākie mafijas kapo Amerikas Savienotajās Valstīs, katrs ir vienas no lielākajām ģimenēm, kurus viņu vienaudži ir iecēluši par valdošo padomi, sicīliešu stila pēdējo instanci. Viņi tikās reti, tikai tad, kad draudēja nopietna krīze, taču viņu rūpīgi pārdomātie, absolūti pragmatiskie lēmumi bija svēti.
  
  
  Komisija bija viena no ietekmīgākajām pārvaldes iestādēm pasaulē, ņemot vērā tās ietekmi uz noziedzību, vardarbību un, iespējams, vissvarīgāk, lielo biznesu. Es skenēju savu atmiņu banku. Informācijas gabaliņi sāka nosēsties savās vietās.
  
  
  Es sakoncentrējies saraucu uzacis un pēc tam monotoni teicu: "Valdības drošības informācijas biļetens Nr. trīs divdesmit septiņi, 1973. gada 11. jūnijs." Jaunākā informācija liecina, ka sindikātu komisiju tagad veido:
  
  
  “Džozefs Famligoti, sešdesmit pieci gadi, Bufalo, Ņujorka.
  
  
  "Frankijs Karboni, sešdesmit septiņi, Detroita, Mičigana.
  
  
  “Mario Salerno, septiņdesmit seši gadi, Maiami, Florida.
  
  
  "Getano Ruggiero, četrdesmit trīs, Ņujorka, Ņujorka.
  
  
  “Alfrēds Džigante, septiņdesmit viens, Fīniksa, Arizona.
  
  
  “Džozefs Franzini, sešdesmit seši gadi, Ņujorka, Ņujorka.
  
  
  "Entonijs Muso, septiņdesmit viens, Litlroka, Arkanzasa."
  
  
  Viegli. Es nevērīgi pamāju ar roku gaisa kondicionētajā atmosfērā. "Vai es varu sniegt jums katras daļas sadalījumu?"
  
  
  Vanags nikni paskatījās uz mani. "Ar to pietiek, Kārter," viņš atcirta. "Es zinu, ka jums ir fotografēšanas prāts... un jūs zināt, ka es neciešu pat zemapziņas sarkasmu."
  
  
  "Jā, ser." Es šīs lietas ņemtu tikai no Deivida Hoka.
  
  
  Nedaudz samulsusi piegāju pie Hi-Fi aparāta un izņēmu trīs noklausītos džeza ierakstus. “Man tiešām žēl. Lūdzu, turpiniet," es sacīju, apsēdos kapteiņa krēslā ar seju pret Vanagu.
  
  
  Viņš turpināja no vietas, kur pirms dažām minūtēm pārtrauca, un, lai uzsvērtu, manā priekšā pagrūda cigāru gaisā. "Fakts ir tāds, ka Komisija tikpat labi kā mēs redzam, ka panākumi pakāpeniski maina sindikāta tradicionālo struktūru. Tāpat kā jebkura cita vecu cilvēku grupa, Komisija cenšas bloķēt pārmaiņas, cenšoties atgriezt lietas pie tā, kā tās izmantoja. būt."
  
  
  — Ko tad viņi darīs? ES jautāju.
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Viņi jau ir sākuši. Viņi ienes pilnīgi jaunu armiju. Viņi vervē jaunus, skarbus bandītus no kalniem visā Sicīlijā, tāpat kā tad, kad viņi vai viņu tēvi sāka. "
  
  
  Viņš apstājās, iekodis cigāra galā. “Ja viņiem veiksies pietiekami labi, valsti varētu skart bandu vardarbības vilnis, kas atbilstu tam, ko mēs piedzīvojām 20. un 30. gadu sākumā. Un šoreiz tam būs rasu pieskaņa. Komisija vēlas valdīt pār melnādainajiem un Puertojū, zina, ka rikāņi ir pametuši savas teritorijas un viņi negrasās iztikt bez cīņas.
  
  
  "Nekad. Bet kā vecie doni ieved savus jauniesauktos valstī? ES jautāju. "Vai mums ir kādas idejas?"
  
  
  Vanaga seja bija bez izteiksmes. "Mēs zinām droši - vai drīzāk, mēs zinām mehānismu, ja ne detaļas."
  
  
  "Viena minūte." Es piecēlos un aiznesu abas mūsu glāzes uz plastmasas bāru, kas SAMOCO izpilddirektora telpās kalpoja gan kā bārs, gan pusdienu galds. Es pagatavoju viņam vēl vienu viskiju un ūdeni, ielēju sev brendiju un soda un vēl vienu ledus kubiņu un atkal apsēdos.
  
  
  "Labi."
  
  
  "Šo
  
  
  
  
  
  "Viņi ir patiešām lieliski," viņš teica. "Viņi izsūknē savus darbiniekus caur Kastelmāru Sicīlijā un pēc tam ar laivu aizved uz Nikosijas salu, un jūs zināt, kāda ir Nikosija."
  
  
  ES zināju. Nikosija ir Vidusjūras kanalizācija. Visas gļotas, kas izplūst no Eiropas vai Tuvajiem Austrumiem, Nikosijā sarecē. Nikosijā prostitūtas ir izsmalcināti cilvēki, un tas, ko dara citi zemākā sociālajā līmenī, ir neaprakstāmi. Nikosijā kontrabanda ir cienījama profesija, zādzība ir galvenais ekonomikas balsts, bet slepkavības ir izklaide.
  
  
  "No turienes," Vanags turpināja, "viņus nogādā Beirūtā. Beirūtā viņiem piešķir jaunas identitātes, jaunas pases un pēc tam nosūta uz štatiem.
  
  
  Tas nešķita pārāk sarežģīti, bet es biju pārliecināts, ka nezināju visas detaļas. Detaļas nebija viena no Vanaga stiprajām pusēm. “Nevajadzētu būt pārāk grūti apstāties, vai ne? Vienkārši pasūtiet papildu drošības un identifikācijas pārbaudes ikvienam, kas ieceļo valstī ar Libānas pasi.
  
  
  — Tas nav tik vienkārši, Nik.
  
  
  Es zināju, ka tas nenotiks.
  
  
  "Visas viņu pases ir amerikāņu. Tie ir viltoti, mēs to zinām, taču tie ir tik labi, ka mēs nevaram atšķirt viltus no tiem, ko izdod valdība.
  
  
  es nosvilpoju. "Ikviens, kurš to varētu izdarīt, varētu pats nopelnīt nelielu bagātību."
  
  
  "Droši vien tas, kurš to izdarīja," Vanags piekrita. "Bet mafijai ir daudz mazu bagātību, ko tā var tērēt šādiem pakalpojumiem."
  
  
  "Jūs joprojām varat noteikt aizliegumu visiem, kas ierodas no Beirūtas. Lai noteiktu, vai pasē norādītā persona patiešām ir no Sicīlijas, nevis Manhetenas Lejasaustrumu daļas, tiešām nav nepieciešams pārāk daudz jautāt.
  
  
  Vanags pacietīgi pakratīja galvu. “Tas nav tik viegli. Tos ved no visas Eiropas un Tuvajiem Austrumiem, ne tikai no Beirūtas. Viņi sākas Beirūtā, tas arī viss. Pēc jaunu personu apliecinošu dokumentu un pasu saņemšanas tie bieži tiek nosūtīti ar lidmašīnu uz citu pilsētu, pēc tam tiek ievietoti lidmašīnā uz štatiem. Viņi pārsvarā ieradās ar atgriešanās čarterreisiem, kuriem jau no paša sākuma nav pamata organizētības un kurus ir grūti kontrolēt.
  
  
  "Viņiem parasti ir viņu grupa uz lielajiem kruīza kuģiem, kad viņi arī atgriežas štatos," viņš piebilda.
  
  
  Es ilgi malku brendija un sodas un pārdomāju situāciju. "Tev jau vajadzētu būt aģentam iekšā."
  
  
  "Mums vienmēr ir bijuši aģenti mafijā jeb FIB, taču viņus ir diezgan grūti uzturēt. Vai nu viņu segums kaut kā tiks uzpūsts, vai arī viņiem pašiem tas ir jāpūš, lai sniegtu liecību.
  
  
  "Bet tagad jums ir kāds," es uzstāju.
  
  
  "FIB, protams, tas ir, bet mums nav neviena, kas piesaistītu darbiniekus. Tā ir viena no mūsu galvenajām bažām."
  
  
  Es redzēju, kādā virzienā viss notiek tagad. "Tad tas ir tas, kam es jums esmu vajadzīgs? Uzkāpt uz konveijera? Sasodīts, tam nevajadzētu būt pārāk grūti. Tas bija projekts, par kuru bija daudz pārdomāts, taču to noteikti varēja izdarīt diezgan vienkārši.
  
  
  "Nu," sacīja Vanags, "jā. Es domāju, tas būtībā ir viss. Redziet,” viņš lēnām turpināja, “sākotnējais plāns paredzēja, ka mēs ievelkam vīrieti pie konveijera un pēc tam atmaskojām, salauzām, vienalga. Un tam bija jābūt kādam no mūsu cilvēkiem. Jūs zināt, ka FIB nevar būt runa, ja mums ir darīšana ar svešu valsti."
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Protams, tas varētu būt CIP, bet tagad tas ir pārāk saistīts ar Argentīnu un jebkurā gadījumā ar prezidentu ..."
  
  
  Es pabeidzu teikumu viņa vietā. "Un vispār šajās dienās prezidents nav ļoti apmierināts ar CIP, īpaši Greifu."
  
  
  Bobs Greifs bija pašreizējais CIP vadītājs, un viņa domstarpības ar prezidentu mēnesi bija katrā Vašingtonas "iekšējās informācijas" slejā.
  
  
  "Tieši tā," Vanags drūmi sacīja. "Tāpēc viņi nolēma, ka tas ir AX darbs."
  
  
  "Labi." Taču daudz kas palika nepateikts. Kāpēc, piemēram, es? AX bija daudz labu cilvēku. "Kaut kas cits?"
  
  
  "Labi," viņš teica. "Protams, visai šai idejai par AX pavēlēšanu kādam vīrietim, protams, vajadzēja pievērst prezidenta uzmanību, jo tajā ir iesaistīts Valsts departamenta viedoklis." Es uzminēju, ka Vanags apklusa, meklēdams īstos vārdus. "Viņš domāja, ka tā ir lieliska ideja, bet tad viņš teica, ka, kamēr mēs to darīsim, mēs varētu to virzīt vēl tālāk, līdz pat virsotnei."
  
  
  Nez kāpēc man tas nepatika. "Ko nozīmē "līdz augšai"?"
  
  
  "Tas nozīmē, ka jūs iznīcināsit Komisiju," Vanags strupi sacīja.
  
  
  Kādu laiku es sēdēju satriektā klusumā. "Pagaidiet, kungs! Valdība ir mēģinājusi atbrīvoties no Komisijas kopš 1931. gada, kad viņi pirmo reizi uzzināja par tās pastāvēšanu. Tagad jūs vēlaties, lai es to daru?"
  
  
  "ES nē." Vanags izskatījās pašapmierināts. "Prezidents."
  
  
  Es paraustīju plecus, izrādot vienaldzību, ko nejutu. "Nu tad man šķiet, ka man būs jāpamēģina."
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. "Man ir jāsniedz ziņojums par Rašidu
  
  
  
  
  
  un holandietis,” es teicu. "Tad es domāju, ka labāk no rīta lidot uz Beirūtu."
  
  
  "Vienu vakaru ar Betiju Emersu," es nodomāju. Betija ar savām apbrīnojamajām krūtīm un glīto, bezjēdzīgo pieeju dzīvei.
  
  
  Vanags arī piecēlās. Viņš izņēma no krekla kabatas aploksni un pasniedza to man. "Šeit ir jūsu biļete uz Beirūtu," viņš teica. "Šis ir KLM lidojums no Karači. Ierašanās šeit šodien sešos divdesmit trīs.
  
  
  "Šovakar?"
  
  
  "Šovakar. ES gribu tevi šeit." Pārsteidzoši, viņš pastiepa roku un paspieda manu roku. Tad viņš pagriezās un izgāja pa durvīm, atstājot mani stāvam istabas vidū.
  
  
  Es pabeidzu savu dzērienu, noliku glāzi uz letes un iegāju vannas istabā, lai paņemtu no grīdas savas drēbes un sāktu krāmēt mantas.
  
  
  Kad es paņēmu vesti, alumīnija trauks ar heroīnu, ko biju paņēmis no Haraidas Rašida līķa, nokrita uz grīdas.
  
  
  Paņēmu telefonu un skatījos uz to, prātodama, ko ar to darīt. Biju domājusi par to, ka nokārtošu, bet tagad man ir cita doma. Es sapratu, ka esmu vienīgais pasaulē, kurš zināja, ka man tas ir.
  
  
  Viss, kas man bija vajadzīgs, bija pāris cigāri šādā traukā, un tas būtu kā vecā trīs gliemežvāku un zirņu spēle karnevālā.
  
  
  Pie sevis pasmaidīju un ieliku heroīnu gurnu kabatā.
  
  
  Pēc tam es izvilku Vilhelmu no viņas kumodes atsperu maciņa un sāku viņu kārtīgi tīrīt, prātam satraucoties.
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  Lidojums uz Beirūtu noritēja bez starpgadījumiem. Es pavadīju divas stundas, mēģinot izmest no galvas domas par Betiju Emersu, mēģinot izveidot plānu, ko darīt, kad būšu nokļuvis Libānā.
  
  
  Manā biznesā, protams, nevar plānot pārāk tālu uz priekšu. Tomēr, lai sāktu, ir nepieciešams zināms virziens. Tad tā ir vairāk kā krievu rulete.
  
  
  Pirmā lieta, kas man ir vajadzīga, ir jauna identitāte. Tam tiešām nevajadzētu būt pārāk grūti. Čārlijs Hārkinss bija Beirūtā vai pēdējo reizi, kad es biju, Čārlijs bija labs rakstnieks, ļoti labi kārtoja pases, viltotus pavadzīmes un tamlīdzīgas lietas.
  
  
  Un Čārlijs man ir parādā par labu. Es būtu varējis viņu iesaistīt, kad izjaucu šo palestīniešu grupu, kas centās gāzt Libānas valdību, taču es apzināti atstāju viņa vārdu no saraksta, ko nodevu iestādēm. Viņš tik un tā bija mazs mazulis, un es domāju, ka viņš kādreiz varētu noderēt. Tādi cilvēki vienmēr dara.
  
  
  Mana otrā problēma Beirūtā bija nedaudz nopietnāka. Kaut kā nācās iekļūt mafijas cauruļvadā.
  
  
  Pats labākais – nojautu, ka tas ir vienīgais veids – bija izlikties par itālieti. Nu, starp manu tumšo sejas krāsu un Čārlija rokrakstu tas varēja būt sakārtots.
  
  
  Blakus divām identiskām dārgu cigāru tūbiņām atradu metāla tūbiņu ar heroīnu. Šis heroīns varētu būt mana ieeja apburtajā lokā.
  
  
  Manas domas atgriezās pie Betijas Emersas, un augšstilba muskulis uzlēca. Es aizmigu sapnī.
  
  
  * * *
  
  
  Pat pulksten deviņos vakarā Beirūtas lidostā bija karsts un sauss.
  
  
  Uzlīme "Valsts bizness" manā pasē sarauca uzacis Libānas muitas amatpersonu vidū, taču tā ļāva man iziet cauri garajām rindām, kurās stāvēja balti tērpti arābi un biznesā tērpti eiropieši. Dažas minūtes vēlāk es atrados ārpus termināļa ēkas, mēģinot iespiest kājas mazā Fiat taksometra aizmugurējā sēdeklī.
  
  
  "Viesnīca Saint-Georges," es pavēlēju, "un atpūtieties." Esmu bijis Beirūtā iepriekš. Stāva ceļa posms, kas gar stāvām klintīm ved no lidostas uz pilsētas nomali, ir viens no uzmundrinošākajiem cilvēka izgudrotajiem maršrutiem. Taksists pagriezās savā vietā un uzsmaidīja man. Viņš bija ģērbies spilgti dzeltenā sporta kreklā ar atvērtu kaklu, bet uz viņa galvas bija Ēģiptes konusveida sarkanais fess.
  
  
  "Jā, kungs," viņš iesmējās. "Jā, kungs. Mēs lidojam zemu un lēni!"
  
  
  "Tikai lēni," es nomurmināju.
  
  
  "Jā, ser!" - viņš smejoties atkārtoja.
  
  
  Ar maksimālo ātrumu, riepām čīkstot, izmetāmies no lidostas un uz diviem riteņiem nogriezāmies uz Beirūtas ceļu. Es nopūtos, atspiedos sēdeklī un piespiedu plecu muskuļus atslābt. Es aizvēru acis un mēģināju domāt par kaut ko citu. Tāda diena bija.
  
  
  Beirūta ir sena feniķiešu pilsēta, kas celta pirms 1500. g.pmē. E. Saskaņā ar leģendu, šī bija vieta, kur Svētais Džordžs nogalināja pūķi. Pilsētu vēlāk ieņēma krustneši Boldvina vadībā un vēlāk Ibrahims Paša, taču tā izturēja Saladina aplenkuma dzinējus un izturēja pretī britiem un frančiem. Atlecot ātrgaitas Fiat aizmugurē, kad mēs gāzāmies pa Beirūtas ceļu, es prātoju, ko tas man nozīmē.
  
  
  Viesnīca St. Džordžs stāv garš un elegants Vidusjūras palmu ieskautajos krastos, un no tā paveras skats uz Zagļu kvartāla netīrumiem un neticamo nabadzību.
  
  
  
  
  
  y dažu kvartālu attālumā no viesnīcas.
  
  
  Es palūdzu istabu dienvidrietumu stūrī virs sestā stāva, saņēmu to un reģistrējos, nododot savu pasi nepieklājīgajam ierēdnim, kā to prasa likums Beirūtā. Viņš man apliecināja, ka tas tiks atgriezts dažu stundu laikā. Viņš ar to domāja, ka bija pagājušas vairākas stundas, kopš Beirūtas apsardze bija viņu pārbaudījusi. Bet tas mani netraucēja; Es nebiju Izraēlas spiegs, lai uzspridzinātu baru arābu.
  
  
  Patiesībā es biju amerikāņu spiegs, lai uzspridzinātu amerikāņu baru.
  
  
  Izpakojies un apskatījis skatu uz mēness apspīdēto Vidusjūru no sava balkona, piezvanīju Čārlijam Harkinsam un pateicu, ko vēlos.
  
  
  Viņš vilcinājās: "Nu, zini, es gribētu tev palīdzēt, Nik." Viņa balsī atskanēja nervoza čīkstēšana. Tā vienmēr ir bijis. Čārlijs bija nervozs, vaimanājošs vīrietis. Viņš turpināja: "Tas ir tikai... nu... es kaut kā izkāpu no šī biznesa un..."
  
  
  "Bullis!"
  
  
  "Nu, jā, es domāju, nē. Es domāju, labi, jūs zināt..."
  
  
  Man bija vienalga, kāda bija viņa problēma. Es ļāvu manai balsij dažus decibelus noslīdēt: "Tu man esi parādā, Čārlij."
  
  
  — Jā, Nik, jā. Viņš ieturēja pauzi. Es gandrīz dzirdēju, kā viņš nervozi skatās pār plecu, lai redzētu, vai kāds cits klausās. "Tas ir tas, ka tagad man ir jāstrādā tikai vienam apģērbam, nevis kādam citam un..."
  
  
  — Čārlijs! Es izrādīju savu nepacietību un aizkaitināmību.
  
  
  "Labi, Nik, labi. Tikai šoreiz, tikai jums. Vai jūs zināt, kur es dzīvoju?"
  
  
  "Vai es varētu jums piezvanīt, ja es nezinātu, kur jūs dzīvojat?"
  
  
  "Ak jā jā. Labi. Kā būtu ar pulksten vienpadsmitiem... un paņemiet līdzi savu attēlu."
  
  
  Es pamāju telefonā. "Vienpadsmitos." Nolikusi klausuli, es atspiedos uz greznās sniegbaltās milzu gultas. Tikai pirms dažām stundām es gāju pa šo milzīgo smilšu kāpu, medījot Hamidu Rašidu un holandieti. Šis uzdevums man patika labāk, pat bez Betijas Emersas tuvumā.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Desmit trīsdesmit. Laiks redzēt Čārliju. Izripoju no gultas, acumirklī nolēmu, ka gaiši brūnais uzvalks, kas man bija mugurā, būs piemērots tādiem kā Čārlijam Harkinsam, un devos ceļā. Pabeidzot darbu ar Čārliju, es domāju, ka varētu izmēģināt Black Cat Café vai Illustrious Arab. Ir pagājis ilgs laiks, kopš esmu sajutis Beirūtas naktsdzīvi. Bet šodien bija ļoti gara diena. Es noliecu plecus uz priekšu, izstiepjot muskuļus. Es labāk iešu gulēt.
  
  
  Čārlijs dzīvoja Almendares ielā, apmēram sešus kvartālus no viesnīcas, Zagļu kvartāla austrumu malā. Numurs 173. Es gāju augšā pa trim kāpnēm pa netīrām, vāji apgaismotām kāpnēm. Tas bija mitrs, bezgaisa karstumā, ar urīna un trūdošu atkritumu smaku.
  
  
  Katrā novietnē četras kādreiz zaļas durvis veda uz īsu gaiteni iepretim nokarenām koka margām, kas bīstami izvirzījās virs kāpņu telpas. Aiz aizvērtajām durvīm atskanēja klusināti kliedzieni, kliedzieni, smieklu uzplūdi, nikni lāsti duci valodās un ārdošs radio. Otrajā stāvā, kad es gāju garām, avārija sašķēla neparastās durvis, un cauri koka apšuvumam izspiedās četras collas cirvja asmens. Iekšā sieviete kliedza, ilgi un trilējot, kā klaiņojošs kaķis medībās.
  
  
  Nākamo lidojumu veicu neapstājoties. Es biju vienā no lielākajiem sarkano lukturu rajoniem pasaulē. Aiz tām pašām bezsejas durvīm tūkstošiem bezseju daudzdzīvokļu māju kvartāla atkritumiem nokaisītajās ielās tūkstošiem un tūkstošiem prostitūtu cīnījās savā starpā par naudas atlīdzību, lai apmierinātu cilvēces sārņu seksuālās vajadzības, kas izskalotas mudžīgajos graustu rajonos. . Beirūta.
  
  
  Beirūta ir gan Vidusjūras pērle, gan Tuvo Austrumu ūdenskrātuve. Priekšā atvērās durvis, un ārā izskrēja resns resns vīrietis, satriecoties. Viņš bija pilnīgi kails, ja neskaita smieklīgu tarbuku, kas cieši sēdēja uz viņa galvas. Viņa seja bija izkropļota ekstātiskas agonijas grimasē, viņa acis blāvēja no sāpēm vai baudas, es nevarēju pateikt, no kā. Aiz viņa bija lokana, ogļu melna meitene, ģērbusies tikai līdz augšstilbiem ādas zābakos, ar smagām lūpām kā flegmatiska maska, viņa nenogurstoši sekoja resnajam arābam. Divas reizes viņa pamāja ar plaukstas locītavu, un divas reizes viņa slaida trīs skropstu pātagu, sīku, graciozu un mokošu, pāri arāba tonizētajiem augšstilbiem. Viņš aizelsās no sāpēm, un sešas sīkas asiņu strūklas iespieda viņa trīcošo miesu.
  
  
  Arābs gāja man garām, nepievēršot uzmanību nekam, izņemot savu sāpīgo prieku. Meitene viņam sekoja ar segu. Viņai nevarēja būt vairāk par 15 gadiem.
  
  
  Es teicu savam vēderam par to aizmirst un gāju augšā pa pēdējo kāpņu posmu. Šeit vienīgās durvis bloķēja kāpnes. Nospiedu zvanīšanas pogu. Čārlijs Harkinss ir aizņēmis visu trešo stāvu tik ilgi, cik es viņu pazīstu. Dažas sekundes pirms viņš atbildēja, manā prātā pazibēja viņa bēniņiem līdzīgā dzīvokļa plašā netīrība: viņa spilgti apgaismotais sols ar kamerām,
  
  
  
  
  
  Pildspalvas, pildspalvas un gravēšanas aprīkojums vienmēr bija tur, kā miera saliņa starp netīrajām zeķēm un apakšveļu, no kurām dažas, kā atcerējos, izskatījās tā, it kā tās būtu izmantotas, lai izžāvētu smalki izstrādāto mazo presēšanas rullīti stūrī.
  
  
  Šoreiz man vajadzēja kādu brīdi, lai atpazītu cilvēciņu, kurš atvēra durvis. Čārlijs ir mainījies. Pazuda iekritušie vaigi un trīs dienu sirmās bārdas rugāji, kurus viņš vienmēr, šķiet, saglabāja. Pat mirušais, bezcerīgais skatiens acīs pazuda. Čārlijs Harkinss tagad šķita gudrs, iespējams, piesardzīgs, taču ne tik nobijies no dzīves, kā bija bijis tajos gados, kad es viņu pazinu.
  
  
  Bija ģērbies gaišā rūtainā sporta jakā, glīti piespiestās pelēkās flaneļa biksēs un spīdīgi melnās kurpēs. Tas nebija tas Čārlijs Hārkinss, kuru es pazinu. ES biju iespaidots.
  
  
  Viņš šaubīgi paspieda manu roku. Vismaz tas nav mainījies.
  
  
  Dzīvoklī tomēr. Tas, kas kādreiz bija nekārtības kaudze, tagad ir kārtīgs un tīrs. Svaigi zaļš paklājs klāja vecos, rētas grīdas dēļus, un sienas bija glīti krāsotas krēmkrāsas. Lai izjauktu lielās istabas šķūnim līdzīgās līnijas, tika novietotas lētas, bet acīmredzami jaunas mēbeles... kafijas galdiņš, daži krēsli, divi dīvāni, gara zema taisnstūra gulta uz platformas vienā stūrī.
  
  
  Tas, kas kādreiz nejauši kalpoja par Čārlija darba zonu, tagad tika atdalīts ar redeļu paneļiem un tika spilgti apgaismots, kad caur starpsienu atverēm parādījās pierādījumi.
  
  
  Pacēlu uzacis, paskatījos apkārt. — Šķiet, ka tev iet labi, Čārlij.
  
  
  Viņš nervozi pasmaidīja. "Nu... ē... lietas iet labi, Nik." Viņa acis mirdzēja. "Man tagad ir jauns palīgs, un viss notiek ļoti labi..." viņa balss apklusa.
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. — Lai to izdarītu ar tevi, Čārlij, būs vajadzīgs vairāk nekā tikai jauns palīgs. Es atteicos no jaunā dekora. "Es teiktu, ka vismaz vienu reizi savā dzīvē esat atradis kaut ko ilgtspējīgu."
  
  
  Viņš nolieca galvu. "Labi..."
  
  
  Nebija ierasts atrast viltotāju ar ilgtspējīgu biznesu. Šāda veida darbs mēdz būt saistīts ar pēkšņām raustīšanās un ilgas apstāšanās. Tas droši vien nozīmēja, ka Čārlijs kaut kādā veidā bija iekļuvis viltojumu spēlē. Man personīgi bija vienalga, ko viņš dara, kamēr es saņēmu to, pēc kā nācu.
  
  
  Viņš noteikti izlasīja manas domas. "Ah... es neesmu pārliecināts, ka varu to izdarīt, Nik."
  
  
  Es viņam draudzīgi pasmaidīju un apsēdos uz viena no abpusējiem dīvāniem, kas stāvēja taisnā leņķī pret savu dvīņu, veidojot nepareizu leņķi dzīvojamās istabas vidū. "Protams, jūs varat, Čārlij," es viegli teicu.
  
  
  Es izvilku Vilhelmīnu no maciņa un nevērīgi pamāju gaisā. "Ja tu to nedarīsi, es tevi nogalināšu." Es noteikti nedarītu. Es nevēlos nogalināt cilvēkus kaut kā tāda dēļ, īpaši tādus mazos kā Čārlijs Hārkinss. Bet Čārlijs to nezināja. Viņš zināja tikai to, ka es dažreiz varu nogalināt cilvēkus. Šī doma viņam skaidri ienāca prātā.
  
  
  Viņš izstiepa lūdzošu plaukstu. "Labi, Nik, labi. Es vienkārši nē... nu, vienalga..."
  
  
  "Labi." Vēlreiz apsedzu Vilhelmīnu un noliecos uz priekšu, uzliekot elkoņus uz ceļiem. "Man vajag pilnīgi jaunu identitāti, Čārlij."
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  "Kad šovakar aizbraukšu no šejienes, es būšu Niks Kartano, kurš sākotnēji ir no Palermo un nesen no Francijas Ārzemju leģiona. Atstājiet mani pēc apmēram gada starp svešzemju leģionu un tagadni. Es varu izlikties." Jo mazāk faktu cilvēkiem būs jāpārbauda, jo labāk man klāsies.
  
  
  Harkins sarauca pieri un paraustīja zodu. "Tas nozīmē pasi, izziņas... ko vēl?"
  
  
  Es atzīmēju savus pirkstus. "Man būs vajadzīgas personīgas vēstules no manas ģimenes Palermo, no meitenes Sirakūzās, no meitenes no Senlo. Man vajadzīga autovadītāja apliecība no Saint-Lo, drēbes no Francijas, vecs čemodāns un vecs maks."
  
  
  Čārlijs izskatījās noraizējies. “Nik, es domāju, ka varu to izdarīt, bet tas prasīs kādu laiku. Man šobrīd nevajadzētu neko darīt neviena cita labā, un man tas būs jādara lēni un... uh..."
  
  
  Man atkal radās iespaids, ka Čārlijs vienmēr strādāja kāda cita labā. Bet šobrīd man bija vienalga.
  
  
  "Es gribu to šovakar, Čārlij," es teicu.
  
  
  Viņš aizkaitināti nopūtās, sāka kaut ko teikt, bet tad pārdomāja un saknieba lūpas, domādams. "Es varu noformēt pasi un izrakstīt, labi," viņš beidzot teica. “Ir pieprasījums pēc tiem, kam ir formas, bet...”
  
  
  "Paņemiet tos," es pārtraucu.
  
  
  Viņš brīdi drūmi paskatījās uz mani, tad pazemīgi paraustīja plecus. "ES mēģināšu."
  
  
  Daži cilvēki vienkārši neko nedarīs, ja vien nepaļausities uz viņiem. Es pieliecos pie Čārlija un tajā vakarā ap pusnakti no šīs plastmasas elegances iznācu niknajās kvartāla ielās Nika Kartano lomā. Telefona zvans uz mūsu vēstniecību nokārtos manu veco pasi un dažas lietas, ko atstāju St.George viesnīcā.
  
  
  
  
  
  Kopš tā brīža, līdz pabeidzu šo darbu, es biju Niks Kartano, bezrūpīgs sicīlietis ar neskaidru pagātni.
  
  
  Ejot pa ielu, es nosvilpoju vieglu itāļu melodiju.
  
  
  Es pārcēlos uz Romas viesnīcu un gaidīju. Ja sicīliešu straume gāja cauri Beirūtai ceļā uz Ameriku, viņi ietu cauri čigāniem. Roma Beirūtā itāļiem ir neatvairāma atrakcija, it kā reģistratūra būtu izrotāta ar ķiploka daiviņām. Patiesībā, starp citu, tas smaržo, iespējams.
  
  
  Tomēr, neskatoties uz visiem saviem plāniem, nākamajā dienā nejauši satiku Luisu Lazaro.
  
  
  Tā bija viena no karstajām dienām, ko tik bieži atrodat Libānas piekrastē. Tuksneša sprādziens ir dedzinošs, smiltis ir sausas un ļoti karstas, bet Vidusjūras vēsā zilā krāsa mīkstina triecienu.
  
  
  Man priekšā uz ietves vanaga sejas beduīni melnās abajās, kas apgrieztas ar zelta brokātu, grūstījās garām gludajiem Levantes uzņēmējiem; Garām rosījās nepārprotami ūsaini tirgotāji, kas satraukti sarunājās franču valodā; šur tur parādījās tarbuši, to nēsātāji brīžiem strikta piegriezuma rietumu uzvalkos, brīžiem galibās, vienmēr klātesošajos naktskreklos. Uz ietves uz ielas sakrājušos netīrumos gulēja ubags bez kājām un vaimanāja: “Bakšē, bakšeš” katram garāmgājējam, plaukstas lūgdami paceltas un asarainās acis lūdza. Ārā vecs, aizsegts haridans sēdēja augstu uz nobružāta kamieļa, kas nemierīgi slējās pa ielu, neievērodams taksometrus, kas mežonīgi auj pa šauro ielu, aizsmakušiem ragiem, kas kliedza disonansi.
  
  
  Ielas otrā pusē divas amerikāņu meitenes fotografēja ģimenes grupu, kas nebija Gebs, kuri lēnām soļoja pa ielu, sievietes turēja uz galvas milzīgas māla krūzes, gan vīrieši, gan sievietes bija tērpušās maigi oranžās un zilās krāsās. šie maigie cilvēki tik bieži valkā. viņu halāti un turbāni. Tālumā, kur Rue Almendares izliekas uz dienvidiem uz Saint-Georges, krāšņo balto smilšu pludmali bija izraibināti sauļotāji. Kā virpuļojošas skudras zilā stikla jūrā es redzēju divus ūdensslēpotājus, kas vilka savas rotaļlietai līdzīgās laivas uz neredzamām auklām.
  
  
  Tas notika pēkšņi: taksometrs akli riņķoja ap stūri, vadītājs cīnījās ar stūri, kad viņš iegriezās ielas vidū, lai izvairītos no kamieļa, pēc tam brauca atpakaļgaitā, lai palaiž garām pretimbraucošo automašīnu. Riepas čīkstēja, un kabīne sagriezās nekontrolējamā virzienā, sāniski virzoties pretī ubagam, kas rāpoja ceļa malā.
  
  
  Es instinktīvi virzījos uz viņu, nirstot ar galvu, pa pusei stumdams, pa pusei izmetot arābu no taksometra ceļa un krītot viņam pakaļ notekcaurulē, kad taksometrs atsitās pret ietvi un ietriecās ēkas apmetuma sienā. spiežoties pret ēku kliedzošajā agonijā, ko plīst metāls.
  
  
  Uz brīdi Almendares ielas pasauli apstulbināja vaska figūru muzeja glezna. Tad sieviete sāka raudāt, gari, izstiepti vaidi, kas atbrīvoja viņas bailes un, šķiet, atbalsojās ar atvieglojumu pārpildītajā ielā. Es kādu laiku gulēju nekustīgi, domās skaitot rokas un kājas. Likās, ka viņi visi bija tur, lai gan šķita, ka es būtu smagi sists pa pieri.
  
  
  Es lēnām piecēlos, pārbaudot visas savas darba daļas. Šķita, ka nav ne lauztu kaulu, ne sastieptu locītavu, tāpēc es piegāju pie kajītes ārdurvju loga, groteski ieķīlējies nelokāmajā apmetumā.
  
  
  Aiz manis atskanēja daudzvalodu pļāpāšana, kad es atvēru durvis un cik vien uzmanīgāk izvilku vadītāju no aiz stūres. Brīnumainā kārtā viņš šķita neskarts, tikai apmulsis. Viņa olīvkrāsas seja bija pelnu nokrāsa, kad viņš nedroši atspiedās pret sienu, pušķots sārta krūms, kas neiespējami noliecās pār vienu aci un neizprotami skatījās uz savas eksistences drupām.
  
  
  Apmierināts, ka viņš nepiedzīvo tūlītējas ciešanas. Es pievērsu uzmanību ubagam, kurš locījās uz muguras notekcaurulē, ciešot pārāk daudz, lai palīdzētu sev, vai varbūt pārāk vājš. Dievs zina, ka viņš bija tik tievs kā jebkurš izsalcis vīrietis, kādu es jebkad esmu redzējis. Viņa sejā bija diezgan daudz asiņu, galvenokārt no dziļas brūces vaigu kaulā, un viņš žēlīgi vaidēja. Taču, kad viņš ieraudzīja mani noliecamies pār viņu, viņš piecēlās uz viena elkoņa un pastiepa otru roku.
  
  
  "Bakšiš, bērnudārzi," viņš šņukstēja. "Bakšēš! Bakšešs!"
  
  
  Es sašutusi novērsos. Ņūdeli un Bombejā es redzēju dzīvas kaulu kaudzes un uzpūstus vēderus, kas gulēja ielās un gaidīja nāvi no bada, taču pat viņiem bija vairāk cilvēka cieņas nekā Beirūtas ubagiem.
  
  
  Es sāku iet prom, bet roka uz manas rokas mani apturēja. Tas piederēja īsam, resnam vīrietim ar ķerubisku seju un acīm tik melnām kā viņa mati. Viņam bija melns zīda uzvalks, balts krekls un balta kaklasaite, kas Beirūtas karstumā bija nepiedienīgi.
  
  
  "Momento," viņš satraukti teica, viņa galva šūpojās uz augšu un uz leju, it kā lai uzsvērtu. "Momento, per favore."
  
  
  Pēc tam viņš pārgāja no itāļu valodas uz franču valodu. "Vous vous êtes fait du mal?" Sveiki
  
  
  
  
  
  Akcents bija šausmīgs.
  
  
  "Je me suis blessé les genous, je crois," es atbildēju, uzmanīgi saliecot ceļus. Es paberzēju galvu. “Et quelque izvēlējās bien solide m'aogné la tête. Mais ce n'est pas grave.
  
  
  Viņš pamāja, saraucis pieri, bet tajā pašā laikā smīnēdams. Es uzminēju, ka viņa izpratne nebija daudz labāka par viņa akcentu. Viņš joprojām turēja manu roku. "Runā angliski?" - viņš cerīgi jautāja.
  
  
  Es jautri pamāju ar galvu.
  
  
  "Izcili izcili!" Viņš bija diezgan dedzīgs no entuziasma. "Es tikai gribēju teikt, ka tā bija drosmīgākā lieta, ko esmu redzējis. Fantastiski! Jūs pārvietojāties tik ātri, tik ātri! Viņš ar to visu bija ļoti aizrautīgs.
  
  
  ES smējos. "Es domāju, ka tā ir tikai refleksa darbība." Tā tas, protams, bija.
  
  
  "Nē!" - viņš iesaucās. "Tā bija drosme. Es domāju, tā bija patiesa drosme, cilvēk! Viņš izvilka no mēteļa iekškabatas dārgu cigarešu maciņu, atvēra to un pasniedza man.
  
  
  Es paņēmu cigareti un pieliecos, lai izvilktu šķiltavas no viņa dedzīgajiem pirkstiem. Es īsti nesapratu, ko viņš grib, bet viņš bija smieklīgs.
  
  
  "Tie bija labākie refleksi, kādus esmu redzējis." Viņa acis mirdzēja sajūsmā. "Vai jūs esat cīnītājs vai kas cits? Vai akrobāts? Pilots?"
  
  
  Man bija jāsmejas. "Nē, es..." Paskatīsimies. Kas pie velna es biju? Šobrīd es biju Niks Kartano, bijušais Palermo iedzīvotājs, nesen Ārzemju leģiona dalībnieks, šobrīd... pašlaik pieejams.
  
  
  "Nē, es neesmu viens no tiem," es teicu, stumdoties garām pūlim, kas bija sapulcējies ap sasisto taksometru un apstulbušo šoferi, un devos pa ietvi. Mazais cilvēciņš steidzās prom.
  
  
  Pusceļā viņš pastiepa roku. "Es esmu Luiss Lazaro," viņš teica. "Kāds ir tavs vārds?"
  
  
  Es puslīdz paspiedu viņam roku un turpināju iet. "Niks Kartano. Kā tev iet?"
  
  
  “Kartano? Čau, vecīt, vai tu arī esi itālis?
  
  
  Es pakratīju galvu. "Siciliano".
  
  
  “Čau, lieliski! Es arī esmu sicīlietis. Vai arī... Mani vecāki bija no Sicīlijas. Es esmu patiesi amerikānis."
  
  
  Nebija grūti saprast. Tad mani pārņēma doma, un es pēkšņi kļuvu draudzīgāks. Taisnība, ka ne katram sicīlietim un amerikānim Beirūtā būs tāda mafijas saikne, kādu es meklēju, taču tikpat patiesi ir tas, ka gandrīz jebkurš sicīlietis Beirūtā varētu norādīt man pareizo virzienu, vai nu nejauši, vai ar nolūku. . Bija pamatoti pieņemt, ka viens sicīlietis var novest pie cita.
  
  
  "Bez jokiem!" Es atbildēju ar savu labāko smaidu “Paskaties uz mani, es esmu pārsteidzošs puisis”. “Pats tur dzīvoju ilgu laiku. Ņūorleāna. Preskota, Arizona. Losandželosa. Visur".
  
  
  "Izcili izcili!"
  
  
  Šis puisis nevarēja būt īsts.
  
  
  — Dievs! Viņš teica. “Divi sicīliešu amerikāņi Beirūtā, un mēs satiekamies ielas vidū. Tā ir mazliet sasodīta pasaule, vai zināt?
  
  
  Es pamāju, smīnot. "Noteikti". Es pamanīju Vidusjūru, mazu kafejnīcu Almendares un Fouad stūrī, un norādīju uz pērlītēm rotāto durvju aili. "Ko jūs sakāt, mēs kopā sadalām pudeli vīna?"
  
  
  "Liels!" - viņš iesaucās. "Patiesībā es to nopirkšu."
  
  
  "Labi, vecīt, tu esi iekšā," es atbildēju ar īstu entuziasmu.
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  Es neesmu pilnīgi pārliecināts, kā mēs piegājām šai tēmai, bet mēs aptuveni divdesmit nākamās minūtes pavadījām, apspriežot Jeruzalemi. Luiss tikko bija atgriezies no turienes, un T. savulaik tur pavadīja divas nedēļas, pateicoties Vanaka kunga organizācijai.
  
  
  Mēs sarunā apceļojām pilsētu, apskatījām Omāra mošeju un Rietumu mūri, apstājāmies pie Pilāta pagalma un Rutas akas, izstaigājām krusta staciju pa Via Dolor un iegājām Svētā kapa baznīcā, uz kuras joprojām ir grebti iniciāļi. no krustnešiem, kuri to uzcēla 1099. gadā. Neraugoties uz visām savām dīvainībām, Luiss labi pārzināja vēsturi, viņam bija diezgan saprātīgs prāts un diezgan augstprātīga attieksme pret Mātes Baznīcu. Man viņš sāka patikt.
  
  
  Pagāja kāds laiks, lai saruna noritētu tā, kā vēlējos, bet beidzot es to paveicu. "Cik ilgi tu būsi Beirūtā, Luis?"
  
  
  Viņš pasmējās. Es sāku saprast, ka Luisam dzīve ir tikai jautrība. "Es atgriezīšos šīs nedēļas beigās. Es domāju, ka sestdien. Lai gan, protams, šeit bija sasodīti jautri.
  
  
  "Cik ilgi jūs šeit esat?"
  
  
  "Tikai trīs nedēļas. Jūs zināt… mazs bizness, nedaudz jautrības. Viņš plaši pamāja ar roku. "Pārsvarā jautri."
  
  
  Ja viņam nebija iebildumu atbildēt uz jautājumiem, man nebija iebildumu tos uzdot. "Kāda veida bizness?"
  
  
  "Olīvju eļļa. Olīveļļas imports. Franzini olīveļļa. Vai esat kādreiz dzirdējuši par viņu?
  
  
  Es pakratīju galvu. "Nē. Es pats dzeru brendiju un soda. Es nevaru ciest olīveļļu. ”
  
  
  Luiss pasmējās par manu vājo joku. Viņš bija viens no tiem cilvēkiem, kurš vienmēr smējās par sliktu joku. Labi ego.
  
  
  Es izvilku no krekla kabatas saburzītu Gauloise paciņu un aizdedzinu vienu, kamēr laimīgi sāku plānot negaidītus draudzēties ar Luisu Lazaro, Rietumu pasaules smejošo zēnu.
  
  
  Es labi pazinu Franzini olīveļļu. Vai vismaz
  
  
  
  
  
  kurš bija Džozefs Franzīni. Džozefs "Popejs" Franzini. Daudzi cilvēki zināja, kas viņš ir. Šajās dienās tas bija Dons Džozefs, Ņujorkas otrās lielākās mafijas ģimenes galva.
  
  
  Pirms Džozefs Franzīni kļuva par Donu Džozefu, viņš bija visas Austrumkrasta pazemes "Pāvejs". "Popeye" nāca no viņa ļoti likumīgā uzņēmuma olīveļļas importēšanas un tirdzniecības. Viņš tika cienīts par nežēlīgo godīgumu, mafijas omertas likuma rituālu ievērošanu un efektīvām biznesa metodēm.
  
  
  Kad viņam bija trīsdesmit gadu, Popeju piemeklēja kāda slimība — es nevarēju atcerēties, kas tā bija —, kas viņu piespieda pamest ielās un iesaistīties organizētās noziedzības pārvaldē. Tur viņa izcilais biznesa prāts izrādījās nenovērtējams, un ļoti īsā laikā viņš spēja sasniegt reālu spēku azartspēlēs un augļošanā. Viņš un viņa divi brāļi rūpīgi un stingri izveidoja savu organizāciju ar biznesa asumu. Tagad viņš bija Dons Džozefs, novecojošās, kašķīgās un greizsirdīgās tiesības, kuru sasniegšanai viņš bija tik smagi strādājis.
  
  
  Tas bija Popejs Franzīni — dons Džozefs Franzini —, kurš bija aiz mēģinājuma stiprināt amerikāņu organizāciju ar jaunām asinīm no Sicīlijas.
  
  
  Es meklēju ceļu uz Sicīlijas aprindām Beirūtā, un likās, ka esmu trāpījis džekpotu. Protams, Beirūta bija loģiska vieta, kur apstāties olīveļļas tirgotājs. Liela daļa pasaules piegādes nāk no Libānas un tās kaimiņvalstīm Sīrijas un Jordānijas.
  
  
  Taču Luisa Lazaro klātbūtne no Franzini Olive Oil laikā, kad mafija pārvietoja savus darbiniekus caur Beirūtu, pārāk daudz palielināja sakritības koeficientu.
  
  
  Man arī bija cita doma. Luiss Lazaro varētu būt vairāk nekā tikai laimīgs cilvēks, kāds viņš izskatījās. Ikviens, kurš pārstāvētu Popeju Franzini, būtu kompetents un skarbs, pat ja, spriežot pēc tā, ar kādu Luiss uzbruka pudelei, viņam bija tendence pārāk daudz dzert.
  
  
  Es atspiedos uz mazā stiepļu krēsla papēžiem, uz kura sēdēju, un noliecu stiklu pār savu jauno amiko. "Čau Luiss! Izdzersim vēl vienu pudeli vīna"
  
  
  Viņš priecīgi rūca, ar plakano plaukstu triekdams galdu. "Kāpēc ne, salīdziniet! Parādīsim šiem arābiem, kā viņi to dara vecajā valstī. Kolumbijas klases gredzens uz viņa labās rokas atspēkoja viņa nostalģiskās atmiņas, kad viņš deva signālu viesmīlim.
  
  
  * * *
  
  
  Trīs dienas ar Luisu Lazaro var būt nogurdinošas. Mēs redzējām futbola spēli Amerikas Universitātē, pavadījām dienu, apmeklējot vecās romiešu drupas Baalbekā; mēs dzērām pārāk daudz Black Cat Café un Illustrious Arab, un ieradāmies gandrīz katrā citā bistro pilsētā.
  
  
  Šo trīs drudžaino dienu laikā es uzzināju diezgan daudz par Luisu. Man šķita, ka uz tā ir rakstīts mafija, un, kad es atklāju, cik dziļi tas ir iespiests, visi zvani sāka zvanīt. Luiss Lazaro Beirūtā strādāja ar Franzini olīveļļu, pārstāvot savu tēvoci Popeju. Kad Luiss nometa bumbu uz ceturtās vīna karafes, es meklēju informāciju par viņu savā vīna pārņemtajā atmiņā. Popeye Franzini uzaudzināja sava brāļa dēlu, es atcerējos no ziņojuma, ko reiz izlasīju. Vai tas bija tas brāļadēls? Viņš droši vien bija, un viņa atšķirīgais uzvārds, visticamāk, bija neliela kosmētiska izmaiņa. Es viņam nerunāju, kāpēc viņa vārds ir Lazaro, nevis Franzīni, domājot, ka, ja tam ir nozīme, es to uzzināšu pietiekami drīz.
  
  
  Tāpēc es faktiski ieguvu savu biļeti Franzini cauruļvadā. Manam dzīvespriecīgajam, jocīgajam sarunu biedram, kurš sākumā šķita mafiozs no komēdijas operas, ir jābūt velnišķīgi uzmanīgam šajā pļāpīgajā, vīnsarkanajā manierē. Vai nu tēvocim Džozefam izdevās pasargāt savu brāļadēlu no organizētās noziedzības neglītās realitātes, droši nosūtot viņu uz ģimenes darbības likumīgo galu.
  
  
  Trešās mūsu uzdzīves dienas pēcpusdienas vidū es mēģināju noteikt Luisa Lazaro līdzdalības apmēru tēvoča Džo nelikumīgajās lietās.
  
  
  Mēs atradāmies Sarkanajā Fezā, katrs galds bija ielikts savā mazajā sienu nišā, kas atgādināja boksu govju kūtī. Luiss bija izstiepts krēslā, viena melna matu šķipsna sāka karāties no viņa pieres. Es sēdēju taisni, bet atlaidos, rokas uzlikusi uz mazā koka galda, un uzzīmēju to, kas izskatījās kā mana šīs dienas četrdesmitā galusa.
  
  
  "Klau čalīt!" - Luiss nomurmināja. "Vai tev viss ir kārtībā." Viņš apstājās, skatoties pulkstenī, kā to dara cilvēki, kad viņi apzinās laiku, pat ja viņi domā dienās, nedēļās vai mēnešos, nevis stundās, minūtēs vai sekundēs. "Mums atkal jāsanāk kopā štatos. Kad tu atgriezīsies?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Vai jūs zināt, kur es varu dabūt labu pasi?" - nejauši jautāju.
  
  
  Viņš pacēla uzacis, bet viņa acīs nebija nekāda pārsteiguma. Cilvēki ar problēmām ar pasēm bija Luisa Lazaro dzīvesveids. — Vai tev tāda nav?
  
  
  Es saraucu pieri un iedzēru malku vīna. "Noteikti. Bet..." Ļaujiet viņam būt
  
  
  
  
  
  izdariet savus secinājumus.
  
  
  Viņš zinoši pasmaidīja, atlaižot roku. "Bet jūs nācāt no Palermo, vai ne?"
  
  
  "Pa labi."
  
  
  — Un jūs uzaugāt Ņūorleānā?
  
  
  "Pa labi."
  
  
  — Četri gadi Francijas ārzemnieku leģionā?
  
  
  "Pareizi. Ko tu darīji, Luis? Vai pierakstīji?"
  
  
  Viņš atbruņojoši pasmīnēja. "Un vai jūs zināt. Vienkārši pārliecinieties, ka T ir pareizi.
  
  
  "Tieši tā," es teicu. Es zināju, uz kurieni virzās viņa jautājumi – vai vismaz cerēju, ka to darīju – pat ja viņš nevēlējās uzreiz ķerties pie lietas.
  
  
  Viņš uzdeva pratināšanu kā jebkurš labs prokurors. "Un jūs pēdējos pāris gadus esat... ēē... vazājies Beirūtā?"
  
  
  "Pa labi." Es ielēju vairāk vīna katrā mūsu glāzē.
  
  
  "Labi." Viņš to izvilka ar domīgu skatienu. "Es droši vien varu to noorganizēt, ja jūs patiešām vēlaties atgriezties štatos."
  
  
  Es paskatījos pār plecu, lai iegūtu efektu: "Man, sasodīts, jātiek prom no šejienes."
  
  
  Viņš pamāja. "Varbūt es varu jums palīdzēt, bet..."
  
  
  "Bet kas?"
  
  
  "Labi," viņš atkal pasmaidīja ar šo atbruņojošo smīnu. "Es nezinu par jums neko daudz, izņemot jūsu drosmi."
  
  
  Es rūpīgi izsvēru situāciju. Negribēju pārāk ātri izspēlēt savu trumpi. No otras puses, tas varētu būt mans ielaušanās punkts, un es vienmēr varēju — ja notikumi to prasītu — likvidēt Luisu.
  
  
  Es izvilku no krekla kabatas metāla cigāra cauruli un nejauši nometu to uz galda. Viņš apgriezās un apstājās. Es piecēlos un pacēlu savu krēslu. "Man jāiet pie Džona, Luis." Paglaudīju viņam pa plecu. — Es atgriezīšos.
  
  
  Es aizgāju, atstājot uz galda nelielu pīpi apmēram 65 000 USD vērtībā.
  
  
  Es nesteidzos, bet, kad atgriezos, Luiss Lazaro joprojām bija tur. Tātad tas bija heroīns.
  
  
  Pēc viņa sejas izteiksmes es sapratu, ka esmu izdarījis pareizo kustību.
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  Piecos pēcpusdienā es satiku Luisu savas viesnīcas vestibilā. Šoreiz zīda uzvalks bija zils, gandrīz elektrisks. Krekls un kaklasaite bija svaigi, bet joprojām balti uz balta. Viņa satrauktais smaids nemainījās.
  
  
  Uz ielas apstādinājām taksi. – Sentdžordžs, – Luiss sacīja šoferim, tad pašapmierināti atsēdās savā sēdeklī.
  
  
  Bija tikai seši kvartāli, un mēs varējām staigāt, bet tas mani nesatrauca. Lieta tāda, ka Sentdžordžs bija vienīgā vieta Beirūtā, kur mani pazina kā Niku Kārteru. Tomēr iespēja, ka ierēdnis vai stāva pārvaldnieks varētu mani sveicināt vārdā, bija maza. Pārmērīga randiņi Beirūtā nav dzīvesveids, ja esat nepārprotami amerikānis.
  
  
  Man nav par ko uztraukties. Pat manās šaurajās drēbēs neviens man nepievērsa ne mazāko uzmanību, jo Luiss vispirms ātri piezvanīja pa mājas telefonu vestibilā un tad nervozi pļāpājot ieveda mani liftā.
  
  
  “Šī ir patiešām skaista dāma, vīrietis! Viņa... viņa tiešām ir kaut kas cits. Bet viņa ir arī gudra. Ak mammu! Viņa ir gudra!" Viņš uzsita ar īkšķi pret priekšējiem zobiem. "Bet viss, kas jums jādara, ir tikai jāatbild uz viņas jautājumiem, vai jūs zināt? Vienkārši spēlējiet mierīgi. Jūs redzēsiet."
  
  
  "Protams, Luis," es viņam pārliecināju. Viņš jau ir izgājis šo procedūru pusduci reižu.
  
  
  Ļoti garš, tievs vīrietis ar zilām, bezizteiksmīgām acīm atvēra durvis uz apartamentu vienpadsmitajā stāvā un pamāja, lai mēs ieejam. Viņš pavirzījās malā, kad Luiss gāja garām, bet, kad es viņam sekoju, viņš pēkšņi ar līdzīgiem pirkstiem satvēra mana labā elkoņa iekšpusi un apgriezās. es atpakaļ. Pēda aiz maniem ceļgaliem nogāza mani uz grīdas, kad viņš pagriezās tā, ka es ietriecos biezajā paklājā uz savas sejas, mana roka bija sagriezusies augstu gar pleciem un mans kaulainais celis iespiedās mazajā mugurā.
  
  
  Viņš bija labs. Tomēr ne tik labi. Es būtu varējis salauzt viņa ceļgala kauliņu ar savu papēdi, kad viņš izdarīja pirmo gājienu, bet tas nebija tas, par ko es tur biju. Es gulēju un ļāvu viņam izvilkt Vilhelmīnu no maciņa.
  
  
  Roka ātri pārbaudīja manu ķermeni. Tad spiediens uz muguras lejasdaļu mazinājās. "Viņam tas bija," viņš paziņoja.
  
  
  Viņš bija neuzmanīgs. Hugo joprojām atpūtās zamšādas apvalkā, kas bija piesprādzēts pie mana apakšdelma.
  
  
  Viņš iedunkāja mani ar pirkstu, un es lēnām piecēlos kājās. Viņš par to samaksās vēlāk.
  
  
  Es ar vienu roku izgriezu matus atpakaļ un novērtēju situāciju.
  
  
  Es atrados liela apartamenta viesistabā, kurā bija vairākas durvis. Tas bija ekstravaganti dekorēts – līdz greznībai. Smago tumši zilo paklāju papildināja zilas auduma drapērijas. Divi Klees un Modigliani lieliski harmonizēja ar tīrajām dāņu jūgendstila mēbelēm.
  
  
  Divus dīvānus papildināja mazas oniksa lampas un hromēti pelnu trauki. Katra dīvāna priekšā stāvēja smagi, zemi kafijas galdiņi, lieli pelēka marmora taisnstūri kā bālas salas dziļi zilā jūrā.
  
  
  Iluminatora priekšā stāvēja eleganta ķīniešu lelle, viena no skaistākajām sievietēm, kādu esmu redzējusi.
  
  
  manā dzīvē. Viņas melnie mati bija taisni un melni, gandrīz sniedzās līdz viduklim, ierāmējot viņas smalkos, augstos vaibstus. Mandeļveida acis uz alabastra sejas tumši skatījās uz mani, pilnas lūpas skepses pilnas.
  
  
  Es bezkaislīgi kontrolēju savu seju, kamēr mans prāts noklikšķināja atmiņas failā. Desmit dienas, ko pagājušajā gadā pavadīju AX galvenajā mītnē, pildot to, ko mēs rūgti saucam par “mājasdarbu”, netika izniekotas. Viņas fotogrāfija, kas atrodas faila telpā B, lika man noelsties, kad es to pirmo reizi ieraudzīju. Miesā trieciens bija simtkārtīgs.
  
  
  Sieviete pelēkajā zīda vakarkleitā ar augstu apkakli manā priekšā bija Su Lao Lina, blakus Ču Čens, augstākā ranga izlūkdienesta aģents, kuru atbalsta sarkanie ķīnieši Tuvajos Austrumos. Esmu sastapis Chu Chen iepriekš gan Makao, gan Honkongā; Su Lao Lin, par kuru esmu tikai dzirdējis.
  
  
  Pietika ar to, ko dzirdēju – nesaudzīgs, spožs, nežēlīgs, karstasinīgs, bet sīkumains savā plānojumā. Vjetnamas kara laikā viņa strādāja ar cauruļvadu, kas ieveda heroīnu Saigonā. Neskaitāmi amerikāņu militārpersonas savā atkarībā varētu vainot Su Lao Lina skaistas kājas.
  
  
  Tagad, acīmredzot, viņa bija citā konveijerā - sūtīja mafijas darbiniekus uz štatiem. Tā nebija viegla operācija. Ja tēvocis Luiss un citi Komisijas locekļi varētu atļauties Su Lao Linu, tas būtu vairāku miljonu dolāru ieguldījums, kas varētu būt tā vērts, ja viņi varētu iegūt vai atgūt lielo varu, kas viņiem piederēja lielākajās valsts pilsētās. . nākamreiz.
  
  
  Skatoties uz Su Lao Linu, mani vēdera muskuļi neviļus saspringa. Pelēks zīds, caurspīdīgs stāvlampas gaismā aiz viņas, tikai uzsvēra šī mazā ķermeņa pilnību: drosmīgas, pilnas, mazas krūtis, tievu vidukli, ko uzsver glīti noapaļotu gurnu elastība, tik mazam cilvēkam pārsteidzoši garas kājas, teļi slaidi un lokani, kā tas bieži mēdz būt ar kantoniešu valodu.
  
  
  Jutekliskums starp mums abiem sprakšķēja kā zibens. Tas, ko komunistiskās Ķīnas aģents Nr.2 darīja Tuvajos Austrumos saistībā ar Amerikas un Sicīlijas mafiju, bija noslēpums, taču tas nebija vienīgais iemesls, kāpēc es gribēju viņu iegūt.
  
  
  Es ļāvu iekārei parādīties acīs un redzēju, ka viņa to atpazina. Bet viņa to neatzina. Viņa droši vien katru savas dzīves dienu redzēja šo pašu iekāri pusduci vīriešu acīs.
  
  
  "Vai tu esi Niks Kartano?" Viņas balss bija maiga, bet lietišķa, tik tikko bija dzirdama cieto līdzskaņu austrumnieciskā muļķība.
  
  
  "Jā," es teicu, izbraucot ar pirkstiem caur saviem izspūrušajiem matiem. Es paskatījos uz garo kapuci, kas mani pamodināja, kad izgāju pa durvīm. Viņš stāvēja man pa kreisi, apmēram pēdu aiz manis. Viņš turēja Vilhelmīnu labajā rokā, norādot uz grīdu.
  
  
  Viņa nepiespiesti žestikulēja, viņas tumši sarkani lakotie nagi dzirkstīja lampas gaismā. "Atvainojiet par sagādātajām neērtībām, lūdzu, bet Haroldam šķiet, ka viņam ir jāpārbauda visi, īpaši cilvēki ar jūsu..." Viņa vilcinājās.
  
  
  — Mana reputācija?
  
  
  Viņas acis aizmiglojās no aizkaitinājuma. “Jūsu reputācijas trūkums. Mēs nevarējām atrast nevienu, kas par jums būtu dzirdējis, izņemot Luisu.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Laikam tas nozīmē, ka es neeksistē?"
  
  
  Viņa nedaudz pakustējās, un gaisma no loga aiz viņas izplūda starp viņas kājām, uzsverot šo izsmalcināto siluetu. "Tas nozīmē, ka vai nu jūs esat viltojums, vai..."
  
  
  Šī vilcināšanās teikuma vidū šķita kā ieradums.
  
  
  "Vai?"
  
  
  "...Vai arī tu esi tiešām ļoti labs." Smaida rēgs pazibēja pār manām nedaudz pavērtajām lūpām, un es pasmaidīju pretī. Viņa gribēja, lai es būtu "tiešām, ļoti labs". Viņa gribēja mani, punkts. Es to jutu. Sajūta bija abpusēja, taču mums vēl bija jāspēlē.
  
  
  "Manā biznesā mēs nereklamējamies."
  
  
  "Protams, bet manā biznesā mēs parasti varam pievērst vairuma cilvēku uzmanību, kas ir... varētu teikt... sabiedroto līnijās?"
  
  
  Es jutu dzirkstošo cigāru pīpi savā krekla kabatā.
  
  
  Viņa pamāja. "Es zinu," Luiss man teica. Bet…"
  
  
  Es viņu nevainoju. Viņai bija reputācija par kļūdu nepieļaušanu, un mans vienīgais fiziskais pierādījums par “tumšo pagātni” bija astoņu unču heroīna tūbiņa. Tas un tas, ka Luiss man nepārprotami pieteicās. Taču Luiss bija brāļadēls tam vīram, kurš, visticamāk, finansēja lielāko daļu Su Lao Lina darbību. Galu galā tas bija izšķirošais faktors. Viņa negribētu nepatikt Popeja brāļadēlam Franzini.
  
  
  Viņa arī negribētu sevi apbēdināt. Es nekaunīgi paskatījos uz viņu. Viņas acis gandrīz nemanāmi iepletās. Viņa saprata ziņu pareizi. Es nolēmu viņu atbrīvot no āķa.
  
  
  Izmakšķerēju no kabatas Gauloises paciņu un uzsitu ar atvērto galu uz rokas, lai paņemtu cigareti. Es pārāk stipri pieskāros aizkaram, un viens pilnībā izlidoja un nokrita uz grīdas. Es noliecos, lai to paceltu.
  
  
  Tajā pašā laikā es saliecu labo ceļgalu un atsitu kreiso kāju taisni atpakaļ. Man aiz muguras Harolds kliedza, viņa ceļgala kauliņš sabruka zem mana zābaka cietā gumijas papēža, sagrauzdams ar katru spēka unci, ko vien varēju.
  
  
  Es pagriezos pa kreisi un apsēdos. Kad Harolds noliecās uz priekšu, satvēris savu salauzto ceļgalu, es ieliku divus labās rokas pirkstus dziļi zem viņa zoda, saliekot tos zem viņa žokļa; Es apmetos uz saviem pleciem, uzmanīgi apgriežot viņu otrādi.
  
  
  Tas bija tāpat kā zivs izraušana no ūdens un mesta uz priekšu un pret mani tā, ka tā gaisā izmet īsu loku. Tieši pirms zaudēju sviras spēku, es paraustījos uz leju, un viņa seja atsitās pret grīdu ar visu ķermeņa svaru aiz muguras. Varēja gandrīz dzirdēt, kā lūst viņa deguna kauli.
  
  
  Tad viņš gulēja nekustīgi. Viņš bija vai nu miris no lauzta kakla, vai arī vienkārši nomira no trieciena un trieciena spēka uz klāja.
  
  
  Es paņēmu Vilhelmīnu un atgriezu to plecu maciņā, kur tā piederēja.
  
  
  Tikai tad ar vienu roku nogludināju matus atpakaļ un paskatījos apkārt.
  
  
  Ne Luiss, ne ķīniete nepakustējās, taču uztraukums sasniedza Su Lapu Linu. Es to redzēju viņas nāsu vieglajā uzplaiksnījumā, vēnu sasprindzināšanā, kas ritēja viņas plaukstas aizmugurē, viņas acu mirdzumā. Daži cilvēki fiziskas vardarbības rezultātā piedzīvo intensīvu seksuālo degsmi. Su Lao Lins smagi elpoja.
  
  
  Viņa ar riebumu norādīja uz to, kas no Harolda bija palicis uz grīdas. "Lūdzu, paņemiet to prom," viņa pavēlēja Luisam. Viņa atļāvās vieglam smaidam. "Es domāju, ka varbūt tev ir taisnība, Luis. Jūsu tēvocis šeit varētu noderēt tādu cilvēku kā Kartano kungs, bet es domāju, ka labāk iepazīstināt ar sevi. Labāk esiet gatavi doties rīta lidojumā."
  
  
  Viņas tonī bija noraidošs tonis, un Luiss piegāja pie Harolda, lai pacīnītos. Su Lao Lins pagriezās pret mani. "Nāciet, lūdzu, manā birojā," viņa auksti teica.
  
  
  Viņas balss bija kontrolēta, bet pārāk modulētais tonis viņu atdeva. Viņas lūpās trīcēja satraukums. Interesanti, vai Luiss to juta?
  
  
  Sekoju viņai pa durvīm labi iekārtotā birojā – liels moderns rakstāmgalds ar lietišķu grozāmu krēslu, gluds pelēks metāla rakstītājs, divi taisni metāla krēsli, pelēks dokumentu skapis stūrī – laba vieta darbam.
  
  
  Su Lao Lina gāja uz galda pusi, tad pagriezās un noliecās atpakaļ uz malas, pavērsusi pret mani, viņas sīkie pirksti bija līdz pusei saķērušies pie galda malas, sakrustojušas potītes.
  
  
  Lūpas pašķīrās ar vienmērīgiem zobiem, un niecīga mēle nervozi, vilinoši izspraucās laukā.
  
  
  Ar kāju aizķēru durvis un aizcirtu tās aiz sevis.
  
  
  Divi gari soļi pieveda mani pie viņas, un no viņas lūpām izplūda mazs vaids, kad es turēju viņu sev klāt, vienu roku turot zem viņas zoda, noliecot to uz augšu, kamēr mana izsalkušā mute viņu taustīja. Viņas rokas bija paceltas uz augšu, aptītas ap manu kaklu, kad viņa piespieda savu ķermeni pret manējo.
  
  
  Es piespiedu mēli pie viņas mutes, pētot, laužot viņu. Bez smalkuma. Su Lao Lina bija neticami maza, bet mežonīga sieviete, viņa saviebās, vaidēja, gari nagi plīsa man mugurā, kājas pieķērās manējām.
  
  
  Mani pirksti atrada augstās apkakles aizdari un attaisīja to. Šķita, ka neredzamais zibens slīd lejā pats no sevis. Es apliku abas rokas ap viņas sīko vidukli un turēju viņu prom no sevis gaisā. Viņa negribīgi lūza, cenšoties turēt savu muti uz manējās.
  
  
  Noliku uz galda. Tas bija kā rīkoties ar smalku porcelānu, bet porcelāns varēja izlocīties.
  
  
  Es atkāpos, novilkdama viņas pelēko zīda kleitu. Tad viņa sēdēja nekustīgi, atspiedusies uz rokām, krūtis slējās, sprauslas izspraucās uz āru, mazās pēdas uz galda, ceļi izplesti viens no otra. Viņas vēderā tecēja sviedru strūkla.
  
  
  Viņai zem pelēkās zīda kleitas nebija nekas mugurā. Es skatījos, brīdi apstulbusi, izbaudot alabastra skaistumu, kas sēž kā dzīvs mākslas darbs uz kailā metāla galda. Lēnām, bez pamudinājuma, mani pirksti knibināja krekla pogas, knibinājās ar kurpēm un zeķēm, atsprādzēja jostu.
  
  
  Es viņu maigi pacēlu aiz viņas sēžamvietas, uz brīdi balansējot viņu kā krūzi uz apakštasītes, un pievilku viņu sev klāt, kad stāvēju ar izplestām kājām galda priekšā. Pirmajā iespiešanās reizē viņa skaļi noelsās, tad ar kājām sagrieza manu vidukli, lai viņa brauca uz saviem slīpajiem gurniem.
  
  
  Atspiedies pret galdu, lai saņemtu atbalstu, es atspiedos atpakaļ un Su Lao Lins gulēja man virsū. Pasaule eksplodēja vērpjošu sajūtu virpulī. Locīdamies, vērpdamies, mēs trūcīgi iekārtotajā kabinetā raustāmies drudžaini histēriskā dejā. Divķermeņu zvērs iztaisnojās, ietriecās mēbelēs un atspiedās pret sienu. Beidzot ar spēcīgu trīcošu spazmu mēs sabrukām uz grīdas, kustoties, durdamies, grūstoties ar visiem saspringtajiem muskuļiem, līdz pēkšņi viņa divreiz kliedza, divi īsi, augsti kliedzieni, viņas mugura bija izliekta, neskatoties uz to, ka mans svars viņu spieda.
  
  
  Es atrāvos un apgāzos uz grīdas uz muguras, krūtīm lecot.
  
  
  . Ar visām pasaules guļamistabām man kaut kā izdevās nonākt biroja stāvā. Es pasmaidīju un izstaipījos. Ir sliktāki likteņi.
  
  
  Tad es pamanīju sīku roku uz sava gurna. Ar gracioziem pirkstiem manas kājas iekšpusē tika uzzīmēts filigrāns raksts. Bija acīmredzams, ka Su Lao Lins vēl nebija pabeigts.
  
  
  Patiesībā pagāja vairākas stundas, līdz viņa bija apmierināta.
  
  
  Pēc tam, kad bijām nomazgājušies, saģērbušies un paēduši manis pasūtītās pusdienas, viņa ķērās pie lietas.
  
  
  "Ļaujiet man redzēt jūsu pasi."
  
  
  ES iedevu. Viņa brīdi domīgi to pētīja. "Nu, man jums jānopērk jauns," viņa teica. "Es domāju, ka ar pilnīgi citu nosaukumu."
  
  
  Es paraustīju plecus un garīgi pasmaidīju. Šķiet, ka mana dzīve Nika Kartano lomā patiešām būs ļoti īsa - mazāk nekā nedēļa.
  
  
  "Es gribu, lai jūs no rīta aizietu no šejienes," viņa teica.
  
  
  "Kāpēc tik ātri? Man šeit kaut kā patīk. ” Tā bija patiesība. Tā ir arī taisnība, ka es vēlējos uzzināt pēc iespējas vairāk par operācijas pabeigšanu Beirūtā pirms došanās uz štatiem.
  
  
  Viņa bez izteiksmes paskatījās uz mani, un tas man atgādināja, ka tas bija Su Lao Lins, sarkanais ķīniešu aģents, kurš nosūtīja tik daudz amerikāņu karavīru uz elli pa Heroīna ceļu, nevis trauslais, mazais savvaļas kaķis uz biroja grīdas.
  
  
  "Nu? Tas bija interesants vakars, jums jāpiekrīt.
  
  
  "Tas ir bizness," viņa vēsi sacīja. "Kamēr jūs esat blakus, es varu aizmirst, ka nevaru atļauties..."
  
  
  "Tātad jūs vēlaties, lai es izkļūtu no šejienes rīta lidojumā," es viņai pabeidzu. "Labi. Bet vai jūs varat tik ātri sagatavot dokumentus man?
  
  
  Es zināju, ka Čārlijs Harkinss to var izdarīt. Bet es šaubījos, vai Beirūtā joprojām ir Čārlijs.
  
  
  Su Lao Lina atkal atļāvās smaidam. — Vai es to piedāvātu, ja nevarētu? Viņas loģikai bija grūti pārmest. "Es gribu, lai jūs aizietu," viņa teica.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. "Pulkstens jau ir desmit."
  
  
  "Es zinu, bet tas prasīs kādu laiku... jums vajadzētu atgriezties šeit pirms došanās prom. Saproti?" Atkal smaida rēgs. Su Lao Lins satvēra manu roku un veda uz durvīm.
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. "Tu esi boss," es atzinu. "Kur es eju?"
  
  
  “Viens-septiņi-trīs Almendarez iela. Tas atrodas kvartāla nomalē. Jūs redzēsit vīrieti vārdā Čārlzs Harkinss. Viņš par tevi parūpēsies. Vienkārši pasaki viņam, ka es tevi nosūtīju. Viņš atrodas trešajā stāvā." Viņa maigi noglaudīja manu roku. Tas, iespējams, bija tuvākais, ko viņa jebkad varēja iegūt sirsnīgam žestam.
  
  
  Ejot pa koridoru un zvanot liftam, es sevi lamājos kā muļķe. Man vajadzēja zināt, ka viņas aģents ir Čārlijs Hārkinss, kas nozīmēja, ka esmu nonācis nepatikšanās. Čārlijs nekādi nevarēja man nodrošināt jaunu dokumentu komplektu un nepaziņot Pūķu lēdijai, ka viņa spēlējas ar lauka aģentu #1 AX.
  
  
  Protams, bija viena izeja. Es sajutu Vilhelmīnas nomierinošo svaru uz krūtīm, kad iegāju liftā. Nabaga vecais Čārlijs atkal tiks piespiests, un šoreiz viņš būs diezgan liess.
  
  
  Sestā nodaļa.
  
  
  Almendares ielā 173. Čārlijs atbildēja uz durvju zvanu gandrīz pirms es noņēmu pirkstu no zvana. Tomēr tas, ko viņš gaidīja, nebiju es.
  
  
  "Niks...! Ko tu šeit dari?"
  
  
  Tas bija leģitīms jautājums. "Sveiks, Čārlij," es jautri teicu, iegrūstot viņam garām istabā. Es apsēdos uz viena no dīvāniem kafijas galdiņa priekšā, no pustukšās paciņas kabatā izvilku Gauloise un aizdedzināju to ar greznu galda šķiltavu, kas izskatījās tā, it kā varētu būt nākusi no Honkongas.
  
  
  Čārlijs nervozēja, aizverot durvis, un pēc nelielas vilcināšanās apsēdās krēslā man pretī. "Kas noticis, Nik?"
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. "Man tev ir cits darbs, Čārlij, un es arī vēlos ar tevi parunāt."
  
  
  Viņš viegli pasmaidīja. Tas neizdevās pārāk labi. "Es... uh... es nevaru daudz runāt par biznesu, Nik," viņš lūdza. "Vai tu to zini."
  
  
  Protams, viņam bija taisnība. Puse no Čārlija ievērojamās vērtības starptautiskajai pazemes pasaulei bija viņa neparastie talanti: pildspalva, kamera, iespiedmašīna, aerogrāfs un reljefa komplekts. Otra puse gulēja absolūtā klusumā. Ja viņš kādreiz par kaut ko runātu, viņš būtu miris. Pārāk daudz cilvēku Tuvajos Austrumos pārāk baidīsies, ka viņi būs nākamie, par kuriem viņš runā. Tāpēc klusēšana bija daļa no viņa amata, un, ik pa laikam satiekoties ar Čārliju, es nekad nelūdzu viņam to pārkāpt.
  
  
  Bet dzīve var būt grūta, es domāju. Es uz brīdi nožēloju to, ko grasījos darīt, bet atgādināju sev, ka šī ir prezidenta misija. Šajā pasaulē nebija daudz, uz ko Čārlijs Harkinss varētu paļauties.
  
  
  "Tev vajadzēja man pateikt, ka strādājat Pūķu lēdijā, Čārlij," es teicu mierīgā tonī.
  
  
  Viņš sarauca pieri, it kā nezinātu, ko tas nozīmē.
  
  
  "Ko tu ar to domā... ak, Pūķu lēdija?"
  
  
  "Nāc, Čārlij. Su Lao Lins."
  
  
  “Su Lao Lin? E... kas viņa ir? Viņa acīs spēlējās bailes.
  
  
  "Cik ilgi jūs strādājat pie viņas?"
  
  
  "Es? Kam strādā?"
  
  
  es nopūtos. Man nebija visu nakti, lai spēlētu spēles. "Čārlij," es aizkaitināti teicu. "Viņa mani atsūtīja šeit. Man vajag jaunu papīru komplektu. No rīta es dodos uz štatiem."
  
  
  Viņš skatījās uz mani, un tas viņam beidzot atausa. Es vēroju viņa acis, kad viņš to apstrādāja savās prātā. Viņš zināja, ka esmu AX aģents. Ja Su Lao Lins mani sūtīja pēc jauniem papīriem, tas nozīmēja, ka es kaut kā esmu pievienojies cauruļvadam. Un, ja es pievienotos konveijeram, tas nozīmētu, ka tālāk šis konveijers nedarbosies. Viņš paskatījās pa istabu tā, it kā redzētu, kā viņa acu priekšā pazūd tikko krāsotas sienas, zaļš paklājs un skaistas mēbeles.
  
  
  Viņš saprata pareizi.
  
  
  Viņš jautāja. "Tu esi pārliecināts?"
  
  
  — Esmu pārliecināts, Čārlij.
  
  
  Viņš dziļi ievilka elpu. Liktenis bija pret Čārliju Harkinsu, un viņš to zināja. Viņam bija jāinformē Su Lao Lin, ka AX aģents uzlauzis viņas drošības sistēmu. Bet aģents AX bija turpat istabā kopā ar viņu.
  
  
  Es viņu neapskaužu.
  
  
  Beidzot viņš pieņēma lēmumu un vēlreiz nopūtās. Viņš pastiepa roku pēc telefona uz kafijas galdiņa.
  
  
  Es noliecos pār kafijas galdiņu un ar plaukstu spēcīgi atsitu viņam pa deguna tiltiņu.
  
  
  Viņam acīs sariesās asaras, kad viņš atkāpās. No kreisās nāsis tecēja asinis. "Man... jāzvana," viņš elpoja. "Man jāapstiprina, ka viņa jūs sūtīja. Ja es to nedarīšu, viņa sapratīs, ka kaut kas nav kārtībā. Šī ir standarta procedūra."
  
  
  Viņam noteikti bija taisnība. Kaut kādai apstiprinājuma sistēmai bija jābūt, un telefons bija tikpat labs kā jebkurš cits. Tagad man bija jācīnās ar savu dilemmu. Ja Čārlijs nebūtu zvanījis Su Lao Linam, viņa zinātu, ka kaut kur ir problēma. No otras puses, pēdējā lieta, ko es tobrīd gribēju, bija, lai Čārlijs parunātos pa telefonu ar Su Lao Linu. Ar vienu roku es izvilku Vilhelmīnu no maciņa, bet ar otru pasniedzu Čārlijam telefona klausuli. "Šeit. Sauciet viņu tā, it kā es būtu viens no jūsu pastāvīgajiem sicīliešu klientiem. Pa labi?"
  
  
  Viņš bailīgi pamāja ar galvu. — Protams, Nik.
  
  
  Es pamāju ar ieroci viņam zem deguna. “Es gribu, lai tu tur telefonu, lai es arī viņu dzirdētu. Un es nevēlos, lai jūs teiktu neko tādu, ko es neapstiprinātu. Tas ir skaidrs?"
  
  
  Harkinss drūmi pamāja ar galvu. Viņš uzgrieza numuru, tad turēja telefonu pie galda vidus, un mēs abi noliecāmies uz priekšu, līdz mūsu galvas gandrīz saskārās.
  
  
  No uztvērēja atskanēja Pūķu lēdijas maiga, aristokrātiskā lūpa. "Jā?"
  
  
  Harkins noskaidroja rīkli. "Ah... Laosas jaunkundze?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Ak... Tas ir Čārlijs Hārkinss. Man šeit ir puisis, kurš saka, ka tu viņu nosūtīji.
  
  
  "Aprakstiet viņu, lūdzu."
  
  
  Dažas collas tālāk Čārlijs nobolīja acis. "Nu, viņš ir apmēram sešas pēdas četras collas garš, melni mati slīdēti atpakaļ, kvadrātveida žoklis un... ēē... nu, ļoti plati pleci."
  
  
  Es uzsmaidīju Čārlijam un pakratīju viņam Vilhelmīnas galu.
  
  
  "Viņu sauc Niks Kartano," viņš turpināja.
  
  
  "Jā, es viņu nosūtīju." Es dzirdēju viņu skaļi un skaidri. “Mums būs nepieciešams viss – personu apliecinoši dokumenti, pases, ceļošanas atļauja. Viņš dodas prom no rīta."
  
  
  "Jā, kundze," Čārlijs paklausīgi atbildēja.
  
  
  "Čārlijs..." Otrā līnijas galā iestājās pauze. "Čārlij, vai esat kādreiz dzirdējis par šo Kartano? Es nevarēju no viņa iegūt precīzu informāciju. ”
  
  
  Es izmisīgi pamāju ar galvu un pabāzu Vilhelmīnas purnu zem Čārlija zoda, lai uzsvērtu savu domu.
  
  
  "Ak... protams, Lao jaunkundze," viņš teica. "Es domāju, ka esmu dzirdējis par viņu mazliet pa pilsētu. Es domāju, ka viņš ir bijis mazliet no visa."
  
  
  "Labi." Viņa bija apmierināta.
  
  
  Čārlijs bezjēdzīgi paskatījās telefonā. Viņš paskatījās uz mani, izmisīgi vēlēdamies izteikt kādu brīdinājumu.
  
  
  Es izdarīju nelielu kustību ar Vilhelmīnu.
  
  
  "Ardievu, Lao jaunkundze," viņš teica. Viņš nolika klausuli ar trīcošu roku, un es atkal apsedzu Vilhelmīnu.
  
  
  Tas varēja nosūtīt kaut kādu šifrētu brīdinājumu vai palaist garām apstiprinājuma kodu, bet es par to šaubījos. Situācija, kurā viņš bija tagad, bija pārāk dīvaina, lai viņa operācijas daļu varētu sagaidīt ar tik sarežģītu drošību.
  
  
  Otro reizi kopš ierašanās Beirūtā kopā ar Čārliju izgāju ierakstu apstrādes procesu. Viņš bija labs, bet šausmīgi lēns, un šoreiz tas prasīja gandrīz trīs stundas.
  
  
  Ilgi domāju, kā no viņa tikt vaļā. Tā bija problēma. Ja Čārlijs ir dzīvs, es nekad netiktu līdz lidostai, nemaz nerunājot par atpakaļ uz štatiem. Pat ja es viņu atstāšu piesietu un aizbāztu mutē, viņš galu galā atbrīvosies, un viņi mani iegūs, lai kur es atrastos.
  
  
  Acīmredzot atbilde bija viņu nogalināt. Bet es to nevarēju. Savas karjeras laikā esmu nogalinājis daudzas reizes, un Čārlijs noteikti nebija cilvēces dārgakmens.
  
  
  Bet es nogalināju cilvēkus, pret kuriem cīnījos, vajāju vai vajāju. Tā ir viena lieta. Bet Čārlijs atkal bija kāds cits.
  
  
  Šķiet, ka citas izvēles nebija. Čārlijam bija jāiet. No otras puses, ja Harkinss tūlīt pēc manu dokumentu savākšanas atklāsies miris vai pazudis, Pūķu lēdijai tas šķitīs ļoti dīvaini. Tā bija neliela dilemma.
  
  
  Tomēr Čārlijs to izlēma manā vietā.
  
  
  Es pētīju savu jauno dokumentu paketi – šoreiz Nikam Kanzoneri. Čārlijam vienmēr ir paticis palikt pēc iespējas tuvāk savam īstajam vārdam. "Pasargā jūs no dažkārt nereaģēšanas, kad jums vajadzētu," viņš paskaidroja.
  
  
  Visi papīri bija labā stāvoklī. Bija pase, kurā teikts, ka Niks Kanzoneri ir dzimis mazajā Kalabresas ciematā Fuzzio, darba atļauja un autovadītāja apliecība no Milānas, fotogrāfija ar neatšķiramu jaunekli un meiteni, kas sadevušies rokās Romas drupu priekšā, un četras vēstules no Nika Kanzoneri māte Fuzzio.
  
  
  Čārlijs paveica labu darbu.
  
  
  Tad, kad es noliecos pār kafijas galdiņu, skatījos savus jaunos papīrus, viņš paņēma no galda lampu un iesita man ar to pa galvu.
  
  
  Trieciena spēks mani nogāza no dīvāna un uz kafijas galdiņa. Es jutu, kā tas zem manis sadalās, kad es sabruku uz grīdas, pasaule bija caururbjošu sāpju sarkana dūmaka. Es nepaguru, jo man trāpīja lampa. Šmica likums: kustīga objekta sabrukšana izkliedē tā trieciena spēku tieši proporcionāli sabrukšanas ātrumam.
  
  
  Bet tas man sāpēja.
  
  
  Kad sabruku uz grīdas, es instinktīvi atspiedos uz plaukstām un metos sāņus rullī. Kad es to darīju, man blakus galvai salūza kaut kas cits - iespējams, vēl viena lampiņa, man pietrūka.
  
  
  Tagad es sēdēju četrrāpus, kratīju galvu kā ievainots suns, cenšoties iztīrīt prātu. It kā viņā iekšā būtu uzsprāgusi maza bumba.
  
  
  Es joprojām nevarēju skaidri redzēt. Bet es nevarēju noturēties vienā vietā. Čārlijs būs uzbrukumā. Nolaidusi rokas un ceļgalus, es nolaidu galvu uz saliektajām rokām un ritēju uz priekšu. Manas kājas atsitās pret grīdu un es apgāzos.
  
  
  Es atsitos pret sienu. Šķita, ka grūdiens palīdzēja. Kamēr es instinktīvi nolaidos, lai turpinātu kustību, mana redze sāka skaidroties. Jutu siltas asinis plūstam pa manu seju. Es palēcu malā. Es neuzdrošinājos palikt mierā, līdz atradu savu ienaidnieku. Jebkura kustība, ko es varētu izdarīt, noveda mani tieši pie viņa, bet es nevarēju noturēties uz vietas.
  
  
  Tad es viņu ieraudzīju.
  
  
  Viņš gāja man aiz muguras no ap dīvāna stūra, viena roka balstījās uz dīvāna atzveltnes, bet otra izstiepās no viņa sāniem. Tajā bija šausmīga izskata izliekts nazis. Viņš noteikti to izvilka no dekoratīvās arābu mēles, ko es redzēju karājamies pie sienas.
  
  
  Čārlijs turēja nazi vidukļa līmenī, tēmējot uz manu vēderu. Viņa kājas bija plaši izplestas līdzsvaram. Viņš lēnām virzījās uz priekšu.
  
  
  Mana vilcināšanās, iespējams, izglāba manu dzīvību, taču tā arī mani iespieda stūrī ar dīvānu gar vienu sienu un smagu ozolkoka galdu pie otras.
  
  
  Čārlijs bloķēja manu bēgšanu.
  
  
  Es piespiedos pie sienas, kad viņš spēra vēl vienu soli uz priekšu, tikai četru pēdu attālumā no manis. Viņa plānās lūpas cieši saspiedās kopā. Tuvojās pēdējais uzbrukums.
  
  
  Man nebija izvēles. Es instinktīvi satvēru Vilhelmīnu no pleca maciņa un izšāvu.
  
  
  Lode trāpīja Čārlija laukumam rīklē, un viņš kādu brīdi tur stāvēja, apstādināts no Lugera lodes trieciena. Viņa sejā bija redzams apmulsis pārsteigums, un likās, ka viņš uz mani skatās tā, it kā es būtu svešinieks. Tad viņa acis aptumšojās un no rīkles pamatnes izlija asinis. Viņš nokrita uz muguras, joprojām turēdams nazi rokā.
  
  
  Es uzmanīgi pārgāju pāri viņa ķermenim un iegāju vannas istabā, lai redzētu, vai varu nomazgāt seju. Vismaz aukstais ūdens iztīrītu galvu.
  
  
  Pagāja pusstunda virs izlietnes un vēl divdesmit minūtes ar divām kūpošām melnās kafijas tasītēm, kuras pagatavoju uz Čārlija plīts, pirms biju gatavs doties ceļā. Pēc tam es paņēmu Nika Kanzoneri dokumentus un devos atpakaļ uz Sentdžordžu. Pirms es varēju lidot uz štatiem, joprojām bija “īpaši norādījumi” no Su Lao Lin.
  
  
  Un arī man bija jāatbrīvojas no viņas, pirms es pametu Beirūtu. Es nevarēju viņu tur atstāt, stumjot sicīliešu mafiozi tranzītā uz mafiju Ņujorkā. Un tā kā es biju pēdējais, kuru viņa nosūtīja Čārlijam, viņa nāve man nešķiet tik laba.
  
  
  Es nopūtos, zvanot liftam greznajā Sentdžoržā. Es negribēju nogalināt Pūķu lēdiju tāpat kā Čārliju, taču es veicu vienu pieturu starp viņa dzīvokli kvartālā un viesnīcu, un šī pietura man palīdzēja paveikt šo darba daļu.
  
  
  Kad Su Lao Lina atvēra man durvis, viņas acīs bija maigums, taču tas ātri pārvērtās raizē, kad viņa skatījās uz maniem bojātajiem vaibstiem. Man cauri deniņam pāri vienai acij bija līmlentes sloksne, kur Harkinsa lampa bija izgriezusi sāpīgu, bet patiešām virspusēju iedobumu, un šī acs bija pietūkusi, iespējams, jau mainījusi krāsu.
  
  
  — Niks! viņa iesaucās. "Kas notika."
  
  
  "Tas ir labi," es viņai pārliecināju, apskaujot. Bet viņa atkāpās, lai paskatītos man sejā. Es atcerējos resno arābu un to pašu jauno meiteni, kuru biju redzējis savā pirmajā ceļojumā uz Čārlija dzīvokli. "Es tikko nokļuvu starp arābu un viņa prostitūtu," es paskaidroju. "Viņa man iesita ar lampu viņa vietā."
  
  
  Viņa izskatījās noraizējusies. "Tev ir jāparūpējas par sevi, Nik... manis dēļ."
  
  
  Es paraustīju plecus. — No rīta es izbraucu uz štatiem.
  
  
  "Es zinu, bet es jūs tur tiksimies."
  
  
  "Ak?" Tas bija šoks. Es nezināju, ka viņa ieradīsies Amerikā.
  
  
  Viņas smaids bija tuvu pieticīgam. Viņa nolika galvu uz manām krūtīm. "Es tikko izlēmu šovakar, kamēr tu biji prom. Es būšu pēc pāris nedēļām. Vienkārši apmeklējiet. Es joprojām gribu redzēt Franzīni, un...” Teikuma vidū bija vēl viena pauze.
  
  
  "Un..." es pamudināju.
  
  
  "...Un mēs varam pavadīt vēl kādu laiku kopā." Viņas rokas savilkās ap manu kaklu. "Vai tu gribi šo? Vai vēlaties ar mani mīlēties Amerikas Savienotajās Valstīs?
  
  
  "Es labprāt mīlētos ar tevi jebkur."
  
  
  Viņa pieglaudās tuvāk. — Ko tad tu gaidi? Kaut kā tā smaragdzaļā šifona lieta, ko viņa valkāja, atverot durvis, bija pazudusi. Viņa piespieda savu kailo ķermeni pret mani.
  
  
  Es viņu pacēlu un devos uz guļamistabu. Mums bija priekšā lielākā nakts daļa, un es negrasījos to pavadīt birojā.
  
  
  Es viņai neteicu, ka viņa nekad nenokļūs štatos, un nākamajā rītā man bija jāatgādina sev par amerikāņu karavīriem, ko viņas narkotiku tīkls bija iznīcinājis, pirms es varēju piespiest sevi darīt to, kas man bija jādara.
  
  
  Nākamajā rītā izejot, es maigi noskūpstīju viņu uz lūpām.
  
  
  Plastmasas bumba, ko biju piestiprinājusi pie gultas apakšpuses, nenodegs vēl pusotru stundu, un es biju pārliecināts, ka tā gulēs tik ilgi, iespējams, ilgāk, ja kāda iemesla dēļ skābei būtu nepieciešams ilgāks laiks, lai iekļūtu detonatorā. .
  
  
  Es saņēmu bumbu ceļā uz Sentdžordžu pēc iziešanas no Harkinsas mājas. Ja jums kādreiz ir nepieciešama plastmasas bumba svešā pilsētā, vislabāk ir iegūt to no vietējā CIP aģenta savā reģionā — un gandrīz vienmēr varat atrast CIP aģentu savā reģionā, kas uzdodas par vietējo Associated Press pārstāvi. Beirūtā tas bija Ērvings Feins, mazs, apaļš vīrietis ar brillēm ar raga malām, kuram bija aizraušanās ar taisnu līniju zīmēšanu.
  
  
  Tuvajos Austrumos mēs saskārāmies vairāk nekā dažas reizes, taču viņš atteicās man nodrošināt sprāgstvielas, nezinot, kuru es plānoju uzspridzināt, un iepriekš neapspriežoties ar viņa priekšnieku. Viņš beidzot piekrita, kad es viņu pārliecināju, ka tas ir tiešs Baltā nama rīkojums.
  
  
  Protams, patiesībā tas tā nebija, un es varētu ar to saskarties vēlāk, taču, kā es uzskatīju, Su Lao Lin bija ienaidnieka aģents, un tas bija jāiznīcina.
  
  
  Arī gultā viņai veicās ļoti labi. Tāpēc pirms aiziešanas noskūpstīju viņu ardievas.
  
  
  
  Septītā nodaļa.
  
  
  
  Pēc stundas Luiss mani sagaidīja pie Trans World Airlines vārtiem. Viņš sarunājās ar diviem tumšiem vīriešiem lētos angļu piegriezuma uzvalkos. Varbūt tie bija olīveļļas tirgotāji, bet kaut kādu iemeslu dēļ es par to šaubījos. Tiklīdz Luiss mani pamanīja, viņš ar izstieptu roku steidzās viņam pretī.
  
  
  “Priecājos tevi redzēt, Nik! ES priecājos tevi redzēt!"
  
  
  Mēs sirsnīgi paspiedām rokas. Luiss visu darīja no sirds. Pēc tam viņš mani iepazīstināja ar vīriešiem, ar kuriem viņš runāja, — Džino Maniti un Franko Loklo. Manittijam bija zema piere, kas karājās pār viņa pieri, mūsdienu neandertālietis. Loklo bija garš un tievs, un caur viņa saspringti šķirtajām lūpām es ieraudzīju dzeltenīgu sliktu zobu pāri. Neviens no viņiem nerunāja pietiekami angliski, lai pasūtītu hotdogu Konijailendā, taču viņu acīs bija dzīvnieciska cietība, un es redzēju dusmas viņu mutes kaktiņos.
  
  
  Vairāk smilšu mafijas dzirnavām.
  
  
  Reiz uz lielā lidmašīnas klāja es sēdēju pie loga, un Luiss atradās blakus sēdvietā. Tieši aiz mums sēdēja divi Franzini ģimenes jaunpienācēji. Visa lidojuma laikā no Beirūtas uz Ņujorku es nedzirdēju nevienu sakām ne vārda.
  
  
  Luisam tas bija vairāk, nekā es varētu teikt. Tas sāka vārīties no brīža, kad piesprādzējāmies.
  
  
  "Čau, Nik," viņš teica smaidot. “Ko jūs darījāt pagājušajā naktī pēc tam, kad es pametu Su Lao Linu? Cilvēks! Tas ir kāds cālis, vai ne?" Viņš smējās kā mazs zēns, kurš stāsta netīro joku. — Vai tev ar viņu bija labs laiks, Nik?
  
  
  Es vēsi paskatījos uz viņu. "Man bija jārunā ar puisi par saviem dokumentiem."
  
  
  "Ak jā. Es aizmirsu. Tā būtu
  
  
  Droši vien Čārlijs Harkinss. Viņš ir patiešām labs cilvēks. Es domāju, ka viņš ir labākais šajā biznesā."
  
  
  Tur bija, es domāju. "Viņš manā labā paveica labu darbu," es izvairīgi teicu.
  
  
  Luiss vēl dažas minūtes pļāpāja par Čārliju konkrēti un labiem cilvēkiem kopumā. Viņš man neko daudz nestāstīja, ko es jau nezināju, bet viņam patika runāt. Tad viņš mainīja tēmu.
  
  
  "Sveiks, Nik, jūs zināt, ka gandrīz nogalinājāt to puisi Haroldu Su Lao Lina dzīvoklī. Dievs! Es nekad neesmu redzējis nevienu tik ātri kustamies!"
  
  
  Es pasmaidīju savam draugam. Es arī varētu būt glaimots. "Man nepatīk būt ieslēgtam," es skarbi teicu. "Viņam to nevajadzēja darīt."
  
  
  "Jā jā. Es noteikti piekrītu. Bet sasodīts, tu gandrīz nogalināji šo puisi!
  
  
  "Ja jūs nevarat trāpīt pa bumbu, jums nevajadzētu doties cīņā."
  
  
  "Jā, protams... cilvēks... Slimnīcas ārsts teica, ka viņa ceļgala kauliņš būtībā ir iznīcināts. Teica, ka nekad vairs nestaigās. Viņam ir arī mugurkaula trauma. Varbūt paralizēts uz mūžu."
  
  
  Es pamāju ar galvu. Droši vien tās karatē karbonādes dēļ es viņam iedevu pakausī. Dažreiz viņš rīkojas šādi, ja nenogalina tieši.
  
  
  Es paskatījos pa logu uz izzūdošo Libānas piekrasti, sauli, kas spīdēja debeszilajā Vidusjūrā zem mums. Es strādāju nedaudz vairāk par dienu, un jau divi cilvēki nomira, un viens kļuva kropls uz mūžu.
  
  
  Ir jābūt vismaz diviem mirušajiem. Paskatījos pulkstenī: desmit piecpadsmit. Plastmasas bumbai zem Su Lao Lina gultas vajadzēja eksplodēt pirms pusstundas...
  
  
  Līdz šim savu darbu esmu paveicis. Tranzīta mute Beirūtā tika iznīcināta. Bet tas bija tikai sākums. Tad man bija jācīnās ar mafiju viņas dzimtenē. Man būtu darīšana ar dziļi iesakņojušos organizāciju, milzīgu nozari, kas bija izplatījusies visā valstī kā mānīga slimība.
  
  
  Es atcerējos sarunu, kas man bija ar Džeku Gurliju pirms dažiem mēnešiem, tieši pirms man tika dots uzdevums tikt galā ar holandieti un Hamidu Rašidu. Mēs dzērām alu restorānā The Sixish Astoņdesmit astotajā ielā un First Avenue Ņujorkā, un Džeks runāja par savu iecienītāko tēmu — Sindikātu. Būdams ziņu reportieris, viņš divdesmit gadus atspoguļoja pūļa stāstus.
  
  
  "Tam ir grūti noticēt, Nik," viņš teica. "Es zinu vienu no šīm aizdevumu haizivīm, kuru vada Ruggiero ģimene, kurai ir vairāk nekā astoņdesmit miljoni dolāru neatmaksāti aizdevumi, un šo aizdevumu procenti ir trīs procenti nedēļā. Tas ir simts piecdesmit seši procenti gadā no astoņdesmit miljoniem.
  
  
  "Bet šī ir tikai sākuma nauda," viņš turpināja. "Viņi ir visā."
  
  
  "Kā kā?" Es zināju daudz par mafiju, bet jūs vienmēr varat mācīties no ekspertiem. Šajā gadījumā Gourley bija eksperts.
  
  
  “Iespējams, lielākā no tām ir kravas automašīnas. Ir arī apģērbu centrs. Vismaz divas trešdaļas no tā kontrolē mafija. Viņi iepako gaļu, kontrolē lielāko daļu tirdzniecības automātu pilsētā, privāto atkritumu savākšanu, picērijas. , bāri, apbedīšanas biroji, būvniecības uzņēmumi, nekustamo īpašumu firmas, ēdināšanas uzņēmumi, juvelierizstrādājumu uzņēmumi, dzērienu iepildīšanas uzņēmumi - jūs to nosaucat."
  
  
  "Nav tā, ka viņiem būtu daudz laika faktiskiem noziegumiem."
  
  
  “Nemāni sevi. Viņi labi pārzina lidmašīnu nolaupīšanu, un visu, ko viņi sagrābj, var novirzīt uz viņu tā sauktajiem likumīgajiem noieta tirgiem. Puisis, kurš paplašina savu apģērbu biznesu Septītajā avēnijā, iespējams, to dara ar narkotiku naudu, puisis, kurš atver pārtikas veikalu ķēdi Kvīnsā, iespējams, to dara ar naudu, kas nākusi no pornogrāfijas Manhetenā.
  
  
  Gourley man arī nedaudz pastāstīja par pāvestu Francīni. Viņam bija sešdesmit septiņi gadi, bet viņš bija tālu no pensijas. Saskaņā ar Gourley teikto, viņš vadīja ģimeni, kurā bija vairāk nekā pieci simti iesvētītu locekļu un aptuveni četrpadsmit simti "asociēto" locekļu. "No visiem vecajiem Mustačjo Petiem," sacīja Gurlijs, "šis vecais kuces dēls ir visgrūtākais. Viņš, iespējams, ir arī vislabāk organizētais."
  
  
  Lidmašīnā, kas lidoja uz štatiem no Beirūtas, es paskatījos uz savu pavadoni, Franzini brāļadēlu Luisu. No deviņpadsmit simtiem gangsteru, kas veidoja Franzini ģimeni, viņš bija vienīgais, kuru es varēju saukt par draugu. Un es šaubījos, ka, ja viss kļūtu slikti, tas noderētu kaut kam citam, izņemot nepārtrauktas sarunas.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos ārā pa logu un nopūtos. Tas nebija uzdevums, kas man patika. Es paņēmu Ričarda Galahera romānu un sāku to lasīt, lai novērstu domas no tuvākās nākotnes.
  
  
  Trīs stundas vēlāk es pabeidzu, mēs joprojām bijām gaisā, tuvākā nākotne joprojām izskatījās drūma, un Luiss atkal runāja. Tas bija nelaimīgs lidojums.
  
  
  Lidostā mūs sagaidīja Franzīni personīgais miesassargs Lerijs Spēlmens. Cik es saprotu, viņa tēvocis Luisu turēja diezgan augstā cieņā.
  
  
  Spēlmens bija vismaz par vienu collu garāks par manu sešas pēdas, bet šaurs un kaulains. Viņam bija garš, augsts deguns un caururbjošas, plaši zilas acis un melni plankumaina seja ar garām sānu degunām, taču viņam bija tikai apmēram trīsdesmit pieci gadi. Es viņu pazinu pēc reputācijas: stingrs kā naglas, fanātiski uzticīgs pāvestam Franzini.
  
  
  Viņš izlaida pārsteidzoši skaļus smieklus, maigi satvēris Luisa plecus. "Prieks tevi redzēt, Luis! Vecais vīrs mani atsūtīja šurp, lai jūs pats satiktu.
  
  
  Luiss iepazīstināja Maniti, Loklo un mani, un mēs paspiedām roku. Spēlmens ziņkārīgi paskatījās uz mani, un viņa zilās acis bija nelokāmas. "Vai es tevi no kaut kurienes nepazīstu?"
  
  
  Viņš sasodīti labi to varēja. Es varētu iedomāties jebkuru no duci uzdevumu, kas man varētu būt viņam uzticēti. Viens no faktoriem, kas noteica organizētās noziedzības panākumus šajā valstī, bija tās ievērojamā izlūkošanas sistēma. Pazeme valdības aģentus vēro tikpat cieši kā valdība pazemes skaitļus. Es nekad neesmu satikusi Spēlmenu klātienē, taču ir pilnīgi iespējams, ka viņš varētu mani atpazīt.
  
  
  Lāsts! Esmu šeit bijis tikai piecas minūtes, un man jau ir problēmas. Taču es to izspēlēju bezrūpīgi un cerēju, ka dziļais iedegums, ko ieguvu Saūda Arābijā, viņu nedaudz samulsinās. Arī līmlentei uz manas pieres vajadzēja palīdzēt.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Vai jūs kādreiz esat bijis Ņūorleānā?"
  
  
  "Nē. Ne Ņūorleānā." Viņš aizkaitināti pamāja ar galvu. "Vai jums ir kāds sakars ar Toniju?"
  
  
  Tonijs?"
  
  
  "Tonijs Kanzoneri, cīnītājs."
  
  
  Atkal sasodīts! Es aizmirsu, ka mani sauc Kanzoneri, pat pēc tam, kad dzirdēju, kā Luiss mani tā iepazīstināja tikai pirms minūtes. Vēl dažas šādas neveiksmes, un man tiešām būs nepatikšanas.
  
  
  "Viņš ir mans brālēns," es teicu. — No tēva puses.
  
  
  "Lielisks cīnītājs!"
  
  
  "Jā." Man likās, ka Lerijs Spēlmens turpina sarunu, lai varētu mani vēl mazliet pētīt. Spēlējām smieklīgu spēli. Viņš zināja, ka es tikko atbraucu no Su Lao Lin kundzes no Beirūtas un ka Kanzoneri nebūs mans īstais vārds.
  
  
  Man nepatika šī spēle. Agri vai vēlu viņš atcerēsies, kas es esmu, un visa šī šarāde uzsprāgs. Bet šobrīd es maz ko varēju darīt lietas labā. "Tiekamies pēc minūtes," es teicu. "Man jāiet uz tualeti."
  
  
  Es paņēmu līdzi savu somu un, neizejot no vīriešu istabas, ātri pārcēlu Vilhelmīnu un Hugo no čemodāna uz ierastajām vietām: Vilhelmīnai plecu maciņu, Hugo – atsperu zamšādas apvalku. Libānā tagad ir ieviesti drošības pasākumi, tāpēc jūs nevarat iekāpt lidmašīnās ar ieročiem. No otras puses, tualetes piederumu komplekts, kas izklāts ar svina foliju, ļoti labi pārvietojas ar jums jūsu čemodānā un izskatās pilnīgi nekaitīgs un necaurlaidīgs bagāžas rentgena aparātiem. Jebkurš muitas inspektors, protams, varētu nolemt to paņemt un apskatīties, taču dzīve ir iespēju pilna, un nez kāpēc nekad neesmu redzējis, ka muitas inspektors pārbaudītu tualetes komplektu. Viņi skatīsies uz jūsu čību pirkstiem un šņauks jūsu tabakas maisiņu, lai pārliecinātos, ka tā nav marihuāna, bet es nekad neesmu redzējis, ka kāds ieskatās tualetes piederumu komplektā.
  
  
  Es izgāju no vīriešu istabas daudz drošāk.
  
  
  * * *
  
  
  Lielais Chrysler, ar kuru Spēlmens brauca atpakaļ uz pilsētu, bija piepildīts ar Luisa pļāpāšanu. Šoreiz es novērtēju viņa bezgalīgo smieklu monologu. Es cerēju, ka tas noņems Spēlmena domas no manis.
  
  
  Bija nedaudz pēc 18:00. kad liela zila automašīna piebrauca pie liela, neaprakstāma bēniņa Prinsstrītā, netālu no Brodvejas. Es biju pēdējais, kas izkāpa no mašīnas, un paskatījos uz noplukušo zīmi ēkas priekšpusē: Franzini Olive Oil.
  
  
  Lerijs Spēlmens veda mūs pa mazām stikla durvīm un pa atvērtu gaiteni, ejot garām nelielam birojam, kur četras sievietes cītīgi strādāja pie saviem drukas galdiņiem, kas bija iespiesti starp pelēkiem dokumentu skapjiem un sienu. Neviens no viņiem nepaskatījās, kad mēs gājām garām; dažos uzņēmumos labāk nezināt, kas staigā pa biroju.
  
  
  Mēs piegājām pie matēta stikla durvīm, uz kurām bija glīti uzrakstīts Džozefa Franzīni paraksts. It kā mēs visi būtu draftētie, kas tikko būtu ieradušies nometnē, mēs saspiedāmies un nolikām koferus pie vienas sienas, tad stāvējām apkārt un izskatījāmies aunīgi. Tikai Luiss bija imūns pret pulka niansēm, ko grupa ieteica; viņš pārlēca pāri mazajām koka margām un, šķiet, taustīja galveno sekretāri, kas piecēlās no rakstāmgalda, kad ieraudzīja viņu ienākam.
  
  
  Viņa kliedza. - "Luiss!" "Kad tu atgriezies?"
  
  
  Viņš apslāpēja viņu ar skūpstiem. "Tikai tagad, Filomīna, tikai tagad. Čau! Tu esi skaista, mīļa, vienkārši skaista! Viņam bija taisnība. Kamēr viņa cīnījās, lai atbrīvotos no viņa gorillai līdzīgā apskāviena, es to zināju. Par spīti savam izskatam – brillēm bez malām, melniem matiem, kas savilkti stingrā kūciņā, blūzei ​​ar augstu apkakli – viņa bija īsta itāļu skaistule, gara, slaida, bet ar gardām krūtīm, pārsteidzoši tievu vidukli un pilniem, noapaļotiem gurniem. Viņas ovālā seja, ko izcēla milzīgas brūnas acis un drosmīgs, satriecošs zods, bija tieši no Sicīlijas ar
  
  
  viņas olīvu āda, veidoti vaibsti un smagas, jutekliskas lūpas.
  
  
  Viņa kautrīgi pasmaidīja mūsu virzienā, atkāpjoties no galda un iztaisnojot svārkus. Uz brīdi mūsu skatieni sastapās no visas istabas. Mēs satikāmies un turējām viņu, tad viņa atgriezās sēdus, un brīdis pagāja.
  
  
  Spēlmens piegāja pie rakstāmgalda un pazuda pa atvērtajām biroja durvīm aiz Filomīnas galda un pa labi no tā. Luiss sēdēja uz sekretāres galda stūra un klusi runāja ar viņu. Mēs, pārējie, atradām vietas uz spilgtas krāsas plastmasas krēsliem tieši blakus durvīm.
  
  
  Lerijs Spelmens atkal parādījās, stumdams hromētu ratiņkrēslu, kurā sēdēja milzīgs vecs vīrs. Tas bija pretīgi, piepildot milzīgu ratiņkrēslu un izbirstot pāri sāniem. Viņš noteikti svēra trīssimt mārciņu, varbūt vairāk. Zem tauku pilskalna, kas veidoja viņa seju, mirdzēja draudīgi melnas acis, dīvaini riņķotas ar tumšiem lokiem, kas ir klasisks mēness sejas sindroma piemērs, kas parasti saistīts ar ārstēšanu ar kortizonu.
  
  
  Toreiz es atcerējos pirms daudziem gadiem lasīto: Džozefs Franzīni bija multiplās sklerozes upuris. Viņš bija sēdējis šajā ratiņkrēslā trīsdesmit septiņus gadus — gudrs, nekaunīgs, nežēlīgs, izcils, spēcīgs un viņu kropļojusi dīvaina neiroloģiska slimība, kas skāra centrālo nervu sistēmu. Tas izkropļo vai izjauc motoriskos impulsus, tādējādi cietušais var ciest no redzes zuduma, koordinācijas trūkuma, ekstremitāšu paralīzes, zarnu un urīnpūšļa disfunkcijas un citām problēmām. Multiplā skleroze nenogalina, tā tikai moka.
  
  
  Es zināju, ka nav iespējams izārstēt multiplo sklerozi, nav profilaktiskas vai pat efektīvas ārstēšanas. Tāpat kā lielākā daļa pacientu ar multiplo sklerozi, Franzini saslima ar šo slimību jaunībā, trīsdesmit gadu vecumā.
  
  
  Skatoties uz viņu, es prātoju, kā viņam tas izdevās. Ja neskaita dažus īsus spontānas remisijas periodus, Franzini no tā laika bija ierobežots ar šo ratiņkrēslu, kļuva resns un briest no fiziskās aktivitātes trūkuma un mīlestības ēst itāļu makaronus. Tomēr viņš vadīja vienu no ietekmīgākajām mafijas ģimenēm pasaulē ar biznesa asumu un reputāciju pazemes aprindās, kas ir otrajā vietā aiz Gaetano Ruggiero.
  
  
  Šis bija cilvēks, kura labā ierados Ņujorkā, lai strādātu un, ja iespējams, iznīcinātu.
  
  
  — Luiss! Viņš iesaucās raustā, bet pārsteidzoši skaļā balsī. "Prieks, ka esat atgriezies". Viņš nikni paskatījās uz mums pārējiem. "Kas ir šie cilvēki?"
  
  
  Luiss steidzās iepazīstināt. Viņš izdarīja žestu. "Tas ir Džino Maniti."
  
  
  — Labdien, don Džozef. Puse neandertālietis paklanījās kroplā milža priekšā.
  
  
  "Džorno." Franzīni paskatījās uz Franko Loklo.
  
  
  Loklo balsī bija baiļu trīsas. "Franco Loklo," viņš teica. Tad viņa seja kļuva gaiša. "No Kastelmāras," viņš piebilda.
  
  
  Franzīni iesmējās un pagriezās pret mani. Es sastapu viņa skatienu, bet tas nebija viegli. Šajās melnajās acīs dega naids, bet naidu es biju redzējis jau iepriekš. Tas bija kaut kas cits, ko Popejs Franzini ienīda ar aizrautību, ar kuru es nekad agrāk nebiju sastapies.
  
  
  Pēkšņi es sapratu. Franzini naids bija tik nežēlīgs, jo tas nebija vērsts pret vienu personu vai cilvēku grupu, vai pret valsti vai ideju. Franzini ienīda sevi. Viņš ienīda savu slimo ķermeni un, ienīdams sevi, ienīda Dievu, ko radījis pēc sava tēla.
  
  
  Luisa balss pārtrauca manas domas. "Tas ir Niks Kanzoneri, tēvocis Džo. Viņš ir mans draugs. Es viņu satiku Beirūtā."
  
  
  Es pamāju vecajam vīram, ne gluži paklanīdamies.
  
  
  Viņš pacēla vienu baltu uzaci vai mēģināja to darīt. Rezultāts bija maniakālāka grimase, jo viena mutes puse atkrita vaļā un viņa galva nosvērās uz sāniem no piepūles. "Draugs?" - viņš svilpās. “Jūs tikāt nosūtīts nedraudzēties. Ha!"
  
  
  Luiss steidzās viņu nomierināt. — Viņš arī ir viens no mums, tēvoci Džo. Pagaidiet, es jums pastāstīšu, ko viņš reiz izdarīja."
  
  
  Likās dīvaini dzirdēt, kā pieaudzis vīrietis sauc citu "tēvoci Džo", bet es domāju, ka tas viss bija daļa no Luisa nedaudz nepilngadīgās pieejas dzīvei. Runājot par to, ko viņš varēja pastāstīt par to, ko es kādreiz darīju, viņš nezināja pusi no tā.
  
  
  Es uzsmaidīju Franzīni tik patiesi, cik vien spēju, bet īsti nevarēju izdomāt, ko teikt, tāpēc tikai paraustīju plecus. Šī ir brīnišķīga itāļu izeja no jebkuras situācijas.
  
  
  Vecais vīrs brīdi paskatījās atpakaļ un tad ar ātru rokas kustību pagrieza ratiņkrēslu līdz pusei tā, lai būtu pret Luisu. Tas bija ievērojams gājiens vīrietim, kuram pirms brīža bija grūti pacelt uzaci.
  
  
  "Rezervējiet šos puišus pie Menija," viņš pavēlēja. "Atdodiet viņiem rīt un tad sakiet, lai viņi nāk uz Riko." Viņš paskatījās uz mums pār plecu. "Sasodīts!" Viņš teica. "Varu derēt, ka viņi pat nerunā angliski."
  
  
  Viņš paskatījās uz Luisu. “Rītvakar mums būs ballīte Toney Gardens. Šodien ir tavas māsīcas Filomīnas dzimšanas diena. Esi tur."
  
  
  Luiss priecīgi pasmaidīja. — Protams, tēvoci Džo.
  
  
  Viņa māsīca Filomīna jauki nosarka.
  
  
  Vecais vīrs veikli noņēma ratiņkrēslu un ar saviem spēkiem devās atpakaļ uz biroju. Spēlmens atkal auksti paskatījās uz mani un tad sekoja savam priekšniekam. Ja viņš kādreiz zinātu, kas es esmu, kādu dienu viņš atcerētos.
  
  
  Kad Maniti, Ločlo un es sekojām Luisam ārā no biroja un ieejam gaitenī, man bija ļoti slikta sajūta par Leriju Spēlmenu.
  
  
  
  Astotā nodaļa.
  
  
  
  Menijam piederēja Chalfont Plaza, viena no grandiozajām vecajām viesnīcām Manhetenas centra austrumu pusē. Visā tās ilgajā vēsturē Chalfont Plaza kā viesis ir uzņēmis vairāk nekā vienu Eiropas karaliskās ģimenes locekli. Tā joprojām ir viena no standarta pieturām ārpilsētas uzņēmējiem, kas apmeklē Ņujorku.
  
  
  Pirms dažiem gadiem grupa ievērojamu uzņēmēju nopirka Chalfont Plaza no tā sākotnējiem īpašniekiem kā ieguldījumu uzņēmējdarbībā un pēc tam pārdeva to jaunam, ambiciozam uzņēmējam ar lielu kapitālu Emanuelam Perrini.
  
  
  Priekšējā izkārtnē joprojām ir rakstīts "Chalfont Plaza", bet mafija sava mūžīgā ego dēļ to sauc par "Manny".
  
  
  "Vai tu gribētu apstāties un iedzert, Nik?" Luiss jautāja, pirms es iekāpu liftā pēc reģistrēšanās.
  
  
  "Nē, paldies, Luis," es novaidējos. "Es esmu izsmelts."
  
  
  "Labi," viņš jautri piekrita. "Es jums piezvanīšu rīt pēcpusdienā un paziņošu, kas notiek."
  
  
  "Labi." Es uzvelku pēdējo draudzīgo smaidu un pamāju ardievas, kad lifta durvis aizvērās. Noguris? Tas nebija tikai jet lag, kas lika man aizmirst pirms gulētiešanas pabāzt Vilhelmīnu zem spilvena. Tā vietā es to iemetu maciņā virs drēbju kaudzes, ko biju atstājusi guļot uz grīdas, kad izģērbos.
  
  
  Kad es pamodos, viņa bija tikai četras collas no manas mutes un rādīja tieši uz manu kreiso aci.
  
  
  — Nekustējies, kuces dēls, citādi es tevi nogalināšu.
  
  
  Es viņam ticēju. Es gulēju pilnīgi nekustīgi, mēģinot pielāgoties acis uz naktsgaldiņa lampas mirkļa apžilbinošajai gaismai. Wilhelmina ir tikai 9 mm, bet tajā brīdī bija sajūta, ka es skatos lejup pa sešpadsmit collu jūras šautenes stobru.
  
  
  Es sekoju savam skatienam augšup pa Vilhelmīnas kātu līdz rokai, kas viņu turēja, tad augšup pa garo roku, līdz atradu viņas seju. Kā jau gaidīts, tā bija sena paziņa: Lerijs Spelmens.
  
  
  Manas acis dega no noguruma, un, kad es pilnībā pamodos, es jutu sāpes savā ķermenī. Man nebija ne jausmas, cik ilgi esmu gulējusi. Pagāja apmēram trīsdesmit sekundes.
  
  
  Spēlmens paraustīja roku, un manas pistoles tērauda rokturis trāpīja man pa seju. Sāpes pacēlās augšā manā žoklī. Man izdevās atturēties no kliedzieniem.
  
  
  Spēlmens pasmīnēja un atrāvās, joprojām turēdams pret mani vērstu ieroci. Viņš piecēlās, ar vienu roku satvēra tuvāko krēslu un pavilka to sev pretī, pat nenovēršot acis no manis.
  
  
  Viņš atliecās krēslā un pamāja Vilhelmīnai. "Apsēdies."
  
  
  Uzmanīgi piecēlusies, noliku divus spilvenus sev aiz muguras. Jauki un ērti, izņemot to sasodīto ieroci. Es paskatījos pulkstenī uz naktsgaldiņa. Pulkstens trīs, un, tā kā caur žalūzijām gaisma nenāca, pulkstenis noteikti bija trīs naktī. Es gulēju kādas četras stundas.
  
  
  Es jautājoši paskatījos uz Spēlmanu un, beidzot pamodusies, nospriedu, ka viņš noteikti ir piedzēries. Viņa acīs bija dīvains skatiens; Šķita, ka viņi koncentrējas nepareizi. Tad es redzēju, ka zīlītes ir sašaurinātas. Viņš nebija piedzēries, viņš bija sajūsmā!
  
  
  Mans žoklis pulsēja no sāpēm.
  
  
  — Tu domā, ka esi diezgan gudrs kuces dēls, vai ne, Kārter?
  
  
  Es garīgi saraujos. Viņš izpūta manu vāku, labi. Interesanti, vai viņš kādam citam stāstīja. Nav tā, ka tam būtu liela nozīme. No tā, kā lietas šobrīd izskatījās, viņam bija viss pasaules laiks, lai to pastāstītu tam, kam viņš gribēja.
  
  
  "Es šobrīd nejūtos īpaši gudrs," es atzinu.
  
  
  Viņš atļāvās vieglu smaidu. "Es beidzot atcerējos, apmēram pirms stundas. Niks Kārters. Jūs strādājat AX.
  
  
  Sasodīts heroīns! Dažreiz tas notiek: tiek aktivizēta sen aizmirsta atmiņa. Es to esmu redzējis iepriekš.
  
  
  "Tas bija apmēram pirms četriem gadiem," viņš turpināja. — Toms Mērfijs norādīja man uz tevi Floridā.
  
  
  "Jums ir laba kompānija," es iesmējos. Zem sava izcilā jurista fasādes drūmais, sirmais Mērfijs bija viens no veiksmīgākajiem pornogrāfijas piegādātājiem valstī. Un Mērfija gadījumā runa nav tikai par seksu un heroīnu; viņam bija darīšana ar īstiem netīrumiem.
  
  
  Spēlmens draudīgi vērsa pret mani ieroci. "Kas vēl ir kopā ar jums?"
  
  
  Es pakratīju galvu. "Ja jūs zināt, ka esmu Niks Kārters, jūs zināt, ka es parasti strādāju viens."
  
  
  "Ne šoreiz. Tiklīdz es atcerējos, kas jūs esat, es piezvanīju Beirūtai. Su Lao Lins ir miris. Čārlijs Harkinss ir miris. Harolds atrodas slimnīcā."
  
  
  — Tātad? Vismaz šī mana plāna daļa darbojās.
  
  
  Spēlmens pasmīnēja. "Tātad jūs šoreiz nevarējāt strādāt vienatnē. Šī ķīniešu meitene tika nogalināta gandrīz pusotru stundu pēc tam
  
  
  jūsu lidojums ir pacēlies."
  
  
  "Ak?" Es pieķēru sevi pie labas domas. Man ienāca prātā, ka, ja Spēlmens domā, ka ar mani strādā citi cilvēki, tas varētu man atvēlēt laiku. Es pat varētu iesaistīt dažus likumīgos Franzini ģimenes locekļus. Viņi drīzumā var pierādīt, ka tā ir mānīšana, bet vismaz tas radīs zināmas šausmas.
  
  
  Es izgrūdu šo pēdējo domu no galvas. Mans pirmais mērķis nebija radīt šausmas. Bija jātiek prom no šejienes dzīvam. Šobrīd izredzes nebija pārāk labas.
  
  
  "Ja kāds ar mani strādāja," es sašutis sacīju, "kāpēc jūs domājat, ka es jums to pastāstīšu?"
  
  
  Lugera purns apmeta nelielu apli gaisā. "Popeye Franzini vēlēsies visu stāstu," viņš teica. Vēl viens neliels aplis gaisā. "Un, kad es iešu un pastāstīšu viņam, es viņam atdošu visu."
  
  
  Vēl viens punkts manā labā! Spēlmens vēl nevienam nav teicis. Ja es varētu vienkārši atbrīvoties no viņa, pirms viņš atbrīvojās no manis, lietas varētu sākt uzlaboties. Starts no guļus stāvokļa bez ieroča uz mīkstas gultas man nebija labs sākums, taču man bija kaut kas jādara.
  
  
  Man vajadzēja viņu pietuvināt pietiekami tuvu, lai viņu satvertu, un vienīgais veids, kā es to varēju izdarīt, bija izprovocēt viņu uzbrukt man. Doma par apzinātu bruņota, nokauta heroīna atkarīgā uzbrukuma provocēšanu nebija viena no laimīgākajām, kāda man jebkad bijusi. Manas izredzes bija ārkārtīgi mazas. No otras puses, es neredzēju alternatīvu.
  
  
  "Tu esi idiots, Spelman," es teicu.
  
  
  Viņš norādīja ieroci uz mani. Tas šķita viņa mīļākais žests.
  
  
  "Sāc runāt, kustēties, pretējā gadījumā tu nomirsi."
  
  
  Es eksplodēju. - "Šaut!" "Jūs nevarat mani nogalināt, kamēr neuzzināsit, ar ko es strādāju. Tu to zini. Tētim tas nepatiks, Lerij. Izmantojiet savu galvu – ja jums ir tāda heroīna deva, kas plūst pa vēnām. "
  
  
  Viņš brīdi par to domāja. Normālos apstākļos es domāju, ka Lerijs Spelmens bija diezgan gudrs cilvēks. Ejot pa heroīna mākoni, viņš gandrīz nevarēja mainīt domu virzienu.
  
  
  Es turpināju runāt. Jo vairāk runāšu, jo ilgāk dzīvošu. "Kā tāds jauks ebreju zēns kā jūs nokļuva mafijā, Lerij?"
  
  
  Viņš mani ignorēja.
  
  
  Es mēģināju citu gambītu. "Vai jūsu māte zina, ka viņa izaudzināja heroīna atkarīgo, Lerijs? Viņai vajadzētu lepoties ar sevi. Cik vēl daudzas mātes var teikt, ka viņu dēli izrādījās narkomāni, kuri lielāko dzīves daļu pavada, stumjot resnu veci ratiņkrēslā? Varu derēt, ka viņa visu laiku runā par tevi, zini: "Mans dēls ir ārsts, mans dēls ir advokāts, un tad uzrodas jūsu vecā kundze un saka: "Mans dēls ir narkomāns."..."
  
  
  Tas bija bērnišķīgi un maz ticams, ka tas viņu izraisīs neprātīgā dusmā. Bet tas viņu patiešām kaitināja, kaut vai tāpēc, ka mana balss pārtrauca viņa atkritumu tītās domas.
  
  
  "Aizveries!" - viņš pietiekami mierīgi pavēlēja. Viņš paspēra pussoli no krēsla, kurā sēdēja, un gandrīz nejauši iesita man ar Lugera sānu.
  
  
  Bet šoreiz es biju gatavs.
  
  
  Es pagriezu galvu pa labi, lai izvairītos no sitiena, un tajā pašā laikā es pagriezu kreiso roku uz augšu un uz āru, satverot viņa plaukstas locītavu ar asu karatē cirtienu, kam vajadzēja likt viņam nomest ieroci, taču tas nenotika.
  
  
  Es apritos pa kreisi uz gultas, satvēru viņa plaukstas locītavu un piespiedu to ar plaukstu uz augšu pret baltajiem palagiem, tad nolaidu to pār plecu, lai izdarītu maksimālu spiedienu. Viņa otra roka apvijās ap manu vidukli, mēģinot atraut mani no manas aproces rokas.
  
  
  Viņš piespieda manu labo roku pie mana paša ķermeņa. Es izdarīju ātru konvulsīvu kustību, izliekot muguru un liekot zem sevis vienu ceļgalu, lai palielinātu spēku, un varēju atbrīvot savu roku. Tagad man bija abas rokas brīvas, lai strādātu pie viņa pistoles rokas, kreisā piespieda plaukstas locītavu pēc iespējas stiprāk, bet labā satvēra pirkstus, mēģinot tos nolocīt no pistoles.
  
  
  Es atlaidu vienu pirkstu un sāku to lēnām, nepielūdzami lokot. Viņa pirksti bija fantastiski spēcīgi. Spiediens ap manu vidukli pēkšņi mazinājās. Tad viņa brīvā roka apvijās ap manu plecu, un garie, kaulainie pirksti satvēra manu seju, apķērās ap žokli un parāva manu galvu atpakaļ, mēģinot salauzt manu kaklu.
  
  
  Mēs cīnījāmies klusēdami, ņurdējot no pūlēm. Es strādāju ar šo pistoles pirkstu, tiecoties pēc sviras, vienlaikus izmantojot visu savu gribasspēku un muskuļus, lai noturētu galvu.
  
  
  Es ar pirkstu ieguvu astotdaļu collas, bet tajā pašā laikā es jutu, ka mana galva tiek atstumta. Spēlmena pirksti ieurbās manā rīklē, zem žokļa, groteski izkropļojot manu muti, viņa plauksta piespiedās man pie deguna. Pēc brīža, kad tiks nogriezta miega artērija, es zaudēšu samaņu.
  
  
  Rozā dūmaka aptumšoja manas acis, un manās smadzenēs pazibēja baltas sāpju svītras.
  
  
  Es atvēru muti un spēcīgi iekodu vienā no Spēlmena pirkstiem, sajutu, ka mani zobi tajā iegriežas, it kā tas būtu grilētas ribas gabals. Karstas asinis ieplūda man mutē, kad zobi sakostās
  
  
  atsitoties pret viņa locītavu, meklējot locītavas vājumu, pēc tam pārgriežot cīpslas, sasmalcinot jutīgo kaulu.
  
  
  Viņš kliedza un atrāva roku, bet mana galva gāja tai līdzi, ar zobiem satverot viņa pirkstu. Es to brutāli kā suns izrāvu caur kaulu, jūtot asinis uz lūpām un sejas. Tajā pašā laikā es ar ieroci palielināju spiedienu uz viņa roku. Viņa pirksts tagad saliecās, un man atlika tikai to pagriezt atpakaļ.
  
  
  Bet mans sāpošais žoklis kļuva vājš, un es sāku zaudēt satvērienu ar viņa pirkstu. Ar pēkšņu raustīšanu viņš izrāvās, bet tajā pašā laikā viņa otras rokas pirksti atslābināja tvērienu pār Vilhelmīnu, un Luger nokrita uz grīdas blakus gultai.
  
  
  Mēs apskāvāmies viens otru un mokošā agonijā saviebāmies gultā. Viņa nagi meklēja manus acs ābolus, bet es iebāzu galvu viņa plecā aizsardzībai un satvēru viņa cirksnis. Viņš saritināja gurnus, lai pasargātu sevi, un mēs noripojām no gultas uz grīdas.
  
  
  Man galvā iedūrās kaut kas ass un nesatricināms, un es sapratu, ka esmu atsitusies pret naktsgaldiņa stūri. Tagad Spēlmens atradās augšā, viņa asā seja collu attālumā no manis, zobi bija maniakālā smīnā. Viena dūre trāpīja man pa seju, bet otra roka piespiedās man pie rīkles aizrīšanās tvērienā, ko atraisīja viņa izjauktais pirksts.
  
  
  Es piespiedu zodu pie kakla, cik vien spēju, un ar izstieptiem pirkstiem iedūru viņa acīs, bet pēdējā brīdī viņš pagrieza galvu, lai tās aizsargātu, cieši aizverot.
  
  
  Es satvēru vienu lielu ausi un nikni vilku, pagriezos. Viņa galva strauji pagriezās, un es ar plaukstu ietriecos viņa asajā degunā. Jutu, kā no trieciena spēka atraujas skrimslis un asinis uzskrēja man uz sejas, padarot mani aklu.
  
  
  Spēlmens izmisīgi sauca, kad es izrāvos no viņa tvēriena un izripoju ārā. Kādu brīdi mēs stāvējām četrrāpus, smagi elpojām, elsojām, asinīm klāti, kā divi ievainoti dzīvnieki kautiņā.
  
  
  Tad es pamanīju Vilhelmīnu malā un pie naktsgaldiņa. Nolaižot rokas un ceļgalus, es ātri ieniru, slīdot uz priekšu uz vēdera, kad nokritu uz grīdas, rokas izstieptas un pirksti satvēra ieroci. Mans nags noskrāpēja pistoles rokturi, un es atkal metos. Es sajutu lielu sajūsmu, kad mana plauksta nokrita uz roktura un mani pirksti locījās ap to pazīstamā veidā.
  
  
  Man bija ierocis, bet Spēlmens kā kāds liels kaulains kaķis jau bija man virsū, viņa lielā roka spieda uz leju manu izstiepto roku, bet otra dūre kā virzulis ietriecās manās ribās. Es apmetos uz muguras, ripinot plecu no kreisās puses uz labo un pavelkot ceļus uz augšu, lai manas kājas būtu dubultotas līdz krūtīm.
  
  
  Tad es strauji izspiedu kājas uz āru, kā atritināma atspere. Viena pēda ieķērās Spēlmanā vēderā, otra – krūtīs, un viņš lidoja atpakaļ, zaudējot satvērienu pār manu plaukstas locītavu. Viņš piezemējās uz viņa dibena, impulsam nesot viņu uz muguras. Pēc tam viņš pagriezās pa labi, pagriežot galvu uz leju un uz leju, un nostājās četrrāpus ar seju pret mani.
  
  
  Viņš nometās ceļos, rokas pacelts, nedaudz saspiests, gatavs uzbrukumam. Viņa seja bija klāta ar asinīm no lauzta deguna. Bet viņa gaiši zilajās acīs mirdzēja mērķtiecīga neatlaidība.
  
  
  Es viņam iešāvu tieši sejā no aptuveni astoņu collu attāluma. Šķita, ka viņa vaibsti saruka uz iekšu, bet viņš palika uz ceļiem, ķermenim šūpojoties.
  
  
  Viņš jau bija miris, bet mans pirksts instinktīvi pavirzījās vēl divas reizes no sprūda, iztukšojot vēl divas lodes šajā izkropļotajā sejā.
  
  
  Tad ķermenis nokrita uz priekšu un nekustīgi gulēja uz paklāja man priekšā, viena nedzīva roka sitās pret manu kāju. Es paliku tur, kur biju, elsodama, krūtīm slīgstot. Manas galvas puse pulsēja no pistoles dibena, un šķita, ka man būtu vismaz divas vai trīs lauztas ribas. Pagāja piecas minūtes, līdz es beidzot varēju piecelties kājās, un tad man bija jāturas pie naktsgaldiņa, lai nenokristu.
  
  
  Sākumā baidījos, ka trīs šāvienu skaņa kādam liks skriet, bet savā miglainajā stāvoklī nevarēju iedomāties neko, ko varētu darīt, ja kāds to darītu, tāpēc es vienkārši stāvēju mēmi, cenšoties nomierināt savas salauztās jūtas. Sanākt kopā. Jebkurā citā pasaules pilsētā policija dažu minūšu laikā būtu pieklauvējusi pie manām durvīm. Es aizmirsu, ka esmu Ņujorkā, kur maz cilvēku rūpējās un kur neviens neiejaucās, ja varēja palīdzēt.
  
  
  Beidzot es pārgāju pāri Spēlmena ķermenim un ieskrēju vannas istabā. Desmit minūtes karstas dušas, kam sekoja pāris minūtes rūgta aukstuma, radīja brīnumus manam sāpošajam ķermenim un palīdzēja iztīrīt manu prātu.
  
  
  No Spēlmena teiktā es biju diezgan pārliecināts, ka viņš nevienam nerunāja ar savu informāciju, tiklīdz bija sapratis, kas es esmu. Es to novērtēju savā galvā. Viņš daļēji teica kaut ko par to, "kad Popeye Franzini par to uzzinās". Pietiekami labs. Tad es par to biju pārliecināts, vismaz uz brīdi. Vai vismaz uz to es varētu cerēt.
  
  
  Tagad es joprojām saskaros ar problēmu. Nebija ne runas par to, ka tiks atrasts vienā telpā ar sasisto Lerija Spēlmena līķi. Šī situācija nevarētu būt priekšrocība manās attiecībās ar Franzini ģimeni. Un es, protams, negribēju policijas iejaukšanos. Mums būs jāatbrīvojas no viņa.
  
  
  Un man būtu no tā jātiek vaļā, kādu laiku netiktu atrasts.
  
  
  Fransīni būs sarūgtināti par Lerija Spēlmena prombūtni, un viņi būs nikni, ja viņš izrādīsies miris. Un dusmas var likt cilvēkiem aizdomāties: kādu dienu es parādījos Beirūtā, un pēc četrām dienām Tuvo Austrumu galvenais mafijas viltotājs kopā ar viņu kolēģi ķīniešu aģentu bija miris. Tad, mazāk nekā divdesmit četras stundas pēc manas ierašanās Ņujorkā, tika nogalināts viens no Franzīni augstākajiem leitnantiem. Es negribēju, lai francīni aizdomātos par šo tendenci. Lerijs Spelmens vēl nav atrasts.
  
  
  Es par to domāju, kamēr ģērbos. Ko jūs darāt ar sešu pēdu garu mirušu un piekautu gangsteru? Es nevarēju viņu aizvest uz vestibilu un izsaukt taksometru.
  
  
  Es garīgi izskrēju cauri tam, ko zināju par viesnīcu, no brīža, kad iegāju vestibilā kopā ar Luisu, Maniti un Loklau, līdz brīdim, kad pamodos ar Vilhelmīnas purnu, kas skatījās uz mani. Nekas īpašs, tikai miglains iespaids par smagiem sarkaniem paklājiem, spoguļiem zeltītos rāmjos, zvana puikas sarkanās jakās, pogas spiežamiem pašapkalpošanās liftiem, antiseptiskiem koridoriem, veļas mazgātavu pāris durvju attālumā no manas istabas.
  
  
  Nekas īpaši nepalīdzēja. Es paskatījos apkārt savai istabai. Es tajā gulēju stundām ilgi, gandrīz nomira tajā, bet patiesībā uz to neskatījos. Tas bija diezgan standarta, šobrīd nedaudz netīrs, bet standarta. Standarta! Šī bija atslēga! Gandrīz katram viesnīcas numuram Ņujorkā ir diskrētas savienojošas durvis, kas ved uz nākamo numuru. Durvis vienmēr bija droši aizslēgtas, un jums nekad netika dota atslēga, ja vien jūs nerezervējāt blakus esošās istabas. Tomēr šīs durvis vienmēr vai gandrīz vienmēr ir bijušas tur.
  
  
  Tiklīdz es par to iedomājos, viņa uzreiz paskatījās uz manu seju. Protams, durvis ir blakus skapim. Tas vienkārši tik labi iederējās koka struktūrā, ka jūs to pat nepamanījāt. Es nejauši izmēģināju rokturi, bet tas, protams, bija aizvērts.
  
  
  Tā nebija problēma. Es izslēdzu gaismu savā istabā un paskatījos uz spraugu starp grīdu un durvju apakšējo malu. Otrā pusē nebija gaismas. Tas nozīmēja, ka tas bija vai nu tukšs, vai arī iemītnieks gulēja. Droši vien viņš tajā stundā gulēja, bet bija vērts pārbaudīt.
  
  
  Manas istabas numurs bija 634. Uzspiedu 636 un aizturēju elpu. Man ir paveicies. Es ļāvu viņam zvanīt desmit reizes un tad noliku klausuli. Es atkal ieslēdzu gaismu un no sešu komplekta izvēlējos divus tērauda spārnus, kurus vienmēr nēsāju savā tualetes komplektā. Brīdi vēlāk tika atslēgtas blakus esošās durvis.
  
  
  Atvērusi to, es ātri piegāju pie otras sienas un ieslēdzu gaismu; tas bija tukšs.
  
  
  Atgriezusies savā istabā, es izģērbu Spēlmenu un glīti salocīju viņa drēbes, noliekot tās sava čemodāna apakšā. Tad es ievilku viņu blakus istabā. Pilnīgi kailu, ar asiņainu nekārtību uz sejas viņu nevarēja uzreiz atpazīt. Un, cik es atceros, viņš nekad netika arestēts, tāpēc viņa pirkstu nospiedumi nebija reģistrēti, un viņa identifikācija vēl vairāk aizkavēsies.
  
  
  Es atstāju Spēlmena ķermeni dušā ar aizvērtām matēta stikla durvīm un atgriezos savā istabā, lai saģērbtos.
  
  
  Lejā pie reģistratūras es pārtraucu jaunu ierēdni sarkanā jakā. Viņam nepatika, ka viņu atņem no papīriem, taču viņš centās to pārāk neizrādīt. "Jā, ser?"
  
  
  “Es esmu seši trīsdesmit četri istabā, un, ja seši trīsdesmit seši man blakus ir tukši, es gribētu aizvest savu draugu uz turieni. Viņa... uh... viņš nāks vēlāk.
  
  
  Viņš zinoši uzsmaidīja man. "Protams, kungs. Vienkārši reģistrējieties šeit savam draugam. ” Viņš pagrieza piezīmju grāmatiņu pret mani.
  
  
  Gudrs puisis ar dupsi! Es parakstīju Ērvinga Feina vārdu un adresi, ko biju sastādījis, un samaksāju divdesmit trīs dolārus par izmitināšanu pirmajā naktī.
  
  
  Tad es paņēmu atslēgu un devos atpakaļ augšā. Es iegāju 636, paņēmu zīmi "Netraucēt" un pakārtu to ārpus durvīm. Ar šo zīmi uz durvīm es sapratu, ka varētu paiet trīs vai četras dienas, līdz kāds izdarīs vairāk nekā tikai virspusēju pārbaudi.
  
  
  Es atgriezos savā istabā un paskatījos pulkstenī. Četri no rīta. Ir pagājusi tikai stunda, kopš Spelraans mani pamodināja. Es žāvājos un izstaipījos. Tad es atkal novilku drēbes un uzmanīgi piekāru tās uz viena no krēsliem. Šoreiz es pārliecinājos, ka Vilhelmīna ir pabāzta zem mana spilvena pirms iekāpšanas gultā.
  
  
  Tad es izslēdzu gaismu. Četros no rīta Ņujorkā nebija ko darīt.
  
  
  Es aizmigu gandrīz uzreiz.
  
  
  
  Devītā nodaļa.
  
  
  
  Nākamajā rītā es izgāju no Menija mājas pulksten deviņos. Spēlmena drēbes bija iepakotas ar manējām čemodānā, tāpat kā viena no palagiem un spilvendrāna, klāta ar asinīm.
  
  
  No Chalfont Plaza es braucu ar taksometru pilsētas centrā cauri Leksingtonai uz Chelsea viesnīcu Divdesmit trešajā ielā, netālu no Septītās avēnijas. Mūsdienās tā ir kaut kas līdzīgs nomāktai vecai viesnīcai, kas piesaista daudz savdabīgu personāžu. Tomēr tai bija savas slavas dienas. Dilans Tomass, Arturs Millers un Džefs Berimens palika tur. Mans galvenais iemesls, kāpēc es tur pārvācos, bija tālu no literārās nostalģijas: Lerija Spēlmena līķis neatradās kaimiņos.
  
  
  Pirmais, ko izdarīju, bija pēc brūna iesaiņojuma papīra un auklas. Tad es rūpīgi iesaiņoju Spēlmena drēbes, palagu un spilvendrānu un aiznesu paku uz pastu.
  
  
  Es nosūtīju sūtījumu Popeijam Franzini. Atgriešanās adrese bija šāda: "Gaetano Ruggiero, 157 Thompson Street, New York, NY 10011." Jo ilgāk Spēlmena līķis palika neatklāts, jo labāk, taču, tiklīdz tas tika atrasts, es gribēju, lai no manis tiktu noņemtas aizdomas. Šobrīd es nezinu, ka starp Ruggiero un Franzini būtu kaut kādas īpašas sliktas asinis, taču, tiklīdz šī pakete tiks piegādāta, tas notiks.
  
  
  Pašreizējā pasta sistēma ir tāda, ka es ar pietiekamu pārliecību varu paļauties uz faktu, ka trešās klases sūtījums, kas nosūtīts no Divdesmit trešās ielas uz Prinsstrītu apmēram trīsdesmit kvartālu attālumā, prasīs vismaz nedēļu.
  
  
  Es devos uz Angry Squire, jauku, mazu bāru Septītajā avēnijā aiz stūra no viesnīcas, un nesteidzīgi paēdu pusdienas, noskalotas ar divām glāzēm laba Votnija eila. Tad es piezvanīju Luisam uz viņa dzīvokli Village.
  
  
  Luiss, kā vienmēr, bija sajūsmā. "Čau Nik! Kas noticis, vecīt? Es mēģināju piezvanīt Mennijam Place, bet viņi teica, ka esat izrakstījies.
  
  
  "Jā. Pārāk šiks priekš manis. Es pārcēlos uz Chelsea.
  
  
  "Lieliski! Lieliski! Es zinu šo vietu. Klausies, Nik. Tēvocis Džo vēlas mūs redzēt šopēcpusdien.
  
  
  Es domāju, vai man ir izvēle. "Protams, kāpēc gan ne."
  
  
  "Labi. Apmēram divas stundas. Tēvoča Džo birojā."
  
  
  "Labi," es viņam pārliecināju. "Tiksimies tur."
  
  
  Tā bija patīkama diena, un es staigāju nesteidzīgi. Ņujorku neesmu redzējis daudzus gadus. Dažos aspektos tas bija ļoti mainījies, citos izskatījās tieši tā, kā es atcerējos, iespējams, tieši tāpat kā pirms piecdesmit vai simts gadiem.
  
  
  Es aizgāju uz Sesto avēniju, tad devos uz centru. Sestā avēnija uz Fourteenth Street joprojām izskatījās tāpat, taču tā bija mainījusies, un kādu brīdi es to nevarēju atpazīt. Tad tas man uznāca, un es pasmaidīju pie sevis. Kļuvu tik kosmopolīts, ka atsevišķas lietas vairs neievēroju. Sestā avēnija no Divdesmit trešās līdz četrpadsmitajai ielai gandrīz pilnībā bija puertorikāņu. Sarunas, ko dzirdēju sev apkārt, pārsvarā bija spāņu valodā.
  
  
  Režģi stāvēja tajā pašā vietā, bet tagad tiem bija spāniski nosaukumi; Grotto EI, El Cerrado, El Portokenjo. Kā atcerējos, vēl bija vecie itāļu gardumi, bet tagad tās bija bodes ar vairāk augļu un mazāk dārzeņu. Ja kas, Sestā avēnija bija tīrāka nekā jebkad agrāk, un apaļīgās, dzīvespriecīgās latīņu meitenes, kas klikšķināja garām savos augstpapēžu kurpēs, bija liels solis uz priekšu no lēnām dāmu virpulīšiem ar iepirkumu maisiņiem, kas agrāk piepildīja apkārtni. .
  
  
  Četrpadsmitā iela vairāk līdzinājās Calle Catorse Sanhuanā, taču notika strauja pāreja no dienvidiem uz Trešo ielu. Šeit viss bija tāpat kā vienmēr: neliela daļa no Village, datortehnikas veikali, aptiekas, pārtikas veikali, delikatešu veikali, dime veikali, kafejnīcas. Šajā avēnijas posmā nekad nav bijis daudz etnisko piederību, un tādu nav arī tagad.
  
  
  Tas bija poliglotu pūlis; glīti ģērbti biznesmeņi atašejos, klejojoši hipiji ar matiem līdz pleciem un zilām džinsām, šikās mājsaimnieces, kas stumj melnus plastmasas bērnu ratiņus, klejojošas vecas kundzes ar līkiem vaibstiem un tukšām acīm, ar beisbola cimdiem bruņoti bērni, ubagi uz kruķiem. Bija vairāk jauktu pāru, nekā es atcerējos.
  
  
  Trešajā ielā es pagriezos uz austrumiem garām Makdugalam un Salivanam, tad atkal devos uz dienvidiem pa Thompson Street ar skumju atmiņu smaidu manā sejā. Thompson Street nekad nemainās. Līdz pat Prinča ielai tas ir vecs Itālijas ciemats: klusas koku ieskautas ielas, kuras robežojas ar nepārtrauktām brūnakmens rindām, katrā no tām ir pakāpieni, kas ved uz smagām ozolkoka durvīm, un katru no tām ierāmē dzelzs margas, kas paredzētas nepiesardzīgajiem cilvēkiem. nokrist pa stāvo betona pakāpienu kopumu, kas ved uz pagrabu. Kādu iemeslu dēļ, kad ciemats tika izveidots 1880. gadu beigās, pagraba durvis vienmēr tika novietotas priekšā, nevis aizmugurē.
  
  
  Šeit temps ir savādāks nekā jebkur citur pilsētā. Šķiet, ka troksnis ir apslāpēts, un darbība palēninās. Veci cilvēki stāv pa diviem un trīs, nekad nesēž uz lieveņa, bet vienkārši stāv un runā; saimnieces ar resnām krūtīm skatās pa augšējiem logiem, lai runātu ar kaimiņiem,
  
  
  stāvam uz ietves lejā.
  
  
  Nožogotajā Sv. Terēzas vidusskolas rotaļu laukumā vietējie jauni itāļu zēni, kuri jau sen ir beiguši skolu, satiekas ar bērniem mūžīgā softbola spēlē. Melnācainas, melnmatainas itāļu meitenes staigā pa ietvēm, skatoties taisni uz priekšu, ja ir vienas. Ja viņi ir kopā ar meiteņu grupu, viņi smīkņājas un joko, nemitīgi runā, laiž acis pa ielu augšup un lejup, liekot viņām smieties.
  
  
  Thompson Street, neregulāra saldumu veikalā, ir maz uzņēmumu, kas neizbēgami ir tumši zaļš ar izbalējušu, uz pusēm pārgrieztu tentu, kas pārklāj avīžu kiosku; gardums vai divi ar milzīgu salami, kas karājās logos; šur tur pa kādai aptiekai, gandrīz vienmēr uz stūra. Tomēr Tompsonā ir apbedīšanas biroji - trīs no tiem. Jūs ejat uz vienu, ja esat Rudžero draugs, pie cita, ja esat draugs ar Franzīni, pie trešā, ja jums nav nekādu sakaru ar ģimeni vai arī jums ir, bet nevēlaties, lai viņi to zina.
  
  
  Arī uz Thompson, starp Hjūstonu un Springu, ir pieci restorāni, labi itāļu restorāni, ar glīti izšūtiem galdautiem, uz katra galdiņa pa sveci, blakus istabā gar vienu sienu neliels bārs. Kaimiņi bieži dzer bāros, bet nekad neēd pie galdiem. Viņi ēd mājās katru vakaru, katru ēdienreizi. Tomēr restorāni katru vakaru ir kaut kā pārpildīti, lai gan tie nekad netiek reklamēti - šķiet, ka tie vienkārši piesaista pārus, no kuriem katrs kaut kā ir atklājis savu mazo itāļu restorānu.
  
  
  Kad es sasniedzu Springstrītu un pagriezos pa kreisi uz Rietumbrodveju, es biju tik ļoti iegrimis vecā itāļu kvartāla atmosfērā, ka gandrīz aizmirsu, ka mana dalība nebija patīkama. Vecās itāļu ģimenes, kas dzīvo uz dienvidiem no Hjūstonstrītas, diemžēl viena otru neizslēdz no mafijas.
  
  
  Es ierados Franzini Olive Oil tieši pulksten divos pēcpusdienā. Luisa māsīca Filomīna valkāja baltu džemperi, kas izcēlās ar krūtīm, un brūnus zamšādas svārkus, kas bija tikai daļēji aizpogājami priekšpusē, lai, pārvietojoties, viņas labās formas kāja būtu skaidri redzama. Tas bija daudz vairāk, nekā biju gaidījis no konservatīvi ģērbtās Filominas iepriekšējā dienā, taču es nebiju no tiem, kas sūdzētos par ļoti pievilcīgu meiteni šaurākā apģērbā.
  
  
  Viņa ieveda mani Popeja kabinetā ar pieklājīgu smaidu un bezpersonisku gaisu, ko viņa, iespējams, izmantoja logu tīrītājai vai apkopējai.
  
  
  Luiss jau bija klāt un lēkāja augšā un lejā. Viņš runāja ar Popeju. Tagad viņš pagriezās, saspieda manu roku siltā rokasspiedienā, it kā nebūtu mani redzējis mēnešiem ilgi, un uzlika otru roku man uz pleca. "Sveiks Niks! Kā tev iet? ES priecājos tevi redzēt!"
  
  
  Milzīgs vecs vīrietis ratiņkrēslā aiz melna galda paskatījās uz mani. Viņš negribīgi pamāja ar galvu un pamāja ar roku. "Apsēdies." Es apsēdos uz taisna atzveltnes krēsla, apsēdos un sakrustoju kājas. Luiss paņēma otru, apgrieza to un tad apsēdās uz tās, sakrustodams rokas uz muguras.
  
  
  Popejs Franzini viegli pakratīja galvu, it kā Luiss būtu noslēpums, ko viņš nekad nevarētu atrisināt. Resnie pirksti atrada cigāru kasti uz viņa rakstāmgalda un nolobīja celofānu no gara melna cigāra. Viņš ielika cigāru mutē, aizdedzināja to no šķiltavas uz galda un tad paskatījās uz mani caur dūmiem.
  
  
  "Šķiet, ka Luiss domā, ka tu esi sasodīti labs."
  
  
  Es paraustīju plecus. "Es varu tikt galā ar sevi. ES tur biju."
  
  
  Viņš kādu laiku skatījās uz mani, novērtējot preci. Tad viņš acīmredzot pieņēma lēmumu. "Labi, labi," viņš nomurmināja. Viņš knibinājās ar ratiņkrēsla abām pusēm, it kā kaut ko meklētu, tad pacēla galvu un kliedza:
  
  
  “Filomīna! Filomīna! Sasodīts! Vai jums ir mans portfelis?
  
  
  Tūlīt parādījās māsīca Luisa, lai gan viņas izsmalcinātā grācija neļāva viņas kustībām izskatīties pārsteidzīgām. Viņa nolika nobružāto veco pelēko atašeju Popeja priekšā un klusi izslīdēja ārā.
  
  
  "Vai tu esi redzējis to sasodīto Leriju?" - viņš nomurmināja Luisam, attaisot aizdares. — Viņš ir bijis prom visu dienu.
  
  
  Luiss izpleta rokas, plaukstas uz augšu. — Kopš vakardienas es viņu neesmu redzējis, tēvoci Džo.
  
  
  "Es arī," norūca vecais vīrs.
  
  
  Dievs svētī! Tas nozīmēja, ka Spēlmens nebija sazinājies ar Franzīni, pirms viņš ieradās mani pamodināt. Es droši vien varētu pateikties heroīna iedarbībai par šo kļūdu.
  
  
  Popejs Franzini izņēma no atašeja lietas papīru kūli, brīdi pētīja pirmo lapu un tad nolika tos sev priekšā uz kastes. Viņa balss, visa viņa manierība pēkšņi mainījās, un tagad viņš kļuva par uzņēmēju.
  
  
  “Atklāti sakot, Nik, tu neesi tas cilvēks, kuru es izvēlētos šim darbam. Mēs jūs nepazīstam pietiekami labi, un es gribētu kādu, kas ir strādājis šajā organizācijā. Tomēr Luiss šeit saka, ka vēlas tevi, un, ja viņš domā, ka var tev uzticēties, tas ir viss, kas ir svarīgi.
  
  
  "Es par to šaubos," viņa skatiens bez izteiksmes iesaucās.
  
  
  — Kā tu saki, don Džozef.
  
  
  Viņš pamāja. Protams, lai ko viņš teiktu. "Fakts ir tāds," viņš turpināja, "ka šī organizācija pēdējā laikā ir saskārusies ar dažām grūtībām. Mūsu bizness ir apstājies, daudziem mūsu cilvēkiem ir problēmas ar policistiem, Ruggieros pārvietojas pa kreisi un pa labi. Citiem vārdiem sakot, šķiet, ka mēs esam zaudējuši kontroli pār lietām. Kad tas notiek biznesa organizācijā, jūs pieaicināt efektivitātes speciālistu un veicat dažas izmaiņas. Nu, es uzskatu mūs par biznesa organizāciju un es to tikai uzlabošu."
  
  
  Popejs Franzini ilgi vilka cigāru un tad caur dūmiem pavēra to uz Luisu. "Šeit ir mans efektivitātes eksperts."
  
  
  Es paskatījos uz Luisu, atceroties, cik ātri mans priekšstats par viņu bija mainījies Beirūtā. Ārēji viņa izturēšanās liecināja par neko citu, izņemot efektivitāti. Es sāku mīlēt šo vīrieti. Lai gan es biju pārliecināts, ka viņš ir gudrāks, nekā šķita sākumā, es šaubījos, ka viņš ir ļoti grūts.
  
  
  Popejs turpināja, it kā lasītu manas domas. "Luiss ir daudz foršāks, nekā vairums cilvēku domā. Es viņu tā audzināju. Tas bija tā, it kā viņš būtu mans dēls." Viņa seja pārvērtās smaidā, skatoties uz brāļadēlu, kurš viņam uzsmaidīja. "Vai, Louis?"
  
  
  "Labi, tēvocis Džo." Viņš izteiksmīgi izpleta rokas, viņa tumšā seja staroja.
  
  
  Manā galvā skanēja Franzīni stāsts, kad es ar vienu ausi klausījos Popeja šķietami bieži atkārtoto stāstu par to, kā Luiss izauga par cilvēku, par kuru viņš viņu audzināja.
  
  
  * * *
  
  
  Līdz Otrajam pasaules karam trīs brāļi Franzini bija komanda. Luija tēvs Luidži tika nogalināts jūras desanta laikā Gvadalkanālā 1942. gada augustā; jauno Luisu paņēma Džozefs.
  
  
  Līdz tam laikam Džozefs cīnījās ar MS postījumiem, lai gan viņš joprojām varēja staigāt ar nevienmērīgu gaitu un braukt. Viņam bija jācīnās arī ar vecāko brāli Alfredo; abi brāļi nemitīgi attālinājās, un pēc Luidži nāves viņu strīdi pārauga brutālā karā par ģimenes interešu kontroli.
  
  
  Ja plaisa starp brāļiem būtu turpinājusies, visa Franzini ģimene kā mafijas varas centrs būtu iedragāta. Džozefs negrasījās tam pieļaut. 1953. gada februārī viņš panāca miera sarunas ar Alfredo. Tikšanās dienā viņš viens pats paņēma savu Cadillac, lai paņemtu Alfredo, un abi brāļi brauca uz austrumiem no ciemata.
  
  
  Šī bija pēdējā reize, kad kāds redzēja Alfredo Franzini.
  
  
  Džozefs apgalvoja un turpināja apgalvot, ka pēc tam, kad viņi apmeklēja Alfredo māju Ņūdžersijā, viņš aizveda brāli atpakaļ uz pilsētu, atstājot viņu Salivan ielā, vietā, kur viņš viņu bija paņēmis. Neviens nekad nav spējis pierādīt pretējo. Oficiāli Alfredo Franzini Ņujorkas ielās nolaupīja nezināmas personas. Neoficiāli varas iestādes zināja labāk.
  
  
  Tikai Džozefs Franzīni varēja apstiprināt viņu aizdomas, un Džozefs Franzīni nekad neatkāpās no sava stāsta.
  
  
  Džozefs izrādīja lielu vēlmi atriebties tam, kurš nolaupīja viņa brāli. Viņš paņēma Alfredo sievu Mariju Rosu savās mājās - "aizsardzības nolūkos", viņš teica - kopā ar viņas meitu Filomīnu, kurai tajā laikā bija tikai trīs gadi. Marija Rosa nomira divus gadus vēlāk no vēža, bet Džozefs turpināja rūpēties par abu brāļu bērniem tā, it kā tie būtu savējie. Viņš nekad nav bijis precējies.
  
  
  * * *
  
  
  Popejs Franzini turpināja runāt — izteikts miesas kalns, kas bija ieskauts hroma auduma būrī ar spieķu riteņiem.
  
  
  “...Tāpēc es nosūtīju Luisu uz Kolumbijas universitāti, un viņš to pabeidza ar izcilību. Kopš tā laika viņš vada Franzini olīveļļas biznesu, un tas ir gandrīz vienīgais, kas mums dod ienākumus. "
  
  
  "Ko tu mācījies, Luis?" Es biju ziņkārīgs.
  
  
  Viņš kautrīgi pasmaidīja. "Biznesa administrācija. Tāpēc tēvocis Džo domā, ka varu izlabot dažas mūsu darbības.
  
  
  "Par kādām operācijām mēs runājam?" - jautāju vecajam vīram.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani.
  
  
  "Paskaties," es teicu. "Ja vēlaties, lai es sadarbojos ar Luisu, man jāzina, ar ko mēs nodarbojamies. Tu aizmirsti, es tikko atnācu šeit.
  
  
  Viņš pamāja. "Labi. Mēs tagad runājam par pornogrāfiju, vērtspapīriem, kravas automašīnām, tirdzniecības automātiem, veļas mazgātavām, pārtikas veikaliem un narkotikām.
  
  
  "Nav prostitūcijas?"
  
  
  Viņš ar nicinājumu noraidīja šo ideju. "Mēs to atstājam melnajiem suteneru ziņā." Viņš izskatījās domīgs. "Mums, protams, ir arī citas operācijas, bet mums ir problēmas ar tām, kuras minēju."
  
  
  Es pagriezos pret Luisu. — Vai no tā esat izdarījis kādus secinājumus?
  
  
  Viņš nopūtās un izskatījās nedaudz samulsis. "Labi..."
  
  
  Popejs paskaidroja. "Luiss nekad nav bijis iesaistīts nevienā no operācijām. Esmu smagi strādājis, lai to novērstu no visa, izņemot olīveļļu, un tas ir labi.
  
  
  Es centos nesmaidīt. Sarkanajā Fezā Beirūtā pēc tam, kad es izvilku savu trumpi ar heroīna tūbiņu, Luiss manierēs
  
  
  liecināja, ka viņš ir turpat, viens no tēvoča vīriešiem aiz visām Franzini raketēm. Patiesībā viņš gandrīz neko nezināja par viņu iekšējo darbību. Un Franzini gribēja, lai viņš tiek galā ar "operācijām"? Mana skepse noteikti ir parādījusies.
  
  
  "Jā. Es zinu," sacīja Popejs. "Tas var izklausīties traki. Bet tas, kā lietas notiek... kaut kas ir jādara. Es domāju, ka Luiss to var izdarīt, vienkāršojot mūsu uzņēmējdarbības praksi.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Tā ir jūsu bumbas spēle. Kur man jāiet?
  
  
  “Luiss ir mans efektivitātes eksperts. Es vēlos, lai jūs - kāds jauns organizācijā - lai man palīdzētu. Visi šie puiši strādā manā labā un dara to, ko es saku. Bet dažreiz viņi ir jāpārliecina tiešāk. Ja viņi nevēlas, lai Luiss jaucas ar viņu operācijām, jo viņi, iespējams, mani kaut kur pa ceļam sagrauj – es to zinu. Ja Luiss dosies viens, viņi mēģinās viņu piemānīt. Ja tu aiziesi, viņi zinās, ka es tevi nosūtīju, tāpēc viņi zinās, ka tas nāk tieši no manis, un par to nekas nebūs.
  
  
  Darbam, kas man bija jādara tēvoča Sema labā, šī bija debesu sūtīta iespēja. "Labi. Tagad jūs pieminējāt pornogrāfiju, vērtspapīrus, kravas automašīnas, tirdzniecības automātus, veļas mazgāšanas pārtiku un narkotikas. Kas ir "kravas automašīnas"?"
  
  
  Vecais vīrs ar raupjām rokām satvēra abus ratiņkrēsla riteņus un attālinājās no galda apmēram pēdu, pirms atbildēja. "Kravas automašīnas" ir tas, ko mēs saucam par mūsu kravas automašīnu zādzību operāciju, ko vada Džo Polito. Tās galvenokārt ir sīkas lietas no apģērbu zonas, ik pa laikam neliels aprīkojums, piemēram, televizori vai plītis. Kādu dienu mēs no Bruklinas aizvācām trīs simtus krāšņu. Tas izrādījās slikti. Policisti, federālie dienesti, pat Rudžīro, visi ir ceļā."
  
  
  — Rudžero? Es biju pārsteigts. Ja viņš domāja, ka viņam tagad ir problēmas ar Rudžero, pagaidiet, līdz viņš saņems somu ar Lerija Spēlmena drēbēm!
  
  
  Viņš ar rokas mājienu atbrīvoja Rudžero. "Nekas īpašs. Citu dienu daži no mūsu zēniem pacēla kravas automašīnu ar drēbēm, un tad pāris Ruggiero zēni nozaga to mūsu zēniem.
  
  
  "Es domāju, ka viss ir saskaņots starp ģimenēm Ņujorkā."
  
  
  Viņš pamāja ar savu masīvo galvu. "Parasti. Šoreiz Rudžero teica, ka tā bija kļūda, ka viņa zēni to izdarīja paši.
  
  
  ES smējos. "Vai jūs tam ticat?"
  
  
  Viņš atskatījās uz mani. Vieglprātība nebija daļa no Popeye Franzini dzīvesveida. "Jā, es zinu. Šad un tad puišiem jāļauj iet pašiem. Mēģinot tos kontrolēt simtprocentīgi, jums ir daudz iekšēju problēmu."
  
  
  Es redzēju viņa domu: "Kā ir ar citām operācijām?"
  
  
  "Diezgan tas pats. Nekas īpašs. Liekas, šķiet, iet slikti. Es domāju, ka tas varētu būt tāpēc, ka gadu gaitā mēs esam kļuvuši pārāk atslābuši un pavadījuši pārāk daudz laika, cenšoties visu izdarīt likumīgi. Mums bija vairāk panākumu, kad spēlējām smagi. Lūk, pie kā es vēlos atgriezties. Spēlējiet smagi! Labas biznesa procedūras, bet grūts! "
  
  
  Viņš ieturēja pauzi. “Starp citu, ja nepieciešams, varat izmantot tos divus, kas bija kopā ar jums. Dodiet viņiem nedēļu vai divas, lai viņi pierastu pie pilsētas, tas arī viss."
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Tas man atgādina." Viņš ratiņkrēslā pagriezās līdz pusei tā, ka bija vērsts pret durvīm. — Filomīna! viņš kliedza. “Filomīna! Vai mēs jau esam saņēmuši ziņojumu no Beirūtas?
  
  
  Viņa uzreiz parādījās durvīs. "Nē," viņa klusi teica. "Vēl nekas." Viņa atkal pazuda.
  
  
  "Sasodīts!" viņš uzsprāga. “Šim ziņojumam vajadzēja būt vakar, un tas vēl nav klāt! Es nevaru atrast Leriju! Viss šis sasodītais bizness brūk!
  
  
  "Viņš vēl nezina pusi no tā," es nodomāju.
  
  
  Tas bija ievērojams, kā viņš spēja pārslēgties no vienas personības uz otru, no auksta, pašsaprotama biznesmeņa ar rūpīgi strukturētiem teikumiem par kliedzošu, aizkaitinātu itāļu tirānu, aizkaitināmu, kad lietas nenotiek pēc viņa prāta, un nīgru, kad notika.
  
  
  Tagad viņš uzsita ar dūri pret ratiņkrēsla roku balstu. "Sasodīts! Jums tas ir jāatrisina. Tagad! Un atrodi arī Leriju. Viņš droši vien kaut kur ir dabūjis neticami daudz heroīna.
  
  
  Luiss piecēlās un devās uz durvju pusi, bet apstājās, kad ieraudzīja, ka es palieku sēžam.
  
  
  Vecais vīrs nikni paskatījās. "Labi?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Es ļoti atvainojos, don Džozef. Bet es nevaru strādāt bez maksas. Man vajag naudu iepriekš."
  
  
  Viņš šņāca. "Nauda! Muļķības! Paliec pie manis, tev būs daudz naudas." Viņš mirkli tumši paskatījās uz mani, tad pagriezās atpakaļ uz durvīm. — Filomīna! viņš kliedza. "Dodiet šim jaunajam puisim naudu. Dodiet viņam lielu summu." Viņš atkal pagrieza ratiņkrēslu pret mani. “Tagad vācies prom no šejienes! Man ir ko darīt."
  
  
  "Pateicoties." ES pamodos.
  
  
  "Un es gribu tevi redzēt šovakar ballītē."
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  Viņš joprojām vēroja, kā mēs izejam no biroja, milzīgs vecs vīrs ratiņkrēslā, dīvaina bezpalīdzības un spēka kombinācija.
  
  
  Es devos uz turieni, kur ir viņa sekretāre
  
  
  Es skaitīju naudu uz sava galda.
  
  
  "Šeit." Viņa man pasniedza naudas žūksni.
  
  
  Paskatījos rēķinus. Tie bija divdesmitie un piecdesmitie.
  
  
  "Paldies, Filomīna," es pieklājīgi teicu. — Jūsu onkulis ļoti labi maksā, vai ne?
  
  
  "Mans onkulis dažreiz pārmaksā," viņa asi sacīja, uzsverot "pāri".
  
  
  Viņa ar pēkšņu smaidu paskatījās man garām uz Luisu. "Tiekamies šovakar, Luis. Es ļoti priecājos, ka esat atgriezies."
  
  
  "Protams, Fil," Luiss bailīgi atbildēja.
  
  
  Mēs gājām kopā pa ietvi. “Kas notiek ar tavu brālēnu, Luis? Vai man vajadzētu mainīt savu pēcskūšanās līdzekli vai kā?
  
  
  Viņš pasmējās. "Ak, nedomājiet par Filomīnu. Viņai klājas lieliski olīveļļas biznesā, bet ikreiz, kad viņa nokļūst... citās operācijās, viņa uzkāpj uz sava augstā zirga. Viņa nevēlas, lai ar to būtu kaut kas darīts, tiešām."
  
  
  “Ko pie velna tas nozīmē? Viņa ir pietiekami veca, lai zinātu, ka viņai tas nevar būt abpusēji, vai ne?
  
  
  Viņš nervozi iesmējās, iebāzdams rokas dziļi kabatās, kamēr mēs gājām. “Nu, Filomīnai tas nav gluži abi. Vienkārši viņai šad un tad kādam ir jāiedod nauda vai kaut kas tamlīdzīgs, ko viņa tikko izdarīja tev. Mēs parasti neveicam organizatoriskas darbības šajā birojā. Es domāju, ka mēs to izdarījām tikai šodien, jo Lerijs kaut kur pazuda un nebija blakus, lai aizvestu tēvoci Džo uz grāmatvedības biroju.
  
  
  — Grāmatvedības palāta?
  
  
  “Pavasarī tas viss beigsies. Tā ir liela veca ēka, kurā mēs glabājam savus ierakstus. Kaut kāds štābs."
  
  
  Mēs vairākas minūtes gājām klusēdami. Tad Luiss atkal ierunājās. "Kur, jūsuprāt, mēs varam atrast Leriju?"
  
  
  "Nejautā man. Sasodīts, es šeit ierados vakar.
  
  
  "Jā. ES aizmirsu". Viņš uzsita man pa plecu. “Kāpēc tu neatgriezies viesnīcā un neatpūties. Tiekamies restorānā šovakar... ap pulksten deviņiem."
  
  
  Šī man šķita laba ideja. Man noteikti nebija vēlēšanās doties meklēt Spēlmenu. Turklāt es zināju, kur viņš atrodas. "Lieliski," es atbildēju ar patiesu entuziasmu.
  
  
  Viņš jautri, svilpodams, sabāzis rokas kabatās, devās prom, kā es nojautu, uz metro. Es noķēru taksi un atgriezos Chelsea.
  
  
  Atgriežoties viesnīcā, es piezvanīju Džekam Gurlijam no News. Bija dīvaini operatorei telefonā pateikt savu pareizo vārdu.
  
  
  — Niks Kārters! - Džeka lēnā balss atkārtoja. "Kad pie velna tu atgriezies pilsētā?"
  
  
  "Pirms kāda laika," es savaldījos. — Klausies, Džek, es gribu kādu pakalpojumu.
  
  
  "Protams. Ko es varu darīt jūsu labā?"
  
  
  "Nez, vai jūs varētu kaut kur ievietot stāstu par Lerija Spelmena pazušanu un Francīni domām, ka Ruggieros varētu būt ar to kaut kas saistīts."
  
  
  Labākais veids, kā dažreiz likt kādam kaut ko domāt, ir pateikt viņam, par ko viņam vajadzētu domāt.
  
  
  Džeks nosvilpa līnijas otrā galā. "Pārvērtiet to par stāstu, sasodīts!" Es no tā izveidošu stāstu! Bet vai tā ir taisnība, Nik? Vai tiešām viņš ir pazudis?
  
  
  "Viņa tiešām trūkst," es teicu.
  
  
  "Vai franciskāņi domā...?"
  
  
  "Es nezinu," es godīgi atbildēju. "Bet es vēlos, lai viņi tā domātu."
  
  
  Brīdi viņš klusēja, un tad: “Zini, kaut kas tāds var izraisīt vēl vienu bandu karu pilsētā. Šīs divas ģimenes pēdējā laikā nav tik labi sapratušās.
  
  
  "Es zinu."
  
  
  "Labi, Nik. Ja esat pārliecināts, ka Spēlmans patiešām ir pazudis."
  
  
  "Viņš ir aizgājis. Tiešām".
  
  
  “Labi, cilvēks, tu esi ieslēgts. Vai man ir vēl kaut kas jāzina?”
  
  
  "Nē, Džek. Bet es to ļoti novērtēju. Es šobrīd esmu aizņemts; varbūt mēs varam kopā pavakariņot vai iedzert kādu no šiem vakariem, kad būšu brīvs.
  
  
  "Ar prieku," viņš teica un nolika klausuli. Lūdziet Džeku Gurliju sākt stāstu, un viņš nevēlēsies muļļāties ar sīkām sarunām.
  
  
  Izstaipījos uz gultas un nosnaudos.
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  Es ierados Tony Garden uz Filomīnas ballīti tajā vakarā ap pulksten deviņiem, un mans pirmais iespaids bija, ka man vajadzēja zvanīt FIB, nevis Džekam Gurlijam. Vieta bija tik pārpildīta ar itāļu mafioziem, ka izskatījās pēc 1937. gada mītiņa ar Benito Musolīni.
  
  
  Tony's parasti ir mazs, kluss bārs-restorāns, kas kādreiz bija rakstnieku atpūtas vieta, taču tagad tā ir mūsdienu filozofisko, naudas trūkuma bohēmu un hipiju meka. Dzelzs rīvēts skatiens aizmugurējās durvīs liecināja, ka tas bijis restorāns un bārs aizlieguma laikos.
  
  
  Tas vienmēr ir tumšs, ar melnām sienām, kas apgrieztas tumši brūnā un vājā apgaismojumā. Ēdamistaba ir diezgan liela, bet piepildīta ar neapstrādātiem galdiem. Kad būsiet garām galdiem, jūs redzēsiet nelielu bāra telpu ar elkoņu līmeņa skaitītājiem un mēteļa āķu rindu. Kopumā tas ir tumšs, netīrs un tajā nav dekoru, taču tas ir bijis viens no populārākajiem punktiem gadiem ilgi.
  
  
  Mans pirmais pārsteigums bija cilvēku skaits, kas iestrēguši šajā vietā. Visi galdi bija notīrīti, izņemot trīs garos galdus kamīna priekšā, kas bija sakrauti ar neticami daudzveidīgiem itāļu makaroniem. Tā bija bufetes ballīte ar bufeti un atvērtu bāru, katrs ar glāzi vai šķīvi rokās. Bārā neliela grupa ar entuziasmu spēlēja itāļu dziesmas.
  
  
  Dons Džozefs Franzīni un viņa godātie viesi bija vienīgie, kas sēdēja, ierindojušies aiz garu kātu rožu kaudzes, kas sedza viena gara galda, kas novietots stūrī. Tā bija Filomīnas dzimšanas dienas ballīte, bet Franzini ieņēma lepnumu par vietu - milzīgu miesas masu, kas ietīta elegantā smokingā. Viņam labajā pusē sēdēja Filomīna Franzīni, un viņai blakus bija liela, izliekta sieviete, kuru es nepazinu. Luiss sēdēja pa kreisi no Franzīni, un viņam blakus bija īss, pieklājīgs vīrietis ar ķerubisku seju un mīkstiem, sniegbaltiem matiem.
  
  
  Ap galdu drūzmējās neliels pūlis, spieda roku, izrādīja cieņu, iepazīstina veco vīru ar to vai to. Visa uzmanība tika pievērsta Franzini; viņa māsasmeita mīļi un pieticīgi sēdēja, ar sastingušu smaidu sejā, retu reizi sakot ne vārda. Bet, kad es piegāju tuvāk, es redzēju desmitiem mazu baltu aploksnīšu, kas mijas starp rozēm. Kamēr es skatījos, vēl pāris tika uzmests uz galda.
  
  
  Es biju neizpratnē par šo fenomenu, kad Luiss pamanīja mani pūļa malā. Viņš uzreiz pielēca kājās un tuvojās.
  
  
  "Sveiks Niks! Kā tev iet? ES priecājos tevi redzēt!"
  
  
  "Sveiks Luiss." Viņš satvēra mani aiz elkoņa un ieveda bārā. “Iedzersim. Es jūtos klaustrofobiski, sēžot blakus visiem šiem cilvēkiem, kas man tuvojas.
  
  
  Es pasūtīju brendiju un soda. Luiss dzēra to pašu, ko dzēra Beirūtā – sarkanvīnu.
  
  
  Mēs atspiedāmies pret aizmugurējo sienu, lai netiktu samīdīti. — Kaut kāda ballīte, vai ne? viņš iesmējās. "Varu derēt, ka mums šeit ir simt piecdesmit cilvēku, un vismaz simts no viņiem jau ir piedzērušies."
  
  
  Viņam par to bija taisnība. Es uzmanīgi apstaigāju garo figūru smokingā, kad viņš, glāzi rokās un matu šķipsnu uz pieres, slīdēja mums garām. "Mariateresa," viņš diezgan žēlīgi sauca. — Vai kāds ir redzējis Mariateresu?
  
  
  Luiss iesmējās un pakratīja galvu. "Pēc pāris stundām tam patiešām vajadzētu būt lieliski."
  
  
  "Šī noteikti izskatās savādāk, nekā es atceros," es paskatījos apkārt kādreiz pazīstamajā telpā, kas tagad ir pilna ar skaņām. Kad es to zināju pirms daudziem gadiem, tā bija vieta klusam alum un vēl klusākām šaha spēlēm.
  
  
  "Es nezināju, ka šī ir viena no jūsu vietām," es teicu.
  
  
  Luiss dabiski iesmējās. "Tas ir nepareizi. "Mums ir aptuveni septiņpadsmit restorāni zemākajā rietumu apgabalā, un vēl aptuveni desmiti ir, teiksim, "filiāles", bet Tony's nav viens no tiem."
  
  
  "Kāpēc tad šeit rīkot Filomīnas ballīti, nevis savu?"
  
  
  Viņš uzsita man pa plecu un atkal iesmējās. "Tas ir viegli, Nik. Vai redzat visus šos puišus? Daži no viņiem ir labi, labi uzņēmēji, ģimenes draugi un tamlīdzīgi.
  
  
  Es pamāju ar galvu un viņš turpināja. “No otras puses, šeit ir arī daudz puišu, kurus varētu saukt par... uh... mafioziem. Tas ir skaidrs?"
  
  
  Es atkal pamāju ar galvu. Es nevarēju viņam to atteikt. Desmitiem rupju cilvēku runāja, dzēra, dziedāja, kliedza vai vienkārši dusmīgi stāvēja stūros. Viņi izskatījās tā, it kā viņi būtu nolīgti no Central Casting jaunajai Al Capone filmai. Un, spriežot pēc izspiedušajām jakām, ko pamanīju, šajā vietā bija vairāk ieroču, nekā krievi varēja savākt pret britiem pie Balaclavas.
  
  
  "Kāds sakars ballītei ar to, nevis kādā no jūsu vietām?"
  
  
  "Tikai. Mēs nevēlamies, lai kāda no mūsu vietām iegūtu sliktu slavu. Ziniet, ja policisti vēlētos, viņi šovakar varētu veikt kratīšanu šajā vietā un paņemt daudz to, ko viņi sauc par "nevēlamiem varoņiem". Viņi to nedarītu." Protams, nekas nav viņu vaina, un galu galā viņiem būs jāatlaiž. Tā būs tikai uzmākšanās, taču tā iegūs labus virsrakstus avīzēs. Tas ir slikti biznesam."
  
  
  Piedzērusies rudmate ar vasaras raibumiem uz deguna tilta gāja cauri pārpildītai telpai ar diviem slepkavām ar melniem uzacīm. Viņa apstājās Luisa priekšā, aplika rokas viņam ap kaklu un dziļi noskūpstīja.
  
  
  "Čau, Luis, tu esi jauks vecs vīrs. Kurš šeit ir tavs skaistais draugs?” Viņa bija jauka, pat ja viņa bija viena no tām modernajām meitenēm ar četrpadsmit gadus veca zēna augumu, un viņa ļoti labi apzinājās savu seksualitāti. Viņa izsalkusi paskatījās uz mani. Divi viņas biedri dusmīgi paskatījās uz mani, bet es atgriezu viņas skatienu. Viņas acis teica, ka viņai ir vienalga, ko domā pārējā pasaule, bet manas teica, ka labi, ja tu to vēlies.
  
  
  Luiss iepazīstināja ar sevi. Viņas vārds bija Rusty Pollard, un viņa strādāja par skolotāju Sv. Terēzes baznīcā. Vienu no gorillām ar viņu sauca Džeks Beitijs, otru sauca par Roko kaut kā...vai kā citādi.
  
  
  Beitijs izteica dažus rupjus komentārus par neprofesionāliem skolotājiem, bet mums ar Rustiju bija pārāk jautri atklāties viens otram.
  
  
  Viņa bija satriecoša flirts.
  
  
  "Ko tāds liels puisis kā jūs šeit dara ar visiem šiem mazajiem tupus itāļiem?" - viņa jautāja, uzliekot vienu roku uz tievā izvirzītā augšstilba, atmetot galvu atpakaļ.
  
  
  Es paskatījos uz viņu ar izliktām bailēm. “Tupušie mazie itāļi? Turpiniet strādāt, un rīt jūs saņemsiet picu."
  
  
  Viņa noraidīja iespēju ar slaidu rokas mājienu. "Ak, tie ir nekaitīgi."
  
  
  Es cieši paskatījos uz Rusty. "Ko tik jauka meitene šeit dara ar visiem šiem mazajiem tupus itāļiem?"
  
  
  Rusty iesmējās. "Labāk neļaujiet Franzīni kungam dzirdēt, ka izturaties pret Filomīnu kā pret tupu itālieti, pretējā gadījumā jūs nonāksit pie kāda picas pīrāga."
  
  
  Es paraustīju plecus, piedāvāju viņai cigareti un aizdedzināju to viņai. "Jūs neatbildējāt uz manu jautājumu."
  
  
  Viņa norādīja uz galdu, kur sēdēja Franzīni un viņa brāļameita. "Varbūt kādu dienu es pats savākšu šīs mazās baltās aploksnes."
  
  
  Es redzēju, ka tie tagad bija glīti salocīti Filomīnas priekšā un nav izkaisīti starp rožu kūļiem. "Kas pie velna viņi ir?" ES jautāju. "Kartes?"
  
  
  "Jūsu vārds ir Niks Kanzoneri, un jūs nezināt, kas tas ir?" viņa jautāja.
  
  
  "Protams, es zinu," es sašutis sacīju, "bet jūs man sakiet, diezgan lielā itāļu Polarda jaunkundze. Es tikai vēlos zināt, vai jūs zināt."
  
  
  Viņa smējās. "Spēles, kuras spēlē cilvēki. Katrā no šīm mazajām aploksnēm ir čeks no kāda no Franzini kunga līdzgaitniekiem. Pat mazie puiši izraka, ko varēja. Tas viss Filomīnas dzimšanas dienā. Viņai tur droši vien ir septiņi vai astoņi tūkstoši dolāru. "
  
  
  "Un jūs vēlaties to pašu?"
  
  
  "Varbūt kādu dienu kāds no šiem tupu mazajiem itāļiem man piedāvās kaut ko citu, nevis nedēļas nogali Atlantiksitijā, un, kad viņš to izdarīs, es viņu paķeršu. Un, kad es to izdarīšu, es apsēdīšos pie galda, kas pilna ar rozēm , skatoties cauri daudzām mazām baltām aploksnēm."
  
  
  "Par to nedēļas nogali Atlantijas okeānā..." es sāku stāstīt, bet pāri istabai Popejs Franzini paskatījās uz mani un pamāja ar roku ar pavēlošu žestu, kas neļāva vilcināties.
  
  
  Es pa pusei paklanījos Rustijam. "Piedod dārgā. Cēzars aicina. Varbūt es ar tevi panākšu vēlāk.”
  
  
  Viņas lūpas savilkās. "Žurka!" Bet viņas acīs joprojām bija izaicinājums.
  
  
  Es izspiedos cauri pārpildītajai zālei un izrādīju cieņu Franzīni un Filomīnai.
  
  
  Viņa seja bija notraipīta ar vīnu, un viņa runa bija bieza. "Vai jums bija labs laiks?"
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "Labi labi." Viņš aplika roku ap Filomīnas pleciem. "Es gribu, lai jūs aizvedat mājās manu apgaismoto meiteni." Viņš saspieda viņas plecus, un šķita, ka viņa nedaudz sarāvās, nolaidusi acis, nepaskatoties ne uz vienu no mums. “Viņa nejūtas labi, bet ballīte jau ir sākusies. Tātad jūs aizvedīsit viņu mājās, vai ne?"
  
  
  Viņš pagriezās pret Filomīnu. "Vai, mīļā?"
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. — Es to novērtētu, Kanzoneri kungs.
  
  
  Es paklanījos. — Noteikti.
  
  
  "Paldies." Viņa pieticīgi piecēlās. "Paldies, tēvoci Džo. Tas bija pārsteidzoši, bet tas man liek reiboni." Viņa pieliecās un noskūpstīja veco krupi uz vaiga. Es gribēju viņai pieskarties.
  
  
  — Pareizi, pareizi! viņš rūca. Viņš piespieda mani ar blāvām acīm. "Parūpējies par sevi, mana mazā meitene."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Jā, ser." Mēs ar Filomīnu cauri pūlim virzījāmies uz durvīm. Viņa šur tur nomurmināja dažas labas naktis, taču šķita, ka neviens viņai nepievērsa īpašu uzmanību, lai gan tā it kā bija viņas ballīte.
  
  
  Beidzot mēs izspiedāmies pa durvīm un ārā pa Bedfordstrītu. Svaigs gaiss garšoja labi. Mēs ar Filomīnu dziļi ievilkām elpu un uzsmaidījām viens otram. Viņa valkāja tīri baltu vakarkleitu bez pleciem, izņemot spilgti sarkanu svītru, kas stiepjas pa diagonāli priekšpusē. Viņas cimdi un apmetnis saskanēja ar sarkano svītru. Apbrīnojami.
  
  
  Es paliku cieņpilna. — Vai vēlaties vispirms apstāties iedzert kafiju, Franzīni jaunkundze, vai tomēr būtu labāk doties tieši mājās?
  
  
  — Mājās, lūdzu. Franzīni jaunkundze atkal kļuva auksta. Es paraustīju plecus un mēs devāmies ceļā. Man izdevās izsaukt taksometru Septītajā avēnijā un Barrow Street.
  
  
  Līdz Philomina daudzdzīvokļu ēkai Londonas terasei bija tikai desmit minūtes, un mēs karaliskā klusumā piebraucām pie nojumes, kas iezīmēja ieeju.
  
  
  Samaksāju taksi un izkāpu ārā, tad palīdzēju Filomīnai. Viņa atvilka roku atpakaļ. "Tas derēs," viņa vēsi sacīja. "Liels paldies."
  
  
  Es nedaudz rupji satvēru viņas elkoni, pagriezu viņu un virzīju uz durvju pusi. — Man ļoti žēl, Franzīni jaunkundze. Kad Popeye Franzini man liks aizvest jūs mājās, es jūs aizvedīšu līdz pat mājām.
  
  
  Es domāju, ka viņa to varēja saprast, bet viņa juta, ka viņai nav jāatbild. Mēs pacēlāmies ar liftu aukstā klusumā, kamēr lifta operatore mēģināja izlikties, ka mūsu tur nav.
  
  
  Mēs izkāpām septiņpadsmitajā stāvā, un es sekoju viņai līdz viņas durvīm, 17th E.
  
  
  Viņa paņēma atslēgu un vēsi paskatījās uz mani.
  
  
  — Ar labu nakti, Kanzoneri kungs.
  
  
  Es maigi pasmaidīju un stingri paņēmu atslēgu no viņas rokām. "Atvainojiet, Franzīni jaunkundze. Vēl nē. Es vēlos izmantot jūsu tālruni."
  
  
  "Jūs varat izmantot to, kas atrodas bārā uz ielas."
  
  
  Es atkal pasmaidīju, kad iebāzu atslēgu slēdzenē un atvēru durvis. "Es labāk izmantošu tavējo." Viņa maz ko varēja darīt lietas labā. Es biju gandrīz divas reizes lielāks par viņu.
  
  
  Filomīna ieslēdza gaismu mazajā zālē, tad iegāja glīti iekārtotajā viesistabā un ieslēdza vienu no divām stāvlampām, kas atradās blakus ērtajam dīvānam. Apsēdos uz dīvāna malas, paņēmu telefonu un uzspiedu numuru.
  
  
  Filomīna uzmeta man netīru skatienu, sakrustoja rokas un atspiedās pret pretējo sienu. Viņa pat negrasījās novilkt mēteli, kamēr es izkāpu no turienes.
  
  
  Bija jau pāri pusnaktij, bet es ļāvu zvanīt telefonam. Tālruņa numurs AX Centrālajā informācijas birojā ir atvērts visu diennakti. Beidzot atbildēja sievietes balss. — Seši-deviņi-oi.
  
  
  "Paldies," es teicu. "Vai jūs, lūdzu, varētu iekasēt maksu par šo zvanu, izmantojot manas kredītkartes numuru? H-281-766-5502." Pēdējie četri skaitļi, protams, bija galvenie, mans kā AX aģenta #1 sērijas numurs.
  
  
  "Jā, kungs," sacīja balss līnijas otrā galā.
  
  
  "Man vajag sarkano failu pārbaudi," es teicu. Filomīna, protams, dzirdēja visu, ko es teicu, taču viņa nevarēja no tā saprast lielu nozīmi. Sarkanā faila pārbaude bija FIB ļoti klasificētā konfidenciālo aģentu saraksta pārbaude. Baltais fails bija paredzēts CIP, zilais Nacionālajai drošības aģentūrai, bet es uzminēju, ka tas ir sarkanais, kas man bija vajadzīgs.
  
  
  "Jā, kungs," meitene teica pa tālruni.
  
  
  "Ņujorka," es teicu. “Filomīna Franzīni. F-r-a-n-c-i-n-i. Es paskatījos uz viņu un viegli pasmaidīju. Viņa stāvēja, salikusi rokas uz gurniem, dūres savilkusi gurnus, acis ņirbēja.
  
  
  — Uz mirkli, ser.
  
  
  Tas bija vairāk nekā mirklis, bet es pacietīgi gaidīju un Filomīna skatījās.
  
  
  Balss atskanēja. "Filomina Franzini, ser? F-r-a-n-c-i-n-i?"
  
  
  "Jā."
  
  
  — Tas ir apstiprinoši, ser. Sarkans fails. Statuss C-7. Četri gadi. Divpadsmitā klase. Franzini olīveļļas uzņēmums. Vai jūs saprotat statusu un klasi, kungs?
  
  
  Viņa tos paskaidros, bet es zināju, ka labi. Filomīna četrus gadus bija FIB aģente. C-7 statuss nozīmēja, ka viņa bija viena no tūkstošiem FIB informatoru, kuri ir brīvprātīgie un nekad nesazinās ar citiem aģentiem, izņemot vienu personu, kas par viņiem atbild. 12. klase nozīmēja, ka viņai nekad nevarēja lūgt rīkoties, un viņai nebija piekļuves klasificētai informācijai par biroju.
  
  
  Džeks Gurlijs man reiz teica, ka tūkstošiem C-7 aģentu - informatori būtu labāks vārds - strādā likumīgos uzņēmumos Ņujorkā, rakstot regulārus ikmēneša ziņojumus par biznesa darījumiem. Viņš sacīja, ka deviņdesmit pieci procenti nekad nav atraduši neko vērtīgu, bet atlikušie pieci procenti padarīja visu ziņojumu pārskatīšanas darbu vērtīgu.
  
  
  Noliku klausuli un pagriezos pret Filomīnu.
  
  
  "Nu, ko jūs zināt?" - ES teicu. "Vai tu neesi mīļa maza meitene?"
  
  
  "Kas tev ir prātā?"
  
  
  “Izspiegoju savu tēvoci. Tas ir vienkārši nepareizi, Filomīna."
  
  
  Viņa kļuva balta. Viena roka pielidoja viņai pie mutes, un viņa iekoda pirkstu locītavas aizmugurē. "Kas tev ir prātā?"
  
  
  "Tieši to, ko es teicu. Izspiegot savu tēvoci FIB labā."
  
  
  "Tas ir neprāts! Es nesaprotu, ko tu saki!"
  
  
  Viņa izskatījās nobijusies, un es nevarēju viņu vainot. Cik viņa zināja, es biju tikai kārtējais mafiozs, kurš gatavojās satikt Franzini ģimeni. Tas, ko es teicu, varēja viņu sabojāt. Nebija jēgas viņu spīdzināt. Es sāku viņai stāstīt, bet apstājos.
  
  
  Viņa izdarīja vienu vieglu kustību, it kā aizturētu šņukstu, rokas klīda zem ugunīgi sarkanā apmetņa. Pēkšņi viņas rokā bija maza, neglīta pistole, sestdienas vakara modelis. Tas bija tēmēts tieši pret mani. Muca izskatījās milzīga.
  
  
  Es steigšus saliku rokas. "Hei, pagaidi! Pagaidi!"
  
  
  Izbiedētās panikas skatiens, kas man pirms brīža bija licis viņas žēlot, bija pazudis. Viņas melnajās acīs bija auksts, gandrīz ļauns skatiens, un viņas maigā, jutekliskā mute bija saspiesta ciešā līnijā.
  
  
  Viņa norādīja ar neglītu mazo pistoli. "Apsēdies!"
  
  
  "Tagad pagaidiet..."
  
  
  "Es teicu apsēsties."
  
  
  Es pagriezos, lai apsēstos uz dīvāna, nedaudz saliecoties, kā to dara vairums cilvēku, kad viņi sāk sēdēt uz kaut kā tik dziļa kā dīvāns. Tad ar vienu šūpošanos es satvēru ciešo zilo spilvenu, kas rotāja dīvāna atzveltni, un uzmetu to viņai, nirstot ar galvu pāri dīvāna malai.
  
  
  Pistole rūca man ausī, un lode ietriecās sienā tieši virs manas galvas.
  
  
  Uz grīdas es ātri nolaidos un lecu tur, kur viņai vajadzēja stāvēt, mana galva lidoja uz priekšu kā sitošs auns un ietriecās viņai pa vēderu.
  
  
  Bet viņa uzmanīgi pagāja malā. Es redzēju, kā ierocis mirkli pazibēja un tad nolaižas. Man kaut kas ietriecās pakausī un mana galva uzsprāga milzīgā sarkanu sāpju un melnā tukšuma sprādzienā.
  
  
  Kad es atnācu, es gulēju uz muguras uz viesistabas grīdas. Filomīna Franzīni sēdēja manā ķermenī. Es neskaidri apzinājos, ka viņas svārki ir pacelti augstu virs gurniem, bet tikai neveikli. Es daudz vairāk apzinājos faktu, ka pistoles stobrs bija iesprūdis manā mutē. Aukstais metāls man šķita ciets un bezgaršīgs.
  
  
  Es pamirkšķināju, lai notīrītu plēvi no viņiem.
  
  
  Neskatoties uz viņas nežēlīgo stāvokli, Filomīnas balss bija auksta un efektīva.
  
  
  "Labi. Runājiet. Es gribu zināt, kam jūs zvanījāt un kāpēc. Tad es jūs nodošu FIB. Tas ir skaidrs? Un, ja man vajadzēs, es tevi nogalināšu."
  
  
  Es drūmi paskatījos uz viņu.
  
  
  — Runājiet! viņa čīkstēja. Viņa pabīdīja ieroci atpakaļ tik daudz, lai tas mani neaizķertu, bet purns joprojām pieskārās manām lūpām. Šķiet, ka Filomīna dod priekšroku šaušanai ar punktu.
  
  
  — Runājiet! viņa prasīja.
  
  
  Man nebija daudz izvēles. 12. klasē viņai nebija jāsaņem slepena informācija. Un es, protams, tiku klasificēts. No otras puses, viņai tas sasodītais ierocis bija vērsts pret manu seju, un šķita muļķīgi, ka es centos mani pārvērst par FIB.
  
  
  es runāju.
  
  
  Ir grūti būt nopietnam, ja guļat uz muguras ar labi iesaiņotu un krāšņu meiteni, kas sēž uz jūsu krūtīm un pistoles stobru spiež jūsu lūpas. Bet es mēģināju. Es ļoti centos.
  
  
  "Labi, mīļā. Tu uzvarēsi, bet nomierinies."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani.
  
  
  Es mēģināju vēlreiz. “Lūk, mēs esam vienā pusē šajā jautājumā. Godīgi! Kā tev šķiet, kam es tikko piezvanīju? Es tikko zvanīju FIB, lai pārbaudītu jūs."
  
  
  "Kas tev lika to darīt?"
  
  
  "Ko tu teici. Tas, kā jūs ienīstat visu šeit un joprojām paliekat šeit. Tam ir jābūt iemeslam."
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, saknieba lūpas. "Kāpēc jūs zvanījāt FIB, nevis tēvocim Džo?"
  
  
  "Kā jau teicu, mēs esam vienā pusē."
  
  
  Sestdienas vakara epizode nešaubījās, taču viņas domas noteikti ir mainījušās. "Kāds ir FIB numurs?" - viņa atcirta.
  
  
  Tas bija viegli. "Divi-divi-divi, seši-seši-pieci-četri."
  
  
  "Ko viņi jums teica?"
  
  
  Es viņai visu izstāstīju, klase un statuss. Un es turpināju runāt, ātri. Es nevarēju viņai pastāstīt slepenās detaļas, taču FIB birojā pastāstīju viņai par Ronu Brandenburgu un Madlēnu Lestonu, lai parādītu, ka esmu ar to pazīstams. Es viņai neteicu, ka esmu AX, vai kāda ir mana misija, taču es viņai pietiekami teicu, ka viņa sāka saprast šo ideju. Pamazām ieroča purns sāka attālināties no manas sejas.
  
  
  Kad es pabeidzu, viņa sāpīgi šņukstēja un nolika ieroci uz grīdas blakus manai galvai. Aizklājusi acis ar abām rokām, viņa sāka raudāt.
  
  
  "Viegli, mīļā. Vieglāk". Es pastiepu roku, lai satvertu viņas plecus un pievilku viņu sev klāt, lai aizķertu roku aiz viņas galvas. Viņa nepretojās un es viņu apgāzu tā, lai mēs bijām blakus uz grīdas, viņas galva balstījās uz manas rokas un mana otra roka ap viņu.
  
  
  "Viegli, Filomīna, viegli." Viņa joprojām raudāja, tagad nevaldāmi. Es varētu samaksāt! viņas apaļās krūtis uz manām krūtīm. Paliku savus pirkstus viņai zem zoda un atrāvu viņas seju no sava pleca. Pār viņas vaigiem ritēja asaras.
  
  
  Vīrietim ir tikai viens veids, kā atturēt sievieti no raudāšanas. Es viņu maigi, pārliecinoši noskūpstīju, piespiedu viņu klāt un vēlreiz noskūpstīju.
  
  
  Pamazām raudāšana norima, un viņas ķermenis kļuva vijīgāks, atslābināts. Bezemociju lūpas kļuva mīksti, tad pamazām, pamazām, pašķīrās, tad vēl vairāk. Viņas mēle noglāstīja manējo, tad viņas rokas savilkās ap manu kaklu.
  
  
  Es turēju viņu sev cieši klāt, jutu, ka viņas apaļās krūtis piespiežas man. Es maigi noskūpstīju viņas mitrās skropstas un atrāvos tik daudz, lai runātu.
  
  
  "Viegli, mīļā, viegli. Nomierinies,” es nomurmināju.
  
  
  Viņas ķermeni pārskrēja drebuļi, un viņa pievilka manu muti sev klāt, un tagad viņas mēle pārvērtās par ātru, dzīvu orgānu, kas dziļi iespiedās, lūpas piespieda manējās.
  
  
  Mana labā roka, piespiežot viņu pie manis, atrada rāvējslēdzēju viņas plecu kleitas aizmugurē, un es to uzmanīgi novilku, jūtot, kā kleita sabrūk zem maniem pirkstiem, līdz tie sasniedza viņas mazo muguru, pieskaroties viņas biksīšu smalkā elastīgā josla.
  
  
  Es paslidināju roku zem viņas biksītēm un maigi pārbraucu ar tām pāri viņas sēžamvietai, tā, ka aizmugure tās vilka uz leju. Viņas gurni nedaudz pacēlās, lai tie nepieskartos grīdai, un pēc mirkļa es novilku biksītes un izmetu tās prom. Ar vienu pirkstu kustību es atsprādzēju viņas krūšturi, un, attālinoties, lai būtu vieta, kur to noņemt, es jutu, ka Filomīnas pirksti klīst ar manām biksēm.
  
  
  Pēc brīža Filomīna un T. bija kailas, un viņas seja bija ierakta manā plecā. Es aiznesu viņu uz guļamistabu, apmierinādama sajūtu, ka viņas kailās krūtis uz krūtīm,
  
  
  tad viņš turēja viņu cieši klāt, pulsējot vēlmē.
  
  
  Tad Filomīna sāka kustēties, sākumā lēnām, maigi, pieskaroties man, glāstīja mani, viņas mitrā un karstā mute pieskārās man. Mani muskuļi saspringa, saucot viņu, trīcot no nepacietības.
  
  
  Tagad viņa kustējās ātrāk, intensitāti nomainīja smalkums, liesma sadedzina dūmus. Vienā spēcīgā krampjveida kustībā es uzkāpu viņai pāri, piespiedu viņu pie gultas, iebraucu, taranēju, sadauzīju, aprija un aprija.
  
  
  Viņa saviebās uz augšu, sajūsmā savieboties, viņas rokas saspieda manus sēžamvietas un piespieda mani sev klāt. "Mans Dievs!" viņa iesaucās. — Ak dievs! Viņas kājas cieši apvijās ap manu vidukli, kad viņa pacēlās pret manu svaru, un es piecēlos uz ceļiem, lai viņai pielāgotos, slīdēju dziļāk, izsmalcinātāk, tad sāku mežonīgi, izmisīgi sūkties un beidzot eksplodēju lielā jautrības plūdā.
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  Vēlāk, joprojām guļot uz grīdas, viņa mani cieši apskāva. "Nepamet mani, Nik. Lūdzu nepamet mani. Esmu tik vientuļš un tik nobijies."
  
  
  Viņa ilgu laiku bija vientuļa un nobijusies. Viņa man par to stāstīja, kad mēs sēdējām pie galdiņa pie loga, vērojām svītraino rītausmu austrumos un dzērām melnas kafijas krūzes.
  
  
  Gadiem ilgi, būdama maza meitene, augot Fransīni ģimenē Salivan ielā, viņai nebija ne jausmas, ka Popeja Fransīni ir kāds cits, izņemot viņas laipno un mīlošo "tēvoci Džo". Kopš meitenes deviņu gadu vecuma viņš ar lielu prieku ļāva viņai svētdienās stumt viņu ratiņkrēslā uz Vašingtonas laukuma parku, kur viņam ļoti patika barot vāveres.
  
  
  Es iemalkoju savu kafijas tasi un atcerējos vienu no dzīves dīvainākajiem noslēpumiem. Kāpēc katra sieviete, kas ir neparasti laba gultā, nevarētu pagatavot pienācīgu tasi kafijas? Mans draugs teica, ka pārlieku seksīgu sievieti var atšķirt pēc pamanāmajām vēnām viņas rokas aizmugurē. Bet mana pieredze liecina, ka tos var pateikt pēc kafijas pretīgās kvalitātes.
  
  
  Filomīnas kafija garšoja pēc cigoriņa. Es piecēlos un piegāju pie viņas galda. Es pieliecos un maigi noskūpstīju viņu uz lūpām. Mana roka paslīdēja zem zilā halāta, ko viņa tagad valkāja, un maigi glāstīja viņas kailo krūti.
  
  
  Viņa uz brīdi atspiedās krēslā, acis aizvērtas, garās skropstas maigi piespiedās pie vaiga. "Mmmmmmmm!" Tad viņa mani maigi atgrūda. "Sēdies un pabeidz kafiju."
  
  
  Es paraustīju plecus. "Ja tu vēlies".
  
  
  Viņa iesmējās. "Ne īsti, bet tomēr beigsim kafiju."
  
  
  Es uzmetu viņai izsmejošu atraidīta vīriešu šovinisma skatienu un atkal apsēdos. Kafija joprojām garšoja pēc cigoriņa.
  
  
  ES jautāju. - "Kad jūs to uzzinājāt?"
  
  
  — Tu domā tēvoci Džo?
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  Viņa domīgi nolieca galvu. "Es domāju, ka man bija apmēram trīspadsmit. Žurnālā New York Times bija liels stāsts par tēvoci Džo. Mēs nelasījām Times. Salivan ielā neviens nelasa. Mēs visi lasījām Dienas ziņas, bet kāds to saplēsa. un nosūtīja man pa pastu." Viņa pasmaidīja. "Sākumā es vienkārši nespēju tam noticēt, bija rakstīts, ka tēvocis Džo ir mafijas priekšnieks, gangsteris.
  
  
  "Es ilgu laiku biju šausmīgi satraukts, lai gan es to visu nesapratu." Viņa apklusa, viņas mute savilkās. "Es pat zinu, kas man to atsūtīja. Vismaz es tā domāju."
  
  
  es nošņācu. Cilvēki parasti nepārnēsā pusaudžu sūdzības pieaugušā vecumā. "PVO?" ES jautāju.
  
  
  Viņa sarāvās. "Sarūsējušais Pollards."
  
  
  — Tā kalsna rudmatainā meitene ballītē zaļajā kleitā?
  
  
  "Šis ir viens." Viņa nopūtās un ļāva savam tonim nedaudz mīkstināt. “Mēs ar Rustiju kopā mācījāmies vidusskolā. Mēs vienmēr ienīdām viens otru. Es domāju, ka mēs joprojām to ienīst. Lai gan tagad esam nedaudz nobrieduši.”
  
  
  "Kāpēc jūs vienmēr ienīdat viens otru?"
  
  
  Filomīna paraustīja plecus. “Bagātais itālis, nabags īrs, dzīvo blakus. Ko tu gaidi?"
  
  
  "Kas notika pēc tam, kad izlasījāt stāstu?" ES jautāju.
  
  
  "Sākumā es tam neticēju, bet savā ziņā man vajadzēja. Es domāju, galu galā tas bija Times. Un es to ienīdu! Es to vienkārši ienīdu! Es mīlēju savu tēvoci Džo, un man bija tik žēl viņa ratiņkrēslā un visa tā, un tad pēkšņi es nevarēju izturēt, ka viņš man pieskaras vai ir kopā ar mani."
  
  
  Es biju neizpratnē. "Bet jūs turpinājāt dzīvot kopā ar viņu."
  
  
  Viņa sarāvās. "Es paliku pie viņa, jo man tas bija jādara. Ko darītu trīspadsmitgadīga meitene? Skrien prom? Un katru reizi, kad es izrādīju kaut mazāko nepaklausību, viņš mani sita. Viņa neapzināti berzēja vaigu. Viņas atmiņā palika sen aizmirsts zilums. "Tātad jūs mācāties steigā."
  
  
  "Vai tas lika jums doties uz FIB?"
  
  
  Viņa ielēja sev vēl vienu tasi rūgtas kafijas. "Protams, nē," viņa teica, brīdi padomājusi.
  
  
  "Es ienīdu visas šīs briesmīgās lietas par slepkavībām, zādzībām un maldināšanu, bet es uzzināju, ka es ar to dzīvošu.
  
  
  Man vajadzēja. Es tikko nolēmu, ka, kad man būs astoņpadsmit, es aizbēgšu, pievienošos Miera korpusam, kaut ko darīšu.
  
  
  "Vai lielākā daļa sieviešu ģimenē domā šādi?"
  
  
  "Nē. Lielākā daļa no viņiem nekad par to nedomā. Viņi neļauj sev par to domāt. Viņas tika mācītas to nedarīt, kad viņas bija mazas meitenes. Tas ir vecais sicīliešu veids: tas, ko dara vīrieši, neattiecas uz sievietēm. "
  
  
  "Bet tu biji savādāks?"
  
  
  Viņa drūmi pamāja ar galvu. "Mani tas neaizrāva. Man tas šķita atbaidoši, bet es nevarēju no tā atturēties. Es izlasīju visu, ko atradu bibliotēkā par mafiju, organizāciju, visu.
  
  
  "Tāpēc es paliku un devos uz FIB. Ģimenes sakari. Mans tēvs. Tēvocis Džo nogalināja manu tēvu! Vai jūs par to zinājāt? Viņš tiešām nogalināja savu brāli! Mans tēvs".
  
  
  "Vai jūs to noteikti zināt?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu. „Ne īsti, bet, tiklīdz es izlasīju par lietām, kas notika, kad man bija trīs gadi — man šķiet, ka toreiz mācījos vidusskolā —, es vienkārši sapratu, ka tā ir patiesība. Tas ir tas, ko tēvocis Džo darītu, es tikai to zinu. pirms tam esmu pārliecināts, ka arī mana māte tā domāja. Viņa pārcēlās tikai pie tēvoča Džo, jo viņš viņu piespieda.
  
  
  Es atkal piecēlos kājās un pakustējos, lai varētu piespiest viņas galvu pie sava vēdera. "Tu esi īsta meitene," es maigi teicu. "Ejam atpakaļ gulēt."
  
  
  Viņa paskatījās uz augšu un pasmaidīja, acis mirdzēja. "Labi," viņa čukstēja. Tad viņa paspēja pasmieties. "Man vajadzētu būt birojā pēc dažām stundām."
  
  
  "Es netērēšu laiku," es apsolīju.
  
  
  Nenovēršot acis no manis, viņa piecēlās un atsprādzēja jostu, tā ka zilais halāts atkrita vaļā. Es piespiedu viņu sev klāt, rokas zem atvērtā halāta un piespiedos pie viņas ķermeņa, lēnām glāstot, pētot to. Es pacēlu vienu krūti un noskūpstīju saspiesto krūtis, tad otru.
  
  
  Viņa vaidēja un sita ar abām rokām pa manu bikšu priekšpusi, sagrābjot mani vardarbīgi, bet maigi. Es sajūsmā nodrebēju, un pēc brīža mēs nokļuvām uz grīdas, kaislībā savieboties.
  
  
  Viņas mīlēšanās bija tikpat laba, cik slikta kafija.
  
  
  Pēc tam, kad Filomina tajā rītā devās uz darbu, es dažas stundas slinkoju, nomazgājos, saģērbos un tad gāju divus kvartālus lejup pa Divdesmit trešo ielu uz Čelsiju. Manā pastkastītē bija piezīme: "Zvaniet Franzini kungam."
  
  
  Arī ierēdnes acīs bija redzams piesardzīgs skatiens. Mūsdienās Ņujorkā nav daudz franču.
  
  
  Es pateicos ierēdnim, devos uz savu istabu, paskatījos uz numuru grāmatā un uzspiedu.
  
  
  Filomīna atbildēja. "Franzini olīveļļa"
  
  
  "Sveiki."
  
  
  "Ak, Nik," viņa iedvesa klausulē.
  
  
  "Kas noticis mīļā?"
  
  
  — Ak... ak, Kanzoneri kungs. Viņas balss pēkšņi kļuva izšķiroša. Kāds noteikti ir ienācis birojā. "Jā," viņa turpināja. — Franzini kungs vēlētos jūs šodien redzēt pulksten divos pēcpusdienā.
  
  
  "Nu," es teicu, "tas vismaz man dos iespēju tevi redzēt."
  
  
  "Jā, kungs," viņa asi sacīja.
  
  
  "Tu zini, ka esmu traks pēc tevis"
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "Vai tu šovakar ēdīsi ar mani vakariņas?"
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "...Un tad es tevi aizvedīšu mājās gulēt."
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "...Un mīlēties ar tevi."
  
  
  "Jā, ser. Paldies, Kungs". Viņa nolika klausuli.
  
  
  Es pasmaidīju līdz pat liftam. Es pasmaidīju ierēdnim, kurš, šķiet, viņu satrauca. Viņš mani “padarīja” par mafijas bosu, un šī ideja viņam nederēja.
  
  
  Pēc tam, kad Septītās avēnijas stūrī esošajā kioskā paņēmu Ziņu kopiju, es aizgriezos ap stūri pie Angry Squire uz vēlajām brokastīm.
  
  
  DRĪZ JAUNS BANDU KARŠ MAFIJAS Slepkavības MISTĒRIJĀ
  
  
  Kā norāda policijas kapteinis Hobijs Millers, noslēpumainā Lerija Spēlmena, pazīstamā mafijas bosa Džozefa "Popeja" Franzini leitnanta, pazušana varētu būt sākums jaunam bandu karam.
  
  
  Millers, kurš ir atbildīgs par Departamenta Īpašās organizētās noziedzības nodaļu, šodien intervijā sacīja, ka Spēlmens, Franzīni biežais pavadonis un miesassargs, kopš nedēļas sākuma ir pazudis no savām ierastajām vietām.
  
  
  Kapteinis Millers, saskaņā ar stāstu, sacīja, ka pazemes pasaulē klīst baumas, ka Spēlmens ir vai nu nogalināts un viņa ķermenis iznīcināts, vai arī Gaetano Rudžiero vadītā ģimene viņu nolaupījusi un turējusi par izpirkuma maksu.
  
  
  Džeks Gurlijs paveica brīnišķīgu darbu.
  
  
  Vēlās brokastis es pabeidzu nesteidzīgi, dzirkstīdamies jaukajās atmiņās par Filomīnu un domājot, ka viss tiešām iet labi, lai cik neticami likās, kad pirmo reizi sāku.
  
  
  Franzini Olive Oil Company birojā ierados tieši divos pēcpusdienā. Maniti un Loklo bija man priekšā, jūtoties neērti modernajos krēslos. Es pasmaidīju Filomīnai, kad viņa mūs rādīja uz Popeja kabinetu. Viņa nosarka, bet izvairījās no mana skatiena.
  
  
  Popejs šodien izskatījās nedaudz vecāks un resnāks. Ballīte iepriekšējā vakarā darīja savu. Vai varbūt tas bija Gourley stāsta efekts. Uz Franzīni galda atradās avīzes eksemplārs.
  
  
  Atspiedies pret sienu istabas tālākajā galā, Luiss izskatījās nervozs, kad mēs visi trīs iekārtojāmies viņa tēvoča rakstāmgalda priekšā.
  
  
  Popejs paskatījās uz mums, un viņa acīs virmoja naids viņa dvēselē.
  
  
  Viņš ir sarūgtināts par Spēlmenu, es laimīgi nodomāju, taču kļūdījos.
  
  
  — Tu, Locallo! - viņš iesaucās.
  
  
  "Jā, ser." Mafiozs izskatījās nobijies.
  
  
  "Kurš no jums bija pēdējais, kurš Beirūtā redzēja ķīnieti Su Lao Linu?"
  
  
  Loklo bezpalīdzīgi noplātīja rokas. "Nezinu. Mēs ar Manitiju aizbraucām kopā.
  
  
  "Es domāju, ka Kanzoneri bija šeit," Luiss teica, norādot uz manu pusi. — Es to atstāju tur, kad aizvedu Haroldu uz slimnīcu. Viņš man uzmeta tādu skatienu: “Man jāsaka patiesība”.
  
  
  "Vai tu biji tur pēdējo reizi?" – Popejs iesaucās.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Es nezinu. Es runāju ar viņu dažas minūtes pēc Luisa aiziešanas, tad viņa mani aizsūtīja pie tā Harkinsa puiša.
  
  
  "Vai tu zini, vai viņa kādu gaidīja pēc tam, kad tu aizgāji?"
  
  
  Es pakratīju galvu.
  
  
  Viņa acis domīgi samiedza mani. “Hmmm! Jūs noteikti bijāt pēdējais, kurš redzēja Harkinsu.
  
  
  Viņš tuvojās pārāk tuvu, lai nodrošinātu mierinājumu, lai gan es īsti nejutu, ka man šobrīd būtu lielas nepatikšanas. "Nē," es nevainīgi teicu, "tur bija tas otrs puisis. Ienāca tieši pirms es aizgāju. Bet pagaidi! Es pēkšņi atcerējos skatienu. "Es domāju, ka tas bija tas pats puisis, kuru es redzēju Linas jaunkundzes viesnīcas vestibilā, kad viņa aizgāja." Piespiedu pirkstus pie pieres. "Jā, tas pats puisis."
  
  
  Popejs iztaisnojās un trieca ar dūri pret galdu. — Kurš puisis?
  
  
  "Sasodīts, es nezinu, vai atcerēšos. Paskatīsimies... Harkins mani iepazīstināja. Fuggy, es domāju, vai kaut kas tamlīdzīgs... Fujiero... Es precīzi neatceros.
  
  
  — Rudžero? Viņš man godīgi meta vārdus.
  
  
  Es salauzu pirkstus. "Jā. Tas ir viss. Ruggiero."
  
  
  "Sasodīts! Kā viņu sauca?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Dievs, es nezinu. Varbūt Bils vai Džo, vai kaut kas tamlīdzīgs.
  
  
  — Un jūs sakāt, ka redzējāt viņu viesnīcā?
  
  
  Es izplešu rokas, plaukstas uz augšu. "Jā. Viņš bija vestibilā un gaidīja liftu, kad es izkāpu. Tagad atceros, es viņu atpazinu vēlāk, kad viņš iegāja Harkinsa mājā."
  
  
  — Kā viņš izskatījās?
  
  
  "Ziniet, kaut kā vidēji. Viņš bija tumšmatains...” Es izlikos sakoncentrējies, domīgi saraucot pieri. Tikpat labi es varētu to izdarīt labi, kamēr es to darīju. "Es domāju, ka apmēram desmit pēdas ir kā tumša āda. Ak jā, es atceros. Viņš bija ģērbies tumši zilā uzvalkā."
  
  
  Popejs pamāja ar galvu. "Viņš neizklausās pazīstams, bet tur ir tik daudz sasodītu Ruggieros, ka ir grūti pateikt." Viņš vēlreiz trieca ar dūri pret galdu, tad pagrieza ratiņkrēslu tā, lai skatītos tieši uz Luisu. – Vai šī ķīniete tev kaut ko stāstīja par Rudžero?
  
  
  Luiss pamāja ar galvu. "Nē, kungs, ne vārda." Viņš vilcinājās. — Kas par vainu, tēvoci Džo?
  
  
  Popejs nikni paskatījās uz viņu. “Viņi tika uzspridzināti! Tā arī notika! Kāds kuces dēls tur ienāca uzreiz pēc tam, kad jūs, puiši, pacēlās un uzspridzināja to nolādēto vietu. Sasodīts! Bumba! Vinnijs tikko piezvanīja no Beirūtas. Viņš saka, ka tas jau ir visos laikrakstos. tur."
  
  
  — Kā ar Su Lao Linu?
  
  
  "Miris kā nolādēta durvju nagla," saka Vinnijs.
  
  
  Luiss tagad bija tikpat sarūgtināts kā viņa tēvocis, uzlika rokas uz gurniem un pabāza galvu uz priekšu. Nez vai viņš ar viņu arī tika galā.
  
  
  "Vai vēl kāds tika ievainots?"
  
  
  Popejs pamāja ar galvu, it kā būtu vīlies. "Nē. Izņemot to sasodīto Čārliju Harkinsu, kurš tika nošauts."
  
  
  "Vai viņš arī ir miris?"
  
  
  Popejs pamāja. "Jā."
  
  
  Luiss sarauca pieri. "Vai jūs domājat, ka Rudžero to izdarīja?" "Labs zēns, Luis," es klusi aplaudēju.
  
  
  "Protams, es domāju, ka Ruggieros to izdarīja," Popejs norūca. “Ko pie velna tu domā? Kanzoneri šeit satiek Rudžero dāmas viesnīcā, pēc tam satiek viņu Harkinsa mājā. Tad ir divi līķi. Vai jums nešķiet, ka tur ir kāda saistība? Vai jūs domājat, ka tā ir tikai nejaušība?
  
  
  "Nē, nē, tēvoci Džo," Luiss mierināja. “Ja vien es nezinu, kāpēc Ruggieros viņus sajauca. Mēs pat ievedām viņiem dažus puišus caur Beirūtu. Tam nav jēgas, ja vien viņi vienkārši nemēģina mūs dabūt."
  
  
  "Sasodīts! Ko pie velna tu domā? Popejs pacēla no galda avīzi un pamāja ar to: "Vai jūs šorīt lasījāt to sasodīto avīzi?"
  
  
  Luiss paraustīja plecus. "Es nezinu, tēvoci Džo. Lerijs jau iepriekš ir pazudis, kad viņš kļuva par augstu. Šis stāsts varētu būt vienkārši muļķības. Jūs zināt, kāds ir Millera hobijs. Šis Gērlija puisis var likt viņam teikt visu, ko viņš vēlas. "
  
  
  Bet veco vīru nevarēja pazemot. Viņš vēlreiz pamāja ar papīru. “Kā ar Beirūtu, viedais alec? Kā ar viņu?"
  
  
  Luiss pamāja ar galvu, cenšoties to izdomāt. "Jā, es zinu. Divi kopā ir par daudz. Es domāju, ka viņi mūs izlabos, bet, sasodīts, tikai pirms dažām nedēļām viss šķita labi.
  
  
  "Sasodīts!" Vecais vīrs trāpīja pa plaukstu ar dūri
  
  
  viņa otru roku. "Tas man nešķiet labi!"
  
  
  Luiss pamāja ar galvu. "Es zinu, es zinu, tēvocis Džo. Bet ielu karam tagad nav jēgas. Mums ir pietiekami daudz problēmu."
  
  
  "Mums kaut kas jādara! Es neņemšos nevienam tādas muļķības,” kliedza Popejs.
  
  
  "Labi, labi," Luiss teica. "Ko tad jūs vēlaties, lai mēs darām?"
  
  
  Vecajam vīram samiedzās acis, un viņš nogāja puspagriezienu prom no galda. “Nogalini mani, sasodīts! Varbūt vismaz nedaudz. Es negribu nekādu Ruggiero. Vēl nē. Es negribu. "Es tikai vēlos, lai viņi zina, ka mēs nejauksim." Naids Popeja acīs tagad pārvērtās sajūsmā. Vecais vīrs sajuta asiņu smaku. Viņa biezā roka satvēra ratiņkrēsla arku. "Turpini, sasodīts!" - viņš kliedza. "Kustieties!"
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  Mēs ar Luisu sēdējām saliekušies pār kapučīno kafejnīcā Decima Rietumbrodvejā.
  
  
  Sienas bija šokolādes brūnas, un nolietotā linoleja grīda, iespējams, zaļa pirms daudziem gadiem, bija netīri melna. Pie sienām karājās ducis milzīgu gleznu zeltītos rāmjos, kuru audekli mušu un tauku dēļ tik tikko bija redzami. Netīrā stikla vitrīnā bija izlikta apnikusi konditorejas izstrādājumu kolekcija - napoleons, baba al rums, mille fogli, cannoli, pasticiotti. Vienīgais pierādījums par tīrību bija lieliskais espresso automāts letes otrā galā. Tas spīdēja spilgti, viss sudrabs un melns, nopulēts līdz spīdumam. Uz tās plosījās ērglis, izaicinoši izplešot spārnus, un valdīja čuguna krāšņumā.
  
  
  Luiss izskatījās mazliet slims.
  
  
  Es samaisīju kafiju. "Kas notika, Luis? Paģiras? Vai arī jūs nekad iepriekš nevienu neesat izšķērdējis?
  
  
  Viņš drūmi pamāja ar galvu. "Nē... nu, nē. Jūs zināt…"
  
  
  Es zināju labi. Pēkšņi tēvoča Džo mazajam brāļadēlam Luisam lietas nebija tik tīras. Visu savu dzīvi viņš bija slavens ar to, ka spēlēja mafiju ar visu tās azartu, romantiku, naudu un noslēpumu. Bet viņš pats nekad nebija iesaistīts. Luisam dzīve bija laba privātskola, laba koledža, labs, viegls darbs, likumīga olīveļļas biznesa vadīšana, labi laiki, kad svaidījās kopā ar slaveniem gangsteriem, taču viņi nebija viņu nesatraipīti.
  
  
  Atkal atcerējos, ka pat viņa vārds bija tīrs. "Luis," es jautāju, "kāpēc tevi sauc par Lācaro? Vai jūsu tēvu nesauca Franzini?
  
  
  Luiss pamāja, skumji smaidīdams. "Jā. Luidži Franzīni. Lazaro ir manas mātes pirmslaulības uzvārds. Tēvocis Džo man to nomainīja, kad pārvācos pie viņa. Es domāju, ka viņš gribēja mani atturēt no visām nepatikšanām. mazuli sauks Al Capone Jr.
  
  
  ES smējos. "Jā. Es domāju, ka tev ir taisnība. ES jautāju. "Ko tad jūs tagad darīsit?"
  
  
  Viņš bezpalīdzīgi noplātīja rokas. "Es nezinu. Patiesībā neviens neko nedarīja. Es domāju, sasodīts, vienkārši izej ārā un nogalini puisi, jo viņš pieder Rudžiero...”
  
  
  "Tie ir dzīves fakti, dēls," es nodomāju. Es saspiedu viņa plecu. "Tu kaut ko izdomāsi, Luis," es mierinoši teicu.
  
  
  Mēs atstājām Decimu, un Luiss uz brīdi paskatījās uz ielas, it kā mēģinātu pieņemt lēmumu. "Skaties, Nik," viņš teica ar pēkšņu smīnu, "kāpēc es jums neparādīšu kontu palātu?"
  
  
  — Grāmatvedības palāta?
  
  
  "Jā. Tas ir forši. Vienreizējs, varu derēt. Viņš satvēra mani aiz elkoņa un veda pa ielu pa vairākām durvīm. — Tas ir tepat, Four Fifteen West Broadway.
  
  
  Tas neizskatījās daudz. Vēl viens no tiem lielajiem vecajiem bēniņiem, ko redzat SoHo rajonā Ņujorkas centrā. Virs plašās rampas bija lielas zilas durvis, kuras, manuprāt, bija kravas lifts. Pa labi viņam bija parastas durvis ar dzīvojamā stila logiem, ar standarta daudzdzīvokļu māju pastkastīšu komplektu.
  
  
  Luiss ieveda mani pa durvīm. Foajē viņš nospieda pogu.
  
  
  Atbildēja bezķermeņa balss. "Jā? Kas tas ir?"
  
  
  "Luiss Lazaro un mans draugs."
  
  
  "Ak, sveiks, Louis. Ejam uz". Atskanēja zvans, garš un čīkstošs, un Luiss atvēra neaizslēgtās durvis. No šejienes bija piecas stāvas šauru kāpņu kārtas. Kamēr mēs sasniedzām virsotni, man bija apgrūtināta elpošana, un Luiss bija praktiski sabrukuma stāvoklī, viņa elpošana notika īsos elpas vilcienos un no sejas pilēja sviedri.
  
  
  Piektā stāva gaitenī mūs sagaidīja draudzīgs vīrietis un Luiss, aizelpas, mani iepazīstināja. "Tas ir Niks Kanzoneri, Čikijs. Čikija Raita, Niks. Čikija vada tēvoča Džo grāmatvedības biroju. Es domāju, ka jūs vēlētos to redzēt."
  
  
  Es paraustīju plecus. — Noteikti.
  
  
  Čikijs bija mazs rūķīša formas vīriņš ar sirmu matu šķipsnām, kas plūda pāri viņa plikpaurīgajai galvai un kuplām pelēkām uzacīm, kas spraucās no humoristiskās sejas. Viņam mugurā bija tumši zils zīda krekls, melnbalti rūtaina veste un pelēkas flaneļa bikses. Viņa spilgti sarkanā tauriņa kaklasaite un sarkanās prievītes uz piedurknēm padarīja viņu par zirgu skriešanās sacīkšu spēlmaņa parodiju. Viņš plati pasmaidīja un nostājās malā, lai izvestu mūs pa lielām, nemarķētām zilām durvīm.
  
  
  Luiss stāvēja viņam aiz muguras, nedaudz atvērts.
  
  
  "Nāc iekšā," viņš plaši teica. "Šis ir viens no labākajiem birojiem Ņujorkā."
  
  
  Tas bija tā. Es nezināju, ko sagaidīt no piektā stāva mansarda, ko sauc par Revīzijas palātu, bet tas noteikti nav tas, ko es atklāju. Čiki mūs paņēma soli pa solim, izskaidrojot visu operāciju.
  
  
  "Tas, ko mēs esam paveikuši," viņš teica ar acīmredzamu lepnumu, "ir datorizētas mūsu bukmeikeru un numuru darbības."
  
  
  Viss bēniņi ir pārveidots par modernu, spilgti pulētu biznesa biroju. Priekšā dungoja un klaudzināja milzīga datorbanka, kurā strādāja nopietni jauni vīrieši glītos lietišķos uzvalkos, apstrādājot datora datus ar izcilu prasmi. Skaistas sekretāres cītīgi strādāja pie glīti sakārtotām galdu rindām, viņu elektriskās rakstāmmašīnas konkurēja savā starpā. Šeit tika glabāta visa jebkuras administratīvās ēkas piederumi.
  
  
  Čikijs plaši pamāja ar roku. “Šajā vietā tiek apstrādātas visas likmes par numuriem, kas veiktas zem Hjūstonstrītas, un visas likmes uz zirgiem. Visi sacīkšu rezultāti tiek piegādāti tieši pa tālruni no Ārlingtonas uz Čikāgas austrumiem. Šeit tiek novirzītas visas naudas likmes, tiek glabāta visa uzskaite, visi maksājumi tiek veikti no šejienes.
  
  
  Es pamāju ar galvu, iespaidu atstāju. “Bukmeikeru birojā ienāk elektroniskā datu apstrāde. Ļoti labi!"
  
  
  Čikija iesmējās. “Ļoti efektīvs. Mēs šeit apstrādājam apmēram astoņdesmit tūkstošus dolāru dienā. Mēs uzskatām, ka mums tas ir jāvada kā bizness. Mazā puiša laiki konfekšu veikalā ar piezīmju blociņu aizmugurējā kabatā ir beigušies.
  
  
  "Kā jūs ietekmē likmes bez aizmugures?" Ņujorkas OTB birojus visā pilsētā sākotnēji vēlētāji apstiprināja ne tikai kā veidu, kā pelnīt naudu pilsētai un kā azartspēļu ērtību, bet arī kā līdzekli, lai izstumtu bukmeikeri no pazemes.
  
  
  Čikijs atkal pasmaidīja. Viņš šķita laimīgs cilvēks. “Mums tas nemaz nav kaitējis, lai gan es reiz par to uztraucos, kad tas pirmo reizi sākās. Manuprāt, cilvēkiem patīk nodarboties ar vecu firmu, un viņi ir aizdomīgi par valdības derību operācijām.
  
  
  "Un, protams, mums ir daudz skaitļu, un valdība ar skaitļiem nenodarbojas."
  
  
  "Vismaz vēl ne," Luiss iestarpināja. "Bet tā, kā lietas notiek, tās, iespējams, drīz notiks." Viņš uzsita man pa plecu. "Ko tu domā, Nik? Diezgan forši, vai ne? "Tēvocis Džo var izskatīties un uzvesties kā vecais Mustačijs Pīts, taču tam ir jābūt jaunākajam sīkrīkam šajā biznesā."
  
  
  Luisa izlēcienu pārspēja tikai viņa naivums. Kontu palāta bija solis uz priekšu noziedzīgās pasaules organizācijā, taču nebūt ne pēdējais vārds. Es varētu parādīt Luisam pūļa vadītu komunikāciju centru Indianapolisas viesnīcā, kas liktu New York Telephone izskatīties kā PBX sadales panelis. Visu valstī notiekošo azartspēļu rezultāti — sacīkšu, beisbola, basketbola, futbola utt. — šajā viesnīcā tiek saņemti katru dienu un pēc tam mikrosekundēs tiek pārsūtīti uz sporta totalizatoriem no krasta uz krastu.
  
  
  Tomēr Kontu palāta bija interesants jauninājums: centralizēts, organizēts, efektīvs. Nav slikti. "Lieliski," es teicu. "Apbrīnojami!" Es uzvilku savu auss ļipiņu. "Laikam jūs šeit strādājat arī ar kravas automašīnām, vai ne?"
  
  
  Luiss sarauca pieri. “Nē, bet... Es nezinu, varbūt tā nav slikta doma. Jūs domājat kā centrālo komandpunktu?
  
  
  "Pa labi."
  
  
  Čikija izskatījās mazliet satraukta. "Nu, mums nav īsti daudz vietas, Luis, nemaz nerunājot par to, cik grūti mūsdienās ir atrast kādu, kam uzticēties."
  
  
  Man bija jāsmejas. Viņš bija līdz kaklam pazemes biznesā, taču rīkojās kā jebkurš biroja vadītājs jebkurā likumīgā biznesā... raizējies, ka viņam varētu būt vairāk darba vai, iespējams, būs jāmaina darba veidi. Pārmaiņām pretojas ne tikai godīgi cilvēki.
  
  
  "Niks ir jauns pilsētā," Luiss paskaidroja, "un es domāju, ka es viņam parādīšu mūsu demonstrācijas operāciju. Jebkurā gadījumā tēvocim Džo vienu no šīm dienām veiksim Nikam un es taisīsim visas operācijas, lai redzētu, vai varam. nedaudz pievelciet. "
  
  
  "Jā." Čikijs izskatījās šaubīgs.
  
  
  "Mēs galvenokārt rūpēsimies par drošību," es teicu.
  
  
  Čikijs staroja. "Ak labi. Man tur ir vajadzīga palīdzība."
  
  
  ES jautāju. - "Vai jums bija kādas problēmas?"
  
  
  Viņš nopūtās. "Jā. Vairāk nekā es gribu. Nāciet uz manu biroju, un es jums par to pastāstīšu."
  
  
  Mēs visi iegājām skaisti noformētā birojā liela bēniņu stūrī. Uz grīdas bija kārtīgs paklājs, un visu sienu klāja tērauda dokumentu skapji. Tieši aiz Čikas rakstāmgalda stāvēja biezs seifs melnā krāsā. Uz galda bija fotogrāfijas ar pievilcīgu sirmu sievieti un pusduci dažāda vecuma bērnu.
  
  
  — Apsēdieties, puiši. Čikija norādīja uz pāris krēsliem ar taisnu atzveltni un apsēdās grozāmajā krēslā pie galda. "Man ir problēma, varbūt jūs varat man palīdzēt."
  
  
  Luiss pievilka krēslu
  
  
  Es pārliecināti viņam uzsmaidīju. Uz brīdi viņš bija aizmirsis, ka Popejs viņam bija devis diezgan skaidrus norādījumus. Tēvocis Džo gribēja kādu nogalināt.
  
  
  "Kas notika, Čikij?" - jautāja Luiss.
  
  
  Čikija atliecās un aizsmēķēja cigareti. "Tas atkal ir Lemon-Drop Droppo," viņš teica. "Vismaz es domāju, ka tas ir viņš. Viņš atkal norāva mūsu skrējēju. Vai vismaz kāds."
  
  
  "Sasodīts, Cheeky," Luiss iejaucās. “Kāds vienmēr apzog skrējējus. Kas tas par lielu?
  
  
  “Galvenais, ka tas kļūst par lielu darījumu! Pagājušajā nedēļā mūs sita četrpadsmit reizes, bet šonedēļ - piecas. Es nevaru to atļauties".
  
  
  Luiss pagriezās pret mani. "Mēs parasti domājam, ka trīs līdz četras reizes nedēļā ņemsim skrējēju uz to, ko viņš nes, bet tas ir daudz vairāk nekā parasti."
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs nevarat viņus aizsargāt?"
  
  
  Čikijs pamāja ar galvu. “Mums ir simt četrdesmit septiņi puiši, kuri katru dienu atved šeit skaidru naudu no visas Manhetenas lejasdaļas. Mēs nevaram viņus visus aizsargāt." Viņš pasmīnēja. “Patiesībā es pat neiebilstu, ja daži no viņiem ik pa laikam tiek aplaupīti, kas liks citiem būt uzmanīgākiem. Bet tas ir satriecoši daudz!”
  
  
  "Kas par šo citrona pilienu droppo?"
  
  
  Luiss iesmējās. "Viņš ir šeit ilgu laiku, Nik. Viens no Ruggiero grupas, bet dažreiz viņš aiziet viens pats. Viņš pats kādreiz bija Gaetano Ruggiero skrējējs, un šķiet, ka katru reizi, kad viņam trūkst naudas, viņš izvēlas skrējēju. Tos ir diezgan viegli atrast, jūs zināt. "
  
  
  "Jā." Skrējēji atrodas kriminālo kāpņu apakšā. Viņi paņem naudu un kuponus un nosūta tos polišu bankai, un viss. Parasti tie ir pustraki veci vīriņi, kuri ir pārāk tālu no nabadzības sliekšņa, lai darītu kaut ko citu, vai mazi bērni, kuri ātri gūst naudu. Ņujorkā ir tūkstošiem tādu, nievājošu skudru, kas barojas no noziedznieku izmestajiem ķermeņiem.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka atbrīvošanās no šī citrona piliena varoņa mums palīdzēs?"
  
  
  Čikijs atkal pasmaidīja. "Tas nesāpēs. Pat ja tas nav viņš, tas kādu var nobiedēt.
  
  
  Es pamāju ar galvu un paskatījos uz Luisu. "Varētu pat nogalināt divus putnus ar vienu akmeni, Luis."
  
  
  Šī realitāte Luisam Lazaro nebija viegla. Viņš izskatījās skābs. "Jā," viņš teica.
  
  
  "Kāpēc viņi to sauc par citrona pilienu?" ES jautāju.
  
  
  Luiss atbildēja. "Viņš ir apsēsts ar citrona pilieniem, ēd tos visu laiku. Es domāju, ka viņa īstais vārds ir Gregorio, bet ar tādu vārdu kā Droppo un maiss ar citrona pilieniem kabatā visu laiku... Man nepatiktu viņu sist vienkārši par to norāva dažus skrējējus, sasodīts, es gāju kopā ar šo puisi. Viņš nav tik traks.
  
  
  Es paraustīju plecus. Šķiet, ka es daudz no tā darīju uzdevuma laikā. "Tas atkarīgs no tevis. Tā bija tikai ideja."
  
  
  Luiss izskatījās nelaimīgs. "Jā. Mēs par to padomāsim."
  
  
  "Kas tas ir, divi putni ar vienu akmeni?" - jautāja Čiki.
  
  
  "Tam nav nozīmes," Luiss iecirta.
  
  
  "Jā, ser." Čikija joprojām labi zināja, ka Luiss ir Popeja Franzīni brāļadēls.
  
  
  Sekoja neveikla pauze. Es pamāju ar roku pret mirdzošajiem kartotēkas skapjiem, kuru kaudze bija bloķēta ar draudīga izskata dzelzs stienīti, kas stiepās no grīdas uz augšu caur katru atvilktnes rokturi un bija pieskrūvēta lietas augšpusē. "Kas jums tur ir, ģimenes dārglietas?"
  
  
  Čikijs nodzēsa cigareti un pasmaidīja, priecājoties par atmosfēras izmaiņām. "Tie ir mūsu faili," viņš teica. “Visa ierakstīšana no A līdz Z.”
  
  
  "Visi?" Es centos atstāt iespaidu. "Tu domā visu derību operāciju?"
  
  
  "Es domāju visu organizāciju," viņš teica. "Visi."
  
  
  Es paskatījos apkārt. "Cik laba ir jūsu drošība?"
  
  
  "Labi. Labi. Mani tas netraucē. Mēs šeit atrodamies piektajā stāvā. Pārējie četri stāvi ir tukši, izņemot pāris dzīvokļus, kurus izmantojam ārkārtas gadījumos. Katru vakaru mēs uzliekam tērauda vārtus katrā stāvā. Tie iederas tieši sienā un tur ir nostiprināti. Un tad ir suņi,” viņš lepni piebilda.
  
  
  "Suņi?"
  
  
  "Jā. Katrā stāvā mums ir divi sargsuņi – dobermaņi. Mēs tos izlaižam katru vakaru, pa diviem katrā stāvā. Es domāju, cilvēk, neviens ar šiem suņiem nekāpj pa tām kāpnēm. Tie ir nelietīgi kuces dēli! Pat bez viņiem neviens nespēs izlauzties cauri šiem vārtiem, nebrīdinot lielo Džūliju un Raimondu."
  
  
  "Kas viņi ir?"
  
  
  "Divi mani apsargi. Viņi šeit dzīvo katru nakti. Kad visi iziet un aizslēgs šos vārtus, neviens nevarēs ienākt.
  
  
  "Man patīk," es teicu. "Ja lielā Džūlija un Raimonds var parūpēties par sevi."
  
  
  Čikija iesmējās. “Neuztraucies, cilvēk. Lielā Džūlija ir bargākais puisis šajā cirka pusē, un Raimonds bija viens no labākajiem ieroču seržantiem Korejā. Viņš zina, kas ir ierocis."
  
  
  "Pietiekami labi man." Es piecēlos kājās un Luiss izdarīja to pašu. "Liels paldies, Čiki," es teicu. "Es domāju, ka tiksimies."
  
  
  "Tieši tā," viņš teica. Mēs sarokojāmies un mēs ar Luisu gājām lejā pa kāpnēm. Turot acis nomizotas, es redzēju tērauda vārtus, kas iebūvēti katras laukuma sienās. Tas bija jauks grūts uzstādījums, bet man bija ideja par to, kā to varētu pārvarēt.
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  Vakariņas bija garšīgas, neliels galdiņš Minetas aizmugurē naktī, kad gandrīz neviena nebija – viegls antipasto, labs oso buco, fritētas cukīni strēmelītes un espresso. Filomīna bija tādā mīlošā, starojošā noskaņojumā, kas dzīvē ienes nelielu sajūsmu.
  
  
  Kad es noskūpstīju viņu ar labunakti pie viņas durvīm, viss pārvērtās Sicīliāno niknajā dusmās. Viņa sita ar kāju, apsūdzēja mani, ka es eju gulēt ar vēl sešām meitenēm, izplūda asarās un galu galā apmetās man ap kaklu un nosmacēja ar skūpstiem.
  
  
  "Niks... lūdzu, Nik. Neilgi."
  
  
  Es stingri izvilkos. Zināju, ka, ja ieiešu iekšā, būšu tur vēl ilgi. Man tajā vakarā bija ko darīt. Spēcīgi noskūpstīju viņu uz deguna gala, pagriezu viņu tā, lai viņa skatītos uz savām durvīm, un strauji iesitu pa muguru. "Turpināt. Vienkārši atstājiet durvis vaļā, un es jūs satikšu, kad būšu pabeidzis lietas, kas man jāparūpējas.
  
  
  Viņas smaids bija piedodošs, un atkal sajūsmā viņa sacīja: "Apsoli?"
  
  
  "Apsolījums". Es atgriezos zālē, pirms mana apņēmība bija vāja.
  
  
  Pirmā lieta, ko es izdarīju, kad es nonācu savā istabā Chelsea, bija piezvanīt Luisam. "Sveiki, šis ir Niks. Klau, kā būtu ar mani satikties šovakar? Jā, es zinu, ka ir vēls, bet tas ir svarīgi. Pa labi! Ak, ap pusnakti. Un atved Loklo un Manitu. Tonijam, es domāju. Tas ir tik labi, cik tas ir. Labi? Labi... ak, un Luī, saņemiet Lemon Drop Droppo adresi pirms atnākšanas, labi? "
  
  
  Es noliku klausuli, pirms viņš paspēja atbildēt uz pēdējo pieprasījumu. Pēc tam es devos lejā un aiz stūra pie Angry Squire. Es pasūtīju alu no Sallijas, glītās angļu bārmenes, un tad piezvanīju Vašingtonai pa tālruni, kas karājās pie sienas bāra galā. Tas bija ikdienišķs piesardzības pasākums gadījumam, ja manā viesnīcas istabā tiktu noklausīts telefons.
  
  
  Es piezvanīju AX Emergency Supply un pēc tam, kad pareizi identificēju sevi, pasūtīju 17B noņemšanas komplektu, ko man atsūtīja tajā pašā naktī Greyhound. Varu to paņemt no rīta Ostas pārvaldes autoostā Astotajā avēnijā.
  
  
  Komplekts 17B ir ļoti veikls, ļoti traucējošs. Seši spridzināšanas vāciņi, seši taimera drošinātāji, kurus var iestatīt, lai aizdedzinātu vāciņus jebkurā intervālā no vienas minūtes līdz piecpadsmit stundām, seši gruntēšanas auklas gabali mazāk prasīgiem darbiem un pietiekami daudz plastmasas, lai nopūstu vainagu no Brīvības statujas galvas. .
  
  
  Mani bija grūti saprast par troksni, ko radīja ļoti laba, bet ļoti skaļa džeza kombinācija apmēram sešu pēdu attālumā no manis, taču es beidzot sapratu savu vēstījumu un noliku klausuli.
  
  
  Vienpadsmitos trīsdesmit es pametu Angry Squire un klejoju pa Septīto avēniju, plānojot Lemon-Drop Droppo. Pie Christopher un Seventh stūra es pagriezos pa labi uz Kristoferu garām visiem jaunajiem geju bāriem, tad atkal pagriezos pa kreisi uz Bedford Street un pusotru kvartālu vēlāk uz Tony's.
  
  
  Tā bija pavisam cita aina nekā iepriekšējā vakarā Filomīnas ballītē. Tagad atkal bija kluss un mājīgs, atgriežoties savā ierastajā cietumam līdzīgā gaisotnē, blāvi oranžās gaismas uz tumši brūnajām sienām nodrošināja tikko pietiekami daudz gaismas, lai viesmīļi varētu pārvietoties starp galdiem, kas bija atgriezušies savās ierastajās vietās galvenajā telpā. .
  
  
  Smokiņos tērptu itāļu mafiozu un viņu sieviešu garās kleitās vietā tagad bija maz apdzīvota vieta ar pusduci jaunu garmatainu puišu zilos džinsos un džinsa jakās un tikpat daudz jaunu meiteņu ar īsiem matiem. ģērbies tāpat. Taču saruna daudz neatšķīrās no iepriekšējā vakara. Kamēr ballītes saruna galvenokārt koncentrējās uz seksu, futbolu un zirgiem, šodienas pūlis galvenokārt runāja par seksu, futbola spēlēm un filozofiju.
  
  
  Luiss viens pats sēdēja pie galda, pie sienas pa kreisi no ieejas, drūmi noliecies pie vīna glāzes. Viņš neizskatījās pārāk laimīgs.
  
  
  Es apsēdos kopā ar viņu, pasūtīju brendiju un soda un uzsitu viņam pa plecu. "Nāc, Luis, izklaidējies. Nav nemaz tik slikti!”
  
  
  Viņš mēģināja pasmaidīt, bet tas neizdevās.
  
  
  "Luis, tu tiešām nevēlies to darīt, vai ne?"
  
  
  "Ko darīt?"
  
  
  Ar ko viņš jokoja? "Parūpējies par Droppo."
  
  
  Viņš patētiski pakratīja galvu, nesaskatīdamies manās acīs. “Nē, es domāju, tas ir tikai... ak, sasodīts! Nē!" Viņš teica ar lielāku spēku, priecājoties, ka tas bija atklāts. "Nē! Es nevēlos to darīt. Es domāju, ka es to nevaru izdarīt. Es vienkārši... sasodīts, es uzaugu kopā ar šo puisi, Nik!
  
  
  "Labi! Labi! Man šķiet, ka man ir ideja, kas parūpēsies par Lemon Drop mazuli, iepriecinās jūsu tēvoci Džo un pasargās jūs no briesmām. Kā jums patīk šī pakete?
  
  
  Viņa acīs pavīdēja cerības, un viņa burvīgais smaids sāka izplatīties pār viņa seju. "Godīgi? Hei Nik, tas būtu lieliski!
  
  
  "Labi. Jūs Beirūtā izdarījāt man labu, atvedot mani uz šejieni. Tagad es tev tādu padarīšu, vai ne?
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  "Labi. Pirmkārt, es šodien saņēmu to savā kastē Chelsea. Es iedevu viņam zīmīti, ko rakstīju pati.
  
  
  Canzoneri: Jūs atradīsit Spelmanu
  
  
  Viesnīcas Chalfont Plaza 636. istabā.
  
  
  Viņš ir kails un sasodīti miris.
  
  
  Luiss neticīgi skatījās viņā. "Sasodīts! Kas pie velna ir šis? Vai jūs domājat, ka tā ir taisnība?
  
  
  "Tā droši vien ir taisnība, labi. Ja tā nebūtu, nebūtu jēgas to man sūtīt."
  
  
  "Nē, droši vien nē. Bet kāpēc pie velna viņi viņu nosūtīja? Tu tikko atnāci!”
  
  
  Es paraustīju plecus. “Nogalina mani. Ierēdnis tikko teica, ka kāds puisis atnāca un pameta viņu. Varbūt tas, kurš to domāja, es vienkārši biju noderīgs un tik un tā nodošu to jums.
  
  
  Luiss izskatījās neizpratnē, kā jau tam vajadzēja būt. "Es joprojām nesaprotu." Viņš minūti padomāja. "Klausies, Nik. Vai jūs domājat, ka tas bija Ruggiero?
  
  
  Atta baby Louis! ES domāju. "Jā," es teicu. "Tā es domāju".
  
  
  Viņš sarauca pieri. "Tātad kāds tam sakars ar ierašanos šeit šovakar? Un ar Lemon-Drop Droppo?
  
  
  "Tikai ideja. Vai Loklo un Maniti ir kopā ar jums?
  
  
  "Jā. Viņi ir mašīnā."
  
  
  "Labi. Tas ir tas, ko mēs darīsim." Es viņam izskaidroju savu ideju, un viņš bija sajūsmā.
  
  
  "Lieliski, Nik! Lieliski!"
  
  
  Horatio's 88 atradās tikai dažu kvartālu attālumā, apmēram kvartāla attālumā no Hudsona. Es paskaidroju Loklo un Manitijai, kad mēs piebraucām. “Atceries. Mēs vēlamies, lai viņš būtu dzīvs. Tas ir labi, ja tas ir nedaudz bojāts, bet es nevēlos nekādus līķus. Tas ir skaidrs?"
  
  
  Pie stūres Loklo paraustīja plecus. "Tas man izklausās traki."
  
  
  Luiss viņam viegli iesita pa pakausi, lai viņš zinātu, kurš ir atbildīgs. "Neviens tev nejautāja. Dariet tā, kā Niks saka."
  
  
  Horatio Eighty-Eight bija neparasti pelēka ēka ar vienādu augstu pakāpienu rindu un dzelzs margām. Manitijai vajadzēja apmēram četrdesmit piecas sekundes, lai tiktu cauri ārējo durvju slēdzenei, un vēl trīsdesmit, lai atvērtu iekšējās. Mēs uzkāpām pa kāpnēm pēc iespējas klusāk un beidzot apstājāmies sestā stāva piezemē, lai vairs nebūtu elpas no kāpšanas. Mēs bijām tikai trīs - Loklo, Maniti un es - kopš mēs atstājām Luisu lejā mašīnā.
  
  
  Maniti nebija problēmu ar 6B dzīvokļa durvīm. Viņš neizmantoja plastikāta karti, kā to dara tagad visas spiegu grāmatas. Viņš vienkārši izmantoja vecmodīgu plakanu asmeni, kas veidota kā ķirurģisks skalpelis, un nelielu instrumentu, kas izskatījās pēc tērauda adāmadatas. Nebija pagājušas pat divdesmit sekundes, līdz durvis klusi atvērās un Maniti pakāpās malā, lai ielaistu mani iekšā, un viņa neandertāliešu sejā bija redzams liels apsveikuma smaids no pašapmierinātības.
  
  
  Dzīvojamā istabā nebija gaismas, bet aiz slēgtām durvīm istabas otrā galā bija gaisma. Es ātri virzījos uz priekšu, Loklo un Maniti bija tieši aiz muguras, katrs no mums ar pistoli rokās.
  
  
  Es sasniedzu durvis, pavēru tās vaļā un ar vienu ātru kustību iegāju guļamistabā. Es negribēju dot Dropo iespēju iet paņemt ieroci.
  
  
  Man nebija jāuztraucas.
  
  
  Gregorio Dropo bija pārāk aizņemts, vismaz uz šo brīdi, lai uztraukties par tik nelielu incidentu kā trīsroku vīrieša iebrukums viņa guļamistabā vienā naktī. Dropo kailais ķermenis krampji nodrebēja, griežot un pūkot palagus zem meitenes, ar kuru viņš mīlējās. Viņas rokas cieši apvijās ap viņa kaklu, velkot viņu sev klāt, viņu sejas bija piespiestas viena pie otras, tā ka mēs varējām redzēt tikai ar taukiem nolaizītus matus, kurus sapinuši meitenes sīkstie pirksti. Viņas plānās kājas, slaidas un baltas pret viņa ķermeņa spalvaino tumsu, bija apgrieztas ap viņa vidukli, pieķēdētas pie slidenajiem sviedriem, kas lija pār viņu. Viņas rokas un kājas bija viss, ko mēs varējām redzēt.
  
  
  Ar lielām pūlēm Droppo veica klasisko kustību atpakaļ un uz augšu pirms pēdējā kliedzošā lēciena. Tā kā pie rokas nebija glāzes ledus ūdens, es spēru nākamo soli un ar zābaka purngalu iesitu viņam pa ribām.
  
  
  Viņš sastinga. Tad viņa galva sasita apkārt, acis neticībā iepletās. "Kāāāā...?"
  
  
  Es viņam atkal iespēru, un viņš aiz sāpēm noelsās. Viņš izrāvās un apripināja meiteni uz muguras, agonijā turēdams sānu.
  
  
  Mīļotā pēkšņā aiziešana atstāja meiteni izspūrusi uz muguras un šausmās izspiedušās acis. Viņa atbalstījās uz elkoņiem, mute atvērās kliegt. Es pieliku kreiso roku pie viņas mutes un piespiedu viņas muguru pie palaga, tad noliecos un norādīju uz viņu Vilhelmīnu, viņas purns bija tikai centimetru attālumā no acīm.
  
  
  Viņa kādu laiku cīnījās, izliekot savu nosvīdušo ķermeni zem manas rokas spiediena, tad saprata, uz ko skatās, un sastinga, acis pieķērusi pistolei. Uz viņas pieres stāvēja sviedru krelles, savijot izspūrušos sarkano matu šķipsnas.
  
  
  Blakus viņai Dropo sāka karināt kājas pār gultas malu, bet Loklo bija tur. Gandrīz nejauši viņš ar revolvera purnu iesita Dropo pa seju, un viņš ar sāpīgu kliedzienu atkrita, satvēris asiņaino degunu. Lokalo ar vienu roku pacēla no grīdas saburzīto spilvenu un piespieda to Dropo sejai, slāpējot skaņas. Viņš iesita otru Dropo starp izstieptajām kājām, tā ka pistoles dibens ietriecās kailā vīrieša cirksnī.
  
  
  No spilvena apakšas atskanēja dzīvnieciska skaņa, un ķermenis nodrebēja augstu gaisā, mugura bija izliekta, viss svars gulēja uz pleciem, un tad tas ļengani sabruka uz gultas.
  
  
  "Viņš ir ģībonis, priekšniek," Loklo lakoniski sacīja. Es domāju, ka viņš bija vīlies.
  
  
  "Noņemiet spilvenu, lai viņš nenosmok," es paskatījos uz meiteni un draudīgi pamāju Vilhelmīnai. “Kad noņemu roku, nav ne trokšņa, ne nekā. Tas ir skaidrs?"
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, cik vien spēja, šausmās skatoties uz mani. "Labi," es teicu. "Atpūties. Mēs jums nekaitēsim." Es noņēmu roku no viņas mutes un atkāpos.
  
  
  Viņa gulēja nekustīgi, un mēs visi trīs stāvējām ar pistolēm rokās un apbrīnojām viņas skaistumu. Neskatoties uz to, ka viņai bija seksa sviedri, acīs bija šausmas un sapinušies mati, viņa bija pārsteidzoša. Viņas kailās krūtis sarāvās, un no zaļajām acīm pēkšņi tecēja asaras.
  
  
  "Lūdzu, lūdzu, nesāpini mani," viņa čukstēja. — Esi laipni gaidīts, Nik.
  
  
  Tad es viņu atpazinu. Tas bija Rusty Polard, mazais rudmatis zaļajā kleitā, ar kuru es flirtēju Tonija ballītē, tas, kurš pirms visiem šiem gadiem bija sācis Filomīnas mokas ar anonīmu aploksni, kurā bija izgriezums no Times.
  
  
  Manitti, stāvot man blakus, sāka smagi elpot. — Kuces dēls! - viņš iesaucās. Viņš noliecās pāri gultai un ar vienu roku sniedzās pēc viņas krūtīm.
  
  
  Es iesitu viņam ar pistoli pa galvu, un viņš apstulbis paraustīja atpakaļ.
  
  
  Pār Rustija vaigiem ritēja asaras. Es nicinoši paskatījos uz viņas kailo ķermeni. "Ja tas nav viens tups itālis, tas ir cits, vai ne, Rusty?"
  
  
  Viņa norija siekalas, bet neatbildēja.
  
  
  Es pastiepu roku un pagrūdu Droppo, bet viņš nekustējās. "Atved viņu," es teicu Locallo.
  
  
  Es pagriezos atpakaļ pret Rusty. "Celies un ģērbies."
  
  
  Viņa sāka lēnām piecelties sēdus un skatījās uz savu kailo ķermeni, it kā tikko būtu sapratusi, ka guļ pilnīgi kaila istabā ar četriem vīriešiem, no kuriem trīs bija praktiski svešinieki.
  
  
  Viņa pēkšņi piecēlās sēdus, saliekot ceļus kopā un saliecot tos sev priekšā. Viņa sakrustoja rokas uz krūtīm un mežonīgi skatījās uz mums. "Jūs, draņķīgie kucēni," viņa spļāva.
  
  
  ES smējos. "Neesiet tik pieticīgs, Rusty. Mēs jau esam redzējuši, kā jūs tiekat galā ar šo idiotu. Diez vai mēs redzēsim, ka izskatīsies sliktāk." Es viņu parāvu aiz rokas un izvilku no gultas uz grīdas.
  
  
  Es jutu, ka no viņas uzreiz izlauzās maza cīņas dzirksts. Es viņu atlaidu un viņa lēnām piecēlās kājās un piegāja pie krēsla blakus gultai, izvairoties no mūsu skatieniem. Viņa paņēma mežģīņu melnu krūšturi un sāka to uzvilkt, skatoties uz sienu. Pilnīgs pazemojums.
  
  
  Manitija nolaizīja viņa lūpas un es paskatījos uz viņu. Loklo atgriezās no virtuves ar četrām bundžām auksta alus.
  
  
  Viņš tos visus nolika uz kumodes un uzmanīgi atvēra. Viņš man iedeva vienu, Maniti vienu, un viņš pats paņēma vienu. Pēc tam viņš paņēma ceturto un vienmērīgi uzlēja to uz Lemon-Drop Droppo inertā ķermeņa, alus izlija uz viņa nosvīdušo formastērpu un izmērcēja palagu ap viņu.
  
  
  Dropo pamodās ar vaidiem, viņa rokas instinktīvi pastiepās pret viņa sašutušajiem dzimumorgāniem.
  
  
  Es iesitu viņam pa Vilhelmīnas izkropļotā deguna tiltiņu ar tādu spēku, ka asaras saskrēja acīs. "Kas?" viņš noelsās: "Ko...?"
  
  
  "Vienkārši dari tieši to, ko es saku, draugs, un tu vari izdzīvot."
  
  
  "Kas?" viņam atkal izdevās tikt ārā.
  
  
  Es labsirdīgi pasmaidīju. "Popeye Franzini," es teicu. "Tagad celies un ģērbies."
  
  
  Viņa acīs parādījās šausmas, kad viņš lēnām piecēlās no gultas, ar vienu roku joprojām turēdams cirkšņus. Viņš ģērbās lēnām un pamazām es jutu izmaiņas viņa attieksmē. Viņš mēģināja novērtēt situāciju, meklējot izeju. Viņš ienīda vairāk nekā cieta, un nīstošs cilvēks ir bīstams.
  
  
  Dropo pabeidza rūpīgo zābaku aizsiešanas procesu, ik pa laikam stenējot, izvairoties no viņa cieši saspiestajām lūpām, tad ar abām rokām satvēra gultu, lai pieceltos kājās. Tiklīdz viņš piecēlās, es nometu viņu kājstarpē. Viņš kliedza un nokrita uz grīdas ar ģīmi.
  
  
  Es norādīju uz Loklo. — Pacel to vēlreiz, Franko.
  
  
  Visā istabā, pilnībā ģērbies, pēkšņi atdzīvojās Rusty Pollar. Viņas mati joprojām bija izspūruši un lūpu krāsa izsmērēta, bet viņa valkāja savus Kellijas zaļos svārkus un melnu zīda blūzi.
  
  
  valkāts virs viņas krūštura un biksītēm atkal deva viņai drosmi.
  
  
  "Tas bija nežēlīgi," viņa šņukstēja. "Viņš tev neko nenodarīja."
  
  
  “Arī šī izgriezuma sūtīšana Filomīnai Franzīni pirms visiem šiem gadiem bija nežēlīga,” es atteicu. "Viņa arī tev neko nenodarīja."
  
  
  Šī pēdējā brutalitātes daļa atņēma Lemonam-Dropo pēdējās cīņasspara pēdas, un viņš kopā ar mums devās lejā pa kāpnēm, nedaudz saliekts, abas rokas piespiedis pie vēdera.
  
  
  Mēs iesēdinājām Rusty priekšā ar Loklo un Manitti un iespiedām Droppo starp Luiju un mani aizmugurējā sēdeklī. Pēc tam devāmies uz Chalfont Plaza. Luiss, Dropo un es iegājām Menija mājas priekšējā ieejā, bet pārējie trīs iegāja no Leksingtonas avēnijas.
  
  
  Mēs satikāmies 636. istabas priekšā. Es noņēmu no durvīm zīmi Netraucēt un pagriezu atslēgu. Smarža nebija pārāk slikta, jo es pirms divām naktīm ieslēdzu gaisa kondicionētāju pilnībā, pirms izbraucu, taču tā bija jūtama.
  
  
  "Kas tā par smaržu?" Rusty jautāja, cenšoties atkāpties. Es viņu spēcīgi pagrūdu un viņa izpletās pusceļā pāri istabai un mēs visi iegājām. Manitija aizvēra durvis aiz mums.
  
  
  Es brīdināju pārējos, kas viņiem jāsagaida, un Dropo bija pārāk slims, lai par to rūpētos. Bet ne Rusty. Viņa piecēlās kājās, izskatījās nepārprotami dusmīga. "Kas pie velna šeit notiek?" - viņa iekliedzās. "Kas tā par smaržu?"
  
  
  Es atvēru vannas istabas durvis un parādīju viņai Lerija Spelmena kailo ķermeni.
  
  
  "Ak, mans Dievs! Ak, mans Dievs!" Rusty vaimanāja, aizsedzot seju ar rokām.
  
  
  "Tagad novelciet drēbes, abi," es pavēlēju.
  
  
  Dropo, viņa seja joprojām bija sāpju saviebta, muļķīgi sāka paklausīt. Viņš vairs neuzdeva nekādus jautājumus.
  
  
  Nav sarūsējis. "Ko tu darīsi?" viņa kliedza uz mani. "Mans Dievs…"
  
  
  "Aizmirstiet par Dievu," es atcirtu, "un novelciet drēbes. Vai arī vēlaties, lai Džino to dara jūsu vietā?
  
  
  Manitija pasmaidīja, un Rusty lēnām sāka atpogāt savu blūzi. Izģērbusies līdz krūšturim un bikini biksītēm, viņa atkal vilcinājās, bet es viņai pamāju ar roku Vilhelmīnai, un viņa ārišķīgi pabeidza darbu, nometot drēbes nelielā kaudzē uz grīdas.
  
  
  Luiss paņēma abus drēbju komplektus un iebāza tos mazajā somiņā, ko bija paņēmis līdzi. Dropo apsēdās uz gultas malas un skatījās uz grīdu. Kumode iestūma Rustiju stūrī, lai mēs varētu redzēt tikai viņas kailo augšstilbu. Viņas rokas aizsedza krūtis, un viņa nedaudz nodrebēja. Istaba bija auksta no gaisa kondicionētāja.
  
  
  Es stāvēju durvīs, kad mēs izgājām. "Tagad es vēlos, lai jūs divi mīluļi paliktu šeit," es teicu. “Pēc kāda laika kāds piecelsies un tu varēsi visu labot. Pa to laiku Maniti stāvēs tieši aiz durvīm. Ja viņa atvērs mazo plaisu pat nedaudz pirms kāds nokļūs šeit, viņš tevi nogalinās. Vai tu saproti šo? "Es apklusu. "Vismaz velns tevi nogalinās, Dropo, es nezinu, ko viņš izdarīs ar Rustiju.
  
  
  Es aizvēru durvis un mēs visi devāmies lejā ar liftu.
  
  
  Vestibilā es piezvanīju Džekam Gurlijam no taksofona.
  
  
  — Kuces dēls! - viņš nomurmināja pa telefonu. — Pulkstens ir divi naktī.
  
  
  "Aizmirsti to," es teicu. "Man ir stāsts par jums 636. istabā Šalfonta laukumā."
  
  
  "Labāk, lai viss būtu kārtībā."
  
  
  "Labi," es teicu. "Izklausās labi, Džek. Tur, 636. istabā, ir trīs cilvēki, visi kaili, un viens no viņiem ir miris. Un viena no viņām ir sieviete.
  
  
  "Jēzus Kristus!" Iestājās ilga pauze. "Mafija?"
  
  
  "Mafija," es teicu un noliku klausuli.
  
  
  Mēs visi gājām pāri ielai uz Sunrise Cocktail Bar un iedzērām kādu dzērienu. Tad mēs devāmies mājās.
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  Filomīna noņēma manu roku no kreisās krūts un piecēlās sēdus gultā, paceļot aiz muguras esošo spilvenu, lai atbalstītu muguras lejasdaļu. Viņa neizpratnē sarauca pieri.
  
  
  "Bet es nesaprotu, Nik. Tas ir smieklīgi vai šausmīgi, vai kaut kas tamlīdzīgs. Policija nevar pierādīt, ka Rusty un Droppo nogalināja Leriju Spēlmenu, vai ne? ES domāju…"
  
  
  Es noskūpstīju viņas labo krūti un pārliecos, lai galvu novietotu uz viņas vēdera, guļot pāri gultai.
  
  
  es paskaidroju. "Viņi nevarēs pierādīt, ka Rusty un Droppo nogalināja Spēlmenu, taču viņiem abiem būs elles laiks, lai pierādītu, ka viņi to nav izdarījuši."
  
  
  — Tu gribi teikt, ka policisti viņus vienkārši atlaidīs?
  
  
  "Ne īsti. Atcerieties, kā es jums teicu, ka pirms aizbraukšanas atstāju to metāla cigāru trauku uz kumodes?
  
  
  Viņa pamāja. "Tas bija pilns ar heroīnu. Viņi abi tiks arestēti par glabāšanu.
  
  
  "Ak." Viņa sarauca pieri. "Es ceru, ka Rustijam nebūs jāiet cietumā. Es domāju, es viņu ienīstu, bet..."
  
  
  Es noglaudīju viņas ceļgalu, kas atradās kaut kur pa kreisi no manas kreisās auss. "Neuztraucieties. Papīros būs daudz lietu, un daudzi cilvēki kasīs galvas, taču tas ir tik slikts uzstādījums, ka jebkurš labs jurists varētu tos dabūt nost.
  
  
  "Es joprojām nesaprotu
  
  
  
  
  
  un šis," viņa teica. "Vai policija nemeklēs jūs un Luisu?"
  
  
  "Nav iespēju. Dropo zina, bet viņš negrasās stāstīt policistiem par notikušo. Tas ir sasodīti pazemojoši. Viņš nekad viņiem neatzīs, ka konkurējošā banda varētu tikt galā ar to. Ruggieros būs diezgan sašutuši. , no otras puses, un tieši to mēs vēlamies."
  
  
  — Ko viņi darīs?
  
  
  "Nu, ja viņi reaģēs tā, kā es ceru, viņi iznāks šaut."
  
  
  Nākamajā dienā, protams, par apšaudi iznāca avīzes. Iedodiet avīžu puikam kailu vīrieti un kailu meiteni viesnīcas istabā ar kailu līķi, un viņš būs laimīgs. Pievienojiet divas konkurējošas pazemes grupējumus un konteineru ar augstas kvalitātes heroīnu, un viņš būs gards. Džeks Gurlijs bija pārrunāts ar žurnālistiku.
  
  
  Nākamajā rītā Ziņās bildes bija tik labas, kā es jebkad biju redzējis. Fotogrāfs pieķēris Dropo kailu sēžam uz gultas ar kailu Rusty fonā, cenšoties piesegties ar sakrustotām rokām. Viņiem vajadzēja veikt aerogrāfiju, lai tas būtu pietiekami pienācīgs drukāšanai. Arī virsraksta autors labi pavadīja laiku:
  
  
  Pliks mafiozs un meitene, kas notverti kaili ar ķermeni un narkotikām
  
  
  The New York Times neuzskatīja to par pirmās lapas stāstu, kā to darīja News, bet novērtēja sešu sleju sešpadsmito lappušu saiti ar pusotru kolonnu un sānjoslu par mafijas vēsturi Ņū. Jorka. . Gan Franzini, gan Rudžīro spēlēja lielas lomas, tostarp diezgan detalizētu izklāstu par Popeja iespējamo strīdu ar Filomīnas tēvu pirms vairākiem gadiem.
  
  
  Pašam Popejam bija vienalga. Viņš bija tik laimīgs, ka naids pret pasauli ļāva viņam palikt. Viņš smējās, kad nākamajā dienā Luiss viņam parādīja stāstu, atspiedies krēslā un gaudojot. Fakts, ka Lerijs Spēlmens tika nogalināts, viņu nemaz netraucēja, izņemot to, ka Spēlmena nāve atspoguļoja Rudžero Franzīni apvainojumu.
  
  
  Kas attiecas uz Popeju, apmulsums un cieņas zaudēšana, ko Rudžīro cieta no tā, ka viena no savām pogām bija tik smieklīgā situācijā, vairāk nekā kompensēja slepkavību. Šīs pasaules Franzini slepkavības ir ikdienišķa parādība, un absurds ir retums.
  
  
  Arī Luiss bija sajūsmā par jauno amatu, ko bija ieguvis tēvoča acīs. Man nevajadzēja viņam uzticēties. Kad es tajā rītā sasniedzu Franzini Olive Oil biroju, Luiss jau gozējās slavēšanā. Esmu pārliecināts, ka Luiss patiesībā neteica Popejam, ka tā bija viņa ideja, bet viņš arī neteica, ka tā nebija.
  
  
  Es apsēdos un gaidīju, kad Rudžero atbildēs.
  
  
  Nekas nenotika, un es pārskatīju savu nostāju. Es nepārprotami nenovērtēju Ruggiero. Atskatoties, man vajadzēja saprast, ka Gaetano Ruggiero nebija tāds līderis, kuru varētu krist panikā asiņainā un dārgā bandu karā manis uzsākto muldēšanas dēļ.
  
  
  Popeye Franzini ir viegli izprovocējams, bet ne Ruggiero. Tādā gadījumā es atkal izvēlējos Popeju. Es varu paļauties uz viņa reakciju un spēcīgu reakciju. Man jau iepriekš bija plāns, tāpēc es pasūtīju šo 17B komplektu no Vašingtonas, un man bija vajadzīga neliela Philomina palīdzība, lai to izveidotu un sāktu darboties. Mans mērķis bija Revīzijas palāta, visas Franzini darbības pamatā.
  
  
  Es to saņēmu tikai piecas dienas pēc Lemon-Drop Droppo kapera.
  
  
  Viss, kas man bija vajadzīgs no Filomīnas, bija alibi, ja kāds no Kontu palātas apsargiem varētu mani vēlāk identificēt. Es gribēju pārliecināties, ka viņi nevar, bet tas bija diezgan vienkāršs piesardzības pasākums.
  
  
  Franzini Olive Oil Com nebija noslēpums, ka Filomina "redzēja daudz to jauno puisi Niku, puisi, ko Luiss atveda no turienes". Viss bija vienkārši. Tajā vakarā mēs tikko devāmies uz Deivida Amrama koncertu Linkolna centrā. Mūsdienās ir gandrīz neiespējami dabūt biļetes, lai redzētu Amramu Ņujorkā, tāpēc bija pilnīgi dabiski, ka mums nedaudz jāparāda ar tiem, ko es saņēmu. Bet neviens nezināja, ka tie ir no Džeka Gurlija no Ziņām.
  
  
  Pagaidīju, kamēr mājā nodzisīs gaisma un devos prom. Amram var būt labākais mūsdienu komponists Amerikā, bet man bija daudz darba un maz laika tam. Es gribēju atgriezties pirms izrādes beigām.
  
  
  Pagāja mazāk nekā piecpadsmit minūtes, lai nokļūtu ar taksometru no Linkolna centra uz Soho, 417 W. Broadway, blakus Counting House.
  
  
  Tā bija līdzīga ēka, četros stāvos dzīvokļi ar lieliem bēniņiem augšējā stāvā. Tam trūka kravas lifta, kas apzīmēja blakus esošo ēku, taču katrā stāvā trūka arī sargsuņu, nemaz nerunājot par tērauda stieņiem uz katras nolaišanās. Man nebija nekādu iespēju kāpt pa kāpnēm uz Kontu palātu. Ir gandrīz neiespējami ar vienu roku paņemt tērauda režģa slēdzeni un ar otru cīnīties ar asinīm traku dobermani.
  
  
  Es iegāju ēkā 417 un skenēju
  
  
  
  
  
  Vārdi blakus durvju zvaniem. Es nejauši izvēlējos vienu — Candy Gulko — un piezvanīju.
  
  
  Pagāja mirklis, līdz no iebūvētā skaļruņa atskanēja balss. "Jā?"
  
  
  Par laimi, tā bija sievietes balss. "Fremonti ziedu veikals," es atbildēju.
  
  
  Pauze. — Kuru?
  
  
  Es savam tonim pievienoju nepacietības noti. "Fremonti ziedu veikals, kundze. Man ir ziedi Candy Gulko.
  
  
  "PAR! Nāc, celies." Atskanēja skaņas signāls, atverot automātisko slēdzeni iekšdurvīs, un es iegāju iekšā un augšā, vicinot savu pavisam jauno atašeja maciņu kā jebkurš cienījams Ņujorkas uzņēmējs.
  
  
  Es noteikti neapstājos pie Candy Galko grīdas. Tā vietā es devos taisni augšā, garām piektajam stāvam un augšā pa pēdējo mazo kāpņu posmu, kas veda uz jumtu.
  
  
  Pagāja tikai dažas minūtes, pirms es tupēju uz West Broadway 417 jumta, apcerot desmit pēdas garo gaisu starp abām ēkām, un mana iztēle bez piepūles nokrita zemē.
  
  
  Izpētīju darvas klāto jumtu un, guļot blakus ķieģeļu skurstenim, beidzot atradu to, ko meklēju - garu šauru dēli. Gribējās, lai nebūtu tik šauri, bet uz to nebija cerību. Man vajadzēja tiltu. Kad es mācījos koledžā, es lēcu plati divdesmit četras pēdas sešas collas, bet tas bija sen, tas bija dienas gaismā, ar labu skrejceļu, apaviem ar radzēm un, pats galvenais, zemes līmenī es negrasījos. mēģiniet tajā vakarā pārlēkt desmit pēdas starp ēkām.
  
  
  Dēlis bija tikai sešas collas plats, pietiekami plats, lai to nopirktu, bet pārāk šaurs, lai pārliecinātos. Es to izspiedu cauri spraugai starp abām ēkām, lai tā vienādi gultos uz katra jumta. Turot čemodānu sev priekšā ar abām rokām, es uzmanīgi uzliku kāju uz sava noslīdējušā tilta, savācu sevi un noskrēju trīs soļus.
  
  
  Man bija jāskrien. Es parasti neslimoju ar akrofobiju, bet, ja es mēģinātu tai uzskriet, es nekad nevarētu. Bailes liktu man kļūdīties, un tam nebija vietas. Vairākas minūtes stāvēju nekustīgi, nomierinājos, joprojām trīcēju, bet no atvieglojuma svīstu.
  
  
  Kad biju nomierinājusies, piegāju pie durvīm, kas veda uz kāpnēm. Ja tas būtu ieskrūvēts no iekšpuses, man būtu nācies iekļūt Kontu palātas birojos caur jumta logu, un tas būtu grūti.
  
  
  Durvis nav aizslēgtas. Man vienkārši vajadzēja to atvērt un izspiest. Tas bija kaut kas līdzīgs tam, ko briti darīja Singapūrā: visi viņu ieroči bija vērsti pret jūru, lai atvairītu jebkuru jūras spēku uzbrukumu; Japāņi izvēlējās sauszemes ceļu, iegāja pa sētas durvīm un ieņēma Singapūru. Tāpat Revīzijas palātas iebildumu mērķis bija novērst iespiešanos no apakšas; viņi nekad nedomāja, ka var nākt reids no augšas.
  
  
  Es domāju pieklauvēt pie grāmatvedības biroja piektajā stāvā, lai dotu ko padomāt lielajai Džūlijai un Raimondam viņu aizbarikādētajā mazajā ligzdā, taču nevarēju atļauties viņus brīdināt, lai tikai apmierinātu savu sagrozīto sajūtu. humors.
  
  
  Es pārvilku seju melnas neilona zeķes, atvēru durvis un iegāju iekšā, turot vienā rokā savu atašeju un otrā Vilhelmīnu.
  
  
  Abi vīrieši skatījās uz mani, pārsteigti. Viņi sēdēja abās pusēs galdam ar tērauda virsmu, uz kura spēlēja kārtis. Uz galda stāvēja pustukša džina pudele, kopā ar divām glāzēm un pāris pārpildītiem pelnu traukiem. Uz brūna papīra maisiņa sāniem gulēja sviestmaizes atliekas. Zem zemu nokarenā galda apgaismojuma gaisā karājās dūmi. Plašās telpas ēnās milzīgs dators klusi sargāja rindas ar nekustīgiem rakstāmgaldiem un klusām rakstāmmašīnām.
  
  
  Dažas pēdas no galda blakus blakus sēdēja divas vecas armijas gultiņas.
  
  
  Viens no vīriešiem pie galda bija milzīgs, viņa milzīgais, muskuļotais ķermenis gaismā mirdzēja. Viņam mugurā bija bezpiedurkņu krekliņš un zem viņa plašā ķekara vaļīgi iekārušās pelēkas bikses. Bieza cigāra dibens iespieda viņa nodzeltējušos zobus zem milzīga ūsu krūma. Bez šaubām, Lielā Džūlija.
  
  
  Viņa kompanjons bija garāks par vidējo augumu, īsts ielas puisis ar zaļu filca cepuri ar platām malām, koši sarkanu zīda kreklu, kas bija atpogāts gandrīz līdz viduklim, un uzplaiksnītās Aqueduct bikses. Uz Raimonda kreisās rokas mirdzēja divi milzīgi dimanta gredzeni, kas kontrastēja ar viņa ādas melnumu. Viņš mani pārsteidza. Es negaidīju, ka kāds no Čikijas Raitas zēniem būs melns. Ja zemākas klases itālis ar lieliskām idejām beidzot sāka zaudēt iedzimtos aizspriedumus, pasaule patiešām kļuva par labāku vietu, kur dzīvot.
  
  
  Pārsteiguma paralīze ilga tikai mirkli. Raimonda kreisā roka pēkšņi pazibēja uz plecu maciņa, kas karājās uz blakus esošā mašīnrakstītāja krēsla atzveltnes.
  
  
  Vilhelmīna iesaucās, un lode ietriecās krēslā, aizmetot to vairākas collas. Raimonda roka sastinga gaisā, tad lēnām atgriezās pie galda.
  
  
  
  
  
  
  "Paldies," es pieklājīgi teicu. — Palieciet tikai, kungi.
  
  
  Lielās Džūlijas acis izspiedās, cigāra muca konvulsīvi kustējās viņa mutes kaktiņā. "Kas pie velna..." viņš ķērca ķidošā balsī.
  
  
  "Aizveries." Es pamāju viņam Vilhelmīnu, uzmanīgi vērojot Raimondu. No abiem es nolēmu, ka "viņš ir bīstamākais. Es kļūdījos, bet toreiz es to nezināju.
  
  
  Es noliku maciņu uz glītā galda sev priekšā un atvēru to ar kreiso roku. Es izņēmu divus garus jēlādas gabalus, kurus todien biju paņēmis apavu remontdarbnīcā.
  
  
  Kaut kur lejā reja suns.
  
  
  Abi apsargi paskatījās viens uz otru, tad atkal uz mani.
  
  
  "Suņi," ķērka Lielais Jūnijs. "Kā tu novēli suņiem?"
  
  
  es pasmējos. “Kamēr gāju garām, vienkārši paglaudīju viņiem pa galvu. ES mīlu suņus".
  
  
  Viņš neticīgi iesmējās. "Vārti...?"
  
  
  Es atkal pasmējos. "Es tos sadedzināju pelnos ar savu superstaru pistoli." Es paspēru soli tuvāk un vēlreiz pamāju ar pistoli. "Tu. Raimonds. Apgulieties ar seju uz grīdas."
  
  
  — Bāc, cilvēk!
  
  
  Es izšāvu. Metiens trāpīja pa galda virsu un rikošetā. Grūti pateikt, kur lode atsitās, taču, spriežot pēc atzīmes uz darbagalda, tā noteikti par milimetriem palaida garām Raimonda degunu.
  
  
  Viņš atliecās krēslā, pacēlis rokas virs galvas. "Jā, ser. Uz grīdas. Tūlīt”. Viņš lēnām piecēlās kājās ar augstu paceltām rokām, tad uzmanīgi nolaidās ar seju uz grīdas.
  
  
  "Nolieciet rokas aiz muguras."
  
  
  Viņš nekavējoties paklausīja.
  
  
  Tad es pagriezos pret Džūliju un iesmējos. Viņš joprojām turēja kāršu kavu rokā. Viņš noteikti tirgojās, kad es ienācu.
  
  
  "Labi," es teicu, metot viņam vienu no jēlādas siksnām. "Piesien savu draugu."
  
  
  Viņš paskatījās uz biksītēm, tad uz mani. Beidzot viņš salocīja kārtis un neveikli piecēlās kājās. Viņš muļķīgi paņēma siksnas un stāvēja un skatījās uz tām.
  
  
  "Kustēties! Sasien rokas aiz muguras."
  
  
  Lielā Džūlija darīja, kā viņam lika. Kad viņš pabeidza un atkāpās, es pārbaudīju mezglus. Viņš paveica diezgan labu darbu.
  
  
  Es viņam vēlreiz pamāju ar ieroci: “Labi. Tava kārta. Uz grīdas".
  
  
  "Kas pie…"
  
  
  "Es teicu uz grīdas!"
  
  
  Viņš nopūtās, uzmanīgi izņēma no mutes izsmēķi un ielika pelnu traukā uz galda. Pēc tam viņš apgūlās uz grīdas, dažu pēdu attālumā no Raimonda.
  
  
  — Noliec rokas aiz muguras.
  
  
  Viņš vēlreiz nopūtās un aizlika rokas aiz muguras, piespiežot vaigu pie grīdas.
  
  
  Es noliku Vilhelmīnu uz krēsla, uz kura sēdēja Lielā Džūlija, un nometos ceļos viņam virsū, noliecu viņa ķermeni, lai sasietu rokas.
  
  
  Viņa kājas pacēlās uz augšu, atsitoties pret manu muguru, un viņa gigantiskais ķermenis no piepūles sagriezās un drebēja milzīgās krampjos, atmetot mani pret galdu un zaudējot līdzsvaru. Es nolādēju savu stulbumu un nirstu pēc pistoles, bet viņš satvēra mani aiz plaukstas ar strupu, spēcīgo ķepu, pacēla ar savu ķermeni un ar savu milzīgo svaru piespieda pie grīdas.
  
  
  Viņa seja atradās blakus manējai un piespiedās man. Viņš piecēlās un trieca galvu uz leju, mēģinot trāpīt pret manējo. Es strauji pagriezos un viņa galva atsitās pret grīdu. Viņš rēca kā iestrēdzis vērsis un pagriezās pret mani.
  
  
  Ar brīvo roku pieķēros viņam pie acīm, cīnoties ar mani nospiežošo smagumu, izlieku muguru, lai mans ķermenis bezspēcīgi nesaspiestos zem viņa. Mani meklējošie pirksti atrada viņa acis, taču tās bija cieši sašķiebtas. Es izvēlējos nākamo labāko variantu, iebāzot divus pirkstus viņa nāsīs un raujot atpakaļ un uz augšu.
  
  
  Es jutu, ka audums padodas, un viņš kliedza, atbrīvojot manu otru plaukstas locītavu, lai viņš varētu pavilkt savu uzbrūkošo roku. Es atgrūdu ar brīvo roku un mēs noripojām uz grīdas. Atpūtāmies pret galda kāju. Es satvēru abas viņa ausis un atsitu galvu pret metāla mēbelēm.
  
  
  Viņa tvēriens atslāba, un es izrāvos, atkrītot no viņa. Es pielecu kājās tieši laikā, lai ieraudzītu Raimondu, viņa rokas joprojām bija sasietas aiz muguras un cīnījās kājās. Es iespēru viņam ar kurpes smaili pa vēderu un ieniru, lai izvilktu Vilhelmīnu no vietas, kur biju viņu atstājusi uz krēsla.
  
  
  Es satvēru Luger un apgriezos tieši tajā brīdī, kad Lielā Džūlija metās pret mani no grīdas kā ņurdoša, nosvīdusi katapulta. Es izvairījos un ļāvu viņam lidot sev garām, kad ar pistoles galu iesitu viņam pa galvu. Viņš iesita ar galvu krēslā un pēkšņi gulēja ļengans, asinis no saplēstā deguna ielēja apakšžoklī, izmirkstot ūsas. Uz grīdas viņam blakus Raimonds saviebās un vaidēja, rokas joprojām satvēris aiz muguras.
  
  
  Pārkārtoju Vilhelmīnu. Tā bija tik tīra operācija, līdz Lielā Džūlija man kļuva varonīga. Es nogaidīju, līdz sāku normāli elpot, un tad sasēju kopā Lielās Džūlijas rokas, kā to biju sācis darīt pirms dažām minūtēm. Tad es ieslēdzu visas gaismas
  
  
  
  
  
  birojā un sāka pārlūkot lielo failu banku Čika Raita birojā.
  
  
  Tās bija aizslēgtas, bet nepagāja ilgs laiks, lai paņemtu slēdzenes. Taču atrast to, ko meklēju, bija cits jautājums. Bet beidzot es to atradu. Franzini aktīvu sadalījums pa dolāriem atbilst pilsētas biznesa interesēm.
  
  
  es nosvilpoju. Popejs pilsētā ne tikai darīja visu nelikumīgo, viņš nepalaida garām daudzas legālas darbības: gaļas iepakošana, starpniecība, būvniecība, taksometri, viesnīcas, elektroierīces, makaronu ražošana, lielveikali, maiznīcas, masāžas saloni, kinoteātri, farmācijas ražošana.
  
  
  Es atvēru vienu no kartotēkas atvilktnēm un pamanīju vairākas lielas manilas aploksnes, kas bija salocītas aizmugurē. Viņiem nebija etiķešu, un vārsti bija aizvērti. Es tos saplēsu un zināju, ka iegūšu džekpotu. Šajās aploksnēs bija ieraksti — ar pārdošanas datumiem, izpārdošanām, vārdiem un visu pārējo — par Franzini heroīna operāciju, sarežģītu cauruļvadu no Tuvajiem Austrumiem uz Ņujorku.
  
  
  Šķiet, ka mans nelaiķis draugs Su Lao Lins neatkāpās no narkotiku biznesa, kad mūsu karavīrs pameta Indoķīnu. Viņa tikko bija pārcēlusies uz Beirūtu, kas atrodas vairāku tūkstošu jūdžu attālumā. Šī skaistā sieviete pārdeva narkotikas, tāpat kā vīriešus. Viņa bija aizņemta meitene.
  
  
  Viņas attieksme pret Franzīni mani vienmēr ir mulsinājusi. Es vienmēr domāju, kāpēc es satiku ķīniešu sarkano aģentu un bijušo narkotiku izplatītāju, kurš strādāja par nodarbinātības biroju kādam amerikāņu gangsterim. Viņa vienkārši veica dubultu pienākumu, un es biju iesaistīts tikai vienā no viņas daudzajiem organizatoriskajiem talantiem. Viss kļuva skaidrs, un es nedaudz pasmaidīju, kad nodomāju, ka netīšām esmu iedragājis Franzīni saites ar Tuvajiem Austrumiem.
  
  
  Visas bailes, kas man bija iepriekš par tās iznīcināšanu, ir pilnībā izzudušas.
  
  
  Es glīti salocīju papīrus uz galda blakus koferim, tad izņēmu no atvilktnes plastmasas sprāgstvielas un sarindoju tos rindā. Plastmasa nav ļoti stabila, un ar to jārīkojas uzmanīgi. Kad tas man tika nosūtīts ar autobusu no Vašingtonas, tas tika nosūtīts divos iepakojumos - vienā pašam sprāgstvielai, otrā - vāciņiem un detonatoriem. Tātad tas bija droši.
  
  
  Tagad uzmanīgi ievietoju vāciņus un taimera detonatorus. Ja tas ir iestatīts uz maksimālo, detonatori nostrādās piecas minūtes pēc aktivizēšanas. Es novietoju vienu vietā, kur tas iznīcinātu datoru, un tad pārējos trīs izklāju pa istabu, kur tie varētu nodarīt vislielāko kaitējumu. Man nebija jābūt pārāk precīzam. Četras plastmasas bumbas varētu viegli nojaukt kontu palātu.
  
  
  "Vēl, tu mūs šeit neatstāsi." Tas bija vairāk lūgums, nevis jautājums no melnādainā vīrieša, kas atradās uz grīdas. Viņš pagriezās, lai mani ieraudzītu. Pirms kāda laika viņš beidza vaidēt.
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. "Nē, Raimond. Tu un tavs resnais draugs nāksi man līdzi. Es paskatījos uz Lielo Džūliju, kura piecēlās sēdus uz grīdas un skatījās uz mani ar asinīm piesātinātām acīm. "Es vēlos, lai kāds man pasūta ziņu no Popeja Franzīni."
  
  
  "Kādu ziņojumu?" Raimonds ļoti vēlējās iepriecināt.
  
  
  "Vienkārši pasakiet viņam, ka Gaetano Ruggiero šodien izteica komplimentu."
  
  
  "Nu, sasodīts..." Tā bija Lielā Džūlija. Asinis tecēja pa seju no saplēstā deguna.
  
  
  Es rūpīgi pārsaiņoju savu atašeju, pārliecinoties, ka tajā ir visi apsūdzošie dokumenti, pēc tam aizvēru un aizslēdzu. Es piecēlu Raimondu un Lielo Džūliju kājās un liku viņiem stāvēt istabas vidū, kamēr es staigāju apkārt un aktivizēju katra detonatora taimeri. Tad mēs trīs steidzīgi izkāpām no turienes, uzlidojām pa kāpnēm uz jumta un aizcirtām durvis uz jumta aiz sevis.
  
  
  Es piespiedu Raimondu un Lielo Džūliju atkal apgulties uz sejas, pēc tam dziļi ievilku elpu un skrēju pāri ļodzīgo dēļu tiltam uz nākamo ēku. Tikusi pāri, es nobīdīju dēli prom, uzmetu to uz jumta un sāku iet lejā pa kāpnēm, priecīgi pie sevis svilpodams. Tas bija labs nakts darbs.
  
  
  Pusceļā no kāpnēm es jutu, ka ēka drebēja, jo no blakus esošās ēkas atskanēja četri spēcīgi sprādzieni. Kad es gāju ārā, West Broadway 415 augšējais stāvs dega. Es apstājos pie stūra, lai ieslēgtu ugunsdzēsības trauksmi, tad devos uz Sesto avēniju un izsaucu taksometru, kas brauca uz pilsētu. Es atgriezos savā vietā blakus Filomīnai pirms Amrama koncerta beigām, kas bija programmas noslēgums.
  
  
  Manas drēbes bija nedaudz izjukušas, bet es biju nokratījis lielāko daļu netīrumu, ko biju savācis, ripodams uz Grāmatvedības palātas grīdas. Neformālais apģērbs, ko daži cilvēki šodien valkā koncertos, nav īpaši pamanāms.
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  Nākamajā rītā, kad Filomīna devās uz darbu, es salocīju no Revīzijas palātas paņemtos papīrus un nosūtīju tos Ronam Brandenburgam. Tur bija pietiekami daudz, lai noturētu autobusu no FIB, Valsts kases departamenta un Dienvidu apgabala organizētās noziedzības darba grupas.
  
  
  
  
  
  y nākamo sešu mēnešu laikā.
  
  
  Pēc tam es piezvanīju Vašingtonai un pasūtīju vēl vienu 17B sprāgstvielu komplektu. Es sāku justies kā trakais bumbvedējs, taču jūs nevarat stāties pretī mafijai vienatnē ar pistoli un stiletu.
  
  
  Kad beidzot sataisījos, piezvanīju Luisam.
  
  
  Viņš man praktiski uzlēca pa telefona līniju. “Dievs, Nik, es ļoti priecājos, ka tu piezvanīji! Visa šī sasodītā vieta ir kļuvusi traka! Jums nekavējoties jānāk šeit. Mēs…"
  
  
  "Palēnināt, palēnināt. Kas notiek?"
  
  
  "Visi!"
  
  
  "Nomierinies, Luis. Nomierinies. Kas pie velna notiek?
  
  
  Viņš bija tik sajūsmā, ka viņam bija grūti man to pateikt, bet beigās tas iznāca.
  
  
  Kāds no Ruggiero pūļa uzspridzināja Kontu palātu, ugunsdzēsējiem tik tikko bija laiks izglābt divus apsargus, kuri tika piekauti, sasieti un atstāti uz jumta.
  
  
  Atstāts par mirušo, sasodīts! Bet es neko neteicu.
  
  
  Popejs Franzīni, Luiss turpināja, bija nikns, kliegdams un dauzīdams pa galdu starp drūmas depresijas periodiem, kad viņš vienkārši sēdēja ratiņkrēslā un skatījās ārā pa logu. "Grāmatvedības palātas iznīcināšana bija pēdējais piliens," Luiss nomurmināja. Franzīni banda "gāja uz matračiem" - no mafijas viedokļa iekārtojot plikus dzīvokļus visā pilsētā, kur varēja paslēpties seši līdz desmit "karavīri", tālu no savām ierastajām patversmēm, viens no otra aizsargāti. Dzīvokļi, kas bija aprīkoti ar papildu matračiem tajos palikušajiem mafioziem, kalpoja ne tikai kā “pajumte”, bet arī kā bāze, no kuras spiedpogu vīri varēja sist pret pretējo spēku.
  
  
  Šis bija lielākais bandu kara sākums Ņujorkā, kopš Gallo un Kolumbo cīnījās kaujā, kas beidzās ar Kolumbo paralizāciju un Gallo nāvi.
  
  
  Luiss, es, Lokallo un Maniti, kā arī pusducis citu Franzini ļaundaru piegājām pie matračiem kādā trešā stāva dzīvoklī Hjūstonstrītā. Tam bija trīs logi, no kuriem bija labs skats uz ielu, un, kad es aizvēru durvis uz jumtu, bija tikai viens piekļuves veids - pa šaurām kāpnēm.
  
  
  Iebraucām, apsēdāmies un gaidījām nākamo soli. Dažus kvartālus augšup uz Ruggiero ielas viņi darīja to pašu. Mums bija līdzīgi apdzīvoti pusduci citu dzīvokļu, un to darīja arī mūsu konkurenti: katrā pusducis vai vairāk smagu koferu, katrā pilns pistoles, šautenes, ložmetēju un munīcijas krājumi, un katram bija savs vietējais sūtnis. līdzi nesot avīzes, svaigu alu un ēdienu līdzņemšanai, katram sava diennakts pokera spēle, katram savs nebeidzamais TV, katrs ar savu neciešamo garlaicību.
  
  
  Filomīna piezvanīja pa telefonu trīs reizes dienā, tāpēc viņa izteica netiklas piezīmes no viena no Luisa kapucēm. Es viņam izsitu divus zobus un neviens pēc tam nekomentēja.
  
  
  Tieši Filomīna un avīzes, ko katru dienu atnesa mūsu sūtnis, uzturēja mūs kontaktā ar ārpasauli. Patiesībā nekas īpašs nenotika. Pēc Filomīnas teiktā, baumas bija tādas, ka Gaetano Rudžero uzstāja, ka viņam nav nekāda sakara ne ar Spēlmena nāvi, ne ar sprādzieniem Revīzijas palātā. Viņš turpināja teikt, ka vēlas vienoties, bet Popejs saglabāja mieru. Pēdējo reizi Ruggiero sarunās, pirms vairākiem gadiem satricinājumos ar Sanremo, tas bija lamatas, kas beidzās ar Sanremo nogalināšanu.
  
  
  No otras puses, pēc Filomīnas teiktā, Popejs uzskatīja, ka, ja Rudžīro patiešām vēlas risināt sarunas, viņš nevēlas radīt vairāk naidīguma pret savu sāncensi. Tā divas nedēļas abas frakcijas pavadīja tajos drūmajos dzīvokļos, metoties iedomātās ēnās.
  
  
  Pat itāļu mafiozi laika gaitā var kļūt garlaicīgi. Mums nevajadzēja kaut kādu iemeslu dēļ atstāt dzīvokli, bet man bija jārunā ar Filomīnu bez neviena cita. Kādu vakaru citi puiši apstiprināja ideju iedzert vēl kādu aukstu alu – mans ieteikums – un es brīvprātīgi pieteicos to paņemt. Man izdevās noraidīt citu brīdinājumus par Franzini dusmām un briesmām, kurām pakļauju sevi, un viņi beidzot piekrita, uzskatot, ka esmu trakākā no visas kompānijas.
  
  
  Atceļā no tuvākā pārtikas veikala piezvanīju Filomīnai.
  
  
  "Es domāju, ka tēvocis Džo gatavojas tikties ar Rudžero kungu," viņa man teica.
  
  
  Es nevarēju to atļauties. Puse no mana kaujas plāna bija sastādīt vienu pūli pret otru, lai lietas līdz tādam temperatūras līmenim, ka Komisijai būtu jāiejaucas.
  
  
  Es mazliet padomāju. "Labi. Tagad klausieties uzmanīgi. Lieciet Džekam Gurlijam pēc desmit minūtēm piezvanīt uz dzīvokli un lūgt Luisu. Pēc tam es viņai sīki pastāstīju, ko vēlējos, lai Džeks pastāsta Luisam.
  
  
  Tālrunis zvanīja apmēram piecas minūtes pēc tam, kad es atgriezos un Luiss atbildēja.
  
  
  "Jā? Bez jokiem? Protams... Protams... Labi... Jā, protams... Tūlīt...? Labi".
  
  
  Viņš nolika klausuli ar satrauktu sejas izteiksmi. Viņš aunprātīgi piespieda pie krūtīm piesprādzēto lielo .45 plecu maciņā. "Šis ir viens no tēvoča Džo zēniem," viņš teica.
  
  
  "Viņš teica, ka trīs mūsu puiši tika nogalināti Blīkerstrītā tikai pirms dažām minūtēm."
  
  
  Es jautāju: “Kas tika nogalināts, Luis? Kāds, ko mēs zinām? Cik slikti tas ir?
  
  
  Viņš pakratīja galvu un izpleta rokas. "Dievs! es nezinu. Puisis teica, ka tikko saņēmis ziņas. Citas detaļas nezināja.» Luiss apstājās un iespaidīgi paskatījās pa istabu. "Viņš teica, ka tēvocis Džo vēlas, lai mēs sitam Rudžīro ļaudis. Viņi viņiem labi trāpīja."
  
  
  Šoreiz satraukums pārspēja visas šaubas, ko Luiss varēja izjust iepriekš. Kaujas sacīkstes to dara ar cilvēkiem, pat Luiss bija no šīs pasaules.
  
  
  * * *
  
  
  Tovakar mēs apmeklējām Garden Park Casino Ņūdžersijā, astoņi no mums divos ērtos limuzīnās. Garden Park Hotel vestibila apsargs, kas bija ģērbies par lifta operatoru, nebija problēma; Nebija neviena privātā lifta operatora, kas devās tikai uz Kazino it kā neesošajā trīspadsmitajā stāvā. Mēs ar ieročiem piespiedu kārtā iespiedām apsargu liftā, izsitām abus un paši iedarbinājām liftu.
  
  
  Mēs iznācām no lifta gatavībā, ar ložmetējiem priekšā. Tā bija izcila aina. Pie augstajiem griestiem karājās kristāla lustras, un plīša aizkari un dziļi paklāji palīdzēja apslāpēt krupjē dziedāšanu, tērauda lodītes klikšķi uz ruletes rata un klusās sarunas dungošanu, ko ik pa laikam pārtrauca sajūsmas izsauciens. Tā bija lielākā pasāža austrumu krastā.
  
  
  Skaists vīrietis smalki piegrieztā smokingā pagriezās ar vieglu smaidu. Viņš bija apmēram 30 gadus vecs, nedaudz drukns, bet izcils, ar melniem matiem un spilgtām, inteliģentām acīm — Entonijs Rudžīro, Dona Gaetano brālēns.
  
  
  Viņš vienā milisekundē saprata mūsu ieejas nozīmi, pagriezās uz papēža un metās uz sienas slēdzi. Loklo ložmetējs dusmīgi izšāva – brutāla vardarbība burvīgā atmosfērā. Rudžīro mugura sasprāga, it kā neredzama milzu roka viņu būtu sagriezusi divās daļās, un viņš sabruka kā lupatu lelle pret sienu.
  
  
  Kāds kliedza.
  
  
  Es uzlēcu uz blekdžeka galda un šāvu griestos, tad draudēju pūlim ar savu ieroci. Pie craps galda desmit pēdu attālumā Maniti darīja to pašu. Luiss, es redzēju ar acs kaktiņu, stāvēja tieši blakus liftam un skatījās uz Rudžero ķermeni.
  
  
  "Labi," es kliedzu. "Visi klusējiet un nekustieties, un neviens netiks ievainots." Kreisajā pusē krupjē pēkšņi notupās aiz sava galda. Viens no citiem mafioziem, kas ieradās kopā ar mūsu grupu, iešāva viņam galvā.
  
  
  Pēkšņi iestājās nāvējošs klusums bez kustības. Pēc tam Franzini slepkavas sāka pārvietoties pa pūli, vācot naudu no galdiem un makiem, paņemot gredzenus, pulksteņus un dārgas saktas. Lielais pūlis bija šokēts, tāpat kā Luiss.
  
  
  Mēs bijām no turienes mazāk nekā septiņās minūtēs un ar limuzīniem atgriezāmies Holandes tuneli un mūsu slēptuvi Griničvilidžā.
  
  
  Luiss turpināja atkārtot. - "Dievs!" — Dievs!
  
  
  Paglaudīju viņam pa plecu. "Nomierinies, Luis. Tas viss ir daļa no spēles!" Es pati jutos nedaudz slikti. Man arī nepatīk, ja tā šauj cilvēkus, bet nebija jēgas to rādīt. Man bija jābūt foršai. Taču šoreiz atbildība tika uzlikta man, jo es sarunāju šo viltus telefona zvanu. Es nevarēju ļaut tam mani traucēt pārāk ilgi. Kad tu spēlē spēli, kuru es spēlēju, kāds var tikt ievainots.
  
  
  Un jau nākamajā dienā daudzi cilvēki saslima.
  
  
  Vispirms Ruggieros iebruka Alfredo restorānā MacDougal ielā, kur pret rīkojumu četri Popeja kravas automašīnu nolaupītāji bija izlīduši pusdienās. Divi kaujinieki nāca no aizmugures, viņiem sēžot apšāva ar ložmetējiem un ātri devās prom. Visi četri nomira pie sava galda.
  
  
  Franzīni atsita. Divas dienas vēlāk Niks Milāns, novecojošais Ruggiero ģimenes leitnants, tika nolaupīts no savas mājas Bruklinas augstienē. Pēc divām dienām viņa ķermenis, kas bija sasiets ar smagu stiepli, tika atrasts poligonā. Viņam tika iešauts pakausī.
  
  
  Pēc tam bezkaunīgais Raits tika nogalināts uz ārsta kabineta kāpnēm, kur viņš bija devies nopirkt siena drudža tabletes.
  
  
  Nākamais bija Frenkijs Marčeto, ilggadējais Rudžiero padotais – viņš tika atrasts pie viņa automašīnas stūres, četras reizes sašauts krūtīs.
  
  
  Divu Franzini vīriešu kaili ķermeņi tika atrasti laivā, kas dreifēja Jamaikas līcī. Abiem pārgrieztas rīkles.
  
  
  Mikijs Monsanno - Mikipele - viens no Ruggiero bandas līderiem, izvairījās no ievainojumiem, kad nosūtīja vienu no saviem dēliem izvilkt savu automašīnu no garāžas. Automašīna uzsprāga, kad puisis ieslēdza aizdedzi, nogalinot viņu acumirklī.
  
  
  Pēdējais piliens pienāca piektdien, kad seši Ruggiero vīrieši, bruņoti ar bisēm un ložmetējiem, iebruka Franzini Olive Oil Co.
  
  
  Tikai negadījums izglāba Franzoni; Filomina tikko bija aizvedusi Popeju ikdienas pastaigā pa parku. Vēl četri vīrieši birojā tika nošauti, bet divas darbinieces palika neskartas.
  
  
  Mēs pielikām pēdējo pieskārienu Popeja dīvainajam plānam iebrukt Rudžiero Garden Park īpašumā, kad tas pēkšņi tika pārtraukts. Tika baumots, ka Komisija, kas ir nobažījusies par pēkšņo uzmanības palielināšanos mafijas lietām, kā arī katru dienu pieaugošo nāves gadījumu skaitu, ir sasaukusi sanāksmi Ņujorkā, lai pārskatītu situāciju.
  
  
  Luiss atkal bija sajūsmā, kad mēs atstājām savu dzīvokli Hjūstonstrītā un devāmies mājup, Luiss uz savu vecpuišu bloku Village, es atpakaļ uz Filomīnu.
  
  
  "Zēns, Nik! Ziniet, viņiem visiem vajadzētu nākt! Foršie Joey Famligotti, Frenkijs Karboni, Littles Salerno, visi lielie puiši! Pat Ellija Džiganta nāk no Fīniksas! Viņiem būs tikšanās. Sestdienas rītos."
  
  
  Viņš izklausījās kā bērns, kurš runāja par saviem iecienītākajiem beisbola varoņiem, kas ierodas pilsētā, nevis par septiņām vissvarīgākajām noziedznieku figūrām Amerikā.
  
  
  Es neticīgi pakratīju galvu, bet uzsmaidīju viņam. — Kur tas būs?
  
  
  "Baņķieru asociācijas sanāksmju telpa Parka avēnijā un Piecpadsmitajā ielā."
  
  
  "Vai jūs jokojat? Šī ir konservatīvākā banka pilsētā.
  
  
  Luiss lepni iesmējās. "Mums tas pieder! Vai vismaz es domāju, ka mums ir akcijas.
  
  
  "Fantastiski," es teicu. Man vajadzēja rūpīgāk izlasīt papīrus, ko paņēmu no Grāmatvedības palātas, bet man gandrīz nepietika laika tam. Paglaudīju Luisam pa plecu. "Labi, Paisano. Man šodien ir randiņš ar Filomīnu. Vai tu gribi mani?"
  
  
  Viņš sarauca pieri. "Nē, ne šodien. Bet sestdien katram komisāram uz banku līdzi jāņem divi puiši. Vai vēlaties nākt kopā ar mani un tēvoci Džo? Tas var būt ļoti jautri."
  
  
  "Protams," es nodomāju. Nevaldāms prieks. "Paļaujieties uz mani, Luis," es teicu. "Izklausās pēc lieliskas idejas." Es pamāju ar roku un iekāpu taksometrā, bet tā vietā, lai dotos taisnā ceļā uz Filomīnu, es devos uz pilsētu uz Banker's Trust Association Park Avenue. Es gribēju redzēt, kā tas izskatās. Tas izskatījās biedējoši.
  
  
  Es devos uz autoostu, paņēmu savu 17B komplektu un devos atpakaļ uz Chelsea, lai padomātu par savu problēmu. Iespēja apmeklēt komisijas sēdi bija svētīga, taču man bija jāizdomā veids, kā to maksimāli izmantot. Tas nebūs viegli. Rīt Baņķieru trasta asociācijas ēka mudzinās mafiozi, kas katrs vēlas aizsargāt savu priekšnieku.
  
  
  Savādi, ka tovakar pēc vakariņām to ideju man deva Filomina.
  
  
  Viņa piekļāvās man uz dīvāna un žāvājās. “Izdari man kādu pakalpojumu, kad rīt dosies satikt tēvoci Džo un Luisu, labi?”
  
  
  Es uzliku roku uz viņas krūtīm: "Protams."
  
  
  "Tagad beidziet!" Viņa noņēma manu roku. "Vai jūs, pa ceļam uz biroju, varētu apstāties un paņemt tēvocim Džo jaunu karstā ūdens pudeli?"
  
  
  "Karstā ūdens pudele?"
  
  
  "Neesiet tik pārsteigts. Zini... viena no tām sarkanās gumijas lietām. Kad tēvocis Džo sāk kratīties tik stipri, ka nevar to kontrolēt, šķiet, palīdz silts sildīšanas paliktnis, ko viņš var turēt rokās. Viņš vienmēr to nēsā līdzi. šajā mazajā plauktā zem viņa ratiņkrēsla sēdekļa, tāpēc tas ir ērti, kad vien viņš to vēlas."
  
  
  "Labi, ja tu tā saki. Kas notika ar veco?
  
  
  "Tas sāka noplūst," viņa teica. "Viņš to izmantoja ilgu laiku."
  
  
  Tajā vakarā es devos uz aptieku Ninth Avenue un Divdesmit trešās ielas stūrī un nopirku vienu. Vēlāk tajā pašā vakarā, kad biju pārliecināta, ka Filomīna ir cieši aizmigusi, es piecēlos un uzmanīgi piebāzu viņu ar plastmasu.
  
  
  Grūti bija uzstādīt sprāgstvielu, detonatoru ar taimeri, sildīšanas paliktnī ar ūdeni, bet es tik un tā tiku galā. Tikšanās sākums bija paredzēts nākamajā rītā pulksten desmitos, tāpēc es iestatīju taimeri uz desmit trīsdesmit un sakrustoju pirkstus.
  
  
  Man bija jāizdomā veids, kā neatrasties tuvumā, kad sasodītā lieta uzsprāgs, jo tad, kad tā patiešām eksplodētu, notiktu liels sprādziens. Bet man būs jāspēlē pēc auss. Lai nu kā, atzīstu, ka gultā tovakar biju diezgan nemierīgs.
  
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  Lokatello aizveda Popeju, Luisu un mani no biroja uz Baņķieru asociāciju un palīdzēja mums izsēdināt Popiju no automašīnas viņa ratiņkrēslā. Tad, kad Luiss stūma ratiņkrēslu un es gāju viņai blakus, mēs iegājām lielā ēkā.
  
  
  Sanāksmju telpa atradās trīsdesmitajā stāvā, bet pirmā stāva vestibilā mūs apturēja divi ļoti prasmīgi nelieši, kuri pieklājīgi pārbaudīja, vai mums nav ieroču. Popeijam nebija gludekļa, bet Luijai bija smieklīgi mazs Deringers, un man bija jāatdod Vilhelmīna un Hugo. Abi mafiozi man iedeva numurētu kvīti par manu ieroci, un mēs devāmies ar liftu augšā. Neviens nepamanīja karstā ūdens pudeli plauktā zem Popeja ratiņkrēsla sēdekļa.
  
  
  Gaetano Ruggiero jau bija tur kopā ar diviem saviem rokaspuišiem,
  
  
  kad iegājām lielajā gaitenī ārpus sanāksmju telpas. Viņš stāvēja garš un stingrs istabas otrā galā, jaunāks, nekā es būtu domājusi, bet ar pelēkiem plankumiem uz viņa melnajām sānu dejām. Zagšana un azartspēles bija viņa galvenās intereses, tā sauktais tīrais noziegums, taču viņš arī nodarbojās ar narkotikām, un slepkavības bija viņa dzīvesveids. Pēc Gaetano pavēles tika nogalināts vecais dons Alfredo Rudžiero, viņa tēvocis, lai jauneklis varētu uzņemties atbildību par ģimeni.
  
  
  Pārējie mums sekoja, katrs ar diviem miesassargiem.
  
  
  Džozefs Famligoti - Foršais Džoijs - no Bufalo. Īss, drukns, ar tumšu, resnu seju un milzīgu vēderu, kas sniedzās pāri viduklim. Ejot viņš klupināja, jaka bija atpogāta, lai atpūstos pret vēderu. Viņš laipni uzsmaidīja Rudžīro un Franzīni, tad iegāja taisnā ceļā uz sanāksmju telpu. Viņa divi miesassargi ar cieņu palika gaitenī.
  
  
  Frenkijs Karboni no Detroitas. Pelēks, pēc izskata bagāts, ģērbies skaisti pieskaņotā pelēkā vilnas uzvalkā, pelēkas smailas kurpes, pelēks zīda krekls un balta zīda kaklasaite. Viņš mantoja vecu Detroitas bandu un novirzīja tās asinskāro taktiku nežēlīgā, bet efektīvā operācijā, ko apskauda visa organizētā noziedzība. Viņš izskatījās pēc jautra kunga.
  
  
  Mario Salerno — Little Balls Salerno — no Maiami — putnam līdzīgs, sarucis cilvēciņš, kura galva aizdomīgi šaudījās uz priekšu un atpakaļ, stipri iedegusi āda groteski stiepās pāri asi izteiktiem kauliem, liels knābjains deguns un smails zods. Tas sākās azartspēļu iestādēs Havanā, pārcēlās uz Maiami, pēc tam izstiepa savus asiņainos taustekļus dziļi Karību jūras reģionā un uz rietumiem līdz Lasvegasai. Septiņdesmit sešos gados viņš bija vecākais bandas priekšnieks Amerikā, taču viņš neplānoja doties pensijā. Viņam patika sava profesija.
  
  
  Alfrēds Džigante no Fīniksas. Tikpat iedegts kā Mario Salerno, vidēja auguma, glīti ģērbies, saliekts, katra kustība lēna un apzināta, liecinot par katru viņa septiņdesmit vienu gadu, bet viņa pārsteidzoši zilās acis ir aukstas un caururbj viņa bezmataino galvu. Klīda baumas, ka viņa seksuālās baudas bija vērstas uz mazām meitenēm. Viņš pacēlās mafijas rindās kā viens no pirmajiem lielākajiem heroīna importētājiem ASV.
  
  
  Entonijs Muso - Tonijs Priesteris - no Litlrokas, Arkanzasas. Gara auguma, slaida un gracioza, ar bagātīgu, draudzīgu izskatu. Uz viņa pirkstiem dzirkstīja dimanta gredzeni, un no kaklasaites dzirkstīja dimanta piespraude. Viņš valkāja zilas saulesbrilles, kas slēpa rētas ap viņa kreiso aci, pirms viņš to zaudēja bandu karos 20. gadsimta 30. gadu sākumā. Septiņdesmit viena gada vecumā viņš joprojām bija prostitūcijas karalis, lai gan apgalvoja, ka no zagtiem īpašumiem nopelnījis vairāk nekā no citām savām darbībām.
  
  
  Viens pēc otra viņi iegāja sanāksmju telpā. Es redzēju viņus pa atvērtajām durvīm, spiežot rokas virs galda un apmainoties ar patīkamām lietām. Septiņi bīstamākie vīrieši Amerikā. Pēdējais ienāca Popeye Franzini, kuru Luiss nesa ratiņkrēslā. Kad viņi ienāca, es redzēju sapni ar karstu ūdeni zem ratiņkrēsla.
  
  
  Mēs pārējie, apmēram piecpadsmit, nemierīgi stāvējām gaitenī un aizdomīgi skatījāmies viens uz otru. Neviens nerunāja. Tad sapulču telpas durvis aizvērās.
  
  
  Mana dūre krampji savilkās. Es negaidīju, ka Luiss paliks sēžu zālē kopā ar savu tēvoci. Sasodīts! Man patika šis puisis! Bet, protams, jūs to nevarat atļauties manā biznesā.
  
  
  Es jau grasījos doties prom, kad atvērās durvis un Luiss izgāja ārā, aizverot tās aiz sevis. Viņš pienāca pie manis.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. 10:23. Atlikušas septiņas minūtes. "Ejam," es teicu ar izliektu neuzmanību. "Ejam pastaigāties un paelposim."
  
  
  Viņš paskatījās pulkstenī un pasmaidīja. "Noteikti! Kāpēc ne? Viņi tur būs vismaz stundu, varbūt vairāk. Sasodīts! Vai tas nav Frenks Karboni? Dievs, šis puisis vienkārši izskatās bagāts. Un Tonijs ir priesteris! Es viņu redzēju reiz, kad..."
  
  
  Viņš joprojām runāja, kad ar liftu devāmies lejā uz galveno vestibilu, kur savācām ieročus no ģērbtuves un tad izgājām uz Parka avēniju.
  
  
  Mēs tikko bijām šķērsojuši ielu un skatījāmies uz strūklakām, kas plūst lielas biroju ēkas laukumā, kad sprādziens nopostīja lielāko daļu no Baņķieru asociācijas ēkas trīsdesmitā stāva.
  
  
  Luiss pagriezās, uzliekot vienu roku uz mana apakšdelma, un paskatījās uz melnajiem dūmiem, kas pacēlās augstu no ēkas sāniem. "Kas tas bija?"
  
  
  "Tikai minējums," es nejauši atbildēju, "bet es domāju, ka jūs tikko kļuvāt par otrās lielākās mafijas ģimenes galvu Ņujorkā."
  
  
  Bet viņš mani nedzirdēja. Viņš jau skrēja, izvairoties no Parka avēnijas satiksmes kā futbola saspēles vadītājs, izmisīgi vēloties atgriezties ēkā pie sava tēvoča Džozefa un uz savu atbildību.
  
  
  Es garīgi paraustīju plecus un izsaucu taksi. Cik es zināju, mans darbs bija pabeigts.
  
  
  Viss, kas man bija jādara, bija uzņemt Filomīnu no viņas dzīvokļa un doties uz lidostu. Man kabatā bija divas biļetes, un es nolēmu
  
  
  ka mēs divatā varētu pavadīt apmēram trīs nedēļas Karību jūras reģionā, vienkārši atpūšoties, mīlējoties un atpūšoties. Tad es ziņošu Vašingtonai.
  
  
  Viņa mani sagaidīja pie dzīvokļa durvīm, kad iegāju iekšā, apmetot viņas rokas man ap kaklu un piespiežot visu ķermeni man pretī.
  
  
  "Sveika, mīļā," viņa priecīgi teica. "Ienāc viesistabā. Man jums ir pārsteigums."
  
  
  — Pārsteigums?
  
  
  "Tavs draugs." Viņa smējās. Es iegāju viesistabā un Deivids Hoks man uzsmaidīja no dīvāna. Viņš piecēlās un tuvojās viņam ar izstieptu roku. "Prieks tevi redzēt, Nik," viņš teica.
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Piekūna nāve
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Piekūna nāve
   1. nodaļa
  
  
  
  
  Manā istabā zvanošais telefons ļāva vīrietim pāri ielai mājā dzīvot vēl trīsdesmit sekundes. Es biju pārliecināts, ka tālrunis atkal zvanīs, pēc tam klusēs divdesmit sekundes, pirms tas zvanīs vēl divas reizes; tā būtu Vanaga īpašā divu gredzenu sistēma, kas man dotu signālu, lai nekavējoties viņam piezvanu. Gadu gaitā es attīstīju gandrīz instinktīvu sajūtu, kad es zinu, kad Vanaga signāls nāk no pirmā zvana. Un deviņdesmit deviņas reizes no simts man bija taisnība. Es pārorientējos uz Anschutz 1413 Super Match 54 tēmekli, kad zvans noskanēja otro reizi, pēc tam apklusa. Pirms otrā dubultzvana nospiedu sprūdu.
  
  
  Nobrauciens bija ideāls. Pa daļēji atvērtajām franču durvīm pāri ielai es redzēju, kā mana upura pierē pēkšņi parādījās trešā acs. Tas bija nedaudz augstāks un starp diviem citiem, kuri nekad vairs ar prieku nenoskatītos, kā AX aģents tiek spīdzināts, lai iegūtu informāciju. Viņu ļaunā mirgošana beidzās uz visiem laikiem, kad Kriščikovs sabruka uz galda. Tikai šī trešā acs šķita dzīva, kad tajā parādījās neliels asiņu pietūkums, kas gaismā mirdzēja un pēc tam noripoja pa deguna tiltiņu.
  
  
  Otrs dubultzvans atskanēja neilgi pēc mana šāviena, un, atkāpies no sava nobružātā ikdienas dzīvokļa atvērtā loga, es noliku šauteni uz gultas un paņēmu klausuli. Es uzsaucu Vanaga tiešo numuru un viņš nekavējoties atbildēja.
  
  
  "Tu nekļūdies," viņš brīdināja, kā vienmēr.
  
  
  Šajā mazajā Monreālas dzīvoklī telefonā nebija jāinstalē skrembleris. Un Vanaga atgādinājums, bet viņš nekad no tā neatteicās, un es automātiski atbildēju: "Es zinu."
  
  
  "Vai jūs jau esat veicis šo pārdošanu?"
  
  
  "Keja kungs to tikko nopirka," es viņam teicu, "tagad man ir jāslēdz šis birojs pēc iespējas ātrāk."
  
  
  "Es domāju, ka jums ir pienācis laiks atgriezties savā mājas birojā," vecais vīrs lēnām sacīja. "Mums pilsētā ir klients, kuram ir nepieciešami jūsu pakalpojumi." Viņš brīdi pagaidīja un tad piebilda: "Šis ir viens no mūsu lielākajiem klientiem Vašingtonā. Tu saproti?"
  
  
  Tas mani uz brīdi apturēja. Nebija bieži, ka Vanags gribēja mani Vašingtonā; viņš negribēja riskēt, ka kāds no konkurentiem varētu mani pamanīt - ne viņa pusē, ne mūsējos; jo ja kaut kas notiks galvaspilsētā, par to tiks vainots viņš un viņa N kategorijas aģenti, kas tajā brīdī varētu būt tur. Tā ir problēma ar N reitingu — es esmu N3 — un atļauju beidzot novērst problēmu. Visi domā, ka tu esi slikts puisis; tā noteikti ir sajūta no viņu puses un arī no mūsu puses – ja vien jūs nedarāt mazliet netīrus darbus, ar kuriem viņi netiek galā. Tad Killmaster kļūst par varoni – līdz darbs ir paveikts.
  
  
  Turklāt Vanags nekad nebija izrādījis lielu entuziasmu, aizdodot mani citai aģentūrai, un viņa atsauce uz "klientu" varēja nozīmēt citu izlūkošanas organizāciju. Es gribēju viņam pajautāt, kura superizlūkošanas aģentūra atkal skraida un mums vajadzēja viņiem paņemt gabalus, taču mēs sazinājāmies ar nešifrētu tālruņa zvanu, tāpēc maniem jautājumiem bija jāgaida, līdz es atgriezīšos štatos.
  
  
  Turklāt es sapratu, ka Houka lēnais, apzinātais tonis bija domāts, lai izteiktu daudz vairāk nekā tikai vienkāršu spēku izsīkumu vēl vienas garas dienas beigās. Es zināju labāk par to. Cilvēkam, kurš gadiem ilgi bija plaukstošs, viņš varēja noturēties ar labākajiem no mums, kad darbs to prasīja. Nē, Vanags nerunāja tādā tonī, jo bija noguris; kāds atradās birojā kopā ar viņu, un viņa piesardzīgais balss tonis mani brīdināja nedot viņam iespēju teikt kaut ko, kas tam kādam dotu kādu mājienu par to, kur es atrodos vai ko daru.
  
  
  "Jā, kungs," es vienkārši teicu.
  
  
  "Sakrāj mantas un dodieties uz lidostu," viņš sausi pamācīja. "Es nopirkšu jums lidmašīnas biļeti nākamajam lidojumam uz DC... Ak, jā, es nedomāju, ka jums būs vajadzīgs viss aprīkojums. "Es domāju, ka jūs varat uzglabāt dažus no tiem savā vietējā birojā."
  
  
  Es zināju, ka mūsu virsnieks nebūtu priecīgs, uzzinot, ka vienu no viņa iecienītākajām šautenēm esmu atstājusi Monreālā; bet Vanags acīmredzot gribēja, lai es ātri atgrieztos, un viņš nevēlējās, lai mani aizkavētu ar atļauju lidostā, kas būtu neizbēgami, ja es mēģinātu iekāpt lidmašīnā ar šo ieroci. Man bija īpaši izstrādāts svina vairogs portfelis maniem ieročiem, bet ne manai šautenei.
  
  
  "Es būšu jūsu birojā rīt agri no rīta," es teicu.
  
  
  Viņam bija citas idejas. "Nē, dodieties tieši uz Votergeitas viesnīcu." Es sazināšos ar jums tur. Uz jūsu vārda jau ir veikta rezervācija." Viņš nešifrētajā tālrunī pat neteica manu vārdu, nemaz nerunājot par istabas numuru. "Es atļāvos kādu aizsūtīt ar drēbēm jūsu vietā prāts.
  
  
  "Nē, ser. Tas bija ļoti pārdomāti no jums."
  
  
  Vanags to nospēlēja ļoti formāli savas kompānijas priekšā, un es zināju, ka tam ir jābūt kādam īpaši svarīgam; parasti no
  
  
  
  
  
  Pentagons vai CIP, kad viņi ieradās lūgt pakalpojumu.
  
  
  Kad bijām tikpat skarbi atvadījušies, es noliku telefonu un kādu laiku stāvēju un skatījos uz to. Es biju diezgan pārliecināts, ka prezidents neieradās Hoka birojā. Bet Vašingtonā bija tikai viens cilvēks, kuru vecais vīrs patiešām cienīja: viens no viņa vecajiem skolas biedriem, kuram izdevās kaut ko sakārtot, lai mainītu. Steidzīgi sakravājot mantas, es prātoju, par ko valsts sekretārs ir runājis ar Hoku un kā tas varētu mani ietekmēt.
  
  
  Pārbaudījusi ielu, lai pārliecinātos, ka Keja kunga trīs acu līķis vēl nav atklāts un kāds ir izdomājis uguns līniju, es atkal pacēlu klausuli, lai piezvanītu uz mūsu vietējo biroju; Man bija jāvienojas, lai paņemtu nomas automašīnu, ar kuru braucu uz Monreālu, un šauteni, ko biju bloķējusi tās bagāžniekā. Pēdējā tika iesaiņota mana Wilhelmina Luger plecu apvalkā un mans Hugo Stiletto zamšādas apakšdelma apvalkā. Viņi iekļuva portfeļa oriģinālajā nodalījumā, ko laboratorijas tehniķi bija izstrādājuši aģentiem, kas ceļoja ar ieročiem komerciālos lidojumos. Īpaša svina aizsardzība neļāva signalizēt, kad iekāpām lidmašīnā. Žēl, ka nebija laika uztaisīt līdzīgu koferi šautenes pārvadāšanai; Es vēlētos to personīgi atdot Edijam Blessingam, mūsu ieroču kalējam. Viņa seja patiešām iedegas, kad kāds no viņa "mazuļiem" pārnāk mājās. Nu, es biju pietiekami priecīga, ka paņēmu līdzi bērnus. Man bija sajūta, ka man tās drīz būs vajadzīgas.
  
  
  Tikai desmit minūtes vēlāk es nožēloju savu steidzīgo iesaiņojumu. Izejot no nolietotā pansionāta iepretim Kriščikova kādreizējai apsargātajai mājai, es pamanīju divus vīriešus, kas laiskojās pie īrētās Novas I bija novietojis divas durvis uz ielas. Ar koferi vienā rokā un portfeli otrā, es nevarēju šķist pārāk draudīga, jo viņi tikai īsi paskatījās uz augšu, kad aiz manis aizvērās durvis, un tad turpināja sarunu. Es uzzināju, ka tas ir krievs, un ātrs skatiens viņu sejās ielu lukturu gaismā man atklāja, kas viņi ir.
  
  
  Es sāku viņus saukt par "Lauru un Hārdiju" tajā īsajā laikā, kad vēroju Kriščikovu un pāri, kas sekoja viņa pēdās. Vietējais AX birojs man pastāstīja viņu patieso identitāti un viņu amatus kā spiegu iecienītākos slepkavas un miesassargus. Stundu agrāk es redzēju, kā viņi piebrauca ar savu priekšnieku un nosēdina viņu viņa slēpņa priekšā; tad viņi aizgāja. Tobrīd man šķita neparasti, ka viņi neiegāja ēkā kopā ar viņu kā parasti, un es maldīgi pieņēmu, ka viņš viņus noteikti ir nosūtījis kādā misijā. Tomēr acīmredzot viņiem tika pavēlēts atgriezties un pastaigāties ārā. Vai nu Kriščikovam bija kāds darbs, par kuru viņš nevēlējās, lai viņi zinātu, vai arī viņš kādu gaidīja un sūtīja gaidīt ārā, iespējams, lai paņemtu savu apmeklētāju un pārbaudītu viņu pirms ielaišanas mājā.
  
  
  Tajā brīdī man nebija svarīgi, kas bija viņu dienaskārtībā; Man vajadzēja iekļūt šajā Novā un izkļūt ārā, pirms viens no vīrieša kalpiem ar trīs acīm ienāca Kriščikova istabā un atklāja ķermeni. Vienīgais, kas neļāva man izkļūt no turienes, bija pāris slepkavas. Es biju diezgan pārliecināts, ka viņi ir informēti par to, kā izskatās lielākā daļa mūsu cilvēku, ieskaitot mani. Mūsu izlūkošanas tīkls nav vienīgais pietiekami gudrs, lai ienaidnieku turētu noslēpumā.
  
  
  Es vairs nevarēju stāvēt uz sliekšņa, neradot viņu aizdomas, un Nova bija vienīgais transportlīdzeklis, ar kuru man bija jāpamet teritorija, tāpēc es devos uz to. Hārdijs — resnais puisis, kurš mani brīdināja AX, ir nāvējošs cietu muskuļu kaudze — bija ar muguru pret mani. Tiešais Lorels, slavens slēdžu eksperts, kurš ar prieku nocirta mazus gabaliņus no saviem gūstekņiem, pirms tie bija gatavi runāt, skatījās tieši uz mani, kad es tuvojos, bet patiesībā neredzēja mani ēnā, jo viņš bija iegrimis sarunās. .
  
  
  Es redzēju, ka ap to laiku, kad piegāju pie mašīnas bagāžnieka, es atrados mazajā ielas luktura gaismas lokā un, iespējams, Lorela mani vēros, kad es tuvojos. Es pagriezos pret apmali tā, ka Hārdija mugura daļēji aizsedza manu skatu uz viņa pavadoni. Šīs muguras izmērs varēja bloķēt M16 tanka tuvošanos, izņemot to, ka Lorels bija apmēram par galvu garāks par savu partneri. Instinktīvi es zināju, ka kaut kas par mani bija pievērsis Lorelas uzmanību, kad nokāpu no ietves un noliku savu bagāžu aiz mašīnas. Turot galvu pagrieztu pret ielu, es izņēmu atslēgas un atvēru bagāžnieku, tāpat kā es jutu, ka Lorela ir pārtraukusi runāt un iet uz automašīnas aizmuguri.
  
  
  Slēdža lāpstiņas klikšķis man teica, ka esmu atpazīts. Es pagriezos pret viņu, kad viņš metās pret mani, pirms tam bija piecas collas tērauda. Es atkāpos un ļāvu viņa impulsam viņu virzīt uz priekšu, tad atpakaļ.
  
  
  
  
  
  
  un iesita viņam pa kakla sānu nervu centrā tieši zem auss. Viņš iekrita bagāžniekā ar seju uz leju, un es pastiepu roku un uzspiedu vāku viņa mazajai mugurai. Smagā metāla mala viņam trāpīja aptuveni vidukļa līmenī, un es dzirdēju skaļu šķinienu, kas noteikti bija viņa mugurkauls.
  
  
  Es atkal atvēru lādes vāku un vājajā tās gaismas atspulgā ieraudzīju viņa sāpēs sagrozītu seju, pavērtu muti klusiem moku saucieniem, ko neviens nedzirdēja.
  
  
  Līdz tam laikam Hārdijs jau bija slīdējis ap mašīnu, viena šķiņķim līdzīga roka sniedzās pret mani, bet otra knibināja siksnu, lai meklētu ieroci. Es izvilku domkrata rokturi no krūšu kurvja un, izmantojot to kā rokas pagarinājumu, ietrieku to tieši milzīgajā pudiņa sejā. Viņš atkāpās, izspļaujot sašķeltu zobu lauskas un no sāpēm ņurdēdams, kad no viņa deguna izplūda asinis. Roka, kas mēģināja mani satvert, kļuva par šūpojošo stabu, kas bija tikpat cieta kā divreiz četri, kad viņš izrāva domkrata rokturi no manām rokām. Viņš lidoja pa gaisu un izlidoja uz ielas.
  
  
  Ja viņš būtu bijis gudrs, viņš turpinātu mēģināt atbrīvot ieroci, kas bija iesprūdusi starp pārpildīto vēderu un ciešo jostu. Tā vietā, sāpju satracināts, viņš metās uz priekšu kā dusmīgs lācis, plaši izstieptas rokas, lai apņemtu mani nāvējošā apskāvienā. Mani brīdināja, ka šī bija viņa iecienītākā kaušanas metode. Vismaz divi vīrieši, kurus mēs zinām, tika atrasti saspiesti gandrīz līdz mīkstumam, viņu ribas bija saspiestas pret dzīvībai svarīgiem orgāniem un briesmīgi mirst, noslīkuši savās asinīs. Es atkal uzkāpu uz ietves; skatoties uz viņa milzu rokām.
  
  
  Kad es aizgāju no šī briesmīgā apskāviena, viņš paklupa aiz mirušās Lorelas kājām un nokrita ceļos. Salikusi rokas kopā, es uzliku tās viņam uz pakauša, un viņš izstiepās uz ielas pilnā augumā. Trieciens uzreiz būtu nogalinājis lielāko daļu cilvēku, taču, kad es ar izbrīnu skatījos uz viņu, viņš iesmējās, pakratīja masīvo galvu, it kā mēģinātu iztīrīt apmulsušās smadzenes, un sāka mesties ceļos. Viņa rokas taustījās pēc atbalsta, un viena no tām aizvērās uz Lorelas slēdža lāpstiņas, kas nokrita uz ietves. Pirksti kā desiņas aptītas ap naža rokturi, kad tas sāka celties. Uz šīs asiņainās, tagad robainās mutes parādījās gandrīz smaids, un mazās cūciņas acis ļauni mirdzēja, koncentrējoties uz mani. Arī viņus atpazīst, kad viņš saprata, kas es esmu, un no viņa lūpām tecēja asinis, kad viņš krieviski lamājās un teica:
  
  
  “Suņa dēls! Es sadalīšu tevi uz pusēm, Kārter, un pabarošu cūkām. Viņa kakla muskuļi saspringa, un viņa smagais pulss groteski dejoja tieši zem viņa biezā kakla apsārtušās miesas. Viņš paspēra divus neveiklus soļus pret mani. Tāpat kā spēlētāju, kuru pameta Vikingu aizsardzības līnija, es viņam iespēru pa to neglīto seju ar saspiestu ķirbi.
  
  
  Spēcīgā miesas lāse atkal metās uz priekšu. Roka, kas turēja nazi, vispirms atsitās pret ielu, turot asmeni vertikāli, kad tam uzkrita biezais kakls. Es izvairījos no asiņu smidzināšanas, kas izplūst no viņa sagrieztās artērijas, un devos uz Novas aizmuguri; Es izvilku Lorelas joprojām raustošo ķermeni no bagāžnieka un aizcirtu vāku.
  
  
  Noliekot bagāžu aizmugurējā sēdeklī, es dzirdēju kliedzienus no mājas pāri ielai. Viņš iegāja pa atvērtajām franču durvīm otrajā stāvā, un es zināju, ka Kriščikova līķis ir atrasts. Iebraucot Novā, ātri uzbraucu uz joprojām klusās ielas un devos uz lidostas pusi, drūmi domājot, ka augšstāvā vīrieti sagaida vēl vairāk pārsteigumu, kad viņš sāka meklēt Kriščikova miesassargus.
   2. nodaļa
  
  
  
  
  Viena lieta, kas man bija jāsaka par lomu, kuru man piespieda spēlēt Vanags, bija tā, ka tā bija laba vide. Saskaņā ar etiķetēm uz Gucci bagāžas, kas gaidīja Votergeitas istabā, kad es ierados, es biju Niks Kārters no Manhetenas East 48th Street. Es atpazinu adresi kā brūno akmeni Bruņurupuču līcī, ko mūsu birojs izmantoja kā birojus, "drošu māju" un dzīvesvietu Ņujorkā. Apģērbs somās bija nepārprotami dārgs, konservatīvā krāsā un piegriezums, kas atgādināja Rietumu naftas miljonāra gaumi. Šiem Dalasas un Hjūstonas zēniem, iespējams, nepatīk spilgti tvīds un pledi, taču viņiem patīk, ka viņu ceļojumu drēbes ir tikpat ērtas kā Levi's, ko viņi valkā vecajā aplokā. Jakas ar platiem pleciem ar sānu atverēm tika papildinātas ar šaurām bikses ar zilu džinsu stila priekšējām kabatām un platām cilpām, kas paredzētas komplektā iekļautajām stīvajām misiņa sprādzēm. Ļoti mīkstajiem baltajiem kokvilnas krekliem priekšpusē bija dubultas kabatas ar pogām. Ievēroju, ka viss ir īstajā izmērā, pat vairāki pāri trīssimt dolāru ar rokām darinātu zābaku.
  
  
  “Ja Hoks vēlas, lai es tēloju bagātu naftu,” es nodomāju, izpakojot un noliekot mantas milzīgajā ģērbtuvē, “man tas nav nekas pretī. Istaba arī palīdzēja. Tikpat lieli kā daži studijas tipa dzīvokļi, kuros esmu dzīvojis – tādi tie sākotnēji tika veidoti, jo Votergeits tika projektēts kā
  
  
  
  
  
  
  Kad tas pirmo reizi tika atvērts, tā bija kopmītne — dzīvojamā istaba/guļamistaba, kas apvienota ar dzīvojamo istabu, bija aptuveni divdesmit četras pēdas gara un astoņpadsmit pēdas plata. Tajā bija pilna izmēra dīvāns, pāris atzveltnes krēsli, liels krāsu televizors, pilnībā aprīkota virtuvīte un liela divguļamā gulta nišā.
  
  
  Gaisma telpā ieplūda no logiem visas sienas augstumā ar skatu uz terasi. Es paskatījos pāri desmit akru lielajam Votergeitas kompleksam uz majestātisko, vēsturisko Potomakas upi un ieraudzīju četrus galvaskausus, kas slīd pa ūdeni. Drīz sāksies sacīkšu sezona, es sapratu, skatoties, kā koledžas komandas ritmiski glāstīja airus. Varēju precīzi noteikt brīdi, kad pretinieku stūrmaņi palielināja savu tempu, jo šāviņi pēkšņi metās uz priekšu straujajā straumē. Manu atzinību par airētāju ciešo koordināciju pārtrauca telefona zvans. Varu derēt, ka Vanags pacēla klausuli. Bet balss, kas teica: “Mr. Kārters? man teica, ka es kļūdījos reizi simtā.
  
  
  — Tas ir Kārtera kungs.
  
  
  — Šis ir konsjeržs, Kārtera kungs. Jūsu automašīna atrodas pie priekšējām durvīm.
  
  
  Es nezināju, par kādu mašīnu viņš runā, bet, no otras puses, es negrasījos strīdēties. Es vienkārši atbildēju: "Paldies, es tagad došos."
  
  
  Domājams, ka Vanags bija vienīgais, kurš zināja, ka Niks Kārters atrodas Votergeitā, tāpēc man likās, ka viņš pēc manis ir atsūtījis mašīnu; Es devos uz vestibilu.
  
  
  Kad es gāju garām konsjerža galdiņam ceļā uz ārdurvīm, es uzmanīgi iedevu skaistajai dāmai melnā uzvalkā aiz letes piecu dolāru banknoti un jautri sacīju: "Paldies, ka zvanījāt par manu automašīnu." Ja Vanags gribētu, lai es kļūstu bagāts, es spēlētu bagāts – ar AX naudu.
  
  
  — Paldies, Kārtera kungs. Viņa izsmalcinātais tonis man sekoja, kad es atgrūdu vaļā stikla durvis, kas ved uz apļveida piebraucamo ceļu, kas nodrošina ieeju viesnīcā. Durvju sargs sāka jautāt, vai viņam nevajadzētu dot signālu vienam no visuresošajiem taksometriem, kas bija novietoti uz piebraucamā ceļa, un pēc tam apstājās, kad es gāju uz Continental limuzīnu, kas tukšgaitā brauca pie apmales. Tā kā tas bija vienīgais veids, es nolēmu, ka tai ir jābūt manai automašīnai. Kad es tuvojos, šoferis, atspiedies pret sānu, saspringa, lai pievērstu viņa uzmanību, un klusi teica: Kārters? Kad es pamāju, viņš atvēra durvis.
  
  
  Iekšā nebija neviena, kas mani lika nedaudz uzmanīt; Instinktīvi pieskāros sava Luger kontūrai un vākam, lai pārliecinātu sevi, ka tuvumā ir mani labākie draugi, un pēc tam atkal iekārtojos cimdiem līdzīgajā ādas apdarē, kad šoferis stājās pie stūres. Viņš apgrieza lielo automašīnu pa piebraucamo ceļu uz Virdžīnijas avēniju, kur nogriezās pa labi.
  
  
  Kad apstājāmies pēc luksofora, es izmēģināju durvis un tās bez problēmām atvērās. Tas mani nedaudz nomierināja, tāpēc es pacēlu paneļa pārsegu roku balstā un nospiedu slēdzi, kas nolaida stikla logu, kas atdala mani no vadītāja. "Vai esat pārliecināts, ka zināt ceļu?" Es jautāju, cenšoties padarīt to vieglu.
  
  
  "Ak jā, kungs," atbildēja šoferis. Es nogaidīju minūti, gaidot, kad viņš pievienos kaut ko, kas varētu man pateikt, kur mēs ejam, bet nekas nesanāca.
  
  
  — Vai tu tur bieži ej?
  
  
  "Jā, ser." Trieciens divi.
  
  
  "Tas ir tālu?"
  
  
  "Nē, kungs, mēs būsim Baltajā namā pēc dažām minūtēm."
  
  
  Skrien mājās. Patiesībā notīriet bumbu laukumu; Baltā nama apmeklējumi nebija daļa no mana ierastā maršruta. Nu, es sev teicu, jūs vienā naktī kļuvāt no valsts sekretāra par prezidentu. Bet kāpēc?
  
  
  Taču Vanags, nevis prezidents man teica, ka es drīz spēlēšu auklīti sievietei, kuru sauc Sudraba Piekūns, un viņa bija sprādzienbīstamākā sieviete pasaulē.
  
  
  Sudraba piekūns.
  
  
  "Viņu sauc Liza Čanlija, un viņa rīt ieradīsies Vašingtonā," sacīja Hoks. "Un jūsu uzdevums ir nodrošināt, lai viņai nekas nenotiktu. Es teicu prezidentei un sekretārei, ka mēs uzņemamies atbildību par viņas drošību, līdz viņai vairs nebūs briesmas.
  
  
  Kad Vanags pieminēja pārējos divus istabā kopā ar mums, es skatījos uz katru no viņiem pēc kārtas. Es nevarēju palīdzēt. Prezidents mani pieķēra un viegli pamāja. Arī valsts sekretārs mani pieķēra tā darot, taču viņš bija pārāk džentlmenis, lai palielinātu manu apmulsumu, atzīstot faktu. Es nolēmu, ka mana vienīgā iespēja atgriezties ir izskatīties gudrai, tāpēc es piesaucu: "Es zinu, kas ir Liza Čanlija, ser."
  
  
  Vanags izskatījās tā, it kā viņš varētu mani nogalināt tieši tad un tur, jo pat skaidri norādīja, ka viens no viņa godalgotajiem cilvēkiem, iespējams, nezina, kas visi ir svarīgi, taču es jutos atvieglots, kad, pirms viņš paguva to noglabāt savā galvā, vēlāk apstāties, Valsts sekretārs pēkšņi jautāja: "Kā?"
  
  
  "Man ir bijuši vairāki uzdevumi Tuvajos Austrumos, kungs, un mūsu pamatinformācija ir diezgan pamatīga."
  
  
  "Ko jūs zināt par Lizu Čanliju?" — sekretāre turpināja.
  
  
  "Ka viņa ir Šaha Adabi bijusī sieva. Ka viņas arābu vārds ir Šerima un ka viņiem pirms aptuveni sešiem gadiem piedzima trīnīši. Un apmēram pirms sešiem mēnešiem viņa un šahs izšķīrās. Viņa ir amerikāniete, un viņas tēvs bija Tekss
  
  
  
  
  
  kā naftinieks, kurš palīdzēja organizēt urbšanas operācijas Adabi un kļuva par tuvu šaha draugu.
  
  
  Likās, ka neviens negrib pārtraukt manu runu, tāpēc T. turpināja: “Šahs Hasans uzreiz pēc šķiršanās apprecējās ar sīriešu ģenerāļa meitu. Liza Čanlija - Šerima atkal izmanto savu amerikāņu vārdu - palika Sidi Hassan karaliskajā pilī apmēram pirms divām nedēļām un pēc tam devās vizītē uz Angliju. Jādomā, ka viņa atgriežas štatos, lai iegādātos vietu Vašingtonas apgabalā un apmestos uz dzīvi. Viņai šeit ir vairāki draugi, no kuriem lielāko daļu viņa satika savu gadu diplomātisko vizīšu laikā ar šahu.
  
  
  "Kas attiecas uz šo vārdu," es teicu, "es nekad neesmu par to dzirdējis. Es domāju, ka tas ir klasificēts."
  
  
  "Savā ziņā jā," sekretārs pamāja, un viņa lūpās parādījās tikko manāms smaids. "Sudraba piekūns" bija vārds, ko šahs viņai deva pēc kāzām, lai simbolizētu viņas jauno karalisko amatu. Tas bija viņu privātais noslēpums, līdz šī problēma sākās.
  
  
  - prezidents noskaidroja. "Mēs to izmantojām kā kodu, tā sakot."
  
  
  "Es redzu," es atbildēju. "Citiem vārdiem sakot, kad dažās situācijās nav prātīgi par to runāt tieši..."
  
  
  "Viņa kļūst par Sudraba piekūnu," Hoks pabeidza mc.
  
  
  Es pagriezos pret prezidentu. "Kungs, esmu pārliecināts, ka man vajadzētu uzzināt vairāk par bijušo karalieni un par Adabi."
  
  
  "Ar jūsu atļauju, prezidenta kungs, es pievienošu dažas detaļas, kuras Kārtera kungs, iespējams, nezina," iesāka valsts sekretārs. Saņēmis apstiprinošu mājienu, viņš turpināja: “Adabi ir maza, bet varena tauta. Spēcīga, jo tā ir viena no bagātākajām naftas ieguves valstīm, kā arī tāpēc, ka tās armija ir viena no vislabāk apmācītajām un ekipētākajām Tuvajos Austrumos. Un abi šie fakti galvenokārt ir pateicoties Amerikas Savienotajām Valstīm. Šahs ieguva izglītību šajā valstī, un tieši brīdī, kad viņš pabeidza studijas Hārvardā, viņa tēvs nomira no kaulu vēža. Vecais šahs būtu varējis dzīvot ilgāk, ja Adabi būtu bijusi atbilstoša medicīniskā aprūpe, taču tādas nebija, un viņš atteicās pamest savu valsti.
  
  
  "Kad šahs Hasans kļuva par valdnieku," turpināja sekretārs, "viņš bija apņēmības pilns, ka nevienam no viņa cilvēkiem vairs nebūs vajadzīga medicīniskā palīdzība. Viņš arī vēlējās pārliecināties, ka viņa priekšmeti saņem vislabākās izglītības iespējas, ko par naudu varēja iegādāties. Taču Adabi nebija naudas, jo tajā laikā nafta nebija atklāta.
  
  
  "Hasans saprata, ka viņa zemei būtībā ir tāds pats ģeoloģiskais sastāvs kā citām naftas ieguves valstīm, tāpēc viņš lūdza mūsu valdībai palīdzību izpētes urbumos. Vairākas Teksasas naftas kompānijas izveidoja korporāciju un nosūtīja savus urbšanas ekspertus uz Adabi, atbildot uz prezidenta Trūmena lūgumu. Viņi atrada vairāk naftas, nekā kāds varēja iedomāties, un nauda sāka ieplūst Sidi Hasana kasē.
  
  
  Sekretārs arī paskaidroja, ka Hasana bijusī sieva bija viena no Teksasas naftas ekspertiem Adabi meita. Liza Čanlija kļuva par musulmani, kad apprecējās ar šahu. Viņi bija ārkārtīgi apmierināti ar savām trim mazajām meitām. Viņai nekad nebija dēla, bet Hasanam tas vairs nebija svarīgi. Laulības līgums paredzēja, ka kronis pāries viņa jaunākajam brālim. "Kam, es varētu piebilst, arī patīk ASV, bet ne tik ļoti kā Hasans," atzīmēja valsts sekretārs.
  
  
  "Gadu gaitā, īpaši pēc 1967. gada arābu un Izraēlas kara," viņš turpināja, "šaham Hasanam izdevās panākt mērenu balsi arābu padomēs. Bet spiediens uz viņu ir ievērojami palielinājies. Pēdējos gados fanātiķi divas reizes ir mēģinājuši nogalināt Hasanu. Diemžēl sazvērestētājiem pret šahu slepkavības mēģinājumi tikai sapulcināja viņa vīrus aiz muguras."
  
  
  Es nevarēju neapstāties, lai pajautātu, kāpēc Hasans izšķīrās no Šerimas.
  
  
  Valsts sekretārs pamāja ar galvu. “Šķiršanās bija Šerimas ideja. Viņa to ieteica pēc pēdējā mēģinājuma uzbrukt Hasana dzīvībai, taču viņš par to nedzirdēja. Bet viņa turpināja viņam teikt, ka, ja viņš viņu pamestu, citas arābu valstis varētu uztvert to kā zīmi, ka viņš patiešām ir viņu pusē, un pārtraukt viņu kampaņu, lai viņu gāztu. Beidzot viņa pārliecināja viņu, ka viņam tas jādara, ja ne paša drošības, tad savu mazo meiteņu dēļ.
  
  
  "Šerima bija arī tā, kas ieteica viņam nekavējoties apprecēties vēlreiz, un viņa uzstāja, ka viņa jaunā sieva ir arāba. Patiesībā tieši viņa izvēlējās meiteni pēc izlūkošanas - aliansei, kas varētu savienot Hasanu ar spēcīgu militārpersonu citā valstī.
  
  
  "Kāpēc ir tādas bažas par viņas drošību?" ES jautāju. Man šķita, — es paskaidroju, — kad viņa pārstās būt šaha sieva, viņai nedraudēs nekādas briesmas.
  
  
  Prezidents pagriezās pret Vanagu un sacīja: "Es domāju, ka jums labāk būtu precīzāk saprast šo skaidrojuma daļu. Jūsu aģentūras avoti ir snieguši informāciju par bijušās karalienes Šerimas slepkavības plānu. Viņš pagriezās no Vanaga pie manis, pēc tam atkal atpakaļ, pirms teica: "Un jūsu aģentūra ir atklājusi daļu no sižeta."
  
  
  
  
  
  
  pierādīt, ka visu laulības laiku viņa darbojās kā Amerikas Savienoto Valstu valdības slepenā aģente.
  3. nodaļa
  
  
  
  
  "Jūs, protams, esat pazīstams ar Sudraba Scimitar mehānismu," Vanags iesāka. Viņš negaidīja, kad es atzīšu šo faktu – un es nevarēju viņam pārmest, ka viņš mēģināja pārsteigt prezidentu ar pieņēmumu, ka viņa galvenais aģents, protams, zina visu, kas notiek Tuvajos Austrumos; galu galā viņš bija Cilvēks, kad CIP un Pentagona protestu dēļ mums bija jāsaņem ļoti nepieciešamie darbības līdzekļi. Viņš turpināja: "Kopš tā sākotnēji tika izveidota kā Melnā septembra kustības īstenošanas grupa, tās dalībnieku fanātisms ir palielinājies gandrīz katru dienu.
  
  
  "Pēdējos mēnešos Scimitars pastrādāto zvērību apmērs ir satraucis pat Al-Fatah. Ir nonācis tiktāl, ka Melnais septembris, kas apgādā Yatagan ar darbības līdzekļiem, baidās mēģināt apturēt asinsizliešanu. Viens no septembra līderiem, kurš tomēr mēģināja savilkt grožus, tika atrasts nogalināts Bagdādē. Irākas valdība slēpa, kā viņš nomira, bet mūsu Bagdādes birojs uzzināja sīkāku informāciju par viņa "nāvessodu". Viņu nošāva elektrība. Pēc tam, kad viņš tika izģērbts, sists un sakropļots, ap viņa ķermeni tika apvīta ķēde; tad loka metināšanas iekārtas spailes pievienoja ķēdes galiem un ieslēdza strāvu. Katra saite dega caur viņa miesu. Kopš tā laika Scimitar ir bijis savs ceļš; nekādu protestu."
  
  
  Vanags apstājās, lai košļātu cigāru, un pēc tam turpināja: “Scimitar vadītājs sevi sauc par Allāha zobenu, un viņa patieso identitāti zina tikai divi vai trīs septembra augstākās pavēlniecības locekļi. Pat viņi baidās nosaukt viņa īsto vārdu. Kādu iemeslu dēļ viņš ienīst šahu Hasanu un ir apņēmības pilns viņu padzīt no troņa. Mēs zinām, ka viņš bija aiz pēdējā slepkavības mēģinājuma un, iespējams, ierosināja pirmo.
  
  
  "Mūsu birojs Sidi Hasanā sagūstīja vienu no Zobena augstākajiem leitnantiem un pārliecināja viņu pastāstīt mums, ko viņš zināja par Scimitar plāniem..."
  
  
  — Kā? – jautāja prezidents.
  
  
  — Kungs?
  
  
  — Kā tu viņu pārliecināji?
  
  
  "Mēs izmantojām loka metināšanas tehniku," atzina Vanags. “Tikai mēs nenospiedām slēdzi. Vīrietis piedalījās septembra līdera nāvessoda izpildē un redzēja tās sekas. Viņš runāja, kad mūsu vīrietis sniedzās pēc slēdža.
  
  
  Iestājās īss klusums, tad prezidents teica: "Turpiniet."
  
  
  "Sherima tika vērsta uz mēģinājumu nogalināt Hasanu," sacīja Hoks. “Kad Sword uzzināja, ka viņa atgriežas štatos, viņš nāca klajā ar izcilu plānu.
  
  
  "Ko darīt, ja viņa būtu nogalināta, kamēr viņa atradās Vašingtonā? Un tajā pašā laikā Hasanam tika iesniegti pierādījumi — protams, viltoti un nepatiesi, bet gandrīz neiespējami atspēkot —, ka visu viņu laulību laiku Šerima ir bijusi mūsu valdības slepenā aģente.
  
  
  "Bet vai nav otrādi?" ES jautāju. "Ja viņa būtu ASV aģente, vai viņa šeit nebūtu drošībā?"
  
  
  "Tieši šajā attēlā parādās mazais spēlētājs," sacīja Houks. "No kāda avota, kas bija tuvu Šerimai, viņš saņēma paziņojumu, kas it kā bija grēksūdze. Būtībā tajā teikts, ka viņa patiešām ieradās Vašingtonā, lai pateiktu saviem kapitālistiem priekšniekiem, ka ir vīlusies tajā, ko viņa darīja ar vīrieti, kuru viņa vienmēr mīlēja, un ka viņa gatavojas pateikt Hasanam patiesību. Zobena stāsts būtu tāds, ka CIP viņu nogalināja, pirms viņa varēja pastāstīt šaham, kā viņa to izmantoja. Viņas viltotā "atzīšanās", protams, būs šaha rokās."
  
  
  "Vai šahs tam ticēs?" Valsts sekretārs gribēja zināt.
  
  
  "Mēs zinām, cik dziļi emocionāli viņš viņai ir pieķēries - ir grūti pateikt, kā reaģētu tik iemīlējies vīrietis," sacīja Hoks. "Ja viņš varētu būt pārliecināts, ka Šerima uzstāj uz šķiršanos, lai izkļūtu no valsts, jo viņa vairs nevēlējās viņu sāpināt, viņš varētu pieņemt kā loģiskus arī viltus pierādījumus par viņas saistību ar CIP."
  
  
  "Kārtera kungs," sacīja sekretārs, "vai varat iedomāties, kas būtu noticis Tuvajos Austrumos, ja šahs Hasans būtu vērsies pret mums? Daudzus gadus Hasans tika uzskatīts par vienu no mūsu labākajiem draugiem savā pasaules daļā. Turklāt viņa armija ir kļuvusi gandrīz par mūsu pašu domu un Pentagona plānu paplašinājumu, jo tas ir saistīts ar visaptverošiem kara centieniem. Ir ļoti svarīgi, lai viņš paliktu Amerikas Savienoto Valstu draugs.
  
  
  Pa ceļam no Baltā nama uz AX galveno mītni valsts sekretāra limuzīnā Vanags izskatījās noraizējies. Viņš uzdeva vienkāršus jautājumus par manu atgriešanās lidojumu, to, kā man patika mana istaba Votergeitā un vai skapis, ko viņš man bija licis salikt, man bija piemērots. Es biju gandrīz pārliecināts, ka viņš vēlas man pastāstīt vairāk, taču viņš neriskēja, ka šoferis varētu noklausīties, neskatoties uz smago starpsienu, kas mūs no viņa šķīra. Šoferim lika mūs aizvest, kur vēlamies, un tad atgriezties pēc sekretāres, kurai bija vēl kas pārrunājams ar prezidentu.
  
  
  
  
  
  
  
  Kamēr mēs sēdējām Hoka birojā — vienīgajā telpā, kurā viņš patiesi jutās droši, jo viņš lika saviem elektronikas ekspertiem katru dienu pārbaudīt, vai tajā nav novērošanas ierīču, — viņš košļāja Danhilu tik ilgi, cik jutās visērtāk. Es atlaidos vienā no smagajiem ozolkoka kapteiņa krēsliem, kas stāvēja viņa rakstāmgalda priekšā, kad viņš steidzīgi skenēja jaunākās ziņas nebeidzamajā sūtījumu, kodētu ziņojumu un situācijas novērtējuma ziņojumu straumē, kas plūda caur viņa biroju.
  
  
  Galu galā papīru kaudze tika samazināta līdz trim manilas mapēm. Viņš man iedeva pirmo, plašo lietu par Šerimu, kas aizsākās viņas bērnībā Teksasā un ietvēra gandrīz visu, ko viņa bija darījusi kopš tā laika. Pievēršot manu uzmanību jaunākajiem ziņojumiem par bijušo karalieni, viņš īsi tos apkopoja ar norādījumiem atcerēties informāciju līdz rītam. Pēc Vanaka teiktā, Šahs Hasans bija ārkārtīgi dāsns pret sievieti, no kuras viņš šķīrās, norādot, ka mūsu Cīrihes birojs uzzināja, ka viņas kontā ir pārskaitīti 10 000 000 USD dienā, kad viņa pameta Sidi Hasanu.
  
  
  No AX biroja Londonā, kur Šerima devās pirmā pēc izbraukšanas no Adabi ar Shah personīgo Boeing 747, tika parādīts vairāku simtu stundu filmas kopsavilkums, ko iemūžinājuši mūsu kļūdas. Izrādījās, ka Šerima, kā man jau stāstīja, plāno iegādāties īpašumu kaut kur laukos netālu no Vašingtonas. Arābu ērzeļi un ķēves, par kurām viņa ar mīlestību rūpējās Sidi Hassanas pilī, bija jānogādā pie viņas, kad viņa apmetās uz dzīvi.
  
  
  Saskaņā ar ziņojumu Šerima DC ieradīsies tikai pēc divām dienām. Adabas vēstniecībai šeit tika uzdots iekārtot viņai un viņas viesiem istabu Votergeitas viesnīcā. "Viss ir gatavs," sacīja Vanags. "Jūsu istaba atrodas blakus šim "suite" numuram. To noorganizēt nebija grūti. Tomēr mēs vēl neesam spējuši labot šo pakotni. Pāris, kas pašlaik tajā uzturas, dosies prom tikai viņas ierašanās dienas rītā, un diemžēl sieviete tajā pirms divām dienām saslima ar vīrusu un kopš tā laika nav izgājusi no istabas. Mēs centīsimies kādu nogādāt, pirms ieradīsies Šerimas ballīte, taču nerēķiniet ar kļūdām dienu vai divas."
  
  
  Es pārlūkoju dokumentus par cilvēkiem, kuri ceļos kopā ar Šerimu. Viņi bija divi; A. miesassargs un pavadonis. Kad viņa izvēlēsies īpašumu, viņai tiks nolīgts viss personāls.
  
  
  Pirmā mape aptvēra Abdula Bedavi miesassargu. Viņš izskatījās pēc Omara Šarifa, izņemot degunu, kuram bija izcils tiltiņš, kas piešķīra tam tipisku arābu āķi. "Viņu šim darbam izvēlējās Hasans," sacīja Vanaks. “Šis cilvēks bija bijušais pils apsargs, kurš izglāba Hasana dzīvību pēdējā slepkavības mēģinājuma laikā. Mums par viņu nav pārāk daudz informācijas, izņemot to, ka pēc tam viņš kļuva par šaha personīgo miesassargu un it kā ir ļoti lojāls viņam – un Šerimai. Mēs dzirdējām, ka viņš protestēja, kad Hasans viņu norīkoja pie bijušās karalienes un nosūtīja prom, bet galu galā viņš izdarīja to, ko viņam pavēlēja.
  
  
  “Abdulam jābūt spēcīgam bullim un džudo un karatē ekspertam, kā arī izcilam šāvējam ar visu veidu ieročiem. Tas var noderēt, ja atrodaties sarežģītā situācijā. Bet neuzticieties viņam. Neuzticas nevienam ".
  
  
  Vanags ar vieglu smaidu pastiepa nākamo mapi un sacīja: "Es domāju, ka tev patiks šī darba daļa, Nik."
  
  
  Es sapratu, ko viņš domā, tiklīdz es paskatījos uz fotogrāfiju, kas pievienota vāka iekšpusei. Meitene iebāza degunu baltā ērzeļa krēpēs. Viņas sarkanīgi blondie mati veidoja savas krēpes, nokrītot zem viņas slaidajiem pleciem, ierāmējot viņas skaisto seju ar augstiem vaigu kauliem. Viņas lūpas bija mitras un piepildītas, un šķita, ka viņas lielās brūnās acis smejas par kādu vai kaut ko tālumā.
  
  
  Ķermenis ar šo seju bija vēl krāšņāks. Viņa bija ģērbusies melnā džemperī ar apkakli, taču tā lielākā daļa nespēja noslēpt viņas nobriedušo, pilno krūšu izliekumus, kas bija augsti un gandrīz sasprindzinājās, lai atbrīvotos. Piegulošās melnbaltās rūtainās bikses apskāva viņas šauro vidukli un demonstrēja viņas formīgos gurnus un garās, slaidās kājas.
  
  
  Vanags ar garu ahem noskaidroja kaklu. "Kad esat pabeidzis apskatīt fotoattēlu, varat apskatīt pārējo failu," viņš teica. Es paklausīgi devos tālāk.
  
  
  Katrai no pievienotajām lapām bija nosaukums Candace (Candy) Knight. Pirmajā bija ietverti pamati. Lai gan viņai izskatījās apmēram divdesmit trīs, patiesībā viņai bija apmēram trīsdesmit. Tāpat kā Liza Čanlija, viņa ir dzimusi Teksasā, un viņas atraitnis tēvs bija viens no naftas strādniekiem, kurš kopā ar Čanliju devās uz Adabi, lai veiktu izpētes urbumus. Es sāku saprast, kādu garderobi Vanags man bija izvēlējies. Kendisas Naita tēvs un Bils Čanlijs bija tuvi draugi, un Kendisa sadraudzējās ar Šerimu.
  
  
  Dokumentācija runāja par kārtējo mēģinājumu uz šaha dzīvību; tāpat kā Abduls, Kendi tēvs izglāba šahu. Taču atšķirībā no Abdula viņa varonība Kendijas tēvam maksāja dzīvību. Viņš metās šāvējam priekšā. Acīmredzot Hasans to nekad nav aizmirsis.
  
  
  
  
  
  
  Sakarā ar to, ka jaunajai meitenei nebija mātes, viņš praktiski adoptēja Candy karaļnamā. Es ticēju, ka viņas draudzība ar karalieni nedaudz atviegloja pāreju.
  
  
  Candy Knight pēc tēva nāves nebija palikusi neviena ģimene. Saskaņā ar ziņojumu viņa bija neprecējusies un acīmredzot bija uzticīga Šerimai. Pēc šķiršanās šahs pierunāja Kendiju doties viņai līdzi uz Vašingtonu.
  
  
  Viņš atvēra pusmiljonu dolāru kontu jaunai sievietei Cīrihē, tajā pašā laikā viņš atvēra Sherima kontu.
  
  
  Saskaņā ar novērojumiem šaha mājā, Candy vienmēr šķita auksta pret Hasanu, neskatoties uz viņa materiālo un cilvēcisko laipnību pret viņu. Mūsu Sidi Hassan izmeklētājs ziņoja, ka tika baumots, ka Candy kādreiz bija iemīlējusies Hasanā.
  
  
  Sāku aizvērt mapi, plānojot to visu vēlreiz uzmanīgāk izlasīt savā viesnīcas istabā.
  
  
  "Nē, pagaidi," sacīja Vanags. "Paskaties uz pēdējo daļu."
  
  
  “Nepārbaudīta sadaļa?” - jautāju, vēlreiz atverot failu. "Bet neapstiprinātās daļas lielākajā daļā dokumentāciju parasti ir nekas vairāk kā spekulācijas no..."
  
  
  Es apstājos, kad manas acis uzkrita uz dažām pirmajām Kendisas Naitas rindkopām: Unapstiprināts. Piezīmē detalizēti aprakstīta mērķa seksuālā dzīve.
  
  
  — Mazliet mazāk vienmuļi nekā pārējā ziņojumā, vai ne, Nik?
  
  
  "Jā, ser." Uz brīdi atgriezos pie jaunās sievietes fotogrāfijas, par kuras personīgo dzīvi biju lasījis.
  
  
  Acīmredzot rakstnieks nav gribējis to pateikt tieši, taču, spriežot pēc viņa savākto tenku un baumu krājuma, šķita, ka brūnacainā jauniete, bijušās karalienes Adabi uzticības persona, ir nimfomāne. Klīst baumas, ka Candy izgāja cauri īstam amerikāņu leģionam, ko nodarbināja naftas kompānijas Adabī, un turpināja apkalpot lielāko daļu cilvēku, kas bija norīkoti darbā Amerikas Savienoto Valstu vēstniecībā Sidi Hasanā.
  
  
  Izmeklētājs bija pietiekami pieklājīgs, lai atzīmētu, ka Kendijas pārāk aktīvā seksuālā dzīve sākās neilgi pēc viņas tēva nāves un Šerimas laulības ar šahu, un norādīja, ka, iespējams, tieši šo notikumu rezultātā viņa devās meklēt izeju. par viņas jūtām.
  
  
  Pēdējā rindkopā teikts, ka pēdējā pusotra gada laikā viņa, šķiet, ir samazinājusi savu seksuālo aktivitāti, vismaz tiktāl, cik AX zina.
  
  
  "Diezgan pamatīgi," es teicu.
  
  
  "Domā, ka varat tikt galā, N3?" - Vanags jautāja.
  
  
  "Es darīšu visu iespējamo, ser," es atbildēju, cenšoties nesmaidīt.
   4. nodaļa
  
  
  
  
  Tā kā mans vāks bija problēmu novēršanas rīks Hjūstonas naftas kompānijai ar interesi visā pasaulē, es pavadīju savu otro dienu instruktāžā par naftas biznesu. Dienas pirmā puse pagāja fonā; otrs ir jautājums par to, ko es uzzināju. Manas atmiņu bankas darbojas diezgan labi, un es biju pārliecināts, ka gāju garām, kad Vanags tovakar ap pulksten desmitiem mani iesauca savā birojā ar smaidu sejā.
  
  
  "Nu, Nik," viņš teica. "Instruktāžā man teikts, ka jums veicās labi. Kā jūs par to jūtaties? "
  
  
  "Ja godīgi, kungs," es viņam teicu, "es vēlētos vēl pāris dienas. Bet es domāju, ka varu tikt galā."
  
  
  "Labi, jo vienkārši nav laika. Šerima un pārējie ierodas no Londonas rīt ap pusdienlaiku. Tagad mēs esam diezgan pārliecināti, ka ar viņu nekas nenotiks kādu dienu. Zobena plāns, kā mēs to saprotam, ir ļaut viņai reģistrēties viesnīcā un nodibināt kontaktus; tad viņš sarīkos slepkavību, lai radītu aizdomas par CIP.
  
  
  "Valsts sekretārs jau ir runājis ar Šerimu Londonā. Viņa tika uzaicināta uz viņa māju vakariņās. Abdul Bedawi aizvedīs viņu uz ministra māju Aleksandrijā. Tas viņus abus sasaistītu kopā uz vakaru un atstātu bruņinieku vienu.
  
  
  "Un šeit es nāku," es teicu.
  
  
  "Pareizi. Ar jums sazināsies agri vakarā. Es vēlos, lai jūs abi būtu labi draugi. Pietiekami labi, lai jūs varētu viegli satikt Šerimu un, ņemot vērā jūsu acīmredzamo pieķeršanos Kendisai Naitai, jums būtu attaisnojums palikt viņu tuvumā. Pa labi?"
  
  
  "Jā kungs. Cik ilgi man būs?"
  
  
  “Sekretāre redzēs, lai pusdienas būtu patīkamas. Tad, kad pienāks laiks Šerimai atgriezties, viņas automašīnai būs nelielas problēmas ar rūpnīcu. Nekas īpašs un nekas, kas izraisītu Bedawi aizdomas."
  
  
  es pasmējos. Mana dublieru komanda bija lieliska. "Ardievu, ser," es sacīju, dodoties uz durvju pusi.
  
  
  "Lai veicas," Vanags atbildēja.
  
  
  Viesnīca Watergate Hotel savos septiņos darbības gados ir apkalpojusi starptautiskas slavenības, un tās darbinieki, protams, ir izveidojuši augstprātīgu attieksmi pret slavenu cilvēku klātbūtni, kas nāk un iet. Vairums lielāko deju un teātra zvaigžņu kādreiz ir parādījušās Kenedija centrā, tāpēc blakus centram ir loģiska izvēle palikt. Filmu aktieri, kas ierodas apgabalā uz personīgām izrādēm, vienmēr apstājas pie Votergeitas; un šīs ir jātnieku mājas prom no mājām. Lielākā daļa pasaules politiķu
  
  
  
  
  
  
  tur ir palikuši, un pat vairāki augstākā līmeņa starptautiskie līderi, kas īslaicīgi uzturas valdības oficiālajā viesu namā Blair House, bieži uzstājas sanāksmēs kādā no viesnīcas greznajām banketu telpām.
  
  
  Tomēr, kamēr viesnīcu darbinieki ir pieraduši pie šādām starptautiskām slavenībām, viena no pasaulē palikušajiem absolūtajiem monarhiem bijusī sieva viņiem ir ielikusi pauzi. Bija acīmredzams, ka Šerima pievērš īpašu uzmanību, un, skatoties savu ierakstu gaitenī, es redzēju, ka viņa to saņem.
  
  
  Es nolēmu tajā dienā būt vestibilā, kad zināju, ka Šerima dodas uz Aleksandriju. Nav daudz vietas, kur sēdēt, bet, mazliet pamaldījies pie avīžu kioska, ieskatījies lauku avīzēs un piestājis pie Gucci veikala pie viesnīcas galvenās ieejas, man izdevās atgūt vienu no krēsliem. vestibilā. Satiksme bija intensīva, taču es varēju sekot līdzi diviem mazajiem liftiem, kas apkalpoja augšējos stāvus, un konsjerža galdu.
  
  
  Ap pulksten pieciem es redzēju, ka vīrietis, kuru es atpazinu kā Bedawi, izgāja no lifta, pārcēlās uz kāpnēm, kas ved uz garāžu, un pazūd. Pieņemot, ka viņš gatavojas paņemt limuzīnu, es nejauši piegāju pie ieejas; Aptuveni pēc desmit minūtēm lielais Cadillac ar diplomātiskām numura zīmēm iebrauca brauktuvē un apstājās. Durvju sargs sāka stāstīt vadītājam, ka viņam būs jābrauc pa apli, taču pēc īsas sarunas Bedawi izkāpa un devās iekšā, atstājot automašīnu pie durvīm. Acīmredzot durvju sargs piekrita, ka bijusī karaliene nedrīkst iet vairāk par pāris soļiem līdz viņas karietei.
  
  
  Es redzēju, kā Bedavi devās uz konsjerža galdu un pēc tam atgriežas gaidīt savu pasažieri. Viņš bija īsāks, nekā es gaidīju, apmēram piecas pēdas desmit, bet spēcīgas uzbūves. Viņš valkāja labi pielāgotu melnu jaku, kas akcentēja viņa masīvos plecus un strauji nokrita līdz plānajam viduklim. Viņa šaurās melnās bikses parādīja viņa neticami muskuļotos augšstilbus. Viņa uzbūve atgādināja agrīna profesionāla futbola saspēles vadītāja uzbūvi. Šofera mati aizsedza viņa cepuri, par kuru es zināju, ka viņa fotogrāfija bija īsa un melna. Viņa acis saskanēja ar matiem, un tās apņēma visus, kas viņam gāja garām. Es atgriezos Gucci veikalā, lai vērotu viņu aiz vīriešu rokassomu rindas, kas karājās logā pie durvīm. Es nolēmu, ka viņam nekā netrūkst.
  
  
  Es zināju, ka brīdī, kad Šerima parādījās viņa redzes laukā, pēkšņā spriedze, kas piepildīja vīrieti. Es sasniedzu durvis tieši laikā, lai redzētu, kā viņa iziet cauri. No AX ziņojuma es zināju, ka viņa ir piecas pēdas piecas collas gara, taču klātienē viņa šķita daudz mazāka. Tomēr katrs collas bija karalienes lielumā.
  
  
  Bedavi turēja viņai atvērtas durvis, un, kad viņa ieslīdēja limuzīnā, viņas kleita uz mirkli paslīdēja virs ceļgala, pirms viņa ievilka kāju iekšā. Vairāki cilvēki, kas stāvēja tuvumā un gaidīja taksometru, pagriezās, lai paskatītos, un no čukstiem es varēju saprast, ka daži no viņiem viņu atpazina, iespējams, pēc fotogrāfijām, kuras tajā rītā bija cēluši vietējie laikraksti ar stāstiem par viņas gaidāmo ierašanos galvaspilsētā.
  
  
  Nolēmu, ka ir laiks doties uz darbu un devos uz liftu.
  5. nodaļa
  
  
  
  
  Viņas ķermenis bija tik silts un uzņēmīgs, kā es biju iedomājies. Un viņas mīlēšanās apetīte bija tikpat liels izaicinājums, kā es jebkad biju saskārusies. Bet viņas pirkstu tirpstošais aicinājums, kas slīdēja gar manu kaklu un krūtīm, izraisīja manī kaisli, līdz mūsu glāsti kļuva prasīgāki, steidzamāki.
  
  
  Es domāju, ka nekad neesmu pieskāries tik maigai, jutīgai ādai. Kamēr mēs noguruši un noguruši gulējām uz saritinātajiem palagiem, es izmetu no viņas krūtīm garu zīdainu matu šķipsnu, ļaujot pirkstiem viegli pieskarties viņas plecam. Tas bija kā samta glāstīšana, un pat tagad, nomīlējusies, viņa vaidēja, virzot mani uz priekšu un atrodot manas lūpas ar savējām.
  
  
  "Niks," viņa čukstēja, "tu esi fantastisks."
  
  
  Pacēlusies uz elkoņa, es ieskatījos šajās lielajās brūnajās acīs. Uz īsu brīdi man radās prātā viņas fotogrāfijas attēls failā, un es sapratu, ka tā nemaz neatspoguļo viņas jutekliskuma dziļumu. Es noliecos, lai aizsegtu viņas pilno muti, un pēc mirkļa kļuva skaidrs, ka mēs ne tuvu neesam tik noguruši, kā domājām.
  
  
  Mani nekad neuzskatīja par seksuālu gļēvuli, taču tajā naktī es tiku nospiests līdz tīrā izsīkuma robežai ar sievieti, kuras prasības bija tikpat spēcīgas un uzbudinošas kā jebkura sieviete, ar kuru es jebkad biju mīlējies. Tomēr pēc katras mežonīgas kulminācijas brīža, kad mēs gulējām viens otra rokās, es jutu, kā vēlme atkal pieaug, kad viņa ļāva pirkstiem laiski glāstīt manu augšstilbu vai piesita lūpas pret manējām.
  
  
  Tomēr tas bija Candy Knight, nevis es, kas beidzot iekrita nogurumā. Kamēr es vēroju viņas krūšu nemitīgo celšanos un kritumu, ko tagad pa pusei slēpa palags, kuru biju uzklājis pār mums, viņa vairāk izskatījās pēc nevainīgas pusaudzes, nevis pēc negausīgas sievietes, kuras vaidi joprojām atbalsojās manās ausīs. Viņa viegli sakustējās, pieejot man tuvāk, kad es sniedzos pie naktsgaldiņa un paņēmu pulksteni.
  
  
  Bija pusnakts.
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pa pusatvērto logu ieplūda vēss vējiņš, saburzīja aizkarus un lika man nodrebēt. Es pastiepu roku un pacēlu klausuli, cenšoties būt pēc iespējas klusāks, un nospiedu pogu “O”.
  
  
  Viesnīcas operatore atbildēja nekavējoties.
  
  
  Klusi paskatoties uz Candy guļošo formu, es teicu: "Vai jūs varētu man piezvanīt pulksten divpadsmitos? Man ir tikšanās un es negribu kavēties... Paldies.
  
  
  Blakus man Kendija atkal sakustējās, cieši pārvelkot palagu pār pleciem, kad viņa apgāzās. No viņas rīkles atskanēja niecīga skaņa, gandrīz kā čīkstēšana, un tad viņa joprojām izskatījās bērnišķīgāka nekā jebkad agrāk. Es uzmanīgi noliecos, nometu matu šķipsnu no viņas pieres un maigi noskūpstīju to tieši virs viņas acīm.
  
  
  Tad es apgūlos uz muguras, aizverot acis. Man pietiktu ar trīsdesmit minūšu atpūtu, un arī Candy. Mēs abi pamodīsimies, pirms Šerima atgriezīsies viesnīcā.
  
  
  Atpūšoties, es atļāvos atcerēties stundas, kopš biju uzkāpusi augšā pēc Šerimas aiziešanas. Es piegāju pie viņas istabas durvīm un piecēlos kājās, knibinādama atslēgu, mēģinot to dabūt slēdzenē...
  
  
  Tāpat kā daudzi cilvēki, Kendija pieļāva kļūdu, atverot skata cauruma durvju atloku, aiz kura bija ieslēgta gaisma, lai es varētu saprast, ka viņa mēģina redzēt, kurš mēģina iekļūt telpā. Acīmredzot viņa nebija nobijusies no redzētā, jo pēkšņi atvērās durvis. Viņas skatiens bija tikpat jautājošs kā viņas balss.
  
  
  "Jā?" Viņa teica.
  
  
  Izliekoties pārsteigts, es paskatījos uz viņu, paskatījos uz savu atslēgu, numuru uz viņas durvīm, tad devos atpakaļ pa gaiteni pie savām durvīm. Pavelkot nost savu Stetsonu, es Teksasas labākajā vilcienā teicu: “Atvainojiet, kundze. Man patiesi žēl. Man šķiet, ka es par kaut ko domāju un aizgāju par tālu. Mana istaba ir tur atpakaļ. Es atvainojos par sagādātajām neērtībām."
  
  
  Platas, modras brūnas acis turpināja palielināt mani, atzīmējot cepuri, uzvalku un kvadrātveida zābakus, un beidzot atkal ieņēma manu sešas pēdas garo rāmi un ieraudzīja manu seju. Tajā pašā laikā es viņu skaidri redzēju. Gaišā lustra apartamenta foajē izcēla viņas garās kājas zem tīrā negližeja gandrīz tikpat skaidri, kā plānais audums atklāja katru viņas stingro krūšu gardāko detaļu, kas jutekliski izvirzījās pret mani. Vēlme pacēlās manī kā elektriskās strāvas trieciens, un gandrīz uzreiz es jutu, ka arī viņa to jūt, jo viņas skatiens nokrita līdz manam viduklim un zem tā, kur es zināju, ka šaurās bikses mani atdotu, ja mēs stāvēsim, skatoties viens uz otru mirkli ilgāk. Izspēles apmulsuma žestā es pacēlu Stetsonu sev priekšā. Viņa paskatījās uz augšu, un bija skaidrs, ka mans žests viņu pārsteidza. Viņas seja kļuva sarkana, kad viņa beidzot ierunājās.
  
  
  "Tas ir labi," viņa teica. "Tu mani netraucēji. Es vienkārši sēžu šeit un izbaudu savu pirmo mirkli vienatnē pēdējo nedēļu laikā.
  
  
  "Jo īpaši tāpēc, ka man ir jāatvainojas, kundze," es atbildēju. "Es zinu, ko tu jūti. Gandrīz trīs nedēļas esmu bijis ceļā, skrējis no sanāksmēm šeit Vašingtonā, Dalasā, Ņujorkā, un man ir apnicis runāt ar cilvēkiem. Es jūtos kā Cayuse, kurš ir bijis aplokā kādu burvestību, bet bez laba skrējiena. Es klusībā cerēju, ka neesmu pārspīlējusi ar savu akcentu.
  
  
  "Jūs esat teksasietis, kungs, vai...?"
  
  
  "Kārter, kundze. Niks Kārters. Jā, kundze, es esmu pārliecināts. Esmu dzimis netālu no Poteetas, Atakosas apgabalā. Kā tu zini?"
  
  
  "Kovboj, jūs varat paņemt zēnu no Teksasas, bet jūs nevarat atņemt Teksasu no zēna. Un man vajadzētu zināt; Es arī esmu teksasietis.
  
  
  "Nu, es darīšu..." es eksplodēju. "Kā būtu ar to? Bet tu noteikti neizskaties pēc meitenes no Teksasas, es ļāvu savām acīm kustēties uz augšu un uz leju viņas izliektajā, trūcīgajā augumā, un tad mēģināju tās pacelt pie viņas sejas ar aunprātīgi vainīgu izteiksmi." Viņas apmierinātais smaids man teica, ka man ir izdevies viņai glaimot tā, ka viņa nepārprotami mīl glaimi.
  
  
  "Es pametu Teksasu jau sen," viņa sacīja, gandrīz skumji piebilstot: "Pārāk ilgi."
  
  
  "Nu, kundze, tas nav ļoti labi," es jutu līdzi. "Vismaz es diezgan bieži nāku mājās. Tomēr pēdējā laikā ne tik daudz, kā gribētos. Šķiet, ka es lielāko daļu sava laika pavadu, skrienot šurpu turpu no šejienes uz Ņujorku, mēģinot izskaidrot cilvēkiem šeit, kāpēc mēs nevācam vairāk naftas, un cilvēkiem Ņujorkā, kāpēc cilvēki šeit nevar saprast, ka jūs jūs ne tikai pagriežat krānu un ļaujat vairāk izplūst. Tagad, kad vietējais teksasietis bija pārliecināts, mana stiepšanās kļuva vieglāka.
  
  
  — Vai jūs nodarbojaties ar naftas biznesu, Kārtera kungs?
  
  
  "Jā, kundze. Bet nevainojiet mani, ja jums nav pietiekami daudz gāzes. Pie visa vainīgi ir tie arābi, tad, it kā pēkšņi atcerēdamies, kur mēs runājām, es teicu: "Kundze. Man ļoti žēl, ka tu stāvi šeit."
  
  
  Es zinu, ka tev patika būt vienam, kad es to pārtraucu, un es vienkārši atgriezīšos savā...
  
  
  — Viss kārtībā, Kārtera kungs. Man patika vienkārši klausīties, kā tu runā. Sen nebiju dzirdējis tādu pļāpāšanu kā tavējā, kopš tā laika... sen. Tas izklausās jauki
  
  
  
  
  
  
  
  ak un tas man atgādina mājas. Starp citu, — viņa turpināja, pastiepdama roku, — mani sauc Candy, Candy. Bruņiņieks.
  
  
  "Tas ir patiess prieks, kundze," es sacīju, satverot viņas roku. Āda bija maiga, bet satvēriens bija stingrs, un viņa spieda rokas kā vīrietis, nevis nāves tvēriens, ko piedāvā dažas sievietes. It kā pēkšņas iedvesmas pārņemta, es metos tālāk. "Kundze, vai jūs vēlētos ar mani pavakariņot? Ja nav Bruņinieka kunga, kam iebilst.
  
  
  "Nē, Bruņinieka kungs," viņa atkal sacīja ar skumjām balsī. — Kā ar Kārteres kundzi?
  
  
  – Kārteres kundzes arī šeit nav. Man vienkārši nekad nav bijis laika tādā veidā uzņemties saistības.
  
  
  — Nu, Kārtera kungs...
  
  
  "Nik, lūdzu, kundze."
  
  
  "Tikai tad, ja jūs mani nosauksit par Candy un uz brīdi aizmirstat par šo kundzi."
  
  
  — Jā, kundze... uh... Konfekte.
  
  
  — Nu, Nik, es tiešām nevēlos iet vakariņās. Tad, ieraudzījusi acīmredzamo vilšanos manā sejā, viņa steidzās tālāk. "Bet kāpēc mēs nevarētu vienkārši pavakariņot viesnīcā? Varbūt pat tepat? Es tik ļoti nevēlos būt viena, lai palaistu garām iespēju atkal runāt ar īstu teksasieti.
  
  
  “Labi, Candy jaunkundze... uh... Candy. Izklausās lieliski. Paskaties, kāpēc tu vienkārši neļauj man sajust kaut ko no pārtikas piegādes dienesta, ieliek to visu savos izrakumos un pārsteidz tevi. Tātad jums pat nav jāģērbjas. Viņa paskatījās uz savu negližeju, kas viņas animētās sarunas laikā bija plaši saplēsta, tad kautrīgi un apsūdzoši paskatījās uz mani, kas sekoja viņas skatienam. "Es domāju, jūs varētu vienkārši valkāt kaut ko ērtu un jums nav jāuztraucas par ģērbšanos."
  
  
  "Vai jums nešķiet, ka tas ir ērti, Nik?" - viņa viltīgi jautāja, nedaudz ciešāk pievelkot savu pennuāru priekšā, it kā tas varētu kaut kā paslēpt viņas krūtis zem caurspīdīgā auduma.
  
  
  "Es domāju, ka jā," es iesāku un pēc tam atkal samulsis piebildu: "Es domāju, ja jūs nāksit uz leju manā istabā, jūs, iespējams, nevēlaties to nest pa gaiteni."
  
  
  Viņa izbāza galvu pa durvīm, vērīgi paskatījās apmēram divdesmit pēdu garumā uz manām durvīm un teica: „Tev taisnība, Nik. Tā ir gara pastaiga, un es negribētu nevienu Votergeitā šokēt. Tad viņš ar aci piebilda: "Šeit jau ir pietiekami daudz skandālu. Labi, dod man stundu vai vairāk, un es būšu klāt. Viņas balsī bija smieklu piegarša, un viņa kautrīgi piebilda: "Un es centīšos būt uzmanīga, lai neviens neredzētu mani ieejam tavā istabā."
  
  
  "Ak, kundze, es nedomāju to," es noteicu, apzināti atkāpjoties un paklupu kājām. "ES domāju-
  
  
  "Es zinu, ko jūs domājāt, lielais teksasietis," viņa teica, sirsnīgi smejoties par manu acīmredzamo apmulsumu, kad es turpināju atkāpties no savām durvīm. "Tiekamies pēc stundas. Un es jūs brīdinu, es esmu izsalcis.
  
  
  Izrādījās, ka ēdiens nebija vienīgais, ko viņa gribēja.
  
  
  Bija grūti noticēt, ka kāds ar tik slaidu augumu vienā ēdienreizē saliks tik daudz mantu. Un, kad viņa ēda, vārdi izbira. Mēs runājām par manu darbu un Teksasu, kas loģiski noveda pie tā, ka viņa paskaidroja, kā viņa nokļuva Adabi un kļuva par Šerimes pavadoni. Viņa satricināja tikai vienu reizi, kad runa bija par tēva nāvi. “Tad mans tēvs saslima...” viņa vienubrīd iesāka, bet mainīja to uz “Un tad nomira mans tēvs, un es paliku viena...”
  
  
  Kamēr es pasniedzu šokolādes uzpūteni, ko viesmīlis bija ievietojis gandrīz tukšajā ledusskapī virtuvītē, lai tas būtu auksts, Kendija bija veikusi diezgan pamatīgu savu pagātnes izpēti. Tas precīzi atbilda tam, ko es jau zināju no AX ziņojuma, izņemot to, kā viņa izvairījās no jebkādas vīriešu pieminēšanas savā dzīvē. Bet es netaisījos par to runāt. Tomēr bija grūti par to nedomāt, kad es vēroju cieto ķermeņa sasprindzinājumu katrā šuvē vai kā viņa noliecās, lai paceltu no klēpja izslīdējušu salveti, un viena perfekti izveidota krūtis gandrīz izslīdēja no dziļuma. Viņas krekla V.
  
  
  Man niezēja rokas, lai tiktu zem šī krekla, un man bija sajūta, ka viņa to zina. Vakariņu beigās, kad es stāvēju aiz Candy, lai palīdzētu viņai piecelties no krēsla, es pēkšņi pieliecos, lai pilnībā noskūpstītu viņu uz lūpām, un tad ātri atrāvos. "Piedod. Es vienkārši nevarēju pretoties... kundze."
  
  
  Viņas lielās brūnās acis bija maigas, kad viņa runāja. "Vienīgais, pret ko es iebilstu, Nik, ir kundze. Pārējais man patika..."
  
  
  - Tad mēģināsim vēlreiz. Es viņu apskāvu un piespiedu lūpas viņas pilnajai mutei. Viņa īsi saspringa, un tad es jutu, ka viņas lūpām pieplūst siltums, kad viņi šķīrās. Lēnām, bet instinktīvi viņa atbildēja uz maniem glāstiem, atpūšoties manās rokās. Es piespiedu viņu sev tuvāk, nedaudz virzot roku uz priekšu, līdz mani pirksti atradās tieši zem viņas krūškurvja izliekuma. Viņa kustējās manās rokās tā, ka mana roka paslīdēja uz augšu un es viņu maigi apskāvu, tad vēl ciešāk, jo jutu, ka viņas krūtis pietūkst un sacietē zem maniem pirkstiem.
  
  
  Candy atspiedās uz dīvāna, un es viņai sekoju, manas lūpas joprojām bija pielipušas viņas lūpām skūpstā, kas šķita bezgalīgs. Viņa pacēlās malā, lai es varētu izstiepties viņai blakus, nerunājot ne vārda. Viņai tas nebija vajadzīgs, jo es jutu, ka viņas ķermenis piespiežas man. Viņas acis
  
  
  
  
  
  
  
  bija aizvērti, taču tie atvērās plaši, uz brīdi izskatījās nobijušies vai apmulsuši, pirms atkal aizvērās.
  
  
  Mana roka ieslīdēja viņas kreklā, un viņas zīdainā āda zem mana pieskāriena kļuva samtaina un karsta. Candy ievaidējās dziļi kaklā, un viņas rokas kļuva prasīgākas.
  
  
  Joprojām neteikusi ne vārda, viņa saviebās mīkstajos spilvenos. Vienu brīdi man likās, ka viņa mēģina mani nogrūst no dīvāna, bet viņas rokas, kas ar erotiski kaitinošām skrāpējumiem skrāpēja manus plecus, pārcēlās uz manu vidukli un es sapratu, ka viņa cenšas man dot vietu, kur apgulties uz muguras. lai viņa varētu virzīties uz mani. Ar manu palīdzību viņa to izdarīja viegli, tad mīkstās rokas noslīdēja man pāri krūtīm līdz mana krekla apkaklei. Pēc viņas uzstājības es jau biju novilkusi kaklasaiti, pirms mēs pat apsēdāmies ēst, lai nekas netraucētu viņas meklēt pirkstiem, kad tie sāka attaisīt pogas.
  
  
  Paceļot ķermeņa augšējo pusi, bet nesalaužot skūpstu viņa iztaisnoja manu kreklu un izvilka man bikšu galus. Arī manas rokas bija aizņemtas, un ar gandrīz tādām pašām kustībām mēs novilkām viens otram kreklus, tad atgūlāmies, atkal saķērušies kopā pilnā garumā, kailajām krūtīm pieskaroties un glāstot.
  
  
  Mēs tur stāvējām ilgu laiku, pirms es satvēru viņu aiz vidukļa, nedaudz pacēlu un tad pabīdīju roku starp mums, lai attaisītu viņas jostas sprādzi. Viņa pagriezās uz sāniem, lai man būtu vieglāk, un es atbildēju, ātri attaisot lielās Levi pogas. Viņa atkal nedaudz pacēla sevi, lai es varētu noslidināt džinsus gar viņas gurniem.
  
  
  Noņemot lūpas no manām lūpām un pacēlusi galvu, Kendija paskatījās uz mani. "Mana kārta," viņa maigi teica. Pārejot atpakaļ gar manu ķermeni, viņa noliecās, lai noskūpstītu manu krūtis, un tad piecēlās uz ceļiem. Viņa vispirms novilka vienu džinsu un biksīšu kāju, tad otru, pirms atkal noliecās, lai atsprādzētu manu jostu.
  
  
  Apskāvienos virzījāmies uz gultas pusi, un citā brīdī es vairs nespēlējos...
  
  
  Telefona zvans bija īss, bet mani uzreiz pamodināja. Es pacēlu klausuli, pirms tas atkal zvanīja, klusi sakot: "Sveiki."
  
  
  — Kārtera kungs, ir pulksten puspadsmit. Arī operatore automātiski ierunājās klusi, un viņa gandrīz atvainodamies pasteidzās: — Jūs lūdzāt, lai es jums piezvanu, lai nepalaistu garām tikšanos.
  
  
  "Jā, liels paldies. Es esmu nomodā." Es nodomāju, lai uztaisītu vēl nedaudz Hoka un nosūtītu kaut ko sadales operatoriem. Nenāktu par ļaunu, ja jūsu pusē būtu pēc iespējas vairāk cilvēku.
  
  
  Candy piecēlās sēdus, un palags nokrita no viņas krūtīm. "Cik ir pulkstens?"
  
  
  "1230."
  
  
  "Ak Dievs, Šerimai vajadzētu būt mājās." Viņa sāka rāpties ārā no gultas, prasot: "Kā tu man varēji tik ilgi gulēt?"
  
  
  "Tu gulēji tikai pusstundu," es teicu. — Bija pusnakts, kad tu nolaidies.
  
  
  "Dievs, kur pazuda nakts?" - Viņa teica, nolaižot kājas uz grīdas un nostājoties pie gultas.
  
  
  Es ļāvu savām acīm suģestējoši klīst pār viņas kailo ķermeni un tad pāri saburzītajai gultai, neko nesakot.
  
  
  "Nesaki tā," viņa iesmējās, tad pagriezās un pieskrēja pie dīvāna, lai paņemtu džinsus un kreklu. Uzklupot viņiem, viņa sacīja: "Es ceru, ka Šerimas tur nav. Viņa noteikti uztrauksies un Abduls būs dusmīgs.
  
  
  Viņas vārdu pēdējā daļa tika izrunāta ar nelielām bailēm. Es nolēmu tam sekot. "Abduls? Kāpēc lai viņš būtu dusmīgs? Viņš taču nav tavs priekšnieks, vai ne?
  
  
  Brīdi samulsusi viņa neatbildēja. Tad, sakopot spēkus, viņa devās uz durvju pusi, pasmējās un teica: “Nē, protams, nē. Bet viņam patīk visu laiku zināt, kur es esmu. Es domāju, ka viņš domā, ka viņam vajadzētu būt arī manam miesassargam.
  
  
  Es piecēlos un sekoju viņai līdz durvīm. Pieņemot viņu uz pēdējo ilgstošu skūpstu, es teicu, kad es viņu atbrīvoju: "Es esmu tik priecīgs, ka viņš šovakar nesargāja jūsu ķermeni, kundze."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un viņas acis bija kautrības pilnas. "Es arī, Nik. Un es to tiešām domāju. Tagad, lūdzu, man jāiet.
  
  
  Es pacēlu savu Stetsonu no krēsla un pārbraucu ar to pār kailajiem augšstilbiem. "Jā, kundze. Tiekamies brokastīs."
  
  
  "Brokastis? Ak jā, es pamēģināšu Nik, es tiešām mēģināšu."
   6. nodaļa
  
  
  
  
  Es domāju par seksa konkursu vakar vakarā, kad zvanīja mans telefons.
  
  
  "Nik, tu esi augšā? Šī ir Candy.
  
  
  Es viņai teicu, ka tikko ģērbjos, lai gan patiesībā biju augšā līdz nedaudz pēc pieciem. Pēc treniņa un dušas es pavadīju apmēram trīsdesmit minūtes pa tālruni AX galvenajā mītnē. Gribēju zināt, vai ir saņemta vēl kāda informācija par Zobena plāniem, bet, kā man stāstīja, tā nav saņemta. Mūsu vietējie aģenti ir uzzinājuši, ka lielākā daļa radikālo pagrīdes grupu apgabala teritorijā, šķiet, ir aktivizējušās pēc tam, kad gandrīz gadu bija klusējušas. Dažas no tām, īpaši revolucionārais teroristu grupējums, kas pazīstams kā Arābu Amerikas koalīcija, rīkoja slepenas sanāksmes, kurās piedalījās tikai vienību vadītāji, lai gan visi dalībnieki bija brīdināti. Kāpēc neviens neredz
  
  
  
  
  
  
  nevajadzētu zināt.
  
  
  "Brokastis, Nik," Kendija nepacietīgi sacīja.
  
  
  "Lieliski," es atbildēju. "Lejā pa kāpnēm?"
  
  
  "Jā. Tiekamies Terasē pēc kādas pusstundas."
  
  
  - Tātad jūs pārdevāt Šerimu, izkāpjot un tiekoties ar viņu?
  
  
  Candy atbildēja: "Mēs būsim tikai divi, Šerima un es." Atbildot uz manu jautājumu, tam nebija lielas jēgas, bet tad es sapratu, ka kādreizējā karaliene, iespējams, ir netālu un Candy nevar runāt pārāk brīvi. Vēlme viņu ķircināt šādos apstākļos bija pārāk spēcīga, lai pretotos, tāpēc es teicu:
  
  
  "Es valkāšu kovboju cepuri un erekciju."
  
  
  Viņas smiekli mani pamudināja, pirms viņa nolika klausuli.
  
  
  Sākumā tikai dažas galvas pagriezās, lai paskatītos uz divām pievilcīgajām sievietēm, kas gāja pretī manam galdam; bet, kad galvenais viesmīlis, acīmredzot atpazinot Šerimu, pārtvēra viņus pusceļā pāri istabai un sāka par viņu sacelt formālu traci, cilvēki to pamanīja. Balsis pārvērtās čukstos un nejauši skatieni – skatienos, kad Šerima runāja ar viesmīli. Kad viņi beidzot pagāja garām aizbildnieciskajam galvenajam viesmīlim, es redzēju, ka gandrīz visi istabā atpazina bijušo karalieni. Pat parasti aizņemtie viesmīļi un viesmīles pulcējās pie garā bufetes galda, lai apspriestu slaveno ierašanos.
  
  
  "Nik, piedod, ka kavējām," Kendija iesāka, "bet es..."
  
  
  "Neticiet viņai, Kārtera kungs, Nik," Šerima pārtrauca. “Kendijai nebija nekāda sakara ar mūsu kavēšanos. Tā ir mana vaina. Man vajadzīgs laiks, lai izlemtu, ka esmu gatavs stāties pretī tam, kas, esmu pārliecināts, notiek aiz mums." Viņa pastiepa roku un piebilda: "Es esmu Liza Čanlija."
  
  
  Saņēmusi no viņas nejaušības mājienu, es paspiedu viņai roku.
  
  
  "Sveika Liz. Candy saka, ka tu šodien devies medībās, es teicu. — Uz kurieni tu dosies?
  
  
  "Uz Merilendu," viņa teica. - Ap Potomaku un uz ziemeļiem no turienes. Es vakar vakariņoju ar Secre... ar vecu draugu, un viņš ieteica, ka šajā rajonā varētu būt tieši tas, ko meklēju. Es gribu kaut kur, kur varu novietot savus zirgus.
  
  
  Man patika, kā Šerima apstājās, pirms nepaziņoja valsts sekretāram, un pārvērta to par "vecu draugu". Tas parādīja, ka viņa ir pietiekami pārliecināta, lai neatteiktos no slaveniem vārdiem, lai nodrošinātu savu pozīciju. Nospriedu, ka aiz tās skaistās sejas slēpjas jauks cilvēks.
  
  
  Viesmīlis piesardzīgi lidinājās fonā, un es pamudināju viņam pasūtīt mūsu ēdienu. Vārītas olas, grauzdiņi, kafija Šerimai; tas pats ar Candy, tikai viņas bumbiņas peld virs dūšīgas sālītas liellopa gaļas; man šķiņķis un olas, grauzdiņš un kafija.
  
  
  Es pievērsu sarunu Šerimas šīs dienas darba kārtībai, laipni piedāvājot savus gida pakalpojumus – protams, ar Viņas Augstības atļauju. Viņa laipni pieņēma arī kāda simpātiskā amerikāņa pakalpojumus. Candy kāja berzējās pret manējo, lēni un jutekliski. Kad es paskatījos uz viņu, viņa nevainīgi man uzsmaidīja, tad pagriezās, lai piedāvātu Šerimai vēl kafiju, viņas kāja ne uz mirkli neapstājās.
  
  
  Man bija grūti koncentrēties uz Merilendas nekustamo īpašumu.
  
  
  Haskija miesassargs atvēra limuzīna durvis, tiklīdz ieraudzīja pie viesnīcas ieejas parādās Šerima un Kendija. Tad viņš pēkšņi pamanīja, ka es eju cieši aiz muguras, viņa labā roka atlaida durvis un automātiski metās pie jostas. Šerimas vārdi viņu apturēja, pirms viņš paguva izvilkt pistoli, kas, kā es zināju, tur būs paslēpts. Arī viņa acīmredzot saprata, ko nozīmē viņa pēkšņā rīcība.
  
  
  — Viss kārtībā, Abdul. - viņa klusi teica, pagriežoties pret mani, piebilstot: Kārters ir ar mums. Es piegāju pie viņas un Kendijas, un viņa turpināja: "Nik, Kārtera kungs, es vēlos, lai jūs satiktu Abdulu Bedavi, kurš rūpējas par mani un Kendiju. Abdul, Kārtera kungs šodien nāks ar mums. Viņš ir mans draugs un zina, kur mēs ejam."
  
  
  Es nevarēju izlemt, vai Abdula sejas izteiksme bija aizdomu, mana vārda atpazīšanas vai atklāta naidīguma rezultāts. Taču vienā mirklī viņš to apklāja ar platu smaidu, lai gan viņa acis turpināja mani novērtēt no galvas līdz kājām, kad viņš paklanījās. Runājot ar Šerimu, viņš mani cieši vēroja. — Kā vēlaties, mana dāma.
  
  
  Es pastiepu labo roku un teicu: "Sveiks, Abdul. Prieks iepazīties. Es centīšos nepazust.
  
  
  "Es arī centīšos neļaut mums nomaldīties," viņš atbildēja.
  
  
  No viņa puses bija zināma vilcināšanās, pirms viņš beidzot saņēma manu roku. Vēl īsu brīdi pārbaudījām viens otra spēkus, taču neviens no mums to nepamanīja. Viņa tvēriens bija graujošs, un viņš šķita pārsteigts, ka es nemēģināju atrauties no viņa. Tomēr neviens, kas to skatījās, nebūtu nojautis mūsu mazo cīņu pēc mūsu sejas smaidiem vai viņa sirsnības, kad viņš beidzot atlaidās, paklanījās un teica: "Prieks iepazīties, Kārtera kungs." Viņa angļu valoda bija formāla, precīza un raksturīga arābiem, kas uzauguši valstīs, kur britiem un amerikāņiem bija spēcīga ietekme.
  
  
  Bedawi turēja durvis, līdz mēs sēdējām automašīnas aizmugurējā sēdeklī, tad apgāja un ieņēma savu vietu.
  
  
  
  
  
  
  Pamanīju, ka pirmais, ko viņš izdarīja, bija nolaidis logu, kas atdalīja aizmugurējo nodalījumu no vadītāja sēdekļa, kā to parasti dara pasažieri, kad bija gatavi runāt ar vadītāju. Viņš neriskēja palaist garām ne vārda no teiktā.
  
  
  Kad mēs devāmies ceļā, Šerima paskatījās apkārt automašīnai un sacīja: "Šodien ir cita automašīna, Abdul?"
  
  
  Viņa balsī bija manāms nicinājums, kad viņš atbildēja: “Jā, mana lēdija. Es nezinu, kas notiek vēstniecībā. Šķiet, ka viņi nevar saprast, ka mums ir jābūt savai automašīnai. Es pavadīju divas stundas pēc atgriešanās pagājušajā naktī, pārbaudot otru automašīnu, lai pārliecinātos, ka šodien vairs nebūs nekādu problēmu. Kad es šorīt ierados vēstniecībā, viņi mums bija sagatavojuši šo automašīnu. Otra trūkst."
  
  
  Man ienāca prātā, ka varbūt Vanags atkal spēlēja spēles ar mašīnu, bet es biju diezgan pārliecināts, ka viņš man to būtu teicis. Es prātoju, vai kāds no vēstniecības bija iesaistīts Zobena sazvērestībā, kad viņi vadīja Bedavi caur Džordžtaunu uz M Street uz Canal Road. Bija grūti vienlaikus spēlēt navigatoru un tūristu gidu, taču, braucot garām, man izdevās norādīt uz dažiem interesantiem veikaliem un lieliskiem restorāniem šajā burvīgajā galvaspilsētas vecajā sektorā.
  
  
  "Šis ir Kanālceļš, Abdul," es teicu, kad mēs nogriezāmies no ielas M un devāmies pa gleznaino šoseju. "Mēs vēl kādu laiku paliksim uz šī ceļa. Tas kļūst par Džordža Vašingtona bulvāri un aizved mūs tieši tur, kur mēs vēlamies doties.
  
  
  "Jā, Kārtera kungs," šoferis vēsi atbildēja. "Šorīt es kādu laiku pavadīju, pētot kartes."
  
  
  "Vai jūs nekad neguļat?" ES jautāju.
  
  
  — Man vajag ļoti maz gulēt, ser.
  
  
  - Šerima pārtrauca, sajutusi, kā es jutu, spriedzi, kas pieauga starp mums. "Kāpēc viņi to sauc par Kanāla ceļu?"
  
  
  "Nu, jūs redzat to lielo grāvi, kas ir piepildīta ar ūdeni," es sacīju, norādot ārā pa logu. Kad viņi automātiski pamāja ar galvu, es turpināju: „Tas ir palicis no vecajām Česapīkas un Ohaio kanāla liellaivām. Liellaivas ar kravu un pasažieriem vilka mūļi. Taku joprojām var redzēt. Tā ir plika zāles josla pie kanāla.
  
  
  “Cik es atceros, kāds man teica, ka kanāls agrāk sniedzās līdz Kamberlendai, Merilendas štatā, kas bija gandrīz divsimt jūdzes. Galu galā to savienoja kaut kāds viadukts pāri Potomakai ar Aleksandriju. Simts gadus pa kanālu kursēja baržas, un tad tas tika slēgts ap to laiku, kad beidzās Pirmais pasaules karš.
  
  
  "Ko viņi ar to tagad dara?" - Candy jautāja.
  
  
  "To ir saglabājis Nacionālā parka dienests," es paskaidroju, "un cilvēki to izmanto tikai pārgājieniem vai riteņbraukšanai pa taku. Es nezinu, vai viņi joprojām to dara vai ne, bet, kad es šeit biju pirms dažiem gadiem, pa kanālu joprojām skrēja apskates liellaiva. Protams, tas nebija viens no oriģinālajiem, bet tikai kopija. Viņi man saka, ka tas bija ļoti jautrs brauciens ar mūli, kas vilka baržu. Tā noteikti bija lieliska diena.
  
  
  Kamēr sievietes skatījās ārā pa logu, atkal un atkal izsaucoties par ainavu skaistumu gar kanāla maršrutu, es vēroju Bedavi, kas brauc ar lielo mašīnu. Viņš bija izcils autovadītājs, neskatoties uz to, ka brauca pa nepazīstamiem ceļiem, rūpīgi uzmanīja katru garāmbraucošo zīmi un pagriezienu. Kādā brīdī viņš pamanīja, ka es viņu vēroju atpakaļskata spogulī, un viņa sejā parādījās ciešs smaids.
  
  
  — Neuztraucieties, Kārtera kungs, — viņš sausi sacīja, — es mūs droši tur nogādāšu.
  
  
  "Mēs drīz būsim uz Džordža Vašingtonas parka ceļa," es sacīju, it kā cenšoties izskaidrot savu uzmanību viņam un ceļam. “Mēs turpinām braukt pa to, līdz tas kļūst par MacArthur Boulevard. Tad mēs varam nokāpt no tā gandrīz jebkurā vietā un doties zirgu zemē ap Potomaku, Merilendas štatā.
  
  
  "Mana lēdija," viņš ātri sacīja, "vai jūs nevēlētos iet un apskatīt šī maršruta apskates vietas?"
  
  
  "Ak jā," viņa teica. “Lielais ūdenskritums. Tur jābūt skaisti. Vai tas mūs netraucē, Nik?
  
  
  "Esiet laipni gaidīti. Makartūra bulvāris ved tieši uz to. Un tas tiešām ir ko redzēt."
  
  
  Pēc dažām minūtēm automašīna raiti iebrauca Great Falls Recreation Area autostāvvietā. Mašīnu bija pārsteidzoši maz. Es pēkšņi sapratu, ka ir darba diena un lielākā daļa Vašingtonas bija darbā.
  
  
  Sherima, Candy un es devāmies uz ūdenskrituma pusi. Bedavi palika. Kad es pagriezos, lai redzētu, ar ko viņš nodarbojas, viņš bija noliecies pāri atvērtajam pārsegam, acīmredzot grozīdams dzinēju.
  
  
  Kad mēs virzījāmies pa celiņu cauri kādreizējam kanāla slūžām, trīs vīrieši, kas stāvēja pie Park Service biroja teritorijā, kur kādreiz bija kanāla atpūtas pietura un viesnīca, pārvietojās arī uz šo pusi. Spriežot pēc tā, kā viņi gandrīz uzmācīgi fotografēja viens otru netālu esošās izkārtnes priekšā, un pēc kameru kolekcijas, kas karājās katram no viņiem, man radās aizdomas, ka viņi ir japāņi. Es redzēju, ka man bija taisnība, kad mēs piegājām tuvāk un viņi pārgāja uz otru kanāla pusi.
  
  
  
  
  
  
  Ejam,” viens no viņiem kliedza biedriem, skatoties pulkstenī. "Mums ir jāsteidzas, ja vēlamies nofotografēt ūdenskritumus un tomēr nokļūt pilsētā, lai fotografētu Kapitoliju un Vašingtonas pieminekli."
  
  
  Pie sevis pasmaidīju, domājot, cik raksturīga bija viņu vēlme visu redzēto ierakstīt lentē. Tad man pēkšņi atklājās, ka neparastais šajā ainā bija tas, ka šķietamais trijotnes vadītājs runāja angliski, nevis japāņu valodā. Kamēr es vēroju, kā viņi steidzas gar kanālmalu un pretī topošajiem kokiem un krūmiem, manā prātā atskanēja neliels brīdinājuma zvans. Kad Šerima un Kendija šķērsoja taku virs kanāla, es apstājos un paskatījos atpakaļ uz vietu, kur Bedavi joprojām niķoja zem paceltā pārsega. Es sapratu, ka mūsu mašīna bija vienīgā mašīna lielajā laukumā, izņemot Datsun, kas stāvēja tālākajā galā. Acīmredzot tūristu grupa, kas atgriezās no ūdenskrituma, kā mēs ieradāmies, izbrauca dažādās automašīnās. Acīmredzot arī Šerimas miesassargs domāja, ka esam iekļuvuši parka servisa ēkā, citādi viņš mums sekotu.
  
  
  "Niks! Nāc!" Iegriežoties mežā, Candy man pamāja ar roku. Es pamāju ar roku un sekoju viņiem, apstājoties tikai uz brīdi, lai atkal pagrieztos, lai redzētu, vai Bedavi ir viņu dzirdējis un vai sekos mums. Viņš nepacēla acis. "Iespējams, dzinējs darbojas, un es neko nedzirdu," es nolēmu.
  
  
  Kad es panācu Šerimu un Kendiju, viņi rosīgi lasīja vara plāksni, kas bija piestiprināta pie milzīga laukakmens netālu no takas uz ūdenskritumu. Japāņu kameru kļūdas nekur nebija manāmas, kas mani nepārsteidza, bet es gaidīju, ka tās dzirdēšu uz līkumainā ceļa, kas bija priekšā. Tomēr mežs ap mums bija kluss, un vienīgā skaņa bija sieviešu pļāpāšana.
  
  
  Es gāju viņiem garām, tad gaidīju, līdz viņi sasniedz laipu pāri pirmajai no mazajām, straumēm, kas trokšņaini plūst cauri mežam. Kad viņi skatījās uz putojošo ūdeni zem mums, Candy jautāja: “Kāpēc tas ir tik putojošs? Šķiet, ka ūdens nepārvietojas pietiekami ātri, lai radītu putas."
  
  
  “Šos burbuļus nav radījusi daba. Tas ir vienkārši vecais amerikāņu piesārņojums, es teicu. “Šīs putas ir tieši tādas, kā tās izskatās – ziepju putas. Precīzāk sakot, mazgāšanas līdzeklis. Tie ieplūst upē pret straumi, un tad, kad straujā straume tos uzņem, sāk veidoties putas, kā veļas mašīnā.
  
  
  Mēs pārgājām uz citu laipu, kas šķērsoja straujāku straumi, kas bija iegriezusi dziļāku gravu klintī. Šerima norādīja mums vienu vietu, kur plūstošais ūdens bija izracis bedri; Caurumā bija ieķīlējies mazs akmens, un ūdens, kas plūst cauri caurumam, to nikni grieza. Viņa sāka stāstīt Candy par ledāju dārzu, ko viņa apmeklēja Lucernā, Šveicē. Es izmantoju viņu interesi apspriest, kā ūdens var izveidot mazus akmeņus no lieliem, un noslīdēju pa taku.
  
  
  Apmēram divdesmit jardus tālāk mani sasaldēja pēkšņs zara atspēriens uz sāniem un nedaudz man priekšā. Mirkli nogaidīju, tad, neko vairāk nedzirdot, pametu taciņu un ieslīdēju krūmos, kustoties plašā lokā.
  
  
  "Kur viņi ir?"
  
  
  Čuksti skanēja japāņu valodā, man pa kreisi, tuvāk celiņam uz ūdenskritumu. Rāpot uz priekšu, es attapos skatos uz divu japāņu tūristu mugurām, kuri bija paslēpušies aiz milzīga laukakmens.
  
  
  "Klusē," otrs vīrietis nošņāca, atbildot uz sava biedra satraukto jautājumu. "Viņi drīz būs šeit."
  
  
  Nervozēto nevarēja apklusināt. "Kāpēc viņi ir trīs? Mums teica, ka būs tikai divas sievietes. Vai mums vajadzētu nogalināt arī šo cilvēku? Kas viņš ir?"
  
  
  "Es nezinu, kas viņš ir," sacīja cits. Es viņu atpazinu kā angliski runājošu novērotāju.
  
  
  Japāņu čukstu tulkošana bija sarežģīta, un es gribēju, lai viņš atkal lieto angļu valodu. “Lai kurš viņš būtu, viņam jāmirst tāpat kā viņiem. Nevajadzētu būt lieciniekiem. Tāda ir Zobena kārtība. Tagad esi kluss; viņi tevi dzirdēs."
  
  
  Japānis un strādā Mecha! "Pagaidi, kamēr Vanags par to uzzinās," es nodomāju un piebildu pie sevis, ja viņš kādreiz uzzinās. Es biju diezgan pārliecināts, ka varēšu tikt galā ar priekšā stāvošo pāri, neskatoties uz viņu rokās esošajām klusinātajām pistolēm. Šis bija trešais, kas mani traucēja. Es nezināju, kur tieši viņš atrodas, un sievietes jebkurā brīdī būs klāt. Lūdzoties, lai bedre un griežošais akmens viņus vēl uz dažām minūtēm hipnotizē, es izvilku Vilhelmīnu no jostas maciņa un ļāvu Hugo iekrist manā rokā no apakšdelma apvalka. Abiem gaidošajiem slepkavām bija jāmirst vienlaikus, neradot nekādu troksni. Novilkusi jaku, es to aptinu ap kreiso roku un Luger. Tas bija pagaidu trokšņa slāpētājs, bet tas bija jādara.
  
  
  Es ātri pagāju četrus soļus uz priekšu, nonākot tieši aiz pāra, pirms viņi pamanīja manu klātbūtni. Brīdī, kad audumā ietītais Lugers pieskārās nervozā japāņa pakauša daļai, es nospiedu sprūdu
  
  
  
  
  
  
  . Es pārliecinājos, ka purns ir vērsts uz augšu, lai lode izietu cauri viņa smadzenēm un izietu no viņa galvas. Kā es aprēķināju, lode turpināja ceļu debesīs. Es nevarēju atļauties troksni, kas būtu bijis neizbēgams, ja tas būtu trāpījis pret akmeni vai koku, atstājot viņa galvaskausu.
  
  
  Pat tad, kad viņa galva nāvējoši saraujās, mans nazis ieslīdēja starp otra mugurkaula diskiem, pārraujot saites, kas kontrolēja viņa nervu sistēmu. Mana roka manā jakā iznāca uz priekšu un aizvērās ap mirušā vīrieša muti, ja viņš kliegtu, bet manā mutē nepalika gaisa. Es pagriezu gurnu, lai piespraustu pirmo mirušo vīrieti pie laukakmens, un otro klusi nolaidu zemē, pēc tam ļāvu viņa pavadonim klusi slīdēt viņam blakus. Kad es to darīju, es dzirdēju zvanu no aizmugures gar taku.
  
  
  "Nik, kur tu esi?" Tā bija Candy. Viņi noteikti saprata, ka manis vairs nav, un, iespējams, viņi baidījās no meža klusuma.
  
  
  "Šeit," es atbildēju, izlemjot, ka man jāļauj trešajam slepkavam mani atrast. "Vienkārši ejiet pa taku."
  
  
  Sapakojusi jaku, it kā nejauši to būtu uzmetusi pāri rokai, es izgāju uz taciņas un turpināju tālāk. Es zināju, ka viņam ir jābūt tuvumā – viņi neatrodas pārāk tālu viens no otra – un man bija taisnība. Kad es noapaļoju milzīgo granīta plāksni, kas efektīvi veidoja sienu blakus celiņam, viņš pēkšņi parādījās redzeslokā, bloķējot manu ceļu. Pistole ar klusinātāju vērsta pret manu vēderu
  
  
  "Nešauj; "Es esmu Zobens," es čukstēju japāņu valodā. Viņa vilcināšanās norādīja, ka viņš bija neprofesionāls un maksāja viņam dzīvību. Lode no mana Lugera, ietīta manā jakā, trāpīja viņam sirdī un lidoja uz augšu, uz brīdi paceļot viņa ķermeni, pirms viņš sāka strauji kristies uz priekšu. Es viņu noķēru un aizvilku aiz granīta plāksnes, iemetot viņu tur. No viņa vaļējās mutes izplūda briesmīga rīstīšanās. Es nevarēju riskēt, ka Šerima vai Kendija to dzirdēs, kad viņi gāja garām, tāpēc es noplūku zāles ķekaru un iebāzu to dziļi starp savām jau tā zilajām lūpām. Asinis izplūda no mana pagaidu rīstīšanās, taču tajā neiekļuva ne skaņa. Pagriezos un noskrēju dažas pēdas līdz vietai, kur gulēja citi mirušie japāņi, es viņus apvedu apkārt laukakmenim, uz kura viņi bija uzbrukuši, un rīkojos ātri, kad dzirdēju tuvojas Šerimas un Kendijas balsis. Kamēr viņi mani sasniedza, es atkal stāvēju uz taciņas, jaka atkal nejauši bija uzvilkta pār manu roku tā, ka ložu caurumi nebija redzami, mana apkakle un kaklasaite bija attaisīta. Ieliku ieroci, maciņu un maku bikšu kabatās.
  
  
  Candy uzdeva jautājumu, kas bija viņu sejās. "Pārāk silts, Nik?"
  
  
  "Jā, kundze," es ievilku. “Tik siltā dienā šis pārgājiens noteikti būs karsts pasākums. Ceru, ka jūs, dāmas, neiebilstat.
  
  
  "Es nezinu droši," sacīja Šerima. "Arī šis uzvalks ar vilnas biksēm sāk izskatīties diezgan neērti."
  
  
  "Arī manējais," iesaucās Kendija. "Patiesībā es domāju, ka es vienkārši uzmetīšu šo jaku pār saviem pleciem." Viņa novilka jaku, un, kad es palīdzēju viņai to noregulēt pār pleciem, es pamanīju, ka viņa ir iekārtojusies krūšturā zem vīrieša toreiz pielāgotā baltā krekla. Viņa nespēja noturēt savas plašās krūtis. Šķita, ka viņa juta manu kritiku, jo viņa pagriezās tieši tik daudz, lai pieskartos manai labajā krūtī, un tad nevainīgi paskatījās uz mani. Es spēlēju ar viņu šo spēli, paceļot roku, it kā lai noņemtu kādu noklīdušu matu šķipsnu, bet tajā pašā laikā cenšoties noturēt pirkstus, kas slīd gar mana krekla izliekumu. Viņas ātrā, apslāpētā nopūta man teica, ka viņa jūt tādu pašu vēlmi kā es.
  
  
  "Es domāju, ka mums ir labāk virzīties tālāk," es teicu, attālinoties no viņas un atkal vadot ceļu. “Līdz ūdenskritumam ir tikai neliela pastaiga. Ja jūs uzmanīgi klausāties, jūs varat dzirdēt ūdeni.
  
  
  "Tas noteikti bija troksnis, ko es dzirdēju," sacīja Šerima, pagriežoties pret Kendiju. "Bet man šķita, ka tas biji tu, Nik, kas pārvietojies krūmos mūsu priekšā pēc tam, kad mēs tevis palaidām garām tajā bedres vietā."
  
  
  "Tam noteikti bija ūdenskritums," es piekritu, būdama pateicīga par pieaugošo troksni, kas mums nāca, ejot. "Es nolēmu turpināt, kamēr jūs abi skatāties uz pilīm. Es esmu kameru puisis un domāju, ka panākšu tos japāņu tūristus un paskatīšos, kāds viņiem ir aprīkojums. Bet viņi noteikti klausījās to, kurš tik ļoti uztraucās par laiku, jo viņu nav blakus, un viņi, iespējams, jau ir mums tālu priekšā. Mēs viņus redzēsim uz skatu laukuma pie ūdenskrituma."
  
  
  Līdz tam laikam ūdens šalkoņa, kas steidzās lejup pa kritieniem uz priekšu, bija diezgan skaļa, tad, apbraucot līkumu, mūs pārsteidza milzīgās, stāvās kaskādes skaistums.
  
  
  "Ak Dievs, tas ir fantastiski," Šerima iesaucās. “Tik mīļi un tik biedējoši vienlaikus. Vai tas vienmēr ir tik nežēlīgi, Nik?
  
  
  "Nē," es teicu, kad mēs tuvojāmies metāla caurulei, kas kalpoja kā žogs apkārt dabas un parka dienesta izveidotajam skatu laukumam. “Šajā gada laikā ar pavasara atkusni ūdens ir augsts.
  
  
  
  
  
  
  Man saka, ka dažreiz tas kļūst par strūklu, bet šobrīd tam ir grūti noticēt. Un no tā, ko atceros no savas pēdējās viesošanās šeit, šķiet, ka plūdi šeit ir izskalojuši diezgan daudz krastu.
  
  
  "Vai pastāv briesmas?" - Candy jautāja, nedaudz attālinoties no margām.
  
  
  "Nē, esmu pārliecināts, ka tas ir droši, vai arī kāds no parka dienesta neļaus mūs ielaist," es teicu. Es pārmetu jaku pāri margām, tad pagriezos, satvēru viņas roku un atkal vilku uz priekšu. "Klausies, jūs redzat, ka ūdenim vēl jāpaceļas, pirms tas nonāk šeit."
  
  
  Kad viņa... bija pārliecināta, ka mūsu skatu punkts ir drošs, es pievērsu viņu uzmanību upes otrai pusei. "Šī ir Virdžīnijas puse," es paskaidroju. "Tur zeme ir augstāka. Tas veido palisādes, kaut ko līdzīgu tiem, kas atrodas Hadsonā iepretim Ņujorkai, tikai ne tik stāvas. Šoseja iet gar to pašu pusi, un šī plato ir lieliska vieta, kur skatīties lejup uz krācēm. Arī tur viņi ierīkoja nelielu birzi piknikam. Varbūt no turienes var redzēt Lielo ūdenskritumu... Hei! Iztukšojiet to!"
  
  
  "Ak, Nik, tava jaka!" - Candy iesaucās, noliecoties pāri margām un skumji vērojot, kā mana jaka strauji virzās pa gaisu ūdens virzienā.
  
  
  Es vienkārši nopūtos, un viņa un Šerima līdzjūtīgi ievaidējās, kad viņš iekrita ūdenī un viņu aiznesa putojošā straume zem mums. Pievēršot viņu uzmanību pretējam krastam, es novilku jaku pāri margām. Vanags varbūt nebūtu bijis pārāk priecīgs par to, ka daļa no dārgā drēbju skapja ir tik viegli izmesta, bet es tik un tā nespētu to atkal valkāt. Neviens nebūtu ticējis, ka divi apaļi, apdeguši caurumi ir jaunākā vīriešu modes lieta — pat Teksasā.
  
  
  "Ak, Nik, tava skaistā jaka," Kendija atkal ievaidējās. "Vai tajā bija kaut kas vērtīgs?"
  
  
  "Nē. Par laimi, mans maks un lielākā daļa dokumentu ir biksēs,” es sacīju, parādot savu maku un cerot, ka viņi domās, ka Lugera izciļņa otrā pusē ir mani “papīri”. Es piebildu: "Tas ir ieradums, ko es paņēmu Ņujorkā pēc tam, kad kabatas zaglis pacēla praktiski visu, ko es nēsāju, kamēr es viņam stāstīju, kā nokļūt Taimskvērā."
  
  
  "Nik, es jūtos atbildīgs," sacīja Šerima. "Jums vajadzētu ļaut man to aizstāt jūsu vietā. Galu galā jūs esat šeit, jo. Es gribēju redzēt ūdenskritumu. Es vēlos, lai Abdula draugs nekad to neieteiktu.
  
  
  "Es esmu šeit, jo vēlos būt šeit," es viņai teicu. “Un neuztraucieties par tā nomaiņu; jūs zināt, cik daudz naudas mēs, naftas nozares cilvēki, iemetam kontos, lobējot Vašingtonā."
  
  
  Viņa dīvaini paskatījās uz mani, tad viņa un Kendija iesmējās, kad mans smaids pateica, ka es jokoju. "Ja vien viņi zinātu," es domāju, "no kurienes es dabūju kontu!"
  
  
  Es paskatījos pulkstenī un teicu, ka mums vajadzētu atgriezties pie mašīnas un turpināt mājas meklēšanu. Kad mēs atgriezāmies soļos, es teicu: "Es cerēju, ka mēs varēsim paēst pusdienas kaut kur jaukā Potomakas rajonā, bet es domāju, ka ar mani kreklu piedurknēs mums būs jāsamierinās ar Big Mac."
  
  
  "Kas ir Big Mac?" - viņi abi reizē jautāja, balsīs jaucoties pārsteigumam un jautrībai.
  
  
  "Tieši tā," es sacīju, uzsitot sev pa pieri, "es aizmirsu, ka jūs abi esat bijuši ārpus valsts tik ilgi, ka jūs nekad neesat baudījuši gadsimta labumus. Dāmas, es jums apsolu, ka, ja mēs atradīsim McDonald's, jūs gaida īsts pārsteigums.
  
  
  Viņi mēģināja mani pārliecināt pastāstīt viņiem Big Mac noslēpumu, kamēr mēs gājām, un es paliku pie savas spēles, atsakoties neko sīkāk paskaidrot. Es viņus iesaistīju šajā smieklīgajā diskusijā, kad mēs gājām garām apvidum, kur pamežā bija izmētāti trīs līķi, un viņi gāja garām, nepamanot nekādus mājienus par asinsizliešanu, kas tur nesen bija notikusi. Tikko bijām tikuši līdz tiltam, kur sievietes vēroja, kā bedrē griežas akmens, kad mums klāt pieskrēja Abduls. Es prātoju, kāpēc viņš nebija parādījies ātrāk, ņemot vērā viņa it kā apņemšanos pildīt sargsuņa lomu, taču viņam bija gatavs paskaidrojums.
  
  
  "Mana lēdija, piedod man," viņš lūdza, gandrīz nokrītot uz sejas Šerimas priekšā. "Man šķita, ka jūs iegājāt tajā ēkā netālu no autostāvvietas, tāpēc es sāku pārbaudīt automašīnas dzinēju, kā es gribēju darīt pirms mūsu izbraukšanas. Tikai pirms dažām minūtēm es atklāju, ka tevis nav, un nekavējoties nācu pēc tevis. Piedod man." Viņa loks atkal gandrīz pieskārās zemei.
  
  
  "Ak, Abdul, viss ir kārtībā," Šerima sacīja, satverot viņa roku tā, ka viņam vajadzēja piecelties. "Mums bija jautri. Mēs vienkārši gājām līdz ūdenskritumam un atpakaļ. Tev tur vajadzēja būt... Redzot, ka viņš viņu ir pārpratis, uztverot to kā aizrādījumu, viņa steidzās paskaidrot: “Nē, es domāju, ka tev vajadzēja tur būt, lai redzētu ūdenskritumu. Tie ir iespaidīgi, tāpat kā tavs draugs tev teica. Un jūs varētu redzēt, kā Kārtera kunga jaka izlidoja ziepju putās.
  
  
  Likās, ka viņš bija pilnībā pārsteigts par viņas pēdējiem vārdiem un līdz brīdim, kad viņa bija pabeigusi
  
  
  
  
  
  
  Eds viņam paskaidroja manu zaudējumu, un mēs atgriezāmies pie limuzīna. Viņš domīgi paskatījās uz mani, kad mēs iekāpām mašīnā, un es sapratu, ka viņš, iespējams, domā, kāds neuzmanīgs idiots būtu, ja es pazaudētu vērtīgu jaku, tāpat kā es, bet viņš tikai pieklājīgi izteica nožēlu, tad apsēdās un sāka staigāt. atpakaļ uz Falls Road.
  
  
  Mēs tikko bijām sākuši šķērsot Potomaku, kad mazais duncis, kas bija caurduris manas domas, pēkšņi atklājās: Kurš Abdula draugs viņam bija stāstījis par Lielo ūdenskritumu? Viņš nekad agrāk nebija bijis šajā valstī. Tātad, kad viņš šeit satika savu draugu? Divas reizes Šerima minēja, ka ieteikumu par sānu braucienu uz ūdenskritumu izteica šis nezināmais draugs, un divas reizes manas smadzenes to reģistrēja un tad pārgāja uz citām lietām. Es izdarīju vēl vienu garīgu piezīmi, lai mēģinātu vai nu no Kendijas, vai ar viņas starpniecību noskaidrot, kur Abduls satika šo paziņu.
  
  
  Nākamās pāris stundas tika pavadītas, vienkārši braukājot pa apkārtni, ļaujot Šerimai aplūkot sētu veidus, kas to apdzīvoja, un kalnus, kas tos pavadīja. Mums nācās vairākas reizes apstāties, kad viņa brīnījās par zirgu ganāmpulku, kas ganās ganībās, vai brīnoties par privāto šķēršļu skrējienu, kas sniedzās gandrīz līdz apmalei.
  
  
  Mēs nekad neatradām McDonald's, tāpēc T beidzot nācās viņiem pastāstīt par burgeru ķēdi un viņu ēdienkarti. Mēs apstājāmies nelielā lauku krodziņā pusdienās pēc tam, kad es pārbaudīju, vai mani apkalpos bez jakas.
  
  
  Kādā brīdī es atvainojos un devos uz vīriešu istabu, tā vietā dodoties uz telefona būdiņu, kuru pamanīju netālu no kases. Es biju pārsteigts, kad sev priekšā atradu Abdulu. Viņš atteicās pusdienot ar mums; kad bijām iekšā, Šerima paskaidroja, ka viņš labprātāk gatavoja savu ēdienu, stingri ievērojot savus reliģiskos uztura likumus.
  
  
  Viņš mani pamanīja gandrīz tajā pašā laikā, kad es viņu redzēju telefona kabīnē, un viņš ātri nolika klausuli un izgāja ārā, lai iedotu man savu vietu.
  
  
  "Es ziņoju vēstniecībai, kur mēs bijām," viņš vēsi sacīja. "Viņa Majestāte var vēlēties sazināties ar manu lēdiju jebkurā laikā, un man ir pavēlēts regulāri informēt mūsu vēstnieku par mūsu atrašanās vietu."
  
  
  Tas šķita loģisks izskaidrojums, tāpēc es neko neteicu, vienkārši palaidu viņu garām un skatījos, līdz viņš iznāca pie mašīnas. Pēc tam es piezvanīju Vanagam, lai ziņotu par sevi. Par skremblera trūkumu taksofonā nebija jāuztraucas. Viņš kļuva nedaudz apbēdināts, kad es palūdzu kādam sakopt Great Falls ainavu. Es atstāju sīkāku informāciju par to, kā savākt trīs līķus, neradot viņam aizdomas kādam Park Service darbiniekam, un tikai ātri aprakstīju mūsu atlikušās dienas grafiku un pēc tam teicu, ka saņemšu. atpakaļ pie viņa. kad atgriezāmies Votergeitā.
  
  
  Tieši pirms klausules nolikšanas es jautāju, vai Komunikāciju nodaļai ir izdevies iekļūt Šerimas telpās, lai noskaidrotu mūsu kļūdas. Viņa riebuma ņurdēšana man teica, ka nav uzstādītas noklausīšanās ierīces, un tad viņš paskaidroja, kāpēc. “Šķiet, ka kāds zvanīja Ababijas vēstniecībai un ierosināja, ka Šerima varētu justies kā mājās, ja viņas prombūtnes laikā telpas dekorēšanai tiktu nosūtītas vietējās gleznas un rokdarbi. Jebkurā gadījumā pirmais sekretārs atradās istabā gandrīz no brīža, kad jūs visi aizgājāt, un viņam visu dienu bija cilvēki, kas ienesa un izveda lietas. Mēs esam gatavi ievākties, tiklīdz viņi izkļūs no turienes, bet es domāju, ka pirmais sekretārs vēlas būt blakus, kad Šerima atgriezīsies, lai varētu pārņemt apdares darbus.
  
  
  "Kas zvanīja, lai to visu piedāvātu?"
  
  
  "Mums vēl nav izdevies to noskaidrot," sacīja Vanags. "Mūsu vīrs vēstniecībā domā, ka zvans tika nosūtīts tieši vēstniekam, tāpēc tas noteikti ir nācis no pašas Šerimas, jūsu bruņinieces jaunkundzes vai, iespējams, no Bedavijas."
  
  
  "Runājot par viņu," es teicu, "vai jūs varat uzzināt, vai viņš vēstniecībā pazīst kādu vai viņam ir bijusi iespēja šeit sazināties ar draugu."
  
  
  Es viņam pastāstīju, kā tika ieteikts mūsu blakus brauciens uz Great Falls. Vanags teica, ka mēģinās sniegt man atbildi līdz brīdim, kad atgriezīsimies.
  
  
  Pēc tam, pacēlis balsi līdz gandrīz brīdinošam tonim, viņš teica: „Es parūpēšos par tām trim jūsu pieminētajām japāņu preču pakām, atstājot tās pie ūdenskrituma, bet, lūdzu, mēģiniet turpmāk būt uzmanīgākam. Ir diezgan grūti organizēt šāda veida savākšanas pakalpojumu šajā jomā. Konkurence starp aģentūrām, kurām, iespējams, būs jāpiedalās, ir tik liela, ka kādai no tām var šķist izdevīgi izmantot informāciju pret mums no biznesa viedokļa.
  
  
  Es zināju, ka viņš domāja, ka viņam būs jāved sarunas ar FIB vai CIP, lai noslēptu iespējamo slepkavu trijotnes likteni. Šādi palīdzības lūgumi viņu vienmēr apbēdināja, jo viņš bija pārliecināts, ka vēlāk viņam par labu nāksies atmaksāt desmit reizes. "Es atvainojos, ser," es sacīju, cenšoties izklausīties kā es. «Tas vairs neatkārtosies. Nākamreiz es palikšu aiz muguras."
  
  
  "Tas nebūs vajadzīgs," viņš asi sacīja.
  
  
  
  
  
  tad nolika klausuli.
  
  
  Atgriežoties pie Šerimas un Candy, es atklāju, ka pusdienas jau ir pienākušas. Pēc pastaigas visi bijām izsalkuši un tā kā es vingroju nedaudz vairāk kā pārējie, vēders kliedza par visu un ēdiens bija labs. Mēs ātri pabeidzām, pēc tam pavadījām vēl vienu stundu, ceļojot pa medību valsti, Kendijai cītīgi veicot pierakstus, kamēr Šerima stāstīja, kuras sadaļas viņu īpaši interesē. Viņi nolēma, ka Candy nākamajā dienā sāks sazināties ar nekustamā īpašuma aģentiem. Cerams, ka tuvākās nedēļas vai divu laikā viņi atradīs māju.
  
  
  Tas bija īsi pēc sešiem vakarā. kad Abduls pagrieza limuzīnu atpakaļ uz Votergeitas piebraucamo ceļu. Līdz tam laikam bijām nolēmuši pusdienot Džordžtaunā. Es uzstāju, lai viņi būtu mani viesi restorānā 1789 — lieliska ēdināšanas vieta, kas atrodas ēkā, kas uzcelta gadā, kad restorāns ieguva savu nosaukumu. Šerima atkal vilcinājās piespiest sevi man klāt, bet es pārliecināju viņu piekrist, pieņemot viņas uzaicinājumu nākamajā vakarā būt pie viņas.
  
  
  Kad izkāpām no mašīnas, Šerima lika Abdulam atgriezties pulksten astoņos trīsdesmit, lai mūs paņemtu. Es ieteicu, ka mēs varētu viegli doties uz Džordžtaunu ar taksometru un Abdulam varētu labi pavadīt nakti.
  
  
  "Paldies, Kārtera kungs," viņš teica ar savu ierasto ledaino rezervi, "bet man nav vajadzīga brīvdiena. Mans darbs ir būt savas kundzes rīcībā. Es atgriezīšos astoņos trīsdesmit."
  
  
  "Labi, Abdul," Šerima sacīja, iespējams, nojauta, ka viņas uzticamā miesassarga jūtas varētu būt aizskartas. "Bet jūs noteikti atradīsit kaut ko ēdamu."
  
  
  "Jā, mana lēdija," viņš teica, paklanīdamies. "Es tūlīt to izdarīšu vēstniecībā. Kā jūs teicāt, es varu viegli tur aiziet un atgriezties šeit. Viņš pabeidza diskusiju, ātri apstaigājot automašīnu un braucot prom.
  
  
  "Abduls savu darbu uztver ļoti nopietni, Nik," Šerima sacīja, kad mēs ar liftu devāmies uz mūsu stāvu. “Viņš nevēlas būt nepieklājīgs; tas ir tikai viņa veids."
  
  
  "Es saprotu," es teicu, apstājoties pie savām durvīm, kad viņi devās uz savu istabu. — Tiekamies zālē.
  
  
  Dažus mirkļus vēlāk es sazinājos ar Vanagu, kuram bija man zināma informācija.
  
  
  "Pirmkārt," viņš iesāka, "tas muļķis pirmais sekretārs nepadevās, gaidot Šerimu apmēram pirms piecpadsmit minūtēm. Mēs nekad neiekļuvām komplektā, tāpēc nerēķiniet ar kļūdām."
  
  
  Es sāku kaut ko teikt par nešifrētu tālruni, bet viņš pārtrauca teikt, ka vismaz Communications netērēja savu dienu Votergeitā. "Jūsu tālrunī ir instalēts kodētājs, lai jūs varētu brīvi runāt."
  
  
  "Liels! Kā ar maniem trim draugiem pie ūdenskrituma?"
  
  
  "Pat tagad," viņš lēnām sacīja, "viņu pilnībā sadegušie līķi tiek izņemti no Datsun vraka Makartūra bulvārī, netālu no Jūras spēku izpētes centra. Riepa, iespējams, bija pārsprāgusi, jo viņi pēkšņi sasvērās un ietriecās degvielas mašīnā, kas gaidīja iebraukšanu Centrā. Tobrīd garām gāja pāris jūras izlūkdienesta virsnieku un redzēja avāriju. Par laimi, tankkuģa vadītājs nolēca tieši pirms sprādziena. Pamatojoties uz Jūras spēku institūta aculiecinieku teikto Merilendas štata policijai, kravas automašīnas vadītājs šķiet pilnīgi drošs. Tas bija tikai negadījums."
  
  
  "Vai jums izdevās kaut ko uzzināt par viņiem pirms negadījuma?"
  
  
  “Tika uzņemtas viņu fotogrāfijas un izdrukas, un mēs noskaidrojām, ka viņi ir Rengo Sekigun biedri. Mēs domājām, ka lielākā daļa japāņu Sarkanās armijas fanātiķu ir sagūstīti vai nogalināti, bet acīmredzot šie trīs aizbēga no Tokijas un devās uz Libānu; tos paņēma Melnais septembris.
  
  
  "Kā viņi šeit nokļuva?"
  
  
  "Mēs to vēl neesam instalējuši, bet strādājam pie tā. Beirūtas birojs vēsta, ka tam bija ziņojums, ka daži Melnā septembra apmācīti japāņi nolēma, ka septembra organizācija viņiem nav pietiekami kaujinieciska, tāpēc viņi paši nodibināja kontaktu ar Zobena sudraba šauriem. Viņš, iespējams, parūpējās, lai viņi tiktu nosūtīti uz šejieni, lai veiktu šo darbu Šerimā.
  
  
  "Tātad viņi nedomāja, ka Melnais septembris ir pietiekami kaujiniecisks," es nodomāju. "Ko viņi domāja par to nelielo slaktiņu, ko viņu tautieši pirms pāris gadiem veica Telavivas Lodas lidostā - pacifisma aktu?"
  
  
  "Kādi ir jūsu plāni vakaram?" Vanags gribēja zināt. "Vai vēlaties piešķirt kādu dublējumu?"
  
  
  Es viņam pastāstīju par mūsu vakariņām restorānā 1789, pēc tam piezvanīju. It kā pēc mājiena pie manām durvīm pieklauvēja.
  
  
  Atlaidusi kaklasaiti, es piegāju pie durvīm un atvēru tās. Candy uzreiz pastūmās man garām, ātri aizverot aiz sevis durvis.
  
  
  "Vai tu nekad neienāc istabā?" Es viņai pārmetu.
  
  
  "Tu nekad nepateiksi, kas tur ir," viņa atbildēja, tad aplika rokas man ap kaklu un dziļi noskūpstīja. Mūsu mēles kādu laiku spēlēja spēles, tad viņa atrāva muti un teica: “Mmm. Es visu dienu gribēju to izdarīt, Nik. Jūs pat nevarat iedomāties, cik grūti bija labi uzvesties, kamēr Šerima bija tur.
  
  
  "Jums nav ne jausmas, cik grūti man bija, bet kā ar Šerimu?" Es jautāju, pilnībā nenovērsdama uzmanību no tā, ka viņa bija atvērusies.
  
  
  
  
  
  
  atpogājot kreklu, atsprādzējot jostu un vedot mani uz gultas pusi.
  
  
  "Viņa ātri iegāja dušā un tad teica, ka gulēs līdz septiņiem četrdesmit pieciem," Kendija atbildēja, apsēdās gultā un norādīja, lai es viņai pievienojos. "Tas nozīmē, ka mums ir vairāk nekā stunda, pirms man ir jāatgriežas un jāsaģērbjas."
  
  
  Es apsēdos viņai blakus, saspiedu viņas seju savās plaukstās.
  
  
  "Jums nav nekas pretī dzīvot ar mūsu mazo noslēpumu, vai ne?"
  
  
  Sākumā viņa par to pasmaidīja, bet pēkšņi viņas seja satumsa un viņas lielās brūnās acis skatījās man garām uz durvju pusi. Viņas balsī bija dīvains rūgtums, kad viņa izklaidīgi teica: "Ikvienam ir noslēpums." Mēs visi, vai ne? Tu, es, Šerima, Abduls... Pēdējais tika teikts ar tumšu grimasi, un vienu sekundi es prātoju, kāpēc. "Pat Viņa Augstākā un Varenā Majestāte Hasans..."
  
  
  Viņa saprata, ka es viņu cieši vēroju, kamēr viņa runā, un šķita, ka viņa atraujas no sava garastāvokļa, apliekot savas slaidās rokas ap manu kaklu un noraujot mani lejā.
  
  
  "Ak, Nik, turi mani. Tagad nav noslēpumu - vienkārši turi mani.
  
  
  Es aizklāju viņas pilno muti ar savu un noskūpstīju viņu. Viņa izbrauca ar pirkstiem cauri maniem matiem, tad nolaida tos man pa kaklu, skūpstīdama mani ilgi un dziļi. Mēs viens otru izģērbām. Viņa piegāja pie gultas.
  
  
  Viņa gulēja uz muguras, garie viļņainie mati izpletās pāri spilvenam virs galvas. Viņas acis bija daļēji aizvērtas, un viņas seja kļuva atvieglota. Es nobraucu ar pirkstu pa viņas zodu, tad pa garo, klasisko kaklu, un viņa ļāva dziļai nopūtai izplūst no lūpām, kad mani glāsti kļuva intīmāki. Viņa pagriezās pret viņu un uzstājīgi mani noskūpstīja.
  
  
  Mēs vairākas minūtes gulējām blakus, nerunājot, gandrīz nosacīti pieskaroties viens otram, it kā katrs no mums sagaidītu, ka otrs kaut kā iebildīs. Es redzēju, ka viņa ir atgriezusies pie savām domām. Ik pa laikam viņa cieši aizvēra acis, it kā lai izdzēstu kādu domu no prāta, tad plaši atvēra tās, lai paskatītos uz mani un ļautu smaidam parādīties viņas lūpās.
  
  
  Visbeidzot es jautāju: "Kas tas ir, Candy? Jūs daudz domājat par šo vai to." Es centos runāt pēc iespējas nepiespiestāk.
  
  
  "Nekas, tiešām nekas," viņa maigi atbildēja. "Es... Es vēlos, lai mēs būtu tikušies pirms desmit gadiem..." Viņa atkal apgriezās uz muguras un uzlika rokas uz galvas. "Tad tik daudzas lietas nebūtu notikušas... Tevi mīlēt..." Viņa apklusa, skatoties uz griestiem.
  
  
  Es atbalstījos uz elkoņa un paskatījos uz viņu. Es negribēju, lai šī skaistā sieviete manī iemīlas. Bet tad arī man nebija tādas jūtas pret viņu kā man.
  
  
  Uz viņas vārdiem es nevarēju pateikt neko tādu, kas neliecinātu par to, ka es zināju tik daudz vairāk par viņas slepeno pagātni – un par to, par ko viņa droši vien runāja tagad –, tāpēc es piepildīju klusumu ar ilgu skūpstu.
  
  
  Vienā mirklī mūsu ķermeņi pateica visu, kas tobrīd bija jāsaka. Mēs mīlējāmies lēni un viegli, kā divi cilvēki, kas viens otru jau sen pazīst, sniedzot un saņemot vienādu baudu.
  
  
  Vēlāk, kad mēs klusi gulējām ar Candy galvu uz mana pleca, es jutu, ka viņa atslābst, pazūd iepriekšējo domu spriedze. Pēkšņi viņa apsēdās taisni.
  
  
  "Ak, Dievs, cik ir pulkstens?"
  
  
  Paņēmu pulksteni no naktsgaldiņa, es pārspīlēti vilcienā sacīju: "Tieši septiņi četrdesmit, kundze."
  
  
  Viņa smējās. "Man vienkārši patīk, kā tu runā, Nik." Un tad: "Bet tagad man jāskrien." Savācot drēbes un praktiski tajās ielēkusi, viņa murmināja kā skolniece, kurai tuvojas komandantstunda. "Dievs, es ceru, ka viņa vēl nav pamodusies... Nu, es tikai pateikšu, ka man vajadzēja kaut ko nokāpt uz vestibilu... Vai arī es pastaigājos vai kaut kas..."
  
  
  Saģērbusies viņa noliecās pār gultu un vēlreiz mani noskūpstīja, tad pagriezās un izskrēja no istabas. "Tiekamies pēc četrdesmit piecām minūtēm," es kliedzu viņai pakaļ.
  
  
  Ejot dušā, es sapratu, ka neatkarīgi no tā, uz ko koncentrēju savas domas, tās vienmēr atgriezās, veidojot Candy tēlu un atkārtojot viņas vārdus. Cilvēkiem bija noslēpumi – tas ir fakts. Un, iespējams, mans noslēpums no viņas bija lielākais no visiem. Bet kaut kas viņas tonī mani traucēja.
  
  
  Tas kļuva par vairāk nekā tikai uzdevumu aizsargāt bijušo karalieni. Šo cilvēku dzīvē bija kāds noslēpums, un, lai gan tas, iespējams, bija personisks jautājums, tas joprojām mani ieinteresēja. Tomēr šķita, ka tie bija vairāk nekā personiski apsvērumi: un tie šķita, ka tie koncentrējās ap Abdulu.
  
  
  Bedawi varētu vienkārši būt greizsirdīgs par to, kā es uzurpēju viņa lomu. Viņš noteikti šķita pazemots par to, ka izvairījās no saviem pienākumiem atpakaļ pie ūdenskrituma, un viņa aukstums pret mani tikai pēc tam pieauga. Tomēr es nevarēju atbrīvoties no sajūtas, ka draudīgā izskata miesassargs slēpjas vairāk nekā acīs. AX stāsts par viņu bija pārāk nepilnīgs.
  
  
  Cerot, ka Vanags iegūs vairāk informācijas par Bedavi draugiem Vašingtonā, es izkāpu no dušas zem augšējās lampas sildošajiem stariem. Man vajadzēja likt
  
  
  
  
  
  
  Es sev teicu, ka mana argumentācija ļaus man kādu laiku atpūsties, līdz man būs ticamāka informācija.
  
  
  Izvēloties smokingu ar Teksasas pieskaņu, es sāku ģērbties, klusi smejoties par to, kā Vanags manā drēbju skapī nepalaiž garām nevienu detaļu. Jakai, lai arī formāla, bija pogas ar mana piedāvātā uzņēmuma logotipu.
   7. nodaļa
  
  
  
  
  "Tas bija pārsteidzoši, bet es domāju, ka esmu pieņēmies svarā vismaz desmit mārciņas," Kendija bija sajūsmā, kad viņa un Šerima gaidīja, kad es izņemšu viņu mēteļus no ģērbtuves. "Ja viņa pieņemsies svarā, tas nebūs pamanāms," es nodomāju, nododot čekus. Baltā apvalka kleita līdz grīdai, ko viņa valkāja, izskatījās tā, it kā tā būtu viņai pieskaņota, un maigas rokas piespieda mīksto materiālu pie katra izliekuma. Bez piedurknēm un līdz ceļiem piegrieztam, tas izceļ gan viņas plūstošo matu sarkanīgos akcentus, gan zeltaino iedegumu, kas, kā es zināju, pārklāja katru viņas gardo ķermeņa centimetru. Man bija aizdomas, ka viņa izvēlējās kleitu šī iemesla dēļ.
  
  
  "Es arī," Šerima piekrita. "Nik, vakariņas bija brīnišķīgas. Virtuve šeit ir tikpat laba kā jebkura virtuve, ko esmu mēģinājis Parīzē. Liels paldies, ka atvedāt mūs."
  
  
  "Tas būtu mans prieks, kundze," es teicu, paņēmu no kalpones viņas garo sabala kažoku un uzvilku to pār saviem slaidajiem pleciem, norādot, ka labprātāk valkā to apmetņa stilā, kā to darījusi iepriekš. Viņai bija melna ampīra stila kleita, kas izcēla viņas melnos matus līdz pleciem un augstās krūtis, kas rotāja viņas slaido augumu. Es biju lepns, ka 1789. gadā iegāju ēdamistabā ar divām tik skaistām sievietēm un vēsi atbildēju uz katra vīrieša skaudīgajiem skatieniem. Pateicoties šķietami nebeidzamajiem sakariem, Hokam izdevās mums īsā laikā noorganizēt nedaudz privātu galdu, taču es sapratu, ka ziņa par bijušās karalienes klātbūtni ir izplatījusies ātri, jo cilvēku straume sāka aizbildināties, lai paietu mums garām, kamēr mēs pusdienojām. . Es biju pārliecināts, ka arī Šerima un Kendija to bija pamanījuši, taču neviens no viņiem neizlēma to teikt.
  
  
  "Te tu esi," es teicu, pasniedzot Kendijai leoparda raksta mēteli. Kad viņa ietinās greznā apģērbā, kas būtu satracinājis savvaļas dabas aizsardzības speciālistus, es ļāvu savai rokai uz mirkli pakavēties uz viņas pleciem, pieskaroties viņas maigajai, jutīgajai ādai. Viņa man ātri, zinoši pasmaidīja. Tad, pagriezusies pret Šerimu, viņa pateica kaut ko tādu, kas mani gandrīz nosmaka.
  
  
  "Ziniet, es domāju, ka šovakar pirms gulētiešanas es pavingrināšu."
  
  
  – Tā ir laba doma, – Šerima piekrita, tad cieši paskatījās uz Kendiju, iespējams, nojaušot, ka draudzenei ir divējāda nozīme.
  
  
  Kad Candy atskatījās uz savu skatienu ar nevainīgu sejas izteiksmi, sakot: “Protams, ja vien es neesmu pārāk nogurusi. Nakts vēl ir jauna,” Šerimas sejā ieplūda silts smaids. Viņa maigi pieskārās Candy rokai un mēs devāmies uz durvīm.
  
  
  Kad izgājām ārā, es gāju starp abām sievietēm, ļaujot katrai paņemt roku. Es saspiedu Kendijas roku pie elkoņa, un viņa atbildēja uz žestu, saspiežot manu apakšdelmu. Tad viņu pārņēma viegla trīce, par kuru es zināju, ka tas ir saistīts ar seksuālo uzbudinājumu.
  
  
  "Auksti?" - es jautāju, pasmaidot viņai.
  
  
  "Nē. Šovakar ir skaisti. Šeit ir tik silts, drīzāk vasara nekā pavasaris. Niks, Šerima," viņa ātri piebilda, "ko jūs sakāt par nelielu pastaigu?" Šīs vecās mājas šeit ir tik skaistas, un vingrinājumi dos labumu mums visiem.
  
  
  Šerima pagriezās pret mani un jautāja: "Vai tas būs droši, Nik?"
  
  
  "Ak, es tā domāju. Šķiet, ka daudzi cilvēki šovakar izbauda labos laikapstākļus. Ja vēlaties, mēs varētu pastaigāties pa Džordžtaunas universitāti, tad iet apkārt un iet pa N Street līdz Viskonsinas avēnijai un tad pa M Street. Šeit jūs šorīt pamanījāt visus šos veikalus, un es domāju, ka daži no tiem ir atvērti vēlu. Ir nedaudz pēc vienpadsmitiem, un jūs vismaz varētu nedaudz iepirkties skatlogos.
  
  
  "Nāc, Šerima," sacīja Kendija. "Izklausās jautri".
  
  
  Līdz tam mēs bijām sasnieguši limuzīnu, kur Abduls stāvēja, turot durvis. "Labi," Šerima piekrita. Pagriezusies pret miesassargu, viņa teica: "Abdul, mēs iesim nelielā pastaigā."
  
  
  "Jā, mana lēdija," viņš teica, paklanīdamies kā vienmēr. "Es tev sekošu mašīnā."
  
  
  — Ak, tas nebūs vajadzīgs, Abdul, — Šerima sacīja. "Nik, vai mēs varētu izvēlēties stūri, kur Abduls var mūs satikt pēc brīža? Vēl labāk, man ir ideja. Abdul, paliec brīvs pa nakti. Šodien tu mums vairs nebūsi vajadzīgs. Mēs varam braukt ar taksi atpakaļ uz viesnīcu, vai ne, Nik?
  
  
  "Ak, protams," es teicu. "Viskonsinas avēnijā vienmēr ir daudz taksometru."
  
  
  Kad viņas miesassargs sāka protestēt, ka viņam nebūs problēmu mums sekot mašīnā un ka šī ir viņa vieta, kur būt kopā ar viņu, Šerima pacēla roku, lai viņu apklusinātu. Šis žests acīmredzot bija relikts no viņas laikiem kā karaliene Adabi un Abduls, pieredzējis galminieks, jo tas acumirklī apklusa.
  
  
  "Tas ir pavēle, Abdul," viņa viņam teica. “Jūs pastāvīgi par mums rūpējāties, kopš ieradāmies šajā valstī, un esmu pārliecināts, ka varat izmantot pārējo. Tagad dariet, kā es saku." Viņas tonis neatstāja vietu strīdiem.
  
  
  Dziļi paklanās,
  
  
  
  
  
  
  Abduls sacīja: "Kā vēlaties, mana lēdija. Es došos atpakaļ uz vēstniecību. Cikos jūs vēlaties, lai es no rīta esmu viesnīcā? »
  
  
  "Pulkstenis desmit, iespējams, būs pietiekami agrs," sacīja Šerima. "Es domāju, ka mēs ar Candy varam labi izgulēties, un šī mazā pastaiga būs tieši tas, kas mums nepieciešams."
  
  
  Abduls atkal paklanījās, aizvēra durvis un apstaigāja mašīnu, virzoties prom! kad sākām iet pa Prospekta avēniju uz universitātes teritoriju, kas atrodas tikai dažu kvartālu attālumā.
  
  
  Ejot garām universitātes pilsētiņas vecajām ēkām, es meitenēm pastāstīju to, ko zināju par skolu. Gandrīz divsimt gadus veco to reiz vadīja jezuīti, pirms tā kļuva par vienu no pasaulē slavenākajām starptautiskajām un ārzemju dienesta studiju iestādēm. "Daudzi no mūsu svarīgākajiem valstsvīriem gadu gaitā šeit ir mācījušies," es teicu, "kas, manuprāt, ir loģiski, jo tas atrodas galvaspilsētā."
  
  
  "Tas ir skaisti," sacīja Šerima, apbrīnojot vienas no galvenajām ēkām gotisko varenību, kad mēs gājām garām. “Un šeit ir tik kluss; gandrīz šķiet, ka esam atgriezušies laikā. Manuprāt, tas ir lieliski, kā ēkas ir saglabātas. Vienmēr ir tik skumji redzēt, ka veco pilsētas rajonu majestātiskā arhitektūra tiek ignorēta un tiek noplicināta. Bet tas ir pārsteidzoši."
  
  
  "Nu, kundze, mūsu ceļojums laikā beigsies, kad nokļūsim Viskonsinas avēnijā," es teicu. “Tādā vakarā krogi būtu pilni ar jauniešiem, kas nodarbojas ar ļoti moderniem sociālajiem rituāliem! Un, starp citu, Vašingtonā noteikti ir dažas no skaistākajām sievietēm pasaulē. Mans vecs draugs no Holivudas šeit strādāja pie filmas un zvērēja, ka nekad agrāk nebija redzējis tik daudz pievilcīgu sieviešu vienuviet. Tā teiks Holivudas vīrietis.
  
  
  "Vai tāpēc jums patīk pavadīt tik daudz laika Vašingtonā?" - Candy jokojot jautāja.
  
  
  "Tikai darīšana ar mani, kundze," es uzstāju, un mēs visi sākām smieties.
  
  
  Līdz tam mēs nogriezāmies uz N ielu, un viņi pamanīja vecas mājas, kas rūpīgi saglabātas sākotnējā stāvoklī. Es paskaidroju, ka kopš 1949. gada un Vecās Džordžtaunas likuma pieņemšanas nevienam nav atļauts vēsturiskajā rajonā būvēt vai nojaukt ēku bez Tēlotājmākslas komisijas atļaujas.
  
  
  "Nik, tu izklausies pēc ceļveža," kādu dienu pajokoja Kendija.
  
  
  "Tas ir tāpēc, ka es mīlu Džordžtaunu," es godīgi teicu. “Kad veltu laiku, lai ceļotu uz šejieni, es vienmēr eju pa ielām, vienkārši izbaudot visu apkārtnes atmosfēru. Patiesībā, ja mums ir laiks un jūs neesat pārāk noguris no pārgājiena, es jums parādīšu māju, kuru es vēlētos kādreiz nopirkt un vienkārši dzīvot. Tas ir trīsdesmit otrajā un P. Kādreiz — varbūt ļoti drīz —, bet kādreiz man šī māja būs, es skaļi nodomāju.
  
  
  Turpinot savu īso uzstāšanās tūri, es sapratu, ka mans pēdējais pensionēšanās datums varētu nekad nepienākt. Vai arī tas varētu notikt pavisam drīz – un vardarbīgi.
  
  
  Ar acs kaktiņu es pamanīju, ka mums trešo reizi garām pabrauc sasists vecs universāls, kad mēs piebraucām 3307 N Street priekšā, un es paskaidroju, ka šī ir māja, kurā atrodas prezidents Kenedijs, toreizējais senators, bija nopircis. Džekijai kā dāvana pēc meitas Karolīnas piedzimšanas. "Viņi šeit dzīvoja pirms pārcelšanās uz Balto namu," es teicu.
  
  
  Kamēr Šerima un Kendija skatījās uz māju un klusi sarunājās, es izmantoju izdevību un sekoju universālam, kas pārvietojās pa kvartālu. Tieši aiz Trīsdesmit trešās ielas stūra viņš apstājās, divreiz novietojot automašīnu tumšā vietā zem ielu apgaismojuma. Kamēr es vēroju, divas tumšas figūras iznāca pa labajām durvīm, šķērsoja ielu un gāja gandrīz līdz krustojumam mums priekšā. Es pamanīju, ka universālī bija četri cilvēki, tāpēc divi no viņiem palika mūsu ielas pusē. Šerimai un Kendijai nebūdams skaidrs, es pārcēlu mēteli, ko valkāju uz labās rokas, uz otru pusi pēc tam, kad ieliku Lugeru manā kreisajā rokā, lai mētelis būtu pārvilkts pāri. Tad es atkal pievērsos meitenēm, kuras joprojām čukstus runāja par JFK traģēdiju.
  
  
  — Uz priekšu, jūs abi, — es teicu. “Tam vajadzēja būt jautram vakaram. Es atvainojos, ka apstājos šeit."
  
  
  Viņi tuvojās man, gan savaldīti, gan maz runājot, kamēr mēs gājām. Mēs šķērsojām Trīsdesmit trešo ielu, un es atstāju viņus pie domām. Ārpus manas perifērās redzes es redzēju divus vīriešus šķērsojam ielu. Viņi atgriezās mūsu pusē un atkrita mums aiz muguras. Apmēram trīsdesmit jardus uz priekšu furgonam atvērās abas vadītāja puses durvis, taču neviens ārā neizkāpa. Es domāju, ka tas notiks, kad mēs tuvosimies vietai, kur kvartālā bija visdziļākā tumsa.
  
  
  Mani biedri acīmredzot nepamanīja soļus, kas ātri tuvojās mums aiz muguras, bet es biju klāt. Vēl daži jardi, un mēs atradīsim sevi starp diviem slepkavu pāriem, kas ir gatavi veikt vēl vienu mēģinājumu uz Šerimu. Es nolēmu rīkoties, kamēr mēs esam plkst
  
  
  
  
  
  
  vieta, kur daļa no ielas lampas gaismas filtrējās caur joprojām bezlapu koku zariem.
  
  
  Pēkšņi pagriezos, es saskāros ar diviem gariem, muskuļotiem melnādainiem, kuri tobrīd gandrīz skrēja, lai mūs panāktu. Viņi apstājās, kad es asi prasīju:
  
  
  — Vai jūs mūs maldinat?
  
  
  Aiz muguras es dzirdēju, kā viena no sievietēm noelsās, kad viņas pēkšņi pagriezās pret drūmu pāri tumšos halātos, kas drūmi skatījās uz mani. Es dzirdēju arī metālisku blīkšķi no kāda kvartāla aiz muguras, kas vēstīja, ka dubultā stāvošā universāla durvis ir pavērušās vaļā un ietriecās vienā no ceļa malā esošajām automašīnām.
  
  
  "Nē, par ko jūs runājat?" viens no vīriešiem iebilda. Tomēr viņa rīcība atspēkoja viņa vārdus, jo viņš metās uz priekšu ar atvērtu nazi.
  
  
  Mana pārklātā roka pabīdīja nazi uz sāniem, kad es nospiedu Luger mēlīti. Lode trāpīja viņam krūtīs un metās atpakaļ. Dzirdēju viņu ņurdam, bet jau biju pievērsusies savam partnerim, kurš skrāpēja pie jostas iestrēgtās pistoles. Mans duncis iekrita man labajā rokā, un es to iedūru viņā, uz brīdi piespiežot viņa roku pret vēderu, pirms to izvilku. Pēc tam es atkal metos uz priekšu un iegrūdu asmeni dziļi viņa rīklē, tad nekavējoties izvilku to ārā.
  
  
  Kāds, es nodomāju Kendijai, kliedza, izdzirdot mana šāviena skaņu, un tad cits kliedziens — šoreiz no Šerimas — mani uzreiz atveda pie viņiem. Vēl divi dūšīgi melnie bija gandrīz kājās. Viens pacēla pistoli; otrs, šķiet, mēģināja atvērt iestrēgušu slēdža nazi. Es vēlreiz nošāvu Vilhelmīnu, un daļa no šāvēja pieres pēkšņi pazuda, to aizstāja asins strūkla.
  
  
  Ceturtais uzbrucējs sastinga vietā, kad es izvilku Lugeru no lietusmēteļa un pavēru uz viņu. Mums blakus esošās mājas durvīs iedegās gaisma, un es redzēju, kā bailes pārvērta melno seju mirdzošā sviedru maskā. Es piegāju tuvāk un klusi teicu:
  
  
  “Kas ir Zobens? Un kur viņš? »
  
  
  Izbiedētā vīrieša vaibsti šķita gandrīz paralizēti, kad viņš paskatījās uz mani un pēc tam uz Luger purnu, kas bija vērsts uz augšu zem viņa zoda. "Es nezinu, cilvēk. ES zvēru. Godīgi sakot, es pat nezinu, par ko tu runā. Es zinu tikai to, ka mums lika tevi noslaucīt no zemes virsas.
  
  
  Varēju saprast, ka Šerima un Kendija tuvojas man, instinktīvi meklējot aizsardzību. Un es arī zināju, ka mans ieslodzītais runā patiesību. Neviens, kurš tik ļoti baidījās no nāves, netraucēja glabāt noslēpumus.
  
  
  "Labi," es teicu, "un sakiet tam, kurš jums pavēlēja atdzist, pretējā gadījumā viņš nonāks šeit kā jūsu draugi.
  
  
  Viņš pat neatbildēja; viņš vienkārši pagriezās, pieskrēja pie universāla un iedarbināja dzinēju, kurš bija atstāts darboties, un, nepūloties aizvērt durvis, aizbrauca, kas ietriecās divās malās novietotās automašīnās.
  
  
  Pēkšņi sapratu, ka gandrīz katrā kaimiņu mājā deg gaismas, es pagriezos un atklāju, ka Šerima un Kendija saspiedušies kopā, ar šausmām skatījās uz mani un trīs figūrām, kas izpletās zemē. Visbeidzot Šerima runāja:
  
  
  "Nik, kas notiek? Kas viņi ir?" Viņas balss bija aizsmakusi čuksti.
  
  
  "Laupītāji," es teicu. “Tas ir vecs triks. Viņi strādā četratā un boksē savus upurus, lai viņi nevarētu skriet nevienā virzienā."
  
  
  Es sapratu, ka viņi abi skatās uz ieroci un nazi manās rokās – it īpaši uz joprojām asiņaino stiletu. Es sniedzos uz leju, iedūru to dziļi zemē blakus bruģētajai taciņai un izvilku tīru. Iztaisnojoties, es teicu: “Neļaujiet tam jūs pievilt. Es vienmēr tos nēsāju līdzi. Ieradums man radās Ņujorkā, bet nekad iepriekš nebiju tos lietojis. Man tās ir kopš tā laika, kad vienu nakti mani tur aplaupīja, un es nedēļu pavadīju slimnīcā, šuvju iekšā un ārā.
  
  
  Pārliecināts, ka policijai zvanīts no vienas no tagad spilgti apgaismotajām mājām uz kvartāla, es ieliku Luger atpakaļ maciņā un iebāzu nazi atpakaļ piedurknē, tad satvēru meitenes aiz rokas un sacīju:
  
  
  "Nāc, ejam prom no šejienes. Jūs nevēlaties iesaistīties kaut kā tādā. Mani vārdi bija vērsti pret Šerimu, un, neskatoties uz šoku, viņa saprata, ko es ar to domāju.
  
  
  "Nē. Nē. Tas būs visās avīzēs... Kā ar viņiem? Viņa paskatījās uz līķiem, kas atradās zemē.
  
  
  "Neuztraucieties. Par viņiem parūpēsies policija. Kad atgriezīsimies viesnīcā, es piezvanīšu savam draugam no policijas un paskaidrošu, kas noticis. Es jūs abus nenorādīšu, ja vien tas nav absolūti nepieciešams. Un pat tad, ja tas tā ir, es domāju, ka DC policija tāpat kā jūs centīsies novērst patieso stāstu avīzēs. Uzbrukums jums nonāktu pat plašākos virsrakstos nekā senatora Stenisa nošaušana, un esmu pārliecināts, ka apgabals vairs nevēlas šādu publicitāti.
  
  
  Kamēr mēs runājām, es ātri novedu viņus garām diviem mirušiem vīriešiem un vienam mirstošam vīrietim, kas gulēja uz zemes, un turpināju vest viņus aiz stūra uz Trīsdesmit trešo ielu. Steidzīgi pārvietojoties un gaidot, ka jebkurā brīdī ieradīsies policijas mašīnas, es turēju tās kustībā, līdz nonācām līdz stūrim.
  
  
  
  
  
  
  no O ielas un pēc tam dodiet viņiem brīdi atpūsties pie vēsturiskās Vecās Sv. Jāņa episkopālās baznīcas.
  
  
  "Niks! Skaties! Taksometrs!"
  
  
  Pirmie Candy vārdi kopš uzbrukuma sākuma bija mīļākie, ko esmu dzirdējis ilgu laiku. Tas ne tikai nozīmēja, ka viņa bija izkļuvusi no šoka, kas uz laiku bija paralizējis balss saites, un atkal sāka domāt racionāli, bet tajā brīdī mums nebija nekā vairāk par tukšu taksi. Izgāju ārā un apturēju viņu. Es palīdzēju viņiem apsēsties, apsēdos aiz viņiem un mierīgi teicu šoferim: "Lūdzu, Votergeitas viesnīca," aizcirtu durvis. Kad viņš brauca prom, pa Trīsdesmit trešo ielu rūca apgabala policijas automašīna. Kamēr mēs sasniedzām Viskonsinas avēniju un M Street, Džordžtaunas galveno krustojumu, šķita, ka policijas automašīnas tuvojas no visām pusēm.
  
  
  "Iespējams, ka ir noticis kaut kas liels," piezīmēja taksists, apstājās, lai ļautu vienam no kreiseriem sev garām. "Vai nu tas, vai arī bērni atkal tuvojas Džordžtaunai, un policisti šoreiz nevēlas to palaist garām, ja meitenes nolems pievienoties."
  
  
  Neviens no mums negribēja viņam atbildēt, un mūsu klusēšana noteikti aizvainoja viņa humora izjūtu, jo viņš neteica ne vārda, līdz mēs atgriezāmies viesnīcā un viņš paziņoja par braukšanas maksu. Divu dolāru dzeramnauda atgrieza viņa smaidu, bet mans mēģinājums padarīt gaišāku savu pavadoņu sejas, kad iegājām vestibilā, cieta neveiksmi, jo neviens no viņiem neatbildēja uz manu jautājumu:
  
  
  "Ejam uz liftu?"
  
  
  Kad mēs piebraucām līdz mūsu stāvam, man pēkšņi atklājās, ka viņi, iespējams, nezināja par svītrām, jo viņi nebija ciematā, kad notika trakums. Arī es nevarēju paskaidrot, es vienkārši aizvedu viņus pie durvīm un teicu: "Ar labu nakti." Viņi abi dīvaini paskatījās uz mani, kaut ko nomurmināja, tad aizvēra durvis man sejā. Es nogaidīju, kad noklikšķinās svira, tad devos uz savu istabu un vēlreiz piezvanīju Vanagam.
  
  
  "Divi no viņiem ir no Ņujorkas, miruši. Iešauts krūtīs joprojām atrodas slimnīcas reanimācijas nodaļā un nav sagaidāms, ka paliks dzīvs vai pat atgūs samaņu. Viņš ir no DC. Šķiet, ka viņi visi ir saistīti ar Melno atbrīvošanas armiju. Ņujorka saka, ka pāris no turienes Konektikutā tiek meklēts par štata karavīra slepkavību. Vietējais ir atbrīvots pret drošības naudu par bankas aplaupīšanu, bet atkal tiek meklēts par aplaupīšanu lielveikalā.
  
  
  Pulkstenis bija gandrīz divi naktī, kad Vanags atgriezās pie manis. Viņš nešķita tik apbēdināts kā tad, kad es viņam agrāk piezvanīju, lai pastāstītu par notikušo Džordžtaunā. Pēc tam viņa tūlītējās rūpes bija izveidot ticamu segumu rajona policijā. Tā kā noziedzības līmenis ir viens no augstākajiem valstī, nevarēja gaidīt, ka viņi FIB statistikas pārskatos pieskaitītu vēl trīs slepkavības vietējam kopējam skaitam.
  
  
  "Kāda būs oficiālā versija?" ES jautāju. Es zināju, ka policijai būs jānāk klajā ar kādu skaidrojumu par apšaudēm un līķiem vienā no pilsētas labākajiem dzīvojamiem rajoniem.
  
  
  "Četri laupītāji kļūdījās, izvēloties mānekļu komandu, un divi detektīvi uzdevās par sievietēm un apšaudē nokļuva zaudētāju pusē."
  
  
  -Vai laikrakstu cilvēki to pirks?
  
  
  "Varbūt nē, bet to redaktori to darīs. Lūgums pēc viņu sadarbības nāca no tik augsta līmeņa, ka viņi nevarēja tam nepiekrist. Stāsts nonāks avīzēs, bet tas vispār netiks izspēlēts. Tas pats attiecas uz radio un televīziju; viņi, iespējams, no tā pilnībā atteiksies."
  
  
  "Es atvainojos, ka sagādāju jums tik daudz nepatikšanas."
  
  
  "Es nedomāju, ka ar to var kaut ko darīt, N3." Vanaga tonis bija ievērojami maigāks nekā pirms pāris stundām. "Mani visvairāk uztrauc," viņš turpināja, "ja jūs, iespējams, esat salauzis savu segumu ar Šerimu un meiteni. Es joprojām nesaprotu, kāpēc tu vispār piekriti šai pastaigai. Man šķiet, ka prātīgāk būtu atgriezties viesnīcā ar automašīnu.”
  
  
  Mēģināju paskaidrot, ka esmu saskārusies ar jautājumu, vai izskatīties kā ballīšu dzīvniekam un, iespējams, zaudēt priekšrocības, ko var uzskatīt par patīkamu kompāniju, vai riskēt ieiet vietā, kurai vajadzēja būt samērā drošai.
  
  
  "Es negaidīju, ka šie četri izdarīs likmes uz restorānu," es atzinu. "Tomēr vienmēr pastāv iespēja, ka, ja viņi nebūtu mūs panākuši kustības laikā, viņi būtu izslēguši automašīnu un vienkārši sākuši šaut."
  
  
  "Tas varētu būt nepatīkami," Vanags piekrita. “Saskaņā ar mūsu informāciju no Ņujorkas, viens no viņiem parasti izmanto nozāģētu bisi. Tā viņi viņu saistīja ar karavīra slepkavību. Ja viņš to būtu atvēris kopā ar jums trim, kas bija saspiesti limuzīna aizmugurējā sēdeklī, pastāv diezgan liela iespēja, ka rajona policijai būtu bijis vienāds upuru skaits, tikai atšķirīgs sastāvs. Nez kāpēc viņš to neizmantoja ārā. Tas droši vien atradās universāla vagonā.
  
  
  "Varbūt Zobens noteica pamatnoteikumus," es ierosināju. "Ja viņš plāno
  
  
  
  
  
  
  draudēt CIP ar Šerimas nāvi, jo mums ir aizdomas, ka bise varētu nešķist piemērots ierocis slepeno aģentu lietošanai.
  
  
  "Kam vispār bija šī mazā pastaiga?" Vanags gribēja zināt.
  
  
  Tas bija brīdis, kas mani nomāca kopš brīža, kad mēs trīs iekāpām savā nejaušajā kabīnē un devāmies atpakaļ uz Votergeitu. Es garīgi atkārtoju sarunu, kas noveda pie mūsu gandrīz liktenīgās pastaigas, un teicu Vanagam, ka joprojām neesmu izlēmusi par viņa izcelsmi.
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka tā bija Kendija, kura svinēja šo skaisto nakti un pēkšņi guva iedvesmu doties ārā," es paskaidroju savam priekšniekam. "Bet šī ideja viņai radās tikai pēc tam, kad viņa un Šerima runāja par vingrošanu. Un saruna par vingrošanu, cik es atceros, patiešām sākās, kad Candy izteica piezīmi, kas bija domāta man un kam nebija nekāda sakara ar staigāšanu.
  
  
  "Kā šis?"
  
  
  Cenšoties neizraisīt Vanaga morālo sašutumu, T. pēc iespējas vienkāršāk paskaidroja, ka šķiet, ka viņas vārdu mērķis bija nodot vēsti, ka viņa vēlāk tajā vakarā apmeklēs manu istabu. Viņš nedaudz pasmējās un tad nolēma, tāpat kā es jau sen iepriekš, ka nav iespējams vainot Džordžtaunas gājienu kādu slēptu motīvu dēļ. Vismaz pagaidām.
  
  
  Tomēr Vanags negrasījās pamest manu seksuālo piedzīvojumu tēmu. "Esmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā tiks veikts vēl viens mēģinājums uz Šerimas dzīvību," viņš teica. "Varbūt pat šovakar. Ceru, ka neļausi sevi novērst, N3.
  
  
  "Maniem apsūdzībām tagad vajadzētu būt ciešā miegā, ser. Šodien Great Fallsā Kendija man teica, ka viņai ir trankvilizatori, tāpēc es viņai un Šerimai teicu, lai šovakar iedzer vienu vai divas pirms gulētiešanas. Un viņi vienojās, ka tā bija laba ideja. Es ceru, ka kārtīga nakts atpūta palīdzēs viņiem aizmirst dažas vakara detaļas un, cerams, novērsīs visas turpmākās šaubas par manu bruņojuma skaidrojumu.
  
  
  Pirms klausules nolikšanas Vanags teica, ka ir izpildījis piedāvājumu, ko es izteicu mūsu sākotnējā sarunā pēc uzbrukuma. “Kamēr mēs apspriedām, man piezvanīja viesnīcas vadītāja palīgs. Viņam tika paziņots, ka zvans bija no Ababijas vēstniecības un ka Šerimu vakariņās tajā vakarā uzrunājis neatlaidīgs ārštata fotogrāfs. "Gentleman Adabi" ir pieprasījis, lai kāds šovakar uzmana koridoru jūsu stāvā un nodrošina, ka neviens viņu netraucē. Nakts vadītājs teica, ka viņš par to tūlīt parūpēsies, tāpēc kādam tur ir jābūt.
  
  
  "Viņš ir tur," es teicu. "Es pats iepriekš pārbaudīju gaiteni, un vecais īru puisis, kuram vajadzēja būt mājas detektīvam, izlikās, ka meklē kabatās istabas atslēgu, līdz es atgriezos iekšā."
  
  
  — Vai viņam nebija aizdomas, ka tu izbāzi galvu krusā?
  
  
  "Nē. Tiklīdz es atgriezos, viņi man atsūtīja kafiju, tāpēc es noliku paplāti atpakaļ pie durvīm. Viņš, iespējams, vienkārši uzskatīja, ka es to tur noliku, lai varētu to aiznest uz apkalpošanu numurā.
  
  
  "Nu, kad viņš ir tur, vienīgā ieeja Šerimas istabā ir caur balkonu, un es domāju, ka jūs to aizvērsit," sacīja Vanags.
  
  
  "Es to šobrīd skatos, kungs. Par laimi, otrajam telefonam šajā istabā ir garš vads, un es tagad esmu pie balkona durvīm.
  
  
  "Labi, N3. Gaidu zvanu no tevis no rīta... Ha, es domāju, jo ir jau rīts, tas ir, šorīt.
  
  
  Kad es teicu, ka paņemšu viņu astoņos no rīta, Vanags teica: “Nāc septiņos. Līdz tam laikam es te atgriezīšos.
  
  
  "Jā, kungs," es teicu un noliku klausuli, zinot, ka vecais vīrs tiešām neies mājās gulēt, bet atlikušo nakti pavadīs uz nolietotā ādas dīvāna savā birojā. Šī bija viņa “dežūras telpa”, kad mums notika liela operācija.
  
  
  Es pārvērtu divus kaltas dzelzs krēslus uz sava mazā klāja par pagaidu atpūtas krēslu un lietusmēteli par segu. Nakts joprojām bija patīkama, bet Potomakas mitrums beidzot iekļuva iekšā, un es piecēlos, lai mazliet pakustētos un nokratītos no vēsuma līdz kauliem. Mana pulksteņa mirdzošā seja rādīja trīsdesmit pusdesmit, un es jau grasījos izmēģināt atspiešanos, kad manu uzmanību piesaistīja klusa klauvēja skaņa uz blakus balkona ārpus Šerimas istabas. Saspiedusies tumšākajā stūrī pie durvīm, es paskatījos pāri zemajai sienai, kas atdala manu balkonu no Šerimas.
  
  
  Sākumā es tur neko neredzēju. Sasprindzinot acis tumsā, es pamanīju virvi, kas karājās no viesnīcas jumta un iet garām Šerimas balkonam. Man likās, ka dzirdēju, kā virve atsitas un nokrīt garām izliektajai priekšējai sienai. Tad es dzirdēju citu skaņu no augšas un pacēlu skatienu, lai ieraudzītu kādu kāpjam pa virvi. Viņa pēdas bīstami slīdēja garām pārkarei, kad viņš sāka lēnu lejup, pārvietojot rokas. Es neredzēju neko citu kā tikai viņa kurpes un viņa bikšu aproces, kad es pārlēcu pāri starpsienai un piespiedos pie pretējās sienas, dziļi ēnā. Līdz šim tas bija neiespējami
  
  
  
  
  
  lai mani pamanītu. Brīdi vēlāk, kad viņš bija nostiprinājies uz trīs pēdas augstā balkona sienas, viņš bija mazāk nekā desmit pēdu attālumā no manis. Es saspringu, kontrolējot elpošanu, stāvot pilnīgi nekustīgi.
  
  
  Ģērbies pilnīgi melnā, viņš uz mirkli savelkās kopā un tad klusi nokrita uz terases grīdas. Viņš apstājās, it kā kaut ko būtu gaidījis. Domājot, ka viņš varētu gaidīt pavadoni, kas viņam sekos pa virvi, arī es gaidīju, bet neviens no augšas neparādījās, kas viņam pievienotos. Beidzot viņš piegāja pie bīdāmajām stikla durvīm un, šķiet, kaut ko klausījās, iespējams, lai noteiktu, vai iekšā kāds nekustas.
  
  
  Kad viņš mēģināja atvērt durvis, es nolēmu, ka ir pienācis laiks rīkoties. Es piegāju viņam aiz muguras, metos pāri plecam un aizsedzu viņa muti ar roku, tajā pašā laikā ļaujot viņam sajust mana Lugera purnu viņa galvas pusē.
  
  
  "Ne vārda, ne skaņas," es nočukstēju. "Vienkārši dodieties atpakaļ tāpat kā es un virzieties prom no durvīm."
  
  
  Viņš pamāja ar galvu, un es paspēru trīs soļus atpakaļ, mana roka joprojām bija piespiesta viņa mutei, tāpēc viņš, gribot vai nē, sekoja manai atkāpšanās brīdim. Es pagriezu viņu pret sevi, kad sasniedzām stūri, kas atrodas vistālāk no durvīm. Mīkstajā gaismā, kas plūda augšup no Votergeitas pagalma, es redzēju, ka viņš ir arābs. Arī bezbailīgs. Pat tajā smalkajā mirdzumā es redzēju naidu viņa acīs; Viņa dusmīgajā sejā par pieķeršanu nebija ne miņas no bailēm.
  
  
  Turot savu Luger mucu tieši viņam mutei priekšā, es jautāju: "Vai kāds vēl ir uz jumta?"
  
  
  Kad viņš neatbildēja, es viņu atzīmēju kā profesionāli; acīmredzot viņš saprata, ka es neesmu gatavs viņu nošaut un riskēt pamodināt visu viesnīcu. Pārbaudot viņa profesionalitātes līmeni, es pārmetu smagas pistoles stobru pāri viņa deguna tiltam. Kaulu krakšķēšana bija skaļa, bet es zināju, ka tas ir tikai tāpēc, ka stāvēju viņam tik tuvu. Es mēģināju vēlreiz uzdot jautājumu. Viņš bija īsts pro, viņš neatbildēja un pat neuzdrošinājās pacelt roku, lai noslaucītu asinis, kas lija pār viņa zodu.
  
  
  Pārvietojot ieroci uz kreiso roku, es ļāvu stiletam nokrist pa labi un panesu to viņam zem rīkles, apstājoties, lai salauztu ādu. Viņš sarāvās, bet viņa acis palika izaicinošas un lūpas palika aizvērtas. Es nedaudz pacēlu adatas galu, un tā iedūra viņa ādu, ievelkot vairāk asiņu. Viņš joprojām klusēja. Nelielais spiediens piespieda vietu viņa kaklā dziļāk, tieši zem Ādama ābola, kas sāka nervozi trīcēt.
  
  
  "Vēl viena colla, un jūs nekad vairs nevarēsit runāt," es viņu brīdināju. "Tagad mēģināsim vēlreiz. Vai ir vēl kāds...
  
  
  Šerimas balkona durvju atvēršanās skaņa pēkšņi apturēja pratināšanu. Turot duncis uz ieslodzītā kakla, es viegli pagriezos, mans Lugers šūpojās, lai aizsegtu no durvīm iznirušo figūru. Tā bija Candy. Uz brīdi viņa, ieraudzījusi šausminošo ainu, apmaldījās soļos. Kad viņas acis pielāgojās tumsai, viņa mani atpazina; tad viņa ar neizteiksmīgām šausmām paskatījās uz asiņaino vīrieti, kuru gandrīz iecirta asmenis manā rokā.
  
  
  "Nik, kas notiek?" - Viņa maigi jautāja, piesardzīgi tuvojoties man.
  
  
  "Es nevarēju aizmigt," es viņai teicu, "tāpēc es izgāju uz balkona, lai paelpotu un mazliet atpūstos. Es pamanīju šo puisi stāvam pie Šerimas durvīm, tāpēc es pārlēcu pāri sienai un satvēru viņu.
  
  
  "Ko jūs ar to darīsit?" viņa jautāja. — Vai viņš ir laupītājs?
  
  
  "Tas ir tas, par ko mēs runājām," es teicu. "Bet es visu runāju."
  
  
  "Kas notika ar viņa seju?"
  
  
  "Es domāju, ka viņš nejauši nokļuva uz balkona,"
  
  
  Es meloju.
  
  
  Mans ieslodzītais nekustējās, izņemot viņa acis, kas sarunas laikā slīdēja pār mūsu sejām. Tomēr, kad es pieminēju viņa “negadījumu”, viņa mutes kaktiņi saritinājās šaurā smaidā.
  
  
  "Viņš izskatās arābs," Candy čukstēja. "Vai viņš varēja mēģināt kaitēt Šerimai?"
  
  
  "Es domāju, ka mēs iesim pie manis blakus un mazliet par to parunāsim," es sacīju un priecājos, redzot, ka nakts staigātāja acīs beidzot ir pamanāmas bailes.
  
  
  "Vai mēs nevaram izsaukt policiju, Nik?" - Candy teica, nenoraudama skatienu no arāba. "Dienas beigās, ja kāds mēģina kaitēt Šerimai, mums vajadzētu saņemt aizsardzību. Varbūt man vajadzētu piezvanīt uz vēstniecību un saņemt Abdulu.
  
  
  Kad viņa pieminēja miesassargu vārdu, lielajam arābam saspiedās nāsis, kad viņš ievilka elpu. Vārds viņam skaidri kaut ko nozīmēja; Kamēr es viņu vēroju, uz viņa pieres parādījās sviedru lāses, un man radās iespaids, ka viņš baidās no bijušās karalienes uzticīgā aizbildņa dusmām. Viņa acis pagriezās pāri balkonam un tad šaudījās uz augšu, it kā viņš meklētu kādu izeju.
  
  
  "Būtu jauki piezvanīt Abdulam," es piekritu. "Varbūt viņš var saņemt dažas atbildes no mūsu drauga šeit."
  
  
  Arāba acis atkal pacēlās augšup, bet viņš neko neteica.
  
  
  "Es to izdarīšu tagad," sacīja Kendija, kautrējoties. "Šerims
  
  
  
  
  
  Viņš ir cieši aizmidzis, tabletes iedarbojas, tāpēc es pateikšu Abdulam... Nik, uzmanies!
  
  
  Viņas kliedziens nebija skaļš, bet tajā pašā laikā viņa satvēra manu roku, un tā pilnīgi negaidītais spēks pastūma manu roku uz priekšu, iegrūdams nazi dziļi mana gūstekņa rīklē. Viņa acis uz brīdi apmulsumā atvērās un tad gandrīz vienlaikus aizvērās. Es atvilku duncis. Pēc tam asinis tecēja, un es uzreiz sapratu, ka viņš vairs ne ar vienu nerunās. Viņš bija miris. Tomēr es par viņu tobrīd nebiju noraizējies, jo paskatījos atpakaļ, lai redzētu, kas lika Kendijai šausmās elsties.
  
  
  Joprojām satvērusi manu roku, viņa norādīja uz augšu, acīmredzot vēl neapzinādamās sekas, ko rada viņas pēkšņā pagrūšana pa manu roku. "Kaut kas tur kustas," viņa čukstēja. "Izskatās pēc čūskas."
  
  
  "Tā ir virve," es teicu, apturot savas dusmas. Pagriezos un noliecos pie arāba, kurš ieslīdēja terases stūrī. — Tā viņš šeit nokļuva.
  
  
  "Kas ar viņu notika?" - viņa jautāja, skatoties uz tumšo masīvu pie manām kājām.
  
  
  Es nevarēju ļaut viņai zināt, ka viņa bija iemesls, kāpēc viņš nomira. Viņai bija pietiekami daudz problēmu, nenesot citu nastu. „Viņš mēģināja aiziet, kad tu kliedzi, paslīdēji un uzkriti uz mana naža,” es paskaidroju. "Viņš nomira."
  
  
  "Nik, ko mēs darīsim?" Viņas balsī atkal bija dzirdamas bailes, un tajā brīdī es negribēju, lai man uz rokām būtu histēriska sieviete. Ātri noliecies, es noslaucīju asinis no naža uz mirušā žaketes, tad iebāzu asmeni piedurknē un ieliku Luger atpakaļ maciņā.
  
  
  "Vispirms," es teicu, "es nesīšu ķermeni pāri sienai savā istabā. Mēs nevaram palikt šeit un runāt, mēs varētu pamodināt Šerimu, un būtu labāk, ja viņa neko par to nezinātu pēc tam, ko viņa jau ir piedzīvojusi šovakar. Tad es tev palīdzēšu kāpt pāri sienai un mēs mazliet parunāsim. Tagad, kamēr es par viņu rūpējos, tu ienirsti atpakaļ iekšā un pārliecinies, ka Šerima joprojām guļ. Un uzvelc halātu vai kaut ko citu, un tad atgriezies šeit.
  
  
  Notikumi risinājās tik ātri, ka līdz tam nepamanīju, ka Candy bija ģērbies tikai plānā, gaiši dzeltenā negližejā, kas bija izgriezts līdz dziļam V un tik tikko saturēja viņas dāsnās krūtis, kas krampji sarāvās ar katru nervozu elpu.
  
  
  Kad viņa pagriezās, lai darītu, kā es teicu, es pacēlu mirušo vīrieti no grīdas un bez ceremonijām metu viņu pāri sienai, kas atdalīja abus balkonus. Pēc tam es piegāju pie iespējamās slepkavas virves, kas joprojām karājās pāri Šerimas terases priekšējai sienai. Es biju diezgan pārliecināts, ka viņš nebija ieradies viesnīcā viens; bija iespējams, ka vismaz vēl viens biedrs vēl gaidīja uz jumta uz grīdas virs mums.
  
  
  Un es biju pārliecināts, ka ikviens, kas tur bija, ir noņēmis j pēc tam, kad šis nebija atgriezies pēc saprātīga laika. Ja arāba līdzdalībnieks būtu bijis tikpat profesionāls kā viņa mirušais draugs, viņš būtu sapratis, ka kaut kas nav kārtībā. Ja slepkavība būtu veiksmīga, tai vajadzēja notikt piecu līdz desmit minūšu laikā. Un skatiens pulkstenī man liecināja, ka ir pagājušas piecpadsmit minūtes, kopš viņa pēdas pirmo reizi parādījās uz virves. Un, lai gan visas sarunas ārpus Šerimas istabas noritēja čukstus un vairums kustību bija apslāpētas, tomēr pastāvēja iespēja, ka otrs vīrietis vai cilvēki kaut ko dzirdēja, jo Votergeitas pagalms tajā stundā bija kluss. Nakts klusumu pārtrauca tikai ik pa laikam pa tuvējo šoseju pie Potomakas braucošas mašīnas skaņas, un tas nevarēja apslāpēt troksni uz balkona.
  
  
  Nolēmu kāpt pa virvi uz jumta; Tā vietā es uzlēcu uz balkona margām un daļēji pārgriezu virvi, novājinot to tieši tik daudz, lai, ja kāds mēģinātu vēlreiz no tās kāpt lejā, tas neizturētu iebrucēja svaru un iemestu viņu desmit stāvus zemāk esošajā pagalmā. Konfekte atkal parādījās pie balkona durvīm, kad es nolecu no margām. Viņa apspieda kliedzienu, tad ieraudzīja, ka tā esmu es.
  
  
  "Nik, ko?"
  
  
  "Tikai pārliecinieties, ka neviens cits šovakar neizmanto šo maršrutu," es teicu. "Kā Šerimai klājas?"
  
  
  "Viņa nodziest kā gaisma. Man šķiet, ka viņa iedzēra vēl pāris trankvilizatorus, Nik. Es viņai iedevu divus, pirms viņa devās gulēt, bet tikai tagad savā vannas istabā pamanīju, ka pudele atrodas uz izlietnes. Es tos saskaitīju, un to bija vismaz par diviem mazāk, nekā vajadzēja.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka viņai viss kārtībā?" Man bija bažas, ka bijusī karaliene varētu būt netīši pārdozējusi.
  
  
  "Jā. Es pārbaudīju viņas elpošanu, tā ir normāla, varbūt nedaudz lēna. Esmu pārliecināts, ka viņa izdzēra tikai četras manas tabletes, un ar to pietiek, lai viņu izārstētu uz desmit vai divpadsmit stundām."
  
  
  Pēc Kendijas skatiena varēju saprast, ka viņai bija daudz jautājumu. Atbilžu meklējumus uz kādu laiku atliku malā, jautāju viņai: “Kas ar tevi? Kāpēc tu pamodies? Vai tu arī nepaņēmi kaut ko, kas palīdz aizmigt?
  
  
  “Es domāju, ka esmu tik ļoti aizrāvies ar Šerimas nomierināšanu un
  
  
  
  
  
  
  Es vienkārši aizmirsu, Nik. Beidzot es iekritu gultā un sāku lasīt. Es droši vien nogulēju apmēram stundu, nelietojot nekādus trankvilizatorus. Kad pamodos, es devos pārbaudīt Šerimu un tad es dzirdēju troksni uz viņas balkona... ziniet, kas notika pēc tam. Viņa apstājās un tad asi jautāja: "Nik, kas tu īsti esi?"
  
  
  "Nav uzdoti jautājumi, Candy. Viņi var pagaidīt, kamēr mēs nonāksim manā istabā. Pagaidiet šeit minūti.
  
  
  Es vēlreiz pārlēcu pāri starpsienai un ienesu mirušo arābu savā istabā, paslēpu viņu dušā un pārvilku aizkaru pāri vannai gadījumam, ja Candy ienāktu vannas istabā. Pēc tam es atgriezos uz Šerimas balkona un pacēlu Candy pāri starpsienai, sekojot tam, ko es cerēju, bija mans pēdējais patvērums uz nakti.
  
  
  Candy vilcinājās ienākt istabā, un es sapratu, ka viņa, iespējams, gaidīja uz grīdas ieraudzīt mirušu vīrieti. Ievedu viņu iekšā un aizvēru aiz mums bīdāmās durvis. Es ieslēdzu gaismu, kad iepriekš biju iekšā, lai paslēptu ķermeni. Candy ātri paskatījās pa istabu, tad atviegloti nopūtās, kad viņa nekur viņu neredzēja. Viņa pagriezās pret mani un sacīja: "Vai vari man tagad pateikt, Nik?"
  
  
  Viņa skatījās tieši uz mani ar platām, nemirkšķināmām acīm, kad viņa satvēra caurspīdīgo negližeju pāri savai pieskaņotajai kleitai. Es viņu apskāvu un novedu pie dīvāna. Es apsēdos viņai blakus un satvēru viņas rokas. Pēc tam, kad savā prātā uzburu to, ko es cerēju, tas būtu ticams stāsts, es sāku runāt.
  
  
  "Mani patiesībā sauc Niks Kārters, Candy, un es strādāju naftas kompānijā, bet es esmu mazāk lobētājs un vairāk privātdetektīvs. Es parasti veicu personāla drošības pārbaudes vai, ja kādam no mūsu darbiniekiem ir problēmas, es cenšos izlīdzināt aptuvenās malas un pārliecināties, ka nav virsrakstu, kas liktu uzņēmumam izskatīties slikti. Man ir ieroča nēsāšanas licence, un man ir nācies to izmantot pāris reizes ārzemēs. Es sāku nēsāt nazi pēc tam, kad kādu dienu Kairā iekļuvu diezgan nekārtībā - pāris slepkavas paņēma man ieroci, un es nokļuvu slimnīcā.
  
  
  "Bet kāpēc jūs tagad esat šeit? Vai tas Šerimas dēļ?
  
  
  "Jā," es atzinu. "Mums no mūsu biroja Saūda Arābijā tika paziņots, ka var tikt mēģināts nogalināt viņas dzīvību. Draudi nešķita pārāk nopietni, taču varas iestādes nolēma mani sūtīt šurp katram gadījumam. Ja kāds kaut ko izmēģināja un man izdevās viņu izglābt, kompānija gaidīja, ka Šahs Hasans mums būs ļoti pateicīgs – mūsu kompānija jau kādu laiku cenšas ar viņu kaut ko lāpīt. Adabi joprojām ir daudz potenciālo naftas rezervju, kas nevienam nav iznomātas izpētei, un mani priekšnieki vēlētos pie tām strādāt.
  
  
  Šķita, ka viņa mēģināja pieņemt manu skaidrojumu, taču uzdeva acīmredzamu jautājumu: “Vai Amerikas valdībai netika teikts, ka Šerimai ir draudi? Vai viņu uzdevums nav viņu aizsargāt?
  
  
  "Es arī kādu laiku tā domāju," es sacīju, mēģinot izklausīties apmulsusi. "Taču cilvēki, kas maksā manu algu, kas ir labi, vēlas, lai viņus uzskatītu par labiem puišiem, ja kaut kas notiek. Uz spēles tiks likti miljardi, ja viņi iegūs urbšanas tiesības Adabi. Un, atklāti sakot, es nedomāju, ka kāds patiešām uztvēra draudus nopietni. Šķita, ka nevienam nebija iemesla Šerimu nogalināt. Varbūt, ja viņa joprojām būtu precējusies ar Hasanu, bet mēs nejutām, ka viņa būtu apdraudēta pēc šķiršanās."
  
  
  "Bet tas vīrietis uz balkona... vai jūs domājat, ka viņš mēģināja kaitēt Šerimai?"
  
  
  “Es nezinu. Viņš varētu būt tikai laupītājs, lai gan sakritība, ka viņš ir arābs, mani tagad pārsteidz.
  
  
  “Kā ir ar tiem vīriešiem Džordžtaunā šovakar? Vai tā arī ir sakritība?
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka tā bija nejaušība. Pavisam nesen es pārbaudīju savu draugu apgabala policijas pārvaldē, un viņš man teica, ka visi trīs vīrieši, kurus viņi atrada uz ielas, ir bijuši zagļi vai sīki zagļi. Šķita, ka viņi klīda apkārt, meklējot iespējamos upurus un pamanīja, ka mēs izejam no restorāna, ieraudzīja, ka mums ir limuzīns, bet mēs sākām iet, tāpēc viņi mums sekoja.
  
  
  "Vai tu viņam teici, ka nošāva viņus? Vai mums būs jāatbild uz jautājumiem un jāveic policijas izmeklēšana? Šerima vienkārši nomirs, ja viņa iejauksies šādos jautājumos. Viņa tik ļoti cenšas nesamulsināt Hasanu.
  
  
  Es paskaidroju, ka neesmu teicis savam domājamajam policijas draugam, ka neko nezināju par Džordžtaunas incidentu, kā vien vienkārši pateikt, ka tajā laikā atrados šajā rajonā un redzēju visas policijas automašīnas un prātoju, kas noticis. "Man bija sajūta, ka policija domā, ka šie melnādainie ir kļūdījušies, mēģinot aplaupīt kādus lielus narkotiku tirgotājus vai ko citu, un paslēpa to zem paklāja. Es nedomāju, ka policija pārāk centīsies noskaidrot, kas viņus nogalināja. Viņi droši vien domā, ka viņiem uz ielas ir par trim ļaundariem mazāk jāuztraucas.
  
  
  "Ak, Nik, tas viss ir tik šausmīgi," viņa čukstēja, piekļaujoties man. “Ko darīt, ja kāds mēģina viņai nodarīt pāri?
  
  
  
  
  
  
  Kā būtu, ja tevi nogalinātu? Viņa kādu brīdi klusēja, iegrimusi domās. Tad pēkšņi viņa strauji saraustījās un paskatījās uz mani ar degošām acīm. "Nik, kā ar mums? Tikšanās ar mani bija daļa no jūsu darba? Vai tev vajadzēja likt man tevī iemīlēties, lai tu varētu palikt Šerimas tuvumā?
  
  
  Es nevarēju ļaut viņai noticēt, tāpēc gandrīz rupji pievilku viņu sev klāt un dziļi noskūpstīju, lai gan viņa pretojās. Kad es viņu atbrīvoju, es teicu: “Mīļā dāma, man ir dots pavēle pat nesazināties ar Šerimu vai ar viņu citu personu, ja vien nav draudu. Mani priekšnieki man iekārtoja šo istabu blakus viņai, jā, bet mana tikšanās ar tevi bija tikai nejaušība. Tas arī izrādījās brīnišķīgi. Bet, kad uzņēmums uzzina, ka es pavadīju laiku kopā ar jums un Šerimu, man ir lielas nepatikšanas. It īpaši, ja viņi domā, ka esmu izdarījis kaut ko tādu, kas varētu viņus sabojāt vēlāk, mēģinot iegūt šos naftas līgumus.
  
  
  Šķita, ka viņa man ticēja, jo pēkšņi viņas sejā parādījās bažas un viņa pieliecās, lai mani noskūpstītu, maigi sakot: “Nik, es nevienam neteikšu. Pat Šerima. Man bija bail, ka tu mani izmanto. Es nedomāju, ka varu...” Teikums tika pārtraukts, kad viņa ielika seju man krūtīs, bet es zināju, ko viņa teiks, un prātoju, kas viņu izmanto un sagādā tādas sāpes. Pieskaroties viņai, es pacēlu viņas seju un atkal maigi piespiedu savas lūpas pie viņas lūpām. Viņas atbilde bija prasīgāka, jo viņas mēle pieskārās manām lūpām, un, kad es tās atvēru, viņa steidzās iekšā, lai kļūtu par zondējošu, ķircinošu dēmonu, kas manī izraisīja tūlītēju reakciju.
  
  
  Beidzot pārtraucot apskāvienu, viņa jautāja: "Nik, vai es varu palikt šeit pie tevis visu atlikušo nakti?"
  
  
  Es gribēju piezvanīt uzņēmumam AX un vienoties par citu kolekciju — vīrieti vannā —, tāpēc es nežēlīgi teicu: „Baidos, ka nakšņošanai nav atlicis daudz laika. Saule uzlēks pēc pāris stundām. Ko darīt, ja Šerima pamostas un atradīs, ka esat prom?
  
  
  "Es tev teicu, ka viņa būs prom uz dažām stundām." Viņa nopūtās un teica: "Vai tu negribi, lai es palieku... tagad, kad es par tevi zinu visu?" Menca pārvērtās aizvainotā izteiksmē, un es zināju, ka viņa domā, ka viņu atkal izmanto.
  
  
  Paņēmusi viņu rokās, es piecēlos un aiznesu uz gultu. "Novelc šīs drēbes," es smaidot pavēlēju. "Es tev parādīšu, kurš vēlas, lai tu paliktu." Kad es sāku izģērbties, es paņēmu klausuli un teicu darbiniekiem, lai viņi mani pamodina pulksten septiņos.
  
  
  Kad atskanēja modinātāja zvans, es piecēlos un izpildīju vingrinājumus. Pacēlu klausuli pēc pirmā zvana, klusi pateicoties operatorei, lai nepamodinātu Candy. Man bija vajadzīgas vēl dažas minūtes privātuma, pirms es viņu aizsūtīju atpakaļ uz Šerimas mitekli.
  
  
  Vispirms man bija jāsaģērbjas un jāizlīst uz balkona, lai paņemtu paštaisīto signalizāciju. Kad es iemetu Candy uz gultas, viņa uzstāja, ka jāiet uz vannas istabu, pirms mēs sākām mīlēties. Viņa paskaidroja, ka vēlas noņemt kosmētiku, taču es biju pārliecināta, ka viņas lielā ziņkārība lika viņai pārbaudīt, kur es paslēpu mirušo vīrieti.
  
  
  Izmantoju iespēju izņemt no spoles garu melna diega gabalu, ko vienmēr nēsāju bagāžā. Apsēju vienu tā galu ap glāzi no virtuves stūra un izlecu caur sienu pie Šerimas balkona durvīm, otru galu piesēju pie roktura. Viņš nebija redzams tumsā. Atkal uzlēcis uz sāniem, es novietoju stiklu starpsienas augšpusē. Ikviens, kurš mēģināja atvērt Šerimas durvis, izrāva stiklu un ietriecās uz balkona grīdas. Tā kā vairākas stundas pirms rītausmas nebija notikušas avārijas, zināju, ka Šerimu pa šo maršrutu neviens nebija mēģinājis sasniegt. Un viesnīcas detektīvs gaitenī nesacēla traci.
  
  
  Kad es atgriezos istabā, es redzēju, ka prasības, kuras mēs bijām viens otram izvirzījuši vairāk nekā divu stundu aizraušanās laikā, pirms Candy beidzot aizmiga, atspoguļojās viņas sejā, kas bija peldēta rīta saulē, kas spīdēja pa balkona durvīm. Viņa mīlējās ar pilnīgu atdevi un padevās ar intensitāti, kas pārspēja visas mūsu iepriekšējās tikšanās. Mēs atkal un atkal sanācām kopā, un pēc katra pīķa viņa atkal bija gatava, viņas glāstošās rokas un ķircinošā mute gandrīz piespieda mani vēlreiz pierādīt savu pieķeršanos, dzēst visas domas, ka es viņu vienkārši izmantoju.
  
  
  Es noliecos un noskūpstīju viņas maigās, mitrās lūpas. "Kendij, laiks celties." Viņa nekustējās, tāpēc es slīdēju ar lūpām gar viņas tievo kaklu, atstājot ātru skūpstu pēdas. Viņa klusi ievaidējās un pārbrauca ar roku pāri sejai, kad viņas seju ātri pārskrēja bērnišķīga saraukta piere. Es ieliku roku zem palaga un piespiedu to pie viņas krūtīm, maigi masējot, vēlreiz skūpstīdams viņas lūpas.
  
  
  "Ei, skaistulīt, ir laiks celties," es atkārtoju, paceļot galvu.
  
  
  Viņa man darīja zināmu, ka ir nomodā, pastiepa roku un aplika abas rokas ap manu kaklu, pirms es paspēju piecelties. Viņa pievilka mani sev klāt un šoreiz sāka skūpstīt manu seju un kaklu. Mēs nonācām garā apskāvienā un es viņu palaidu vaļā
  
  
  
  
  
  
  beidzot pateikt:
  
  
  "Šerima drīz pamodīsies. Gandrīz astoņos.
  
  
  "Nav godīgi mani šādi sūtīt," viņa nomurmināja, atspiedusies pret spilveniem un mirkšķinot spožajā rīta saulē. Viņa pagriezās pret mani un kautrīgi pasmaidīja, tad paskatījās uz manām biksēm.
  
  
  "Tu esi ģērbies," viņa teica. "Tas arī nav godīgi."
  
  
  "Es esmu bijis augšā un ģērbies stundām ilgi," es ķircināju. "Es veicu dažus vingrinājumus, uzrakstīju grāmatu, apceļoju apkārtni un man bija laiks noskatīties īsfilmu."
  
  
  Viņa apsēdās, piepildot istabu ar smiekliem. "Es domāju, ka jūs arī apzīmējāt veselu lopu ganāmpulku," viņa sacīja starp smiekliem.
  
  
  "Nu, kundze," es teicu, "tagad, kad jūs to pieminējat..."
  
  
  "Ak, Nik, pat neskatoties uz visu, kas noticis," viņa nopūtās ar maigu seju, "Es nedomāju, ka esmu tik ļoti izbaudījusi vīriešu kompāniju kā jūsējā - ne uz ilgu laiku."
  
  
  Smaids pazuda no viņas sejas un viņa atkal kļuva nopietna, viņas pierē parādījās domīga izteiksme. Viņa kādu brīdi sēdēja uz spilveniem un klausījās, ko viņai saka prāts. Tad tikpat pēkšņi viņa atkal pievērsa man savas koši brūnās acis, un es redzēju, kā viņas mutes kaktiņos ņirb smaids.
  
  
  "Šerima vēl neceļas," viņa iesmējās, sākdama atspiesties uz gultas. "Vismaz vēl... ak... pusstundu..."
  
  
  — Ak nē, nevajag! - teicu, pielecot no krēsla, kuru biju paņēmis. "Šoreiz es tā domāju!"
  
  
  Šorīt man bija pārāk daudz darāmā, lai piekāptos Candy vilinošajiem ielūgumiem. Pieejot pie gultas, es noliecos un novilku segu, ar tādu pašu kustību apgriezu viņu uz vēdera un iesitu pa dibenu.
  
  
  "Ak! Tas sāp!"
  
  
  Es šaubījos, ka esmu viņu sāpinājis, bet viņa izlēca no gultas.
  
  
  "Tagad," es ievilku, "mums tevi jāaizved uz tavu istabu."
  
  
  Sākumā viņa uzmeta man neizpratnē skatienu, tad, skatoties uz savu negližeju un negližeju, kas gulēja uz krēsla, sacīja: “Ak, pareizi. Man nav atslēgu.
  
  
  "Pareizi, tas ir veids, kā jūs atnācāt."
  
  
  Kad viņa uzvilka peignoīru, šķita, ka viņa pēkšņi atcerējās savu citu milzīgo apetīti. "Nik, kā būtu ar brokastīm?"
  
  
  "Nedaudz vēlāk. Man jāzvana."
  
  
  "Lieliski, kā es varu nepamanīta atgriezties savā istabā?" viņa jautāja, cieši pievelkot savu neglige.
  
  
  "Kā šis." Es viņu pacēlu un aiznesu uz balkonu, tad pacēlu pāri sadalošajai sienai. Ja tajā pašā rītā Votergeitā bija arī citi cilvēki, viņi droši vien domāja, ka kaut ko redz. Kad viņa nolaidās uz grīdas, viņa atspiedās pret sienu un ātri mani noskūpstīja, tad pagriezās un... ieskrēja pa durvīm uz Šerimas istabu.
  
  
  Atgriezusies savā istabā, es piegāju pie telefona un sāku zvanīt Vanaga numuru. Es jau grasījos sastādīt pēdējo ciparu, kad neprātīgi sāka zvanīt mans durvju zvans un tajā pašā laikā atskanēja klauvēšana pie durvju paneļa. Nometusi telefonu es pieskrēju pie durvīm un atvēru tās. Candy stāvēja tur, viņas seja bija bāla un viņas acis bija piepildītas ar asarām.
  
  
  "Niks," viņa iesaucās, "Šerima ir prom!"
   8. nodaļa
  
  
  
  
  Es aizvilku Candy atpakaļ uz Šerimas istabu un aizcirtu durvis aiz mums. Man bija pietiekami daudz problēmu neaicināt ziņkārīgos viesus parādīties vestibilā vai piezvanīt uz reģistratūru, lai noskaidrotu, kāpēc meitene šajā stundā kliedz. Candy stāvēja pie Šerimas istabas durvīm, sagrozīja rokas un atkārtoja: “Tā ir mana vaina. Man nekad nevajadzēja viņu atstāt vienu. Kas mums jādara, Nik? Ko mēs darīsim?"
  
  
  Es jau kaut ko esmu izdarījis. Pēc bijušās karalienes viesistabas izskata bija redzams, ka nekāda cīņa tur nav bijusi. Es atgriezos foajē, kur Kendija bija piespiesta pie durvīm, joprojām atkārtojot savu izmisuma litāniju. Ātrs skatiens uz viņas istabu man parādīja, ka arī tur nebija nekādas cīņas. Šerima acīmredzot tika aizvesta, kamēr viņa vēl atradās trankvilizatoru ietekmē. Bet kā nolaupītāji viņu izvilka no viesnīcas? Kas notika ar Votergeitas apsargu, kuram vajadzēja nakšņot gaitenī? Man vajadzēja pārbaudīt viņa atrašanās vietu, bet es nevarēju riskēt, ka stenoša Candy man atkal sekos zālē. Man vajadzēja viņu aizņemt.
  
  
  Stingri turot viņu aiz pleciem, es viņu viegli pakratīju, un tad vēl stiprāk, līdz viņa pārstāja kliegt un paskatījās uz mani. “Kendij, es vēlos, lai tu ieskaties Šerimas drēbēs un pasaki man, ja kaut kā trūkst. Mums jānoskaidro, kas viņai bija mugurā, kad izgāja no viesnīcas. Kamēr tu to dari, man uz minūti jāatgriežas savā istabā, labi? Es vēlos, lai jūs šīs durvis turētu aizvērtas un aizslēgtas. Nelaiž iekšā nevienu, izņemot mani. Vai jūs klausāties? Vai jūs saprotat, kas jums jādara? "
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, zodam trīcot un asarām acīs. Viņas lūpas trīcēja, kad viņa jautāja: “Nik, ko mēs darīsim? Mums viņa ir jāatrod. Vai mēs nevaram izsaukt policiju? Vai Abduls? Kā ar Hasanu? Vai mums jāpaziņo viņam? Kā ar vēstniecību?
  
  
  "Es par visu parūpēšos," es viņai apliecināju.
  
  
  
  
  
  
  uz brīdi apskaujos, lai nomierinātu. “Dariet, kā es saku, un pārbaudiet, vai varat saprast, kas viņai bija mugurā. Es būšu atpakaļ drīz. Tagad atcerieties, ko es teicu par neviena nelaišanu. Un šobrīd neviena tālruņa zvana. Nerunājiet pa telefonu, lai, ja Šerima mēģinās jums piezvanīt, līnija nebūtu aizņemta. Vai tu to izdarīsi, Candy? "
  
  
  Šņaukādama degunu, viņa pacēla vienu sava dārgā negližeja piedurkni un noslaucīja asaras, kas lija pār viņas seju. "Labi, Nik. Es darīšu to, ko tu saki. Bet atgriezieties lūdzu. Es nevēlos būt šeit viena. Lūdzu."
  
  
  "Es atgriezīšos pēc pāris minūtēm," es apsolīju. Kad es izgāju pa durvīm, viņa aizslēdza slēdzeni aiz manis.
  
  
  Koridorā joprojām nebija ne miņas no viesnīcas apsarga. Vai nu viņš aizgāja no darba, kas šķita maz ticams, ja vien viņu nenomainīs cits darbinieks, vai arī... Pagriezusies es nospiedu pogu, kas zvanīja uz Šerimas istabas durvīm. Kad Candy nervozi jautāja: "Kas tas ir?" Es klusi iepazīstināju ar sevi, viņa nometa skrūvi un ielaida mani iekšā.
  
  
  Viņa sāka teikt: "Nik, es tikko sāku meklēt..."
  
  
  Es paslīdēju viņai garām, ieskrēju viņas istabā un pārbaudīju vannas istabu. Šeit ir tukšs. Es aizskrēju atpakaļ uz Šerimas kajīti un iegāju viņas vannas istabā. Dušas aizkars tika pārvilkts virs vannas, un es to pavilku malā.
  
  
  Acīmredzot es nebiju vienīgais, kurš tajā naktī paslēpa ķermeni. Sasalušā asiņu peļķē vannā gulēja novecojušais mājas detektīvs, kuru es agrāk biju redzējis ķērāmies pēc savām atslēgām. Nāve bija vienīgais atvieglojums, ko viņš guva, es redzēju, kur asinis plūst no vairākām durtām brūcēm viņa krūtīs. Viņš, iespējams, pieļāva kļūdu, pietuvojoties tam, kurš nāca pie Šerimas istabas durvīm, vispirms neizvelkot revolveri. Es noliku atpakaļ vannas aizkaru un izgāju no vannas istabas, aizverot aiz sevis durvis.
  
  
  Mana seja noteikti kaut ko rādīja, jo Kendija aizsmakusi jautāja: "Nik, kas tas ir? Kas tur ir? Pēkšņi viņa noelsās, un viņas roka lidoja viņai pie mutes: “Nik, vai šī ir Šerima? Viņa ir tur?
  
  
  "Nē, tā nav Šerima," es teicu. Tad, kad viņa sniedzās pēc vannas istabas durvju roktura, es satvēru viņas roku. "Neej tur, Candy. Tur ir kāds... Viņš ir miris. Es nezinu, kas viņš ir, bet es domāju, ka viņš varētu būt viesnīcas apsardzes darbinieks, kurš mēģināja aizsargāt Šerimu. Mēs šobrīd neko nevaram darīt viņa labā, tāpēc es nevēlos, lai tu tur ietu.
  
  
  Candy izskatījās tā, it kā viņa gatavojas noģībt, tāpēc es viņu ievedu atpakaļ galvenajā viesistabā un uz minūti apsēdināju, glāstīdams viņas skaistos matus, kamēr viņa apslāpēja savas šņukstas. Beidzot viņa paskatījās uz mani un teica:
  
  
  "Mums jāzvana policijai, Nik. Un man ir jāinformē vēstniecība, lai viņi varētu sazināties ar Hasanu. Tas ir mans darbs. Man bija jābūt kopā ar viņu un jāpalīdz viņu aizsargāt." Viņa atkal sāka šņukstēt.
  
  
  Es zināju, ka tērēju dārgo laiku, taču man vajadzēja viņai atturēt no zvaniem, kas varētu izplatīt baumas par Šerimas pazušanu uz pili Sidi Hasanā. Ir pienācis laiks viņai pateikt patiesību – vismaz viņas versiju. Es pacēlu viņas galvu un, nenovēršot acis no viņas, mēģināju runāt pilnīgi sirsnīgi, sakot:
  
  
  "Kendij, man tev kaut kas jāsaka. Tas, ko es jums vakar teicu par naftas kompānijas izmeklētāju, nav patiesība.
  
  
  Viņa gribēja kaut ko teikt, bet es uzliku pirkstu uz viņas trīcošajām lūpām un turpināju runāt.
  
  
  "Es esmu kā izmeklētājs, bet Amerikas Savienoto Valstu valdībai. Es strādāju Slependienesta izpildu aizsardzības nodaļā. Man tika uzticēts aizsargāt Šerimu pēc tam, kad saņēmām ziņas no ārvalstu avotiem, ka kāds varētu mēģināt nogalināt Šerimu.
  
  
  Pēc maniem vārdiem Candy acis iepletās, un es apstājos, lai viņa varētu uzdot savu jautājumu. "Kāpēc, Nik? Kāpēc kāds kaitētu Šerimai? Viņa vairs nav karaliene.
  
  
  "Lai samulsinātu ASV," es paskaidroju. “Tā ir visa būtība. Adabi pilsētā ir cilvēki, kuri vēlētos, lai ASV zaudētu savu ietekmi pār Šahu Hasanu. Un, ja kaut kas notiks ar Šerimu šeit, štatos, mēs esam pārliecināti, ka tas notiks. Jūs zināt, ka viņš joprojām par viņu ļoti rūpējas, vai ne?
  
  
  "Protams," sacīja Kendija, noslaucot vēl vienu asaru. "Viņš viņu mīl vairāk par visu pasaulē. Viņš vienmēr to darīja. Viņš nevēlējās šķirties no viņas, bet viņa lika viņam to darīt. Nik, tas ir viņas noslēpums; Vai atceries, ka es tev teicu, ka ikvienam ir noslēpumi? Nu, Šerima teica, ka Hasanam no viņas bija jāatsakās, lai glābtu savu dzīvību un bērnus... Ak Nik, kas ar viņu notiks? Ko viņi viņai nodarīja?
  
  
  "Neuztraucieties," es teicu, cerot, ka izklausos pārliecināta. "Mēs atradīsim Šerimu un atgriezīsim viņu drošībā. Bet tev ir jāpalīdz. Ne tikai Šerima, bet arī jūsu valsts." Atbildot uz jautājumu, kas pazibēja viņas sejā, es turpināju: “Redziet, ja jūs tagad sazināsieties ar Ababijas vēstniecību, ziņas par Šerimas nolaupīšanu izplatīsies. -Tūlīt pasaule uzzinās, ka Amerikas Savienotās Valstis nespēja viņu aizsargāt. Un tieši tāpēc viņa tiek nolaupīta
  
  
  
  
  
  
  Nolaupītāji skaita. Es domāju, ka viņi plāno viņu paturēt kādu laiku, iespējams, pietiekami ilgi, lai visu uzmanību pievērstu viņas medībām, un tad...” Man nevajadzēja teikt acīmredzamo — Candy sejas izteiksme man liecināja, ka viņa saprata, kas man ir. prātā. .
  
  
  "Tātad, jūs redzat," es turpināju, "kamēr mēs varam noslēpt viņas pazušanu, viņa būs drošībā. Cilvēkiem, kas viņu uzņēma, ir nepieciešami virsraksti. Vismaz kādu laiku mēs varam neļaut viņiem tos iegūt. Bet man ir vajadzīga jūsu palīdzība. Vai izliksies, ka Šerima ir šeit un drošībā? Tas varētu glābt viņas dzīvību un palīdzēt jūsu valstij."
  
  
  "Niks; es aizbraucu no šejienes tik sen, ka vairs neuzskatu to par savu valsti. Bet es darīšu visu, kas, jūsuprāt, palīdzēs Šerimai.
  
  
  "Tas palīdzēs arī Hasanam un Adabi," es atzīmēju. "Ja šahs pametīs ASV, viņš ilgi neizturēs. Tuvajos Austrumos ir cilvēki, kuri tikai gaida iespēju pārcelties uz viņa valsti. Un runa nav tikai par viņa izraidīšanu no troņa. Tas nozīmētu viņa dzīvību."
  
  
  Uz brīdi Candy acis iemirdzējās, un viņa izspļāva: „Man viņš ir vienalga. Viņš ir pelnījis to, ko viņš saņem." Manā sejā noteikti bija redzams mans pārsteigums, jo viņa ļoti pieklusināti turpināja: „Ak, Nik, es to nedomāju. Mani visvairāk uztrauc tikai Šerima. Viņa nekad nav darījusi neko, lai kādam nodarītu pāri."
  
  
  Man nebija laika viņu iztaujāt par viņas acīmredzamo pieņēmumu, ka Hasans ir nodarījis pāri cilvēkiem, taču es piedomāju pie tā atgriezties vēlāk. Tā vietā es teicu: "Vai tad es varu paļauties uz jūsu palīdzību?" Kad viņa pamāja, es teicu: "Am, lūk, kas jums jādara..."
  
  
  "Drīz Abduls ieradīsies Votergeitā, lai viņu un Šerimu savāktu, lai atkal dotos māju medībās," es paskaidroju, atzīmējot laiku. Viņas uzdevums bija neļaut viņam uzzināt par Šerimas pazušanu, jo viņš bija Šaha Hasana kalps un uzskatīja par pienākumu nekavējoties ziņot par viņas pazušanu. Kendija gribēja zināt, kā viņai tas jādara, tāpēc es teicu, ka Abdulam piezvanot no vestibila, viņa viņam pateica, ka Šerima nejūtas labi, un nolēma palikt savā istabā un visu dienu atpūsties. Tomēr viņai bija jāpastāsta miesassargam, ka viņa saimniece vēlas, lai viņš aizved Kendiju atpakaļ uz Merilendu, lai viņa varētu sazināties ar nekustamā īpašuma aģentiem, jo Šerima bija apmetusies uz dzīvi, lai iegādātos īpašumu.
  
  
  "Ko darīt, ja Abduls vēlas runāt ar Šerimu?" - Candy jautāja.
  
  
  "Vienkārši pasakiet viņam, ka viņa atkal aizmiga un nevēlas, lai viņu traucētu. Pasakiet viņam, ka, ja viņš uzstāj, viņam būs jāuzņemas atbildība. Es domāju, ka viņš bija pietiekami sagatavots, lai izpildītu Šerimas pavēles caur jums, lai viņš darītu, kā viņam liks. Tagad es vēlos, lai tu ej ar viņu uz randiņu un paturi viņu Potomakā pēc iespējas ilgāk. Apstājies katrā nekustamo īpašumu aģentūrā, ko varat atrast, un liec tai pagaidīt, kamēr skatāties sarakstus. Dodiet man pēc iespējas vairāk laika pirms atgriešanās Vašingtonā. Pēc tam, kad jums ir jāatgriežas, paskaidrojiet, ka jums ir jāiepērkas Šerimā, un palūdziet viņam aizvest jūs uz dažiem pilsētas centra veikaliem. Tas man dos dažas stundas, lai mēģinātu izsekot Šerimai un noskaidrot, vai mēs varam viņu atgūt, pirms jūs atgriežaties. Lieliski?"
  
  
  Viņa pamāja ar galvu un tad prasīja: “Bet ja nu tu viņu līdz tam neatradīsi, Nik? Es nevaru to atlikt uz visiem laikiem. Viņš vēlēsies izsaukt ārstu vai kaut ko citu, ja Šerima nebūs augšā, kamēr mēs atgriezīsimies. Kas tad man Abdulam jāsaka? »
  
  
  "Mums vienkārši par to būs jāuztraucas, kad pienāks laiks. Šorīt pirms došanās prom no šejienes varat pastāstīt vadītājam, ka Šerima nejūtas labi un nevēlas, lai viņu traucētu... ar kalponēm vai telefona zvaniem. Tādā veidā neviens šodien nemēģinās iekļūt istabā. Un sadales skapis nepieņems zvanus telpā. Vēl labāk, varbūt jums vajadzētu likt menedžerim paziņot visiem, kas zvanīja Šerimai, ka viņa šo dienu ir ārpus viesnīcas. Pārliecinieties, ka viņš saprot, ka tas ir jāstāsta visiem, pat ja zvana kāds no vēstniecības. Uzsveriet faktu, ka Šerima ir slikti un nevēlas zvanus vai apmeklētājus. Viņš jūs uzklausīs, jo, spriežot pēc tā, ko jūs man jau stāstījāt, jums ir darīšana ar viesnīcas personālu kopš jūsu ierašanās.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka tas darbosies, Nik? Vai jūs varat atrast Šerimu, pirms viņa tiek ievainota?
  
  
  "Es darīšu visu iespējamo. Tagad man jāiet blakus un jāpiezvana. Es nevēlos šobrīd saistīt šo tālruni, katram gadījumam. Ģērbies un esi gatavs, kad ieradīsies Abduls. Un neaizmirstiet ieskatīties Šerimas drēbēs, lai redzētu, kas viņai bija mugurā, kad viņu aizveda.
  
  
  Es pārliecinājos, ka viņa ir augšā un pārvietojas, pirms atgriezos savā istabā un piezvanīju Vanagam. Cik vien īsi vien iespējams, es viņam pastāstīju par notikušo un to, ka esmu vienojusies ar Kendiju, lai ziņas neļaus izplatīties. Viņš nebija tik pārliecināts, ka man ir taisnība, nosaucot sevi par Izpildu aizsardzības dienesta aģentu — ja kaut kas noiet greizi, tam var būt nopietnas sekas, un izskatījās, ka tas ir birojs.
  
  
  
  
  
  
  Jūs gatavojaties uzņemties vainu par to, taču viņš piekrita, ka šis stāsts ir labāks par patiesības stāstīšanu par sevi un AX.
  
  
  Viņš arī bija nedaudz neizpratnē par to, ka bija jāvienojas par divu līķu piegādi Votergeitai, taču mēs ātri izdomājām plānu. Divi no viņa vīriem uz manu istabu nogādāja pāris sūtījumu kastes, kurās it kā bija īrēts filmu projekcijas aprīkojums. Katram viesnīcas darbiniekam, kas iet caur piegādes ieeju, manā istabā tiks lūgts uzstādīt biznesa konferenču aprīkojumu un pēc tam atgriezties vēlāk. Līķi iet kopā ar iepakojuma kastēm.
  
  
  "Kā ir ar viesnīcas apsardzi?" - jautāju Vanagam. "Pastāv iespēja, ka drīz kāds nāks viņu aizstāt. Acīmredzot viņš visu nakti dežurēja.
  
  
  "Tiklīdz būsim pie telefona," Vanags teica, "es tikšu pie tā. Tā kā mums ir liela ietekme uz cilvēkiem, kas vada viesnīcu, mēs esam diezgan labā situācijā, taču pat tādā gadījumā mums būs jāpieliek visas pūles, lai to paturētu noslēpumā. Un mēs varam to klusēt tikai līdz brīdim, kad būs kāds oficiāls izskaidrojums viņa nāvei."
  
  
  Man pavēlēja palikt savā istabā un gaidīt papildu informāciju no Vanaga. Es gribēju sākt, bet, kad viņš norādīja, es atzinos, ka šobrīd es tiešām nevaru daudz darīt. Viņš man apliecināja, ka nekavējoties paziņos pa visiem oficiālajiem kanāliem, lai meklētu sievieti, kas atbilstu Šerimas aprakstam, neminot viņas vārdu. Turklāt visiem AX aģentiem, kuri ir iefiltrējušies vardarbīgās radikālās grupās un zināmās graujošajās organizācijās, kas darbojas apgabala teritorijā, tiks dota pavēle izmantot visus viņu rīcībā esošos līdzekļus, lai atrastu bijušo karalieni.
  
  
  Atbildot uz Vanaga jautājumu, es viņam teicu, ka esmu pārliecināts, ka Candy Knight sadarbosies, mēģinot slēpt Šerimas pazušanu. "Ne tik daudz tāpēc, ka tas ir viņas valstij," es teicu vecajam vīram, "bet gan pašai Šerimai. Un noteikti ne Hasana dēļ,” es piebildu, pastāstot viņam par viņas acīmredzamo nepatiku pret vīrieti, kurš viņas labā bija darījis tik daudz. "Es gribētu zināt, kas slēpjas aiz viņas jūtām pret šahu," es teicu.
  
  
  "Es paskatīšos, vai es varu iegūt kaut ko citu no mūsu Sidi Hassan filiāles," sacīja Vanags. "Bet es domāju, ka viņi šajā dokumentācijā ievieto visu iespējamo informāciju. Tagad, N3, ja jums nav nekā cita, es vēlos to visu likt lietā."
  
  
  "Tieši tā, kungs. Gaidīšu tavu zvanu. Es tikai vēlos iet blakus, lai redzētu, vai Kendija ir gatava novērst Abdula Bedavi uzmanību, un es atgriezīšos savā istabā, tiklīdz zināšu, ka viņi dodas uz Merilendu.
  
  
  Pirms saīsināt mūsu sarunu, Vanags man atgādināja, lai pie manām durvīm un Šerimas istabas durvīm piekārtu zīmi “Netraucēt”. "Mēs nevaram likt istabenei ienākt nevienā no istabām un sākt tīrīt dušu," viņš atzīmēja. Es piekritu, kā vienmēr, nomierināta ar viņa uzmanību vissīkākajām detaļām, lai cik sarežģīta operācija kopumā būtu. Tad viņi nolika klausuli.
  
  
  "Abduls mani gaida lejā," Kendija teica, tiklīdz viņa attīrīja durvis un ielaida mani Šerimas istabā.
  
  
  "Kā viņš uztvēra ziņas, ka Šerima šodien palika mājās?"
  
  
  "Sākumā viņš uzstāja ar viņu runāt. Tad man iešāvās prātā doma, ka varbūt mēs par daudz svinējām pēc aiziešanas no viņa vakar vakarā - Dievs, vai tas bija tikai pagājušajā naktī? Šķiet, ka tas bija tik sen - un ka viņa bija paģirās, negribēja nevienu redzēt, nebija pieradusi tik daudz dzert... Viņš bija nedaudz pieķēries - jūs zināt, musulmaņi un alkohols. Bet galu galā viņš tam piekrita. Es viņu turēšu prom un nodarbināšu, cik vien varēšu, Nik, bet tev viņa ir ātri jāatrod. Abduls mani nogalinās, ja viņš uzskatīs, ka man bija kāds sakars ar viņas pazušanu, vai ja viņam pat radīsies aizdomas, ka es viņam atturēju viņu atrast.
  
  
  "Neuztraucies, Candy," es teicu pēc iespējas pārliecinošāk. "Mēs viņu atradīsim. Es tikko paņēmu telefonu ar galveno mītni, un daudzi cilvēki jau viņu meklē. Kas viņai bija mugurā?
  
  
  "Es domāju, ka viņa joprojām valkāja savu negližeju. Cik es varu spriest, neviena no viņas kleitām nav pazudusi, bet viņai to ir tik daudz. Ak, jā, arī viņas garā ala ir pazudusi.
  
  
  "Viņi droši vien viņu aplika, lai viņu izvestu. Virs negližes būtu izskatījies tā, it kā viņa būtu ģērbusies vakarkleitā. Cik es saprotu, viņi, iespējams, viņu veda lejā ar dienesta liftu un pēc tam caur garāžu. Ja viņa joprojām lietotu šīs tabletes ar dopingu, viņa varētu izskatīties pēc meitenes, kura ir pārāk daudz dzērusi un kuru pāris draugi palīdz mājās.
  
  
  Pēkšņi iezvanījās telefons, pārsteidzot mūs abus. "Vai jūs nepārliecinājāties, ka sadales panelis nepieņem zvanus?" ES jautāju.
  
  
  “Jā, vadītājs vēl nedežūra, bet menedžera palīgs man apliecināja, ka karalieni neviens netraucēs.
  
  
  "Atbildiet," es teicu, kad zvans atkal atskanēja. “Tas noteikti ir Abduls, kurš runā pa mājas telefonu gaitenī. Sadales panelis
  
  
  
  
  
  Es nevaru kontrolēt, kurš zvana tieši no turienes. Noteikti aizrādījiet viņam, ka viņš zvanīja un riskēja pamodināt Šerimu.
  
  
  Candy pacēla klausuli, īsi noklausījās un, pamājot ar galvu, ka man ir taisnība savā pieņēmumā, turpināja stāstu! Abdulam par to, ka viņš uzdrošinājās piezvanīt uz istabu, kad viņam lika vienkārši gaidīt viņu un netraucēt Šerimai. Viņa ar to tika galā labi, un es garīgi aplaudēju viņas aktiermākslas prasmēm stresa apstākļos.
  
  
  Pēc klausules nolikšanas viņa pagriezās un teica: “Nik, man jāiet. Ja es to nedarīšu, viņš būs šeit nākamais. Viņš saka, ka joprojām nav pārliecināts, ka viņam vajadzētu doties ārpus pilsētas, kad "mana lēdija" nejūtas labi."
  
  
  "Labi, Candy," es piekritu, sniedzot viņai ātru skūpstu, kad viņa uzmeta savu lapsas jaku pāri savai kraukšķīgajai baltajai blūzei. "Vienkārši neļaujiet viņam neko aizdomāties. Rīkojieties normāli un turiet viņu prom, cik ilgi vien iespējams."
  
  
  "Es to izdarīšu, Nik," viņa solīja, kad es viņu izlaidu pa durvīm. "Vienkārši atrodiet Šerimu." Vēl viens ātrs skūpsts un viņa bija prom. Aizverot aiz viņas durvis, es brīdi stāvēju, skatījos uz slēdzeni un ķēdi, uz durvīm - stipras tērauda ierīces. Es prātoju, kā kāds var iekļūt istabā, nepārraujot ķēdi, radot pietiekami daudz trokšņa, lai pamodinātu visus uz grīdas. Acīmredzot ķēde bija nevietā. Tas nevarēja notikt, jo nolaupīšanas laikā Candy atradās manā istabā un pirms tam nebija iespējams viņu nodrošināt vietā. Kamēr mēs mīlējāmies, kāds izmantoja atbrīvotās durvis, lai ieietu un aiznestu bijušo karalieni, kuru man vajadzēja aizsargāt. Un šajā procesā viņi nogalināja vīrieti, kura apsarga karjera nekad nebija pretstatījusi neko bīstamāku kā pārlieku dedzīgu autogrāfu mednieku vai mājīgu sīko zagli. Man bija riebums pret sevi, es pārklāju zīmi “Netraucēt” pār Šerimas istabas durvju rokturi un atgriezos savā istabā. Kad es atvēru durvis, zvanīja telefons un es skrēju uz to atbildēt. Vanags ierunājās, tiklīdz atpazina manu balsi:
  
  
  “Vīrieši piegādās jūsu filmu projektoru un citas lietas apmēram stundas laikā. Apsargs, kuru viņi nogalināja, bija vecpuisis, un saskaņā ar viņa personīgo informāciju viņam šajā apgabalā nebija nevienas ģimenes. Vismaz tas ir pārtraukums; šorīt viņu mājās neviens negaidīs. Viesnīcas menedžeris informēs Votergeitas apsardzes priekšnieku, ka viņam ir Hogans — tā sauc vīrieti — īpašā uzdevumā un ka viņš uz pāris dienām jāatceļ. Tas ir viss, kas man jums ir - pagaidi…”
  
  
  Es dzirdēju zvana skaņas signālu citā no daudzajiem Vanaga galda tālruņiem, un es dzirdēju, kā viņš runā ar kādu otrā galā, bet es nevarēju saprast, ko viņš saka. Tad viņš atgriezās manā rindā.
  
  
  "Tā bija saikne," viņš teica. “Mūsu monitori ziņo, ka pirms nepilnām desmit minūtēm uz Adabi staciju tika pārraidīts signāls, šķietami kodēts. Sūtītājs nav bijis tiešsaistē pietiekami ilgi, lai mēs varētu to šeit novērst. Ziņa bija īsa un atkārtojās trīs reizes. Pašlaik notiek dekodēšana — ja viņi kaut ko izdomās, es nekavējoties sazināsimies ar jums.
  
  
  "Mums ir automašīna, kas sedz Sherima limuzīnu?" ES jautāju. Tā bija daļa no plāna, kuru mēs ar Vanagu bijām izstrādājuši iepriekš. Mēs arī negribējām, lai kāds sagrābtu Candy un Sherima miesassargu. Es apzināti aizmirsu pieminēt šo iespēju Kendijai, nevēlēdamies viņai ieteikt, ka viņai varētu būt par ko uztraukties personīgi.
  
  
  "Jā. Pagaidiet, un es pārbaudīšu viņu atrašanās vietu."
  
  
  Es dzirdēju, ka Vanags atkal ar kaut ko runā. Es pieņēmu, ka šī ir radio telpa, no kuras tika vadītas vietējās operācijas, tad viņš atkal vērsās pie manis:
  
  
  “Šobrīd vadītājs un meitene atrodas Džordžtaunā un gatavojas nogriezties uz Canal Road; apmēram pa to pašu maršrutu, kuru devāties iepriekšējā dienā.
  
  
  "Labi. Es domāju, ka viņai izdevās pārliecināt viņu, ka viņu uzdevums bija pēc iespējas ātrāk atrast Šerimu mājas. Tagad, ja viņa spēs viņu aizņemt lielāko dienas daļu, mums būs zināms laiks, līdz ziņa sasniegs vēstniecību. ”.
  
  
  "Cerēsim," piekrita Vanas un pēc tam piebilda: "Es sazināšos ar jums, tiklīdz saņemšu kaut ko citu, N3."
  
  
  Kad viņš nolika klausuli, es iegāju vannas istabā un pārbaudīju mirušo arābu. Līķis gulēja sasalis vannā, par laimi tik saspiestā pozā, ka to bija vieglāk ievietot pagaidu zārkā, ko drīzumā vajadzēja nogādāt manā istabā. Es par to priecājos; Man nebija nekādas vēlēšanās sākt lauzt mirušam cilvēkam rokas vai kājas.
   9. nodaļa
  
  
  
  
  Bija pusdienlaiks, kad es atkal dzirdēju no Vanaga. Līdz tam laikam līķi bija izvesti gan no manas istabas, gan Šerimas dzīvokļa. Pēdējais darbs nebija tik viegls. Brīdī, kad ieradās Hoka vīri, kalpones jau strādāja uz grīdas. Arābu iekļūt vienā no manas istabas aprīkojuma kastēm nebija problēmu, taču mana spārna istabenes uzmanību vajadzēja nedaudz novērst, kamēr viņi iegāja blakus istabā un izņēma šausmīgo paku.
  
  
  
  
  
  no vannas istabas tur. Lai to izdarītu, man bija jāiet pa koridoru uz istabu, kurā strādāja istabene, un izklaidēja viņu ar stulbiem jautājumiem, kamēr viņi darīja savu darbu.
  
  
  Brīdī, kad istabene man paskaidroja, ka ir pārāk aizņemta, lai uzšūtu dažas pogas maniem krekliem un personīgi apstrādātu veļu manā vietā — apkopēja un sulainis ar prieku parūpēsies par visiem šādiem uzdevumiem, viņa vairākkārt uzstāja, kamēr es to darīju. Izskatās, ka nesaprotu, ko viņa ar to domāja – viņa noteikti domāja, ka esmu pilnīgs idiots. Tomēr galu galā es gandrīz varēju viņu atrunāt, parādot divdesmit dolāru banknoti. Es izlikos, ka padodos, kad gaitenī dzirdēju klepu — signālu, ka Hoka vīri ir beiguši, — un devos uz dienesta liftu, ieliekot divdesmit atpakaļ kabatā. Tomēr viņas sarūgtināto skatienu daļēji izdzēsa pieci dolāri, ko es viņai pasniedzu kā “mierinājumu”, un bezmaksas izdevumi – ja tie bija vienkārši – teksasiete piesaistīja vēl vienu draugu Votergeitas personāla sastāvā.
  
  
  Tomēr Vanaga zvans nekādi nemazināja sāpes, ko es jutu par to, ka esmu iestrēdzis šajā telpā. Es zināju, ka kaut kur Šerima ir Zobena vai viņa vīru gūsteknis, un es sēdēju uz sava dupša un nevarēju neko darīt, kamēr AX slepenie aģenti un viņu informatori neizdomāja. Un Hoke atbilde uz manu tūlītējo jautājumu par šo potenciālo potenciālu nepalīdzēja:
  
  
  "Nekas. Šķiet, ka neviens neko nezina. Un tā nav sliktākā daļa, N3."
  
  
  "Ko tagad?"
  
  
  “Valsts departaments ir saņēmis lūgumu no Ababijas vēstniecības par Šerimas drošību. Vēstnieks rīkojās pēc Šaha Hasana tieša lūguma. Kāds Adabi — kurš saņēma šo radiosignālu — paziņoja šaham, ka Šerimas dzīvība šeit ir apdraudēta. Mēs joprojām nezinām, kas šorīt pārraidīja signālu vai kas to saņēma Sidi Hassan. Bet šis ir ziņojums, ko Decoding analizēja, pamatojoties uz signālu minūtes pirms zvana no Adabiya vēstniecības: "Zobens ir gatavs sitienam."
  
  
  "Izskatās, ka viņa joprojām ir dzīva," es pārtraucu. "Vai jūs nedomājat, ka, ja viņa būtu mirusi, tajā būtu teikts kaut kas līdzīgs "Zobens ir sitis"?"
  
  
  Šķita, ka arī Hoks nonāca pie tāda paša secinājuma, jo viņš man piekrita, lai gan es domāju, ka mēs abi sev atzinām, ka ceram uz labāko, baidāmies no ļaunākā. "Tomēr," viņš drūmi turpināja, "es nedomāju, ka mums ir pārāk daudz laika. Štats man teica, ka Ababijas vēstniecība jau ir nosūtījusi Votergeitai pieprasījumus par Šerimas atrašanās vietu. Viņiem teica, ka viņa aizgāja uz dienu, jo jūs lūdzāt meiteni vienoties ar vadītāju. Visbeidzot, vēstniecība tieši runāja ar vadītāju, un viņš to izpildīja, paziņojot pirmajam sekretāram, ka saprot, ka Šerima ir devusies uz Merilendu meklēt māju. Pagaidām tas viņus apmierināja, taču tagad spiediens uz viņiem pieaug.
  
  
  "Kā šis?"
  
  
  "Šķiet, ka kāds no vēstniecības pēkšņi saprata, ka Abduls Bedavi nav ieradies visu dienu, kā viņš acīmredzot bija darījis."
  
  
  "Arī man tas šķiet dīvaini," es atzinu. "Nez, vai viņš nezvanīja. Viņš mēdza to uzsvērt. Kur tagad ir limuzīns?
  
  
  Vanags atstāja līniju, lai pārbaudītu radio istabu, un pēc tam man sniedza ziņojumu: “Tavs draugs tagad sēž Potomakā nekustamā īpašuma birojā. Šis ir otrais jautājums, pie kā viņa pakavējās. Šoferis gaida mašīnā.
  
  
  "Kaut kas nav kārtībā," es teicu. "Parasti viņš būtu izmantojis iespēju piezvanīt, lai ziņotu par to. Ja vien…"
  
  
  "Ja, N3?"
  
  
  - Ja vien viņš jau nezināja, ko viņš uzzinās, sazinoties ar vēstniecību, kungs. Vai no šī brīža jūs varat turēt mūsu automašīnu viņiem blakus? Man vairs nepatīk viss šis uzstādījums." Mans prāts skrēja priekšā maniem vārdiem, kad viss nostājās savās vietās. "Man ir sajūta, ka mēs darām tieši to, ko viņi vēlas, lai mēs darām."
  
  
  “Mēs jau turamies viņiem pēc iespējas tuvāk, pilnībā nenoņemot rokas. Bet pagaidiet, Niks — Communications man stāsta, ka kādu rītu mūsu slepenie cilvēki automašīnā domāja, ka viņi noteikti ir nogalināti. Viņus no Šerimas limuzīna nogrieza patruļas automašīna, kas pavadīja bēru gājienu. Kad viņi beidzot varēja turpināt braukt, limuzīns acīmredzot samazināja ātrumu, jo bija tikai pāris kvartālu attālumā. Šķiet, ka Bedawi, iespējams, gaidīja, kad viņi panāks."
  
  
  Vanags sāka teikt vēl kaut ko, tad palūdza mani pagaidīt, kad izdzirdēšu viņa kabinetā zvanam citu telefonu. Kad atpazinu šo gredzenu, mani pārņēma drebuļi – dubultgredzens. Es zināju, ka tas nāca no sarkanā telefona, kas atrodas netālu no Houka labā elkoņa, un ka tas bija tieši savienots ar Baltā nama Ovālo kabinetu. Kādu dienu es biju kopā ar Vanagu, kad tas zvanīja, un viņa automātiskā atbilde — “Jā, prezidenta kungs” — man teica, ka esmu zvanījis uz uzticības tālruni. Viņš nekad nav apstiprinājis šo ideju
  
  
  
  
  
  
  Varēju teikt, ka viņš bija īgns uz sevi par to, ka šādi atbildēja uz tālruņa zvaniem, ja kāds atrodas dzirdes attālumā.
  
  
  Es gaidīju apmēram piecas minūtes, līdz viņš atgriezīsies pie līnijas, bet tas šķita pēc stundām. Es nedzirdēju, ko viņš teica; sarkanajam telefonam bija īpaši izstrādāts iemutnis, kas ierobežoja vārdus raidītājam. Es biju pārliecināts, ka uz līnijas ir arī super skremblers.
  
  
  "N3?" Vanags beidzot atgriezās pie manis pa telefonu.
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "Vai jūs atpazināt gredzenu?" Viņš nekad neko nepalaida garām, lai gan, kad es biju viņa kabinetā dienā, kad viņš atbildēja uz prezidenta zvanu, es mēģināju izlikties, ka nedzirdu viņu atbildam uz sarkano tālruni. Tomēr viņš skaidri atcerējās notikušo.
  
  
  "Jā, kungs," es atzinu.
  
  
  “Valsts sekretārs ir kopā ar prezidentu. Tikko ar viņu tieši sazinājās vēstnieks Adabiāns, rīkojoties saskaņā ar īpašajiem Šaha Hasana pavēlēm. Amerikas Savienoto Valstu valdībai ir lūgts izmantot visus līdzekļus, lai nekavējoties atrastu bijušo karalieni Šerimu un panāktu tiešu kontaktu ar Viņa Karalisko Augstību. Sekretārei nekas cits neatlika, kā pateikt, ka mēģināsim to izdarīt nekavējoties."
  
  
  "Cik drīz" uzreiz "?" ES jautāju.
  
  
  “Sekretāre kādu laiku mūs nopirka, N3, bet tajā pašā laikā mūs apmulsināja. Viņš lika vēstniekam Ababijai informēt Šahu Hasana, ka Šerimai tajā vakarā jāatgriežas viņa mājās vakariņot nevis Aleksandrijā, bet gan savrupnamā, ko viņš turēja Džordžtaunā. Viņš lika vēstniekam apliecināt šaham, ka Šerima sazināsies ar viņu tieši no turienes, izmantojot Valsts departamenta radio tīklu. Viņam ir starptautisks raidītāja savienojums no pilsētas mājas un no mājām Aleksandrijā. Vēstnieks informēja sekretāru, ka esmu ar viņu runājis, ka šahs gaidīs pie viņa radio, neskatoties uz sešu stundu laika starpību.
  
  
  "Cik daudz laika mums ir?"
  
  
  "Sekretāre teica, ka Šerimai bija jāierodas pusdienās ap pulksten astoņiem. Sidi Hasanā būs divi naktī. Un jūs varat derēt, ka šahs gaidīs. Tas nozīmē, ka mums ir apmēram septiņarpus stundas, lai atgrieztu Šerimu Votergeitā, Nik.
  
  
  Es jautāju Vanam, vai viņš sazināsies ar aģentiem automašīnā, kas aizsedza Kendiju un Abdulu, un pajautātu viņiem Potomakā esošā nekustamā īpašuma biroja nosaukumu, kurā bija novietots limuzīns. Viņš teica, ka uz brīdi atpazīs man šo vārdu, pēc tam jautāja, kāpēc man vajadzīgs šis vārds.
  
  
  "Es atvedīšu viņus šeit," es viņam teicu. “Es piezvanīšu Kendijai un pateikšu, ka vēstniecībai ir aizdomas, ka ar Šerimu kaut kas noticis, tāpēc viņai nav jēgas izlikties kopā ar Abdulu. Es viņai teikšu, lai viņa neizrāda, ka es zvanīju, bet vienkārši pasaku, ka ir pienācis laiks atgriezties; viņa varētu teikt, ka ir arī noraizējusies par to, ka Šerima ir viena vai kaut kas tamlīdzīgs. Es gribu redzēt, kas notiks, kad viņi atgriezīsies. Kaut kas ar to visu nav kārtībā, bet es nevaru to izdomāt. Vai varbūt man vienkārši ir apnicis sēdēt šajā viesnīcas istabā un domāju, ka šādi varu izprovocēt kādu darbību. Vai jums viss kārtībā, kungs?
  
  
  "Tu esi atbildīgs, N3," sacīja Vanags. "Vai jums šobrīd ir vēl kaut kas vajadzīgs no manis?"
  
  
  "Nē, kungs. Vienkārši sakiet šim seguma transportlīdzeklim palikt viņu tuvumā, un es vēlos, lai mani informētu par viņu atrašanās vietu, kad viņi atgriezīsies apgabalā."
  
  
  "Es lūdzu radiotelpai sazināties ar jums tieši ik pēc desmit minūtēm, N3," sacīja Vanags. "Man būs jādodas uz Balto namu. Prezidents vēlas, lai es būtu klāt, kad viņš un valsts sekretārs izlemj, ko darīt, ja Šerimai nav laika runāt ar Hasanu.
  
  
  Es gribēju viņam pateikt, ka darīšu visu iespējamo, lai šāda iespēja nerastos, bet es jau zināju, ka viņš par to zina.
  
  
  Neilgi pēc tam, kad Hawk nolika klausuli, AX radio operatore piezvanīja, lai nosauktu nekustamo īpašumu aģentūru, kurā Kendija vadīja savu šarādes daļu. Es saņēmu numuru no informācijas un piezvanīju, pārsteidzot sievieti, kura atbildēja uz jautājumu par Naita jaunkundzi. Kad Candy piezvanīja uz līniju un atrada mani zvanam viņai, viņa šķita vēl pārsteigtāka.
  
  
  "Nik, kā tu zināji, kur mani atrast?"
  
  
  "Nav laika paskaidrot, skaistule. Es tev visu pastāstīšu vēlāk. Ir notikusi jauna attīstība, un es vēlos, lai jūs atgrieztos šeit pēc iespējas ātrāk."
  
  
  "Kas notika? Vai tā ir Šerima? Vai tu viņu atradi? Viņa...
  
  
  Es viņu pārtraucu, sakot: “Nē, tā nav Šerima, un mēs viņu neesam atraduši. Taču esam dzirdējuši baumas, ka Šahs Hasans mēģina ar viņu sazināties. Mēs uzskatām, ka kaut kā viņš tika informēts, ka viņa ir aizgājusi. Tagad nesaki Abdulam, ka tu kaut ko zini. Vienkārši sakiet, ka esat nolēmis atgriezties; jūs, pirmkārt, uztraucaties par Šerimu un to, ka aģentiem, kurus apmeklējāt, jau šķiet, ka ir pietiekami daudz māju, lai Šerima varētu apskatīt, nedodoties tālāk.
  
  
  "Varbūt viņš steigšus atgriezīsies pie manis, Nik? Ja es to darīšu, viņš varētu domāt, ka kaut kas nav kārtībā."
  
  
  Viņas argumentācijai bija jēga, tāpēc es viņai ieteicu nepiespiest viņu doties tieši uz pilsētu, bet gan braukt.
  
  
  
  
  
  Sekojiet mūsu sākotnējam plānam – iegriezieties pāris veikalos, it kā, lai nokārtotu kādas lietas Šerimā. "Bet nesteidzieties," es brīdināju, "un neļaujiet Abdulam ierasties vēstniecībā, ja varat. Kad atgriezīsities Votergeitā, aizvediet viņu uz istabu.
  
  
  "Kur tu tagad atrodies, Nik?"
  
  
  "Jā, Candy. Gaidīšu tavu atgriešanos.
  
  
  Candy apklusa, tad lēnām jautāja: "Nik, vai jūs domājat, ka Abduls varēja būt saistīts ar Šerimas pazušanu? Vai tāpēc jūs vēlaties, lai viņš atgrieztos?
  
  
  "Šobrīd es nezinu, ko domāt. Bet es labāk gribētu, lai viņš būtu tur, kur es varu viņam sekot. Vienkārši mēģiniet atgriezties šeit pēc pāris stundām, ja varat to paveikt, neesiet par to pārāk acīmredzami."
  
  
  "Labi, Nik. Uz drīzu redzēšanos."
  
  
  Piecas minūtes pēc tam, kad es noliku telefonu un iekritu gultā, piezvanīja radio operators AX un teica, ka Kendija ir atstājusi nekustamo īpašumu biroju Potomakā un ka limuzīns dodas atpakaļ uz Vašingtonu.
  
  
  "Paziņojiet man par katru viņu kustību," es pamācīju pirms nolikt klausuli.
  
  
  Pēc desmit minūtēm tālrunis atkal zvanīja. Mani informēja, ka seguma transportlīdzeklis brauc uz dienvidiem pa Highway 190 — River Road — aptuveni piecsimt jardu aiz Sherima's limuzīna un tuvojās krustojumam ar Cabin John Parkway. Tas nozīmēja, ka Abduls devās uz apgabalu pa tiešāku ceļu, nekā viņš un Kendija bija izmantojuši, lai nokļūtu Merilendas zirgu zemē. Viņš acīmredzami bija lasījis kartes nedaudz vairāk kopš mūsu iepriekšējās ekspedīcijas.
  
  
  "Norādiet pārsegu transportlīdzeklim, lai tie vienmēr būtu redzami," es teicu radio operatoram. "Man ir vienalga, vai viņi ietriecas tieši aizmugurējā buferī, es nevēlos pazaudēt šo automašīnu."
  
  
  "Jā, kungs," viņš atbildēja, un, pirms viņš pat nolika klausuli, es dzirdēju, ka viņš sāka pārraidīt manas pavēles caur jaudīgo AX raidītāju.
  
  
  Ātrums, ar kādu viņa nākamais ziņojums nāca, mani pārsteidza. Un viņa ziņojums nepavisam nebija iepriecinošs.
  
  
  "Publicējamais transportlīdzeklis apstājās degvielas uzpildes stacijā netālu no River Road un Seven Locks Road krustojuma." Es ķēros pēc kartes, un viņš turpināja: “Mašīna C ziņo, ka vadītājs ir apstājies degvielas uzpildes stacijā, un dežurants pilda limuzīnu. Automašīna "C" ir apturēta, ārpus stacijas redzesloka, un viens aģents dodas kājām uz priekšu, lai sekotu novērošanai... Vai es varu palikt uz līnijas, lai saņemtu viņa ziņojumu, ser?
  
  
  "Apstiprinoši," es viņam teicu un nogaidīju apmēram desmit minūtes, līdz izdzirdēju radio čaukstēšanu fonā ar ziņojumu. Radio operators atgriezās pie telefona ar vārdiem, kas apstiprināja vienas no manām ļaunākajām bailēm: Kendija nevarēja atturēt Abdulu no telefona:
  
  
  “C automašīnas aģents ziņo, ka limuzīna vadītājs atradās degvielas uzpildes stacijā astoņas minūtes pirms atgriešanās savā automašīnā. Tobrīd aģents stacijā novēroja vadītāju pa taksofonu pēc tam, kad no dežurantes saņēma sīknaudu. Vismaz divus zvanus veica vadītājs un vienu pasažiere, taču aģents nebija pietiekami tuvu, lai redzētu izsauktos numurus. Limuzīns un pasažieri tagad dodas uz dienvidiem pa Cabin John Boulevard... Tikai minūti, ser. Es dzirdēju citu pārraidi, bet nevarēju saprast ziņojumu. AX operators drīz man pastāstīja, kas notiek:
  
  
  "Pubjekta transportlīdzeklis iebrauca Džordža Vašingtonas memoriālajā parkā un joprojām brauc uz dienvidiem. Mašīna C ziņos vēlreiz pēc piecām minūtēm, ja vien jūs nevēlaties, lai es sazinos, kungs.
  
  
  "Nē. Vienkārši ziņojiet mašīnai C, lai saglabātu šo ziņošanas grafiku.
  
  
  Kad es atvienojos, es domāju, ar ko Abduls ir sazinājies. Tas bija loģiski, ka viens no viņa zvaniem bija veikts uz vēstniecību, kas nozīmēja, ka viņš tagad zināja, kas noticis ar Šerimas atrašanās vietu - ja viņš vēl nezināja. Bet kam vēl viņš piezvanīja?
  
  
  Nākamie trīs ziņojumi ar piecu minūšu intervālu bija no mūsu C automašīnas, kas man tikai vēstīja, ka Sherima limuzīns turpina pārvietoties atpakaļ uz Džordža Vašingtona bulvāra rajonu. Kad es palūdzu radio operatoram pārbaudīt automašīnas ātrumu, viņš nosūtīja pieprasījumu automašīnai C un drīz vien informēja, ka Abduls, šķiet, uztur to pašu 45–50 jūdzes stundā, kādu viņš bija saglabājis, braucot uz un no Potomakas. Es lūdzu apstiprinājumu par šo ātrumu un biju pārliecināts, ka sākotnējā informācija ir pareiza.
  
  
  Tas radīja vēl lielākas aizdomas par būvniecības virzienu. Ja Abdulu vēstniecība būtu informējusi, ka Šerimai varētu draudēt briesmas, viņam pēc iespējas ātrāk vajadzēja atgriezties pilsētā. Es ļoti gribēju, lai Vanags atgrieztos savā birojā, lai viņš varētu pārbaudīt savus kontaktus vēstniecībā un noteikt, vai miesassargs tur zvana. Tomēr, tā kā Hoks ar mani nesazinājās, es pieņēmu, ka viņš joprojām atrodas Baltajā namā. AX radio operators man apstiprināja šo faktu savā nākamajā ziņojumā.
  
  
  "Vai vēlaties, lai saziņas līdzekļi izsauktu ārkārtas zvanu viņa peidžeri?" - jautāja radists.
  
  
  "Nē, tas nebūs vajadzīgs," es viņam teicu, redzot, ka Vanaga mazā caurule pēkšņi sāk dungot.
  
  
  
  
  
  Tomēr šobrīd būtu noderīgi zināt, vai kāds no mūsu pagrīdes kontaktiem varēja novest pie Šerimas pazušanas. Kā aģentam, kas atbild par operāciju, man bija tiesības sazināties ar Vanaga izpildbiroju un pieprasīt jebkādu lauka ziņojumu statusu, taču es nolēmu, ka pagaidīšu, līdz vecais vīrs atgriezīsies galvenajā mītnē. Jebkurā gadījumā es biju pārliecināts, ka viņš ir devis pavēli, ka esmu jāinformē par visiem svarīgajiem paziņojumiem, kas attiecas uz lietu.
  
  
  Sekojot līdzi Šerimas automašīnai manā kartē, kamēr man tika pārsūtīti ziņojumi, es izsekoju viņas iebraukšanai Kanālceļā un sapratu, ka viņa ir atgriezusies šajā apgabalā. Tā kā es pieņēmu, ka Abduls zināja, ka ar Šerimu kaut kas nav kārtībā, es gaidīju, ka viņš un Kendija drīz atgriezīsies viesnīcā. Viņa nespētu novērst viņa uzmanību no kaut kā nedarīšanas, ja viņš justu, ka "Viņas Augstība" ir apdraudēta.
  
  
  Tikai divas minūtes pēc pēdējā ziņojuma AX radio operators atkal sarunājās ar mani. "Kungs, ir noticis kaut kas, par ko, manuprāt, jums vajadzētu zināt. Automašīna C sāka pārraidīt agri, lai ziņotu, ka limuzīns, kas tam sekoja, ir ievērojami palēninājies. Tad mašīna C pēkšņi zaudēja kontaktu, un es nevarēju to atkal pacelt.
  
  
  "Turpiniet mēģināt," es pavēlēju. "Es palikšu kontaktā."
  
  
  Atkal un atkal es dzirdēju, kā viņš grabēja automašīnas C tālruņu numurus. Viņam nebija man jāzvana, lai pateiktu, ka nesaņēma atbildi. Tad pēkšņi pa tālruni es dzirdēju kādu ziņojumu, kas ienāk radio telpā, un es sāku cerēt, ka automašīna C varētu būt pārraides apturēšanas zonā. Viņi tika ātri uzvarēti, kad radio operators atgriezās līnijā:
  
  
  "Kungs, es baidos, ka jums ir problēmas. Monitorings tikko noķēra uzliesmojumu no apgabala policijas, kas lika patruļkreiseriem izmeklēt negadījumu Canal Road apgabalā, kur mūsu automašīna pēdējo reizi ieradās C. apgabalā. Vai jums ir kādi pasūtījumi? »
  
  
  "Jā. Atkāpieties no līnijas un palūdziet, lai novērotājs man piezvana tieši. Es gribu zināt katru vārdu, ko apgabala policija saka par šo zvanu. Radio operators bija pietiekami gudrs, lai nekavējoties pārtrauktu savienojumu, nereaģējot uz maniem norādījumiem."
  
  
  Pēc deviņdesmit sekundēm mans telefons atkal iezvanījās — Votergeitas sadales panelis droši vien domāja, ka es pasūtu likmes ārpus savas istabas ar tik daudziem zvaniem. Novērotājs AX uzraudzības sadaļā sāka ziņot par uzzināto, noklausoties novada policijas balsi. Ziņas nebija labas. Šķita, ka apgabala kreiseris atradās netālu no vietas uz Canal Road un ātri ieradās notikuma vietā. Sākotnējais ziņojums štābam bija, ka automašīna ir avarējusi un aizdegusies, un bija nepieciešama ātrā palīdzība.
  
  
  "Pagaidiet, ser," sacīja mans jaunais sarunu biedrs, un es atkal dzirdēju pa radio fonā pārrunas. Drīz viņš atgriezās rindā ar atjauninājumu. "Izskatās slikti, kungs," viņš teica. "DP kreiseris tikko pieprasīja, lai slepkavība atbildētu uz tālruni un nosūtītu visus pieejamos rezerves transportlīdzekļus. Zvanījis karavīrs teica, ka ir ieradies otrs kreiseris un viņi mēģināja dzēst ugunsgrēku, taču viņiem bija nepieciešama arī ugunsdzēsēju mašīna. Turklāt viņš teica, ka ir pierādījumi par automātisko ieroču šaušanu.
  
  
  "Nekas neliecina, ka notikuma vietā atrodas otrs transportlīdzeklis - limuzīns?" ES jautāju.
  
  
  "Pagaidām nekas. Pagaidiet, šeit ir vēl viens... Krūzers ziņo par trim mirušiem, ser. Mums tajā C automašīnā bija trīs vīrieši; izskatās, ka viņi to nopirka."
  
  
  Es viņam uzdevu nosūtīt ziņojumu uz mūsu radio istabu, lai nosūtītu uz notikuma vietu tuvāko pieejamo AX vienību. "Es vēlos pēc iespējas ātrāk iegūt pilnu kopsavilkumu par notikušo. Kāds to noteikti ir redzējis, citādi rajona policija to tik ātri nebūtu sapratusi. Kad viņš atgriezās rindā pēc manu pavēles pārraidīšanas, man bija vēl viena lieta viņam: “Paņem citu telefonu un uzzini, vai Vecais ir atgriezies... Nē, vēl labāk, ieslēdz viņa telefonā avārijas signālu. skaņas signāls. Es vēlos, lai viņš ar mani sazinās pēc iespējas ātrāk. Es tagad piezvanīšu, lai viņš man piezvana.
  
  
  Tiklīdz noliku klausuli, mans telefons atkal iezvanījās. Pacēlu klausuli, es jautāju: "Vai jūs dzirdējāt, kungs?"
  
  
  Balss, kas atbildēja, nebija Vanags.
  
  
  "Niks? Tas esmu es, Candy."
  
  
  Apstulbusi es gandrīz iekliedzos: "Kur tu esi?" pie viņas.
  
  
  "Nelielā veikaliņā Viskonsinas avēnijā Džordžtaunā," viņa teica. "Kāpēc, kas notika?"
  
  
  — Kur ir Abduls? - es prasīju, veltot laiku paskaidrošanai.
  
  
  "Sēdies mašīnas priekšā. Kāpēc, Nik? Kas notika?"
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka viņš tur ir?"
  
  
  "Protams, esmu pārliecināts. Es tagad skatos uz viņu pa logu. Niks, lūdzu, pastāsti man, kas par vainu. Es izdarīju, kā tu teici, un lūdzu viņu šeit apstāties, iespējams, lai es varētu paņemt džemperi, ko Šerima vakar vakarā redzēja logā un pieminēja, ka vēlas. Vai tas bija nepareizi? Jūs teicāt, ka atliksiet viņa atgriešanos viesnīcā, kamēr es to nevarēšu.
  
  
  Es biju pārliecināts, ka Vanags līdz tam laikam mēģinās ar mani sazināties, bet man vajadzēja kaut ko uzzināt no Kendijas. "Mīļā, nejautā man tūlīt, kā es zinu, bet tu ar Abdulu samierinājies
  
  
  
  
  
  degvielas uzpildes stacija un viņš veica vairākus telefona zvanus. Vai zini kurš? »
  
  
  Viņa sāka jautāt, kā es zinu par pieturu ceļmalā, bet es viņu pārtraucu un asi teicu: “Ne tagad, Candy. Pastāstiet man, vai jūs zināt, kam viņš zvanīja? »
  
  
  "Nē, Nik. Es neiegāju stacijā. Es mēģināju viņu atturēt, lai viņš tur neapstājas, bet viņš uzstāja, ka mums vajag benzīnu, un...
  
  
  “Ziniet, es gribētu par to visu dzirdēt, bet tagad man ir jānoliek klausule. Vienkārši izdari man pakalpojumu un turi Abdulu aizņemts, cik ilgi vien iespējams. Apsolīt? »
  
  
  "Labi," viņa aizvainota teica, jo es atmetu to, kas šķita labas pūles no viņas puses. "Tikai sakiet man vienu lietu," viņa turpināja, "vai ir kaut kas par Šerimu?"
  
  
  "Nē. Bet neuztraucieties. Tagad man jānoliek klausule." Es dzirdēju, ka viņa kaut ko saka, kad es nospiedu pogu, kas mūs atvienoja, bet man nebija vienalga, kas tas bija šobrīd. Un uzreiz atkal iezvanījās telefons. Šoreiz es nogaidīju, līdz pārliecinājos, ka balss, kas atbildēja uz manu sveicienu, bija Vanaga balss, pirms jautāju: "Vai jūs dzirdējāt, kas notika, ser?"
  
  
  "Jā. Es tikko iegāju birojā, kad zvanīja mans peidžeris. Es mēģināju tev piezvanīt, bet jūsu līnija bija aizņemta." Pēdējais bija gandrīz vai aizrādījums.
  
  
  "Man šķiet, ka es visu savu dzīvi pavadīju ar šo tālruni," es drūmi sacīju, "kamēr citi cilvēki tika nogalināti." Pēc tam es sāku skaidrot, ko zināju par Kendijas ceļojumu uz Potomaku un notikumiem, kas sekoja pēc tam, kad es sazinājos ar viņu un sarunāju, ka viņa un Abduls atgriežas pilsētā. "Esmu pārliecināts, ka viņa zvaniem bija kāds sakars ar to, kas vēlāk notika Kanālceļā," es teicu, noslēdzot savu ziņojumu.
  
  
  "Jums droši vien ir taisnība," Vanags piekrita. "Ļaujiet man pastāstīt, ko es uzzināju dažās minūtēs, kad atgriezos..."
  
  
  Pirmkārt, bija skaidrs, ka trīs mūsu vīrieši ir miruši. Vanags sazinājās ar savu kontaktpersonu apgabala policijā, un pēc vairākiem steidzīgiem radio vaicājumiem un notikuma vietā esošo policistu atbildēm uzzināja, ka automašīna pieder mums un ka līķi atradās tajā vai pietiekami tuvu, lai būtu pasažieri. . "Un tas nekrita," Vanags turpināja. "Sākotnējais ziņojums bija nepareizs. Tas uzsprāga - pareizāk sakot, zem tā tika iemesta granāta un tā uzsprāga, iemetot grāvī. Pēc tam, pēc vīrieša, kurš sākotnēji ziņoja par incidentu - viņš ir evakuatora operators, kuram kravas automašīnā ir radio, tāpēc policija tik ātri uztvēra šo informāciju, sacīja vīrietis, kurš sākotnēji ziņoja par incidentu - blakus degošajai automašīnai C piebrauca kemperis VW. ārā no kempinga un ar ložmetējiem šāva uz vraku"
  
  
  "Vai evakuatora operators ir saņēmis kempera licences numuru?"
  
  
  Aculiecinieks bija pārāk apdullināts par pēkšņo vardarbības uzliesmojumu, lai pamanītu VW numura zīmi, sacīja Hokam, taču viņš varēja sniegt diezgan labu slazdā notikušā transportlīdzekļa aprakstu. Strādājot garāžā, viņš bija pazīstams ar lielāko daļu vieglo un kravas automašīnu marku, un viņa sniegtā informācija jau bija ievietota vispārējā biļetenā apgabalā un apgabalā. Uz visiem tiltiem un galvenajām maģistrālēm no Vašingtonas tika izveidoti bloķējumi, savukārt blakus esošajās Merilendas un Virdžīnijas štata policija pastāvīgi uzraudzīja visas galvenās maģistrāles un sūtīja kreiserus uz mazāk izmantotiem ceļiem.
  
  
  Man nebija laika pastāstīt Vanakam par Kendijas zvanu no Džordžtaunas, un, kad es to izdarīju, viņa secinājums bija tāds pats kā manējais. "Viņš pieturas pie rutīnas," Vanags piekrita, "lai nešķiet, ka viņam bija kāds sakars ar uzbrukuma organizēšanu mūsu C mašīnai. Viņš droši vien nezina, ka kāds no mūsu vīriem, kas viņam sekoja, aizgāja uz priekšu un vēroja, kā viņš zvana tajā degvielas uzpildes stacijā. Cik viņam zināms, automašīna C vienkārši apstājās un gaidīja, kad viņš atgriezīsies uz šosejas.
  
  
  Manā prātā iezvanījās kaut kas, ko Vanags tikko teica, bet man nebija laika tam pievērsties, jo viņš man deva dažus norādījumus. "Paliec savā istabā, Nik, kamēr es koordinēšu šī Volkswagen medības." Es vēlos ar jums sazināties, kad tas tiks atklāts, tad man būs jums darbs." Tas, kā viņš to teica, man neradīja šaubas par to, kāds būs šis darbs, kad slepkavas tiks identificētas. "Un es vēlos, lai jūs pagaidītos, kamēr Naita jaunkundze un miesassargs Abduls Bedavi atgriezīsies viesnīcā. Ja viņš pieturējās pie sava modeļa, viņš dotos uz Šerimas dzīvokli, lai redzētu, kā viņai klājas.
  
  
  "Es būšu šeit, ser," es viņam apliecināju, kad mūsu saruna beidzās.
  
  
  Kad Vanags pārņēma sakaru vadību, es gaidīju, ka mans tālrunis kādu laiku nekustēsies, taču kļūdījos. Tas zvanīja atkal gandrīz acumirklī, un, kad es atbildēju, zvanītāja iepazīstināja ar sevi kā darbinieci veikalā Džordžtaunā — vārds izklausījās pēc kaut kā viltīga.
  
  
  "Kārter, es mēģināju jums piezvanīt, bet jūsu līnija bija aizņemta," viņa teica, "viena sieviete man iedeva divdesmit dolārus par to, ka viņa apsolīja jums piezvanīt un nosūtīt jums ziņu, ka es to nedarīju. man nav laika piezvanīt sev.
  
  
  "Kas notika
  
  
  
  
  
  
  elektroniskā ziņa? "Es jautāju, zinot, kādai jābūt šai dāmai.
  
  
  "Viņa tikko man teica, lai pastāstu, ka Candy teica, lai piezvanītu un pastāstītu, ka kāds - es tikai neatceros vārdu, viņa bija tik steidzīga, ka es nepatvēru - vienalga, kāds aizgāja un viņa iet. lai mēģinātu viņam sekot, un viņa jums piezvanīs vēlāk. Vai tas jums kaut ko nozīmē, Kārtera kungs?
  
  
  "Protams," es viņai teicu. "Tas nozīmē daudz. Vai jūs nejauši redzējāt, kur viņa devās?"
  
  
  "Nē, es nezināju. Viss notika tik ātri, ka pat neiedomājos skatīties. Viņa vienkārši paņēma zīmuli no letes šeit pie reģistra, pierakstīja tavu vārdu un tālruņa numuru, iedeva man divdesmit dolāru banknoti un aizgāja.
  
  
  "Liels paldies," es teicu, vēlreiz pajautājot viņas vārdu un adresi un pierakstot to. "Pēc vienas dienas jūs pa pastu saņemsit vēl divdesmit dolārus."
  
  
  Viņa uzstāja, ka tas nav nepieciešams, un tad palūdza man turēt līniju. Es dzirdēju viņu runājam ar kādu, pirms viņa pagriezās pret tālruni un man teica: “Kārtera kungs, viena no meitenēm, kas šeit strādā, vēroja dāmu, kad viņa izgāja no veikala. Viņa stāsta, ka redzējusi viņu iekāpjam taksometrā, un tas ātri pacēlās."
  
  
  Es viņai vēlreiz pateicos, pēc tam noliku klausuli un piezvanīju Vanagam, lai informētu viņu par jaunākajām izmaiņām. Viņš nolēma lūgt apgabala policiju nosūtīt radio visus transportlīdzekļus, lai izsekotu Šerimas limuzīnu. Ieteicu, ja automašīna tiek pamanīta, neapstāties, bet mēģināt to turēt uzraudzībā, līdz tā apstājas. Viņš deva pavēli un pēc tam sacīja: "Ko jūs par to domājat, N3?"
  
  
  "Es domāju, ka Abduls noteikti redzēja, ka Candy zvana no šī veikala un saprata, ka viņa plāni ir jāmaina. Viņam noteikti jāzina, ka viņa palīdz kādam noslēpt Šerimas pazušanu, un viņš droši vien domā, ka tas esmu es. Tas ir, ja viņam būtu kāds sakars ar viņas nolaupīšanu.
  
  
  Un viņa augšupeja šādā veidā padara to acīmredzamu. Es domāju, ka viņš droši vien dodas uz turieni, kur viņi tur Šerimu. Ja viņa vēl ir dzīva. Ceru, ka rajona policija viņu drīz noķers. Vai ir kāda informācija par VW kemperi? »
  
  
  "Vēl nekas," Vanags skumji sacīja. "Es jums atzvanīšu, ja kaut ko dzirdēšu. Jebkurā gadījumā jums būs jāgaida tur, ja zvanīs Miss Knight.
  
  
  "Es zinu," es drūmi teicu, jūtoties samierinājusies ar mūžīgu gaidīšanu savā istabā. “Es tikai ceru, ka viņa nemēģinās tēlot detektīvu un pietuvoties viņam pārāk tuvu. Es domāju, ka var droši pieņemt, ka viņa joprojām kaut kur ir viņa pēdās. Ja viņa būtu to pazaudējusi, viņa pati būtu ar mani sazinājusies."
  
  
  Lai gan nesen mani sāka kaitināt nepārtraukti zvanošais tālrunis, tagad es cerēju, ka tas atkal zvanīs pēc tam, kad Vanags noliks klausuli. Tas nenotika, un es sēdēju un skatījos, kā sekundes pārvēršas šķietami nebeidzamās minūtēs, zinot, ka, tiklīdz tās sāks pārvērsties stundās, drīz pienāks laiks, kad man būs jāaicina Šerima uz valsts sekretāra māju uz viņas radio sarunu ar Šahs. Hasans. Un zinot arī to, ka, ja mēs neievērosim šo datumu, visa pasaule varētu sākt brukt sprādzienos, kas izplatīsies no Tuvajiem Austrumiem uz kosmosa ārēm.
  
  
  Kad Candy piezvanīja tikai pēc četriem, es biju īsi nosnaudusies no Votergeitas leknā paklāja. Šajā laikā Vanags divas reizes zvanīja ar nomācošām ziņām, ka nav atrasts ne slepkavu kemperis, ne Sherima limuzīns un šoferis. Varēju saprast, ka limuzīnu būtu grūti atrast starp tūkstošiem Vašingtonas valsts un privātpersonu, taču kemperim vajadzēja būt vieglākam, ja tas nebūtu kaut kur paslēpts, pirms biļetens nokļuva policijas tīklā.
  
  
  Candy vārdi izplūda kā ūdens no pārrauta dambja; Viņa pat negaidīja, kad es atbildēšu uz viņas jautājumiem:
  
  
  "Nik, šī ir Candy. Vai tu saņēmi manu ziņu? Abduls aizgāja, es paķēru taksi un sekoju viņam. Mēs bijām visur. Tas man izmaksāja piecpadsmit dolāru, jo taksists teica, ka viņam to nevajadzētu darīt. Lai nu kā, Abduls noparkojās apmēram kvartālu no Adābijas vēstniecības un kādu laiku vienkārši tur sēdēja, tad iznāca vīrietis, kuru es nepazinu, iekāpa savā mašīnā un viņi aizbrauca. Es viņiem sekoju un viņi kādu laiku brauca pa apli un tad...
  
  
  "Konfektes!" Beidzot varēju izlauzties cauri paskaidrojumu straumei, kad viņa apstājās, lai atvilktu elpu. "Kur tu tagad esi?"
  
  
  "St. Džonsas koledžā," viņa nejauši atbildēja, un tad, kad es neticīgi atkārtoju vārdu, viņa turpināja: "Es atnācu šeit, lai izmantotu tālruni. Viņi bija ļoti laipni un ļāva man to izmantot, nemaksājot pēc tam, kad es teicu, ka tas ir steidzami. Dāma teica...
  
  
  Kad es atkal iekliedzos “Candy” un prasīju, lai viņa man pasaka, kur atrodas Abduls, viņa atkal apvainojās, sakot: “Nik, tieši to es tev gribēju pateikt. Viņš atrodas mājā apmēram kvartāla attālumā Militārā ceļā. Viņa sacīja, ka Šerimas miesassargs ar limuzīnu aizbrauca tieši uz garāžu aiz mājas. “Es viņu redzēju, jo taksometra vadītājs ļoti lēni brauca garām, kad ieraudzīja Abdulu iegriezamies brauktuvē. Es lūdzu viņu izlaist mani nākamajā stūrī
  
  
  
  
  
  
  uz Jūtas avēnijas, tad es gāju atpakaļ garām mājai, bet es domāju, ka viņš un vēstniecības vīrs jau bija iegājuši iekšā.
  
  
  "Nik, vai jūs domājat, ka Šerima varētu būt tur?"
  
  
  "Tieši to es gribu zināt," es viņai teicu, prasot adresi Militārā ceļā.
  
  
  Viņa man to iedeva un pēc tam teica: "Nik, vai tu pats nāksi ārā vai sūtīsi policiju?" Kad es viņai teicu, ka došos ceļā, tiklīdz varēšu nokāpt lejā un iekāpt taksī, viņa teica: “Tas ir labi. Šerima var samulsināt, ja ieradīsies policija un radīsies kņada.
  
  
  Es būtu smējusies, ja situācija nebūtu tik nopietna; Tikai dažas stundas pirms tam Kendija bija aicinājusi armiju, jūras spēkus un citus, lai palīdzētu atrast Šerimu, taču, kad kļuva skaidrs, ka kādreizējā karaliene varētu tikt atrasta, viņa bija noraizējusies par sava drauga un darba devēja reputācijas aizsardzību. .
  
  
  "Neuztraucieties," es viņai teicu. "Es centīšos, lai Šerimas vārds nebūtu pieejams laikrakstos. Tagad gaidi mani skolā. Kā atkal sauc? St John's College...” Es ignorēju viņas protestu, ka viņa vēlas, lai es viņu paņemu un ievedu mājā līdzi, tā vietā uzstājot: „Dari, kā es saku. Es nezinu, ko Abduls un viņa draugs grasās, bet var rasties nepatikšanas, un es nevēlos, lai tu ciestu." Labāk, ka viņa vēl nezināja, cik vīriešu jau bija miruši tajā dienā, un gandrīz noteikti sekos vēl vairāk. "Es nākšu pēc jums, tiklīdz varēšu. Tagad man ir laiks sākt.” Es noliku klausuli, pirms viņa paguva strīdēties tālāk.
  
  
  Pirms pacelšanās man vajadzēja vēlreiz piezvanīt. Vanags klausījās, kā es viņam stāstīju, ko Kendija viņam bija teikusi, un pēc tam sacīja: "Vīrs, kuru viņš pacēla vēstniecībā, varētu būt Sword, N3." Kad es piekritu, viņš turpināja: “Un es atpazinu šo adresi uz Militārā ceļa. Tas ir tas, ko CIP dažreiz izmanto kā "drošu patvērumu". Es domāju, ka mēs esam vienīgie, izņemot CIP, kas par to zināja, bet acīmredzot ienaidniekam ir arī diezgan labi izlūkošanas avoti. Vai tu saproti, ko Zobens, iespējams, darīs, Nik?
  
  
  "Šeit Sudraba piekūns tiks atrasts miris," es teicu. "Un būs daudz pierādījumu, ka viņa strādāja CIP un tika nogalināta, kad viņa draudēja atklāt sava bijušā darba devēja sazvērestību Adabi. Bet vai tad CIP visu laiku kādu netur savās telpās? »
  
  
  "ES tā domāju. Bet Zobens nevilcinās nogalināt ikvienu, kas stāv ceļā viņa plāniem. Un, ja, kā saka Naita jaunkundze, viņš un tā Bedavi iegāja tieši mājā, iespējams, viņi jau bija pastrādājuši savu slepkavību.
  
  
  "Es esmu ceļā, ser," es viņam teicu. Kamēr mēs runājām, es pārbaudīju savu karti un aprēķināju, ka man būs vajadzīgas apmēram divdesmit piecas minūtes, lai nokļūtu adresē Militārā ceļā. Vanags teica, ka pēc iespējas ātrāk nosūtīs pēc manis rezerves komandu. Lielākā daļa vietējo aģentu atradās laukā, mēģinot izsekot VW kemperi un tā nāvējošo apkalpi, taču viņš teica, ka nekavējoties nosūtīs man palīgā komandu. Tomēr es zināju, ka tas ir slepkavas meistara uzdevums, un lūdzu viņu dot norādījumiem saviem vīriem atturēties, ja vien viņš nav pilnīgi pārliecināts, ka man ir vajadzīga palīdzība.
  
  
  Viņš teica, ka nodos nepieciešamos rīkojumus, pēc tam novēlēja man veiksmi — ko viņš parasti nedarīja — un beidza zvanu.
   10. nodaļa
  
  
  
  
  Kad es gāju ārā no istabas, man kaut kas ciets ietriecās mugurā, un auksta, vienmērīga balss klusi teica: "Ejam ar dienesta liftu lejā, Kārtera kungs... Nē, negriezieties." Pasūtījums izpildīts ar kārtējo sitienu pa mugurkaulu. "Šis ir .357 magnum, un, ja man būtu jānospiež sprūda tur, kur viņš tagad norādīja, lielākā daļa jūsu mugurkaula iznāks caur vēderu... Tas ir labāk, vienkārši turpiniet gaiteni uz liftu un noteikti turiet rokas taisni pie sāniem."
  
  
  Man nebija iespējas brīdināt operatoru, kad viņš atvēra dienesta lifta durvis. Blekdžeks viņu nekavējoties nogāza uz mašīnas grīdas. Tieši pirms tam es jutu, ka spiediens mugurā uz mirkli atslābst, un, paskatoties uz operatora sasitušo pieri, es sapratu, ka mans sagūstītājs ir pārslēdzis Magnum uz kreiso roku, atstājot savu labo brīvību, lai trāpītu vīrietim. .
  
  
  Izpildot pavēles, es ievilku lifta operatoru tuvākajā veļas skapī un aizcirtu viņam durvis, cerot, ka viņš tiks savlaicīgi atrasts, lai saņemtu medicīnisko palīdzību. Šī darbība man deva iespēju redzēt, kā vīrietis, kurš turēja lielu ieroci, norādīja uz mani, kamēr es strādāju. Tas bija cits arābs, īsāks un stiprāks par to, kurš nomira uz balkona ar manu nazi kaklā. Viņš atkal apmainījās rokās ar ieroci pietiekami ilgi, lai paņemtu mājkalpotājas veļas skapja atslēgu, kas par laimi viņa vajadzībām – vai varbūt pēc vienošanās – bija atstāta veļas skapja slēdzenē. Viņš bija ādas sulu pazinējs. Trieciens salauza slēdzenes atslēgu, nodrošinot, ka tās nobružātā satura atklāšana tiks aizkavēta vēl ilgāk.
  
  
  “Tagad iesim uz pagrabu, Kārtera kungs.
  
  
  
  
  
  
  - teica mans druknais draugs. “Vienkārši iekāpiet liftā ar skatu pret aizmugurējo sienu... Pietiek... Tagad vienkārši noliecieties uz priekšu no jostasvietas un piespiediet rokas pret sienu. Jūs esat redzējis, kā policija pārmeklē ieslodzītos, Kārtera kungs, tāpēc jūs zināt, kas jādara... Tieši tā, un nekustieties.
  
  
  Mēs klusēdami gājām lejā uz Votergeitas apakšējo līmeni. Atskanēja skaņas signāls, kas liecināja, ka vairākos stāvos tika nospiestas pogas, lai signalizētu par pikapu, taču automašīna tika nodota manuālajā vadībā un arābs neapstājās. Kad durvis beidzot atvērās, man jau bija dotas izkāpšanas instrukcijas: apgriezieties, rokas pie sāniem, izejiet taisni no mašīnas un nogriezieties pa kreisi. Ja kāds gaida, vienkārši ejiet garām tā, it kā nekas nebūtu noticis. Ja es kaut ko darīšu, lai radītu aizdomas, es un vairāki nevainīgi cilvēki mirsim.
  
  
  Pagrabā neviens negaidīja, bet, ejot pa gaiteņiem, kas veda uz Votergeitas garāžu, divi vīrieši viesnīcas dienesta formās ziņkārīgi paskatījās uz mums. Lai glābtu viņu dzīvības, es izlikos draudzīgi sarunājos ar vīrieti, kurš stāvēja man blakus un viņa ierocis tagad bija iesprūdis manās ribās no jakas kabatas. Acīmredzot viņi uzskatīja, ka mēs esam viesnīcas vadītāji vai viesi, kuri apmaldījās, meklējot garāžu, un gāja mums garām, neko nesakot.
  
  
  "Lieliski, Kārtera kungs," mans pieklājīgais sagūstītājs teica, kad bijām ārpus pāra dzirdamības. Viņš atkāpās man aiz muguras, sniedzot norādes, kas galu galā noveda mūs pie garāžas nomaļas daļas. Tur stāvēja tikai dažas mašīnas, plus Volkswagen kemperis. Nav pārsteidzoši, ka patruļas viņu nepamanīja. Arābs ar mani noteikti kaut kur izlaida savus biedrus, pēc tam brauca taisni uz Votergeitas garāžu un gaidīja pie manām durvīm gandrīz no brīža, kad sākās viņu medības.
  
  
  Automātiski devos uz kempera pusi, un arābs pareizi saprata manu rīcību. — Tātad jūs par to zināt, Kārtera kungs. Mēs bijām pārliecināti, ka jūs to izdarīsit. Tāpēc mani sūtīja pēc tevis. Taču mēs izmantosim auto, kas stāv blakus Volkswagen. Viņš ir šeit kopš pagājušās nakts. Viens no mūsu vīriešiem pēc jumta apmeklējuma nekad pie viņa neatgriezās. Es esmu pārliecināts, ka jūs zināt, kāpēc.
  
  
  Es neatbildēju, bet mans runīgais draugs acīmredzot negaidīja atbildi, jo viņš turpināja: "Dodieties tieši uz Vega aizmuguri, Kārtera kungs. Jūs redzēsit, ka bagāžnieks ir atvērts. Vienkārši paņemiet to un lēnām kāpiet iekšā. Apkārt neviena nav, bet es tomēr negribētu šaut ar šo ieroci garāžā. Skaņa būs diezgan skaļa, un, ja kāds ieradīsies izmeklēt, arī viņš būs jānogalina.
  
  
  Es biju gandrīz pie Vega bagāžnieka, kad uzbrucējs acīmredzot saprata, ka ir pieļāvis nopietnu kļūdu, un nekavējoties to izlaboja. “Apturiet, Kārtera kungs. Tagad noliecies pār bagāžnieka vāku... Es paņemšu ieroci. Labi, jūs varat piecelties vēlreiz un atvērt bagāžnieku... Ja jūs vienkārši apsēsties un iekārtoties ērti, mēs būsim labi.
  
  
  Saritinoties šaurajā kajītē, es pārliecinājos, ka galva atrodas pēc iespējas tālāk zem nojumes, vienlaikus turot kājas piespiestas pie atveres. Kamēr es locījos, arābs turpināja rādīt Magnum man pret galvu; tad, kad šķita, ka esmu samierinājusies, viņš atkāpās un sniedzās pēc lādes vāka. Kad viņš sāka iet lejā, es turēju acis uz viņa ķermeni, lai pārliecinātos, ka viņš nekustas tālāk. Tajā brīdī, kad zināju, ka viņa skatu uz mani pilnībā aizsegs gandrīz aizvērtais krūškurvja vāks, es situ ar abām kājām, pieliekot sitienam visu savu saritināto kāju spēku.
  
  
  Krūškurvja vāks uzlēca, kaut kam ietriecās un turpināja kustēties. Kad es to ieraudzīju, es atklāju, ka skatos uz groteski izlocītu seju uz galvas, kas bija noliekta atpakaļ tādā, kas šķita neiespējamā leņķī. Neredzamās acis, kas jau bija sākušas izbalēt, skatījās uz mani aiz savu kontaktligzdu apakšējām malām. Roka, kas turēja lielo Magnum, neviļus paraustījās pretī mašīnas bagāžniekam, taču nervu sistēma nekad nepārraidīja signālu tiem sasalušajiem pirkstiem, lai tie nospiestu sprūdu.
  
  
  Kad es metu vienu kāju pāri krūšu malai un sāku kāpt ārā, mirstošais arābs pēkšņi atkrita, stīvs kā dēlis. Viņa pakausi vispirms atsitās pret betona garāžas grīdu un ar skaļu čīkstēšanu paraustījās uz priekšu. Tikai tad, kad es noliecos, lai izvilktu savu Lugeru no vīrieša jostas, kurš mani turēja gūstā, es sapratu, kas noticis, kad es uzcēlu lādes vāku. Tā asmens kā blāvs giljotīnas asmens ieķērās viņam zem zoda, atmetot galvu atpakaļ ar tādu spēku, ka salauza kaklu.
  
  
  Pārmeklējis viņa kabatas, es atradu divus automašīnas atslēgu komplektus. Uz viena gredzena bija birka ar tādu pašu numuru: dzīvojamais VW un auto nomas aģentūras nosaukums. Es izmēģināju vienu no atslēgām uz cita gredzena Vega bagāžniekā, un tā strādāja. Tas bija diezgan pārliecinošs pierādījums tam, ka šis vīrietis bija kopā ar to, kuru es nodūru.
  
  
  
  
  
  
  šonakt uz Šerimas balkona. Es prātoju, kurš vēl varētu būt blakus tam, kam vajadzēja būt misijai, lai nolaupītu bijušo karalieni. Vai Zobens varētu atrasties arī uz viesnīcas jumta? Vai tas bija tas, kuru es nogalināju nejauši, kad Kendijs krita panikā un sasita manu roku, mēģinot man to pateikt, nerunājot ne vārda, jo viņš nepārtraukti pagrieza acis uz augšu?
  
  
  Nebija laika pārbaudīt Volkswagen, un es negribēju, lai kāds mani pēkšņi atrastu ar mirušu garāžā. Es iemetu viņu Vega bagāžniekā, aizcirtu vāku, kas viņam atņēma dzīvību, un iekāpu vadītāja sēdeklī. Kāda velna pēc, tas ietaupīs AX taksometru uz Military Road un par vienu ķermeni mazāk Hokam, ja viņam būs jāorganizē pārcelšanās no Votergeitas.
  
  
  Divdesmit minūtes pēc tam, kad es samaksāju par Vega stāvvietu — biļete tika apzīmogota gandrīz sešpadsmit stundas agrāk pulksten 1:00. - Pagāju garām adresei, kuru gribēju Militārajā ceļā. Par laimi, lielākā daļa novada policijas transportlīdzekļu tajā dienā bija vērsti uz VW kempera medībām, neuztraucoties par luksofora pārkāpējiem vai ātruma pārkāpējiem, tāpēc braucu ātri un neapstājoties. Pagriezos nākamajā stūrī un noparkojos. Atgriežoties krustojumā, pāri ielai esošajā kalnā pamanīju lielu zemu ēku grupu un nolēmu, ka šī, iespējams, ir Sentdžonsa koledžas zeme, kur mani vajadzēja gaidīt Candy. Es pagriezos ap stūri un ātri devos atpakaļ uz Militāro ceļu, nevēloties riskēt paskaidrot kādam izpalīdzīgam garāmgājējam, ka es zinu, ka šajā ielas pusē nevajadzētu novietot automašīnu un ka otrā pusē nevajadzētu būt vietai, un ka es steidzos.
  
  
  Braucot garām, es ātri paskatījos uz māju, kur Kendija teica, ka Abduls, un vīrietis, par kuru man bija aizdomas, ka ir Zobens, iekļuva iekšā. Šķita, ka viņš iederējās sarkano ķieģeļu daudzstāvu rančo apkārtnē. Iespējams, tas bija divdesmit līdz divdesmit piecus gadus vecs, vasarā koku ēnots, to ieskauj “dzīvžogs, kam ļāva izaugt pietiekami augstam, lai aizsegtu skatu nejaušiem garāmgājējiem, nesniedzot nekādu acīmredzamu privātuma garantiju. . Priekšējā žoga pārrāvums noticis piebraucamā ceļā, kas veda uz divu automašīnu garāžu mājas aizmugurē. Akmens ceļš veda uz ārdurvīm. No ārpuses tā izskatījās kā vidēji turīgas ģimenes mājvieta.
  
  
  Ja CIP vadītu savas "drošās mājas" tāpat kā AX, šo respektablu tēlu rūpīgi koptu mājas pastāvīgie iedzīvotāji. Vanags katrā drošajā mājā parasti iecēla divus aģentus, kurus mēs izmantojām slepenām sanāksmēm vai ienaidnieka aģentu paslēpšanai, kuri bija "pagriezušies", līdz viņiem varēja noteikt jaunu identitāti, vai kā ievainotā personāla atgūšanas punktus. Vietējiem aģentiem, parasti vīrietim un sievietei, kas uzdodas par precētu pāri, jābūt draudzīgiem pret saviem kaimiņiem, bet ne tik draudzīgiem, lai blakus esošie cilvēki negaidīti piezvanītu. Vanagam patīk ierīkot savus slēpņus dzīvojamos rajonos, nevis attālos apgabalos, kas ir vairāk atvērti pārsteiguma uzbrukumiem. Un šķita, ka CIP ir pieņēmusi līdzīgu uzstādījumu, vismaz attiecībā uz apgabalu atlasi.
  
  
  Pagāju garām mājai un devos uz kaimiņmājas durvīm. Tas atvērās mirkli pēc tam, kad es saucu, bet tikai tik tālu, cik ķēde atļāva. Baltmatainā sieviete iebāza degunu caurumā, kamēr vācu aitu suņa purns izbāzās pret mani. Sieviete patīkami, ar nelielām aizdomām jautāja: "Jā?" Gans neko neteica, bet skaidrāk izteica savas aizdomas ar dziļu rūcienu. Viņa viņu mierināja: "Klusi, Artūr!"
  
  
  "Atvainojiet," es teicu, "bet es meklēju DeRoses. Es nezinu precīzu skaitu, bet viņiem jādzīvo Military Road netālu no Jūtas, un es domāju, ka varbūt jūs viņus pazīstat.
  
  
  "Nē, es neatpazīstu šo vārdu. Taču pēdējos pāris gados apkārtnē ir bijis daudz jaunu cilvēku.
  
  
  "Šis ir jauns pāris," es paskaidroju. "Viņai ir blondīne, apmēram trīsdesmit, un Augijs ir apmēram tikpat vecs. Viņš ir liels puisis; jūs noteikti viņu pamanīsit, jo viņš ir apmēram sešas pēdas četras collas garš un sver apmēram divsimt četrdesmit mārciņas. Ak, jā, viņi brauc ar VW dzīvojamo furgonu.
  
  
  Viņa pakratīja galvu, līdz es pieminēju kemperi, tad viņas sejā pazibēja atpazīšanas mirgošana. "Nu," viņa šaubīdamies sacīja, "turpat blakus dzīvo jauks jauns pāris. Viņi tur ir bijuši apmēram gadu, bet es viņus neatpazinu citādi, kā tikai sveicināties. Bet es esmu pārliecināts, ka viņi nav tavi draugi. Viņa nav blonda un viņš nav tik liels. Varbūt tā zirgaste, bet ar tievu pusi. Vienīgais...”
  
  
  "Jā?" - Es uzstāju.
  
  
  “Kad mans vīrs un es šorīt nokļuvām autobusā uz darbu, es pamanīju, ka uz piebraucamā ceļa bija novietots Volkswagen kemperis.”
  
  
  "Cik pulkstenis bija?"
  
  
  "Es domāju, ka ir pagājuši apmēram ceturtdaļa astoņi, kopš mēs parasti aizbraucam."
  
  
  "Pašlaik es tur nevienu nepamanīju," es teicu. "Vai jūs nejauši
  
  
  
  
  
  
  vai tu redzēji viņu aizejam? "
  
  
  "Patiesībā runājot, jā. Es tikko gāju ārā pa durvīm vēlāk no rīta — laikam bija pusdienlaiks vai varbūt pustrīsdesmit —, kad redzēju, kā viņa aizbrauc un brauc. Es grasījos apciemot draugu Legation Street, un...
  
  
  "Vai jūs redzējāt, kas tur bija?" - es pārtraucu. "Varbūt viņi bija mani draugi."
  
  
  "Nē, es nezināju. Viņš jau bija prom, pirms es nokāpu uz ietves, un šķita, ka viņi steidzas. Man žēl."
  
  
  Es biju diezgan pārliecināts, kurp dodas Volkswagen un tā slepkavu komanda; Viņiem bija randiņš Kanālceļā, kas tika steigā sarunāts telefoniski. Pateicos sievietei par palīdzību un teicu, ka varbūt pamēģināšu kaimiņos, ja kemperī esošie cilvēki būtu mani draugi, piezvanot citam kaimiņam. Gans atkal norūca, kad es pagriezos, lai dotos prom, un viņš gandrīz satvēra savu purnu, kad viņa aizvēra durvis.
  
  
  Nevērīgi ejot pa piebraucamo ceļu uz CIP slēptuvi, es turpināju ap māju uz garāžu. Viņa salokāmās durvis bija atslēgtas, tāpēc es tās uzslidināju uz labi ieeļļotām eņģēm. Šerimas limuzīns joprojām bija tur, blakus Mustangam, kas, manuprāt, piederēja mājas pastāvīgajiem iedzīvotājiem. Klusi aizverot durvis, es izgāju uz mazo rančo iekšpagalmu. Tur stāvēja grila ratiņi, sarūsējuši no ziemas sniega izcelšanās.
  
  
  "Ne viss ir tik labi, zēni," es nodomāju. Īsti māju īpašnieki savus bārbekjus ziemai glabātu garāžā.
  
  
  Aizslietņa durvis bija aizslēgtas, taču viegla šķilšanās ar stileta galu piespieda tās atvērt. Arī aizmugurējās durvis bija aizslēgtas. Mana plastmasas American Express karte pakustināja skrūvi, un, turot to vietā, es mēģināju pagriezt rokturi ar otru roku. Viņš pagriezās un durvis atvērās. Es atgriezu kredītkarti savā makā, pirms spiedu tālāk durvis, un jutos atvieglots, konstatējot, ka nav ķēdes fiksatora.
  
  
  Es ātri iegāju iekšā un atrados virtuvē. Kad paskatījos apkārt, māja bija klusa. Trauki, iespējams, no brokastīm, bija nomazgāti un novietoti žāvēšanas plauktā blakus izlietnei. Es ar pirkstiem iegāju ēdamistabā, tad viesistabā. Nekur lejā nebija nekādu cīņas pazīmju. Tad, kad grasījos uzkāpt pusceļā pa kāpnēm, kas acīmredzot veda uz guļamistabām, manu uzmanību piesaistīja neliels caurums ģipša sienā blakus kāpnēm. Atkal izmantojot stiletto galu, es ieraku lodi sienā. Tas izskatījās kā .38, saplacināts apmetumā. Noliecusies, es nopētīju lēto austrumu paklāju, kas klāja grīdu ieejas priekšā.
  
  
  Karmīnsarkanais plankums rakstā bija gandrīz pazaudēts. Kāds atvēra ārdurvis un tika nošauts, es nolēmu. Droši vien no .38 ar slāpētāju. Mazajā foajē atradās drēbju skapis. Es atklāju, ka durvis ir aizslēgtas, kas bija pietiekami neparasti, lai es gribētu redzēt, kas ir iekšā. Izmēģinājis vairākas manas izvēles, es atradu vienu, kas pagrieza vienkāršu slēdzeni.
  
  
  Uz tualetes grīdas zem mēteļiem, kas tur karājās, gulēja vīrieša ķermenis. Līķim bija cepure un mētelis, un es varēju pateikt, ka viņš ir garš, jo viņa ceļi bija dubultoti, lai izspiestu viņu šaurajā telpā. Atgrūdusi cepuri, kas bija nogāzta uz sejas, es redzēju, kur lode bija iekļuvusi viņa kreisajā acī. Tik daudz par pusi no “skaistā jaunā pāra blakus”. Acīmredzot viņš grasījās iziet no mājas, kad kāds pienāca pie ārdurvīm, un viņš pieļāva liktenīgu kļūdu, neizmantojot skata caurumu, lai pirms durvju atvēršanas redzētu, kas atrodas ārpusē. Tam, kurš tur stāvēja, bija gatavībā pistole ar trokšņa slāpētāju, un viņš izšāva, tiklīdz durvis atvērās, tad notvēra savu upuri un uzmanīgi nolaida uz paklāja uz grīdas, mirušā vīrieša "sievai" pat nezinot par notikušo. .
  
  
  Nolēmu, ka viņai arī jābūt kaut kur mājā. Zobena ļaudis neriskētu iznest līķi. Paņēmu Luger, es gāju augšā pa kāpnēm uz augšējo līmeni. Klusumā, kas valdīja mājā, paklāju klāto pakāpienu vieglā čīkstēšana šķita skaļa. Man pa labi, kāpņu augšpusē, durvis uz guļamistabu bija atvērtas. Es iegāju un atradu to tukšu. Es ātri piegāju pie skapja. Tajā bija vīriešu apģērbi un nekas cits. Ātri apgriežot segas, es sapratu, ka zem gultas nekā nav, tāpēc atgriezos gaitenī un lēnām atvēru nākamās durvis tajā pašā pusē. Tā bija vannas istaba – tukša. Zāļu skapī virs izlietnes atradās vīriešu tualetes piederumi un skuveklis. Lejā esošajam mirušajam noteikti bija problēmas ar vēderu; Vienā no plauktiem bija pudeles ar antacīdiem līdzekļiem. Nu tas viņu vairs netraucē.
  
  
  Ejot pa gaiteni, es iegāju pa citām atvērtām durvīm telpā, kas, pēc tās lieluma, bija mājas galvenā guļamistaba. Sieviete, pēc kuras es meklēju, bija glīta; viņas drēbes bija glīti izkārtotas uz pakaramajiem un kurpes kastēs, kas sakrautas uz lielā dubultā skapja grīdas. Acīmredzot viņa un viņas partneris uzturēja stingras biznesa attiecības, neskatoties uz to, ka kopā dzīvoja apmēram gadu. Tikai viens no diviem
  
  
  
  
  
  
  gultas spilveni bija saburzīti. Man pēkšņi atklājās, ka palags uz gultas ir salikts tikai vienā pusē. Viņa droši vien izdomāja, kad uzbrucējs uzkāpa otrajā stāvā.
  
  
  Nokritusi uz ceļiem, es paskatījos zem gultas. Aklas acis skatījās uz mani no sejas, kas noteikti bija skaista, pirms lode norāva daļu no žokļa, izšļakstīdams asinis garos melnos matos, kas izpletās pāri grīdai. Viņai mugurā bija stepēts dzeltens mājas mētelis, un tā priekšpuse bija klāta ar izkaltušām asinīm, kur viņu trāpīja otrais šāviens.
  
  
  Es nometu segu un piecēlos kājās. Ātri ejot pa pārējo augšējo stāvu, es apskatīju trešo guļamistabu un galveno vannas istabu, vēl vairāk demonstrējot CIP mājkalpotājas kārtīgumu. Paslēpies aiz dvieļu kaudzes veļas skapī, es atklāju jaudīgu divvirzienu radio, kas noregulēts uz frekvenci, kuru es atzinu par piederošu CIP. Tas, iespējams, darbojās tikai tad, kad tika izmantota drošā māja. Nebija nepieciešams tiešs kontakts ar izlūkošanas aģentūras īpaši slepeno štābu netālu no Langlijas, Virdžīnijas štatā, izņemot šādus gadījumus. Es pagriezu uztvērēja slēdzi, bet no televizora nenāca nekāds troksnis. Aptaustījies aiz skapja, es paņēmu dažus vadus, kas bija izvilkti un pārgriezti.
  
  
  Nonācis lejā, es apstājos priekšējā vestibilā un uzmanīgi klausījos, vai nav skaņu, kas varētu liecināt par Zobenu un Abdulu Bedavi, cerams, ka Šerima un, iespējams, divi no trim kempinga slepkavām joprojām atradās mājā. Klusumu pārtrauca tikai Seta Tomasa vecā bišu stropa pulksteņa tikšķēšana ēdamistabas bufetē.
  
  
  Es ar pirkstiem iegāju atpakaļ virtuvē un atradu durvis, kurām vajadzēja vedināt uz pagrabu. Es pārbaudīju rokturi un atklāju, ka tas ir atslēgts, tāpēc es to nedaudz atvēru. No spraugas bija dzirdama viegla dūkoņa, bet, plaši atvērot durvis, uz kāpņu desmit pakāpieniem nedzirdēju nekādas cilvēka skaņas.
  
  
  Tomēr pagrabā dega gaisma, un lejā es redzēju grīdu, kas klāta ar linoleju. Kad es lēnām gāju lejā pa kāpnēm, pret tālāko sienu parādījās veļas mazgājamā mašīna-žāvējamā mašīna. Aiz kāpnēm tika izslēgts eļļas deglis un ūdens sildītājs. Gandrīz kāpņu pakājē es pēkšņi apstājos, pēkšņi sapratusi, ka vaļā ir tikai trešā daļa no pagraba; "Varbūt mazāk," es nolēmu, atceroties pārblīvētās telpas augšstāvā.
  
  
  Pārējo pagrabu nogriež betona bloku siena. Siena acīmredzot tika pievienota ilgi pēc mājas uzcelšanas, jo pelēkie bloki bija daudz jaunāki par tiem, kas veidoja pārējās trīs laukuma malas, kurās es iegāju. Ātri novērtējot pašas mājas lielumu, es aplēsu, ka CIP ir izveidojusi slepenu istabu vai telpas, kuru kopējā platība ir aptuveni piecpadsmit simti kvadrātpēdu. Tādējādi tā bija drošākā patversmes daļa, kur varēja patverties draugi vai ienaidnieki, kuriem bija nepieciešama aizsardzība. Nodomāju, ka arī iekštelpās, iespējams, ir skaņas izolācija, lai, ja kāds tur paslēpies, tad viņa klātbūtne neradītu nekādu troksni, ja kaimiņi pārsteiguma vizītē ieradīsies pie vietējiem aģentiem.
  
  
  Mans pieņēmums, ka slepenā slēpņa sienās un griestos neiekļuva skaņa, mani pārliecināja, ka iekšā atradās arī Šerima un viņas sagūstītāji. Man bija aizdomas, ka gaidu kaut ko vai kādu, bet es nezināju, ko un kuru. Protams, ne jau iepriekš radio signāla dēļ, jo tā lietderību sabojāja tas, kurš pārgrieza vadus. Tomēr pastāvēja liela iespēja, ka Adabi ziņa - "Zobens ir gatavs sitienam" - tika pārraidīts no šejienes, pirms radio tika atspējots.
  
  
  Šķita, ka ar betonu izklātajā telpā nebija ieejas, bet es piegāju pie sienas, lai apskatītu to tuvāk. CIP radīja skaistu ilūziju; droši vien, kad prasīja paskaidrojumu par neparasti mazo pagrabu, ja "jaunajam pārim" būtu jālaiž pagrabā skaitītāju nolasītāji vai apkopes darbinieki, droši vien teiktu, ka cilvēki, no kuriem viņi māju iegādājās, vēl nav pabeiguši celtniecību. pagrabā līdzekļu trūkuma dēļ, un tikko noslēguši pārējos izrakumus. Es gandrīz dzirdēju, kā daiļā kraukļainā sieviete ziņkārīgajam elektrokompānijas pārstāvim saka: “Ak, mēs paši kādreiz pabeigsim šo, kad būs vieglāk dabūt hipotekāro naudu. Bet māju nopirkām tik labi, jo tai nebija pilna pagraba."
  
  
  Tuvāk sienas tālākajam punktam no kāpnēm es atradu to, ko meklēju. Neliela plaisa blokos iezīmēja apgabalu, kas bija aptuveni septiņas pēdas augsts un varbūt trīsdesmit sešas collas plats. Tām vajadzēja būt durvīm uz visu, kas atradās tālāk, bet kā tās atvērās? Spilgtā gaisma no neaizēnotajām spuldzēm virs galvas nodrošināja daudz gaismas, jo es meklēju slēdzi vai pogu, kas atvērtu slēptās durvis. Šķita, ka pie pašas sienas šādas ierīces nebija, tāpēc sāku skatīties apkārt pagraba citās vietās. Man bija ātri jātiek pa tām durvīm; laiks beidzās.
  
  
  Es meklēju desmit kaitinošas minūtes, bet neko neatradu. Es tikko grasījos sākt klikšķināt uz
  
  
  
  
  
  
  parastie betona bloki sienā, cerot, ka kāds no tiem varētu būt atslēga. Atkāpjoties uz slepenajām durvīm, pagāju garām vienai no lielajām atbalsta sijām un ar acs kaktiņu ieraudzīju to, kas visu laiku bija manā priekšā – gaismas slēdzi. Bet ko šis slēdzis ieslēdza? Tas, kas atrodas pagraba kāpņu augšdaļā, acīmredzot kontrolēja tikai divas spuldzes, un tās jau bija ieslēgtas.
  
  
  Es pārbaudīju vadu, kas nāk no slēdža. Tam var būt kāds sakars ar mazgāšanas aprīkojumu vai eļļas degli. Tā vietā vads devās tieši uz griestiem un krustoja punktu netālu no plaisas, kas iezīmēja ieeju slepenajā telpā. Es turēju Luger vienā rokā un pagriezu slēdzi ar otru. Vienu brīdi nekas nenotika. Tad es sajutu vieglu grīdas vibrāciju zem kājām un dzirdēju apslāpētu slīpēšanas skaņu, kad daļa no sienas sāka šūpoties uz āru uz labi ieeļļotām eņģēm, ko acīmredzot virzīja kaut kur aiz tās esošais elektromotors.
  
  
  Ar ieroci rokā es iegāju atverē, tiklīdz tā bija pietiekami plata, lai mani ielaistu. Aina, kas mani sagaidīja, varētu konkurēt ar kāda vecā publiskā žurnāla vāku.
  
  
  Šerima bija piesieta pie tālākās sienas man pretī. Viņa bija pilnīgi kaila, bet man nebija laika novērtēt viņas sīkās figūras izliektos izliekumus. Es biju pārāk aizņemta, skatoties uz vīrieti, kurš stāvēja viņai blakus, un ar savu Lugeru pasargājot citus istabā. Abduls stāvēja blakus Šerimai un pēc viņas sejas izteiksmes es sapratu, ka viņš dara kaut ko pretīgu, ko pārtrauca mana ierašanās. Pie galda lielajā atklātajā telpā, ko CIP bija uzstādījis, sēdēja labi ģērbies arābs, par kuru es biju pārliecināts, ka tas ir vīrietis, kuru Abduls bija paņēmis Ababijas vēstniecībā — tas, kuru mēs ar Vanagu uzskatījām par Zobenu. . Acīmredzot viņš strādāja pie dažiem papīriem; viņš pacēla galvu no papīriem un skatījās uz mani un ieroci.
  
  
  Vēl divi arābi atpūtās citā patversmes stūrī. Viens sēdēja uz gultas, ko parasti izmanto CIP pagaidu viesi. Viņam blakus gulēja automātiskā šautene. Viņa dvīnis bija pēdējās šīs valdības patversmes iemītnieku grupas rokās. Viņš sāka celt šauteni, kad es iegāju istabā, bet apstājās, kad manas pistoles purns pagriezās viņa virzienā. Neviens no viņiem nešķita pārsteigts, ieraugot mani, izņemot Šerimu, kuras acis vispirms iepletās pārsteigumā un pēc tam pamanīja apmulsumu par viņas kailumu. Es biju pārliecināts, ka viņi mani gaida, kad Abduls runāja:
  
  
  — Nāciet iekšā, Kārtera kungs, — viņš joprojām pieklājīgi sacīja, pat saspringtajā situācijā, kurā atradās. – Mēs gaidījām tavu ierašanos. Tagad mans plāns ir izpildīts."
  
  
  Nosaucot to par viņa plānu, mani uz brīdi šokēja. Mēs ar Vanagu kļūdījāmies. Vīrietis, kurš spēlēja Šerimas miesassargu un Ababijas vēstniecības amatpersonas šoferi, bija Zobens, nevis tas, kurš bija viņa pasažieris. Es tagad skatījos uz Abdulu tā, it kā uz viņu skatītos pirmo reizi. Tad ar acs kaktiņu pamanīju kustību no istabas virziena, kur vietā bija sastinguši divi vīrieši. Es nospiedu sprūdu, kratot galvu, un Luger lode trāpīja arābam ar automātisko šauteni templī, kad viņš pagriezās, lai mēģinātu vērst stobru pret mani. Viņš bija miris, pirms nokrita uz grīdas, šautenei izkrītot no rokām.
  
  
  "Nemēģiniet," es brīdināju viņa biedru, kurš sāka ķerties pie pistoles viņam blakus uz gultas. Es nebiju pārliecināts, ka viņš saprot angļu valodu, taču viņam acīmredzot nebija problēmu iztulkot manas balss toni vai manus nodomus, jo viņa rokas slējās atpakaļ un augšup pret griestiem.
  
  
  — Tas nebija vajadzīgs, Kārtera kungs, — Abduls vēsi sacīja. "Viņš nebūtu tevi nošāvis. Tas nebija daļa no mana plāna."
  
  
  "Viņš šodien nevilcinājās izmantot šo lietu," es atgādināju Sword. "Vai arī šo trīs nogalināšana bija jūsu plāna sastāvdaļa?"
  
  
  "Tas bija nepieciešams," Abduls atbildēja. "Ir gandrīz pienācis laiks man ierasties šeit, un viņi mani ir pārāk cieši vērojuši, lai to darītu, neatklājot, kur mani cilvēki tur Viņas Augstību." Pēdējā daļa tika teikta izsmejoši, kad viņš nedaudz pagriezās pret Šerimu. "Vai viņi bija laba kompānija, mana dāma?" Viņš teica šos pēdējos vārdus tādā tonī, kas lika tiem šķist netīrākiem par visu, ko viņš vai viņa divi ļaundari varēja darīt skaistajai ieslodzītajai, un sārtums, kas izplatījās no viņas sejas uz viņas kailo kaklu un slīdošajām krūtīm, man teica, ka viņa ir pārbaudījums. gan garīgi, gan fiziski.
  
  
  Šerima joprojām nav runājusi kopš es atvēru slepenās durvis un iegāju slepenajā istabā. Man bija sajūta, ka viņa ir šokā vai vienkārši izrāvās no tā. Vai varbūt viņa bija apreibināta ar narkotikām, pārsniedzot Candy dotos trankvilizatorus, un tikai tagad sāka pilnībā kontrolēt savas jūtas.
  
  
  "Labi, Abdul, vai man jāsaka Seif Allah?" ES teicu. Viņa reakcija uz to, ka es lietoju arābu vārdu Allāha zobenam, bija vienkārši nedaudz paklanīties. - Noņemiet šīs ķēdes no Viņas Augstības. Ātri."
  
  
  "Tas nebūs vajadzīgs, Abdul," sacīja balss.
  
  
  
  
  
  
  ES teicu. — Nomet pistoli, Nik, un pacel rokas.
  
  
  "Sveika, Candy," es teicu, nepagriežoties. "Kas tevi atturēja? Es gaidīju, kad pievienosities mums šeit. Ja tu būtu ieradies pāris minūtes agrāk, tu būtu varējis izglābt kāda sava drauga dzīvību.
  
  
  Šoks, redzot, ka viņas ilggadējais draugs un kompanjons tur ieroci pret vīrieti, kurš bija ieradies viņu glābt, lika Šerimai pilnībā pamosties. "Candy! Ko tu dari? Niks atnāca mani aizvest no šejienes!"
  
  
  Kad es viņai teicu, ka Candy Knight bija tas, kas ļāva viņu sagūstīt, bijušajai karalienei šī atklāsme bija pārāk liela. Viņa izplūda asarās. Pazuda karaliskā cieņa, kas viņu bija drosmīgi atbalstījusi, stājoties pretī viņas mocītājiem. Viņa bija sieviete, kuru bija nodevis kāds, kuru viņa mīlēja kā māsu, un viņa atkal un atkal raudāja: “Kāpēc, Candy? Kāpēc?"
   11. nodaļa
  
  
  
  
  Es joprojām nebiju nometis ieroci vai pacēlis roku, bet Abduls pameta Šerimu un nāca atņemt man Luger. Tajā brīdī es maz ko varēju darīt, izņemot to, lai viņš to paņemtu. Ja Kendija nospiestu mani, šņukstošajai sievietei, kurai galva nokrita uz krūtīm, nebūtu nekādu cerību. Viņas pasaule sadalījās miljardos gabalos, un viņai tika aizmirstas fiziskās sāpes. Roku locītavu virvēs iegrieztās raupjās krokas un izlocītās potītes vairs nebija tik nežēlīgas kā viņas dzīves sabrukšanas process – process, kas sākās, kad viņa bija spiesta pamest mīļoto vīrieti un savus bērnus.
  
  
  "Tagad, ja jūs vienkārši aizietu uz sienu, Kārtera kungs," sacīja Abduls, norādot ar manu ieroci, kur viņš gribēja, lai es eju.
  
  
  Lai iegūtu laiku, es viņam jautāju: "Kāpēc jūs neļāvāt Kendijai pateikt Šerimai, kāpēc viņa viņu pārdeva? Jums tagad nav ko zaudēt.
  
  
  "Nekas, izņemot laiku," viņš teica, pagriezdamies, lai pavēlētu bruņotajam uz guļamstāva nākt mani apsargāt. Kad vīrietis paņēma automātu un gāja man pretī, viņš apstājās, lai paskatītos uz savu mirušo biedru. Viņa sejā pazibēja niknums, viņš draudīgi pacēla šauteni un norādīja uz mani.
  
  
  — Beidz! - Abduls pavēlēja, joprojām runājot ar viņu arābu valodā. "Viņu nevar nogalināt ar šo ieroci. Kad viss ir gatavs, varat izmantot ieroci, ko izmantoja tie augšstāvā.
  
  
  Šerima pacēla galvu un jautājoši paskatījās uz mani. Acīmredzot viņa tika turēta ārā, līdz Zobena cilvēki atbrīvojās no CIP aģentiem. "Augšstāvā ir miris "jauks jauns pāris", - es viņai teicu. "Vismaz kaimiņš tos raksturoja kā labus."
  
  
  "Tie bija jūsu imperiālistiskā CIP spiegi," Abduls uz mani norūca. "Mēs zinām par šo māju jau kādu laiku, Kārtera kungs. Lūk, Selims,” viņš turpināja, pamādams pretī vīrietim pie galda, kurš atgriezās pie saviem dokumentiem pēc tam, kad biju atbruņots, “šajā ziņā bija ļoti izpalīdzīgs. Viņš ir piesaistīts vēstniecības drošības detaļām, un reiz viņam bija šeit jāpavada Šahs Hasana, kad mūsu izcilais monarhs atradās Vašingtonā, lai saņemtu pavēles no saviem CIP kungiem. Šī tikšanās ilga gandrīz sešas stundas, un Selim bija pietiekami daudz iespēju atcerēties mājas izkārtojumu. Attiecībā uz spiegiem viņi nebija īpaši gudri; Selim pat tika atļauts stāvēt sardzē pie šīs telpas slepenajām durvīm un skatīties, kā tās darbojas, kamēr viņš gaidīja Hasanu.
  
  
  "Šahs nekad nevienam nepieņēma pavēles!" – Šerima iesaucās savam bijušajam miesassargam. "Es atceros, ka viņš man stāstīja par šo tikšanos, kad viņš atgriezās pie Sidi Hassan. CIP viņu informēja par to, kas notiek pārējos Tuvajos Austrumos, lai viņš varētu pasargāt sevi no tiem, kas uzdodas par mūsu draugiem, kamēr viņi plāno atņemt viņam troni.
  
  
  "Kurš, izņemot jūs un Hasanu, tic šim izdomājumam?" - Abduls pašapmierināti noteica. “Kad mēs pabeigsim, visi arābu pasaules iedzīvotāji uzzinās par viņa nodevību un to, kā viņš atļāva sevi un savus cilvēkus izmantot imperiālistiskajiem kara izraisītājiem. Un kā viņš kļuva par viņu skrienošo suni, pateicoties jums"
  
  
  Kad Šerimas skaistajā sejā parādījās liela jautājuma zīme, Abduls sajūsminājās. "Ak jā, mana dāma," viņš teica, atgriezies pie viņas, "vai jūs nezinājāt? Jūs esat tas, kurš tik ļoti aptumšoja Hasana prātu, ka viņš nevarēja noteikt, kas ir labākais viņa valstij. Jūs izmantojāt šo savu ļauno ķermeni, lai iedvestu viņā aizraušanos, lai viņš neredzētu, kas ir viņa īstie draugi. Lai uzsvērtu savu viedokli, Abduls pastiepa roku un netikli noglāstīja Šerimas krūtis un augšstilbus, kad viņa mēģināja izvairīties no viņa mokošajiem glāstiem; sāpes no viņas skarbajām saitēm un slikta dūša no viņa barbariskā pieskāriena parādījās viņas sejā vienlaikus.
  
  
  "Tad, kad jūs padarījāt Hasanu par savu mīlestības vergu," Abduls turpināja, "jūs sākāt nodot viņam savu kungu pavēles šeit, Vašingtonā."
  
  
  — Tie ir meli! Šerima sacīja, viņas seja atkal kļuva sarkana, šoreiz drīzāk no dusmām, nevis apmulsuma par to, ko viņas bijušais kalps dara ar viņas ķermeni. “Hasans domāja tikai par to, kas bija vislabākais viņa tautai. Un tu zini, ka tā ir patiesība, Abdul. Viņš jums uzticējās kā draugam un ir uzticējies jums bieži kopš dienas, kad izglābāt viņa dzīvību.
  
  
  
  
  
  
  Protams, es to zinu, jūsu augstība,” atzina Abduls. "Bet kurš tam ticēs, kad pasaule redzēs pierādījumus, ko Selims šeit gatavo - pierādījumus, kas jau gaida nodošanu varenajam šaham, kad ziņosim par jūsu nāvi no CIP rokās."
  
  
  Šerima noelsās. "Vai jūs grasāties mani nogalināt un vainot CIP? Kāpēc lai šahs ticētu šiem meliem? It īpaši, ja jūs domājat, ka es strādāju CIP."
  
  
  Abduls pagriezās pret mani un sacīja: “Pastāstiet viņai, Kārtera kungs. Esmu pārliecināts, ka tu jau esi izdomājis manu plānu.
  
  
  Es negribēju atklāt, cik labi AX zināja par Zobena sazvērestību, tāpēc es vienkārši teicu: "Viņi varētu mēģināt pārliecināt šahu, ka jūs esat nogalināts, jo jūs nolēmāt atklāt Hasanam un pārējiem CIP operācijas Adabi. pasaule."
  
  
  — Tieši tā, Kārtera kungs! Abduls teica. “Es redzu, ka arī jums, Izpildu aizsardzības dienesta darbiniekiem, ir smadzenes. Mēs uzskatījām, ka jūs neesat nekas vairāk kā slavēti miesassargi, kas ir noderīgi tikai stāvēšanai ārpus vēstniecībām un konsulātiem.
  
  
  Zobens to nezināja, bet viņš atbildēja uz lielo jautājumu, kas bija manā prātā, kopš viņš pirmo reizi man teica, ka gaida mani CIP drošajā mājā. Viņš nepārprotami nezināja par AX vai to, kas es patiesībā esmu. Es paskatījos uz Kendiju, kura klusēdama stāvēja un joprojām turēja mazo pistoli visas sarunas laikā starp Abdulu un Šerimu.
  
  
  "Es domāju, ka man vajadzētu pateikties, ka pateicāt viņam, kas es esmu, mīļā," es teicu. Viņas seja bija izaicinoša, kamēr es turpināju: “Tu diezgan labi proti izmantot savu ķermeni, lai iegūtu vajadzīgo informāciju. Pateicoties."
  
  
  Viņa neatbildēja, bet Abduls pasmīnēja un teica: "Jā, Kārtera kungs, viņa labi izmanto savu ķermeni." Pēc tā, kā viņš ņirgājās, runājot, es sapratu, ka arī viņš ir piedzīvojis Candy mīlas spēļu jaukumu. "Bet jūsu gadījumā," viņš turpināja, "nevaldāma aizraušanās viņu ietekmēja. Jūs kā viesis cienājāt ar viņas priekiem – pēc maniem norādījumiem. Man vajadzēja zināt, kur tu iederies attēlā, un, tiklīdz viņa atklāja, ka arī tu strādā kapitālistiskajā valdībā, es nolēmu tevi iekļaut savos plānos.
  
  
  "Tas bija mans prieks," es sacīju, uzrunājot Kendiju, nevis Abdulu. “Sakiet man, Candy, vīrietis uz Šerimas balkona – vai tas bija negadījums, kad tu iegrūdi manu nazi viņa rīklē? Vai arī jūs baidījāties, ka viņš runās un pastāstīs, ka Zobens atradās arī uz Votergeitas jumta un vadīja Šerimas nolaupīšanas mēģinājumu? »
  
  
  Lielās brūnas acis atteicās uz mani skatīties, un Kendija klusēja. Tomēr Abduls nebija tik atturīgs. Apmierināts, ka viņa iecere iznīcināt Šahu Hasana izdosies un nekas viņam nestāvēs ceļā, viņš šķita gandrīz gatavs apspriest visus operācijas aspektus.
  
  
  — Tas bija ļoti gudrs no viņas puses, vai ne, Kārtera kungs? - viņš piekāpīgi teica. "Es par to dzirdēju, kad devos uz Šerimas istabu, lai redzētu, kas noticis nepareizi. Toreiz es viņai teicu, lai jūs nodarbina visu atlikušo nakti, kamēr mēs ar Viņas Augstību aizbēgām... piedodiet, Viņas bijusī Augstība. Iedomājieties, tas vecais muļķis no viesnīcas detektīva domāja, ka varētu mūs apturēt. Viņš pienāca tuvu un gribēja zināt, ko es šajā stundā daru pie istabas durvīm, vicinādams viesnīcas žetonu, it kā es izskatītos saplēsts. Viņš nepievienoja acīmredzamo – ka viņam nebūtu bijis jānogalina vecais vīrs – galu galā Abduls tika atzīts par Šerimas oficiālo miesassargu.
  
  
  "Viņam diemžēl, varbūt viņš tā domāja," es teicu. "Viņš īsti nesaprata, kas notiek, tikai to, ka viņam bija jāpasargā sieviete no uzmākšanās." Es sev atzinu, ka tā bija mūsu kļūda.
  
  
  Šerima, nobijusies no visa, ko bija dzirdējusi pēdējo minūšu laikā, vēlreiz jautāja savai vecajai skolas draudzenei: “Kāpēc, Candy? Kā tu varēji man to nodarīt? Jūs zināt, ka Viņa Augstība un es jūs mīlējām. Kāpēc?"
  
  
  Jautājums beidzot sasniedza Candy. Mirgojošām acīm viņa nicinoši sacīja: “Protams, Hasans mani mīlēja. Tāpēc viņš nogalināja manu tēvu! "
  
  
  "Tavs tēvs!" – Šerima iesaucās. “Kendij, tu zini, ka tavu tēvu nogalināja tas pats vīrietis, kurš mēģināja nogalināt šahu. Tavs tēvs izglāba Hasana dzīvību, upurējot savējo. Tagad tu to darīsi man un viņam.
  
  
  "Mans tēvs neupurēja savu dzīvību!" Candy gandrīz kliedza un raudāja vienlaikus. “Hasans viņu nogalināja! Viņš pavilka manu tēvu sev priekšā, lai glābtu savu nelaimīgo dzīvību, kad viņam uzbruka slepkava. Es zvērēju, ka sazināšos ar Hasanu, kad uzzināšu par to, un tagad es to darīšu."
  
  
  "Tā nav taisnība, Candy," Šerima viņai kaislīgi sacīja. “Hasans bija tik pārsteigts, kad šis vīrietis ienāca pils uzņemšanas telpā un sekoja viņam, ka viņš vienkārši apstājās. Tavs tēvs izlēca viņam priekšā un tika sadurts. Pēc tam Abduls nogalināja slepkavu."
  
  
  "Kā tu zini?" Candy viņai atbildēja. "Tu biji tur?"
  
  
  "Nē," Šerima atzina. “Zini, es tajā laikā biju kopā ar tevi. Bet Hasans man par to pastāstīja vēlāk. Viņš jutās atbildīgs par tava tēva nāvi, un
  
  
  
  
  
  
  kas par tevi ir atbildīgs"
  
  
  "Viņš bija atbildīgs! Viņš bija gļēvulis un mans tēvs nomira tāpēc! Viņš vienkārši nevarēja izturēt jums pateikt patiesību, jo tad jūs zinātu, ka arī viņš ir gļēvulis.
  
  
  "Konfekte," Šerima viņai lūdza, "mans tēvs man teica to pašu. Un viņš par kaut ko tādu nemelotu. Viņš bija tava tēva labākais draugs un...
  
  
  Candy neklausījās. Atkal pārtraucot Šerimu, viņa kliedza: “Tavs tēvs bija tāds pats kā mans. Vispirms uzņēmuma cilvēks. Un naftas kompānija nevarēja darīt zināmu saviem cilvēkiem, ka Hasans ir gļēvulis, pretējā gadījumā viņi viņu neatbalstītu. Tad dārgais uzņēmums tiktu izmests no valsts. Hasans meloja, un visi, kas strādāja naftas uzņēmumā, viņu atbalstīja.
  
  
  Es noskatījos Zobenu, kā abas meitenes strīdējās, un viņa smaids manā prātā radīja jautājumu. "Kendija neizskatās pēc viņa paša," es nodomāju. Bija gandrīz tā, it kā viņa atkārtotu stāstu, kas viņai bija stāstīts atkal un atkal. Es iejaucos, lai uzdotu savu jautājumu. "Kendij, kas tev pastāstīja par to, kas tajā dienā notika?"
  
  
  Viņa atkal pagriezās pret mani. "Abduls. Un viņš bija vienīgais, kuram nebija ko zaudēt, stāstot man patiesību. Viņu tajā dienā arī gandrīz nogalināja šis vīrietis. Bet viņš nebija gļēvulis. Viņš piegāja pie šī trakā slepkavas un nošāva viņu. Hasanam vienkārši paveicās, ka Abduls bija tur, pretējā gadījumā šis vīrietis viņu būtu aizvedis tūlīt pēc mana tēva.
  
  
  "Kad viņš jums par to stāstīja?" ES jautāju.
  
  
  "Tajā pašā naktī. Viņš pienāca pie manis un mēģināja mani mierināt. Viņš vienkārši palaida garām patiesi notikušo, un es izrāvu viņam pārējo. Viņš lika man apsolīt nevienam nestāstīt, ko šahs izdarīja. Viņš teica, ka tajā laikā valstij būtu slikti, ja visi zinātu, ka šahs ir gļēvulis. Tas bija mūsu noslēpums. Es tev teicu, ka visiem ir noslēpumi, Nik.
  
  
  "Pietiek ar to," Abduls asi sacīja. "Mums joprojām ir daudz darāmā. Selim, kā atnāks dokumenti? Vai esat gandrīz pabeidzis? »
  
  
  "Vēl piecas minūtes." Šī bija pirmā reize, kopš iegāju istabā, kad runāja vēstniecības amatpersona. "Es izmantoju kodu grāmatiņu, ko atradām augšā, lai sagatavotu ziņojumu, kurā norādīts, ka Viņas Augstība - bijusī karaliene - teica saviem priekšniekiem, ka viņa vairs netic tam, ka CIP darīja Adabi, ir pareizi, un ka viņa nožēlo, ka palīdzēja viņiem visiem. šoreiz. Viņa draudēja atklāt CIP Viņa Augstībai un pasaules presei."
  
  
  "Kaut kas cits?" – Abduls prasīja atbildi.
  
  
  “Papīrs, ko es pašlaik aizpildu, ir kodēta ziņa, kas liek mājas cilvēkiem atbrīvoties no Šerimas, ja viņi nevar mainīt savas domas. Ja iespējams, viņiem vajadzētu izskatīties pēc negadījuma. Pretējā gadījumā viņa ir jānošauj un viņas ķermenis jāiznīcina tā, lai tas nekad netiktu atrasts. Šajā gadījumā ziņojumā teikts, ka tiks izdots vāka stāsts, kurā teikts, ka viņa, domājams, ir pazudusi, jo baidījās, ka Melnā septembra kustība atņems viņas dzīvību. Arī otrs papīrs ir gatavs.
  
  
  Man bija jāatzīst, ka Sword bija izstrādājis shēmu, kas noteikti liktu CIP — un līdz ar to arī Amerikas Savienoto Valstu valdībai — vienā pozīcijā ar Šahu Hasanu un visu pasauli. Es domāju par iespējamām shēmas sekām, kad Candy man pēkšņi jautāja:
  
  
  "Nik, tu teici, ka gaidi mani. Kā tu zini? Kā es sevi atdevu? »
  
  
  "Es atcerējos divas lietas ceļā uz šejieni," es viņai teicu. "Pirmkārt, ko ziņoja viens no vīriešiem, kas šorīt sekoja jums un Abdulam Potomakā. Viņš vēroja, kā Abduls apstājas pie degvielas uzpildes stacijas un jūs abi izmantojāt telefonu. Tas man atgādina, ka es jums jautāju, vai jums ir iespēja dzirdēt, kam Abduls zvana, vai redzēt, kādu numuru viņš zvana, kad vēlāk zvanījāt man Votergeitā. Un tu teici, ka nebiji ar viņu uz policijas iecirkni. Bet tu to izdarīji, mans dārgais. Tikai jūs nezinājāt, ka kāds redzēja jūs to darām, un ziņoja par to.
  
  
  "Tātad mums sekoja Izpildu aizsardzības dienesta cilvēki, Kārtera kungs," sacīja Abduls. “Es par to domāju, bet man nebija pietiekami daudz pieredzes šajā valstī, lai varētu zināt visus dažādos slepenos operatorus. Bet es nedomāju, ka kāds no viņiem uzdrošinājās pieiet tik tuvu, lai novērotu mūs stacijā. Man likās, ka viņi nogaidīja līkumā, līdz ieraudzīja mūs atkal uz ceļa."
  
  
  "Kur jūs braucāt pietiekami lēni, lai jūsu vīri furgonā sasniegtu slazda vietu," es piebildu.
  
  
  — Tieši tā.
  
  
  "Tu veici divus zvanus, Abdul," es viņam teicu, un viņš piekrītoši pamāja ar galvu. "Es zinu, kā bija ar vīriešiem šajā mājā, kuri turēja Šerimu gūstā pēc vīrieša un sievietes nogalināšanas. Kurš bija otrs zvanītājs...Selims? »
  
  
  - Atkal pareizi, Kārtera kungs. Man bija viņam jāpasaka, ka drīz viņu paņemšu. Pēc tam, kad mis Naita un es nospēlējām mūsu mazo šarādi Džordžtaunā jūsu labā, lai jūs varētu ievilināt tieši šeit.
  
  
  "Tātad jums vajadzēja piezvanīt taksometru kompānijai," es sacīju, skatoties uz Kendiju. “Jums bija jāpasūta taksometrs tieši no veikala uz
  
  
  
  
  
  tu varētu ātri izkāpt un noteikti doties prom, pirms šī meitene tev seko ārā, lai uzdotu jebkādus jautājumus.
  
  
  "Atkal pareizi," Abduls teica, neļaujot Kendijai man atbildēt. Viņš gribēja pārliecināties, ka ir saņēmis pilnu kredītu visas instalācijas plānošanā. "Un tas strādāja, Kārtera kungs. Jūs esat šeit, kā plānots."
  
  
  Es gribēju izlaist no viņa nedaudz gaisa, tāpēc es teicu: “Patiesībā tieši taksometrs man lika aizdomāties par Candy un daudzajām sakritībām, kurās viņa bija iesaistīta. Tikai filmās kāds izskrien no ēkas un uzreiz iekāpj taksī. Tas ir tā, it kā varonis vienmēr atrod stāvvietu tieši tur, kur tas viņam nepieciešams. Lai nu kā, es atcerējos, ka tā bija Kendijas ideja doties nelielā pastaigā pa Džordžtaunu un ka viņa uzstāja, ka vakars jāpavada kopā ar mani, kamēr Šerima tika nolaupīta. Tad es atcerējos telefona zvanus degvielas uzpildes stacijā, un viss nostājās savās vietās.
  
  
  — Baidos, ka ir par vēlu, Kārtera kungs, — Abduls sacīja. Viņš pagriezās pret vīrieti, kurš atradās aiz rakstāmgalda, kurš sāka vākt savus papīrus un bāzt viņam kabatā kaut ko – es nojautu, CIP kodu grāmatiņu. "Vai esat gatavs, Selim?"
  
  
  "Jā." Viņš pasniedza Zobenam dažus papīra gabalus, pie kuriem viņš strādāja, un sacīja: "Šos jūs varat atrast visā mājā." Viņa vadītājs tos paņēma, tad atkal pastiepa roku. Selims brīdi paskatījās uz viņu, tad kautrīgi izņēma no kabatas kodu grāmatiņu. "Es tikai domāju, ka man vajadzētu par to parūpēties," viņš atvainojās. "Vienmēr pastāv iespēja, ka, ierodoties policijai, viņi varētu jūs pārmeklēt, un būtu neprātīgi tos nodot jūsu rīcībā."
  
  
  "Protams, mans draugs," sacīja Abduls, apliekot roku ap plecu. "Bija labi, ka domājāt par manu drošību. Bet es par to uztraukšos un tajā pašā laikā noņemšu jebkuru kārdinājumu no jūsu ceļa. Ir tādi, kas maksātu daudz, lai iegūtu šo mazo grāmatu, un vislabāk ir, lai nauda nonāktu tieši man un mūsu krāšņajai Sudraba Scimitar kustībai. Vai tā nav, Selim? »
  
  
  Mazais vēstniecības viltotājs ātri piekrītoši pamāja ar galvu un šķita atvieglots, kad Zobens atraisīja lāča apskāvienu, kas viņam bija ap vīrieša plecu. "Tagad jūs zināt, ko darīt?"
  
  
  "Es došos tieši uz vēstniecību un tad..." Viņš pēkšņi apstājās, izskatījās pārsteigts un jautāja: "Kādu automašīnu man vajadzēja izmantot?" Un Muhameds, kuram vajadzēja atvest šo Kārteru uz šejieni? Kas ar viņu notika?
  
  
  Abduls pagriezās pret mani. "Ak jā, Kārtera kungs. Es gribēju tev jautāt par Muhamedu. Es domāju, ka viņu piemeklēja tāds pats liktenis kā mūsu draugus Melnās atbrīvošanas armijā Džordžtaunā. Un utt."
  
  
  Es jau grasījos viņam atbildēt, kad ieraudzīju jautājošo Kendijas sejas izteiksmi un nolēmu, ka viņa neko nezina par "pārējiem". Atceroties japāņu trijotni, kas mūs gaidīja Great Fallsā, es dabūju vēl vienu atklāsmi un noliku šo ideju tālākai izmantošanai. "Ja Muhameds ir vīrietis, kurš gaidīja ārpus manas istabas, viņš ir aizturēts. Viņš lūdza man pateikt, ka kavēsies. Par vēlu. Patiesībā es nedomāju, ka viņš vispār izdzīvos."
  
  
  Abduls pamāja. "Man bija aizdomas," viņš teica.
  
  
  "Kendij, vai jūs skatījāties, kad ieradās Kārtera kungs, kā es jums teicu? Kā viņš šeit nokļuva? »
  
  
  "Es redzēju viņu izkāpjam no automašīnas, ko viņš novietoja aiz stūra," viņa teica. "Tā bija Vega."
  
  
  "Atkal, tāpat kā man bija aizdomas," sacīja Abduls, paklanīdamies man. — Šķiet, ka mums ir daudz, kas jums jāatmaksā, Kārtera kungs, ieskaitot mūsu automašīnas atvešanu uz šejieni, lai Selims varētu atgriezties vēstniecībā. Viņš pastiepa roku. "Vai es varu paņemt atslēgas? Sasniedziet tos ļoti uzmanīgi." Viņš norādīja uz slepkavu ar ložmetēju, un es redzēju, ka viņa pirksts viegli pietuvojās palaidējam.
  
  
  Es izvilku no kabatas atslēgas gredzenu un sāku to mest vīrietim ar šauteni. "Nē! Priekš manis,” Abduls ātri sacīja, gatavs jebkādām aizdomīgām darbībām no manas puses. Es izdarīju, kā viņš teica, tad viņš pasniedza automašīnas atslēgas savam vīrietim Selim, sakot: "Turpiniet sekot jūsu norādījumiem."
  
  
  “Vēstniecībā es gaidīšu jūsu zvanu. Kad tas notiek, es zvanu policijai un saku, ka jūs man zvanījāt no šīs adreses un teicāt, ka atradāt Viņas Augstību nogalinātu. Pēc tam es paziņoju Viņa Augstībai, kas notika.
  
  
  "Un kā es nokļuvu šajā adresē?"
  
  
  "Es jūs nosūtīju šeit, kad izrādījās, ka Viņas Augstība ir pazudusi. Es atcerējos, ka Viņa Karaliskā Augstība reiz bija lūgusi mani aizvest viņu uz šo māju, lai tiktos ar dažiem amerikāņiem, un nodomāju, ka, iespējams, Viņas Augstība šeit ir ieradusies apciemot savus amerikāņu draugus. Un es nezinu neko citu par to, kura māja tā ir, vai tamlīdzīgi.
  
  
  "Labi, neaizmirstiet ne vārda no tā, ko es tev teicu," Abduls paglaudīja viņam pa muguru Novietojiet to stāvvietā pie vēstniecības un pasakiet dežurējošajam vīrietim, ka kāds atnāks pēc atslēgām. Viņš pateica pēdējo vārdu savam vīrietim pēc tam, kad paskatījās pulkstenī.
  
  
  
  
  
  
  pie vēstniecības pēc pusstundas, un tad mums te vajadzētu būt beigtam. Sagaidiet manu zvanu no sešiem trīsdesmit līdz sešiem četrdesmit pieciem. Allāhs ir ar jums."
  
  
  "Un ar jums, Seif Allah," sacīja nodevīgais Adabas ierēdnis, kad betona panelis atkal aizvērās, aizzīmogojot mūs skaņu izolētajā telpā, kamēr mēs ar Šerimu skatījāmies drošas nāves acīs.
   12. nodaļa
  
  
  
  
  Tiklīdz Selims aizgāja, Abduls sāka publicēt savus viltotus CIP piezīmes. Mustafa Bejs ar dusmīgu seju turēja pret mani vērstu ieroci, tikai ik pa laikam uz brīdi pakustinot skatienu, lai uzmestu skatienu savas bijušās karalienes kailam ķermenim. Kaut kā es zināju, ka viņš ir tas, kas viņu uzmāca, kad viņa karājās pie virvēm, kas turēja viņas rokas un kājas. Es arī biju pārliecināts, ka viņš un viņa nu jau mirušais biedrs, iespējams, saņēma stingru Zobena pavēli neizvarot savu gūstekni. Jebkura tāda seksuāla vardarbība būtu atklāta autopsijas laikā, un es nedomāju, ka Sword vēlas šādu komplikāciju. Slepkavībai bija jābūt kārtīgai, it kā to būtu veikuši CIP profesionāļi.
  
  
  Es neesmu pilnīgi pārliecināts, kā Zobens izskaidro nāves laika atšķirību starp līķiem augšā un Šerimu. Tad man saprata, ka šos līķus mājā nevar atrast. Viņam atlika tikai pateikt, ka viņš ielauzās un atrada atvērtās slepenās durvis un slepenajā istabā guļam Šerimas ķermeni. Viņš varētu arī teikt, ka redzējis vienu vai divus cilvēkus braucam prom, kad viņš ieradās limuzīnā. Vai arī viņš varēja garāžā atvērt Mustang bagāžnieku un pēc tam pastāstīt policijai, ka kāds skrēja, kad viņš piebrauca. Loģisks pieņēmums būtu, ka slepkava grasījās aiznest Šerimas līķi, kad tur ieradās viņas miesassargs un viņu nobiedēja.
  
  
  Es domāju, kur es iekļaujos viņa plānā. Tad es sapratu, ka kļūšu par mirušo, kurš palīdzēs padarīt Abdula stāstu vēl necaurredzamāku, un sapratu, kāpēc mani nevajadzētu nogalināt ar automātisko šauteni. Man vajadzēja mirt no tā paša ieroča lodes, kas nogalināja Šerimu. Abduls varēja pateikt, ka viņš mani veda uz māju, lai viņu meklētu, un vīrietis, kurš skrēja no garāžas, kad mēs ieradāmies, izšāva vēl vienu šāvienu pirms bēgšanas, kas mani pārsteidza. Abduls izlikās, ka nezina, ka esmu no Izpildu aizsardzības dienesta (kā viņš tagad mani domāja), un paskaidroja, ka es esmu tikai cilvēks, kurš ir draudzīgs ar Šerimu, kuram viņš lūdza palīdzību.
  
  
  Viņa stāsts, protams, neizturēs pārbaudi oficiālajā izmeklēšanā. Bet vai valdība spēs pārliecināt Šahu Hasanu, ka mūsu stāsts nav piesegs CIP līdzdalībai viņas slepkavībā? Un jebkura manas kā AX aģenta patiesās identitātes atklāsme visu situāciju tikai padarītu vēl sarežģītāku un aizdomīgāku. Galu galā es biju diezgan tuvu bijušajai karalienei gandrīz kopš viņas ierašanās Vašingtonā. Kā to var izskaidrot vīrietim, kurš viņu mīlēja?
  
  
  Kamēr es domāju par sižeta sarežģītību, es skatījos Candy. Viņa sēdēja uz gultas un, šķiet, izvairījās skatīties uz mani vai Šerimu. Es nedomāju, ka viņa gaidīja savu bijušo draugu izģērbtu un brutāli sasietu. Es sapratu, ka virves pēdas uz viņas plaukstas locītavām un potītēm noteikti tika izdalītas CIP spīdzināšanas ietvaros, lai mēģinātu piespiest bijušo karalieni mainīt savas domas par viņas iespējamo sazvērestības izgaismošanu Adabi.
  
  
  Līdz tam Abduls bija pabeidzis slēpt viltotās banknotes. Viņš piegāja pie mana apsarga un sāka dot pavēles arābu valodā. "Ejiet augšā un aizvediet abus līķus līdz sānu durvīm. Pēc tam dodieties uz limuzīnu pēc iespējas tuvāk durvīm. Atveriet bagāžnieku un ievietojiet tos. Pārliecinieties, ka neviens neredz jūs to darām. Tad atgriezieties šeit pēc Karima. Diemžēl viņam jābrauc ar kapitālistiskām cūkām. Bagāžniekā būs vēl viens pasažieris, tāpēc pārliecinieties, ka tur ir vieta."
  
  
  Es biju vienīgais, kurš varēja dzirdēt, ko Zobens saka savam vīrietim, un viņa vārdi liecināja par kaut ko tādu, par ko es līdz tam brīdim nebiju domājusi. Ja mēs ar Šerimu tiekam atrasti miruši notikuma vietā, tad vienīgajam “pasažierei” bagāžniekā jābūt Candy! Un es uzminēju, kas bija uz “cita papīra”, ko pabeidza viltotājs Selims un kura saturu viņš izvairījās minēt. Es biju pārliecināts, ka tajā Candy tika attēlots kā CIP saikne ar Šerimu un līdz ar to arī Šahu Hasanu. Šo Abdula plāna daļu pastiprināja fakts, ka viņas pazušana Šerimas nāves laikā būtu izskatījusies vēl aizdomīgāk, ja CIP nebūtu spējusi viņu panākt, lai atspēkotu Sworda safabricētos pierādījumus.
  
  
  Kad Mustafa aizgāja un masīvās durvis atkal aizvērās, es teicu: “Kendij, pastāsti man kaut ko. Kad jūs piespiedāt Abdulu pievienoties jums, meklējot atriebību Šaham Hasanam? »
  
  
  "Kāpēc? Ko tas nozīmē?" Viņa paskatījās uz mani, lai atbildētu, bet atkal paskatījās prom.
  
  
  "Es uzskatu, ka tas bija aptuveni tajā laikā, kad parādījās ziņas par Šerimas šķiršanos un atgriešanos štatos, vai ne?"
  
  
  Brūnas acis uzmanīgi skatījās manā sejā, un viņa beidzot pamāja ar galvu un tad teica:
  
  
  
  
  
  
  tas bija apmēram toreiz. Kāpēc?"
  
  
  Abduls neko neteica, bet viņa melnās vanaga acis metās no viņas uz mani, kamēr es turpināju runāt, cerot, ka viņš bija pārāk saspringts, lai pamanītu, ka pēc tam, kad es viņam aizmetu mašīnas atslēgas, es vairs nekad nepacēlu roku.
  
  
  "Ko viņš teica?" Es jautāju un tad atbildēju uz savu jautājumu. "Varu derēt, ka tas bija kaut kas līdzīgs tam, ka viņš beidzot saprata, ka jums ir taisnība. Šis Hasans bija slikts cilvēks, kurš īsti nepalīdzēja savai tautai, bet tikai sakrāja sev bagātību un atdeva dažas skolas un slimnīcas, lai cilvēki klusētu.
  
  
  Viņas seja man vēstīja, ka esmu trāpījis mērķī, bet viņa nebija gatava to atzīt pat sev. “Abduls man parādīja pierādījumu tam! Viņš man parādīja ierakstus no Šveices bankas. Vai jūs zināt, ka vecais labais filantrops Hasans tur ielika vairāk nekā simts miljonus dolāru? Kā jūs varat palīdzēt sev, nevis savai valstij? "
  
  
  Šerima atkal atdzīvojās un noklausījās mūsu sarunu. Vēlreiz viņa mēģināja pārliecināt Kendiju, ka kļūdās attiecībā uz savu bijušo vīru. "Tas nav tā, Candy," viņa klusi teica. “Vienīgā nauda, ko Hasans jebkad sūtīja no Adabi, bija, lai samaksātu par mūsu cilvēkiem nepieciešamo aprīkojumu. Šī ir nauda, ko viņš noguldīja Cīrihē jums un man.
  
  
  "Tik daudz jūs zināt par savu dārgo Hasanu," Kendija viņai kliedza. "Abduls man parādīja ierakstus, un tad viņš ieteica, kā mēs varētu viņu iznīcināt, izmantojot tevi."
  
  
  "Ieraksti varēja būt bojāti, Candy," es teicu. “Jūs šovakar redzējāt, kāds Selims ir eksperts šādās lietās. Bankas dokumentus būtu daudz vieglāk izveidot nekā CIP kodētas banknotes.
  
  
  Candy paskatījās no manis uz Abdulu, bet neatrada atvieglojumu no šaubām, ko es viņam radīju. "Abduls tā nedarītu," viņa asi sacīja. "Viņš man palīdzēja, jo viņš mani mīlēja, ja vēlaties zināt!"
  
  
  Es pakratīju galvu. "Padomā par to, Candy. Vai vīrietis, kurš tevi mīlēja, ļautu tev iet gulēt ar kādu citu – pavēlētu to darīt – tāpat kā tu? »
  
  
  — Tas bija vajadzīgs, vai ne, Abdul? Candy teica, gandrīz raudot, kad viņa vērsās pie viņa pēc palīdzības. "Pastāstiet viņam, kā jūs paskaidrojāt, ka viņš naktī ir jānoņem, lai jūs varētu paņemt Šerimu, ka ir tikai viens veids, kā noturēt tādu cilvēku kā viņš. Pasaki viņam, Abdul. Pēdējie trīs vārdi bija palīdzības lūgums, kas palika bez atbildes, jo Abduls neko neteica. Viņa sejā bija nežēlīgs smaids; viņš zināja, ko es cenšos darīt, un viņam bija vienalga, jo viņš juta, ka ir par vēlu kaut ko mainīt.
  
  
  "Es nevaru to nopirkt, Candy," es teicu, atkal lēnām pakratot galvu. "Neaizmirsti, jūs jau zinājāt, kāda veida cilvēks es esmu. Tu un es bijām kopā, pirms Abduls par mani uzzināja. Viņš kopā ar Šerimu aizbrauca uz Aleksandriju, pirms es tevi satiku tajā pirmajā vakarā. Tu atceries to nakti, vai ne? "
  
  
  "Tas bija tikai tāpēc, ka es biju tik vientuļš!" Tagad viņa šņukstēja un mežonīgi skatījās uz Abdulu. Acīmredzot viņa viņam nepastāstīja visu par savu pirmo tikšanos ar mani. “Mums ar Abdulu nav bijusi iespēja būt kopā vairākus mēnešus. Bija tik daudz darāmā, lai sagatavotos Sidi Hasana aiziešanai. Un tad visu laiku, kad bijām Londonā, man bija jābūt kopā ar Šerimu, jo viņa uzvedās kā bērns. Abdul, pirmajā vakarā viņam nebija nekā slikta. Tev man jātic. Man vienkārši vajag kādu. Jūs zināt, kā es esmu."
  
  
  Viņa skrēja viņam pretī, bet viņš atkāpās, lai nenovērstu acis no manis. "Paliec tur, mana dārgā," viņš asi teica, apturot viņu. — Nestāviet starp Kārtera kungu un manu draugu. Viņš pamāja ar pistoli. — Tieši to viņš no tevis vēlas.
  
  
  "Vai tad viss ir kārtībā? Vai tu saproti, Abdul? » Viņa nomirkšķināja asaras. "Sakiet man, ka viss ir kārtībā, mīļā."
  
  
  "Jā, Abdul," es viņu pagrūdu, "pastāsti viņai visu.
  
  
  Pastāstiet viņai visu par Sudraba Scimitar un to, ka esat Allāha zobens, vadot nežēlīgāko slepkavu baru pasaulē. Pastāstiet viņai par visiem nevainīgajiem cilvēkiem — 2, kurus jūs upurējāt, lai mēģinātu pārņemt kontroli pār Tuvajiem Austrumiem. Un noteikti pastāstiet viņai, kā viņa būs nākamais upuris.
  
  
  — Pietiek, Kārtera kungs, — viņš vēsi sacīja, bet Kendija jautāja: — Par ko viņš runā, Abdul? Kā ir ar Sudraba Scimitar un kā ar mani, kad es kļūšu par nākamo upuri? »
  
  
  "Vēlāk, mans dārgais," viņš teica, vērīgi uz mani skatīdamies. "Es visu paskaidrošu, tiklīdz Mustafa atgriezīsies. Mums vēl ir daudz darāmā."
  
  
  "Tieši tā, Candy," es asi teicu. “Tu uzzināsi, kad Mustafa atgriezīsies. Šobrīd viņš kravā Cadillac bagāžniekā ar divu cilvēku līķiem virsū. Pēc tam viņam vajadzētu atgriezties pēc Karīma uz grīdas. Un tas arī ietaupa vietu bagāžniekā. Vai, Abdul? Vai arī jūs dodat priekšroku Allāha zobenam tagad, kad jūsu uzvaras brīdis ir tik tuvu? »
  
  
  "Jā, Kārtera kungs, es domāju, ka es to daru," viņš teica. Pēc tam viņš nedaudz pagriezās pret Kendiju, kuras rokas šausmās bija piespiestas man pie sejas. Viņa neticīgi paskatījās uz viņu, kad viņš pagriezās pret viņu un turpināja ledainā, skarbā tonī: „Diemžēl, mans dārgais, Kārtera kungam ir liela taisnība. Jūsu
  
  
  
  
  
  
  Sajūtas man beidzās, tiklīdz jūs devāt man iespēju padarīt bijušo karalieni par manu ieslodzīto un ievilinājāt Kārtera kungu. Kas attiecas uz jums, Kārtera kungs, — viņš turpināja, atkal pagriezdamies pret mani, — es domāju, ka jūs esat teicis pietiekami daudz. Tagad, lūdzu, klusējiet, pretējā gadījumā es būšu spiests izmantot šo šauteni, pat ja tas nozīmēs mainīt manus plānus.
  
  
  Atklāsme, ka man bija taisnība par Zobena nodomu izmantot manu līķi kā labāko pierādījumu sava stāsta atbalstam – ka viņš un es cenšamies glābt Šerimu – padarīja mani mazliet drosmīgāku automātisko ieroču priekšā. Viņš uz mani šautu tikai kā pēdējo līdzekli, es nolēmu, un līdz šim neesmu viņu spiedis to darīt. Es gribēju turpināt sarunu ar Kendiju, neskatoties uz viņa draudiem, tāpēc es teicu:
  
  
  "Redzi, Candy, ir cilvēki, kas mīlas, lai gūtu savstarpēju prieku, piemēram, jūs un es, un ir tādi cilvēki kā Abduls, kuri mīlējas naida dēļ, lai sasniegtu savus mērķus. Abduls kļuva par tavu mīļāko, kad bija gatavs tevi izmantot, nevis agrāk, kā es to saprotu.
  
  
  Viņa pacēla savu asaru notraipīto seju un paskatījās uz mani, neredzot. “Līdz tam mēs bijām tikai draugi. Viņš atnāca un mēs runājām par manu tēvu un to, cik briesmīgi bija Hasanam būt atbildīgam par viņa nāvi, lai glābtu savu mantkārīgo dzīvību. Tad beidzot viņš man pateica, ka mīl mani jau ilgu laiku un... un es tik ilgi biju tik uzmanīga, un... - Viņa pēkšņi saprata, ka runā par sevi un vainīgi paskatījās uz Šerimu un tad atpakaļ. . man.
  
  
  Man bija aizdomas, ka viņa jau sen bija stāstījusi vecam draugam par intensīvajiem apmierinājuma meklējumiem, kas reiz viņu noveduši no vīrieša pie vīrieša. Bet viņa nezināja, ka es zinu par viņas nimfomāniju. Tagad bija skaidrs, ka, kad viņa sāka to atzīt manā priekšā, viņa kļuva neērti. Vēl svarīgāk ir tas, ka es apzinājos, ka laiks iet un Mustafa drīz atgriezīsies slēptajā istabā. Man vajadzēja rīkoties pirms šī, un ļaut Kendijai piedalīties diskusijā par viņas romānu ar Abdulu nenozīmētu neko citu kā vērtīgu minūšu izšķērdēšanu.
  
  
  Riskējot ar to, ka viltīgais arābu plāns ir pagātne, es viņai jautāju: “Vai Abduls tev kādreiz ir teicis, ka viņš bija tas, kurš plānoja slepkavības mēģinājumu, kurā tika nogalināts jūsu tēvs? Vai arī ka slepkava nekad nedrīkstēja nokļūt pie šaha. Vai ne? "Es viņu iedunkāju, kamēr Kendija un Šerima rēgojās šokā un neticībā. "Vai viņš nebija tikai kāds, kuru izmantojāt, plānojot viņu nošaut, pirms viņš pietuvojies pietiekami tuvu, lai nodurtu Hasanu? Jūs zinājāt, ka šaha dzīvības glābšana būs ieguvums. viņa uzticību, jo viņš bija tāds cilvēks. Turklāt, ja Hasans tiktu nogalināts, viņa cilvēki iznīcinātu visus, kuriem bija kāds sakars ar slepkavību, un tas, iespējams, nozīmētu jūsu Sudraba Scimitar kustības beigas pietiekami spēcīga, lai lūgtu palīdzību no pārējās arābu pasaules."
  
  
  Zobens nereaģēja, bet es redzēju, kā viņa pirksts atkal savilkās ap sprūdu. Es biju diezgan pārliecināts, ka man bija pareizi, bet es nezināju, cik tālu es varu iet, pirms šīs lodes sāka spļaut uz mani. Man vajadzēja spert vienu soli tālāk, lai mēģinātu panākt, lai Candy rīkotos.
  
  
  "Vai redzi, cik kluss tagad ir izcilais vīrs, Kendij?" ES teicu. "Man ir taisnība, un viņš to neatzīs, bet patiesībā viņš ir vainīgs jūsu tēva nāvē, un turklāt..."
  
  
  "Nik, tev taisnība!" - Šerima iesaucās, pārtraucot mani. Abduls uz mirkli atrāva no manis acis, lai paskatītos viņas virzienā, taču aukstais skatiens atgriezās manī, pirms to varēja vērst uz viņu.
  
  
  Sajūsmas pilnā balsī Šerima turpināja teikt: “Es tikko atcerējos, ko teica Hasans, kad viņš man pastāstīja par mēģinājumu nogalināt savu dzīvību. Toreiz tas nebija reģistrēts, bet tas, ko tu tikko teici, to atgādina – loģiski konsekventi. Viņš sacīja, ka ir pārāk slikti, ka Abduls Bedavi domāja, ka viņam bija jāpagrūda Naita kungs slepkavas priekšā, pirms viņš viņu nošāva. Abduls jau bija izvilcis ieroci un, iespējams, varēja viņu nošaut, nemēģinot novērst uzmanību, pagrūžot Naita kungu. Tas bija Abduls, kurš upurēja jūsu tēvu, Candy, nevis Viņa Augstība! »
  
  
  Zobens nevarēja noskatīties uz mums visiem trim. Acīmredzamu iemeslu dēļ viņš koncentrējās uz Šerimu un viņas stāstu, kā arī mani. Ja Candy nebūtu kliedzis no sāpēm un niknuma, kad viņa pagriezās, lai satvertu ieroci uz gultas, viņš nebūtu tēmējis uz viņu pietiekami ātri. Viņa tik tikko bija pacēlusi mazo pistoli līdz viduklim, kad smagas lodes sāka raidīt ceļu pāri viņas krūtīm un tad atpakaļ pāri viņas sejai, kad Abduls pagrieza ložu pistoles virzienu. Miniatūras asins strūklakas izplūda no neskaitāmiem caurumiem viņas skaistajās krūtīs un izplūda no brūnajām acīm, kuras vairs nebija aizrautīgas, kad viņa ķircināja savu mīļoto līdz nebeidzamam kulminācijai.
  
  
  Viena no Abdulas pirmajām lodēm izsita Kendijai no rokas un griezās pa grīdu. Es metos viņam pretī, un viņš turpināja turēt šautenes mēlīti, dusmīgi raidot ložu straumi uz
  
  
  
  
  
  
  mērķis, kas saraustījās un sarāvās no trieciena pat tad, kad kādreiz skaistā sarkanā galva tika iemesta atpakaļ uz gultas.
  
  
  Es tikko grasījos paņemt Candy pistoli, 25. kalibra Beretta Model 20, kad manas kustības nepārprotami piesaistīja viņa uzmanību. Smaga šautene noliecās pret mani. Viņa acīs pazibēja triumfs, un es redzēju, ka neprāts un varaskāre vēlāk aizslaucīja visas domas par viņa nepieciešamību pēc mana līķa. Pienāca laiks, un viņa sejā parādījās smaids, kad viņš apzināti tēmēja ar purnu pret manu cirksni.
  
  
  "Nekad vairs, mister Kārter," viņš teica, viņa sliekšņa pirksts bija balts no spiediena, velkot to arvien tālāk, līdz tas pārstāja kustēties. Viņa seja pēkšņi kļuva bāla, jo viņš ar šausmām tajā pašā brīdī, kad es sapratu, ka klips ir tukšs un tā nāvējošs saturs tika izmantots šaušalīgā saskarsmē ar līķi.
  
  
  Man bija jāsmejas par viņa netīšo starptautisku ebreju saukli, kas protestēja pret to, ka nekad neatkārtosies šausmas, kas reiz bija piemeklējušas Eiropas ebrejus. "Sakot, ka jūs varētu izmest no Arābu līgas," es viņam sacīju, satverot Beretu un pavērsot to uz viņa vēderu.
  
  
  Candy nāve nepārprotami neapslāpēja viņa dusmas; viss saprāts atstāja viņa galvu, kad viņš lamājās un svieda man šauteni. Es izvairījos no viņa un devu viņam laiku, lai atvilktu savu ciešo jaku un izvilktu ieroci, par kuru tik ilgi zināju, ka tas ir apvalkā. Tad bija mana kārta nospiest sprūdu. Modelis 20 ir pazīstams ar savu precizitāti, un lode salauza viņa plaukstas locītavu, tieši tā, kā es gaidīju.
  
  
  Viņš atkal nolādējās, skatīdamies raustīšanās pirkstos, kas nevarēja noturēt ieroci. Viņš nokrita uz grīdas slīpā leņķī, un mēs abi, brīdi nekustīgi un sajūsmā, skatījāmies, kā viņš īsu brīdi griezās pie kājām. Viņš bija pirmais, kas kustējās, un es atkal gaidīju, kad viņa kreisā roka satvēra smago ložmetēju. Kad viņš bija piecēlies gandrīz līdz viduklim, Bereta Candy iesaucās otrreiz, un viņam bija vēl viena plaukstas locītavas lūzums; ložmetējs atkal nokrita uz grīdas.
  
  
  Zobens nāca man pretī kā trakam vīrietim, viņa rokas bezjēdzīgi plīvoja viņa masīvo roku galos, kad tās izstiepās, lai mani apskautu, kā es zināju, ka tas būtu satriecošs lāča apskāviens. Es negrasījos riskēt, ka tas nonāks pie manis. Otrais Beretta čīkstiens atbalsojās spēcīgā atbildē, kāda bija pirms tās.
  
  
  Abduls divreiz kliedza, kad lodes iekļuva viņa ceļgalos, tad viņam no rīkles izlauzās vēl viens kliedziens, kad viņš noslīdēja uz priekšu un piezemējās uz ceļiem, kas jau raidīja viņam cauri naža asas sāpju svītras. Smadzeņu kontrolēts, kas vairs nedarbojās loģiski, viņš atbalstījās uz elkoņiem un lēnām gāja man pretī pa linoleja flīzēm. No viņa krokotajām lūpām kā žults plūda neķītrības, līdz viņš beidzot izpletās pie manām kājām, nesakarīgi murminādams.
  
  
  Es novērsos un devos uz Šerimu, pēkšņi sapratusi, ka viņas kliedzieni, kas bija sākušies, kad Zobena lodes saplēsa Candy, ir pārvērtušies dziļās, aizsmakušās šņukstēs. Pārkārtojot ieroča rokas, lai būtu gatavas gadījumam, ja slepenās durvis sāktu atvērties, es atraisīju savu stiletu un nogriezu pirmo no tā ķēdēm. Kad viņas nedzīvā roka nokrita uz sāniem, viņa pamanīja manu klātbūtni un pacēla noliektu galvu. Viņa paskatījās uz mani, tad uz Zobenu, kas sāpēs stenēja uz grīdas, un es redzēju, kā viņas rīkles muskuļi saspringa, aizturot rīstīšanās refleksu.
  
  
  "Laba meitene," es teicu, kad viņa atvairījās no vemšanas. "Es tevi atlaidīšu pēc minūtes."
  
  
  Viņa nodrebēja un neviļus sāka skatīties uz gultas pusi. Es pavirzījos viņai priekšā, lai neredzētu asiņaino sievieti, kuru viņa mīlēja kā māsu, kad mans asmens atbrīvoja viņas otru roku. Viņa uzkrita man uz krūtīm, galvas augšdaļa tik tikko pieskārās manam zodam, un izdvesa: "Ak, Nik... Candy... Candy... Tā ir mana vaina... Tā ir mana vaina..."
  
  
  "Nē, tas tā nav," es teicu, mēģinot viņu mierināt, vienlaikus turot viņu ar vienu roku augšā un pieliecoties, lai pārgrieztu virves ap potītēm. Pārtraucot pēdējās vardarbīgās attiecības, es atkāpos un turēju viņu cieši, mierinoši sakot: “Tā nav mana vaina. Candy nevarēja atturēties. Abduls pārliecināja viņu, ka Hasans ir vainīgs...
  
  
  "Nē! Nē! Nē! "Tu nesaproti," viņa šņukstēja, atliecoties, lai ar savām sīkajām, sažņaugtām dūrēm dauzītu man krūtis. "Tā ir mana vaina, ka viņa ir mirusi. Ja es nebūtu melojis, atceroties Hasana teikto, viņa nebūtu mēģinājusi nogalināt Abdulu, un... un tas nekad nebūtu noticis. Viņa piespieda sevi paskatīties uz briesmīgo, ar asinīm notraipīto figūru, kas bija izstiepta uz gultas.
  
  
  "Vai tie bija meli?" - es neticīgi jautāju. "Bet esmu pārliecināts, ka tas notika. Abduls tieši tā arī izdarīja – es pavēru Beretu uz Zobenu, kas gulēja nekustīgi. Es nevarēju pateikt, vai viņš zaudēja samaņu vai nē. Ja nē, tad viņš nelika saprast, ka ir dzirdējis, ko man teica Šerima. "Kas lika jums tā teikt, ja tas nekad nav noticis?"
  
  
  “Es redzēju, ka tu centies paaugstināt
  
  
  
  
  
  
  vai novērst viņa uzmanību, lai viņš, iespējams, varētu uzlēkt viņam virsū un paņemt ieroci. Es domāju, ka, ja es pateikšu, ko es daru, viņš varētu izskatīties manā virzienā vai varbūt sekos man, un jums būs iespēja. Es nekad nedomāju, ka būs konfekte. Viņas ķermenis atkal trīcēja šausmīgās šņukstēs, bet man nebija laika viņu nomierināt. Caur viņas raudāšanu es dzirdēju kaut ko citu, elektromotora dūkoņu, un mans prāts griezās tam līdzi, atceroties troksni, kas bija reģistrēts, kad pirmo reizi atvēru CIP drošības nama durvis.
  
  
  Nebija laika būt maigam. Es pastūmu Šerimu pie galda un cerēju, ka viņas kājās ir atjaunojusies pietiekami daudz asinsrites, lai viņu atbalstītu. Kad es pagriezos pret atveri, ar acs kaktiņu redzēju, ka viņa daļēji slēpjas aiz vāka, kuru es plānoju paņemt.
  
  
  Toreiz es atklāju, ka Zobens izliekas bezsamaņā. Pirms masīvā betona barjera tika atvērta pietiekami tālu, lai viņa vīrietis varētu iekļūt telpā, viņš atkal nostājās uz elkoņiem un arābu valodā sauca brīdinājumu:
  
  
  “Mustafa Bey! Briesmas! Kārteram ir ierocis! Uzmanīgi!"
  
  
  Es paskatījos viņa virzienā, kad viņš atkal sabruka uz flīzēm. Mēģinot brīdināt savu bandītu, viņš atņēma pēdējos spēkus, kas atstāja viņa brūces, jo asinis iztecēja. Saspringta es gaidīju, kad slepkava izies pa durvīm. Tomēr viņš neparādījās, un motors, kas darbināja smago paneli, pabeidza savu ciklu, kad durvis atkal sāka aizvērties. Gaisa dūkoņa man teica, kad viņš aizzīmogoja patversmi. Mēs bijām drošībā iekšā, bet es zināju, ka man jātiek ārā. Es paskatījos pulkstenī. Seši divdesmit. Grūti noticēt, ka tik daudz ir noticis kopš pulksten sešiem, kad Zobens atsūtīja savu rokaspuisi Selimu atpakaļ uz vēstniecību. Vēl grūtāk bija noticēt, ka man bija jāizved Šerima no turienes un tikai deviņdesmit minūšu laikā jānogādā pie valsts sekretāra.
  
  
  Es zināju, ka Selims ir saņēmis norādījumus nesazināties ar savām kohortām Sidi Hasanā, kamēr viņš nedzirdēs no Zobena. Es, protams, aizkavēju šo plāna daļu, taču es nevarēju atturēt šahu sagaidīt Šerimas balsi radio. Un gatavs atturēt mani no viņas iegūšanas, bija profesionāls slepkava. Man bija viņa automātiskā šautene, bet joprojām trūka .38 trokšņa slāpētāja, kas bija ļoti efektīvs divu CIP aģentu notriekšanai ar precīziem šāvieniem. Es viņu apsteidzu ar uguns spēku, tāpat kā mans Lugers, taču viņam bija tā priekšrocība, ka viņš varēja gaidīt, kamēr es izeju pa vienīgo izeju no slepenās telpas. Turklāt man bija noteikts termiņš, bet viņam nebija.
  
  
  Man vajadzēja pagaidīt ārā — Vanaga vīri jau noteikti bija ieradušies, taču viņiem būtu dota pavēle neiejaukties, ja vien nebūtu acīmredzams, ka man vajadzīga palīdzība. Un no skaņu necaurlaidīgas telpas ar viņiem nevarēja sazināties.
  
  
  Manu pārdomu par izredzēm manā priekšā pēkšņi pārtrauca trīcoša balss aiz muguras: "Nik, vai tagad viss ir kārtībā?"
  
  
  Es aizmirsu bijušo karalieni, kuru rupji nogrūdu uz grīdas. "Jā, jūsu augstība," es viņai teicu, smejoties. "Un Pīta dēļ, atrodiet savas drēbes. Man ir pietiekami daudz domu, lai mani nenovērstu jūsu skaistums.
  
  
  Pēc tam, kad es to pateicu, es nožēloju, ka lietoju vārdu skaisti.
  
  
  Tas atsauca atmiņā skaisto sievieti, kura smējās un mīlēja mani, un kura tagad bija lodes nogalināts gaļas gabals stūrī. Pienāca mana kārta noturēt sevī augošo aizu.
  13. nodaļa
  
  
  
  
  Šerima atrada negližeju, ko viņa valkāja, kad viņu aizveda, bet ne ūdeles kažoku. Mēs nolēmām, ka kāds viņu ir paņēmis pēc tam, kad pārcēlām viņu uz pagrabu. Viņa nevarēja atcerēties daudz no notikušā, iespējams, tāpēc, ka Candy viņai iedeva trankvilizatori bija daudz efektīvāki, nekā viņa saprata.
  
  
  Man bija grūti atturēt acis, lai neizbaudītu Šerimas sīkās figūras zeltainos izliekumus zem viņas plānās apakšveļas, jo viņa steidzīgi stāstīja, ka viņa miglaini atceras, ka viņu pēkšņi pamodināja Abduls, kurš viņai kaut ko stāstīja par to, ko kāds ir mēģinājis nodarīt viņas ļaunumam. un ka viņam vajadzēja viņu aizvest, acīmredzot neviens par to nezināja. Viens no viņa vīriešiem noteikti bija ar viņu, jo viņa atcerējās divus cilvēkus, kas viņu turēja, kad viņa iekāpa limuzīnā.
  
  
  Viņa neatcerējās neko citu, izņemot to, ka vēlāk pamodās un atrada sevi piesietu pie sienas, kailu. Tā, kuras vārdu mēs tagad zinājām, bija Mustafa, pārbrauca ar rokām pār viņas ķermeni. Viņa acīmredzami nevēlējās runāt par šo sava pārbaudījuma daļu un ātri to ignorēja, paskaidrojot, ka Abduls galu galā ieradās kopā ar Selimu no vēstniecības. Viņas bijušais miesassargs nepūlējās atbildēt uz viņas jautājumiem un vienkārši pasmējās, kad lika viņam viņu atbrīvot.
  
  
  "Viņš tikai teica, ka drīz man vairs nebūs jāuztraucas," Šerima atcerējās ar nodrebēm, "un es zināju, ko viņš domā."
  
  
  Kamēr viņa runāja, es pētīju Zobenu un atklāju, ka tas joprojām ir auksts. Es saplēsu strēmeli
  
  
  
  
  
  
  Šerimas nolaidējs un pārsēja viņa brūces, lai apturētu asinis, kas no tām joprojām slējās. Viņš būtu dzīvs, ja es varētu viņu pēc iespējas ātrāk izvest no turienes un saņemt medicīnisko palīdzību. Taču bija redzams, ka ar rokām viņš vairs neko daudz nevarēs izdarīt, pat ja plaukstas būtu salabotas. Un būtu nepieciešama plaša operācija, lai šos salauztos ceļgalus pārvērstu par kaut ko tādu, kas viņam pat varētu ļaut vilkt apkārt kā invalīdam.
  
  
  Es nezināju, cik ilgi Mustafa gaidīs ārā, zinot, ka viņa vadītājs tagad ir mans gūsteknis. Es domāju, ka, ja viņš būtu tikpat fanātisks kā lielākā daļa Zobenu cilvēku, viņš nebūtu rīkojies gudri un aizbēgt. Viņam vienīgās divas iespējas ir vai nu mēģināt iekļūt un izglābt Abdulu, vai arī sēdēt un gaidīt, kamēr es mēģināšu tikt ārā.
  
  
  Es izslīdēju no jakas un teicu Šerimai: “Sēdies vēlreiz pie šī galda. Es atvēršu durvis un paskatīšos, ko dara mūsu draugs. Viņš var vienkārši šaut, un jūs tagad stāvat tieši uguns līnijā.
  
  
  Kad viņa vairs nebija redzama, es nospiedu slēdzi, kas pārvietoja betona paneli. Dažas sekundes, kas pagāja, lai atvērtos, šķita kā stundas, un es paliku piespiests pie sienas, mans Lugers bija gatavs. Tomēr nekas nenotika, un man vajadzēja noskaidrot, vai slepkava joprojām slēpjas ārējā pagrabā.
  
  
  Pārmetusi jaku pāri tukšas automātiskās šautenes stobram, es piegāju pie durvju rāmja, kad tās atkal sāka aizvērties. Iebāzusi jaku šaurākajā bedrē, skatījos, kā tā lec nost no šautenes stobra, tajā pašā laikā ārā dzirdēju divus mazus atspērienus. Es atvilku šauteni atpakaļ, pirms smagās durvis mūs atkal aizslēdza.
  
  
  "Nu, viņš joprojām ir tur, un izskatās, ka viņš netiks," es teicu sev vairāk nekā jebkurš cits. Šerima mani sadzirdēja un pabāza galvu pāri galda malai.
  
  
  "Ko mēs darīsim, Nik?" viņa jautāja. "Mēs taču nevaram šeit palikt, vai ne?"
  
  
  Viņa nezināja, cik nepieciešams pēc iespējas ātrāk tikt no turienes ārā; Es neatradu laiku, lai runātu par viņas bijušo vīru un viņa radio uzstāšanās laiku.
  
  
  "Mēs tiksim ārā, neuztraucieties," es viņai apliecināju, nezinot, kā mēs to darīsim.
  
  
  Saprātīgs cilvēks, viņa klusēja, kamēr es apsvēru savu nākamo soli. Es vizualizēju daļu pagraba, kas atrodas aiz durvīm. Veļas mazgājamās mašīnas/žāvētāja kombinācija atradās pārāk tālu no durvīm, lai nodrošinātu pārsegu, ja es riskētu salūzt. Eļļas deglis stāvēja pie tālākās sienas, netālu no kāpnēm. Pieņēmu, ka Mustafa droši vien slēpjas zem pakāpieniem. No turienes viņš varēja turēt durvis aizvērtas un palikt neredzamā vietā, ja negaidītu uzbrukumu no augšas.
  
  
  Es paskatījos apkārt CIP slēptuvei, cerot atrast kaut ko, kas varētu man palīdzēt. Viens lielās telpas stūris bija aizmūrēts, veidojot nelielu kabīni ar savām durvīm. Es iepriekš biju pieņēmis, ka tā, iespējams, ir vannas istaba; Ejot uz durvīm, es tās atvēru un atklāju, ka man bija taisnība. Tajā atradās izlietne, tualete, zāļu skapis ar spoguļu un dušas kabīne ar plastmasas aizkaru pāri. Naktsmītnes bija vienkāršas, taču lielākā daļa CIP viesu bija īslaicīgi un, iespējams, negaidīja, ka dzīvokļi konkurēs ar Votergeitas dzīvokļiem.
  
  
  Negaidot, ka atradīšu neko vērtīgu, es automātiski pārbaudīju pirmās palīdzības komplektu. Ja patversmi izmantoja vīrietis, tā bija labi aprīkota. Trīsvietīgajos plauktos atradās tualetes piederumi - aizsargskuveklis, skūšanās krēma aerosola baloniņš, Old Spice pudele, pārsēji un līmlente, kā arī aukstuma tablešu un antacīdo līdzekļu sortiments, kas līdzīgs tiem, kas atrodami vannas istabas plauktos. augšstāvā izmantoja mirušais aģents. Dariet to limuzīna bagāžniekā ārpusē, jo Zobena rokaspuisis augšstāvā spēlē apbedītāju.
  
  
  Es sāku iziet no vannas istabas, bet pagriezos atpakaļ, kad man radās ideja. Strādājot izmisīgi, es veicu vairākus braucienus starp vannas istabu un slepenajām durvīm, blakus uz grīdas saliekot visu nepieciešamo. Kad biju gatava, es piezvanīju Šerimai no viņas slēptuves un informēju viņu par to, kas viņai jādara, un pēc tam pastūmu galdu pāri flīžu grīdai uz vietu blakus slēdzim, kas darbināja durvis.
  
  
  "Labi, tas arī viss," es teicu, un viņa apsēdās blakus galdam. "Vai jūs zināt, kā to izmantot?" Es pasniedzu viņai Candy mazo pistoli.
  
  
  Viņa pamāja. "Hasans uzstāja, ka man jāiemācās šaut pēc otrā uzbrukuma viņa dzīvībai," viņa sacīja. "Arī man tas izdevās diezgan labi, īpaši ar savu ieroci." Viņas sagatavošanās bija redzama, kad viņa pārbaudīja, vai ierocis ir pielādēts. "Tas bija tieši tas pats. Hasans man iedeva vienu un tā dvīņu, šo, Candy. Viņš arī iemācīja viņai šaut. Viņš nekad to negaidīja... Viņas acis piepildījās ar asarām un viņa apklusa.
  
  
  "Tagad tam nav laika, Šerima," es teicu.
  
  
  Viņa ieelpoja asaras un pamāja ar galvu, tad noliecās un pacēla savu negližeju, lai tās noslaucītu. Jebkurā citā reizē es to novērtēšu
  
  
  
  
  
  
  Es paskatījos apkārt, bet tagad pagriezos, lai sagatavotos mūsu bēgšanas mēģinājumam.
  
  
  Paņēmu skūšanās putu kārbu, es noņēmu augšpusi un piespiedu uzgali uz sāniem, lai pārliecinātos, ka bundžā ir liels spiediens. Putu spļaušanas skaņa man teica, ka tas ir jauns.
  
  
  Tad nāca dušas aizkars. Iesaiņojot skūšanās krēma konteineru lētā plastmasas apvalkā, es izveidoju o? basketbolu, pēc tam viegli nostipriniet to ar lentes sloksnēm, pārliecinoties, ka tas nav pārāk cieši saspiests, jo es gribēju, lai gaiss nokļūtu starp aizkara krokām. Paņēmis to labajā rokā, es nolēmu, ka pietiek ar to kontrolēt saviem mērķiem.
  
  
  "Tagad," es sacīju, pastiepdams labo roku Šerimai.
  
  
  Viņa paņēma vienu no diviem rezerves tualetes papīra ruļļiem, ko biju noņēmusi no vannas istabas plaukta, un, kamēr es to turēju vietā, viņa sāka tīt ap to līmlenti, piestiprinot to manas labās rokas iekšpusē tieši virs manas plaukstas locītavas. . Kad tas šķita droši, viņa darīja to pašu ar otro riteni, piestiprinot to pie manas rokas tieši virs otras. Kad viņa bija beigusi, man bija apmēram četras collas pagaidu polsterējums visā rokas iekšpusē no plaukstas locītavas līdz elkonim. Es nezināju pietiekami daudz, lai apturētu lodi, bet, cerams, pietiekami daudz biezuma, lai novirzītu lodi vai ievērojami samazinātu tās spēku.
  
  
  "Es domāju, ka tas ir viss," es viņai teicu, paskatīdamies apkārt, lai pārliecinātos, vai mans cits aprīkojums ir parocīgs. Pēkšņi es apstājos, pārsteigta par savu tuvredzību. "Sērkociņi," es teicu, bezpalīdzīgi skatoties uz viņu.
  
  
  Es zināju, ka manās kabatās neviena nav, tāpēc pieskrēju pie mirušā Karima un pārmeklēju viņu ar savu brīvo kreiso roku. Nav nevienas spēles. Tas pats bija ar Abdulu, kurš ievaidējās, kad es viņu apgāzu, lai pieskartos viņa kabatām.
  
  
  "Niks! Lūk!"
  
  
  Es pagriezos pret Šerimu, kura rakņājās pa rakstāmgalda atvilktnēm. Viņa pastiepa vienu no šīm vienreiz lietojamajām šķiltavām. "Tas strādā?" ES jautāju.
  
  
  Viņa noklikšķināja uz riteņa; kad nekas nenotika, viņa stenēja no sarūgtinājuma, nevis no sāpēm.
  
  
  "Tajā pašā laikā jums ir jāturas pie šī mazā trika," es sacīju, pieskrējot viņai klāt, jo sapratu, ka viņa, iespējams, nav redzējusi daudzas no šīm šķiltavām Adabi. Viņa mēģināja vēlreiz, bet nekas nedarbojās. Es paņēmu to viņai un noklikšķināju uz riteņa. Liesma atdzīvojās, un es svētīju nepazīstamo smēķētāju, kurš bija aizmirsis šķiltavas.
  
  
  Es noskūpstīju Šerimu uz vaiga, lai vēlos veiksmi un teicu: "Ejam prom no šejienes." Viņa sniedzās pēc durvju slēdža, kad es atgriezos savā vietā, turot basketbola bumbu labajā rokā un turot šķiltavas otrā rokā.
  
  
  "Šobrīd!"
  
  
  Viņa nosita slēdzi un pēc tam nokrita uz grīdas aiz rakstāmgalda, satverot ieroci savā dūrē. Es gaidīju, kad dzinējs sāks virpuļot, un, kad tas notika, es nospiedu šķiltavu. Kad durvis sāka šūpoties vaļā, es pieskāros liesmai plastmasas maisiņam manā rokā. Tas uzreiz aizdegās, un, kad durvis bija atvērtas, manā rokā jau bija liesmojoša bumba. Tuvojoties punktam durvju rāmja iekšpusē, es ar roku aizspiedu atvērumu un virzīju liesmojošo bumbu uz vietu, kur, manuprāt, vajadzēja paslēpties Mustafai.
  
  
  Viņš izslēdza gaismu pagrabā, lai gaisma no iekšpuses apgaismotu ikvienu, kas iet pa durvīm. Tā vietā gājiens viņam nāca par labu; kad tumsā pēkšņi parādījās liesmojošs plastmasas gabals, tas viņu uz laiku tik ļoti padarīja aklu, ka viņš nespēja mērķēt, kad viņš šāva uz manu roku.
  
  
  Viena no 38. kalibra lodēm atdalījās no tualetes papīra ruļļa, kas bija vistuvāk manai plaukstas locītavai. Otrais trāpīja pa stobru tuvu manam elkonim, nedaudz novirzījās un ietriecās manas rokas gaļīgajā daļā. Es atrāvu roku, kad asinis sāka plūst no dusmīga griezuma manā rokā.
  
  
  Es nevarēju atturēties, lai viņu apturētu. Paķēris pret sienu atspiedušos ložmetēju, iespiedu to starp durvju rāmi un pašu masīvo paneli. Es sapratu, ka durvis būs kārtīgi līdzsvarotas, lai šautene būtu pietiekami spēcīga, lai tā neaizvērtos.
  
  
  Nebija laika redzēt, vai tas darbosies. Man bija jāīsteno sava plāna nākamā daļa. Tā kā es negrasījos iebāzt galvu durvju rāmī, lai redzētu, cik efektīvs ir mans ugunsbumbas trieciens, es izmantoju spoguļdurvis, kuras izvilku no vannasistabas zāļu skapja. Aptinot to ap rāmi un gaidot, ka manu pagaidu periskopu sagraus nākamā Mustafa lode, es apskatīju ainu ārpusē.
  
  
  Es nokavēju savu mērķi – nišu aiz kāpnēm uz pagrabu. Tā vietā paštaisītā ugunsbumba nokrita blakus eļļas deglim. Kamēr es vēroju, Mustafa, acīmredzot baidīdamies, ka lielais sildītājs varētu uzsprāgt, izlēca no savas slēptuves un ar abām rokām satvēra joprojām liesmojošo saini, turot to rokas stiepiena attālumā, lai liesmas viņu nedziedinātu. Tas nozīmēja, ka viņš vai nu izmeta ieroci, vai ielika to atpakaļ jostā. Es vairs negaidīju, lai redzētu. Aizmetusi spoguli, es izvilku savu Lugeru un izgāju ārā, to sapratusi
  
  
  
  
  
  
  Es domāju, ka mans šautenes ķīlis neļāva betona durvīm aizvērties.
  
  
  Mustafa joprojām turēja uguns lodi, izmisīgi lūkodamies pa pagrabu, kur to iemest. Tad viņš pamanīja mani stāvam sev priekšā ar tēmētu ieroci, un viņa jau tā pārbiedētās acis iepletās vēl vairāk. Varēju pateikt, ka viņš grasījās man mest liesmojošu paciņu, tāpēc es nospiedu sprūdu. Man nebija iespējas redzēt, vai es viņam iesitu.
  
  
  Mana Lugera plaisa pazuda sprādzienā, kas pārņēma Zobena līdzdalībnieku. Es nezinu, vai mana lode uzspridzināja skūšanās krēma kannu ar spiedienu vai bumbu novirzīja liesmojošās plastmasas siltums. Varbūt tā bija abu kombinācija. Mustafa pacēla paku, lai iemestu to man, un sprādziens trāpīja viņam tieši sejā. Sprādziena spēka nospiests uz ceļiem, es vēroju, kā viņa vaibsti sairst. Tiklīdz pagrabā atkal kļuva tumšs - sprādziens liesmas apdzēsa -, man likās, ka slepkavas acis bija pārvērtušās šķidrumā un plūda pa vaigiem.
  
  
  Šokēta, bet neskarta, es pielecu kājās un dzirdēju Šerimas kliedzienus istabā, kas īsi pirms tam bija viņas moku kambaris.
  
  
  "Niks! Niks! Tev viss kārtībā? Kas noticis?"
  
  
  Es iegāju atpakaļ durvīs, lai viņa varētu mani redzēt.
  
  
  "Iegūstiet divus punktus mūsu komandai," es sacīju. "Tagad palīdziet man to noņemt no manas rokas. Viss būs labi.
   14. nodaļa
  
  
  
  
  Lente, kas turēja ar asinīm piesūcinātos tualetes papīra ruļļus pie manas rokas, noturēja arī manu stiletu. Man bija jāgaida, kamēr Šerima atvilktnē atradīs šķēres, pirms viņa varēs pārgriezt sārtināto audumu. Vairāk viņas tīrā negligee sloksnes man kļuva par pārsējiem, un līdz brīdim, kad viņa pārtrauca asiņu burbuļošanu no lodes krokas, no kādreizējās dārgās apakšveļas bija palicis maz.
  
  
  „Šovakar vakariņās tu patiešām būsi sensācija,” es sacīju, apbrīnojot mazās, stingrās krūtis, kas piespiedās mīkstajam audumam, kad viņa apstrādāja manu roku. Mans pārsteidzīgais paskaidrojums par viņas iecelšanu valsts sekretāra namā pēc nepilnas stundas izraisīja to, ko es priecājos redzēt, bija tipiski sievišķīga reakcija: "Niks," viņa elsa. "Es nevaru tā iet!"
  
  
  "Es baidos, ka jums tas būs jādara. Nav laika atgriezties Votergeitā, bet līdz pulksten astoņiem jūs joprojām klausāties radio. Tagad ejam prom no šejienes.
  
  
  Viņa atkāpās, pagriezās, lai vispirms paskatītos uz Kendijas ķermeni uz gultas, pēc tam uz Zobenu, kas nolikts uz grīdas. "Nik, kā ar Candy? Mēs nevaram viņu atstāt šādi."
  
  
  "Es lūgšu kādam par viņu parūpēties, Šerima. Un arī Abduls. Bet ticiet man, šobrīd vissvarīgākais ir dot iespēju parunāties pa radio ar...
  
  
  “UZMANĪBU. ŠĪ MĀJA IR IESPĒTA! NĀC ĀRĀ AR PACELTAS ROKAS! UZMANĪBU LEJU. ŠĪ MĀJA IR IESPĒTA. NĀC ĀRĀ, ROKAS AUGŠĀM.”
  
  
  Megafons atkal atbalsojās, tad apklusa. Palīdzība ir atnākusi. Vanaga vīri droši vien uzbruka mājai, kad dzirdēja skūšanās krēma bumbas sprādzienu, un, iespējams, izdemolēja istabas augšējos stāvos, pirms nolēma nogādāt kliedzošo vīrieti līdz pagraba durvīm. Visticamāk, viņi bija diezgan pārsteigti, kad to atvēra, un asā dūmaka no nodzisušās plastmasas liesmas apvēlās viņiem pāri.
  
  
  Es piegāju pie betona durvīm un kliedzu: "Tas ir Niks Kārters," un pēc tam iepazīstināju sevi kā naftas kompānijas vadītāju, kas mani it kā pieņēma darbā. Daudz ko es vēl neesmu Šerimai paskaidrojis, un ir dažas lietas, kuras viņai nekad nestāstīs. Šajā brīdī es jutu, ka vislabāk ir atgriezties pie tā, kā viņa mani pazina sākotnēji.
  
  
  "Es esmu šeit kopā ar... ar Lizu Čanlijas jaunkundzi. Mums ir vajadzīga palīdzība. Un ātrā palīdzība."
  
  
  "NĀK DURVJĀS, ROKAS AUGŠU."
  
  
  Paklausīju megafona norādījumiem. Viens no AX aģentiem augšstāvā mani atpazina, un pagrabs ātri piepildījās ar Vanaga vīriem. Es veltīju dažas vērtīgas minūtes, lai instruētu grupas vadītāju, kā rīkoties mājās, un tad es teicu: "Man vajag mašīnu."
  
  
  Viņš iedeva savas atslēgas un pateica, kur stāv viņa mašīna. "Vai jums ir vajadzīgs kāds, kas jūs aizvedīs?"
  
  
  "Nē. Mēs to darīsim. Es pagriezos pret Šerimu un pastiepu viņai roku, sacīdams: "Vai iesim, jūsu augstība?"
  
  
  Atkal karaliene, neskatoties uz karalisko kleitu, kas bija saplēsta līdz augšstilbu vidum un maz atstāja iztēli, satvēra manu roku. — Mēs esam priecīgi doties pensijā, Kārtera kungs.
  
  
  "Jā, kundze," es teicu un vedu viņu garām apjukušajiem AX aģentiem, kuri jau strādāja pie Zobeniem. Viņi mēģināja viņu atdzīvināt, pirms ieradās ātrā palīdzība, lai nogādātu viņu uz nelielu privāto slimnīcu, kuru Hoks bija dāsni nodrošinājis ar aģentūras līdzekļiem, lai viņam būtu īpaša telpa viņu interesējošiem pacientiem. Šerima apstājās pie durvīm, kad atkal dzirdēja viņu stenamies, un pagriezās, kad viņa acis atvērās un viņš skatījās uz viņu.
  
  
  "Abdul, tu esi atlaists," viņa grandiozi teica, tad izlidoja no patversmes un augšā pa kāpnēm man pa priekšu.
  
  
  Kā noslēpums
  
  
  
  
  
  
  
  Aiz bagātīgi izrotātajām bibliotēkas durvīm parādījās valsts sekretārs un Vanags, un es piecēlos kājās. Portera krēsls ar nojumei bija ērts, un es gandrīz aizsnaudu. Sekretārs īsi runāja ar veco vīru, pēc tam atgriezās telpā, kur atradās viņa spēcīgais raidītājs. Vanags pienāca pie manis.
  
  
  "Mēs gribējām dot viņai dažas minūtes privātuma pa radio kopā ar viņu," viņš teica. "Vismaz tik daudz privātuma, cik jūs varat iegūt, izmantojot uzraudzības aprīkojumu, kas mums ir šodien."
  
  
  "Kā tas bija?" ES jautāju.
  
  
  "Viss bija diezgan formāli," viņš teica un pieklājīgi jautāja: "Kā jums klājas?" un "Vai viss kārtībā?"
  
  
  Es prātoju, cik formāla viņam būtu izskatījusies šī bilde, ja es nebūtu pārbaudījis priekšnama skapi, kad mēs izgājām no CIP drošās mājas un atradām tur Šerimas ūdeles mēteli. Sekretāre piedāvāja viņai palīdzēt ar to, kad mēs ieradāmies, bet Šerima turēja to rokās, paskaidrojot, ka ceļā uz turieni ir saaukstējusies un kādu laiku to turēs, un tad sekoja sekretārei bibliotēkā kā vectēvs. pulkstenis tās vestibilā nosita astoņas reizes.
  
  
  Kopš tā laika es esmu pastāstījis Vanagam, kas notika Militārā ceļa mājā. Viņš vairākas reizes runāja pa tālruni, izdodot instrukcijas un precizējot ziņojumus no dažādām vienībām, kurām viņš uzdeva īpašus uzdevumus pēc tam, kad es pabeidzu savu stāstu. Sekretārei bija šifrēšanas līnija, kas savienojās tieši ar Houka biroju, un Vecā vīra norādījumi tika pārraidīti pa to caur mūsu sakaru tīklu.
  
  
  Vanags devās vēlreiz piezvanīt, un es apsēdos lielajā antīkajā pītā krēslā. Kad viņš atgriezās, es varēju teikt, ka ziņas bija labas, jo bija viegls smaids, ar kuru viņš pauda ārkārtīgu prieku.
  
  
  "Ar zobenu viss būs kārtībā," sacīja Vanags. "Mēs viņu nostādīsim uz kājām un pēc tam nosūtīsim pie Šaha Hasana kā mūsu savstarpējās draudzības zīmi."
  
  
  "Ko mēs saņemam pretī?" - jautāju, aizdomīga par tādu priekšnieka dāsnumu.
  
  
  "Nu, N3, mēs nolēmām ieteikt, ka būtu jauki, ja šahs vienkārši atdotu dažas no tām mazajām dāvanām, ko Pentagona zēni viņam slidināja, kad neviens neskatījās."
  
  
  "Vai viņš tam piekritīs?"
  
  
  "Es domāju, ka jā. No tā, ko tikko dzirdēju bibliotēkā, es domāju, ka šahs drīz atteiksies no sava troņa. Tas nozīmē, ka viņa brālis pārņems vadību, un es nedomāju, ka Hasans vēlas kādu citu, es turēju pirkstu uz palaidēja. no šīm rotaļlietām, kā es saprotu, ir arī cita krāpniecība, un...
  
  
  Viņš pagriezās pret bibliotēkas durvju atvēršanas skaņu. Iznāca Šerima, viņam sekoja valsts sekretārs, kurš teica: “Nu, mans dārgais, es domāju, ka mēs beidzot varam doties pusdienās. Viņi ir palielinājuši siltumu ēdamistabā, tāpēc esmu pārliecināts, ka jums tagad nevajadzēs mēteli.
  
  
  Kad viņš pastiepa roku, lai to paņemtu, es iesmējos. Šerima man pasmaidīja un piemiedza aci, tad pagriezās, lai izlīstu no bedres. Vanags samulsis mani iedunkāja un zem deguna pārmetoši sacīja: “Kāpēc tu ķiķini, N3? Viņi jūs dzirdēs.
  
  
  — Tas ir noslēpums, ser. Katram tāda ir.
  
  
  Kad garais mētelis nokrita no Šerimas pleciem, likās, ka Sudraba Piekūns būtu nometis spārnus. Kad viņa karaliski gāja uz sveču apgaismoto ēdamistabu, mans noslēpums tika atklāts. Un arī viņa.
  
  
  
  Beigas.
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Acteku atriebējs
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Acteku atriebējs
  
  
  Ļeva Šklovska tulkojums
  
  
  
  Pirmā nodaļa.
  
  
  Pirms dažiem mēnešiem es piedzīvoju to, ko psihologs nosauktu par identitātes krīzi. Simptomus bija viegli noteikt. Sākumā es sāku zaudēt interesi par savu darbu. Tad tā pārvērtās mokošā neapmierinātībā un, visbeidzot, tiešu nepatikā pret to, ko daru. Es jutos iesprostots un saskāros ar faktu, ka man ir laba dzīve un ko, pie velna, es biju sasniedzis?
  
  
  Es uzdevu sev galveno jautājumu.
  
  
  "Kas tu esi?"
  
  
  Un atbilde bija: "Es esmu slepkava."
  
  
  Man nepatika atbilde.
  
  
  Tāpēc es pametu AX, es atstāju Hawk, es pametu Dupont Circle Vašingtonā, un es apsolīju, ka es nekad nedarīšu viņiem citu darbu, kamēr es dzīvošu.
  
  
  Vilhelmīna, kalibrs 9 mm. Luger, kas bija gandrīz kā manas labās rokas pagarinājums, bija pilns ar Igo un Pjēru. Es maigi pabraucu ar pirkstiem gar nāvējošo, uzasināto stileta tēraudu, pirms noliku to un ietinu pistoli, nazi un mazo gāzes bumbu tā zamšādas oderē. Visi trīs iegāja manā seifā. Nākamajā dienā es biju prom
  
  
  Kopš tā laika es esmu slēpies pusducī valstu zem divreiz vairāk viltus vārdiem. Es gribēju mieru un klusumu. Es gribēju palikt viena, būt pārliecināta, ka izturēšu katru dienu, lai izbaudītu nākamo.
  
  
  Man bija tieši seši mēneši un divas dienas, līdz manā viesnīcas istabā iezvanījās telefons. Deviņos trīsdesmit no rīta.
  
  
  Es negaidīju telefona zvanu. Man likās, ka neviens nezināja, ka esmu Elpaso. Zvana zvanīšana nozīmēja, ka kāds par mani zina kaut ko tādu, ko viņam nevajadzētu zināt. Man ļoti nepatika šī ideja, jo tā nozīmēja, ka es kļūšu neuzmanīgs, un neuzmanība varētu mani nogalināt.
  
  
  Telefons uz naktsskapīša blakus manai gultai uzstājīgi čīkstēja. Es pastiepu roku un pacēlu klausuli.
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Jūsu taksometrs ir šeit, Stefansa kungs," teica reģistratūras pārlieku pieklājīgā balss.
  
  
  Es nepasūtīju taksometru. Kāds man darīja zināmu, ka viņš zina, ka esmu pilsētā un ka viņš zina arī aizstājvārdu, ar kuru es reģistrējos.
  
  
  Nav jēgas minēt, kas tas bija. Bija tikai viens veids, kā uzzināt.
  
  
  "Pasaki viņam, ka būšu klāt pēc dažām minūtēm," es teicu un noliku klausuli.
  
  
  Es apzināti veltīju laiku. Es gulēju izstiepts uz "king" izmēra gultas, galvu atbalstījusi uz saliktiem spilveniem, kad iezvanījās telefons. Es aizliku rokas aiz galvas un skatījos pāri istabai uz savu atspulgu lielajā nepilngadīgo rindā virs garās, riekstkoka finiera trīskāršās kumodes.
  
  
  Es redzēju kalsnu, lokanu augumu ar nenoteikta vecuma seju. Šai sejai vienkārši pietrūka skaistuma, bet tas nav galvenais. Tā bija seja, kas atspoguļoja aukstumu ar acīm, kuras vienā dzīvē bija redzējušas pārāk daudz. Pārāk daudz nāves. Pārāk daudz slepkavību. Ir pārāk daudz spīdzināšanas, sakropļošanas un vairāk asinsizliešanas, nekā jebkuram cilvēkam vajadzētu redzēt.
  
  
  Es atcerējos, kā kādu dienu pirms vairākiem gadiem neliela pansionāta istabā kādā ne pārāk elegantā Romas rajonā meitene uzliesmoja pret mani un nosauca mani par augstprātīgu, aukstasinīgu kuces dēlu. .
  
  
  “Tev vienkārši ir vienalga! Ne par mani, ne par ko! "viņa man kliedza. “Tev nav jūtu! Es domāju, ka es tev kaut ko nozīmēju, bet es kļūdījos! Tu esi vienkārši necilvēks! Tev tas neko neizsaka – ko mēs darījām pēdējo stundu? »
  
  
  Man viņai nebija atbildes. Es gulēju kaila uz saburzītās gultas un skatījos, kā viņa pabeidz ģērbties, manā sejā nebija jūtu pēdas.
  
  
  Viņa paķēra savu maku un pagriezās pret durvīm.
  
  
  "Kas padara jūs par to, kas jūs esat?" viņa man gandrīz žēlīgi jautāja. "Kāpēc mēs nevaram ar jums sazināties? Tas esmu es? Vai man tev nav nozīmes? Vai es tev esmu pilnīgi nekas?
  
  
  "Es tev piezvanīšu šodien septiņos," es īsi teicu, ignorējot viņas dusmīgās prasības.
  
  
  Viņa strauji pagriezās un izgāja pa durvīm, aizcirtdama tās aiz sevis, es viņu pieskatīju, zinot, ka līdz vakaram viņa vienā mirklī atklās, ka man viņa nav nekāda. Es neļāvu savām jūtām būt nozīmīgām, jo jau no mūsu romāna sākuma viņa bija viena no daudzajām, kas spēlēja lomu manā AX uzdevumā. Viņas loma beidzās tajā vakarā. Viņa iemācījās pārāk daudz, un septiņos vakarā es ar savu duncis nolaidu viņas pēdējo priekškaru.
  
  
  Tagad, pēc vairākiem gadiem, es gulēju citā gultā viesnīcas numurā Elpaso un skatījos uz savu seju spogulī. Šī seja mani pārmeta, ka esmu viss, ko viņa teica, — noguris, cinisks, augstprātīgs, auksts.
  
  
  Sapratu, ka šajā gultā varu nogulēt stundām ilgi, bet kāds mani gaidīja taksī, un viņš nekur negāja. Un, ja es gribēju noskaidrot, kurš ir iekļuvis manā anonimitātē, bija tikai viens veids, kā to izdarīt. Dodieties lejā un griezieties pret viņu.
  
  
  Tāpēc es novilku kājas no gultas, piecēlos, iztaisnoju drēbes un izgāju no savas istabas, vēlēdamās, lai man zem paduses būtu paslēpta Vilhelmīnas drošība vai pat zīmuļplānā Hugo, šī rūdītā tērauda, aukstā mirstība. bija piestiprināts pie manas rokas.
  
  
  
  
  Vestibilā es pamāju ierēdnim, ejot garām un izejot pa virpuļdurvīm. Pēc viesnīcas gaisa kondicionētā aukstuma vasaras agrā Elpaso rīta drēgnais karstums mani apņēma mitrā apskāvienā. Taksometrs stāvēja ceļa malā. Es lēnām tuvojos kajītei, automātiski palūkojoties apkārt. Nekā aizdomīga nebija ne klusajā ielā, ne to dažu cilvēku sejās, kas nejauši staigāja pa ietvi. Šoferis apstaigāja taksometru tālākajā pusē. — Stefana kungs? "Mani sauc Himeness," viņš teica. Es uztvēru balto zobu mirdzumu uz tumšas, cietas sejas. Vīrietis bija drukns un spēcīgas miesasbūves. Viņš bija ģērbies sporta kreklā ar atvērtu kaklu virs zilām biksēm. Himeness atvēra man aizmugurējās durvis. Redzēju, ka taksī neviena cita nav. Viņš iekrita manā acīs. "Vai tu esi laimīgs?" Es viņam neatbildēju. Es apsēdos aizmugurē, Himeness aizvēra durvis un devās uz vadītāja vietu. Viņš ieslīdēja priekšējā sēdeklī un ievilka automašīnu vieglajā satiksmē. Es virzījos tālāk pa kreisi, līdz apsēdos gandrīz tieši aiz druknā vīrieša. To darot, es noliecos uz priekšu, mani muskuļi saspringa, labās rokas pirksti saritinājās tā, ka locītavas saspringa, pārvēršot dūri par nāvējošu ieroci. Himeness paskatījās atpakaļskata spogulī. "Kāpēc tu neapsēdies un neatpūšaties?" - viņš viegli ierosināja. “Nekas nenotiks. Viņš vienkārši vēlas ar tevi parunāt." "PVO?" Himeness paraustīja spēcīgos plecus. "Es nezinu. Viss, kas man jums jāsaka, ir tas, ka Vanags teica, ka jums jāievēro norādījumi. Lai ko tas arī nozīmētu. Tas nozīmēja daudz. Tas nozīmēja, ka Vanags ļāva man mazliet atpūsties. Tas nozīmēja, ka Vanags vienmēr zināja, kā ar mani sazināties. Tas nozīmēja, ka es joprojām strādāju Hawk un AX, Amerikas slepenajā izlūkošanas aģentūrā. "Man ir jānogādā jūs uz lidostu," sacīja Himeness, "Izīrējiet vieglu lidmašīnu. Pārliecinieties, ka tvertnes ir pilnas. Kad esat atbrīvojies no reljefa, iestatiet savu sakaru radio uz Unicom." Acīmredzot es kādu satikšu," es sacīju, cenšoties iegūt vairāk informācijas. "Vai jūs zināt, kas tas ir?" Himeness pamāja ar galvu: "Gregorijs." Unicom sarunai starp lidmašīnām. Debesis bija skaidras ar nelielu miglas plankumu. Es turpināju skatīties no vienas puses uz otru Es redzēju citu lidmašīnu, lai pārtvertu, kad viņš vēl bija tik tālu, ka viņš izskatījās kā mazs punkts, pat optiskā ilūzija, es vēl vairāk samazināju savas lidmašīnas ātrumu un atgriežoties pēc dažām minūtēm, otra lidmašīna tuvojās man, lidojot no spārna līdz galam austiņās baritons “Pieci... deviņi... Alfa. Vai tas esi tu, Kārter? Es paņēmu mikrofonu. "Apstiprinošs." "Seko man," viņš teica, un Bonanza vienmērīgi virzījās uz ziemeļiem, slīdot manai lidmašīnai priekšā, nedaudz pa kreisi un nedaudz virs manis, kur es to varēju viegli paturēt redzeslokā. Es pagriezu Cessna 210, lai sekotu viņam. , spiežot droseļvārstu uz priekšu, vienlaikus palielinot ātrumu, lai tas būtu redzams. Gandrīz stundu vēlāk Bonanza palēnināja ātrumu, nolaida aizbīdņus un šasiju un pagriezās pa stāvu krastu, lai nosēstos uz skrejceļa, kas bija iespiests ielejas grīdā. Kad es sekoju Bonanzai, es redzēju Learjet, kas stāvēja skrejceļa tālākajā galā, un zināju, ka mani gaida Gregors. Learjet greznajā salonā es sēdēju pretī Gregorijam, gandrīz nosegts ar dārgu ādas krēslu. "Es zinu, ka tu esi dusmīgs," Gregorijs mierīgi sacīja, viņa balss bija gluda un noslīpēta. "Tomēr, lūdzu, neļaujiet savām emocijām atturēt jūs no domāšanas. Tas nemaz nebūtu kā tu. "Es tev teicu, ka es nekad vairs nedarīšu tavā vietā citu darbu, Gregorij. Es to arī teicu Vanakam. Es cieši paskatījos uz lielo vīrieti. "Tā arī jūs izdarījāt," Gregorijs atzina. Viņš iedzēra malku dzēriena. "Bet nekas šajā pasaulē nekad nav galīgs - izņemot nāvi." Viņš man uzsmaidīja ar lielu gumijas seju ar lieliem vaibstiem. Liela mute, lielas acis, kas izspiedušās kā mencas zem biezām pelēkām uzacīm, milzīgs sīpolains deguns ar smagām nāsīm, raupjas poras uz dzeltenīgās ādas — Gregorija seja bija kā raupja māla tēlnieka galva, kas veidota varonīgās proporcijās, lai tā atbilstu pārējam ķermenim. raupjš ķermenis. "Turklāt," viņš maigi teica, "Hawk jūs man aizdeva, tāpēc jūs patiešām strādājat viņa labā.
  
  
  
  
  
  
  "Pierādi."
  
  
  Gregorijs izvilka no kabatas salocītu plānas ādas palagu. Viņš pastiepa roku un pasniedza to man.
  
  
  Ziņa bija kodā. Nav tik grūti atšifrēt. Atšifrēts, tas vienkārši skanēja: “N3 Lend-Lease to Gregorius. Nav AX līdz izslēgšanai. Vanags.
  
  
  Es pacēlu galvu un vēsi paskatījos uz Gregoriju.
  
  
  "Tas varētu būt viltots," es teicu.
  
  
  "Šeit ir pierādījums, ka tas ir īsts," viņš atbildēja un pasniedza man paku.
  
  
  Es paskatījos savās rokās. Paciņa bija ietīta papīrā, un kad to noplēsu, zem zamšādas atradu vēl vienu iepakojumu. Ar zamšādu bija ietīts mans 9 mm Luger, plāns nazis, ko nēsāju apvalkā, kas bija piestiprināts pie labā apakšdelma, un Pjērs, maza gāzes bumba.
  
  
  Es būtu tos noņēmis - droši, - es domāju, - pirms sešiem mēnešiem. Es nekad neuzzināšu, kā Vanags atrada manu seifu vai ieguva tās saturu. Bet tad Vanags spēja izdarīt daudzas lietas, par kurām neviens nezināja. Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Tu esi pierādījis savu viedokli," es teicu Gregorijam. "Ziņa ir patiesa."
  
  
  "Tātad jūs tagad klausīsit mani?"
  
  
  "Nāc," es teicu. "Es klausos."
  
  
  OTRĀ NODAĻA
  
  
  Es noraidīju Gregora pusdienu piedāvājumu, bet iedzēru kafiju, kamēr viņš nolika lielo maltīti. Ēdot viņš nerunāja, koncentrējoties uz ēdienu ar gandrīz pilnīgu atdevi. Tas man deva iespēju to izpētīt, kamēr es smēķēju un dzeru kafiju.
  
  
  Aleksandrs Gregorijs bija viens no bagātākajiem un noslēpumainākajiem cilvēkiem pasaulē. Es domāju, ka es zināju par viņu vairāk nekā jebkurš cits, jo es izveidoju viņa neticamo tīklu, kad Vanags mani viņam aizdeva.
  
  
  Kā Vanags teica: "Mēs varam to izmantot. Cilvēks ar savu varu un naudu var mums daudz palīdzēt. Ir tikai viena lieta, kas tev jāatceras, Nik. Lai ko viņš zinātu, es arī gribu zināt.
  
  
  Es izveidoju fantastisku informācijas sistēmu, kurai vajadzēja darboties Gregora labā, un pēc tam to pārbaudīju, pasūtot savākto informāciju par pašu Gregoru. Es nodevu šo informāciju AX failos.
  
  
  Bija sasodīti maz ticamas informācijas par viņa agrīnajiem gadiem. Lielākoties tas nav apstiprināts. Klīda runas, ka viņš ir dzimis kaut kur Balkānos vai Mazāzijā. Klīda baumas, ka viņš ir daļēji kiprietis un daļēji libānietis. Vai sīrietis un turks. Nekā galīga nebija.
  
  
  Bet es atklāju, ka viņa īstais vārds nebija Aleksandrs Gregorijs, ko zināja ļoti maz cilvēku. Bet pat es nevarēju saprast, no kurienes viņš īsti nācis un ko viņš darīja pirmos divdesmit piecus savas dzīves gadus.
  
  
  Tas radās no nekurienes uzreiz pēc Otrā pasaules kara. Imigrācijas lietā Atēnās viņš bija minēts kā ieradies no Ankaras, taču viņa pase bija libānietis.
  
  
  Līdz 50. gadu beigām viņš bija cieši saistīts ar Grieķijas kuģniecību, Kuveitas un Saūda Arābijas naftu, Libānas banku darbību, Francijas importu-eksportu, Dienvidamerikas varu, mangānu, volframu - jūs to saucat. Bija gandrīz neiespējami izsekot visām viņa darbībām, pat no iekšējās personas pozīcijām.
  
  
  Tas būtu murgs, ja grāmatvedis atklātu savas precīzas detaļas. Viņš tos slēpa, iekļaujot Lihtenšteinu, Luksemburgu, Šveici un Panamu - valstis, kurās korporatīvā noslēpuma ievērošana ir praktiski neaizskarama. Tas ir tāpēc, ka SA pēc Eiropas un Dienvidamerikas uzņēmumu nosaukumiem apzīmē Societe Anonyme. Neviens nezina, kas ir akcionāri.
  
  
  Es nedomāju, ka pat pats Gregorijs varētu precīzi noteikt savas bagātības apjomu. Viņš to vairs nemērīja dolāros, bet gan varas un ietekmes izteiksmē – viņam bija daudz abu.
  
  
  Tas, ko es izdarīju viņa labā, veicot šo pirmo uzdevumu no Vanaga, bija izveidot informācijas vākšanas pakalpojumu, kas sastāvēja no apdrošināšanas kompānijas, kredītu pārbaudes organizācijas un ziņu žurnāla ar ārvalstu birojiem vairāk nekā trīsdesmit valstīs vai vairāk. simtiem korespondentu un stringnieku. Pievienojiet tam elektroniskās datu apstrādes uzņēmumu un tirgus izpētes uzņēmumu. Viņu apvienotie pētniecības resursi bija satriecoši.
  
  
  Es parādīju Gregorijam, kā mēs varam apvienot visus šos datus, izveidojot pilnībā detalizētu dokumentāciju par vairākiem simtiem tūkstošu cilvēku. Īpaši tie, kas strādāja uzņēmumos, par kuriem viņš bija ieinteresēts vai kas viņam pilnībā piederēja. Vai arī kurš strādāja pie saviem konkurentiem.
  
  
  Informācija nāca no korespondentiem, no kredītu darbiniekiem, no apdrošināšanas ziņojumiem, no tirgus izpētes speciālistiem, no viņa ziņu žurnāla failiem. Tas viss tika nosūtīts uz IBM 360 datoru banku no EDP, kas atrodas Denverā.
  
  
  Mazāk nekā sešdesmit sekundēs es varētu saņemt izdruku par jebkuru no šiem cilvēkiem, kas būtu piepildīta ar tik visaptverošu informāciju, ka tas viņus nobiedētu.
  
  
  Tas būs pilnīgs no brīža, kad viņi piedzima, no skolām, kurās viņi mācījās, no saņemtajām atzīmēm, no precīzas algas par katru darbu, ko viņi jebkad strādājuši, no aizdevumiem, ko viņi jebkad paņēmuši, un no maksājumiem, ko viņi ir parādā. Tas pat var aprēķināt jūsu aprēķināto gada ienākuma nodokli katram darbības gadam.
  
  
  Viņš zina, kādi gadījumi viņiem ir vai ir bijuši. Tūlīt pievienosim uzvārdiem viņu saimnieces bažas. Un tajā bija informācija par viņu seksuālajām tieksmēm un perversijām
  
  
  
  
  
  .
  
  
  Ir arī viena īpaša filmu ruļļa, kurā ir aptuveni divi tūkstoši vai vairāk dokumentācijas, un ievadi un izvadi apstrādā tikai daži rūpīgi atlasīti bijušie FIB darbinieki. Tas ir tāpēc, ka informācija ir pārāk sensitīva un pārāk bīstama, lai to varētu redzēt citi.
  
  
  Jebkurš ASV apgabala prokurors pārdotu savu dvēseli, lai iegūtu informāciju par mafijas ģimenēm un sindikāta dalībniekiem.
  
  
  Tikai Gregorius vai es varētu atļaut izdruku no šīs īpašās ruļļa.
  
  
  * * *
  
  
  Gregorijs beidzot pabeidza pusdienas. Viņš atstūma paplāti malā un atsēdās krēslā, slaucīdams lūpas ar lina salveti.
  
  
  "Problēma ir Karmīna Stočelli," viņš asi sacīja. "Vai jūs zināt, kas viņš ir?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. “Tas ir kā man jautāt, kam pieder Getty Oil. Karmīns vada lielāko mafijas ģimeni Ņujorkā. Cipari un narkotikas ir viņa specialitāte. Kā jūs viņu satikāt? "
  
  
  Gregorijs sarauca pieri. “Stočelli cenšas iesaistīties vienā no maniem jaunajiem pasākumiem. Es nevēlos, lai viņš tur būtu."
  
  
  — Pastāstiet man sīkāk.
  
  
  Vairāku sanatoriju celtniecība. Pa vienam katrā no sešām valstīm. Iedomājieties anklāvu, kas sastāv no luksusa viesnīcas, vairākām mazstāvu dzīvokļu ēkām blakus viesnīcai un aptuveni 30-40 privātām villām, kas ieskauj visu kompleksu.
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. - Un tikai miljonāriem, vai ne?
  
  
  "Pa labi."
  
  
  Es ātri aprēķinu savā galvā. "Tas ir aptuveni astoņsimt miljonu dolāru ieguldījums," es atzīmēju. "Kas to finansē?"
  
  
  "Es," sacīja Gregorijs, "katrs santīms, kas tajā ieguldīts, ir mana nauda."
  
  
  "Šī ir kļūda. Jūs vienmēr esat izmantojis aizņemto naudu. Kāpēc viņi šoreiz ir jūsu?
  
  
  "Tāpēc, ka esmu iztērējis vairākas naftas kompānijas," sacīja Gregorijs. "Urbšana Ziemeļjūrā ir ļoti dārga."
  
  
  — Astoņi simti miljonu. Es par to minūti domāju. "Zinot, kā jūs strādājat, Gregorij, es teiktu, ka jūsu ieguldījuma atdeve ir aptuveni piecas līdz septiņas reizes lielāka nekā tad, kad esat pabeidzis."
  
  
  Gregorijs vērīgi paskatījās uz mani. "Ļoti tuvu tam, Kārter. Es redzu, ka neesi zaudējis saikni ar tēmu. Problēma ir tāda, ka, kamēr šie projekti nav pabeigti, es nevarēšu savākt ne santīma.
  
  
  – Un Stočelli grib pirkstus tavā pīrāgā?
  
  
  "Īsāk sakot, jā."
  
  
  — Kā?
  
  
  "Stočelli vēlas atvērt kazino katrā no šiem kūrortiem. Viņa azartspēļu kazino. Es tajā nebūtu iesaistīts."
  
  
  "Pasaki viņam, lai viņš iet ellē."
  
  
  Gregorijs pamāja ar galvu. "Tas man varēja maksāt dzīvību."
  
  
  Es noliecu galvu un ar paceltu uzaci jautāju viņam.
  
  
  "Viņš to var izdarīt," sacīja Gregorijs. "Viņam ir cilvēki."
  
  
  "Vai viņš jums to teica?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Kad?"
  
  
  "Toreiz viņš man izklāstīja savu priekšlikumu."
  
  
  "Un jūs gaidāt, ka es jūs atbrīvošu no Stočelli?"
  
  
  Gregorijs pamāja. — Tieši tā.
  
  
  — Nogalinot viņu?
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Tas būtu viegls veids. Bet Stočelli man teica, ka, ja es mēģinātu kaut ko tik stulbu, viņa vīriem būs pavēle mani dabūt par katru cenu. Ir jābūt citam ceļam."
  
  
  Es ciniski pasmaidīju. - Un man viņš ir jāatrod, vai ne?
  
  
  "Ja kāds var, tad tikai jūs varat," sacīja Gregors. — Tāpēc es vēlreiz pajautāju Vanam par tevi.
  
  
  Kādu brīdi es prātoju, kas gan varētu likt Vanagam mani aizņemties. AX nedarbojas privātpersonām. AX darbojas tikai Amerikas valdībai, pat ja deviņdesmit deviņi procenti Amerikas valdības nezināja, ka tā pastāv.
  
  
  ES jautāju. "Vai jūs tiešām esat tik pārliecināts par manām spējām?"
  
  
  "Vanags," sacīja Gregors, un ar to viss beidzās.
  
  
  ES pamodos. Mana galva gandrīz pieskārās Learjet kajītes griestiem.
  
  
  "Vai tas ir viss, Gregorij?"
  
  
  Gregorijs paskatījās uz mani. "Visi pārējie saka, ka tā ir," viņš komentēja.
  
  
  "Vai tas ir viss?" - es vēlreiz jautāju. Es paskatījos uz viņu lejā. Aukstums, ko es jutu, naidīgums izskanēja manā balsī.
  
  
  "Es domāju, ka ar to pietiks pat jums."
  
  
  Es izkāpu no Learjet un nogāju lejā pa kāpnēm līdz tuksneša grīdai, sajūtot pēkšņo dienas karstumu gandrīz tikpat intensīvu kā dusmas, kas manī bija sākušas celties.
  
  
  Ko pie velna Vanags ar mani izdarīja? N3, killmaster, vai ir aizliegts nogalināt? Kārters saskārās ar augsta ranga mafijas bosu — un, kad es nokļuvu pie viņa, man nevajadzēja viņam pieskarties?
  
  
  Jēzu, vai Vanags mēģināja mani nogalināt?
  
  
  TREŠĀ NODAĻA.
  
  
  Kad es lidoju ar Cessna 210 atpakaļ uz EI Paso lidostu, pagriezu atslēgu un samaksāju rēķinu, bija pusdienlaiks. Man bija jāiet apmēram divsimt jardu no lidojuma būdas līdz galvenajai termināļa ēkai.
  
  
  Priekšnamā devos tieši uz telefonbanku. Es iegāju kabīnē, aizvēru aiz sevis durvis un nometu monētas uz maza nerūsējošā tērauda plaukta. Es ievietoju slotā santīmu, sastādīju nulli un pēc tam sastādīju pārējo Denveras numuru.
  
  
  Ienāca operators.
  
  
  "Saņem zvanu," es viņai teicu. "Mani sauc Kārters." Man tas viņai bija jāpaskaidro.
  
  
  Es nepacietīgi gaidīju, zvaniem pulsējot ausī, līdz izdzirdēju telefona zvanu.
  
  
  
  
  
  
  Pēc trešā zvana kāds atbildēja.
  
  
  "Starptautiskie dati".
  
  
  Operators teica: "Šis ir Elpaso operators. Kārtera kungs man zvana. Vai pieņemsi? »
  
  
  "Mirklīti lūdzu." Atskanēja klikšķis, un pēc brīža atskanēja vīrieša balss.
  
  
  "Labi, ņemiet to," viņš teica.
  
  
  — Turpiniet, ser. Es gaidīju, līdz dzirdēju, ka operators atslēdzas
  
  
  "Kārters ir šeit," es teicu. – Vai esat jau dzirdējuši no Gregora?
  
  
  "Laipni lūdzam atpakaļ," sacīja Denvera. "Mēs esam saņēmuši vārdu."
  
  
  "Vai es esmu ieslēgts?"
  
  
  "Jūs esat ieslēgts, un viņi ieraksta jūs. Pasūtiet."
  
  
  "Man vajag izdruku par Karmīnu Stočelli," es teicu. "Viss, kas jums ir par viņu un viņa organizāciju. Vispirms personas dati, tostarp tālruņa numurs, kur es varu ar viņu sazināties.
  
  
  "Drīz," sacīja Denvera. Bija vēl viena īsa pauze. "Vai esat gatavs kopēt?"
  
  
  "Gatavs."
  
  
  Denvera man iedeva tālruņa numuru. "Ir arī kods, kas jums jāizmanto, lai to piekļūtu," Denvera teica un man to paskaidroja.
  
  
  Es noliku klausuli Denverā, pēc tam uzgriezu Ņujorkas numuru.
  
  
  Telefons zvanīja tikai vienu reizi, pirms tas tika pacelts.
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Mani sauc Kārters. Es gribu runāt ar Stočelli."
  
  
  "Tev ir nepareizs numurs, zēn. Šeit nav neviena ar tādu uzvārdu.
  
  
  "Sakiet viņam, ka mani var sazināties pa šo numuru," es teicu, ignorējot balsi. Es izlasīju telefona būdiņas numuru Elpaso. “Šis ir taksofons. Es gribu viņu dzirdēt pēc desmit minūtēm."
  
  
  "Brazdējies, Čārlij," balss norūca. "Es tev teicu, ka jums ir nepareizs numurs." Viņš nolika klausuli.
  
  
  Uzliku telefonu uz āķa un atliecos, cenšoties iejusties šaurajā telpā. Es izņēmu vienu no savām cigaretēm ar zelta galiem un aizdedzināju to. Šķita, ka laiks skrien garām. Spēlējos ar monētām plauktā. Es izsmēķēju cigareti gandrīz līdz filtram, pirms nometu to uz grīdas un saspiedu zem zābaka.
  
  
  Iezvanījās telefons. Paskatījos pulkstenī un redzēju, ka kopš klausules nolikšanas bija pagājušas tikai astoņas minūtes. Pacēlu klausuli un uzreiz, ne vārda nesakot, uzliku uz āķa. Es izmisīgi vēroju, kā mana rokas pulksteņa sekunžu rādītājs tikšķ. Pagāja tieši divas minūtes, līdz atkal iezvanījās telefons. Desmit minūtes pēc tam, kad Ņujorkā noliku klausuli.
  
  
  Es paņēmu klausuli un teicu: "Kārter, šurp."
  
  
  "Labi," sacīja smaga, aizsmakusi balss, kurā es atpazinu Stočelli. "Es saņēmu jūsu ziņojumu."
  
  
  "Tu zini kas es esmu?"
  
  
  "Gregoriuss man teica, lai es gaidu zvanu no jums. Ko tu gribi?"
  
  
  "Satikt Tevi."
  
  
  Iestājās ilga pauze. "Vai Gregorijs piekritīs manam priekšlikumam?" – Stočelli jautāja.
  
  
  "Tas ir tas, par ko es gribu ar jums runāt," es teicu. "Kad un kur mēs varam satikties?"
  
  
  Stočelli iesmējās. "Nu, jūs tagad esat pusceļā. Tiekamies rīt Akapulko.
  
  
  — Akapulko?
  
  
  "Jā. Es tagad esmu Monreālā. Es došos no šejienes uz Akapulko. Tiksimies tur lejā. Jūs reģistrējaties Matamoros viesnīcā. Vai tas ir jūsu vārds? Mani zēni ar jums sazināsies, un mēs satikties."
  
  
  "Pietiekami labs."
  
  
  Stočelli vilcinājās, tad ņurdēja: “Klausies, Kārter, esmu kaut ko dzirdējis par tevi. Tātad, es jūs brīdinu. Nespēlē ar mani spēles! »
  
  
  "Tiekamies Akapulko," es teicu un noliku klausuli.
  
  
  Izmakšķerēju no kabatas vēl desmit centus un vēlreiz piezvanīju Denverai.
  
  
  "Kārter," es teicu, iepazīstinot sevi. “Man ir vajadzīga Akapulko operācijas izdruka. Kas tur ir saistīts ar Stočelli? Cik liels tas ir? Kā tas strādā? Uz tiem viss, ko var izvilkt. Vārdi, vietas, datumi."
  
  
  — Sapratu.
  
  
  "Cik ilgu laiku tas aizņems?"
  
  
  "Līdz brīdim, kad jūs nokļūsit Akapulko, jums būs informācija, kā arī citi jūsu pieprasītie materiāli. Vai tas ir pietiekami drīz? Jebkas cits?"
  
  
  "Jā, es gribu, lai tālrunis tiktu ar gaisa transportu uz manu viesnīcu Matamorosā, un es vēlos, lai tas mani sagaidītu."
  
  
  Denvera sāka protestēt, bet es viņu pārtraucu. "Pie velna, iznomājiet nelielu lidmašīnu, ja jums tas ir nepieciešams," es asi teicu. "Nemēģiniet ietaupīt ne santīma. Tā ir Gregora nauda, nevis tava!
  
  
  Noliku klausuli un devos ārā, lai izsauktu taksi. Mana nākamā pietura bija Meksikas tūrisma birojs, lai iegūtu apmeklētāja atļauju, un no turienes es devos pāri robežai uz Huaresu un lidostu. Es tik tikko nokļuvu ar Aeromexico DC-9 uz Čivava, Torreonu, Mehiko un Akapulko.
  
  
  CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Denvera bija labs zēns. Telekopētājs mani gaidīja manā istabā, kad es reģistrējos Matamoros viesnīcā. Vēl nebija laika atskaitei, tāpēc nokāpu uz plašo flīžu terasi ar skatu uz līci, apsēdos platā pītā krēslā un pasūtīju glāzi ruma. Es lēnām malkoju to, skatoties pāri līcim uz tikko iedegušajām pilsētas gaismām un tumšajiem, neskaidrajiem pakalniem, kas pacēlās virs pilsētas ziemeļos.
  
  
  Es tur sēdēju ilgu laiku, izbaudot vakaru, klusumu, pilsētas gaismas un ruma vēso saldumu.
  
  
  Kad beidzot piecēlos, iegāju iekšā uz garām, nesteidzīgām vakariņām, tāpēc tikai gandrīz pusnaktij man piezvanīja no Denveras. Es to paņēmu savā istabā.
  
  
  Es ieslēdzu telekopētāju un ievietoju tajā klausuli. No mašīnas sāka nākt ārā papīrs.
  
  
  Es to skenēju, līdz tas izslīdēja, līdz beidzot manā priekšā bija neliela papīra kaudze.
  
  
  
  
  
  Mašīna apstājās. Es atkal pacēlu klausuli.
  
  
  "Tas arī viss," sacīja Denvera. "Es ceru, ka tas jums palīdzēs. Jebkas cits?"
  
  
  "Vēl nē".
  
  
  "Tad man jums ir kaut kas. Tikko saņēmām informāciju no viena no mūsu kontaktpersonām Ņujorkā. Pagājušajā naktī muitas darbinieki Kenedija lidostā uzņēma trīs francūžus. Viņi tika pieķerti, mēģinot kontrabandas ceļā ievest heroīna kravu. Viņu vārdi ir Andre Michaud, Morice Berthier un Ettienne Dupre. Vai jūs viņus atpazīstat? »
  
  
  "Jā," es teicu, "viņi ir saistīti ar Stočelli viņa narkotiku operāciju franču daļā."
  
  
  "Jūs skatījāties uz ziņojumu, kad tas tika saņemts," Denvera mani apsūdzēja.
  
  
  Es brīdi padomāju un tad teicu: “Tam nav jēgas. Šie cilvēki ir pārāk lieli, lai paši nestu preces. Kāpēc viņi neizmantoja kurjeru? "
  
  
  "Mēs arī to nevaram saprast. Saskaņā ar mūsu saņemto ziņojumu, lidmašīna ieradās no Orlī. Mihauds pacēla savas somas uz diska un aiznesa tās uz muitas letes, it kā viņam nebūtu ko slēpt. Trīs maisi, bet vienā no tiem bija desmit kilogrami tīra heroīna."
  
  
  — Cik tu teici? - es pārtraucu.
  
  
  "Tu mani dzirdēji pareizi. Desmit kilogrami. Vai jūs zināt, cik tas maksā? "
  
  
  “Ielas izmaksas? Apmēram divi miljoni dolāru. Vairumtirdzniecība? Importētājam tas izmaksās no simts desmit līdz simt divdesmit tūkstošiem. Tāpēc ir tik grūti noticēt."
  
  
  "Labāk tici. Tagad nāk smieklīgā daļa. Mihauds apgalvoja, ka neko nezina par heroīnu. Viņš noliedza, ka soma būtu viņa.
  
  
  "Tas bija?"
  
  
  “Tā bija atašeja futrālis — viens no lielākajiem, un uz tā bija iespiesti viņa iniciāļi. Un viņa vārda zīme bija piestiprināta pie roktura."
  
  
  "Kā ir ar pārējiem diviem?"
  
  
  "Tas pats. Bertjē pārnēsāja divpadsmit kilogramus savā nakšņošanas somā, bet Duprē - astoņus kilogramus. Kopā ir aptuveni trīsdesmit kilogrami tīrākā heroīna, ar kādu muita jebkad ir saskārusies."
  
  
  "Un viņi visi saka vienu un to pašu?"
  
  
  "Jūs uzminējāt pareizi. Ikviens noliek savu somu uz čekas letes, drosmīgu kā misiņš, it kā tajā nebūtu nekas cits kā tikai krekli un zeķes. Viņi kliedz, ka tā ir krāpšana."
  
  
  "Varbūt," es domāju, "izņemot vienu lietu. Lai izveidotu rāmi, jums nav jātērē narkotikas trīssimt piecdesmit tūkstošu dolāru vērtībā. Pietiek ar puskilogramu – elle, pat dažas unces.
  
  
  "Muita tā domā."
  
  
  "Vai bija dzeramnauda?"
  
  
  "Ne vārda. Viņi izgāja pilnu meklēšanu, jo muita zina par viņu aktivitātēm Marseļā, un viņu vārdi ir īpašā sarakstā. Un tas padara to vēl dīvaināku. Viņi zināja, ka ir šajā sarakstā. Viņi zināja, ka ir, tiks rūpīgi pārbaudīti. muitā pārbauda, tad kā viņi varēja cerēt, ka izdosies?
  
  
  Es nekomentēju. Denvera turpināja. “Jums tas šķitīs vēl interesantāks, ja apvienosiet to ar citu informāciju failā, kuru tikko jums sniedzām. Pagājušajā nedēļā Stočelli bija Marseļā. Uzminiet, ar ko viņš satikās, kamēr viņš tur bija? »
  
  
  – Maikls, Bertjē un Duprē, – es teicu. "Gudrs puisis." Es brīdi klusēju: "Vai jūs domājat, ka tā ir nejaušība?" – Denvera jautāja. "Es neticu sakritībām," es kategoriski teicu. "Mēs arī".
  
  
  "Vai tas ir viss?" "Es jautāju, un Denvera atbildēja jā, novēlēja man veiksmi un nolika klausuli. Nokāpu lejā un dzēru vēl.
  
  
  Pēc divām stundām es atgriezos savā istabā, izģērbjos, kad atkal zvanīja telefons.
  
  
  "Es mēģinu ar jums sazināties jau pāris stundas," Denvera sacīja ar aizkaitināmu nokrāsu balsī.
  
  
  "Kas notiek?"
  
  
  "Tas satrieca līdzjutējus," sacīja Denvera. “Mēs saņemam ziņojumus no mūsu cilvēkiem visas dienas garumā. Līdz šim rēķinā ir Dattua, Torregrossa, Vignal, Gambetta, Maxi Klein un Solly Webber! »
  
  
  Es izbrīnīts svilpoju, ka Denvera tikko nosaukusi sešus no vadošajiem narkotiku tirgotājiem, kas saistīti ar Stočelli viņa Austrumkrasta operācijās. — Pastāstiet man sīkāk.
  
  
  Denvera dziļi ievilka elpu. “Šorīt Lagvardijas lidostā FIB arestētais Reimonds Dattu Dattu ieradās ar reisu no Monreālas. Dattua tika pārmeklēta, un viņa lidostas skapīša atslēga tika atrasta viņa mēteļa kabatā. Skapī esošajā koferī atradās divdesmit kilogrami tīra heroīna."
  
  
  "Turpināt."
  
  
  "Vinijs Toregrosa šorīt agri no rīta saņēma kasti savās mājās Vestčesterā. Tas tika piegādāts parastā United Parcel Service furgonā. Viņam tik tikko bija laiks to atvērt, pirms viņam uzbruka Narkotiku un bīstamo narkotiku biroja aģenti, kas rīkojās pēc dzeramnaudas. Kastītē atradās piecpadsmit kilogrami heroīna!
  
  
  "Šovakar ap pulksten 19:00 Ņujorkas policija arestēja Gambetu un Vinnalu," viņš turpināja.
  
  
  "Viņi tika brīdināti pa tālruni. Viņi abus pacēla Gambettas automašīnā Manhetenas centrā un bagāžniekā atrada divdesmit divus kilogramus heroīna, kas bija iesaiņoti rezerves riepas nodalījumā.
  
  
  Es neko neteicu, kamēr Denvera turpināja savu koncertu.
  
  
  “Apmēram desmitos vakarā federācijas ienāca Maxi Klein viesnīcas penthausā Maiamibīčā. Kleins un viņa partneris Vēbers tikko bija pabeiguši pusdienas. Aģenti kādā pusdienu galda nodalījumā atrada piecpadsmit kilogramus heroīna, ko viesmīlis bija atnesis ar pusdienām nepilnu stundu iepriekš.
  
  
  
  
  
  Denvera apstājās, gaidot, kad es kaut ko teikšu.
  
  
  "Ir pilnīgi skaidrs, ka tie tika izveidoti," es nodomāju.
  
  
  "Protams," Denvera piekrita. “Tika paziņots ne tikai federālajiem dienestiem un vietējai policijai, bet arī laikrakstiem. Katrā no šīm sanāksmēm mums bija viens no mūsu ziņu biroja reportieriem. Rīt šis stāsts būs numur viens katrā valsts laikrakstā. Tas jau ir ēterā."
  
  
  “Vai aresti paliks?
  
  
  "Es domāju, ka tā," Denvera sacīja, brīdi padomājusi. "Viņi visi kliedz par krāpšanu, bet federālie dienesti un vietējie policisti ir ilgi gaidījuši, lai šos puišus pieķertu. Jā, es domāju, ka viņi liks viņiem to atzīt."
  
  
  Es savā galvā izdarīju matemātiku. "Tas ir tikai simts divi kilogrami heroīna," es teicu, "ņemot vērā to, ko viņi pirms divām dienām paņēma no Mihauda Bertjē un Duprē."
  
  
  "Tieši pie deguna," sacīja Denvera. “Ņemot vērā, ka produkta vērtība ielā ir no divsimt līdz divsimt divdesmit tūkstošiem dolāru par kilogramu, kopējā summa ir vairāk nekā divdesmit viens miljons dolāru. Pie velna, pat desmit līdz divpadsmit tūkstoši dolāru par kilogramu Stokely, kad viņš to importē no Marseļas, tas ir vairāk nekā miljons simts tūkstošu dolāru.
  
  
  "Kāds ir ievainots," es komentēju.
  
  
  "Vai vēlaties dzirdēt pārējo?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Vai jūs zinājāt, ka Stočelli vakar bija Monreālā?"
  
  
  "Jā. Es ar viņu tur runāju."
  
  
  "Vai jūs zinājāt, ka viņš satikās ar Raimondu Dattuu, kad viņš tur bija?"
  
  
  "Nē" Bet, ņemot vērā informāciju, ko Denvera man tikko sniedza, man tas nešķita pārāk pārsteidzoši.
  
  
  "Vai arī dienu pirms tikšanās Dattu Stočelli atradās Maiamibīčā, tikās ar Maksi Kleinu un Solliju Vēberi?"
  
  
  "Nē"
  
  
  "Vai arī nedēļu pēc atgriešanās no Francijas viņš tikās gan ar Torregrozu Vestčesterā, gan ar Vinnalu un Gambetu Bruklinā?"
  
  
  "ES jautāju. — No kurienes, pie velna, tu to visu zini par Stočelli?
  
  
  "Gregoriuss lika mums izsekot Stočelli apmēram pirms trim nedēļām," skaidroja Denvera. "Kopš tā laika mums bija divu un trīs cilvēku komandas, kas viņu uzraudzīja divdesmit četras stundas diennaktī." Viņš pasmīnēja. "Es varu pateikt, cik reizes dienā viņš devās uz tualeti un cik papīra loksnes viņš izmantoja."
  
  
  "Beidz lielīties," es viņam teicu. "Es zinu, cik labs ir informācijas dienests."
  
  
  "Labi," Denvera teica. "Un tagad ir vēl viens fakts, ko es jums saglabāju. Neilgi pirms viņu sagūstīja federālie dienesti, Maksi Kleins Klīvlendā sarunājās ar Hugo Donati. Maksijs lūdza Komisiju noslēgt līgumu ar Stočelli. Viņam teica, ka tas jau ir tapšanas stadijā.
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  "Tāpēc, ka Maksija uztraucās, ka Stočelli ir izveidojis Mišo, Bertjē un Duprē. Viņš pa radio dzirdēja par Torregrossa, Vignale un Gambetta. Viņš domāja, ka Stočelli tos ir uzstādījis un ka viņš ir nākamais.
  
  
  Ar labsirdīgu sarkasmu es teicu: "Es pieņemu, ka Maksis Kleins piezvanīja un personīgi pastāstīja, ko viņš teica Donati?"
  
  
  "Tas ir," Denvera smejoties teica. "Kopš Maksija satikās ar Stočelli, mēs klausāmies viņa tālruņus."
  
  
  "Maksi nav pietiekami stulba, lai izmantotu tālruņus savā viesnīcas istabā, lai veiktu šādu zvanu," es piezīmēju. "Viņš izmantos kabīni ārpusē."
  
  
  "Jā," sacīja Denvera, "bet viņš ir pietiekami neuzmanīgs, lai izmantotu vienu un to pašu kabīni vairāk nekā vienu reizi. Mēs esam noklausījušies pusduci kabīņu, kuras mēs esam atklājuši, ka viņš ir pastāvīgi izmantojis pēdējo pāris dienu laikā. Tas šovakar atmaksājās.”
  
  
  Es nevarēju vainot Denveru pašapmierinātībā. Viņa cilvēki paveica sasodīti labu darbu.
  
  
  Es jautāju: "Kā jūs to saprotat?" "Vai jūs domājat, ka Stočelli izveidoja savus partnerus?"
  
  
  “Tas tiešām tā izskatās, vai ne? Šķiet, ka tā domā arī Komisija, jo viņi viņam piešķīra līgumu. Stočelli ir miris.
  
  
  "Varbūt," es izvairīgi teicu. “Viņš arī vada vienu no lielākajām ģimenēm valstī. Viņiem nebūs viegli tikt pie viņa. Jebkas cits?"
  
  
  — Vai tad nepietiek?
  
  
  "Es tā domāju," es teicu. "Ja kaut kas cits sabojājas, dariet man zināmu."
  
  
  Es domīgi noliku klausuli un apsēdos krēslā uz mazā balkona aiz loga. Es aizsmēķēju cigareti, skatoties maigās meksikāņu nakts tumsā un skenējot informāciju, kas mani tik pēkšņi pārsteidza.
  
  
  Ja Denveras teiktais būtu patiess – ja Stočelli būtu līgums – tad viņam būtu darba pilnas rokas vēl vairākus mēnešus. Tik ļoti, ka viņam nebija laika apgrūtināt Gregoru. Šajā gadījumā mans darbs bija paveikts.
  
  
  Tomēr tas šķita pārāk vienkāršs, pārāk nejaušs risinājums Gregora problēmai.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz faktiem. Un manā galvā sāka iezagties šaubas.
  
  
  Ja Stočelli patiešām būtu izveidojis uzstādījumu, viņš zinātu, ka viņa dzīvība ir apdraudēta. Viņš zināja, ka viņam būs jāguļ zemu, līdz karstums norims. Protams, viņš nekad tik atklāti neieradīsies Akapulko.
  
  
  Tam nebija jēgas.
  
  
  Jautājums: Kur viņš dotos, lai dabūtu simts divus kilogramus? Tas ir daudz heroīna. Viņš to nebūtu dabūjis no saviem Marseļas draugiem, ja viņš to izmantotu, lai tos izveidotu. Un, ja viņš būtu vērsies pie citiem avotiem, es būtu dzirdējis par tik lielu pirkumu.
  
  
  
  
  
  Jautājums: Kur viņš varēja iegūt vairāk nekā miljonu dolāru skaidrā naudā, lai veiktu pirkumu? Pat mafijas un sindikāta pazemē šāda veida naudu ir grūti iegūt vienreizējos maksājumos un mazos, neizsekojamos kontos. Neviens nepieņem čekus un nepiedāvā kredītu!
  
  
  Jautājums: Kur viņš glabātu lietas? Kāpēc par šo materiālu nebija ne vārda pirms tā stādīšanas? Interpols, Francijas Narkotiku birojs - L'Office Central Pour la Suppression du traffic des Stupefiants - mūsu pašu ASV Narkotiku un bīstamo narkotiku departaments - visiem par to bija jāzina jau iepriekš no saviem plašajiem apmaksāto informatoru tīkliem.
  
  
  Vēl viena doma: ja Stočelli varētu norakstīt tik lielu daudzumu heroīna, vai tas nozīmēja, ka viņš varētu iegūt vēl lielākus daudzumus?
  
  
  Tas ir tas, kas cilvēkā patiešām var izraisīt drebuļus.
  
  
  Šie jautājumi un to daudzās iespējamās atbildes virpuļoja manā galvā kā karuselis bez jātniekiem ar koka zirgiem, kas lēca augšup un lejup pa saviem tērauda stabiem, un, tiklīdz es sasniedzu vienu ideju, parādījās cita, kas šķita loģiskāka. .
  
  
  Beidzot biju apmaldījies vilšanās labirintā.
  
  
  Lielākais jautājums bija, kāpēc Hoks mani aizdeva Gregoriam? Risinājuma atslēga slēpjas frāzē “Lend-Lease”. Mani izīrēja, un Vanags gatavojās kaut ko saņemt pretī par maniem pakalpojumiem. Kas?
  
  
  Un vēl vairāk. “No AX” nozīmēja, ka es nevarēju sazināties ar AX ražotnēm vai personālu. Tas bija tīri privāts uzņēmums. Vanags man teica, ka esmu viens pats!
  
  
  Labi. Es to varētu saprast. AX ir ļoti slepena ASV valdības aģentūra, un tas noteikti nebija valdības darbs. Tātad, bez zvaniem uz Vašingtonu. Nav rezerves daļu. Nav neviena, kas iztīrītu manu nekārtību.
  
  
  Tikai es, Vilhelmīna, Hugo un, protams, Pjērs.
  
  
  Beidzot es to visu pateicu un devos lejā iedzert pēdējo jauku dzērienu uz terases pirms gulētiešanas.
  
  
  PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Es pamodos savas istabas tumsā no kaut kādas atavistiskas, pirmatniskas briesmu sajūtas. Kaila zem vieglas segas un palaga, es gulēju nekustīgi, cenšoties neatvērt acis un nekādā veidā neliecināt, ka esmu nomodā. Es pat turpināju elpot lēnā, regulārā miegā. Es apzinājos, ka kaut kas mani ir pamodinājis, skaņa, kas nepiederēja telpai, bija pieskārusies manam guļošajam prātam un satricināja mani nomodā.
  
  
  Noregulēju ausis, lai uztvertu jebko, kas atšķiras no parastajām nakts skaņām. Es dzirdēju vieglu aizkaru šalkoņu vējā no gaisa kondicioniera. Es dzirdēju, kā vāji tikšķ mazā ceļotāja modinātājs, kuru noliku uz naktsskapīša blakus savai gultai. Es pat dzirdēju, ka no vannas istabas jaucējkrāna nokrīt ūdens lāse. Neviena no šīm skaņām mani nepamodināja no miega.
  
  
  Viss, kas bija savādāks, man bija bīstams. Pagāja nebeidzama minūte, līdz es to atkal dzirdēju – lēnu, uzmanīgu apavu slīdēšanu pa paklāja kaudzi, kam sekoja tieva izelpa, kas tika turēta pārāk daudz.
  
  
  Joprojām nekustoties un nemainīdams elpošanas ritmu, es atvēru acis pa diagonāli, no acu kaktiņiem vērojot ēnas telpā. Bija trīs svešinieki. Divi no viņiem pienāca pie manas gultas.
  
  
  Neskatoties uz katru impulsu, es piespiedu sevi palikt nekustīgam. Zināju, ka acumirklī neatliks laika apzināti plānotām darbībām. Izdzīvošana būs atkarīga no manas instinktīvās fiziskās reakcijas ātruma.
  
  
  Ēnas nāca tuvāk. Viņi atdalījās, pa vienam katrā manas gultas pusē.
  
  
  Kad viņi noliecās pār mani, es eksplodēju. Mans rumpis pēkšņi iztaisnojās, manas rokas pacēlās uz augšu un satvēra viņu kaklus, lai salauztu viņu galvas.
  
  
  Es biju pārāk lēns uz sekundes daļu. Mana labā roka satvēra vienu no vīriešiem, bet otra izbēga no mana tvēriena.
  
  
  Viņš izdvesa dusmīgu skaņu un nolaida roku. Sitiens man trāpīja pa kreiso kakla pusi plecā. Viņš sita man ne tikai ar dūri; Es gandrīz noģību no pēkšņajām sāpēm.
  
  
  Es mēģināju izmest sevi no gultas. Es nokļuvu līdz grīdai, kad pār mani uzskrēja trešā ēna, ietriecot muguru gultā. Es viņu nogāzu ar ceļgalu, spēcīgi iesitot cirksnī. Viņš kliedza un divkāršojās, un es iebāzu pirkstus viņa sejā, nepamanot viņa acis.
  
  
  Uz brīdi es biju brīvs. Mana kreisā roka sastindzis no sitiena uz atslēgas kaulu. Mēģināju to ignorēt, pietupienā nokrītot uz grīdas tieši tik daudz, lai svira atsitos gaisā. Mana labā pēda atsitās horizontāli. Tas trāpīja vienam no vīriešiem augstu krūtīs, nosūtot viņu ielidojot sienā. Viņš sāpēs izdvesa.
  
  
  Es pagriezos pret trešo vīrieti un manas rokas mala pagriezās pret viņu ar īsu sānu sitienu, kam vajadzēja salauzt viņa kaklu.
  
  
  Es nebiju pietiekami ātrs. Es atceros, ka sāku mest sitienu un redzēju, kā viņa roka sita pret mani, un tajā sekundes daļā zināju, ka nespēšu to laicīgi novirzīt.
  
  
  
  
  
  
  Man bija taisnība. Viss gāja uzreiz. Es iekritu dziļākajā, melnākajā caurumā, kurā jebkad esmu bijis. Man vajadzēja uz visiem laikiem, lai nokristu un atsitos pret grīdu. Un tad ilgu laiku nebija apziņas.
  
  
  * * *
  
  
  Es pamodos un atradu sevi guļam uz gultas. Gaisma bija ieslēgta. Divi vīrieši sēdēja krēslos pie loga. Trešais vīrietis stāvēja manas gultas pakājē. Viņš turēja rokās lielu Spānijā ražotu Gabilondo Llama .45 automātisko pistoli, norādīja uz mani. Viens no vīriešiem krēslos turēja .38 Colt ar divu collu stobru rokā. Cits piesita pa kreiso plaukstu ar gumijas nūju.
  
  
  Man sāpēja galva. Man sāp kakls un plecs. Es paskatījos no viena uz otru. Beidzot es jautāju: "Kas pie velna tas viss ir?"
  
  
  Lielais vīrietis manas gultas pakājē teica: “Stočelli vēlas tevi redzēt. Viņš sūtīja mūs atvest tevi."
  
  
  "To darītu telefona zvans," es skābi komentēju.
  
  
  Viņš vienaldzīgi paraustīja plecus. "Tu varēji aizbēgt."
  
  
  "Kāpēc man vajadzētu skriet? Es ierados šeit, lai viņu satiktu."
  
  
  Nav atbildes. Tikai gaļīgā pleca paraustīšana.
  
  
  — Kur tagad ir Stočelli?
  
  
  “Augšstāvā penthausā. Apģērbties."
  
  
  Nogurusi izkāpu no gultas. Viņi cieši vēroja mani, kad es vilku uz savām drēbēm. Katru reizi, kad pasniedzos ar kreiso roku, man sāpēja plecu muskuļi. Es nolamājos zem deguna. Seši mēneši, ko pavadīju prom no AX, darīja savu. Es nevarēju sekot līdzi saviem ikdienas jogas vingrinājumiem. Es ļāvu savam ķermenim atpūsties. Nav daudz, bet tas nedaudz mainīja. Manas reakcijas vairs nebija tik ātras kā agrāk. Stočelli trim ļaundariem pietika ar sekundes daļu ar kavēšanos. Pirms tam es būtu varējis noķert viņus abus noliecamies pār manu gultu un sasist viņiem galvas. Trešais nekad nepaceltos no grīdas pēc tam, kad es viņam iesitu.
  
  
  "Nāc," es teicu, berzējot savu sāpošo atslēgas kaulu. "Mēs nevēlamies likt Karmīnai Stočelli gaidīt, vai ne?"
  
  
  * * *
  
  
  Karmīns Stočelli sēdēja zemā, polsterētā ādas krēslā sava penthausa milzīgās viesistabas tālākajā galā. Viņa greznā figūra bija ietīta relaksējošā zīda halātā.
  
  
  Viņš dzēra kafiju, kad mēs iegājām. Viņš nolika krūzi un rūpīgi mani nopētīja. Viņa mazās acis raudzījās no apaļās sejas ar tumšiem zodiem, kas bija naidīguma un aizdomu pilnas.
  
  
  Stočelli tuvojās piecdesmit. Viņa galva bija gandrīz plika, izņemot mūka eļļaini melno matu tonzu, ko viņš bija izaudzējis un ķemmējis trūcīgās šķipsnās pār savu pulēto kailo galvas ādu. Skatoties uz mani no galvas līdz kājām, viņš izdalīja tik spēcīgu nežēlīga spēka auru, ka es to jutu.
  
  
  "Sēdies," viņš norūca. Es apsēdos uz dīvāna viņam pretī, berzējot savu sāpošo plecu.
  
  
  Viņš paskatījās uz augšu un ieraudzīja savus trīs zēnus stāvam blakus. Viņa seja sarauca pieri.
  
  
  "Pazūdi!" - viņš atcirta, norādot ar īkšķi. "Tagad tu man vairs neesi vajadzīgs."
  
  
  "Vai jums viss būs kārtībā?" jautāja lielais.
  
  
  Stočelli paskatījās uz mani. Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Jā," viņš teica. "Ar mani viss būs kārtībā. Bāc nost."
  
  
  Viņi mūs pameta. Stočelli vēlreiz paskatījās uz mani un pamāja ar galvu.
  
  
  "Es esmu pārsteigts, ka jūs tik viegli uzvarēts, Kārter," viņš teica. "Es dzirdēju, ka tu biji daudz skarbāks."
  
  
  Es sastapu viņa skatienu. "Neticiet visam, ko dzirdat," es teicu. "Es vienkārši ļāvu sev būt nedaudz neuzmanīgam."
  
  
  Stočelli neko neteica, gaidot, kad es turpināšu. Pasniedzos kabatā, izņēmu cigarešu paciņu un aizsmēķēju cigareti.
  
  
  "Es atnācu šeit," es teicu, "lai pateiktu jums, ka Gregorijs vēlas no jums atbrīvoties. Kas man jādara, lai pārliecinātu tevi, ka tu jutīsies slikti, ja atnāksi pie viņa?
  
  
  Stočelli mazās, cietās acis nekad nepameta manu seju. "Es domāju, ka jūs jau esat sācis mani pārliecināt," viņš auksti norūca. "Un man nepatīk tas, ko jūs darāt. Michaud, Berthier, Dupre — jūs tos labi uzstādījāt. Man būs sasodīti grūti izveidot citu avotu, kas būtu tikpat labs kā viņi."
  
  
  — Stočelli turpināja dusmīgā, aizsmakušā balsī.
  
  
  "Labi, es jums pastāstīšu par savām šaubām. Pieņemsim, ka jūs tos instalējāt, pirms runājāt ar mani, labi? Tāpat kā tev vajadzēja man parādīt, ka tev ir bumbas un tu vari man nodarīt daudz ļauna. Es par to neesmu dusmīgs. Bet, kad es runāju ar jums no Monreālas, es jums teicu, ka vairs nav spēļu. Pa labi? Vai es tev neteicu, ka vairs nav spēļu? Tātad, kas notiek? »
  
  
  Viņš tos skaitīja uz pirkstiem.
  
  
  “Torregrossa! Vignal! Gambetta! Trīs no maniem lielākajiem klientiem. Viņiem ir ģimenes, ar kurām es nevēlos strīdēties. Tu man nodevi savu ziņu, labi. Tagad ir mana kārta. Es jums saku, jūsu priekšnieks nožēlos, ka jūs palaida brīvībā! Vai tu mani dzirdi?"
  
  
  Stočelli seja kļuva sarkana no dusmām. Es redzēju, cik daudz pūļu bija vajadzīgs, lai viņš paliktu savā krēslā. Viņš gribēja piecelties un sist man ar savām smagajām dūrēm.
  
  
  "Man ar to nebija nekāda sakara!" Es iemetu šos vārdus viņam sejā.
  
  
  Viņš uzsprāga. - "Bulls!"
  
  
  "Padomājiet par to. Kur es dabūtu rokās vairāk nekā simts kilogramus heroīna?"
  
  
  Pagāja zināms laiks, lai to saprastu. Pamazām viņa sejā parādījās neticība. — Simts kilogramu?
  
  
  – Precīzāk sakot, simts divi. Tas notika, kad viņi paņēma Maksi Kleinu un Solliju Vēberi...
  
  
  
  
  
  "...viņi paņēma Maksiju?" - viņš pārtrauca.
  
  
  "Šovakar. Ap pulksten desmitiem. Kopā ar piecpadsmit kilogramiem šī visa.
  
  
  Stočelli sīkāk nejautāja. Viņš izskatījās pēc apdullināta vīrieša.
  
  
  "Turpiniet runāt," viņš teica.
  
  
  "Viņi noslēdza ar jums līgumu."
  
  
  Es ļāvu vārdiem krist pār viņu, bet vienīgā reakcija, ko es redzēju, bija Stočelli muskuļu savilkšanās zem viņa smagajiem žokļiem. Viņa sejā nekas cits nebija redzams.
  
  
  Viņš prasīja. - "PVO?" "Kas noslēdza līgumu?"
  
  
  Klīvlenda.
  
  
  "Donati? Hugo Donati parakstīja ar mani līgumu? Kas pie velna? "
  
  
  "Viņi domā, ka jūs mēģināt pārņemt visu austrumu krastu. Viņi domā, ka jūs izveidojat savus draugus."
  
  
  "Ejam!" – Stočelli dusmīgi norūca. "Kas tas par muļķībām?" Viņš paskatījās uz mani un tad redzēja, ka es ar viņu nejokoju. Viņa tonis mainījās. "Tu runā nopietni? Vai tu tiešām nopietni?
  
  
  "Tā ir patiesība."
  
  
  Stočelli ar savu biezo roku paberzēja raupjos zoda rugājus.
  
  
  "Sasodīts! Tam joprojām nav jēgas. Es zinu, ka tas nebiju es.
  
  
  "Tātad jums atkal sāp galva," es viņam strupi teicu. "Jūs varētu būt nākamais sarakstā, lai saņemtu informāciju."
  
  
  — Man? Stočelli bija neticīgs.
  
  
  "Tu. Kāpēc ne? Ja tu neesi aiz notiekošā, tad kāds cits mēģina pārņemt vadību. Un viņam būs jāatbrīvojas no tevis, Stočelli. Kurš tas būtu?"
  
  
  Stočelli turpināja berzēt vaigus ar dusmīgu žestu. Viņa mute savijās aizkaitinājuma grimasē. Viņš aizdedzināja cigareti. Viņš ielēja sev vēl vienu tasi kafijas. Beidzot viņš negribīgi teica: “Labi. Es sēdēšu šeit. Es īrēju penthausu. Visi četri apartamenti. Neviens nenāk ne iekšā, ne ārā, izņemot manus zēnus. Viņi var sūtīt, ko vēlas, bet es esmu aizsargāts, kamēr esmu šeit. Ja nepieciešams, varu palikt uz vairākiem mēnešiem."
  
  
  ES jautāju. - "Kas tikmēr notiks?"
  
  
  "Ko tas nozīmē?" – Aizdomas pacēla viņa uzacis.
  
  
  "Kamēr jūs šeit sēdējat, Donati mēģinās pārņemt jūsu organizāciju Ņujorkā. Jūs svīsīsit katru dienu, prātojot, vai Donati ir piekļuvis kādam no jums, lai sagatavotu jūs ietekmei. Tu dzīvosi ar ieroci rokā. Jūs neēdīsit, jo tie var saindēt jūsu pārtiku. Tu negulēsi. Jūs pamodīsities, domājot, vai kāds ir ielicis dinamīta nūju telpās zem jums. Nē, Stočelli, atzīsti to. Šeit jūs nevarat palikt drošībā. Ne ļoti ilgi."
  
  
  Stočelli klausījās manī, neteicis ne vārda. Viņa tumšā seja bija nopietni bezkaislīga. Viņš nenovērsa acis no manām mazajām melnajām acīm. Kad es pabeidzu, viņš drūmi pamāja ar savu apaļo galvu.
  
  
  Tad viņš nolika kafijas krūzi un pēkšņi uzsmaidīja man. Tas bija kā resns grifs, kas viņam uzsmaidīja, tā plānās lūpas apaļajā sejā bija saritinājušās bezjēdzīgā parodijā par draudzīgumu.
  
  
  "Es tikko tevi nolīgu," viņš paziņoja, būdams apmierināts ar sevi.
  
  
  "Ko tu dari?"
  
  
  "Kas notika? Vai tu mani nedzirdēji? "Es teicu, ka tikko nolīgu tevi," Stočelli atkārtoja. "Tu. Tu mani izvilksi no āķa ar komisiju un Donati. Un pierādīsi viņiem, ka man nebija nekāda sakara ar notikušo.
  
  
  Mēs skatījāmies viens uz otru.
  
  
  "Kāpēc man vajadzētu jums darīt tādu pakalpojumu?"
  
  
  "Jo," Stočelli atkal uzsmaidīja man, "es noslēgšu ar tevi vienošanos. Tu atbrīvosi mani no atbildības ar Donati, un es likšu Gregoriju mierā.
  
  
  Viņš pieliecās pie manis, no viņa sejas noslīdēja plāns, bez humora smaids.
  
  
  “Vai jūs zināt, cik miljonus es varu nopelnīt no šīm azartspēļu iestādēm Gregorija projektos? Vai esat kādreiz apstājies, lai to saprastu? Tātad, ko man tas ir vērts, ka jūs paveicāt šo darbu? "
  
  
  "Kas man traucē ļaut Komisijai par jums rūpēties?" - es viņam tieši jautāju. "Tad jūs netraucēsit Gregoru."
  
  
  "Jo es sūtīšu savus zēnus pēc viņa, ja es nepanākšu ar jums darījumu. Es nedomāju, ka viņam tas patiks.
  
  
  Stočelli apklusa, viņa mazās melnās pogas acis skatījās uz mani.
  
  
  – Beidz būt muļķis, Kārter. Vai tas ir darījums? »
  
  
  Es pamāju ar galvu. — Tas ir darījums.
  
  
  "Labi," Stočelli norūca, atspiedies uz dīvāna. Viņš rupji pamāja ar īkšķi. "Dosimies ceļā. Gāja.
  
  
  "Ne tagad". Piegāju pie galda un atradu piezīmju blociņu ar viesnīcas piederumiem un lodīšu pildspalvu. Es atkal apsēdos.
  
  
  "Man ir vajadzīga informācija," es sacīju un sāku veikt piezīmes, kamēr Stočelli runāja.
  
  
  * * *
  
  
  Atgriezies savā istabā, es pacēlu klausuli un pēc strīdēšanās ar viesnīcas operatoru un pēc tam tālsatiksmes operatoru beidzot piezvanīju Denverai.
  
  
  Bez preambulas es jautāju: "Cik ātri jūs varat man izdrukāt pusduci aviokompāniju pasažieru sarakstu?"
  
  
  "Cik ilgi?"
  
  
  "Ne vairāk kā pāris nedēļas. Daži tikai otro dienu.
  
  
  “Iekšzemes vai starptautiskie lidojumi?”
  
  
  — Abi.
  
  
  "Dodiet mums dienu vai divas."
  
  
  "Man tos vajag ātrāk."
  
  
  Dzirdēju Denveru nožēlojami nopūšamies. "Mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos. Ko tev vajag? »
  
  
  Es viņam pateicu. "Stočelli bija nākamajos lidojumos. Air France no JFK uz Orli pagājušā mēneša divdesmitajā datumā. Air France veic lidojumus no Orlī uz Marseļu tajā pašā dienā. TWA no Orly uz JFK divdesmit sestajā datumā. National Airlines, no Ņujorkas uz Maiami divdesmit astotajā...
  
  
  "Pagaidi mazliet.
  
  
  Vai jūs zināt, cik lidojumu viņi veic dienā? »
  
  
  "Mani vienkārši interesē tas, kurā bija Stočelli. Tas pats attiecas uz Air Canada: ceturtajā no Ņujorkas uz Monreālu, piektajā no Austrumiem uz Ņujorku un tajā pašā dienā no Aeromexico uz Akapulko.
  
  
  – Tikai ar Stočelli lidojumiem?
  
  
  "Tas ir pareizi. Tam nevajadzētu būt pārāk grūti. Es arī vēlētos, lai jūs saņemtu pasažieru manifestu Dattu lidojumam no Monreālas uz Ņujorku."
  
  
  "Ja mums būtu lidojumu numuri, mēs varētu ietaupīt daudz laika."
  
  
  "Jums būs vairāk, ja jūsu cilvēki uzraudzīs viņu," es norādīju.
  
  
  "Vai vēlaties, lai jums tiktu nosūtītas šo manifestu kopijas?"
  
  
  "Es tā nedomāju," es domīgi teicu. “Jūsu datori var strādāt ātrāk nekā es. Es vēlos, lai saraksti tiktu pārbaudīti, lai redzētu, vai ir kāds nosaukums, kas parādās divos vai vairākos no šiem lidojumiem. Īpaši starptautiskajos lidojumos. Viņiem nepieciešama pase vai tūristu atļauja, tāpēc viltus vārda izmantošana būs grūtāka.
  
  
  "Ļaujiet man redzēt, vai man šie lidojumi ir pareizi."
  
  
  "Paņemiet to no lentes," es viņam teicu. Kļuvu noguris un nepacietīgs. - Ceru, ka tu mani ierakstīji?
  
  
  "Tieši tā," sacīja Denvera.
  
  
  “Es priecātos saņemt informāciju, cik ātri vien iespējams. Vēl viena lieta — ja redzat vārdu, kas minēts vairāk nekā vienā no šiem lidojumiem ar Stočelli, es vēlos pilnīgu informāciju par to, kas ir šī persona. Viss, ko par viņu var uzzināt. Pilna informācija. Ielieciet tajā tik daudz vīriešu, cik jums nepieciešams. Un turpiniet barot mani ar informāciju, tiklīdz tā nāk. Negaidiet, lai to visu apvienotu."
  
  
  — Derēs, — Denvera sacīja. "Jebkas cits?"
  
  
  Es mazliet padomāju. "Es domāju, ka nē," es teicu un noliku klausuli. Es izstaipījos uz gultas un pēc mirkļa jau cieši aizmigu, neskatoties uz pulsējošu galvu un sāpēm plecos.
  
  
  SESTĀ NODAĻA
  
  
  Es gulēju vēlu. Kad es pamodos, mana mute bija sausa no pārāk daudz smēķēšanas iepriekšējā vakarā. Iegāju dušā un uzvilku peldbikses un vieglu pludmales kreklu. Es uzvilku saulesbrilles un devos uz baseinu ar kameru ap kaklu un ekipējuma somu pār plecu.
  
  
  Kameras aprīkojums un saulesbrilles, kas apvienotas ar krāsainu, rakstainu sporta kreklu, lieliski nomaskējas, ja nevēlaties, lai cilvēki jūs pamana. Jūs esat tikai vēl viens tūrists pilsētā, kas ir pilna ar viņiem. Kurš skatīsies uz citu gringo?
  
  
  Pie baseina brokastīs pasūtīju huevos rancheros. Ap baseinu bija tikai daži cilvēki. Bija pāris skaistas jaunas angļu meitenes. Slaids, gaišmatains, ar vēsām, skaidrām angļu balsīm, kas nāk no gandrīz nekustīgām lūpām. Tonis bija gluds, patskaņi bija šķidri kā ūdens un joprojām mirdzēja uz to iedegušajiem augiem.
  
  
  Baseinā plunčājās vēl divas sievietes ar muskuļotu personību, kas izskatījās pēc trīsdesmit gadu beigām. Es redzēju puisi. Visi viņa izspiedušies pecs un bicepsi ir pārāk attīstīti no pastāvīgas smaguma celšanas.
  
  
  Viņš izturējās kā sāpes pa dupsi. Viņam nepatika, ka divas meitenes atradās ūdenī. Viņš gribēja angļu sievietes, bet tās viņu īpaši ignorēja.
  
  
  Kaut kas viņā mani kaitināja. Vai varbūt es gribēju pierādīt, ka es to varu. Es nogaidīju, kamēr angļu sievietes paskatījās manā virzienā un uzsmaidīja viņām. Viņi man uzsmaidīja pretī.
  
  
  "Sveiki." Garmatainā blondīne man pamāja ar roku.
  
  
  Es pamudināju viņiem nākt un pievienoties man, un viņi to darīja, pilot ūdeni, izklājoties uz gurniem un nejauši.
  
  
  "Kad tu atbrauci?" jautāja cits.
  
  
  "Pagājušo nakti."
  
  
  "Es tā domāju," viņa teica. "Mēs jūs šeit iepriekš neesam pamanījuši. Viesu nemaz nav daudz. Vai jūs par to zinājāt?
  
  
  "Mani sauc Mārgareta," sacīja pirmā meitene.
  
  
  "Un es esmu Linda..."
  
  
  "Es esmu Pols Stefans," es teicu, sniedzot savu aizsegu.
  
  
  Kad Muskuļi izkāpa, baseinā plunčājās.
  
  
  Neskatīdamās uz viņu, Linda teica: “Te atkal nāk garlaicīgais puisis. Vai viņi visi ir tādi Sanfrancisko?
  
  
  "Sanfrancisko?" – Mārgareta neizpratnē jautāja. "Henrijs man šorīt brokastīs teica, ka ir no Lasvegasas."
  
  
  "Tam nav nozīmes," sacīja Linda. "Lai kur viņš būtu, es viņu nevaru ciest."
  
  
  Viņa man pasmaidīja un pagriezās uz savām garajām iedegušajām kājām. Mārgareta savāca viņu dvieļus. Es vēroju, kā viņi gāja augšā pa kāpnēm, kas ved uz viesnīcas terasi, un viņu lokanās, bronzas kājas kustējās skaistā pretrunā viņu pusdrēbtajiem, jutekliskajiem ķermenim.
  
  
  Tajā pašā laikā mani interesēja Henrijs, kurš nāca no Sanfrancisko vai Lasvegasas.
  
  
  Ap šo laiku kāds jauns pāris nonāca lejā pa kāpnēm un sakrāva savas mantas man blakus.
  
  
  Vīrietis bija tievs un tumšs. Ļoti matains kājas. Sieviete ar viņu bija slaida un tai bija skaista figūra. Viņas seja bija vairāk drosmīga nekā skaista. Viņi iegāja ūdenī un peldēja, un tad iznāca ārā. Es dzirdēju, kā viņi savā starpā runā franču valodā.
  
  
  Viņš noslaucīja rokas ar dvieli un izņēma Gauloises paku. "Sērkociņi ir slapji," viņš kliedza sievietei.
  
  
  Viņš pamanīja, ka es uz viņu skatos, un pienāca klāt. Viņš laipni sacīja: "Vai jums ir sērkociņš?"
  
  
  Es iemetu viņam šķiltavas. Viņš salika rokas sev priekšā, lai aizdedzinātu cigareti.
  
  
  
  
  
  
  "Paldies. Ļaujiet man iepazīstināt ar sevi. Žans Pols Sevjē. Jaunā dāma ir Seleste. Un jūs?"
  
  
  — Pols Stefans.
  
  
  Žans Pols man ciniski uzsmaidīja.
  
  
  "Piedod, es jums neticu," viņš teica. "Tu esi Niks Kārters."
  
  
  Es sastingu.
  
  
  Žans Pols viegli pamāja ar roku. "Neuztraucies. Es tikai gribu ar tevi parunāt."
  
  
  "Runāt?"
  
  
  "Mēs esam neizpratnē par jūsu saistību ar Stočelli."
  
  
  "Mēs?"
  
  
  Viņš paraustīja plecus. “Es pārstāvu grupu no Marseļas. Vai vārds Andre Michaud jums kaut ko nozīmē? Vai Moriss Bertjē? Vai Etjēns Duprē?
  
  
  "Es zinu vārdus."
  
  
  "Tad jūs zināt organizāciju, kuru es pārstāvu."
  
  
  "Ko tu no manis vēlies?"
  
  
  Žans Pols apsēdās pie mana galda. "Stočelli izolēja sevi. Mēs nevaram viņu sasniegt. Arī mūsu meksikāņu draugi šeit nevar viņu sasniegt. Jūs varat."
  
  
  "Es nezinu, ko jūs no manis gaidāt. Ieiet un nošaut vīrieti? "
  
  
  Žans Pols pasmaidīja. "Nē. Nekas rupjāks. Mēs tikai vēlamies, lai jūs sadarbotos, kā jūs sakāt, lai viņu izveidotu. Mēs parūpēsimies par pārējo."
  
  
  Es pakratīju galvu. "Tas nedarbosies."
  
  
  Žana Pola balss kļuva cieta. — Jums nav citas izvēles, Kārtera kungs. Pirms es paspēju pārtraukt, viņš ātri turpināja. "Tā vai citādi, mēs nogalināsim Stočelli. Ar to es gribu teikt, ka mūsu Meksikas kontakti darīs mums labu. Šobrīd viss, ko viņi lūdz, ir tikties ar jums. Tas nav daudz, vai ne?
  
  
  "Vai tikai tikšanās?"
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  Es brīdi padomāju. Tas var būt mēģinājums mani mulsināt. No otras puses, man tas bija ātrākais veids, kā uzzināt, kas ir šie meksikāņi. Manā biznesā jūs neko nesaņemat par velti. Ja kaut ko gribi, ir jāriskē.
  
  
  "Es viņus satikšu," es piekritu.
  
  
  Žans Pols atkal pasmaidīja. "Tādā gadījumā jums šodien ir randiņš. Viņas vārds ir Senora Konsuela Delgardo.
  
  
  Man teica, ka šī ir ļoti skaista sieviete. Viņa jums piezvanīs uz viesnīcu ap pulksten septiņiem.
  
  
  Viņš piecēlās.
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka jums būs patīkams vakars," viņš pieklājīgi sacīja un atgriezās, lai pievienotos Selestei, kura tikko atkal bija izkāpusi no baseina.
  
  
  * * *
  
  
  Vēlā pēcpusdienā es braucu ar taksometru lejā no kalna no viesnīcas uz El Centro, katedrāles, laukuma un varoņu pieminekļa rajonu. El Centro ir pilsētas centrs. No šejienes visas taksometru un autobusu cenas tiek aprēķinātas pa zonām.
  
  
  Akapulko ir Guerrero štata galvenā pilsēta. Un Gerrero ir visnelikumīgākais štats Meksikā. Pakalni pie Akapulko ir piepildīti ar bandītiem, kuri pārgriezīs rīkli par dažiem peso. Policija nevar nodrošināt likuma izpildi ārpus pilsētas robežām. Pat armijai ar viņiem ir problēmas.
  
  
  Uzvilcis košu sporta kreklu, gaiši zilas bikses un kājas jaunās ādas biksēs, iegāju parkā blakus krastmalai.
  
  
  Visur, kur pagriezos, es redzēju los Indeos — vīriešu platās, tumšās sejas ar īsiem, melniem matiem. Viņu sievietes tupēja viņiem blakus. Un katram no viņiem bija obsidiāna acis, augsti vaigu kauli, domīgas indiāņu sejas.
  
  
  Skatoties uz viņiem, es sapratu, ka viņu seno dievu vecā skulptūra bija kas vairāk nekā kādas nezināmas dievības tēls; Turklāt tai jābūt ļoti līdzīgai tam, kā tajos laikos izskatījās paši tolteki.
  
  
  Un gadsimtu gaitā tie nav īpaši mainījušies. Šie indiāņi izskatījās tā, it kā viņi joprojām varētu pārgriezt jūsu krūtis ar krama nazi un izraut jūsu asiņojošo, pulsējošo sirdi.
  
  
  Es devos uz klusāku krastmalas daļu, fotografējot. Tālāk pa krastmalas līkumu es redzēju komerciālu tunzivju laivu, druknu un tupu. Tās klāji bija piesātināti ar aprīkojumu, un tas bija piesiets no priekšpuses un aizmugures ar smagiem manilas trosēm pie melniem dzelzs bolardiem uz betona malecona.
  
  
  Tālumā pie dokiem zem Sandjego forta masīvajiem akmeņiem kalna virsotnē es redzēju kravas kuģi, kas bija pietauvots blakus noliktavām.
  
  
  Es gāju gar malecon. Pie akmens kāpnēm, kas ved uz ūdens malu, es apstājos un paskatījos lejup.
  
  
  Tur bija divi zvejnieki. Jauni un veci. Abi bija kaili, izņemot saplēstos šortus. Starp viņiem viņi turēja milzīgu sešas pēdas garu bruņurupuci. Bruņurupucis gulēja uz muguras un bija bezpalīdzīgs.
  
  
  Jaunais vīrietis izvilka nazi ar garu, plānu asmeni, kas bija tik daudz reizes uzasināts, ka tagad tas bija plāns izliekta tērauda pusmēness.
  
  
  Viņš paslidināja asmeni zem bruņurupuča čaumalas apakšas pie muguras spuras. Asinis kļuva sarkanas no pirmā sitiena. Viņš grieza ar ātriem, nikniem vēzieniem, velkot nazi zem apakšējās čaulas malas, ar ātriem plaukstu švīkdieniem pārgriežot ādu, miesu, muskuļus un membrānas, kad viņš tupēja blakus bruņurupucim.
  
  
  Bruņurupucis lēnā, klusā agonijā grozīja galvu no vienas puses uz otru. Viņas slīpās, rāpuļveidīgās acis bija blāvas no saules. Viņa pleznas plīvoja ritmiskā, histēriskā bezspēcībā.
  
  
  Es vēroju, kā jaunā vīrieša nazis ienira dziļāk bruņurupucī. Ar katru sitienu viņa rokas kļuva sarkanas no asinīm, vispirms pirksti, tad rokas, tad plaukstas un visbeidzot apakšdelms līdz elkonim.
  
  
  
  
  Es redzēju bruņurupuča iekšpusi, kas pulsēja ar rozā, slapjām zarnu bumbiņām.
  
  
  Pēc dažām minūtēm viņi beidza. Viņi lēja jūras ūdens spainīšos lejā pa doka kāpnēm un ielika bruņurupuču gaļu bušeļa grozā.
  
  
  Es nošāvu pilnu krāsu filmas rullīti, kamēr viņi nokāva bruņurupuci. Tagad, kad es attīju filmu un sāku pārlādēt kameru, es dzirdēju balsi aiz muguras.
  
  
  "Viņi ir diezgan labi, vai ne? Tas ar nazi, vai ne?
  
  
  Es pagriezos.
  
  
  Viņš bija ap divdesmit gadiem, izskatīgs, ar druknu, atlētisku augumu, muskuļi viegli kustējās zem tumši vara sarkanās ādas. Viņš bija ģērbies kokvilnas biksēs, sandalēs un sporta kreklā, kas pilnībā atvērās, lai atklātu viņa platās krūtis. Viņš izskatījās kā visi citi no simtiem pludmales puišu, kas klīst pa viesnīcām.
  
  
  "Ko tu gribi?"
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Tas ir atkarīgs. Vai jums ir vajadzīgs gids, senor?"
  
  
  "Nē," es novērsos un devos uz Costera Miguel Aleman pusi. Puisis gāja man blakus.
  
  
  “Kā ir ar sievietēm, senjore? A? Viņš piemiedza man ar aci. "Es pazīstu ļoti skaistu meiteni, kura zina daudz triku..."
  
  
  "Pazūdi!" - es teicu, aizkaitināta par viņa neparasto uzstājību. "Man nepatīk suteneri!"
  
  
  Vienu brīdi man šķita, ka šis puisis man uzbruks. Viņa tumšā seja bija notraipīta ar pēkšņām tumšām asinīm. Viņa roka atgriezās gurnu kabatā un apstājās. Es redzēju tīru slepkavniecisku dusmu uzliesmojumu viņa acīs.
  
  
  Es saspringu, gatava lēkt.
  
  
  Viņš dziļi ievilka elpu. No viņa acīm pazuda gaisma. Viņš teica, mēģinot smaidīt, bet neveiksmīgi: "Senor, tev nevajadzētu tā runāt. Kādreiz tu kādam pateiksi šo vārdu un viņš tev iebāzīs nazi ribās.
  
  
  "Es jums teicu, ka man nav vajadzīga jūsu palīdzība."
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Ļoti slikti, senor. Es varu jums daudz palīdzēt. Varbūt tu mainīsi savas domas nākamreiz, kad es tev bildināšu, vai ne? Mani sauc Luiss. Luiss Aparicio. Pagaidām uz redzēšanos.
  
  
  Viņš pagriezās un devās prom, ejot ar pārspīlētu gaitu, demonstrējot savu vīrišķo raksturu.
  
  
  Tikko notikušajā bija kaut kas dīvains. Es viņu apvainoju. Es viņu nosaucu vārdā, kas, kā to būtu teicis jebkurš cits meksikāņu vīrietis, liktu viņam turēt nazi pie manas rīkles. Tomēr viņš norija savu lepnumu un turpināja izlikties, ka ir tikai kārtējais tūristu ceļvedis.
  
  
  Pirms došanās atpakaļ uz viesnīcu es grasījos iedzert kādu dzērienu pilsētas centrā, taču tagad esmu mainījis savas domas. Biju pārliecināta, ka mana topošā drauga priekšlikumi nebija nejauši. Es zināju, ka atkal satikšu Luisu Aparicio.
  
  
  Gāju ārā, pamājot taksometram ar optiskās šķiedras zīmi. Ieejot es ieraudzīju pazīstamu figūru otrpus Kostera. Tas bija Žans Pols. Tievs francūzis bija kopā ar Selesti. Viņš sveicinoties pacēla roku, kad mans taksometrs aizbrauca.
  
  
  * * *
  
  
  Senora Konsuela Delgardo steidzās. Viņa piebrauca pie viesnīcas gandrīz tieši pulksten septiņos pusdesmitos ar mazu sarkanu Volkswagen. Es redzēju viņu ieejam vestibilā un palūkojos apkārt. Kad es gāju viņai pretī, viņa ieraudzīja mani un pastiepa roku. Mēs kopā izgājām ārā pa durvīm.
  
  
  Konsuela brauca pa līkumotajiem ceļiem tā, it kā viņa piedalītos Mille Miglie.
  
  
  Mēs iedzērām dzērienus Sanborn's, kur bija apgaismoti tikai sēdekļi ap klavieru bāru. Es pamanīju, ka viņa mūs vadīja pie šiem galdiņiem. Es nevarēju nevienu redzēt, bet ikviens varēja redzēt mani.
  
  
  Tad mēs devāmies uz Hernando pusdienās. Mēs satikām garu, rudmatainu angli ar tik biezu britu akcentu, ka tā bija gandrīz parodija. Konsuela man teica, ka viņu sauc Kens Hobarts un ka viņš vada čartera aviokompāniju. Viņam zem deguna knābja bija biezas RAF tipa ūsas. Beidzot viņš aizgāja, atstājot mūs vienus.
  
  
  Konsuela Delgardo bija skaista sieviete. Viņai bija trīsdesmit gadu beigās, drosmīga, skaista sieviete ar spēcīgu seju. Viņai bija gari tumši brūni mati, kurus viņa valkāja gandrīz līdz viduklim. Viņa bija gara, ar lieliskām kājām, šauru vidukli un pilnām krūtīm. Viņas angļu valodā nebija ne miņas no akcenta.
  
  
  Mani traucēja tas, ka viņa skatījās uz mani tikpat drosmīgi un novērtējoši, kā es uz viņu.
  
  
  Pie kafijas es teicu: "Senora, tu esi ļoti jauka sieviete."
  
  
  "...Un tu gribētu iet ar mani gulēt," viņa pabeidza.
  
  
  ES smējos.
  
  
  "Ja jūs to tā sakot, protams."
  
  
  "Un es," viņa teica, "es domāju, ka jūs esat ļoti labs cilvēks. Bet es šovakar neiešu ar tevi gulēt."
  
  
  "Tādā gadījumā," es sacīju, pieceļoties kājās, "ejam pie taviem draugiem un uzzināsim, ko viņi vēlas man pateikt."
  
  
  Mēs devāmies uz Džoniju Bikfordu.
  
  
  * * *
  
  
  Bikfords bija ap sešdesmit gadiem, sirms, ar lauztu degunu un dziļu iedegumu. Abu roku locītavas bija plakanas, jo ringā tika lauztas vairākas reizes. Plati pleci izspiedušies no kokvilnas trikotāžas pulovera ar īsām piedurknēm. Izbalējuši tetovējumi, zili aiz tumši brūnas ādas, nosedza abus apakšdelmus.
  
  
  Viņa sieva Dorisa bija gandrīz tikpat iedegusi kā viņš. Platīna blondi mati, saulē balinātas uzacis un vājš blonds tonis uz rokām. Turklāt viņa bija daudz jaunāka par Bikfordu. Es teiktu, ka viņai bija trīsdesmit. Un viņa ķircināja. Viņai zem kleitas nebija krūštura, un viņas dekolte bija pilna un cieta.
  
  
  Viņa smaržoja pēc Arpege smaržām. Un es esmu gatavs derēt, ka viņa bija jaunāka par vismaz diviem simtiem naktī. Jūs vienmēr varat pamanīt bijušo zvana meiteni. Tajos ir kaut kas tāds, kas tos atdod.
  
  
  No Bikfordas terases pavērās skats uz šauro līci, kas ved no Klusā okeāna līcī. Es varēju redzēt tumšo okeāna plašumu, kā arī Las Brisas gaismas un jūras spēku bāzi kalnu pamatnē pāri līcim. Kalna nogāzē nejauši izkaisīti augšā un lejā bija citu māju gaismas, piemēram, nekustīgas ugunspuķes, kas ieskautas purpursarkano nakts ēnu želatīnā.
  
  
  Uz terases bijām divi. Konsuela atvainojās un iegāja iekšā, lai atsvaidzinātu kosmētiku. Dorisa devās viņai līdzi, lai parādītu ceļu uz dāmu istabu.
  
  
  Es izmantoju iespēju un asi tumsā teicu: "Es nevēlos piedalīties jūsu darījumā, Bikford."
  
  
  Bikfords nebija pārsteigts. Viņš viegli teica: “Tā mums teica, Kārtera kungs. Bet agri vai vēlu mēs dabūsim Stočelli. Tā kā jums ir vieglāk to nokļūt nekā mums, jūs ietaupīsit mums daudz laika."
  
  
  Es pagriezos pret Bikfordu un asi teicu: "Es gribu, lai jūs izkāpjat no Stočelli."
  
  
  Bikfords iesmējās. - Tagad iesim, Kārtera kungs. Viņa balss bija aizsmakusi, tāpat kā bijušajam balvas ieguvējam. "Jūs zināt, ka nevarat mums pateikt, ko darīt."
  
  
  "Es varu izjaukt visu jūsu organizāciju," es teicu. "Kādā pozīcijā es esmu?"
  
  
  Bikfords iesmējās. "Tas ir drauds?"
  
  
  — Sauc to kā gribi, bet labāk uztver mani nopietni, Bikford.
  
  
  "Labi," viņš teica, "pierādi."
  
  
  "Tikai daži fakti," es teicu. "Jūsu cilvēki piegādā heroīnu štatiem. Apmēram pirms gada jūs nodarbojāties tikai ar Meksikā audzētiem produktiem. Taču varas iestādes vajāja magoņu audzētājus, un tas atņēma jums piegādes avotu, tāpēc jūs vērsāties pie Marseļas. Jūsu organizācija ir kļuvusi par daļu no cauruļvada no Marseļas uz štatiem. Jūs nosūtāt uz štatiem caur Matamoros uz Braunsvilu, Huarez uz El Paso, Nuevo Laredo uz Laredo, Tihuana uz Losandželosu. Daudzi no viņiem dodas tieši no šejienes uz Sandjego, Sanfrancisko, Sietlu, parasti ar tunzivju laivu vai kravas kuģi. Daudzi no tiem tiek lidoti ar privātu lidmašīnu pāri robežai uz Teksasu, Arizonu un Ņūmeksiku. Vai jums ir nepieciešami dažu jūsu izmantoto kuģu nosaukumi? Es varu tās nodrošināt, Bikforda kungs. Piespiediet mani pietiekami spēcīgi, un es viņus nodošu varas iestādēm."
  
  
  "Jēzus Kristus!" - Bikfords lēni un maigi teica, it kā būtu šokā. — Ar to, ko tu zini, pietiek, lai tevi nogalinātu, Kārt!
  
  
  "Es zinu daudzas lietas, kas varētu mani nogalināt," es vēsi atbildēju. "Kā ar šo? Vai atstāsi Stočelli? »
  
  
  Bikfords joprojām bija satriekts no dzirdētā. Viņš pakratīja galvu. "Es... Es to nevaru izdarīt, es neesmu spējīgs pieņemt šādu lēmumu."
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  Bija pauze, un tad viņš atzina: "Tāpēc, ka es esmu tikai puisis pa vidu."
  
  
  "Tad nodod vārdu," es viņam teicu, cieši piespiežot viņu. "Pastāstiet savam priekšniekam," es redzēju, ka Bikfords saviebās no šī vārda lietošanas, "ka es vēlos, lai viņš atstāj Stočelli vienu."
  
  
  Es redzēju divas sievietes iznākam no mājas pretim. Es piecēlos kājās
  
  
  "Es domāju, ka mums būs jāskrien," es sacīju, satverot Konsuēlas roku, kad viņa tuvojās man.
  
  
  Bikfords piecēlās kājās — liels, tievs vīrietis, mēness gaismā balti mati, satraukta sejas izteiksme, un es zināju, ka esmu viņu pareizi novērtējis. Viņš izstājās no cīņas, jo viņam nebija drosmes sist lielu sitienu un atgriezties lielā veidā. Viņš viss bija apskatāms. Viņa noturība bija ārēja.
  
  
  "Tev būs jānāk vēlreiz," Dorisa jautri sacīja, skatoties uz mani, un viņas acis bija pilnas ar aicinājumu. "Jūs abi nāksit," viņa piebilda.
  
  
  "Mēs to izdarīsim," es teicu, nesmaidot viņai. Es pagriezos pret Bikfordu. "Bija jauki aprunāties ar tevi."
  
  
  "Drīz jūs par mums dzirdēsit," sacīja Bikfords, necenšoties saglabāt izlikšanos. Dorisa uzmeta viņam asu brīdinājuma skatienu.
  
  
  Mēs četri piegājām pie Konsuelas mazās mašīnas un teicām ar labunakti.
  
  
  Atceļā uz manu viesnīcu Konsuela klusēja. Mēs bijām gandrīz klāt, kad pēkšņi jautāju: “Kas ir Luiss Aparicio? Vai viņš ir viens no jūsu cilvēkiem? "
  
  
  "PVO?"
  
  
  "Luiss Aparicio." Es aprakstīju jaunu meksikāņu vīrieti, kuru satiku tajā pēcpusdienā Malecón.
  
  
  Pēc pauzes viņa teica: "Es viņu nepazīstu. Kāpēc?"
  
  
  "Tikai domāju. Vai tu esi pārliecināts?"
  
  
  — Es nekad neesmu par viņu dzirdējis. Pēc tam viņa piebilda: "Es nepazīstu visus organizācijā."
  
  
  "Un jo mazāk jūs zināt, jo labāk?"
  
  
  Konsuela ilgi neatbildēja. Beidzot viņa teica balsī, kurā nebija nekādu siltumu: "Es joprojām esmu dzīvs, Kārtera kungs. Un savā veidā man iet labi."
  
  
  SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Konsuela mani izsēdināja viesnīcā un turpināja ceļu, klabojot Volkswagen zobratiem. Vestibils bija tukšs. Es izgāju caur to uz plašu terasi ar skatu uz pilsētu pāri līcim. Es atradu krēslu un apsēdos, vēloties izsmēķēt vēl pēdējo cigareti pirms došanās uz nakti.
  
  
  Aizdedzinot cigareti, es to apgriezu pāri margām, karstās ogles tumsā veidoja niecīgu sarkanu loku. Kad jau grasījos piecelties kājās, dzirdēju kādu iznākam uz terases.
  
  
  Henrijs piegāja pie manis, tumsā skatījās uz mani un mēģināja mani atpazīt.
  
  
  "Sveika, tu šorīt bijāt pie baseina, vai ne?"
  
  
  "Jā."
  
  
  Viņš ļāva savam smagajam ķermenim iegrimt krēslā man pretī. "Viņi nekad neparādījās," viņš sūdzējās, un viņa balss bija aizkaitināta no vilšanās.
  
  
  "Par ko tu runā?"
  
  
  — Šie cāļi, — Henrijs ar riebumu sacīja, — neviens no tiem. Ir trīsdesmit, un neviena no šīm stulbajām meitenēm nekad nav iegremdējusies.
  
  
  "Vai jūs tiešām domājāt, ka viņi iegremdējas?"
  
  
  "Protams. Vismaz tie divi, ar kuriem es biju kopā. Viņi droši vien atrada tā vietā kādus sasodītus meksikāņu pludmales apmeklētājus!"
  
  
  Viņš sniedzās krekla kabatā pēc cigaretes. Sērkociņa zibspuldze apgaismoja viņa smago, iedegušo seju, pirms viņš nodzēsa liesmu.
  
  
  "Šis angļu cālis ir tas, kuru es vēlētos saņemt savās rokās," viņš drūmi sacīja. “Izdilis. Otrs ir labi uzbūvēts, bet Mārgareta iegūst visu skaistumu. Viņas vecis ir piekrauts. Vienīgā problēma ir tā, ka tas ir tik sasodīti auksts, ka, iespējams, jūs apsaldēsiet!
  
  
  Ignorējot savu nepatiku pret viņu, es pēc iespējas nepiespiesti jautāju: "Ko jūs darāt?"
  
  
  "Es saprotu? Es tevi nesaprotu, vecīt.
  
  
  — Ar ko tu nodarbojies?
  
  
  Henrijs iesmējās. "Čau, cilvēks, tas nav priekš manis! ES dzīvoju! Es neesmu piesaistīts darbam. Es palieku brīvs, vai zini?
  
  
  ES teicu. - "Nē, es nesaprotu."
  
  
  "Man ir sakari. Es zinu pareizos puišus. Ik pa laikam es viņiem izdaru labu. Piemēram, ja viņi vēlas, lai es uz kādu paļaujos. Man tas diezgan labi padodas.
  
  
  "Vai tu esi muskulis?"
  
  
  "Jā, jūs varat tā teikt."
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat nopietni piekritis kādam? Vai esat kādreiz parakstījis līgumu? "
  
  
  "Nu, es negribētu runāt par kaut ko tādu," sacīja Henrijs. "Es domāju, nebūtu prātīgi to izslēgt, vai ne?" Viņš apstājās, lai ļautu vārdiem iedziļināties, un tad teica: „Es noteikti vēlētos pieglausties ar to mazo Laima cāli. Es varu viņai iemācīt dažus trikus! »
  
  
  - Un ņemt viņu līdzi uz Lasvegasu?
  
  
  "Jūs saprotat ideju."
  
  
  "Vai arī tā būs Sanfrancisko? No kurienes tu esi? "
  
  
  Iestājās īsa pauze, un tad Henrijs skarbā, nedraudzīgā balsī sacīja: "Kas jums ir?"
  
  
  “Mani interesē cilvēki, kuri nezina, no kurienes viņi nāk. Tas mani uztrauc."
  
  
  "Izmet savu nolādēto degunu no manas lietas," Henrijs norūca. "Tas būs daudz veselīgāks."
  
  
  "Tu neatbildēji uz manu jautājumu, Henrij," es maigi uzstāju, pārsteidzot viņu, nosaucot viņa vārdu.
  
  
  Viņš nolamājās un piecēlās kājās, tumsā bija liela ēna, viņa lielās rokas bija sažņaugtas akmens dūrēs.
  
  
  "Piecelties!" - viņš dusmīgi teica, gaidot kad celšos. Viņš spēra draudīgu soli tuvāk. "Celies, es teicu!"
  
  
  Pasniedzos kabatā, izņēmu cigareti ar zelta galu un viegli to aizdedzināju. Aizcirtot šķiltavu, es sacīju: "Henrij, kāpēc tu vienkārši neapsēdies un neatbildi uz manu jautājumu?"
  
  
  — Sasodīts! - Henrijs draudīgi sacīja. "Celies augšā, kuces dēls."
  
  
  Es izņēmu cigareti no mutes un ar vienu nepārtrauktu kustību iegrūdu to Henrijam sejā, pelniem izkliedējot un acīs lidojot dzirksteles.
  
  
  Viņa rokas instinktīvi pacēlās, lai aizsargātu seju, plakstiņi refleksīvi aizvērti; un tajā brīdī es izlēcu no krēsla, mans apakšdelms bija izliekts, viss mans ķermenis satvēra šoku, kad mana sasalušā, plakanā dūre iedūrās Henrija vēderā tieši zem viņa ribu loka.
  
  
  Viņš izdvesa sprādzienbīstamu ņurdēšanu un agonijā divkāršojās. Es viņam krītot iesitu pa seju, atsitoties pret deguna tiltiņu, salaužot skrimšļus. Henrijs aizķēra muti, ceļgaliem izliekoties, slīdot pretim akmens plāksnēm. Asinis no viņa nāsīm tecēja uz zoda un uz flīzēm.
  
  
  — Ak dievs! - viņš sāpēs noelsās. Ievainot. Viņš piespieda roku lauztam degunam. "Vairāk ne!"
  
  
  Es atkāpos, skatoties uz lielo, bezpalīdzīgo, tupējušo figūru sev priekšā.
  
  
  — No kurienes tu esi, Henrij? - es viņam klusi jautāju.
  
  
  Lielais vīrs dziļi ievilka elpu.
  
  
  "Vegasa," viņš sacīja ar sāpēm balsī. “Pēdējos pāris gadus esmu bijis Vegasā. Pirms tam tā bija Sanfrancisko."
  
  
  "Ko jūs darāt Vegasā?"
  
  
  Henrijs pamāja ar galvu.
  
  
  "Nekas," viņš teica. “Kādreiz klubā biju izlēcējs. Pagājušajā mēnesī mani atlaida.
  
  
  "Piecelties."
  
  
  Henrijs lēnām piecēlās kājās, sakrustodams vienu roku pār vēderu, bet otru piespiedis pie deguna, neņemot vērā asinis, kas pilēja pa plaukstas locītavu.
  
  
  "Kas ir jūsu sakari?"
  
  
  Henrijs pamāja ar galvu. "Man tādas nav," viņš nomurmināja. "Tā bija tikai saruna." Viņš iekrita manā acīs. "Godīgi! Es tev saku patiesību!" Viņš centās dziļi ievilkt elpu. "Dievs, liekas, ka tu salauzi ribu."
  
  
  "Es domāju, ka jums vajadzētu aiziet no šejienes," es ierosināju.
  
  
  "A?"
  
  
  "Šovakar," es gandrīz patīkami teicu. "Es domāju, ka tā jums būs labāk."
  
  
  "Hei, klausies..." Henrijs iesāka, tad apstājās un skatījās uz mani, mēģinot tumsā nolasīt manu sejas izteiksmi, taču bez rezultātiem. Viņš padevās.
  
  
  "Labi," viņš nopūtās. “Savā laikā es pietiekami paļāvos uz puišiem.
  
  
  Uzminiet, tagad ir mana kārta, vai ne? Viņš pakratīja galvu. "Es un mana lielā mute."
  
  
  Viņš lēnām atkāpās no manis, līdz sasniedza vestibila durvis, un tad ātri pagriezās un iegāja iekšā.
  
  
  Es apsēdos krēslā un izņēmu vēl vienu cigareti.
  
  
  "Tu pārāk daudz smēķē," atskanēja balss no terases tālā, tumšākā gala. “Esmu pārsteigts, ka cilvēks, kurš smēķē tikpat daudz, cik tu, pārvietojas tik ātri. Es biju pārliecināts, ka tu tiksi ievainots. Kas Henrijs, viņš ir liels cilvēks, n'est ce pas? "
  
  
  "Sveiks, Žan-Pol," es teicu bez pārsteiguma. "Cik ilgi jūs šeit esat?"
  
  
  "Pietiekami ilgi. Tu pakļauj sevi pārāk daudzām briesmām, mans draugs.
  
  
  "Viņš nav bīstams. Viņš ir panks.
  
  
  "Viņš gandrīz nomira," sacīja Žans Pols. "Ja viņš būtu zinājis, cik tuvu viņš nokļuvis, es domāju, ka viņš būtu notraipījis savu apakšveļu."
  
  
  "Es kļūdījos par viņu," es prātīgi teicu. "Es domāju, ka viņš meklē Stočelli. Man vajadzēja zināt labāk. Viņš ir neviens."
  
  
  "Tā gadās. Labāk ir kļūdīties un atvainoties, ja nevarat būt taisnība. Starp citu, kas bija tas meksikānis, kurš šopēcpusdien pie jums ieradās?
  
  
  "Viņš teica, ka viņu sauc Luiss Aparicio. Viņš mēģināja man pārdot savus gida, asistenta vai sutenera pakalpojumus – ko vien es gribēju. Es domāju, ka jūsu draugi to ir nosūtījuši.
  
  
  "Var būt. Kas tev liek tā domāt?"
  
  
  "Mans aizdomīgais raksturs," es sausi teicu. "No otras puses, Konsuela saka, ka nekad agrāk par viņu nav dzirdējusi."
  
  
  Žans Pols apstājās. Pēc tam, gandrīz pēc domas, viņš teica: "Starp citu, man jums ir ziņa. Acīmredzot, lai ko jūs viņiem šovakar teicāt, jūs saņēmāt ātru atbildi. Rīt pēcpusdienā, lūdzu, plānojiet doties uz El Cortijo uz vēršu cīņu. Tas sākas pulksten četros."
  
  
  "Kad jūs saņēmāt šo ziņojumu?" - aizdomīgi jautāju.
  
  
  "Tieši pirms jūs atgriezāties viesnīcā. Es biju ceļā, lai to piegādātu, kad parādījās tavs draugs Henrijs. Es nolēmu pagaidīt, līdz būsim vieni."
  
  
  "No kā tas ir?"
  
  
  "Viņš teica, ka viņu sauc Bikfords. Viņš teica, ka pāradresējis zvanu savam priekšniekam. Jūs runāsit ar vadītājiem."
  
  
  "Tas ir viss?"
  
  
  "Ar to pietiek, vai ne?"
  
  
  "Ja jūs esat runājis ar Bikfordu," es teicu, "tad jūs zināt, ko es viņiem teicu. Es gribu, lai jūs atstājat Stočelli."
  
  
  "Tas ir tas, ko viņš teica. Viņš man arī pastāstīja par jūsu draudiem.
  
  
  "Labi?"
  
  
  Pat tumsā es redzēju, kā Žana Pola seja kļuva nopietna. "Mani cilvēki Marseļā vēlas, lai Stočelli tiktu sodīts. Mēs nevaram uzspiest savus meksikāņu draugus vairāk, nekā mums jau ir. Tas ir viņu lēmums."
  
  
  "Un tu?"
  
  
  Viņš paraustīja plecus. “Ja vajag, varam pagaidīt. Stočelli nekad neatstās šo viesnīcu dzīvs. Tomēr viņš piebilda, ja viņi nolems nepiekrist jūsu ierosinātajam, ja viņi nolems vajāt Stočelli, neskatoties uz jūsu draudiem, tad, visticamāk, jūs arī ilgi nedzīvosit. Vai esat par to domājuši?
  
  
  "Ir daudz par ko domāt, vai ne?" - viegli teicu un pati iegāju vestibilā.
  
  
  * * *
  
  
  Savā istabā es izsaiņoju Xerox Telecopier 400 no tā korpusa un novietoju to blakus tālrunim. Mans zvans uz Denveru tika piegādāts bez lielas kavēšanās.
  
  
  "Vai tu esi kaut ko izdomājis?"
  
  
  "Mēs sasniedzām atzīmi," sacīja Denvera. “Mums vēl nav visu pasažieru manifestu sarakstu, bet mēs tos atradām Air France, Air Canada un Eastern. Vai mēs varam runāt atklāti, vai arī vēlaties, lai tas notiek pa tālruni?
  
  
  "Mašīnā," es teicu. "Šeit ir grūtības. Mihauda organizācija iesaistījās. Un viņi iesaistīja savus vietējos draugus.
  
  
  Denvera nosvilpās. — Tavas rokas ir pilnas, vai ne?
  
  
  "Es varu tikt galā."
  
  
  Denvera teica: “Labi, mēs to ievietosim telefona kopētājā. Starp citu, mums paveicās. Mums ir fails par šo tēmu. Iziets caur mūsu kredīta pārbaudes biroju. Pirms dažiem gadiem viņi sagatavoja ziņojumu par viņa uzņēmumu. Mēs savā ziņojumā esam iekļāvuši dažus svarīgākos punktus. Mums vēl nav visas informācijas par viņu, taču viņš īsti neiederas Stočelli draugu pulkā, kā mēs redzam.
  
  
  "Uzlieciet to uz vadu," es teicu Denveram, ievietoju klausuli telekopētāja turētājā un ieslēdzu aprīkojumu.
  
  
  Kad iekārta beidza darboties, es paņēmu klausuli un teicu: "Dodiet man visu, ko jūs uzzināsit pēc iespējas ātrāk."
  
  
  "Vai jūs izlasījāt ziņojuma pēdējo rindiņu?" Denvera jautāja.
  
  
  "Vēl nē."
  
  
  "Izlasiet šo," sacīja Denvera. "Tam vajadzētu nobiedēt Stočelli, ja viņš par to uzzinās."
  
  
  Es savācu aprīkojumu un atgriezos, lai izlasītu dažas rindkopas no faksa ziņojuma.
  
  
  PASAŽIERU SALĪDZINĀJUMS Manifesti priekš? AIR FRANCE, JFK UZ ORLI, 20. aprīlis — AIR FRANCE, ORLY UZ MARSEĻU, 20. aprīlis — NATIONAL AIRLINES, JFK UZ MIAMI INTERNATIONAL, 28. aprīlis — AIR CANADA, ŅUJORKA UZ MONREĀLU, 5/4.
  
  
  PIRMĀ KLASE STOCELLI PASAŽIERIEM VISOS AUGSTĀKOS LIDOJOS. CITU PIRMĀS KLASES PASAŽIERU VĀRDU DUBLĒŠANAS AIZLIEGUMS. TOMĒR VISĀM IEPRIEKŠĒJĀM LIDOJUMĀS DUBLIKTĀCIJAS - ATKĀRTOJUMS - VISOS IEPRIEKŠĒJOS LIDOJUMOS SADAĻĀ "EKONOMIKA" PASAŽIERI TIEK PĀRRAKSTĪTI ZEM HERBERTA DĪTRIHA VĀRDA.
  
  
  AIR CANADA PASAŽIERU MANIFESTA PĀRBAUDE,
  
  
  MONTREĀLA UZ LAGUARDIJU, 5/6 — SARAKSTI, NOSAUKTI REIMONDA DATUAS UN HERBERTA DĪTRIČA VĀRDĀ.
  
  
  BEIDZOT PĀRBAUDIET AEROMEXICO, JFK UZ MEXICO CITY UN AC
  
  
  
  
  
  APULKO, 4/5 - STOČELLI UN DĪTRIHS.
  
  
  TURPINĀT CITU PASAŽIERU MANIFESTUS. MĒS INFORMĒSIM, KĀ MĒS SAŅEMSIEM INFORMĀCIJU.
  
  
  LABĀKĀ INDIKĀCIJA: HERBERTS DĪTRIHS ATRODAS AKAPULKO.
  
  
  - BEIGAS -
  
  
  Es pamanīju otro lapu:
  
  
  INFORMĀCIJA, KAS IEGŪTA NO DIETRICH CHEMICAL COMPANY, INC. KREDĪTA REVĪZIJAS ZIŅOJUMA.
  
  
  HERBERTS DĪTRIHS, PREZIDENTS. PIEEJAMS PILNS PĀRSKATS. TĀLĀK IR TIKAI PERSONISKĀ INFORMĀCIJA: HERBERTS DĪTRIHS, 63, VIDERS, ADRESE 29 FAIRHAVEN, MAMARONECK, ŅUJORKA. DĪTRIHS, DZIMUSIS LORENSS, KANSA. KANSAS UNIVERSITĀTES ABSOLVENTS. MS ķīmijā, Kornels. RESEARCH CHEMIST, UNION CARBIDE, EI DUPONT, STRĀDĀJA PIE ATBOMB ĶĪMIJAS MANHETENES PROJEKTS PASAULES KARĀ STARPPASAULES ĶĪMISKĀS UN ĶĪMISKĀS IZPĒTES DIREKTORS PĒC KARA. OPEN OWN R&D LABORATORY, 1956. DIETRICH CHEMICAL CO. ŠOBRĪD IR TRĪSdesmit DARBINIEKI. IZDEVĪGA DARBĪBA, SPECIALIZĒJOTIES PĒTNIECĪBAS PROJEKTOS
  
  
  VINGRINĀJUMS. DAŽI NEATKARĪGI PĒTĪJUMI. DAŽU VĒRTĪGU PATENTĒTO FORMULU PĀRDOŠANA NEST GADA TĪKLA IENĀKUMUS SEPTIŅĀS VĒRTĪBĀS. KOPĒJAIS GADA APJOMS PĀRSNIEDZ 3 000 000 USD. DĪTRIHS DZĪVOJA MAMARONEKĀ KOPŠ 1948. GADA. LIELU CIEŅA. FINANŠU NODROŠINĀJUMS. AKTĪVS BAZNĪCAS UN KOPIENAS GRUPĀS. BĒRNI: SŪZENA, dzimusi 1952. g. ALISE, dzimusi 1954. gadā. NAV LAULĪBĀS. SIEVA: Šarlote, mirusi 1965. gadā.
  
  
  MĒS ESAM UZSĀKŠU PILNU PĒTNIECĪBU. PĒC BEIGŠANAS ES NOSŪTĪŠU ATSKAITE.
  
  
  - BEIGAS -
  
  
  Noliku divas papīra lapas, izģērbos un devos gulēt. Guļot tumsā, tieši pirms aizmigšanas, es garīgi pārgāju ziņojuma pirmās lappuses pēdējo rindiņu:
  
  
  JAUNĀKAIS ZIŅOJUMS: HERBERTS DĪTRIČS ATRODAS AKAPULKO.
  
  
  Es prātoju, kas, pie velna, ir Herberts Dītrihs un kāda viņam varētu būt saistība ar tādiem noziedzniekiem kā Stočelli, Mihauds, Dattu, Torregrossa, Vīnāls, Vēbers un Kliens?
  
  
  ASTOTĀ NODAĻA
  
  
  Nākamajā rītā es biju pie baseina, kad Konsuela Delgardo nokāpa pa kāpnēm un pāri baseina zālienam, lai pievienotos man. Es biju pārsteigts, redzot, cik daudz pievilcīgāka viņa bija dienas gaismā. Viņa valkāja brīvu, austu, vieglu pludmales mēteli, kas beidzās tieši zem gurniem, parādot savas krāšņās kājas, kas staigāja ritmiskā, plūstošā gaita, kad viņa gāja pret mani.
  
  
  "Labrīt," viņa teica savā patīkami pieklusinātajā balsī, uzsmaidot man. "Vai jūs uzaicināsiet mani apsēsties?"
  
  
  "Es nebiju gaidījis, ka jūs atkal satikšu," es teicu. Es izvilku viņai krēslu. "Vai jūs vēlētos kādu dzērienu?"
  
  
  — Ne tik agri no rīta. Viņa novilka savu pludmales mēteli un pārklāja to uz atpūtas krēsla atzveltnes. Zem tā bija tumši zils peldkostīms, gandrīz caurspīdīgs, izņemot krūtis un kājstarpes. Izskatījās, it kā viņa būtu valkājusi tīkla zeķes virs peldkostīma. Lai gan tas viņu pārklāja vairāk nekā bikini, tas bija gandrīz tikpat atklājošs un noteikti bija daudz suģestējošāks. Konsuela pamanīja, ka es skatos uz viņu,
  
  
  "Patīk?" viņa jautāja.
  
  
  "Tas ir ļoti pievilcīgi," es atzinu. "Daudzas sievietes var to valkāt un izskatīties tik labi kā jūs."
  
  
  Konsuela apgūlās krēslā, kuru es viņai izvilku. Pat tiešos saules staros viņas āda šķita gluda un elastīga.
  
  
  "Es viņiem teicu, ka esmu jūsu viesis," Konsuela piezīmēja, "es ceru, ka jūs neiebilstat."
  
  
  "Esiet laipni gaidīti. Bet kāpēc? Esmu pārliecināts, ka tas nav sabiedrisks zvans."
  
  
  "Tev taisnība. Man jums ir ziņa."
  
  
  "No?"
  
  
  "Bikforda."
  
  
  “Par vēršu cīņu Elkortiho? Vakar vakarā saņēmu ziņu.
  
  
  "Es došos tev līdzi," Konsuela sacīja.
  
  
  — Tātad viņi mani atpazīst?
  
  
  "Jā, es ceru, ka jūs neiebilstat mani tik bieži izvest no mājas," viņa piebilda ar jautru toni savā balsī. "Vairumam vīriešu tas patiktu.
  
  
  "Sasodīts!" - aizkaitināti teicu. "Kāpēc viņi nevar man pateikt tikai jā vai nē? Kāpēc visas šīs muļķības? "
  
  
  – Acīmredzot vakar vakarā jūs kaut ko pastāstījāt Bikfordam par viņu aktivitātēm. Tas viņus šokēja. Viņi nedomāja, ka kāds tik daudz zina par operāciju, ko viņi veic. Man šķiet, ka tev izdevās viņus nobiedēt.
  
  
  "Kur jūs iekļaujaties tajā visā?" - es viņai tieši jautāju.
  
  
  "Tā nav tava darīšana."
  
  
  "Es varētu padarīt šo par savu biznesu."
  
  
  Konsuela pagriezās un paskatījās uz mani. "Vai es neesmu svarīgs operācijā. Vienkārši ņemiet mani pēc nominālvērtības."
  
  
  — Un kas tas ir?
  
  
  "Vienkārši pievilcīga sieviete, kas laiku pa laikam tiek pastaigāta pa pilsētu."
  
  
  "Nē," es teicu, "tu esi vairāk nekā tas. Varu derēt, ja paskatītos jūsu pasi, es tajā atrastu vīzas zīmogus. Vismaz astoņi līdz desmit braucieni uz Eiropu. Lielākā daļa ieceļošanas zīmogu būs Šveice un Francija. Pa labi?"
  
  
  Konsuelas seja sastinga. "Nelietis," viņa teica. — Jūs to redzējāt!
  
  
  "Nē," es sacīju, pakratīdams galvu. "Tas ir skaidrs. Jūsu biznesā ir daudz naudas. Viņi nevar ļaut viņiem peldēt šeit, Meksikā vai štatos. Vislabāk to noslēpt Šveicē vai Bahamu salās – ar numurētiem rēķiniem. Kādam nauda ir jānogādā no šejienes uz turieni. Kurš ir labāks par tevi? Pievilcīga, kulturāla, eleganta sieviete. Jūs derēsit par to, ka esat viņiem kurjers.
  
  
  
  
  
  Tas, kurš veic visus brīnišķīgos braucienus un tik patīkami smaida muitniekiem, ejot cauri valstij, un kuru pazīst pusducis banku kasieru Cīrihē, Bernē un Ženēvā.
  
  
  "Par ko vēl jūs esat tik pārliecināts?"
  
  
  “Ka tu nekad nenēsā narkotikas. Viņi nekad neriskēs tikt pieķerti par narkotiku kontrabandu. Tad viņiem būs jāatrod cits kurjers, kuram viņi var uzticēt skaidru naudu tāpat kā tagad uzticas jums. Un to ir grūti izdarīt. ”
  
  
  — Tev sasodīti taisnība! Konsuela bija sašutusi: "Viņi zina, ka es nekad nenēsāšu sev līdzi narkotikas."
  
  
  "Vai tas liek jums justies labāk, ja domājat, ka nēsājat tikai naudu?" - jautāju viņai ar vieglu sarkasma pieskaņu balsī. "Vai tas viss ir kārtībā? Ziniet, heroīns pelna naudu. Ja tu esi morāls, kur tu novelki robežu? "
  
  
  "Kas tu tāds esi, lai ar mani tā runātu?" – Konsuela dusmīgi jautāja. "Nekas, ko jūs darāt, arī neizturēs pārbaudi."
  
  
  Es neko neteicu.
  
  
  "Mēs neesam tik atšķirīgi," Konsuela man teica, dusmas apslāpējot viņas balsi kā zili balts ledus, kas ziemas vidū pārklāj akmeni. “Es jau sen sapratu, ka šī ir smaga dzīve. Jūs zināt vislabāk, ko varat. Tu dari savu darbu, un es daru savu. Tikai nenosodiet mani." Viņa novērsās no manis. "Pieņemiet mani tādu, kāds es esmu, tas arī viss."
  
  
  "Es pieņemu ļoti maz spriedumu," es viņai teicu. "Un nekas tavā gadījumā."
  
  
  Es pastiepu roku, satvēru viņas zodu un pagriezu viņas seju pret mani. Viņas acis bija sastingušas no auksta sašutuma. Bet zem plānas apspiestas dusmas es sajutu virpuļojošu emociju virpuli, ko viņa tik tikko spēja kontrolēt. Es jutu spēcīgu iekšēju reakciju uz pēkšņo juteklisko sajūtu par viņas ādas gludumu uz pirkstiem, un manī radās nepārvarama vajadzība atbrīvot viņā plosošo satricinājumu.
  
  
  Ilgu, bezgalīgu minūti es piespiedu viņu paskatīties uz mani. Mēs cīnījāmies klusu cīņu dažās collas telpā, kas šķīra mūsu sejas, un tad es ļāvu saviem pirkstiem lēnām slīdēt gar viņas zodu un pārslīdēt pār viņas lūpām. Ledus izkusa, viņas acis pameta dusmas. Es redzēju, kā viņas seja mīkstina, izkusa pilnīgā un absolūtā padošanā.
  
  
  Konsuela nedaudz pavēra lūpas, maigi sakoda manos pirkstos, nenovēršot acis no manis. Es piespiedu savu roku pie viņas mutes, jutu, ka viņas zobi pieskaras manai miesai. Tad viņa atlaida. Es noņēmu roku no viņas sejas.
  
  
  – Nolādēts, – Konsuela sacīja čukstus, kas tik tikko sasniedza mani.
  
  
  "ES jūtos tāpat." Mana balss nebija skaļāka par viņas balsi.
  
  
  "Kā jūs zināt, kā es jūtos?"
  
  
  Tagad dusmas bija vērstas uz viņu pašu, jo viņa bija tik vāja un ļāva man tās atklāt.
  
  
  "Tāpēc, ka jūs atnācāt pie manis, kad jūs tikpat viegli būtu varējis piezvanīt. Jūsu sejas izskata dēļ šobrīd. Jo tas ir kaut kas, ko es nevaru ietērpt vārdos vai pat mēģināt izskaidrot."
  
  
  Es apklusu. Konsuela piecēlās un paņēma savu pludmales halātu. Viņa to uzvilka ar vienu elastīgu kustību. Es stāvēju viņai blakus. Viņa paskatījās uz mani.
  
  
  "Ejam," es sacīju, satverot viņas roku. Mēs gājām gar baseina malu un pa grantēto celiņu, pa vairākiem kāpnēm, kas veda uz terasi un liftiem, kas mūs veda uz manu istabu.
  
  
  * * *
  
  
  Mēs stāvējām tuvu viens otram blāvajā un vēsajā telpā. Es aizvēru aizkarus, bet gaisma joprojām nāca cauri.
  
  
  Konsuela mani apskāva un piespieda seju man pie pleca, tuvu manam kaklam. Es jutu viņas vaigu maigumu un lūpu mitrumu, kad viņas zobi maigi sakoda mana kakla cīpslas. Es pievilku viņu sev tuvāk, viņas krūšu smagais pilnums maigi piespiedās man pie krūtīm, manas rokas saspiežot viņas augšstilbu.
  
  
  Tagad, kad viņa bija apņēmīgi pacēlusi seju pret mani, es pieliecos pie viņas. Viņas mute sāka ļauni, neatlaidīgi, nerimstoši meklēt manas lūpas un muti. Es novilku viņas pludmales mēteli, novilku siksnas no viņas pleciem un novilku uzvalku līdz viņas gurniem. Viņas krūtis bija neticami mīkstas — zīdaina āda pret manām kailajām krūtīm.
  
  
  "Ak, pagaidi," viņa elpas aizturējusi teica. "Pagaidi." Un viņa atstāja manas rokas pietiekami garas, lai novilktu uzvalku no gurniem un izkāptu no tā. Viņa uzmeta uz krēsla sauju tīkla un sniedzās pēc manas peldbikses jostasvietas. Es izkāpu no tām, un mēs tik instinktīvi pārvietojāmies kopā, it kā mēs šo darbību būtu izdarījušas tik daudz reižu, ka tagad tā mums ir kļuvusi par otro dabu un mums nebija jādomā, ko darīt tālāk.
  
  
  Pārcēlāmies uz gultu. Es atkal sniedzos viņai klāt un biju ļoti maigs un ļoti neatlaidīgs pret viņu, līdz viņa atdzīvojās manās rokās.
  
  
  Kādu dienu viņa aizelsusies teica: “Es nedomāju, ka tas būs šādi. Dievs, cik labi.
  
  
  Viņa trīcēja manās rokās. "Ak, Dievs, tas ir labi!" - viņa iesaucās, ieelpojot man ausī savu silto, mitro elpu. “Man patīk tas, ko tu ar mani dari! Neapstājies! "
  
  
  Viņas āda bija plāna un maiga, gluda ar smalku sviedru spīdumu, gluda kā nobriedis sievietes ķermenis, uztūkusi no sajūsmas. Viņas lūpas bija siltas un mitras, slapji pielipušas pie manis visur, kur viņa mani skūpstīja. Viņa lēnām kustējās, reaģējot uz maniem pirkstu sitieniem, līdz bija slapja un paēdusi, un nespēja pretoties izlēmīgi pagriezties pret mani.
  
  
  Beidzot mēs sanācām kopā neprātīgā steigā, viņas rokas apvijās ap mani, kājas savijās ar manējām, viņa piespiedās pie manis, cik vien spēja, ievelkot mani sevī ar rokām, viņas rīklē izskanēja nedaudz caururbjošas skaņas, kas pārauga kaķim līdzīgs rūciens, bezpalīdzības pilns.
  
  
  Pēdējā brīdī viņas acis atvērās un ieskatījās manā sejā, tikai rokas plaukstas attālumā no viņas, un viņa lauztā balsī kliedza: "Nolādēts dzīvnieks!" kad viņas ķermenis eksplodēja pret manējo, viņas gurni atsitās pret mani ar tādu niknumu, kuru viņa nespēja savaldīt.
  
  
  Vēlāk mēs gulējām kopā, viņas galva uz mana pleca, katrs no mums smēķēja pa cigareti,
  
  
  "Tas neko nemaina," man teica Konsuela. Viņas acis bija vērstas pret griestiem. "Tas bija tas, ko es gribēju darīt..."
  
  
  "...Mēs gribējām to izdarīt," es viņu izlaboju.
  
  
  "Labi, mēs esam," viņa teica. "Bet tas neko nemaina. Padomājiet par to tūlīt."
  
  
  "Es nedomāju, ka tā būs."
  
  
  "Tas tomēr bija labi," viņa sacīja, pagriezās pret mani un pasmaidīja. "Man patīk mīlēties dienas gaismā."
  
  
  "Tas bija ļoti labi."
  
  
  "Kungs," viņa teica, "bija tik labi, ka man atkal bija vīrietis. Neviens neuztraucās. Tikai taisni,” es viņu apskāvu ciešāk.
  
  
  "Tas ir traki," Konsuela nodomāja. "Pirmo reizi tam nevajadzētu būt tik labi."
  
  
  "Tā dažreiz notiek".
  
  
  "Es domāju, ka jums vienmēr būs labi," sacīja Konsuela. "Vienkārši nedomājiet par to, vai ne? Mēs nezinām, vai tas kādreiz atkārtosies, vai ne? "
  
  
  Viņa pagriezās pret mani tā, ka apgūlās uz sāniem, uzlika vienu kāju man virsū un piespiedās pie mana ķermeņa.
  
  
  "Klausies," viņa teica steidzami čukstus, "esiet uzmanīgi, labi? Apsoli man, ka būsi uzmanīgs.
  
  
  "Es varu parūpēties par sevi," es teicu.
  
  
  "Tā visi saka," viņa teica. Viņas pirksti pieskārās rētām uz manām krūtīm. "Tu nebijāt tik uzmanīgs, kad to saņēmāt, vai ne?"
  
  
  "Es būšu uzmanīgāks."
  
  
  Konsuela atlēca no manis un apgūlās uz muguras.
  
  
  "Smuki!" - viņa teica aizsmakušā nobriedušā balsī. “Būt sievietei ir elle. Vai jūs zināt, kas tas ir?"
  
  
  DEVIŅTA NODAĻA
  
  
  Konsuela devās mājās, lai ģērbtos. Viņa teica, ka atgriezīsies pēc apmēram stundas, lai vēlāk paņemtu mani uz tikšanos. Es nesteidzīgi gāju dušā un skūjos, kad zvanīja telefons. Rūgtā balss netraucēja sevi identificēt.
  
  
  "Stočelli vēlas jūs redzēt. Tieši tagad. Viņš saka, ka tas ir svarīgi. Celies šeit pēc iespējas ātrāk.
  
  
  Telefons manās rokās apklusa.
  
  
  * * *
  
  
  Stočelli tumšā, apaļā seja bija gandrīz purpursarkanā no impotenta niknuma.
  
  
  "Paskaties uz šo," viņš rūca man. "Sasodīts! Paskatieties uz šo! Kuces dēls to dabūja neatkarīgi no tā.
  
  
  Viņš norādīja ar savu resno rādītājpirkstu uz iepakojumu, kas ietīts brūnā papīrā, uz kura bija pielīmēts zils papīra gabals.
  
  
  "Jūs domājat, ka šī ir mana sasodītā veļa?" Stočelli man uzkliedza savā aizsmakušā balsī. "Ņem to. Nāc, paņem! »
  
  
  Es noņēmu somu no kafijas galdiņa. Tas bija daudz smagāks, nekā tam vajadzēja būt.
  
  
  "Mēs to atvērām," norūca Stočelli. "Uzmini, kas ir iekšā."
  
  
  — Man nav jāmin.
  
  
  "Tev taisnība," viņš nikni teica. “Pieci kilogrami zirga. Kā jums tas patīk?"
  
  
  "Kā viņš šeit nokļuva?"
  
  
  "Ziņnesis to atnesa. Viņš kāpj augšā ar liftu, tāpēc mani zēni viņu aptur pie ieejas. Viņš viņiem saka, ka šī ir veļa, ko es vakar nosūtīju, noliek to uz krēsla un brauc ar liftu atpakaļ lejā. Viņi pat viņam dzeramnaudu. Šie stulbie nelieši! Sasodītais iepakojums tur stāv vairāk nekā stundu, pirms viņi vispār domā man par to pastāstīt. Kā jums tas patīk? »
  
  
  "Vai viņš bija viesnīcas darbinieks?"
  
  
  Stočelli pamāja. "Jā, viņš ir darbinieks. Mēs viņu atvedām uz šejieni... Viņš zina tikai to, ka viņš sēž uz letes sulaiņa kabīnē un gaida piegādi. Veļas lapiņā ir mans vārds un mansarda numurs, tāpēc viņš to atnes šeit."
  
  
  ES jautāju. - "Es domāju, ka viņš neredzēja, kurš to atstāja?"
  
  
  Stočelli pakratīja savu apaļo, gandrīz pliko galvu. "Nē, tas bija tieši tāpat. Par to varēja runāt jebkurš no viesnīcas autostāvvietas darbiniekiem. Viņš vienkārši to ieraudzīja pirmais un domāja, ka atnesīs citu paku."
  
  
  Stočelli smagi stutēja uz loga pusi. Viņš tukši paskatījās uz paku, to neredzēdams. Pēc tam viņš pagrieza savu biezo, kuplo ķermeni pret mani.
  
  
  "Ko pie velna tu darīji pēdējo pusotru dienu?" - viņš aizkaitināti jautāja.
  
  
  "Atturēja tevi no nāves," es teicu tikpat asi. "Michaud organizācija nosūtīja uz šejieni cilvēku, lai vietējā organizācija jūs nogalinātu."
  
  
  Uz brīdi Stočelli palika bez vārda. Viņš neapmierināts trieca ar dūri otras rokas plaukstā.
  
  
  "Kas pie velna?" viņš uzsprāga. “Lāsts? Vispirms Komisija, bet tagad Mihauda banda? Viņš pakratīja galvu kā īss dusmīgs bullis. Viņš prasīja. - "Kā jūs par to uzzinājāt?"
  
  
  "Viņš sazinājās ar mani."
  
  
  "Par ko?" - Stočelli mazās acis pievērsās man, aizdomīgi sašaurinoties viņa apaļajā sejā. Viņš neskuja, un melnie rugāji kontrastēja ar dažu matu šķipsnu melno spīdumu, ko viņš ķemmēja pār savu pliko vietu.
  
  
  "Viņi vēlas, lai es viņiem palīdzu tevi nogalināt."
  
  
  "Un jūs man par to stāstāt?" Viņš uzlika rokas uz gurniem, kājas slējās, noliecās pret mani, it kā viņam būtu grūti atturēties no uzbrukuma man.
  
  
  "Kāpēc ne? Tu taču gribi zināt, vai ne?"
  
  
  — Ko tu viņiem teici? – Stočelli jautāja.
  
  
  "Lai tiktu prom no jums."
  
  
  Stočelli jautājoši pacēla uzaci. "Tiešām? Kaut kas cits? Un ja nē, ko tad?"
  
  
  "Tad es atklāšu viņu organizāciju."
  
  
  "Vai jūs viņiem to teicāt?"
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  Stočelli domīgi saknieba mazās lūpiņas... "Tu spēlē rupji, vai ne..."
  
  
  "Viņi arī".
  
  
  "Ko viņi teica, kad jūs viņiem to teicāt?"
  
  
  "Man vajadzētu saņemt viņu atbildi šopēcpusdien."
  
  
  Stočelli centās neizrādīt bažas. — Kā jūs domājat, ko viņi teiks?
  
  
  “Izlemiet paši. Viņiem Mihauda organizācija ir vajadzīga vairāk nekā jums. Tas padara jūs iztērējamu."
  
  
  Stočelli bija reālists. Ja viņam bija bail, viņš to neizrādīja. "Jā, jūs tā domājat, vai ne?"
  
  
  "Kāds vārdā Žans Pols Sevjē. Vai tu viņu pazīsti?"
  
  
  Viņa piere domīgi sarauca. — Sevjē? Viņš pakratīja galvu. "Es domāju, ka es viņu nekad neesmu satikusi."
  
  
  Es aprakstīju Žanu Polu.
  
  
  Stočelli atkal pamāja ar galvu. "Es joprojām viņu nepazīstu. Bet tas neko nenozīmē. Es nekad nevienam no viņiem nepievērsu uzmanību, izņemot puišus, kas vada organizāciju. Mihauds, Bertjē, Duprē. Es nepazītu nevienu citu."
  
  
  – Vai vārds Dītrihs tev kaut ko izsaka?
  
  
  Nekādas reakcijas. Ja Stočelli zināja vārdu, viņš to labi slēpa. "Nekad neesmu dzirdējis par viņu. Ar ko viņš ir kopā?
  
  
  "Es nezinu, vai viņš ir ar kādu kopā. Vai esat kādreiz saskārušies ar kādu ar tādu vārdu? "
  
  
  "Klausies," norūca Stočelli, "es savā dzīvē esmu saticis pāris tūkstošus puišu. Kā pie velna tu domā, ka atcerēšos visus, ko esmu satikusi? Tas ir skaidrs – nevienam, ar kuru man nekad nav bijis darīšanas. Kas ir šis puisis?"
  
  
  "Es nezinu. Kad uzzināšu, es jums paziņošu."
  
  
  "Labi," sacīja Stočelli, ignorējot šo tēmu. "Tagad man jums ir mazs darbs. Es gribu, lai tu atbrīvojas no šīs sasodītās pakas. Viņš norādīja īkšķi uz paku.
  
  
  "Es neesmu tavs komandieris. Palūdziet kādam no saviem cilvēkiem to izmest.
  
  
  Stočelli skaļi iesmējās. "Kas ar tevi notika? Vai tu domā, ka esmu stulba? Vai jūs domājat, ka es esmu pietiekami stulbs, lai ļautu kādam no maniem zēniem skraidīt pa šo viesnīcu ar pieciem kilogramiem heroīna? Ja viņi tiek pieķerti, tas ir kā rādīt ar pirkstu uz mani. Turklāt jūs sasodīti labi zināt, ka es nevaru viņiem ticēt, ka viņi no tā tiks vaļā. Vai jūs zināt, cik tas maksā? Neatkarīgi no tā, kuram es to došu, viņš vispirms mēģinās izdomāt, kādā leņķī viņš to var pārdot. Pieci kilogrami ir labāk nekā miljons dolāru uz ielas. Tas ir pārāk liels kārdinājums. Nē, kungs, neviens no maniem zēniem! "Es pārdomāju. "Labi," es teicu. "Es pieņemšu." Stočelli pēkšņi kļuva aizdomīgs par manu vieglo vienošanos. "Pagaidi, viņš norūca. "Ne tik ātri. Kāpēc tu man neteici, lai braucu prom? Es lūdzu jums lielu pakalpojumu. Jūs ar to pieķersiet un nākamos trīsdesmit gadus pavadīsiet Meksikas cietumā, vai ne? Cik esmu dzirdējis, nav kur pavadīt pat trīsdesmit minūtes. Tad kāpēc tu gribi man tik tālu izbāzt kaklu? "
  
  
  Es viņam uzsmaidīju un teicu: “Tam nav nozīmes, Stočelli. Es esmu vienīgais, kuram var uzticēties, ka es to atbrīvošu jūsu vietā un nesasmērēju manu dupsi. Es netaisījos viņam pateikt, ko ar to domāju. Jo mazāk Stokely zināja par maniem plāniem, jo labāk. Stočelli lēni pamāja. "Jā. Padomājot, tas ir smieklīgi, vai ne? Izrādās, ka no visiem maniem zēniem tu esi vienīgais, uz kuru es varu paļauties."
  
  
  "Ļoti smieklīgi."
  
  
  Es paņēmu paku un pabāzu to zem rokas, tad pagriezos, lai dotos prom.
  
  
  — Paziņojiet man, kas notiek, — Stočelli teica gandrīz draudzīgā balsī. Viņš gāja ar mani līdz durvīm. "Es esmu nervozs, sēžot šeit, nezinot, kas notiek."
  
  
  Ar liftu devos lejā uz savu istabu, nevienu nesatiekot. Atvēru durvis ar atslēgu un iegāju iekšā. Un viņš apstājās. Manā gultā gulēja brūnā papīrā iesaiņota soma, kurai bija pievienots zils veļas saraksts, identisks tam, ko es turēju rokas izliekumā, ko tikko biju paņēmis no Stočelli mansarda.
  
  
  * * *
  
  
  Man vajadzēja ne vairāk kā desmit minūtes, lai visu salabotu, lai policijai ierodoties neko neatrastu. Ja modelis būtu bijis tāds pats, es zināju, ka policija būtu saņēmusi ziņojumu, ka viņi varētu atrast vienu heroīna krātuvi Stočelli augšējā stāvā un otru manā istabā. Viņi droši vien jau devās uz viesnīcu.
  
  
  Pēc nepilnas pusstundas es biju vestibilā un gaidīju, kad Konsuela mani paņems. Es nēsāju kameru ap kaklu, un tai bija pievienots 250 mm telefoto objektīvs. Uz pleca man bija liela govs ādas kameras soma.
  
  
  Konsuela kavējās. Uzliku somu ar smago fotoaparātu un kameru
  
  
  krēsla sēdeklis. "Paskatieties uz mani, labi," es teicu vienam no sūtņiem, pasniedzot viņam desmit peso banknoti. Es piegāju pie galda.
  
  
  Ierēdnis paskatījās uz mani ar smaidu.
  
  
  - Senjors Stefans, vai ne? Vai es varu jums palīdzēt?"
  
  
  "Es tā ceru," es pieklājīgi teicu. "Jums ir reģistrēts viesis Dītrihs — Herberts Dītrihs?"
  
  
  "Momentito," sacīja ierēdnis, pagriezies pret viesa lietu skapi. Viņš to noskenēja un tad paskatījās uz augšu. "Jā, senor Dītrihs ieradās vakar.
  
  
  Vakar? Ja Dītrihs ieradās vakar, bet Stočelli aizvakar, un viņš lidoja vienā lidmašīnā ar Stočelli, tad kur Dītrihs bija divdesmit četras stundas?
  
  
  Es brīdi par to domāju un tad jautāju: "Vai jūs zināt, kurā istabā viņš atrodas?"
  
  
  — Viņam ir devītais un trešais, — ierēdnis sacīja, vēlreiz pārbaudot mapi.
  
  
  "Vai jūs nejauši zināt, kā viņš izskatās?" ES jautāju. "Vai ir iespējams, ka jūs varētu man to aprakstīt?"
  
  
  Ierēdnis paraustīja plecus. "Lo siento mucho, Senjors Stefans. Tas ir neiespējami! Atvainojiet, bet es nebiju dežurējis, kad Senjors Dītrihs reģistrējās.
  
  
  "Nav svarīgi," es viņam teicu. "Tomēr paldies." Es viņam pasniedzu salocītu rēķinu.
  
  
  Ierēdnis man uzsmaidīja. "De nada, senor. Ja es varu jums palīdzēt nākotnē, lūdzu, dariet man to zināmu."
  
  
  Es devos atpakaļ cauri vestibilam un paķēru savu aprīkojumu. Pakāru kameru sev kaklā, kad Konsuela piegāja pie manis.
  
  
  "Ak, Dievs," viņa teica, smejoties par mani, "tu tiešām izskaties pēc tūristes ar visu to fotografēšanas aprīkojumu, kas piesprādzēts."
  
  
  Es viņai pretī pasmaidīju. "Mana amata darbarīki," es viegli teicu. "Es esmu ārštata fotogrāfs, atceries?"
  
  
  "Pastāstiet man par to vēlāk," Konsuela sacīja, skatoties uz rokas pulksteni un satverot manu roku. "Mēs kavēsimies, ja iestrēgsimies satiksmē."
  
  
  Mēs tikko izbraucām no apvedceļa viesnīcas priekšā, kad policijas automašīna pagriezās un apstājās ieejas priekšā, skanot sirēnai. Četri policisti izlēca un ātri iegāja viesnīcā.
  
  
  "Kā jūs domājat, ko viņi vēlas?" - Konsuela jautāja, skatoties atpakaļskata spogulī.
  
  
  "Es būšu sasodīts, ja zināšu."
  
  
  Konsuela paskatījās uz mani sānis, bet neko vairāk neteica. Viņa koncentrējās uz paātrinājumu gar Costera Miguel Aleman, garām Akapulko Hiltonei līdz Diānas aplim, kur Paseo del Farallon šķērso Costera. Viņa brauca pa 95. šoseju uz ziemeļiem uz Mehiko.
  
  
  Apmēram jūdzi tālāk pa ceļu Konsuela nogriezās uz zemes ceļa, kas veda kalnu pakājē. Beidzot viņa iebrauca grants stāvvietā, kas bija puspilna ar automašīnām.
  
  
  "El Kortiho," viņa paziņoja. "Lauku māja"
  
  
  Es redzēju koka konstrukciju, kas bija nokrāsota spilgti sarkanā un baltā krāsā, kas patiesībā nebija nekas cits kā liela, apaļa platforma, kas uzbūvēta sešas pēdas virs zemes, kas ieskauj nelielu ar smiltīm klātu gredzenu. Vietnei tika uzlikts dakstiņu jumts, kura centrs bija atvērts debesīm un spožai saulei. Pati platforma bija tikai nedaudz vairāk par desmit pēdām plata, tieši tik plata, lai visā perimetrā novietotu mazus galdiņus divu dziļumu garumā.
  
  
  Mēs apsēdāmies pie galdiņa pie margām, pretī vārtiem, caur kuriem buļļiem vajadzēja iziet. No šīs pozīcijas mūsu skats uz gredzenu zem mums bija pilnīgi netraucēts.
  
  
  Grupa sāka spēlēt lēnu melodiju. Četri vīri izgāja ārā pa gredzena sablīvētajām smiltīm, dižojoties mūzikas ritmā. Pūlis viņiem aplaudēja.
  
  
  Es gaidīju, ka viņi ir ģērbušies tradicionālajos trajas de luces, cieši piegrieztos, izcili izšūtos “uzvalkos ar gaismām”, ko valkāja matadori, kurus biju novērojis Pamplonas, Barselonas, Madrides un Mehiko vēršu arēnā. Tā vietā abiem četriem bija īsas tumšas jakas, balti volāni krekliņi un pelēkas bikses, kas bija ievilktas melnos puszābakos. Viņi apstājās ringa tālākajā galā un paklanījās.
  
  
  Atskanēja izkaisīti aplausi. Matadori pagriezās un devās atpakaļ, pazūdot zem platformas zem mums.
  
  
  Galds mums blakus bija pilns. Grupā bija seši cilvēki. Divas no trim meitenēm sēdēja ar muguru pret ringu. Viens no viņiem bija blondīne, otrs rudmatains. Trešā meitene bija maza un tumša, ar elegantu akmens seju.
  
  
  Galda galvgalī kāds gara auguma sirms vīrietis ar lielu vēderu sāka jokot ar meitenēm. Garš, tievs vīrietis sēdēja starp rudmatainu vīrieti un druknu, bronzas sejas meksikāni.
  
  
  Es pieliecos pie Konsuelas. "Vai tie ir jūsu cilvēki?"
  
  
  — Divas no tām. Viņas balss bija tik tikko skaļāka par čukstu. Viņa nenovērsās no gredzena.
  
  
  — Kurus divus?
  
  
  "Viņi jums paziņos."
  
  
  Tagad pikadors iejāja ringā zirga mugurā ar smagu polsterējumu labajā pusē un garu pērienu labās acs pusē, lai neredzētu vērsi.
  
  
  Vērsis nolaida ragus un metās pie zirga. Ar nežēlīgu grūdienu pikadors noliecās un iedzina līdakas smaili dziļi buļļa kreisajā plecā, balstoties uz savu svaru uz garā roktura. Viņš stingri pretojās vērša spiedienam, turot ragus tālāk no zirga. Vērsis aizbēga no neciešamajām sāpēm un skrēja ap gredzenu, izplūstot no pleca brūces spožas asinis, uz putekļainā melnā slēpta strīpaina sarkana lente.
  
  
  
  Pirmais banderillero ienāca ringā. Katrā rokā viņš turēja šķēpu ar garu kātu un, izstiepis rokas trijstūra formā, viņš veica izliektu skrējienu vērsim virzienā. Vērsis nolaida galvu, lai lādētos. Noliecies, banderillero uzlika uzasinātus šķēpus uz katra vērša pleca. Asais dzelzs ieslīdēja dzīvnieka cietajā slēpnī, it kā tas būtu izgatavots no salvešu papīra. Paskatījos uz cilvēkiem pie blakus galdiņa. Neviens no viņiem man nepievērsa uzmanību. Viņi vēroja darbību ringā. Atkal iznāca matadors, nesdams mazu muleti. Viņš īsiem soļiem piegāja pie vērša, cenšoties panākt, lai tas steidzas. Vērsis bija ļoti slikts. Bet ar matadoru bija vēl sliktāk. Blondīne pie blakus galdiņa novērsās no gredzena. "Ei, Garet, kad viņi nogalina bulli?" "Pēc minūtes vai divām," atbildēja smagais vīrietis. "Jūs to neredzēsit, kamēr nepagriezīsities." "Es nevēlos to redzēt. Man nepatīk asiņu skats." Vērsis bija noguris. Matadors bija gatavs nogalināt. Buļļa sāni no spēku izsīkuma, galva noliecās pret smiltīm. Matadors piegāja pie nolaistas galvas, noliecās un iegrūda zobenu līdz rokturam. Ja mugurkauls tiks sagriezts, tā ir ātra, tīra nāve. Viņš nenokrita ar zobenu viņa kaklā, asinis plūst no svaigās brūces un plūst no diviem šķēpiem uz viņa pleciem un no attēlā redzamās brūces blondīne, kas neviļus pagriezās pret gredzenu, "Tā ir sasodīti asiņaina valsts!" tērauds un asinsizliešana uzlabo mūsu vīrieša drosmi. Tu, Northamericano, esi pārāk mīksts zobens. Matadors noliecās pār vērsi un izdarīja kapāšanas kustību. Asmens pārrāva muguras smadzenes, un bullis sabruka smiltīs. Garets pagrieza galvu un pievērsa manu skatienu. Viņš piecēlās. "Man mašīnā ir pāris pudeles viskija," viņš skaļi teica. — Iesim pēc viņiem, Karlos. Redzēju, kā viņi staigā pa arēnas perimetru un šķērsoja koka platformu, kas veda uz autostāvvietu. Konsuela pieskārās manai rokai. "Tu tagad vari viņiem pievienoties." Es sekoju viņiem ārā no iežogojuma. Garets devās cauri stāvošajām automašīnām, līdz sasniedza laukuma tālāko galu. Viņš apstājās, lai pagrieztos un gaidītu mani. Kad es piegāju klāt, viņš vēsi paskatījās uz mani. Es apstājos viņa priekšā. Es nezinu, ko viņš no manis gaidīja, bet es netērēju ne vārdus, ne laiku. – Lieciet Stočelli mierā, – es asi teicu, skatoties Gareta smagajā, kareivīgajā sejā. Pēc tam mans skatiens pievērsās Karlosam, kurš sastapās ar manu skatienu ar bezkaislīgi pieklājīgu sejas izteiksmi. Karlosam mugurā bija gaiši zaļas bikses, jēlzīda krekls un balti pušķaini klaipi kājās. Viņš izskatījās pēc āksts, bet es sajutu viņā dziļu stingrības kodolu, kura Garetam nepiemita. Garets bija blefojošs un pompozs. Karloss bija bīstamākais no abiem. Karloss pastiepa roku un pieskārās manai rokai. Viņa balss bija ļoti mierīga un pieklājīga. "Senjor, es domāju, ka Akapulko klimats jums ir kļuvis ļoti neveselīgs."
  
  
  "ES nebaidos".
  
  
  Karloss nedaudz paraustīja savus briestos plecus. "Tas ir ļoti slikti," viņš atzīmēja. "Nelielas bailes dažreiz var glābt vīrieša dzīvību." Es novērsos no viņiem, slēpdama savas dusmas. Caur galdiem atgriezos ringā uz Konsuelu. Es pieskāros viņas rokai. "Būs problēmas. Vai varat atgriezties pilsētā ar draugiem? "Protams. Kāpēc?" "Dodiet man savas mašīnas atslēgas. "Es tos atstāšu savā viesnīcā." Konsuela pamāja ar galvu. "Es atvedu tevi šeit. Es tevi aizvedīšu atpakaļ. "Tad ejam." Saliku kameru un lielu somu ar ekipējumu. Sekojot Konsuelai soli aiz manis, es izgāju no iežogojuma. Mēs šķērsojām nelielu koka tiltiņu, man blakus stāvēja Konsuela, kad pēkšņi ar acs kaktiņu uztvēru kādu kustību. Ar tīru, instinktīvu refleksu es atmetu Konsuelu no sevis pret margām un metos pretī koka sienai, kas veidoja vienu ejas pusi. Es atlēcu no sienas leņķī, apgriezos un nokritu uz viena ceļa. Mans kakls aizdegās, it kā kāds to būtu sadedzinājis ar karstu gludekli. Jutu, kā man pār apkakli tecēja asiņu lāse. "Kas tas ir?" – Konsuela iesaucās, un tad viņas skatiens iekrita banderilā ar gariem kātiem, kas joprojām trīcēja sienā starp mums, kuras asinātā tērauda smaile bija dziļi iestrādāta kokā. Garš rokturis ar lenti, kas šūpojas uz priekšu un atpakaļ kā nāvējošs metronoms.
  
  
  
  
  Es atcerējos, cik viegli dzeloņtērauds caururba vērša ādas ādu. Nebija grūti iedomāties, ka gūžas siksna caururbj manu kaklu, ja es nebūtu rīkojies tik ātri.
  
  
  Es piecēlos un noslaucīju putekļus no bikšu ceļiem.
  
  
  "Tavi draugi netērē laiku," es nikni teicu. — Tagad ejam prom no šejienes.
  
  
  * * *
  
  
  Žans Pols mani gaidīja zālē. Viņš pielēca kājās, kad es iegāju. Es gāju cauri vestibilam uz liftiem un viņš gāja man blakus.
  
  
  "Labi?"
  
  
  "Viņi man teica, lai man jātiek ārā no Akapulko."
  
  
  "UN?"
  
  
  "Viņi arī mēģināja mani nogalināt."
  
  
  Iegājām liftā. Žans Pols sacīja: "Es domāju, ka tu esi sliktā stāvoklī, mans draugs."
  
  
  Es neatbildēju. Lifts apstājās manā stāvā. Mēs aizgājām un gājām pa koridoru. Kad nonācām manā istabā, es izņēmu atslēgu.
  
  
  "Pagaidiet," Žans Pols asi sacīja. Viņš izstiepa kreiso roku pēc atslēgas: "Dodiet to man."
  
  
  Es paskatījos uz leju. Žans Pols labajā rokā turēja pistoli. Es tik cieši nestrīdos ar ieročiem. Es viņam iedevu atslēgu.
  
  
  — Tagad paej malā.
  
  
  Es aizgāju prom. Žans Pols iebāza atslēgu slēdzenē un lēnām pagrieza to. Ar pēkšņu kustību viņš atsvieda durvis vaļā, nokrītot uz viena ceļgala, ieroci rokā tēmējot uz istabu, gatavs trāpīt ikvienam, kas bija iekšā.
  
  
  "Tur neviena nav," es viņam teicu.
  
  
  Žans Pols piecēlās kājās.
  
  
  "Es nekad nekautrējos būt uzmanīgam," viņš teica. Mēs iegājām istabā. Aizvēru aiz mums durvis, piegāju pie terases loga un paskatījos ārā. Man aiz muguras Žans Pols gatavoja mums dzērienus. Uzmetu somu ar ekipējumu uz krēsla un uzliku kameru.
  
  
  Skatoties pāri līcim, es redzēju motorlaivas, kas velk ūdensslēpotājus. Pie jahtkluba noenkurojās vairākas motorburu laivas. Iepriekšējā dienā redzētā tunča laiva joprojām bija piesieta pie piestātnes. Es par to domāju.
  
  
  Žans Pols jautāja: "Vai jūs nebaidāties pagriezt man muguru?"
  
  
  "Nē"
  
  
  Viņš maisīja dzērienus. “Kamēr jūs bijāt prom, mums bija sava veida uztraukums. Viesnīcu apmeklēja vietējā policija. Viņi pārmeklēja Stočelli dzīvokli augšējā stāvā."
  
  
  — Tātad?
  
  
  "Viņi arī pārmeklēja jūsu istabu." Žans Pols vērīgi skatījās manā sejā, cenšoties uztvert kaut mazāko pārsteiguma izteiksmi. "Vai tas jūs traucē?"
  
  
  "Es to gaidīju."
  
  
  Es pagriezos un vēlreiz paskatījos ārā pa logu. Jau no brīža, kad ieraudzīju viltoto veļas maisu uz savas gultas, zināju, ka man izsauks policija.
  
  
  Viņi, iespējams, tika brīdināti, lai pārmeklētu narkotikas gan Stočelli dzīvoklī, gan manā istabā. Kāds mēģināja Stočelli uzlikt smagu rāmi.
  
  
  Bet tas nebija tas, kas mani traucēja.
  
  
  "Kāpēc policija pārmeklēja Stočelli mansardu?" – jautāja Žans Pols.
  
  
  "Tāpēc, ka šodien viņam tika piegādāti pieci kilogrami heroīna, iesaiņota kā veļas saišķis," es teicu.
  
  
  Žans Pols pārsteigts nosvilpa.
  
  
  "Acīmredzot tas nozīmē, ka viņš no tā atbrīvojās. Eh bien? "
  
  
  "Es atbrīvojos no tā viņa dēļ."
  
  
  "Ak?" Kārtējā ilga pauze. "Vai tāpēc viņi pārmeklēja jūsu istabu?"
  
  
  "Nē. Vēl viena paka, it kā tā būtu nogādāta manā istabā, — es mierīgi sacīju, joprojām ar muguru pret Žanu Polu. "Vēl pieci kilogrami tieši tādā pašā iepakojumā."
  
  
  Žans Pols domīgi sagremoja informāciju. Pēc tam viņš teica: "Tā kā policija neko neatrada, vai drīkstu jautāt, ko jūs darījāt ar heroīnu?"
  
  
  "Es to paņēmu līdzi."
  
  
  "Un jūs šopēcpusdien no tā atbrīvojāties? Cik tu esi gudrs, mon amil.
  
  
  Es pakratīju galvu. “Nē, tas joprojām ir manā aprīkojuma somā. Visi desmit kilogrami. Es to nēsāju līdzi visu dienu."
  
  
  Žans Pols pagriezās un paskatījās uz lielgabarīta somu ar aprīkojumu, ko biju nolicis uz krēsla pie loga. Viņš sāka smieties.
  
  
  "Tev ir lieliska humora izjūta, mans draugs. Vai jūs zināt, kas notiktu, ja policija pie jums to atrastu? "
  
  
  "Jā. Trīsdesmit gadu smaga darba. Tā viņi man teica."
  
  
  — Vai tas jūs netraucē?
  
  
  "Ne tik daudz kā kaut kas cits."
  
  
  Žans Pols man atnesa dzērienu. Viņš paņēma savu un apsēdās uz viena no krēsliem.
  
  
  Viņš pacēla glāzi. "A voire sante!" Viņš iedzēra malku. "Kas tevi nomāc?"
  
  
  Es pagriezos "Tu." "Jūs neesat no Mihauda organizācijas."
  
  
  Žans Pols iedzēra malku ruma. Viņa pelēkajās acīs bija redzams izaicinājums. "Kāpēc tu tā domā?"
  
  
  "Pirmkārt, jūs esat pārāk draudzīgs ar mani. Tu esi vairāk kā mans miesassargs. Otrkārt, jūs faktiski nespiežat uz Stočelli iznīcināšanu. Visbeidzot, visu dienu jūs zinājāt, ka kāds mēģina ierāmēt Stočelli, tāpat kā Mihauds. Tam vajadzēja tev pierādīt, ka Stočelli nav iecēlis Mišo un tāpēc tu meklē nepareizo puisi. Bet jūs neko nedarījāt lietas labā."
  
  
  Žans Pols neko neteica.
  
  
  Es devos tālāk. “Ne tikai tas, bet jūs visu dienu biji iestrēguši viesnīcā, lai gan četri policisti restorānā meklēja narkotikas. Ja jūs patiešām būtu no Marseļas organizācijas, jūs skrietu kā ellē, kad pirmo reizi viņus ieraudzītu."
  
  
  — Tātad?
  
  
  — Kas tad tu esi?
  
  
  "Kas, jūsuprāt, es esmu?"
  
  
  "Policists."
  
  
  "Kas tev liek domāt, ka tas tā ir?"
  
  
  "Tā, kā jūs pirms dažām minūtēm izgājāt pa durvīm. Šis
  
  
  stingri policijas ekipējums. Tā tevi mācīja.
  
  
  “Jūs esat saprātīgs, mon vieux! Jā, es esmu policists.
  
  
  "Narkotikas?"
  
  
  Žans Pols pamāja. “L'Office Central Pour la Suppression du Trafic des Stupifiants. Mēs sadarbojamies ar jūsu Federālo Narkotiku un bīstamo narkotiku biroju, BNDD.
  
  
  — Kā ar Meksikas policiju?
  
  
  "Šai operācijai, jā. Feds. Viņi zina, ka esmu slepens."
  
  
  “Vai tiešām Mihauda organizācija sūtīja uz šejieni kādu, lai piespiestu Akapulko bandu likvidēt Stočelli? Vai arī tas bija vāks? »
  
  
  "Ak, viņi nosūtīja vīrieti, labi. Tā mēs par to uzzinājām. Mēs lūdzām Meksikas policiju viņu aizturēt, kad viņš izkāpa no lidmašīnas Mehiko.
  
  
  "Un viņš jums visu pastāstīja par saviem plāniem attiecībā uz Stočelli? Man likās, ka korsikāņi nerunā. Viņi it kā klusē vēl vairāk nekā sicīlieši.
  
  
  Žans Pols man uzsmaidīja. "Meksikas policija nav tik atturīga kā mēs. Īpaši ar ārzemju noziedzniekiem. Viņi piestiprināja elektrodus pie viņa sēkliniekiem un ieslēdza strāvu. Viņš kliedza piecas minūtes un tad salūza. Viņš nekad vairs nebūs tāds pats, bet viņš mums visu izstāstīja."
  
  
  Es mainīju tēmu. "Kā jūs zināt par mani?"
  
  
  Žans Pols paraustīja plecus. "Es zinu, ka jūs esat no AX," viņš teica. Es zinu, ka jūs esat N3 - elites slepkava šajā organizācijā. Tāpēc es vēlētos, lai jūs ar mums sadarbotos."
  
  
  "Kas mēs esam'? Un kā?"
  
  
  "Amerikāņi vēlas Stočelli. Meksikas policija pieprasa Akapulko organizācijas likvidāciju. Un mēs, franči, vēlētos saraut saikni starp Mihauda bandu, Stočelli bandu un Akapulko bandu.
  
  
  "Mani pasūtījumi nāk no Vašingtonas," es viņam teicu. "Man ir jāpārbauda ar viņiem."
  
  
  Žans Pols man uzsmaidīja. — Jūs gribat teikt, ka jums būs jākonsultējas ar Hoku.
  
  
  Es neko neteicu. Žanam Polam nebija nekāda sakara ar zināšanām par Vanagu – vai to, ka esmu 3. numurs, vai ka esmu iecelts par slepkavu. Viņš zināja pārāk daudz.
  
  
  "Ei, es jums paziņošu," es teicu.
  
  
  Žans Pols piecēlās un nolika glāzi. Viņš piegāja pie durvīm un atvēra tās. Viņš sāka iet ārā un tad pagriezās durvīs.
  
  
  "Es vēlētos saņemt jūsu atbildi ne vēlāk kā šovakar," viņš teica. "Mēs plānojam..."
  
  
  Kā fonogrāfa adata, kas pēkšņi atdalījusies no plates, viņa balss pārtrūkst teikuma vidū, un vārds beidzas ar neizteiksmīgu pārsteiguma rēcienu. Viņš paklupa, šūpojās, pussolīti uz priekšu istabā, aizcirzdams aiz sevis durvis. Tad viņš atspiedās pret viņu un noslīdēja uz grīdas.
  
  
  Es pārlēcu pāri istabai. Žana Pola plakstiņi bija aizvērti. No viņa plaušām pēkšņi izlauzās putojošs purpursarkans burbulis. No viņa mutes izplūda asinis. Protestējot pret nāvi, viņa kājas stipri raustījās pret grīdu.
  
  
  Es sniedzos pēc durvju roktura, bet viņa ķermenis sabruka uz apakšējā paneļa un neļāva man to atvērt.
  
  
  Ārpusē biezais paklājs gaitenī apslāpēja visus iespējamos soļus. Es atlaidu rokturi un nometos ceļos francūža slaidā ķermeņa priekšā. Es jutu savu pulsu. Viņš nebija klāt. Es pagriezos puslīdz viņam pretī un ieraudzīju naža ar kauliem rokturi, kas dīvainā, ļaundabīgā veidojumā izspiedās no Žana Pola muguras.
  
  
  DESMITĀ NODAĻA
  
  
  Slepkavas laiks bija ideāls. Es nedzirdēju, kā durvis atveras vai aizveras. Koridorā neviens neiznāca. Gaitenis ārpus manas istabas bija kluss. Es ilgi stāvēju pie Žana Pola ķermeņa, pirms pastiepu roku un satvēru gaiteņa paklāju, ievilku līķi dziļāk istabā un pārvietoju prom no durvīm. Uzmanīgi atvēru durvis un paskatījos ārā. Koridors bija tukšs. Es aizvēru un aizskrūvēju durvis, nometos ceļos francūža slaidā ķermeņa priekšā, izstiepos uz asiņainā paklāja un ilgi skatījos viņa sejā, visu laiku jūtot, ka sevī plosās dusmas, jo biju pieļāvusi kļūdu. .
  
  
  Man jau agrāk Elkortiho vajadzēja saprast, ka Karloss jau bija iedarbinājis visus plānus, kā no manis atbrīvoties, pirms viņš un Braiens Garets mani pat satika. Man vajadzēja zināt, ka viņš nekad neļaus man pamest Akapulko dzīvam, kamēr es zināšu, ko es darīšu ar viņa organizāciju. Es domāju, ka man būs vairāk laika, vismaz līdz rītdienas rītam, bet es kļūdījos šajā pieņēmumā. Laiks ir beidzies, un tagad tā dēļ Žans Pols ir miris. Es arī zināju, ka nekad nespēšu likt Meksikas policijai, īpaši leitnantam Fuentesam, noticēt, ka es nebiju piedalījies Žana Pola nāvē.
  
  
  Man bija pēdējais laiks rīkoties. Es paskatījos uz Žana Pola atvērtajām, vērīgajām acīm un pastiepu roku, lai aizvērtu viņa plakstiņus. Es atpogāju viņa jaku. Smith & Wesson Airweight Model 42 .38 kalibra revolveris ar riekstkoka rokturi bija ielikts īsā maciņā viņa bikšu jostas daļā. Es ieliku pistoli savā gurnu kabatā. Paskatījos pulkstenī - bija pārāk agrs vakars, lai mēģinātu atbrīvoties no ķermeņa. Lai arī viesnīcā nebija daudz viesu, būtu pārāk daudz pieņemt, ka gaiteņi šobrīd bija tukši.
  
  
  Es uzmanīgi ietinu viņa līķi plānā paklājiņā. nevis līdz potītēm, bet seja bija aizsegta.
  
  
  Izmantojot auduma sloksnes, ko noplēsu no spilvendrānas, es piesēju paklāju pie viņa krūtīm un ceļgaliem.
  
  
  Meklēju istabā paslēptuvi. Drēbju skapis bija pārāk bīstams, tāpēc nolēmu paspiest paklāju noklāto korpusu zem divguļamās gultas, ļaujot pārvalkam nokrist uz sāniem tā, lai tā mala balstītos gandrīz pret grīdu.
  
  
  Kad Žans Pols uz brīdi nebija ceļā, es koncentrēju savu uzmanību uz notikušā pierādījumu notīrīšanu. Es ieslēdzu gaismu zālē, pārbaudot sienas, vai nav izšļakstītas asinis. Atradu dažas. Durvju apakšējais panelis bija netīrs. Vannas istabā aukstā ūdenī izmērcēju dvieli, atgriezos priekšnamā un nomazgāju durvis un sienas.
  
  
  Paklājiņš neļāva asinīm nokļūt uz grīdas.
  
  
  Pēc tam es pēc iespējas izskaloju dvieli, saburzīju to un nometu uz grīdas zem izlietnes. Novilku asiņainās drēbes un iegāju dušā.
  
  
  Es izmantoju vēl divus dvieļus, nosusinājos un satinu tos un iemetu zem izlietnes kopā ar otru dvieli. Ļaujiet kalponei domāt, ka esmu slinks. Tas vismaz neļautu viņai pārāk cieši paskatīties uz pirmo dvieli.
  
  
  Pēc skūšanās es pārģērbos tīrā sporta krekliņā, biksēs un Madras jakā.
  
  
  Es gatavojos uzvilkt Hugo un uzvilkt Wilhelmina, savu 9 mm Luger, taču jebkura izmēra 9 mm pistole rada diezgan lielu izliekumu. Tas ir pārāk viegli saskatāms zem gaiša apģērba, tāpēc es atstāju pistoli un nazi sava atašeja maciņa neīstajā apakšā.
  
  
  Tā vietā es izvēlējos vieglu Jean-Paul .38 revolveri.
  
  
  Parasti es nevilktu jaku. Maija vakari Akapulko ir pārāk silti, lai padarītu jaku nevajadzīgu, bet man bija Jean-Paul revolveris, un, lai gan tas bija mazs, tas joprojām bija pārāk pamanāms, ja vien es neuzvilku kaut ko, kas to piesedz.
  
  
  Pēc ģērbšanās es devos atpakaļ uz vannas istabu. Es paņēmu no skūšanās komplekta pudeli miega zāļu Nembutal. Pudelē bija desmit vai divpadsmit kapsulas. Dažreiz, kad nevaru aizmigt, paņemu kādu no šiem. Tagad es tos izmantoju citādāk. Es ieliku kabatā nelielu plastmasas trauku kopā ar puscollas līmlentes rulli, kas man bija pirmās palīdzības komplektā.
  
  
  Atgriezies guļamistabā, es paņēmu fotoaparātu un uzmetu pār plecu apjomīgo fotokameras somu.
  
  
  Izejot no durvīm, pie ārējā durvju roktura piekāru zīmi NETRAUCĒT. Ieliku kabatā istabas atslēgu. Tāpat kā daudzas viesnīcas, Matamoros pie atslēgas piestiprināja smagu bronzas plāksnīti, lai viesi nevēlētos to nēsāt līdzi un atslēgu mēdz atstāt uz letes. Man nepatīk to darīt. Es vēlos, lai es varētu staigāt iekšā un ārā no savas istabas, nepievēršot uzmanību, katru reizi apstājoties pie sava rakstāmgalda. Atslēga un datu plāksnīte smagi gulēja manu bikšu aizmugurējā kabatā.
  
  
  Nokāpjot uz vestibilu, es neredzēju nevienu gaitenī vai liftā. Reģistratūrā es apstājos, lai pajautātu, vai man ir pasts. Es neko negaidīju, bet, kad ierēdnis pagriezās pret skaitītājiem aiz viņa, es varēju pārbaudīt Suite 903 slotu. Abas atslēgas bija atvilktnē. Acīmredzot Dītrihs joprojām neieradās.
  
  
  Ierēdnis pagriezās atpakaļ, žēlīgi smaidīdams. "Nē, senor, jums nekas nav paredzēts." Tas nebija tas pats ierēdnis, ar kuru es runāju agrāk šajā dienā,
  
  
  "Vai jūs pazīstat Senjoru Dītrihu?"
  
  
  — Senors Dītrihs?
  
  
  "Suite deviņi trīs," es viņam pamudināju.
  
  
  "Ak! Noteikti. Viņš ir ļoti jauks kungs, kurš ieradās vakar. Es pats to reģistrēju."
  
  
  "Viņa tagad nav šeit, vai ne?"
  
  
  Ierēdnis pamāja ar galvu. "Nē. Es redzēju viņu aizejam apmēram pirms pusstundas.
  
  
  — Vai esat pārliecināts, ka kāds vīrietis ir apmēram sešdesmit — tas bija viss, ko es zināju par Dītriha izskatu.
  
  
  “Protams, es zinu, kā viņš izskatās! Diezgan augsts. Ļoti tievs. Ļoti izcili. Sudraba mati. Zilas acis. Viņš iet ar nelielu klibumu, lai gan viņam nav spieķa. Viņa meita ir ļoti skaista."
  
  
  "Viņa meita?"
  
  
  “Jā, senor, tu nevari aizmirst, cik gari blondi mati! bet, senor, mēs tādus jautājumus neuzdodam.
  
  
  - Labi, šis ir Dītrihs. Es nodevu rēķinu ierēdnim. "Es ar viņu sazināšos vēlāk."
  
  
  - Vai varu atstāt viņam ziņu, senor?
  
  
  "Nē, es nezinu, kad varēšu viņu redzēt. Paldies par informāciju."
  
  
  "De nada."
  
  
  * * *
  
  
  Es noīrēju sedanu no Hertz biroja un braucu uz Sanbornu, kur nopirku detalizētu Akapulko ielu karti. Kafejnīcā es sēdēju kabīnē, pasūtīju kafiju un noliku karti sev priekšā uz galda. Mēģināju atrast ceļu uz Bikfordas villu, kurp Konsuela mani bija aizvedusi vakarnakt. Kartē nebija redzamas visas mazākās sānielas, tāpēc nebiju līdz galam pārliecināts, ka esmu izvēlējies pareizo ielu. Es atcerējos, ka tā bija īsa strupceļa un ka uz tās bija tikai dažas mājas. No visām mājām paveras skats uz līci.
  
  
  
  
  
  Biju pārliecināta, ka ielu atpazīšu, ja to atkal atradīšu. Bikforda māja bija pati pēdējā, kas atradās strupceļa galā, izolēta no pārējām.
  
  
  Es garīgi izgāju cauri visām iespējām, līdz sašaurināju tās līdz trim. Man vajadzēja divas tases kafijas un pusduci cigarešu, pirms es beidzot salocīju karti un devos prom.
  
  
  Ielas gals nebija strupceļš, kā rādīja karte. Tā tika paplašināta, lai pievienotos citai joslai, tāpēc apgriezos un izmēģināju otro. Tā bija strupceļa iela, bet uz tās bija pārāk daudz māju, kas bija saspiestas pēc iespējas ciešāk.
  
  
  Es mēģināju vēlreiz. Tas arī bija nepareizi, tāpēc es uzbraucu atpakaļ uz šosejas un nobraucu no ceļa. Tagad bija gandrīz desmit trīsdesmit. Es ieslēdzu gaismu un atkal atlocīju karti, mēģinot saprast, kur esmu kļūdījies. Beidzot es to atradu. Nogriezos nepareizā krustojumā. Izslēdzu gaismu, saritināju karti un atgriezos uz ceļa.
  
  
  Šoreiz ielu atradu ar otro mēģinājumu. Tā garumā atradās četras plaši atdalītas mājas. Bikforda māja bija pēdējā līcī; Uz ielas pavērās augsta dubļu ķieģeļu siena ar dzelzs vārtu restēm. Es viņam netuvojos. Es atstāju automašīnu aiz stūra un devos pa zemes ceļu līdz vārtiem, kas bija nostiprināti ar ķēdi un piekaramo atslēgu. Nospiedu zvanīšanas pogu un gaidīju. Tumsā es dzirdēju kukaiņu čivināšanu un palmu lapu čaukstēšanu, kas rīvējās viena gar otru maigā, mitrā jūras vēsmā.
  
  
  Pagāja vairākas minūtes, līdz vārtsargs parādījās padzīvojis sirms pussargs ar sārtām ūsām, iebāzis kreklu maisās biksēs, ejot pa taku.
  
  
  Es viņam nedevu laiku pārdomām.
  
  
  Es uzspiedu spāniski. - "Pasteidzies, viejo!" "Senjors Bikfords mani gaida!"
  
  
  Vecais vīrs apstājās pēdu no vārtiem, domīgi sarauktām uzacīm skatīdamies uz mani.
  
  
  "Es neko nezinu-"
  
  
  — Atveriet vārtus!
  
  
  Vecais vīrs izņēma no kabatas lukturīti. Viņš pagrieza to pret manu seju.
  
  
  “Ne manās acīs, vecais muļķis! Virziet gaismu uz manu roku."
  
  
  Vecais vīrs paklausīgi pavērsa lukturīti uz leju. Viņš redzēja zilu tēraudu no Smith & Wesson .38. Nenovēršot acis no pistoles, vārtsargs izņēma no nolietoto bikšu kabatas biezu atslēgu saišķi. Viņa pirksti trīcēja, kad viņš izvēlējās atslēgu un ievietoja to. Atvērās slēdzene. Es pastiepu ar kreiso roku un atāķēju ķēdi. Es atgrūdu vaļā vārtus, joprojām vēršot ieroci uz veco vīru, un devos iekšā.
  
  
  "Aizveriet vārtus, bet neaizslēdziet tos."
  
  
  Viņš darīja, kā es viņam teicu.
  
  
  "Kas vēl šeit ir?" Es norādīju ar savu pistoli, lai nokāptu no ceļa.
  
  
  "Tikai senors un senora," viņš nervozi atbildēja.
  
  
  "Jūsu sieva?"
  
  
  “Mi mujer es muerta. Viņa ir mirusi, esmu palicis tikai es.
  
  
  — Citi kalpi?
  
  
  "Viņi nāk. Viņi šeit neguļ. Viņi neatgriezīsies līdz rītam."
  
  
  "Vai Senjors Bikfords jau ir devies gulēt?"
  
  
  Vecais vīrs pamāja ar galvu. "Es tā nedomāju; apakšā joprojām deg gaisma.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani ar ūdeņainām, izbiedētām acīm. "Lūdzu, kungs, es esmu vecs vīrs. Es nevēlos nekādas nepatikšanas.
  
  
  "Šodien šeit varētu būt daudz nepatikšanas," es teicu, vērojot viņu.
  
  
  "Es varu tikt ļoti tālu ļoti īsā laikā," vecais vīrs lūdza. "Īpaši, ja varētu ierasties policija."
  
  
  "Labi," es teicu. Es ieķēros makā un izvilku četrsimt peso — apmēram trīsdesmit divus dolārus.
  
  
  “Lai padarītu jūsu ceļojumu vieglāku. Par jūsu neērtībām. “Es ieliku banknotes vārtsargam rokā.
  
  
  Vecais vīrs paskatījās uz leju un ielika rēķinus kabatā: "Vai es varu tagad iet?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. Vīrietis atvēra vārtus rokas platumā un izslīdēja cauri. Viņš nekavējoties skrēja pa zemes ceļu, zābaki atsitās pret papēžiem un izdvesa maigas skrāpējošas skaņas uz grants. Viņš pagriezās ap stūri un pēc dažām sekundēm vairs nebija redzams.
  
  
  Es atgrūdu vaļā vārtus un iegāju labiekārtotās teritorijas tumsā uz māju.
  
  
  No durvīm, kas veda no virtuves uz ēdamistabu, es vēroju Bikfordu un viņa sievu. Viņi abi sēdēja tajā viesistabas daļā, kuru es redzēju pāri ēdamistabai.
  
  
  Bikfords nolika žurnālu, ko viņš turēja rokās, un noņēma lasāmbrilles ar bieziem rāmjiem.
  
  
  "Vai jūs vēlētos kādu dzērienu pirms mēs ejam gulēt?" - viņš jautāja Dorisai.
  
  
  Dorisa sēdēja uz dīvāna un ļoti koncentrēti krāsoja kāju nagus. Nepaskatīdamās augšā, viņa teica: "Paņemieties."
  
  
  Es iegāju ēdamistabā un apstājos pie arkas, kas to atdalīja no viesistabas. "Es iesaku atstāt šo uz vēlāku laiku," es teicu.
  
  
  Bikfords pārsteigts paskatījās uz augšu. Dorisa nometa nagu lakas pudelīti uz baltā dīvāna. "Ak, sūdā!" bija viss, ko viņa teica.
  
  
  Es iegāju viesistabā un ļāvu Bikfordam redzēt ieroci manā rokā.
  
  
  Viņš prasīja. - "Kas pie velna tas viss ir?"
  
  
  "Jūsu draugi nevēlas, lai viss būtu viegli."
  
  
  Viņš nolaizīja lūpas, nervozi skatīdamies uz ieroci. "Kāpēc es? Es izdarīju to, ko tu prasi."
  
  
  
  “Kā tu reiz teici, tu esi tikai puisis vidū. Es domāju, ka tas nozīmē, ka jūs to saņemat no abām pusēm.
  
  
  "Ko tu gribi?"
  
  
  "Mazliet. Mēs ar jums kopā dosimies pavizināties."
  
  
  "Hei, pagaidi mirklīti!" - Dorisa kliedza.
  
  
  "Viņš netiks ievainots, ja viņš darīs to, ko es viņam saku," es viņai pārliecināju.
  
  
  "Un kā ar viņu?" Bikfords joprojām bija satraukts par ieroci.
  
  
  — Viņa paliek. Es izņēmu pudeli no kabatas un sakratīju divas kapsulas uz stieņa augšdaļas.
  
  
  "Bikfordas kundze, es būtu pateicīgs, ja jūs vienkārši iedzertu šīs tabletes...
  
  
  "Nē!" – Bikfords uzsprāga, pieceļoties kājās. - Atstāj viņu malā!
  
  
  “Tas ir tas, ko es daru. Es neesmu tik stulba, lai viņu piesietu. Ir pārāk liela iespēja, ka viņa tiks atbrīvota. Un es labāk viņai nesitīšu pa galvu.
  
  
  Viņš jautāja: "Kas tas ir?"
  
  
  "Miegazāles. Tās viņai nekaitēs."
  
  
  Dorisa piecēlās no dīvāna un piegāja pie bāra. Es pamanīju, ka viņa nemaz nebaidās. Viņa man pat ātri pasmaidīja, ko Bikfords neredzēja. Viņa paņēma tabletes un ielēja sev glāzi ūdens.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka viņi man nedarīs pāri?" Viņas balsī bija jūtama jautrība, un viņas zaļās acis ar biezām skropstām drosmīgi skatījās manējās. Viņa ielika tabletes mutē un nomazgāja, tad pienāca pie manis. "Viss, ko es darīšu, ir aizmigt?"
  
  
  — Apsēdieties, Bikfordas kundze.
  
  
  „Dorisa,” viņa nomurmināja, joprojām drosmīgi skatoties man sejā, ar mazu smaidu uz lūpām.
  
  
  "Atpakaļ uz dīvāna." Dorisa lēnām novērsās no manis un atgriezās dīvānā, apzināti šūpodama gurnus. Bikfords piegāja pie viņas un apsēdās viņai blakus. Viņš uzmanīgi paņēma viņas roku, bet viņa atrāvās.
  
  
  "Dieva dēļ, Džonij. Man viss kārtībā, tāpēc nomierinies, labi? Ja viņš gribēja mani nodarīt pāri, jūs nevarētu viņu apturēt." Viņa pagriezās pret mani. "Cik ilgi tas aizņem?"
  
  
  "Desmit līdz divdesmit minūtes," es teicu. "Jūs varētu vienkārši izstiepties un atpūsties. Mēs gaidīsim.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc nepilnām piecpadsmit minūtēm Dorisa aizvēra acis. Viņas krūtis cēlās un krita vieglā miega ritmā. Es nogaidīju vēl piecas minūtes un pamudināju Bikfordu prom no viņas.
  
  
  "Aiziet."
  
  
  Bikfords piecēlās kājās. — Kur?
  
  
  "Mēs apmeklēsim tunzivju laivu," es teicu. - Tas, kas ir piesiets pie krastmalas...”
  
  
  — Par ko, pie velna, tu runā?
  
  
  "... Un tad uz klāja," es turpināju, it kā Bikfords nebūtu teicis ne vārda, "jums jāsatiekas ar kapteini un jāiedod viņam paciņa. Pastāstiet viņam, ka viņš tiks uzņemts Sandjego parastajā veidā.
  
  
  "Tu esi traks!" – Bikfords uzsprāga. "Vai jūs mēģināt mūs abus nogalināt?"
  
  
  "Tu vēl neesi miris," es sacīju, paceļot ieroci viņam pie krūtīm.
  
  
  Viņš stāvēja tur, cirsts, novecojis, sakāves padarīja viņu vecāku par saviem gadiem. "Bet viņi mani nogalinās, kad uzzinās. Jūs to zināt, vai ne? " Viņš paskatījās uz mani. "Kā jūs uzzinājāt par tunzivju laivu?" - viņš stulbi jautāja.
  
  
  "Pagājušajā naktī es jums teicu, ka man ir saraksts ar kuģiem, ar kuriem jūsu cilvēki kontrabandas ceļā ieveda heroīnu štatos. Tunzivju laiva ir Mary Jane no Sandjego. Viņš jau vairākas dienas klīst, gaidot nākamo paku."
  
  
  "Varat uzminēt," Bikfords vilcinājās, bet es pamanīju viņa sejas mirgošanu, un tas bija viss apstiprinājums, kas man bija vajadzīgs.
  
  
  "Vairs nē," es teicu. "Ejam paņemt viņiem paku, ko viņi gaida."
  
  
  * * *
  
  
  Nogādāt paku līdz tunča laivai nebija nekādu problēmu. Mēs aizbraucām ar Bikforda mašīnu uz krastmalu, Bikfords brauca un es viņam blakus, 0,38 rokā.
  
  
  Iekāpis laivā, Bikfords devās tieši uz kapteiņa kajīti. Mēs trīs aizpildījām mazo istabu. Bikfords pastāstīja stāstu. Kapteinis neuzdeva nekādus jautājumus, kā vien aizdomīgi paskatīties uz mani, kad es viņam pasniedzu pakas.
  
  
  "Viņam viss kārtībā," Bikfords par mani garantēja. "Šis ir viņa pirkums. Viņš vienkārši vēlas pārliecināties, ka mēs nodrošinām piegādi."
  
  
  "Mums nekad nebija nekādu problēmu," kapteinis sūdzējās, atņemot no manis paku. Viņš paskatījās uz to un pagrieza to rokās. "Veļa? Tas man ir jaunums.
  
  
  "Cik drīz jūs varat doties ceļā?"
  
  
  "Pusstundu - varbūt mazāk."
  
  
  "Tad labāk ej."
  
  
  Kapteinis jautājoši paskatījās uz Bikfordu. "Dari, kā viņš saka," viņam teica Bikfords.
  
  
  "Kas par paciņu, kuru gaidīju?"
  
  
  Bikfords paraustīja plecus. "Tas tika atlikts. Mēs nevaram ļaut jums palikt šeit pārāk ilgi.
  
  
  "Labi," sacīja kapteinis. "Jo ātrāk jūs abi notīrīsiet manus klājus, jo ātrāk es varu sākt."
  
  
  Mēs ar Bikfordu izgājām no kajītes, lēnām virzoties tumsā pa pārblīvēto klāju. Tur es apstājos pie audekls apklātās glābšanas laivas un ātri, pagriezusi viņam muguru, lai viņš neredzētu, ko es daru, es iebāzu otro paku zem smagā audekla glābšanas laivā.
  
  
  Uzlecot uz mola, dzirdējām, kā iedarbinās dzinēji. Uz klāja valdīja rosība.
  
  
  Mēs gājām uz vietu, kur Bikfords bija novietojis savu automašīnu uz Kostera.
  
  
  "Ko tagad?" - Bikfords man jautāja, kad ienācām.
  
  
  "Es domāju, ka mums vajadzētu doties pie Braiena Gareta," es teicu. Bikfords teica protestēt, taču mainīja savas domas.
  
  
  
  Es turēju īso zilo tērauda revolveri tikai dažu collu attālumā no viņa. Viņš brauca ar automašīnu uz austrumiem pa Costera Miguel Aleman, atstājot pilsētu uz zemesraga virsotni. Visbeidzot viņš nogriezās uz sekundāra ceļa un pēc dažām minūtēm apstājās.
  
  
  - Gareta māja atrodas tur lejā. Vai vēlaties, lai es braucu tieši iekšā? "
  
  
  Māja izcēlās pati par sevi, tieši zem kores virsotnes klints malā, kas nokāpa divsimt pēdu augstumā līdz jūrai zem tās. Mēs atradāmies apmēram simts jardu attālumā no piebraucamā ceļa, kas veda uz mājas priekšējiem vārtiem.
  
  
  "Nē, apstājieties šeit."
  
  
  Bikfords pagrieza automašīnu uz ceļa malu. Viņš to apturēja un izslēdza aizdedzi un priekšējos lukturus. Pēkšņi mūs apņēma tumsa, un tajā brīdī es ar pistoles galu trāpīju Bikfordam pa pakausi, trāpot viņam tieši aiz auss. Viņš sabruka uz stūres. Ieliku ieroci jakas labajā kabatā un no otras kabatas izņēmu lentes rulli. Es aizvilku Bikforda rokas aiz muguras, aplīmējot viņa plaukstas ar duci ķirurģiskās lentes apgriezienu. Es iebāzu viņam mutē kabatlakatiņu, uzliekot līmes sloksni no viena vaiga uz otru, lai noturētu sprauslu vietā.
  
  
  Apstaigājot sedanu, es atvēru abas kreisās durvis. Bikfords bija smags. Gadi ir noveduši viņu pie smaga svara. Man bija jācīnās, lai viņa inerto ķermeni pārvietotu sedana aizmugurē. Es noliecos un apsēju viņa potītes un ceļgalus. Kad es pabeidzu, man vairs nebija lentes, bet viņš bija droši piesiets. Man nebūtu jāuztraucas, ka viņš varētu tikt brīvībā.
  
  
  Pēc desmit minūtēm es klusi gāju tumsā gar ceļa malu, līdz nonācu pie augstās sienas, kas apņēma Gareta villu. Siena sākās pie kraujas klints pa labi no manis, izgriezās cauri laukam, tad izveidoja pusloku ap plašo māju līdz klints malai tālākajā pusē.
  
  
  Aiz sienas bija gaisma. Es dzirdēju balsis, kas sauca viena otru. Kad es piegāju tuvāk sienai, es dzirdēju ūdens šļakatām. Es atpazinu vienu no meiteņu balsīm kā blondīnes balsi, kuru biju redzējusi tajā pašā dienā Elkortiho.
  
  
  Es ložņāju gar sienas pamatni, līdz sasniedzu piebraucamo ceļu, kas veda uz ceļu. Vārtu priekšpusi apgaismoja divi prožektori, kas karājās augstu uz galvenajiem balstiem. Es nekādi nevarēju šķērsot piebraucamo ceļu tik tuvu mājai, lai netiktu pamanīts, tāpēc es rāpu atpakaļ uz ceļa un šķērsoju to vietā, kur biju atstājis Bikfordu un automašīnu. Man vajadzēja divdesmit minūtes, lai pilnībā izpētītu otru mājas pusi no klints malas līdz brauktuvei, un tad es atkāpos un atkal atgriezos ceļa malā.
  
  
  Jau grasījos šķērsot ceļu, kājas muskuļi jau saspringa, lai spertu soli, kad kaut kāda dziļi iesakņojusies briesmu sajūta mani apturēja.
  
  
  Nakts skaņas nav mainījušās. Zem klints es dzirdēju, kā viļņi savā lēnajā, neregulārajā ritmā triecas pret laukakmeņiem šaurajā smilšu pludmalē. Jūras brīze no rietumiem čaukstēja palmu lapas, it kā berzētu sausas rokas. Nakts kukaiņi čukstēja un čivināja, čivinādami tumsā ap mani, bet likās, ka manā prātā būtu atskanējusi kāda pirmatnēja trauksme.
  
  
  Jau sen es iemācījos pilnībā uzticēties saviem instinktiem. Vēl pirms manas ausis sasniedza pirmais vājš skaņas čuksts, es biju metusies malā, izvairoties no sava neredzamā pretinieka.
  
  
  Es biju gandrīz neskarts. Sitiens, kas bija vērsts pret manu mugurkaulu, trāpīja man pa apakšdelmu, kad es pagriezos, naža asmens iekļuva manā labajā rokā tieši zem elkoņa, caurdurot to līdz plaukstas locītavai, liekot man nomest pistoli, ko turēju rokā. . Tajā pašā brīdī manī ietriecās ciets, muskuļots ķermenis, izsitot mani no līdzsvara.
  
  
  Es nokritu ar seju uz leju, tik tikko varēdama izvairīties no atbildes trieciena, jo asmens griezās pa gaisu tur, kur es biju pirms sekundes. Nedomājot, darbojoties tīri kā reflekss, ātri aizripojos prom uz tālāko ceļa malu.
  
  
  Paskatījos uz augšu un ieraudzīju sava uzbrucēja kvadrātveida figūru, kas stāvēja cīnītāja pozā ar plati izplestām kājām. Mēness gaisma kā skuveklis atspīdēja no uzasinātā tērauda asmens, ko viņš turēja izstieptā rokā, kustinot roku uz priekšu un atpakaļ. Es dzirdēju raisošus elsas, kad vīrietis virzījās uz mani, soli pa solim maisīdamies.
  
  
  Es savācu kājas zem sevis. Mana kreisā roka saskrāpēja ceļu. Es atradu un paķēru dūres lielumu akmeni. Jutu slapjo asiņu siltumu, kas plūst pa manu labo apakšdelmu un plaukstas locītavu. Es mēģināju pakustināt labo roku. Viņš bija gandrīz bezjēdzīgi sastindzis no trieciena.
  
  
  Vīrietis piegāja pie atvērtā vadītāja sēdekļa loga blakus automašīnai. Es redzēju, kā viņš izbāza roku pa logu, un pēkšņi iedegās automašīnas priekšējie lukturi, apgaismojot ceļu un lauka malu, nospiežot mani ar savu skarbo balto gaismu.
  
  
  Lēnām piecēlos kājās, šķieldama acis no gaismas spožuma.
  
  
  
  Es sāku kustēties, mēģinot izkļūt no priekšējo lukturu apakšas.
  
  
  Uzbrucējs izkāpa automašīnas priekšā, ass un bīstams siluets uz apžilbinošā staru mirdzuma fona.
  
  
  Es spēru vienu soli tālāk.
  
  
  "Tev nevajadzētu skriet."
  
  
  Garais naža asmens rokā atkal sāka lēnu, serpentīna pinumu.
  
  
  “Beidz, hombre! Es ātri to izdarīšu jūsu vietā.
  
  
  Es atpazinu balsi. Tas piederēja druknajam jauneklim, kurš divas dienas iepriekš bija piegājis pie manis krastmalā, — Luisam Aparisio. Atmiņa atgrieza citu straumi. Nez kāpēc man galvā pazibēja izķidāta bruņurupuča attēls. Savā galvā es atkal redzēju bruņurupuci, kas bezpalīdzīgi guļ uz muguras, zvejnieka naža straujos sitienus, muskuļoto roku līdz elkonim asiņainu un garās pelēksārtās slapjo zarnu bumbiņas, kas izbirst gar mola pakāpieniem.
  
  
  Atbīdot attēlus malā, es centos saglabāt mieru. "Sveiks Luiss."
  
  
  "Es tev teicu, ka mēs vēl tiksimies," Luiss sacīja. Viņš spēra vēl vienu jauktu soli. "Šovakar es nosūtīju tavu draugu uz nākamo pasauli viesnīcā. Tagad es par tevi parūpēšos."
  
  
  "Vai tu man sekoji?"
  
  
  Luiss pamāja ar galvu. "Nē, es tev nesekoju. Es ierados šeit, lai redzētu Karlosu Ortegu, pastāstītu viņam, ko es daru viesnīcā. Es eju pa ceļu un redzu mašīnu. Kā jūs domājat, ko es atrodu iekšā, tas ir piesiets, vai ne? Tāpēc es gaidu. Kurš, tavuprāt, drīz parādīsies? “Viņš bez prieka pasmaidīja un paspēra vēl vienu soli man pretī. — Hombre, es tevi lēnām nocirtīšu, un tu neko nevarēsi izdarīt.
  
  
  Mans prāts bija sacīkšu, ņemot vērā dažas iespējas, kas man bija. Skriešana tikai uz dažām izmisuma minūtēm aizkavēs beigas. Tikpat bezjēdzīgi bija stāvēt un cīnīties tikai ar akmeni kā ieroci un bezpalīdzīgu roku. Cīnīties neapbruņotu ar apmācītu cīnītāju ar nazi būtu tīra pašnāvība.
  
  
  Šajā sekundē es izvērtēju un noraidīju visas iespējas, izņemot vienu, un pat tad zināju, ka izredzes būs ļoti pret mani. Atcerējos vienu mazu faktu. Es atcerējos, cik ātri Luiss zaudēja savaldību, kad es atteicos no viņa piedāvājuma kļūt par manu gidu. Es uz to derēju.
  
  
  "Mazais panks kā tu?" “Es smējos par viņu, un ņirgāšanās manā balsī sniedzās un iekoda viņam kā pļauka sejā. "Tikai no aizmugures un tumsā - un pat tad jūs palaidāt garām!"
  
  
  Luiss pārstāja virzīties uz priekšu. Mūs atstatīja ne vairāk kā astoņas pēdas
  
  
  "Jūs domājat, ka es to nevaru izdarīt?"
  
  
  "Nāc un izmēģini!" Es pastiepu kreiso roku, lai Luiss varētu redzēt akmeni, kuru turēju tajā. Es apzināti pagriezu roku un ļāvu tai nokrist zemē.
  
  
  "Man varētu būt vajadzīgs ierocis vīrietim," es teicu, ieliekot savā balsī pēc iespējas vairāk nicinājuma. "Tev..." Es uzspļāvu uz ceļa.
  
  
  Luiss nedaudz pagriezās pret mani. Priekšējie lukturi pieskārās un apgaismoja viņa seju ar asiem melnbaltiem trīsstūriem. Viņa mute sagriezās dusmīgā grimasē.
  
  
  Lēnām ar kreiso roku atkal ieliku gurnu kabatā un izvilku kabatlakatiņu. Es aptinu to ap nogriezto labo apakšdelmu.
  
  
  "Ko tu izmantosi, kad es tev pārgriezīšu vēderu?" Luiss iesmējās.
  
  
  Es nepaskatījos uz viņu, lai gan visi mana ķermeņa nervi kliedza uz mani, lai nenovērstu acis uz nazi Luisa dūrē. Es atkal pastiepu roku ar kreiso roku, pirkstiem iedurot kabatā un apvijoties ap smago misiņa plāksni, kas piestiprināta pie manas viesnīcas numura atslēgas. Es turēju savu ķermeni tālāk no Luisa, kad izvilku no kabatas atslēgu un šķīvi.
  
  
  "Tev nav drosmes stāties ar mani aci pret aci," es viņu apsmēju. “Es varu tev atņemt šo nazi, likt tev piecelties četrrāpus un laizīt to ar mēli kā sunim! Tev tas patiktu, vai ne, mazā maladonada.
  
  
  "Nesaki tā!" Luiss norūca, niknumā drebēdams.
  
  
  Es atkal viņu pagrūdu. "Malkredo, čiko! Man neliekas tādi mazi suteneri kā tu! »
  
  
  Es apzināti pagriezu viņam muguru un paspēru soli prom no viņa. Luiss dusmās kliedza un metās man pakaļ.
  
  
  Ar pirmo skrāpējošo skaņu es metos uz sāniem un pagriezos. Luisa nazis sita pret mani, griežot gaisu vietā, kur es stāvēju tikai sekundes daļu iepriekš.
  
  
  Viņa niknā izklupiena šūpošanās atstāja viņu plaši atvērtu. Ar visu spēku, ko vien varēju, es pagriezu kreiso roku un iesitu misiņa plāksni un atslēgu tieši Luisa sejā tikai dažu collu attālumā. Vara plāksnes smagā mala aizķēra viņa plakstiņus.
  
  
  Viņš kliedza no sāpēm. Viena roka neviļus pacēlās pie viņa aklajām acīm, otra izmisīgi izbāza nazi, kad viņš paklupa, viņa sandales slīdēja pa irdeno ceļa granti. Viņš nokrita uz viena ceļa, viņa kreisā roka izstiepta, lai salauztu kritienu, bet otra joprojām turēja nazi.
  
  
  Es spēru garu, mežonīgu soli uz priekšu, iemetot spēcīgu sitienu ar visu savas labās kājas spēku - augšstilbu muskuļiem, ikru muskuļiem, muguras muskuļiem - viss sprādzienbīstami koncentrēts ar visu ķermeņa spēku, mana potīte bija bloķēta, mans pirksts bija stingri vērsts. .
  
  
  Un Luiss, izmisīgi grūstīdamies, piecēlās kājās, akli šūpojoties no mana zābaka galiņa sitiena tieši viņa rīkles vidū.
  
  
  Viņa mute pavērās vaļā. Viņa nazis nokrita. Abas rokas piegāja pie viņa kakla. Viņš pūlējās piecelties, satricinājās, iztaisnojas, beidzot stāvēja uz saliektiem ceļiem, šūpojās, tupēja, viņa sauciena jēlo, dzīvniecisko skaņu viņa kaklā bloķēja lauzta balsene.
  
  
  Luiss pagriezās pret mani, priekšējo lukturu skarbais spīdums apgaismoja viņa izspiedušās acis un nogurušo seju. Asinis tecēja no viņa plakstiņiem, kur atslēga un plāksne bija tos atplēsuši. Viņa mute atvērās un aizvērās, kad viņš mēģināja iesūkt gaisu plaušās. Viņa krūtis drebēja no milzīgām un veltīgām pūlēm. Tad viņa kājas padevās un viņš trīcēja elpu un krita uz priekšu, atsitoties ar seju pret ceļa granti. Viņš dauzījās apkārt kā krabis pa dubļiem, mēģināja elpot, mēģināja piecelties. Viņa muskuļotais ķermenis izlocījās vienā milzīgā pēdējā spazmā, un tad viņš sastinga.
  
  
  Ilgu laiku, atvilkusi elpu, uzmanīgi vēroju viņu. Pēc tam es piegāju pie viņa un paņēmu nazi blakus viņa ķermenim. Es noslaucīju asinis no Louis krekla asmens, salocīju asmeni rokturī un ieliku kabatā. Es atradu viesnīcas atslēgu un pēc dažu minūšu meklēšanas atradu 38. kalibra revolveri, ko viņš bija izsitis man no rokas savā pirmajā slepkavnieciskajā impulsā.
  
  
  Beidzot atgriezos pie mašīnas un izslēdzu priekšējos lukturus. Es nezināju, cik ilgs laiks paies, pirms kāds varētu parādīties. Pēkšņajā tumsā es jutos izsmelta un nogurusi, un mana roka sāka stipri sāpēt, bet man vēl bija ko darīt līdz nakts beigām. Pirmkārt, es nevarēju atstāt Luisa ķermeni tur, kur tas bija. Es vēl negribēju, lai tas tiktu atklāts.
  
  
  Es atvēru mašīnas bagāžnieku un, neskatoties uz savu nogurumu, vilku viņa ķermeni uz mašīnu un ievilku nodalījumā, pēc tam aizcirtu vāku.
  
  
  Nogurusi iekāpu priekšējā sēdeklī un iedarbināju mašīnu. Es to pagriezu tumsā, pirms ieslēdzu priekšējos lukturus un braucu atpakaļ uz Bikforda māju.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc pusstundas es pacietīgi sēdēju Bikforda viesistabā un gaidīju, kad lielais puisis atgūs samaņu. Mana roka man iedeva elli, it īpaši, kad man bija jānes Bikforda inertais ķermenis no mašīnas mājā, bet es to tiku galā, neskatoties uz sāpēm. Griezumu notīrīju ar peroksīdu un cieši aptinu ar pārsējiem, ko atradu Bikfordas vannasistabas aptieciņā. Brūce bija sekla, cīpslas nebija pārgrieztas, bet tagad nejutīgums bija pārgājis un bija sāpīgi. Es centos ignorēt sāpes, trenējot pirkstus, lai tie nesaspringtos. Ik pa laikam es paņēmu pistoli ievainotajā rokā un cieši saspiedu dibenu. Pēc kāda laika pārliecinājos, ka vajadzības gadījumā varu izmantot ar labo roku.
  
  
  Bikfords joprojām bija pazudis. Un viņa sieva arī. Dorisa droši vien gulēs līdz vēlam rītam. Kamēr gaidīju, kad Bikfords nāks pie prāta, piegāju pie telefona un no informācijas saņēmu vajadzīgo numuru. Zvanīju uz policijas iecirkni un ātri noliku klausuli, jo negribēju atbildēt uz jautājumiem. Es atgriezos pie krēsla un pacietīgi gaidīju.
  
  
  Apmēram piecpadsmit minūtes vēlāk Bikfords pamodās. Es redzēju pārsteigumu viņa sejā, kad viņš atklāja, ka ir izstiepies uz grīdas, skatoties uz manām kurpēm. Viņš smagi iesmējās un apgāzās uz muguras. Es pieliecos un norāvu lenti no viņa mutes. Viņš izspļāva rīstīties.
  
  
  "Kuces dēls," viņš aizsmacis sacīja, "kāpēc tu mani siti?"
  
  
  Es ignorēju jautājumu. "Es gribu, lai tu piezvani Geretam."
  
  
  Bikfords paskatījās uz mani. "Kas, pie velna, man viņam jāsaka?" - viņš skābi jautāja. "Ko es sabojāju? Kāpēc tu sēdi šeit manā mājā ar ieroci rokā un gribi ar viņu parunāt?
  
  
  "Tieši tā. Līdz pēdējam sīkumam."
  
  
  Es nometos viņam blakus, izņēmu no kabatas Luisa nazi un nospiedu pogu roktura malā. Asmens izlidoja, un Bikforda acis iepletās pēkšņās bailēs. Aptuveni runājot, es pagriezu viņu uz sāniem, pārgriežot lenti, kas saistīja viņa plaukstas aiz viņa, un pēc tam nogriežot lenti uz viņa potītēm un ceļgaliem.
  
  
  Viņš lēnām piecēlās sēdus, saliecot pirkstus. Viņš nedroši piecēlās kājās, apdomīgi pārvietojoties pa istabu. Viņa skatiens iekrita dīvānā, uz kura gulēja Dorisa.
  
  
  "Viņa joprojām guļ. Es jau to pārbaudīju.
  
  
  "Labāk, lai viņa būtu kārtībā," norūca Bikfords.
  
  
  Ignorēju komentāru: "Pacel klausuli un pasaki Geretam, ka es viņu te gaidu un lai viņš paņem līdzi savu draugu Karlosu."
  
  
  Bikfords paskatījās uz mani, bet viņš pastiepa roku pēc telefona un piezvanīja. Mums nekas cits neatlika kā gaidīt, kamēr ieradīsies Braiens Garets un Karloss Ortega.
  
  
  VIENpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dorisa joprojām gulēja uz dīvāna. Bikfords sēdēja viņai blakus, neveikli kā dzīvnieks, bāls no noguruma un nemiera. Karloss apsēdās vienā no krēsliem, uzmanīgi sakrustodams kājas sev priekšā, lai nesabojātu bikšu krokas.
  
  
  Viņš klusībā paskatījās uz pārsēju, kas nosedza manu labo roku no elkoņa līdz plaukstas locītavai. Mana Madras jaka gulēja man blakus uz grīdas, tai bija saplēsta labā piedurkne. Ierocis manā labajā rokā bija stabils, bez mazākajām kratīšanas pazīmēm, neskatoties uz sāpēm, ko es jutu. Es nevarēju ļaut viņam domāt, ka esmu smagi ievainots. Braiens Gerets sēdēja otrā krēslā, noliecies uz priekšu, dusmu piesārtusi gaļīgā seja, nikni skatījās uz mani.
  
  
  "Lai zinātu, ka Bikforda teiktais ir patiesība," es teicu. Es noliecos pār kafijas galdiņu, kas bija nosēts ar žurnāliem un avīzēm. Svētdienas Mehiko ziņas bija lieliskas. Es paņēmu daļu avīzes. Zem tā atradās vienu kilogramu smags plastmasas maisiņš, kas pildīts ar baltu pulveri.
  
  
  Karloss un Gerets abi paskatījās uz somu, viņu acis neatvairāmi pievērsās tai. Ar kreiso roku es izņēmu Luisa nazi un pacirtu ar asmeni.
  
  
  Karlosa sejas izteiksme nemainījās. Ja viņš atpazina nazi, viņš nedeva nekādu zīmi, bet tad pilsētā bija vēl simtiem līdzīgu, no kuriem viens bija dziļi iespiedies Žana Pola mugurkaulā.
  
  
  Es iespraudu asmeņa galu maisā, to nedaudz saplēšot. Daļa pulvera izkliedējās uz stikla galda virsmas.
  
  
  "Vai vēlaties to pārbaudīt?"
  
  
  Karloss pieskārās pūderim ar pirksta galu. Viņš pielika pirksta galu pie mēles. Viņš pamāja.
  
  
  Es atkal pagarināju nazi un palielināju griezumu. Viņš ielika nazi atpakaļ kabatā, joprojām turēdams ieroci. Pēc tam paņēmu kreisajā rokā saplēsto somu un devos uz franču durvīm. Ar kāju pagrūdu vienas no durvīm. Stāvot durvīs, joprojām viņus vērojot, .38 Smith & Wesson tēmēja tieši pret Karlosu, es apgriezu saplēsto somu tā, ka baltais pulveris aizlidoja naktī.
  
  
  Garets pielēca kājās, viņš eksplodēja: "Muļķis!" "Vai jūs zināt, cik tas maksā?"
  
  
  "Sēdies, Braien," Karloss mierīgi sacīja. “Šī ir spēle ar augstu likmju līmeni. Šis cilvēks mums parāda, ka viņš var atļauties tajā iesaistīties."
  
  
  Braiens iegrima atpakaļ krēslā. Viņš ar gaļīgu roku izbrauca cauri sirmojošajiem matiem. "Sasodīts," viņš man nikni teica. "Ko jūs vēlaties no mums?"
  
  
  "Tieši tas, ko es gribēju iepriekš. Lieciet Stočelli mierā. Turies no manis pa gabalu."
  
  
  "Vai?" - Karloss mierīgi jautāja.
  
  
  "Es tevi sitīšu līdz nāvei. Es jums par to jau teicu iepriekš.
  
  
  — Jūs runājat plaši, Kārtera kungs. Es neticu, ka jūs to varat izdarīt."
  
  
  “Es skatījos uz atvērtajām franču durvīm. Tagad es teicu: “Nāc uz minūti ārā. Es gribu, lai tu kaut ko redzētu.
  
  
  Viņi apmainījās skatieniem. Karloss paraustīja plecus, it kā teiktu, ka nesaprot, ko es ar to domāju. Viņi trīs piecēlās kājās un izgāja uz terases.
  
  
  "Tur. Paskatieties uz jūras spēku bāzi."
  
  
  Mēs varējām saskatīt aktivitātes vilni, kad pēkšņi iedegās gaismas. Pāri līcim pie mums atskanēja dziļa, neatlaidīga kuģa svilpiena dūkoņa, uzstājīgās, trakās kaujas staciju skaņas. Tikai dažu minūšu laikā mēs varējām pamanīt blāvo korvetes siluetu, kas atkāpjas no doka un pēc tam griež ūdeni pakaļgalā. Viņš sāka iegūt impulsu uz priekšu. Brīdī, kad korvete sasniedza šauru ieeju okeānā, tā kustējās gandrīz sānu ātrumā, baltas krāsas cirtas veidoja divas gaiļa astes uz priekšgala.
  
  
  "Ko tas viss nozīmē?" - jautāja Gerets.
  
  
  "Pasaki viņam, ko domā," es teicu Bikfordam. Pat mēness gaismā es redzēju bailes viņa sejā.
  
  
  "Viņi dodas pēc tunzivju laivas," viņš uzminēja.
  
  
  "Pilnīga taisnība."
  
  
  "Bet kā? Kā viņi par to varēja zināt?"
  
  
  "Es viņiem teicu," es īsi teicu. "Tagad iesim atpakaļ iekšā?"
  
  
  * * *
  
  
  "Ļaujiet man to izskaidrot," sacīja Karloss. "Jūs iedevāt kapteinim piecus kilogramus heroīna un aizsūtījāt viņu prom?"
  
  
  Bikfords nožēlojami pamāja ar galvu. "Viņš būtu mani nogalinājis, Karlos. Man nebija izvēles."
  
  
  Karloss pagriezās pret mani. "Un tad jūs paziņojāt jūras spēku bāzei?"
  
  
  "Netiešā veidā. Es izsaucu policiju. Es domāju, ka tuvākās pusstundas laikā viņi paņems jūsu kuģi."
  
  
  Karloss pārliecināti pasmaidīja. "Vai jūs domājat, ka mans kapteinis būtu tik stulbs, ka ļautu policijai uzkāpt uz viņa kuģa, pirms tam neizmetot paku pār bortu?"
  
  
  "Protams, nē," es piekritu. “Bet viņš nezina par pārējiem četriem kilogramiem, ko es noliku, kad Bikfords un es atstājām kuģi. Viņi atradīs otro paku, jo es viņiem teicu, kur to meklēt. Pirmais bija tikai māneklis."
  
  
  Karlosa seja bija olīvu maska ar divām sašaurinātām acīm, kas bija vērstas pret mani.
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  "Vai jūs joprojām domājat, ka es nevaru iznīcināt jūsu organizāciju?"
  
  
  "ES redzu." Viņš atliecās krēslā. "Jūs mums vienkārši maksājāt daudz, Kārtera kungs. Mūsu kapteinis domās, ka mēs viņu maldinājām. Būs grūti atturēt viņu no runas, kamēr viņš tā domā.
  
  
  "Šis ir pirmais solis," es teicu.
  
  
  "Es domāju, ka mums viņš būs jābeidz uz visiem laikiem," Karloss skaļi prātoja. "Mēs nevaram riskēt, ka viņš runās."
  
  
  "Viņš nav liels zaudējums. Summējiet atlikušo bojājumu daļu."
  
  
  “Mēs arī pazaudējām kuģi. Vai tas ir tas, ko jūs domājāt? Tā ir patiesība. Vēl ļaunāk, izplatīsies baumas. Mums būs grūti atrast viņam aizstājēju."
  
  
  "Tagad tu saproti".
  
  
  
  
  "Un par to jūs atteicāties - ļaujiet man redzēt - vēl četrus un piecus, deviņus kilogramus, kā arī to, ko jūs tik dramatiski izmetāt, lai mūs atstātu iespaidu, - desmit kilogramiem heroīna?"
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Tā ir liela nauda, kas jāizmet," Karloss piezīmēja mani vērodams.
  
  
  "Tas ir tā vērts."
  
  
  "Mēs jūs par zemu novērtējām." Viņa balss joprojām bija mierīga. Mēs varētu būt divi uzņēmēji, kas apspriež svārstības akciju tirgū: "Mums ir kaut kas jādara šajā jautājumā."
  
  
  "Nemēģini. Tas jau tev ir izmaksājis divus vīriešus.
  
  
  — Divas? Karloss pacēla uzaci. "Kapteinis ir viens. Kurš vēl? "
  
  
  "Luiss Aparicio."
  
  
  Šoreiz varēju redzēt, kā mani vārdi šokēja Karlosu, taču vīrietis gandrīz uzreiz atguva kontroli pār sevi. Es norādīju uz pārsēju uz rokas.
  
  
  "Viņš mani gandrīz paņēma. Tomēr viņš nebija pietiekami labs."
  
  
  "Kur ir Luiss?"
  
  
  — Miris.
  
  
  Es vēroju, kā Karloss sastingst – viss, izņemot viņa acis, kuras šaubīgi skatījās uz mani, it kā viņš neticētu dzirdētajam.
  
  
  "Jūs to atradīsit Bikforda automašīnas bagāžniekā," es sacīju, uzmanīgi vērojot, kā mani vārdi atstāja uz visiem trim. Bikfords gandrīz izlēca no krēsla. Karlosam bija jāpasniedz roka, lai viņu aizturētu. Gareta seja kļuva raibi sarkana. Karloss paliecās uz priekšu un pirmo reizi viņa sejā redzēju tīru naidu.
  
  
  "Viņš bija mans brāļadēls," sacīja Karloss. Vārdi, kas izskanēja no viņa mutes, bija sastindzis, apzinoties manis teikto.
  
  
  "Tad jums būs ģimenes pienākums apglabāt viņa ķermeni," es sacīju un pakustināju roku tā, lai pietupiens 38. kalibra revolveris būtu vērsts tieši pret Karlosa galvu. Karloss iegrima atpakaļ krēslā.
  
  
  ES jautāju. – Vai tu man nejautā par Žanu Polu Sevjē?
  
  
  Karloss pamāja ar galvu. "Man tas nav vajadzīgs. Jūsu jautājums man liecina, ka Luisam tas ir izdevies."
  
  
  "Tātad Luisam bija taisnība?"
  
  
  "ES nesaprotu ko tu domā". Karloss atkal pievilka sevi.
  
  
  "Es domāju, ka Žans Pols tika nogalināts kļūdas dēļ, ka es biju mērķis. Bet, ja Luiss viņu nogalināja tīši, tad tu zināji, ka viņš ir policijas aģents.
  
  
  Karloss lēnām pamāja. "Jā."
  
  
  — Kā jūs to uzzinājāt?
  
  
  Karloss paraustīja plecus. “Iepriekš ir bijuši vairāki mēģinājumi iefiltrēties mūsu organizācijā. Pēdējā laikā esam kļuvuši ļoti uzmanīgi. Vakar, lai būtu divtik pārliecināts, ka Žans Pols ir tas, ko viņš teica, es piezvanīju mūsu draugiem Marseļā. Viņi pārbaudīja visu, izņemot vienu. Žans Pols Sevjē neatbilda viņu nosūtītā vīrieša aprakstam. Tāpēc es teicu Luisam atbrīvoties no tā."
  
  
  Viņa balss joprojām neliecināja par satraukumu. Viņa seja atgriezās ierastajā mierīgumā, un vaibsti ieguva ierasto maigumu.
  
  
  "Mēs esam sasnieguši detente, senjor Kārter," sacīja Karloss. "Šķiet, ka neviens no mums nevar rīkoties, neizraisot brutālu otra atriebību."
  
  
  — Tātad?
  
  
  — Pagaidi, Karlos! Garets iejaucās, lai iebilstu. "Vai jūs gribat teikt, ka mēs iesim ar šo kuces dēlu?"
  
  
  Es paskatījos uz dusmīgo, žokļaino seju, sīkajām lauztajām vēnām uz Gareta deguna, griezumiem uz viņa biezā zoda, kur viņš bija iegriezis sev skūšanās laikā. Es sapratu, ka tas ir cilvēks, kura nepacietība var viņu iznīcināt, izmetot šo domu.
  
  
  Karloss paraustīja plecus. "Kāda cita alternatīva mums ir, amigo?"
  
  
  "Sasodīts! Viņš mums izmaksāja divus vīrus un kuģi. Vai tu ļausi viņam tikt vaļā ar šo?"
  
  
  "Jā." Karloss neskatījās uz Geretu, kad viņš runāja. "Šobrīd mēs neko vairāk nevaram darīt."
  
  
  "Ko tu man ieplānoji vēlāk?" - ES domāju. Es biju pārliecināts, ka Karloss neļaus man dzīvot, ja viņš varētu palīdzēt, es biju viņam pārāk bīstams. Es zināju, ka Karloss pagaidām nāks ar mani, jo viņam nebija citas izvēles. Jautājums bija, cik ilgi tas ilgs?
  
  
  ES pamodos. "Es saprotu, ka esat piekritis atstāt Stočelli?"
  
  
  Karloss pamāja. "Varat viņam pateikt, ka viņš no mums ir drošībā."
  
  
  "Un mani arī?"
  
  
  Karloss atkal pamāja. “Mēs darīsim visu iespējamo, lai aizsargātu mūsu organizāciju no jūsu jau nodarītā kaitējuma. Izdzīvošana ir pirmajā vietā, Senor Kārter.
  
  
  Es lēnām virzījos uz franču durvīm. Apstājoties pie durvīm, es teicu: “Tu šodien pieļāvi vienu kļūdu. Es tev teicu, ka tas būs dārgi. Nevajag mani vairs vajāt. Tā būtu vēl viena kļūda."
  
  
  "Mēs gūstam labumu no savām kļūdām." Viņš nenolaida acis no manis. "Esiet drošs, ka nākamreiz mēs nebūsim tik stulbi."
  
  
  Šo piezīmi var uztvert divējādi. Es domāju, ka esmu pārliecināts, ka nākamreiz, kad viņš kādu sūtīs pēc manis, viņš būs uzmanīgāks.
  
  
  "Vienkārši atceries Luisu," es viņu brīdināju. “Ja būs vēl viens mēģinājums uz manu dzīvību, es došos pēc tam, kurš to sūtīja - jums! Entiende, Senjors Ortega?
  
  
  — Es ļoti labi saprotu.
  
  
  Es ātri pagriezos un izgāju ārā pa franču durvīm, atstājot viņus trīs viesistabā: Karlosu sēdēja dziļā atzveltnes krēslā, un viņa sejas gludums slēpa viņa jūtas, kad viņš vēroja mani aizejam; Bikfords, pelēkā seja brusulis, sēž uz dīvāna blakus savai guļošajai sievai; un Braiens Garets, kurš kvēloja baltā pulvera putekļus uz paklāja un tukšo, saplēsto plastmasas maisiņu, kas gulēja uz grīdas netālu no durvīm, kur es to biju nometusi.
  
  
  
  
  Šķērsoju klāju un pagriezu kājas pāri dekoratīvajai betona bloku balustrādei uz pagalma zāli. Tad, paslēpusies tumsā, es pagriezos atpakaļ un nostājos pie atvērtā loga blakus terasei, muguru atspiedusi pret mājas sienu, ar pistoli rokā un gaidīju, vai viņi man sekos.
  
  
  Pagriezusi galvu, es viņus ieraudzīju viesistabā. Neviens no viņiem nekustējās.
  
  
  Dažas minūtes vēlāk Braiens Garets piegāja klāt un paņēma plastmasas maisiņu ar heroīnu.
  
  
  “Desmit kilogrami! Kur, pie velna, viņš pielika rokas uz desmit kilogramiem, lai tos izmestu, it kā tie nebūtu ne centa vērti?
  
  
  — Tu esi muļķis! Karloss izspļāva vārdus. Garets pagriezās pret viņu. "Aizmirstiet par heroīnu. Es gribu Kārteru. Es gribu viņu mirt! Vai tu nesaproti, ko viņš ar mums dara?
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Viesnīcā iegāju pa dienesta ieeju, jo negribēju reklamēt savu klātbūtni. Tā vietā, lai dotos uz savu istabu, es devos ar dienesta liftu uz devīto stāvu.
  
  
  903. istaba atradās gaiteņa galā. Es paskatījos pulkstenī. Trīs pusdesmit no rīta, bet niecīga gaismas strēmele lauzās cauri spraugai starp durvīm un palodzi. Nez kāpēc Dītrihs ceļas tik vēlu. Uzmanīgi ievietojiet metāla zondi slēdzenē un iespiediet plāno plastmasas karti durvīs uz aizbīdņa.
  
  
  Aizvars pagriezās atpakaļ, izdarot tikai vāju klikšķi. Es gaidīju, klausījos un, kad otrpus durvīm joprojām nebija trokšņa, es izņēmu savu .38 Smith & Wesson ar aizmuguri un klusi atgrūdu durvis vaļā.
  
  
  Iegāju viesistabā. Es dzirdēju troksni vienā no guļamistabām. Gandrīz uzreiz durvīs parādījās garš, sirms vīrietis. Tievs un kaulains viņš šķita trausls kā dievlūdzējs ar savu garo, kaulaino seju un drūmo cieņu. Viņš apstājās pilnīgā pārsteigumā,
  
  
  "Ko pie velna jūs šeit darāt?" – viņš imperatīvi noprasīja. — Noliec ieroci!
  
  
  "Vai jūs esat Herberts Dītrihs?"
  
  
  "Jā, es esmu Dītrihs. Kas tas ir? Laupīšana? "
  
  
  "Mani sauc Pols Stefans," es teicu, "un man šķiet, ka ir pēdējais laiks runāt, Dītriha kungs."
  
  
  Viņa acīs pazibēja atpazīšana. "Tu esi Stočelli cilvēks!" - viņš apsūdzoši teica.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Kāpēc jūs domājat, ka esmu saistīts ar Stočelli?"
  
  
  — Man teica, ka jums bija slepena tikšanās ar viņu pulksten trijos naktī jūsu ierašanās naktī.
  
  
  es nopūtos. Acīmredzot visi viesnīcā zināja par šo pusnakts apmeklējumu.
  
  
  "Es neesmu Stočelli cilvēks. Es strādāju pie Aleksandra Gregorija. Viņš mani sūtīja šeit, lai risinātu ar Stočelli kādu biznesa jautājumu.
  
  
  Dītriham vajadzēja kādu brīdi, lai saprastu, ko es viņam tikko teicu.
  
  
  Viņš iesaucās: "Ak, mans Dievs!" "Es tikko izdarīju briesmīgu lietu. Un ir par vēlu to labot! "
  
  
  ES jautāju. - "Tu domā piecus kilogramus heroīna manā istabā?"
  
  
  Dītrihs pamāja ar galvu – un tas man bija vajadzīgs apstiprinājums. Viņš ne mazāk atzina, ka viņš bija tas, kurš nodibināja Stočelli partnerus un mēģināja to darīt ar Stočelli un mani.
  
  
  "Es atbrīvojos no tā," es viņam teicu.
  
  
  Dītrihs pamāja ar galvu. "Vēl vairāk es nosūtīju uz jūsu istabu čemodānu, kas izgatavots no melna auduma, un tajā ir gandrīz trīsdesmit kilogrami heroīna.
  
  
  "Vai jūs jau informējāt policiju?"
  
  
  Dītrihs lēnām pakratīja galvu. "Es gatavojos... kad dzirdēju, ka durvis atveras."
  
  
  "Policija mani par to neuztrauks," es viņam teicu, vērojot viņa reakciju.
  
  
  Viņa balsī bija dzirdama baiļu nots.
  
  
  “Kas jūs esat, Stīfansa kungs? Kas tu par cilvēku, ka tevi aizsūtīja vienu, lai tiktu galā ar tādu zvēru kā Stočelli? Policija tevi netraucē. Tevi nemaz neuztrauc tas, ka tavā istabā ir pietiekami daudz heroīna, lai tevi aiz restēm liktu uz visu atlikušo mūžu. Jūs gandrīz četros no rīta ar ieroci rokā ielauzāties viesnīcas numurā. Kas ellē jūs esat? »
  
  
  "Kāds, kurš tev nedarīs pāri," es viņam pārliecināju. Es redzēju, ka viņš ir uz salūzuma robežas. "Viss, ko es no jums vēlos, ir informācija."
  
  
  Dītrihs vilcinājās. Beidzot viņš izdvesa. "Labi, iesim."
  
  
  “Šobrīd esmu saskaitījis vairāk nekā simt četrdesmit kilogramus jūsu izdalītā heroīna. Tā tirgus vērtība ir no divdesmit astoņiem līdz trīsdesmit diviem miljoniem dolāru. Kā, pie velna, tāds vīrietis kā jūs varēja iegūt tik daudz heroīna? Pat Stočelli to nevar izdarīt ar visiem saviem kontaktiem. No kurienes, pie velna, tu to dabūji? "
  
  
  Dītrihs novērsās no manis, viņa sejā bija spītīgs skatiens.
  
  
  — Tas ir vienīgais, ko es jums neteikšu, Stīfansa kungs.
  
  
  "Es domāju, ka jums vajadzētu pastāstīt."
  
  
  Mums aiz muguras atskanēja sievietes balss.
  
  
  Es pagriezos. Viņa stāvēja durvīs uz citu guļamistabu, ģērbusies gaišā, caurspīdīgā negližejā. Apakšā viņa bija ģērbusies īsā neilona naktskreklā līdz ceļiem. Viņas garie, taisnie blondie mati nokrita gandrīz līdz viduklim. Viņa bija kaut kur divdesmito gadu vidū, viņas seja bija maigāka, sievišķīgāka Dītrihas iegareno vaibstu versija. Zem viņas platās pieres viņas iedegušo seju dalīja tievs, garš deguns, kas gandrīz izskatījās pārāk tievs. Viņas acis bija tikpat mīkstas kā tēvam.
  
  
  Zods bija smalks vaigu un žokļa plato izliekumu savienojums.
  
  
  "Es esmu Sjūzena Dītriha. Es dzirdēju, ko tu teici manam tēvam. Es jums atvainojos. Tā bija mana vaina. Tas biju es, kurš uzpirku ziņnesi, lai viņš sniegtu informāciju par jums. Viņš man teica, ka jūs iepriekšējā dienā esat redzēts izejot no Stočelli augšējā stāva. Tāpēc mēs domājām, ka tu esi viņa algotnis.
  
  
  Viņa iegāja viesistabā un nostājās blakus tēvam, apskaudama viņu.
  
  
  "Es domāju, ka ir pienācis laiks jums kaut ko pastāstīt. Tas jūs šķīra gadiem ilgi. Jums jāapstājas. Jūs iedziļināties pārāk dziļi.
  
  
  Dītrihs pamāja ar galvu. "Es neapstāšos, Sjūzena. ES nevaru apstāties! Ne līdz katrai no tām...
  
  
  Sūzena pielika pirkstus pie viņa lūpām. - "Lūdzu?"
  
  
  Dītrihs noņēma viņas roku. "Es viņam neteikšu," viņš izaicinoši sacīja, viņa balss bija gandrīz fanātiska. "Viņš pateiks policijai, un viņi visi izbēgs. Katrs no viņiem! Vai tu nesaproti? Visi mani centieni - visi šie gadi būs velti."
  
  
  "Nē," es teicu, "atklāti sakot, es neinteresējos par jūsu izveidotajiem cilvēkiem vai to, cik ilgi viņi trūd cietumā. Es gribu zināt tikai to, no kurienes tu ņem visu šo heroīnu.
  
  
  Dītrihs pacēla pret mani savu tievo, bālo seju. Es redzēju ciešanu līnijas, kas dziļi iespiedušās viņa ādā. Tikai gadu ilgas mokas varēja ienest sirmgalvja acīs sāpīgu skatienu. Viņš vērīgi paskatījās uz mani un bez jebkādas izteiksmes balsī teica vienkārši: "Es varu tikt galā, Stefana kungs."
  
  
  * * *
  
  
  Dītrihs, stāstot man savu stāstu, cieši satvēra Sjūzenas roku ar abām rokām.
  
  
  “Man bija vēl viena meita Stefansa kungs. Viņas vārds bija Alise. Pirms četriem gadiem viņa tika atrasta mirusi no heroīna pārdozēšanas pretīgā, netīrā Ņujorkas viesnīcas numurā. Viņai toreiz nebija pat astoņpadsmit. Gadu pirms nāves viņa bija prostitūta. Kā man stāstīja policija, viņa uzņēma ikvienu, kurš varēja viņai samaksāt pat dažus dolārus, jo viņai ļoti vajadzēja naudu, lai samaksātu par savu atkarību. Viņa nevarēja dzīvot bez heroīna. Galu galā viņa nomira šī iemesla dēļ.
  
  
  "Es zvērēju atriebties. Es apsolīju atrast cilvēkus, kas tic, tos, kas to dara iespējamu – tos, kas ir augšgalā! Lieli cilvēki, kuriem policija nevar pieskarties, jo viņi paši nekad netiek ar lietām galā. Cilvēkiem patīk Stočelli, Torregrossa, Vignale, Gambetta, Kleins un Vēbers. Visa vētraina bara! Īpaši tie, kas tos apstrādā. Vīrieši, piemēram, Michaud, Berthier un Dupre.
  
  
  “Ja jūs kaut ko zināt par mani, jūs zināt, ka es esmu ķīmiķis. Es nesen atradu veidu, kā atriebties. Es atradu veidu, kā burtiski apglabāt viņus savā netīrajā straumē! »
  
  
  Viņš apstājās, viņa acīs dzirkstīja gaisma, kas nāca no dvēseles dziļumiem.
  
  
  "Es atradu veidu, kā pagatavot sintētisko heroīnu."
  
  
  Dītrihs redzēja manas sejas izteiksmi.
  
  
  - Jūs man neticat, Stefana kungs. Bet tā ir taisnība. Es tiešām esmu atklājis metodi heroīna hidrohlorīda iegūšanai ar tīrību, kas pārsniedz deviņdesmit vienu procentu. Viņš piecēlās kājās. "Nāc ar mani."
  
  
  Es sekoju viņam uz virtuvi.
  
  
  Dītrihs ieslēdza gaismu un parādīja. "Paskaties uz sevi."
  
  
  Uz letes gulēja vienkārša stikla retortu un stikla cauruļu sistēma. Lielākajai daļai no tā man nebija jēgas, bet es neesmu ķīmiķis
  
  
  "Tā ir taisnība," Sūzena sacīja, un es atcerējos, ka ziņojuma otrajā lappusē, ko Denvera man atsūtīja, izmantojot telekopētāju, ir galvenā frāze par Dietrich Chemical Inc. bija "pētniecība un attīstība". Vai tiešām vecais vīrs ir atradis veidu, kā heroīnu ražot sintētiski?
  
  
  — Jā, Stefansa kungs, — Dītrihs gandrīz lepni sacīja, — sintētiskais heroīns. Tāpat kā daudzi atklājumi, es gandrīz nejauši uzdūros paņēmienam narkotiku sintezēšanai, lai gan man bija nepieciešams ilgs laiks, lai to pilnveidotu. Un tad,” Dītrihs pastiepa roku pie letes un, turēdams to uz augšu, paņēma brūnu plastmasas litru pudeli, “tad es atklāju, kā koncentrēt sintētisko vielu. Šajā pudelē ir koncentrēts sintētiskais heroīns. Manuprāt, laba līdzība būtu to salīdzināt ar koncentrētu šķidro saharīnu, kura viens piliens ir vienāds ar pilnu tējkaroti cukura. Nu, tas ir vēl vairāk koncentrēts. Es to atšķaidīju ar vienkāršu krāna ūdeni, pusunci uz galonu."
  
  
  Laikam par to šaubījos, jo Dītrihs satvēra manu roku. “Jums man jātic, Stīfansa kungs. Jūs pats to pārbaudījāt, vai ne? "
  
  
  Es nezināju, bet atcerējos, ka Karloss Ortega pastiepa roku un pieskārās pulverim ar rādītājpirkstu, pieskārās ar to mēlei un tad pamāja ar galvu, piekrītot, ka tas tiešām ir heroīns.
  
  
  "Kā tas strādā?" ES jautāju.
  
  
  "Jūs zināt, ka es nekad neatklāšu formulu."
  
  
  "Es tev par to nejautāju. Es vienkārši nesaprotu, kā no tā iegūt kristālisku pulveri, — es norādīju uz pudeli, — un tīru ūdeni.
  
  
  Dītrihs nopūtās. "Ļoti vienkārši. Koncentrātam ir ūdens kristalizācijas īpašība. Tāpat kā aukstums lietus pārvērš sniegpārslās, kas ir nekas vairāk kā kristālisks ūdens. Galons ūdens sver apmēram trīs kilogramus. Šajā pudelē ir pietiekami daudz koncentrāta, lai pagatavotu gandrīz divus simtus kilogramus sintētiskā heroīna, kas neatšķiras no īsta heroīna hidrohlorīda. Pasaulē nav neviena ķīmiskā testa, kas varētu noteikt kaut mazāko atšķirību. Vai jūs zināt, ko tas nozīmē.
  
  
  Es noteikti zināju, pat ja viņš to nezina. Dītriha tikko teiktā sekas bija milzīgas. Domas virmoja apkārt kā taifūna atlūzas. Es nespēju noticēt, ka Dītrihs nezināja, ko viņš teica.
  
  
  Mēs atgriezāmies viesistabā, Dītrihs staigāja uz priekšu un atpakaļ, it kā viņā esošajai enerģijai būtu jāatrod kāds cits atbrīvojums, izņemot vārdus. Es klusēju, jo gribēju saprast domas savā galvā.
  
  
  “Es to varu darīt jebkur. Heroīns, kuru mēģināju iesēt tavā istabā? Vai jūs domājāt, ka es Meksikā ievedu tik daudz heroīna? Man viņš nebija jānēsā. Es varu to izdarīt šeit tikpat viegli, kā es to darīju Francijā, kad es viņu uzliku tiem frančiem. Es to izdarīju Ņujorkā. Es to izdarīju Maiami."
  
  
  Sūzana apsēdās uz dīvāna. Es vēroju, kā Dītrihs staigā uz priekšu un atpakaļ dzīvojamās istabas robežās, un zināju, ka šis vīrietis nav gluži prātīgs.
  
  
  Es pievērsu viņa uzmanību. - "Dītriha kungs."
  
  
  "Jā?"
  
  
  “Jūs man jautājat iepriekš, vai es zinu, ko nozīmē jūsu atklājums? Tu?"
  
  
  Dītrihs neizpratnē pagriezās pret mani.
  
  
  "Vai jūs zināt, cik vērtīgs ir jūsu atklājums cilvēkiem, kurus mēģināt iznīcināt? Vai jūs zināt, kādus riskus viņi tagad uzņemas, ievedot narkotikas ASV? Vai arī cik miljonu dolāru skaidrā naudā viņiem par to ir jāmaksā? Viņi to dara tikai viena iemesla dēļ. Fantastiska peļņa. Simtiem miljonu gadā. Tagad jūs esat atradis veidu, kas novērsīs narkotiku kontrabandas risku štatos, kā arī nesīs viņiem lielāku peļņu, nekā viņi jebkad varētu sapņot. Vai jūs nezināt, kāda ir jūsu formula viņiem? "
  
  
  Dītrihs neticīgi skatījās uz mani.
  
  
  "Nav neviena no šiem cilvēkiem, kas neizdarītu duci slepkavību, lai iegūtu jūsu formulu. Vai arī jūs.
  
  
  Viņš apstājās gandrīz pusceļā, viņa seja pauda pēkšņas bailes.
  
  
  "Es... es nekad... es nekad par to nedomāju," viņš nomurmināja.
  
  
  — Sasodīts, padomā! Es beidzot tiku līdz viņam. Vairāk nav ko teikt.
  
  
  Vecais vīrs piegāja pie dīvāna un apsēdās blakus meitai, aizsedzot seju ar rokām. Sūzena aplika roku ap viņa tievajiem pleciem, lai viņu mierinātu. Viņa paskatījās uz mani pāri istabai ar bāli pelēkām acīm.
  
  
  — Vai jūs mums palīdzēsit, Stīfansa kungs?
  
  
  "Labākais, ko tagad varat darīt, ir doties mājās un turēt muti ciet. Nekad nevienam nesaki ne vārda."
  
  
  "Mums nav neviena cita, kas mums palīdzētu," viņa teica. "Lūdzu?"
  
  
  Es skatījos uz viņiem, tēvu un meitu, ierautām atriebības tīklā. Mans pienākums bija pret Gregoriju, un, lai viņam palīdzētu, man bija jāpilda Stočelli dotais solījums Komisijas priekšā viņu atbrīvot. Man atlika tikai nodot šos divus viņa rokās, bet doma par to, ko Stočelli darītu, ja Dītrihs nonāktu viņa rokās, bija pretīga. Un, ja es iedotu Dītrihu Stočelli, tas būtu tas pats, kas viņam iedotu Dītriha formulu. Gada laikā Stočelli kontrolēs visu narkotiku kontrabandu štatos. Neviens liels operators ar to nevar konkurēt. Tā kā heroīna kontrabandas risks štatos tika novērsts un neticamā peļņa zemo ražošanas izmaksu dēļ, nepagāja laiks, kad Stočelli apgādāja katru narkotiku tirgotāju katrā valsts pilsētā. Viņu nekas neaptur. Dītriha atdošana Stočelli būtu kā mēra ienešana valstī.
  
  
  Es zināju, ka man ir jātur Dītriha formula prom no Stočelli. Un, tā kā tas bija aizslēgts vecā vīra prātā, man vajadzēja viņus divus dabūt ārā no Meksikas.
  
  
  "Labi," es teicu. "Bet jums ir jādara tieši tas, ko es jums saku."
  
  
  "Mēs būsim."
  
  
  "Cik daudz heroīna jums tur ir?" – jautāju Dītriham.
  
  
  Dītrihs paskatījās uz augšu. — Gandrīz četrdesmit kilogrami kristāla formā.
  
  
  "Atbrīvoties no tā. Un arī no visa, ko gatavojāt. Atbrīvojieties no visiem stikla traukiem. Jūs nevarat riskēt, ka jūs ieraudzīs istabene vai zvanītājs. Rūpīgi notīriet šo vietu."
  
  
  "Jebkas cits?"
  
  
  "Jā. Rīt es vēlos, lai jūs rezervētu lidojumu atpakaļ uz štatiem ar pirmo lidmašīnu."
  
  
  "Un tad?"
  
  
  "Vēl nekas. Tas ir viss, ko jūs varat darīt.
  
  
  Es pēkšņi jutos izsmelta. Mana roka sāpēja ar blāvām, pulsējošām sāpēm. Man vajadzēja atpūtu un miegu.
  
  
  "Kas par Stočelli?" - Dītrihs jautāja, un viņa acīs atkal uzliesmoja fanātiskā uguns. "Kā ar viņu? Vai viņš izkļūs bez skotiem? Vai tas nozīmē, ka viņš netiks sodīts?
  
  
  "Ei, es parūpēšos par Stočelli. Es tev dodu savu vārdu.
  
  
  "Vai es tev varu uzticēties?"
  
  
  "Tev būs jātic."
  
  
  Es piecēlos un pateicu viņiem, ka esmu noguris un dodos prom, un izgāju pa durvīm, uzmanīgi aizverot tās aiz sevis. Kad es aizgāju, neviens no mums neko neteica. Vairāk nebija ko teikt.
  
  
  * * *
  
  
  Kad es pametu Dītrihu un viņa meitu, bija jau krietni pēc četriem no rīta, bet man vēl bija jāpaveic pēdējais darbs, pirms spēju gulēt. Es devos atpakaļ uz savu istabu, lai paņemtu magnetofonus - kabatas formātā un nedaudz lielākus.
  
  
  
  Lielāks ierakstītājs bija aprīkots ar ātrgaitas atskaņošanu. Viņš varēja atskaņot veselu stundu lentes mazāk nekā trīsdesmit sekundēs. Ikvienam, kurš viņu klausījās, viņa radītā skaņa nebija nekas cits kā skaļa kauciens.
  
  
  Ar abām mašīnām devos lejā uz pamesto vestibilu un iekārtojos vienā no telefona būdiņām. Izliekoties, ka runāju mikrofonā, es iediktēju nelielā kabatas magnetofonā savu darbību atskaiti. Es apskatīju gandrīz visus notikumus, izņemot Luisa Aparicio slepkavību. Man pagāja gandrīz piecpadsmit minūtes, līdz es pabeidzu runāt.
  
  
  Tad es piezvanīju Denverai.
  
  
  "Tu izskaties noguris," Denvera sacīja, pieejot pie rindas.
  
  
  "Jā," es kaustiski teicu, "tad tiksim ar to galā, labi?"
  
  
  "Es tagad ierakstu."
  
  
  "Liels ātrums," es nogurusi teicu. — Nestrādāsim visu nakti.
  
  
  "Rodžers. Gatavs saņemt."
  
  
  "Labi, tas ir personīgi. Pavairošanai tikai Gregoram. Atkārtojiet - tikai Gregoram.
  
  
  Es ievietoju lentes kaseti ātrgaitas atskaņotājā un piespiedu to pie tālruņa mikrofona. Es nospiedu atskaņot, un mašīna iekliedzās kā tālu zāģa kliedziens. Skaņa ilga septiņas vai astoņas sekundes, tad pēkšņi apstājās.
  
  
  Pieliku telefonu pie auss un jautāju: "Kā gāja tikšanās?"
  
  
  "Instrumenti parāda, ka viss ir kārtībā," atzina Denvera.
  
  
  "Labi," es teicu. "Es vēlos, lai šī lente tiktu iznīcināta tūlīt pēc tās nodošanas Gregorijam."
  
  
  "Es to izdarīšu. Vēl kaut kas?"
  
  
  Es teicu: "Es domāju, ka tas ir viss."
  
  
  Es noliku klausuli. Pirms iziešanas no kabīnes es pārtinu oriģinālo lenti, izslēdzu mikrofonu un palaidu to "ierakstīšanas" režīmā ātrgaitas kasešu automātā, līdz lente tika pilnībā izdzēsta.
  
  
  Atgriežoties savā istabā, man bija jāaizvelk aizkari, lai izvairītos no tuvojošās rītausmas spīduma. Es izģērbos, aizgāju gulēt un ilgi nogulēju, domādama, jo manas domas bija vērstas uz pēdējo Gregorijam nosūtītās ziņas daļu:
  
  
  "Dītriha atklātais ir tik bīstams, ka viņam nevar uzticēties. Vīrietis ir ārkārtīgi neirotisks un nestabils. Ja viņa sintētiskā heroīna formula kādreiz nonāktu nepareizās rokās, es negribētu domāt par sekām. Objektīvi es ieteiktu to novērst - pēc iespējas ātrāk."
  
  
  TRĪSpadsmitā NODAĻA
  
  
  Es gulēju līdz vēlam vakaram, kad histēriskā un pārbiedētā Sjūzena mani pamodināja ar savu izmisīgo klauvēšanu pie manām durvīm.
  
  
  Izkāpu no gultas un vilcinādama atvēru durvis. Sjūzena bija ģērbusies tikai bikini un caurspīdīgā pludmales jakā. Viņas garie blondie mati slīdēja uz krūtīm.
  
  
  Viņa kliedza. — Mans tēvs ir prom!
  
  
  Bailes bija rakstītas viņas sejā bālā ēnā. Viņas acis pārvērtās izklaidīgā, tukšā šoka skatienā, kuru viņa tik tikko spēja kontrolēt.
  
  
  Kad beidzot viņu nomierināju, uzvilku bikses, kreklu un sandales. Mēs uzgājām uz viņas istabu.
  
  
  Paskatījos Dītriha svītas viesistabā. Tas bija gājiens. Lampas bija apgāztas un kafijas galdiņš uz sāniem. No pelnu traukiem uz grīdas bija izmētāti cigarešu izsmēķi.
  
  
  Es pagriezos pret virtuvi. Tas bija pilnīgi tukšs. Nekas nebija palicis pāri no retortēm, mēģenēm un cita laboratorijas aprīkojuma, ko es tur redzēju tikai dažas stundas iepriekš.
  
  
  — Tur! - teica Sūzena. "Paskaties uz to!"
  
  
  — Pastāsti man, kas noticis.
  
  
  Viņa dziļi ievilka elpu, lai sevi nomierinātu. “Šorīt es pamodos ap desmitiem trīsdesmit. Tēvs vēl gulēja. Mēs devāmies gulēt uzreiz pēc jūsu aiziešanas, bet viņš bija tik noraizējies, ka es liku viņam dzert miegazāles. Es piezvanīju aviokompānijām, tiklīdz piecēlos, un rezervēju mums izbraukšanu pēcpusdienā. Šis bija agrākais lidojums, ko varēju rezervēt. Tad es izdzēru tasi kafijas. Līdz tam laikam bija vienpadsmit. Es gribēju ilgāk sauļoties un nedomāju, ka būtu labāk, ja ļautu tētim pēc iespējas ilgāk gulēt, tāpēc devos lejā uz baseinu. Es biju tur tikai pirms dažām minūtēm. Es atgriezos, lai sakravātu savas mantas un - un atradu šo! "Viņa izmisusi pamāja ar roku.
  
  
  "Vai jūs šeit atradāt zīmīti vai ko citu?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu. - "Nekas! Acīmredzot tēvs pamodās un saģērbās. Brokastis viņš laikam pats pagatavoja. Trauki joprojām stāv uz terases galda. Viss, kas viņam bija, bija sula, kafija un ola" .
  
  
  Es paskatījos apkārt virtuvītei. - Vai viņš šeit uzkopa?
  
  
  "Es nezinu. Viņš to nedarīja pagājušajā naktī. Viņš bija pārāk noguris. Viņš teica, ka darīs to šorīt."
  
  
  "Ko viņš darītu ar laboratorijas aprīkojumu?"
  
  
  "Viņš man teica, ka to sagraus un izmetīs miskastē."
  
  
  "Un viņš?"
  
  
  Sjūzena pacēla miskastes vāku. "Nē. Šeit nav trauku.
  
  
  “Viņš man teica, ka pagatavojis vēl četrdesmit kilogramus heroīna. Kur viņš to glabāja? "
  
  
  "Skapī virs izlietnes."
  
  
  "Vai tas tur ir?"
  
  
  Viņa atvēra skapja durvis, lai es varētu redzēt, ka plaukti ir tukši. Viņa pagrieza savu apjukušo seju pret mani.
  
  
  "Vai viņš viņu pameta?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Es nezinu. Es tā nedomāju. Viņš pagājušajā naktī neko nedarīja, izņemot gulēt.
  
  
  "Kas par koncentrātu?
  
  
  Sūzena vēlreiz paskatījās apkārt virtuvē. Viņa pacēla atkritumu konteinera vāku. "Šeit," viņa teica, paceļot izlietotos papīra dvieļus. Viņa paņēma plastmasas pudeli. — Tā ir tukša.
  
  
  - Vismaz, paldies Dievam.
  
  
  Es atgriezos viesistabā.
  
  
  "Vai viņš spēlē savu citu spēli?" - Es jautāju Sjūzenai. — Viņš gāja pēc Stočelli?
  
  
  "Mans Dievs!" viņa šausmās iesaucās: "Es nekad par to nebiju domājusi!"
  
  
  "Es viņam teicu, ka viņš spēlējas ar slepkavām! Ko pie velna viņš izdarīja? "
  
  
  Sūzana klusi pakratīja galvu. Asaras piepildīja viņas acis. Viņa pēkšņi iesteidzās manās rokās. Viņas garie blondie mati plūda pār muguru. Es jutu viņas gandrīz kailā ķermeņa siltumu blakus manējam, viņas mazajām, stingrajām krūtīm spiedās pret manām krūtīm.
  
  
  Viņa šņaukāja manas krūtis, un es ar roku satvēru viņas zodu, lai pagrieztu viņas seju pret sevi. Viņa aizvēra acis, piespieda savas lūpas manējām un atvēra muti.
  
  
  Pēc brīža viņa atrāva muti, bet tikai par collas daļu.
  
  
  "Ak Dievs," viņa čukstēja, "liec man aizmirst!" Es vairs nevaru izturēt Lūdzu, lūdzu... liec man aizmirst! "
  
  
  Un es to izdarīju. Vrakā viesistabā. Gaismas staros, kas plūst pa logiem. Kaut kā norāvām drēbes un apskāvāmies un abi atradām aizmāršību un atbrīvojām savu spriedzi.
  
  
  Viņas krūtis pieguļ manām plaukstām, it kā tās būtu veidotas atbilstoši savai formai. Viņas augšstilbi izpletās un apvijās ap mani. Nekādas ķircināšanas. Nekas cits kā pēkšņa vardarbīga cīņa vienam ar otru. Viņa mani paņēma tikpat daudz, cik es viņu.
  
  
  Un visbeidzot, sviedriem klāta, sviedriem slīdoša, niknā seksuālās enerģijas uzplūdā, viņa uzsprāga manās rokās, viņas nagi ieurbās manā mugurā, zobi iegraujās manā plecā un viņas vaidi piepildīja istabu.
  
  
  Tikko bijām aizgājuši, noguruši, bet piesātināti, kad zvanīja telefons.
  
  
  Mēs skatījāmies viens uz otru.
  
  
  "Atbildi man," viņa nogurusi teica.
  
  
  Es gāju pāri istabai pie galdiņa pie loga. "Sveiki?"
  
  
  "Es priecājos par tevi, Kārter," skarbi atskanēja vīrieša balss. “Senora Dītriha dzīve ir jūsu rokās. Dāma, ar kuru jūs satikāties, tiksies ar jums šovakar. Astoņas stundas. Tajā pašā vietā, kur tu vakariņoji ar viņu iepriekš. Un pārliecinieties, ka policija jums neseko.
  
  
  Tālrunis iestrēga man ausī, bet ne agrāk, kad es atpazinu Karlosa Ortegas balsi, maigu, pieklājīgu, atturīgu un bez mazākās emociju vai drāmas miņas.
  
  
  Es noliku klausuli.
  
  
  "Kas tas bija?" - jautāja Sjūzena.
  
  
  "Nepareizs numurs," es teicu un atgriezos pie viņas.
  
  
  * * *
  
  
  Dienu pavadījām patīkamā iekārē. Sūzana iezagās manī, it kā mēģinātu paslēpties no pasaules. Mēs iegājām viņas guļamistabā, novilkām aizkarus un aizsedzām gaismu un godu. Un mēs mīlējāmies.
  
  
  Vēlāk, daudz vēlāk es viņu pametu, lai dotos uz savu istabu pārģērbties.
  
  
  "Es gribu, lai tu paliktu šeit," es viņai teicu. “Neej no istabas. Neatveriet durvis. Neviens, nav izņēmumu. Tu saproti?"
  
  
  Viņa man uzsmaidīja. "Jūs to atradīsit, vai ne?" - viņa jautāja, bet tas vairāk bija apgalvojums nekā jautājums. "Tētim viss būs kārtībā, vai ne?"
  
  
  Es viņai neatbildēju. Es zināju, ka man nav iespējas likt viņai apzināties to vīriešu šausmīgo nežēlību, starp kuriem es staigāju, vai viņu bezjūtīgo vienaldzību pret cita vīrieša sāpēm.
  
  
  Kā es varētu viņai izskaidrot pasauli, kurā jūs apvijāt ķēdi ap savu cimdu dūri un atkal un atkal iesitāt vīrietim pa ribām, līdz izdzirdējāt sauso kaulu krakšķēšanu, kas lūst, un bezkaislīgi skatījāties, kā viņš sāka izspiest savas asinis. ? Vai arī viņš uzlika rokas uz dēļa un ar lauzni salauza pirkstus? Un viņš nepievērsa uzmanību dzīvnieku sāpju kliedzieniem, kas nāca no viņa saplēstas rīkles, un viņš nepievērsa uzmanību graujošajām spazmām, kas lika viņa ķermenim pārvērsties ļenganos muskuļos un plosītos audos.
  
  
  Kā es varu likt viņai saprast tādus vīriešus kā Karloss Ortega, Stočelli vai Luiss Aparicio? Vai arī es.
  
  
  Ar Sjūzenu savā pašreizējā prāta stāvoklī bija labāk neko neteikt. Viņa nebija Konsuela Delgardo.
  
  
  Es noskūpstīju viņu uz vaiga un aizgāju, aizslēdzot istabu aiz sevis.
  
  
  * * *
  
  
  Pats savā istabā uzreiz pamanīju melnu čemodānu, kurā Herberts Dītrihs man pastāstīja par trīsdesmit kilogramiem tīra heroīna. Neatverot koferi noliku līdzi. Cita lieta ir Žana Pola ķermenis. Ja es varētu piezvanīt AX, atbrīvoties no tā būtu viegli. Bet es biju viens, un tā bija problēma.
  
  
  Vienkārši nebija iespējas no tā atbrīvoties, un laika bija maz, tāpēc es beidzot nolēmu atlikt jebkādas darbības. Es apgriezu ķermeni, tad pacēlu to un iznesu uz terasi, uzmanīgi novietojot uz viena no sauļošanās krēsliem. Ikvienam nejaušam novērotājam viņš izskatījās tā, it kā viņš snauduļo.
  
  
  Es nomazgājos dušā un ātri pārģērbos, tad piesprādzēju Hugo pie sava kreisā apakšdelma un uzslīdēju uz zemu plecu maciņa. Es pārbaudīju, kā Vilhelmīna slīd zem elkoņa. Pirms drošības uzstādīšanas es noņēmu 9 mm munīcijas klipu, atkārtoti ielādēju klipu un noklikšķināju kamerā.
  
  
  Uzvilku vēl vienu vieglu jaku.
  
  
  
  
  Dienas laikā nevarēju tikt vaļā. 9 mm Luger ir liels lielgabals ar jebkuru iztēli, un izspiedums zem manas jakas mani būtu atdevis. Bet naktī es varēju ar to tikt galā. Tas ir, ja neviens pārāk cieši uz mani nepaskatījās.
  
  
  Kad biju gatavs, es izgāju no istabas un devos pa gaiteni uz dienesta liftu, virzoties uz aizmugurējo izeju.
  
  
  Pēc nepilnām piecām minūtēm es biju ārā no viesnīcas, iespiedies taksometra aizmugurē un devos uz El Centro.
  
  
  Kad bijām nogājuši dažus kvartālus, es apsēdos sēdeklī. Braucām uz rietumiem gar Kosteru. Costera ir pārāk atvērta, un tur ir pārāk daudz policijas automašīnu, lai es justos ērti, tāpēc es palūdzu šoferim apstāties, kad tuvojāmies Calle Sebastian el Cano. Pēc trim kvartāliem nogriezāmies pa kreisi uz Avenida Cuauhtemoc, kas iet paralēli Costera gandrīz līdz pat El Centro. Kur Cuauhtémoc pievienojas Avenida Constituyentes, mēs atkal pagriezāmies pa kreisi. Es palūdzu viņam apstāties pie Avenida Cinco de Mayo stūra un samaksāju, skatoties, kā viņš brauc prom no redzesloka, pirms es pārcēlos.
  
  
  Es atrados tikai divus kvartālus no katedrāles, kuras graciozās, zili krāsotās sīpolu krāsas smailes liek tai izskatīties kā krievu pareizticīgo baznīcai. Es paņēmu citu taksometru, un viņš mani izlaida dažus kvartālus no Hernando mājas. Es būtu varējis noiet šo attālumu, jo tas nebija tik tālu, bet es būtu piesaistījis mazāk uzmanības, ja es būtu piebraucis pie taksometra.
  
  
  Pulkstenis bija tieši astoņi, kad es iegāju Hernando's. Pianists spēlēja maigus ritmus uz klavierēm ar savām lielajām melnajām rokām, aizvērtām acīm, maigi šūpojoties uz priekšu un atpakaļ savā sēdeklī. Es paskatījos apkārt. Konsuela nebija klavierbārā. Izstaigāju ēdamzāles. Viņa nebija nevienā no tām.
  
  
  Es sēdēju pie bāra, lai iedzertu, kamēr gaidīju viņu. Es paskatījos pulkstenī. Piecas minūtes pāri astoņiem. Piecēlos, piegāju pie taksofona un piezvanīju uz viesnīcu. Viņi piezvanīja uz Suite 903. Atbildes nebija. Acīmredzot Sjūzena stingri ievēroja manus norādījumus. Viņa pat neatbildēja uz telefona zvaniem.
  
  
  Kad es novērsos no telefona, Konsuela stāvēja man pie elkoņa. Viņa paņēma manu roku un noskūpstīja manu vaigu.
  
  
  "Vai jūs esat mēģinājis sazināties ar Sūzanu Dītrihu viesnīcā?"
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Tad jūs zināt, ka Dītrihas jaunkundze nav savā istabā," viņa teica. "Viņa nebija tur vismaz pusstundu. Viņa aizgāja kopā ar kādu, kuru jūs jau esat satikuši."
  
  
  "Braiens Garets?" - es teicu, juzdamies nedroši.
  
  
  Konsuela pamāja.
  
  
  "Laikam viņš stāstīja viņai stāstu par aizvešanu pie tēva?"
  
  
  "Kā jūs vispār varējāt uzminēt? Tieši to viņš arī darīja. Viņa nemaz netraucās."
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  "Cita starpā, lai jūs nesagādātu nekādas nepatikšanas, kad es vēlāk aizvedīšu tevi satikt Karlosu." Viņas seja kļuva maigāka. "Man ļoti žēl, Nik. Tu zini, ka man jāiet viņiem līdzi, pat ja tas tev sāp. Cik daudz šī meitene tev nozīmē? "
  
  
  Es pārsteigta paskatījos uz Konsuelu. "Es tikko satiku viņu pagājušajā naktī," es teicu. — Vai tu nezināji?
  
  
  "Kādu iemeslu dēļ man radās iespaids, ka viņa ir tavs vecs draugs."
  
  
  "Aizmirsti. Kas tālāk?"
  
  
  "Jūs uzaicināt mani uz vakariņām La Perlā." Viņa man uzsmaidīja. "Mēs ēdīsim labu ēdienu un vērosim nirējus."
  
  
  — Kā ar Karlosu?
  
  
  — Tur viņš mūs sagaidīs. Viņa pastiepa roku un ar pirkstiem maigi pieskārās manam vaigam. “Dieva dēļ, Nik, neizskaties tik stingrs. Es neesmu tik nepievilcīga, lai tu nevarētu man uzsmaidīt, vai ne? "
  
  
  * * *
  
  
  Mēs nokāpām pa šauriem akmens pakāpieniem, kas strauji iegriezās Kvebradas klinšu iekšējā virsmā zem viesnīcas El Mirador. Mēs ieturējām vieglas vakariņas El Gourmet restorānā augšējā līmenī, un tagad es sekoju Konsuelai, kad viņa tumsā gāja lejā uz La Perlu zemākajā līmenī. Viņa atrada sēdvietu pie viena no galdiņiem blakus margām, no kurām paveras skats uz šauru jūras malu un viļņiem, kas klīda pie klints pamatnes.
  
  
  Bija gandrīz desmit. Konsuela pusdienu laikā nemēģināja runāt.
  
  
  — Cik vēl? - es viņai jautāju, kad apsēdāmies.
  
  
  "Ne uz ilgu laiku. Viņš drīz būs klāt. Pa to laiku mēs varam vērot nirējus."
  
  
  Kamēr mēs bijām padzēruši pirmo dzērienu, ūdenslīdēji bija sasnieguši zemu akmeņainu stāvu pa kreisi no mums un nolaidās uz dzegas tieši virs ūdens. Viņi bija trīs. Viens no viņiem no klints atseguma iegāzās līcī un pārpeldēja uz otru krastu. Tagad visas gaismas, izņemot dažus prožektorus, tika izslēgtas. Pirmais ūdenslīdējs iznira no ūdens, viņa mitrais ķermenis mirdzēja. Prožektori viņam sekoja, kad viņš lēnām uzkāpa gandrīz milzīgajā klintī, no kuras grasījās nirt. Turēdamies pie balsta, ar pirkstiem turoties pie klints, viņš devās uz augšu. Beidzot viņš uzlēca uz dzegas simts trīsdesmit pēdu augstumā virs līča.
  
  
  Jaunais ūdenslīdējs īsi nometās ceļos pirms mazās svētnīcas aiz dzegas, nolieca galvu un sakrustoja, pirms piecēlās kājās.
  
  
  
  Tad viņš atgriezās klints malā.
  
  
  Tagad prožektori bija nodzisuši, un viņš bija tumsā. Lejā, zem mums, gāzās spēcīgs vilnis, un baltas putas pacēlās augstu virs akmeņu pamatnes. Bezdibeņa pretējā pusē iedegās ugunskurs no saburzītas avīzes, notikuma vietu izgaismoja spilgts apgaismojums. Puisis atkal krustu šķērsu. Viņš izstaipījās uz pirkstiem.
  
  
  Bungām uzņemot ātrumu, viņš izlēca tumsā, viņa rokas lidoja uz sāniem, kājas un mugura izliecās, līdz viņš kļuva par loku gaisā, sākumā lēnām, pēc tam ātrāk, iegrimstot spožumā. ugunskura gaisma un visbeidzot milzīgs vilnis - viņa rokas pārtrauc gulbja lēcienu un pēdējā brīdī paceļas virs galvas.
  
  
  Iestājās klusums, līdz viņam galvā saplīsa ūdens, un tad atskanēja saucieni, aplausi un gaviles.
  
  
  Kad troksnis ap mums apklusa, es dzirdēju Karlosu Ortega runājam man aiz muguras. "Viņš ir viens no labākajiem ūdenslīdējiem." Viņš pavilka man blakus krēslu un apsēdās.
  
  
  "Ik pa laikam," Karloss pieklājīgi sacīja, apsēžoties un iztaisnot krēslu, "viņi nogalina sevi. Ja viņa kāja lecot noslīdēja no dzegas, vai arī viņš nenolēca tik tālu, lai notīrītu akmeņus... viņš paraustīja plecus. “Vai arī viņš nepareizi novērtē vilni un ienirst pārāk stāvi, kad nav pietiekami daudz ūdens. Vai arī, ja atcelšana aizved viņu jūrā. To var salauzt vilnis. pret akmeni. Šādi nomira Anhels Garsija, kad 1958. gadā šeit tika filmēta džungļu filma. Vai jūs par to zinājāt?
  
  
  "Jūs varat izlaist pārskata lekciju," es teicu. — Ķeramies pie lietas.
  
  
  "Vai jūs zināt, ka senors Dītrihs ir mans viesis?"
  
  
  "Es to varēju izdomāt pats."
  
  
  "Vai jūs zinājāt, ka viņa meita nolēma viņam pievienoties?"
  
  
  "Tātad es to uzzināju," es bezkaislīgi teicu. "Ko pie velna tu gribi no manis?"
  
  
  Konsuela runāja. "Vai es varu tevi tagad pamest, Karlos?"
  
  
  "Ne tagad". Viņš izņēma mazu, plānu cigāru un lēnām to aizdedzināja. Viņš paskatījās uz mani un laipni sacīja: "Vai jūs vēlētos ar mums sadarboties?"
  
  
  Es gaidīju draudus. Gaidīju un domāju par gandrīz visiem notikumiem, izņemot šo. Piedāvājums mani pārsteidza. Es paskatījos uz Konsuelu. Viņa arī gaidīja manu atbildi.
  
  
  Karloss pieliecās man vēl tuvāk. Es sajutu viņa pēcskūšanās smaržu. "Es zinu par Dītriha formulu," viņš teica, un viņa balss tikko sasniedza manas ausis. "Es zinu par viņa sarunu ar jums un to, ko viņš var radīt."
  
  
  "Šī ir īsta viesnīcas spiegu sistēma," es komentēju.
  
  
  Karloss ignorēja manu piezīmi.
  
  
  "Dītriha atklātais varētu padarīt mūs visus par miljardieriem."
  
  
  Es atspiedos krēslā.
  
  
  "Kāpēc mani iesaista darījumā, Ortega?"
  
  
  Karloss izskatījās pārsteigts. "Es domāju, ka tas jums būs skaidrs. Mums tevi vajag."
  
  
  Un tad es visu sapratu. "Stočelli," es nomurmināju. “Jums ir nepieciešams heroīna izplatītājs. Stocelli būs jūsu izplatītājs. Un tev vajag, lai es nokļūtu Stočelli.
  
  
  Karloss man uzsmaidīja ar tievu, ļaunu grimasi.
  
  
  Konsuela runāja. Ortega viņu apklusināja. "Varbūt tev vajadzētu mūs pamest tagad, mans dārgais. Jūs zināt, kur mūs satikt — ja Kārtera kungs piekritīs mums pievienoties."
  
  
  Konsuela piecēlās. Viņa apgāja ap mazo galdiņu man blakus un uzlika roku man uz pleca. Es jutu viņas tievo pirkstu ciešo spiedienu.
  
  
  "Nedari neko pārsteidzīgu, Nik," viņa nomurmināja. "Trīs vīrieši pie blakus galda ir bruņoti. Vai tā nav, Karlos?
  
  
  "Esverdad."
  
  
  Konsuela virzījās uz kāpnēm. Es brīdi viņu vēroju, pirms atgriezos pie Ortegas.
  
  
  "Tagad, kad viņa ir prom, Ortega, ko jūs vēlaties man pateikt, ko nevēlaties, lai viņa zinātu?"
  
  
  Kādu brīdi Ortega neatbildēja. Viņš paņēma vienu no mūsu tukšajām glāzēm un laiski grozīja to savos pirkstos. Beidzot viņš to nolika un pieliecās pie manis.
  
  
  "Jūs domājat, ka es nezinu, ka Džons Bikfords ir vājš, kuru var grūstīt bez lielām grūtībām? Viņš domā ar savu dzimumlocekli. Viņam svarīga ir tikai viņa sieva, šī mīļā palaistuve. Un Braiens Garets? Vai jūs domājat, ka es nezinu, ka Gerets nav stiprāks par Bikfordu?
  
  
  Karloss tagad čukstēja, viņa seja tikai dažu centimetru attālumā no manējās. Pat tumsā es redzēju, kā viņa acis iedegas ar iekšējās redzes spēku.
  
  
  “Es varu kļūt par vienu no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Bet es pats to nevaru izdarīt. Šeit, Meksikā, man ir zināma ietekme. Man ir sakari. Bet kas notiek, kad mēs pārceļam savu darbību uz štatiem? Tas būtu tikai Bikfords, Gerets un es. Vai redzat Bikfordu stāvam pretī Stočelli? Vai arī Gerets? Viņi būtu nosmērējuši savas bikses, kad pirmo reizi saskārās ar viņu. Vai tu saproti, ko es tev saku?
  
  
  "Jā. Tu atbrīvotos no Gereta un Bikforda, lai varētu ar mani vienoties."
  
  
  "Tieši tā. Ko tu saki?"
  
  
  "Kāds sadalījums?" "Es teicu, zinot, ka Ortega manu jautājumu uztvers kā pirmo soli ceļā uz manu vienošanos doties kopā ar viņu, Karloss pasmaidīja. "Desmit procenti," es skaļi iesmējos. Es zināju, ka Ortega mani pierunās kaulēties.
  
  
  
  Ja es to nebūtu izdarījis, viņš būtu aizdomīgs. Desmit procenti ir smieklīgi. "Ja es došos ar jums, mēs sadalīsimies vienādi."
  
  
  "Piecdesmit procenti? Noteikti nē."
  
  
  "Tad atrodiet sev citu zēnu." Es atspiedos krēslā un paņēmu cigarešu paciņu, kas gulēja uz galda. Šķiltavas liesmā es redzēju, kā Ortegas seja atgūst gludu, vēsu mieru.
  
  
  — Jūs nevarat kaulēties.
  
  
  "Kurš to teica? Klausies, Ortega, es tev esmu vajadzīga. Tu man tikko teici, ka nevari noslēgt šo darījumu bez manis. Bikfords un Gerets? Stočelli tos ēda, izspļāva un dzenāja tevi. Tagad klausies. Ja jūs man iedosiet burkānu, lai es to pēc tam varētu izstiept, labāk padariet to treknu un sulīgu, pretējā gadījumā es to pat nenokosīšu.
  
  
  — Četrdesmit procenti? - Karloss uzmanīgi ierosināja, uzmanīgi vērodams mani.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Piecdesmit procenti. Un, ja es kādreiz pieķeršu jūs, mēģinot mani apkrāpt - pat par santīmu -, es nākšu pēc jūsu slēpņa."
  
  
  Karloss vilcinājās, un es zināju, ka esmu viņu pārliecinājusi. Beidzot viņš pamāja ar galvu. "Tu kaulējies pa īstam," viņš negribīgi teica. Viņš pastiepa roku. "Piekritu."
  
  
  Es paskatījos uz viņa roku. "Nāc, Ortega. Mēs joprojām neesam draugi, tāpēc necenties likt man domāt, ka esmu tavs draugs. Tas ir tīri biznesa darījums. Man patīk nauda. Tev arī. Atstāsim to uz šī pamata.
  
  
  Ortega pasmaidīja. — Tu vismaz esi godīgs. Viņš nometa roku uz sāniem un piecēlās kājās. "Tagad, kad mēs esam partneri, vai iesim, senjor Kārter?"
  
  
  — Kur?
  
  
  “Es esmu Gareta hacienda viesis. Viņš lūdza mani uzaicināt jūs pievienoties mums, ja jūs nolemjat sadarboties ar mums." Viņš pasmaidīja par savu ironiju.
  
  
  Kad gājām augšup pa šaurajām akmens un betona kāpnēm, kas veda no naktskluba La Perla, es redzēju, ka mums seko trīs vīrieši, kas visu vakaru bija sēdējuši pie blakus galdiņa.
  
  
  Apļveida bruģakmens ielā klints galā mūs gaidīja mašīna. Šoferis turēja durvis vaļā, kad mēs tām tuvojāmies. Ortega bija pirmais, kas apsēdās aizmugurējā sēdeklī un norādīja, lai es viņam pievienojos. Kad es iekārtojos, vadītājs aizvēra durvis un piegāja pie priekšējā sēdekļa. Viņš iedarbināja dzinēju un tad pagriezās pret mani, savu resno dūri satverot lielas Mauser Parabellum pistoles dibenu, un tās purns bija vērsts tieši pret manu seju tikai dažu collu attālumā.
  
  
  Nekustoties es jautāju: "Kas pie velna tas ir, Karlos?"
  
  
  "Jūsu ieroci," Ortega teica, pastiepjot roku. "Tas mani nervozēja visu vakaru. Kāpēc gan man to neiedot, lai es varētu atpūsties? »
  
  
  "Sakiet viņam būt uzmanīgiem," es teicu. "Es to tagad lūdzu."
  
  
  — Muļķības, — Ortega iecirta. "Ja viņš kaut kā izkāps no jakas, viņš nošaus."
  
  
  Uzmanīgi izvilku Vilhelmīnu no maciņa. Ortega to no manis atņēma.
  
  
  — Vai jums ir kāds cits ierocis, senjor Kārter?
  
  
  Man vajadzēja tikai sekundes daļu, lai izlemtu. Es atraisīju Hugo apvalku un pasniedzu Ortegam plāno duncis. "Parūpējies par viņiem manā vietā," es viegli teicu.
  
  
  — Vamanos, Paco! Ortega pārtrauca savus vārdus. Šoferis apgriezās un iedarbināja automašīnu. Viņš apbrauca centrālo salu un lejā no kalna.
  
  
  Lēnām gājām pa Kvebradas klinšu bruģētajām ieliņām un pa šaurajām Akapulko vecās daļas ieliņām. Kad mēs nogriezāmies uz Costera Miguel Aleman un devāmies uz austrumiem, es varēju skatīties pāri līcim uz Matamoros viesnīcas gaismām. Ortega iekrita manā acīs.
  
  
  "Būtu ļoti slikti, ja jūs pat domātu par atgriešanos viesnīcā, Senjor Kārter," Ortega sausi sacīja.
  
  
  — Kā tu to uzminēji?
  
  
  "Jūs varat saskarties ar Teniente Felix Fuentes no federācijas," sacīja Karloss. "Un tas būtu slikti mums abiem, vai ne?"
  
  
  Viņš pagrieza galvu pret mani, viņa tumšajās acīs mirgoja ļauna jautrība.
  
  
  "Jūs domājāt, ka es nezināju, ka Teniente Fuentesa ir šeit Akapulko?" viņš jautāja. "Vai jūs domājat, ka es esmu muļķis?"
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa.
  
  
  Gareta milzīgās haciendas pirmajā stāvā notika trokšņaina ballīte. Ducis viņa draugu ieradās no Ņūportbīčas ar astoņdesmit pēdu motoru buru laivu. Stereofons dārdēja, puse viesu jau bija piedzērušies. Ortega un Pako vilka mani augšā uz guļamistabu. Paco mani iegrūda istabā, aizcirta un aizslēdza durvis aiz manis.
  
  
  Konsuela gulēja uz milzīgas "king" izmēra gultas. Otrpus istabai no viņas atradās vesela skapju siena, kuras durvis bija spoguļi, lai atspoguļotu katru atspulgu telpā.
  
  
  Viņa man uzsmaidīja un pēkšņi bija gluds, izliekts džungļu kaķis, kas jutekliski stiepjas. Viņa turēja rokas. "Nāc šurp."
  
  
  Izstaipījos krēslā, atliecos un sakrustoju kājas.
  
  
  "Es gribu, lai tu ar mani mīlētos," Konsuela sacīja, viņas acis bija pusaizvērtas un viņas ķermenis bija izliekts kā gluds, vijīgs tīģeris. Es sēdēju nekustīgi un domīgi skatījos uz viņu.
  
  
  "Kāpēc?" ES jautāju. “Tāpēc, ka māja ir pilna ar cilvēkiem? Vai tas tevi aizrauj?
  
  
  "Jā." Konsuela acis bija nedaudz atvērtas.
  
  
  Viņa manī uzsmaidīja. "Tu mani ķircini," viņa teica. "Nāc šurp."
  
  
  Es piecēlos un devos uz gultas pusi.
  
  
  Es nokritu viņai virsū, piespiedu lūpas viņas rīkles gludumam, turēju viņas garo, nobriedušo ķermeni savās rokās. Es ļāvu savam svaram krist viņai virsū, ieelpojot viņai ausī.
  
  
  "Tu nelietis!" Konsuela pacēla manu galvu, satverot to abās rokās un pasmaidot man acīs.
  
  
  Es piecēlos no viņas un gāju pa istabu,
  
  
  — Uz kurieni tu dosies?
  
  
  „Noskūsties,” es sacīju, berzējot roku pāri vaigu rugājiem. Es devos uz vannas istabu, novilku drēbes, tad ieslēdzu dušu un iekāpu.
  
  
  Es nosusinos ar dvieli un mazgāju seju, kad dzirdēju viņas kliedzienu: "Kas tev tik ilgi prasīja?"
  
  
  "Pievienojieties man," es atbildēju.
  
  
  Brīdi vēlāk es dzirdēju, kā viņa nāk man aiz muguras, un tad es jutu, ka viņas kailais ķermenis piespiežas man, mīkstās krūtis piespiežas man pret muguru, gludas rokas apvijās ap manu vidukli, slapjās lūpas skūpstīja lāpstiņas un skrien pa mugurkaulu. uz manu kaklu.
  
  
  "Tu liksi man sagriezties."
  
  
  "Noskūties vēlāk," viņa čukstēja man mugurā.
  
  
  "Ejiet dušā, kamēr pabeidzu skūšanos," es teicu.
  
  
  Es paskatījos uz viņu spogulī, kad viņa aizgāja. Viņa ieslēdza ūdeni un pazuda aiz dušas aizkariem. Es dzirdēju spēcīgu dvēseles straumi izplūstam no lejkannas. Es ātri paskatījos apkārt plauktos pie spoguļa. Uz letes es atradu puslitra izmēra pudeli pēcskūšanās līdzekļa smagā kristāla karafe.
  
  
  Man piezvanīja Konsuela. "Nāc šurp ar mani, mīļā!"
  
  
  "Pēc mirkļa," es atbildēju.
  
  
  Paķēru no letes rokas dvieli un aptinu to ap karafi. Turot vienā rokā abus dvieļa galus, es to šūpoju uz priekšu un atpakaļ, pēc tam triecu improvizētā ieroča smago svaru pret manu kreiso roku. Viņš iesita man plaukstā ar pārliecinoši stingru sitienu.
  
  
  Es devos uz vannas istabu un uzmanīgi atrāvu aizkaru.
  
  
  Konsuela stāvēja ar muguru pret mani, viņas seja bija pacelta un acis aizvērtas no spēcīgas ūdens strūklas, kas sitās pret viņu. Kādu brīdi es skatījos uz viņas ķermeņa bagātīgo, izliekto izliekumu, viņas muguras gludumu un to, kā viņas viduklis izliekas un pēc tam paplašinājās, lai sastaptos ar viņas apaļajiem gurniem un garo gurnu līniju.
  
  
  Ar skaļu nožēlas nopūtu es ar īsu, ātru plaukstas locītavu iesitu dvielī iesaiņoto karafei pret viņas pakausi. Sitiens viņai trāpīja tieši aiz auss.
  
  
  Kad viņa izkrita cauri, es satvēru viņas svaru savā kreisajā rokā, sajutu, kā viņas mīkstā āda slīd pret manējo, jūtot, kā visa gludā, tvirtā miesa pēkšņi atslābst manas rokas līkumā. Es nometu karafes uz paklāja sev aiz muguras un ar labo roku pastiepos zem viņas kājām.
  
  
  Es viņu izvilku no vannas un ienesu guļamistabā. Es maigi noguldīju viņu uz gultas, tad devos uz tālāko pusi un atrāvu pārvalkus. Es viņu atkal pacēlu un uzmanīgi noliku uz palaga.
  
  
  Viņas garie, brūnie mati, kas bija mitri no dušas, bija izplesti uz spilvena. Viena no viņas slaidajām, iedegušajām kājām bija pa pusei saliekta ceļos, otra bija izstiepta taisni. Viņas galva nedaudz noliecās uz sāniem.
  
  
  Es sajutu nožēlu par to, kas man bija jādara, kad es pārvilku augšējo palagu viņai pāri, lai nosegtu viņas skaisto kāju savienojumu. Pēc tam es pacēlu viņas labo roku un novietoju to uz spilvena virs viņas galvas. Es atkāpos un paskatījos uz viņu. Efekts bija tieši pareizs – it kā viņa gulētu.
  
  
  Tagad es atrāvu segu otrā gultas pusē, apzināti burzīdama palagus. Es dauzīju spilvenu, līdz tas izjuka, un nejauši iemetu to pret gultas galvgali. Es izslēdzu visas gaismas istabā, izņemot vienu mazu lampiņu istabas tālākajā stūrī.
  
  
  Atgriezusies vannasistabā, es saģērbos un pēdējo reizi pārbaudīju guļamistabu, pirms izslīdēju pa garajām franču durvīm uz tumšo balkonu, uzmanīgi aizverot durvis aiz sevis.
  
  
  Ballītes skaņas mani sasniedza no apakšas. Mūzika bija tikpat skaļa kā tad, kad ierados kopā ar Karlosu. Baseins tika izgaismots ar prožektoriem, padarot teritoriju ap to vēl tumšāku. Balkons, uz kura es stāvēju, atradās ēnas tumšākajā vietā.
  
  
  Istaba aiz manis atradās mājas spārnā ar skatu uz baseinu, un es biju pārliecināta, ka Dītrihu ģimene atradīsies otrā mājas spārnā. Klusi kustoties, es gāju gar balkonu, piespiežoties pie sienas, lai paliktu ēnā.
  
  
  Pirmās durvis, pie kurām tuvojos, bija atslēgtas. Es to nedaudz atvēru un ieskatījos istabā. Tas bija tukšs.
  
  
  Es devos tālāk. Es mēģināju nākamo istabu. Atkal nekas. Es gāju uz haciendas priekšpusi. No vietas, kur es notupos balkona ēnā, es redzēju divus apsargus pie priekšējiem vārtiem, kurus spilgti un skarbi apgaismoja virs ieejas uzstādītie prožektori. Aiz tā bija piebraucamais ceļš, kas veda uz ceļu klints malā. Iespējams, apkārtnē patrulēja citi apsargi.
  
  
  Es atgriezos spārnā, kur atradās Konsuela Delgardo guļamistaba. Es pārbaudīju katru guļamistabu. Pēdējā bija tā, kurā Ortega gulēja.
  
  
  
  Viņa pēcskūšanās smagā smarža piepildīja manas nāsis, tiklīdz iegāju istabā. Es izmantoju iespēju un aizdedzināju lampu. Pie tālākās sienas atradās liels drēbju skapis. Es atvēru dubultās durvis. Aiz Ortegas glīti piekārtajām biksēm un sporta krekliem atradu kartona kasti ar aizvērtiem atlokiem. Es to atvēru. Iekšā bija daudz pazīstamu heroīna plastmasas maisiņu. Tie bija četrdesmit kilogrami, kas Dītriham bija.
  
  
  Pēc kartona kastes nostiprināšanas es to ieliku atpakaļ skapī un aizvēru durvis, tad izslēdzu lampu un aizgāju.
  
  
  Nu, es atradu heroīnu, bet joprojām nebija ne miņas no Dītriha vai viņa meitas. Stāvot balkona tumsā, piespiedusies pie mājas sienas, sāku izjust savu vilšanos. Es paskatījos uz sava rokas pulksteņa kvēlojošajām rokām. Pagāja vairāk nekā desmit minūtes.
  
  
  Man vēl bija jāpārbauda zemāk, es atgriezos tālākajā balkona galā un, viegli krītot, nokāpu zemē. Klints mala bija tikai dažu pēdu attālumā un strauji iekrita jūrā gandrīz simts pēdas zemāk. Krūmos paslēpies, es pārvietojos no vienas telpas uz otru, pilnībā izpētot apakšējo stāvu. Nav ne miņas no Dītrihiem.
  
  
  Istabenes telpas? Jā, protams. Viņi varēja būt tur. Tas bija saprātīgāk nekā turēt tos galvenajā mājā, kur viņiem varēja nejauši uzklupt. Es pārvietojos pa glīti nopļauto zāli, pārvietojos no vienas palmas uz otru, slēpjoties to ēnā. Divas reizes nācās izvairīties no apsargu patrulēšanas, par laimi, suņu nebija līdzi.
  
  
  Kalpu telpas bija gara, zema, vienstāva ēka, kas celta no dubļu ķieģeļiem. Pa logiem varēju ieskatīties katrā no sešām istabām. Katrs bija apgaismots, un katrs bija tukšs, izņemot Gareta meksikāņu palīgus.
  
  
  Es devos prom no ēkas, notupusies zem zemu augošas ananāsu palmas lapām. Es atskatījos uz haciendu. Tā celta uz betona plātņu pamatiem bez pagraba. Bēniņu arī nebija. Es rūpīgi pārbaudīju māju un biju pārliecināts, ka Dītrihu tajā nav, ja vien viņi nav miruši un viņu ķermeņi bija iebāzti kādā mazā skapī, kuru es nebiju pamanījusi. Bet tas bija maz ticams. Karlosam viņi bija vajadzīgi dzīvi.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos pulkstenī. Pagāja divdesmit divas minūtes. Kur viņi varētu būt? Vēlreiz izgāju cauri man atstātajām iespējām. Es būtu varējis atgriezties istabā, kur Konsuela gulēja bezsamaņā un gaidīja, lai sekotu Karlosam. Kad mēs izgājām no El Mirador viesnīcas, viņš teica, ka dodamies uz štatiem ap četriem vai pieciem no rīta. Bet, ja es to būtu izdarījis, ja es būtu gaidījis šo brīdi, Karlosam būtu iniciatīva un pārsvars.
  
  
  Tā būtu kļūda. Es zināju, ka man pašam jāpaņem pārtraukumi. Tā vai citādi es zināju, ka man ir jātiek prom no Karlosa, un man tas bija jādara ātri.
  
  
  Es uzmanīgi izvairījos no patrulējošiem apsargiem un apbraucu haciendai, tad devos uz klinšu malu. Nolaidies uz malas, sāku laist lejā.
  
  
  Tumsā es tikko varēju saskatīt kāju pēdas, ejot lejā pa klinti. Klints izrādījās stāvāka, nekā likās. Collu pa centimetram, turot manu roku, es pievīlu. Kādu dienu mani kāju pirksti noslīdēja no slidenās, jūras slapjās virsmas, un tikai manu kāju pirkstu izmisuma satvēriens neļāva man nokrist simt pēdu augstumā uz akmeņiem nokaisītās klints pamatnes.
  
  
  Es atrados tikai desmit pēdas zem klints malas, kad dzirdēju virs galvas ejam apsargus. Viļņu un vēja troksnis neļāva man agrāk dzirdēt viņu tuvošanos. Es sastingu vietā, baidīdamās izdot skaņu.
  
  
  Viens no viņiem aizdedzināja sērkociņu. Bija īss uzplaiksnījums, un tad atkal iestājās tumsa. Es domāju, ka jebkurā brīdī kāds no viņiem varētu spert soli līdz klints malai un paskatīties apkārt, un pirmais, ko es zinātu, ka esmu pamanīts, būs lode, kas mani izrauj no maniem nestabilajiem balstiem. Es biju pilnīgi neaizsargāts, pilnīgi bezpalīdzīgs. Manas rokas sāpēja, turot sevi neērtā stāvoklī, kad pirmo reizi tās dzirdēju virs galvas.
  
  
  Viņi pļāpāja par meiteni pilsētā, smējās par kādu triku, ko viņa bija izvilkusi vienā no viņiem. Cigarešu izsmēķis metās pāri klints lokam, un tā sarkanā ogle krita man garām.
  
  
  "... Vamanos!" beidzot teica viens no viņiem.
  
  
  Es piespiedu sevi nekustēties gandrīz pilnu minūti, pirms uzdrošinājos riskēt ar viņu aiziešanu. Es atkal sāku lejā, mans prāts koncentrējās uz nolaišanos. Es izstiepu kāju, atradu citu kāju, rūpīgi to pārbaudīju un nolaidu vēl sešas collas. Šajā brīdī mani muskuļi sāpēja no mokām. Mans labais apakšdelms, kur Luiss bija mani sagriezis, sāka pulsēt no sāpēm. Ar apzinātu gribas piepūli es bloķēju visu savā prātā, izņemot pakāpenisku, lēnu nolaišanos.
  
  
  Kādu dienu mana pēda ieslīdēja plaisā, un man tā bija jārauj. Man sāpēja potīte no straujā pagrieziena lejā. Manas rokas bija saplēstas, roku pirkstiem un plaukstām ādu noplēsa akmeņi.
  
  
  Es turpināju sev stāstīt, ka man bija atlikušas tikai dažas pēdas, vēl dažas minūtes, nedaudz tālāk.
  
  
  Un tad es elsot, gandrīz pilnībā novārdzis, es atrados šaurā pludmalē, pārvietojoties pa klinšu pamatni, izvairoties no laukakmeņiem, piespiežot sevi nogurušam skriet pa zemesraga līkumu, cenšoties nedomāt par to, cik daudz laika vēl bija. iztērēti manai nolaišanai.
  
  
  PIECPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Raga tālākajā galā es atklāju maigu gravu, kas izgriezta starp stāvām klintīm. Lietus sezonā tā būtu ūdens straume, kas no pauguriem plūstu jūrā. Tagad viņš man nodrošināja ceļu uz klints virsotni.
  
  
  Klūpot, slīdot pa irdeno slānekli, es kāpu augšā pa gravu, līdz iznācu simts jardus no ceļa. Uz austrumiem, gandrīz pusjūdzes attālumā, es redzēju prožektorus virs Gareta haciendas priekšējiem vārtiem.
  
  
  Es gaidīju ceļa malā, piespiežot sevi pacietīgi gaidīt, cenšoties nedomāt par to, cik ātri man paskrēja laiks. Stunda, ko biju sev atļāvusi, bija vairāk nekā trīs ceturtdaļas no ceļa. Beidzot tālumā parādījās priekšējie lukturi. Es izgāju ceļa vidū, vicinot rokas. Automašīna apstājās un vadītājs izbāza galvu pa logu.
  
  
  "Qui pasa?" - viņš man kliedza.
  
  
  Es piegāju pie mašīnas. Autovadītājs bija pusaudzis ar gariem melniem matiem, kas bija ķemmēti aiz ausīm.
  
  
  "Telefons. Vai varat aizvest mani pie telefona? El asunto es muy fontose!"
  
  
  "Iekļūt!"
  
  
  Es aizskrēju uz mašīnas priekšpusi un ieslīdēju sēdeklī. Pat tad, kad es noelsos: "Vaya muy de prisa, por Favor!" viņš ieslēdza sajūgu sacensību sākumā. No aizmugures riteņu apakšas izlidoja grants, mašīna metās uz priekšu, spidometra adata rādīja sešdesmit, septiņdesmit un pēc tam simts desmit kilometrus stundā.
  
  
  Mazāk nekā minūti vēlāk tas iespiedzās Pemex stacijā un, apturot, sadedzināja gumiju.
  
  
  Atvēru durvis un pieskrēju pie taksofona. Es piezvanīju uz Matamoros viesnīcu, domādams, cik ironiski tas ir, ka Ortega pats man ir pateicis, kur atrast Teniente Fuentes!
  
  
  Pagāja gandrīz piecas minūtes, lai viņu savienotu ar cauruli. Pagāja vēl piecas minūtes, lai pārliecinātu viņu, ka es viņam sniegšu palīdzību, ko Žans Pols man lūdza minūti pirms viņa slepkavības. Pēc tam es pastāstīju Fuentesam, ko vēlos no viņa un kur mani satikt.
  
  
  "Cik ātri jūs varat šeit nokļūt?" - beidzot jautāju.
  
  
  — Varbūt desmit minūtes.
  
  
  "Izdari to ātrāk, ja varat," es teicu un noliku klausuli.
  
  
  * * *
  
  
  Teniente Fēliksa Fuentesa seja bija kā tolteku elks, kas izgrebts no brūnā akmens. Īsas masīvas krūtis, spēcīgas rokas.
  
  
  "Vai jūs atnesāt šauteni?" jautāju, iekāpdama viņa netrafarētajā policijas mašīnā.
  
  
  "Viņa atrodas aizmugurējā sēdeklī. Šis ir mans personīgais mazo medījumu medību ierocis. Es rūpējos par viņu. Ko tu ar to domā? "
  
  
  Fuentess iedarbināja policijas automašīnu. Es viņam pateicu, kur jāiet. Kamēr braucām, es runāju par notikušo. Es pastāstīju Fuentesam par Dītrihu un viņa formulu sintētiskā heroīna ražošanai. Es viņam pastāstīju, ka Ortega tagad tur Dītrihu gūstā un ko Ortega plāno darīt. Fuentess prātīgi klausījās, kamēr es viņam visu stāstīju.
  
  
  "Tagad," es teicu, "man jāatgriežas tajā mājā, pirms viņi uzzina, ka esmu prom. Un, tiklīdz es atgriezīšos, es vēlos, lai tavi vīri tajā iebruktu. Mums ir jātiek vaļā no Ortegas. Ja mēs varam izraisīt paniku, pastāv liela iespēja, ka Ortega aizvedīs mani pie Dītriha.
  
  
  "Kāds man ir pamatojums uzbrukt Gareta haciendai, Senjor Kārter?" Viņš ir ļoti ietekmīgs cilvēks. Arī Ortega.
  
  
  — Vai četrdesmit kilogrami heroīna ir pietiekams attaisnojums?
  
  
  Fuentess skaļi nosvilpa. "Četrdesmit kilogrami! Par četrdesmit kilogramiem es ielauztos prezidenta mājā!"
  
  
  Es viņam pateicu, kur atrast heroīnu. Fuentess paņēma mikrofonu un pa radio raidīja štābu, pieprasot papildspēkus. Viņš bija atklāts. Nekādas sirēnas, nekādas mirgojošas gaismas, nekādas darbības, kamēr viņš nav devis signālu.
  
  
  Pa šo laiku mēs atkal braucām pa ceļu, kas veda garām Gareta haciendai. Gandrīz tieši tur, kur iepriekšējā vakarā biju novietojis Bikforda mašīnu, viņš apstājās, lai mani izlaistu.
  
  
  Es paņēmu šauteni un kabeli no aizmugurējā sēdekļa. Es pacēlu ieroci. "Tas ir skaistums," es viņam teicu.
  
  
  "Mana balva," sacīja Fuentess. "Vēlreiz es lūdzu jūs būt uzmanīgiem ar to."
  
  
  "It kā tas būtu mans," es teicu un novērsos, pieliecoties un paskatīdamies laukā. Fuentess atbalstīja policijas automašīnu uz ceļa apmēram simts jardu attālumā, lai pārtvertu pārējos, kad viņi ieradās.
  
  
  Es izvēlējos vietu nelielā pacēlumā apmēram divsimt pēdu attālumā no piebraucamā ceļa, kas veda no ceļa uz viņa māju. Es biju nelielā leņķī pret vārtiem. Es uzmetu āķi sev pie kājām un uzmanīgi apgūlos uz vēdera, turot rokās šauteni.
  
  
  Pēc dažām minūtēm ieradās divas policijas automašīnas, otrā gandrīz uzreiz aiz pirmās. Fuentess viņus vadīja vietā, pa vienam katrā ceļa pusē, kas ved uz piebraucamo ceļu, vīrieši automašīnās gaidīja ar izslēgtiem dzinējiem un priekšējiem lukturiem.
  
  
  
  Es pacēlu smago ieroci uz sava pleca. Tā bija skaisti izgatavota Schultz & Larson 61 šautene ar .22 kalibru, viena šāviena bultskrūves ierocis ar 28 collu stobru un lodveida priekšējo tēmēkli. Plaukstas balsts bija regulējams, lai tas atbilstu manai kreisajai rokai. Krājums tika izgriezts ar īkšķa caurumu, lai es varētu turēt daļēji veidoto pistoles rokturi ar savu labo roku. Šautene, kas speciāli izgatavota starptautiskajām spēlēm, bija tik precīza, ka es varēju izsist lodi cigaretes galā simts jardu attālumā. Viņas lielais svars, sešpadsmit ar pusi mārciņas, padarīja viņu stabilu manās rokās. Es to pavēru pret vienu no diviem prožektoriem, kas uzstādīti augstu virs priekšējo vārtu kreisās puses.
  
  
  Mana dūre lēnām savilkās, pirksts spieda sprūdu. Šautene viegli trīcēja manās rokās. Prožektors nodzisa tajā pašā laikā, kad manās ausīs atskanēja asa skaņa. Es ātri pagriezu skrūvi, velkot to uz augšu un atpakaļ, un izlietotā kasetne uzlidoja. Es iegriezu vēl vienu kārtu, aizcirtu aizbīdni un aizslēdzu to.
  
  
  Es nošāvu vēlreiz. Otrais prožektors eksplodēja. Haciendā atskanēja kliedzieni, bet priekšējie vārti un teritorija ap tiem bija tumsā. Es atkal izgrūdu lādiņu un atkārtoti pielādēju šauteni. Caur atvērto vārtu režģi es redzēju stikla logu viesistabā ar skatu uz joprojām apgaismoto peldbaseinu.
  
  
  Noregulēju tvērienu papildu distancei un atkal mērķēju. Es ieliku lodi stiklā, tīkls to iesprūda gandrīz pašā centrā. Uzlādējoties, no mājas dzirdēju vājus kliedzienus. Ceturto lodi izšāvu caur stikla stikla logu ne vairāk kā 30 cm attālumā no otras cauruma.
  
  
  No mājas atskanēja kliedzieni. Pēkšņi visas gaismas nodzisa. Mūzika arī. Kāds beidzot ir sasniedzis galveno slēdzi. Noliku šauteni vietā, kur Fuentess to viegli varēja atrast, paņēmu virvi un skrēju pāri laukam uz sienu, kas ieskauj māju.
  
  
  Tagad, kad biju tuvu, es dzirdēju trokšņus un kliedzienus, kas nāk no iekšpuses. Dzirdēju Karlosu kliedzam uz apsargiem. Viens no viņiem šāva tumsā, līdz viņa pistole bija tukša. Karloss nikni kliedza viņam, lai viņš apstājas.
  
  
  Es ātri pārvietojos gar sienu. Apmēram četrdesmit vai piecdesmit pēdu attālumā no vārtiem es apstājos un noņēmu āķi no pleca. Es aizmetu āķi pāri sienai, un zobi aizķērās jau pirmajā metienā, metālam stingri iestiprinoties sienas ķieģeļu mūrī. Roku rokā es pacēlu sevi uz sienas augšpuses. Atraisījis āķi, es metos viņam pāri otrai pusei un nolecu viņam blakus, piezemējoties uz savām ķetnām.
  
  
  Skrienot cauri krūmiem uz mājas pusi prom no baseina, es atkal satinu virvi. Apstājoties zem balkona, es atkal aizmetu āķi, un tas aizķērās pie margām.
  
  
  Pievilku sevi, līdz mani pirksti aizķēra kaltas dzelzs margas un es uzkāpu pāri malai. Pagāja tikai mirklis, lai savilktu virvi, un es skrēju pāri balkonam uz istabu, kuru biju atstājusi pirms vairāk nekā stundas.
  
  
  Atverot durvis, lai ieslīdētu iekšā, izdzirdēju pirmo pieaugošo policijas automašīnu sirēnu gaudošanu. Konsuela joprojām bija bezsamaņā. Tumsā iebāzu saritināto virvi zem divguļamās gultas. Es ātri novilku savas drēbes, ļaujot tām nokrist uz grīdas kaudzē. Kaila es paslīdēju zem virsdrēbēm blakus Konsuelas siltajam kailam ķermenim.
  
  
  Es dzirdēju neatlaidīgus, augošus un krītošus tuvojošos policijas sirēnu vaimanas, tad kliedzieni no apakšas un ārpuses. Tad atskanēja klauvējiens pie guļamistabas durvīm. Roka dusmīgi trīcēja.
  
  
  Kāds iestrēdzis slēdzenē atslēgu un vardarbīgi to pagrieza. Durvis pavērās un atsitās pret sienu. Ortega stāvēja ar lukturīti vienā rokā un pistoli otrā.
  
  
  "Kas pie velna notiek?" - es prasīju.
  
  
  "Saģērbies! Nav ko tērēt! Policija ir klāt!"
  
  
  Steidzīgi paķēru bikses un kreklu un uzvilku tās. Es ieslidināju kājas savos mokasīnos, nepūlēdamies uzvilkt zeķes.
  
  
  — Pamodiniet viņu! – Ortega norūca, pavērsdama lukturīti uz Konsuelu. Viņa gulēja, kad es viņu pametu, viņas mati lidoja pāri spilvenam, saliekta roka, galva, seja pagriezta uz vienu pusi.
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. "Nav iespēju. Viņa dzēra pārāk daudz. Viņa atteicās no manis, kad lietas kļuva interesantas."
  
  
  Karloss sarūgtināts zvērēja. "Tad mēs viņu atstāsim," viņš nolēma. "Gāja!" – Viņš pamāja ar pistoli.
  
  
  Es devos viņam pa priekšu. Atkal dzirdēju policijas sirēnas.
  
  
  ES jautāju. "Ko pie velna policija šeit dara?"
  
  
  "Es pats to gribētu zināt," Karloss dusmīgi atcirta. — Bet es netaisos palikt un uzzināt.
  
  
  Es sekoju Ortegai pa koridoru uz kāpnēm. Viņš apspīdēja savu lukturīti uz kāpnēm. Braiens Gerets stāvēja kāpņu pakājē, mirkšķināja gaismā un skatījās uz augšu ar baiļu izteiksmi savā gaišajā sejā. Viņš skrēja pusceļā mums pretī, dzērumam izskalojot no viņa paniku.
  
  
  
  
  Viņš kliedza. - "Dieva dēļ, Karloss!"
  
  
  "Vācies no mana ceļa." Karloss gāja lejā pa kāpnēm, lai paietu garām Geretam. Garets satvēra viņa roku. "Kas par četrdesmit kilogramiem heroīna?" - viņš aizsmacis jautāja. "Nolādēts, par to viņi mani iesēdinās?"
  
  
  Karloss apstājās pusceļā. Viņš pagriezās pret Geretu, un viņa lukturīša gaisma viņus baismīgi apgaismoja.
  
  
  "Tev taisnība," Karloss teica. "Tev nav kur bēgt, vai ne?"
  
  
  Garets paskatījās uz viņu ar izbiedētām acīm, klusībā lūdzot viņu.
  
  
  “Ja viņi tevi noķer, tu runā. "Es domāju, ka man šādas problēmas nav vajadzīgas," Karloss rupji sacīja. Viņš pacēla ieroci un divas reizes nospieda sprūdu. Pirmais šāviens trāpīja Gareta laukumam krūškurvja vidū. Viņš šokā pavēra muti, kad otrā lode saplēsa viņa seju.
  
  
  Lai gan Gareta ķermenis bija vāji nospiests pret margām, Karloss jau gāja lejā pa kāpnēm. Viņš gandrīz skrēja, un es biju tikai soli aiz viņa.
  
  
  "Šeit!" Karloss iekliedzās pār plecu, kad mēs pagriezāmies uz viesistabas galu. Viņš devās pa gaiteni uz virtuvi un izgāja pa dienesta durvīm. Tur gaidīja liels sedans, dzinējs tukšgaitā, un pie stūres tas pats vadītājs.
  
  
  Karloss atvēra sētas durvis. "Iekļūt!" - viņš atcirta. Es metos iekšā mašīnā. Karloss aizskrēja uz priekšējo sēdekli, aizcirzdams durvis.
  
  
  — Vamanos, Paco! viņš kliedza. “Pronto! Pronto! »
  
  
  Paco ieslēdza mašīnu un nospieda gāzes pedāli. Resnas riepas ar platu protektoru, kas ieraktas grants. Mēs palielinājām ātrumu, apbraucot mājas stūri, sekojot apvedceļa līkumam ieejas priekšā. Paco izmisīgi grieza riteni, lai virzītos uz vārtu pusi, izmisīgi zvanīdams ar tauri, cik vien skaļi varēja, idiotiem, lai atvērtu vārtus.
  
  
  Viņš uz brīdi nospieda bremzes, palēninot mašīnas ātrumu, līdz vieni no vārtiem bija pietiekami atvērti, lai mēs varētu izspiesties, un tad viņš vēlreiz nospieda gāzes pedāli. No vārtiem izlidoja liela automašīna.
  
  
  Pirmā no policijas automašīnām bija novietota stāvēšanai nepilnus divdesmit jardus no mājas, bloķējot izeju uz galveno ceļu. Policija notupās aiz mašīnas un šāva uz vārtiem, kad mēs braucām garām.
  
  
  Paco nevilcinājās. Lamājoties, viņš pagrieza automašīnas stūri, aizsūtot to no piebraucamā ceļa un uz lauka nelīdzenās zemes, joprojām nospiežot gāzes pedāli. Tumsā, bez priekšējiem lukturiem, smagais sedans skrēja pāri laukam, šūpodams un šūpodams kā pēkšņi satracināts savvaļas mustangs, izmetot gaiļa asti no putekļiem un netīrumiem.
  
  
  Sedana atsitošais, griežošais rullis bezpalīdzīgi mētājās mani no vienas puses uz otru. Es dzirdēju, ka viņi šauj uz mums. Aizmugurējais logs saplīsa, apberot mani ar izsistu stikla lauskas.
  
  
  Bija vairāk šāvienu, un tad mašīna pārstāja dārdēt, kad Paco pēkšņi atkal pagrieza stūri un atveda mūs atpakaļ uz ceļa. Mēs pacēlāmies lielā ātrumā.
  
  
  Iedzīšanas nebija. Izbraucis uz šosejas, Paco ieslēdza priekšējos lukturus un pacēla lielo mašīnu gandrīz līdz sacīkšu ātrumam.
  
  
  Karloss apsēdās un noliecās pār priekšējā sēdekļa atzveltni. Viņš man uzsmaidīja un teica: „Jūs tagad varat apsēsties, Senjor Kārter. Pagaidām domāju, ka esam drošībā."
  
  
  "Kas pie velna tas viss bija?" Es piecēlos no grīdas, kur biju nomests, un atspiedos pret sēdekļa spilveniem. Izņēmu kabatlakatiņu un uzmanīgi notīrīju no biksēm asās stikla lauskas.
  
  
  "Es domāju, ka tas bija tāpēc, ka runāja mūsu kuģa kapteinis," Karloss uzminēja. "Viņš zināja, ka mums jānosūta krava. Es domāju, ka policija saprata, ka tas ir Geretam.
  
  
  "Ko tagad?"
  
  
  “Tagad mēs paņemsim Senoru Dītrihu un viņa meitu un dosimies uz štatiem. Mūsu plāni nav mainījušies. Viņi vienkārši tika pārvietoti uz dažām stundām.
  
  
  — Kā ar Konsuelu?
  
  
  Karloss paraustīja plecus.
  
  
  "Ja viņa kontrolēs sevi, viss būs kārtībā. Gareta viesi neko nezināja par mūsu aktivitātēm. Konsuela ir pietiekami gudra, lai apgalvotu, ka arī viņa bija tikai viesis un neko nezina, ko viņi atradīs.
  
  
  "Kā ar Gareta slepkavību? Es saprotu, ka esat nokārtojis šo problēmu.
  
  
  Ortega paraustīja plecus. "Agri vai vēlu tas bija jādara."
  
  
  "Uz kurieni tagad?"
  
  
  "Uz Bikfordu," Ortega atbildēja. "Šeit tiek turēti Dītrihi."
  
  
  SEŠPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Maiga maigā izteiksme pazuda no Dorisas Bikfordas sejas. Tagad izplūda neizrotātais, nežēlīgais kodols, kas bija viņas patiesā būtība, kas šķita vēl stingrāka kontrasta dēļ ar viņas mazajiem lelles vaibstiem, ko ierāmēja viņas garie platīna blondie mati. Džons Bikfords staigāja pa dzīvojamo istabu kā milzīgs, novecojošs lauva, klibodams pēdējos dzīves mēnešus dusmīgā apjukumā par spēku zaudēšanu, un viņa krēpes bija baltas no vecuma. Viņš nevarēja atrast vārdus. Viņš nevarēja saprast pārmaiņas, kas pēdējo stundu laikā bija notikušas ar viņa sievu.
  
  
  Herberts Dītrihs apsēdās uz dīvāna, Sūzena viņam blakus.
  
  
  
  Dītrihs bija noguris, noguris, viņa sejā bija redzams nogurums no dienas spriedzes, vecs vīrs uz sabrukuma robežas, bet sēdēja taisni un spītīgi atteicās atzīt nogurumu, kas bija iedzīvojies viņa kaulos. Bet viņa acis klāja blāvs, neredzošs skatiens, aizkars, aiz kura viņš paslēpās no pasaules.
  
  
  Dorisa pagriezās pret mums, kad mēs ar Karlosu iegājām istabā, ierocis viņas rokā ātri norādīja mūsu virzienā, pirms viņa mūs atpazina.
  
  
  "Dieva dēļ," viņa sarkastiski sacīja, pavēršot pistoli, "kāpēc tas prasīja tik ilgu laiku?"
  
  
  — Ir tikai trīs, — Karloss viegli noteica. "Mēs neplānojām doties prom līdz gandrīz pieciem."
  
  
  - Tātad mēs esam gatavi doties prom? Es nedomāju, ka viņš, — viņa norādīja uz savu vīru ar ieroci, — var izturēt daudz ilgāk. Viņš ir nervu kūlis. Viņas balss bija asa un asa no nicinājuma. Bikfords pagriezās, raizes pavērās savā skarbajā, rētu skartajā sejā. "Es par to nekaulējos, Karlos," viņš teica. "Jūs varat paļauties uz mani".
  
  
  Karloss pamāja galvu un skatījās uz lielo bijušo balvas ieguvēju. "Vai tu tiešām to domā?"
  
  
  Bikfords nopietni pamāja ar galvu. "Esmu sasodīti pārliecināts. Es nevēlos piedalīties nolaupīšanā vai slepkavībā."
  
  
  — Kurš kaut ko teica par slepkavību?
  
  
  "Vai tu saproti ko es domaju?" – Dorisa pārtrauca. "Tāds viņš ir bijis visu dienu, kopš jūs atvedāt veco vīru. Un, kad Braiens Garets ienāca kopā ar meiteni, viņš kļuva pilnīgi mežonīgs.
  
  
  "Es nevaru ar to sadzīvot, Karlos," atvainojoties sacīja Bikfords. "Man žēl."
  
  
  Dorisa norādīja uz mani. "Kā ar viņu?" Karloss viņai pirmo reizi uzsmaidīja. "Viņš no šī brīža ir ar mums," viņš teica. Dorisa pārsteigta paskatījās uz mani.
  
  
  Sjūzena Dītriha paskatījās uz augšu. Visā viņas sejā bija rakstīts šoks. Es atstāju savu seju tukšu. Sjūzena novērsās no manis, viņas acīs atspoguļojās izmisums un bailes.
  
  
  Dorisa mani novērtēja tikpat vēsi, cik viņa varēja pārbaudīt dārgo sabala kažoku, kas viņai tika atnests apstiprināšanai. Beidzot viņa teica: “Viņš to darīs. Es domāju, ka daudz labāk nekā Džonijs.
  
  
  Bikfords pagriezās. "Ko tu ar to domā?"
  
  
  — Tu gribēji iet prom, vai ne?
  
  
  "Tas ir pareizi. Mums abiem. Tu nāksi man līdzi."
  
  
  Dorisa pakratīja galvu, viņas garie platīna mati plīvoja viņas sejas priekšā. "Ne es, mīļā," viņa sarkastiski teica. “Es nevēlos doties prom. Ne tagad. Ne tad, kad sāk ienākt lielā nauda.
  
  
  "Kas ar tevi notika?" – Bikfords neticīgi jautāja. Viņš piegāja klāt un satvēra viņu aiz pleciem. "Tu esi mana sieva! Ej, kur es eju!"
  
  
  "Sasodīts! Es gribu vīrieti, nevis salauztu vecu bokseri, kurš nevar runāt ne par ko citu, kā tikai par vecajiem labajiem laikiem, kad no viņa tika izmesti sūdi. Nu vecie labie laiki man tikai sāk pienākt, mīļā. Un jūs netraucēsit man tos izbaudīt! "
  
  
  Bikfords izskatījās tā, it kā viņš tikko būtu pieķēris stingru žokli. Viņa acis sastinga neizpratnē. "Klausies," viņš teica, rupji kratot viņu. "Es tevi paņēmu no tās dzīves. Es tev iedevu lietas. Es tevi padarīju par dāmu, nevis simts dolāru zvanu meiteni! Kas pie velna tevī ir iešāvies?
  
  
  "Es izņēmu sevi no šīs dzīves!" – Dorisa viņam skarbi teica. "Un es esmu tas, kurš mudināja jūs atļauties man uzdāvināt lietas. Kas jūs iepazīstināja ar Braienu Garetu? Kurš tev pavēra ceļu? Neesi muļķis, Džonij. Tas biju es visu ceļu. Ja nevēlies iet ar tevi, es iešu viens. Nedomājiet, ka varat mani apturēt.
  
  
  Bikfords aizgāja no viņas. Viņš tukši paskatījās uz Dorisu un tad bezpalīdzīgi pagriezās pret Karlosu. — Karloss?
  
  
  "Es labāk neiejaucos."
  
  
  "Ko pie velna tu dari," Dorisa pārliecināti sacīja, pagriezusies pret Ortegu. “Tu un es jau esam iesaistīti. Ir pienācis laiks tam lielajam stulbajam idiotam uzzināt par mums, Karlos.
  
  
  Bikfords paskatījās uz katru no viņiem pēc kārtas, vīrietis satricināja viens sitiens pēc otra, bet joprojām stāvēja kājās, joprojām lūdzot sodu.
  
  
  "Jūs divi?" - viņš apstulbis jautāja.
  
  
  "Jā, mēs esam divi," Dorisa atkārtoja. "Visu šo laiku. Vai tu nezināji, Džonij? Tu pat nebijāt nedaudz aizdomīgs? Kāpēc, tavuprāt, mēs katru gadu veicam tik daudz braucienu uz Meksiku? Kāpēc, tavuprāt, Karloss tik bieži mūs apciemoja Losandželosā?"
  
  
  Iezvanījās telefons, pārtraucot klusumu, kas sekoja viņas vārdiem. Ortega ātri pacēla klausuli. “Bueno!... Ak, tas esi tu, Hobārt. Kur pie velna... lidostā?...Labi! Cik drīz jūs varat doties prom? » Viņš paskatījās pulkstenī. - Jā, ne vairāk kā divdesmit minūtes. Varbūt mazāk. Es vēlos, lai jūs būtu gatavs pacelties gaisā, kad būsim tur. Pilnas tvertnes, ejam līdz galam.
  
  
  Ortega nolika klausuli. "Ejam? Hobārta lidostā."
  
  
  Bikfords nostājās viņam priekšā. "Vēl ne," viņš spītīgi teica. "Tev un man ir par ko runāt. Vispirms es vēlos kaut ko noskaidrot."
  
  
  "Vēlāk," Ortega nepacietīgi sacīja.
  
  
  — Tagad! Bikfords sacīja, dusmīgi piegājis viņam klāt un atvilcis savilkto, salauzto dūri, lai iesistu Ortegai pa seju.
  
  
  — Džonijs!
  
  
  Bikfords pagriezās pret sievu. Dorisa pacēla ieroci rokā, iztaisnoja roku tā, lai tā būtu vērsta pret viņu, un nospieda sprūdu.
  
  
  
  Atskanēja ass šāviens. Sūzana kliedza. Bikforda seja saviebās. Viņš plaši atvēra acis. Es nevarēju pateikt, vai pārsteigums viņa sejā radās no viņam trāpītās lodes trieciena, vai arī no šoka, kad sapratu, ka tieši Dorisa viņu nošāva. Viņa mute atvērās un pa zodu notecēja asiņu lāse. Viņš piespieda sevi spert satriecošu soli pretī Dorisai, izstiepjot abas spēcīgās rokas pret viņu. Viņa atkāpās un vēlreiz nospieda sprūdu. Bikfords nogāzās uz grīdas.
  
  
  Klusumā Dorisa pagriezās pret Karlosu un izlēmīgi sacīja: "Vai mēs būsim šeit visu nakti?"
  
  
  * * *
  
  
  Tā bija neliela privāta lidosta, viens netīrs skrejceļš ar diviem angāriem tuvākajā galā. Hobārta mūs gaidīja, kad liels sedans nobrauca no galvenā ceļa un skrēja pa rievoto ceļu uz lauka tālāko galu. Mēness gaismā lidmašīna šķita lielāka nekā patiesībā. Es atpazinu lidmašīnu kā Piper Aztec Model D ar diviem turbodzinējiem plakanās nacelēs.
  
  
  Izkāpām no mašīnas, visi izņemot Paco. Viņš sēdēja nekustīgi, dzinējs darbojās.
  
  
  "Sveiki!" - Hobārts teica mani ieraugot. "Tu esi puisis, kuru es satiku pagājušajā naktī. Prieks tikties atkal tik drīz.
  
  
  "Vai esat gatavs doties?" - Karloss nepacietīgi jautāja.
  
  
  “Pats papildināju tvertnes. Mēs varam pacelties, tiklīdz jūs visi esat uz klāja.
  
  
  Sūzana palīdzēja tēvam iekāpt lidmašīnā un sekoja viņam. Dorisa viņiem sekoja, uzkāpjot uz spārna saknes, gaidot, kad viņi apsēdīsies un piesprādzēsies, pirms viņa ieies.
  
  
  Es uzkāpu uz spārna un apstājos. No brīža, kad ieradāmies Bikforā, līdz šim man nebija laika kaut ko darīt. Ja es būtu bijusi viena, viss būtu savādāk, bet es redzēju, cik nežēlīgi Dorisa Bikforda iemeta divas lodes savam vīram. Es zināju, ka viņa bez sirdsapziņas pārmetumiem vērsīs ieroci uz Sjūzenu vai Dītrihu. Viņai nebūtu vairāk vilcināšanās, nogalinot vienu no viņiem, nekā nogalinot Džoniju Bikfordu.
  
  
  Šī būtu pēdējā iespēja paņemt pārtraukumu, tā vai citādi, bet, ja es zinātu par šo faktu, arī Karloss to darītu. Viņš asi sacīja: "Lūdzu, nemēģiniet mūs aizturēt. Mums ir maz laika."
  
  
  Es neko nevarēju darīt, ne ar Dorisu lidmašīnā, kas turēja ieroci pret Dītrihu un Sūzenu, ne ar Karlosu, kas turēja revolveri, ko viņš varētu ieslēgt pret mani sekundes daļā, un jo īpaši tāpēc, ka Pako tagad skatījās ārā pa mašīnas logu. turot rokā lielu 9mm Mauser Parabellum pistoli, it kā viņš tikai cerētu uz iespēju to izmantot.
  
  
  Es jau grasījos ienirt galvu lidmašīnā, kad izdzirdēju mašīnas skaņu, kas steidzās pa zemes ceļu pretim mums.
  
  
  "Pasteidzies!" - Ortega man kliedza.
  
  
  Policijas automašīna ieslēdza sirēnu un sarkanu mirgojošu gaismu. Kad viņš skrēja mums pretī pa lauku ceļu, atskanēja virkne šāvienu. Es dzirdēju ložu skaņu, kas atsitās pret smaga sedana sāniem. Paco atvēra durvis un metās uz mašīnas priekšpusi. Viņš sāka šaut uz policijas automašīnu. Lielais Parabellum trīcēja viņa rokā ar katru šāvienu.
  
  
  Es dzirdēju Kena Hobarta kliedzienu, bet viņa kliedzienu apslāpēja Pako Mauzera sprādziens.
  
  
  Pēkšņi policijas automašīna nobrauca no ceļa garā sānslīdē, griežoties kliedzošās riepās, pilnīgi nekontrolējama, tās priekšējie lukturi veidoja lokus tumsā kā milzis, kas griežas Svētās Katrīnas ratā. Paco pārtrauca šaut. Es dzirdēju Karlosa sēkšanu.
  
  
  Klusums bija gandrīz pilnīgs, un tajā brīdī, kad briesmas bija pārgājušas, Paco krita panikā. Viņš pielēca kājās un metās vadītāja sēdeklī. Pirms Karloss pat spēja aptvert, ko viņš dara, Paco bija ieslēdzis mašīnu un skrēja naktī pa laukiem, cik ātri vien spēja vadīt automašīnu.
  
  
  Karloss viņam kliedza, lai viņš atgriežas. "Idiots! Muļķis! Nav briesmu! Kur tu ej? Atgriezies!"
  
  
  Viņš paskatījās uz mašīnas aizmugurējiem lukturiem, kas ar katru sekundi kļuva arvien mazāki. Pēc tam viņš paraustīja plecus un nolēca no spārna, nirstot zem tā, lai tiktu pie Kena Hobārta. Pie labās galvenās šasijas zemē nekārtībā saburzīts gulēja novājējis, rudmatains anglis.
  
  
  Karloss lēnām piecēlās, ļengani turēdams ieroci rokā, vilšanās atspoguļojās katrā viņa ķermeņa līnijā.
  
  
  "Viņš nomira." Šos vārdus viņš teica klusā rezignācijas tonī. "Un šis muļķis aizgāja." Viņš novērsās no ķermeņa. Es nolēcu no spārna un nometos ceļos blakus Hobārtam. Anglim uzkrita galva uz lidmašīnas labās riepas. Viņa krūtis bija klātas ar asinīm, kas joprojām lēnām izplūda no viņa.
  
  
  Es vilku Hobārtu pēc iespējas tālāk no lidmašīnas. Ar kabatlakatiņu noslaucījusi asinis no rokām, es atgriezos pie Karlosa, kurš joprojām stāvēja blakus lidmašīnai. Es viņam rupji jautāju. - "Kas ar tevi notika?"
  
  
  Uz katras viņa sejas līnijas bija rakstīts sakāve. "Esam pabeiguši, amigo," viņš truli teica. "Paco aizbrauca ar mašīnu. Hobārta ir mirusi
  
  
  
  
  Mums nav iespējas aizbēgt no šīs vietas. Cik ilgi, jūsuprāt, paies, līdz šeit parādīsies vairāk policijas? »
  
  
  Es norūcu viņam virsū. - “Ne pirms izbraukšanas. Kāp tajā lidmašīnā! "
  
  
  Karloss tukši paskatījās uz mani.
  
  
  "Smuki!" Es viņam zvēru. “Ja tu tur stāvēsi kā idiots, mēs nekad netiksim prom no šejienes! Pārvietojies ātri! »
  
  
  Es uzkāpu uz spārna un apsēdos pilota sēdeklī. Karloss man sekoja, aizcirzdams kabīnes durvis un apsēdās uz sēdekļa.
  
  
  Es ieslēdzu augšējo gaismu kabīnē un ātri noskenēju paneli. Nebija laika iziet cauri pilnajam kontrolsarakstam. Es varēju tikai cerēt, ka Hobārtam bija taisnība, kad viņš teica, ka lidmašīna ir gatava pacelšanās brīdim, un es lūdzu, lai neviens no policijas raidītajiem šāvieniem neskartu būtisku lidmašīnas daļu.
  
  
  Gandrīz automātiski mana roka ieslēdza galveno slēdzi, turbokompresora slēdžus, turbo slēdžus. Es ieslēdzu magneto un elektriskos degvielas sūkņus, pēc tam turēju droseles uz leju apmēram puscollu un nospiedu degvielas maisījuma sviras uz pilnu gāzi. Sāka reģistrēties degvielas plūsmas mērītāji. Atgriezīsimies pie tukšgaitas ātruma izslēgšanas. Es ieslēdzu kreiso startera slēdzi un dzirdēju startera gaudošanu, pieaugošu kliedzienu.
  
  
  Kreisais dzenskrūve pagriezās vienu, divas reizes un pēc tam apstājās ar triecienu. Vēlreiz samaisiet, līdz tas ir pilnībā piesātināts. Iedarbināju pareizo dzinēju.
  
  
  Nav laika pārbaudīt visas ierīces. Bija tikai pietiekami daudz laika, lai pārvietotu liftus, eleronus un stūri, kad es pieslēdzu jaudu diviem dzinējiem un uzbraucu lidmašīnu uz skrejceļa, nogriežoties uz tā, mēģinot tumsā ierindoties tās izplūdušajās kontūrās. Es izslēdzu salona gaismas un ieslēdzu nosēšanās gaismas. Es uzstādīju ceturtdaļas atlokus, un tad manas rokas satvēra dubultās droseļvārstus, vienmērīgi virzot tos uz priekšu, līdz tie sasniedza savu pieturu. Lielais Lycoming ar turbokompresoru rūca, kad lidmašīna sāka kustēties lejup pa skrejceļu arvien ātrāk.
  
  
  Kad ātruma rādītājs sasniedza astoņdesmit jūdzes stundā, es atvilku stūri. Deguns pacēlās, riteņu skaņa uz nelīdzenās netīrumu joslas apstājās. Es izslēdzu gaismu. Mēs bijām gaisā.
  
  
  Atlikušo kāpumu veicu pilnīgā tumsā, pacēlu ātrumkārbas sviru, dzirdēju čīkstēšanu un tad smagais pēdējā piedziņas sitiens ievilka riteņu arkās. Ar ātrumu simt divdesmit jūdzes stundā es apgriezu lidmašīnu, lai saglabātu nemainīgu kāpšanas ātrumu.
  
  
  Tā paša iemesla dēļ, ka es izslēdzu nosēšanās gaismas, tiklīdz nokļuvu pret zemi, es neieslēdzu sarkanās un zaļās gaitas gaismas vai rotējošo bāku. Es gribēju, lai neviens uz zemes neredzētu lidmašīnu. Mēs lidojām pilnīgā tumsā, nelegālā kā ellē, tikai vājās zilās liesmas no izplūdes gāzēm atteica mūsu pozīciju, un, kad es samazināju kāpšanas jaudu, pat tās pazuda.
  
  
  Astoņpadsmit simtu pēdu augstumā es pagriezu lidmašīnu uz ziemeļrietumiem, turot kalnus pa labi. Es pagriezos pret Karlosu. "Paskatieties karšu nodalījumā. Skatiet, vai Hobārtam tur ir savas kartes.
  
  
  Ortega izvilka WAC karšu kaudzi.
  
  
  "Labi," es teicu. "Tagad, ja jūs man pateiksit, kur mēs ejam, es mēģināšu mūs tur nogādāt."
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Bija jau gaišs, kad samazināju jaudu un nokāpu no kalniem uz brūnajiem kailajiem pakalniem kaut kur Durango, Torrina un Matamoros norobežotajā apgabalā. Mēs lidojām mazāk nekā piecsimt pēdu augstumā, un Ortega skatījās pa labā borta logu un deva man norādījumus.
  
  
  Es nolaidos uz skrejceļa uz ziemeļiem no izolētas rančo. Strīpas galā bija tikai koka būda. Es virzīju lielo lidmašīnu pret to un izslēdzu dzinējus.
  
  
  Mums pretī iznāca meksikāņu vīrietis ar nīgru seju un nobružātiem chinos. Viņš ar mums nerunāja, kad sāka apkalpot lidmašīnu, uzpildīt tvertnes un pārbaudīt eļļu.
  
  
  Mēs visi izkāpām no lidmašīnas. Es izkārtoju gaisa kartes sadaļā uz lidmašīnas spārna, un Karloss man uzzīmēja maršrutu, pa kuru man vajadzētu sekot, atzīmējot punktu, kur mēs slīdīsim pāri štatu robežai.
  
  
  "Šī ir vieta, kur mēs krustojamies," viņš teica, norādot uz vietu Rio Bravo upē uz dienvidiem no Teksasas dzelzceļa pilsētas Sierra Blanca. "Sākot no šejienes," viņš vēlreiz norādīja uz vietu vairāk nekā simts jūdžu attālumā Meksikas iekšienē, "jums būs jālido pēc iespējas zemāk." Jūs šķērsojat upi augstumā, kas nav augstāks par koku galotnēm, nekavējoties pagriezieties, lai apbrauktu Sierra Blanca uz ziemeļiem, un tad šajā brīdī dodieties uz ziemeļaustrumiem.
  
  
  — Un no turienes?
  
  
  Karloss iztaisnojās. "No turienes es jūs atkal vadīšu. Atcerieties minimālo augstumu, līdz mēs šķērsosim robežu.
  
  
  Es salocīju diagrammas un saliku tos tādā secībā, kādā tās izmantoju. Meksikānis pabeidza uzpildīt lidmašīnu. Dorisa atgriezās kopā ar Sjūzenu un veco vīru. Viņi iekāpa lidmašīnā, Sūzena man nepievērsa uzmanību, it kā es neeksistētu, Dītrihs staigāja kā cilvēks transā. Karloss man sekoja iekšā.
  
  
  Viņš aizvēra un aizslēdza durvis un piesprādzējās. Brīdi pasēdēju, berzēju tulznas uz zoda, no miega trūkuma nogurušas acis, sāpēja labā roka.
  
  
  "Ejam uz?" – Ortega uzstāja.
  
  
  ;
  
  
  Es pamāju ar galvu un iedarbināju dzinējus. Es pagriezu lidmašīnu pret vēju un piedevu spēku, kamēr mēs skrējām pa dubļainu lauku un uz kraukšķīgi zilajām Meksikas debesīm.
  
  
  Lidojums no Torreon Durango uz Rio Bravo ilgst vairākas stundas. Man bija daudz laika domāt, un neskaidrās idejas, kas manā galvā bija sākušas veidoties iepriekšējā vakarā — mežonīgas, gandrīz neiespējamas domas —, sāka izkristalizēties stingrā aizdomā, kas ar katru minūti kļuva arvien skaidrākas.
  
  
  Sekojot Karlosa norādījumiem, es nokāpu zemu un šķērsoju robežu koku galotnēs uz dienvidiem no Sjerrablankas, pēc tam apbraucu ap pilsētu pietiekami tālu, lai nebūtu redzama. Desmit jūdzes uz ziemeļiem es pagriezu lidmašīnu uz ziemeļaustrumiem. Minūtēm ejot, aizdomas manā galvā sāka nostiprināties par kaut ko vairāk nekā tikai neskaidru, neērtu kustību.
  
  
  Atkal paņēmu aviācijas maršrutu karti. Elpaso atradās uz ziemeļrietumiem no mums. Es projicēju iedomātu līniju no Elpaso sešdesmit grādu leņķī. Rinda turpinājās uz Ņūmeksiku, tuvojoties Rosvelai. Es paskatījos uz kompasu uz lidmašīnas paneļa. Mūsu pašreizējā lidojumā mēs šķērsosim šo līniju tikai dažu minūšu laikā. Es paskatījos pulkstenī.
  
  
  It kā viņš arī skatītos kartē un meklētu iedomātu līniju, Karloss īstajā brīdī teica: "Lūdzu, ej pa šo ceļu," un norādīja ar pirkstu uz vietu, kas atradās uz ziemeļiem no mums, kalnu ielejās. Gvadelupas kalni.
  
  
  Tagad par to vairs nebija nekādu aizdomu. Šī doma pārvērtās pārliecībā. Es sekoju Karlosa norādījumiem, līdz mēs beidzot devāmies pāri grēdai un ieraudzījām ieleju, un Karloss norādīja uz to un teica: “Tur! Šeit es vēlos, lai jūs nolaistos.
  
  
  Es atkal ieslēdzu droseļvārstus, pārslēdzu maisījuma vadības ierīces uz pilnu jaudu, nolaidu aizvarus un šasiju un sagatavojos nolaišanās. Es pagriezu divu dzinēju lidmašīnu stāvā krastā, pēdējā brīdī iztaisnoties ar atlokiem.
  
  
  Es nebiju pārsteigts, ieraugot lielu Lear reaktīvo lidmašīnu skrejceļa tālākajā galā vai viena dzinēja Bonanza tai blakus. Es noliku lidmašīnu un ļāvu tai viegli nosēsties uz netīrā skrejceļa, pieliekot tikai nelielu jaudu, lai pagarinātu izskrējienu, lai, beidzot lidmašīnu nogrieztu no skrejceļa, tā apstājās nelielā attālumā no pārējām divām lidmašīnām.
  
  
  Karloss pagriezās pret mani.
  
  
  "Vai jūs esat pārsteigts?" - viņš jautāja ar vieglu smaidu uz savām tievajām lūpām un jautrības mirdzumu viņa tumšajās acīs. Ierocis atkal bija viņa rokās. No šī nelielā attāluma es redzēju, ka katra cilindra kamera bija piekrauta ar biezu vara apvalku lodi.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Patiesībā nē, pēc jūsu pēdējā norādījuma es būtu pārsteigts, ja viss izvērstos citādi."
  
  
  "Es domāju, ka Gregorijs mūs gaida," sacīja Karloss. — Neliksim viņam ilgāk gaidīt.
  
  
  * * *
  
  
  Spilgtajā Ņūmeksikas saulē lēni gāju blakus Gregora masīvajai figūrai. Karloss, Dorisa Bikforda, Sjūzena Dītriha un viņas tēvs atradās Līras lidmašīnā ar gaisa kondicionētāju. Muskuļots cīnītājs ar pūtītes rētām gāja duci soļu uz mūsu aizmuguri, nekad nenovērsdams skatienu no manis.
  
  
  Gregorijs gāja lēni, apzināti, rokas aiz muguras un galvu pacēlis pret mirdzošajām bez mākoņainajām debesīm.
  
  
  Viņš nejauši jautāja: "Kas jums radīja aizdomas, ka es varētu būt iesaistīts?"
  
  
  "Karloss pārāk agri iemācījās pārāk daudz. Es vienkārši nespēju noticēt, ka viņa cilvēki mani tik ļoti uzraudzīja, ka zināja katru manu kustību. Protams, pirmo reizi satiekot Stočelli, nebiju piesardzīgs. Es nevarēju samierināties ar to, ka Ortegas vīri man sekoja naktī, kad ieraudzīju Dītrihu, vai ka viņi bija dzirdējuši visu mūsu sarunu. Tā bija pārāk liela sakritība. Karloss nolaupīja Dītrihu dažas stundas pēc tam, kad es iesniedzu ziņojumu Denverai, un šis ziņojums bija paredzēts tikai jūsu ausīm! Izņemot mani, tu biji vienīgais cilvēks pasaulē, kurš zināja, ko Dītrihs ir atklājis un cik tas ir vērtīgi. Tātad Ortega noteikti ir saņēmis informāciju no jums.
  
  
  "Nu," sacīja Gregors, "jautājums ir, ko jūs ar to darīsit?"
  
  
  Es viņam neatbildēju. Tā vietā es teicu: “Paskatīsimies, vai mans minējums ir pareizs, Gregorij. Pirmkārt, es domāju, ka jūs savu sākotnējo bagātību nopelnījāt, kontrabandā pārvadājot morfiju no Turcijas. Pēc tam jūs mainījāt savu vārdu un kļuvāt par likumpaklausīgu pilsoni, taču nekad nepametāt narkotiku biznesu. Pa labi?"
  
  
  Gregorijs klusi pamāja ar savu lielo galvu.
  
  
  "Es domāju, ka jūs palīdzējāt finansēt Stočelli. Un tagad es zinu, ka jūs esat naudas cilvēks aiz Ortegas.
  
  
  Gregorijs vērīgi paskatījās uz mani un tad paskatījās prom. Viņa gaļīgās lūpas pavērās, it kā viņš būtu uzpūties. "Bet jūs arī zinājāt, ka Ortega nevar tikt galā ar Stočelli."
  
  
  "Jūs varat tikt galā ar Stočelli," Gregorijs mierīgi sacīja.
  
  
  "Jā, es varu. Tāpēc jūs uzdevāt Ortegai mani iesaistīt šajā darījumā. Viņš pats nekad to nebūtu izdarījis. Ir pārāk daudz lepnuma un daudz naida par to, ka es nogalināju viņa brāļadēlu."
  
  
  
  — Tu domā ļoti skaidri, Nik.
  
  
  Es pakratīju galvu. ES biju noguris. Miega trūkums, stress, ko rada tik daudz stundu ilga atrašanās lidmašīnā, iegriezums manā labajā plaukstā – tas viss sāka ietekmēt mani.
  
  
  "Nē, man vajadzēja nogalināt Dītrihu, tiklīdz es uzzināju par viņa formulu.
  
  
  "Bet jūsu līdzjūtība pret veco vīru to nepieļaus. Un tagad es piedāvāju jums tādas pašas iespējas kā Ortega. Tikai atceries, tu būsi mans partneris, nevis viņa, un es noteikti tev nedošu pilnus piecdesmit procentus. Tomēr ar to pietiks, lai kļūtu par ļoti bagātu cilvēku.
  
  
  "Ko darīt, ja es pateikšu nē?"
  
  
  Gregorijs pamāja ar galvu pret kautrīgo bandītu, kurš stāvēja dažus jardus tālāk un vēroja mūs. "Viņš tevi nogalinās. Viņš nevar gaidīt, lai parādītu, cik labs viņš ir.
  
  
  "Kas par AX? Un Vanags? Es nezinu, kā tev izdevās viņu piemānīt tik ilgi, ka tu biji īsts cilvēks, bet, ja es došos tev līdzi, Vanags zinās, kāpēc. Un mana dzīve nemaksās ne santīma! Vanags nekad nepadodas."
  
  
  Gregorijs aplika roku ap manu plecu. Viņš to paspieda draudzīgā žestā. "Dažreiz tu mani pārsteidz, Nik. Tu esi slepkava. Killmaster N3. Vai jūs vispirms nemēģinājāt aizbēgt no AX? Vai tas ir tāpēc, ka esat noguris slepkavot tikai neskaidra ideāla dēļ? Tu gribi būt bagāts, un es varu tev to dot, Nik.
  
  
  Viņš noņēma roku, un viņa balss kļuva ledaina.
  
  
  "Vai arī es varu dot jums nāvi. Tieši tagad. Ortega labprāt noplēsīs tev galvu! »
  
  
  Es neko neteicu.
  
  
  "Labi," Gregorijs asi sacīja. "Es došu jums laiku padomāt par jūsu šaubām un naudu, kas varētu būt jūsu."
  
  
  Viņš paskatījās uz savu rokas pulksteni. "Divdesmit minūtes. Tad es gaidīšu atbildi."
  
  
  Viņš pagriezās un devās atpakaļ uz Learjet. Bandīts palika aiz muguras, uzmanīgi turēdamies attālumā no manis.
  
  
  Līdz šim biju pārliecināts, ka Gregorijs mani nenogalinās. Viņam vajadzēja, lai es tiktu galā ar Stočelli. Bet ne tad, ja es viņam saku, lai viņš iet ellē. Ne, ja es viņam atteikšu. Un es grasījos viņam atteikt.
  
  
  Es pārstāju domāt par Gregoru un pievērsos problēmai, kā dzīvam izkļūt no šīs putras.
  
  
  Pār plecu paskatījos uz slepkavu, kas man sekoja. Lai gan viņš ieroci nēsāja plecu maciņā, nevis rokā, viņš valkāja savu sporta mēteli atvērtu, lai varētu pavilkt ieroci un izšaut, pirms es viņam pietuvojos. Viņš gāja, kad es gāju, un apstājās, kad es apstājos, vienmēr turoties vismaz piecpadsmit vai divdesmit jardu attālumā no manis, lai man nebūtu nekādu iespēju viņam uzlēkt.
  
  
  Problēma nebija tikai tajā, kā es varu aizbēgt. Tā vai citādi es droši vien būtu varējis tikt prom no šī slepkava. Bet bija Dītrihs. Es nevarēju tos atstāt Gregora rokās.
  
  
  Lai ko es nolēmu darīt, bija jāstrādā pirmajā reizē, jo nebija otrās iespējas.
  
  
  Garīgi es pārbaudīju, kas man ir, ko es varētu izmantot kā ieroci pret bandītu aiz muguras. Vairākas meksikāņu monētas. Kabatlakats un maks vienā gurnu kabatā.
  
  
  Un otrā - Luisa Aparicio saliekamais nazis. Ar to vajadzēja pietikt, jo tas bija viss, kas man bija.
  
  
  Es gāju pa garu netīrumu joslu gandrīz divsimt jardu garumā. Tad es pagriezos un gāju atpakaļ plašā lokā, lai viņam nemanot izdevās tikt aiz mūsu lidmašīnas, paslēpjoties no Learjet.
  
  
  Šajā laikā saule bija gandrīz tieši virs galvas, un dienas karstums raidīja mirdzošus viļņus, kas atspīdēja augšup no kailas zemes. Apstājos aiz lidmašīnas un izņēmu kabatlakatiņu, noslaukot sviedrus no pieres. Kad es atkal devos tālāk, man uzsauca bruņotais vīrietis. "Čau! Tu nokriti maku.
  
  
  Apstājos un pagriezos. Mans maks gulēja zemē, kur es to apzināti nometu, kad izņēmu kabatlakatiņu.
  
  
  "Es to darīju," es teicu, tēlojot izbrīnu. "Pateicoties." Nejauši es atgriezos un paņēmu to. Bandīts nekustējās. Viņš stāvēja lidmašīnas spārnā, neredzot visus Learjet, un tagad es biju tikai desmit pēdu attālumā no viņa. Viņš bija vai nu pārāk uzpūtīgs, vai pārāk neuzmanīgs, lai atkāptos.
  
  
  Joprojām skatoties uz viņu, es ieliku maku otrā gurnu kabatā un aizvēru pirkstus ap Luisa Aparicio naža rokturi. Es izņēmu roku no kabatas, mans ķermenis pasargāja manu roku no šāvēja. Nospiežot mazo pogu uz roktura, es jutu, ka sešu collu asmens izlec no roktura un nofiksējas vietā. Es pagriezu nazi rokā, satverot asmeni metiena stāvoklī. Es sāku novērsties no šāvēja un tad pēkšņi pagriezos atpakaļ. Mana roka pacēlās un mana roka palēcās uz priekšu. Nazis man izkrita no rokas, pirms viņš saprata, kas notiek.
  
  
  Asmens viņam ietriecās rīklē tieši virs atslēgas kaulu savienojuma vietas. Viņš noelsās. Abas rokas pacēlās līdz viņa rīklei. Es metos viņam klāt, satvēru viņu aiz ceļiem un nometu zemē. Pacēlusi roku, es satvēru naža rokturi, bet viņa rokas jau bija tur, tāpēc es dūrēju viņa plaukstas un strauji pavilku.
  
  
  
  ;
  
  
  No viņa smagā kakla saplēstās miesas un skrimšļiem lija asinis. Viņa seja bija tikai dažu collu attālumā no manējās, viņa acis skatījās uz mani ar klusu, izmisīgu naidu. Tad viņa rokas nolaidās un viss ķermenis atslāba.
  
  
  Es notupos, asinis uz manām rokām kā lipīgs aveņu losjons. Es uzmanīgi noslaucīju rokas ar viņa jakas audumu. Es paņēmu sauju smilšu un nokasīju visu, kas bija palicis pāri.
  
  
  Beidzot es sniedzos viņa jakā pēc pistoles, kuru viņš tik stulbi nesa padusē, nevis dūrē, gatavs šaut.
  
  
  Izvilku ieroci – milzīgu Smith and Wesson .44 Magnum revolveri. Šī ir milzīga pistole, kas īpaši izstrādāta, lai nodrošinātu precizitāti un triecienu pat no attāluma. Šis patiešām ir pārāk spēcīgs ierocis, lai to nēsātu līdzi.
  
  
  Ar pistoli rokā aiz muguras es piecēlos un ātri apgāju apkārt lidmašīnai uz Learjet. Es uzgāju pa kāpnēm uz kajīti.
  
  
  Gregorijs bija pirmais, kas mani ieraudzīja.
  
  
  "Ak, Nik," viņš teica ar aukstu smaidu sejā. "Jūs esat pieņēmis savu lēmumu."
  
  
  "Jā," es teicu. Es izvilku smago magniju no aiz muguras un pavēru to pret viņu. "Jā."
  
  
  Smaids noslīdēja no Gregorija sejas. "Tu kļūdies, Nik. Jūs ar to netiksit vaļā. Ne šeit."
  
  
  "Var būt". Es paskatījos uz Sjūzenu Dītrihu. "Nāc ārā," es pavēlēju.
  
  
  Dorisa pacēla ieroci un pavērsa to pret Sjūzenas galvu. "Sēdi mierīgi, mīļā," viņa teica savā asajā, tievā balsī. Mana roka nedaudz sakustējās un pirksts nospieda sprūdu. Smaga .44 magnum lode ietriecās Dorisā atpakaļ starpsienā, noraujot pusi no viņas galvas balto kaulu, pelēko smadzeņu un sarkano asiņu sprādzienā.
  
  
  Sūzena pielika rokas pie mutes. Viņas acis atspoguļoja slimību, ko viņa juta.
  
  
  "Aiziet!" - es viņai asi teicu.
  
  
  Viņa piecēlās kājās. — Kā ar manu tēvu?
  
  
  Es paskatījos uz to, kur Dītrihs gulēja izstiepts vienā no lielajiem ādas krēsliem, kas bija pilnībā atgāzti. Vecais vīrs bija bezsamaņā.
  
  
  "Es gribu, lai jūs vispirms izietu ārā," Sjūzena uzmanīgi apstaigāja Gregoriju. Es pagāju malā, lai viņa varētu šķērsot man aiz muguras. Viņa izgāja pa durvīm.
  
  
  "Kā jūs grasāties viņu dabūt ārā?" – Gregorijs jautāja, norādot uz Dītrihu. "Vai jūs cerat, ka mēs palīdzēsim jums to pārvietot?"
  
  
  Es neatbildēju. Es brīdi stāvēju, vispirms skatīdamies uz Gregoru, tad uz Karlosu un visbeidzot uz veco vīru. Neteikusi ne vārda, es atkāpos pa durvīm un leju pa kāpnēm.
  
  
  Learjetā pēkšņi sākās rosība. Kāpņi gāja augšā, durvis aizvērās, aizcirtās, Sūzena pieskrēja pie manis un satvēra manu roku.
  
  
  "Tu tur atstāji manu tēvu!" viņa kliedza.
  
  
  Es viņu apskāvu un atkāpos no lidmašīnas. Pa mazo kabīnes logu es redzēju, kā pilots ieslīd savā sēdeklī. Viņa rokas pacēlās augšup, ātri nosvilinot slēdžus. Pēc brīža es dzirdēju, ka dzinēji sāk gaudot, rotora lāpstiņām griežoties.
  
  
  Sūzena atrāvās no manas rokas. "Vai tu mani nedzirdēji? Mans tēvs joprojām ir iekšā! Aizved viņu prom! Lūdzu, izvediet viņu ārā! “Tagad viņa kliedza uz mani virs reaktīvo dzinēju rūkoņas. Viņas sejā bija rakstīts izmisums. "Lūdzu! Dariet kaut ko!"
  
  
  Es viņu ignorēju. Stāvēju tur ar smago revolveri labajā rokā un skatījos, kā Learjet, kura abi dzinēji tagad deg, sastinga un sāka ripot prom no mums.
  
  
  Sūzena satvēra manu kreiso roku, to kratot un histēriski kliedzot: "Neļaujiet viņiem aizbēgt!"
  
  
  Likās, ka es stāvēju atsevišķi no mums abiem, ieslēgts savā vientuļajā pasaulē. Es zināju, kas man jādara. Citādi nebija. Es jutos auksti, neskatoties uz karsto Ņūmeksikas sauli. Aukstums iespiedās dziļi manī, nobiedējot mani līdz sirds dziļumiem.
  
  
  Sūzena pastiepa roku un iesita man pa seju. Es neko nejutu. Likās, ka viņa man nemaz nebūtu pieskārusies.
  
  
  Viņa kliedza uz mani. — Palīdzi viņam, Dieva dēļ!
  
  
  Es vēroju, kā lidmašīna tuvojas skrejceļa tālākajam galam.
  
  
  Tagad tas bija vairāku simtu jardu attālumā, un tā dzinēji aiz tā radīja putekļu virpuli. Viņš pagriezās uz skrejceļa un sāka pacelties. Divi dzinēji tagad kliedza, caururbjoša trokšņa viesuļvētra apdullinoši skāra mūsu bungādiņas, un tad lidmašīna uzņēma ātrumu un skrēja pa netīro skrejceļu mums pretī.
  
  
  Es izvilku savu kreiso roku no Sjūzenas tvēriena. Es pacēlu .44 Magnum un apliku kreiso roku ap labo plaukstas locītavu, paceļot revolveri acu līmenī, novietojot priekšējo tēmēkļu sliedi ar aizmugures tēmēekļa rievu.
  
  
  Kad lidmašīna mūs panāca, tā bija gandrīz ar maksimālo pacelšanās ātrumu, un tajā minūtē, kad priekšgala ritenis sāka celties, es izšāvu. Kreisā riepa eksplodēja un smagas lodes rezultātā tika sašķelta gabalos. Kreisais spārns krita. Tās gals satvēra zemi, pagriežot lidmašīnu ar spēcīgu, mokošu kliedzienu, kas plīst metālā. Spārnu uzgaļu tvertnes atvērās, un degviela izplūda gaisā melnā, taukainā strūklā.
  
  
  
  Lēnā kustībā lidmašīnas aste pacēlās arvien augstāk un augstāk, un tad, kad spārns nolūza pie saknes, lidmašīna sasvērās augšā un lejā uz muguras, sagrozot skrejceļu melnu degvielas putekļu un brūnu putekļu, lauskas. metāla, kas mežonīgi lido spilgtās lauskas.
  
  
  Es vēl vienu reizi izšāvu lidmašīnā, tad trešo un ceturto. Ātri uzplaiksnīja liesma; Oranži sarkana uguns bumba izpletās no salūzušā, saplīsušo fizelāžas metāla. Lidmašīna apstājās, no tās izplūstot liesmām, kamēr no lecošas uguns holokausta izplūda biezi, eļļaini melni dūmi.
  
  
  Joprojām bez mazākajām emociju pazīmēm manā sejā es vēroju, kā lidmašīna iznīcina sevi un savus pasažierus. Es nolaidu ieroci un noguris stāvēju ielejas apakšā; Vientuļš. Sūzena ieslīdēja man klēpī ar seju piespiesta manai kājai. Es dzirdēju, kā viņas rīklē izplūst izmisuma čīkstēšana, un uzmanīgi pastiepu roku ar kreiso roku un pieskāros viņas zeltaino matu galam, nespēdama ar viņu runāt vai nekādi mierināt.
  
  
  ASTOŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Es pa telefonu ziņoju Vanakam no Elpaso un beigās ciniski pateicu, ka Gregorijs viņu maldina gadiem ilgi. Ka viņš mani aizdeva no AX vienam no pasaules labākajiem noziedzniekiem.
  
  
  Es dzirdēju Vanagu smieties pāri līnijai.
  
  
  "Vai tu tiešām tam tici, Nik? Kāpēc jūs domājat, ka es pārkāpu visus noteikumus un ļāvu jums strādāt viņa labā? Un ziņot, ka nevarat sazināties ar AX, lai saņemtu palīdzību? "
  
  
  "Vai tu domā-?"
  
  
  “Par Gregoriusu esmu interesējies jau daudzus gadus. Kad viņš jums jautāja, es domāju, ka tā būtu lieliska iespēja izsmēķēt viņu brīvā dabā. Un tu to izdarīji. Lielisks darbs, Nik.
  
  
  Atkal Vanags bija soli man priekšā.
  
  
  "Labi," es norūcu, "tādā gadījumā es esmu nopelnījis savu atvaļinājumu."
  
  
  "Trīs nedēļas," iecirta Hoks. "Un pasveiciniet Tenienti Fuentesu." Viņš pēkšņi nolika klausuli, liekot man brīnīties, kā viņš zināja, ka es atkal došos atpakaļ uz Akapulko?
  
  
  Tā nu es bēšās biksēs, sandalēs un atvērtā sporta kreklā apsēdos pie neliela galdiņa blakus Teniente Felix Fuentes no Seguridad Federālās policijas. Galds stāvēja uz Matamoros viesnīcas plašās terases. Akapulko nekad nav bijis skaistāks. Tas mirdzēja vēlā pēcpusdienas tropiskajā saulē, ko izskaloja agrā pēcpusdienas lietus.
  
  
  Līča ūdeņi bija piesātināti zilā krāsā, un pilsēta pretējā pusē, gandrīz paslēpta aiz palmām, kas ieskauj malekonu un parku, bija pelēka miglaina brūnu grēdu kalnu pakājē.
  
  
  "Es saprotu, ka tu man neesi visu izstāstījis," atzīmēja Fuentess. "Es neesmu pārliecināts, ka vēlos zināt visu, jo tad man var nākties veikt oficiālu darbību, un es nevēlos to darīt, Senjor Kārter. Tomēr man ir viens jautājums. Stočelli? »
  
  
  "Tu gribi teikt, ka viņš izvairījās nesodīti?"
  
  
  Fuentess pamāja.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Es tā nedomāju," es teicu. "Vai atceraties, ko es lūdzu jums darīt, kad vakar pēcpusdienā zvanīju no Elpaso?"
  
  
  "Protams. Es personīgi paziņoju Stočelli, ka mana valdība uzskata viņu par persona non grata un lūdzu viņu atstāt Meksiku ne vēlāk kā šorīt. Kāpēc?"
  
  
  "Jo es viņam piezvanīju tūlīt pēc sarunas ar jums. Es viņam teicu, ka es parūpēšos par visu un ka viņš var atgriezties štatos."
  
  
  "Vai jūs ļāvāt viņam aiziet?" Fuentess sarauca pieri.
  
  
  "Ne īsti. Es lūdzu viņam izdarīt man pakalpojumu, un viņš piekrita."
  
  
  — Labvēlība?
  
  
  "Atnesiet man līdzi manu bagāžu."
  
  
  Fuentess bija neizpratnē. "Es nesaprotu. Kāds tam bija mērķis?"
  
  
  "Nu," es sacīju, skatoties pulkstenī, "ja viņa lidmašīna ieradīsies laikā, Stočelli ieradīsies Kenedija lidostā nākamās pusstundas laikā. Viņam būs jāiziet muita. Viņa bagāžā ir melns auduma čemodāns bez marķējuma, kas liecinātu, ka tas pieder kādam citam, izņemot Stočelli. Viņš var apgalvot, ka tā ir viena no manām somām, bet viņam nav iespējas to pierādīt. Turklāt es nedomāju, ka muita pievērsīs uzmanību viņa protestiem.
  
  
  Fuentesa acīs parādījās sapratne.
  
  
  – Vai tas ir tas koferis, ko Dītrihs atsūtīja uz tavu istabu?
  
  
  "Tā ir," es smaidot sacīju, "un tajā joprojām ir trīsdesmit kilogrami tīra heroīna, ko Dītrihs tajā ievietoja."
  
  
  Fuentess sāka smieties.
  
  
  Es paskatījos viņam garām durvīs, kas veda ārā no viesnīcas vestibila. Konsuela Delgardo gāja mums pretī. Kad viņa tuvojās, es redzēju viņas sejas izteiksmi. Tas bija prieka un gaidu sajaukums un skatiens, kas man liecināja, ka kaut kur, kaut kā viņa atgriezīsies pret mani par to, ko esmu viņai izdarījis Gareta svētnīcā.
  
  
  Viņa piegāja pie galda, gara, stalta, resna sieviete, viņas ovāla seja nekad neizskatījās skaistāka kā tagad. Fuentess pagriezās krēslā, ieraudzīja viņu un piecēlās kājās, kad viņa tuvojās mums.
  
  
  "Senjora Konsuela Delgardo, leitnant Fēlikss Fuentess."
  
  
  Konsuela pastiepa roku. Fuentess to pieveda pie lūpām.
  
  
  "Mēs tikāmies," Fuentess nomurmināja. Tad viņš iztaisnojās. Viņš teica: "Ja jūs jebkurā laikā būsit Meksikā, Senjor Kārter, es būtu pateicīgs, ja kādu vakaru jūs būtu mans vakariņu viesis.
  
  
  
  Konsuela īpašnieciski satvēra manu roku. Fuentess uztvēra žestu.
  
  
  "Mēs būtu priecīgi," Konsuela aizsmakusi sacīja.
  
  
  Fuentess paskatījās uz viņu. Tad viņš paskatījās uz mani. Viņa acīs uz mirkli pazibēja smalka izteiksme, bet viņa seja palika tikpat bezkaislīga un stingra kā vienmēr – seno tolteku dieva riekstbrūnais tēls.
  
  
  "Izklaidējies," Fuentess man sausi teica. Un tad viņš aizvēra vienu aci ar lēnu, juteklīgu aci.
  
  
  Beigas.
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Jeruzalemes lieta
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Killmaster
  
  
  Jeruzalemes lieta
  
  
  
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepenā dienesta darbiniekiem
  
  
  
  
  Kad jūs satiekat neticīgos, nogrieziet viņiem galvas, līdz jūs viņu vidū esat veicis lielu slaktiņu; un sasien tos mezglos un tad vai nu atbrīvo, vai pieprasi izpirkuma maksu...
  
  
  Korāns
  
  
  
  
  
  
  Prologs
  
  
  
  
  
  Gaisa kondicionētājs darbojās ar maksimālo ātrumu viesnīcas Ēdenes apzeltītajā balles zālē, taču telpu piepildīja divi simti vientuļu ballīšu apmeklētāji, un dūmi, gaļa un izmisums padarīja to karstu kā džungļos. .
  
  
  Lielas dubultdurvis istabas galā veda uz tālāko galu, uz akmeņainu taciņu, kas veda lejā uz pludmali, uz vēsu svaigu gaisu, uz klusu vietu, kur zili melnais okeāns bez palīdzības sastapās ar smilšaino krastu. . Sonny, jūsu nedēļas nogales saimnieks.
  
  
  Vakaram ejot, daļa ballētāju devās prom. Laimīgie staigāja roku rokā, vīrietis meitenei smiltīs izklāja jaku. Nelaimīgie izgāja vieni paši. Padomājiet par to, kāpēc viņiem tā nepaveicās; padomājiet par iztērēto naudu un pagājušo atvaļinājumu vai ieelpojiet svaigu gaisu, pirms mēģināt vēlreiz. Un daži vienkārši devās skatīties uz zvaigznēm, pirms devās mājās uz dzīvokļiem štatos, pilsētās, kurās vairs nav zvaigžņu.
  
  
  Neviens nepamanīja garo vīrieti Kārdēna jakā, kas gāja uz pludmales tālāko galu. Viņš ātri gāja ar lukturīti, ejot ar savu suni no dārgas viesnīcas Bahamu salās līdz vietai, kur pludmale bija vistumšākā un klusākā. Kādu dienu viņš paskatījās uz vientuļajiem cilvēkiem, kas gāja garām. Skatiens, ko varētu interpretēt kā aizkaitinājumu. Bet neviens to nepamanīja.
  
  
  Arī helikopteru neviens nepamanīja. Tikai tad, kad viņš nokļuva tik zemu, jūs domājāt, ka viņš lido tieši pret jums, un, ja viņš ātri nenolaidās, viņš lidoja pa lielajām stikla durvīm un nolaidās dzirkstošās balles vidū.
  
  
  No helikoptera izkrita trīs vīrieši kapucēs. Viņiem bija ieroči. Vīrietis Kardina jakā, tāpat kā visi pārējie, klusi izbrīnīts paskatījās uz augšu. Viņš teica: “Kas pie velna! Un tad viņi viņu satvēra un ātri, rupji pastūma uz helikoptera pusi. Cilvēki krastā stāvēja nekustīgi kā palmas pludmalē, domājot, vai tas, ko viņi redz, ir sapnis, un tad mazais vīriņš no Bruklinas kliedza: "Apturiet viņus!" Klusajā pūlī, rosīgo lielpilsētu neveiksminieku pūlī, kaut kas nosprāga, un daži no viņiem skrēja pretī saviem sapņiem, lai cīnītos, iespējams, pirmo reizi mūžā. vīri ar kapucēm smaidīja, pacēla automātus un aptvēra pludmali ar lodēm un saucieniem, un līdz ar ieroču rūkoņu atskanēja fosfora granātas vājš svilpiens, un tad uguns - ātri kustīga uguns, kas aprija iegādātās kleitas. šim gadījumam un mazi pieskaņoti džemperi, un īrēti smokingi, un mazs vīrietis no Bruklinas, un skolotāja no Bajonnas...
  
  
  Četrpadsmit nogalināti, divdesmit divi ievainoti.
  
  
  Un vīrietis un suns tika nogādāti helikopterā.
  
  
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Es gulēju kaila saulē. Es nekustināju nevienu muskuļu vairāk nekā stundu. Man tas sāka patikt. Es sāku domāt par to, lai nekad vairs nekustinātu nevienu muskuļu. Es domāju, ja jūs pietiekami ilgi gulējat tuksneša saulē, vai karstums varētu pārvērst jūs par statuju? Vai piemineklis? Varbūt es varētu kļūt par pieminekli. Šeit guļ Niks Kārters. Varu derēt, ka kļūtu par tūristu statuju
  
  
  Atrakcija. Ģimenes apmeklēja mani četras dienas nedēļas nogalēs, un bērni stāvēja un smējās — tāpat kā ar Bekingemas pils apsargiem —, cenšoties panākt, lai es kustos. Bet es negribētu. Varbūt es varu iekļūt Ginesa rekordu grāmatā: "Rekords bez muskuļu kustībām ir 48 gadi un divpadsmit minūtes, ko uzstādījis Niks Kārters Tūsonā, Arizonā."
  
  
  Es paskatījos uz garo apvārsni, miglainajiem zilajiem kalniem, kas ieskauj tuksnesi, un dziļi ieelpoju tik tīru gaisu, ka likās, ka manas plaušas ir grausts.
  
  
  Es paskatījos uz savu kāju. Viņa atkal sāka izskatīties kā daļa no manis. Vismaz tā bija kļuvusi tikpat tumši brūna kā pārējais mans ķermenis, mazāk izskatoties pēc putekļsūcēja šļūtenes un vairāk pēc īstas cilvēka kājas.
  
  
  Runājot par muskuļu nekustināšanu, pirms sešām nedēļām šī tēma bija jūtama. Pirms sešām nedēļām ģipsis vēl bija uz manas kājas, un doktors Šelhauss ķiķināja un apsprieda manu atveseļošanos ar vārdu "ja", nevis "kad". Lode, ar kuru paveicās necilvēkam Dženingsam, salauza kaulu un šķembas, kas iecirstas muskuļos, nervos vai jebkur citur, liek kājai darīt savu, un mēs nejokojām, kad vairs nekustējāmies.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz skatu. Bezgalīgajā smilšu, salvijas un saules pasaulē, tālumā - vientuļš jātnieks uz bronzas ķēves. Es aizvēru acis un aizpeldēju.
  
  
  Sist!
  
  
  Viņa iesita man ar sarullētu papīru un pamodināja no sapņa ar X-vērtējumu. Viņa teica: "Kārter, tu esi bezcerīgs. Es atstāšu tevi uz stundu, un tu dosies prom.
  
  
  Es atvēru aci. Milli. Skaists. Pat tajā stulbajā baltajā medmāsas uniformā. Liels ķekars sulīgu blondu matu, zelta platīna un dzeltenīgi rozā mati, lielas brūnas acis, izcili iedegums un maiga pilna mute, un tad virzās uz leju un lasa no kreisās uz labo, divas no skaistākajām krūtīm pasaulē, bagātas un augstu un apaļu un tad - sasodīts, es pakustināju muskuli.
  
  
  Es ievaidējos un apgāzos. "Nāc," viņa teica. "Atgriezieties darbā." Darbs nozīmēja fizisko terapiju manai kājai. Millija bija fizioterapeite. Manai kājai. Viss pārējais bija neoficiāls.
  
  
  Es paņēmu dvieli un aptinu to sev apkārt. Es gulēju uz audekla paklājiņa uz masāžas galda uz privātas guļamistabas balkona lielā Spānijas misijas stila savrupmājā apmēram trīsdesmit piecas jūdzes uz dienvidrietumiem no Tuksonas. Tantes Tillijas patversme Vai, kā to mazāk mīļi sauc, ATR AX terapija un rehabilitācija. Pansija aukstā kara veterāniem.
  
  
  Es tur ierados, pateicoties Haroldam (“Happy”) Dženingsam, bijušajam bootlegger, bijušajam krāpniekam, nelielas viesnīcas īpašniekam Kaikosu salās, tieši pretī Haiti. Happy Hotel izrādījās klīringa nams ārštata darbinieku grupai Blood And Vengeance. Viņa apliecinātais mērķis bija iegūt asinis un atriebties noteiktai amerikāņu zinātnieku grupai. Kustību finansēja kāds bagāts Dienvidamerikas bijušais nacists, kurš lika tam visam izskatīties Happy cienīgam. Asinis un izrēķināšanās ir pagātne, bet par uzvaru samaksāju ar divu nedēļu komu un kājas lūzumu. Apmaiņā AX man nodrošināja divus mēnešus ilgus saules un atveseļošanās vingrinājumus un Milliju Bārnsu.
  
  
  Millija Bārnsa satvēra manu kreiso kāju un piestiprināja tai metāla atsvaru. "Un izstiepiet," viņa teica, "un salieciet... un salieciet... un izstiepiet, divi vai trīs - hei! Tas nav slikti. Varu derēt, ka nākamnedēļ tu staigāsi bez kruķiem. Es šaubīgi paskatījos uz viņu. Viņa paraustīja plecus. "Es neteicu skriet."
  
  
  es pasmaidīju. "Tas arī ir normāli. Es tikko nolēmu, ka man nav īpaši jāsteidzas. Es gulēju un domāju, ka dzīve ir īsa un pārāk daudz laika tiek pavadīts skrienot.
  
  
  Viņa pacēla uzacis. "Tā neizskatās pēc Killmaster kopijas."
  
  
  Es paraustīju plecus. "Tātad, iespējams, tas tā nav. Varbūt es domāju par atteikšanos no AX. Guļot apkārt. Dariet to, ko dara īsti cilvēki." Es paskatījos uz viņu. "Ko dara īsti cilvēki?"
  
  
  "Melojiet, kaut viņi būtu Niks Kārters."
  
  
  — No visa spēka.
  
  
  "Turpiniet kustināt kāju."
  
  
  "Kas jūs vēlētos būt?"
  
  
  Viņa man veltīja atklātu meitenīgu smaidu. "Kad esmu kopā ar jums, es priecājos būt Millija Bārnsa."
  
  
  "Kad es došos prom?"
  
  
  "Ak! Kad tu aiziesi, es ieslēgšos šajā istabā ar savām atmiņām, asarām un savām dzejas grāmatām. Viņa saknieba lūpas. "Vai šī ir atbilde, ko jūs gribējāt dzirdēt?"
  
  
  "Es gribēju zināt, ko jūs vēlaties no dzīves."
  
  
  Viņa stāvēja man pa kreisi, pie balkona margām, sakrustojusi rokas uz krūtīm, saulei spīdot kā dzeltenas zvaigznes viņas matos. Viņa paraustīja plecus. "Es neesmu domājis par kaut ko vēlēšanos gadiem."
  
  
  “... Teica vecmāmiņai Bārnsai viņas deviņdesmitajā dzimšanas dienā. Ej mazulīt. Tā nav jaunai sievietei domāta doma.
  
  
  Viņa iepleta acis. Man ir divdesmit astoņi."
  
  
  "Šis ir vecs, vai ne?"
  
  
  "Turpiniet stiept kāju"
  
  
  Es izstiepu kāju. Viņa pastiepa roku un pacēla roku vēl augstāk, satricinādama un sveicot sauli. Viņa noņēma rokas, un es pacēlu tās uz augšu, daudz augstāk, nekā es domāju. "Nākamreiz paceliet sevi tik augstu." Es locījos un noliecos un spiedos tik augstu.
  
  
  "Milija... Ja es aizietu..."
  
  
  "Muļķības, Nik! Tas, ko jūs pārdzīvojat, ir tipiska divpadsmitās nedēļas domāšana."
  
  
  "Es iekodīšu. Kas tas ir?"
  
  
  Viņa nopūtās. . “Šis ir tikai pirmais mēnesis, ko jūs šeit pavadīsit, jūs visi ļoti steidzaties izkļūt. Otrais mēnesis, kurā koncentrējaties darbam, ir smags, trešais mēnesis. – Nezinu – tavas vielmaiņas izmaiņas pierod pie visiem šiem meliem. Jūs sākat filozofēt, jūs sākat citēt Omar Khayyam. Skatoties The Waltons jums kļūst miglas acis." Viņa pamāja ar galvu. "Tipiska divpadsmitās nedēļas domāšana."
  
  
  — Kas tad notiks tālāk?
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Tu redzēsi. Vienkārši turpiniet saliekt šo kāju. Jums tas būs vajadzīgs."
  
  
  Manā istabā iezvanījās telefons. Millija devās atbildēt. Es vēroju, kā trīc manas kājas muskuļi. Viss atgriezās. Viņai droši vien bija taisnība. Nākamnedēļ es varētu izmest kruķus. Pārējo ķermeni uzturēju formā ar hanteles, lecamauklas un garas ikdienas peldes, un es joprojām svēru 165. Vienīgais, ko es pievienoju, atrodoties pie Tillijas tantes, bija jaukas, smieklīgas pirātu ūsas. Millija teica, ka tas man lika izskatīties ļoti dusmīgai. Man likās, ka izskatos pēc Omāra Šarifa. Millija teica, ka tas ir tas pats.
  
  
  Viņa atgriezās pie balkona durvīm. “Vai varu uzticēties, ka šoreiz turpināsit strādāt? Jaunpienācējs…"
  
  
  Es paskatījos uz viņu un ņurdēju. “Brīnišķīgs romāns. Vispirms tu atstāj mani pusdienās, bet tagad citu vīrieti. Kas ir šis puisis?"
  
  
  "Kāds vārdā Danns."
  
  
  — Danns no Berlīnes?
  
  
  "Tas pats".
  
  
  "Hm. Ņemot vērā visas lietas, es vairāk apskaužu pusdienas."
  
  
  "Uh!" - viņa teica, pienāca klāt un noskūpstīja mani. Viņa gribēja, lai tā būtu viegla. Mazs skūpsts kā joks. Kaut kā tas pārvērtās par kaut ko citu. Beidzot viņa nopūtās un atrāvās.
  
  
  Es teicu: “Pirms dodaties man šo avīzi. Es domāju, ka ir pienācis laiks man atkal vingrināt savas smadzenes.
  
  
  Viņa iemeta man avīzi un aizbēga. Es to salocīju atpakaļ uz pirmo lapu.
  
  
  Leonards Fokss ir nolaupīts.
  
  
  Vai arī Tucson Sun vārdiem:
  
  
  Miljardieris viesnīcu cars Leonards Fokss tika nolaupīts no sava Grand Bahama slēpņa ložu un granātu krusā.
  
  
  Fox holdingkompānijas kasieris Karltons Vorns šorīt saņēma izpirkuma zīmi, pieprasot 100 miljonus dolāru. Piezīme tika parakstīta “Al-Shaitan”, kas arābu valodā nozīmē “velns”.
  
  
  Tas ir pirmais teroristu uzbrukums, ko veic grupa, kas, domājams, ir Melnā septembra šķemba, Palestīnas specvienības, kas ir atbildīgas par slepkavībām Minhenes olimpiskajās spēlēs un slaktiņiem Romas un Atēnu lidostās.
  
  
  Uz jautājumu, kā viņš plāno piesaistīt naudu, Vorns sacīja, ka uzņēmumam nāksies izmest akcijas un pārdot līdzdalību “ar ievērojamiem zaudējumiem. Taču, viņš piebilda, šobrīd nav īstais laiks domāt par naudu. Galu galā uz spēles ir likta vīrieša dzīvība."
  
  
  Jasers Arafats, PLO (Palestīnas atbrīvošanas organizācija, visu fedayeen spēku vadības komiteja) galvenais pārstāvis, piedāvāja savu parasto "bez komentāriem".
  
  
  
  
  Tajā bija zināma mežonīga ironija. Fox devās uz Bahamu salām galvenokārt, lai saglabātu savu brīvību un bagātību. Fed gatavojās mest viņam grāmatu. Īpašais izdevums iesiets ādā ar zelta gravējumu; tāds, kurā uzskaitīti tikai miljonu dolāru noziegumi - krāpšana ar vērtspapīriem, krāpšana ar vadiem, sazvērestība, nodokļu krāpšana. Bet Lapsai izdevās aizbēgt. Uz Lielo Bahamu salu drošo likumīgo ostu.
  
  
  Tagad nāk ironija numur otrais: pat ja Varns samaksāja izpirkuma maksu, Foksa lielākā cerība palikt dzīvam bija, ja federālie aģenti viņu nolaupītu atpakaļ. Šis bija galvenais piemērs vecajai idejai, ka velns, kuru jūs zināt, ir labāks par velnu vai Al-Shaitan, kuru jūs nepazīstat.
  
  
  Vašingtona pārņems, labi. Ne Leonarda Foksa mīlestības dēļ. Pat ne tikai iesaistītā principa dēļ. Mēs to darītu vienkārša pašaizsardzības iemesla dēļ, lai simtiem miljonu dolāru amerikāņu naudas nenonāktu teroristu rokās.
  
  
  Es sāku domāt, vai AX ir iesaistīts. Un kurš ir AX. Un kāds bija plāns. Es paskatījos uz saules apspīdēto ainavu un pēkšņi sajutu vajadzību pēc apledojušām ietvēm, vēsām domām un auksta cieta ieroča rokā.
  
  
  Millijai bija taisnība.
  
  
  Divpadsmitā nedēļa ir beigusies.
  
  
  
  
  
  
  Otrā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Leonards Fokss bija miris.
  
  
  Miris, bet nav nogalinājis Al-Shaitan. Viņš tikko nomira. Vai, kā saka mans draugs, "viņa sirds izlaida sitienus."
  
  
  "Pēc divu nedēļu pavadīšanas teroristu nometnē, drošas nolaišanās Lucaya lidostā, pēc sasveicināšanās ar televīzijas kamerām, pēc simts miljonu dolāru samaksāšanas par dzīvi - Leonards Fokss nomira. Trīs stundas mājās un pfft!
  
  
  Ja ir tāda lieta kā Liktenis, jums jāpiekrīt, ka tai ir tumša humora izjūta.
  
  
  Dženss paskatījās uz savām kārtīm. "Es esmu par santīmiem."
  
  
  Kempbels izvilka vienu un iekoda. Ferrelli teica: "Stick." Es nometu vienu santīmu un paņēmu niķeli. Mēs izveidojām lielisku spēlētāju grupu. Viņi pulcējās ap slimnīcas gultu. Dženss ar kājām piesprausts pie griestiem tajā augstprātīgajā spīdzināšanā, kas pazīstama kā nāves pacelšana, Kempbels ar plāksteri uz vienas acs un Ferelli ar biezu, melnu četru mēnešu bārdu sēž ratiņkrēslā un atgūstas no visa, kas notiek, kad bandas lodes trāpa jums zarnas. Man pašam no rīta nostaigāju jūdzi un, salīdzinot ar citiem, jutos vesela.
  
  
  Es pagriezos pret Jensu. Mūsu cilvēks Damaskā. Vismaz pirms nedēļas. Viņš bija jauns AX, bet pazina Tuvos Austrumus. — Ko tad, jūsuprāt, viņi darīs ar naudu?
  
  
  "Atbilst jums, ka niķelis." Viņš iemeta niķeli uz gultas. "Sasodīts, es nezinu. Jūsu minējums ir tikpat labs kā mans." Viņš paskatījās no kārtīm. "Kāds ir jūsu minējums?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Es nezinu. Bet es šaubos, ka viņi to izmantos, lai uzkrātu konservus, tāpēc es domāju, ka mēs tikko nopirkām sev daudz šausmu.
  
  
  Kempbels apsvēra iespēju spēlēt par santīmu. "Varbūt viņi nopirks vēl dažas SAM-7 raķetes. Uztriecās vairākām lidmašīnām, kas ielido nolaisties. Hei, kad ir 747. medību sezona?
  
  
  Ferrelli teica: "Jebkurš mēnesis ar B"
  
  
  "Smieklīgi," es teicu. "Vai mēs spēlējam kārtis?"
  
  
  Kempbels nolēma atdot santīmus. Pazīstot Kempbelu, viņam bija laba roka. "Sliktākais ir tas," viņš teica Ferrelli, "lai kādu teroru viņi nolemtu pirkt, viņi to nopirks par veco labo amerikāņu naudu."
  
  
  "Grozījums. Ar Leonarda Foksa naudu." Ferelli iesmējās un noglāstīja savu bārdu. "Leonarda Foksa memoriālais terors".
  
  
  Kempbels pamāja. "Un es nedomāju, ka Lapsa zaudē daudz miega."
  
  
  "Vai jūs jokojat?" Ferrelli salocījās. “Tur, kur tagad atrodas Lapsa, viņi neguļ. Uguns un sērs neļauj jums nomodā. Cilvēk, es dzirdēju, ka tā bija viena slikta dvēsele."
  
  
  Dženss paskatījās uz Ferrelli. Džinsiem bija britu virsnieka seja. Tuksneša iedegums, saulē balināti blondi mati; ideāla folija ledaini zilām acīm. Dženss pasmaidīja. "Es domāju, ka es atklāju zaļo greizsirdības skaņu."
  
  
  Es saraucu pieri. “Kurš varētu būt greizsirdīgs uz nelaiķi Leonardu Foksu? Es domāju, kam vajadzīgi pāris miljardi dolāru, pils Spānijā, villa Grieķijā, privāta lidmašīna, simts metru jahta un pāris pasaulslavenas kinozvaigznes draudzenes? Muļķības! Ferrelli ir vislabākās vērtības, vai ne, Ferrelli? "
  
  
  Ferrelli pamāja. "Noteikti. Tādas lietas var iznīcināt jūsu dvēseli."
  
  
  "Tieši tā," es teicu. Labākās lietas dzīvē ir saule un mēness un Oreo cepumi."
  
  
  "Un mana veselība," sacīja Ferrelli. "Es saņēmu savu veselību."
  
  
  "Tu to nesaņemsi, ja neatgriezīsies gulēt." Millija stāvēja durvīs. Viņa piegāja pie loga un plaši atvēra to. "Mans Dievs," viņa teica, "ko tu smēķēji? Tā ir kā īsta dūmu pilna telpa." Viņa pagriezās pret mani. — Doktors Šīlhauss vēlas jūs satikt pēc piecpadsmit minūtēm, Nik. Viņa iztīrīja rīkli. "Viņš arī vēlas redzēt Ferrelli gultā un Kempbelu sporta zālē."
  
  
  — Kā ar Džensu? Ferrelli teica. "Ko viņš vēlētos redzēt Jensu valkājot?"
  
  
  "Vilcībā," Kempbels ieteica.
  
  
  "Parādos," sacīja Ferrelli.
  
  
  "Traks," sacīja Kempbels.
  
  
  "IN..."
  
  
  "Aiziet!" - teica Millija.
  
  
  Viņi gāja.
  
  
  Millija apsēdās melnā plastmasas krēslā. "Tas ir diezgan interesants stāsts par Leonardu Foksu. Es nespēju noticēt, kad uzzināju ziņas. Kādas mežonīgas beigas."
  
  
  Es pakratīju galvu. "Tas vēl nebūt nav beidzies, mīļā. Tas var būt Leonarda Foksa beigas, bet tas ir tikai sākums kaut kam citam. Neatkarīgi no tā, kādus trikus viņi plāno ar naudu.
  
  
  Millija nopūtās. “Es zinu, kādus kaperus es taisu. Nu, pajautājiet man, puiši, ūdeļu kaperi.
  
  
  Dženss pagriezās un uzmeta viņai ledainu skatienu. "Vai jūs tiešām to darītu?" Viņš pēkšņi kļuva ļoti nopietns. Viņa piere bija izgrebta ar dziļām grumbām. "Es domāju - vai šīs lietas jums ir svarīgas?"
  
  
  Viņa uz brīdi apstājās, un viņas acis mainījās. It kā viņa būtu kaut ko izlasījusi starp rindām. "Nē," viņa lēni atbildēja. "Nē, Ted. Nepavisam". Viņa pēkšņi mainīja toni. "Tātad jūs domājat, ka Al-Shaitan tērēs naudu teroram."
  
  
  Jens arī pārcēlās. — Ja vien mēs tos neatradīsim vispirms.
  
  
  Millija ātri paskatījās no Džensa uz mani uz Jensu. "Starp citu" mēs "es domāju
  
  
  tu domā AX? "
  
  
  Viņš paskatījās uz savu kāju, kas sniedzās pret griestiem. "Nu, pieņemsim to tā - es nedomāju mani. Paldies tam stulbajam piedzērušajam idiotam. Ziniet, reiz arābu čigāns man teica, ka otrdiena bija mana neveiksmīgā diena. Tāpēc katru pirmdienas vakaru es nolieku ieroci un otrdien nedaru neko ēnainu. Tātad, kas notiek? Es eju pa ielu, pildot nevainīgu uzdevumu, un kāds tūrists, kas nomētāts ar akmeņiem, ietriecas man ar savu automašīnu. Kad? "
  
  
  "Piektdienā?"
  
  
  Dženss mani ignorēja. "Un es atdotu savu labo kāju, lai tagad būtu Sīrijā."
  
  
  Es paskatījos uz viņa kāju. Es teicu: "Neviens to nepieņems."
  
  
  Viņš turpināja mani ignorēt un paskatījās uz Milliju. "Jebkurā gadījumā, lai atbildētu uz jūsu jautājumu, mīļā, jūs varat derēt, ka daudzi puiši šobrīd meklē Šaitanu." Tagad viņš pagriezās pret mani. "Dievs, viņiem bija vairāk nekā divas nedēļas - vesela karstu aģentu pasaule - un viņi nevarēja izdomāt neko nolādētu."
  
  
  "Un tad Lapsa aiziet un nomirst, pirms viņš paspēj runāt. Varu derēt, ka Vašingtona ir patiešām traka." Es paskatījos uz Jensu uz sāniem. "Jūs domājat, ka AX tur bija?" Viņš sāka paraustīt plecus.
  
  
  Millija ātri teica: "Par Al-Shaitan - kādas darbības, jūsuprāt, viņi plāno? Es domāju, pret kuru?”
  
  
  Dženss atkal paraustīja plecus. "Tas ir atkarīgs no tā, kas ir Al Shaitan. Fedayeen ir desmitiem frakciju, un tām visām ir nedaudz atšķirīgi mērķi un nedaudz atšķirīgs ienaidnieku saraksts.
  
  
  Millija sarauca pieri. "Vai jūs varētu paskaidrot?"
  
  
  Viņš piemiedza viņai ar aci. "Man patīk skaidrot. Tas liek man justies gudram. Klausieties: jums ir pāris ekstrēmistu grupējumi, kas ne tikai vēlas noslaucīt Izraēlu no zemes virsas, bet arī vēlas gāzt arābu režīmus - sākt veselu revolūciju. Un, ja Al Shaitan ir daļa no šīs bandas, saraksts “pret” varētu būt diezgan garš. No otras puses, ir Al-Fatah, lielākā grupa. Viņi vairāk vai mazāk pieturas pie kompromisa, kas var būt muļķības. Jo Melnajam septembrim - asiņainākajiem puišiem visā PLO - jākļūst par Fatah daļu." Viņš satvēra rokas. "Tātad jūs mēģināt to izdomāt."
  
  
  "Bet laikraksts teica, ka Shaitan varētu būt daļa no Melnā septembra." Millija paskatījās uz mani. "Ko tas saka par viņiem?"
  
  
  Es pakratīju galvu. "Pilnīgi nekas. Paskatieties, viņiem ir tik daudz frakciju, jo katram ir savas idejas. Tātad viņi izveido grupu, un diezgan drīz grupa sāk sadalīties grupās, un diezgan drīz šķembas sadalās grupās, un, cik mēs zinām, Šaitans varēja būt seši stulbi puiši, kuriem nepatika tas, ko viņi saņem. vakariņām." Es pagriezos pret Jensu. "Kā tas attiecas uz teoriju? Bariņš ar spēku traku veģetāriešu?”
  
  
  Dženss paskatījās uz mani ļoti dīvaini.
  
  
  Es saraucu pieri. — Tas — ja tu nesaprati — tas bija joks.
  
  
  Viņš turpināja skatīties uz mani ļoti dīvaini. "Varbūt jums ir taisnība."
  
  
  Es pagriezos pret Milliju. "Es domāju, ka viņam vajag šāvienu."
  
  
  "Ar mani viss kārtībā". Viņš joprojām izskatījās dīvaini. "Es cenšos jums pateikt, ka varbūt jums ir taisnība. Al-Shaitan var būt jebkurš. Tas vispār varētu būt jebkas. Pieņemot, ka ir tikai seši puiši, jums nebūtu vajadzīgs vairāk, lai iebruktu Fox..."
  
  
  — Tātad?
  
  
  "Tātad... tāpēc varbūt viņi ir paši. Varbūt viņiem tiešām ir sava traka shēma.
  
  
  "Varbūt viņi vēlas legalizēt burkānus?"
  
  
  "Vai varbūt viņi vēlas uzspridzināt pasauli."
  
  
  Mēs pēkšņi apmainījāmies ar garu, klusu skatienu. Mēs izdomājām vienu velnišķīgu ideju. Ja Šaitans viens pats būtu bijis sešreiz ārprātīgs, viņiem būtu bijis daudz grūtāk pārskatīt savus minējumus. Viņu kustības un plāni var būt jebkas. Pilnīgi jebko.
  
  
  Es par to domāju dažas minūtes vēlāk, kad Šīlhauss mani pārbaudīja, iedunkāja kāju un runāja labāk par mani. “Daudz labāk, N3. Gandrīz simtprocentīgi,” viņš pasmaidīja.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Millija pasmaidīja. "Daudz labāk."
  
  
  Es uzsitu viņai pļauku pa kailo skaisto dupsi. "Neromantiska kuce," es teicu. "Runājot par manu kāju tādā laikā kā šis..."
  
  
  "Nu," viņa viltīgi teica, "es nevarēju nepamanīt..."
  
  
  "Jums nevajadzētu pamanīt neko. Jūs noteikti esat pārāk aizņemts, skatoties uz krāsainām gaismām."
  
  
  "Ak, šie," viņa teica, ļoti lēni virzot ar pirkstu gar manu muguru, pa visu manu muguru. "Tu domā tās sarkani zilās mirgojošās lietas, kas notiek, kad skan zvani...?"
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Tev vienkārši ir paveicies," es teicu, velkot viņu uz sevi, "ka Dž patīk gudras sievietes." Manas rokas saspieda viņas krūtis, un mana krūze bija pārpildīta ar viņas sulīgo sievišķību.
  
  
  "Dārgi?" viņa ļoti maigi teica: "Par ierakstu," viņa noskūpstīja manu ausi, "tu esi diezgan iespaidīgs skaņas un gaismas šovs."
  
  
  "Un tu darītu...
  
  
  - Es noskūpstīju viņas krūtis: - "Vai vēlaties vēlreiz atskaņot šo ierakstu?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Millija negulēja. Es jutu, ka viņas skropstas slīd pār manu plecu. Viņa izlikās, ka guļ, un es viņai izdarīju labu, izliekoties, ka viņai ticu. Kad sieviete spēlē šo spēli, viņai parasti ir diezgan labs iemesls. Un Millija nespēlēja bezjēdzīgas spēles.
  
  
  Telpā valdīja klusums un tumšs, izņemot mēness gaismu, kas filtrējās caur žalūzijām, radot uz griestiem svītrainu rakstu. Nakts bija vēsa un izliektais brūnais ķermenis, kas bija aptīts ap mani, bija pārklāts ar tumši zilu segu, man to nevajadzēja redzēt. Viņš peldēja manā galvā, dejoja starp mēness svītrām uz griestiem.
  
  
  Millija bija paradokss. Sarežģīta vienkārša meitene. Viņai bija nelokāma efektivitāte. Milliju nekas netraucēja. Viņa varētu skatīties tev acīs pat tad, ja puse no tavas sejas būtu izpūsta. Un šajā skatienā nebija ne žēluma, ne baiļu. Un jūs zinātu, ka viņa nespēlēja.
  
  
  Viss ar Milliju notika kā parasti, arī mēs. Tā bija laba, dziļa draudzība, kas ietvēra seksu, bet ne romantiku. Millijai reiz bija viena mīlas dēka ar Semu, bet Sems nomira.
  
  
  Tikai bilde bija nepareiza. Neviens nekad vairs "nemīl". Ja Džuljeta nebūtu zaudējusi savaldību, četrus gadus vēlāk viņa būtu apprecējusies ar kādu citu, un par pieciem jūs saņemat desmit, viņa būtu precējusies aiz mīlestības. Varbūt ne gluži tā pati mīlestība, bet mīlestība ir tieši tā pati. Jo mīlēt ir kā jebkurš cits talants. Ja jūs kaut ko darāt labi, jums tas jādara vēlreiz. Millijai bija talants. Viņa vienkārši baidījās to izmantot.
  
  
  Viņa pārcēlās man aiz pleca. "Cik ir pulkstens?" viņa jautāja.
  
  
  Pulkstenis bija vienpadsmit.
  
  
  Izstiepu kāju un ar kāju pirkstiem ieslēdzu televizoru. Viņa teica: "Beidz dižoties," un piesardzīgi žāvājās.
  
  
  Ieslēdzās televizors, un sieviete miegainajai Amerikai paziņoja, ka viņu netraucē padušu smaka. Millija aizsedza seju ar spilvenu. "Ja jūs noskatīsities filmu, es jums pastāstīšu, kā tā beidzas. Amerikāņi, kovboji un policisti vienmēr uzvar."
  
  
  Es teicu: "Es nevēlos jums stāstīt, bet es plānoju skatīties ziņas."
  
  
  "Tās pašas beigas. Amerikāņi, kovboji un policisti vienmēr uzvar."
  
  
  Diktors teica: "Terors atkal ir atgriezies virsrakstos." Es apsēdos taisni. Millija ieripinājās manās rokās.
  
  
  “Trīs dienas pēc Leonarda Foksa nāves notika kārtējā pārdrošnieka nolaupīšana. Šoreiz Itālijas Rivjērā, kad no savas privātās lauku villas tika nolaupīts amerikāņu miljonārs Hārlovs Vilts. Vilts, kuram pieder lielākā daļa moteļu ķēdes Cottage, tikko ieradies Itālijā, lai apspriestu Ronaldi viesnīcas iegādes plānus. (Joprojām kadrs, kurā Vilts ierodas Itālijā.) "Kriss Vokers no Minesotas runāja ar savu sievu..."
  
  
  Kamera pavērās uz greznu dzīvojamo istabu miljonāru priekšpilsētā Somewhere, Minesotas štatā, kur asarainā Viltsas kundze stāstīja to pašu auksto stāstu. Nolaupītāji vēlējās simts miljonus dolāru. Uz divām nedēļām. Skaidra nauda. Viņi sevi sauca par Al-Shaitan. Velns.
  
  
  Lai ko viņi par šo naudu plānoja pirkt, tagad cena sasniedza divsimt miljonus. Un, ja kāds neizglābs Viltu, būs jāmaksā Velnam.
  
  
  Es aizvēru acis. Tieši tas, kas pasaulei šobrīd vajadzīgs. Divsimt miljonu dolāru terors.
  
  
  Millija pastiepa roku un izslēdza televizoru. "Turiet mani," viņa teica. "Tikai turi mani, labi?"
  
  
  Es viņu apskāvu. Viņa patiešām bija satricinājusies. Es teicu: "Mīļā, čau! Kas tas ir? Klausies, neviens tevi nemeklē."
  
  
  "Mmm, es zinu. Bet man ir briesmīga sajūta, ka kāds tevi vajā. Ka šī ir pēdējā nakts, kad mēs būsim kopā."
  
  
  Es saraucu pieri. "Ejam. Kas man seko? Kurš vispār zina, ka esmu šeit?”
  
  
  "CIRVIS," viņa klusi teica. "AX zina, ka esat šeit."
  
  
  Mēs ļoti ilgi skatījāmies viens uz otru. Un pēkšņi tā pārstāja būt tukša frāze. Pēkšņi tas kļuva daudz vairāk nekā tikai draudzīgums.
  
  
  "Zini..." viņa iesāka.
  
  
  Es viņu noskūpstīju. "Es zinu.'"
  
  
  Pievilku viņu tuvāk, cik vien spēju, un pēc tam nekas nemainījās.
  
  
  Patiesībā tas mainīja.
  
  
  Nākamajā rītā Vanags piezvanīja no AX Vašingtonā, un vakarā es jau biju lidojumā uz Tuvajiem Austrumiem. Misija: atrast un apturēt velnu.
  
  
  
  
  
  
  Trešā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Rečovs Dizengofs ir Telavivas Brodveja. Vai, precīzāk sakot, tas ir Piccadilly Circus, Sunset Strip un Miami Collins Avenue, kas saritināti vienā. Ir kafejnīcas, veikali, bāri, bāri, dimanti, džinsi, mūzika, teātri, gaismas, troksnis, automašīnas, pūļi un jauni plastmasas picu stendi.
  
  
  Es sēdēju pie galda
  
  
  brīvdabas kafejnīca, kurā es dzeru savu trešo Gold Star alu un skatos, kā saule riet pār pilsētu. Tas izskatījās kā resna, sarkana pludmales bumba, kas lēnām gāzās pa oranžajām debesīm.
  
  
  Es biju šeit, jo Džeksons Robijs bija miris. Robi dzīvoja Telavivā. Bet viņš kļūdījās. Viņa vīza identificēja viņu kā amerikāņu žurnālistu, žurnāla World Tuvo Austrumu korespondentu. Nosaukums ļāva viņam uzdot dažādus jautājumus un nosūtīt telegrammas, slepenas un citas, Apvienotajam preses un sakaru dienestam. Tā nu ir sagadījies, ka Vašingtona Akes. Viņa īstā nodarbošanās bija AX novērotājs.
  
  
  Novērotāja darbs ir ļoti līdzīgs tam, kā tas izklausās. Ievērojiet. Lai zinātu, kas notiek viņa pasaules daļā. Tas cita starpā nozīmē zināt, kas ir ziņotāji, algotie muskuļi un vietējie gangsteri, kā arī noskaidrot, kas ir tie puiši, kuri var aizdot laivu, iedot aizsegu vai sagriezt lodi. Robijs bija labs. Labāk par labu. Robijs bija domātājs. Viņam bija viens no šaha meistara analītiskajiem prātiem. Viņš ir strādājis šajā darbā vairāk nekā trīs gadus un vēl nav mūs nosaucis par nepareizu šāvēju. Tātad, kad Robijs telegrafēja ar četru zvaigžņu kodu: “Atrasts velns. Nosūtiet karaspēku," bija jāuzdod tikai viens jautājums: vai Rašmora kalnā ir vieta Robija sejai?
  
  
  Tikai stundu vēlāk Robijs nomira. Viņš tika sadurts mugurā kādā Jeruzalemes alejā. Fox joprojām bija ieslodzītais, kad tas notika, bet, ja Robijs patiešām zināja, kur atrodas miljonārs, viņam nebija laika nevienam citam pateikt. Vismaz viņam nebija laika par to pastāstīt AX.
  
  
  Mans uzdevums bija mēģināt atsākt diskusiju. Sekojiet Robija pēdām uz Al-Shaitan slēptuvi un izglābiet jauno upuri Hārlovu Viltsu. Es nolēmu startēt Telavivā, jo tur sāka Džeksons Robijs. Tas, ko viņš uzzināja Telavivā, lika viņam ceļā uz Jeruzalemi.
  
  
  Var būt.
  
  
  Varbūt tas ir labākais, kas jums ir. Aģenta darbs sastāv no varbūtību kalna, milzīgas varbūtību kaudzes. Un jūs vienmēr spēlējat "atrodi adatu" un vienmēr spēlējat pret laiku.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Bija laiks doties ceļā. Es apturēju viesmīli un pieprasīju čeku, jo debesis audzēja rozes un pēc tam kļuva sarkanas līdz dziļi violeti rozā, it kā tās būtu dzirdējušas visu kameru noklikšķināšanu un jutušās nemierā par visu.
  
  
  Es devos cauri pūlim uz Alenbīstrītu, vērojot meitenes zemu pievilktos džinsos un mīkstos, vaļīgos izšūtos kreklos, kas liecināja par apaļīgu, bez krūštura bagātību. Noskatījos, kā puiši skatījās uz meitenēm un tūristi kokvilnas kleitās ar tikpat dedzīgām acīm skatījās uz kafejnīcās uz ratiem izlikto maizes izstrādājumu izlikšanu.
  
  
  Es atradu taksometru un norādīju nepareizu adresi Jafā, vecā arābu pilsētā dažas jūdzes uz dienvidiem un pirms pāris gadsimtiem. Atgriezties uz šaurajām līkumotajām ieliņām, velvētām akmens alejām un Kasbah stila labirintiem. Atgriezīsimies pie īstajiem Tuvajiem Austrumiem un prom no universālās modernitātes, kas, šķiet, pārvērš katru pasaules pilsētu par jebkuru citu pasaules pilsētu.
  
  
  Samaksāju šoferim un gāju četrus kvartālus līdz Rehovas Šišim, līdz tupai ēkai ar biezām sienām un sarkanu jumtu. Caur akmens pagalmu un pa vienu kāpņu pakāpi.
  
  
  Trīs reizes pieklauvēju pie smagajām koka durvīm.
  
  
  "A?" teica balss. Tas bija ass un dziļš.
  
  
  "Glidat vanil," es atbildēju falsetā.
  
  
  "Hayom har?" Viņš sāka smieties.
  
  
  "Lūk," es teicu soprānam. "Jorads Gešems."
  
  
  Viens tulkojums būtu šāds: "Kas?" "Vaniļas saldējums." "Auksti?" "Nē, snieg." Vēl viens tulkojums bija tāds, ka man neseko.
  
  
  Atvērās durvis. Bendžamins pasmaidīja. Viņš norādīja uz tumšo, mājīgo telpas jucekli. “Katru reizi, kad man ir jāizmanto kāds no šiem kodiem, es jūtos kā sasodīts komiksu aģents. Vai vēlaties konjaku?
  
  
  Es teicu, ko gribu.
  
  
  Viņš devās uz virtuvi un ielēja divas glāzes. Deivids Benjamins bija Izraēlas izlūkdienesta Shim Bet pirmā ranga aģents. Es strādāju ar viņu pirms aptuveni desmit gadiem un biju šeit, jo arī Robijs varēja ar viņu strādāt. Vientuļam AX novērotājam draudzīgā valstī ir jāsadarbojas ar vietējiem aģentiem. Un, ja viņš nebūtu sazinājies ar Bendžaminu, tad varbūt Bendžamins zinātu, ar ko viņš kontaktējas.
  
  
  Viņš atgriezās ar brillēm un pudeli un uzlika savu ķemmīgo sešas pēdas garo rāmi uz nolietotā brūnā ādas dīvāna. Pacēlis glāzi, viņš teica: “Le Chaim. Prieks tevi redzēt, Kārter." Viņš nolika kājas uz rētu skartā galda.
  
  
  Bendžamins ir mainījies. Viņš bija zaudējis jaunā karotāja spožo skatienu ar vēso pieņēmumu par nemirstību. Tagad viņš izskatījās kā īsts karotājs. Gan cietāks, gan mīkstāks par zēnu, kāds viņš bija. Seja bija nogriezta līdz galvenajiem leņķiem, un zilās acis bija ierāmētas ar slīpām līnijām. Viņš bija ģērbies niezošā džemperī
  
  
  un džinsi.
  
  
  Es aizdedzināju cigareti. “Es teicu Vadimam, kāpēc vēlos tevi redzēt. Tāpēc es domāju, ka man nav jāsāk no augšas.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Nē. Es saprotu, kas par problēmu. Problēma ir tā, ka mūsu kopīgajam draugam trūka sadarbības gara. Ak, jā, protams, — viņš paraustīja plecus un atliecās, — ja man vajadzēs informāciju, ja viņam tā būs, viņš man pateiks. Ja es viņam būtu pajautājusi. Viņš noteikti nebija brīvprātīgais."
  
  
  Es paskatījos uz viņu un pasmaidīju. "Sakiet man," es sacīju, "ja jūs zinātu, kur Šaitans slēpjas, vai jūs steigtos uz telefona būdiņu un piezvanītu AX?"
  
  
  Bendžamins iesmējās. "Labi," viņš teica. "Tātad tas mūs līdzsvaro. Ja es būtu zinājis, es būtu devies uz turieni kopā ar saviem ļaudīm un pieņēmis tos lielākai Israēla godībai. Bet, ja es būtu zinājis un jūs man jautātu, man būtu pienākums jums to pastāstīt. Un tā kā es saprotu, ka jūs jautājat - nē, viņš man neko neteica par to, kur varētu atrasties Al-Shaitan.
  
  
  "Vai kāds cits zina, ko viņi varētu teikt?"
  
  
  “In the Shin Bet? Nē. Ja viņš kādam būtu teicis, tā būtu es. Es tev mazliet rakos. Piedāvāju kaut ko tādu, kas, iespējams, neko nenozīmētu, vai arī tas varētu būt vieta, kur sākt. Tieši pirms Robi, izbraucot no Telavivas uz Jeruzalemi, viņš no sava fonda saņēma apmēram divpadsmit tūkstošus mārciņu.
  
  
  — Trīs tūkstoši dolāru.
  
  
  "Jā."
  
  
  "Izmaksa kādam?"
  
  
  "Tāpēc es prezentēju. Un es kaut ko zinu par Džeksonu Robiju. Viņš nekad nemaksāja, kamēr nebija pārbaudījis informāciju. Tātad jums ir jāsaprot, ka par trīs tūkstošiem dolāru kāds viņam pateica lielo patiesību.
  
  
  "Jautājums paliek atklāts: vai nauda bija kādam šeit Telavivā vai kādam, kuru viņš gatavojās satikt Jeruzalemē?"
  
  
  Bendžamins pasmaidīja. "Tas rada jautājumu." Viņš ielēja vēl vienu porciju nedaudz salda konjaka. "Atkal - ja es zinātu atbildi, es jums pateiktu. Un atkal — es nezinu, — viņš ātri iedzēra malku un saviebās. "Klausies," viņš teica, "šī velnišķīgā banda arī mūs traucē. Dievs, mēs esam tie, kurus viņi patiešām tiecas. Ja viņi paņems rokās šos četrsimt miljonus..."
  
  
  "Uzgaidi mazliet! Četri? No kurienes es esmu, viens plus viens ir divi. Lapsa un Vilts. Divsimt miljoni."
  
  
  "Un Džefersons un Mailss. Četri simti miljonu." Viņš šķērsoja istabu un paņēma Jeruzalemes pastu. "Šeit.".
  
  
  Viņš man iemeta avīzi. Izlasīju National Motors valdes priekšsēdētāja Rodžera R. Džefersona ziņojumu. Thurgood Miles, vairāku miljonu dolāru suņu barības mantinieks. Abi bija nolaupīti iepriekšējā vakarā, nolaupīti no drošām mājām štatos. Tagad man bija jāglābj trīs puiši. Es noliku avīzi.
  
  
  "Šis Šaitans izklausās pārāk viltīgi, lai būtu patiesība."
  
  
  Bendžamins pamāja. "Bet ne viņi." Viņš drūmi pasmaidīja. "Un mīts par arābu neefektivitāti brūk."
  
  
  Es to nopētīju un nopūtos. "Jūs teicāt, ka arī Šīns Bets ir noraizējies..."
  
  
  "Noteikti. Kāds pie tā strādā." Viņš pakratīja galvu. "Bet kurš? Kur? Es esmu tikpat nezinošs kā tu. Vienīgais, ko varam droši pieņemt, ir tas, ka Šaitana bāze neatrodas Izraēlā. Tas atstāj daudzas citas iespējas. Lībija? Libāna? Sīrija? Irāka? Partizāni aug."
  
  
  "Labi, tāpēc mēs zinām, ka tie ir Tuvie Austrumi - un Robija pirmā vadība nāca no Telavivas."
  
  
  "Vai Jeruzaleme. Klausies, Vadims zina, kāpēc tu esi šeit. Tu šodien runāji ar viņu. Vadims ir mans priekšnieks, tāpat kā tavs Vanags. Tātad, ja viņš jums neko nav teicis, jūs varētu domāt, ka viņš neko nezina... vai arī viņš kaut ko zina un nevēlas jums stāstīt. Es esmu šeit par citu lietu. Labākais, ko varu darīt, ir norādīt jums pareizo virzienu un pateikt, ka, ja kādreiz esat bijis iespiests alejā ar muguru pret sienu un sešiem ieročiem uz vēdera - ja varat nokļūt telefona būdiņā, zvaniet un es nākšu."
  
  
  "Paldies, Deivid. Tu esi īsts persiks."
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Viņi nav labāk piemēroti par mani. Vai jums ir nepieciešams kāds potenciāls?
  
  
  "Vai man jāatbild?"
  
  
  "Es ieteiktu jūs meklēt Sāru Lavi. Allenby iela šeit Telavivā. Amerikāņu repatriants. Es domāju, ka tas ir skolotājs. Viņš un Robijs... trīcēja. Šis vārds?"
  
  
  "Trīcēju," es iesmējos. — Bet tas ir viens un tas pats.
  
  
  Viņš minūti padomāja par to un pasmaidīja. Tad viņš sāka smieties. Zema, pilna, ripojoša skaņa. Tas man atgādināja vecus vakarus. Deivids un viņa draudzene. Es jautāju, kā viņai klājas.
  
  
  Viņa acis kļuva pelēkas. "Dafne ir mirusi." Viņš sniedzās pēc cigaretes, viņa seja bija akmeņaina. Es zināju pietiekami daudz, lai nepateiktu niecīgu “atvainojos”. Viņš vienmērīgi turpināja. "Man ir vēl viens minējums, ko jūs varētu vēlēties sekot." Viņa acis lūdza, lai es nelieku viņam justies.
  
  
  "Šaujiet," es teicu.
  
  
  "Restorāns atrodas El Jazzar ielā. Un, ja vēlaties dot mājienu par apkārtni, El Jazzar ir arābu vārds, kas nozīmē slepkava. Jebkurā gadījumā mēs
  
  
  sekoja šai vietai un kādu dienu ieraudzīja Robiju tajā ienākot. Varbūt viņam tur bija kontakts."
  
  
  Varbūt vēl četrdesmit pret vienu.
  
  
  Viņš plati paraustīja plecus. "Es zinu, ka tas nav daudz, bet tas ir viss, par ko es varu domāt." Viņš atliecās un sastapa manu skatienu. "Mani avoti neko noderīgu nezina."
  
  
  "Ja viņi to darītu?"
  
  
  Viņš iztīrīja rīkli: "Es tev pateiktu."
  
  
  "Godīgi?"
  
  
  "Ej ellē."
  
  
  ES pamodos. "ES nē. Es dodos uz debesīm. Par manām tīrajām domām un labajiem darbiem." Iedzēru pēdējo konjaka malku.
  
  
  Viņš pastiepa roku. "Lai veicas," viņš teica. "Un es to domāju, Nik. Ja jums nepieciešama palīdzība, varat paļauties uz mani."
  
  
  "Es zinu," es pasmaidīju. "Kamēr man ir desmit centi par tālruni."
  
  
  
  
  
  
  Ceturtā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Parunāsim par elli. Iekšā Club El Jazzar izskatījās kā Dantes septītais aplis. Vieta, ko viņi atstāj slepkavām. Tas bija tikai vīriešu pūlis, un vīrietim šķita, ka viņi drīzāk tevi nogalinās, nekā izdzers.
  
  
  Istaba bija maza, pārpildīta un tumša, krāsota dziļi purpursarkanā krāsā. Scimitāri karājās no pušķotām auklām, un dūmu čūskas kāpa pa sienām pretī zemajiem, plankumainajiem griestiem, kur virpuļojoša ventilatora melnie spārni tos sasita bezjēdzīgos mākoņos. No kaut kur dziļuma atskanēja ūda skaņas un tamburīnas zvana.
  
  
  Kad izgāju pa durvīm, viss apstājās. Četrdesmit acu pāri slējās pa gaisu; astoņdesmit acis sakustējās tajā pašā mirklī. Varēja gandrīz dzirdēt, kā viņi visi griežas apkārt. Tad saruna sākās no jauna. Zemāk. Dārdoņa. Un tamburīns.
  
  
  Pienāca mazs, tumšs vīrietis sviedriem slapjš kreklā un uzmeta man vieglu drūmu skatienu. Viņš sakrustoja rokas un paskatījās uz mani pārāk īsi, lai viņa mačo izskats darbotos labi. Viņš spļāva uz grīdas. Puscollu no mana zābaka.
  
  
  es pasmaidīju. "Labvakar tev arī."
  
  
  Viņš nolieca galvu. "Amerikāņi?"
  
  
  "Pa labi. Amerikānis. Izsalcis amerikānis. Mans draugs no Miras ieteica jums vietu. Es to pateicu skaļi.
  
  
  Viņš pārvietoja savu svaru; izdzēsa, un tad atkal sarauca pieri. "Vai esat atnācis pēc ēdiena?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Un dzert."
  
  
  Viņš pamāja. "ES esmu iekšā. Mēs jums dosim iet uz priekšu." Man jau sāka dedzināt grēmas no viņa elpas smaržas, un, spriežot pēc tā, kā viņš teica: "Mēs jums dosim uz priekšu", es nolēmu, ka tā ir laba ideja, un nolēmu nopirkt ogles pudeli. Aktivētā ogle ir sasodīti labs pretlīdzeklis gandrīz jebkurai indei vai narkotikai, ko kāds varētu ielikt tavā dzērienā. Vai arī ielieciet to sautējumā. Ēdamkarote glāzē ūdens, un jūs, iespējams, dzīvosiet, lai pastāstītu pasaku.
  
  
  Viņš ieveda mani pa pārpildīto istabu, garām svilpojošo acu korim, otrā istabā aizmugurē. Viņi mani noveda pie vīna krāsas plastmasas kabīnes, kas, šķiet, bija nelielas skatuves malas. Divi jauni huligāni melnos satīna kreklos stāvēja pie skatuves un strinkšķināja mūziku, bet trešais plūstošā baltā apdegumā izklaidīgi kratīja tamburīnu.
  
  
  Man nebija ne jausmas ellē, kur es atrodos. Es iegāju svešā teritorijā. Bandītu laiva. Bet kura banda?
  
  
  Pie galda piegāja liels, plats puisis. Viņš bija tumšs, enerģisks arābs. Viņš paņēma manu cigarešu paciņu, paņēma vienu, aizdedzināja, pavilka, apsēdās un apskatīja zeltu uz cigarešu turētāja gala. — Amerikānis? Viņš runāja ar nelielu akcentu.
  
  
  "Es esmu jā. Cigaretes - nē."
  
  
  "Turku?"
  
  
  "Jā. Pa labi. Turku". Es gaidīju, kad viņš nonāks pie lietas. Vai vismaz es cerēju, ka tā ir tā būtība. Mans plāns bija vienkāršs. Stulbi, bet vienkārši. Es spēlēju divus varbūt pret vidu. Varbūt numur viens bija dubultā iespēja, ka varbūt Robija informators ir šeit un varbūt viņš mēģinās nodibināt kontaktu, cerot ātri iegūt vēl trīs tūkstošus. Iespējams, ka otrais bija tas, ka varbūt šeit atradās Robija slepkava. Tas arī varētu man ietaupīt daudz laika. Ātrākais veids, kā uzzināt, kas ir tavs ienaidnieks, ir ieiet alejā un redzēt, kurš mēģina tevi nogalināt.
  
  
  Es nopētīju vīrieti pāri galdam. Viņš bija ciets, kvadrātveida žoklis un muskuļots. Zem pieguļoša zaļa kokvilnas T-krekla. Zem izspiedušajiem džinsiem tie izbalēja. Atnāca viesmīlis. Pasūtīju araku. Pudele. Divas glāzes.
  
  
  Vīrietis pāri galdam sacīja: "Vai jūs slamājat?"
  
  
  — Graustu?
  
  
  Viņš izaicinoši samiedza acis. “Ja neesat pamanījis, šis ir grausts. Nav lielu viesnīcu ar skatu uz okeānu. Nav sauļošanās telpu ar privātām vannas istabām.”
  
  
  Es smagi nopūtos. “Kur tas mūs ved? Ceļā uz retoriku vai cīņu alejā?” Es pakratīju galvu. "Klausies, mans draugs, es to visu dzirdēju. Es aptveru pasaules žurnāla ainas." Es ļāvu tam iegrimt, pirms turpinu. "Un es esmu dzirdējis visus vārdus, esmu redzējis visus karus, un šobrīd es tikai vēlos
  
  
  sēdi un dzer, un neiekļūsti karstās nepatikšanās."
  
  
  "World Magazine," viņš mierīgi sacīja.
  
  
  Es teicu: "Jā," un aizsmēķēju cigareti. Araks ir ieradies.
  
  
  Viņš teica: "Kā tevi sauc?"
  
  
  Es teicu: "Makenzi."
  
  
  "ES par to šaubos."
  
  
  Es teicu: "Kas tev ir?"
  
  
  "Youssef," viņš man teica. "Abu Abdelhirs Šukairs Jusefs."
  
  
  "Labi," es teicu. "Man par to nav šaubu"
  
  
  Spilgta gaisma iegriezās cauri dūmiem uz skatuves, un tamburīna kliedza: "Naam! Naam! un iekļuva paralizētā Jangles neprātā. Svilpe sākās vēl pirms viņa aizgāja; tumšādaina meitene mirdzošā sudraba krekliņā un svārkos, kas kā pērlīšu aizkars plūda no lentes, kas sākās krietni zem vidukļa. Tumšo matu straumes krita pār viņas muguru, ierāmējot viņas maigo, skaisto seju, gandrīz bez kosmētikas.
  
  
  Sāka skanēt mūzika, bezgaumīga, gandrīz hipnotiska savā vienmuļībā. Un meitene lēnām sāka. Viļņota, gluda, līdz viņas ķermenis šķita izgatavots no šķidruma, un gaismas atspīdēja no viņas kleitas sudraba, kā zvaigznes viļņainās fantastiskās debesīs, un viņas ķermenis turpināja kust, šis neticamais ķermenis.
  
  
  Ļaujiet man pastāstīt par vēderdejām. Tās parasti ir kuplas, resnas sievietes ar četrām tonnām kosmētikas un četriem vēderiem. Un, kad tādas dāmas sāk to mētāt, tu tur sēdi un ceri, ka nepielīps. Šī meitene bija kaut kas cits. Jūs nekad neesat sapņojis labāk. Pat savos mežonīgākajos un trakākajos sapņos.
  
  
  Deja, tā teikt, ir beigusies. Es pagriezos pret Juzefu. Viņš aizgāja. Tā vietā sasvīdušais īpašnieks noliecās pār kabīni, un viņa seju izkropļoja sarūsējis smaids. Es nolēmu, ka viņš man patīk labāk, kad viņš sarauca pieri. "Ēdiens," viņš teica. "Vai jūs sakāt, ka vēlaties ēst?" Es teicu, ka daru. Viņa smaids kļuva platāks. "Mēs dodam jums atļauju." Rezultāts ir dilstošu nošu skala. Atskanēja tamburīna.
  
  
  Viņš aizgāja. Iedzēru malku sava araka, pikants dzēriens, mazliet līdzīgs ouzo vai turku rakia. Trīs bāra gangsteri gāja garām galdam, trio apdrukātu neilona kreklu, kas bija atvērti līdz viduklim, atklājot muskuļus un smalki dekorētus medaljonus. Ieradās dusmīgs viesmīlis ar ēdienu. Ātras acis uzlūko mani. Ēdiens izskatījās labi, kas nozīmēja, ka man nevajadzēs nekādus brīnumlīdzekļus. Bromo, jā. Ogles, nē. Es sāku ēst.
  
  
  Trijotne atgriezās un mani uzņēma, aprēķinot manu augumu, svaru un spēku. Viņi atgriezās bārā un ziņoja par saviem atklājumiem pārējiem. Uz bandu.
  
  
  Kāda banda?
  
  
  Lai kāds būtu viņu sniegums, tas nebija smalks. Trīs citi zēni no bāra devās pastaigā. A-one, a-two, a-trīs un a ir soļi, kas pielāgoti janglinga ritmam. Viņi pagāja man garām, pagriezās un peldēja atpakaļ. Vidējais augstums: piecas pēdas desmit collas; vidējais vecums: divdesmit viens gads. Viņi pienāca pie mana galda un apsēdās kabīnē ap mani. Es turpināju ēst. Viņi paskatījās. Tas, kurš valkāja purpursarkano un oranžo kreklā, noliecās uz priekšu uz galda. Viņam bija gari mati un gaļīga, pūkaina, skarba seja. "Tātad," viņš teica angliski, "vai jums garšo kebabs?"
  
  
  Ejam, es nodomāju. Tā būs tāda aina. 1950. gadu kapuces stila konfrontācija, novecojis "gudrais stulbs".
  
  
  "Nē, es pasūtīju odus, piemēram, es esmu iemācījies pieņemt to, ko es saņemu."
  
  
  Violetais oranžais pārvērtās sarkanās svītrās. "Gudrs," viņš teica. — Amerikānis ir gudrs.
  
  
  "Gudrs," sacīja Sarkanais Strīps, kurš nebija pietiekami gudrs, lai domātu par kaut ko citu.
  
  
  "Tātad, es nezinu..." Tas bija Green Flowers ar platu smīnu. "Es nedomāju, ka viņš ir tik gudrs."
  
  
  Laimīgu Jauno gadu, 53., es sev teicu. Es zināju, ka viņi nav bruņoti. Pieguloši, spīdīgi krekli un apspīlētas, spīdīgas bikses bija piešūtas tik cieši pie viņu nervozajiem augiem, ka nespēja noslēpt pat kutikulas šķēres. Es varētu tos visus uzvilkt un smaidot doties prom. Bet viņi to nezināja, vai arī viņiem bija vienalga. Viņi bija jauni, dusmīgi un lūdza kautiņu.
  
  
  "Ne tik gudrs," sacīja Purpura-oranža. Es sapratu, ka viņš ir bara vadītājs. (Kāds iepakojums?) “Nav tik gudri, lai ierastos El Jazzar. Vai jūs zināt, ko nozīmē El Jazzar?
  
  
  es nopūtos. "Klausieties, puiši. Manuprāt, ir lieliski, ka jūs atbraucat uz šejieni. Es domāju, ka daudzi cilvēki nevarētu veltīt laiku, lai uzmundrinātu vientuļu svešinieku. Tāpēc es vēlos, lai jūs zinātu, ka es to saku ar lielu pateicību un atzinību. . Tagad jūs esat prom."
  
  
  Notika neliela konference par vārda "prom" nozīmi. Labo roku ieliku klēpī gadījumam, ja man būtu jāsniedzas pēc sava Lugera. Vilhelmīnas izvirdums viņus atbaidīs. Man ar viņiem vienatnē problēmu nebūs, bet, tiklīdz šeit sāksies dūru cīņa, es cīnīšos ar visu klientu loku. Un sešdesmit pret vienu nav mana labākā iespēja.
  
  
  Viņi uzrakstīja "prom" un pirmo gājienu izdarīja ar draudīgām sejām, pieceļoties kājās
  
  
  Es turēju roku uz pistoles dibena, bet tas nebija Vilhelmīnas dibens, kas mani glāba. Vēderdejotāja atgriezās uz skatuves. "Kungi," viņa teica arābu valodā, "es gribu palīdzēt ar īpašu deju. Kas man palīdz? Viņa paskatījās apkārt istabā. "Tu!" Viņa ātri teica Purple-Orange. Viņa saritināja pirkstu, sveicinot. "Ejam," viņa pārliecināja.
  
  
  Viņš vilcinājās. Pa pusei nokaitināts, pa pusei glaimots. "Ejam," viņa atkal teica. “Vai arī tu esi kautrīgs? Ak, vai tu esi kautrīgs? Ak, cik slikti!” Viņa saknieba lūpas un kustināja gurnus. "Vai lielam vīrietim ir bail no tik mazas meitenes?"
  
  
  Istaba smējās. Tā violeti oranžais uzlēca uz skatuves. Viņa izbrauca ar roku caur viņa garajiem melnajiem matiem. "Jums var būt nepieciešami draugi, lai jūs aizsargātu. Ejam, draugi." Viņa paskatījās gaismā un pamāja ar pirkstu. — Nāc, pasargā viņu.
  
  
  Viņa uztaisīja izciļņu. Atkal karsti smiekli no piesmēķētās istabas. Un pēc dažām sekundēm uz skatuves parādījās sarkanas svītras un zaļi ziedi.
  
  
  Mūzika ir sākusies. Viņas ķermenis trīcēja. Aušana un peldēšana ap trim vīriešiem. Rokas nolaist, vicināt, ķircināt; izliekot muguru, iztaisnojot gurnus. Pēc Tuvo Austrumu standartiem viņa bija tieva. Spēcīgs un elastīgs, ar nelielu vēdera uzpūšanos. Slaids viduklis. Apaļas, krāšņas, melones formas krūtis.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani.
  
  
  Viņa joprojām meklēja.
  
  
  Viņa asi pakratīja galvu. Pēc sekundes viņa to izdarīja vēlreiz, paskatījās man acīs un pamāja ar galvu; pagrieza skatienu pret durvīm. Scram starptautiskā valoda.
  
  
  Es sekoju viņas padomam. Viņa norāva bērnus man no muguras. Vai varbūt tā nav nejaušība. Turklāt es nokļuvu El Jazzar. Parādīju seju un piedāvāju ēsmu. Vārds izplatīsies. Ja kāds būtu gribējis mani atrast, viņš to būtu izdarījis. Un tagad var būt iemesls doties prom. Varbūt kāds gribēja mani satikt. Vai varbūt kāds gribēja mani nogalināt. Izmetu naudu un aizgāju.
  
  
  Nav problēmu izkļūt caur bāru. Nevienam pat acis nesvilpās. Tam vajadzēja būt manam pirmajam mājienam.
  
  
  Izgāju ārā. Pirms kluba aizsmēķēju cigareti. Es klausījos skaņas, kas varētu būt bijušas zābaku skrāpēšana pa salauztu akmens ielu, naža asmens, kas izlec no čaumalas, vai ilga elpa pirms lēkšanas. Bet es neko nedzirdēju.
  
  
  ES devos. Iela nebija platāka par divpadsmit pēdām; no sienas līdz sienai divpadsmit pēdu plats. Ēkas sasvērās. Mani soļi atbalsojās. Joprojām bez skaņas, tikai šauras līkumainas ieliņas, kaķa sauciens, mēness gaisma.
  
  
  Vaino! Viņš izlēca pa izliekto logu, lielākā daļa vīrieša ietriecās manī, pleca vidū, aizvedot mani sev līdzi garā spirāles braucienā atmuguriski. Trieciens mūs iznesa gan pa gaisu, gan aizripoja uz alejas izeju.
  
  
  Viņi gaidīja, seši no viņiem, metās uz izeju. Un tie nebija nepacietīgi, nevīžīgi bērni. Tie bija pieaugušie, un viņi zināja savas lietas. Muca noslīdēja, un es pielecu augšā, ieliekot plaukstā Hugo, manu Stileto. Bet tas bija bezcerīgi. Vēl divi puiši izlēca no aizmugures, satverot mani aiz rokām un pagriežot kaklu.
  
  
  Es iespēru pirmo izvirzīto cirksni un mēģināju izlauzties no džudo cietuma. Nekad. Vienīgais, ar ko esmu cīnījies pēdējo četrpadsmit nedēļu laikā, ir tantes Tillijas boksa maiss. Un boksa maisi nesniedz atbildi. Mans laiks smirdēja. Tie bija man visapkārt, iedūrās vēderā, uzspridzināja manu žokli, un kāds zābaks iedūrās manā apakšstilbā, manā tikko izkaltajā kreisajā apakšstilbā, un, ja vēlaties uzzināt, kas notika pēc tam, labāk pajautājiet viņiem. Es tur nebiju.
  
  
  
  
  
  
  Piektā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Pirmais, ko ieraudzīju, bija melnā jūra. Tad lēnām parādījās zvaigznes. Un pusmēness. Es domāju, ka es nenomiršu un nenonāku debesīs, jo, manuprāt, kad tu esi miris, tavs žoklis neizskatās pēc sasitušas melones un tava kāja nesūta tev Morzes ābeces ziņojumus sāpēs.
  
  
  Manas acis ir pielāgojušās. Es skatījos caur jumta logu, guļot uz dīvāna lielajā istabā. Studija. Mākslinieka darbnīca. To izgaismoja sveces uz augstiem statīviem, metot skarbas ēnas uz kailajām koka grīdām un audekliem, kas bija sakrauti uz celiņa.
  
  
  Telpas galā, apmēram trīsdesmit pēdu attālumā no manis, Abu Abdelhirs Šukairs Jusefs apsēdās uz krēsla un pētīja manu pistoli.
  
  
  Es aizvēru acis un domāju par to. Labi, es devos uz El Jazzar, bez smadzenēm un sarūsējis, prasot nepatikšanas, un greznais džins piepildīja manu vēlmi. Trīs stulbi gājieni vienā īsā vakarā. Pārspēt pasaules rekordu stulbumā. Ātri. Zvaniet Ginesam. Zināju, ka agri vai vēlu iekļūšu viņa rekordu grāmatā.
  
  
  Pirmkārt, mani piemānīja sapuvusi sieviete, kas dejo uz vēdera; otrkārt, kādā alejā mani piekāva slepkavu banda; treškārt, stulbākais no visiem, es domāju, ka esmu gudrs, nekaunīgs, tas ir vārds. Vairāk drosmes nekā veselais saprāts.
  
  
  Un tagad esmu iestrēdzis spēlē.
  
  
  Es mēģināju piecelties. Mans ķermenis nedomāja, ka tā ir tik laba ideja. Patiesībā tas lika manai galvai pacelties. Mana galva paklausīja - apaļas un apaļas.
  
  
  Jusefs sāka šķērsot istabu. Rokā esošā pistole ir Luger Wilhelmina.
  
  
  Viņš teica: "Šķiet, ka jums abiem bija neliels strīds."
  
  
  Viņš nešķita tik mazs."
  
  
  Viņš bez humora iesmējās. "Šeit - ja jūs izdzīvojat cīņu, mēs to uzskatām par nenozīmīgu." Viņš nogrima uz grīdas un pasniedza man ieroci. "Es domāju, ka jūs to pazaudēsit." Viņš izvilka manu duncis. "Un arī šis."
  
  
  "Nu, es būšu sasodīts." Es paņēmu Luger, iespiedu to savā jostā un ieslidināju duncis atpakaļ tā apvalkā. Es paskatījos uz Jusefu. Viņš zaudēja savu tumšo, nežēlīgo skatienu un paskatījās uz mani ar klusu vērtējumu.
  
  
  — Kā es te nokļuvu?
  
  
  “Es domāju, ka tu pajautāsi. Es atradu tevi alejā."
  
  
  Es nodrebēju no šīs frāzes. Tas lika man justies kā apelsīna mizai vai maisiņam ar noplūdušu kafijas biezumu. Lietas, ko var atrast alejās.
  
  
  "Es arī atradu tavu ieroci aiz staba. Viņi ar jums paveica labu darbu."
  
  
  ""Labs" ir atkarīgs no tā, kur jūs sēdējat." Es sastapu viņa skatienu. "Kur tu sēdi?"
  
  
  — Varētu teikt, ka esmu slikts draugs bandai.
  
  
  Tagad. Beidzot. — Kura banda?
  
  
  "Vai tu esi izslāpis?"
  
  
  — Kura banda?
  
  
  Viņš piecēlās un atrada degvīna pudeli. "Iesākumā," viņš teica pāri istabai, "viņi sevi sauc par B'nai Megiddo. Angļu valodā: Sons of Armageddon. Un ja tu atceries savu Bībeli..."
  
  
  "Armagedons ir pasaules gals."
  
  
  "Tu esi tuvu. Šeit viņi cīnās pēdējo karu."
  
  
  "Mana galva ir vieta, kur viņi cīnījās pagājušajā karā. Kas ir šie puiši? Un kas viņiem ir pret manu galvu?
  
  
  Viņš pasniedza man pudeli. Es noņēmu no tā kontaktdakšu un uzmanīgi nopētīju viņa seju. Liela, kaulaina seja ar izliektu degunu. Īsi apgriezti mati. Gudras-skumjas acis. Tagad viņi mirgoja vieglā jautrībā. "Varbūt viņi vienkārši gribēja tevi aplaupīt... vai varbūt viņi saprot, kas jūs esat."
  
  
  "PVO? Es? Makenzija no Mairas?
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Un es esmu karalis Faisāls. Es nedomāju, ka Megiddo zina, kas tu esi, bet es zinu. Jūs strādājāt ar Robiju, un es arī. Un žurnālisti nevalkā Lugers un stiletto papēžus. Tagad jūs vēlaties runāt par biznesu vai nē? "
  
  
  "Cik tas maksā?"
  
  
  "Pieci simti dolāru ar savu naudu."
  
  
  "Ko Robijs samaksāja?"
  
  
  "Jā. Pilnīga taisnība. Es dodu jūsu dzīvei pestīšanu."
  
  
  Iedzēru vēl vienu malku. “Kā ar degvīnu? Vai tas ir mājā?
  
  
  Viņš atliecās un auksti skatījās uz mani. "O jā. Tu esi apvainojies uz mani, ka apsūdzi mani. Tīri domājošs, principiāls amerikānis un zemisks, nervozs, amorāls arābs."
  
  
  Es pakratīju galvu. “Ak. Nepareizi. Un, kamēr mēs pieturamies pie stereotipiem, man ir nepatika, ka tiek uzskatīts par tīru prātu. Es viņam pasniedzu pudeli. "Bet jums ir taisnība par vienu lietu. Man ir aizdomas par puišiem, kuri pārdod ziņas, jo ziņas ir kaut kas tāds, ko var pārdot divreiz. Vienreiz katrā virzienā. Tīra dubultā peļņa."
  
  
  Viņa roka saspieda pudeli. Viņa acis iegriezās manējās. "Tas neattiecas."
  
  
  Mūsu acis cīnījās vēl dažas sekundes. "Labi," es teicu, "es domāju, ka es to nopirkšu. Vispirms pastāsti – kā tu nonāci avīžu spēlē?
  
  
  "Iesācējiem," viņš atkārtoja, pierakstot frāzi: "Es esmu draugs. Tu saproti?"
  
  
  Es saprotu. Druzi ir neliela islāma sekta, kas tiek vajāta lielākajā daļā arābu valstu. Apmēram 40 000 no viņiem dzīvo Izraēlā un dzīvo daudz labāk nekā arābu laikā. Es ļāvu viņam turpināt.
  
  
  "Es nāku no Golānas augstienēm. Zeme, kuru Izraēla iekaroja 1967. gadā. Bet es neesmu dārzeņu audzētājs. Un es neesmu grozu pinējs." Es ātri uzmetu skatienu audekla kaudzēm. Spēcīgas, akmeņainas, melnas ainavas. "Tātad," viņš vienkārši teica, "es atbraucu uz Telavivu."
  
  
  "Kā es saprotu, bez mīlestības pret sīriešiem."
  
  
  “Pilnīgi bez mīlestības. Un es esmu sīrietis." Viņš skatījās uz pudeli, ko turēja rokā. "Bet vispirms es esmu vīrietis. Un, otrkārt, drūza. Viņš sāka smaidīt. “Tas ir smieklīgi, kā cilvēki pieķeras savām etiķetēm. Patiesību sakot, es uzskatu, ka esmu ateists, bet viņi mani sauc par drūzu. Viņi man seko kā draugam. Un tāpēc es ar lepnumu saku, ka esmu draugs.
  
  
  Viņš iedzēra ilgu malku un nolika pudeli. "Un šis stāsts ir arī "mājā". Tagad mēs apspriežam B'nai Megiddo."
  
  
  Jusefs man teica, ka B'nai Megiddo iedvesmoja grupa Matzpen. Tulkojums: Kompass. Viņi domā, ka rāda pareizo virzienu. Tie norāda tālāko kreiso virzienu.
  
  
  Matzpenā ir aptuveni astoņdesmit biedru, gan arābi, gan ebreji, un lielākā daļa no viņiem ir studenti. Viņi vēlas, lai Izraēlas valsts tiktu likvidēta un aizstāta ar komunistisku valsti.
  
  
  Šī valdības forma. Pamatojoties uz šo ideju, viņi izvirzīja puisi parlamentā, un tas ne pie kā nenoveda. Fakts, ka viņu kandidāts tobrīd atradās cietumā, apsūdzēts spiegošanā Sīrijas izlūkdienestu labā, viņu izredzes īpaši neuzlaboja.
  
  
  Tomēr terors nav viņu stils. Ne tik tālu. Viņi galvenokārt publicējas palestīniešu laikrakstos, pievienojoties "komunistiem visur", tostarp palestīniešu komando. Kamēr viņi kandidēja uz amatu un mēģināja atbrīvot savu kandidātu, viņi devās uz vietējiem bāriem, trāpot tādās vietās kā El Jazzar Street, kur dzīve ir grūta un viņu manifesta sirēnas dziesma var izklausīties kā Pied Piper ēsma. .
  
  
  Un nākamā lieta, ko jūs zināt, tā ir B'nai Megiddo. Bariņš neapmierinātu, dusmīgu bērnu, kuri domā, ka "komunisms" nozīmē "kaut ko par velti". Un ne tikai šis. Tas ir arī veids, kā izpūst tvaiku, izsist dažus logus, salauzt dažus žokļus un tādējādi izveidot labāku ceļu.
  
  
  Kamēr mēs runājam par šo tēmu, apspriedīsim labāko veidu. Vienam jābūt. Ir jābūt veidam, kā izskaust nabadzību un bezizejas graustus, naidu, aizspriedumus un visus citus mūžsenos ļaunumus. Bet komunistiskās sistēmas – ar savām tīrīšanas, darba nometnēm un pulkiem, savu neloģisko dzelteno ķieģeļu ceļu, brutālo apspiešanu un karaliskajām valstīm – nav labākais veids, ja jūs man jautājat.
  
  
  "Kā viņi ir saistīti ar Al-Shaitan?"
  
  
  Jusefs pamāja ar galvu. “Bnai Megiddo? Es neesmu pārliecināts, ka tie ir viņi. Vismaz pagaidām. Ļaujiet man sākt no sākuma. Es dzīvoju dažu kvartālu attālumā no El Jazzar, tāpēc man ir viegli tur bieži doties. Esmu sīrietis, mākslinieks. Visticamāk, ka es arī būšu revolucionārs. Tāpēc es runāju ar partijas līniju, un viņi runā arī ar mani. Lai nu kā, dažas dienas pirms Lapsas nolaupīšanas viens no tur esošajiem puišiem skaļi runāja. Viņš gribēja, lai Megiddo pērk daudz ieroču, viņš teica, ka var nopirkt Kalašņikovus par divpadsmit simtiem mārciņu. Tas ir trīs simti dolāru. Visi bija ļoti priecīgi.
  
  
  “Lieta tāda, ka šis puisis arī spiež hašišu. Pusi laika viņš ir virs mākoņiem, tāpēc es domāju, ka tas varētu būt viens no viņa sapņiem. Es teicu: "Vai šī nauda nokritīs no kokiem?" Vai arī plānojat aplaupīt Hilton viesnīcas glabātuves? "Viņš man teica nē, viņam ir lielas naudas avots."
  
  
  "Un viņš to izdarīja?"
  
  
  "Kas zina? Tas bija kā liels pīrāga gabals debesīs. Viņš sāka runāt par savu brāli, kuram bija draugs, kurš pēkšņi kļuva bagāts. Viņa brālis, viņš stāstīja, draugam vaicājis, kur dabūjis naudu, un viņš sacījis, ka par viņa darbu esot panākta vienošanās. Darbs ietvēra nolaupīšanas plānu, un viņš teica, ka atmaksāšanās būs milzīga."
  
  
  — Un Megido bija iesaistīts?
  
  
  "Neizdariet pārsteidzīgus secinājumus. Cik es zinu, neviens nebija iesaistīts. Neviens nekad nav redzējis brāli vai viņa draugu. Viņi dzīvo Sīrijā. Ciematā, ko sauc par Beit Nama. Tikai dažas jūdzes no ievērojamākās vietas. Kad es jums saku, ka tas izklausījās kā pīrāgs debesīs, es domāju, ka tas viss ir "ja" kāpnes.
  
  
  "UN?"
  
  
  "Un es neredzēju nekādu naudu, es neredzēju nekādus ieročus, un neviens Megiddo nelielījās ar nolaupīšanu."
  
  
  "Un tas puisis, kurš jums par to stāstīja?"
  
  
  "Jā. Puisis tika nogalināts."
  
  
  Mēs abi brīdi klusējām, izņemot to, ka mūsu galvās noklikšķēja riteņi.
  
  
  "Un jūs stāstījāt šo stāstu par Robija nolaupīšanu."
  
  
  Viņš pamāja. "Jā. Tiklīdz es to dzirdēju."
  
  
  "Kad lielā mute tika nogalināta?"
  
  
  Jusefs paskatījās uz sāniem uz gaisa punktu. — Pagaidi, es tev pateikšu precīzi. Gaisa kalendārs pārcēlās uz datumu. Viņš pamāja ar pirkstiem. "Divdesmitpiektais. Divas dienas pirms Robija slepkavības. Četras dienas pirms Leonarda Foksa atgriešanās. Bet nē - lai atbildētu uz jūsu nākamo jautājumu - es nezinu, vai tur bija saistība. Es nezinu, vai Robijs tam sekoja. "
  
  
  Es atcerējos, ko Bendžamins teica par Robiju. Ka viņš nekad nav maksājis, kamēr nav pārbaudījis informāciju. — Bet viņš tev samaksāja?
  
  
  "Noteikti. Dienā, kad viņš pameta pilsētu."
  
  
  "Lai gan, cik jums zināms, nebija nekādu garantiju, ka iesaistītā grupa ir Al-Shaitan vai ka nolaupīšanas upuris bija Leonards Fokss."
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Es saku Robijam patiesību. Tas, vai šī patiesība ir noderīga, ir viņa, nevis mana darīšana.
  
  
  Tātad Robijs būtu varējis viņam samaksāt jebkurā gadījumā. Integritāte. Labā griba.
  
  
  "Vai jūs zināt, kāpēc Robi devās uz Jeruzalemi?"
  
  
  Jusefs pasmaidīja. "Jūs nesaprotat. Es sniedzu Robijam informāciju. Ne otrādi."
  
  
  Es pasmaidīju pretī. "Bija vērts mēģināt." Mani kaut kas traucēja. "Brāļa draugs, kurš zibināja naudu..."
  
  
  "Jā. Kas ar viņu notiek?
  
  
  "Viņš zibināja naudu pirms nolaupīšanas."
  
  
  Jusefs samiedza acis. — Tātad?
  
  
  “Tātad algotajam slepkavam algu nesaņem pirms darbības sākuma. Vismaz nekas īpašs."
  
  
  Tagad mēs abi no zila gaisa skatījāmies uz punktiem.
  
  
  Es pagriezos pret Juzefu. "Kā sauca puisi, kurš tika nogalināts?"
  
  
  "Mansur," viņš atbildēja. “Hali Mansurs. Manuprāt, manu brāli sauc Ali.
  
  
  "Vai jūsu brālis joprojām dzīvo Beit Namā?"
  
  
  Viņš paraustīja plecus. — Ja brālis vēl dzīvs.
  
  
  "Jā," es teicu, "es saprotu, ko tu domā. Dažreiz nāve var būt lipīga. ”
  
  
  Mēs norunājām vietu, kur es varu nosūtīt naudu, un Jusefs piezvanīja draugam, kuram bija salūzusi kravas automašīna, lai viņš atbrauc mani paņemt.
  
  
  Draugs bija sīrietis, bet ne mākslinieks. Precīzāk sakot, viņš bija sava veida atkritumu dīleris — vārda “atkritums” deviņpadsmitā gadsimta nozīmē, un kravas automašīna bija piepildīta ar vecām drēbēm, iegrauztiem podiem un lielu, traipu zilu svītru matraci, kas nepārtraukti šūpojās uz zeme. uz viņa pleciem, kad viņš vadīja automašīnu. Viņš pagriezās, nolādēja viņu, atvairīja viņu un turpināja braukt ar otru roku. Viņu sauca Rafi, un, kad viņš mani izlaida manis norādītajā adresē, es novēlēju viņam veiksmi viņa septītajā dēlā.
  
  
  Viņš nopūtās un stāstīja, ka viņam ir astoņas meitas.
  
  
  
  
  
  
  Sestā nodaļa.
  
  
  
  
  
  "Vai vēlies kafiju?" Tā bija gara nakts. Kafija droši vien bija laba ideja. Es teicu, ka to darīšu, un viņa pazuda, atstājot mani vienu vispārīgajā Universal Modern viesistabā. Brūns svītrains dīvāns, stikla galdi, Barcelona krēsla kopija.
  
  
  Sāra Lavi nevainojami piezvanīja pie durvīm pusnaktī. Patiesībā man bija sajūta, ka viņa apsveica ielaušanos. Šķita, ka viņa šajās naktīs nemēģināja gulēt. Visā dzīvoklī dega gaisma, un krēsla pamatnē gulēja liela nepabeigta spilvendrāna ar adatas galu kopā ar spilgtas krāsas vilnas bumbiņām. Skanēja mūzika, pulsēja bossa nova.
  
  
  Viņa atgriezās ar podu un krūzēm. "Es nejautāju - vai jūs ņemat pie kafijas krējumu un cukuru?"
  
  
  "Cukurs, ja jums tas ir."
  
  
  Viņa pazuda svārku virpulī. Krāsains cilvēks Sāra Lavi. Visi zemnieku svārkos un zemnieku blūzē, ar milzu zelta stīpām ausīs. Šis tērps man atgādināja krāsu veikalu Sietlā. Tāda ar neona zīmi logā: "Ja mums nav krāsas, tās nav." Viņai bija tumši, gandrīz melni mati, stipri ķemmēti uz aizmuguri, kas viņai labi piestāvēja - tas izcēla gaišo seju ar augstiem vaigu kauliem un milzīgām, skropstām, gandrīz melnām acīm. Viņai bija apmēram trīsdesmit un tuvu tam, ko viņi sauc par īstu sievieti.
  
  
  — Tātad Pasaule tevi sūtīja ieņemt Džeka vietu. Viņa man pasniedza bļodu ar cukuru un karoti.
  
  
  "Tas nav mazs darbs, cik es zinu, es dzirdēju, ka viņš bija labs."
  
  
  Mazs klusums.
  
  
  "Ir vēl viens iemesls, kāpēc viņi mani nosūtīja," es teicu, "mēs vēlētos uzzināt vairāk par... kāpēc viņš nomira."
  
  
  Viņas acis klusi attālinājās no manis. Viņa bezpalīdzīgi paraustīja plecus un atkal iestājās tālā klusumā.
  
  
  Es teicu: "Es vēlētos jums uzdot dažus jautājumus. Es... Man ļoti žēl."
  
  
  Viņa atkal ieskatījās manās acīs. "Man tiešām žēl," viņa teica. "Es negribēju rīkoties kā smalks zieds. Turpināt. Uzdodiet savus jautājumus."
  
  
  "Labi. Pirmkārt, vai jūs zināt, pie kāda stāsta viņš strādāja? Man bija jāspēlē kopā ar Robija vāku. Meitene vai nu zināja, vai nezināja patiesību. Visticamāk, abi. Viņa zināja un nezināja. Sievietes ir profesionāles šādās lietās. Viņi zina un nezina, kad viņu vīri krāpj. Viņi zina un nezina, kad jūs melojat.
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Viņš man nekad nav stāstījis par savu darbu..." Neliels pacēlums teikuma beigās, pārvēršot to neapzinātā jautājumā: pastāstiet man par viņa darbu.
  
  
  Es ignorēju zemtekstu. "Vai varat man kaut ko pastāstīt par to, ko viņš izdarīja. Visā visumā. Teiksim, nedēļu pirms viņa aizbraukšanas.
  
  
  Viņa atkal izskatījās tukša. “Bija divas naktis, kad viņš tika atstāts viens vakariņās. Neatgriezās līdz... nu, varbūt pusnaktij. Vai tas ir tas, ko tu domā?
  
  
  Es teicu, ka tā ir. Es viņai jautāju, vai viņa zina, kur viņš devās tajās naktīs. Viņa to nedarīja. Viņa teica, ka nekad nezināja. Viņa nekad nejautāja. Viņa nedaudz nosarka, un es domāju, ka zinu, kāpēc.
  
  
  "Es šaubos, ka tā bija otra sieviete," es viņai teicu.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar īgnu sejas izteiksmi. "Tam nav nozīmes," viņa teica. "Tiešām." Viņai bija jānorauj acis no “pa īstam”.
  
  
  Viņa iedzēra malku kafijas un nolika krūzi. “Es baidos, ka jūs mani uzskatīsit par diezgan neapmierinošu informācijas avotu. Es tik maz zināju par Džeka atlikušo dzīvi. Un tā bija daļa no mūsu... nu, “darījuma”, ko es nekad nemēģināju noskaidrot. Viņa pārbrauca ar pirkstu pāri tasītes zīmējumam.
  
  
  Viņa to izdarīja vēlreiz un tad lēnām sacīja: "Es domāju, ka es vienmēr zināju, ka tas nebūs ilgs."
  
  
  Pēdējais bija uzaicinājums uz sarunu.
  
  
  Es jautāju, ko viņa ar to domā.
  
  
  “Es domāju, ka man tas nebija īpaši labi. Es zināju viņa noteikumus un ievēroju viņa noteikumus, bet vienmēr domāju, kāpēc ir noteikumi? Viņas acis bija kā izcili prožektori manā sejā. Nekas netika atrasts. Viņi atkāpās pie bļodas. Viņa paraustīja plecus, pieredzējusi un gracioza neveiksme. "Es nekad nebiju pārliecināts. Es nekad ne par ko nebiju pārliecināts. Un Džeks bija ļoti pārliecināts." Viņa izvilka auskaru un atkal īgni pasmaidīja. "Sieviete nekad nevar būt pārliecināta par vīrieti, kurš ir pārliecināts par sevi."
  
  
  "Vai tava māte tev to mācīja?"
  
  
  "Nē. Es pats visu uzzināju. Bet esmu pārliecināts, ka jūs neesat šeit, lai uzzinātu par to, ko esmu uzzinājis par vīriešiem. Tāpēc uzdodiet savus jautājumus, Makkenzi kungs.
  
  
  Es apstājos, lai iedzertu cigareti. Uzzinot par mirušā aģenta draudzeni, es uzzināju pirmais. Vai viņa ir pietiekami gudra, lai būtu ienaidnieka aģente? Pietiekami ambiciozs, lai to pārdotu? Pietiekami stulbs, lai viņu atdotu? Vai arī tas ir pietiekami ļauns? Es šaubījos, ka Sāra ir kāda no šīm lietām, bet viņa nebija pārliecināta par viņu. Un tas viņu padarīja ziņkārīgu, neskatoties uz viņu pašu. Un, ja sieviete ir zinātkāra, viņa var būt arī neuzmanīga. Neskatoties uz sevi.
  
  
  "Mēs šeit runājām par viņa pēdējo nedēļu. Vai jūs zināt kaut ko, ko viņš darīja — ar ko viņš runāja?
  
  
  Viņa sāka teikt nē. “Nu... pagaidi. Viņš faktiski veica daudz tālsarunu. Es zinu, jo mēs... jo es tikko saņēmu rēķinu.
  
  
  "Vai varu paskatīties?"
  
  
  Viņa piegāja pie rakstāmgalda, rakņājās un atgriezās ar telefona rēķinu. Es ātri paskatījos uz viņu. Zvani bija detalizēti. Beirūta. Damaska. Skaitļi tika uzskaitīti. Teicu, ka gribu paturēt un ieliku kabatā. "Viņa tālruņu grāmata," es teicu. "Vai esi to saņēmis?" Tā bija viena no lietām, kuras dēļ es atnācu. Grāmata varētu sniegt man rindiņu viņa kontaktiem. Bez šīs līnijas es strādātu tumsā.
  
  
  "N-nē," viņa teica. "Tas bija kastē ar citām lietām."
  
  
  "Kura kaste?" ES teicu. — Ar kādām vēl lietām.
  
  
  "Ar manām piezīmēm un papīriem. Viņš tos glabāja skapī aizslēgtā atvilktnē."
  
  
  "Kas noticis ar kasti?" - lēni teicu.
  
  
  "Ak. Vēl viens amerikānis to paņēma."
  
  
  — Vēl viens amerikānis?
  
  
  — Vēl viens reportieris.
  
  
  "No pasaules?"
  
  
  "No pasaules".
  
  
  Es sāku šo apli sastingusi. Sajūta tagad bija pagrabā.
  
  
  "Vai jūs nejauši zināt viņa vārdu?"
  
  
  Viņa vērīgi paskatījās uz mani. "Noteikti. Es neatdotu Džeka lietas svešiniekam."
  
  
  "Kā tad viņu sauca?"
  
  
  "Džensa," viņa teica. "Teds Janss."
  
  
  Es pēdējo reizi ievilku savu cigareti un lēnām, lēnām nodzēsu to pelnu traukā. "Kad šeit bija... Teds Dženss?"
  
  
  Viņa jautājoši paskatījās uz mani. "Pirms trim vai četrām dienām. Kāpēc?"
  
  
  "Nav iemesla," es ātri teicu. "Es biju tikai ziņkārīgs. Ja Dženss atnāks vēlreiz, dariet man ziņu, labi? Es gribētu viņam kaut ko pajautāt."
  
  
  Viņas seja atslāba. "Noteikti. Bet es par to šaubos, sasodīts. Viņš ir birojā Damaskā, jūs zināt.
  
  
  Es teicu: "Es zinu."
  
  
  Es nolēmu iet citu ceļu. “Vai bez Džensa paņemtajiem papīriem ir vēl kaut kas no Džeka, kas joprojām ir šeit? Kā ir ar lietām, kas viņam bija līdzi Jeruzalemē?
  
  
  "Bija. Patiesībā viņi ieradās šodien. Viesnīca viņus nosūtīja. Man tagad guļamistabā ir čemodāns. Es to neatvēru. Es... Es nebiju gatavs. Bet, ja jūs domājat, ka tas palīdzēs ..."
  
  
  Es sekoju viņai uz guļamistabu. Tā bija liela, plaša istaba ar pamestu gultu. Viņa sāka taisnot gultu. "Tur," viņa norādīja ar zodu uz nolietoto ādas koferi.
  
  
  ES teicu. "Atslēgas?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Kombinācija. Numuri 4-11. Mana dzimšanas diena".
  
  
  "Jūsu dzimšanas diena?"
  
  
  "Šis ir mans koferis. Džeka čemodāns izjuka."
  
  
  Apstrādāju kombināciju un atvēru maisiņu. Viņa pabeidza ar gultu. — Ieliec šeit.
  
  
  Es paņēmu koferi un noliku gultā. Viņa apsēdās viņam blakus. Kaut es varētu viņai pateikt, lai viņa atstāj istabu. Ne tikai tāpēc, lai viņa nebūtu man pāri plecam, bet tāpēc, ka viņa bija satriecoši pievilcīga sieviete. Un pagaidām sieviete, kuru vajag turēt. Es sāku iet cauri Robija lietām.
  
  
  Nav papīru. Nav pistoles. Uz somas oderes nekas neizslīdēja. Kas atstāja drēbes. Džinsi. Chinos. Pāris džemperi. Tumši brūns uzvalks. Blazer. Zābaki.
  
  
  Zābaki. Smagie zābaki. Par Jeruzalemes pilsētu? Es paņēmu vienu un uzmanīgi to aplūkoju, apgriežot. Pie zoles pielipuši oranži putekļi. Es to saskrāpēju ar pirkstu. Oranži putekļi.
  
  
  Un chinos apakšā apelsīnu putekļi. Robijs nebija pilsētā, bet kaut kur citur. Viņš atradās līdzenumā. Līdzenums ar sarūsējušiem krīta akmeņiem.
  
  
  Sāra paskatījās uz mani ar neizpratni piesardzīgi.
  
  
  "Vai jūs dzirdējāt no Džeka, kamēr viņš bija prom? Vai jūs zināt, vai viņš kaut kur atstāja Jeruzalemi?
  
  
  "Jā, jā," viņa teica. "Kā tu zini? Tieši no šejienes viņš devās uz Jeruzalemi. Viņš apmetās viesnīcā American Colony. Es zinu, ka viņš tur devās pirmais, jo tajā vakarā viņš man piezvanīja. Un tad pēc divām naktīm... nē, trīs, bija divdesmit pieci. piektais. Viņš man piezvanīja vēlreiz un teica, ka dosies prom uz dažām dienām, un man nevajadzētu uztraukties, ja nevarēšu ar viņu sazināties. Viņas izteikumi atkal radīja jautājumus. Es nejautāju, vai viņa zina, kur viņš ir devies.
  
  
  Tāpēc es zināju tikai to, ka Robi atstāja Jeruzalemi uz X un atpakaļ uz Jeruzalemi. Lai kur viņš dotos, viņš atgriezīsies dzīvs. Viņš tika nogalināts Jeruzalemē. Divdesmit septiņi.
  
  
  Es turpināju pētīt Robija drēbes. Sāras priekšā es jutos kā grifs. Aukstasiņu putns, kas barojas ar atliekām. Jakas kabatā atradu sērkociņu kastīti. Ieliku kabatā. Varēšu paskatīties vēlāk.
  
  
  Un tie bija pēdējie Džeksona Robija efekti.
  
  
  "Kas par mašīnu? Vai viņa joprojām atrodas Jeruzalemē?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Viņš nepaņēma mašīnu. Viņš to atstāja man."
  
  
  — Maks, atslēgas, nauda?
  
  
  Viņa atkal pamāja ar galvu. "Tas, kurš viņu nogalināja, paņēma visu. Arī viņa pulkstenis. Tāpēc es biju pārliecināts, ka tā bija... nu, kā policija teica, tā bija laupīšana. Vismaz... Es biju pārliecināts līdz šim vakaram.
  
  
  Es viņai sniedzu atbildi. Atbildot uz to, viņa ticētu un neticētu. "Tā droši vien bija laupīšana," es teicu.
  
  
  Es aizvēru koferi.
  
  
  Viņa palika gultā.
  
  
  Mūzika nāca no citas telpas. Seksīga bossa nova bīts.
  
  
  "Labi," viņa teica. "Ja esat pabeidzis..." Bet viņa nekustējās. Viņa bija pārsteigta, ka nekustējās. Bet viņa joprojām nekustējās. ES arī. Es paskatījos uz viņas pleciem. Gludi izliekumi plūda uz viņas kaklu, un viņas garais, zīdainais kakls kļuva par mazu uz augšu pagrieztu zodu, un viņas zods plūda uz mīkstajām, neizpratnē esošajām lūpām.
  
  
  "Jā," es teicu. "Es domāju, ka esmu pabeidzis."
  
  
  Nedēļu pēc tam, kad kāds mani nodūra alejā, es nevēlos, lai kāds cits puisis sajauktos ar manu draudzeni. Es domāju, ka varbūt Robijs jutās tāpat.
  
  
  Es pateicu ar labu nakti un aizgāju.
  
  
  
  
  
  
  Septītā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Tās bija lielas četru ēdienu svētdienas brokastis, un apkalpošana numurā uzklāja galdu uz balkona. Bija vēls, 10:30. Es gulēju dziļā, zirnekļveidīgā miegā, un tā pavedieni joprojām mocīja manas smadzenes.
  
  
  Laiks bija maigs, spīdēja saule un no balkona paveras skats uz Vidusjūru. Jūras putnu skaņas. Viļņu šļakatas. Diena bija kā mīļi smaidoša Mata Hari, kas mēģināja mani novirzīt no mana pienākuma.
  
  
  Es ielēju vēl kafiju, aizsmēķēju cigareti un pasniedzos pēc avīzes, ko pasūtīju ar brokastīm. Īss raksts man sniedza dažas sliktas ziņas.
  
  
  Harisons Stols, populārā ikmēneša žurnāla Public Report īpašnieks un redaktors, tika nolaupīts. Atkal Al Shaitan. Atkal par simts miljoniem dolāru.
  
  
  Un četri un viens — piecsimt miljoni. Pusmiljards dolāru.
  
  
  Par ko?
  
  
  Es mēģināju dažas citas lietas. Pārskatīju nolaupīšanas upuru sarakstu. Mans prāts automātiski atrada modeli. Šai shēmai nebija iemesla pastāvēt, bet mans prāts ir spiests meklēt modeļus.
  
  
  Leonards Fokss, viesnīcu karalis. Lielas stikla viesnīcas katrā pasaules pilsētā. Apvārsni piegruž milzīgās Coca-Cola pudeles. Lapsai bija problēmas. Liela problēma. Cita starpā bija problēmas ar naudu. Privātā prasība par zaudējumu atlīdzināšanu divsimt miljonu apmērā; tagad pievienojiet to, ko valdība varētu iegūt. Pāris miljoni nenomaksātos nodokļos, plus soda nauda par vismaz pārdesmit krāpšanas gadījumiem. Fox dzīvoja Bahamu salās, bet Foxx Hotels Inc. situācija bija nedroša.
  
  
  Rodžers R. Džefersons: National Motors. Mazlīgu auto bizness, virslīgas galvassāpes. Automašīnu pārdošanas apjomi visā nozarē kritās dažādu iemeslu dēļ - enerģijas krīzes, cenu kāpuma un astoņu mpg automašīnas izgudrošanas dēļ. National Motors ir slēdzis divas rūpnīcas un pašlaik tiecas uz trešo. Džefersons bija parasts cilvēks ar algu (200 000 USD gadā). Lai kā arī būtu, viņš nevarēja pacelt izpirkuma maksu. Prasība tika izvirzīta pret pašu Nacionālo.
  
  
  Harlow Wilts: kotedžu moteļi. Dienvidrietumu vienas nakts ceļojumu tīkls. Moteļu bizness arī darbojas ar benzīnu, un cilvēki divreiz pārdomā, vai doties atvaļinājumā, kad hamburgers maksā piecdesmit dolārus par mārciņu. Un Vilts jau bija pārāk saspringts savos plānos iegādāties Itālijas viesnīcu.
  
  
  Hariss
  
  
  vietnē Shtohl: ko viņi sauca par “krustnešu redaktoru”. Pasta un poligrāfijas darbība sasniedza tik augstu līmeni, ka viņš atbalstīja "Publisko ierakstu", pieprasot papildu iemaksas.
  
  
  Tātad līdz šim ir bijis kāds modelis. Visiem bija problēmas ar naudu. Ko tas nozīmēja? Tas nozīmēja, ka bankas neizsniegs aizdevumus simtiem miljonu dolāru apmērā. Tas nozīmēja, ka uzņēmumiem būs jāpārdod savi aktīvi un tie bankrotēs. Ko tas viss nozīmēja? Nekas. Kāpēc Al-Shaitanam būtu jārūpējas par bankrotu?
  
  
  Un tad notika Thurgood Miles incidents, kas sarežģīja shēmu. Kilometra attālumā no Doggie Bag Dog Food, kā arī internātskolas, skaistumkopšanas saloni, apģērbu veikali, dāvanu veikali, slimnīcas, viesnīcas un bēru kapelas — viss paredzēts suņiem. Un tas viss nes peļņu, kas var sagrozīt iztēli. Thurgood Miles: rakstu lauzējs.
  
  
  Un modeļa pastāvēšanai nebija iemesla.
  
  
  Iezvanījās telefons. Es atbildēju uz pagarinājumu uz balkona. Deivids Bendžamins atbildēja uz manu zvanu.
  
  
  Es viņam jautāju, vai viņš pārbaudīs tālruņa numurus. Uzziniet, kam Robi zvanīja Beirūtā un Damaskā nedēļu pirms savas nāves.
  
  
  Viņš pierakstīja skaitļus. "Vai jūs uzzinājāt vēl kaut ko svarīgu?" Viņš likās izvairīgs. It kā viņš zinātu, ka es kaut ko zinu.
  
  
  "Nekas īpašs".
  
  
  "Hmmm. Vai esat pārliecināts?"
  
  
  — Protams, esmu pārliecināts. Es skatījos uz pludmali, vai precīzāk, uz konkrētu sarkanu bikini pludmalē.
  
  
  "Kādi ir jūsu plāni? Vai tu paliksi pilsētā?
  
  
  Es paskatījos uz augšu no bikini. "Nē," es viņam teicu. "Es dodos uz Jeruzalemi."
  
  
  “Ja plānojat īrēt automašīnu, izmēģiniet Kopelu Yarkon ielā. Jūs varat paņemt Fiat 124 un apmainīt to Jeruzalemē pret džipu... ja jums tas ir vajadzīgs.
  
  
  Es apstājos. "Kāpēc man Jeruzalemē vajadzīgs džips?"
  
  
  "Jeruzalemē jums džipu nevajadzēs," viņš teica.
  
  
  "Vai ir kādi citi noderīgi ieteikumi?"
  
  
  "Ēdiet lapu dārzeņus un daudz atpūtieties."
  
  
  Es viņam ieteicu kaut ko darīt.
  
  
  Es noīrēju Fiat 124 no Kopel Rent-A-Car Yarkon ielā. Deviņi dolāri dienā plus desmit centi par jūdzi. Viņi teica, ka varu to apmainīt pret džipu Jeruzalemē.
  
  
  Es devos uz dienvidaustrumiem pa četru joslu šoseju, kas stiepās septiņdesmit kilometru garumā. Apmēram četrdesmit četras jūdzes. Es ieslēdzu radio. American Rock Panel diskusija par mēslošanas līdzekļiem. Izslēdzu radio.
  
  
  Es pilnībā nemeloju Bendžaminam, kad teicu, ka neko svarīgu neesmu atklājusi. Patiesībā tā droši vien bija sāpīgi patiesība. Par piecsimt dolāriem viņi man nopirka Beitnamā līķa brāļa vārdu. Tas arī viss, un droši vien nekas.
  
  
  Un kas attiecas uz piecsimt dolāriem, ja tas bija viss, ko Robi bija samaksājis Jusefam, tad vēl bija palikuši divi tūkstoši piecsimt dolāru. Kaut kur zemāk viņš sasniedza vairāk.
  
  
  Kam viņš samaksāja?
  
  
  Bez viņa kontaktu saraksta man nebija ne jausmas.
  
  
  Un bez jebkādām norādēm pieci puiši varēja zaudēt piecsimt miljonus. Vai varbūt viņu dzīvi.
  
  
  Tas liek man uzdot jautājumu: kam bija norādes? Kurš paņēma Robija lietas? Tas bija viegli. Džeimss. Bet viņš bija piesiets pie gultas Arizonā. Uz sākumu. "Amerikānis" viņus paņēma. Aģents? Spiegs? Draugs? Ienaidnieks?
  
  
  Es atkal ieslēdzu radio un pastiepu roku pēc cigaretes, kad atcerējos.
  
  
  Sērkociņu kastīte. Tāda no Robija jakas.
  
  
  Shanda Baths
  
  
  Omāra ielā 78
  
  
  Jeruzaleme
  
  
  
  
  Uz iekšējā vāka ar roku rakstīts vārds Chaim.
  
  
  Tad atkal varbūt tas neko nenozīmēja.
  
  
  
  
  
  
  Astotā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Izraēlas karte skan kā ceļa zīme uz Bībeli. Jūs varat sākt ar Genesis un doties cauri Zālamana raktuvēm, Dāvida kapam, Betlēmei un Nācaretei un beigties ar Armagedonu. Ja vēlaties īso versiju, dodieties uz Jeruzalemi.
  
  
  Pilsēta aizrauj elpu ik uz soļa. Jo jūs stāvat tur, kur Salamans turēja savus zirgus, un tagad jūs ejat pa Via Dolorosa, ielu, pa kuru Kristus gāja ar krustu. Un tur Muhameds uzkāpa debesīs. Un Absaloma kaps. Un Marijas kaps. Asaru siena. Omāra mošejas zelta kupols; pēdējā vakarēdiena vitrāžu telpa. Tas viss ir tur. Un viss izskatās apmēram tāpat kā toreiz.
  
  
  Jeruzalemē ir 200 000 ebreju, 75 000 musulmaņu un 15 000 kristiešu; ir arī spriedze, bet ne vairāk kā tagad, kad pilsēta tika sadalīta un arābi dzīvoja arābu varā bez ūdensvada un kanalizācijas.
  
  
  Daļa pilsētas ar nosaukumu "Austrumu Jeruzaleme" piederēja Jordānijai pirms 1967. gada kara. Tāpat arī Skopa kalns un Eļļas kalns.
  
  
  Tādējādi "Austrumu Jeruzālemei" ir arābu raksturs.
  
  
  "Arābu raksturs" var tikt pārprasts. Tā kā arābu raksturu pārprot, vismaz lielākā daļa no mums, Rietumu arābiem, Rietumu prātā viņš joprojām ir pēdējais īstais eksotiskais barbars. Šeihi ar četrām sievām, šariata likumi, apšaubāma morāle un slikti zobi. Bēguši tirgotāji, kas pārdos jums “īstu antīku paklāju” un prasīs par meitu vēl divus piastrus. Sliktie puiši, kuri mocīja labos puišus filmās un nav bijuši labi kopš Rūdolfa Valentīno nāves. Teroristi attēlam nepalīdzēja. Patiesībā tie ir pat kļuvuši par tēlu. Un tas ir diezgan stulbi.
  
  
  Visi arābi nav vardarbīgāki teroristi kā visi arābu šeihi. Ja man būtu jāizdara vispārinājums par arābiem - un vispār es ienīstu vispārinājumus -, es teiktu, ka viņiem ir brīnišķīgs prāts, plašs humors, izcilas manieres un draudzīgums, kas bieži robežojas ar pārmērīgu.
  
  
  Amerikāņu kolonija atrodas Austrumjeruzalemē. Tā kādreiz bija Pasha pils. Apzeltīts flīzēts prieka kupols. Istabas tagad maksā divdesmit dolāru dienā. Milzīgi numuri ar siju griestiem un austrumnieciskiem rakstiem pie sienām.
  
  
  Es reģistrējos kā Makenzija no Mairas un izgāju saules apspīdētajā pagalmā paēst pusdienas. Ēdiens ir franču un arī Tuvo Austrumu. Pasūtīju franču ēdienu un Izraēlas vīnu. Bija vēla pēcpusdiena, un lielākā daļa flīžu galdu bija tukši. Četri vietējie uzņēmēji tika apmētāti ar akmeņiem cauri ziedošu ģerāniju dobei. Man blakus iededzis, dārga izskata pāris skatījās uz sudraba krāsas espresso kannu, gaidot, kad kafija kļūs tumšāka pēc savas patikas. Vīrietis nopūtās. Viņš nevēlējās, lai viņu gaida.
  
  
  Mans vīns ieradās, un vīrietis pagrieza kaklu, lai redzētu etiķeti. Es ļāvu viņam mēģināt. Es domāju, ka, ja es viņam pateikšu, nākamajā pusstundā mēs taisīsim vīna paraugus. Pēc tam viņš vēlēsies runāt par restorāniem Francijā un labāko kreklu izgatavotāju Saville Row. Tāpēc es ļāvu viņam dzert.
  
  
  Viņš iztīrīja kaklu. "Atvainojiet," viņš teica. Amerikānis. "Es esmu tikai ziņkārīgs ..."
  
  
  "Mikveh Israel"
  
  
  "Man žēl?"
  
  
  "Vīns." Es pagriezu pudeli. "Mikveh Israel"
  
  
  "Ak." Viņš izlasīja etiķeti. "Mikveh Israel"
  
  
  Viņam bija mugurā sešsimt dolāru uzvalks — brūns uzvalks, tumšs krekls, tumša āda un brūni mati. Ko var saukt par taustāmu panākumu. Viņam blakus esošā dāma pabeidza skatienu. Blondīne Greisa Kellija gaiši zilā zīdā.
  
  
  "Es agrāk domāju, ka tu izskaties pazīstams." Viņa runāja melodijās. Akcents, franču valoda. "Bet tagad es zinu, par ko tu man atgādini." Skatiens bija flirtējoša. Forši, bet karsti. Viņa pievērsās sauļošanās losjona sludinājumam. "Kas tu esi, Bob?"
  
  
  Bobs klusēja. Mans ēdiens ir atnācis. Viņa pieliecās pie viesmīļa un satvēra manu roku. "Omārs Šarifs!" Viesmīlis man piemiedza aci un aizgāja. Viņa paliecās uz priekšu. "Tu taču ne... vai ne?"
  
  
  "Omārs Šarifs. Uh. Atvainojiet." Nodzēsu cigareti un sāku ēst pusdienas. Bobs paskatījās uz manām cigaretēm. Pēc minūtes viņš lūgs redzēt paku. Viņš iztīrīja kaklu.
  
  
  "Es esmu Bobs Lamots. Un šī ir Žaklīna Reina."
  
  
  ES padevos. "Makenzija." Mēs visi paspiedām roku.
  
  
  "Vai jūs esat šeit atvaļinājumā?" - jautāja Bobs.
  
  
  Es teicu, ka strādāju World Magazine. Es to teicu tik bieži, ka sāku tam ticēt.
  
  
  Viņš man teica, ka strādā Fresco Oil. Es teicu "Ak" un turpināju ēst. Nevis "Ak?" Vienkārši "Ak." Viņam nevajadzēja baidīties.
  
  
  — Tāpat kā kišs?
  
  
  "Hm?"
  
  
  Viņš norādīja uz manu šķīvi. "Kish. Kā tas ir?"
  
  
  "Lieliski."
  
  
  — Varu derēt, ka tas nav tik labs kā Ditas kundzei. Vai esat kādreiz bijis Madame Dit's Parīzē? Labākais kišs pasaulē, izņemot nevienu."
  
  
  "Es to atcerēšos"
  
  
  "Vai tu šeit esi viens?"
  
  
  "Mmm. Jā."
  
  
  "Labi," Žaklīna teica. "Tādā gadījumā, iespējams..." Skatiens, ko viņa veltīja Bobam, bija kā telesufera kartītes. Bobs saprata viņa piezīmi.
  
  
  "Ak jā. Varbūt vēlies biļeti uz šovakar koncertu? Man ir tikšanās, biznesa tikšanās, un, nu, Žaklīna grib šeit ierasties, bet viņa, nu, viņai ir kaut kā neērti iet vienai. Tātad uh. ..."
  
  
  Žaklīna ilgi un lēni skatījās uz mani. Izskats, kāpēc-es-kaķis-projām-ko-viņš-nezina-nesādīšu. Viņas acis bija zaļas un zeltainas.
  
  
  Es teicu: "Kungs, piedod, bet man ir citi plāni."
  
  
  Tādi cilvēki kā Lamots liek man teikt tādas lietas kā "sasodīts". Un tādas sievietes kā Žaklīna ir kaitīgas dvēselei. Jūs varat dzirdēt viņu riteņu klikšķēšanu, kad viņi plāno jūs aizķert, bet smalks aromāts, zīdaini mati, viegla plauksta uz rokas, tad izslīdēšana... un nākamais, ko jūs zināt, jūs esat uzlēcis uz āķa. Un nākamā lieta, ko jūs zināt, jūs esat atpakaļ okeānā.
  
  
  "Varbūt nākamreiz?" Viņi to teica kopā un tad abi iesmējās.
  
  
  "Varbūt," es teicu, kad viņi smējās.
  
  
  Paprasīju čeku, samaksāju un aizgāju.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ir turku pirtis un ir turku pirtis.
  
  
  Un tad ir Šanda.
  
  
  Autentiskas turku un autentiskas pirtis. Nekādas muļķības. Izvēlieties tvaika apkuri vai sausu karstumu, karstu baseinu, aukstu baseinu vai vidēji siltu. Shanda atrodas citā bijušajā pilī. Vitrāžas, mozaīkas grīdas, augsti zeltīti kupolveida griesti.
  
  
  Un kas Allāha vārdā bija Chaims? Chaims varētu strādāt šeit vai vienkārši klīst apkārt. Chaims būtu varējis kaut reizi atnākt satikt Robi. Chaims nemaz nevarēja būt šeit. Vai arī Robijs. Varbūt viņš vienkārši atrada sērkociņu kastīti. Atvainojiet jaunkundz, vai jums ir gaisma? Noteikti. Šeit. Viss ir kārtībā. Saglabāt tos.
  
  
  Es piegāju pie galda. Sagrauzts 1910. gada biroja stila rakstāmgalds pasha stila vestibila vidū. Uz zīme bija rakstīts: "Ieeja IL 5. $1,15." Es samaksāju kasierim. Tas bija līdzīgi manām atmiņām par S.Z. Sakels ir tītars ar sviesta bumbiņām, kas valkā brilles.
  
  
  Es salocīju savu maiņu un minūti padomāju.
  
  
  — Tātad? viņš angliski teica: "Kas par lietu?"
  
  
  Es teicu: "Vai man šķiet, ka kaut kas noticis?"
  
  
  "Vai esat kādreiz redzējuši, ka ar kādu kaut kas notiek? Katram ir kaut kas savādāks. Tad kāpēc tu esi savādāks?
  
  
  es pasmaidīju. "Es nē."
  
  
  Viņš paraustīja plecus. — Tātad?
  
  
  Tad kāpēc gan ne. Es teicu: "Vai Chaims ir šeit?"
  
  
  Viņš teica: "Kas ir Chaims?"
  
  
  "Es nezinu. Kas tev ir?"
  
  
  Viņš pakratīja zodu. — Chaima šeit nav. Viņš nolieca galvu. — Kāpēc tad tu jautā?
  
  
  — Kāds man lika pajautāt Chaim.
  
  
  Viņš atkal kratīja zodu. — Chaima šeit nav.
  
  
  "Labi. Labi. Kur ir skapītis?"
  
  
  — Ja tu teici, ka Chaims tevi sūtīja, tas ir kas cits.
  
  
  "Jebkas cits?"
  
  
  "Ja jūs teicāt, ka Chaims jūs sūtīja, es zvanīšu priekšniekam. Ja es piezvanīšu priekšniekam, jūs saņemsiet īpašu attieksmi.
  
  
  Es saskrāpēju galvu. "Vai jūs, lūdzu, varētu piezvanīt priekšniekam?"
  
  
  “Zvanīšana priekšniekam mani iepriecinātu un iepriecinātu. Ir tikai viena problēma. Chaims tevi nesūtīja.
  
  
  “Lūk, pieņemsim, ka mēs sākam no jauna. Sveiki. Laba diena. Chaims mani atsūtīja."
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Jā?"
  
  
  es pasmaidīju. "Jā. Vai tu piezvanīsi priekšniekam?"
  
  
  “Ja es piezvanītu priekšniekam, es būtu laimīgs un laimīgs. Ir tikai viena problēma. Bosa šeit nav"
  
  
  Es aizvēru acis.
  
  
  Viņš teica: Pastāsti man, ka tu dosies uz tvaika istabu. Es vēlāk nosūtīšu priekšnieku."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Fellīnim bija tvaika istabas komplekts. Apaļš un augsts, kā mazs Kolizejs, ko ieskauj apaļas baltas akmens plāksnes, kas kā balinātāji pacēlās līdz augstiem kupolveida griestiem no krāsaina stikla. Ar tvaiku tas bija kā sirreālista sapnis par Pompeju. Ķermeņi, izpletušies uz akmens pakāpieniem, parādījās gaisā, taču tieši laikā, lai novērstu sadursmi. Redzamība bija gandrīz nulle.
  
  
  Es atradu skapīti un noīrēju lielu persiešu raksta dvieli un šķiedru skrāpi, ko viņi sauc par mazgāšanas lupatiņu. Es nezināju, kā priekšnieks varētu mani atrast. Es pat nevarēju piecelties kājās.
  
  
  Es uzkāpu uz plātnes apmēram divdesmit pēdu augstumā. Tvaiks paceļas. Bija jauki un karsti. Es domāju, ka varēšu sadziedēt iepriekšējās nakts iespiedumus. Atslābiniet sāpošos muskuļus. Es aizvēru acis. Varbūt Džeksons Robijs ieradās šeit vienkārši atpūsties. Varbūt viņš ieradās pēc tvaika, baseina un īpašās attieksmes, ko Chaims man sūtīja.
  
  
  Man bija jāatzīst, ka ārstēšana bija īpaša. No kaut kurienes no Pompeju miglas ātri ielidoja roku pāris. Viņi mani satvēra ar āmuru un izsita no līdzsvara. Bija tik sasodīti karsts, ka es viņu neredzēju. Bet es zinu, kā noņemt āmuru. Es to varu izdarīt, kā saka, ar rokām aiz muguras.
  
  
  Es atbildēju ar džudo sitienu un puisis aizlidoja no manis, atkal un atkal, un pazuda tvaika dvesmā.
  
  
  Neilgi.
  
  
  Viņš man iesita pa ribām ar pistoles dibenu (lai tur cīnītos radars), un es paslīdēju uz akmens. Dvielis lidoja, un es biju kaila, un tad viņš atkal bija pie manis, liels lāse bez sejas un sāka nirt bumbu, lai nogalinātu.
  
  
  Es gaidīju, kad otra kāja atkāpsies no zemes un apgāzīsies! Es noslīdēju lejā no pakāpiena, un viņa ķermenis ietriecās tukšā akmenī. Es biju uz viņu, pirms viņš paspēja pateikt "ugh"! Es iesitu viņam ar plaukstas pusi pa rīkli, bet viņš mani nobloķēja ar koka stumbra resnu roku. Viņš bija uzbūvēts kā King Kongs, un skatīšanās uz viņa seju manas domas nemainīja. Mēs nodarbojāmies praktiski ar indiešu cīkstēšanos, līdz viņš nomurmējās un sarāvās, un mēs abi ripinājāmies atkal un atkal, un pēkšņi es nokritu uz pakāpiena,
  
  
  un viņš atsita galvu pret akmeni.
  
  
  Ap to laiku es varēju izmantot Vilhelmīnas palīdzību. Bet es, protams, neņēmu savu Lugeru tvaika pirtī, bet gan Hugo, manu uzticamo duncis. Diemžēl es to paslēpu dvieļa jostasvietā un tas aizlidoja, kad dvielis lidoja un es to pazaudēju kaut kur pārī.
  
  
  Bet, kā kāds teica, meklē un atradīsi. Es jutu, ka manā mugurā kaut kas asu tirpst. Šajā grāvējā es tiku piespiests kā muša un mēģināju no manas galvas izgatavot sasmalcinātas aknas, kamēr mans nazis sāka durt man mugurā.
  
  
  Man bija pietiekami daudz sviras, lai veiktu gājienu. Es satvēru pakāpienu virs manis un pagrūdu, un mēs abi ripojām uz priekšu un atpakaļ, uz leju - un tagad man bija duncis. Bet tagad viņam bija mana roka ar nazi, un mēs atkal apgriezāmies, stumjot nazi, tikai tagad viņš bija virsū un spieda manas rokas. Es pacēlu ceļgalu un viņa acis sāka izspiesties un mēs atkal gājām viņam pretī. Es dzirdēju kaut ko čīkstam, viņa elpošana kļuva svilpojoša, un viņa roka atslāba. Es tuvojos un sapratu, ka iegrūdu nazi līķī.
  
  
  Lēnām piecēlos kājās, skatoties uz savu uzbrucēju. Viņam bija lauzts kakls uz pakāpiena stūra un galva karājās pāri malai. Es piecēlos kājās, smagi elpojot. Viņa ķermenis sabruka. Viņš sāka ripot. Augšup un lejup pa balto akmens kāpņu stāviem, lejā caur elles tvaiku mākoņiem.
  
  
  Izstaigāju rotondu un nokāpu pa kāpnēm. Es biju pusceļā ārā pa durvīm, kad dzirdēju kādu sakām: "Kā jūs domājat, par ko tas troksnis bija?"
  
  
  Viņa pavadonis atbildēja: "Kāds troksnis?"
  
  
  Es nolēmu apmeklēt priekšnieku. Es saģērbos un devos uz durvīm ar uzrakstu “Direktors”. Viņa sekretāre man teica, ka viņa tur nav. Es gāju garām viņas rakstāmgaldam un viņas protestiem un atvēru durvis uz priekšnieka kabinetu. Viņš nebija klāt. Sekretāre stāvēja man pie elkoņa; resna, krustām acīm, pusmūža sieviete, sakrustojusi rokas uz krūtīm. "Vai ir kāda ziņa?" Viņa teica. Sarkastisks.
  
  
  "Jā," es teicu. "Pastāstiet viņam, ka Chaims bija šeit. Un šī ir pēdējā reize, kad es ieteiktu viņa vietu.
  
  
  Es apstājos pie reģistratūras.
  
  
  "Haims nosūtīja daudz draugu?"
  
  
  "Nē," viņš teica. “Pirmais esi tu. Priekšnieks man teica tikai pirms divām dienām: "Esi uzmanīgs, kad kāds saka Chaim."
  
  
  Pirms divām dienām. Viņš sāka veidot savu jēgas zemi.
  
  
  Var būt.
  
  
  — Tātad? viņš man jautāja. "Kaut kas notika?"
  
  
  "Nē," es lēni teicu. "Viss ir kārtībā. Tīri labi."
  
  
  
  
  
  
  Devītā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Kopel Rent-A-Car man nepalīdzēja. Un Avis arī. Man paveicās Hertz. Jā, Robija kungs noīrēja automašīnu. Divdesmitpiektais. Septiņi no rīta. Viņš speciāli pasūtīja Land Rover. Zvanīju iepriekšējā dienā, lai rezervētu.
  
  
  "Kad viņš to atdeva?"
  
  
  Viņa pārbrauca ar pirkstiem pār iesniegto kvīti. Neglīta meitene ar sliktu ādu. Viņa man pasmaidīja, kas izskatījās pēc algota. "Divdesmit septiņi. Vienpadsmitos trīsdesmit."
  
  
  Pēc divdesmit minūtēm viņš pieslēdza AX. Pēc stundas viņš nomira alejā.
  
  
  Viņa sāka aizvērt failu atvilktni.
  
  
  — Vai vari man vēl ko pastāstīt?
  
  
  Uz letes bija rakstīts, ka viņu sauc Mengelas jaunkundze.
  
  
  "Vai varat man pateikt, cik jūdzes viņš nobrauca ar Rover?"
  
  
  Viņa izmeta savus šķēpveida plūmju nagus atpakaļ cauri R, līdz sasniedza Robiju. "Pieci simti četrdesmit kilometri, kungs."
  
  
  Nolieku uz letes piecdesmit mārciņu banknoti. "Kas tas ir, kam tas paredzēts?" - viņa aizdomīgi jautāja.
  
  
  — Tas ir tāpēc, ka jūs nekad neesat dzirdējis par misteru Robiju, un neviens šeit par viņu nav vaicājis.
  
  
  — Par kuru? - viņa teica un paņēma rēķinu.
  
  
  Paņēmu karti no letes un aizgāju.
  
  
  Bija saulriets, un es kādu laiku tikai braucu apkārt, cenšoties atslābināt prātu un sagatavoties nākamajam lielajam pārdomu uzbrukumam. Pilsēta bija rozā zelta krāsā, kā milzu rokassprādze, kas izmesta starp kalniem. Skanēja baznīcu zvani, un no zeltītajiem minaretiem atskanēja valsts muezina balss. La ilaha illa Allah. Musulmaņu aicinājums uz lūgšanu.
  
  
  Pati pilsēta bija kā sava veida lūgšana. Arābu sievietes, eksotiskas plīvuros, balansējot uz groziem uz pērlītēm, saplūstot ar tūristiem nogrieztos džinsos un pareizticīgo priesteriem savos garajos melnajos tērpos un garajos melnos matos, un vīriešiem kafijēs ceļā uz mošeju un hasīdiem. Ebreji iet uz mūri. Es prātoju, vai kādreiz pilsēta, ko Dievs sauc ar trim vārdiem, spogulī spoguļos no debesīm un sacīs: “Skatieties, puiši, tā tam ir jābūt. Visi dzīvo kopā mierā." Šaloms Aleihems, Salams Aleikums. Miers jums.
  
  
  Es atgriezos savā istabā un pasūtīju degvīnu, pēc tam ielēju karstu ūdeni
  
  
  vannā un paņēma līdzi šņabi vannā. Izņemot vietu pakausī, kur sāpēja ķemmēt matus, mans ķermenis aizmirsa dienu. Nevis piedot, tikai aizmirst.
  
  
  Iezvanījās telefons. es ievaidējos. Manā darbā nav tādas greznības kā iespēja zvanīt tālruņiem vai durvju zvaniem. Vai nu kāds vēlas jūs dabūt, vai arī kāds vēlas jūs iegūt. Un jūs nekad nezināt, ko, kamēr neatbildat.
  
  
  Es nolamājos un izkāpu no vannas, pilot uz telefona un atstājot pēdas uz austrumnieciskā paklāja.
  
  
  "Makenzija?"
  
  
  Bendžamins. Es teicu viņam gaidīt. Teicu, ka ēdu vaniļas saldējumu. Es gribēju to iegūt. Man likās, ka viņš kūst. Komiksu kods: Varbūt mūs apgrūtina. Istabu, protams, pārbaudīju, bet sadales telefonu var uzraudzīt no jebkuras vietas. Un kāds Jeruzalemē mani vajāja. Es noliku klausuli un saskaitīju divdesmit, un, kad pacēlu, viņš teica, ka viņam jāiet; zvanīja viņa durvju zvans. Teicu, ka atzvanīšu viņam. Teica, lai piezvanu desmitos.
  
  
  Es apsvēru iespēju atgriezties vannā, bet tas ir kā grauzdiņu uzsildīšana – vairāk darba nekā ir vērts. Es paķēru dvieli, savu dzērienu un karti un izstiepos uz "king" izmēra gultu.
  
  
  Robijs nobrauca 540 kilometrus turp un atpakaļ. Divsimt septiņdesmit vienā virzienā. Sākot no Jeruzalemes. Es pārbaudīju mērogu kartes apakšā. Četrdesmit kilometri līdz collai. Es izmērīju 6 collas un uzzīmēju apli ap Jeruzalemi; 270 kilometri katrā virzienā. Kopā apmēram 168 jūdzes.
  
  
  Aplis devās uz ziemeļiem un aptvēra lielāko daļu Libānas; austrumu-ziemeļaustrumu virzienā viņš iekļuva Sīrijā; Virzoties uz dienvidaustrumiem, viņš sagūstīja lielāko daļu Jordānijas un piecdesmit jūdžu garu Saūda Arābijas gabalu. Dienvidos tas aptvēra pusi Sinaja, bet dienvidrietumos tas nolaidās uz Portsaidas lieveņa.
  
  
  Kaut kur šajā lokā Robi atrada Šaitanu.
  
  
  Kaut kur šajā lokā es atradīšu Šaitanu.
  
  
  Kaut kur līdzenumā ar oranžiem putekļiem.
  
  
  Pirmās lietas vispirms. Jordānija ir ienaidnieka teritorija desantniekiem, un Ēģipte ātri kļūst neuzticama. Sinaja pussala ir laba vieta, kur paslēpties, taču tā ir pilna ar izraēliešiem un ANO novērotājiem, kā arī Sadata ēģiptiešiem, kuriem ASV kļūst diezgan ērti. Atzīmējiet to kā “varbūt”, bet ne kā pirmo iespēju. Nebija arī Arābijas, kas atstāja daļu Sīrijas un lielāko daļu Libānas, valsts ar lielu palestīniešu kontingentu. Sīrija, kuras armija joprojām cīnījās ar Izraēlu, joprojām cer iegūt stabilu vietu, neskatoties uz miera sarunām. Libāna, slavena īpašo spēku bāze.
  
  
  Tātad Šaitana figūra atradās Libānā vai Sīrijā.
  
  
  Bet vai viņi joprojām bija tur, kur bija, kad Robijs tos atrada? Vai arī viņi nolēma, ka ir pietiekami droši, lai pēc nogalināšanas vienkārši paliktu savā vietā?
  
  
  Libāna vai Sīrija. Robi zvanīja uz Damasku, Beirūtu, Sīriju un Libānu.
  
  
  Tad manā galvā sāka uzpeldēt baumas.
  
  
  Varbūt Bendžamins izsekoja zvaniem.
  
  
  Varbūt viņam bija pārsteidzoša informācija.
  
  
  Varbūt man vajadzētu saģērbties un doties pusdienot.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Restorānu sauca par "Arābijas bruņiniekiem", un sienas un griesti bija pārklāti ar audumu; violeta, sarkana, dzeltena un reibinoša. Milzu putnu būris piepildīja telpas centru, un purpursarkanais, sarkanais un dzeltenais putns nikni raudzījās uz sveču apgaismotajiem apmeklētājiem.
  
  
  Es paņēmu galdu un pasūtīju degvīnu un trauku ar jēru, riekstiem, aunazirņiem, rīsiem, garšvielām un sezamu. Es teicu: "Es gribu atvērt sezama sēklas." Viesmīlis laipni paklanījās un atkāpās.
  
  
  Pēc dažām minūtēm viņš atgriezās ar dzērienu, un pēc dažām minūtēm viņš atgriezās kopā ar Žaklīnu Rainu.
  
  
  "Es domāju, ka tas esi tu stūrī. Vai tu gribi būt viena, vai...
  
  
  Mēs apmetāmies uz “vai”, un viņa apsēdās. Viņa bija ģērbusies Parīzē un smaržoja pēc Parīzes, un viņas blondie mati bija sakrājušies uz viņas galvas un izkrita mazās lokās ap kaklu. Viņas ausīs viltīgi dzirkstīja dimanti, un viņas acīs viltīgi dzirkstīja kaut kas cits.
  
  
  Viņa tos nolaida un sacīja: "Es tev nepatīku, vai ne?"
  
  
  Es teicu: "Es tevi nepazīstu."
  
  
  Viņa mazliet rupji iesmējās. "Vai ir izteiciens "ubagot, lai uzdotu jautājumu?" "Es domāju, ka jūs tikko uzdevāt šo jautājumu. Es to jautāju vēlreiz. Kāpēc es tev nepatīku?
  
  
  "Kāpēc jūs vēlaties, lai es to daru?"
  
  
  Viņa saknieba sarkanās lūpas un nolieca galvu. "Tik pievilcīgam vīrietim tas ir diezgan naivi"
  
  
  "Tik pievilcīgai sievietei," es mēģināju nolasīt mirdzumu viņas acīs, "nav jādzen vajāti vīrieši, kuriem jūs nepatīkat."
  
  
  Viņa pamāja ar galvu un pasmaidīja. "Pieskāriens. Tagad tu nopirksi man dzērienu vai aizsūtīsi mani mājās gulēt bez vakariņām?
  
  
  Parādīju viesmīlim un pasūtīju
  
  
  Viņai vajadzētu dzert sarkanu. Viņa paskatījās uz putnu. "Es cerēju, ka mēs varētu būt labi viens pret otru. Es cerēju...” viņas balss sastinga un apklusa.
  
  
  "Vai jums bija cerības?"
  
  
  Viņa man parādīja savas zaļi zeltainās acis. „Es cerēju, ka tu paņemsi mani līdzi, kad aiziesi. Prom no šejienes."
  
  
  "No kā?"
  
  
  Viņa nopūtās un pārbrauca ar pirkstu tai pāri. "Man nepatīk tas, ko viņš ar mani dara." Es paskatījos uz briljantiem, kas spīd viņas ausīs, un domāju, ka viņam patīk tas, ko viņa ar viņu dara. Viņa ievēroja manu skatienu. "Ak jā. Ir nauda. Ir daudz naudas. Taču nauda, ​​manuprāt, nav viss. Ir maigums un drosme... un...” - viņa paskatījās uz mani ar garu, kūstošu skatienu. "Un daudzi daudzi citi". Viņa pašķīra lūpas.
  
  
  Paņemiet un izdrukājiet. Tā bija slikta aina no sliktas filmas. Viņai bija stunda, bet viņa nevarēja spēlēt. Un, lai gan es atzīstu, ka biju drosmīga un maiga un izskatījos pēc Omāra Šarifa un tā visa, viss, kas spīdēja viņas acīs, nebija mīlestība. Tā pat nebija laba tīrā iekāre. Tas bija kaut kas cits, bet es to nevarēju izlasīt.
  
  
  Es pakratīju galvu. “Nepareiza Petsija. Bet nepadodies. Kā ar to garo puisi?" Es norādīju uz izskatīgo arābu oficianti. "Nav daudz naudas, bet varu derēt, ka viņam ir daudz vairāk."
  
  
  Viņa nolika glāzi un pēkšņi piecēlās. Viņas acīs bija asaras. Īstas asaras. "Man tiešām žēl," viņa teica. "Es padarīju sevi muļķi. Es domāju, nav svarīgi, ko es domāju." Īstas asaras lija pār viņas seju, un viņa noslaucīja tās ar trīcošiem pirkstiem. "Tas ir tikai tas, ka es... esmu tik izmisis, es-ak!" Viņa nodrebēja. — Ar labu nakti, Kārtera kungs.
  
  
  Viņa pagriezās un puse izskrēja no istabas. Es tur sēdēju apjukusi. Es negaidīju šīs beigas.
  
  
  Es viņai arī neteicu, ka mani sauc Kārters.
  
  
  Pabeidzu kafiju pirms desmitiem, piegāju pie telefona būdiņas un piezvanīju Bendžaminam.
  
  
  "Kāds uzgriež siltumu, vai ne?"
  
  
  Kā atbildi es viņam izstāstīju stāstu tvaika istabā.
  
  
  "Interesanti."
  
  
  "Vai ne? Vai jūs domājat, ka jums ir laiks pārbaudīt šo vietu? Īpaši priekšnieks? Es domāju, ka Chaims bija tikai mājiens."
  
  
  "Chaim nozīmē dzīvību."
  
  
  "Jā, es zinu. Mana dzīve mani aizved uz daudzām dīvainām vietām."
  
  
  Pauze. Es dzirdēju, kā viņš sit sērkociņu un izvilka no cigaretes. "Ko jūs domājat, ko Robijs darīja ar sērkociņu kastīti?"
  
  
  Es teicu: “Nāc, Deivid. Kas tas ir? Intelekta pārbaude pirmajā gadā? Sērkociņu kastīte bija augs tikai manām acīm. Kāds to ielika Robija bagāžā, zinot, ka kāds tāds kā es to atradīs. Un seko viņam. Visvairāk es ienīstu šajā idejā, ka viss, ko tagad atrodu, varētu būt augs."
  
  
  Viņš pasmējās. "Lieliski."
  
  
  "Hm?"
  
  
  “Pārbaudē. Vai vismaz es nonācu pie tādas pašas atbildes. Vai vēl kaut ko vēlaties dalīties?
  
  
  "Šobrīd nē. Bet tu man piezvanīji."
  
  
  "Robija telefona zvani. Es izsekoju skaitļiem."
  
  
  Izņēmu grāmatu un zīmuli. "Runāt."
  
  
  "Istaba Beirūtā ir viesnīca Fox." Robijs zvanīja no vienas stacijas uz staciju, tāpēc nav ierakstu par to, kam viņš zvanīja.
  
  
  — Kā ar Damasku?
  
  
  "Jā. Es redzu. Tālrunis, nav norādīts. Privātmāja. Teodors Jenss. Vai kaut ko nozīmē?"
  
  
  Ak, ak. Man līdzi bija Sāras telefona rēķins. Es pārbaudīju Robija zvanu datumus. Es spēlēju pokeru ar Jensu Arizonā, kad viņš it kā runāja ar Robiju.
  
  
  Ko nozīmēja?
  
  
  Ka negadījums, kas beidzās ar Jensu pie tantes Tillijas, tika noorganizēts. Šis Robijs runāja ar Džensa krāpnieku. Ka kāds nepiederošs ir iefiltrējies AX. Un tas pats svešinieks varēja pieskarties Robijam. Vēl nē...
  
  
  "Nē, es teicu. "Man tas neko nenozīmē."
  
  
  "Vai vēlaties, lai es to pārbaudu?"
  
  
  "Es tev paziņošu."
  
  
  Kārtējā pauze. — Tu kļūtu par sapuvušu kibucnieku, saproti?
  
  
  — Nozīme?
  
  
  "Nekāda sadarbības gara - kā Robijs."
  
  
  "Jā. Tev ir taisnība. Skolā es skrēju treku, nevis spēlēju futbolu. Un vienīgais, ko es kādreiz nožēloju, bija tas, ka trasē nesaņēmu karsējmeitenes. un komandas biedriem."
  
  
  "Starp citu, es jums nosūtīju komandas biedru."
  
  
  "Ko tu man atsūtīji?"
  
  
  "Neuztraucieties. Tā nebija mana ideja. Es, kā saka, paklausīju.
  
  
  — Vadims?
  
  
  "Vanags. No jūsu priekšnieka līdz manam priekšniekam. No manis jums."
  
  
  "Kas pie velna?"
  
  
  "Par došanos uz Sīriju vai Libānu vai citur, par ko jūs man nestāstīsit."
  
  
  "Kas tev liek domāt, ka es nāku?"
  
  
  "Nāc, Kārter. Es tikko izsekoju šos skaitļus līdz Damaskai un Beirūtai. Un turklāt es nedomāju
  
  
  Šaitans Izraēlas centrā slēpj piecus amerikāņus. Vai jūs pēkšņi domājat, ka esmu muļķis? "
  
  
  "Ko darīt, ja man vajag draugu? Kas pie velna ir šis?
  
  
  "Čau, aizveries. Pasūtījumi ir pasūtījumi. Šis "draugs", kuru es jums nosūtīju, ir arābs. Ne gluži aģents, bet kāds, kurš jums palīdzēja. Un, pirms tu pagriez degunu, domāju, ka tev būs vajadzīga palīdzība. Un arābs ar papīriem. Es tos arī tev nosūtīju. Mēģiniet šķērsot šīs robežas kā jaunizveidots amerikāņu žurnālists, un jūs varētu viņiem vienkārši pateikt, ka esat spiegs.
  
  
  es nopūtos. "Labi. Es esmu graciozs zaudētājs."
  
  
  "Kā elle. Es dzirdu, kā tu dedzi."
  
  
  — Tātad?
  
  
  "Tātad tas ir jūsu gājiens."
  
  
  "Labi. Es jums piezvanīšu pēc dienas vai divām. Lai kur es būtu. Lai redzētu, ko esat iemācījušies par Šenda vannām." Es apstājos. "Es ticu, ka jūsu uzticamais ne gluži aģents jūs informēs par mani."
  
  
  Viņš pasmējās. "Un jūs teicāt, ka esat gracioza neveiksme."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Apmaksāju čeku, saņēmu daudz naudas un devos uz Intercontinental Hotel. Es atradu telefona būdiņu un iekārtojos tajā.
  
  
  Pirmās lietas vispirms. Uzmanīgi. Man vajadzēja to izdarīt iepriekšējā vakarā, bet es negribēju iestatīt modinātāju.
  
  
  "Sveiki?" Fonā vēl viena bossa nova.
  
  
  "Sāra? Šī ir Makenzija."
  
  
  "Makenzija!" Viņa teica. "Es jau ilgu laiku domāju par tevi."
  
  
  "Tev ir?"
  
  
  "Man ir."
  
  
  Viņa apstājās atpūsties ar diviem stieņiem. "Es domāju, ka es biju stulbs."
  
  
  Vēl divi bossa nova bāri.
  
  
  “Iepriekšējā vakarā, kad tu gāji projām, es piegāju pie loga un skatījos, kā tu aizej. Nav svarīgi, kāpēc. Jebkurā gadījumā, slikts ieradums, kad taksometrs aizbrauca, automašīna pāri ceļam izbrauca no piebraucamā ceļa. Melns Renault, Un pēkšņi es sapratu, ka šī automašīna ir bijusi tur divas dienas un vienmēr bija ar kādu. Divas dienas — vai tu mani dzirdi, Makenzij? "
  
  
  "Es tevi dzirdu, Sāra."
  
  
  "Automašīna aizbrauca pēc tam, kad jūs aizbraucāt. Un viņa tur nebija."
  
  
  Lai kādi viņi būtu, viņi nebija stulbi. Viņi zināja, ka kāds no AX sekos Robi, un viņi noķēra viņa vietu, lai uzzinātu, kurš. Tas nozīmēja, ka viņi nezināja, kas es esmu, līdz es devos pie Sāras. Tātad viņi nezināja, ka esmu satikusi Jusefu vai redzējusi Bendžaminu.
  
  
  Var būt.
  
  
  "Vai jūs redzējāt puisi iekšā?" ES jautāju.
  
  
  "Viņi bija divi. Es redzēju tikai vadītāju. Tāpat kā Džeks Ārmstrongs. Visamerikāniskais zēns."
  
  
  "Tu domā lielu un blondu?"
  
  
  "Vai ir kāds cits veids?"
  
  
  "Tātad tagad pastāstiet man, kāpēc tas viss padara jūs stulbu."
  
  
  Viņa atkal apstājās. “Laikam tas viss mani padarīja gudru. Es visu šo laiku esmu bijis stulbs. Tagad es zinu, MacKenzie. Par Džeka darbu. Un... un tavs, iespējams. Es vienmēr zināju, ka tā ir patiesība. ES zināju. un es vienkārši negribēju zināt. Tas bija pārāk biedējoši, lai to tiešām zinātu. Ja es zinātu, man būtu jāuztraucas katru reizi, kad viņš iziet no mājas." Viņas balsī bija dzirdama dusmīga pašpārmetums. "Vai tu saproti, Makenzi? Bija vieglāk uztraukties par "citām sievietēm" vai par sevi. Jaukas mazas, drošas mazas, meitenīgas rūpes.”
  
  
  — Viegli, Sāra.
  
  
  Viņa paņēma manus vārdus un pagrieza tos. "Tas nebija viegli. Mums abiem bija grūti." Viņas balss bija rūgta. "O, protams. Es nekad viņu netraucēju. Es nekad viņam neuzdevu jautājumus. Es tikko padarīju sevi par varoni “Redzi, kā es tev neuzdodu jautājumus? "Un dažreiz es vienkārši atgriezos. Viņa ienira klusumā. Ak, tas viņu noteikti padarīja ļoti laimīgu." Mana balss bija vienā līmenī. "Esmu pārliecināts, ka jūs viņu ļoti iepriecinājāt. Kas attiecas uz pārējo, viņš saprata. Viņam vajadzēja būt. Vai jūs domājat, ka viņš nezināja, kam jūs pārdzīvojat? Mēs zinām, Sāra. Un tas, kā jūs to spēlējāt, ir gandrīz vienīgais veids, kā to spēlēt."
  
  
  Viņa kādu laiku klusēja. Mīļais, tāls, tāls klusums.
  
  
  Es pārtraucu klusumu. "Es zvanīju, lai uzdotu jautājumu."
  
  
  Viņa izrāvās no transa, lai pasmieties par sevi. — Tu gribi teikt, ka nezvanīji, lai uzklausītu manas problēmas?
  
  
  "Nav jāuztraucas par to. Man prieks, ka tu ar mani runāji. Tagad es vēlos runāt par Tedu Džensu."
  
  
  "Cilvēks no pasaules?"
  
  
  Es neatbildēju. Viņa lēni, šaubīgi, sāpīgi teica: "Oho."
  
  
  "Kā viņš izskatās?"
  
  
  "Ak Dievs, es..."
  
  
  “Kā tu varēji zināt? pieņemsim. Pasaki man. Kā viņš izskatījās."
  
  
  “Nu, smilšaini mati, zilas acis. Viņam bija diezgan iedegums."
  
  
  "Augums?"
  
  
  "Vidēja, vidēja uzbūve."
  
  
  Līdz šim viņa ir aprakstījusi Tedu Džensu.
  
  
  "Jebkas cits?"
  
  
  “Mmm... skaists, es teiktu. Un labi ģērbies."
  
  
  "Vai viņš jums uzrādīja kādu personu apliecinošu dokumentu?"
  
  
  "Jā. Preses kartīte no World Magazine.
  
  
  World Magazine, vai ne?
  
  
  Džinsu pārvalks.
  
  
  es nopūtos. "Vai viņš jums uzdeva kādus jautājumus? Un vai tu viņam atbildēji?
  
  
  "Nu, viņš jautāja to pašu, ko jūs. Savādāk. Bet galvenokārt viņš vēlējās uzzināt, ko es zinu par Džeka darbu un viņa draugiem. Un es viņam pateicu patiesību. Ko es tev teicu. Es to nezināju. jebko."
  
  
  Es teicu viņai būt uzmanīgai, bet nezaudēt miegu. Es šaubījos, ka tie viņai vairs traucēs. Viņa izpildīja savu funkciju – saziņu ar mani.
  
  
  Man beidzās sīknaudas, un man vajadzēja veikt vēl vienu zvanu.
  
  
  Es novēlu Sārai Lavi ar labu nakti.
  
  
  Iebaroju aparātu vēl ar dažām monētām un savās mājās Beirūtā sastādīju Žaka Kellija numuru. "Žaks Kellijs" raksturo Žaku Kelliju. Savvaļas franču-īru. Belmondo atdarina Erolu Flinnu. Kellija bija arī mūsu cilvēks Beirūtā.
  
  
  Viņš arī bija gultā, kad es zvanīju. Spriežot pēc nekārtības viņa balsī, es netraucēju ne labu miegu, ne Late Show Libānā.
  
  
  Es teicu, ka izdarīšu to ātri, un es ļoti centos. Es palūdzu viņam piestāt pie Fox Beirut, lai iegūtu viesu sarakstu tām dienām, kurās Robi zvanīja. Es viņam arī teicu, ka Tedam Jensam ir divkosība. Es teicu viņam telegrāfēt ziņas Vanagam un pārliecināties, ka neviens nav apiets Damasku. AX būtu nosūtījis Jensam aizstājēju, taču es neuzņēmos risku uzticēties aizstājējam. Ne, ja es nezinātu, kas viņš ir, ko es nezināju.
  
  
  — Kā ar pašu Jensu? Viņš ieteica. "Varbūt mums vajadzētu veikt kādu fona izpēti par viņu. Uzziniet, vai viņa laivas priekšgalā neplūst ūdens.
  
  
  "Jā. Šī ir nākamā lieta. Un sakiet Vanakam, ka es iesaku viņam izmantot Milliju Bārnsu."
  
  
  "Kas?"
  
  
  "Milija Bārnsa. Meitene, kas var uzdot Jensam jautājumus.
  
  
  Kellija izteica vārdu spēli, kuru nevajadzētu atkārtot.
  
  
  Noliku klausuli un apsēdos kabīnē. Es sapratu, ka esmu dusmīga. Es aizsmēķēju cigareti un dusmīgi vilku. Pēkšņi es sāku smieties. Divu dienu laikā es tiku iemānīts, pieķerts, divreiz sists, vajāts, vairāk nekā iespējams, ka mani apmānīja un parasti kalpoja par telefona centrāli, lai saņemtu un saņemtu sliktas ziņas. Bet kas mani beidzot sadusmoja?
  
  
  Kellijas seksa spēle par Milliju.
  
  
  Mēģiniet to saprast.
  
  
  
  
  
  
  Desmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  ISLĀMA KULTŪRA.
  
  
  14:00 rīt balles zālē
  
  
  Vieslektors: Dr Jamil Raad
  
  
  
  
  "Jūsu maiņa?"
  
  
  Paskatījos lejup no izkārtnes un atpakaļ uz meiteni aiz cigarešu letes. Viņa man pasniedza piecdesmit agorota monētu un manu ekscentrisko cigarešu paciņu. Tikai Tuvajos Austrumos un dažviet Parīzē mans trakais zīmols ar zelta galiem tiek pārdots parastos viesnīcu tabakas letes. Es varētu iztikt bez zelta uzgaļa. Mani uzrunā ne tikai pusmūža matronas dizaineru drēbēs un jaunas hipiju meitenes ar zaļi krāsotiem nagiem (“Kur tu dabūji tās mīļās/foršās cigaretes?”), bet arī jāskatās, ko es daru ar saviem izsmēķiem. . . Viņi lasās kā zīme, kas saka: "Kārters bija šeit".
  
  
  Es apstājos pie rakstāmgalda, lai pārbaudītu savus ziņojumus. Ierēdnis iesmējās. Viņš turpināja skatīties uz mani kautrīgi un zinoši. Kad es lūdzu, lai mani pamodina pulksten septiņos no rīta, lai ātri sāktu darbu, jūs varētu domāt, ka esmu Roberts Benčlijs, kurš sabojā vienu no labākajām ainām. Es saskrāpēju galvu un zvanīju liftam.
  
  
  Arī lifta operatore bija pacilātā noskaņojumā. Es žāvājos un teicu: "Es nevaru sagaidīt, kad iešu gulēt," un ķiķināšanas mērītājs reģistrēja resnu 1000.
  
  
  Es pārbaudīju savas durvis pirms atslēgas izmantošanas un - ho ho - durvis atvērās, kamēr es biju prom. Kāds aizķēra manu īpašo durvju mānekli un atnāca ciemos man aiz muguras.
  
  
  Vai mans apmeklētājs joprojām apmeklēja mani?
  
  
  Es izvilku ieroci, noklikšķināju uz drošības sviras un ar pietiekamu spēku atrāvu durvis vaļā, lai satriektu kādu aiz tām paslēpušos.
  
  
  Viņa noelsās un piecēlās no gultas.
  
  
  Es ieslēdzu gaismu.
  
  
  Vēderdejotāja?
  
  
  Jā, vēderdejotāja.
  
  
  "Ja tu neaizvērsi durvis, es saaukstēšu." Viņa smīnēja. Nē, es smejos. Uz manis. Viņas melnie mati bija izspūruši. Es joprojām stāvēju durvīs ar ieroci. Es aizvēru durvis. Es paskatījos uz ieroci, tad uz meiteni. Viņa nebija bruņota. Izņemot šo ķermeni. Un šie mati. Un tās acis.
  
  
  Es satiku viņas skatienu. "Man jau ir bijusi cīņa par dienu, tāpēc, ja jūs plānojat mani izveidot, jūs esat par vēlu."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar patiesu neizpratni. "Es nesaprotu šo..." iestatījumu "?"
  
  
  Noliku ieroci un piegāju pie gultas. Es apsēdos. "ES arī. Pieņemsim, ka tu man pastāsti. ” Viņa apsedzās ar segu, izskatījās nobijusies un samulsusi. Lielas topaza acis skenē manu seju.
  
  
  Es pārbraucu ar roku pa seju. "Tu strādā B'nai Megiddo, vai ne?"
  
  
  "Nē. Kas tev liek runāt?"
  
  
  es nopūtos. “Sitiens pa žokli, sitiens pa apakšstilbu un josta pa vēderu ir tikai daži no tiem. Pieņemsim, ka mēs sākam visu no jauna. Kam jūs strādājat un kāpēc jūs esat šeit? Un es labāk jūs brīdinu. Man arī bija mana Vilhelmīna. Šodienas vampīrs, tāpēc nemēģiniet mani savaldzināt ar savu maigo jauno ķermeni."
  
  
  Viņa uzmeta man garu, ziņkārīgu skatienu; galvu uz vienu pusi, nokožot garu nagu. "Tu daudz runā," viņa lēni teica. Un tad vēl viens smaids, jautrs, pārliecinošs.
  
  
  ES pamodos. "Labi. Uz augšu!" Es sasita plaukstas. "Lickety-split. Iekāp savās drēbēs. Ārā pa durvīm. Ārā!"
  
  
  Viņa pavilka pārvalkus augstāk un pasmaidīja platāk. "Es domāju, ka jūs nesaprotat. Vai Deivids neteica, ka gaidi mani?”
  
  
  "Dāvids?"
  
  
  "Bendžamins."
  
  
  Salieciet to kopā, un jūs iegūsit Deividu Bendžaminu. Deivids - Es sūtu tevi kā komandas biedru - Bendžamins.
  
  
  Komandas biedrs, sasodīts. Tā bija karsējmeitene.
  
  
  Es to izpētīju. "Es domāju, ka jums labāk to pierādīt."
  
  
  Viņa paraustīja plecus. — Noteikti. Un viņa piecēlās.
  
  
  Nav kails. Viņa bija ģērbusies pieguļošā kleitā ar zemu kakla izgriezumu. Tirkīza zils. Aizmirsti kleitu. Ķermenis... dārgais Kungs!
  
  
  "Šeit." Viņa man pasniedza aploksni. Piezīme no Bendžamina. Viņa stāvēja ne vairāk kā sešu collu attālumā. Manas asinis turpināja plūst uz viņu. Es paņēmu vēstuli. Pirmā daļa bija tas, ko viņš man teica pa telefonu. Un pārējais:
  
  
  Jūs, bez šaubām, atceraties Miss Kalūdu, mūsu El Jazzar slepeno aģenti (vai jāsaka mūsu “atklātā aģente”?). Viņa man teica, ka jau ir tev palīdzējusi. Jūsu galds klubā bija uzklāts uz slazdām, un pēc tam, kad esat norijis pēdējo ēdiena kumosu, grīda plānoja jūs norīt.
  
  
  
  
  Tāpēc viņa man deva signālu bēgt. Paskatījos uz sievieti sev priekšā un pasmaidīju. "Ja vēlaties mainīt savas domas par sava ķermeņa piedāvāšanu..."
  
  
  Viņa pēkšņi kļuva sašutusi. Viņa atgriezās manā gultā, ielīda zem segas, bet tik un tā izskatījās sašutusi. "Kārtera kungs," viņa teica, un es uzreiz sapratu, ka piedāvājums ir atcelts, "es šeit izliekos par Makkenzijas kundzi, jo tie ir mani pavēles. Es pieņemu šos rīkojumus, jo kā arābs es nicinu tos, kas ir teroristi. Un tāpēc, ka es kā sieviete vēlos būt brīva no plīvura tirānijas un purdas. Šie ir mani iemesli. Tikai politiskās. Jūs laipni uzturēsit mūsu attiecības politiskas."
  
  
  Viņa sapūta spilvenus un uzvilka segu. "Un tagad," viņa teica, "es gribu gulēt." Viņa aizvēra acis un atkal tās atvēra. Lūdzu, izslēdziet gaismu, dodoties ārā"
  
  
  Es to apskatīju, ko rezervēju marsiešiem un dažām neskaidrām kubisma gleznām. "Es domāju," es lēnām teicu, "labāk ņemsim to vēlreiz. Šī ir mana istaba. Un tā, uz kuras jūs guļat, ir mana gulta, Makenzijas kundze. Un pat ja es varētu īrēt citu istabu, tā nebūtu mana. Izskatās pareizi, Makenzijas kundze, no mūsu vāka viedokļa, Makenzijas kundze, ja es pacelšos uz augšu un izskriešu uz tāda trauka kā jūs.
  
  
  Viņa apsēdās, atspiedās uz elkoņa un domāja: "Nu... tev taisnība." Viņa nosvieda spilvenu uz grīdas un sāka noņemt segu no gultas.
  
  
  Es atmetu spilvenu. "Lai kā mēs to spēlētu, tas būs pusaudzis, bet es esmu nolādēts, ja es pavadīšu nakti uz grīdas." Steidzīgi sāku atraisīt kaklasaiti. Viņa skatījās uz mani platām acīm un izskatījās jauna. "Es... es jūs brīdinu," viņa teica, cenšoties saglabāt brīdinājuma toni, "es... es nedarīšu... es nē..." un beidzot viņa nomurmināja: "Es" esmu jaunava."
  
  
  Mana roka sastinga uz kaklasaites mezgla. Lieta tāda, ka es viņai ticēju. Divdesmit piecus gadus veca, salkana, seksīga, vēderdejotāja, spiegs... jaunava.
  
  
  Es atstāju apakšveļu un izslēdzu cīņu. Apsēdos gultā un aizsmēķēju cigareti. "Kāds ir tavs vārds?" - Es viņai maigi jautāju.
  
  
  "Leila," viņa teica.
  
  
  "Labi, Leila. Mēs saglabāsim savas attiecības stingri politiskas."
  
  
  Es ielīstu zem segas un ātri paskatījos uz viņu. Viņa stāvēja ar muguru pret mani, un viņas acis bija aizvērtas.
  
  
  Politika padara dīvainus gultasbiedrus.
  
  
  
  
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Bija gandrīz rītausma, bet vēl ne gluži. Viesnīcas vestibilā joprojām dega gaismas, un nakts ierēdnim bija smagas dienas un nakts sejas izteiksme. Dežurants tumši zaļā kombinezonā pārvietoja putekļu sūcēju virs paklāja. Tā rūkoņa atbalsojās tukšajā zālē. Labojums: Vestibils nav pilnīgi tukšs.
  
  
  Viņa seja bija kā armijas vervēšanas plakāts. Visi ir blondi, zilacaini, jauni un forši. Dārgs amerikāņu uzvalks. Bet zem rokas nedaudz bumbulas. Aptuveni vietā, kur karājas maciņš. Un nedaudz vēss ap acīm. Un ko īsti viņš darīja zālē, lasot avīzi piecos no rīta. Jaunava dieviete bija manā gultā, nevis viņa.
  
  
  Es zināju, kas viņš ir. Džeks Ārmstrongs, a
  
  
  Visamerikas simbols.
  
  
  Viss, ko es domāju, kad izgāju no istabas, bija pastaiga pa kvartālu pret bezmiegu. Tagad nolēmu paņemt mašīnu un paskatīties atpakaļskata spogulī.
  
  
  Un, protams, melns Renault. Viņš atstāja vietu iepretim viesnīcai. Man radās tikai ātrs iespaids par viņa izskatu. Tumšmatains un dūšīgs. Bet viņš arī neizskatījās pēc arāba. Kas bija visi šie puiši? Un kāds ar to sakars Al-Shaitan?
  
  
  Es nogriezos pa labi uz Hayesod Street.
  
  
  Renault nogriezās pa labi uz Hayesod Street.
  
  
  Kāpēc viņi pēkšņi man sekoja tagad? Man neviens nesekoja ceļā no Telavivas. Un vakar aiz manis ceļš bija brīvs. Tad kāpēc tagad?
  
  
  Jo līdz šim viņi zināja, kur es eju. Amerikas kolonija. Shanda vannas. Viņi bija sasodīti pārliecināti, ka es došos uz Šandu pirti un nolēma, ka no turienes es došos uz morgu. Tagad viņi nezināja, ko sagaidīt. Tātad uz manis bija ēna.
  
  
  Vai arī manī bija slepkava?
  
  
  Es atkal pagriezos. Viņš atkal pagriezās.
  
  
  Es apstājos Rambon Street tālākajā galā, ar skatu uz joprojām guļošo pilsētu. Es atstāju dzinēju darboties un izvilku pistoli.
  
  
  Renault brauca garām.
  
  
  Nav slepkava.
  
  
  Nav nepieciešams.
  
  
  No Agrona ielas piebrauca automašīna. Jaunie mīļotāji ierodas, lai apbrīnotu saullēktu.
  
  
  Droši vien bija pienācis laiks atstāt Jeruzalemi.
  
  
  Ja Robija kontakts joprojām būtu šeit (ja Robijam būtu kontakts šeit), puisis būtu redzējis ēnas un vairījies no manis kā no mēra. Ēnas ēna? Neuztraucies. Tie bija tipiski mazi algotņi. Šanda? Shin Bet to pārbaudīs. Bet visticamāk tā bija neliela sazvērestība. Es meklēju arābu teroristus. Un es pat vēl neesmu redzējis arābu.
  
  
  Bija pienācis laiks atstāt Jeruzalemi.
  
  
  Es precīzi zināju, kur vēlos doties.
  
  
  Jautājums bija, vai ēnas zināja?
  
  
  Aizsmēķēju cigareti, ieslēdzu mūziku un ļāvu saulei iespīdēt sejā pa logu. Es aizvēru acis.
  
  
  Un manā galvā dejoja Žaklīna Reina.
  
  
  Kur Žaklīna Raine iederas?
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Es izmantoju acetāta gabalu un noklikšķināju slēdzeni vietā.
  
  
  Viņa negulēja.
  
  
  Viņas sejas izteiksme, kad es atvēru durvis, bija rāmu šausmu paradokss. Kad viņa ieraudzīja, ka tā esmu es, viņa nopūtās un atspiedās pret spilveniem.
  
  
  Es teicu: "Tu gribēji runāt."
  
  
  Viņa teica: "Ak, paldies Dievam."
  
  
  Es nometu mežģīņu peignoāru no krēsla un apsēdos. Žaklīna pielika pirkstu pie lūpām. "Uzmanīgi," viņa čukstēja, "Bobs - viņš paliek pretējā istabā."
  
  
  Es viņai teicu, ka zinu, ka es pārbaudu, vai viņi ir reģistrēti kopā. Viņa prasīja cigareti. Es iemetu viņai mugursomu. Viņa izmeta blondos matus no sejas, nedaudz trīcot rokai. Seja ir nedaudz pietūkusi.
  
  
  Viņa izpūta sērkociņu. "Vai tu ņemsi mani līdzi?"
  
  
  "Es par to šaubos," es teicu. — Bet jūs varat mēģināt mani pārliecināt.
  
  
  Viņa sastapās ar manu skatienu un nedaudz paliecās uz priekšu, viņas krūtis iznira no zaļās mežģīņu kleitas...
  
  
  "Ar loģiku," es piebildu. "Tāpēc novietojiet savu skaisto bagāžnieku atpakaļ tur, kur tas ir paredzēts."
  
  
  Viņa pacēla segu un dusmīgi pasmaidīja. "Tev ir visa mana sirds."
  
  
  "Es klausos. Vai jūs vēlaties runāt vai vēlaties, lai es aizeju?"
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un nopūtās. "Kur man sākt?"
  
  
  "Kas ir Lamots?"
  
  
  "Es... es nezinu."
  
  
  "Ardievu, Žaklīna. Bija jauki tērzēt."
  
  
  "Nē!" - viņa skarbi teica. "Es nezinu. Es tikai zinu, kas viņš sevi saka."
  
  
  "Cik ilgi tu viņu pazīsti?"
  
  
  — Apmēram divus mēnešus.
  
  
  "Labi. Es nopirkšu. Kur jūs satikāties?"
  
  
  "Damaskā."
  
  
  — Kā?
  
  
  "Ballītē."
  
  
  — Kura māja?
  
  
  "Ne mājā. Restorānā"
  
  
  "Privāta ballīte vai biznesa ballīte?"
  
  
  "Es nesaprotu".
  
  
  "Privāta ballīte vai biznesa ballīte?"
  
  
  "Es nesaprotu, kāpēc jūs prasāt šīs detaļas."
  
  
  Jo labākais veids, kā noskaidrot, vai kāds melo, ir uzdot tādus jautājumus kā ložmetēju lodes. Nav svarīgi, kādi ir jautājumi. Ātrums ir svarīgs. Tikai profesionālis to var izdarīt ātri. Un tikai profesionālis, kurš ir labi iestudēts. Žaklīna Reina, lai kas arī viņa būtu, nekādā gadījumā nebija profesionāle.
  
  
  "Privāta ballīte vai biznesa ballīte?"
  
  
  "Bizness,"
  
  
  — Kuru?
  
  
  "Naftinieku konference".
  
  
  "Nosauciet uzņēmumus, kas piedalījās konferencē."
  
  
  "Trans-Com, Fresco, S-Standard, es domāju. Es..."
  
  
  "Kā tu tur nokļuvi?"
  
  
  "Es esmu... kopā ar draugu."
  
  
  "Kāds draugs?"
  
  
  "Cilvēks. Vai tas tiešām ir svarīgi? es…"
  
  
  "Kāds draugs?"
  
  
  "Viņa vārds ir - viņu sauc Žans Manto."
  
  
  Meli.
  
  
  "Turpināt."
  
  
  "Ar ko?"
  
  
  "Manto. Draugs? Vai arī viņš bija tavs mīļākais?
  
  
  "Mīļākais". Viņa teica klusā balsī.
  
  
  "Turpināt."
  
  
  "Ko? Dievs! Ko?"
  
  
  "Lamotts. Jūs atstājāt Manto uz Lamotu. Tātad, ko jūs zināt par Bobu LaMotu?
  
  
  "ES tev teicu. Nekas īpašs. Es... Es tikai zinu, ka viņš ir iesaistīts kaut ko sliktu. Tas mani biedē. Es gribu aizbēgt."
  
  
  "Tātad? Kas tevi aptur".
  
  
  "Viņš... viņš zina."
  
  
  — Kā?
  
  
  Klusums. Tad: “Viņam... viņam ir divi vīrieši, kas mani vēro. Es izliekos, ka nezinu. Bet es zinu. Viņi skatās. Es domāju, ka viņi mani nogalinās, ja es mēģināšu aizbēgt. Es domāju, ka viņi mani nogalinās, ja uzzinās, ko mēs sakām."
  
  
  Klusums.
  
  
  "Turpināt."
  
  
  "Ko tu gribi?"
  
  
  "Tā ir patiesība. Sāciet no augšas. Ar ko tu biji naftas konferencē?
  
  
  Vienu brīdi man šķita, ka viņa noģībs. Viņas ķermenis noslīdēja un plakstiņi sāka trīcēt.
  
  
  "Tikpat labi jūs varētu man pastāstīt. Es jau zinu".
  
  
  Viņa nepagura. Viņa vienkārši aizrijās no šņukstēšanas. Viņa ievaidējās un pagriezās pret sienu.
  
  
  "Teds Dženss. Pa labi? Viņš strādā uzņēmumā Trans-Com Oil Damaskā. Vismaz tā ir daļa no viņa darba. Un jūs to pārdevāt par dimanta auskariem. Es domāju par to, kā Džensa pratināja Milliju. Vai Millijai rūp nauda? Tagad tam visam ir jēga, sasodīts. "Un tu viņu gandrīz nogalināji, zini."
  
  
  — Nedari to, lūdzu!
  
  
  "Tu neesi pārāk mīksts, lai dzirdētu par tādām lietām. Kas, jūsuprāt, notiek?
  
  
  Viņa ļengana apsēdās. “Bobam vajadzēja tikai dzīvokļa atslēgas. Viņš teica, ka viņam vienkārši vajadzēja izmantot Teda dzīvokli, ko neviens nezinās. Ka mēs būsim bagāti."
  
  
  "Ko viņš darīja Teda dzīvoklī?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Es tur nebiju".
  
  
  "Kur bija Teds?"
  
  
  "Viņš... viņš bija Beirūtā"
  
  
  — Kad viņš aizgāja?
  
  
  "Nezinu. Es domāju, ka trešdien."
  
  
  — Divpadsmitais?
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Var būt. ES domāju".
  
  
  Es sapratu. Dženss pameta Damasku trešdien, divpadsmitajā. Viņš devās uz Beirūtu un viņu notrieca automašīna. "Otrdien," viņš teica. Tātad bija otrdiena, astoņpadsmitā diena. Tas bija ieplānots tā, lai tas sakristu ar laiku, kad viņš parādījās Arizonā. Kā viņš to teica, viņš nedomāja, ka tas ir saistīts ar AX.
  
  
  Tas ir vienīgais veids, kā tam vajadzēja būt.
  
  
  Varbūt pat saistīts ar Lapsu.
  
  
  Lapsa tika nolaupīta piecpadsmitajā datumā. Par to, kad Lamothe sāka izmantot Džinsas dzīvokli.
  
  
  Un Robiju sāka satraukti par šo lietu.
  
  
  Un kāds zināja, ka kļūst karsti. "Kad Džeksons Robijs pirmo reizi piezvanīja?"
  
  
  Viņa pat ilgi nevilcinājās. “Kādu vēlu vakaru. Varbūt pulksten vienos naktī."
  
  
  "Un Teda tur nebija."
  
  
  Viņa pakratīja galvu.
  
  
  "Un Lamots bija."
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  "Un jūs viņam iedevāt tālruni. Jūs teicāt: "Pagaidiet, es piezvanīšu Tedam." Un tu piesauci LaMotu un Robiju pie telefona."
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  — Un pēc tam viņš prasīja atslēgu.
  
  
  Vēl viens mājiens.
  
  
  Un pēc tam Jenss tika notriekts.
  
  
  Un Lamots palika aizmugurē, atbildot uz Robija zvaniem. Robijs ziņo par izmeklēšanas gaitu.
  
  
  Tātad, kad Robijs atrada Šaitanu, Lamots par to zināja un kādam pastāstīja. Un viņš nogalināja Robi.
  
  
  "Vēl viens jautājums. Pirmajā dienā, kad šeit ierados. Šis ir aicinājums aizvest uz koncertu. Vai tiešām LaMotte domāja, ka es iekritīšu tavās rokās un sākšu čukstēt ausīs valsts noslēpumus?”
  
  
  "Nē," viņa lēni atbildēja. "Tā bija mana ideja. Es viņam teicu, ka domāju, ka varu likt tev runāt par tavu lietu. Bet viss, ko es gribēju, bija būt vienatnē ar tevi... lūgt tev palīdzību.
  
  
  "Un jūs plānojāt man pastāstīt stāstu par huligānismu. Meitenei ir problēmas."
  
  
  Viņa aizvēra acis. "Man ir nepatikšanas."
  
  
  ES pamodos.
  
  
  Viņas acis atvērās un uzliesmoja panika. — Lūdzu! viņa lūdzās. "Tu nevari mani vienkārši atstāt. Teds ir dzīvs, un Dievs zina, ka man ir ļoti žēl. Es visu salabošu. ES tev palīdzēšu".
  
  
  "Tokyo Rose teica to pašu."
  
  
  "Tiešām! ES būšu. Es... es uzzināšu kaut ko no Boba un jums pastāstīšu.
  
  
  Es paņēmu cigaretes no gultas. Aizdedzu vienu un ieliku mugursomu kabatā. Šķiet, ka esmu pārdomājis viņas ieteikumu. "Redzi," es teicu, "ja tavs draugs Lamots uzzinātu, ka esmu šeit, un pēkšņi tu uzdod jautājumus, viņš būtu pietiekami gudrs, lai to visu apvienotu. Tas nozīmē, ka tu esi miris"
  
  
  Piegāju pie durvīm un klusi tās atvēru. Zālē neviena nav. Acis neskatās. No LaMotte istabas atskan krākšanas skaņas. Iegāju iekšā un aizvēru durvis. Es nodzēsu savu cigareti pelnu traukā pie krēsla.
  
  
  "Labi," es teicu. "Man ir vajadzīga informācija, un es to vēlos šovakar."
  
  
  Viņa smagi norija siekalas. "Vai esat pārliecināts, ka Bobs nezinās, ka esat šeit?"
  
  
  Es pacēlu uzaci. "Es nekad nestāstīšu."
  
  
  Viņa nopūtās un pamāja.
  
  
  Pasmaidīju un aizgāju.
  
  
  Jebkurā gadījumā tas strādāja, un es biju apmierināts ar to. Varbūt viņa var iegūt kādu informāciju. Es par to ļoti šaubījos, bet varbūt viņa varētu. No otras puses – un visticamāk – ja Lamots būtu gudrs, viņš zinātu, ka esmu tur.
  
  
  Žaklīnas istabā bija divi izsmēķi.
  
  
  Zelta galiņi, nolasāmi kā zīme. Zīme ar uzrakstu "Kārters bija šeit".
  
  
  Es devos atpakaļ augšā un devos gulēt. Leila bija tur, vēl ciešā miegā.
  
  
  Es biju sasodīti nogurusi, man bija vienalga.
  
  
  
  
  
  
  Divpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Es sapņoju, ka guļu kaut kur tuksnesī, ko ieskauj milzīgi oranži akmeņi, un akmeņi pārvērtās velna formā un sāka elpot uguni un dūmus. Es jutu siltumu un savus sviedrus, bet nez kāpēc nevarēju pakustēties. Otrā virzienā bija purpursarkani kalni, vēsi un ēnaini, un tālumā vientuļš jātnieks uz bronzas ķēves. Manā priekšā no zemes pacēlās gluds akmens. Tas bija rakstīts uz akmens. Es pašķielēju, lai izlasītu: "Šeit guļ Niks Kārters." Es sajutu kaut ko aukstu savā galvas pusē. Es pakratīju galvu. Viņš nekustējās, es atvēru acis.
  
  
  Bobs Lamots stāvēja man virsū. “Kaut kas auksts” bija pistoles stobrs. Es paskatījos pa kreisi. Gulta bija tukša. Leilas tur nebija.
  
  
  Manas domas atgriezās iepriekšējā ainā. Šorīt stāvu gaitenī. Stāvot Lamotes durvju priekšā. Iebrukuma vērtības nosvēršana. Es atteicos. Izskrēju cauri visticamākajam scenārijam un nolēmu, ka dialogs neskanēs.
  
  
  Es (mans ierocis norādīja tieši uz viņa galvu): Labi, Lamot. Pastāstiet man, pie kā jūs strādājat un kur es varu viņus atrast.
  
  
  Lamots: Tu mani nogalināsi, ja es to nedarīšu, vai ne?
  
  
  Es: Tas arī viss.
  
  
  Lamots: Un tu man iedosi piecus, ja es to izdarīšu? Man ir grūti noticēt, Makkenzija kungs.
  
  
  Es: Riskējiet.
  
  
  Lamots (no nekurienes izvelk nazi un neveikli iedur man sānā): Uh! Ak!
  
  
  Es: Bam!
  
  
  Nav tā, ka es uzskatu, ka LaMotte ir varonis. Vīriešiem, kuri valkā piecdesmit dolāru kaklasaites, patīk aizsargāt kaklu. Es tikai domāju, ka viņš novērtēs izredzes. Ja viņš nebūtu runājis, man viņš būtu jānogalina. Ja viņš runātu, man viņš būtu jānogalina. Ko es varētu darīt? Atstāt viņu dzīvu, lai brīdinātu Al-Shaitan? Viņi pārvietos savu slēptuvi, pirms es tur nonākšu, un viss, ko es trāpīšu, būs lamatas. Un Lamots bija pietiekami gudrs, lai to atļautu. Tā vietā, lai sniegtu man kādu atbildi – izņemot varbūt nepareizo atbildi – viņš mēģināja mani nogalināt, un man viņš būs jānogalina. (Šis bija scenārijs ar laimīgām beigām.) Jebkurā gadījumā es neiegūtu nekādu reālu informāciju un, iespējams, nogalinātu vērtīgu pavedienu.
  
  
  Tāpēc es devos prom no LaMotte durvīm, domādams, ka es ar viņu darīšu kaut ko citu.
  
  
  Tas ir viss.
  
  
  "Nu, jūs beidzot esat nomodā," viņš teica. "Rokas augšā."
  
  
  Lamote bija ģērbies kā tūkstoš dolāru, un no viņa sejas plūda Zizani viļņi. Sāra teica, ka viņš ir "diezgan izskatīgs" – vīrietis, kurš atnāca un izlikās par Dženu, bet man viņš šķita izlutināts bērns. Lūpas ir pārāk maigas. Drūmas acis.
  
  
  "Jā," es teicu. “Paldies par pakalpojumu. Ir ellišķīgi pamosties no zvana modinātāja. Tagad, kad esmu augšā, ko es varu jums piedāvāt?"
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Tu varētu nomirt. Es domāju, ka tas man būs piemērots."
  
  
  ES smējos. — Tas būtu neprātīgi, Lamot. Pirmkārt, jūsu balss tiek ierakstīta lentē. Jūs iedarbinājāt automašīnu, kad atvērāt durvis. Viņš sāka skatīties pa istabu. "Ak," es teicu. "Es šaubos, ka jūs to atradīsit, ja skatīsities visu dienu." Es iekodu lūpā. "Ja jums ir laiks tik ilgi meklēt."
  
  
  Viņš to nevarēja atrast, jo tā tur nebija. Es zinu, ka tas ir nepatīkami, bet dažreiz es meloju.
  
  
  "Tagad būtība ir tāda," es mierīgi turpināju, "ka mani draugi zina dažus faktus, ko esmu apkopojis līdz šim. Tostarp: “Es skatījos uz viņu”, jūsu klātbūtnes fakts. Ja tu mani nogalināsi, tu esi miris. Ja tu ļausi man dzīvot, viņi ļaus tev dzīvot, ja tu pieļausi kļūdu un novedīsi mūs uz Šaitanu."
  
  
  Viņa acis samiedzās, mēģinot mani izlasīt. Pistole palika nekustīga, tagad bija vērsta uz manām krūtīm. Zināma daļa no manis gribēja smieties. Ierocis bija 25. kalibra Beretta. Džeimsa Bonda pistole. Nu, protams, Lamotam būs Džeimsa Bonda ierocis.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Es nedomāju, ka es tev ticu."
  
  
  — Kāpēc tad tu mani nenogalini?
  
  
  "Es pilnībā plānoju to darīt."
  
  
  “Bet ne pirms... ko? Ja tev būtu prātā tikai slepkavība, tu mani nošautu, pirms es pamostos.
  
  
  Viņš bija dusmīgs. "Man nepatīk, ka mani aizbildina." Viņš izklausījās īgns. "Vismazāk, kad to dara potenciālie līķi. Es gribu, lai jūs man pastāstītu, cik daudz jūs zināt. Un kam, ja kādam, jūs teicāt."
  
  
  Es: Un tu mani nogalināsi ja es to nedarīšu, vai ne?
  
  
  Lamotts: Tā tas ir.
  
  
  Es: Un tu ļausi man dzīvot, ja es to darīšu? Es neticu, Lamota kungs.
  
  
  Lamots: Snike...
  
  
  Es (mana roka izsviedās uz priekšu ar spēcīgu sitienu, kas izsit Beretu no viņa rokas, manas kājas šūpojas uz priekšu un nokrītu uz grīdas, mans celis pieceļas, lai sveicinātu viņa vēderu, un mana roka ir kā nazis uz viņa muguras. kakls, kamēr viņš vēl nokrita uz priekšu no sitiena pa vēderu): Un tagad - ko tu saki, ko tu gribēji zināt?
  
  
  Lamots (nolaižas lejā, bet tad paņem mani sev līdzi, tagad man virsū, viņa rokas uz mana kakla un jostas sprādze veido caurumu manā vēderā): Uhh! Ak!
  
  
  Es: Bam!
  
  
  Tas stulbais nelietis izņēma manu ieroci no spilvena apakšas un ielika to savā jakas kabatā. Tas arī viss, es uzzināju, kad es vācos pa viņa kabatām.
  
  
  No viņa mutes lija asinis un uz jakas sāniem veidojās traips. Ja viņš būtu dzīvs, viņš būtu trakāks par elli. Tik labs uzvalks ir sabojāts.
  
  
  Es pagrūdu viņa ķermeni, pārmeklēju viņa kabatas un atradu atslēgas. Nekas cits viņam nebija svarīgs. Izlasi viņa ID, kā es domāju. "Roberts Lamots no Fresco Oil". Mājas adrese bija iela Damaskā.
  
  
  Es sāku ģērbties.
  
  
  Atvērās durvis.
  
  
  Leila kokvilnas svārkos un blūzē. Viņas mati ir sapīti. Neliels lipīga zemeņu ievārījuma plankums laimīgi gulēja pie viņas mutes. "Tu esi augšā," viņa teica. "Es negribēju tevi pamodināt, tāpēc devos brokastīs..."
  
  
  "Kas notika?" ES teicu. - "Vai jūs nekad neesat redzējuši ķermeni?"
  
  
  Viņa aizvēra durvis un atspiedās pret tām, es sapratu, ka viņai bija žēl, ka bija paņēmusi pārtraukumu...
  
  
  "Kas viņš ir?" Viņa teica.
  
  
  "Cilvēks, kuram vajadzēja palikt gultā. Ar to mēs nodarbosimies vēlāk. Pa to laiku es vēlos, lai jūs man izdarītu pakalpojumu.
  
  
  Es viņai pastāstīju par labvēlību. Viņa devās to darīt.
  
  
  Es piekāru pie durvīm zīmi Netraucēt un devos uz LaMotte istabu.
  
  
  Divi tūkstoši dolāru amerikāņu nauda. Četrpadsmit uzvalki, trīs desmiti kreklu un tikpat daudz kaklasaišu. Pusotra mārciņa augstas kvalitātes heroīna un neliels Gucci ādas futrālis ar visiem ieroču cīņas piederumiem. Ne gluži tas, ko Gucci bija domājis.
  
  
  Nekas vairāk. Nekādu čeku. Nav burtu. Nav melnas grāmatas ar tālruņu numuriem. Es piegāju pie viņa telefona.
  
  
  "Jā, ser?" Operatora balss bija priecīga.
  
  
  Tas ir Lamota kungs no 628. Es gribētu zināt, lūdzu, vai man ir kādi ziņojumi? "
  
  
  "Nē, kungs," viņa teica. "Tikai tas, kas jums ir šorīt."
  
  
  — To no Pīrsona kunga?
  
  
  "Nē, kungs," viņa teica, "no el Jamarūna kunga."
  
  
  "Ak jā. Šis. ES sapratu. Operator, es vēlētos zināt, ka es, iespējams, izrakstīšos šovakar un man ir jāraksta izdevumu konts. Vai man ir daudz nenokārtotu tālsarunu?”
  
  
  Viņa teica, ka man būs jāparunā ar kādu citu. Tātad, uz mirkli, kungs. Noklikšķiniet, noklikšķiniet, zvaniet.
  
  
  Man bija tikai tas zvans uz Ženēvu. Es pierakstīju numuru.
  
  
  Es lūdzu savienoties ar ārēju operatoru un piezvanīju Kellijai, lai pieprasītu naudas atmaksu.
  
  
  Es viņam pastāstīju, ko uzzināju no Žaklīnas. Kellija nosvilpās. "Ar to gandrīz pietiek, lai es aizmigtu vienatnē." Viņš apstājās un piebilda: "Gandrīz, es teicu."
  
  
  "Vai jums ir bijusi iespēja pārbaudīt viesnīcu?"
  
  
  "Jā un nē. Šī vieta ir trokšņaina. Zināms naftas šeihs no Abū Dabī visu laiku aizņem grīdu. Puisim ir četras sievas, ducis palīgu un personīgo kalpu personāls. savs šefpavārs."
  
  
  "Tad kāds tam sakars ar mums?"
  
  
  "Tikko iedomājos, ka vēlaties uzzināt, kāpēc jūsu gāzes un elektrības rēķins ir tik augsts. Neesiet tik nepacietīgs, Kārter. Tas ir saistīts ar mums, jo viņiem visur ir drošība, jo šeihs atrodas viņu seifā. Un tā kā es nevaru ubagot vai nopirkt informāciju, man ir jāmēģina to nozagt, vai jūs zināt? Un tas, kā lietas tiek saliktas, nozagt viesu sarakstu nedēļā, uz kuru zvanīja Robijs, ir tikpat grūti kā izvilkt miljonu dolāru. Vienīgais, ko varu pateikt, pajautājot apkārt, ir tas, ka tajā nedēļā notika naftas konvencija. Viesnīca bija pilna ar amerikāņu tipiem un daudziem Persijas līča piekrastes arābu šeihiem.
  
  
  — Kā ar viesnīcas personālu?
  
  
  "Nekā interesanta. Bet pilna prezentācija prasīs vairākas dienas. Un, starp citu, ko es meklēju? Draugs vai ienaidnieks? Robijs man piezvanīja.
  
  
  Vai es biju draugs, lai iegūtu informāciju, vai arī viņš piezvanīja aizdomās turētajam, lai uzsāktu lietu?
  
  
  "Jā tieši tā."
  
  
  "Jā, ko tieši?"
  
  
  — Tieši tāds ir jautājums.
  
  
  — Tu esi burvīga, Kārter, vai tu to zini?
  
  
  "Tā viņi man teica, Kellij. To viņi man teica."
  
  
  Es noliku klausuli un piegāju pie LaMotte skapja. Es redzēju lielu Vuitton koferi. Divu tūkstošu dolāru vērta bagāža. Tu nevarēji sev nopirkt dārgāku zārku. Pēc divdesmit minūtēm Lamots bija iekšā. Apbedīšanas pakalpojums bija vienkāršs, bet gaumīgs. Es teicu “Bon Voyage” un piebildu “Āmen”.
  
  
  Leila atgriezās no iepirkšanās brauciena. Viņa nesa lielu drūzu grozu.
  
  
  "Vai jums ir problēmas?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Bija viens trīsdesmit. "Labi," es teicu. "Tad labāk dodamies ceļā."
  
  
  
  
  
  
  Trīspadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Vairāk nekā divi simti cilvēku pulcējās balles zālē uz doktora Rāda lekciju par islāma kultūru, piepildot saliekamo krēslu rindas, kas vērstas pret drapētu platformu, ar mikrofoniem, piepildot gaisu ar pieklājīgiem klepus un maigu smaržu smaržu.
  
  
  Pūli pārsvarā veidoja tūristi, pārsvarā amerikāņi un pārsvarā sievietes. Lekcijai bija jāiekļaujas paketē, kā arī bezmaksas transfērs uz lidostu, autobusa ekskursija pa pilsētu un īpaša nakts apskates ekskursija. Tur bija arī vidusskolēnu klase un apmēram divdesmit arābi, daži valkāja uzvalkus un baltus kefijus, tipisku arābu vīriešu galvassegu. Pārējie bija paslēpti plīvojošos halātos, pilnīgākās galvassegās un tumšās brillēs.
  
  
  Un tad bija Makenzija - Leila un es. Tikai Leilai nebija vajadzīgas tumšas brilles maskēšanai. Ar pelēku un melnu plīvuru un teltij līdzīgu apmetni viņa bija praktiski pārģērbusies kā auduma skrūve.
  
  
  Tas bija labākais, ko es varēju izdomāt, un tas nebija slikti. Es atcerējos lekciju izkārtni vestibilā un nosūtīju Leilu, lai tā mums nopērk tērpus un savervē arābu bandu pilnā tērpā.
  
  
  Veids, kā atstāt pilsētu, nevienam nesekojot.
  
  
  Dr. Jamil Raad atbildēja uz klausītāju jautājumiem. Raads bija mazs, skābs vīrs ar iekritušiem vaigiem un tuvredzīgām acīm. Hafija ierāmēja viņa šķielīgo seju, liekot viņam skatīties pa aizkara logu.
  
  
  Vai islāma kultūra ir rietumnieciska?
  
  
  Nē. Tas ir modernizēts. Atbilde turpinājās. Dāmas sāka čīkstēt savos krēslos. Pulkstens bija četri.
  
  
  Viesmīļi parādījās istabas aizmugurē, atnesa paplātes ar kafiju un kūkām un nolika tos uz bufetes galda.
  
  
  Students piecēlās kājās. Vai Raadam ir komentārs par šodienas nolaupīšanu?
  
  
  Troksnis istabā. Es pagriezos pret Leilu. Viņa paraustīja plecus pie sava plīvura krokām.
  
  
  "Es domāju, ka jūs domājat piecus amerikāņus. Tas ir žēl," sacīja Rāts. "Žēl. Tālāk?"
  
  
  Hum-hum. Lielākā daļa cilvēku ziņas nedzird līdz vakaram. Pūlis arī nebija dzirdējis par cilvēku nolaupīšanu.
  
  
  — Kādi amerikāņi? - sieviete kliedza.
  
  
  "Klusumu Lūdzu!" Raads uzsita platformu. “Šī ir tēma, kuras dēļ mēs šeit neesam. Tagad atgriezīsimies pie kultūras jautājumiem." Viņš skenēja auditoriju pēc kultūras. Lielākoties tas tā nebija.
  
  
  Vidusskolnieks joprojām stāvēja kājās. Skaidri zaudējis cīņā ar pinnēm, viņam nebija nodoma ciest turpmākas sakāves. "Amerikāņi," viņš teica, "ir vēl pieci amerikāņu miljonāri. Viņi bija kaut kādā ikgadējā medību braucienā. Viņi ir vieni kādā privātā mājiņā mežā. Un Al-Shaitan tos ieguva. Viņš paskatījās uz Raadu. "Vai arī man jāsaka, ka Al-Shaitan viņus atbrīvoja."
  
  
  Hum-hum.
  
  
  Bērns devās tālāk. "Viņi atkal prasa simts miljonus dolāru. Simts miljoni dolāru katram cilvēkam. Un šoreiz termiņš ir desmit dienas.”
  
  
  Hum. Ak. Āmura sitiens.
  
  
  "Viņiem joprojām ir tie četri citi vīrieši, vai ne?" Tā bija pusmūža sievietes balss no pūļa. Viņai pēkšņi kļuva bail.
  
  
  ES arī. Mērķis bija deviņi amerikāņi, un tīrā peļņa bija deviņi simti miljonu. Labojums. Tagad tas bija trekns miljards. Deviņas nulles ar vienu priekšējo. Viņiem jau bija Lapsas nauda.
  
  
  Un man bija desmit dienas.
  
  
  Vidusskolniece sāka atbildēt.
  
  
  Raads trieca ar plaukstu uz leju pret platformu, it kā censtos apslāpēt emocijas, kas ložņāja un zumēja pa istabu. "Es domāju, ka mūsu tikšanās šeit ir beigusies. Dāmas. kungi. Es aicinu jūs palikt un baudīt atspirdzinājumus. Raads pēkšņi pameta skatuvi.
  
  
  Es gribēju tikt no turienes ārā. Ātri. Es satvēru Leilas roku un paskatījos uz vienu no mūsu arābiem. Viņš, tāpat kā mēs visi, sāka iet savu ceļu
  
  
  ārā pa durvīm. Tāpat kā mēs visi, viņš netika tālu.
  
  
  Ap mums mudžēja amerikāņu sievietes. Galu galā mēs bijām īsti arābi. Īsta eksotiski-barbariska lieta. Pašlaik ir arī nelieši. Sieviete ar cirtainiem sirmiem matiem un pie džempera piespraustu plastmasas uzrakstu "Sveika, es esmu Irma" uzmeta man iebrucēju brīdinošu skatienu. Raads arī devās mūsu virzienā. Es čukstēju Leilai, lai novērstu viņa uzmanību. Es nevarēju tikt galā ar arāba lomu Raadam. Vestibila durvis bija plaši atvērtas, un abas pazīstamās ēnas raudzījās iekšā. Leilai izdevās uzdurties Raadam. Brīdī, kad viņa viņam prasīja tūkstoš piedošanu - pa vienam - Raadu bija aprijis tūristu loks.
  
  
  Sveiki, es... gatavojos pie manis. Šķita, ka viņas pilnais vārds ir Sveiki, es esmu Marta.
  
  
  Istaba runāja par vardarbību un šausmām. Es gatavojos kaut kādai sneak uzbrukumam.
  
  
  "Es gribu, lai jūs man kaut ko pastāstītu," viņa iesāka. Viņa rakņājās savā somā un izvilka brošūru ar nosaukumu "Lielie islāma darbi, ar Liberty Budget Tours pieklājību". "Vai tas ir dzejolis par rubīna jahtu...?"
  
  
  "Rubai," es teicu.
  
  
  "Rubīna jahta. Gribēju zināt – kas ir autors?
  
  
  Es pamāju ar galvu un pieklājīgi pasmaidīju: "Khayyam."
  
  
  "Tu!" viņa nosarka. "Mans Dievs! Francis - jūs nekad neuzminēsit, kas es šeit esmu! Francis pasmaidīja un gāja mums pretī. Frānsiss atveda Madžu un Adu.
  
  
  "Ni gonhala mezoot," es teicu Martai. "Nerunā angliski." Es atkāpos.
  
  
  — Ak! Marta izskatījās mazliet samulsusi. "Nu tādā gadījumā pastāstiet mums kaut ko arābu valodā."
  
  
  Leila organizēja mūsu iznākšanas ballīti. Viņi mani gaidīja grupā pie durvīm.
  
  
  "Ni gonhala mezoot." Es atkārtoju vāvuļošanu. Marta sagatavojās un satvēra manu roku.
  
  
  "Nee gon-holler mezoo. Ko tas tagad nozīmē?"
  
  
  "Ak, salud," es pasmaidīju. "Ah salud byul zhet."
  
  
  Es izrāvos un devos uz durvīm.
  
  
  Mēs gājām cauri vestibilam tieši garām novērošanas vietai; Septiņi arābi, aizsegti ar audumu, skaļi un dedzīgi apspriežas. "Ni gonhala mezoot," es sacīju, kad mēs braucām garām, un mēs visi iekāpām putekļainajā Roverā, kas mūs gaidīja pie durvīm.
  
  
  Mēs atstājām pilsētu bez astes mājiena.
  
  
  Kādu laiku es jutos ļoti gudra.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Kur mēs tagad ejam?"
  
  
  Mēs ar Leilu bijām vieni visur visurgājējā. Mēs joprojām bijām ģērbušies kā arābi. Mēs devāmies uz ziemeļiem. Es ieslēdzu radio un atradu kādu trakulīgu Tuvo Austrumu mūziku.
  
  
  — Drīz redzēsi.
  
  
  Viņai šī atbilde nepatika. Viņa saknieba lūpas un paskatījās tieši uz priekšu.
  
  
  Es pagriezos un paskatījos uz viņu, kas sēdēja man blakus. Viņa atrāva plīvuru, kas sedza viņas seju. Viņas profils bija ideāls. Tieša un karaliska. Es skatījos pārāk ilgi un viņa sāka sarkt. "Jūs mūs nogalināsit, ja neievērosit ceļu," viņa brīdināja.
  
  
  Es pasmaidīju un pagriezos, lai paskatītos uz ceļu. Es pastiepu roku, lai mainītu radiostaciju, un viņa teica: “Nē, es to daru. Kas tev patīk?"
  
  
  Es viņai izstāstīju visu, kas negrabēja. Viņa atrada klaviermūziku. Es teicu, ka viss ir kārtībā.
  
  
  Mēs braucām cauri jūdzēm apelsīnu audzēm, dodoties uz ziemeļiem caur okupēto Jordāniju, apgabalu, kas pazīstams kā Rietumkrasts. Šeit dzīvo palestīnieši. Un jordānieši. Un izraēlieši. Kam pieder zeme un kam tai vajadzētu piederēt, tie ir jautājumi, ko viņi uzdod divdesmit piecus gadus konferenču telpās, bāros un dažreiz arī kara telpās, taču zeme turpina nest augļus tāpat kā pirms pāris gadiem. . tūkstoš gadus, zinot, iespējams, kā vienmēr Zeme, ka tā pārdzīvos visus savus konkurentus. Ka galu galā zeme viņiem piederēs.
  
  
  Viņa pastiepa roku un izslēdza radio. "Varbūt varam parunāt?"
  
  
  "Protams. Kas tev ir prātā?"
  
  
  "Nē. Es domāju, varbūt mēs runājam arābu valodā."
  
  
  "Mmm," es teicu, "es esmu nedaudz sarūsējis."
  
  
  "Ni gonhala mezoot," viņa pasmaidīja. "Bez jokiem."
  
  
  "Ejam. Būt patiesam. Tā bija tikai izlikšanās. Patiesībā es runāju arābu valodā kā savā dzimtajā valodā. Es paskatījos uz viņu un pasmaidīju. "Indiānis"
  
  
  Tāpēc mēs pavadījām nākamo pusstundu, vingrinoties arābu valodā, un pēc tam apstājāmies kafejnīcā pusdienās.
  
  
  Tā bija arābu kafejnīca — tā ir qahwa —, un es no sufragas pasūtīju akeli diezgan ticamā arābu valodā, es domāju. Ja mans akcents būtu izslēgts, tas varētu atbilst dialektam. Kā dienvidu vilks var izklausīties jeņķiski. Leila nonāca pie tāda paša secinājuma. "Tas ir labi," viņa teica, kad viesmīlis aizgāja. "Un jūs izskatāties, manuprāt, diezgan... autentiski." Viņa pētīja manu seju.
  
  
  Es arī viņu pētīju pie maza galdiņa sveču gaismā. Acis kā dūmu topāza gabaliņi, lielas un apaļas, acis; āda kā kaut kāds dzīvs satīns,
  
  
  un lūpas, kurām gribējāt izsekot ar pirkstiem, lai pārliecinātos, ka neesat tikai iedomājies to izliekumus.
  
  
  Un tad viņai tas viss atkal būs jāslēpj zem šī melnā plīvura krokām.
  
  
  "Jūsu krāsa," viņa teica, "arī nav slikta. Un turklāt tas ir pamats bažām,” viņa norādīja uz mana ķermeņa garumu.
  
  
  ES teicu; — Jaunavām tādas lietas nevajadzētu pamanīt.
  
  
  Viņas seja kļuva sarkana. "Bet aģentiem tas ir jādara."
  
  
  Viesmīlis atnesa labu baltvīnu ar asu aromātu. Sāku domāt par likteņiem. Es domāju, vai tas viss ir daļa no viņu plāna. Es guļu kaila Arizonas saulē. Vai viņi tiešām mani gatavoja, lai mani pazītu kā arābu? Pat tad, kad es domāju par smēķēšanas atmešanu un - ko teica Millija - sāku filozofēt, citējot Omaru Khayyam?
  
  
  Es pacēlu glāzi pret Leilu. “Dzer – jo tu nezini, no kurienes tu nāc un kāpēc; dzert - lai jūs zinātu, kāpēc jūs dodaties un kur." Es izdzēru savu glāzi.
  
  
  Viņa pieklājīgi pasmaidīja. "Vai jums patīk citēt Khayyam?"
  
  
  "Nu, tas ir foršāk nekā dziedāt "Old Black Magic" ausī." Viņa nesaprata. Es teicu: "Tam nav nozīmes." Es ielēju vēl vīnu. “Bija durvis, kurām es neatradu atslēgu; bija plīvurs, caur kuru es nevarēju redzēt; mazliet runāja par Mani un Tevi - un tad vairs nebija Tu un Es. pudele. "Jā. Man patīk Khayyam. Tas ir diezgan skaisti."
  
  
  Viņa saknieba lūpas. “Šī arī ir ļoti laba ideja. Vairs nerunājiet par tevi un mani." Viņa iedzēra malku vīna.
  
  
  Es aizdedzināju cigareti. “Tā bija domāta kā meditācija par mirstību, Leila. Mans minējums ir tiešāks. Lai nu kā, es gribētu parunāt par Tevi. No kurienes tu esi? Kā tu tur nokļuvi?"
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Labi. Es esmu no Rijādas."
  
  
  "Arābija".
  
  
  "Jā. Mans tēvs ir tirgotājs. Viņam ir daudz naudas."
  
  
  "Turpināt."
  
  
  Viņa paraustīja plecus. “Es mācos universitātē Džidā. Tad es iegūstu stipendiju studijām Parīzē, un pēc lielām grūtībām tēvs mani atlaiž. Tikai pēc sešiem mēnešiem viņš man piezvana uz mājām. Atpakaļ uz Arābiju." Viņa apstājās.
  
  
  "UN?"
  
  
  "Un es joprojām ceru valkāt plīvuru. Es joprojām braucu nelegāli. Man nav atļaujas iegūt licenci." Viņa nolaida acis. “Es esmu precējusies ar pusmūža tirgotāju. Šim vīrietim jau ir trīs sievas.
  
  
  Mēs abi klusējām. Viņa paskatījās uz augšu, es skatījos viņai acīs, un mēs abi klusējām.
  
  
  Beidzot es teicu: "Un Shin Bet. Kā jūs ar viņiem sazinājāties?
  
  
  Atkal acis uz leju. Mazs plecu paraustījums. "Es bēgu no mājām. Es atgriežos Parīzē. Taču šoreiz viss ir savādāk. Man īsti nav ne skolas, ne draugu. Es cenšos būt rietumnieks, bet esmu tikai vientuļš. Tad es satieku Suleimonus. Izraēlas ģimene. Viņi man ir brīnišķīgi. Viņi saka, nāc ar mums. Atgriešanās Jeruzālemē. Mēs palīdzēsim jums iekārtoties." Viņa apstājās un viņas acis iemirdzējās. "Jums ir jāsaprot. Viņi bija kā mana ģimene. Vai kā ģimene, par kuru vienmēr sapņoju. Viņi bija silti, laipni un tuvu viens otram. Viņi daudz smejas. Es viņiem saku, ka nākšu. Viņi lido mājās, un es viņiem saku, ka nākamnedēļ pievienošos viņiem. Tikai viņi tiek nogalināti Lodas lidostā."
  
  
  "Teroristu uzbrukums."
  
  
  "Jā."
  
  
  Kārtējais klusums.
  
  
  "Tātad es joprojām nāku. Es dodos uz valdību un piedāvāju savus pakalpojumus.
  
  
  — Un viņi tevi padara par vēderdejotāju?
  
  
  Viņa viegli pasmaidīja. "Nē. Es nodarbojos ar daudzām citām lietām. Bet vēderdejas bija mana ideja."
  
  
  Bija daudz ko pārdomāt.
  
  
  Ēdiens atnāca un viņa pagriezās pret savu šķīvi, apklusa un nosarka, kad es uz viņu paskatījos. Dīvaina dāma. Smieklīgā meitene. Pa pusei austrumi, pa pusei rietumi, un viņi atradās uz pretrunu robežas.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Iznāca pilnmēness. Mīlētāja mēness vai snaipera mēness, atkarībā no tā, kā jūs skatāties uz lietām. Pēdējās jūdzes nobraucām klusējot un apstājāmies pie mošava, kolhoza, ko sauca Ein Gedan. Vieta ir mainījusies desmit gadu laikā, bet es atradu pareizo ceļu, īsto zemes gabalu un koka lauku māju ar zīmi "Lampek".
  
  
  Es paklanos vīrietim, kurš atvēra durvis. "Es lūdzu piedošanu, labais kungs," es teicu arābu valodā. Viņš ātri pamāja ar galvu un izskatījās piesardzīgs. Es atkal paklanos un novilku šalli. Viņa uzacis pacēlās uz augšu.
  
  
  — Niks Kārters?
  
  
  — Varbūt jūs gaidījāt, Nusbauma kundze?
  
  
  Urijs Lampeks mani apskāva un sāka plaši smaidīt. “Tu esi sūtnis! Nāc iekšā." Viņš paskatījās uz Leilu un tad atkal uz mani. "Es redzu, ka jūs joprojām veicat sarežģītus uzdevumus."
  
  
  Viņš mūs ieveda mazā spartiešu istabiņā, pacienāja ar tēju, konjaku, pārtiku; pastāstīja, ka Raisa, viņa sieva, guļ; žāvājās un teica: vai man vajag kaut ko steidzamu vai man vajag tikai gultu?
  
  
  Es paskatījos uz Leilu. "Divas gultas," es teicu.
  
  
  Viņš filozofiski paraustīja plecus. "Tev paveicās, tas ir viss, kas man ir."
  
  
  Viņš ieveda mūs istabā ar divstāvu gultām, teica: "Šalom, zēns" un atstāja mūs vienus.
  
  
  Es paņēmu augšējo gultu.
  
  
  Es aizvēru acis.
  
  
  Es visu laiku dzirdēju, kā zem manis kustas Leila.
  
  
  Tas mani padarīja traku, ka nevarēju viņu redzēt.
  
  
  Es kļūtu traks, ja viņu redzētu.
  
  
  
  
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Izcilākā ir Sīrijas daļa, ko Izraēla okupēja oktobra karā. Apmēram desmit jūdzes dziļa un piecpadsmit jūdzes plata, tā stiepjas uz austrumiem no Golānas augstienēm. Degas mala bija pamiera līnija. Tikai uguns vēl nav pierimis. Tas bija daudzus mēnešus pēc "kara beigām" un Sīrijas artilērija joprojām šauja un cilvēki gāja bojā abās pusēs, tikai viņi to vienkārši nesauca par karu.
  
  
  Beit Nama atradās četras jūdzes uz austrumiem no līnijas. Četras jūdzes dziļi Sīrijas pusē. Es gribēju doties uz Beit Namu. Mana labākā bija Jusefa galvenā loma, un Jusef galvenā loma bija Beit Nama. Kur Ali Mansurs, kurš, iespējams, ir bijis iesaistīts nolaupīšanā, kas var būt vai nav saistīts ar Leonardu Foksu, joprojām dzīvo vai var nebūt.
  
  
  Un tā bija mana labākā ideja.
  
  
  Arī nokļūšana tur bija visai apšaubāma.
  
  
  Mēs visu rītu apspriedām šo tēmu. Uri, Raisa, Leila un es iedzeram tasi kafijas Lampeka virtuvē. Mana karte bija izklāta uz koka galda, savācot kafijas traipus un ievārījumus uz suvenīriem.
  
  
  Viens veids ir doties atpakaļ uz dienvidiem un šķērsot Jordāniju. Nekādu problēmu. Robeža ar Jordāniju bija normāla. No turienes mēs dosimies uz ziemeļiem, šķērsosim Sīriju - tur ir liela problēma - un nokļūsim Beit Nama pa sētas durvīm. Uzdevums nav iespējams. Pat ja mūsu dokumenti mūs aizvedīs uz Sīriju, pamiera līniju ielenks karaspēks un piekļuve šai zonai būs ierobežota. Ja viņi mūs nebūtu iemetuši cietumā, mēs būtu pagriezti atpakaļ uz ceļa.
  
  
  Vēl viens veids ir šķērsot Augstumus un iekļūt Izraēlas pusē. Arī ne gluži pīļu zupa. Kustību vēroja arī izraēlieši. Un nebija nekādas garantijas, ka pasaules korespondents vai pat amerikāņu aģents spēs tikt cauri. Un pat ja es nonākšu priekšā, kā jūs šķērsosit uguns līniju?
  
  
  "Ļoti uzmanīgi," Urijs iesmējās.
  
  
  "Ļoti izpalīdzīgs." Es saraujos.
  
  
  "Es saku, ka mēs ejam tālu. Mēs ejam cauri Jordānijai." Leila sēdēja, salikusi kājas zem viņas, un iekārtojās jogas stilā uz koka krēsla. Džinsi, bizes un nopietna seja. "Un, tiklīdz mēs nonāksim Sīrijā, es runāšu."
  
  
  "Lieliski, mīļā. Bet ko tu saki? Un ko jūs teiksiet Sīrijas armijai, kad viņi mūs apturēs ceļā uz Beit Namu? kalni?"
  
  
  Viņa uzmeta man skatienu, ko daži uzskatītu par netīru. Beidzot viņa paraustīja plecus. "Labi, tu uzvarēsi. Tātad mēs atgriežamies pie jūsu sākotnējā jautājuma. Kā mēs varam šķērsot ceļu armijas priekšā?
  
  
  Sliktākā šī teikuma daļa bija “mēs”. Kā es varu tikt pāri Sīrijas ieročiem un kā to izdarīt, ir divas dažādas lietas.
  
  
  Uri runāja. Uri varēja dubultot Ezio Pinzas vietā. Liels, spēcīgs vīrietis ar lielu, spēcīgu seju, pārsvarā baltiem matiem un izcilu degunu. “Es redzu, ka tu tuvojas līnijai no šejienes. Es domāju, no šīs puses. Ja tas palīdz." Viņš runāja ar mani, bet paskatījās uz sievu.
  
  
  Raisa tikai nedaudz pacēla uzaci. Raisa ir viena no retajām sejām. Apstrādāta un izklāta, un katra līnija padara to izskatīgāku. Šī ir brīnišķīga seja, tievs, bet sievišķīgs augums un sarkani, bet sirmoši mati līdz viduklim, kas sasieti ar klipsi galvas aizmugurē. Ja Likteņi man ļauj nodzīvot līdz sirmam vecumam, es gribu Raisu uz rudens mēnešiem.
  
  
  "Es sapratīšu," viņa teica un sāka piecelties. Ūrijs viņu pameta.
  
  
  "Nesteidzieties," viņš teica. "Ļaujiet Nikam pieņemt pirmo lēmumu"
  
  
  Es teicu: "Vai es kaut ko palaidu garām? Kas tas ir?"
  
  
  Ūrijs nopūtās. "Ir laiks," viņš teica. "Jautājums mājā joprojām ir, kā šķērsot līniju."
  
  
  "Pie velna," es teicu. "Es šķērsošu līniju." Nezinu kā. Man tas vienkārši jādara. Klausieties - Mozus sadalīja jūru, varbūt elle sadalīja sīriešus."
  
  
  Uri pagriezās pret Raisu. "Vai šis cilvēks vienmēr izdara tik šausmīgus vārdus?"
  
  
  "Es tā domāju," viņa teica. "Bet mēs toreiz bijām jaunāki."
  
  
  Ūrijs iesmējās un atkal pagriezās pret mani. "Tad tas ir jūsu lēmums?"
  
  
  “Tas ir mans lēmums. Katrā ziņā man būs problēmas joslā, bet tikpat labi man aiz muguras varētu būt draudzīgs ierocis." Es pagriezos pret Leilu. "Kā tu gribētu
  
  
  palikt fermā? Esmu pārliecināts, ka Raisa un Uri..."
  
  
  Viņas galva stipri noliedzoši satricināja.
  
  
  "Tad ļaujiet man pateikt to citā veidā. Jūs pavadīsit dažas dienas fermā."
  
  
  Viņa joprojām trīcēja. "Man ir dots savs uzdevums. Man tur jāiet ar vai bez tevis. Man ir labāk, ja es došos tev līdzi." Viņa nopietni paskatījās uz mani. “Un tev būs labāk, ja tu nāksi man līdzi.
  
  
  Istabā valdīja klusums. Raisa skatījās, kā Uri skatījās, kā es skatos uz Leilu. Daļa par viņas pašas uzdevumu bija ziņas. Bet pēkšņi tam bija ļoti laba jēga. Ātrs darījums starp Jastrebu un Vadimu. Priekšnieki viens otram skrāpē muguru, un es strādāju par eskortu.
  
  
  Uri noskaidroja kaklu. "Un tu, Leila? Vai jūs piekrītat Nika plānam?"
  
  
  Viņa lēnām pasmaidīja. — Viss, ko viņš teiks, būs pareizi. Es paskatījos uz viņu un samiedzu acis. Viņa paskatījās uz mani un paraustīja plecus.
  
  
  Uri un Raisa saskatījās. Četrdesmit septiņi ziņojumi uz priekšu un atpakaļ divās šī vīra un sievas skatiena sekundēs. Viņi abi piecēlās un izgāja no istabas. Lai iegūtu "to".
  
  
  Es pagriezos pret Leilu. Viņa bija aizņemta ar kafijas tasīšu tīrīšanu, cenšoties nesastapt manu skatienu. Kad viņa paņēma krūzīti, kas atradās pie mana elkoņa, viņas roka viegli pieskārās manai rokai.
  
  
  Uri atgriezās, viņa roka cieši satvēra “to”. “Tā” bija nepārprotami mazāka par maizes kasti. Spriežot pēc Uri sejas izteiksmes, arī "šis" nebija joks. "Tu to pasargāsi ar savu dzīvību un atdosi to man." Viņš joprojām nav atspiedis dūri. "Tas palīdzēs jums pārvarēt visus šķēršļus Izraēlā, taču es brīdinu, ka, ja arābi atklāj, ka jums tas ir, labāk nošaut sevi, nevis ļaut viņiem sevi aizvest." Viņš atvēra plaukstu.
  
  
  Dāvida zvaigzne.
  
  
  Es teicu: "Es novērtēju žestu," Uri. Bet reliģiskās medaļas..."
  
  
  Viņš pārtrauca mani smieties. Lieliski lieli smiekli. Viņš savija cilpu medaļas augšpusē, to, kas savienoja disku ar ķēdi. Zvaigznes augšējais trīsstūris iznira, un zemāk bija iegravēts:
  
  
  '/'
  
  
  
  
  A. Alefs. Ebreju alfabēta pirmais burts. A. Alefs. Izraēlas pretterorisma grupa.
  
  
  Tātad Uri Lampek atkal ir pie tā. Viņš bija daļa no Irgun '46. Demolēšanas eksperts. Cilvēks, kurš vēlējās neatkarīgu Izraēlu un ticēja tiltu dedzināšanai aiz muguras. Kad es viņu satiku 1964. gadā, viņš strādāja ar bumbu atklāšanas komandu. Tagad, kad viņam bija piecdesmit, viņš atkal lika lietām notikt naktī.
  
  
  "Šeit," viņš teica. "Tu valkāsi šo."
  
  
  Paņēmu medaļu un uzvilku.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Aizbraucām naktī. Kamēr mēs bijām bez kostīmiem, man bija arābu papīri, izcili kalti un izturēti, un man ap kaklu bija Ūri Dāvida zvaigzne.
  
  
  Jūs varētu arī ceļot pa Augstumiem naktī. Šeit nav ko redzēt. Plakans, bazaltmelns plato, kas nokaisīts ar trīs karu atlūzām. Savīti, sarūsējuši, izdeguši tanki un bruņutransportieru atlūzas, kas kā kapakmeņi izmētātas pa akmeņainajiem laukiem, kopā ar salauztām mājām bez jumta, sarūsējušām dzeloņstieplēm un zīmēm ar uzrakstu “Bīstami!” Mīnas!
  
  
  Tomēr ārpus ceļiem pastāv astoņpadsmit Izraēlas fermas, un arābu zemnieki kopj savus laukus, audzē aitas un bēg vai pat neuztraucas, kad sākas apšaude. Viņi visi ir vai nu traki, vai vienkārši cilvēki. Vai varbūt tas ir viens un tas pats.
  
  
  Mūs apturēja puisis ar M-16. Es parādīju savu Pasaules kausa preses piespēli, un viņš ļāva mums turpināt. Tikai divdesmit jardus vēlāk ap līkumu ceļu sagaidīja vesela blokāde. 30. kalibra ložmetējs, kas uzstādīts uz statīva, ar dusmīgu pirkstu norādīja uz roveru.
  
  
  Izraēliešu leitnants bija pieklājīgs, bet stingrs. Sākumā viņš man teica, ka es nedomāju nekur doties uz fronti, ka šis ir karš, lai arī kā viņi to nosauktu, un neviens nevar garantēt manu drošību. Es viņam teicu, ka nenācu uz pikniku. Viņš joprojām teica nē. Noteikti nē. Lo. Paņēmu viņu malā un parādīju medaļu.
  
  
  Es atgriezos pie Rover un braucu tālāk.
  
  
  Mēs apstājāmies Izraēlas pozīcijā uz zemas zemes, dažus simtus jardu no Sīrijas līnijas. Šī vieta kādreiz bija arābu ciemats. Tagad tā bija tikai gruvešu kolekcija. Ne militārie postījumi. Pēckara postījumi. Ikdienas Sīrijas artilērijas apšaudes pāri līnijai rezultāts.
  
  
  "Tā ir kā laika prognoze par viņu prezidenta noskaņojumu," man teica kāds Izraēlas karavīrs. Viņu sauca Čaks Koens. Viņš nāca no Čikāgas. Mēs dalījāmies ar sviestmaizēm un Raisas kafiju, sēžot uz trīs pēdas augstā akmens žoga, kas kādreiz bija mājas siena. “Desmit minūtes uguns — viņš vienkārši saka sveiki. Stundu, un viņš stāsta visai arābu pasaulei, ka viņi var vienoties par visu, ko vēlas, izņemot Sīriju.
  
  
  Sīrija vēlas cīnīties līdz galam."
  
  
  "Vai jūs tam ticat?"
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Ja viņi to darīs, mēs viņus piebeigsim."
  
  
  Pienāca Izraēlas kapteinis. Tas, kurš paskatījās uz medaļu un teica, ka darīs visu, lai palīdzētu. Kapteinim Hārvijam Džeikobsam bija trīsdesmit gadu. Spēcīgs, noguris, drūms gaišmatains vīrietis, kurš universitātē mācīja tēlotājmākslu, kad nebija iesaukts karā, Leila ielēja viņam kafiju no termosa.
  
  
  Džeikobs man jautāja, kā es grasos šķērsot līniju. Man nebija plāna, bet, kad man tāds bija, es noteikti viņam to pastāstīju. Nav jēgas šaut no abām pusēm.
  
  
  Džeikobsa attieksme pret mani bija piesardzīga. Alefs ap kaklu man piešķīra nenoliedzamu statusu, bet no viņa viedokļa tas nozīmēja arī nepatikšanas. Vai es grasījos lūgt viņam morālu atbalstu vai arī lūgt viņam atbalstu? Džeikobsam bija pietiekami daudz problēmu bez manis. Es viņam jautāju, vai viņš man neparādīs kartē, kur atrodas Sīrijas ieroči. "Visur," viņš teica. "Bet jūs vēlaties to uz kartes, es jums parādīšu kartē."
  
  
  Mēs gājām cauri izpostītajam tirgum un mēness gaismā gājām uz lielu akmens ēku, augstāko pilsētā, veco policijas iecirkni. Tas bija lielisks novērojums un pēc tam lielisks mērķis. Ieejā bija viss, kas šķita vērtīgs. Biezas dubultdurvis zem akmens plāksnes ar uzrakstu Gendarmerie de L'Etat de Syrie un datumu 1929. gadā, kad Sīrija atradās Francijas pakļautībā.
  
  
  Mēs gājām apkārt, nevis pa durvīm un lejup pa gruvešiem nokaisītajiem kāpnēm pagrabā. Uz kapteiņa Džeikobsa pagaidu kara istabu. Galds, daži faili, viena tukša spuldze, telefons, kas brīnumainā kārtā darbojās. Es izvilku savu karti, un viņš lēnām piepildīja to ar X un O; priekšposteņi, kontrolpunkti, komandpunkti, tanki. Tik-tac-toe spēle uz mūžu.
  
  
  Es pārbraucu ar roku pār acīm.
  
  
  "Es pieņemu, ka meitene ir apmācīta cīņā?" Viņš stāvēja noliecies pāri galdam, un augšējais apgaismojums meta četrdesmit vatu ēnas uz ēnām, kas bija krāsotas zem viņa acīm.
  
  
  Tā vietā, lai atbildētu, es aizsmēķēju cigareti un piedāvāju viņam vienu. Viņš paņēma manu cigareti kā atbildi. Viņš pakratīja galvu. "Tad jūs esat patiešām traks," viņš teica.
  
  
  Durvīs parādījās karavīrs; apstājās, kad viņš mani ieraudzīja. Džeikobs atvainojās un teica, ka atgriezīsies. Es jautāju, vai varu izmantot viņa telefonu, kamēr viņš ir prom. Es mēģināju sazināties ar Bendžaminu Lampeka fermā, bet nevarēju viņu izsekot. Šī var būt mana pēdējā iespēja.
  
  
  Džeikobs atgriezās un pacēla klausuli. Viņš trīs vai četras reizes pakratīja uztvērēju un pēc tam sacīja: "Blūm? Džeikobs. Klausies. Es gribu, lai tu nodod šo aicinājumu...” Viņš paskatījās uz mani. — Kur?
  
  
  Uz Telavivu.
  
  
  "Telaviva. Lielākā prioritāte. Mana atļauja." Viņš atdeva manu telefonu, pierādot, ka esmu VIP un viņš ir ļoti VIP. Viņš aizgāja kopā ar savu karavīru.
  
  
  Es iedevu Bendžamina sarkano tālruņa numuru, un pēc desmit vai piecpadsmit minūtēm telefona līnijā mainījās statiskās elektrības kvalitāte, un caur to es dzirdēju Bendžaminu sakām: "Jā?"
  
  
  "Shand's Baths," es teicu. — Ko tu uzzināji?
  
  
  — Vieta ir... lupata.
  
  
  “Kas ir vieta? Viss, kas man bija, bija statisks.
  
  
  “Narkotiku kontrabandas fronte. Agrāk tā bija noliktava opija sūtīšanai. Bet pēc tam, kad Turcijas magoņu lauki tika slēgti — bwupriprip —, priekšnieks sāka tirgot haši. Tikai vietējā tirdzniecība.
  
  
  "Kas šeit ir priekšnieks?"
  
  
  “Bwoop-crack-bwwoop-st-crack-t-bwoop.”
  
  
  
  
  
  
  — Atkal?
  
  
  "Viss šis?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Terhan Kal-rrip-ccrackle. Viņam nepieder šī vieta, vienkārši vada to"
  
  
  "Vai tā ir viņa ideja vai virziens?"
  
  
  "Droši vien viņš. Māja pieder Regal, Inc. Regal, Inc. - Šveices korporācija - bwup. Tāpēc mēs nevaram izsekot, kurš ir īstais īpašnieks. Un kā ar tevi? Kur ir sprakšķis?
  
  
  
  
  
  
  "Es…"
  
  
  "Bwoop-crack-sttt-poppp-buzz-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"
  
  
  
  
  
  
  Jēdziens.
  
  
  Piedod, Deivid. Un es pat teiktu patiesību.
  
  
  Pēc dažām minūtēm Džeikobs atgriezās. — Tātad? Viņš teica.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Man būs vajadzīgas dažas stundas, lai izveidotu plānu."
  
  
  "Mmm," viņš teica. "Es tikai gribu jūs brīdināt. Viņi šauj uz visu, kas kustas. Es varu tevi aizsegt no vietas, kur ir mans ierocis, bet es nevaru riskēt, ka cilvēki nāks tev līdzi. Nevis par to, kādam vajadzētu būt pašnāvības ceļojumam. "
  
  
  "Vai es tev jautāju?" Es pacēlu uzaci.
  
  
  "Nē," viņš atbildēja. "Bet tagad man nav jāuztraucas par tevi."
  
  
  Es atgriezos pie Rovera un aizvēru acis.
  
  
  Tas nedarbosies. Skārletas O'Hāras kaujas plāns, es uztraucos par sevi
  
  
  Rītdiena bija klāt. Un man joprojām nebija nekādu labu ideju.
  
  
  Pirmais plāns: atstājiet Leilu pie kapteiņa. Izmantojiet iespēju to izdarīt vienatnē. Pie velna darījuma starp Jastrebu un Vadimu. Ja es būtu viņu pametusi, viņa vismaz būtu dzīva. Tas bija vairāk nekā es varētu garantēt, ja viņa nāktu ar mani.
  
  
  Otrais plāns: apgriezieties. Dodieties atpakaļ caur Jordāniju vai dodieties uz Libānu un mēģiniet to viltot pāri Sīrijas robežai. Bet otrais plāns neturējās tajā pašā vietā, kur iepriekš. Es pat netuvotos Beit Namai. Kāpēc šī vieta atradās tik tuvu līnijai?
  
  
  Trešais plāns: pārvietojiet Beit Namu. Ļoti smieklīgi.
  
  
  Plāns ceturtais – nāc, četriem jābūt.
  
  
  Es sāku smaidīt.
  
  
  Plāns četri.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Lidoja lodes. Mūsu galvas trūkst, bet nepietiek. Bija tikai rītausma, un mēs bijām viegls laupījums; pa lauku skrien divas arābu figūras. Es aizlēcu aiz akmens un izšāvu, uzmanīgi mērķējot: Kraks!
  
  
  Es pamudināju Leilai izmēģināt vairāk kadru. svilpe! Boeing! Lodes izklīda pa akmeni, aiz kura es slēpos. Pārāk tuvu. Tas mani saniknoja. Es pacēlu šauteni un notēmēju; Kreka! Metiens svilpa tieši virs Džeikobsa galvas. Rat-a-tat-tat. Viņš saņēma ziņu. Nākamajā raundā viņš tēmēja uz mani, palaižot garām vienu pagalmu.
  
  
  Sīrijas ieroči vēl nav sākušies. Viņi, iespējams, bija aizņemti ar dopingu. Izraēlas uguns nebija vērsta pret viņiem. Bija mērķtiecīgs - jā! - divas arābu figūras, kas skrien pa lauku. Idioti! Ko viņi darīja? Vai mēģināt aizbēgt caur Izraēlas robežām? Rat-a-tat-tat. Džeikobs sit vēlreiz. Kreka! Mans šāviens tiešām paskrēja. Leila paklupa un nokrita uz akmens.
  
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?" es nočukstēju.
  
  
  — Lāsts! Viņa teica.
  
  
  "Vai tev viss ir kārtībā. Turpināsim".
  
  
  Mēs mēģinājām vēl piecus jardus. Džeikobsa sitieni palika jardā.
  
  
  Un tā sīrieši atklāja uguni. Bet ne mums. Plāns nostrādāja. Izraēlas lielgabali tagad apšaudīja sīriešus, un kaut kur aiz līnijas atskanēja smags šāviens, kad tanka lielgabals aptumšoja padomju laikā ražoto T-54 par 105 milimetriem. Armijas viena otru turējās pieklājīgi un saderinājās, kamēr mēs ar Leilu šķērsojām līnijas.
  
  
  Pēkšņi mēs uzskrējām sīriešu karavīram.
  
  
  "Mann!" viņš izaicināja. (Klausies, kurš nāks?)
  
  
  "Basems Aladīns," es pasmaidīju. Mans vārds. Es paklanos: "Salaam." Viņš sarauca pieri. "Imraa?" (Sieviete?) Es paraustīju plecus un teicu, ka tā ir mana bagāža. Viņš lika man sekot viņam, turot ložmetēju vērstu pret mani. Es izdarīju zīmi Leilai. Viņš ar žestu atteicās. — Atstāj sievieti.
  
  
  Tagad es iegāju Sīrijas kara telpā. Vēl viena mūra ēka. Vēl viens gruvešu gabals. Vēl viens galds ar vēl vienu pliku spuldzīti. Vēl viens kapteinis, noguris un dusmīgs. Es lūdzu daudzvalodu Berlica dievu, lai mana labā arābu valoda palīdz man tikt cauri.
  
  
  Es izvēlējos identitāti. Pazemīgs, nepacietīgs, nedaudz stulbs. Kurš gan cits, ja ne muļķis darītu to, ko es? Spiegs, tas ir kurš. Man bija jābūt vai nu spiegam, vai muļķim. Es biju rēķinājusies ar gandrīz ideālu neloģiskumu, kas vienmēr nolemj loģiskākos prātus nāvei. Robežu šķērsoju rupji, atklāti; Izraēlas karaspēks šāva no mugurpuses. Tas bija tik acīmredzams veids, kā nosūtīt spiegu, ka neviens neticētu, ka viņa ienaidnieks to izdarīs. Kas acīmredzami nevar būt patiesība. Tā ir neloģiska kara loģika.
  
  
  Karavīrs pie durvīm paņēma manu šauteni. Es pasmaidīju, paklanījos un praktiski pateicos. Es atkal paklanījos Sīrijas kapteinim un sāku tērzēt, smaidot, satraukts, vārdiem ritot pāri viens otram. Alfs Šukurs - tūkstoš paldies; Mani turēja ienaidnieki (adouwe, es atcerējos), viņi mani turēja manā karijā, manā ciematā. Ila ruka al-an - līdz šim viņi mani turēja, bet es izsitu viņam matus un paņēmu viņa musadu - es norādīju uz šauteni, kuru es apgalvoju, ka esmu nozagusi - un tad, min fadlak, lūdzu, labi kaptein, es atradu savu imru un ieskrēja jabalā. Es turpināju klanīties, smaidīt un līst.
  
  
  Sīrijas kapteinis lēnām pamāja ar galvu. Viņš prasīja manus dokumentus un atkal pamāja ar galvu. Viņš paskatījās uz savu palīgu un sacīja: "Ko jūs domājat?"
  
  
  Asistents teica, ka viņam liekas, ka esmu muļķis ar pamatiem. Laimīgais muļķis. Es turpināju smaidīt kā muļķe.
  
  
  Viņi man jautāja, kur es došos no šejienes. Teicu, ka man Beit Namā ir bērnudārzs. Draugs, kurš man palīdzēs.
  
  
  Kapteinis riebumā pamāja ar roku. "Tad ej, muļķis. Un nenāc atpakaļ."
  
  
  Es atkal pasmaidīju un paklanījos, izejot ārā: “Šukran, šukran. Ila-al-laka." Paldies, kaptein; Paldies un uz redzēšanos.
  
  
  Izkāpu no nopostītās ēkas, atradu Leilu un pamāju ar galvu. Viņa man sekoja, desmit soļus aiz muguras.
  
  
  Mēs pabraucām garām pirmajam Sīrijas karaspēka lokam, un es dzirdēju viņas nomurmināšanu: "Jid jiddan." Tu biji ļoti labs.
  
  
  "Nē," es teicu angliski. "Es
  
  
  laimīgais muļķis."
  
  
  
  
  
  
  Piecpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Muļķis un viņa veiksme drīz šķiras. Es to tikko izdomāju, bet jūs varat mani citēt, ja vēlaties.
  
  
  Pēc jūdzes mūs apturēja satiksmes sargs. Iedomīgs, nežēlīgs kuces dēls, tāds puisis, kurš ir pietiekami slikts kā civilpersona, bet iedod viņam ieroci un karavīra uzvalku, un jums ir bēguļojošs sadists. Viņš bija garlaicīgi un noguris, un viņš alkst izklaides: Toma un Džerija stilā.
  
  
  Viņš bloķēja ceļu.
  
  
  Es paklanos, pasmaidīju un teicu: "Lūdzu..."
  
  
  Viņš pasmīnēja. "Man nepatīk". Viņš paskatījās uz Leilu un pasmaidīja, pilns ar melniem un zaļiem zobiem. "Vai tev viņa patīk? Sieviete? Vai tev viņa patīk?" Viņš pastūmās man garām. "Es domāju, ka es paskatīšos, vai viņa man patiks."
  
  
  Es teicu: "Nē, tu kūtsmēslu kaudze!" Tikai man gadījās to pateikt angliski. Es izvilku savu stiletu un atlocīju to. — Abdels! viņš kliedza. "Es noķēru spiegu!" Es pārgriezu viņam rīkli, bet bija par vēlu. Abdels ieradās. Ar trim citiem.
  
  
  — Nomet nazi!
  
  
  Viņi turēja ložmetējus.
  
  
  Es nometu nazi.
  
  
  Viens no karavīriem pienāca man pretī. Tumšs un tumšas acis; viņa galva ir turbānā. Viņš iesita man pa žokli, sakot vārdu, ko Leila man nebija iemācījusi. Es viņu satvēru un pagriezu sev priekšā, sakrustojot rokas viņam aiz muguras. Šajā amatā viņš kļuva par vairogu. Man joprojām bija ierocis paslēpts manā halātā. Ja vien es varētu...
  
  
  Aizmirsti. Ložmetēji pārgāja uz Leilu. "Ļaujiet viņam iet."
  
  
  Es viņu atlaidu. Viņš pagriezās un iesita man pa rīkli. Viņš bija stiprs no dusmām, un es nevarēju aizbēgt. Es izmantoju savu svaru, lai nogrūstu mūs abus zemē. Mēs ripinājāmies cauri akmeņainajiem putekļiem, bet viņa rokas bija kā tērauds. Tie palika man uz kakla.
  
  
  "Pietiekami!" - teica šāvējs. "Abdel! Laidiet viņu vaļā!" Abdels apstājās. Pietiekami garš. Es viņu nogāzu ar sitienu pa kaklu. Viņš sagrieza putekļus, aizraujot elpu. Instruments! - teica īsais. - Mums būs problēmas. Pulkvedis vēlas nopratināt visus spiegus. Viņš nevēlas, lai mēs viņam nestu līķus."
  
  
  Apsēdos uz zemes un masēju kaklu. Abdels piecēlās, joprojām cenšoties atvilkt elpu. Viņš nospļāva un sauca mani par cūkas zarnām. Garais karavīrs līdzjūtīgi ķeksēja. “Ak, nabaga Abdel, nekrīti izmisumā. Kad pulkvedis izmantos savas īpašās metodes, spiegs gribēs, lai jūs viņu tūlīt nogalinātu. Viņš pasmaidīja platu melni zaļu smaidu.
  
  
  Ak jā. Apbrīnojami. "Īpašas metodes". Domāju par medaļu ap kaklu. Mani neviens nemeklēja. Mani neviens nemeklēja. Man joprojām bija ierocis - un man joprojām bija medaļa. Pirmkārt, iemet medaļu. Es sniedzos pēc aizdares.
  
  
  "Augšup!" pasūtījums ir pienācis. "Rokas augšā!" Es nevarēju atrast sasodīto aizdari! "Augšup!" Šis nebija īstais laiks varonībai. Es pacēlu rokas. Viens no puišiem pielika ieroci pie akmens, pienāca un sasēja man rokas aiz muguras. Viņš pavilka virves un pacēla mani kājās. Puisim bija seja kā šķeldotam šķīvīm. Saules, vēja un dusmu saplaisājusi. "Tagad," viņš teica. "Mēs viņu vedam pie pulkveža." Toreiz Leila sāka darboties. Leila, kura stāvēja klusa kā klints. Pēkšņi viņa iekliedzās: “La! La” un metās man pretī, paklupa un nokrita. Tagad viņa gulēja putekļos, šņukstēja un kliedza: “Nē! Nē! Lūdzu! Nē!" Karavīri pasmaidīja savu tartāna smaidu. Puisis uz virvēm sāka mani raust atpakaļ. Leila piecēlās un skrēja; šņukstoša, mežonīga, traka, viņa beidzot metās pie manām kājām, satverot mani aiz potītēm, skūpstīdama kurpes. Ko pie velna viņa tur darīja? Abdels viņu satvēra un aizvilka. Pēc tam viņš iedunkāja viņu ar pistoles degunu.
  
  
  "Kustēties!" Viņš teica. "Mēs ejam pie pulkveža. Dosimies pie pulkveža Beitnamā."
  
  
  Nu, es domāju, tas ir viens no veidiem, kā tur nokļūt.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Pulkveža kabinets atradās blakus pilsētas viesnīcas vestibilam. Viņš un viņa vīri to pārņēma, un viesnīca Nama apvienoja sliktāko no tā: bordeli, kazarmas un pratināšanas centru.
  
  
  Mūzika nāca no istabas gaitenī. Skaļi smiekli. Smaržo pēc dzēriena. Vestibils bija piepildīts ar vietējiem arābiem, no kuriem daži tika turēti apcietinājumā, galvenokārt vieni paši, kamēr karavīri patrulēja ar mirdzošām šautenēm. Leila tika aizvesta uz vietu vestibilā. Mani aizveda pie pulkveža Kafīra.
  
  
  Kad viņi mani pirmo reizi atveda, es viņu neredzēju. Pulkvedis stāvēja ar muguru pret durvīm. Viņš noliecās pie neliela spoguļa, uzmanīgi izspiežot pūtīti. Viņš pamāja apsargiem un turpināja darbu. Pļauka! Viņa seja iekrita spogulī. Viņš nopūtās ar gandrīz seksuālu baudu. Es vēroju viņu ar acs kaktiņu. Es sēdēju uz krēsla istabas pretējā pusē, rokas joprojām sasietas aiz muguras. Viņš it kā vēlreiz nopētīja savu seju spogulī
  
  
  tā bija ienaidnieka nometņu karte; pulkvedis domāja, kur tālāk sist.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Birojs bija rūpīgi iekārtots arābu tumsas lielajās tradīcijās. Sienas bija klātas ar tumši dzeltenu apmetumu, apkārtas ar drūmiem, putekļainiem paklājiem. Smagas mēbeles, grieztas koka durvis un mazi, augsti vitrāžas. Stieples uz logiem. Nav izejas. Istabā smaržoja pēc putekļiem, urīna un hašiša. Biroja durvis bija nedaudz atvērtas. Tā rezultātā izveidojās tukša apmesta kamera. Vienīgais krēsls. Un kaut kāda brīvi stāvoša metāla lieta. Kaut kas līdzīgs milzu tērauda mēteļu pakaramajam ar resnu dzelzs stieni taisnā leņķī augšpusē. Tas gandrīz pieskārās divpadsmit pēdu griestiem. Spīdzināšanas mašīna. "Īpašas metodes". Tas izskaidroja skābo bioloģisko smaku.
  
  
  Pulkvedis izdarīja savu pēdējo izvēli. Viņš nogāzās ar diviem netīriem pirkstiem un sita. Bullseye! Misija pabeigta. Viņš noslaucīja zodu jakas aproces. Viņš pagriezās. Olīvkrāsas vīrs ar platām ūsām un slimīgu, pumpainu, izspūrušu seju.
  
  
  Viņš piecēlās un paskatījās uz mani tā, kā cilvēki noteikti uz viņu skatījās, pirms viņš kļuva par pulkvedi. Viņš mani sauca arī par cūku zarnām.
  
  
  Mana runa atkal bija gatava. To pašu, ko izmantoju šaušanas līnijā. Vienīgais puisis, kurš dzirdēja mani runājam angliski, bija puisis, kuru es nogalināju uz ceļa. Es viņu nogalināju, jo viņš uzbruka manai sievietei. Es joprojām biju Basems Aladīns, stulbais, pazemīgais, mīļais idiots.
  
  
  To, ko tirdzniecībā sauc par “treknu iespēju”!
  
  
  Mans sniegums bija izcils un nevainojams, kā vienmēr, ar vienu atšķirību. Pulkvedis Kafīrs. Kafīrs izbaudīja spīdzināšanu un negrasījās tikt maldināts. Karš viņam vienkārši deva likumīgu attaisnojumu. Miera laikā viņš, iespējams, klīda pa alejām, pavedinot ielu prostitūtas aizraujošā nāvē.
  
  
  Kafīrs man teica, lai pastāstu viņam par savu misiju.
  
  
  Es turpināju stāstīt Kafiram, ka man nav nekādas misijas. Es biju Basems Aladīns, un man nebija nekādas misijas. Viņam patika atbilde. Viņš skatījās uz plauktu kā resna dāma, kas skatījās uz sašķeltu banānu. Mani pārņēma noguruma nejutīgums. Esmu agrāk spīdzināta.
  
  
  Kafīrs piecēlās un pasauca savus apsargus. Viņš atvēra biroja ārējās durvis, un es dzirdēju mūziku un smieklus un redzēju Leilu sēžam vestibilā starp pulksteņa pistolēm.
  
  
  Apsargi ienāca iekšā un aizvēra durvis. Divi šķebinoša izskata liellopa gaļas gabaliņi formas tērpā un turbānā, smaržo pēc alus. Tagad esmu pārmeklēts. Ātri, bet pietiekami. Uz turieni devās mana senā draudzene Vilhelmīna. Viņa sēdēja uz galda virs dažām mapēm klusa un nekam nederīga kā papīra atsvars.
  
  
  Nebija ko darīt. Manas rokas, kā saka, bija sasietas. Es nopirku šo. Kas pie velna tas bija? Un tā medaļa joprojām bija man kaklā. Varbūt Kafīrs uzzinās, kas tas ir. Varbūt viņš nesagrieza cilpu. Es biju iespējamās mucas apakšā.
  
  
  Var būt…
  
  
  Varbūt man vienkārši radās laba ideja.
  
  
  Viņi mani aizveda atpakaļ uz Kafira spēļu istabu.
  
  
  Viņi mani nosvieda uz grīdas un atraisīja rokas. Pulkvedis man iemeta virvi. Viņš lika man sasiet potītes kopā. "Cieši," viņš teica. "Padariet to cieši vai es to sasprindzinu." Sasēju kopā potītes. Ādai necaurlaidīga. Es joprojām valkāju savus augstos ādas tuksneša zābakus. Pulkvedim arī patika mani zābaki. Īsts, slims idiots. Viņa acīs bija zvaigznes, kad viņš vēroja, kā es griežu virves. Es saglabāju savu izteiksmi.
  
  
  Viņš sāka svīst. Viņš atlaida sviru uz milzu mēteļu pakaramā, un stienis augšpusē noslīdēja zemē. Viņš pamāja saviem sargiem. Viņi sasēja manas rokas ar to pašu virvi, kas sasēja manas kājas. Es noliecos un pieskāros kāju pirkstiem.
  
  
  Viņi pārmeta virves pār staba stieni un pacēla stieni atpakaļ līdz griestiem. Es paliku tur karājoties kā guļošs sliņķis, kā liellopa gabals miesnieka logā.
  
  
  Un tad medaļa noslīdēja lejā un apgriezās un parādīja savu priekšējo pusi man muguras vidū.
  
  
  Pulkvedis to redzēja. Viņš nevarēja palaist garām. “Jā! Tas ir skaidrs. Bassem Aladeen ar Dāvida zvaigzni. Ļoti interesanti, Bassem Aladeen.
  
  
  Vēl bija iespēja. Ja viņš neatradīs slēpto burtu "A", tad medaļas meklējumi patiešām varētu palīdzēt. Diezgan saskaņā ar manu labo ideju.
  
  
  "Tātad tas tā ir," sacīja Basems Aladīns. "Dāvida zvaigzne!"
  
  
  Kafīrs izdvesa skaņu, kas izklausījās pēc šņākšanas un ķiķināšanas. "Drīz jūs daudz nejokosit. Drīz jūs lūgsit, lai es ļauju jums runāt. Par nopietnām lietām. Piemēram, par jūsu misiju."
  
  
  Viņš izvilka garu ādas pātagu. Viņš pagriezās pret apsargiem. Viņš lika viņiem iet.
  
  
  Apsargi aizgāja.
  
  
  Durvis aizvērās.
  
  
  Es gatavojos tam, kas gaidāms.
  
  
  Halāts bija norauts no muguras.
  
  
  Un tad parādījās skropstas.
  
  
  Viens.
  
  
  Divas.
  
  
  Griešana. Sizzling. Degšana. Asarošana. Sākas manā miesā un eksplodē manās smadzenēs.
  
  
  20.
  
  
  trīsdesmit.
  
  
  Es pārtraucu skaitīt.
  
  
  Jutu asinis ritam pa muguru. Es redzēju asinis pilējam pa manām plaukstu locītavām.
  
  
  Es domāju, ka pulkvedis domāja sliktāk.
  
  
  Man likās, ka mana labā ideja nebija tik laba.
  
  
  Man likās, ka vajag atpūsties.
  
  
  Es noģību.
  
  
  Kad es pamodos, bija vairākas stundas vēlāk, un tā nebija maiga, lēna rītausma. Mana mugura bija neliels Čikāgas ugunsgrēks. Tas nelietis ieberza sāli manās brūcēs. Brīnišķīga vecā Bībeles spīdzināšana.
  
  
  Es nolēmu, ka man ir pietiekami. Pietiek valstij, lepnumam un pienākumam.
  
  
  Esmu salauzts.
  
  
  Es sāku kliegt "Stop!"
  
  
  Viņš teica: “Jūsu misija. Vai vēlaties man pastāstīt par savu misiju?"
  
  
  "Jā jā".
  
  
  "Pastāsti." Viņš bija vīlies. Viņš joprojām berzēja graudainajā ugunī. — Kāpēc jūs uz šejieni atsūtīja?
  
  
  “Lai... sazinātos. Lūdzu! Apstāties!”
  
  
  Viņš neapstājās. "Ar ko sazināties?"
  
  
  Mans Dievs, cik tas ir sāpīgi!
  
  
  "Ar ko sazināties?"
  
  
  "M-Mansūra," es teicu. "Ali Mansour"
  
  
  Un kur ir šis cilvēks? "
  
  
  "H-šeit. Beit-nama."
  
  
  "Interesanti," viņš teica.
  
  
  Uguns dega, bet karstāks nekļuva.
  
  
  Es dzirdēju viņu ejam uz savu biroju.
  
  
  Dzirdēju, kā atveras durvis. Viņš izsauca savus apsargus. Es dzirdēju viņu sakām vārdu Ali Mansurs.
  
  
  Ārējās durvis aizvērās. Viņa soļi nāca tuvāk. Spēļu istabas durvis aiz viņa aizvērās.
  
  
  "Es domāju, ka jūs tagad man izstāstīsit visu stāstu. Bet vispirms es jums došu nedaudz vairāk motivācijas. Maza motivācija, lai pārliecinātu, ka saki patiesību. Pulkvedis pienāca pie manis un nostājās man pretī, viņa piere pulsēja, acis mirdzēja. "Un šoreiz es domāju, ka mēs izdarīsim spiedienu kaut kur... tuvāk mājām."
  
  
  Viņš atmeta roku ar pātagu un sāka mērķēt.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Kad sargi ieveda Ali Mansuru kabinetā, pulkvedis stāvēja ar muguru pret durvīm. Viņš atkal noliecās pie spoguļa. Viņš pamāja apsargiem un turpināja darbu. Beidzot viņš pagriezās un paskatījās uz Mansuru.
  
  
  Mansura rokas bija sasietas aiz muguras, bet viņš centās saglabāt drūmu sejas izteiksmi. Mansuram bija apaļa, gandrīz puiciska seja. Biezs plakans deguns. Pilnas, raustīšanās lūpas. Baiļu seja, kas attēlo izaicinājumu.
  
  
  Kafīrs negrasījās paciest nepaklausību.
  
  
  Viņš sveicināja Mansuru ar pātagu sejā. "Tātad," viņš teica. "Jūs sadarbojaties ar spiegiem."
  
  
  "Nē!" Mansurs paskatījās uz durvīm. Skatoties uz milzīgo jēlas gaļas gabalu, kas karājās pie stieņa uz milzu pakaramā.
  
  
  Kafīrs sekoja vīrieša skatienam. "Vai vēlaties runāt tagad vai vēlaties būt pārliecināts?"
  
  
  "Nē! Es domāju, jā. Tas ir, es neko nezinu. Man nav ko teikt. Esmu lojāls Sīrijai. Es esmu kopā ar palestīniešiem. Es ticu Fedayeen. Es negribētu... es nē... Pulkvedi, es..."
  
  
  "Tu! Jūs esat cūkas iekšas! Jūs runājāt ar izraēliešiem. Ar amerikāņu aģentiem. Jūs esat apdraudējis noteiktu plānu. Nolaupīšanas plāns. Tu un tavs cūkas brālis. Kafīrs svaidīja pātagu pa gaisu. Mansurs vaidēja un pakratīja galvu, viņa acis šaudījās šurpu turpu kā tarakāni. "Nē!" Viņš teica. "Mans brālis. ES nē. Un mans brālis ir miris. A! Šaitans viņu nogalina. Tagad. Tu redzi. Tam vajadzētu to pierādīt. Ja es būtu viņus nodevis, arī es būtu miris."
  
  
  "Tad kāpēc tas gaļas gabals, kurš kādreiz bija aģents, man teica, ka viņa uzdevums ir sazināties ar jums?"
  
  
  Mansurs bija agonijā. Viņš turpināja kratīt galvu no vienas puses uz otru. "Mans... mans brālis, viņš runāja ar amerikāņu aģentu. Varbūt viņi domā, ka es arī runāju. Es negribētu. Es nomiršu pirmais. ES zvēru. ES nē".
  
  
  "Tad pastāstiet man, ko jūs zināt par savu brāli."
  
  
  "Mans brālis bija muļķis. Es to nezināju, kad pastāstīju viņam par plānu. Es teicu, ka varētu būt daudz naudas. Mans brālis grib naudu ieroču iegādei. Kad plāns neizdodas, brālis kļūst dusmīgs. Viņš saka. viņš grasās dabūt naudu sev. Nākamā lieta, ko es zinu, Khali ir miris. Viņi saka, ka viņš runājis ar amerikāņu spiegu. Viņš Jeruzalemē gaidīja, kad spiegs viņam samaksās."
  
  
  Vēsture nostājās savās vietās. Es no sāpēm sakodu zobus. Kafīra uniforma čīkstēja man mugurā. Es ļoti cerēju, ka man joprojām nav asiņošana. Lai gan Mansurs varēja domāt, ka tās ir kāda cita asinis. Rotaļu istabā karājas cilvēka asinis. Īstā pulkveža Kafīra asinis.
  
  
  “Ko jūs domājat, kad plāns neizdevās? Plāns, par kuru es zinu, jau ir īstenots.
  
  
  "Plāns, jā. Mūsu dalība tajā nav.
  
  
  ES palieku
  
  
  tas bija Ali draugs, kurš bija iesaistīts. Nevis pats Ali. "Tavs draugs," es teicu. "Tas, kurš jums pastāstīja par plānu..."
  
  
  — Ahmeds Rafads?
  
  
  "Kur viņš ir tagad?"
  
  
  "Es domāju, ka Ramazā. Ja Šaitans joprojām ir tur, es domāju, ka viņš ir ar viņiem.
  
  
  "Tagad tu man pastāstīsi, ko zināja tavs brālis."
  
  
  Mansurs paskatījās uz mani. "Viņš zināja patiesību."
  
  
  Spēlējos ar pātagu. "Nesaki man patiesību." Man precīzi jāzina stāsts, ko tu viņam stāstīji, tāpēc es zināšu stāstu, ko viņš stāstīja spiegam. Un kas liek jums tik lepoties ar emīru, ka domājat, ka jums teica patiesību? A! Jūs? Vai viņi tev teica patiesību? Hm!"
  
  
  Viņa acis rāpoja līdz grīdai. "Varbūt tas to izskaidro," viņš sacīja uz paklāja.
  
  
  "A? Kas? Runā, tārps."
  
  
  Viņš pacēla acis un līdz ar tām arī balsi. "Varbūt, kā jūs sakāt, Rafads man meloja. Varbūt tāpēc es viņu neesmu redzējis kopš tā laika.
  
  
  Plāns, kā viņš to teica, bija nolaupīt Lapsu. Turiet viņu Sīrijas ciematā Ramaz. Nē, viņš nezināja, kura māja atrodas Ramazā. Darbam tika nolīgti četri cilvēki. Viņa draugam Rafadam vajadzēja vadīt lidmašīnu. "Nē, ne lidmašīna. Un...” Mansurs gribēja žestikulēt ar rokām. Viņa rokas bija sasietas.
  
  
  "Helikopters."
  
  
  "Helikopters," viņš teica. "Tas pats, vai ne? Rafads teica, ka viņi viņam maksā daudz naudas. Daži iepriekš, citi vēlāk. Viņam liek meklēt citus labus strādniekus. Nepieņemiet darbā, vienkārši skatieties." Mansurs atkal izskatījās nobijies. "Tas ir viss, ko es zinu. Viss, ko es zinu."
  
  
  — Un plāns izgāzās?
  
  
  "Rafads teica, ka viņi mainīja savas domas par pieņemšanu darbā. Viņi nevēlējās, lai citi strādātu. ”
  
  
  "Un kas viņi ir?"
  
  
  Mansurs pamāja ar galvu. "Es domāju, ka pat Rafads par to nezina. Viņi ar viņu runāja tikai pa telefonu. Viņi teica, ka viņiem šķiet bīstami satikties. Viņi zināja, ka viņš lido ar helikopteriem. Viņi zināja, ka viņš ir lojāls. Viņi teica, ka tas ir viss, kas viņiem vajadzīgs pārējiem - viņi nosūtīja viņam daudz naudas, un tas ir viss, kas Rafadam bija jāzina.
  
  
  Es iebāzu acis zemiskajās spraugās. "ES tev neticu. Jūs zināt, kas viņi ir. Ja viņi jums to neteica, varbūt jūs to uzminējāt." Es pēkšņi parāvu viņu aiz apkakles. — Kādi bija jūsu minējumi?
  
  
  "Es... man nebija ne jausmas."
  
  
  "Ikviens nojauš. Kas bija tavējais?"
  
  
  “Ah... Kā Saika. Es domāju, ka viņi ir daļa no As Saiki. Bet laikraksti saka, ka tie ir "melnais septembris". Es... Es domāju, ka arī tā varētu būt.”
  
  
  Es atlaidu viņa apkakli un paskatījos uz viņu ar acīm. "C-pulkvedi, lūdzu, mans brālis neko daudz nevarēja pateikt amerikāņiem. Viņš zināja tikai to, ko es viņam teicu. Un visas šīs lietas - es jums tikai teicu. Un - un - stāstot brālim, es neko nedarīju. nepareizi Šaitans lika Rafadam savervēt, un Rafads teica: jā, es varu runāt ar savu brāli, lūdzu, pulkvedi, vai jūs atlaidīsit?
  
  
  "Es tagad ļauju tev iet uz citu istabu."
  
  
  Viņa acis sastinga. Es viņu aizvedu uz citu istabu. Es viņu nosēdināju uz krēsla, sasēju un aizķēru. Mēs abi skatījāmies uz Kafira ķermeni. Viņa galva bija pagriezta uz priekšu un vērsta pret sienu. Pagāja kāds laiciņš, līdz kāds viņu pamanīja — pirms viņi pacentās paskatīties uz viņa seju.
  
  
  Un, kad viņi to darīs, es būšu tālu prom.
  
  
  Var būt.
  
  
  
  
  
  
  Sešpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Jūs varētu vēlēties uzzināt, kā es to izdarīju.
  
  
  Jums jāatgriežas uz notikuma vietu kalnā, no vietas, kur šāvēji teica: "Nometiet nazi", līdz vietai, kur Leila gulēja pie manām kājām. Tā es atguvu Hugo. Leila to pacēla, kad "paklupa un nokrita", un tad ieslidināja duncis manā zābakā.
  
  
  Es nezināju, kā to izmantot. Vai pat ja man būtu iespēja to izmantot. Es pat nezināju, kad biju pulkveža kabinetā. Kad apsargi ienāca, es domāju tikai par to, ka es nevarēšu aiziet pie Ali Mansuras. Un tad nāca islāma sakāmvārds: "Ja Muhameds nevar tikt pie kalna, kalns nāks pie Muhameda." Tāpēc es nolēmu, ka Mansurs nāks pie manis. Ka ļaušu pulkvedim darīt savu, ka pēc kāda laika izlikšos salūzām un pieminēšu Mansuru un atvedīšu viņu pie manis.
  
  
  Pārējais stāsts bija tīra veiksme. Pārējais vienmēr ir veiksme. Veiksme ir tā, kā lielākā daļa cilvēku paliek dzīvi. Smadzenes, muskuļi, ieroči un iekšas veido tikai piecdesmit procentus. Pārējais ir veiksme. Veiksme bija tā, ka neviens mani nemeklēja garām pistolei, Kafiram patika redzēt, kā puisis piesien sevi, un ka nākamais solis bija piesiet manas rokas pie manām potītēm. Kad Kafirs izgāja no istabas, lai arestētu Mansuru, es paķēru nazi, sagriezu sevi, pakāros tur (vai augstāk) it kā piesiets, un, kad Kafirs atgriezās, es uzlēcu viņam virsū, uzmetu viņam pāri laso, situ un nogalināju. viņu. Un piekaušana, es piebilstu, tika veikta tikai tāpēc, lai ķermeņa maiņa izskatītos likumīga.
  
  
  Pēc tam, kad es aizslēdzu Ali Mansuru, es devos uz durvīm un saucu "sievieti". Es pieliku roku pie sejas, un man atlika tikai kliegt: "Imraa!" sieviete]
  
  
  Kad viņu ieveda, es atkal biju pie spoguļa. Es pat pasmaidīju. Es domāju par rakstiem medicīnas žurnālos. Es atklāju pasaulē vienīgo līdzekli pret pūtītēm. Nāve.
  
  
  Apsargi aizgāja. Es pagriezos. Es paskatījos uz Leilu, viņa skatījās uz mani, un viņas acis no ledus gabaliem pārvērtās upēs, un pēc tam viņa bija manās rokās, un plīvurs nokrita, un sienas sabruka, un dāma neskūpstījās kā jaunava.
  
  
  Viņa apstājās tik ilgi, lai paskatītos man acīs. "Es domāju - es domāju, viņi tur runāja - par Kafīru - par to, ko viņš dara..."
  
  
  Es pamāju ar galvu. “Viņš zina... Bet viņš sasniedza tikai manu muguru. Starp citu, starp citu...” es atraisīju viņas tvērienu.
  
  
  Viņa atkāpās, pēkšņi spēlējot Klāru Bārtoni. "Ļauj man paskatīties."
  
  
  Es pakratīju galvu. “Ak. Redzēt viņam nav vajadzīgs. Viņam vajag novokaīnu un aureomicīnu, un droši vien šuves un ļoti labu pārsēju. Bet redzēt ir tas, kas viņam nav vajadzīgs. Gāja. Mums vēl ir jāstrādā."
  
  
  Viņa paskatījās apkārt. "Kā mēs tiksim ārā?"
  
  
  “Tas ir darbs, kas mums jādara. Padomājiet par to, kā izkļūt, un tad dariet to.
  
  
  Viņa teica: "Priekšpusē ir novietoti džipi."
  
  
  “Tad mums atliek tikai tikt pie džipiem. Tas ir, man atliek tikai paiet garām pulkvedim Kafīram visa viņa sasodītā pulka priekšā. Cik puišu ir zālē?
  
  
  "Varbūt desmit. Ne vairāk kā piecpadsmit,” viņa nolieca galvu. "Vai tu izskaties pēc Kafīra?"
  
  
  "Tikai nedaudz ap ūsām." Es izskaidroju Kafira atšķirīgās iezīmes. “Pavasarī tas ziedēja vairāk nekā parks. Un tas nav tas, kas visiem pietrūkst. Ir nepieciešams tikai viens puisis, lai pateiktu, ka es neesmu kafirs, un viņi ātri sapratīs, ka Kafirs ir miris. Un tad......, arī mēs. "
  
  
  Leila apstājās un mazliet padomāja. "Kamēr neviens uz tevi neskatās."
  
  
  "Es vienmēr varu nēsāt zīmi ar uzrakstu "Neskaties".
  
  
  "Vai arī es varētu valkāt zīmi, kas saka" Paskaties uz mani.
  
  
  Es paskatījos uz viņu un saraucu pieri. Vieglajā klusumā es dzirdēju mūziku. Mūzika nāk no zāles.
  
  
  "Leila - vai tu domā par to, par ko es domāju?"
  
  
  "Kā tu domā, ko es domāju?"
  
  
  Es viegli pārbraucu ar roku pār viņas halāto klāto ķermeni. "Kā jūs to darīsit?"
  
  
  "Es uztraucos par to, kā. Jūs vienkārši klausāties īstajā brīdī. Tad tu izkāp un iekāp džipā. Brauciet uz viesnīcas aizmuguri."
  
  
  Es par to šaubījos.
  
  
  Viņa teica: “Tu mani nenovērtē par zemu. Atcerieties, ka šie vīrieši gandrīz nekad neredz sievietes. Viņi redz tikai staigājošus drēbju saišķus.
  
  
  Es pēkšņi izskatījos vēl šaubīgāka. Es viņai teicu, ka nenovērtēju viņu par zemu, bet man likās, ka viņa šos puišus nenovērtē par zemu, ja viņa domā, ka var kratīties un kratīties un vienkārši iet prom, it kā nekas nebūtu noticis.
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Vēl nekas nav noticis." Un tad viņa pēkšņi izgāja pa durvīm.
  
  
  Es sāku pārmeklēt pulkveža galdu. Es atradu viņa papīrus un ieliku tos kabatā. Es jau biju paņēmusi viņa pistoli un maksts, mans nazis bija piesprādzēts pie manas piedurknes, un es izglābu Vilhelmīnu un ieliku viņu zābakā. Man bija arī Herca karte ar kafijas traipiem, ievārījumu, X, O un apli, ko es uzzīmēju, lai tas atbilstu Robija ceļojumam.
  
  
  Es paskatījos kartē. Mazā Sīrijas pilsēta Ramaza nokrita divdesmit jūdžu attālumā aplī. Es sāku smieties. Neskatoties uz visām izredzēm, kas bija pret mani, es varbūt būtu varējis laimēt miljardu dolāru. Al-Shaitan nometne. Velna darbnīca.
  
  
  Skaņas efekti vestibilā ir mainījušies. Mūzika bija skaļāka, bet tas vēl nebija viss. Nopūtas, muldēšana, svilpošana, murmināšana, septiņdesmit svilpojošu acu skaņas. Laila, labi, pompozi izpildīja savu El Jazzar vēderdeju. Es gaidīju, līdz skaņas sasniedz crescendo; Tad es atvēru pulkveža durvis un gāju cauri pārpildītajam vestibilam, kas bija neredzams kā resna meitene Malibu pludmalē.
  
  
  Priekšā esošie džipi palika nepieskatīti, es braucu ar vienu no tiem un gaidīju, stāvot aiz palmu krūma.
  
  
  Piecas minūtes.
  
  
  Nekas.
  
  
  Viņas plāns nedarbojās.
  
  
  Man būs jādodas uz turieni un jāglābj Leila.
  
  
  Vēl piecas minūtes.
  
  
  Un tad viņa parādījās. Skrien man pretī. Ģērbusies savā sudrabaini fliterotajā uzvalkā.
  
  
  Viņa ielēca džipā. Viņa teica. "Ejam!"
  
  
  Es atrāvos un mēs ātri aizbraucām.
  
  
  Pēc pusjūdzes viņa sāka skaidrot. "Es turpināju iet ārā pa durvīm dārzā un atgriezties ar arvien mazāku apģērbu."
  
  
  
  "Un viņi domāja, kad jūs pēdējo reizi iznācāt...?"
  
  
  Viņa palaidnīgi paskatījās uz mani un smējās, pacēlusi galvu un ļaujot vējam izpūst matus. Es piespiedu acis atpakaļ uz ceļu un braucu ar džipu, cik ātri vien varēju.
  
  
  Leila Kaluda. Freida zelta raktuves. Spēlējot uz seksa robežas un nekad netuvojoties īstenībai. Viņš ķircina sevi tāpat kā visi citi. Es teicu: “Labi, bet tagad aizsedzies. Mēs nevēlamies, lai tūkstoš acu skatos uz šo džipu.
  
  
  Viņa cīnījās maisam līdzīgajā halātā un ietina seju plīvurā. "Nu kur mēs tagad ejam?" Viņa šķita nedaudz aizvainota.
  
  
  Vieta, ko sauc par Ramazu. Uz dienvidaustrumiem no šejienes."
  
  
  Viņa paņēma karti no blakus sēdekļa. Viņa paskatījās uz to un teica: "Mēs apstāsimies pie Ilfidri."
  
  
  ES teicu nē".
  
  
  Viņa teica: “Tu asiņo. Es pazīstu ārstu, kurš dzīvo Ilfidri. Viņš ir ceļā."
  
  
  "Vai varat uzticēties šim puisim?"
  
  
  Viņa pamāja. "Ak jā."
  
  
  Ilfidri bija mazs, bet blīvs ciemats ar zemām, šaurām akmens mājām. Iedzīvotāju skaits var būt divi simti. Ieradāmies krēslā. Neasfaltētajās ielās neviena nebija, bet džipa skaņa bija liela problēma. Pa logiem, aiz akmens sienām un alejām skatījās ziņkārīgas sejas.
  
  
  "Šeit," sacīja Leila. "Doktora Nasra nams." Es apstājos balta akmens kastes priekšā. "Es eju viens un saku, kāpēc mēs esam šeit."
  
  
  "Es domāju, ka es iešu tev līdzi."
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Viss ir kārtībā."
  
  
  Dr Daoud Nasr atbildēja uz klauvējienu. Maza auguma, tievs vīrietis, krunkains un apģērbts. Viņš pamanīja, kā mans sīriešu pulkvedis bija saģērbies, un viņa acis dzirkstīja ātrā modrībā.
  
  
  — Salam, mans pulkvedis. Viņš viegli paklanījās.
  
  
  Leila izgrieza rīkli un atrāva plīvuru. "Un jūsu Leilai nav salam?"
  
  
  — Ak! Nasrs viņu apskāva. Tad viņš atrāvās un pielika pirkstu pie lūpām. "Ciemiņi ir iekšā. Neko vairāk nesaki. Pulkvedis? Viņš vērtējoši paskatījās uz mani. "Es domāju, varbūt jūs atnācāt uz manu biroju?"
  
  
  Nasrs aplika roku man ap muguru, viņa halāts aizsedza manu asiņaino jaku. Viņš mūs ieveda mazā istabā. Nolietots paklājs klāja betona grīdu, kur divi vīrieši sēdēja uz izšūtiem spilveniem. Pārējie divi sēdēja uz sola, kas bija pārklāts ar spilvenu, kas tika uzcelts ap akmens sienu. Petrolejas laternas apgaismoja telpu.
  
  
  "Mani draugi," viņš paziņoja, "es jums piedāvāju savu labo draugu, pulkvedi..." viņš apstājās, bet tikai uz brīdi, "Haddura." Viņš pārtrauca pārējo viesu vārdus. Safadi, Nusafa, Tuveini, Khatib. Viņi visi ir pusmūža, gudri vīrieši. Bet neviens no viņiem neskatījās uz mani ar trauksmi, ar kādu Nasrs skatījās uz mani pie durvīm.
  
  
  Viņš viņiem teica, ka mums ir "privātais bizness", un, joprojām apskāvis mani, aizveda mani uz istabu mājas aizmugurē. Leila pazuda virtuvē. Nepamanīts.
  
  
  Telpa bija primitīva ārsta kabinets. Vienā skapī atradās viņa piederumi. Telpā bija izlietne bez tekoša ūdens un sava veida pagaidu pārbaudes galds; koka bloks ar grumbuļotu matraci. Novilku jaku un asinīm piesūkušo kreklu. Viņš ievilka elpu caur sakostiem zobiem. "Kafir," viņš teica un ķērās pie darba.
  
  
  Viņš izmantoja sūkli ar šķidrumu un uzlika vairākas šuves bez anestēzijas. Es klusi ievaidējos. Mana mugura nespēja atšķirt labos no sliktajiem. Kas attiecas uz maniem nerviem, Nasrs un Kafīrs bija ļaundari.
  
  
  Viņš pabeidza savu darbu, uzsmērējot uz marles strēmelītes un aptinot to ap manu vidu, it kā viņš ietītu mūmiju. Viņš nedaudz atkāpās un apbrīnoja savu darbu. "Tagad," viņš teica, "ja es būtu tavā vietā, es mēģinātu patiešām piedzerties. Labākais pretsāpju līdzeklis, ko varu jums dot, ir aspirīns."
  
  
  "Es to paņemšu," es teicu. "ES to paņemšu."
  
  
  Viņš man iedeva tabletes un vīna pudeli. Viņš uz dažām minūtēm izgāja no istabas, atgriezās un uzmeta man tīru kreklu. "Es neuzdodu jautājumus Leilas draugam, un jūs labāk neuzdodiet man jautājumus." Viņš pārlēja šķidrumu pār manu jaku, un asins traipi sāka pazust. “No medicīniskā viedokļa es iesaku jums palikt šeit. Dzert. Gulēt. Ļaujiet man no rīta pārģērbties." Viņš ātri paskatījās no sava darba uz ķīmisko tīrītavu. “Politiski tu man daudz palīdzēsi, ja paliksi. Politiski es spēlēju diezgan grūtu spēli. Viņš to teica franču valodā: Un jeu complqué. "Jūsu klātbūtne pie mana galda man ļoti palīdzēs... citu priekšā."
  
  
  "Pārējie, kā es saprotu, atrodas otrā pusē."
  
  
  "Pārējais," viņš teica, "ir otra puse."
  
  
  Ja pareizi izlasīju, mans jaunais draugs Nasrs bija dubultaģents. Es pacēlu uzaci. "Un jeu d'addresse, uz priekšu." Prasmju spēle.
  
  
  Viņš pamāja. "Tu paliksi?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Čau, es palieku."
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Pusdienas bija svētki. Mēs sēdējām uz grīdas uz izšūtiem spilveniem un ēdām lupatu, ko nolikām uz paklāja. Bļodas ar pupiņu zupu, grilēta vista, milzīgas bļodas ar kūpošiem rīsiem. Saruna bija politiska. Tiešas lietas. Mēs dzenām Izraēlu jūrā. Visu Golānas augstienes atgriešanās. Gazas un Rietumkrasta atgūšana, lai kļūtu par mājvietu nabadzīgajiem palestīniešiem.
  
  
  Es neapgalvoju, ka palestīnieši ir nabagi, un es neapgalvoju, ka viņi ir cietuši. Mani uzjautrina arābu dievbijība, ņemot vērā viņu lielo ieguldījumu Palestīnas problēmas vispārējā risināšanā. Apsveriet: Gaza un Rietumkrasts sākotnēji bija rezervēti palestīniešu valstīm. Bet Jordānija nozaga Rietumkrastu 48. gadā, un Ēģipte aprija Gazas joslu, un viņi iemeta palestīniešus bēgļu nometnēs. To izdarīja arābi, nevis izraēlieši. Bet arābi viņus nelaiž ārā.
  
  
  Arābi pat par nometnēm nemaksā. Pārtika, mājoklis, izglītība, zāles – viss, kas nepieciešams bēgļu dzīvību glābšanai – tas viss nonāk ANO. ASV nodrošina 25 miljonus ASV dolāru gadā, un lielākā daļa pārējo nāk no Eiropas un Japānas. Arābu valstis ar visām savām runām un saviem naftas miljardiem kopā izmaksāja divus miljonus dolāru. Un Krievija un Ķīna, tie lielie nesasniegto masu aizstāvji, neko nedod.
  
  
  Arābu ideja palīdzēt palestīniešiem ir nopirkt viņiem ieroci un vērst to pret Izraēlu.
  
  
  Bet es teicu: "Šeit, šeit!" Un jā!” Un “Uz uzvaru” viņš dzēra tostu armijai un prezidentam Asadam.
  
  
  Un tad es uzsaucu tostu Al-Shaitan.
  
  
  Tikai daži cilvēki zināja par Al-Shaitan. Grupa, ar kuru es biju, bija As Saiqa. PLO Sīrijas filiāle Jo Sayqa nozīmē "zibens" sīriešu valodā. Puiši pie galda nešāva. Viņi daudz runāja, bet nebija cīnītāji. Varbūt plānotāji. Stratēģi. Bumbvedēji. Es domāju, ko pērkons nozīmē sīriešu valodā.
  
  
  Vīrietis vārdā Safadi — mazas, glītas ūsas, āda brūna papīra maisiņa krāsā — sacīja, ka ir pārliecināts, ka al-Shaitan ir daļa no Jabril ģenerālpavēlniecības, Libānas reideri, kas uzbruka izraēliešiem Kirjatšmonā.
  
  
  Nusafa sarauca pieri un pamāja ar galvu. "Ak! Es lūdzu atšķirties, mon ami. Džebrila prātam tas ir pārāk smalks. Es uzskatu, ka tā ir zīme no Havatmes. Viņš vērsās pie manis, lai saņemtu apstiprinājumu. Havatmehs vada citu fedayeen grupu - Tautas demokrātisko fronti.
  
  
  Es pasmaidīju es-zinu-bet-es-nevaru-smaidīt. Es aizdedzināju cigareti. "Es esmu ziņkārīgs, kungi. Ja nauda būtu jūsu, kā jūs to tērētu?
  
  
  Ap galdu skanēja čuksti un smaidi. Ienāca Nasra sieva ar kafijas kannu. Pār viņas galvu bija uzvilkts plīvurs — sava veida šalle visā garumā, un viņa to cieši satvēra ap seju. Viņa ielēja kafiju, ignorējot savu klātbūtni. Varbūt viņa bija kalps vai robots apvalkā.
  
  
  Tuvaini atliecās, rotaļājoties ar pipariem un sāli savā bārdā. Viņš pamāja ar galvu un samiedza acis, kas robežojas ar līnijām. "Es domāju," viņš teica augstā, deguna balsī, "es domāju, ka naudu vislabāk būtu tērēt urāna difūzijas rūpnīcas celtniecībai."
  
  
  Protams, šie puiši bija plānotāji.
  
  
  "Jā, es domāju, ka tas ir ļoti labi, vai ne?" Viņš vērsās pie saviem kolēģiem. "Tādas rūpnīcas būvniecība varētu maksāt miljardu dolāru, un tā būtu ļoti noderīga."
  
  
  DIY kodolenerģijas komplekts.
  
  
  "Ak, bet mans dārgais un cienījamais draugs," Safadi piespieda muti, "tas ir ļoti ilgtermiņa plāns. Kur mēs varam saņemt tehnisko palīdzību? Krievi palīdzēs mūsu valdībai, jā, bet fedayeen nē. - vismaz ne tieši."
  
  
  "Kur mēs varam iegūt urānu, mans draugs?" Ceturtais vīrietis, Khatib, pievienoja savu balsi. Viņš pacēla krūzi, kamēr Nasra sieviete piepildīja to ar kafiju un pēc tam atgriezās virtuvē. "Nē, nē, nē," sacīja Hatibs. "Mums ir nepieciešams steidzamāks plāns. Ja nauda būtu mana, es to izmantotu, lai izveidotu fedayeen kadrus visās lielākajās pasaules pilsētās. Jebkura valsts, kas mums nepalīdz - mēs uzspridzinām viņu ēkas, nolaupa viņu vadītājus. Tas ir vienīgais veids, kā panākt taisnību." Viņš pagriezās pret savu kungu. "Vai arī jūs nepiekrītat, mans konservatīvais draugs?"
  
  
  Hatibs ar prieku vēroja Nasru. Un zem jautrības viņa acis rakstīja nepatikšanas. Tāpēc Nasrs gribēja, lai es esmu blakus. Viņa "konservatīvisms" tika turēts aizdomās.
  
  
  Nasrs lēnām nolika krūzi. Viņš izskatījās noguris un turklāt noguris. "Mans dārgais Khatib. Konservatīvs nav cits vārds nelojalitātei. Tagad es ticu, kā vienmēr ticēju, ka mēs kļūstam par mūsu pašu ļaunākajiem ienaidniekiem, kad mēģinām terorizēt visu pasauli. Mums ir vajadzīga palīdzība no pārējās pasaules. bailes un naidīgumu var izraisīt tikai terors. Viņš pagriezās pret mani. "Bet es domāju, ka mans draugs pulkvedis ir noguris. Viņš tikko atgriezās no frontes."
  
  
  "Vairāk nesaki."
  
  
  Khuvaini piecēlās. Pārējie viņam sekoja. “Mēs cienām jūsu centienus, pulkvedi Khaddura. Mūsu mazais bizness ir mūsu pašu ieguldījums. Viņš paklanījās. "Lai Allāhs ir ar jums. Salam."
  
  
  Mēs apmainījāmies salamiem un wa-alaikum al-salaams, un četri pieklājīgie, pusmūža teroristi atkāpās putekļainajā naktī.
  
  
  Nasrs ieveda mani vienīgajā guļamistabā. Liels biezs matracis uz akmens plātnes, pārklāts ar spilveniem un ļoti tīru palagu. Viņš protestus nepieņēma. Viņa māja bija mana. Viņa gulta bija mana. Viņš un viņa sieva gulēs zem zvaigznēm. Šodien bija silti, vai ne? Nē, viņš nedzirdēs par citiem plāniem. Viņš būtu aizvainots. Un cilvēki runātu, ja zinātu, ka viņš savu māju nav atdevis pulkvedim.
  
  
  "Leila?" ES teicu.
  
  
  Nasrs paraustīja plecus. "Viņa guļ uz grīdas otrā istabā." Viņš pacēla roku. "Nē, nestāstiet man savas Rietumu muļķības. Šodien viņa netika pārspēta, un rīt viņai nebūs jācīnās.
  
  
  Es ļāvu viņam mani pārliecināt. Turklāt tajā bija poētiska taisnīguma pieskāriens. Jeruzalemē viņa man lika gulēt uz grīdas. Es lēnām pakratīju galvu un domāju par to, cik nepraktiska ir jaunavība.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Laikam jau pusstundu gulēju. Es dzirdēju skaņu pie guļamistabas durvīm. Es paķēru ieroci. Varbūt Nasrs mani iekārtoja. ("Paguli," viņš teica. "Paguli. Piedzeries.") Vai varbūt kāds no viņa draugiem saprata. ("Šis pulkvedis Haddura ir dīvains puisis, vai ne?")
  
  
  Durvis lēnām atvērās.
  
  
  Izslēdzu drošinātāju.
  
  
  — Niks? viņa čukstēja. Nospiedu drošības slēdzi.
  
  
  Viņa peldēja pa tumšo istabu. Viņa bija ietīta plīvurā kā sega. "Leila," es teicu. “Neesiet muļķis. Es esmu slims cilvēks."
  
  
  Viņa piegāja klāt un apsēdās uz gultas malas.
  
  
  Plīvurs atvērās. Es aizvēru acis, bet bija par vēlu. Mans ķermenis jau ir redzējis viņas ķermeni. "Leila," es teicu. "Tu man pārāk uzticies."
  
  
  "Jā. "Es tev uzticos," viņa teica, "pietiekami."
  
  
  Es atvēru acis. "Pietiekami?"
  
  
  "Pietiekami."
  
  
  Viņa pārbrauca ar pirkstiem pār manu seju, gar manu kaklu, gar krūtīm, kur mati sacēlās stāvus, un sāka dejot. "Definējiet "pietiekami," es stingri teicu.
  
  
  Tagad bija viņas kārta aizvērt acis. "Beidziet vēlēties... mīlēties ar mani."
  
  
  Šķita, ka manai rokai ir sava vēlme. Viņš saspieda viņas krūtis un izsauca mums abiem murrāšanu. "Mīļā," es ieelpoju, "es netaisos ar tevi ļoti smagi cīnīties. Vai esat pārliecināts, ka tas ir tas, ko jūs patiešām vēlaties?
  
  
  Viņas kakls bija izliekts un acis joprojām bija aizvērtas. "Es nekad... neesmu bijis pārliecināts par kaut ko... nekad."
  
  
  Viņa sakustējās, un plīvurs nokrita uz grīdas.
  
  
  Es domāju, ka tas ir katra cilvēka sapnis. Būt pirmajam. Vai arī, kā viņi teica filmā Star Trek, "doties tur, kur neviens agrāk nav gājis". Bet ak dievs, tas bija jauki. Šis gludais, nobriedušais, neticamais ķermenis, lēnām atveroties zem manām rokām, veicot kustības, kas nebija tikai kustības, bet gan sajūsmināja, pārsteidza pirmās sajūtas, refleksīvas pulsācijas, nepacietīga, intuitīva pirkstu saspiešana, šūpošanās gurnos, elpas aizturēšana. Pēdējā brīdī uz klints malas viņa izdvesa kaut kādu lirisku skaņu. Un tad viņa nodrebēja, sakot: "Viņi visi ir pieaugušie."
  
  
  Mēs gulējām kopā, un es vēroju viņas seju un pulsu, kas pulsēja viņas rīklē, es sekoju viņas ķermenim un ar pirkstu nobraucu gar viņas lūpu izliekumu, līdz viņa apturēja manu pirkstu ar mēli. Viņa atvēra acis un viņas staroja uz mani. Viņa pastiepa roku un izbrauca ar roku man cauri matiem.
  
  
  Un tad viņa čukstēja vienu vārdu, kas teica, ka viņa tagad ir atbrīvota sieviete.
  
  
  "Vairāk," viņa teica.
  
  
  
  
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Jidišā ir izteiciens: drhrd offen dec. Tas nozīmē, man saka Ūrijs, zemes galos; nav skaidrs, kur; gāja ellē. Tas bija Ramazs. Simt jūdžu uz dienvidiem no Damaskas un simts jūdžu attālumā no Izraēlas frontes. Pēdējās trīsdesmit jūdzes bija cauri Nekurienei. Bezpilsētas, bez kokiem, lavas izšļakstīts Nekas, ar miglainām debesīm un klusiem putekļiem. Ainavu gar ceļu iezīmēja rūsējoši mirušu tanku korpusi un vienā brīdī senas bizantiešu citadeles drupas.
  
  
  Laila bija drapēta savas arābu dāmas galmā, kam tagad bija vismaz praktisks mērķis; ietaupot putekļus un sauli. Tā vēl nebija vasaras saule, ne adatas spilvens debesīs, kas izmet uz ādas siltuma adatas. Taču bija diezgan karsts, un putekļi un migla skrāpēja manas acis pat aiz pulkveža Kafīra tumšajām brillēm.
  
  
  Leila man pasniedza kolbu ar ūdeni. Paņēmu, izdzēru un atdevu. Viņa iedzēra malku un tad uzmanīgi saslapināja savus pirkstus un novilka savus aukstos pirkstu galus gar manu kaklu. Es paskatījos uz viņu
  
  
  un pasmaidīja. Sievietes vienmēr vēlas zināt, vai viņas ir “mainījušās”. Leila ir mainījusies. Viņa nometa gan cietes stingro patīnu, gan Ritas Heivortas-Sedijas-Tompsones ikdienu. Viņa pārtrauca spēlēt un vienkārši spēlēja. Es paņēmu viņas roku no viņas kakla un noskūpstīju to. Zeme zem mums bija kā trausls māls, un mūsu riteņi to drupināja, saberzdami putekļus. Oranži putekļi.
  
  
  Nospiedu pedāli un palielināju ātrumu.
  
  
  Ramazas pilsēta gandrīz nebija pilsēta. Vairāk kā neliela ēku grupa. Tipiskas dubļu ķieģeļu būdas ar plakaniem jumtiem, dažas nokrāsotas zilā krāsā, lai atvairītu ļaunumu.
  
  
  Pirmais Ramazas iedzīvotājs, kurš mūs pamanīja uz ceļa, bija apmēram simt astoņdesmit gadus vecs vīrietis. Ieraudzījis džipu, viņš kliboja uz pagaidu spieķa un zemu paklanījās, un es domāju, ka man viņš būs jāglābj.
  
  
  ES apstājos. Viņš likās pārsteigts. "Laipni lūdzam," viņš noteica, "Ak, godājamais pulkvedi."
  
  
  Es pastiepu Leilai roku un atvēru durvis. "Sēdies, vecais. Es tevi pavedīšu."
  
  
  Viņš pasmaidīja ar lielu zobainu smaidu. — Pulkvedis man dara godu.
  
  
  Es noliecu galvu. "Man ir paveicies, ka varu palīdzēt."
  
  
  "Lai Allahs sūta jums svētības." Viņš lēnām čīkstēja džipā. Sagatavojos un devos pa ceļu uz pilsētu.
  
  
  “Es meklēju māju Ramazā, vecīt. Varbūt jūs atpazīsit māju, kuru es meklēju."
  
  
  "Inshallah," viņš teica. Ja Dievs gribēs.
  
  
  “Mājā, kuru meklēju, būs daudz vīriešu. Daži no viņiem būs amerikāņi. Pārējie ir arābi."
  
  
  Viņš pakratīja savu īsto seju. "Ramazā tādas mājas nav," viņš teica.
  
  
  "Vai esi pārliecināts, vecais? Tas ir ļoti svarīgi".
  
  
  “Nevēloties aizvainot pulkvedi, Allāhs uzskatīja par vajadzīgu atstāt manas jūtas. Vai cilvēks nebūtu akls, ja viņš tādu māju nezinātu, ja tāda būtu Ramazā?
  
  
  Es viņam teicu, ka pielūdzu viņa gudrību un Allāha gudrību. Bet es nepadevos. Šeit vajadzēja atrasties Šaitana štābam. Jo Nekurienes vidus bija ideāla vieta. Un tāpēc, ka tā bija vienīgā vieta, par kuru es zināju. Jautāju viņam, vai varbūt ir vēl kāda māja – kur notiek kaut kas neparasts.
  
  
  Vecais vīrs paskatījās uz mani ar lakricas acīm. “Zem saules nav nekā neparasta. Viss, kas notiek, ir noticis agrāk. Kari un miera laiki, mācīšanās un aizmirstība. Visas lietas atkārtojas atkal un atkal, no maldām līdz apgaismībai un atpakaļ uz kļūdu. Viņš norādīja uz mani ar kaulainu pirkstu, un zem viņa vaļīgā, saplēstā halāta piedurknēm uz viņa plaukstas pazibēja kaut kas sudrabains: "Vienīgais neparastais uz zemes ir cilvēks ar priecīgu sirdi."
  
  
  Ak! Arābu prāta skaistums! Es iztīrīju rīkli. “Es pieļauju pretrunas ar tevi, vecīt, bet tāds prieks ir katru dienu. Jums tikai jālūdz, lai uzzinātu, ka tas tā ir."
  
  
  Viņš paskatījās uz manu roku uz stūres. “Pulkvedis uzskata, ka tas, ko viņi sauc par cilvēci, burtiski sastāv no labiem cilvēkiem. Bet tāpat kā saules debesu gaisma atspīd pulkveža gredzena dārgakmens, es saku pulkvedim, ka tas tā nav.
  
  
  Es noņēmu Kafira gredzenu no pirksta. "Man nepatīk, ja cilvēki ir pretrunā ar mani, vecais. Es iesaku jums, sāpot par manu lielo nepatiku, pieņemt šo gredzenu - ubaga zīmi, bet ar prieku dāvātu - un pēc tam atzīt, ka nenovērtējat savus līdzcilvēkus." Es pastiepu Leilai roku un pasniedzu viņam gredzenu. Es atkal redzēju sudraba zibsni uz viņa plaukstas locītavas.
  
  
  Viņš negribīgi pieņēma gredzenu. "Es to daru tikai tāpēc, lai izvairītos no aizvainojuma, bet, iespējams, mans spriedums tomēr bija nepareizs."
  
  
  Mēs sākām tuvoties mazai zilai mājiņai. Vecais man piedeva un teica, ka šī ir viņa māja. Es braucu pa priekšu un apturēju džipu. Viņš lēnām izgāja ārā un tad pagriezās pret mani.
  
  
  "Varbūt, kamēr pulkvedis iet cauri Ramazam, viņš var apstāties pie Kalūrisa mājas." Viņš norādīja uz akmeņaino plašumu. “Šefteka un Serhana Kalooris māja ir vienīgā dzeltenā māja Bhamazā. Šajā ziņā viņš ir vis... neparastākais.”
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Tas nebija gluži dzeltens. Kāds mēģināja to nokrāsot dzeltenā krāsā, bet noteikti izmantojis nepareizu krāsu. Milzīgi krāsas gabali bija atdalījušies, atklājot nejaušus akmens plankumus.
  
  
  Un pati māja nebija apgaismota ar gaismām. Vēl viens divstāvu smilšu krāsas laukums atradās tieši pāri ielai. Vienīgais cits objekts pamestajā ainavā bija robaina oranžu akmeņu kaudze pusceļā starp divām mājām.
  
  
  Mans plāns bija tikai iegūt vietu, man nebija nodoma steigties iekšā vienatnē ar pistoli un līdzīgu līniju. "Jūs esat arestēts." Tomēr es atstāju Leilu džipā, kas bija novietots apmēram pusjūdzi no ceļa. Atlikušo ceļu es nostaigātu.
  
  
  Māja pāri ielai šķita pilnīgi pamesta; Logi nav aizvērti, durvis vaļā.
  
  
  Es apvilku platu loku ap pusdzelteno māju. Tās logi bija aizvērti, un aiz tiem bija tumši slēģi. Aizmugurē zem mājas otrā stāva jumta bija neliela šaura ieeja, kaut kas līdzīgs miniatūram akmens pagalmam, varbūt piecas pēdas dziļš un piecas pēdas plats. Izlocītās koka durvis atradās pagalma galā. Pieliku pie ausi, bet neko nedzirdēju. Es skaļi pieklauvēju. Sīrijas pulkvedim ir vajadzīga informācija.
  
  
  Nekas.
  
  
  Nav atbildes. Nav trokšņa. Tur nav nekā. Es izvilku ieroci un atvēru durvis.
  
  
  Viņš atsitās pret sienu un tad šūpoja uz priekšu un atpakaļ. Čīkst, čīkst.
  
  
  Nekas vairāk.
  
  
  ES iegāju.
  
  
  Kailas grīdas, plikas akmens sienas un pliki akmens soliņi ap tiem. Melna netīra katla plīts. Petrolejas lampa. Uz grīdas ir izmētātas četras tukšas alus bundžas. Tajos ir iebāzts ducis izsmēķu. Uz grīdas pārogļojušies papīra sērkociņi.
  
  
  Cita istaba, gandrīz tāda pati. Gandrīz, izņemot vienu lietu. Kailais akmens sols bija klāts ar sarkaniem traipiem. Liels asins traips miruša cilvēka izmērā.
  
  
  Vēl viena istaba pirmajā stāvā. Kārtējā alus miskastes kaudze. Kārtējais neglīts, nāves izšļakstīts sols.
  
  
  Augšup pa šaurajiem pakāpieniem. Vēl divas istabas. Vēl divas asiņainas slepkavības ainas.
  
  
  Un tikai vēja troksnis pa logu un apakšējā stāva durvju čīkstēšana, čīkstēšana, čīkstēšana.
  
  
  Sasodīts. Aizgājis. Tas bija slēpnis Al-Shaitan, un arī Džeksons Robijs bija šeit. Un to pierādīja ne tikai oranžie putekļi. Šī sudraba zibspuldze uz vecā vīra rokas bija standarta AX hronometra pulkstenis.
  
  
  Es nometu nestuves malā un apsēdos. Sola priekšā stāvēja neliels lakots galdiņš, kas bija noklāts ar alus skārdeņu riņķiem. Arī cigarešu paciņa. Sīrijas zīmols. Un sērkociņu kastīte, uz kuras bija rakstīts: Vienmēr greznība - Foxx viesnīcas - konvencijas, brīvdienas.
  
  
  Es zvērēju un nometu sērkociņu kastīti atpakaļ uz galda. ES pabeidzu. Tas ir viss. Ceļa beigas. Un atbilžu vietā bija tikai jautājumi.
  
  
  Es aizsmēķēju cigareti un spārdu alus bundžu. Viņa apgriezās un parādīja savus caurumus. Ložu caurumi. Pa vienam katrā pusē. No vienas puses, un no otras. Es to paņēmu un noliku uz galda. Mēs skatījāmies viens uz otru.
  
  
  Tam laikam nebija nekādas atšķirības, bet ja šāviens cauri balonam bija netrāpīts...
  
  
  Es piecēlos un sāku aprēķināt trajektorijas.
  
  
  Slaktiņš notika nakts vidū. Šeit noteikti visi ir nogalināti uz soliņa. Mēs pieķērām viņus snaudam. No pistoles ar trokšņa slāpētāju. Tātad, iedomājieties, ka es mērķēju uz guļošā puiša galvu, kur ir asins traips. Uz galda stāv alus skārdene. Es mērķēju uz puisi, bet tā vietā nonāku burkā. Tātad, es stāvu... kur? Es stāvu šeit, un lode izietu cauri kanniņai un nolaistos — un lūk, tā ir. Es to izvilku no mīkstā akmens. Maza kalibra .25 lode. Tāpat kā mazais Dāvids. Mazs, bet ak, mans.
  
  
  Izgāju no mājas pa ārdurvīm. Un uz ceļa stāvēja džips. Un Leila nostājās viņam blakus.
  
  
  Es virzījos uz viņu, dusmīga kā ellē. "Leila, kas par..."
  
  
  "Nik! Nāc atpakaļ!"
  
  
  Kreka! Muļķības!
  
  
  Bultas uz jumtiem. — Lejā! es viņai uzkliedzu. Muļķības! Par vēlu. Lode skāra viņas kāju, kad viņa meklēja aizsegu. "Pakāp zem džipa!" Es pieskrēju pie akmeņiem. Kreka! Muļķības! Tur bija četri puiši, pa diviem uz katra jumta. Es mērķēju uz šāvēju pāri ceļam. Bullseye! Viņš saraustījās un iekrita putekļos. Divas lodes atlēca no mana jumta. Es mērķēju uz otru puisi un palaidu garām Vangu! Viņš nokavēja par mazāk nekā pēdu. Viņiem visiem bija auguma priekšrocības, Van! Es metos pretī slēgtajai ieejai, lodes metot putekļus pie manām kājām. Es ielecu iekšā un stāvēju, smagi elpodama, tieši viņiem nepieejamā vietā. Kādu laiku.
  
  
  Es gaidīju, kas būs.
  
  
  Pilnīgs klusums.
  
  
  Durvis čīkst.
  
  
  Nav soļu. Nav citas skaņas. Es tos dzirdēju tikai savās iztēlēs. Tagad manā galvā teica laika un vietas karte. Tagad viņi ir sasnieguši krauju, tagad viņi ir pie mājas, tagad viņi... Es apsēdos uz zemes un gatavojos. Viens, divi, trīs, tagad. Es paskatījos ārā un izšāvu vienlaikus. Es viņu novietoju viņa tīrā baltā halāta centrā un pagriezos atpakaļ laikā, lai nepalaistu garām vēl vienu puiša sitienu, vēl vienu ieroci. Viņš virzījās no otras puses. "Inal auk!" - šāvējs kliedza. Mana tēva lāsti. Es izšāvu vēlreiz un iegāju atpakaļ savā mazajā grotā.
  
  
  "Yallah!" - viņš kliedza. Pasteidzies! Atkal es redzēju to spēlējam manā galvā, pirms tas notika. Es raidīju vēl vienu šāvienu tieši durvīs. Puisis uz jumta noteica savu lēcienu, lai viņu noķertu. Pusceļā no lēciena līdz kritienam.
  
  
  Brīdī, kad viņš atsitās pret zemi, no viņa zarnām plūda asinis. Es viņu piebeidzu ar ātru otro sitienu. Tagad tas bija viens pret vienu. Palicis viens šāvējs. Kur tad pie velna viņš bija? Filmas lente manā galvā rādīja tukšus kadrus. Ja es būtu pēdējais puisis, ko es darītu?
  
  
  Paskatījos aiz stūra un ieraudzīju viņu. Klikšķis! Mans ierocis bija tukšs. Viņš pēkšņi kļuva drosmīgs. Viņš dzirdēja klikšķi un devās uz priekšu. Es atkāpos un skaļi nolamājos, tad izmetu bezjēdzīgo pistoli pie durvīm. Saskaitīja četrus, un viņš palūkojās aiz stūra ar uzvarošu smaidu savā nosvīdušajā sejā. Aplaudē! Es viņam nošāvu tieši smīnā.
  
  
  Kafira ierocis bija tukšs, bet Vilhelmīnas ne.
  
  
  
  
  
  
  Astoņpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Es pārbaudīju līķus. Puisim bez sejas arī nebija dokumentu. Arābu arāb, tas ir viss, ko es zināju. Seja bija arābu valoda, izskatījās pēc Saūda Arābijas.
  
  
  Otrais korpuss: jumta nirējs. Kārtējais bezvārda arābs.
  
  
  Ķermenis numur trīs: es viņam iespēru. Viņa rūtainā galvas saite bija nokritusi. Es klusi nosvilpoju. Tas bija Džeks Ārmstrongs. Lielais blondais puisis no viesnīcas vestibila. Viņš miecēja ādu, bet nekrāsoja matus. Es vienkārši devos prom, pamādama ar galvu.
  
  
  Ķermenis numur četri: mājas priekšā. Mans pirmais laimīgais šāviens viņu nogāza no jumta. Es novilku galvassegu. Puisis, kurš man sekoja Renault.
  
  
  Lēnām devos uz džipa pusi. Leila jau sēdēja priekšā, es iesēdos šofera vietā un aiztaisīju durvis.
  
  
  "Kā tev iet kājā?" - es stulbi teicu.
  
  
  Viņa ziņkārīgi paskatījās uz mani. "Tas sāp, bet tas nav pārāk slikti."
  
  
  Es paskatījos uz priekšu miglainajā horizontā.
  
  
  — Niks? Viņas tonis bija piesardzīgs. "Kas ar tevi notika? Tu izskaties... it kā būtu kādā transā."
  
  
  Es aizdedzināju un izsmēķēju visu, pirms teicu: “Esmu satriekts, tā ir lieta. Miljons norādes, un nekas nesanāk. Es atkal esmu uz nulles."
  
  
  Es paraustīju plecus un iedarbināju dzinēju. Es pagriezos pret Leilu. "Labāk ir ļaut Nasram paskatīties uz šo kāju. Bet vispirms man jāapstājas..."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Es netērēju laiku pieklājīgai netiešai uzrunai. Es izlauzos pa durvīm ar ieroci rokā un pacēlu veco vīru no grīdas. "Parunāsim," es teicu.
  
  
  Viņa stāsts bija šāds:
  
  
  Pirms dažām nedēļām vēlu vakarā kāds vecs vīrs dzirdēja skaņu debesīs. Tas viņu pamodināja, un viņš pieskrēja pie loga. Milzu kukainis, zvērīgs ods ar milzīgiem rotējošiem spārniem. Viņš redzēja, kā tas nokrīt tieši no debesīm blakus Kaloorisas dzeltenajai mājai. Vecais vīrs jau iepriekš bija redzējis šo radījumu. Viņš tāpat nokrita no debesīm. Viņam teica, ka viņš nēsā cilvēkus vēderā, un tas, viņaprāt, neapšaubāmi bija taisnība. Tāpēc, ka mājā parādījās Šafteka un Serhana Kalouris brālis un viņu divi brālēni.
  
  
  Un amerikānis?
  
  
  Nē, ne amerikānis.
  
  
  Kas notika tālāk?
  
  
  Nekas īpašs. Brālis aizgāja. Māsīcas palika.
  
  
  Kā ar kukaini?
  
  
  Tas joprojām bija tur. Dzīvo līdzenumā, divas jūdzes uz austrumiem no pilsētas.
  
  
  Kā ar otro kukaini? Tas, kurš parādījās nakts vidū?
  
  
  Pēc stundas viņš aizgāja.
  
  
  Kas vēl noticis?
  
  
  Nākamajā dienā ieradās cits svešinieks. Varbūt amerikānis.
  
  
  Uz kukaiņa?
  
  
  Ar mašīnu.
  
  
  Viņš arī devās uz dzelteno māju. Vecais vīrs viņam sekoja, ziņkārība padarīja viņu drosmīgu. Viņš paskatījās ārā pa dzeltenās mājas logu. Šafteks Kaluriss gulēja uz rezervistu soliņa. Miris. Tad viņš ieraudzīja svešinieku ienākam istabā. Arī svešinieks viņu ieraudzīja – logā. Vecais vīrs bija nobijies. Svešinieks pacēla sudraba rokassprādzi un teica, lai vecais vīrs nebaidās. Vecais paņēma rokassprādzi un nebaidījās. Viņš un svešinieks uzgāja augšā. Augšpusē viņi atrada vēl trīs līķus. Serbs Kalooris un brālēni.
  
  
  Un tad?
  
  
  Un tad svešinieks uzdeva vairākus jautājumus. Vecais vīrs viņam stāstīja par kukaiņiem. Tas ir viss.
  
  
  "Tas ir viss?" Es joprojām turēju ieroci vērstu pret viņa galvu.
  
  
  "Es zvēru pie žēlsirdīgā Allāha, vai ar to nepietiek?"
  
  
  Nē, ar to nepietika. Nepietiek sūtīt Robi uz Jeruzalemi, lai telegrāfētu AX, ka viņš ir atradis Šaitanu. četri līķi un neviena Leonarda Foksa? Nē. Ar to nepietika.
  
  
  Bet tas arī bija viss. Robijs paskatījās uz līķiem un alus bundžām; viņš paņēma cigaretes un sērkociņus. Tas ir viss. Tas ir viss. Viņš izgāja no mājas dusmīgs un apjucis. "Kā tu izskaties tagad," vecais vīrs piezīmēja. Bet tas arī viss.
  
  
  "Kas apglabāja līķus?"
  
  
  Viņa acis klāja smags baiļu plīvurs.
  
  
  
  "Es tev dodu vārdu, viņi tev nekaitēs."
  
  
  Viņš paskatījās no mana pistoles uz manu seju un atkal atpakaļ. “Atnāca vēl četri. Nākošajā dienā. Viņi joprojām ir tur, apmetoties Kalurisa mājā."
  
  
  "Viņi tur apstājās," es teicu vecajam vīram.
  
  
  Viņš saprata.
  
  
  "Alhamdulila," viņš teica. Dievs svētī.
  
  
  Apbrīnojami. Es nogalināju savus pēdējos četrus pavedienus.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Helikopters atradās līdzenumā. Skaidri redzams. Brīvā dabā. Es gāju augšā pa mazajām alumīnija kāpnēm. Auto vecs, bet kopts. Gāzes skaitītājs rādīja, ka tas izturēs vēl simt piecdesmit jūdzes.
  
  
  Ienesu Leilu kajītē un atkal ievilku kāpnes iekšā.
  
  
  "Vai jūs varat lidot ar šo?" Viņa izskatījās mazliet nobijusies.
  
  
  Es izskatījos nokaitināta. "Vai jūs būsiet aizmugurējā sēdekļa pilots?"
  
  
  "Es to nesaprotu". Viņas balss izklausījās aizvainota.
  
  
  Es neatbildēju. Mana galva bija pārāk pieblīvēta, lai atrastu vietu vārdiem. Es jutu stūres pedāļus pie savām kājām. Vispirms ir labāk pārbaudīt dzinēju. Nobloķēju riteņu bremzes un nospiedu leņķa vadības sviru. Ieslēdzu degvielu un nospiedu starteri. Dzinējs atklepoja oranžus putekļus. Tas nosvila un beidzot sāka dungot. Es atlaidu rotora bremzi, pagriezu droseļvārstu, un milzu rotora lāpstiņas sāka griezties kā kaut kāds milzu mušu sitējs. Nogaidīju, kamēr tie griezās pie 200 apgr./min, tad atlaidu riteņu bremzes un palielināju ātrumu. Tagad vēl mazliet gāzes un sākām kāpt. Uz augšu un uz sāniem.
  
  
  Labās puses stūre.
  
  
  Turieties uz priekšu.
  
  
  Pirmā pietura, Ilfidri.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Leila gulēja uz Nasrova gultas.
  
  
  Viņa gulēja brīvā zilā kokvilnas naktskreklā, ko ieskauj spilgti izšūti spilveni un viņas pašas melno matu dzirkstošie viļņi. Viņa atvēra acis. Es apsēdos uz gultas. Viņa atvēra rokas un es pievilku viņu sev klāt.
  
  
  "Man ļoti žēl," es nočukstēju.
  
  
  "Par ko?" Viņa teica.
  
  
  "Par to, ka esmu kaut kur citur. Es..."
  
  
  "Nav vajadzības". Viņa pielika pirkstu man pie lūpām. “Es jau no paša sākuma zināju, ka tu mani nemīli. Un es zināju, ko tu domā par savu darbu. Un viss ir kārtībā. Viss tiešām ir kārtībā. Es - Es gribēju, lai tu būtu pirmais. Vai varbūt pēdējais. ilgu laiku. Bet tās ir manas rūpes, nevis tavas." Viņa maigi pasmaidīja. "Laikam mēs drīz šķirsimies, vai ne?"
  
  
  Es paskatījos uz viņu. — Uz kurieni tu dosies?
  
  
  Viņa nopūtās. "Es palikšu šeit dažas dienas. Es nevaru dejot ar pārsietu kāju."
  
  
  "Dejot?"
  
  
  Viņa pamāja. “Es ierados šeit, lai strādātu Sīrijas naktsklubā. Vieta, kur pulcējas armijas virsnieki."
  
  
  Es asi saraucu pieri. "Leila Kalud - vai jūs zināt, ko jūs darāt?"
  
  
  Viņa atkal pasmaidīja. Plašā nozīmē. "Neviena sieviete nevar labāk aizstāvēt savu tikumu nekā tā, kas to ir darījusi divdesmit piecus gadus." Viņa turpināja smaidīt. "Vai es pat tevi nepiespiedu ievērot distanci?"
  
  
  "Un tu?"
  
  
  "Es domāju, kad es to gribēju."
  
  
  Es arī pasmaidīju. Es teicu: "Kāds tagad ir mans attālums?"
  
  
  Viņa nesmaidīja. "Būtu jauki tuvāk."
  
  
  Bija patīkami būt tuvāk.
  
  
  Es paņēmu vaļīgo zilo kokvilnas kleitu un maigi vilku, līdz tā pazuda.
  
  
  Lieliski.
  
  
  Patīkamāk.
  
  
  Patīkamākais.
  
  
  Viņas apaļās krūtis piespiedās manai krūtīm, un viņas ķermenis plūda zem manas upes; pastāvīga, maiga, plūstoša upe. Un tad viņas elpošana kļuva ātra un bieža, upe dārdēja un tad apklusa. Es jutu viņas asaras uz savas ādas.
  
  
  "Vai tev viss kārtībā?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu.
  
  
  "Nē?"
  
  
  "Nē. ES nejūtos labi. Man ir skumji, es esmu laimīgs, un man ir bail, un es esmu dzīvs, un es slīkstu, un... un viss, bet nav labi.
  
  
  Es pārbraucu ar roku pār viņas degunu un gar viņas sulīgo lūpu izliekumiem. Viņa sakustējās un uzlika galvu man uz krūtīm. Kādu laiku mēs tā nogulējām.
  
  
  "Leila, kāpēc tu tik ilgi gaidīji?"
  
  
  "Mīlēties?"
  
  
  "Jā."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. — Tu mani nemaz nesaproti, vai ne?
  
  
  Es noglāstīju viņas matus. "Nav ļoti labs."
  
  
  Viņa apgāzās uz elkoņa. “Tas patiesībā ir pavisam vienkārši. Es tiku audzināts par labu musulmani. Lai būtu viss, par ko es zināju, ka neesmu. Lēnprātīgs, paklausīgs, cienīgs, tikumīgs, dēlu nesējs, cilvēku kalps. Es sāku ienīst visus vīriešus. Tad es vienkārši nobijos. Jo padoties nozīmē, zini... padoties. Jo būt sievietei nozīmē... būt sievietei. Tu saproti? »
  
  
  Es nedaudz pagaidīju. "Mazliet. Varbūt, es domāju. es nezinu. Ne visi vīrieši lūdz pilnīgu padošanos.
  
  
  "Es zinu," viņa teica, "un tas,
  
  
  arī problēma."
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Es nesaprotu".
  
  
  "Es zinu," viņa teica. "Jūs nesaprotat".
  
  
  Es zināju, ka problēma ir tā, ka es ceļoju pārāk viegli, lai nēsātu līdzi sievietes padošanos. Es vienkārši klusēju.
  
  
  Brīdī, kad es atkal gribēju runāt, viņa gulēja, saritinājusies manās rokās. Laikam esmu aizsnaudies. Četrdesmit piecas minūtes. Un tad manā galvā sāka iet pinball mašīna: klikšķis, bum, klikšķis; idejas sadūrās viena ar otru, atsitās pret sienām, atmeta Lamotu atpakaļ.
  
  
  Tas viss kaut kā noveda pie Lamota. Lamots, kurš izlikās par Jensu; kurš runāja ar Robiju. Lamots, kurš gaidīja mani Jeruzalemē.
  
  
  Ko vēl es zināju par Bobu LaMotu?
  
  
  Viņš kļuva atkarīgs no narkotikām un zvanīja kaut kur uz Ženēvu.
  
  
  Ženēva.
  
  
  Šandas vannas piederēja Šveices korporācijai.
  
  
  Un Benjamins teica, ka Šanda ir narkotiku fronte. Opijs, pirms aizveras Turcijas lauki. Tagad tas bija mazs uzņēmums, kas ražoja hašišu.
  
  
  Jusefs teica, ka Haši Mansurs izvirzīja. Hali Mansurs, kurš runāja ar Robi. Kura brālis Ali mani atveda uz Ramazu. Vai Shanda Baths priekšnieks bija saistīts ar Khali?
  
  
  Var būt.
  
  
  Laikam nē.
  
  
  Boss Šandā. Viņu sauca Terhans Kals — pļāpāt-krakšķēt. Statika saplēsa Bendžamina spriedumu. Terhan Kal - ooris? Trešais brālis?
  
  
  Var būt.
  
  
  Vai varbūt nē.
  
  
  Slepkavas, ko es nošāvu uz jumtiem Ramazā, bija tie paši puiši, kuri mani pieķēra Jeruzalemē vērojot Sāras māju Telavivā. Kaut kas man teica, ka viņi strādā LaMotte, puiši, no kuriem Žaklīna baidījās.
  
  
  Lamotts. Tas viss noveda pie Lamota. Roberts Lamots no Fresco Oil. Ar savu .25 Džeimsa Bonda pistoli. Tāpat kā Džeimsa Bonda .25 lode, ko atradu uz dzeltenās mājas grīdas.
  
  
  Saliec to visu kopā un kas tev ir?
  
  
  Muļķības. Haoss. Gabali sader kopā un neveido attēlu. ES aizmigu.
  
  
  Es biju augu veikalā. Šeit auga kaktusi, efejas, filodendri un citronkoki. Un apelsīnu koki.
  
  
  Pārdevējs piegāja pie manis. Viņš bija ģērbies kā arābs, ar galvassegu un saulesbrillēm, kas aizsedza seju. Viņš mēģināja man pārdot citronkoku un teica, ka papildus ir trīs podi ar efeju. Viņš smagi pārdeva. "Jums tiešām ir jāpērk," viņš uzstāja. "Vai esat lasījis pēdējo grāmatu? Tagad mums saka, ka augi var runāt. Jā, jā,” viņš mani pārliecināja. "Tā ir pilnīga taisnība." Viņš zaļi pasmaidīja. No viņa mutes izauga augi.
  
  
  Apelsīnu koki atradās veikala aizmugurē. Es teicu, ka meklēju apelsīnu koku. Viņš likās laimīgs. "Lieliska izvēle," viņš teica. "Apelsīni, citroni - tie visi ir viens un tas pats." Viņš man sekoja atpakaļ tur, kur auga apelsīni. Es piegāju pie koka un saplaisāju! Muļķības! no jumta pāri ceļam lidoja lodes. Es biju Kaluru mājas priekšā. Es biju ģērbies kā pulkvedis. Es atšāvu. Četri arābu kaujinieki palēninājumā, murgainā stilā nokrita no jumta. Es pagriezos. Arābu pārdevējs joprojām bija tur. Viņš stāvēja pie apelsīna koka un plaši smaidīja. Viņam rokā bija pistole. Tas bija Bobs Lamots.
  
  
  Pamodos nosvīdis.
  
  
  Viņš sēdēja taisni gultā un skatījās sienā.
  
  
  Un tad tas atnāca pie manis. Kādai vajadzēja būt atbildei? Viņš bija tur visu laiku. Es pats to teicu. "Sērkociņu kastīte bija augs," es sacīju Bendžaminam un piebildu: "Man visvairāk nepatīk tas, ka viss, ko es tagad atrodu, varētu būt augs."
  
  
  Tas ir viss. Tas viss bija augs. Rūpīgi izstrādāts augs. Katra detaļa. No Hali Mansour stāstiem El Jazzar — augi var runāt — līdz pat mājai Ramazā. Mājā Ramazā nekas nenotika. Izņemot to, ka tur tika nogalināti četri augi. Māja bija augs. Visa taka bija augu. Dūmu aizsegs, aizkars, ēsma.
  
  
  Tagad visi vaļīgie gali ir sakrituši savās vietās. Viss, ko es nesapratu. Kāpēc teroristu grupējums pieņem darbā cilvēkus. Kāpēc viņi mudināja tukšas runas. Tāpēc, ka viņi radīja nepatiesu priekšstatu un gribēja, lai stāsts tiktu atklāts.
  
  
  Mansuri un kalorieši bija nevainīgi krāpnieki. Viņi ticēja, ka viss, ko viņi darīja, bija īsts. Bet tie tika izmantoti. Cilvēki ir tik gudri, ka tas ir vienkārši pārsteidzoši. Cilvēki, kuri zināja, ka viņiem ir darīšana ar karstgalvjiem un apiņiem, un zināja, ko sagaidīt. Viņi uzskatīja, ka Khali Mansour izpārdosies, un viņi uzturēja kontaktus ar Robiju, lai pārbaudītu savu teoriju. Tad viņi abus nogalināja, lai piešķirtu stāstam nozīmi.
  
  
  Patiesību uzzināja tikai Džeksons Robijs. Atgriežoties no Bhamazas, viņš to saprata. Tāds pats kā manējais. Iespējams, ka neesmu aizpildījis visas detaļas, bet, ja veiksies, man būs visas atbildes. Drīzumā.
  
  
  Un kā ar Bendžaminu?
  
  
  Ko viņš zināja? Viņš noteikti kaut ko zināja. Viņš to spēlēja pārāk forši un nedaudz kautrīgs. Un viņš nosēdināja man blakus Leilu Kaludu.
  
  
  Es viņu pamodināju.
  
  
  Es teicu: "Es smaržoju žurku." Es aprakstīju žurku.
  
  
  Viņa nopietni paskatījās uz mani un pamāja. "Jā. Tev ir taisnība. Shin Bet sekoja to pašu ceļu kā Robi. Viņi arī atrada līķus mājā Bhamazā. Viņi arī nolēma, ka pēda ir... ko tu saki... augs."
  
  
  "Tāpēc viņi mani apgrūtināja, izmantoja, lai Al-Shaitan aizņemtu, lai viņi - Shin Bet meistari - varētu iziet un atrast īsto ceļu. Liels paldies, Leila. Man patīk, ka mani izmanto."
  
  
  Viņa klusi pakratīja galvu. "Jūs nesaprotat."
  
  
  — Ko, pie velna, es daru.
  
  
  "Labi, jūs daļēji pārpratāt. Viņi arī zina, ka Robijs pieslēdza AX. Tāpēc viņi domā, ka viņš, iespējams, ir atradis patiesību starp meliem. Patiesību viņi palaida garām. Viņi domāja, ka, ja jūs sekosit Robija pēdām, jūs varētu uzzināt... lai arī kas tas būtu. Šīns Bets smagi strādā pie tā, Nik. Gandrīz katrs aģents..."
  
  
  "Jā jā. Labi. Ja es būtu Bendžamins, es darītu tāpat. Lieta ir tāda, ka tas strādāja."
  
  
  "Ko jūs domājat, ka tas strādāja?"
  
  
  "Es domāju, es zinu, kur atrodas Al-Shaitan."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ieplestām acīm. "Vai tu dari? Kur?"
  
  
  "Ak, mīļā. Nākamā kārta ir mana."
  
  
  
  
  
  
  Deviņpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Brokastis ar jogurtu, augļiem un saldu tēju. Nasrs un es. Saskaņā ar viņa mājas noteikumiem vīrieši ēda vieni. Mēs apspriedām As Sayqa, komando grupu, kurā Nasrs bija iefiltrējies. Pēdējā laikā viņu darbība ir vērsta uz Sīrijas ebrejiem. Ebreji geto. Viņi ar likumu ir spiesti dzīvot geto, nevar strādāt, un uz ielām ir komandantstunda. Bez pasēm, bez brīvībām, bez telefoniem. Uzbrucis uz ielas, pēc iegribas nodurts līdz nāvei. Ja vēlaties uzzināt, kas notika ar antisemītismu, dažviet Tuvajos Austrumos tas ir dzīvs un labi. Ebreji nevar iekļūt Saūda Arābijā un vispār nevar izkļūt no Sīrijas. Es varētu viegli saprast daudzas lietas par izraēliešiem, iztēlojoties tos pirms vairākiem tūkstošiem gadu.
  
  
  Es jautāju Nasram, kāpēc viņš kļuva par dubultnieku.
  
  
  Viņš izskatījās pārsteigts. "Jūs jautājat, kāpēc es strādāju kā dubultaģents — man likās, ka mēs to tikai apspriedām." Viņš pacēla nelielu vīnogu ķekaru. “Šī pasaules daļa ir ļoti sena. Un mūsu zeme vienmēr ir bijusi ar asinīm barota. Lasi Bībeli. Tas ir rakstīts ar asinīm. Ebreju, ēģiptiešu, filistiešu, hetu, sīriešu, kristiešu, romiešu. Un tad bija Bībele. rakstīts. musulmaņi. turki. krustneši. Ak, krustneši izlēja daudz asiņu. Mieru mīlošā Kristus vārdā viņi to izlej." Viņš virpuļoja vīnogas gaisā. Man ir apnicis ēst asinīs audzētu pārtiku. Esmu noguris no bezgalīgā neprāta, kad cilvēki strīdas par labo un ļauno, it kā viņi to patiešām zinātu. Jūs domājat, ka izraēliešiem ir taisnība. Nē. Es tikai domāju, ka maldās tie, kas vēlas tos iznīcināt. – Viņš iemeta vīnogas un sāka smaidīt. - Un, iespējams, ar šādu spriedumu es izdaru savu stulbumu.
  
  
  Es teicu, ka uzskatu, ka vīrietim ir jātiesā. Cilvēki lepojas, sakot, ka es neizsaku spriedumus, “bet dažas lietas tomēr ir jānovērtē. Dažreiz, ja neesat nosodošs, jūsu klusēšana ir piedošana. Vai kā teica kāds cits, kurš reiz cīnījās par saviem uzskatiem: "Ja jūs neesat daļa no risinājuma, jūs esat daļa no problēmas."
  
  
  Nasrs paraustīja plecus. "Un risinājums rada jaunu problēmu kopumu. Katra revolūcija ir sēkla – kura? Nākamā revolūcija! Bet, — viņš pamāja ar savu gaisīgo roku, — mums visiem ir jāizdara derības par perfektu pasauli, vai ne? Un likteņi reizēm sazvērējas, vai ne? Es tev palīdzēju, un tu man palīdzēji. Kad mums veicas, mēs ticam, ka Dievs ir izvēlējies mūsu pusi."
  
  
  "Kad mums nav paveicies?"
  
  
  "Ak! Tad mēs uzzināsim, vai esam izvēlējušies Dieva pusi. Tikmēr jūsu otrā vizīte pie manis no šī biznesa helikoptera neapšaubāmi papildināja manu veiksmi. Interesanti, vai es varu jūsu labā darīt vairāk? "
  
  
  "Jā. Jūs varat sekot līdzi Leilai."
  
  
  "Tev nevajag to jautāt, mans draugs. Ak!" Nasrs paskatījās pār manu plecu. Es pagriezos un ieraudzīju Leilu stāvam durvīs. Nasrs piecēlās. "Es domāju, ka es varu darīt vēl vienu lietu. Tagad es varu atstāt jūs, lai atvadītos."
  
  
  Nasrs aizgāja. Leila nedaudz klibodama pavirzījās uz mani. Es teicu viņai apstāties. Es viņu pacēlu un aiznesu uz soliņu. Šķita, ka brīdis prasīja kādu Holivudas dialogu. Es teicu: "Kādu dienu, Taņa, kad karš beigsies, mēs tiksimies uz Ļeņingradas kāpnēm."
  
  
  Viņa to teica?"
  
  
  es pasmaidīju. "Nav svarīgi." Nosēdināju viņu uz soliņa un apsēdos viņai blakus. Tas ir jocīgs brīdis, kad nav ko teikt. ko tu saki?
  
  
  Viņa teica: “Frančiem ir labs vārds.
  
  
  Viņi saka à bientôt. Līdz nākamajai reizei."
  
  
  Es paņēmu viņas roku. Es teicu: "Līdz nākamajai reizei."
  
  
  Viņa noskūpstīja manu roku. Tad viņa ātri teica: "Tikai ej, labi?"
  
  
  Bija brīdis, kad manas kājas nekustējās. Tad es tos pasūtīju. Piecēlos. Es sāku runāt. Viņa pakratīja galvu. "Nē. Vienkārši aizej."
  
  
  Es biju gandrīz pie durvīm.
  
  
  — Niks?
  
  
  Es pagriezos.
  
  
  — Vai tu man nepateiksi, kurp dodaties?
  
  
  ES smējos. “Jums veiksies kā Shin Bet aģentam. Protams, es jums pateikšu, kur es eju. Es paņemu helikopteru un lidoju prom."
  
  
  Kur?"
  
  
  "Kur citur? Uz Jeruzalemi, protams."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Es lidoju pāri Jordānai un nolaidos uz lidlauka ārpus Jeruzalemes. Tas nebija tik viegli. Man bija jārunā daudz un ļoti ātri. No radio vadības līdz lidostas tornim. Pat tad, kad atvēru durvis, es saskāros ar ieroci. Ņemot vērā sīriešu pulkveža tērpu, es tik un tā būtu izturējis pratināšanu, ja ne maģiskais Alefs Uri. Tas darbojās kā Svētā Kristofera medaļa ebreju valodā.
  
  
  Es atgriezos savā istabā Amerikas kolonijā, nomazgājos dušā, noskujos, pasūtīju kūpinātu lasi un degvīna pudeli un ķēros pie darba.
  
  
  Esmu rezervējis lidmašīnu.
  
  
  Esmu rezervējis viesnīcas numuru.
  
  
  Es veicu trešo tālruņa zvanu. Es viņam pateicu, ko ņemt līdzi, kur un kad satikties. Es veicu ceturto tālruņa zvanu. Es viņam pateicu, ko ņemt līdzi, kur un kad satikties.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī.
  
  
  Es noskuvu ūsas.
  
  
  Iztīrīju un uzlādēju Vilhelmīnu.
  
  
  Es uzvilku drēbes.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Es pavadīju tikai četrdesmit minūtes.
  
  
  Sagatavojos un gaidīju vēl pusstundu.
  
  
  Izgāju pagalmā un pasūtīju dzērienu. Man vēl bija divas stundas, lai nogalinātu.
  
  
  Dzēriens neko nedarīja. Biju noskaņota darbībai. Es jau biju klāt un nogāzu durvis. Viņi visi bija tur. Deviņi miljonāri. Un Al-Shaitan. Vecais labais Al S. Man bija jābūt taisnībai. Jo es vairs nevarēju atļauties kļūdīties. Es visu laiku kļūdījos.
  
  
  Tagad bija mana iespēja būt pilnīgai taisnībai.
  
  
  Es dzēru uz to.
  
  
  Un te viņa ir. Žaklīna Raine. Ar izskatīgu policijas leitnantu pie rokas. Viesmīlis viņus veda pāri terasei garām manam galdiņam. Žaklīna apstājās.
  
  
  "Nu, sveiks, kungs... Makenzi, vai tā ir?" Viņai bija tāda pati zila zīda kleita, tie paši blondie zīda mati, tāda pati zīda izteiksme. Interesanti, kā izskatās viņas fotogrāfija bēniņos?
  
  
  "Mis... Sniega..." Es pacirtu pirkstus. "Nē. Šī ir Reinas jaunkundze."
  
  
  Viņa pasmaidīja. — Un tas ir leitnants Jablons.
  
  
  Apmainījāmies ar sveicieniem.
  
  
  Žaklīna sacīja: "Leitnants Jablons bija tik laipns. Mans draugs... izdarīja pašnāvību. Liels šoks." Viņa pagriezās pret Jablonu. "Es nedomāju, ka es būtu izdzīvojis bez tevis." Viņa veltīja viņam žilbinošu smaidu.
  
  
  — Pašnāvība? Es teicu, domādams, vai viņi domā, ka Lamots nošāvās un tad iegāja bagāžniekā, vai arī iegāja bagāžniekā un tad nošāvās.
  
  
  "Jā. Viņa ķermenis tika atrasts viņa gultā."
  
  
  Un es precīzi zināju, kas to vadīja. Es pateicīgi pamāju viņai. Viņa kļuva nemierīga. Viņa pagriezās pret savu leitnantu. "Nu..." viņa teica. Viesmīlis man atnesa otru dzērienu. Es pacēlu glāzi. "Le Chaim," es teicu.
  
  
  — Le Chaim? - viņa atkārtoja.
  
  
  "Par pašnāvību," es teicu.
  
  
  Leitnants izskatījās neizpratnē.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Pulksten piecos nolaidos Beirūtā.
  
  
  Uri mani gaidīja lidostā, ģērbies tumšā lietišķā kostīmā, nesot smagu bagāžu un nobružātu plastmasas Air France somu. Apturējām atsevišķus taksometrus.
  
  
  Braucot pa pilsētu, es bungoju uz ceļiem. Beirūtu sauc par Tuvo Austrumu Parīzi. To sauc arī par parazītu. Tirdzniecības centrs, liels boutique; tas dzīvo no citu valstu produktiem, darbojas kā milzu pārkraušanas punkts, milzu importa-eksporta birojs. Sloksnes, klipši, viegla nauda; tad, no otras puses, nestabilā palestīniešu klātbūtne, klātbūtne, kas izraisa pārrobežu reidus, satrauktā, satrauktā kreisā spārna presē, “incidentus” pret valdošo režīmu, kas izdzīvo palestīniešu šantāžas apstākļos.
  
  
  Mana mašīna piebrauca pie Fox Beirut. Es izgāju ārā un samaksāju, kamēr durvju sargs lika zvanītājam nogādāt bagāžu. Es redzēju Uri ejam pa zeltītajām durvīm. Es nogalināju vēl vienu minūti un sekoju viņam.
  
  
  Es piegāju pie galda. "Makenzija," es teicu. "Man ir rezervācija."
  
  
  — Makkenzija kungs. Ierēdnis bija tumšs un izskatīgs
  
  
  jauns vīrietis. Viņš šķiroja rozā veidlapu kaudzi. "Ak, te mēs esam. Makenzija kungs. Vienvietīgs ar vannu.” Es parakstīju reģistrā. Viņš man lika gaidīt. Pienāca šveicars un parādīja uz manu istabu. Arī Uri gaidīja. Aizsmēķēju cigareti un paskatījos vestibilā. Balts marmors ir jāšanās visur. Balti paklāji ar sarkanām apmalēm. Balti dīvāni un sarkani krēsli. Balti lakoti galdi un lampas ar sarkaniem ziediem. Divi sargi taupe formas tērpos ar 38. kalibra maciņiem, kas izspiedušies no gurniem. Divi, nevis trīs, civildrēbēs.
  
  
  Šeit nāk Kellija. Desmit minūtes kavējas. Kellija un nolietots ādas čemodāns.
  
  
  Ziņnesim bija Uri somas uz ratiem. Viņš pildīja manu somu, gatavs doties ceļā.
  
  
  Es piegāju pie Kellijas.
  
  
  — Pastāsti man, vai tu...
  
  
  "Protams, kā ar tevi..."
  
  
  "Makenzija."
  
  
  "Makenzija. Noteikti. Jūs esat šeit, lai..."
  
  
  "Jā. Tieši tā. Tev arī?"
  
  
  — Tieši tā.
  
  
  Ierēdnis iedeva Kellijai pildspalvu. Es redzēju, kā viņš pieteicās: Toms Maierss.
  
  
  "Kā klājas Morīnai?"
  
  
  "Viņai viss kārtībā."
  
  
  "Un mazais Toms?"
  
  
  "Viņš katru dienu liek likmes vairāk."
  
  
  "Ak, viņi patiešām aug."
  
  
  "Jā, protams".
  
  
  Šajā brīdī šveicars bija izsaucis šveicaru, un Kellijas bagāža atradās ratiņos kopā ar mūsu bagāžu. Durvju sargs teica: "Kungi?"
  
  
  Mēs pasmaidījām un gājām uz priekšu. Lifts atvērās. Līgotājs iebrauca piekrautos ratos. Durvju sargs viņam sekoja. Tad mēs esam trīs. Lifta operatore sāka aizvērt durvis. Maza auguma, resna, pusmūža sieviete, dimantiem klāta un ar gigantiskām krūtīm, kas iespiestas iekšā pa aizveramajām durvīm.
  
  
  "Desmit," viņa teica angliski, turot visus savus resnos pirkstus un izceļot dimantus piecos no desmit.
  
  
  Auto iedarbināja.
  
  
  "Seši," sacīja durvju sargs, skatīdamies uz mūsu atslēgām. — Seši un tad septiņi.
  
  
  – Vienpadsmit, – Kellija sacīja.
  
  
  Operators pārsteigts paskatījās uz viņu. "Neiespējami, kungs. Vienpadsmit ir privāts stāvs. Man tiešām žēl”.
  
  
  "Es tiešām atvainojos," es teicu, izvelkot ieroci. Kellija satvēra operatora rokas no aizmugures, pirms viņš paguva nospiest trauksmes pogas, un Ūrija satvēra matronu ap muti, pirms viņa paguva izdvest ar dimantu apkaisītu kliedzienu.
  
  
  Šveicars un apaļainais sūtnis nobijās.
  
  
  Es nospiedu Stop pogu. Lifts apstājās. Kellija saslēdza lifta operatoru rokudzelžos un pazibināja savu 38. kalibra policistu. Uri joprojām turēja roku pie sievietes mutes. "Dāma," es teicu, "jūs kliedzat un esat miris. Tu saproti?"
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  Uri palaida viņu vaļā.
  
  
  Es nospiedu sešus. Lifts sāka darboties. Gluži kā sievietes mute. Jūdze minūtē.
  
  
  "Ja jūs domājat, ka varat tikt galā ar šo, jūs... jūs... jūs maldāties kā lietus. Es gribu, lai jūs zināt, ka mans vīrs ir svarīgs cilvēks. Mans vīrs tevi noskatīs līdz pasaules galam. Mans vīrs…"
  
  
  Uri atkal aizsedza muti ar roku.
  
  
  Mēs sasniedzām sesto stāvu.
  
  
  Kellija no reģistratūras paņēma trīs atslēgu komplektus. "Labi," viņš teica. "Tagad mēs visi dodamies prom. Ātri un klusi. Viena skaņa, viens žests, es šauju. Tas ir skaidrs?"
  
  
  Visi četri pamāja ar galvu. Teicu zvanniekam atstāt bagāžu. Uri atlaida roku no Mutes. Viņš lēnām nomurmināja: "Līdz zemes galiem."
  
  
  Es atvēru durvis. Nav kustības. Kellija pakratīja atslēgas un paklanījās. “Sestā divpadsmitā istaba? Tieši šeit, kundze."
  
  
  Viņi gāja pa gaiteni. Es aizvēru lifta durvis. Mēs ar Uri nirām pēc bagāžas. Kellijas koferī bija divi uzvalki. Tumši zili krekli, bikses un pieskaņoti Mae Wests. Mīkstie cimdi. Skārda ķiveres. Divi oficiāli personu apliecinoši dokumenti. pastkartes. Izģērbāmies un sākām pārģērbties jaunās drēbēs. Es iedevu Uri viņa teroristu medaļu. "Kā solīts," es teicu.
  
  
  "Tas palīdzēja?"
  
  
  "Tas palīdzēja. Vai jūs atnesāt lietas?"
  
  
  “Lietas ir pareizi. Tu devi lielu rīkojumu, zēn. Jūs dodat man četras stundas, lai tiktu pāri robežai un pateiktu, ka vēlaties pozēt par bumbu.
  
  
  — Tātad?
  
  
  “Tātad... es vēl nevēlos steigties. Es šķērsoju robežu pārģērbies par vecu cilvēku. Un tas, ko es paņēmu līdzi, mīļā, ir miskaste. Viņš stāvēja matainajā krūtīs un šortos, velkot tumši zilu kreklu.
  
  
  Es teicu _ "Kas par miskasti?" .
  
  
  "Atkritumi. TV antena. Rakstāmmašīnas rullītis. Bet nesmejies. Palaidiet to antenu pāri sienai, un viņi domās, ka tas ir kaut kāds dīvains zīlēšanas stienis.
  
  
  "Es negribētu likt uz to savu dzīvi. Ko vēl atvedāt?
  
  
  "Es pat neatceros. Tāpēc pagaidiet nedaudz. Jūs būsiet pārsteigts."
  
  
  "Labi. Man vienkārši patīk pārsteigumi."
  
  
  Viņš pacēla uzaci. — Vai jūs sūdzaties? Viņš teica. Viņš iemeta savu
  
  
  jaka koferī. "Ko jūs paņēmāt līdzi šai ballītei, izņemot savu muti un lielas idejas?"
  
  
  "Kartupeļu salāti".
  
  
  "Smieklīgi," viņš teica.
  
  
  Pie lifta durvīm klauvē.
  
  
  "Kāda parole?"
  
  
  "Bāc tevi."
  
  
  Es atvēru durvis.
  
  
  Kellija bija ģērbusies kā lifta operatore. Viņš ātri iegāja un aizvēra durvis. Beidzot es viņu oficiāli iepazīstināju ar Uri, kamēr piesprādzēju smago izolēto vesti.
  
  
  "Kā klājas mūsu draugiem?" Es teicu Kellijai. "Vai jūs viņus aizņemat?"
  
  
  "Jā. Var teikt, ka viņi visi ir saistīti."
  
  
  "Nabaga lēdija," es teicu.
  
  
  — Nabaga vīrs, tu gribi teikt.
  
  
  "Līdz zemes galiem," Urijs noteica.
  
  
  Kellija paķēra plastmasas maisiņu lidojumiem. "Vai radio ir šeit?"
  
  
  Ūrijs teica: "Astoņi. Sēdiet vestibilā un gaidiet signālu. Pēc tam jūs zināt, ko darīt.
  
  
  Kellija pamāja. "Tikai neiekļūstiet nepatikšanās pirmajās desmit minūtēs. Dodiet man laiku pārģērbties un nokļūt vestibilā."
  
  
  Es teicu: "Manuprāt, tu esi skaista tieši tāda, kāda tu esi."
  
  
  Viņš izdarīja neķītru žestu.
  
  
  Es pagriezos pret Uri. "Es domāju, ka labāk pastāstiet man, kā dot Kellijai signālu."
  
  
  "Jā jā. Noteikti. Jūsu kastē ir tas, kas izskatās pēc sensora. Ir divas pogas. Nospiediet augšējo, un jūs signalizēsit Kellijai."
  
  
  — Kā ar apakšējo?
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Jūs sūtīsit signālu pasaulei."
  
  
  Uri izsaiņoja divas metāla kastes. Tie izskatījās pēc milzīgiem haki krāsas pusdienu spaiņiem.
  
  
  Kellija pamāja ar galvu. "Tu esi traks. Jūs abi".
  
  
  Ūrijs paskatījās uz viņu. “Vai jūs esat Sanē kungs? Ko jūs šeit darāt, Sanē kungs?
  
  
  Kellija pasmaidīja savu Belmondo smaidu. “Tas izklausījās pārāk labi, lai palaistu garām. Vienalga. Ja Kārteram ir taisnība, šis ir lielākais nolaupīšanas plāns kopš Eimijas Semplas Makfersones pazušanas. Un, ja viņš kļūdās — un es domāju, ka viņš ir —, tad tas pats par sevi ir ieejas cenas vērts.
  
  
  Uri izsijāja savas kastes saturu. "Amerikāņi," viņš nopūtās. "Ar savu sacensību garu tas ir brīnums, ka jūs, puiši, uzvarējāt karā."
  
  
  "Tagad, tagad. Nejauksim sacensību garu. Galu galā viņš ražoja Edsel un Diet Cola."
  
  
  Uri pasniedza man metāla kasti. — Un Votergeits.
  
  
  Es paraustīju plecus. — Un viņa zāles. Es pagriezos pret Kelliju. "Ko tad mums vajadzētu sagaidīt? Es domāju, tur augšā."
  
  
  Kellija paraustīja plecus. — Nepatikšanas.
  
  
  Uri paraustīja plecus. — Kas tad te jauns?
  
  
  "Apsargi," Kellija teica. "Es domāju, ka mēs redzēsim apsargus, kad atvērsim durvis. Katrā stāvā ir trīsdesmit istabas. Viņš katram no mums pasniedza galveno piekļuves atslēgu.
  
  
  Es paskatījos uz Uri. "Tu paņem labo pusi, es pa kreisi."
  
  
  Viņš teica: "Es domāju, ka mums vajadzētu iet kopā."
  
  
  “Uh-u. Lielāko daļu mana ceļa mēs iesim kājām. Turklāt mans veids, ja kādu no mums pieķer, otram vēl ir iespēja dot signālu.
  
  
  Ūrijs nolaida brilles uz sejas. “Un pieņemsim, ka viņi mūs noķer, bet viņi nav Al-Shaitan. Pieņemsim, ka viņi ir tieši tādi, par kādiem viņi saka. Grupa šeihu no... - viņš pagriezās pret Kelliju, - no kurienes tu to teici?
  
  
  “No Abū Dabī. Un tas ir viens šeihs. Ahmeds Sultāns el Jamarūns. Pārējie puiši ir lakeji, kalpi un sievas.
  
  
  "Vai viņa sievas ir puiši?"
  
  
  "Apbrīnojami," es teicu. "Kas pie velna ir šis? Abots un Kostello satiekas ar Al-Shaitan? Ejiet pa labi, es iešu pa kreisi, bet, Dieva dēļ, iesim." Es nospiedu pogu.
  
  
  Mēs devāmies ceļā.
  
  
  11. stāvs
  
  
  Kellija atvēra durvis.
  
  
  Zālē stāvēja divi uniformās tērpti sargi. Oficiālais izskats. Bet tad bijām mēs.
  
  
  "Bumbu komanda," es teicu, parādot karti. Es izgāju pa durvīm. Ceļu bloķēja apsargs.
  
  
  "Pagaidi," viņš teica. "Par ko tas ir?"
  
  
  — Bumbas! Es teicu diezgan skaļi. "No ceļa". Es pagriezos pret Uri un pamāju. Mēs abi sākām kustēties pretējos virzienos. Apsargi apmainījās skatieniem. Kellija aizvēra lifta durvis. Viens no apsargiem sāka dzenāt manas kājas "B-b-bet," viņš teica. "Mēs neesam saņēmuši rīkojuma vārdu."
  
  
  "Tā nav mūsu problēma," es aizsmakusi teicu. "Kāds šajā viesnīcā ievietoja bumbu. Ja vēlaties mums palīdzēt, pārliecinieties, ka visi paliek savā istabā." Nonācu tur, kur bija pagrieziens, un paskatījos uz sargu. "Tas ir pavēle," es teicu. Viņš saskrāpēja degunu un atkāpās.
  
  
  Sarkano un balto paklāju izgāju līdz galam. Durvis ar uzrakstu "Kāpņu telpa" bija droši aizslēgtas, aizslēgtas no iekšpuses. Es pieklauvēju pie pēdējām durvīm rindā. Nav atbildes. Es izvilku piekļuves atslēgu un atvēru durvis.
  
  
  Kāds vīrietis gulēja cieši aizmidzis. Uz galda viņam blakus atradās pirmās palīdzības aptieciņa. Zīmes un simboli. . Hipodermiskā adata. Man bija jābūt taisnībai.
  
  
  Tam, kurš nolaupīja amerikāņus, ir jābūt šeit. Es piegāju pie gultas un apgriezu vīrieti.
  
  
  Hārlovs Vilts. Kotedžu moteļu miljonārs īpašnieks. Es atcerējos viņa seju no televīzijas kadriem.
  
  
  Blakus telpas durvis bija nedaudz atvērtas. Viņam aiz muguras es televīzijā dzirdēju aicinājumus uz futbola spēli. Aiz kura skan dušas skaņas un pornogrāfisku dziesmu baritonēti stabiņi. Sargs Vilta ietur pārtraukumu. Es paskatījos pa plaisu. Uz gultas sēdēja arābu apdegums, rūtainā galvassegā un 38. kalibra pistole.
  
  
  Tas bija. Zelta raktuves. Al-Shaitan patversme. Lieliski, Al. Lieliska ideja. Privāts stāvs aizņemtā viesnīcā. Izmantojot naftu bagāta šeiha vāku. Privātie kalpi, privātais šefpavārs. Tas viss bija paredzēts, lai nepieļautu nepiederošos. Pat vadība nezinās patiesību. Taču Robijs viņu atpazina, un es arī. Jo, tiklīdz jūs sapratāt, kas ir Al Shaitan, jūs varējāt brīvi uzzināt, kas ir Al Shaitan.
  
  
  Labi. Ko tālāk? Atrodiet Uri, atrodiet vadītāju un pabeidziet visu.
  
  
  Tas nenotika tādā secībā.
  
  
  Izgāju zālē un notriecu apsargu.
  
  
  "Šeihs vēlas jūs redzēt."
  
  
  Es nebiju gatavs tikties ar šeihu. Es mēģināju vēl spēlēt Bomb Squad. "Piedod," es teicu, "man nav laika." Es pieklauvēju pie durvīm gaitenī. "Policija," es kliedzu. "Atvērt."
  
  
  "Kas?" apmulsusi sievietes balss.
  
  
  "Policija," es atkārtoju.
  
  
  Apsargs izvilka ieroci.
  
  
  Es pagriezu rokā metāla kasti, un tās stūris izspieda gabalu no viņa vaiga, kad kastes saturs izbira uz grīdas. Apsargs nokrita ar muguru pret sienu, viņa ierocis mežonīgi izšāva un pacēla velnu – vismaz velna kalpones. Atvērās četras durvis, tika tēmēti četri ieroči, un pret mani gāja četri ļaundari, tostarp slapja, tikko no dušas. Izredzes uz sitienu mēģinājumu bija zemas. Es atklāju, ka esmu iesprostots zāles šaurā strupceļā.
  
  
  "PVO?" - atkārtoja sievietes balss.
  
  
  "Aizmirsti to," es teicu. "Muļķu diena."
  
  
  Aizgāju, kā vīrietis teica, pie šeiha. Pats Al-Shaitan kungs.
  
  
  Šī bija karaliskā svīta. Vismaz tajā pašā telpā. Četrdesmit pēdu liela istaba ar apzeltītām mēbelēm, damasta apdari, persiešu paklājiem un ķīniešu lampām. Dominējošā krāsa bija tirkīza zila. Uri sēdēja uz tirkīza krēsla, kam blakus atradās bruņoti arābu apsargi. Divi citi sargi stāvēja pie dubultdurvīm. Viņi bija ģērbušies tumši zilā krāsā ar tirkīza galvassegām. Jā, kungs, bagātajiem ir gaume. Kuram gan citam būtu pēc krāsas saskaņota goonu komanda?
  
  
  Mana svīta mani ātri pārmeklēja, atrada Vilhelmīnu un tad Hugo. Pēdējās nedēļas laikā esmu tik bieži atbruņots, ka esmu sācis justies kā Milo Venēra. Viņi mani iegrūda tirkīza krēslā un nolika manu "bumbu" blakus Uri, uz galda apmēram desmit pēdu attālumā no manis. Viņi savāca saturu no grīdas un steidzīgi iebāza kastē. Vāks bija atvērts, atklājot Mollijas skrūves un rakstāmmašīnas rullīšus, kas izskatījās tieši tāpat kā Mollijas skrūves un rakstāmmašīnas rullīši. Kaut kas man teica, ka koncerts ir beidzies.
  
  
  Mēs ar Uri paraustījām plecus. Es paskatījos cauri kastēm un tad paskatījos uz viņu. Viņš pakratīja galvu. Nē, arī viņš Kellijai nedeva signālu.
  
  
  Telpas tālākajā galā atvērās dubultās durvis. Apsargi stāvēja uzmanībā. Viens halātos, divi formas tērpā, un tas no dušas ar dvieli pie jostas.
  
  
  Pa durvīm zīda halātā, zīda pārsējs ar zelta agalu, ar melnu pūdeli zem rokas, iekļuva Oza burvis, teroristu vadonis Al-Shaitan, šeihs el Jamarūns:
  
  
  Leonards Fokss.
  
  
  Viņš apsēdās pie galda, nolika suni uz grīdas aiz kājām un sāka skatīties uz mani, tad uz Uri, tad uz mani, tad uz viņa sargiem, ar triumfējošu smaidu uz viņa tievajām lūpām.
  
  
  Viņš uzrunāja apsargus, atlaidot viņus visus, izņemot četrus zilos ieročus. Viņš pārcēla abus, kas atradās blakus Uri pie durvīm, uz gaiteni. Lapsai bija apmēram četrdesmit pieci gadi, un pēdējos divdesmit gadus viņš bija miljonārs; pēdējie desmit kā miljardieris. Es pētīju bālās, gandrīz laima zaļās acis, tievo, aso, labi izķemmēto seju. Tas nederēja kopā. Tāpat kā divu dažādu mākslinieku gleznots portrets, seja kaut kādā veidā bija pretrunā pati ar sevi. Viņa acīs pazibēja izsalcis pārsteigums; viņa mute bija nemitīgā ironijā. Jautrības un acīmredzama prieka karš. Viņa bērnības sapnis par neaprēķināmo bagātību bija kļuvis par bērna realitāti, un kaut kur viņš to zināja, taču viņš bija braucis ar savu sapni kā cilvēks, kas jāj uz tīģera, un tagad, kalna galā, viņš bija tā gūstā. Viņš paskatījās uz Uri un tad pagriezās pret mani.
  
  
  "Nu, Kārtera kungs. Man likās, ka tu ieradīsies viena."
  
  
  es nopūtos. "Tātad tu domāji, ka es nākšu. Labi,
  
  
  vai tu zināji, ka es nākšu? Es pat nezināju līdz vakarvakaram. Un, cik es zinu, man netika sekots.
  
  
  Viņš pacēla uz galda cietu zelta kastīti un izvilka cigareti. Mans zīmols. Viņš man piedāvāja vienu. Es pakratīju galvu. Viņš paraustīja plecus un aizdedzināja to ar zelta šķiltavu. "Nāc, Kārter. Man nevajadzēja tev sekot. Mani zemāk esošie sargi atceras tavu seju. Man bija tava fotogrāfija no Telavivas. Un es zinu par jūsu izcilajiem talantiem kopš Izmiras laikiem."
  
  
  "Izmira".
  
  
  Viņš paskatījās un izpūta dūmu mākoni. "Pirms pieciem gadiem. Jūs esat slēdzis Turcijas opija tīklu."
  
  
  "Jūsu?"
  
  
  "Diemžēl. Tu biji ļoti gudrs. Ļoti gudri. Gandrīz tikpat gudrs kā es." Smaids mirgoja kā lūpu tikums. “Kad es uzzināju, ka viņi tevi sūtīja sekot Robijam, mani pārņēma patiess satraukums. Tad es sāku to izbaudīt. Ideja par īstu pretinieku. Īsts mana prāta pārbaudījums. Al Šaitans pret Niku Kārteru, vienīgais pietiekami gudrs cilvēks, lai pat sāktu saprast patiesību.
  
  
  Uri apbrīnojami paskatījās uz mani. Es sabīdījos savā krēslā. “Tu kaut ko aizmirsi, Lapsa. Džeksons Robijs tevi pamanīja pirmais. Vai arī jūs to nezinājāt?"
  
  
  Viņš atmeta galvu un smējās, ha! "Tātad. Tu tiešām tam ticēji. Nē, Kārtera kungs, vai es varu jūs saukt par Niku? Nē. Šī arī bija daļa no ēsmas. Mēs bijām tie, kas izveidoja vadu ar AX. Nevis Robijs."
  
  
  Es paņēmu pārtraukumu. "Mani komplimenti, Lapsa, vai es varu tevi saukt par Alu?"
  
  
  Lūpas atkal tikšķēja. — Joko, cik gribi, Nik. Joks bija par tevi. Zvans bija daļa no plāna. Plāns, kā noturēt AX uz nepareizā ceļa. Ak, ne tikai AX. Man izdevās apmānīt daudzus aģentus. Shin Bet, Interpols, CIP. Viņi visi ļoti gudri tuvojās Ramazam. Daži redzēja ķermeņus, daži vienkārši redzēja asinis. Bet viņi visi aizgāja, būdami pārliecināti, ka ir uz pareizā ceļa. Ka viņi vienkārši palaida garām iespēju atrast Al-Shaitan. Tad ir pienācis laiks segt savas pēdas."
  
  
  "Nogalini zosis, kas dēja zelta zosu olas."
  
  
  "Jā."
  
  
  "Kā Khali Mansour."
  
  
  "Tāpat kā Khali Mansour un viņa kolēģi. Cilvēki, kurus izmantoju pirmajiem mājieniem. Un, protams, mums bija jānogalina viens no aģentiem. Lai radītu iespaidu, ka, zinot par Ramazu, viņš zināja pārāk daudz.
  
  
  "Kāpēc Robijs?"
  
  
  Viņš iebāza cigareti bļodā ar nefrīta gredzeniem. “Pieņemsim, ka man ir cirvis, kas ir jānoslīpē. Vēl viens veids, kā pazemot Vašingtonu. Vēl viens veids, kā palēnināt jūs visu. Ja Robijs būtu miris, tu būtu sūtījis kādu citu. Sākt visu no jauna ir nepareizs ceļš. ”
  
  
  "Tātad jūs varat mūs padarīt divkāršus muļķus."
  
  
  “Dubultie muļķi? Nē. Vairāk nekā divreiz, Kārter. Pirmā lieta, ko Vašingtona izdarīja, bija mēģināt sekot Leonardam Foksam."
  
  
  Uri paskatījās uz mani ar paceltu uzaci.
  
  
  Es atbildēju Uri. "Atceries, kas notika ar Edselu," es nomurmināju.
  
  
  Lapsa pasmaidīja. Atzīmējiet un turiet. “Ja jūs mēģināt izveidot analoģiju ar mani, jūs maldāties. Pilnīgi nepatiesi. Mani sapņi nav pārāk lieli un ne pārāk rokoko. Kas attiecas uz manu piedāvājumu, visi to pērk. Leonards Fokss ir miris. Un arābu teroristi ir miruši. nolaupīšana".
  
  
  Uri noskaidroja kaklu. "Kamēr mēs par to runājam, par ko jūs sapņojat?"
  
  
  Lapsa noraidoši paskatījās uz Uri. “Varbūt sapņi bija slikta vārdu izvēle. Un mani plāni ātri piepildās. Es jau esmu saņēmis pusi no izpirkuma maksas. Un gadījumā, ja jūs nelasījāt papīrus, es izsūtīju dalībniekiem paziņojumu, ka neviens no cietušajiem netiks atbrīvots, kamēr visa nauda nebūs manās rokās. Atvainojiet. Al-Shaitan rokās."
  
  
  — Un kā tu to iztērēsi?
  
  
  “Kā es vienmēr to pavadīju. Tiecoties pēc labas dzīves. Padomājiet, kungi, miljards dolāru. Nav aplikts ar nodokli. Es uzcelšu sev pili, iespējams, Arābijā. Vai es ņemšu četras sievas un piecas Rietumu lielvarai nezināmā krāšņumā? ES to dabūšu. Neierobežota jauda. Feodālā vara. Spēks, kas var būt tikai austrumu prinčiem. Demokrātija bija tik niecīgs izgudrojums."
  
  
  Es paraustīju plecus. “Bez šī tu joprojām būtu... kas? Kas tu biji, kad sāki? Kravas automašīnas vadītājs, vai ne?
  
  
  Savā laikā esmu saņēmis dažus draudzīgākus skatienus. — Jūs jaucat demokrātiju ar kapitālismu, Nik. Es esmu parādā savu laimi brīvai uzņēmējdarbībai. Demokrātija ir tā, kas mani grib iesēdināt cietumā. Tas pierāda, ka demokrātijai ir savas robežas." Viņš pēkšņi sarauca pieri. "Bet mums ir daudz par ko runāt, un es esmu pārliecināts, ka jūs, kungi, vēlētos kādu dzērienu. Es zinu, ka darītu."
  
  
  Viņš nospieda zvana pogu un parādījās kalps. Cilvēks basām kājām.
  
  
  "Vai tu saproti ko es domaju?" Lapsa norādīja uz grīdu. “Demokrātijai ir savi ierobežojumi. Tādus kalpus štatos neatradīsit. Viņš ātri pavēlēja un atbrīvoja vīrieti, kurš izņēma mūsu metāla kastes un nolika tās uz grīdas zem galda. Neaizsniedzams un tagad
  
  
  redzamība.
  
  
  Ne es, ne Uri īpaši nesatraucāmies. Lapsa bija aizņemta ar savu iekšu izliešanu, mēs abi bijām dzīvi un joprojām labā formā, un mēs zinājām, ka atradīsim veidu, kā sazināties ar Kelliju. Un kā mēs varētu zaudēt? Lapsa pat nezināja par Kelliju. Nemaz nerunājot par mūsu stulbo shēmu.
  
  
  
  
  
  
  Divdesmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Kalps iedeva viņam milzīgu misiņa paplāti ar poļu degvīna un Baccarat glāzēm, futbola lieluma pilskalnu ar belugas ikru, sīpoliem, sasmalcinātām olām un grauzdiņa šķēlītēm. Lapsa ielēja sev ledusaukstu degvīnu. Piegāja bruņots apsargs un pasniedza mums brilles.
  
  
  Lapsa izgrieza rīkli un atspiedās krēslā. "Plānošana sākās mēnešus pirms..." Viņš ātri paskatījās uz mani. "Es pieņemu, ka jūs vēlaties dzirdēt šo stāstu. Es zinu, ka es patiešām vēlos dzirdēt jūsējo. Tātad. Kā jau teicu, plānošana sākās vairākus mēnešus iepriekš. Man bija garlaicīgi Bermudu salās. Droši, bet garlaicīgi. Esmu cilvēks, kas pieradis ceļot pa pasauli. Ceļojumi, piedzīvojumi, piedāvājumi. Šī ir mana dzīve. Bet pēkšņi es atklāju, ka esmu ierobežots dažās vietās. Un mani līdzekļi bija ierobežoti. Mana nauda tika piesaistīta tiesvedībā, ieguldīta īpašumā, zaudēta man, tiešām. Es gribēju savu brīvību. Un man vajadzēja savu naudu. Lasīju par palestīniešu teroristiem un pēkšņi nodomāju: kāpēc gan ne? Kāpēc gan nenoorganizēt, lai mani nolaupa, un likt izskatīties, ka to izdarījuši arābi? Man bija daudz kontaktu Tuvajos Austrumos. Es varētu nolīgt cilvēkus, lai tas izskatītos likumīgi. Un arābu ekstrēmistu grupējumu ir tik daudz, ka neviens nezinās, no kurienes tas nāk. Tātad - es izgudroju Al-Shaitan."
  
  
  Viņš apstājās un iedzēra garu malku degvīna. “Mana labākā bāze šeit bija Shanda Baths. Es ceru, ka jūs zināt manu saistību ar viņiem. Daļa no opija tīkla, kuru es vadīju, nauda tika filtrēta caur Šveices korporācijām. Shanda bija mana... teiksim, "personāla atlases aģentūra". Kalurisovs, frontes vadītāji, varētu man viegli nopirkt slepkavu armiju. Stūmēji, kas par samaksu izdarīs jebko. Un narkomāni, kuri darīs visu savu slogu labā.
  
  
  — Ne pārāk uzticama armija.
  
  
  "Ak! Tieši tā. Bet es pārvērtu šīs saistības par aktīvu. Ļaujiet man turpināt. Pirmkārt, es palūdzu Caloris ieteikt vīriešus. Tajā brīdī uzdevums bija vienkārši iestudēt manu nolaupīšanu. Mēs izskatījām vārdu sarakstu, un viņš izdomāja vārdu Khali Mansour. Kaluris zināja, ka Khali ir saistīts ar ielu bandu, kā arī ar brāli, kurš dzīvoja Sīrijā. Viņš domāja, ka tā būtu laba aklā zona, ja kāds sāktu mūs izsekot. Bet tad viņš teica nē. Khali Mansour ir neuzticams. Viņš mūs pārdotu, ja nauda būtu pareiza. Un tad man radās īsta ideja. Ļaujiet Mansuram mūs pārdot. Es zināju, ka lietā būs aģenti, un ar tādiem neuzticamiem cilvēkiem kā Mansurs varēju būt pārliecināts, ka aģenti iet nepareizo ceļu.
  
  
  Mansura lieta bija ļoti jutīga. Es gribēju viņu provocēt. Kaitiniet viņu līdz nodevībai. Vadi viņu un tad pieviļ viņu. Bet man bija jārīkojas ļoti piesardzīgi, lai nodrošinātu, ka viņš neuzzina pat ne miņas no patiesības. Tāpēc es izgāju pa sētas durvīm. Mēs sākām ar vīrieti vārdā Ahmeds Rafads, Khali brāļa draugs no Beit Nama. Rafads atradās helikopterā, kas mani atveda no Bermudu salām. Bet tas bija vēlāk. Vispirms mēs likām Rafadam un dažiem citiem vīriešiem palīdzēt mums nolīgt citus strādniekus. Pieņemot darbā, viņi veicināja baumu viļņa izplatīšanos. Manas ausis sasniedza baumas. Informatoru ausis. Mēs arī zinājām, ka Rafads savervēs savu draugu Ali. Un Ali, savukārt, savervēs savu brāli Khali.
  
  
  "Un šis Khali, kad tas būs provocēts, jūs pārdos."
  
  
  — Tieši tā.
  
  
  Es pakratīju galvu un pasmaidīju. Es domāju, ka Arābijas Lorenss teica: "Austrumos viņi zvēr, ka labāk ir šķērsot laukumu no trim pusēm." Šajā gadījumā Lapsai bija patiesi austrumniecisks prāts, kas radīja netiešu saistību ar augsto mākslu.
  
  
  Es aizdedzināju cigareti. "Tagad pastāstiet man, kā Lamots iederas. Un Jenss."
  
  
  Lapsa paņēma milzīgu tenisa bumbiņu ar kaviāru un sāka to smērēt uz sava grauzdiņa.
  
  
  Lai atbildētu uz abiem šiem jautājumiem kopā, "viņš iekoda, un kaviāra šļakatas izkaisījās pa galdu kā krelles no saplīsušas kaklarotas. Viņš iedzēra malku degvīna, lai atbrīvotos aukslējas." Jūs nevarat lietot opiju vidū. East, nezinot, kas ir ASV aģents, Lamots strādāja manā organizācijā. Damaskas filiāle. Viņš zināja par Jensu. Un Lamote tika savervēts, atkarīgs no manis. Ne tikai par heroīnu, bet arī par lielu naudu. Viņam vajag naudu, lai pabarotu citu ieradumu"
  
  
  "Jā. Viņš bija arī dendijs."
  
  
  Lapsa pasmaidīja. "Jā. Pilnīga taisnība. Kad mūsu opija bizness apklusa, Lamots bija nobijies. Viņš nevarēja atļauties gan savu ķīmisko ieradumu, gan arī... tā teikt, modes izjūtu. Pat par viņa algu Fresco Oil, kas, es jums apliecinu, bija diezgan liela. Tātad, Jens. Mums bija pamatinformācija par Jensu. Mēs zinājām, ka viņam ir problēmas.
  
  
  Un stress. Sieviete, kurai bija arī modes izjūta. Cik viegli LaMotte bija viņu aizvest. Nabaga Bobam ar to nebija īpaši jautri. Viņa gaume nesasniedza sieviešu dzimumu. Taču vīriešiem klājās sliktāk ar heroīnu un naudu, tāpēc Bobs pavedināja šo Žaklīnu un piespieda viņu nodot savu bijušo mīļāko. Sākumā mēs domājām par Džinsu izmantošanu kā krāpnieku. Taču bija apjukums. Baumas, par kurām vienojāmies izplatīt Damaskā, nonāca pie CIP virsnieka. Bet tad - kāda veiksme. Jūsu Robi ir dzirdējis baumas Telavivā."
  
  
  "Baumas, ko Mansurs stāstīja El Jazzar..."
  
  
  "Jā. Robi tos dzirdēja un satika Mansuru. Pēc tam viņš mēģināja piezvanīt Jensam uz Damasku. No turienes es domāju, ka jūs zināt, kas notika. Taču Robijam kļuva aizdomas. Nevis Mansurs, bet Jenss/LaMotta. Viņš aicināja Fox doties uz Beirūtu, kur īstais Dženss uzturējās savā naftas konferencē..."
  
  
  "Un kur melnais Renault viņu notrieca uz ielas."
  
  
  "Mmm. Nenogalināja viņu, bet tas ir labi. Vismaz viņam nekad nav nācies runāt ar Robiju.
  
  
  "Un jūs visu laiku bijāt šeit viesnīcā."
  
  
  "Visu laiku. Arī tad, pārģērbies par naftas šeihu. Bet jūs noteikti jau esat kaut ko izdomājuši.
  
  
  "Jā. Paziņojums atdzīvina sargus. Es dzirdēju, ka viņi bija šeit, lai sargātu šeiha naudu. Nauda, kas paslēpta viesnīcas seifā. Tas bija pārāk ekscentriski, lai būtu patiesība. Persijas līča šeihi atved savu naudu uz Libānu, bet viņi to ievieto bankās , tāpat kā visiem pārējiem, man pēkšņi uznāca prātā, kādu naudu jūs ieliktu bankā par izpirkuma maksu.
  
  
  "Bet kāpēc es, Nik? Galu galā es biju miris."
  
  
  "Nav nepieciešams. Jūs ieradāties Bermudu salās dzīvs, ar lidmašīnu. To rādīja TV kameras. Bet jūs atstājāt Bermudu salas slēgtā zārkā. Neviens neredzēja ķermeni, izņemot jūsu "tuvos līdzstrādniekus". Un slēgts zārks ir labs veids, kā dabūt dzīvu cilvēku no salas. Tagad man ir jautājums. Kad jūs nolēmāt nolaupīt pārējos? Tas nebija daļa no sākotnējā plāna."
  
  
  Lapsa paraustīja plecus. "Jā. Jums atkal ir taisnība. Ideja man radās manas... nebrīves laikā. Šīs divas nedēļas es sēdēju šajā istabā un domāju par visiem cilvēkiem, kuri man nepatika. Un es nodomāju - ak! Ja shēma darbojas vienu reizi, kāpēc tā nedarbosies atkal un atkal. Voila! Al-Shaitan kļuva par lielu biznesu. Bet tagad es domāju, ka jums ir pienācis laiks man pateikt..."
  
  
  "Kā es zināju"
  
  
  "Kā tu zināji, ka es ceru, ka neiebilstat man to pateikt, Nik?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Tu mani pazīsti, Al." Es paskatījos uz paklāju un tad uz Uri. Lapsa un viņa rakstāmgalds atradās pārāk tālu. Viņš turēja mūs abus drošā attālumā un dubultās krustugunīs draudos. Es zaudēju cerības tikt pie kastēm. Otrais plāns paliek. Es varētu Lapsu norunāt līdz nāvei. Ja Kellija nebūtu saņēmusi signālu vēl stundu vēlāk, viņš joprojām būtu aizgājis un darījis savu.
  
  
  Iztīrīju rīkli: “Kā es zināju. Es nezinu, Lapsa. Daudz sīkumu. Kad es sapratu, ka Ramaz ir strupceļš, ka visa lieta ir viltota no sākuma līdz beigām, pārējās daļas sāka jukt. vieta. Vai vismaz es varētu redzēt, kas bija pārējās daļas. Piemēram, viens no iemesliem, kāpēc jums ir problēmas ar federācijām, ir izvairīšanās no nodokļu maksāšanas. Baumas par tavām Šveices korporācijām un viltīgie darījumi, lai iztīrītu netīro naudu. Tātad, kur jūs ņemat visu savu netīro naudu? Ne no viesnīcām. Tam jābūt kaut kam nelikumīgam. Kaut kas līdzīgs narkotikām. Un ko tu zini? Visas trīs manas Al-Shaitan puzles daļas bija saistītas ar narkotikām. Mansurs Lamots bija narkomāns. Un Šenda vannas bija gredzena vāks. Shand Baths - piederēja Šveices korporācijai. Jūsu Šveices korporācija. Un Lamots piezvanīja uz Šveici. Ideāls aplis. Pirmā kārta.
  
  
  “Tagad par LaMotu. Viņš bija līdz kaklam Al-Shaitan. Es arī domāju, ka viņš nošāva puišus Ramazā. Nav daudz teroristu, kas nēsā līdzi 0,25 mm munīciju. Taču tas tā nebija. Vai Lamothe strādāja ar OOP? jēga. Bet tad daudzām lietām nebija jēgas. Ak, amerikāņi, kuri turpināja parādīties. Un visa nauda pazibēja apkārt. Komandu karaspēks nav algoti slepkavas. Viņi ir veltīti kamikadzes nīdēji. gabali nederēja - ja mīklu atrisināja Al-Shaitan. Bet nomaini vārdu uz Leonardu Foksu..."
  
  
  Lapsa lēnām pamāja. "Man bija taisnība, domājot, ka jūs esat īstais ienaidnieks."
  
  
  Es spēlēju vairāk laika. "Ir viena lieta, ko es nesaprotu. Jūs runājāt ar Lamotu no rīta, kad viņš nomira. Šeihs El-Jamarūns viņam piezvanīja. Kāpēc tu viņam teici, lai viņš mani atbalsta?”
  
  
  Lapsa pacēla uzaci. “Es esmu diezgan noguris no Lamota kunga. Un viņš man teica, ka domā, ka tu viņu tur aizdomās par kaut ko. Un es domāju, kas ir labāks veids, kā neļaut jums nogalināt savu vienīgo īsto vadību."
  
  
  "Vai jūs zinājāt, ka es viņu nogalināšu?"
  
  
  "Nu, es īsti nedomāju, ka viņam izdosies tevi nogalināt. Bet tad atkal, ja viņš to izdarītu... labi,
  
  
  – Viņš atkal pacēla uzacis. – Vai tavs stāsts būtu beidzies vai ir vēl kas?
  
  
  "Kaut kas cits. Upuru nolaupīšana. Sākumā tas mani padarīja traku. Es mēģinu saprast, kāpēc šie puiši. Tad nodomāju: nu... bez iemesla. Savdabības. Bet, tiklīdz es sāku tevi turēt aizdomās, dūre izveidoja rakstu. Wilts, kurš pārsolīja jūs Itālijas viesnīcā. Stols, kurš jūs aprakstīja savā žurnālā, Thurgood Miles, suņu barības puisis, ir jūsu kaimiņš Longailendā. Tad iedomājieties piecus medniekus. Kajītes atrašanās vieta bija dziļš, tumšs noslēpums. sievas nezināja, kur tas ir. Arābu teroristi to nezināja. Bet es atcerējos, ka lasīju, ka tavs hobijs ir medības. Ka jūs kādreiz piederējāt nelielai, ekskluzīvai mednieku grupai."
  
  
  "Ļoti labi, Nik. Ļoti labs. Šis raksts par manu interesi par medībām noteikti parādījās kad - pirms desmit gadiem? Bet ir viena persona, kuru jūs palaidāt garām. Rodžers Džefersons."
  
  
  "Valsts automašīnas".
  
  
  "Mmm. Mans aizvainojums pret viņu sākās pirms divdesmit gadiem. Turklāt. Divdesmit pieci. Kā jūs sakāt, es reiz braucu ar kravas automašīnu. Valsts kravas automašīna. Un man radās ideja. Es devos uz Detroitu un satiku Rodžeru Džefersonu. Tolaik viņš bija kravu pārvadājumu nodaļas vadītājs. Es viņam uzdāvināju jaunu kravas automašīnas dizainu. Dizains, kas radīs revolūciju biznesā. Viņš man atteicās. Auksts. Rupji. Iesmējās man sejā. Patiesībā es domāju, ka viņš vienkārši piekrita. redzi, kā es izbaudu smieklus sejā."
  
  
  "Jā. Nu, jūs noteikti smējāties pēdējos."
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Un viņiem ir taisnība. Šis ir labākais variants. Un, lai uzzinātu, suņu barības pārdevējs Thurgood Miles ir manā sarakstā nevis tāpēc, ka viņš bija mans kaimiņš, bet gan tāpēc, ka viņa klīnikas izturas pret suņiem. Viņi vienkārši eitanāzē slimos dzīvniekus un pārdod tos koledžām vivisekcijai. Barbarisms! Necilvēcīgi! Viņu vajag apturēt! "
  
  
  "Mmm," es teicu, domādams par kalpu, kas noslīdēja uz grīdas, domājot par krāpniekiem, kas tika nogalināti Ramazā, un nevainīgajiem cilvēkiem, kas tika nogalināti pludmalē. Lapsa vēlējās, lai pret suņiem izturas kā pret cilvēkiem, taču viņam nebija iebildumu pret cilvēkiem izturēties kā pret suņiem. Bet, kā teica Alise: "Es tagad nevaru pateikt, kāda ir tā morāle, bet es to atcerēšos pēc kāda laika."
  
  
  Mēs vairākas minūtes sēdējām klusēdami. Uri teica: "Es sāku justies kā Harpo Markss. Vai nevēlies man kaut ko jautāt? Piemēram, kā tāds gudrs ģēnijs kā es nokļuva tādās nepatikšanās? Vai varbūt tu man kaut ko atbildēsi. vai tu tagad plāno mums pievienoties? "
  
  
  "Labs jautājums, kungs...?"
  
  
  "Moto kungs. Bet jūs varat mani saukt par kvazi."
  
  
  Lapsa pasmaidīja. "Lieliski," viņš teica. “Tiešām izcili. Varbūt man vajadzētu jūs abus turēt tiesā kā galma jestrus. Pastāsti man, — viņš joprojām skatījās uz Uri, — kādus talantus jūs vēl varat ieteikt?
  
  
  "Talanti?" Uri paraustīja plecus. "Maza dziesma, maza deja. Es gatavoju labu omleti."
  
  
  Lapsas acis sastinga. "Ar to pietiktu! Es jautāju, ko jūs darāt."
  
  
  "Bumbas," Uri teica. "Es taisu bumbas. Tāpat kā tas, kas atrodas kastē pie tavām kājām.
  
  
  Lapsa acis iepletās pirms sašaurināšanās. "Tu blefo," viņš teica.
  
  
  Uri paraustīja plecus. "Izmēģini mani." Viņš paskatījās pulkstenī. "Jums ir pusstunda, lai pārliecinātos, ka es meloju. Vai jūs domājat, ka mēs te ienāksim, divi traki, vieni, bez dūžiem, lai Džemu dabūtu ārā? Jūs domājat, ka tas ir beidzies, Leonard Foksa kungs.
  
  
  Lapsa to apsvēra. Viņš paskatījās zem galda. Viņa suns arī atradās zem galda. Viņš salauza pirkstus, un suns izskrēja ārā, metoties Lapsai uz ceļgala, lecot augšā un vērojot viņu ar sunišķu mīlestību. Lapsa viņu pacēla un turēja klēpī.
  
  
  "Labi," viņš teica. “Es nosaukšu tavu blefu. Redziet, mani nekas netur šajās viesnīcas istabās. Es esmu šeihs Ahmeds Sultāns el Jamarūns, varu nākt un iet. Bet tu turpretim...” viņš iesaucās saviem sargiem. "Piesien tos pie krēsliem," viņš pavēlēja arābu valodā. Viņš atkal pagriezās pret mums. "Un es jums apliecinu, kungi, ja bumba jūs nenogalinās pusstundas laikā, es to darīšu."
  
  
  Uri sāka nirt pēc kastēm. Es piecēlos un stulbi iesitu viņam pa žokli, kamēr trīs pistoles noslīdēja, plaisa-kreka-kreka - pazaudēju viņu tikai tāpēc, ka mainīju viņa virzienu.
  
  
  Stulbs gājiens. Viņš nekad to nedarītu. Kastes atradās vairāk nekā desmit pēdu attālumā. Un jebkurā gadījumā nav vērts mirt. Tajos nebija nevienas bumbas, tikai tālvadības pults. Nav tā, ka es neticu varonībai. Es tikai ticu, ka izglābšu viņus vienā no diviem gadījumiem. Kad tu nevari zaudēt. Un kad tev nav ko zaudēt. Es arī to nesaprotu - pagaidām.
  
  
  Es domāju, ka Lapsa paņems savu aizsargu un aizies. Un kaut kā, pat piesieti pie krēsliem, mēs divatā varējām aizsniegties līdz atvilktnēm un nospiest divas pogas. Pirmajam vajadzētu brīdināt vestibilā sēdošo Kelliju, bet otrajam, kas pēc divām minūtēm izraisīs trokšņainu sprādzienu lidojuma somā. Nav īsta bumba. Vienkārši liels sprādziens. Pietiek, lai saplēstu plastmasas maisiņu. Pietiekami lai
  
  
  raidīt gaisā melnus dūmus. Un pietiek, lai izsauktu Beirūtas policiju, kuru Kellija nosūtīs uz vienpadsmito stāvu. Neatkarīgās policijas reids.
  
  
  Otrais plāns — plāns “ja-jūs-nedzirdēsit-no-mums-pēc stundas-jūs tik un tā saņemsit-policijas” gandrīz nedarbojās. Ne, ja Lapsa turētu savu vārdu. Ja bumba nebūtu mūs nogalinājusi pusstundas laikā, viņš mūs būtu nogalinājis. Policisti vēl atbrauks, bet viņi atradīs mūsu līķus. Lieliska Pirra uzvaras ilustrācija. Taču pusstundas laikā var notikt daudz. Un bija daudz laika varonībai.
  
  
  Mēs bijām piesieti pie krēsliem, rokas pie krēsla rokām, kājas pie tā kājām. Uri pamodās tieši tad, kad Lapsa un viņa slepkavas devās prom. Lapsa izbāza galvu pa durvīm.
  
  
  "Ak, ir viena lieta, ko es nepieminēju, kungs. Mēs atradām tavu draugu sēžam zālē."
  
  
  Viņš atvēra durvis mazliet plašāk. Viņi uzmeta Kelliju uz persiešu paklāja. Viņš bija sasiets ar rokām un kājām, rokas bija aiz muguras, un viņa seju klāja zili un zili zilumi.
  
  
  "Tagad viņš mums stāsta," es teicu Uri.
  
  
  Lapsa aizvēra durvis. Mēs dzirdējām, kā viņš to aizslēdza.
  
  
  "Labi," es teicu. "Lūk, plāns..."
  
  
  Viņi abi paskatījās uz mani tā, it kā man tas tiešām būtu.
  
  
  "Atvainojiet," es teicu. "Karātavu humors. Kur ir soma, Kellij?
  
  
  Kellija ar grūtībām apgāzās. "Labi, Polianna. Šeit ir jūsu labās ziņas. Viņi joprojām atrodas vestibilā."
  
  
  – Lūk, jūsu sliktās ziņas, Biga kungs, – Urijs dusmīgi paskatījās uz mani. "Pat ja mums izdosies panākt, lai tas uzsprāgtu, policisti nezinās šeit ierasties. Kāpēc tu mani siti, stulbais idiot? Mums bija labākās iespējas, kad nebijām ierobežoti."
  
  
  "Pirmkārt," es arī biju dusmīgs, "kas varētu būt labāks? Ņemot vērā, ka Kellija ir prom.
  
  
  "Labi. Bet jūs toreiz to nezinājāt."
  
  
  "Labi. Es to nezināju, bet tomēr izglābu tavu dzīvību.
  
  
  "Pusstundu diez vai tas bija pūļu vērts."
  
  
  "Vai vēlaties pavadīt pēdējos mirkļus, sakopjot mani?
  
  
  Vai arī jūs vēlaties kaut ko darīt, mēģinot dzīvot.
  
  
  "Es domāju, ka es vienmēr varu tevi aizvest vēlāk."
  
  
  "Tad dodieties uz kasti un detonējiet bumbu."
  
  
  Ūrijs devās uz sava krēsla atvilktnēm. Tas bija collu pēc collas "Favus?" Viņš teica. “Kāpēc es to daru? Lai Beirūtas policija varētu mazliet pakavēties?
  
  
  Es krēslā piegāju pie Kellijas, kura ar grūtībām piegāja pie manis. "Es nezinu, kāpēc," es nomurmināju Uri. “Izņemot to, ka Leonards Fokss un viņa zilo slepkavu grupa netiks tālāk par vestibilu. Viņi tur sēdēs un skaitīs pusstundu. Varbūt viņi nobīsies, ieraugot policistus. Skrien pie viņa. Iziet no viesnīcas. Vai varbūt viņi kaut kā atvedīs šurp policistus. Vai varbūt viņi domās, ka mums visur ir bumbas."
  
  
  "Vai policisti domās, vai arī Lapsa domās?" Uri joprojām atradās četras pēdas no kastēm.
  
  
  "Sasodīts, es nezinu. Es tikai saku, ka varu."
  
  
  "Tu aizmirsi vienu lietu," Kellija teica no pēdas attāluma. "Varbūt tas ir tikai slikts sapnis."
  
  
  "Man tas patīk," es sacīju, noliecot krēslu tā, lai tas nokristu uz grīdas. "Tagad varbūt vēlaties mēģināt mani atraisīt?"
  
  
  Kellija lēnām piecēlās, līdz viņa rokas atradās blakus manējām. Viņš neveikli sāka tvert manas virves. Uri sasniedza vietu blakus galdam un nometa krēslu uz grīdas. Viņš ar zodu iedunkāja atvērto kasti. Viņš paliecās uz priekšu, izšļakstīdams saturu. Tālvadības pults izkrita un piezemējās viņam blakus. "Nē!" - viņš pēkšņi teica. "Vēl nē. Mums ir divdesmit trīs minūtes, lai spridzinātu bumbu. Un varbūt, kā mūsu saimniekam patīk teikt, varbūt sprādziens Lapsu atsūtīs šurp. Labāk vispirms mēģināsim nedaudz atpūsties. ”
  
  
  Kellija man neko vājāku nedeva. Uri paskatījās uz nesakārtoto miskasti uz grīdas. "Es saprotu," viņš teica. "Es saprotu, es saprotu."
  
  
  "Tu domā ko?"
  
  
  “Knaibles. Es atceros, ka izmetu stiepļu griezējus. Ir tikai viena problēma. Stiepļu griezēji atrodas otrajā atvilktnē. Un sasodītā atvilktne ir pārāk tālu zem galda. Un es nevaru tur nokļūt, piesiets. krēsls." Viņš pagrieza galvu mūsu virzienā. "Pasteidzies, Kellij, man šķiet, ka man vajag īru laimi.
  
  
  Kellija rāpās pie galda. Tas izskatījās pēc futbola laukuma. Beidzot viņš tur nokļuva. Viņš izmantoja sasietās kājas kā zondi un iestūma kasti brīvā vietā.
  
  
  Ūrijs vēroja. "Mans Dievs. Aizslēgts."
  
  
  Es lēnām sacīju: "Kur ir atslēgas?"
  
  
  "Aizmirsti. Atslēgas ir ķēdē ap kaklu."
  
  
  Gara šausmīga klusuma minūte. "Neuztraucieties," es teicu. "Varbūt tas ir tikai slikts sapnis."
  
  
  Kārtējais klusums. Mums bija desmit minūtes.
  
  
  "Pagaidi," Urijs teica. "Arī jūsu kaste bija aizslēgta
  
  
  . Kā jūs to atvērāt? "
  
  
  "Es nedarīju," es teicu. "Es to iemetu aizsargam, un tas atvērās pats."
  
  
  "Aizmirsti to," viņš atkal teica. "Mums nekad nebūs sviras, lai izmestu šo lietu."
  
  
  "Labi. Antena".
  
  
  "Kā ar šo?"
  
  
  "Ņem to."
  
  
  Viņš iesmējās. "Es redzu. Ko tagad?"
  
  
  “Makšķerēt kastē. Paņemiet viņu aiz rokas. Pēc tam mēģiniet to apgriezt, cik vien iespējams.
  
  
  "Sasodīts. Tu nevari būt tik stulbs."
  
  
  Viņš to izdarīja. Tas izdevās. Kaste atsitās pret galda malu, atvērās, un visas miskastes nokrita uz grīdas.
  
  
  "Šī patiešām ir pārsteidzoša pils, Uri."
  
  
  — Vai jūs sūdzaties? viņš jautāja.
  
  
  Kellija jau bija viņu atbrīvojusi.
  
  
  — Ak! Viņš teica.
  
  
  — Vai jūs sūdzaties? - jautāja Kellija.
  
  
  Mums bija palikušas gandrīz piecas minūtes. Ideāls laiks. Nosūtām somu lidojumā. Policisti ieradīsies pēc nepilnām piecām minūtēm. Mēs devāmies uz durvju pusi. Mēs aizmirsām, ka tas ir aizslēgts.
  
  
  Pārējās durvis nebija tās, kas veda uz pārējo telpu. Es atradu Vilhelmīnu uz kumodes un iemetu savu duncis Ūrijai Kellijai, kura izņēma no virtuves atvilktnes nazi.
  
  
  "Telefons!" ES teicu. — Ak Dievs, telefons! Es nirstu pēc telefona un teicu operatorei, lai sūta ups. Kā viņa teica: "Jā, kungs," es dzirdēju sprādzienu.
  
  
  Visas zāles durvis bija aizslēgtas. Un tie visi bija izgatavoti no neplīstoša metāla. Viss ir kārtībā. Tāpēc mēs gaidīsim, mēs nevaram zaudēt tagad. Mēs atgriezāmies viesistabā, tur, kur sākām. Ūrijs paskatījās uz mani. "Vai vēlaties šķirties vai palikt kopā?"
  
  
  Mums nekad nebija jāizlemj.
  
  
  Durvis pavērās vaļā un lidoja lodes. Ložmetējs saplēsa telpu. Es nolaidos aiz galda, bet jutu, ka lodes sadedzina manu kāju. Es izšāvu un trāpīju šāvējam zili tērptajā sirdī, bet pa durvīm iegāja divi šāvēji, visur spļaujot lodes. Vienreiz izšāvu un abi nokrita.
  
  
  Uzgaidi mazliet.
  
  
  Man ir labi, bet ne tik labi.
  
  
  Ilgs baisa klusuma brīdis. Es paskatījos pa istabu. Uri gulēja paklāja vidū ar lodes caurumu polsterētajā vestē. Kellijas labā roka bija pilnīgi sarkana, bet viņš paslēpās, lai meklētu aizsegu aiz dīvāna.
  
  
  Mēs paskatījāmies viens uz otru un tad uz durvīm.
  
  
  Un tur bija mans vecais draugs Deivids Bendžamins.
  
  
  Viņš pasmaidīja sasodīti smaidu. “Neuztraucieties, dāmas. Kavalērija ir šeit."
  
  
  — Ej ellē, Deivid.
  
  
  Es pierāpos pie Uri ķermeņa. Pa manu kāju tecēja asinis. Es jutu viņa pulsu. Viņš joprojām bija tur. Es atpogāju vesti. Tas izglāba viņa dzīvību. Kellija turēja viņa asiņaino roku. "Es domāju, ka es atradīšu ārstu, pirms tas sāp." Kellija lēnām izgāja no istabas.
  
  
  Shin Bet puiši tagad bija pa visu zāli. Viņi un Libānas policisti izveidoja diezgan interesantu kombināciju, sagūstot gūstekņus. Un tad ieradās policisti. Beirūtas policija. Parunāsim par dīvainajiem gultasbiedriem, Šin Bitahonu.
  
  
  "Libāna izmantos šo stāstu daudzus gadus. Viņi teiks: "Kā jūs varat vainot mūs par palīdzību palestīniešiem?" Vai mēs kādreiz nestrādājām ar Shin Bet? "Starp citu," piebilda Bendžamins, "mums ir Leonards Fokss." Beirūta labprāt to atdod. Un mēs to labprāt atdosim Amerikai."
  
  
  — Viens jautājums, Deivid.
  
  
  — Kā es te nokļuvu?
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Leila man teica, ka jūs dodaties uz Jeruzalemi. Esmu brīdinājis skrejceļu, lai paziņotu man, kad ieradīsities. Tad es tevi izsekoju. Nu, ne gluži novērošana. Armijas transportlīdzeklis, kas jūs aizveda uz viesnīcu, bija mūsu. taksometrs, kas jūs aizveda uz lidostu. Šoferis redzēja jūs iekāpjam lidmašīnā, kas devās uz Beirūtu. Pēc tam tas vairs nebija tik grūti. Atceries – es tev pārbaudīju Robija telefona ierakstus. Un viens no numuriem bija Fox Beirut. Es nekad neesmu sapratis, ka Al Šaitans ir Leonards Fokss, bet es sapratu, ka tu piegriezies un domāju, ka tev varētu būt vajadzīga neliela palīdzība no draugiem. Mums ir puisis Beirūtas lidostā - nu, mums bija puisis - tagad viņam ir pārsegs. Tu kļūsti zaļš, Kārter. Es centīšos ātri pabeigt, lai jūs varētu noģībt. Kur es esmu bijis? O jā. Es gaidīju zālē. Ar mani ir trīs puiši. Mēs atklājām, ka Makenzijs neatrodas savā istabā “Kur tad Makenzijs bija? Viens puisis devās tevi meklēt bārā. Es devos pārbaudīt operatoru. Varbūt McKenzie piezvanīja uz citu viesabonēšanas pakalpojumu.
  
  
  "Labi. Nesaki man. Jūs runājāt ar operatoru, kad izsaucu policistus."
  
  
  "Labi, es tev neteikšu. Bet tā tas bija. Tu esi ļoti zaļš, Kārter. Daļēji zaļš un balts. Es domāju, ka tu noģībsi. ”
  
  
  "Miris," es teicu. Un viņš nomira.
  
  
  
  
  
  
  Divdesmit pirmā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Es gulēju kaila saulē.
  
  
  Uz balkona. Es domāju, ko es darītu ar miljardu dolāru. Es droši vien nedarītu neko savādāk. Kas tur jādara? Vai jums ir četrpadsmit uzvalki, piemēram, Bobs LaMotta? Vai Arābijā ir pils? Nē. Garlaicīgi. Ceļot? Tā ir vēl viena lieta, ko cilvēki dara ar naudu. Jebkurā gadījumā ceļošana ir tas, ar ko es aizraujos. Ceļojumi un piedzīvojumi. Daudz piedzīvojumu. Pastāstīšu par piedzīvojumu – tas ir šāviens rokā. Vai kāju.
  
  
  Es visu laiku iztēlojos šo naudu. Pusmiljards dolāru. Pieci simti miljoni. Naudu, ko viņi paņēma no Leonarda Foksa glabātuves. Nauda izpirkuma maksai. Pieci simti miljoni dolāru piecdesmitajos gados. Vai jūs zināt, cik tas ir rēķinu? Desmit miljoni. Desmit miljoni piecdesmit dolāru banknotes. Sešas collas par rēķinu. Pieci miljoni pēdu naudas. Nedaudz mazāk par tūkstoš jūdzēm. Un morāle ir šāda: laimi nevar nopirkt. Vismaz Lapsai. Tas viņam pat nevar nopirkt depozītu. Pirmkārt, tāpēc, ka viņi atdeva naudu. Un, otrkārt, tiesnesis juridiska farsa lēkmē noteica Foksa drošības naudu viena miljarda dolāru apmērā.
  
  
  Ņēmēju nebija.
  
  
  Iezvanījās telefons. Viņš gulēja man blakus uz balkona. Es paskatījos pulkstenī. Pusdienlaiks. Es ielēju sev glāzi poļu degvīna. Es ļāvu telefonam zvanīt.
  
  
  Viņš turpināja zvanīt.
  
  
  Es to pacēlu.
  
  
  Vanags.
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "Vai tev tas patīk?"
  
  
  "Ak, jā, kungs... Vai jūs zvanījāt, lai pajautātu, vai man viss kārtībā?"
  
  
  "Ne īsti. Kā tev iet kājā?"
  
  
  Es apstājos. "Es nevaru melot, kungs. Pēc pāris dienām viss būs kārtībā."
  
  
  "Nu, es priecājos dzirdēt, ka jūs nevarat man melot. Daži cilvēki domā, ka esat kritiķu sarakstā."
  
  
  Es teicu: "Es nevaru iedomāties, kā šīs baumas sākās."
  
  
  "Es arī nevaru, Kārter. Es arī nevaru. Tātad, parunāsim par jūsu nākamo uzdevumu. Jūs vakar pabeidzāt Fox lietu, tāpēc tagad jums vajadzētu būt gatavam nākamajam."
  
  
  "Jā, kungs," es teicu. Es negaidīju Nobela prēmiju, bet nedēļas nogali... — Turpiniet, kungs, — es teicu.
  
  
  "Jūs tagad esat Kiprā. Es vēlos, lai jūs tur paliktu nākamās divas nedēļas. Pēc šī laika es vēlos saņemt pilnīgu ziņojumu par precīzu Kipras koku skaitu Kiprā.
  
  
  "Divas nedēļas, jūs teicāt?"
  
  
  "Jā. Divas nedēļas. Man nav vajadzīga ātrā skaitīšana.
  
  
  Es viņam teicu, ka viņš noteikti var uz mani paļauties.
  
  
  Noliku klausuli un paņēmu vēl vienu karoti kaviāra. Kur es biju? Ak jā. Kam vajadzīga nauda?
  
  
  Es dzirdēju atslēgas skaņu durvīs. Paķēru dvieli un apgāzos. Un te viņa ir. Stāv uz balkona durvju sliekšņa. Viņa ieplestām acīm paskatījās uz mani un pieskrēja pie manis.
  
  
  Viņa nometās ceļos uz paklājiņa un paskatījās uz mani. "Es tevi nogalināšu, Niks Kārter! Es tiešām domāju, ka es tevi nogalināšu!"
  
  
  "Čau. Kas notika? Vai jūs neesat priecīgs mani redzēt?
  
  
  "Prieks tevi redzēt? Man bija bail līdz pusei līdz nāvei. Man likās, ka tu mirsti. Viņi mani pamodināja nakts vidū un teica: “Kārters ir ievainots. Jums jālido uz Kipru."
  
  
  Es izbraucu ar roku cauri viņas dzeltenajiem un rozā matiem. "Čau, Millij... čau."
  
  
  Uz brīdi viņa pasmaidīja skaistu smaidu; tad viņas acis atkal iedegās.
  
  
  "Labi," es teicu, "ja tas liek jums justies labāk, es esmu ievainots. Paskaties zem pārsēja. Tur viss ir skarbi. Un tā jūs jūtaties pret ievainotu varoni — ievainotu savas valsts aizsardzības līnijā? Vai arī ļaujiet man to pateikt citādi. Vai tā jūtaties pret vīrieti, kurš noorganizēja jums divu nedēļu atvaļinājumu Kiprā? "
  
  
  "Brīvdienas?" Viņa teica. "Divas nedēļas?" Tad viņa sarāvās. "Kāda bija pirmā cena?"
  
  
  Es pievilku viņu tuvāk. "Man tevis pietrūka, Millij. Man ļoti pietrūka tavas smeldzīgās mutes.
  
  
  Es viņai darīju zināmu, cik ļoti man viņa pietrūka.
  
  
  "Vai jūs zināt?" - viņa maigi teica. "Es domāju, ka es tev ticu."
  
  
  Mēs skūpstījāmies nākamo pusotru stundu.
  
  
  Beidzot viņa pagriezās un apgūlās man uz krūtīm. Es pacēlu viņas matu šķipsnu pie savām lūpām, ieelpoju viņu smaržas un paskatījos uz Vidusjūru, domādams, ka mēs kaut kā esam apbraukuši pilnu apli.
  
  
  Millija vēroja, kā es skatos uz jūru. "Vai atkal domājat pamest AX?"
  
  
  “Ak. Es domāju, ka tas ir mans liktenis."
  
  
  "Žēl gan. Es domāju, ka būtu jauki, ja tu atgrieztos mājās.
  
  
  Es noskūpstīju viņas saldi dzeltenās galvas augšdaļu. “Mīļā, es kļūtu par draņķīgu civiliedzīvotāju, taču varu derēt, ka vismaz reizi gadā varētu noorganizēt nopietnu ievainojumu. Kā ar šo?
  
  
  Viņa pagriezās un iekoda man ausī.
  
  
  "Hmm," viņa teica. "Solījumi, solījumi."
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Ārsts Nāve
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Ārsts Nāve
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepeno dienestu cilvēkiem
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Taksometrs pēkšņi apstājās pie ieejas Rue Malouche. Šoferis pagrieza noskūto galvu pret mani un mirkšķināja ar asinīm pielietām acīm. Viņš smēķēja pārāk daudz kief.
  
  
  "Sliktā iela," viņš rūgti norūca. "Es neienākšu. Gribi ienākt, ej.
  
  
  es pasmējos. Pat Tanžeras izturīgie arābu iedzīvotāji izvairījās no Rue Malouche — šauras, līkumainas, slikti apgaismotas un slikti smirdošas alejas medinas vidū, kas ir Tanžeras versija par Kasbah. Bet es esmu redzējis sliktāk. Un man tur bija darīšana. Samaksāju šoferim, iedevu piecu dirhamu dzeramnaudu un devos prom. Viņš ieslēdza mašīnu un atradās simts jardu attālumā, pirms es paguvu aizdedzināt cigareti.
  
  
  "Tu esi amerikānis? Vai vēlaties labi pavadīt laiku?
  
  
  Bērni parādījās no nekurienes un sekoja man, kad es gāju. Viņiem nebija vairāk par astoņiem vai deviņiem gadiem, viņi bija ģērbušies netīrās, nobružātās džellabās un izskatījās kā visi citi kalsni bērni, kas nez no kurienes parādās Tanžerā, Kasablankā, Damaskā un duci citu arābu pilsētu.
  
  
  "Kas tev patīk? Vai jums patīk zēni? Meitenes? Divas meitenes vienlaikus? Vai jums patīk skatīties šovu? Meitene un ēzelis? Tev patīk ļoti mazi zēni. Kas tev patīk?"
  
  
  "Man patīk," es stingri teicu, "ir atstāt vienu. Tagad pazūdi."
  
  
  "Vai jūs vēlaties kief? Vai vēlaties hašišu? Ko tu gribi?" - viņi uzstājīgi kliedza. Tie joprojām bija manā papēžos, kad es apstājos pie nemarķētām akmens durvīm un četras reizes pieklauvēju. Durvju panelis atvērās, pavērās ūsaina seja, un bērni metās prom.
  
  
  "Vecs?" teica seja bez izteiksmes.
  
  
  "Kārter," es īsi teicu. "Niks Kārters. ES gaidu".
  
  
  Panelis acumirklī attālinājās, slēdzenes noklikšķināja, un durvis atvērās. Iegāju lielā istabā ar zemiem griestiem, kas sākumā likās pat tumšāki par ielu. Manas nāsis piepildīja asa degoša hašiša smarža. Ausis iedūrās arābu mūzikas asie kliedzieni. Gar telpas malām, sakrustotām kājām uz paklājiem vai atspiedušās uz spilveniem, stāvēja vairāki desmiti tumšu figūru. Daži malkoja piparmētru tēju, citi kūpināja hašišu no ūdenspīpes. Viņu uzmanība bija vērsta uz telpas centru, un es sapratu, kāpēc. Centrā uz deju grīdas dejoja meitene, kuru apgaismoja blāvi violeti prožektori. Viņai bija tikai īss krūšturis, caurspīdīgi ziedi un plīvurs. Viņai bija izliekts ķermenis, pilnas krūtis un gludi gurni. Viņas kustības bija lēnas, zīdainas un erotiskas. Viņa smaržoja pēc tīra seksa.
  
  
  — Vai jūs sēdēsit, monsieur? - jautāja ūsainais. Viņa balss joprojām bija neizteiksmīga, un viņa acis, šķiet, nekustējās, kad viņš runāja. Es negribīgi novērsu skatienu no meitenes un norādīju uz vietu pie sienas, pretī durvīm. Standarta darbības procedūra.
  
  
  "Šeit," es teicu. "Un atnesiet man piparmētru tēju. Vāra."
  
  
  Viņš pazuda krēslā. Es apsēdos uz spilvena pie sienas, nogaidīju, līdz manas acis pilnībā pielāgojas tumsai, un uzmanīgi nopētīju vietu. Es nolēmu, ka cilvēks, ar kuru es gatavojos satikties, ir laba izvēle. Istaba bija pietiekami tumša, un mūzika bija pietiekami skaļa, lai mēs varētu saglabāt privātumu. Ja es pazītu šo vīrieti tik labi, kā domāju, viņš mums būtu vajadzīgs. Mums var būt nepieciešama arī viena no vairākām izejām, kuras es uzreiz pamanīju. Es zināju, ka ir arī citi, un es pat varēju uzminēt, kur. Neviens klubs Tanžerā ilgi neiztiktu bez dažām diskrētām izejām, ja tajā ierodas policija vai vēl mazāk iekārojami apmeklētāji.
  
  
  Kas attiecas uz izklaidi - nu, arī par to man nebija nekādu pretenziju. Es atspiedos pret raupjo māla sienu un paskatījos uz meiteni. Viņas mati bija melni un sniedzās līdz viduklim. Lēnām, lēnām viņa šūpojās tumšajā gaismā, neatlaidīgam sitiena sitienam vēderā. Viņas galva nokrita atpakaļ, tad uz priekšu, it kā viņai nebūtu nekādas kontroles pār to, ko viņas ķermenis vēlas, kas vajadzīgs vai darīja. Ogļu melni mati skāra vienu krūti, tad otru. Viņi pārklāja un pēc tam atklāja vēdera muskuļus, slapji mirdzot no sviedriem. Viņi dejoja gar viņas nobriedušajiem augšstilbiem, līdzīgi kā vīrieša rokas, kas viņu lēnām iegremdē erotiskā drudža krasā. Viņas rokas pacēlās, stumjot savas lieliskās krūtis uz priekšu, it kā viņa tās piedāvātu, piedāvājot tās visai vīriešu istabai.
  
  
  "Niks. Niks Kārters."
  
  
  Es paskatījos uz augšu. Sākumā es nepazinu tumšādaino figūru džinsos, kas stāvēja man virsū. Tad es redzēju dziļi novietotas acis un žileti asu žokli. Kopā viņi bija nepārspējami. Remijs St-Pjērs, viens no pieciem Deuxieme biroja vecākajiem darbiniekiem, mūsu CIP franču ekvivalents. Un draugs. Mūsu skatieni uz brīdi sastapās, tad abi pasmaidījām. Viņš apsēdās uz spilvena sev blakus
  
  
  
  
  
  "Man ir tikai viens jautājums," es klusā balsī sacīju. “Kas ir tavs drēbnieks? Pastāsti man, lai es no tā izvairītos.
  
  
  Saspringtajā sejā pazibēja vēl viens smaids.
  
  
  "Vienmēr asprātīgi, mon ami," viņš tikpat klusi atbildēja. "Ir pagājuši tik daudz gadu, kopš es jūs pēdējo reizi redzēju, bet jūs uzreiz saprotat, cik skaudri, kad mēs beidzot atkal tiekamies."
  
  
  Tā ir patiesība. Tas bija sen. Patiesībā es nebiju redzējis Remiju, kopš Deivids Hoks, mans priekšnieks un AX operāciju vadītājs, norīkoja mani palīdzēt Deuksieme birojam novērst prezidenta de Golla slepkavību. Ja es pats to saku, es to nedarīju slikti. Abi potenciālie slepkavas tika likvidēti, prezidents de Golls dažus gadus vēlāk nomira dabiskā un mierīgā nāvē savā gultā, un mēs ar Remiju šķīrāmies ar savstarpēju cieņu.
  
  
  — Kā gan citādi es varu izklaidēties, Remij? - es teicu, izvilkdama cigaretes un piedāvājot viņam vienu.
  
  
  Spēcīgais žoklis drūmi savilkās.
  
  
  "Es domāju, mon ami, ka man ir kaut kas, ko uzjautrināt pat jūs, visefektīvākais un nāvējošākais spiegs, kādu es jebkad esmu pazinis. Diemžēl tas mani nemaz neuzjautrina.”
  
  
  Viņš paņēma cigareti, paskatījās uz zelta galu, pirms ielika to mutē, un nedaudz pamāja ar galvu.
  
  
  "Es redzu, joprojām ir izgatavotas pēc pasūtījuma izgatavotas monogrammas cigaretes. Jūsu vienīgais patiesais prieks."
  
  
  Es aizdedzināju viņa cigareti, tad savu, uzmetot skatienu dejotājam.
  
  
  "Ak, es saskāros ar vēl dažiem cilvēkiem. Stingri, protams, dežurēju. Bet jūs nenosūtījāt šo augstas prioritātes steidzamo zvanu caur Vanagu, un es varētu piebilst, ka pārtraucu jauko atvaļinājumu, lai runātu par manām cigaretēm, man ir aizdomas."
  
  
  Francūzis pamāja.
  
  
  "Man žēl, ka mūsu tikšanās gadījums nav patīkamāks, bet..."
  
  
  Viesmīlis tuvojās ar divām kūpošām piparmētru tējas glāzēm, un Remijs aizsedza seju ar džellabas kapuci. Viņa vaibsti gandrīz pazuda ēnā. Uz deju grīdas smagās mūzikas temps nedaudz pieauga. Meitenes kustības kļuva smagākas un neatlaidīgākas. Es nogaidīju, līdz viesmīlis dematerializēsies, kā to dara Marokas viesmīļi, un tad klusi runāju.
  
  
  "Labi, Remij," es teicu. "Darām to."
  
  
  Remijs ievilka cigareti.
  
  
  "Kā redzat," viņš lēnām iesāka, "es esmu krāsojis ādu un valkāju marokāņu drēbes. Šī nav tā muļķīgā maskarāde, kāda varētu šķist. Pat šajā vietā, kuru uzskatu par drošu, mums apkārt var būt mūsu ienaidnieki. . Un mēs nezinām, mēs neesam pārliecināti, kas viņi ir. Tas ir šīs situācijas biedējošākais aspekts. Mēs nezinām, kas viņi ir, un mēs nezinām viņu motīvus. Mēs varam tikai minēt."
  
  
  Viņš ieturēja pauzi. Es izvilku no jakas sudraba kolbu un diskrēti abās mūsu glāzēs ielēju kādu 151 proof Barbados rumu. Musulmaņi nedzer – vai nevajadzētu – un es nedomāju par pievēršanos viņu ticībai. Remijs pateicīgi pamāja, iedzēra malku tējas un turpināja.
  
  
  "Es tūlīt ķeršos pie lietas," viņš teica. "Kāds ir pazudis. Persona, kas interesē ne tikai Franciju, bet arī visu Eiropu, Lielbritāniju un ASV. Īsāk sakot, kāds, kas interesē Rietumu pasauli."
  
  
  "Zinātnieks." Tas bija paziņojums, nevis jautājums. Viena zinātnieka pēkšņa pazušana izraisīja lielāku paniku nekā desmitu birokrātu dezertēšana neatkarīgi no tā, kurā valstī tas notika.
  
  
  Remijs pamāja.
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat dzirdējuši par Fernandu Durohu?"
  
  
  Es domīgi ievilku savu cigareti un garīgi pārskatīju AX biodatnes par Francijas zinātnes līderiem. Piecpadsmit pēdu attālumā dejotāja darīja visu iespējamo, lai novērstu manu uzmanību. Mūzika nepārtraukti ieguva apgriezienus. Sajutu niezi vēderā. Meitene trīcēja, viņas vēdera muskuļi savilkās mūzikas ritmā, gurni pulsēja.
  
  
  "Dr. Fernands Duroks, Ph.D. Goda leģiona loceklis. Dzimis 1914. gadā Elzasā. Pirmo reizi absolvējis École Polytechnique Parīzē 1934. gadā. Pētījums par zemūdeņu vilces sistēmām Francijas Jūras spēkiem pirms Vācijas iebrukuma. Franči de Golla vadībā pirms atbrīvošanas: lielākie sasniegumi Francijas jūras kara flotes kodolzemūdeņu attīstībā kopš 1969. gada bija pazīstams ar koda nosaukumu "Doktors nāve" ar savu pieredzi ar sprāgstvielām. Šis nosaukums joprojām tiek lietots kā joks Duroča maigā rakstura dēļ.
  
  
  Remijs atkal pamāja. Tagad arī viņa acis bija vērstas uz meiteni. Viņas trīcošās krūtis slapji mirdzēja dūmakainā gaismā. Viņas acis bija aizvērtas, kad viņa dejoja.
  
  
  "Jūs esat paveikuši savu daļu
  
  
  
  
  mājasdarbs. AX labi apkopo informāciju. Varbūt pārāk labi man kā RENARD drošības direktoram. Tomēr tas ir cilvēks, par kuru mēs runājam."
  
  
  "Un atslēgas vārds viņa dokumentācijā, protams, ir" kodolenerģija "," es teicu.
  
  
  "Var būt".
  
  
  Es pacēlu uzaci.
  
  
  "Var būt?"
  
  
  “Ir arī citi atslēgvārdi. Piemēram, “datorizācija” un “zemūdens piedziņas sistēmas”. Kurš no tiem ir pareizs, mēs nezinām."
  
  
  — Varbūt visas? ES jautāju.
  
  
  — Atkal, varbūt. Remijs nedaudz maisījās. ES arī. Telpu pārņēma viegls nemiers, pieauga un gandrīz taustāma spriedze. Tā bija tīra seksuāla spriedze, ko nāca no centrā esošās meitenes. Viņas plīvurs tagad bija nolaists. Tikai plānais caurspīdīgais blūmeņu un krūštura audums klāja viņas plašās krūtis ar sulīgiem sprauslām un sulīgiem gurniem. Caur šo materiālu ikviens vīrietis telpā varēja redzēt viņas dzimuma melno trīsstūri. Viņa to hipnotiski kustināja, žestikulējot ar rokām, aicinot, lūdzot uzmanību.
  
  
  Remijs izgrieza rīkli un iedzēra vēl vienu ruma tējas malku.
  
  
  "Ļaujiet man sākt no sākuma," viņš teica. “Apmēram pirms trim mēnešiem doktors Duroks pameta RENARD galveno mītni Cassis, lai dotos uz ikgadējo trīs nedēļu atvaļinājumu. Pēc kolēģu teiktā, viņš bija pacilātā noskaņojumā. Projekts strauji tuvojās veiksmīgai pabeigšanai, un patiesībā vēl bija jāprecizē tikai dažas detaļas. Duroks devās uz Lucernas ezeru Šveicē, kur bija iecerējis pavadīt brīvdienas ar laivu kopā ar senu draugu, kurš dzīvoja Politehniskajā universitātē. Viņš sakravāja somas un divdesmitā novembra rītā noskūpstīja meitu uz atvadām..."
  
  
  "Viņa meita?"
  
  
  “Duroče ir atraitnis. Viņa divdesmit trīs gadus vecā meita Mišela dzīvo kopā ar viņu un strādā par bibliotekāri uzņēmumā RENARD. Bet es pie tā atgriezīšos vēlāk. Kā jau teicu, Marseļas lidostā Duroks noskūpstīja savu meitu. , iekāpa lidmašīnā uz Milānu, kas lido uz Lucernu. Diemžēl…"
  
  
  "Viņš nekad neparādījās," es viņam pabeidzu.
  
  
  Remijs pamāja. Viņš nedaudz pagriezās, lai dejotājs nebūtu redzams. Es varētu saprast, kāpēc. Tas nepalīdzēja koncentrēties. Viņa bija izgājusi no zāles centra un tagad raustījās starp skatītājiem, juteklīgi pieskaroties krūtīm un augšstilbiem vienam dedzīgam vīrietim, tad otram.
  
  
  "Viņš iekāpa lidmašīnā," Remijs turpināja. "Mēs to zinām. Viņa meita to redzēja. Bet viņš Lucernā neizgāja cauri muitai un imigrācijai. Patiesībā viņš nav iekļauts lidmašīnā no Milānas uz Lucernu.
  
  
  “Tātad nolaupīšana, ja tā ir nolaupīšana, notika Milānā. Vai lidmašīnā no Marseļas,” es domīgi sacīju.
  
  
  "Šķiet, ka tā," sacīja Remijs. Jebkurā gadījumā meita pēc divām dienām saņēma no viņa vēstuli. Gan Mademoiselle Duroch, gan mūsu labākie rokraksta eksperti ir vienisprātis, ka to patiešām ir sarakstījis pats Duročs. pēkšņa vajadzība pēc vientulības, un viņš pieņēma spontānu lēmumu kaut kur izolēties, lai "pārdomātu lietas".
  
  
  — Zīmogs? - jautāju, piespiežot sevi neskatīties uz dejotāju. Viņa tuvojās. Zemi vaidi tagad izbēga no viņas rīkles; viņas rumpja kustības kļuva trakas.
  
  
  “Pasta zīmogs uz vēstules bija Roma. Bet tas, protams, neko nenozīmē."
  
  
  "Mazāk nekā nekas. Tas, kurš viņu nolaupīja, varēja piespiest viņu uzrakstīt vēstuli un pēc tam nosūtīt to pa pastu no jebkuras vietas." Es pabeidzu rumu un tēju vienā vieglā rāvienā. "Ja, tas ir, viņš tika nolaupīts."
  
  
  “Tieši tā. Protams, neskatoties uz viņa izcilo patriotismu, mums ir jāatzīst Duroha dezertēšanas iespēja. Ja mēs uztveram viņa burtu vārdus un toni pēc nominālvērtības, tas, visticamāk, ir."
  
  
  "Vai bija vairāk nekā viena vēstule?"
  
  
  "Trīs nedēļas pēc viņa pazušanas Mišela Duroha saņēma vēl vienu vēstuli. Tajā, atkal rakstīts ar roku, Durohers paziņoja, ka ir kļuvis arvien vairāk noraizējies par darba raksturu, ko viņš veic uzņēmumā RENARD, un nolēmis vēl sešus mēnešus pavadīt vienatnē, lai “apsvērtu”, vai vēlas to turpināt. Tikai tad viņa meita kļuva patiesi satraukta - viņš vēstulē nenorādīja, kur atrodas, un nenorādīja, kad atkal ar viņu sazināsies - un nolēma, ka tas ir viņas kā RENARD darbinieces, kā arī viņa meitas pienākums. , lai sazinātos ar iestādēm. Mani nekavējoties ierosināja lietā, taču kopš tā laika mūsu izmeklēšana nav atklājusi praktiski neko vērtīgu.
  
  
  "Krievi? Ķīnieši?" Meitene mums bija tuvu. Es jutu smaržas un viņas starojošā ķermeņa muskusu. Es redzēju sviedru krelles starp viņas plašajām krūtīm. Vīrieši pastiepa roku, lai viņai pieskartos, satvertu viņu.
  
  
  
  
  
  "Visi mūsu aģenti to vērtē negatīvi," sacīja Remijs. “Tātad, mon ami, mēs tiešām saskaramies ar tukšu sienu. Mēs nezinām, ar ko viņš ir kopā, vai viņš ir kopā ar viņiem pēc paša vēlēšanās vai nē, un pats galvenais, mēs nezinām, kur viņš atrodas. Mēs zinām, ka, izmantojot Fernanda Duroha galvā esošo informāciju, RENARD projektu varētu dublēt ikviens jebkur pasaulē tikai par dažiem miljoniem dolāru.
  
  
  "Cik tas ir nāvējošs?"
  
  
  "Nāvējoši," Remijs drūmi sacīja. "Nevis ūdeņraža bumba vai bakterioloģiskais karš, bet nāvējošas briesmas nepareizajās rokās."
  
  
  Tagad meitene bija tik tuvu, ka es jutu viņas karsto elpu savā sejā. Viņas vaidi kļuva ķidoši, prasīgi, viņas iegurnis neprātīgi kustējās uz priekšu un atpakaļ, viņas rokas stiepās uz augšu it kā pret neredzamu mīļāko, kas viņas miesā radīja ekstātisku agoniju; tad viņas augšstilbi izpletās, lai viņu uzņemtu. Citi vīrieši sniedzās viņai pretī, viņu acīs liesmoja izsalkums. Viņa izvairījās no tiem, nekad nezaudējot uzmanību uz saviem iekšējiem krampjiem.
  
  
  “Kā ir ar tavu meitu? Vai viņa tiešām domā, ka Duročs patiešām aizgāja viens pats, lai "pārdomātu lietas"?
  
  
  "Tu pati runā ar savu meitu," sacīja Remijs. "Viņa slēpjas, un es jūs vedīšu pie viņas. Tas ir viens no iemesliem, mon ami, es lūdzu jūs ierasties šeit, Tanžerā. Otrs iemesls, un iemesls, kāpēc es iesaistīju jūs un AX, ir manas aizdomas. Nosauciet to, kā jūs sakāt, bet kurš varēja iefiltrēties RENARD projektā un pēc tam nolaupīt Dr. Duroču. .
  
  
  Es pieliecos tuvāk, cenšoties sadzirdēt Remija vārdus. Mūzika strauji kliedza, kad meitene, kas atradās mūsu priekšā, muti pavērusi klusā ekstāzes kliedzienā, sāka izliekt savu ķermeni pretī pēdējai spazmai. Ar acs kaktiņu es redzēju divus vīriešus, kuri mērķtiecīgi pārvietojās pa istabu. Atlēcēji? Lai kontrolētu skatītājus un neļautu ainai pārvērsties masu izvarošanas ainā? Es uzmanīgi viņus paskatījos.
  
  
  “...Atkal vecie draugi – aģenta ziņojums – vulkāns...” Es dzirdēju Remija sarunu fragmentus. Kad es vēroju abus vīriešus, kas piegāja tuvāk, es pastiepu roku un satvēru viņa roku. Dažas collas tālāk meitenes ķermenis trīcēja un tad beidzot nodrebēja.
  
  
  "Remy," es teicu, "sekojiet līdzi..."
  
  
  Viņš sāka griezties. Šajā brīdī abi vīrieši izmeta savas djellabas.
  
  
  — Remijs! es kliedzu. — Lejā!
  
  
  Bija par vēlu. Telpā ar zemajiem griestiem atskan apdullinoša Sten ložmetēju šāvienu rūkoņa. Remija ķermenis sita uz priekšu, it kā viņš ar milzu āmuru būtu pārsists pāri mugurkaulam. Gar viņa muguru parādījās asiņainu caurumu rinda, it kā tie būtu tur tetovēti. Viņa galva uzsprāga. Galvaskauss atdalījās sarkano asiņu, pelēku smadzeņu un baltu kaulu skaidu izvirdumā. Mana seja bija piesūkusies ar viņa asinīm, manas rokas un krekls bija izšļakstīti.
  
  
  Es vairs neko nevarēju darīt Remija labā. Un man nebija laika viņu apraudāt. Sekundes daļu pēc pirmo ložu sitiena es nokritu un sāku ripot. Vilhelmīna, mans 9 mm Luger un pastāvīgais pavadonis, jau bija manā rokā. Guļot uz vēdera, es uzkāpu aiz ķieģeļu staba un atgriezu uguni. Mana pirmā lode trāpīja mērķī. Es redzēju, kā viens no diviem vīriešiem nomet ložmetēju un atlieca galvu atpakaļ, satvēra kaklu un kliedz. No miega artērijas kā no augstspiediena šļūtenes tecēja asinis. Viņš nokrita, joprojām turēdamies pie sevis. Viņš bija miris cilvēks, kurš skatījās, kā pats mirst. Bet otrs vīrietis joprojām bija dzīvs. Pat tad, kad mana otrā lode ievainoja viņa seju, viņš nokrita uz grīdas un pagrūda sev priekšā sava vēl dzīvā drauga ķermeni. Izmantojot to kā vairogu, viņš turpināja šaut. Lodes uzcēla putekļus un šķembas no māla grīdas collas no manas sejas. Es netērēju ne laiku, ne munīciju, mēģinot trāpīt dažās šāvēja galvaskausa collās, kuras es varētu redzēt. Es pagriezu Vilhelmīnu uz augšu un paskatījos uz trim blāvajām spuldzēm, kas bija vienīgais gaismas avots telpā. Pirmo reizi nokavēju, lamājos, tad salauzu spuldzītes. Istaba iegrima dziļā tumsā.
  
  
  "Palīdziet! Lūdzu! Palīdzi man!"
  
  
  No apdullinošā kliedzienu, saucienu un šāvienu haosa man blakus atskanēja sievietes balss. Es pagriezu galvu. Tā bija dejotāja. Viņa atradās dažu pēdu attālumā no manis, izmisīgi pieķērās pie grīdas, meklējot pajumti, kuras tur nebija, un viņas seja bija šausmās saviebta. Apjukumā viņas krūšturis bija norauts un kailās krūtis klāja spilgtas asins šļakatas. Remija Senpjēra asinis. Es pastiepu roku, rupji satvēru viņu aiz garajiem, biezajiem melnajiem matiem un aizvilku aiz staba.
  
  
  "Nekāp lejā," es norūcu. "Nekusties".
  
  
  Viņa "pieķērās man. Es jutu viņas ķermeņa maigos izliekumus pret savu roku ar pistoli. Es turēju uguni minūti, koncentrējoties uz šāvēja ieroča zibšņiem. Tagad viņš izšāva visu telpu, noliekot uguns līniju, kas būtu mani apņēmis - ja man nebūtu pajumtes.
  
  
  
  Istaba pārvērtās par elli, par murgainu nāves bedri, kas nokaisīta ar līķiem, kurā vēl dzīvie, kliedzot, mīda mirstošo ķermeņus, slīdēja asins peļķēs, paklupa aiz salauztas un sakropļotas miesas, krītot kā lodes. brutāli iesita viņiem pa muguru vai seju. Dažu pēdu attālumā kāds vīrietis nepārtraukti kliedza, turēdams rokas pie vēdera. Viņa kuņģi pārplēsa lodes, un zarnas izlija uz grīdas.
  
  
  — Lūdzu! čukstēja meitene man blakus. "Lūdzu! Izved mūs no šejienes!”
  
  
  "Drīz," es atcirtu. Ja būtu iespēja noķert šo bandītu un paņemt dzīvu, es to gribēju. Es atbalstīju roku uz staba, uzmanīgi notēmēju un izšāvu. Tikai, lai viņš zinātu, ka joprojām esmu tur. Ja es varētu panākt, lai viņš atsakās no uguns likšanas taktikas, cerot mani nejauši notvert un piespiest viņu meklēt mani tumsā, es varētu sajust Hugo, mans zīmuļa plānais duncis ērti iegulst viņa zamšādas rokā.
  
  
  — Klausies! - meitene man blakus pēkšņi teica.
  
  
  Es viņu ignorēju un izdarīju vēl vienu šāvienu. Šaušana uz brīdi apstājās, tad atsākās. Bandīts pārlādējās. Un viņš joprojām šauja nejauši.
  
  
  — Klausies! - meitene atkal uzstājīgāk sacīja, pavelkot manu roku.
  
  
  Es pagriezu galvu. Kaut kur tālumā no Stena pistoles asā klauvējiena sadzirdēju raksturīgu spalgu policijas mašīnas kliedzienu.
  
  
  "Policija!" teica meitene. "Mums tagad jādodas prom! Mums ir!"
  
  
  Arī šāvējs noteikti ir dzirdējis skaņu. Pēdējais šāviens atskanēja, kad ķieģeļi sašķēlās gar stabu un māls pacēlās no grīdas neērti tuvu vietai, kur gulējām, un tad iestājās klusums. Ja šo kliedzienu, vaidu un trīsu pulcēšanos varētu saukt par klusumu. Es satvēru meitenes roku un piespiedu viņu un sevi piecelties. Nebija jēgas vazāties patversmē. Bandīts jau sen ir prom.
  
  
  "Atpakaļ izeja," es teicu meitenei. “Tā, kas neiziet ne uz vienu ielu. Ātri!"
  
  
  "Tur," viņa nekavējoties teica. "Aiz sienas ir gobelēns."
  
  
  Es neredzēju, uz ko viņa tumsā rāda, bet es tvēru viņai vārdu. Pavelkot viņas roku, es taustījos gar sienu cauri mirušo un mirstošo cilvēku ķermeņu biezokņiem. Rokas saspieda manas kājas, vidukli. Es pagrūdu viņus malā, ignorējot apkārtējos kliedzieni. Man nebija laika spēlēt Florenci Naitingeilu. Man nebija laika, lai mani nopratinātu Marokas policija.
  
  
  "Zem gobelēna," es dzirdēju meitenes čukstus aiz muguras, "ir koka knaģis. Jums tas ir jārauj. Spēcīgi".
  
  
  Manas rokas atrada marokāņu gobelēna raupjo vilnu. Es to noplēsu un aptaustīju, vai zem tā ir knaģis. Manas rokas bija slapjas un slidenas ar to, ko es zināju, ka ir asinis. Policijas mašīnas čīkstoņa tagad bija tuvāka. Pēkšņi tas apstājās.
  
  
  "Pasteidzies!" meitene lūdzās. "Viņi ir ārā!"
  
  
  Es atradu rupjas formas knaģi un pavilku - it kā kaut kur vēsā, tālā prāta daļā būtu pamanījis faktu, ka nevainīgajam novērotājam meitene šķita pārāk noraizējusies, lai izvairītos no policijas.
  
  
  "Pasteidzies!" viņa lūdzās. — Lūdzu!
  
  
  Es pievilku stiprāk. Pēkšņi Ti juta, ka māla sienas gabals padodas. Viņš šūpojās atpakaļ, ielaižot vēsu nakts gaisu telpas nāvējošajā smakā. Es iegrūdu meiteni atverē un sekoju viņai. No aizmugures kāda roka izmisīgi satvēra manu plecu, un kāds ķermenis mēģināja izspiesties caur caurumu manā priekšā. Mana labā roka pacēlās uz augšu un pēc tam nokrita pusnāvējošā karatē karbonādē. Es dzirdēju sāpīgu ņurdēšanu un ķermenis nokrita. Es izgrūdu viņu no cauruma ar vienu kāju un izgāju cauri caurumam, nospiežot sienas daļu atpakaļ vietā aiz sevis. Es apstājos. Lai kur mēs atrastos, bija piķa melns.
  
  
  "Šajā virzienā," es dzirdēju blakus meitenes čukstus. Viņas roka pastiepās un atrada manējo. - Pa labi. Esi uzmanīgs. ".
  
  
  Es ļāvu viņas rokai novilkt mani lejā pa kāpnēm un caur kaut kādu šauru tuneli. Man vajadzēja nolaist galvu. Nakts gaiss smaržoja pēc putekļiem, satrūdēšanas un slapjuma.
  
  
  "Šo izeju izmanto reti," meitene tumsā man čukstēja. "Par to zina tikai īpašnieks un daži viņa draugi."
  
  
  — Kā divi vīri ar Stena ieročiem? es piedāvāju.
  
  
  "Cilvēki ar ieročiem nebija draugi. Bet... tagad jārāpo. Esi uzmanīgs. Caurums ir mazs."
  
  
  Es atradu sevi uz vēdera, cīnoties cauri ejai, kas tik tikko bija pietiekami liela manam ķermenim. Tas bija mitrs un smirdēja. Man nebija daudz jādomā, lai saprastu, ka mēs pieskaramies vecai, neizmantotai kanalizācijas sistēmas daļai. Taču pēc piecām saspringtām minūtēm svaigā gaisa plūsma palielinājās.
  
  
  
  Meitene manā priekšā pēkšņi apstājās.
  
  
  "Šeit," viņa teica. "Tagad jums ir jāpiespiežas uz augšu. Paceliet stieņus."
  
  
  Es pastiepu roku un jutu sarūsējušos dzelzs stieņus. Satvēris sevi aiz ceļiem, es piecēlos ar muguru uz augšu. Tas čīkstēja, tad pacēlās centimetru pēc collas augšup. Kad caurums kļuva pietiekami liels, es pamudināju meitenei izspiesties cauri. Es devos viņai pēc. Režģis atgriezās savā vietā ar klusinātu šķindoņu. Es paskatījos apkārt: liels šķūnis, vāji apgaismots no mēness gaismas ārpusē, automašīnu ēnas.
  
  
  "Kur mēs esam?"
  
  
  "Dažu kvartālu attālumā no kluba," meitene teica. Viņa smagi elpoja. “Pamesta garāža ostai. Mēs šeit esam drošībā. Lūdzu, ļaujiet man kādu laiku atpūsties."
  
  
  Es pats varētu izmantot pārtraukumu. Bet manā prātā bija daudz svarīgākas lietas.
  
  
  "Labi," es teicu. "Jūs atpūšaties. Kamēr jūs atpūšaties, pieņemsim, ka atbildat uz pāris jautājumiem. Pirmkārt, kāpēc jūs esat tik pārliecināts, ka šie bruņotie vīrieši nebija īpašnieka draugi? jo policija ieradās? "
  
  
  Kādu brīdi viņa turpināja cīnīties, lai atvilktu elpu. ES gaidīju.
  
  
  "Atbilde uz jūsu pirmo jautājumu," viņa beidzot teica, viņas balss joprojām slīdēja, "ir tāda, ka bruņoti cilvēki nogalināja Remiju Sentpjēru. Sentpjērs bija īpašnieku draugs, un tāpēc kaujinieki nevarēja būt īpašnieku draugi.
  
  
  Es satvēru viņas plecu.
  
  
  — Ko jūs zināt par Remiju Sentpjēru?
  
  
  — Lūdzu! - viņa iesaucās, griežoties apkārt. "Tu sāpināji mani!"
  
  
  "Atbildi man! Ko jūs zināt par Remiju Senpjēru?
  
  
  — Es... Kārtera kungs, man likās, ka jūs zināt.
  
  
  "Es zinu?" Es atraisīju tvērienu ap viņas plecu. "Es to zinu?"
  
  
  "Es... esmu Mišels Duroks."
  
  
  
  Otrā nodaļa
  
  
  Es paskatījos uz viņu, joprojām turēdama viņas plecu. Viņa vērīgi paskatījās uz mani.
  
  
  - Tātad Senpjērs tev neteica?
  
  
  "Senpjēram nebija laika man pateikt," es sacīju. "Viņa galva tika nopūsta tieši tad, kad stāsts kļuva interesants."
  
  
  Viņa nodrebēja un novērsās.
  
  
  "Es redzēju," viņa čukstēja. "Tas notika collu attālumā no manas sejas. Tas bija briesmīgi. Man visu mūžu rādās murgi. Un viņš bija tik laipns, tik mierinošs. Pēc mana tēva pazušanas..."
  
  
  "Ja tas būtu tavs tēvs," es teicu. — Ja tu esi Mišels Duroks.
  
  
  "Ak, es redzu," viņa ātri teica. “Jums ir grūti iedomāties izcilā zinātnieka Fernanda Duroha meitu, kas Marokas hašiša klubā dejo deju du ventre. Bet…"
  
  
  "Nē, nepavisam," es teicu. "Patiesībā tas ir tieši tas, ko Remijs Senpjērs organizētu. Kura ir labākā vieta, kur tevi paslēpt? Bet tas man nepierāda, ka jūs esat Mišels Duroks.
  
  
  "Un kas man pierāda, ka jūs esat Niks Kārters, vīrs, kuru Senpjērs man raksturoja kā izcilāko un nāvējošāko spiegu četros kontinentos?" viņa jautāja, balsij kļūstot skarbākai.
  
  
  Es domīgi paskatījos uz viņu.
  
  
  "Es varētu to pierādīt," es teicu. "Kādi pierādījumi jums vajadzīgi?"
  
  
  "Très bien," viņa teica. "Jūs vēlaties zināt, vai es zinu par jūsu identifikācijas metodēm. Ļoti labi. Parādiet man sava labā elkoņa iekšpusi."
  
  
  Es atvilku savas jakas un krekla piedurknes. Viņa paliecās uz priekšu, lai izlasītu uz mana elkoņa iekšpuses uztetovētu AX identifikāciju, tad pacēla galvu un pamāja.
  
  
  "Es zinu arī jūsu koda vārdu: N3 un jūsu titulu: Killmaster," viņa teica. — Senpjērs man arī paskaidroja, Kārtera kungs, ka šis AXIS, kurā jūs strādājat, ir visslepenākā aģentūra ASV valdības izlūkošanas sistēmā un ka viņa darbs ir pārāk grūts un pārāk netīrs pat CIP.
  
  
  "Skaisti," es teicu, atrotot piedurknes. "Tu zini visu par mani. Un ko es par tevi zinu..."
  
  
  "Es esmu ne tikai Fernanda Duroha meita," viņa ātri sacīja, "bet arī projekta RENARD bibliotekāre. Man ir 2. klases drošības pielaide, kas nepieciešama šāda veida darbam. Ja jūs piezvanīsiet uz RENARD galveno mītni, viņi jums sniegs līdzekli, lai mani stingri identificētu: trīs personiski jautājumi, uz kuriem atbildes zinām tikai es un RENARD."
  
  
  "Kas par tavu mammu?" - ES jautāju. "Vai viņa nezinātu atbildes uz dažiem no šiem jautājumiem?"
  
  
  "Bez šaubām," meitene auksti atbildēja. — Ja vien, kā jūs, bez šaubām, zināt, viņa nav mirusi pirms sešpadsmit gadiem.
  
  
  Es viegli iesmējos.
  
  
  — Jūs esat ļoti aizdomīgs cilvēks, Kārtera kungs, — viņa teica. "Bet pat jums ir jāsaprot, ka, ja nepušķoju sevi ar tetovējumiem, kas man nepavisam nepatīk, man bija maz vietu, kur uzvalkā paslēpt personu apliecinošu dokumentu, ko es..."
  
  
  Viņa noelsās
  
  
  
  
  pēkšņi un uzsvieda abas rokas pār viņas kailajām krūtīm.
  
  
  “Mon Dieu! Es pavisam aizmirsu..."
  
  
  Es atkal pasmējos.
  
  
  "Es nezināju," es teicu. Novilku jaku un pasniedzu to viņai. "Mums jātiek prom no šejienes, un jūs piesaistīsiet pietiekami daudz uzmanības uz ielas, kāda tā ir. Es negribētu sākt dumpi."
  
  
  Pat blāvajā mēness gaismā, kas filtrējās pa netīrajiem logiem, es redzēju, kā viņa nosarka, kad viņa uzvilka jaku.
  
  
  "Bet kur mēs varam doties?" viņa jautāja. “Es gulēju nelielā istabā uz grīdas virs kluba, ko Remijs man iekārtoja kopā ar saviem draugiem, īpašniekiem. Viņš baidījās..."
  
  
  “...Ja jūsu tēvs tiktu nolaupīts un viņš nesadarbotos ar sagūstītājiem, jūs varētu būt nākamais sarakstā. Jūsu tēva sadarbības ķīlnieks." Es to pabeidzu viņas labā.
  
  
  Viņa pamāja. “Tieši tā. Bet tagad mēs nevaram atgriezties klubā. Tur būs policija, un izbēgušais šāvējs var atkal parādīties.
  
  
  Es uzliku roku viņai uz pleca un vedu uz durvīm.
  
  
  "Mēs nebrauksim nekur tuvu klubam," es viņai apliecināju. "Man ir draugs. Viņu sauc Ahmeds, un viņam pieder bārs. Es viņam izdarīju dažus pakalpojumus. Es būtu varējis piebilst, kā es viņu izglābu no mūža ieslodzījuma Francijas cietumā, bet es to neizdarīju. "Tagad viņš dos man dažus pakalpojumus."
  
  
  — Tātad jūs tiešām ticat, ka es esmu Mišels Duroks? viņa jautāja. Viņas balss lūdza.
  
  
  "Ja nē," es sacīju, skatoties uz skatu starp manas jakas atlokiem, kas bija ievērojami uzlabots salīdzinājumā ar jaku, kas to tagad valkā, "tu esi interesants aizstājējs."
  
  
  Viņa man uzsmaidīja, kad es atvēru durvis un mēs iegājām iekšā.
  
  
  "Es jūtos labāk," viņa teica. "ES baidījos…"
  
  
  Viņa atkal noelsās. Tas bija vairāk kā apslāpēts kliedziens.
  
  
  "Tava seja... tava seja..."
  
  
  Mana mute savilkās. Spožajā mēness gaismā es varēju iedomāties, kādai jābūt manai sejai, rokām un kreklam, kas klāta ar Remija Sentpjēra asinīm. Es izņēmu no bikšu kabatas tīru kabatlakatiņu, saslapināju to ar rumu no kolbas un darīju visu, ko varēju. Kad es pabeidzu, pēc savaldītās šausmu izteiksmes viņas sejā es sapratu, ka es joprojām atgādinu kaut ko no murga.
  
  
  "Nāc," es sacīju, satverot viņas roku. "Mums abiem vajag karstu dušu, bet tas var pagaidīt. Pēc dažām stundām šeit būs policijas armija."
  
  
  Es viņu aizvedu prom no ostas, prom no kluba. Man vajadzēja vairākus kvartālus, līdz es precīzi sapratu, kur atrodos. Pēc tam es atradu Girana ielu un nogriezos pa labi garajā līkumotajā alejā, kas ved uz Ahmeda bāru. Tā smaržoja, tāpat kā jebkura cita aleja Tanžerā, pēc urīna, slapja māla un pussapuvušiem dārzeņiem. Tūvošās dubļu mājas, kas izvirzījās abpus mums, bija tumšas un klusēja. Bija vēls. Mums garām pabrauca tikai daži cilvēki, bet garāmbraucēji uzmeta vienu ātru skatienu un, pagriezuši galvas, klusi metās prom. Mums noteikti radās satraucoša aina: skaista un izliekta garmataina meitene, ģērbusies tikai caurspīdīgos blūmeros un vīrieša jakā, ko pavada drūms vīrietis, kura āda bija notraipīta ar cilvēka asinīm. Garāmgājēji instinktīvi vairījās no mums: mēs smaržojām pēc nepatikšanām.
  
  
  Ahmeda bārs darīja to pašu.
  
  
  Marrakesh Lounge bija greznākais, dārgākais un krāšņākais bārs Medīnā. Tas patika bagātam un izsmalcinātam marokāņu uzņēmējam, kā arī zinošam tūristam, kurš nevēlējās ne hašišu, ne izdomātu tūristu lamatas. Ahmeds jau ilgu laiku krāja naudu, lai to iegādātos, un tagad to izmantoja ļoti uzmanīgi. Viņš, protams, samaksāja policijas aizsardzības naudu, tāpat kā maksāja dažiem citiem spēcīgajiem elementiem likuma otrā pusē. Taču viņš arī izvairījās no nepatikšanām ar likumu, pārliecinoties, ka bārs nekļūtu par patvērumu narkotiku tirgotājiem, narkomāniem, kontrabandistiem un noziedzniekiem. Daļa no tā stāvokļa nodrošināšanas bija tā uzstādīšana: bārs atradās pagalma tālākajā galā. Pagalmā atradās augsta siena, uz kuras bija iestrādāts betonēts stikls, un smagas koka durvis. Pie durvīm bija zummers un domofons. Klienti zvanīja, nosauca savus vārdus un tika uzņemti tikai tad, ja Ahmeds pazina viņus vai personu, kas viņus nosūtīja. Nokļuvuši pagalmā, Ahmeda vērīgā acs viņus tālāk pārbaudīja. Ja viņi negribēja, viņi rekordīsā laikā nokļuva uz ielas. Kad bārs no rīta tika slēgts, gan terašu durvis, gan paša bāra durvis bija divreiz aizslēgtas.
  
  
  Bārs bija slēgts. Bet durvis uz pagalmu bija dažas collas vaļā.
  
  
  Es neko tādu neesmu redzējis sešu gadu laikā, kad Ahmedam piederēja šī vieta.
  
  
  "Kas notika?" - meitene nočukstēja, ieraugot mani šaubāmies durvju priekšā.
  
  
  "Es nezinu," es atbildēju. "Varbūt neko. Varbūt Ahmeds veiksmīgi ir neuzmanīgs un nejaušs. Bet šīs durvis nevar atvērt."
  
  
  
  
  
  
  Es piesardzīgi paskatījos pa durvju spraugu uz pagalmu. Bārs bija tumšs. Nav kustības pazīmju.
  
  
  "Vai mums jāienāk?" - meitene nedroši jautāja.
  
  
  "Ejam," es teicu. "Bet ne pāri pagalmam. Ne tur, kur mēs būtu ideāls mērķis tiem, kas varētu atrasties tumsā paslēptā bārā, kamēr mēs atrodamies spožā mēness gaismā.
  
  
  "Kur?"
  
  
  Neteikusi ne vārda, vedu viņu aiz pleca pa ielu. Ahmedam bija arī evakuācijas ceļš, pat ja man nebija nodoma to izmantot kā izeju. Tas vismaz neietver neizmantotās kanalizācijas viļņus. Piegājām pie stūra, es brīdi turēju meiteni līdz pārliecinājos, ka iela ir tukša, tad pagriezāmies pa labi un klusībā devāmies uz ielas trešās ēkas virzienā. Uz izbalējuša, nolobīta uzraksta virs durvīm arābu rakstā bija uzrakstīti vārdi "Mohammed Franzi" un "Spices and vīraks". Pašas durvis, kas izgatavotas no smaga, sarūsējuša metāla, bija aizslēgtas. Bet man bija atslēga. Man tas ir pēdējos sešus gadus. Tā bija Ahmeda dāvana man pirmizrādē: garantija, ka, atrodoties Tanžerā, man vienmēr būs drošas mājas. Es izmantoju atslēgu, atgrūdu durvis uz to labi ieeļļotajām, klusajām eņģēm un aizvēru tās aiz mums. Meitene man blakus apstājās un nošņāca.
  
  
  "Tā smarža," viņa teica. "Kas ir šī dīvainā smaka?"
  
  
  "Garšvielas," es teicu. "Arābu garšvielas. Mirre, vīraks, sakausējums, viss, par ko jūs lasāt Bībelē. Un runājot par Bībeli..."
  
  
  Es taustījos garām smalki samaltu garšvielu mucām un vīraka maisiņiem līdz nišai sienā. Tur uz smalki izrotāta auduma gulēja islāma svētās grāmatas Korāna eksemplārs. Musulmaņu iebrucējs var aplaupīt visu šajā vietā, bet viņš neaiztiks to, ko es viņam pieskāros. Atvērās uz konkrētu lapu, mainot svara līdzsvaru nišā. Viņam apakšā un priekšā daļa grīdas atripojās atpakaļ.
  
  
  "Kas attiecas uz slepenajām ejām," es teicu meitenei, satverot viņas roku, "šī ir daudz labāka par to, ko tikko atstājām."
  
  
  "Piedod," meitene teica. "Nedod Dievs, Niks Kārters iekļūst slepenā tūristu klases ejā."
  
  
  Es garīgi pasmaidīju. Neatkarīgi no tā, vai viņa bija Fernanda Duročera meita vai nē, šai meitenei bija drosme. Viņa jau ir pa pusei atguvusies no pieredzes, kuras dēļ daudzi cilvēki mēnešiem ilgi būtu šoka stāvoklī.
  
  
  "Kur mēs ejam?" viņa čukstēja man aiz muguras.
  
  
  "Eja ved zem divām mājām un alejas," es teicu, apgaismojot mūsu ceļu gar šauru akmens šahtu ar zīmuļa lukturīti. "Tas ir piemērots ..."
  
  
  Mēs abi pēkšņi apstājāmies. Priekšā atskanēja trokšņaina skaņa, kam sekoja apmulsums no čīkstošām skaņām.
  
  
  "Kas tas ir?" - meitene uzstājīgi nočukstēja, atkal piespiežot savu silto ķermeni man pretī.
  
  
  Es vēl mirkli klausījos un tad mudināju viņu turpināt.
  
  
  "Nav par ko uztraukties," es teicu. "Tikai žurkas."
  
  
  "Žurkas!" Viņa lika man apstāties. "Es nevaru..."
  
  
  Es viņu vilku uz priekšu.
  
  
  "Mums tagad nav laika delikatesēm," es teicu. "Ja kas, viņi no mums baidās vairāk nekā mēs no viņiem."
  
  
  "ES šaubos par to."
  
  
  Es neatbildēju. Pasāža ir beigusies. Mēs gājām augšup pa īsām, stāvām akmens kāpnēm. Priekšā, sienā, bija vīna mucas gals piecu pēdu diametrā. Es pavēru uz to prožektoru, apskrēju tievu staru pretēji pulksteņrādītāja virzienam ap stumbru un atradu ceturto stieni no augšas. Es viņu pagrūdu. Atvērtais gals pavērās vaļā. Muca bija tukša, izņemot nelielu nodalījumu tālākajā augšējā galā, kurā atradās vairāki galoni vīna, ko varēja izmantot, lai maldinātu ikvienu, radot aizdomas, ka muca ir tukša.
  
  
  Es pagriezos pret meiteni. Viņa piespiedās pie mitrās sienas, tagad drebēdamās savā vājajā uzvalkā.
  
  
  "Paliec šeit," es teicu. "Es atgriezīšos pēc jums. Ja es neatgriezīšos, dodieties uz Amerikas vēstniecību. Pastāstiet viņiem, ka jums jāsazinās ar Deividu Hoku no AX. Pastāstiet viņiem to, bet neko vairāk. Nerunā ne ar vienu, izņemot Vanagu. Tu saproti ? "
  
  
  "Nē," viņa ātri teica. "Es došos tev līdzi. Es nevēlos būt šeit viena."
  
  
  "Aizmirsti to," es īsi teicu. "Tikai filmās jūs varat atbrīvoties no tā, ka es eju kopā ar jums." Ja ir kādas problēmas, jūs vienkārši iejaucos. Vienalga,” es nobraucu ar pirkstu gar viņas zodu un kaklu. "Tu esi pārāk skaista, lai staigātu ar norautu galvu."
  
  
  Pirms viņa atkal paguva protestēt, es sniedzos mucas galā un aizcirtu vāku sev aiz muguras. Uzreiz kļuva skaidrs, ka muca faktiski tika izmantota vīna uzglabāšanai ilgi pirms tā tika izmantota kā manekens. Atlikušā smaka aizrāvās un lika man sajust reiboni. Mirkli nogaidīju, nomierinājos, tad aizrāpos līdz galam un klausījos.
  
  
  
  
  Sākumā es neko nedzirdēju. Klusums. Tad zināmā attālumā balsis. Vai vismaz skaņas, kas varētu būt balsis. Izņemot tos, ka tie bija izkropļoti, un gandrīz necilvēcīga īpašība man teica, ka izkropļojumu nav izraisījis vienkārši attālums.
  
  
  Vēl brīdi vilcinājos, tad nolēmu riskēt. Lēnām, uzmanīgi piespiedu mucas galu. Tas klusi atvērās. Es gatavībā notupos ar Vilhelmīnu rokā.
  
  
  Nekas. Tumšs. Klusums. Bet blāvajā mēness gaismā, kas nāca caur niecīgu kvadrātveida logu augstu sienā, es varēju saskatīt apjomīgās vīna mucu formas un koka plauktu kārtas vīna pudelēm. Ahmeda vīna pagrabs, kurā atrodas labākā izsmalcināto vīnu kolekcija Ziemeļāfrikā, šajā rīta stundā šķita pilnīgi normāls.
  
  
  Tad es atkal dzirdēju skaņas.
  
  
  Viņi nebija skaisti.
  
  
  Es izrāpos no mucas, uzmanīgi aizverot to aiz sevis, un polsterēju pāri akmens grīdai pretī metāla stieņiem, kas ierāmēja ieeju vīna pagrabā. Man arī viņiem bija atslēga, un es klusēju. Gaitenis, kas ved uz kāpnēm uz bāru, bija tumšs. Bet no istabas aiz gaiteņa nāca blāvi dzeltens gaismas taisnstūris.
  
  
  Un balsis.
  
  
  Viņi bija trīs. Otrkārt, tagad es atpazinu cilvēku. Es pat varēju atpazīt valodu, kurā viņi runāja – franču. Trešais – nu, viņa skaņas bija dzīvnieciskas. Dzīvnieka skaņas agonijā.
  
  
  Piespiežot ķermeni pie sienas, es virzījos uz gaismas taisnstūri. Balsis kļuva skaļākas, dzīvnieks izklausās sāpīgāk. Kad biju pāris collu attālumā no durvīm, es noliecu galvu uz priekšu un paskatījos caur spraugu starp durvīm un rāmi.
  
  
  Tas, ko es redzēju, sagrieza manu vēderu. Un tad viņš lika man sakot zobus dusmās.
  
  
  Ahmeds bija kails, viņa plaukstas bija sasietas ar gaļas āķi, no kura viņš bija piekārts. Viņa rumpis bija nomelnējis pārogļotas ādas, muskuļu un nervu vraks. Asinis tecēja no viņa mutes un no izdobtajiem acu dobumu krāteriem. Kamēr es skatījos, viens no diviem vīriešiem ieelpoja cigāru, līdz gals kļuva sarkans, un tad brutāli piespieda to pret Ahmeda sānu, pret maigo miesu zem viņa rokas.
  
  
  Ahmeds kliedza. Tikai viņš vairs nevarēja īstu kliegt. Tikai šīs rīstošās necilvēcīgās sāpju skaņas.
  
  
  Viņa sievai paveicās vairāk. Viņa gulēja dažu pēdu attālumā no manis. Viņas kakls tika pārgriezts tik dziļi un plati, ka galva bija gandrīz nogriezta no kakla.
  
  
  Cigāra gals atkal tika piespiests Ahmeda miesai. Viņa ķermenis krampji raustījās. Es centos nedzirdēt skaņas, kas nāca no viņa mutes, un neredzēt kūstošās asinis, kas izplūda tajā pašā laikā.
  
  
  "Tu joprojām esi stulbs, Ahmed," sacīja vīrs ar cigāru. "Jūs domājat, ka, ja joprojām atteiksities runāt, mēs ļausim jums nomirt. Bet es jums apliecinu, ka paliksit dzīvs un nožēlosit, ka esat dzīvs, tik ilgi, cik mēs jums to vēlēsim, kamēr jūs mums to nepateiksit, es vēlos zināt."
  
  
  Ahmeds neko neteica. Šaubos, ka viņš pat dzirdēja vīrieša vārdus. Viņš bija daudz tuvāk nāvei, nekā šie cilvēki domāja.
  
  
  — Alors, Anrī, — cits Marseļas iedzīvotājs prasmīgā franču valodā sacīja, — vai šo negantību var kastrēt?
  
  
  Esmu pietiekami daudz redzējis. Es paspēru soli atpakaļ, koncentrēju visu savu enerģiju un iespēru. Durvis nolauza eņģes un iesteidzās istabā. Es izlidoju tieši tā dēļ. Un, abiem vīriešiem pagriežoties, mans pirksts maigi nospieda Vilhelmīnas sprūdu. Vīrietim ar cigāru uz pieres parādījās spilgti sarkans aplis. Viņš pagriezās un metās uz priekšu. Viņš bija līķis, pirms viņš atsitās pret grīdu. Es būtu varējusi tikt vaļā no otra vīrieša sekundes daļā ar citu lodi, bet man bija citi plāni attiecībā uz viņu. Pirms viņa roka paguva sasniegt 38. kalibra revolveri, kas bija ielikts zem kreisās rokas, Vilhelmīna pazuda un Hugo ieslīdēja manā rokā. Gaisā pazibēja spilgts tērauda asmens zibsnis, un Hugo gals glīti izgriezās caur otrā vīrieša rokas cīpslām. Viņš kliedza, satvēris roku. Bet viņš nebija gļēvulis. Lai gan viņa labā roka bija asiņaina un nederīga, viņš metās man virsū. Es apzināti nogaidīju, kamēr viņš būs tikai dažu centimetru attālumā, pirms pārcēlos uz sāniem. Es iespiedu viņam elkoni galvaskausā, kad viņa ķermenis, kas tagad bija pilnīgi nekontrolējams, lidoja man garām. Viņa galva pacēlās uz augšu, kamēr pārējā ķermeņa daļa atsitās pret grīdu. Tiklīdz viņš nokrita, es pagriezu viņu ar seju uz augšu un piespiedu divus pirkstus pie viņa asiņainās rokas atsegtā sēžas nerva. Kliedziens, kas izplūda no viņa rīkles, mani gandrīz apmulsināja.
  
  
  "Kam jūs strādājat?" es čīkstēju. "Kas tevi sūtīja?"
  
  
  Viņš skatījās uz mani, iepletis acis no sāpēm.
  
  
  "Kas tevi sūtīja?" – es vēlreiz prasīju.
  
  
  Šausmas viņa acīs bija nepārspējamas, bet viņš neko neteica. Atkal nospiedu sēžas nervu. Viņš kliedza un viņa acis atkal iegriezās galvā.
  
  
  
  
  
  "Runā, sasodīts," es norūcu. “Ahmeds juta prieku salīdzinājumā ar to, kas notiks ar tevi, ja tu nerunāsi. Un atcerieties, Ahmeds bija mans draugs."
  
  
  Kādu brīdi viņš tikai skatījās uz mani. Tad, pirms es sapratu, ko viņš dara, viņa žokļi kustējās ātri un nikni. Es dzirdēju vāju krakšķošu skaņu. Vīrieša ķermenis saspringa un viņa mute stiepās smaidā. Tad ķermenis nokrita, nekustēdamies. Vāja rūgto mandeļu smarža sasniedza manas nāsis.
  
  
  Viņa zobos paslēpta pašnāvības kapsula. "Nomirsti, pirms tu runā," viņi viņam teica - lai kas viņi būtu - un viņš to arī izdarīja.
  
  
  Es atgrūdu viņa ķermeni prom. Vājie vaidi, ko es joprojām dzirdēju no Ahmeda, izplūda no manis. Es pacēlu Hugo no grīdas un, paņemot viņa ķermeni kreisajā rokā, sarāvu drauga saites. Noguldīju viņu uz grīdas pēc iespējas maigi. Viņa elpošana bija sekla un vāja.
  
  
  "Ahmed," es maigi teicu. "Ahmed, mans draugs."
  
  
  Viņš sakustējās. Viena roka taustījās pēc manas rokas. Neticami, kaut kas līdzīgs smaidam parādījās pārgurušajā, asiņainajā mutē.
  
  
  "Kārters," viņš teica. "Mans draugs."
  
  
  "Ahmed, kas viņi ir?"
  
  
  “Senpjēra sūtītā doma... atvēra viņiem vārtus pēc bāra slēgšanas. Kārters... klausies..."
  
  
  Viņa balss kļuva vājāka. Es noliecu galvu pie mutes.
  
  
  "Es mēģināju ar jums sazināties divas nedēļas... šeit kaut kas notiek... mūsu vecie draugi..."
  
  
  Viņš klepojās. No viņa lūpām tecēja asiņu lāse.
  
  
  "Ahmed," es teicu. "Pasaki man."
  
  
  "Mana sieva," viņš čukstēja. "Viņai viss kārtībā?"
  
  
  Nebija jēgas viņam stāstīt.
  
  
  "Viņai viss kārtībā," es teicu. "Es tikko zaudēju samaņu."
  
  
  "Laba... sieviete," viņš čukstēja. "Es cīnījos kā ellē. Kārters... klausies..."
  
  
  Es pieliecos tuvāk.
  
  
  “... Mēģināja... sazināties ar jums, tad Sentpjēru. Mūsu vecie draugi... nelieši... dzirdējuši, ka viņi kādu nolaupījuši..."
  
  
  "Kas tika nolaupīts?"
  
  
  "Es nezinu... bet... vispirms es viņu atvedu uz šejieni, Tanžeru, tad..."
  
  
  Es tikko varēju izšķirt vārdus.
  
  
  — Kur tad, Ahmed? - steidzami jautāju. — Kur viņi aizveda viņu pēc Tanžeras?
  
  
  Viņa ķermeni pārņēma spazmas. Viņa roka slīdēja pār manu roku. Sakropļotā mute pēdējo reizi izmisīgi mēģināja runāt.
  
  
  "...Leopardi..." viņš, šķiet, teica. -...leopardi...pērles..."
  
  
  Tad: "Vulkāns, Kārters... vulkāns..."
  
  
  Viņa galva nokrita uz sāniem un ķermenis atslāba.
  
  
  Ahmeds Julibi, mans draugs, nomira.
  
  
  Viņš atmaksāja manus pakalpojumus. Un tad vēl mazliet.
  
  
  Un viņš man atstāja mantojumu. Noslēpumains vārdu kopums.
  
  
  Leopardi.
  
  
  Pērle.
  
  
  Un tas pats vārds, ko Remī Senpjērs runāja pēdējo reizi uz šīs zemes:
  
  
  Vulkāns.
  
  
  
  Trešā nodaļa.
  
  
  Kad es ievedu meiteni pa tukšo vīna mucu pagrabā, viņa trīcēja. Pēc viņas acīm varēju saprast, ka tas nebija tik daudz no aukstuma, cik no bailēm.
  
  
  "Kas notika?" - viņa lūdzās, pavelkot manu roku. "Es dzirdēju šāvienus. Vai kāds ir ievainots?
  
  
  "Četri," es teicu. "Visi ir miruši. Divi bija mani draugi. Pārējie bija sārņi. Zināma veida putas."
  
  
  — Īpašs veids?
  
  
  Es viņu vedu pa koridoru uz istabu, kur Ahmeds un viņa sieva gulēja miruši blakus saviem mocītājiem, slepkavām. Es gribēju, lai viņa redzētu, ar kādiem cilvēkiem mums ir darīšana, ja viņa nebūtu saņēmusi pietiekami daudz izglītības kopš kluba slaktiņa.
  
  
  "Paskaties," es drūmi teicu.
  
  
  Viņa paskatījās iekšā. Viņas mute atvērās un viņa kļuva bāla. Brīdi vēlāk viņa bija pusceļā gaitenī, noliecās un elsa pēc gaisa.
  
  
  ES teicu. "Redzi, ko es gribēju teikt?"
  
  
  “Kas... kas viņi ir? Kāpēc…"
  
  
  "Divi marokāņi ir mani draugi, Ahmeds un viņa sieva. Pārējie divi ir cilvēki, kas viņus spīdzināja un nogalināja.
  
  
  "Bet kāpēc?" Viņa jautāja, viņas seja joprojām bija balta no šoka. "Kas viņi ir? Ko viņi gribēja?
  
  
  "Īsi pirms viņa nāves Ahmeds man teica, ka ir mēģinājis ar mani sazināties vairākas nedēļas. Viņš uzzināja, ka šeit, Tanžerā, kaut kas notiek. Kāds tika nolaupīts un atvests uz šejieni. Zvaniet jebkurus zvaniņus. ? "
  
  
  Viņas acis iepletās.
  
  
  “Nolaupīts? Gribi teikt – vai tas varētu būt mans tēvs?
  
  
  — Remijs Senpjērs noteikti tā domāja. Jo, kad Ahmeds nevarēja ar mani sazināties, viņš sazinājās ar Senpjēru. Nav šaubu, ka tāpēc Remijs atveda jūs un mani uz šejieni.
  
  
  — Runāt ar Ahmedu?
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Bet pirms Ahmeds paspēja ar kādu runāt, abi vīrieši nokļuva pie viņa. Viņi iepazīstināja sevi kā Senpjēra emisāri, kas nozīmē, ka viņi zināja, ka Ahmeds mēģina sazināties ar Remiju. Viņi vēlējās uzzināt, ko Ahmeds zināja un ko viņš patiesībā nodeva."
  
  
  
  .
  
  
  — Bet kas viņi bija?
  
  
  Es paņēmu viņas roku un vedu pa koridoru. Mēs sākām iet pa kāpnēm, kas ved uz bāru.
  
  
  "Ahmeds viņus sauca par "mūsu vecajiem draugiem", - es sacīju. "Bet viņš nedomāja draudzīgus draugus. Īsi pirms savas slepkavības Remijs Senpjērs lietoja tos pašus vārdus, lai atsauktos uz cilvēkiem, kuri, iespējams, bija aiz jūsu tēva pazušanas. Viņš arī teica kaut ko par šiem cilvēkiem, kas spēj iefiltrēties RENARDĀ un uzzināt pietiekami daudz par viņa tēvu, lai īstajā brīdī viņu nolaupītu.
  
  
  Meitene apstājās. "Viņiem izdevās arī atrast Sentpjēru un viņu nogalināt," viņa lēni sacīja. "Nogalini viņu, kad viņi būtu varējuši nogalināt mūs abus."
  
  
  Es pamāju ar galvu. “Iekšējā informācija no vairākiem Francijas valdības avotiem. Kas un ko piedāvā?
  
  
  Mūsu skatieni sastapās.
  
  
  "OAS," viņa vienkārši teica.
  
  
  "Tieši tā. Slepena armijas organizācija, kas vadīja sacelšanos pret prezidentu de Gollu un vairākas reizes mēģināja viņu nogalināt. Mēs ar Remiju kopā strādājām pret viņiem. Ahmedam bija dēls, kurš strādāja par de Golla miesassargu, dēls, kuru viens nogalināja. No slepkavības mēģinājumiem mēs novērsām SLA. Mēs to vienmēr zinājām.
  
  
  "Un joprojām ir augsta ranga atbalstītāji," viņa pabeidza veidlapu.
  
  
  — Atkal pareizi.
  
  
  — Bet ko viņi grib no mana tēva?
  
  
  "Tā," es teicu, "ir viena no lietām, ko mēs noskaidrosim."
  
  
  Es gāju augšā pa pārējām kāpnēm cauri bāram un atvēru durvis uz Ahmeda dzīvojamo telpu mājas aizmugurē.
  
  
  "Bet kā?" teica meitene man aiz muguras. “Kāda informācija mums ir? Vai tavs draugs tev kaut ko teica pirms viņa nāves?
  
  
  Es apstājos guļamistabas priekšā.
  
  
  "Viņš man pastāstīja dažas lietas. Es tev nestāstīšu nevienu no tiem. Vismaz pagaidām."
  
  
  "Ko? Bet kāpēc?" Viņa bija sašutusi. “Tas bija mans tēvs, kurš tika nolaupīts, vai ne? Man noteikti jāpadomā..."
  
  
  "Es neesmu redzējis nevienu reālu pierādījumu, ka jūs esat Duroča meita." Atvēru durvis uz guļamistabu. "Esmu pārliecināts, ka jums ir jāiet dušā un jāpārģērbjas tikpat daudz kā man. Ahmedam ir meita, kura apmeklē skolu Parīzē. Jums vajadzētu atrast viņas drēbes skapī. Viņa pat varētu nākt klāt. Man nepatīk tas, ko tu tagad valkā."
  
  
  Viņa nosarka.
  
  
  "Ūdenim jābūt karstam," es teicu. “Ahmedam ir vienīgā modernā santehnika Medīnā. Tāpēc izklaidējieties. Es atgriezīšos pēc dažām minūtēm."
  
  
  Viņa iegāja iekšā un aizvēra durvis, nesakot ne vārda. Es situ viņu tur, kur viņa dzīvoja – viņas sievišķo iedomību. Es atgriezos bārā un paņēmu klausuli. Pēc piecām minūtēm es veicu trīs zvanus: vienu uz Franciju, vienu uz aviokompāniju un vienu uz Hoku. Kad es atgriezos guļamistabā, vannas istabas durvis joprojām bija aizvērtas un es dzirdēju dušu. Es paķēru vienu no Ahmeda halātiem un novilku kurpes un zeķes, dodoties pa gaiteni uz otru vannas istabu. Karstā duša gandrīz lika man atkal justies kā cilvēkam. Kad šoreiz atgriezos guļamistabā, vannas istabas durvis bija vaļā. Meitene atrada vienu no Ahmeda meitas halātiem un uzvilka to. Nebija ko vilkt, un tas, kas tur bija, vienkārši uzsvēra to, kas nebija apsegts. Tas, kas netika aptverts, bija labs.
  
  
  "Niks," viņa teica, "ko mums tagad darīt? Vai mums nevajadzētu izkļūt no šejienes, pirms kāds atnāk un atrod tos līķus?
  
  
  Viņa apsēdās uz gultas un ķemmēja savus garos biezos melnos matus. Es apsēdos viņai blakus.
  
  
  "Vēl nē," es teicu. "Es kaut ko gaidu."
  
  
  "Cik ilgi mums būs jāgaida?"
  
  
  "Neilgi."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani uz sāniem. "Es ienīstu gaidīt," viņa teica. "Varbūt mēs varam atrast veidu, kā paātrināt laiku," viņa teica. Viņas balsī bija jūtams īpašs tonis, aizsmacis, gurdens tonis. Tīras juteklības tonis. Es jutu viņas baltās mīkstās miesas svaigumu.
  
  
  "Kā jūs vēlētos pavadīt laiku?" ES jautāju.
  
  
  Viņa pacēla rokas virs galvas, izplešot plašās krūšu kontūras.
  
  
  Viņa neko neteica, bet paskatījās uz mani no zem nolaistajiem plakstiņiem. Tad ar vienu gludu kustību viņa atvilka savu halātu un lēnām novilka ar plaukstu gar samtaino augšstilba iekšējās daļas ādu līdz ceļgalam. Viņa nolaida acis un sekoja rokai, atkārtojot kustību. – Niks Kārters, – viņa maigi sacīja. "Protams, tāds cilvēks kā jūs atļaujas sev dažus dzīves priekus."
  
  
  "Tādas kā?" ES jautāju. Es nobraucu ar pirkstu gar viņas pakausi. Viņa nodrebēja.
  
  
  "Piemēram..." viņas balss tagad bija aizsmakusi, acis aizvērtas, kad viņa smagi atspiedās pret mani, pagriežoties pret mani. "Tāda kā šī..."
  
  
  
  
  Lēnām, ar mokošu jutekliskumu, viņas asie nagi viegli skrāpēja manu kāju ādu. Viņas mute šaudījās uz priekšu un viņas baltie zobi iekoda manās lūpās. Tad viņas mēle saritinājās pret manējo. Viņas elpa bija karsta un bieža. Es piespiedu viņu pie gultas, un viņas ķermeņa smagie, pilnie izliekumi saplūda ar manējiem, kad viņa saviebās zem manis. Viņa dedzīgi nometa savu halātu, kad es noslīdēju no sava un mūsu ķermeņi savienojās.
  
  
  — Ak, Nik! viņa noelsās. "Ak Dievs! Niks!"
  
  
  Man atklājās viņas ķermeņa slepenie sievišķīgie stūrīši. Es pagaršoju viņas miesu, braucu ar viņas cekuli. Viņa bija visa slapja. Viņas mute bija tik karsta kā viņas miesa. Viņa dega visur – saplūst ar mani. Mēs sanācām kopā kā viesulis, viņas ķermenis izliekās un dauzījās manējā ritmā. Ja viņas dejošana bija karsta, ar mīlēšanos pietika, lai nodedzinātu lielāko daļu Tanžeras. Man nebija iebildumu pret šāda veida apdegumiem. Un dažas minūtes pēc tam, kad uguns norima, tas atkal uzliesmoja. Un atkal. Viņa bija ideāla sieviete un pilnībā pamesta. Kliedz no vēlmes un tad ar gandarījumu.
  
  
  Ņemot vērā visas lietas, tas bija sasodīti labs veids, kā gaidīt, kamēr tālrunis zvanīs.
  
  
  * * *
  
  
  Zvans nāca rītausmā. Es atbrīvojos no nepacietīgajām, joprojām prasīgajām ekstremitātēm un devos pa auksto akmens grīdu uz bāru. Saruna ilga nepilnas divas minūtes. Tad es atgriezos guļamistabā. Viņa paskatījās uz mani ar miegainām, bet joprojām izsalkušām acīm. Viņa pastiepa man pretī rokas, viņas saldais ķermenis aicināja turpināt mielastu.
  
  
  "Es teicu nē. "Spēle ir beigusies, jums ir jāatbild uz tiem pareizi, un es zināšu, ka jūs esat Mišels Duroks.
  
  
  Viņa pamirkšķināja acis, tad apsēdās taisni.
  
  
  "Pajautā," viņa teica, pēkšņi lietišķā tonī.
  
  
  "Pirmkārt: kādā krāsā bērnībā bija jūsu pirmais mājdzīvnieks?"
  
  
  "Brūna". - viņa uzreiz teica. "Tas bija kāmis."
  
  
  "Divi: kādu dāvanu tavs tēvs jums uzdāvināja jūsu piecpadsmitajā dzimšanas dienā?
  
  
  "Nē. Viņš aizmirsa. Nākamajā dienā viņš man atnesa motociklu, lai kompensētu zaudēto laiku.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  “Līdz šim taisnība. Cits. Kā sauca tavu labāko draugu internātskolā, kad tev bija divpadsmit?”
  
  
  "Tī," viņa nekavējoties teica. "Jo viņa bija angliete un vienmēr gribēja tēju pēc vakariņām."
  
  
  Es apsēdos uz gultas malas.
  
  
  "Labi?" Viņa teica. — Vai tu man tagad tici?
  
  
  “Pēc RENARD domām, tas padara jūs par Mišelu Durohu bez jebkādām pamatotām šaubām. Un tas, kas ir pietiekami labs RENARDam, ir pietiekami labs man.
  
  
  Viņa pasmaidīja, tad žāvājās un pacēla rokas virs galvas.
  
  
  "Ir pienācis laiks ģērbties," es teicu. “Tu un es dosimies lidmašīnā. Vīrietis vārdā Deivids Hoks vēlas ar jums runāt. Un ar mani."
  
  
  Viņas acis atkal kļuva lietišķas. Viņa klusi pamāja ar galvu un izslīdēja no gultas. Viņa sāka skatīties drēbes savā skapī. Es smagi noriju siekalas, skatoties uz viņas krāšņo kailo ķermeni. Ir reizes, kad būt par bezjēdzīgu slepeno aģentu nav viegli.
  
  
  "Vēl viens jautājums," es teicu.
  
  
  Viņa ir pārvērtusies. Es atkal noriju siekalas.
  
  
  "Kā," es jautāju, "Fernanda Duroifa meita iemācījās izpildīt erotiskāko vēderdeju, kādu esmu redzējis savā dzīvē?" Nodarbības?"
  
  
  Viņa pasmaidīja. Viņas balss noslīdēja četras oktāvas.
  
  
  "Ak nē," viņa teica. "Tikai talants. Dabīgs talants."
  
  
  Man bija jāpiekrīt.
  
  
  
  Ceturtā nodaļa
  
  
  Air Maroc ir ātrs, ērts un ērts rīta lidojums no Tanžeras, ierodoties Madridē laicīgi, lai nesteidzīgi paēstu pusdienas, pirms pārsēšanās ar tikpat ātru, ērtu un ērtu pēcpusdienas lidojumu uz Ņujorku caur Iberia.
  
  
  Tūristiem dārgi. Lieliski piemērots uzņēmējiem. Lieliski piemērots diplomātiem.
  
  
  Slikti slepenajiem aģentiem.
  
  
  Mēs iekāpām lēnā, vecā un satricinošā lidojumā uz Malagu, kur trīs stundas nosēdējām ārpus karstās lidostas, pirms iekāpām citā lēnā, vecā un nepārprotami satricinātā lidmašīnā uz Sevilju, kur bija putekļains, sviedriem piesātināts vakars, pirms varējām iekāpt. brīnišķīgs lidojums uz Nicu. Tur ēdiens uzlabojās, un lidmašīna, ar kuru mēs braucām uz Parīzi, bija Air France DC-8. Ēdiens Parīzē bija vēl labāks, ja mēs abi nebijām pārāk noguruši, lai to patiešām izbaudītu; un Air France 747 uz Ņujorku, kurā iekāpām septiņos no rīta, bija ērts un precīzs. Tomēr līdz brīdim, kad mēs nolaidāmies JFK, mana burvīgā karstā vēderdejotāja bija pārvērtusies par izsmeltu un aizkaitināmu mazu meiteni, kura nevarēja ne domāt – ne runāt – ne par ko citu kā tikai tīru gultu un miegu, par to nebija nekādas kustības.
  
  
  "Tu gulēji," viņa apsūdzoši nomurmināja, kad mēs gājām pa rampu no lidmašīnas uz termināli.
  
  
  
  
  
  
  "Katru reizi, kad lidmašīna pacēlās, tu aizmigi kā izslēdzis slēdzi un gulēji kā mazulis, līdz mēs nolaidāmies. Tas ir pārāk efektīvi. Tu neesi vīrietis, tu esi mašīna."
  
  
  "Iegūts talants," es teicu. “Nepieciešams izdzīvošanai. Ja es būtu paļāvies uz ērtām gultām, kur atpūsties, es jau sen būtu noguris.
  
  
  "Nu, es noģībšu uz visiem laikiem," viņa teica, "ja nevarēšu iekāpt gultā. Vai mēs nevaram..."
  
  
  "Nē," es stingri teicu. "Mēs nevaram. Pirmkārt, mums ir jārūpējas par bagāžu."
  
  
  "Ak," viņa nomurmināja, "paņemiet mūsu bagāžu. Noteikti".
  
  
  "Neatbildiet uz tālruni," es teicu. “Atbrīvojieties no liekās bagāžas. Cilvēka bagāža. Nevēlami draugi, kuri mums ir pārāk aizkustinoši pieķērušies.
  
  
  Viņa apmulsusi paskatījās uz mani, bet man nebija laika paskaidrot, un tik un tā pūlim nebija kur iziet cauri imigrācijai. Mēs kļuvām par daļu no pūļa, apzīmogojām mūsu reālistiskā izskata, bet viltotās pases, un tad devāmies cauri muitai, lai reģistrētu savu bagāžu. Dažas minūtes vēlāk es atrados telefona kabīnē, veicot kodētu zvanu uz AX galveno mītni Dupont Circle, Vašingtonā, DC. Gaidot, kad iezvanīsies skrembleris, es paskatījos cauri kabīnes stikla sienām.
  
  
  Viņi joprojām bija ar mums.
  
  
  Ķīniešu meitene, kas vjetnamiešu dao izskatījās ļoti eksotiska un burvīga, acīmredzot bija aizrāvusies ar franču modes žurnāla iegādi no pārpildīta avīžu kioska. Francūzis, ļoti pieklājīgs pielāgotā uzvalkā, ar izteiktām sudraba svītrām matos, nerimstoši raudzījās tālumā, it kā gaidītu mašīnu ar šoferi.
  
  
  Tas, protams, nebija tas pats francūzis, kurš kopā ar mums devās ceļojumā. Tas, kurš mūs sagaidīja Tanžeras lidostā, bija plikpaurīgs, saburzīts cilvēciņš slikti pieguļošā sporta kreklā un biksēs, kas slēpās aiz Paris Match kopijas. Malagā viņu nomainīja slepkava, kura seja liecināja par ārkārtīgi neveiksmīgu karjeru ringā vai dažiem raupjiem stieņiem. Viņš palika pie mums cauri Seviljai, tieši uz Nicu, kur viņu nomainīja diplomātiskais raksturs, kuru es tagad novēroju.
  
  
  Tanžeras lidostā mūs uzņēma ķīniešu meitene un palika ar mums ik uz soļa, necenšoties slēpt, ka seko mums. Viņa pat ļoti apzināti uzdūrās man lidojumā no Parīzes un mēģināja uzsākt sarunu. Angliski. To viņa nevarēja saprast. Un, godīgi sakot, viņa mani traucēja.
  
  
  Taču smieklīgi apļveida maršruts, ko gāju no Tanžeras uz Ņujorku, man deva to, ko vēlējos: iespēju uzzināt, vai un kas mums seko. Es nodevu šo informāciju Vanam, kad viņš tuvojās telegrāfa birojam. Kad pabeidzu, iestājās pauze.
  
  
  — Kungs? - beidzot teicu.
  
  
  "Hak hak harurrmunmrnph!" Vanags noskaidroja rīkli, domādams. Es gandrīz sajutu viena viņa lētā cigāra briesmīgo smaku. Es pilnībā cienīju Vanagu, bet mana apbrīna neaptvēra viņa cigāru izvēli.
  
  
  "ķīniešu. Vai esat dzirdējuši reģionālo dialektu? - viņš beidzot jautāja.
  
  
  "Kantonas. Tīrs un klasisks. Angliski…"
  
  
  Es apstājos.
  
  
  "Labi?" – Vanags prasīja atbildi. "Vai viņai bija zināms akcents, kad viņa runāja angliski?"
  
  
  "Mott Street," es sausi teicu. — Varbūt Pells.
  
  
  "Hack hak hak," bija dzirdamas skaņas. Vanags nodomāja. "Harumps. Tātad viņa šeit ir dzimusi. Ņujorka, ķīniešu kvartāls."
  
  
  "Noteikti," es teicu. Vairāk klusuma. Bet tagad es biju pārliecināts, ka mēs domājam vienā viļņa garumā. Būt par Ķīnas komunistu aģentu bija gandrīz nedzirdēts Amerikā dzimušajiem etniskajiem ķīniešiem. Tātad, kam viņa strādāja? - jautāju Vanagam.
  
  
  "Mēs nevaram droši pateikt," viņš lēnām sacīja. “Ir vairākas interesantas iespējas. Bet mums tagad nav laika to pārbaudīt. Vienkārši sakratiet to. Un sakratiet francūzi. Es gribu, lai tu esi Vašingtonā līdz pusnaktij. Ar meiteni. Un Nik..."
  
  
  — Lūk, ser, — es ar grūtībām sacīju. Ārpus kabīnes Mišela, atspiedusies pret to, aizvēra acis un sāka mierīgi slīdēt pa stikla virsmu kā krītoša lietus lāse. Satraukta es pastiepu vienu roku un pacēlu to. Viņas acis atvērās un viņa nemaz neizskatījās pateicīga.
  
  
  — Nik, pakratiet francūzi, bet nedariet viņam pāri.
  
  
  "Nevajag..." esmu noguris. Es sāku aizkaitināt. "Kungs, viņam jābūt OAS."
  
  
  Vanags tagad izklausījās īgns.
  
  
  "Protams, viņš ir SLA. Mūsu imigrācijas darbinieks JFK to apstiprināja pirms dažām minūtēm. Viņš ir arī Francijas diplomātiskā amatpersona. Otrā klase. Laikraksti. Publicitāte nav tieši tas, ar ko AX plaukst, vai ne, Nik? Tāpēc vienkārši nokratiet viņu un meiteni atbilstoši nevardarbīgā un šķebinošā veidā un dodieties uz Vašingtonu.
  
  
  
  
  
  
  "Es saprotu, ser," es teicu pēc iespējas jautrāk.
  
  
  Atskanēja klikšķis, un līnija pazuda. Vanagam nepatika atvadas. Es piezvanīju vēl vienu aģentūru, kas specializējās ārzemju automašīnu iznomāšanā cilvēkiem ar nedaudz neparastām vajadzībām, un pēc tam izgāju no kabīnes un atklāju, ka Mišela ir atklājusi, ka ir iespējams ērti gulēt, stāvot kājās. Es viņu satricināju.
  
  
  "Tu," es teicu, "mosties."
  
  
  "Nē," viņa stingri, bet miegaini noteica. "Neiespējami".
  
  
  "Ak jā," es teicu. "Tas ir iespējams. Jūs vienkārši necenšaties pietiekami daudz."
  
  
  Un es viņai iesitu pļauku. Viņas acis atvērās, viņas seja saviebās no dusmām, un viņa pastiepa roku, lai satvertu manas acis. Es turēju viņas rokas. Man nebija laika tērēt laiku gariem skaidrojumiem, tāpēc es viņai to pateicu tieši.
  
  
  "Vai jūs redzējāt, kas notika ar Ahmedu un viņa sievu? Vai vēlaties, lai tas notiek ar mums? Var droši teikt, ka tas notiks, ja mēs nespēsim atbrīvoties no šiem diviem varoņiem, kas mūs vajā. Un mēs nevaram to satricināt, ja man daļa sava laika jāpavada, velkot guļošo skaistuli no vienas vietas uz otru.
  
  
  Daļa dusmu nomira viņas acīs. Sašutums saglabājās, bet tika kontrolēts.
  
  
  "Un tagad," es teicu, "kafija."
  
  
  Mēs devāmies uz tuvāko lidostas kafejnīcu un dzērām kafiju. Un vēl kafiju. Un vēl kafiju. Melns, ar daudz cukura ātrai enerģijai. Brīdī, kad caur peidžeru sistēmu tika izsaukts mans vārds - tas ir, vārds manā pasē, mums katram bija piecas krūzes. Neskatoties uz to, es pavēlēju ņemt līdzi vēl četrus, kad mēs aizbraucām.
  
  
  Stāvlaukumā mūs gaidīja BMW. Tā ir diezgan maza automašīna, un tai nav spilgtā, sportiskā izskata kā Jag vai Ferrari. Taču tā paātrinājuma ātrums ir vienāds ar Porsche, un tas izturas uz ceļa kā Mercedes sedans. Turklāt, pareizi skrienot, tas uzreiz var sasniegt 135 jūdzes stundā. Pie tā ir pareizi piestrādāts. ES zināju. Esmu ar to braucis jau agrāk. Es iemetu mūsu somas bagāžniekā un iedevu rudmatainajam puisim, kurš piegādāja automašīnu, piecus dolārus, lai kompensētu viņa vilšanos, braucot šeit tik pārslogotā satiksmē, ka viņš nekad nav braucis ar automašīnu, kas pārsniedz 70 jūdzes stundā.
  
  
  Kad izbraucām no lidostas autostāvvietas, es skaidri redzēju francūzi. Viņš bija brūni baltā 74. gada Lincoln Continental apģērbā, kuru vadīja mazs, šķebinošs tēls ar melniem matiem, kas bija ķemmēti atpakaļ no pieres. Viņi mums tuvojās no aizmugures, dažas mašīnas mums aiz muguras.
  
  
  Es šo gaidīju. Mani mulsināja ķīniete. Kad mēs braucām garām, viņa autostāvvietā iekāpa sarkanajā Porsche un izturējās kā visu laiku pasaulē. Viņa pat nepaskatījās, kad mēs gājām garām. Vai tiešām viņa mūs ir nodevusi citai astei?
  
  
  Tagad ir īstais laiks, lai uzzinātu.
  
  
  "Vai jūsu drošības josta ir piesprādzēta?" - jautāju Mišelai.
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  "Tad, lūdzu, uzmanieties, vai nav smēķēšanas aizlieguma zīmes, līdz lidojums sasniedz kreisēšanas augstumu."
  
  
  Mišela neizpratnē paskatījās uz mani, bet es neko vairāk neteicu, koncentrējoties uz atmiņu atsvaidzināšanu par automašīnas sajūtu un tās vadības ierīcēm. Kad bijām pie ieejas Van Wyck Expressway, es jutos tā, it kā būtu pa to braucis pēdējās astoņas stundas. Samazināju ātrumu, tad apstājos, gaidot pietiekami ilgu pārtraukumu ātrgaitas ceļu satiksmē. Apmēram pēc minūtes mums garām pabrauca vairākas automašīnas, kas aiz mums iebrauca ātrgaitas maģistrālē. Ne francūzis un viņa žurku draugs, kuri tagad bija spiesti staigāt tieši mums aiz muguras.
  
  
  — Ko mēs gaidām? – Mišela jautāja.
  
  
  "Mēs gaidām," es teicu, "šo!"
  
  
  Es uzsitu kāju uz gāzes pedāļa un uzgriezos uz ātrgaitas šosejas. Dažas sekundes vēlāk odometrs rādīja 70. Francūzis gāja tieši aiz mums, arī paātrinot. Viņam bija jābūt. Pārrāvums satiksmē bija pietiekami liels divām automašīnām. Ja viņš būtu gaidījis, viņš būtu mūs pazaudējis.
  
  
  "Mon Dieu!" Mišela noelsās. "Ko tu dari iztikai..."
  
  
  "Vienkārši pagaidiet un izbaudiet," es teicu. Tagad mums bija vairāk nekā 70, francūzis mums bija tieši uz astes. Un vēl pēc dažām sekundēm mēs uzkāpsim uz priekšā esošās mašīnas jumta. Bet es negrasījos gaidīt šīs sekundes. Manas acis rūpīgi pētīja pretimbraucošo satiksmi un atradu vajadzīgo. Mana kāja ietriecās bremzē, pēc tam to atlaidu, kad es griezu riteni, un automašīna iegriezās divu riteņu pagriezienā pāri vidusdaļai un uz pretimbraucošo joslu. Telpā, kas ir pietiekami liela, lai tajā varētu ievietot tikai vienu automašīnu.
  
  
  "Mon Dieu!" Mišela atkal noelsās. Ar acs kaktiņu es redzēju, ka viņas seja bija balta. "Tu mūs nogalināsi!"
  
  
  Francūzis lidoja garām, joprojām virzoties uz Ņujorku. Viņam būs nepieciešama vēl viena minūte, lai atrastu vietu, kur apgriezties, it īpaši automašīnā, kas ir radīta komfortam
  
  
  
  
  un viegla kontrole garos braucienos, nevis manevrēšanai.
  
  
  "Tikai daru visu iespējamo, lai jūs nomodā," es teicu Mišelai, tad atkal pagriezu stūri, šoreiz nedomājot samazināt ātrumu vai pārslēgt ātrumu, nosūtot automašīnu uz South State Boulevard.
  
  
  "Es jums zvēru," Mišela sacīja, "es nekad vairs negulēšu. Vienkārši palēnini."
  
  
  "Drīz," es teicu. Tad viņš paskatījās atpakaļskata spogulī un klusi nolamājās. Francūzis bija tur. Aiz muguras divdesmit mašīnas, bet aiz mums. Viņa mazais žurku draugs bija labāks šoferis, nekā es viņam atzinu.
  
  
  "Pagaidi," es teicu Mišelai. "Ir pienācis laiks kļūt nopietnam."
  
  
  Es stipri sarauju stūri, iebraucu galējā kreisajā joslā, collu attālumā no traktora piekabes, un pēc tam vēl vairāk nokaitināju tā vadītāju, samazinot ātrumu līdz 30 jūdzes stundā. Viņš gāja pa labi, sašutusi atskanot taures skaņai. Pārējās automašīnas rīkojās tāpat. Tagad francūzis bija tikai divas automašīnas aiz muguras, arī galējā kreisajā joslā. Es uzmanīgi pētīju satiksmes shēmu, pārmaiņus palielinot ātrumu un samazinot ātrumu, tuvojoties luksoforam, kas ved uz Beislijas dīķa parka nogriezni. Es iebraucu kreisajā joslā, samazinot ātrumu līdz 20 jūdzēm stundā, kad iedegās gaisma un es redzēju, ka tā ir sarkana.
  
  
  200 jardi ceļa tieši man priekšā bija brīvi manā joslā. Gaisma kļuva zaļa un es nospiedu kāju uz gāzes. Kamēr mēs sasniedzām krustojumu, BMW brauca ar 60. Lincoln bija tieši aiz mums, gandrīz tādā pašā ātrumā. Es ļāvu BMW izbraukt divas trešdaļas no krustojuma, nesamazinot ātrumu, pēc tam spēcīgi paraustīju stūri pa kreisi, pārslēdzot uz leju bez bremzēšanas. BMW griežas kā tops gandrīz vienuviet. Mēs ar Mišelu bijām stipri nosviesti, taču bijām piesprādzēti ar drošības jostām. Pēc nepilnas pussekundes mana kāja atkal bija uz gāzes pedāļa, nosūtot BMW pa Linkolna ceļu, mazāk nekā collas no radiatora, krustojumā. Nospiedu bremzes, jutu, ka BMW pēkšņi apstājās tieši laikā, lai palaistu garām vienu pretimbraucošo automašīnu, tad nospiedu gāzes pedāli un izbraucu krustojumā tieši laikā, lai palaiž garām citu tālajā joslā. Tas varēja ietriekties citai automašīnai vai izraisīt tās nekontrolējamu izgriešanos un apstāšanos, taču BMW atkal raiti paātrinājās, kad es to norādīju uz parka perimetra ceļu.
  
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?" - jautāju Mišelai.
  
  
  Viņa atvēra muti, bet nevarēja runāt. Es jutu, ka viņa trīcēja.
  
  
  "Atslābsti," es sacīju, noņemot vienu roku no stūres un uzsitot to pa viņas augšstilbu. "Tagad kļūst vieglāk."
  
  
  Un tad es atkal redzēju Linkolnu. Tā bija gandrīz ceturtdaļjūdze atpakaļ pa tukšu taisnu ceļu, bet pat krēslas laikā es varēju saskatīt viņas raksturīgo zemo siluetu.
  
  
  Šoreiz es pat nezvēru. Žurku vīrs nepārprotami bija dzimis autovadītājs. Viņš varēja man pielīdzināt pārdrošus trikus diezgan ilgu laiku – patiesībā pietiekami ilgi, lai policija mūs neizbēgami apturētu. Ko es nevarētu atļauties, pat ja viņš ar diplomātiskajiem numuriem droši vien varētu.
  
  
  "Ir pienācis laiks mainīt tempu," es sev sacīju, tāpat kā Mišela.
  
  
  Es ļāvu BMW palēnināt līdz ērtai, likumīgai 40 jūdzes stundā. Linkolns ieradās. Atpakaļskata spogulī varēja redzēt, ka viens priekšējais spārns ir stipri izsists, priekšējais lukturis bija izslēgts, sānu stikls izsists. Francūzis izskatījās šokēts. Viņa šoferim bija apmulsusi, mežonīga acu izteiksme.
  
  
  Viņi aizvilka dažas automašīnas un ieturēja distanci. Ar tādu pašu ātrumu es izbraucu uz Ņujorkas bulvāri. Viņi palika. Citas automašīnas piebrauca no aizmugures, piecas, desmit, piecpadsmit. Francūzis necentās piespēlēt.
  
  
  Varbūt viņi vienkārši mēģina mums sekot līdz mūsu galamērķim. No otras puses, viņi var atturēties, gaidot, kamēr mēs nonāksim klusā, tumšā vietā.
  
  
  Laikam ejot. Vērtīgs laiks.
  
  
  Es nolēmu viņiem sniegt roku.
  
  
  Es nobraucu vēl divas jūdzes un nogriezos pa labi uz Linden Boulevard, virzoties uz Jūras spēku slimnīcu. Pusceļā gandrīz kvartālu aizņēma mēbeļu noliktava, naktī neizmantota. Es apstājos viņam priekšā un gaidīju. Tā bija ideāla vieta slazdam.
  
  
  Linkolns atradās piecdesmit pēdu attālumā.
  
  
  ES gaidīju.
  
  
  Neviens neiznāca.
  
  
  Es nogaidīju vēl vienu brīdi un, kad francūzis un viņa šoferis joprojām nekustējās, es devu Mišelai norādījumus. Viņas gods, lai gan viņa joprojām trīcēja, viņa vienkārši pamāja ar galvu, acis gatavībā samiedza.
  
  
  Tad es izkāpu no BMW un devos atpakaļ uz Linkolnu. Kad es pietuvojos pietiekami tuvu, lai paskatītos caur atlikušo lukturi un iekļūtu automašīnā, es vēroju, kā šoks francūža sejā pamazām pārvērtās piesardzīgā modrības izpausmē, kad es tuvojos. Viņa šoferis, noguris no trikiem, vienkārši izskatījās pārsteigts un stulbs.
  
  
  
  
  
  Es noliecos pār Lincoln motora pārsegu un uzsitu pa vējstiklu tieši francūža sejas priekšā.
  
  
  "Labvakar," es pieklājīgi teicu.
  
  
  Šoferis ar bažām paskatījās uz francūzi. Francūzis turpināja skatīties uz priekšu, bažīgi, piesardzīgi, neko nesakot.
  
  
  Mišelai tagad bija jāsēž vadītāja sēdeklī, jo mana galva un ķermenis bloķēja skatu no Linkolna.
  
  
  "Jums ir jauka divvirzienu radio antena," es teicu, atkal pieklājīgi pasmaidot.
  
  
  Tagad Mišelai ir jāieslēdz pārnesums joprojām strādājošajam BMW, gaidot manu nākamo gājienu.
  
  
  "Bet tas vietām ir nedaudz sarūsējis," es turpināju. "Jums tas tiešām ir jānomaina."
  
  
  Un sekundes daļā Vilhelmīna bija manā rokā un šāva. Pirmā lode norāva no automašīnas radio antenu un raidīja to gaisā, otrā izšāva atlikušo priekšējo lukturi, un, kad Mišela pagrieza BMW asā pagriezienā, ieslēdzot tālās gaismas, kad viņa turpināja Linkolnu uz. akls gan francūzis, gan šoferis, manai trešajai un ceturtajai lodei divas riepas tika pārdurtas lielajam sedanam labajā pusē.
  
  
  Šis bija nākamais manevrs, par kuru es uztraucos, taču Mišela ar to tika galā lieliski. Dažus jardus no Linkolna viņa samazināja ātrumu tieši tik daudz, lai mans lēciens lidojuma vidū ļautu man satvert atvērto logu sānos un turēties pie durvīm. Pēc tam viņa atkal uzņēma ātrumu, gaisma jau bija nodzisusi, slīdēja ap Linkolnu un pāri ietvei, kur tā bija novietota, paslēpdama manu saliekto ķermeni pret BMW tālāko malu, līdz mēs sasniedzām ielas galu uz ietves. . Tad vēl viens kliedzošs pagrieziens pa labi, mans ķermenis bija pilnībā aizsegts no redzesloka, un mēs skrējām pa Ņujorkas bulvāri, manas rokas pieķērušās pie durvīm kā divas dēles.
  
  
  Pēc ceturtdaļjūdzes viņa apstājās. Ar vienu plūstošu kustību es sēdēju vadītāja sēdeklī, viņa sēdēja pasažiera sēdeklī, neviens no mums neteica ne vārda.
  
  
  Pagāja vēl jūdze, pirms viņa ierunājās.
  
  
  "Tas bija... pārāk riskanti," viņa teica. “Viņi varēja tevi nogalināt, kad tu piegāji pie viņu mašīnas. Izņemot briesmas, ko rada jūsu akrobātiskais lēciens uz šīs mašīnas.
  
  
  "Tas bija aprēķināts risks," es teicu. "Ja viņi vēlētos mums uzbrukt, viņi nebūtu vienkārši sēdējuši, kad mēs piebraucām ceļa malā. Kas attiecas uz to, ko jūs saucat par manu akrobātiku - ja es nebūtu ar mieru uzņemties tādu risku, es būtu gatavs pensijai. Es vēl neesmu tāds."
  
  
  Mišela vienkārši pamāja ar galvu. Viņa joprojām izskatījās šokēta. Es klusībā pagriezu stūri un devos uz Manhetenu, virzoties pa vietējām ielām, kur būtu viegli pamanīt citu asti. Bet es biju gandrīz pārliecināts, ka esam pazaudējuši francūzi un viņa draugus. Atbrīvojoties no antenas viņu divvirzienu radio, viņi nevarēja nosūtīt kādu citu viņu vietā. Kas attiecas uz ķīniešu meiteni, es biju pārliecināts, ka pakratīju jebkuru citu asti, ko viņa varēja mums mest.
  
  
  Es to nokratīju pašā sākumā. Viegli.
  
  
  Pārāk viegli.
  
  
  Kāpēc viņiem bija tik ātri jāpadodas?
  
  
  Tas mani traucēja. Bet tagad es nevarēju neko darīt lietas labā. Es vienkārši saglabāju savu trauksmi kādā sava prāta nodalījumā, gatavs izlauzties ārā jebkurā brīdī.
  
  
  Manhetenā es novietoju automašīnu aizņemtā alejā un piezvanīju. Pēc piecpadsmit minūtēm vīrietis no automašīnu aģentūras ieradās ar pilnīgi neievērojamu un ļoti anonīmu Ford Galaxy. Pilnīgi neievērojams, izņemot dažas izmaiņas zem motora pārsega, kas ļauj viegli pacelties līdz 110. Viņš paņēma BMW, neizrādīdams nekādu interesi vai pārsteigumu par manu pēkšņo automašīnas maiņu, un aizbrauca, novēlot mums labu ceļojumu.
  
  
  Kad esat pie stūres un neesat gulējis vairāk nekā četrdesmit astoņas stundas, tas bija tik labi, cik var būt jebkurā ceļojumā. Mišelai ir paveicies. Viņa snauda ar galvu uz mana pleca. Es turēju Fordu tieši piecas jūdzes stundā, pārsniedzot atļauto ātrumu, un dzēru melnu kafiju no traukiem, līdz sagribējās aizspiest.
  
  
  Mums nesekoja.
  
  
  Desmit minūtes līdz pusnaktij es novietoju savu automašīnu dažu pēdu attālumā no Amalgamated Press and Wire Services galvenās mītnes — diezgan nobriedušas, nolietotas ēkas Dupont Circle, kas slēpa AX galveno mītni.
  
  
  Vanags gaidīja savā kabinetā.
  
  
  
  Piektā nodaļa.
  
  
  "Tas ir viss, kungs," pēc stundas es slēdzu savu kontu. “SLA gandrīz noteikti ir Durosh. Tas, vai viņš ir kopā ar viņiem brīvprātīgi vai nē, ir pavisam cits jautājums.
  
  
  "Tas, kur viņš atrodas ar SLA, ir cits stāsts," Vanags drūmi piebilda.
  
  
  Es pamāju ar galvu. Es viņam jau pastāstīju par saviem pavedieniem, trīs vārdus: Leopards, Pearls, Vulcan. Man joprojām bija domas par šo vārdu nozīmi, taču Vanags acīmredzami nebija noskaņots tos dzirdēt. Viņš drūmi ievilka savu pretīgo cigāru, skatīdamies kaut kur pār manu kreiso plecu. Viņa asajai sejai ar rūdītu veco ādu un pārsteidzoši mīkstajām zilajām acīm bija tāda izteiksme, kāda viņam bija, kad viņš smagi domāja un bija noraizējies. Ja viņš bija noraizējies, tad es arī.
  
  
  Pēkšņi, it kā būtu par kaut ko apņēmies, Vanags paliecās uz priekšu un izbāza savu divdesmit piecus centus vērto cigāru saplaisājušā pelnu traukā.
  
  
  "Piecas dienas," viņš teica.
  
  
  — Kungs? ES teicu.
  
  
  "Jums ir tieši piecas dienas," viņš vēsi un skaidri sacīja, "lai atrastu Fernandu Durohu un aizvestu viņu prom no OAS."
  
  
  ES skatījos. Viņš skatījās atpakaļ, ieurbies manī ar savām zilajām acīm, tagad cietām kā rūdīts tērauds.
  
  
  "Piecas dienas!" ES teicu. "Kungs, es esmu aģents, nevis burvis. Spriežot pēc tā, ar ko man jāstrādā, var paiet piecas nedēļas, pretējā gadījumā...
  
  
  "Piecas dienas," viņš atkal teica. Viņa balss tonis nozīmēja "nav diskusiju". Viņš strauji pastūma savu grozāmo krēslu un pagriezās tā, ka bija ar seju prom no manis un skatījās ārā pa netīro logu. Tad viņš man teica.
  
  
  "Dažas stundas pirms jūsu ierašanās Ņujorkā mēs saņēmām ziņojumu. No pulkveža Rembo. Es domāju, ka tu viņu atceries."
  
  
  Atcerējos. Viņš izslīdēja no mūsu rokām pēc de Golla slepkavības mēģinājuma un devās trimdā. Spānijā viņu turēja aizdomās. Bet viņš joprojām ir augsta ranga cilvēks SLA.
  
  
  "Rumbauts mums teica, ka OAS tagad var pārvērst ASV enerģētikas krīzi par kaut ko vairāk nekā krīzi. Katastrofa. Un, ja viņš mums saka patiesību, katastrofa būtu maigs veids, kā to izteikt.
  
  
  Vanaga tonis bija sauss un auksts. Tā tas bija vienmēr, kad problēmas bija nopietnas.
  
  
  — Un kas īsti ir šis spēks, ser? ES jautāju.
  
  
  "Rembo," sacīja Hoks, sausāks un aukstāks nekā jebkad agrāk, "SLA tagad varētu pilnībā iznīcināt visas naftas pārstrādes rūpnīcas un urbšanas iekārtas rietumu puslodē."
  
  
  Mans žoklis neviļus atkrita.
  
  
  "Tas šķiet neiespējami," es teicu.
  
  
  Vanags atkal pagriezās pret mani.
  
  
  "Nekas nav neiespējams," viņš drūmi sacīja.
  
  
  Mēs dažus mirkļus klusēdami skatījāmies viens uz otru pāri viņa rakstāmgaldam, katrs nemierīgi, kad sapratām, ko tieši šie draudi varētu nozīmēt, ja tie būtu reāli. Būtu pietiekami slikti, ja naftas ieguves platformas tiktu iznīcinātas; tas šeit atslēgtu ievērojamu daudzumu eļļas. Taču to naftas pārstrādes rūpnīcu iznīcināšana, kuras apstrādāja naftu ne tikai no Rietumu puslodes, bet arī no arābu valstīm, varētu samazināt naftas piegādi ASV pat par astoņdesmit procentiem.
  
  
  Eļļa galvenajām nozarēm, benzīnam, apkurei, pārveidošanai citos enerģijas veidos, piemēram, elektrībā.
  
  
  Amerikas Savienotās Valstis, kā mēs to zinājām, apstāsies. Mūsu valsts būs praktiski paralizēta.
  
  
  "Varbūt tas ir blefs?" ES jautāju. "Vai viņiem ir pierādījumi, ka viņi var to izdarīt?"
  
  
  Vanags lēni pamāja.
  
  
  "Viņi saka, ka sniegs pierādījumus piecu dienu laikā. Pierādījumi, ka viņi ne tikai var to izdarīt, bet pat ar iepriekšēju brīdinājumu mēs nevaram viņus apturēt."
  
  
  — Un pierādījums?
  
  
  "Pēc piecām dienām SLA uzspridzinās un pilnībā iznīcinās Shell naftas pārstrādes rūpnīcu pie Kirasao krastiem. Ja vien mēs, protams, nevaram viņus apturēt. Un izslēdziet viņus no biznesa."
  
  
  "Ko darīt, ja mēs to nedarīsim? Kāda ir viņu cena par visa pārējā neuzspridzināšanu?
  
  
  Vanags lēnām izvilka vēl vienu cigāru no sava saburzītā brūnā uzvalka krūšu kabatas.
  
  
  "Viņi mums par to nestāstīja. Tomēr. Viņi norāda, ka turpmākā komunikācija turpināsies pēc tam, kad būs pierādījuši, ko spēj.
  
  
  Tālāk viņam nebija jāiet. Ja SLA patiešām pierādītu, ka tā var īstenot savus draudus, prasības, ko tā varētu izvirzīt ASV, būtu satriecošas gan finansiāli, gan politiski un visos citos veidos.
  
  
  Tā bija šantāža, izspiešana neticamos apmēros.
  
  
  Mēs ar Vanagu skatījāmies viens uz otru pāri viņa rakstāmgaldam. Es runāju pirmais. Viens vārds.
  
  
  "Duroče," es teicu.
  
  
  Vanags pamāja.
  
  
  “Saikne ir pārāk spēcīga nejaušībai. OAS ir Durosh. Duročs ir speciālists – ģēnijs – zemūdens dzinējsistēmās, šo ierīču datorizācijā un izmantošanā ar kodolgalviņām. Pret krasta naftas platformām un naftas pārstrādes rūpnīcām šajā puslodē. Tāpēc… "
  
  
  "Tātad Duročs viņiem deva šo spēju," es beidzu viņa vietā.
  
  
  Vanags turēja cigāru starp zobiem un aizdedzināja to ar īsiem, nikniem pūtieniem, pirms atkal runāja.
  
  
  "Tieši tā," viņš teica. "Un tāpēc…"
  
  
  "Tāpēc man ir piecas dienas, lai aizvestu Durohu prom no OAS," es vēlreiz pabeidzu.
  
  
  "Jums ir piecas dienas
  
  
  
  
  atņem Duroču no SLA un iznīcini visas ierīces, ko viņš tiem izstrādājis. Un zīmējumi no tiem."
  
  
  Tā nu viss. Piecas dienas.
  
  
  "Un Kārters," Vanaka balss joprojām bija sausa un auksta, "šis ir solo. SLA brīdināja, ka, ja mēs piesaistīsim ārvalstu policijas vai amatpersonu palīdzību, viņi nekavējoties iznīcinās visas ārzonas naftas platformas un naftas pārstrādes rūpnīcas. no Karakasas uz Maiami."
  
  
  Es pamāju ar galvu. Es sapratu.
  
  
  "Tev būs jāņem meitene līdzi," viņš turpināja, automātiski uzpūšot cigāru. "Viņa var sniegt jums pozitīvu sava tēva identifikāciju. Mēs nevaram likt jums izvilkt nepareizo personu. Man nepatīk viņu iesaistīt, bet..."
  
  
  — Ko darīt, ja Duročs neiet labprātīgi?
  
  
  Vanaga acis samiedzās. Es jau zināju atbildi.
  
  
  — Izvediet Durohu! - viņš atcirta. “Griboti vai negribot. Un, ja jūs nevarat viņu dabūt ārā ..."
  
  
  Viņam nevajadzēja pabeigt. Es zināju, ka, ja kādu iemeslu dēļ nevarēšu dabūt ārā Durohu, man viņš būs jānogalina.
  
  
  Es cerēju, ka Mišela to neapzinās.
  
  
  Es piecēlos kājās, tad kaut ko atcerējos.
  
  
  "Ķīniešu meitene," es teicu. "Vai dators kaut ko par viņu atrada?"
  
  
  Vanaga uzacis sacēlās.
  
  
  "Interesanti," viņš teica. "Tas ir interesanti, jo tajā nav nekā īpaši interesanta. Nav Interpola ierakstu. Nav ziņu par iesaistīšanos jebkāda veida spiegošanā. Viņas vārds ir Lī Čina. Divdesmit divi gadi. Ļoti agri absolvējusi Vassar, savas klases augstākās klases. Absolventa darbs Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā. Pēc tam viņa devās uz Honkongu un gadu pavadīja tur, strādājot ģimenes uzņēmumā Import-Export. Tikko atgriezos Ņujorkā pirms dažiem mēnešiem. Grūti iedomāties, kā viņa šobrīd iekļaujas attēlā."
  
  
  Bija interesanti. Tieši tas mani traucēja. Bet tagad es nevarēju neko darīt lietas labā. Es atgriezu Lī Činu viņas īpašajā mazajā nodalījumā savā galvā.
  
  
  "Vai ir idejas, ar ko sākt?" - Vanags jautāja.
  
  
  Es viņam pateicu. Viņš pamāja. Cigāru pelni nokrita uz viņa jakas, ērti pievienojoties virknei citu smērējumu un traipu. Houka spožums neaptvēra viņa garderobi vai tā kopšanu.
  
  
  "Es sazināšos ar Gonzalesu, ja varēsiet viņu izmantot. Viņš nav labākais, taču viņš ir zinošs par šo jomu."
  
  
  Pateicos viņam un devos uz durvīm. Kad grasījos to aizvērt aiz muguras, dzirdēju Vanagu sakām:
  
  
  "Un, Kārter..." es pagriezos. Viņš pasmaidīja un viņa balss kļuva maigāka. "Ja nevarat būt piesardzīgs, esiet labs."
  
  
  es pasmējos. Tas bija privāts joks starp mums. Tikai rūpīgam aģentam bija iespēja izdzīvot. Izdzīvoja tikai labais aģents. Savā laikā Vanags bija vairāk nekā labs. Viņš bija labākais. Viņš to nepateica uzreiz, jo tas nebija viņa stils, bet viņš zināja, kas man stāv priekšā. Un viņam rūpēja.
  
  
  "Labi, kungs," es vienkārši teicu un aizvēru durvis.
  
  
  Es atradu Mišelu sēžam — pareizāk sakot, guļam — uz krēsla ārpus drūmās mazās istabiņas, kurā Maklalins, N5, pavadīja kopā ar viņu, pārrunājot laiku. Viņš jau bija ierakstījis kasetē visu, ko viņa teica, un tagad šo lenti rūpīgi pārskatīs vairāki citi aģenti un pēc tam ielādēs datorā, lai atrastu informāciju, ko es varētu būt palaidusi garām. Bet man nebija laika gaidīt rezultātus. Es pieliecos un iepūtu viņai ausī. Viņa pamodās ar grūdienu.
  
  
  "Ir atkal ceļojuma laiks," es teicu. "Laiks jaukam braucienam ar lidmašīnu."
  
  
  "Ak nē," viņa vaidēja. "Vai mums vajadzētu?"
  
  
  "Mums ir," es teicu, palīdzot viņai piecelties.
  
  
  “Kur mēs tagad ejam? Uz Ziemeļpolu."
  
  
  "Nē, es teicu. "Vispirms mēs dosimies augšā uz specefektiem, lai paņemtu savus jaunos vākus, tostarp pases un personas apliecības. Pēc tam dosimies uz Puertoriko."
  
  
  "Puertoriko? Vismaz tur ir silts un saulains.
  
  
  Es pamāju ar galvu, vedot viņu pa gaiteni uz liftu.
  
  
  "Bet kāpēc?"
  
  
  "Tāpēc," es sacīju, nospiežot lifta pogu un izņemot no kabatas jaunu cigarešu paciņu, "es sapratu šo pēdējo Ahmeda vārdu nozīmi."
  
  
  Viņa jautājoši paskatījās uz mani. Es ieliku cigareti mutē.
  
  
  "Es domāju, ka Ahmeds teica "leopards". Viņš neteica. Tas, ko viņš teica, bija "spitālīgais". Tāpat kā spitālības gadījumā."
  
  
  Viņa nodrebēja. — Bet kā tu vari būt pārliecināts?
  
  
  "Nākamā vārda dēļ. Man likās, ka viņš teica "pērle". Bet patiesībā tā bija "La Perla".
  
  
  Aizdedzināju sērkociņu un pienesu pie cigaretes.
  
  
  "Es nesaprotu," sacīja Mišela.
  
  
  "Abi vārdi iet kopā," es teicu. “La Perla ir graustu rajons Old Sanhuan, Puertoriko. La Perlā ir spitālīgo kolonija. Jūsu tēvs noteikti bija aizvests no Tanžeras un paslēpts spitālīgo kolonijā.
  
  
  Mišelas acis šausmās iepletās.
  
  
  "Vai mans tēvs atrodas spitālīgo kolonijā?"
  
  
  Es izvilku no savas cigaretes. Tas nodzisa. Es aizdedzināju vēl vienu sērkociņu un aiznesu to līdz galam.
  
  
  
  
  
  "Es teiktu, ka ideāla vieta, kur to paslēpt."
  
  
  Mišela bija balta.
  
  
  — Un mēs dosimies uz šo spitālīgo koloniju?
  
  
  Es pamāju ar galvu, tad aizkaitināta saraucu pieri. Cigarete vienkārši neiedegas. Es laiski paskatījos uz galu.
  
  
  "Ja mums paveiksies un viņš joprojām ir šeit, mēs varētu..."
  
  
  Es pārtraucu teikuma vidū. Mani pārņēma auksti drebuļi. Izmantojot īkšķi un rādītājpirkstu, es nokoda cigaretes galu un notīrīju papīru un tabaku.
  
  
  "Kas tas ir?" – Mišela jautāja.
  
  
  "Tas ir," es kategoriski sacīju, pastiepdams plaukstu. Tajā atradās neliels metāla priekšmets. Tā bija stieņa formas, ne garāka par puscollu un mazāka diametrā nekā cigaretei, kurā tā bija paslēpta.
  
  
  Mišela pieliecās, lai paskatītos uz viņu.
  
  
  "Kļūda, ja lietoju populāro terminoloģiju," es teicu, un manā balsī noteikti bija atspoguļots riebums pret manu neuzmanību. “Novērošanas iekārta. Un šī ir viena no modernākajām. Corbon-Dodds 438-U raiduztvērējs. Tas ne tikai uztver un pārraida mūsu balsis jūdzes attālumā, bet arī izstaro elektronisku signālu. ko ikviens, kam ir atbilstošs uztveršanas aprīkojums, var izmantot, lai noteiktu mūsu atrašanās vietu dažu pēdu rādiusā."
  
  
  "Tu gribi teikt," Mišela iztaisnojās, izskatoties pārsteigta, "kas to stādīja, ne tikai zina, kur mēs atrodamies, bet arī dzirdēja visu, ko mēs sakām?"
  
  
  "Tieši tā," es atbildēju. Un es zināju, ka tāpēc ķīniete nesteidzās mūs izsekot. Vismaz ne redzeslokā. Viņa to varēja darīt brīvajā laikā, apmēram pusjūdzes attālumā, visu laiku klausoties mūsu sarunu.
  
  
  Ieskaitot manu detalizēto paziņojumu Mišelai par to, kurp mēs ejam un kāpēc.
  
  
  Mišela paskatījās uz mani.
  
  
  "OAS," viņa čukstēja.
  
  
  "Nē." Es pakratīju galvu. "Es tā nedomāju. Ļoti jauka ķīniete sekoja mums visu ceļu no Tanžeras līdz Ņujorkai. Viņa man uzskrēja lidmašīnā no Parīzes. Kreklā man bija pustukša cigarešu paciņa. kabatā un neatvērta manā jakas kabatā. Viņai izdevās nomainīt manu pilno cigarešu paciņu pret savējo.
  
  
  Un ņemot vērā, ka es smēķēju tikai savas pēc pasūtījuma izgatavotas cigaretes ar NC etiķeti, kas uzdrukāta uz filtra, viņa pielika daudz pūļu, lai tas notiktu. Un viņa izmantoja diezgan plašas iespējas.
  
  
  "Kas mums tagad jādara?" – Mišela jautāja.
  
  
  Es uzmanīgi izpētīju telefonsarunu noklausīšanos. Priekšējā puse izkusa no mana mača karstuma. Sarežģītās mikroshēmas tika iznīcinātas, un kļūda acīmredzot pārtrauca pārraidīt. Jautājums bija, no kuras automašīnas tika noklausītas sarunas, no pirmās vai otrās? Ja tā bija pirmā, tad pastāvēja liela iespējamība, ka ķīniete nesaņēma pietiekami daudz informācijas, lai zinātu, kurp dodamies. Ja tas būtu otrais...
  
  
  Es novilku grimases, tad nopūtos un ar papēdi piespiedu kukaiņu pie grīdas. Tas man sniedza zināmu emocionālu gandarījumu, bet nekas cits.
  
  
  "Tas, ko mēs tagad darām," es teicu Mišelai, kad lifta durvis atvērās un mēs iekāpām iekšā, "dodamies uz Puertoriko. Ātri".
  
  
  Es vairs neko nevarēju darīt. Domās atgriezu ķīniešu meiteni viņas pašas nodalījumā. Vēlreiz.
  
  
  Kupeja izrādījās diezgan liela.
  
  
  Es gribēju, lai viņa tajā paliek.
  
  
  
  Sestā nodaļa
  
  
  Tomass S. Dobs no Dobbs Plumbing Supplies, Inc., Grand Rapids, Mičiganas štatā, un viņa franču izcelsmes kanādiešu sieva Marija pameta māju. Sanhuanas lidostas galvenais terminālis; viņi bija piekrauti ar kamerām, snorkelēšanas piederumiem un visu pārējo aprīkojumu, kas bija nepieciešams viņu atvaļinājumam Karību jūrā, tostarp puertorikāņu salmu cepuri, ko Dobsa kungs bija iegādājies terminālī pēc ierašanās. Viņiem, kā Dobsa kungs teica ikvienam, kurš klausīsies, viņiem būs "rūcošs laiks". Viņi gatavojās "nokrāsot šo mazo veco salu sarkanu". Viņi gatavojās "pārvērst veco Sanhuanu, ieskaitot kazino".
  
  
  Kā varētu nojaust, tie bija pāris tipiski, vidēji nepatīkami amerikāņu tūristi.
  
  
  "Taksometrs! Taksometrs!" – Dobsa kungs rēca, neprātīgi vicinādams rokas.
  
  
  Dobsas kundze bija klusāka. Viņa izskatījās mazliet nogurusi. Bet viņa nepārprotami izbaudīja sauli un siltumu.
  
  
  "Mmmm," viņa teica vīram, pagriežot savu skaisto seju uz augšu. “Vai tā nav skaista saule? Un tu smaržo tik daudz ziedu. Ak, Nik..."
  
  
  Es satvēru viņas roku tā, it kā grasītos viņu ievilkt taksī, kas apstājās mūsu priekšā.
  
  
  "Toms," es nomurmināju, nepakustinot lūpas. "Ne Niks. Sējums".
  
  
  "Toms," viņa paklausīgi atkārtoja. “Vai nav skaisti? Es tikai gribu uzvilkt peldkostīmu, gulēt pludmalē kaut kur saulē un klausīties okeānu. Tad viņa sarāvās. "Turklāt es uzskatu, ka jums ir citas lietas, ko darīt, un man ir nepieciešams, lai es nāku jums līdzi."
  
  
  "Sasodīts, mīļā," es rēcu. "Tieši to mēs darīsim. Nolaidies pludmalē un iegūsti sasodīti skaistu iedegumu. Mēs par to maksājam pietiekami daudz."
  
  
  Porteris pabeidza iekraut mūsu somas kajītes bagāžniekā. Es viņu nežēlīgi nenovērtēju, kompensējot to ar brutālu, sirsnīgu pļauku pa muguru un kliedzienu: “Neatstājiet to visu vienuviet, draugs!” un ielēca kabīnē blakus Mišelai, aizcirtot durvis ar tādu spēku, ka mašīnas kabīne sāka plaisāt. Šoferis aizkaitināti paskatījās uz mani.
  
  
  "Viesnīca Sandžeronimo, draugs." Tur mēs devāmies. Tikai labākais Tomasam K. Dobsam un viņa mazajai sievai,” es teicu. Tad asi un aizdomīgi: “Šis ir labākais, vai ne? Dažreiz šie ceļojumu aģenti..."
  
  
  "Jā, senor," šoferis klusi sacīja, "šis ir labākais. Jums tur patiks."
  
  
  Es biju pārliecināts, ka, ja es viņu novirzītu uz publisko tualeti, viņš teiktu, ka tas arī ir labākais risinājums.
  
  
  "Labi, draugs. Jūs mūs ātri nogādāsit, un jums ir labs padoms," es plaši teicu.
  
  
  "Jā," šoferis atbildēja. "Es tevi ātri nogādāšu."
  
  
  Es atspiedos pret sēdekļa spilveniem un izvilku no jakas kabatas cigāru, kas bija tikai nedaudz mazāk nepatīkams nekā Vanam patika. Es redzēju, kā šoferis viegli saraujas, kad es to aizdedzināju.
  
  
  Es, protams, pārcentos. Pārāk daudz izlikšanās. Pārliecinoties, ka mani atceras.
  
  
  Un tam bija jēga. Labam aģentam nevajadzētu pārspīlēt un izspēlēt pārāk daudz lietu, lai viņu atcerētos. Kas mani padarīja par ļoti sliktu aģentu vai ļoti gudru, labu aģentu, par kuru vispār netiktu uzskatīts par aģentu.
  
  
  "Toms," Mišela klusi sacīja, "vai jūs tiešām domājāt to, ko teicāt par došanos uz pludmali?"
  
  
  "Protams, mīļā," es teicu mērenā tonī. "Vispirms dodamies uz veco pludmali. Pēc tam saģērbjamies, mums atnes Peeny Colazzas vai ko citu, tad iegremdējam zobus lielākajā sasodītajā steikā, kādu vien var atrast uz šīs salas, tad dodamies uz tiem kazino un paēdam. jautri, kā tas izklausās pirmo dienu un nakti, vai ne?
  
  
  "Patiešām?" - Mišela teica tikpat zemā balsī. "Bet es domāju, ka tu..."
  
  
  “Tu domāji, ka tavs vecais vīrs nezina, kā labi pavadīt laiku. Man likās, ka viņš nevar domāt par neko citu kā tikai par santehnikas piederumiem. Nu, turies pie cepures, mīļā. Pludmale un dzērieni, vakariņas un kauliņi, šeit mēs nākam! "
  
  
  Un tā, Mišelai par prieku pārsteigumu, mēs devāmies ceļā. Pirmkārt, to būtu darījis Tomass S. Dobs un viņa sieva. Un, otrkārt, līdz vēlai naktij nodarboties ar savu nopietno biznesu Sanhuanā būtu pašnāvība. Guļus balto smilšu pludmalē, kad saule sita pār manu ķermeni un krītošais Karību sērfs nomierināja manas ausis, bija diezgan labs veids, kā pavadīt gaidīšanas laiku.
  
  
  "Skaļums."
  
  
  Es apgriezos un paskatījos uz Mišelu. Un es nolēmu, ka tas nav tikai labi, tas bija... nu, nosauc savu augstāko vārdu. Derēs jebkas vai viss: Mišelas plašās krūtis vairāk nekā aizpildīja mazo, gandrīz caurspīdīgo bikini krūšturi, ko viņa valkāja, zīdainā vēdera āda sašaurinās līdz bikini apakšai, kas bija nedaudz vairāk par diviem maziem trīsstūriem un mežģīņu gabalu. garas slaidas kājas juteklīgi kustējās pa smiltīm.
  
  
  "Toms," viņa nomurmināja, aizverot acis un paceļot seju pret sauli, "lūdzu, ielejiet man iedeguma eļļu."
  
  
  "Ar lielāko prieku."
  
  
  Es izsmērēju siltu eļļu pār viņas kaklu, gludajiem pleciem, vēderu un augšstilbiem. Viņas miesa maigi kustējās zem manām rokām. Viņas āda kļuva siltāka, mīkstāka. Viņa apgriezās uz vēdera, un es atkal uzsmērēju eļļu pār viņas pleciem, atsprādzēju viņas krūšturi un izklāju to uz viņas muguras, manas rokas slīdēja uz viņas sāniem, pieskaroties viņas krūtīm. Viņa nopūtās, skaņa vairāk atgādināja vaidēšanu, nevis nopūtu. Kad es pabeidzu, mēs apgūlāmies viens otram blakus, viens otram pieskaroties. Mums abiem bija aizvērtas acis, un seksa aura starp mums bija bieza, karsta un augoša. Šķita, ka spožā saule mūs nepielūdzami tuvināja kā magnēts un dzelzs.
  
  
  "Tom," viņa beidzot nočukstēja, "es to vairs nevaru izturēt. Iesim atpakaļ uz savu istabu."
  
  
  Viņas balss bija maiga, bet uzstājīga. Es jutu tādu pašu vajadzību. Neteikusi ne vārda, es atkal uzliku viņas krūšturi, piecēlu viņu kājās un vedu atpakaļ uz viesnīcu. Kad iegājām istabā viņa nedaudz attālinājās no manis.
  
  
  "Lēnām, Nik," viņa teica klusā, aizsmaktā balsī, viņas tumšajām acīm skatoties manējās. “Šoreiz es vēlos to izturēt lēni. Lai tas ilgst mūžīgi."
  
  
  Mana roka sniedzās viņai pretī. Viņa to noķēra un piespieda pret savu vispilnīgāko izliekumu.
  
  
  “Padari to uz visiem laikiem, mīļā. Es gribu visu, tagad, visu. ”
  
  
  
  
  Zem manas rokas viņas saules karstā miesa saspringa. Es jutu asins pulsu. Pulss paātrinājās. Es pievilku viņu sev klāt, un mana atvērtā mute aizsedza viņas mute, mana mēle pētīja, cieta un prasīga. Viņa saviebās erotiski, bet lēni, it kā līdz nedzirdamam bungu sitienam, kura temps pieauga neizturami kontrolētā ātrumā.
  
  
  "Vai ūdens var nodzēst šo uguni?" - es asi nočukstēju.
  
  
  "Vienkārši palieliniet liesmu, dārgais," viņa teica, uzreiz sapratusi, ko es ar to domāju.
  
  
  Ar vienu ātru kustību es noņēmu viņas krūšturi un pēc tam viņas bikini biksītes. Juteklisks smaids ieloka viņas lūpas. Viņas roka atgrūda manas rokas un viņas acis skatījās uz mani ar lepnumu un apbrīnu.
  
  
  Es jutu, ka mani instinkti pilnībā pārņem varu, kad es viņu pacēlu un aiznesu uz vannas istabu. Brīdi vēlāk mēs stāvējām zem dušas applaucējošā ūdens, mūsu slapjie, kūpošie ķermeņi bija saspiesti kopā un nikni barojās viens no otra. Tas joprojām bija lēns, bet ar asiņainu tīras jutekliskas ekstāzes tempu, veidojot nepanesamu, pilnīgu un pilnīgu vīrieša īpašumu no sievietes un sievieti no vīrieša.
  
  
  Kad tas beidzot notika, mēs abi kliedzām, bez vārdiem kā tie tīrie instinkti, par kuriem īsu brīdi bijām kļuvuši.
  
  
  — Vai apmierinoši? - Viņa nomurmināja, kad mēs abi mazliet atguvāmies.
  
  
  "Tieši tā," es teicu, joprojām cenšoties koncentrēt acis un atvilkt elpu.
  
  
  * * *
  
  
  Arī pārējā vakara daļa bija pilnīga un apmierinoša – vai vismaz tā būtu, ja es tiešām būtu Tomass K. Dobs. Mēs dzērām piña coladas uz āra terases, kur stāvēja rosīgu viesmīļu armija, savukārt Karību jūras saulriets piešķīra krāsu it kā pēc pieprasījuma. Kad iegājām iekšā ēst, viesmīļu armija kļuva par pulku, ēdienkarte bija trīs pēdas gara, un visa vieta smaržoja pēc izmestas naudas. Viss, ko varēja nopirkt par naudu, bija pieejams un pirkts lielos daudzumos.
  
  
  Diemžēl tropu dzērienu maisītāji ir mans priekšstats par labāko veidu, kā sabojāt labu rumu, un es pilnībā piekrītu Albertam Einšteinam, ka divdesmit četru unču steiks ir ideāls ēdiens lauvām un tikai lauvām. Normālākos apstākļos - ko man dažreiz ir grūti iedomāties - es baudītu tikko nozvejotu "konku" vai jūras ežus, kas sautēti ar ķiploku un Karību garšvielām. Bet Tomass S. Dobs būtu kļuvis zaļš, ja iedomātos par jebkuru no viņiem, un šobrīd es biju Dobs. Tāpēc es spītīgi attēloju viņa vakaru, uzjautrinot Mišelas skatu caurspīdīgā kleitā, kas manā vietā sagādātu lielu baudu ikvienam vīrietim.
  
  
  Vēlāk, kad braucām ar taksometru uz Caribe Hilton Casino, es mierinājos, pazaudējot pāris simtus dolāru AX naudas ruletes ratā, ko noteikti būtu izdarījis Tomass S. Dobs. Niks Kārters darītu to pie blekdžeka galda un uzvarētu. Nav gigantiska summa, bet pēc Kārtera sistēmas daži tūkstoši nav azartspēle.
  
  
  Tas ir tas, ko Mišela izdarīja.
  
  
  "Cik daudz?" - noprasīju, atgriežoties viesnīcā ar taksi.
  
  
  “Četrpadsmit simti. Patiesībā bija piecpadsmit, bet es iedevu tirgotājam simts dolāru žetonu kā dzeramnaudu.
  
  
  — Bet es tev iedevu tikai piecdesmit dolāru, lai tu spēlējies!
  
  
  "Protams," viņa jautri atbildēja, "bet tas ir viss, kas man vajadzīgs." Redzi, man ir šī sistēma..."
  
  
  "Labi, labi," es drūmi teicu. Bija reizes, kad Tomasam K. Dobsam bija izteiktas sāpes aizmugurē.
  
  
  Bet bija arī brīži, kad es domāju par mūsu istabu Sandžeronimo, kad es vēroju Mišelu kaila iznākam no vannas istabas, kad atgriešanās pie Nika Kārtera bija arī savas negatīvās puses.
  
  
  Ir pienācis laiks atgriezties pie Nika Kārtera.
  
  
  Es ieslēdzu televizoru, lai apslāpētu mūsu balsis gadījumam, ja istaba tiktu aizskarta, un pievilku Mišelu sev klāt.
  
  
  "Ir pienācis laiks strādāt," es sacīju, cenšoties visu iespējamo, lai nenovērstu acis uz viņas kakla. "Man vajadzētu atgriezties pēc četrām vai piecām stundām, vismaz līdz rītam. Pa to laiku palieciet istabā ar aizslēgtām durvīm un neviena iemesla dēļ nevienu nelaidiet iekšā. Jūs zināt, ko darīt, ja es to nedaru." Es atgriezīšos no rīta."
  
  
  Viņa pamāja. Mēs to visu apspriedām pirms izbraukšanas no Vašingtonas. Mēs arī apspriedām, vai viņai vajadzētu būt ierocim. Viņa nekad nebija šāvusi ne ar kādu ieroci. Tāpēc viņa nedabūja ieroci. Tas viņai tik un tā neko nedotu, un es neticu, ka jādod ieroči cilvēkiem, kuri nezina, kā un kad tos lietot. Viņa ieguva viltotu dimanta gredzenu. Dimants bija nekaitīgs. Iestatījumam bija četri zari, kas, nospiežot uz siksnas, izstiepās pāri dimantam. Ja kāds no šiem zariem caurdurtu ienaidnieka ādu, viņš uzreiz zaudētu samaņu. Problēma bija tā, ka ienaidniekam bija jāpiekļūst pietiekami tuvu, lai Mišela varētu izmantot gredzenu. Es cerēju, ka viņai tas nebūs jāizmanto.
  
  
  
  
  Es cerēju, ka viņai tas nebūs jāizmanto.
  
  
  Es viņai to pateicu, tad atturējos no kārdinājuma savus vārdus pieturēt ar garu skūpstu un aizgāju.
  
  
  Es izgāju no viesnīcas, kā saka filmās, "pa aizmugures ceļu". Izņemot to, ka nav tik vienkārši iziet no jebkuras viesnīcas pa "atgriešanās ceļu". Pirmkārt, jums ir jāatrod ceļš atpakaļ. Šajā gadījumā tas bija priekšā un attēloja šauru ugunsdzēsēju kāpņu lidojumu. Jo mūsu istaba atradās četrpadsmitajā stāvā, un neviens pie pilna prāta nestaigāja augšā četrpadsmit reisus, bet es nokāpu četrpadsmit reisus. Pēc tam, pateicīgs par treniņu sporta zālē ar AX fitnesa instruktoru Voltu Hornsbiju, es devos vēl divus lidojumus uz pagrabu. Tur nācās slēpties aiz kāpnēm, līdz divi kombinezonos tērpti viesnīcas darbinieki, spāniski stāstot netīrus jokus, iznesa vairākus desmitus atkritumu tvertņu. Kad viņi pazuda augšā, es devos ārā. Tā bija aleja, nedaudz vairāk kā aleja pie Kondado joslas. Un Gonsaless, braucot ar pieticīgu, neparastu sarkanu Toyota, stāvēja ne tālāk kā piecdesmit pēdu attālumā. Kad es uzkāpu blakussēdētāja sēdeklī, neviena nebija redzama.
  
  
  "Laipni lūdzam labākajā taksometru pakalpojumā Puertoriko salā," viņš jautri sacīja. "Mēs piedāvājam…"
  
  
  "Iesakiet ātru braucienu uz La Perlu," es teicu, iegrūstot man rokā Vilhelmīnu un pārbaudot munīciju. "Un, kamēr jūs braucat, pastāstiet man, kā nokļūt spitālīgo kolonijā La Perlā."
  
  
  Gonzalesa jautrība nekavējoties izgaisa. Viņš ieslēdza mašīnu un aizbrauca, taču neizskatījās laimīgs. Viņa ūsas sāka nervozi raustīties.
  
  
  "Tas," viņš lēnām sacīja pēc vairāku minūšu klusuma, "ir neprāts. Šajā nakts stundā doties uz La Perlu ir traki. Doties uz spitālīgo koloniju jebkurā laikā nav prātīgi, taču doties šajā nakts laikā ir ne tikai neprāts, bet, iespējams, arī pašnāvība.
  
  
  "Varbūt," es piekritu, pārkārtojot Vilhelmīnu un pārbaudot, vai Hugo cieši iederas zamšādas apvalkā.
  
  
  "Vai jūs zināt, ka lielākā daļa spitālīgo kolonijas slimnīcas atrodas invāzijas spārnā?"
  
  
  "Es apzinos," es teicu.
  
  
  "Vai jūs zināt, ka pat neinfekciozā spārna spitālīgie ir bīstami, jo viņi ir izmisīgi nabadzīgi un viņiem nav likumīgu līdzekļu, lai iegūtu naudu?"
  
  
  "Es arī to zinu," es teicu, piespiežot Pjēru pie sava augšstilba.
  
  
  Gonsaless pagrieza stūri, stūrējot Toyota prom no Kondado uz Old Sanhuan.
  
  
  "Un manam Zilajam krustam ir beidzies derīguma termiņš," viņš drūmi sacīja.
  
  
  "Tu esi tikai ceļvedis," es viņam teicu. "Es iešu viens."
  
  
  "Bet tas ir vēl sliktāk!" - viņš satraukts teica. "Es nevaru ļaut jums ienākt vienam. Vienam cilvēkam nebūtu izredžu, pat Nikam Kārteram ne. ES uzstāju…"
  
  
  "Aizmirsti to," es īsi teicu.
  
  
  "Bet…"
  
  
  "Gonzalez, jūsu rangs ir N7. Jūs zināt, kura man ir. Es dodu jums pavēli."
  
  
  Viņš nomira, un mēs pavadījām atlikušo ceļojuma daļu klusumā. Gonsaless košļāja ūsas. Es paskatījos atpakaļskata spogulī iespējamās astes. Tādu nebija. Desmit minūtes līkumotu pagriezienu pa mazām, šaurām ieliņām aizveda mūs garām vecajai gubernatora savrupmājai un augšup pa kalna nogāzi uz piejūras graustu La Perlas nomalēm. Karību jūras vējš satricināja skārda jumtus, kad mēs tai braucām. Varēja dzirdēt, kā sērfs atsitās pret jūras sienu, kā arī smaržoja pēc bojājošām zivīm, atkritumiem un nelielām pārblīvētām telpām, kurās nebija tekoša ūdens. Gonsaless apbrauca ap mazo laukumu, manevrēja ar Toyota pa aleju, kas atstāja tai apmēram collu vietas katrā pusē, un novietoja automašīnu ap stūri. Tumšā iela bija pamesta. No loga virs mums vāji aizslīdēja latīņu mūzika.
  
  
  "Vai jūs esat apņēmies izdarīt šo stulbumu?" – Gonsaless jautāja satraukuma pilnā balsī.
  
  
  "Nav citas izejas," es kategoriski atbildēju.
  
  
  Gonsaless nopūtās.
  
  
  "Spitālīgo kolonija atrodas ielas galā. Faktiski tas ir leprosārijs, kurā apvienota slimnīca un hostelis spitālīgajiem cilvēkiem. Tā platība ir līdzvērtīga pilsētas kvartāla teritorijai un ir veidota kā cietoksnis, kas sastāv no vienas lielas ēkas. Ar centrālo pagalmu ir tikai viena ieeja. Aiz tās ir vienas aizslēgtas durvis: austrumu spārns, kas ir slimnīca spārnu, kas ir kopmītne spitālīgajiem, kuru stāvoklis ir stabilizējies, un dienvidu spārnu.
  
  
  Gonsaless pagriezās un vērīgi paskatījās uz mani.
  
  
  "Dienvidu spārnā," viņš teica, "ir tie spitālīgie, kas ir lipīgi un kuriem nav atļauts atstāt leprosāriju."
  
  
  Es pamāju ar galvu. Es izpildīju mājasdarbu par neglīto spitālības tēmu. Šī ir hroniska infekcijas slimība, kas
  
  
  
  
  uzbrūk ādai, ķermeņa audiem un nerviem. Agrīnās stadijās tas veido baltus plankumus uz ādas, kam seko balti zvīņaini kreveli, puves čūlas un mezgliņi. Visbeidzot, ķermeņa daļas burtiski nokalst un nokrīt, izraisot šausminošas deformācijas. Pateicoties antibiotikām, kas izstrādātas pēc Otrā pasaules kara, tagad ir iespējams apturēt slimību noteiktā brīdī. Bet agrīnā stadijā tas joprojām ir ļoti lipīgs.
  
  
  "Vai jums ir tas, ko es lūdzu atnest?"
  
  
  Gonsaless, ne vārda nerunājot, pastiepa roku aizmugurējā sēdeklī un pasniedza man ārsta somu un divus identifikācijas karšu komplektus. kartes. Viens piederēja MD Džonatanam Milleram, otrs piederēja Sanhuanas Muitas departamenta inspektoram Milleram.
  
  
  "Šļirces ir pilnas," sacīja Gonsaless. “Vienam no viņiem dažu sekunžu laikā jāizsit pieaudzis vīrietis un jāpatur bezsamaņā vismaz astoņas stundas. Kārters..."
  
  
  Viņš ieturēja pauzi. Es paskatījos uz viņu.
  
  
  "Sitālīgie, kuru čūlas ir sadzijušas, ir tikpat bīstami, cik lipīgi. Viņi šeit guļ un ēd par velti, viņiem dod zāles. Bet viņiem nav naudas citām lietām - cigaretēm, rumam, azartspēlēm -, un retais no viņiem uz darbu var staigāt. Tātad, ir labi zināms, ka viņi ir iesaistīti daudzās neskaidrās lietās.
  
  
  Atvēru mašīnas durvis un izkāpu ārā.
  
  
  "Tas," es teicu, "ir tas, ar ko es rēķinos. Es arī rēķināšos ar to, ka gaidīsiet mani tajā mazajā laukumā, kuram pabraucām garām līdz rītam. Ja līdz tam laikam neesmu ārā, dodieties prom. . Jūs zināt, ko darīt."
  
  
  Gonsaless pamāja ar galvu. Es pagriezos un devos prom, pirms viņš pat ieslēdza mašīnu.
  
  
  "Buena suerte," es dzirdēju viņa kluso balsi sev aiz muguras.
  
  
  Veiksmi.
  
  
  Man to vajag.
  
  
  
  Septītā nodaļa
  
  
  Leprosārijs bija tupa, smaga, neglīta drūpoša ģipša ēka, ko kāds bija nokrāsojis spilgti sarkanā krāsā, padarot to vēl neglītāku. Tas bija divus stāvus augsts, un logi katrā stāvā bija aizsegti ar smagiem koka slēģiem, cieši aizvērtus pat Karību jūras karstumā. Atradu zvanu koka durvju sānos un stipri pievilku. Dzirdēju iekšā skaļu metālisku šķindoņu, tad klusums. Es atkal vilku. Atkal zvana. Tad soļi. Durvis nedaudz atvērās, un ārā paskatījās tieva, miegaina sievietes seja.
  
  
  "Ko tu gribi?" - viņa aizkaitināti jautāja spāniski.
  
  
  "Es esmu doktors Džonatans Millers," es apņēmīgi atbildēju savā nedaudz sarūsējušajā, bet diezgan tekošā spāņu valodā. "Es esmu šeit, lai redzētu Diazas pacientu."
  
  
  Leprozalijā vajadzēja atrasties kādam pacientam, vārdā Diazs. Tas bija viens no visizplatītākajiem nosaukumiem Puertoriko.
  
  
  — Vai jūs šajā stundā nākat pie pacienta? - sieviete teica vēl aizkaitināta.
  
  
  "Es esmu no Ņujorkas," es teicu. "Esmu šeit tikai dažas dienas. Es izdaru Diazu ģimenei labu. Man nav cita laika. Lūdzu, ielaid mani, senora. Man līdz rītdienai jāatgriežas klīnikā.
  
  
  Sieviete vilcinājās.
  
  
  "Senjora," es teicu, balsī izsaucot asu nepacietības noti, "jūs tērējat manu laiku. Ja jūs nelaižat mani iekšā, piezvaniet kādam, kas ir pilnvarots.
  
  
  "Naktīs šeit nav neviena cita," viņa teica ar nenoteiktības pieskaņu balsī. Viņa paskatījās uz manu ārsta somu. “Slimnīcā dežurē tikai divas medmāsas. Mums ir ļoti maz darbinieku."
  
  
  "Durvis, senora," es asi teicu.
  
  
  Lēnām, negribīgi viņa atvēra durvis un pakāpās malā, lai mani ielaistu, tad aizvēra un aizslēdza tās aiz manis.
  
  
  “Kādu Diazu tu vēlies? Felipe vai Estebans?
  
  
  – Felipe, – es teicu, skatīdamās lielajā telpā, kurā bija izvietoti seni dokumentu skapji un divi nobružāti metāla galdi un daži krēsli. Spēcīga dezinfekcijas līdzekļa smarža un vāja, bet izteikta trūdoša cilvēka gaļas smarža.
  
  
  “Felipe Diazs atrodas rietumu spārnā ar stabilizētām kastēm. Bet es nevaru tevi tur aizvest. Man jāpaliek pie durvīm,” sacīja sieviete. Viņa piegāja pie galda, atvēra atvilktni un izņēma atslēgu saišķi. "Ja vēlaties iet, jums jāiet vienam."
  
  
  "Bueno," es teicu, "es iešu pats.
  
  
  Es pastiepu roku pēc atslēgām. Sieviete tos pastiepa. Es paskatījos uz viņas roku un apspiedu nopūtu. No plaukstas stiepās tikai īkšķis un rādītājpirksta colla.
  
  
  Sieviete pievērsa manu skatienu un pasmaidīja.
  
  
  "Nekā tamlīdzīga, senor," viņa teica. "Mana lieta ir stabilizējusies, un es neesmu lipīga. Es esmu viens no laimīgajiem. Es pazaudēju tikai dažus pirkstus. Ar tādiem kā Felipe..."
  
  
  Es piespiedu sevi paņemt atslēgas no šīs rokas un virzījos uz tālākās sienas durvīm.
  
  
  "Diazs ir gultā divpadsmitos, tieši pie durvīm," sieviete aiz manis teica, kad es atvēru durvis. — Un, senor, uzmanieties, lai neieietu dienvidu spārnā. Tur sastopamie gadījumi ir ļoti lipīgi.
  
  
  Es pamāju ar galvu un izgāju pagalmā aizverot aiz sevis durvis. Blāva elektriskā gaisma tik tikko izgaismoja kailo, netīro pagalmu ar dažām novājinātām palmām un vairākām solu rindām.
  
  
  
  Šajā pusē logi bija atvērti, tumši, un es dzirdēju krākšanu, nopūtas, klepošanu un dažus vaidus. Es ātri šķērsoju pagalmu uz rietumu spārnu, tad atslēdzu durvis ar lielu dzelzs atslēgu.
  
  
  Smarža man trāpīja kā ar āmuru. Tas bija biezs un smags, smaržoja pēc trūdošas cilvēka gaļas, karstumā trūdoša līķa smaržas. Neviens dezinfekcijas līdzeklis pasaulē nevarēja noslēpt smaku, un man bija jācīnās ar nelabuma vilni, kas pārņēma mani. Kad biju pārliecināta, ka nesaslimšu, es izvilku no kabatas zīmuļa lukturīti un palaidu staru pāri aptumšotajai telpai. Ķermeņu rindas, kas guļ uz gultiņām, saspiedušies neērtās gulēšanas pozās. Šur tur kāda acs atvērās un piesardzīgi paskatījās uz mani. Es pavēru staru pret gultu tieši pretī durvīm un klusi devos pāri istabai. Figūra uz gultiņas pārvilka palagu pār galvu. No kaut kur zem palagiem atskanēja rīkles krākšana. Es pastiepu roku un pakratīju vienu plecu.
  
  
  "Diaz!" - es asi nočukstēju. "Mosties! Diaz!"
  
  
  Figūra sakustējās. Lēnām parādījās viena roka un novilka palagus. Galva pagriezās un kļuva redzama seja.
  
  
  Es smagi noriju siekalas. Tā bija seja no murga. Deguna nebija, un viena auss bija pārvērtusies par sapuvušu miesas kamolu. Melnas smaganas skatījās uz mani, kur augšējais ZS bija izsmelts. Kreisā roka bija celms, saburzīta zem elkoņa.
  
  
  "Komo?" - Diaza aizsmakusi jautāja, miegaini lūkojoties uz mani. "Qué quière?"
  
  
  Es ieķēros žaketē un pavilku savu ID.
  
  
  — Inspektors Millers, Sanhuanas muitas departaments, — es sacīju. "Jūs meklējat nopratināšanai."
  
  
  Izkropļotā seja neizprotami paskatījās uz mani.
  
  
  "Saģērbies un ej ārā," es skarbi teicu. "Nav vajadzības šeit visus modināt."
  
  
  Viņš joprojām izskatījās apmulsis, bet lēnām nolobīja palagu un piecēlās kājās. Viņam nevajadzēja uzvilkt drēbes. Viņš tajā gulēja. Viņš man sekoja pāri grīdai un ārā pa durvīm uz pagalmu, kur viņš stāvēja un pustumsā mirkšķināja uz mani.
  
  
  "Es netērēšu savu laiku, Diaz," es teicu. “Caur leprosāriju saņēmām informāciju, ka darbojas kontrabandistu tīkls. No vienas puses, šeit tiek glabātas kontrabandas preces. Narkotikas. Un, pēc mūsu informācijas, jūs visā esat līdz ausīm.
  
  
  "Komo?" - Diaza teica, viņa izbiedētais skatiens padevās miegainajam. "Kontrabanda? Es nesaprotu, par ko jūs runājat."
  
  
  "Nav jēgas izlikties par stulbu," es atcirtu. "Mēs zinām, kas notiek, un mēs zinām, ka esat iesaistīts. Tagad jūs gatavojaties sadarboties vai nē?
  
  
  "Bet es jums saku, es neko nezinu," Diaza iebilda. "Es neko nezinu par narkotikām vai kontrabandu šeit vai citur."
  
  
  Es paskatījās uz viņu. Man nepatika darīt to, kas man bija jādara tālāk, bet es to izdarīju.
  
  
  "Diaz," es lēni teicu, "tev ir izvēle. Jūs varat vai nu sadarboties ar mums un iet brīvībā, vai arī es varu jūs arestēt šeit un tagad. Tas nozīmē, ka es jūs nosūtīšu cietumā. Protams, vieninieku kamerā, jo starp citiem ieslodzītajiem nevar būt spitālīgais. Un, iespējams, uz ilgu laiku, jo var paiet ilgs laiks, lai atrisinātu šo lietu bez jums. Un šajā laikā mēs, visticamāk, nevarēsim nodrošināt zāles, kas jums nepieciešamas, lai apturētu jūsu slimību."
  
  
  Diaza acīs uzplaiksnīja šausmas.
  
  
  "Nē!" viņš noelsās: “Tu to nevari izdarīt! ES miršu! Briesmīgi! Es zvēru tev uz savas mātes kapa, es neko nezinu par...
  
  
  – Tā ir tava izvēle, Diaza, – es drūmi teicu. — Un labāk dari to tagad.
  
  
  Diazas sakropļotā seja sāka svīst. Viņš trīcēja.
  
  
  — Bet es neko nezinu! - viņš lūdzās. "Kā es varu jums palīdzēt, ja es..."
  
  
  Viņš ieturēja pauzi. Mani nervi bija saspringti. Tas varētu būt tas, ko es ķēru.
  
  
  "Pagaidi," viņš lēnām teica. "Pagaidi. Var būt…"
  
  
  ES gaidīju.
  
  
  "Pirms dažiem mēnešiem," viņš teica, "tas notika pirms dažiem mēnešiem. Šeit bija svešinieki. Nevis spitālīgie. Nevis ārsti. Bet viņi kaut ko slēpa vai varbūt kādu.
  
  
  "Slēpt to, vai viņš, kur?" - es prasīju.
  
  
  “Kur neviens neskatītos. Infekcijas slimību nodaļā."
  
  
  "Nāc," es teicu.
  
  
  "Viņi aizgāja apmēram pēc mēneša. Paņemot līdzi visu, ko viņi slēpa. Tas ir viss, ko es zinu, es zvēru jums par savas mātes godu.
  
  
  "Man vajag vairāk informācijas, Diaz," es stingri teicu. "Kur viņi dabūja to, ko slēpa?"
  
  
  "Es nezinu, es zvēru, ja es zinātu, es jums pateiktu. Bet…"
  
  
  Viņš ieturēja pauzi. Viņa acīs parādījās bažas.
  
  
  "Turpini," es prasīju.
  
  
  "Jorge. Horhei tas būtu jāzina. Viņš ir spitālīgais, ieslodzītais."
  
  
  
  
  , kas strādā par medmāsu infekcijas spārnā. Viņš būtu redzējis visu, iespējams, dzirdējis kaut ko vērtīgu jums. Bet…"
  
  
  "Bet kas?"
  
  
  "Mums būtu jādodas uz infekcijas spārnu, lai runātu ar viņu. Man tas nav nekas. Bet tev..."
  
  
  Viņam nevajadzēja pabeigt teikumu. Es zināju briesmas. Bet es arī zināju, kas man jādara.
  
  
  "Vai varat atnest man sterilu halātu, cimdus, cepuri, visu tērpu?"
  
  
  Diazs pamāja.
  
  
  "Dari to," es īsi teicu. "Un ātri".
  
  
  Viņš pazuda ēkā un pēc dažām minūtēm atkal parādījās, nesot to, ko es lūdzu. Kad es uzvilku kleitu, cepuri, ķirurga masku un cimdus, viņš pastūma man pretī apavu pāri.
  
  
  “Jums ir jāatstāj kurpes pie durvīm. Visas šīs lietas tiks sterilizētas, kad tās atkal noņemsit.
  
  
  Es darīju, kā viņš teica, tad gāju pāri pagalmam, turot zābakus rokā.
  
  
  — Vai vari dabūt dienvidu spārna atslēgu? ES jautāju.
  
  
  Diazs viegli pasmaidīja, viņa trūkstošā augšlūpa pārvērtās briesmīgā grimasē.
  
  
  "Tas ir aizslēgts tikai no ārpuses, senor," viņš teica. “Lai atturētu spitālīgos. Nav grūti noturēt citus."
  
  
  Diazs atskrūvēja aizbīdni citām smagām koka durvīm un pakāpās malā, lai izlaistu mani pirmais. Es pēkšņi pamudināju viņam iet uz priekšu. Atkal tumša istaba, bet šoreiz ar apgaismojumu vienā galā, kur pie galda sēdēja vīrietis baltā, galvu rokās atlicis, gulēja. Atkal gultiņu rindas, neveiklas figūras. Bet te daži griezās no sāpēm. Šur tur bija dzirdami pēkšņi vaidi. Smaka bija vēl sliktāka nekā Rietumu spārnā. Diaza gāja pa eju baltā tērptā vīrieša virzienā, uzmanīgi paskatījās uz viņu, tad pacēla galvu aiz matiem.
  
  
  – Džordžs, – viņš rupji sacīja. "Jorge. Celies. Senors vēlas ar jums runāt."
  
  
  Horhes acis nedaudz atvērās, viņš paskatījās uz mani nefokusā, tad galva iekrita viņa rokās. Viņa kreisā vaiga daļa bija pazudusi, atklājot baltu kaulu.
  
  
  "Ai," viņš nomurmināja. "Tik skaisti. Un tik drosmīgi strādāt ar spitālīgiem. Tik skaisti".
  
  
  Diaza paskatījās uz mani un saviebās.
  
  
  "Piedzēries," viņš teica. "Viņš izmanto savu algu, lai katru vakaru piedzertos."
  
  
  Viņš atkal pacēla Horhes galvu un rupji uzsita viņam pa sapuvušo vaigu. Horhe sāpēs noelsās. Viņa acis iepletās un koncentrējās.
  
  
  "Jums jārunā ar senjoru, Horhe," sacīja Diazs. — Viņš ir no policijas, muitas policijas.
  
  
  Horhe skatījās uz mani, ar acīmredzamu piepūli pacēlis galvu.
  
  
  "Policija? Kāpēc?"
  
  
  Es izgāju ārpus Diazas un pagriezu savu ID. pie Horhes.
  
  
  "Informācijai," es teicu. "Informācija par to, kas šeit slēpās, kas viņi bija un kur devās, kad no šejienes aizgāja."
  
  
  Lai arī viņš bija piedzēries, Horhes acīs bija viltīgs skatiens.
  
  
  “Šeit neviens neslēpjas. Šeit ir tikai spitālīgie. Infekciozs. Ļoti bīstami. Jums nevajadzētu būt šeit."
  
  
  Es nolēmu rīkoties ar Horhi nedaudz savādāk nekā ar Diazu.
  
  
  "Par informāciju ir atlīdzība," es lēni un skaidri teicu, izņemot maku. Es redzēju, kā Horhes acis nedaudz iepletās, kad izvilku piecas divdesmit dolāru banknotes. "Simts dolāru. Apmaksāts uzreiz."
  
  
  "Ai," sacīja Horhe. "Es gribētu tik daudz naudas, bet..."
  
  
  “Nav no kā baidīties. Neviens nekad neuzzinās, ko tu man teici, izņemot Diazu. Un Diaza zina labāk nekā runāt.
  
  
  Horhes skatiens bija vērsts uz naudu manā rokā. Es to noslidināju pāri galdam. Horhe nolaizīja lūpas, tad pēkšņi paķēra naudu.
  
  
  "Es nezinu, kas viņi ir," viņš ātri sacīja, "bet viņi nebija spāņi. Viņi bija trīs. Viņi ieradās pa nakti un ieslēdzās tukšā telpā spārna aizmugurē. Vairāk nekā divi. Viņi nerādījās nedēļām ilgi. Spitālīgais ar arestētu pacientu viņiem atnesa ēdienu divas reizes dienā. Tas bija šis spitālīgais, kurš nakti pirms ierašanās sterilizēja istabu. Tad kādu nakti viņi aizgāja tikpat pēkšņi, kā ieradās. Arī spitālīgais pazuda, taču vēlāk uzzinājām, ka viņa ķermenis tika atrasts dažus kvartālus tālāk. Viņš tika nožņaugts."
  
  
  "Vai jums bija kāda nojausma, kur viņi devās no šejienes?" - es prasīju.
  
  
  Horhe vilcinājās.
  
  
  "Neesmu pārliecināts, bet domāju - divreiz, kad spitālīgais ienāca istabā ar ēdienu, man šķiet, ka dzirdēju kādu no vīriešiem sakām kaut ko par Martiniku."
  
  
  Manās smadzenēs kaut kas noklikšķināja.
  
  
  Martinika. Vulkāns.
  
  
  Pēkšņi sienā aiz Horhes atvērās durvis. Pa to gāja figūra, ģērbusies tāpat kā es, sterilā halātā, maskā, cepurītē un visā pārējā. Horhe pa pusei pagriezās, paskatījās un tad pasmaidīja.
  
  
  "Buenos noches, senorita," viņš teica. Tad es domāju, ka viņa balsī atgriezās kāds dzērums. “Tik skaista, tik jauka činita, un viņa nāk palīdzēt spitālīgajiem. Tikko ieradies."
  
  
  
  
  
  Chinita. ķīniešu.
  
  
  Virs ķirurģiskās maskas augšdaļas austrumnieciskas acis ar diviem plakstiņiem skatījās tieši uz mani.
  
  
  Pārāk pazīstamās austrumnieciskās acis ar diviem plakstiņiem.
  
  
  "Laipni lūdzam ballītē, Kārter," viņa teica.
  
  
  Es drūmi paskatījos uz viņu.
  
  
  "Tev, Lī Čin," es teicu, "ballīte ir beigusies."
  
  
  Es virzījos uz viņas pusi. Viņa pacēla roku.
  
  
  "Nepieļaujiet kļūdas, kuras jūs nožēlosit," viņa teica. "Mums ir…"
  
  
  Viņas balss apklusa teikuma vidū, un es redzēju, kā viņas acis pēkšņi iepletās bailēs.
  
  
  — Kārters! viņa kliedza. "Aiz tevis!"
  
  
  Es pagriezos. Horhes pudele trāpīja garām manam galvaskausam par collām, saplīsdama uz galda viņa rokā. Sekundes daļu vēlāk mana karatē karbonāde trāpīja viņam pa kakla pamatni un netrāpīja. Viņš nokrita uz grīdas kā nogāzts baļķis. Pat viņam krītot, es atkal dzirdēju Lī Čina balsi. Šoreiz viņš bija gluds, stingrs un nāvīgi mierīgs.
  
  
  "Durvis," viņa teica. — Un tev pa kreisi.
  
  
  Viņi bija trīs pie durvīm. Blāvajā ēnainajā gaismā es redzēju groteskas, izkliedētas ekstremitātes, sejas ar kauliņiem, tukšus acu dobumus, sastingušas rokas. Es varēju redzēt arī divu nažu un nāvējošu svina caurules gabalu, kad tie lēnām virzījās uz mani.
  
  
  Bet tieši figūras pa kreisi nosita drebuļus pār manu muguru. Bija pieci, seši, varbūt vairāk, un viņi visi piecēlās no savām gultām, lai uzmanīgi slīdētu uz mani.
  
  
  Tie bija spitālīgie ar infekcijas slimībām. Un viņu puskailie ķermeņi nāca arvien tuvāk un tuvāk, klāti ar baltiem čūlainiem audzējiem, kas šausmīgi izlīda no slimās miesas.
  
  
  Lī Čins pienāca manā pusē.
  
  
  "Viens no jūsu Rietumu filozofiem reiz atzīmēja," viņa mierīgi, gandrīz sarunājoties teica, "ka mana ienaidnieka ienaidnieks ir mans draugs. Vai tu piekrīti?"
  
  
  "Šajā brīdī," es teicu, "pilnīgi."
  
  
  "Tad aizstāvēsimies," viņa teica, un viņas ķermenis nedaudz saliecās, rokas slīdot uz priekšu, un es uzreiz atpazinu, ka poza ir klasiska kung fu gatava.
  
  
  Tālākais notika tik ātri, ka es tik tikko varēju tam sekot. Spitālīgo pulkā pie durvīm notika pēkšņa kustība, un gaisā pazibēja spilgts naža asmens zibsnis. Es pagriezos uz sāniem. Lī Čins nekustējās. Viena no viņas rokām uzšāvās uz augšu, pagriezās, izveidoja ātru parabolu, un nazis atkal sāka kustēties – pretī vīrietim, kurš to meta. Viņš izdvesa kliedzienu, kas beidzās ar elsu, kad asmens iedūrās viņa kaklā.
  
  
  Nākamajā mirklī telpa eksplodēja ar haotiskām kustībām. Spitālīgie devās uz priekšu grupā un metās mums virsū. Mana labā kāja izlidoja un atradu pēdas viena uzbrucēja vēderā, kad es ar saviem stīviem pirkstiem iesitu uz priekšu cita uzbrucēja saules pinumā. Gar manu plecu svilpa svina caurule. Hugo bija manā rokā, un vīrietis ar svina cauruli to nometa, kad nāvējošs asmens ienira viņa kaklā. No miega artērijas kā strūklaka izplūda asinis. Blakus man Lī Činas ķermenis kustējās plūstošā, līkumotā kustībā, viņas rokas griezās un krīt, kamēr viņas ķermenis groteski šūpojās pa gaisu un nokrita saburzīts ar galvu neiespējamā leņķī.
  
  
  "Tas nav jēgas, Kārter," es dzirdēju Diazas balsi čīkstam kaut kur tumsā. “Durvis ir aizslēgtas no ārpuses. Tagad tu nekad netiksi ārā. Tu kļūsi par spitālīgo kā mēs."
  
  
  Es iegriezu Hugo sev priekšā gaisā, ar rokām atgrūžot abus puskailos spitālīgos.
  
  
  "Jūsu drēbes," es teicu Lī Činam. “Neļaujiet viņiem saplēst jūsu drēbes vai pieskarties jums. Viņi mēģina mūs inficēt."
  
  
  "Tu sapūtīsi tāpat kā mēs, Kārter," atkal atskanēja aizsmakusi ķērkšana. “Tu un mazais salabo to. Tava miesa nokritīs no..."
  
  
  Kliedziens beidzās ar elsu, kad Lī Čins notupās, apgriezās, krita atmuguriski, satverot kustības, un ar katapultas spēku raidīja Diaza ķermeni pret sienu. Viņa acis kļuva baltas un tad aizvērās, krītot. Tajā pašā mirklī es jutu, ka kāda roka satver manu muguru un dzirdēju vemšanas skaņu. Es apgriezos, satverot spitālīgā muguru ar vienu cimdu roku, kad Hugo ietriecās savā saules pinumā augšup vērstā leņķī. Viņš saburzījās, no mutes tecēja asinis. Viņa rokā joprojām bija mana sterilā halāta gabals. Pagriežoties, es pamanīju Lī Činu izrāpamies no cita kaķa pietupiena, un spitālīgās ķermenis atkrīt pret sienu. Viņas kleita arī bija saplēsta. Uz sekundes daļu mūsu skatieni sastapās, un viena un tā pati doma droši vien ienāca prātā tajā pašā laikā.
  
  
  "Durvis," es teicu.
  
  
  Viņa viegli pamāja ar galvu, un viņas ķermenis atkal kļuva kā kaķis. Es redzēju viņu uzlecam uz galda, kuru izmantoja Horhe.
  
  
  
  
  tad veica neiespējamu lidojumu virs trīs uzbrucēju galvām un nolaidās netālu no durvīm. Es gāju tieši viņai aiz muguras, izmantojot Hugo, lai atbrīvotu ceļu. Kad mēs stāvējām kopā pie durvīm, mums bija palikušas tikai dažas sekundes, līdz spitālīgie mums atkal uzbruka.
  
  
  "Kopā!" - es nobrēcu. Tagad!"
  
  
  Mūsu kājas šauj vienlaicīgi, kā divi sitamie auni. Notika avārija, bet eņģes turējās. Atkal. Avārija bija skaļāka. Atkal. Durvis izlēca no eņģēm, un mēs ieskrējām pa tām pagalmā, sakropļotām rokām sniedzoties pret mums, satverot mūsu drēbes, mūsu nāsīs ieplūstot mirstošas miesas smaržai.
  
  
  "Durvis uz biroju!" Es dzirdēju Lī Činu kliedzam. "Atvērt!"
  
  
  Es dzirdēju skrienošu kāju troksni uz izkaltušās zemes pagalmā, kad spitālīgie mūs dzina grupā. Ķirurgu skrubji bija ceļā, un tie ātri tuvojās mums. Es ieliku katru pēdējo enerģijas gabaliņu pēdējā ātrumā, ieraudzīju Lī Činu aiz manis darām to pašu, un steidzos pa atvērtajām durvīm uz biroju. Man aiz muguras Lī Čina figūra kļuva par ātruma izplūdumu, kad es aizcirtu durvis, brutāli izturot tuvojošos ķermeņu svaru. Vienu brīdi jutu, ka durvis atkal ir uzlauztas. Tad pēkšņi tā aizvērās un es šāvu uz slēdzeni. Otrpus durvīm atskanēja balsu troksnis, tad klusums.
  
  
  Lī Čins nostājās man blakus.
  
  
  "Paskaties," viņa teica, norādot uz vienu no istabas stūriem.
  
  
  Sieviete, kas mani ielaida, gulēja kaudzē, nekustīga. Bija viegli saprast, kāpēc. Viņas kakls tika pārgriezts no auss līdz ausij. Blakus viņai gulēja telefona aparāts, kura vads bija izrauts no sienas.
  
  
  "Sitālīgie, kas mums uzbruka, noteikti ir samaksājuši SLA," es teicu. "Šī sieviete acīmredzami nesaņēma samaksu. Viņa droši vien neko par to nezināja. Kad viņa dzirdēja savstarpējo cīņu infekcijas spārnā, viņa noteikti mēģināja izsaukt policiju un..."
  
  
  "Un viņa pieļāva kļūdu, atstājot durvis uz pagalmu atvērtas, kad to izdarīja," Lī Čins beidza manā vietā.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Taču nav garantijas, ka viens no spitālīgajiem nav izmantojis tālruni, lai izsauktu SLA papildspēkus. Un es šeit nebūšu, kad viņi ieradīsies. Mēs tagad dosimies prom no šejienes. Un kopā. Jums ir jāpaskaidro."
  
  
  "Protams," Lī Čins mierīgi sacīja. — Bet kā ir ar mūsu drēbēm?
  
  
  Abiem mūsu ķirurgu kažoki bija saplēsti. Apakšveļa bija netīra. Bija pilnīgi skaidrs, kas jādara.
  
  
  "Striptīzs," es pavēlēju, saskaņojot savas darbības ar vārdiem.
  
  
  "Visi?" – Lī Čins ar aizdomām jautāja.
  
  
  "Tas ir," es teicu. "Ja vien jūs nevēlaties kādu dienu pamosties un redzēt, ka jūsu pirksti nokrīt."
  
  
  "Bet kur mēs dosimies? Bez apģērba..."
  
  
  “Kāds mani gaida mašīnā. Tikai dažus kvartālus no šejienes,” es viņai pārliecināju.
  
  
  Lī Čins paskatījās uz augšu, atsprādzot savu krūšturi.
  
  
  — Vairāki bloki! Viņa teica. "Tu nedomā, ka mēs dosimies..."
  
  
  Es pamāju, izkāpu no šortiem un virzījos uz ārdurvju pusi.
  
  
  "Gatavs?"
  
  
  Li Čins, nometis malā biksīšu gabalu, izskatījās šaubīgi, bet pamāja. Es satvēru viņas roku un atvēru ārdurvis.
  
  
  "Skrienam!"
  
  
  Man patīk domāt, ka mēs bijām Sanhuanas pirmie spēlētāji.
  
  
  
  Astotā nodaļa
  
  
  Gonsaless snauda. Kad viņš pamodās no manas pieskāriena pie loga, viņš atrada kailu Niku Kārteru, kurš stāvēja rokā ar skaistu un ārkārtīgi kailu ķīnieti, un viņa žoklis bija nokritis līdz kurpēm. Kādu laiku viņš neko nedarīja, kā tikai vēroja. Un ne pie manis. Es nevarēju viņu vainot. Li Čina bija maza, gandrīz niecīga, taču katra viņas ķermeņa colla bija ideāli proporcionāla. Melni mati krita pār viņas mazajām, tvirtajām krūtīm ar lielu vainagu un stāviem sprauslām. Viņas augšstilbi un kājas bija gludas, vēders bija izliekts un izliekts. Viņas seju akcentēja ideāls lelles deguns, un, kad viņa pavilka malā savas labi izteiktās lūpas, viņas zobi apžilbināja. Bija grūti noticēt, ka šī meitene ir kung fu meistare — vai, jāsaka, mīļākā —, kas spēj izturēt jebkuru vīriešu skaitu savstarpējā cīņā. Ne tāpēc, ka es grasītos to aizmirst.
  
  
  Es vēlreiz pieklauvēju pie loga, izsitot Gonsalesu no transam līdzīgā skatiena.
  
  
  "Gonzales," es teicu, "ja jūs neiebilstat pārtraukt fiziskās audzināšanas studijas, es būtu pateicīgs, ja jūs atvērtu durvis. Un es domāju, ka dāma novērtētu jūsu jaku.
  
  
  Gonsaless piesteidzās pie durvju roktura.
  
  
  "Durvis," viņš teica. "Jā. Noteikti. Durvis. Blazer. Noteikti. Es ļoti labprāt dotu kundzei savas durvis. Es domāju savu jaku."
  
  
  Pagāja dažas sekundes apjukuma, bet beidzot durvis atvērās un Lī Činu no pleciem līdz ceļiem sedza Gonsalesa jaka. Es saņēmu
  
  
  
  
  apmetnis, kas, ņemot vērā Gonsalesa īso augumu, tik tikko sniedzās līdz maniem gurniem.
  
  
  "Labi," es teicu, iekāpjot aizmugurējā sēdeklī kopā ar Lī Činu, uz laiku ieliekot Vilhelmīnu un Hugo Gonsalesa mēteļa kabatās un ignorējot viņa neizteikto, bet nepārprotami izmisīgo vēlmi uzzināt, kas noticis. “Ejam prom no šejienes. Bet mēs vēl neatgriezīsimies viesnīcā. Vienkārši pabrauciet mazliet apkārt. Šai mazajai dāmai ir kas man sakāms.
  
  
  "Protams," mierīgi sacīja Li Čins. Viņa rakņājās pa Gonsalesa jakas kabatām, līdz atrada cigarešu paciņu, piedāvāja vienu man, un, kad es atteicos, aizdedzināja vienu sev un dziļi ievilka. "Kur man sākt?"
  
  
  "Vispirms. No pamatiem Piemēram, ko tieši jūs mēģināt darīt un kāpēc?
  
  
  "Labi. Bet vai jums nešķiet, ka cilvēkam, kurš brauc, vajadzētu skatīties sev priekšā biežāk, nekā viņš skatās atpakaļskata spogulī?
  
  
  "Gonzaless," es brīdinoši teicu.
  
  
  Gonsaless vainīgi paskatījās uz ceļu un turpināja braukt ar aptuveni divdesmit jūdzēm stundā.
  
  
  "Vai jūs kaut ko zināt par ķīniešu kvartālu?" – Lī Čins jautāja.
  
  
  "Vai kāds kaut ko zina par ķīniešu kvartālu, ja vien nav etniskie ķīnieši?"
  
  
  "Labs punkts," Lī Čins pasmaidīja. "Katrā ziņā es esmu Lung Chin meita. Es arī esmu viņa vienīgais bērns. Lung Chin ir Činu ģimenes vai, ja vēlaties, Činu klana galva. Šis ir liels klans, un es neiebilstu, ka tas ir ļoti bagāts. Viņam ir daudz dažādu biznesa interešu ne tikai Ņujorkas ķīniešu kvartālā, Honkongā un Singapūrā, bet arī visā pasaulē. Tā kā manam tēvam nebija citu bērnu, jo īpaši dēlu, es tiku audzināts un izglītots, lai rūpētos par Čin klana interesēm, lai kur viņi atrastos un lai arī kādi tie būtu. Jebkurā gadījumā es to varētu izdarīt."
  
  
  "Ieskaitot saprātīgu cīņas mākslas prasmju izmantošanu?"
  
  
  "Jā," Lī Čins pamāja. “Un studēju humanitārās zinātnes Vassarā. Un tehnoloģiju studijas kopumā MIT.
  
  
  "Plaši izglītota jaunkundze," es piezīmēju.
  
  
  "Man tādam ir jābūt. Mans darbs šobrīd ir, labi, to varētu saukt par klana problēmu risinātāju. Kad kaut kas noiet greizi vai pastāv draudi klana interesēm, lai kur un kas tas būtu, mans Uzdevums ir iejaukties un labot situāciju."
  
  
  "Kas pašlaik nedarbojas gludi vai ir apdraudēts?" - jautāju, jau pārliecināta par atbildi.
  
  
  "Nāc, Kārter," viņa teica. "Iespējams, jūs jau to uzminējāt. Klanam ir nopietnas intereses par Venecuēlas naftu. Un arī naftas vairākās citās vietās Dienvidamerikā. Un SLA draud iznīcināt jūrā esošās naftas platformas un naftas pārstrādes rūpnīcas augšup un lejup piekrastē. Vai ne? "
  
  
  "Ļoti labi," es drūmi teicu. “Ļoti labi informēts. Es nedomāju, ka vēlaties man pateikt, kāpēc esat tik labi informēts?
  
  
  "Protams, nē," viņa jautri atbildēja. "Vairāk, nekā es varu jums pastāstīt, ir tas, kā es uzzināju, ka jūs satikāties ar Mišelu Duroku Tanžerā un laicīgi to uzzināju, lai no turienes jūs uzraudzītu. Teiksim tā, ka Činu klans ir liels un tam ir daudz ausu. daudzas vietas ".
  
  
  "Ieskaitot elektroniskās ausis, kas ievietotas cigaretēs," es viņai atgādināju.
  
  
  "Jā," viņa sausi atbildēja. "Tu biji mans vienīgais pavediens par Duroča atrašanās vietu. Es nevarēju riskēt tevi pazaudēt. Un mēs abi labi zinām, ka Fernands Duroks ir visu SLA draudu atslēga. Lai nu kā, tagad, kad mēs abi zinām, kur atrodas mūsu mīļais ārsts. Nāve tika nolaupīta pēc tam, kad tā tika paslēpta leprosārijā..."
  
  
  "Pagaidi," es asi pārtraucu. "Kur, jūsuprāt, tas tika ņemts?"
  
  
  "Nāc, Kārter. Tu atkal spēlē spēles ar mani, ”viņa nepacietīgi sacīja. "Es dzirdēju, ko teica Horhe, tāpat kā jūs. Kāpēc, jūsuprāt, es lidoju šeit un parādījos kā medmāsa, tiklīdz mana blakts uztvēra jūsu sarunu ar Duroča meitu – tieši pirms jūs viņu izsmēķējāt. kā garšoja? "
  
  
  "Nelikumīgi," es teicu. "Bet tu neatbildēji uz manu jautājumu."
  
  
  Horhe teica: “Martinika. Jūsu drauga Ahmeda pēdējais vārds bija "Vulkāns". Vai varu citēt ceļvedi?” Franču Karību salā Martinikā atrodas snaudošs, iespējams, izdzisis vulkāns Mont Pelée. Secinājums: Duroch un OAS galvenā mītne atrodas Mont Pelée krāterī vai tā tuvumā Martinikā.
  
  
  Es klusi nolamājos. Šī meitene bija laba.
  
  
  "Labi," es teicu. “Jūsu detektīvu darbs ir pamatīgs. Un jūs labi tiekat galā ar smagām problēmām. Bet tagad, mazais sienāzis, ir pienācis laiks atteikties no kopējā attēla. Jūs varat pārstāvēt sabiedrības intereses. Clan Chin, bet es pārstāvu ASV intereses, nemaz nerunājot par visām citām naftas ražotājvalstīm šajā puslodē. Tas ir prioritātes jautājums.
  
  
  
  Tas ir skaidrs? "
  
  
  "Bet tas arī viss," sacīja Lī Čina, izmetot izsmēķi pa logu. “Intereses, kuras es apkalpoju, un intereses, kuras kalpojat, nav pretrunā. Mēs abi vēlamies vienu un to pašu - atspējot OAS shēmu. Un mēs abi zinām, ka mums ir jārīkojas tāpat, lai atbrīvotu Durohu. Secinājums: Ir pienācis laiks apvienoties.
  
  
  "Aizmirsti to," es teicu. "Jūs tikai padarītu lietas sarežģītākas."
  
  
  "Kā es to darīju leprosārijā?" - Li Čins jautāja, viltīgi palūkojoties uz mani. "Klausies, Kārter, es varu palīdzēt šajā jautājumā, un jūs to zināt. Jebkurā gadījumā jūs nevarat atturēt mani no tā. Es esmu vairāk nekā līdzīgs ikvienam, kuru jūs varētu mēģināt turēt mani gūstā, un, ja jūs mani arestētu, tas tikai apgrūtinātu jūsu situāciju."
  
  
  Kādu minūti paskatījos ārā pa logu un domāju. Viņas teiktais bija patiesība. Es droši vien nevarēju viņu atturēt no tā. Viņa droši vien šobrīd tur sēdēja un domāja par kādu dīvainu veidu, kā sabojāt manus kāju nagus, ja es nolēmu to izmēģināt. No otras puses, iespējams, viņa strādāja opozīcijā, neskatoties uz savu diezgan ticamo stāstu, un nāca man palīgā spitālīgo kolonijā, lai iegūtu manu labvēlību. Bet pat tādā gadījumā būtu labāk, ja viņa būtu kaut kur, kur es varētu viņai sekot, nekā ļaut viņai rāpot kaut kur prom no redzesloka.
  
  
  "Nāc, Kārter," viņa teica. “Beidziet sēdēt un mēģināt izskatīties nesaprotami. Vai tas ir darījums?
  
  
  "Labi," es teicu. “Uzskatiet, ka esat īslaicīgi nodarbināts uzņēmumā AX. Bet tikai tik ilgi, kamēr jūs velciet savu svaru."
  
  
  Lī Čins nosita skropstas un paskatījās uz mani no sāniem.
  
  
  "Paskatieties uz veco ķīniešu sakāmvārdu," viņa teica ar visspēcīgāko akcentu, kādu esmu dzirdējusi kopš Čārlija Čana laikiem.
  
  
  "Kas tas ir?" - ES teicu.
  
  
  "Tu nevari noturēt labu cilvēku, jo tad, kad situācija kļūst grūta, viņi sāk darboties, un es tikai sāku cīnīties."
  
  
  "Hmmm," es teicu. — Konfūcijs?
  
  
  "Nr. Chinatown High, 67. klase."
  
  
  Es apstiprinoši pamāju ar galvu.
  
  
  “Katrā ziņā ļoti dziļi. Bet tagad, kad mums ir mūsu šīs dienas kultūra, es vēlētos apspriest, kā mēs dosimies uz Martiniku.
  
  
  Visa viņas sejas izteiksme mainījās. Viņa bija viss bizness.
  
  
  "Ja labi lasāt savu ceļvedi," es viņai teicu, "jūs zināt, ka Martinika ir Francijas aizjūras departaments, tāpat kā Havaju salas ir Amerikas Savienoto Valstu štats. Tas nozīmē, ka likumi un administrācija ir franču..."
  
  
  "Tas nozīmē," man pabeidza Lī Čins, "ka viņus var iefiltrēt SLA biedri."
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Tas nozīmē, ka mums jāiebrauc Martinikā, viņiem nezinot par mūsu ierašanos. Tas rada transporta problēmu. Mēs ar Mišelu ceļojam slepenībā, taču mēs nevaram riskēt, ka viņš tur nebūs, it īpaši pēc šī incidenta leprosārijā.
  
  
  Lī Čins domīgi noglāstīja vienu viņas sejas pusi.
  
  
  "Tātad ne pa gaisu," viņa teica.
  
  
  "Nē," es piekritu. “Šī ir kalnaina sala. Vienīgā vieta, kur varam nosēsties, ir lidosta, un mums būs jāiet cauri muitai un imigrācijai. No otras puses, lai gan lidmašīnai ir tikai viena nosēšanās vieta, ir simtiem vietu, kas ir salīdzinoši mazas. laiva var nomest enkuru un palikt nepamanīta vairākas dienas."
  
  
  "Izņemot to, ka laivas noma būtu labs veids, kā darīt zināmu lielajam cilvēku skaitam uz šīs salas, ka mēs plānojam ceļojumu," Lī Čins izklaidīgi sacīja, aizdedzinot vēl vienu cigareti Gonzalez.
  
  
  "Es piekrītu," es teicu. "Tāpēc mēs domājam par laivas nomu, nevis laivu."
  
  
  "Protams, bez īpašnieka ziņas."
  
  
  "Ne līdz brīdim, kad mēs to atgriezīsim, samaksājot par tā izmantošanu."
  
  
  Lī Čins izmeta cigarešu pelnus pa logu un izskatījās lietišķi.
  
  
  "Mums būs jāapspriež šis maksājumu jautājums, Kārter," viņa teica. "Pēdējā laikā esmu nedaudz pārtērējis savus tēriņus."
  
  
  "Es runāšu ar grāmatvedi," es viņai apsolīju. "Tikmēr mums abiem ir jāpaguļ. Šovakar. Vai jūs zināt, kur atrodas jahtu piestātne?
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  "Austrumu galā ir kafejnīca Puerto Real." Tiksimies tur rīt pusnaktī. Vai jums ir kur palikt līdz tam?"
  
  
  "Protams," viņa teica. "Zoda klans..."
  
  
  "Es zinu, es zinu. Chin klans ir ļoti liels klans. Labi, Gonsaless var mani izlaist netālu no manas viesnīcas, pēc tam nopirkt jums drēbes un aizvest jūs, kur vien vēlaties.
  
  
  "Labi," viņa teica, izmetot izsmēķi pa logu. "Bet. Kārter, par šīm drēbēm..."
  
  
  "Tas nonāks manā kontā," es viņai apliecināju.
  
  
  Viņa pasmaidīja.
  
  
  Kas pie velna. Ir vērts iegādāties vienu tērpu, lai redzētu, kā tas pievelk citus.
  
  
  
  
  Kad es atkal iegāju Sangeronimo Apartments, bija rītausma, un Mišela joprojām gulēja ciešā miegā. Viņa arī nebija pārģērbusies pat gulēšanai. Patiesībā viņai bija tikai palaga stūris, kas pieticīgi sedza apmēram četras collas no augšstilba. Es klusi, bet pamatīgi nomazgājos dušā, izmantojot dažas karboliskās ziepes, kuras biju paņēmis līdzi speciāli šim nolūkam, un apgūlos gultā viņai blakus. ES biju noguris. Man bija miegs. Viss, ko es gribēju darīt, bija aizvērt acis un sirsnīgi krākt. Vismaz tā es domāju, līdz Mišela sakustējās, atvēra vienu aci, ieraudzīja mani un pagriezās, lai piespiestu savas plašās krūtis — atšķirībā no Lī Čina mazajām, stingrajām, iecirtīgajām krūtīm — pret manām kailajām krūtīm.
  
  
  "Kā tas bija?" - viņa nomurmināja, ar vienu roku sāka glāstīt manu muguru, līdz kakla pamatnei.
  
  
  "Ja neskaita cīņu ar infekciozo spitālīgo pulku, kas bija bruņots ar nažiem un nūjām, tur nebija nekā," es atbildēju, pats savām rokām sākdams izpētīt kādu interesantu vietu.
  
  
  "Tev man par to jāpastāsta," Mišela aizsmakusi sacīja, tagad viss viņas ķermenis bija piespiests man, piespiežoties man.
  
  
  "Es to izdarīšu," es teicu. Un tad es kādu laiku neko vairāk neteicu, manas lūpas bija citādā veidā aizņemtas.
  
  
  — Kad tu man pateiksi? – Mišela pēc minūtes nomurmināja.
  
  
  "Vēlāk," es teicu. "Daudz vēlāk."
  
  
  Un tas bija daudz vēlāk. Patiesībā tajā dienā mēs atkal gulējām balto smilšu pludmalē, vēl vairāk baudot karsto Karību sauli.
  
  
  "Bet vai jūs tiešām uzticaties šai ķīniešu meitenei?" Mišela jautāja, uzklājot man uz muguras siltu iedeguma eļļu, mīcot plecu muskuļus.
  
  
  "Protams, nē," es teicu. "Tas ir viens no iemesliem, kāpēc es dodu priekšroku viņai, lai es varētu viņai sekot."
  
  
  "Man tas nepatīk," sacīja Mišela. "Viņa šķiet bīstama."
  
  
  "Tāda viņa ir," es teicu.
  
  
  Mišela kādu laiku klusēja.
  
  
  "Un jūs sakāt, ka viņa jūsu priekšā izģērbās kaila?" - viņa pēkšņi jautāja.
  
  
  "Stingri pildu dežūras," es viņai apliecināju.
  
  
  "Jā!" viņa šņāca. "Es domāju, ka viņa ir eksperte dažās lietās, izņemot kung fu."
  
  
  es pasmējos. — Būtu interesanti uzzināt.
  
  
  "Nē, kamēr es būšu blakus, jūs to nedarīsit!" – Mišela iesaucās. "Man nepatīk doma, ka viņa ir kopā ar mums."
  
  
  "Tu man to jau teici," es teicu.
  
  
  "Nu, es jums saku vēlreiz," viņa drūmi atbildēja.
  
  
  Un viņa man teica vēlreiz. Kad mēs ēdām tās sasodītās Piña Coladas pirms vakariņām. Un kad pusdienu laikā izlikāmies par lauvām. Un, kad bijām taksometrā pēc pusdienām, mēs devāmies uz kazino.
  
  
  "Paskaties," es beidzot teicu. "Viņa nāk ar mums, un viss. Es nevēlos par to vairs dzirdēt."
  
  
  Mišela iestājās drūmā klusumā, kas kļuva vēl drūmāks, kad mēs izgājām no kazino un iekāpām manis piegādātajā nomas automašīnā. Es viņu ignorēju, visu iespējamo koncentrējot uz braukšanu, garāmbraukšanu un Sanhuanas apkārtni, līdz biju pārliecināts, ka esmu pazaudējis ikvienu, kas varētu mūs vajāt. Bija gandrīz pusnakts, kad es novietoju savu automašīnu dažus kvartālus no jahtu piestātnes un mēs pārģērbāmies kombinezonos un džemperos, ko biju paņēmis līdzi savā portfelī.
  
  
  "Kur mēs satiksim šo jūsu kung fu čempionu?" - Mišela jautāja, kad es satvēru viņas roku un vedu viņu pa tumšajām klusajām ieliņām uz peldbaseinu ar jahtu.
  
  
  "Netīrā, tumšā, pilnīgi neslavenā graustā," es viņai jautri sacīju. "Šis tev patiks."
  
  
  Puertoreal bija īsts grausts. Un tas bija netīrs, tumšs un galīgi nejauks. Tā bija arī vieta, kur cilvēki darīja savas lietas un centās pārāk cieši neskatīties uz svešiniekiem. Citiem vārdiem sakot, tā bija labākā tikšanās vieta, par kuru es varētu iedomāties. Es atrāvu pērlīšu aizkarus, kas karājās virs ieejas, un ieskatījos tumšajā, dūmakainā iekšienē. Gara saplaisājušu flīžu stienis stiepās pāri telpai, un aiz tā dzēra pusducis smeldzīgu personāžu, daži spēlēja domino ar bārmeni, daži vienkārši skatījās kosmosā. Pretī bāram, kas bija novietots pret drūpošu ģipša sienu, pie vairākiem ļodzīgiem galdiem notika trokšņaina kauliņu spēle, daži vientuļi dzērāji un viens piedzēries, kurš burtiski raudāja savā alū. Viss smaržoja pēc novecojuša alus, novecojušiem cigarešu dūmiem un ruma. Mišela riebumā savilkās grimasē, kad es viņu pievedu pie galda.
  
  
  "Tas ir sliktāk nekā Tanžera," viņa man nomurmināja. "Cik ilgi mums jāgaida šī meitene?"
  
  
  "Kamēr viņa neparādīsies," es teicu. Es tikko gatavojos doties uz bāru pēc dzēriena, kad viens no vientuļajiem dzērājiem piecēlās no galdiņa istabas otrā galā un, nesot pudeli un vairākas glāzes, slīdēja uz mums. Viņš acīmredzot bija piedzēries un paveicies ar savu neticami netīro, ar krāsu izšļakstīto kombinezonu, saplēstu vilnas džemperi un vilnas vāciņu, kas līdz pusei aizsedza seju.
  
  
  
  .
  
  
  "Ei, draugi," piedzēries teica, noliecoties pār mūsu galdu, "iedzersim kopā. Es ienīstu dzert vienam."
  
  
  “Liec mani mierā, draugs. Mēs…"
  
  
  Es pārtraucu teikuma vidū. Zem manas cepures man pamirkšķināja pazīstama austrumnieciska acs. Es izvilku krēslu.
  
  
  "Lī Čin," es teicu, "iepazīstieties ar Mišelu Durohu."
  
  
  "Sveiki," Lī Čina teica, smīnējot, ieslīdot krēslā.
  
  
  "Labvakar," Mišela teica. Un tad mīļā balsī: "Cik skaists tērps tev ir."
  
  
  "Es priecājos, ka jums patika," Lī Čins atbildēja. "Bet jums vajadzēja redzēt to, kas man bija pagājušajā naktī. Kārters var jums pastāstīt."
  
  
  Mišelas acis bīstami pazibēja. "Esmu pārsteigta, ka viņš to pat pamanīja," viņa atcirta.
  
  
  Li Čins tikai pasmaidīja.
  
  
  "Konfūcijs teica," viņa sacīja, atkal uzliekot savu hokeja akcentu, "labas lietas nāk mazos iepakojumos."
  
  
  "Labi, dāmas," es iestarpējos. - Saglabājiet draudzīgo sarunu citai reizei. Mums ir jādara darbs, un mums tas jādara kopā."
  
  
  Li Čings uzreiz pamāja ar galvu. Mišela apspieda skatienu. Es paņēmu pudeli, ko atnesa Lī Čins, un sabēru visu glāzēs. Lī Čins izdzēra savu dzērienu vienā vieglā malciņā, tad apsēdās, skatījās uz mani un gaidīja. Iedzēru malku un gandrīz uzsprāgu.
  
  
  — Dievs! Es noelsos. "Kas tas par materiālu?"
  
  
  "Jauns rums," Lī Čins nejauši sacīja. — Mazliet stiprs, vai ne?
  
  
  "Spēcīgi!" ES teicu. “Viss... labi, paskaties. Sāksim strādāt. Mums ir vajadzīga pietiekami liela laiva visiem četriem ar pietiekami lielu jaudu, lai ātri nokļūtu Martinikā, taču tā nav pietiekami liela, lai piesaistītu uzmanību un būtu nepieciešama dziļa niršana ūdens ostā.
  
  
  "Dāmu diena," sacīja Lī Čins.
  
  
  Es jautājoši paskatījos uz viņu.
  
  
  "Tas ir noenkurots apmēram ceturtdaļjūdzes attālumā no ostas," viņa teica. “Pieder amerikāņu miljonāram Hanteram. Viņš nebija bijis viņa tuvumā kādus trīs mēnešus. Uz kuģa tikai viens cilvēks, kas par to parūpējas, un viņš pilsētā piedzeras."
  
  
  "Tu biji aizņemts," es apstiprinoši teicu.
  
  
  "Man paliek garlaicīgi sēdēt," sacīja Lī Čins. "Es vienalga guļu tikai četras stundas naktī, tāpēc man vajadzēja kaut ko darīt, un man joprojām patīk laivas. Šis skaistums, Kārters, ir īpaši paredzēts tam, ko mēs esam domājuši. Šī ir astoņdesmit pēdu brigantīna. ar pastiprinātu korpusu un takelāžu, trīs mastiem, kas uzbūvēti zemi, lai nodrošinātu izturību atklātā ūdenī un stiprā vējā. Šķiet, ka tā varētu gulēt vismaz četrus, varbūt vairāk. ieiešana ostā un izbraukšana no tās lielā ātrumā atklātā ūdenī, pat zem burām. Tas ir skaistums, īsts sapnis."
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Izklausās labi".
  
  
  "Ir tikai viena problēma," piebilda Lī Čins. “Karjera. Kad viņš atgriezīsies un atklās, ka laiva ir pazudusi, viņš noteikti sazināsies ar policiju.
  
  
  "Viņš neatradīs, ka laiva pazuda," es teicu. "Mēs būsim laipni gaidīt viņu. Kad viņš ieradīsies, mēs viņam piedāvāsim nelielu braucienu. Protams, aizslēgts salonā.
  
  
  "Pievienojot citu personu, kurai mēs nevaram uzticēties," Mišela kaitinoša sacīja. Viņas acis paskatījās uz Lī Činu.
  
  
  "To nevar palīdzēt," es teicu. "Un mēs šeit sēžam veltīgi. Paskatīsimies uz Dāmu dienu."
  
  
  ES pamodos. Mišela atgrūda krēslu, piecēlās un izgāja no bāra, nepaskatoties uz Lī Činu. Mēs viņam sekojām. Pēc bāra pretīgās atmosfēras siltais Karību nakts gaiss smaržoja neparasti labi. Pa jahtas baseinu peldēja laivas, mirgojot gaismas. Tā bija mierīga, patīkama aina. Es cerēju, ka tā tas paliks tik ilgi, kamēr mēs "aizņemsimies" Lady Day.
  
  
  "Paskaties," Lī Čins sacīja, izvilkdams no džempera apakšas nelielu binokli. "Tur."
  
  
  Paņēmu binokli un pavēru to norādītajā virzienā. Pēc nelielas neskaidrības un pielāgošanas "Lady's Day" parādījās redzeslokā. Es apbrīnā klusi nosvilpoju. Tāpat kā Lī Čins teica, tas bija tik skaisti. Tā garās, gludās līnijas nepārprotami virzījās uz okeānu, un tā augstie masta kuģu vidus nozīmēja lielāku jaudu zem burām. Pēc tā, kā viņa gāja, es sapratu, ka viņa var viegli noenkuroties seklā ūdenī. Es to pētīju nedaudz vairāk, nekā noņēmu binokli no acīm.
  
  
  "Šajā ir tikai viena lieta, kas man nepatīk," es teicu.
  
  
  "Kas tas ir?" - neizpratnē jautāja Lī Čins. Es varētu teikt, ka viņa iemīlēja laivu no pirmā acu uzmetiena. "Pie pakaļgala ir piesieta laiva," es teicu.
  
  
  — Kuru? - Lī Čins teica un paķēra binokli. Viņa ļoti labi zināja, uz ko es tiecos: ja laiva atradās pie laivas, sargs noteikti jau ir atgriezies. Lī Čina brīdi pētīja Lady's Day, tad nolaida binokli un pamāja ar galvu.
  
  
  
  
  "Mans brālēns Hons Fats tādēļ zaudēs pāris irbulīšus," viņa sacīja. "Viņam vajadzēja sekot šim sargam un paziņot man, kad viņš atgriezīsies. Viņš nekad agrāk mani nav pievīlis."
  
  
  "Tas var nebūt sargs," es viņai atgādināju. "Varētu būt, ka kāds cits apkalpes loceklis ierodas, lai sagatavotu viņu ceļojumam. Vai pat kāds, kuram ir prātā neliela zādzība. Kāds, kurš ir apguvis sarga paradumus tāpat kā jūs. Jebkurā gadījumā, dāmu diena ir arī laba mūsu mērķiem, lai padoties. Mums tikai jāsagatavojas jaunam viesim ceļojumā."
  
  
  Li Čins piekrītoši pamāja ar galvu. Mūsu skatieni sastapās. Mēs abi droši vien domājām vienu un to pašu — ja Dāmas dienā kāds tur bija, mēs nevarējām ļaut viņam redzēt, ka mēs tuvojāmies laivā, jo nākamā lieta, ko viņa teica, bija vienkārši:
  
  
  — Akvalangu aprīkojums?
  
  
  "Pareizi," es teicu un pagriezos pret Mišelu. "Vai esat kādreiz nodarbojies ar niršanu?"
  
  
  Mišela paskatījās uz Lī Činu.
  
  
  "Kā ar tevi?" Viņa teica.
  
  
  "Man viss ir kārtībā," Lī Čins atbildēja.
  
  
  "Nu, es pati neesmu tik slikta," sacīja Mišela.
  
  
  Es par to šaubījos. Ja Lī Čina būtu teikusi, ka viņa ir izcila kāpēja, man ir aizdomas, ka Mišela būtu apgalvojusi, ka ir uzkāpusi Everesta virsotnē. Bet es tam piekritu.
  
  
  "Labi," es teicu Lī Činam. “Nakvalangu aprīkojums trim. Un ūdensnecaurlaidīgu ieroču somu.
  
  
  "Protams," viņa teica. — Divdesmit minūtes.
  
  
  Un viņa aizgāja, pazūdot tumsā kā kustīga ēna.
  
  
  “Viņai ir brālēns, kurš var pieskatīt aprūpētāju. Pēc pieprasījuma viņa var dabūt akvalangu,” Mišela aizkaitināta sacīja. "Kur viņa to visu atrod?"
  
  
  "Chin klans," es teicu ar nopietnu seju, "ir ļoti liels klans."
  
  
  Un mūsu konkrētais Zoda klana atzars atgriezās mazāk nekā divdesmit minūtēs. Viņai līdzi bija apmēram deviņpadsmit gadus vecs diezgan resns ķīnietis, kurš smagi elpoja, noliekot aprīkojumu.
  
  
  "Cilindri ir pilni," sacīja Lī Čins. "Man izdevās iegūt tikai vienu dziļuma mērītāju, bet mēs visi varam sekot līdzi tam, kurš to nēsā. Šis ir mans brālēns Hons Resns."
  
  
  "Sauc mani par Džimu," sacīja Hons Resns. "Klausies, es nekad neesmu atstājis šo sarga pusi. Pats esmu puspiedzēries, jo sajutu viņa elpu desmit pēdu attālumā. Un viņš guļ ar galvu uz galda, guļ kā piedzēries bērns, tieši šajā brīdī.
  
  
  "Mums būs vienkārši jāizmanto iespēja, lai arī kurš tas būtu Dāmas dienā," es teicu. "Ejam uz. Mēs ģērbsimies tur, krastmalā, aiz šīs plēnes bluķu kaudzes.
  
  
  Mēs ievilkām savus piederumus piestātnē, noģērbāmies un sākām vilkt hidrotērpus. Tie bija jauni un smaržoja pēc gumijas. Es uzvilku spuras, pēc tam pārbaudīju savu masku un skābekli tāpat kā citas. Hugo un Vilhelmīna iegāja ūdensnecaurlaidīgajā somā kopā ar nāvējošo mazo derringeri, ko bija atnesis Lī Čins. Pjērs turpināja justies ērti mana augšstilba iekšpusē zem hidrotērpa.
  
  
  "Oho," Hong Fat teica. "Melnās lagūnas radības uzbrūk vēlreiz."
  
  
  "Klausies, brālēns," Lī Čins sacīja, "ej atpakaļ uz to bāru un pievērsiet uzmanību tam sargam, pretējā gadījumā es paņemšu jūsu Hondu. Ja viņš sāk atgriezties Lady Day, dodiet man ziņu.
  
  
  Huns Resns ar cieņu pamāja ar galvu un aizbrauca tumsā.
  
  
  — Svētlaime? ES teicu.
  
  
  "Mans auskars," īsi teica Lī Čins. "Elektroniskais uztvērējs. Dažreiz tas ir ērti. ”
  
  
  "Bez šaubām," es sausi teicu. Es pārbaudīju, vai mēs visi trīs esam gatavi, tad pamudināju Lī Činu un Mišelu uz krastmalas malu. Bija spilgta mēness nakts, bet es neredzēju nevienu, kas uz mums skatījās.
  
  
  "Seko man," es teicu. “V-veidošanās. Paliec manā dziļumā."
  
  
  Abi pamāja. Uzliku masku uz sejas, ieslēdzu skābekli un devos lejā ūdenī. Brīdi vēlāk mēs visi trīs gludi slīdām pa spurām cauri zaļgani melnajiem ostas dziļumiem pretim Lady Day.
  
  
  
  Devītā nodaļa.
  
  
  Liela daļa Karību jūras ir haizivju invadēta, un Sanhuanas ostas apkaime nav izņēmums, tāpēc es turēju gatavībā nodrošināto Lī Čina ieroci. Nejaušs skatiens pār manu plecu mani pārliecināja par Mišelu. Viņa viegli un gludi pārvietojās pa ūdeni, kas liecināja par daudzu gadu pieredzi niršanā. Ja kas, viņa bija līdzvērtīga Lī Činai, un caur viņas maskas glāzi man šķita, ka par to varēšu noķert gandarījuma smaidu. Tomēr es bieži neatskatījos. Osta bija pārpildīta ar laivām, un mums nācās aust starp tām un dažreiz arī zem tām, rūpīgi sekojot līdzi auklām, enkuriem un pat reizēm nakts makšķerēšanas auklai. Un, protams, haizivis. Ūdens no nakts bija zaļgani melns un duļķains, bet es pamanīju, ka ik pa laikam no mums aizlidoja sīku zivju bari ar smailām melno jūras ežu bumbiņām.
  
  
  
  
  jūras gultnē, un kādu dienu kalmāra mežonīgs, pārsteidzoši graciozs un ātrs atkāpšanās. Vienu īsu brīdi izkāpu virspusē, lai noteiktu virzienu, pēc tam atkal ieniru un pārvietojos pa dibenu. Nākamajā reizē es izkāpu, lai paķertu Lady Day enkuru. Dažas sekundes vēlāk Mišelas galva parādījās collu attālumā, bet pēc tam Lī Čina. Mēs visi izslēdzām skābekli un noņēmām maskas no mūsu sejas, un tad saspiedāmies kopā un klausījāmies.
  
  
  Kopš Dāmas dienas nav bijusi neviena skaņa.
  
  
  Es pieliku pirkstu pie lūpām, lai klusētu, tad izlikos, ka paceļos pirmais, un viņiem bija jāgaida, līdz es devu signālu. Abi piekrītoši pamāja ar galvu. Es noņēmu spuras, pasniedzu tās Lī Činam un sāku celt enkura virvi, turot ūdensnecaurlaidīgo maisu, šūpojoties, laivai šūpojoties viļņos.
  
  
  Uz klāja neviena nebija. Pietauvošanās laterna pastāvīgi kvēloja pakaļgalā, bet kajītē bija tumšs. Es uzkāpu pāri margām, izvilku Vilhelmīnu no ūdensnecaurlaidīgās somas un klusi sēdēju uz klāja, klausīdamies.
  
  
  Tomēr ne skaņas.
  
  
  Es noliecos pāri margām un pamudināju Lī Činu un Mišelu pievienoties man. Lī Čins iznāca pirmais, ātrs un veikls kā akrobāts. Mišela viņai sekoja lēnāk, taču ar pārsteidzošu pārliecību un vieglumu. Brīdī, kad es nolaidu skābekļa tvertni un masku uz klāja, divas sievietes stāvēja man blakus un pilēja, pirkstiem piesprādzējot drošības jostas.
  
  
  "Paliec šeit," es čukstēju Mišelai. "Es un Lī Čins sveicināsim visus, kas atrodas salonā."
  
  
  Un, cerams, aizmigdams, es garīgi piebildu.
  
  
  Mišela nikni pakratīja galvu.
  
  
  "Es iešu ar..."
  
  
  Es satvēru viņas seju ar abām rokām un skatījos viņā.
  
  
  "Mēs tam jau esam pārdzīvojuši," es čukstēju caur sakostiem zobiem. "Es teicu palikt šeit."
  
  
  Viņa kādu brīdi izaicinoši skatījās atpakaļ. Tad viņas acis nokrita un viņa viegli pamāja. Es atlaidu viņas seju, pamāju Lī Činam un klusi rāpoju pa klāju. Pie kajītes durvīm es apstājos un nekustīgi apsēdos, klausoties.
  
  
  Nekas. Pat ne krākšana. Pat smaga elpošana.
  
  
  Lī Čina jautājoši pacēla uzacis. Es pamāju ar galvu. Viņa piespiedās pie vienas durvju malas, kad es maigi pieskāros durvju rokturim.
  
  
  Tā izrādījās.
  
  
  Lēnām atvēru durvis. Mēness gaismā, kas nāca cauri iluminatoriem, es redzēju divas guļvietas, noliktavas skapjus, galdu un solu.
  
  
  Gultas un sols bija tukši. Gultas bija glīti saklātas.
  
  
  Nebija cilvēka klātbūtnes pēdu.
  
  
  Es vēlreiz pamāju Lī Činam un uzmanīgi, klusi izslīdēju pa durvju spraugu, griežoties, lai izvairītos no visiem, kas varētu būt aiz tām.
  
  
  Neviens. Neviens.
  
  
  Lī Čins ir man aiz muguras, es pagrūdu kambīzes durvis.
  
  
  Tukšs.
  
  
  Un kajītē vai kambīzē nebija kur paslēpties. Es brīdi stāvēju un domāju. Glābšanas laiva nozīmēja, ka uz klāja ir kāds. Ja ne kajītē vai kambīzē, tad kur? Viena lūka bija cieši aizvērta.
  
  
  Tas pats noteikti notika ar mums abiem vienlaikus, jo Lī Čins pēkšņi satvēra manu roku un norādīja uz gultām. Pēc tam viņa pacēla divus pirkstus un jautājoši pacēla uzacis.
  
  
  Viņai bija taisnība. Tā bija pārāk liela laiva diviem cilvēkiem. Es ļāvu acīm lēnām pārvietoties pār katru kajītes sienas collu.
  
  
  Viņi apstājās pie paneļa tālākajā galā, aiz kambīzes.
  
  
  Ziņojot, lai Lī Čins mani aizsedz no aizmugures, es klusi piegāju pie paneļa un sāku aptaustīt tā malas. Ja viņi slēpa kādu viltīgu slēdzeni vai atsperi, viņi to labi paslēpa. Es uzmanīgi piespiedu veidni ap paneli, uzmanīgi virzoties uz augšu no vienas puses un uz augšu un uz leju no otras puses. Tikko biju sācis strādāt pie dibena moldinga, kad aiz muguras dzirdēju čīkstoņu. Es pagriezos un garīgi nolādēju.
  
  
  Es strādāju ar nepareizu paneli. Panelis, pie kura man bija jāstrādā, atradās pie durvīm, pa kurām iegājām kajītē. Šis panelis ir attālināts.
  
  
  Un aiz viņa stāvēja garš, tievs melns vīrietis. Viņš bija ģērbies puķainā pidžamā. Viņš norādīja uz bisi. Uz manis.
  
  
  Viņa lūpas pasmaidīja. Viņa acis nebija.
  
  
  "Ak dievs," viņš maigi pakratīja galvu. "Jūs, puiši, klusējiet. Es pat nezināju, ka man ir ciemiņi.
  
  
  Es paskatījos uz Lī Činu. Viņa stāvēja pārāk tālu no bises, lai to satvertu, pirms viņš paspēja kādu no mums nošaut, lai tiktu pie viņa. Un viņas mazais derringeris nekur nebija redzams. Viņa redzēja, ka es uz viņu skatos un it kā ar nožēlu paraustīja plecus.
  
  
  "Piedod, Kārter," viņa teica. “Es... nu... tu zini, sasodītā patiesība ir tāda, ka es aizmirsu to paņemt
  
  
  
  
  ārā no somas."
  
  
  "Lieliski," es drūmi teicu.
  
  
  "Vai aizmirsāt to izņemt no somas?" - melnais vīrietis teica ar izliktu pārsteigumu. "Aizmirsāt kaut ko izņemt no somas? Kaķis? Viņš atkal pamāja ar galvu. "Jūs, puiši, mani mulsina.
  
  
  Viņa kreisā roka — tā, kura neturēja ieroci — nokrita uz blakus galdiņa kajītē aiz triku paneļa. Viņš kaut ko iebāza mutē un nesteidzīgi košļāja, ne mirkli nenovēršot acis no mums.
  
  
  "Tagad es gaidu apmeklētājus, būdams draudzīgs. Un es patiešām novērtēju, ka jūs mani mazliet izklaidējat, jo es jutos nedaudz vientuļa, atlaižot savu sargu, jo viņš bija vairāk veltīts vīnam nekā lēdija Deija." kaut kas viņa mutē izskatījās pēc šokolādes. "Bet, būdams ziņkārīgs, es domāju, ka jūs varētu man pateikt, kāds ir jūsu apmeklējuma mērķis notiek šeit?
  
  
  Es paskatījos uz Lī Činu un viegli pamāju ar galvu. Mēs abi klusējām.
  
  
  Vīrietis atkal pamāja ar galvu. Otru šokolādi - šī noteikti bija tā - apēda spēcīga izskata zobi.
  
  
  "Man žēl to dzirdēt," viņš teica. "Es patiesi ticu. Jo tas nozīmē, ka man vajadzēs nedaudz apmeklēt krastu, vai zināt? Mums būs mazliet jāparunājas ar vietējo policiju."
  
  
  Es joprojām neko neesmu teicis. Viņš lēnām iegāja kajītē, kur mēs stāvējām. Viņš norādīja Li Činam, lai viņš atkāpjas vēl tālāk.
  
  
  — Sekundāras domas? viņš jautāja. "Vai es dzirdu vēl kādas domas?"
  
  
  Ja viņš dzirdētu manas domas, viņš ar mums nerunātu. Viņš mēģināja tikt galā ar Mišelu – kas uz kaķa ķepām nāca lejā pa kāpnēm uz kajīti, Lī Čina derringers bija tēmēts tieši pret melnādainajam pakausi.
  
  
  "Cik žēl," viņš teica. "Tas tiešām ir..."
  
  
  "Nekusties!" – Mišela asi sacīja. Viņa smagi iesita vīrieša galvaskausā ar derringera purnu. Viņš sastinga. — Nomet bisi!
  
  
  Viņš nepakustējās ne centimetru. Pat acs āboli nekustējās. Taču viņa rokas neatslābināja bisi.
  
  
  "Nu, tagad," viņš lēnām teica. "Es neticu, ka es to izdarīšu. Varētu teikt, ka esmu pieķēries šim ierocim. Un šķiet, ka mans pirksts ir stingri uz sprūda, varētu teikt. Ja lode būtu izgājusi cauri manai galvai, šis pirksts būtu refleksīvi nospiedis sprūdu, un jūsu abi draugi būtu izgreznojuši sienu.
  
  
  Mēs visi bijām sastinguši klusumā, šaujamieroču, sasprindzinājuma un pukstošu siržu tablo.
  
  
  Pēkšņi ar tik gara un slaida cilvēka neticamu ātrumu vīrietis nokrita un apgriezās. Ieroča dibens trāpīja Mišelai vēderā. Viņa saburzījās un noelsās. Deringers nokrita, un pussekundes laikā melnais vīrietis to turēja kreisajā rokā. Bet Lī Čins jau bija kustībā. Viņas labā kāja šaudījās uz priekšu, un viss ķermenis slīdēja uz priekšu. Ierocis izlidoja no melnādainajam rokām un uzkrita uz starpsiena. Dažas sekundes vēlāk tas atradās manās rokās, norādīja tieši uz viņu.
  
  
  Bet derringeris, kas tagad bija viņa rokā, piespiedās Mišelas kaklam, rādot uz augšu pret viņas galvaskausu. Un viņš turēja Mišelas ķermeni starp sevi un mani – un bisi un Vilhelmīnu.
  
  
  Viņš pasmīnēja.
  
  
  "Es uzskatu, ka šī ir meksikāņu nesaskaņa. Vai kā šajā gadījumā ir ar afroamerikāņu sāncensību. Vai arī, lai neņemtu vērā mazo dāmu, Ķīnas un Amerikas konfrontācija?
  
  
  Viņam bija taisnība. Viņš spēja mūs noturēt nekustīgi, izmantojot Mišelas ķermeni kā vairogu, kamēr vien varēja nostāvēt. Bet arī viņš bija imobilizēts. Lai izmantotu radio no kuģa uz krastu, viņam būtu jāatbrīvo Mišela, ko viņš nevarēja izdarīt, neinformējot mūs par to.
  
  
  Es nedomāju riskēt, ka Mišelai viņai norauj galvaskausu.
  
  
  Un es nevarēju riskēt izsaukt Sanhuanas policiju.
  
  
  Un man noteikti nevajadzēja nošaut nevainīgus amerikāņu jahtu īpašniekus.
  
  
  Es pieņēmu lēmumu.
  
  
  "Parunāsim," es drūmi teicu.
  
  
  "Lieliski, cilvēk," viņš teica. Deringers nepakustējās ne centimetru.
  
  
  "Es saprotu, ka jūs esat Hanters, šīs jahtas īpašnieks," es teicu.
  
  
  "Tas esmu es," viņš teica. “Roberts F. Hanters. No Robert F. Hunter Enterprises. Bet draugi mani sauc par Sweets. Jo man ir mazliet salds zobs.
  
  
  "Labi, Hanter," es lēni un apzināti teicu. "Es jums piekritīšu, jo mums ir nepieciešama jūsu sadarbība. Mani sauc Niks Kārters, un es strādāju Amerikas Savienoto Valstu valdības aģentūrā."
  
  
  Dedzīgās acis nedaudz mirdzēja.
  
  
  "Tu mani tagad neiekārtotu, vai ne?" – Hanters pievilka. — Jo es nedomāju, ka Vanaka kungs novērtētu kādu, kas izliekas par pirmo numuru. "Tagad tu to nedarīsi
  
  
  
  
  
  Šoreiz manas acis mirdzēja.
  
  
  — Pastāsti man par Vanagu. - es prasīju.
  
  
  “Nu, redzi, draugs, man ir neliels importa-eksporta bizness. Kopā ar nelielu nekustamo īpašumu biznesu, nelielu reklāmas biznesu un pāris citiem uzņēmumiem. Viņi dara labu darbu. Es domāju, ka jūs varētu teikt, ka esmu miljonārs, kas, manuprāt, ir diezgan forši. Bet es neaizmirsu, ka šis bija vecais labais A. ASV ar visiem tās trūkumiem. deva man iespēju pašam cept maizi. Tātad, kad vecais Vanaka kungs pirms dažiem gadiem sazinājās ar mani un lūdza izmantot manu eksporta/importa biroju Ganā, lai sniegtu viņam un AX dažus pakalpojumus, es neiebilstu. visi. Es pat neiebildu, kad Niks Kārters, aģents Hoks, kurš sākotnēji man teica, ka viņi gatavojas sākt darbu, tika izsaukts ārkārtas situācijā kaut kur Dienvidaustrumāzijā, un tur tika nosūtīta otrā līmeņa persona.
  
  
  Atcerējos par darbu. Gana bija svarīga. Dienvidaustrumāzija bija svarīgāka. Es nekad neesmu bijis Ganā. Manā vietā tika nosūtīts McDonald, N5.
  
  
  "Labi," es teicu. "Vai Tu zini kas es esmu. Tagad ļaujiet man pastāstīt, kas man ir vajadzīgs. ”
  
  
  Mišela, kura stāvēja ar stiklveida acīm un šausmu un Hantera tvēriena paralizēta, pēkšņi ierunājās.
  
  
  "Lūdzu, lūdzu... ieroci..."
  
  
  Hanters paskatījās uz viņu un viegli pacēla derringeru no viņas galvas.
  
  
  "Pirms tu man pastāsti, kas jums nepieciešams," viņš man teica, "kā būtu, ja jūs ļautu man apskatīt nelielu identifikācijas dokumentu."
  
  
  Es klusībā novilku hidrotērpu un parādīju viņam tetovējumu rokas iekšpusē. Viņš uzmanīgi paskatījās uz viņu. Tad viņš uzplauka platā smaidā. Deringers tika neuzmanīgi uzmests uz gultiņas. Mišela nokrita uz grīdas un es dzirdēju dziļu atvieglojuma nopūtu.
  
  
  "Killmaster," Hanters vētraini sacīja, "tas ir patiess prieks. Mēdziens un dāmu diena ir jūsu rīcībā."
  
  
  "Paldies," es īsi teicu. "Iepazīstieties ar maniem biedriem Lī Činu, zoda klana problēmu risinātāju ar pasaules interesēm, un Mišelu Durohu, franču zinātnieka Fernanda Duroha meitu."
  
  
  "Tas ir prieks, dāmas," Hanters sacīja, visiem paklanīdamies, pēc tam iestiepās pidžamas kabatā un izņēma mazu kastīti, kuru viņš triumfējoši pastiepa. “Izmēģiniet šokolādi. Ar apelsīnu garšu. Izgatavots pēc mana pasūtījuma Perudžā, Itālijā.
  
  
  Mišela klusi pakratīja galvu. Lī Čins izvilka no kastes šokolādes tāfelīti un ielika to mutē.
  
  
  "Čau," viņa teica. "Nav slikti."
  
  
  "Ļaujiet man ieteikt jums, puiši, nedaudz atsvaidzināties," Hanters sacīja, ejot uz kambīzi. "Man šeit ir pilna sodas strūklaka. Kā būtu ar jauku saldējuma soda vai karstu saldējumu?
  
  
  Mēs ar Mišelu pamājām ar galvu.
  
  
  "Es izdzeršu sodas," sacīja Lī Čins. — Avenes, ja tev tādas ir, Hanter.
  
  
  "Sauc mani Candy," viņš teica. "Pietiks ar vienu svaigu aveņu soda."
  
  
  Sweets rosījās apkārt pie sodas strūklakas. Es paskatījos uz Mišelu. Viņa izskatījās šokēta, bet pamazām krāsa atgriezās viņas sejā. Li Čins, kā jau gaidīju, nepakustējās.
  
  
  "Sveiks, vecīt," Svīts teica, "tev nav jāsniedz man vairāk informācijas, nekā vēlaties, taču es, iespējams, varētu būt nedaudz noderīgāks, ja es būtu nedaudz lietpratīgāks par datiem. "
  
  
  Es jau esmu pieņēmis lēmumu šajā jautājumā. Manas iekšas — un, ja aģents bieži nevar pieņemt tūlītējus lēmumus, pamatojoties uz savām dvēselēm, viņš ir miris aģents — man teica, ka Hanteram bija taisnība.
  
  
  "Uzskatiet sevi par daļu no komandas," es teicu. "Un tā kā mums nav laika tērēt, šis ir stāsts."
  
  
  Es viņam to iedevu, neizlaižot detaļas, kuras viņam nevajadzēja zināt, kamēr Lī Čins apmierināti iemalkoja sodu un Svīts iegrāva patiesi šausmīga izskata banānu.
  
  
  "Tātad tas arī viss," es pabeidzu. "Mums ir vajadzīga jūsu laiva, lai ātri izbrauktu uz Martiniku."
  
  
  "Tu saprati," Sweets ātri sacīja, nolaizīdams šokolādes sīrupu no viena pirksta. "Kad mēs izbrauksim?"
  
  
  "Tagad," es teicu. “Cik cilvēku komandā ir nepieciešams Lady Day?
  
  
  — Hm, — Svīts sacīja, — vai kāds no jums kādreiz ir strādājis komandā?
  
  
  "Es varu tikt galā," es teicu.
  
  
  "Es nedaudz izklaidējos Honkongas jahtklubā," Li Čins nejauši sacīja, iespējams, domājot, ka viņa bija regates uzvarētāja kapteine.
  
  
  "Es uzaugu, pavadot vasaras uz sava tēva laivas Lucernas ezerā," Mišela uzreiz sacīja.
  
  
  "Nu, Karību jūras reģions nav gluži Lucernas ezers," sacīja Svīts, "bet es domāju, ka mēs visi četri varam tikt galā ar to lieliski."
  
  
  "Kartes?" - Lī Čins jautāja, pabeidzot dzeramo dzērienu.
  
  
  "Otrā kajītē," sacīja Svīts. "Otrā kajītē," sacīja Svīts. Viņš sniedzās atvilktnē. "Ikviens pēc piparmētru sodas?
  
  
  
  
  Es pakratīju galvu.
  
  
  "Lī Čin, plānojiet kursu salas ziemeļu pusei, kaut kur piekrastē aiz Senpjēras," es teicu. Tad Sweets: "Cik kluss ir jūsu dzinējs?"
  
  
  Viņš pasmaidīja un piecēlās.
  
  
  "Atdziest, cilvēk," viņš teica. "Pat zivis nezinās, ka mēs nākam. Izkāpsim no šīs patvēruma, pirms jūs varat pateikt "bū". Tagad atnesu jums kombinezonu. Šie hidrotērpi nav īpaši piemēroti ūdenim.
  
  
  Mazāk nekā pusstundu vēlāk mēs atstājām Sanhuanas ostu un devāmies uz dienvidiem, tagad zem burām un ar izslēgtu dzinēju, uz Martiniku.
  
  
  Vulkāna virzienā.
  
  
  
  Desmitā nodaļa
  
  
  No Sanhuanas ostas līdz Martinikai ir aptuveni 400 jūras jūdzes. Līdz rītam mēs bijām atstājuši vairāk nekā četrdesmit jūdzes, apbraucot Puertoriko rietumu krastu un izejot atklātajā Karību jūrā. Lī Čins lēš, ka paies vēl divdesmit četras stundas, līdz mēs izmetīsim enkuru jebkur uz ziemeļiem no Sentpjēras. Tas nozīmēja, ka mums būs tikai divas dienas, lai neļautu SLA iznīcināt Kirasao naftas pārstrādes rūpnīcu. Būs grūti. Lielāko daļu sava laika pavadīju, pārdomājot visas pieejamās informācijas detaļas un izstrādājot detalizētu plānu.
  
  
  Pārējā laikā mēs ar Mišelu dalījāmies aizmugurējā kajītē. Bija divas gultas, bet mums vajadzēja tikai vienu. Mēs to lietderīgi izmantojām. Pats esmu diezgan iztēles bagāts, kad runa ir par šīm lietām, taču Mišela parādīja, kas man jāatzīst, bija radošs ģēnijs. Kad bija pagājušas pirmās astoņpadsmit stundas uz klāja, es gandrīz tikpat labi zināju un apbrīnoju katru Mišelas ķermeņa izliekumu nekā Vilhelmīnas darbu. Tikai vēlā pēcpusdienā man izdevās atbrīvoties no viņas joprojām iekārojamajām rokām, ieiet dušā un uzvilkt kombinezonu, ko Sweets mums bija aizdevis.
  
  
  — Uz kurieni tu dosies? – Mišela jautāja, juteklīgi kustoties gultā.
  
  
  "Uz klāja," es teicu. "Es vēlos runāt ar Sweets un Lee Chin. Un es vēlos, lai arī tu būtu tur."
  
  
  "Neuztraucieties. Es šobrīd neiedomātos tevi palaist no redzesloka,” Mišela sacīja, uzreiz izkāpdama no gultas un sniedzoties pēc kombinezona un t-krekla, kas, uzvelkot to, lika viņai izskatīties vēl mazāk ģērbtai nekā tad. viņa bija kaila.
  
  
  Es pasmaidīju atpakaļ un sāku kāpt pa kāpnēm uz klāja.
  
  
  "Čau!" ES dzirdēju. Tad atskan klauvējieni, ņurdēšana un atkal "Hai!"
  
  
  Pakaļgalā, zem galvenās buras, Lī Čins un Svīts nodarbojās ar tādu, kas izskatījās pēc pagaidu jūras dojo. Saldumi bija izģērbti līdz viduklim, viņa melnā āda mirdzēja no sviedriem spožajā Karību jūras saulē. Lī Čina bija tērpusies kostīmā, ko viņas īpašnieks, iespējams, nebūtu apstiprinājis: bikini bija tik cieši pieguļošs, ka šķita, ka tas būtu izgatavots no virves. Taču interesanti bija tas, ka Lī Čina meistarība kung fu tika pretstatīta Svītsa acīmredzami līdzvērtīgajai spējai karatē. Karatē ir stūraina, asa, izmantojot koncentrētus spēka uzliesmojumus. Kung Fu ir lineārs, lai ienaidnieks nevarētu uzzināt, no kurienes jūs atrodaties. Es ar apbrīnu vēroju, kā Lī Čins un Svīts cīnījās, manevrē un pārspēja viens otru līdz strupceļam. No abiem es piešķīru Lī Činai nelielu pieskārienu. Bet tikai neliela. Nolēmu, ka Sweets Hunter būs vērtīgs komandas biedrs gan uz sauszemes, gan jūrā.
  
  
  "Sveiks Kārter," Lī Čins sacīja pēc tam, kad viņa un Svīts svinīgi paklanījās viens otram. "Vai man paelpot?"
  
  
  "Raidījuma un konferences labad," es teicu. "Un tas ietver jūs. Saldumi".
  
  
  "Protams, draugs," sacīja Svīts, nosusinot krūtis ar lielu dvieli. "Vienkārši ļaujiet man pārbaudīt autopilotu."
  
  
  Pēc dažām minūtēm mēs visi bijām sapulcējušies uz lūkas vāka, noliecoties pār Martinikas karti, ko Lī Čins bija atradis labi iekārtotā karšu lādē. Es norādīju uz piekrastes pilsētu Saint-Pierre.
  
  
  "Tagad tas ir tikai miegains zvejnieku ciemats," es teicu viņiem trim. “Mazi apdzīvots. Nekas nenotiek. Bet aiz tā, dažu jūdžu attālumā, ir mūsu vulkāns Mont Pele.
  
  
  "Pārāk tuvu komfortam, ja viņš būtu aktīvs," atzīmēja Sweets; iztinot šokolādes karameli.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  Ap gadsimtu miju viņš bija aktīvs. Tolaik Saint-Pierre nebija tikai miegains ciemats. Tā bija lielākā pilsēta uz salas. Un viena no dinamiskākajām un modernākajām pilsētām Karību jūras reģionā. Patiesībā viņi to sauca par Rietumindijas Parīzi. Tad Monpelē eksplodēja. Senpjērs tika pilnībā iznīcināts. Tika nogalināti vairāk nekā četrdesmit tūkstoši cilvēku - visi pilsētas iedzīvotāji, izņemot vienu notiesāto pazemes cietumā. Pat šodien jūs varat redzēt ēku drupas, kas piepildītas ar lavu.
  
  
  "Bet tagad ir kluss, vai ne?" - Mišela teica.
  
  
  "Laikam kluss, varbūt vienkārši neaktīvs," es atbildēju. "Aizmidzis. Varētu atkal eksplodēt, ņemot vērā apstākļus."
  
  
  
  
  Ar vulkāniem jūs nekad nezināt. Lieta ir tāda, ka, ja jūs gatavojaties ražot un uzglabāt sprādzienbīstamas ierīces, Monpeles krāteris, kas ir milzīgais, būtu laba vieta, kur to darīt. Jo ikviens, kurš domā jums uzbrukt, vilcināsies, baidoties izraisīt vulkānu."
  
  
  "Un, ja šīs sprādzienbīstamās ierīces tiktu iekrautas laivās, mazs miegains zvejnieku ciemats, piemēram, Senpjērs, tam būtu laba, neuzkrītoša vieta," atzīmēja Lī Čins.
  
  
  "Labi," es piekritu. “Tāpēc mēs meklēsim neparastas aktivitātes pazīmes gan vulkānā, gan ap Senpjēru, kad atradīsim vietu, kur mūs neredzēs, sadalīsimies komandās pa diviem un es izlikšos par tūristiem un izpētīšu Lī Činu, jūs un Sweets varat izlikties par vietējiem iedzīvotājiem.
  
  
  "Ne pārāk labi," sacīja Lī Čins. “Es runāju franču valodā diezgan brīvi, bet mans akcents ir Dienvidaustrumāzija. Labāk pieturēties pie spāņu valodas un teikt, ka esmu emigrants no Kubas. Tur ir daudz ķīniešu."
  
  
  "Un daudz melno," Sweets atzīmēja, iztinot citu konfekti. “Mēs varētu ierasties Martinikā kā plantāciju strādnieki. Man kaut kur ir jauka mačete.
  
  
  "Labi," es teicu. "Tad jūs abi dodieties uz Sentpjēru."
  
  
  "Kas mums jādara, ja mēs kaut ko atrodam?" – Mišela jautāja.
  
  
  “Galvaspilsētā ir restorāns. Fort-de-France, ko sauc par La Reine de la Caribe. Mēs tur tiksimies un dienas beigās apvienosim spēkus.
  
  
  Sweets izskatījās mazliet noraizējies.
  
  
  — Kādu restorānu, vecīt? viņš jautāja. "Es esmu nedaudz izvēlīgs attiecībā uz savu ēdienu."
  
  
  "Martinikā ir labākais ēdiens Karību jūras reģionā," sacīja Mišela. — Ko gan citu var sagaidīt no Francijas salas?
  
  
  — Labi deserti? prasīja konfektes.
  
  
  "Labākais," Mišela atbildēja ar skaidru šovinisma piegaršu.
  
  
  "Es par to nezinu," sacīja Lī Čins, pieceļoties kājās un metot neiespējamas pozas. "Pēc tam, ko esmu dzirdējis par franču virtuvi, jūs atkal būsit izsalcis pusstundu pēc ēšanas."
  
  
  Mišela uzmeta viņai asu skatienu, sāka kaut ko teikt, tad, acīmredzot, sapratusi Lī Čina piezīmes ironiju, saknieba lūpas un novērsās.
  
  
  "Paskatieties," es asi teicu, "jūs abi strādāsit kopā šajā komandā, tāpēc jūs sadarbosities un nebūsit naidīgi viens pret otru, gribat to vai nē. Es to vairs neteikšu. Tagad paēdīsim un tad nedaudz pagulēsim. Es paņemšu pirmo pulksteni."
  
  
  "Un es," sacīja Mišela, uzmanīgi neskatīdamās uz Lī Činu, "gatavošu." Mūsu visu labā."
  
  
  Mišelas ēdiens bija labs. Labāk par labu. Pat Lī Čins tam piekrita. Bet es nedomāju, ka neviens no mums gulēja labāk kā kārtīgi, kad bijām ārpus dienesta. Kad uzausa rītausma, mēs visi četri stāvējām pie margām un skatījāmies uz akmeņaino, kalnaino, bet sulīgi zaļo Martinikas salas profilu, kas iezīmējās pret austrumu debesīm. Netālu no salas ziemeļu gala Monpelē kalns strauji un draudīgi pacēlās uz krātera plato, neaso malu.
  
  
  "Tas izskatās pretīgi skudru pūznis, vai ne," Svītss atzīmēja, nododot stūres riteni Lī Činam.
  
  
  "Ne tik biedējoši kā tas, kas varētu būt iekšā," es atbildēju. "Vai jums ir uguns spēks, ko varat nēsāt?"
  
  
  Salds pasmaidīja. Viņš izvilka no krekla kabatas folijā iesaiņotu šokolādes ķiršu, atsaiņoja to un iebāza visu sev mutē.
  
  
  "Vai jūs vēlētos apskatīt bruņojumu?" viņš jautāja .
  
  
  Pēc pusstundas mēs nonācām uz klāja, tieši tad, kad Lī Čins izmeta enkuru izolētā līcī, ko no jūras paslēpa iesma un ko ieskauj blīva džungļu veģetācija, kas būtu paslēpusi Lady Day no sauszemes ceļiem. No iespaidīgās ieroču lādes Svīts izvēlējās 50 mm Volteru, žileti asu gravitācijas nazi, ko viņš turēja jostasvietā pie muguras, un piecpadsmit jaudīgas minigranātas, kas bija maskētas kā krelles un kuras viņš nēsāja ķēdē ap kaklu. Ar viņa nodriskātajām biksēm, plīvojošo kreklu un nobružāto salmu cepuri un nolietoto, bet aso mačeti, ko viņš nēsāja uz ādas siksnām, neviens viņu nebūtu sajaucis ar neko citu kā tikai cukura plantācijas strādnieku. Neformālajos, bet dārgajos sporta kreklos un biksēs, ko viņš iekārtoja Mišelai un man, mēs būtu maldījušies par bagātiem tūristiem. Kombinezonā, T-kreklā ar diegiem, salmu cepuri, pusdienu grozā un diezgan pieticīgā izskatā Lī Čina izskatījās kā apzinīga sieva, kas nesa sava strādājošā vīra pusdienas.
  
  
  Sweets izdomāja ko citu: Honda divtaktu minibike, kas tik tikko bija pietiekami liels diviem cilvēkiem. Klusumā, katrs domājot par savām domām, iemetām viņu pāri sāniem laivā. Joprojām klusumā, dzirdot ap mums džungļu putnu aizsmakušo čīkstēšanu un sajūtot rīta sauli.
  
  
  
  
  Lai sasildītos pirms svelmainā pusdienlaika sprādziena, airējām uz krastu. Džungļi auga mūsu priekšā kā necaurredzama siena, bet pēc tam, kad mēs bijām droši piesējuši laivu pie plantācijas koka un izcēlām Honda krastā, Sweets atraisīja mačeti un ķērās pie darba. Mēs viņam lēnām sekojām, kamēr viņš mums atbrīvoja ceļu. Gandrīz pēc pusstundas mēs stāvējām izcirtuma malā. Pāri tīrumam, dažus tūkstošus jardu tālāk, gludi bruģēts ceļš vijās uz Senpjēru dienvidos, un ziemeļaustrumos stāvēja Pelē kalns.
  
  
  "Paskaties," Mišela teica. “Redzi tās simtiem pēdu platās gravas, kas stiepjas uz dienvidiem no vulkāna krātera, kur nekas neaug? Tās bija lavas takas, kas veda uz Senpjēru.
  
  
  Tas bija pārsteidzošs skats. Un skats, ko tas uzbūra, bija vēl šausminošāks – debesīs tika uzpūstas tūkstošiem tonnu akmeņu, dedzinošas lavas upes, kas aprija visu savā ceļā, pēkšņa vulkānisko pelnu lietusgāze, pārvēršot cilvēkus un dzīvniekus par fosilijām stāvot. Bet man nebija laika īsti tēlot tūristu.
  
  
  "Pataupiet ekskursijas vēlākam laikam," es teicu. "Šeit mēs izšķīrāmies. Mēs ar Mišelu brauksim ar Hondu, lai izpētītu vulkāna krāteri un pieejas tam. Slads, jums ar Lī Činu būs jāiet pastaigā uz Senpjēru. Bet šī ir maza sala, un jums ir palikušas ne vairāk kā pāris jūdzes."
  
  
  — Lieliski, — Svīts viegli noteica. "Es joprojām varētu izmantot šo vingrinājumu."
  
  
  "Es vienmēr varu viņu nēsāt, ja viņš nogurst," sacīja Lī Čins.
  
  
  Sweets iesmējās, pielāgojot savu Valteru un gravitācijas nazi.
  
  
  Pamāju Mišelai, satvēru Hondu aiz stūres un sāku braukt pa lauku.
  
  
  "Rietiens šodien pulksten septiņos, Reina de la Karību jūra, netālu no Fortdefransas galvenā laukuma," es saucu pār plecu.
  
  
  Svīts un Lī Čins pamāja, pamāja ar roku un devās pretējā virzienā. Dažas minūtes vēlāk Mišela sēdēja aiz manis Hondā, kamēr mēs lēnām braucām pa pieeju Mont Pelée krāterim.
  
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa
  
  
  Septiņas stundas vēlāk mēs uzzinājām divas lietas. Tās bija septiņas stundas, braucot pa putekļainiem zemes ceļiem spožā saulē, sviedri mērcēja mūsu ķermeni, putekļi piepildīja mūsu muti, saule apžilbināja mūsu acis. Septiņas stundas strīdi ar policiju, apzināti nepatiesi lauka strādnieku norādījumi, drūmi pilsētas varas iestāžu informācijas atteikumi. Septiņas stundas staigājot pa krūmiem un vulkāniskajiem laukiem, un pēc tam guļot uz vēdera tajos pašos klinšu laukos, mēģinot redzēt, kas notiek dažu simtu jardu attālumā.
  
  
  Tas viss bija tā vērts.
  
  
  Kā uzzinājām, vulkāna krāteris bija slēgts publiskai piekļuvei. Divas oficiāli noteiktas takas no pamatnes līdz krāterim, kas ieteicamas pārgājieniem, lai veiktu patīkamu divu stundu pārgājienu, tika bloķētas ar augstām koka barjerām. Katrai barjerai bija vārti, aiz kuriem stāvēja uniformā tērpts apsargs, kurš pieklājīgi, bet stingri atteicās piekļūt, sakot, ka ceļi uz krāteri ir "slēgti remonta dēļ".
  
  
  Arī pārējie divi ceļi uz krāteri bija slēgti sabiedrībai. Un tās nebija takas. Tie bija ceļi ar labu segumu, kas pēdējo sešu mēnešu laikā bija acīmredzami nolietojušies. Tie atradās vulkāna austrumu pusē un bija labi paslēpti no koplietošanas ceļiem ap vulkāna pamatni, ar šiem ceļiem savienoti ar zemes ceļiem, katru noslēdzot smagiem koka vārtiem – atkal ar formassargiem.
  
  
  Ja ej garu ceļu, taustoties cauri džungļiem ap vulkāna pamatni, tad caur krūmiem un vulkāniskajiem akmeņiem var redzēt, kas pa šiem ceļiem virzījās uz krāteri.
  
  
  Kravas automašīnas. Vismaz reizi piecpadsmit minūtēs. Smagās kravas kravas automašīnas ar paceļamiem vārtiem. Tukšs. Viņi nāca no dienvidiem, salas Atlantijas okeāna pusē, un strauji tuvojās. Viņi izcēlās no krātera, virzoties atpakaļ uz dienvidiem, smagi, lēni, zemi.
  
  
  Katras kravas automašīnas aizmugurē varēja redzēt divus apsargus. Viņi bija ģērbušies pilnā kaujas formā un viņiem bija automātiskie ieroči.
  
  
  "Vai es varu jums to paskaidrot?" Es jautāju Sweets un Lee Chin, pastāstot viņiem visu stāstu tajā vakarā.
  
  
  "Jums tas nav jāpaskaidro šim čalim," sacīja Svītss. "Burti ir SLA, jūdzes augstumā. Un militarizētā operācijā jūdzi platumā. Un tikpat acīmredzami. ”
  
  
  "Tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņi padarīja Martiniku par savu darbības bāzi," sacīja Lī Čins. "Viņiem šeit ir draugi no Francijas administrācijas, kuri ir gatavi uz to visu pievērt acis."
  
  
  "Turklāt," piebilda Mišela, "šī noteikti ir ideāla vieta, kur uzbrukt naftas pārstrādes rūpnīcai pie Kirasao."
  
  
  Es piekrītoši pamāju ar galvu un iedzēru vēl vienu malku sava dzēriena.
  
  
  
  Mēs sēdējām pie galdiņa Reine de la Caribe restorānā un dzērām vietējo ruma punšu augstās salnas glāzēs. Tas bija labs, un es cerēju, ka omārs, Karību jūras reģiona omāra versija, kuru pasūtījām vēlāk, būs tikpat laba. Un apmierinošs. Man bija sajūta, ka nākamajās divdesmit četrās stundās mums vajadzēs daudz enerģijas rezervju. Sweets un Lee Chin, kuriem tirgū bija izdevies atrast cienījamākas drēbes, izskatījās tikpat noguruši kā mēs ar Mišelu.
  
  
  "Nu," Sweets teica, pievienojot savam punčam vēl divas karotes cukura, "tev ir bijusi aizņemta diena, Kārter. Bet es un mans draugs šeit, Afro-Āzijas alianse, kā jūs to varētu saukt, esam spējuši mazliet izrakt to, kas notiek mūsos.
  
  
  "Tādas kā?" - es prasīju.
  
  
  "Piemēram, Senpjērs ir miris par Austrumpeoriju februāra svētdienas vakarā pēc sniega vētras," sacīja Lī Čins. “Zivis, zivis un vēl zivis. Un zvejnieki. Makšķerēšana. Tas ir viss".
  
  
  "Mums tagad nekas nav pret zivīm," sacīja Svīts. “Patiesībā mums bija ļoti garšīgas saldskābas pusdienas. Bet…"
  
  
  "Viņš nozīmē salds un salds," sacīja Lī Čins. “Šī bija pirmā reize, kad es ēdu desertu kā pamatēdienu. Un arī makrele."
  
  
  "Katrā ziņā," Svīts smaidot turpināja, "mēs nolēmām, ka, kā jūs teicāt, tā ir maza sala, tāpēc mēs izvēlējāmies vienu no šiem maršrutiem, šiem sabiedriskajiem taksometriem, un devām mums nelielu ekskursiju pa salu dienvidos. Piekraste."
  
  
  "Kur," Lī Čins pārtrauca, liekot viņiem abiem ļoti līdzināties Muta un Džefa darbībai, "mēs atradām darbību. Ja vēlaties rīkoties, izmēģiniet Lorēnu un Marigo.
  
  
  "Zvejas ciemati dienvidu krastā," es teicu.
  
  
  "Kur notiek tā sasodītā makšķerēšana," sacīja Svīts, savācot cukuru no iztukšotās glāzes dibena. “Nekad savā mūžā neesmu redzējis tik daudz zvejas laivu, lielu un mazu, sēžam dīkstāvē un nezvejoja labos makšķerēšanas laikapstākļos, un kravas mašīnas iebrauc ostā, lai atvestu viņiem kaut kādu aprīkojumu, ja man šķiet, ka daudzas no tām nav viņiem pat ir dzinēji."
  
  
  — Jahtas? ES jautāju.
  
  
  "Jahtas, kuteri, sloopi, brigantīnas, jahtas - viss, sākot no laivas līdz šonerim," sacīja Lī Čins.
  
  
  Mēs visi kādu laiku sēdējām klusēdami. Atnāca viesmīlis un nolika grozus ar maizi un maizītēm. Ārpus galvenajā laukumā skanēja mūzika, smiekli un vietējo balsu kliedzieni. Pūļi. Tas sākās pirms kāda laika un klusi saasinājās, kamēr mēs sēdējām malkojot dzērienus. Es redzēju, kā Sweets piesteidzas pie loga.
  
  
  "Kas tur notiek?" - viņš laiski jautāja viesmīlim. Man par pārsteigumu viņš runāja nevis franču vai angļu valodā, bet gan brīvi runājošs kreols, kura dzimtene ir Francijas Antiļu salas.
  
  
  "Karnevāls, monsieur," sacīja viesmīlis, plaši smaidīdams. “Šī ir Mardi Gras, pēdējā svētku diena pirms gavēņa. Mums ir parādes, tērpi, dejas. Šeit ir daudz jautrības."
  
  
  "Izklausās jautri," sacīja Sweets. "Žēl, ka mēs..."
  
  
  "Man nav nekā smieklīga ar savu tēvu, kur viņš ir," Mišela asi iestarpināja. Viņa pagriezās pret mani. "Nik, ko mēs darīsim?"
  
  
  Es iedzēru malku sava dzēriena. Pūļa troksnis kļuva arvien skaļāks un tuvāks. Es dzirdēju tērauda bungu joslas šķidro šūpošanos, kas, iespējams, ievesta no Trinidādas, un vietējās Martinikas begvinejas tracinošais ritms, kas spēlēja ragos.
  
  
  "Pamatiestatījums ir acīmredzams," es lēni teicu. “SLA galvenā mītne atrodas Montpelē krāterī. Būtu viegli no vulkāniskajiem iežiem izgrebt tuneļu un kameru tīklu – ja neņemtu vērā vulkāna atkārtotas eksplozijas briesmas. Un es domāju, ka SLA ir gatava izmantot pat šo iespēju, vienojoties ar viņiem."
  
  
  "Un jūs domājat, ka mans tēvs tur tiek turēts?" – Mišela satraukti jautāja.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  “Es domāju, ka visas zemūdens sprādzienbīstamās ierīces, ko ražo SLA, tiek ražotas tur. Pēc tam to ar kravas automašīnu transportē uz divām ostām, lai iekrautu laivās.
  
  
  — Mazās laivas? Sweets teica ar vieglu neticību. “Sīkas laivas? Parastas zvejas laivas?
  
  
  "Tas ir tas, ko es vēl nesaprotu," es atzinu. Es atklāju, ka man ir jārunā skaļāk, lai mani dzirdētu pāri karnevāla ielu skaņām. Parādei tagad jābūt ļoti tuvu restorānam. “Kā no mazas laivas var palaist zemūdens ierīci ar zemūdens dzinēju? Un, ja tas netiek iedarbināts, kā pat nevainīga izskata zvejas laiva var iekļūt jūrā uzstādītajā drošības kordonā, kas tagad tiks uzstādīts ap Kirasao. Rafinēšanas rūpnīca? Bet mēs zinām, ka SLA kaut ko iekrauj šajās laivās, un mums ir jāpieņem, ka tās ir sprādzienbīstamas ierīces. Kas mūs noved pie mūsu problēmas."
  
  
  Tieši aiz loga atskanēja aizsmacis taures. Es ieraudzīju garām smaidošu, kliedzošu, dziedošu seju skatienu, kas turēja rokās kaut kādu reklāmkarogu.
  
  
  
  
  "Problēma," es turpināju, "ir tā, ka, ja mēs notrieksim zvejas laivas un spēsim atspējot sprādzienbīstamās ierīces, štābs vulkāna iekšpusē tiks savlaicīgi brīdināts par evakuāciju. Pat ja ne visu aprīkojumu, vismaz personālam vajadzēja to būvēt no jauna citā laikā un citā vietā. Un tas ietver Mišelas tēvu, kurš ir visas operācijas atslēga."
  
  
  Troksnis ārā pārvērtās rūkoņā. Ielas otrpus logam bija aizsprostotas. Es redzēju krāsu uzplaiksnījumu un tad vēl vienu. Milzīgas papjēmašē maskas ar putniem, zivīm, dīvainiem radījumiem no Karību jūras leģendām, cilvēku karikatūras, visas koši krāsainas un ar pārspīlētām īpašībām, soļoja garām, šūpojoties no vienas puses uz otru. Dažas figūras bija dabiskajā izmērā, un tajās esošie cilvēki bija pilnībā paslēpti. Un, kad viņi negāja, viņi dejoja insinuējošā beguine ritmā.
  
  
  — No otras puses, — es turpināju, noliecoties pāri galdiņam, lai citi mani dzirdētu, — ja mēs vispirms trāpīsim vulkānam, štābs varēs dot pavēli laivām kuģot. ostas, šīs zvejas laivas pazudīs starp desmitiem tūkstošu citu Karību jūras reģionā. Ar sprādzienbīstamām ierīcēm jau uz klāja."
  
  
  "Un es dotu diezgan labu minējumu," sacīja Lī Čins, "ka tik tuvu laika atskaitei līdz uzbrukumam Kirasao, viņi, iespējams, jau ir bruņoti."
  
  
  "Mums jāpieņem, ka tas tā ir," es piekritu. “Tātad mums atliek tikai viena lieta. Tā nav liela iespēja, bet tā ir mūsu vienīgā iespēja."
  
  
  Ārā varēja dzirdēt vēl skaļāku mūziku. Izlūza viens no priekšējo durvju loga stikliem. Dzirdēju, kā viesmīlis aizkaitināti nolamājas un metās pie ārdurvīm. Viņš to atvēra un sāka iebilst parādes dalībniekiem. No ielas atskanēja smiekli un kliedzieni.
  
  
  — Ja es tevi labi izrakšu, draugs, — Svīts lēni sacīja, — mums vienlaikus būs jāuzbrūk laivām un vulkānam.
  
  
  "Neiespējami!" – Mišela nočukstēja.
  
  
  "Neticami," es sausi teicu, "bet ne neiespējami. Un, kā jau tikko teicu, mūsu vienīgā iespēja. Sweets un Lee Chin vadīs laivas. Mišel, jūs un es dosimies uz īsu vizīti Montpelē.
  
  
  Pie durvīm pēkšņi uzplaiksnīja krāsa. Viens no parādniekiem, visu ķermeni klājis koši zaļā un sarkanā zivs tērpā, bija atgrūdis viesmīli un tagad stāvēja durvīs. Viņš pamāja ar spurām aizsegto roku draugiem uz ielas, aicinot viņus uz sašutuma viesmīļa protestiem.
  
  
  "Sveiks, draugs," sacīja Svīts. "Man ir vēl viena maza ideja. Kāpēc..."
  
  
  "Skaties!" - Lī Čins teica. "Viņi nāk! Oho! Cik traka aina!”
  
  
  Parādītāji pēkšņi kā paisuma vilnis pārklāja oficiantu, galvā bija zaļas un sarkanas zivis. Tur bija milzu papagaiļi, haizivis ar smaidošām mutēm un mirdzošiem zobiem, milzīgs melns, grotesks puscilvēks, pusputna figūra no Karību jūras vudu leģendas, karsti rozā cūka ar milzīgu purnu un, šķiet, desmitiem spīdīgu zivju. galvas pārklātas ar skārda foliju. Tagad viņi mežonīgi dejoja pa restorānu, kliedza, šūpojās no vienas puses uz otru. Vietā, kur kādreiz telpā bija kluss un mierīgs, tagad valdīja cilvēku haoss, kustība un trakulīgs troksnis.
  
  
  "Tu kaut ko zini. Kārters,” Lī Čins man teica, kad dejotāji tuvojās mūsu galdam, “tas varētu būt ļoti jautri.” Un varbūt tas arī viss. Bet nez kāpēc man tas nepatīk. "
  
  
  ES arī. Un es nevarēju pateikt, kāpēc, un to nevarēja arī Lī Čins. Tā ir sestā sajūta, kas brīdina jebkuru labu aģentu par briesmām tur, kur nekas cits to nespēj. Es gribēju nekavējoties izvest mūs četrus no šīs telpas un prom no pūļa. Bet tas bija neiespējami. Tagad ap mūsu galdu ieskauj papjēmašē figūras, kas neprātīgi dejoja mums apkārt, skanot ielām.
  
  
  "Dancez!" viņi sāka raudāt. "Dancez!"
  
  
  Pēkšņi rokas pastiepās, un Lī Čins un Mišela piecēlās kājās, balsīm mudinot viņus pievienoties dejai. Es redzēju, ka Lī Čina instinktīvā kung fu reakcijā sāka griezt savu roku un pielāgot savu svaru, tad kā zibens izšāvās Svītsa roka, lai viņu turētu.
  
  
  — Atdzesē viņus! - viņš pavēlēja. "Šie cilvēki pēc dabas ir maigi, pieklājīgi un draudzīgi, taču aizvainojumi viņu viesmīlībai - arī uzaicinājums uz deju - var kļūt neglīti!"
  
  
  Mišela, joprojām pretojoties rokām, kas stiepās pret viņu, pavilka to un bailīgi paskatījās uz mani.
  
  
  "Kendijai ir taisnība." ES teicu. "Viņu ir daudz vairāk nekā mūsu, un pēdējā lieta, ko mēs vēlamies, ir cīņa, kurā ir iesaistīta policija."
  
  
  Brīdi vēlāk abas sievietes piecēlās kājās un sāka skriet.
  
  
  
  "Pieturieties pie Lī Čina," es teicu Svītam. "Nepalaidiet viņu prom no redzesloka. Es paņemšu Mišelu."
  
  
  Mēs abas pielēcām kājās un iespiedāmies pūlī, kas abas sievietes ātri aiznesa prom no galda. Es paslīdēju starp abām skārda zivtiņām un ar elkoni uzmetu melno, balto un sarkano gaili, mūzikas pavadībā mežonīgi plivinot spārnus, lai tas nonāktu pie Mišelas. Rozā cūka grieza viņu reibinošos apļos, milzīgais purns pieskārās viņas sejai.
  
  
  "Būvess!" - pēkšņi iekliedzās kāda balss. Dzert! Un kliedziens izplatījās pa visu istabu. "Bouvez! Bouvez!"
  
  
  Apņēmies palikt Mišelas tuvumā, es redzēju, kā uz letes tiek izmesta nauda un sagrābtas pudeles. Tie tika izmesti gaisā pa istabu, tika izvilkti kontaktdakšas un nodoti no rokas rokā.
  
  
  "Būvess!" - kāda balss kliedza man ausī, pa pusei apdullinot. "Voici! Buvez!"
  
  
  Pirms es to sapratu, man rokā tika iegrūsta pudele un piespiesta man pie mutes. Lai to pārvarētu, es pieliku to pie lūpām un ātri iedzēru. Tas bija tīrs jauns rums no niedru laukiem, bagāts un salds, un tas dedzināja manu kaklu kā sērskābe. Pretojoties vēlmei rīstīties, es pasmaidīju un pasniedzu pudeli tās īpašniekam, sudrabaini kaijai ar garu, smailu āķi knābim. Viņš to atdeva manās rokās. Pienesu to pie mutes, izlikos, ka iedzeru vēl vienu malku, un iedevu to smīnošās, zobainās haizivs dedzīgajās rokās.
  
  
  Tad es atskatījos Mišelas virzienā un viņa bija prom.
  
  
  Es nikni iespiedos pūlī, izmantojot plecus un elkoņus, lai izietu cauri murgainajam dzīvnieku, putnu un zivju figūru klāstam.
  
  
  "Mišela!" ES zvanīju. “Mišela! Atbildi man!"
  
  
  "Šeit!" Es dzirdēju viņas vājo balsi. "Šeit!"
  
  
  Pēkšņi es viņu ieraudzīju. Viņa stāvēja pie durvīm, šoreiz milzu gaiļa rokās. Un viņš izvilka viņu pa durvīm. Tad tikpat pēkšņi es jutu, ka tieku stumts pretī durvīm. Viss pūļa virziens mainījās. Tāpat kā viņi kā paisuma vilnis steidzās iekšā restorānā, tagad atkal tiek aizslaucīts. Es ļāvu sevi nēsāt starp grūstošajiem ķermeņiem, sajutu biezo sviedru smaku, manas ausis noslīka aizsmakušos saucienos, smieklos un misiņa ragu kaukšanā. Priekšā es redzēju Mišelas garos melnos matus, kad viņu no vienas puses uz otru šūpoja viņas partneris, iespējams, dzīvnieks, varbūt putns, varbūt zivs.
  
  
  "Būvess!" - kāda balss kliedza man ausī. "Būvess!"
  
  
  Šoreiz es nostūmu pudeli malā. Tagad mēs bijām ārā, un es nevarēju riskēt pazaudēt Mišelu no redzesloka, pat uz mirkli. Sweets un Lee Chin nekur nebija redzami.
  
  
  Mūzikā atskanēja pēkšņa sprādzienu zalve. Es saspringu. Tad debesis izgaismoja zibšņus un gaismas svītras. Sarkans, balts, zaļš, zils - gaismas strūklakas, krāsu ūdenskritumi. Uguņošana. Pa lielam. Viņi uz brīdi mani padarīja aklu. Tad mana redze noskaidrojās un visā ķermenī skanēja trauksmes zvani.
  
  
  Pūlis sadalījās. Lielākā daļa gāja taisni, bet kāds zars stūri pārvērta par aleju. Un Mišela bija starp šo filiāli.
  
  
  Es izgāju cauri pūlim kā vērsis pa garu zāli. Kad es pagriezos ap stūri, es atradu sevi uz šauras ielas, kas bija nedaudz vairāk par aleju. Beigās Mišela atradās grupas centrā, un, skatoties, lamājos, es redzēju, ka viņu nes ap citu stūri. Es ar elkoņiem un pleciem izgāju cauri gaviļnieku pūlim, no kuriem daudzi dzēra no pudelēm? pudeļu laušana uz bruģakmeņiem. Ejot, iela kļuva tumšāka un šaurāka, līdz beidzot vienīgais gaismas avots bija postošs gaismas sprādziens augstu debesīs. Tie meta baisa ēnas uz ēku apmetuma sienām un logu kaltajām dzelzs restēm. Es sasniedzu stūri un pagriezos, bet atrados uz citas tumšas ielas, piemēram, alejā.
  
  
  Šokā es sapratu, ka tā ir tukša.
  
  
  Mišela nekur nebija redzama.
  
  
  Tad pēkšņi tas vairs nebija tukšs. Bija ķermeņu straume, dīvainas maskas, un man apkārt bija aplis ar skārda folijas zivju galvām.
  
  
  Absolūtā klusuma brīdis pēkšņi beidzās ar dzirksteļu ratu, kas sprāga debesīs augšā.
  
  
  Mani apkārtējo figūru rokās es redzēju mačetes asmeņu blāvo spīdumu, kas bija uzasināts līdz skuvekļa asmenim.
  
  
  "Ak, monsieur," teica viens no varoņiem, "šķiet, ka zivs noķēra zvejnieku."
  
  
  "Zivis," es lēni un neatlaidīgi teicu, "to var ēst pusdienās, ja tā nestāv prom no zvejnieka."
  
  
  "Zivs," figūra norūca, "gatavojas izķidāt zvejnieku."
  
  
  Viņa rokā pazibēja mačetes asmens, un viņa roka sita uz priekšu. Bet viņš bija lēnāks par manu roku ar Vilhelmīnu. Lodes sprakšķis atbalsojās alejā gandrīz tiklīdz viņš pakustējās, un viņš nokrita, asinīm izplūstot caur caurumu foliju iesaiņotajā krūtīs un no mutes.
  
  
  
  Abi vīrieši aiz viņa pārcēlās uz abām pusēm man. Otrā Vilhelmīnas lode trāpīja man pa kreisi viņa vēderā, un viņš kliedza aiz sāpēm un šausmām, kad mana labā kāja iespēra otra cirkšņos, liekot viņam uzreiz iekrist augļa stāvoklī.
  
  
  Es tik tikko paguvu pagriezties, lai groteskajā, sprāgstošās romiešu sveces gaismā virs galvas ieraudzītu gaisā šņācošu mačetes asmeņa spožo mirgošanu. Es pagriezos un pakāpos uz sāniem, un tas nekaitīgi noklikšķināja uz bruģakmeņiem aiz manis. Vilhelmīna atkal nospļāva, un nokrita cita zivs figūra, kuras galvaskauss acumirklī izlauzās sarkano asiņu, smadzeņu pelēkās vielas un balto kaulu fragmentu izvirdumā.
  
  
  Taču mana rīcība atklāja ko citu. Alejas otrā galā man lēnām tuvojās cita zivju figūru grupa. Man uzbruka no abām pusēm, un visi evakuācijas ceļi tika bloķēti.
  
  
  Turklāt es pēkšņi pamanīju, ka debesīs sprāgst cita romiešu svece un vienā pusē iedegas aleja. Uz augšu.
  
  
  Trīs zivju figūras atdalījās no pūļa manā priekšā, piesardzīgi tuvojoties man un atradās tik tālu viena no otras, cik aleja to atļauj. Paskatoties pār plecu, es sapratu, ka trīs figūras aiz manis dara to pašu. Viņi kustējās lēni, kaut kādā ritmā, it kā izpildītu kādu nāvējošu rituālu deju. No pūļa aiz viņiem atskanēja plaukstoša dziesma. Tam bija dziļš, atvēsinošs slepkavības tonis.
  
  
  “Tuet... Thuet... Thuet... Thuets...”
  
  
  Nogalini... Nogalini... Nogalini... Nogalini...
  
  
  Nogaidīju, virzījos uz priekšu un nedaudz uz sāniem, vērtēju viņu progresu. Tagad viņi bija pietiekami tuvu, lai es varētu redzēt acis, kas dzirkstī aiz folijas zivju galvām. Acis nedabiski platas, ripotas, satraukti. Karsti nogalināt. Tomēr es gaidīju.
  
  
  “Tuet... Thuet... Thuet... Thuets...”
  
  
  Tuvojās slepkavības deja. Es gandrīz jutu nāves elpu savā sejā. Mačetes sāka celties. Es gaidīju, piesedzot Vilhelmīnu, muskuļi saspringa gatavībā.
  
  
  “Tuet... Thuet... Thuet... Thuets...”
  
  
  Šobrīd!
  
  
  Es uzlecu augstu, liekot lietā visus spēkus. Manas izstieptās rokas satvēra kaltās balkona margas virs galvas, kamēr manas kājas, savilktas kopā kā divas nūjas, šūpojās draudīgā svārsta lokā. Atskanēja slapjš būkšķis, kad manas kurpes ietriecās manā galvaskausā, un tad vēl viens, kad tās atsitās atpakaļ.
  
  
  Tad es uzkāpu pāri margām uz balkona. Pie margām atskanēja mačetes asmens, ko meta pārlieku dedzīgas, neapmierinātas rokas, un tad vēl viena. Dažu sekunžu laikā Hugo bija manā rokā un viņš mani notrieca, noraujot četrus pirkstus no rokas vīrietim, kurš mēģināja uzkāpt uz balkona. Viņa kliedziens bija ausis caururbjošs.
  
  
  Tad es atkal pielecu augšā, satverot virs sevis esošā balkona margas. Zemāk esošā dziedāšana pārvērtās par niknu kliedzienu haosu, kas sajaukts ar to cilvēku vaidiem un kliedzieniem, kurus biju ievainojis. Zivju tērpi tika saplēsti malā, lai uzbrucēji varētu kāpt uz balkoniem, kā es to darīju. Bet līdz brīdim, kad es sasniedzu jumtu, tikai vienam bija izdevies tikt uz zemākā balkona. Es pārlēcu pāri dzegai un notupos, šķielēdams sev apkārt esošo jumtu tumšajā tumsā.
  
  
  Tad es noelsos.
  
  
  Visas mājas abās manās pusēs bija savienotas ar jumtiem vienā līmenī. Un uz tālākās mājas jumta pulcējās pūlis kostīmu tērptu figūru.
  
  
  Pūļa vidū, blīvi ķermeņu ieskauta, atradās Mišela.
  
  
  Un no petardes apgaismotām debesīm pūļa virzienā nolaidās helikopters.
  
  
  Vilhelmīna ielēca manā plaukstā, un es metos uz priekšu, ātri nošļukdama. Notīrīju pirmo parapetu, uzlēcu uz nākamo jumtu un apstājos šaut. Milzu rozā cūka ar milzīgu purnu apgriezās, piespieda rokas pie sejas un, krītot, kliedza, izsmidzinot viņam rīklē asinis.
  
  
  — Niks! Es dzirdēju Mišelu kliedzam, kad viņa mani ieraudzīja. Tad: “Atgriezies, Nik! Atpakaļ! Viņi tevi nogalinās! Viņiem ir ložmetējs..."
  
  
  Es uzsitu jumtu tieši laikā. Nežēlīgais Stena ieroča sitiens iegrieza visu nakti, un lodes izsita ķieģeļu lauskas no skursteņa tieši aiz manis. Es pacēlu galvu un izšāvu. Vēl viena figūra nokrita, bet Stena pistoles skaņa turpinājās. Helikopters atradās tieši virs jumta, lēnām piezemējoties. Es sakodu zobus un nolēmu riskēt. Pēc minūtes būtu par vēlu; Mišela tiks uzņemta helikopterā.
  
  
  Mani muskuļi saspringa un es lecu uz priekšu.
  
  
  
  
  Izmisīgi skrēju līkločos, pārvarot jumta parapetus, kā trases zvaigzne. Manā priekšā es redzēju nāvējošus šāviena uzplaiksnījumus no Stena ieroča un helikoptera, kas nolaidās uz jumta, un tā durvis verās no iekšpuses.
  
  
  Tad mans galvaskauss uzsprāga kā pats Monpelē, manas smadzenes aizdegās, un es jutu, ka steidzos uz priekšu.
  
  
  Melns.
  
  
  Klusums.
  
  
  Nekas.
  
  
  
  Divpadsmitā nodaļa.
  
  
  Kaut kas kaut kur mani iedzina idejā. Tā nebija skaidra ideja, bet es zināju, ka tas ir ļoti nepatīkami. Es centos no tā izvairīties, cik vien iespējams. Bet viņš turpināja gausties. Beidzot man bija jāatzīst, ka es zinu, kas tas ir.
  
  
  "Acis," viņš teica. Jums jāatver acis.
  
  
  ES izdarīju. Es negribēju, bet es gribēju.
  
  
  Pazīstamas acis ar dubultu plakstiņu uz pazīstamas austrumnieciskas sejas skatījās uz mani. Viņi samirkšķināja acis, un tad viņu lūpas savilkās dzirkstošā atvieglojuma smaidā. Manu acu priekšā parādījās cita seja, šoreiz melna un tikpat pazīstama. Viņš arī smaida.
  
  
  "Sveiks, Kārt," teica austrumnieciskā seja, "vai jūs vienmēr ejat gulēt tik agri vakarā? Es domāju, ka mēs pat vēl neesam paēduši vakariņas.
  
  
  Es pacēlu galvu un ievaidējos. Sāpes pāršalca manu galvaskausu, līdz es domāju, ka mani acs āboli izkritīs. Es uzmanīgi, vilcinoši pieskāros ar roku galvaskausam. Viņš atklāja lielu pārsēju.
  
  
  "Es jūtos," es ar grūtībām sacīju, "kā vīrietis, kura galvas ādu pārgrieza Stena pistoles lode."
  
  
  "Iespējams, tāpēc, ka tu esi vīrietis, kuram Stena pistoles lode tikko sasita galvu," ierosināja Lī Čins.
  
  
  "Ei, draugs," Sweets klusi sacīja, "vai neviens jums nekad nav teicis, ka, uzbrūkot kādam ar automātisko ieroci, jūs varat nošaut?"
  
  
  "Viņi iesēdināja Mišelu helikopterā," es teicu, kad apsēdos. "Man bija jāmēģina viņus apturēt."
  
  
  "Tas bija labs mēģinājums," sacīja Lī Čins. "Es domāju, ka es nekad neesmu redzējis, ka kāds cilvēks mēģina uzbrukt armijai. Īpaši armija, kas tērpusies cūkās, gaiļos un zivīs. Un Stens izšāva no pistoles. Kad mēs ar Sweets redzējām helikoptera nolaišanos un uzlidojum uz tā jumta un ieraudzījām, ka jūs zvanāt Gaismas brigādei, es sākumā neticēju savām acīm.
  
  
  "Kad viņa uzticējās savām acīm," sacīja Svītsa, "viņa kļuva par diezgan ātru cāli ar galvas saiti."
  
  
  "Tas ir tikai izciļnis, Nik," sacīja Lī Čins. "Viss būs labi, izņemot galvassāpes, kas ir Ķīnas mūra lielumā."
  
  
  "Tikmēr," es teicu, "viņi satvēra Mišelu. Un viņi aizgāja."
  
  
  "Neērti," Sweets nopūtās. "Šis ir patiešām neērts laiks."
  
  
  "Sliktākais," es piekritu. Un tas bija sliktākais no visiem. Patiesībā…
  
  
  Kaut kur dvēseles dziļumos sāka griezties riteņi.
  
  
  "Jūs joprojām nedomājat mēģināt uzbrukt laivām un vulkānam vienlaikus, vai ne?" – Lī Čins jautāja. “Jo, ņemot vērā visas lietas, es vēlētos dzīvot nedaudz ilgāk. Un ja…"
  
  
  Es pamudināju viņai klusēt. Atspiedusies uz elkoņa, es ieķēros krekla kabatā pēc cigaretēm, izvilku vienu saburzītu un aizdedzināju. Kādu laiku smēķēju klusēdams. Un es domāju. Un jo ilgāk domāju, jo vairāk pārliecinājos, ka lietas skaidri redzu jau pirmajai melodijai.
  
  
  Man nepatika, kā viņi izskatījās.
  
  
  Bet man bija viena priekšrocība. Es biju gandrīz pārliecināts, ka ienaidnieki nezināja, ka es zinu.
  
  
  Es grasījos izmantot šo priekšrocību pēc iespējas labāk.
  
  
  Es pagriezos atpakaļ pret Lī Činu un Sweets, kamēr vilku ārā Vilhelmīnu, lai pārlādētu.
  
  
  "Plāns," es viņiem teicu, "ir mainījies. Mēs visi nonāksim vulkānā."
  
  
  Viņi pamāja.
  
  
  "Šī ir viņu galvenā mītne," viņš teica. "Es domāju, ka tur viņi aizveda Mišelu."
  
  
  "Es domāju, ka viņi arī tā domāja," iestarpināja Lī Čins.
  
  
  "Tieši tā," es teicu. "Un es noteikti negribētu viņus pievilt. Bet kā papildu bonusu mēs pievienosim nedaudz sastāvdaļas, ko viņi nav gaidījuši.
  
  
  Sweets un Lee Chin uzacis pacēlās vienlaikus. Es vēlreiz piesedzu Vilhelmīnu, cenšoties ignorēt reibinošās sāpes, un sāku runāt. Kad es pabeidzu, viņi abi kādu laiku klusēdami skatījās uz mani. Sweets tad lēni iesmējās. Viņš izmakšķerēja no kabatas šokolādes konfekti, izsaiņoja to un iebāza mutē.
  
  
  "Es domāju," viņš teica. “Šī ir īsta dzīvā drāma. Un es vienmēr gribēju būt izpildītājs."
  
  
  "Jā, bet vai jūs vienmēr gribējāt pabeigt mazos gabaliņos?" – Lī Čins jautāja. Tad man: “Skaties, Kārter, es esmu par drosmīgu rīcību un drāmu, bet es domāju, ka var rasties sarežģījumi, ja mēs galu galā uzspridzināsim visu salu, mums varētu būt daži iebildumi. Un ir diezgan liela iespēja, ka mēs to izdarīsim. Nemaz nerunājot par to, ka mēs uzlēktu debesīs."
  
  
  
  "
  
  
  "Tā, protams, ir spēle," es teicu. "Bet mums ir palikušas tikai dažas stundas, un šī ir mūsu vienīgā iespēja."
  
  
  Li Čins klusi domāja.
  
  
  "Nu," viņa beidzot teica, "es vienmēr esmu domājusi, kā būtu spēlēt madžongu ar TNT. Un šovakar man joprojām nav ko darīt. Ieskaiti mani."
  
  
  "Tieši tā," es teicu. "Ejam uz. Nav laika tērēt."
  
  
  Atgriežoties uz ielas, izejot cauri jautro karnevālu trakulīgajam pūlim, mēs atradām sabiedrisko taksometru, kas devās no Fortdefransas caur Senpjēru un tālāk uz Morne-Ruge, pilsētu, kas ir vistuvāk vulkānam. Ar dāsnu dzeramnaudu es pārliecināju šoferi doties uz Morne Rouge, atstājot tikai mēs trīs pasažieri. Braucām klusēdami, katrs iegrimis savās domās.
  
  
  Mēs devāmies uz Morne Rouge. Mēs ar Lī Činu klusībā paspiedām Svītsa rokas, mūsu skatieni sastapās un saslējās. Pēc tam mēs devāmies pa ceļu uz vietu, kur bija paslēpta Lady Day. Viņš izvēlējās citu ceļu. Uz Mont Pele.
  
  
  Tagad Lee Chin bija tikai viens auskars.
  
  
  Sweets valkāja citu.
  
  
  Lady Day radio telpā es sazinājos ar Gonsalesu un sniedzu viņam savus norādījumus, uzsverot to steidzamību. Tad mēs gaidījām divas stundas. Šīs bija visgrūtākās divas stundas visā operācijā. Bet mums vajadzēja dot Sweets laiku darbam. Un man vajadzēja dzirdēt no Gonsalesa. Kad es to izdarīju un dzirdēju viņa teikto, adrenalīns izplūda caur manu ķermeni. Izslēdzu radio un pagriezos pret Lī Činu.
  
  
  "Nulle stunda," es teicu. "Aiziet."
  
  
  Pēc pusstundas mēs jau gulējām uz vēdera un gājām cauri zemajiem krūmiem, kas robežojas ar Monpelē krātera pieejām. Bez manas ierastās Vilhelmīnas, Hugo un Pjēra ģimenes man bija Izraēlas MKR Stens. Šis ir viens no visievērojamākajiem automātiskajiem ieročiem, taču tas ir izveidots tā augstās precizitātes, zemā lūzuma ātruma un, pats galvenais, slāpētāja dēļ, kas nesamazina precizitāti vai uguns ātrumu līdz manāmi. Lī Čins nesa savu dvīņu, abi no Svītsa iespaidīgās ieroču kastes.
  
  
  "Pagaidi," es pēkšņi nočukstēju, norādot uz Lī Činu.
  
  
  Mazāk nekā simts jardu attālumā Monpeles krātera mala izcēlās naksnīgajās debesīs. Pienesu pie acīm Svīta binokli un noskenēju tās. Es jau todien zināju no mūsu ekskursijas, ka septiņas pēdas garš elektrificētas stieples gredzens stiepjas visā gredzena diametrā. Tas, ko es tagad meklēju, bija atšķirīgs. Kad es to atradu, es pasniedzu binokli Lī Činai un pamudināju viņai paskatīties.
  
  
  "Prožektori," es īsi teicu. "Uzstādīts divvietīgi, vērsts pretējos virzienos, uz katra žoga staba."
  
  
  "Uh-hu," Lī Čina sacīja, aizsedzot acis ar binokli, "un, ja kaut kas pieskaras žogam, tas turpinās."
  
  
  "Tieši tā," es teicu. — Tagad uzzināsim mazliet vairāk.
  
  
  Es aptaustīju krūmu un atradu smagu nūju, tad rāpu vēl piecdesmit jardus, Lī Čins man aiz muguras. Tad viņš iemeta nūju. Atskanēja sitiena skaņa, atsitoties pret vadu, elektrības sprakšķi, kad strāva plūda cauri rasai, un iedegās divi prožektori. Tikai divi.
  
  
  "Uh-hu," sacīja Lī Čins. "Prožektori ne tikai apgaismo, bet arī identificē traucējumu avotu uz žoga."
  
  
  "Tas sekoja," es sacīju, saplacinoties kā Lī Čins, "uzradās bruņoti apsargi."
  
  
  Kā pēc mājiena pret debesīm parādījās divi sargi ar šautenēm. Mēs ar nolaistām galvām skatījāmies, kā viņi spīdināja savus lukturīšus lejup pa nogāzi un ap žogu, un tad, acīmredzot nolēmuši, ka traucējumus izraisījis dzīvnieks, pazuda.
  
  
  Es pagriezos pret Lī Činu.
  
  
  "Kā tev šovakar iet ar akrobātiku?"
  
  
  Viņa jautājoši paskatījās uz mani. Es viņai precīzi pateicu, ko mēs darīsim. Viņa nedomājot pamāja ar galvu, un mēs vēl piecas minūtes pavadījām, rāpdamies gar žogu, lai tiktu prom no zonas, kuru tagad varēja vērot apsargi, pirms mēs pagriezāmies un rāpāmies taisni uz to. Kad bijām pāris pēdu attālumā, es pagriezos un pamāju viņai. Mēs piecēlāmies ātri un vienlaikus.
  
  
  "Op-la!" - es asi nočukstēju.
  
  
  Viņas labā kāja atradās manās aizvērtajās rokās, viņas ķermenis no tām izslīdēja, un viņa kūleņoja gaisā un pārlidoja pāri žogam kā ātra, gandrīz neredzama ēna. Viņa no iekšpuses ripoja pa zemi tikpat ātri kā es uz vēdera no otras puses. Tas viss aizņēma ne vairāk kā trīs sekundes. Ceturtajā jau sajutu blakus citu nūju. To atradusi, paskatījos pulkstenī un gaidīju atlikušās trīsdesmit sekundes, par kurām bijām vienojušies. Tad viņš pameta.
  
  
  Ieslēdzās prožektori.
  
  
  Es pacēlu Stenu uz pleca, pārslēdzos uz vienu darbību un divreiz nospiedu sprūdu.
  
  
  Uz stikla atskanēja divas vājas plaisas, pēc tam atskanēja trieciens un atkal tumsa.
  
  
  Kad parādījās aizsargu silueti, viņi apstājās, spīdinot ar lukturīšiem prožektorus, kas tik neizskaidrojami iedegās un pēc tam nodzisa.
  
  
  Es atkal nospiedu Stenam mēlīti.
  
  
  Kreisais aizsargs krita, iešāva galvā. Un tā kā es izmantoju vienu uguni, nevis nepārtrauktu uguni, viņš nokrita uz priekšu uz žoga. Gandrīz - mana ieroča skaņas trūkuma dēļ - likās, ka viņš pēkšņi būtu noliecies, lai to pārbaudītu. Taču labās puses sargs zināja labāk, un viņa šautene jau cēlās līdz plecam, pagriezās, lai atrastu lodes avotu, kad no tumsas atskanēja Lī Čina skarbi čuksti.
  
  
  "Uzgaidi minūti!" - viņa teica franciski. "Nekusties! Es esmu aiz jums, un jūsu priekšā ir vīrietis. Mums abiem ir automātiskie ieroči. Ja vēlaties dzīvot, dariet to, ko es saku."
  
  
  Pat vājajā gaismā es redzēju šausmas vīrieša sejā. Viņš nolaida šauteni un gaidīja, manāmi drebēdams.
  
  
  "Zvaniet vīrietim vadības telpā," sacīja Lī Čins. "Pastāstiet viņam, ka jūsu partneris nokrita uz žoga. Pasaki viņam, lai viņš izslēdz strāvu. Un tu izklausies pārliecinoši satraukts!
  
  
  Vīrietis nekavējoties pakļāvās.
  
  
  — Armands! - viņš iesaucās, pagriezdamies un kliedzot krāterī. “Dieva dēļ izslēdziet strāvu uz žoga! Marsels ir nokritis!
  
  
  Viņa briesmīgais tonis bija pārliecinošs pat man, iespējams, tāpēc, ka viņš bija patiesi nobijies. Pēc dažām sekundēm vājā dūkoņa, kas nāca no elektrificētā vada, apstājās. Nakts bija klusa, izņemot kukaiņu skaņu un tad tālu saucienu no krātera.
  
  
  "Strāva ir izslēgta," sacīja apsargs. Viņš joprojām trīcēja.
  
  
  "Jūsu dēļ es tā ceru," es dzirdēju Lī Činu čukstam. “Jo tagad tu viņam pieskarsies. Vispirms apakšējā daļa. Turiet to ar visu roku tieši pie staba."
  
  
  "Nē!" - teica vīrietis. "Lūdzu! Iespējama kļūda..."
  
  
  "Izdari to!" – Lī Čins atcirta.
  
  
  Nevaldāmi drebēdams, viņa elpošana tik apgrūtināta, ka es viņu skaidri dzirdēju, vīrietis piegāja pie žoga. Es turēju savu ieroci vērstu pret viņu, bet, lai gan viņš tagad atradās tikai dažu pēdu attālumā no manis, viņš tik tikko pamanīja, cik lēni, viņa sejai sagrozoties izkropļotā baiļu agonijā, viņš sniedzās līdz zemākajam vadam.
  
  
  "Ņem to!" - no Li Čina atskanēja draudu pavēle.
  
  
  Vīrietis vēl mirkli vilcinājās, tad kā peldētājs, kas nirst aukstā ūdenī, satvēra stiepli.
  
  
  Nekas nav noticis. Apsarga seja nedaudz atslāba. Es redzēju, ka no viņa zoda pilēja sviedri!
  
  
  "Pagaidi, līdz es jums pateikšu apstāties," es viņam pavēlēju.
  
  
  Viņš pamāja ar sastindzis sejas izteiksmi. Es nogāju vēl dažas pēdas, līdz sasniedzu vadu un izvilku no aizmugures kabatas stiepļu griezējus. Pēc tam dažas collas tālāk no apsarga rokas, lai, ja strāva atkal tiktu ieslēgta, kamēr es strādāju, viņš to iezemētu ar savu ķermeni un savu dzīvību, es nogriezu apakšējo šķipsnu.
  
  
  "Tagad apskaujiet nākamo šķipsnu," es viņam pavēlēju.
  
  
  Viņš paklausīja. Es nogriezu nākamo šķipsnu un teicu, lai viņš pārceļ roku uz nākamo. Es atkārtoju šo procedūru, līdz tika nogrieztas visas šķipsnas, pēc tam teicu apsargam attālināties un pārgāju pāri žogam, izmantojot apsarga ķermeni, lai pasargātu mani no jebkura skatiena, kas skatās no krātera.
  
  
  "Neviena nav redzama," klusi sacīja Lī Čins.
  
  
  Es piesardzīgi paskatījos pār sarga plecu krāterī. Tas bija, maigi izsakoties, cietoksnis. Cementa bloku ēku labirints, kura sienas šķita vismaz četras pēdas biezas, bez logiem nekur. Tikpat spēcīgs kā bēdīgi slavenais Furhrerbunkers, kurā Ādolfs Hitlers pavadīja savas pēdējās dienas pirms pašnāvības. Divos punktos ēkas tika iebūvētas paša vulkāna krāterī. Bija trīs izejas, divas no tām bija cilvēka izmēra durvis, kas veda uz ārējā krātera pretējām pusēm, viena no tām bija pietiekami liela kravas automašīnai. Liels ceļš, kas veda no krātera malas, veda uz šīm durvīm.
  
  
  Lī Činai bija taisnība. Neviena nebija redzams.
  
  
  Ar pistoli iedūru aizsargam vēderā.
  
  
  — Kur ir pārējie sargi? – es asi noprasīju.
  
  
  "Iekšā," viņš teica, norādot uz diviem spārniem ar cilvēka izmēra izejām. "CCTV sistēma skenē visu krāteri."
  
  
  "Kā viņš var nokļūt līdz malai, kur esam mēs?" - es prasīju.
  
  
  "Šeit ir cita trase," viņš teica, pārliecinot mani, ka viņš runā patiesību ar šausmām acīs. "Skeneri ir prožektori un tiek aktivizēti, kad tie ir ieslēgti."
  
  
  
  Tāpēc pagaidām mēs bijām ārpus attēla. Bet, tiklīdz mēs sāksim nolaisties krāterī, mēs jau būsim ļoti labi redzami. Brīdi padomāju, tad pagriezos un pačukstēju dažus īsus vārdus Li Čingai, kura gulēja man blakus uz vēdera. Pēc dažām minūtēm es novilku no mirušā aizsarga vāciņu un jaku un uzvilku tos sev.
  
  
  "Zvaniet vīrietim vadības telpā," es teicu. pie apsarga. "Pastāstiet viņam, ka jūsu partneris ir ievainots, un jūs viņu atvedīsit."
  
  
  Apsargs pagriezās un iekliedzās krāterī. Tagad es redzēju, kā atveras vienas no izejas durvīm un iznira figūra, ko ierāmēja gaisma no iekšpuses. Viņš pamāja ar roku un kaut ko piekrītoši kliedza.
  
  
  "Labi, draugs," es teicu sargam. "Tagad jūs aizvedīsit mani uz šo vadības telpu. Un lēnām. Visa ceļojuma laikā no pāris pēdām aiz jums būs ierocis.
  
  
  Dzirdēju, kā apsargs norij. Tad, noslaucījis sviedrus no acīm, viņš nometa šauteni, noliecās un pacēla mani. Es pagriezos tā, ka mans Izraēlas klusais Stens bija gatavs un mans pirksts joprojām atradās uz palaidēja. Bet šoreiz es šautu automātiski.
  
  
  "Labi, glābējs," es teicu sargam. "Gāja. Un, kad es saku, lai tu mani atstāj, dari to ātri.
  
  
  Lēnām viņš sāka iet lejup pa nogāzi krātera iekšienē. Dzirdēju Lī Činu rāpojam uz vēdera mums aiz muguras. Lejā pa atvērtajām durvīm es redzēju figūras, kas kustējās vadības telpā. Es saskaitīju vismaz duci. Es arī redzēju ko interesantu. Izrādījās, ka no vadības telpas uz ēku kompleksa iekšpusi ved tikai vienas durvis.
  
  
  "Kārters! Skaties! Ceļš!"
  
  
  Paskatījos virzienā, uz kuru norādīja Lī Čins. Gar vulkāna malu smagā kravas automašīna brauca pa ceļu, kas veda uz masīvām tērauda garāžas durvīm, tās zobrati čīkstēja, kad tā nogāzē pārslēdza lejup. Viņš apstājās pie durvīm. Brīdi vēlāk durvis klusi atvērās un iebrauca kravas automašīna. To darot, es ieraudzīju atvērtas durvis. Divi bruņoti apsargi, abi balti, abi ar ložmetējiem, un divi vietējie strādnieki, bez šaubām, nolīgti ekipējuma nešanai.
  
  
  Nē. Viens vietējais strādnieks.
  
  
  Un viens Sweet Hunter, ģērbies, iespējams, visnožēlojamākajās drēbēs, kādas viņš jebkad ir valkājis savā dzīvē. Viņš runāja un smējās tekošā dialektā ar Martiniku blakus, meklējot visu pasauli kā vīrs laimīgs, ka tikko ieguvis labi apmaksātu darbu.
  
  
  Plānojiet aktivitātes saskaņā ar grafiku.
  
  
  Nākamais solis.
  
  
  Mēs tagad atradāmies mazāk nekā simts jardu attālumā no atvērtajām vadības telpas durvīm. Apsargs, kas mani nesa, smagi elpoja un sāka paklupt no noguruma. Labi.
  
  
  "Gatavs, Lī Čin?" - jautāju, saspiežot rokas pie Siena.
  
  
  "Gatavs," atskanēja viņas īsais čuksts.
  
  
  "Apsargs, zvaniet saviem draugiem, lai palīdzētu man nest," es viņam teicu. "Tad esiet gatavs mani pamest. Un nekādu triku. Atcerieties, ka ierocis bija vērsts pret jums muguru."
  
  
  Viņš nemanāmi pamāja ar galvu un atkal smagi norija siekalas.
  
  
  "Sveiki draugi, kā būtu ar nelielu palīdzību?" - viņš iespaidīgi rēca. — Marseļa bija ievainota!
  
  
  Trīs vai četras figūras ienāca durvju ailē un devās mums pretī. Aiz durvīm pulcējās vēl vairāki cilvēki, kuri ziņkārīgi skatījās. Aiz muguras es dzirdēju vieglu klikšķi, kad Lī Čina pārslēdza ieroci uz automātisko uguni. Mani muskuļi saspringa no gatavības. ES gaidīju. Skaits ir palielinājies. Tagad viņi bija tikai trīsdesmit jardu attālumā. 20.10.
  
  
  Šobrīd!
  
  
  "Met mani!" - es teicu apsargam. Un dažu mirkļu laikā es ripoju uz zemes no Lī Čina uguns līnijas, Stena dibens gulēja zem mana zoda, viņa skati bija vērsti uz cilvēku grupu manā priekšā, kad tie sāka nonākt zem Lī Čina uguns. Vēl viens nokrita, griežoties no ložu spēka, kamēr mans ierocis sāka spļaut uguni. Tas bija tūlītējs slaktiņš: galvaskausi pārvērtās asiņainā smadzeņu un kaulu masā, sejas tika norautas, ekstremitātes tika norautas no ķermeņa un nokrita gaisā. Un sienu klusinātāju dēļ viss notika baismīgā klusumā, kā bezvārda sakropļošanas un nāves baletā, upuri tika sisti pārāk ātri un pārāk smagi, lai viņi pat kliegt vai raudāt. no.
  
  
  "Durvis!" - es pēkšņi iekliedzos. — Nošaujiet durvis!
  
  
  Es mērķēju ar ieroci pret mūsu priekšā esošo vīriešu ķermeņiem un izšāvu uz durvīm. Tā bija slēgšana. Tad es zvērēju. Siena bija tukša. Es izvilku tukšo klipsi un izvilku vēl vienu pilnu no kabatas, iedurot to pistolē, kamēr Lī Čins turpināja šaut man aiz muguras. Uz brīdi durvis pārstāja kustēties un tad atkal lēnām sāka aizvērties, it kā kāds aiz tām būtu ievainots, bet izmisīgi mēģinātu aizvērt aizsardzības līniju. Izšāvu vēl vienu šāvienu un pielecu kājās.
  
  
  
  
  
  "Piesedz mani!" Es kliedzu Lī Činam, vienlaikus raidot virkni ložu uz vienu no vīriešiem tieši man priekšā, kurš mēģināja piecelties.
  
  
  Tad es skrēju, notupos, Stens spļāva man priekšā ar savu kluso, bet nāvējošo uguni. Es pilnā ātrumā iesitu ar plecu durvīs, tad apgriezos, šaujot istabā. Atskanēja apdullinošs stikla plīšanas sprādziens, un visa TV ekrānu siena pārvērtās par neko; tad man pa kreisi viens šāviens no pistoles bez trokšņa slāpētāja. Es atkal pagriezos, Stens klusi uzsprāga. No aiz durvīm viena figūra metās augšup ar lodes spēku, trāpot viņam krūtīs, un tad lēnām nokrita uz priekšu.
  
  
  — Kārters! Es dzirdēju Li Činu kliedzam ārā. “Citas durvis! Vairāk aizsargu!”
  
  
  Es lēcu uz durvju pusi pāri nedzīvajiem ķermeņiem, kas bija vienīgie telpas iemītnieki. Mana roka atrada un nospieda slēdzi, iegremdējot istabu tumsā. No aiz ēku kompleksa stūra no durvīm krātera otrā pusē iznira milzīgs sargu pulciņš, kuru automāti jau klabēja. Televīzijas monitori viņiem pateica visu, kas viņiem jāzina - vulkāna uzbrukums!
  
  
  "Iekšā!" Es kliedzu Lī Činam, atbildot uz apsargu uguni. "Pasteidzies!"
  
  
  Lodes izšļakstīja cementa bloku blakus durvīm, saceļot nāvējošu putekļu pēdu aiz Lī Čina papēžiem, kad viņa nikni metās man pretī. Es sajutu asas sāpes plecā un atkāpos soli atpakaļ, tad redzēju, ka Lī Čins izlēca pa durvīm, pagriezās un aizcirta aiz viņas tērauda durvis, aizslēdzot smagās skrūves. Savilkusies no sāpēm plecā, es jutu pēc slēdža. Brīdi vēlāk es viņu atradu un istabu piepildīja gaisma. Lī Čins piecēlās ar kūpošu ieroci un ar bažām paskatījās uz mani.
  
  
  — Labāk parādi man to brūci, Kārter, — viņa teica.
  
  
  Bet es jau pats to esmu redzējis. Lode vienkārši apskāva manu augšējo bicepu. Sāpēja, bet es joprojām varēju izmantot savu roku, un asiņu nebija daudz.
  
  
  "Nav laika," es atcirtu. "Ejam!"
  
  
  Es virzījos uz kompleksa durvīm, tajā pašā laikā izvelkot tukšu trīs ceturtdaļu klipu no Stena un taranējot vēl vienu pilnu. Pistoles stobrs bija karsts un kūpēja, un es tikai cerēju, ka tas turpinās darboties.
  
  
  "Kur mēs dosimies?" Es dzirdēju Lī Činu sakām aiz muguras.
  
  
  “Abi spārni ar izejām krāterī tika apvienoti vienā centrālajā spārnā, kur tas tika iebūvēts tieši vulkāniskā iežu korpusā. Tur viņi glabāja savus vērtīgākos ieročus un izvietoja savas darbnīcas.
  
  
  "Un tur viņi gaidīja, ka mēs dosimies," atcerējās Lī Čins.
  
  
  "Labi," es teicu, pagriezos pret viņu un pasmaidīju. — Un mēs taču negribam viņus pievilt, vai ne?
  
  
  "Ak, nē," Lī Čina teica, svinīgi pakratīdama galvu. "Debesis Betsija, nē."
  
  
  Es lēnām atvēru iekšējās durvis ar kreiso roku, bet Stēns man bija gatavs. Tas veda garā šaurā koridorā, tukšā, izņemot dienasgaismas lampas gar griestiem. Biezās cementa bloku sienas slāpēja visas skaņas no ārpuses, bet skaņām no kompleksa iekšpuses tas darbojās kā milzu atbalss kamera. Un skaņas, ko es toreiz dzirdēju, bija tieši tas, ko es gaidīju. Tālumā dzirdama kāju stutēšana smagos kaujas zābakos. Ir daudz cilvēku, kas nāk no abām pusēm.
  
  
  Es pagriezos un sastapu Lī Čina acis. Tai bija jābūt visgrūtākajai daļai visā operācijā.
  
  
  ES teicu. "tagad"
  
  
  Mēs skrējām pa koridoru plecu pie pleca, skrienot. Skriešanas pēdu skaņas bija skaļākas, tuvākas. Tas nāca gan no kāpnēm gaiteņa galā, gan no gaiteņa, kas veda pa kreisi. Mēs bijām mazāk nekā divdesmit pēdu attālumā no kāpnēm, kad parādījās divas galvas, kas ātri gāja augšā pa kāpnēm.
  
  
  es kliedzu. — Lejā!
  
  
  Mēs vienlaikus nokritām uz grīdas, mūsu Sienas reizē iekrita mūsu plecos, un no viņu mutēm izlidoja nāvējoša ložu rinda. Abi ķermeņi tika atmesti atpakaļ, it kā tos būtu satriekuši milzu dūres, un asinis plūda augšup, kad tie pazuda lejā pa kāpnēm. Zemāk esošie vīrieši noteikti saprata šo ideju. Citu galvu nebija. Bet es dzirdēju balsis, kas nāca no kāpnēm, tikko nebija redzamas. Daudz balsu.
  
  
  Es arī dzirdēju balsis, kas nāca no koridora pa kreisi.
  
  
  "Dosimies mazā makšķerēšanas braucienā," es teicu Lī Činam.
  
  
  Viņa pamāja. Mēs plecu pie pleca rāpāmies pa gaiteni uz vēdera, pirkstiem joprojām turot uz sienu palaidējiem. Kad mēs sasniedzām gaiteņa līkumu, tikai dažas pēdas no kāpnēm mums priekšā, es noņēmu cepuri, ko biju paņēmusi no mirušā sarga, un izvilku to sev priekšā, ap līkumu.
  
  
  Atskanēja apdullinoši šāvieni. Cepure bija saplēsta lentēs.
  
  
  
  
  "Jā," sacīja Lī Čins. "Karaspēks atrodas mūsu kreisajā pusē. Karaspēks ir mūsu priekšā. Karaspēks ir mums aiz muguras. Es sāku justies patiešām klaustrofobiski."
  
  
  "Tas nebūs ilgi," es teicu. "Viņi zina, ka viņi mūs ir ieslodzījuši."
  
  
  Un tas neturpinājās ilgi. Kad atskanēja balss, viņš bija dusmīgs, nikns. Mēs nogalinājām vismaz 20 SLA karavīrus. Bet arī balss tika kontrolēta.
  
  
  — Kārters! viņš kliedza, skaņai atbalsojoties pa cementa bloku gaiteni. "Tu mani dzirdi?"
  
  
  "Nē!" - es iekliedzos pretī. "Es lasu no lūpām. Tev būs jāiznāk tur, kur es tevi redzēšu.
  
  
  Lī Čins iesmējās man blakus.
  
  
  "Izbeidziet stulbumu!" - balss rūca, atbalsojoties spēcīgāk nekā jebkad agrāk. "Mēs esam jūs ielenkuši! Lai kāds tu būtu, mēs varam tevi saplosīt gabalos! Es aicinu jūs un meiteni padoties! Tagad!"
  
  
  — Jūs gribat teikt, ka, ja mēs pārcelsimies, jūs mūs saspridzināsiet gabalos, bet, ja padosimies, jūs mūs dzīvus vārīsiet tikai eļļā? - es iekliedzos pretī.
  
  
  Spriežot pēc apslāpētā rūciena, kas sekoja, es biju pārliecināts, ka tas ir tieši tas, ko viņš gribēja darīt. Un vēl. Bet atkal runātājs pievilka sevi.
  
  
  "Nē," viņš kliedza. “Jūsu drošība jums un meitenei ir garantēta. Bet tikai tad, ja tu tagad padosies. Jūs tērējat mūsu laiku."
  
  
  "Iznieko savu laiku?" – Lī Čins nomurmināja.
  
  
  Es atkal kliedzu: "Kā es varu jums uzticēties?"
  
  
  "Es dodu jums vārdu kā virsnieks un džentlmenis!" balss atgriezās. "Turklāt ļaujiet man atgādināt, ka jums ir maz izvēles."
  
  
  "Nu, Lī Čin," es klusi teicu, "vai pieņemsim viņa vārdus kā virsniekam un džentlmenim?"
  
  
  "Nu, Kārter," sacīja Lī Čins, "man ir neskaidras aizdomas, ka viņš ir ierindnieks un nelietis. Bet kāda velna pēc. Es vienmēr domāju, kā būtu būt dzīvam vārītam eļļā.
  
  
  "Kas pie velna," es piekritu. Pēc tam kliedzot: “Labi, es pieņemšu tavu vārdu. Mēs izmetīsim savus automātiskos ieročus koridorā."
  
  
  Mēs to izdarījām. Ne pārāk labi, bet mēs tikām galā.
  
  
  "Très bien," teica balss. "Tagad nāc ārā, kur mēs varam tevi redzēt. Lēnām. Saliktām rokām virs galvas."
  
  
  Mums arī nepatika. Bet mēs to izdarījām. Brīdis, kad mēs kustējāmies, neaizsargāti, redzami un sasniedzami, pagāja kā mūžība, mūžība, kurā mēs gaidījām, lai uzzinātu, vai lodes mūs saplosīs vai ļaus vēl nedaudz dzīvot.
  
  
  Tad pagāja brīdis, un mēs palikām dzīvi, cilvēku ielenkumā franču desantnieku formā. Tomēr šiem vīriešiem bija aproces ar iniciāļiem OAS. Un nāvējoši automātiskie BĀRI, kas vērsti pret mūsu ķermeni vairāku pēdu attālumā. Divi no viņiem ātri un nežēlīgi pārmeklēja katru no mums, paņemot Lī Čina derringeri, Vilhelmīnu un Hugo, bet ne pateicoties viņa slēptuvei Pjēram.
  
  
  "Bon," sacīja vīrietis, kurš acīmredzami bija viņu vadītājs un kura balss vadīja sarunas. "Es esmu leitnants Renē Dorsons, un es nepavisam neesmu priecīgs jūs satikt. Bet man ir pasūtījums. Tu nāksi ar mani."
  
  
  Viņš norādīja lejā pa kāpnēm mūsu priekšā ar 45. kalibra pistoli rokā. Šautenes stobri mūs iedūra no aizmugures, un mēs sākām iet lejā pa kāpnēm, leitnants mums gāja pa priekšu. Lejā bija vēl viens tukšs gaitenis ar dienasgaismas apgaismojumu pie griestiem. Mēs gājām nāvīgā klusumā, ko lauza tikai armijas zābaku tramps uz cementa. Gaiteņa galā bija divas durvis. Dorsons norādīja uz kreisajā pusē esošo.
  
  
  "Nāc iekšā," viņš teica. "Un atcerieties, ka pret jums vienmēr būs ložmetēji."
  
  
  Mēs iegājām. Tā bija liela telpa ar pulētu riekstkoka apšuvumu uz cementa bloku sienām. Grīdu klāja biezi Irānas paklāji. Mēbeles bija oriģinālās Louis Quatorze. Uz maziem galdiņiem dīvānu priekšā stāvēja kristāla kausi ar zelta malām. Noturīga gaisma nāca no lampām uz galdiem un tika ievietota paneļos. Pie sarežģītā septiņpadsmitā gadsimta galda sēdēja cits vīrietis SLA uniformā. Viņš bija vecāks par Dorsonu, ar baltiem matiem, zīmuli plānām baltām ūsām un kalsnu, aristokrātisku seju. Kad mēs ar Lī Činu iegājām istabā, viņš mierīgi paskatījās un piecēlās.
  
  
  "Ah," viņš teica. — Kārtera kungs. Činas jaunkundze. Prieks iepazīties".
  
  
  Bet es viņu gandrīz nedzirdēju un neredzēju. Manu skatienu piesaistīja cita figūra istabā, kas sēdēja uz dīvāna un malkoja no kristāla brendija glāzes.
  
  
  "Ļaujiet man iepazīstināt ar sevi," sacīja vīrietis pie galda. “Es esmu ģenerālis Rauls Destins, Slepenās armijas organizācijas Rietumu spēku komandieris. Kas attiecas uz manu burvīgo biedru, es domāju, ka jūs jau pazīstat viens otru.
  
  
  Mans skatiens nekad nepameta sievieti uz dīvāna.
  
  
  "Jā," es lēni teicu. "Es domāju, ka jā. Sveika, Mišela."
  
  
  Viņa pasmaidīja un iedzēra malku brendija.
  
  
  
  
  "Labprātīgi, Nik," viņa maigi teica. "Laipni lūdzam mūsu galvenajā mītnē."
  
  
  
  
  Trīspadsmitā nodaļa.
  
  
  Sekoja ilgs klusums. Beidzot Lī Čins to salauza.
  
  
  — Redzi, Kārter? Viņa teica. "Mums vajadzēja zināt. Nekad neuzticieties sievietei, kura pārāk daudz zina par franču virtuvi."
  
  
  Mišelas acis iemirdzējās. Viņa pamāja ģenerālim.
  
  
  "Es gribu atbrīvoties no šīs meitenes!" - viņa dusmīgi teica. "Tagad! Un tas sāp!"
  
  
  Ģenerālis pacēla roku un izdvesa pārmetošu skaņu.
  
  
  "Tagad, mans dārgais," viņš teica angļu valodā ar Oksfordas akcentu, "tas diez vai ir viesmīlīgi. Nē. Patiesībā es domāju, ka mums ļoti paveicās, ka mūsu viesis bija Čīnas jaunkundze. Galu galā viņa ir liela un ietekmīga komerciāla koncerna pārstāve. Koncerns ar daudzām interesēm naftas nozarē. Diez vai viņi vēlas, lai šīs intereses tiktu iznīcinātas. Tāpēc esmu pārliecināts, ka viņai būs izdevīgi sadarboties ar mums."
  
  
  "Cilvēkam, kurš tikko zaudēja apmēram divdesmit karavīrus, jūs esat diezgan labsirdīgs," es teicu.
  
  
  "Neuztraucieties par to," ģenerālis mierīgi sacīja. "Viņi bija nekompetenti, tāpēc viņi nomira. Tas ir viens no karavīru riskiem jebkurā armijā.
  
  
  Viņš pagriezās pret leitnantu.
  
  
  "Es pieņemu, ka esat pārbaudījis, ka viņi ir neapbruņoti?"
  
  
  Leitnants gudri salutēja.
  
  
  "Ui, ģenerālis. Viņi tika rūpīgi pārmeklēti."
  
  
  Ģenerālis pamāja ar roku uz durvju pusi.
  
  
  "Tādā gadījumā atstājiet mūs. Mums lietas jāpārrunā."
  
  
  Leitnants strauji pagriezās un iegāja durvīs, paņemot līdzi savus vīrus. Durvis klusi aizvērās.
  
  
  "Lūdzu, Kārtera kungs, Čīnas jaunkundze," sacīja ģenerālis, "ieņemiet vietu. Vai vēlaties pievienoties mums uz konjaku? Tas nav slikti. Četrdesmit gadi mucā. Mans personīgais piedāvājums."
  
  
  "Ar rūsskābi aromatizēts?" - Lī Čins teica.
  
  
  Ģenerālis pasmaidīja.
  
  
  "Jūs abi man esat daudz vērtīgāki dzīvi nekā miruši," viņš teica, ielēja konjaku divās kristāla glāzēs un pasniedza tās mums, kad mēs apsēdāmies uz dīvāna pretī Mišelai. "Bet varbūt ir pienācis laiks man jums kaut ko paskaidrot."
  
  
  "Es esmu tikai ausis," es sausi teicu.
  
  
  Ģenerālis atgāzās krēslā un lēnām iedzēra malku konjaka.
  
  
  "Kā jūs droši vien jau esat sapratis," viņš teica, "ne prezidentam de Gollam, ne viņa pēctečiem neizdevās pilnībā iznīcināt OAS, pat pēc mūsu neveiksmes mēģinājumiem viņu noslepkavot un vairumu mūsu militāro vadītāju piespiedu trimdā. Patiešām, šī piespiedu izraidīšana vienkārši noveda pie pilnīgas mūsu taktikas maiņas. Mēs nolēmām izveidot savu organizāciju ārpus kontinentālās Francijas, un, kad atkal rīkojāmies, mēs uzbrukām no ārpuses. Tikmēr mēs turpinājām palielināt pagrīdes līdzjutēju skaitu valdībā un palielināt aktīvo biedru skaitu ārpus Francijas. Šīs darbības sasniedza savu kulmināciju pirms kāda laika, iegādājoties Mont Pele kā mūsu bāzi un ar Fernand Duroch iegādi kā mūsu - teiksim tā. , tehniskais konsultants?"
  
  
  "Fernanda Duroha iegāde?" – es sausi atkārtoju.
  
  
  Ģenerālis paskatījās uz Mišelu. Viņa paraustīja plecus.
  
  
  "Pastāsti viņam," viņa nejauši teica. — Tagad tam nav nozīmes.
  
  
  "Es baidos, ka misjers Duročs ir nolaupīts," sacīja ģenerālis. Mišela jau ilgu laiku ir bijusi mūsu lietas slepena atbalstītāja. M'sieur Duroch bija kategoriski pret mums. Bija nepieciešams rekvizēt viņa pakalpojumus piespiedu kārtā. . "
  
  
  "Un vēstules, ko viņš jums rakstīja un kuras jūs parādījāt Remijam Senpjēram, ir viltotas," es teicu, nevis jautāju.
  
  
  "Jā," Mišela teica. “Tāpat kā vēstules, ko tēvs saņēma no manis, kad viņš atradās gūstā. Vēstules, kurās es teicu, ka arī es tiku nolaupīts un tikšu nomocīts līdz nāvei, ja viņš nedarītu, kā viņam prasīts.
  
  
  "Oho," sacīja Lī Čins, "šis mazulis ir mīloša meita."
  
  
  "Ir svarīgākas lietas par ģimenes saitēm," Mišela vēsi sacīja.
  
  
  "Tiešām, ir," ģenerālis piekrita. "Un ar Fernanda Duroha negribīgu palīdzību mēs šos mērķus sasniegsim. Bet pieņemsim, ka es atļauju kungam Durokam personīgi paskaidrot, kā mēs to sasniegsim.
  
  
  Ģenerālis paņēma telefonu uz rakstāmgalda, nospieda pogu un deva pavēli. Viņš nolika glāzi un iedzēra malku konjaka. Neviens nerunāja. Es uzmetu skatienu pulkstenim. Pēc brīža durvis atvērās un istabā ienāca vīrietis. Es saku pakāpās. Es teiktu, ka vilku sevi. Viņš nokrita kā pilnīgi uzvarēts, acis skatījās uz grīdu. Es nevarēju nedomāt, cik ironisks patiesībā bija viņa vecais vārds doktors Nāve.
  
  
  "Duroša," sacīja ģenerālis, it kā uzrunādams zemākas klases kalpus, "šis ir Niks Kārters, amerikāņu izlūkdienesta aģents, un Lī Čina jaunkundze, liela finanšu koncerna padomniece. Nāciet šeit un pastāstiet viņiem, kā tas darbojas." Viņiem ir interese uzzināt, ko jūs mums esat izstrādājuši un kā tas darbojas. Nāciet šeit un pastāstiet viņiem."
  
  
  Duročs, ne vārda neteicis, gāja uz priekšu un nostājās istabas vidū ar seju pret mums.
  
  
  — Runājiet! - pavēlēja ģenerālis.
  
  
  Duroks pacēla galvu. Viņa skatiens sastapās ar Mišelas skatienu. Viņa auksti paskatījās uz viņu. Sāpju izteiksme pazibēja viņa sejā, tad pazuda. Viņš nedaudz iztaisnoja plecus.
  
  
  "Pateicoties sievietei, kuru es uzskatīju par savu meitu," viņš teica, balsij trīcot, taču skaidri stāstīja savu stāstu, "bet kura tā vietā ir gan sava tēva, gan valsts nodevēja, es tiku šantažēts un spiests strādāt šo putru labā. Ar kaunu atzīstu, ka viņi izgatavoja viņiem unikālu zemūdens dzinējspēku. Tas ir ne vairāk kā piecas pēdas garš un vienu pēdu diametrā un satur vairāk nekā trīsdesmit mārciņas trotila. Tas nav jāpalaiž no caurulēm, bet to var pārņemt jebkura kuģa sānos un kļūst pašgājējs, kad tas sasniedz 100 pēdu dziļumu. Šajā laikā autonoms dators, kas ieprogrammēts mērķim, nosūta to nejaušā virzienā uz mērķi. Tās kurss ir ieprogrammēts tā, lai tas būtu ne tikai nejaušs, bet arī izvairītos no šķēršļiem un vajāšanas ierīcēm.
  
  
  Duroks paskatījās uz mani.
  
  
  "Kad šī ierīce ir iedarbināta," viņš teica, "to nevar apturēt. Tā kā tās gaita ir nejauša, to nevar paredzēt. Tā kā tas var izvairīties no šķēršļiem un vajātājiem, tam nevar veiksmīgi uzbrukt. Dators to nosūta savam datoram. mērķis katru reizi. "
  
  
  "Tas ir pārbaudīts," sacīja ģenerālis. "Pārbaudīts daudzas reizes."
  
  
  Duročers neapmierināts pamāja ar galvu.
  
  
  — Redziet, Kārter, — ģenerālis sacīja, plaši pavicinādams savu konjaka glāzi, — jūs neko nevarat darīt, lai mūs apturētu. Pēc nepilnām divām stundām no Martinikas atstās vairāki desmiti visu izmēru un veidu laivu. Viņi viņu pametīs. Būs izkaisīti visā Karību jūras reģionā un Atlantijas okeāna dienvidos. Dažos gadījumos viņi pārvedīs mūsu ieročus uz citām laivām. Tad viņi apmaldīsies starp milzīgo jūru iedzīvotāju skaitu, dzīvojot mazās laivās. Gada laikā, nemaz nerunājot par nedēļu, nemaz nerunājot par to, ja mēs sasniegtu Kirasao astoņu stundu laikā, tos nevarētu atrast vairāk, nekā lielā pludmalē varētu atrast dažus desmitus īpašu smilšu graudu.
  
  
  Viņš apstājās, lai panāktu efektu.
  
  
  "Izvairieties no drāmas, ģenerāli," es teicu. "Pasakiet savu viedokli."
  
  
  Viņš nedaudz nosarka, tad labojās.
  
  
  "Es saku," viņš teica, "ka Kirasao naftas pārstrādes rūpnīca praktiski ir vraks. Tas ir, lai parādītu, ko mēs varam darīt. Un ko mēs darīsim, ja ASV, tā teikt, nesadarbosies?
  
  
  — Lieta tāda, ģenerāli, — es teicu. "Pienāc tuvāk lietas būtībai. Kas tā par šantāžu?"
  
  
  Viņš atkal nosarka.
  
  
  “Šantāža nav vārds, ko var izmantot pret karavīriem, kas cīnās par savu lietu. Tomēr. Nosacījumi ir šādi: ASV pēc divām dienām atzīs Martiniku vairs nevis kā Francijas daļu, bet gan kā neatkarīgu republiku.
  
  
  — Bez šaubām, ar tevi un taviem lakejiem.
  
  
  "Es atkal iebilstu pret jūsu terminoloģiju. Bet vienalga. Jā, SLA pārvaldīs Martiniku. To aizsargās gan ASV, gan tās kā neatkarīgas valsts pozīcija Apvienoto Nāciju Organizācijā."
  
  
  "Un, protams, jūs būsiet apmierināts ar Martiniku," es sarkastiski teicu.
  
  
  Ģenerālis pasmaidīja.
  
  
  “Kā neatkarīga valsts Martinika nosūtīs uz Franciju diplomātisko pārstāvi. Pirmo reizi mūsu dzimtene būs spiesta vienlīdzīgi rīkoties ar SLA. Un drīz - drīz pēc tam izveidosies situācija, kas līdzīga ģeneralisimo Franko sacelšanās gadījumiem. pret Spānijas Republiku."
  
  
  "Francijas militārpersonas pārradīsies uz SLA, kuras galvenā mītne atrodas Martinikā, un pārņems Franciju," es sacīju.
  
  
  “Tieši tā. Un pēc tam - labi, ne tikai franči simpatizē mūsu lietai un mūsu filozofijai. Daži citi…"
  
  
  "Nav šaubu, ka daži nacisti palikuši pāri no Otrā pasaules kara?"
  
  
  Un atkal ģenerālis pasmaidīja.
  
  
  "Ir daudzi apvainoti cilvēki, kuriem ir kopīga mūsu vēlme pēc disciplinētas pasaules, pasaules bez nemiernieku radītājiem, pasaules, kurā dabiski pārāki ieņem savu dabisko līderu vietu."
  
  
  "Šodien Martinika, rīt visa pasaule," ar riebumu sacīja Li Čins.
  
  
  "Jā!" – Mišela nikni iesaucās. "Pasauli pārvalda dabas aristokrāti, patiesi gudrie, kuri stulbajām masām pateiks, kas viņiem ir labs, un likvidēs tos, kas rada problēmas!"
  
  
  "Sieg Heil," es klusi teicu.
  
  
  Ģenerālis mani ignorēja. Vai varbūt viņam vienkārši patika vārdu skanējums.
  
  
  Tātad, Kārtera kungs, mēs nonākam pie jūsu personīgās mūsu plāna daļas. Tai daļai, kuras dēļ mēs esam jūs turējuši dzīvu līdz šim."
  
  
  
  "Tas ir smieklīgi," sacīja Lī Čins. "Es vienmēr domāju, ka tu izglābi viņa dzīvību, jo nevarēji viņu nogalināt."
  
  
  Ģenerālis atkal nosarka. Viņam bija tik gaiša āda, ka tā ļoti ātri un redzami kļūst sarkana. Tas viņu noteikti mulsināja, un man tas patika.
  
  
  “Vairākas reizes tu pienāci pārāk tuvu, pārāk ātri. Tā bija Mišelas neveiksme. Viņai vajadzēja redzēt, ka tas nenotika līdz īstajam brīdim."
  
  
  Pienāca Mišelas kārta izskatīties apmulsusi, taču viņa to izdarīja, pakratot galvu.
  
  
  "ES tev teicu. Šie idioti spitālīgie neizpildīja savu uzdevumu. Kamēr es uzzināju, kas noticis, viņš strādāja ar kādu ķīnieti, un man nebija iespējas viņus savest kopā pirms karnevāla. Kad tas nedarbojās..."
  
  
  Ģenerālis pamāja ar roku.
  
  
  "Tam vairs nav nozīmes. Svarīgi ir tas, ka mums izdevās jūs pievilt uzbrukumā vulkānam, cerot glābt Mišelu, un tagad esam jūs sagūstījuši un neitralizējuši. Mēs jūs paturēsim šeit, līdz tiks iznīcināta Kirasao naftas pārstrādes rūpnīca un mūsu ieroči atrodas atklātā laukā." jūrā un tos nevar atklāt. Pēc tam jūs darbosies kā saikne, lai informētu savu valdību par mūsu prasībām un mūsu stingro grafiku to pieņemšanai, kas ir bijis jūsu uzdevums no paša sākuma, Mišelai pārliecinoties jūs ierodaties, kad mēs vēlamies, nevis tad, kad jūs to izdarījāt.
  
  
  Es jutu, ka sevī vārās dusmas. Vai šie nacistu huligāni gaidīja, ka būšu viņu sūtnis? Es gandrīz nespēju noturēt savu balsi.
  
  
  "Ir tikai viena problēma, ģenerāli," es teicu. "Es atnācu šeit viens pats. Un uz maniem noteikumiem."
  
  
  Viņš pamāja ar rokām.
  
  
  "Jāatzīst, ka jūsu ierašanās bija brutālāka, nekā es varētu vēlēties. Bet, kā jau teicu, tam vairs nav nozīmes."
  
  
  "Es tā domāju," es teicu. Tad pagriežoties: “Lī Čins? Kā tālrunis darbojas?
  
  
  Lī Čins iesmējās.
  
  
  "Zvani skan. Viņi ir zvanījuši pēdējās trīs minūtes."
  
  
  — Telefons? teica ģenerālis.
  
  
  Mišela noelsās.
  
  
  "Viņas auskars!" Viņa teica. “Tas ir raiduztvērējs! Un viņai ir tikai viens!”
  
  
  Ģenerālis pielēca un šķērsoja istabu viņa vecuma vīrietim pārsteidzošā ātrumā. Viņš pamāja ar roku un norāva auskaru no Lī Čina auss ļipiņas. Es saraujos. Viņas ausis tika caurdurtas, un viņš burtiski norāva auskaru no viņas ķermeņa. Uz auss ļipiņas uzreiz parādījās plašs asiņu traips.
  
  
  "Ak," viņa mierīgi teica.
  
  
  "Kur ir otrs auskars?" — prasīja ģenerālis. Pieklājīgā viesmīlības tonis pilnībā pazuda no viņa balss.
  
  
  "Es to aizdevu savam draugam," sacīja Lī Čins. "Puisis vārdā Svīts. Mums patīk uzturēt kontaktus."
  
  
  Šoreiz Mišela nopūtās vēl asāk.
  
  
  "Melns cilvēks!" Viņa teica. "Mednieks! Viņš noteikti ir iekļuvis vulkānā atsevišķi!
  
  
  Ģenerālis paskatījās uz viņu, tad atskatījās uz auskaru raiduztvērēju.
  
  
  "Tam nav nozīmes," viņš teica. “Ja tas atrodas krāterī, mūsu televīzijas monitori to atradīs. Un tagad es iznīcināšu šo burvīgo instrumentu, lai pārtrauktu tavu kontaktu ar viņu.
  
  
  "Es to nedarītu, ģenerāli," es teicu. "Pārtrauciet mūsu sakarus ar viņu, un visa sala var tikt aizpūsta pusceļā uz Franciju."
  
  
  Ģenerālis skatījās uz mani, tad ar acīmredzamu piepūli atlaida seju neticīgā smaidā.
  
  
  "Es domāju, ka jūs blefojat, Kārtera kungs," viņš teica.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī.
  
  
  "Ja Svīts Hanters nesaņem signālu savā raiduztvērējā tieši divu minūšu un trīsdesmit vienas sekundes laikā, mums visiem ir iespēja to uzzināt," es mierīgi teicu.
  
  
  "Šajā laikā daudz kas var notikt," sacīja ģenerālis. Viņš piegāja pie sava rakstāmgalda, paņēma klausuli un deva dažus rīkojumus. Globālais brīdinājums. Atrodi mednieku. Nekavējoties atved viņu šurp.
  
  
  "Tas ir bezjēdzīgi. Ģenerālis, es teicu. "Šis signāls nozīmēja, ka Sweets jau bija atradis to, ko meklē."
  
  
  "Kas?" jautāja ģenerālis.
  
  
  "Viena no divām lietām," es teicu. "Vai nu ieroči jūsu ieročiem, vai viņu datori."
  
  
  "Datori," Fernands Duroks sacīja, pirms ģenerālis paguva viņu apklusināt.
  
  
  — Duroče, — ģenerālis niknumā sakodis zobus, — vēl viens vārds, un es izmantošu pistoli, lai uz visiem laikiem aizvērtu tavu muti.
  
  
  "Tam nav nozīmes, ģenerāli, tam bija jābūt vienam vai otram," es teicu. "Es zināju, ka nogaidīsiet līdz pēdējai minūtei, lai savam ierocim pievienotu vismaz vienu būtisku elementu, lai pārliecinātos, ka tas nav notverts neskarts pārsteiguma reida laikā uz laivām. Un datori, kas ir vissvarīgākais elements, visticamāk, vajadzētu būt atstāja uz pēdējo"
  
  
  Ģenerālis neko neteica, bet viņa acis samiedzās. Es zināju, ka esmu mērķējis.
  
  
  "Redziet, ģenerāl," es teicu, "Mišelas "nolaupīšana" šovakar notika pārāk izdevīgā laikā. Ērti gan viņai, gan jums, ja strādājat kopā.
  
  
  
  . Viņai un jums būtu ērti, ja jūs strādātu kopā. Ja jūs zinātu, ka esam šeit, Martinikā, jūs zinātu, ka esam Puertoriko, un viņa varēja tikt nolaupīta daudz agrāk. Protams, ja viņa tev nestrādāja. Tā kā viņa strādāja pie jums, bija ērti ļaut viņai pavadīt mūs, līdz viņa uzzināja, ka mūsu plāni ir uzbrukt jums. Tad viņa tika ērti “nolaupīta”, lai būtu laiks jums visu pastāstīt.
  
  
  Es iegriezos kabatā, sameklēju cigaretes un aizsmēķēju cigareti.
  
  
  "Tiklīdz es sapratu," es turpināju, "es mainīju mūsu plānus. Es un Lī Čins ieradāmies šeit, lai jūs nedaudz apciemotu. Mēs zinājām, ka tas nebūs pārsteigums, taču nevēlējāmies, lai jūs zinātu, ka mēs to zinām. Tāpēc mēs maskējām savu vizīti uzbrukuma formā un tad ļāvām jums mūs notvert."
  
  
  Tagad ģenerāļa skatiens bija piekniedēts manā sejā. Viņš atteicās no jebkādiem apgalvojumiem, ka mēs blefojam.
  
  
  “Redziet, ja mēs būtu tikko iegājuši un teikuši, ka vēlamies ar jums parunāt, konfekšu mednieks nebūtu varējis ierasties savā mazajā vizītē citādi. tā kā vienam cilvēkam vienam pašam krāterī mēģināt uzbrukt no ārpuses, būtu jābūt iekšā. Iekšpusē, datora krātuvē. Kur viņš ir tagad ".
  
  
  "Patois!" - Mišela pēkšņi teica. “Viņš runā portugāļu valodā! Viņu varēja nolīgt kā vienu no vietējiem kravas automašīnu strādniekiem!
  
  
  Ģenerāļa acis nocietinājās. Viņa roka pazibēja pret telefonu. Bet pirms viņš paguva pacelt klausuli, tas iezvanījās. Viņa roka uz brīdi sastinga un tad paķēra telefonu.
  
  
  "Kui?" - viņš īsi teica. Tad viņa pirksti uz instrumenta kļuva balti, un viņš dažus mirkļus klausījās klusēdams.
  
  
  "Nedari neko," viņš beidzot teica. "Es uzņemšos atbildību."
  
  
  Viņš nolika klausuli un pagriezās pret mani.
  
  
  "Mūsu apsargi stāsta, ka garš, tievs melnādains vīrietis nogalināja divus no viņiem, paņēma viņu automātiskos ieročus un iebarikādējās datora glabātavā. Viņš draud uzspridzināt datorus, ja mēs uzbruksim.
  
  
  "Tā," es teicu, "ir vispārēja doma."
  
  
  "Neiespējami," sacīja ģenerālis, pētīdams manu seju, lai meklētu reakciju. "Jā, jūs varat pārģērbties par strādnieku, lai iekļūtu, bet jūs nevarat kontrabandas ceļā ievest sprāgstvielas. Visi strādnieki tiek pārmeklēti."
  
  
  "Ko darīt, ja sprāgstvielas ir spēcīgas trieciena granātas, kas maskētas kā krelles kaklarota?" ES jautāju.
  
  
  "Es jums neticu," ģenerālis kategoriski teica.
  
  
  "Tu to izdarīsi," es sacīju, skatoties pulkstenī, "tieši trīs sekundēs."
  
  
  "Atpakaļskaitīšana," sacīja Lī Čins. "Trīs... divi... viens... nulle!"
  
  
  Sprādziens notika pēc grafika, tāpat kā mēs vienojāmies ar Sweets. Tā nebija gluži mārciņa trotila vai pat tik liela kā standarta granāta, taču cementa bloku bunkura robežās, kas saturēja visu sprādziena spēku, tas izklausījās gigantiski. Troksnis bija apdullinošs. Un pat tik tālu mēs varējām sajust triecienviļņus. Bet visvairāk mani šokēja ģenerāļa seja.
  
  
  "Mon Dieu!" viņš noelsās. "Tas ir neprāts…"
  
  
  "Tas ir tikai sākums, ģenerāli," es mierīgi teicu. "Ja Sweets nesaņems no mums pīkstienu savā raiduztvērējā vēl divu minūšu laikā, viņš izšaus vēl vienu mini granātu. Tie nav lieli, bet pietiekami lieli, lai uzspridzinātu pāris jūsu datorus.
  
  
  "Tu nevari!" – Mišela iesaucās. Viņas seja bija balta. "Tas ir aizliegts! Nevis vulkāna iekšienē! Šis…"
  
  
  "Tas ir neprāts!" teica ģenerālis. “Jebkurš sprādziens šeit var izraisīt triecienviļņus, kas atdzīvinātu vulkānu! Var notikt milzīgs izvirdums, kas iznīcinātu visu salu! Pat tad, kad ierakām savu galveno mītni vulkāniskajos iežos, mēs neizmantojām sprāgstvielas, mēs izmantojām speciāli mīkstus urbjus.
  
  
  — Viens šāviens ik pēc divām minūtēm, ģenerāli, ja vien...
  
  
  "Ja vien?"
  
  
  “Ja vien jūs un visi jūsu cilvēki nenoliekat ieročus, atstājiet vulkānu un padodieties Fortdefransas varas iestādēm. Varu piebilst, ka iestādes, kuras īpaši izvēlējās Deuxieme birojs, lai neizjustu līdzi OAS.
  
  
  Ģenerālis savilka lūpas smīnā.
  
  
  "Absurds!" Viņš teica. "Kāpēc mums vajadzētu padoties? Pat ja jūs iznīcināsit visus šeit esošos datorus, kā jūs zināt, ka mēs vēl neesam aprīkojuši dažus ieročus uz laivām, kas ir gatavas kuģot?
  
  
  "Es nezinu," es teicu. "Tāpēc īpaša amerikāņu lidmašīnu eskadriļa no bāzes Puertoriko riņķo ap Lotrinas un Marigo ostām. Ja kaut viena no šīs ostas laivām mēģina iekļūt ūdenī pietiekami dziļi, lai izšautu vienu no jūsu lielgabaliem, šīs lidmašīnas uzspridzinās tos." ūdenī ".
  
  
  "Es neticu!" - teica ģenerālis. "Tā būtu naidīga ASV rīcība pret Franciju."
  
  
  
  "Tas būs akts, ko Francijas prezidents personīgi apstiprinājis kā ārkārtas pasākumu."
  
  
  Ģenerālis klusēja. Viņš iekoda lūpā un iekoda.
  
  
  "Jūs esat pabeidzis, ģenerāli," es teicu. “Jūs un SLA. Padoties. Ja jūs to nedarīsit, notiks viens sprādziens ik pēc divām minūtēm, līdz tiks iznīcināti visi šie datori — un varbūt arī mēs visi kopā ar tiem. Tas ir risks, ko esam gatavi uzņemties. Tu?"
  
  
  — Kārtera kungs?
  
  
  Es pagriezos. Fernands Duroks izskatījās noraizējies.
  
  
  — Kārtera kungs, — viņš teica, — jums jāsaprot, ka viens no...
  
  
  Ģenerālis bija ātrs, bet es ātrāks. Viņa roka nesasniedza maksts viņa gurnā, pirms es sāku viņam skriet. Mans kreisais plecs spēcīgi atsitās pret viņa krūtīm, liekot viņam lidot atmuguriski krēslā. Kad viņa galva atsitās pret grīdu, mana dūre pieskārās viņa zodam. Ar acs kaktiņu es redzēju Mišelu pieceļamies kājās, un viņas rokā pēkšņi pazibēja nazis. Es vēlreiz iesitu ģenerālim pa zodu, jutu, ka viņš ļengana, un sajutu 45. kalibra patronu uz viņa augšstilba.
  
  
  — Beidz! Mišela kliedza. "Beidz vai es viņam pārgriezīšu rīkli!"
  
  
  Es nometos uz viena ceļa, labajā rokā turot 0,45 pistoli, un ieraudzīju šo mīlošo meitu ar naža asmeni, kas bija piespiesta pie jūga vēnas tēva rīklē. Lī Čins stāvēja dažu pēdu attālumā no viņiem, uzmanīgi šūpoties, meklēdams atvērumu.
  
  
  "Nomet to!" – Mišela norūca. — Nometiet ieroci, vai es nogalināšu jūsu dārgo doktoru Nāvi!
  
  
  Un tad nodzisa gaismas.
  
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa.
  
  
  Tumsa bija absolūta, absolūta. Cementa bloku ēku kompleksa bezlogu telpā no ārpuses pat pusdienlaikā nevarēja iekļūt neviens gaismas stars. Uzreiz mana dzirde kļuva asāka, precīzāka. Es dzirdēju Mišelas gandrīz mutes dobuma elpošanu, viņas tēva izbiedētās aizrīšanās skaņas un to, kas izklausījās pēc puspļaušanas, pa pusei slīdošam troksnim, kad Lī Čins tuvojās viņai. Un pēkšņi Lī Čina balss:
  
  
  "Kārters! Viņa nāk pie durvīm!
  
  
  Es pagriezos ap galdu ar gatavu ieroci un devos uz durvīm. Es biju gandrīz klāt, kad mana roka pieskārās manai rokai.
  
  
  — Pārvācies prom! Mišela nočukstēja, collas no manas auss. "Nenāc klāt vai..."
  
  
  Durvis atvērās bez brīdinājuma un kabatas luktura stars ietriecās istabā.
  
  
  — Ģenerāli! - iesaucās asa vīrieša balss. "Vai tev viss kārtībā? Tur bija…"
  
  
  Es nospiedu sprūdu uz četrdesmit pieciem. Atskanēja skaļš šāviens, un lukturītis nokrita uz grīdas. Es to pacēlu un virzīju staru koridorā. Mišela jau bija pa durvīm un skrēja. Es pacēlu .45 kalibru un notēmēju, kad no zāles otrā gala atskanēja apdullinošs ložmetēju šāviens. Lodes trāpīja cementa blokā pie manas sejas. Es atgriezos istabā, atgrūdu tikko nogalinātā karavīra ķermeni un aizvēru un aizslēdzu durvis.
  
  
  — Duroče! - es nobrēcu. "Vai tu tur esi?"
  
  
  "Viņš ir šeit," atskanēja Lī Čina balss. “Viņam viss kārtībā. Es izsitu nazi viņai no rokas.
  
  
  Es pavēru lukturīti uz Lī Čina un Duročera figūrām. Duroks trīcēja; viņa šaurā seja bija balta, bet acis modras.
  
  
  "Vai varat pastāstīt, kur atrodas datora krātuve?" ES jautāju.
  
  
  "Protams," viņš teica. “Bet vai esat pamanījuši, ka gaiss šeit jau kļūst slikts? Ventilācijas sistēma ir izslēgta. Kāds noteikti ir izslēdzis galveno strāvas slēdzi. Ja mēs drīz nepametīsim ēku kompleksu..."
  
  
  Viņam bija taisnība. Istabā jau bija smacīgs. Kļuva smacīgs, smacīgs.
  
  
  "Vēl nē," es teicu. "Kāds ceļš uz datoru glabātuvi?"
  
  
  "No šejienes ir tieša pāreja uz laboratoriju un pēc tam uz noliktavas telpām," sacīja Durohers, norādot uz durvīm telpas tālākajā galā. "To izmanto tikai ģenerālis un viņa vecākais personāls."
  
  
  Es noliecos, paņēmu .45 no mirušā karavīra un pasniedzu to Lī Činam.
  
  
  "Ejam," es teicu.
  
  
  Es uzmanīgi atvēru durvis, uz kurām norādīja Durošs. Koridors viņpus bija tikpat melns kā istaba un ārējā zāle. Es virzīju lukturīša staru visā garumā. Tā bija pamesta.
  
  
  — Kārters! - Lī Čins teica. — Klausies!
  
  
  Skaļu blīkšķu sērija no cita koridora. Viņi mēģināja uzlauzt istabas durvis. Tajā pašā laikā no datora novietnes atskanēja vēl viens sprādziens. Aiz tā joprojām bija Candy. Es pamudināju Lī Činam un Durokam sekot man, un mēs rikšojām pa eju, kabatas lukturīši vienā un 45 otrā rokā. Es dzirdēju kliedzienus, šāvienus un skriešanu no tuvējām zālēm un istabām.
  
  
  "Jūsu draugam ir jāpārtrauc sprādzieni!" Es dzirdēju Duroča kliedzienu man aiz muguras. "Bīstamība pieaug ar visiem!"
  
  
  
  
  – Ards Duročers man aiz muguras kliedza. "Bīstamība pieaug ar visiem!"
  
  
  Kārtējais sprādziens. Man šķita, ka šoreiz jūtu, kā ēka dreb. Bet gaiss bija sliktāks: blīvs, saspiests. Bija grūtāk elpot.
  
  
  — Cik vēl? - uzkliedzu Duročam.
  
  
  "Tur! Koridora galā!"
  
  
  Tikko viņš to pateica, durvis gaiteņa galā atvērās, un pa tām ienira gara figūra. Viņam bija automātiskā šautene, un viņš ātri šāva virzienā, no kurienes nāca. .45 patrona manā rokā automātiski pacēlās un pēc tam nokrita.
  
  
  "Saldumi!" es kliedzu.
  
  
  Figūras galva uz īsu brīdi pagriezās mūsu virzienā.
  
  
  "Ei, draugs," es dzirdēju Sweets kliedzam pat tad, kad viņš atsāka šaušanu, "laipni lūdzam ballītē!"
  
  
  Mēs skrējām atlikušo gaiteni un nogāzāmies blakus Sweets. Viņš apgāza sev priekšā esošo smago laboratorijas galdu un šāva uz karavīru grupu, kas bija paslēpusies aiz cita galda laboratorijas tālākajā galā.
  
  
  "Datori," es teicu, elsot, mēģinot elpot.
  
  
  "Izsita velni un aizgāja," sacīja Svīts, apstājoties, lai noņemtu tukšo klipsi un ievietotu pilnu. "Pēdējais sprādziens, ko jūs dzirdējāt, viņus nobeidza. Es varēju iegūt galveno strāvas slēdzi, izmantojot šo parocīgo mazo BAR, ko aizņēmos no kāda, kuram tas vairs nebija vajadzīgs. tajā noliktavā un nolēma šķirties."
  
  
  Duroks parāva mani aiz pleca, norādot uz istabu gaiteņa galā, istabu, no kuras bijām nākuši. Tumsai cauri griezās divi lukturīšu stari. Durvis droši vien atvērās.
  
  
  "Es domāju," es drūmi teicu, "ir pienācis laiks mums visiem šķirties."
  
  
  Sweets izraisīja kārtējo sprādzienu laboratorijā.
  
  
  "Vai jums ir idejas, kā?" - viņš gandrīz nejauši jautāja.
  
  
  Kabatas lukturīšu stari pārgriež eju. Es izrāvu vienu no Sweets mini granātām no viņa kaklarotas un izmetu to taisni gaitenī. Viņa ielidoja istabā, un pēc brīža ēku satricināja vēl viens sprādziens, gandrīz nositot mūs no kājām. Laternu staru vairs nebija.
  
  
  "Mon Dieu!" noelsās Duročers. "Vulkāns…"
  
  
  Es viņu ignorēju, pavērsdama savu lukturīti uz augšu.
  
  
  "Šī ir raktuves," es teicu. "Kas tas ir? Kur tas ved?
  
  
  "Ventilācijas šahta," sacīja Duroks. "Tas ved uz jumtu. Ja mēs varētu..."
  
  
  "Mēs gatavojamies," es atcirtu. — Lī Čins?
  
  
  — Atkal ir akrobātikas laiks, vai ne? Tagad viņa elpoja smagi, tāpat kā mēs visi.
  
  
  Ne vārda nesakot, es ieņēmu pozīciju zem ventilācijas šahtas atveres. Brīdi vēlāk Lī Čins nostājās man uz pleciem un noņēma no šahtas resti. Es iedevu viņai savu lukturīti un redzēju, kā viņa to spīd uz augšu. Dažu pēdu attālumā Sweets turpināja šaut uz laboratoriju.
  
  
  "Tas ir labs slīpuma līmenis," sacīja Lī Čins. "Es domāju, ka mēs to varam izdarīt."
  
  
  "Vai jūs varat aizvērt restes, kad mēs ieejam iekšā?" ES jautāju.
  
  
  — Noteikti.
  
  
  "Tad uz priekšu."
  
  
  Es viņai vēl vienu grūdienu ar rokām, un Li Čins pazuda šahtā.
  
  
  "Labi, Duroch," es teicu elpas aizturi, "tagad tu."
  
  
  Ar grūtībām Duročers vispirms uzkāpa uz manām savilktajām rokām, tad uz pleciem. Lī Čina roka izspraucās no šahtas, un Durošs, no pūlēm ņurdēdams, lēnām spēja kāpt iekšā.
  
  
  "Saldumi," es teicu, elsot gaisu, "vai esat gatavs?"
  
  
  "Kāpēc ne?" Viņš teica.
  
  
  Viņš izšāva pēdējo šāvienu laboratorijā, ātri izripoja no durvīm un metās man pretī, noklikšķinot uz BAR, kad viņš nāca. Es gatavojos. Viņš uzlēca uz maniem pleciem kā liels kaķis un tad ātri uzkāpa pa šahtu. Es pavēru BAR pret laboratorijas durvīm un nospiedu sprūdu, kad ienāca divi vīrieši. Viņu ķermeņi tika izmesti atpakaļ laboratorijā. Es dzirdēju vienu no viņiem kliedzam. Es paskatījos uz augšu un nodevu BAR Sweets gaidīšanas rokās, kamēr lukturīša stars apgaismoja gaiteni no telpas, kurā atradāmies.
  
  
  — Steidzies! Viņš uzstāja uz saldumiem. "Davai vecīt!"
  
  
  Es noliecos ceļos, elsdama gaisu, man sāka griezties galva, un es no visa spēka uzlēcu. Es jutu, ka abas Sweets rokas satver manējās un velk, tāpat kā lukturīša stars apgaismoja manas kājas. Es piecēlos no visa spēka, katrs mans ķermeņa muskulis kliedza no piepūles. Atskanēja nāvējoša BAR uguns rūkoņa, un es jutu biksēs iegrieztu metālu. Tad es atradu sevi raktuvēs.
  
  
  "Grill," es uzreiz izdvesu. "Iedod to man!"
  
  
  Kādas rokas ielika stieņus manējās. Es ievietoju to rāmī, atstājot vienu pusi atvērtu, vienlaikus mēģinot atsprādzēt jostu.
  
  
  Es teicu pārējiem. "Sāc kāpt!"
  
  
  "Kas tev tur ir?" Sweets jautāja, kad viņš pagriezās.
  
  
  
  Es izvilku Pjēru no viņa slēptuves un ieslēdzu piecu sekunžu drošību.
  
  
  "Tikai neliela atvadīšanās dāvana mūsu draugiem lejā," es teicu un izmetu Pjēru gaitenī, nekavējoties noliekot restes vietā un cieši aizverot tā slēģus. Cerēsim, ka tie ir cieši, es drūmi nodomāju, kad pagriezos un sāku kāpt augšā pa šahtu aiz pārējiem.
  
  
  Kad Pjērs aizgāja, es pacēlos apmēram piecas pēdas. Sprādziens nebija tik spēcīgs kā Svītsa minigranātas, taču mirkli vēlāk es varēju dzirdēt kliedzienus, kas pārauga aizrīšanās klepus, rīkles krakšķēšanā, šausminošās skaņas, kā cilvēks pēc cilvēka mirst, ko nogalināja Pjēra nāvējošā gāze.
  
  
  Slēģi uz restēm noteikti bija tik cieši, kā es cerēju, jo gaiss šahtā kļuva arvien labāks, ejot augšup, un tajā neiekļuva neviena Hugo gāzu daļiņa.
  
  
  Pēc trim minūtēm mēs visi gulējām uz cementa bloku jumta un sūcām plaušās svaigo, skaisto, tīro nakts gaisu.
  
  
  "Ei, paskaties," pēkšņi sacīja Lī Čins. Viņa norādīja uz leju. “Iziet. Neviens tos neizmanto."
  
  
  Duroks pamāja.
  
  
  “Kad ģenerālis izsūtīja brīdinājumu, ka jūsu draugs šeit tiek aizturēts, izejas tika elektroniski bloķētas, lai neļautu viņam aizbēgt. Pēc Kārtera kunga gāzes bumbas noslīdēšanas..."
  
  
  Mēs skatījāmies viens uz otru ar drūmu sapratni. Durvis, kas bija elektroniski aizslēgtas, lai neļautu Sweets aizbēgt, neļāva OAS spēkiem izbēgt no Pjēra. Tā kā ventilatori nedarbojās, Pjēra gāze tagad izplatījās pa visu ēku kompleksu ar nāvējošu efektivitāti.
  
  
  OAS galvenā mītne tika pārvērsta par kriptu, murgainu nāves lamatas, kas ir tikpat efektīvas un uzticamas kā gāzes kameras, ko nacisti izmantoja savās koncentrācijas nometnēs.
  
  
  "Viņi noteikti aicināja visus ēkās, lai cīnītos ar Sweets," sacīja Lī Čins. "Es neredzu nevienu ārpusē krāterī."
  
  
  Es paskatījos uz leju, skenējot krātera iekšpusi un tā malu. Neviens. Papildus iebraukšanai garāžā...
  
  
  Es redzēju viņu tajā pašā brīdī, kad Duroch.
  
  
  "Mišela!" viņš noelsās. "Skaties! Tur! Pie ieejas garāžā!
  
  
  Divas kravas automašīnas piebrauca pie ieejas garāžā. Tās durvis bija cieši aizvērtas, bet man bija aizdomas, ka Mišela nevēlas iet uz garāžu. Viņa runāja ar diviem bruņotiem apsargiem no vienas kravas automašīnas, kas viņu pavadīja ceļā uz krāteri, mežonīgi, gandrīz histēriski žestikulēdama.
  
  
  "Kā viņa varēja tikt ārā?" prasīja konfektes.
  
  
  "Avārijas izeja," Duroks sacīja, vērīgi skatīdamies uz savu meitu, viņa sejas izteiksme bija saplēsta starp acīmredzamo prieku, ka viņa ir dzīva, un apziņu, ka viņa ir nodevusi gan viņu, gan savu valsti. “Slepena izeja, ko zina tikai ģenerālis un daži augstākie darbinieki. Viņai arī noteikti bija jāzina. ”
  
  
  "Viņa nekad nepametīs salu," es teicu. "Pat ja viņa to darīs, bez jūsu izstrādātajiem ieročiem vai to projektiem, SLA tiks pabeigta."
  
  
  Duroks pagriezās pret mani un satvēra mani aiz pleca.
  
  
  — Jūs nesaprotat, Kārtera kungs, — viņš satraukti sacīja. "Tas ir tas, ko es jums gribēju teikt, kad ģenerālis mēģināja mani nošaut. Ne visi datori tika iznīcināti."
  
  
  — Kuru? - es atcirtu. "Kas tev ir prātā?"
  
  
  “Viena no ierīcēm jau ir aprīkota ar datoru un ir gatava palaišanai. Tā bija ārkārtas situācija. Un tagad tas atrodas uz mazas laivas Saint-Pierre ostā. Ne Lotrinā vai Marigotā, kur jūsu lidmašīnas uzrauga. . Bet Senpjērā."
  
  
  Kad viņš teica pēdējos vārdus, Mišels un divi bruņoti apsargi iekāpa kravas automašīnas kabīnē. Viņš pagriezās un tad sāka veikt U-pagriezienu, lai izietu no krātera. Es klusībā satvēru Sweets BAR, pavēru to uz kravas automašīnas kabīni un nospiedu sprūdu.
  
  
  Nekas.
  
  
  Es izvilku tukšo klipsi un paskatījos uz Sweets. Viņš skumji pakratīja galvu.
  
  
  "Vairs ne, cilvēk. Tas ir viss".
  
  
  Es nometu BAR un piecēlos kājās, kad kravas automašīna ar Mišelu izrāvās no krātera un pazuda pāri apmalei. Mana mute bija cieši saspiesta.
  
  
  "Saldumi," es teicu, "es ceru, ka Dāmu diena paies tik ātri, kā jūs sakāt. Jo, ja mēs nevarēsim apsteigt Mišelu Senpjēra ostas grīvā, Kirasao būs par vienu pārstrādes rūpnīcu mazāk. . "
  
  
  "Pamēģināsim," sacīja Svīts.
  
  
  Pēc tam mēs izrāvāmies cauri jumtam garāžas virzienā un tai priekšā palikušajai kravas automašīnai, abiem apdullinātajiem apsargiem, kas tieši laikā paskatījās uz augšu, lai viņu lādes pārvērstos asiņainos krāteros, šaujot no labās rokas.
  
  
  
  Piecpadsmitā nodaļa
  
  
  Lady's Day apsteidza Sentpjēra ostas grīvu, Sweets pie stūres, tādā ātrumā, kas man lika aizdomāties, vai tā ir jahta vai hidroplāns. Stāvot man blakus priekšgalā, kamēr es cīnījos ar akvalangu, Lī Čins riņķoja pa ostu ar Svītsa jaudīgo binokli.
  
  
  
  
  
  "Skaties!" - Viņa pēkšņi teica, norādot.
  
  
  Es paņēmu binokli un paskatījos caur tiem. Ostā pārvietojās tikai viena laiva. Neliela buru laiva, kas nebija augstāka par piecpadsmit pēdām un acīmredzot nebija aprīkota ar dzinēju, vieglā vējā lēnām virzījās uz ostas ieeju.
  
  
  "Viņiem nekad neizdosies," sacīja Lī Čins. "Mēs viņus panāksim pēc minūtes."
  
  
  "Tas ir pārāk viegli," es nomurmināju, nenovēršot acis no laivas. “Viņai jāsaprot, ka mēs viņus panāksim. Viņai noteikti ir cita ideja."
  
  
  Mēs toreiz bijām pietiekami tuvu, lai es varētu saskatīt figūras, kas pārvietojas pa laivas klāju. Viena no figūrām bija Mišela. Viņa bija ģērbusies akvalangā, un es redzēju, kā viņa nikni žestikulēja abiem apsargiem. Viņi nesa garu, tievu cauruli pāri klājam.
  
  
  "Kas notiek?" – Lī Čins ziņkārīgi jautāja.
  
  
  Es pievērsos saspringtajai, nomocītajai Fernanda Duroha figūrai.
  
  
  "Cik smagi ir jūsu zemūdens ieroči?"
  
  
  "Apmēram piecdesmit mārciņas," viņš teica. "Bet kāda tam nozīme? Viņi to nevar palaist no šejienes. Tas vienkārši nokritīs apakšā un paliks tur. Viņiem vajadzētu izkļūt no ostas, lai to nomestu vismaz simts pēdu dziļumā, pirms tas pats aktivizētos un sāktu virzīties uz priekšu. "
  
  
  "Un mēs viņus panāksim ilgi, pirms viņi sasniegs ieeju ostā," sacīja Lī Čins.
  
  
  "Mišela to saprot," es teicu. "Tāpēc viņa ir akvalangā. Viņa mēģinās nolaist ieroci līdz simt pēdu dziļumam.
  
  
  Lī Čina žoklis atkrita.
  
  
  "Tas nav tik neiespējami, kā šķiet," es sacīju, regulējot divas atlikušās gaisa tvertnes manā mugurā. "Viņa ir laba zem ūdens, atceries? Un piecdesmit mārciņas zem ūdens nav tas pats, kas piecdesmit mārciņas no ūdens. Es domāju, ka viņa varētu izmēģināt kaut ko līdzīgu.
  
  
  Es noregulēju nazi uz savas jostas, paņēmu Svītsa ieroci un pagriezos, lai dotu viņam norādījumus. Bet viņš redzēja, kas notiek, un pieveica mani. Viņš izslēdza Lady Day dzinējus un nosmeļas viņas priekšgalu ne vairāk kā piecdesmit pēdu attālumā.
  
  
  Es uzkāpu pāri sāniem tāpat kā Mišela, ar Durocher torpēdu rokās.
  
  
  Ūdens bija melns un dubļains. Vienu brīdi es neko neredzēju. Tad, nepārtraukti strādājot ar spurām, griežoties cauri ūdenim, pamanīju seklo buru laivas ķīli. Es pagriezos un meklēju Mišelu, cerot ieraudzīt no viņas maskas liecinošu burbuļu pazīmes. Nekur.
  
  
  Tad piecpadsmit pēdas zem manis un nedaudz uz priekšu, apakšā es ieraudzīju Duročera torpēdu. Vienatnē. Mišela nekur nav atrodama.
  
  
  Es izmisīgi grozījos un griezos, pēkšņi saprotot, kas notiks tālāk. Un tas atnāca – garš, nāvējošs šķēps izcirta ūdeni pāris collas no manas sejas. Aiz muguras es ieraudzīju Mišelu, kas slīd aiz sena buru kuģa vraka.
  
  
  Viņa grasījās no manis atbrīvoties, pirms ar torpēdu peldēja lielākā dziļumā. Ja vien es vispirms neatbrīvošos no viņas.
  
  
  Man nebija izvēles. Es viņai sekoju.
  
  
  Pistole gatavs, es lēnām apgāju apkārt vrakam. No sapuvušajām pusēm bīstami izvirzījās robainas koka lāpstiņas. Pāri manam ceļam pārlidoja zivju bars. Es apstājos, turēdamies pie nolauztā masta, tad uzkāpu dažas pēdas un paskatījos lejup.
  
  
  Šoreiz viņa nāca no apakšas, nazis viņas rokā spēcīgi sagrieza man vēderu un tad, kad es slīdēju uz sāniem, manu seju. Ar nazi nogriezu sapuvušo lūkas vāku, nolīdzināju ieroci un izšāvu ar vienu kustību. Bulta šaudījās uz priekšu un pārgrieza Mišelas pleca ādu. Caur viņas masku es redzēju sāpīgo mutes līkumu. Es arī redzēju, kā no viņas pleca plūst asinis, kas iekrāsoja ūdeni.
  
  
  Tagad tas bija ātri jāpabeidz. Haizivis var uzbrukt mums jebkurā brīdī, sajūtot asiņu smaku un izsalkušas.
  
  
  Es izvilku nazi no tā apvalka un lēnām peldēju uz priekšu. Mišela ar nazi iedūrās nogrimušā kuģa sprauslā un metās man virsū. Viņas nazis nežēlīgi iecirta man galvā. Viņa mēģināja pārgriezt manu skābekļa cauruli. Es nopeldēju lejā, tad pēkšņi pagriezos un izdarīju atmugurisku sitienu. Es pēkšņi biju viņai virsū, un mana kreisā roka satvēra viņas naža roku ar dzelzs rokturi. Viņa cīnījās, lai atbrīvotos, un vairākus mirkļus mēs šūpojāmies uz priekšu un atpakaļ, uz augšu un uz leju, nāvējošā zemūdens baletā. Mēs bijām maska pret masku, mūsu sejas tikai pēdas attālumā. Es redzēju, kā viņas mute no piepūles un spriedzes saritinās.
  
  
  Un, kad mans nazis iedūra viņu augšup, caur vēderu un krūtīs, es redzēju, ka seja, kuru tik bieži biju skūpstījusi, bija saviebusies agonijā.
  
  
  
  
  Un ķermenis, ar kuru esmu tik daudz reižu mīlējies, krampjiski saviebās, nodreb un tad pēkšņi kļūst ļengans no nāves sākuma.
  
  
  Es apvilku nazi, satvēru viņas ķermeni zem rokām un sāku lēnām peldēt uz augšu. Kad es izkāpu no ūdens, lēdija Deija bija tikai dažu jardu attālumā, un es redzēju Lī Činu nolaižam virvju kāpnes, izmisīgi žestikulējot un kliedzot.
  
  
  Tad es dzirdēju viņu kliedzam: “Haizivis, Kārter! Haizivis!
  
  
  Man nebija izvēles. Es atlaidu Mišelas ķermeni, norāvu no muguras skābekļa tvertnes siksnas un peldēju pretī "Lady Day" kā olimpiskā zvaigzne. Es satvēru virvju kāpnes un izrāvos no ūdens sekundes, pirms žileti asu zobu rinda norāva pusi no manas spuras.
  
  
  Tad es atrados uz klāja un redzēju divus apsargus no buru laivas, kas sēdēja blakus Sweets, sasietām rokām un kājām ar drūmām sakāves sejām. Un redzēt, kā Fernands Duroks skatās pāri margām, šausmās ieplestām acīm, uz kūstošo sarkano kņadu, kurā haizivis plosīja Mišelas ķermeni.
  
  
  Es nogurusi noņēmu spuras un piegāju viņam klāt.
  
  
  "Es zinu, ka tas nav īpaši ērti," es teicu, "bet viņa bija mirusi, pirms haizivis viņai trāpīja."
  
  
  Duroks lēnām novērsās. Viņa pleci noliecās vēl vairāk. Viņš pakratīja galvu.
  
  
  "Varbūt," viņš lūstoši sacīja, "tā ir labāk. Viņa tiktu pasludināta par nodevēju - tiesāta - nosūtīta cietumā..."
  
  
  Es klusi pamāju.
  
  
  "Kārter," Lī Čins maigi sacīja, "vai varas iestādēm būtu jāzina par Mišelu? Es domāju, kam tas tagad rūp?
  
  
  Es par to domāju.
  
  
  "Labi, Duroch," es beidzot teicu, "tas ir vienīgais, ko es varu darīt jūsu labā. Cik pasaule zina, jūsu meita nomira kā varone, cīnoties par savu brīvību un savu valsti pret SLA. . "
  
  
  Duroks paskatījās uz augšu. Pateicība viņa sejā bija gandrīz sāpīga.
  
  
  "Paldies," viņš čukstēja. "Paldies."
  
  
  Lēnām, noguris, bet ar zināmu nogurušu cieņu viņš aizgāja un apstājās pakaļgalā.
  
  
  "Sveiks Kārter," Sweets teica pie stūres, "Es tikko saņēmu jums nelielu ziņu pa radio. No kaķa vārdā Gonzalez. Viņš saka, ka vecais Vana kungs ielido no Vašingtonas, lai jūs iztaujātu. Francijas valdība atlidoja ar armijas pulku, lai sagrābtu šos kuģus Lotrinas un Marigo ostās un atbrīvotos no OAS atbalstītājiem Martinikas pārvaldē.
  
  
  "Jā," sacīja Lī Čins. "Viņš pat kaut ko teica par pateicības vēstuli no Francijas valdības par SLA aizmugures pārkāpšanu un viņu pārņemšanas plānu."
  
  
  Sweets pasmaidīja un norādīja uz abiem piesietajiem sargiem.
  
  
  “Šiem SLA cilvēkiem vairs nav daudz gribas cīnīties. Viņi padevās mums tajā brīdī, kad Mišela izlēca no laivas.
  
  
  — Kas notika ar torpēdu? - jautāja Lī Čins.
  
  
  "Viņš ir tur, apmēram divdesmit jardu attālumā," es teicu. “Vēlāk, kad haizivis pametīs teritoriju, mēs varam tās savākt. Tikmēr mēs paliekam šeit, lai pārliecinātos, ka neviens cits to nedara.
  
  
  "Skaties, cilvēk," Svīts teica, "bija forši, bet man gandrīz vairs nav prāta. Ja jūs, puiši, neiebilstat, es skrienu uz pilsētu. "
  
  
  "Paņemiet buru laivu," es teicu. "Un, kamēr esat pie tā, nododiet šos divus SLA pankus varas iestādēm."
  
  
  — Kārtera kungs? - teica Fernands Dureau.
  
  
  Es pagriezos.
  
  
  "Es pateicos jums, ka izglābāt mani un par..."
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  “Bet tagad man ir jāatgriežas pie savas tautas. Bureau Deuxieme vēlēsies ar mani runāt."
  
  
  "Ejam ar Sweets," es teicu. "Viņš parūpēsies, lai jūs nokļūtu pie īstajiem cilvēkiem."
  
  
  Viņš pamāja ar galvu, tad pastiepa roku. Es to pakratīju, un viņš pagriezās un gāja uz to vietu, kur Sweets netālu vilka buru laivu.
  
  
  "Tiekamies vēlāk, draugs," Svīts kliedza pēc tam, kad divi SLA vīrieši, Durošs un viņš pats, uzlēca uz klāja. "Varbūt es nedaudz uzgaidīšu un paņemšu līdzi veco Vanaku."
  
  
  "Dari to," ieteica Lī Čins. "Nesteidzies. Mums ar Kārteru ir daudz kas notiek."
  
  
  — Ko tieši tu ar to domāji? - jautāju, kad buru laiva aizbrauca.
  
  
  Lī Čins pienāca man tuvāk. Daudz tuvāk.
  
  
  "Redzi, Kārter," viņa teica, "ir vecs ķīniešu sakāmvārds: "Ir laiks strādāt un laiks spēlēt."
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Jā". Tagad viņa bija tik tuvu, ka viņas mazās, stingrās krūtis bija piespiedušās man pret krūtīm. "Tagad ir pienācis laiks spēlēt."
  
  
  "Jā?" ES teicu. Tas bija viss, ko es varēju pateikt.
  
  
  "Es domāju, jūs neticat visām šīm muļķībām par to, ka francūzietes ir labākās mīļākās, vai ne?"
  
  
  "Vai ir kaut kas labāks?"
  
  
  "Uh-huh. Daudz labāk. Tu gribi zināt
  
  
  
  
  ES teicu. "Kāpēc ne?"
  
  
  ES uzzināju. Viņai bija taisnība. Es domāju, viņai bija taisnība!
  
  
  Beigas.
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Sešas asiņainas vasaras dienas
  
  
  
  
  Anotācijas
  
  
  
  TUKSNEŠA NĀVES SLAKAS.
  
  
  Amerikas vēstnieks tika nogalināts. Prezidents Mendanike gāja bojā "nejaušajā" lidmašīnas avārijā. Viņa skaistā atraitne tiek sagūstīta. Nežēlīgs un nodevīgs cilvēks vārdā Abu Osmans plāno gāzt jauno valdību. Un slepenpolicijas priekšnieks pulkvedis Mohameds Duza ar saviem slepkavības plāniem...
  
  
  AX, iespējams, būtu ļāvis mazajai Ziemeļāfrikas republikai sadegt savā slaktiņā, ja ne Kokai, zagta raķete, kas ir nāvējošākais ierocis NATO kodolarsenālā. Killmaster misija: ieejiet šajā tuksneša ellē vienatnē, atrodiet raķeti un iznīciniet to.
  
  
  Viņam nebija daudz laika. Viņam bija tieši SEAS VASARAS ASINĪGAS DIENAS!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  
  1. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  17. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  18. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  19. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  20. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  21. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Killmaster
  
  
  Sešas asiņainas vasaras dienas
  
  
  
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepenā dienesta darbiniekiem
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  1. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Iekāpu laivā un klausījos klusumā. Saulē ūdens dzirkstīja zeltaini. Es šķielēju par tā spožumu, skatoties uz skuju kokiem, kas ezera krastā bija sapulcējušies rūķīšos konklāvos. Egles un bērzi pacēlās līdz grēdām. Taču manā redzeslokā nekustējās nekas lielāks par odu. Tas bija nedabiski; šādu faktoru kombinācija. Es varētu pagaidīt vai rīkoties. Man nepatīk gaidīt. Tas, ko meklēju, var arī nebūt tas, ko gaidīju. Mana labā roka vienmērīgi atgriezās atpakaļ, mana kreisā roka atslāba un atslāba, un tad uz priekšu, taisni uz priekšu un uzmanīgi ar plaukstas locītavu.
  
  
  Valdīja klusums. Mana kreisā roka sāka savu delikāto uzdevumu. Jutu sviedrus uz sava kakla un pieres. Laikapstākļi nebija piemēroti. Tam bija jābūt asam un vēsam, vējam pūšot ūdeni. Tā vietā es redzēju nelielu vilni un zem tā pamanīju krāsas maiņu.
  
  
  Mans pretinieks izdarīja savu gājienu. Nāvējoši ātri un tieši mērķī, viņš sita... un skrēja. Viņš svēra trīs mārciņas, ja viņš bija unce, raibs ar arktisko oglēm un pilns ar enerģiju. Es stāvēju, lai cīnītos. Es viņu dzenāju divas dienas. Zināju, ka kamēr citas foreles nesezonālā karstuma dēļ ienirst dziļi ūdenī, šai vientuļajai zivij patika iet savu ceļu, barojoties seklumā starp niedrēm. ES viņu redzēju. Es viņu dzenāju, un kaut kas viņa neatkarībā man patika. Varbūt viņš man atgādināja mani, Niku Kārteru, izbaudot tik ļoti nepieciešamo atpūtu pie ezera tuksnesī Kvebekā.
  
  
  Es zināju, ka viņš būs cīnītājs, bet viņš bija liels; viņš bija viltības pilns. "Varbūt vairāk kā Vanags, nevis Kārters," es nodomāju, kad viņš palēca zem laivas un mēģināja pārraut auklu. "Nav tādas veiksmes, draugs," es teicu. Vienu brīdi šķita, ka tikai mēs abi sacenšamies tukšā pasaulē. Bet tas nevarēja ilgt ilgi, tāpat kā klusums nevarēja ilgt.
  
  
  Moskītu dūkoņa, bet pēc tam skaļāka, sūdzība pāraug pazīstamās muļķībās. Plankums debesīs virzījās tieši uz mani, un man nebija vajadzīgs maģisks atspulgs ūdenī, lai pateiktu, ka tas nozīmē ardievas R&R un vēl piecas dienas makšķerēšanai Closs Lake. Slepenā aģenta dzīve nekad nav tik pārtraukta kā tad, kad viņš atgūstas no savas profesijas briesmām.
  
  
  Bet ne tagad, sasodīts! Es iebildu, ka ne visi makšķerēšanas stāsti ir pēdu gari un haizivs vēders plats. Man uz līnijas bija valis, un viss pārējais varēja pagaidīt. Taču tā nenotika.
  
  
  Liels RCAF AB 206A griezās pret mani, un tā ventilatoru grūdiens ne tikai satricināja ūdeni, bet arī gandrīz nogāza mani no kājām. Es nebiju uzjautrināts. Es pamāju asiņaino radījumu malā, un tas aizripoja sānis kā aizaugusi spāre.
  
  
  Mans pretinieks bija iegrimis neizpratnē. Tagad viņš izlēca virspusē un salauza ūdeni, trīcēdams kā terjers, kas mēģina izmest āķi. Cerēju, ka šis skats iespaidos helikopterā sēdošos. Tas noteikti bija tāpēc, ka viņi nekustīgi sēdēja gaisā un skaļi grabēja, kamēr es spēlēju ar savu draugu uz līnijas. Viņš pusduci reižu uzlēca virs ūdens
  
  
  vēl pirms es piekļuvu tai tuvu laivai. Pēc tam bija grūts uzdevums noturēt līniju saspringtu ar labo roku, vienlaikus ar kreiso roku velkot tīklu apakšā. Makšķerējot, ja vēlaties zivis, nekad nesteidzieties. Jūs paliekat mierīgs un mierīgs, koordinēts; Man padodas dažas lietas.
  
  
  Varbūt tas nebija garāks par pēdu, bet tā izskatījās. Un viņa krāsa ir dziļi iedegums, pilns ar sarkanbrūniem toņiem, ar skaistu raibu vēderu. Viņš bija pārguris, bet nepadevās. Pat tad, kad es viņu atbalstīju savas gaisa auditorijas priekšā, viņš mēģināja atbrīvoties. Viņš bija pārāk brīvs un gara pilns, lai padoties, un turklāt es zināju, ka aiziešu. Es noskūpstīju viņa gļotaino galvu un iemetu viņu atpakaļ ūdenī. . Viņš sita ūdeni ar asti, nevis pateicībā, bet protestējot, un tad aizgāja.
  
  
  Es izpeldēju krastā, piesēju laivu pie piestātnes un savācu no kajītes savus piederumus. Tad es izgāju ārā uz doka galu, un helikopters nometa virvju kāpnes, un es uzkāpu augšā, elpojot balzamu un priedi, atvadoties no miera un relaksācijas.
  
  
  Ikreiz, kad man vai jebkuram citam AX aģentam tiek piešķirts R&R laiks, mēs zinām, ka tas ir aizņemts, tāpat kā visu pārējo laiku. Manā gadījumā es arī zināju, ka, ja būs vajadzība sazināties ar mani, RCAF tiks izmantots, lai pārraidītu ziņojumu, tāpēc nebija pārsteigums, ka helikopters pārlidoja koku galotnes. Mani patiešām pārsteidza tas, ka Vanags mani gaidīja iekšā.
  
  
  Deivids Hoks ir mans priekšnieks, direktors un operāciju vadītājs uzņēmumā AX — mazākā aģentūra ASV valdībā un visnāvējošākā. Mūsu bizness ir globāla spiegošana. Runājot par grūtajām lietām, mēs turpinām tur, kur CIP un pārējie izlūkdienesta darbinieki atstāj. Neskaitot prezidentu, par mūsu eksistenci zina mazāk nekā desmit ierēdņu no visas birokrātijas. Tādam jābūt Intelektam. AX ir kā Bena Franklina aksioma: trīs cilvēki var glabāt noslēpumu, ja divi no viņiem ir miruši. Mēs esam vienīgie, kas palikuši dzīvi, un Vanags ir atbildīgs. No pirmā acu uzmetiena varētu domāt, ka viņš ir gados vecs un ne pārāk veiksmīgs lietotu automašīnu pārdevējs. Labs segums vīrietim, kuru uzskatu par visgudrāko operatoru nāvējošākajā spēlē.
  
  
  Kad es izbāzu galvu caur lūku un viens no apkalpes locekļiem pastiepa roku ar somu, es redzēju, kā Vanags noliecās pār savām saliktajām rokām un mēģināja aizdedzināt savu vienmēr klātesošo cigāru caurvējā. Kad es piecēlos un iegāju iekšā un lūka aizvērās, viņš sēdēja, atmetis galvu, apmierināti sūcot dūmus un sēru no viņa lolotā smirdošā cigāra zīmola.
  
  
  "Jauks loms," viņš teica, sardoniski palūkojoties uz mani. "Sēdieties un piesprādzējieties, lai mēs varētu izkļūt no šīs tuksneša paradīzes."
  
  
  "Ja es būtu zinājis, ka jūs ieradīsities, es būtu noķēris divus, ser," es teicu, apsēžoties viņam blakus.
  
  
  Saburzītais uzvalks viņam piestāvēja kā izmests maiss, un nebija šaubu, ka glīti ģērbtais apkalpes loceklis nevarēja saprast, kāpēc ir tik VIP izturēšanās pret nekoptu vecu āderi un zvejnieku ar jauku foreli.
  
  
  — Dēls, — Hoka sēkšana bija dzirdama par helikoptera smago šņākšanu, — paskaties, vai vari palīdzēt pilotam.
  
  
  Komandieris, kaprālis, vilcinājās tikai mirkli. Pēc tam ar īsu mājienu viņš virzījās uz kajīti. Maigums Vanaga sejā pazuda līdz ar viņu. Tievā seja tagad ieguva tādu izskatu, kas man nereti lika domāt, ka kāds Vanagu dzimtas kokā ir Sioux vai Cheyenne kara priekšnieks. Izteiciens bija ieslodzīts spēks, pilns ar ieskatu un uztveri, gatavs rīkoties.
  
  
  "Atvainojiet par pārtraukumu. Mums ir DEFCON brīdinājums." Hoks lietoja formālu valodu tā, it kā skots tērētu naudu.
  
  
  — Globāli, kungs? Jutu vieglu tirpšanu pakausī.
  
  
  "Nē. Sliktāk." Kamēr viņš runāja, atašeja čemodāns gulēja viņam klēpī. "Tas sniegs jums priekšvēsturi." Viņš iedeva man AX informācijas mapi ar sarkanu svītru uz vāka tikai prezidenta acīm. Šis bija otrais eksemplārs. Bija īss kopsavilkums. Tas izklausījās pēc izvērsta skripta sarunai ar Vanagu, kuru mēs bijām bijušas ne vairāk kā pirms nedēļas. Tas nenozīmēja, ka AX Dupont Circle galvenā mītne valsts galvaspilsētā tika sabojāta. Aiz Amalgamated Press and Wire Services nobružātā vāka mēs nepieļaujam kļūdas. Tas arī nenozīmēja, ka esam gaišreģi, lai gan ir reizes, kad esmu pārliecināts, ka Vanagam ir dāvana. Tas vienkārši nozīmēja, ka no esošajiem apstākļiem, neizmantojot datoru, var secināt, ka būs noteikti rezultāti. Šajā gadījumā rezultāts bija novēlots - kodolzādzība. Tā bija arī jauna īpaši slepena taktiskā ieroča kodolzādzība, kas nozīmēja, ka no prezidenta puses tiks pieņemti daži delikāti diplomātiski lēmumi.
  
  
  Cockeye pieder pie SRAM klases - maza darbības rādiusa uzbrukuma raķetes. Šis ir raķešu veids, ko mēs piegādājām izraēliešiem Jomkipuras kara laikā. Lūk, kur līdzības beidzas. Gailis ir kodolbumba
  
  
  un atšķirībā no jebkura cita maza darbības rādiusa taktiskā kodolieroča, tā efektivitāte ir deviņdesmit procenti. Tulkojumā tas nozīmē, ka, kamēr citi tāda paša izmēra un tipa kodolieroči — gan Varšavas pakta arsenālos, gan Pekinas bunkuros vai mūsu pašu — var iznīcināt pilsētas kvartālu, Cockeye var iznīcināt pilsētu. Īpaši mobils cilindrisks objekts, kas ir tieši sešpadsmit pēdas garš, sver mazāk nekā pustonnu un ar 150 jūdžu darbības rādiusu, Cockeye ir spēcīgs līdzeklis jūsu aizsardzības klājā. Un tas izdzēsa dažas satraucošās iezīmes no mūsu plānu un politikas veidotāju sejām SHAPE un Pentagonā.
  
  
  Izlasot detaļas par Cockerel zaudēšanu, bija redzams viens faktors; operācijas veicēju pārbaude. Tas bija gluds, elegants darbs un parādīja precīzas zināšanas par bunkuru atrašanās vietu Katzveilerā uz ziemeļiem no Kaizerslautenas Reinzemes laukumā, kur tika glabāta raķešu eskadra.
  
  
  Bija bieza migla, kas bija izplatīta šajā gadalaikā jeb pulksten 3:00. Piecdesmit vīru drošības detaļās nebija neviena izdzīvojušā, un CID pēc notikušā apkopoja informāciju par laiku un pārvietošanos. Viņi ieradās kravas automašīnā, kas vēlāk tika atklāta, maskēta kā ASV armija seši reiz astoņi. Tika pieņemts, ka, ja viņi nebūtu valkājuši GI apģērbu, viņi būtu saskārušies ar vismaz zināmu pretestību. Naži tika izmantoti trim karavīriem, kuri dežurēja pie vārtiem un bunkura sargiem. Spriežot pēc pēdējo līķiem, viņi domāja, ka viņu slepkavas ir viņu glābēji. Divi virsnieki un pārējie nomira savās gultās no saindēšanās ar gāzi.
  
  
  Tika nozagta tikai viena raķete ar kodolgalviņu. Tūlītējās aizdomas koncentrēsies uz VDK vai SEPO Chicom, izmantojot kaukāziešu maoistu komandu.
  
  
  Bet ne uz ilgu laiku. Tajā pašā laikā, kad Cockerel tika konfiscēts, dažus kilometrus uz dienvidiem kādā noliktavā Oterbahā notika vēl viena zādzība. Šī nebija tā pati grupa, kas nozaga Cockerel, bet tika izmantotas tās pašas metodes. Šajā gadījumā notvertais objekts bija mūsu jaunākais RPV modelis – attālināti pilotējams transportlīdzeklis – melnā kaste un viss.
  
  
  RPV nav daudz garāks par Cockeye. Tam ir īsi, stulbi spārni, un tas var lidot ar 2 maha ātrumu. Tās galvenais mērķis ir foto izlūkošana. Bet savienojiet Cockeye ar dronu, un jums ir kodolraķete ar 4200 jūdžu darbības rādiusu un spēju nogalināt miljonu cilvēku.
  
  
  "Kodolšantāža, šeit mēs esam," es teicu.
  
  
  Vanags iesmējās, un es sniedzos pēc vienas no savām pēc pasūtījuma izgatavotajām cigaretēm, lai mēģinātu apslāpēt viņa cigāra smaku.
  
  
  Bija viena rindkopa veltīta tam, ko varētu saukt par rūgto tableti:
  
  
  Laikapstākļu un laika apstākļu dēļ, kā arī tāpēc, ka viss iesaistītais personāls bija likvidēts, zādzība Katzveilā tika atklāta tikai pulksten 5:40, bet Oterbahā - līdz pulksten 5:55. Lai gan USECOM Heidelbergā un SHAPE Kasto uzreiz uzzināja par uzbrukumu Oterbahā, ASV un NATO štābs pašlaik izmeklējamo iemeslu dēļ netika informēts par Cockeye pazušanu līdz pulksten 7:30.
  
  
  
  
  "Kāpēc šis haoss?" - es teicu, skatoties uz augšu.
  
  
  “Kāds ar savu dienesta pakāpi neapmierināts brigādes komandieris domāja, ka visu var atrisināt pats, jo atrada kravas automašīnu. Tas varētu kaut ko mainīt."
  
  
  Tālāk sniegtajā novērtējumā ir paskaidrots, kāpēc. AX, tāpat kā visas sabiedroto izlūkošanas aģentūras, pielika visas pūles, lai izsekotu slepkavas un atgūtu nozagtās mantas. 1500 kilometru rādiusā no Kaizerlautenas nebija nevienas kravas automašīnas, vilciena, autobusa vai lidmašīnas, kas nebūtu apturēta un pārmeklēta. Visam sauszemes transportam, kas šķērso Rietumeiropas un dzelzs priekškara robežas, tika veikta dubulta pārbaude. Novērošana no gaisa, izmantojot īpašas detektēšanas ierīces, ir aptvērusi pasauli. Katram aģentam no Kirkenes līdz Hartūmai bija viena misija — atrast Gaili. Ja zummers būtu ieslēgts, lai palielinātu piepūli atklāšanas laikā, nevis gandrīz pēc divām stundām, es, iespējams, joprojām būtu noķēris zivis.
  
  
  AX izdarīja darba pieņēmumu, pamatojoties uz četriem kritērijiem: 1. Neviens liels pretinieks šo operāciju neveica. Viņiem bija savi RPV, un to nozagšana sabotāžas nolūkā būtu pārāk riskanti. 2. Līdz ar to RPV zādzība operācijai bija tikpat svarīga kā Cockeye zādzība. 3. Pēc zādzības laiks bija ļoti svarīgs. Tie, kas veica dubulto operāciju, nevarēja zināt, cik daudz laika viņiem ir. Tas nozīmēja tūlītēju vajadzību pēc pajumtes vai transportēšanas ārpus teritorijas.
  
  
  Ja viņi paliks šajā teritorijā, īpašnieki būs pakļauti pastāvīgam spiedienam, lai atklātu informāciju, un viņu rīcības spējas būs stipri ierobežotas. 4. Cockeye un RPV, visticamāk, tika transportēti no paredzētā punkta teritorijā uz paredzēto punktu ārpus teritorijas.
  
  
  Pārbaudot visas gaisa satiksmes kustību šajā rajonā uzreiz pēc zādzībām, tiek sniegts vienīgais pavediens. Ar propelleru darbināma kravas lidmašīna DC-7, kas pieder Ziemeļāfrikas Tautas Republikai, tajā pašā dienā pulksten 5:00 pacēlās no Rentstuhl Flügzeugtrager pilsētas netālu no Kaiserlautenas.
  
  
  Lidmašīna ieradās nedēļu agrāk, lai veiktu dzinēju remontu, un Rentstuhl specializējas nereaktīvo lidmašīnu remontā.
  
  
  Miglā DC-7 pacēlās gaisā ar minimālām pārbaudēm. Viņa iepriekšējā vakarā muitā pārbaudītais manifests liecināja, ka viņš pārvadā dzinēja rezerves daļas. Lidmašīna, kas novietota stāvēšanai rampas tālākajā galā, atradās izolētā stāvoklī un kritiskajā periodā miglā nebija redzama no torņa vai biroja ēkas.
  
  
  Trīs cilvēku apkalpe, kas, šķiet, bija militārie NAPR piloti, ieradās operācijā pulksten 4:00. Viņi iesniedza lidojuma plānu uz Heraklionas lidostu Atēnās. 07:20 Civitavecchia Air Traffic Control tika informēts, ka lidojuma plāns ir mainīts uz Lamana direct, NAGR galvaspilsētu.
  
  
  Iespējamais secinājums: Cockeye un UAV atradās uz DC-7 klāja.
  
  
  "Tas ir diezgan smalks, ser," es sacīju, aizverot mapi.
  
  
  "Tas bija vakar. Kopš tā laika tas ir kļuvis resnāks, un es zinu, ko jūs domājat – ka Bens d'Oko Mendanike no Ziemeļāfrikas Tautas Republikas nekad nebūtu iesaistījies kaut kā tādā.
  
  
  Tā es domāju.
  
  
  "Nu, viņš vairs nav iesaistīts šajā jomā. Viņš ir miris". Vanags pakratīja cigāra stublāju un paskatījās uz sauli, kas riet ostā. Arī Carl Petersen, mūsu vēstnieks NAPR. Abi tiek nogalināti pēc tikšanās slepenā sanāksmē. Apmēram trīs stundas vēlāk aviokatastrofā Budanā Petersenu notrieca kravas automašīna un Mendanike, un tas viss notika tajā pašā laikā, kad skāra Cockerels.
  
  
  "Tā varēja būt nejaušība."
  
  
  "Varbūt, bet vai jums ir kādas labākas idejas?" - viņš īgni teica.
  
  
  "Nē, kungs, bet neatkarīgi no tā, ka Mendanike nespēj plānot kodolmateriālu zādzību, viņa žurku barā nav neviena, kas varētu aplaupīt krājkasīti. Un, kā mēs abi zinām, situācija NAGR ir tāda. jau sen nobriedis pulkvežu apvērsumam."
  
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz mani. “Es nedomāju, ka es tev atļaušu atkal makšķerēt. Viens!" Viņš pacēla īkšķi. "Kodolbumba un UAV pārvietojās no punkta A. Divi!" Viņa rādītājpirksts pacēlās. “Kamēr nerodas kaut kas labāks, šis DC-7 ir vienīgais, kas mums ir. Trīs!" Pārējie pirksti pacēlās uz augšu - un es pamanīju, ka viņam ir garš glābšanas riņķis - "Niks Kārters dodas uz punktu B, lai redzētu, vai viņš var atrast to, kas tika paņemts no punkta A. Vai sapratāt?"
  
  
  "Vairāk vai mazāk." Es viņam uzsmaidīju, skābais skatiens atkāpās no tā, ko varētu nosaukt viņa labsirdīgajai pieri.
  
  
  "Tas ir izaicinājums, dēls," viņš klusi teica. "Es zinu, ka tas ir smalks, bet nav laika. Nav skaidrs, ko šie nelieši domā. viņi ir sagrābuši ieročus, par kuriem viņi neko nezina un ka tie varēja būt vērsti pret kādu no viņu pilsētām.
  
  
  Vanags nav no tiem, kas ne par ko neuztraucas. Neviens no mums. Citādi viņš nesēdētu savā vietā, un es nesēdētu viņam blakus. Taču dziestošajā pēcpusdienas gaismā viņa sejas līnijas šķita dziļākas, un aiz viņa gaiši zilo acu klusuma slēpās bažas. Mums radās problēma.
  
  
  Man tas ir spēles nosaukums, kurā es tiku apsūdzēts. Atbrīvojieties no visiem un, ja un bet, atbrīvojieties no oficiālā žargona, un tas ir tikai jautājums, kā jūs to darīsit.
  
  
  Vanags mani informēja, ka mēs dodamies uz Dorval lidostu ārpus Monreālas. Tur es iekāpšu Air Canada lidojumā tieši uz Romu un pēc tam ar NAA Caravel uz Lamanu. Es darbojos kā Neds Kols, Apvienotās preses un elektronisko sakaru pakalpojumu galvenais korespondents — AP&WS. Mans uzdevums ir ziņot par premjerministra Ben d'Oko Mendanike pēkšņo un traģisko nāvi. Jumts bija diezgan spēcīgs. Bet kā drošības tīkls man bija otra pase, franču pase uz Eiropas koncerna RAPCO hidrologa un ūdens inženiera Žaka D'Aviņona vārda. Svaigs ūdens NAPR bija līdzvērtīgs eļļai. Viņiem bija sasodīti maz abu.
  
  
  Mums nebija AX darbinieku, kas mani atbalstītu. Es teiktu, ka esam mazi. Mans vienīgais oficiālais kontakts būs Henrijs Satons, CIP rezidents un komercatašejs ASV vēstniecībā. Viņš gaidīja mani saistībā ar vēstnieka nāvi, bet nezināja par manu patieso misiju. Pat šādā situācijā AX politika paredz atklāt operatīvos plānus sadarbojošām izlūkošanas aģentūrām tikai pēc lauka aģenta ieskatiem.
  
  
  Sākumā man bija divas pieejas: Mendanikas Pakistānas atraitne Šema un DC-7 apkalpe. Atraitne, jo viņa varētu zināt vēstnieka Petersena slepenās tikšanās ar savu mirušo vīru un pēkšņās lidojuma iemeslu Budanā. Kas attiecas uz DC-7 apkalpi, es saprotami gribēju ar viņiem apspriest lidojumu plānus.
  
  
  Kā jau teicu, tā bija parasta procedūra. Tas bija Vanags, kurš teica: "Jums nav laika, lai uzzinātu, vai Cockeye un UAV ir tur."
  
  
  
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pārējā ceļojuma laikā no makšķernieku nometnes es iegaumēju lielāko daļu uzziņu materiāla, ko Vanags man bija iedevis. Tas galvenokārt attiecās uz Ziemeļāfrikas Tautas Republiku.
  
  
  Katram AX aģentam ir aktuāls priekšstats par pasaules ģeopolitisko seju. Kā Killmaster N3 manas zināšanas, protams, ir plašas un dziļas. Tā tam ir jābūt, lai, koncentrējoties uz detaļām, esmu jau pusceļā.
  
  
  No visām Magribas valstīm NAGR ir nabadzīgākā. ANO to izveidoja 50. gadu beigās no bijušo Francijas īpašumu sausās daļas. Kā "jaunizveidojošai Trešās pasaules nācijai" tās rašanās bija tīri politiska.
  
  
  Tās galvaspilsēta Lamana ir dziļūdens osta, kas atrodas stratēģiski izdevīgā vietā un kuru jau sen kāroja Padomju Savienība. Admirālis S.G. Krievijas Jūras spēku virspavēlnieks Gorškovs slepenā liecībā Politbiroja Centrālajā komitejā sacīja, ka Lamana ir galvenais Vidusjūras rietumu daļas kontrolē. Nebija vajadzīgs militārs ģēnijs, lai saprastu, kāpēc.
  
  
  Šo kontroli apgrūtināja attiecības starp NARN prezidentu Ben d'Oko Mendanike un Vašingtonu. Tās nebija labas sadraudzības attiecības. Vienīgais, kas Mendanikai ASV patika, bija nemitīgā palīdzības plūsma. Viņš to paņēma ar vienu roku, pie katras izdevības mutiski sitot pa seju savam labdaram. Taču apmaiņā pret palīdzību viņš nepiešķīra padomju varu bunkurēšanas tiesības Lamanā, kā arī bija pietiekami gudrs, lai būtu piesardzīgs no viņu klātbūtnes viņa teritorijā.
  
  
  Bija zināmas paralēles ar situāciju saistībā ar Tito un padomju uzbrukumu Adrijas jūras ostām. Vārds Mendanike bieži tika saistīts ar Dienvidslāvijas līdera vārdu. Faktiski Monreālas zvaigznes reklāmkaroga biezais virsraksts vēstīja: "Mendanike, Ziemeļāfrikas Tito ir miris."
  
  
  Ceilonā dzimis, Oksfordā izglītots vīrietis Mendanike sagrāba varu 1964. gadā, gāžot un nogalinot veco karali Faki asiņainā apvērsumā. Faki radinieks Šiks Hasans Abu Osmans par pārsūtīšanu nebija īpaši priecīgs, un, kad Vašingtona atteicās viņam nodrošināt ieročus, viņš devās uz Pekinu. Presē ik pa laikam tika pieminēta viņa desmit gadus ilgā partizānu kampaņa NAPR smilšu pilskalna dienvidu sektorā ap Budanu. Osmana ietekme bija neliela, taču, tāpat kā Mustafa Barzani Irākā, viņam nebija nodoma doties prom, un viņa piegādātāji no Ķīnas bija pacietīgi.
  
  
  Mendanikas avārijā gāja bojā seši viņa tuvākie padomnieki. Faktiski vienīgais atlikušais viņa valdošā apļa loceklis bija ģenerālis Salems Azzis Tasahmeds. Joprojām nezināmu iemeslu dēļ viņš netika izvilkts no gultas kopā ar sešiem citiem, lai veiktu pārsteiguma braucienu ar vienvirziena biļeti uz nekrologu kolonnu.
  
  
  Pēc ziņām par katastrofu Tasahmeds pasludināja sevi par maršalu un paziņoja, ka vadīs pagaidu valdību. Ģenerālim bija četrdesmit, viņš mācījās Sensirā, bijušajā Francijas Vestpointā, un bija pulkvedis 1964. gada apvērsuma laikā. Viņam bija sieva Mendanikas māsa, un viņš un Bens bija ātri draugi līdz nāvei. Par šo tēmu AX Inform norādīja:
  
  
  Tazahmeds, kā zināms, kopš 1974. gada jūnija sadarbojas ar VDK aģentu A.V. Sellinu, Maltas iecirkņa priekšnieku, kas piekomandēts uz vadību. Netālu atradās Melnās jūras flote, kuru komandēja viceadmirālis V.S. Sisojevs.
  
  
  ;
  
  
  Kā brīdināja The Star, Mendanikas "traģiskā nāve" izraisīja vairāku trešās un ceturtās pasaules līderu sašutumu prasības sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sesiju. Nejaušais nāves gadījums netika ņemts vērā. Nomocītais CIP atkal bija pātagas zēns, un, lai gan nebija sajūtas, ka Drošības padome varētu celt "izcilā valstsvīra un tautu tiesību aizstāvja" augšāmcelšanos, sanāksme sniegs plašu iespēju paust dusmas pret ASV. imperiālistiskais karš.
  
  
  Ņemot vērā visu Vanaga sniegto papildu pieredzi, mans sākotnējais vērtējums nav mainījies. Lieta ir tāda, ka tas tika pastiprināts. Šajā situācijā bija visas klasiskā padomju iedvesmotā pretapvērsuma sastāvdaļas. Un vienīgā saikne starp Katzveileru un Lamanu bija lidmašīna DC-7, kas, šķiet, ir pacēlusies parastā lidojumā, un tās vienīgā aizdomīgā darbība bija galamērķa maiņa pusceļā.
  
  
  Līdz brīdim, kad mēs nolaidāmies RCAF angārā Dorvalā, es
  
  
  pārģērbās par biznesa uzvalku un pieņēma AP&WS Neda Kola identitāti. Kad es nestrādāju, pilnībā iepakota ceļojumu soma un īpašs AX atašeja maciņš tiek atstāts galvenajā mītnē, lai tos varētu ātri paņemt, un Vanags tos paņem. Ārpus dienesta vai dežūras mans standarta apģērbs sastāv no Wilhelmina, mana 9 mm Luger, Hugo, pie plaukstas piestiprināta stileta un Pjēra, valrieksta izmēra gāzes bumbas, ko parasti valkāju savos žokeju šortos. Esmu rūpīgi pārmeklēts vairāk reižu, nekā es varu saskaitīt, un viens no iemesliem, kāpēc vēlos par to runāt, ir tas, ka neviens nedomāja pārmeklēt šo vietu.
  
  
  Es stāvēju uz lidojuma līnijas agrā vakara tumsā kopā ar Vanagu, kad viņš gatavojās iekāpt izpildlidmašīnā, kas viņu aizvedīs atpakaļ uz galvaspilsētu. Stāsta detaļas vairs nebija jāstāsta.
  
  
  "Protams, prezidents sasodīti vēlas, lai šī lieta tiktu pabeigta, pirms tā nonāk publiskajā telpā," sacīja Vanaks, satverot rokas un aizdedzinot vēl vienu cigāru.
  
  
  "Es uzskatu, ka viņi klusē viena no diviem iemesliem vai varbūt abu iemeslu dēļ. Lai kur viņi paslēptu Cockeye, viņiem ir nepieciešams laiks, lai to instalētu dronā un strādātu ar avioniku. Viņiem tas var būt pārāk grūti."
  
  
  — Kāds vēl iemesls?
  
  
  "Loģistika. Ja tā ir šantāža, jāizpilda prasības, jāizpilda nosacījumi. Ir nepieciešams laiks, lai šādu plānu īstenotu.
  
  
  "Cerēsim, ka ar to pietiks, lai dotu mums pietiekami daudz... Vai jūs jūtaties labi?" Viņš vispirms minēja iemeslu, kāpēc es makšķerēju Kvebekas ezerā.
  
  
  "Es ienīstu garās brīvdienas."
  
  
  "Kā tev iet kājā?"
  
  
  "Labāk. Vismaz man tas ir, un tas nelietis Tupamaro ir nedaudz īsāks.
  
  
  "Hmm." Cigāra gals aukstajā krēslā kvēloja sarkani.
  
  
  "Labi, kungs," atskanēja balss no lidmašīnas.
  
  
  "Atvainojiet, ka atstāju tevi ar savu zvejas rīku," es teicu.
  
  
  “Es izmēģināšu veiksmi Potomakā. Uz redzēšanos, dēls. Paliec pieslēdzies".
  
  
  "Viņa roka bija kā dzelzs koks."
  
  
  Viņi mani aizveda ar automašīnu uz lidostas termināli. Īsā brauciena laikā es uzvilku atpakaļ uzkabi. Reģistrācija notika nekavējoties. Drošības dienestam tika dots signāls iziet mani cauri, īsi pārbaudot manu atašeja lietu un pārmeklējot manu ķermeni kā kūku. 747 nebija gandrīz nekādas kravnesības. Lai gan es ceļoju ekonomiskajā klasē, tāpat kā jebkuram labu ziņu reportierim, man bija trīs sēdvietas, kas bija piemērotas atpūtai un gulēšanai.
  
  
  Dzērienu un vakariņu laikā es atslābinājos, taču, kā teica Vanags, viss bija saistīts ar vienu lietu. Nozagtās preces varēja būt kaut kur NARR. Ja viņi tur bija, mans uzdevums bija ne tikai tos atrast, bet arī atbrīvoties no tā, kurš tos tur ievietojis. Man no augšas palīdzēs satelīts un izlūkošana no lidmašīnas SR-71.
  
  
  Agrāk patiesība bija spēcīgāka par daiļliteratūru. Tagad tā vardarbība ir tālu priekšā izdomājumam. Televīzija, filmas un grāmatas netiek līdzi. Tas kļuva par pārākuma jautājumu. Un galvenais paātrinājuma iemesls ir tas, ka šodien Losandželosā, Minhenē, Romā vai Atēnās tie, kas pārāk bieži nogalina savus līdzcilvēkus, tiek galā ar to. Vecajā labajā ASV filantropi uztraucas par uzbrucējiem, nevis upuriem. AX darbojas savādāk. Citādi viņš nemaz nevarētu strādāt. Mums ir vecāks kods. Nogalini vai tiksi nogalināts. Aizsargājiet to, kas ir jāaizsargā. Atdod visu, kas nonāca ienaidnieka rokās. Noteikumu tiešām nav. Tikai rezultāti.
  
  
  
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Leonardo da Vinči lidostas termināļa ēka Romā ir garš, ar stiklu norobežots, ieliekts koridors, kurā rindojas aviokompāniju letes, ātrgaitas bāri un avīžu kioski. Stikls ir vērsts pret lidojuma līniju, un no daudzajiem ieejas vārtiem, kur pulcējas lielāko aviokompāniju lidmašīnas, nolaižas rampas. Mazāk prestiži pārvadātāji, kas virzās uz Ziemeļāfriku un uz dienvidiem un austrumiem, slogo no termināļa aizmugurējiem spārniem, pierādot, ka vismaz Romā, neskatoties uz arābu naftas ražotājvalstu jaunatklāto ietekmi, pastāv zināmas atšķirības. joprojām tiek novērots.
  
  
  Pastaiga pa plašo, blīvi apdzīvoto gaiteni nāca par labu divām lietām - novērošanai un atgūstošās kājas vingrošanai. Novērošana bija svarīgāka. No brīža, kad pacēlos ar Air Canada reisu, es zināju, ka esmu uzraudzīts. Tā ir iekšēja sajūta, kuras pamatā ir ilgstoša pieredze. Es nekad ar to nestrīdos. Tas bija tur, kad es izkāpu pa rampu un pieaugu kopā ar kapučīno, ko pasūtīju ekspresbārā. Tas palika stabils, kad es piegāju pie avīžu kioska un nopirku Rome Corriere Delia Sera, pēc tam apsēdos tuvējā krēslā, lai nolasītu virsrakstus. Mendanike joprojām bija pirmā lapa. Bija ziņas par spriedzi valstī, taču tas tiek stingri kontrolēts. Es nolēmu, ka ir pienācis laiks doties uz vīriešu istabu, lai iztaisnotu savu kaklasaiti.
  
  
  Es to pamanīju, pētot ziņas no Lamanas.
  
  
  Viņš bija īss un raupjš, ar bālu sejas krāsu un vienkāršās drēbēs. Viņš varētu būt no jebkuras vietas, tipiska seja pūlī. Mani interesēja viņa nodoms, nevis viņa anonimitāte. Tikai Vanags un AX Central Control zināja, ka esmu Romā... domājams.
  
  
  Vīriešu istabas spogulī mana seja atskatījās uz mani. Es pierakstīju, lai atgādinātu sev vairāk smaidīt. Ja es nebūtu uzmanīgs, es sāktu izskatīties kā kāds izdomāts slepenais aģents.
  
  
  Diezgan nemitīga cilvēku kustība, kas izgāja no telpas, bet mans mazais vērotājs neienāca. Varbūt pārāk pieredzējis profesionālis. Kad es aizgāju un devos lejā pa kāpnēm galvenajā koridorā, viņš pazuda.
  
  
  Līdz lidojumam bija daudz laika, bet es devos uz attālu reģistrēšanās punktu, lai redzētu, vai varu viņu nobiedēt. Viņš neparādījās. Es apsēdos, lai padomātu. Viņš bija īsts spiegs. Viņa mērķis, iespējams, bija apstiprināt manu ierašanos un ziņot par to. Kam? Man nebija atbildes, bet, ja viņa kontrole tika brīdināta, tad arī es. Iespējams, ienaidniekam bija priekšrocības, taču viņi pieļāva nopietnu kļūdu. Viņu interese liecināja, ka Houka tālajā plānā kaut kas ir nogājis greizi.
  
  
  Es atgriezos pie Corriere lasīšanas. Viņš bija pilns ar spekulācijām par Mendanikas nāvi un tās nozīmi NAR. Sīkāka informācija par avāriju atbilda Hawk sniegtajai informācijai. Lidmašīna veica parastu ADF pieeju skrejceļam Budanas oāzes malā. Normāls visos aspektos, izņemot to, ka viņš ietriecās zemē astoņas jūdzes no skrejceļa gala. No trieciena lidmašīna eksplodēja. Šī avārija bija sabotāža, taču līdz šim neviens nevarēja izskaidrot, kā DC-6 ar izstieptiem riteņiem un standarta nolaišanās ātrumu ielidoja tuksneša smiltīs laikā, kad laika apstākļi bija "skaidri" starp dienas gaismu un tumsu. Tas izslēdza sprādzienu uz klāja vai citu lidmašīnu, kas notriec Mendaniku. Ģenerālis Tasahmeds sacīja, ka tiks veikta pilnīga izmeklēšana.
  
  
  Mani ceļabiedri sāka pulcēties. Jaukts pūlis, pārsvarā arābi, daži valkā Rietumu drēbes, citi ne. Bija daži ne arābi. Trīs, spriežot pēc sarunas, bija franču inženieri, divi – britu smagās tehnikas pārdevēji. Ņemot vērā apstākļus, es nedomāju, ka viņu laiks biznesam bija labs. Taču tādas lietas britus, šķiet, netraucē.
  
  
  Sapulcinātā grupa maz uzmanības pievērsa viens otram, ik pa laikam pārbaudot pulksteņus un gaidot lidmašīnas atbraukšanu, lai sāktu reģistrēšanās un reģistrēšanās rituālu. Pēc pēdējā slaktiņa Romas lidostā pat Arab Airlines sāka nopietni uztvert drošību. Vilhelmīna un Hugo atradās savās aizslēgtajās kamerās atašeja lietā. Tā nebija problēma, bet, kad ieradās tikai viens vīrietis NAA ierēdnis, divdesmit minūtes nokavējot ar starpliktuvi zem rokas, es sapratu, ka problēma nāk no kaut kurienes citur.
  
  
  Vispirms viņš runāja arābu valodā, pēc tam sliktā angļu valodā, viņa deguna balss bija gluda un neatvainojoša.
  
  
  Daži no gaidītā pūļa ievaidējās. Pārējie uzdeva jautājumus. Daži sāka protestēt un strīdēties ar ministru, kurš uzreiz nostājās aizsardzībā.
  
  
  "Es saku," lielākais no diviem angļiem pēkšņi apzinājās manu klātbūtni, "kas, šķiet, ir problēma?" Kavēšanās?"
  
  
  "Es baidos ka. Viņš iesaka atgriezties pulksten vienos pēcpusdienā.
  
  
  "Stunda! Bet ne agrāk..."
  
  
  "Vienu stundu," nopūtās viņa pavadonis ar skumjām acīm.
  
  
  Kamēr viņi apstrādāja sliktās ziņas, es domāju piezvanīt uz Romas numuru un nodot lidmašīnu savā rīcībā. Pirmkārt, tas bija jautājums par to, vai zaudētais laiks ir vērts riskēt ar īpašu ierašanos, kas piesaistītu uzmanību laikā, kad aizdomas par Lamanu kļuva paranoiskākas nekā parasti. Un, otrkārt, bija jautājums par to, vai mani nogalina. Nolēmu, ka kaut kā paspēšu. Pa to laiku es gribētu mazliet atpūsties. Es atstāju divus britus apspriest, vai viņi ēdīs otrās brokastis ar asiņainiem steikiem pirms rezervācijas atcelšanas vai pēc tam.
  
  
  Termināļa otrajā stāvā atrodas tā sauktā pagaidu viesnīca, kurā var īrēt šūnu istabu ar divstāvu gultu. Uzvelciet logiem smagus aizkarus, un, ja vēlaties atpūsties, varat bloķēt gaismu.
  
  
  Apakšējā līmenī es novietoju abus spilvenus zem segas un ļāvu aizkaram nokarāties. Tad viņš uzkāpa uz augšējo līmeni un apgūlās, lai gaidītu notikumu attīstību.
  
  
  NAA ierēdnis paziņoja, ka trīs stundu kavēšanās radusies mehāniskas problēmas dēļ. No savas vietas turēšanas zonā es redzēju mūsu Caravel lidojuma līnijā zemāk. Lidmašīnas vēderā tika iekrauta bagāža, un degvielas tankkuģa darbinieks papildināja JP-4 tvertnes. Ja lidmašīnai būtu mehāniska
  
  
  problēmu neredzēja neviens mehāniķis un nekas neliecināja, ka kāds būtu kaut ko darījis, lai to novērstu. Tā bija neskaidra situācija. Es nolēmu to uztvert personīgi. Izdzīvošanai manā biznesā ir nepieciešama tieša attieksme. Labāk ir tikt pieķertam nepareizi, nekā būt mirušam. Viesnīcas reģistrā ierakstīju savu vārdu lielā un skaidrā fontā.
  
  
  Viņš ieradās pēc stundas un piecpadsmit minūtēm. Es varēju atstāt atslēgu slēdzenē un padarīt viņu grūtāku, bet es negribēju, lai tas būtu grūti. Es gribēju ar viņu parunāt. Es dzirdēju vāju pārslēgšanas slēdžu klikšķi, kad viņa atslēga pagriezās.
  
  
  Es uzkāpu no gultas un klusi piezemējos uz aukstās marmora grīdas. Kad durvis atvērās iekšā, es apgāju apkārt malai. Parādījās plaisa. Atvērums paplašinājās. Parādījās Berettas purns ar apjomīgu trokšņa slāpētāju. Es atpazinu kaulaino plaukstas locītavu, spīdīgi zilo jaku.
  
  
  Pistole divreiz noklepojās, un pustumsā spilveni pārliecinoši lēca atbildē. Atļaut viņam turpināt darbu bija munīcijas izniekošana. Es sagriezu viņam plaukstas locītavu un, kad Beretta atsitās pret grīdu, es katapultēju viņu istabā, iesitu divstāvu gultā un ar kāju aizvēru durvis.
  
  
  Viņš bija mazs, bet ātri atveseļojās un bija ātrs kā indīga čūska. Viņš pagriezās starp gultas stabiem, apgriezās un nāca man pretī ar asmeni kreisajā rokā, tā izskatījās pēc mazas mačetes. Viņš apsēdās ar nedraudzīgu sejas izteiksmi. Es virzījos uz priekšu, atgrūžot viņu atpakaļ, Hugo duncis griezās.
  
  
  Viņš spļāva, mēģinot novērst manu uzmanību, iespiežot mani vēderā, un tad iesita man pa rīkli. Viņa elpošana bija saraustīta, dzeltenīgās acis mirdzēja. Es pievilināju Hugo un, kad viņš deva pretdarbību, es iespēru viņam pa kājstarpi. Viņš izvairījās no sitiena, bet tagad es viņu piespiedu pie sienas. Viņš mēģināja atrauties, domādams sašķelt man galvaskausu. Es satvēru viņa plaukstas locītavu, pirms viņš paguva sadalīt manus matus. Tad es liku viņam apgriezties, viņa seja atsitās pret sienu, viņa roka bija pagriezusies pret kaklu, Hugo iedūra viņam rīklē. Viņa ierocis, atsitoties pret grīdu, atskanēja apmierinoši zvana. Viņa elpošana bija saspringta, it kā viņš būtu noskrējis ļoti garu ceļu un zaudējis skrējienu.
  
  
  “Jums nav laika nožēlot. Kas tevi sūtīja? Es mēģināju četrās valodās un tad pacēlu roku līdz galam. Viņš saviebās un noelsās. Es izlēju asinis kopā ar Hugo.
  
  
  "Vēl piecas sekundes, un jūs esat miris," es teicu itāliski.
  
  
  Es kļūdījos nevienā valodā. Viņš nomira četrās sekundēs. Viņš izdvesa šņukstošu skaņu, un tad es jutu, ka viņa ķermenis drebēja, viņa muskuļi savilkās tā, it kā viņš mēģinātu aizbēgt no iekšpuses. Viņš sabruka, un man vajadzēja viņu turēt. Viņš normāli sakoda ampulu, tikai tā bija piepildīta ar cianīdu. Es sajutu rūgto mandeļu smaržu, kad noliku viņu gultā.
  
  
  Nāves rituālā viņš neizskatījās labāk, nekā bija dzīvs. Viņam nebija nekādu dokumentu, kas nav pārsteidzoši. Tas, ka viņš izdarīja pašnāvību, lai neļautu man likt viņam runāt, pierādīja vai nu fanātisku nodošanos, vai bailes no sāpīgākas nāves pēc tam, kad viņš runāja, vai abi.
  
  
  Apsēdos gultā un aizsmēķēju cigareti. Es nekad netērēju laiku, domājot par to, kas varētu notikt, ja es būtu darījis lietas savādāk. Pašapsūdzības greznību es atstāju filozofa ziņā. Šeit man bija mazā slepkavas mirstīgās atliekas, kurš vispirms bija pārbaudījis manu ierašanos un pēc tam centies visu iespējamo, lai novērstu manu aiziešanu.
  
  
  Kaut kur starp viņa novērojumiem un viņa pēdējo darbību kāds ar ievērojamu ietekmi gribēja mani ievilināt cietumā par slepkavību, pavēlot ilgu laiku aizkavēt plānoto lidojumu. Mana iespējamā slepkavas norādījumi par veidu, kā viņš varētu mani atbrīvoties, noteikti bija elastīgi. Viņš nevarēja zināt, ka es izlemšu mazliet atpūsties. Es varētu darīt pusduci citu lietu, lai pavadītu laiku, un tās visas būtu redzamas. Tas padarītu slepkavas darbu grūtāku un palielinātu viņa notveršanas iespējamību. Tas viss liecināja par zināmu izmisuma pakāpi.
  
  
  Mēģinājums radīja arī nopietnus jautājumus: vai kāds zināja, ka esmu Niks Kārters, nevis Neds Kols? PVO? Ja šis kāds bija saistīts ar NAPR, kāpēc mani nogalināt Romā? Kāpēc neļaut man ierasties Lamanā un nenogalināt mani tur bez riska? Viena atbilde varētu būt tāda, ka tas, kurš atsaucās uz manu jauno istabas biedru, nebija saistīts ar NAPR, bet gan ar North African Airlines. Tā kā abi bija vienas struktūras daļa, pavēles nogalināt nāca no ārpuses, taču tām bija ievērojama ietekme aviosabiedrībās.
  
  
  Nav zināms, vai līķim uz manas gultas bija spārna vīrs. Jebkurā gadījumā kāds gaidīs atskaiti par misijas panākumiem. Būtu interesanti redzēt, ko radītu klusums. Es atstāju viņu zem segas ar Beretu zem spilvena. Karabinieri būtu jautri, mēģinot to izdomāt.
  
  
  Tāpat arī Vanags. es
  
  
  nosūtīja viņam šifrētu telegrammu, kas adresēta Helēnai Kolai uz DC adresi. Tajā es lūdzu pilnīgu informāciju par North African Airlines īpašumtiesībām un kontroli. Es arī minēju, ka izskatās, ka mans vāks ir nopūsts. Pēc tam es aizgāju uz lidostas restorānu, lai izmēģinātu dažus labus katalāņu un Bardolino fiasko. Uzmanību man pievērsa tikai viesmīlis.
  
  
  Bija desmit minūtes līdz vienam, kad atgriezos nosēšanās zonā. Pasažieri jau ir pārbaudīti, un mehāniskā problēma ir atrisināta. Abi briti, sarkanāki, bet nekādā ziņā ne sliktākie kavēšanās dēļ, steidzās viens pēc otra, kamēr bargs arābs ar sarkanu fezu meklēja viņiem ieročus.
  
  
  Mana atļauja bija rutīna. Neviens no trim vīriešu palīgiem nepievērsa man vairāk uzmanības kā jebkurš cits. Es gāju cauri vārtiem un nokāpu pa rampu pēcpusdienas saules gaismā, cenšoties atrasties pasažieru plūsmas centrā. Nebiju domājusi, ka no šī skatu punkta uz mani kāds šaus, bet tad arī negaidīju uzņemšanas komisiju.
  
  
  Caravelle interjers bija šaurs, un divu eju sānu sēdekļi bija paredzēti kravnesībai, nevis komfortam. Lejā bija vieta rokas bagāžai, un augšējie plaukti, kas paredzēti tikai mēteļiem un cepurēm, bija piepildīti ar visdažādākajām precēm. Divas stjuartes tumši zilā formā ar īsiem svārkiem necentās uzspiest noteikumus, zinot, ka tas ir bezjēdzīgi. Krāsa lobījās nost, tāpat kā bēšais dekors uz galvas. Es cerēju, ka lidmašīnu apkope būs profesionālāka. Izvēlējos sēdvietu aizmugurē. Tā es varēju pārbaudīt jaunpienācējus un nevienam nepagriezt muguru.
  
  
  13.20 apstājās pasažieru iekāpšana. Lielākā daļa vietu bija aizņemtas. Tomēr astes rampa palika uz leju un pilots neieslēdza dzinējus. Arābu muzaks mūs izklaidēja. Maz ticams, ka mēs gaidījām citu paziņojumu par mehānisku kavēšanos. Mēs nebijām tam gatavi. Mēs gaidījām, kad ieradīsies pēdējais pasažieris.
  
  
  Viņš ieradās dūkdams un pūšot, smagi klupdams lejā pa kāpnēm, un viņam palīdzēja garākā no abām stjuartēm, kas gaidīja viņu sveicināt.
  
  
  Dzirdēju, kā viņš svilpo franču valodā: “Pasteidzies, pasteidzies, pasteidzies. Viss steidzas... Un es vienmēr kavēju!” Tad viņš ieraudzīja stjuarti un pārgāja uz arābu valodu: "As salaam alikum, binti."
  
  
  "Wa alicum as salaam, abui," viņa atbildēja, smaidot un pastiepa viņam roku. Un tad franču valodā: "Nav steigas, dakter."
  
  
  "Ahhh, pastāstiet to savam rezervācijas galdam!" Viņam bija piekrauts plastmasas maisiņš, pilns ar vīna pudelēm, un liels, saplēsts čemodāns.
  
  
  Stjuarte smējās par viņu, atbrīvojot viņu no lietām, kamēr viņš elsoja un protestēja pret izlidošanas laika nedabiskumu. Viņa taksometrs bija iestrēdzis sasodītā romiešu satiksmē. Mazākais, ko FAO varētu darīt, ir nodrošināt viņu ar mašīnu utt., utt.
  
  
  Ārsts bija liels vīrietis ar smagu seju. Viņam bija cirtaini, īsi apgriezti sirmi mati. Tas kopā ar viņa varavīksnenes ādu liecināja par dažiem melnādainiem senčiem. Viņa tumši zilās acis bija interesants kontrasts. Kad stjuarte sakravāja savas mantas, viņš nogāzās uz sēdekļa man blakus, noslaucīja seju ar kabatlakatiņu un atvainojās, aizraujot elpu.
  
  
  Es runāju ar viņu angļu valodā, kamēr astes kāpnes pacēlās un nofiksējās vietā. "Smagas sacensības, vai ne?"
  
  
  Tagad viņš ar interesi paskatījās uz mani. "Ak, angļu valoda," viņš teica.
  
  
  “Mēs vairākkārt filmējām lidojumu. Amerikānis".
  
  
  Viņš plati izpleta gaļīgās rokas: "Amerikānis!" Šķiet, ka viņš ir izdarījis aizraujošu atklājumu. "Nu, laipni lūdzam! Laipni lūdzam!" Viņš pastiepa roku. "Es esmu doktors Otto van der Mērs no Apvienoto Nāciju Organizācijas Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas." Viņa akcents bija vairāk franču nekā holandiešu.
  
  
  "Drošības josta, dakter," sacīja stjuarte.
  
  
  "Piedod, ko!" Viņam bija skaļa balss, un es pamanīju, ka vairāki pasažieri paskatījās un vai nu smaida, vai pamāja ar roku.
  
  
  Josta tika piestiprināta ap viņa sīpola vidu, un viņš atkal pievērsa uzmanību man, kad Caravel attālinājās no spilvena un sāka stūrēt. "Tātad - amerikānis. RAPKO?"
  
  
  "Nē, es esmu žurnālists. Mani sauc Kols."
  
  
  "Ahh, es saprotu, žurnālist. Kā jums klājas, Kola kungs, ļoti jauks. Viņa rokasspiediens atklāja, ka zem apkārtmēra ir kaut kas cietāks. "Ar ko jūs esat kopā, The New York Times?"
  
  
  "Nē. AP un WS."
  
  
  "Ak jā jā. Ļoti labi". Viņš nezināja AP&W no AT&T un viņam bija vienalga. "Es uzskatu, ka jūs dodaties uz Lamanu premjerministra nāves dēļ."
  
  
  "Tas ir tas, ko mans redaktors ieteica."
  
  
  "Šausmīga lieta. Es biju šeit Romā, kad dzirdēju.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Skumjš šoks."
  
  
  — Vai tu viņu labi pazini?
  
  
  "Jā, protams."
  
  
  "Vai jūs neiebilstat, ja es apvienošu biznesu ar prieku un uzdošu jums dažus jautājumus par viņu?"
  
  
  Viņš pamirkšķināja uz mani. Viņa piere bija plata un gara, tāpēc sejas apakšdaļa šķita dīvaini īsa. "Nē, nē, nemaz. Jautājiet man, kas jums patīk, un es jums pateikšu visu, ko varu."
  
  
  Es izņēmu savu piezīmju grāmatiņu un nākamo stundu viņš atbildēja uz jautājumiem un A. Es aizpildīju daudzas lapas ar informāciju, kas man jau bija.
  
  
  Ārstam bija populārs viedoklis, ka pat tad, ja Mendanikas nāve bija nejauša, par ko viņš šaubījās, pulkveža apvērsums bija kaut kur procesā.
  
  
  "Pulkvedis - ģenerālis Tašahmeds?"
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Viņš būtu visredzamākā izvēle."
  
  
  “Bet kur šajā jomā ir revolūcija? Mendanikas vairs nav. Vai pēctecība nenonāktu ģenerālim?
  
  
  "Pulkvedis varēja būt iesaistīts. Pulkvedis Mohammeds Dusa ir drošības vadītājs. Viņi saka, ka viņš savu organizāciju veidojis pēc ēģiptiešu Muhabarata parauga.
  
  
  Kas tika veidots ar padomju padomnieku palīdzību pēc VDK parauga. Par Dūzu lasīju savos informatīvajos materiālos. Viņi norādīja, ka viņš ir Tasahmeda vīrietis. "Ko viņš var darīt, ja armija pieder Tasahmedam?"
  
  
  "Armija nav Mukhabarat," viņš nomurmināja. Pēc tam viņš nopūtās, sakrustojis gaļīgās rokas uz krūtīm, skatīdamies uz sev priekšā esošā sēdekļa atzveltni. — Jums kaut kas ir jāsaprot, Kola kungs. Lielāko dzīves daļu pavadīju Āfrikā. Es jau esmu redzējis šādas lietas. Bet es esmu starptautisks ierēdnis. Politika mani neinteresē; Šakāļi cīnās, lai redzētu, kurš var būt augstākais šakālis. Mendanike no malas varēja šķist vēja maiss, taču savā dzimtenē viņš nebija muļķis. Viņš rūpējās par saviem cilvēkiem, kā varēja, un grūti pateikt, kā tas beigsies tagad, kad viņš ir prom, bet, ja viss notiks kā nākas, tas būs asiņaini.»
  
  
  Ārsts iestrēga zobos un nesaprata jēgu. — Vai jūs gribat teikt, ka Dusa saņem palīdzību no malas?
  
  
  "Nu, es nevēlos, lai mani citē, bet mana darba ietvaros man ir daudz jābrauc pa valsti, un es neesmu akls."
  
  
  "Jūs domājat, ka Abu Otmans iederas šajā?"
  
  
  — Osmans! Viņš skatījās uz mani ieplestām acīm. “Osmans ir vecs reakcionārs muļķis, skraida smiltīs un aicina uz svēto karu, kā kamielis, kas raud pēc ūdens. Nē, nē, tas ir kaut kas cits."
  
  
  — Es nespēlēšu minēšanas spēli, doktor.
  
  
  “Redzi, es jau tā runāju pārāk daudz. Jūs esat labs amerikāņu žurnālists, bet es jūs īsti nepazīstu. Es nezinu, ko jūs darīsit ar maniem vārdiem."
  
  
  “Es klausos, nevis citēju. Šī ir fona informācija. Neatkarīgi no tā, ko jūs domājat, man joprojām būs jāpārbauda."
  
  
  "Es domāju, Kola kungs, ka jums var rasties grūtības kaut ko pārbaudīt. Iespējams, ka tev pat neļaus iebraukt valstī.” Viņš kļuva mazliet skarbs.
  
  
  "Šī ir iespēja izmantot jebkuram žurnālistam, kad viņa redaktors saka: dodieties prom."
  
  
  "Vecais. Esmu pārliecināts, ka tā ir. Bet tagad nebūs nekādas draudzīgas attieksmes pret amerikāņiem, īpaši tiem, kas uzdod jautājumus.
  
  
  "Nu, ja man būs apšaubāms gods tikt izmests no šīs vietas, pirms es tur nokļūšu, es mēģināšu runāt maigi," es teicu. — Jūs, protams, zināt par mūsu vēstnieka nāvi?
  
  
  “Protams, bet cilvēkiem tas neko nenozīmē. Viņi domā tikai par sava līdera nāvi. Vai jūs redzat saikni starp viņiem? Nu,” viņš dziļi ievilka elpu un nopūtās, vīrs, kurš negribīgi bija pieņēmis lēmumu: „Paskaties, es pateikšu vēl vienu lietu, un ar šo interviju pietiek. Pēdējo mēnešu laikā valsti apmeklējuši vairāki cilvēki. Es zinu viņu izskatu, jo esmu tos redzējis citās vietās. Partizāni, algotņi, desantnieki - vienalga - ierodas vairāki cilvēki vienlaikus, nepaliek Lamanā, brauc uz ciemu. Es viņus redzu ciematos. Kāpēc tādiem cilvēkiem jānāk uz šo vietu? jautāju sev. Šeit nekā nav. Kas viņiem maksā? Nevis Mendanike. Tātad, iespējams, tie ir tūristi atvaļinājumā, sēžot kafejnīcā un apbrīnojot skatu. Jūs saprotat, avīžboja kungs. Pabeigt". Viņš pielika tam punktu un noplātīja rokas. “Tagad tu mani atvainosi. Man vajag atpūtu". Viņš atmeta galvu atpakaļ, atgāza sēdekli un aizmiga.
  
  
  Viņa nostāja bija tāda, ka vīrietis gribēja runāt, bet nevēlējās to darīt, kļūstot arvien nelabprātīgāks, turpinot, līdz sasniedza punktu, kurā viņš bija sarūgtināts un neapmierināts par savu atklātību pret nezināmo žurnālistu. Vai nu viņš pārāk daudz runāja, vai arī bija labs aktieris.
  
  
  Tik un tā par pieplūdumu man nebija jāstāsta, ja viņš tā nedomāja. Komandieri bija nozaguši kodolieročus, un, lai gan Tuvie Austrumi no Kasablankas līdz Dienvidjemenai bija ar tiem pilni, tas varētu būt pavediens.
  
  
  Kad labais ārsts pamodās, tad
  
  
  pēc snaudas viņam bija labāks garastāvoklis. Mums bija palikusi apmēram stunda, un es viņam ieteicu parunāt par saviem lauksaimniecības projektiem. Lielāko dzīves daļu viņš pavadīja Āfrikā. Viņam bija beļģu tēvs – nevis holandietis – viņš studēja Luvēnas universitātē, bet pēc tam viņa dzīve bija veltīta Tumšā kontinenta pārtikas problēmām.
  
  
  Kad pilots sāka nolaisties, van der Mērs pārgāja no stāstīšanas par globālo sausuma izraisīto katastrofu uz drošības jostas piesprādzēšanos. "Ak, mans draugs," viņš teica, "muitas šeit nekad nav vieglas. Šobrīd tas jums var būt ļoti grūti. Paliec ar mani. Es padarīšu tevi par FAO rakstnieku, kā tas ir?
  
  
  "Es negribētu jūs ievest nepatikšanās."
  
  
  Viņš šņāca. "Man nav problēmu. Viņi mani ļoti labi pazīst."
  
  
  Šķita, ka tā ir iespēja. Ja tas būtu kaut kas cits, es būtu uzzinājis, kāpēc. "Es novērtēju piedāvājumu," es teicu. "Es tev sekošu."
  
  
  "Es pieņemu, ka jūs nerunājat arābu valodā?"
  
  
  Naidīgas valsts valodas apklusināšanai vienmēr ir priekšrocības. "Tas nav viens no maniem talantiem," es teicu.
  
  
  "Hmm." Viņš pontifiski pamāja ar galvu. — Kā ar franču valodu?
  
  
  "Un peu."
  
  
  "Nu, izmantojiet to pēc iespējas labāk, ja jums jautā un iztaujā." Viņš nobolīja acis.
  
  
  "Es mēģināšu," es sacīju, domādams, vai es kā žurnālists varētu uzrakstīt vāka stāstu par to, kāpēc bijušo franču īpašumu "atbrīvotā" elite kā statusa simbolu deva priekšroku runāt franču valodā, nevis savā dzimtajā valodā.
  
  
  
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Lamanas pilsēta atrodas senas pusmēness formas ostas malā, kas tika uzcelta, pirms romieši padzina kartāgiešus. Mēs lidojām tam pāri un virs putekļainās metropoles lejā. Kopš manas pēdējās pieturas tas nav īpaši pieaudzis.
  
  
  "Vai jūs jau esat šeit bijis?" - jautāja ārsts.
  
  
  "Es gaidīju, ka būs vairāk Lamanu." Es teicu, nozīmējot nē.
  
  
  “Tam ir jābūt iemeslam augt. Romiešu drupas Portarios reiz bija tūristu piesaiste. Varbūt, ja mēs atklāsim naftu, kas zina.
  
  
  Lamanas lidostas terminālis bija tipiska kvadrātveida ēka, dzeltenīgā krāsā ar blakus esošiem spārniem. Atsevišķi no tā stāvēja viens liels angārs ar augstu velvju jumtu. Lidojuma līnijā nebija nevienas citas lidmašīnas, izņemot mūsējo. Lidojuma līnijā atradās kājnieku vads, kas valkāja zili balti rūtainas kefijas kā galvassegas. Tie bija aprīkoti ar beļģu FN 7.65 ložmetējiem, un tos atbalstīja pusducis stratēģiski novietotu franču Panhard AML kaujas transportlīdzekļu.
  
  
  Vada pulks bija izstiepts pa saules karsto asfaltu. Mēs gājām viņiem garām, virzoties uz termināļa muitas spārnu. Viens stjuarte vadīja parādi, otrs audzināja aizmuguri. Palīdzot ārstam tikt galā ar pārslodzi, es pamanīju, ka komanda izskatās nevīžīga, bez gultņa un spodrināšanas, tikai drūmi izskatās.
  
  
  "Man tas nepatīk," nomurmināja ārsts. "Varbūt tur jau ir revolūcija."
  
  
  Douan - "muitas" - jebkurā trešās vai ceturtās pasaules valstī ir ieilgusi lieta. Tas ir viens no veidiem, kā panākt izlīdzinājumu. Tas arī samazina bezdarbu. Uzdāviniet vīrietim uniformu, pasakiet, ka viņš ir priekšnieks, un jums nebūs viņam daudz jāmaksā, lai viņš turpinātu strādāt. Bet šeit tika pievienoti divi jauni faktori - sašutums par līdera zaudēšanu un nenoteiktība. Rezultāts bija spriedze un baiļu sajūta jaunpienācēju vidū. Es sajutu tās smaržu dusmīgajā, bezgaisa šķūnī, kas kalpoja, lai sveiktu atbraucējus.
  
  
  Rinda pārvietojās iepriekš noteiktā lēnā tempā, un ceļotājam bija jāuzrāda apturēšanas karte, pase un imunizācijas karte atsevišķās stacijās, kur bija izvietoti inspektori, kuri vēlējās radīt nepatikšanas un kavēšanos. Priekšā atskanēja dusmīga balss, kas strīdējās starp trim francūžiem un izmeklētājiem. Trijotne no Parīzes nekautrējās; viņi bija gudri spēlē.
  
  
  Kad pienāca van der Mēra kārta, viņš aiz letes sveicināja virsnieku arābu valodā — kā sen neredzēts brālis. Brālis, atbildot, izvairīgi iesmējās un pamāja ar smago roku.
  
  
  Kad es piegāju pie letes, ārsts man pārgāja uz franču valodu. "Šis cilvēks ir draugs. Viņš ieradās no Romas, lai rakstītu par eksperimentālām fermām.
  
  
  Ierēdnis ar biezu kaklu, kvadrātveida seju pamāja ar roku ārstam un koncentrējās uz maniem papīriem. Ieraudzījis pasi, viņš pacēla galvu un ar dusmīgu apmierinātību skatījās uz mani. — Amerikānis! viņš to izspļāva angļu valodā, netīrs vārds. Un tad viņš noņurdēja arābu valodā: "Kāpēc tu atnāci šeit?"
  
  
  "C'est dommage, M'sieu. Je ne comprend pas,” es teicu, skatoties viņa netīrajās acīs.
  
  
  "Raison! Raison!" - viņš kliedza, piesaistot uzmanību. — Porquoi êtes-vous ici? Un pēc tam arābu valodā “Mēslu ēdāja dēls”.
  
  
  "Tāpat kā jūsu slavenais ārsts
  
  
  Van der Mērs sacīja: "Es paliku pie francūžiem." Es esmu šeit, lai ziņotu par to, ko jūs esat sasnieguši, pārvēršot tuksnesi par auglīgu zemi. Tā ir laba ziņa, par kuru jāziņo visur. Vai jūs nepiekrītat, Major kungs? "
  
  
  Tas viņu nedaudz atgrūda. Paaugstināšana no jaunākā leitnanta nenāca par ļaunu. Tas izraisīja stenēšanu.
  
  
  — Ar to ir jālepojas. Izņēmu cigarešu maciņu un pasniedzu to viņam. "Jums ir paveicies, ka jums ir tāds cilvēks kā ārsts." Es uzsmaidīju van der Mēram, kurš stāvēja rindā pie nākamā letes un ar bažām skatījās uz mums pār plecu.
  
  
  Tikko paaugstināts amatā majors atkal nomurmināja, iedzerot cigareti, iespaidu no zelta iniciāļiem. Man rokās bija šķiltavas. "Cik ilgi jūs plānojat šeit palikt?" - viņš norūca, pētot manu AX kalto vīzu.
  
  
  "Nedēļa, in-Shalah."
  
  
  "Nē, nevis pēc Allāha gribas, bet pēc Mustafas gribas." Viņš izpūta dūmu mākoni, norādot uz sevi.
  
  
  "Ja vēlaties, es jūs ievietošu rakstā, kuru es rakstīšu. Majors Mustafa, kurš mani uzņēma un deva man iespēju pastāstīt citiem par lieliskajām lietām, ko jūs šeit darāt. Es izdarīju lielu žestu.
  
  
  Ja viņš zināja, ka tā ir maldināšana, viņš zināja labāk, nekā to parādīt. Es runāju pietiekami skaļi, lai visi pārējie inspektori mani dzirdētu. Arābiem ir sausa humora izjūta. Viņi nemīl neko labāk, kā redzēt, kā viņu vidū skaļi smejas. Es jutu, ka vismaz dažiem cilvēkiem Mustafa nepatīk.
  
  
  Patiesībā ar to bija daudz vieglāk spēlēties nekā ar foreli. Kad tas bija pagājis, pārbaude un apzīmogošana kļuva ierastāka. Bagāžas pārmeklēšana bija pamatīga, taču ne tik pamatīga, lai traucētu Vilhelmīnai un Hugo. Esmu tikai divas reizes dzirdējis sevi saucam par "netīro amerikāņu spiegu". Kad manam čemodānam un somai tika piešķirts baltais krīts, es jutos kā mājās.
  
  
  Van der Mērs mani gaidīja, un, kad iznācām no aizsmakušā šķūņa, divi briti, kuri nerunāja ne franču, ne arābu valodā, strīdējās ar Mustafu.
  
  
  Porteris iemeta mūsu bagāžu antīkā Chevrolet bagāžniekā. Ārsts izdalīja bakšešus, un ar Allāha svētību mēs iekāpām.
  
  
  "Vai jūs uzturaties Lamana pilī?" Mans meistars ļoti svīda.
  
  
  "Jā."
  
  
  Paskatījos notikuma vietā. Terminālis no priekšpuses izskatījās cilvēcīgāks. Tas bija apļveida ceļš ar izvirzītu strēli pakaramā kustībai un grants ceļu, kas veda cauri Džebelai uz ezeru mirāžu. Karstajā miglā uz dienvidiem šķeltie pauguri bija augstāki, vēja plosīti, saules apdedzināti. Cietās zilās debesis bija nežēlīgs saules radiators.
  
  
  "Jūs to neatradīsit, lai atbilstu savam nosaukumam... pils." Ārsts nopūtās, atspiedies krēslā, dodot vadītājam norādījumus. "Bet tas ir labākais, ko Lamana var piedāvāt."
  
  
  "Es gribu pateikties jums par jūsu palīdzību." Arī es tur sēdēju, kamēr vadītājs mēģināja izspiest akseleratora pedāli caur grīdu, pirms viņš pabeidza pagriezienu, lai nobrauktu no ceļa.
  
  
  Ārstam nebija šīs pacietības. "Lēnāk, kamieļdzinēja sestais dēls!" Viņš iesaucās arābu valodā. "Lēnāk vai es ziņošu par tevi apsardzei!"
  
  
  Šoferis pārsteigts paskatījās spogulī, pacēla kāju un nopūtās.
  
  
  "Ak, tas ir par daudz." Van der Mērs noslaucīja seju ar kabatlakatiņu. “Tas viss ir tik stulbi, tāda izšķērdība. Es slavēju tevi par to, kā tu sevi nēsāji. Jūsu franču valoda bija laba."
  
  
  "Varētu būt sliktāk. Viņi varēja paņemt manu pasi."
  
  
  "Viņi to paņems viesnīcā, un Dievs zina, kad jūs to atgūsit."
  
  
  “Zini, varbūt es iziešu un uzrakstīšu rakstu par tavu darbu. Kur es varu tevi atrast?
  
  
  "Es būtu pagodināts." Viņš izklausījās tā, it kā viņš būtu nopietns. “Ja es paliktu pilsētā, es aicinātu jūs būt mans viesis. Bet man jābrauc uz Pacaru. Mums tur ir stacija, kur audzējam sojas pupas un kokvilnu. Man vajadzētu atgriezties rīt. Kāpēc tu nepaņem manu karti? Ja jūs joprojām esat šeit, zvaniet man. Es jūs aizvedīšu uz mūsu darba galveno līniju, un jūs varat man jautāt, kas jums patīk."
  
  
  "Ja es neesmu cietumā vai netiks izmests, mēs mēģināsim, doktor. Vai jūs domājat, ka valsts apvērsums jau ir noticis?
  
  
  Van der Mērs sacīja vadītājam: "Vai pilsētā viss ir kluss?"
  
  
  "Karavīri un tanki, bet viss ir kluss."
  
  
  "Pagaidiet, kamēr viņiem būs bēres. Ja es būtu jūsu vietā, Kola kungs, es tajā laikā nebūtu aizgājis no ielas. Patiesībā, kāpēc tu tagad nenāc man līdzi? Kamēr viss nomierinās."
  
  
  "Paldies, bet es baidos, ka prese nesagaidīs pat bērēs."
  
  
  Sakarā ar sūdzībām par slikti lietotu dzinēju dzirdēju jaunu skaņu. Es paskatījos atpakaļ. Caur mūsu putekļu pelēko ekrānu strauji tuvojās cita automašīna. Tas bija divu joslu ceļš. es
  
  
  zināja, ka, ja pretimbraucošais gribētu pabraukt garām, viņš jau būtu iegriezies apdzīšanas joslā. Nebija laika norādījumiem. Es uzkāpu pāri sēdeklim, nogāzu vadītāju no stūres un smagi vilku Chevrolet pa labi un tad pa kreisi. Es cīnījos, lai noturētos uz ceļa, jo grants krita un riepas čīkstēja. Kad garām lidoja cita automašīna, atskanēja viens plīstošs metāla šķindoņa uz metāla. Viņš brauca pārāk ātri, lai bremzētu un pabrauktu garām.
  
  
  Uz viņu nevarēja skatīties, un, garām ejot, viņš nesamazināja ātrumu. Šoferis sāka niknumā gaudot, it kā aicinādams ticīgos uz lūgšanu. Šķita, ka Van der Mēra skaņu celiņš ir iestrēdzis kādā rievā. "Mans vārds! Mans vārds!" tas bija viss, kas izdevās. Es atdevu stūri vadītājam, jutos labāk, cerot, ka tuvošanās liecināja par kaut ko lielāku par kādu slepkavniecisku steigu.
  
  
  
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pie viesnīcas ieejas daktere no manis bažīgi atvadījās. Viņš nosūtīs ziņu, tiklīdz atgriezīsies no Pakaras. Būtu neiespējami piezvanīt. Viņš cerēja, ka būšu uzmanīgs utt., utt.
  
  
  Kad mēs braucām gar Adrianu Peltu, apbraucot ostu, bija daudz pierādījumu, ka ģenerālis Tasahmeds bija izstādījis savus karaspēkus. Tuvojoties viesnīcas netīri baltajai fasādei, karaspēks kā nezāles bija izmētāts starp palmām un cipresēm. Šķita, ka viņu klātbūtne tikai vairoja van der Mēra bažas par mani. "Je vous remercie beaucoup, dakter," es sacīju, izkāpjot no taksometra. "A la prochaine fois. Bon Chance en Pakar."
  
  
  "Vī! Viņš izbāza galvu pa logu, gandrīz pazaudēdams cepuri. "Mon plaisir, a bientôt, a bientôt!"
  
  
  — Jūs veicat likmi. Šoferis man nekad negrasījās piedot, ka izglābu viņa dzīvību, taču par bakšīšiem, ko viņam iedevu, viņš atnesa man manu bagāžu, un es ātri uzkāpu pa akmens pakāpieniem viesnīcas vestibila tumšajā nišā.
  
  
  Pirms četrdesmit gadiem Lamana pils bija labākais, ko varēja piedāvāt franču kolonisti. Palika vecā patina, palika vēsums. Bet smarža bija svaigāka, tāpat arī konsjeržs.
  
  
  Laika spiediens vairs neļāva spēlēt spēles. Kad viņš atklāja, ka es protu runāt franciski, viņš ieradās nesaņemt rezervācijas pieprasījumu. Diemžēl visas istabas bija rezervētas. Viņam bija mēness seja ar smailiem melniem matiem un skaidri melnām acīm. Smaržas, kurās viņš peldējās, atbilda viņa žestiem, tāpat kā viņa iedeguma veste.
  
  
  Es biju vienīgā, kas tajā brīdī ierados, un foajē bija pietiekami liels, lai neviens mums nepievērsa nekādu uzmanību. Es atnesu savu apstiprinājuma teleksu ar kreiso roku, kamēr labā piesprādzēja manu vesti. Pēc tam es viņus pietuvināju, daļēji velkot viņu pāri letei.
  
  
  "Jums ir izvēle," es klusi teicu. "Jūs varat ēst šo manas rezervācijas apstiprinājumu vai dot man manas istabas atslēgu tūlīt."
  
  
  Varbūt tas bija viņa izspiedušo acu skatiens manējās. Viņš norādīja, ka nav izsalcis. Es viņu atlaidu. Iztīrījis izspūrušās spalvas, viņš izņēma atslēgu.
  
  
  "Merci, bien." Es patīkami pasmaidīju.
  
  
  "Jums jāaizpilda personas apliecība un jāatstāj pase," viņš ķērka, berzējot krūtis.
  
  
  "Vēlāk," es sacīju, paņemot karti. "Kad es mazliet aizmigšu."
  
  
  — Bet monsieur...!
  
  
  Es devos prom, pamājot puisim, lai tas nes manu somu.
  
  
  Kad man pilsētā vajadzīga informācija vai pakalpojums, man ir divi avoti: taksisti un kalpi. Šajā gadījumā tas bija pēdējais. Viņu sauca Ali. Viņam bija patīkama seja un zilas acis. Viņš lieliski runāja pidgin franču valodā. Es uzreiz sapratu, ka man ir draugs.
  
  
  Viņš uzmeta man zinošu skatienu, kad mēs gājām uz baroka stila liftu. "Meistars padarīja sliktu cilvēku par ienaidnieku." Viņa seju izgaismoja plats smīns.
  
  
  "Man likās sliktas viņa manieres."
  
  
  “Viņa māte bija cūka, tēvs bija kaza. Viņš jūs ievedīs nepatikšanās." Viņa balss izskanēja no vēdera.
  
  
  Pieceļoties staļļa izmēra liftā, Ali man pateica savu vārdu un informēja, ka konsjeržs Arefs Lakute ir policijas spiegs, suteneris, velns un mānīgs nelieši.
  
  
  "Meistars ir nācis tālu," Ali sacīja, atverot durvis uz manu istabu.
  
  
  "Un vēl tālāk, Ali." Es devos viņam garām vāji apgaismotajā telpā, kuru man bija ierādījis Lakuts. Ali ieslēdza gaismu, kas neko daudz nepalīdzēja. "Ja man ir vajadzīga automašīna, vai jūs zināt, kur to atrast?"
  
  
  Viņš pasmīnēja. "Visu, ko vēlas meistars, Ali var atrast... un cena neliks jums mani pārāk lamāt."
  
  
  "Es gribu automašīnu, kas brauc labāk nekā vecs kamielis."
  
  
  "Vai arī jaunu," viņš iesmējās. "Cik drīz?"
  
  
  "Tagad būtu labs laiks."
  
  
  "Pēc desmit minūtēm tas ir tavs."
  
  
  "ir"
  
  
  Vai šeit ir aizmugures izeja? "
  
  
  Viņš paskatījās uz mani kritiski. — Vai saimnieks nesagādās nepatikšanas?
  
  
  "Ne šodien. Kāpēc apkārt ir tik daudz karavīru? Pamanīju viņa koncentrēšanos, kad izņēmu no maka pilnu dūri ar riāliem.
  
  
  "Tas ir ģenerāļa darbs. Tagad, kad boss ir miris. Viņš būs priekšnieks."
  
  
  "Vai mirušais Boss bija labs cilvēks?"
  
  
  "Kā jebkurš priekšnieks," viņš paraustīja plecus.
  
  
  "Vai būs problēma?"
  
  
  — Tikai tiem, kas ir pret ģenerāli.
  
  
  "Vai tas ir daudz?"
  
  
  “Klīst baumas, ka tās pastāv. Daži vēlas, lai viņa vietā valdītu mirušā Skolotāja skaistā dāma.
  
  
  — Ko tu saki?
  
  
  "Es nerunāju. Es klausos".
  
  
  "Cik daudz jums vajag?" Es viņam pamāju ar banknotēm.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani uz sāniem. “Meistars nav īpaši gudrs. Es varētu tevi aplaupīt."
  
  
  "Nē." Es viņam uzsmaidīju. "Es gribu jūs pieņemt darbā. Ja jūs mani maldināt, tad in-ula.
  
  
  Viņš paņēma to, kas viņam bija vajadzīgs, un tad pastāstīja, kā nokļūt līdz viesnīcas aizmugurējai izejai. "Desmit minūtes," viņš teica, piemiedza man ar aci un aizgāja.
  
  
  Es aizslēdzu durvis un aizvēru žalūzijas vienīgajam logam istabā. Patiesībā tās bija durvis, kas atvērās uz nelielu balkonu. No tās paveras skats uz plakanajiem jumtiem un ostu. Ielaida arī svaigu gaisu. Kad es ievietoju Vilhelmīnu savā plecu maciņā un piestiprināju Hugo pie apakšdelma, es domāju par Henriju Satonu, CIP stacijas vadītāju. Ja mūsu pozīcijas būtu apgrieztas, man lidostā būtu kāds, kas pārbaudītu manu ierašanos, šoferis, kas būtu modrs, un kontaktpersona šeit, viesnīcā, lai atvieglotu manu ierašanos. Būtu ziņa par mašīnas pieejamību. Henrijs man neko daudz neparādīja.
  
  
  Viesnīcas aizmugurējā ieeja pavērās smirdīgā alejā. Tas bija pietiekami plats Fiat 1100. Ali un mašīnas īpašnieks gaidīja mani, pirmais, lai saņemtu manu svētību, un otrs, lai redzētu, cik bagātāku es viņu padarīšu.
  
  
  "Vai jums tas patīk, meistar?" Ali uzsita putekļu plēvi uz spārna.
  
  
  Man tas patika labāk, kad es iegāju un sāku to darīt. Vismaz visi četri cilindri darbojās. Īpašnieka diena tika sabojāta, kad es atteicos kaulēties, iedevu viņam pusi no tā, ko viņš kotēja par četru dienu īri, un izbraucu no sastrēgumiem, aicinot Allah svētīt viņus abus.
  
  
  Lamana vairāk izskatījās pēc liela parka, nevis pēc pilsētas. Franči savas ielas izbūvēja ventilatora formā un savija tās ar daudziem ziedu parkiem, pateicoties iegādei, uz kuras atradās teritorija. Mauru arhitektūras un franču plānošanas sajaukums piešķīra Lamanai senatnīgu šarmu, ko pat tās atbrīvotāji nevarēja izdzēst.
  
  
  Es iegaumēju tās ielas, braucot ar helikopteru uz Monreālu, braucot šaurajā satiksmē virzienā uz nomalēm un ASV vēstniecību Rue Pepin. Galvenajos krustojumos atradās bruņumašīnas un atpūtās ekipāžas. Es speciāli braucu garām prezidenta pilij. Tās greznie vārti bija pārklāti ar melnu krepu. Caur zelta stieņiem es redzēju garu ceļu, ko klāj palmas. Arī izkārtojums, eksterjers un interjers palika atmiņā. Palace aizsardzība nebija labāka kā jebkurā citā vietā. Iespējams, ka Tazahmeds sūtīja savu karaspēku, lai atstātu iespaidu, nevis tāpēc, ka gaidīja nepatikšanas.
  
  
  Vēstniecība, neliela balta villa, atradās aiz garas, augstas baltas sienas. Karogs uz tā jumta bija uz pusi no personāla. Es biju gandarīts, redzot, kā jūras kājnieki stāv sardzē pie vārtiem, un vēl jo vairāk priecājos par viņu nopietno izturēšanos. Mana pase tika pārbaudīta. Fiat tika pārbaudīts no motora pārsega līdz bagāžniekam. Satonam piezvanīja. Atnāca atbilde, un man teica, kur novietot automašīnu un ziņot seržantam pie vēstniecības ieejas. Visa lieta aizņēma apmēram divas minūtes, ļoti pieklājīgi, taču neviens nepalaida garām nevienu triku.
  
  
  Aiz durvīm es atradu seržantu. Būtu grūti viņu nepamanīt. Priecājos, ka bijām vienā pusē. Viņš vēlreiz pārbaudīja un tad ieteica man pacelt kreiso roku uz platām kāpnēm ar diviem zariem. 204. istaba bija mans galamērķis.
  
  
  Es gāju augšup pa kāpnēm ar paklāju starp ziedu smaržu, bēru klusuma klusumu. Klusums bija ne tikai pasākuma mēraukla, bet arī stunda. Bija jau pāri pieciem.
  
  
  Pieklauvēju pie numura 204 un, negaidot atbildi, atvēru durvis un metos iekšā. Tā bija pieņemšana, un sarkanmatainā sieviete, kas mani gaidīja, kaut ko darīja, lai mīkstinātu tvaika plūsmu, ko biju tēmējusi uz Satonu. "Elegants" bija mana pirmā reakcija; nav parasta sekretāre, bija mans otrais iespaids.
  
  
  Man bija taisnība abos gadījumos.
  
  
  "Kula kungs," viņa teica, pieejot pie manis, "mēs jūs gaidījām."
  
  
  Es necerēju viņu ieraudzīt, bet mūsu īsais rokasspiediens pateica kaut ko labu neparedzētā gadījumā. "Es atnācu, cik ātri vien varēju."
  
  
  "Ak". Viņa sarāvās no mana sarkasma, viņas gaiši zaļajām acīm mirdzēja. Viņas smaids bija tikpat smalks kā viņas smarža, viņas matu krāsa bija kaut kas īpašs, Jeitss un Ketlīna Hulihana bija vienā. Tā vietā viņa bija Paula Metjūsa, pazudušā Henrija Satona asistente un sekretāre. "Kur viņš ir?" Es teicu, sekojot viņai uz biroju.
  
  
  Viņa neatbildēja, līdz mēs apsēdāmies. "Henrijs - Satona kungs - strādā pie sagatavošanās darbiem... saistībā ar vēstnieka nāvi."
  
  
  "Ko tas atrisinās?"
  
  
  "Es... Es tiešām nezinu... Tikai tas var atbildēt, kāpēc viņš tika nogalināts."
  
  
  — Tur nekā nav?
  
  
  "Nē." Viņa pakratīja galvu.
  
  
  "Kad Satons atgriezīsies?"
  
  
  — Viņš domā līdz septiņiem.
  
  
  "Vai man kaut kas ir atnācis?"
  
  
  "Ak, jā, es gandrīz aizmirsu." Viņa pasniedza man aploksni no sava rakstāmgalda.
  
  
  "Atvainojiet." Houka kodētā atbilde uz manu romiešu vaicājumu bija īsa un nesniedza nekādas īstas atbildes: NAA īpašumtiesības 60% Mendanike, 30% Tasahmed, 10% Shema. Ja Tazahmeds vai Šema gribētu mani nogalināt, šeit to noteikti varētu izdarīt vieglāk nekā Romā.
  
  
  Es paskatījos uz Paulu, norādot, ka viņas krūtis bija pietūkušas pret viņas blūzi. "Man ir vajadzīgs jūsu sadarbības birojs."
  
  
  "Ko mēs varam darīt, lai palīdzētu?" Viņas žests bija graciozs.
  
  
  "Parunāsim par savienojumu."
  
  
  Sakaru nodaļa un tās galvenais operators Čārlijs Nīls situāciju nedaudz nomierināja. Iekārtas bija vismodernākās, un Nīls zināja savas lietas. Izmantojot citu fiktīvu adresi, es iekodēju AX-Sp. par Vanagu: vajag visu par FAO, Dr Otto van der Meer.
  
  
  "Man vajadzētu saņemt atbildi pusstundas laikā, Čārlij." ES teicu. — Tu man darīsi ziņu.
  
  
  "Mēs būsim manā kajītē," Paula mūs abus apgaismoja.
  
  
  Vēstniecības ēkā ar sienu bija vairāki nelieli bungalo personālam. Paula mani informēja, ka vēl nesen dzīvošana šādā mājā nebija obligāta, taču teroristu uzbrukumi pret ASV darbiniekiem ir padarījuši par obligātu tajās uzturēties visām sievietēm, īpaši vientuļām sievietēm, kuras norīkotas NAPR.
  
  
  "Nav slikta ideja," es teicu, kad mēs gājām pa taku uz viņas kotedžu.
  
  
  "Tam ir savas priekšrocības, bet tas ierobežo."
  
  
  Apkārt esošie ciprese koki radīja vietai patīkamu noslēgtības sajūtu, lai gan blakus atradās līdzīga kotedža. Sarkanā bugenvilja pret balto apšuvumu radīja miera atmosfēru, kas bija tikpat iluzora kā viss pārējais.
  
  
  "Parasti es dalītu savu īpašumu ar kādu, kuru es, iespējams, nevarētu izturēt, taču šoreiz cilvēku trūkums atmaksājās." Man patika, kā viņa pamāja ar galvu.
  
  
  Aiz vēl mazākās virtuves atradās neliels iekšpagalms, mēs sēdējām uz tā un dzērām džinu un toniku. "Es domāju, ka šeit būtu ērtāk," viņa teica.
  
  
  "Man patīk jūsu spriedums. Ļaujiet man palutināt jūs ar vienu no manām indulgencēm." Es piedāvāju savas cigaretes.
  
  
  "Hmm... zelta burti, cik skaisti."
  
  
  “Jums patiks tabaka. Vai jūs nodarbojaties ar Henriju vienā biznesā?
  
  
  Viņa pamāja, kad es pastiepu šķiltavas.
  
  
  "Kad tas nopūš jumtu?"
  
  
  “Rīt bērēs būs problēmas. Bet ģenerālim Tazahmedam nav īstas opozīcijas.
  
  
  "Kas šeit notika pirms Mendanikas un vēstnieka nāves?"
  
  
  Viņa uzmeta man piesardzīgu, spekulatīvu skatienu. "Varbūt jums vajadzētu pagaidīt un parunāt par to ar Satona kungu."
  
  
  "Man nav laika gaidīt. Lai ko jūs zinātu, darīsim to tagad."
  
  
  Viņai nepatika mans tonis. — Klausieties, Kola kungs...
  
  
  "Nē, klausies. Jūs esat saņēmis norādījumus sadarboties. Man patīk, kā jūs sadarbojaties, bet nerunājiet par mani oficiāli. Man tas ir jāzina, un tieši tagad." Es paskatījos uz viņu un sajutu dzirksteles.
  
  
  Viņa novērsās. Es nevarēju pateikt, vai sārtums uz viņas vaigiem bija tāpēc, ka viņa gribēja man pateikt, lai eju ellē, vai tāpēc, ka mēs viens otru ietekmējam. Pēc brīža viņas acis atgriezās manējās, aukstas un nedaudz naidīgas.
  
  
  "Ir divas lietas. Pirmkārt, esmu pārsteigts, ka jūs vēl nezināt. Kopš augusta mēs sūtām informāciju Lenglijam par profesionālu teroristu ierašanos no dažādām vietām ... "
  
  
  Ierašanās vientuļos, pāros un trijatā. Es viņai pabeidzu. "Jautājums ir - kur viņi ir?"
  
  
  “Mēs neesam pārliecināti. Viņi vienkārši nāk un pazūd. Mēs domājām, ka aiz tā stāv premjerministrs. Vēstnieks Petersens gribēja to apspriest ar viņu."
  
  
  Man bija skumji, ka van der Mēram bija vairāk atbilžu nekā šiem cilvēkiem. "Vai viņi joprojām nāk iekšā?"
  
  
  — Viņi abi ieradās divdesmit ceturtajā no Dofaras.
  
  
  "Vai jums liekas, ka Mendanike viņus ir atvedusi, lai stiprinātu savu uzbrukumu Osmanam?"
  
  
  
  "Mēs mēģinājām pārbaudīt iespēju."
  
  
  — Kādas attiecības Benam d'Oko bija ar ģenerāli?
  
  
  "Kūpstošie brālēni"
  
  
  Viņai bija visas standarta atbildes. "Vai ir pierādījumi, ka viņi varētu būt pārtraukuši skūpstīties, ka Tasahmeds atbrīvojās no Mendanikes?"
  
  
  “Protams, tas nāk prātā. Bet mums nav pierādījumu. Ja Henrijam izdosies noskaidrot vēstnieku Petersenu nogalinājušā autovadītāja identitāti, varbūt arī mēs to uzzināsim.
  
  
  Es saviebos savā glāzē. — Kur pulkvedis Duza iederas?
  
  
  "Ģenerāļa kabatā. Viņš dara netīro darbu un viņam patīk. Kad paskatās uz to, jūs redzat čūskas zvīņas."
  
  
  Es noliku tukšo glāzi. — Kāds ir otrs jūsu pieminētais punkts?
  
  
  "Tas varētu būt nekas. Ir kāds vīrietis vārdā Hanss Geiers, kurš vēlas sazināties ar Satona kungu.
  
  
  "Kas viņš ir?"
  
  
  "Viņš ir North African Airlines galvenais mehāniķis."
  
  
  Manas ausis pacēlās. "Vai viņš deva kādu norādi, ko viņš gribēja?"
  
  
  "Nē. Viņš gribēja nākt. Es teicu, ka piezvanīsim."
  
  
  Runājot par manu dzimumtieksmi, Paula Metjūsa guva lielus panākumus. Kā CIP darbiniece vai palīgstrādniece vai kas tas bija, viņa man atgādināja savu pazudušo priekšnieku. "Vai jūs zināt, kur atrodas Gaijers?"
  
  
  “Nu, lidostā ir tikai viens angāra lete. Viņš teica, ka būs līdz astoņiem."
  
  
  ES pamodos. “Paula, man ļoti žēl, ka man nav laika runāt par tavu matu krāsu un jasmīna smaržu. Gribētos pārbaudīt pret lietu. Vai jūs tikmēr varētu lūgt Henriju sagaidīt mani Lamanas pils bārā astoņos ar atbildi uz manu telegrammu? "
  
  
  Kad viņa piecēlās, viņas vaigi atkal bija pietvīkuši. — Satona kungam var būt tikšanās.
  
  
  "Saki viņam atcelt." Es uzliku rokas uz viņas pleciem. "Un paldies par dzērienu." Es šķīsti noskūpstīju viņu uz pieres un devos prom, pasmaidot viņas neizpratnē.
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tuvojoties lidostai, gaisma izgaisa saules apdegušajās debesīs. Lauka lampas dega, un bāka uz torņa atspoguļoja smago sarkano krēslu. Tagad ieejas priekšā stāvēja trīs bruņumašīnas divu vietā. Zināju, ka tiks apsargāta arī ieeja lidostā. Mani nesekoja no pilsētas, un neviens neuzrauga manu piekļuvi vēstniecībai vai no tās. Nākamā blokāde būs nedaudz grūtāka.
  
  
  Es nogriezos no galvenā pievedceļa uz īsu ceļa posmu, kas ved uz angāriem. Ceļa galā atradās apsardzes posteņi, un netālu atradās franču komandas AMX džips un bruņutransportieris TT 6. Daži cilvēki dīkā, līdz ieraudzīja mani tuvojoties. Tad viņi atcirta, it kā es būtu iebrūkošais spēks, kuru viņi bija gaidījuši. Man pamudināja apstāties labu piecdesmit pēdu attālumā no vārtiem.
  
  
  Seržants izveda četru cilvēku vienību ar kaujas spēkiem gatavībā. Sveiciens bija pēkšņs un arābu valodā. Es biju aizliegtajā teritorijā. Ko pie velna es domāju, ka daru!
  
  
  Mana atbilde bija franču valodā. Es biju Parīzes Aeronautikas biedrības pārstāvis. Man bija darīšana ar M'sieur Guyer, Mecanicien des Avions Africque Nord galveno mehāniķi. Vai šī bija nepareizā vieta, kur ievadīt? Ar šo jautājumu es uzrādīju savu oficiālo Francijas pasi ar atbilstošu zīmogu.
  
  
  Seržants paņēma dokumentu un ar to atkāpās uz apsardzes kabīni, kur abi virsnieki koncentrējās uz lapu pāršķiršanu. Mani četri sargi skatījās uz mani bez mīlestības. Es gaidīju nākamo soli, labi zinot, kas tas būs.
  
  
  Šoreiz seržantu pavadīja leitnants. Viņš bija nedaudz mazāk nedraudzīgs un uzrunāja mani franču valodā. Kāds bija manas vizītes mērķis? Kāpēc es gribēju redzēt kundzi Geijeru?
  
  
  Es paskaidroju, ka NAA ir problēmas ar jaunā Fourberge 724C aviācijas elektroniku, un es biju nosūtīts no Parīzes, lai novērstu šo problēmu. Tad es uzticējos leitnantam un ar žestiem tehniski sīki aprakstīju visu notikušo. Mani iedvesmoja. Beidzot viņam bija gana, atdeva man pasi un pamāja ar roku, dodot pavēli laist mani cauri.
  
  
  "Allāhs maak!" Es kliedzu un salutēju, ejot pa vārtiem. Salūts tika atgriezts. Mēs visi bijām vienā pusē. Lai Allahs svētī un vājo drošību.
  
  
  Angāra stāvvietā atradās tikai divas automašīnas. Biju gaidījis, ka satikšu papildu apsargus, taču tādu nebija. Izgājis cauri perimetram, tu atradies iekšā. Lidojuma līnijā bija pāris veci DC-3. Angāra iekšpusē atradās vēl viens ar izķidātiem dzinējiem. Papildus Caravel un vairākām mazākām divu dzinēju lidmašīnām bija arī satriecoša jauna Gulfstream lidmašīna. NAPR emblēma atradās zem kabīnes loga. Neapšaubāmi, šī bija Mendanicke Air Force One versija. Kāpēc braukt ar DC-6 uz Budanu?
  
  
  Ja jums būtu tik grezna lidmašīna?
  
  
  Pievēršot uzmanību dažādajām lidmašīnām, ejot cauri angāra iekšpusei, es nepamanīju nevienu kustīgu ķermeņu. Tas bija atlaišanas laikā, tas bija skaidrs. Gar angāra aizmuguri atradās ar stiklu norobežota biroja daļa. Es ieraudzīju gaismu pa tās logiem un devos uz to.
  
  
  Hansam Geijeram bija palaidnīga seja ar viltīgām acīm kā pogām. Viņa kails kupols bija apstrādātas ādas krāsā. Viņš bija īss un drukns, ar lieliem apakšdelmiem un lielām rokām, kas klātas ar tauku bedrēm. Viņam bija spēja noliekt galvu kā robinam, kas klausās tārpu. Viņš paskatījās uz mani, kad es gāju pa durvīm.
  
  
  — Gaijera kungs?
  
  
  "Tas esmu es." Viņa balss bija ar smilšpapīru.
  
  
  Kad es pastiepu roku, viņš noslaucīja savu netīro balto kombinezonu, pirms to pacēla. — Vai jūs gribējāt satikt Satona kungu?
  
  
  Viņš pēkšņi kļuva modrs un paskatījās caur stikla starpsienu un tad atkal uz mani. "Tu neesi Satons."
  
  
  "Pa labi. Mani sauc Kols. Mēs ar Satona kungu pazīstam viens otru.
  
  
  "Hmm." Es dzirdēju riteņu klikšķi aiz viņa dziļi sarauktās pieres. "Kā tu tur nokļuvi? Viņiem šī vieta slaukšanas laikā ir aizpogāta ciešāk nekā govs dibens.
  
  
  "Es nenācu slaukt."
  
  
  Viņš brīdi paskatījās uz mani un tad iesmējās. "Diezgan labi. Sēdieties, Kola kungs." Viņš norādīja uz krēslu viņa pārblīvētā rakstāmgalda otrā pusē. "Es nedomāju, ka kāds mūs traucēs."
  
  
  Mēs apsēdāmies, un viņš atvēra atvilktni un izvilka burbona pudeli un dažas papīra krūzes. “Vai tu jūties labi? Nav ledus?
  
  
  "Arī tev viss kārtībā," es sacīju, pamāju ar galvu uz pudeli.
  
  
  "Ak, es nedaudz ceļoju. Pastāsti man, kad".
  
  
  - Es teicu, un pēc tam, kad bijām izturējuši aplausus un iedeguši savus zīmolus, Hanss nolieca galvu pret mani un nāca pie lietas. — Ko es varu darīt jūsu labā, Kola kungs?
  
  
  "Es domāju, ka tas ir otrādi. Jūs gribējāt mūs redzēt."
  
  
  "Ko jūs darāt vēstniecībā, Kola kungs? Man likās, ka pazīstu visus.
  
  
  "Es ierados šopēcpusdien. Henrijs lūdza mani viņu aizstāt. Cilvēki, pie kuriem strādāju, man ir devuši norādījumus – netērē laiku. Vai mēs to darīsim?
  
  
  Viņš iedzēra malku no glāzes un atlieca galvu atpakaļ. "Man ir zināma informācija. Bet es atklāju, ka nekas šajā pasaulē nav viegls vai lēts.
  
  
  "Nav argumentu. Kāda informācija? Kāda cena?"
  
  
  Viņš pasmējās. “Kungs, tu noteikti neesi arābs! Un jā, es zinu, ka jums nav laika tērēt. Viņš noliecās uz priekšu, noliekot rokas uz galda. No virsgaismas gaismas uz viņa kupola mirdzēja sviedri. "Labi, tā kā sirdī esmu patriots, es jums to atdošu par santīmiem. Tūkstoš dolāru ASV dolāros kontā un pieci tūkstoši, ja es varu sniegt pierādījumus.
  
  
  "Kāds labums no pirmās daļas, ja nevarat izveidot otro?"
  
  
  "Ak, bet es varu. Tas var aizņemt nedaudz laika, jo šobrīd viss šeit ir šausmīgā stāvoklī. Vai vēlaties papildināt savus krājumus?
  
  
  "Nē paldies. Tā sakot. Es tev iedošu trīs simtus par depozītu. Ja pirmā daļa būs laba, tad dabūsi pārējās septiņas un piecu tūkstošu garantiju, ja ražosi.”
  
  
  Viņš man izdzēra atlikušo dzērienu, norija to un ielēja sev vēl vienu. "Es esmu saprātīgs," viņš teica. — Apskatīsim trīs simtus.
  
  
  — Ir tikai viena lieta. Izvilku maku. "Ja es nedomāju, ka tas, kas jums ir, ir depozīta vērts, man tas būs jāatgriež."
  
  
  "Protams, nesvīdi, jūs redzēsiet."
  
  
  "Es arī vēlos saņemt atbildes uz dažiem saviem jautājumiem."
  
  
  "Viss, ko varu darīt, lai palīdzētu." Viņš staroja, skaitot sešus piecdesmit un iebāza tos kombinezona krūšu kabatā. "Labi," viņš pārbaudīja starpsienu, nolieca galvu un nolaida balsi. "Mendanikas lidmašīnas avārija nebija nelaimes gadījums. Es zinu, kā tas notika. Pierādījumi atrodas drupās Budanā."
  
  
  "Vai jūs zināt, kas to izdarīja?"
  
  
  "Nē, bet jebkurš muļķis var izdarīt diezgan labu minējumu. Tagad Tazahmeds ir numur viens.
  
  
  "Mani cilvēki nemaksā par minējumiem. Kur ir DC-7?
  
  
  "DC-7! Tie bija seši, kuros Mendanike un viņa banda lidoja. Viņa balss pacēlās. "Un viņiem, sasodīti, vajadzēja lidot pa Golfa straumi." Šī bija pirmā lieta, kas mani brīdināja. Bet tā bija nosēšanās..."
  
  
  "Hans," es pacēlu roku. "Septiņi, kur atrodas NAA DC-7?"
  
  
  Viņš tika aizturēts. Tas bija kļūdains. “Rufā, militārajā bāzē. Kāpēc pie velna jums tas jādara..."
  
  
  "Kāpēc viņš ir Rufā? Vai viņš tur parasti atrodas?”
  
  
  "Viņš tika uzņemts armijā uz pāris mēnešiem."
  
  
  — Kā ar viņa komandu?
  
  
  “Stingri militārs. Paskaties, vai jūs nebrīnāties, kā viņi ieguva Mendaniku?
  
  
  
  Tas ir viens ellišķīgs stāsts. Tas ir noticis agrāk. Veidne bija tāda pati, pieeja bija tāda pati. Tas bija ideāls uzstādījums. Šis…"
  
  
  — Vai jūs dežurējāt, kad Mendanike pacēlās?
  
  
  "Pie velna, nē! Ja es būtu tur bijis, viņš šodien būtu dzīvs... vai varbūt es arī būtu miris. Halids dežurēja. Viņš bija nakts priekšnieks. Tikai viņa vairs nav ne dienu, ne nakti. Man teica, ka esmu slims. Tāpēc es mēģinu jums kaut ko pastāstīt, pirms es saslimu, tikai jūs vēlaties runāt par to nolādēto DC-7. Kad viņi viņu aizveda no šejienes, es teicu, lai labi atbrīvojas! "
  
  
  Kamēr dārdēja, es veicu parasto pārbaudi caur stikla starpsienu. Pakaramajā nedegās gaisma, taču krēslā bija pietiekami daudz tumsas, lai izdalītu jaunpienācēju siluetus. Viņi bija pieci. Viņi pārvietojās pa izkārtoto angāru paplašinātā kārtībā. Gaismas gaismas slēdzis atradās pie sienas aiz Hansa.
  
  
  "Izslēdziet gaismu, ātri!" – es iejaucos.
  
  
  Viņš saņēma ziņu no mana toņa un fakta, ka viņš ir bijis pietiekami ilgi, lai zinātu, kad jāklusē un jādara, kā viņam lika.
  
  
  Es jutu nepatīkamu bronhu klepu, kas sajaukts ar plīstošā stikla skaņu, kad es atspiedos krēslā un nometos ceļos. Vilhelmīna rokā. Tumsā dzirdēju Hansu smagi elpojam.
  
  
  "Vai ir sētas durvis?"
  
  
  "Savienojošajā birojā." Viņa balss trīcēja.
  
  
  "Iekāp tur un pagaidi. Es par visu šeit parūpēšos."
  
  
  Manus vārdus pārtrauca vēl vairākas lodes un pāris rikošeti. Es negribēju atklāt uguni ar 9 mm ložmetēju un izsaukt kājniekus. Uzbrukums bija pilnīgi veltīgs. Nevajadzēja izsist stikla logus, lai pieci varoņi varētu notvert vienu neapbruņotu mehāniķi. Traucējumi nozīmēja, ka viņi nepieder lidostas drošības kompānijai. Varbūt viņu ideja bija nobiedēt Hansu līdz nāvei.
  
  
  Dzirdēju, kā Hanss ieslīd blakus kabinetā. Es apsēdos pie durvīm un gaidīju. Neilgi. Pirmais no uzbrucējiem ielidoja ar kāju šķindoņu. Es iesitu viņam zemu un, kad viņš paklupa, es viņam iesitu ar Vilhelmīnas muca. Tiklīdz viņš nokļuva uz grīdas, viņam sekoja otrais numurs. Es viņu pacēlu un viņš pacēla Hugo līdz maksimumam. Viņš izkliedza neizteiksmīgi un uzkrita man uz pleca. Es virzījos uz priekšu, izmantojot to kā vairogu, un mēs saskārāmies ar trešo numuru.
  
  
  Kad notika kontakts, es nometu ar nazi nogriezto ķermeni no viņa pleca. Viņš bija ātrāks un gudrāks. Viņš izslīdēja no pašsvara un nāca man pretī ar pistoli, gatavs šaut. Es ieniru tieši pirms šāviena, pagāju viņam zem rokas, un mēs nokāpām uz angāra grīdas. Viņš bija liels un spēcīgs, un viņš smaržoja pēc tuksneša sviedriem. Es turēju viņa plaukstas locītavu ar ieroci. Viņš izvairījās no mana ceļgala trieciena uz manu kājstarpi, viņa kreisā roka mēģināja satvert manu kaklu. Kad bija klāt vēl divi viņa draugi, man nebija laika tērēt grieķu-romiešu cīņas mākslai. Es ļāvu viņa brīvajai rokai atrast manu rīkli un piespiedu Hugo viņam zem rokas. Viņš nodrebēja un sāka dauzīt, un es ātri nolēcu no viņa, gatava pārējiem diviem. Es dzirdēju, ka kāds skrien. Es domāju, ka tā bija laba ideja, un devos atpakaļ pa biroja durvīm, pieliecoties.
  
  
  — Hanss! - nočukstēju.
  
  
  — Kols!
  
  
  "Atveriet durvis, bet palieciet tur."
  
  
  — Neuztraucies!
  
  
  No angāra aizmugures iznāca durvis. Skrienošas kājas varētu nozīmēt, ka mūsu apmeklētāji nolēma mūs tur satikt. Kā ar lidostas gaismām, drošības gaismām un agrās vakara tumsas skaidrību, nebija nekādu problēmu redzēt, vai mums nav kāda nevēlama kompānija. Šobrīd mēs to neesam atklājuši.
  
  
  "Mana mašīna atrodas uz apmales," es teicu. "Tu man seko. Skatieties mūsu aizmuguri. Ejam uz".
  
  
  Tā bija diezgan tukša pastaiga no angāra aizmugures līdz brīvajai autostāvvietai. Fiat izcēlās kā Vašingtonas piemineklis.
  
  
  — Kur ir tava mašīna, Hans? ES jautāju.
  
  
  — Angāra otrā pusē. Viņam bija jāskrien, lai neatpaliktu no manis, un viņam trūka elpas ne tikai tāpēc, ka bija noguris. "Es to novietoju tur, jo tas ir vairāk ēnots un..."
  
  
  "Labi. Tu sēdi aizmugurē, apgulies uz grīdas un nekusties ne centimetru.
  
  
  Viņš nestrīdējās. Sāku Fiat, rēķinot summas uz diviem punktiem. Ja apmeklētāji man sekotu, viņi zinātu, kur novietota mana mašīna. Ja viņi nebija lidostas apsardzes komandas sastāvā, viņi bija izlūkdienesta darbinieki, kas partizāniem nav problēma. Jebkurā gadījumā viņi nāca pēc Hansa, nevis pēc manis.
  
  
  Tuvojoties apsardzes postenim, apturēju mašīnu, aptumšoju priekšējos lukturus, lai parādītu, ka esmu uzmanīgs, un izkāpu ārā. Ja leitnants un viņa zēni zinātu par slepkavības grupu, es to būtu uzzinājis tagad.
  
  
  Sākotnējais četrinieks seržanta vadībā tuvojās man. "Vive la NAPR, seržant," es dziedāju, virzīdamies uz viņiem.
  
  
  "Ak, jūs," sacīja seržants.
  
  
  .
  
  
  "Es atgriezīšos no rīta. Vai vēlaties iespiest manā pasē zīmogu?"
  
  
  "Rīt ir lūgšanu un sēru diena," viņš norūca. — Nenāc šurp.
  
  
  "O jā. Es saprotu".
  
  
  "Ejiet prom no šejienes," seržants pamāja.
  
  
  Lēnām devos atpakaļ uz mašīnu, nenovērojot acis uz izliekto angāra siluetu. Tik tālu, labi. Pasmaidīju, pamāju apsargiem un sāku braukt prom.
  
  
  
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Izgājusi no lidostas un pārliecinājusies, ka mums neviens neseko, pagriezos pret savu slēpto pasažieri.
  
  
  "Labi, draugs. Nāc un pievienojies man."
  
  
  Viņš piegāja pie aizmugurējā sēdekļa un, iedzēris malku, izvilka no kombinezona burbona pudeli. "Jēzus!" - viņš teica un iedzēra garu malku. "Vai vēlaties vienu?" - viņš izdvesa, pastiepdams pudeli.
  
  
  "Es nekad nepieskaros tam, kad es braucu."
  
  
  "Ak dievs, tu esi kaut kāds draugs. Lūk... – viņš pastiepa roku pēc krūšu kabatas, – paņem šo atpakaļ. Tu tikko izglābi manu dzīvību. Viss, ko es saņēmu, ko jūs vēlaties, ir par brīvu.
  
  
  — Viegli, Hans. Es nevarēju beigt smieties. "Visi dežurē. Paturiet naudu sev. Jūs tos nopelnīsit."
  
  
  “Bet sasodīts! Kur tu mācījies tā rīkoties!”
  
  
  "A? Kāpēc, visu mūžu. Divdesmit gadi Āfrikā un “Cik ilgi tu esi lidmašīnās?” »
  
  
  "A? Kāpēc, visu mūžu. Divdesmit gadus Āfrikā, un pirms tam..."
  
  
  "Es domāju, ka jūs zināt, ka pilota caurule atšķiras no turbīnas. Jūs esat profesionālis savā jomā." Es esmu viens savējā. Kur es varu tevi aizvest tur, kur tu būsi drošībā? "
  
  
  "Mana vieta. Tam ir augsta siena un spēcīgi vārti, un vecais Tors iekodīs skārda zoss dupsi, ja es viņam to pateikšu.
  
  
  "Tu esi navigators. Vai jums ir nojausma, kas ir šie nedraudzīgie cilvēki?
  
  
  “Kungs, nē! Es joprojām tos neesmu redzējis. ”
  
  
  "Vai Tašameda armijā ir kādas komandas vienības?"
  
  
  "Nogalini mani. Vienīgais, ko es zinu, ir tas, ka viņi visi valkā zilu rūtainu galvassegu.
  
  
  Tas bija uz vietas. Viens no uzbrucējiem bija ar bereti, pārējie divi bija bez galvassegas.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka nevēlaties to? Es to visu izdzeršu un tad uzkāpšu."
  
  
  "Tikai nepazūdiet tajā tik ļoti, ka nepievēršat uzmanību tam, ko es saku. Jūs zināt, ka Mendanikas nāve nebija nelaimes gadījums. Kam vēl tu to teici?”
  
  
  "Neviens. Tikai tev."
  
  
  "Vai ir vēl kāds iemesls, kāpēc kāds vēlas jūsu galvas ādu?"
  
  
  "Vai viņi mani nogalinās?"
  
  
  Nospiedu bremzes un apturēju Fiat. Hanss tika izmests uz priekšu pret instrumentu paneli, viņa pudelei izsaucot bīstamu šķindoņu. Satvēru viņu aiz kombinezona un pievilku sev pretī. "Es gribu saņemt atbildes tūlīt, pretējā gadījumā jūs dosities mājās ar pudeli mutē. Tas ir skaidrs?"
  
  
  Viņš skatījās uz mani, šoreiz bez vārdiem, iepletām acīm, pavērtu muti un mēmi pamāja ar galvu. Atlaidu viņu un mēs atkal devāmies ceļā. Es nogaidīju, kamēr viņš pamostas, tad klusībā piedāvāju viņam cigareti. Viņš to uzņēma tikpat klusi.
  
  
  "Tātad, kam jūs stāstījāt par savu teoriju par katastrofu?"
  
  
  “Halids... Viņš bija angārā, kad es dežurēju. Jau izskanējušas runas par katastrofu. Kad es viņam jautāju, kāpēc viņi paņēma DC-6, nevis Gulfstream, viņš teica, ka lidmašīnai nav ģeneratora. Es zināju, ka viņš melo. Es iepriekšējā dienā visu pārbaudīju Golfa straumē. Es arī zināju, ka viņš bija nobijies. Lai viņu vēl vairāk nobiedētu un liktu runāt, es viņam teicu, ka zinu, kā DC-6 tika sabotēts.
  
  
  — Un viņš runāja?
  
  
  "Nē."
  
  
  "Kā jūs zinājāt, ka tā ir sabotāža?"
  
  
  "Kā jau teicu, tas bija kā vēl viens negadījums, kas notika Āfrikā. Tas pats. Visi zināja, ka tā ir sabotāža, bet neviens to nevarēja pierādīt. Tad es to pierādīju. Ja es varu nokļūt Budanā, es varu to pierādīt. arī par šo."
  
  
  Tālumā vaimanājošā sirēna sniedza neviennozīmīgu atbildi. "Tā varētu būt ātrā palīdzība. Paskatīsimies, kāda veida kāpu bagijs tas ir. Pārslēdzos uz otro un iekāpu Fiat, kas, cerams, bija grūts.
  
  
  "Mēs noteikti iestrēgsim." Hanss lēkāja augšā un lejā, skatīdamies uz priekšu un atpakaļ.
  
  
  Riteņi atrada zināmu saķeri, kad es pagriezos pret zemas klints segumu.
  
  
  "Viņi iet šausmīgi ātri!"
  
  
  Es cerēju nokļūt pietiekami tālu no ceļa, lai atrastos ārpus tuvojošos lukturu diapazona, t.i., aiz klints. Riteņi sāka iedziļināties un ripot. Ar to cīnīties bija bezjēdzīgi. "Pagaidi," es teicu, izslēdzot dzinēju un izlidojot uz savu pusi.
  
  
  Fiat bālganā krāsa lieliski iederējās tuksnesī. Pietiekami, lai, kad garām brauca liela komandas mašīna, kam sekoja ātrā palīdzība, viņi mūs nepamanīja. Sirēna gaudoja aukstajā nakts gaisā. Tad viņi aizgāja, un mēs piecēlāmies un devāmies atpakaļ uz mašīnu, Hansam nomurminot: "Kāds veids kā beigt dienu."
  
  
  . Tad viņi aizgāja, un mēs piecēlāmies un devāmies atpakaļ uz mašīnu, Hansam nomurminot: "Kāds veids kā beigt dienu."
  
  
  "Jūs varat pateikties Allāham, ka jūs to nebeidzāt uz visiem laikiem."
  
  
  "Jā. Kā mēs tagad tiksim prom no šejienes?"
  
  
  “Mēs noslaucīsim tavu pudeli un varbūt radīsies kāda ideja. Ja nē, esmu pārliecināts, ka jūs labi pamājat stumt automašīnas."
  
  
  Tikai pāris īsas pieturas, pēc desmit minūtēm bijām atpakaļ ceļā un pēc divdesmit minūtēm ieradāmies Hansa villā.
  
  
  Lamanas ārzemju kvartāls bija daļa ar baltām sienām mauru stila māju, kuras centrā bija parks ar nosaukumu Lafajete. Mēs veicām izlūkošanu pirms ieiešanas Hansa domēnā. Viņa māja atradās alejā blakus parkam. Mēs to apstaigājām divas reizes. Uz ielas nebija ne automašīnu, ne gaismas.
  
  
  - Un tu to visu izstāstīji Halidam?
  
  
  "Jā."
  
  
  "Vai tu teici kādam citam?"
  
  
  — Ērika, mana meita, bet viņa neko neteica.
  
  
  "Tagad saki man, ko jūs vēl darījāt, kas kādu satrauca tik ļoti, ka gribēja tevi nogalināt?"
  
  
  "Es būšu nolādēts, ja zināšu. Godīgi!" Viņš pastiepa roku, lai mani turētu. “Es nodarbojos ar nelielu kontrabandu, visi to dara. Bet tas nav iemesls, lai nogalinātu puisi."
  
  
  "Nē, viņi paņems tikai tavu labo roku. Es uzskatu, ka lidmašīnā ir šīs DC-7 reģistrācijas žurnāli.
  
  
  "Jā. Ja tas palīdz, iespējams, jums ir žurnāli no vecā dzinēja. Jūs nevarēsit iekļūt Rufā."
  
  
  "Vai drošība ir stingrāka nekā šeit?"
  
  
  "Ellē jā."
  
  
  "Jūs sakāt, ka lidmašīna tika nodota militārpersonām. Vai Tu zini kapēc?
  
  
  "Noteikti. Izpletņlēcēju apmācība. Vai jūs varētu man pateikt, kāpēc jūs..."
  
  
  "Kur jūs veicāt apkopi, kapitālo remontu un tamlīdzīgas lietas?"
  
  
  “Mēs šeit darījām visu, izņemot būtisko. Šim nolūkam es izmantoju olimpiādi Atēnās.
  
  
  "Kad bija viņa pēdējā pārbaude?"
  
  
  "Ak, tas noteikti bija tad, kad viņi viņu paņēma. Viņi teica, ka to nokārtos."
  
  
  "Vēl viens jautājums," es sacīju, izslēdzot priekšējos lukturus, "vai uz šī ceļa ir pagrieziens?"
  
  
  Viņš strauji paraustīja un tad pagrieza galvu, sapratis ziņu. “Nav nekas nolādēts! Dievs, tu domā, ka viņi mums seko."
  
  
  Es piebraucu, un viņš izkāpa un devās pie durvīm sienā, kurā bija Jūdas logs. Dzirdēju, kā Tors viesmīlīgi norūca. Hanss piezvanīja zvanu, zvanot divus īsus un garus. Iedegās augšējā gaisma.
  
  
  "Viņa noteikti bija noraizējusies par mani," viņš iesmējās. "Ērika, tas esmu es, mīļā," viņš sauca. "Man ir draugs, tāpēc paturiet Toru."
  
  
  Ķēde tika novilkta. Durvis atvērās un es sekoju viņam pagalmā. Blāvā gaismā man likās, ka viņa ir gara. Viņa bija ģērbusies kaut ko baltu un turēja rokās ņurdošu suni. — Tor, beidz! - viņa aizsmakušā balsī teica.
  
  
  Hanss nometās ceļos un uzlika roku Toram uz galvas. "Tor, šis ir mans draugs. Tu izturies pret viņu kā pret draugu!
  
  
  Apsēdos blakus sunim un ļāvu viņam šņaukt manu roku. "Sveiks, Tor," es teicu, "tu esi tāds puisis, ar kuru iet kopā, kad nepieciešama aizsardzība."
  
  
  Viņš nošņāca un sāka luncināt asti. Es piecēlos kājās un ieraudzīju Ēriku, kas uz mani skatās. "Mani sauc Neds Kols. Es jūsu tētim aizvedu mājās.
  
  
  "Spriežot pēc viņa smaržas, esmu pārliecināts, ka viņam tas bija vajadzīgs." Šajā rupjībā bija jūtama humora pieskaņa.
  
  
  "Tas ir labi pateikts." Hanss izstūma pudeli. "Redzi, man bija grūti to izvilkt no ūdens."
  
  
  Mēs visi smējāmies, un man patika, cik relaksēta viņa izklausījās. "Nāciet iekšā, Kola kungs. Kas notika ar tavu mašīnu, tēt?
  
  
  "Viņš... ak... salūza. Es negribēju veltīt laiku, lai to salabotu, galvenokārt tāpēc, ka Kola kungs ir šeit..."
  
  
  "Vai jūs nodarbojaties ar aviācijas biznesu?" Viņa atvēra durvis un pamāja mūs cauri. Gaismā es viņu redzēju labāk.
  
  
  Viņai bija sava tēva pirmsslēpošanas deguna miniatūra versija. Turklāt viņai noteikti bija labvēlīgs skats uz savu māti. Afrodīte baltos šortos. Aukstajā laikā viņa valkāja zilu džemperi ar bruņurupuču apkakli, kas izskatījās grūti noturēt visu iekšā. Pārējie viņas izmēri bija vienādi, un, kad viņa aizvēra durvis un gāja garām, viņa izskatījās tikpat labi, ejot prom, kā uz priekšu. Patiesībā, basām kājām vai zirga mugurā Ērika Gaijere ar gariem un dabiski tumšiem matiem, taisnām un caururbjošām zilām acīm bija visievērojamākais skats jebkurai redzei.
  
  
  "Vai es varu jums kaut ko atnest?" Mani kaitināja vājš smaids.
  
  
  "Ne tagad, paldies." Es atdevu labvēlību.
  
  
  “Klausies, mīļā, vai kāds šeit bija? Vai kāds zvanīja?
  
  
  “Nē... Es palaidu Kazu mājās, kad atnācu no klīnikas. Kāpēc jūs gaidāt kompāniju?"
  
  
  "Es ceru, ka nē. Es domāju, nē. Bet tagad viss nav tik labi un..."
  
  
  "Ārsts Rabuls teica, ka būtu labāk, ja es neatnāktu rīt. Manuprāt, viņš ir stulbs
  
  
  un tu arī. Vai jūs piekrītat, Kola kungs? "Mēs joprojām skatījāmies viens uz otru.
  
  
  "Es šeit esmu svešinieks, mis Gaijere. Bet es uzskatu, ka lietas var izkļūt no kontroles. Jebkurā gadījumā tas ir labs iemesls, lai jums būtu brīva diena, vai ne?
  
  
  "Doktoram ir taisnība. Hei, kā būtu ar aukstu alu un uzkodām? Es nezināju, vai Hanss man jautā vai stāsta viņai.
  
  
  "Es tiešām atvainojos," es teicu. "Es nevaru palikt." Mana nožēla bija patiesa. — Varbūt tu vari paņemt brīvu dienu, Hans.
  
  
  "Kas notika?" - Ērika teica, skatoties no manis uz savu tēvu.
  
  
  "Tagad neskatieties uz mani tā," viņš saviebās. "Es neko nedarīju, vai ne?"
  
  
  "Ne tā, ka es zinātu." Es viņai piemiedzu aci. "Es pārbaudīšu ar jums abiem no rīta. Es nevēlos atstāt šo automašīnu tur pārāk ilgi. Viņa var zaudēt visu, kas viņai vajadzīgs."
  
  
  "Es atvēršu vārtus, un jūs viņu ieliksit pagalmā." Hanss arī negribēja, lai es aizeju.
  
  
  "Es nākšu brokastīs, ja jūs mani uzaicināsit." Es pamāju Ērikai.
  
  
  "Kā jums patīk jūsu olas?" Viņa atkal nolieca galvu pret mani, šo žestu nokopēja viņas tēvs.
  
  
  "Man māja būs īpaša. Cikos?"
  
  
  "Kad tu atnāksi, es būšu gatavs."
  
  
  "A bientôt," es pastiepu roku. Es tiešām negribēju atteikties no šī rokasspiediena.
  
  
  "A bientôt". Mēs abi smējāmies un Hanss izskatījās neizpratnē.
  
  
  "Es tevi pavadīšu," viņš teica.
  
  
  Mašīnā es viņam devu padomu. "Labāk jums visu izstāstīt. Ja jums ir draugi, kur varat pavadīt nakti, šī būs laba ideja. Ja paliksi šeit, saki Toram, lai viņš uzasina zobus. Vai jums ir ierocis?
  
  
  "Jā. Ikviens, kurš mēģinās tikt pāri šai sienai, iedarbinās modinātāju, kas pamodinās mirušos. Es pats to uzstādīju. ”
  
  
  — Tiekamies no rīta, Hans.
  
  
  "Noteikti. Un hei, paldies par visu, bet es to naudu vēl neesmu nopelnījis.
  
  
  "Paliec brīvs, un tu būsi."
  
  
  Es aizgāju, vēloties palikt. Man nebija laika viņus aizsargāt, un bija liela iespēja, ka slepkavas atkal atnāks medīt.
  
  
  
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Atgriežoties pilsētas centrā, man bija gara un ne pārāk produktīva diena. Ja vien nemēģināju mani nošaut Romā, es nevarēju darīt vairāk nekā tad, kad Vanags mani izrāva no manas idilliskās noslēgtības ezera krastā.
  
  
  Gandrīz viss, kas ir noticis kopš tā laika, ir norādījis uz NARN iekšējām problēmām, taču maz kas liecina, ka tas ir kļuvis par drošu patvērumu kodolieročiem. Automašīna, kas gandrīz notrieca Van der Mēru un mani, varēja būt draņķīgs šoferis vai viesmīlības komiteja nevēlamam amerikānim. Līdz šim Satons bija piedāvājis tikai meiteni vārdā Paula, kas nebija slikts piedāvājums, ja tev nebija nekā labāka, ko darīt.
  
  
  Vienīgais aizdomīgais uzbrukuma leņķis Hansam bija, kāpēc skaitļi un kāpēc atrašanās vieta? Atbilde varētu būt tāda, ka viņi gribēja visu turēt gatavu, un kas ir labāks veids, kā militārā kontrolē esošs lauks. Šie skaitļi varētu nozīmēt, ka viņi neplānoja viņu nogalināt, kamēr nav nobiedējuši viņu runāt. Algotņu pieplūdums bija vienīgais vājais pārsvars. Partizāni, ko kāds atvedis un kaut kur apmācījis slepkavības. Acīmredzamais bija Tasahmeds, taču viņa karavīru izskats un manieres tikai pastiprināja to, ko AX faili norādīja uz profesionalitātes trūkumu. Protams, Rufā viss varētu būt savādāk. Ducis padomju instruktoru varēja darīt savādāk. Šķiet, ka Rufas apmeklējums bija prioritāte. Vienīgā pozitīvā lieta DC-7 bija tā, ka tā uzturēšana prasīja daudz ilgāku laiku, nekā bija nepieciešams. Pievienojiet to visu, un jums ir jauka noslēpumu kaudze.
  
  
  Novietot Fiat alejā, kur es to paņēmu, nebija jēgas. Atstāt viņu uz ielas arī nebija labi; tas bija labs veids, kā to zaudēt.
  
  
  Pilsētā viss bija slēgts, gājēju satiksme bija gandrīz tikpat reta kā automašīnu un zirgu satiksme. Es devos uz centrālo laukumu. Policijas komisariāts atradās blakus centrālajam pastam. Pusducis automašīnu stāvēja tās izbalējušās fasādes priekšā. Es piebraucu pie viena, Volkswagen kļūdas, kas izskatījās ne tik formālāka kā mana automašīna. Abi žandarmi pie ēkas ieejas īsi uzmeta man skatienu. Šī šķita laba vieta, kur novietot automašīnu, līdz Ali ievietoja kaut ko labāku. Sens lamaniešu sakāmvārds saka: ”Ja nevēlaties, lai tevi pamana, novietojiet savu kamieli savu ienaidnieku barā.”
  
  
  Viesnīcas bāru sauca par Green Room. Zaļš, jo to ieskauj vintage zaļie aizkari. Bāra nebija, bet ap cietkoksnes galdiem stāvēja rinda vienādi vecu marokāņu krēslu. Pirms pusgadsimta šis bija elegants franču salons, kurā kungi šņāca kokaīnu vai malkoja Courvoisier konjaku.
  
  
  
  Tagad tā bija sānu kabata, kur neticīgais varēja dzert, jo musulmaņu likumam bija jāpieņem ekonomiskās realitātes. Realitāte bija četras reizes lielāka par parastā dzēriena cenu. Vismaz tā bija viena no Henrija Satona sūdzībām.
  
  
  Es varēju viņu pamanīt Lielajā Centrālajā stacijā pulksten piecos piektdienas pēcpusdienā. Tā bija Taft, Jēla un, iespējams, Hārvardas Biznesa skola. Labi audzināta seja, gara auguma, stūraina, drēbēs, pulkstenī, rokassprādze, klasisks gredzens, un šajā neskaidrajā garlaikotās pārliecības manierē, kas robežojas ar pašapmierinātu gaisu, atklājas bagātības izskats. To apzīmogoja Valsts departaments. Kāpēc tieši CIP viņu atzīmēja, es atstāšu ekspertu ziņā.
  
  
  Zaļā istaba bija piepildīta ar cigāru dūmiem un maziem biznesmeņu klučiem, kas viens otru baroja ar jaunākajām baumām. Starp viņiem pamanīju pāris britus. Satons, kura īstais vārds, bez šaubām, bija kaut kas līdzīgs Dankanam Koldriham Ešfortam Trešajam, viens pats sēdēja stūrī, dalīdams laiku starp alus malkošanu un pulksteņa skatīšanos.
  
  
  Es apsēdos viņam blakus un pastiepu roku. "Satona kungs, es esmu Neds Kols. Atvainojiet, es kavēju, satiksmes sastrēgumi."
  
  
  Mirklis pārsteigums padevās ātram novērtējumam. “Ak, kā tev iet? Mēs dzirdējām, ka jūs nākat." Viņš bija ar viņu pašu muļķībām. Skaņas līmenis bija skaļš pūlim, bet pūlis bija pietiekami aizņemts, lai mēs varētu runāt pilnīgā privātumā.
  
  
  "Es izdarīšu dažas svarīgas piezīmes," es sacīju, smaidot, kad izvilku kabatas piezīmju grāmatiņu. — Jūs atbildēsit uz dažiem jautājumiem.
  
  
  "Manuprāt, būtu daudz jēdzīgāk, ja mēs dotos uz vēstniecību." Viņam bija adenoidāla balss, kas atbilst viņa augstajam degunam.
  
  
  "Es jau esmu bijis vēstniecībā, Henrij. Es dzirdēju, ka esat aizņemts. Vai esat atnesis atbildi uz manu prioritāti no AZ?
  
  
  "Tas ir manā kabatā, bet paskaties šeit..."
  
  
  "Jūs varat to man iedot, kad mēs aiziesim. Vai jums ir kaut kas par Mendanikas un Petersena tikšanos?
  
  
  Viņš paskatījās uz mani, satraukts, ledus. "Es tev neatbildu, Kol. es…"
  
  
  "Tu to dari tagad, un labāk nokļūsti tur sasodīti ātri." Es pasmaidīju un pamāju, izdarot piezīmi lapā. "Jūsu norādījumi nāca caur Balto namu, tāpēc tiksim vaļā no šīm stulbām. Kā ar Petersenu?
  
  
  "Vēstnieks Petersens," viņš uzsvēra pirmo vārdu, "bija mans personīgais draugs. Es jūtos personīgi atbildīgs par viņa nāvi. es…"
  
  
  "Man vienalga". Es signalizēju viesmīlim, norādot uz Satona alus pudeli un paceļot divus pirkstus. "Saglabājiet savas ievainotās jūtas un pastāstiet man faktus." Es uzrakstīju vēl vienu tukšu vietu savā piezīmju grāmatiņā, ļaujot viņam atvilkt elpu.
  
  
  "Kravas automašīna, kas notrieca vēstnieka automašīnu, bija nemarķēta kravas automašīna." Viņš to teica tā, it kā izspļautu zobus. "Es atradu šo".
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Viņš sarūgtināts uzbļāva, ātri pārvēršoties dusmās.
  
  
  “Dzērājšoferis tev. Vai esat atradis, kam tas pieder?
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Vēl nē."
  
  
  "Vai šī ir jūsu vienīgā norāde uz pusnakts sanāksmes mērķi?" Mans tonis vēl dziļāk atspoguļojās viņa iedegušajā sejā.
  
  
  “Tikšanās notika pulksten 01:00. Mēs joprojām nezinām tā mērķi."
  
  
  "Ja jūs to būtu teicis no paša sākuma, mēs būtu varējuši ietaupīt minūti. Cik es saprotu, Mendanike necienīja vēstnieku.
  
  
  "Viņš nesaprata vēstnieku. Vēstnieks centās un mēģināja..."
  
  
  "Tātad zvana Mendanikai Petersenai raksturs bija neparasts."
  
  
  — Jā, tā varētu teikt.
  
  
  "Ar ko tieši Petersens runāja pirms došanās uz prezidenta pili?"
  
  
  "Tikai ar sievu un jūras kājnieku. Viņš vienkārši pateica sievai, uz kurieni dodas, un viņš pastāstīja arī jūras kājniekiem. Viņam vajadzēja pacelt savu vadītāju. Ja viņš man piezvanītu..."
  
  
  — Jums pilī nav kontaktu?
  
  
  "Vai jūs domājat, ka tas ir viegli?"
  
  
  Viesmīlis atnesa alu, un es domāju, kāds pilnīgs bardaks ir tas puika. Viens AX nodaļas R rezerves aģents atrodas Lamanā, un es vēlētos saņemt atbildes.
  
  
  Ir kaut kas, ko tev labāk tagad zināt,” viņš teica, kad viesmīlis aizgāja. – Mums ir informācija, ka rīt te būs problēmas. Būtu prātīgi pavadīt dienu vēstniecībā. Lietas var kļūt ļoti neglītas."
  
  
  Es iedzēru malku sava alus. "Partizāni, kas šeit ieradās, kam viņi pieder?"
  
  
  "Man ir aizdomas, ka tos ieviesa Mendanike, lai tos izmantotu pret Osmanu dienvidos."
  
  
  — Jūs domājat minējumus, vai ne?
  
  
  Diemžēl tā bija. Viņa acis samiedzās un viņš pieliecās pie manis. "Kula kungs, jūs neesat manas aģentūras darbinieks. Vai esat no DVD vai kādas citas darbības. Varbūt tu esi svarīgs mājās, bet es šeit vadu staciju, un man ir visa informācija..."
  
  
  Es piecēlos kājās: "Es iešu tev līdzi," es sacīju, uzsmaidot viņam un ieliekot piezīmju grāmatiņu kabatā.
  
  
  piezīmju grāmatiņa. Viņš man sekoja ārā no istabas un iegāja vestibila gaitenī.
  
  
  "Tikai viena lieta," es piebildu, kad viņš neveikli gāja man blakus. "Iespējams, es ar jums sazināšos rīt. Man vajag rakstisku ziņojumu par vēstnieka nāvi ar visām detaļām; bez minējumiem, tikai faktiem. Es gribu visu, kas jums ir par algotņiem. Es gribu zināt, kādi kontakti jums ir šajā pilsētā un šī valsts es gribu zināt, ko Osmans dara, un..."
  
  
  Viņš apstājās. "Tagad jūs redzat šeit...!"
  
  
  "Henrij, zēn," un es smaidot beidzu, "tu darīsi to, ko es saku, vai arī es tevi izsūtīšu no šejienes tik ātri, ka tev nebūs laika iesaiņot deju kurpes. mēs ieejam mājas salonā, un jūs varat man piešķirt manu prioritāti no A līdz Z. Jūs tikko ieguvāt savu.
  
  
  Viņš devās prom ar pilnu ātrumu, un es devos uz liftu, domādams, ka aģentūra varētu darīt labāk pat tādā dārza vietā kā šī.
  
  
  Iepriekš atzīmēju, ka konsjeržu Lakutu nomainīja Nakts cilvēks. Es viņam pamāju ar galvu un viņš man uzsmaidīja es-zinu-kaut ko-tu-nezināji. Ar acs kaktiņu es redzēju, kā Ali galva iznira no palmas, kas ieauga podos. Viņš man deva ātru signālu, un es gāju garām kultivētajam kokam, priecājoties par kontaktu. Varbūt mans Aladins uzsauks kādu galda ēdienu.
  
  
  "Meistars!" - viņš nočukstēja, kad apstājos, lai aizsietu kurpju šņoru, - neej uz savu istabu. Tur ir policijas cūkas. Galvenais un viņa skarbie puiši.
  
  
  "Mani vecie draugi, ak," es teicu, "bet paldies. Es gribu kādu vietu, kur kādu laiku pabūt viena.
  
  
  "Izejiet no lifta otrajā stāvā."
  
  
  Es piecēlos sēdus taisnāk, prātojot, ko Ali darītu ar Henrija Satona darbu. Varbūt es viņam varu saņemt Jēlas stipendiju.
  
  
  Viņš mani sagaidīja otrajā stāvā un aizveda uz istabu, kas bija līdzīga manai istabai divus stāvus augstāk. "Jūs šeit būsiet drošībā, Skolotāj," viņš teica.
  
  
  "Es gribētu pilnu vēderu. Vai jūs varat atnest man kaut ko ēst?"
  
  
  — Kuskuss?
  
  
  "Jā, un kafija. Starp citu, kur vislabāk novietot automašīnu?”
  
  
  Viņš pasmaidīja līdz krūtīm. — Varbūt policijas iecirkņa priekšā?
  
  
  "Ejiet prom no šejienes". Es pavēru savu zābaku pret viņa aizmuguri.
  
  
  Viņš novērsās. "Meistars nav tik stulbs."
  
  
  Es aiz viņa aizslēdzu durvis un apsēdos, lai izlasītu AX atbildi. Kopā bija divas nulles. Doktors Otto van der Mērs bija tieši tas, par ko viņš sevi teica, un viņš arī tika augstu novērtēts. Viņa māte bija zulu. Āfrika bija tās lauksaimniecības centrs. Satelīta un aerofotografēšana virs NAGR neko nedeva.
  
  
  Man nebija smalcinātāja, lai iznīcinātu AZ atbildi, bet man bija sērkociņš. Es to sadedzināju, pēc tam nomazgāju un domāju par saviem viesiem, kas gaida augšā. Mani nepārsteidza viņu ierašanās. Neatkarīgi no tā, vai Lakute viņus sauca vai ne. Muita dotu vārdu. Es varētu izvairīties no tiem, ja es gribētu. Es neizvēlējos, bet viņiem būs jāgaida, kamēr mans iekšējais cilvēks tiks atjaunots.
  
  
  Ak, tieši tā, kuskuss bija labs, biezā melnā kafija arī. "Vai īpašnieks vēlas, lai automašīna šeit tiktu atvesta?" viņš jautāja.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka tur ir droši?"
  
  
  "Es nedomāju, ka tas tiks nozagts." Viņš to nospēlēja taisni.
  
  
  "Vai varat ieteikt kādu privātāku vietu?"
  
  
  "Jā, kad Skolotājs to atnesīs, es viņam to parādīšu."
  
  
  "Tas varētu notikt daudz vēlāk."
  
  
  “Paliec šonakt šajā istabā, saimniek, un tu gulēsi mierīgi. Tie, kas ir augšā, nogurs un aizies. To cūkas pūsli, Lakute, viņš tos atnesa.
  
  
  "Paldies par padomu, Ali." Es atnesu dažus rēķinus. "Aizveriet acis un paņemiet cērti."
  
  
  "Meistars neko daudz nezina par naudu."
  
  
  "Tas ir vairāk nekā mājiens. Tā ir informācija. Jūs zināt, ka Amerikas vēstnieks tika nogalināts. Es gribu zināt, kas viņu nogalināja."
  
  
  Viņa acis iepletās. "Jūs varētu piepildīt savu roku ar desmit reizes vairāk, nekā jūs turat, un es nevarēju jums atbildēt."
  
  
  "Ne tagad, bet turiet savas ausis vaļā, un jūs nevarat pateikt, ko dzirdēsit."
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Es nevēlos, lai viņi tiktu nogriezti."
  
  
  — Klausies klusi.
  
  
  Ja es kaut ko dzirdu, tad tu man maksā. Ne tagad. Tu man jau esi samaksājis divreiz vairāk. Tas nav jautri. Jums ir jākaulējas."
  
  
  Kad viņš aizgāja, es izkrāmēju Vilhelmīnu, Hugo un Francijas pasi. Lugers pagāja zem matrača, Hugo iegāja skapī, un pase atradās skapja plaukta aizmugurē. Bija laiks iepazīties ar opozīciju un, kā saka, gribējās būt tīram.
  
  
  Es iegāju savā istabā, reģistrējot īsto pārsteigumu reģistratūrā. Telpa būtu piepildīta ar trim cilvēkiem. Ar pieciem tas bija gandrīz SRO.
  
  
  
  Durvis aizcirtās un aizslēgtas, un mani pārmeklēja viens no uniformā tērptajiem iebrucējiem.
  
  
  Kamēr armijas puiši bija ģērbušies haki krāsā, mani apmeklētāji bija ģērbušies olīvzaļā. Pulkvedis, sēdēdams krēslā pret mani, saņēma manu pasi no manas meklētājprogrammas, nenovēršot acis no manis.
  
  
  "Kas šeit notiek!" Man izdevās tikt ārā. "K-kas tu esi?"
  
  
  "Aizveries," viņš teica pieņemamā angļu valodā. - Es runāšu, tu atbildēsi. Kur tu biji?" Pēc gandrīz pilnās pelnu trauka bija skaidrs, ka šis ir nepacietīgs viesmīlis.
  
  
  "Ko tu ar to domā, kur es biju?"
  
  
  Tika dota īsa komanda, un bullis pa kreisi trāpīja man pa muti. Man garšoja sērs un asinis. Es noelsos un mēģināju rīkoties apstulbusi.
  
  
  "Es teicu, ka jūs atbildēsit, nevis muļķīgi trokšņosit." Pulkvedis uzsita ar svaigu cigareti pie sava sudraba cigarešu maciņa. Viņam bija cīpslaini pirksti. Viņi devās kopā ar pārējo viņu; satīta blekdžeka čūska. Pārliecinošā seja bija graujoši skaista – plānas lūpas, tievs deguns, tievas acis. Obsidiāna acis; nežēlīgs, inteliģents, bez humora. Spriežot pēc glītā formastērpa, viņš bija izveicīgs, labi organizēts, atšķirībā no militārpersonām, kuras līdz šim biju redzējis. Tuksneša tērpā viņš būtu varējis spēlēt Abd el Krimu savos labākajos gados.
  
  
  "Tagad, kur tu biji?" - viņš atkārtoja.
  
  
  "Pie... ASV vēstniecībā." Es aizklāju lūpas ar kabatlakatiņu. “Es... biju tur, lai izrādītu cieņu. Es esmu avīžnieks."
  
  
  “Mēs par tevi zinām visu. Kas jūs uzaicināja šeit?
  
  
  "Es mēmi pakratīju galvu." N-neviens mani neaicināja. Es tikko atnācu... lai... uzrakstītu par jūsu lauksaimniecības projektiem."
  
  
  "Mēs esam glaimoti," viņš izdvesa dūmu mākoni, "bet jūs esat melis." Viņš pamāja uz gaļas kaudzi man pa labi. Man bija tieši tik daudz laika, lai sasprindzinātu vēdera muskuļus un uzņemtu sitienu. Bet pat tādā gadījumā mokošais klepus un dubultošanās nebija tikai spēle. Es nokritu uz ceļiem, saķērusi vēderu. Viņi mani pacēla kājās aiz matiem. Es šņukstēju, smagi elpodama, pakritu zem galvas.
  
  
  "Kas pie velna!" Es vāji noelsos.
  
  
  "Kas, pie velna, īsti. Kāpēc tu atnāci šeit?"
  
  
  "Rakstiet par premjerministra nāvi." Es to izvilku, izliekoties, ka iedzeru malku, lai palīdzētu.
  
  
  "Un ko jūs varētu par to rakstīt, izņemot to, ka jūsu smirdīgā CIP viņu nogalināja?" Viņa balss dusmīgi sprakšķēja. “Varbūt jūs esat no CIP! Kā es varu zināt, ka tā nav taisnība?
  
  
  — Nē, ne CIP! Es pastiepu roku.
  
  
  Es neredzēju triecienu no trešās personas aiz manis. Tas bija sitiens pa kaklu, un šoreiz es tiešām nokritu. Man bija jācīnās ar visiem spēkiem, lai man acīs nedabūtu persiešu paklāju. Vienkāršākais veids ir izlikties bezsamaņā. Es sastingu.
  
  
  — Muļķis! - pulkvedis iesaucās arābu valodā. — Tu laikam salauzi viņam kaklu.
  
  
  — Tas bija tikai viegls sitiens, ser!
  
  
  "Šie amerikāņi daudz nevar izturēt," viņš nomurmināja.
  
  
  "Atver seju un paņemiet ūdeni."
  
  
  Ūdens bija jauks. Es maisījos un vaidēju. Atkal piecēlusies kājās, ar vienu roku mēģināju berzēt kaklu, ar otru vēderu.
  
  
  "Klausieties mani, nelūgtais melu rakstītāj," roka manos matos pacēla manu galvu tā, ka es pievērsu pulkvedim viņam pelnīto uzmanību, "ir lidojums no Lamanas plkst. 7:00 uz Kairu. Jūs būsiet lidostā pulksten 5:00, tāpēc jums būs pietiekami daudz laika, lai tur atrastos. Ja jūs tajā neesat, jūsu uzturēšanās šeit būs pastāvīga."
  
  
  Viņš piecēlās, un viņa skatiens bija vēl asāks par skuvekli. Viņš kratīja manu pasi man deguna priekšā. "Es to paturēšu, un jūs varēsiet to atgriezt, kad būsiet muitā. Vai tas jums ir skaidrs?"
  
  
  Es klusi pamāju.
  
  
  "Un, ja vēlaties uzrakstīt stāstu par savu patīkamo uzturēšanos šeit, sakiet, ka pulkvedis Mohammeds Duza bija cilvēks, kas jūs visvairāk izklaidēja."
  
  
  Viņš gāja man garām, un dendijs, kurš man iesita ar truša dūri, ar zābaku iespēra man pa dupsi un iegrūda pāri istabai uz gultas.
  
  
  Duza sacīja pie durvīm. "Es atstāšu Ašadu šeit, lai nodrošinātu jūsu aizsardzību. Mums patīk izrādīt viesmīlību pat nelūgtiem viesiem.”
  
  
  Izņemot stīvu kaklu un sāpošo vēderu, man nebija ko parādīt, lai steidzos pretī tuksneša lauvām. Es satiku Duzu un uzzināju, ka viņš nepazīst Niku Kārteru, tikai Nedu Kolu, kas nozīmēja, ka viņam nebija nekādas lomas manas slepkavības pasūtīšanā. Viņš neuzskatīja mani par problēmu, un tas bija mans viedoklis. Viņš mani netraucēs, kamēr es netikšu līdz savam lidojumam. Bija tikai 21:00, kas nozīmēja, ka man bija atlikušas deviņas stundas. Manā darba kārtībā bija vēl pāris pieturas, un bija pienācis laiks doties ceļā. Ja tie izrādīsies tikpat sausi kā citi, es varētu sarīkot savu apvērsumu.
  
  
  Ashad, kurš bija atstāts, lai mani pieskatītu, bija tas, kurš man nodarīja vislielāko kaitējumu, no aizmugures. Kamēr viņš apsēdās krēslā, kuru Dūza bija atbrīvojusi, es iegāju kabīnē ar uzrakstu salle de bain un novācu gružus. Ja neskaita zilumu lūpu, es neizskatījos daudz sliktāk kā parasti.
  
  
  .
  
  
  Ašads ar smīnu vēroja mani, kad es noliecos, lai paceltu kabatlakatiņu. "Tava māte ēda mēslus," es teicu arābu valodā.
  
  
  Viņš nespēja noticēt, ka dzirdēja mani pareizi. Viņš piecēlās no krēsla ar plaši atvērtu muti un dusmu pilnām acīm, un es metos viņam ar karatē. Mana pēda satvēra viņa kaklu un žokli, un es jutu, ka kauli sašķeļas, kad viņa galva gandrīz atrāvās. Viņš pārgāja pāri krēsla atzveltnei, atsitās pret sienu un atsitās pret grīdu ar triecienu, kas grabēja traukus.
  
  
  Otro reizi tajā dienā noliku līķi gulēt. Pēc tam es pārģērbos melnā uzvalkā un pieskaņotā kreklā ar apkakli. Ne jau es sērotu, bet krāsa bija piemērota šim gadījumam.
  
  
  Kad es aizgāju, es devos lejā uz savu istabu otrajā stāvā. Tur es savācu ekipējumu un ieliku somā un somā. No kofera izņēmu pašas nepieciešamākās lietas - divus papildus klipus Lugeram, viens no tiem aizdedzinošs. Pie ceļgala piestiprināju speciālu izvietošanas ierīci apmēram AX pogas izmērā. Ja radīsies vajadzība, viņa signāls izsauks 600 reindžeru bataljonu no Sestās flotes. Rezerves Pjērs iegāja iekškabatā. Visbeidzot, trīsdesmit pēdu glīti saspiesta neilona virve ar drošu stiprinājumu, kas aptīta ap manu vidu kā otra siksna.
  
  
  
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Izgāju no viesnīcas pa sānielu un, ejot pa tām pašām sānielām, sasniedzu Prezidenta pili pie tās ziemeļu sienas. Siena bija pusjūdzi gara ar aizsargkastēm abos galos un divām vidū.
  
  
  Apsargi nav veikuši pastāvīgu patrulēšanu. Apmēram ik pēc desmit minūtēm komandas pa diviem devās gājienā pretējos virzienos, satikās ar saviem tautiešiem un atgriezās bāzē. Lai gan ielā, kas iet paralēli sienai, bija augšējais apgaismojums, es redzēju, ka tikt cauri perimetram nebija liela problēma. Tas bija tikai laika jautājums. Ielu lampas nodrošināja nelielu sienas apgaismojumu. Tomēr siena bija labas divdesmit pēdas augsta un balta. Ģērbusies melnā, es izskatījos kā tarantula, kas uz viņu gulstas.
  
  
  Pagaidīju, kamēr centrālā komanda būs pabeigusi savu puslīdz patrulēšanu, tad attālinājos no grāvja, kur biju aizsedzis, ātri skrienot pašas sienas virzienā. Gar to bija zemi krūmi, un es iekārtojos tajos, lai sagatavotu virvi.
  
  
  Kad biju gatavs, es pārcēlos uz vietu tieši aiz centra aizsargposta. Viņam priekšā sēdēja divi pasažieri un sarunājās. Es redzēju viņu cigarešu mirdzumu un dzirdēju viņu apslāpētās balsis. Tikai tad, ja viņi pagriezīsies, viņi mani ieraudzīs.
  
  
  Piecēlos kājās, pārbaudīju un izdarīju metienu. Virve gāja augšā un atkal. Atskanēja vāja šķindoņa, kad viņa īpašā ierīce automātiski iedūra tālākajā sānā. Skaņa smēķētājiem netraucēja. Pavilku virvi un devos tālāk. Es uzrakstīju zīmīti, lai pateiktos AX Supply par viņu lauka zābakiem. Zoles bija kā magnēti.
  
  
  Pēc austrumu paražas sienas augšdaļa bija nokaisīta ar stikla lauskām. Uzmanīgi noslīdēju, mainīju pozu un, pārraujot virvi, ielecu prezidenta pagalma parka zonā.
  
  
  Valsts vēsturē nekad nav bijis prezidenta, taču, kad tā kļuva par NAPR, politiskās aģitpropa bezjēdzības dēļ nosaukums tika mainīts no Karaļa pils uz Prezidenta pili. Neatkarīgi no tā, tas bija nekustamais īpašums. Tumsā šķita, ka tas ir līdzvērtīgs Versaļai.
  
  
  Es gāju pretī vājajai gaismai debesīs, kas norādīja uz pils atrašanās vietu. Bija naktsputni, bet nebija ne sargu, ne suņu. Tas pastiprināja manu sajūtu, ka Tasahmeds īsti negaidīja neviena pretestību.
  
  
  Es gandrīz nopriecājos, redzot, ka pati pils ir kaut kādā veidā apsargāta. Tas bija līdzvērtīgi zēniem, kas apsargāja ārsienu. Es gāju cauri tiem kā viskijs uz saplaisājuša ledus. Mans ieejas punkts bija caur citu sienu, tikai apmēram desmit pēdu augstumā. Tas slēpa pagalmu, kas bija slēgts visiem, izņemot Šēmu Mendaniku un viņas dāmas, kas bija sava veida sieviešu izvirtība otrādi. Es cerēju, ka neviens no viņiem nepagaidīs, kamēr es uzkāpšu uz viņa aizsargājošās rokas. Viena pagalma puse bija pils siena, un AX zīmējumi norādīja, ka Šema dzīvokļi atrodas šajā spārnā.
  
  
  Pagalms smaržoja pēc jasmīna. Tajā bija slēgtas ejas un centrālā strūklaka. Tam bija arī vīnogulājiem klāts, kāpnēm līdzīgs režģis, kas stiepās pa pils sienas augsto pusi līdz vietai zem loga, kur spīdēja vāja gaisma. Kā ceļojumu aģents to varēja ignorēt?
  
  
  Koncentrējoties uz viņu, esmu gandrīz pabeidzis ar Nika Kārtera un Duglasa Fērbenksa vakaru.
  
  
  
  Tas viss bija pārāk viegli, un es viņu neredzēju vientuļās pastaigas tumsā. Mans pārtraukums bija tāds, ka viņš mani neredzēja, līdz es iekritu puķu dobē.
  
  
  Ja viņš būtu gudrs, viņš būtu nogaidījis vietā, līdz trāpīs man no aizmugures. Vai arī viņš sita vara gongu un sauca lielu palīdzību. Tā vietā viņš izrāvās no ceļa, riezdams kā valzirgs, daļēji pārsteigts, daļēji dusmās.
  
  
  Es redzēju naža zibspuldzi viņa rokā un palīdzēju gļēvulim aiziet. Laikam bija liela nozīme, un es negribēju tikties ar viņa draugiem. Hugo lidojums bija īss un precīzs, līdz galam iekļūstot neaizsargātajā vietā, kur rīkle saskaras ar krūšu kaula augšdaļu.
  
  
  Viņš nokrita, aizrijoties ar asinīm, saplīstot ziedos. Kamēr viņš raustījās savās pēdējās krampjos, es vēlreiz pārbaudīju pagalmu, lai pārliecinātos, ka esam vieni. Kad es atgriezos, viņam izdevās Hugo izraut no rīkles. Šī bija viņa pēdējā kustības daļa. Es noslaucīju viņa kreklu duncis un devos uz žogu ar restēm.
  
  
  Tas bija pietiekami spēcīgs, lai izturētu manu svaru. Es atstāju virvi vīnogulājiem un, tāpat kā Džeks Pupas kātiņā, devos tālāk.
  
  
  Vēl pirms es piegāju pie loga, es dzirdēju balsis: sievietes un vīrieša. Lai tiktu pie loga, es redzēju, ka man būs jābalansē uz restēm, ķermenis atspiedies pret sienu, rokas virs galvas, sniedzoties pēc dzegas. Tas bija viens no tiem dziļi padziļinātajiem objektiem ar garu slīpu palodzi un smailu arku. Nebija pie kā turēties. Slodzei bija jātiek cauri roku un kāju pirkstiem. Balsu skaņas mani pārliecināja, ka virves izmantošanai nav alternatīvas. Ja sprausla atsitos pret stiklu vai pret kaut ko noklikšķētu, tas būtu viss. Man tas būtu grūti.
  
  
  Stāvot uz pirkstgaliem ar Hugo starp zobiem, es varēju kāju pirkstus uzkabināt uz dzegas. Pēc tam man bija jāieliek zods, piespiežot kāju pirkstus pret sienu, nespiežot ķermeņa apakšdaļu uz āru. Kad es atbalstīju zodu uz dzegas, es ļāvu tam uzņemties daļu no svara, atlaidu labo roku un satvēru palodzes iekšpusi.
  
  
  Pārējais bija par iekļūšanu istabā bez trokšņa. Tas bija vērtnes logs, kas atvērās uz iekšu, un es gāju pa to kā āpsis, mēģinot tikt cauri kurmja tunelim. Beigās redzēju, ka gaisma nāk nevis no telpas, kurā grasījos ienākt, bet gan no citas. No turienes arī nāca balsis.
  
  
  Sapratu, ka šī ir guļamistaba, un, spriežot pēc gultas izmēra un vieglās smaržu smaržas, tā bija sievietes buduārs. Spogulis, kas klāj visu sienu, uztvēra manu atspulgu un uz brīdi dublē mani.
  
  
  Pa atvērtajām durvīm ieraudzīju daudz lielāku telpu, īstu karalisko salonu. Tomēr tā izmērs un aprīkojums vienkārši reģistrējās, kad es ieraudzīju tā iemītniekus, īpaši sievieti.
  
  
  Viņa bija elfs, melnmataina, tumšām acīm un, iespējams, radniecīga kolibri. Viņai bija masīva zelta lame kaftāns, kas bija piestiprināts pie kakla. Tomēr viņas dusmas akcentēja viņas krūtis, un tas, kā viņa kustējās ātrās virpuļos un šautriņās, akcentēja pārējo viņas perfekti veidoto ķermeni. "Tu esi sasodīts melis, Tazahmed"; - viņa iesaucās franciski.
  
  
  Vispārējais AX fails ir jāatjaunina. Viņš atguvās. Viņa seja bija pārāk tukla, viņa dubultzods sāka darboties labi, un viņš sāka izspiesties no formastērpa vietā, kur to vajadzēja ielikt. Viņš joprojām bija izskatīgs vīrietis; garš, viegls uz kājām, smagiem vaibstiem un izspūrušām ūsām. Viņa sejas krāsa bija olīvkrāsas, un sirmi mati izcēlās pie deniņiem.
  
  
  Viņu acīmredzami netraucēja Šemas Mendanikes manieres vai vārdi. Patiesībā viņš bija gan pārsteigts, gan izbaudīja viņas kustības. "Mana dārgā kundze," viņš pasmaidīja, "jūs vienkārši nesaprotat situācijas būtību."
  
  
  "Es to ļoti labi saprotu." Viņa apsēdās viņam pretī un paskatījās uz augšu. "Jūs turat mani šeit gūstā, līdz esat pārliecināts, ka viss tiek kontrolēts!"
  
  
  "Tu liec tam izklausīties pēc melodrāmas," viņš iesmējās. "Protams, man ir jāpārņem kontrole. Kurš gan cits varētu?
  
  
  “Tiešām, kurš gan cits varētu! Jūs atbrīvojāties no vecajām baložu spalvām un...!"
  
  
  Viņš iesmējās un mēģināja uzlikt rokas uz viņas pleciem. – Kundze, tā nav veids, kā runāt par jūsu mirušo vīru vai mani. Kā jau vairāk nekā vienu reizi esmu teicis, es neko nezināju par viņa lidojumu, līdz man tika paziņots par viņa kritienu. Viņa nāve ir pēc Allāha gribas."
  
  
  "Pat ja es jums ticētu, kāds tam sakars ar to, ka esmu turēts šajā vietā?"
  
  
  "Šema!" Viņš atkal mēģināja viņai uzlikt rokas. "Es tevi nekādā veidā neaizturēšu. Bet tagad doties prom ir bīstami, un rīt ir bēres.
  
  
  
  "Šopēcpusdien es gribēju doties uz Pakistānas vēstniecību, lai nodotu ziņas savam tēvam. Tu liedzi man iet. Kāpēc?"
  
  
  "Kā jau teicu," viņš nopūtās, cilvēks, kurš tika ļaunprātīgi izmantots, "jūsu pašu aizsardzībai. Mums ir pamats uzskatīt, ka Benu d'Oko nogalināja ārējie spēki. Mēs nevaram zināt, ka viņi nemēģinās nogalināt arī jūs. Vai tu domā, ka es šobrīd riskēšu ar matiņu no tavas dārgās galvas? " Viņš pastiepa roku, lai viņu samīļotu, bet viņa aizbēga. Viņš sāka viņu vajāt.
  
  
  — Kādi ārējie spēki? viņa pasmīnēja.
  
  
  “Piemēram, CIP. Viņi jau ilgu laiku ir vēlējušies noņemt Benu d’Oko. Viņš skumji pakratīja galvu.
  
  
  "Vai viņi viņu gribēja tikpat ļoti kā jūs?"
  
  
  "Kāpēc tu esi tik nežēlīgs pret mani? Es darīšu visu jūsu labā."
  
  
  "Vai vēlaties, lai es būtu jūsu otrā, trešā vai ceturtā sieva?"
  
  
  Tas lika viņa sejai kļūt sarkanai. "Ko es varu darīt, lai jūs pārliecinātu, ka manā sirdī ir jūsu intereses?"
  
  
  — Vai tiešām gribi zināt? Viņa atkal nostājās viņa priekšā.
  
  
  "Jā." Viņš pamāja ar galvu, skatīdamies uz viņu.
  
  
  "Jūs varat pasūtīt automašīnu, lai es aizvestu mani uz Pakistānas vēstniecību."
  
  
  "Šajā stundā, mans dārgais? Tas ir izslēgts." Un tagad viņa rokas bija uz viņas pleciem. Viņa mēģināja attālināties, bet viņš viņu satvēra.
  
  
  — Atlaid mani, mēslu vabolīt! - viņa norūca, mēģinot izlauzties.
  
  
  Kad viņš ciešāk satvēra, viņa mēģināja viņu iespiest ceļgalā cirkšņos, spļaujot viņam sejā un sasitot galvu. Viņa negrasījās padoties bez cīņas, pat ja viņš viņai bija pārāk spēcīgs.
  
  
  Tašameds viņu pacēla no grīdas, un, kamēr viņa cīnījās, spārdīja un lamājās, viņš devās uz guļamistabu. Es piespiedos pie sienas pie durvīm. Bet viņš mani tagad neredzētu, ja es būtu ģērbies sarkanā ugunsdzēsēju mašīnā un izgaismots ar neona gaismām.
  
  
  Viņš iemeta viņu uz gultas un caur sakostiem zobiem kaut ko teica par sapratnes nepieciešamību. Viņam ar to pietika. Viņa atbrīvoja savu roku un satvēra viņu, kad viņš mēģināja viņu nospiest. Viņš zvērēja un pamāja ar roku. Viņa kliedza, un viņš iedeva viņai vēl divus katram gadījumam. Viņa sāka raudāt nevis no sakāves, bet gan no dusmām un vilšanās. Es dzirdēju kaftāna raustīšanos, kad viņš to noņēma no viņas, un tagad viņš nikni murmināja arābu valodā. Ceļu uz paradīzi iezīmēja pretojošie khuri.
  
  
  Fiziskais spēks un svars beidzot pārspēja garu un apņēmību. Viņš iespieda ceļgalu starp viņas kājām un izpleta viņas augšstilbus. Ar kreiso roku viņš turēja viņas plaukstas locītavas virs galvas un ar labo roku novilka drēbes. Vienīgie ieroči, kas viņai bija palikuši, bija viņas augšstilbi. Viņa turpināja stumt tos viņam pretī, izliekot muguru, lai mēģinātu viņu atgrūst. Šī kustība viņu tikai sajūsmināja. Viņa lamāja un raudāja, un viņš metās ceļos starp viņas kājām, kad es to salauzu.
  
  
  Viņš nekad nezināja, kas viņu skāra, un tas ir tas, ko es gribēju. Es viņu apdullināju, uzsitot ar rokām pa ausīm. Kad viņš saspringa šokā, es piespiedu īkšķus pie spiediena punktiem uz viņa kakla. Tad vajadzēja viņu atgrūst un kontrolēt Šemu.
  
  
  "Nakts zieds," es sacīju urdu valodā, izvilkdams Tasahmedu. "Tici man, es esmu draugs."
  
  
  Krēslā viņas ķermeņa baltums šķita kā dzīvsudrabs. Šajā brīdī viņa varēja tikai iesūkt gaisu un skatīties uz mani.
  
  
  "Es esmu šeit, lai jums palīdzētu." Es paņēmu kaftāna lūžņus un iemetu to viņai. Šķita, ka viņa nesteidzas to uzvilkt. Viņa sēdēja, berzējot plaukstas, un es varēju just līdzi ģenerāļa nodomiem.
  
  
  Beidzot viņa atrada mēli un britu angļu valodā teica: “Sasodīts kuces dēls! Sasodītā cūka! Suns!"
  
  
  — Viņš nebija īpaši pieklājīgs, it īpaši pret ģenerāli. Es to teicu angliski.
  
  
  Viņa dusmīgi metās pār sevi ar savu kaftānu. "Kas tu esi? No kurienes tu esi un ko vēlies?
  
  
  “Es esmu draugs. Un es gribu ar tevi parunāt."
  
  
  Viņa paskatījās pāri gultas malai. "Vai jūs nogalinājāt neģēli?"
  
  
  - "Nē, es viņu tikai kādu laiku izglābu no ciešanām."
  
  
  Viņa nolēca no gultas. "Nelaime! Es viņam parādīšu kaut kādu nelaimi!"
  
  
  Es dzirdēju, kā viņa spārda. Ģenerāļa ķermenis krampji raustījās. Viņš nezināja, cik viņam ir paveicies būt kaut kur citur. Viņa slīdēja uz savas ģērbtuves nišas pusi. "Ejiet prom no šejienes, kamēr es kaut ko uzvilku," viņa teica.
  
  
  Es rūpējos par Tasakhmedu, un viņa rūpējās par vāku. Es izmantoju viņa kakla lakatu acu apsējai, viņa kabatlakatiņu aizsējai un jostu, lai sasietu viņa plaukstas. Tas kļuva labi iepakots.
  
  
  Kad es pabeidzu, viņa ieslēdza augšējo gaismu, un mēs atkal skatījāmies viens uz otru milzīgajā gultā. Viņa uzvilka gaiši zilu negližeju. Tas neslēpa to, kas bija apakšā. Viņš vienkārši pārliecinājās, ka jūs zināt, ka tas viss ir tur.
  
  
  
  Viņas Nika Kārtera pārbaude bija tikpat rūpīga.
  
  
  "Tu esi pirmais amerikānis, ko esmu satikusi un kas izskatījās pēc vīrieša," viņa teica. "Kur jūs iemācījāties runāt urdu valodā?"
  
  
  Es devos uz Islamabadas Tehnoloģiju institūta absolventu skolu. Kur tu iemācījies runāt angliski? "
  
  
  "Mans tēvs bija Anglijas gubernators, kurš bija precējies ar pakistānieti, vai arī neviens jums nekad nav stāstījis par impēriju? Tu joprojām neesi atbildējis uz maniem jautājumiem – kas tu esi? Ja es izsaukšu apsardzi, viņi tev pārgriezīs rīkli!
  
  
  "Tad es nevarēšu jums pateikt, kas es esmu."
  
  
  Viņa pasmīnēja, izskatījās gan viltota, gan kautrīga. "Un es nevaru jums pietiekami pateikties, ka noņēmu šo cūku no manas muguras."
  
  
  "Tad kāpēc gan mums neapsēsties un sākt sarunu no jauna."
  
  
  "Man jāsaka, ka es nekad iepriekš neesmu iepazīstināts ar vīrieti savā guļamistabā. Bet kopš mēs šeit sākām.” Viņa apsēdās savā gultas malā un norādīja, lai es apsēdos uz manējās. "Tagad sāciet."
  
  
  "Es izgāju caur šo logu," es teicu, "cerot tevi atrast mājās."
  
  
  "Ko jūs darījāt, lidojāt cauri savam burvju paklājam?" - viņa atcirta. "Nemēģiniet mani apmānīt."
  
  
  "Es nelidoju, es uzkāpu, un man nav laika jūs maldināt."
  
  
  — Jūs esat viens no tiem nolādētajiem aģentiem, par kuriem runāja ģenerālis.
  
  
  "Es esmu tas, kurš vēlas jums uzdot pāris jautājumus. Tad es nokāpšu uz sava paklāja un lidošu.
  
  
  Viņa piecēlās, piegāja pie loga un izliecās. Viņas kustības izcēla dēlu, kam ikviens dzejnieks varētu uzrakstīt sonetu.
  
  
  "Varu derēt, ka jums būs labi uz Nanga Parbat," viņa teica, ejot atpakaļ uz gultu. "Šis ir dīvains notikums, bet es jums esmu kaut ko parādā. Ko tu gribi zināt?"
  
  
  "Kāpēc jūsu vīrs tik ļoti steidzās uz Budanu nakts vidū?"
  
  
  "Ha! Šis dīvainis! Viņš man nekad nav teicis, kāpēc viņš kaut kur dodas. Parasti viņš vienkārši sūtīja man vārdu, lai nāku. Viņam patika mani izrādīt, lai visi domātu, ka viņš zina, kā izvēlēties sievu, seksīgu, bagātu pakistānieti, kurš mācījās skolā Londonā. Mazie zēni bija tas, kas viņam patika."
  
  
  "Tātad jums ar viņu nebija daudz kontaktu un jūs viņu neredzējāt, pirms viņš aizlidoja?"
  
  
  Viņa piecēlās, sadevusies rokās elkoņos, un sāka dziedāt kā kolibri. "Jā, patiesībā es viņu redzēju. Viņš mani pamodināja. Viņš bija nobijies. Protams, viņš izskatījās pēc vecas sievietes, bet varbūt man tad vajadzēja pievērst viņam vairāk uzmanības.
  
  
  "Vai varat atcerēties, ko viņš teica?"
  
  
  "Noteikti var! Vai jūs domājat, ka es esmu stulba! Viņš teica, ka, ja ar viņu kaut kas notiks, man jādodas uz savas valsts vēstniecību un jālūdz vēstniekam Abdulam Khanam, lai viņš mani aizsargā. Es teicu: "Kāpēc, kur jūs dodaties?" Viņš teica: "Es dodos uz Budanu, lai satiktu Abu Otmanu." Es sapratu, kāpēc viņš baidījās. Šiks draudēja viņu kastrēt, lai gan es nezinu, vai tas bija iespējams. Es teicu: "Kāpēc tu redzēsi šo mazo lietu? Viņš man nedeva atbildi. Viņš vienkārši kaut ko teica par to, ka tā ir Allāha griba. Es joprojām biju pusmiegā un ne pārāk laimīga, ka pamodos. Varbūt man vajadzēja pievērst viņam vairāk uzmanības." Viņa nopūtās. "Nabaga vecais Ben d'Oco, ja vien viņš būtu uz pusi tik labs gultā, kā viņš lēkāja augšā un lejā uz ANO pjedestāla. Iedomājieties, ka viņš dzenā kora zēnus, kad viņam būtu varējusi būt jebkura sieviete valstī!
  
  
  "Godīgi sakot, man nav tādas iztēles, Šema."
  
  
  Viņa apsēdās manā gultas pusē. "Zini, es gulēju šajā gultā viens četrus gadus!" Viņa teica, ka tā nav mana vaina, skatoties uz mani, viņas krūšu sprauslas mēģināja izlauzties cauri viņas negligee tīklam. "Kāds ir tavs vārds?"
  
  
  "Neds Kols."
  
  
  "Labi, Edvard," viņa uzlika rokas uz maniem pleciem. "Tagad ir mana kārta, un, ja mēs neliksim punktu četru gadu niecībai, es piezvanīšu apsardzei un palīdzēšu viņam izbeigt jūsu dzīvi."
  
  
  Jūs esat dzirdējuši veco teicienu par sievieti, kas gultā bija tīģeris. Šema liktu viņai izskatīties kā kaķim. Mēs skūpstījāmies un viņa satvēra manu mēli, piesūcot to ar maigu vilkšanu. Kad manas rokas atrada viņas krūtis, viņas rokas man sekoja, it kā tās būtu niknas par manām drēbēm. Četru celibāta gadu laikā viņa nebija aizmirsusi, kā attaisīt jostu un attaisīt rāvējslēdzēju. Kad es sāku atbildēt, viņa atmeta galvu atpakaļ.
  
  
  Viņas acis bija ieplešas un spožas, un lūpas bija iztukšotas. "Tu esi mans viesis!" - viņa izdvesa urdu valodā. “Austrumos ir ierasts izklaidēt savu viesi. Šī ir mana gulta, un jūs esat šeit pēc mana ielūguma.
  
  
  Viņa piespieda mani pie muguras un sāka ar lūpām zīmēt slapjas kartes uz mana ķermeņa. Tad pēkšņi viņa apstulbināja mani. Viņai bija izliekta mugura, izspiestas krūtis, ceļi apvijušies ap maniem gurniem, viņa satvēra manas rokas un teica: "Es dejos tev."
  
  
  
  Es vēroju viņas seju, kā viņa lēnām iegrima vietā, collu pēc collas. Viņas acis mirkšķināja un iepletās, lūpas pavērās un viņa ievilka elpu. Tad viņa sāka dejot, un visas kustības bija uz viņas gurniem un iegurņa. Es viņu samīļoju. Viņas galva bija pazaudēta, kad viņa mēģināja izlīdzēties četrus gadus bez mīlestības.
  
  
  Kad viņa virzījās uz augšu, es pārtraucu viņas deju un sāku savu. Pacēlu viņu virs galvas, turot gaisā. Tad, kad viņa sāka cīnīties, sašutusi par to, ka esmu apturējis viņas juteklisko gavotu, es viņu nogāzu, ripojot, lai mainītu mūsu pozīciju.
  
  
  "Nē!" - viņa teica, sākdama cīnīties. "Nē nē nē!"
  
  
  Galu galā es biju viņas viesis. Es apritos atpakaļ, viegli uzvelkot viņu sev virsū. Mūsu grūdieni kļuva ātrāki, vardarbīgāki. Mēs tagad kustējāmies kā viens vesels, un viņas acis aizvērās, kad viņa krita uz priekšu, aizturot mūsu pēdējā viļņa virsotni.
  
  
  Es uzmanīgi izkāpu no viņas apakšas, apgriežot mūs abus. Tad es paskatījos uz viņu, jutu, ka viņas kājas cieši ap sevi. Viņas pirksti iespiedās man mugurā, zobi iekrita manā plecā, kad viņa saviebās: "Lūdzu!" Tagad nebija nekādu atturību. Mēs sanācām kopā, ekstātiska trīce pārgāja no mana ķermeņa uz viņas.
  
  
  Ja mēs varētu pavadīt atlikušo nakti kopā, mēs varētu uzrakstīt jaunu Kamasūtras izdevumu. Lai kā arī būtu, Tasakhmeds atgriezās reālajā pasaulē.
  
  
  "Kāpēc tu viņu nenogalini?" - viņa teica, kad es viņai aizdedzināju vienu no savām cigaretēm.
  
  
  "Ja es tā darītu, kur jūs būtu?" Es nometos ceļos, lai to pārbaudītu.
  
  
  — Ne sliktāks par to, kāds esmu tagad, Edvard.
  
  
  "Ak, daudz sliktāk, Šema. Viņš nevēlas, lai ar tevi kaut kas notiktu. Bet, ja ar viņu kaut kas notiek jūsu istabās, tas nav tā vērts, lai riskētu.
  
  
  Tas nebija tā vērts cita iemesla dēļ. Mirušais Tazahmeds man neder. Varbūt dzīvs. Tajā pašā laikā, ja es viņam pajautātu Šēmas priekšā, es nezināju, ko es saņemšu. Šie būs rati pirms kamieļa. Kamielis bija Osmans.
  
  
  Viņš bija Mendanikas zvērināts ienaidnieks, un tomēr Ben d'Oko pielika lielas pūles, lai viņu satiktu. Šķita loģiski, ka Osmans atteiksies apmeklēt, ja vien viņam nebūs iepriekšējas norādes par powwow mērķi. Likās arī loģiski, ka Nikam Kārteram būtu labāk tikties ar Osmanu uzreiz, pirms uzdot jautājumus Tasahmedam. Tik daudz par loģiku.
  
  
  “Šema, kāpēc tu nepiezvani zēniem un nenoliec ģenerāli gulēt. Pastāstiet viņiem, ka viņš no sajūsmas noģību. Es sāku noņemt aizbāzni.
  
  
  Viņa iesmējās. "Tu domā gandrīz tikpat labi, kā mīlējaties. Kad viņš ir prom, mēs varam pavadīt atlikušo nakti."
  
  
  Es viņai nesniedzu sliktas ziņas. Es paslēpos ģērbtuvē, kamēr divi apsargi, nedaudz apmulsuši, bet smīnējuši, aizveda novājināto arābu bruņinieku uz viņa mājām.
  
  
  "Tagad," viņa iegāja guļamistabā, nometot malā halātu, ko bija uzvilkusi pirms ģenerāļa aiziešanas, "šoreiz mums būs spogulis, kas parāda, kas mums patīk." Viņa plati izpleta rokas un kaila piruetēja manā priekšā, atkal kolibri.
  
  
  Es viņu apskāvu, zinot, ka no rīta droši vien ienīstu sevi. Viņa atbildēja. Es izdarīju spiedienu tur, kur tas bija vismazāk gaidīts vai vēlēts. Viņa uz brīdi sastinga un tad kļuva ļengana. Es viņu pacēlu un aiznesu uz gultu. Es viņu noguldīju un noskūpstīju ar labunakti. Tad viņš izslēdza gaismu un, pa logu palūkojies pa pagalmu, uzmanīgi izgāja ārā.
  
  
  
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Vanags teiktu, ka laiks, kas pavadīts ar Šēmu, bija bīstams izšķiešana. Var būt. Taču bez prieka man vajadzēja šo mežonīgo austrumu un rietumu sajaukumu kā sabiedroto, kādu, ko es varētu atbalstīt pret Tašmedu, ja tāda iespēja rastos. Tomēr daudz laika tika iztērēts. Es vairs netērēju, paņemot Fiat iepretim policijas komisariātam un dodoties uz vēstniecību. Kad es ierados pie viņa vārtiem, es jau biju sācis spēles.
  
  
  Vārti bija aizvērti. Tur bija zvans un sarunu kabīne. Es piezvanīju zvanam vairākos garos sērijās. Kad man nebija atskaņošanas, es atkal zvanīju stiprāk.
  
  
  Šoreiz no sienas skaļruņa atskanēja balss, piemēram, ierakstīta ziņa. — Vēstniecība ir slēgta līdz pulksten 8:00, kungs.
  
  
  "Vai tas ir jūras kājnieku apsargs?" - es jautāju kabīnē.
  
  
  — Jā, kungs, šis ir kaprālis Simms.
  
  
  — Kaprāl, vai jūs zināt, kas ir septiņi-pieci-trīs?
  
  
  Iestājās īsa pauze. "Jā, ser." Ar to bija lielāka saistība.
  
  
  "Nu, ir septiņi-pieci-trīs, un es būtu pateicīgs, ja jūs mani uzreiz ielaistu."
  
  
  — Kas jūs esat, ser?
  
  
  "Satona kungs var jums to pateikt. Ir septiņi, pieci, trīs. Es gribu nekavējoties rīkoties, kaprāl."
  
  
  
  Vēl minūtes pauze, un tad: "Pagaidiet, kungs."
  
  
  Es atgriezos pie mašīnas, gandarīta, ka AX priekšlikums ir kļuvis par SOP ar ASV vēstniecībām un aģentūrām visā pasaulē. Ideja bija tāda, ka, pieaugot terorismam un cilvēku nolaupīšanai, bija nepieciešams, lai ārkārtas situācijā nekavējoties tiktu nodrošināta vienkārša identifikācija. Par katru dienu no Vašingtonas tika nosūtīta cita ciparu secība. Tā kā piegādātājs bija AX, es vienmēr strādāju ar sarakstu, kuru iegaumēju divas nedēļas pēc kārtas.
  
  
  Vārti pavērās un es iegāju apgaismotajā ieejas zonā. Uzņemšanas komitejā bija trīs jūras kājnieki ar M16 un kaprālis Simms ar .45.
  
  
  "Atvainojiet, ser, jums būs jāizkāpj no mašīnas," viņš teica, skatoties uz mani. "Vai es varu redzēt jūsu ID, lūdzu."
  
  
  — Satona kungs to nodrošinās, — es sacīju, izkāpdama no mašīnas. "Lūdzu, paņemiet to no viņa."
  
  
  "Viņi sazinās ar viņu." Kaprālis ātri apskatīja automašīnu. Es viņam iedevu lādes atslēgas. Ar to saruna beidzās. Jūras kājnieki vēroja, kā es aizdedzu cigareti, un gaidīja, kamēr Satons pakratīja dupsi. Šis dupsis bija daudz labāks par Satonu, taču tas mani nokaitināja.
  
  
  Paula Metjūsa valkāja pieguļošas tvīda bikses un kažokādu lidojuma jaku pret aukstumu. Tā kā viņas īru seteru mati ir savilkti atpakaļ kūlītē un krēmkrāsas persiku sejas krāsa joprojām ir nedaudz notraipīta no miega, viņa būtu patīkams papildinājums gandrīz jebkurā salidojumā. Lai gan trīs jūras kājnieki nenovērsa skatienu uz mani, viņi būtu piekrituši.
  
  
  — Vai jūs pazīstat šo cilvēku, Metjūsas jaunkundze? jautāja kaprālis Simms.
  
  
  — Jā, kaprāl. Viņai bija mazliet elpa un viņa nezināja, vai viņai vajadzētu izkļūt. — Kas par problēmu, Kola kungs?
  
  
  "Kur ir Satons?"
  
  
  "Viņš bija ļoti noguris un man jautāja..."
  
  
  "Es gribētu izmantot jūsu tālruni, kaprāl."
  
  
  Kaprālis bija mazliet nedroši. Viņš paskatījās uz Paulu, meklējot apstiprinājumu.
  
  
  Es to uzvilku vietā. "Tā ir pavēle, kaprāl. Tūlīt!" Mans tonis būtu saņēmis boot camp instruktora apstiprinājumu.
  
  
  "Jā, ser!" Mēs trīs klusēdami piegājām pie apsardzes posteņa. Mazajā iekštelpā viņš norādīja uz telefonu.
  
  
  Viņš aizgāja un es redzēju Paulas seju, kas mirdz viņas matiem. "Skaties! Kā jūs domājat…"
  
  
  "Kāds ir viņa numurs un netērējiet savu laiku, mētājot kurpes."
  
  
  Ar sažņaugtām dūrēm un mirdzošām acīm viņa izskatījās pietiekami labi, lai fotografētu. "Pieci, divi nulle, trīs," viņa nočukstēja.
  
  
  Es pagriezos un uzgriezu numuru. Tas zvanīja pārāk ilgi, pirms Satons sāka sūdzēties: "Paula, es tev teicu..."
  
  
  "Saton, man tūlīt jāizmanto vēstniecības lidmašīna. Pakratiet savu dupsi un brīdiniet komandu. Tad nāciet šurp pie vārtiem, lai Metjūsas jaunkundze varētu atgriezties gultā, kur viņai pieder.
  
  
  Es dzirdēju vadu dūkoņu, kad viņš pacēla zobus. Kad viņš runāja, viņš man pasniedza .- “Vēstniecības lidmašīna joprojām atrodas Tunisijā. Es domāju, ka viņam līdzi ir ekipāža. Tagad, ja jūs domājat ..."
  
  
  "Es domāju, ka tas tiks noformēts rakstiski un nosūtīts jūsu direktoram Lenglijā. Vai tikmēr ir kāda rezerves lidmašīna?
  
  
  "Nē. Ir tikai Konvairs."
  
  
  "Vai jums ir nosacījumi hartai?"
  
  
  Viņš sarkastiski nošņāca. "No kā! Nav privātu avotu. Mēs esam vēstniecība. Mums nepieder valsts."
  
  
  "Es pieņemu, ka citām vēstniecībām ir lidmašīnas. Vai ir kādas savstarpējas vienošanās avārijas gadījumā?”
  
  
  "Lai rīkotos, ir vajadzīgs vēstnieks, un, kā jūs zināt, mums nav vēstnieka." Viņš pašapmierināti pasmaidīja.
  
  
  “Teiksim citādi. Tā ir Red One prioritāte. Man vajag lidmašīnu. Man viņš ir vajadzīgs tagad. Vai varat palīdzēt?"
  
  
  Vadi atkal dungoja. "Tas ir sasodīti īss laiks, un tas ir nakts vidū. Es paskatīšos, ko es varu darīt. Piezvaniet man pēc stundas." Viņš nolika klausuli.
  
  
  Pagriezos un ieraudzīju Paulu, sarauktu pieri, kas pēta mani. "Vai varu palīdzēt?" Viņa teica.
  
  
  "Jā." Izņēmu zīmuli un papīru un sāku rakstīt. “Tās ir UHF pārraides frekvences. Brīdiniet signalizētājus, lai viņi tos uzraudzītu. Es varu piezvanīt. Mans koda vārds būs Piper. Es piezvanīšu Čārlijam. Saprati?"
  
  
  "Nu, kur jūs dodaties?"
  
  
  "Kādu dienu mēs sēdēsim uz jūsu terases un es jums visu izstāstīšu."
  
  
  Viņa gāja man līdzi uz mašīnu. Es uzkāpu iekšā. — Henrijs palīdzi? Viņa teica.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Ej gulēt, Paula." Es devu signālu kaprālim ieslēgt vārtu slēdzi.
  
  
  
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Dažās misijās pārtraukumi ceļo kopā ar jums. Citos gadījumos jūs paņemat dažus, esot ceļā. Dažos gadījumos jūs tos nesaņemsit.
  
  
  Tiklīdz es nogriezu stūri uz Hansa Geiera ielu. Es domāju, ka viņam varētu būt idejas, kā ar lidmašīnu nokļūt Budanā.
  
  
  Priekšējie lukturi apgaismoja šauro ielu. Uz tā tieši pie Geijera vārtiem stāvēja viena automašīna. Tas bija netīrs, oficiāla izskata Mercedes. Es braucu garām. Tas bija tukšs vai vadītājs gulēja sēdeklī. Pēdējais bija maz ticams. Uzņēmu ātrumu un apgāju ap stūri. Manā prātā es redzēju Ēriku šajos šortos un džemperī ar apkakli.
  
  
  Es atstāju Fiat parkā. Nebija ne gājēju, ne pat klaiņojoša suņa, kas skatītos, kā es steidzos pa ielu, kas skrēja paralēli Gaijeram. Man bija virve, ar ko kāpt pāri starp sienām un pāri villas teritorijai, kas stāvēja aiz divstāvu mauru stila Hanas stāsta. Tajā bija veranda ar arkām un flīzēm. No pirmā stāva loga krita gaisma. Lai kā es gribēju nokļūt mājās, es vispirms apstaigāju māju.
  
  
  Ārējās drošības nebija. Bija tikai miris Tors. Viņš vairākas reizes tika nošauts. Starp viņa savilktajiem ilkņiem bija olīvu krāsas gabals. Es metos kaujā pa logu.
  
  
  Šajā ainā bija kaut kas tāds, kas atgādināja iepriekšējo, kurā es atveidoju nenojaušot pīlingu Tomu. Tam bija sava veida komisks nokrāsas. Tur nebija nekā smieklīga. Hanss Geiers ar pietūkušu un asiņainu seju centās izbēgt no smaga vīrieša tvēriena olīvzaļās formas tērpā, kurš viņu pa pusei žņaudza ar vienu roku, piespiežot naža galu pie mehāniķa rīkles.
  
  
  Hanss centās ne tik daudz izbēgt no sagūstītāja, bet gan glābt meitu. Ērikai bija novilktas drēbes, un viņa gulēja uz pusdienu galda. Viņas aizmugurē stāvēja, turēdams plaukstas, bija vēl viens atpazīstams olīvzaļais kultivators. Ērikas kājas karājās pāri abām galda pusēm, viņas potītes bija nostiprinātas ar virvi. Galda galā stāvēja neglīts kuces dēls. Viņš arī būtu ģērbies olīvzaļā krāsā. Mazo mājas skatuvi vadīja un vadīja pulkvedis Mohameds Duza. Viņš sēdēja ar seju pret krēsla atzveltni, atbalstījis zodu uz tā cekules.
  
  
  Filozofiju atstāju filozofu ziņā, taču vienmēr esmu uzskatījis, ka vienīgais veids, kā tikt galā ar izvarotāju, ir atņemt viņam spēju izvarot. Šēmas gadījumā es nedomāju, ka tā kādreiz būs izvarošana, vismaz tādā ziņā, ka tā notiks šeit. Ērika bija aizspiesta, un katrs viņas ķermeņa muskulis bija saspringts un izliekts, kliedzot pēc atbrīvošanas.
  
  
  Es redzēju, kā Dusa pamāja slepkavam, dzirdēju, kā Hanss kliedz: "Dieva dēļ, es tev visu izstāstīju!"
  
  
  Tad ierunājās Vilhelmīna. Reiz par iespējamo izvarotāju, kurš nokrita kliedzot. Reiz es uztaisīju trešo aci mocītājam Hansam. Kārtējo reizi samaksāt trešajai personai, kas turēja Ērikas plaukstas. Dodot viņai iespēju doties sava ieroča meklējumos.
  
  
  Duza bija uz kājām, viena roka uz .45. "Sasalst vai tu esi miris!" Es viņu pasūtīju franču valodā. — Dod man tikai attaisnojumu, Dusa! Viņš pārdomāja. "Paceliet rokas virs galvas! Stājies pretī sienai! Viņš paklausīja.
  
  
  Hanss un Ērika bija šokēti. — Hanss! Es pārgāju uz angļu valodu. "Nāc ārā! Paķer savu ieroci! Ja viņš pat mirkšķina, nošaujiet viņu!
  
  
  Hanss kustējās kā cilvēks, kurš staigāja miegā. Es ar Vilhelmīnas pēcpusi izsitu pārējo stiklu, gribēdama tikt iekšā. Kamēr es to izdarīju, Ērika bija atbrīvojusies un pazudusi. Vēršanās figūra gulēja uz grīdas, saburzīta un joprojām klāta ar savām asinīm, bezsamaņā vai mirusi.
  
  
  Hans peldēja uz kājām, viņa acis bija mirdzošas, un nebija pilnīgi pārliecināts, ka murgs ir beidzies. Atbrīvoju viņu no FN un paglaudīju pa plecu. “Iegādājieties sev šī burbona jostu. Es par visu šeit parūpēšos."
  
  
  Viņš mēmi pamāja ar galvu un izrāvās uz virtuvi.
  
  
  Es teicu Dusei. "Pagriezieties."
  
  
  Viņš piegāja pie manis, vēlēdamies noskaidrot, vai es esmu tas, ko viņš domā. Viņš sāka smieties, sakot: "Vous serez..."
  
  
  Mana bekhens pret viņa karbonādi ne tikai atņēma viņa smīnu un pārtrauca vārdus, bet arī trieca galvu sienā, izraisot sarkanas krāsas strūklu no viņa lūpām.
  
  
  "Tu klusēsi," es sacīju, kamēr viņa īslaicīgais šoks pārvērtās apspiestā dusmā. “Tu atbildēsi, kad ar tevi runās, kā tu man norādīji. Nekārdini mani. Es esmu uz tevis izķidāšanas robežas. Ko tu gribi no šiem cilvēkiem?
  
  
  "Tas sasodītais nelietis gribēja zināt, ko es zinu par šo katastrofu." Hanss nomazgāja seju, turēja pudeli rokā un, lai gan joprojām elpoja kā pārāk tālu aizskrējis cilvēks, viņa aizsmakusī balss atgriezās harmonijā un acu stikls pazuda. "Tikai viņš man neticēja, kad es viņam teicu. Ļaujiet man izsist šo pudeli pār viņa galvaskausu! Viņš pakāpās uz priekšu, spriedze bija rakstīta visā viņa sasitušajā sejā.
  
  
  "Ejiet un paskatieties, kā Ērikai klājas." Es satvēru viņa roku.
  
  
  Viņš pēkšņi atcerējās Ēriku un metās prom, saucot viņu vārdā.
  
  
  "Kāpēc jums rūp tas, ko viņš zina par katastrofu?"
  
  
  Dūza paraustīja plecus. "Mans darbs ir rūpēties. Ja viņš zina, kā tas notika, tad viņam ir jāzina, kas to izdarīja. Jūs būsiet labi informēts..."
  
  
  Mana dūre tālu netika. Tas viņu sāpināja. Es nogaidīju, kamēr nelietis apstāsies un viņš atgriezīsies, tad nospēlēju viņam viņa paša ierakstu: “Es teicu, ka atbildēsi, nevis stulbi trokšņo. Acīmredzot viņš nezina, kurš, pat ja viņš zina, kā. Vai arī jūs domājat, ka viņš atteiksies atbildēt, kamēr jūs ļausiet kādam no jūsu pērtiķiem izvarot viņa meitu? "
  
  
  Duzas balss iesvilpās kaklā. — Mans uzdevums ir to noskaidrot.
  
  
  "Mans arī." Es iespraudu Luger viņa vēderā un iebāzu Hugo punktu zem zoda. "Man ir ļoti maz laika, pulkveža kungs. Ja nesadarbosities, jums būs vēl mazāk. Es piespiedu viņu pie sienas, viņa kakls bija atpakaļ, zods bija prom no duncis. "Kāpēc Mendanike gribēja redzēt Abu Osmanu?"
  
  
  Caur sakostiem zobiem, kratīdams galvu, viņš nosmaka: "Es zvēru pie Allāha, es nezinu!"
  
  
  Hugo izlēja asinis. Duza mēģināja atkāpties cauri sienai. “Es zvēru pie Korāna! Pie manas mātes kapa!"
  
  
  Es nedaudz samazināju spiedienu. "Kāpēc Mendanike gribēja redzēt vēstnieku Petersenu?"
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Es esmu tikai drošības vadītājs! Es to nezinātu!"
  
  
  Šoreiz Hugo ne tikai kutināja. Duza atsita galvu pret sienu un kliedza. "Atkal. Es teicu, kāpēc? Šī ir vienīgā reize, kad jūs to saņemsit."
  
  
  Viņš sabruka un sāka šņukstēt: “Jo! Jo! Viņš baidījās no apvērsuma! Jo viņš baidījās, ka ģenerālis Tašahmeds grasās viņu nogalināt!
  
  
  — Un jūs nogalinājāt mūsu vēstnieku.
  
  
  — Tas bija negadījums!
  
  
  “Likās tā, it kā lidmašīnas sabotāža būtu nelaimes gadījums. Tasahmeds baidījās, ka Mendanike mēģinās vienoties ar Osmanu.
  
  
  "Nē nē!" Viņš pakratīja galvu no vienas puses uz otru. "Tāpēc es ierados šeit, lai iztaujātu Geyeru. Mums bija jārunā par to, kā viņš zināja, kā notika negadījums, un..."
  
  
  "Un jūsu laiks ir beidzies." Es atkāpos, un viņš paskatījās lejup pa Vilhelmīnas mucu, viņa acis bija iepletis un melnas kā viņas muca. Viņš nokrita uz ceļiem, it kā dzirdētu muezinu, kas aicina ticīgos uz lūgšanu. Nez kāpēc viņš mani nepārsteidza ar savu maigumu zem uguns, bet tad tu nekad nezini, cik daudz vārda ir vērts tavā runā.
  
  
  Ja tas, ko viņš teica, bija patiesība vai pat puse patiesības, tad bija beidzies ne tikai viņa laiks, bet arī manējais. Kaudzē nebija zagtu kodolieroču, tikai bariņš trešās šķiras trešās pasaules apvērsuma veidotāju. Spēle bija diezgan skaidra. Tazahmeds noslēdza vienošanos ar Padomju Savienību. Lamana bija balva, un Mendanike bija upura kaza. Mendanike saprata, ka nav īsti svarīgi, kurš un kā avarēja viņa lidmašīnu... un tomēr - un tomēr - "Es varētu visu apvienot un paziņot Vanakam, lai viņš sāk meklēt citur, vai arī es varētu izmantot jūsu dārgo laiku un atskaņot to rūgtais gals.
  
  
  "Tikai paliec uz ceļiem," es teicu, kad Hanss un Ērika atgriezās istabā. Viņa bija ģērbusies biksēs un citā bruņurupuču kaklā. Viņa bija bāla, bet acis bija skaidras un kontrolētas.
  
  
  "Kā tev iet?"
  
  
  Viņai bija vājš smaids. "Man ir labi... paldies jums."
  
  
  "Ar lielāko prieku. Kāpēc tu neej uz otru istabu, kamēr mēs šeit visu parūpēsimies?
  
  
  Ķermeņi uz grīdas, dzīvi un miruši, izskatījās kā Hamleta pēdējā aina. Būdama medmāsa šajā pasaules daļā, viņa neapšaubāmi bija redzējusi savu daļu asiņu un nevarēja izjust lielu žēlastību pret mirstīgajām atliekām. "Es jums atnesīšu brokastis, kuras jūs gatavojaties," viņa teica, dodoties pāri istabai.
  
  
  — Ko tu ar to darīsi? – Hanss sacīja, skatīdamies uz sakautu drošības priekšnieku.
  
  
  "Es vēl neesmu izlēmis, vai šaut viņam galvā vai pārgriezt rīkli."
  
  
  Hanss nolieca galvu pret mani, nebūdams pārliecināts, vai es to domāju. Vienīgais iemesls, kāpēc es to nedarīju, bija iespēja, ka Duza dzīvs varētu būt noderīgāks nekā Duza debesīs. "Es atgriezos šeit, lai uzdotu jums jautājumu," es teicu.
  
  
  "Dārgais," Hanss pakratīja galvu, "jums ir pastāvīgs uzaicinājums ierasties šeit jebkurā diennakts laikā un man kaut ko jautāt!"
  
  
  "Labi. Atbildi labi. Man tūlīt vajadzīga lidmašīna, kas mani aizvedīs uz Budanu. Kur es varu viņu atrast?
  
  
  Viņš paskatījās uz mani, pamirkšķināja, paberzēja zodu un tad pasmaidīja kā Češīras kaķis un norādīja pudeli uz Duzu. “Tas kuces dēls varēja mums tādu pasūtīt. Šīs ir divas NAA Dakotas, kas sēž uz līnijas, pārbaudītas un gatavas darbam. Vienam no viņiem jādodas uz..."
  
  
  "Man nav vajadzīga viņu lidojumu vēsture. Kur mēs varam iegūt komandu?
  
  
  "Viņš var pasūtīt apkalpi.
  
  
  viņam atliek tikai piezvanīt klientu apkalpošanas dienestam. Slikts telefona savienojums, bet šajā stundā...”
  
  
  — Celies augšā, Dusa.
  
  
  Viņam nevajadzēja divreiz stāstīt, bet es redzēju, ka viņš ir nedaudz atguvis mieru. Viņa acīs atgriezās mirdzums. Viņš sāka kratīt no formas tērpu.
  
  
  Telefons atradās vestibilā. Tajā bija baltas sienas un parketa grīdas. Ēdamistabā viss bija aptumšots, bet šeit ar ieslēgtām gaismām mēs visi skaidri izcēlāmies. Dūza paskatījās uz mani tā, it kā vēlētos atcerēties manu seju, bet tajā pašā laikā viņš gribēja aizmirst.
  
  
  "Es jums došu dažus norādījumus," es teicu. “Jūs sekojat tiem, pretējā gadījumā mēs jūs atstāsim līķu un atkritumu savācēja ziņā. Pasūtāt lidmašīnu, pasūtāt komandu. Viņi gaidīs tavu ierašanos." Es viņam pastāstīju sīkāku informāciju, kamēr Hanss sazinājās ar lidojumiem.
  
  
  Kad mēs izgājām no mājas, mēs ar Hansu bijām divu Dusas vīriešu izskatā. Kādu minūti domāju, ka Hanss sabojās šovu. Viņš redzēja, ko viņi izdarīja ar viņa suni, un devās pēc Duza. Pulkvedis bija divreiz garāks par viņu, bet nesanāca sašutušajam mehāniķim. Tas bija viss, ko es varēju darīt, lai viņu dabūtu ārā, kamēr Ērika viņu nomierināja. Tad es piecēlu Dūzu atpakaļ uz kājām un radīju zināmu gājiena pavēles līdzību. Es negribēju, lai viņš izskatītos tik noguris, ka neiztur testu.
  
  
  Hanss brauca ar Duzu viņam blakus. Es apsēdos aiz pulkveža, Ērika man blakus. Viņa lielāko daļu ceļa klusēja, šad un tad uzmeta skatienu man. Es pastiepu roku un satvēru viņas roku. Viņa turējās cieši, viņas tvēriens bija silts un pateicīgs.
  
  
  "Vai jūs jūtaties labi?"
  
  
  — Tagad man viss ir kārtībā.
  
  
  — Nebija nekādas jēgas tevi atstāt.
  
  
  "Tu nevarēji mani atstāt."
  
  
  — Vai jūs jau esat bijis Budanā?
  
  
  "Bieži. Es strādāju Pasaules Veselības organizācijā. Es regulāri apmeklēju klīniku.
  
  
  "Labi. Tad ceļojums tev nebūs veltīgs.”
  
  
  "Tas netiks izniekots jebkurā gadījumā." Viņa paņēma termosu. "Vai jūs vēlētos vēl vienu tasi?"
  
  
  "Ne tagad, paldies."
  
  
  Hanss nenovērsa uzmanību no braukšanas, un es nenovērsu skatienu no Dusas. Es gribēju viņu nosēdināt aizmugurē kopā ar mani, bet tas Ēriku ieliktu priekšā. Uzmanību piesaistītu sieviete, kas šajā stundā brauc priekšā dienesta automašīnai. Duza zināja, ka viņš ir pirksta attālumā no nāves. Viņš bija vai nu gļēvulis, vai labs aktieris. Ja mēs būtu vieni un būtu laiks, es ātri uzzinātu, kas tas ir. Bet līdz šim man bija jāspēlē pēc sajūtas, un man tā īsti nepatika.
  
  
  Duza telefoniski deva norādījumus, ka viņš ieradīsies pie kontrolpunkta vārtiem aptuveni pulksten 02:30. Dežurējošie darbinieki tika informēti, ka kavēties nevajadzētu. Tas nebija pasūtījums, uz kuru es varētu paļauties. "Pārliecināsimies, ka zināt savas līnijas, draugs. Kad mūs apturēs, kā jūs ar to tiksit galā?"
  
  
  "Es paziņošu, kas es esmu..."
  
  
  "Franču, nevis arābu."
  
  
  "Un es viņiem pateikšu, lai viņi izlaiž mūs cauri, ja viņi to nedara automātiski."
  
  
  "Pieņemsim, ka jums tiek lūgts izkāpt no mašīnas?"
  
  
  "Es palikšu tur, kur esmu, un lūgšu satikties ar komandieri."
  
  
  "Hans, ja kaut kas noiet greizi un es nošaušu pulkvedi, ko jūs darīsit?"
  
  
  "Es iedzeršu vēl vienu dzērienu un pārbaudīšu lidmašīnu. Nē, es vispirms došos uz angāru. Mēs izlēksim no šīs lietas pie sānu ieejas, iziesim cauri angāram un paņemsim manu bagiju tur, kur es to atstāju otrā pusē. Pēc tam es to atstāju jums."
  
  
  Pēc tam mēs spēlēsim stingri pēc auss. Cerēju, ka tas nebūs vajadzīgs, bet Duzas baiļu vai slēptā aktiera talanta dēļ tas nenotika.
  
  
  Tuvojoties angāra kontrolpunkta vārtiem, mūs skāra apžilbinoša gaisma. Hanss apstājās, un Dusa izbāza galvu pa logu un dusmīgi kliedza.
  
  
  Mēs gājām cauri vārtiem, atbildot uz sarga sveicienu. Tas nevarēja būt gludāks. Jutu, kā Ērika atslābst, viņas elpošana pārvērtās garā nopūtā. Es paglaudīju viņai ceļgalu.
  
  
  “Kad mēs tiksim līdz lidmašīnai, Ērika, tu izkāpsi no manas puses, paiesi man garām un iekāpsi. Tev nevienam nav ko teikt. Duza, tu viņai seko. Es būšu tūlīt aiz muguras. tu ej uz aizmuguri. Pilots vēlēsies zināt, kur mēs ejam. Pasakiet viņam, ka tas ir uz Budanu un ka viņš var nosūtīt savu lidojuma plānu pēc mūsu pacelšanās."
  
  
  Mūsu lidmašīnu nebija grūti atrast. Lauka gaismas apgaismoja lidojuma līniju, un mēs varējām redzēt divus lidojumu apkalpes locekļus, kas pārbaudīja veco DC-3 Dakota. Hanss piebrauca viņai klāt, bet neizkāpa no mašīnas, kā bija norādīts. Es sapratu savu plānu
  
  
  Kāpēc. Bez pilotiem bija divi NAA tehniskās apkopes tehniķi, kuri veica pēdējā brīža pārbaudes. Pat savā slikti pieguļošajā formastērpā Hanss nolēma, ka viņi viņu atpazīs.
  
  
  Ērika ātri uzkāpa uz klāja. Piloti nostājās Duzas priekšā, sveicot viņu. Viņš deva viņiem norādījumus, un viņi stāvēja malā, gaidot, kad viņš uzkāps pa kāpnēm.
  
  
  Es nevarēju riskēt atstāt Hansu un noteikti nevarēju atraut acis no Dusas. Es zināju, ka zemes iznīcinātājus nevar nogalināt. Lidmašīnai paceļoties, nācās stāvēt ar ugunsdzēšamajiem aparātiem. Viņi lidinājās pie lidmašīnas ieejas kā naktstauriņu pāris.
  
  
  "Pulkvedis, kungs," es teicu, "jūs gribējāt pārbaudīt, vai šis zvans ir noticis. Vai kāds no šiem cilvēkiem to nevarēja izdarīt? Es pamāju pārim. "Un vēl viens var apskatīt mūsu aizmugurējo asi."
  
  
  Duza ātri iemācījās. Viņš mirkli paskatījās uz mani pār plecu un tad deva pavēli.
  
  
  "Kungs," sacīja pilots, "mēs varam sazināties ar bāzes operācijām pa radio un painteresēties par jūsu zvanu."
  
  
  "Nav nepieciešams. Viņš var izmantot šo lidmašīnu." Viņš norādīja uz apaļāko no abiem un tad uzkāpa uz klāja. Es viņam sekoju, prātodama, ko man darīt tālāk. Tas bija pārāk riskanti. Bet, lai arī kas tas būtu, tas mani nokļuva tur, kur vēlējos nokļūt, un saglabāja Dūzu dzīvu, un viņa sarakstā bija pirmais.
  
  
  Piloti mums sekoja, un pēc dažām sekundēm ienāca Hanss. Viņš aktivizēja kabīnes durvju aizvēršanas mehānismu. Nostiprinājis to, viņš noguris atspiedās pret to. "Dievs, abi šie varoņi strādā manā labā!"
  
  
  — Vai piloti jūs pazīst?
  
  
  "Nē. Tie ir Rufas militāristi. Kad tāds nelietis lido, viņi izmanto militāras komandas.
  
  
  Dakota bija VIP vadītāju tips. Tam bija vairāki plaši gaiteņi, kas stiepās gar sāniem, bārs, galds, nolaižamie krēsli un paklāji.
  
  
  Otrais pilots izbāza galvu no kabīnes durvīm un sacīja: “Jums nav ziņojumu, kungs. Vai piesprādzēsi savas drošības jostas? Mēs tūlīt pacelsimies."
  
  
  Pēc dažām sekundēm es dzirdēju, ka motors sāka dungot, tad dzinējs aizrījās, klepo un atdzīvojās ar spēcīgu zibspuldzi. "Visi, kas atrodas uz Budan," Hanss sacīja, skatīdamies uz bāru.
  
  
  Pulkvedis apsēdās man pretī, piesprādzēja drošības jostu un atslāba. Viņa sejas izteiksme bija diezgan tukša, bet es redzēju viņa acīs pašapmierinātības piegaršu.
  
  
  "Duza, ja jūs nesabotējāt Mendanikas lidmašīnu, kurš, jūsuprāt, to izdarīja?"
  
  
  "Varbūt Gaijera kungs jums to pateiks," viņš sacīja, cenšoties atgriezt spēli uz pareizā ceļa.
  
  
  "Man būtu interesanti dzirdēt jūsu teorijas," es teicu. “Tas būs ne tikai garš ceļojums uz Budanu, tas būs garš ceļojums no augstuma, kurā lidojam, līdz zemei. Jūs varat izvēlēties šo maršrutu, un mēs varam izvēlēties citu.
  
  
  Viņš minūti domāja, kad lidmašīna apstājās un sāka pārbaudīt dzinēju pirms pacelšanās. "Padomājiet par to, līdz mēs nonāksim gaisā," es teicu.
  
  
  Paceļoties ar veco divu dzinēju lidmašīnu, bija cita sajūta. Jūs domājāt, vai šī lieta iegūs pietiekamu ātrumu, lai lidotu, un tad jūs sapratāt, ka lidojat.
  
  
  Kad dzinēji tika apturēti, es teicu Hansam, lai viņš iet uz priekšu un palūdz pilotam izslēgt virsgaismas. "Tu ej viņiem līdzi. Kad esam apmēram stundu pēc nolaišanās, es vēlos, lai viņi sazinās ar Budanu, lai drošības štābs varētu informēt, ka viņu priekšnieks ierodas. Viņam nepieciešama jaunākā informācija par Osmana atrašanās vietu, kā arī lidostā gaidošo automašīnu.
  
  
  — Jūs veicat likmi. Hanss piecēlās ar pudeli rokā.
  
  
  "Un labāk atstājiet to šeit. Jūs nevēlaties radīt aizdomas un nevēlaties uzsākt nekādus sliktus ieradumus.
  
  
  Viņš sarauca pieri, paskatījās uz pudeli un nolika to atpakaļ savā vietā. "Labi draugs, lai ko tu teiktu."
  
  
  "Ērika," es teicu, "kāpēc tu neapgulies un nepaslēpies?"
  
  
  Viņa man uzsmaidīja un piecēlās. "Jā, ser."
  
  
  Izslēdzot galveno gaismu un ieslēdzot tikai pāris sānu gaismas, pulkvedis un es apsēdāmies ēnā. Es viņam nepiedāvāju cigareti. "Tagad dzirdēsim to skaļi un skaidri. Jūs zvērat uz Korāna, ka jūsu priekšnieks nepabeidza Mendaniku. Kas to izdarīja?"
  
  
  "Mums ir aizdomas par ārējiem spēkiem."
  
  
  "Nestāstiet man muļķības par CIP."
  
  
  "Mēs nezinām, kurš. Padomju, ķīniešu, izraēliešu."
  
  
  Es zināju, ka viņš melo par padomju varu, kas nozīmēja, ka viņš melo, punkts. "Kādi ir jūsu iemesli?"
  
  
  “Tā kā mēs to nedarījām, to izdarīja kāds cits. Osmanu atbalsta ķīnieši."
  
  
  "Noteikti. Tāpēc Mendanike steidzas pie Osmana, un viņi viņu nošauj, pirms viņš var pateikt, kāpēc.
  
  
  Dūza paraustīja plecus. "Tu man jautāji, kurš. Nekas īpašs. Negadījums izskatījās pēc parasta negadījuma. Jūsu draugs teica, ka zina savādāk
  
  
  
  Protams, mēs gribējām zināt, mēs..."
  
  
  "Kā ir ar algotņiem, ko atvedāt, skaistajiem zēniem no Dienvidjemenas un citiem punktiem?"
  
  
  Tas atnesa klusuma brīdi. "Šie cilvēki ieceļoja valstī pēc Mendanikas pavēles. Viņš nekad nav teicis, kāpēc. Mums vienkārši bija norādījumi viņus ielaist. Tas satrauca ģenerāli Tasahmedu. Mēs…"
  
  
  "Kur šie algotņi uzturējās?"
  
  
  "Pārsvarā Pakarā."
  
  
  "Kas tur ir?"
  
  
  “Šī ir mūsu otrā lielākā pilsēta. Tas atrodas netālu no Lībijas robežas."
  
  
  "Ko viņi darīja aizrautības dēļ."
  
  
  "Nekas. Mēs vienkārši parunājāmies."
  
  
  Tā bija čūsku burka un melu burka. Tas viss papildināja acīmredzamo. Necilvēks bija NAPR nāvessodu nodaļas vadītājs, taču tāpat kā Tasahmeds man joprojām bija vērtīgāks dzīvs un samērā labā formā nekā miris – vismaz līdz brīdim, kad man bija iespēja aprunāties ar Osmanu.
  
  
  Lidmašīnas aizmugurē bija neliela tualete. Es tur noliku pulkvedi. Lai pārliecinātos, ka viņš nekustas, es sasēju viņa rokas un kājas ar virvi no formas tērpa biksēm. Svītras no biksēm veidoja diezgan vieglu virvi. Es atstāju viņu sēžam tronī, drošības labad viņa paša bikses novilktas līdz potītēm. Tad es izstaipījos viesistabā iepretim Ērikai un divu minūšu laikā aizmigu.
  
  
  Kādā brīdī debesīs devās nevis Dūza, bet gan Niks Kārters. Silta un maiga roka atsprāga manu jostu. Viņa sāka mani glāstīt un glāstīt. Viņa atraisīja pogas un attaisīja rāvējslēdzēju. Tas izplatījās pa manu ķermeni un tam pievienojās vēl viena roka. Manas krūtis, vēders, viss mans pieskāriens bija vissmalkākais nakts mūzikas pieskāriens.
  
  
  Es pamodos, kad viņas lūpas un ķermenis pieskārās manējām. Es viņu apskāvu, pārsteigta atklāju, ka viņai nebija džemperis, bet tikai apaļas krūtis. Mīksti izpētot mūsu mēles, es apgāzu mūs uz sāniem, un mana roka virzījās uz leju, lai atklātu, ka tas, kas bija augšā kails, bija kails arī zemāk. Es sāku atdot viņai patīkamus priekus, un viņa vaidēja, pamāja ar galvu un tad čukstēja man pret lūpām: “Ak, jā! Jā!"
  
  
  Es apslāpēju viņas vārdus ar muti un ļāvu otrai rokai koncentrēties uz viņas krūtīm. Arī manas lūpas bija izsalkušas pēc tām.
  
  
  — Lūdzu! viņa noelsās, kad es viņu atslābināju zem sevis, jūtot, ka viņas gurni meklē kopīgu ritmu.
  
  
  Es lēnām iegāju viņā, viņas pirksti ļoti gribēja mani dabūt sevī. "Brīnišķīgi!" viņa noelsās.
  
  
  Viņai tā bija daļēji emocionāla reakcija uz gandrīz notikušo un daļēji neizteikta, bet ātri atpazīstama pievilcība mūsu starpā. Es to zināju, kad mīlējos ar viņu, un tāpēc nebija noguruma. Tā vietā bija dziļa došana un saņemšana, strauja sitienu un pretsitiena savstarpība.
  
  
  Tas bija pārāk labi, lai turpinātu, un pārāk steidzami, lai mēs abi atrastu izeju. Mēs ieradāmies, viņa raudāja no sajūsmas no orgasma, es zināju, ka jūs neatradīsit debesis, ja gulēsit.
  
  
  Guļamies viesistabā, atpūšamies un izsmēķējam cigareti. Nemitīgā dzinēju rūkoņa mani atkal iemidināja. "Zini," viņa domīgi sacīja, "es nezinu, kas tu esi."
  
  
  "Es dodos uz Budanu, ceļoju pa pirmās klases burvju paklāju."
  
  
  "Bet tam nav īsti nozīmes," viņa ignorēja manu atbildi, "vismaz pagaidām ne."
  
  
  "Atgādināt man kādu dienu oficiāli iepazīstināt ar sevi."
  
  
  Viņa sabučoja manus matus un pieliecās, lai mani noskūpstītu. “Es domāju, ka tu man patīc daudz labāk neformālā vidē. Man patīk, ka tu mani izglāb no vīriešu kārtas izvarotājiem, un tu man patīc šeit debesīs, kur neviens mūs netraucēs.
  
  
  Es pievilku viņu sev klāt. "Varbūt jūs vēlētos atkārtot priekšnesumu."
  
  
  "Es vēlētos atkārtot priekšnesumu." Viņas roka pacēlās, lai nodzēstu cigareti.
  
  
  "Viens labs pagrieziens ir pelnījis otru," es teicu.
  
  
  
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mani pamodināja dzinēju skaņas maiņa. Agrā rīta gaisma pārpludināja būdu. Ērika gulēja viesistabā man pretī, saritinājusies miegā. Es apsēdos, žāvājos un paskatījos uz ostu. Mēs atradāmies sausā, sausā reljefā ar skatu uz skaidrām debesīm bez termiskās dūmakas, kas radās vēlāk. Kalni bija kaili, un starp tiem nebija daudz zaļumu. Es zināju, ka Budans ir izņēmums. Tas atradās ielejā, ko baro pazemes rezervuāri, kas ir vienīgais īstais ūdens avots desmit tūkstošu kvadrātjūdžu garumā.
  
  
  Hanss izgāja no kajītes. Neskatoties uz savu nobružāto izskatu, viņam bija skaidras acis un kupla aste virs priekšā esošās perspektīvas. "Mēs nākam," viņš teica, "mēs dosimies tieši uz avārijas vietu. Nāciet uz priekšu, un es jums parādīšu, kas notika."
  
  
  "Pasēdies uz minūti," es teicu. "Vai Budans tika informēts par mūsu paredzamo ierašanās laiku?"
  
  
  "Protams, tāpat kā jūs teicāt."
  
  
  "Labi. Tagad novelciet šo uniformu un palieciet šeit kopā ar mums.
  
  
  "Bet man vajag..."
  
  
  "Tu redzi un klausies. Šī nav Hansa Geijera izpriecu ekskursija."
  
  
  "Jā, es zinu, bet negadījums..."
  
  
  “Jūs varat to pētīt, cik vien vēlaties, kad es redzu, kā viss ir. Duza būs ar mani."
  
  
  "Ei, kur viņš ir?"
  
  
  "Es piepūderēju savu degunu. Vai esat bijis šeit iepriekš, kāda ir situācija lidostā - apsardze, ērtības utt.?”
  
  
  Ērika pamodās, kad viņš man visu izstāstīja. Bija viens austrumu-rietumu skrejceļš, angārs un termināļa ēka. Tā kā šis bija oficiāls lidojums, atļauju pārbaudes netika veiktas, un drošība vienmēr sastāvēja tikai no termināļa apsardzes. Viss bija apmēram tā, kā es gaidīju.
  
  
  "Es domāju, ka šeit ir kāds viesu nams vai viesnīca apmeklētājiem."
  
  
  — Protams, Ašbal.
  
  
  "Tu un Ērika paliksit tur, līdz es nākšu pēc tevis."
  
  
  "Pagaidi, draugs, ko tu ar to domā, paliec?"
  
  
  “Kad jūs nerakāties pa gruvešiem vai nenonākat cietumā un Ērika neapmeklē klīniku, jūs tur paliksit. Es nezinu, cik ilgi tas prasīs. Tas ir skaidrs?"
  
  
  "Jā, jā, protams, labi. Es tevi sapratu." Viņš atkal bija laimīgs.
  
  
  Es dzirdēju zobrata klikšķi. "Un, ja jūs neizkāpsiet no šīs formas, es jums to novilkšu."
  
  
  Es sāku runāt ar Ēriku, cenšoties ignorēt viņas skatienu. "Tas var aizņemt vienu dienu, varbūt vairāk, bet jums būs labi, ja paliksit klīnikas tuvumā. Vai gaudošana par Mendaniku šeit būs tikpat intensīva kā Lamanā?
  
  
  "Nē," Hanss sacīja, novilkdams olīvzaļās bikses. "Šeit ir daudz Osmana simpātijas."
  
  
  Es piecēlos, nolemdama, ka ir pienācis laiks mūsu saimniekam pievienoties pūlim. “Vēl viena lieta: neņemiet līdzi ieročus. Paslēpiet to, kas jums ir." Es plānoju darīt to pašu, atskaitot .45 Duzu un Pjēru.
  
  
  Apsardzes vadītājs nebija labākajā formā. Viņa tumšajai sejai bija holērisks nokrāsa. Viņa asiņainās acis mirdzēja. Viņa apakšējā puse izpūtās. Viņš pārāk ilgi sēdēja uz podiņa.
  
  
  Es atbrīvoju viņa rokas un kājas, un viņš tur sēdēja un dusmīgi berzēja plaukstas. "Tu pats vari uzvilkt bikses," es teicu. "Tad jūs varat pievienoties mums uz kafiju."
  
  
  Bija kafija. Ērika par to parūpējās mazajā priekšā esošajā kambīzē. Viņa spēlēja stjuarti un apkalpoja apkalpi. Hansam nebija laika atgūties, viņa seja bija piespiesta pie loga.
  
  
  "Hei, nāc šurp un paskaties! Es redzu, kur viņi devās! Tieši uz pensu, kā jau teicu! Lieliski!"
  
  
  Paskatījos ārā pa logu un redzēju, ka lidojam paralēli ielejas malai. Tas izskatījās sulīgs, bet kalni abpus mums bija kaut kas cits. Es cerēju, ka Osmans nav tālu vai iespiedies alā. Vanags manam meklējumam nebija noteicis noteiktu laika ierobežojumu, taču katra minūte bez atbildes bija minūti par garu.
  
  
  — Vai redzat vraku? Hanss iesmējās.
  
  
  Es redzēju vraku. Tas izskatījās kā maza atkritumu krātuve, kas stiepās gar līdzenu zemi vairākas jūdzes no skrejceļa, gara melna josla, kas bija nosēta ar sadegušām un salauztām lidmašīnas daļām. Bija redzams, ka neviens tos nebija savācis izmeklēšanai. Šim faktam man vajadzēja nozīmēt vairāk, bet Duza klibodams iznāca no kabīnes, joprojām berzējot plaukstas, novēršot manu uzmanību.
  
  
  "Sēdies šeit," es norādīju, un viņš stingri apsēdās.
  
  
  “Ērika, atnes kafiju un pievienojies mums. Man ir jādod svētība. Hans, arī tu."
  
  
  Kad būsim piezemējušies, es teicu Dusei, tu dosi komandai pavēli palikt bāzē. Hans, jūs un Ērika paliksit uz kuģa, līdz mēs ar pulkvedi aizbrauksim. Neviens no mums neizkāps no lidmašīnas, kamēr apkalpe nebūs klāt. Hans, kā būtu ar transportu jums abiem? "
  
  
  “Taksometram vajadzētu būt, bet, ja nav, varu aizņemties stacijas kapteiņa džipu. Es aizvedīšu Ēriku uz klīniku un tad iešu uz līniju.
  
  
  "Ja jūs neatrodaties Ašbalā vai neesat atpakaļ uz kuģa, kad es būšu gatavs, jūs paliksit aiz muguras."
  
  
  "Nu, kā, pie velna, es varu zināt, kad tas būs!"
  
  
  “Kad būšu gatavs, es vispirms pārbaudīšu Ašbalu, tad klīnikā un tad šeit. Tas ir labākais, ko varu jūsu labā darīt."
  
  
  "Ko tev vajag?" Ērika jautāja, lidmašīnai nolaižoties, palēninot ātrumu, nolaižoties, riteņiem izstiepjot kontaktu. "Varbūt es varu palīdzēt."
  
  
  "Es vēlos, lai jūs varētu, bet pulkvedis ir brīvprātīgi pieteicies būt mans ceļvedis." Pulkvedis iedzēra malku kafijas, nolaižot vākus.
  
  
  Riteņi saskārās, čīkstēja, un mēs atradāmies Budanā. Lidosta neizskatījās aizņemta. Taču, kad braucām ar taksometru, es pamanīju pusduci partizānu, kas stāvēja termināļa priekšā un vēroja mūsu tuvošanos. Viņi bija ģērbušies bandolejās un Kalašņikova A-47 triecienšautenēs. Lidojuma līnijā bija novietota arī dienesta automašīna.
  
  
  
  — Vai šī ir goda sardze vai parastā sardze? - es teicu Hansam.
  
  
  "Izskatās normāli."
  
  
  Pilots pagrieza lidmašīnu, dzinēji apstājās, un dzenskrūves zvanīja, lai apstājās. Hans atvēra durvis un nolaida rampu, pirms piloti atstāja kabīni. Duza deva viņiem norādījumus. Varēju redzēt, ka otrais pilots bija neizpratnē par to, ka mēs ar Hansu vairs neesam ģērbušies olīvzaļā mugurā. "Formas maiņa," es viņam teicu un piemiedzu aci. Viņš saņēma ziņu, uzsmaidīja man, un viņi aizgāja.
  
  
  Mēs iekāpām lidmašīnā agra rīta klusumā. Es pamanīju smalkas izmaiņas Duzas uzvedībā. Varbūt kafija viņu izārstēja, vai arī viņš domāja, ka redz savas gūsta beigas. Viņš paskatījās aiz manis, pār manu plecu, pāri ostai, vērodams, kā daži viņa goda sardzes locekļi izkļūst lidojuma trajektorijā.
  
  
  “Les règlec de jeu - spēles noteikumi - Duza, tu spēlēsi, kā es pavēlu, pretējā gadījumā spēle beigsies. Neesi jauka. Tu un es tagad dodamies prom. Jūs esat divus soļus priekšā. dodieties tieši uz mašīnu un iekāpiet tajā. Tas ir viss, ko jūs darāt. Ejam, tagad." Es piecēlos ar viņa .45 manā rokā.
  
  
  Es ļāvu viņam skatīties, kā es uzmetu jaku pār roku, lai to paslēptu. "Apres vous, pulkvež kungs." Centieties atturēt jūs no nepatikšanām," es sacīju, kad mēs gājām ārā.
  
  
  Godasardze nebija pienācīgā militārā sastāvā, kad mēs tuvojāmies automašīnai, Citroen, kurai bija nepieciešama sejas korekcija. Viņi stāvēja, skatījās uz lidmašīnu, skatījās uz mums un kopumā radīja atrautības iespaidu. Viņu formas tērpi bija nekonsekventi, sakrita tikai ekipējums. Tie, protams, nebija algotņi, bet trauksmes zvani skanēja, kad es sekoju Duzai uz mašīnas aizmuguri. Viņi nedežūrēja par viņu, tad ko viņi darīja, sargājot tukšo lidostu? Atbilde varētu būt vienkārši kā piesardzība, ņemot vērā notiekošo. Atvainojiet, šī bija nepareizā atbilde.
  
  
  "Allons". Es teicu šoferim un pēc tam Duse angļu valodā: "Pajautā viņam, vai viņš atnesa pieprasīto informāciju."
  
  
  Šoferis pamāja ar galvu, izbraucot uz apaļo atslēgas caurumu, kas veda uz lidostu. "Kontakts ir nodibināts, kungs," viņš teica franču valodā. "Es aizvedīšu tevi satikt viņu. Viņš zina, kur atrodas Šiks Hasans Abu Osmans."
  
  
  Duza atliecās, sakrustoja rokas uz krūtīm. Viņš atkal nolaida plakstiņus, neizrādot nekādu reakciju.
  
  
  "Pajautā viņam, cik tālu mums jāiet?"
  
  
  Šoferis norādīja uz priekšā esošajiem kalniem. "Tikai divdesmit jūdzes," viņš teica.
  
  
  Mēs braucām cauri ielejai, nevis pašā Budanā. Krustpunkti bija plaši izkaisīti starp kviešu, kokvilnas un sojas pupu laukiem. Krustojumos bija līdzīgas automašīnas kā lidostā. Daļa karaspēka bija bruņota ar AK-47. Citiem bija FN, un viņu smagāks aprīkojums bija tikpat jaukts maiss. Viņi necentās mūs apturēt, un es biju gatavs atzīt, ka viņi stāv kājās kā viņu brāļi lidostā, jo tā bija Mendanikas bēru diena, un Tasahmeds apliecināja, ka viņa nākšana pie varas ir pareizi organizēta. Vēlāk, kad man bija laiks apdomāt savu secinājumu, es prātoju, ko Vanags būtu sacījis, ja būtu sēdējis man blakus.
  
  
  "Osmans jūs nogalinās," pulkvedis pārtrauca klusumu, runājot angļu valodā.
  
  
  "Esmu aizkustināts, ka tu uztraucies."
  
  
  "Viņš ienīst amerikāņus."
  
  
  "Protams. Ko viņš tev darīs?"
  
  
  — Turklāt tu tērē savu laiku.
  
  
  "Ja tā, es iesniegšu sūdzību pret jūsu biroju."
  
  
  "Es pazīstu šo cilvēku, kuru mēs redzēsim. Viņš ir neuzticams."
  
  
  “Pulkvedis... esi kluss. Esmu pārliecināts, ka mūsu kontakti ir vislabākie, ko jūsu pakalpojumi var sniegt. Nav šaubu, ka vecais Hasans tevi pakārs aiz bumbām, lai nožūtu, taču tā ir tava problēma.
  
  
  Šķērsojām šauru ieleju un sākām kāpt augšup pa līkumotu grants taku, zaļumam ātri izkliedējot. Bija iestājies karstums, taču mēs atstājām nedaudz mitruma, kas pacēlās putekļu mākonī. Kāpiens bija īslaicīgs. Mēs nonācām pie pagrieziena uz plato ar klinšu struktūru gar malu. Tam bija augsta apkārtējā siena un 19. gadsimta cietokšņa izskats ar kvadrātveida centru un diviem masīviem spārniem.
  
  
  Šoferis nobrauca no ceļa uz kamieļu takas, un mēs ietriecāmies sienā. Neviena nebija redzams.
  
  
  Šoferis runāja arābu valodā, skatoties spogulī. — Viņi jūs gaida, ser.
  
  
  Es sekoju Duzai, izkāpjot no mašīnas, jūtot viņā karsto vēju un putekļu garšu. "Turpiniet," es sacīju, ļaujot viņam dzirdēt 45. kalibra sprūda klikšķi.
  
  
  Mēs iegājām caur arkveida ieejas vārtiem plašā akmens pagalmā, kur nekas neaug. Vietai bija rievoti logi un sajūta, ka izejam no šejienes.
  
  
  "Kāds ir mūsu kontaktpersonas vārds?"
  
  
  "
  
  
  "Drošs". Pulkvedis paskatījās uz akmens mūri. Viņš izskatījās garš, stīvs un bāla seja.
  
  
  "Pasaki viņam, lai viņš izvelk savu dupsi."
  
  
  "Drošs, nelaimīgais kamieļu zaglis," sacīja pulkvedis, "nāc ārā!"
  
  
  Kā nerātns bērns, Safeds neko neteica, neko nedarīja. Durvis, dubultās dzelzs durvis, palika aizvērtas. Ap mums pūta vējš.
  
  
  "Mēģini vēlreiz." ES teicu. Otrais mēģinājums neradīja lielāku reakciju kā pirmais.
  
  
  "Paskaties, vai tas ir atvērts." Es vēroju, kā viņš tuvojas, zinot, ka visa šī lieta smird. Vējš ņirgājās.
  
  
  Virs viņa dzirdēju svešas skaņas čukstus. Kad pagriezos pret viņu, es zināju atbildi. Es pamanīju šofera nosalušu seju un četrus cilvēkus ar Kalašņikova šautenēm, kas vērsti pret viņiem.
  
  
  Es izdarīju divus šāvienus, pirms viss manā galvā uzsprāga degošā liesmas vilnī un aizveda mani nekurienē.
  
  
  
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kādā nenoteiktā brīdī un vietā mana galva tika izkususi un izkalta zvanā. Apmeklēju abus pasākumus. Man nepatika ne viens, ne otrs. Es tos izturēju klusējot. Tas ir kondicionēšanas jautājums. Bet, kad kāds visvarens nelietis sāka dauzīt gongu pa manu jauno kupolu, es nolēmu iebilst, it īpaši, kad grāfam bija pāri divpadsmit.
  
  
  Es uzrunāju Visumu urdu valodā, jo Šema bija nakts karaliene un tas šķita diezgan piemēroti. Es nekad neuzzināšu, vai tas bija mana neķītrības tonis, gonga skaņa vai abu kombinācija, kas lika man izvemt no nekurienes tumsas kādas vietas tumsā. Šajā brīdī es zināju tikai to, ka esmu gatavs kaut ko izmainīt pret neko. Tad pagāja brīdis, un manas smadzenes lēnām savāca spēkus un sāka kratīt nost sitienus, ko tās bija izdarījušas.
  
  
  Es gulēju uz smirdīgu salmu paklājiņa. Manas rokas un kājas bija sasietas. Man velnišķīgi sāpēja galva, tā pulsēja, it kā kaut kas gribētu izsprāgt. Es to uzmanīgi pagriezu, kā rezultātā manā priekšā parādījās daudzas baltas gaismas tur, kur nebija nevienas gaismas. Pēc vēl dažiem līdzīgiem eksperimentiem es nolēmu, ka vissliktākais, no kā cietu, bija viegls smadzeņu satricinājums. Šoferis mani nešāva, tikai apdullināja. Manas drēbes netika noņemtas. Pjērs bija tur. Nika Kārtera dzīvē un laikos viss bija vēl sliktāk.
  
  
  Kaut kas noslīdēja pa manām kājām un es zināju, ka man ir kompānija. No kameras durvīm nāca neliels kautiņš. Bet pat bez tā mana atrašanās vieta neprasīja studēt arhitektūru. Gaiss stipri smaržoja. Žurkām bija iepriekšējie īrnieki.
  
  
  Pēc vairākiem mēģinājumiem man izdevās piecelties sēdus. Es ar papēžiem skrambāju pa grīdu, līdz aiz manis bija akmens siena. Kad baltās gaismas pārstāja mirgot un pulsēšana manā galvaskausā bija palēninājusies līdz vadāmam līmenim, es pārbaudīju virves, kas turēja manas plaukstas skrūvspīlēs.
  
  
  Atlika tikai atpūsties un gaidīt. Es atnācu pie Osmana. Tagad es nolēmu, ka man ir ļoti laba iespēja viņu redzēt. Ziņu saņēmu ar nelielu nokavēšanos. Ja es to būtu dabūjis ātrāk, tas man būtu aiztaupījis no daudzām galvassāpēm. Puiši lidostā, tāpat kā zēni krustcelēs un sagaidīšanas komiteja šeit, nebija Mendanikas vai Tasahmedas karaspēks, viņi piederēja Šikam. Osmans ieņēma Budanu, kuru sarūgtināja Ben d'Oko nāve. Ķīnieši ražo Ak-47 tāpat kā padomju vara.
  
  
  Es ziņoju par Duzas ierašanos un brīdināju reģistratūru. Mūs neaizveda uz Budanas centru, jo mēs acīmredzot būtu redzējuši pazīmes, ka kaujas turpinās. Tā vietā mūs atveda uz šejieni. Jautājums bija, kāpēc Duza lidostā neatpazina Osmana cilvēkus? Man arī likās, ka zinu atbildi. Ja kas, tad mana nespēja atpazīt apsardzes maiņu Budanā, līdz es biju iesprostots, iespējams, tomēr būtu nostrādājusi labāk nekā vajāt Osmanu pa kalniem, lai uzdotu viņam jautājumu.
  
  
  Mani pamodināja atslēgas zvanīšana slēdzenē un durvju atslēgšana. Miegs palīdzēja. Manu roku un plaukstu nejutīgums bija vairāk neērts nekā pulsēšana manā galvā. Es aizvēru acis pret spožo gaismu, sajutu rokas uz kājām un nazi, kas pārgriež virves manās potītēs.
  
  
  Mani piecēla kājās. Pasaule griežas. Baltās zibspuldzes pārvērtās spilgtā neonā. Es ievilku elpu un ļāvu pāris hendleriem mani turēt.
  
  
  Visu ceļu pa akmens koridoru es spēlēju ad nauseam, pētot telpas izkārtojumu. Tas nebija daudz – pusducis kameru katrā pusē un apsardzes telpa pa kreisi. Es domāju, vai Ērikai un Hansam ir piešķirtas uzturēšanās atļaujas. Sienas kronšteinos bija četras blāvas gaismas, un vienīgā izeja bija akmens kāpnes, kas taisnā leņķī veda augšup.
  
  
  Taisnā leņķa beigas mūs ieveda vāji apgaismotā foajē.
  
  
  Vienīgā gaisma nāca pa logiem. Labākais, ko varētu teikt par šo vietu, bija tas, ka tā bija forša. Aiz foajē bija vairākas durvis. Es biju tendēts uz lielāko. Tur mans labais aizsargs — un viņš varēja izmantot vairākus — ar savu spalvaino dūri pieklauvēja pie durvīm un saņēma izaicinājumu.
  
  
  Viņi mani palaida ar nolūku nostādīt mani pūļa priekšā ar seju uz leju. Man izdevās noturēties stāvus. Istaba bija labāk apgaismota nekā foajē, bet ne tik daudz. Man priekšā stāvēja galds, aiz kura stāvēja trīs tuksneša dēli melnbalti rūtainos kefīšos. Centrā esošajam bija veca grifa seja, āķīgs deguns, aizvērtas melnas acis, tieva, cieta mute un ass zods. Bija liela līdzība starp pāri abās viņa pusēs. Ģimenes portrets - Osmans un viņa zēni. Viņi mani pētīja ar visu kobru valdzinājumu, kas gatavojas triecienam.
  
  
  "Uh!" Hasans pārtrauca klusumu. "Kā visi jeņķu suņi, viņš smird!"
  
  
  “Skraidošs imperiālistisks suns,” intonēja dēls kreisajā pusē.
  
  
  "Iemācīsim viņam kādu domu reformu," ierosināja kāds cits.
  
  
  "Ja viņš varētu runāt, ko viņš teiktu?" Osmana acīs uzplaiksnīja nicinājums.
  
  
  Es viņam atbildēju arābu valodā: "Aish, ya kdish, ta yunbut al-hashish - "dzīvojiet, mūļi, līdz zāle aug." "
  
  
  Tas apslāpēja ņurdēšanu un apklusa viņus uz minūti. "Tātad," šiks uzlika rokas uz galda, "jūs runājat ticīgo valodā."
  
  
  "Allāha vārdā, žēlsirdīgā, žēlsirdīgā," es citēju, "es meklēju patvērumu pie cilvēku Kunga, cilvēku ķēniņa, cilvēku Dieva no ļaunuma, ko rada viltīgi čuksti, kas čuksti cilvēka krūtīs. vai džins un vīrietis."
  
  
  Viņi skatījās uz mani, tad dēli paskatījās uz savu tēvu, lai redzētu viņu reakciju. "Jūs lasāt Korānu. Vai tu esi viens no mums? Viņa smilšpapīra balsī bija jauns interesants tonis.
  
  
  "Es studēju jūsu pravieša Muhameda grāmatu. Brīžos viņas vārdi dod spēku.”
  
  
  — Ieklausīsimies šajos vārdos. Osmans domāja, ka es viņam esmu, es varu labi uzrakstīt pāris dzejoļus, un tas arī viss.
  
  
  Es sāku ar atklāšanu: "Lai slavēts Allāhs, visu lietu Kungs." Pēc tam es pārgāju pie dažiem dzejoļiem no “Govs”, “Imrānas māja”, “Laupījums” un “Nakts ceļojums”.
  
  
  Osmans mani apturēja un sāka izmest rindas no Mērijas un Ta Ha grāmatas, lai es tajā iekļautos. Mana spēja atbildēt nāk ar fotogrāfisko atmiņu. Pēc kāda laika viņš to atmeta un apsēdās mani pētīt.
  
  
  “Kas attiecas uz netīro sapuvušo imperiālistisku kamieļu mēslu ēdāja dēlu, tad jūs diezgan labi zināt mūsu grāmatu. Šis ir jūsu kredīts. Tas var jūs aizvest uz debesīm, bet tas jūs neaizvedīs no šejienes. Jūs esat spiegs, un mēs nogriezām spiegiem galvas. Kāpēc jūs šeit ieradāties? "
  
  
  "Lai jūs atrastu, ja esat Hasans Abu Osmans."
  
  
  Dēli pārsteigti paskatījās uz viņu. Viņš mēģināja slēpt savu smīnu, un viņi visi smējās. "Jā," viņš teica, "slava Allāham, es esmu Hasans Abu Osmans. Ko tu no manis vēlies?
  
  
  "Tā ir katra personīga lieta."
  
  
  "Ak! Nekā personīga no šiem diviem dupšiem. Viņi cīnīsies par maniem kauliem, kad es nomiršu. Kāpēc lai jeņķu spiegs mani gribētu redzēt? Vai vēlaties iecelt mani tronī Lamanā? Ar Allāha palīdzību es to izdarīšu pats."
  
  
  "Es domāju, ka jums ir Mao palīdzība."
  
  
  Viņš nesavaldījās, viņš iesmējās un puiši viņam pievienojās. "Ak, es pieņemšu to, ko šis neticīgais piedāvā, tāpat kā es pieņemšu to, ko jūs piedāvājat, ja es uzskatu, ka tas ir tā vērts. Vai tev ir ko piedāvāt, jeņķu spieg? "Viņš izklaidējās.
  
  
  "Es cerēju, ka jums ir ko man piedāvāt."
  
  
  "Ak, nebaidieties no tā. Pirms es jums publiski izpildu nāvessodu, es jums piedāvāju el-Fedanu. Viņš liks jums piesaukt Allāhu, lai tas tiktu ātri pabeigts."
  
  
  — Es runāju par kaut ko svarīgu.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani un atkal pasmaidīja. “Svarīgi, sveiks! Piekrītu, tavai dzīvei nav nozīmes. Viņš pieklauvēja pie galda un kliedza: “Es gribu El Feddanu! Pasaki viņam, lai viņš nekavējoties nāk!”
  
  
  Kāds aiz manis ātri aizgāja. "Pieņemsim, ka es varu garantēt, ka jūs pārņemsit pārējo valsti," es teicu.
  
  
  "Tā būtu garantija, ka es uzspļautu." Viņš spļāva.
  
  
  "Tātad pēc tam, kad esat uzspļāvis viņu, jautājums joprojām pastāv. Tev ir Budans. Vai jūs varat viņu paturēt vai nē, tas ir cits jautājums, bet jūs nekad nesaņemsit Lamanu no šejienes vai Pakara. Tazahmeds nav Mendaniks. Vismaz Mendanike. bija gatavs slēgt darījumu."
  
  
  Osmana acis iemirdzējās. "Tātad man bija taisnība. Jūs, sasodītie imperiālisti, bijāt aiz viņa. Ja viņš būtu dzīvs, es noliktu viņa galvu laukumā!
  
  
  — Tu gribi teikt, ka viņš tev to neteica! Es izlikos pārsteigts, sasodīti labi zinot, kāda būs atbilde.
  
  
  Šiks un viņa dēls apmainījās skatieniem, tad paskatījās uz mani.
  
  
  "Tu man pastāsti," viņš teica.
  
  
  "Tasakhmeds plānoja apvērsumu ar krievu atbalstu. Mana valdība ir pārliecinājusi Mendaniku, ka viņam jāmēģina ar jums izlīgt un..."
  
  
  Osmans izsmēja ņirgāšanos un sita pret galdu: “Tāpēc šis prātu maiss gribēja mani redzēt, lai patiešām noslēgtu darījumu! Es teicu, ka tā ir! Tas lika man uzņemt Budanu. Ja viņš bija tik slikts, ka viņam vajadzēja mani redzēt, es zināju, ka tikšu galā. Viņš nokrita kā sapuvis kokosrieksts! "Viņš atkal spļāva.
  
  
  Es gribēju viņam pievienoties. Tas ir viss. Es biju diezgan pārliecināts, ka saņemšu atbildi. Kas attiecas uz kodolieroču zādzībām, tas viss pūlis bija kaut kur citur Hartūmas kaujas laikā. Problēma ir tā, ka es izskatījos kā ķīnietis Gordons no lugas, un viņš nokļuva līdakā.
  
  
  Dzirdēju kā aiz manis atveras durvis un Osmana skatiens pārslīdēja pār manu plecu. — El Fedans, — viņš pamāja, — satiec savu jeņķu spiegu.
  
  
  El Feddan, kas nozīmē bullis, bija visas šīs lietas. Viņš nebija garāks par mani, bet laikam atkal bija uz pusi mazāks par mani, un tas viss bija muskuļi. Viņš izskatījās vairāk mongolis nekā arābs. Tā bija nepatīkama seja neatkarīgi no tā, kur viņš dzimis. Dzeltenas acis, saplacināts deguns, gumijotas lūpas. Kakla nebija, tikai muskuļots pjedestāls, uz kura balstījās viņa noskūtās galvas ķirbis. Viņš bija ģērbies atvērtā jakā, taču nevienam nebija jāuzmin, kas atrodas zem tā. Viņš mani ignorēja, skatoties uz savu priekšnieku, gaidot, kad šis vārds pārvērtīs mani par jojo.
  
  
  Bija kavēšanās ārējas darbības dēļ. Durvis atkal atvērās, un es pagriezos, lai ieraudzītu, ka Ēriku un Hansu istabā ievelk vairāki pretoriešu gvardes locekļi. Aiz viņiem ienāca mans vecais draugs Mohameds Duza. es pareizi domāju. Pulkvedis bija vai nu Osmana vīrs ienaidnieka nometnē, vai Tasahmeda vīrs Osmana teltī... vai abi. Man nebija laika iedziļināties detaļās, bet es gribēju viņam kaut ko pajautāt, ja vien varēju nolaist galvu.
  
  
  Ērikai zem kreisās acs bija nobrāzums. Viņa bija bāla un smagi elpoja. Viņa skatījās uz mani ar ilgu un cerību sajaukumu.
  
  
  "Turies, bērns," es teicu angliski. Viņa nolaida galvu un kratīja, nespēdama atbildēt.
  
  
  Hanss bija saslēgts rokudzelžos un tik tikko varēja nostāvēt. Kad hendleris viņu atbrīvoja, viņš nokrita uz ceļiem.
  
  
  "Kurš no jums viņu vēlas?" - Osmans jautāja saviem izslāpušajiem dēliem.
  
  
  Viņi abas norija vienlaikus, praktiski noslēja siekalas. Viltīgais vecais nelietis no prieka auroja un sita pret galdu. "Tu vari cīnīties par viņas kauliem tāpat kā par manējiem... kad es būšu ar viņu galā!"
  
  
  Viņi abi apklusa, skatījās uz galdu, prātojot, kā viņi varētu izdomāt, kā viņu padarīt slimu.
  
  
  — Tātad, pulkvež kungs, viss kārtībā? Osmans veltīja Dūzai eļļainu smaidu.
  
  
  "Kā Allāhs grib," Duza sveicinājumā pieskārās viņa pierei un piegāja pie galda. "Vai es varu lūgt pakalpojumu?"
  
  
  "Bet pajautājiet par to," sacīja Osmans.
  
  
  "Es vēlos viņu nopratināt pirms nāvessoda izpildes."
  
  
  "Hmm." Osmans saskrāpēja zodu. "Es plānoju to atdot El-Feddanam. Kad viņš pabeigs, domāju, ka šis nespēs kaut ko atbildēt. Kā ar to kamieļu mēslu kaudzi uz grīdas, vai ne?
  
  
  "Ak, es arī gribu viņu nopratināt."
  
  
  — Jums būs jāiztiek ar to, ko es piedāvāju, pulkvedi. El Feddanam ir nepieciešams vingrinājums. Pretējā gadījumā viņš kļūs neapmierināts. Tas izraisīja Buļļa smieklu uzliesmojumu un pat apstiprinājuma saucienu.
  
  
  Es teicu: "Ja man būs jācīnās ar šīs govs tesmeni, jums vismaz pietiks goda dot man rokas."
  
  
  Šī bija pirmā reize, kad Duza dzirdēja mani runājam arābu valodā. Tas izdzēsa smīnu, un mani vārdi maz ietekmēja El-Feddana humora izjūtu.
  
  
  "Ak, jūs to dabūsit savās rokās," Osmans iesmējās. "Jūs varat tos izmantot lūgšanām. Es pat redzēšu, ka tev ir ierocis.
  
  
  "Vai jūs veicat likmes, Šiks Hasans Abu Osman?" - Es teicu, zinot, ka nekad nav bijis arābu, kurš nebūtu dzimis bez aizraušanās mīlestības. "Jūs vēlaties, lai šis vērsis liek man nogalināt. Kāpēc gan mūsu cīņu nepārvērst slepkavībā? Ja es uzvarēšu, man un draugiem būs droša pāreja atpakaļ uz Lamanu."
  
  
  Tas noveda pie tā sauktā grūtnieču klusuma. Visas acis bija vērstas uz vīrieša galvu, kurš skatījās uz mani. "Zini, jeņķu spiegs," viņš teica, pavelkot zodu. "Es domāju, ka tev jābūt vīrietim. Es apbrīnoju cilvēku, pat ja viņš ir smirdīgs imperiālists. Jūs varat mirt kaujā."
  
  
  "Ja es uzvarēšu?"
  
  
  “Tu neuzvarēsi, bet man ar tevi nav darījuma. Ja Allāhs ar kādu neredzamu triecienu atstās el-Feddanu ar sliktu likteni,” viņš nobolīja acis uz Vērsi, “tad mēs redzēsim. Viņš piecēlās kājās, un es redzēju, kāds viņš ir drukns vecs gailis. "Ieved tos iekšā," viņš pavēlēja.
  
  
  Kaujas vieta atradās aiz sienas uz plato netālu no vietas, kur atstājām Citroen.
  
  
  
  Blakus stāvēja vairāki franču džipi. Uz tās jumtiem tika sapulcināts pēc iespējas vairāk Osmana svītas, bet pārējie, kopā apmēram divdesmit cilvēki, stāvēja puslokā, lai vērotu jautrību. Tika atnests galds, un pie tā apsēdās Osmans, viņa dēli un Dusa. Ērika un viņas tēvs bija spiesti sēdēt uz zemes.
  
  
  Man nebija pulksteņa, bet saule bija ap pusdienlaiku un karstums bija pamatīgs. Lejā, līdzenumā, kur beidzās zaļumi, bija putekļu velni. Kailā kalna puse pacēlās un es redzēju vanagu, kas laiski riņķoja termāļos. Laba zīme. Man tas bija vajadzīgs, jo es berzēju plaukstas, saliecot pirkstus, atdodot tiem spēku.
  
  
  Es vēroju, kā El-Fedans novilka jaku un atsedza rumpi. Pēc tam viņš noņēma kalekonus, sapulcinātās grupas gaviles pavadībā. Arābu nūdists, ne mazāk. Tas, kas viņam bija lejā, bija gandrīz tikpat liels kā tas, kas viņam bija augšā. Tas nav gluži Ahileja papēdis, bet es domāju, ka tas viņam noderētu tikpat labi, ja es varētu pietuvoties, netiktu saspiests līdz nāvei.
  
  
  Es izģērbos līdz viduklim kliedzienu vidū. Dāvids un Goliāts, bet bez stropes. Tomēr Osmans nejoko ar ieročiem. Man likās, ka tas būtu strikti saskare ar ādu. Varbūt tas notiks, bet pirms tas notika, viņi man iemeta plānu palmu šķiedras tīklu un ietina tajā nazi ar astoņu collu asmeni.
  
  
  Kā jums teiks džudo vai karatē cienītājs, ne jau izmēram ir nozīme. Tie ir ātrums, koordinācija un laiks. Nebija maz šaubu, ka pretiniekam bija visi trīs. Kas attiecas uz Niku Kārteru, pieņemsim, ka viņa zobenu prasmes nebija visaugstākajā līmenī. Mana labā kāja nebija pilnībā atguvusi pēc pēdējās tikšanās. Mana galva, lai arī skaidra, pulsēja ar svaigāku gaisu. Saules atspīdums prasīja kondicionēšanu, kas nenotika ar dažiem plakstiņu mirkļiem. Bez tās ietekmes nebija iespējams manevrēt. Asmens manā rokā bija pietiekami pazīstams, bet tīkls nebija. Veids, kā manā priekšā esošais kailais pērtiķis rīkojās ar savām mantām, man atgādināja to, kas atradās vērša otrā galā — vēršu cīnītāju.
  
  
  Dzīves nolikšana uz sliekšņa ir daļa no mana darba. Vairumā gadījumu tas ir tūlītējas darbības jautājums. Pēkšņs kontakts, nežēlīga reakcija un nav laika pārdomām. Šāds izaicinājums atkal ir kaut kas cits. Spēja novērtēt, pret ko es cīnos, spēlei piešķir zināmu stimulu. Es zināju divas lietas: ja grasījos uzvarēt, man tas bija jādara ātri. Mans labākais ierocis bija viltība. Man bija jāpārliecina vērsis un visi pārējie, ka viņi ir liecinieki nevis kautiņam, bet gan slaktiņam.
  
  
  Es neveikli paņēmu tīklu: "Es nevaru to izmantot!" Es piezvanīju Osmanam. "Es domāju, ka tā būs godīga cīņa!"
  
  
  Osmans apspieda izsmieklu un kliedzieni. "Tieši jūs lūdzāt tikšanos ar El-Fedanu. Tev ir tāds pats ierocis kā viņam. Konkurence ir godīga Allāha priekšā!
  
  
  Es sāku izmisīgi skatīties apkārt, meklējot veidu, kā aizbēgt. Pusaplis pārvērtās aplī. "Bet - bet es ar to nevaru cīnīties!" Manā balsī bija lūgšanas un baiļu nots, kad es pastiepu nazi un tīklu.
  
  
  Neskatoties uz kora apvainojumiem, Osmans dusmīgi kliedza: “Tad mirsti kopā ar viņiem, jeņķu spieg! Un es tevi uztvēru kā cilvēku!
  
  
  Es atkāpos, jūtot zem kājām raupjo akmeni, priecājos, ka neesmu basām kājām kā mans pretinieks, kuram nebija nekas cits kā skābs smīns. Es redzēju, ka Ērika aizsedza seju ar rokām. Hanss viņu apskāva un paskatījās uz mani bālu un bezpalīdzīgu.
  
  
  — Pabeidz, el-Fedan! - Osmans pavēlēja.
  
  
  Pēkšņa pūļa klusuma dēļ mans sauciens: “Nē! Lūdzu!" bija vienā līmenī ar Duzas priekšnesumu iepriekšējā vakarā. Man nebija laika uztvert viņa reakciju. Biju aizņemta, mēģinot izkļūt no ringa ar izstieptām rokām, neveiksmīgi mēģinot aizturēt neizbēgamo.
  
  
  Vērsis tuvojās man, nekustīgi stāvēdams uz kājām, tādā veidā kā japāņu sumo cīkstonis. Kreisajā rokā viņš karājās tīklu; labajā pusē viņš piespieda nazi pie augšstilba. Viņa plāns bija pietiekami vienkāršs: iepiniet mani tīklā un pēc tam iemarinējiet mani savās asinīs.
  
  
  Pūlis atkal sacēla saucienu: “Nogalini viņu! Nogalini viņu!" Es pārtraucu braukt atpakaļ un sāku kustēties gar tā priekšpusi. Jutu kā siekalas sitās manā mugurā. Nagi viņu satvēra. Centos tālāk neatkāpties. Es negribēju riskēt, ka mani pagrūda no aizmugures un izsita no līdzsvara. Spīdēja saule, tecēja sviedri.
  
  
  El-Feddans pārliecinoši vajāja mani, izspēlējot to skatītāju labā. Pamazām viņš tuvojās, viņa smaids sastinga un dzeltenās acis apstājās. Es gaidīju viņa uzbrukuma pazīmes. Vienmēr kaut kas ir, lai arī cik smalks tas būtu. Tā kā viņš bija pārliecināts, viņš telegrafēja. Un tajā brīdī es pārcēlos.
  
  
  Braucot atpakaļgaitā un riņķojot, es cieši pievilku tīklu. Tiklīdz viņa sieta roka sāka kustēties, es metu savējo viņam pret seju. Viņa roka refleksīvi pacēlās, lai viņu bloķētu, un tajā pašā laikā viņš nolaidās un mainīja savu nostāju. Es sekoju viņa kustībai, izmantojot viņa līdzsvara zudumu.
  
  
  
  Es ielīdu zem viņa tīkla, zemu spiežoties. Es iebraucu viņā ar asmeni puscollu. Pēc tam viņš pagrieza roku, lai bloķētu manu uzbrukumu. Tas notika tik ātri, ka Osmans un kompānija joprojām mēģināja to izdomāt, kad viņš pagriezās un metās pret mani.
  
  
  Ejot viņam garām, es iekļuvu ringa centrā, un, kad viņš man tuvojās, es izlēcu no viņa uzbrukuma un iespēru viņam pa muguru, kad viņš gāja garām.
  
  
  Iestājās nāvējošs klusums. Šis bija viņu čempions, viņam pa vēderu tecēja asinis, uz akmeņiem krita sarkanas lāses, un, protams, gļēvs jeņķu spiegs viņam tikko bija iespēris pa muguru. Viņi saņēma ziņu, un atskanēja skaļi smiekli. Tagad kaķa saucieni bija pēc El-Feddana. Kas viņš ir, vista nevis vērsis?
  
  
  Arābiem patīk jokot. Pūlis saprata, ka esmu spēlējis savu spēli. Viņi to novērtēja. Vērsis to nedarīja, ko es gribēju. Man neizdevās viņu notvert, pārliecinot, ka neesmu viņa laika vērta. Tagad mana vienīgā priekšrocība bija tā, ka viņš tik ļoti spēlēja, ka zaudēja prātu.
  
  
  Kad viņš pagriezās pret mani, smīns pazuda un viņa dzeltenās acis iedegās. Sviedri, kas pilēja pār krūtīm, mirdzēja saulē. Viņš apstājās un iebāza nazi zobos. Pēc tam viņš ar naža roku izsmērēja asinis no brūces visā krūtīs un sejā. Man jēga neizdevās, bet es pabeidzu viņa tualeti, iespērot viņam pa cirksni. Viņam trāpīja pa augšstilbu, un bija sajūta, ka es ar arklu būtu atsitusies pret akmens sienu.
  
  
  Pūlis bija ļoti satraukts. Viņi zināja, ka tas būs interesanti. Es dzirdēju Hansu kliedzam: "Nost ar galvu, Ned!" Tad izslēdzu skaņas, koncentrējoties uz izdzīvošanu.
  
  
  Mēs riņķojām, viņš izlikās, meklēdams nepilnību. Es paņēmu savu tīklu un atkal turēju to kreisajā rokā. Tagad plaši atvērtas nostājas vietā es viņam pretī stājos paukotāja tupumā, ar naža roku līdz pusei izstieptu, tīklu paceltu un karājoties. Es nevarēju ļaut sev nopūsties, bet es sāku viņu ņirgāties.
  
  
  "Bullis! Tu neesi bullis, tu pat neesi govs - resna kamieļa āda, kas pildīta ar cūku ekskrementiem!
  
  
  Tas viņu saniknoja. Viņš uzmeta tīklu augstu un meta zemu. Ātrāku kustību nebiju redzējis. Lai gan es atlēcu atpakaļ, tīkls aizķēra manu labo kāju, gandrīz paklupa. Tajā pašā laikā es tikai puslīdz izvairījos no viņa turpinājuma, kad viņš mēģināja noķert manu naža roku, satverot manu plaukstas locītavu. Tā vietā viņš saņēma manu plecu. Viņa paša nazis griezās pret mani, griezdams uz augšu. Es jutu, ka viņš man iesita pa ribām, kad viņš pagriezās pa labi un pārgrieza rīkli, apzīmējot krūtis. Tad es pagriezos un triecu tīklu viņam pret seju, atbrīvojot viņa plecu. Viņa roka satvēra manu kaklu. Mūsu naži zvanīja un dzirkstīja. Viņš paspēra soli atpakaļ, lai attālinātos no mana tīkla tieši viņa sejas priekšā, un es izrāvos no viņa tīkla. Tad es pārcēlos uzbrukumā, un viņš atlēca atpakaļ.
  
  
  Mēs to darījām īsu laiku, bet šķita, ka tas ir ļoti ilgs laiks. Mana mute bija sausa ūdens bedre. Elpošana bija karsta un periodiska. Sāpes labajā kājā spēlēja kā bungas sitiens manā galvā. Es izlēju vairāk asiņu nekā viņš, bet viņam bija vēl vairāk. Es paspēru vēl vienu soli uz priekšu un pasmaidīju viņam, vicinot nazi.
  
  
  Neatkarīgi no tā, vai tas bija lepnums, pūļa rēciens vai dusmas par domu, ka tiks piekauts, viņš apsūdzēja. Es nokritu uz muguras, pacēlu viņu kājās un katapultēju pār viņa galvu. Viņš piezemējās ar seju uz augšu Osmana priekšā, brīdi apstulbis.
  
  
  Pūlis to apēda. Viņš pacēlās no zemes, zemu noliecoties, satverot manas kājas. Es pārlēcu pāri viņa nazim, bet viņš bija tieši aiz viņa, un man nebija laika izvairīties no viņa ātrā trieciena. Viņa tīkls pazuda, bet ne roka, kas to turēja. Viņš iesita man ar nazi pa plaukstas locītavu. Viņa asmens atgriezās pēc nogalināšanas sitiena. Kad laiks beidzās, es atdevu visu, lai nopelnītu papildu punktu.
  
  
  Ir daudz jutīgu ķermeņa daļu. Bet atcerieties to: ja kādreiz atrodaties iesprostots tuvu, nav ērtāka saskarsmes punkta par jūsu ienaidnieka apakšstilbu. Tur nav nekā, izņemot kaulus un nervus. Manu apavu priekšpuse bija pastiprināta ar plānu metāla sloksni tieši šādam gadījumam.
  
  
  El-Fedans atmeta galvu un ņurdēja uz Allāhu, viņa naža roka karājās sitiena vidū. Es karatē sagriezu viņam plaukstas locītavu, izvilku viņa roku ar nazi un pārgriezu viņam rīkli no auss līdz ausij ar tā aizmuguri.
  
  
  Viņš nokrita uz ceļiem, elsdams gaisu, mēģinot ar rokām labot bojājumus. Viņa starp pirkstiem plūda arteriālās asinis. El-Fedans nokrita, viņa ķermenis trīcēja, viņa papēži sāka mīdīt. Izņemot viņa nāves skaņas, valdīja pilnīgs klusums. Osmans uzmanīgi vēroja, kā viņa čempions nokļūst debesīs.
  
  
  Parasti vēršu cīņas laikā vēršu cīnītājs, kurš piekauj bulli līdz nāvei, tiek apbalvots ar ausīm. Es par to domāju, bet tad nolēmu, ka esmu pietiekami smagi piespiedusi savu veiksmi. Tā vietā es piegāju pie galda, noslaukot sviedrus no acīm, un uzliku uz tā asiņaino nazi. "Lai tūkstoš stundas ved viņu pie miera," es teicu.
  
  
  .
  
  
  
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Cīņas iznākums šokēja veco Osmanu. Viņa dēli visi bija par to, lai mani piebeigtu tieši tur. Viņš tos apklusa. El-Fedans gulēja milzīgā savu asiņu peļķē, viņam uzbruka mušas, jau riņķoja žagari. Nobružātā karavīru kompānija klusi stāvēja, gaidot sava vadoņa pavēli. Hanss nespēja atraut acis no mirušā, un Ērika nespēja atraut acis no manis.
  
  
  Šeihs piecēlās un paskatījās uz mani. "In-llah, jūs esat vīrietis, jeņķu spiegs, liels cilvēks. Ja viss būtu savādāk, es varētu jūs izmantot. Es par to padomāšu, pirms izlemšu, ko darīt. Viņš pagriezās pret bārdaino virsnieku, kurš stāvēja galda galā sakrustojis rokas. — Ievietojiet tos kamerās!
  
  
  "Un kā ar viņu?" pareizais dēls norādīja.
  
  
  Tēvs viņu ignorēja. "Divi vīrieši vienā kamerā, sieviete atsevišķi."
  
  
  Es viegli izdvesu. Ja viņa reakcija būtu bijusi citāda, viņš būtu bijis mans ķīlnieks ar nazi pie rīkles. Es saspiedu El-Feddana asmeni, un tas iestrēga manā aizmugurējā kabatā.
  
  
  Karaspēks sāka atkāpties. Tika dots rīkojums līķi izņemt. Dūza stāvēja malā, cenšoties turēt muti ciet. Kad man atļāva uzvilkt kreklu, es ļāvu astēm nokarāties, paslēpjot naža rokturi.
  
  
  Sešu vīru apsargs mūs trīs ielenca un ieveda atpakaļ ēkā.
  
  
  "Dievs, ja es nodzīvošu līdz simts gadiem," Hanss nopūtās, "es vairs neceru, ka kaut ko tādu redzēšu."
  
  
  "Aizveries!" - arābu valodā teica komandas vadītājs.
  
  
  Viņi ievietoja Ēriku pirmajā kamerā tieši pretī apsardzes telpai. "Uz drīzu tikšanos, bērns," es teicu. "Saglabājiet garu."
  
  
  "Es mēģināšu," viņa čukstēja.
  
  
  Viņi mūs ievietoja kamerā, kuru es biju ieņēmis iepriekš. Kā es gaidīju, viņi sasēja mums rokas un kājas un atstāja mūs smirdīgajā tumsā.
  
  
  Hanss sāka murmināt.
  
  
  Es viņu pārtraucu. "Kā otrs teica, aizveries, vecais."
  
  
  Viņš apstājās kliedzot.
  
  
  "Tagad atbildiet uz šo jautājumu: vai jūs varat lidot ar DC-3 ar mani kā savu otro pilotu?"
  
  
  "Dakota? Protams, bet..."
  
  
  "Labi. Mums ir ko darīt." Es viņam pastāstīju par nazi, un mēs veicām manevrus, līdz atgriezāmies atpakaļ. Tāpat kā mehāniķim, viņa pirksti bija veikli un droši. Pirmajā mēģinājumā viņš izvilka asmeni no manas kabatas, un plaukstas šķiedras auklas uz manām plaukstu locītavām tika izzāģētas pāris minūšu laikā. Mums bija jāstrādā ātri vairāku iemeslu dēļ. Ja kāds pēkšņi saprastu, ka pazudis El-Feddana nazis, mums ātri vien būtu kompānija.
  
  
  "Es pieņemu, ka jums ir arī pils atslēga." - Hanss nošņāca.
  
  
  "Nē, jums ir. Es gribu, lai tu sāc kliegt."
  
  
  — Čūska?
  
  
  "Šis ir mans puika. Neatkarīgi no sprieduma Osmans, viņš vēlas, lai mēs būtu labā formā, kad viņš to pasludina. Ja mēs mirsim no čūskas kodumiem, arī mūsu pārraugi būs miruši. Vismaz divi no viņiem ieradīsies skriet. Es gribu, lai tu sēdētu stūrī ar muguru pret sienu, rokas aiz muguras, virve ap potītēm. Tu sāc kliegt un neapstājies, kamēr viņi neienāk. Pēc tam nekustieties un neko nedariet, kamēr es jums to nepateikšu. Saprati?"
  
  
  "Jā, protams, draugs, ko vien vēlaties."
  
  
  "Es sākšu kliegt."
  
  
  - Hanss teica, un no tā, kā viņš turpināja, es sāku domāt, vai mēs esam čūsku barā. Viņa kliedzienu dēļ es dzirdēju apsargu tuvošanos.
  
  
  Atslēga bija slēdzenē, aizbīdnis tika izvilkts, durvis atvērās. Numur viens ar pielādētu AK-47 gatavībā, gaisma aiz viņa pārpludina kameru. Tajā brīdī El-Feddana nazis viņu nogalināja. Viņa upuris vēl nebija nokritis uz grīdas, līdz es paņēmu otru aiz muguras. Es atsitu viņa galvu pret sienu, apgriezu viņu un salauzu kaklu ar karatē karbonādi.
  
  
  "Noņemiet viņu djellabas un uzvelciet vienu no tām, keffiyeh arī," es pavēlēju, ātri apskatot koridoru.
  
  
  Neviena nebija redzams, un es sāku skriet. Man vienā rokā bija Pjērs, bet otrā AK. Es negribēju to izmantot acīmredzamu iemeslu dēļ. Tā bija Pjēra izrāde. Viena viņa smaržu smarža – un tā bija pēdējā smarža.
  
  
  Kad es nokļuvu apsardzes namā, viens no cietuma uzraugiem sāka iznākt izmeklēt. Viņam bija laiks atvērt muti. Kalašņikova triecienšautenes stobrs viņu atsita un pārtrauca balss reakciju. Pjērs piezemējās uz galda ar atvērtu atloku, kur sēdēja pārējie trīs. Es aizvēru durvis. No otras puses bija dzirdama vāja skrāpēšana. Tas ir viss.
  
  
  Es noskaitīju līdz desmit, izlaidu gaisu no plaušām un tad iedzēru malku. Iegāju iekšā un aizvēru aiz sevis metāla durvis. Pjērs gulēja uz grīdas un skatījās
  
  
  
  kā valrieksts. Viņa upuri bija lielāki. Otrajā, kuru es meklēju, bija atslēgas.
  
  
  Ērikā man patika daudzas lietas. Pirmkārt, viņa varēja to pieņemt un saglabāt līdzsvaru. Līdz brīdim, kad es viņu izņēmu no viņas kameras un iekļuvu mūsējā, es viņai biju sagatavojis plānu, un viņa bija gatava pārcelties.
  
  
  "Es zināju, ka jūs nāksit," bija viss, ko viņa teica. Tad viņa paskatījās uz koridoru, kamēr es uzvilku djellaba un keffiyeh, un mēs bijām gatavi doties prom.
  
  
  Plāns bija vienkāršs. Es nezināju, kur atrodas Osmans, bet mēs ar Hansu gatavojāmies izvest Ēriku no šīs vietas, it kā mēs to būtu izdarījuši. Mēs gājām pa gaiteni un augšā pa kāpnēm, īsts militārais eskorts. Es parādīju Hansam, kā izšaut AK ar ieslēgtu drošību un kā to izšaut automātiski. Kā triecienšautene Kalašņikovs patiesībā ir ložmetējs.
  
  
  Kad mēs tuvojāmies ieejai, es pamanīju, ka ir daudz tumšāks nekā iepriekš. Kad es plaisu atvēru durvis, es sapratu, kāpēc. Zilās debesis kļuva melnas. Mūs gaidīja mākoņainas debesis. Allahs patiešām bija žēlsirdīgs. Es redzēju pusduci karavīru, kas devās aizsegā ēkas kreisajā spārnā.
  
  
  "Mēs ejam lejā pa kāpnēm un taisni caur vārtiem," es teicu. "Ja Citroen nebrauks, mēs izmēģināsim kādu no džipiem.
  
  
  Ja nebūs transporta, brauksim prom no kalna.”
  
  
  Spēcīgs pērkona sitiens lika Ērikai lēkt.
  
  
  "Piedod, ka nepaņēmām lietussargu," es viņai uzsmaidīju. "Ejam, pirms mūs neskar krusa."
  
  
  Kad mēs izgājām ārā pa durvīm, vējš mūs apņēma. Nebija laika apbrīnot skatu, bet es redzēju vētru, kas mums tuvojas lejā pa ieleju. Debesis apakšā bija gaiši dzeltenas, un virs tintes * bija izkaisītas robainās zibens joslās.
  
  
  Kad mēs gājām pa vārtiem, iekšā skrēja vairāk cilvēku. Viņi uzmeta uz mums ziņkārīgus skatienus, taču pārāk steidzās, lai izvairītos no gaidāmajiem plūdiem, lai to izdarītu ātri.
  
  
  Citroen pazuda, tāpat kā džipi, kas nozīmēja, ka Osmans un kompānija pārcēlās uz citu vietu. Šīs bija labas ziņas.
  
  
  Hans teica sliktus vārdus. "Kā pie velna mēs tiksim prom no šejienes?"
  
  
  "Šī kravas automašīna." Es norādīju uz lielu mašīnu, kas brauca lejā pa kalnu ceļu. Brīdī, kad atrados brīdinājuma attālumā, es redzēju, ka vadītājs plāno apstāties un pagaidīt vētru. Salvija. Viņa kravas automašīna bija atvērta platforma. Pārguris un sasists, viņš nevarēja tikt galā ar milzīgo laukakmeņu skaitu, ko viņš nesa.
  
  
  Es pamāju, lai viņš apstājas, kad sākās pērkons. Viņš nervozi uzsmaidīja man, kamēr mēs izgājām rituālu. "Draugs," es teicu, "jūs aizvedīsit mūs uz Budanu."
  
  
  — Protams, kaptein, kad vētra pāries.
  
  
  "Ne tagad. Tas ir ļoti steidzami." Es pamāju Ērikai, lai tā apbrauc taksi un iekāpj mašīnā. "Tā ir pavēle".
  
  
  "Bet jums ir džipi, tur, aiz sienas!" viņš žestikulēja.
  
  
  "Nepietiek benzīna." No sava skatu punkta uz ceļa redzēju, ka esam palaiduši garām džipus, jo tie bija ievesti iekšā un novietoti ēkas galā. Tie nozīmēja iespējamu vajāšanu.
  
  
  "Bet... bet vētra!" - šoferis bija sašutis. — Un nav vietas! viņš pamāja ar rokām.
  
  
  "Vai jūs esat kopā ar Šiku Hasanu Abu Osmanu?" Es pacēlu AK stobru un smaids pazuda.
  
  
  "Jā, jā! Vienmēr!"
  
  
  Bija pērkons un vējš pierima. Es jutu pirmos spēcīgos kritienus. "Hans, ej pie Ērikas. Kad mēs ejam lejā no kalna, ļaujiet viņam nogriezties pirmajā krustojumā.
  
  
  — Kur tu būsi?
  
  
  “Es ieiešu tik ļoti vajadzīgajā vannā akmeņu kaudzē. Tagad ej!”
  
  
  Kamēr es kāpu pa sētas durvīm, sāka līt lietus. Es iekārtojos starp akmeņiem, kad kravas automašīna ieslēdza pārnesumu un izbrauca uz ceļa. Es zināju, ka dažu minūšu laikā redzamība samazināsies līdz piecdesmit pēdām vai mazāk. Es nebaidījos, ka mani līdz nāvei nositīs ledus ūdens, taču, neskatoties uz aizsarga iespēju, es biju gatavs pieņemt sodu.
  
  
  Mūsu bēgšana aizņēma ne vairāk kā piecas minūtes. Pateicoties laikapstākļiem un kravas automašīnai, viss noritēja gludi. Tomēr es nedomāju, ka mēs tik viegli aizbrauksim, un man bija taisnība.
  
  
  Kravas automašīna tikko bija pabraukusi garām pirmajam platajam pagriezienam no plato, kad pērkona klakšķēšanā un plūdu dārdoņā es dzirdēju sirēnas vaimanas.
  
  
  Lietus pārvērtās apžilbinošā straumē, kas bija apžilbinošu zibens uzplaiksnījumiem. Tiem, kas brauca vajā franču džipā, bija tā priekšrocība, ka viņi atradās aizsegā. Man bija pārsteiguma priekšrocība.
  
  
  Mūsu šoferis bija ieslēdzis zemo pārnesumu, lēnām braucot lejup no kalna, un Panhard Jeep ātri piebrauca. Es nogaidīju, līdz viņš grasījās apgriezties, lai tiktu mums priekšā, pirms izraisīju divus uguns uzliesmojumus, kas skāra viņa priekšējos riteņus. Es iekritu dubļos.
  
  
  Es pamanīju šofera sejas izplūdumu, izmisīgi mēģinot to salabot
  
  
  griežas automašīnas sānslīde. Pēc tam viņš noskrēja no ceļa un iekrita lietus pilnā grāvī. Spilgtā zibens gaismā ieraudzīju vēl divus cilvēkus, kas izskatījās pēc džipiem, kas lidoja mums pretī. Vadītājs uzstādīja 50. kalibra ložmetēju.
  
  
  Ložmetējs atvērās tajā pašā laikā, kad es. Aizmugurējās durvis zvanīja, un akmeņi ap mani rikošeta un dziedāja. Mans mērķis bija tiešāks. Ložmetējs apstājās, bet caur lietus priekškaru es ieraudzīju otru vīrieti, kurš piecēlās, lai paņemtu ieroci. Es sekoju šoferim, un Kalašņikova triecienšautene noklikšķināja tukša. Man nebija nevienas rezerves patronas.
  
  
  Otrs šāvējs sniedzās pēc riepām, dodot man iespēju mest laukakmeni pāri bagāžas nodalījuma durvīm. Tas bija liels zvērs, un, ja tas nebūtu novietots tā, lai es to varētu izmantot ar šauteni, es to nekad nebūtu pacēlis.
  
  
  Džips atradās pārāk tuvu, un šāvējs mētājās ar svinu pa visu ainavu, jo vadītājs mēģināja izvairīties no tā, ko viņam vajadzēja redzēt. Viņa mērķis nebija labāks par cilvēka ar ieroci mērķi. Viņš atsitās pret laukakmeni, un Panhards burtiski sadalījās uz pusēm, izmetot jātniekus kā lupatu lelles.
  
  
  Mēs arī nebijām tik labā formā. Ar visu šāvienu šāvējam izdevās kaut ko trāpīt, un, kad es redzēju viņu lidojam, es jutu, ka kravas automašīnas aizmugure sāk šūpoties. Arī vadītājs to juta un cīnījās pret sānslīdi. Zināju, ka, ja nokritīšu no slodzes, mani nevajadzēs apglabāt. Es zaudēju līdzsvaru, bet pārlecu pāri bagāžas nodalījuma durvju malai. Es satvēru to, kad kravas automašīnas aizmugure apgāzās un devos uz sāniem pa ceļu. Lai cik lēni braucām, kravas svars deva kustībai inerci. Var būt tikai viens rezultāts.
  
  
  Man bija viena kāja pāri bortam, kad tā sāka apgāzties. Slīpums deva man nepieciešamo sviru, lai atrautos. Es lēcu atpakaļ un iekritu mīksta pleca netīrumos. Pat tad, kad es sitos, es redzēju, ka furgons apgāzās. Tā radītā skaņa bija līdzvērtīga svaram. Nobraucienā novājinātā slodze sabruka lavīnā. Svarīga bija tikai kravas automašīnas kabīne. Viņš tika atbrīvots no kravas. Vai nu Allāhs, vai vadītājs neļāva viņam izkļūt no kontroles. Viņš apstājās pretējā ceļa pusē meliorācijas grāvī, ūdenim no straumes izplūstot uz priekšējām riepām.
  
  
  Izkāpu no dubļiem un skrēju viņam pretī. Ar acs kaktiņu es redzēju, kā trešais džips lēnām manevrēja caur sava dvīņa vraku. Es nokļuvu kajītē un atvēru durvis. Visi trīs tukši paskatījās uz mani. Nebija laika runāt. Es paķēru AK Hansam klēpī.
  
  
  "Sveiki!" Tas ir viss, ko viņš ieguva, un es sapratu, kad pagriezos un meklēju ātru slēptuvi, viņš mani nepazina.
  
  
  Redzamība piecdesmit pēdas? Tas bija ne vairāk kā divdesmit. Lietus bija mans sabiedrotais. Pēdējais Panhards uzmanīgi izstaigāja to. Tie, kas tur atradās, redzēja otrā džipa iznīcināšanu un kravas automašīnas avāriju - vismaz tiktāl, ka varēja redzēt kaut ko sīkāk. Viņi mani neredzēja guļam peļķē pie grāvja. Viņi rāpās garām. Piecēlos kājās un sekoju džipa pēdām aklā pusē. Viņš apstājās netālu no kajītes.
  
  
  Viņi bija tikai divi. Viņi iznāca ar AK gatavībā. Es nogaidīju, kamēr viņi būs starp taksometru un džipu, pirms kliedzu uz viņiem.
  
  
  "Nometiet ieročus! Kusties, un tu esi miris! Zibens uzliesmojums mūs apgaismoja applūdušajā klusajā dabā. Es gaidīju, kamēr pērkons nomira, lai pastāstītu viņiem vairāk. — Metiet ieroci sev priekšā!
  
  
  Kreisais to izdarīja ātri, cerot apgriezties un mani piespraust. Tā vietā es viņu piespraudu, un viņš nokļuva virsū savam ierocim. Labajā pusē esošais vīrietis darīja, kā viņam lika.
  
  
  "Šērsojiet ceļu un turpiniet staigāt, līdz sasniedzat ieleju." ES pasūtīju.
  
  
  Viņš negribēja to darīt. "Bet mani aiznesīs ūdenī!"
  
  
  "Izdari izvēli. Ātri!"
  
  
  Viņš aizgāja. Es zināju, ka viņš netiks tālu, bet viņš tiks pietiekami tālu. Es viņu vēroju, līdz viņš pazuda lietū. Tad es atkal iekāpu taksī.
  
  
  Ūdens grāvī pacēlās, un tā spēks sašūpoja priekšgalu. Es atvēru durvis un teicu: "Nāc, izkāp no turienes, pirms šķērsojat Niagras ūdenskritumu."
  
  
  “Mana kravas automašīna! Un mana kravas automašīna! šoferis vaimanāja.
  
  
  “Pastāstiet savam labvēlim Hasanam Abu Osmanam, lai viņš nopērk jums jaunu. Nāciet, jūs abi," es teicu angliski, "mēs negribam nokavēt savu lidojumu."
  
  
  Kamēr mēs nokāpām no kalna, lielākā vētra bija pārgājusi. Panhards mums sniedza oficiālu segumu, līdz mūs apturēja kontrolpunktā. Mums paveicās, jo lietus visus dzina iekšā. Es biju noraizējies par ceļa applūšanu, bet tas tika būvēts, ņemot vērā to. Drenāžas vadi abās pusēs bija plati un izturīgi.
  
  
  Gan Ērika, gan viņas tēvs par mani klusēja. Aizkavēts šoks ar vienu triecienu virs otra. Ja neesat apmācīts to darīt, tas var pārvērst jūs par ķirbi.
  
  
  "Šī ir bijusi aizņemta diena," es teicu. "Tu esi paveicis lieliski — ir tikai vēl viena upe, kas jāšķērso."
  
  
  "Kā mēs dabūsim šo lidmašīnu no šejienes?" Hanss savā gallabijā izskatījās kā kaut kas no Bočestes, un man bija viss pievilcīgs kā slapjas veļas kaudze.
  
  
  "Mums nevajadzētu būt pārāk lielām grūtībām," es teicu, nevēlēdamies, lai viņi atkal saspringtos. “Piloti tika notverti. (Es to nepievienoju, un, iespējams, mani nošāva). Šī automašīna ir uzņēmuma automašīna." Paglaudīju stūrei. "Tas neizskatīsies aizdomīgi, kad nokļūšu laukā un novietošu automašīnu blakus lidmašīnai. Tu iekāp kabīnē un sāc braukt. Ērika, kāp uz klāja un atpūties. Es izvilkšu aizbāzni un parūpēšos par pārējo. ”.
  
  
  "Vai jūs dabūjāt to, kādēļ šeit atnācāt?" Viņa to teica ļoti klusi, skatoties tieši uz priekšu.
  
  
  Tiešā atbilde bija nē. Tas viss bija papīra vajāšana. No tā atklājās tikai viens taustāms fakts. Duza. Kā dubultā vai trīskāršā aģenta interese par Hansa Geijera iespējamām zināšanām par katastrofu bija pārāk acīmredzama. Jā, atved viņu uz nopratināšanu. Nošaujiet viņu, jā. Taču pārbaudīt viņu tā, kā viņš teica, bija pavisam kas cits.
  
  
  "Hans," es teicu, "kā ar tevi, vai tu dabūji to, pēc kā atnāci?"
  
  
  Viņš sēdēja taisni, atdzīvojās. “Dievs, jā! ES aizmirsu! Man bija taisnība, es to atradu! es…"
  
  
  "Labi, labi," es iesmējos. "Pastāstiet man par to, kad mēs izkāpsim no šīs dārza vietas."
  
  
  "Bet man vienmēr bija taisnība! Es sasodīti labi zināju, kā viņi to dara!”
  
  
  "Labi. Lidosta priekšā. Tagad pievērsiet uzmanību. Ja vien es jums nesaku citādi, pat ja mēs tiekam apturēti, plāns paliek spēkā. Uzkāpiet uz klāja un iedarbiniet dzinējus. Vai jūs domājat, ka varat to izdarīt?"
  
  
  "Jā, protams".
  
  
  "Vēl viens jautājums, vai Osmans var kaut ko ievietot, lai mūs nolaistu?"
  
  
  "Nē, šeit nav cīnītāju. Labākais, kas viņiem ir, ir vāja drošība."
  
  
  "Ja viss kļūst slikti, nesāciet piecelties, kamēr es to darīšu."
  
  
  Es atvēru logu. Lietus rimās, bet tas joprojām bija kaut kas stiprāks par pēcpusdienas dušu. — Kurš no jums ir dzimis zem Ūdens zīmes? ES teicu. "Es domāju, ka viņa ir mūsu pusē."
  
  
  "Es arī tā domāju," Ērika teica. "Kas tu esi?"
  
  
  "Skorpions."
  
  
  "Nav Ūdensvīra laikmets." Viņa vāji pasmaidīja.
  
  
  "Tavs smaids ir labākā zīme no visiem... Labi, iesim."
  
  
  Braucām pa apli, riepas bija apsmidzinātas ar ūdeni, šņāc pa asfaltu. Ārpus termināļa neviena nebija. Es braucu pa taku, kas ved uz vārtiem. Tam pāri bija saišu ķēde. Tā klikšķis nomira pērkona svilpienā.
  
  
  Lidostas tornis pacēlās virs termināļa. Viņa rotējošā bākugunis bija darbībā. Droši vien dežurē pāris operatoru. Es pagriezos uz rampu un lēnām braucu garām ēkas priekšpusei, apskaujot tās dzegas, lai to neredzētu no augšas.
  
  
  Termināļa stikla logi bija pārklāti ar lietus stikliem, bet aiz tiem es redzēju kustību. — Vieta ir pilna ar karavīriem! Hanss noelsās.
  
  
  "Nav problēmu, viņi turas prom no mitruma. Atcerieties, ka mēs izskatāmies kā viņu pusē."
  
  
  Aizgāju līdz ēkas galam un pagriezos. Lietus dēļ lidmašīna netika apsargāta, kas mums bija kārtējā atelpa. Viņš stāvēja viens un gaidīja.
  
  
  “Hans, ja sākas šaušana, iedarbini dzinējus un ej prom. Pretējā gadījumā pagaidiet, līdz es pievienošos jums kabīnē.
  
  
  "Dodiet man ieroci no džipa," Ērika teica, "es varu jums palīdzēt."
  
  
  "Jūs varat man palīdzēt salonā," Hanss teica.
  
  
  "Kabīnes durvis ir aizvērtas, tātad tās ir aizslēgtas?"
  
  
  "Nē, nav ārējās slēdzenes." Hanss nopūtās.
  
  
  Es atlēcu no ēkas sāniem un pacēlos paralēli fizelāžai, taču pietiekami tālu, lai aste varētu paslīdēt garām džipam.
  
  
  "Labi, draugi," es viņiem uzsmaidīju. “Atgriezīsimies pie Lamanas. Hans, atver durvis un nāc iekšā. Nesteidzieties, rīkojieties dabiski. Es tev pateikšu, kad, Ērika. Ļauju dzinējam darboties tukšgaitā.
  
  
  Vienu brīdi, vērojot Hansu, man likās, ka viņš kļūdījās, sakot, ka kajītes durvis nav aizslēgtas. Viņš nevarēja to atvērt. Ērika ievilka elpu. Tad, griežot un velkot, viņš to izvilka. Ienācis iekšā, viņš pagrieza durvis un pacēla īkšķi.
  
  
  "Labi, Ērika, staigājiet tā, it kā tā būtu pēcpusdienas pastaiga lietū."
  
  
  Kad viņa uzkāpa uz klāja, es gaidīju, vērojot termināļa reakciju. Ja tas pārvērstos apšaudē, es izmantotu džipu, lai vadītu iedzīšanu. Debesis noskaidrojās pāri kalniem ziemeļos un rietumos, un lietus pārgāja līņā.
  
  
  
  Puiši drīz iznāks paelpot.
  
  
  Katrai lidmašīnai ir ārējas slēdzenes vadības virsmām, lai tādā vējā, kāds mums tikko bija, signalizācija, lifts un aste nenokristu un neizraisītu lidmašīnas apgāšanos. Tos sauc par tapām, trīs uz astes un pa vienam katrā spārnā. Tikko biju izlaidusi pirmo uz astes, kad ieradās kompānija.
  
  
  Viņi bija trīs, un viņiem bija gatavi AK.
  
  
  "Brāļi," es kliedzu, pamājot ar roku, "vai jūs varat palīdzēt?"
  
  
  "Mēs nevaram lidot," viens no viņiem atbildēja un... citi smējās.
  
  
  "Nē, bet jūs varat palīdzēt tiem, kam tas ir nepieciešams. Pulkvedis steidzas."
  
  
  Kad viņi pagāja, man bija pirksti nost no astes gala. "Spārns ir tur," es pacēlu slēdzeni, "vienkārši pārvietojiet to."
  
  
  Kad viņi pulcējās uz to, es pārgāju uz otru spārnu un pacēlu trauksmi. Kad es gāju ap asti, viņiem rokā bija slēdzene. "Lai Allāhs jūs pagodina," es sacīju, to pieņemot.
  
  
  "Ja jūs būtu ielidojuši tajā vētrā, jums būtu bijis vajadzīgs vairāk nekā tikai uzslavas Allāham," sacīja lielākais no viņiem, skatoties uz manu mitro stāvokli.
  
  
  "Es lidoju tajā, bet bez spārniem." Es izgriezu ūdeni no piedurknes, un mēs visi smējāmies, kad es novērsos no viņiem un devos uz džipa pusi. Es nometu slodzi uz muguras. Man bija viena no AK plecu cilpām. Es darīju to pašu ar viņa dvīni un nesa rokās trešo. Mans pēdējais gājiens ar Jeep bija nogriezt slēdzi un iebāzt atslēgu kabatā.
  
  
  Trijotne joprojām atradās spārnā un ar ziņkāri vēroja manu pieeju, taču ne gluži aizdomīgi.
  
  
  "Brāļi," es teicu, "vai kāds no jums varētu lūgt angāra mehāniķim atnest pudeli uguns, lai mēs nelidotu, kamēr neesam gatavi?"
  
  
  Viņi nebija pārliecināti par lidmašīnām vai Molotova kokteiļiem, un, kad viens no viņiem sāka doties prom, viņi visi nolēma doties prom.
  
  
  — Desmit tūkstoši paldies! - es saucu, uzkāpdama klājā.
  
  
  Hanss bija novilcis arābu uzvalkus un sēdējis saliekts pilota sēdeklī, veicot pēdējo pilota kabīnes pārbaudi. Ērika apsēdās otrā pilota sēdeklī un pacēla roku, lai aktivizētu strāvas slēdzi.
  
  
  "Viss gatavs?"
  
  
  "Kad tu." Viņš pamāja.
  
  
  "Vai esat noregulēts uz torņa frekvenci?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Dodiet man mikrofonu un ejam prom no šejienes."
  
  
  Viņš to atgrieza atpakaļ. "Uzlādējiet," viņš teica Ērikai, un kabīne bija piepildīta ar pieaugošo aktivatora čīkstēšanu.
  
  
  Tā labais balsts griezās, un kreisais sāka griezties vēl pirms torņa atdzīvošanās. “NAA-četri - viens - pieci! Nekavējoties ziņojiet, kas ir uz klāja!
  
  
  "Budana tornis, tas ir pulkveža Douza lidojums." Tas viņu uz brīdi apturēja, un, kad viņš atgriezās, Hanss jau stūrēja.
  
  
  "Četri-viens-pieci, mums nav atļaujas pulkvedim Duzai lidot. Kas tu esi? Kāds ir tavs lidojuma plāns?"
  
  
  "Budanas tornis, es atkārtoju, es jūs nedzirdu."
  
  
  — Četri-viens-pieci! viņa balss iekrita reģistrā: "Atgriezieties lidojuma rindā un ziņojiet lidostas komandai!" Es domāju, ka Osmanam savā zvērnīcā nebūs vadības torņu operatoru. Cilvēks pie kontroles vai nu brīvprātīgi pārslēdzās uz sāniem, vai arī izglāba kaklu. Jebkurā gadījumā viņš nebija labākajā formā. Viņš sāka kliegt. - "Atgriezies! Atgriezies!"
  
  
  Mēs braucām paralēli skrejceļam, virzoties vējā. "Hans," es teicu, dzirdot sirēnas dārdošus dzinējus, "ja jūs varat panākt, lai putns lidotu nepareizā virzienā, es neuztraucos par gaisa noteikumiem."
  
  
  Viņš darbojās, nospiežot droseļvārstus līdz galam, noliecoties uz priekšu, it kā viņa kustība varētu mūs pacelt no zemes. Balss tornī kliedza: “Mēs šausim uz tevi! Mēs šausim uz tevi!
  
  
  Es sāku domāt, vai tas būtu vajadzīgs. Droselēm nebija kur citur iet. Propellers bija zemā solī, maisījums bija avārijas stāvoklī, un dzinēji darbojās ar pilnu jaudu. Bet mēs nelidojām. Palmas lauka malā izauga neticamos augstumos. Ērika pieliecās un uzlika roku uz ātrumpārslēga. Viņa paskatījās uz savu tēvu, kurš šķita sastingis savā vietā. Es stāvēju viņiem aiz muguras, apslāpēdams torņa operatora izmisīgo balsi, nedzirdēdams apšaudi pār Pratt-Whitney rūkoņu.
  
  
  "Sagatavojies!" - Hanss iesaucās. Es biju pārliecināta, ka mēs neesam pametuši zemi, bet Ērika nestrīdējās, un, kamēr viņa veica kustības, Hanss atdeva jūgu un mēs sākām turēties pie koku galotnēm. Dzinēju trokšņa dēļ dzirdēju tos skrāpējam gar lidmašīnas vēderu.
  
  
  Nonācis gaisā, viņš virzīja dakšu uz priekšu, regulējot droseļvārstu, statņus un maisījumu. Tad viņš nopūtās. "Cilvēk, nekad nelūdziet man to mēģināt vēlreiz!"
  
  
  Es teicu mikrofonā: "Budanas tornis, šeit ir NAA, četri-viens-pieci. Atkal un atkal".
  
  
  
  
  
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Desmittūkstoš pēdu augstumā mēs bijām ieslodzīti miglas segā. Es pabīdīju otrā pilota sēdekli atpakaļ un izņēmu cigaretes. — Lūk, draugs, — es teicu, — tu esi nopelnījis savu algu.
  
  
  Aizņemts ar autopilota iestatīšanu, viņš man uzsmaidīja un teica: „Šī ir bijusi sava veida diena.
  
  
  “Ērikas kafijai vajadzētu palīdzēt. Vai ir kāda cita vieta, kur nolaisties, izņemot Lamanu?
  
  
  "Es par to domāju". Viņš paņēma cigareti un es turēju rokās šķiltavas. “Uz austrumiem no pilsētas ir veca josla. Viņi to izmantoja apmācībai. Varbūt es varu mūs tur ievietot, bet ko tad?
  
  
  "Kad būsim tuvāk, es noorganizēšu transportu."
  
  
  Viņš nolieca galvu pret mani, samiedzot acis. "Es nekad nebūtu ticējis. Jebkurā gadījumā, ko jūs meklējat?"
  
  
  "Jūs jau sen gribējāt man pastāstīt par Mendanicas katastrofu. Tagad ir labs laiks. Kā tas notika?
  
  
  Tas viņu pārsteidza. “Labi, tagad es jums to pateikšu, lēnām... DC-6B priekšgala daļā ir seši CO-2 cilindri, trīs katrā pusē, katrā ir vienpadsmit seši galoni materiāla. Nu, ja jums ir dzinēja, kravas vai bagāžas nodalījuma ugunsgrēks, jūs to iedarbināt no kabīnes un visi seši dodas uz darbu un nodzēst ugunsgrēku. Tagad sistēma darbojas automātiski. Gāze caur šļūtenēm, kas nāk no cilindriem, CO-2 zem spiediena, tiek pārnesta uz jebkuru pilota norādīto punktu. Vai jūs zināt par CO-2? "
  
  
  “Tas ir bez smaržas. Viņiem ir apgrūtināta elpošana. To nevar izsekot asinsritē.
  
  
  "Pa labi. Elpojiet pietiekami, tas tevi nogalinās. Tagad, ja kāds pārliecinātos, ka gāze no šiem CO-2 nonāk salonā un apkalpe par to nezinātu, apkalpe diezgan ātri aizmigtu. Vai tu mani dzirdi? "
  
  
  "Es aizturu elpu."
  
  
  "Labi, tagad ir jārīkojas, jo, kā jau teicu, sistēma darbojas automātiski, un, ja kāds kļūdīsies un izdalīs daļu no šī CO-2, kabīne tiks izslēgta no dūmiem. Labi, priekšgala riteņa daļā ir divdesmit astoņu voltu mikroslēdzis. Tas nodrošina strāvu kabīnes indikatoram, kas parāda, kad ir ieslēgts pārnesums. Tagad, ja es vadītu vadu no šī slēdža uz elektrisko solenoīdu katrā cilindrā, kas atrodas numur viens, kad slēdzis tiek aktivizēts, tas izdala CO2 abos, kas automātiski iedarbina pārējos četrus cilindrus. Tā sistēma darbojas, numur viens iet, viņi visi iet. Vai joprojām seko man? "
  
  
  "Kā to izraisīt?"
  
  
  "Ak, tas ir tas skaistums. Vads no solenoīdiem ir piestiprināts pie slēdža ar diviem spailēm un sprūda. Jebkurš mehāniķis var to izgatavot. Jūs to piestiprināt pie gumijas priekšgala riteņa paliktņa, lai, kad pārnesums ir pacelts un priekšgala ritenis ievelkas korpusā, tas pieskaras slēdzim un pagriež to.
  
  
  "Un, kad pārnesums nokrīt, tas izšauj."
  
  
  "Tu saprati! Bet tas vēl nav viss. Kad šis slēdzis ir iestatīts, ir jāatvieno visi savienojumi no kabīnes uz ugunsdzēšanas sistēmu, izņemot savienojumu ar priekšējo kravas nodalījumu."
  
  
  "Vai tas ir daudz darba?"
  
  
  "Nē. Desmit minūtes ar knaibles un esat pabeidzis. Viens cilvēks priekšējā riteņa visu darbu var paveikt mazāk nekā divdesmit minūtēs.
  
  
  "Un, kad viņš pabeidza, kas jums bija?"
  
  
  “Jums ir drošs veids, kā nolaišanās laikā piebeigt visus pilotu kabīnē. Lidmašīna paceļas, ieslēdzas šasijas, priekšgala ritenis nospiež sprūdu. Lidmašīna gatavojas nolaisties, un neatkarīgi no tā, kur pārnesums tiek nolaists, un, kad priekšējais ritenis nolaižas, sprūda tiek atbrīvota.
  
  
  Elektriskais lādiņš atbrīvo CO-2 pirmajā cilindrā, un pārējie aizdegas automātiski. Tādējādi priekšgala kravas nodalījumā ir aptuveni astoņi galoni CO-2. Tas atrodas zem kabīnes. Tas nāk caur ventilācijas atverēm, kurām ir īssavienojums, lai tās automātiski neaizveras. Kā jūs teicāt, jūs nevarat to smaržot. Trīs minūtes pēc pārraides neveiksmes ekipāža ir gatava.”
  
  
  "Šķiet, ka jūs jau esat to izmēģinājis."
  
  
  Viņš iesmējās, pamājot ar galvu. "Tieši tā, mēs to izmēģinājām. Tikai tas notika pēc avārijas. Mēģinājām pierādīt, kā notika vēl viena avārija, taču neviens mūs neklausīja un mēs nevarējām dabūt vraku. Viņi viņu apglabāja un aizveda. zem apsardzes. Ja es varētu paņemt rokās..."
  
  
  "Vai ugunsdzēsības sistēma DC-6 ir tai īpaša?"
  
  
  "Ir arī citi, kas ir diezgan līdzīgi tam, taču abas lidmašīnas bija DC-6B, un, kad es uzreiz dzirdēju detaļas, es domāju, ka tas varētu būt atkārtojums. Arī šis lidojums bija slepens, man noteikti patika Mendanicke lidmašīna. Laiks bija skaidrs, viss bija kārtībā, un lidmašīna veica standarta pieeju un ielidoja taisni zemē.
  
  
  
  Bija trīs izmeklētāju komandas, un labākais, ko viņi varēja izdomāt, bija tas, ka varbūt komanda ir aizmigusi. Mēs pazinām komandu un zinājām, ka viņi nav tie, kas to darītu, tāpēc daži no mums sākām paši veikt izmeklēšanu, un tas ir tas, ko mēs izdomājām.
  
  
  "Vai esat atradis pierādījumus, ka Mendanike avarēja šādi?"
  
  
  "Ellē jā! Man bija sasodīti pierādījumi! Duza un tie nelieši viņu man atņēma. Sistēmai ir četri virziena vārsti. Katram ir pretvārsts, vai jūs zināt? Tas aiztur lietas, līdz esat gatavs ļaut CO-2 plūst. Noņemiet pretvārstu, un visa gāze plūdīs pa līniju. Es atradu priekšējā nodalījuma virzošo vārstu. No tā pazuda pretvārsts, bet no pārējiem trim ne. Šie vārsti...” Viņš satvēra rokas.
  
  
  Es atliecos, skatoties uz sarkanīgo dūmaku. Protams, tā bija naiva sabotāžas metode. "Kad Dusa jūs iztaujāja, vai jūs atzināties, ka zināt, kā darbs tiek veikts?"
  
  
  "Jā, protams. Ko vēl es varētu darīt? Ērika bija..."
  
  
  "Bet tas viņu neapmierināja."
  
  
  "Nē. Viņš gribēja zināt, kas to izdarīja. Kā, pie velna, man tas būtu jāzina?
  
  
  "Vai viņš šodien jums to jautāja vēlreiz, kad jūs aizveda?"
  
  
  "Nē. Es viņu neredzēju, kamēr viņa ļaundari mani neuzveda kalnā.
  
  
  "Šī ir pirmā avārija, kuru esat izmeklējis iepriekš, vai tā notika šeit?"
  
  
  "Nē." Viņš atkal pasmaidīja. "Tās bija lielākas ziņas par to. Tas bija tad, kad es biju Kongo, pirms tā kļuva par Zairu. Es biju Leopoldvilā un strādāju Tansair. Šo lidmašīnu sauca Albertina, un puisis vārdā Dags Hammerskjölds bija viņas pasažieris numur viens. Protams, tam bija jābūt pirms jūsu laika. "
  
  
  Es nereaģēju. Es ļāvu viņam klīst tālāk. Tā bija mana vaina, ka nesaņēmu informāciju no viņa ātrāk. Es pastiepu roku un sāku regulēt frekvences skalu. — Vai tu stāstīji Dūzei par Hammerskoldas katastrofu?
  
  
  — Nē... Nē, es tā nedomāju.
  
  
  Es aizvēru acis un atcerējos: Katanga, separātiskā Kongo province. Tās vadītājs Moše Tšombe cīnās pret ANO karaspēku. Lielbritānijas slimība. Padomju varas iestādes uztraucas, ka viņu puika Lumumba viņus nogāzis. Hruščovs jau iepriekš bija ieradies ANO un brīdinājis Hammarskjöldu, ka viņam labāk atkāpties. Hammerskjölds devās uz Kongo dzēst ugunsgrēku. Lido uz slepenu tikšanos ar Tšombi Ndolā. Tāpat kā Mendanike, kas lidoja uz Osmanu. Lidmašīna avarē nolaižoties. Spriedums - bez sprieduma. Negadījuma cēlonis tā arī netika noskaidrots. Pilota kļūda bija labākais, ko viņi varēja izdomāt... Līdz Hanss Geiers parādījās. Jautājums: kāds sakars senajai vēsturei ar nozagto kodolbumbu? Atbilde: Vēl nekas.
  
  
  "Vai mēs esam pietiekami tuvu, lai sazinātos ar saviem draugiem Lamanā?" Teicu, lai noregulē austiņas.
  
  
  "Pamēģini. Bet ko tu domā par manu stāstu?
  
  
  "Jūs varat to pārdot par miljonu dolāru, bet es gaidītu, kamēr atgriezīšos Hobokenā. Tagad iedodiet man ETA, un es domāju, ka jūs un Ērika labāk plānojat kādu laiku pavadīt vēstniecībā, līdz varēsim jūs pārvietot uz veselīgāku klimatu. ”.
  
  
  "Jā, es domāju, ka ir pienācis laiks virzīties uz priekšu, bet, sasodīts, tas nelietis Duza ir otrā pusē."
  
  
  “Nerēķinieties ar to. Vai šim skrejceļam, uz kura mēs gatavojamies nolaisties, ir nosaukums?
  
  
  "Agrāk to sauca par Kilo-Forty, jo tas atrodas četrdesmit kilometru attālumā no Rufas."
  
  
  "Labi, ETA."
  
  
  “Sakiet 18.30. Kam jūs zvanīsit, vēstnieka kungs?
  
  
  — Nē, viņa priekšnieks. Es pacēlu mikrofonu. "Čārlij, Čārlij, tas ir Paipers, šis ir Paipers. Es atkārtoju zvanu trīs reizes, pirms atgriezās statiska atbilde.
  
  
  Cūku latīņu valoda ir novecojusi bērnu valoda, kurā jūs ievietojat vārda pēdējo daļu un pēc tam pievienojat ay, like, ilkay umbay - kill the bom. Tas darbojas lieliski, ja tā izmantošana nav zināma. Jūs runājat atklāti – un jūsu vēstījums ir īss. Biju pārliecināta, ka Čārlijs no vēstniecības varēs iztulkot.
  
  
  Es viņam to iedevu divas reizes un saņēmu atbildi, ko gribēju.
  
  
  "Ilokay ortythay - eeneightay irtythay," es teicu, "četrdesmit, astoņpadsmit trīsdesmit kilogrami."
  
  
  Atbilde bija: "Yadingray, oya, oudley un ear clay - lasiet jūs skaļi un skaidri."
  
  
  "Vai tu neesi tik iedomāts?" - Hanss pasmīnēja. "Es to neesmu izmantojis, kopš biju Ikersnā."
  
  
  "Cerēsim, ka arī neviens cits to nedarīs."
  
  
  Tas, ko es gribēju nosūtīt signāla kur un kad vietā, bija aicinājums AX nodot savu failu par Hammerskjöld katastrofu 1961. gada septembrī. Tas ir sen, bet es reiz redzēju tajā failu un zināju, ka tas ir sarakstā. zem īpašas zaļās kartes, kas nozīmēja “Iespējama slepkavība”. Bet pat cūku latīņu valodā es nevarēju riskēt. Dusa vēlējās uzzināt, vai Hanss zina, kas uzspridzināja Mendanikes lidmašīnu. Ja pastāvēja saistība starp šo negadījumu un negadījumu pirms gandrīz piecpadsmit gadiem,
  
  
  tad vārda Hammerskjöld parādīšanās atklātā radiofrekvencē nekādā veidā nevarēja būt nejauša. Abu lidmašīnu iznīcināšanai izmantotajā tehnikā nebija nekā trešās pasaules vai vienkāršāka. Šī bija pirmā norāde, ka NAPR varētu būt kāds ar tehniskām zināšanām, piemēram, kas bija iesaistīts Cockeye un RPV zādzībās.
  
  
  "Hans, vai jums bija nojausma, kas Hammerskieldes sabrukuma laikā bija aiz tā?"
  
  
  "Nē. Bija daudz varoņu, kuri vēlējās tikt vaļā no vecā Daga. Lidmašīna ilgu laiku bija bez apsardzes, pirms tā pacēlās. Jebkurš mehāniķis..."
  
  
  "To varēja izdarīt jebkurš mehāniķis, bet kādam tas vispirms bija jāizdomā. Vai esat kādreiz Lamanā redzējis kādu, ko pazīstat no Kongo laikiem?
  
  
  "Ja tādi ir, es tos neesmu redzējis. Protams, tas bija sen. Hei, uz kurieni tu dosies?
  
  
  "Ielieciet vēl kafiju un pārbaudiet Ēriku."
  
  
  “Dievs, vai es varu iedzert! Bet es samierināšos ar kafiju."
  
  
  Ērika sēdēja uz dīvāna, saritinājusies uz segas. Es sāku attālināties no vietas, kur viņa gulēja, kad viņas roka apvijās ap manu kāju. Viņa atvēra acis un pasmaidīja. "Es gribēju, lai tu atnāk."
  
  
  "Jums vajadzēja nospiest zvanīšanas pogu."
  
  
  Viņa nometa segu. Krūšturā un bikini biksēs viņa izārstēs jebkuras acu sāpes — tikai iesākumam. "Es gribu, lai tu man izdari pakalpojumu..."
  
  
  Es stāvēju un skatījos uz viņu. Smaids pazuda, viņas balss atskanēja kaklā. "Es nedomāju, ka mums ir daudz laika," viņa teica, virzot roku uz augšu manā kājā.
  
  
  Es izdarīju mums abiem pakalpojumu. Galu galā laika bija maz. Es izslīdēju no savām drēbēm, un viņa izslīdēja no mazā, kas bija mugurā. Es maigi apgūlos viņai virsū uz dīvāna, un vienā mirklī mūsu ķermeņi kļuva par vienu, kad mēs kustējāmies kopā, sākumā lēnām, pēc tam vēl uzstājīgāk, līdz mēs abi drebējām, saliecāmies kopā...
  
  
  Kad es viņu atkal noguldīju, viņa atvēra gausu aci un uzlika roku man uz pakauša. "Vai jūs domājat, ka es kādreiz uzzināšu, kas jūs esat?"
  
  
  "Kad mums būs iespēja, es jums pateikšu." ES teicu. "Vai vēlies kafiju?"
  
  
  "Šis būs labs". Viņa pasmīnēja, pamāja ar lūpām un aizvēra acis.
  
  
  Es pagatavoju kafiju.
  
  
  
  
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kad mēs tuvojāmies Kilo-Forty, Hanss zaudēja augstumu un mainīja kursu. Iegājām dzīvžogā, cerot uz kāpu virsotnēm, lai ne tikai izvairītos no Rufas radara kontroles, bet arī lai paslēptu iespējamo vizuālo novērojumu.
  
  
  Hanss bija tikpat labs kā mājas balodis, kā arī mehāniķis, jo pēkšņi mēs lidojām pāri smiltīm klātai betona joslai. Es pamanīju svītru pēc tam, kad ieraudzīju netālu novietotu Land Rover. No dzinēja stiprinājuma plīvoja Amerikas karogs. Viņam blakus mūs vēroja divi cilvēki.
  
  
  Es vēroju gaisa satiksmes kontrolieri Rufu, un, Hansam lidojot garām, lai pārbaudītu skrejceļa stāvokli, es dzirdēju pazīstamu balsi. Tā bija Duza, tikko dzirdama balss. Viņš sevi un savas izsaukuma vēstules identificēja kā Beach Twin. Viņš brīdināja Rufu, lai viņš mūs izseko un nošauj, ja mēs neievērosim pavēli nolaisties. Ja mūs paņems dzīvus, mēs tiksim aizturēti, līdz viņš ieradīsies.
  
  
  "Tas varētu būt nedaudz skarbi," Hans teica. "Varbūt jums vajadzētu atgriezties un sēdēt pie Ērikas, ja šīs plaisas ir lielākas, nekā izskatās no šejienes."
  
  
  "Tikai noliec, draugs, es pēc tavas pavēles strādāšu pie pārnesumiem un atlokiem. Viņam bija pietiekami daudz ko padomāt, es viņam neteicu, ka mums var būt kompānija.
  
  
  Viņš vadīja veco putnu uz nosēšanās joslu ar pietiekamu jaudu, lai viņš varētu ātri atkal pacelties, ja skrejceļš atrastos pārāk saplēstu vai nepareizi novietots.
  
  
  Kad nonācām pie nelīdzenas pieturas pusceļā no izskalotā skrejceļa, es teicu: “Hans, tu esi īsts profesionālis. Tagad izslēdziet slēdžus un dosimies prom no šejienes.
  
  
  Ērika jau bija pie kajītes durvīm un atvēra aizbīdni, kad es gāju pa eju. "Neatstājiet neko, kas ir tavs, mīļā," es teicu.
  
  
  — Es neko daudz neatnesu. Viņa man uzsmaidīja. "Ko tagad?"
  
  
  "Tagad mēs braucam, nevis lidojam."
  
  
  "Jebkur ar tevi," viņa teica, un mēs atvērām durvis.
  
  
  Satons stāvēja lejā un skatījās uz mums, kam sekoja kaprālis Simms.
  
  
  "Priecājos, ka tu to varēji," es sacīju, nolecot lejā. Es turēju roku pēc Ērikas.
  
  
  "Mums labāk ir kustēties," viņš teica, skatīdamies uz viņu.
  
  
  Gaismas ātri iedegās, kad iekāpām Land Rover, kas bija viena no labajām lietām tuksneša krēslā.
  
  
  — Es nedomāju, ka tevi pamanīja. Satons pagriezās pret mums, lai vēlreiz papētītu Ēriku.
  
  
  „Šī ir Gaijeres jaunkundze un Gaijera kungs,” es iepazīstināju ar sevi. "Pagaidām viņi būs jāizmitina vēstniecībā.
  
  
  
  Viņi var vēlēties ātri tikt prom no šejienes. Es paskaidrošu vēlāk. Kāda ir situācija Lamanā? "
  
  
  “Lieliski, kā mēs gaidījām, bērēs bija liels troksnis, vēstniecībā bija daudz cilvēku. Tagad viss ir klusāk. Es pieņemu, ka jūs zināt, ka Osmans paņēma Budanu. Tazahmeds plāno viņu atgriezt. Šķiet, ka viņš šeit stingri kontrolē."
  
  
  "Vai ārā kaut kas notiek?"
  
  
  Viņš paskatījās prom no Ērikas. "Nekas nav zināms," viņš stingri sacīja. Bija acīmredzams, ka viņu bija informējis viņa paša štābs, iespējams, tāpēc, ka viņš smirdēja par manu klātbūtni uz vietas. Bet ko viņš zināja un ko viņš domāja, mani interesēja tikai viens mirklis. Tas, kurš nozaga Cockerel un UAV, vēl nav to publiski paziņojis.
  
  
  Mēs braucām pa to, kas kādreiz bija piebraucamais ceļš. Iestājoties krēslai, kaprālis uzvilka visurgājēju pa stāvo nogāzi un uz labāka ceļa. ES jautāju. - "Kaprāl, vai varat paklausīties Rufu par šo lietu?"
  
  
  "Jā, ser. Mēs tos skatījāmies, ”viņš teica, rokai virzoties uz regulēšanas ciparnīcām uz uztvērēja uz pjedestāla. Atskanēja balss, kas runāja franču valodā un pēc tam atkārtoja to arābu valodā, brīdinot kaujiniekus uzmanīties uz mums uz dienvidiem no Lamanas.
  
  
  "Izskatās, ka jūs ieradāties tieši laikā," Satona mēģinājums nožūt bija nedaudz mitrs.
  
  
  Vēstniecībā Paula veda Ēriku un viņas tēvu kaut kur, kur bija karsts ūdens un ēdiens. Viņa arī mani informēja, ka esmu saņēmis īpašu uzaicinājumu intervēt Mendanikes kundzi Prezidenta pilī rīt pulksten četros pēcpusdienā. Izrādījās, ka Šema meklē atgriešanās tikšanos.
  
  
  Tad es paliku viena ar Satonu. "Tu varēji man pastāstīt," viņš teica, un viņa tonis liecināja, ka viss būtu savādāk, ja es to darītu. "Protams, es domāju, ka atrast Cockerel jebkur tūkstoš jūdžu attālumā no šejienes ir tīra muļķība."
  
  
  "Tad kāda jēga jums stāstīt?"
  
  
  "Starp vēstnieka Petersena nāvi un zādzību nav absolūti nekādas saistības," viņš sacīja. "Mums ir kravas automašīna, un policija ir atradusi vadītāju. Viņš atzina visu. Tā bija muļķīga negadījums."
  
  
  “Dzīve ir pilna ar viņiem, vai ne. Paldies, ka paņēmāt mūs." Es novērsos un gāju augšā pa kāpnēm, dodoties uz sakaru telpu.
  
  
  Čārlijs Nīls atstāja mani vienu skaņu izolējošā kabīnē ar skrembleru, kamēr viņš devās izveidot pareizo savienojumu. Skreberis ir lielisks izgudrojums. Tas darbojas elektroniski, pārvēršot jūsu vārdus nesaprotamos vārdos un pēc tam izspļaujot tos otrā galā, kā jaunu. Skreblerim ir viens trūkums. Ja tos izseko trešā puse, sūtīšanas laikā vārdus var atšifrēt, izmantojot vēl vienkāršāku elektronisku ierīci. Tādējādi daudzi valsts noslēpumi kļuva zināmi daudziem cilvēkiem. Pretpasākums tam ir pastāvīgi mainīga koda klātbūtne šifrētājā. Tas padara kontrolētu tulkošanu neiespējamu. Vismaz pagaidām.
  
  
  AX bija šāds kods, un, piešķirot Čārlijam Nīlam īpašu numuru sastādīšanas secību, es zināju, ka mēs ar Hoku runāsim privāti, lai arī ilgi, jo šifrēšanai nepieciešamas garās pauzes.
  
  
  Es netērēju laiku sveicieniem. "Hammarskjöld katastrofa". ES teicu. "Ietekme uz motivāciju un individuālo līdzdalību."
  
  
  Pat caur skrembleru Houka balsij bija tāda pati braukšanas kvalitāte. “Pieprasījums tiek pārbaudīts. Tikmēr ne no kādiem avotiem nav saņemtas pozitīvas norādes par pazudušā aprīkojuma atrašanās vietu. Vācijas prese ziņoja par baumām par pazušanu. Bundesvērs un SHAPE to noliedza. Kremlis draud rīt 1200 GMT publiskot paziņojumu, ja problēma turpināsies. nolēma."
  
  
  Viņš pārtrauca runāt; un es sēdēju, neko nerunājot, gaidot, kad viņš atbildēs uz maniem jautājumiem. Daudz ir rakstīts par kodolmateriālu zādzībām – tās pieaugošo potenciālu. Ir arī rakstīts, ka mēs Rietumos esam tik ļoti pieraduši pie terora aktiem, ka kodolšantāžas draudi vienkārši tiks uzskatīti par nākamo soli pieaugošajā vardarbības mērogā. Es to nenopirku.
  
  
  Kremļa paziņojums būs nāvējošs psihopolitisks trieciens NATO un ASV. Tas izraisīs plašu sašutumu. Un vienīgais, kas izlēma, bija jautājums, kam pieder Gailis un kur tas tika nosūtīts. Rezultāts varētu būt kodolkonfrontācija, kuras rezultātā viss pārējais liktos nenozīmīgs.
  
  
  Vanaga balss pārtrauca manas skremblera izraisītās domas. “AX secinājums, ka Hammarskjöld katastrofa bija iespējama sabotāža, izmantojot nenosakāmu gāzi. Mehāniski pierādījumi netika atrasti. Aizdomu centrā ir Beļģijas pilsonis doktors Kornēlijs Mertenss. Mertenss, ilggadējs VDK virsnieks, kurš specializējies tehniskajās jomās, bija arī Apvienoto Nāciju Organizācijas drošības virsnieks. Mertenss nav disciplinārs.
  
  
  Iespējams, viņš Kongo ir darbojies neatkarīgi. Tiek ziņots, ka viņš tika nogalināts Ēģiptē 67. gada kara laikā.
  
  
  Kad Vanags sniedza ziņojumu, manas cerības atklājās. Tas atkal tika slēgts. Es sēdēju ar aizvērtām acīm: "Cik precīzs ir ziņojums par viņa nāvi?"
  
  
  ES gaidīju. "Ir zināms, ka viņš atradās Mukhabarat galvenajā mītnē Portsaidā. Ēka tika uzspridzināta, izdzīvojušo nebija. Mertenss kopš tā laika nav redzēts."
  
  
  Tas izskatījās pēc strupceļa. Man bija pēdējais dūzis. "Vai doktors Otto van der Mērs atradās Ēģiptē 67. gada kara laikā?"
  
  
  Šī bija visilgākā gaidīšana. Kad Vanags atkal ierunājās, pat virs skramblera, smilšpapīrs bija gaišākā krāsā. “Apstiprinoši attiecībā uz van der Mēru. Viņš tur bija jūnijā. Tika ziņots, ka viņš ir slims. Pēc kara neviens viņu neredzēja, līdz viņš septembrī parādījās Alžīrijā.
  
  
  "Es turpināšu sazināties," es teicu.
  
  
  
  
  
  
  
  17. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kamēr es gāju dušā un skūjos Satona dzīvoklī, vēstniecības vadītājs atdeva manu Fiat veselu un veselu. Viņam tika dotas pareizās atbildes uz visiem viņa jautājumiem, taču nebija neviena, kam tās uzdot.
  
  
  Satons ļoti vēlējās visu noskaidrot un tikt attīrīts no pagātnes grēkiem. Viss, ko es no viņa gribēju, bija pilsētas karte. Kamēr es to pētīju, iezvanījās telefons. Tā bija Paula. Vakariņas būtu gatavas, ja mēs būtu izsalkuši. Es negribēju atteikties no prieka. Es teicu Satonam atvainoties. Tad es atstāju vietu. Man ir apnicis cilvēki, kas man traucē, oficiāli vai citādi. Kad man ir darbs, es labāk to daru vienatnē.
  
  
  Van der Mēra villa atradās Flagey ielā, dažu kvartālu attālumā no centrālā laukuma. Atkal noparkojos policijas ēkas priekšā. Es gribēju izjust Lamana atmosfēru nākamajā dienā pēc lielām bērēm. Kluss bija īstais vārds. Karaspēks aizgāja. Policijas apsargi sēdēja arkā, smēķēja cigaretes un tērzēja. Viņi tikai paskatījās uz mani. Šķiet, ka Tasakhmedu uztrauca tikai Šema dusmas, bet Budanā - Osmana okupācija. Viņš gribēja pieradināt pirmo, un viņš varēja noķert otru, kad bija gatavs.
  
  
  Šķērsoju parku vāji apgaismotā tumsā, zinot, ka, ja šis hobijs novedīs tikai pie sojas pupiņām un kokvilnas, man būs jāziņo Vanagam par neveiksmi un jādodas prom. Pilnīgi iespējams, ka Mertenss varētu būt van der Mēra dubultnieks. Ādas maskēšana un krāsošana profesionālim nav problēma. Pieredzi var iegūt arī lauksaimniecībā. Tā kā Āfrika un ANO bija viņu kopīgās operāciju zonas, Mertenss, iespējams, atdarināja van der Mēru, un, ja van der Mērs būtu miris nejauši vai pēc pavēles Sešu dienu kara laikā, pieņemot, ka viņa identitāte būtu īsts Mertensa apvērsums. ' daļa. Par labāku segumu neviens nevarēja sapņot.
  
  
  Flagy Street bija tumsā, un pie van der Meer vārtiem nebija gaismas. Man atkal vajadzēja kāpt pāri sienai. Bet vispirms, lai pasargātu rokas no stikla plīsumiem, uzmetu mēteli. Es izdarīju labu lomu. Pēc izkratīšanas es pārbaudīju Vilhelmīnu un Hugo, priecājos, ka mājā dzīvo Pjēra dvīnis. Tad es uzlēcu uz plaukstām.
  
  
  Otra sienas puse bija tikpat tumša. Villā nebija gaismas. Bija agri iet gulēt. Ārsta nebija mājās. Neviena cita nebija. Vieta bija aizslēgta un aizslēgta kā ēģiptiešu kaps, logi augšā un apakšā bija aizzīmogoti. Klusinātājs, kas paslēpts rokas iekšējā kabatā, cieši pieguļ Vilhelmīnai. Viens šāviens pa aizmugurējo durvju slēdzeni un es biju iekšā.
  
  
  Gaiss bija smags kā tumsa. Acīmredzot kādu laiku neviens nebija mājās. Manas zibspuldzes plānais stars tvēra mēbeles, paklājus, gobelēnus, artefaktus. Tā bija liela centrālā telpa, kas bija izraibināta ar pufiem. Blakus tai atradās ēdamzāle, tad zāle un tālāk – ārsta kabinets. Tur es iekļuvu dubļos.
  
  
  Sienas bija izklātas ar grāmatām, bet mani apturēja masīvais galds istabas centrā. Manas zibspuldzes stars spēlēja papīrmašē miniatūrām. Tas nebija lauksaimniecības eksperimentālās stacijas makets, bet gan vērienīga Portāriusa drupu izstāde.
  
  
  Informācijas materiālos, ko Vanags man iedeva mācīties, bija pieminētas drupas. Mendanike tos slēdza sabiedrībai pirms četriem gadiem pēc negadījuma gaismas un skaņas šova laikā, kad kolonna nokrita un nogalināja pāris skatītāju vidū. Laikā, kad lasīju šo rindkopu, mani pārsteidza doma, ka incidents nešķita pietiekami svarīgs, lai aizvērtu drupas un tādējādi nogrieztu vienu no nedaudzajiem Lamanas tūrisma objektiem. Tagad es varētu vainot sevi, ka es nekavējos pie nesaprotamā brīža. Nav zināms, kā karstajā sestdienas pēcpusdienā notika romiešu ratu sacīkstes.
  
  
  Es izmantoju iespēju un ieslēdzu lampu. Portarijs savā spožumā izpletās visā savā laika nolietotajā krāšņumā. Tā bija liela pilsētu kolonija, kas dibināta pēc Kartāgas krišanas.
  
  
  Savā kulminācijā pilsētā dzīvoja trīsdesmit tūkstoši romiešu un viņu vergi. Tagad manā priekšā gulēja tā modelis — salauztu sienu, kolonnu un šauru ieliņu displejs — vieta, kas pilna ar ļoti seniem spokiem un, iespējams, vienu ļoti modernu kodolieroci un tā nesējraķeti. Cik cēla vieta to noslēpt, uzkāpt un palaist! To var viegli nomaskēt, lai tas izskatītos pēc citas kolonnas vai arkas. Satelīta kameras to nebūtu spējušas noteikt.
  
  
  Istabā, starp grāmatām vai uz bagātīgi izrotātā galda nebija nekā, kas liecinātu, ka arheoloģija ir Dr. van der Mēra, dzimusi Mertensa, hobijs. Uz sienas bija laba karte, kurā bija redzams, ka Portarijs atrodas 30 kilometrus — aptuveni 18 jūdzes uz austrumiem no Lamanas, bet vēl 60 kilometrus uz dienvidiem no Portarijs atrodas Pakars. Pēc tam, kad tik daudzas lietas nederēja, viss saderēja ideāli: Doktora izvēlētā desantnieku komanda vienlaikus ieradās Lamanā divas un trīs, virzoties uz Pakaru un pēc tam uz Portariusu. Manā domu ķēdē noskanēja brīdinājuma zvans.
  
  
  Izslēdzu lampu un stāvēju tumsā, klausījos rībēšanu – četrkājains, nevis divkājains. Bet kopš nokļuvu migā, skriešanas nav bijis. Ieejot iekšā, es aizvēru biroja durvis. Es stāvēju viņam blakus ar Vilhelmīnu rokā. Caur diviem aizslēgtajiem logiem istabā nevarēja redzēt nekādu cīņu. Pirms iegāju no aizmugures, es nemanīju signalizācijas vadus. Tomēr ar tādu profesionāli kā Mertensa es varētu paklupt uz kaut ko tādu, kas varētu novērst Varšavas paktu.
  
  
  Man nebija noskaņojuma stāvēt un elpot putekļus un pārkarsētu gaisu, gaidot atbildi. Piegāju pie tuvākā loga. Slēģi bija nolaižami no metāla ar žalūzijām. Tie tika piestiprināti pie gredzeniem abās pusēs ar vienkāršu aizbīdni. Es ieliku Luger kabatā un atpogāju tās. Es ļāvu skrūvei pacelties, piespiežot tās atsperi, lai tā negrieztos. Ar muguru pret durvīm man ļoti nepatika situācija; Es kļuvu par ideālu siluetu mērķa praksei. Logam bija rokturis, un es to pagriezu gandrīz tiklīdz pacēlu slēģus. Tad viss bija beidzies.
  
  
  Es nelietotu Killmaster N3 jutīguma trūkuma dēļ. Tieši šī slēptā jutība – piektā, sestā vai septītā maņa – mani uzturēja dzīvu. Skrienot pret sienu, visas manas sajūtas mirgoja sarkanā krāsā. Viņi nevarēja mani glābt, taču brīdinājums bija pietiekami skaidrs, un, kad pēkšņi visa vieta izskatījās pēc Kenedija stadiona sākuma, es zināju, ka mani instinkti ir labā formā, pat ja mana nākotne bija šaubīga.
  
  
  Pagriezos un ieritinājos aiz vienīgā pieejamā seguma – majestātiskas palmas. Uz muguras es izšāvu divus tuvākos lukturus pie sienas un pēc tam nodzēsu tuvāko uz jumta. Mana šaušanas spēja izskatījās tā, it kā tā bloķētu gaismu ar zirnekļu tīkliem. Viņu bija pārāk daudz.
  
  
  Pa megafonu atskanēja balss franču valodā. "Izmetiet ieroci un ar seju pret sienu!"
  
  
  Automātiskā apšaude pārtrauca komandu, pāršķēlot palmas stumbru dažas pēdas virs manas galvas. Apšaude tika veikta no villas pamatnēm. Tam sekoja vēl viena uguns līnija no mājas priekšā esošajiem krūmiem. Bojāta lielākā daļa palmas. Trešais, šis no mājas aizmugures, to izmēģināja. Ja viņi sāks tā šaut, viņi nogalinās koku.
  
  
  Viņi mani ielika kastē. Pat ja es varētu kāpt pāri sienai, tur kāds gaidītu. slazds tika rūpīgi uzstādīts. Jautājums bija tikai par to, vai viņi zināja pirms vai pēc manas ienākšanas mājā, ka esmu atnācis zvanīt.
  
  
  Savu atbildi saņēmu diezgan ātri. "Monsieur Carter, jūs mirsit pēc minūtes, ja nepaklausīsit!"
  
  
  Tas tiešām lika man paklausīt. Ne jau no draudiem, ka es nomiršu, ja es to nedarīšu, bet gan tāpēc, ka kāds zināja, kas es esmu. Un vienīgais cilvēks visā NAPR, kuram par to vajadzēja zināt, bija Niks Kārters.
  
  
  Es negribot izmetu Vilhelmīnu aukstajā gaismā un piegāju pie sienas kā vīrietis, kurš bija pārliecināts, ka grasās ar viņu sadurties.
  
  
  "Noliec rokas pie sienas un noliecies!" komanda ieradās.
  
  
  Es ilgi gaidīju, visticamāk, psiholoģiskās ietekmes dēļ, ko tas noteikti atstāja uz mani, pirms izdzirdēju tuvojošos soļus. Kāda roka satvēra manus matus un parāva manu galvu. Es ieraudzīju kaujas zābakus un olīvzaļas piedurknes, pirms acis iekrita acīs. Kāda roka prasmīgi glāstīja manu ķermeni, meklējot paslēptu ieroci. Viņš neatrada ne Igo, ne Pjēru, bet es zaudēju iespēju cīnīties. Manas rokas tika atvilktas un plaukstas bija sasietas. Tad, sadevušies rokās no katras puses, viņi stūma mani uz priekšu. Šķita, ka doma bija nostādīt mani ceļā uz visu, kas liktu man paklupt un savainot apakšstilbus. Šķēršļu joslas beidzās tā, kā biju gaidījis, es sēdēju mašīnas aizmugurējā sēdeklī ar diviem ienaidniekiem abās pusēs.
  
  
  Tad viss apstājās.
  
  
  Es atmetu galvu atpakaļ, ieelpojot nakts gaisu.
  
  
  Tad jautāju. - "Cik jūdžu līdz Portariusam?"
  
  
  "Aizveries," teica viens no maniem apsargiem.
  
  
  "Pietiekami tālu vienvirziena braucienam," bija atbilde no frontes.
  
  
  
  
  
  
  
  18. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Man nebija nekādu iebildumu par braucienu vienā virzienā. Logs bija nolaists, vējš pūta no jūras, un kaut kur ārā patrulēja lidmašīnas pārvadātājs. Viss, kas man bija jādara, bija aktivizēt pārvietošanas pogu, kas piestiprināta pie labās kājas aiz ceļgala, un es varēju pietiekami ātri ievest sešsimt jūras kājnieku. Bet pagaidām biju apmierināts ar spēli.
  
  
  Jau pašā sākumā bija skaidrs, ka zādzība nebija plānota vienas nakts laikā. Vairāk kā četri darba gadi - kopš Mendanike slēdza Portarius incidenta dēļ, kas nebija negadījums. Iespējams, ka Mertenss, uzdodoties par van der Mēru, pārliecināja Mendanicki, ka viņš vēlas izmantot drupas kādam citam mērķim, nevis pašreizējam. Kopš šī brīža Mertens veica sagatavošanās darbus aiz savas personības trīskāršā aizsega, drupām un bezcerīgā stāvokļa.
  
  
  Viņa gredzenā bija aģenti Kasto un Heidelbergā. Pretējā gadījumā viņš nevarētu zināt, ka, lai gan Rooster's Eye ir nāvējošākais taktiskais kodolierocis NATO arsenālā, tas ir arī visneaizsargātākais. Visiem pārējiem kodolieročiem ir divu atslēgu sistēma, kas aizsargā pret šādu zādzību.
  
  
  1970. gadā nemiernieku elementi Grieķijas armijā mēģināja ieņemt bunkurus netālu no Salonikiem, kur tika glabāti taktiskie kodolieroči. Viņus apturēja Grieķijas gaisa spēku iznīcinātāju eskadra. Pat ja viņi iegūtu kodolieročus, tie viņiem būtu nederīgi un nevienam neapdraudētu. Viņiem nebūtu otrās atslēgas.
  
  
  Ar Cockeye ir savādāk. Tā integrālā shēma un aviācijas elektronika ir tāda, ka ikviens, kurš satver tās melno kasti un saprot tās darbību, var to uzspridzināt. Šī iemesla dēļ “Cockerel” tika īpaši aizsargāts. Tas, ka Mertenss spēja trāpīt pa aizsargiem, parādīja, cik veikls viņš un viņa kolēģi bija.
  
  
  Nabaga vecais Mendanike vai nu uzzināja rūgto patiesību, vai kļuva auksts, kad Gailis nokļuva viņa dzimtajā zemē. Izmisumā viņš brīdināja vēstnieku Petersenu. Lai gan man nebija visu detaļu, es redzēju, ka Duza un Tasahmeds bija iesaistīti darījumā. Viņu uzdevums bija uzturēt fronti un pievērst tai sabiedrības uzmanību. Šema neradīja nekādus draudus. Viņa bija ideāli piemērota, lai radītu mītu par pretapvērsumu. Vienīgi Hanss Geiers bija drauds, un tieši pateicoties viņam es sēdēju mašīnas aizmugurē, važās kā vista, ceļā uz slavu, kas kādreiz piederēja Romai.
  
  
  Galu galā bija pagājušas garas pāris dienas. Nolēmu, ka vajag nedaudz pagulēt. Mani pamodināja nelīdzenā zeme un nakts aukstums.
  
  
  Mašīna apstājās. Balsis runāja ātri, čukstus. Mēs devāmies tālāk. Sitieni apstājās un es sapratu, ka mēs ejam lejā. Vējš un jūras troksnis apklusa. Mašīnas raidītā atbalss vēstīja, ka esam slēgtā telpā. Atkal apstājāmies. Šoreiz dzinējs tika izslēgts. Durvis atvērās. Pieklusinātākas balsis, divas runā vāciski, viena saka: "Netērējiet laiku."
  
  
  Apsargs man pa labi pagrūda mani pa kreisi. Tas, kas man pa kreisi, turēja mani aiz apkakles. Man izdevās atturēties no nosmakšanas. Ģenerators dungoja. Metāla durvis nošķindēja. Tam bija kuģa skaņa. Bija arī pastaiga. Es jutu, ka cirkulē vēss gaiss. Portarius ir instalēti atjauninājumi.
  
  
  Atskanēja ātra komanda, un es apsēdos. Roka uz manas apkakles balstījās uz aizsietām acīm. Es pamirkšķināju pēkšņajā gaismā, cenšoties koncentrēt acis.
  
  
  Trīs no viņiem sēdēja pie galda man pretī. Pāris abās vecākā pusē šķita nepazīstami, un vājajā gaismā viņi bija vairāk ēnā nekā viņu priekšnieks. Arī ēnā aiz viņiem atradās DC-7 augstā astes daļa. Tas bija pazemes angārs, un es priecājos, ka nedevos Rufā lidmašīnu medīt. Sienas abās pusēs bija metāla, bet nojume augšpusē bija kamuflāža. Bez šaubām, aiz tā ir jābūt maskētam skrejceļam, taču es domāju, kāpēc satelīta sensori to neuztvēra.
  
  
  "Vai jums tas šķiet iespaidīgi?" - jautāja mans saimnieks.
  
  
  "Kā jūs to saucat, vēlie romieši vai brāļi barbari?"
  
  
  "Man jāsaka, ka es tevi gaidīju agrāk," viņš ignorēja manu komentāru.
  
  
  — Es ierados, cik ātri vien varēju, bet domāju, ka jums būs jāpārrunā šī kavēšanās ar pulkvedi.
  
  
  Viņš arī to ignorēja. “Tu zini, ka gandrīz zaudēji derības ar mani. Es ienīstu zaudēt likmes. Vai tā nav, doktor Šrēder?
  
  
  Viņam pa kreisi bija doktors Šrēders ar apaļu, cietu seju un sirmiem, īsiem matiem. "Jā," bija viņa atbilde.
  
  
  
  — Saki man, kā tevi sauc, van der Mērs vai Mertens?
  
  
  
  "Ha!" viņš trieca ar plaukstu pret galdu. "Labi! Es tev teicu, es tev teicu!" - viņš satraukti teica draugiem. "Un šī ir viena likme, ko es uzvarēšu, doktor Vilja. Es teicu, ka viņš to uzzinās."
  
  
  Dr Villa, tievāks puisis ar ūsām, iesmējās.
  
  
  "Tu izklausies pēc spēlmaņa," es teicu.
  
  
  "Ak, nē, es nekad nespēlēju azartspēles. Es derēju tikai uz noteiktām lietām. Tāpat kā es derēju uz jums, Kārtera kungs. Es tiešām domāju, ka tu ēdīsi brokastis šeit.
  
  
  "Nu, jums bija iespēja mani uzaicināt."
  
  
  "Es gribēju, bet vakar bija par agru. Tu sabojāji manu dienu, un bija daudz darāmā.
  
  
  "Labāk būt pamatīgam."
  
  
  — Tieši tā! Viņš pamirkšķināja un pavilka degunu. “Esmu pārliecināts, ka kā viens profesionālis piekritīsiet, ka šī ir īpašība, kas rada atšķirību. Es pazīstu savus kolēģus un varu rezumēt mūsu darbības panākumus – mūsu misiju,” viņš sniedza roku svētībā. "caur pamatīgumu. Vai nav pareizi, kungi?"
  
  
  Viņi nomurmināja atbildē. “Jā, pamatīgums. Vai jūs zināt, Kārtera kungs, kāpēc vairums banku aplaupīšanas, lai arī cik labi plānotas, beidzas ar neveiksmi? Laupīšanu var lieliski izpildīt, bet tas ir pēc fakta – pēc fakta!” viņš pacēla pirkstu, lasīdams lekciju “kur lietas sabrūk. Un iemesls, protams, ir neveiksme vispārējā plānošanā - gan pēc fakta, gan pirms tā." Viņš mīļi pasmaidīja. "Vai jūs zināt, cik ilgi mums bija šī operācija plānošanas stadijā?"
  
  
  "Apmēram četrus gadus, dodiet vai paņemiet pāris mēnešus."
  
  
  "Lieliski! Lieliski! Vai jūs saprotat, par ko es runāju?" Viņš pagriezās pret saviem klusajiem partneriem un tad atkal pagriezās pret mani. “Kad pirmā fāze tika pabeigta, mēs zinājām, ka esam kritiskajā septiņdesmit divu stundu periodā. Izlaistais materiāls bija jāatnes šeit bez atklāšanas. Un nokļuvis šeit, mums bija jāpārliecinās, ka viņš netika atklāts. pamatīgums, Kārtera kungs."
  
  
  "Es zināju, ka kaut kur man ir jābūt vietai."
  
  
  “Mēs zinājām, ka Rietumos ir viena organizācija, no kuras mēs varam sagaidīt nepatikšanas. AX, bet no AX - Niks Kārters. Mums par jums ir tik bieza dosjē kā karš un miers.
  
  
  "Es ceru, ka arī tas tiks izlasīts."
  
  
  "Ak, dažos veidos labāk." Viņš izmantoja pirkstus. “Rietumvācijas BND ir smiekli. CIP zaudēja savas darbības spējas to idiotu atmaskošanas un ekspluatācijas dēļ, kurus viņi šeit sūtīja. MI6 ir aizņemts Olsterā un Kiprā. Francijas un Itālijas SID ir saistīti ar pašmāju teroristiem un tā tālāk, un tā tālāk. Mēs to lasām tikai AX un no AX jūs pats, un mums nebija vajadzīgs dators, lai to pateiktu."
  
  
  "Vai drīkstu piecelties un pateikties par jūsu uzslavu?"
  
  
  "Tas nav nepieciešams. Tā kā jūsu organizācija lepojas ar savu izcilību, mēs, Kārtera kungs, lepojamies arī ar sevi. Kā jau teicu, mēs jūs gaidījām."
  
  
  "Ja jūs gaidījāt mani, kāpēc jūs mēģinājāt mani nogalināt Romā?"
  
  
  Mertensa sarauca pieri: “Tā bija kļūda, un es atvainojos. Mūsu stacijas priekšnieks Romā ir brīdināts, lai jūs sekotu līdzi. Pārmērīgas dedzības dēļ viņš nepareizi interpretēja savus norādījumus. Viņš nevarēja zināt, ka jums ir kāda loma mūsu organizatoriskajā plānā. Tomēr viņa rīcība bija nepiedodama, un viņš vairs nav starp mums. Es atbraucu no Lamanas, lai pievienotos jums pēc atgriešanās. Tātad tagad jūs saprotat."
  
  
  "Nē es nezinu. Ja Duzai būtu jādodas, es atgrieztos Romā caur Kairu.
  
  
  "Duza dažreiz ir muļķis. Viņš nenovērtēja tavas spējas, bet tici man, tu nebūtu devies uz Kairu, tu būtu atbraucis uz šejieni. Tā vietā jūs devāties uz Budanu savvaļas zosu vajāšanā.
  
  
  "Tu atbilstu aprakstam," es teicu, skatoties, kā sastingušais smaids pazūd.
  
  
  "Pavisam. Nu, ir pienācis laiks doties tālāk." Viņš pamāja apsargiem aiz manis.
  
  
  Viņam turpinot, es domāju piespiest kājas atzveltni pret krēslu un ieslēgt signalizāciju. Es nolēmu gaidīt divu iemeslu dēļ. Viņš gaidīja, ka izmantos mani, kas nozīmēja, ka izpilde šobrīd neietilpst plānā, un es biju gatavs spēlēt līdzi, līdz ieraudzīju "Cockerel" miesā.
  
  
  Apsargi mani pievilka kājās. Arī Mertens un viņa kolēģi ārsti bija ģērbušies glītās zaļās kaujas formastērpos. Viņu zābaki bija nopulēti līdz spīdumam. Izskatījās, ka Mertens un viņa kompānija būtu iesaistīti ne tikai kodolieročos.
  
  
  Šrēders stāvēja ar galvu un pleciem augstāk par pārējiem diviem. Dueling rētas uz vaigiem, plakana prūšu seja - atņemiet trīsdesmit gadus, un jūs sagūstīja SS austrumu frontē, pārstrukturēja, atgriezās Austrumvācijas Demokrātiskajā Republikā, lai vadītu MBS teroristu vienību, un pēc tam uz Āfriku par to pašu, un kā teikts, būtu mans runīgais meistars, "un tā tālāk, un tā tālāk."
  
  
  Otrs, Villijs, ir no tās pašas vietas
  
  
  krunkaina, šaura, aizvērta seja ar spīdīgi melnām acīm. Viņš izskatījās pēc nikna inkvizitora, tāda tipa, kurš sadedzinātu sevi, lai sadedzinātu tevi.
  
  
  "Manas plaukstas," es teicu, "labāk būtu attaisīt."
  
  
  "Es atvainojos par to, mister Kārter," Mertens izklausījās skumji, "taču, kā jau teicu, mēs rūpīgi plānojam un plānojam, lai jūs būtu pēc iespējas drošībā. Mēs nenovērtējam jūsu spējas par zemu."
  
  
  Viņš norādīja, kad viens no apsargiem devās prom no manis uz metāla durvīm un pagrieza to apaļo rokturi. Durvis atvērās, un es ieraudzīju telpu, kas radīja futbola laukuma iespaidu ar stadionu. Skatītāji ilgojās pēc kaut kā plānāka par cūkādu. Tas bija pilsētas kolizejs. Mēs iekļuvām tur, kur reiz bija cietumi un būri zem amfiteātra grīdas. No senā mūra palikusi tikai akmens grīda un apkārtējās sienas.
  
  
  Tur bija mēness, un tā gaismā es redzēju sieta maskēšanās tīklu virs galvas un virs tā paša Kolizeja apaļās drupas. Iztīrītās cietuma zonas centrā atradās pazudis "Cockerel". Tas tika uzstādīts uz drona. Abi sēdēja uz palaišanas rampas, kas bija ļoti zemā leņķī.
  
  
  Mēs devāmies uz starta rampu. Tas bija ideāls patvērums. Ne satelīts, ne SR-71 kameras kosmosā to nekad nepamanīs - vismaz līdz tā palaišanai. Tas, protams, bija ironiski – šeit, drupās, bija ideāla ierīce drupu radīšanai.
  
  
  — Nu, Kārtera kungs, kā jūs domājat? - sacīja Mertens.
  
  
  — Esmu neizpratnē.
  
  
  Viņš apstājās. "Ak, kā tas ir?"
  
  
  "Jūs runājāt par pamatīgumu. Pat tumsā es to redzu visapkārt, pat tiem snaiperiem, kurus jūs tur esat ievietojuši. Tam nav jēgas”.
  
  
  "Tā ir patiesība? Vai jūs dzirdat, ko viņš saka saviem biedriem? Kam nav jēgas?
  
  
  "Tas, ko jūs sakāt par cilvēkiem, kuri plānoja laupīšanu un pēc tam nespēja aizbēgt, es teiktu, ka jūs pieļāvāt to pašu kļūdu."
  
  
  "Vai jūs? Horst, Hosē, kur mēs kļūdījāmies?"
  
  
  "Pirmā kļūda," Šrēders teica vācu valodā, "bija viņa atvešana uz šejieni."
  
  
  "Ak, nesāciet to vēlreiz," Vilja iecirta, "tikai tāpēc, ka esat pārāk stulbs, lai saprastu..."
  
  
  “Jā! Es saprotu pietiekami labi. Ja nebūtu manas komandas, šī raķete tur nesēdētu. Ja…"
  
  
  “Tavs komando! Tas ir tas, ko es plānoju, lai..."
  
  
  “Kungi! kungi! Mertensa balss apslāpēja strīdus. “Tas, kas mums ir priekšā, ir mūsu kopīgo pūļu rezultāts. Nav nepieciešams strīdēties un nav laika. Bet mūsu viesis saka, ka esam kļūdījušies, un es, piemēram, vēlētos zināt, kur mēs kļūdījāmies. Pastāstiet mums, Kārtera kungs.
  
  
  Lai gan tajā brīdī es to nevarēju izdarīt, es biju gatavs nospiest pārvietošanas pogu kājas aizmugurē. Es atradu to, ko man sūtīja atrast, bet viss, ko es šajā brīdī varēju darīt, bija meklēt izeju. "Kamēr jūs nelidojat ar šo putnu," es teicu, "tas ir labi paslēpts. Kad jūs to izdarīsit, NAJ vai Sestā flote to notrieks. Tu būsi maisā, pirms trāpīsi savā mērķī. "
  
  
  “Tas nekad nav labi, vai ne? Ak nē. Labi, paskaties uzmanīgi, Kārtera kungs. Es gribēju, lai jūs redzētu, ko jūs palīdzēsit uzsākt. Pa to laiku vēl ir daudz darāmā.”
  
  
  Viņi mani ieveda atpakaļ iekšā, nevis uz DC-7 korpusu, bet uz istabu, kas atradās palaišanas platformas pretējā pusē. Esmu bijis vairākos misijas vadības centros. Es redzēju elektroniskās konsoles un to mērķēšanas sistēmas, to novērošanas telemetriju. Es neesmu redzējis neko izsmalcinātāku par to, ko Mertens un grupa ir salikuši kopā Portariusa iekšienē.
  
  
  Telpā atradās pusducis tehniķu, visi bija ģērbušies tādās pašās gudrās uniformās kā viņu priekšnieki. Abi sēdēja pie vadības moduļa un izgāja cauri kontrolsarakstam. Kad mēs iegājām, viņi visi pievērsa uzmanību, un Šrēders viņus nomierināja.
  
  
  "Es gribēju, lai arī jūs to redzat." Mertens staroja. “Tagad mums bija jāpielāgo mūsu pašu vadības ierīces Rooster's Eye melnajai kastei. Nav viegls uzdevums, mans draugs, bet, pateicoties mūsu šeit savāktajam talantam, mēs tuvojamies atpakaļskaitīšanai.
  
  
  "Andrē, vai es varu pārtraukt uz brīdi. Es domāju, ka mūsu viesim varētu noderēt īsa instruktāža. Vai varam, lūdzu, apskatīt mērķi?”
  
  
  Andrē bija bezkrāsainas acis un gari lokani pirksti. Viens no viņiem nospieda divas pogas uz paneļa pa kreisi. Sienu pārklāja ERX Mark 7 bloķēšanas skenēšanas ekrāns. Tajā ar izcilu skaidrību bija redzams skats uz Melno jūru. Mezgls tajā bija Krimas pussala dimanta formā. Dzelzceļa līnija no Dņepropetrovskas bija aukla, kas veda caur Džankojas cilpu uz Sevastopoli.
  
  
  Sevastopols ir vairāk nekā padomju Melnās jūras flotes galvenā mītne, tā atrodas uz PSRS dienvidu jūras robežas, tāpat kā Murmanska ziemeļos.
  
  
  Admirāļa Egorova ziemeļu flotē varētu būt par simts kuģu vairāk nekā Admirālis Sysoev savā Melnās jūras pavēlniecībā, ko viņš piegādā Vidusjūrai, taču ar sešiem Krest klases raķešu kreiseriem, 50 iznīcinātājiem Kašin un gandrīz tikpat daudz Y klases zemūdeņu nevilcinieties.
  
  
  Skeneris tuvplānā apskatīja Sevastopoli. Man tas nav vajadzīgs. ES tur biju. Tas noteikti bija mērķis kādam ar kodolenerģētikas ambīcijām.
  
  
  "Vai jūs to atpazīstat?" Mertens nošņāca.
  
  
  "Neskaidri. Kāds man teica, ka viņa radars ir necaurlaidīgs.
  
  
  "Kāds tev teica nepareizi. Vai tā nav, Andrē?
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "Andrē, parādiet mūsu viesim paredzēto kursu."
  
  
  Andrē nospieda vēl dažas pogas, un mēs apskatījām visu Vidusjūras reģionu no Lamanas līdz austrumiem, ieskaitot Itāliju, Grieķiju, Turciju un Melno jūru. Zaļā līnija stiepjas gandrīz taisni līdz Jonijas jūrai starp Kiteru un Antikiteru, starp Peloponēsu un Krētu. Tur līnija veda cauri Kiklādu salām Egejas jūrā. Tas gāja uz ziemeļiem no Lemnos un uz austrumiem no Samotrakijas. Viņa apbrauca šauro pāreju cauri Dardeneļiem un, šķērsojot sauszemi uz dienvidiem no Aleksandropaļas, šķērsoja Turcijas teritoriju, virzoties uz ziemeļiem no Hajabolu, izkāpjot Melnajā jūrā netālu no Daglari. No turienes viņa devās tieši uz Sevastopoli.
  
  
  "Ļoti tiešs un precīzs," sacīja Mertens. "Ak, es zinu, ko tu domā. Radars uztvers to, ko satelīta kameras nevarēja noteikt. RPV nepārvietojas tik ātri, un tas visu padarītu par laika izšķiešanu. Vai tas nav pareizi? "
  
  
  "Jums ir vārds," es teicu, vēloties visu.
  
  
  “Protams, radars būtu paņēmis mūsu mazās pūles... ja tam būtu ko uztvert. Augums, Kārtera kungs, augums. Kā redzējāt, mūsu raķete virzīsies virs ūdens nelielā attālumā no tā. Mēs to ieprogrammējām nemainīgā trīsdesmit pēdu augstumā. Šķērsojot zemi, tas sekos zemes kontūrai, kokiem, gravām, vienalga, un tā augstums nemainīsies. Un, kā jūs labi zināt, radars to neskenēs tik zemā trajektorijā."
  
  
  Es redzēju Sevastopoli ar tās šauro estuāru, apkārtējos klintis, ko izgriezuši ventilatoru detektori. Lāsts bija tāds, ka jebkurai raķetei trajektorijā ir jābūt leņķim. Dronā uzstādītajam "Cockerel" tas nebija vajadzīgs. Tas bija viņa zādzības mērķis. Viņš varēja ieiet gandrīz nulles punktā, gluži kā bulta.
  
  
  "Vai es esmu atbildējis uz visiem jūsu jautājumiem?" Viņš atkal staroja.
  
  
  "Visi, izņemot vienu. Kāpēc jūs visi tik ļoti vēlaties sākt Trešo pasaules karu?
  
  
  "Tāpēc jūs esat šeit, Kārtera kungs, lai to novērstu! Padomājiet par upuriem, ko jūs nesīsit cilvēces labā. Nāc, man ir vēl kaut kas, ko vēlos jums parādīt pirms programmas sākuma. Paldies, Andrē. "
  
  
  Arī vadības telpā bija aizslēgtas durvis. Tas tika būvēts, domājot par aizsardzību pret sprādzieniem. Būtu maz vajadzība palaist bezpilota lidaparātu ar JP-4 kravnesību. Mertens, iespējams, sākotnēji plānoja palaist starpkontinentālo ballistisko raķeti.
  
  
  Viņi mani veda no misijas vadības pa neapgaismotu akmens koridoru, izmantojot lukturīšus. Mēs uzkāpām pa senajām kāpnēm un atradāmies starp drupām. Tur mēness kļuva par mūsu ceļvedi. Mēs gājām pa to, kas noteikti bija galvenā iela, līdz nonācām pie vienstāva modernas apbūves kompleksa. Ejot pamanīju augstumos stāvam sargus.
  
  
  "Nu," sacīja Mertens, "es esmu pārliecināts, ka jūs atvainosit doktorus Šrēderu un doktoru Vilju. Jūs viņus redzēsit vēlāk, bet šobrīd viņiem ir, ko darīt, un arī mums.
  
  
  Es nevarēju sagaidīt, kad varēšu apsēsties viena iemesla dēļ. Kad mana krēsla atzveltne bija piespiesta manai kājai, es varētu palielināt Portarija iedzīvotāju skaitu par sešsimt cilvēkiem. Parasti es daru savu darbu, un nav pastiprinājuma. Bet tas bija neparasti, un Vanags man deva pavēli. Problēma bija tā, ka es nevarēju apsēsties.
  
  
  Kompleksa iekšpusē nebija iedegtas gaismas, kas ir vēl viena plānošanas pazīme. Mūsu Samos takas kameras ir pietiekami jaudīgas, lai paņemtu blusu uz golfa bumbiņas pāris simtu jūdžu attālumā. Parastā režīmā satelīts drupās uzņēma gaismas. Šajā nestandarta situācijā fotoattēlu tulks ņems vērā un pārsūtīs informāciju.
  
  
  Mertenss devās pa gaiteni uz savu kabinetu. Tur bija galds un daži krēsli, bet visa telpa bija sajaukta ar elektroniskām ierīcēm.
  
  
  "Man ir jāatvainojas par nekārtību," viņš teica.
  
  
  "Tu noteikti bijāt uzmanīgāks par Hammaršeldu." - es teicu, meklējot tukšu krēslu, bet neredzot.
  
  
  Viņš brīdi paskatījās uz mani un tad iesmējās. Viņš sēdēja pie sava rakstāmgalda un knibinājās ar papīriem.
  
  
  "Cik no jums ir šajā lietā?" - es jautāju, pieejot pie galda, grasīdama apsēsties uz tā. "Vai arī tas ir valsts noslēpums?"
  
  
  
  — No jums nav nekā noslēpumaina, Kārtera kungs. Viņš paņēma dažus papīrus. “Tev un man ir tieši piecdesmit viens. Mēs visi esam gatavi palaišanai. Kad putekļi nosēdīsies, tā teikt, mēs pāriesim uz nākamo posmu. Tagad es jums nolasīšu jūsu dalību programmā. Jūs to iegūsit kasetē, un mēs redzēsim, ka tas tiks nodots labās rokās pārraidīšanai visā pasaulē. Tu būsi slavens." Viņš pasmīnēja. Viņa sejas izteiksme man atgādināja hiēnu, kas atraujas no kāda cita laupījuma.
  
  
  "Pasaules cilvēki!" viņš lasīja kā trešās pakāpes ziņu raidītājs: “Organizāciju, kas ir atbildīga par Krievijas Sevastopoles ostas kodoliznīcināšanu, sauc AX. AX ir īpaša ASV valdības spiegu aģentūra, kas nodarbojas ar valdību slepkavībām un gāšanu. Tās direktors un operāciju vadītājs ir Deivids Hoks. Raķetes Kokai un tās nesējraķetes zādzību, kā arī to vadīšanu veica Vanags. Es, Niks Kārters, palīdzēju misijā. Es to izdarīju kā protesta zīmi. Es būšu miris, kad tiks pārraidīti šie vārdi. Es esmu atbildīgs par AX nogalināšanu.
  
  
  "Plāns aiz šī kodolgenocīda akta ir divējāds. Sevastopoles iznīcināšanā tiks vainota Ķīnas Tautas Republika. Iespējamā kodolkara un tam sekojošā pasaules satricinājuma gadījumā Hoks ar Pentagona atbalstu plāno sagrābt varu Amerikas Savienotajās Valstīs Nav laika sniegt sīkāku informāciju.
  
  
  "Nu," viņš paskatījās uz augšu, vīrietis, kurš tikko teica galveno runu, "kā tas izklausās?"
  
  
  “Insulti. Sintakse arī nav ļoti precīza.
  
  
  "Ahh, bet padomājiet par ietekmi."
  
  
  "Tā izskatīsies pēc salauztas olas," es teicu.
  
  
  — Drīzāk olu kulteni, Kārtera kungs, vai varbūt vārītu zosu?
  
  
  "Neatkarīgi no tā, kā jūs to pasniedzat, neviens to nepirks."
  
  
  "Ha! Sevastopols ir izpostīta. Pasaule ir uz iznīcības robežas. Vienkārši padomājiet par sekām, ko izraisījāt jūsu atzīšanās ASV. Pirmkārt, tas atklās, ka jūsu valdības slepenā izlūkošanas vienība ir atbildīga par šīm šausmām. viņš informēs amerikāņu sabiedrību par spiegu aģentūru, par kuru neviens nezināja. Treškārt, pieaugošā sabiedrības atbalsta trūkuma dēļ tas sagraus jūsu sistēmu! " Viņš trieca ar dūri pret galdu, un viņa izspiedušās acīs uz mirkli pazibēja neprāts.
  
  
  "Ak, es jums apliecinu, Kārtera kungs, mēs esam visu pārdomājuši, mēs esam ilgi plānojuši šo brīdi. Redziet, šajā organizācijā mums visiem ir jātiecas uz vienu un to pašu mērķi. Vai varat uzminēt, kas tas ir?
  
  
  "Esiet klāt savā izpildē."
  
  
  Viņš pretīgi pasmīnēja. “Jūsu valstij trūkst spēka, lai kādu izpildītu ar nāvi. Mūsu mērķis ir iznīcināt jūsu neciešamo sistēmu. Iesējiet anarhiju... un tad ar pareizo atbalstu paņemiet gabalus un pareizi izveidojiet tos. Viņš sažņaudza dūri un gaisma atgriezās.
  
  
  "Sveiks ķeizars." Es atkāpos un apsēdos uz galda, bet viens no apsargiem mani atgrūda.
  
  
  Viņš izturējās tā, it kā mani nedzirdētu. "Ko saka jūsu jūras kājnieki — daži labi cilvēki? Mūsu daži ir labāki par citiem. Katrs cilvēks ir savas jomas profesionālis, zina, ko darīt, kā darīt un ar kādu konkrētu mērķi. mērķis, kam beigu beigās ir nozīme. Es jums parādīšu, ko es domāju."
  
  
  — Sakiet, vai Tazahmeds ir viens no jūsu piecdesmit profesionāļiem?
  
  
  "Ģenerālis ir sabiedrotais. Apmaiņā pret viņa sadarbību mēs atbrīvojāmies no Mendanikas. Viņa atlīdzība ir NAPR, un mūsu atlīdzība ir klusi doties prom īstajā laikā. Kamēr tas kūsāja, viņš uzstādīja filmu projektoru un ievadīja tajā filmu. Viņš nolika to uz galda un tēmēja pret sienu.
  
  
  "Jums nav ne jausmas, cik ilgi es jūs šeit gaidīju, Kārtera kungs. Jūs arī esat profesionālis, bet, pat ja jūs tā nebūtu, es noteikti brīnos, kā mēs esam ieguvuši tik daudz zināšanu. par AX un mums pašiem.
  
  
  Es to redzēju, bet vispirms vajadzēja klausīties vairāk. “Mūsdienu medicīnas tehnoloģiju pasaulē nav neviena cilvēka, kuram nevarētu likt strādāt tā, kā tas ir jādara. Tomēr dažās lietās esmu vecmodīgs. Hiperdermijas adata ir pārāk vienkārša. Psiholoģisko mērķu sasniegšanai es dodu priekšroku fiziskiem līdzekļiem."
  
  
  "Vai jūs nodrošinat vietas filmām?"
  
  
  "Šajā gadījumā nē. Es labāk gribētu, lai tu piecelies kājās. Jūsu komforts nav manās interesēs. Viņš izdarīja žestu, un sargi mani pagrieza tā, ka es skatījos uz sienu, kas kalpoja kā ekrāns.
  
  
  Viņš nospieda slēdzi. "Esmu pārliecināts, ka jūs atpazīstat vecu draugu," projektors nočukstēja.
  
  
  Viņam bija taisnība. Es atpazītu Džo Benksu, ja viņš būtu pārģērbies par gorillu. Es esmu N-3 hierarhijā. Viņš bija N-6, līdz pazuda Tripolē pirms aptuveni četriem gadiem. Vanags man teica, ka Džo kaut ko iemācījies nejauši. Negadījums beidzās ar nāvi.
  
  
  Kādu vakaru viņš ar blusu maisiem izgāja no viesnīcas, kurā dzīvoja, un pazuda. Nav pēdu. Un tagad es zināju, kur vējš viņu aiznesis.
  
  
  Kamēr es neredzēju Mertena filmu, kurā viņš tika rādīts, mana attieksme pret viņu bija vienkārši aukstasinīga. Es viņu nogalināšu, tiklīdz varēšu. Pusceļā to novietojot, mani zobi aizvērās tik cieši, ka žokļa muskuļi bija gatavi eksplodēt. Es jutu sviedrus uz sava kakla, žults garšu manā kaklā un balto uguni, kas deg katrā porā.
  
  
  Es nekad neesmu redzējis, ka kāds tiek nogalināts, kamēr tiek filmēts dzīvs. Es vēroju, kā tas notiek ar Džo Benksu, piespraustu kā tauriņš pie dēļa. Es noskatījos, kā Mertenss vadīja divus slepkavas, nodīrājot nažus, kas viņu iedūra kā asiņainas vīnogas. Es redzēju, kā Mertenss praktiski slējās pār Džo mokām.
  
  
  Filma sākās, bet es aizvēru acis. Man bija jādomā, un es to nevarēju izdarīt, skatoties, kā dzīve tiek plosīta un izrauta no mana vecā drauga. Neatkarīgi no tā, vai stāvu vai guļu, es nevarēju nospiest pārvietošanas pogu ar sasietām rokām. Mēģinājums panākt, lai Hugo atbrīvotu manas plaukstas, aizņemtu pārāk ilgu laiku un piesaistītu manu novērotāju uzmanību. Man vajadzēja paņemt kaut ko cietu.
  
  
  Es dzirdēju, ka Mertens turpina ārdīties. “Zini, beigās viņš piekrita mums visu izstāstīt – ja vien mēs viņu nošautu. Jūs uzberat sāli jēlai gaļai, un sāpes ir ļoti spēcīgas.
  
  
  Es ievaidējos un centos aizrāpties uz galda pusi. Man nebija sešu collu, līdz palīgi mani nolika atpakaļ vietā.
  
  
  "Ak, tas ir satraucoši, jā." Mertenss nopūtās. "Un, protams, mēs turējām savu vārdu. Bet pirms mēs viņu atbrīvojām no ciešanām, viņš mums pietiekami daudz pastāstīja par AX un Niku Kārteru, lai laika gaitā mēs varētu apkopot visu, kas mums bija jāzina. Protams, tas tā nebija." Līdz daudz vēlāk mēs nolēmām ieprogrammēt jūs un AX mūsu darbībā. Tātad jūs redzat. «Viņš izslēdza mašīnu un ieslēdza gaismu.
  
  
  Es ļāvu sēklām izplūst no mutes un sabruku uz grīdas, saņemot sitienu pa plecu. Kad man tika uzliktas rokas, es ātri piegāju augšā, plānojot atgriešanos, kas mani nosēdinātu uz galda, kur es varētu atbalstīt kāju uz malas.
  
  
  Nekad. Viņi bloķēja visas kustības, cieši turot mani. Viņi bija diezgan jauki. Viens bija korejietis, bet otrs bija spānis. Neatkarīgi no viņu ģeogrāfijas viņi pētīja vienu un to pašu tekstu. -
  
  
  "Mans Dievs," kliedza Mertens, "man likās, ka tu esi izgatavots no stingrākām lietām. Vai jūs uztraucaties, ka pret jums varētu izturēties tāpat? Nebaidies, tu mums nevajadzēsi tādā izģērbtā stāvoklī. Mēs vēlamies, lai jums būtu laba balss."
  
  
  Viņš piegāja pie durvīm, un es ļāvu saviem apsargiem darīt darbu, izliekoties ģībonī un ļaujot viņiem līdz pusei vilkt mani sev līdzi.
  
  
  Gaiteņa galā mēs atkal nonācām pie drupām un akmens kāpnēm, kas iet lejā. Mertenss nospieda slēdzi, un no apakšas plūda gaisma, rādot putekļaino ceļu uz nāvi.
  
  
  Tas izdarīja to, ko es cerēju. Viņš gāja pirmais. Manā biznesā jūs nepiedzīvojat nekādas grūtības, jūs to saņemat. Es paklupu un, jūtot, ka tvēriens pastiprinās, pacēlu kājas, iebāzu tās iekšā un izmetu ārā. Es sazinājos ar Mertena aizmuguri. Viņš čīkstēdams nokrita pa kāpnēm. Mana sitiena spēks izsita manu aizsargu no līdzsvara, un mēs kritienā daudz neatpalikām.
  
  
  Es mēģināju iebāzt galvu, bet vienalga nebija roku. Es nekad neesmu tikusi līdz apakšai. Kaut kur starp viņu un palaišanas punktu es iegāju dziļajā kosmosā, kur bija tumšs, auksts un tukšs.
  
  
  
  
  
  
  
  19. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kāds sauca mani vārdā, bet tas nebija īsti mans vārds. "Tu kļūdies," es teicu, "jums būs jāsāk no jauna."
  
  
  "Neds! Neds Kols! Lūdzu lūdzu!"
  
  
  "Nebaidies. Mēģiniet dziļi elpot." Es dzirdēju savu balsi, bet bija atšķirība starp to, ko es domāju un ko es teicu. Es cīnījos, lai to salabotu, atverot acis. Es tās atkal aizvēru spilgtā gaismā. "Vienkārši paņem nazi," es nomurminu.
  
  
  "Neds! Ned, tā esmu es, Paula Metjūsa!
  
  
  Nākamreiz, kad mēģināju, es biju pārliecināts, ka viņai ir taisnība. Viņa paskatījās uz mani un nekad nebija tik mīļa. Viņa nebija valkājusi neko citu kā tikai kosmētiku, un gandrīz nemaz. Viņa tika novietota uz senas akmens plāksnes – upurēšanas altāra. Tā kādreiz bija spīdzināšanas kamera. Vienīgais modernais papildinājums bija spilgtais un dinamiskais apgaismojums.
  
  
  Jebkurā gaismā Paula bija skaista būtne. Kad viņas rokas bija atvilktas, viņas krūtis bija izspiestas, sprauslas bija paceltas nevis aiz kaislības, bet gan no bailēm, ar uzsvērtām ķermeņa izliekumiem un artikulācijām, es ātri visu sapratu.
  
  
  — Ak, paldies Dievam! - viņa teica, kad ieraudzīja, ka es uz viņu skatos.
  
  
  "Cik ilgi es te esmu bijis?" Telpas centrā atradās akmens stabs. Es biju piesiets viņam ne tikai gar rokām un kājām, bet arī ap krūtīm.
  
  
  “Es... es nezinu. Kad es pamodos, tu biji... klāta ar asinīm. ES domāju ..."
  
  
  Ziņa izklausījās kā nodīrāta naža griezums. Viņi grasījās viņai darīt to pašu, ko darīja Džo Benksam, ja es nespēlēšu bumbu. "Kā viņi tevi dabūja?"
  
  
  "Bija zvans. Viņi teica, ka tev ir noticis negadījums un..."
  
  
  — Kāpēc Satons neieradās?
  
  
  "Viņš... viņš tika izsaukts uz tikšanos pilī ar ģenerāli Tasahmedu."
  
  
  Es pakratīju galvu, lai atbrīvotos no neskaidrības, un vēlējos, lai tas būtu noticis. "Paula," es iesāku.
  
  
  "Nu, kas mums šeit ir?" Pulkvedim Dusei bija jāpieliecas, lai iekļūtu. Viņš bija ģērbies jaunā formā ar ģenerāļa zvaigzni uz pleciem. "Ak, cik mīļi". Viņš piegāja un ilgi un sāpīgi paskatījās uz Paulu. Viņš pastiepa roku un glāstīja viņas krūtis. Es dzirdēju, kā viņa ievelk elpu.
  
  
  "Lieliski, patiešām lieliski." Viņš pārbrauca ar rokām pār viņas kājām. “Īsts tīršķirnes. Esmu lielisks tīrasiņu jātnieks." Viņa čukstēja, kad viņš ieslidināja ķepu starp viņas augšstilbiem. "Tīrs zelts," viņš nopūtās.
  
  
  "Tu neesi pietiekami cilvēks, lai brauktu uz kazas, un sivēnmāte tevi izmetīs no aizgalda," es sacīju, cerēdams pavilkt viņu sev klāt.
  
  
  Tas izdevās. Viņš piegāja pie manis ar eļļainu smīnu. "Es priecājos jūs atkal redzēt."
  
  
  Es tik tikko paguvu sasprindzināties, pirms viņa kreisais sāns ietriecās viņai un labā puse manā žoklī. Es viņam uzspļāvu asinis un viņš sāka strādāt pie manis.
  
  
  Es nemaz neizlikos, ka viņš mani aizveda. Bet sāpju un nejutīguma dēļ es turpināju vilcināties. Tas bija sarežģīts pirkšanas veids, bet man nebija citas izvēles.
  
  
  Kad viņš apstājās, viņš smagi elpoja. "Ārsts teica, ka es jūs pārāk nedarīšu pāri, bet mēs mēģināsim vēlreiz, kad jutīsities vairāk gatavs." Viņš novērsās no manis un atgriezās pie Paulas.
  
  
  Likās, ka manas plaukstas bija pārāk ilgi ieskrūvējušās, bet es joprojām varēju pakustināt pirkstus. Šo vingrinājumu praktizēju daudzas stundas sporta zālē AX ar Pēteri Andrusu. Pīters nebija Hudīni. Viņš jutās labāk. Viņa uzdevums bija instruēt un apmācīt N sekciju, kā darīt to, ko neviens cits nevarētu darīt, piesiets, rokudzelžos vai iemests upē cementa mucā. Mani pirksti sāka sasniegt pusi no Hugo zem krekla.
  
  
  Tad laiks beidzās un ienāca Mertenss un Villa.
  
  
  — Pulkvedi, rokas nost no šīs meitenes! Mertensa galva bija pārsieta, un pat ar galvu uz leju es sapratu, ka viņam nav daudz labāk. Viņš kliboja gaismā un ieraudzīja mani – asinis pilēja, acīmredzami aukstas.
  
  
  "Kāpēc pie velna!" - viņš rūca. "Ko tu ar viņu izdarīji?"
  
  
  Viņš satvēra mani aiz matiem un pacēla augšā. Es dzirdēju, kā viņš ievelk elpu, kad viņš mani ieraudzīja. “Dakter Villa, atnes ūdeni, paņem stimulantu! Duza, ja..."
  
  
  "Es tikai nedaudz tonizēju, lai viņš būtu spējīgāks sadarboties."
  
  
  "Vācies no šejienes! Vācies ārā, ārā!"
  
  
  Mertenss vēlreiz nopētīja mani, taustīdams manu sirdi. Pēc tam viņš trīcēdams piegāja pie Paulas: "Es ceru, ka jūs viņam piedosit viņa uzvedību."
  
  
  "Es arī gribu aizbraukt no šejienes, doktor van der Mēr." Paulas balss trīcēja, bet viņa nebija histēriska.
  
  
  "Un jūs, mans dārgais... ar nosacījumu, ka mēs varam nodrošināt šī kunga palīdzību."
  
  
  Viņš bija laipns, šis burvis – viņam rūpēja viņas labklājība, gatavojoties nodīrāt dzīvu.
  
  
  Vecais Če atgriezās un atnesa spaini ūdens savai sāpošajai galvai. Es nereaģēju. Vila man uzbruka, nolaižot plakstiņu, pārbaudot manu galvaskausu. "Tas varēja viņu ļoti sāpināt," viņš teica. "Viņa ausī un pakausī ir asinis, kur viņš atsitās pret akmeni."
  
  
  "Bet tas nevar būt!" Mertenss patiesībā vaimanāja.
  
  
  "Vai arī viņš varētu blefot."
  
  
  "Jā!" Tagad viņi abi nostājās manā priekšā. Dzirdēju, ka tiek aizdedzināts sērkociņš.
  
  
  "Ko tu darīsi?"
  
  
  "Pārbaude."
  
  
  Liesma dedzināja manu vaigu un sabozāja matus. Bija vajadzīga visa kontrole, kas man bija palikusi, lai paliktu ļengana. Agoniju nevarēja izmērīt. Liesmas ieēdās manā miesā. Es sajutu deguma smaku.
  
  
  "Ar to pietiek," sacīja Mertens. "Viņš tiešām ir bezsamaņā. Man nav vēlēšanās viņu šeit kremēt.
  
  
  "Es joprojām neesmu pārliecināts. Mēs varam mēģināt citu ceļu, mēs varam sākt ar viņu.
  
  
  Es neredzēju Šrēderu ienākam istabā. Viņa mutuļojošā balss pēkšņi atskanēja. "Dakter, mums ir piecpadsmit minūtes laika, lai sāktu atpakaļskaitīšanu. Tev vajag".
  
  
  "Palaišana nenotiks, kamēr mēs šeit nesaņemsim to, ko vēlamies," sacīja Mertens.
  
  
  "Bet programmēšana ir iestatīta, visi dati ir ievadīti."
  
  
  "Es zinu, es zinu. Jums būs jāgaida, kamēr es atnākšu."
  
  
  "Tas nevar ilgt ilgi. Nav paredzēta kavēšanās, kas pārsniedz noteikto palaišanas laiku."
  
  
  "Es nākšu, tiklīdz varēšu!"
  
  
  “Jā! Es teicu, ka jūsu plāns nedarbosies ar viņu, un tas nedarbosies. Viņš murminādams devās prom.
  
  
  "Viņš ir ēzelis," Mertenss nopūtās, "viss, ko viņš vēlas darīt, ir uzspridzināt Sevastopoli."
  
  
  "Lai sadists Duza viņai uzbrūk ar nazi, un mēs redzēsim, vai tas viņam palīdzēs." Villa joprojām runāja vāciski, un es cerēju, ka Paula to nelasīja.
  
  
  Pirkstos bija maz spēka un mazākas sajūtas, bet es varēju atklāt bumbuli uz Hugo roktura. Pagriežot roku, es varēju uzlikt tai trīs pirkstus. Es sāku mēģināt to iespiest plaukstā. Spiediens tika strukturēts tā, lai atbrīvotu lenti, kas turēja asmeni pie mana apakšdelma. Bet tas netika izlaists līdz brīdim, kad Villa atgriezās Dusē.
  
  
  "Es nezinu, vai jūs viņu atspējojāt, pulkvedi," Mertenss iecirta. "Ja jā, tad jums tiks izpildīts nāvessods. Dr Villa domā, ka viņš varētu blefot. Ja tā, tad tu esi dzīvs. Jums tik ļoti patīk meitene, ka varat sākt ar viņu.
  
  
  "Es nesaprotu". Duzas balss bija zema un kūsājoša.
  
  
  “Tas ir pilnīgi vienkārši. Jums ir pieredze. Sāciet ar viņas roku vai krūtīm vai jebkur citur. Bet tagad ķeries pie darba!”
  
  
  "K-ko tu darīsi!" Paula balss bija augsta, gandrīz pašā kulminācijā. Mani pirksti nebija pietiekami spēcīgi, lai atbrīvotu Hugo.
  
  
  "Es nekad to neesmu darījis ar sievieti," Duzas balss trīcēja.
  
  
  "Tagad tu to darīsi, pretējā gadījumā tu mirsi." Mertensa balss skanēja kā nobružāts vads, kas bija gatavs pārraut.
  
  
  Es turēju galvu uz leju, pirksti bija saspringti. Viss, ko es dzirdēju, bija smaga elpošana. Paula čukstēja: "Lūdzu, nē!" un tad viņa sāka kliegt.
  
  
  Siksna atraisījās un Hugo rokturis bija manā plaukstā. Es to pakustināju, un asmens pārgrieza manu kreklu. Tagad vajadzēja stiletu piestiprināt pie auklām, nenokrītot. Es apslāpēju Paula kliedzienu un koncentrējos. Es svīda asinis, un asinis padarīja manus pirkstus lipīgus, kad beidzot biju pārliecināts, ka esmu atbrīvojis savas saites.
  
  
  Es noelsos. - "Pagaidi! Beidz!"
  
  
  Tas lika viņiem bēgt.
  
  
  — Jums bija taisnība, doktor Vilja, jums bija taisnība! Mertens nošņāca.
  
  
  "Liec viņu mierā," es nomurmināju.
  
  
  "Protams, protams! Mēs neaiztiksim nevienu matu uz viņas galvas, ja tu spēlēsi savu lomu.
  
  
  Paula noģība. Viņas kreisā roka asiņoja. Patiesībā, ja viņa būtu jāupurē, lai novērstu palaišanu, es klusētu, lai cik briesmīga būtu aina.
  
  
  Kad Duza mani sita, es ieguvu laiku. Paula man nopirka vēl. Viens grūdiens un manas rokas būs brīvas. Ja manas kājas būtu brīvas, es negaidītu. Lai nu kā, ar trim man bija jāspēlē līdzi.
  
  
  — Dr. Vilja, lūdzu, magnetofonu.
  
  
  "Ūdens!" - es sēcot.
  
  
  — Senors Kārters beigs izlikties, vai arī pulkvedis atgriezīsies pie meitenes. Villa pārbaudīja Sony klēpjdatoru, kad Mertenss pasniedza manu atzīšanos.
  
  
  "Izlasi šo līdz beigām," viņš teica, turot papīru man acu priekšā.
  
  
  "Es neko nevaru izlasīt bez ūdens."
  
  
  Spainī vēl bija palicis nedaudz, un Duza to turēja, kamēr es aizrijos un noriju.
  
  
  "Tagad izlasiet to un nekādu triku," pavēlēja Mertens. Viņš bija šokēts par šo uztraukumu.
  
  
  — Kā ar meiteni?
  
  
  "Es dodu vārdu, ka viņi viņai vairs nepieskarsies." Viņš pielika roku pie sirds.
  
  
  Viņu neaiztiks, viņu nošaus, tiklīdz es nokļūšu no ceļa.
  
  
  "Lasi Kārteru! Lasi!" Papīrs drebēja manas sejas priekšā, kad Villa pacēla mikrofonu pie mutes.
  
  
  Viņi mani nogalinās, tiklīdz atzīšanās tiks ierakstīta lentē. Kad viņi abi ir tuvu, es varu viņus atrast kopā ar Hugo. Tas atstāja Duza, kas nebija sasniedzama. Papildus viņa paša 45. kalibra maciņam viņam izdevās konfiscēt Wilhelmina, un tā bija iesprūdusi viņa jostā. Ja es būtu varējis tikt viņam tuvāk, es būtu paņēmis Luger un nošāvis visus.
  
  
  Man izdevās trīs reizes izjaukt atzīšanos, pirms Villa mani brīdināja, ka, ja es neprojektēšu pareizi, Dusa atkal sāks aprunāt Paulu.
  
  
  Uz ceturto uzņemšanu es biju gatavs. Kad nonācu pie rindas “Man nav laika sniegt sīkāku informāciju”, es gatavojos sniegt dažus no saviem. Man nebija iespējas. Kad es izlasīju: "Aiz šī kodolgenocīda akta slēpjas divkāršs plāns," Šrēders iebāza galvu ejā un sabojāja manu runu.
  
  
  — Mertens! - viņš vāciski iesaucās. "Mēs nevaram aizturēt atpakaļskaitīšanu. Tev tagad jāiet!”
  
  
  "Pēc minūtes," Mertens iekliedzās. "Tagad tu esi visu sabojājis!"
  
  
  "Nav laika strīdēties. Mums nekavējoties vajag jūs abus, pretējā gadījumā mums būs jāpārtrauc."
  
  
  Viņš aizgāja, pirms Mertenss paguva nospiest kāju.
  
  
  "Pulkvedis var
  
  
  "Sāksim ierakstīt, dakter," Vilja ierosināja, nododot Dūzei diktofonu un mikrofonu, dodoties uz ieeju bez durvīm.
  
  
  "Labi labi! Pulkvež kungs, sāciet ierakstīt no sākuma. Es gribu, lai viņš būtu dzīvs, kad es atgriezīšos. Kad viņa ķermenis tiks atrasts Štutgartē, es vēlos, lai viņš būtu atpazīstams." Viņš aizbēga.
  
  
  Paula atkal bija pie samaņas, bet viņas acis bija stiklveida no šoka. Viņas galva griezās, it kā viņa nevarētu saprast, kas notiek. Duza man smīnēja, kad viņš tuvojās, vienā rokā papīrs, otrā mikrofons.
  
  
  Man nospļauties uz viņa jauno formu. Kad viņš reaģēja, skatoties uz leju, es salauzu pēdējo šķipsnu, kas turēja manas plaukstas. Manas rokas, atbrīvotas no staba, sāka griezties kā atsperes. Es ar kreiso roku satvēru viņa kaklu un, piespiežot viņu cieši, labā mana zemā un tupošā kustībā pagrūda Hugo.
  
  
  Viņa sauciens bija agonizētas neticības sauciens. Viņš mēģināja atrauties no nāvējošā asmens, bet tagad mana roka bija ap viņa muguru. Viņa kakls bija izliekts, galva bija atmesta atpakaļ, viņa acis un mute bija atvērtas Allāham, viņa rokas mēģināja satvert manu plaukstas locītavu.
  
  
  Man nebija žēlastības pret viņu. Viņš neko nebija pelnījis. Es viņu izķidāju kā zivi no vēdera līdz krūtīm un izmetu prom. Viņš nonāca lejā ar ņau, viņa kājas uzvilka augļa stāvoklī. Kamēr viņš dauzījās, spārdīdams papēžus, bez īpašiem panākumiem cenšoties noturēties pie iekšām, es nogriezu virvi no tiem, kas turēja manas kājas. Beidzot mana roka balstījās uz pārvietošanas pogas. Sestās flotes monitori uztver manu signālu.
  
  
  Paula nezināja, kas notiek, un man nebija laika viņai pastāstīt. Viņas acis bija kā ahāts, vērojot, kā pulkvedis mēģināja nokļūt debesīs. Viņš joprojām rakās pa savu asiņu un zarnu jūru, kamēr es to izvilku. Es redzēju, ka viņa atkal noģību, kas šajos apstākļos nebija slikta doma.
  
  
  Es pacēlu Vilhelmīnu no grīdas, apstrādāju ar Doosa Danse Macabre. Es arī izņēmu viņa 45. kalibra pistoli un atradu viņa kabatā savu aizdedzinošo klipsi.
  
  
  "Lai kur jūs dotos, jūs varat ceļot viegli," es viņam teicu. Viņš mani nedzirdēja. Viņš jau bija ceļā.
  
  
  
  
  
  
  
  20. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Es neatradu nevienu Mertensa biroju kompleksā, un es to negaidīju. Darbība bija uz starta platformas. Piecdesmit cilvēki tiks izvietoti misijas vadības centrā vai apkalpos sienas, lai nodrošinātu drošību. Tie, kas atrodas vadības telpā, tiks aizslēgti. No turienes palaišanu apturēt nebūs nekādu iespēju. Man vajadzēja iegūt pašu Cockerel.
  
  
  Es nebiju tikusi desmit pēdu tālāk par kompleksu, sekojot galvenajai ielai, kad uz drupu dzegas iedegās prožektors un kāda balss kliedza, lai es apstājos. Es notupos aiz zemas sienas un skrēju. Gaisma mēģināja man sekot. Ložmetējs dārdēja, spridzinot senos ķieģeļus.
  
  
  Es pagriezos ap stūri, nogriežot akmeņiem nokaisītu aleju. Gaisma nodzisa, bet es dzirdēju skrienošu kāju svilpi un klabināšanu. Mēness tumsā es pamanīju arku. Es gāju tam cauri un aiz doriešu staba atsitienu pret zemi. Garām metās pāris vajātāju. Pēc tam es uzkāpu pāri aizmugurējai sienai, atkal mēģinot pagriezties uz galveno ielu. Pārāk lēni pārvietojos drupu labirintā. Manā priekšā bija siena augstāka par citām. Es veicu skriešanas lēcienu un, guļot uz nelīdzenās virsotnes, ieraudzīju kalnu. Kad es tur nokļūšu, man būs ērtāk koncentrēties uz Kolizeju.
  
  
  Šķērsojot posmus, uzgāju citu prožektoru. Šoreiz no automātiskās uguns palika tikai granātas. Es izdarīju piezīmi, lai apsveiktu romiešus ar spēcīgo sienu konstrukciju. Es skrēju aiz viena no viņiem un izvairījos no trokšņa un apjukuma.
  
  
  Tā izvērtās par ellišķīgu paslēpes spēli. Es nevarēju riskēt ar uguni; tas mani tikai definēs. Kamēr viņi mani nenotvēra savās gaismās un neredzēja, viņi nevarēja būt pārliecināti, kur es atrodos vai kur es eju. Kad es beidzot ieraudzīju kupri Kolizeja vienā pusē pret debesīm, es redzēju arī gaismas mirgojam gar tā augšdaļu. Vajāšana vai nu apsteidza mani, vai arī tas, kurš pavēlēja, bija pietiekami gudrs, lai saprastu, ka ir bezjēdzīgi mani dzenāt pa gruvešiem, jo vienīgais, kas viņiem bija jāsargā, bija Gailis un drons.
  
  
  Es zināju, ka varētu būt tikai dažas minūtes pirms palaišanas, un man bija jāpavada pārāk daudz no viņiem, lai netiktu pamanīti nokļūtu Kolizeja amfiteātrī. Galu galā mani nokļuva slazds. Viņus brīdināja krītošs akmens, kad es kāpu pāri sienai. Bet tā vietā, lai gaidītu, viņi sāka šaut. Es izdvesu kliedzienu, un tad, slepus un skrienot, sasniedzu ieejas portālu un ieniru tā tunelī.
  
  
  Trīs no viņiem man sekoja. Nolaidis purnu, es ļāvu pistolei Duza pabeigt savu skrējienu. Tunelis atbalsojās ar šāvienu rūkoņu,
  
  
  
  
  un pirms skaņa noklusa, es atrados pie amfiteātra ieejas koridorā un meklēju izrādes zvaigzni.
  
  
  Kamuflāža to paslēpa. Es sāku iet lejup pa pārpildītajiem kāpnēm. Gandrīz uzreiz atskanēja brīdinājuma sauciens. Gaisma ienāca no augšas. Aiz manis un no trim pusēm sāka skanēt un atbalsoties automātiskais šāviens. Es izsaucu kliedzienu un pieņēmu skrējienu. Pēc trim lēcieniem es samazināju ātrumu un paspēju apturēt nobraucienu, pirms tas kļuva pārāk reāls. Es gāju četrrāpus uz nākamo eju. Tad es atkal piecēlos un atkal metos lejā.
  
  
  Viņi mani pamanīja, un viņu uguns atrada mani. Lode trāpīja man kājā. Vēl viens man trāpīja, šķembas sitiens mani sagrieza, gandrīz nometa. Lejā bija melna peļķe. Tā iegarenā forma iezīmēja robežu tam, kas kādreiz bija Kolizeja grīda. Melnais bija kamuflāžas tīkls. Es nogāzos, liekot viņam pāri, tad nokritu taisni.
  
  
  Manas rokas pieskārās tīklam. Es jutu, ka tas noliecas zem mana lēciena smaguma un tad sāk lūzt. Manas kājas nokrita, gatavas uzņemt triecienu. Es negaidīju, ka tīkls mani noturēs, tikai to, ka tas varētu mani atturēt, pirms es nokritu. Nokrītu standarta izpletņa stilā, nokrītu četrrāpus un ripoju. Maskēšanās paslēpa to, kas bija zem tā, taču tā nevarēja aizsegt gaismu, kas iet cauri tai, it īpaši tagad, kad es tajā izgriezu caurumu. Man sekoja trīs spēcīgi stari no augšas. Atskanēja kliegtas komandas un skaņas, ka karavīri gatavojas šaut. Viņi ieradās apglabāt nevis Cēzaru, bet Niku Kārteru. Un es nācu nevis cīnīties ar lauvām ar kailām rokām, bet gan cīnīties ar “Cockerel” un viņa droniem. Pēdējais bija mans mērķis. Man bija Wilhelmina, kas piekrauts ar aizdedzinošām patronām.
  
  
  Parasti es neņemtu līdzi tik eksotisku munīciju. Lode veiks darbu bez papildu uguņošanas. Izņemot gadījumus, kad mērķis ir bezpilota lidaparāts, pilns JP-4. Standarta Luger apvalks neaizdedzinātu reaktīvo degvielu.
  
  
  Es nebiju domājusi par šo faktu vai to, kā manā profesijā tu iemācies novērtēt un sagatavoties negaidītajam, pirms tas tev tiek uzmests. Es biju aizņemts, mēģinot atrast pietiekami daudz aizsega, lai pierādītu, ka esmu labi sagatavojies, pirms iepriekšējie šāvēji atklāja attālumu un mērķi.
  
  
  Man priekšā bija melns bezpilota lidaparāta siluets uz starta līnijas ar “Cockerel” aizmugurē. Tās mērķis bija izveidot lielāku globālu elli, nekā tās radītāji jebkad būtu varējuši sapņot. Aiz šīs nāvējošās klusās dabas gar žoga tālāko malu bija zilganas gaismas sprauga, kas iezīmēja Mertensa misijas vadības centra novērošanas logu.
  
  
  No vietas, kur es gulēju tieši priekšā misijas vadībai, tas bija pārāk tālu, lai precīzi šautu ar Luger. Es zināju, ka, tiklīdz sākšu šaut, es uzduršu ugunij. Man nebija izvēles, nebija laika. Es izlauzos no aizsega un metos taisni uz dronu. Es izdarīju trīs šāvienus, pirms gaisma mani satvēra un lodes sāka lidot apkārt. Es iekritu plecu sasitumā un ceturto un piekto reizi izšāvu zemē un ar muguru, kad es stāvu taisni.
  
  
  Tad man vairs nebija jāšauj. RPV pēkšņi uzliesmoja liesmās. Tas spilgti uzliesmoja, izdvesot dusmīgu šņukstu. Atkal atsitos pret zemi un šoreiz, tuvojoties tuvāk, nonācu aiz starta līnijas un devos pretī zilajai gaismai.
  
  
  Prožektoru stari iestrēga uz degošā UAV un aizkavējās. Apšaude apstājās. Tā vietā atskanēja daudzvalodu kliedzieni. Viņi visi saskaitīja: Skrien kā ellē! Es dzirdēju, kādas darbības tiek veiktas. Iepriekš minētā banda, pieredzējuši teroristi, bija spēcīga un labi apmācīta, lieliski piemērota lidmašīnas nolaupīšanai, ķīlnieku nogalināšanai vai pat kodolieroču zagšanai. Bet ar to viņu zinātniskā izglītība beidzās. Viņi skrēja kā nekad agrāk, jo personiskā izsmidzināšana nebija daļa no līguma.
  
  
  Nākamās divas skaņas bija mehāniskas. Atskanēja zema UAV turbīnas kauciens, kas sāka griezties, un metāla durvju slēdzenes šķindoņa. Durvis atradās blakus zilajai loga gaismai, un pa tām iznāca doktors Kornēlijs Mertens. Viņš murmināja kā dusmīgs mērkaķis. Liesmu un bezpilota lidaparātu gaismu pieaugošajā gaismā viņš izskatījās kā viens, skraidīdamies pretī palaišanas platformai. Acis izspiedušās, rokas vicinājušas, viņš gāja man garām, nepievēršot uzmanību nekam, izņemot savu raķeti. Viņš uzbruka liesmai ar apmetni, mēģinot to notriekt, vīrietis traks.
  
  
  Nespēdams tikt uz priekšu no aizmugures, viņš ieskrēja trases priekšgalā un uzkāpa uz tās, trīcējot un ņurdēdams. Tad viņa kliedziens uz sekundi apstājās, un, kad viņš atkal kliedza, tas bija caururbjošs šausmu kliedziens.
  
  
  Man nebija jākustas, lai zinātu, kas noticis. Es redzēju, kā viņš atmeta galvu atpakaļ, viņa rokas vairs nesvārstīja, bet balstās tieši uz RPV gaisa ieplūdes atveri, cenšoties izbēgt no sava lepnuma un prieka ķetnām.
  
  
  Bet tas viņu neļāva aiziet. Viņš gribēja viņu, un, kamēr viņš cīnījās, lūdza un kliedza, lēnām
  
  
  iesūca viņu savā turbīnā, līdz viņu līdz nāvei nosmaka tas, ko, manuprāt, varētu saukt par Mertensburgeri. Tas viņam šķita piemērots veids, kā doties prom.
  
  
  Pat pirms viņš pēdējo reizi gurgulēja, es grasījos atrisināt dažus jautājumus. Metāla durvis bija vaļā. Tas veda uz ieeju uz vadības telpas galvenajām durvīm. Tas arī bija atvērts. Caur to es redzēju telpu un tās iemītniekus. Viņu bija desmit, ieskaitot Villu un Šrēderu. Viņi visi skatījās uz sākuma ekrānu, vērojot, kā viņu līderis aiziet ar sastingušu pārsteigumu. Viņi sekoja viņam līdzi, un es neatradu laiku, lai novēlētu viņiem patīkamu ceļojumu.
  
  
  Es iemetu Pjēru viņu vidū. Tad es aizvēru durvis un pagriezu bloķēšanas riteni.
  
  
  
  
  
  
  
  21. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  RPV liesma aizdedzināja kaut ko viegli uzliesmojošu maskēšanās tīklā, un viss uzreiz, bet iespaidīgi uzliesmoja liesmās. Tas Ranger Team Huey pilotiem deva vairāk nekā tikai elektronisku skaņas signālu.
  
  
  No Lamana viedokļa tas arī noveda pie Tasahmeda lidojuma. Viņš zināja sākuma laiku. Pēkšņā pirotehnika liecināja, ka kaut kas nav kārtībā, un savā amatā viņš to nevarēja ignorēt. Un šādos apstākļos viņš nevienu citu nebūtu sūtījis izmeklēt.
  
  
  Viņš ieradās ar divdesmit vīru spēkiem, kurus reindžeri ātri atbruņoja, taču ģenerāļa ierašanās nostādīja grupas komandieri pulkvedi Bilu Mūru, viņaprāt, politisku amatu. Viņa pavēle bija atdot nozagtās preces un tikt ārā. Viņa spēki iebruka suverēnā teritorijā. Par katru cenu bija jāizvairās no starptautiska incidenta. Ja viņam ir jācīnās, lai atgūtu gailīti, tā ir viena lieta, bet tālāk, pat ja viņam ir uzbrukts, viņam nevajadzētu atbildēt.
  
  
  Pirmajos mūsu tikšanās brīžos zem komandas helikoptera ventilatora es viņu brīdināju un teicu, ka viņam jābūt gatavam ģenerāļa ierašanās brīdim. Es zināju, ka, ja Tasahmeds neparādīsies, es došos uz Lamanu, lai viņu atrastu. Lai kā arī būtu, tīrīšanas operācija aizņēma ilgāku laiku, nekā paredzēts. Fiziskais mērķis bija aprūpēt Paulu, ko rūpīgi apstrādāja pāris mediķu, un nodrošināt, ka Mertensa komandieri padodas vai turpina doties tuksnesī. Laiks prasīja tehnisko daļu. Ar visām Mertensa iedomātajām elektroniskajām spēlēm Mūra tehniķiem bija jāpārliecinās, ka Kokijs ir nekustīgs un drošībā.
  
  
  Mūrs bija stabils, nesatricināms tips, vīrs ar dažiem vārdiem, tīri komandēt — tāds puisis, kura vīri viņam sekotu jebkur. Ģenerālis bija gandrīz pilnībā atguvis mieru, kad viņu nogādāja pulkveža priekšā uz palaišanas platformas.
  
  
  "Kas jūs esat, kungs? Ko jūsu karaspēks šeit dara? – Tazahmeds franciski nomurmināja.
  
  
  "Pulkvedis Viljams Dž. Mūrs, ASV armija"! viņš atbildēja angliski. "Mēs izvedam šo kodolraķeti no šejienes. Viņa pieder mums."
  
  
  “Tu ielaužies! Jūs esat imperiālistisks iebrukuma spēks! Tu...!" Viņš pārgāja uz angļu valodu.
  
  
  "Ģenerāli, apspriediet to ar manu valdību. Tagad lūdzu virzieties prom."
  
  
  "Un mani tautieši, kurus jūs nogalinājāt," viņš norādīja uz glīto līķu rindu, kas tika savākti un izlikti Mertensas misijas vadības centra priekšā, "es to ņemšu līdzi ne tikai jūsu valdībai!" Viņš sevi sastrādāja putās.
  
  
  Es iznācu no ēnas. — Cik pulkstens, pulkvedi?
  
  
  "Septiņas minūtes un mēs esam gaisā."
  
  
  “Mēs ar ģenerāli būsim žogā. Es iešu ar tevi."
  
  
  "Septiņas minūtes," pulkvedis atkārtoja un devās prom, lai noskatītos, kā viņa vīri lēnām noņem Gaili no izdegušā bezpilota lidaparāta.
  
  
  "Kas tu esi?" Tazahmeds loka gaismā pētīja manu izpostīto seju.
  
  
  "Cilvēks ar ieroci," es teicu, ļaujot viņam sajust Vilhelmīnas seju. "Mēs tūlīt dosimies turp ar DC-7."
  
  
  Viņš nestrīdējās. Nosēdināju viņu krēslā, kuru biju ieņēmis agrāk, un apsēdos pie galda, balstoties uz Luger.
  
  
  "Jums ir divas iespējas," es teicu. "Vai nu jūs varat pievienoties šai savu draugu pulkam... vai arī varat lūgt patvērumu."
  
  
  Tas lika viņam iztaisnoties, viņa melnajām acīm mirdzēja. "Patvērums!"
  
  
  "Ģenerāli, es netērēšu savu laiku, tērzējot ar jums. Man jāpaceļ helikopters. Jūs esat tikpat atbildīgs par to, kas šeit gandrīz notika, kā jebkurš no jūsu mirušajiem draugiem. Kamēr Mertens un viņa zēni bija prātīgi, tu neesi. Jums ir visas jūsu pogas. Jūs spēlējāt līdzi, lai iegūtu to, ko gribējāt. Nu, ir kaut kas, ko mēs vēlamies. Tu vari mums to iedot vai arī viss." Es paņēmu Vilhelmīnu.
  
  
  Viņš nolaizīja lūpas. "Ko... ko tu gribi?"
  
  
  "Divas lietas. Šema Mendanike kā jaunais premjerministrs un jūsu plāni ļaut padomju flotei ieņemt Lamanu. Vai nu tu aizbēgsi, un Vašingtona to izdarīs.
  
  
  oficiālu paziņojumu, pretējā gadījumā Mendanikas kundzei būs jāpaziņo par jūsu nāvi."
  
  
  "Man... man vajadzīgs laiks pārdomām."
  
  
  "Tev tāda nav." ES pamodos. "Mēs kopā izejam pa durvīm, vai arī es izeju viens."
  
  
  Mēs izgājām kopā, kad komandas helikoptera ventilators sāka griezties.
  
  
  Es ceļoju kopā ar Paulu. Viņa bija nomierināta un letarģiska, taču priecīga mani redzēt. Es sēdēju, turot viņas labo roku, blakus nestuvēm, kurām viņa bija piestiprināta. "Zini," viņa teica, "apmēram pirms simts gadiem jūs teicāt, ka atnāksiet un apsēdīsiet manā terasē, izdzersiet džinu un toniku un pastāstīsiet, kas notiek. Es domāju, ka mēs to tagad nevaram izdarīt. "
  
  
  "Ne šeit. Pārāk skaļi. Bet es zinu vietu ārpus Atēnām, Voulaghmini, kas ir pilna ar rozēm jūras krastā, kur vīns ir sauss un stāsts ir labs.
  
  
  Viņa nedroši nopūtās: “Ak, tas izklausās labi. Man tas patiktu." Pēc tam viņa iesmējās: "Nez, ko Henrijs padomās?"
  
  
  "Mēs viņam nosūtīsim pastkarti," es teicu. Izdomāju, ka vienu aizsūtīšu arī Vanagam.
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Dokuments Z
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Dokuments Z
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: The Z Document
  
  
  
  
  
  
  1. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es turpināju cīnīties ar savu jauno identitāti. Tā jūs jūtaties kā aģents, it īpaši, ja jums nav bijusi iespēja padomāt par savu jauno vāku. Es Niks Kārters jutos tā, it kā es ienīstu Greyhound autobusus, it īpaši pēc pusnakts. Un pustukšs Greyhound busiņš ir ideāls vide identitātes krīzei.
  
  
  Tomēr Freds Gudrums bija pieradis pie autobusiem. Viņš ir pietiekami daudz braukājis pa valsti ar šiem autobusiem, viņa nobružātais čemodāns un netīrā sporta soma ir kaut kur bagāžniekā, lēta burbona malks kaklā, rugāji uz sejas un divdesmit piecu lētu vakariņu atliekas mugurā, saburzīts uzvalks. Es pietiekami labi sapratu savu segumu, lai zinātu, pie kā šis Fredijs ir pieradis, lēts parazīts, kurš bija nonācis īstās nepatikšanās kopš brīža, kad nemaksāja piegādātājam. Bet es joprojām neesmu pieradis būt vecais labais Fredijs.
  
  
  Lai gan es nevarēju aizmigt, man nebija ieslēgta gaisma, jo nevienam nebija ieslēgta gaisma. Pasažieri sastāvēja no septiņiem jūrniekiem, kas atgriezās savā vienībā Norfolkā, un astoņiem civiliedzīvotājiem, no kuriem divas bija karavīru sievas ar smirdošiem, kliedzošiem mazuļiem, kuri tagad gulēja.
  
  
  Lētais uzvalks, ko man iedeva AH, lika man saplūst ar apkārtni, kā arī nodrošināja aizsegu Vilhelmīnai, manam Lugeram, Pjēram, mazajai gāzes bumbai un Hugo, manam duncis. Vienīgais, ko drēbnieks palaida garām, bija polsterējums manam dibenam, ņemot vērā to, kā autobuss lēca.
  
  
  Deivids Hoks mani bija sūtījis uz daudzām dīvainām misijām savas karjeras laikā kā Killmaster N3, un es biju pārliecināts, ka viņš mani sūtīja, lai mani nogalinātu. Es nevarēju atcerēties, ka viņš mani kādreiz būtu sūtījis misijā ar tik maz ticamas informācijas un tik atvainojoties. Pie velna, Vanags teica, ka viņš pat nezina, vai tas ir Killmastera darbs. Un es zināju vēl mazāk.
  
  
  Bija paredzēts, ka es uzzināšu vairāk, kad būšu Masavā, un Etiopijas valdība ar mani sazinājās. Bet starp Vašingtonu un Masavu es rīkojos neprātīgi.
  
  
  Tas sākās pirms divpadsmit dienām, tieši tad, kad es grasījos pamest savu dzīvokli Kolumba aplī. Mani aiziešanas iemesli bija blondīne vārdā Sintija, vakariņas un itāļu filma. Man jau patika Sintija un restorāns, un biju ar mieru piekrist kinokritiķa viedoklim, ka filma bija laba. Bet tad iezvanījās telefons un Vanags sāka sabojāt manu vakaru. Mēs runājām par skrembleru, un viņš man teica, kur pēc divām dienām Baltimoras-Vašingtonas starptautiskajā lidostā paņemt automašīnas atslēgas. Filma iesūcas, restorānam bija jauns īpašnieks, un Sintija saaukstējās.
  
  
  Vanags par tikšanās vietu izvēlējās Mourdock's restorānu, pusdienu laiku saskaņojot ar mana lidojuma izlidošanu un minūšu skaitu, kas man prasīs, lai ar sasisto Fordu ar pilnu gāzi iedarbinātu dzinēju iebrauktu Vašingtonas priekšpilsētā Montgomerijas apgabalā Merilendā.
  
  
  No ārpuses Mordock's izskatījās tāpat kā jebkurš cits tirdzniecības centra restorāns. Blakus bija pat lielveikals, nedaudz tālāk bija aptieka. Biju gaidījusi viduvēju ēdienu, sliktu dekorāciju un neaprakstāmi sliktu apkalpošanu. Ieeja nelika vilties.
  
  
  Skanēja klusa fona mūzika, medus stīgas spēlē vecas melodijas. Kase sēdēja uz stikla letes, kas bija pilna ar konfektēm un cigaretēm. Zīmes norādīja, kuras kredītkartes tika pieņemtas. Labajā pusē bija ģērbtuve, bet kreisajā pusē durvis veda uz ēdamistabu. Uz sienām bija kaut kāds viltots japāņu ziedu raksts, slimīgi rozā krāsā. Zilais paklājs bija vītne, un tajā bija tieši tik daudz gaismas, lai viesmīļi varētu saskaitīt savu naudu.
  
  
  Saimniece situācijai nebija piemērota. Es gaidīju viesmīli, jo šāda veida restorāni tirdzniecības centros nevar atļauties galveno viesmīli. Es viņu pat iepazīstināju iepriekš - bijušo viesmīli, kas zināja visas pieklājības frāzes, bet nebija absolūti nekāda stila. Blondīne, kas piegāja pie manis, tiklīdz es iegāju foajē, bija apmēram trīsdesmit, gara un slaida, bet ne kalsna un skaidri attīstīta. Viņa kustējās plūstoši graciozi savā gaiši zaļajā kleitā.
  
  
  Viņa jautāja. — Vai jūs ēdīsiet viens, kungs?
  
  
  "Mani sauc Kārters," es teicu. "Man ir norunāta tikšanās ar Vanaka kungu."
  
  
  Viņa paskatījās uz piezīmju blociņu kreisajā rokā, tad nolika to uz letes. - Ak jā, Kārtera kungs. Vanaga kungs atrodas privātajā istabā numur ceturtais. Vai drīkstu saņemt jūsu mēteli, kungs?
  
  
  Kopš sieviešu pilnvarošanas sākuma viena no smieklīgākajām lietām ir bijusi sieviešu mēģinājumi apliecināt savu identitāti, paplašinot visas mazās priekšrocības, ko vīrieši tradicionāli ir snieguši sievietēm. Esmu redzējis, ka meitenes gandrīz sagriež rokas, novelkot mēteļus, vai gandrīz apdedzina degunu, aizdedzinot cigaretes. Šī sieviete tomēr prata savas lietas – palīdzēja man izkāpt no mēteļa un darīja to ļoti prasmīgi. Kamēr viņa man turēja durvis, es domāju, vai ēdiens būs tikpat slikts kā tapetes vai tikpat labs kā saimniecei.
  
  
  Bet, ja Vanags būtu izvēlējies Mourdock restorānu, man būtu nācies saskarties ar sliktu ēdienu. Vanags zināja daudz, bet ēdieni un dzērieni nebija viņa vārdu krājumā.
  
  
  Mēs gājām taisni, līdz sasniedzām vairākas istabas ar aizvērtām durvīm. Es nedzirdēju nevienu runājam, tāpēc Vanags noteikti bija atradis pietiekami drošu vietu, kur satikties. Meitene bez klauvēšanas atvēra otrās durvis labajā pusē. Mani pārsteidza cigāru dūmi. Viņa atrada sevi īstajā istabā. Saimniece pieņēma mūsu dzērienu pasūtījumu, Vanags atdeva manu izstiepto roku, un es pamanīju, ka ēdiens jau ir pasūtīts. – Vai nav ēdienkartes? - jautāju, kad saimniece aizgāja.
  
  
  "Izvēlnē ir tikai viena lieta," sacīja Vanags. "Steiks".
  
  
  - Ak, tāpēc. Es domāju, ka tāpēc jūs izvēlējāties šo restorānu.
  
  
  "Es izvēlējos šo vietu, jo tā pieder uzņēmumam AX neatkarīgi no tā." Viņš neko vairāk nepaskaidroja.
  
  
  Vanags vienmēr ir bijis kluss cilvēks, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņš vada ASV valdības aģentūru AX. Runīgi cilvēki Slepenajam dienestam neder. Vanags man pat nepateica, kāpēc AX pieder šis restorāns, un es esmu viens no viņa labākajiem cilvēkiem. Viņš nogaidīja, līdz būsim apēduši savus steikus, gardos, izturētos gaļas gabalus, un pabeidza glāzi vīna, pirms viņš sāka savu runu.
  
  
  “N3, mums ir lieta, kas var nebūt. Es jums pastāstīšu visu, ko zinu par to, bet ar to nepietiek, lai pieņemtu gudru lēmumu.
  
  
  "Vai tas ir Killmastera darbs?"
  
  
  "Tā ir jūsu darīšana," man teica Vanags. Viņš izņēma jaunu cigāru — ja tās smirdīgās nūjas, ko viņš smēķēja, varētu būt pat jaunas —, noņēma iesaiņojumu un aizdedzināja, pirms turpināja.
  
  
  “Tehniski šis nav AX darbs. Mēs palīdzam noteiktiem elementiem draudzīgā, neitrālā valdībā."
  
  
  'Kas tas ir?'
  
  
  "Etiopieši".
  
  
  Es izdzēru vīnu — Kalifornijas Burgundiju, kas nebija ne labs, ne slikts — un tad teicu: "Es nesaprotu, kungs." Es domāju, ka etiopiešiem nepatīk, ka Amerikas Slepenais dienests dīdās viņu dārgajā tuksnesī.
  
  
  "Parasti nē. Bet viņiem ir vajadzīga mūsu palīdzība, lai atrastu vīrieti vārdā Čezāre Bordža.
  
  
  "Es domāju, ka viņš nomira pirms gadsimtiem."
  
  
  - Šī puiša īstais vārds ir Karlo Bordža. Cēzara iesauka ir apzināta viltība, veids, kā pasaulei darīt zināmu, ka viņš ir nežēlīgs nelietis. Mēs pat neesam pārliecināti, ka viņš atrodas Etiopijā. Varbūt viņš atrodas citā vietā. Un jums vajadzētu uzzināt tagad.
  
  
  — Vai etiopieši nezina, kur viņš atrodas?
  
  
  "Ne, ja viņi ir godīgi pret mums," sacīja Vanags. "Un arī CIP. Es domāju, ka gan CIP, gan etiopieši ir tikpat neizpratnē kā es. Tas ir tas, kas mums ir par šo Bordžiju.
  
  
  Vanags no portfeļa izvilka mapi, kas bija pilna ar ziņojumiem ar uzrakstu “Top Secret”. Vienas lapas augšpusē bija uzlīme ar burtu Z, alfabēta pēdējais burts, un AX, kas nozīmēja tikai vienu: lai kāda informācija būtu šajā papīrā, tā varētu nozīmēt pasaules galu. Šī bija ārkārtas situācija ar lielo E burtu. Vanags pirms runāšanas paskatījās uz dokumentu.
  
  
  “Piecdesmito gadu beigās Bordža bija neofašists Itālijā. Kamēr viņš pieķērās politiskajai darbībai un juridiskajām organizācijām, viņš palika ļoti noderīgs. Viņa grupa aizvilināja dažus no šiem malas komunistiem, lai mērenākās partijas varētu turpināt normāli darboties. Bet tad viņš atklāja politiskās vardarbības vērtību. Viņš pazuda no Livorno tieši pirms Itālijas policija mēģināja viņu notvert. Viņi viņu izsekoja līdz Masavai un pēc tam uz Asmaru. Līdz 1960. gadam viņš bija pazudis."
  
  
  — Ko viņš pēdējā laikā ir darījis, lai rosinātu mūsu interesi?
  
  
  "Varbūt neko. Varbūt kaut kas tik liels, ka tas mani biedē,” sacīja Vanags. "Ēģiptieši zaudēja 14 tuva un vidēja darbības rādiusa raķetes, kuras viņi mērķēja uz Izraēlu. Un izraēlieši zaudēja deviņus, kas bija paredzēti Ēģiptei un Sīrijai. Abas puses domā, ka otra puse tās nozaga..."
  
  
  "Vai tas tā nav?"
  
  
  "Mēs nevarējām atrast nekādus pierādījumus par to. Acīmredzot arī krievi. Viņi bija pirmie, kas izdomāja šo Bordžiju, taču viņu ātrums un efektivitāte neko nelika. Viņu aģents pazuda pirms diviem mēnešiem.
  
  
  — Vai jūs domājat, ka ķīniešiem ar to varētu būt kāds sakars?
  
  
  "Es to neizslēdzu, Nik." Taču joprojām pastāv iespēja, ka Bordžija strādā patstāvīgi. Man nepatīk neviena no šīm idejām.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka viņš nav Krievijas aģents?"
  
  
  - Jā, Nik, esmu pārliecināts. Viņi nevēlas problēmas Tuvajos Austrumos tik ļoti kā mēs. Bet nelaime ir tā, kādas ir šīs raķetes. Visiem divdesmit trim ir kodolgalviņas.
  
  
  Vanags atkal aizdedzināja cigāru. Šādas situācijas ir bijušas neizbēgamas kopš 1956. gada, kad izcēlās Suecas krīze un Amerika ieguva plašu neuzticību. Ja izraēlieši un arābi katru gadu vēlas viens otru apšaut ar parastajiem ieročiem, tad mums un krieviem ir labi. Mēs vienmēr varējām atkal iejaukties pēc tam, kad mūsu tanki un prettanku ieroči bija rūpīgi pārbaudīti uz vietas. Taču kodolgalviņas pievieno jaunu dimensiju, kas biedē pat krievus.
  
  
  ES jautāju. - Kurā Etiopijas daļā šī Bordža varētu darboties?
  
  
  "Etiopieši paši domā par Danakilu," sacīja Vanags.
  
  
  "Šis ir tuksnesis."
  
  
  “Tuksnesis ir kā Sinaja. Šī ir tukša zeme, kurā gandrīz nekā nav un etiopieši to nekontrolē. Tur dzīvojošie nevilcinās nogalināt svešiniekus. Danakilu ieskauj Etiopijas teritorija, taču tur valdošās amharas ciltis neplāno aprīkot ekspedīciju šīs teritorijas izpētei. Šī ir elle vieta.
  
  
  Šis Vanagam bija rets apgalvojums, un tas mani satrauca. Turklāt tas, ko es varēju uzzināt par Danakilu turpmākajās dienās, mani nepārliecināja. Mans vāks arī mani satrauca. Freds Gudrums bija pazīstams kā sabiedrisko darbu inženieris, taču visas Amerikas arodbiedrības viņu iekļāva melnajā sarakstā maksājumu problēmu dēļ. Un tagad viņš ir pasūtījis Norvēģijas kravas kuģi uz Masavu. Etiopijas valdībai bija vajadzīgi cilvēki, kas varētu būvēt ceļus.
  
  
  Kurts ieradās Norfolkā. Atradu savu sporta somu un saplēstu čemodānu, kura slepenajā nodalījumā atradās daudz munīcijas Vilhelmīnai un raiduztvērējs. Tad es atradu taksi. Šoferis uzmanīgi paskatījās uz manu izskatu un jautāja: "Vai jums ir astoņi dolāri?"
  
  
  'Jā. Bet tu brauc ar savu mašīnu uzmanīgi, citādi es iesūdzēšu tiesā visu, kas no tevis palicis.
  
  
  Viņš saprata manu joku. Varbūt es ļāvu Nikam Kārteram pārāk daudz iejusties manā Freda Gudruma personā, jo viņš neizdvesa ne skaņu.
  
  
  Viņš mani izlaida muitā, un man nebija problēmu tikt cauri. Kravas automašīnas vadītājs mani aizveda pie Hansa Skeielmana.
  
  
  Stjuarte, gara auguma vīrietis ar smilšainiem matiem vārdā Larsens, nebija īpaši priecīgs mani redzēt. Tas bija saistīts ar faktu, ka pulkstenis bija divi naktī un mana izskata dēļ. Viņš mani veda uz manu kajīti. Es viņam iedevu dzeramnaudu.
  
  
  "Brokastis no septiņiem līdz deviņiem," viņš teica. "Jūs atradīsit ēdamistabu lejā pa kāpnēm aizmugurē un vienu klāju zemāk."
  
  
  "Kur ir tualete ?"
  
  
  - Tieši aiz kajītēm. Duša arī. Esiet uzmanīgi, lai nešokētu dāmas.
  
  
  Viņš aizgāja. Ieliku ieroci bagāžniekā, aizslēdzu durvis un paskatījos apkārt mazajā kajītē. Vienīgā piestātne atradās blakus ostas logam ar skatu uz galveno klāju ostas pusē. Šī bija arī uzbēruma puse, un plāns aizkars netraucēja spilgtai gaismai iekļūt iekšā. Pie vienas sienas bija izlietne, bet otrā sienas skapis un skapis. Nākamajā rītā nolēmu izpakot savas mantas.
  
  
  AX man teica, ka pasažieru saraksts izskatās labi. JAUNIEŠIS, KAS MAN DEVĒJA INSTRUKCIJAS, SKAIDROJA: “JEBKĀDĀ GADĪJUMĀ UZ KUĢA NAV ZINĀMU KRIEVIJAS VAI ĶĪNAS AĢENTU. MUMS NEBIJA LAIKU UZMANĪGI PĀRBAUDĪT Ekipāžu. TĀPĒC ESI UZMANĪGI, N3.
  
  
  Visi man teica, lai esmu uzmanīgs, pat Vanags. Grūtības bija tādas, ka neviens nevarēja man pateikt, no kā un no kā jāuzmanās. Izslēdzu gaismu un iekāpu gultā. Es ne pārāk labi gulēju.
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Kuģa atiešana ir trokšņaina, bet Hansa Šķejelmana apkalpe patiešām darīja visu iespējamo, lai pasažierus pamodinātu. Es paskatījos pulkstenī. Pulkstenis septiņi ir laiks pieņemt lēmumu. Vai es būtu paņēmis Hugo, vai arī Fredijs Gudrums diez vai valkās duncis? Tātad risinājuma vispār nav.
  
  
  Hugo turēja Vilhelmīnas un Pjēra kompāniju čemodāna slepenajā nodalījumā. Cilvēki, kurus satiku, bija daudz uzmanīgāki nekā šī rīta stjuarte.
  
  
  Es gāju uz priekšu un iegāju dušā. Tad es atgriezos savā kajītē un izvēlējos dažas drēbes. Uzvilku flaneļa kreklu, darba bikses un ūdensizturīgu jaku.
  
  
  Tad bija brokastis.
  
  
  Ēdamistaba bija atvērta. Vieta bija desmit cilvēkiem. Tas nozīmēja, ka kuģis nepārvadāja daudz pasažieru. Larsens, stjuarte, man atnesa apelsīnu sulu, olu kulteni, bekonu un kafiju. Biju gandrīz pabeidzis, kad ienāca gados vecs pāris.
  
  
  Tie bija angļi – Harolds un Agata Bloki. Viņam bija kalsnas miesas būves un grāmatveža bāla seja. Viņš man teica, ka viņam izdevies futbola baseinā gūt divus laimīgus vārtus un veikt saprātīgu ieguldījumu. Viņai bija mūžīgas mājsaimnieces stils ar lavandas smaržu, tāda sieviete, kuras vīrs būvē žogu, uz kuru balstīties. Viņiem izskatījās ap piecdesmit gadiem, un viņu pēkšņā laime bija pārvērtusi viņus par pusmūža ballīšu dzīvniekiem. Abi bija pļāpīgi. -Vai jūs esat no Norfolkas, Gudruma kungs? - jautāja Bloks.
  
  
  "Nē, es teicu.
  
  
  "Mēs mīlam ASV dienvidus," viņš paskaidroja.
  
  
  "Mēs ļoti mīlam Ameriku," Blokas kundze iejaucās. "Žēl, ka jūsu valdība labāk nereklamē savus tūrisma objektus. Pirms diviem gadiem mēs ceļojām pa Rietumiem, un mūs ļoti iespaidoja tādas vietas kā Lielais kanjons un Klinšu kalni. Bet izmaksas ir diezgan augstas. Un...'
  
  
  Es daļēji pārtraucu viņas lekciju. Man, tāpat kā Fredam Gudrumam, vajadzēja klausīties, taču mans vienīgais ieguldījums sarunā bija ik pa brīdim izskanējuša kurnēšana.
  
  
  Freds Gudrums klausījās, jo ceļojuma laikā varēja iedzert uz šo cilvēku rēķina. Fredam gandrīz tikpat ļoti patika dzert dzērienus, cik viņam patika saņemt dolārus. Visbeidzot viņa uzdeva neizbēgamo jautājumu. — Ko jūs darāt uz šī kuģa, Gudrama kungs?
  
  
  "Es došos uz Etiopiju."
  
  
  "Par ko?"
  
  
  'Darbam. Es esmu tehniķis. Izbūvēju ceļus un meliorācijas sistēmas. Kaut kas tamlīdzīgs.
  
  
  - Man tas šķiet interesanti.
  
  
  "Mums ir kaut kas jānopelna," es viņai teicu.
  
  
  Grāmatvede un mājsaimniece nekādi nevarēja zināt pārāk daudz par ceļu būvi, tāpēc, ja viņi bija tādi, kā viņi saka, man viss bija kārtībā. Es gribētu, lai AX noorganizētu lidojumu uz Adisabebu, bet VDK aģenti vēro lidostas. Un šis lētais transporta veids bija vairāk piemērots manam segumam.
  
  
  Blokas kundzes pratināšana un monologs tika pārtraukts, kad telpā ienāca cits kravas kuģa pasažieris. Brīdī, kad viņa iegāja pa durvīm, viņa lika man izskatīt visus savus garīgos failus. Gari tumši mati, pilna figūra, patīkama, ja ne skaista seja - atceros vairāk nekā tikai policijas fotogrāfiju. Kaut kur redzēju viņu pilnīgi kailu. Bet kur?
  
  
  "Es esmu Džīns Fellīni," viņa teica.
  
  
  Kad viņa to pateica, es spēju viņu atcerēties.
  
  
  Bloki iepazīstināja ar sevi. Mani iepazīstināja – Džīnai bija stingrs, vēss rokasspiediens. Es gribēju izlauzties no kajītes, doties uz radio istabu un nosūtīt niknu koda ziņojumu Vanagam. Izņemot to, ka Hoks varēja būt nevainīgs — CIP vienmēr būtu varējusi uz šī kuģa iecelt aģentu, viņam neko neinformējot. Šī nebūtu pirmā reize, kad viņi kādu sūta izsekot AX misijai.
  
  
  Blokas kundze atgriezās savā futbola baseina spēlē, kurā mēs mīlam ceļot. Žans pieklājīgi klausījās, bet es derēju ne vairāk kā es. Pēc tam Blokas kundze sāka uzdot jautājumus.
  
  
  'Ko tu dari?' - viņa jautri jautāja.
  
  
  "Es esmu ārštata žurnālists," sacīja Žans.
  
  
  "Jauna būtne kā jūs?"
  
  
  'Jā.' – Viņa pabeidza kafiju. "Mans tēvs gribēja zēnu. Un viņš negrasījās ļaut dažiem bioloģiskiem faktoriem piemānīt savu bērnu, lai uzzinātu, kā izdzīvot vīrieša pasaulē. Tāpēc, kad pabeidzu žurnālistikas skolu, es aplūkoju sievietēm pieejamos darbus un nolēmu, ka neviens no tiem man nav piemērots.
  
  
  — Vai jūs esat par sieviešu emancipāciju? - jautāja Bloka kungs.
  
  
  'Nē. Tikai piedzīvojumam.
  
  
  Viņas miers viņus tik ļoti šokēja, ka viņi uz brīdi pārstāja viņu mocīt. Viņa paskatījās uz mani. Nolēmu, ka pirmais sitiens būs talera vērts.
  
  
  "Jūs izskatāties pazīstami, Fellīni jaunkundze," es teicu. "Lai gan es nelasu daudz."
  
  
  "Jūs droši vien lasāt vīriešu žurnālus, Gudruma kungs," viņa teica.
  
  
  'Jā.'
  
  
  - Tātad tu mani tur redzēji. Izdevēji pieļauj, ka vīriešiem patiks sievietes rakstītais raksts par solo piedzīvojumiem. Un, pievienojot dažas fotogrāfijas, es varēju pārdot dažus stāstus. Jūs, iespējams, esat mani tur redzējuši.
  
  
  "Varbūt," es teicu.
  
  
  — Žurnāli? - teica Blokas kundze. 'Foto?'
  
  
  'Jā. Zini – korespondents iet vannā Džakartā. Varone ar pliku dupsi Rio. Kaut kas tamlīdzīgs.
  
  
  Tagad, kad esmu atcerējusies visu viņas lietu, AX joprojām nevarēja izlemt, vai Žans Fellīni bija labs aģents vai nē. Tagad, kad es to redzēju darbībā, es varēju iedomāties oficiālo apjukumu.
  
  
  Bloki viņu noteikti atcerēsies, tiklīdz būs pārvarējuši šo šoku. Bet meitene arī pārliecinājās, ka viņi atstāja viņu vienu. Tas bija vai nu ļoti gudrs, vai ļoti stulbs gājiens. Es nevarēju saprast, kas tas bija tieši.
  
  
  — Varbūt jūs esat vēsturnieks, Gudruma kungs, — Žans sacīja. "Kāpēc jūs esat uz šī kravas kuģa?"
  
  
  "Es esmu tehniķis, un man ir jābūvē ceļi Etiopijā."
  
  
  — Vai jums tur ir kāds darbs?
  
  
  'Jā. Kāds mani tur savāks, kad nokļūsim Masavā.
  
  
  "Slikta valsts. Etiopija. Esi uzmanīgs, tie tev pārgriezīs rīkli.
  
  
  "Es būšu uzmanīgs," es teicu.
  
  
  Mums abiem bija ļoti jautri spēlējot šo spēli. Varbūt mēs varētu apmānīt Blocks un jebkuru citu, ko mēs varētu satikt uz kuģa – varbūt; nekas nevarēja mani iepriecināt par Fredu Gudrumu un šo lēno braucienu uz Masavu, taču mēs ne mirkli nepiemānām viens otru. Žana turēja muti ciet, un arī es uzvedos labi. Es gribēju daudz uzzināt par viņas misiju, un man radās šaubas par šīs informācijas saņemšanu no viņas brīvprātīgi. Mūsu konfrontācijai jāgaida līdz labākiem laikiem.
  
  
  Tāpēc es atvainojos, paņēmu dažus mīkstos vākus no kuģa bibliotēkas un atgriezos savā kajītē.
  
  
  Mēs ar Haroldu Bloku izmēģinājām šaha spēli pirmās divas naktis jūrā. Iedodot viņam bīskapa un bīskapa pārsvaru, es varēju izstiept spēli apmēram četrdesmit piecus gājienus, pirms viņš kļūdījās un es iekritu mate. Tāpēc mēs pārtraucām spēlēt šahu un spēlējām dažas bridža spēles, kas man nepatīk. Es pavadīju laiku, mēģinot kaut ko saprast. Blocks arvien vairāk šķita kā pļāpīgs angļu pāris, nevainīgs un nekaitīgs, kurš vēlas apceļot pasauli, pirms beidzot apmetās un garlaiko savus mazāk laimīgos draugus, kuri nekad nav nokļuvuši Braitonā. Žans bija vairāk noslēpums.
  
  
  Viņa neapdomīgi spēlēja kārtis. Vai nu mēs uzvarējām smagi — mēs atkal un atkal sadarbojāmies, — vai arī viņa mūs noveda līdz graujošai sakāvei. Katru reizi, kad viņa izdarīja kādu triku, viņa izspēlēja savu kārti ar plaukstas pirkstu, izraisot to, ka tā pagriezās uz kaudzes. Un viņa vienmēr tveicīgi man uzsmaidīja, atmetot galvu atpakaļ, lai noņemtu savus garos melnos matus no mirdzošajām brūnajām acīm. Šķita, ka viņas formas tērps sastāvēja no tumšām biksēm un džempera, un es domāju, ko viņa valkās, kad mēs sasniegsim tropiskos un ekvatoriālos ūdeņus.
  
  
  Trešajā rītā pamodāmies no tropiskā karstuma. Spriežot pēc kartes ēdamistabā, bijām pretvēja kanālā. Ātruma rekordu nepārspējam. Hanss Skeielmans vairs neslīdēja pāri pelēkzaļajām jūrām, kas atradās pie Haterasas un ASV krastiem, bet gan maigi ripoja cauri tumši zilajiem jūras ūdeņiem ap Kubu. Vakarā mums bija jāierodas Džordžtaunā. Es piecēlos pirms septiņiem un brokastoju ēdamzālē kopā ar dežurējošajiem virsniekiem. Gaisa kondicionieris nedarbojās pietiekami labi, lai padarītu manu salonu ērtu.
  
  
  Blocks un Jin vēl nav pabeigti. Tāpēc es ievilku atpūtas krēslu uz klāja pasažiera pusi un ļāvu saulei norietēt pār mani, sadedzinot mani porta pusē. Kad es dzirdēju skrāpēšanu, es pacēlu skatienu un ieraudzīju, ka Džīna vilka citu atpūtas krēslu pāri tērauda klāja plāksnēm.
  
  
  "Es nedomāju, ka mūsu angļu valodai patīk rīta saule," viņa teica.
  
  
  "Viņi nogaida līdz pusdienlaikam un tad nāk ārā," es viņai teicu.
  
  
  Viņa bija ģērbusies apgrieztos džinsos, kas tik tikko slēpa dibena izliekumu, un bikini augšdaļā, kas man parādīja, cik lielas un iecirtīgas ir viņas krūtis. Viņas āda, kur tā nebija nosegta, bija vienmērīgi iedegusi. Viņa izstiepa savas garās kājas sauļošanās krēslā, norāva sandales un aizdedzināja cigareti. "Nik Kārter, mums ir pienācis laiks tērzēt," viņa teica.
  
  
  "Es domāju, kad jūs oficiāli paziņosit, ka pazīstat mani."
  
  
  "Ir daudz, ko Deivids Hoks jums nav teicis."
  
  
  - Daudzas lietas?
  
  
  "Informācija par Čezāri Bordžiju. Vanags tev neteica, jo nezināja. Pirms nāves VDK virsnieks uzrakstīja ziņu. Mums izdevās viņu pārtvert. Un tagad viņi sagaida, ka es strādāšu kontaktā ar jauno VDK virsnieku. Bet viņš un es nepazīsim viens otru, kamēr nenonāksim Etiopijā. Es neesmu pilnīgi pārliecināts, ka jūs atgriezīsities.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs varat man pateikt, kas tas ir?"
  
  
  Viņa izmeta cigareti pāri bortam. "Esiet pilnīgi mierīgs, Fred Gudrum — lūdzu, izmantojiet jūsu koda vārdu." Šī ir stjuarte.
  
  
  "Es neticēju, ka VDK izmantos kādu bloku."
  
  
  "Viņi ir nekaitīgi, ja tie mūs nenogurdina līdz nāvei." Vai jūs saprotat, ka šī varētu būt mana pēdējā misija ilgus gadus?
  
  
  'Jā. Ja vien jūs nenogalināsit savu kolēģi, kad esat pabeidzis.
  
  
  "Es neesmu Killmaster. Bet, ja jūs interesē ārštata darbs, dodiet ziņu. Izliecieties, ka tēvocis Sems ir nevainīgs."
  
  
  -Ko īsti šī Bordža dara?
  
  
  - Vēlāk, Fred. Pēc. Mēs kļūdījāmies par saviem angļiem, kas baidās no saules.
  
  
  Bloki iznāca, vilkdami aiz sevis klāja krēslus. Man bija līdzi grāmata, bet es neizlikos, ka to lasu. Žana ieķērās mazajā pludmales somā, kurā viņa glabāja savus fotomateriālus. Viņa pagrieza telefoto objektīvu savai 35 mm kamerai un teica, ka mēģinās iegūt krāsainas fotogrāfijas, kurās redzamas lidojošās zivis. Tas ietvēra noliekšanos pār margām, lai nekustīgi noturētu kameru, kā rezultātā viņas nogrieztās bikses tika cieši pievilktas pār viņas dibenu tā, ka likās maz ticams, ka viņa valkā kaut ko vairāk kā tikai ādu. Pat Harolds Bloks nepakļāvās sievas apjukumam un skatījās.
  
  
  Neskatoties uz mana skatiena virzienu, manas domas bija aizņemtas ar citām lietām, nevis ar to, ko Žans mums rādīja. Stjuarte Larsens bija no VDK. Mūsu uzskaites nodaļas cilvēki pārvērta šo gadījumu par vēža audzēju. Viņi pārbaudīja pasažierus un neatklāja, ka viņu priekšā stāvošā persona būtu CIP aģents, kura fotogrāfijas un informācija mums bija jāiekļauj mūsu kartotēkā. Acīmredzot CIP bija diezgan slepena — Džīna par Bordžiju zināja vairāk nekā es, iespējams, pietiekami, lai man pateiktu, vai mēs vēlamies viņu mirušu vai dzīvu.
  
  
  Brīdī, kad kuģis sasniedza Džordžtaunu, lai pavadītu nakti krastā, un pirms mēs atkal devāmies ap Āfrikas ragu, es nolēmu, ka Fredam Gudrumam ir pārāk garlaicīgi un viņš salūza, lai dotos krastā. VDK bija dokuments par mani — es nekad to neredzēju, bet es runāju ar cilvēkiem, kuri to redzēja, un, iespējams, Larsens būtu mani atpazinis. Gajāna viņai bija laba vieta, kur sazināties ar citu aģentu, un amerikāņu tūrista Gudruma pazušana nekādā gadījumā netraucētu Hansam Skeielmanam doties tālākā ceļojumā.
  
  
  "Vai tu neskatīsies apkārt?" - Agata Bloka man jautāja.
  
  
  "Nē, Blokas kundze," es teicu. “Ja godīgi, man tik ļoti nepatīk ceļot. Un finansiāli esmu uz pēdējām kājām. Es dodos uz Etiopiju, lai redzētu, vai varu nopelnīt naudu. Šis nav izpriecu brauciens.
  
  
  Viņa steidzīgi aizgāja, paņēmusi līdzi arī savu vīru. Es biju diezgan apmierināts ar garlaicību ēdienreizes un bridža laikā, bet viņa netērēja laiku, mēģinot pārliecināt mani doties krastā. Žans, protams, izkāpa krastā. Tā bija tikpat liela daļa no viņas vāka, kā atrašanās uz kuģa bija daļa no manējā. Mums vēl nebija bijusi iespēja runāt par Borgias, un es domāju, kad tieši mēs saņemsim iespēju. Pusdienlaikā visi bija krastā, izņemot kapteini un otro palīgu, un viss beidzās ar to, ka es diviem virsniekiem izskaidroju Amerikas mīlestību pret automašīnām.
  
  
  Pie kafijas un konjaka Larsens lūdza kapteinim atļauju izkāpt krastā.
  
  
  — Es nezinu, Larsen, tev ir pasažieris...
  
  
  "Ar to man viss ir kārtībā," es teicu. "Pirms brokastīm man neko nevajag."
  
  
  "Vai jūs nekāpjat krastā, Gudruma kungs?" - jautāja Larsens.
  
  
  ES teicu. - "Nē, godīgi sakot, es to nevaru atļauties."
  
  
  "Džordžtauna ir ļoti dinamiska vieta," viņš teica.
  
  
  Viņa paziņojums vietējām varas iestādēm būtu jaunums, jo svingertūristi vienkārši neierindojas pārāk augstu Gajānas prioritāšu sarakstā. Larsens gribēja, lai es izkāpju krastā, bet neuzdrošinājās mani piespiest. Tonakt es gulēju blakus Vilhelmīnai un Hugo.
  
  
  Nākamajā dienā es arī turējos tālāk no jebkura skatiena. Droši vien piesardzība bija bezjēdzīga. Larsens izkāpa, lai informētu Maskavu, ka Niks Kārters dodas uz Masavu. Ja viņa man neteica, tas bija tikai tāpēc, ka viņa mani nepazina. Ja viņa identificētu, es nevarētu neko mainīt.
  
  
  "Vai atradāt kādu labu stāstu Džordžtaunā?" Es jautāju Žanam tajā vakarā vakariņu laikā.
  
  
  "Šī pietura bija sasodīti laika izšķiešana," viņa teica.
  
  
  Es gaidīju, ka viņa maigi klauvēs pie manām durvīm tajā vakarā. Bija nedaudz pēc desmitiem. Bluķi gāja gulēt agri, acīmredzot vēl noguruši no vakardienas pastaigas. Ielaidu Žanu iekšā. Viņa bija ģērbusies baltās biksēs un baltā tīkla kreklā, kuram trūka apakšveļa.
  
  
  "Es uzskatu, ka Larsens jūs identificēja," viņa teica.
  
  
  "Droši vien," es teicu.
  
  
  "Viņš vēlas mani satikt uz pakaļgala klāja, aiz virsbūves. Pēc vienas stundas.
  
  
  "Un jūs vēlaties, lai es jums aizsedzu?"
  
  
  "Tāpēc es valkāju baltu. Mūsu kartotēkā teikts, ka tu labi prot ar nazi, Fred.
  
  
  'ES nākšu. Nemeklē mani. Ja tu mani redzēsi, tu visu sabojāsi.
  
  
  "Labi."
  
  
  Viņa klusi atvēra durvis un basām kājām izlīda pa gaiteni. Es izņēmu Hugo no čemodāna. Tad es izslēdzu gaismu savā kajītē un gaidīju tikai pēc pusnakts. Tad es pazudu koridorā, dodoties uz pakaļgala klāju. Koridora aizmugurē bija atvērtas durvis, kas veda uz galvenā klāja sānu pusi. Neviens to nebija aiztaisījis, jo ūdens bija mierīgs un pārslogotais Hansa Skeijelmana kondicionieris varēja izmantot visu vēsā nakts vēja palīdzību.
  
  
  Tāpat kā lielākā daļa kravas kuģu, kas pēc iespējas labāk kuģo nelīdzenā jūrā, Hans Skejelman bija haoss. Brezents gulēja pa visu pakaļgala klāju aiz virsbūves. Es izvēlējos dažus gabalus un salocīju tos ap bultiņu.
  
  
  Tad es tajā iedziļinājos. Es cerēju, ka Larsens neizlems tos izmantot kā spilvenus. Uz dažiem kuģiem bija apsargi. "Hans Skeielman" komanda par to nesatraucās. Iekšpusē bija ejas, kas veda no apkalpes telpām uz tiltu, radio telpu, mašīntelpu un kambīzi. Es sapratu, ka ir visas iespējas, ka novērotājs guļ, un mēs kuģojam ar autopilotu. Bet es neparādījos. Larsens parādījās tieši vienos naktī. Viņa joprojām bija ģērbusies stjuartes jakā, kas naktī bija baltā krāsā. Es redzēju viņu knibināmies ar kreiso piedurkni un pieņēmu, ka viņa tur slēpj nazi. Šī bija tam piemērota vieta, lai gan man labāk patika vieta, kur man bija Hugo. Es turēju stiletu rokā. Tad parādījās Žans.
  
  
  Varēju sekot tikai fragmentiem no viņu sarunas.
  
  
  "Jūs spēlējat dubultu lomu," viņa teica.
  
  
  Atbilde bija nedzirdama.
  
  
  “Es viņu atpazinu, kad viņš uzkāpa uz klāja. Maskavai ir vienalga, vai viņš nokļūst Masavā vai nē.
  
  
  'ES to izdarīšu.'
  
  
  Atbilde atkal bija neskaidra.
  
  
  "Nē, tas nav sekss."
  
  
  Viņu strīds kļuva arvien sīvāks, un viņu balsis kļuva klusākas. Larsens pagrieza man muguru, un es vēroju, kā viņa pamazām veda Žanu uz tērauda virsbūvi, slēpjoties no visiem, kas atradās uz tilta. Es uzmanīgi pacēlu brezentu un izslīdēju no tā apakšas. Gandrīz četrrāpus, ar Hugo gatavu rokā, es rāpu viņiem pretī.
  
  
  "Es nestrādāju ar jums," sacīja Larsens.
  
  
  'Ko tu ar to domā?'
  
  
  "Tu krāpji mani vai savu priekšnieku. Es vispirms atbrīvošos no tevis. Tad no Kārtera. Paskatīsimies, ko Killmaster domā par burāšanu pāri okeānam.
  
  
  Viņas roka sniedzās pēc piedurknes. Es metos viņai klāt un ar kreiso roku satvēru viņas kaklu, apslāpējot viņas kliedzienu. Es iesitu viņai pa ķermeni ar Hugo duncis un turpināju durt viņu ar to, līdz viņa manās rokās kļuva ļengana. Es vilku viņas ķermeni rokās uz margām un pacēlu viņu augšā. Es dzirdēju šļakatu. Un es saspringti gaidīju.
  
  
  Nekādas kliegšanas no tilta nebija. Dzinēji dārdēja zem manām kājām, kad mēs skrējām Āfrikas virzienā.
  
  
  Uzmanīgi noslaucīju Hugo biksēs un piegāju pie Žana, kurš bija atspiedies pret virsbūvi.
  
  
  "Paldies, Nik... Es domāju, Fred."
  
  
  "Es nevarēju to visu saprast," es viņai teicu. — Viņa paziņoja, ka es netikšu uz Āfriku?
  
  
  "Viņa to neteica," viņa teica.
  
  
  "Es jutu, ka Maskavai ir vienalga, vai es ierados Masavā vai nē."
  
  
  — Jā, bet varbūt viņa nerakstīja ziņojumu.
  
  
  'Var būt. Viņai piedurknē bija nazis.
  
  
  - Tu esi labs, Nik. Dosimies uz tavu kajīti.
  
  
  "Labi," es teicu.
  
  
  Es aizgriezu kajītes durvis un pagriezos, lai paskatītos uz Žanu. Es joprojām gaidīju, ka viņa saraustīsies, reaģēs uz to, ka Larsens viņu gandrīz nogalināja, bet viņa to nedarīja. Viņas sejā parādījās tveicīgs smaids, kad viņa attaisīja bikses un novilka tās. Viņas baltais T-krekls neko neslēpa, viņas sprauslas sacietēja, kad viņa noliecās un pārvilka T-kreklu pār galvu.
  
  
  "Paskatīsimies, vai jūs gultā esat tikpat labi kā ar nazi," viņa teica.
  
  
  Es ātri izģērbos, skatoties uz viņas lielajām krūtīm un izliektajām kājām. Viņas gurni kustējās lēni, kad viņa mainīja kājas. Es ātri piegāju pie viņas un paņēmu viņu rokās un mēs apskāvāmies. Viņas āda bija karsta, it kā viņa nebūtu bijusi pakļauta vēsajam nakts gaisam.
  
  
  "Izslēdziet gaismu," viņa čukstēja.
  
  
  Es izdarīju, kā viņa teica, un apgūlos viņai blakus šaurajā būrī. Viņas mēle iekļuva manā mutē, kamēr mēs skūpstījāmies.
  
  
  "Pasteidzies," viņa vaidēja.
  
  
  Viņa bija slapja un gatava, un viņa eksplodēja mežonīgā neprātā, kad es iekļuvu viņā. Viņas nagi skrāpēja manu ādu, un viņa izdvesa dīvainas skaņas, kad es viņā iepludināju savu kaislību. Mēs saspiedāmies kopā, pilnīgi novārguši, un vienīgās skaņas mūsu kajītē bija mūsu dziļā, apmierinātā elpošana un kuģa čīkstēšana, kad mēs virzījāmies prom no vietas, kur es biju izmetis Larsenu jūrā.
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pulksten trijos beidzot sākām runāt. Mūsu ķermenis bija nosvīdis, un mēs gulējām saspiedušies šaurajā kajītē. Džīna izmantoja manu krūtis kā spilvenu un ļāva pirkstiem spēlēties pār manu ķermeni.
  
  
  "Ar šo kuģi kaut kas nav kārtībā," viņa teica.
  
  
  — Viņš brauc pārāk lēni, gaisa kondicionieris nedarbojas. Un Larsens pagatavoja pretīgu kafiju. Vai tas ir tas, ko tu domā?
  
  
  'Nē.'
  
  
  Es gaidīju, kad viņa paskaidros sīkāk.
  
  
  "Niks," viņa teica, "vai varat man pateikt, ko AH teica par "Hansu Skīlmanu"?"
  
  
  – Ka viņš ieradīsies Masavā īstajā laikā. Un ka pasažieriem viss kārtībā.
  
  
  'Jā. Kā ar komandu?
  
  
  "Es nezināju par Larsenu," es teicu. "CIP to paturēja pie sevis."
  
  
  – Es zinu, kāpēc tu esi tik noslēgta un noslēpumaina. Viņa apgriezās kajītē. - Tu domā, ka es tevi krāpju. Bet tā nav taisnība. Es atradu trīs pazudušas raķetes.
  
  
  — Pilnas raķetes?
  
  
  - Nē, bet detaļas to salikšanai. Ar kodolgalviņām.
  
  
  - Kur viņi ir?
  
  
  - Konteineros uz klāja aiz tilta.
  
  
  ES jautāju. -'Vai tu esi pārliecināts?'
  
  
  'Pietiekami.'
  
  
  - Un viņi dodas uz Bordžijām?
  
  
  'Jā. Larsens ir uzņēmies pārāk daudz autoritātes. Man ir aizdomas, ka KGB drīzāk iznīcinās šīs raķetes, nevis nogalinās Niku Kārteru.
  
  
  "Tātad mēs varam tikt galā ar darbu bez Krievijas palīdzības," es teicu. - Labāk pavadi nakti šeit.
  
  
  - Un sabojāt manu reputāciju?
  
  
  "Pretējā gadījumā jūs jau būtu eņģelis, kas palīdzētu Dievam."
  
  
  Viņa iesmējās un atkal pārbrauca ar rokām pār manu ķermeni. Es atbildēju uz viņas glāstiem. Šoreiz mīlēšanās bija maiga un lēna, cita veida komforts nekā mūsu pirmais apskāviens. Ja Žana bailes būtu pa pusei patiesas, mēs būtu labā formā. Bet šobrīd es atteicos par to uztraukties.
  
  
  Žans gulēja. Bet ne es. Mani uztrauca viņas jautājums par to, kāda informācija AH bija par apkalpi. Mūsējie pieņēma, ka Hans Skeielman ir nevainīgs kravas kuģis ar dažiem pasažieriem. Bet dažreiz intrigā ir intriga, sazvērestība sazvērestībā un izmēģinājuma baloni, kas tiek izlaisti ar nevainīgu, nenojaušot pasažieri uz klāja. Varbūt AX bija aizdomas par "Hansu Skīlmanu", un viņš mani uzaicināja kā katalizatoru. Houka stils bija ļaut lietām notikt pašām. Es satiku tikai dažus apkalpes locekļus. Saziņa ar pasažieriem nenotika. Pusdienās mēs ar kapteini Ergensenu runājām par automašīnām. Mr. Gārds, otrais palīgs, klausījās. Vecākais palīgs Tulles kungs ik pa laikam kurnēja un prasīja vēl kartupeļus, taču viņam, šķiet, bija vienalga, vai pasažieri ir dzīvi vai miruši. Stjuarts Skjorn kungs atstāja Larsenu, lai viņš būtu atbildīgs par mums un mūsu pārtiku, un šķita, ka viņš labprātāk mierīgi un klusumā patērētu savu ikdienas kaloriju daudzumu. Radio operatore, gara auguma, tieva blondīne, vārdā Birgita Aronsena, bija zviedriete un klusēja kā pirmais virsnieks. Kad viņa iegāja ēdamistabā, tā nebija paredzēta sociālajam apmeklējumam.
  
  
  Beidzot es aizmigu vieglā miegā, gaidot kliedzienu vai kādu, kas atnāks meklēt Larsenu. Es pamodos, kad iluminatorā ielauzās pirmā rīta gaisma. Žans maisījās un kaut ko murmināja.
  
  
  ES teicu. - "Vai joprojām ir šausminošas aizdomas?"
  
  
  'Jā.' Viņa nometa gaišo segu un uzkāpa man pāri.
  
  
  "Ejam dušā," viņa teica.
  
  
  – Vai mums kopā jābūt tik pamanāmiem?
  
  
  'Konkrēti. Man vajag šo vāku. Varbūt Larsens bija bēdīgi slavens sieviešu slepkava.
  
  
  "Es par to šaubos," es teicu.
  
  
  Ja Žans gribētu domāt, ka es varētu noņemt no viņas visas aizdomas, man nebūtu nekas pretī. Ar laiku šī misija sasniegs punktu, kurā tā kļūs par nopietnu šķērsli. Tad es būtu viņu atlaidusi. Danakilā nav vietas sievietei, īpaši tādai, kura nevar izdarīt pašnāvību. Bet līdz brīdim, kad nonācām Etiopijā, es vēlējos turpināt baudīt viņas kompāniju.
  
  
  Viņa gultā bija meistare. Un viņa pilnībā apzinājās, kādu iespaidu uz vīriešiem atstāja viņas lieliskais ķermenis. Pēdējos piecus gadus viņa ir pārdevusi viduvējus stāstus, tostarp viņas kailfoto. Es noskatījos, kā viņa aptin sev apkārt dvieli un ieiet dušā ar garu T-kreklu rokās. Kad beidzot pabeidzām putot un viens otru skalot, mūs cienāja ar ilgu dušu.
  
  
  Kad mēs atkal izgājām gaitenī, es biksēs un Žans tikai garajā T-kreklā, kas neko daudz neslēpa, mēs gandrīz uzdūrāmies Birgitai Aronsenai.
  
  
  -Vai tu esi redzējis Larsenu? - viņa man jautāja.
  
  
  "Ne pēc pusdienām," es atbildēju.
  
  
  "Es arī," Žans teica, noliecoties pret mani un ķiķinot. Āronsena uzmeta mums mazpārliecinātu skatienu un gāja mums garām. Mēs ar Džinu apmainījāmies skatieniem un devāmies atpakaļ uz manu kajīti.
  
  
  "Paņemiet mani no kajītes pēc desmit minūtēm," viņa teica. "Es domāju, ka mums vajadzētu ieturēt brokastis kopā."
  
  
  "Labi."
  
  
  Es saģērbos un atkal mēģināju pieņemt lēmumu nēsāt ieroci. Žana teorija, ka Hanss Skeielmans pārvadāja detaļas, kas vajadzīgas trīs starpkontinentālo ballistisko raķešu izgatavošanai, liecināja, ka es rīkojos gudri, neizmantojot radio koda ziņojuma nosūtīšanai. Apkalpe, iespējams, nezināja, ko viņi pārvadā, jo nevienam uz konteinerkuģa klāja nav iemesla atvērt konteinerus.
  
  
  Bet ja es zinātu? Vai man būs jābūt bruņotam? Diemžēl es ieliku Hugo un Vilhelmīnu kopā ar Pjēru sava čemodāna slepenajā nodalījumā, kur atradās mans mazais raidītājs, un aizvēru to. Uz šī kuģa es godīgi braucu uz Etiopiju, vai arī man bija daudz vairāk sūdu, nekā es būtu varējis atrisināt ar Lugeru vienatnē. Alternatīvie ieroči bija ārkārtīgi ierobežoti.
  
  
  Mani traucēja arī tas, ka nevienu no braucējiem neredzēju. Vismaz vienu no viņiem man vajadzēja satikt kafejnīcā. Bet Larsens mums jau pirmajā dienā jūrā paskaidroja: “Neviens no mūsu pasažieriem nekad nebija redzējis vadītājus, Blokas kundze. Viņi dod priekšroku palikt lejā. Tā ir viņu… kā es to varu pateikt angliski… viņu savdabība. Protams, šo jautājumu uzdeva Agata Bloka. Es pieņēmu Larsena paziņojumu par ticību. Tagad es domāju, vai es neesmu bijusi stulba. Manā dzīvesveidā cilvēks vienmēr riskē tikt nogalināts stulbuma dēļ, bet es negrasījos nodrošināt tādu stulbumu, kas novestu pie manas nāves. Es vēlreiz paskatījos uz savu koferi. Man līdzi bija jakas, kurās Vilhelmīna varēja paslēpties. Jums bija jāvalkā vismaz jaka, ja gribējāt paturēt Luger sev līdzi neatklātu. Bet jakas valkāšana uz parastā kravas kuģa karstā dienā pie ekvatora radītu aizdomas jebkurai godīgai apkalpei. Un es nebiju pārāk pārliecināts par šīs komandas godīgumu.
  
  
  Neapbruņota iegāju koridorā, aizvēru aiz sevis savas kajītes durvis un pagāju dažus jardus uz Žana kajīti. Es klusi pieklauvēju. "Nāc iekšā," viņa sauca.
  
  
  Gaidīju kādu sievišķīgu nekārtību, bet atradu sakoptu vietu, bagāžu glīti nobāztu zem guļamvietas un viņas fotoaparāta somu atvērtajā drēbju skapī. Es prātoju, vai viņas kamerai vienā no objektīviem ir .22 pistole.
  
  
  Žans bija ģērbies zilā T-kreklā un apgrieztos džinsos. Šodien viņai bija kurpes, nevis sandales. Viena lieta bija droša, viņai nebija ieroča.
  
  
  Viņa jautāja. - "Vai esat gatavs lielajām brokastīm?"
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  Tomēr ēdamistabā nebija plašas brokastis. Mr. Stjuarts Skjorns pagatavoja olu kulteni un grauzdiņus.
  
  
  Viņa kafija nebija sliktāka par Larsenu, bet ne labāka.
  
  
  Citu virsnieku klāt nebija. Bloki, izskatoties ļoti nelaimīgi, jau sēdēja pie galda. Mūs ar Žanu sagaidīja vēsi, apzinoties, ka mēs kā ceļabiedri tomēr eksistējam, neskatoties uz slikto morāli.
  
  
  "Mēs nevaram atrast Larsenu," sacīja Skjorns. "Es nezinu, kas ar viņu notika."
  
  
  "Varbūt viņa dzēra pārāk daudz burbona," es mēģināju iejaukties.
  
  
  "Viņa nokrita aiz borta," sacīja Agata Bloka.
  
  
  "Tad kādam vajadzēja to dzirdēt," es iebildu. “Vakar nebija sliktu laikapstākļu. Un jūra joprojām ir ļoti mierīga.
  
  
  "Skatītājs noteikti gulēja," Blokas kundze uzstāja. "Ak, nē, Blokas kundze," Skjorns ātri sacīja, "tas nevar notikt uz kuģa, ko vada kapteinis Ergensens." It īpaši, ja Gārds un Tulle dežurē.
  
  
  "Pārbaudiet savus viskija krājumus," es vēlreiz teicu. Es pasmaidīju tikai Žans man pasmaidīja.
  
  
  "Es pārbaudīšu, Gudruma kungs," sacīja Skjorns.
  
  
  Viņa ātrā replika Blokas kundzei par guļošo uzraugu, šķiet, apstiprināja manas iepriekšējās nakts aizdomas. Apkalpe ieslēdza autopilotu un snauda, kad to ļāva laikapstākļi un pozīcija. Tas notiek uz daudziem tirdzniecības kuģiem, kas izskaidro, kāpēc kuģi dažkārt novirzās no kursa vai saduras viens ar otru bez jebkāda navigācijas skaidrojuma.
  
  
  "Šeit ir materiāls rakstam," sacīja Žans.
  
  
  "Es domāju, ka tā, Fellīni jaunkundze," sacīja Skjorns. – Es aizmirsu, ka esat žurnālists.
  
  
  "Viņa nokrita aiz borta," Blokas kundze strupi sacīja. "Nabaga sieviete".
  
  
  Starp viņas galīgo spriedumu Larsena lietā un viņas auksto attieksmi pret cilvēkiem, kam patīk sekss, nebija daudz vietas, lai padarītu Blokas kundzi stimulējošu kompāniju. Viņas vīrs, kurš bija zagusi skatienus uz Žana smagajām krūtīm, kas šūpojās zem plānā auduma, baidījās no humānākas atbildes.
  
  
  Paēduši mēs ar Žanu atgriezāmies viņas kajītē. "Esmu pārliecināts, ka jūs zināt, kā lietot kameru," viņa teica.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Tad, Fred Gudrum, mana vecā liesma, jums patiks šis priekšlikums." Es uzlikšu savai kamerai 28 mm objektīvu, lai jūs varētu mani nofotografēt šajā kajītē.
  
  
  Žans man pastāstīja, kādu slēdža ātrumu un diafragmas atvērumu izvēlēties, un veda mani no viena stūra uz otru. Pilnīgi kaila viņa pozēja man dažādās kajītes vietās ar ārkārtīgi juteklisku sejas izteiksmi. Viss, kas man bija jādara, bija mērķēt, koncentrēties un nospiest sprūdu. Kad pabeidzām filmas rullīti, bijām atpakaļ gultā. Es sāku uztraukties par viņas seksuālo izsalkumu. Lai arī kā man patika viņas lokojošais, pulsējošs ķermenis, man bija pastāvīgi jāatgādina sev, ka esmu uz Hansa Skeielmana klāja nopietnākas darīšanas dēļ.
  
  
  "Šodien es uzdošu dažus jautājumus par Larsenu," viņa teica. “Mana loma ir pratinātājas žurnālistei. Ko tu darīsi?'
  
  
  "Es iziešu uz klāja un mēģināšu atpūsties."
  
  
  Es biju izstiepts uz atpūtas krēsla, mana seja bija ēnā, kad izdzirdēju kustības un vīrieša balss teica: "Nekustieties, Kārtera kungs."
  
  
  Es izlikos viņu nedzirdam.
  
  
  "Tad, ja vēlaties, Gudruma kungs, nekustieties."
  
  
  "Ja es dodu priekšroku ko?" - es teicu, atpazīstot otrā asistenta Gārda balsi.
  
  
  -Ja vēlaties palikt dzīvam.
  
  
  Man priekšā stāvēja divi jūrnieki, abi ar pistolēm. Tad Gārs ienāca manā redzes laukā, viņam bija arī pistole.
  
  
  "Ģenerālis Bordža vēlas, lai jūs dzīvotu," viņš teica.
  
  
  "Kas pie velna ir ģenerālis Bordža?"
  
  
  "Cilvēks, kuram jums vajadzētu meklēt Etiopijas valdību."
  
  
  "Gārd, pat Etiopijas valdība nepieņemtu darbā ne ģenerāli Bordžiju, ne ģenerāli Grantu."
  
  
  - Pietiek, Kārter. Tātad, jūs esat Killmaster. Jūs patiešām rūpējāties par Larsenu. Nabaga padauza, krievi viņu noteikti savervēja pa lēto.
  
  
  "Es domāju, ka jums vajadzētu pārbaudīt savus viskija krājumus," es teicu. "Vai Skjorns jums nedeva šo ziņu?" Viņš man atbildēja sarunvalodas tonī: “Apbrīnojami, kā tik runīgs cilvēks kā šī Blokas kundze reizēm spēj pateikt patiesību. Sargs faktiski gulēja šonakt. Sargs guļ gandrīz katru nakti. ES nē. Bet Larsena dēļ es tikai labāk neapgāzu kuģi. Kam mums vajadzīgi VDK aģenti?
  
  
  "Krievi tiks nogalināti."
  
  
  -Tu esi ļoti mierīgs, Kārter. Ļoti stiprs. Jūsu nervi un ķermenis ir pilnībā kontrolēti. Bet mēs esam bruņoti, bet jūs ne. Šī ekipāža ir visi Borgia aģenti, izņemot tehnisko apkalpi. Viņi ir ieslēgti savā mašīntelpā. Un noteikti ne Larsenu, kuru jūs vakarnakt laipni likvidējāt. Kur ir nazis, ko izmantoji?
  
  
  — Palika Larsena ķermenī.
  
  
  "Es atceros, ka jūs to izvilki un pēc tam noslaucīja asinis."
  
  
  "Jūsu nakts redzamība ir slikta, Gārd," es teicu. "Tas izraisa halucinācijas."
  
  
  'Nav svarīgi. Tagad jums nav šī naža. Tu esi ļoti labs, Kārter. Tu esi labāks par jebkuru no mums. Bet tu neesi labāks par mums trim ar ieročiem. Un mēs labi zinām ieročus, Kārter?
  
  
  "Patiešām," es teicu.
  
  
  "Tad lēnām piecelieties un ejiet uz priekšu." Neskaties atpakaļ. Nemēģiniet cīnīties. Lai gan ģenerālis Bordžija vēlas, lai jūs būtu dzīvs, jūsu nāve diez vai viņu ietekmēs. Mans uzdevums bija atrast Bordžiju un redzēt, ko viņš dara. Labprāt darīšu pēc sava sākotnējā plāna, bet vismaz paspēšu. Turklāt Gārdam bija pilnīga taisnība, sakot, ka viņš un viņa divi vīri zina par ieročiem. Viens no tiem ar ieroci man būtu par daudz. Un viņi mani cienīja, kas viņus padarīja divtik piesardzīgus.
  
  
  Karstā tropiskā saule atspīdēja ūdenī. Mēs gājām uz priekšu, garām piesietajiem konteineriem. Aizmugurē atradās cilvēki ar pistolēm. Man tas nepatika. Ja man izdotos tikt ārā, man būtu daudz jāskrien, lai tiktu pie sava ieroča. Es pēdējo reizi paskatījos uz okeānu, pirms iegāju virsbūves durvīs. Lielākajai daļai kravas kuģu ir tilts pakaļgalā, un es prātoju, vai Hanss Skejelmans ir daļēji pārveidots par karakuģi, kaut ko līdzīgu Otrā pasaules kara vācu Q-laivām.
  
  
  – Beidz, – Gārs pavēlēja.
  
  
  Es atrados apmēram desmit pēdu attālumā no radio telpas. Birgita Aronsena iznāca, pavērsdama ieroci uz manu vēderu.
  
  
  "Kapteinis saka, ka mums vajadzētu izmantot noliktavas telpu zem kuģa skapja," viņa teica.
  
  
  "Tas viss nāks," sacīja Gārs.
  
  
  'Nu?'
  
  
  "Mūs varēja redzēt divi angļu pasažieri. Visbeidzot Kārters tagad ir lazaretes pacients. Briesmīgs tropiskais drudzis. Vienā naktī inficējās ar Fellīni jaunkundzi.
  
  
  "Pacienti tiek uzņemti lazaretē," viņa teica.
  
  
  Es zināju, kas notiks, bet es nevarēju neko darīt, jo viņas ierocis bija vērsts tieši uz manu nabu. Un pat tad, ja viņa nebūtu veiksmīga, šajā diapazonā būtu sasodīti grūti mani palaist garām. Viņa arī nošautu Gārdu un vēl divus, bet es domāju, ka viņa tos norakstīs kā nepieciešamos zaudējumus. Man aiz muguras atskanēja soļi. Mēģināju savest kopā un sapratu, ka tas ir bezjēdzīgi. Tad es redzēju, kā manā priekšā uzsprāgst gaisma, sajutu sāpes, kas šauj cauri manai galvai un aizlidoja tumsā.
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es pamodos ar galvassāpēm, kas vairs nebija svaigas, un man radās doma, ka manas ķermeņa ļodzīgās daļas paies kādu laiku, pirms tās atkal nomierināsies. Šī kailā spuldze, kas spīdēja tieši manās acīs, maz novērsa šo sajūtu. Es aizvēru acis, vaidēju, mēģinot saprast, kas un kur esmu.
  
  
  'Niks?' Sieviešu balss.
  
  
  "Ko," es norūcu.
  
  
  'Niks?' Atkal tā uzstājīgā balss.
  
  
  Neskatoties uz sāpēm, es atvēru acis. Tūlīt mans skatiens nokrita uz ekrāna durvīm. Es atcerējos...Birgitu Aronsenu. Viņas ierocis. Kāds ieminējās par noliktavu zem bocmaina skapja. Paņēma arī džinu. Es apgriezos uz sava kreisā sāna un ieraudzīju viņu tupējam pie kuģa sāniem. Zilums zem kreisās acs sabojāja viņas seju.
  
  
  ES jautāju. - "Kas tev iesita pa seju?"
  
  
  "Gārds." - Tas necilvēks man bija par ātru. Viņš uzlēca man virsū un nogāza mani, pirms es to sapratu. Tad viņš mani aizķēra. Tas ir brīnums, ka viņš nesalauza manu kameru, tas bija man uz kakla.
  
  
  — Viņš mani izsita ar sitienu no aizmugures, Džin. Kamēr radists pavērsa ieroci uz manu vēderu.
  
  
  Divas viņas stāsta daļas neizklausījās labi. Šo piezīmi par savu kameru Žans teica pārāk nejauši, it kā lai izvairītos no jebkādām aizdomām. Un kā aģentei viņai bija jābūt minimālām kaujas iemaņām. Gārs bija liels rupjš, un viņš, iespējams, arī diezgan labi izturējās ar dūrēm, taču viņa tomēr varēja nodarīt kādu kaitējumu, un viņai bija jābūt piesardzīgai.
  
  
  "Pretējā gadījumā tava melnā acs ir diezgan pārliecinoša," es teicu. – Pārliecinoši? Viņa ar roku berzēja sejas kreiso pusi un saviebās.
  
  
  Nevēlēdamies ar viņu strīdēties par viņas pilnīgo labticību pret Savienotajām Valstīm — viņa neapšaubāmi zvērētu pie tā, un es nevarēju pierādīt savas aizdomas —, es cīnījos kājās. Mazā telpa šūpojās spēcīgāk un ātrāk, nekā kuģa kustība būtu paredzējusi. Es gandrīz iemeta. lāsts. Kāpēc Gārds nelietoja šīs zāles? Laika gaitā injekcija beidzas, bet trieciens pakausī var izraisīt smadzeņu satricinājumu, kas var rasties vairākas dienas, nedēļas vai mēnešus. Es cerēju, ka mana trauma ir īslaicīga.
  
  
  - Nik, tev viss kārtībā?
  
  
  Žana roka paslīdēja ap manu vidukli. Viņa palīdzēja man sēdēt uz tērauda dibena plāksnēm un atbalstīja manu muguru pret kuģa korpusu. 'Vai tev viss ir kārtībā?' - viņa atkārtoja.
  
  
  "Šis nolādētais kuģis turpina griezties," es teicu. "Gārds man deva šausmīgu triecienu."
  
  
  Viņa nometās ceļos manā priekšā un ieskatījās man acīs. Viņa sajuta manu pulsu. Tad viņa ļoti uzmanīgi paskatījās uz manu pakausi. Es ievaidējos, kad viņa pieskārās pumpiņam.
  
  
  "Turies cieši," viņa teica.
  
  
  Es tikai cerēju, ka viņa tur neko nesalauztu.
  
  
  Žans piecēlās kājās un teica: "Es neprotu ļoti labi sniegt pirmo palīdzību, Nik. Bet es neticu, ka tev ir smadzeņu satricinājums vai lūzums. Jums būs tikai jāgaida dažas dienas.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Tas bija pēc trijiem.
  
  
  ES jautāju. - "Vai šodien tas viss?"
  
  
  "Ja jūs domājat, ja šī ir diena, kad mēs tikām pieķerti, tad jā."
  
  
  "Labi."
  
  
  "Kas mums tagad jādara?"
  
  
  "Es pārvietošos ļoti uzmanīgi, ja es vispār varēšu pārvietoties, un ceru, ka tur augšā nekas nenotiks."
  
  
  "Es runāju par izkļūšanu no šejienes," viņa teica.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jums ir kādas spilgtas idejas?"
  
  
  "Mana kamera ir rīku kaste."
  
  
  "Lieli instrumenti tur neiederas."
  
  
  "Labāk nekā nekas."
  
  
  ES jautāju. - "Vai viņi mums atnesa pusdienas?"
  
  
  Viņa izskatījās pārsteigta. - 'Nē.'
  
  
  "Paskatīsimies, vai viņi mūs pabaros, pirms mēs...".
  
  
  "Labi."
  
  
  Viņa vairākas reizes mēģināja uzsākt sarunu, bet padevās, kad pamanīja, ka es atsakos atbildēt. Es apsēdos, atspiedusies pret metāla rāmi, un izlikos, ka atpūšos. Vai varbūt es neizlikos, jo tas, ko mēģināju domāt, nepalīdzēja manām galvassāpēm. Pagaidām es nolēmu nepārrunāt savu situāciju ar Žanu. Mani reiboņi un galvassāpes netraucēja man izpētīt mūsu telpu, un dažu nepieciešamo priekšmetu trūkums lika man aizdomāties, cik ilgi mēs šeit būsim.
  
  
  Piemēram, mūsu cietumā nebija tualetes. Lai gan es neticēju, ka ūdens padeve ir tik tālu zem ūdenslīnijas, es uzskatīju, ka pagaidu patversme ir jāaprīko ar spaini. Tas mums būtu ne tikai vieglāk, bet arī saprātīgs sanitārs pasākums pašam kuģim. Un, neskatoties uz to, ka apkalpe ievēroja starptautiski nevīžīgās tirdzniecības kuģu paražas, viņi Hans Skeielman joprojām uzturēja pietiekami tīru.
  
  
  Es arī redzēju, ka mums trūkst dzeramā ūdens. Un, ja ūdens un spainis šeit neparādījās pirms pusnakts, es varēju izvēlēties vienu no divām nepatīkamām iespējām: vai nu kapteinis un viņa apkalpe nedomāja nogādāt Žanu un mani uz Bordžijām, vai arī Žana sagūstīšana bija viltus. Es nemitīgi domāju, ka Larsena nogalināšana ir uzspridzinājusi manu aizsegu, ko es izdarīju pēc viņas pamudinājuma. Varbūt šis Žans varētu izmantot kādu spiedienu.
  
  
  Tieši pēc četriem es jautāju: "Vai jūs domājat, ka uz Hansa Skeielmana klāja ir žurkas?"
  
  
  Viņa jautāja. - "Žurkas?"
  
  
  Viņas balsī atklāju dažas bailes. Es neko citu neteicu. Es gribēju, lai šī doma kādu laiku pazib viņas iztēlē.
  
  
  "Es neredzēju nevienu žurku," viņa teica.
  
  
  "Viņi droši vien nav," es pārliecinoši teicu. “Es pamanīju, ka Hans Skeielman ir neparasti tīrs kuģis. Bet, ja ir žurkas, tās dzīvo šeit, kuģa apakšā.
  
  
  – Kā tu zini, ka esam apakšā?
  
  
  – Ķermeņa izliekums, – es sacīju, virzot roku gar vēso metāla plāksni. "Ūdens kustība. Skaņa.
  
  
  "Likās, ka viņi mani nesa ļoti tālu," viņa teica.
  
  
  Desmit minūtes neviens no mums nerunāja.
  
  
  - Kāpēc tu domāji par žurkām? – Žans pēkšņi jautāja.
  
  
  "Esmu analizējis iespējamās problēmas, ar kurām mēs šeit saskaramies," es viņai teicu. "Arī žurkas ir daļa no tā. Ja viņi kļūst agresīvi, mēs varam pārmaiņus stāvēt sardzē, kamēr otrs guļ. Tas vienmēr ir labāk nekā tikt sakostam."
  
  
  Žans nodrebēja. Es domāju, vai viņa salīdzina savus šortus un T-kreklu ar manām garajām biksēm un vilnas kreklu. Viņai bija daudz gaļas, ko iekost. Un jebkura inteliģenta žurka satvertu viņas samtaino ādu, nevis mēģinātu izgrauzt manu biezo ādu.
  
  
  "Niks," viņa klusi teica, "nestāsti neko vairāk par žurkām." Lūdzu. Viņi mani biedē.
  
  
  Viņa apsēdās un iekārtojās man blakus. Varbūt es drīz uzzināšu, kura pusē viņa ir.
  
  
  5:30 no rīta, ar nosacījumu, ka mans pulkstenis nav saplīsis, viņi man atnesa ēst. Mr. Tulē, pirmais palīgs, bija atbildīgs. Gārds bija viņam blakus.
  
  
  Viņa vienīgie vārdi bija: "Jums abiem ir mugura pret sienu, ja vien nevēlaties mirt."
  
  
  Kopā ar viņu bija četri jūrnieki. Viens no viņiem vērsa ieroci uz mūsu ķermeņa lejasdaļām. Citi meta segas un spaini. Tad viņi ielika pārtiku un ūdeni. Mr. Tula aizvēra aizslietņa durvis, ievietoja aizbīdni un aizcirta piekaramo slēdzeni.
  
  
  "Ūdens pietiks visu nakti," viņš teica. — Mēs no rīta iztukšosim šo spaini.
  
  
  Viņš negaidīja mūsu pateicību. Kamēr viņš bija tur, es neko neteicu, bet stingri atspiedos pret sienu. Es nezināju, ko tas varētu ar mani nodarīt, ja viņš nenovērtē manu spēku vai nē, bet es nevarēju atļauties palaist garām nevienu iespēju. Žans paņēma divus šķīvjus un teica: “Viesnīca ar visām ērtībām. Viņi kļūst bezrūpīgi."
  
  
  – Vai pārliecināts. Nenovērtēsim tos par zemu. Gārs man teica, ka Bordža nolīga visu apkalpi, izņemot mehāniķus.
  
  
  Viņa teica. — "Motoru mehānika?"
  
  
  "Tāpēc mēs nekad neredzējām viņus ēdam. Es nevarēju nedomāt, ka šajā kuģī ir kaut kas dīvains, bet es nevarēju saprast, kas tas bija.
  
  
  "Es arī nebiju pārāk gudrs, Nik."
  
  
  Pēc ēšanas mēs izklājām segas uz tērauda grīdas, lai izveidotu tādu kā gultu. Mēs noliekam spaini kaut kur stūrī priekšā.
  
  
  "Esot šeit, es novērtēju kajītes," es teicu. "Es domāju, kā šiem blokiem klājas."
  
  
  Žans sarauca pieri. - 'Tu domā...'
  
  
  'Nē. AX pārbaudīja pasažierus, lai gan neviens man neteica, ka esat no CIP. Šie bloki ir tieši tādi, par kuriem viņi saka, ka viņi ir — pāris kaitinošu angļu, kuriem paveicās futbola baseinā. Pat ja viņiem būtu aizdomas, ka uz Hans Skeielman klāja kaut kas notiek, viņi tik un tā neatvēra muti, izkāpjot Keiptaunā. Mēs esam vieni paši, Žan.
  
  
  - Un šie mehāniķi?
  
  
  "Mēs nevaram uz viņiem paļauties," es viņai teicu. “Šajā brigādē ir apmēram trīsdesmit vai četrdesmit Bordžijas vīru. Un viņiem ir mēs. Viņi zina, kas es esmu, līdz pat manam Master Assassin titulam. Gārs to palaida garām, kad viņam vajadzēja mani tik jautri izslēgt. Un es pieņemu, ka viņi ir vienlīdz labi pazīstami ar jūsu karjeru. Vienīgais, ko es nesaprotu, ir tas, kāpēc viņi ļauj mums dzīvot.
  
  
  "Tad mana kamera..."
  
  
  "Tagad aizmirstiet par šo kameru. Mūsu pirmās rūpes ir noskaidrot, kāda ir viņu ikdiena. Mums vēl ir trīs vai četras dienas ceļojumā līdz Keiptaunai.
  
  
  Ēdiens bija ēdams: sasmalcināts steiks uz grauzdiņiem ar kartupeļiem. Acīmredzot mēs bijām vienādās devās ar komandu. Stjuarts Skjorns bija pretojies kāda cita vēlmei — iespējams, savām —, nepiegādājot mums pārtiku, kas mums kā pasažieriem pienākas un par ko bijām maksājuši. Žans gandrīz neēda. Es viņu neiedrošināju. Šķita, ka viņa nesaprata, cik man viņa likās bezjēdzīga, lai gan viņa savu kameru bija pārvērtusi par instrumentu kasti. Es apēdu savu daļu un visu, ko viņa nevēlējās. Man bija jāatgūst savi spēki. Tad apgūlos uz segas, lai aizmigtu. Žans izstaipījās man blakus, bet nevarēja atrast sev ērtu pozu. "Gaisma mani traucē," viņa teica.
  
  
  "Slēdzis atrodas durvju otrā pusē, apmēram trīs pēdu attālumā no aizbīdņa," es teicu.
  
  
  - Vai man to izslēgt?
  
  
  "Ja jūs varat tikt pie tā."
  
  
  Viņa izbāza savus slaidos pirkstus caur tīklu, atrada slēdzi un ienira mūsu telpu tumsā. Viņa izmantoja spaini un atkal apgūlās man blakus un ietinās segā. Lai gan kuģa apakšā nebija tik auksts, mitrums ātri padarīja mūsu ādu aukstu. Un arī smaka no tilpnes mūsu situāciju neuzlaboja.
  
  
  "Žēl, ka viņi mums nedeva spilvenus," viņa teica.
  
  
  "Pajautā rīt," es ierosināju.
  
  
  "Tie nelieši par mani tikai smiesies."
  
  
  'Var būt. Vai varbūt viņi mums iedos spilvenus. Es nedomāju, ka pret mums tik slikti izturas, Džin. Apkalpe būtu varējusi pret mums izturēties daudz sliktāk, ja tā būtu gribējusi.
  
  
  Viņa jautāja. - Vai tu domā par izkļūšanu no šejienes? "Vienīgais veids, kā mēs tiksim prom no šejienes, ir tad, ja kāds pavērsīs pret mums ieroci un saka "aiziet". Es tikai ceru, ka viņi mani vairs nenositīs. Es joprojām dzirdu zvaniņus savā galvā.
  
  
  "Nabaga Niks," viņa teica, maigi pārbraucot ar roku pār manu seju.
  
  
  Žans pieķērās man tumsā. Viņas gurni maigi ripoja, un es jutu viņas pilno krūšu tveicīgo siltumu uz savas rokas. Es gribēju viņu. Vīrietis nevar gulēt blakus Žanai, nedomājot par viņas pavedinošo ķermeni. Bet es zināju, ka man vajag gulēt. Pat ar izslēgtām gaismām es turpināju redzēt gaismas zibšņus, kas mirgo manā acu priekšā. Ja Žanam būtu taisnība un es nebūtu guvis smadzeņu satricinājumu, līdz rītam es būtu diezgan labā formā.
  
  
  Viņa izlaida savu neapmierinātību ar skaļu nopūtu. Tad viņa gulēja nekustīgi.
  
  
  Viņa jautāja. - "Vai žurkas nāk, kad ir tumšs, Nik?"
  
  
  "Tāpēc es neizslēdzu gaismu."
  
  
  "Ak."
  
  
  – Ko darīt, ja viņu tur nav?
  
  
  "Mēs neuzzināsim, kamēr kāds no viņiem neparādīsies."
  
  
  Žans palika nemierīgs. Es domāju, vai viņas bailes no žurkām ir patiesas. Viņa turpināja mani mulsināt. Vai nu viņa bija ļoti veiksmīga aģente, vai arī viņa bija traka, un es nevarēju saprast, kas viņa patiesībā ir.
  
  
  "Sasodīts, es labāk uztraucos par žurkām, kuras neeksistē, nekā gulēt ar gaismu manās acīs," viņa teica. - Ar labu nakti, Nik.
  
  
  - Ar labu nakti, Džin.
  
  
  Es biju nomodā tikai dažas minūtes. Es grasījos gulēt ļoti viegli, taču šis sitiens pa galvu neļāva man iegūt nepieciešamo nosvērtību. Es iegrimu dziļā miegā un pamodos tikai tad, kad Žans ieslēdza gaismu, nākamajā rītā nedaudz pēc sešiem no rīta.
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Man vajadzēja trīs dienas, lai izstrādātu saprātīgu plānu. Pa šo laiku mana galva ir pietiekami sadzijusi, ka tas mani pārāk neuztrauc, ja vien kāds nenolemj mani iesist tieši tajā pašā vietā. Es nolēmu uzticēties Žanam. Viņa pavadīja daudz laika, formulējot bēgšanas plānu, taču bez rezultātiem.
  
  
  Mēs bijām pieraduši, ka mūsu apsargi trīs reizes dienā parādās, lai savāktu netīros traukus, nomainītu spaini ar jaunu un atnestu pilnu krūzi ūdens. Kad viņi atnesa vakariņas, mēs varējām būt droši, ka atlikušo vakaru būsim vieni. Īpaši mani interesēja durvju eņģes ar sietu. Abi bija stingri piestiprināti pie metāla stieņa ar trim skrūvēm, un vēl trīs skrūves to stingri turēja pie tērauda durvīm. Es šaubījos, ka varēšu savākt spēku, lai atbrīvotu šīs skrūves. Bet pašas eņģes bija līdzīgas tām, kuras jūs varētu atrast savās mājās, un tās tur kopā ar metāla tapu, kas vertikāli ievietota caur tērauda gredzeniem.
  
  
  ES jautāju. – Vai tavā kamerā ir mazs, spēcīgs skrūvgriezis, Džīna?
  
  
  'Jā. Un tālāk…”
  
  
  "Nē," es viņai teicu. "Mēs netaisāmies skriet."
  
  
  'Kāpēc ne?'
  
  
  "Ja mēs divatā ar kādu brīnumu sagūstīsim šo kuģi un noturēsim to virs ūdens, līdz flote mūs savāks, mēs nebūsim tuvāk Borgias un tās divdesmit trīs raķetēm nekā tagad." Es pat nemēģināšu atgūt savu ieroci, Džin. Viņa piecēlās kājās, kad Hanss Skeielmans ara pa viļņiem. — Kāpēc tad tev vajadzīgs skrūvgriezis, Nik?
  
  
  "Es plānoju nosūtīt ziņojumu AX un pēc tam atkal pieslēgties pie jums. Tiklīdz Vašingtona uzzinās, kur mēs atrodamies, viņi zinās, kā rīkoties un ko teikt Etiopijas valdībai.
  
  
  Kuģis atkal ienira. "Jūs izvēlējāties lielisku vakaru, lai to izdarītu," Žans teica.
  
  
  "Tas ir viens no iemesliem, kāpēc es viņu izvēlējos." Maz ticams, ka tagad kāds nāks pie bocmaņa skapja pēc dažām lietām. Un maz ticams, ka kāds mūsu radītais troksnis tiks dzirdēts.
  
  
  "Vai mēs riskējam tikt izskaloti aiz borta?"
  
  
  - Nē. ES to izdarīšu.'
  
  
  — Kur tad es būšu?
  
  
  "Šeit," es teicu.
  
  
  Viņa kādu brīdi skatījās uz mani. Tad viņa pastiepa roku un satvēra manu plecu.
  
  
  "Tu man neuzticies, Nik," viņa teica.
  
  
  "Ne visā," es atzinu. "Tu nenogalināji Larsenu, Žan." Tas biju es. Gārs pavērsa pret mani ieroci, taču viņš nogāza tevi zemē, pirms tu paspēji viņam pieskarties. Ja kāds mani šovakar redz, viņam jāmirst. Ātri un klusi. Vai tā ir mūsu specialitāte?
  
  
  'Nē.' – Viņa atlaida manu roku. “Es tikai vācu informāciju. Kā es varu palīdzēt?'
  
  
  "Kopīgojot savu informāciju."
  
  
  'Par ko?'
  
  
  “Kad mani atveda uz šejieni, es biju bezsamaņā; Sasiets un uz nestuvēm aizķerts. Bet jūs noteikti redzējāt, kur atrodas šī klāja lūka.
  
  
  "Mēs atrodamies četrus klājus zem galvenā klāja," viņa teica. “Priekšgalā, kur virsbūve atrodas uz klāja, ir lūka. Liela lūka un kāpnes ved uz otro līmeni. Vertikālas kāpnes blakus ventilācijas šahtām ved uz trim apakšējiem stāviem.
  
  
  ES jautāju. — Galvenā lūka atveras uz tiltu?
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Tas palielina iespēju tikt pieķertam."
  
  
  Viņa sāka izjaukt kameru. Skrūvgriezis plēves ruļļos bija mazs, tāpēc nācās pielietot spēku, lai atbrīvotu tapas eņģēs. Kuģis neprātīgi gāzās, un leņķis, kādā tas nogāja, bija ārkārtīgi ass, jo mēs bijām tik tālu priekšā. Kad tapas atdalījās, Žans turēja durvis vietā, kamēr es tās atskrūvēju.
  
  
  Kad viņi bija prom, es noliku tos uz mūsu segām un kopā mēs atstūmām aizsega durvis. Eņģes čīkstēja un tad atdalījās. Mēs uzmanīgi pabīdījām durvis pietiekami tālu, lai mani ielaistu.
  
  
  'Ko tagad?' - jautāja Jin.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Bija īsi pirms pulksten deviņiem.
  
  
  "Mēs gaidām," es teicu, atgriežot durvis to vietā. 'Cik daudz?'
  
  
  — Līdz kādiem desmitiem, kad pulkstenis jau pusē un dežurants vairs nav tik modrs. Ja nemaldos, Tulle ir uz tilta. Tā kā Gārs redzēja, ka izmetu Larsenu pāri bortam, man varētu būt lielākas izredzes ar Tulu.
  
  
  "Nāciet uz radio kabīni pirms vienpadsmitiem," Žans teica. "Saskaņā ar Larsena teikto, Birgitte Aronsena katru vakaru ap šo laiku viņu aizslēdz un pēc tam dodas uz kapteiņa mītni."
  
  
  — Vai jums ir kāda cita noderīga informācija?
  
  
  Viņa brīdi padomāja. "Nē," viņa teica.
  
  
  Es aizvēru aiz sevis slēģus tā, ka ātra pārbaude gandrīz nevarēja atklāt to stāvokli. Bet, ja es gribēju steigties pie viņiem atpakaļceļā, man vajadzēja tikai tos nedaudz pagriezt, lai tie atkal atvērtos. Es pārmeklēju otro klāju, bet neatradu laikapstākļu apģērbu. Tāpēc es izrāpos cauri lūkas centrā, kas ved uz galveno klāju, un apskatīju daļu no kuģa kabīnes. Viens no jūrniekiem mucā atstāja vecas bikses un lietusmēteli. Novilku bikses un apavus un iekāpu šaurās biksēs un jakā.
  
  
  "Hanss Šķejelmans" burāja sliktos laikapstākļos. Katru mirkli loks šūpojās viļņos, un es dzirdēju, kā ūdens atsitās pret priekšgalu. Es rakņājos pa noliktavas telpu, līdz atradu brezenta gabalu, ko noliku uz klāja blakus lūkai, kas veda ārā, un divus mazākus gabalus, kurus varēja izmantot kā dvieļus. Atradu arī lietusmēteli, kas man piestāvēja. Novilku jaku, novilku kreklu un iebāzu biksēs un kurpēs. Tad es atkal uzvilku jaku.
  
  
  Es izslēdzu gaismu. Pilnajā tumsā es uzliku roku uz sviras, kas darbojās ar visām lūku slēdzenēm, un gaidīju, kad Hanss Skeielmans izlauzīsies cauri vilnim un atkal pacelsies virspusē. Tad es atvēru lūku un ieslīdēju iekšā. Cik vien ātri varēju, es skrēju pāri slapjam klājam uz priekšgala virsbūves pusi.
  
  
  Kuģa priekšgals atkal nogrima un es jutu, ka aiz manis paceļas ūdens siena. Es uzmetos uz virsbūves un satvēru margas, kad vilnis mani skāra. Viņa mani trieca pret metālu un izspieda gaisu no manām plaušām. Ūdens rūca ap mani, velkot mani un cenšoties ievilkt tumšajā Atlantijas okeānā. Es izmisīgi turējos pie margām, elsodams gaisu un cīnījos ar reiboņa vilni.
  
  
  Kad ūdens sasniedza manas potītes, es turpināju pārvietoties pa kuģa porta malu. Es turējos pie margām un piespiedos pēc iespējas tuvāk virsbūvei. Tilts bija trīs klāju augsts, un bija maz ticams, ka tajā atradās virsnieki vai uzraugi. Viņi būs stūres mājā, kopā ar stūrmani. Un, ja viņi nebūtu redzējuši mani ejam pāri klājam, viņi mani nebūtu redzējuši arī tagad.
  
  
  Nākamais vilnis mani apdzina, kad es sasniedzu ostas sānu rampu. Ar rokām satvēru stieni un pakāros. Viļņa spēks šeit nebija tik spēcīgs, taču, pateicoties tam, ka atrados uz kuģa, bija lielāka iespēja, ka mani pārvilka pāri bortam. Trešais vilnis skāra klāju tieši tad, kad es atrados netālu no virsbūves, un tikai neliels ūdens daudzums izšļakstījās uz manām potītēm.
  
  
  Es atspiedos pret virsbūves aizmugurējo sienu un ļāvu elpošanai atgriezties normālā stāvoklī. Mēs bijām tuvu ekvatoram, tāpēc ūdens nebija tik auksts, lai kājas notirptu. Uzvarēju pirmajā kārtā pie jūras. Bet tad notika otrā kauja — ceļš atpakaļ uz bocmaina istabu. Lai to izdarītu, man vispirms bija jāieiet radio telpā, jāpadara Birgite Aronsen rīcībnespējīga un jānosūta savs ziņojums.
  
  
  Es pārbaudīju galveno klāju starp abām virsbūvēm. Lielākā daļa no tā bija tumsā, lai gan no aizmugurējiem logiem plūda gaisma. Es cerēju, ka, ja kāds mani redzētu, viņi domās, ka esmu apkalpes loceklis, kas tikai daru savu darbu. Es devos uz kuģa centru un ātri atvēru lūku, kas veda uz koridoru, kas veda visā priekšgala virsbūves garumā. Atverot un aizverot lūku neradīja lielu troksni, un Hansa Skīlmana čīkstoņiem un vaidiem vajadzēja apslāpēt manas skaņas un kustības. Es klusībā ložņāju uz priekšu un klausījos radio telpas atvērtajās durvīs. Es neko nedzirdēju. Ja operatore klausījās kādus ierakstus, tiem vai nu bija iestatīts zems skaļums, vai arī viņai bija austiņas. Es paskatījos iekšā. Viņa bija viena. Es iegāju tā, it kā man vajadzētu kaut ko meklēt radio telpā.
  
  
  Birgita Aronsena sēdēja aiz paneļa man pa kreisi. Viņa paskatījās uz augšu, kad mana roka izliekās pret viņas kaklu. Viņa nomira, pirms paspēja kliegt. Es ātri noķēru ķermeni un izvilku to no atslēgas, kas gulēja viņai priekšā. Skaļajam troksnim nebija nozīmes, ja vien sistēma nebija savienota ar kapteiņa telpu.
  
  
  Es pagriezos un uzmanīgi aizvēru durvis. Es pārbaudīju Birgitas pulsu un acis, lai pārliecinātos, ka viņa ir mirusi. Pēc tam es pabāzu savu ķermeni zem paneļa, lai tam nepaklutu. Lielais raidītājs atradās pret labā borta sienu. Kad es viņu ieraudzīju, es tikko varēju apspiest triumfa saucienu. Tam bija daudz vairāk spēka, nekā es domāju.
  
  
  Es iestatīju frekvenci, paņēmu atslēgu un pievienoju to tieši raidītājam. Man nebija laika izdomāt, kā darbojās informācijas panelis. Es cerēju, ka noregulēšanas pogas darbojās salīdzinoši labi, un tas, kurš dežūrēja Brazīlijā vai Rietumāfrikā — es nebiju pārliecināts, kur mēs atrodamies, bet mēs noteikti atradāmies vienas no klausīšanās stacijām, tas negulēja dežūras laikā. .
  
  
  Kods bija vienkāršs situācijas ziņojums, bezjēdzīgs, lai kāds ienaidnieka aģents to nejauši uzlauztu. Tajā bija apmēram četrdesmit frāzes, no kurām katra tika reducēta līdz vairākām četru burtu grupām. Mans ziņojums, pirms un noslēdzās ar identifikācijas signālu, deva man piecas grupas, kuras nosūtīt. Es cerēju, ka cilvēki, kas to pierakstīja, nekavējoties to nodos Vanagam, jo viņš bija vienīgais, kurš varēja saprast šo manis izvēlēto frāžu kombināciju.
  
  
  “N3. Ienaidnieka noķerts. Es turpinu misiju. Es strādāju ar citu aģentu. N3.'
  
  
  Viņš nosūtīja ziņojumu divas reizes. Pēc tam es ievietoju atslēgu atpakaļ vadības panelī, noņēmu raidītāju no gaisa un noregulēju to uz sākotnējo viļņa garumu. Niks ar pirkstgaliem piegāja pie durvīm.
  
  
  Koridorā atskanēja balss. "Kāpēc radio telpa ir slēgta?"
  
  
  "Varbūt viņa devās uz vecā vīra kajīti nedaudz agrāk." Smiekli. Lūkas aizciršana, iespējams, lūka, kas ved uz galveno klāju. Vīrieši runāja itāliski.
  
  
  Viņiem būs vajadzīgas vismaz divas minūtes, lai sasniegtu pakaļgala virsbūvi. Kamēr es biju ieslēgts radio telpā, es varēju improvizēt dažus maldinošus pavedienus. Es izvilku Birgitas ķermeni no vadības paneļa apakšas un izstiepu viņu uz muguras. Es pārvilku viņas džemperi viņai pāri galvai un norāvu krūšturi. Pēc tam es novilku viņas bikses, saplēsu audumu ap rāvējslēdzēju un saplēsu viņas biksītes. Es novilku savas bikses uz leju vienā kājā, bet ļāvu tām daļēji nokārties no otras. Beidzot es izpletu viņas kājas. Skatoties uz viņas lieso augumu, es prātoju, ko viņā redz kapteinis. Varbūt tikai tas, ka tas bija pieejams.
  
  
  Efektīva izmeklēšana ātri parādīs, ka Birgitu nav nogalinājis kāds izvarotājs. Profesionālā rūpība būtu atklājusi arī dažas Nika Kārtera pēdas, piemēram, pirkstu nospiedumus un, iespējams, matus. Bet, kad es izlīdu pa durvīm un ātri devos uz lūku, es nospriedu, ka maz ticams, ka Hans Skeielman būs aprīkots šādai izmeklēšanai. Es domāju, ka kapteinis būs tik sarūgtināts par to, kas notika ar viņa saimnieci, ka nepārbaudīs manas kustības tikai virspusīga skatiena dēļ. Un tas parādītu, ka esmu ieslēgts savā būrī.
  
  
  Neviens man nekliedza un neuzbruka, kad es parādījos uz galvenā klāja. Es virzījos uz virsbūves sānu malu un noteicu savu sprintu uz priekšu, lai sasniegtu ceļabiedru, ja ūdens apsteigtu priekšgalu un steidzās atpakaļ. Es tikko to izdarīju. Otrais mēģinājums mani aizveda tieši uz virsbūves priekšpusi un atkal vilnis atsitās pret metālu, aizķerot mani uz margām.
  
  
  Esmu labā formā, mans ķermenis ir spēcīgs un muskuļots. Tā kā spēks un izturība manā amatā ir vērtīgi ieroči, es tos turēju priekšplānā. Taču neviens nevar iekarot jūru ar strupu spēku vien. Es varētu sēdēt tur, kur biju visu nakti, bet saule uzlēktu, pirms jūra norima. Tomēr tajā brīdī man nebija spēka virzīties uz priekšu. Es gaidīju ar vēl diviem viļņiem, kas atsitās pret virsbūvi. Mēģinot noteikt laiku, es sapratu, ka varu iegūt tikai aptuvenu atstarpi starp abām ūdens sienām, kas aptver klāju.
  
  
  Līdz šim slikti laikapstākļi ir bijuši mans sabiedrotais. Tagad, ja es neskriešu uz priekšu un netikšu cauri lūkai, es varētu tikt izmests aiz borta. Un šķita, ka tas būs uz robežas. Mēģināju paskriet garām bultai, kas bija redzama tikai kā vāja melna figūra, tad vēl varēju mēģināt to satvert, ja diezin vai to izdarīšu vienā piegājienā.
  
  
  Ūdens atkal pacēlās, vilnis tikpat nikns un augsts kā iepriekšējais. Priekšgals tikko sāka celties un ūdens notecēja, kad es sāku iet uz priekšu, gandrīz nokrītot uz slidenā klāja. Ūdens nokrita man uz ceļiem. Tad līdz potītēm. Es pacēlu kājas un skrēju uz priekšu cik ātri vien varēju. Es gāju garām iekraušanas strēlei. Kuģa priekšgals iegrima — pārāk ātri —, bet es nevarēju apturēt savu trako impulsu un satvert mastu.
  
  
  Es dzirdēju sūkšanas, dauzīšanās skaņu, ūdens virpuļo ap degunu. Paskatījos uz augšu un ieraudzīju augstu virs sevis baltas putas, un virsbūve manā ceļā vairs nebija redzama.
  
  
  Es devos uz priekšu un lūdzos, lai es nekļūdītos un neietriecos lūkā vai metāla apmales, zem kuras man vajadzēja tikt garām. Es apzinājos, ka man virsū krīt tonnas ūdens.
  
  
  Tagad mans ķermenis bija gandrīz vienā līmenī, un šķita, ka tikai mani kāju pirksti pieskaras klājam. Jutu, kā manas rokas pieskaras tērauda lūkas durvīm, un satvēru sviru, kas aizvēra skavas. Ūdens nosēdās uz mana ķermeņa lejasdaļas, piespraužot mani pie klāja un cenšoties atgrūst pret virsbūvi, lai izmestu pāri bortam. Mani pirksti pieskārās svirai. Mana kreisā roka paslīdēja, bet labā roka turējās, kad plaukstas locītava griezās un man cauri pāršalca neciešamas sāpes. Vienu brīdi domāju, ka plecu locītavas atslābs.
  
  
  Saspraude, kas sedza manu bikšu jostasvietu, tika attaisīta. Vilnis man daļēji norāva bikses. Ūdens virpuļoja zem nojumes, sāls man acīs un lika noturēties pie tā mazuma, kas man bija palicis pāri. Man sāka sāpēt galva vietā, kur Gārs man tovakar pirmo reizi iesita. Ja Hans Skeielman nebūtu ātri izcēlis viņas loku no ūdens, es būtu tikai daži lūžņi, kas peldētu virs priekšgala.
  
  
  Ar neticamu lēnumu kravas kuģa priekšgals atkal sāka celties. Ūdens noripoja no manas sejas un pilēja no ķermeņa. Manas slapjās bikses bija sapinušās ap potītēm, tāpēc man bija jāvelk sevi uz priekšu, izmantojot lūkas rokturi. Izmisumā nometu slapjo drānu. Kuģis tagad strauji cēlās augšup, ātri sasniedzot līča virsotni un gatavojoties atkal ienirt citā ūdens sienā.
  
  
  Es mēģināju pacelt sviru. Nekas nav noticis. Es sapratu, kas bija nepareizi. Mans svars uz sviras to nospieda daudz ciešāk, nekā nepieciešams, lai aizvērtu ūdensnecaurlaidīgo starpsienu. Bet zinot, kāpēc svira nekustas, man nekas daudz nepalīdzēs, kad nāks nākamais vilnis; Man nebija spēka izturēt vēl vienu tornado.
  
  
  Hansa Skeielman joprojām nira. Es pagriezu pusapgriezienu un ar kreiso plecu atsitu sviru. Viņš uzkāpa augšā. Es atrāvu lūku vaļā, satvēru malu un ieslīdēju iekšā. Mana kreisā roka satvēra iekšā esošo sviru. Kad es nokritu, man izdevās satvert šo sviru. Lūka aiz manis aizcirtās. Ūdens skrēja uz klāja virs manis, kad es veltīgi aizslēdzu lūku. Mana roka bija pārāk tuvu lūkas centram.
  
  
  Es atgrūdu un apgriezos, ar labo roku spēcīgi atsitoties pret sviru. Ūdens pilēja iekšā, kad es aizcirtu skavas. Mana galva atsitās pret tērauda lūku. Es ievaidējos, kad sāpes skāra manu galvaskausu. Mirgoja spilgtas gaismas, un es smagi nokritu uz klāja izklātā brezenta. Manu acu priekšā pasaule apgriezās kājām gaisā – vai nu no kuģa kustības, vai no kārtējā sitiena pa galvu. Es nevarēju to pateikt.
  
  
  Kamēr Hanss Skeielmans ara ūdeni, es pa pusei nometos ceļos, pusguļu uz audekla brezenta, cenšoties neizvemt. Man sāpēja plaušas, sūcot gaisu. Mans kreisais ceļgals tika ievainots, un mana galva jutās tā, it kā tā tūlīt eksplodētu apžilbinošā, spēcīgā sprādzienā.
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es neatpūtos ilgāk par divām trim minūtēm, lai gan šķita, ka tā ir pusstunda. Mans pulkstenis rādīja 10.35, bet tikpat labi varēja būt arī 9.35 vai 11.35. Par laika joslu maiņu varēju tikai minēt.
  
  
  Es atradu slēdzi un ieslēdzu gaismu. Ļoti uzmanīgi novilku savu apmetni, kuru cieši pārvilku sev pāri pirms izgāju no šīs telpas. Pēc tam, kad es noslaucīju rokas uz audekla, es maigi pieskāros saviem matiem. Tie joprojām bija slapji ap malām, bet sausi no augšas. Es sajaucu tos kopā, lai paslēptu mitros plankumus. Tad es noņēmu eļļas audumu. Es iemetu to uz audekla un sāku slaucīt savu ķermeni. Es pārliecinājos, ka esmu nožuvusi, pēc tam saritināju nelielu audekla un eļļas auduma gabalu lielā gabalā un iznesu paku cauri bocmain ceturtdaļām. Noliku to skapī aiz citām lietām un audekla.
  
  
  Pēkšņi izdzirdēju pīkstienu. Paķēru metāla caurules gabalu un ātri pagriezos. Atvērās apakšējā klāja lūka. Es notupos, lai lektu, kad ieraudzīju garus matus un tumšas acis.
  
  
  'Niks?' - teica Žans.
  
  
  "Labāk esi tur," es viņai teicu.
  
  
  “Palikt lejā un gaidīt tajā bedrē mani padarīja traku. Vai esat nosūtījis ziņu?
  
  
  'Jā.' Es norādīju uz klāju, kur apkārt šļakstījās vairākas collas ūdens.
  
  
  "Nenāc tālāk," es viņai teicu. "Ja mēs tur neatstāsim ūdens pēdas, nekas neliecinās, ka pagājušajā naktī mēs kādreiz būtu pametuši savu cietumu." Palieciet prom no šīm kāpnēm kādu laiku.
  
  
  Joprojām kaila savācu kurpes, zeķes, kreklu un slapjās biksītes. Es noliecos un ļāvu viņiem izkrist caur lūku uz apakšējā klāja. Tad es pavirzīju seju pietiekami tālu, lai Žans varētu redzēt.
  
  
  "Paņemiet lupatu, lai noslaucītu kājas. Es viņus nolaidīšu cauri caurumam.
  
  
  Es gaidīju, kamēr dzirdēju viņu uz kāpnēm. Tad es apsēdos uz lūkas malas un uzmanīgi iebāzu kājas bedrē. Jutu, kā raupja drāna tās noslaucīja.
  
  
  "Labi," viņa teica.
  
  
  Es ātri nokāpu lejā pa kāpnēm, aizvēru aiz sevis lūku un pagriezu rokturi. Kad es sasniedzu klāju, es paskatījos uz Žanu. Viņa stāvēja man blakus, turot rokā šortus.
  
  
  "Tas ir viss, ko es varēju atrast," viņa teica.
  
  
  "Pasteidzies," es pavēlēju. "Ejam atpakaļ uz savu būri."
  
  
  Uzvilku bikses, bet nepievērsu uzmanību pārējām drēbēm. Žans pārstāja vilkt slapjās bikses. Kad mēs sasniedzām savu cietumu, mēs nometām savas drēbes uz segas. Kamēr es ķēros pie aizslietņa durvīm, lai tās atgrieztos vietā, Žans rakņājās starp vākiem un izvilka eņģes tapas. Mums vajadzēja desmit minūtes, lai tās atgrieztos vietā.
  
  
  Ar roku noslaucīju aizmugurējo sienu un sasmērēju pirkstus. Kamēr es uzklāju dubļus uz tapām un eņģēm, Žana atkal salika kameru. Nākamā problēma ir kā izskaidrot Žana slapjo apakšveļu un slapjos džinsus?
  
  
  ES jautāju. "Vai tu šovakar izdzēri visu ūdeni, ko gribējāt?" Viņa paņēma malku manas biksītes un džinsus uz slapjas vietas.
  
  
  "Tā visa morāle ir: nemīlējies sliktos laikapstākļos ar kājām blakus ūdens krūzei," es teicu.
  
  
  Viņas smiekli atsitās pret tērauda sienām. "Niks," viņa teica, "tu esi pārsteidzošs. Cik daudz laika mums ir?
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. "Ja viņi atnāks šovakar, viņi būs klāt pēc pusstundas."
  
  
  Žana roka paslīdēja ap manu vidukli. Viņa apglabāja savas lūpas matu mudžeklī uz manām krūtīm. Tad viņa paskatījās uz mani un es pieliecos, lai viņu noskūpstītu. Viņas lūpas bija siltas kā kailā muguras āda.
  
  
  "Es zinu, kā savākt pierādījumus, ka mēs bijām pārāk aizņemti, lai atstātu būru," viņa aizsmakusi sacīja. "Uz segām būs daudz zīmju."
  
  
  Es novilku pēdējo no viņas drēbēm, un manas rokas virzījās uz augšu viņas augumā, saspiežot viņas lielās krūtis. Tam bija vēl viens ieguvums, pieņemot, ka mūsu cietumsargi atrada Birgitu un veica izmeklēšanu, kā plānots. Kad mēs ar Žanu mīlējāmies, viņi mūs netraucēja ar jautājumiem par to, kas īsti notika radio istabā. Es joprojām viņai īsti neuzticējos. Viņa gribēja, lai tas būtu ātrs un nikns. Es apzināti to darīju lēni un mierīgi, izmantojot rokas un muti, lai viņu sasniegtu drudžains orgasms. "Pasteidzies, Nik, pirms viņi atnāk," viņa turpināja teikt. Bija pagājušas nepilnas piecas minūtes, un mēs gulējām blakus uz pārsegiem, kad atvērās lūka, kas veda uz mūsu klāju, un parādījās bruņots jūrnieks.
  
  
  "Ļaujiet man tikt galā ar to, Nik," Žans čukstēja.
  
  
  Es noņurdēju savu piekrišanu. Ja viņa gribētu mani nodot, viņa atrastu veidu.
  
  
  "Viņi ir šeit," jūrnieks teica Gārdam. "ES jau tev teicu..."
  
  
  — Vai kuģis grimst? - Žans kliedza, pielecot kājās un satverot tīklu.
  
  
  Sad skatījās uz viņas kailo ķermeni un viņa žoklis atkrita. "Mēs slīkstam, Nik," viņa kliedza un pagriezās pret mani. "Mēs nenoslīkstam," sacīja Gārs.
  
  
  Viņa izvilka tīklu. "Laid mani prom no šejienes," viņa teica. Durvis drebēja viņas niknā uzbrukuma spēkā. "Es nevēlos noslīkt, ja kuģis grimst."
  
  
  – Aizveries, – Gārs iesaucās. Viņš paskatījās uz manu kailo ķermeni, ko daļēji sedza sega, un iesmējās. "Izskatās, ka jūs centāties nomierināt dāmu, Kārter," viņš teica. "Es mēģināju viņu nomierināt," es sausi atbildēju. “Diemžēl šīs ripināšanas dēļ mūsu ūdens krūze nokrita. Tagad, ja jūs būtu tik laipns...
  
  
  "Ej ellē," viņš iesaucās.
  
  
  "Mēs slīkstam," Žans histēriski kliedza, kad viņas acīs sariesās asaras. - Izlaidiet mani, Gārda kungs. Es darīšu visu jūsu labā. Visi. Izlaid mani.'
  
  
  "Vai jums vēl nepietiek ar to, kas notika šovakar?"
  
  
  "Sasodīti jauki," Žans sacīja, šņukstēdams vēl skaļāk. "Fellini, ja tu neklusēsi, es palūgšu jūrniekam iešaut tev rīklē," Gārs auksti sacīja. Viņš paskatījās uz mani. - Cik ilgi tas notiek, Kārter?
  
  
  'Visas nakts garumā. Viņai būtu labi, ja tu nebūtu iejaukusies. Es tiešām domāju, ka jums vajadzētu nosūtīt stjuartu ar malku viskija Žanim.
  
  
  “Vai nosūtīt stjuartu? Vai tev ir kāda nojausma, kā tas ir uz klāja, Kārter?
  
  
  - Kā lai es zinu?
  
  
  "ES domāju." – Viņš paskatījās apkārt. "Es teicu kapteinim Ergensenam, ka jūs šeit esat drošībā." Bet, ja kāds nogalināja veca vīra saimnieci, jūs varat sagaidīt, ka viņš kādu laiku sajuks.
  
  
  ES teicu. - Vai viņa ir viņa saimniece?
  
  
  — Birgita, signalizētājs.
  
  
  "Tieša sieviete ar ieroci," es teicu.
  
  
  'Jā. Un kāds viņu pagājušajā naktī izvaroja un nogalināja. Es teicu kapteinim, ka tas neesi tu. Jums vajadzētu priecāties, ka tas tā ir.
  
  
  Gārs un jūrnieks aizgāja. Žana piespiedās pie sienas, līdz viņi aizvēra lūku, un viņas šņukstēšana atbalsojās mazajā telpā. Kad viņa novērsās no metāla un sāka smieties, es paskatījos uz viņu ar sašaurinātām acīm.
  
  
  "Labāk raudi vēl skaļāk," es čukstu. "Varbūt viņi klausās. Tas ir lieliski, bet mums jāturpina vēl piecas minūtes.
  
  
  Viņa turējās vēl četras minūtes. Tā bija tik laba izrāde, ka nolēmu, ka varu uzticēties šim trakajam CIP čalim.
  
  
  Nebija ko teikt par to, kas notiks, un man nepatika izkļūt no AX, taču, kamēr kāds no mums atgriezīs datus ASV, mēs varētu trāpīt Borgias.
  
  
  Žans apsēdās uz segas un skatījās uz mani. - Vai viņš teica izvarošanu, Nik?
  
  
  "Es tev pastāstīšu, kas notika, Žan," es teicu.
  
  
  Es viņai izstāstīju visu stāstu, ieskaitot manis nosūtītās ziņas saturu.
  
  
  "Es nedomāju, ka tev vajadzēja izvarot sievieti, Nik," viņa teica, nolaižot roku gar manu kāju.
  
  
  Mēs tik ilgi Keiptaunā neuzturējāmies. Mēs ar Džīnu bijām lieliskā stāvoklī, lai to spriestu. Mēs bijām enkura nodalījumā. Lai ko Hansam Skeielmanam nācās izkraut Keiptaunā, nebija vajadzīgas nekādas ostas iekārtas. Tā mēs noenkurojāmies ostā sešas stundas un trīspadsmit minūtes.
  
  
  Tomēr starp tiem, kas atstāja kuģi, bija Blocks. Tas man ienāca prātā nākamajā dienā, kad Tulles kungs un četri jūrnieki ieradās pēc Žana un manis. Laikapstākļi pie Labās Cerības raga nebija īpaši patīkami, taču kapteinis acīmredzot nolēma, ka mums jāatpūšas uz klāja.
  
  
  - Kā būtu ar dušu un tīrām drēbēm? - es teicu Tulai.
  
  
  "Ja vēlaties," viņš teica.
  
  
  Tikai viens jūrnieks bija sardzē, kad es mazgājos dušā, un bija skaidrs, ka Tuls uzskatīja Žanu par daudz bīstamāku cilvēku, jo viņš uzmanīgi sekoja viņai, kamēr viņa mazgājās. Bet, kad pārģērbos, man nebija iespējas izņemt no bagāžas Hugo, Vilhelmīnu vai Pjēru; cilvēki uz kuģa bija profesionāļi.
  
  
  Dienas beigās mūs pavadīja uz tiltu uz nopratināšanu kapteinis Ergensens. "Es baidos, ka es jūs turēju aizdomās par šausmīgu noziegumu, Kārtera kungs," sacīja kapteinis.
  
  
  'Mr. Vakar vakarā Gārs man teica kaut ko līdzīgu, ”es sacīju.
  
  
  "Jūs esat ienaidnieka aģents uz klāja," viņš teica. "Ir tikai jēga, ka es tevi turēju aizdomās."
  
  
  'Kas notika?' esmu jautājis.
  
  
  Viņš paskatījās no Žana uz mani un tad atkal uz Žanu. -Tu taču to zini, vai ne?
  
  
  Kapteinis Ergensens gribēja runāt par savām bēdām. Birgita Aronsena viņa vadībā kuģoja vairākus gadus, un viņu attiecības jau bija kļuvušas par apkalpes joku tematu. Mēs ar Žanu bijām svešinieki, kuriem viņš varēja izstāstīt savu kluso mīlestību pret viņu. Norfolkā viņa bija atvairījusi jūrnieka sasniegumus, un tieši šo vīrieti tagad Ergensens tur aizdomās par slepkavību un izvarošanu. "Es viņu izlaidu Keiptaunā," sacīja kapteinis, beidzot savu stāstu.
  
  
  "Tāpēc viņš aizbēga, lai izvarotu kādu citu," sacīja Žans. 'Ne īsti.' Kapteiņa smieklos nebija ne pilītes humora. "Ģenerālim Bordžijai ir sakari visā Āfrikā. Un cik vērta ir norvēģu jūrnieka dzīvība šajā bīstamajā kontinentā?
  
  
  Atgriezies mūsu cietumā, Žans man teica: "Tagad mūsu dēļ ir nogalināts nevainīgs cilvēks."
  
  
  'Nevainīgs?' - paraustīju plecus. "Gen, neviens, kas strādā Borgias, nav nevainīgs. Es centīšos iznīcināt savus ienaidniekus visos iespējamos veidos.
  
  
  "Es agrāk par to nebiju domājusi," viņa teica.
  
  
  Žans bija dīvaina nevainības un ieskatu kombinācija. Lai gan viņa jau vairākus gadus bija bijusi aģente, viņai nereti bija laiks visu pārdomāt. Es domāju, vai viņa būs palīdzība vai nasta, kad mēs satikām šo Bordžiju. Mūsu klāja prakse ir kļuvusi par ikdienu. Dienu vēlāk mums atļāva ieiet dušā. Un es sāku spēlēt šahu ar kapteini.
  
  
  Kādu nakti, kad mēs atkal bijām tropu ūdeņos, viņš sūtīja mani pēc. Žans palika uz guļvietas zem bocmaina kajītes. Viņš lika mani ieslēgt savā kajītē kopā ar viņu vienu.
  
  
  es viņam jautāju. - "Vai jūs neriskējat?"
  
  
  "Es riskēju ar savu dzīvību pret jūsu inteliģenci, Kārtera kungs," viņš teica savā sliktajā angļu valodā. Viņš izņēma no kastes šaha figūriņas un dēlīti. "Ģenerālis Bordža ļoti vēlas ar jums tikties." Ko jūs grasāties darīt, kungs? Kārters?
  
  
  'Darīt ko?'
  
  
  "Amerikāņi nekad agrāk nav sūtījuši aģentu pēc ģenerāļa. Viņš zina par jūsu Killmaster rangu. Esmu pārliecināts, ka viņš labprātāk jūs savervē, nevis izpildīs nāvessodu.
  
  
  "Interesanta izvēle."
  
  
  - Jūs spēlējat savas spēles ar mani, kungs. Kārters. Ar ģenerāli Bordžiju jums neatliks laika spēlēm. Padomājiet par to, kam vēlaties kalpot."
  
  
  Nākamajā vakarā mēs apstājāmies Sarkanajā jūrā, kad iekrāvējs manevrēja līdzās Hansam Skeielmanam. Priekšējā iekraušanas strēle pārvietoja raķetes uz iekrāvēja iekšpusi. Mēs ar Žanu iegājām tās kravas daļā, kuru no aizmugures ar ieroci turēja norvēģu jūrnieki, bet no priekšas — arābi ar šautenēm, kas stāvēja uz stūres mājas. Mr. Gārs mūs pavadīja.
  
  
  Es atspiedos pret koka margām un vēroju, kā Hanss Skīlmans aizbrauc. Sākumā es redzēju tikai porta gaismu, bet tad klīrenss palielinājās un es redzēju baltu gaismu pakaļgalā.
  
  
  "Es nedomāju, ka palaidīšu garām šo siles, bet man jau tā pietrūkst," es teicu.
  
  
  Man aiz muguras pavēles tika dotas arābu valodā. Es neparādīju, ka saprotu.
  
  
  "Jūsu biļetes nauda tiek novirzīta labam mērķim," sacīja Gārs.
  
  
  - Bordžija? - Žans jautāja.
  
  
  'Jā. Tu arī dosies pie viņa.
  
  
  Viņa itālis bija briesmīgs, bet komanda viņu saprata. Viņi mūs pavadīja zem klāja, un mēs bijām ieslēgti kajītē. Pēdējais, ko redzēju, bija trīsstūrveida bura, kas paceļas augšā. Mūsu kuģa kustība liecināja par kursu pāri jūrai uz Etiopijas piekrasti.
  
  
  No sarunu slāņiem, ko noklausījos cauri koka sienām, es secināju, ka esam kaut kur uz ziemeļiem no Assabas un uz dienvidiem no Masavas. Mēs izmetām enkuru. Uz klāja uzkāpa vīriešu grupa. Raķetes tika pārvietotas pa klāju. Vairākas reizes dzirdēju skaņu, kad tiek atvērtas iepakojuma kastes.
  
  
  "Cik drošas ir šīs raķetes?" – čukstus jautāju Žanam.
  
  
  'Es nezinu. Man teica, ka Borgia nav nozaga detonatorus kodollādiņiem, un es zinu, ka tajos nav degvielas.
  
  
  Ja skaņas, kuras es pastāvīgi dzirdēju, būtu tādas, par kurām es domāju, tad Bordža būtu izveidojusi diezgan kompetentu organizāciju. Lielākā daļa cilvēku mēdz domāt par raķetēm kā tikai cilindriskām nogalināšanas mašīnām, kas sastāv no divām vai trim daļām. Taču patiesībā tās sastāv no neskaitāmām daļām, un tikai laba, ļoti liela komanda raķešu speciālista vadībā varētu vienā naktī izjaukt trīs. Virs mums izklausījās tā, it kā tur tiešām strādātu nepieciešamais darbaspēks.
  
  
  Salonā kļuva smacīgs. Etiopijas Eritrejas piekraste ir viens no karstākajiem reģioniem pasaulē, un saule lēca ātri. Pēc dažām minūtēm kajītes durvis tika atslēgtas un atvērtas. Gārds parādījās pie durvīm ar krievu ložmetēju rokā. Aiz viņa stāvēja divi jūrnieki ar ieročiem. Trešais jūrnieks nesa drēbju saišķi. "Tu zināji, kurp dodaties, Kārter," sacīja Gārs. "Ja tavi zābaki man derētu, es ļautu jums klīst pa tuksnesi čībās."
  
  
  "Es zināju par Danakilu," es atzinu. "Vai jūs paņēmāt visus tuksneša piederumus no manas sporta somas?"
  
  
  - Nē, tikai zābaki un biezas zeķes. Tāpat ir ar Fellīni jaunkundzi. Arī tu ģērbsies kā iezemietis.
  
  
  Viņš pamāja vīrietim ar drēbēm. Vīrietis to nometa uz koka klāja. Vēl viens Gārda mājiens. Viņš atkāpās no kajītes. Gārs devās uz durvju pusi. Ložmetējs bez šaubām tika vērsts pret mums.
  
  
  "Mainies," viņš teica. “Baltais cilvēks nevar mainīt savas ādas krāsu. Bet, ja kāds atrod lauvas un hiēnas, kas jūs nogalinās, es nevēlos, lai jūs atpazītu pēc drēbēm. Viss būs vietējais, izņemot jūsu apavus un pulksteņus. Viņš izgāja ārā, aizcirta durvis un aizslēdza tās.
  
  
  "Vai mēs darām to, ko viņš saka, Nik?" - jautāja Jin.
  
  
  "Vai jūs zināt alternatīvu, kurā viņi mūs nenošauj uzreiz?"
  
  
  Sākām izģērbties. Šī nebija pirmā reize, kad es valkāju arābu apģērbu, un es zināju, ka šie neērtā izskata halāti ir daudz praktiskāki par jebko, ko mēs redzam Rietumu pasaulē. Brūnais audums bija raupjš uz tausti, un kabīnē, kurā nebija skābekļa, bija nepatīkami karsts. Uz brīdi novilku galvassegu.
  
  
  -Ko man darīt ar šo plīvuru? - jautāja Jin.
  
  
  "Aizveries," es viņai ieteicu. "Un turiet virsdrēbes cieši pie ķermeņa." Lielākā daļa vīriešu šeit ir musulmaņi. Viņi nopietni uztver sieviešu šķīstības simbolus.
  
  
  Gārs atgriezās un lika mums izkāpt no laivas. Es uzliku cepuri un mēs devāmies augšā. Saule apspīdēja mazā līča zilos ūdeņus, kur mēs izmetām enkuru, bet tuksneša smiltis stiepās uz rietumiem. Mēs uzkāpām mazajā laivā, izmantojot virvju kāpnes. Un drīz mūs aizveda uz krastu.
  
  
  Džins paskatījās apkārt, meklējot mašīnu. Tas nenotika. "Ejam," sacīja Gārs.
  
  
  Mēs gājām trīs kilometrus dziļi. Divas reizes pabraucām garām ceļiem, smiltīm un lielu kravas automašīnu akmeņiem. Viņi nešķita pārāk aizņemti, bet ikreiz, kad mēs tuvojāmies, Gārds lika mums apstāties un sūtīt vīriešus ar binokli meklēt tuvojošos satiksmi. Reljefs pārsvarā bija kails smiltis, bet tuksnesis bija caurstrāvots ar pakalniem un klinšu ieskautām gravām. Izbraukuši otro ceļu, pagriezāmies uz ziemeļiem un iebraucām vienā no šaurajām aizām. Tur mēs pievienojāmies kamieļu karavānai.
  
  
  Starp akmeņiem bija paslēpti apmēram septiņdesmit pieci kamieļi. Katram bija braucējs. Vīri runāja dažādās valodās. Vienīgā valoda, ko mācījos, bija arābu. Es arī dzirdēju dažas arābu valodas radniecīgas valodas, iespējams, somāļu dialektus. Atbildīgos vīriešus ieraudzīt nebija grūti. Viņi bija ģērbušies savādāk. Un daudzi sēdēja bez cepurēm klinšu ēnā. Viņu āda bija gaiši brūna. Viņi bija vidēja auguma un valkāja augstas viļņotas frizūras. Lielākajai daļai bija dakšveida ausu ļipiņas un rokassprādzes. Man nebija daudz informācijas par šo uzdevumu, bet cilvēki no AX mani brīdināja par Danakilu, tautu, kas nosaukta pēc viņu pārvaldītā tuksneša. Sašķeltās ausu ļipiņas bija atmiņas par pirmo ienaidnieku, kuru viņi nogalināja; rokassprādzes ir trofejas tik daudziem pretiniekiem, kurus karavīrs ir uzvarējis.
  
  
  "Vairāk nekā simts kamieļu jau dodas iekšzemē," sacīja Gārs.
  
  
  "Jūs esat panākuši zināmu progresu," bija mans komentārs. "Noķer mēri," bija viņa atbilde.
  
  
  Viņa reakcija mani pārsteidza. Es kādu laiku pētīju šo ainu, un tad es sapratu, kāpēc norvēģu asistents reaģēja tik aizkaitināmi. Gārds šajā ceļojumā bija statists, jūrnieks, kurš tuksnesī bija nevietā. Viņš piecēlās no klints, uz kuras bija sēdējis, kad tuvojās smaidošais Danakils. "Tas ir Luidži," Gārs teica itāļu valodā. "Viņa īstais vārds nav Luidži, bet jūs nevarat nosaukt viņa īsto vārdu."
  
  
  Ja Gārs to uzskatīja par izaicinājumu, man nebija nodoma atbildēt. Man ir valodu talants, kas apvienots ar pietiekami daudz veselā saprāta, lai zinātu, kad izlikties, ka es kaut ko nesaprotu.
  
  
  Danakils nekustīgi paskatījās uz Gārdu. Ar kreiso roku viņš norādīja Gārdam, lai viņš noliek pistoli. Lielais jūrnieks gribēja protestēt, bet tad pārdomāja. Danakils pagriezās pret mums.
  
  
  "Kārter," viņš teica, norādot uz mani. "Fellini". Viņš paskatījās uz Žanu.
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  Viņa itāļu valoda nebija labāka par Gārda. Bet tas arī nav daudz sliktāks.
  
  
  – Es esmu jūsu karavānas komandieris. Mēs ceļojam trīs karavānās. Ko tu gribi jautāt?
  
  
  ES jautāju. - 'Cik tālu?'
  
  
  "Dažas dienas. Kamieļi nes mūsu ūdeni un kravu ģenerālim Bordžijam. Visi vīrieši un sievietes dodas. Šajā tuksnesī nav nekā, izņemot manu tautu un nāvi. Nav ūdens, ja vien jūs neesat Danakils. Vai jūs to sapratāt?
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Labi."
  
  
  "Luidži, šis cilvēks ir bīstams," sacīja Gārs. "Viņš ir profesionāls slepkava. Ja mēs to nedarīsim...
  
  
  "Jūs domājat, ka es neesmu nogalinājis daudz cilvēku?" Luidži pieskārās rokassprādzēm uz plaukstas locītavas. Viņš palika bezkaislīgs, skatījās uz mani. "Vai jūs nogalināt savus pretiniekus ar pistoli, Kārter?"
  
  
  'Jā. Un ar nazi. Un ar savām rokām.
  
  
  Luidži pasmaidīja. "Tu un es varētu nogalināt viens otru šajā ceļojumā, Kārter." Bet tas nav pareizi. Ģenerālis Bordža vēlas ar jums tikties. Un jūs ieskauj cilvēki, kas pasargās jūs no Danakila ienaidniekiem. Vai jūs kaut ko zināt par šo tuksnesi?
  
  
  - Es kaut ko zinu par šo.
  
  
  "Labi."
  
  
  Viņš aizgāja. Es skaitīju viņa rokassprādzes. Ja es nebūtu palaidis garām vienu, tas būtu četrpadsmit. Es šaubījos, ka tas ir vietējais rekords, taču tas bija labāks brīdinājums, nekā Luidži būtu varējis izteikt nevienā vārdā.
  
  
  Vēlā rītā apmēram trešā daļa no grupas izveidoja karavānu un devās ceļā. Vērojot viņu aiziešanu, es apbrīnoju organizāciju. Danakils bija rezultatīvi. Viņi ātri sarindoja kamieļus ar saviem jātniekiem, ieveda ieslodzītos un liekos vīrus vidū un atkāpās, ar acīm apskatot apkārtni, lai gan viņi joprojām atradās aizas patvērumā. Pat kamieļu braucēji saprata formējuma militāro precizitāti. Viņi nestrīdas par to, kur viņu vadītāji viņus ievieto. Vīri, kas apsargāja ieslodzītos, nekliedza un sita, bet deva klusas komandas, kuras ātri tika izpildītas. Paši ieslodzītie par mani bija ārkārtīgi ieinteresēti.
  
  
  Dažiem bija ķēdes, lai gan smagākās daļas bija noņemtas. Dažas no tām bija sievietes, lielākā daļa atkal bija tumšādainas. Etiopija kā civilizēta valsts, kas meklē divdesmitā gadsimta pasaules apstiprinājumu, oficiāli nepieļauj verdzību. Diemžēl jaunās tradīcijas vēl nav pilnībā pārņēmušas dažus plašās Āfrikas valsts iedzīvotājus. Ik pa laikam valdības Austrumāfrikas un Āzijas valstīs ap Indijas okeānu uzbrūk vergu tirgotājiem, taču nevienam valdības ierēdnim neienāktu prātā viņus saniknot vai stāties viņiem ceļā. Tirgotāji cilvēka miesā uztur privātas armijas, un paies daudzi gadsimti, pirms tiks izskausta paraža vienam cilvēkam paverdzināt otru.
  
  
  - Vai šīs meitenes ir verdzenes? - Džins klusi jautāja.
  
  
  'Jā.'
  
  
  Viņa rūgti pasmaidīja. “Kādu dienu, kad biju pusaudzis, mēs, meitenes, devāmies skatīties mēmo filmu. Tajā bija redzams trūcīgi ģērbtu sieviešu pūlis, kas tiek pārdots izsolē. Mēs visi ķiķinājām un runājām par to, cik briesmīgi bija piedalīties tādā izsolē. Bet katram no mums bija savas fantāzijas par sevi šajā situācijā. Vai jūs domājat, ka es tiešām izdzīvošu šo fantāziju, Nik?
  
  
  "Es par to šaubos," es teicu.
  
  
  'Kāpēc ne?'
  
  
  – Tāpēc, ka jūs esat profesionāls aģents. Nedomāju, ka tev būtu paveicies būt kāda līdera sievai. Bordžija vēlas uzzināt to, ko mēs abi zinām, un nelietis, iespējams, ir nežēlīgs.
  
  
  "Paldies," viņa teica. "Tu noteikti zināt, kā likt kādam smieties."
  
  
  "Kāpēc jūs abi neklusējat?" - Gārds teica.
  
  
  "Kāpēc tu nepaliec savu seju zem kamieļa naga," Žans viņam atbildēja.
  
  
  Tas ir tas, kas man Žanā patika – viņas cīņas instinkti saskanēja ar veselā saprāta trūkumu. Gārds izdvesa sašutumu, kas noteikti nobiedēja ikvienu apkārtnes kamieli, pielēca kājās un pamāja ar dūri, lai notriektu viņu no akmens, uz kura mēs sēdējām.
  
  
  Es satvēru viņa roku, izmetu savu svaru uz priekšu, sagriezu gurnu un plecu un uzmetu viņu uz muguras.
  
  
  "Tagad tu tiešām visu esi sabojājis," es nomurmināju Žanim. Pie mums pieskrēja vairāki danakiļi. Kad viņi ieraudzīja Gārdu guļam uz grīdas, daži smējās. Ātrā tērzēšana mani informēja, ka tie daži, kas redzēja, ka es nometu Gārdu zemē, ziņoja par to pārējiem.
  
  
  Gārs lēnām piecēlās. "Kārter," viņš teica, "es tevi nogalināšu."
  
  
  Es redzēju Luidži stāvam ap mums aplī. Es prātoju, ko šie danakiļi izdomāja. Varbūt Gārs gribēja mani nogalināt, bet man nebija nodoma viņu nogalināt. Es neuzdrošinātos. Un šis ierobežojums nepadarītu cīņu vieglāku.
  
  
  Viņš bija garš, vismaz piecas pēdas un par labu divdesmit mārciņām smagāks par mani. Ja viņam izdevās man iesist ar savām milzīgajām dūrēm vai ja viņš mani noķēra, es biju galīgi apmulsusi. Viņš tuvojās man ar paceltām rokām. Gārds bija lielībnieks, pietiekami stiprs, lai pēc pavēles ietriektu kausīgo jūrnieku, taču viegls laupījums AH aģentam, ja viņš pareizi mācījās.
  
  
  Gārds uzbruka. Es pakāpos uz sāniem un, mainot pozīciju, uzreiz iespēru ar labo kāju. Garais tuksneša halāts bija manā ceļā, tāpēc mans izrāviens viņu nenogāza. Apģērbu palēnināta, mana kāja tikai virspusēji ieķērās Gārda diafragmā, izraisot tikai rūcienu, kad viņš nedaudz sastinga. Es nogāzos zemē un ripoju, manā mugurā ieurbās asi akmeņi. Kad es atkal piecēlos, es satricinājos un jutu rokas aiz muguras, kas mani stumj atpakaļ apļa centrā, stāvošā Danakila priekšā.
  
  
  Viņš uzbruka vēlreiz. Es bloķēju viņa mežonīgo labās puses uzbrukumu ar savu labo apakšdelmu, pagriezos tā, lai viņa sitiens netiktu man garām, un noķēru viņu ar kreiso sitienu starp acīm. Viņš norūca, pakratīdams galvu. Viņa kreisais sitiens ieķērās mani ribās, un es noelsos, kad sāpes pāršalca manu ķermeni.
  
  
  Gārds atkal uzbruka, šūpodams dūres. Es pakļāvos viņam zem rokām un uzliku abas rokas uz viņa vēdera un krūtīm. Jutu viņa lielās dūres piezemējas man mugurā. Atkāpjoties, es atvairīju vēl vienu viņa kreiso roku un paspēju satvert viņa zodu ar kreiso dūri. Sitiens lika viņam piecelties kājās, bet viņš negribēja krist. Es uzmetu visu savu svaru uz savas labās rokas, kas viņam trāpīja tieši zem sirds. Gārs nokrita.
  
  
  Man aiz muguras atskanēja arābu balss: "Nogalini šo nelieti."
  
  
  Lēnām Gārs apgāzās un nometās uz viena ceļa. Es pakustējos, lai pavērstu savu smago tuksneša zābaku zem viņa zoda. Viņš sniedzās pēc pistoles uz jostas. Tam vajadzēja būt tuvu, bet es domāju, ka viņš šaus, pirms es viņu sasniedzu.
  
  
  Pa kreisi pazibēja figūra brūnā krāsā. Muca skaņa izsita Gārdam no rokām automātu. Šautene atkal pacēlās un ar triecienu iekrita Gārda krūtīs, piespiežot viņu zemē.
  
  
  – Beidz, – Luidži pavēlēja. Viņš pagrieza šauteni un notēmēja to pret guļošo Gārdu.
  
  
  Spēcīgas rokas satvēra mani no aizmugures un piespieda pie ķermeņa. Es nepretojos.
  
  
  "Viņš..." Gārds iesāka.
  
  
  "Es to redzēju," sacīja Luidži. "Mani cilvēki to redzēja."
  
  
  Viņš iedūra Gārdam ar pistoles stobru. 'Piecelties. Jūs aizbraucat ar nākamo karavānu.
  
  
  Gārds ievēroja. Viņš pacēla pistoli. Danakiļi joprojām bija mums apkārt. Viņš uzmeta dusmīgu skatienu manā virzienā un ielika ieroci savā maciņā. Četri danakili viņu pavadīja, kad viņš neveikliem soļiem devās prom.
  
  
  Luidži pamāja. Vīrieši, kas mani turēja, palaida mani vaļā. Luidži norādīja ar šauteni uz akmeni, uz kura sēdēja Žans, un es apsēdos. "Jūs sakāt, ka esat nogalinājis cilvēkus ar savām rokām, Kārter," viņš teica. - Kāpēc tu nenogalināji Gārdu?
  
  
  "Es baidījos, ka jums tas nepatiks."
  
  
  “Man tas patiktu. Kas pavēl jūrai, tas nepavēl tuksnesī. Kārter, tu nemēģināsi mani nogalināt.
  
  
  Viņš izklausījās ļoti pārliecināts, un es viņam piekritu.
  
  
  Otrā karavāna devās ceļā pēcpusdienā. Tonakt mēs gulējām kanjonā. Divas reizes pamodos un redzēju, kā iezemieši stāv sardzē.
  
  
  Nākamajā dienā mēs devāmies uz rietumiem.
  
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es nekad neesmu redzējis Luidži ar kompasu, lai gan bieži esmu redzējis viņu naktī pētam zvaigznes. Šķiet, ka viņam pat nebija rupja sekstanta. Acīmredzot viņš bija tik labi pazīstams ar zvaigžņotajām debesīm, ka varēja pēc tām noteikt mūsu atrašanās vietu. Vai varbūt viņš sekoja takai, ko varēja lasīt. Ja tas tā būtu, viņš varētu nekavējoties doties un iegūt burvja grādu. Liela daļa austrumu Danakilas ir milzīgs smilšu klāsts un ir tik naidīgs dzīvībai, ka veselas upes izzūd un iztvaiko sāls pannās.
  
  
  Mēs guvām labus panākumus, neskatoties uz intensīvo karstumu un ik pa laikam smilšu vētrām, kas lika mums pārvilkt seju raupjas drēbes un saspiesties. Lai gan es biju tikai ieslodzītais un tāpēc nezināju par karavānas faktisko virzību, es sapratu, kāpēc Luidži lika mums steigties. Cilvēki dzēra maz ūdens, un kamieļi nedzēra vispār.
  
  
  Ceļojuma ceturtajā dienā, kad mēs izgājām cauri tuksnesim, kas pilnībā klāts ar smiltīm un ko netraucēja klinšu veidojumi, smilšu uzbērumā pa labi no mums parādījās kliedzošu un kliedzošu danakilu pūlis un sāka šaut uz mums ar ieročiem.
  
  
  Šoferis aiz manis skaļi zvērēja un nometa savu dzīvnieku zemē. Ātri pārliecinājos, ka kamielis paliek starp mani un uzbrucējiem. Es apskaužu šos kaprīgos zvērus ne tikai tāpēc, ka tie tik slikti smirdēja, bet arī tāpēc, ka šķita, ka viņiem patika iekost ikvienu, kas viņiem pietuvojies pārāk tuvu. Bet tagad kamieļa kodumu uzskatīju par mazāk nopietnu nekā šautenes lodi.
  
  
  Visi jātnieki jau bija nolaiduši kamieļus zemē un sāka noņemt ieročus no pleciem. Paslēpies smiltīs pie kamieļa pakauša, es novērtēju uzbrūkošo spēku piecpadsmit vai divdesmit vīru apmērā. Mums bija divdesmit pieci šoferi un seši apsargi, kā arī četras sievietes un divi ieslodzītie vīrieši. Lodes svieda smiltis man sejā, un es atkāpos. Biju aiz diezgan resna kamieļa un lodes nebūtu tik viegli tikušas cauri. Es iedomājos par Vilhelmīnu kaut kur uz Hansa Skeielmana klāja un vēlējos, kaut viņa būtu bijusi kopā ar mani. Vairāki uzbrucēji nonāca Luger rādiusā.
  
  
  Vismaz divi no mūsu Danakilas apsargiem, kā arī vairāki mahouts krita. Pārsteiguma uzbrukums samazināja mūsu pārsvaru skaitļos. Ja Luidži un viņa puiši nevar ātri nodarīt kaitējumu, mēs esam lielās nepatikšanās. Par laimi, smilšu grēda bija tieši mums pa labi. Ja kāds būtu bijis otrā pusē, mēs būtu gājuši bojā krustugunīs.
  
  
  Tuvumā esošais kamielis agonijā kliedza, kad to trāpīja lode. Viņa izplestie nagi sašķēla vadītāja galvaskausu. Es sāku šaubīties par savas patversmes drošību. Tad mans kamielis norūca vai nu no bailēm, vai no līdzjūtības pret ievainoto kamieli. Šoferis piecēlās kājās. Lamādamies viņš izšāva no vecās M1 šautenes, kas viņam bija. Pēkšņi viņš plaši izpleta rokas, atslīga atpakaļ un nokrita zemē.
  
  
  Es rāpu viņam pretī. Asinis tecēja no cauruma kaklā. Dzirdēju kliedzošus sieviešu kliedzienus, un man pa labi nokrita vēl divi vīrieši... Lode par centimetru trāpīja garām manam ceļgalam.
  
  
  "Mums jāiejaucas," es nomurminu. Es paķēru šofera M1 šauteni un rāpu atpakaļ ap kamieļa muguru. Guļot es nošāvu danakilu, kad tas skrēja lejā no kalna. Viņš metās uz priekšu. Es notēmēju uz otru uzbrucēju. Ierocis noklikšķināja. Lode svilpoja pār manu galvu.
  
  
  Es nekavējoties reaģēju un ātri rāpu atpakaļ pie mirušā vadītāja, smiltīm iesūcot manās drēbēs. Viņa munīcijas josta sapinās viņa brūnajās drēbēs, un man tā bija divas reizes jāpagriež, lai to atbrīvotu. Tajā brīdī man netuvojās neviena lode. Es ātri atradu jaunu munīcijas žurnālu un pagriezos, lai noskatītos ugunsgrēku.
  
  
  Apmēram ducis uzbrucēju joprojām stāvēja kājās, bet vismaz mēs bijām izšāvuši pietiekami daudz ložu, lai apturētu viņu pirmo uzbrukumu. Stāvot vai nometušies uz ceļiem smilšainajā nogāzē, viņi šāva uz mums. Es nometos ceļos un izvēlējos mērķi. Vienreiz izšāvu. Es redzēju, kā vīrietis saraujas, bet acīmredzot es viņu nenogalināju. Nolādējot ML kā sliktāko militāro ieroci, kāds jebkad ražots, es nedaudz noregulēju tā mērķi pa labi un izšāvu vēlreiz.
  
  
  Viņš nolaida šauteni. Es biju pārāk tālu, lai redzētu viņa sejas izteiksmi, bet man likās, ka viņš izskatījās apmulsis. Uzmanīgi notēmēju, es izšāvu vēlreiz. Viņš iekrita ar galvu smiltīs, vairākas reizes paraustīja kāju un sastinga.
  
  
  Gara auguma karotājs pa kreisi no uzbrucēju rindas pielēca kājās un sāka šaut manā virzienā. Man likās, ka viņa mērķim jābūt šausmīgam, neviena lode man pat tuvu negāja, bet tad mans kamielis kliedza. Viņš mēģināja piecelties kājās, kad lode sadragāja daļu svara uz viņa muguras. Pārcēlos uz karavānas galvu, lai nenonāktu nobiedētā dzīvnieka ceļā. Lodes sita smiltis ap nākamo kamieli, un pēkšņi kliedzieni no abām karavānas pusēm man vēstīja, ka uzbrūkošie karotāji mēģina piespiest mūsu kamieļus bēgt. Septiņi astoņi kamieļi jau stāvēja kājās, steidzās šurpu turpu, samīda aizsargus. Slepkavas nometa ieročus un skrēja viņiem pretī. Divi vīrieši atkal krita, bandīti nošāva.
  
  
  Skrēju uz priekšu karavānas virzienā, līdz sasniedzu ieslodzītos, kur atradu atklātu laukumu, kur šaut. Uzbrucēji tagad bija daudz tuvāk, un, kad es metos uz vēdera, lai mērķētu, es zināju, ka mēs zaudēsim. Garais karotājs pa kreisi no ienaidnieka līnijas, šķiet, bija viņu vadonis. Man vajadzēja divus šāvienus, lai viņu notriektu.
  
  
  Danakilas apsargs pa kreisi kaut ko kliedza, piecēlās un izšāva tuvojošā līnijā. Vēl viens bandīts krita. Tad nokrita arī apsargs. Man bija atlikuši trīs metieni. Es šāva uz vienu no uzbrucējiem.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Es nevarēju atcerēties, kur es nometu M1 munīciju. Bet kaut kur, izvairoties no kamieļiem, es noteikti tos nometu. Es satvēru nokritušā sarga šauteni. Tas bija Lī-Enfīlds, labs ierocis, bet vecs. Cerot, ka tas tomēr būs labs metiens, es to notēmēju uz tuvojošajiem uzbrucējiem, kuri tuvojās mums. Vēl viens kritis, no tuvas distances iešauts vēderā.
  
  
  Man pa kreisi atskanēja sitienu sērija, un vēl divi uzbrucēji krita. Rindā palika tikai četri vai pieci, bet viņi strauji tuvojās. Mans ierocis noklikšķināja. Tukšs. "Sasodīts," es kliedzu.
  
  
  Danakils mani nošāva no desmit pēdu attāluma. Un tomēr viņam neizdevās man trāpīt. Es ātri pagriezu ieroci un iesitu viņam ar dibenu pa seju. Viņam krītot, es situ vēlreiz, sagraujot gan koka stieni, gan viņa galvaskausu.
  
  
  Viņš nēsāja nazi uz jostas. Viņa šautene nokrita pārāk tālu, lai viņš to nevarētu aizsniegt, kad tuvojās nākamais brūni tērptais uzbrucējs. Es paķēru nazi un notupos, lai stātos pretī uzbrūkošajam bandītam. Viņš pacēla ieroci augstu, un es nolaidos zem viņa niknā sitiena. Smiltis bija slikts atbalsts, tāpēc naža sitiens, ko biju plānojis pa vēderu, tikai sagrauza viņa ribas.
  
  
  Viņš kliedza, lidojot man garām. Es ātri pagriezos, lai skrietu viņam pakaļ. Apkārt mums atskanēja vēl vairāki šāvieni, kam sekoja karavīru kliedzieni un rēciens savstarpējā cīņā. Mans pretinieks nometa šauteni un izvilka nazi.
  
  
  Smaids saburzīja viņa seju, kad viņš saprata, ka es neesmu Danakils. Viņa rokassprādzes dzirkstīja saulē. Visapkārt mums plosījās karš, bet Visums bija sarucis līdz mums abiem.
  
  
  Viņš neapdomīgi pakāpās uz priekšu, turēdams nazi sev priekšā. Es nolaidos un atvilkos. Greizais asmens traucēja. Rokturis šķita nepareizs. Ja Hugo būtu bijis ar mani, es būtu pārliecinoši uzbrukusi vīrietim, bet duncis palika uz šī sasodītā Norvēģijas kravas kuģa.
  
  
  Es turpināju atkāpties, izliekoties bailēs un apjukumā un izliekoties, ka esmu daļēji hipnotizēts ar šūpojošo asmeni. Danakils tagad bija pilnīgi sajūsmā un nepievērsa uzmanību tam, ko es daru ar savām rokām. Viņš bija pilnībā koncentrējies uz to, lai iegrūstu nazi manā vēderā. Es notupos arvien dziļāk un dziļāk, atkāpjoties un ļaujot saviem ceļiem izturēt saliektās pozīcijas radīto slodzi. Kad attālums starp mums bija pareizs, es ātri nolaidu kreiso roku pret zemi, uzbēru smiltis un iemetu tās viņam acīs.
  
  
  Viņš noteikti zināja šo veco triku, bet viņš droši vien nedomāja, ka es to zinu. Viņa asmens gals noslīdēja no ceļa, kad viņš skrāpēja manu seju. Es ātri izlēcu uz priekšu, pacēlu kreiso roku zem viņa labās rokas, lai novirzītu asmeni, un sacirtu ar savu asmeni. Viņa vēders bija pilnībā saplēsts. Viņš kliedza.
  
  
  Danakils atspēkoja atpakaļ, un no saplēstā vēdera izplūda asinis. Ar izstieptu kreiso roku es ar nazi sacirtu viņa roku. Viņš nometa ieroci un es atkal piegāju un iesitu viņam pa sirdi. Mans ierocis, iespējams, bija neveikls, taču tā vēlais īpašnieks pielika visas pūles, lai nodrošinātu, ka smaile ir ļoti asa.
  
  
  Mans pretinieks nokrita zemē. Es metos viņam pretī un virpināju nazi viņa krūtīs, līdz viņš apstājās. Es pielēcu un paskatījos apkārt. Ap mani stāvēja bariņš vīriešu brūnos halātos. Mūsu? Vai uzbrūkoša grupa?
  
  
  — Nometiet to nazi, Kārter, — Luidži sacīja, pastumdams malā pārējos vīriešus.
  
  
  Es nometu ieroci.
  
  
  Viņš noliecās, pacēla to un teica: "Ne daudzi cilvēki var tik viegli nogalināt danakilu, Kārter."
  
  
  ES teicu. - Kurš teica, ka tas ir viegli, Luidži? -Vai mēs esam uzvarējuši kaujā?
  
  
  "Viņi ir miruši." Atskanēja šāviens. - Vai gandrīz. Palīdziet viņiem savākt ūdeni.
  
  
  Mēs gājām no cilvēka pie cilvēka, paņemot katru kolbu. Ienaidniekiem, kas joprojām elpo, galvā iešāva Luidži smejošais Danakils. Man šķita, ka dažus vēl var izārstēt, lai tie kalpotu par vergiem, taču es šo ideju neiznesu saviem sargiem.
  
  
  Kad mēs atgriezāmies vagonā un sakravājām ūdens pudeles, no kurām daudzas bija izgatavotas no dzīvnieku ādām, viens no šoferiem kaut ko teica un pamāja mani uz priekšu. Es viņai sekoju līdz vietai, kur bija sapulcējušies pārējie ieslodzītie.
  
  
  "Es gribu, lai tu viņu redzētu, Kārter," Luidži sacīja. "Jūs varat pastāstīt Bordžijai, kā tas notika."
  
  
  Žana gulēja pati uz savām skarbajām drēbēm. Kāds viņai pārgrieza apakšveļu un atsedza viņas ķermeni. Mazais caurums tieši zem viņas kreisās krūts joprojām asiņoja.
  
  
  "Tas bija pašā kaujas sākumā," sieviete teica arābu valodā.
  
  
  Es viņai atbildēju tajā pašā valodā. — No kā lode?
  
  
  "No tuksneša," viņa teica.
  
  
  Jutu Žana pulsu. Viņa bija mirusi. Es aizvēru viņai acis un uzvilku viņas drēbes. Tas bija ironiski, bet es joprojām nezināju, vai viņa ir laba aģente vai nē. Es zināju tikai to, ka tas varētu būt bijis viņas labākais ceļojuma apraksts "Es esmu kā vergs Etiopijas tuksnesī", ja viņa būtu nodzīvojusi pietiekami ilgi, lai to uzrakstītu. ES pamodos.
  
  
  Luidži man teica arābu valodā: “Gārda apgalvoja, ka viņa ir tava sieva. Tā ir patiesība?'
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Neviens nav palicis dzīvs jūsu atriebībai." Tas, kurš viņu nogalināja, tagad ir tikpat miris kā viņa, Kārter.
  
  
  "Jā," es teicu vēlreiz.
  
  
  Es prātoju, kas noticis ar viņas kameru.
  
  
  "Tu runā arābu valodā," Luidži klusi sacīja. "Bet tas jums nepalīdzēs sadraudzēties ar afariem."
  
  
  - Afars?
  
  
  'Mani cilvēki. Danakilas iedzīvotāji.
  
  
  "Šobrīd, Luidži," es teicu, "man tavi cilvēki nav tik ļoti vajadzīgi, cik mani draugi."
  
  
  'Es saprotu. Jūs varat viņu apglabāt. Es apglabāšu savus cilvēkus."
  
  
  Karavāna pārgrupējās, bet pavadīja dienu, apglabājot mirušos, tostarp Žanu, un izdomājot, kuri kamieļi varētu nokļūt līdz Bordžas nometnei. Četri kamieļi izkļuva no kontroles un pazuda tuksnesī, deviņi vai vairāk bija miruši vai pārāk smagi ievainoti, lai turpinātu. Mums ir palikuši divpadsmit kamieļi un desmit šoferi. Divi no četriem izdzīvojušajiem Danakiliem darbojās kā šoferi, atstājot Luidži un vēl vienu karotāju kā sargus. Uzbrucēju kamieļus neatradām.
  
  
  Klausoties diskusiju starp Luidži un braucējiem, pamanīju, ka uzbrucēji man ir izdarījuši labu. Viņš jautāja. - "Ko nesa pazudušie kamieļi?"
  
  
  “Divi no viņiem nesa ūdeni. Taču daudzas mūsu krūzes ir salūzušas. Ar ūdeni, ko paņēmām no ienaidnieka, un nedaudzajām burciņām un ādām, kas mums bija palikušas, daži no mums varēs sasniegt aku dzīvi.
  
  
  "Labi," viņš teica. "Ielādējiet ūdeni un pārtiku pirmajam kamielim."
  
  
  Es sēdēju viena no mūsu veselā kamieļa ēnā, mēģinot izdomāt, kā atrast Žana kameru. Man droši vien nevajadzēja to paturēt, pat ja es to būtu atradusi, bet kaut kā es cerēju, ka Luidži ļaus man to paturēt sentimentālu iemeslu dēļ. Būdams dievbijīgs musulmanis, viņš bija pārliecināts par sieviešu nepilnvērtību, bet kā vīrietis, kurš dzīvoja nežēlīgā pasaulē, kur aiz nākamās smilšu kāpas vienmēr varēja paslēpties nāve, viņš spēja novērtēt sajūtu, kas vīrietim bija pret savu ļoti talantīgo partneri. .
  
  
  Cik vērtīgi bija instrumenti kamerā? Es joprojām biju pārliecināts, ka Žanim kaut kur bija viena šāviena 22 pistole. Viņa man nepastāstīja visu par savu misiju, tāpat kā es nestāstīju viņai par savu. Protams, šis objektīvs, visticamāk, joprojām atradās Hans Skeielman klājā. Tad es redzēju vienu no šoferiem ejam ar šo kameru. Aizmirstiet par šo ideju, es nolēmu. Tas nebija vērts riskēt ar Luidži aizdomām.
  
  
  Vīri smagi strādāja, lai pārvietotu kravu, un pēc apmēram stundas Luidži ar roku norādīja uz manu palīdzību. Strādāju kā zirgs un vismaz trīs reizes, kad neviens neskatījās, man izdevās zem smiltīm noslēpt no saplaisājušajām kastēm izlīdušās elektroniskās detaļas. Pārkraušanas laikā man arī izdevās atlauzt dažas lādes. Un šķita sasodīti maz ticams, ka Čezāre Bordža sagatavos visas trīs savas miniraķetes, kā viņš cerēja.
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Trīs dienas vēlāk, gandrīz bez ūdens, mēs atradāmies pavisam citā valstī. Tur bija daudz akmeņainu pakalnu. Auga zemie augi. Smaidi mahoutu un apsargu sejās man teica, ka esam tuvu ūdenim. Tas nav bijis viegls ceļojums. Mēs zaudējām vēl divus kamieļus. Viņi apgūlās smiltīs un atteicās celties pat pēc izkraušanas.
  
  
  "Netērējiet viņiem savas lodes," sacīja Luidži. "Vienkārši nododiet ūdeni citiem dzīvniekiem."
  
  
  Baseins ir mazs un ūdens duļķains. Tas bija nekas cits kā caurums klintīs ar maziem krūmiem ap to. Ūdens garšoja sārmains. Taču šoferu tuksneša gudrības vēstīja, ka to var droši dzert, un, cik man zināms, tas ir visgardākais ūdens pasaulē. Ceļojuma pirmajā daļā bijām uz stingrām devām, un pēdējās trīs dienas mums deva vēl mazāk ūdens, tā ka praktiski bijām dehidrēti.
  
  
  Mūsu kamieļi alkatīgi dzēra, strauji nolaidot baseina līmeni. Acīmredzot tur bija kāds pazemes avots, kas sekoja iztvaikošanai un iesūcas apkārtējā zemē. Izslāpušie kamieļi mani apbūra, un es sapratu, ka tuksneša ciltis dzīvo ar tiem tādā kā simbiozē. Likās gandrīz neiespējami, ka kāds sauszemes dzīvnieks varētu norīt tik daudz ūdens, neuztūkstot un nemirstot. Šoferi viņus pabaroja un pārliecinājās, ka krava viņiem ir ērta un cieši piesieta.
  
  
  "Mēs šovakar šeit ierīkosim nometni, Kārter," Luidži man teica. "Rīt no rīta, kad aka atkal būs pilna, mēs piepildīsim ūdens apvalkus ar ūdeni."
  
  
  ES jautāju. - "Ko darīt, ja kāds cits vēlas ūdeni?"
  
  
  Viņš pasmējās. "Lauvas?"
  
  
  "Vai cilvēki."
  
  
  Viņš piesita pistoli. "Ja viņu ir daudz, Kārter, mēs jums iedosim citu ieroci."
  
  
  Tajā naktī mēs iededzinājām divus ugunskurus: vienu šoferiem, danakilu sargiem un ieslodzītajiem, otru Luidži un visiem citiem, ko viņš gribēja uzaicināt. Viņš mani uzaicināja.
  
  
  "Mēs būsim Borgiasā pēc divām dienām, Kārter," viņš teica.
  
  
  ES jautāju. - "Kas ir Borgia?"
  
  
  - Vai tu to nezini?
  
  
  — Tikai baumas.
  
  
  "Pļāpas". Viņš iespļāva ugunī. Šīs baumas, šie stāsti, ko karavānu vīri stāsta par ģenerāli Bordžiju, nav labi. Viņš ieradās mūsu valstī pirms daudziem gadiem. Mēs būtu varējuši viņu nogalināt, bet daži viņa cilts biedri lūdza mūs redzēt viņu kā draugu un izturēties pret viņu kā pret tādu. Bordžija mums apsolīja bagātību un vergus, ja mēs viņam palīdzēsim. Tāpēc mēs viņam palīdzējām.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jums tagad ir bagātība?"
  
  
  'Jā. Tāda bagātība. Viņš norādīja uz karavānu. Sieviešu kliedzieni pie mums nāca no cita uguns. Es ieskatījos tumsā, kas mūs šķīra. Trīs verdzenes bija spiestas novilkt drēbes, un vīrieši tās sagrāba. Izcēlās vairāki kautiņi. Es atskatījos uz Luidži. Viņš ignorēja tur notiekošo.
  
  
  "Viņi ir vergi," viņš teica. "Tāpēc mums tie ir." Ģenerālis Bordža atveda šurp daudz cilvēku, daži pat baltāki par jums. Un viņiem ir vajadzīgas sievietes. Tā ir Bordžijas bagātība.
  
  
  - Un tev tas nepatīk?
  
  
  “Karotājs mīl savas sievas, savus ieročus un kamieļus. Mani cilvēki ir dzīvojuši uz šīs zemes ilgāk, nekā kāds var pateikt. Mēs zinām, ka daudziem Bordžijas līdzi atvestajiem cilvēkiem nav vietas. Un, lai gan mēs vienmēr esam aizstāvējuši savu valsti no Amharas kristiešiem no ziemeļiem, mēs nevēlamies cīnīties pret tiem, kuriem ir tie dīvainie ieroči, kurus būvē Bordžijas. Kāpēc jūs uzkāpāt uz Gārda kuģa?
  
  
  — Lai uzzinātu, kas ir Bordža.
  
  
  "Tas ir tas, kas notiek." - Luidži skumji iesmējās. "Citi vīrieši mēģināja noskaidrot. Daži pievienojās ģenerālim. Pārējie ir miruši. Ceru, ka tu viņam pievienosies.
  
  
  Es neatbildēju.
  
  
  "Vai ne?"
  
  
  "Nē, Luidži," es teicu. "Jums ir taisnība, ka esiet piesardzīgs pret viņa plāniem." Kādā brīdī Bordžijas ienaidnieki viņu atradīs un iznīcinās. Viņi arī nogalinās tos, kas cīnās ar Bordžiju.
  
  
  'Mani cilvēki?'
  
  
  'Jā.'
  
  
  Viņš atkal iespļāva ugunī. “Mana tēva laikā šeit ieradās cilvēki, kas sevi sauca par itāļiem. Viņiem līdzi bija dīvaini ieroči, tostarp lidmašīnas un bumbas. Amharas kristieši valdīja kalnos, galli valdīja dienvidos. Bet afari pretojās. Itāļi iegāja tuksnesī un nomira. Tā tas ir bijis vienmēr. Ja nepiederošie iebruks Danakilā, viņi mirs.
  
  
  Citā ugunsgrēkā trīs sievietes tika piesietas pie knaģiem zemē, un danakiļi vienojās par izvarošanas kārtību. Luidži mani pamāja. Es devos uz nolikto vietu, blakus citam vergam, kuru nevarēju saprast, un saritinājos savā virsdrēbē. Tajā naktī es pamodos trīs reizes. Vienreiz, kad divas sievietes kliedza vienlaikus, kad lauva klepoja, un vienreiz bez redzama iemesla. Un Luidži vienmēr bija nomodā.
  
  
  Galvenajā Bordžijas nometnē bija četras vergu telpas, viena sievietēm un trīs vīriešiem. Tās bija ieskautas ar dzeloņstieplēm un gulēja šaurās aizās starp akmeņainiem pakalniem. Pie krūmiem un avotiem novietotas teltis bija paredzētas vadītājiem un brīviem cilvēkiem. Mūsu karavānas virzienā skrēja danakilu bariņš. Viņi sāka runāt ar Luidži. Viņu valoda atstāja mani bez vārdiem. Bet, spriežot pēc Luidži žestiem un ik pa laikam uz mani pamestiem skatieniem, es pieņēmu, ka viņš apraksta kautiņu. Sargu grupa ātri aizveda mani uz vienu no vergu nometnēm. Viņi atvēra vārtus un lika man ienākt.
  
  
  "Tu noteikti esi tas amerikānis," teica britu balss man pa labi. Es pagriezos. Man tuvojās vīrietis ar vienu kāju uz kruķiem. Viņš pastiepa roku.
  
  
  "Niks Kārters," es teicu.
  
  
  "Edvards Smits," viņš teica. "Klīst baumas, ka jūs bijāt CIP vai kādā spiegu vienībā. Kas notika ar to sievieti, kas bija ar tevi?
  
  
  "Viņa ir mirusi," es sacīju, aprakstot uzbrukumu nometnei. "Asinskārīgie nelieši, šie danakili," viņš teica. "Es tiku notverts pirms pieciem gadiem. Toreiz es biju Etiopijas armijas patruļas konsultants, kad mēs sastapām Bordžas vīru grupu. Toreiz es pazaudēju kāju. Es esmu vienīgais izdzīvojušais. Šķiet, ka Bordžija izklaidējas, uzturot mani pie dzīvības un ļaujot man darīt visu netīro darbu.
  
  
  Edvards Smits man šķita ārkārtīgi nepatiess. Viss, ko viņš teica, varētu būt patiesība, taču viņa viltotā angļu tūre pārāk smirdēja. Tomēr viņš varētu būt ļoti noderīgs.
  
  
  "Es domāju, ka nav nekāda ļaunuma atzīt, ka esmu spiegs," es teicu. "Viņi sagaida, ka es uzzināšu, ko šis Bordžijas puisis dara."
  
  
  "Viņš plāno pārņemt visu sasodītā pasauli," Smits iesmējās. – Viņš tev par to drīz pastāstīs. Kā viņi tevi dabūja?
  
  
  “Es biju uz kādas savvaļas liellaivas, kas devās no Norfolkas uz Masavu. Kamēr es uz klāja priecājos un apsveicu sevi uz vāka, parādījās otrais palīgs un jūrnieku grupa ar ieročiem. Es nekādi nevarēju pretoties. Kopš tā laika esmu ieslodzītais.
  
  
  - Vai jums ir nojausma, kā jūs atklājāt?
  
  
  'Jā.' Es izlikos, ka brīdi padomāju, lai izlemtu, cik ļoti es varētu uzticēties Smitam. “Uz klāja atradās VDK aģents. Es viņu nogalināju, bet tikai pēc tam, kad viņa kādam komandas loceklim pateica, kas es esmu. Otrais palīgs apgalvo, ka redzējis, kā es nogalināju vīrieti, bet es par to šaubos.
  
  
  "Tam laikam jābūt Gārdam, lielīgajam norvēģim," sacīja Smits. — Starp citu, Kārt, tā nav VDK operācija. Ja krievi zinātu par šo vietu, viņi būtu tikpat priecīgi to noslaucīt no zemes virsas kā jūsu valdība. Pirms dažām nedēļām mums bija krievu spiegs, līdz viņš ļoti neapmierināja ģenerāli Bordžiju. Smits mani izveda pa nometni, iepazīstinot ar vairākiem Amharas ieslodzītajiem un citiem eiropiešiem – diviem vāciešiem, zviedru un čehu. Viņi visi ieradās Danakilā, uzskatot, ka viņus nolīga Bordžija un viņi kļuva par vergiem.
  
  
  "Izklausās garšīgi," es sacīju Smitam.
  
  
  "Jā, kamēr jūs paliekat lojāls kalps, kurš neizdosies neizpildīt nevienu pasūtījumu."
  
  
  Pēc pusdienām man bija iespēja satikt Bordžiju. Man tīši par viņu nebija ne jausmas. Vienīgās fotogrāfijas, ko redzēju, ir uzņemtas pirms vairākiem gadiem, un tajās bija redzams kalsns, tukšām acīm politiskais aģitators. Cilvēks, kas sēdēja uz biezā paklāja lielajā teltī, nebija ne tievs, ne iekritis acis. Viņš bija iedegis saulē, un viņa acis šķita gandrīz nedzīvas.
  
  
  "Sēdies, Kārter," viņš aicinoši teica. Es apsēdos otrā pusē zemajam galdiņam, kur viņš sēdēja. Viņš atbrīvoja divus bruņotus danakilus, kas mani bija atveduši šurp no nometnes. Un tajā pašā laikā viņš nolika pistoli, kas karājās pie jostas, viegli pieejamā vietā. "Esmu dzirdējis interesantus stāstus par jums," viņš teica.
  
  
  "Vai tās ir patiesas?"
  
  
  "Jūs vienmēr varat uzticēties Luidžim, Kārter." Viņš man apliecināja, ka jums bija liela nozīme mūsu pēdējās karavānas drošai ierašanās brīdim. Tāpēc, iespējams, esmu jums parādā.
  
  
  "Es izglābu savu dzīvību," es teicu. "Šie bandīti nebija ieinteresēti mani glābt."
  
  
  - Pilnīga taisnība. Vīns?
  
  
  "Lūdzu," es teicu. Es centos nesmieties, kad viņš ar kreiso roku uzmanīgi ielēja vīnu un pārlaida glāzi pāri galdam. Viņš gandrīz izlēja sarkano šķidrumu, jo tik vērīgi skatījās uz mani.
  
  
  "Pēc Gārda domām, jūs esat ļoti bīstams, lai gan viņš apgalvo, ka jūs nenogalinājāt signalizatoru." Vai tā ir taisnība, Kārter?
  
  
  'Nē.'
  
  
  'ES arī tā domāju.' Viņš pacēla plecus. – Bet tas nav svarīgi. Kāpēc jūs šeit ieradāties?
  
  
  "Etiopijas valdība ir lūgusi mums palīdzību," es sacīju.
  
  
  — Vai strādājat kopā ar VDK?
  
  
  'Nē. Lai gan es saprotu, ka viņi ir vienlīdz ieinteresēti jūs.
  
  
  "Tieši tā," viņš teica. – Tāpat kā ķīnieši. Kāds ir šīs intereses iemesls, Kārter?
  
  
  — Divdesmit trīs raķetes.
  
  
  - Nu cik tu esi runīga. Jūsu krievu kolēģis atteicās man neko stāstīt.
  
  
  ES smējos. "Es domāju, ka jūs zināt, kur atrodas šīs raķetes. Es pat gribu pastāstīt, kāpēc viņi mani sūtīja uz šejieni - kāpēc jums tie ir vajadzīgi? Kāpēc jūs savam iepirkumu sarakstam pievienojāt trīs Minuteman raķetes?
  
  
  "Aizmirstiet par tiem Minutemen," viņš pavēlēja.
  
  
  Bordža ielēja man vīnu un ielēja sev vēl vienu glāzi. Viņš jautāja. - "Vai esat kādreiz dzirdējis par presteri Džonu?"
  
  
  "Tas leģendārais imperators, kurš viduslaikos valdīja Etiopijā."
  
  
  — Tu tuvojies patiesībai, Kārter. Bet presteris Džons nav leģenda, tāpat arī Šebas karaliene. Šie divi sniedza etiopiešiem pietiekami daudz mītu, lai viņi noticētu, ka viņi ir labākie cilvēki visā Āfrikā. Viņi ar prieku pastāstīs, ka šī ir vienīgā Āfrikas valsts, kas nekad nav pazinusi Eiropas kundzību. Protams, britiem šeit bija mazliet jautrības pagājušā gadsimta beigās, un itāļi šeit bija 30. gados, taču šādi nepatīkami fakti ir ērti aizmirsti. Un viņi ļoti vēlas kronēt jaunu presbiteru Džonu.
  
  
  ES teicu. - "Tu?"
  
  
  'Jā, es.'
  
  
  Ja Bordžija bija traka, viņš nebija pilnīgi stulbs. Turklāt viņam bija kodolraķetes. Tāpēc es nolēmu izturēties pret viņu kā pret saprātīgu cilvēku.
  
  
  es viņam jautāju. - "Jūs nedomājat, ka Etiopijas valdība iebildīs?"
  
  
  'Jā. Bet viņi nevar kontrolēt Danakilu. Un tāpēc viņi devās uz Ameriku. Un tad nāk N3, Niks Kārters. Killmaster no AX. Un kur tu tagad esi, Kārter?
  
  
  "Es daru savu darbu. Man bija jānoskaidro, ar ko tu nodarbojies.
  
  
  "Tad es atvieglošu jūsu uzdevumu, Kārter," viņš teica. "Es gribu valdīt Austrumāfrikā. Presteris Džons kļuva par leģendu, jo aplenca sevi ar labākajiem karaspēkiem visā Ziemeļaustrumāfrikā un apturēja islāma iejaukšanos. Es ieskauju sevi ar labākajiem karotājiem mūsdienu pasaulē. Vai esat redzējuši manus cilvēkus?
  
  
  "Danakils," es teicu.
  
  
  "Viņiem nav baiļu. Viņiem vienkārši vajadzīgs līderis un mūsdienīgi ieroči."
  
  
  "Vai tie bandīti, kas uzbruka karavānai un neļāva jums paņemt šos trīs Minūtes cilvēkus, arī ir Danakili?"
  
  
  "Renegāti," viņš dusmīgi sacīja. "Un šie trīs Minūtes cilvēki tagad tiek sapulcināti, Kārter." Manā labā strādā daži no labākajiem raķešu zinātniekiem pasaulē. Un drīzumā Čezāres Bordžijas vārds kļūs par plaši pazīstamu vārdu visā pasaulē.
  
  
  "Es domāju, ka tevi sauc Karlo Bordža."
  
  
  "Karlo Bordžija tika izraidīts no Itālijas, dekadentas demokrātijas, kuru centās pieņemt tikpat dekadenti komunisti. Karlo Bordža bija jauns muļķis, kurš mēģināja panākt, lai strādnieku šķira balsotu par viņa diženumu, un mēģināja sakaut noziedzīgos politiķus viņu pašu manipulācijās ar vēlētājiem. Itālija izraidīja Karlo Bordžiju. Tātad Itālija būs viena no pirmajām valstīm, kas nosūtīs vēstniekus uz Čezāre Bordžu.
  
  
  "Aiz īstā Cēzara tēva stāvēja baznīca," es sacīju.
  
  
  "Nesakiet vairāk par sākotnējo Cesare," viņš teica. “Viņi skolā smējās un jokoja par mani. - “Tavs tēvs ir precējies ar tavu māti Čezāre”? . “Kur ir Lukrēcija? »
  
  
  Es redzēju, kā viņš apsēžas. "Šeit ir Lukrēcija," viņš teica, zvanot.
  
  
  Telts pārsegs atvērās, un iekšā ienāca jauna Amharas sieviete. Viņa bija gandrīz piecas pēdas gara, un viņas apģērbs bija paredzēts tikai, lai parādītu savu lepno augumu. Saskaņā ar islāma danakilu viņa valkāja plīvuru, bet tagad viņai bija tikai gari svārki. Viņas brūnās krūtis bija lielas un stingras, un plānajiem svārkiem sānos bija gari šķēlumi, kas liecināja par viņas muskuļotajām kājām.
  
  
  "Šī ir Merama," viņš teica. "Mariam, atnes mums vēl vīnu."
  
  
  "Jā, ģenerāli Bordžija," viņa atbildēja bez akcenta itāļu valodā.
  
  
  Kad viņa aizgāja, Bordža sacīja: ”Viņas tēvs un tēvocis ir koptu baznīcas vadītāji. Viņi ietekmē valdību. Tātad, kamēr viņa būs mana ķīlniece, etiopieši neko pret mani nedarīs.
  
  
  Merama atgriezās un pasniedza Bordžijai jaunu atvērtu sarkanvīna pudeli.
  
  
  "Maryam," viņš teica, "Kārtera kungs ir amerikānis." Viņš ieradās šeit pēc Etiopijas valdības lūguma.
  
  
  'Tā ir patiesība?' - viņa jautāja angliski.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Runā itāliski," kliedza Bordža. 'Mr. Kārters būs mūsu viesis dažas dienas, ”viņš sacīja Mariam. — Varbūt viņš nodzīvos pietiekami ilgi, lai redzētu, kā tavs tēvs un onkulis svin mūsu kāzas.
  
  
  "Es jums jau teicu, ka viņi to nevēlas."
  
  
  "Viņi to darīs, ja gribēs jūs atkal redzēt dzīvu."
  
  
  "Es viņiem jau esmu miris."
  
  
  - Dabiski. Tāpēc parādījās Kārters, mūsu strādīgais amerikānis. Tāpēc Etiopijas karaspēks mūs netraucē."
  
  
  Viņš aizsūtīja Meriamu prom. Es prātoju, kāpēc viņš uztraucās man to parādīt.
  
  
  "Es neesmu muļķis, Kārter," viņš teica. Kamēr mana impērija kļūs par atzītu Etiopijas valdību, amerikāņi paliks mani ienaidnieki. Tāpat kā krievi. Tāpēc es tevi neizslēdzu.
  
  
  – Vai es palikšu tavs cietumnieks?
  
  
  'Tagad. Danakils izseko visu, kas pārvietojas pa tuksnesi. Mēs atkal runāsim pēc dažām dienām. Ir vēl dažas detaļas, par kurām jūs man nestāstījāt.
  
  
  Viņš sasita plaukstas. Divi sargi mani aizveda atpakaļ uz vergu nometni.
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Nākamās divas dienas pavadīju, izpētot dzīvi nometnē. Tūlīt pēc saullēkta vergi tika pabaroti brokastīs un pēc tam pazuda darba ballītēs, ko apsargāja Danakila karotāji. Es paliku nometnē kopā ar vairākiem citiem vīriešiem. Tad es redzēju brīvus Amharas vīrus, kas staigāja augšup un lejup pa putekļaino akmeņaino ieleju. Ja Bordža uzpirktu attiecīgās Etiopijas amatpersonas, viņš varētu iegūt informāciju par mani, pārtverot Larsena ziņojumu. Es zināju, ka stjuarte ir identificēta, un pieņēmu, ka viņa vēstījums no Džordžtaunas uz Krieviju mani ir nodevis, taču tagad es sapratu, ka viņi zināja, ka esmu AX aģents, pirms es iekāpu Hans Skeielman. Tas viss bija atkarīgs no tā, ko Hoks teica Etiopijas valdībai un cik labi tika nodrošināta drošība.
  
  
  Manā pirmajā pilnajā nometnes dienā Edvards Smits ieradās pie manis tieši pirms pusdienām. Kopā ar viņu bija danakils ar ložmetēju un tumšādains vergs, kas nesa drēbju saišķi.
  
  
  "Nāc, Kārt," sacīja Smits. "Ģenerālis Bordža vēlas, lai jūs nomazgātu seju un uzvilktu rietumu drēbes."
  
  
  Mēs piegājām pie sarūsējuša metāla tvertnes. Ūdens nebija tīrs, bet man izdevās nomazgāt lielāko daļu tuksneša netīrumu. Tad uzvilku haki krāsas bikses un kreklu, galvā uzliku pītu ķiveri.
  
  
  "Es jūtos daudz labāk," es teicu Smitam.
  
  
  -Vai pievienosies Bordžijai? jautāja Smits.
  
  
  "Viņš saka, ka nevar dot man iespēju."
  
  
  - Žēl, Kārter. Bordžija var būt traks itālis, taču viņš ir arī ļoti gudrs. Viņa plāns ir pietiekami gudrs, lai gūtu panākumus.
  
  
  "Vai tu esi kopā ar viņu?"
  
  
  – Varbūt – ja viņš dos man iespēju.
  
  
  Pastaiga atpakaļ no tanka man deva jaunu skatījumu uz nometni. Īsā laikā viņiem izdevās to padarīt gandrīz pilnībā neredzamu no gaisa. Un pietrūka vienas mazas detaļas, pareizāk sakot, divdesmit trīs detaļas. Kur bija tās nolādētās raķetes? Topogrāfiski slikti orientējos, bet likās, ka esam augstā plakumā, daudz augstāk par pašu Danakilas tuksnesi. Varbūt šīs raķetes bija paslēptas kaut kur kalnos.
  
  
  Ja es gribu aizbēgt no šīs nometnes, man tas jādara, pirms Bordža sāk mani pratināt. Man bija sajūta, ka šis VDK aģents ir pakļāvies spīdzināšanai. Bet šobrīd es nevarēju saprast, kā rīkoties. Dienas laikā nometni apsargāja Danakilu karotāji, un naktī vienīgais veids, kā aizbēgt, bija tikai vispārējā haosa laikā. Vergi uzreiz neizskatījās tā, ka viņiem ir cīņas gars, lai sāktu sacelšanos. Ja es izbēgu no nometnes? Es pat nezināju, kur esmu. Es varētu doties uz ziemeļaustrumiem uz Etiopijas augstieni un cerēt satikt civilizāciju. Bet ir vairāk nekā iespējams, ka es būtu sastapies ar Danakilas ciematu, ja tuksnesis man nebūtu vispirms uzkritis. Bez ceļveža, kas vadītu mani cauri tuksnesim, es klīdu akls un izslāpis.
  
  
  Es joprojām domāju par minimālu bēgšanas plānu, kad nākamajā vakarā man blakus apsēdās čehs Vasīlijs Pačeks.
  
  
  "Vai jūs runājat dāņu valodā?" - viņš jautāja šajā valodā.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Labi". Viņš paskatījās apkārt. "Tas nolādētais Smits pārmaiņu dēļ izspiego kādu citu." Rīt man jums jāparāda raķetes.
  
  
  'Rīt?'
  
  
  'Jā. Kopā ar ģenerāli Bordžiju un Marijamu. Un ar manu bumbīgo palīgu komandu, danakiliešiem un somāliešiem. Vai jūs esat no CIP, Kārtera kungs?
  
  
  "Nē, bet jūs esat tuvu," es teicu.
  
  
  “Labi, ka jūs neesat no VDK. Kas attiecas uz mani, es labprātāk būtu kopā ar Bordžiju, nevis ar VDK. Man izdevās aizbēgt, kad tie krievi ar saviem tankiem ieņēma Prāgu. Es domāju, ka "Borgia" tēmēja savas raķetes uz Maskavu. Bet tad es atklāju, ka viņš ir vērsts uz visu pasauli. Un tā vietā, lai būtu viņa leitnants, es tagad esmu viņa vergs.
  
  
  Viņš piecēlās un berzēja kājas, it kā viņa muskuļi būtu saspringti. Kad viņš bija to pabeidzis, viņš rūpīgi nopētīja apkārtni, vai nav ienaidnieka acis.
  
  
  Kad viņš atkal apsēdās, es klusi teicu: “Jūsu rūpīgajai pārbaudei noteikti ir iemesls. Esmu gatavs doties.
  
  
  "Varbūt rīt nebūs iespējas. Vismaz ne šodien. Ja esat slepenais aģents, jums ir labi jāprot ar ieroci. Jā?'
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  Viņš pamāja. “Kad pienāks rīts un sargu būs maz, tu man palīdzēsi, kad sāksies kauja. Vai zināji, ka danakils cīnās tikai, lai nogalinātu?
  
  
  "Viņi uzbruka karavānai, ar kuru es ierados."
  
  
  "Karavānā bija trīs Minuteman raķešu vadības ierīces. Varbūt rīt mēs nometnē negulēsim. Ņem to.'
  
  
  Viņš bija prom, pirms es paspēju paslēpt tievo, izliekto asmeni starp savām drēbēm. Vasils Paceks pat domāja par ieroci piestiprināt pie manas ādas ar lenti.
  
  
  Bordža jāja ar kamieli. Un arī četri apsargi, kas mūs pavadīja. Maryam, Pacheka, viņa divi palīgi un es devāmies kājām. Mums vajadzēja visu rītu un daļu pēcpusdienas, lai sasniegtu zemo pakalnu diapazonu.
  
  
  Aiz tās dzirkstīja neliela upīte. Danakilas ciemats gulēja uz smiltīm un akmeņiem netālu no ūdens. Pie mums piebrauca vietējie muižnieki, kuri ar Bordžiju apmainījās ar dāsniem sveicieniem savā dzimtajā valodā.
  
  
  - Kas ir vadītājs? - jautāju Merimai.
  
  
  "Viņš kontrolē cilvēkus, kas strādā Borgia. Viņš domā, ka jaunajā Bordžijas tiesā kļūs ļoti reprezentatīvs.
  
  
  Es viņai neteicu, ka priekšniekam ir ļoti lielas izredzes, ka viņa vēlme piepildīsies. Pat ja mums izdevās aizbēgt šodien vai šovakar, mani nepārsteidza iespēja, kas mums bija tuksnesī. Un ar savām kodolraķetēm Bordža varētu vienkārši veikt savu starptautisko šantāžu.
  
  
  Es viņai jautāju. - "Kāpēc tu esi ar mani?"
  
  
  "Man jākļūst par Bordžijas sievu, lai gan tagad esmu viņa vergs. Manas ģimenes dēļ mana klātbūtne šeit atstāj milzīgu iespaidu uz šo mazo ciematu. Un šodien būs dzērāju ballīte.
  
  
  — Tu arī piedalies?
  
  
  "Nē," viņa teica. "Kā vergs es varētu nodrošināt izklaidi, bet Bordža nevar atļauties sabojāt manu nākotni šo vīriešu acīs."
  
  
  Bordžija un vadītājs apmainījās ar rituālu dzērienu ar krūzi. Pirms Bordžijas atgriezās mūsu grupā, atskanēja trakulīgi smiekli.
  
  
  "Raķetes, Pacek," viņš teica. "Raķetes".
  
  
  Pēc Pačeka norādījumiem danakili un somālieši alas priekšā aizvāca vairākus akmeņus un laukakmeņus.
  
  
  "Šī ir viena ala no divdesmit sešām," Bordža man teica. "Drīz tiks aizpildīti arī trīs lielākie."
  
  
  Es par to domāju. Raķete, ko viņš mums parādīja, tika novietota uz kravas automašīnas, gatava izvešanai. Tas bija krievu modelis ar jaudas rezervi no astoņiem līdz vienpadsmit simtiem kilometru. Viņas palaišanas platforma un viss ap to tiks sadedzināts palaišanas laikā.
  
  
  "Parādiet Kārtera kungam, kā ir konfigurēta viņas operētājsistēma, Pacek," pavēlēja Bordžija.
  
  
  Čehu eksperts apmaldījās detalizētajā aprakstā, norādot uz dažādiem vadības paneļa slēdžiem un pogām. Viņš to uztvēra ļoti nopietni un reizēm iegrima skaļos lāstos, kad abi viņa palīgi izdarīja ko stulbu. Un tas notika bieži. Pārāk bieži, es domāju. Pat neizglītoti cilts pārstāvji var iemācīties izpildīt pavēles un pārslēgt slēdžus uz komandu.
  
  
  Es centos visu iespējamo, lai izskatītos pārsteigts. Es skaļi kliedzu, ka Bordžijas plāni ir zvērīgi un neprātīgi, kad Paceks man teica, ka šī raķete trāpīs Izraēlas naftas pārstrādes rūpnīcām.
  
  
  Bordža iesmējās par manām šausmām.
  
  
  "Pastāstiet viņam, uz ko vēl viņi ir vērsti, Pacek," viņš teica. 'Kaira. Atēnas. Bagdāde. Damaska. Galvenās pilsētas. Tuvie Austrumi, Kārtera kungs, ja pasaule liegs ģenerālim Bordžijai viņa teritoriju.
  
  
  "Un es mērķēju vienu raķeti uz Adisabebu, ja etiopieši atsakās kapitulēt," piebilda Bordža.
  
  
  Merama skatījās uz viņu, iepletusi acis no bailēm vai dusmām. "Varbūt jūs varat apturēt šīs raķetes palaišanu, Merima," viņš teica. — Pačeks, aizver vēlreiz.
  
  
  Es sēdēju uz akmens un centos izskatīties atbilstoši izmisusi, kamēr Paceks vadīja savus palīgus maskēt raķešu patversmi. Es domāju, vai visas šīs raķetes tiešām ir bezjēdzīgas.
  
  
  - Kā tu domā, Kārter? - jautāja Bordžija.
  
  
  – Ka tev ir jābūt sasodīti lielai ietekmei, lai pārņemtu šīs lietas savā īpašumā. Saskaņā ar mūsu ziņojumiem tie tika nozagti, un ne Ēģiptes, ne Izraēlas valdība nezināja, kas noticis."
  
  
  "Es gribēju, lai jūs arī tā domātu," viņš teica.
  
  
  – Tātad jums ir sakari abās valstīs.
  
  
  - Tas ir gudrs secinājums, kungs. Kārters.
  
  
  ES jautāju. - "Kā jūs iegūstat nepieciešamos līdzekļus?"
  
  
  "Kas tas par jautājumu?"
  
  
  “Ļoti loģiski. Jums ir pilnīga taisnība, Bordžija, domājot, ka mēs par jums zinām ļoti maz. Taču mēs zinājām, ka jūsu politiskās sadursmes Itālijā jums nebija pilnīgi nerentabls uzņēmums. Taču drīz tev bija jāpazūd no Livorno, tāpēc tev jau sen noteikti bija beigusies nauda. Tagad jums ir nauda un cilvēki, kas nepieciešami, lai izveidotu savu raķešu bāzi Etiopijas tuksneša vidū.
  
  
  "Vai tu mani pazaudēji?"
  
  
  "Mēs dzirdējām, ka esat Āfrikā."
  
  
  "Bet mani nevajadzēja izsekot?"
  
  
  "Tas bija nepareizi, un mēs vairs nepieļausim šo kļūdu," es teicu.
  
  
  "Ir jau par vēlu, mister. Kārter. Rīt mēs parunāsim par jūsu nākotni. Ja jūs nebūtu tik sasodīti bīstami, daudzi apgabala priekšnieki vēlētos balto vergu."
  
  
  Paceks un divi viņa vīri pabeidza raķetes maskēšanu. Apsargi mūs aplenca un aizveda uz nelielu būdiņu netālu no ciemata. Mūs tur iegrūda un teica, lai neradām nekādas problēmas. Maryam gaidīja mūsu ēdienu pie durvīm. Mums iedeva lielas bļodas ar siltu ēdienu.
  
  
  "Mēs ēdam ar rokām," viņa teica.
  
  
  Es viņai jautāju. - 'Kas notiek?'
  
  
  "Bordžija dodas uz ballīti. Un šeit paliks tikai divi karotāji.
  
  
  Pēc tam, kad mēs paēdām, Merama atkal pasniedza bļodas ārā vienam no apsargiem. Viņš kaut ko norūca un viņa izgāja ārā. Mēs dzirdējām skaļas skaņas, neregulārus šāvienus un dažreiz zalves no ciema.
  
  
  -Vai tu esi redzējis kamieļus? jautāja Arfāts de Somālija itāliski. "Jā," es teicu.
  
  
  "Mums ir jābūt sievietēm," viņš mums teica.
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  – Tāpēc, ka viņas ir sievietes. Es pazīstu kamieļus.
  
  
  "Lai viņš nozog mums kamieļus," es ierosināju Pačekam. Saifa Danakila izskatījās dusmīga. Paceks turpināja viņam jautāt, kas noticis, bet viņš tikai lamājās.
  
  
  Maryam teica: “Jūs esat nostādījis somālieti briesmu un uzticības stāvoklī. Tad kāpēc lai danakils pret to neiebilstu?
  
  
  "Es domāju, ka viņi neaizmirsīs cilšu strīdus, kad mēs mēģināsim aizbēgt," es teicu.
  
  
  'Protams, nē. Somālis un danakils neuzskata viens otru par līdzvērtīgu. Un viņi abi ienīst manu tautu, kas valda pār Etiopiju saskaņā ar seno iekarojumu likumiem.
  
  
  "Tikai gids no Danakiliem var mūs izvest cauri tuksnesim," sacīja Pačeks.
  
  
  "Dieva dēļ, pasakiet tam Saifam, pirms viņš kļūst dusmīgs un sabojā visu mūsu plānu," es teicu. Paceks apsēdās blakus Saifai. Danakils gandrīz nerunāja itāliski, un čehs prasīja ilgu laiku, lai saprastu lietas būtību. Beidzot Saifa saprata. Viņš pagriezās pret mani.
  
  
  "Es būšu jūsu ceļvedis neatkarīgi no tā, cik nejauki ir šie kamieļi, kurus šis somālietis nozags," viņš teica.
  
  
  - Cik ilgi mums jāgaida? - jautāja Paceks.
  
  
  "Līdz pusnaktij," sacīja Maryama. 'Kad viņi ir pilni ar ēdienu un dzērienu. Tad viņus ir viegli nogalināt. Es dzirdēju, ka jūs esat karotājs, Kārtera kungs?
  
  
  "Ja mēs aizbēgsim kopā, sauciet mani par Niku," es ierosināju.
  
  
  — Vasilijs nav karotājs, Nik. Mēs esam atkarīgi no jums. Kamēr gaidījām, centos uzzināt mazliet vairāk. Es norādīju Vasilam Pačekam uz klusu vietu pie būdas aizmugurējās sienas. Mēs runājām savā starpā lauzītā vācu valodā.
  
  
  es viņam jautāju. "Vai visas raķetes ir tikpat bezjēdzīgas kā tā, kuru jūs man parādījāt?"
  
  
  "Četrām no šīm maza darbības rādiusa raķetēm ir savas pārnēsājamas palaišanas iekārtas," viņš teica. "Manā pārziņā ir divi no tiem, tāpēc viņi nekaitīgi nonāks jūrā."
  
  
  — Kā ar pārējiem?
  
  
  – Viņi pieder vāciešiem. Piedod, Kārter, bet es neuzticos vāciešiem. Es esmu čehs. Bet citas raķetes — lai arī kas tās vadītu, tam nav nozīmes — pašiznīcināsies pēc palaišanas un nodarīs nelielu kaitējumu.
  
  
  - Tātad lielie Bordžijas draudi ar šīm raķetēm nav reāli?
  
  
  - Es cerēju, ka jūs to redzēsit, Kārtera kungs.
  
  
  Es nobīdīju savu svaru un jutu, ka lente, kas turēja asmeni uz mana augšstilba iekšējās daļas, sasprindzinās. "Mēs visi, iespējams, neiztiksim dzīvi," es teicu.
  
  
  "Varbūt neviens," sacīja Pačeks.
  
  
  "Labi, klausies. Ja jums izdodas nokļūt ASV vēstniecībā, dodieties iekšā. Atrodiet tur atbildīgo personu. Pastāstiet viņam, ka jums ir ziņa no N3 par AX. N3. Ak! Vai atceries šo?
  
  
  Viņš atkārtoja manu kodu un mana slepenā dienesta nosaukumu. - Kas man viņiem jāsaka?
  
  
  - Ko tu man tikko teici.
  
  
  Es nevarēju iedomāties neko labāku, lai pavadītu laiku, tāpēc es apgūlos uz grīdas, lai nedaudz pagulētu. Ja mēs lielāko nakts daļu zagtu kamieļus un cīnītos no ciema ar piedzērušos Danakilu, tad es varētu arī mazliet atpūsties.
  
  
  Apmēram piecpadsmit minūtes pēc gulētiešanas es atkal pamodos. Merama izstiepās man blakus.
  
  
  Viņa jautāja. - 'Tas ir labi?'
  
  
  "Jā," es teicu, cenšoties viņai nepieskarties.
  
  
  Es atkal aizmigu.
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ap pusnakti atkal pamodos. Maryama joprojām gulēja man blakus ar atvērtām acīm.
  
  
  Viņa jautāja. - "Vai ir pienācis laiks?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  Saifa iztaisnojās, kad es izvilku savu nazi. Viņš izvilka to pašu ieroci no halāta krokām un smīnēja būdas tumsā. Vienā ziņā mēs savai bēgšanai izvēlējāmies neveiksmīgu nakti, jo mēness bija augsts un pilns.
  
  
  Es ļāvu Saifai iet uz priekšu. Viņš uzmanīgi atdalīja zarus, kas kalpoja kā aizslietņi. Es stāvēju tur, līdz viņa roka atkāpās un pavilka mani uz priekšu.
  
  
  Viņš klusēdams izslīdēja cauri aizkaram. Es viņam sekoju, uzmanīgi noliekot zarus vietā, lai tie nečaukstētu. Divi sargsargi, kas sargāja durvju aili, sēdēja ar muguru pret mums, galvas uz leju. Viņiem blakus stāvēja trīs lielas bļodas. Es pavēru pret viņiem nazi.
  
  
  Saifa gāja man pa kreisi, kamēr mēs virzījāmies uz priekšu. Viņš pieskaņojās manai gaitai, kad viņi uzmanīgi gāja pa sablīvēto zemi, kas mūs šķīra no abiem sargiem. Pirms mēs paspējām tos sasniegt, zem mana zābaka čīkstēja nelīdzenā zeme, un labais sargsargs sakustējās. Es ieniru uz priekšu, apliku kreiso roku ap viņa rīkli, lai apslāpētu viņa kliedzienu, un situ. Es pagriezu ieroci viņa ķermenī, meklējot viņa sirdi. Viņš nokrita uz priekšu. Es izvilku ieroci, pagriezos un redzēju, kā Saifa dara to pašu ar citu sargu. "Es paņemšu ieroci," Saifa čukstēja un pazuda tumsā, pirms es paspēju kaut ko pateikt.
  
  
  Tad Arfats parādījās pie būdas durvīm un klusēdams skrēja pretī kamieļu baram. Likās, ka viņš zināja, kurp dodas, un es necentos viņam sekot.
  
  
  Es nometos ceļos divu mirušo sargu priekšā. Vienam bija Izraēlas ložmetējs. Citam bija gan Lee-Enfield, gan vecs Smith & Wesson. 38. Es izjaucu patronas un gribēju iedot šauteni Pačekam.
  
  
  "Es nekad agrāk neesmu turējis ieroci," viņš teica.
  
  
  "Maryam?" es nočukstēju.
  
  
  "Dodiet man ieroci," viņa teica. "Es varu to nošaut, ja zinu, kā to ielādēt."
  
  
  Es ātri viņai parādīju, kā un kur ielādēt Lī-Enfīldu. .Smith & Wesson 38 Es iedevu Pačekam. "Tas nav grūti," es teicu. "Bet, kad esat tuvu savam mērķim, vienkārši mērķējiet uz vēderu un pavelciet sprūdu."
  
  
  Es redzēju kustību ēnā pa kreisi. Es ātri pagriezos, paceļot ložmetēju, bet Maryama teica: "Šis ir mūsu biedrs no Danakilas."
  
  
  Brīdi vēlāk mums blakus bija Saifahs ar šauteni rokās un pistoli pie jostas.
  
  
  "Es varu nogalināt daudzus," viņš lepojās.
  
  
  "Nē," sacīja Paseks. — Skriesim pie taviem cilvēkiem.
  
  
  "Tikai priekšnieka mājā ir sargs," sacīja danakils. "Ejam," es nomurmināju un devos uz kamieļu aizgaldu.
  
  
  Saifas informācija atrisināja manu problēmu. Ja es varu nogalināt Bordžiju, pastāv iespēja, ka viņa organizācija izjuks. Bet es nebiju viņam tik tuvu, lai būtu par to pilnīgi pārliecināta. Es nezināju, kādus amatus viņa nometnē ieņēma brīvie eiropieši. Es arī nezināju, cik spēcīga ir viņa Etiopijas organizācija. Vienīgais veids, kā es varētu viņu nogalināt, bija, ja man izdotos aizbēgt no ciemata, kas bija pilns ar dusmīgiem, paģirām Danakilu, taču tas šķita maz ticams.
  
  
  Un es izdomāju, ka, lai kāds tik svarīgs kā Bordžija saņemtu tādu uzņemšanu kā viņš todien, viņš gulēs priekšnieka mājā vai kaut kur netālu kādā viesu namā. Un Saifa teica, ka tur esot sargsargi. Tāpēc, lai gan Bordžijas slepkavība varēja beigt manu misiju, es noraidīju šo iespēju.
  
  
  Svarīgāka bija informācija, ko es saņēmu. Vai nu Pacekam, vai man bija jānokļūst ASV vēstniecībā. Kad AX uzzinās, kur Bordžija ir paslēpusi lielāko daļu savu raķešu, ka lielākā daļa no tām ir bezjēdzīgas un kur atrodas nometne, vienmēr būs veids, kā izbeigt viņa kodolšantāžu. Mēs pat varētu dalīties savā informācijā ar krieviem, kuri bija tikpat norūpējušies par Tuvajiem Austrumiem kā mēs.
  
  
  Mēs nonākam pie kamieļu aizgalda. Blakus caurumam, kuru Arfats aiztaisīja ar biezu dzelzs stiepli, gulēja miris Danakils. Pieci kamieļi stāvēja ārpus nelielas būdiņas, un kāds somālietis bija aizņemts ar kamieļu apseglošanu.
  
  
  "Palīdziet viņam," Paceks teica Saifai.
  
  
  "Tie ir sliktie kamieļi," viņš kurnēja. “Somālieši neko nezina par kamieļiem.
  
  
  Maryam, Pacek un es meklējām būdā katru pieejamo ūdens ādu un konservu daudzumu. Es būtu bijis daudz priecīgāks, ja atrastu vairāk, taču mums nebija laika doties meklēt barību.
  
  
  "Mēs esam gatavi," sacīja Arafats. "Tie ir kamieļi."
  
  
  Tad es nolēmu pajautāt somālim, kāpēc viņš uzstāja uz kamieļu paņemšanu. Mana pieredze ar šiem zvēriem bija ierobežota, taču es nekad iepriekš nebiju pamanījis, ka vienam dzimumam tiek dota priekšroka, nevis otram. Gan kamieļiem, gan kamieļiem bija izcila izturība un neticami slikts temperaments.
  
  
  Bijām gandrīz ārpus pilsētas, kad kāds bruņots vīrietis sāka šaut. Kad lodes svilpoja mums garām, es paķēru ložmetēju un pagriezos augstajos seglos. Es redzēju šāviena zibspuldzi un atbildēju ar zalvi. Es necerēju kaut ko trāpīt, jo kamieļa gaita to padara pilnīgi neiespējamu, taču šaušana apstājās.
  
  
  "Pasteidzieties," sacīja Pačeks.
  
  
  "Tev man tas nav jāsaka," es teicu. "Pasaki tiem nolādētajiem zvēriem, lai viņi skrien ātrāk."
  
  
  Arfats izvēlējās labus dzīvniekus neatkarīgi no tā, ko Saifa domāja par somāliešu intelekta līmeni. Kamielis nav gluži ātrākais dzīvnieks pasaulē, un, ja ciematā būtu zirgi, tie noteikti būtu mūs apsteiguši. Bet kamieļi tur vienmērīgu tempu, piemēram, kuģis, kas izbēg no pirmajiem viesuļvētras viļņiem, un, ja vien jūs nesaslimsit vai nesaslimsit, viņi īstajā laikā nogādās jūs tur, kur jums jāiet. Divas stundas pēc izbraukšanas no ciemata gājām pāri zemiem pakalniem un smilšainām joslām gar upi. Pēc tam Saifa mūs pamāja uz ūdens pusi.
  
  
  "Ļaujiet kamieļiem dzert, cik viņi vēlas," viņš teica. "Piepildiet katru trauku ar ūdeni un dzeriet pats."
  
  
  "Kāpēc mēs neejam tālāk gar upi?" - jautāja Paceks. "Mēs ejam tikai pret straumi, un tas ir tieši tas virziens, kurā mēs vēlamies iet."
  
  
  "Upes cilvēki tur ir viņu draugi." - Saifa norādīja uz ciematu aiz mums un uz to, ka tikko bijām aizbēguši. "Viņi nav mani draugi. Viņi mūs meklē gar upi. Mēs dodamies tuksnesī.
  
  
  "Viņam ir taisnība," es teicu Pačekam. Pagriezos pret mūsu gidu Danakilu. — Vai mums pietiek ūdens un pārtikas?
  
  
  "Nē," viņš teica. "Bet varbūt mēs kaut ko atradīsim." Vai arī cilvēki, kuriem tas ir. Viņš piesita pistoli.
  
  
  "Kad es šeit ierados, mēs šķērsojām upi ar plostu," sacīja Pačeks. "Tas nav garš ceļš un..."
  
  
  "Tuksnesis," es teicu, pabeidzot diskusiju. — Vasīlij, sāc pildīt vīna glāzes. Ja Bordža jūs atklāti veda gar upi, tad viņa savienojumi pa upi viņam ir diezgan droši.
  
  
  "Es agrāk par to nebiju domājis," viņš teica.
  
  
  "Tuksnesis," sacīja Arfats, "tuksnesis ir ļoti laba vieta, kur dzīvot."
  
  
  Viņš un Saifa centās pārspēt viens otru, rīkojoties ar kamieļiem un zinot tuksnesi. Man bija labi, ka viņu cilšu atšķirības tika izteiktas šādā veidā, jo mēs visi no tā guvām labumu. Bet es domāju, cik sprādzienbīstama kļūs Danakilas un Somālijas kombinācija, kad mums pietrūks ēdiena un dzēriena. Un es biju noraizējies par Saifa attieksmi, kad mēs iegājām viņa cilts teritorijā. Varbūt viņš turpinās uzskatīt mūs par biedriem, bet varbūt arī nolems mūs uzskatīt par iebrucējiem, lieliskiem upuriem, lai iegūtu dažas jaunas rokassprādzes.
  
  
  Šķērsojām upi un ieskrējām naktī. Es redzēju, ka mēs ejam uz ziemeļaustrumiem, jo, iestājoties naktij, tumšie pakalni rietumos sāka pazust. Kādu brīdi es šaubījos par Saifas gudrību. Viņš neuzskatīja tuksnesi par naidīgu vidi, bet mēs, pārējie, tur būtu bezpalīdzīgi.
  
  
  Tad es sev teicu, ka plānam ir jēga. Izvēloties sliktāko tuksneša apgabalu, mēs izvairījāmies no ciematiem vai apdzīvotām vietām ar nelielām vai plašām komunikācijām, kas ļāva sasniegt Tigray provinci ziemeļos un tādējādi izkļūt no Bordžijas ietekmes sfēras. Nav brīnums, ka Saifa teica, lai dzer daudz ūdens. Kamēr mēs nepārvietosimies uz rietumiem, mēs paliksim neauglīgā, degošā tuksnesī.
  
  
  Bija jau krietni pāri pusdienlaikam, kad Saifa beidzot deva pavēli apstāties. Putekļainās smiltis tuksnesī veidoja kaut ko līdzīgu baseinam, kurā ieeja bija tikai caur šauru aizu austrumos. Tas bija pietiekami liels desmit kamieļiem un mums. Izstiepu kājas un izdzēru nelielu daudzumu ūdens. Vēl pēc stundas kāpas dos ēnu. Ēna. Es klusībā nolādēju Edvardu Smitu un viņa Rietumu drēbes. Labprāt nomainītu ķiveri pret dzimtas drēbēm. Mūsu ceļojuma pēdējā posmā es ieraudzīju resursus, cilvēkus un dzīvniekus, kuru šeit nebija. Es padzēru vēl ūdeni un prātoju, kā mēs izdzīvosim šajā ceļojumā. – Varbūt jāieliek apsargs? — jautāju Saifam.
  
  
  'Jā. Afar Borgia mūs vajā. Viņiem ir spēcīgi kamieļi un daudz cilvēku. Vējš mūsu pēdas neizdzēsa vienā dienā. Mēs ar somālīti dežurējam pa dienu. Jums un Pačekam ir grūti redzēt saulē.
  
  
  "Tad mēs dežurēsim naktī," es teicu.
  
  
  "Labi."
  
  
  Pārāk noguris, lai ēstu, es vēroju, kā Saifa uzkāpa augstākās kāpas virsotnē un ielien smiltīs, lai nemanot apsekotu apkārtni. Es apgūlos sava kamieļa ēnā un aizmigu. Es pamodos no tā, ka Arfats kratīja manu plecu no vienas puses uz otru. Saule ir norietējusi.
  
  
  "Pagaidi tagad," viņš teica. "Ēdiet ēdienu."
  
  
  Viņš runāja somāliešu dialektā, kas ir tuvs arābu valodai, ar kuru es runāju ar viņu. "Paguli, Arfat," es teicu. — Es paņemšu kaut ko ēdamu, kamēr būšu sardzē.
  
  
  Atradu liellopa gaļas bundžu. Lai tiktu pie ēdiena, bija jākāpj pāri guļošajam Pacekam. Čehs bija ap piecdesmit un sliktā fiziskajā kondīcijā. Es domāju, cik dienas viņš izturēs, kā viņš dzīvos. No viņa laboratorijas Prāgā līdz Etiopijas tuksnesim bija vesela plaisa. Pacekam laikam bija ļoti labs iemesls bēgt no krieviem. Man vajadzēja uzzināt vairāk par šo.
  
  
  Kad sapratu, ka tas mazais, ko zinu par Paceku, viņu gandrīz padarīja par vecu draugu, gandrīz smējos. Maryama bija amharu sieviete, augsta ranga koptu amatpersonu skaistā meita un brāļameita. Tas ir viss, ko es par viņu zināju. Arfats, somālietis, bija labs kamieļu zaglis. Es uzticēju Saifam savu dzīvību tikai tāpēc, ka viņš bija Danakils. Atvēru burku un apsēdos kāpā. Saifahs un Arfats veica maigu kāpumu virsotnē, un es cīnījos, lai saglabātu līdzsvaru bīstami mainīgajā smilšainajā nogāzē lejā. Zvaigznes bija debesīs, un skaidrā tuksneša nakts šķita gandrīz auksta pēc briesmīgā dienas karstuma.
  
  
  Augšā es apsēdos un sāku ēst. Gaļa bija sāļa. Mums nebija uguns. Kalnos uz rietumiem no mums bija vēl viena grupa, kas bija vairāk pārliecināta par savu izdzīvošanu nekā mēs, un viņi acīmredzami negaidīja, ka viņiem uzbruks. Viņu uguns bija maza. Bet tas tur dega kā spoža bāka tumsā. Un es cerēju, ka tas Bordžijas ļaudis novedīs maldos.
  
  
  No augšas atskanēja reaktīvās lidmašīnas skaņa. Es redzēju lidmašīnas mirgojošās gaismas un novērtēju tās augstumu aptuveni divarpus tūkstošus metru. Vismaz Bordžijai nebija ne lidmašīnu, ne helikopteru. Es domāju, ka etiopieši nespēja atklāt Bordžijas no gaisa. Un šī doma man iespiedās galvā, skatoties.
  
  
  Kad Paceks mani atviegloja un es atklāju, ka Merama joprojām ir nomodā, es viņai par to jautāju.
  
  
  "Viņam ir nauda," viņa teica. “Kad es atgriezīšos, dažiem cilvēkiem būs lielas problēmas. Es zinu viņu vārdus. Bordžija ir tāds tips, kas dižojas, kad vēlas atstāt iespaidu uz sievieti.
  
  
  — Kāda ir politiskā situācija Etiopijā, Maryam? "Es domāju, ka jums ir stabila valdība."
  
  
  Viņa atspiedās pret mani. - “Jūdas lauva ir vecs, lepns vīrs, Nik. Jaunie vīrieši, viņa dēli un mazdēli var rēkt un draudēt, bet vecais lauva paliek bara vadonis. Dažkārt rodas sazvērestības, bet Jūdas Lauva paliek pie varas. Tie, kas viņam uzticīgi nekalpo, jūt viņa atriebību."
  
  
  "Kas notiek, kad lauva nomirst?"
  
  
  "Tad nāk jauns Lauva, Amhara vadītājs. "Varbūt kāds no viņa rases, varbūt nē. Tas nav iepriekš noteikts secinājums. Tam arī nebija nozīmes. Viss, ko es zināju par Etiopiju, atbilda nacionālajam raksturam, ko Bordža man par to deva. Viņi lepojās, ka ir vienīgā Āfrikas valsts, kuru Eiropa nebija kolonizējusi. Reiz viņi zaudēja īsu karu ar britiem, kā rezultātā imperators izdarīja pašnāvību. Tieši pirms Otrā pasaules kara viņi cieta no itāļu rokām, kad pārāk vēlu uzzināja, ka Tautu Savienības pilnvaras nesniedzas tik tālu, kā viņi apgalvoja. Bet viņi nekad nebija klientvalsts. Neatkarīgi no tā, ko Bordžija darīja, lai apmestos tuksnesī, Etiopijai bija iekšēja problēma. Un jebkurš eiropietis vai amerikānis, kurš tajā iesaistījās, bija liels idiots. Merama uzlika roku man uz muguras un izstiepa muskuļus zem mana krekla.
  
  
  "Jūs esat tikpat garš kā manas tautas vīrieši," viņa teica.
  
  
  "Tu arī esi liela, Merima," es teicu.
  
  
  "Pārāk liels, lai būtu skaists?"
  
  
  Es klusi nopūtos. "Jūs varat iebiedēt maza auguma vīrieti, bet saprātīgs vīrietis zina, ka jūsu augums ir daļa no jūsu skaistuma," es sacīju. "Pat ja jūsu vaibsti ir paslēpti zem plīvura."
  
  
  Viņa pacēla roku un norāva plīvuru.
  
  
  "Mājās," viņa teica, "es ģērbjos rietumnieciski. Bet starp danakiliem, kas ir pravieša sekotāji, es nēsāju plīvuru kā savas šķīstības zīmi. Pat mazais somālietis, kuram es laužu vistas kaulus ar vienu roku, varētu domāt, ka mana seja ir aicinājums izvarot.
  
  
  "Nabaga Arfats," es teicu. "Saifa pieņem, ka viņa neko nezina par kamieļiem. Paceks viņam pavēl uz visām pusēm. Un tu apsmej viņa augumu. Kāpēc viņš nevienam nepatīk?
  
  
  - Viņš ir somālietis. Viņš ir zaglis.
  
  
  "Viņš mums izvēlējās labus kamieļus."
  
  
  "Protams," viņa teica. "Es neteicu, ka viņš ir slikts zaglis." Es tikko teicu, ka visi somālieši ir zagļi.
  
  
  Es pasmaidīju tumsā. Bija daudz vēsturisku pierādījumu par naidu, kas Etiopiju pārvērta par brīvu cilšu federāciju, nevis saliedētu nāciju. Maryama piederēja tradicionālajai valdošajai kristiešu karotāju kastai, kas viduslaikos aizturēja musulmaņu ordu sacelšanos, kas ilga ilgāk nekā Eiropas tumšie viduslaiki. Jaunākās atmiņas par Eiropu ir padarījušas mani mazliet iecietīgāku pret spriedzi starp etiopiešiem mūsu grupā.
  
  
  Čehs Paceks atteicās uzticēties nevienam vācietim, tāpēc mums nebija ticamu datu par visu divdesmit trīs raķešu darba stāvokli.
  
  
  "Bordžija ir arī mazs cilvēks," sacīja Maryama. "Viņš gribēja mani precēt. Man likās, ka tu teici, ka visi mazie cilvēciņi baidās no manis?
  
  
  - Kāpēc viņš gribēja tevi precēt?
  
  
  – Mans tēvs ir ietekmīgs. Spēks, ko es viņam varēju dot. Viņa apstājās. "Nik, šis ir bīstams ceļojums. Mēs visi neizdzīvosim.
  
  
  "Vai jums ir kāds īpašs talants zināt šādas lietas?"
  
  
  'ES esmu sieviete. Pēc mana tēva un onkuļa domām, tādi talanti ir tikai vīriešiem.
  
  
  -Uz kurieni tu dosies atpakaļ, Maryam?
  
  
  "Man ir kauns saviem vecākiem. Bet tas vienmēr ir labāks par Bordžiju. Labāk ir būt sliktai amhariešu sievietei nekā precētai musulmaņu sievietei. Es nezaudēju savu godu tuksnesī. Bet kurš man ticēs?
  
  
  "Es esmu," es teicu.
  
  
  Viņa uzlika galvu uz mana pleca. - Es to pazaudēšu, Nik. Bet ne šodien. Ne ar citiem, kas ir piesardzīgi, skatās un greizsirdīgi. "Es neatgriezīšos pie laulības vai vīrieša, Nik."
  
  
  Mēs izklājām savas gultas, rupjās segas, ko somālieši nozaga, lai pārmestu pāri kamieļu segliem, blakus. Merama aizmiga ar galvu uz mana pleca.
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  Borgia vīri mums uzbruka, kamēr Paceks dežurēja. Viņa brīdinājuma saucieni mani pamodināja. Tad es dzirdēju īsus 0,38 kalibra šāvienus. Atbilde bija salva, vismaz divi ložmetēji un vairākas šautenes. Es paķēru savu ložmetēju.
  
  
  Trīs uzbrucēji aizbēga no kāpas, šaujot un paklūpot. Es pacēlu ieroci un sāku šaut. Kad viņi nokāpa, neviens no viņiem necēlās kājās.
  
  
  Maryam lielgabals ietriecās man blakus. Lode svilpoja pār manu galvu. Arfats un Saifahs pievienojās un vienlaikus atklāja uguni. Mūsu uzbrucēju galvenais vilnis gāja caur spraugu smilšu kāpās. Tā kā viņi bija tik tuvu viens otram, tā bija kļūda. Mēs tos viegli nošāvām.
  
  
  Tikpat ātri, kā tas sākās, troksnis atkal apstājās. Es paskatījos apkārt, meklējot citus mērķus. Viens no mūsu kamieļiem gulēja zemē un spārdījās. Pārējie trokšņoja, mēģinot atbrīvoties no virvēm.
  
  
  - Kamieļi! - es iekliedzos. — Kamieļiem, Arfat.
  
  
  Somālietis skrēja viņiem pretī.
  
  
  "Es varu tur skatīties," sacīja Saifa, norādot uz plaisu, no kuras nāca galvenais uzbrukums. "Jūs meklēsit Paceku."
  
  
  Danakils neapdomīgi skrēja pretī mēness gaismā izkaisītajiem ķermeņiem. Uzmanīgāk piegāju pie trim, kuras nošāvu. No aizas virziena atskanēja baiļu un sāpju sauciens. Es paskatījos apkārt. Saifa tēmēja ar šauteni pret vajājošo ķermeni.
  
  
  Es atkal novērsos, pirms ierocis noskanēja. Es sāku pārbaudīt trīs, ko biju nolicis. Viens no viņiem bija miris, bet pārējie divi, lai arī smagi ievainoti, joprojām elpoja.
  
  
  Es satvēru viņu ieročus un metu tos uz nometni. Tad es uzkāpu kāpā.
  
  
  Man aiz muguras atskanēja šāviens. Es ātri pagriezos, paceļot šauteni. Merama stāvēja virs vīrieša. Kamēr es skatījos, viņa piegāja pie cita, joprojām elpodama, un ielika viņam galvā šautenes lodi. Tad viņa man pievienojās nogāzē.
  
  
  Viņa teica. - "Kāds labums no cietumniekiem?"
  
  
  "Es grasījos viņus tur atstāt."
  
  
  – Lai viņi pasaka Bordžijai, kad un kur mēs aizbraucām? Viņa iesmējās. "Viņi ieradās mūs nogalināt, Nik." Ne lai mūs notvertu.
  
  
  Es gāju tālāk pa smilšu kāpu ar Merimu aiz muguras. Vasilijs bija gandrīz augšā. Es viņu apgriezu un noslaucīju smiltis no viņa sejas. No viņa mutes pilēja asinis. Viņa krūtis un vēders bija cauri ložu caurumiem. Es ieliku to atpakaļ smiltīs un uzkāpu augšā; Es uzmanīgi paskatījos uz leju. Pirmais, ko ieraudzīju, bija ķermenis pusceļā augšup pa nogāzi. Tātad Pačekam izdevās nošaut vismaz vienu cilvēku. Es prātoju, vai viņš nav aizmidzis sardzē vai vienkārši nav pamanījis viņu tuvošanos. Es paskatījos pāri mēness apspīdētajam tuksnesim uz viņu kamieļiem. Es viņus neesmu redzējis.
  
  
  Viņi noteikti bija atnākuši ar kamieļiem. Auto, es to būtu dzirdējis. Es turpināju skenēt apkārtni, turoties zemu, lai mans siluets nebūtu redzams mēness gaismā. Tad es redzēju kamieļus vienas smilšu kāpas tumšajās ēnās. Blakus stāvēja divi vīrieši; viņu satrauktās kustības liecināja, ka viņus sāk traucēt tas, kas noticis bļodā otrā pusē. Viņi atradās starp mani un bezdibeni, kas ved uz baseinu, tāpēc šī vieta neļāva viņiem redzēt, kā Saifa nežēlīgi iznīcina viņu sabiedrotos.
  
  
  Es ļoti uzmanīgi ieņēmu šaušanas pozīciju un mērķēju. Bet es nebiju pietiekami uzmanīgs. Viens no vīriešiem kliedza un tēmēja uz mani. Es ātri izšāvu un netrāpīju, bet viņa mērķis bija tik izkropļots, ka viņa lode tikai sita smiltis. Vairāki kamieļi sāka uztraukties. Otrs vīrietis uzlēca uz kamieļa. Šoreiz man bija vairāk laika, lai pareizi mērķētu. Es viņu nošāvu, un tad dzīvnieks pazuda tuksnesī. No bezdibeņa parādījās tumša figūra, lode, kas pacēla smiltis blakus manai sejai. Es nevarēju izšaut cauri panikas kamieļiem. Un pēc neilga laika viņi visi devās tuksnesī, auļodami bez jātniekiem. Es redzēju metāla zibspuldzi un dzirdēju kliedzienu.
  
  
  Vīrietis piecēlās. Otrs palika savā vietā. Maryama rāpoja man blakus gar kāpas virsotni. Ložmetēju turēju gatavībā.
  
  
  "Šī ir Saifa," viņa teica.
  
  
  'Vai tu esi pārliecināts?'
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Tev ir sasodīti labas acis."
  
  
  Mēs piecēlāmies. Danakils mums pamāja ar roku.
  
  
  "Ej, saki Arfatam, lai viņš nešauj ne uz vienu," es teicu Maryamai.
  
  
  - Tas nav nepieciešams. Īsts somālis slēpjas ar kamieļiem." Noslīdēju lejā pa kāpu un pievienojos Saifai.
  
  
  "Jauks darbs pie šī naža," es teicu.
  
  
  "Mēs viņus nogalinājām," viņš teica, biedriskā veidā apliekot roku ap manu plecu. "Viņi mani satvēra, kad viens no viņiem uzbruka man no aizmugures un iesita man pa galvu. Bet šie afari nav karotāji. Pat sieviete vairākus nogalināja. Viņš priecīgi iesmējās.
  
  
  - Un Arfats? Vai viņš arī dažus nenogalināja?
  
  
  "Somāli? Varbūt viņš viņus nogalināja aiz bailēm. Viņš paskatījās apkārt tumsā. -Ja viņiem tagad būtu radio? Varbūt viņi piezvanīja Bordžijām, pirms mēs viņus nogalinājām. Es kaut ko atradu vīrieša mugurā. Es domāju, ka tas ir radio.
  
  
  "Redzēsim," es teicu.
  
  
  Viņš mani noveda pie mirušā ķermeņa. Es ieskatījos atvērtajā mugursomā, ko vīrietis nesa. Tajā bija lauka radio ar diezgan lielu diapazonu.
  
  
  "Tas ir radio," es teicu.
  
  
  Viņš šāva uz raiduztvērēju. Es skatījos, kā gabali lidoja, kā lodes plīsa caur viņa iekšpusi. Es pagriezos, lai kliegtu Saifam, lai viņš apstājas, bet, pirms es paspēju kaut ko pateikt, viņa ierocis bija tukšs. Viņš to izmeta.
  
  
  "Tagad viņi nevar mūs atrast," viņš teica. "Neviens neizmantos šo radio, lai mūs atkal atrastu."
  
  
  "Neviens," es atzinu. Tad es devos cauri līķiem pie mūsu kamieļiem.
  
  
  Tagad, kad Paceks bija miris, es atrados starp šo somāli un šo Danakilu. Es zaudēju mieru. Man vajadzēja pastāstīt tam stulbajam tuksneša bandītam, ko viņš tikko bija izdarījis, bet tas nebūtu palīdzējis. Tā bija mana vaina. Ja es vispirms būtu paskaidrojis Saifam, ka varu izmantot šo radio, lai piezvanītu kādam, kas mūs glābtu, viņš to nebūtu iznīcinājis. Man bija jādomā kā šiem tuksneša cilvēkiem, ja es gribēju izdzīvot.
  
  
  "Sliktas ziņas, Nik," Maryama teica, kad mēs atgriezāmies nometnē. “Kamielis, kas nesa visvairāk barības, ir miris. Tā krava, tostarp daudz ūdens, tika bojāta. Ūdens ieplūst smiltīs. Somālietis cenšas glābt to, ko spēj.
  
  
  'Kas?' Saifa teica.
  
  
  Viņa viņam to lēnām paskaidroja itāļu valodā.
  
  
  "Varbūt Bordžijas cilvēkiem bija ūdens."
  
  
  Pavisam tādu bija desmit. Paseks vienu nogalināja. Es nošāvu trīs cilvēkus, kas nāk lejā no kalna. Un vēl četri kanjonā. Pārējie divi bija miruši vīrieši, kas bija atstāti kopā ar kamieļiem. Mēs būtu labi tikuši galā ar šādu nepārvaramu varu, lai gan viņu neapdomīgais uzbrukums mūsu uzdevumu ievērojami atviegloja. Man likās, ka sāku kaut ko saprast par danakilu prātu. Vismaz, ja Saifa un Luidži būtu tam raksturīgi piemēri. Viņiem nebija nekas cits kā nicinājums pret ikvienu, kas nepiederēja viņu pašu ciltij.
  
  
  Mūsu grupā bija divi baltie, amhariešu sieviete, somāliete un danakils no ienaidnieku cilts. Bordžijas vīri nejuta vajadzību mūs aplenkt un aplenkt, kamēr viņi zvanīja pēc palīdzības.
  
  
  Tikai trim no viņiem bija līdzi kolbas. Un tie bija pustukši. Acīmredzot lielākā daļa viņu ūdens palika uz kamieļiem – kamieļiem, kas tagad brīvi klaiņoja kaut kur tuksnesī.
  
  
  "Mums jātiek prom no šejienes," man teica Saifa.
  
  
  'Jā. Varbūt viņi izmantoja radio, pirms uzbruka mums. Es devos pie Arfata. — Kā klājas pārējiem kamieļiem?
  
  
  "Labi," viņš teica.
  
  
  Mēs iekāpām un braucām naktī. Saifa un Arfats pievērsa skatienu tuksnesim, un, saulei lecot, viņi pārmeklēja apvārsni aiz mums, meklējot vajāšanas pazīmes. Es arī paskatījos, lai gan necerēju ieraudzīt neko tādu, ko tuksneša iedzīvotāji nebija redzējuši. Šķita, ka mūsu bēgšana palika nepamanīta.
  
  
  "Cik tālu sniedzas Bordžijas ietekme?" - jautāju Merimai. "Mums vajadzētu iziet šodien vai rīt. Ja priekšnieks kļūst pārāk spēcīgs vai viņa domēns kļūst pārāk liels, tas būs zināms Adisabebā. Bet viņi nezina par Bordžiju. Vismaz es tā nedomāju.
  
  
  Mūsu ūdens daudzuma stāvoklis mani satrauca. Spēcīgais karstums mūs izžāvēja. Mēs tik daudz devu ūdens, ka es pastāvīgi jutu smiltis kaklā. Man bija reibonis un drudzis. Kad mēs todien apstājāmies, es jautāju Saifam par problēmu.
  
  
  "Mums ir nepieciešams ūdens vēl četras dienas," viņš teica. "Bet pēc divām dienām mēs varam doties uz kalniem un mēģināt viņu atrast." Mēs varam atrast arī cilvēkus ar ieročiem.
  
  
  "Mūsu ūdens nav problēma," sacīja Arfats.
  
  
  Danakils viņu ignorēja.
  
  
  es viņam jautāju. - Vai jūs zināt, kur mēs varam atrast ūdeni?
  
  
  'Nē. Bet es zinu, kur ir piens. Skaties.'
  
  
  Arfats piegāja pie sava kamieļa un paņēma no segliem tukšu vīna kašķi. Viņš rūpīgi pārbaudīja somu, lai pārliecinātos, ka tā joprojām ir neskarta. Tad viņš paspēra dažus soļus atpakaļ un sāka pētīt kamieļus. Viņš piegāja pie viena no viņiem un sāka ar viņu runāt. Zvērs no viņa atkāpās.
  
  
  "Ja viņš liks zvēram bēgt, viņam būs jāskrien," sacīja Saifa.
  
  
  Arfats turpināja runāt. Šķita, kamielis viņu gandrīz saprata. Viņa paspēra vēl dažus soļus un neizlēmīgi apstājās; liels krēpains zvērs, gandrīz apdullināts no mazās figūriņas, kas viņai tuvojās. Viņas kakls iznāca ārā, un es domāju, ka viņa iekost vai nospļauties. Kopš mūsu bēgšanas es nepārtraukti cīnījos ar savu zirgu, un četri kodieni manā kājā atgādināja, ka zvērs uzvar.
  
  
  Arfats turpināja klusi runāt. Kamielis pienāca viņam klāt, nošņāca viņu un gaidīja, kad viņš viņu paglaudīs. Lēnām viņš piespiedās pie viņas un pagrieza viņu uz sāniem pret sevi. Turpinot runāt, viņš pakļāvās zem lielā zvēra un satvēra tesmeni. Kamielis mainīja savu svaru.
  
  
  "Tie ir Danakilas dzīvnieki," sacīja Maryama. "Viņi, iespējams, nekad nav slaukti."
  
  
  "Tā būs viņa nāve," sacīja Saifa.
  
  
  "Dievs dod, ka tas tā nav," es teicu, pēkšņi dusmīga par pastāvīgiem etniskiem apvainojumiem. "Ja viņam tas neizdosies, mēs visi mirsim."
  
  
  Danakils turēja muti ciet. Es paskatījos uz Arfatu. Viņš rīkojās ļoti lēni un mēģināja pierunāt kamieli dot viņam pienu. Es redzēju, kā viņa roka slīd ap sprauslu, kad viņš izmantoja otru roku, lai iestumtu somu atpakaļ vietā. Kamielis atrāvās un aizgāja.
  
  
  Kādu brīdi Arfats stāvēja pilnīgi nekustīgi, zinādams, ka jebkura pēkšņa kustība liks zvēram pārlidot pa smiltīm, izraisot vismaz vienu no mums nāvi tuksnesī.
  
  
  Maryam, Saifah un es mēģinājām kādu laiku nekustēties. Skatoties uz kamieli, es sapratu, ka daba viņu nav radījusi vieglai piekļuvei cilvēka pienam. Jūs varat vienkārši apsēsties ar govi, un pat lajs joprojām atradīs tur piekārtu lielu maisu. Kazu ir grūtāk slaukt, bet tas nav nekas, salīdzinot ar kamieli. Vēl viens kamielis vai somālietis ir pietiekami traks, lai par ko tādu pat domātu.
  
  
  Viņš atkal piegāja pie kamieļa un piespieda somu viņai pie sāniem. Atkal process tika atkārtots, lai piespiestu neglīto zvēru pagriezt viņu uz sāniem, lai viņš varētu satvert viņu zem vēdera. Viņš atkal saspieda krūtsgalu. Kamielis izdvesa klusu, melodisku skaņu, tad apklusa. Arfats ātri slaucīja, ik pa laikam palaižot garām kādu straumi, kas pēc tam pazuda smiltīs. Beidzot viņš nokāpa no kamieļa, maigi uzsita viņai pa rumpi un ar platu smaidu uz lūpām pagriezās pret mums.
  
  
  Ādas āda ir pietūkusi ar pienu. Arfats dzēra daudz un alkatīgi un nāca pie manis.
  
  
  "Labs piens," viņš teica. "Mēģiniet."
  
  
  Es paņēmu vīna ādu un pienesu to pie savām lūpām.
  
  
  “Somālieši audzē kamieļu pienā,” saka Saifa. "Tie nāk ārā no kamieļa vēdera."
  
  
  Arfats dusmās kliedza un pastiepa roku pēc naža uz jostas. Ātri nodevu somu Merimai un satvēru abus vīriešus. Man nebija jēgas stāties starp viņiem, bet, satverot viņus pārsteigumā, man izdevās abus vīriešus nomest zemē ar rokām. Es pavēru pret viņiem ložmetēju, stāvot viņiem pāri.
  
  
  "Pietiek," es teicu.
  
  
  Viņi nikni saskatījās.
  
  
  "Ko jūs domājat par ēdienu un dzērienu mums, izņemot šo kamieļu pienu?" — jautāju Saifam.
  
  
  Viņš neatbildēja.
  
  
  Un es teicu Arfatam: "Vai jūs varat panākt mieru?"
  
  
  "Viņš mani apvainoja," sacīja Arfats.
  
  
  "Jūs abi mani aizvainojāt," es kliedzu.
  
  
  Viņi skatījās uz manu ieroci.
  
  
  Es rūpīgi izvēlējos vārdus un lēnām runāju itāliski, lai viņi abi mani saprastu. "Ja jūs abi vēlaties nogalināt viens otru, es nevaru jūs apturēt," es teicu. "Es nevaru jūs dienu un nakti sargāt ar šauteni, kamēr neesam drošībā." Es zinu, ka jūs tradicionāli esat viens otra ienaidnieki. Bet atcerieties vienu lietu: ja viens no jums mirst, ja viens no mums mirst, mēs visi mirsim.
  
  
  "Kāpēc?" Saifa teica.
  
  
  “Tikai Arfats var mūs nodrošināt ar pārtiku. Tikai jūs varat izvest mūs no tuksneša.
  
  
  'Un tu?' - jautāja Arfats.
  
  
  "Ja es nomiršu, Bordža drīz pārvaldīs visu tuksnesi un daudz lielāku zemi. Viņš tevi meklēs īpaši cītīgi, jo tu biji viņa ienaidnieki un vergi. Un tikai Maryama var laikus brīdināt savus ļaudis, lai tie varētu nodrošināt ieročus, lai viņu nogalinātu.
  
  
  Viņi klusēja. Pēc tam Saifahs mainīja savu svaru un apvilka nazi. Viņš noripoja no manis un piecēlās kājās. "Jūs esat karotāju vadītājs. Ja tu saki, ka tā ir patiesība, tad es tev ticu. Es vairs neapvainošu šo somāli.
  
  
  "Labi," es teicu. Es paskatījos uz Arfatu. "Aizmirstiet apvainojumu un nolieciet nazi."
  
  
  Viņš nolika nazi un lēnām piecēlās. Man nepatika viņa sejas izskats, bet es neuzdrošinājos viņu nošaut. Es nezināju, kā pie velna slaukt kamieli.
  
  
  "Šis nav īpaši garšīgs, Nik," Merema teica, pasniedzot man somu. "Bet tas ir barojošs."
  
  
  Es dziļi ievilku elpu un atkal pienesu somiņu pie lūpām. No smaržas gandrīz izvēmu. Salīdzinājumam, kazas piens garšoja pēc medus dzēriena. Tas smaržoja sasmacis, un es šaubījos, vai to homogenizēšana, pasterizēšana un atdzesēšana padarīs to vēl garšīgāku. Tajā peldēja daži gabaliņi, un es nebiju pārliecināts, vai tas ir krējums, tauki vai gruveši no paša maisa. Piens arī ir bezgaršīgs. Padevu ūdensādu Saifam un atkal ieelpoju svaigo gaisu. Viņš to izdzēra, ar riebumu paskatījās uz mums un atdeva somāliešiem. Arfats piedzērās un smējās.
  
  
  "Cilvēks var dzīvot mūžīgi ar kamieļu pienu," viņš teica. "Ilgs mūžs nav tā vērts," es viņam teicu.
  
  
  "Tā bija pirmā reize, kad es dzēru kamieļu pienu," man teica Maryam.
  
  
  "Vai jūs to nedzerat Etiopijā?"
  
  
  "Tu esi viens no savas tautas vadītājiem, Nik." Vai nabagiem jūsu vidū nav ēdiena, ko jūs nekad neēdat?
  
  
  Es nevarēju atcerēties, ka savā Columbus Circle dzīvoklī kādreiz būtu ēdusi cūkas galvu un putraimus. Un arī mana mīļākā restorāna ēdienkartē kliju nebija.
  
  
  "Patiešām," es teicu.
  
  
  Mēs atkal iekāpām seglos un braucām visu atlikušo dienu. Tieši pirms saulrieta mēs sasniedzām plašu līdzenumu, piemēram, sāls purvu. Saifa nokāpa no zirga un noņēma no sēžammaisiem mezglus.
  
  
  "Ja mēs skatāmies, neviens mūs šeit nevarēs pārsteigt," viņš teica.
  
  
  Neilgi pēc pusnakts, kad Arfats un Saifa gulēja un es sargāju uz mazas salas tālu no viņiem, pie manis pienāca Merama. Viņa paskatījās pāri milzīgajam smilšu plašumam, kas maigā mēness gaismā bija gandrīz skaists.
  
  
  "Es gribu tevi, Nik," viņa teica.
  
  
  Viņa jau bija noņēmusi plīvuru. Tagad viņa bija nometusi savus garos svārkus un izklājusi tos smiltīs, viņas gludā brūnā āda mirdzēja mēness gaismā. Viņas ķermeni veidoja izliekumi un krokas, ieplakas un ēnas.
  
  
  Viņa bija silta un vēlmes pilna, kad mēs apskāvāmies un lēnām nolaidāmies uz viņas svārkiem. Mēs skūpstījāmies – vispirms maigi, tad kaislīgāk.
  
  
  Es pārbraucu ar rokām pār viņas fantastisko ķermeni un turēju tās pie viņas gardajām krūtīm. Viņas sprauslas kļuva cietas zem maniem pirkstiem. Viņa neveikli reaģēja, it kā nezinātu, kā mani iepriecināt. Sākumā viņa vienkārši pārbrauca ar rokām pār manu kailo muguru. Tad, kad es ļāvu manām rokām noslīdēt no viņas krūtīm uz leju pa plakano, stingro vēderu uz mitro ligzdu starp augšstilbiem, viņa sāka ar rokām glāstīt visu manu ķermeni.
  
  
  Es lēnām apgriezos viņai pāri un ļāvu savam svaram kādu laiku nokarāties.
  
  
  "Jā," viņa teica. Tagad.
  
  
  Es iekļuvu viņā un sastapu pretestības brīdi. Viņa izkliedza un tad sāka enerģiski kustināt gurnus.
  
  
  Lēnām viņa palielināja savu ritmu, reaģējot uz manām kustībām. Es nedomāju, ka viņa joprojām būs jaunava.
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  Trīs dienas vēlāk, kad mūsu ūdens krājumi bija gandrīz izsmelti un mūsu ēdiens bija pilnībā izbeigts, mēs devāmies uz rietumiem uz Tigray provinces zemajiem, akmeņainajiem pakalniem. Īsi pirms saulrieta Saifa atklāja nelielu aku. Mēs uzmanīgi dzērām un pēc tam piepildījām ūdens ādas ar ūdeni. Kamieļi parādīja savas parastās slāpes, pirms tie sāka ganīties starp retajiem zaļumiem.
  
  
  "Šī ir slikta vieta," sacīja Safai.
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  "Tur lejā dzīvo mani cilvēki." Viņš norādīja uz plašo tuksneša plašumu. — Mēs sasniegsim pilsētu pēc divām dienām. Tad mēs esam drošībā. Ir daudz ūdens, bet šajā apgabalā ir slikti cilvēki.
  
  
  Tā kā pēdējās dienās mēs nebijām ēduši daudz barojošu ēdienu, izņemot kamieļu pienu, mēs ātri nogurām. Tajā naktī es turēju pirmo sardzi, kamēr pārējie gulēja. Saifa pamodās ap desmitiem un apsēdās man blakus uz liela laukakmens. -Tu tagad gulēsi? - viņš teica. "Es skatīšos dažas stundas un tad pamodināšu šo somāli."
  
  
  Es traucos uz mūsu nometni. Maryama mierīgi gulēja blakus kamielim, un es nolēmu viņu netraucēt. Atradu zāli pie akas un izstaipījos uz vietas. Likās, ka pasaule uz mirkli griežas ap mani, bet tad es aizmigu.
  
  
  Mani pamodināja nervoza kustība starp kamieļiem. Es jutu kaut ko dīvainu, bet nevarēju to definēt. Man tik ilgi nācās sadzīvot ar kamieļiem un savu nemazgāto ķermeni, ka oža kļuva blāva. Tad es dzirdēju klepu un rūcienu.
  
  
  Es pagriezu galvu pa labi. Tumšā forma noliecās no manis. Gaiss sāka smaržot spēcīgāk, kad es identificēju skaņu kā normālu elpošanu. Es atcerējos, ka kaut kur lasīju, ka lauvas elpa šausmīgi smird, bet es nedomāju, ka man izdosies piedzīvot šo saldi smaržojošo elpu tuvplānā.
  
  
  Ložmetējs gulēja man pa kreisi. Es nespētu apgriezties un satvert to un pacelt no sava ķermeņa, lai notēmētu uz lauvu. Vai arī es varētu apgāzties, uzlēkt, paņemt ieroci un atlaist drošības ierīci ar vienu kustību. Bet lauvai joprojām bija priekšrocības. Viņš varēja uzlēkt man virsū un sākt kost, pirms es paspēju pareizi notēmēt.
  
  
  "Nik, kad tu pamosties, guli ļoti mierīgi," Merama klusi teica.
  
  
  Leo pacēla galvu un paskatījās viņas virzienā.
  
  
  "Viņam ir apaļš vēders," sacīja Saifa.
  
  
  "Ko tas nozīmē?"
  
  
  – Ka viņš nav izsalcis. Lauva ar plakanu vēderu grib ēst un uzbrūk. Bet šis tikko paēda.
  
  
  No sava skatu punkta es nevarēju pārbaudīt, ko redzēja Danakils, taču es redzēju, ka mans jaunatklātais paziņa bija vīrietis ar garām, izspūrušām krēpēm. Es centos atcerēties visu, ko zināju par lauvām. Tas nebija pārāk daudz. Es, protams, nekad nebiju dzirdējis par Saifas teoriju, ka jums ir jāpaskatās uz lauvas vēderu, lai redzētu, vai tas ir plakans. Man šķita, ka ikviens, kurš ir bijis pietiekami tuvu lauvai, lai izpētītu tās vēderu, droši vien spēs paskatīties uz tās gremošanas procesus no iekšpuses.
  
  
  Merima teica, lai guli mierīgi. Arī lauva stāvēja nekustīgi, tikai luncināja asti. Šī detaļa mani traucēja. Esmu redzējis daudzus kaķus, kas pacietīgi gaida putnu vai peli, kuru nodomus atklāja tikai astes piespiedu kustība. Es prātoju, vai šis lielais kaķis plāno izbāzt ķepu un iesist man pie mazākās kustības no manas puses. Merimas padoms man šķita ļoti saprātīgs.
  
  
  Tad es atcerējos vēl kaut ko – lauvas ir miskastētāji. Piemēram, viņi aizdzen grifus prom no pūstoša liemeņa, lai iegūtu vieglu uzkodu. Ja es gulēšu nekustīgi, šī lauva varētu nolemt mani aizvilkt uz nākamo maltīti tuksnesī.
  
  
  Viņš maisījās un klepojās. Mani skāra sliktas elpas vilnis. Mani nervi bija satriekti, un es cīnījos ar vēlmi paķert ložmetēju.
  
  
  Ļoti lēni lauva pagrieza savu ķermeni tā, lai tas būtu paralēli manējam. Es paskatījos uz viņa vēderu. Tas šķita diezgan apaļš, ja tas kaut ko nozīmēja. Leo atkal paskatījās uz mani. Tad viņš lēnām gāja uz akas pusi. Sākumā es samiedzu acis, kad viņš pagāja garām manai galvai. Lauva gāja ļoti lēni, vai nu viņš nezināja, ēst vai dzert. Es nogaidīju, kamēr viņš jau gandrīz būs pie ūdens, pirms nolēmu, ka ir laiks paņemt ložmetēju. Ar visu savu gribasspēku es gaidīju vēl vienu minūti, līdz lauva patiešām noliecās virs ūdens. Tur viņš vēlreiz paskatījās pa nometni. Es nedzirdēju nekādas skaņas vai kustības no Merimas un Saifas. Apmierināts, ka viņam briesmas nedraud, lauva nolaida galvu un sāka trokšņaini dzert. Es prātoju, kā es reaģēšu nākamreiz, kad ieraudzīšu kaķēnu, kas sūcas piena apakštasītē. Lēnām pastiepu kreiso roku un rakos zemē, līdz atradu ložmetēja auksto tēraudu. Es to uzreiz paņēmu. Lai to izdarītu, man bija jānovērš skatiens no lauvas, bet es joprojām dzirdēju viņu dzeram.
  
  
  Es turēju ieroci tā, lai es varētu apgāzties pa kreisi, atslēgt drošības ierīci un ieņemt klasisku guļus stāvokli vienā plūstošā kustībā. Šo manevru nebija iespējams veikt, netraucējot lauvu, bet es jutu, ka šī ir iespēja gūt virsroku. Ierocim bija pilna magazīne, tāpēc, ja lauva būtu pat pakustinājusi asti, es būtu izšāvusi sēriju. Ilgstoša salve noteikti trāpīs kaut kam svarīgam.
  
  
  Es apgāzos un notēmēju. Merama skaļi noelsās, kad lauva pacēla galvu.
  
  
  "Nešaujiet," sacīja Saifa.
  
  
  Es neatbildēju. Šaut vai nešaut bija atkarīgs no paša dzīvnieka. Ja viņš atkal sāktu dzert, es nešautu. Ja viņš nebūtu devies pie Maryam un Sayfa, nevis pēc kamieļiem, kad viņš atstāja nometni, es nebūtu uz viņu šāvis. Un, ja viņš nebūtu pagriezies, lai vēlreiz uz mani paskatītos, es nebūtu viņu nošāvis. Tādā mērā es biju gatavs pieņemt šo kompromisu.
  
  
  Bija vismaz divi labi iemesli, kāpēc Saifa teica nešaut. Viņš neuzticējās cilvēkiem, kas dzīvoja šajā valsts daļā, un apšaude varēja piesaistīt viņu uzmanību. Vēl viens iemesls bija tuvāks: šāvieni varēja sadusmot lauvu. Neatkarīgi no tā, cik labi cilvēks šauj, vienmēr pastāv iespēja, ka viņš palaidīs garām, pat vislabvēlīgākajos apstākļos. Un pašreizējie apstākļi nebija īpaši labi.
  
  
  Gaisma ir mānīga. Mēness, lai arī pilns, bija gandrīz norietējis. Un lauva lieliski iederējās viņa apkārtnē. Kad es atrados guļus stāvoklī, es paliku šajā stāvoklī un gaidīju, ko lauva darīs.
  
  
  Leo iedzēra vēl ūdeni. Apmierināts viņš pacēla galvu un norūca. Kamieļi bailēs gaudoja.
  
  
  "Lauva," Arfats kliedza no sava amata. — Nometnē ir lauva.
  
  
  "Ir pagājis ilgs laiks," sacīja Merama.
  
  
  Šķita, ka šī skaļā saruna lauvu apbēdināja. Viņš paskatījās uz Maryamu, uz kamieļiem un tad uz vietu, kur vajadzēja stāvēt Arfatam. Es satvēru ložmetēju ciešāk un palielināju spiedienu ar labās rokas rādītājpirkstu. Vēl mazliet, un es nošaušu.
  
  
  Lauva lēnām gāja pa kreisi, prom no mums. Likās, ka viņš pazūd naktī, un es viņu ātri pazaudēju no redzesloka.
  
  
  Pēc divām minūtēm Saifa teica: "Viņš ir prom."
  
  
  ES pamodos. "Tagad es gribu zināt, kā viņš nokļuva šajā nometnē," es rēcu.
  
  
  Arfats mani sagaidīja pusceļā mūsu nometnē un tās laukakmenī.
  
  
  "Lauva nāca no virziena, uz kuru es neskatījos," viņš teica.
  
  
  - Vai arī tu gulēji?
  
  
  'Nē. Es vienkārši neredzēju šo lauvu.
  
  
  "Iet uz nometni un gulēt," es teicu. "Es neguļu. Šis zvērs jau ilgu laiku elpo man sejā.
  
  
  "Tātad viņš nebija izsalcis," viņš teica.
  
  
  Es gribēju apgriezties un nospert Arfatu ar savu zābaku. Bet man izdevās savest kopā. Pat ja somālietis nebūtu aizmidzis, tā bija tīrā nolaidība no viņa puses nepamanīt šo lauvu. Vai arī šī "izlaidība" bija tīša. Es neesmu aizmirsusi viņa sejas izteiksmi, kad atdalīju viņu no Saifas.
  
  
  Nākamajā dienā neilgi pēc pusdienlaika piestājām pie citas akas īsai atpūtai. Ūdens klātbūtne lika man justies daudz labāk, lai gan es biju tik izsalcis, ka alkatīgi būtu norijis gaļas gabalu, kas nogriezts no mūsu pašu kamieļa. Mūsu ceļojuma laikā pa tuksnesi es zaudēju apmēram piecpadsmit mārciņas, un man bija jāsavelk josta līdz pēdējam caurumam. Bet, izņemot to, es jutos diezgan spēcīga. Es, protams, varēju pārdzīvot dienu, kas mūs šķīra no pilsētas.
  
  
  — Vai, jūsuprāt, pilsētā ir policijas iecirknis? - jautāju Merimai. "Viņam tur vajadzētu būt. Ļaujiet man runāt ar viņiem, Nik. Es zinu, kā ar viņiem runāt.
  
  
  'Labi. Man pēc iespējas ātrāk jānokļūst Adisabebā vai Asmarā.
  
  
  Tikko bijām izgājuši no akas, kad sasniedzām nogāzes virsotni un sastapām trīs danakilu grupu. Lai gan viņi arī bija pārsteigti, viņi reaģēja ātrāk nekā mēs. Viņi sāka šaut. Arfats kliedza un nokrita no kamieļa.
  
  
  Tajā laikā man jau bija ložmetējs. Saifa un Maryam arī sāka šaut. Un minūtes laikā trīs mūsu sāncenši bija uz zemes. Es paskatījos uz Meriamu. Viņa smējās. Tad Saifa lēnām noslīdēja no segliem.
  
  
  Es nolecu no kamieļa un skrēju viņam pretī. Viņam tika iešauts plecā, bet, cik es nopratu, brūce nebija pārāk dziļa, lai lode varētu sabojāt kādu svarīgu orgānu. Iztīrīju caurumu ar ūdeni un pārsēju. Merama nometās ceļos Arfata priekšā.
  
  
  "Viņš ir miris," viņa teica, atgriežoties un nostājoties man blakus.
  
  
  "Tas ir ļoti slikti," es teicu. "Viņš mūs izglāba ar savu kamieļa pienu."
  
  
  "Un viņš mūs gandrīz nogalināja, jo īpaši jūs, jo nebrīdināja mūs par šo lauvu."
  
  
  “Arfats aizmiga. Viņš bija drosmīgs, bet nebija pietiekami spēcīgs šim ceļojumam.
  
  
  - Viņš gulēja? Merama klusi iesmējās. “Nik, es tev teicu, ka nekad neuzticies somāliešiem. Viņš tevi ienīda, ka neļāvi viņam cīnīties ar Danakilu.
  
  
  "Varbūt," es teicu. "Bet tam vairs nav nozīmes."
  
  
  Saifahs pamirkšķināja acis, lēnām atguva samaņu. Es gaidīju, ka viņš vaidēs, bet viņš pievērsa skatienu man un palika stoiski mierīgs.
  
  
  Viņš jautāja. - "Cik smagi es esmu ievainots?"
  
  
  – Varbūt tev ir lauzts plecs. Iekšā nekas netika trāpīts, bet lode joprojām ir tur.
  
  
  "Mums jātiek prom no šejienes," viņš teica, taisnojoties.
  
  
  "Kamēr es neuzvilkšu tev siksnu," es viņam teicu.
  
  
  Mēs atstājām trīs uzbrucēju un Arfata līķus. Cerēju, ka garām paies liels bars izsalkušu lauvu, pirms viņu klātbūtne radīs aizdomas.
  
  
  Mēs gājām līdz tumsai. Danakils, ļoti sāpēdams, bet joprojām modrs, lika mums izveidot nometni vadā.
  
  
  "Mēs esam varbūt divu stundu attālumā no pilsētas," viņš teica. - Mēs rīt dosimies uz turieni. Šodien uguns nebūs.
  
  
  "Tu gulēsi," es viņam teicu.
  
  
  - Tev mūs jāaizsargā.
  
  
  'ES to izdarīšu.'
  
  
  Kamieļus piesēju pie dažiem retiem krūmiem, lai viņi varētu ēst. Šķita, ka viņi spēj ēst gandrīz visu, un es prātoju, vai viņi pat spēj sagremot akmeņus. Es biju ļoti lepns par sevi — es biju kļuvis diezgan prasmīgs ar šiem zvēriem, un es stāstīju Vanagam par savu jaunatklāto talantu un lūdzu, lai viņš to ienes manā kartotēkā.
  
  
  Es izvēlējos labu vietu zemā kalnā un sāku skatīties. Maryam pienāca un apsēdās man blakus.
  
  
  "Es domāju, ka mēs tiksim pie maniem cilvēkiem, Nik," viņa teica.
  
  
  "Vai jūs domājāt savādāk, kad mēs aizgājām?"
  
  
  'Jā. Bet es labāk nomiršu, nekā kļūšu par Bordžijas sievu.
  
  
  Es viņu apskāvu un samīļoju viņas lielās krūtis. "Mēs šovakar nevaram," viņa teica. "Mums ir jāseko līdzi Saifai."
  
  
  "Es zinu," es teicu.
  
  
  "Pagaidiet, līdz es varēšu ģērbties kā kristietis. Islāma sievietēm ir jāslēpj sava seja, bet viņām ir atļauts atkailināt krūtis. Viņu paražas ir dīvainas.
  
  
  "Man patīk, ja jūsu krūtis ir atklātas," es teicu.
  
  
  "Es priecājos, ka esmu ieguvusi izglītību," viņa teica.
  
  
  Es mēģināju viņas komentāru saistīt ar mūsu sarunu, bet man tas neizdevās. "Kāpēc?"
  
  
  "Etiopija ir mainījusies, Nik. Pirms gadiem, manu vecāku bērnībā, tādai nolaupītai meitenei kā es būtu nācies sadzīvot ar kaunu, ka nespēja pierādīt savu nevainību. Tagad vairs nav nepieciešams noslēgt norunātu laulību. Mana attīstība man garantē darbu valdībā. Mans tēvs un onkulis to var man noorganizēt bez apmulsuma. Tad dzīve būs tāda pati kā Rietumvalstīs.”
  
  
  "Tu būtu varējusi atgriezties jaunava, ja nebūtu ar mani pārgulējusi," es teicu.
  
  
  "Es negribēju atgriezties jaunava, Nik." Viņa piecēlās kājās. - Pamodini mani, kad esi noguris. Mēģiniet nogulēt visu nakti. Es redzu tik labi naktī, cik jūs varat, un, lai gan es neesmu ļoti labs šāviens, es vienmēr varu piesaukt, ja draud briesmas.
  
  
  "Labi," es teicu.
  
  
  Vēl viens puzles gabals nokrita vietā, kad es skatījos, kā viņa pazūd tumsā savos baltajos svārkos. Maryama pieminēja savas jaunavības nozīmi, kad mēs pirmo reizi mīlējāmies, un es uz brīdi baidījos, ka viņa nožēlos, ka gulēs ar mani, kad būsim sasnieguši Amharas augstieni. Tomēr viņa domāja uz priekšu. Maryama bija drosmīga sieviete un bija pelnījusi visu laimi, ko vien varēja iegūt. Es negribētu, lai viņas cilvēki kaut kādu iemeslu dēļ izturētos pret viņu slikti. Es arī priecājos, ka man ir tik ietekmīga saimniece. Danakilas bēgšana bija mežonīgs minējums, un es tam nebūtu ticējis, kamēr neredzēju kravas automašīnas un formas tērptus un neapbruņotus civiliedzīvotājus, kas mierīgi staigā pa ielām.
  
  
  Bet bēgšana no Bordžijas nebija manas misijas beigas. Šī bija tikai iespēja saskarties ar jaunām problēmām. Man līdzi nebija nekādu personu apliecinošu dokumentu. Gārs paņēma manus dokumentus. Kad es nokļuvu vēstniecībā Adisabebā vai Asmarā, es varēju sevi identificēt, parādot tur atbildīgajai personai savu cirvja tetovējumu. Viņam bija jāzina viss. Bet ja nu tas tā nav? Vai tad viņš to uzskatīs par īstu?
  
  
  Kā ar Etiopijas valdību? Pēc viņu lūguma es devos pēc Bordžijas. Tagad es aptuveni zināju, kur viņš atrodas un ko viņš dara. Turklāt man nebija pierādījumu, ka tā ievainojamība slēpjas deaktivizētajās raķetēs. Ja es būtu viņu nogalinājis tajā Danakilas ciemā, mans darbs AX labā būtu pabeigts. Bet es viņu nenogalināju. Un man nebija ne jausmas, ko etiopieši vēlas.
  
  
  Maryam bija labi sakari. Viņa man garantētu drošību. Es mainīju savu svaru un piespiedu sevi palikt modram. Ja es aizmigšu, mēs, iespējams, nekad vairs nesasniegsim civilizāciju.
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Divas stundas pēc saullēkta Saifa mūs veda uz skaidri iezīmētu taku, kas veda uz ciematu, ko varējām skaidri redzēt tālumā. Viņš bija vājš un drudzis, un ik pa laikam es redzēju, kā viņš šūpojas seglos. Pirms aizbraukšanas no nometnes es apskatīju viņa brūci un redzēju, ka tā ir iekaisusi. Ātri jāizņem lode, kaulu fragmenti un šrapneļi.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs varat palikt seglos - Vai es tevi nesīšu?"
  
  
  "Tu jau esi izglābusi manu dzīvību," viņš teica. - Nik, es cerēju tikai uz vienu lietu.
  
  
  'Par ko?'
  
  
  "Lai jūs ļautu man nogalināt šo somāli."
  
  
  "Pirms tu nomirsi, tu nogalināsi daudz ienaidnieku," es viņam teicu.
  
  
  - Jā, Nik. Bet es nekad vairs netaisos tādu ceļojumu. Cilvēki sāks stāstīt stāstus par to, ko jūs un es darījām. Paceks nomira mūsu pirmajā nometnē. Somālis nebija karotājs. Un vienīgā persona bija sieviete. Cik daudz mēs esam nogalinājuši?
  
  
  "Es pazaudēju skaitu," es teicu. - Man šķiet, trīspadsmit.
  
  
  "Tagad mums ir jāatrod vieta, kur atbrīvoties no mūsu ieročiem. Pilsētā mums tas nav vajadzīgs.
  
  
  Kamieļi gāja pa taku. Kad mēs sasniedzām apgabalu ar lieliem laukakmeņiem, es apturēju savu kamieli. "Paslēpsim savus ieročus starp akmeņiem," es teicu. "Labi," sacīja Saifa.
  
  
  Mēs ar Meriamu paņēmām viņa pistoli, patronas, kuras viņš nēsāja, un atsprādzējām pistoli no jostas. Kāpu pāri laukakmeņiem, līdz atradu plaisu. Es noliku tur abas šautenes un pistoli, tad skatījos uz savu ložmetēju.
  
  
  Es justos kails, ja man tā vairs nebūtu, bet mēs nevarētu atļauties iebraukt pilsētā, vicinot ieročus. Mēs meklējām draugus, nevis kārtējo slaktiņu. Merama jāja viņam vienā pusē, es otrā. Viņš nevēlējās, lai viņu nest uz policijas iecirkni un tikai turpināja ar savu lepnumu.
  
  
  "Mariam," es teicu angliski, "vai jūs varat pārliecināt policiju parūpēties par šo vīrieti?"
  
  
  'Es nezinu. Tēva vārdā es lūgšu viņus nekavējoties izsaukt ārstu. Es teikšu, ka viņš ir galvenā nozieguma liecinieks.
  
  
  "Pēc visa, ko Saifa darīja mūsu labā, es negribēju, lai viņš pazaudē savu roku."
  
  
  "Es saprotu, Nik," viņa teica. "Bet būs jāpieliek pūles, lai pārliecinātu policiju, kas es esmu. Viņiem jāsagatavo ziņojums. Viņiem būtu jāpasaka iestādēm mūsu vārdi. Bet viņi atteiksies sasteigt savu rīcību, ja ieraudzīs amharas sievieti, kas ģērbusies kā musulmane.
  
  
  Spriežot pēc drēbēm, šī bija musulmaņu pilsēta, nodomāju. Mēs devāmies uzreiz uz policijas iecirkni. Divi vīrieši haki krāsas formastērpos izskrēja ārā ar atvērtiem maciņiem. Maryama sāka runāt amharu valodā, un es dzirdēju, ka mans vārds tiek brīvi lietots. Man bija prieks redzēt, ka viņi bija uzmanīgi pret ievainoto Saifu. Viens no viņiem ieveda mani kamerā, iegrūda iekšā un aizvēra durvis.
  
  
  "Vai tu esi amerikānis?" - viņš jautāja sliktā angļu valodā.
  
  
  'Jā. Mani sauc Niks Kārters.
  
  
  — Vai jums ir dokumenti?
  
  
  'Nē.'
  
  
  'Gaidi šeit.'
  
  
  Baidīdamās viņu aizvainot, es aizturēju smieklus. Es domāju, kur viņš domāja, ka es došos.
  
  
  Kameras stūrī gulēja nolietota armijas sega. Es cerēju, ka tur nav pārāk daudz kaitēkļu. Pēdējās dienas es gulēju ļoti viegli, nepārtraukti raugoties uz mazākajām briesmām. Bet, tā kā varēju tikai gaidīt, kad citi rīkosies, nolēmu snaust. Maz ticams, ka marodieris Danakils iebruks cietumā. Bordžijas spēks nesniedzās tik tālu uz ziemeļiem. Es iekritu gultā un minūtes laikā aizmigu.
  
  
  Es pamodos no uzstājīgas balss skaņas. 'Mr. Kārters. Mr. Kārters, Kārtera kungs.
  
  
  Es atvēru acis un paskatījos pulkstenī. Es gulēju nedaudz vairāk par divām stundām. Es jutos daudz labāk, lai gan es biju pietiekami izsalcis, lai ēst kamieļa steiku, kas joprojām bija piestiprināts pie dzīvnieka.
  
  
  'Mr. Kārter, lūdzu, nāc man līdzi,” sacīja policists, kurš mani aizveda uz kameru.
  
  
  "Es iešu," es sacīju, pieceļoties un saskrāpējot sevi.
  
  
  Viņš ieveda mani pa gaiteni uz sienu ieskautā cietuma pagalmā. Ieslodzītais iemeta malku ugunī, virs kuras atradās karstā ūdens vanna. Policists kliedza pavēli. Ieslodzītais ielēja vannā karstu ūdeni un pievienoja aukstu ūdeni.
  
  
  "Tur ir ziepes, Kārter," policists man teica, "Un mēs atradām jums drēbes."
  
  
  Novilku savus netīros haki un kārtīgi nomazgājos. Es izbaudīju karsto ūdeni un ziepju sajūtu uz manas ādas. Ieslodzītais man pasniedza lielu kokvilnas dvieli, un es laiski nosusinājos, izbaudot karsto sauli uz savas kailās ādas. Drēbju kaudzē uz dīvāna atradu tīras bikses, tikai dažus centimetrus īsas kājās, tīras zeķes un tīru kreklu.
  
  
  Policists rakņājās kabatā pēc žiletes. Ieslodzītais atnesa bļodu ar ūdeni un nolika uz sola nelielu spoguli. Man nācās pietupties, lai redzētu savu seju spogulī, bet pēc skūšanās es jutos kā pavisam cits cilvēks. 'Lūdzu, nāc man līdzi, kungs. Kārters," sacīja virsnieks.
  
  
  Viņš aizveda mani atpakaļ uz cietumu un aizveda uz atsevišķu istabu, kaut kur gaitenī, blakus sargam. Tur sēdēja Merima un ierēdnis. Viņu priekšā uz galda stāvēja kūpoša ēdiena bļoda. Tagad Maryama bija ģērbusies garā kleitā, kas sedza lielāko daļu viņas ķermeņa.
  
  
  'Mr. Kārter, es esmu šī cietuma priekšnieks,” vīrietis teica arābu valodā, pieceļoties un pastiepamīgi roku. "Pēc tam, kad būsiet paēdis, mēs dosimies uz Asmaru."
  
  
  Viņš norādīja man uz vietu blakus Merimai un sāka dot pavēles mazajai resnajai meitenei. Viņa man ātri atnesa maizes klaipu un ēdiena bļodu. Es neuzdevu jautājumus par tā sastāvu un sāku ēst. Tas bija silts un pilns ar sātīgiem gaļas gabaliņiem — es optimistiski pieņēmu — jēra gaļas gabaliņiem, kas peldēja taukos.
  
  
  Maize bija svaiga un garšīga. Es nomazgāju ēdienu ar rūgtu tēju.
  
  
  "Es domāju, ka tu esi kāds svarīgs," es maigi teicu Merimai.
  
  
  "Nē, tas esi tu," viņa man teica. "Viss sākās, kad policija pa radio nosauca tavu vārdu."
  
  
  Es pagriezos pret komandieri. - Tāpat kā Danakils, kurš bija ar mums?
  
  
  — Tagad viņš atrodas vietējā klīnikā. Ārsts viņam izrakstīja antibiotikas. Viņš izdzīvos.
  
  
  "Labi."
  
  
  Komandieris iztīrīja rīkli. 'Mr. Kārter, kur tu atstāji savu ieroci?
  
  
  ES teicu. - "Kādu ieroci?"
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Neviens cilvēks nešķērso Danakilu bez ieroča. Jūsu draugs tika nošauts. Apšaude acīmredzami notika ārpus manas jurisdikcijas, un es saprotu, ka jūs strādājāt valdības uzdevumā. Es uzdodu savu jautājumu tikai tāpēc, lai novērstu ieroču nonākšanu rokās cilts pārstāvjiem, kuri jums ir pamats nepatikt.
  
  
  Es par to domāju. "Es nezinu, vai varu precīzi aprakstīt šo patversmi." No šejienes mēs nokļuvām pilsētā apmēram divdesmit minūtēs, kamieļiem lēnām soļojot. Tur bija akmeņi...
  
  
  "Labi." Viņš pasmējās. — Jums ir laba acs uz ainavām, kungs. Kārters. Katrs Danakils, kurš ierodas pilsētā, tur savu ieroci. Tas var būt tikai vienā vietā.
  
  
  Pēc vakariņām komandieris mūs piegāja pie džipa un paspieda mums rokas. Es pateicos viņam par laipnību. "Tas ir mans pienākums," viņš teica.
  
  
  "Etiopijai ir vajadzīgi cilvēki, kuri zina savus pienākumus tikpat labi kā jūs," viņam sacīja Maryama.
  
  
  Tas izklausījās nedaudz banāli, kā kaut kāds filmas komentārs. Bet komandiera atbilde man pietiekami daudz pastāstīja par Maryamas statusu. Viņš iztaisnojās un pasmaidīja – kā uzticīgs kalps, kuru mājas saimniece apbalvoja ar komplimentu. Es sapratu, ka viņas stāvokli nodrošināja viņas ģimene, un es tikai cerēju, ka viņas vīrieši nejutīs, ka viņas attiecības ar mani rada kaunu šai ģimenei.
  
  
  Divi policisti turēja vaļā džipa durvis un palīdzēja mums iekāpt aizmugurējā sēdeklī. Pēc tam mēs braucām pa zemes ceļu, kas, šķiet, veda pa ieplaku starp divām mazām kalnu grēdām. Pirmo desmit jūdžu laikā mēs sastapām tikai vienu transportlīdzekli, vecu Land Rover, kas, šķiet, sekoja diezgan kuriozu kursu. Mūsu šoferis zvērēja un taurēja. Mēs pagājām tik tuvu, ka Maryam, kas sēdēja kreisajā pusē, varēja viņam viegli pieskarties.
  
  
  Trīs kilometrus tālāk mēs devāmies cauri kamieļu karavānai. Nezinu, kā šoferis to izdarīja, jo man bija aizvērtas acis. Kad pieveicām divdesmit kilometrus, zemes ceļš kļuva nedaudz grūtāks, un šoferis no džipa izvilka papildu desmit kilometru ātrumu. Apdzinām citas mašīnas. Pirms sasniedzām diezgan lielu pilsētu, mēs veicām strauju pagriezienu priekšā vecam itāļu helikopteram. Viņa šoferis skaļi kliedza. Izbraucām laukā un apstājāmies blakus helikopteram.
  
  
  Pilots, armijas virsnieks, izlēca un salutēja.
  
  
  Viņš teica. - 'Mr. Kārters?
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Man pēc iespējas ātrāk jūs jāaizved uz Asmaru."
  
  
  Pēc piecām minūtēm mēs bijām gaisā. Ierīce radīja tādu troksni, ka nekāda saruna nebija iespējama. Merama uzlika galvu uz mana pleca un aizvēra acis. Es pieņēmu, ka, tiklīdz mēs nonāksim Asmarā, es noskaidrošu, kurš ir atbildīgs par visu šo steigu.
  
  
  Helikopters nolaidās valdības lidostā. Brūns furgons ar oficiāliem uzrakstiem sānos steidzās mums pretim vēl pirms dzenskrūves lāpstiņas bija pilnībā apstājušās. Es redzēju vecāko armijas virsnieku iznākam no sētas durvīm. Es ieskatījos spožajā saules gaismā. Ja nemaldos...
  
  
  Vanags pieskrēja pie manis, kad es nokāpu no helikoptera un pagriezās, lai palīdzētu Mariam nokāpt. Viņa tvēriens bija ciešs, un vienu brīdi man likās, ka redzu atvieglojumu viņa acīs, kad mēs sveicinājāmies.
  
  
  ES jautāju. — Ko jūs darāt Asmarā, ser? "Ja šī ir Asmara."
  
  
  — Hansa Skīlmaņa kapteinis ziņoja, ka jūs esat nogalināts, N3. - Vanags teica. "Visa elle ir atraisījusies."
  
  
  "Kapteinis Ergensens droši vien domāja, ka esmu miris," es teicu. "Visa viņa sasodītā komanda, izņemot cilvēkus mašīntelpā, pieder Bordžijas bandai." Es pieņemu, ka kuģis vairs neatrodas Masavā?
  
  
  'Nē. Vietējām varas iestādēm nebija iemesla viņu aizturēt. Kā iet pārējiem diviem?
  
  
  - Kādi vēl divi?
  
  
  "Džens Fellīni," sacīja Vanags. "CIP aģents. Es zināju, ka viņa ir uz klāja, bet nebiju pārliecināta, ka vēlos, lai jūs strādātu kopā.
  
  
  "Mēs apvienojām spēkus, lai nogalinātu VDK aģentu Larsenu. Viņa bija stjuarte uz Hansa Skejelmana klāja. Mēs kopā tikām gūstā. Vēlāk Džina tika sašauta krūtīs ceļā no Sarkanās jūras uz Bordžijas galveno mītni.
  
  
  - Un otrs?
  
  
  - Kurš ir otrs?
  
  
  "Viņu sauc Gārds..."
  
  
  "Otrais palīgs. Šis nelietis atrodas Bordžijas nometnē. Vismaz tā bija, kad mēs aizbraucām. Bet kas ir šis stāsts, ka mēs esam miruši?
  
  
  "Veids, kā izskaidrot, kāpēc jūs neieradāties Masavā," sacīja Vanags. "Kapteinis apgalvoja, ka jūs visi trīs nomira no buboņu mēra." Drošības nolūkos viņš jūs visus trīs apraka jūrā. Tas bija stāsts, ko Etiopijas varas iestādes nevarēja vien apstiprināt. Tāpēc viņiem atkal tika atļauts atstāt ostu. Nik, tu būsi pirmais AX aģents, kas mirs no buboņu mēra.
  
  
  Viņš šķita nedaudz vīlies, ka neesmu radījis jaunas problēmas galvenās mītnes mašīnrakstītājiem, un, iespējams, es būtu teicis kaut ko sarkastisku, ja Meriama un Etiopijas ģenerālis tobrīd mums nebūtu vērsies. Viņi runāja amhariski, un man radās iespaids, ka šis vīrietis ir mans sens draugs.
  
  
  "Ģenerālis Sahele, tas ir Niks Kārters," sacīja Hoks.
  
  
  Mēs ar ģenerāli paspiedām roku. Viņš bija lielisks piemērs cildenas izcelsmes Amharam, apmēram piecas pēdas garš, ar bieziem melniem matiem, kas tikko sāka nosirmot.
  
  
  'Mr. Kārter, es pazīstu Merimu kopš viņas dzimšanas. Paldies, ka atgriezāt viņu veselu un veselu, un es pateicos jums arī ģimenes vārdā.
  
  
  Viņa angļu valodai bija ideāls skolnieku akcents, un es pieņēmu, ka viņš ir ieguvis izglītību Anglijā.
  
  
  "Ģenerāle Sahele," es teicu, "es nevaru uzņemties atzinību par viņas atgriešanos. Mēs atgriezāmies kopā. Viņa stāvēja sardzē, jāja ar kamieli un šāva ar šauteni kā labi apmācīts karavīrs. Mēs abi esam parādā savu dzīvību Saifam, Danakilam, kurš aizbēga kopā ar mums.
  
  
  "Ja jūs izbēgāt no Bordžijas, jums var nākties turpināt skriet." Sahele pagriezās pret Vanagu. "Mariams man nosauca vairākus savu sabiedroto vārdus, kuri dienēja mūsu valdībā. Kaut es to būtu zinājis dažas dienas agrāk.
  
  
  'Kas notika?' Es jautāju Vanagam.
  
  
  "Tiklīdz jūs aizbēgāt, ja es pareizi sapratu secību, Bordža izdarīja savu gājienu," sacīja Vana. "Viņa ultimāts nāca pirms četrām dienām."
  
  
  "Tas nebija uzreiz pēc tam, kad mēs aizbēgām," es teicu. "Viņš noteikti gaidīja, kad viņa patruļa mūs atvedīs atpakaļ."
  
  
  - Patruļa, kuru mēs nogalinājām? - Merima jautāja.
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  – Vai jūs zināt viņa prasības? jautāja ģenerālis Sahele.
  
  
  "Šķiet, ka viņš vēlas pusi no Austrumāfrikas," es teicu. — Vai viņš draudēja izmantot savas raķetes?
  
  
  "Ieskaitot trīs Minutemen," sacīja Vanags. — Viņi atradās uz Hansa Skīlmana klāja. Žans Fellīni bija pēc tam.
  
  
  ES jautāju. - "Kad viņš sāks šaut?"
  
  
  'Rītvakar. Un agrāk, ja vēlamies viņam uzbrukt.
  
  
  "Es domāju, ka jums vajadzētu pārliecināt viņu izmantot šīs raķetes, kungs," es teicu Vanakam. "Īpaši tie Minutemen." Ģenerālim Sahelem mute pavērās vaļā. Viņš skatījās uz mani. Vanags kādu brīdi izskatījās neizpratnē, tad viņa sejā parādījās vājš smaids. - "Ko jūs zināt, ko mēs nezinām, N3?"
  
  
  "Vismaz puse no Borgia raķetēm ir bīstamas tikai cilvēkiem, kas tās palaiž. Es šaubos, ka viņš pat izraka Minuteman operētājsistēmu no smiltīm vai pat zina, ka tās trūkst. Viņš tik labi slēpa savas raķetes, jo viņam nav kārtīgu palaišanas iekārtu. Viens no viņa labākajiem vīriem un, iespējams, vienīgais tehniķis, kas viņam bija, aizbēga kopā ar mums. Vasilijs Pačeks varētu sniegt jums pilnu tehnisko ziņojumu. Bet diemžēl viņu nogalināja Bordžijas patruļa, kad viņi mums uzbruka nākamajā naktī pēc bēgšanas. Bordžijas pusē ir bariņš sasodīti foršu Danakilu karavīru, kas bruņoti ar automātiem. Tie ir visi viņa draudi.
  
  
  - Vai esat pārliecināts, kungs? Kārters? jautāja ģenerālis Sahele.
  
  
  'Jā. Paceks strādāja pie šīm raķetēm. Bordžija viņu maldināja, tāpēc Paceks centās visu iespējamo, lai sabotētu visu plānu. Bordžija droši vien paļāvās uz tuksnesi, kas mūs nogalinās, jo tad, kad Paceks vai es izgājām tam cauri, lai atklātu faktus, visi zinātu, ka visi viņa draudi nebija nekas vairāk kā balons.
  
  
  "Viņš nezina, ko Paceks zināja," sacīja Merama. "Viņš patiešām domā, ka šīs raķetes darbosies."
  
  
  "Tik viņam ir sliktāk," sacīja ģenerālis Sahele. Viņš atkal pagriezās pret mani un uzlika savu lielo roku man uz pleca.
  
  
  "Kā jūs vēlētos šovakar pavadīt nakti viesnīcā un pēc tam atgriezties Bordžijas galvenajā mītnē, Kārtera kungs?"
  
  
  ES jautāju. - "Kā mums tur nokļūt?"
  
  
  - Ar manu helikopteru. Jūs komandēsiet simt piecdesmit Āfrikas labāko karotāju.
  
  
  "Es nevarēju iedomāties labāku veidu. Es tikai ceru, ka varu atrast šo vietu vēlreiz. ”
  
  
  "Parādiet man karti," Merama klusi sacīja. "Es precīzi zinu, kur mēs bijām."
  
  
  Ģenerālis Sahele veda mūs uz savu štāba mašīnu un mēs devāmies uz militāro nometni. Viņš divas reizes atvainojās par gaisa kondicionēšanas trūkumu automašīnā. Es nevarēju viņu pārliecināt, ka man patīk elpot svaigu kalnu gaisu.
  
  
  Kamēr Merama un ģenerālis bija noliecušies virs kartes, mēs ar Vanagu apmainījāmies ar informāciju.
  
  
  es viņam jautāju. - "Vai AX nesaņēma manu ziņojumu?"
  
  
  "Jā, bet jūsu izmantotais kods prasa rūpīgu interpretāciju. Kad Hanss Skeielmans izmeta enkuru pie Masavas un tika uzrādītas viltotas miršanas apliecības, mēs bijām pārliecināti, ka jūsu ziņojums nozīmēja, ka kuģis pieder Bordžijai. Vienmēr paiet dažas dienas, pirms saprotat, ka jums ir darīšana ar viltotu kontrolakciju sabiedrību, pat ja tā atrodas tādā draudzīgā valstī kā Norvēģija. Turklāt mēs nezinājām, vai jūs un Fellīni jaunkundze joprojām esat dzīvi, un mēs nevarējām saprast, kā jūs nosūtījāt savu ziņojumu.
  
  
  Viņš apstājās, gaidīdams. Es viņam pastāstīju par savu bēgšanu no būra zem bocmaina kajītes un to, kā pēc tam atkal ieslēdzos. Viņš klusi iesmējās.
  
  
  "Labs darbs, Nik," viņš maigi teica. “Jūsu ziņojums deva mums nepieciešamo laiku. Šobrīd etiopieši un viņu sabiedrotie Āfrikā medī "Hansu Skīlmanu". Šis jautājums ir uzlabojis arī sadarbību starp mums un Krieviju, kā arī starp abām pasaules lielvarām un trešo pasauli. Jebkurā gadījumā tas ir vairāk nekā es domāju. Bet, ja šī liellaiva nonāks Atlantijas okeānā, tā būs NATO valstu flotes upuris.
  
  
  'Mr. Kārter, vai tu varētu mums uz brīdi palīdzēt? jautāja ģenerālis Sahele.
  
  
  Es gāju pāri telpai un pētīju Danakilas topogrāfisko karti. Maryama jau ir atradusi Borgia galveno mītni.
  
  
  "Vai šī teritorija ir piemērota helikoptera uzbrukumam?" jautāja ģenerālis Sahele.
  
  
  "Tas ir atkarīgs no cilvēku skaita un jūsu uguns spēka." Es norādīju uz punktu pret straumi, otru punktu lejpus un trešo punktu zemajos kalnos. "Ja jūs ievietojat cilvēkus šajos trīs punktos," es teicu, "tad jūs varat izdzēst šo Danakilas ciematu no kartes."
  
  
  "Mums ir arī divas lielgabalu laivas," sacīja Sahele.
  
  
  "Novietojiet vienu netālu no Bordžas nometnes," es ierosināju. "Tad viņa iedzīs viņa tautu jūsu karaspēka rokās." Tai nav lielu kaujas spēku, tas lielākoties ir atkarīgs no vergu darba.
  
  
  Šī konsultācija bija tikai pieklājība, jo ģenerālis Sahele jau prata izmantot savu karaspēku. Niks Kārters gatavojās pievienoties ceļojumam, un, ja amerikāņu aģentu iespaidoja Etiopijas karaspēka kaujas īpašības, jo labāk.
  
  
  Neviens iepriekš nebija pieminējis raķetes, un mums ar Vanagu nebija iespējas atrisināt problēmu. Bet tas bija galvenais iemesls, kāpēc es piekritu pavadīt valdības karaspēku viņu misijā, ja tie uzbruks Bordžijas štābam. Es gribēju pārliecināties, ka šīs kodolraķetes nenonāk nepareizās rokās.
  
  
  "Nik, vai tu pēdējā laikā guli?" - Vanags jautāja.
  
  
  "Šorīt, dažas stundas, cietumā."
  
  
  "Arī šodien nebūs laika gulēt," sacīja ģenerālis Sahele. “Mēs izbraucam trijos naktī un uzbrūkam Bordžas nometnei tūlīt pēc saullēkta. Lidot pa kalniem tumsā ir bīstami, taču mums jātiek galā ar Bordžiju, pirms kāds viņu var brīdināt.
  
  
  "Es došos gulēt agri," es apsolīju.
  
  
  — Tagad varat doties uz viesnīcu, — Vanags sacīja. "Starp citu, vietējās varas iestādes ir likušas Hansam Skeielmanam atstāt visas jūsu mantas. Jūs tos atradīsit savā istabā.
  
  
  "Es jutīšos kā VIP."
  
  
  "Jūsu sniegtās ziņas ir svarīgas Etiopijas valdībai," sacīja ģenerālis Sahele.
  
  
  Atmosfēra kļuva oficiāla, ģenerālis paspieda man roku un lika šoferim ļoti labi par mani parūpēties. Vanags, acīmredzot, grasījās kādu laiku palikt pie ģenerāļa, tāpēc viņš, protams, uzsvēra, ka manas lietas atrodas viesnīcā. Jo, ja Hansa Skeielmana apkalpe manā koferī nebūtu atradusi slepenu nodalījumu, Vilhelmīna mani pavadītu rīt.
  
  
  Es domāju, cik jauki būtu viņu iepazīstināt ar Gārdu vai Bordžiju.
  
  
  Neskatoties uz formalitātēm, Meramai izdevās pietuvoties man klāt un pačukstēt: “Tiekamies vēlāk, Nik. Tas man izmaksās zināmu intrigu, bet es palikšu jūsu viesnīcā.
  
  
  ES jautāju. "Kā būtu, ja mēs šovakar kopā vakariņotu?"
  
  
  - Es nākšu uz tavu istabu septiņos.
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ģērbjoties vakariņām, atklāju kādu kļūmi: Hoku uz viesnīcu bija nosūtījis apģērbs, kas bija paredzēts, lai segtu mani kā Fredu Gudrumu, dzērāju un sliņķi, kurš devās uz Etiopiju, lai izvairītos no pagātnes grēkiem. Vienu brīdi biju noraizējusies par to, kā mēs ar Merimu izskatīsimies, kad ieiesim restorānā, bet tad teicu tam visam, lai iet ellē. Etiopija bija pilna ar eiropiešiem, un daudzi no viņiem pelnīja daudz naudas. Kamēr es gaidīju, kad Merima ienāks manā istabā, es domāju par to, ko no manis dzirdēja ģenerālis un ko Vanags. Ja divi cilvēki ir strādājuši kopā tik ilgi, cik es un Vanags, viņiem nav obligāti vajadzīgi vārdi, lai izteiktu ideju vai brīdinājumu. Sejas izteiksme, klusums, toņa maiņa - tas viss var pateikt ne mazāk kā gara runa. Es ziņoju tieši to, ko Paceks man teica Danakilā. Čehs man teica, ka ir pilnīgi pārliecināts, ka puse no Borgia raķetēm nedarbojas pareizi. Ģenerālis Sahele uzreiz pieņēma, ka tas viss ir raķetes. Vanags nr. Es nekādā ziņā nebiju pārliecināts, ka Hoks saprata risku, kas saistīts ar uzbrukumu Bordžijai, taču es tomēr biju pārliecināts, ka viņš to saprata.
  
  
  Tā kā es braucu kopā ar Etiopijas karaspēku, es cerēju, ka viņu uzbrukuma plānā tiks ņemts vērā, kā atbruņot kodolgalviņas. Ģenerālim Sāhelam ar savu karaspēku nācās uzbrukt tik ātri, ka Bordžijas vīri nespētu izņemt raķetes no alām un novietot tās palaišanas vietā. Paceks sabotēja tikai pusi, un Paceks neuzticējās vācu inženieriem, kas strādāja pie otrās puses. Tagad nav īstais laiks uzticēties cilvēkiem, kurus es nepazīstu.
  
  
  Dzirdēju, kā pie durvīm klusi pieklauvē Meraima. Viņa ģērbās rietumu drēbēs, kas man īsti nepatika. Bet neatkarīgi no tā, kā jūs uz viņu skatījās, viņa joprojām bija skaista. Viņas gaiši zilā kleita apskāva viņas augumu, izceļot viņas olīvbrūno ādu. Augsti papēži padarīja viņu garāku par simts astoņdesmit pieciem gadiem. Viņas rotaslietas bija dārgas un pieticīgas – zelta krusts uz smagas ķēdes un rokassprādze no dārgā zelta. Tā kā es Asmaru nemaz nepazinu, palūdzu viņai izvēlēties restorānu. Tas, ka biju ģērbusies kā ubaga, izrādījās nebūt ne mīnuss. Pats saimnieks mūs apkalpoja klusā stūrītī. Steiks bija ciets, bet lieliski garšots, un vīns bija itāļu. Ikreiz, kad es gribēju izteikt komplimentu īpašniekam, viņš norādīja uz pagodinājumu, ko izjuta, kalpojot arhibīskapa meitai. Katrs jauns pieminējums par Maryam ģimeni lika man aizdomāties, cik sarežģīti kļūtu, ja es gribētu pamest Etiopiju. It kā uzminot manas domas, Merama sacīja: "Es teicu ģenerālim Sāhelam, ka Bordžas nometnē mani izvaroja vairāki vīrieši, galvenokārt danakils un somālieši."
  
  
  "Kāpēc?" — jautāju, lai gan atbildi jau zināju.
  
  
  "Tad viņš neuztrauktos par to, ka es došos pie tevis, Nik."
  
  
  Man bija vēl daudz jautājumu, ko es varētu uzdot, bet es turēju muti ciet. Maryam bija ļoti spēcīgas idejas par savu nākotni, kā es jau biju redzējis tuksnesī. Viņai nebija nodoma atgriezties mājās un gaidīt, kad viņas tēvs un onkuļi noslēdz laulību, lai nobalsinātu apkaunotu sievieti, kura ieņēma augstu amatu koptu baznīcā. Un viņa acīmredzot arī nevēlējās būt kāda bagāta Amhara vīrieša saimniece. Kamēr mēs malkojām vīnu un pabeidzām maltīti ar stipras Etiopijas kafijas krūzēm, es klausījos viņas pļāpāšanu par plāniem atrast darbu. Viņai, iespējams, bija pārāk romantisks priekšstats par strādājošu sievieti, taču viņas vēlme to darīt pašai, nevis atgriezties pie vietējās Purdas formas, kurā dzīvoja visas bagātās Amharas sievietes, man šķita diezgan pamatota. Pat ja es nebūtu viņu redzējis darbībā tuksnesī, viņas vēlme būt indivīdam jau būtu izpelnījusies manu cieņu.
  
  
  Mēs atgriezāmies viesnīcā un paņēmām atslēgu. Ierēdnis uzmanīgi pagrieza galvu, kad mēs kopā gājām uz liftu. Merama nospieda mana stāva pogu.
  
  
  Liftam lēnām paceļoties, viņa man jautāja: "Nik, kā ar tām raķetēm, kuras Paceks nesabotēja. Vai viņi strādās?
  
  
  "Neviens nezina," es teicu.
  
  
  - Tātad, vai jums rīt draud briesmas?
  
  
  'Jā. Kopā ar ģenerāli Saheli.
  
  
  Es gaidīju, kad viņa atbildēs. Viņa to nedarīja. Tikai līdz brīdim, kad nonācām manā istabā. Es atvēru durvis un aiz ieraduma pārbaudīju vannas istabu, pirms novilku jaku. Merama noelsās, ieraugot Vilhelmīnu un Hugo.
  
  
  "Vai jūs domājāt, ka šovakar mums draud briesmas?" viņa jautāja.
  
  
  "Es nezināju," es teicu. "Jūs neesat nolaupīts Danakilas vidū." Bet viņi jūs atrada pilsētā. Jūs un Sahele runājāt par nodevējiem valdībā. Es uzzināju pārāk vēlu, ka "Hans Skeielman" pieder Bordžijai.
  
  
  "Es ceru, ka tu viņu nogalināsi rīt, Nik."
  
  
  "Tas atrisinātu daudzas problēmas," es atzinu.
  
  
  Es noliku savu Lugeru un duncis uz naktsgaldiņa, un Merama apsēdās uz vienīgā krēsla istabā. Viesnīca bija funkcionāla, ļoti sterila. Es nekur neesmu redzējis izkārtni vai skrejlapu, kas reklamētu "servisu numurā". Tur bija gulta, krēsls, maza kumode, naktsskapītis un vannas istaba. Es nevarēju pateikt, vai Merama, kura nekustīgi sēdēja krēslā, cenšoties pārvilkt savu zilo kleitu pār sakrustotajām kājām, reaģē uz tukšo istabu, uz manu ieroci vai uz to, kas varētu notikt nākamajā dienā.
  
  
  "Niks," viņa klusi teica. "Es tevi neizmantoju."
  
  
  'ES zinu.'
  
  
  "Kad es ierados pie jums tuksnesī, es gribēju šo. Un šovakar es palikšu tavā istabā mūsu priekam - mums abiem. Es meloju ģenerālim Sāhelam, jo baidījos, ka viņš mēģinās jūs iznīcināt. Viņš ir spēcīgs cilvēks, Nik. Un viņš ienīst visus rietumniekus, eiropiešus un amerikāņus. Viņš iemācījās viņus ienīst Sandhērstā.
  
  
  "Es dzirdēju viņa britu akcentu," es teicu.
  
  
  "Acīmredzot viņš Anglijā nebija ļoti apmierināts."
  
  
  "Kaut es varētu atgriezties tuksnesī, Maryam."
  
  
  Viņa klusi iesmējās, pēkšņa garastāvokļa maiņa. "Bet tas tā nav, Nik," viņa teica, pieceļoties kājās. – Un ja tā, tad es atkal būtu vergs. Vismaz mēs šovakar būsim šeit. Viņa atpogāja kleitu un ātri izgāja ārā. Pēc tam viņa gāja pāri istabai un apsēdās gultā. Es noliecos uz otru pusi un apskāvu viņu. Mūsu skūpsts sākās lēni un maigi ar ķircinošu izpēti. Bet, kad mūsu lūpas sastapās, viņa pievilka mani sev klāt, un viņas rokas satvēra manus plecus.
  
  
  "Mums šovakar nav jāskatās uz smilšu kāpām," es nočukstēju.
  
  
  Merama sabruka atpakaļ gultā. Kad mēs atkal skūpstījāmies, es uzliku rokas uz viņas krūtīm. Viņas biksītes bija siltas no ķermeņa.
  
  
  Tuksnesī viņa bija bailīga jaunava. Taču šodien viņa bija sieviete, kura precīzi zināja, ko vēlas, un bija iecerējusi izbaudīt katru mirkli, tostarp telpas drošību ar aizvērtām durvīm. Kamēr mēs abi bijām kaili, es jau biju gatava. Neviens no mums nepagriezās, lai izslēgtu gaismu, un šķita, ka viņai patika parādīt man savu ķermeni tikpat ļoti, cik es apbrīnoju viņu.
  
  
  Izstiepusies uz gultas, viņas iedegusi āda izskatījās tikpat gluda, kā jutās. Viņas lielās krūtis plati gulēja uz rumpja. Viņa lēnām izpleta kājas. Viņa pagrieza gurnus, ļaujot viņam iekļūt viņas siltajā ķermenī. Mēs mēģinājām sākt lēnām un virzīties uz kulmināciju, bet tas bija veltīgs pūliņš mums abiem. Viņa saviebās un piespiedās pie manis, un tagad, kad bijām vieni, viņa brīvi vaidēja un kliedza, kad mēs kopā sasniedzām kulmināciju.
  
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ģenerālis Sahele uzaicināja mani pārbaudīt viņa karaspēku nelielā militārā lidlaukā. Viņi izskatījās kareivīgi un bargi. Lielākā daļa no viņiem bija no amharu ciltīm, un es pieņēmu, ka viņi tika izvēlēti, lai atrisinātu konkrētu problēmu Etiopijā. Viņi pārstāvēja dominējošo koptu kristiešu kultūru un labprāt būtu uzbrukuši Danakilas apmetnei.
  
  
  Pati militārā operācija bija absurdi vienkārša. Ģenerāļa helikopterā es no gaisa vēroju, kā trīs viņa nosēšanās daļas ieskauj Danakilas ciematu. Pēc tam mēs devāmies uz Borgia galveno mītni un pēc divdesmit minūšu lidojuma bijām virs nometnes.
  
  
  Pa radio nāca amharu valodas straume. Ģenerālis Sahele paņēma mikrofonu un deva vairākus pavēles.
  
  
  "Viņi izlaiž raķetes," viņš teica. - Mēs viņiem sagādāsim nepatīkamu pārsteigumu.
  
  
  Trīs kaujinieki uzbruka ienaidniekiem no debesīm, izkliedzot raķetes un napalmu. Viņiem sekoja seši bumbvedēji. Es vēroju, kā dūmu mutuļi paceļas no divām Bordžijas raķešu bāzēm, viena uz ziemeļiem starp nometni un Danakilas ciematu un otra uz dienvidiem no viņa nometnes. Virkne napalma uzbrukumu izklīdināja nometnes cīnītājus, kuri sāka apšaudīt mūsu helikopterus. Spēcīgs sprādziens kaut kur uz dienvidiem lika mūsu helikopteram vardarbīgi šūpoties.
  
  
  "Es ceru, ka šie idioti nesapratīs to nepareizi," es teicu.
  
  
  "Kodolsprādziens noteikti mūs nogalinātu," ģenerālis Sahele smejoties sacīja, bet vienmēr ir labāk, ja sprādziens notiek šeit, kur nav nekas cits kā smiltis, kamieļi un danakils, nekā kaut kur kādā nozīmīgā Tuvo Austrumu pilsētā. .'
  
  
  Tas nebija kodolsprādziens. Ģenerālis pavēlēja mūs ievietot Bordžijas nometnē. Viena no lielgabalu laivām izšāva uz pēdējo pretestību, kas citā vietā iekļuva akmeņainā tranšejā.
  
  
  "Uzmanieties no slepkavām," viņš brīdināja, izvelkot ieroci no maciņa.
  
  
  Novilku jaku un paķēru Vilhelmīnu. Ģenerālis paskatījās uz Luger manā rokā un pasmaidīja. Viņš norādīja uz duncis piedurkņu apvalkā.
  
  
  "Jūs vienmēr esat gatavs cīņai, kungs." Kārters," viņš teica. Un mums bija veiksmīga cīņa. Kad mēs gājām uz Bordžijas telti, mūs apšaudīja neliela grupa, kas bija iegremdēta klintīs netālu no sieviešu nometnes. Mēs ienira zemē un atgriezām uguni.
  
  
  – Ģenerālis Sahele kaut ko kliedza savam radio operatoram. Mirkli vēlāk neliela viņa karaspēka daļa ienāca teritorijā no ielejas dienvidu puses un sāka mest pa akmeņiem rokas granātas. Viens no ienaidniekiem metās mums virsū. Es viņu nošāvu ar pistoli. Tas bija mans vienīgais šāviens tajā dienā. Karavīri gar akmeņiem meta vēl vairākas rokas granātas un tad skrēja tajā virzienā. Dažu sekunžu laikā cīņa bija beigusies.
  
  
  "Vienkārša darbība," sacīja ģenerālis Sahele, pieceļoties un novilkdams formastērpu. – Atradīsim šo pašpasludināto ģenerāli Bordžiju, Kārtera kungs.
  
  
  Mēs pārbaudījām telti. Mēs pārmeklējām visu nometni. Un, lai gan atradām daudz mirušu danakilu un vairākus mirušus eiropiešus, no ģenerāļa Bordžijas nebija ne miņas. Viņš nebija to saujiņu ieslodzīto vidū.
  
  
  "Mums būs vajadzīgas vismaz vairākas stundas, lai panāktu danakilu sarunu," sacīja ģenerālis Sahele.
  
  
  Kamēr valdības karaspēks mēģināja pārliecināt Bordžijas iedzīvotājus, ka labāk ir padoties, es klejoju pa apkārtni. Vergi tika atbrīvoti un pēc tam atkal savesti kopā apmēram duci karavīru apsardzībā. Ieraugot abus vāciešus, ar kuriem atrados nometnē, lūdzu dežurējošajam virsniekam atļauju ar viņiem parunāties.
  
  
  'Es nezinu..
  
  
  "Runājiet ar ģenerāli Sahelu," es teicu.
  
  
  Viņš nosūtīja sūtni pie ģenerāļa, kas iztērēja vēl piecpadsmit minūtes. Ģenerālis atļāva man runāt ar vāciešiem.
  
  
  -Kur ir Bordžija? - es viņiem jautāju.
  
  
  "Viņš aizgāja dažas dienas pēc jums," sacīja viens no viņiem. - Kā iet Pačekam?
  
  
  'Viņš ir miris. Kur pazuda Bordža?
  
  
  'Es nezinu. Viņš un Luidži izveidoja kamieļu karavānu. Gārs devās viņiem līdzi.
  
  
  Tas ir viss, ko es gribēju zināt, bet ģenerālis Sahele pavadīja atlikušo dienas daļu, spīdzinot danakilus un saņemot no viņiem apstiprinājumu.
  
  
  "Tātad Bordža atrodas jūrā," sacīja ģenerālis. "Viņš vairs neatrodas uz Etiopijas zemes."
  
  
  "Tas nenozīmē, ka viņš vairs nav Etiopijas problēma," es ierosināju.
  
  
  “Mēs esam neitrāla valsts, kurai nav lielas flotes. - Ko, tavuprāt, mēs varam darīt?
  
  
  "Nekas," es teicu. “Jūsu cilvēki un jūsu valsts gaisa spēki ir paveikuši lielisku darbu. Ne jūs, ne es nevaram aizpeldēt līdz Borgia kuģim un nogremdēt to vieni. Un man ir aizdomas, ka Hanss Skeielmans tagad atrodas ārpus Etiopijas kaujinieku diapazona. Mums tas būs jāatstāj mūsu priekšniekiem, kad atgriezīsimies Asmarā.
  
  
  Ārēji es paliku mierīgs, lai gan klusībā nolādēju ģenerāļa Sahelesa lepnuma izraisīto kavēšanos. Jo ātrāk es varu informēt Hoku par Bordžijas bēgšanu, jo ātrāk viņš var sākt plānot Hansa Skīlmena iznīcināšanu. Bet es nevarēju apspriest šo problēmu, izmantojot atklātu radio līniju. Un koda izmantošana kaitētu ģenerāļa Sahelesa lepnumam. Patiesībā jebkura darbība no manas puses viņu sadusmotu. Viņš šeit bija priekšnieks un izbaudīja savu amatu.
  
  
  "Mūsu pašu veselā saprāta labad," Hoks sacīja, kad es tajā vakarā atgriezos Asmarā, "pieņemsim, ka Borgias nav savas nolādētās flotes un ka viņi atrodas uz Hansa Skuelmana klāja." Tas atrodas Atlantijas okeānā, atklātā jūrā un tālu no tirdzniecības ceļiem. Viņai seko aviācijas bāzes kuģis un četri iznīcinātāji. Divas Krievijas zemūdenes klāj Āfrikas piekrasti.
  
  
  "Man ir sajūta, ka Hanss Skīlmans ir bruņots," es teicu. Un es pastāstīju Vanagam par divām atsevišķām virsbūvēm, norādot, ka zem klāja, šķiet, ir daudz vietas, kam man nebija nekāda izskaidrojuma.
  
  
  "75 mm lielgabali." Viņš pamāja ar galvu: "AX ir aizņemts ar datu vākšanu, kopš jūs atstājāt Norfolku."
  
  
  "Kā mēs varam būt pārliecināti, ka Borgia ir uz klāja?"
  
  
  "Jūs varat jautāt izdzīvojušajiem, vai tādi ir," viņš teica.
  
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es gaidīju, ka Vanags mani nosūtīs atpakaļ uz Vašingtonu un paziņos, ka misija ir izpildīta. Bordžijas štābs bija nekas vairāk kā drupas un daudzi līķi, un, lai gan ģenerāļa Sāhela armijai nebija nekādu iespēju nogalināt pašu Bordžiju, viņi domāja, ka zina, kur viņš atrodas. Vienīgais, ko Niks Kārters ievērojamā mērā sasniedza Etiopijā, bija Maryamas glābšana, kas man sniedza lielu personisku gandarījumu, taču nebija iemesls, lai Etiopijas valdība mani tur paturētu. Tāpēc es biju ļoti pārsteigts, kad Vanags man atrada dzīvokli un teica, lai es Asmarā nopērku labākas drēbes.
  
  
  "Kas tad man šeit jādara?"
  
  
  - Vai esat pārliecināts, ka Bordžija ir uz Hansa Skīlmana?
  
  
  'Nē.'
  
  
  'ES arī nē. Tas ir pārāk vienkārši, pārāk vienkārši šai komandai. Tas nav pareizi. Tad mums ir problēma ar šīm raķetēm. Pat ja tā būtu sabiedrotā valsts, mums tik un tā būtu problēmas ar viņu atgriešanos, taču Etiopija izrādījās neitrāla valsts. Kāpēc, jūsuprāt, ģenerālis Sahele neļāva jums ieskatīties tālāk tuksnesī?
  
  
  "Divi iemesli - viņš ienīst baltos kopumā un mani jo īpaši, un viņš domāja, ka viņš tur kaut ko slēpj."
  
  
  "Etiopija ir ļoti jutīgs jautājums," sacīja Vanags. "Dažas no šīm raķetēm oficiāli ir Ēģiptes, citas ir Izraēlas. Musulmaņu iekšējā spiediena dēļ Etiopija sliecas uz Ēģipti. Bet etiopieši nemaz nav ieinteresēti abu valstu bruņojuma palielināšanā. Rezultātā viņi nezina, ko darīt ar šīm raķetēm. Tātad jūs esat iestrēdzis Asmarā. Jūsu ieradums atrast sievietes katrā misijā, AX beidzot sāk atmaksāties."
  
  
  - Dod man attaisnojumu palikt šeit?
  
  
  'Jā. Un es jums pateikšu vēl vienu oficiālu iemeslu - tās trīs Minuteman raķetes, kuras jūs tik cītīgi sabotējāt.
  
  
  Vanags atgriezās Vašingtonā un atstāja mani Asmarā. Gaidīšana ir daļa no mana darba, un bieži vien tu nezini, ko gaidi. Taču šajā gadījumā es nemaz nezināju, vai šīs gaidīšanas beigās kaut kas notiks.
  
  
  Ģenerālis Sahele mani pilnībā ignorēja, un, ja tā nebūtu Merjama, man būtu bijis ļoti garlaicīgi. Asmara nav tik aizraujoša pilsēta.
  
  
  Mana kontaktpersona bija Amerikas konsulārā amatpersona. Desmit dienas pēc Vanaga aiziešanas viņš ieradās un sniedza man garu ziņojumu. Man vajadzēja divas stundas, lai to atšifrētu, un, kad es pabeidzu, es sapratu, ka kāds ir pieļāvis nopietnu taktisku kļūdu.
  
  
  Jūras spēki Hansu Skeielmanu atrada kaut kur Atlantijas okeānā, tālu aiz kuģu ceļiem, kaut kur starp Āfriku un Dienvidameriku, tieši virs ekvatora. Tuvojās lidmašīnas pārvadātāja un četru iznīcinātāju trieciengrupa, kamēr Hanss Skīlmans aizstāvējās. Tās 75 mm lielgabali piedāvāja nelielu pretestību, un tajā nebija izdzīvojušo un sasodīti mazo vraku. Apkārtnē bija daudz haizivju, tāpēc viņi nevarēja atrast nevienu līķi. Tas nozīmēja, ka mēs joprojām nezinājām, vai Bordžija ir dzīva vai mirusi.
  
  
  Nākamajā dienā pie manis ieradās ģenerālis Sahele. Viņš saņēma savu ziņojuma kopiju. Viņš atteicās no mana dzēriena piedāvājuma, apsēdās uz dīvāna un sāka runāt.
  
  
  "Vismaz viens no mūsu mērķiem nebija uz šī kuģa," viņš teica.
  
  
  - Bordžija? Ziņojums, ko saņēmu, nebija pārliecināts par to."
  
  
  - Es nezinu par Bordžiju, kungs. Kārters. Maryam man iedeva vairākus savu iespējamo draugu vārdus, kad tu atstāji Danakilu.
  
  
  Intelekts nav mana specialitāte. Un es nevaru uzticēties lielākajai daļai mūsu izlūkošanas aparāta. Bet es ticu dažu aģentu ziņojumiem. Nemanot viņi novēroja vairākus ģenerāļus un politiķus. Un viņi redzēja, ka vienam no šiem virsniekiem bija slepenas tikšanās ar lielu balto vīrieti.
  
  
  "No tā maz, ko es redzēju Bordžijas nometnē, tur bija tikai viens garš balts vīrietis," es teicu, "pieņemot, ka jūsu aģents runāja par kādu garāku par mani." Un tas ir Gārds. Vai jūs gribat teikt, ka viņš nebija uz Hansa Skīlmana klāja?
  
  
  "Jūsu flote nav izpildījusi savu uzdevumu," man teica Sahele.
  
  
  'Var būt. Taču šie 75 mm lielgabali acīmredzami padarīja iekāpšanu neiespējamu.
  
  
  - Ko jūs tagad darīsit, kungs? Kārters?
  
  
  — Tas, ko es darīšu, ir atkarīgs no jūsu valdības, ģenerāli. Man ir pavēlēts palikt Asmarā, līdz jūs izdomāsit, kā izjaukt šīs raķetes, lai neļautu Bordžijai tās atkal izmantot, ja viņš vēl ir dzīvs. Kā zināms, trīs no tiem nozagti no ASV. Esmu diezgan pārliecināts, ka neviens no šiem trim nedarbojas, taču es tomēr vēlētos paņemt to daļas mājās.
  
  
  — Tās nolādētās raķetes, — ģenerālis Sāhels karsti sacīja.
  
  
  Es gaidīju skaidrojumu viņa impulsam. Mēs ar ģenerāli Saheli nekad nebūsim draugi. Viņa pieredze Sandhērstā viņu nostādīja pret katru angliski runājošu balto cilvēku. Tagad mums bija problēmas ar Maryam. Es pieņēmu, ka viņš mani uzskatīja par ļoti sliktu iespaidu uz viņu. Tomēr es uzticējos viņa goda sajūtai. Viņš ir zvērējis uzticību Etiopijas interesēm, un, kamēr šīs intereses sakritīs ar AX interesēm, viņš būs uzticams sabiedrotais.
  
  
  'Mr. Kārters, viņš teica, Etiopija nav ieinteresēta kļūt par kodolvalsti. Mēs nevaram atļauties ar to saistītās problēmas."
  
  
  — Šis ir jautājums, par kuru jāizlemj tikai etiopiešiem, ģenerāli, — es sacīju. "Es neesmu šeit, lai iejauktos jūsu suverenitātē. Bet, ja vēlaties kodolspēju, varat sākt ar šīm raķetēm. Tomēr man būs jālūdz, lai jūs atdodat šīs trīs minūtes.
  
  
  'Mr. Kārters," viņš teica, "ļoti bieži pēdējo dienu laikā esmu dzirdējis argumentus par labu mūsu kļūšanai par kodolvalsti. Ja jums ir raķetes, jums ir nepieciešams arī mērķis, pret kuru tās izmantot. Izraēlieši un ēģiptieši tēmē raķetes viens pret otru. Tu draud krieviem un otrādi. Etiopijā ir ciltis, kas var mērķēt šīs raķetes viena pret otru. Bet es joprojām esmu pret to, pat ja atbalstītāji pagātnē nebija saistīti ar Borgias."
  
  
  "Iespējams, labākais risinājums ir atdot raķetes valstīm, no kurām tās tika nozagtas, ģenerāli."
  
  
  'Ne īsti. Ēģiptieši labprāt paņemtu savējos, taču būtu piesardzīgi pret tik naidīgu rīcību kā raķešu atdošana izraēliešiem. Jūsu valdība ir piedāvājusi tos visus jums atdot. Bet arī ēģiptiešiem tas nepatiks.
  
  
  "Izskatās, ka jūs nevarat izpatikt visiem, ģenerāli." Paskatieties uz šo raķešu glābšanas gaišo pusi. Pēc divdesmit gadiem tie būs novecojuši.
  
  
  "Es zinu," viņš teica. "Tā kā jūs plānojat kādu laiku palikt Asmarā, es varu atkal apmeklēt jūs, lai apspriestu, kā šis jautājums var kļūt par noslēpumu."
  
  
  Viņš aizgāja. Es devos uz konsulātu un sastādīju Vanagam kodētu telegrammu. Es gribēju zināt, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai raķešu eksperti nogādātu Etiopijā. Ģenerālis Sahele neteica, ka raķetes nav bīstamas, taču viņš tik ļoti neuztrauktos par drošām raķetēm.
  
  
  Divas naktis vēlāk Maryama ieteica viņiem kopā doties uz naktsklubu Asmarā. Viņa dabūja darbu valsts aģentūrā — viņas darbs bija kaut kā saistīts ar arhīviem, un Sahele viņu tur nokļuva —, un kāda kolēģe viņai ieteica šo vietu. Es negaidīju nekādas nepatikšanas, bet Vilhelmīna, Hugo un Pjērs tomēr bija ar mani.
  
  
  Klubs parādīja visas Rietumu kultūras sliktās puses. Tur bija rokgrupa, kas nebija pārāk laba, un dzērieni, ko viņi pasniedza, bija pārāk dārgi. Dažreiz es domāju, ka rokenrols ir kļuvis par Amerikas lielāko eksporta līdzekli. Ja mēs tikai saņemtu visus honorārus no viņa idejām un stiliem, mums nekad vairs nebūtu maksājumu bilances deficīta. Mēs ar Meriamu aizgājām pēc divu stundu trokšņa.
  
  
  Tas bija vēss vakars, tipiska kalnu nakts. Kad izgājām no kluba, es velti meklēju taksi. Durvju sargs, kurš varēja piezvanīt, jau ir devies mājās. Bet, par laimi, kluba priekšā bija novietots zirgs un pajūga, kur viens otram pretī bija novietoti koka soliņi. Mēs ar Maryamu iekāpām un es iedevu šoferim sava dzīvokļa adresi. Kučieris tukši paskatījās uz mani. Es atkārtoju adresi itāļu valodā.
  
  
  Viņš teica. - "Tā, kungs."
  
  
  Maryama atspiedās pret mani pa kreisi, kad kariete sāka kustēties. Vakars pēc kluba trokšņa šķita divtik kluss, un pārnadžu troksnis uz ielas bija tik vienmērīgs, ka es gandrīz aizmigu. Merima skaidri atslāba. Bet ne es. Es mēģināju atrisināt nelielu mīklu.
  
  
  Angļu valoda ir ļoti izplatīta otrā valoda Etiopijas skolās. Asmara ir diezgan kosmopolītiska pilsēta, kurā taksometru vadītāji, viesnīcu darbinieki, veikalnieki, viesmīļi, bārmeņi, prostitūtas un citi pakalpojumu uzņēmumu darbinieki mēdz runāt divās valodās. Nebija nekā ļauna, ka mūsu šoferis nerunāja angliski, taču tas bija pietiekami neparasti, lai liktu man uzmanīties.
  
  
  Dažkārt virkne nesakarīgu notikumu un apstākļu, kas paši par sevi var šķist visai nekaitīgi, var kalpot kā brīdinājums par slēptām briesmām. Fakts, ka uz Hansa Skīlmana klāja nebiju neievērojis šādu rakstu, man deva sitienu pa galvu. Un es vairs negrasījos pieļaut to pašu kļūdu. Drīz vien atklāju otro nepareizo daļu. Uzturoties Asmarā, es izpētīju apgabalu, daļēji kopā ar Maryam, bet pārējo - viens pats, lai samazinātu gaidīšanas laiku. Un, lai gan es pilsētu labi nepazinu, man sāka rasties aizdomas, ka kučieris dodas nepareizā virzienā, lai nokļūtu manā dzīvoklī.
  
  
  "Es nedomāju, ka viņš mūs ved mājās," es klusi teicu Meraimai. — Varbūt viņš nesaprot itāļu valodu.
  
  
  Viņa kaut ko teica vietējā dialektā. Šoferis atbildēja un pagriezās uz žestu ar rokām. Viņa atkal runāja. Viņš sniedza otru skaidrojumu un atkal cerēja turpināt kustību.
  
  
  "Viņš saka, ka izmanto īsceļu," Maryama man teica. "Es to esmu dzirdējis iepriekš," es teicu, atraisot Vilhelmīnu no pleca maciņa.
  
  
  Šķita, ka mans neticīgais tonis pārņēma šoferi, lai gan šķita, ka viņš nesaprata angļu valodu – ja arī saprastu – un ātri pagriezās un pakratīja kabatā.
  
  
  Es viņam iešāvu galvā. Viņš līdz pusei izkrita no sēdekļa. Pistole, kuru viņš grasījās izvilkt, ar triecienu nokrita uz ielas. Mans Lugers izbiedēja zirgu, un spiediena zudums uz grožiem lika viņam aizskriet.
  
  
  "Pagaidi," es teicu Merimai.
  
  
  Es ieliku pistoli atpakaļ maciņā, izlēcu uz priekšu un izsitu kučieri no viņa sēdekļa. Viņš nokļuva uz ielas un viņam ietriecās kreisais ritenis. Satvēru grožus un centos nevilkt pārāk stipri, lai zirgs paceltos un apgāztu ratus, bet tik stipri, lai dzīvnieks sajustu uzkoda spiedienu. Mēs nedroši šūpojāmies, joprojām izsituši no līdzsvara, jo bijām pārlēkuši pāri mirušā kučiera ķermenim.
  
  
  Groži bija sapinušies, un es mēģināju tos atšķetināt, kamēr mēs skrējām pa ielu. Vairāki gājēji metās uz sāniem, un es lūdzu, lai mēs neredzētu nevienu mašīnu. Pilsētas daļa, kurā atradāmies, šķita pilnīgi pamesta, ceļa malās bija novietotas tikai dažas mašīnas. Zirgs izskatījās pārāk vājš, lai tik lielā mērā paātrinātu, taču šajā brīdī šķita, ka viņš ir spējīgs uzvarēt Grand National.
  
  
  Beidzot atraisīju grožus un sāku spiest nedaudz stiprāk. Pārliecinājos, ka spiediens uz abām pusēm ir vienmērīgs.
  
  
  Pajūgam bija augsts smaguma centrs, un, ja zirgs pēkšņi saraustītu, mēs ar Maryamu izlidotu no ratiem. Pamazām spiedienu palielināju. Zirgs sāka iet lēnāk. Es runāju ar viņu.
  
  
  "Nomierinies, zēn," es teicu. — Ej klusi.
  
  
  Šaubījos, ka viņa saprot angliski, šoferis runāja vietējā dialektā, bet varbūt mans mierīgais, maigais tonis viņu nomierinās. Es neredzēju, vai dzīvnieks ir ērzelis vai ķēve. Šis arī nebija īstais laiks pārbaudīt.
  
  
  Zirgs bija gandrīz savaldīts, kad dzirdēju Merāmu kliedzam. 'Niks. Mums ļoti ātri seko mašīna.
  
  
  "Cik tuvu?"
  
  
  "Dažu kvartālu attālumā. Bet tas tuvojas ļoti ātri.
  
  
  Pavilku grožus. Zirgs piecēlās un rati sāka šūpoties. Tad zirgs atkal nokāpa un mēģināja atkal skriet. Es pievilku vēlreiz, plecu muskuļi savilkās, lai apturētu dzīvnieku. Tas atkal pacēlās uz augšu, izraisot karietes sasvēršanos atpakaļ.
  
  
  "Lec," es kliedzu Merimai.
  
  
  Atlaidu grožus un pārlecu pāri priekšējam ritenim. Es uzripojos uz ceļa, noberzēju ceļgalu un saplēsu jaku. Es piecēlos kājās, atspiedos pret ēku, un paskatījos atpakaļ, lai redzētu, vai Merama to ir izdarījusi. Viņa stāvēja desmit pēdu attālumā no manis.
  
  
  Zirgs, atbrīvots no grožiem, atkal sāka skriet. Rati apgāzās un dzīvnieks nokrita. Tas izmisīgi spārdījās un noņurdēja. Mašīna steidzās mums pretī; viņa brauca pārāk ātri pat Etiopijas autovadītājam ar nāves vēlēšanos.
  
  
  Maryam pieskrēja pie manis un teica: "Nik, mašīna..."
  
  
  "Atrodiet lieveni," es teicu.
  
  
  Skrējām pa ielu, mēģinot atrast spraugu starp mājām, kas izrādījās noliktavas. Bet nebija neviena, kam cilvēks varētu izspiesties cauri. Tad nonācām pie ieejas pagrabā. Es vedu Meriamu lejā pa kāpnēm. Zemāk mēs piespiedāmies pie ēkas. Mēs atradāmies tieši zem ielas līmeņa. Automašīnas priekšējie lukturi sāka apgaismot apkārtni. Bremzējot dzirdēju riepu čīkstam.
  
  
  "Klusi," es nočukstēju, mēģinot atjaunot normālu elpošanu.
  
  
  Merama saspieda manu kreiso roku un tad atkāpās, lai dotu man vietu, kur turēt ieroci.
  
  
  Mašīnas durvis aizcirtās. Otrkārt. Trešais. Dzinējs turpināja darboties. Vismaz trīs un, iespējams, vairāk nekā četri pasažieri.
  
  
  "Atrodiet tos," vīrietis sliktā itāļu valodā pavēlēja.
  
  
  Pat bez šī pretīgā akcenta es būtu atpazinusi Gārda balsi. Es viņu gaidīju no brīža, kad vadītājs izvilka pistoli, un cerēju viņu satikt no brīža, kad Sahele man teica, ka atrodas Etiopijā. Šoreiz ierocis bija manā rokā.
  
  
  – Viņi nav ratos. Šis akcents piederēja kādam Etiopijas iedzīvotājam.
  
  
  "Viņiem kaut kur jābūt šeit," sacīja Gārs. "Sakiet Džo izslēgt nolādēto dzinēju, lai mēs viņus dzirdētu." Merima pavilka manu roku. Viņa iemēģināja durvis aiz mums, un tās bija atvērtas. Man bija kārdinājums skriet šādā veidā, bet es neuzdrošinājos. Viņu saruna liecināja, ka mūsu vajātāji domāja, ka esam ievainoti, tāpēc, iespējams, man izdevās viņus pārsteigt un pavērst izredzes sev par labu. Es vēlos, lai Merimai būtu ierocis. Danakilā jau redzēju, cik labi viņa prot cīnīties.
  
  
  Es pagriezos, lai iestieptos biksēs un noņemtu Pjēru no gurniem. Bumba saturēja diezgan jauna veida nervus paralizējošu vielu, kas varēja padarīt cilvēku rīcībnespējīgu uz vairākām stundām. Dati, kas tika sniegti AX aģentiem, kad šīs jaunās gāzes bumbas tika izlaistas, brīdina, ka tās ir ļoti bīstamas. Man nebija priekšroka par iznākumu, kāpjot pa kāpnēm, kas bija gandrīz salocītas uz pusēm.
  
  
  Vairāk balsu. Motora skaņa pēkšņi apstājās. Tad atskanēja durvju atvēršanas skaņa. Vertikālā stāvoklī es metu Pjēru ar kreiso roku, pēdējā brīdī pielāgojot attālumu.
  
  
  Bumba trāpīja mērķī un eksplodēja netālu no automašīnas kreisās puses. Es paskatījos atpakaļ priekšējo lukturu apgaismotajā telpā. Es izšāvu un redzēju, ka vīrietis nokrīt. Tad kāds atklāja uguni, iespējams, Gārds ar ložmetēju.
  
  
  Es nolaidos, kad lodes atsitās no akmens sienas virs mums.
  
  
  "Ienāc ēkā," es teicu Maryam.
  
  
  Ātri iegājām pagrabā. Tumsā mūs apņēma augstas kastu kaudzes. Tālāk gājām pilnīgā tumsā. Uz ielas bija dzirdams kārtējais ložmetēja sprādziens, un stikls saplīsa. Augšā pa grīdu dauzījās soļi. "Naktssargs," es nomurmināju Merimai. "Es ceru, ka viņš izsauks policiju."
  
  
  "Varbūt mēs būsim drošāki, ja viņš to nedarīs," viņa maigi sacīja. "Mēs nekad nezinām, kurā pusē viņi nostāsies." Lejā pa kāpnēm dārdēja soļi. Maryam izgāja ceļu starp divām kastu kaudzēm, un mēs apsēdāmies.
  
  
  Tad ārā uz ietves dzirdējām smagu zābaku skaņu.
  
  
  Gārds?
  
  
  Abi vīrieši satikās starp kastu rindām. Abi atlaisti. Gārs tikko iegāja pa durvīm. Naktssargs atradās starp viņu un mums. Naktssargs izšāva pirmo šāvienu, taču pieļāva liktenīgo kļūdu, nepalaižot garām. Gārds atklāja uguni ar ložmetēju, un es gandrīz redzēju, kā lodes iedūrās naktssarga ķermenī, kad viņš nometa laternu un nokrita zemē.
  
  
  Gārs pārtrauca šaut. Es ielecu ejā, nolaidu Vilhelmīnu līdz vēdera līmenim un vienu reizi izšāvu. Tad es nokritu zemē.
  
  
  Gārds atbildēja. Viņa automāts izšāva vēl vienu sēriju, pēc tam noklikšķināja tukšs. Lodes pārskrēja man pāri galvai. Es vēlreiz izšāvu viņa lukturīti un dzirdēju, ka Gārds nokrīt zemē.
  
  
  Es pārslēdzu Vilhelmīnu uz kreiso roku un paņēmu Hugo labajā, tad skrēju pie Gārda. Viņš gulēja pie durvīm. Viņš joprojām elpoja, bet viņa elpošana bija vāja un nevienmērīga.
  
  
  Es teicu: “Mērija nāc ārā. Viņš nav bīstams. Mēs izgājām ārā pa durvīm un uzkāpām pa kāpnēm uz ielu. Redzējām ziņkārīgu cilvēku figūras, kas cītīgi turējās mazliet nomalē. Vilhelmīnu turēju redzamā vietā. Neviens neuzbruktu cilvēkam ar ieroci, īpaši pēc apšaudes.
  
  
  "Gatavs skriet?" - jautāju Merimai.
  
  
  "Jā," viņa teica. "Mums jāatrod tālrunis un jāinformē ģenerālis Sāhels."
  
  
  Mēs skrējām pa tumšām ieliņām un līkumotām ielām. Pēc kāda laika es noliku savu pistoli un duncis un koncentrējos uz to, lai sekotu Maryam. Beidzot atradām ielu ar daudzām kafejnīcām. Apstājāmies un nogludinājām drēbes. Tad mēs devāmies iekšā.
  
  
  
  
  17. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mēs neizvēlējāmies labāko vietu. Lidojuma laikā no vietas, kur Gārds un viņa vīri mūs uzbruka, mēs atradāmies diezgan skarbā vietā. Un tagad mēs bijām kafejnīcā, kas droši vien kalpoja par prostitūtu pulcēšanās vietu. Meitenes, no kurām lielākā daļa bija ģērbušās vieglās vasaras kleitās, kas varēja izturēt vakara vēsumu, slīdēja pa istabu, demonstrējot savu šarmu. Kad mēs iegājām, viņi paskatījās uz Maryam. Pat tās sievietes, kuras telpā bija aizņemtas ar vairākiem vīriešu kārtas apmeklētājiem, pārstāja runāt, lai blenztu uz viņu teritorijā ienākušajiem svešiniekiem.
  
  
  Aiz viņu naidīguma bija arī mazāk acīmredzams faktors, kas parasti ir etiopisks. Ģenerālis Sahele man visu lieliski izskaidroja. Ārzemēs ienaidnieku vietā etiopiešiem bija ciltis, kuras ļoti vēlējās pārgriezt viena otrai rīkli.
  
  
  Maryama bija amharu sieviete, tradicionālās valdošās šķiras locekle. Prostitūtas šajā bārā bija no citām ciltīm. Tādējādi Maryama viņus saniknoja divos veidos. Viņa varēja būt tikai kārtējā prostitūta, kas klīst viņu teritorijā, un atgādināja viņiem, kas viņi nav un par kuriem viņi nevarēja kļūt savas izcelsmes dēļ. Es atpogāju savu jaku. Ja šīs kafejnīcas apmeklētāji redzētu, ka Vilhelmīna valkā plecu apvalku, viņi varētu atcerēties savu naidīgumu. Merama novērtēja situāciju tikpat ātri kā es un klusi teica: “Uzmanies aiz muguras, Nik. Un esiet gatavi cīņai. "Labi," es teicu. Es atspiedos pret bāru un jautāju bārmenim: "Vai es varu izmantot jūsu tālruni?"
  
  
  "Dažu kvartālu attālumā ir tālrunis," viņš teica.
  
  
  Pavēru jaku mazliet platāk.
  
  
  "Es nevēlos staigāt vairākus kvartālus un meklēt taksofonu," es teicu.
  
  
  Merama kaut ko dusmīgi pateica vietējā dialektā. Lai ko viņa teiktu, vīrietis divus krēslus tālāk no bāra acīmredzami nesaprata. Viņš iestiepās bikšu kabatā un izvilka nazi. Es pievilku Vilhelmīnu un viņa seju. Viņš nokrita zemē un ievaidējās, no viņa mutes tecēja asinis.
  
  
  "Tālrunis," es atgādināju bārmenim.
  
  
  "Viņš ir aiz manis."
  
  
  Mans lēciens pār stieni viņu pārsteidza. Tas viņam arī neļāva paņemt pistoli, ko viņš turēja pie alus sūkņa. Es ar kreiso roku cieši satvēru viņa labo roku un sāku stumt viņu uz stieņa aizmuguri.
  
  
  "Nedari neko muļķīgu," es teicu. "Ja tu paņemsi ieroci, es tevi nogalināšu."
  
  
  Arī Maryama ienira aiz letes, viņas svārki uzlidoja un rādījās garās kājas. Viņa satvēra bārmeņa ieroci un pacēla to virs stieņa, lai prostitūtas un suteneri varētu redzēt. Viņa runāja īsi un stingri, un man nebija vajadzīgs oficiāls tulkojums, lai saprastu, ka viņa teica iedvesmojošu sprediķi par klusas apsēsties, klusi dzerot dzērienu, nevis iejaukšanos, tikumiem.
  
  
  Bārmenis mūs veda pie telefona. Es to turēju, kamēr Merama zvanīja ģenerālim Sahelam. Viņa pastāstīja, kur mēs esam un kas notika. Pēc tam viņa iedeva telefonu bārmenim. Es nekad neuzzināju, ko Sahele stāstīja uzņēmējam, taču tas viņu nobiedēja pat vairāk nekā Merimu, un man izdevās pamodināt ar saviem varoņdarbiem. Kamēr gaidījām, pie bāra tuvojās neviens klients, un bārmenis burtiski skūpstīja grīdu, kad pēc piecpadsmit minūtēm ienāca Sahele ar dažiem no visbaisīgākā izskata un garākajiem karavīriem.
  
  
  - Labvakar, kungs. Kārters," sacīja ģenerālis. “Marjama man sniedza īsu ziņojumu par jūsu aktivitātēm. Šķiet, ka manam aģentam bija pilnīga taisnība, identificējot Gāru.
  
  
  "Es ne mirkli par to nešaubījos," es teicu. “Neefektīvi vīrieši jūsu vadībā ilgi neizturēs.
  
  
  "Es ierosinu pavadīt jūs un Meriamu." Es sazināšos ar atbilstošajiem cilvēkiem, lai nodrošinātu, ka šī vakara notikumi netiek publicēti. Ļaujiet man runāt ar šiem noziedzniekiem.
  
  
  Ģenerāļa Sāhela draudi, iespējams, bija lieki. Bārs un tā klientūra pārstāvēja noziedzīgu elementu, kas reti, ja vispār, iesaistījās spiegošanas darbībās. Kad šie mazie nelieši kādu iemeslu dēļ iesaistās, ļaundari vienmēr uzņemas smagumu. Bārmenim, klientiem un prostitūtām jābūt pietiekami gudriem, lai nekad par to vairs nerunātu, pat savā starpā. Sahele mūs aizveda uz savu privāto mītni militārajā bāzē netālu no Asmaras. Mēs ar Meriamu sēdējām mājīgajā viesistabā un gaidījām, kad viņš pabeigs vairākas telefona sarunas otrā istabā. Mums nekas cits neatlika kā papļāpāt par niekiem un dzert. Iesauktais, kurš mūs apgādāja ar dzērieniem, ļoti efektīvi darbojās arī kā pavadonis. Un man arī bija aizdomas, ka ģenerālis to bija ievietojis viesistabā šī iemesla dēļ. Kad ģenerālis beidzot ieradīsies mūs nopratināt, man neļaus mani pārņemt naidīguma sūdu, kas viņam ir palicis no Sandrustā pavadītā laika.
  
  
  Tikai četras stundas vēlāk, ap pulksten trijiem naktī, telpā ienāca ģenerālis Sahele un atbrīvoja iesaucamo. Pārliecinājies, ka visi kalpi ir devušies gulēt, viņš ielēja sev dzērienu un apsēdās krēslā ar taisnu atzveltni. Viņa mugura palika pilnīgi taisna.
  
  
  — Vai jūs joprojām ticat, ka Bordžija nebija uz kuģa, kas nogremdēja jūsu floti, kungs? Kārters? - viņš jautāja .
  
  
  Es paraustīju plecus. – Mēs tikai nojaušam. Pareizais jautājums ir, vai es domāju, ka Gārds rīkojās pēc savas iniciatīvas. Tā kā es Gārdu uztveru kā tikai ne pārāk gudru ļaundari, atbilde uz šo jautājumu ir nē. Viņi abi palika šeit.
  
  
  -Kur tad ir Bordžija?
  
  
  "Kaut kur Etiopijā," es teicu. "Ņemot vērā apstākļus, es diez vai vēlēšos viņu meklēt." Un es nedomāju, ka šādi meklējumi tiks uztverti ar atplestām rokām.
  
  
  "Protams, nē," sacīja Sahele. 'Mr. Kārter, tu šajā valstī esi arvien mazāk gaidīts. Gārs nomira uz operāciju galda, neatgūstot samaņu. Tas nozīmē vēl vienu palaistu iespēju noskaidrot, kur šobrīd slēpjas Bordža.
  
  
  — Jums būs kaut kas jādara ar šīm raķetēm, ģenerāli. Tas ir tas, kas jūsu valstīm piesaista nelabvēlīgus elementus.
  
  
  - Nē, kungs. Kārter, tu esi tas, kurš kaut ko darīs lietas labā. Šobrīd notiek diezgan delikātas sarunas. Mēs dodam jums atļauju tos nozagt. Šāda nelaipna rīcība, protams, padara jūs par persona non grata Etiopijā, taču tā ir neliela cena, kas jāmaksā, lai izbeigtu viņu radītos draudus.
  
  
  Saheles sejā bija haizivīm līdzīgs smīns.
  
  
  Jūsu valstij ir vai būs gaisa kuģu bāzes kuģis pie Etiopijas krastiem. Tehniķus uz valsti nogādās helikopteri. Raķetes paliek tuksnesī, bet kodolgalviņas tiks nogādātas Amerikā. Raķešu radīšanai nepieciešamas diezgan vienkāršas tehnoloģijas, tikai kodolgalviņas padara tās bīstamas. Šis plāns no manas puses prasa nodevību, taču neviens par šo zādzību neuzzinās, kamēr tas nebūs izdarīts, un es visu vainu uzlikšu amerikāņiem."
  
  
  "Vai jūs kontrolējat karaspēku, kas tos apsargā?"
  
  
  "Jā," viņš teica. "Viņi tika pārvietoti tālu tuksnesī. Gudra ideja, vai ne?
  
  
  Ļoti gudrs, es teicu, valdot balsi, lai neizrādītu nekādas emocijas. “Jūsu plāns attiecas uz vairākām vajadzībām, kas gūst labumu visiem iesaistītajiem. Un, ja jūs domājat, ka nespēja atgriezties Etiopijā man ir maza cena, tad lai tā būtu.
  
  
  "Ģenerāli..." Merama iesāka.
  
  
  "Saglabājiet savus vārdus, Merama," sacīja ģenerālis Sahels. "Manuprāt, jūs zināt, ka Kārtera kunga pirmā uzticība ir viņa valstij, nevis jums.
  
  
  'ES zinu. Un tāpēc es viņu cienu," viņa dusmīgi sacīja.
  
  
  Sahele sarauca pieri. Es domāju, vai viņš ir pietiekami veltīgs, lai sabotētu šo plānu un kompromitētu savas valsts drošību. Tad viņš piecēlās ar taisnu seju un palaida mūs.
  
  
  "Galīgās detaļas tiks precizētas tuvāko dienu laikā. Pagaidām izbaudiet etiopiešu viesmīlību, Kārtera kungs.
  
  
  ES pamodos. "Es izbaudu vislielāko viesmīlību, ko Etiopija var piedāvāt, ģenerāli."
  
  
  Šoferis mūs aizveda atpakaļ uz manu dzīvokli. Tur, kad mēs atkal bijām vieni, Merima pauda dusmas.
  
  
  "Niks," viņa teica. "Kā Sahele var būt tik nežēlīga?"
  
  
  "Viņš vairs nevēlas, lai tu būtu viņa saimniece?"
  
  
  'Vairs ne.'
  
  
  "Viņš ir pārliecināts, ka rīkojas pareizi. Un cilvēki ir visnežēlīgākie, ja viņi savā veidā saprot tikumu.
  
  
  Pēc piecām dienām mēs bijām parūpējušies par katru detaļu, izņemot to, kā izvilkt savas drēbes no Asmaras, kad es biju prom. Un šī problēma mani neuztrauca. Vanags varētu viņu nomainīt vai paņemt līdzi, tiklīdz es iekāpšu nesējā.
  
  
  Ģenerālis Sahele mani informēja, ka viņš personīgi pavadīs mani no Asmaras pulksten sešos nākamajā rītā. Tas deva man un Maryam mūsu pēdējo nakti kopā. Es viņai piezvanīju pēc darba pabeigšanas un jautāju, kur viņa vēlas doties. "Mums nav kur iet," viņa teica. - Nāc uz manu māju, Nik.
  
  
  Viņa pasniedza vieglu maltīti un apzināti nevirzīja sarunu par manu gaidāmo atvadu tēmu. Pēc vakariņām viņa ielika šķīvjus izlietnē un norādīja uz plīša dīvānu viesistabā.
  
  
  "Niks," viņa teica, "es nedrīkstu jums stāstīt, bet ģenerālis ir noorganizējis man strādāt mūsu izlūkošanas aģentūrā." Šajā sakarā man ir jāveic daudzi braucieni, lai apmeklētu mūsu vēstniecības un konsulātus.
  
  
  "Tu izdarīsi labu darbu," es teicu.
  
  
  — Varbūt kādreiz tiksimies aci pret aci.
  
  
  "Es ceru, ka nē, bet neviens no mums nevar to kontrolēt."
  
  
  - Es domāju, ka nē. Atvainojiet, Nik? Viņa iegāja guļamistabā. Es paņēmu cigareti no ziloņkaula kastes uz galda. Varbūt viņa iegāja guļamistabā raudāt. Ņemot vērā to, ko mēs visi kopā bijām pārdzīvojuši, es biju pārsteigts, ka nekad nebiju redzējis, ka Merima noģībst vai raudāja. Priekam bija daudz iemeslu - Danakilā, kad šķita, ka mēs, visticamāk, neizdzīvosim badu vai slāpes, vai arī mūs nogalinās ienaidnieku Danakilas ciltis; tajā naktī viņa man piedāvāja savu nevainību; tajā naktī manā viesnīcas numurā, kad es atvadījos no ģenerāļa Sāhela tajā uzbrukumā Bordžijas galvenajai mītnei; tajā naktī Sāhelas privātajā kvartālā, kad viņš triumfējoši paziņoja, ka Etiopijā mani pasludinās par persona non grata; un, protams, šovakar.
  
  
  Šķita, ka Mariama veltīja pārāk daudz laika tam, ko viņa dara, tāpēc es domāju par dažām nedēļām, kad biju viņu pazinis. Iepazīšanās ar daudzām sievietēm, no kurām daudzas bija ļoti skaistas, bija daļa no manas profesijas, taču es spēju iedomāties tikai dažas, kas bija tik spēcīgas stresa apstākļos kā šī garā amhariešu meitene. Bet, lai cik reižu es viņu redzētu, es vienmēr viņu atcerēšos kā mazu vergu, paslēptu un kailām krūtīm, lepnu un tuksneša smilšu ieskautu.
  
  
  Guļamistabas durvis atvērās. Es paskatījos tur. Vienu brīdi man šķita, ka man ir halucinācijas. Maryama ienāca istabā kā verdzene. Tad es sajutu saldās eļļas smaržu, kas spīdēja uz viņas ķermeņa, un sapratu, ka tā ir realitāte un ka viņa kaut kā ir izlasījusi vai uzminējusi manas slepenās vēlmes. Un tagad viņa bija pārliecināta, ka viņi šajā vakarā piepildījās.
  
  
  Divas lietas atšķīrās no manas pirmās atmiņas par Maryamu: mēs nebijām tuksnesī un viņa nebija aizsegta. Viņai bija tikai balti svārki, kas izgatavoti no gandrīz tīmeklī līdzīga auduma, piekārti ar pērlītēm. Tas neko neslēpa un parādīja katru slīdošo muskuļu, kad viņa graciozi gāja pāri paklājam.
  
  
  "Tā tas viss sākās, Nik," viņa teica.
  
  
  - Ne gluži tā, Merima. Bordžijai negribētos tevi tik skaisti ģērbt.
  
  
  "Vai jūs vēlētos aukstu dzērienu?"
  
  
  "Es gribu tevi," es teicu, pastiepot viņai roku.
  
  
  Viņa smaidīdama atkāpās un sacīja: "Islāma sievietes piedzer savus vīrus pirms gulētiešanas. "Tad dari to," es sacīju, atgriežot viņas smaidu.
  
  
  Viņa devās uz virtuvi. Dzirdēju pudeles atvēršanas skaņu un ledusskapja durvju ciršanu. Pēc brīža viņa atgriezās ar sudraba paplāti ar glāzi. Viņa man pasniedza paplāti ar vieglu pusloku, lai es varētu paņemt aizsvīdušo stiklu.
  
  
  - Kur ir tava glāze, Merama? ES teicu.
  
  
  — Islāma sievietes nedzer, Nik. Cienījamiem musulmaņiem alkoholiskie dzērieni ir aizliegti."
  
  
  "Kā tad tie danakili tajā vakarā tik ļoti piedzērās, ka mēs aizbēgām no viņu ciema?"
  
  
  "Saskaņā ar Danakilu, Korāns saka, ka nedrīkst dzert vīnu," viņa teica. "Un viņi toreiz nedzēra vīnu, bet gan vietējo mēnessērdzienu." Viņu ticība ir ļoti elastīga."
  
  
  Es dzēru saldu dzērienu, kamēr viņa stāvēja istabas centrā un gaidīja. Maryam bija etiopietis, tas bija tik vienkārši. Gara auguma, lepna, karaliska – nav brīnums, ka amharu ciltīm astoņpadsmitajā un deviņpadsmitajā gadsimtā, Eiropas koloniālo varu jūgā, izdevās palikt tālāk no Eiropas koloniālajām varām.
  
  
  ES jautāju. - "Kāpēc tu šodien ģērbies kā verdzene, Merima?" - Jo es zināju, ka tu to vēlies. Jūs reiz teicāt, ka vēlaties, lai mēs varētu atgriezties tuksnesī. Un es redzēju tavu seju, to vieglo riebumu, kad attaisīju krūšturi vai novilku biksītes. ES vēlos, lai tu būtu laimīgs.'
  
  
  Es iztukšoju savu glāzi. Viņa to paņēma un nolika uz paplātes un nolika uz galda. Norādīju viņai uz blakus dīvānu. Gandrīz vilcinādama viņa nogrima uz mīkstajiem spilveniem. Mēs viens otru apskāvām. Jutu, ka viņas rokas atraisīja manu kaklasaiti un atpogāja manu kreklu. Viņa atstūma manas drēbes, līdz es arī biju kaila no jostasvietas uz augšu. Viņas āda bija karsta pret manu ādu, kad viņa piespieda savas lielās stingrās krūtis pret manām krūtīm. Mēs lēnām izģērbām viens otru. Vienu brīdi domāju, ka Merama atveidos situāciju tuksnesī, izklājot svārkus uz dīvāna vai paklāja. Bet, kad viņa atsprādzējās un nometa drēbes, viņa gandrīz uzreiz piecēlās un devās uz guļamistabu.
  
  
  Kārtējo reizi es apbrīnoju viņas taisno muguru, stingros sēžamvietas un garās kājas, kad viņa staigāja pa istabu.
  
  
  Guļamistabā ienāca blāva gaisma. Gulta jau bija pagriezta atpakaļ. Smaidīdama, Merama gulēja uz muguras un izpleta rokas. Es iegrimu viņas siltajā apskāvienā un piespiedos viņai klāt. Tad es biju tajā, un mēs bijām tik aizrāvušies, ka mums radās viena doma par Visumu, tad domas vienam par otru, un mēs abi centāmies aizmirst, ka šī nakts būs pēdējā.
  
  
  Taču mēs to nevarējām, un šī atziņa mūsu kaislei piešķīra papildu dimensiju, jaunu spēku un maigumu, kas to pacēla jaunos augstumos.
  
  
  Pulksten piecos mēs vēl nebijām aizmiguši. Maryama mani cieši apskāva, un vienu brīdi man šķita, ka viņa raudās. Viņa paskatījās uz otru pusi. Tad viņa atkal ieskatījās manās acīs, aizturot asaras.
  
  
  "Es necelšos, Nik," viņa teica. "Es saprotu, kāpēc jums jāiet." Es saprotu, kāpēc jūs nevarat atgriezties. Paldies par visu.'
  
  
  "Paldies, Merima," es teicu.
  
  
  Es piecēlos un saģērbos. Es viņu vairs neskūpstīju un neko citu neteicu. Vairāk nebija ko teikt.
  
  
  
  
  18. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pat ja man būtu pietiekami daudz laika, kad es pametu Meriamu, es tik un tā nebūtu sakrāmējis savu koferi. Vienīgā bagāža, kas man bija vajadzīga, bija Vilhelmīna un Hugo. Es nezināju, kas varētu vērot manu dzīvokli, bet es negribēju, lai Bordžijas ļaudīm būtu laiks izveidot vērotāju tīklu un sekot man uz dienvidiem. Lai arī cik man patika ņirgāties par šo maniakālo necilvēku, kurš sevi nosauca nežēlīgā renesanses pāvesta vārdā, es sapratu, ka mans galvenais uzdevums ir izvest tās kodolgalviņas no Etiopijas. Es ielēcu Sakheles mašīnā, tiklīdz viņš piebrauca pie apmales, un viņš netērēja laiku, braucot. Šodien viņš pats vadīja automašīnu.
  
  
  "Mūsu ceļojums prasīs visu dienu," sacīja ģenerālis. "Atpūties."
  
  
  Mazliet pagulēju un tad pamodos. Ģenerālis Sakhele labi vadīja automašīnu un veikli manevrēja starp visiem dzīvniekiem un vecajiem transportlīdzekļiem, kurus mēs sastapām vai pabraucām garām pa ceļam uz dienvidiem.
  
  
  Lai gan Etiopijā šosejas ir labākas par dzelzceļiem, lidmašīnas ir daudz labākas. Viņš nepaskaidroja, kāpēc nolēma doties, un es negrasījos šaubīties par viņa gudrību.
  
  
  Lielāko daļu ceļojuma viņš pavadīja, runājot par savām dienām Sandhērstā, par savu apbrīnu un naidu pret britiem. Man likās, ka viņš gribēja likt man justies vainīgam par to, ka esmu balta. Monologam bija savs mērķis.
  
  
  "Maryam būs laimīgāks ar amhariešu vīrieti," viņš teica.
  
  
  "Daudz laimīgāks," es viņam piekritu.
  
  
  - Vai tu viņu nemīli?
  
  
  "Es viņu cienu," es teicu, rūpīgi izvēloties vārdus. - Jūs zināt, kas es esmu, ģenerāli.
  
  
  "Tu esi spiegs".
  
  
  "Un tāpēc es izvairos no pastāvīga kontakta ar sievietēm."
  
  
  "Es jums palīdzu tikai tāpēc, ka Etiopija nevar atļauties kļūt par kodolvalsti."
  
  
  Ģenerālis Sahele mani uzjautrināja. Viņš bija labs cilvēks ar spēcīgu personīgā goda sajūtu, taču viņš nekad neizdzīvotu spiegošanas pasaulē. Viņš nesaprata noteikumus. Un tagad, kad mana pasaule saplūda ar viņa oficiālo pasauli, viņš viņu nodeva, izrādot zemu viedokli par slepenajiem aģentiem. Viņu sāpināja tas, ka viņa armija nevarēja uzvarēt cīņās bez manis... vai kāda tāda kā es.
  
  
  Nakti pavadījām apciemojot ģenerāļa radus. Es neredzēju nevienu sievieti. Mūsu saimnieks, arī militārists, īsi runāja ar mani, bet mani pierunāja palikt savā istabā, līdz būsim gatavi doties prom. Un šis izbraukšanas brīdis pienāca stundu pirms saullēkta.
  
  
  Ģenerālis Sahele mūs aizveda uz nelielu lidostu.
  
  
  "Pilotam var uzticēties," viņš teica. "Izmantojiet radio, lai piezvanītu saviem cilvēkiem."
  
  
  Es iekārtojos sakaru nodalījumā helikoptera aizmugurē un sazinājos ar pārvadātāju, kad dzinēji uzsilst.
  
  
  "Raķetes tika nogādātas dziļi tuksnesī," sacīja ģenerālis Sahele. Nav karaspēka, kas tos apsargātu. Kad tavi cilvēki tur nokļūs, es aiziešu. Tad jūs pametīsit Etiopiju, un es jums neieteiktu atgriezties. Ar laiku es došos pārbaudes braucienā un oficiāli atklāšu, ka kodollādiņu vairs nav. Būs liels uztraukums, un tad kāds uzzinās, ka spiegs Niks Kārters bijis Asmarā un pēkšņi pazudis. Tad kāds cits atcerēsies, ka tajā pašā laikā pie Etiopijas krastiem atradās amerikāņu aviācijas bāzes kuģis. Krievi izspiegos un atklās, ka kodollādiņi atrodas ASV. Viņi mums pateiks, un es par to rēkšu un nolādēšu Ameriku par tās neuzticamību. Vai jūs saprotat, Kārtera kungs?
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  ASV vienība jau atradās gaisā, piecpadsmit jūras spēku helikopteri, tehniski iebruka Etiopijā. Neviens par to nebūtu zinājis, ja ģenerālis Sāhels būtu turējis savu solījumu. Es biju pārliecināts, ka tad, kad helikopteri būs iebraukuši iekšzemē un paņēmuši kodollādiņus, atgriešanās pie pārvadātāja nepavisam nebūs riskanta, izņemot, iespējams, dažus tehniskus defektus. Divdesmit trīs dažādas kodolierīces sniedza ļoti uzticamu garantiju pret nodevību. Viņu aprīkojums bija labi izturējis uzbrukumu nometnei Borgia, taču tas nenozīmēja, ka tas izdzīvos helikoptera avārijā.
  
  
  Es neticēju, ka Sahele plāno krāpties. Viņš nāca klajā ar izcilu plānu, kā izvest no valsts kodollādiņus un izvest mani no Etiopijas, vainojot mani, kas padarītu mani par persona non grata. Ģenerālis to ļoti vēlējās – tas bija viņa veids, kā atdalīt Meriamu un mani. Ja vien viņš nebija maldinājis daudzus cilvēkus, tostarp Hoku, viņš man palīdzēja atbrīvoties no stingrās pārliecības, ka dalība Kodolenerģijas asociācijā nedos nekādu labumu Etiopijai.
  
  
  Pats fakts, ka šāda palīdzība bija jāsniedz slepeni, nozīmēja, ka otra spēcīga puse vēlējās, lai šīs kodolgalviņas paliktu Etiopijā. Varēju tikai cerēt, ka ģenerālis Sahele ir pārspējis otru pusi. Viņi bija tie, kas varēja notriekt militāros helikopterus un mūs dzenāt.
  
  
  Mēs lidojām pāri trim kamieļu karavānām, kas virzījās uz austrumiem. Viņi atsauca atmiņā atmiņas, kuras man īpaši nepatika. Es arī prātoju, vai etiopieši veica kādas darbības pret danakiliešiem, kuri atbalstīja Bordžiju, bet neatradās nometnes ciematā uzbrukuma brīdī. Ģenerāļa Saheles pašreizējais noskaņojums neļāva man apmierināt manu zinātkāri. Viņš var interpretēt jautājumu šajā virzienā kā iejaukšanos iekšējās lietās.
  
  
  Mēs sākām zaudēt augstumu. Es paskatījos uz leju un redzēju sauli, kas spīd no raķetēm, kas bija sarindotas glītās rindās. Lielie traktori, kas tos bija vilkuši no Borgia galvenās mītnes tuksnesī, bija pazuduši. Viņi laikam gāja pa gaisu, jo visas sliedes šķita iet tikai vienā virzienā.
  
  
  "Cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai jūsu vienība nokļūtu šeit, Kārtera kungs? jautāja ģenerālis Sahele.
  
  
  "Divdesmit minūtes," es viņam teicu.
  
  
  Viņš kliedza pavēli pilotam. Mēs novietojām kursoru virs apgabala tieši uz rietumiem no raķetēm un sākām nolaisties. "Nav iemesla tērēt degvielu," sacīja ģenerālis. Helikopters ietriecās zemē. Ģenerālis paņēma no plaukta šauteni un norādīja, lai es to paņemu. Es pārliecināju sevi, ka šautenē, kuru esmu izvēlējies, ir pilna magazīna.
  
  
  "Pārbaudīsim tos," viņš teica, izlecot no durvīm pa labi no helikoptera.
  
  
  Es jau grasījos viņam sekot, kad ložmetēji atklāja uguni. Lodes pāršalca helikoptera sānu malu, kad es ienira iekšā. Ģenerālis Sahele sastinga un satvēra helikoptera grīdas malu. Es noliecos un ātri to iesūcu. Helikopters satricināja, kad dzenskrūves atkal sāka griezties. Vairāk lodes trāpīja mums, un es jutu lodes svilpi, kad tā ielidoja atvērtajās durvīs. "Uz augšu," es kliedzu pilotam.
  
  
  Viņš paātrinājās un mēs palidojām gaisā. Tad dzenskrūves sāka strādāt ar pilnu jaudu, un mēs izbēgām no uguns. Es nometos ceļos ģenerāļa Saheles priekšā.
  
  
  "Izvediet tos no Etiopijas," viņš vārgi teica.
  
  
  - Jā, ģenerālis.
  
  
  "Viņi šeit nepieder." Vai tu dzirdi...'
  
  
  Viņš atklepoja asinis un nomira, pirms paguva pabeigt teikumu.
  
  
  Es devos uz priekšu, lai vadītu helikopteru un teicu viņam, ka ģenerālis ir miris.
  
  
  "Es viņu aizvedīšu uz slimnīcu," sacīja pilots.
  
  
  - Nē, mēs paliksim šeit.
  
  
  "Es vedu ģenerāli Saheli uz slimnīcu," viņš atkārtoja, sniedzoties pēc pistoles jostā.
  
  
  Mana labā dūre trāpīja viņam zem žokļa. Es viņu novilku no pilota sēdekļa un pārņēmu helikoptera vadību. Tā bija amerikāņu lidmašīna, kuru es satiku lidostā AX pirms pieciem vai sešiem gadiem. Es nebiju ļoti labs lidotājs, bet man bija pietiekami daudz pieredzes, lai lidotu lielos apļos, līdz ieradās amerikāņi. Es uz brīdi atlaižu vadības ierīces, lai izņemtu pilota Colt 45 no maciņa un pārliecinātos, ka kamerā ir lode un ir ieslēgta drošība. Tad turpināju griezt riņķī.
  
  
  Mūs novēroja, un, lidojot uz austrumiem no raķetēm, es skaidri redzēju armiju.
  
  
  Pilots sāka kustēties. Viņš atvēra acis un skatījās uz mani. Viņš mēģināja piecelties.
  
  
  "Sēdies," es sacīju, turot Colt 45 rokā viņa virzienā.
  
  
  "Tu man uzbruka," viņš teica.
  
  
  "Mēs paliksim gaisā, līdz mani cilvēki šeit ieradīsies," es teicu. "Ja tu būtu lidojis pa apli, kā es tev liku, es tev nebūtu uzbrukusi." Es nolēmu atsaukties uz viņa lojalitāti. "Ģenerāļa Sāhela pēdējā pavēle bija izvest šīs kodolgalviņas no Etiopijas... un mēs to nevaram izdarīt, ja lidosim atpakaļ kalnos."
  
  
  Helikopters iekļuva gaisa kabatā, un man vajadzēja abas rokas, lai atgūtu kontroli pār to. Kad es atkal paskatījos atpakaļ, pilots jau bija piecēlies un traucās uz ieroču plauktu. Ja es nebūtu ļāvis helikopteram netīši uzlēkt, viņam būtu bijusi iespēja paķert ieroci un mani nošaut. Es uzmanīgi notēmēju un iešāvu viņam ceļgalā.
  
  
  Viņš satricināja, nevis krita. Helikopters atkal ienira. Pilots paklupa aiz ģenerāļa Saheles ķermeņa un izkrita pa atvērtajām durvīm. Es negribēju, lai tas notiek. Viņam vajadzēja dzīvot, lai pastāstītu saviem priekšniekiem par Danakilā paslēptajām raķetēm. Tagad bija ļoti iespējams, ka etiopieši mani vainos ģenerāļa Sāhela nāvē. Es paņēmu mikrofonu, lai izsauktu tuvojošos amerikāņus.
  
  
  ES jautāju. — Vai pie jums ir bruņoti cilvēki?
  
  
  "Divpadsmit," atskanēja atbilde.
  
  
  "Ar to nepietiek, bet tas ir jādara." Tā ir problēma. Es ziņoju cilvēkiem, kas apsargā raķetes.
  
  
  "Divpadsmit jūras kājnieki," sacīja vienības komandieris. "Vispirms mēs nosēdināsim helikopteru ar viņiem uz klāja. Jūs varēsiet mūs redzēt apmēram pēc trim minūtēm.
  
  
  "Lieliski," es teicu. - Es piezemēšos tieši tev priekšā.
  
  
  Divpadsmit jūras kājnieki — mums bija tikai viens pret diviem pārsvars.
  
  
  ***********
  
  
  Es nolaidu savu helikopteru tieši pirms jūras kājnieku ierašanās. Tas bija riskants manevrs, taču, nolaižoties uz raķešu sāniem, es cerēju izsekot Danakilovam, kurš mūs bija uzbrucis. Es piezemējos apmēram simts jardu attālumā atklātā tuksnesī. Es izlēcu un aizbēgu no helikoptera.
  
  
  Karstā saule apdedzināja manu ķermeni. Es dzirdēju šāvienu skaņas un lodes, kas trāpīja Etiopijas helikopteram. Tad notika sprādziens; svelmains karstums iedūra mani, kā lode iedūrās degvielas tvertnē un aizdedzināja to. Es jau biju atmetis domu rāpot prom, cieši satvēru ieročus un metos prom pa smiltīm, cenšoties būt pēc iespējas mazāks.
  
  
  Es ieniru aiz zemas kāpas, kad lodes iedūrās smiltīs un lidoja pār manu galvu. Es paņēmu pirmo šauteni un ieņēmu guļus šaušanas pozīciju. Uz mani tuksnesī nošāva kādus desmit danakilus. Vēl desmit joprojām atradās ar raķetēm. Es atgriezu uguni un nogalināju divus, pirms mana šautene bija tukša.
  
  
  Otrā šautene bija pustukša, un vēl viens danakils nokrita, kad viņi ienira smiltīs. Viņi sāka man tuvoties, slēpjoties aiz citu uguns. Es tiku līdz kāpas otrai pusei un paspēju notriekt vēl vienu ienaidnieku, pirms otrajai šautenei beidzās munīcija.
  
  
  Viņi jau bija ļoti tuvu, un pavisam drīz viens no viņiem mani nošaus. Es sāku domāt, ka esmu nepareizi aprēķinājis, kad debesīs parādījās ASV Jūras spēku helikopteri un jūras kājnieki atklāja uguni. Cīņa beidzās pēc piecām minūtēm. Man nebija iespējas uzņemt vēl vienu šāvienu. Jūras kājnieku seržants lēnām gāja man pretī pa smiltīm. Viņš sveicināja un teica: “Mr. Kārters?
  
  
  "Tieši tā, seržant," es teicu. 'Tieši laikā. Minūti vēlāk, un tev nācās palaist garām manis glābšanas prieku.
  
  
  "Kas viņi bija?"
  
  
  Danakils. Vai esat kādreiz par to dzirdējuši?
  
  
  "Nē, ser."
  
  
  "Viņi ir otrie labākie cīnītāji pasaulē."
  
  
  Smaids sadalīja viņa seju. - Kuri ir labākie, kungs?
  
  
  "ASV jūras kājnieki," es teicu.
  
  
  Viņš norādīja uz degošo Etiopijas helikopteru. - Vai kāds cits bija kopā ar jums, ser?
  
  
  'Viens vīrietis. Bet viņš jau bija miris. Cik drīz mēs šeit varēsim nogādāt raķešu zinātniekus?
  
  
  Leitnants ar pieredzi darbā ar kodolieročiem komandēja divdesmit tehniķu vienību. Viņam bija daudz jautājumu, bet es viņu apklusināju.
  
  
  "Tas ir garš stāsts, komandieri," es teicu. "Jūs neesat kvalificēts to visu klausīties, un jums nepatiks daļa, ko es jums teikšu."
  
  
  -Kas tas ir, kungs? Kārters? - viņš teica .
  
  
  "Šajā tuksnesī rāpo cilvēki, kuri domā, ka nogalināt ienaidniekus ir daudz jautrāk nekā spēlēt futbolu. Mums ir divpadsmit jūras kājnieki. Un es redzēju trīsdesmit vai četrdesmit šos danakilus kopā.
  
  
  Viņš saprata situāciju. Vīrieši nekavējoties sāka demontēt kodolgalviņas. Viņi demontēja piecas kodolgalviņas un iekrauja tās helikopterā, kad no raķešu austrumu puses tika raidīti vairāki šāvieni. Jūras kājnieki nekavējoties sāka darboties, kad es izkāpu no vienas raķetes ēnas, kur es sēdēju, un izvilku Vilhelmīnu. Es gaidīju jaunu kadru skaņu, bet tas nekad neatnāca. Tad viens no jūrniekiem pieskrēja pie manis pa smiltīm.
  
  
  Mr. Kārters, ”viņš teica, aizelsusies. -Vai tu tagad vari atnākt? Kāds maniaks grib uzspridzināt raķetes.
  
  
  Es skrēju viņam pakaļ pa smiltīm. Mēs sasniedzām zemas kāpas virsotni, un es redzēju resnu balto vīrieti, kurš turēja kasti. Viņš stāvēja blakus vienai no ēģiptiešiem nozagtajām Krievijā ražotajām raķetēm. Tonakt Saheles dzīvoklī es uzminēju: Cesare Borgia joprojām bija kaut kur Etiopijā.
  
  
  
  
  19. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es stāvēju apmēram piecpadsmit jardus no Bordžijas. Viegls kadrs no Vilhelmīnas. Diemžēl es nevarēju atļauties uzņemt šo kadru. Man nevajadzēja izskaidrot mazo kastīti, kuru Bordžija turēja rokā, it īpaši, kad redzēju vadus, kas stiepjas no kastes uz kodolgalviņu. Tas bija pārsteidzoši vienkāršs ierocis. Parastie sprādzieni iedarbina kodolgalviņas. Elektriskie impulsi izraisa parastus sprādzienus. Bordžijai vajadzēja tikai nospiest pogu vai pagriezt slēdzi, un Danakilas smiltīs notiks lielākais un spēcīgākais kodolsprādziens vēsturē, kura epicentrā būtu Niks Kārters. - Noliec ieroci, kungs. Kārters,” Bordža kliedza.
  
  
  Es iemetu Luger smiltīs. Tajā brīdī es gribēju darīt divas lietas. Viens no tiem bija nogalināt Bordžiju. Cita lieta – nesadusmot vienības komandieri. Ja viņš nebūtu sūtījis pie manis sūtni, es, iespējams, atrastu veidu, kā uzzināt visu par Bordžiju un nogalināt viņu.
  
  
  "Nāc pie manis ļoti lēni," Bordža pavēlēja.
  
  
  Vai viņš zināja par Hugo? Es domāju par saviem iepriekšējiem kontaktiem ar Borgia cilvēkiem. Gārs redzēja, kā es nogalināju Larsenu uz Hansa Skeielmana klāja, un, ja viņam būtu lieliska nakts redzamība, viņš būtu redzējis, kā es viņu saduru. Tomēr, kad viņš mani satvēra, es biju neapbruņots, un Hansa Skīlmena detektīvi nespēja atrast Hugo manā bagāžā. Protams, arī Bordžas nometnē es biju neapbruņots, un, kad atgriezos, atrados aiz Etiopijas inspekcijas karaspēka rotas. Pirms sešām naktīm Asmarā, kad Gārs un viņa rokaspuiši man uzbruka, es izmantoju tikai pistoli un gāzes bumbu. Hugo palika skapī. Tātad, pat ja Bordžijas intelekts darbojās labi, iespējams, ka viņš domāja, ka vienīgais nazis, ko es jebkad izmantoju, atrodas Atlantijas okeāna dzelmē.
  
  
  Nu, es biju gatavs to izmantot. Un kā es to izmantotu tagad? Bordžija turēja labo rādītājpirkstu uz pogas. Tagad biju pietiekami tuvu, lai saskaitītu vadus. Divi no viņiem skrēja no kastes uz raķetes galvu, izstiepās aiz Bordžijas pa labi – pa kreisi no manis – kā kāda futūristiska čūska, kas gozējas saulē. Es prātoju, cik ļoti Bordžija ļaus man pietuvoties vēl tuvāk.
  
  
  "Beidz, kungs. Kārters," viņš teica.
  
  
  Trīs metri. ES apstājos. Bija gandrīz pusdienlaiks, un karstā saule dedzināja manas kājas cauri smagajiem zābakiem un biezajām zeķēm, kuras valkāju.
  
  
  – Bordža pārstāja kliegt. Viņš nikni paskatījās uz mani. Viņš teica: "Mr. Kārter, sper divus piesardzīgus soļus pa labi.
  
  
  es paklausīju. Mans ķermenis vairs neaizsedza jūrnieku un jūras kājnieku skatu. Cerēju, ka neviens aiz manis neizrādīs varonību. Lielākā daļa jūras kājnieku ir šautenes snaiperi. Nav šaubu, ka kāds no viņiem būtu varējis nogāzt Bordžiju ar raķeti, taču viņa pirksta konvulsīvā kustība būtu pagriezusi slēdzi un mūs visus uzspridzinājusi. "Sagatavojieties, lai jūs visi varētu doties prom," viņš viņiem teica. "Es gribu jūs visus helikopteros un gaisā pēc piecām minūtēm."
  
  
  Bordžija ir sajukusi prātā. Es vienmēr domāju, ka viņš ir traks, kopš uzzināju, ka viņš nomainīja savu vārdu no Karlo uz Čezāre. Bet tagad man bija pierādījums. Viņam nebija citu ieroču, izņemot detonatoru, kas piestiprināts pie kodollādiņa.
  
  
  Viņš nekādi nevarēja mani piebeigt. Viņš varēja mani nogalināt, tikai uzspridzinot raķeti, kas būtu nogalinājis viņu pašu. Viņš aicināja mani, lai būtu aculiecinieks viņa pēdējai darbībai, viņa mežonīgajai pašnāvībai atombumbas sprādzienā.
  
  
  Bet vai viņš saprata savu bezjēdzību? Ūdens plūda pār manu ķermeni ne tikai saules un karsto smilšu dēļ. Man bija trīs, varbūt četras minūtes, lai iekļūtu šī trakā prātā, uzzinātu viņa plānus un izdomātu veidu, kā tos neitralizēt. Pat ja viņš būtu piespiedis mani izģērbties kailam un gulēt uz vēdera uz smiltīm pēc jūrnieku un jūras kājnieku pazušanas, pat ja viņš būtu sagrābis Hugo un turējis viņu collas no mana ķermeņa, maz ticams, ka viņš būtu spēj pārvarēt Killmaster. Man bija ātri jātiek ar viņu galā. "Ar šiem jūsu draugiem Etiopijas valdībā jums būtu daudz prātīgāk mēģināt izdzīvot, nevis mūs šādi apgrūtināt," es teicu pieklusinātā tonī. "Jūs joprojām varat cīnīties ar mums vēlāk."
  
  
  "Mani draugi ir nobijušies," viņš teica. - "Viņi ir muļķi. Viņi nezināja, ka esmu sagatavojis jums un jūsu operetes ģenerālim slazdu Danakilā.
  
  
  "Jums noteikti ir daudz kontaktu starp danakiliešiem," es teicu.
  
  
  Es negribēju, lai Bordžija pēkšņi atjēgtos. Viņš negaidīja, ka danakilieši šodien zaudēs cīņā. Viņš ticēja, ka viņi varētu izvest jūras kājniekus no slazda, ko viņš uzstādīja Sahelei un man. Bet viens no viņa vīriem bija pārāk nepacietīgs un izšāva brīdī, kad parādījās ģenerālis. Tagad Bordžijai nebija izvēles. Kad viņš to uzzinās, viņš pārslēgs slēdzi un nosūtīs elektrisko strāvu pa vadiem, kas ved uz kodolgalviņu.
  
  
  Vadi? Es ātri tos pārbaudīju. Es cerēju, ka viņi izglābs manu dzīvību.
  
  
  Es esmu bijis atturoši lēns, analizējot Bordžijas biogrāfiju un raksturu. Politiskais aģitators Itālijā, koledžas students, kura apmācība galvenokārt bija akadēmiska un teorētiska, izcils vadītājs, kurš zināja, kā rīkoties ar politiķiem un militārpersonām, pašpasludināts virspavēlnieks, kurš atstāja netīro darbu tādiem vīriem kā Vasilijs Paceks... kāpēc Bordžijai bija prasme pareizi novadīt to detonatoru? Es atradu viņa vājo vietu.
  
  
  Vadi beidzās ar metāla skavām, piemēram, tiem, kas ir piestiprināti ar skrūvi. Borgia tos tikko uzlika uz kodolgalviņas. Es tos pētīju pēc iespējas rūpīgi. Tas, kas bija savienots ar augšējo kontaktpunktu, tika pievienots tikai uzgaļiem. Mazākā stieples vilkšana pārtrauks ķēdi un padarīs detonāciju neiespējamu. Viss, kas man bija jādara, bija novietot sevi tā, lai es varētu satvert vadus, pirms viņš nospieda slēdzi. Es spēru soli uz priekšu.
  
  
  "Paliec tur, kur esi," Bordža kliedza.
  
  
  Helikoptera dzinēji rūca, kaujas komandai gatavojoties atkāpties.
  
  
  "Piedod," es maigi teicu. “Man kājā ir krampji. Tajā nolādētajā Etiopijas helikopterā bija tik maz vietas, ka es tik tikko varēju izstiepties, lai ērti sēdētu.
  
  
  "Nāc šurp, lai es varētu jums sekot līdzi."
  
  
  Es paspēru dažus soļus pa kreisi, līdz gandrīz pieskāros kodolgalviņai. Bordžija nenolaida acis no manis, kad gribēja labāk apskatīt mani un lidojošos cilvēkus. Tas nozīmēja, ka viņš zināja, ka viņa savienojumi ir slikti. Es domāju, vai šīs zināšanas man palīdzēs vai traucēs.
  
  
  Man gandrīz nācās kliegt, lai mani sadzirdētu pār helikopteru flotes troksni. - Vai atceries Maryamu, Bordžija?
  
  
  "Es viņu atgūšu," viņš blefoja. "Viņi man viņu atdos, vai arī es noslaucīšu visu šo dieva pamesto valsti no kartes."
  
  
  "Viņa ir nedaudz sabojāta," es teicu, klusi atvainodamies par viņu.
  
  
  -Ko tu ar to domā, kungs? Kārters?
  
  
  "Viņa ir mana mīļākā, kopš mēs izbēgām no jūsu nometnes."
  
  
  Vīrieši, piemēram, Bordžija, cieš no maldīga priekšstata, ka katra sieviete ir privātīpašums. Normāls vīrietis tik skaistu vergu izvarotu vai mēģinātu pavedināt. Jebkurā gadījumā viņš noteikti necentīsies padarīt viņu par simbolu savām cerībām, ka kādu dienu viņš valdīs Etiopijā. Viņš pārstāja domāt par viņu kā par sievieti ar savām vēlmēm un vajadzībām. Un tāpēc mans komentārs viņu saniknoja. Un tikai uz brīdi viņš uz īsu brīdi zaudēja uzmanību pašreizējiem apstākļiem.
  
  
  Viņš paspēra soli man pretī, labajā rokā turēdams melno kasti, kurā atradās detonators, un turot pirkstu apmēram trīs ceturtdaļas collas no slēdža. Varbūt tas nebija tieši tas, kas man bija vajadzīgs, bet tas bija viss, ko es grasījos iegūt. Es devos uz priekšu.
  
  
  Viņš instinktīvi pacēla kreiso roku, lai bloķētu manu uzbrukumu. Laiks rīkoties beidzās, kad viņš saprata, ka es nirstu pa vadiem, nevis uz viņu.
  
  
  Manas rokas tos atrada. Es tos vienkārši izvilku. Augšējais vads, kuru es noteicu par vājāko, nolūza no vietas, kur kontaktējās kodolgalviņa.
  
  
  Dzirdēju Bordžiju aiz muguras bļaustās. Es pagriezos, lai tiktu galā ar viņu. Bez prāta viņš vairākas reizes nospieda slēdzi. Es satvēru vienīgo pavedienu, kas vēl bija piestiprināts, un izvilku to; viņa arī atkāpās. Tagad Bordžijai rokās nebija nekā, izņemot detonatoru, kas savienots ar Danakilas tuksneša smiltīm. Helikopteri pacēlās un šūpojās virs mūsu galvām. Es cerēju, ka kāds tur ieskatīsies, jo, ja es paliktu šeit viena, es nonāktu īstās nepatikšanās. Vienu reizi pārdzīvoju Danakilu, taču iespēja to izdarīt otrreiz bija niecīga.
  
  
  Bordžija pārstāja sazināties ar slēdzi un paskatījās uz mani. Es mierīgi izvilku Hugo no tā apvalka.
  
  
  "Kārter, stulbi," viņš nikni sacīja.
  
  
  Man vairs nebija ko teikt Bordžijai. Kad Vanags mani nosūtīja šajā misijā dienā, kad mums bija paredzēts tikties restorānā Vašingtonas priekšpilsētā, viņš teica, ka nezina, vai tas ir Killmastera darbs vai nē. Šis lēmums bija daļa no mana uzdevuma. Bordžijai Etiopijā bija pārāk daudz svarīgu kontaktu.
  
  
  Tagad, kad ģenerālis Sahele bija miris, es nezināju, kādas nepatikšanas viņš atkal varētu sagādāt. Turklāt viņam pārāk patika spridzināt tādas lietas kā kodolgalviņas, lai viņu uzskatītu par noderīgu pilsoni.
  
  
  Es piegāju viņam klāt, Hugo tēmēja uz viņa sirdi. Viņš iemeta man bezjēdzīgu detonatoru. Es nogāzos, bet kustība neļāva man mērķēt. Bordžija mēģināja aizbēgt pa irdenajām smiltīm, taču viņam bija pārāk maz atbalsta. Ar kreiso roku satvēru viņu aiz apkakles un nometu zemē. Mans ceļgalis piespiedās viņa rīklei, kad es uzkritu viņam virsū, duncis ieurbās viņa krūtīs.
  
  
  Es piecēlos un pamāju ar rokām. Aizlidoja vēl divi helikopteri. Tad viens pēkšņi pagriezās. Tas nokrita uz smiltīm dažu jardu attālumā, un ārā izlēca jūras kājnieku seržants.
  
  
  "Es redzu, ka jūs viņu neitralizējāt, kungs," viņš teica.
  
  
  'Jā.'
  
  
  Viņš pagriezās pret helikopteru un kliedza. "Paziņojiet komandierim, pirms viņš pilnībā atstāj radio diapazonu."
  
  
  — Vai šis komandieris bija gaisā ar pirmo helikopteru, seržant?
  
  
  "Otrais."
  
  
  "Šovakar tas joprojām ir lielisks stāsts par pārvadātāja zāli."
  
  
  Viņa smaids lieliski izteica manas jūtas.
  
  
  Komandiera leitnants Viljams K. Šedvels mani nemīlēja no visas sirds. Tāpat kā lielākā daļa karavīru, viņš maz zināja par AX. Un tas, ka viņš par to zināja, viņu nemierināja. Un mans viedoklis par viņu viņu iepriecināja vēl mazāk. Es to noliku malā, kamēr inženieri turpināja demontēt kodolgalviņas un ielādēt tās helikopteros. Mums bija ilga un ļoti nepatīkama saruna.
  
  
  "Es atzīstu, ka esmu pieļāvis dažas nopietnas kļūdas, Kārtera kungs," viņš beidzot teica.
  
  
  "Turpiniet to atzīt, komandieri," es ierosināju. “Aizbraukt ar otru helikopteru ir gļēvulība. Šī ir apsūdzība, un es esmu gandrīz traks, to izvirzot.
  
  
  Otro reizi, kad viņš aizgāja, viņam veicās labāk. Viņš iekāpa pēdējā helikopterā, lai paceltos kopā ar mani. Mēs riņķojām apkārtni, ko tagad apgaismo rietoša saule. Kodolgalviņas atradās citos helikopteros, un dažām lidmašīnām jau vajadzētu būt drošībā uz gaisa kuģa pārvadātāja. Līdz šim Etiopijas karavīri nav sākuši izmeklēšanu par mūsu gaisa telpas pārkāpumu. Un es pieņēmu, ka Sāhela pavēles paliks spēkā līdz mūsu misijas beigām. Raķetes gulēja tuksnesī kā daļa no krituša, pārakmeņojuša meža. Un viņi tur būtu ilgi gulējuši, ja neviens viņus nebūtu atradis.
  
  
  'Mr. Kārters," sacīja komandieris Šadvels, "kas bija šī Bordžija?
  
  
  “Talantīgs traks. Viņš gribēja kļūt par Austrumāfrikas imperatoru un sākt Trešo pasaules karu. Jūsu cilvēku savāktās kodollādiņas bija mērķētas uz Kairu, Damasku un Telavivu.
  
  
  "Viņš noteikti bija traks." Viņš bija gatavs mūs visus uzspridzināt. Pietiktu ar vienu kodolgalviņu, bet ķēdes reakcija aptvertu visu šo pasaules daļu ar radioaktīviem nokrišņiem.
  
  
  Mēs bijām pusceļā pāri Sarkanajai jūrai, kad Šedvels uzdeva vēl vienu jautājumu: Kārter, kāpēc tie etiopieši nevēlējās paturēt kodolgalviņas?
  
  
  Es paskatījos uz smiltīm, kas tagad tik tikko saskatāmas krēslā. Es domāju, ka kamieļu karavānas dodas cauri Danakilas tuksnesim. Tad es domāju par Maryam.
  
  
  "Viņiem ir labākas lietas," es teicu.
  
  
  
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Raķešu pazušana no Ēģiptes un Izraēlas izraisījusi abu valstu savstarpējas apsūdzības. Taču Amerikas prezidenta izlūkošanas dienesta AX rīcībā ir ticama informācija, kas norāda uz citu virzienu, uz Etiopijas Danakilu, vienu no pēdējiem pasaules reģioniem, kur nodevīgs itālis, kurš sevi dēvēja par ģenerāli "Cesare Borgia", nodarbojās ar nelietīgiem darbiem. Cilvēks bez sirdsapziņas pārmetumiem, ceļā uz varu. Nomedīt un iznīcināt Bordžiju viņa smagi bruņotajā pilsētā, tuksnešainā apvidū, kas pilns ar plūstošām smiltīm, bija gandrīz neiespējams uzdevums pat Kārteram. Taču nepieciešamība demontēt kodolieročus, kas ļoti labi varētu izraisīt Trešo pasaules karu, ir pūļu vērta, pat uz smagu upuru rēķina... Kārtera vienīgā partnere bija Etiopijas cienījamā daiļā meita Maryama.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Līgums Katmandu
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: The Katmandu Contract
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Viņš bija ātrāks un veiklāks, nekā es iedomājos. Un viņš bija nāvējošs. Vienā rokā viņš turēja spēcīgu koka nūju vesera lielumā, kas varēja sadalīt manu galvaskausu simtiem asiņainu lauskas. Cilvēka kauls jau lūzt zem astoņarpus mārciņas spiediena, un vīrietis, kurš rokā ar nūju, var viegli pielietot trīs reizes lielāku spēku.
  
  
  Lieki piebilst, ka es negrasījos ļaut tam notikt.
  
  
  Manas kājas slīdēja pa gludo grīdu, kad viņš metās uz priekšu, lai uzbruktu. Viņš uzbruka, šūpodams nūju, domādams salauzt manu krūšu kauli. Es atbildēju, kā man mācīja, kā es atkal un atkal praktizēju ar lielām sāpēm un piepūli. Mans ķermenis instinktīvi kustējās; darbība bija gandrīz kā reflekss. Es paraustīju pa labi, nesasniedzot zizli, kad tas šūpojās gaisā. Es dzirdēju to svilpojam pa gaisu, bet netaisījos stāvēt tur bezmērķīgi, līdz sajutu, ka tas man ietriecās ribās, saspiežot kaulus un muskuļus ar tvaikoņa slīdošo spēku. Es bloķēju uzbrukumu, ietriecot plaukstas un apakšdelmus pretinieka rokā. Mana nejūtīgā roka ietriecās vīrietim pa elkoni. Mana otra roka pieskārās viņa plecam.
  
  
  Uz brīdi viņš bija paralizēts. Pēc tam viņš mēģināja atkāpties un vēlreiz šūpot nūju. Bet tagad mans reakcijas laiks bija labāks nekā viņam. Es palēcos uz priekšu, pirms viņš paguva izmantot ieroci, satvēru viņa piedurkni un pievilku viņu sev pretī. Viņa karstā elpa
  
  
  slīdēja pār manu seju, kad es pacēlu otru roku. Tam bija jābūt pēdējam sitienam, nežēlīgajam manas rokas sitienam, ko es beidzot biju apguvis pirms nedēļas.
  
  
  Es gribēju pacelt roku uz asu sitienu ar papēdi pa viņa zodu. Bet, pirms es paspēju veikt kādu kustību, viņš satvēra manu kāju un aplika ar kāju ap manu potīti. Ar vienu strauju kustību viņa galva atcirta atpakaļ, manai rokai nepieejamā vietā, un mēs abi atradāmies uz grīdas. Es sniedzos pēc nūjas, mēģinot dabūt rokās nāvējošo ieroci.
  
  
  Mans pretinieks elsoja, gandrīz bez elpas, cenšoties mani notriekt. Bet es nekustos. Es piespiedu savus ceļgalus pret viņa plaukstu iekšpusi ar visu savu svaru aiz tiem, izraisot mokošas sāpes viņa roku labajās spiediena vietās. Plaukstas kauli ir svarīgi, ja vēlaties kādu nogalināt, un mani ceļi paralizēja viņa rokas tieši tik daudz, lai es varētu izvilkt nūju no viņas vājā tvēriena.
  
  
  Es piespiedu nūju viņam pie kakla. Viņa seja kļuva sarkana, kad es uzdūros viņa Ādama ābolam un draudēju saspiest viņa elpu. Bet tad es dzirdēju, kā viņš sit ar roku pret labi pulētu parketa grīdu.
  
  
  Šī bija zīme, kuru es gaidīju.
  
  
  Es uzreiz atkāpos un piecēlos. Es paklanījos no jostasvietas, palīdzēju pretiniekam piecelties no grīdas un vēroju, kā arī viņš paklanās. Viņš pagriezās, lai pielāgotu savu toboku, paredzēto kleitu no raupja balta auduma. Krekls bija piesprādzēts ar iespaidīgu septītās pakāpes melnu jostu. Būtu bijis nepieklājīgi, ja viņš būtu savedis kārtībā savas drēbes, nepagriežot man muguru. Es gaidīju, kamēr viņš atkal pagriezās pret mani. Pēc tam viņš uzlika roku uz mana pleca un apstiprinoši smaidīdams pamāja.
  
  
  "Tu ar katru dienu kļūsti labāks un gudrāks, Ču-Mok," mans instruktors smaidot sacīja.
  
  
  Viņa dzimtajā Korejā vārds nozīmēja "Dūre". Es biju gandarīts par komplimentu, jo viņš bija labākais cīņas mākslinieks mūsu valdībā un AH varēja atļauties izmantot viņa palīdzību. Un skolotājs Džuoens nebija no tiem, kas būtu dāsns ar uzslavām. Viņš nesteidzās izteikt komplimentus, ja vien nejuta, ka tie patiešām ir pelnīti.
  
  
  "Mana prasme ir jūsu prasme, Kvan-Čan-nim," es atbildēju, izmantojot pareizo terminu instruktora amatam.
  
  
  "Jūsu labie vārdi ir ļoti dāsni, mans draugs." Pēc tam mēs abi apklusām, savilkdami dūres un pievelkdami tās pie krūtīm klasiskajā garīgās un fiziskās koncentrēšanās ratu pozā, pilnīgas un absolūtas uzmanības pozā.
  
  
  "Kwang-jang-nim ke kyeon-ne," es iesaucos un pagriezos, lai paklanītos blakus esošajam vīrietim. Viņš bija ideālākā cilvēka mašīna, kādu esmu redzējis.
  
  
  Viņš atdeva manu loku un veda mani uz dojang, labi aprīkotas sporta zāles izeju, kurā pavadījām lielāko dienas daļu. Pie durvīm mēs abi pagriezāmies un paklanāmies. Šis vienkāršais rituāls liecināja gan par meistara un audzēkņa savstarpējo cieņu, gan par cieņu pret sporta zāli kā izglītības iestādi. Lai gan tas var šķist dīvaini, visas šīs civilizētās patīkamās lietas, kas ieskauj tik brutālu darbību, ir neatņemama Kyung Fo un korejiešu karatē formas Taikwando sastāvdaļa.
  
  
  "Vēlreiz paldies, meistar Džouen," es teicu. Viņš pamāja ar galvu, atvainojās un pazuda pa sānu durvīm, kas veda uz viņa kabinetu. Es gāju pa gaiteni uz dušām, kad aiz stūra ienāca vīrietis un aizšķērsoja manu ceļu.
  
  
  "Tu smaržo pēc kazas, Kārter," viņš teica, labsirdīgi smiedamies. Taču šķita, ka smaidā bija jūtama neizteiksmīgu raižu piegarša.
  
  
  Nebija viegli ignorēt viņa bažas vai smirdīgo cigāru. Bet es nejokoju, jo Vanags tagad skatījās uz mani ar aukstu un gandrīz aprēķina apņēmību. Kā Amerikas izlūkošanas slepenākās un nāvējošākās nodaļas AH direktors un operāciju vadītājs viņu nedrīkstēja uztvert viegli. Tāpēc es godbijīgi klusēju.
  
  
  -Tu mani labi pazīsti, vai ne?
  
  
  Starp viņa lūpām karājās netīri melns smirdošs cigārs, nograuztais gals turēja starp zobiem. Viņš runāja ar nāvējošu nopietnību, un es attapos kustināju galvu uz augšu un uz leju, it kā man pēkšņi būtu beigušies vārdi.
  
  
  "Tas ir tas, ko jūs man iemācījāt, kungs," es beidzot teicu.
  
  
  "Viss ir pārāk patiess," viņš teica. Viņš paskatījās man garām, skatīdamies uz tālu punktu. - Kā tev iet kājā? viņš mirkli vēlāk jautāja.
  
  
  Atrodoties norīkojumā Ņūdeli, man trāpīja pa augšstilbu ar duncis, kas atgādināja manu dārgo Hugo. Bet brūce bija labi sadzijusi, un, ja neskaita vieglu gaitas klibumu, kas drīz izzudīs, es biju diezgan labā formā. "Nav liela problēma... tikai rēta, ko pievienot sarakstam. Bet, izņemot to, man viss ir kārtībā.
  
  
  "Tas ir tas, ko es cerēju dzirdēt," mans priekšnieks atbildēja. Vanags izvilka no mutes līdz pusei sakošļāto cigāru un sāka staigāt uz priekšu un atpakaļ uz kājām. Viņš izdvesa nervu spriedzi; bažas, pat tad, kad viņš mēģināja jokot un stāstīja, cik grūti mūsdienās ir iegūt labu havannu. Bet es zināju, ka cigāri viņam šobrīd ir pēdējais, kas viņam prātā.
  
  
  - Cik slikti šoreiz, ser? - dzirdēju sevi jautājam. Viņš pat nelikās pārsteigts, ka esmu izlasījusi viņa domas. "Lai cik slikti tas būtu," viņš domīgi atbildēja. "Bet... šī nav īstā vieta, kur par to runāt." Vispirms ieejiet dušā un pēc tam nāciet, teiksim, pēc pusstundas uz manu biroju. Vai ar to pietiek, lai sevi mazliet sakārtotu?
  
  
  – Es būšu pēc divdesmit minūtēm.
  
  
  Kā jau teicu, tieši pēc divdesmit minūtēm es biju Hoka kabinetā. Viņa garastāvoklis kļuva tumšāks, un viņa mutes kaktiņos un uz viņa tagad krunkainās pieres parādījās raižu un raižu līnijas. Viņš paskatījās pulkstenī, norādīja uz krēslu un nolika rokas uz galda. Nogrūdis malā kristāla pelnu trauku, kas bija piepildīts ar ne mazāk kā sešiem smirdīgiem viņa iecienītāko cigāru mucām, Vanags paskatījās uz augšu un noguris un noraizējies uzsmaidīja man.
  
  
  — Ko jūs zināt par senatoru Golfīldu?
  
  
  Es neprasīju viņam atkārtot vārdu, bet es arī neatslābu un nesabruku savā krēslā. "Sākumā viņš ir viens no visvairāk cienītajiem cilvēkiem valdībā. Viņš ir arī spēcīgās Bruņoto spēku komitejas vadītājs. Liela daļa no tā ir saistīta ar mūsu budžeta lielumu, ja pareizi atceros. Pērn viņš tika atkārtoti ievēlēts uz trešo termiņu. Diezgan iespaidīga lieta, ja tā padomā. Apmēram sešdesmit septiņi procenti no nodotajām balsīm. Viņa vēlētāji pilnībā ignorēja partijas intereses. Viņi vienkārši gribēja Golfīldu... un viņi viņu ieguva.
  
  
  "Es priecājos, ka jūs joprojām atrodat laiku, lai lasītu avīzes," atbildēja Vanags. "Bet ir viena lieta, ko jūs vēl neesat lasījis, Nik, un tā ir tā, ka Golfīldam ir problēmas, lielas problēmas."
  
  
  Es noliecos uz priekšu savā krēslā. Nacionālā drošība nebija priekš AH. Ja man būtu jātiek galā ar Golfīlda problēmām, tas būtu tāpēc, ka senatora problēmas izplatījās visā pasaulē. Bet man nebija ne jausmas, kādās nepatikšanās varētu iekulties senators. "Klausies, Nik, es visu nakti nomodos ar šo nolādēto lietu." Prezidents man piezvanīja vakar pēcpusdienā, un tas, kas viņam bija man jāsaka, nebija īpaši labs. Paskaties, es spēlēšu ar tevi, jo es domāju, ka tu jau zini, kāpēc es vēlos ar tevi runāt.
  
  
  Ja Baltais nams būtu zvanījis, Golfīlda problēmas nepārprotami apdraudēja starptautisko drošību un pasaules kārtību. Tāpēc es pamāju, turēju muti ciet un gaidīju.
  
  
  "Golfīlds ir atraitnis. Jūs, iespējams, arī esat lasījuši šo. Viņa sieva pagājušā gada sākumā gāja bojā autoavārijā. Bezjēdzīga traģēdija, ko vēl vairāk pasliktina fakts, ka viņa atstāja ne tikai vīru, bet arī divus bērnus. Dvīņi, zēns un meitene. Es pazīstu Čaku personīgi, Nik, lai gan tam nav nekāda sakara ar šo operāciju. Es pazinu arī viņa sievu. Es viņu ļoti mīlēju un līdz pat šai dienai man viņas šausmīgi pietrūkst. Es satiku arī Golfīlda bērnus. Kārtīgi, saprātīgi bērni, ar kuriem var lepoties jebkurš vīrietis.
  
  
  Viņš pēkšņi apstājās, paskatījās uz savām rokām un apskatīja nagus; pa vienu no viņa rādītājpirkstiem noskrēja dzeltens traips no nikotīna. Es klusēju, gaidot, kad viņš man paskaidros, kas par lietu.
  
  
  "Viņi tika nolaupīti, Nik," pēkšņi sacīja Vana. 'Abi. Zēns un meitene.
  
  
  "Nolaupīts? Kur...? Kas notika?'
  
  
  “Bērni kopā ar grupu atpūšas. Skolotājs un daži skolēni no skolas, kuru viņi apmeklē šeit Vašingtonā. Pirms piecām dienām viņi bija Grieķijā. Tad senators saņēma ziņu. Viņš čukstus piebilda: "Un arī prezidents."
  
  
  -Kur viņi tajā brīdī bija?
  
  
  "Atēnās," viņš atbildēja. "Bet tas neko nenozīmē, jo viņi vairs neatrodas Atēnās, Nik." Kaut kādā veidā viņi tika kontrabandas ceļā izvesti no valsts, lai gan mēs joprojām nezinām, kā tas tika darīts. Bet viņi vairs nav Grieķijā.
  
  
  - Kur tad viņi ir?
  
  
  "Nepālā."
  
  
  Viņš ļāva man to apstrādāt, un pat tad, kad es par to domāju, bija grūti noticēt. "Nepāla?" - es atkārtoju. Man bija priekšstats par sniegotām virsotnēm, hipijiem.
  
  
  Nekas cits, vispār nekas. - Kāpēc, Dieva dēļ, viņus tur vest?
  
  
  "Tieši tāpēc, lai palīdzētu finansēt revolūciju," viņš atbildēja. Tāpēc prezidents lūdza pieslēgt AH. Jo Nepāla joprojām ir monarhija. Karalim ir absolūta vara. "Jā..." viņš pacēla roku, kad es iejaucos, "ir ievēlēta valdība, likums, bet karalis saglabāja gandrīz pilnīgu un pilnīgu kontroli pār valsti." Tagad, kā jūs zināt, Nepāla ir ķīlis, buferzona. Tā var būt maza, ne daudz lielāka par Ziemeļkarolīnu, taču tas nemazina tās nozīmi, it īpaši, ja šī mazā valsts atrodas tieši starp Ķīnu un Indiju. Un šajā brīdī karalis ir labvēlīgs rietumiem.
  
  
  "Bet ne revolucionāri Nepālā."
  
  
  'Pa labi. Veiksmīga kreiso revolūcija Nepālā slēgtu buferzonu un, iespējams, novestu pie šīs teritorijas politiskās aneksijas Pekinai. Jūs zināt, kas notika ar Tibetu. Nu, to pašu, to pašu politisko scenāriju un tās pašas politiskās iekšējās cīņas tikpat viegli varētu īstenot Nepālā. Un, ja Nepāla nonāks Pekinas rokās, mēs nezinām, kas notiks ar Indiju vai visu kontinentu.
  
  
  - Un kāds sakars ar to Golfīldas bērniem? - jautāju, lai gan atbildi zināju jau pirms uzdevu jautājumu.
  
  
  Tie tiks pārdoti par dimantiem viena miljona dolāru vērtībā. Tas viņiem būtu jādara, N3, ”viņš teica. Viņš atgāzās krēslā un trieca ar dūri pret galdu. “Viens miljons, ja Čaks Golfīlds kādreiz vēlēsies redzēt savus bērnus... dzīvus, tas ir. Viens miljons, ko mēs nevēlamies maksāt, ja tas ir atkarīgs no mums. Tāpēc es izvēlējos klasisko izpirkšanas iespēju. Maksājiet nolaupītājiem un Ķīna paņems Nepālu tā, it kā nekas nebūtu noticis. Nemaksājiet izpirkuma maksu, un Golfīldam ir tikai divi ļoti miruši bērni.
  
  
  "Un jūs vēlaties, lai es viņiem to iedodu, vai ne?"
  
  
  "Un atnesa to atpakaļ," viņš teica. 'Tas ir skaidrs?'
  
  
  "Atnes... un paņem..."
  
  
  "Ne tikai dimanti, bet arī divi senatora bērni." Tas ir tā, kā prezidents to vēlas, ļoti vienkārši.
  
  
  Uzdevumā nebija nekā vienkārša. Nepavisam.
  
  
  "Tas nebūs tik viegli," es teicu.
  
  
  "Tāpēc tu esi šeit, N3." Viņš noguris pasmaidīja, pastiepa roku un ar vienu pirkstu nospieda domofona pogu. "Jūs varat lūgt senatoru ienākt," viņš sacīja sekretāram. "Jums labāk to dzirdēt no pirmavotiem." Tad jums būs mazāka iespēja kļūdīties, Nik. Nevarēja noliegt, ka senators Golfīlds atstāja iespaidu... Viņam bija kvadrātveida un asi izteikta seja, taču tā vairs nebija pašapziņu un apņēmību izstarojoša vīrieša seja. Ieejot kabinetā, viņš izskatījās bāls un noguris. Viņš iekrita krēslā un ļāva Vanagam iepazīstināt ar sevi.
  
  
  "Tie ir tikai bērni, pusaudži," viņš nomurmināja. "Es nevaru izturēt, ka cilvēki var vienkārši nolaupīt bērnus un nogalināt tos, neuztraucoties par to. Un es tiešām domāju, ka Melnā septembra kustība ir necilvēcīga. Viņi atrada pāris ķīlniekus... uz mana rēķina.
  
  
  Uz mūsu visu rēķina, es pie sevis nodomāju.
  
  
  Golfīlds paskatījās manā virzienā un skumji pakratīja galvu. — Jūs man ļoti ieteica, Kārtera kungs. Vanags saka, ka jūs esat vienīgais, kurš var tikt galā ar to.
  
  
  "Paldies, ka uzticējāties man, senator," es atbildēju. "Bet vai es varu jums kaut ko pajautāt, pirms tu man pastāsti, kas tieši notika?"
  
  
  "Noteikti."
  
  
  "Kāpēc jūs nesazinājāties ar Nepālas valdību? Kāpēc visa šī slepenība? Kāpēc klusēt? Varbūt tas ir muļķīgs jautājums, bet es domāju, ka tas bija pamatots jautājums.
  
  
  "Tas nav stulbs jautājums, Kārtera kungs," atbildēja senators. Viņš izvilka no jakas kabatas saburzītu baltu aploksni. Ņemot vērā papīra stāvokli, es pieņēmu, ka daudzi cilvēki to jau ir pētījuši.
  
  
  Viņš man to iedeva, un es to rūpīgi izpētīju. Tam bija Grieķijas pasta zīmogs, un tas tika nosūtīts no Atēnām. Iekšā bija lapa, kas bija iespiesta kā kopiju kopija, bez ūdenszīmēm, glīti salocīta trīs daļās. "Mašīnvēstule," es atzīmēju. – Ak, viņi ir ļoti profesionāli, Kārtera kungs. Gandrīz biedējoši,” senators tumši nomurmināja.
  
  
  Vēstulei bija šāds saturs:
  
  
  SENATORS: DŽINIJA UN MARKS JOPROJĀM IR DZĪVI. BET NE ATĒNĀS. VIŅIEM NEPĀLĀ IR LABA VESELĪBA. JUMS JĀSAMAKSĀ MUMS VIENS MILJONS ASV DOLĀRU, LAI TOS VĒLREIZ skatītos. BET NE SKAIDRĀ. MAKSĀJUMS JĀVEIC DIMANTOS. MĒS JUMS PAZIŅOSIEM PAR LĪGUMU, CIKL IESPĒJAMS ĀTRĀK. NEMĒĢINĀT BĒRNU ATRAST. JA NEPĀLĀS VALDĪBAI TIKS PAZIŅOTI, VIŅI TIKS NOBEIGTI. DIMANTIEM ŠEIT JĀBŪT ŠĪ MĒNEŠA 27.DATU. NE VĒLĀK, VAI BĒRNI TIKS NOBEIGTI. NEMĒĢINĀT SAZINĀT. MĒS JUMS VISU IZSKAIDROSIM LAICĪGI.
  
  
  "Tas būs pēc divām nedēļām," sacīja Vanags. "Divas nedēļas pirms šo spīdīgo lietu iegādes un došanās uz Katmandu".
  
  
  ES jautāju. - "Kāpēc Katmandu? Kāpēc ne cita pilsēta?"
  
  
  "Es vakar pēcpusdienā runāju ar savu meitu," atbildēja senators. “Zvans tika izsekots galvenajam telegrāfa birojam Katmandu, kas arī apkalpo visu valsti. Pat mājas ar privātajiem telefoniem nav aprīkotas tālsarunu veikšanai.”
  
  
  - Ko viņa tev teica?
  
  
  "Ļoti maz, atvainojiet, ka jāsaka. Viņi neļāva viņai runāt ar mani ilgāk par minūti. Bet viņa apstiprināja visu, ko jūs tikko izlasījāt. Viņa man teica, ka viņi ir izmisuši. Un viņa man pastāstīja, kam tā nauda domāta.
  
  
  “Jā, Vanags man teica, ka viņi ir šeit tevis dēļ. Jebkas cits?'
  
  
  "Nekas," viņš teica. "Viņa un Marks ir drošībā... tik droši, cik viņiem jābūt, tas ir. Un viņa ir nobijusies, Kārter. Dievs, šis bērns ir nobijies.
  
  
  "Es viņu nevainoju," es nomurminu. — Tā nav patīkama pieredze kādam, kurš... cik vecs, jūsuprāt, ir jūsu bērniem, senator Golfīld?
  
  
  "Sešpadsmit, apritēja pirms diviem mēnešiem." Viņš salika rokas klēpī un mēģināja noturēties, bet es redzēju kā viņš trīcēja un nespēja valdīt emocijas. "Es precīzi izpildīju viņu norādījumus," viņš beidzot teica. “Man nebija ne jausmas, ka uz spēles ir likta starptautiskā drošība, līdz man nepaziņoja, kāpēc bērni tiek turēti aizturēti, lai saņemtu izpirkuma maksu. Bet tagad, kad pastāv iespēja, ka Nepāla kļūs par Pekinas satelītvalsti..."
  
  
  "...ir obligāti jāaptur revolucionāri," pārtrauca Hoks.
  
  
  "Tieši tā," atbildēja Golfīlds.
  
  
  - Kā ar miljonu dolāru?
  
  
  "Prezidents par to jau ir parūpējies," man teica Vanags. "Tātad mans uzdevums tagad ir nopirkt neapstrādātos dimantus un piegādāt tos līdz šī mēneša divdesmit septītajam datumam, nogādāt drošībā divus senatora bērnus un pēc tam atdot akmeņus," es teicu. "Tas man nedod daudz laika."
  
  
  "Mums nav izvēles," Vanags drūmi sacīja. – Vai jūs domājat, ka varat tikt galā?
  
  
  - Es darīšu visu iespējamo, ser. Bet vēl viena lieta... Paskatījos uz Vanagu, kuram starp tievajām, saspiestajām lūpām bija iespīlēts jauns cigārs. "Kā tieši es varu saņemt šos dimantus caur muitu uz robežām, kuras es šķērsoju?"
  
  
  "Kontrabanda." viņš atbildēja. Viņš pievērsa skatienu man.
  
  
  "Kontrabanda, kungs? Viņš pamāja. "Bet ir dažas lietas, ko var sakārtot..."
  
  
  Mani pārtrauca Vanaga vienmuļā balss. "Baltais nams nevēlas, lai tajā iesaistītos cita valdība. Tam vajadzētu būt pilnīgi mūsu biznesam un pilnīgi slepenam. Ja mēs kādam citam, īpaši Nepālas valdībai, pateiksim, ka uz šo valsti nosūtīsim dimantus 1 miljona dolāru vērtībā, mums, iespējams, būs jāsniedz kaut kāds paskaidrojums. Mums vienkārši nav laika izdomāt saprātīgu stāstu."
  
  
  Senators Golfīlds piespieda pirkstus pie deniņiem. “Kas zina, kur šiem partizāniem ir aģenti vai ziņotāji? Ja viņš pat domā, ka Nepālas valdība ir sapratusi šo lietu, tad mani bērni varētu…” Viņš nopūtās. "Tev ir taisnība," es teicu. "Pastāv iespēja, ka tikšu uzraudzīts, tiklīdz viņi uzzinās, ka dimanti ir ceļā."
  
  
  "Lai pārliecinātos, ka ievērojat viņu norādījumus," piebilda Vanags. "Tas nozīmē, ka neviens cits nezina par šo izpirkuma maksu."
  
  
  "Kontrabanda..." Es zināju, ka tas var radīt milzīgus sarežģījumus.
  
  
  - Tas ir vienīgais veids, Nik. Tas ir vienīgais veids, kā mēs varam piegādāt dimantus uz turieni tik īsā laikā un paturēt to visu noslēpumā.
  
  
  Senators Golfīlds piecēlās, pateicoties mums, ka uzņēmāmies šo uzdevumu. Viņa roka bija stingra, un niknais acu skatiens atklāja to, ko viņš noteikti juta iekšā.
  
  
  Kad viņš aizgāja, es pagriezos pret Vanagu. Viņš jau strādāja pie scenārija, kurā es spēlēšu galveno lomu. — Jūs saņemat bankas čeku, Nik. Kaut ko jūs varat pārvērst miljonā dolāru Šveices frankos."
  
  
  — Man šķiet, ka man nekavējoties jāķeras pie darba, ser?
  
  
  "Rīt." Viņš izvilka no rakstāmgalda atvilktnes dzeltenu piezīmju grāmatiņu un rūpīgi pētīja, ko bija uzrakstījis. "Bet pirms došanās uz Amsterdamu, apmeklējiet savu zobārstu."
  
  
  -Kungs?
  
  
  – Pietiek ar savu zobārstu. Tas ir pārbaudīts un nerada drošības risku. Tomēr nestāstiet viņam vairāk par darbu, ko vēlaties, lai viņš darītu.
  
  
  Man patika klausīties to daļu, kuru AH bija laiks izdomāt. Man vēl bija daudz jāizdomā, kad radās situācijas.
  
  
  Pabeidzis instruktāžu, Vanags piecēlās no vietas. - Es paļaujos uz tevi, Nik. Prezidents un, jāsaka, Golfīlds paļaujas uz šīs misijas panākumiem.
  
  
  Bija vēl daudz kas jāsakārto, pirms iekāpu lidojumā uz Amsterdamu.
  
  
  Cita starpā bija tā vizīte pie mana zobārsta, kur mani sauca kā Niks Kārters.
  
  
  Bet ne kā: Kārters, Niks, Killmaster N3.
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Visi saņēma savus pasūtījumus.
  
  
  Golfīldam klājās viegli. Kad viņš saņēma ziņu no nolaupītājiem, viņam teica, ka kurjers būs Nikolass Kārters no viņa paša biroja. Mēs negribējām riskēt. Es parasti izliekos, ka esmu no Amalgamated Press and Wire Services, taču Vanags nedomāja, ka tas darbotos kā aizsegs, it īpaši, ja es pārvietojos tik tālu no mājām.
  
  
  AH rīkojumi bija daudz tiešāki. Baltais nams vēlējās, lai misija noritētu bez aizķeršanās. Ja kaut kas noiet greizi, ja viss nenotiek saskaņā ar plānu, Hoks radīs prezidenta bažas.
  
  
  Mani rīkojumi man jau bija doti uz zelta paplātes manas instruktāžas laikā Houka birojā. Tieši pirms es grasījos doties ar taksometru uz lidostu, viņš visu salika atpakaļ. "Nik, viss ir atkarīgs no jums," sacīja Vanags. "Nekādas revolūcijas. Nav mirušu bērnu. Netrūkst dimantu.
  
  
  Viss, ko es varēju darīt, bija pamāt. Tā bija, maigi izsakoties, neveiksmīga situācija ar lielu rūpīgu, bet pārsteidzīgu plānošanu, kas, iespējams, bija viens no daudzajiem iemesliem, kāpēc es iepriekšējo dienu pavadīju, apmeklējot savu zobārstu Bērtonu Čalīru.
  
  
  "Nik, tu nerunā nopietni..." viņš teica.
  
  
  Un es teicu: "Bērt, izdari man pakalpojumu un nejautā man neko." Ticiet man, manam vājprātam ir iemesls. Turklāt, cik ilgi mēs esam pazīstami?
  
  
  'Profesionāli? Pieci gadi.'
  
  
  "Septiņi," es izlaboju. "Tātad, ja es jums lūgtu īpašu kroni vienam no maniem apakšējiem molāriem, ko jūs darītu?"
  
  
  Viņš nopūtās un paraustīja plecus, veltot man nogurušu zobārsta smaidu. "Tad es uzlikšu īpašu kroni, neprasot, kam tas paredzēts."
  
  
  "Tu esi labs puisis, Bērton Čaljē," es teicu. Tad es atspiedos krēslā un atvēru muti.
  
  
  Čaljē ķērās pie darba, neko vairāk neteicot.
  
  
  Priecājos, ka viņš man uzticējās, jo bez viņa specializētās pieredzes mana misija būtu sākusies uz nepareizās pēdas, pareizāk sakot, nepareizā zoba. Šīs lietas man bija prātā, kad es iekāpu 747 reisā uz Schiphol, Amsterdamā. Kad stjuarte atgriezās ar manu dubulto viskiju un ūdeni, es ļāvu acīm klīst pār viņas ķermeni, sajutu viņu ar izsalkušu skatienu, tad paskatījos uz visiem cilvēkiem, kas strādāja AH īpaši slepenajās laboratorijās. Viņi ir nepārspējami varoņi, jo bez viņu zināšanām un prasmēm mana misija nekad nebūtu sākusies pareizi. Tobrīd lidmašīnas vēderā ligzdojās audekla čemodāns ar skaistāko dubultdibenu, ko jebkad radījušas cilvēka rokas. Bez šī gudri noslēptā nodalījuma es nekad nebūtu varējis izvest Vilhelmīnas Luger caur lidostas mazāk izsmalcināto elektronisko aprīkojumu, nemaz nerunājot par diviem pārējiem maniem favorītiem — Hugo duncis un Pjēra miniatūru bumbu.
  
  
  Tomēr tā bija dīvaina sajūta tur augšā, tūkstoš pēdu virs Atlantijas okeāna, bez maniem trim dārgajiem pavadoņiem, pie kuriem es biju tik ļoti pieradis. Es nebiju piesprādzējis plecu maciņu, ko parasti nēsāja Luger. Zamšādas apvalks, ko parasti nēsā uz duncis, nebija piesprādzēts pie mana apakšdelma. Un pret manu augšstilbu nerīvējās nekāda metāla lietiņa: maza gāzes bumba, ko es mīļi nosaucu par Pjēru.
  
  
  Nākamās sešas stundas būs visvieglākās no visām, jo, ierodoties Amsterdamā, man nebūs laika atpūsties, sēdēt ar glāzi rokā un ļaut prātam un acīm nedaudz klīst.
  
  
  Šajā brīdī viņi mēģināja atbrīvoties no gardās lietas džinsa svārkos un brūnā zamšādas vestē. Es zināju viņas veidu. Taču es to zināju no rosīgajām Honkongas ielām, Makao gruzdajām azartspēļu midzenēm un bīstamākajām, bet tikpat dzīvīgajām galvenajām Manilas, Singapūras un Taipejas ielām. Cik es varēju nojaust, viņa bija eirāzija, ar neticami gariem, taisniem melniem matiem un izliektāko augumu šajā Vēža tropu pusē.
  
  
  Viņa sēdēja divus sēdekļus tālāk trīs rindā, tuvāk logam; viņas tievie pleci bija saliekti, acis bija uz grāmatu, kuru viņa turēja ar abām tievajām rokām. Es nevarēju palīdzēt. "Vai es jums pastāstīšu, kas notiek simt trīspadsmitajā lappusē?" Es smaidot teicu, cerot, ka viņa atbildēs.
  
  
  Viņa paskatījās uz augšu, ignorējot smīnu, un sacīja ar lielāku neizpratni un atturību, nekā es gaidīju: "Atvainojiet?" Es nedzirdēju, ko tu teici.
  
  
  "Es jautāju, vai nevaru jums pastāstīt, kas notiek simt trīspadsmitajā lappusē."
  
  
  "Nē," viņa teica. "Es jau esmu lapā..." un viņa paskatījās uz savu grāmatu "četrdesmit". Tas nebūtu godīgi.
  
  
  Viņai nebija ne miņas no akcenta. Viņas balss skanēja Centrālamerikā, lai gan ārēji viņai bija daudz noslēpumaino Austrumu pazīmju. - Vai jūs vēlētos iedzert? — jautāju, iepazīstinot sevi. "Paldies," viņa teica. "Mani sauc Andrea. Andrea Evena, Kārtera kungs.
  
  
  "Niks," es automātiski izlaboju.
  
  
  - Labi, Nik. Viņa piesardzīgi, ziņkārīgi un mazliet uzjautrināti paskatījās uz mani. — Es gribētu glāzi vīna.
  
  
  "Balts vai sarkans."
  
  
  "Baltā," viņa teica. "Sarkanvīns ietekmē jūsu zobus." Viņa uz brīdi atvilka lūpas, un es vienā mirklī redzēju, ka viņa vairāk nekā divdesmit gadu laikā nekad nebija pieskārusies sarkanvīnam.
  
  
  "Man ir zobārsts, kurš atdotu visu, lai strādātu pie tik skaistas mutes."
  
  
  – To var izskaidrot dažādi.
  
  
  "Ņem to, kas jums patīk vislabāk," es smaidot teicu un piezvanīju stjuartei.
  
  
  Kamēr vakariņas tika pasniegtas, ļoti atslābinātā Andrea bija samainījusies vietām un tagad sēdēja man blakus. Viņa bija ārštata žurnāliste ceļā uz Amsterdamu, lai rakstītu rakstu sēriju par narkotiku problēmu pilsētas jauniešu vidū. Viņa absolvēja pirms diviem gadiem. Tagad viņa jutās gatava stāties pretī visam, kas varētu notikt. 'Visi?' Es jautāju, cenšoties ignorēt pelēko vielu, kas pārgāja steikam manā šķīvī. "Tev patīk uzdot jautājumus, vai ne, Nik?" viņa teica ne tik daudz kā jautājumu, bet gan kā paziņojumu.
  
  
  "Atkarīgs no tā, kurš."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar savām dziļajām tumšajām acīm un plaši pasmaidīja. Bet, kad viņa paskatījās uz savu šķīvi, smaids pazuda un aiz acīm pagāja mākoņi.
  
  
  "Es domāju, ka nākamie dzērieni būs kārtībā, Juen jaunkundze," es teicu.
  
  
  "Andrea," viņa mani izlaboja.
  
  
  Tāpēc nebija dīvaini, ka no Šipholas uz pilsētu braucām ar vienu taksometru. Un, kad Andrea ieteica viesnīcu Embassy Hotel, kas, viņasprāt, atrodas centrālā vietā un par saprātīgu cenu, man nebija divreiz jādomā par viņas piedāvājuma pieņemšanu. Bet, tā kā bija tāda lieta kā “pārāk tuvu manam kaklam, lai justos labi”, es pārliecinājos, ka mēs reģistrējāmies divās dažādās telpās. Viņa atradās otrpus zālei. Viesnīca atradās Herengrahtā. Daudz anonīmāks par Hiltoni Apollo. Viesnīca Ambassade bija pilnībā aprīkota, bez ārišķīgām frillēm, kuras mīl redzēt amerikāņu tūristi.
  
  
  Katru reizi, kad apmeklēju Amsterdamu, es cenšos paēst restorānā Bali. Viņu īpašais ēdiens ir rīsu galds. Mēs bijām tieši laikā, un, neskatoties uz laika atšķirību, ko abi jutām, nevarēja būt patīkamāks veids, kā pavadīt atlikušo vakaru.
  
  
  Andrea sāka runāt. Viņa stāstīja par savu bērnību, par savu ķīniešu tēvu, amerikāņu māti. Viņa bija prototipiskā kaimiņu meitene, tikai nedaudz civilizētāka, nekā liecina viņas vidusrietumu izcelsme. Un jo ilgāk es skatījos uz viņu, kas sēdēja man pretī galdam, jo vairāk es viņu vēlējos. Iespējams, šī bija mana pēdējā brīvā diena kādu laiku, un es gribēju to izmantot pēc iespējas vairāk.
  
  
  Ārpus restorāna izsaucu taksometru, kas brauca cauri Leidsestraat. Andrea pieliecās pie manis, apslāpēja žāvas un aizvēra acis. "Ceļojot jūs satiekat jaukākos cilvēkus," viņa teica. — Tas bija brīnišķīgs vakars, Nik.
  
  
  "Tās nav beigas," es viņai atgādināju.
  
  
  Es jau biju nosūtījis telegrammu AH, lai pastāstītu, kur apmetos, bet, kad atgriezāmies viesnīcā, pie letes mani negaidīja vēstules. Ja ierēdnis šķita nedaudz ziņkārīgs (un nedaudz greizsirdīgs, es varu iedomāties), es gandrīz nepamanīju. Tobrīd man bija prātā tikai viena lieta, un Andrea nevajadzēja pierunāt, lai pievienotos man istabā, lai iedzertu pēdējo glāzi brendija.
  
  
  "Vienkārši ļaujiet man to salabot," viņa teica; vecais teiciens, kas tomēr nāca no viņas pilnajām, mitrajām lūpām, izklausījās pavisam jauns.
  
  
  Un viņa bija uzticīga savam vārdam. Es tik tikko biju izģērbusies un mēģināju uzvilkt ērtu frotē halātu, kad viņa klusi pieklauvēja pie manas istabas durvīm. Viss, kas viņai nebija jāredz, Vilhelmīna, Hugo un Pjērs, bija droši paslēpts. Es īsi pārbaudīju istabu pēdējo reizi, pirms atvēru viņai durvis.
  
  
  "Man likās, ka esmu drosmīga," viņa teica savā melnajā zīda kleitā, kas karājās pie grīdas. Naktskrekls bija caurspīdīgs. Viņas mazās, stingrās krūtis silti piespiedās pie manis, kad es viņu vilku sev pretī. Kāja izlēca ārā un aizcirta durvis. Ar savu brīvo roku es viņu aizslēdzu un pēc mirkļa uzmanīgi nolaidu gultā.
  
  
  Viņa pakustējās zem manis, mēle izspiedās no mīkstajām un izsalkušajām lūpām. Viņa vairs nav skolniece, un es vairs neesmu skolniece. Es jutu, ka viņas garie nagi zīmē uz manas muguras sarežģītus rakstus. Viņas mēle iespiedās manā mutē, kad es skrēju ar rokām augšup pa viņas augšstilbiem, vēloties viņu izpētīt.
  
  
  "Lēnām, lēnām, Nik," viņa čukstēja. "Ir daudz laika."
  
  
  Taču nepacietība mani pārņēma, un, kad viņa pastiepa roku un atpogāja manu halātu, es vairs negaidīju. Halāts gulēja aizmirsts uz grīdas blakus gultai. Mīkstajā dzeltenajā gaismā viņas āda šķita dzeltenbrūna, gluda un elastīga. Es nevarēju beigt skatīties uz viņu, kad viņa izstiepās un izpleta kājas, lai ļautu manām acīm apbrīnot mīksto kažokādu starp viņas augšstilbiem. Es apglabāju viņā savu seju, pagriezos, lai viņa uzzinātu visu par mani. Viss, izņemot to, ka pēc mana vārda parādītos apzīmējums N3.
  
  
  Mirdzums pazuda no viņas ādas. Tagad bija izgaismota tikai mana ceļojuma modinātāja seja. Tumšā istabā es redzēju, cik pulkstens. Trīs stundas, trīs. Es gaidīju, kad acis pieradīsies pie gandrīz pilnīgas tumsas. Tad lēni un klusi noslīdēju no gultas un piecēlos kājās. Es paskatījos uz viņu lejā. Viņas seja pagriezās pret mani, un viņa pacēla roku pie lūpām kā mazu dūri, kā novītusi puķe. Viņa izskatījās kā bērns, neaizsargāta. Es cerēju, ka viņa mani nepievils.
  
  
  Es atradu viņas istabas atslēgu, kur viņa to nometa uz grīdas. Es atkal paskatījos uz viņu. Andreas elpošana bija dziļa un vienmērīga, un tas neliecināja par to, ka viņa izliekas guļam vai nevainīga. Bet kaut kas grauza manu prātu, sestā paaugstinātas apziņas sajūta, kas man laupīja mieru, kas manam ķermenim tik ļoti bija vajadzīgs.
  
  
  Esmu pārāk ilgi nodarbojies ar šo spiegu biznesu. Atkal un atkal biju spiests pieņemt lēmumus un riskēt. Tā bija arī šovakar, un, izejot no istabas, vēlējos pārliecināties, vai mani dzīvnieciskie instinkti nav stājušies veselā saprāta vietā.
  
  
  Koridors bija tukšs, biezais plīša paklājs apslāpēja manus soļus. Atslēga gludi ieslīdēja slēdzenē. Pagriezu rokturi un iegāju iekšā. Viņa atstāja savu čemodānu uz gultas, plaši atvērtu, atklājot drēbju un tualetes piederumu kaudzi. Viņas Gucci plecu soma kā trofeja stāvēja uz koka skapīša blakus gultai. Es atsprādzēju sprādzi un rakņājos pa saturu. Es meklēju Andrea pasi, cerot, ka tā apstiprinās visu, ko viņa man bija teikusi.
  
  
  Taču tas tā nebija.
  
  
  Nākamajā rītā mēs atkal mīlējāmies. Bet saldā, patīkamā tirpšanas sajūta, ko es jutu pagājušajā naktī, bija pazudusi. Saule jau bija augstu metāliski zilajās debesīs, kad izgāju no viesnīcas, joprojām bez pierādījumiem, kas man šķita vajadzīgi. Varbūt viņa bija tieši tā, ko viņai teica, parasta jauktas asiņu amerikāniete. Bet līdz brīdim, kad ieraudzīju viņas pasi, es nedomāju būt ne uz pusi tik uzticama, ne uz pusi tik uzticama kā pagājušajā naktī.
  
  
  Ja Andrea pamanīja garastāvokļa izmaiņas, viņa to neizrādīja. Man bija žēl, man bija šausmīgi žēl, bet es nebiju atvaļinājumā, un man bija pārāk daudz darāmā, lai uztraukties par viņas jūtu aizskārumu.
  
  
  Uzreiz pēc sātīgām brokastīm es ierados Credit Suisse. Ne daudzi cilvēki vienkārši ierodas ar miljonu dolāru čeku. Tiklīdz es paziņoju par saviem nodomiem, mani sagaidīja uz sarkanā paklāja. Van Zuiden kungs, viens no direktoriem, ieveda mani savā privātajā birojā. Pēc pusstundas viņš personīgi bija saskaitījis nedaudz vairāk par trim miljoniem Šveices franku.
  
  
  "Es ceru, ka viss ir kārtībā, Kārtera kungs," viņš teica pēc tam.
  
  
  Es viņam apliecināju, ka nevaru būt apmierinātāks. Tad es aizdedzināju Virdžīniju ar iniciāļiem "NC", kas uzspiests uz filtra. "Varbūt jūs būtu tik laipns un palīdzētu man vēl kādā mazā lietā," es teicu.
  
  
  — Un par ko ir runa, Kārtera kungs?
  
  
  Es ļāvu dūmiem izplūst no mutes kaktiņa. "Dimanti," es teicu ar platu smaidu.
  
  
  Van Zuyden man sniedza visu nepieciešamo informāciju. Lai gan Antverpene un Amsterdama ir divi lielākie dimantu centri Eiropā, es gribēju iepirkties, nepievēršot sev pārāk lielu uzmanību. Cik zināju, mani jau tobrīd vēroja viens vai vairāki šerpu aģenti.
  
  
  Patiesībā, kad pēc dažiem mirkļiem izgāju no bankas, man bija neskaidra un neomulīga sajūta, ka man seko. Es apstājos, lai apbrīnotu loga displeju. Ne tik daudz tāpēc, ka kaut ko meklēju, bet gan tāpēc, ka loga stikla atspīdums deva iespēju izpētīt ielas otru pusi. Šķita, ka kafejnīcas priekšā kāds vilcinājās, viņa seja bija paslēpta ēnā. Kad es sasniedzu stūri, es paraustīju galvu, bet es redzēju tikai cilvēkus, kas iepērkas un cilvēki devās uz darbu.
  
  
  Un tomēr sajūta nepazuda, kad nedaudz vēlāk ierados Grand Central Station. Satiksme uz Damrak bija pārāk noslogota, lai redzētu, vai manam taksometram tiek sekots. Kad nokļuvu stacijā, man bija vieglāk saplūst ar pūli. Es nopirku biļeti turp un atpakaļ uz Hāgu, kas ir apmēram piecdesmit minūtes ar vilcienu. Brauciens pagāja bez starpgadījumiem. Mans vajātājs, ja mana iztēle ar mani nebūtu izspēlējusi nežēlīgu joku, noteikti bija pazudusi kaut kur starp banku un Lielo centrālo staciju.
  
  
  Netālu no Mauritshuis, viena no labākajiem mazajiem muzejiem visā Eiropā, es atradu meklēto, līkumoto, šauro ieliņu. Hooistraat 17 bija maza un anonīma māja, nedaudz platāka nekā tipiskās Amsterdamas kanāla mājas.
  
  
  Piezvanīju un gaidīju, skatīdamies uz ielas, lai kliedētu pēdējās šaubas, ka mana ierašanās Hāgā ir palikusi nepamanīta. Taču Hooistraat bija tukšs, un pēc dažiem mirkļiem durvis atvērās, un es ieraudzīju vīrieti ar pietvīkušu, spilgti sarkanu seju, kas vienā rokā satvēra rotaslietu lupatu, bet ar otru atspiedās pret durvīm.
  
  
  "Labdien," es teicu. Van Zuyden kungs no Credit Suisse domāja, ka mēs varētu veikt uzņēmējdarbību. Tu...'
  
  
  "Clas van de Heuvel," viņš atbildēja, nemēģinot mani aicināt. - Kādu biznesu jūs domājat, kungs?...
  
  
  "Kārter," es teicu. Nikolass Kārters. Vēlos iegādāties rupjus akmeņus. Almazovs.
  
  
  Vārdi karājās gaisā kā burbulis. Bet galu galā burbulis pārsprāga, un viņš teica: “Pareizi. Pa labi.' Viņa akcents bija smags, bet saprotams. "Šeit lūdzu."
  
  
  Viņš aizvēra un aizslēdza durvis aiz mums.
  
  
  Van de Heuvels veda mani pa vāji apgaismotu koridoru. Beigās viņš atvēra smagās tērauda durvis. Tūlīt es samiedzu acis, uz brīdi apžilboties no spilgtās saules gaismas, kas ieplūst perfekti kvadrātveida telpā. Tas bija viņa birojs, viņa lielais patvērums. Kad viņš aiz mums aizvēra durvis, manas acis ātri paskatījās apkārt.
  
  
  "Sēdieties uz krēsla, Kārtera kungs," viņš teica, norādot uz krēslu, kas stāvēja blakus koka galdam, kas bija pārklāts ar garu melnu samta galdautu. Galds stāvēja tieši zem milzīga loga, pa kuru ieplūda saules gaisma; vienīgā īstā vieta, kur spriest par dimantu kvalitāti.
  
  
  Pirms Klāss van de Heuvels paguva kaut ko pateikt, es ieķēros iekškabatā un aptaustīju mierinošo Vilhelmīnas maciņu. Tad es izņēmu 10x juveliera lupu un noliku lupu uz galda. Van de Heuvela apaļajā, platajā sejā spēlējās vāja smaida ēna.
  
  
  "Es redzu, ka jūs neesat amatieris, Kārtera kungs," viņš apstiprinoši nomurmināja.
  
  
  "Šajās dienās jūs to nevarat atļauties," es atbildēju. Killmaster rangs ietvēra daudz vairāk nekā tikai zināšanas par ieročiem, karatē un spēju pārspēt pretiniekus. Jums bija jāspecializējas daudzās lietās, tostarp dārgakmeņos. “Esmu šeit, lai trīs miljonus Šveices franku pārvērstu rupjos akmeņos. Un man vajag akmeņus, kas sver ne vairāk kā piecdesmit karātus."
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka varu jums noderēt," bez mazākās vilcināšanās atbildēja mans saimnieks.
  
  
  Ja van de Heuvels bija pārsteigts, viņa sejas izteiksme neliecināja par šo apjukumu. No metāla skapja tieši iepretim vietai, kur es sēdēju, viņš izvilka paplāti, kas bija pārklāta ar tādu pašu samtu kā uz galda. Pavisam bija seši maisi ar akmeņiem. Ne vārda neteicis, viņš man pasniedza pirmo.
  
  
  Dimanti bija ietīti salvešpapīrā. Uzmanīgi noņēmu iepakojumu un aizturēju elpu. Manu acu priekšā zibēja spilgtās varavīksnes krāsas, izšaujot iesprostotas uguns dzirksteles. Šķita, ka akmeņi bija izcilas kvalitātes, taču es nevarēju to droši zināt, kamēr nepaskatījos uz tiem caur palielināmo stiklu.
  
  
  Es gribēju tikai augstākās kvalitātes dimantus, jo tie, iespējams, būs jāpārdod tālāk atklātā tirgū. Ja tie sākotnēji būtu sliktas kvalitātes, AH nekad nespētu atgūt savus 1 miljonu USD ieguldījumus. Tāpēc es nesteidzos, ievietoju palielināmo stiklu labajā acī un paņēmu vienu no akmeņiem. Turot to starp īkšķi un rādītājpirkstu, es paskatījos uz to caur palielināmo stiklu. Es apgriezu lielo raupjo akmeni savā rokā un redzēju, ka tas ir tik ideāls, kā šķita ar neapbruņotu aci. Akmens bija pareizā krāsā, bez mazākās dzeltenuma piezīmes, kas mazinātu tā vērtību. Defektu nebija, izņemot nelielu sodrēju gar vienu no sāniem. Bet citādi palielināmais stikls neatklāja nevienu ventilatoru, nekādu ieslēgumu, nekādu burbuļu, nekādu mākoņu vai citus plankumus.
  
  
  Es to darīju vairāk nekā divdesmit reizes, izvēloties tikai tos akmeņus, kas bija absolūti tīri un baltā krāsā. Dažiem bija oglekļa traipi, kas iekļuva tik dziļi iekšā, ka sabojāja pilnību. Citiem bija kristāla svītras, un vairāk nekā vienam bija neizskatīgs migla, no kura var izvairīties ikviens gudrs dimantu pircējs.
  
  
  Beidzot pēc stundas man bija akmeņu kolekcija, kas svēra nedaudz mazāk par sešsimt karātu.
  
  
  Van de Heuvels jautāja, kad esmu pabeidzis. — Vai esat apmierināts ar savu izvēli, kungs? Kārters?
  
  
  "Viņi nešķiet slikti," es teicu. Es izņēmu no iekšējās kabatas Šveices franku žūksni.
  
  
  Van de Heuvels turpināja stingri ievērot biznesa etiķeti. Viņš aprēķināja rotaslietu kopējās izmaksas un uzrādīja man rēķinu. Tas bija nedaudz mazāk par trim miljoniem franku, ko atvedu no Amsterdamas. Kad rēķināšana bija beigusies, viņš paklanījās. "Glik be atslakha," viņš teica. Šie ir divi jidiša vārdi, ko dimantu tirgotājs izmanto, lai pieņemtu lēmumu par pirkumu un piesaistītu cilvēku savam vārdam. Paldies, Van de Heuvela kungs, — es atkārtoju. "Tu man ļoti palīdzēji."
  
  
  "Tāpēc es esmu šeit, Kārtera kungs." Viņš noslēpumaini pasmaidīja un veda mani uz durvīm.
  
  
  Dimanti tika droši glabāti alumīnija caurulē, kas ir līdzīga cigāros izmantotajam tipam, kas bija cieši noslēgta. Uzkāpjot uz Hooistraat, es tik tikko dzirdēju, ka Klāss van de Heuvels aiz manis aizvēra ārdurvis. Saule jau bija zemu bez mākoņainajām debesīm. Drīz jau iestājās krēsla, tāpēc es steidzos pa pamestajām ielām, vēloties nokļūt stacijā un atgriezties Amsterdamā.
  
  
  Uz Amsterdamu stundā kursē apmēram trīs vilcieni, tāpēc man nevajadzēja steigties. Taču, iestājoties krēslai, mans apjukums pastiprinājās. Taksometru neredzēju, un drēgns, auksts vējš pūta pret mani no ziemeļaustrumiem. Es uzgriezu mēteļa apkakli un paātrināju gaitu, modrāka un piesardzīgāka nekā jebkad agrāk. Man bija dimanti miljona dolāru vērtībā. Un viņiem vēl priekšā bija daudzi tūkstoši jūdžu līdz Nepālas karalistei. Pēdējā lieta, ko es gribēju, bija zaudēt savu izpirkuma maksu, izpirkuma maksu, ar kuru šerpi pirktu ieročus, lai sāktu savu revolūciju.
  
  
  Man aiz muguras atskanēja soļi, kad es steidzos stacijas virzienā. Es atskatījos un ieraudzīju tikai vecas sievietes izliektu figūru, kuru noslogoja pārslogota iepirkumu maisiņa svars. Aiz viņas gulēja pamesta aleja, kas izklāta ar kokiem; tikai pagarinot ēnas, metot to dīvainās formas uz asfalta. Neesi muļķis, es sev teicu.
  
  
  Bet kaut kas likās nepareizi, kaut kas tāds, ko es nevarēju saprast. Ja man sekoja, tad tas, kurš man sekoja, bija neredzams. Tomēr es neplānoju būt apjucis, kamēr nenonācu Amsterdamā un noliku akmeņus viesnīcas seifā. Tikai tad es ļautu sev pagaidu greznību atviegloti nopūsties.
  
  
  Desmit minūšu gājiens no Hoostraat līdz stacijai bija beidzies, pirms es to sapratu. Vilciens ieradās pēc piecām minūtēm, un es pacietīgi gaidīju uz perona, cenšoties atturēties no pieaugošā sastrēgumstundu pasažieru pūļa. Es joprojām biju modrs, bet manas nepārtraukti kustīgās acis neuztvēra neko, kas šķita vismazāk aizdomīgs, neko, kas varētu izraisīt vismazāko satraukumu. Paskatījos gar peronu, ieraudzīju vilcienu tuvojoties un pie sevis pasmaidīju.
  
  
  Neviens nezina, kas tu esi un kur tu esi bijis, es sev teicu, nenovēršot acis no tuvojošā vilciena. Dzirksteles lidoja no sliedēm kā krāsaini dimantu uzplaiksnījumi briljantos. Es sakrustoju rokas un jutu alumīnija caurules nomierinošo izspiedumu. Tad es jutu, ka kāds pieskaras manām kabatām, viltīga roka, kas parādījās no nekurienes.
  
  
  Brīdī, kad man ausīs atskanēja apdullinoša vilciena skaņa, es atmetu kreiso kāju atpakaļ. Sitienam pa muguru jeb dy-it tsya-ki vajadzēja salauzt ceļgala vāciņu tam, kurš mēģināja saritināt manas kabatas aiz muguras. Bet, pirms es kādam trāpīju, mani uz priekšu pagrūda pāris spēcīgas rokas. Es satricināju un kliedzu, cenšoties noturēties taisni. Sieviete kliedza, un es ķēros pie retinātā gaisa un neko citu. Es nolaidos uz sliedēm ar šausmīgu triecienu, kad vilciens ripoja pa sliedēm, tūkstošiem tonnu dzelzs un tērauda, kas bija gatavi mani saspiest kā pankūku.
  
  
  Ļoti asiņaina pankūka.
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Man nebija laika domāt.
  
  
  Es rīkojos instinktīvi. Neatkarīgi no tā, kāds spēks man bija palicis, es ieripos uz sāniem šaurajā telpā starp platformu un margām. Vilciena rūkoņa un mežonīgā svilpe piepildīja manas ausis. Es piespiedu muguru pret platformas malu un aizvēru acis. Viena pēc otras steidzās kariete steidzās man garām. Karstas dzirksteles apņēma mani, un slikts vējš, tāpat kā paša elles suņa karstā elpa, metās pāri maniem vaigiem, līdz man likās, ka mana āda apdegs.
  
  
  Tad atskanēja spalga bremžu čīkstēšana. Uzreiz pēc tam gaisā atskanēja sieviešu kliedzieni, līdzīgi kā izbiedētu dzīvnieku kliedzieni džungļos. Kad es atkal atvēru acis — biju tās aizvērusi pret putekļiem un dzirkstelēm —, es skatījos uz viena vagona riteņiem. Ļoti lēni tie atkal sāka griezties tā, ka pēc dažiem mirkļiem piepilsētas vilciens sāka braukt atpakaļgaitā.
  
  
  "Tu to izdarīji, Kārter," es nodomāju. Tāpēc esiet mierīgs, atvelciet elpu un padomājiet par to, kādam vajadzētu būt jūsu nākamajam solim. Bīstamās situācijās biju nonācis arī iepriekš, taču šoreiz biju tuvāk nāvei nekā jebkad agrāk. Viena lieta ir dusmīga svina lode, kas lido gar tavu galvu, un pavisam cita lieta, kad pār tevi grasās dārdēt vesels vilciens, lokomotīve ar piecpadsmit vagoniem. Ja nebūtu šīs šaurās vietas starp platformu un sliedēm, Killmaster N3 vairs nepastāvētu. Tad mans ķermenis būtu izkaisīts pa sliedēm sīku ādas gabaliņu, kaulu un sasmalcinātas smadzeņu vielas kaudzē.
  
  
  Pēkšņi atkal kļuva gaišs. Es uzmanīgi pacēlu galvu un ieraudzīju duci izbiedētu un neuzticīgu acu. Likās, ka stacijas priekšnieks, konduktors un pasažieri atviegloti uzelpoja vienlaikus. Es piecēlos, trīcēdama. Manas drēbes bija saplēstas, ķermenis bija sasists un sāpīgs, it kā es būtu cietis vienu no vissliktākajiem sitieniem manā dzīvē. Bet es izdzīvoju, un dimanti joprojām bija drošībā, pateicoties īpaši izstrādātam maciņam, ko es piesprādzēju pie rokas iekšpuses, līdzīgi kā zamšādas apvalku, ko Hugo visu laiku sargāja. Alumīnija korpuss cieši iederējās maciņā, un neviens kabatas zaglis to nekad nevarētu atrast neatkarīgi no dārdošas vilciena palīdzības vai bez tā.
  
  
  Diriģents ātri teica holandiešu valodā: "Kā tev iet?"
  
  
  "Perfekti." Angļu valodā es piebildu: “Es jūtos labi. Paldies.'
  
  
  'Kas notika?' viņš jautāja, pastiepdams roku un palīdzot man uzkāpt uz platformas.
  
  
  Kaut kas lika man par to apklust. "Es zaudēju līdzsvaru," es teicu. "Nelaimes gadījums." Ja tas būtu atkarīgs no manis, es negribētu, lai tajā iesaistītos policija.
  
  
  "Pēc dāmas teiktā, uzreiz pēc tam, kad jūs kritāt, vīrietis skrēja pāri platformai," sacīja vadītājs. Viņš norādīja uz sev blakus esošo pusmūža sievieti, kura ar krīta bālu seju un drūmu sejas izteiksmi skatījās.
  
  
  "Es neko nezinu," es atbildēju. "Es... es paklupu, tas arī viss."
  
  
  "Tad jums turpmāk jābūt uzmanīgiem, ser," sacīja stacijas priekšnieks ar skaidru brīdinājumu balsī.
  
  
  – Jā, es tam sekošu līdzi. Tas bija negadījums, tas arī viss,” es atkārtoju.
  
  
  Konduktors atgriezās priekšējā vagonā, un vilciens lēnām atgriezās savā sākotnējā vietā. Pasažieru pūlis turpināja skatīties uz mani, taču viņu ziņkārīgās, ziņkārīgās acis bija daudz laipnākas nekā vilciena, kas mani tikko gandrīz nogalināja. Kad durvis atvērās, es apsēdos un turēju acis uz ceļiem. Dažu minūšu laikā mēs lidojām pa Hāgas nomalēm un devāmies atpakaļ uz Amsterdamu.
  
  
  Stundas brauciens man deva daudz laika visu pārdomāt. Es nevarēju zināt, vai uzbrucējs varētu būt saistīts ar šerpiem. Viņš vai viņa varēja būt parasts kabatzaglis, kurš mani sajauca ar bagātu amerikāņu biznesmeni-tūristu. Vēl viena iespēja bija tāda, ka tos nosūtīja Van de Heuvels, lai atgrieztu dimantus un ieliktu kabatā trīs miljonus Šveices franku. Bet van Zuyden no bankas man apliecināja, ka van de Heuvels ir ārkārtīgi uzticams. Es šaubījos, ka viņam ir laiks vai vēlme izdomāt tik viltīgu dubultspēli. Nē, tam bija jābūt kādam citam, lai gan man nebija ne jausmas par viņa identitāti. Vīrietis vai sieviete, pārģērbušies par vīrieti, aizbēg pāri platformai. Tas bija viss, kas man bija jāuzmin. Un tas nebija tik daudz.
  
  
  Es nevarēju nedomāt, vai šerpi būtu nolēmuši vērsties pie senatora, lai saņemtu papildu izpirkuma maksu, tiklīdz viņi būtu dabūjuši rokās neapstrādātus dimantus. Ja tas tā ir, tad viņiem manā nāvē nav ko zaudēt... ja vien viņiem ir šie dimanti. Un, ja šo cilvēku nav sūtījuši šerpi, tad tas varētu būt kāds cits, kas viņam strādāja, vai kāds, kuram izdevās iefiltrēties revolucionārajā organizācijā. Bet joprojām nevarēja zināt, kurš risinājums ir piemērots. Tā izskatījās pēc atslēgas kabatā, bet nebija slēdzenes, lai to pielaikotu. Vismaz viena lieta bija skaidra: Amsterdama man vairs nebija droša, un jo ātrāk es izkļūšu no šīs pilsētas, jo labāk. Nolēmu nākamajā rītā sarunāt ceļojuma turpinājumu.
  
  
  Bet pirms to darīšu, vispirms uzzināšu, kā rotaļīgā un netraucētā eirāzijas meitene pavadīja savu dienu. Viņa varētu labi apmeklēt Hāgu. Un tā nebūtu nejaušība, es domāju.
  
  
  Turklāt tā nebija īpaši priecīga doma. Nepavisam.
  
  
  Es atstāju savas istabas atslēgu uz galda. Tur viņš mani gaidīja ar ziņu. Es atlocīju kvadrātveida papīra lapu un izlasīju: Kā būtu, ja tu atnāktu uz manu istabu pēc dzēriena pulksten piecos? Andrea.
  
  
  Protams, es domāju, cerot, ka viņa man parādīs Amerikas pasi. Šis ir arī aizraujošs stāsts par to, kā viņa pavadīja savu dienu. Tāpēc es uzgāju augšā, ieslēdzos savā istabā un gandrīz trīsdesmit minūtes nostāvēju svelmi karstā dušā. Tas, skūšanās un drēbju maiņa mani atgrieza uz pareizā ceļa. Es atstāju dimantus viesnīcas seifā, jo bija pārāk riskanti tos turēt istabā. Es vairs neriskēju, ja varētu kaut ko darīt lietas labā.
  
  
  Vilhelmīnas Luger bija neskarts, neskatoties uz kritienu, ko es piedzīvoju. Es to pārbaudīju, pirms ieslidināju atpakaļ maciņā, ko valkāju zem jakas. Tad, pēdējo reizi paskatoties spogulī, es izgāju no istabas un noteikti aizslēdzu aiz sevis durvis. Es gāju pa gaiteni, cerot, ka Andrea Jūena man spēs sniegt visas atbildes, kuras, manuprāt, man vajadzēja.
  
  
  Bet pirms nokļuvu viņas istabā, es sapratu, ka man ir beigušās cigaretes. Man vēl bija nedaudz laika, tāpēc ar liftu devos lejā uz vestibilu, lai meklētu tirdzniecības automātu.
  
  
  Tur vadītājs mani atrada, kamēr es ieliku dažus guldeņus un ceturkšņus automāta izsalkušajā slotā. Tiklīdz es nospiedu sev izvēlēto pogu, īgns, ka tikko izsmēķēju pēdējo savu īpašo cigareti, viņš uzsita man pa plecu. "Ak, Kārtera kungs," viņš teica. "Cik jauki."
  
  
  'Kas noticis?' — jautāju, noliekot cigarešu paciņu. - Lai jūs šeit atrastu. Es tikko piezvanīju uz jūsu istabu, bet nesaņēmu atbildi. Jums ir tālruņa zvans. Ja vēlaties, varat sarunāties pie letes.
  
  
  Es prātoju, vai tas bija Vanags, lai sniegtu man pēdējos norādījumus. Varbūt senators Golfīlds ir sazinājies ar nolaupītājiem, sniedzot informāciju, kas mainīs manus plānus. Pie letes es pagriezu muguru pret kasieri un paņēmu klausuli. "Sveiki, šis ir Kārters," es teicu, cerot dzirdēt sava priekšnieka stentoriskās balss niecīgu, niecīgu versiju. Tā vietā tas, kurš atradās līnijas otrā galā, izklausījās tā, it kā viņa būtu tepat aiz stūra.
  
  
  'Niks?' Viņa teica. - Šī ir Andrea. Es visu dienu mēģināju ar jums sazināties.
  
  
  'Ko tu ar to domā?' Es teicu, ignorējot to, kas man šķita nelaimīga sakritība. 'Visu dienu? "Es domāju, ka es uziešu augšā, lai iedzertu tavā istabā?"
  
  
  — Kur? Viņa teica.
  
  
  — Jūsu istabā šeit, viesnīcā. No kurienes tu zvani?'
  
  
  "Uz Van de Damme," viņa teica. "Es nekad neko neesmu rakstījis par dzeršanu. Es gribēju tev jautāt, vai mēs varētu kopā pavakariņot, tas arī viss.
  
  
  "Vai tu man neatstāji ziņu uz galda?"
  
  
  'Ziņojums?' - viņa atkārtoja, paceļot balsi. 'Nē, protams nē. Es biju šeit visu dienu, tērzējot ar zēniem un meitenēm Paradiso vietnē Weteringschans. Man ir pietiekami daudz materiāla savam pirmajam rakstam. Par narkotiku lietošanu runājot...
  
  
  "Klausies," es ātri teicu. 'Paliec tur, kur esi. Tiekamies Dam laukumā pēc divām stundām. Ja es nebūšu klāt septiņos, tu brauksi viens. Man vēl jāsakārto dažas lietas šeit, viesnīcā.
  
  
  -Tu runā tik mistiski. Vai es varu jums kaut ko palīdzēt?
  
  
  "Nē, es teicu. Tad es pārdomāju. "Jā, kaut kas ir. Kur ir jūsu pase?"
  
  
  'Mana pase?'
  
  
  'Pa labi.'
  
  
  — es to nodevu pie letes. Kas notika?'
  
  
  Nekas, es ar lielu atvieglojumu teicu. – Bet tiekamies septiņos. Vismaz tā es cerēju.
  
  
  Kad noliku klausuli, es zināju, ka beidzot dabūšu kontaktu, kas mani visu dienu bija izvairījies. Tas, kurš man sekoja Credit Suisse, acīmredzot labi gāja Hāgā. Tagad viņiem bija daudz intīmāka ballīte Andrea Ewan istabā. Tikšanās, kas, es cerēju, atbildēs uz daudziem jautājumiem.
  
  
  Kad es biju viena pati liftā, es izvilku Vilhelmīnu no tā maciņa. Luger šauj ļoti uzticami, tāpēc nebija nepieciešams veikt pēdējā brīža korekcijas. Turklāt sprūda ir pārveidota, lai nodrošinātu atšķirīgu vilkmi nekā citi. Tas aizņemtu ļoti maz laika. Lode izšaus brīdī, kad es izdarīšu spiedienu. Bet es negribēju to izmantot, ja man tas nebija jādara. Mirušie nerunā. Man vajadzēja atbildes, nevis ķermeņus.
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Aizslēgtās durvis aizsargāja nevis dāmas šķīstību, bet gan slepkavas anonimitāti. Pie Andrea istabas durvīm es aizturēju elpu un gaidīju, klausoties mazākajā skaņā.
  
  
  Viņš nebija klāt.
  
  
  Lejā gaitenī dārdēja lifts. Es jutos nedaudz aizkaitināta un pārvietoju savu svaru no vienas kājas uz otru. Vilhelmīna gulēja manā rokā. Tam ir labs svara sadalījums, laba figūra, varētu teikt, un tas jutās gluds un pārliecināts, kad nospiedu pirkstu uz ļoti jutīgā palaidēja. Tas, kurš gaidīja iekšā, nebija tur, lai man piespraustu medaļu. Bet es, protams, nedotu viņiem iespēju iemest lodi manā pērkonā. "Andrea," es saucu un klusi pieklauvēju pie durvīm. "Tas esmu es... Nikolass... Nikolass Kārters."
  
  
  Atbildes vietā es dzirdēju soļus: pārāk smags sievietei un pārāk piesardzīgs, lai kļūtu pārāk optimistisks. Bet es biju pēc iespējas uzmanīgāks. Atspiedu muguru pret gaiteņa sienu, kad atslēga pagriezās slēdzenē. Dažus mirkļus vēlāk durvju rokturis nokrita un durvis atvērās. No istabas iznāca tikai baltas gaismas svītra. Tas bija tagad vai nekad.
  
  
  Vai nu mana galva bija izpūsta, vai arī tas, kurš atradās iekšā, bija pietiekami gudrs, lai saprastu, ka Nika Kārtera nāve nozīmētu miljona pazudušo dimantu. Es cerēju, ka viņi nav ne uz pusi tik stulbi, kā es domāju. Vilhelmīna norādīja uz lāga holandieša ar lingalvu krūtīm.
  
  
  Viņa īkšķi bija iebāzti plaukstas bikšu joslā, bet Astra izspraucās viņam aiz muguras. 32 pretstatā Vilhelmīnas gludajai, nāvējošajai stobrai. Astra trāpīja jebko simts jardu rādiusā, un tai bija arī divpadsmit centimetru slāpētāja priekšrocība, kas bija gatava apslāpēt pat vissmagāko lodes šāvienu, ja tā būtu uz tūlītējas nāves robežas. "Labvakar, Kārtera kungs," sacīja holandietis ar spēcīgu ķidošu akcentu. – Es redzu, ka tu esi gatavs uz visu. Bet nav nekāda pamata apspriest lietas gaitenī kā parastu zagļu bars.
  
  
  Es neteicu ne vārda, tikai turēju rādītājpirkstu uz palaidēja. Ieejot Andrea istabā, es jutu, ka to apgānīja šo drūmo cilvēku klātbūtne ar drūmām sejām. Vīrietis ar Astra bija aziāts ar pilnmēness seju un melniem matiem. Atšķirībā no viņa pavadoņa, viņa nodomā un mānīgajā skatienā nebija nekā stulba vai vājprātīga. Kad durvis aiz mums aizvērās, viņš izdarīja gandrīz nemanāmu galvas kustību.
  
  
  "Es priecājos, ka pievienojāties mums iedzert, Kārtera kungs," viņš teica. Viņš runāja angliski tikpat ātri un precīzi kā Bombejas un Ņūdeli iedzīvotāji. Bet viņš nebija indietis. Vairāk kā ķīnietis, kura sejas vaibstos ir pietiekami daudz asiņu, lai uzburtu sniegotu virsotņu un mazu budistu tempļu attēlus.
  
  
  "Es daru visu iespējamo, lai iepriecinātu cilvēkus."
  
  
  "Es tā cerēju," Aziāts atbildēja, un Astra joprojām norādīja tieši uz manām krūtīm.
  
  
  - Ko mēs gaidām, Koenvar? - holandietis iesaucās līdzdalībniekam.
  
  
  Vārds bija nepālietis, kas atbildēja uz pirmo no maniem daudzajiem jautājumiem. Bet neviens nešķita ļoti ieinteresēts atbildēt uz pārējiem jautājumiem.
  
  
  "Mēs pagaidīsim, kamēr Kārtera kungs izvilks dimantus," Koenvārs strupi sacīja ar tukšu masku, aukstu un neizteiksmīgu.
  
  
  - Dimanti? - es atkārtoju.
  
  
  "Jūs viņu dzirdējāt," sacīja holandietis, tagad nervozs un mazāk pārliecināts. Viņam bija tikai gaļīgas dūres, nav brīnums, ka viņš jutās neērti. "Tieši tā, Kārtera kungs," atbildēja Koenvārs. "Tas man ietaupītu daudz laika... un jums radītu daudz neērtības, ja jūs tikko izvilktu akmeņus, lai es varētu pabeigt šo darījumu un aiziet."
  
  
  ES jautāju. - Kas tas par ceļu?
  
  
  Viņa seja izlauzās smaidā. Tas bija sliktākais, ko viņš varēja darīt. Viņa ilkņi bija nogriezti līdz pat dunci asai malai: kadri no trešās šķiras šausmu filmas, Austrumu grāfs Drakula.
  
  
  "Nāc, Kārtera kungs," sacīja Koenvārs. "Jūs nevēlaties mirt tikai par dažiem dimantiem, vai ne?" Esmu pārliecināts, ka labais senators Golfīlds spēs savākt vairāk līdzekļu, lai galu galā izpirktu bērnus. Tāpēc izvairīsimies no nevajadzīgas asinsizliešanas.
  
  
  Atbilde uz citu jautājumu. Viņš zināja, ka esmu Golfīlda emisārs. Bet, ja viņš bija šerpu emisārs, daži svarīgi līguma aspekti tika ignorēti, tostarp Golfīlda bērni. Ja es tos tagad nodotu, šerpi varētu pieprasīt arvien vairāk dimantu. Un, ja viņš nebūtu bijis šerps, es nedomāju, ka man būtu viegli izskaidrot izmisušajiem revolucionāriem, ka izpirkuma naudu nozaga resns holandietis un puse nepālietis, ļoti līdzīgs vampīram.
  
  
  Man vajadzēja viņus kādu laiku parunāt. "Un, ja es neatteikšos no tām dārglietām, kuras, jūsuprāt, man ir, kas tad?"
  
  
  Koenvars atkal pasmaidīja, lēnām pieceļoties kājās. Viņa ķermenis bija šaurs un trausls. Viņa kaķim līdzīgās kustības man atgādināja meistaru Tsjoenu, manu karatē instruktoru.
  
  
  'Ko tad?' – Viņš ar vienu pirkstu piesita Astras stobrai. “Šis apbrīnojamais rīks ir aprīkots ar pieciem īpaši ātriem patronām. Ja es nospiedīšu mēlīti, puse no jums tiks pūsta uz durvju pusi, atstājot jūsu kājas vietā. Tu saproti?'
  
  
  "Lieliski," es teicu.
  
  
  - Tāpēc beigsim strīdēties. Akmeņus, lūdzu.
  
  
  - Kas tevi sūtīja?
  
  
  – Kāda jums starpība, Kārtera kungs?
  
  
  Viņa balss un viss viņa garastāvoklis aptumšojās ar pieaugošu apņēmību, un viņa pirksts nervozi slīdēja pāri sprūdam.
  
  
  "Tu uzvarēsi," es sacīju, pie sevis domādams: "Tu esi lielāks nelietis, nekā jebkad zinājāt." Noliku Vilhelmīnu un ar brīvo roku ieķēros jakā, it kā gribētu izņemt dimantus no iekškabatas.
  
  
  Patīk vai nepatīk, atbildes vairs nebūs. Kamēr Koenvārs norādīja savu revolveri manā virzienā, es ātri pakustināju plaukstas locītavu, tā ka sekundes daļā man bija Hugo rokā un es nokritu uz ceļiem. Es apgāzos, kad Astra izšāva sprādzienbīstamu ugunsgrēku. Lode bija tālu no mērķa, bet Hugo trāpīja bullīšos, par to nebija šaubu.
  
  
  Holandietis metās man pretī, nodrebēdams, izdarot vienu konvulsīvu kustību pēc otras. Mans metiens bija grūts un nāvējošs. Hugo izspiedās no viņa sirds kā piespraude, kas tur pie papīra piespraustu tauriņu. Ar abām rokām lingalva mēģināja izvilkt matadatu, bet no viņa jau kā no geizera plūda asinis, piepildot krekla priekšpusi ar burbuļiem un sarkanām putām.
  
  
  Viņš sabruka kā lupatu lelle, kas bija zaudējusi pildījumu, viņa acis pagriezās uz iekšu, it kā tās atdurtos pret negaršīgu un asiņainu kases aparātu. Bet Koenvaru tas nemaz neinteresēja. Viņš vēlreiz nospieda sprūdu, un es dzirdēju karstas lodes šņākšanu, kas dega gandrīz cauri manas jakas piedurknei.
  
  
  Mazais cilvēciņš bija nervozs, jo īpaši tāpēc, ka es negribēju izmantot Vilhelmīnu. Es joprojām gribēju, lai viņš būtu dzīvs, jo zināju, ka viņš var sniegt man daudz vairāk informācijas, kamēr viņa mēle joprojām tiek lietota, nekā tad, ja es izsitu visu viņa runas centru no viņa mutes. Kādu laiku es biju drošībā aiz gultas. Koenvars rāpoja uz priekšu, precīzām kustībām pa veco, savīto grīdu. "
  
  
  es lūdzu. - “Kompromiss, Koenvar, vienosimies!
  
  
  Viņš neatbildēja un ļāva savai Astrai runāt pati par sevi. Viltus Valters atkal nospļāva, un spogulis blakus gultai saplīsa simtiem asu gabalu. Es būtu saplīsis tik daudzos gabalos, tiklīdz nokļuvu zem viņa uguns līnijas. Tāpēc man neatlika nekas cits, kā likt lietā Vilhelmīnu. Tēmējot gar viņas gludo zili melno kātu, es nospiedu sprūdu. Tieši aiz Koenvara, mazāk nekā divas collas virs viņa galvas, sienā parādījās caurums.
  
  
  Viņš nolaidās un paslīdēja aiz tualetes galdiņa, cenšoties tikt tuvāk durvīm. Man bija bail atkal lietot Vilhelmīnu; viņi baidījās, ka viesnīcas darbinieki dzirdēs, kas notiek viņu majestātiskajā un cienījamā iestādē. Bet tagad Koenvars izskatījās nobijies un iekšēji izdarīja secinājumus. Trešo reizi tikpat daudzu minūšu laikā Astra čīkstēja ar ellišķīgu neatlaidību, un Vilhelmīna izlidoja no manām rokām.
  
  
  — Lūk, paņem dimantus!
  
  
  Es lūdzu, prātodama, vai viņš ir tik izmisis un mantkārīgs, lai man noticētu otrreiz.
  
  
  Viņš ticēja.
  
  
  Lēnām un trīcēdama es piecēlos kājās un ar ļoti smagu gaitu devos viņam pretī. Viņš turēja ieroci vērsts pret manām krūtīm. "Paceliet rokas," viņš teica, nepavisam netrūkdams.
  
  
  Pieejot tuvāk, es darīju, kā man lika. Bet, kad Koenvars sniedzās pēc manas jakas, vēlēdamies izpētīt daudz vairāk nekā tikai dārgo zīda oderi, es situ ar kreiso roku un saritināju pirkstus. ap viņa plaukstas locītavu, nospiežot Astras stobru prom no manas krūtīm un pret zemi.
  
  
  Viņš izdvesa pārsteigtu rūcienu, un ierocis izslīdēja no pirkstiem. Tad viņš mēģināja izlauzties, gandrīz pietrūkdams so-nal-chi-ki efekta, sitiena ar naža rokturi, kam vajadzēja salauzt balseni. Bet es tiku tikai ar skatienu sitienu viņa muskuļotā kakla sānos.
  
  
  Tad pienāca Koenvara kārta mani pārsteigt. Kad es viņam iespēru pa cirksni, viņš paraustīja atpakaļ un veica vienu no ātrākajiem lēcieniem, kādu esmu redzējis.
  
  
  Es atvilku galvu atpakaļ tā, lai viņa kurpes purngals pieskartos gaisam, nevis manam kaklam un zodam. Jebkurā gadījumā viņš zaudēja savas Astras priekšrocības. Bet viņam tas īsti nebija vajadzīgs. Koenvaar bija vienlīdz prasmīgs ar rokām un kājām un sita vēlreiz, šoreiz ar lidojošu sitienu atpakaļ. Ja viņš būtu man iesitis, ja es pēdējā brīdī nebūtu pagriezies, Nika Kārtera liesa izskatītos pēc zirņu maisa. Bet atkal viņš netrāpīja mērķī. Es pacēlu roku, mana roka pārvērtās par nāvējošu un apžilbinošu divu pirkstu šķēpu. Es pieskāros viņa acīm un viņš izdvesa nožņaugtu sāpju saucienu.
  
  
  Tad viņš sasita ceļgalu un iesita man pa pašu zoda galu. Man likās, ka dzirdēju kaulu krakšķēšanu, kad atliecos, pakratīju galvu un centos atgūt līdzsvaru. Koenvars jau bija pie durvīm, acīmredzot plānodams atlikt sesiju līdz otrajam apmeklējumam, nevis nodarboties ar mani tur un tad uz visiem laikiem. Dažus mirkļus vēlāk jau biju pie durvīm, ausīs atbalsojās panisks skriešanas ritms. Es iegāju koridorā.
  
  
  Tas bija tukšs.
  
  
  'Neiespējami.' Klusi pie sevis nolamājos. Gaitenis pēkšņi kļuva pietiekami kluss, lai dzirdētu, kā nokrīt adata. Es skrēju pa rindu no vienas puses uz otru. Bet Koenvars aizgāja.
  
  
  Kā šis cilvēks pazuda bez vēsts, palika noslēpums. Viņa sakarības un motīvi palika dīvaina neatbildētu jautājumu virkne. Bet es varēju būt pilnīgi pārliecināts par vienu lietu: Koenvars atgriezīsies neatkarīgi no tā, vai man tas patīk vai nē.
  
  
  Man bija grūti pieklauvēt pie visām durvīm, jautājot, vai nevaru pārmeklēt telpas. Katrā ziņā nevienu neinteresēja troksnis, kas nāca no Andrea istabas, lai gan pieņēmu, ka lielākā daļa viesnīcas viesu jau pirms vakariņām bija sasēdušies pie neskaitāmajiem galdiņiem pa pilsētu. Tāpēc es atgriezos viņas istabā un klusi aizvēru aiz sevis durvis.
  
  
  Holandietis gulēja saburzīts uz grīdas kā izlietots papīra kabatlakats, telpa smirdēja pēc asiņu, šaujampulvera un baiļu sasmakušas smakas. Es atvēru logu ar skatu uz Herengrahtu un cerēju, ka ūdens smaka izkliedēs jūtamākās vardarbības un nāves smakas.
  
  
  Ja es būtu varējis kaut ko darīt lietas labā, Andrea nezinātu, ka ir noticis kas neparasts. Bet vispirms man bija jāatbrīvojas no šī ķermeņa.
  
  
  Protams, uz vīrieša drēbēm bija holandiešu etiķetes. Bet viņa kabatas bija tukšas, izņemot cigarešu paciņu un dažus guldeņus. Viņam nebija nekā, kas viņu identificētu, un man bija aizdomas, ka Koenvārs nolīga šo puisi šeit, Amsterdamā.
  
  
  "Stulbais necilvēks," es nočukstēju, skatoties uz viņa krekla asinīm piesūkto priekšpusi. Es ar vienu roku turēju viņa ķermeni piespraustu pie grīdas, kamēr izvilku Hugo no viņa nedzīvā ķermeņa. Pa krūtīm plūda tumšākas asinis. Viņa āda jau bija ieguvusi izbalējušu, slimīgi zaļu spīdumu, un viņa slapjās bikses un bezasins izskats gandrīz lika man nožēlot viņa nāves veltīgumu. Viņš no tā neko neieguva. Koenvaru nemaz neinteresēja, kas ar viņu notika.
  
  
  Bet tagad pat šim nedzīvajam ķermenim bija jāpazūd. Ieraudzīju gaiteņa galā ugunsdrošas durvis un sāku vilkt vīrieša ķermeni uz durvju pusi, nepievēršot uzmanību sarkanajai zīmei, ko vīrietis atstāja uz grīdas. Kad ķermenis būs pazudis, es iztīrīšu putru. Tas nebija nekas, ko atstāt kalponei. Par laimi, neviens neiznāca gaitenī, kamēr es viņu vilku uz ugunsdrošo durvju pusi. Es to atvēru un izvilku ārā.
  
  
  Pēc desmit minūtēm viņš gulēja uz vēstniecības viesnīcas jumta vecu apģērbu kaudzē. Viņi viņu tur atradīs, bet droši vien ilgi pēc tam, kad esmu pametusi Amsterdamu. Izgulies labi, rūgti nodomāju. Es gāju atpakaļ un ieslīdēju atpakaļ Andrea istabā.
  
  
  Man bija jāiztīra visas šīs asinis bez tāda brīnumaina tīrīšanas līdzekļa. Tāpēc es vienkārši izmantoju ziepes un ūdeni, lai atbrīvotos no vissliktākajiem traipiem. Es pat to nedarīju pārāk slikti, ņemot vērā, ka grīda izskatījās kā kaujas lauks. Pēc tam es nomainīju saplīsušo spoguli pret spoguli no savas istabas. Beidzot es pārvietoju tualetes galdiņu uz ložu caurumu sienā, ieliku Koenvaar's Astra kabatā un rūpīgi nopētīju Vilhelmīnu.
  
  
  Astras lode to tikai sagrāba un atsitās pret garo speciālo augstspiediena stobru. Pārbaudīju Bomar vizieri un biju gandarīts, ka tas joprojām ir tik labā stāvoklī. Vilhelmīna man ir bijusi vairāk gadu, nekā es gribētu zināt vai atcerēties. Un es negribēju viņu pazaudēt, it īpaši tagad, kad misija tik tikko bija sākusies.
  
  
  Pirms iziešanas no istabas es iztaisnoju kaklasaiti un izlaidu ķemmi caur matiem. Izbraukšana izskatījās labi. Ne pārāk labi, atcerieties, bet es nedomāju, ka arī Andrea Jūena to pamanīs, izņemot mēbeļu pārvietošanu. Turklāt viņa nevarēja zināt, ka kāds cilvēks šeit ir miris.
  
  
  Aizvēru aiz sevis durvis un ar liftu devos lejā uz vestibilu. Man vēl bija pietiekami daudz laika, lai aizietu uz Dam laukumu, paņemtu viņu un kopīgi paēstu. Ceru, ka pārējā vakara daļa bija klusa un mierīga. Un bez starpgadījumiem.
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Zini," viņa teica, "jūs esat daudz garšīgāks par vakardienas rīsu galdu."
  
  
  – Tātad jums joprojām garšo indiešu ēdieni?
  
  
  "Es dodu priekšroku tev, Kārter," sacīja Andrea.
  
  
  "To vienmēr ir patīkami dzirdēt," es nomurmināju. Es apmetos uz muguras un pastiepos pēc cigaretes. Andrea uzrāpās man virsū un uzlika galvu man uz krūtīm. "Žēl, ka man šodien pēcpusdienā jādodas prom."
  
  
  Viņa jautāja. - 'Kāpēc?'
  
  
  “Uzņēmējdarbības līgumi.
  
  
  "Kas tas par biznesu?"
  
  
  'Nav tava darīšana.' - iesmējos un cerēju, ka viņa sapratīs.
  
  
  Viņai tas izdevās. Viņa patiesībā šķita diezgan apmierināta ar savu situāciju, viņas āda joprojām bija mitra un rozā no mūsu mīlēšanās mirdzuma. Viņa mani nomodināja pusi nakts, taču nakšņot ar viņu bija daudz patīkamāk nekā, teiksim, Koenvaram vai viņa sasodītajam biedram.
  
  
  "Kur jūs dodaties tālāk, vai arī es to nedrīkstu zināt?" - Andrea satumsa.
  
  
  "Viss ir vērsts uz austrumiem," es teicu. Es nodzēsu cigareti pelnu traukā un pagriezos pret viņu. Manas rokas klīst uz augšu un uz leju viņas gludajā, satīna ādā. Tā bija ķīniešu lelle, viss rozā un porcelāna; asprātība un skaistums glīti iesaiņoti kā dāvana. Es nevarēju atkal to visu izpakot, lai apbrīnotu saturu. Pēkšņi viņas mēle bija visur, un, pirms es sapratu, kas notiek, es smagi gulēju viņai virsū, dziļi ieduroties viņas dārgumu krātuvē.
  
  
  "Vai jūs dodaties atpakaļ uz Paradiso, lai iegūtu vairāk interviju?" Es jautāju stundu vēlāk, kad viņa iznāca no dušas. "Varbūt tā ir laba ideja," Andrea sacīja, kad es žāvēju viņas muguru, vilcinoties, redzot viņas sēžamvietas mīkstos izliekumus. “Tieši tur lielākā daļa no viņiem sarunājas, lai nodibinātu kontaktu... vai, jāsaka, noslēgtu darījumu. Un viņi neiebilst ar mani runāt, kamēr viņi atrodas savā vidē.
  
  
  "Es varu jūs aizvest ar taksometru, ja plānošu pirkt lidmašīnas biļetes."
  
  
  'Lieliski. Tas man ietaupa daudz laika,” viņa teica. "Bet vai jūs nepaēdīsit brokastis pirms došanās ceļā?"
  
  
  "Tikai kafiju."
  
  
  Pēc visas iepriekšējās nakts vardarbības un pārsteigumiem pēdējās brokastis Amsterdamā bija labākais stimulators, kādu vien varēju iedomāties. Tikai sēdēšana pretī Andreai pie kūpošas kafijas tases man viņu tik ļoti iemīlēja, ka es gandrīz nobijos. Bez viņas būtu daudz vientuļāk. Bet tā mana dzīve nedarbojās, un es tur neko nevarēju darīt. Tāpēc es centos izmest Andrea Ewan no sava prāta brīdī, kad es saģērbos un apskāvu viņu par to, kas varētu būt pēdējā reize.
  
  
  Viņa pati neizskatījās pārāk laimīga. — Vai atceļā atkal iegriezīsities Amsterdamā? viņa jautāja, kamēr mēs gaidījām liftu.
  
  
  "Es neesmu pārliecināts," es teicu, "tāpēc es jums neko nevaru apsolīt. Bet, ja es atgriezīšos šeit un tu joprojām būsi šeit..."
  
  
  "Tad mums atkal būs rīsu galdi, ko svinēt," Andrea sacīja ar smīnu, ka viņai šķita, ka viņai ir grūti noturēties savā vietā. Tad viņa piespieda pirkstu pie manām lūpām un ātri paskatījās prom.
  
  
  Izejot no viesnīcas, mēs iegājām gaišajā, mīkstajā pavasara rītā iekšā. Gaiss dzirkstīja un smaržoja pēc piedzīvojumiem un sajūsmas. Andrea satvēra manu roku, it kā baidītos mani pazaudēt. Pēkšņi, pusceļā pa ietvi, šķita, ka viņa zaudēja kāju. Viņa paklupa, un es viņu satvēru, lai viņa nenokristu. Tad es redzēju koši sarkanu ziedu uzziedējušu uz viņas pleca.
  
  
  "Nik, lūdzu..." viņa iesāka. Tad viņas acis aizvērās un viņa uzkrita man kā smags svars.
  
  
  Man nebija laika tērēt. Es viņu aizvilku aiz stāvošas mašīnas un ar savu skatienu pārmeklēju jumtus visā Herengrahtā. Spožajā rīta saules gaismā pazibēja kaut kas metāls, un virs galvas atskanēja nikni šāvieni.
  
  
  Durvju sargs redzēja viņu nokrītot. Viņš skrēja pa ielu, kad es viņam kliedzu, lai viņš slēpjas, jo uz viena jumta pāri ielai bija snaiperis.
  
  
  "Izsauciet ātro palīdzību," es kliedzu. — Viņa tika nošauta. Es paskatījos uz Andrea. Viņas acis joprojām bija aizvērtas un krāsa bija pazudusi no viņas sejas. Tagad viņas elpošana bija saraustīta, un asinis turpināja plūst no nežēlīgās brūces uz pleca.
  
  
  Šajā brīdī es varēju darīt tikai nedaudz vairāk kā mēģināt nokļūt ielas otrā pusē. Man nebija šaubu, ka tas bija mans draugs no Nepālas un ka viņa mērķis nebija tik skaidrs, kā viņš bija cerējis. Es netaisījos ļaut viņam atkal paslīdēt no manis, ne ar Andrea asinīm uz viņa rokām un varbūt pat viņas dzīvību, par kuru viņam bija jāatbild.
  
  
  Šaurais Penas tilts bija vienīgais veids, kā nokļūt kanāla otrā pusē. Es paliku pēc iespējas zemāk, lai gan paliku viegls mērķis. Man aiz muguras atskanēja dubultā ātrās palīdzības sirēnas skaņa, kas steidzās uz vēstniecības viesnīcu; šis un strauji pulcējošā pūļa niknie kliedzieni. Es metos pāri tiltam un droši tiku uz otru pusi. Kāds man kliedza brīdinājumu, kad vēl viena lode trāpīja pa ietvi man pa kreisi, un bruģakmeņu gabali lidoja gaisā.
  
  
  Brīdi vēlāk uzskrēju pa kanālmājas kāpnēm. Par laimi durvis bija vaļā. Tā bija biroja ēka, un pagāja nedaudz laika, lai nokļūtu augšējā stāvā. Durvis, kas veda uz jumtu, bija aizslēgtas no iekšpuses, kas nozīmēja, ka Koenvars vai varbūt kāds no vietējiem slepkavām, ko viņš nolīga, nebija izmantojis māju, lai piekļūtu plakano jumtu rindai.
  
  
  Vilhelmīna iespiedās manā rokā un jutās silti un mierinoši. Es atrāvu aizbīdni un pēc iespējas klusi atvēru durvis. Saules gaisma ieplūda kopā ar ātrās palīdzības mašīnas kliedzošo sirēnu pāri kanālam iepretim vēstniecības viesnīcai.
  
  
  Pasteidzies, necilvēks, parādi sevi, es nodomāju, izkāpjot uz lēzenā, asfaltētā jumta. Tieši tajā brīdī mazāk nekā pusmetra attālumā no manis lode iedūrās ķieģeļu skurstenī. Es nogāzos uz jumta un sāku rāpot uz priekšu. Koenvars nebija redzams, lai gan es zināju, no kuras puses tika raidīts šāviens. Viņš mani redzēja, bet es viņu vēl neesmu atradusi. Man ļoti nepatika mana ievainojamība, taču es maz ko varēju darīt, līdz es to noķēru gar savas Vilhelmīnas spīdīgi melno kātu.
  
  
  Tad es dzirdēju skaņu, ko gaidīju, soļu troksni, kas skrien tieši aiz manis. Es notupos un paskatījos pāri skursteņa malai. Tas patiešām bija Koenvars, ģērbies melnā, lokanā un netverams kā jaguārs. Pacēlu Vilhelmīnu, notēmēju un izšāvu...
  
  
  Bet šis uzpūtīgais nelietis pat nenoturējās. Likās, ka viņa galvaskausu būtu sagrauzusi lode, bet Koenvars pat refleksīvi nepacēla roku pie galvas.
  
  
  Es viņam sekoju un paliku viņam pēc iespējas tuvāk. Viņam bija 12 šāvienu Mossberg, daudzu Amerikas policijas departamentu standarta šautene. Bet viņš acīmredzot tajā veica dažas izmaiņas, jo viņa izmantotā munīcija vairāk atgādināja M-70 javas lādiņu.
  
  
  Koenvars slīdēja pāri dzegai pāri diviem jumtiem. Viņa Mosbergs pazibēja gaismā, tad skaņa atskanēja kā tērauda spraudnis: pok, pa kreisi no manis. Es atkāpos, bet viņa mērķis nebija ne uz pusi tik labs kā viņa karatē prasmes. Tajā brīdī es par to varēju tikai priecāties.
  
  
  Es nospiedu Vilhelmīnu. Viņas staccato skaņai uzreiz sekoja pēkšņu krampju sāpju stenēšana. Manas asinis sāka vārīties, kad es sapratu, ka viena no manām lodēm beidzot ir trāpījusi mērķī. Koenvars sniedzās pēc rokas, cenšoties apturēt asiņošanu. Viņš pacēla Mossbergu pie vaiga. Taču, kad darbībā bija palikusi tikai viena roka, lode netrāpīja un rikošetā noslīdēja no viena jumta uz otru virknē vardarbīgu sprādzienu.
  
  
  Tad viņš atkal skrēja kā melnā pantera, mēģinot aizbēgt. Es pielēcu un skrēju viņam pakaļ, ar pirkstu cieši saspiežot Vilhelmīnas sprūdu. Koenvars bija ātrs, taču viņš bija neticami veikls. Kad es raidīju vēl vienu šāvienu, vīrietis izlēca starp divām mājām un pazuda aiz īsas, pārogļotas caurules. Kad es tiku līdz jumta malai, viņu un Mossbergu nekur neredzēja. Es atkāpos, izvirzījos vadībā un lecu. Uz brīdi es iztēlojos uz lejas ielas stipri saspiestu, sakropļotu Niku Kārteru. Mana kāja noslīdēja no malas. Es metu savu svaru uz priekšu, lai labāk satvertu jumtu. Jumta dakstiņi ietriecās un skāra ielu zemāk ar ložmetēja skaņu. Bet es to paveicu tieši laikā, lai redzētu, kā mans karjers pazūd aiz cinka durvīm, kas, bez šaubām, veda uz ielu zemāk.
  
  
  Pēc nepilnām divdesmit sekundēm es biju pie durvīm, bet Koenvars nebija ne stulbs, ne neuzmanīgs. Viņš apdomīgi aizslēdza durvis no iekšpuses. Es skrēju atpakaļ pāri jumtam, notupos un paskatījos ārā pa frontonu. Man bija lielisks skats uz visu ielu. Ātrā palīdzība jau ir aizbraukusi. Tā vietā iepretim viesnīcai bija novietotas trīs Volkswagen Beetles ar Amsterdamas policijas emblēmu.
  
  
  Taču no Kēnvāra nebija ne miņas, nekas neliecināja, ka pirms nepilnām piecām minūtēm viņš bija paslēpies uz jumta, lai mani nošautu.
  
  
  Neredzams un pazudis Koenvars bija bīstamāks par visu. Es biju pārliecināts, ka viņš joprojām atrodas kaut kur mājā, nespējot aizbraukt uz ielu un galu galā uz drošību, tāpēc es rāpu atpakaļ un apskatīju otru jumta malu. Ēkas aizmugure atvērās šaurā strupceļā. Arī Koenvaram nebija kur iet.
  
  
  Kur viņš tad bija?
  
  
  To nevarēja noskaidrot, tikai atverot durvis un pārmeklējot māju. Lode izgāja pa durvīm un slēdzeni, it kā tā būtu sviesta kūka. Brīdi vēlāk es slepus un klusi nokāpu lejā pa kāpnēm, vienlaikus sperot divus soļus. Spilgti sarkanais asins traips man liecināja, ka Koenvars bija gājis to pašu maršrutu pirms nepilnām divām minūtēm. Es zināju, ka viņš asiņo kā vērsis, kad gandrīz zaudēju līdzsvaru pirmajā piezemēšanās reizē un ieslīdēju tumšāku asiņu peļķē.
  
  
  Es gāju lejā pa kāpnēm uz nākamo piezemēšanos un nedzirdēju neko citu kā tikai savu elpošanu. Es nebiju noskaņots spēlēm. Kad gaiteņa tumšajā galā atvērās durvis, es ātri pagriezos un paspēju noturēt pirkstu uz palaidēja. Paskatījās vecs vīrs ar brillēm ar tērauda malām. Viņš paskatījās uz ieroci, pamirkšķināja savas tuvredzīgās acis un pacēla rokas pilnīgā un pilnīgā šausmīgā žestā.
  
  
  - Lūdzu... nē, nē. Lūdzu, — viņš kliedza. 'Lūdzu. Nē.'
  
  
  Es nolaidu Lugeru un pamudināju viņam klusēt. Joprojām kratīdamies, viņš atkāpās un paslēpās aiz durvīm. Tad atskanēja klauvējiens, kam sekoja skrienošu kāju troksnis. Es atšāvu un gaidīju, nezinot, ko sagaidīt. Bet, pirms es paspēju kaut ko teikt vai darīt, man pretī stājās trīs Amsterdamas policisti.
  
  
  'Rokas augšā! Nekusties! - viens no vīriešiem iesaucās holandiski.
  
  
  Es darīju to, ko man lika.
  
  
  "Tu nesaproti," es mēģināju teikt.
  
  
  "Mēs saprotam, ka sieviete var nomirt," atbildēja policists.
  
  
  "Bet es meklēju tādu cilvēku kā jūs, snaiperi."
  
  
  Man bija vajadzīgas daudzas sarunas, lai viņiem izskaidrotu, ka mēs ar Koenvaru esam divi dažādi cilvēki. Un jau tad es zināju, ka tērēju dārgo laiku, jo aziātietim tagad bija iespēja atrast drošu patvērumu.
  
  
  Beidzot viņi mani saprata. Abi vīrieši metās atpakaļ uz ielas, kamēr trešais policists mani pavadīja, lai pārmeklētu visu māju. Bet otro reizi dažu dienu laikā Koenvars bija prom. Beidzot es uzkāpu pa kāpnēm un atgriezos uz jumta, nolādējot savu neveiksmi. Tad pie uzlauztajām durvīm ieraudzīju kaut ko tādu, ko nebiju pamanījusi pirms desmit minūtēm. Es noliecos un pacēlu to. Tā bija tukša sērkociņu kastīte ar ļoti īpašu uzrakstu. Papīra priekšpusē bija uzdrukāts:
  
  
  Kajītes restorāns, 11/897 Ason Tole,
  
  
  Katmandu
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Man bija daudz jāskaidro.
  
  
  "Kādas attiecības jums bija ar Juenas jaunkundzi?"
  
  
  "Vai esat bijis tur agrāk?" Es teicu, aizkaitināta, ka mans pratinātājs izturas pret mani kā pret parastu noziedznieku. Es sēdēju uz taisna koka krēsla nelielā, drūmā telpā policijas iecirknī Marnixstraat ielā. Man visapkārt ir plakāti ar uzrakstu “atrasts”, un manā priekšā ir inspektora Šona nekustīgā seja.
  
  
  "Jā, tā kā viņa joprojām ir dzīva... vismaz pagaidām," viņš atbildēja.
  
  
  Vismaz viņi man kaut ko stāstīja, ļoti maz, bet kaut ko par Andrea stāvokli. Kad atgriezos vēstniecībā, pie viesnīcas mani gaidīja policija. Viņi visi pārāk vēlējās pārcelt mani uz galveno mītni, nevis uz draudzīgu sarunu. Tagad, kad snaiperis bija prom, viņi negrasījās mani palaist, vispirms nesaņemot dažas atbildes.
  
  
  "Arī, ko vēl jūs varat teikt?" Šens atkārtoja, noliecoties tik tālu, lai es varētu saprast, ko viņš ēda brokastīs.
  
  
  - Kas tieši? Es jautāju, cenšoties apvaldīt pieaugošās dusmas. Ja policija vispirms nebūtu ielauzusies kanāla mājā, es, iespējams, būtu varējis apturēt Koenvāru. Tad es varētu viņu stūrī, pirms viņš aizbēga. Bet tagad viņš bija prom, un tur bija maz ko darīt.
  
  
  "Kādas ir jūsu attiecības ar Juenas jaunkundzi?"
  
  
  "Es viņu satiku lidmašīnā uz Amsterdamu, tas arī viss," es atbildēju. "Mēs bijām tikai draugi, inspektor."
  
  
  "Slepkavības mēģinājumā nav nekā parasta, Kārtera kungs," viņš teica. Viņš apstājās, lai aizdedzinātu cigareti, bet nepapūlējās man to piedāvāt. “Un kā jūs nokļuvāt šajā valstī ar aizliegtiem ieročiem? Šaujamieroči ir jādeklarē muitā. Tomēr nekas no tā nav zināms muitas grāmatās, Kārtera kungs. Nekas.'
  
  
  "Es par to nedomāju," es sacīju, saraucis pieri. Viņi pat neļāva man izmantot tālruni. Es tikai gribēju piezvanīt vēstniecībai, kas pēc tam vēlreiz sazināsies ar Vanagu un nokārtos šo putru manā vietā, netērējot nevienu dienu. Tāpat kā tagad, es nekad neesmu izkļuvis no Amsterdamas, kā biju plānojis. Jo ilgāk mani turēja ieslodzījumā, jo vairāk laika zaudēju un mana misija kļuva grūtāka. Bet es negrasījos to visu iebāzt Šenam degunā un stāstīt, kāpēc man līdzi bija Lugers un kāpēc torīt kāds mēģināja mani nošaut.
  
  
  Bija jau pusdienlaiks, bet nelikās, ka inspektoru neinteresēja pusdienas ne vienam, ne otram. Shen riņķoja ap mani kā iesprostots tīģeris būrī; rokas aiz muguras un starp biezajām lūpām karājās cigarete. — Jūs ļoti apgrūtināt manu dzīvi, Kārtera kungs, — viņš teica. "Šķiet, ka jūs par šo lietu zināt daudz vairāk nekā es." Un es par to nemaz neesmu priecīgs."
  
  
  "Piedod," es teicu, paraustīdams plecus.
  
  
  "Mums nepietiek ar nožēlu."
  
  
  "Tas ir labākais, ko varu dot. Es strādāju pie ASV senatora, un tāpēc aicinu jūs saņemt diplomātisko imunitāti..."
  
  
  "Ar ko? - viņš pavēlošā tonī jautāja.
  
  
  Es negribēju tam piedzīvot, tāpēc turēju muti ciet un nolaidu acis. Kāds haoss, es nodomāju. It kā man jau nebūtu pietiekami daudz problēmu, tagad man ir jātiek galā arī ar Nīderlandes policiju.
  
  
  Tikmēr man nebija ne jausmas, kas notika ar Andrea, kur viņa tika nogādāta, kādu ārstēšanu viņa pašlaik saņem un vai viņas stāvoklis ir kritisks. "Klau, Šon, viss, kas jums jādara, ir jāveic viens tālruņa zvans, un jums nebūs nekāda sakara ar šo. Tad jums vairs nav par ko uztraukties."
  
  
  "Vai tiešām?" "Viņš pasmīnēja, it kā neticētu ne vārdam.
  
  
  "Jā, tiešām," es teicu, sakosdama zobus. - Sasodīts, vecīt. Izmanto savas smadzenes. Kā es varēju nošaut meiteni, ja es biju viņai blakus, kad tas notika?
  
  
  "Es jūs nevainoju Juen jaunkundzes nošaušanā," viņš teica. “Mani interesē tikai informācija. Bet jūs varat izmantot savu tālruni. Viens telefona zvans un viss.
  
  
  Viens telefona zvans mainīja visu.
  
  
  Pulksten četros pēcpusdienā Vilhelmīna atgriezās savā vietā, vesela un vesela manā plecu makstī. Arī es biju tur, devos uz slimnīcu, lai redzētu, kā Andrea klājas.
  
  
  Šens negribēja mani palaist bez papildu iztaujāšanas. Taču Baltais nams var izdarīt zināmu spiedienu, īpaši NATO valstīs. Un visbeidzot, prezidents un, protams, AH vēlējās, lai plašsaziņas līdzekļos būtu starptautisks incidents, kas varētu sabojāt manu jaunāko vāku. Koenvārs zināja, ka Golfīlds mani ir sūtījis. Kurš viņam palīdzēja ar šo informāciju, paliek noslēpums, vai man tas patika vai nē. Šķiet, ka viņš nezināja, ka arī es esmu N3, kura uzdevums ir ne tikai piegādāt dimantus, bet arī novērst bīstamu revolūciju.
  
  
  Pa ceļam uz slimnīcu apstājos viesnīcā Ambassade. Kad es atstāju inspektora Šona biroju, man nebija nodoma to darīt, taču, pārskatot šī rīta notikumus, es ātri pieņēmu lēmumu. Ārā joprojām stāvēja divas policijas automašīnas. Es paliku nepamanīts. Īss brīdis pie galda un tad uz manu istabu. Pirms došanās ceļā uzšļācu seju ar ūdeni, ātri pārģērbos citā jakā un izbraucu ar ķemmi caur matiem. Viesnīcas priekšā bija daži cilvēki, kuri gaidīja taksometrus, tāpēc es gāju pa kanālu, lai noķertu taksometru, kas devās uz viesnīcu.
  
  
  Es pateicu šoferim slimnīcas nosaukumu, uz kuru Šons teica, ka Andrea ir nogādāts, un brauciena laikā es centos izmest visu ļaunāko no manas galvas. Pēc policijas domām, viņa bija ļoti sliktā stāvoklī, un, cik es nopratu, es biju atbildīgs par viņas stāvokli. Viņa paņēma man paredzēto lodi.
  
  
  Viena lieta bija skaidra: es šodien neizbraucu no Amsterdamas, kamēr man neizauga spārnu pāris.
  
  
  "Es meklēju Andrea Juena jaunkundzi," es teicu slimnīcas šveicaram.
  
  
  Viņš uzreiz saprata, ka es runāju angliski, bet tas viņu netraucēja. Daudziem cilvēkiem Nīderlandē angļu valoda ir kaut kas līdzīgs otrajai valodai. Viņš nobrauca ar pirkstu pa pacientu sarakstu, tad paskatījās uz augšu ar vienu no vismazāk uzjautrinātajiem sejas izteiksmēm, kādu esmu redzējis pēdējo dienu laikā. "Atvainojiet, bet apmeklētājiem nav atļauts redzēt pacientu. Viņas stāvoklis... kā es varu pateikt, vai viņas stāvoklis ir ļoti nopietns?
  
  
  "Ārkārtīgi kritisks."
  
  
  "Jā, tāda ir situācija."
  
  
  — Vai viņas ārsts ir brīvs? "Ja iespējams, es vēlētos ar viņu parunāt," es teicu. "Redziet, es izbraucu no Amsterdamas no rīta, un man viņa jāparedz pirms došanās prom."
  
  
  "Tagad ar viņu neviens nedrīkst būt līdzi," atbildēja durvju sargs. "Viņa ir bijusi komā kopš viņu atvešanas šorīt." Bet es piezvanīšu Dr Boutens, viņas ārstējošais ārsts. Varbūt viņš var ar tevi runāt.
  
  
  Boutens izrādījās sirsnīgs, apmēram četrdesmit gadus vecs vīrietis. Viņš mani sagaidīja lejas stāva uzgaidāmajā telpā, bet uzstāja, lai es viņu aizvedu uz viņa kabinetu slimnīcas ceturtajā stāvā.
  
  
  "Vai jūs esat mis Evensas draudzene...?"
  
  
  "Labs draugs," es teicu. - Cik nopietns ir viņas stāvoklis, dakter?
  
  
  – Baidos, ka tas ir ļoti nopietni. Lode iekļuva kreisās plaušas augšējā daivā. Viņai par laimi tas neskāra artēriju. Ja tas būtu noticis, viņa būtu mirusi dažu minūšu laikā.
  
  
  'Un?'
  
  
  Viņš ierādīja mani savā kabinetā un parādīja krēslu. "Tā rezultātā," viņš turpināja, "viņa zaudēja ievērojamu daudzumu asiņu iekšējas asiņošanas dēļ. Mēs viņu operējam no rīta. Bet tas būs ļoti grūts... un ļoti bīstams bizness, kungs...
  
  
  "Kārter, Nikolas Kārter," es teicu, apsēžoties uz krēsla blakus galdam.
  
  
  Houtens pastūma man pretī pelnu trauku. Es aizdedzināju cigareti un iepūtu istabā nervozu dūmu mākoni. "Es vēlētos šeit apmaksāt medicīniskos rēķinus, pirms es pametu valsti," es viņam beidzot teicu. "Tas būtu ļoti jauki," viņš teica atklāti. "Protams, mēs nevarējām apspriest šo situācijas aspektu ar Juenas jaunkundzi, jo viņa ir komā kopš ievešanas, redziet." Es sapratu, ka Koenvars viņu gandrīz nogalināja. Un tas mani nepavisam neiepriecināja. Šobrīd viss, ko es varēju darīt, bija pārliecināties, ka viņas rēķini ir apmaksāti un ka viņa zina, kā ar mani sazināties... ja viņa izdzīvos pēc operācijas. Es iedevu Dr. Boutens, Amerikas vēstniecības numurs. Es arī pats sazinātos ar viņiem. AH man ir rezerves fonds šādām ārkārtas situācijām, un, tā kā Andrea bija viens no visnevainīgākajiem apkārtējiem, es zināju, ka man nebūs problēmu segt slimnīcas izdevumus ar dienesta starpniecību. Es būtu arī nosūtījis ziņu, atstājot viņu vēstniecībā, lai gan man nebija ne jausmas, vai, atgriežoties Amerikā, varēšu otrreiz apstāties Amsterdamā.
  
  
  Viss joprojām bija vakuumā. Andrea bagātība, manas misijas veiksme vai neveiksme, Džinnijas un Marka Golfīldu dzīve, Nepālas revolūcija un pēc tam Koenwar.
  
  
  Kas viņu pieņēma darbā? Palika iespēja, ka, neskatoties uz visām manām šaubām, viņš tomēr piederēja šerpiem. Un ja tā, tad kaut kas varēja notikt ar Golfīlda bērniem. Kaut ko es negribēju domāt. Dievs, kaut es zinātu atbildes. Bet, līdz es sasniedzu Katmandu un Hut restorānu, es taustījos tumsā. Tāpēc es nodzēsu cigareti un noguris piecēlos. Dr Boutens pastiepa roku un apsolīja nodot manu vēstījumu Andreai, tiklīdz viņa atgūs samaņu.
  
  
  - Kādas ir viņas iespējas, dakter? - jautāju, stāvot pie durvīm.
  
  
  Viņš novērsās un sāka pētīt savus apgrieztos nagus. Beidzot viņš atkal pievērsa skatienu man. "Ne pārāk labi, Kārtera kungs," viņš atzina. “Tas būs... kā tu to saki Amerikā? Būt uz robežas? Jā, es uzskatu, ka tas ir izteiciens. Viņš paliks malā, līdz mēs varēsim droši noņemt lodi. Un tad...” Viņš paraustīja plecus un atkal nolaida acis.
  
  
  "Un tad ko?" - klusi sev teicu. Es aizvēru durvis un devos pa koridoru uz liftu krastu. Lai kas arī notiktu turpmākajās dienās, es biju apņēmības pilns izrēķināties ar nodevīgo un netveramo Koenvaru. Un tie nebija tukši draudi vai tikai klusa vēlme. Tas bija solījums. Fakts.
  
  
  Es nespēju tam noticēt, bet policija joprojām klīda ap viesnīcu.
  
  
  Vai viņiem nav nekā labāka, ko darīt? Nodomāju, kad samaksāju taksistam un devos uz viesnīcu. Bet pie ieejas bija trīs balti Volkswagen un dīvaini kluss cilvēku pūlis. Es izspiedos cauri pūlim līdz virpuļdurvīm, bet mani apturēja policists, kurš stāvēja tieši pie ieejas.
  
  
  "Nevienam nav atļauts ienākt, kungs," viņš teica holandiešu valodā.
  
  
  "Es apmetos viesnīcā," es teicu. - Kas notiek, virsniek?
  
  
  Viņš pieklusināja balsi, lai gan tas, ko viņš gribēja pateikt, man ātri kļuva skaidrs. Lieta tāda, ka pirms nepilnas stundas kāds mēģināja uzspridzināt viesnīcas seifu. Sprādzienā viegli ievainots vadītājs, bet smagi ievainots durvju sargs. Tika redzēti divi vīrieši bēgam no sprādziena vietas, lai gan līdz policijas un ātrās palīdzības ierašanās brīdim viņi bija aizbēguši.
  
  
  "Ak, Kārtera kungs... Es domāju, ka agrāk vai vēlāk satikšu jūs."
  
  
  Paskatījos pār plecu un saraucu pieri. Inspektors Šons izkāpa no pūļa un uzlika roku uz mana pleca. Tas nebija draudzīgākais žests, kādu es varētu iedomāties.
  
  
  -Ko es varu darīt tavā labā, Šon? - es teicu, cenšoties saglabāt mieru.
  
  
  "Es esmu ļoti ziņkārīgs, ka šīs grūtības jūs nomoka, Kārtera kungs," viņš teica ar augstprātības piegaršu uz lūpām. “Šorīt tevi vispirms nošāva snaiperis. Pēc tam jūsu viesnīcā notiek sprādziens. Ļoti interesanti. Un ļoti slikti. Es ceru, ka drīz plānojat pamest Nīderlandi. Man šķiet, ka tu nes sev līdzi zināmas... teiksim, nepatikšanas... lai kur tu dotos.
  
  
  "Es nezinu, par ko tu runā, Šon," es teicu. "Es devos uz Wilhelmina Gasthuis viesnīcu, lai redzētu, kā klājas Juenas jaunkundzei."
  
  
  - Kā ar tavu... draudzeni? viņš jautāja. Viņa balss skaņa neko neatstāja iztēlei.
  
  
  "Mana meitene," es teicu, "ir ļoti slikta. "Viņai no rīta ir operācija."
  
  
  — Un kur jūs būsiet rīt no rīta, ja drīkst jautāt, Kārtera kungs?
  
  
  "Ārpus valsts, inspektor. Un, ja jūs mani tagad atvainojat, man ir daudz, kas jāiepako. Es gribēju apgriezties, bet viņš joprojām turēja roku uz mana pleca. "Mēs jūs novērojam, Kārtera kungs," viņš teica, pirms noņēma roku. "Un ļoti uzmanīgi, drīkstu piebilst, lai ko Ārlietu ministrija varētu domāt."
  
  
  - Vai tas ir brīdinājums, inspektor? Vai draudi?
  
  
  "Es to atstāšu jums, Kārtera kungs," Šons atbildēja. "Es atstāju interpretāciju jūsu ziņā."
  
  
  Viņš aizgāja un man beidzot izdevās iekļūt pa virpuļdurvīm. Es neticēju savām acīm.
  
  
  Foajē bija katastrofas zona.
  
  
  Ja es pametu malā pārbiedēto viesu pūli, kas mēģināja atteikties no abonēšanas, viss ap galdu bija pilnībā iznīcināts. Nekas neliecināja, ka pirms nepilnas stundas viss būtu gājis gludi.
  
  
  Viesnīcas administrācija priecāsies dzirdēt, ka dodos prom, nodomāju, nospiežot ar pirkstu pogu blakus liftam. Šķita, ka lifta kabīnei vajadzēja vairākas stundas, lai sasniegtu vestibilu. Pēc minūtes es metos pa gaiteni uz savu istabu.
  
  
  Es gaidīju sliktāko, un tieši to es atklāju. Gulta bija apgriezta otrādi, matracis no visām pusēm saplīsis kā sakropļots līķis. Visas atvilktnes bija izvilktas, un to saturs bija izkaisīts uz grīdas. Drēbes, kuras biju izkārusi skapī, bija izmētātas pa visu istabu.
  
  
  Es aizvēru aiz sevis durvis un iegāju vannasistabā, pa pusei gaidot, ka uz... zāļu skapja spoguļa atradīšu kādu vēstījumu, kas bija uzskrāpēts ar melodramatiskāko tinti, kādu vien var iedomāties, asinīs. Bet nebija nekā: nekādu norāžu, nekādu steigā rakstītu brīdinājumu.
  
  
  Ļoti uzmanīgi pabraucu ar Hugo asmeni gar skapja malu un lēnām izvilku to no padziļinājuma flīzētajā sienā. Beidzot, kad tas viss bija pietiekami atraisīts, es ieliku duncis atpakaļ tā apvalkā un pēc tam uzmanīgi izņēmu mazo metāla kastīti.
  
  
  Pirmo reizi tajā dienā es atklāju, ka smaidu. Alumīnija caurule ar rombveida formām tika pielīmēta pie taisnstūra cauruma nekrāsotās aizmugurējās sienas. Es noņēmu lenti un noskrūvēju vāciņu no piedurknes. Spoži gaismas zibšņi pazibēja manā priekšā kā gaismas bāka. Dimanti mirdzēja visās varavīksnes krāsās, simtiem karātu, neapstrādātā, dabiskā skaistumā. Efekts bija hipnotisks. Kādu laiku turpināju skatīties uz akmeņiem tā, it kā tie būtu svēti. Tad es ieliku kabatā cigāra formas cigarešu turētāju un nomainīju aptieciņu. Tu neesi stulbs, Koenvar, es nodomāju. Bet tu arī neesi ģēnijs.
  
  
  Mans lēmums ātri apstāties viesnīcā pirms došanās uz slimnīcu bija vēl gudrāks, nekā tobrīd varēju iedomāties. Un tajā brīdī es neprasīju pārvaldniekam atvērt man seifu, jo domāju, ka Koenvaar to uzspridzinās. Tomēr es zināju, ka man jābūt pēc iespējas uzmanīgākam. Viņam bija pietiekami daudz laika, lai nonāktu pie secinājuma, ka esmu ielikusi akmeņus velvē, un man šķita, ka es zinu, kur tos vislabāk likt.
  
  
  Tāpēc es uzmanīgi novietoju akmeņus aiz pirmās palīdzības aptieciņas, pirms devos uz slimnīcu, lai noskaidrotu Andrea stāvokli. Mans minējums bija laimīgs, un, pārkārtojot istabu, pār manām lūpām pārskrēja tumšs smīns. Koenvahrs sabojāja manu čemodānu, taču viņš neatrada gudro tukšo vietu, ko AH inženieri man bija izveidojuši. Es tikai cerēju, ka muitnieki šeit ir tikpat akli. Jo, ja tā nebūtu... nu, man droši vien atkal būtu jāgatavojas sarunai ar inspektoru Šonu.
  
  
  Savācis mantas, es apsēdos uz gultas malas un paņēmu telefonu. Saruna ilga apmēram divdesmit minūtes. Un, kad pienāca laiks, viņa balss uzsprāga manās ausīs ar tik nežēlīgu mizu kā liela kalibra lodes sitiens. "Kas pie velna notiek, N3?" — Vanags kliedza.
  
  
  "Grūtības, sarežģījumi," es teicu pēc iespējas klusāk.
  
  
  "Nu, jebkurš idiots var man to pateikt," viņš iesaucās. "Mans sarkanais tālrunis visu dienu nav klusējis."
  
  
  Sarkanais tālrunis bija viņa uzticības tālrunis uz Balto namu, un viņš nejutās tik laimīgs. Es dziļi ievilku elpu un iegāju viņā, tā teikt, līdz kaklam. Es stāstīju Vanagam notikušo no paša sākuma.
  
  
  "Kas ir šī sieviete, kuru gandrīz nošāva?" viņš jautāja, kad es paskaidroju, kas noticis pēdējo trīsdesmit sešu stundu laikā.
  
  
  "Pazīstams..." es nomurmināju.
  
  
  "Pazīstams... mans dupsis, Kārter," viņš kliedza. 'Skaties. Es tevi nesūtīju ceļojumā, lai paņemtu prostitūtu un visu sabojātu..."
  
  
  - Es zinu, kungs.
  
  
  “Tad turpmāk esiet nedaudz piesardzīgāks. Un nevaino mani par manu garastāvokli, Kārter. Bet šodien esmu ļoti dusmīga no visām pusēm. Izskatās, ka šie puiši Pekinā tagad plāno veikt savu ikgadējo manevru uz Nepālas robežas. Šerpam jābūt debesīs kopā ar draugiem mazāk nekā sešu jūdžu attālumā no robežas.
  
  
  "Kāda ir mana misija..."
  
  
  "Tas ir vēl jo steidzamāk," viņš teica. -Nu, Nik. Par ko…"
  
  
  "Viņi mēģināja ielauzties viesnīcas seifā pirms apmēram stundas."
  
  
  'Un?'
  
  
  - Viss kārtībā, kungs. Rīt es izlidošu ar lidmašīnu, tiklīdz nopirkšu biļeti.
  
  
  – To es gribēju dzirdēt. Paskaties, ar Golfīldu atkal sazinājās. Viņš viņiem teica, ka esat ceļā. Viņi viņam teica, ka atstās jums ziņojumu — es dzirdēju viņu rakņājoties pa dažiem papīriem — Camp Hotel, Maroehiti 307, netālu no Durbar laukuma Katmandu. Cik saprotu, šī ir hipiju vieta pilsētas centrā. Tātad...'
  
  
  "Turi acis vaļā," es pabeidzu teikumu.
  
  
  "Tieši tā."
  
  
  — Rīt vakarā man vajadzētu būt Katmandu. Lidojums ilgst no divpadsmit līdz četrpadsmit stundām. Tad, ja jums ir kādi papildu norādījumi man, kungs, es palikšu Intercontinental.
  
  
  'Viens?'
  
  
  - Jā, ser.
  
  
  "Tas ir tas, ko es gribēju dzirdēt," viņš atbildēja, klusi smieties. "Turklāt, kad atgriezīsities, jums būs pietiekami daudz laika šādām aktivitātēm."
  
  
  "Paldies, Kungs ".
  
  
  - Lai jums jauks ceļojums, Nik. Starp citu, vai viņa bija skaista?
  
  
  'Ļoti labi.'
  
  
  'ES tā domāju.'
  
  
  Pēc klausules nolikšanas es nolēmu vakariņot viesnīcā, nevis kaut kur uz ielas. Tagad, kad ienaidnieks pēdējo reizi bija ķēries pie bumbas, nebija iespējams paredzēt, kādi citi triki viņam bija piedurknē. Pirmkārt, man bija darbs. Vienīgais veids, kā to paveikt, bija atstāt Amsterdamu. ..dzīvs...
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  No Amsterdamas uz Katmandu varēja nokļūt tikai vienā veidā – caur Kabulu, izolēto Afganistānas galvaspilsētu. To zinot, es jau biju rezervējis Intercontinental, kā jau teicu Vanagam. Vienīgais, par ko man vajadzēja parūpēties, bija lidmašīnas biļete.
  
  
  Nākamajā rītā piesardzības pēc man bija ļoti bagātīgas brokastis. Kalpone atnesa paplāti ar olām, dažāda veida Holandes sieru, šķiņķi, četras šķēles grauzdiņa ar sviestu, ievārījumu un saldos rullīšus. Es ēdu visu, ko viņa man nolika priekšā, un nomazgāju to ar divām glāzēm ledusauksta piena. Jebkura māte būtu lepna, ka viņai ir šāds dēls. Es nedzēru kafiju. Jebkurā gadījumā es jutos diezgan labi, un tas bija tieši tas, ko es gribēju.
  
  
  Kad paplāte tika izņemta, es turpināju ģērbties. Es izlīdu no viesnīcas pa sētas durvīm. Man nebija nodoma dot Koenvāram vēl vienu iespēju mērķēt uz mani, kā viņš to darīja iepriekšējā dienā. KLM ēka atradās muzeja laukumā, apmēram piecpadsmit minūšu gājiena attālumā no viesnīcas. Frontoni dzirkstīja spožajā saules gaismā, bet no snaipera šautenes stobra nebija ne metāla spīduma, ne atspulga. Tomēr es turpināju uzraudzīt savu vidi. Neuzmanība nozīmētu drošu nāvi, jo es biju pārliecināts, ka Koenvars nav atstājis pilsētu un negrasījās padoties pēc visiem pūliņiem, ko viņš bija pielicis, lai iegūtu dārglietas.
  
  
  Tomēr nekas netraucēja šīs dienas skaistumam, izņemot manas bažas par Andrea Yuen stāvokli. Tajā brīdī, ejot pa Spiegelstraat, manas domas turpināja grozīties ap operāciju, kas tagad tika veikta Vilhelmīnā Gastuī.
  
  
  Un kaut kur pilsētā Koenvars mani gaidīja. Ja vien es zinātu, kur...
  
  
  Es rezervēju vietu KLM reisā Amsterdama-Teherāna-Kabula, kas izlidoja tajā pašā dienā pusčetros. Laika starpības dēļ austrumos Kabulā ieradīšos tikai nākamajā rītā. Bet, ja es neizmantošu šo lidojumu, es palikšu Amsterdamā uz atlikušo nedēļu. Tāpēc es rezervēju biļetes un braucu ar taksometru atpakaļ uz viesnīcu.
  
  
  Pārvaldnieks stāvēja aiz pagaidu letes ar acs plāksteri uz vienas acs un vienu roku stropē. Ja skatiens varētu nogalināt, es būtu miris pēc divām sekundēm. "Man nav jums jāsaka, Kārtera kungs," viņš teica, paņemot manu naudu, "ka jūs nebūsit gaidīti viesnīcā, ja kādreiz atgriezīsities Amsterdamā."
  
  
  "Es negaidīju neko mazāku," es teicu ar smagu smaidu. Tad uzkāpu augšā, lai turpinātu gatavoties.
  
  
  Man šķita, ka labāk ir braukt pa taisno uz Šipholu, nevis sist laiku viesnīcā, tāpēc visu sagatavoju izbraukšanai. Es atkal izmantoju aizmugurējo izeju un izgāju no viesnīcas caur aleju aiz muguras. Līdz šim viss ir labi, es domāju.
  
  
  Aiz manis nebija ne soļu, ne ēnu, kas atdzīvojās acu mirklī. Aleja smaržoja pēc nesavāktiem atkritumiem, bet Koenvars neslēpās aiz miskastēm, lai ar savu šaušanu mani nopļautu. Priekšā braucošo mašīnu skaņa mani vilināja šajā virzienā un notrulināja sajūtas. Es steidzos tajā virzienā, vēlēdamās ielēkt taksometra aizmugurējā sēdeklī un pazust trokšņainajā Šipholas pūlī.
  
  
  Kādu brīdi šķita, ka viss notiek pēc plāna un bez aizķeršanās. Neviens pat nepaskatījās uz mani, kad es izsaucu taksometru un aizvēru aiz sevis durvis.
  
  
  "Uz Šipholu, lūdzu," es sacīju šoferim, cirtainam jauneklim, kuram abas rokas bija uz stūres un abas acis bija uz atpakaļskata spoguļa.
  
  
  'Anglis?' - viņš jautāja, kad saplūdām intensīvā satiksmē.
  
  
  "amerikānis".
  
  
  "Lieliski," viņš teica. - Tad mēs runājam angliski. Man vajag praksi; drīz braukšu uz Ameriku. Vai jūs šodien izbraucat no Amsterdamas?
  
  
  Paldies Dievam, es nodomāju. Tad skaļi: "Jā, šopēcpusdien." Kad es runāju, es skatījos uz automašīnām un kravas automašīnām, kas atrodas aiz mums. "Vai šeit vienmēr ir šāda satiksme?"
  
  
  'Ne vienmēr. Bet es iešu pa lauku ceļiem,” viņš atbildēja, pagriežoties pie nākamā luksofora. Toreiz es sapratu, ka kādam citam ir šī izcilā ideja. Es nolēmu turēt muti ciet, līdz būšu pārliecināta, ka mums seko. Tas bija ļoti līdzīgi, jo manam vadītājam pagriežoties pa kreisi, tumši zilā Renault vadītājs veica tādu pašu šķietami nekaitīgu manevru. Kas vadīja automašīnu, pateikt nevarēja. Viņa acīs spīdēja saule, un vējstikls bija vienkārši mirdzoša virsma, kas efektīvi slēpa viņa seju un identitāti. Ja tas nebija Koenvaar, tad tas bija kāds, kas viņam strādāja, jo pēc četriem līkumiem pēc kārtas zilais Renault joprojām bija aiz mums, gribot to vai nē. Es nolaidos un pieliecos pie vadītāja. "Es atvainojos, ka sagādāju jums tik daudz nepatikšanas," es iesāku. — Kādas nepatikšanas? viņš smejoties teica. “Es braucu uz Šipholu un atpakaļ desmit reizes kopā ar pasažieriem. Nav problēmu, ticiet man.
  
  
  "Es šaubos, ka jūs pārvadājat vajātus pasažierus," es atbildēju.
  
  
  'Un kas?'
  
  
  "Mūs novēro. Viņi tiek vajāti. Paskatieties atpakaļskata spogulī. Redzi to zilo Renault?
  
  
  "Ko tad?" sacīja šoferis, joprojām nesajūsmināts. "Viņš nāk pēc mums no Rozengrahtas ielas."
  
  
  "Tu joko, vecīt," viņš teica perfektā amerikāniskā valodā. "Kas pie velna tas vispār ir?" Es domāju, ka viņam Sanfrancisko veiksies.
  
  
  "Tas ir bīstams joks," es teicu ar smiekliem bez humora. "Ja jūs uzvarēsit šo sliņķi, jūs nopelnīsit piecdesmit guldeņus."
  
  
  Šoferis acīmredzot bija pavadījis daudz laika ar amerikāņu hipijiem, jo pamāja ar galvu un teica: “Sūds, cilvēk. Tu esi foršs. Tad viņš nospieda akseleratora pedāli un mēs metāmies uz priekšu.
  
  
  Nākamo līkumu viņš veica ar nepilniem četriem riteņiem, taču Renault tik ātri padoties negrasījās. Viņš čīkstēja aiz stūra un dzina mūs pa šauru bruģakmens ieliņu netālu no pilsētas centra. Paskatījos atpakaļ, bet joprojām neredzēju, kurš brauc.
  
  
  Dimanti netika glabāti seifā. Tās arī nebija pielīmētas pie pirmās palīdzības aptieciņas. Man bija jāatbrīvojas no Koenvāra vai tā, kurš brauca ar to Renault, vai arī ASV ārpolitikai un Indijas drošībai lietas var kļūt ļoti neglītas, nemaz nerunājot par diviem Golfīlda bērniem. "Vai viņš joprojām ir aiz mums?" - šoferis jautāja ar nervozitātes pieskaņu balsī.
  
  
  "Sasodīts, viņš joprojām ir aiz mums," es atcirtu. -Vai tu nevari iet mazliet ātrāk?
  
  
  - Es cenšos, cilvēk. Šī nav Formula 1, ja jūs zināt, ko es domāju."
  
  
  - Jā, es saprotu, ko tu ar to domā. Un tas nav jautri. Es paliku tik zemu, cik spēju, skatoties uz Renault, kas brauc pa ielām aiz mums. Mans šoferis zigzagā griezās tā, it kā viņš iedzītu ostā ar kliperkuģi, taču tas mums deva tikai divdesmit vai trīsdesmit jardu pārsvaru.
  
  
  Taksometra šofera kakls bija saspringts kā atspere, un pa krekla apkakli tecēja sviedru krelles. Ātrāk, ātrāk, es nodomāju. Aiziet. Bet zēns darīja visu, ko varēja. Kāpēc policija vēl nebija ieradusies pēc mums, vēl nebiju paspējis pārdomāt, jo tajā brīdī Renault ietriecās taksometra aizmugurē. Vadītājs zaudēja kontroli, pabrauca pa ietvi, par centimetru palaida garām lielu veikalu un pēc tam nokļuva atpakaļ ielas vidū.
  
  
  "Tas mani sāk padarīt traku, cilvēk," viņš kliedza, raustīdams stūri.
  
  
  "Nolaidiet mani pie nākamā stūra," es atteicu, domādams, ka man būtu labāk iet vienai un kājām. Es no visa spēka satvēru priekšējā sēdekļa malu, kad Renault mums ietriecās otrreiz. Mēs pazaudējām spārnu, aizmugurējo lukturi un daļu no bufera. Šoferis grieza stūri, it kā spēlētu ruleti, mēģinot veikt bīstamu apgriezienu, cerot uz visiem laikiem atbrīvoties no Renault un nomest to. Atkal bijām pilsētas centrā un braucām no lidostas, nevis uz to. Es pārbaudīju pulksteni. Bija piecas minūtes pāri desmitiem.
  
  
  Šaurās, līkumotās ieliņas, kas aprakstītas tūristu brošūrās, svilpoja abās pusēs. Smalkas mājas ar dīvainiem logiem, krāsainiem skatlogiem — tas viss bija daļa no nelūgtā dekora.
  
  
  -Kur pie velna mēs esam? Es kliedzu, pilnīgi dezorientēta. "Jūras siena," viņš teica. viņa balss tagad bija augsta un izmisīga.
  
  
  "Kur?"
  
  
  "Ziedijk, Zidijk," viņš kliedza. “Sarkano lukturu rajonā. Un tāpēc es tevi izlaižu. "Es neesmu Džeimss Bonds," viņš piebilda, skaļi zvērēdams, mēģinot šķērsot tiltu, kas bija paredzēts tikai velosipēdistiem un gājējiem, nevis automašīnām.
  
  
  Tā bija liela kļūda.
  
  
  Renault tuvojās mums kā dusmīgs bullis, apņēmības pilns pabeigt darbu. Pirms nokļūšanas līdz tilta vidum taksometrs Renault grūdiena rezultātā no aizmugures iekrita nodevīgā astē. Mēs iekļuvām asā, un mēs nevarējām neko darīt.
  
  
  "Mēs sasodīti krītam," kliedza taksometra vadītājs, cenšoties atgūt kontroli pār automašīnu.
  
  
  Viņš nevarēja.
  
  
  Nākamā lieta, ko es zināju, mēs atradāmies kanāla vidū.
  
  
  Bija redzams skaidras zilas debesis, septiņpadsmitā gadsimta kanālu māju akmens fasādes un izturētas tilta kaltas dzelzs margas. Pēc tam mēs ietriecāmies ūdenī, joprojām ar ātrumu gandrīz 40 jūdzes stundā. Es saspiedu galvu ar ceļgaliem, un mašīna balstījās pret eļļainajiem viļņiem, kas šļakstījās mums apkārt. Par laimi logi bija aizvērti, un likās, ka mašīna peld. Ja būtu citādi, mums būtu daudz sliktāk.
  
  
  Vadītājs atsitās ar galvu pret stūri un zaudēja samaņu. Es noliecos uz priekšu un izslēdzu dzinēju tieši tad, kad lode sadragāja vējstiklu un stikla lauskas uzlija uz priekšējā sēdekļa. Asinis iekļuva acīs, kad pagrūdu šoferi un atkal saspiedu. Vēl viena lode pabeidza darbu, un no vējstikla nekas nebija palicis pāri, izņemot dažas asas lauskas ap malām.
  
  
  Es joprojām nebiju redzējusi Koenvaru, bet es netaisījos sēdēt un gaidīt, kad kāds mūs noķers. Un pēdējā tikšanās ar policiju nozīmēs, ka manas problēmas ne tuvu nav beigušās, it īpaši, ja Šons uzzinās par šo pēdējo incidentu. Tāpēc es paliku ārpus uguns līnijas, cik vien varēju, un centos visu pārdomāt. Biju pārliecināts, ka kuru katru brīdi dzirdēšu policijas sirēnas skaņu. Bet pēc tam es dzirdēju tikai asu blīkšķi, kad vēl viena lode iedūrās taksometra jumtā. Man bija jārīkojas, lai cik bīstami tas būtu.
  
  
  Ja es atvērtu durvis, automašīna acumirklī piepildītos ar ūdeni. Es negribēju, lai taksometra vadītāja dzīvība uz manas sirdsapziņas, kamēr viņš bezsamaņā sēdēja priekšējā sēdeklī. Tāpēc es noripoju logu un cerēju uz labāko. Portfelis peldētu vismaz dažas minūtes, jo slēgtais nodalījums kalpoja kā sava veida gaisa rezervuārs. Viņš pirmais izkrita pa logu. Es uzmetu naudu uz priekšējā sēdekļa un aizslīdēju atpakaļ pie loga. Pēc tam mana galva un pleci, un tad pārējais ķermenis devās pa to pašu ceļu kā mans portfelis.
  
  
  Koenvaar - tomēr nebiju pārliecināts, vai tas ir tas, kurš brauca ar Renault, acīmredzot to nepamanīju, jo, kad izkāpu no mašīnas, šāviens neatskanēja. Tas palika bīstami un grūti, bet es paspēju un sagatavojos ledus vannā. Tad nāca niršana, un es ietriecos ūdenī kā bērns, kurš lec aukstā dīķī.
  
  
  Bija tieši tik auksts, kā es gaidīju.
  
  
  Manas drēbes mani novilka, bet es satvēru portfeļa rokturi un aizpeldēju uz tiltu. Vairāki garāmgājēji noliecās pāri margām un vēroja manu progresu, kliedzot uzmundrinājuma vārdus, it kā būtu peldēšanas sacensību skatītāji. Bet tas nepavisam nebija tas, ko es gribēju, pūlis noteikti piesaistītu ziņkārīga policista uzmanību.
  
  
  Tilta ķieģeļu mūris bija aizaudzis un slidens. Mēģināju atrast kaut ko, pie kā pieķerties, pie kā pievilkties. Tajā brīdī es dzirdēju sirēnu gaudošanu, kā jau biju baidījies. Katra sekunde bija vērtīga, jo, ja policija mani notvertu, pirms es notvertu savu lidmašīnu un aizbēgu, Kēnvārs atkal uzvarētu cīņā. Tā nu es uzkāpu augšā, kas nav viegli ar portfeli, kas pabāzts man zem rokas.
  
  
  Tad es pamanīju kaut ko, ko iepriekš nebiju pamanījis, vecas sarūsējušas kāpnes pret cietokšņa sienu otrpus tiltam. Es ieniru atpakaļ tumšajā ūdenī. Es cīnījos cauri eļļainajam ūdenim un gružiem, pa pusei apžilbs no asiņu, kas joprojām pilēja manās acīs. Un tā es beidzot sasniedzu kāpņu apakšējo pakāpienu. Pēc tam man vajadzēja nedaudz vairāk par divām minūtēm, lai atgrieztos sausajā zemē.
  
  
  Protams, tilta vidū stāvēja Amsterdamas policijas Volkswagen. Palielinājās garāmgājēju pūlis. Cilvēki kliedza un norādīja uz peldošo taksometru tilta apakšā, kur man bija jāatrodas. Viens no policistiem jau peldēja uz taksometra pusi. Es skrēju, nedomājot sēdēt un gaidīt uzaicinājumu uz policijas iecirkni.
  
  
  Es biju izmirkusi līdz ādai. Pirmā lieta, kas man bija jādara, bija paķert dažas sausas drēbes, tāpēc es paskatījos apkārt, vai nav uzraksts "Laundromat".
  
  
  Bet tā vietā, lai atrastu šo vai kaut ko līdzīgu un tikpat efektīvu, es atradu slepkavu slēpjamies māju ēnā, ārpus policijas redzesloka.
  
  
  Par laimi es viņu redzēju pirms viņš mani. Ja būtu otrādi, lietas kļūtu daudz sarežģītākas, nekā tās jau bija. Tas bija kāds cits, nevis Koenvars: cits viņa biedrs. Šis izskatījās pēc muskuļota bijušā jūrnieka, ar ziedkāpostu ausīm, lauztu degunu un S&W Model 10.A revolveri. Es negribēju strīdēties ar numuru 38, tāpēc es ielecu kādas mājas lievenī pie kanāla.
  
  
  — Vai meklējat kādu konkrētu? Man pēkšņi ausī iečukstēja balss, kam sekoja slapjas mēles ņirbināšana.
  
  
  Es pagriezos un atradu sevi aci pret aci ar jaunu sievieti, kurai bija daudz sārtumu un blonda parūka. Viņa smieklos izcēla zobus un, noklikšķinot ar mēli, pasauca mani tālāk uz tumšo lieveni. Biju aizmirsusi, ka šī ir sarkano lukturu rajona sirds, bet tagad es to atcerējos un manā prātā sāka veidoties cits plāns.
  
  
  'Cik daudz?' — es jautāju, netērējot vairāk laika. Pulkstenis bija 11:03. Mana lidmašīna pacēlās 1:30. Biļetē bija skaidri norādīts brīdinājums, ka pasažieriem lidostā jābūt vismaz stundu pirms izlidošanas. Tātad tas būtu uz robežas, par to nebija šaubu.
  
  
  "Trīsdesmit guldeņu jums... bez turpmākas runas," viņa teica bez vilcināšanās. Manas slapjās drēbes un nopūta galvā viņai nepārprotami neko nedarīja.
  
  
  — Es tev došu piecdesmit, ja tu kaut ko izdarīsi manā labā.
  
  
  "Tas ir atkarīgs," viņa atbildēja kā īsts profesionālis.
  
  
  Es pamāju viņai uz lieveņa malu un norādīju uz Koenvara līdzzinātāju; viņa S&W revolveris izspiedās no rupjās vilnas jakas. – Vai tu redzi to vīrieti ar lauztu degunu un sasistu seju?
  
  
  "Tu taču nedomā mūs trīs, vai ne?" - viņa teica ar acīmredzamu interesi vai acīmredzamu riebumu, jo viņas sejas izteiksme palika nesaprotama.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Es tikai vēlos, lai tu ej un runā ar viņu, novērš viņa uzmanību, līdz es pazūdu." Tu saproti?' Es noslaucīju asinis no sejas. Viņa uzreiz visu saprata un teica: "Protams, par septiņdesmit pieciem guldeņiem."
  
  
  "Simts, lai pārliecinātos, ka darāt labu darbu." Jebkurā gadījumā novērsiet viņa uzmanību.
  
  
  Viņa to uztvēra gandrīz kā personisku apvainojumu. Taču nauda viņu radikāli mainīja. Naudu viņa iebāza savā krūšturlī, it kā atņemtu bērnam konfektes. Viņa demonstratīvi kratīja gurnus, viņa izgāja uz ielas, gatava pilnībā nospēlēt savu lomu. Ja šis mazais triks nebūtu izdevies, man tiešām būtu darba pilnas rokas, jo Vilhelmīna bija tikpat slapja kā es. Kamēr viņa bija slapja, viņa bija bezjēdzīga. Un tagad nebija laika to izjaukt, noslaucīt sausu un pēc tam atkal salikt kopā.
  
  
  Bija jāpaļaujas uz savu atjautību, kailām rokām un, ja nepieciešams, arī Hugo. Bet es negribēju neko no tā izmantot, ja tas būtu atkarīgs no manis. Kamēr mana Dieva sūtītā dāvana labi spēlē savu lomu šajās simtos bumbuļos, man atliek tikai atrast veļas mazgātavu.
  
  
  No lieveņa stūra es vēroju, kā viņa staigāja pa ielu, gatava spēlēt savu lomu.
  
  
  Sākumā šķita, ka Koenvāra līdzzinātājs uz to neiekritīs. Viņš kaut ko teica holandiešu valodā, vārdi bija pārāk tālu, lai tos saprastu. Bet viņa rīcība runāja tikpat skaidri un nedaudz vēlāk man visu padarīja ļoti skaidru. Es redzēju, kā viņš viņu atgrūda ar rupju, nedraudzīgu grūdienu. Par laimi viņa bija drosmīga un negrasījās ļaut sevi atgrūst. Viņa braukāja ar pirkstiem uz augšu un uz leju viņa mugurā un nostājās viņam priekšā, bloķējot viņam skatu. Es to gaidīju. Es izskrēju no lieveņa, neapstājoties, līdz sasniedzu alejas drošību pāri ielai.
  
  
  Visam vajadzēja notikt labi.
  
  
  Bet tas tā nebija.
  
  
  Biju pusceļā no ielas, kad ļaundara uzmanību piesaistīja aizsmakusi automašīnas signāltaure. Viņš paskatījās pār plecu, neskatoties uz to, ka prostitūta centās noturēt viņa uzmanību ar savu sulīgo un aizraujošo augumu. Mūsu skatieni sastapās, un pēc sekundes viņš sniedzās savā jakā pēc sava Smith & Wesson.
  
  
  Es negaidīju nekādu uguņošanu vai viņa nāvējošās šaušanas demonstrāciju.
  
  
  Šoreiz policijas tuvums man deva zināmas priekšrocības. Koenvara rokaspuisis turēja pirkstu savā kontrolē; viņam nebija nodoma šaut ar policiju tik tuvu. Bet tas noteikti viņu ļoti traucēja, jo viņš skrēja man pakaļ, viņa dārdošie soļi satraucoši atbalsojās manās ausīs. Es jau atrados alejā, kad atskanēja pirmais apslāpēts šāviens, kas svilpa centimetru virs manas galvas. Es metos zemē, bet viņš neizšāva otrreiz. Viņš riskēja ar savu metienu, un es pieņēmu, ka tagad viņš baidās izdarīt vēl vienu garām.
  
  
  "Celies augšā," viņš caur zobiem nošņāca angliski, it kā aizgūtos no dažām Džordža Formbija filmām. Bet viņš nepavisam neizskatījās pēc lilipiņa maisa drēbēs. Es piecēlos kājās, jūtot, ka mans ķermenis saspringst pirmajai darbībai.
  
  
  Vaimanas, ko dzirdēju dažus mirkļus vēlāk, manām ausīm bija kā mūzika. S&W revolveris skaļi ietriecās bruģakmeņos. Es izmetu ča-ki sitienu uz sāniem, izraisot kreiso kāju, kas trāpīja viņam saules pinumā. Viņš dubultojās no pēkšņajām spēcīgajām sāpēm, un es viņam iesitu ar vairākiem sitieniem, šoreiz pa kājstarpi.
  
  
  Es laikam savainoju viņa kājstarpi, jo viņa seja kļuva balta kā sniegs. Viņš sastinga, uzsvieda rokas uz cirkšņa un sabruka uz bruģakmeņiem kā vecu netīrumu kaudze. Tālāk sekoja vienkāršs, bet lieliski izpildīts ča-ki gājiens, frontāls sitiens, kas ar graujošu spēku skāra viņa kaklu. Kakla skriemeļi vēl nebija lūzuši, bet bija sasodīti tuvu.
  
  
  "Tevi ir grūti notriekt, draugs," es teicu, turpinot vingrinājumu ar pēkšņu sitienu pa galvu. Tas bija brīnišķīgs. Šķita, ka visi viņa sejas kauli bija salauzti, un viņa seja kļuva spilgti purpursarkanā krāsā. Viņš pieļāva kļūdu, aizsedzot lauzto žokli ar rokām un atstājot atklātas nieres. Tas bija ļoti pievilcīgs nākamajam sitienam, kam sekoja zaļi, žultsveidīgi vēmekļi, kas lija no asiņainās mutes.
  
  
  Par tik spēcīgu puisi viņš neko daudz nedarīja, lai sevi aizsargātu. Man nevajadzēja būt tik augstprātīgai, jo uzreiz pēc tam viņš satvēra manu potīti, satvēra un pievilka zemē. Bet ne uz ilgu laiku, ja man par to ir kas cits sakāms. Brīdī, kad manas kājas salocījās uz pusēm zem manis, es nolaidu roku kā izkapti. Manas plaukstas mala piezemējās uz viņa deguna tilta. Deguna iekšējā struktūra, deguna kauls, pats deguna tilts pārvērtās asiņainā masā. Asinis ieplūda viņa sejā, padarot viņu aklu. Nekādā ziņā tas neizskatījās pārāk svaigs, taču pārspēja visu.
  
  
  Viņš žēlīgi vaidēja, bet man nebija laika žēlumam. Viņš būtu mani nogalinājis, un viņš to centās darīt kopš brīža, kad es iekāpu taksī. Tagad es gribēju pabeigt viņa iesākto darbu un turpināt savu biznesu.
  
  
  Man atlika tikai sitiens pa zodu, kuru es pabeidzu acumirklī. Nožēlojamie vaidi, pēdējie, ko viņš izteica, izvilka viņu no nelaimēm. Dzemdes kakla skriemeļi tika lauzti uz pusēm, un ļaundaris nokrita miris.
  
  
  Aizraujot elpu, es piecēlos kājās. Viņš nebija patīkams skats. Bet arī mana pelde kanālā nebija tik patīkama. Mēle izspiedās no asiņainās mutes. Daļa viņa sejas pārvērtās asiņainā želejā. Vietā, kur kādreiz bija sarežģīta kaulu un gaļas struktūra, tagad nebija nekas vairāk kā jēls rubīnsarkans mīkstums, kas līdzīgs vīģes iekšpusei.
  
  
  Es paklupu atpakaļ, mans portfelis piespiedās man. Man būs nepieciešams vairāk nekā veļas mazgātava, lai nomazgātu asinis no rokām un nāves smaku no drēbēm.
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tagad bija 11:17. Man vajadzēja apmēram četrpadsmit minūtes, lai beigtu viņa dzīvi no sākuma līdz beigām. Kad es sasniedzu alejas stūri, prostitūta sauca pēc manis. Viņas seja kļuva krīta balta, kad viņa alejas vidū ieraudzīja mirušo vīrieti.
  
  
  "Tas nav svarīgi," es kliedzu un pazuda no redzesloka.
  
  
  Trīs kvartālus un apmēram trīs minūtes vēlāk es atradu veļas mazgātavu. Nauda runā visās valodās, un dažu minūšu laikā es biju ietīts niezošā vilnas segā un drēbes bija sausas. Es varēju nomazgāt asinis no sejas. Izgriezumi bija daudz, bet virspusēji. Es izķemmēju matus uz priekšu, lai nosegtu to lielāko daļu, un cerēju, ka tie sadzīs tikpat ātri kā parasti. Bet tas galu galā bija manas pēdējās bažas.
  
  
  Man bija jādodas uz lidostu un joprojām jāiziet muita. Tas bija tikpat nepatīkami kā domāt par Koenvaru, domāt par Andrea operācijas veiksmi vai neveiksmi.
  
  
  'Cik daudz?'
  
  
  Es palūdzu veļas mazgātavas īpašniekam, kad viņš ienāca aizmugurējā istabā, lai noskatās, kā es to daru. “Desmit minūtes, piecpadsmit minūtes. "Es daru, ko varu," viņš atbildēja.
  
  
  - Vai tev ir telefons?
  
  
  'Kas?'
  
  
  'Telefons?' - es atkārtoju, cenšoties nerūkt, kad pamanīju, ka mana pacietība izsīkst.
  
  
  - Jā, protams. Skaņa viņa balsī liecināja par viņa neizteiktajām bailēm. Viņš norādīja man aiz muguras, kur zem nemazgātu drēbju kaudzes bija pa pusei paslēpta antīka melna ierīce. Viņš palika savā vietā, pilnībā personificējot holandiešu pašapmierinātību.
  
  
  Es uzliku roku uz uztvērēja un paskatījos uz viņu. Mana sejas izteiksme to visu atdeva. Viņš paskatījās uz manu ievainoto pieri, manu ķermeni, kas bija ietīts segā, un ātri pazuda aiz aizkaru pāra, kas ļoti efektīvi sadalīja veikalu divās daļās.
  
  
  Tad piezvanīju uz informācijas punktu, paņēmu Vilhelmīnas Gastuisa numuru un paskatījos uz savu rokas pulksteni. Mans Rolex teica 11:27.
  
  
  "Vilhelmīna Gastuisa," sacīja balss līnijas otrā galā.
  
  
  "Jā, es zvanu par Andrea Juena jaunkundzi. Šorīt viņai tika veikta operācija.
  
  
  "Lūdzu vienu brīdi," atbildēja sieviete līnijas otrā galā. "ES pārbaudīšu."
  
  
  Es bez prāta sniedzos pēc cigaretes un nejutu neko citu kā apmatojumu uz krūtīm un skrāpējušu vilnas segu. Nogurusi pie sevis pasmaidīju. Tiklīdz es iekāpšu šajā lidojumā, man viss būs labi, es domāju, bet tikmēr šķita, ka šī sieviete uz visiem laikiem nevarēs atgriezties pie telefona.
  
  
  "Atvainojiet, ka liku jums gaidīt," viņa beidzot teica. "Bet ir pāragri runāt par rezultātu."
  
  
  "Lai uzzinātu, kāds ir rezultāts?"
  
  
  – Juen jaunkundzes operācijas rezultāti, – viņa lietišķā tonī atbildēja. "Viņa joprojām nav iznākusi no anestēzijas."
  
  
  -Vai jūs varat savienot mani ar doktoru Butensu? Tas ir ļoti svarīgi. Citādi es tevi netraucētu.
  
  
  "Es paskatīšos, ko es varu darīt jūsu labā," viņa teica, viņas balss solīja tikai minimālo piepūli. Tāpēc es atkal gaidīju. Tagad bija 11:31.
  
  
  "Sveiks, doktor Boutens, šis ir Kārters," es ātri teicu pēc dažām minūtēm. Nikolass Kārters. Es runāju ar tevi vakar pēcpusdienā, ja atceries.
  
  
  "Ak, jā, protams," viņš teica tikpat laipni un laipni kā iepriekšējā dienā.
  
  
  "Kā viņa to dara?"
  
  
  Klusums ir tik biezs, ka to varētu sagriezt ar nazi. 'Sveiki? Dr Butens?
  
  
  "Jā, es joprojām esmu šeit, Kārtera kungs," viņš teica ar noguruma sajūtu balsī. "Šorīt mums izdevās noņemt lodi. Taču nevar droši pateikt, vai viņa atveseļosies. Jums ir jāuzticas man, kad es jums saku, ka ir pāragri kaut ko droši teikt.
  
  
  - Kad jūs varat to izdarīt? Es jautāju, jūtot, ka mana morāle nokrītas līdz jaunam zemajam līmenim.
  
  
  'Varbūt šovakar. Rīt no rīta maksimums. Mēs darījām, ko varējām..."
  
  
  – Es par to nešaubos, dakter. Paldies jums par visu, un esmu pārliecināts, ka Juenas jaunkundze arī to darīs.
  
  
  "Ja jūs varētu man piezvanīt rīt," viņš iesāka.
  
  
  Es viņu pārtraucu: "Es nedomāju, ka varu to izdarīt, Dr Boutens. Es izbraucu no Amsterdamas. Un es automātiski paskatījos pulkstenī simto reizi. — Es dodos prom pēc nedaudz mazāk kā divām stundām. Bet jūs nododat manu vēstījumu, vai ne?
  
  
  - Dabiski. Es atvainojos, ka nevaru jums sniegt... labākas ziņas, Kārtera kungs.
  
  
  "Es arī vēlos".
  
  
  Manas kurpes joprojām bija slapjas, bet es neko nevarēju darīt. Vismaz citādi viss bija sauss un vairāk vai mazāk reprezentabls. Atkal sakrāmēju koferi, pateicos uzņēmuma īpašniekam un atkal atrados uz ielas.
  
  
  Ja jums ir nepieciešams taksometrs, jūs to nekad neatradīsit. Es steidzos atpakaļ caur Zuidijk uz Nieuwmarkt. Pēc minūtes vai divām man bija gatavs taksometrs, kas mani aizvedīs uz Šipholu.
  
  
  Tagad bija 11:53.
  
  
  — Cik ilgs laiks nepieciešams, lai nokļūtu Šipholā? — jautāju šoferim.
  
  
  — Apmēram divdesmit minūtes.
  
  
  Vienīgais transportlīdzeklis, kas mums sekoja, bija kravas automašīna. Man likās, ka tagad esmu pelnījusi atpūtu. Bet, kad es apsēdos uz sēdekļa, man sāka rūgt vēders. Neskatoties uz sātīgām brokastīm, tā bija skaidra zīme, ka man vajag kaut ko ēst. Ja nē... bet nē, es nesēdētu un nedomātu par to, ja tas būtu atkarīgs no manis.
  
  
  Taču sastrēgumi ceļā uz Šipholu manu pašsajūtu maz uzlaboja. Es biju nervozs un saspringts un mēģināju novērsties no pulksteņa, bet nesekmīgi. Pēc desmit minūtēm viss būtu beidzies, bet pagaidām nekas cits neatlika kā skatīties taisni uz priekšu un cerēt, ka mana laime turpināsies.
  
  
  Par laimi bija ok.
  
  
  Lidostas pulkstenis uzlēca uz 12:29, kad es pārbaudīju savu čemodānu muitā un dziļi ieelpoju. "Tieši laikā, kungs," sacīja aviokompānijas darbinieks, paņemot manu biļeti un nosverot manu čemodānu.
  
  
  "Pastāsti man kaut ko," es sacīju ar nogurušu smaidu. "Vai man vēl ir laiks kādam piezvanīt un paēst?"
  
  
  "Es baidos, ka jums tagad jāiet cauri muitai, bet izbraukšanas zālē ir tālruņi un uzkodu bārs."
  
  
  'Paldies. Es atcerēšos šo. Citādi vēders man atgādinātu.
  
  
  Es gribēju runāt ar Vanagu, kad man būs laiks. Bet vēl svarīgāk, man bija jāpapildina savas brokastis ar kaut ko sātīgu, kaut ko, kas bija patīkams un smags vēderā, līdz pusdienas tika pasniegtas lidmašīnā. Es jau jutu tuvojošos vieglu sliktu dūšu, ko izraisīja izsalkums. Manis izstrādātais plāns acīmredzot neizdevās, neskatoties uz visiem piesardzības pasākumiem, ko biju veicis.
  
  
  Bet vispirms bija jātiek galā ar muitu... slikta dūša, nogurums, vienalga.
  
  
  Es jutos kā emigrants, kurš ierodas Elisailendā un saskaras ar žogiem, ceļiem un vairāk zīmju, nekā es gribēju lasīt. Tas bija kā Radio City brīvdienās, simtiem cilvēku stāvot rindā, lai noskatītos šovu. Holandes muita. Grūti bija izturēt, kad vēders skaļi protestēja un āda kļuva zaļā siera krāsā. Tomēr man neatlika nekas cits kā iziet virkni testu.
  
  
  "Lūdzu, jūsu pasi," pēc mirkļa teica glīti ģērbtā amatpersona.
  
  
  Viņš bija ļoti laipns, un es smaidīju, cik pacietīgi spēju. Man ne pārāk labi padodas aktiermāksla, taču, manuprāt, es ne pārāk labi izteicu savu smīnu vai pārsteiguma trūkumu, kad pamanīju, ka skatos tieši inspektora Šona pārsteigtajās acīs.
  
  
  "Tātad mēs atkal tiekamies," es sacīju, piesitot pie savas neesošās cepures malas, izsmējot cieņas žestu.
  
  
  "Tiešām, Kārtera kungs," viņš atbildēja tikpat profesionāli, kā to darīja Zedijkas prostitūta pirms dažām stundām.
  
  
  "Nu, tā ir maza pasaule," es turpināju, cenšoties apvaldīt savu pašpārliecināto smaidu.
  
  
  "Ne īsti," viņš apmierināti teica. "Patiesībā es to noorganizēju tieši tā."
  
  
  "Ak, kaut kā izbraukšanas ballīte vienam no jūsu iecienītākajiem tūristiem, vai ne?"
  
  
  - Ne gluži, Kārtera kungs. Bet esmu pārliecināts, ka jūs neiebilsities atbildēt uz dažiem jautājumiem. Viņa balss neļāva man zināt, ko viņš no manis vēlas nākamo.
  
  
  "Ja es nenokavēšu savu lidmašīnu, inspektor," es teicu. "Bet es domāju, ka man nav ko teikt, ja vien jūs nevēlaties dzirdēt manu godīgo viedokli par jautājumiem, kas saistīti ar sojas pupiņu nozari vai prezidenta vēlēšanām Amerikas Savienotajās Valstīs."
  
  
  Bezrūpīgs un neuzjautrināts viņš uzlika roku uz mana pleca un norādīja uz diviem formā tērptiem vīriešiem, kuri atradās dzirdes attālumā.
  
  
  — Klausies, Šon, — es teicu, kad pie manis tuvojās divi kupli muitas darbinieki. — Kas īsti notiek?
  
  
  "Nu, Kārtera kungs," viņš teica tikpat pašapmierināti kā vienmēr, "daži no maniem vīriem šorīt ziņoja par diezgan dīvainu notikumu.
  
  
  - Tātad, kāds tam sakars ar mani?
  
  
  "Varbūt neko. Bet arī... varbūt tas arī viss,” viņš atbildēja. "Protams, jūs neatceraties, ka šorīt peldējāties netālu no Zuidijk, vai ne?"
  
  
  'Kas?' "Es teicu, cenšoties izklausīties pēc iespējas pārliecinošāk, pat ja ap apkakli sāka veidoties sviedri un slikta dūša palielinājās trīs reizes, ja ne vairāk. “Uz Geldera Kades ūdenī tika atrasta automašīna. Taksometrs. Šoferis stāstīja, ka uz Herengrahtas pacēlis vīrieti, amerikāni, kuru vēlējies aizvest uz Šipholu.
  
  
  "Kas būs tālāk?"
  
  
  "Un jūs esat amerikānis, kuram bija istaba Herengrahtā, tas ir, līdz šim rītam." Turklāt viņa sniegtais pasažiera apraksts ir pareizs.
  
  
  "Kas ir pareizi?"
  
  
  — Nu, jūs, protams, esat Kārtera kungs, — viņš teica. "Tad mums ir sakropļotā ķermeņa lieta, ko atradām netālu no negadījuma vietas."
  
  
  "Tu nevēlies mani par to vainot, vai ne?" - es teicu pēc iespējas aizvainoti.
  
  
  "Protams, nē, Kārtera kungs," Šons man apliecināja ar tik tikko slēptu sarkasmu un dusmīgu, bez emocijām. "Kā jūs varat tā domāt? Es tikai iesaku jums pavadīt šos divus kungus...” Ar vienu roku viņš norādīja uz diviem muitniekiem, kas stāvēja viņam blakus. "Dari tieši tā, kā saka."
  
  
  Agrāk esmu ticis galā ar tādu cilvēku iedomību kā politiķi un finansisti, kā maza zivtiņa lielā dīķī, bet nekad ar tik spītīgiem likumsargiem. Jūs kaut ko iemācīsities, ticiet man.
  
  
  "Ja šis ir tavs pēdējais vārds..." es iesāku.
  
  
  "Tieši tā," viņš īsi teica. Pēc tam viņš ātri runāja ar abiem muitas darbiniekiem un bezpalīdzīgo un nožēlojamo Niku Kārteru.
  
  
  Mani pavadīja uz nelielu privāto istabu netālu no vietas, kur mani uzņēma. Mans čemodāns ieradās minūtes laikā.
  
  
  Abi muitnieki izskatījās kā divi bijušie balvas cīnītāji, lai gan man nebija nodoma kaut ko mērīt pret viņiem. Istabā bija galds un krēsls. Nekas vairāk. Tas bija spilgti apgaismots. Es paņēmu krēslu, lai gan tas man netika piedāvāts, noliku rokas uz ceļiem un centos aizmirst savu nožēlojamo situāciju.
  
  
  Šens ne tikai spēlēja ļaunu, bet arī bīstamu spēli.
  
  
  Visa Rietumeiropa cietīs, ja Ķīna pārņems Nepālu. Toreiz nevarēja pateikt, ko tas varētu nozīmēt visai Rietumu pasaulei. Diemžēl Šona pasaule bija daudz mazāka un aprobežojās tikai ar Amsterdamas pilsētas robežām. Viņa redzējums sniedzās nedaudz tālāk par IJsselmeer ziemeļos un Bijlmermeer mājokļu geto dienvidos. De Zeedijk toreiz atradās kaut kur pa vidu, savas jurisdikcijas centrā.
  
  
  Vienīgais, kas mani pārsteidza, bija tas, ka viņš neiejaucās. Ne tāpēc, ka man tas citādi būtu paticis, bet man likās dīvaini, ka pēc visām pūlēm, ko viņš bija ieguldījis, lai mani atrastu, viņš tagad atkāpsies un atstās netīro darbu citiem. Varbūt tie bija muitas noteikumi, bet man bija maz laika par to domāt, jo tajā brīdī man prasīja atslēgu portfeļa atvēršanai.
  
  
  Patiesības brīdis ir pienācis.
  
  
  Pats portfelis joprojām bija mitrs, taču tas, šķiet, netraucēja abus bezbailīgos un klusējošos muitniekus. Viens turēja uz mani savas pērlīgās acis, it kā baidītos, ka nemēģināšu aizbēgt, otrs atvēra portfeli un izņēma visu, kas bija iekšā. Jāteic, ka viņš to darīja uzmanīgi, jo atkal rūpīgi salocīja drēbes, pārliecinoties, ka tajās nekā kontrabandas nozīmē nav.
  
  
  Tas turpinājās apmēram desmit minūtes, līdz tika atklāts un pārmeklēts viss, ko biju iesaiņojis kofera augšējā redzamajā vietā. Es sēdēju uz taisna koka krēsla un skatījos visu priekšnesumu ar tukšu un bezkaislīgu sejas izteiksmi. Bet, kad muitnieks ar saviem ziņkārīgajiem pirkstiem braukāja pa audekla vāka malām, es aizmirsu par sliktu dūšu un neviļus nedaudz noliecos uz priekšu savā sēdeklī.
  
  
  Viņš zināja, ko dara, lai gan ar neieinteresēto sejas izteiksmi es centos viņam to neļaut. Vienu brīdi likās, ka viss beigsies bez turpmākām grūtībām, taču mans optimisms izrādījās pāragrs. Atskanēja vājš, bet skaidri dzirdams klikšķis. Inspektors ātri runāja ar savu partneri, kurš stāvēja viņam blakus, kamēr viņš turpināja filmēt to, kas sākumā šķita apakšā. Ja viņš būtu pacēlis koferi no galda, tad svara starpība skaidri liecinātu, bet koferis palika savā vietā, un es piespiedu sevi sēdēt mierīgi, nervozi pielipusi pie sēdekļa.
  
  
  Iekšējais mehānisms atkal skaļi noklikšķināja, kam sekoja viena no trokšņainākajām nopūtām, kas jebkad dzirdēta šajā Atlantijas okeāna pusē. Vīrieša acis iemirdzējās kā taisnības zobens, kad divi pirksti satvēra dibenu un izrāva to ārā. Slēptais nodalījums vairs nebija slēpts. Bet iedomājieties viņu vilšanos, kad viņš atklāja, ka skatās tikai uz citu gleznu.
  
  
  Tagad atvērtā bagāžnieka telpa bija pilnīgi tukša; nebija nekā ieroču vai neslīpētu dārgakmeņu, īpaši dimantu, garā. Apsveicu, pie sevis pasmaidīju. AH tehniķu darbs bija vēl skaistāks, nekā jūs domājāt. Viņi ne tikai pūlējās izveidot slepeno nodalījumu, bet arī izveidoja tā, lai viltus dibenā būtu divas vietas, nevis viena, kā muitnieki tagad domāja.
  
  
  Ja viņi būtu meklējuši tālāk, nešaubos, ka viņi būtu atraduši slēptu mehānismu, ar kura palīdzību varētu atvērt pēdējo nodalījumu. Tur es paslēpu Vilhelmīnu, Hugo un Pjēru, kā arī dažas citas lietas savas drošības labad. Bet dimantus es neieliku portfelī, jo nedomāju riskēt ar to atklāšanu.
  
  
  Vīlies inspektors aizvēra dibenu. Viņa klusēšana, viņa partnera klusēšana mani traucēja. Man likās, ka esmu tālu no brīvas, gribot negribot. Manas drēbes un tualetes piederumi bija kārtīgi salocīti atpakaļ un beidzot atkal aizvērti. Es gribēju piecelties no sava sēdekļa, slēpdams atvieglojuma sajūtu, kad persona, kas faktiski veica izmeklēšanu, norādīja mani uz vietu.
  
  
  "Lūdzu, novelciet drēbes, Kārtera kungs," viņš teica pēc čukstēšanas ar savu partneri. "Par ko?"
  
  
  "Inspektoram Šonam ir iemesls uzskatīt, ka jūs pret viņu nebijāt līdz galam godīgs." Lūdzu, dariet, kā jums saka," viņš paskatījās pulkstenī, "vai jūs nokavēsiet savu lidmašīnu." Nekas mani nesadusmotu vairāk. Bet strīdēties ar viņiem nebija jēgas. Viņi bija atbildīgi, nevis es.
  
  
  Tāpēc es piecēlos un novilku jaku. Tumšajam bleizeram sekoja flotes kaklasaite un flotes ēģiptiešu krekls. Tad nāca krokodila ādas josta ar rokām darinātu zelta sprādzi, dāvana no jaunas meitenes, kuras dzīvību pirms dažiem mēnešiem biju izglābusi komandējumā uz Ņūdeli. Es attaisīju rāvējslēdzēju un noņēmu bikses, kas izgatavotas no vieglas ķemmdzijas dzijas, ko pēc maniem norādījumiem izgatavoja Paisley-Fitzhigh Londonā.
  
  
  Kad es novilku zābakus, viens no muitas darbiniekiem teica: "Tie ir slapji", it kā tas būtu vienīgais iemesls mani arestēt.
  
  
  "Manas kājas ir nosvīdušas," es drūmi atbildēju, novelkot zeķes un iespiežot īkšķus apakšbiksīšu joslā.
  
  
  "Lūdzu," viņš turpināja, "arī šo," liekot man stāvēt kailam, kamēr katrs apģērba gabals tika pārbaudīts un pārskatīts.
  
  
  Viņi nevarēja atrast neko, izņemot savārstījumus no manām kabatām un sīknaudu. Bet viņi vēl negrasījās padoties. Pilnīgs pazemojums iestājās dažas minūtes vēlāk, kad es sapratu, ko vīrietim vajadzēja just, kad viņš bija spiests noliekties un izplest savu sēžamvietu. Mani zobi pēc tam tika pārbaudīti tā, it kā es būtu zirgs, kuru pārdod visaugstāk solītājam.
  
  
  Viņi neatrada to, ko meklēja, un es vairāk centos to paslēpt no viņu ziņkārīgo acīm, nekā viņi varēja iedomāties.
  
  
  Kamēr viņi to pabeidza, man bija tik ļoti reibonis, ka tik tikko varēju nostāvēt kājās. "Jūs neizskatāties pārāk labi, Kārtera kungs," viens no muitas darbiniekiem sacīja ar smaidu, kuru es centos ignorēt.
  
  
  "Tas ir jūsu brīnišķīgās holandiešu viesmīlības dēļ," es teicu. "Vai es varu tagad apģērbties, kungi?"
  
  
  'Nu, protams. Mēs jūs vairs neturēsim. Diemžēl es nevarēju redzēt Šona seju, kad viņš dzirdēja sliktās ziņas. Bet tā, manuprāt, ir spēle. Turklāt es biju pārāk aizņemts ar kroketēm, gaidot pārcelšanu uz otru okeāna krastu, lai uztraukties par vīlušos un nepatīkamo inspektoru. Man bija desmit minūtes pirms iekāpšanas. Pēc visa, ko biju piedzīvojis, es uzmanījos, lai nenokavētu savu lidmašīnu.
  
  
  Kad beidzot biju savienots ar Vanagu, es ātri informēju viņu par jaunākajiem notikumiem. "Es nespēju noticēt, ka aiz tā stāv šerpi," viņš teica pēc tam, kad es viņam pastāstīju, kas noticis, kopš pieļāvu kļūdu, no rīta izkāpjot no gultas. Viņiem nav nekāda labuma, nogalinot tevi, Nik. Starp citu, vai jums izdevās...
  
  
  "Tikai tagad," es teicu. – Bet man izdevās. Viņi ir drošībā.
  
  
  "Perfekti." Un es redzēju viņu smaidam pie sava rakstāmgalda trīs tūkstošu jūdžu attālumā.
  
  
  "Fakts ir tāds," es turpināju, "ka Koenvars labprātāk liktu mani izslēgt, nevis izpildīt darījumu. Un tas mani uztrauc. Vai jūs domājat, ka Nepālas valdība varētu būt par to uzzinājusi un nosūtījusi Koenvaru mani pārtvert? Ja misija neizdosies, šerpi saņems visu ekipējuma iegādei nepieciešamo naudu. Vismaz tā viņi domā.
  
  
  "Izklausās diezgan tālu, ja jūs man jautājat," viņš atbildēja. "Lai gan šāda veida biznesā viss ir iespējams."
  
  
  "Pastāsti man vēl kaut ko," es klusi teicu.
  
  
  "Svarīgi ir tas, ka jūs esat to izturējis, vismaz līdz šim. Es paskatīšos, vai es nevaru iedomāties neko, kas varētu jums palīdzēt. Sāksim ar to, ka politiskā situācija tur ir diezgan neskaidra. Man ir vairāki kontakti, kas varētu kaut nedaudz izskaidrot notikušo. Es izspiedīšu kādu informāciju. Tas vienkārši prasa laiku, tas arī viss.
  
  
  "Tā ir viena no tām lietām, kuras mums nedaudz pietrūkst," es teicu.
  
  
  -Tev iet lieliski, Nik. "Visi pasaulē man uzticas," mans priekšnieks atbildēja, un tas bija rets kompliments, kas nepalika nepamanīts. “Fakts ir tāds, ka es kaut ko dzirdēju par kaut kādām nesaskaņām karaļnamā, par kaut kādām asinskārām pilsoņu nesaskaņām. Mums būs jārok mazliet dziļāk, bet varbūt tas mums palīdzēs saprast, kur ir grūtības.
  
  
  Tajā brīdī es dzirdēju, ka pa skaļruni zvana manam reisam.
  
  
  Man vajadzēja pārtraukt zvanu. Mana mute joprojām bija pilna ar ēdienu, un slikta dūša uz laiku pazuda.
  
  
  “Es sazināšos ar jums vēlreiz, kad ieradīšos Kabulā. Bet, ja jūs kaut ko atradīsit, es būšu pateicīgs, kungs. Kāds pieliks visas pūles, lai tiktu pie manis pirms šerpi. Un es gribētu zināt, kāpēc.
  
  
  "Un kurš."
  
  
  "Es arī tā domāju," es teicu.
  
  
  "Es izmantošu visus manā rīcībā esošos kanālus," viņš teica. "Starp citu... kā klājas meitenei, kura tika nošauta?"
  
  
  "Viņai šorīt bija operācija," es teicu.
  
  
  'Un kas?'
  
  
  "Viņi nezinās, kādas ir viņas izredzes līdz rītdienas rītam."
  
  
  ' Man žēl to dzirdēt. Bet esmu pārliecināts, ka jūs viņas labā darījāt visu, ko varējāt," viņš teica. — Es parunāšu ar tevi, N3. Pārliecinieties, ka tur nokļūstat droši.
  
  
  "Paldies, Kungs ".
  
  
  Šona manāmi nebija no atvadu pūļa, kad es reģistrējos, saņēmu iekāpšanas karti un gāju cauri tuneli uz lidmašīnu. Bet man tas patika visvairāk. Jo ātrāk nokāpām no zemes, jo ātrāk es pametu Amsterdamu, jo vairāk man tas patika.
  
  
  Turklāt es joprojām biju izsalcis.
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ilgi pirms Elburza kalni pacēlās pērļainā rītausmā, es uzteicu tostu savam zobārstam Bērtonam Čalīram. Bez viņa palīdzības, viņa pieredzes viņa acu priekšā būtu sabrukusi mana misija un līdz ar to divu bērnu liktenis un izolētas, kalnu ieskautas valstības nākotne.
  
  
  Mans briesmīgais izsalkums bija gaidāms, un arī slikta dūša. Bet tagad, kad fiziskais diskomforts bija pārgājis un mana seja atkal ieguva krāsu, es jutos mazliet vairāk kā es, nevis tā, ka būtu norijusi kaut ko, ko man nevajadzēja, un tas arī notika.
  
  
  Es pārbraucu ar mēli pār īpašo zelta kroni, ko zobārsts man bija uzlicis pirms aizbraukšanas no Vašingtonas. Čaljē uzmanīgi piestiprināja zaru vienam no apakšējiem molāriem. Iespiests smaganās tiešām nebija redzams, kas jau pierādījās mutes apskatē Šipholā. Šis āķis tika izmantots, lai piestiprinātu neilona pavedienu, ko sauc arī par makšķerauklu. No otras puses, pavediens, kas iet no barības vada uz kuņģi, tika piestiprināts pie ķīmiski izturīgas caurules.
  
  
  Visa struktūra man atgādināja ligzdojošu leļļu komplektu. Katrā lelli ir mazāka lelle un tā tālāk bezgalīgi. Manā gadījumā jums bija es, un manī jums bija mans gremošanas trakts, kura daļa bija mans kuņģis, un tajā bija caurule, un tajā bija neapstrādāti dimanti.
  
  
  Iemesls, kāpēc es paēdu tik lielas brokastis, bija tas, ka man bija tik reibonis, kad ierados Šipholā, man visu laiku bija jāpumpē kuņģis. Ja es būtu norijis pīpi tukšā dūšā, sekojošā enzīmu sekrēcija kopā ar gremošanas laikā izdalīto sālsskābi man būtu radījusi sāpes vēderā, kas varētu notriekt ziloni. Kopā ar visu pārtiku, ko varēju ēst, es iedzēru veselīgu attīrošo tablešu devu, ko man iedeva AX laboratorijas farmācijas nodaļa. Caurule bija pietiekami elastīga, lai ļautu pārtikai nokļūt kuņģī. Tā nebija pati patīkamākā darbība, bet atkal mans darbs nekad nav īpaši smalks vai smalks. Tagad es iedzēru vēl vienu tableti pret sliktu dūšu, apsveicot sevi ar mana uzņēmuma panākumiem. Vismaz kamēr tas ilga.
  
  
  Dimanti bija manā vēderā kopš iepriekšējā rīta, kad izgāju no Ambibi viesnīcas, lai rezervētu biļeti. Viņi varēja palikt tur gandrīz bezgalīgi, kamēr es paņēmu zāles un turpināju smagi ēst. Stjuarte par to bija pārliecināta, apbrīnojot to, ko viņa uzskatīja par veselīgu, vīriešu apetīti.
  
  
  Apmierināts, ka viss notiek pēc plāna, pagriezos pret logu un vēroju, kā lec saule. Tikko mirgoja zīme “Smēķēt aizliegts”, kad pilots gatavojās nolaisties Teherānā. Zem manis gulēja sniegotā Elburza kalnu grēda. Vēl iespaidīgāka bija Damavanda, vulkāniskā virsotne, kas pacēlās gandrīz 5700 metrus virs debesīm.
  
  
  Bet man nebūtu laika tūrisma braucieniem. Mans galamērķis, kaut arī ne pēdējais, bija tālāk uz austrumiem, aptuveni 1800 jūdzes pa nelīdzenu un patiesi neizbraucamu reljefu. Šķita, ka Kabula, reiz izolētā tuksneša citadele diženajam komandierim Baburam, kurš nodibināja Mongoļu impēriju, mani gaidīja kaut kur aiz tās rītausmas.
  
  
  Kalnu nogāzēs starp sniega svītrām ganījās aitas, un no mazo akmens māju līkajiem skursteņiem gāzās ārā dūmi. Tad, iespiedusies starp neauglīgiem un neauglīgiem kalniem, pavēra skatu uz pilsētu, kas bija aizrāvusi cilvēku iztēli kopš brīža, kad Aleksandrs Lielais pievienoja seno Baktriju savai impērijai. Tagad Kabula izskatījās maza un nenozīmīga. Tur, uz kailajiem pakalniem, likās, ka tam nebija nozīmes.
  
  
  Laiki ir mainījušies. Čingishans, Tamerlans un Baburs bija vārdi vēstures grāmatās, aizraujošu filmu varoņi. Bet viņi atstāja savas pēdas lepnā un neatkarīgā tautā. Tomēr Afganistāna tagad bija daļa no divdesmitā gadsimta, tās vēsture ir virkne tūrisma objektu, tās kādreizējās slavas dienas jau sen aizmirstas.
  
  
  Ja es kļuvu sentimentāls, tas nebija tāpēc, ka es dzēru pārāk daudz. Vienkārši es biju redzējis tik daudz sapņu, kas izkaisīti šo neauglīgo un neauglīgo pakalnu krēslā, ka es jutos kaut kā aizkustināts, liecinot par vētrainas un asiņainas drāmas pēdējām lappusēm.
  
  
  Bija 6:23.
  
  
  Varbūt tieši agrās stundas dēļ muitnieki manas mantas nepārmeklēja ar skrupulozitāti un metodiku.
  
  
  — Kāds ir jūsu vizītes mērķis? .
  
  
  "Atvaļinājums."
  
  
  "Cik ilgi tu te paliksi?"
  
  
  "Diena vai divas, trīs," es meloju, domādams, ka mazāk nekā divdesmit četras stundas būtu spļāviens sejā topošajai tūrisma nozarei.
  
  
  'Kur tu paliksi?'
  
  
  "Uz starpkontinentālo."
  
  
  "Tālāk," virsnieks teica, iespiežot zīmogu manā pasē un pievēršot uzmanību vīrietim, kurš stāvēja rindā aiz manis.
  
  
  Tā bija atsvaidzinoša pārmaiņa, kā jūs varat iedomāties. Biju gatava izģērbties kaila un jutos lieliski, ka nevienam nerūp mana klātbūtne šeit, kofera saturs, nemaz nerunājot par vēderu. Ārpus muitas savu vēlamo klientu gaidīja trakulīgs un nepacietīgs afgāņu taksometru šoferu pūlis. Bet vispirms es samainīju naudu, uzskatot, ka 45 afgāņi pret dolāru ir labs kurss, jo īpaši tāpēc, ka gandrīz nebija melnās naudas tirgus kā Nepālā. - Taksometrs, kungs? — kāds maza auguma, tumšmatains jauneklis satraukti sacīja, kad es gāju prom no valūtas maiņas punkta. Es ieliku afgāni kabatā, un tas lēkāja augšā un lejā kā lecoša varde. "Man ir jauka amerikāņu automašīna. Chevrolet. Aizvedīs jūs visur, kungs.
  
  
  "Cik tālu ir starpkontinentāls?" Es jautāju, pārsteigta par viņa entuziasmu un enerģijas izrādīšanu. "Deviņdesmit afgāņi," viņš ātri sacīja.
  
  
  Tūlīt atskanēja cita balss: "Septiņdesmit pieci."
  
  
  "Septiņdesmit," šoferis aizkaitināti sacīja, dusmīgi pagriezies pret gados vecu vīrieti, kurš parādījās aiz viņa, tērpies greznā brokāta vestē un Astrahaņas cepurē. "Sešdesmit pieci."
  
  
  "Piecdesmit," iesaucās jauneklis, nepārprotami iedzīts stūrī. "Pārdots," es smaidot teicu. Es liku viņam nest manu bagāžu un sekoju viņam ārā no ierašanās zāles.
  
  
  Chevrolet ir redzējis labākas dienas, maigi izsakoties. Bet viesnīca bija ne vairāk kā piecpadsmit līdz divdesmit minūšu gājiena attālumā. Es jutos mazliet neizdevīgā stāvoklī, jo man nebija iespējas izpētīt detalizētu apgabala karti. Nekad neesmu bijis Kabulā, lai gan pirms vairākiem gadiem piedalījos visai smalkās “sarunās” pie Heratas, netālu no Turkmenistānas Republikas un Krievijas robežas.
  
  
  Koferi atstāju pie sevis, kad šoferis piesēdās pie stūres.
  
  
  "Cik ilgs laiks līdz viesnīcai?"
  
  
  "Pusstundu," viņš teica. 'Nekādu problēmu. Azizs ir ļoti labs braucējs.
  
  
  "Es nodevu sevi tavās rokās, Aziz," es smejoties sacīju, kam uzreiz sekoja žāvas. Lidmašīnā es negulēju daudz, un cerība uz siltu gultu šķita pārāk laba, lai būtu patiesība.
  
  
  Satiksmes nebija, izņemot dažus ēzeļu pajūgus. Bet citādi ceļš, kas būvēts ar amerikāņu palīdzību, bija tukšs. Vecā, satriektā Chevrolet atpakaļskata spogulī es redzēju Azizu, kas skatās uz mani. Viņa acis bija neticami zilā krāsā. Leģenda vēsta, ka zilacainie afgāņi ir tieši Aleksandra Lielā dēla Iskandera Lielā karotāju pēcteči.
  
  
  Kad es jautāju Azizam, cik liela daļa no šī stāsta ir patiesība, viņš, šķiet, nesaprata, par ko es runāju. Šķiet, ka viņš ne pārāk labi pārzina ceļu pa pilsētu.
  
  
  Garām lidoja zīme ar uzrakstu "Hotel Intercontinental - 5 miles" ar bultiņu, kas norādīja uz labo pusi, bet Azizs turēja kāju uz gāzes pedāļa. Viņš brauca garām izejai, un kaut kas man teica, ka tā nebija nevainīga kļūda vai ka tā bija avārija. Es nolaidu koferi kājās un paspēju sagrābt Vilhelmīnu un viņas divus draugus Igo un Pjēru, neradot Azizā aizdomas.
  
  
  Tagad Luger bija nožuvis, bet es nezināju, vai tas darbojas, līdz es to pārbaudīju. Bet, ja viņš vēl nebija gatavs kaut ko risināt, abi viņa palīgi bija gatavi man palīdzēt.
  
  
  Tajā brīdī es vairs nešaubījos, ka nāks nepatikšanas. Azizs mani neaizveda uz viesnīcu, karstas dušas un ērtas gultas priekiem. Es biju pārliecināts, ka tas, ko viņš man bija sagatavojis, būs daudz grūtāk sagremojams, un es pielāgojos briesmām, kas draudēja.
  
  
  Koenvaar prombūtne no Amsterdamas iepriekšējā rītā varēja nozīmēt tikai vienu lietu. Viņš atstāja Amsterdamu un paguva nokļūt Kabulā pirms manis. Bez šaubām, viņš veica garo ceļu caur Stambulu, Beirūtu un Rāvalpindi. Šis maršruts pastāvēja, bet es no tā izvairījos, jo pastāvēja risks iekāpt un izkāpt trīs dažādās lidmašīnās un iziet cauri apsardzei trīs lidostās. Koenvaram paražas rūpējās mazāk nekā man.
  
  
  Es ļoti viegli būtu varējis piespiest Vilhelmīnas kātu pie Aziza kakla un lūgt viņu apgriezties un aizvest mani uz Intercontinental Hotel. Bet es gribēju tikt līdz lietas būtībai un saņemt atbildes, kuras līdz šim man nebija izdevies. Koenvaram bija visa man vajadzīgā informācija, un es biju gatavs uzņemties jebkādu risku, lai viņu parunātu.
  
  
  Turklāt mums vēl bija dažas lietas, kas jānokārto, neatkarīgi no tā, vai viņš to saprata vai nē. Par visu, ko es zināju, Andrea varēja mirt. Es pats biju tuvu karjeras beigām Amsterdamā. Es gribēju pārliecināties, ka Koenvars nevarētu traucēt manas misijas panākumus. Un, ja tas nozīmēja viņu nogalināt, tad es biju gatavs. Tāpēc es sēdēju un nenovērsu acis uz ceļu, prātojot, kā tika noorganizēta mūsu tikšanās.
  
  
  Pēc nepilnām desmit minūtēm es to uzzināju.
  
  
  Pārsimt metru pirms mums tika izveidots kontrolpunkts. Abās koka barjeras pusēs stāvēja divi vīrieši, lai gan mēs joprojām bijām pārāk tālu, lai redzētu, kurš no tiem ir Koenvars.
  
  
  - Kas notiek, Aziz? - es jautāju, iejūtoties stulba tūrista lomā.
  
  
  Tā vietā, lai man atbildētu, viņš pievērsa manu uzmanību Asamayi un Sherdarwaza, diviem kalniem, kas bija daļa no Hindu Kush kalnu grēdas un bija redzami gandrīz no jebkuras vietas Kabulā.
  
  
  "Kāpēc šeit ir kontrolpunkts?"
  
  
  Es uzstāju, un viņš lēnām noņēma kāju no gāzes pedāļa.
  
  
  Viņš paraustīja plecus, kad aiz putekļainā vējstikla kļuva redzamas divu vīriešu sejas. Es viegli atpazinu sava Nepālas ienaidnieka, viltīgā un slepenā Koenvara, mēness formas vaibstus. Viņš bija ģērbies baltā turbānā un astrahaņas kažokā, kas sniedzās līdz ceļiem, taču nevarēja noliegt viņa sejas izteiksmi. Otrs vīrietis man šķita īsts afgānis, bez šaubām, Kabulā nolīgts, tāpat kā Azizs, tieši šai operācijai.
  
  
  "Viņi vēlas, lai mēs izkāpjam no mašīnas," Azizs sacīja, nespēdams slēpt savu nervozitāti.
  
  
  "Kāpēc?" Es to teicu, kavējot laiku, sagatavojot visu, kas man bija nepieciešams.
  
  
  "Robežpatruļa, valdības patruļa," viņš teica, paraustīdams plecus.
  
  
  „Tad izej ārā un runā ar viņiem,” es sacīju ar balss toni, kas liecināja, ka man nav noskaņojuma spēlēt spēles.
  
  
  Azizs darīja, kā viņam lika. Viņš izkāpa no mašīnas un lēnām devās uz Koenvaras pusi. Aziāts nenolaida seju, it kā baidītos, ka viņu atpazīs. Bet bija par vēlu. Viņš nekādā gadījumā neatguva savu anonimitāti. Dažus mirkļus vēlāk viņa līdzdalībnieks piegāja pie Chevrolet, pieklauvēja pie loga un norādīja, lai es nāku ārā un pievienojos viņiem.
  
  
  Ne es iznācu, bet gan Pjērs.
  
  
  Ir pienācis laiks pārslēgt slēdzi gan Pjēram, gan Koenvāram. Es atvēru durvis, it kā paklausīdams viņu pavēlēm, bet tā vietā, lai izietu, kā viņi, bez šaubām, cerēja un pat gaidīja, es metu Pjēru Kēnvāra virzienā. Es vēlreiz aizcirtu durvis tieši tad, kad centrā uzsprāga kodīgs, degošs gāzes mākonis. Viņu pārsteigums bija tikpat pēkšņs. Ap tiem virpuļoja koncentrētas asaru gāzes un nenāvējošu ķīmisku vielu maisījums, biezs un smacošs. Atskanēja šāviens, taču nejauši, jo ne Koenvars, ne viņa līdzdalībnieks neredzēja sev priekšā vairāk par centimetru.
  
  
  Gāze bija traucējoša, nevis pašmērķis. Īslaicīgi akli trīs apdullušie vīri grozījās riņķos, nagiem raudami acis. Azizs, saņēmis savu daļu no gāzes, zaudēja līdzsvaru un noripoja pa nogāzi uz ceļa malu. Ja viņš būtu gudrs, viņš būtu slēpies un vairs neriskētu ar savu dzīvību. Jebkurā brīdī vējš varēja apgriezties un nest gāzi uz visām pusēm. Es vairs nevarēju gaidīt. Es izlēcu no Chevrolet, pirms viņi saprata, kas noticis. Bet es negribēju šaut, es negribēju nogalināt Koenvaru, kamēr viņš man neiedeva vajadzīgo informāciju.
  
  
  Roku pāris sasita un atspiedās pret manu diafragmu. Nedomājot par to, es dubultojos, cenšoties dabūt gaisu savās iztukšotajās plaušās. Starp gāzēm un sāpēm Vilhelmīna kaut kā izslīdēja man cauri pirkstiem. Tās pašas roku pāris mani satvēra un vilka uz manu stipri svīstošo ķermeni.
  
  
  Uzbrucējs zem deguna zvērēja, netīši dodot mājienu, ka viņš nav Koenvars, un tas bija viss, ko es gribēju zināt. Kamēr afgānis mani turēja dubultā Nelsonā, es sažņaudzu rokas un piespiedu tās pie pieres, cenšoties mazināt viņa nāves tvēriena spiedienu. Viņa spēks bija pārsteidzošs, un sāpes pastiprinājās, līdz mani nervi kliedza un mani kakla skriemeļi bija uz lūzuma robežas.
  
  
  "Man ir Koens..." viņš iesāka.
  
  
  Priekšlikums nekad netika pabeigts.
  
  
  Es atsitu savu kāju atpakaļ un mana zābaka papēdis atsitās pret viņa apakšstilbu. Pēkšņais sitiens lika viņam pārsteigumā ņurdēt. Viņa tvēriens atslāba, dodot man tikai maz vietas, kas man bija nepieciešama, lai pilnībā atbrīvotos. Kreiso kāju iespraudu viņam starp kājām un labo celi iespraudu viņa ceļgala dobumā. Tajā pašā laikā man izdevās satvert viņa bikses un pavilkt viņu sev līdzi, kā rezultātā viņš atsitās pret manu augšstilbu un izšļakstījās zemē.
  
  
  Es paraustījos un izbāzu kāju ča-ka sitienā, kas uzreiz izraisīja dusmīgu skaņu. ribu lūzums. Afgānis gaudoja kā ievainots suns. Viņš kliedza un sakrustoja rokas uz krūtīm, kad viņa seju šķērsoja neslēptas šausmas. Es netērēju laiku un atkal spārdu, lai pabeigtu darbu. No viņa sagrozītās mutes izskanēja rīstoša skaņa. Gāze lēnām izklīda, bet vēl ne manas dusmas. Es biju pārliecināts, ka viena no viņa plaušām ir pārdurta, un lauztais kauls ierakās viņa krūtīs arvien dziļāk.
  
  
  Es gribēju noliekties, lai veiktu pēdējo sitienu, bet Koenvars satvēra mani aiz vidukļa no aizmugures un atvilka atpakaļ. Mēs noripojām pa ceļu un nolaidāmies uz uzbēruma dažu collu attālumā no tranšejas, kur Azizs gaidīja, bez šaubām, bailēs drebēdams. Putekļi nosēdās manā mutē, acīs un ausīs. Es vairs neko nevarēju redzēt, jo Koenvars piespieda abus īkšķus pie manas elpas.
  
  
  "Dimanti," viņš elpoja, kratot mani, it kā būtu pārliecināts, ka tie izlidos no manas rīkles.
  
  
  Sperdams kā savvaļas zirgs, es mēģināju viņu nomest no sevis. Viņš iespieda savus ceļus manā kājstarpē un atkal un atkal iesita starp manām kājām. Putekļu un sāpju apžilbināts, es reaģēju instinktīvi, vairs nespējot skaidri domāt. Viss, ko es atcerējos, bija tas, ka ļāvu manai rokai piezemēties uz viņa atslēgas kaula ar visu spēku, kas man bija atlicis.
  
  
  Viņa pirksti zaudēja satvērienu, taču viņš izrādījās daudz stiprāks un sīkstāks, nekā es sākotnēji domāju. Viņš pieķērās man tā, it kā no tā būtu atkarīga viņa dzīvība, abām rokām saspiežot manu kaklu. Es atkal pielietoju visas savas zināšanas par taikvondo cīņā un mēģināju iesist viņam ar elkoni pierē. Pal-kop chi-ki pārliecināja viņu, ka es negrasos lūgt žēlastību. Tas bija graujošs trieciens, kas piespieda viņu atbrīvot aizrīties. Viņa pieri klāja briesmīgs purpursarkans plankums, piemēram, Kaina zīme.
  
  
  Es dziļi ievilku elpu, sakustējos un mēģināju atkal piecelties. Tajā pašā laikā ar manu plaukstas pirkstu Hugo droši atradās manā rokā. Dūciņa asmens pazibēja agrā gaismā. Asaru gāze bija izkliedējusi, un es tagad redzēju savu pretinieku tik skaidri un precīzi, cik man vajadzēja. Dūcis rāpās zem viņa astrahaņas kažoka. Brīdi vēlāk Hugo iegriezās pa gaisu. Man nebija nodoma dot viņam iespēju vēlreiz demonstrēt savu varēšanu ar šaujamieročiem.
  
  
  Es neatcerējos, kurā rokā bija trāpījusi Vilhelmīnas lode, tāpēc mērķēju uz Hugo augšstilba augšējo daļu, garo, šauro sartoriusa muskuli. Ja duncis trāpīs, Koenvars nevarēs staigāt. Diemžēl kažoks līdz ceļiem liedza Hugo izpausties pilnībā. Dūcis iestrēga biezā, plūstošā kažoka malā, un Koenvars to atkal izvilka, šņākodams kā kobra.
  
  
  Tā kā Vilhelmīna nekur nebija redzama, man palika tikai rokas. Es atkāpos, cenšoties sasniegt līdzenu virsmu. Taču Koenvars mani stūma arvien tuvāk ceļa malai, bez šaubām, cerot, ka es zaudēšu līdzsvaru un iegāzīšos grāvī. Tas bija drenāžas kanāls, spriežot pēc trūcīgās smakas, kas karājās gaisā un piepildīja manas nāsis ar puves puves un atkritumu smaku.
  
  
  "Dodiet man dimantus, Kārter," Koenvars kategoriski teica. Viņa krūtis cēlās uz augšu un uz leju, kad viņš mēģināja atvilkt elpu. "Tad visas mūsu nepatikšanas beigsies."
  
  
  "Aizmirsti to," es sacīju, pakratīdams galvu un abas acis turēdams uz Hugo, ja Koenvars pēkšņi viņu aizsūtīs.
  
  
  — Tu mani patiešām kaitini, Kārter.
  
  
  "Tie ir spēles trūkumi," es atbildēju, spiests spert bīstamu soli atpakaļ, kad viņš noslēdzās, lai mani nogalinātu. "Kā labā jūs strādājat, Koenvar? Kurš tev maksā par tavu laiku?
  
  
  Tā vietā, lai man atbildētu, viņš ieķērās jakā un izvilka revolveri. 45, amerikānis Colt. Viņš norādīja ieroci manā virzienā. "Šis ir piekrauts ar dobām lodēm," viņš man teica. "Vai jūs zināt, cik lielu kaitējumu var nodarīt šāda lode, Kārter?"
  
  
  "Viņi garām mērķim," es teicu.
  
  
  "Tieši tā." Un viņš pasmīnēja, rādot savu priekšzobu asos, vīlētos galus. Šoreiz mani mazāk uzjautrināja aiz tā esošā zobu atjautība. “Viņi iestrēgst un izveido ļoti lielu caurumu, piemēram, ķermenī. Tavs ķermenis, Kārter. Būtu ļoti žēl, ja nāktos saskarties ar šāda veida munīcijas sekām... starp citu, amerikāņu atjautības produkts.
  
  
  Viņam bija nazis, un viņam bija Colt. 45. Man karatē bija divas rokas, divas kājas un melna josta. Bet tagad, kad biju tikai dažu pēdu attālumā no seklās gravas malas, es nejutos īpaši ērti. Ja es zaudēšu līdzsvaru un nonākšu grāvī, Koenvaram būs pietiekami daudz laika, lai mani nogalinātu.
  
  
  Es nevarēju ļaut tam notikt.
  
  
  "Ja jūs mani nogalināsit, jūs nekad neatradīsit dimantus," es sacīju, mēģinot ietaupīt vēl dažas sekundes dārgā laika.
  
  
  “Mans klients man deva stingrus norādījumus. Ja es neatgriezīšos ar akmeņiem, jūs vairs nedrīkstēsit brīvi klīst. Tātad, kā redzat, Kārter, man ir vienalga; vai nu vienu, vai otru.
  
  
  Tāpēc es beidzot kaut ko uzzināju. Koenvars bija vienkārši algotnis, kas strādāja kāda cita labā. Bet es joprojām nezināju, kas ir otrā puse. Jebkurā gadījumā es gaidīju tik ilgi, cik uzdrošinājos. Jebkurā brīdī miris un ļoti asiņains Niks Kārters var nonākt smirdīgā meliorācijas grāvī. Jebkurā brīdī es varētu kļūt par kārtējo atkritumu gabalu, kas veicinātu netīro, aso smaku. "Šeit braucošajai automašīnai šis kontrolpunkts nepatiks. Koenvars,” es teicu.
  
  
  'Kāda mašīna?' – Tajā pašā laikā viņš pieļāva kļūdu, nervozi skatīdamies pār plecu.
  
  
  Viņš nevarēja skatīties prom ilgāk par sekundi, bet tā bija sekunde, kas man bija vajadzīga. Tagad es pielietoju visu, ko meistars Čangs man bija iemācījis, un veikli uzsitu viņa pistoles roku lēcienā. Mana zābaka zole atsitās pret Colt 45, un pirms Koenvaar precīzi saprata, kas notiek, Colt nokrita zemē. Mašīna nemaz nepievilka, bet maldināšana darbojās labāk, nekā biju cerējis. Koenvars bija paņēmis ēsmu, un tagad es biju gatavs viņu sagrābt un nogalināt, kā viņš bija mēģinājis darīt ar mani.
  
  
  Veiklāks nekā jebkad agrāk, mazais, raupjais aziāts izteica zobus niknā šņācā. Hugo duncis draudīgi mirdzēja saules gaismā. Pēc tam Koenvars metās uz priekšu, mēģinot mani izmest pāri ceļa malai un grāvī. Es pagāju malā un pacēlu roku tā, it kā es to izmantotu. Viņš griezās, kad mana dūre lidoja pa gaisu. Brīdī, kad viņa skatiens pievērsās viņai, mana kāja palēcās uz priekšu ar visu spēku, ko vien varēju. Kad mana pēda pieskārās viņa plaukstas locītavai, kauls sašķēlās, it kā to būtu saspiedis ar veseri.
  
  
  Vispirms ieraudzīt šo pārsteiguma izpausmi un pēc tam sāpes bija viens no jaukākajiem brīžiem pasaulē. Viņa naža roka ļengana, bet viņš vēl nepadevās. Koenvārs ātri satvēra Hugo ar otru roku, pirms stiletto paspēja nokrist. Viņš izdvesa asu saucienu un metās man pretī, sagriežot gaisu ar stiletu. Es pieņēmu ee-chum so-ki nostāju, kas ļāva man atbrīvot manu kāju virknei briesmīgu, graujošu sitienu uz priekšu. Atkal un atkal es spārdu, vispirms mērķējot uz viņa saules pinumu, tad liesu un visbeidzot zodu.
  
  
  Koenvārs centās man templī sist uz sāniem. Es satvēru viņa kāju un pievilku viņu sev klāt, uzmetot uz sausās, izdegušās zemes. Es gāju viņam apkārt, turot viņa naža roku tā, ka Hugo saviebās kā bezspēcīga konvulsīva čūska, un metos viņam virsū.
  
  
  Es nospiedu viņa elkoni ar visu apakšdelma spēku. Ji-loe-ki burtiski iznīcināja viņa rokas kaulu struktūru. - An-nyong ha-sip-ni-ka? Es kliedzu uz viņu, prasot, kā viņš jūtas tagad, kad viņš kliedz kā jauna cūka un mēģina izlauzties.
  
  
  Bet tas bija veltīgi.
  
  
  - Kas par lietu, Koenvar? Vai tu to vairs nevēlies?
  
  
  Sekoja Nepālas lāstu straume, kad es pacēlu ceļgalu un iesitu viņam pa astes kaulu, kamēr viņš turpināja kliegt no sāpēm. No viņa plaukstas locītavas bija izvirzīti kaula gabali. Bordo traips ātri izplatījās pāri viņa astrahaņas kažoka piedurknei.
  
  
  Viņa pirksti krampji savilkās, un Hugo nokrita uz ceļa. Pēc brīža es paņēmu duncis rokā un pavēru to Koenvaram uz rīkli.
  
  
  - Kas tevi sūtīja?
  
  
  Es redzēju bailes viņa sašaurinātajās acīs, sāpes, kas bija skaidri redzamas tajā, kā viņš sakoda lūpas, lai nekliegtu, lai paustu neciešamās sāpes, ko viņš noteikti juta. Kad viņš neatbildēja, es piespiedu stileta galu viņam pie rīkles. Parādījās neliela asins lāse.
  
  
  "Es... es neteikšu," viņš elpoja.
  
  
  "Kā vēlaties," es teicu. Es piespiedu viņu un ļāvu Hugo ieslīdēt viņa jakas piedurknē. Kad piedurkne bija pilnībā nogriezta, es redzēju bojājumus, ko biju nodarījis viņa elkonim. Tas bija salikts lūzums, jo daļa kaula bija izlīdusi no rokas locītavas. Viņa krekla piedurkne bija asinīs.
  
  
  "Es... Es nerunāšu," viņš atkal teica.
  
  
  Neviens ārsts nevarēja atkal salikt roku kopā un likt tam darboties. "Vai tu gribi mirt tagad vai vēlāk, Koenvar?"
  
  
  ES teicu. - "Pastāsti man, pie kā strādājat, un jūs tiksit brīvs."
  
  
  "Nē... Nara..." viņš iesāka. Tad viņš atkal saknieba lūpas un pamāja ar galvu.
  
  
  - Nara ko? “Es asi jautāju, atkal piespiežot Hugo man pie rīkles.
  
  
  "Nē, es to neteikšu, Kārter," viņš nošņāca.
  
  
  — Tādā gadījumā, Koenvar, es tev vairs netērēšu laiku. Un, kad es to pateicu, es beidzu viņa sadistisko karjeru ar ātru un, iespējams, žēlsirdīgu plaukstas locītavu. Hugo izveidoja vāju pusloku no auss līdz ausij. Mīkstums plīsa kā mīksts papīrs; tad kakla muskulis, kam uzreiz seko miega artērija. Kad manā sejā ieplūda karstas asiņu strūklas, Koenvars izdvesa pēdējo rīstošu skaņu. Viss viņa ķermenis trīcēja, kad viņš pārdzīvoja nāves sāpes. Viņš joprojām asiņoja kā vērsis kautuvē, kad es lēnām nolaidu viņu uz grīdas un noslaucīju savas netīrās, asiņainās rokas uz viņa mēteļa.
  
  
  "Tas ir Andrea," es skaļi teicu. Es pagriezos un piegāju pie viņa partnera. Bet afgānis bija tikpat miris kā Koenvars, viņa seja bija purpursarkana un notraipīta no lēnās perforēto plaušu nosmakšanas.
  
  
  Es nesaņemtu nekādu papildu informāciju no neviena no viņiem. "Aziz," es kliedzu. "Nāc šeit, ja jūs novērtējat savu dzīvi."
  
  
  Mazais cilvēciņš rāpās augšā pa seklas gravas nogāzi. Viņa seja bija balta kā krīts.
  
  
  "Lūdzu, lūdzu, nenogalini Azizu," viņš lūdza nožēlojami gaudojošā balsī. Azizs nezināja. Azizs ieguva naudu, lai jūs atvestu uz šejieni. Tas ir viss.'
  
  
  'Kad?'
  
  
  'Pagājušo nakti. Tas... tas vīrietis,” un viņš ar trīcošu roku norādīja uz Koenvara nedzīvo ķermeni. “Viņš man iedeva naudu, lai satiktos ar tevi lidmašīnā un atvestu uz šejieni. Viņš saka, ka tu nozagi kaut ko, kas viņam pieder. Neko citu nezinu.
  
  
  "Tu nevienam par to nestāstīsi, vai ne?" – Viņš nikni pakratīja galvu. - Es neko nesaku, Amerikas kungs. Mēs nekad šeit nebijām, tu un Azizs. Mēs nekad neesam redzējuši šo vietu. Jā? Jā?'
  
  
  "Tieši tā," es teicu. Ja vien iespējams, es negribēju viņu nogalināt. Viņš bija jauns, stulbs un mantkārīgs. Bet es nedomāju, ka viņš zināja, uz ko viņš ir iekļuvis, pieņemot neapšaubāmi ienesīgo Koenvāra piedāvājumu. "Palīdziet man nolikt šos līķus kaut kur citur, un mēs dosimies."
  
  
  Viņš darīja, kā viņam lika.
  
  
  Koka barjera, kas kalpoja par kontrolpunktu, beidzās ar meliorācijas grāvi, kurā sekoja Kēnvara un viņa afgāņu līdzdalībnieka ļenganie un sakropļotie līķi. Astrahaņas kažokā ar vienu piedurknēm Nepālas slepkava peldēja ar seju uz leju netīrā atkritumu straumē. Beidzot viņš bija savā vietā.
  
  
  "Es jūs aizvedīšu uz viesnīcu bez maksas," Azizs nomurmināja, kad mēs devāmies atpakaļ uz mašīnu.
  
  
  Tas bija nepareizā laikā un nepareizā vietā. Bet es nevarēju palīdzēt. Pēkšņi es smējos, un es smējos stiprāk nekā jebkad agrāk.
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Camp Hotel Maroehiti bija vieta, no kuras par katru cenu izvairīties.
  
  
  Es gāju iekšā un ārā no utu inficētajā vestibilā, cik ātri vien varēju, paņemot papīru, ko ierēdnis man iedeva, kad es iepazīstināju ar sevi. Es devos taisni uz Durbar laukumu, kas atrodas dažu kvartālu attālumā. Jūtos saspringta, es sēdēju Talijyoe Bhavani tempļa priekšā, tieši hinduistu pērtiķu dieva Hanumana statujas ēnā. Pūkainajai dievībai man nebija ne informācijas, ne padomu, bet zīmītei gan.
  
  
  Tas bija stingri uz punktu un tieši uz punktu. Man bija paredzēts satikt savu šerpu kontaktpersonu Hut restorānā Ason Tol. Man bija jāvalkā balts kabatas kvadrāts, lai mani atpazītu. Viņi parūpēsies par pārējo. Dīvaini, es nodomāju. Koenvārs zināja, kas es esmu, bet šerpam acīmredzot nebija ne jausmas, kā izskatīsies Golfīlda kurjers.
  
  
  Tas visu, ko Vanags man bija teicis agrāk tajā rītā, padarīja tikpat skaidru kā sakāmvārdu kristāls. – Vai tu kaut ko zini par Jesteri vai Naru? Es jautāju savam priekšniekam, kad pasta nodaļā netālu no manas viesnīcas biju beidzot ar viņu savienots.
  
  
  "Jūs varat lasīt domas, N3. Tieši par to es grasījos jums pastāstīt, — Vanags atbildēja, viņa balsī vāji un smagi atspoguļojot viņa ierasto pavēlošo toni. "Vai jūs atceraties, ko es jums teicu par nesaskaņām karaļnamā?"
  
  
  'Vai tu domā...'
  
  
  'Tieši tā. Mēs uzzinājām par ķildu starp karaļa padomniekiem un tā saukto princi Bal Narajanu. Varētu Narajanu saukt par starptautisku pleiboju. Kādu laiku man Kannās bija jahta un tiku galā ar bariņu šiem elites pārstāvjiem, parastajiem sociālajiem parazītiem.
  
  
  – Bet kā viņš uzzināja par šerpu operāciju?
  
  
  "Mēs par to varam tikai minēt," atbildēja Vanags. - Es tev nevaru palīdzēt šajā jautājumā. Es zinu, ka Narajanam ir diezgan ēnas uzņēmēja reputācija. Vai atceraties to mazo problēmu, kuru atrisinājāt mums Kalkutā pagājušajā gadā?
  
  
  'Jā. Kā ar šo?'
  
  
  “Viņam ar to bija jātiek galā... līdz viss nogāja greizi... Šķiet, ka viņam ir pirksti daudzās sprādzienbīstamās lietās, ja zināt, ko es saku.
  
  
  'Tu esi drošībā.'
  
  
  "Viss ir kārtībā?" — Vai jūs tur nokļuvāt bez problēmām?
  
  
  "Cik vienkāršāk, lai gan mana ierašanās Kabulā nepalika nepamanīta," es viņam teicu. "Bet par to viss tika parūpēts." Narajans tagad palika viens.
  
  
  "Es no tevis negaidītu neko mazāku, Nik," Vanags teica ar labsirdīgu smieklu, kam uzreiz sekoja aizsmacis, aizsmacis klepus. Viņš smēķēja pārāk daudz, bet negribēja to dzirdēt no manis. Dažas lietas labāk nepateikt, piemēram, ka cigāri smird. "Bet paturiet prātā vienu lietu," viņš turpināja. "Vispirms pārliecinieties, ka šie bērni ir drošībā. Tad tu atgriezies un pabeidz darāmo.
  
  
  "Es neaizmirsīšu," es viņam apliecināju.
  
  
  – To es gribēju dzirdēt. Es tev nosūtīšu telegrammu, kad uzzināšu ko citu. Es īsti neuzticos šiem tālruņa savienojumiem. Viņš zināja, kur ar mani sazināties, tāpēc nekas cits neatlika, kā ar viņu sasveicināties.
  
  
  Tagad, smaidošā pērtiķu dieva ēnā, es mēģināju salikt kopā visus puzles gabaliņus. Kādā brīdī Narajans uzzināja par bērnu nolaupīšanu, ko veica šerpi. Viņš nolīga Koenvaru, lai viņš iegūtu dimantus, pirms man bija iespēja tos ievest valstī. Viņš arī pavēlēja savam algotnim mani nogalināt, ja es neatteikšos no šiem akmeņiem. Acīmredzot viņš nemēģināja uzsākt šo revolūciju. Kā karaliskās ģimenes loceklim, kas ar karali bija saistīts ar asinīm, Narajanam nebija nekā, ko iegūt un zaudēt, jo tronis tika gāzts, monarhija tika sagrauta un zeme tika nodota Ķīnai uz sudraba šķīvja.
  
  
  Šādi es saliku puzles gabalus, kas bija daļa no manas misijas Katmandu. Bet man joprojām nebija gatava risinājuma. Pirmkārt, es nezināju, kā Narajans zināja par šerpu plāniem. Turklāt es nezināju, ko viņš mēģinās darīt, kāds būtu viņa nākamais solis, ja viņš atklās, ka Koenvars atgriezīsies Nepālā tikai koka kastē. Saskaņā ar ziņojumu, ko saņēmu Camp Hotel, es satikšu savu kontaktpersonu tikai nākamās dienas vakarā. Nolēmu lietderīgi izmantot savu brīvo laiku un devos taisnā ceļā uz galvaspilsētas bibliotēku. Sākumā es gribēju izpētīt visas esošās karaliskā prinča fotogrāfijas. Otrkārt, man vajadzēja iepazīties ar apgabala topogrāfiju, jo man bija diezgan spēcīga sajūta, ka mana darbība neaprobežosies tikai ar Katmandu. Jo vairāk es zināju par vidi, jo labāk biju sagatavots tikties ar šerpu... lai kāds viņš būtu.
  
  
  Visur, kur es devos, redzēju drukātus sludinājumus: “Šiks restorāns”. Ķīniešu, Tibetas, Nepālas un Rietumu galdi. Salona piedāvājums: hašiša kūka, hašiša cigaretes un hašišs pieejams reģistratūrā. Tad ar mazākiem burtiem: "The Beatles!" Ripojošie akmeņi! Džezs! Pēdējie kadri. Un arī Khyber Kabulā, kur es pavadīju dažas dienas, pirms es pieļāvu kļūdu, pasūtot stringy steiku. Viesnīca bija tā pati vieta hipijiem.
  
  
  Salons bija mazs, vāji apgaismots, gandrīz tikpat netīrs kā Camp Hotel, bet noteikti daudz populārāks. Pie sienām rindojās raupji galdi, krēsli un soli. Un uz soliņiem sēdēja dīvainākā amerikāņu un Eiropas tūristu kolekcija, kādu esmu redzējis. Esmu dzirdējis akcentus no Bruklinas līdz dziļajiem dienvidiem. Bija austrālieši, dažas velsietes, meitenes no Jaunzēlandes un dažas franču meitenes. Kaut kas līdzīgs Grand Himalaya Hotel, kur visi ir kūpināti kā pērtiķi.
  
  
  Man bija sēdvieta un glāze alus, un es to izbaudīju. Likās, ka visi apkārtējie grasās sasist galvas, un, tiklīdz galva atsitās pret galdu, saimnieks pieskrēja pie tā, pacēla noziedznieka seju un iedeva viņam pāris pļauku pa seju, lai viņš atgrieztos, lai to atnestu. "Šī nav viesnīca," viņš atkārtoja. 'Ēd. dzert. Bet ne viesnīca, — viņš atkārtoja, rikšodams kā kāds komisks dikeniešu krodzinieks.
  
  
  Bet nekā komiska šajā situācijā, cik es nopratu, nebija. Es valkāju savu balto kabatas kvadrātu pēc iespējas uzkrītošāk, nenovērsu acis uz durvīm un gaidīju pēc iespējas pacietīgāk un mierīgāk. Šerpa kavējās piecas minūtes, bet es zināju, ka mans kontakts atnāks īstajā laikā. Tikmēr kāda blonda amerikāniete, kurai ir apmēram astoņpadsmit vai deviņpadsmit gadi, uzmeta man neslēptu skatienu no visas istabas. Zem viņas eksotiskā tērpa un aiz sapņainajām acīm viņai bija viss, kas vajadzīgs uzlecošai zvaigznei, par to nebija šaubu. Un, kad viņa ar vieglu vilni piecēlās kājās un tuvojās man, es nemaz nejutos aizkaitināta.
  
  
  "Vai es drīkstu?" viņa jautāja, norādot uz tukšo vietu man blakus. - Dabiski. Es pamāju ar galvu un redzēju, kā viņa sakrīt uz dīvāna.
  
  
  "Šī neizskatās pēc tādas vietas, uz kuru jūs bieži ejat," viņa sacīja, iekost kādu no restorāna daudzajām plaši reklamētajām hašiša uzkodām.
  
  
  "Vai ne?"
  
  
  - Paskaties apkārt?
  
  
  'Ne īsti.'
  
  
  -Tu izskaties pilnīgi normāli. Nevis buržuāzisks vai kas tamlīdzīgs, vienkārši. Kā kaut kāds policists. Tā ir patiesība?'
  
  
  'Es? Policists ? _Es uzsitu pa krūtīm un iesmējos. 'Ne īsti.'
  
  
  "Tas ir labi, jo šī sūda šeit," norādot uz to, kas ir palicis no viņas konfektes, "ir pilnīgi likumīga."
  
  
  - Es kaut ko teicu, jaunkundz...
  
  
  – Kundze, – viņa mani izlaboja. "Un mani sauc Diksija." Brīdi vēlāk viņa uzlika roku man uz augšstilba. Es to zinu tikai tāpēc, ka viņa bija augsta. Viņas pirksti sāka kustēties, it kā viņiem būtu savs prāts. Es maigi atgrūdu viņas roku un laipni paziņoju, ka mani tas neinteresē, nemēģinot viņai paskaidrot, ka, ja lietas būtu gājušas mazliet tālāk, viņa atrastu nevis priekšmetu savām dzimumtieksmēm, bet gan gāzes granātu - Pjērs. . .
  
  
  "Tas ir nepatīkami." Viņa sāka ķiķināt un es redzēju, ka manas rokas bija pilnas ar viņu.
  
  
  Bet, pirms es paspēju kaut ko pateikt, es pamanīju, ka tieši man pretī sēdēja kāds jauns divdesmit gadus vecs nepālietis. Viņš bija ģērbies Rietumu stilā, un viņam bija viegli aizmirstams izskats, regulāri vaibsti un pieticīgas manieres. Viņš neteica ne vārda, bet pastiepa roku pāri galdam un izvilka no krūšu kabatas baltu kabatlakatiņu. Viņš pastiepa roku zem galda un pēc mirkļa atdeva kabatas kvadrātu, kas tagad bija glīti salocīts kā lina aploksne.
  
  
  Es atlocīju kabatlakatiņu un skatījos uz amerikāņu pases zaļo un pelēko vāku. Kad es to atvēru, es redzēju viņas vārdu glīti uzdrukātu: Virdžīnija Hopa Goulfīlda. Nākamajā lapā uz mani paskatījās pievilcīga, smaidīga amerikāniete. Aizvēru pasi un ieliku to iekšējā kabatā.
  
  
  "Vienu brīdi," es sacīju savam kontaktam. Jaunais vīrietis klusēja un skatījās ar ieplestām acīm, kad es piecēlos un laipni palīdzēju Diksijai piecelties.
  
  
  Viņa jautāja. - 'Kur mēs ejam?' Viņa atkal sāka ķiķināt. "Vienkārši ejiet atpakaļ uz savu vietu," es sacīju, vedot viņu prom no galda.
  
  
  'Bet kāpēc? tu man patīc. Tu esi foršs puisis, un es nevaru sagaidīt, kad tevi redzēšu."
  
  
  Vismaz viņa zināja, ko vēlas, bet vairumam cilvēku tā nav. – Un tu esi šausmīgi garšīgs gabals. Bet man ir citas lietas, ko darīt, tāpēc esi jauka meitene. Varbūt rīt atbraukšu pie tevis.
  
  
  Viņa sarauca uzacis un sarāvās kā izlutināts bērns, acīmredzot pieradusi dabūt savu ceļu. Bet viņa nežēloja.
  
  
  Kad atgriezos pie galda, jaunais šerpa joprojām pacietīgi gaidīja kā Buda.
  
  
  — Vai jūs esat Kārtera kungs?
  
  
  Es pamāju ar galvu un iedzēru vēl vienu malku alus.
  
  
  "Mani sauc Rana. Tu...'
  
  
  "Jā," es teicu, piepildot klusumu. - Vai tev ir šī meitene un viņas brālis?
  
  
  "Droši un veseli," viņš atbildēja.
  
  
  "Tad nu..." Es gribēju piecelties no savas vietas, bet Rana pamāja, lai es apsēdos.
  
  
  "Man jums jāpaskaidro notikumu gaita, kuru mēs sekojam, Kārter," viņš teica. – Tātad neskaidrību nebūs. Tu saproti?'
  
  
  'Turpināt. Es klausos.'
  
  
  'Atvainojiet?'
  
  
  "Es teicu: nāc, es klausos." Man bija slikts garastāvoklis, maigi izsakoties. Man īsti nepatika nodarboties ar uzņēmējdarbību tik nomaļā vietā, un man arī nepatika mūsu biznesa būtība. Un vairāk par visu mani atkal sāka traucēt vēders. Jo ātrāk es izspļaušu dimantus un atdošu senatora bērnus, jo labāk es jutīšos.
  
  
  Ranas paskaidrojums bija īss un skaidrs. Man aizsiet acis un aizvedīšu uz vietu, kur apmaiņā pret neapstrādātiem dimantiem saņemšu divus bērnus. Lai cik tiešam tas liktos, es negrasījos riskēt vai uzticēties Ranai tikai viņa draudzīgās sejas dēļ. Cik es saprotu, viņš, iespējams, strādā noslēpumainā Bala Narajana labā, nevis tikpat nenotveramajā organizācijā, kas pazīstama kā šerpa. "Tieši tā, Kārter," viņš secināja. “Mēs dodam jums bērnus, un jūs mums izpirkuma maksu. Un visi ir laimīgi. Jā?'
  
  
  Ne gluži, es domāju, kā jau teicu: “Izklausās labi, Rana. Bet Bal Narajans man lika satikties ar viņu šeit,” un es uzsvēru savu teikto, ilgi skatoties uz savu Rolex. - Apmēram pēc stundas. Kā skaidrojat plānu maiņu?
  
  
  "Bal Narajans," viņš iesaucās, tikko nesavaldīdams balsi. "Ar kādām tiesībām viņš to dara?"
  
  
  "Man nav ne jausmas," es kategoriski teicu.
  
  
  Man šķita, ka mans sarkasms pārņēma viņa galvu. "Tas nav Narajana plāns," Rana turpināja, ne mirkli nenojaušot, ka mans stāsts ir blefs; stāsts, ko izmantoju, lai noskaidrotu, vai viņš strādā šerpu labā vai nē, vai viņš ir īstā kurjera aizvietotājs. “Kanti rūpējās par visām detaļām. Es nezinu, ko Narajans izdomā, bet Kanti tas nemaz nepatiks. Viņam bija nepareizi iejaukties šerpu lietās.
  
  
  "Kas ir šis Kanti, ja drīkst jautāt?"
  
  
  "Mums ir laiks doties ceļā, Kārter," Rana teica, pārliecināti skatoties viņa pulkstenī. Viņš ātri piecēlās. "Mašīna gaida."
  
  
  “Nu,” es nodomāju, “ar katru savu soli tu iemācies kaut ko jaunu. Šķita, ka Narajans un Šerpa viens otru labi pazīst, lai gan es būtu gribējis zināt, kas ir Kanti. Un es vēlētos, lai viņi zinātu, ka Narajans krāpās.
  
  
  Bet es nolēmu paturēt savu izpaušanu pie sevis, kamēr tas kalpo manām, nevis kāda cita interesēm. Es biju gandarīts, uzzinot, ka Ranu nav nolīgis princis, un es viņam sekoju ārā no restorāna. Mēs gājām pa Ason Tole, ielu, kas vairāk izskatījās pēc strupceļa, līdz tirgum. Jau sāka krēslot, bet laukums joprojām bija pilns ar tirgotājiem un tūristiem. Rana norādīja uz vecu Fiat, kas bija novietots tetovēšanas salona priekšā.
  
  
  "Pēc tevis, Kārter," viņš teica, turot man vaļā aizmugurējās durvis.
  
  
  Es ieslīdēju aizmugurējā sēdeklī un pēkšņi sajutu auksto, cieto revolvera stobru iespiežamies manā kaklā. Ņemot vērā izmēru, tas bija līdzīgs Beretai. Nav tā, ka es nebaidos. 22. Tieši otrādi. Lai arī tie būtu mazi un viegli, tie ir ārkārtīgi spēcīgi, it īpaši no tuva attāluma.
  
  
  "Prasads tikai veic nepieciešamos piesardzības pasākumus, Kārter," Rana paskaidroja, kad es grasījos komentēt situācijas nedraudzīgo raksturu, ko es izjutu. Tad viņš sēdās pie stūres.
  
  
  Prasads, tikpat jauns kā viņa partneris, beidzot noņēma revolveri no manas pakausi. "Kanti nebūs ļoti priecīgs, ja kaut kas noies greizi," viņš man atgādināja.
  
  
  "Nekas nevar noiet greizi," Rana viņam apliecināja. - Vai tā nav, Kārter?
  
  
  "Absolūti," es smaidot teicu.
  
  
  Prasads man iedeva melnu kapuci un lika man to pārvilkt pāri galvai un apsēsties uz grīdas. Man nebija izvēles un darīju, kā man lika. Galvenais man tika paskaidrots jau pirms izbraukšanas no Vašingtonas. Es dzirdēju, ka Vanags man vēlreiz atgādināja, lai izvestu bērnus, pirms es daru kaut ko citu. Manā atmiņā skaidri iespiedies senatora Golfīlda izbiedētās un skumjās sejas attēls, kad es viņu satiku Hoka kabinetā.
  
  
  Toreiz es redzēju ļoti maz.
  
  
  Ēna bija gandrīz necaurspīdīga, un audums bija tik biezs, ka gaisma gandrīz netika cauri. Es biju bruņots, pateicoties Prasadam un Ranai, ka viņi neuztraucās mani pārmeklēt. Bet es nebiju neviens cits kā Nikolass Kārters, senatora Čaka Gola darbinieks...
  
  
  Pēc viņu domām, N3, Killmaster, pat neeksistēja. Un tieši to es gribēju.
  
  
  Ar astmatisku klepu, nelielu lēcienu un grabēšanu Fiat aizbrauca. Lai gan es vairs nevarēju izmantot acis, man joprojām bija abas ausis, un es koncentrējos uz katru skaņas signālu, ko varēju saņemt. Tomēr es nebiju tādā stāvoklī, ko jūs varētu nosaukt par apskaužamu. Protams, pastāvēja iespēja, ka kaut kur pa ceļam Prasads izmantos savu Beretu un nogalinās mani, cerot iegūt dimantus un piespiest senatoru vēlreiz samaksāt izpirkuma maksu. Katrā ziņā man bija Vilhelmīna, sausa un aktīva, gatava darīt savu darbu. Un, ja Luger nebija noderīgs, Pjērs un Igo varēja to izdarīt viņas vietā.
  
  
  "Nebaidieties no ieroča, Kārter," Rana teica, it kā viņš varētu lasīt manas domas. Šerpu neinteresē bezjēdzīga vardarbība. Miljonu dolāru vērti neapstrādāti akmeņi jau ļoti labi kalpo mūsu mērķim. Mums nav vēlmes jūs vēl vairāk traucēt pēc apmaiņas.
  
  
  "Prieks dzirdēt," es teicu, "jo senatoram Golfīldam rūp tikai viņa bērnu veselība."
  
  
  "Pret viņiem izturējās labi," iebilda Prasads. "Jūs tos atradīsit ar lielisku veselību."
  
  
  "Un ar labu garastāvokli," Rana piebilda ar nežēlīgiem smiekliem.
  
  
  "Izklausās... pārliecinoši."
  
  
  "Turklāt," viņa turpināja, "senators stingri tic personiskajai brīvībai, vai ne?"
  
  
  "Visi mūsu senatori."
  
  
  Viņa klusi pie sevis iesmējās. "Mēs izmantosim naudu nevis vardarbībai, bet visas Nepālas tautas glābšanai, kas tik daudzus simtus gadu ir bijusi verdzībā. Karalis ir despots, samaitāts un tirānisks. Vai jūs zināt, kā viņam ir pilnīga kontrole pār visu valsti? Viņš ir izgudrotājs tam, ko mēs šeit saucam par Panjayat demokrātijas sistēmu.
  
  
  "Ko tas nozīmē?"
  
  
  "Tātad šī ir vienīgā demokrātijas forma, kas balstās uz vienas personas lēmumiem: karali," viņa atbildēja, necenšoties slēpt rūgtumu, kas bija iezagusies viņas balsī.
  
  
  Kas attiecas uz mani, viņai ļāva turpināt runāt, lai gan es klausījos skaņas ārpus automašīnas, kas varētu man vēlāk palīdzēt rekonstruēt maršrutu, kuru mēs tagad ejam.
  
  
  ES jautāju. - Un princis Narajans?
  
  
  Pirms atbildes uz manu jautājumu viņa pārmija dažus vārdus ar Ranu. “Cilvēki ir pieraduši pie karaļa. Tāpat kā Anglijā, monarhija var būt laba un nest uzvaru. Ja viss noritēs labi, Narajans kļūs par jauno karali, tiklīdz mēs pārņemsim valdību...
  
  
  "Kopā ar Pekinu," es apmierināti teicu. "Neaizmirsti to."
  
  
  "Tu neko par mums nezināt, Kārter," viņš iecirta. "Runāt par šīm lietām ir laika izšķiešana."
  
  
  Tātad Narajans gribēja būt karalis, es domāju. Es joprojām tam neticēju, jo, ja Prasads teiktu patiesību, princis būtu pēdējais cilvēks pasaulē, kurš vēlētos, lai es nomirstu. Ja vien, protams, viņš pats nenostādīja abas puses vienu pret otru. Taču viens bija skaidrs: šeit notika daudz vairāk nekā ierastās sacensības. Daudz vairāk.
  
  
  Tikmēr Prasada klusēšana man ļāva daudz vieglāk koncentrēties uz apkārt notiekošo. Mēs braucām pa ceļu, uz kuru gandrīz nekad netika lietots vārds "bedrains". Cik saprotu, pagriezienu nebija. Tālumā bija dzirdama tempļa zvanu maiga un klusināta zvanīšana. Tad gaisma manāmi izgaisa, un es prātoju, vai mēs ejam cauri kaut kādam tunelim. Es nebiju pārliecināts, bet, kad pēc nepilnas minūtes gaisma, kas noplūda caur motora pārsegu, atkal pieauga, es dzirdēju netālu no ūdens skaņas. Strauta vai pat ūdenskrituma skaņa. Apmēram piecas minūtes iestājās klusums, pēc tam klusa lopu muldēšana. Ceļa segums pamazām izlīdzinājās, un ik pa laikam no mašīnas apakšas atleca kāds akmentiņš ar asu metālisku skaņu.
  
  
  Es noskaitīju trīssimt divdesmit sekundes, līdz vairs nebija dzirdama govju ņaudēšana. Rana nospieda kāju uz bremzes, un mēs pēkšņi apstājāmies, šķiet, ceļa vidū. "Pagaidi šeit," viņš teica un aizgāja. Sarūsējušās eņģes krakšķēja un tumsā atbalsojās viegli soļi.
  
  
  Tagad es dzirdēju citas, dīvainas skaņas. Kad beidzot noņēma kapuci, uzreiz sapratu, ka šerpa lieki riskēt negrasās. Viņi bija profesionāļi līdz mazākajai detaļai. Viņi veica piesardzības pasākumus, lai turpmāk slēptu apmaiņas vietu. Viņi apmētāja automašīnu ar segām, un gaismas uz paneļa piešķīra ainai draudīgu izskatu. Prasada sejā iedegās sarkanīgs mirdzums. Viņš ciešāk satvēra Beretu un, ne vārda nesakot, norādīja to manā virzienā.
  
  
  "Tas ir lielisks vakars izjādei," es teicu. Nekas nesalauza šo apņēmības masku, pat viegls smaids.
  
  
  "Jūs bijāt laba kompānija," es turpināju, skatoties uz man krūtīm norādīto Beretu.
  
  
  Atvērās durvis, un divi drebuļi ar aizsietām acīm tika iegrūsti priekšējā sēdeklī. Pēc tam durvis atkal aizcirtās, bet tikai tad, kad es paspēju saskatīt gludu zemes ceļu un rindu kalna nogāzi.
  
  
  Man vajadzēja nedaudz vairāk par minūti, lai identificētu jaunpienācējus. Golfīlds man iedeva savu divu bērnu attēlu, un no pirmā acu uzmetiena es sapratu, ka Džinnija un Marks ir pievienojušies mums mašīnā. Meitene izrādījās vēl pievilcīgāka nekā pases fotoattēlā. Un, kas attiecas uz viņas brāli Marku, līdzība ar viņa tēvu bija gandrīz neticama.
  
  
  "Nerunā," Prasads iesaucās, lai gan dvīņi neuzdrošinājās teikt ne vārda. Bereta tagad šaudījās uz priekšu un atpakaļ, vispirms norādot uz mani un pēc tam uz diviem nobiedētajiem bērniem.
  
  
  Mašīnas durvis atkal atvērās, šoreiz ielaižot žilbinoši skaistu, apmēram trīsdesmit piecus gadus vecu nepālieti. Pat viņas brīvais armijas apģērbs, standarta partizānu apģērbs visā pasaulē, nespēja noslēpt viņas slaido, juteklīgo augumu, un augstprātīgais šarms, kas nāca no viņas acīm, bija ļoti acīmredzams.
  
  
  Viņa teica. - "Tu esi Kārters?"
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Es esmu Kanti."
  
  
  "Sherpa Brain?"
  
  
  - Ne smadzenes, Kārter. Dvēsele "Šerpa," viņa atbildēja ar aukstu skatienu. - Bet tas nav jūsu rūpes. Protams, jums ir dimanti?
  
  
  - Dabiski.
  
  
  "Ļoti labi," viņa teica. "Tad mēs varam ķerties pie lietas."
  
  
  ES teicu. - "Kādas man garantijas, ka jūs mūs visus nenogalināsiet uz vietas, tiklīdz es atteikšos no dimantiem?"
  
  
  Es negribēju pārāk izklausīties pēc profesionāļa, jo viņi joprojām uzskatīja mani par parastu biroja darbinieku. Bet tajā pašā laikā es noteikti nevarēju pieņemt Canti vārdu.
  
  
  "Drošība?" - viņa atkārtoja. "Mēs esam tikuši tik tālu, Kārter. Mums neviens nebūs jānogalina, ja tu mums iedosi dimantus, kā vienojies. Tu saproti?'
  
  
  Es sapratu ļoti labi, bet man šķita, ka viņa daudz labāk sapratīs ieroci. Tāpēc es pamāju ar galvu un ieķēros savā jakā. Kārtīgas dimantu kaudzes vietā es izvilku Wilhelmina Luger. Lugers uztvēra rubīna gaismu uz paneļa. Vienu brīdi šķita, ka viņa kvēlo kā ogle. Prasads saspringa, kad izvilku Vilhelmīnu. "Vai jūs nemeklējāt Kārteru?" – Kanti viņam jautāja.
  
  
  Jaunais vīrietis nolaida acis un pamāja ar galvu, skaidri jūtot riebumu pret sevi un pazemojumu.
  
  
  "Tam nav nozīmes," Kanti sacīja, nesatraucoties. Viņa pagriezās pret mani, ignorējot ieroci, kas bija vērsts tieši pret viņas sirdi. "Ja tu nošausi, Kārter, Prasads nogalinās bērnus." Sapratāt?'
  
  
  "Lieliski," es teicu. "Bet šī ir pārliecība, par kuru es runāju. Labi, es saprotu, ka jums tagad vajag dimantus?
  
  
  Viņa pamāja ar galvu un absolūtā mierā gaidīja. Pēdējā tāda kalibra sieviete, ko es sastapu, bija princese Elektra. Un, ja es pazītu cilvēkus tā, kā domāju, Kanti būtu tikpat viltīgs un grūts pretinieks. Bet šobrīd man bija jāspēlē pēc viņas noteikumiem, nevis maniem. Ar pirkstu uz sprūda es ar brīvo roku satvēru dimantus. Neilona pavediens ir atraisījies no stiprinājuma. Ļoti lēni, lai neizvemtu, es sāku noņemt vadu un cauruli, kurā bija daudz neapstrādātu akmeņu. Ja teiktu, ka trīs šerpi bija pārsteigti, viņu reakcija būtu ļoti zema. Viņu acis manāmi iepletās, kad neilona pavediens pagarinājās un caurule lēnām virzījās augšup uz manu barības vadu. Operācija bija jāveic ļoti uzmanīgi. Viena nepareiza kustība, viens neveikls pirkstu pagrieziens, un dimanti atkal peldētu mana vēdera saturā. Grūtākais bija tad, kad tie sasniedza manu kaklu. Es atvēru muti tik plati, cik vien varēju, apspiežot vēlmi aizrīt, tad izvilku caurulīti.
  
  
  "Ļoti gudrs," Kanti teica, viņas acis mirdzēja, kad es viņai pasniedzu slapjo, dzirkstošo drebuļu. — Vai šajā caurulē ir dimanti?
  
  
  "Līdz pēdējam akmenim," es teicu.
  
  
  'Labi. Tu mūsu labā darīji visu, ko varēji, Kārter. Ja pagaidīsiet, lūdzu.
  
  
  Viņa atvēra durvis, runāja ātrā nepāliešu valodā un nodeva tālruni trešajai personai, kas gaidīja ārpus automašīnas. Vilhelmīna man joprojām bija gatavībā, lai gan es biju pēdējais cilvēks pasaulē, kas tagad gribēja to izmantot. Vismaz ne tagad. Pagāja vairākas minūtes, līdz durvis atkal atvērās un vīrieša balss paziņoja, ka akmeņi ir īsti un augstākās kvalitātes.
  
  
  Dvīņi joprojām neteica ne vārda. Prasadam tas būtu bijis viegls mērķis, ja viņš būtu nervozs un nospiedis sprūdu. Taču pamazām, kad dimanti bija šerpu rokās, Ranas partneris atslāba.
  
  
  ES jautāju. "Mēs tagad dodamies atpakaļ uz Katmandu, vai ne?
  
  
  "Jā, protams," sacīja Kanti. "Prasads valkās acis, un Rana vadīs automašīnu. Senators bija ļoti laipns, Kārter. Lūdzu, izsakiet viņam mūsu pateicību.
  
  
  "Viss, ko viņš vēlas, ir viņa divi bērni. Ar to ir vairāk nekā pietiekami, Canti.
  
  
  "Un viss, ko šerpi vēlas, ir dimanti. Jo mums viņi ir, jums ir bērni. Godīga tirdzniecība, vai ne?
  
  
  "Protams," es teicu, kad viņa atvēra durvis un izslīdēja no mašīnas.
  
  
  "Jauku ceļojumu uz Ameriku," bija pēdējais, ko viņa teica, pirms atkal aizcirta durvis.
  
  
  Prasads uzlika man virs galvas melnu kapuci. Tikai tagad es turēju Vilhelmīnu aiz viņa šaurās muguras. Šķiet, ka viņš neiebilst, un es negrasījos to mainīt. Pēc kārtējās klepus lēkmes Fiat dārdēja pa ceļu.
  
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?" - jautāju dvīņiem.
  
  
  "Nu, paldies, Kārtera kungs," Marks Golfīlds atbildēja.
  
  
  — Nerunā, — Prasads asi sacīja nervozākajā balsī, kādu jebkad biju dzirdējis.
  
  
  "Neuztraucies, bērns," es atbildēju, smīnot zem kapuces. Šoreiz tumsa bija gandrīz ērta. Un nepilnas pusstundas laikā šerpi izpildīja savu pusi no darījuma un mūs droši izlaida pilsētas nomalē. Sliktā lieta bija tā, ka es negrasījos turēt savu vārdu, lai gan Canti turēja savu. Tie bija spēles mīnusi.
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  ASV vēstniecība atrodas tikai kvartāla attālumā no Ratnas parka un Bagh Bazaar, netālu no pilsētas centra. Uzreiz pēc tam, kad Rana mūs izlaida no mašīnas, es veselus un veselus aizvedu uz turieni Džinniju un Marku Golfīldu. Bērni, protams, bija šokā, taču labs miegs, tēva telefona zvans un sātīgas amerikāņu brokastis nākamajā rītā darīja brīnumus. Kad es devos viņus apskatīt nākamajā dienā, tas bija kā redzēt viņus pirmo reizi. Džinnijas garastāvoklis bija uzlabojies, un Marks nevarēja vien sagaidīt, kad varēs man pastāstīt visu, kas noticis kopš viņu nolaupīšanas Atēnās pirms gandrīz divām nedēļām.
  
  
  Gaisa spēku lidmašīna pacēlās no Dakas, lai tos uzņemtu un atgrieztu Vašingtonā. Bet pirms viņi aizgāja, es gribēju no viņiem iegūt pēc iespējas vairāk informācijas, cik vien viņi spēj atcerēties. Marks paskaidroja, kā viņus noķēra Atēnās, nakts vidū iesēdināja nelielā privātā lidmašīnā un izlidoja no valsts. Bet, tā kā gan viņam, gan Džinnijai bija aizsietas acis garā, nogurdinošā ceļojuma laikā, viņš neko daudz nevarēja man pastāstīt par šerpu slēptuvi.
  
  
  "Tā izskatās pēc alas, Kārtera kungs, bet tas ir viss, ko es jums varu pateikt," viņš teica, uzkosdams vēl vienu grauzdiņu.
  
  
  Es dzēru kafiju un uzmanīgi klausījos. — Kāpēc ala, Mark?
  
  
  "Nu," viņš vilcinoties sacīja, "viņi mūs ielika kādā... nišā."
  
  
  Bet sienas bija izgrebtas un diezgan mitras, kad tām pieskārāties...
  
  
  "Un tas bija slidens," Džinnija pārtrauca, "it kā mēs būtu pazemē." Un kameras grīda bija tikai netīrumi. Nekā cementa vai kā cita. Un gaismas tikpat kā nebija. Nav saules, es domāju. Pie griestiem tikai dažas plikas lampas. Un izskatījās, ka tas arī bija izcirsts klintī.
  
  
  - Cik cilvēku jūs redzējāt?
  
  
  — Varbūt kāds ducis vai vairāk.
  
  
  "Nē, māsa, to bija daudz vairāk nekā desmit," sacīja Marks. — Varbūt divreiz vairāk.
  
  
  "Visi nepālieši?"
  
  
  "Es tā nedomāju," turpināja senatora dēls. "Es neesmu pārliecināts, bet es domāju, ka tur bija daži ķīnieši. Vismaz viņi to gaidīja. Bet, patiesību sakot, Kārtera kungs, mēs bijām tik nobijušies, ka gandrīz neko neatceramies.
  
  
  "Nu, vismaz tagad jums nav jābaidās," es smaidot sacīju. "Jūs atgriezīsities Vašingtonā pēc divdesmit četrām stundām." Un es jums pateikšu vienu lietu: jūsu tēvs būs ļoti priecīgs, redzot, ka jūs droši izkāpjat no lidmašīnas.
  
  
  Es vairs negribēju jautāt. Viņi ir pārdzīvojuši diezgan daudz, un es nedomāju, ka viņi varētu man pastāstīt daudz vairāk. Sīkāka informācija par viņu nolaupīšanu nebija tik svarīga kā šerpu galvenās mītnes atrašanās vieta. Rana mūs atstāja netālu no Šiva Puri kalna un tuvējā Buddhanikantha ciemata, uz ziemeļiem no Katmandu centra. Saskaņā ar informāciju, ko saņēmu no bibliotēkas, aiz Šiva Puri atradās Sundaridžas apgabals, kas slavens ar saviem ūdenskritumiem, krācēm un skatu uz kalniem. Tā bija vietējo iedzīvotāju iecienīta piknika vieta. Un varbūt, tikai varbūt, šī bija arī Kanti un viņas partizānu iecienītākā vieta.
  
  
  Iepriekšējā vakarā dzirdēju ūdenskritumu, un šajos kalnos varētu būt tuneļi un alas. Jebkurā gadījumā tas bija sākums, grūdiens pareizajā virzienā. Un, kad es runāju ar Vanagu pēc brokastīm vēstniecībā, es zināju, ka man nav citas izvēles, kā vien pēc iespējas ātrāk izpētīt apkārtni. Viņam bija man jāstāsta tik vienkārši un viltīgi, cik vien tas varēja būt. Tiek ziņots par karaspēka koncentrāciju Nepālas ziemeļu robežas Ķīnas pusē. Tas, kas kādreiz izskatījās pēc militārām mācībām, izrādījās pilna mēroga uzbrukuma, citiem vārdiem sakot, iebrukuma priekšvēstnesis. "Es par to uzzināju tikai kopš vakardienas," paskaidroja Vanags. "Bet es negribēju neko darīt, kamēr jūs neizvedīsit bērnus no turienes sveikus un veselus." Tagad man nekas cits neatliek, kā nodot informāciju karalim.
  
  
  "Tādā gadījumā mēs nekad neatgriezīsim dimantus," es viņam atgādināju.
  
  
  - Nu, ko tu gribi, lai es daru, Nik? Visa Pekina gaida pirmās pazīmes no šerpas. Viņi tik ātri izsūta savus cilvēkus, ka viņiem vairs nav vajadzīga uzņemšanas komiteja.
  
  
  Pēc Prasada stāstītā man radās sajūta, ka šerpi vēlētos, lai Nepāla paliktu nepāliešu rokās. "Viņi neuzņemas šo risku," es teicu. — Jo viņi visi ir pārliecināti nacionālisti. Viņi var būt atkarīgi no Ķīnas, lai saņemtu palīdzību, bet es neticu, ka viņi šobrīd ir gatavi atklāti iejaukties. Vismaz pagaidām ne.
  
  
  - Ko tad jūs iesakāt?
  
  
  - Dodiet man vēl divdesmit četras stundas, ser. Tas ir viss, ko es jautāju. Ja es vēl neatdošu akmeņus, jūs varat stāstīt valdībai, ko vēlaties. Pa to laiku lai viņi izliek savus karaspēkus uz robežas, lai... Teiksim, tiek mēģināts pāri robežai pārvest ieroču transportu. Pastāstiet viņiem visu, bet ļaujiet man tikt galā ar šerpiem. Pēdējā lieta, ko mēs vēlamies, ir revolūcija. Jūs to zināt tikpat labi kā es.
  
  
  — Divdesmit četras stundas? - viņš atkārtoja.
  
  
  'Viena diena. Tas arī viss," es atbildēju. “Bez naudas šerpiem nebūs līdzekļu, lai segtu ieroču izmaksas. Tad viņi būs pilnībā bankrotējuši, un es nedomāju, ka Ķīna sūtīs savus karaspēkus uz Nepālu, lai iebruktu valstī, ja tā zinās, ka tās sabiedrotie ir pilnībā sakauti.
  
  
  "Vai man jums jāatgādina, kas notika Tibetā?" Tas ir grūti, kā parasti, es domāju. - Es zinu, kungs. Taču Nepālai joprojām ir sava neatkarība, sava suverenitāte. Ķīnieši nekad nav uzskatījuši šo valsti par savu. Tātad situācija ir pavisam cita."
  
  
  - Es neesmu pārliecināts, ka piekrītu tev, Nik. Bet es jums došu divpadsmit stundas, nevis divdesmit četras. Es nevēlos vairāk riskēt. Un, ja līdz tam laikam es nedzirdēšu no jums, man nekas cits neatliks, kā nodot visu informāciju, ko esam savākuši karalim Mahendra. Mēs vienkārši nevaram riskēt, tas arī viss.
  
  
  Pulkstenis bija 10:37, un Killmaster N3 bija jāstrādā. Par to nebija nekādu šaubu.
  
  
  Mašīna būtu piesaistījusi pārāk lielu uzmanību, it īpaši, ja šerpi skatītos no ceļa. Turklāt Avis un Hertz te vēl nav iekļuvuši. Varbūt nākamgad. Bet man bija tikai divpadsmit stundas, nevis divpadsmit mēneši. Tāpēc es noīrēju velosipēdu no maza nolietota veikala netālu no Durbarplainas. Bija vecas sievietes, kas pārdeva plānus zaļus dārzeņus un tikpat zaļus gaļas gabalus, un apmēram deviņus vai desmit gadus veci basām kājām zēni, kuri raustīja mani aiz rokas un teica: “Labi. Mainīt naudu? Esmu uz pareizā ceļa.
  
  
  Man bija visas nepieciešamās Nepālas rūpijas. "Rīt," es viņiem teicu. "Mēs ķersimies pie lietas, kad jūs rīt būsit šeit," kad es atrāvos no rosīgā laukuma un saule uzlēca zilās, bez mākoņainās debesīs. Pulkstenis divpadsmit..., es nodomāju. Muļķības, bet tas man neatlika tik daudz laika.
  
  
  Tāpēc man bija jāstrādā ātri.
  
  
  Katmandu bija vāja vieta uz dienvidiem, kad es sasniedzu Šivapuri kalna pakājē, apmēram divpadsmit kilometrus no pilsētas. Man aiz muguras šķita, ka zemas kalnu nogāzes ar zaļām terasēm sagatavo aci Himalaju robainajām sniegotajām virsotnēm. Viņi pacēlās kā virkne pieminekļu, skarbi, pašpārliecināti, prasīgi, lai viņus pamana. Nokāpu no velosipēda un devos uz kalna virsotni. Es gāju garām Višnu statujai. Hinduistu dievība gulēja uz gultas, ko veidoja čūskas Šešas spoles. Viņš arī neizskatījās pārāk viegls un priecīgs.
  
  
  Desmit minūtes līdz pusdiviem, un es virzījos pa nelīdzeno ceļu Shivapoeri kalna otrā pusē, netālu no vietas, kur Rana mūs iepriekšējā vakarā izsvieda no mašīnas. Man nebija iemesla uzskatīt, ka viņi izvēlējās to pašu ceļu, kad mūs veda atpakaļ no šī punkta. Bet tā kā man nebija ar ko iesākt, tad šis kalns šķita labs sākumpunkts.
  
  
  Es apstājos, lai orientētos, un prātoju, ko princis Bals Narajans darīja, kad dimanti tika piegādāti šerpiem. Dimanti viņam acīmredzami bija svarīgāki par Nepālas troni, kas, šķiet, nozīmēja, ka viņš neticēja Kanti revolucionāro nodomu galīgajiem panākumiem. Netīrā spēle, ko viņš spēlēja ar viņu, man noderētu, tiklīdz es atradīšu partizānu štābu.
  
  
  Tā, protams, bija lielākā problēma.
  
  
  Ceļš sazarojās kalna pakājē. Ceļš, kas gāja pa labi, šķita ienira ielejā, bet ceļš pa kreisi vijas kalnos. Es izvēlējos pēdējo, cerot ātri atrast tuneli un ūdenskritumu, ko biju dzirdējis iepriekšējā vakarā. Ceļā izrādījās vairāk līkumu, nekā biju gaidījis. Es nevarēju atcerēties, ka Rana būtu izdarījusi tik daudz pagriezienu. Tikko grasījās pagriezties un atgriezties, ceļš pēkšņi kā taisna lente pagriezās pret horizontu. Ceļš bija taisns kā lineāls. Priekšā rēgojās kalni, un reljefs ap mani bija nelīdzens un blīvs. tas aizņēma ilgāku laiku, nekā biju gaidījis, un man radās aizdomas, ka Rana ir veikusi dažus nepareizus pagriezienus. Bet man bija jāņem vērā arī tas, ka es nevadīju mašīnu. Neskatoties uz visiem maniem pūliņiem, es nebraucu ātrāk par divdesmit pieciem kilometriem stundā.
  
  
  Izņēmu kolbu un apstājos ceļa malā, lai iedzertu. No tālienes atskanēja vāja, bet neatlaidīga zvanu zvanīšana.
  
  
  Brīdi vēlāk es atkal sēdos uz velosipēda un sāku mīt pedāļus tajā pašā virzienā. Pēc piecām minūtēm es atradu kalna apakšā izgrieztu tuneli. Un tieši otrā pusē šļakstīja ūdens tik tīrs un caurspīdīgs, kā sola ceļveži. Tas bija Sundarijal un tālāk... Kad gāju garām ūdenskritumam, debesis bija klusas. Gaiss bija vēss, mitrs un smaržīgs, bet es pat nedzirdēju putna saucienu; tāpēc es samazināju ātrumu un nopētīju pakalnus, lai atrastu briesmas pazīmes, iespējams, kādu šerpu patruļu. Protams, viņi bija tuvumā, lai aizsargātu savu nometni un savas organizācijas noslēpumu. Taču man nelikās maz ticams, ka viņi dotu ziņu, ja sveša cilvēka klātbūtnē jutīsies apdraudēti. Taču līdz šim starp kokiem nekas nekustējās, un pamežā nebija dzirdama soļu skaņa.
  
  
  Pēc piecām minūtēm govju ganāmpulks pacēla galvas un ar savām skumjām brūnajām acīm vēroja mani pa ceļu. Viņi pārstāja košļāt, lai paustu savu neapmierinātību ar dziļu ņurdēšanu, kas kļuva vājāka, ceļam turpinot vilkties un ceļa seguma grants izšķīda gludajā asfaltā. Paskatījos pulkstenī, kad ņurdēšanu vairs nebija dzirdama. Iepriekšējā vakarā es skaitīju piecas minūtes un divdesmit sekundes, pirms Rana nospieda bremzes. Tagad es ļauju savam Rolex veikt aprēķinus, kamēr es konvertēju ātruma starpību. Es biju pārliecināts, ka sasniegšu vietu, kur šerpi nolēma veikt savu biznesu.
  
  
  Visas zīmes bija, tas ir skaidrs. Izkāpu, noliku velosipēdu uz statīva un paskatījos mazliet skaidrāk apkārt. Es atrados izcirtuma vidū ar kalnainu terasi vienā pusē un stāvu nogāzi ar ērkšķainiem krūmiem otrā pusē. Bija divi riepu pēdu pāri; viens devās atpakaļ uz Katmandu, otrs pa līdzenu ceļu. Dvīņi minēja alu. Visticamāk, viņa būtu maskējusies un, bez šaubām, atrastos kaut kur apkārtējos pakalnos, ziņkārīgām un zinātkārām acīm neredzama.
  
  
  Pulkstens jau bija kādi divi, kad atstāju velosipēdu ceļa malā. Nevēlēdamies riskēt ar zādzību vai atklāšanu, es to nosedzu ar zariem, ko varēju nogriezt no ērkšķainajiem krūmiem. Neviens, kas brauc ar motociklu vai automašīnā, velosipēdu nepamanīs. Apmierināts, ka manas bēgšanas iespējas paliks neskartas, līdz būšu gatavs atgriezties Katmandu, es atkal apvilku Hugo un gāju. Riepu pēdas bija vājas un grūti izsekojamas. Es paliku ceļa malā, lai būtu pēc iespējas neuzkrītošāka.
  
  
  Acīmredzot ar to nepietika.
  
  
  Tikai šautenei M-16 ir tāda skaņa, kā virs galvas lido iznīcinātājs. Īpaši lielais maza kalibra ložu ātrums ir padarījis šo moderno karabīnu par iecienītāko ieroci džungļu karadarbībai. Diemžēl šķita, ka šerpi zināja šādu ieroču vērtību un priekšrocības. Vecā M1 vai pat M-14 vietā mani dzenāja ar ļoti moderniem ieročiem. Un lielā attālumā Vilhelmīnu nevarēja salīdzināt ar trīsdesmit kārtu karabīni.
  
  
  Es gulēju uz vēdera, kamēr svilpojošas lodes iedūrās kokos. Kāds mani ieraudzīja un negrasījās laist vaļā bez cīņas. Gaisā karājās šaujampulvera smaka un karstās M-16 lodes krita zemē kā trušu izkārnījumi. Es nekustējos, cieši piespiedu vēderu pret cieto sablietēto zemi un gaidīju, kad šaušana vājinās un apstāsies.
  
  
  Taču tā nenotika.
  
  
  Pēc dažām sekundēm tika izšauts cits žurnāls. Zari lidoja pa gaisu, kad lodes radīja neprātīgu, slimīgu troksni. Ložmetēja sprakšķis apslāpēja manu elpu. Es nolaidu galvu un skaitīju sekundes, līdz izdzirdēju asinis dauzamies deniņos skaļā un vienmērīgā ritmā.
  
  
  Brīdī, kad šaušana beidzās, es pielecu kājās un atkāpos drošībā biezajā pamežā. Bija pagājušas mazāk nekā trīsdesmit sekundes, līdz karabīne atsāka plaukstošu uguni. Lodes netuvojās, bet tālāk arī nelidoja. Lai atrastu šerpu patruļu, man bija jāizmet liela cilpa, lai tiktu ārā bruņotās partijas otrā pusē. Līdz šim nebija iespējams zināt, cik vīriešu bija, kas situāciju padarīja nedaudz sarežģītāku, ja ne tiešu pašnāvību. Bet, ja es nebūtu redzējis partizānus, es nezinātu savas izredzes un nebūtu varējis atrast viņiem patvērumu.
  
  
  Tagad, ja mani trāpīs kāda no šīm nāvējošajām M-16 lodēm, dimanti tiks pazaudēti. Tā nu es paliku pēc iespējas zemāk un sāku rāpot pa krūmiem. Nebija nekādu iespēju izvairīties no adatas asajiem ērkšķiem, kas saplēsa manas piedurknes un apakšstilbus. Zari skāra manu pieri, no jauna atverot brūces, kas tikko bija sadzijušas; izcirtņi, ko saņēmu Amsterdamā, dāvana no dubultspēlētāja Bala Narajana.
  
  
  Ložu skaņas apklusa kā dziesmas koris, kuru nevar aizmirst. Es notupos un paskatījos ārā aiz krūmiem. Es redzēju kaut ko tumšu un neskaidru, kas pārvietojas pa krūmāju. Zaru lūšanas skaņas kļuva skaļākas, un es sagatavojos neizbēgamajam, lai arī kas tas būtu.
  
  
  Turklāt tas bija viens no partizāniem, kuram pie karabīnes stobra bija piestiprināts metāla bajonetes asais gals. Viņam bija veca britu Mk V džungļu karabīne, kas nozīmēja, ka mežā bija paslēpts vēl vismaz viens vīrietis, kurš bija gatavs mani nopļaut ar asiņainu ugunsgrēku. Es nevarēju zināt, vai Nepālas revolucionārs ir apslēpts. Taču pašreizējā situācijā nevarēju sagaidīt skaidru atbildi “jā” vai “nē”.
  
  
  Toreiz viņš mani atklāja krūmājā. Man nebija laika iepazīstināt sevi ne formāli, ne neoficiāli. Ar mežonīgu saucienu vīrietis metās man pretī, viņa bajonete bija vērsta uz priekšu, mirdzot mīkstajā, raibajā gaismā. Man miris viņš nebija noderīgs. Un miris es pats biju vēl mazāk noderīgs. Tāpēc šajos apstākļos es maz ko varēju darīt. Izvēle bija viņa. Man vienkārši bija jāpieņem lietas tādas, kādas tās nāk. Un tie nāca diezgan ātri un nāvējoši.
  
  
  Ilgi pirms partizāns paguva man parādīt, cik labi viņš vadāja durkli, es piecēlos un paņēmu Hugo rokā. Atsegdams zobus, viņš metās viņam virsū, uz pieres parādījās sviedru krelles un ritēja pār viņa iedegušajiem vaigiem. Bajonetes smaile pieskārās mana pulksteņa siksniņai, un es metos uz sāniem, lēnām kustoties ap to.
  
  
  es kliedzu. - "Kur ir Kanti?"
  
  
  Viņš nesaprata angļu valodu un negrasījās būt apjucis. Viņš bija pārāk aizņemts, turot mani durkļu punktā, un neuztraucās atbildēt. Es redzēju, kā viņa pirksts maigi pieslīdēja uz automātiskā ieroča sprūdu. Es iespiedu Hugo savā jostā un devos uz priekšu, mēģinot viņu atbruņot. Kopā ar visiem spēkiem mēģinājām viens no otra atņemt ieroci, un es mēģināju vērst stobru pret debesīm.
  
  
  Ja kādreiz ir bijis laiks likt lietā savas zināšanas par Thai Quarter Do, tad tas ir tagad.
  
  
  Sitiens no sāniem pa ceļgalu, un viņa kāja noliecās zem viņa kā nolauzts zars. Vīrietis gaudoja aiz sāpēm un dusmām un izmisīgi cīnījās, lai paturētu šauteni. Bet es negrasījos ļaut tam notikt. Tad mēs abi bijām uz ceļiem, šūpojām tā, it kā būtu nokļuvuši ciklonā. No viņa lūpām lija nepārtraukta Nepālas lāstu straume. Es nedomāju lūgt burtisku tulkojumu.
  
  
  Sažņaudzu dūres un iesitu viņam vēderā ar ātru un niknu mamma-jong-ji-lo-ki. Tas bija sitiens, kas salauza viņa ribas un krūšu kaulu, un viņa ķermenis sabruka kā marionete, kuras stīgas pēkšņi pārtrūka. Meža cīnītāja tvēriens vājinājās, un šajā sekundes daļā es cieši turēju karabīni ar abām rokām, žilete asās bajonetes galam balstoties uz viņa izvirzīto Ādama ābolu.
  
  
  'Kur viņa ir?'
  
  
  Kā zivs no ūdens, viņš joprojām mēģināja dabūt gaisu plaušās. Krāsa no viņa vaigiem izbalēja, un viņa āda kļuva pelēka un bāla.
  
  
  -Kur ir Kanti? - es atkārtoju.
  
  
  Viena no viņa rokām raustījās. Es redzēju naža asmeni, pirms es iegremdēju tajā bajoneti. Džungļu cīnītājam nebija laika izmantot savu nazi. Tas izkrita no viņa rokām, un viņa acīs parādījās mežonīga un apmulsusi sejas izteiksme. Tad tie kļuva beigti un tukši kā divi stikla bumbiņas. Es pagāju malā un atlaidos, asinis izplūstot no nepatīkamās brūces, ko viņa rīklē bija radījis bajone.
  
  
  Tā nebija tik gracioza kā Koenvara nāve, taču tā bija tikpat efektīva. Vienīgais kaitinājums bija tas, ka dumpinieks vairs nevarēja man pateikt, ko es gribēju zināt. Kaut kur apkārtējos pakalnos ala tika izmantota kā fanātiskas Nepālas revolucionāru grupas galvenā mītne. Man bija jāatrod šī ala un dimanti un tad jātiek ārā no Nepālas
  
  
  .
  
  
  Uz mana pulksteņa stikla bija asinis. Es to noslaucīju un pārbaudīju laiku. Pulkstenis bija 02:27. Man bija līdz pulksten 22:30, lai izpildītu solījumu Vanagam un Baltajam namam. Bet ar ko man sākt? Šis bija grūtākais jautājums, ko man nācies sev uzdot pēdējo dienu laikā. Man nebija ne jausmas, kur sākt meklēt, kur varētu būt kešatmiņa.
  
  
  Vienu es zināju droši: man ir jāvirzās tālāk, lai arī kas notiktu.
  
  
  Es sāku iet cauri krūmiem gar ceļu, kur mirušais dumpinieks bija pagājis pirms nepilnām desmit minūtēm. Smailes bija elles, bet ne tik mānīgas, kā divas M-16 karabīnes pēkšņi tēmēja uz manu saskrāpēto un asiņaino ķermeni.
  
  
  "Kā jums klājas, puiši?" - es teicu, nekustoties tālāk. "Vai jūs meklējat kādu konkrētu?" Neviens nesmējās.
  
  
  Neviens pat nesmaidīja.
  
  
  Bet es vismaz atradu savus ceļvežus. Es ceru, ka es viņiem biju vērtīgāks dzīvs, nevis miris, lodes vai durkļa piesists. Izvēle bija viņu ziņā, vai man tas patiks vai nē.
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Canti," bija nākamā lieta, kas izskanēja no manas mutes. Likās, ka Ali Baba būtu kliedzis: "Atveriet sezamu". Brīdī, kad es pieminēju viņas vārdu, abi partizāni izvēlējās ignorēt ļoti asiņaino, nedzīvo ķermeni, kas joprojām bija redzams biezajā pamežā aiz manis. "Aizved mani uz Kanti," es atkārtoju. "Viņa zina, kas es esmu." Ja tas darbosies, viņi mani aizvedīs tieši uz savu slēptuvi. Ja tas nelīdzēja, man bija aizdomas, ka pēc pieciem vai desmit gadiem kāds satiks manas mirstīgās atliekas, lai arī kas no tām būtu palicis pāri.
  
  
  Tāpat kā viņu nedzīvais ieroču biedrs, neviens no viņiem nesaprata nevienu vārdu angļu valodā. Es atkārtoju to, ko teicu nepāliešu valodā, priecājoties, ka esmu atradis laiku, lai atjaunotu valodu. Es cīnījos ar aptuvenu tulkojumu tibetiešu-birmiešu dialektā, kurā runāja arī šī pamatiedzīvotāju grupa, līdz viņi beidzot saprata, ko es domāju. Kanti bija Kanti visās valodās, kuras es mēģināju, un viņi beidzot to ieguva.
  
  
  Garākais un tievākais no abiem bruņotajiem vīriem pamāja man, apmierinādams tikai ar to, ka iegrūda balto bajonetes galu starp maniem plecu lāpstiņām. Viņš piespieda mani iet cauri vidēja augstuma pamežam, līdz mēs sasniedzām nelīdzenu taku, kas kā čūska iegriezās kalnos.
  
  
  Šoreiz es pilnībā plānoju ievērot viņu noteikumus, nevis savus. Viņi mani aizvedīs uz Canti un, ja paveiksies, tad, cerams, līdz dimantiem. Bajones pietika, lai spēlētu pēc sava spēles plāna. Bet, ja tas neapdraudētu dārgakmeņu atgriešanos, es nevilcināšos pielietot skolotāja Čuna mācības praksē.
  
  
  Tāpēc es spēlēju kluso, paklausīgo ieslodzīto un izdarīju tieši to, ko no manis gaidīja. Kas tieši notiks, kad nokļūsim alā, pieņemot, ka es iepriekš nebiju durts, nebija paredzams. Un tas, kas ir iespējams Nepālas džungļu vidū, arī ir atvērts spekulācijām. Mēs tagad uzkāpām kalna nogāzē pa stāvu un akmeņainu taku. Manas teļa ādas kurpes nebija radītas kalniem, bet tas vienmēr ir labāk nekā iet basām kājām. Kad es satvēru kuplo celmu, lai iegūtu papildu atbalstu, es dzirdēju kaut ko tādu, kas acumirklī lika manas pakauša matiņiem sacelties stāvus. Skaņa man atgādināja zobu griešanu un es sastingu vietā. Mani divi “ceļveži” apturēja savu gājienu, lai pirmais pasmaidītu par manu acīmredzamo baiļu izpausmi, un atkāpās, ļaujot mežacūkai iziet cauri biezajam un gandrīz necaurejamajam pamežam.
  
  
  Es jutu ne tik daudz bailes, cik pārsteigumu. Bet es domāju, ka būtu labāk, ja viņi mani tagad uzskatītu par daudz zemāku par viņiem. Turklāt viņu acīmredzamo intereses trūkumu par sava biedra nāvi var viegli uzskatīt par vispārēju zemu morāli šerpu atbalstītāju vidū. Ja tā, tas ievērojami atvieglotu manu misiju.
  
  
  Revolucionāra organizācija, kuru nomoka iekšējie disidenti, ir revolucionāra organizācija, kas lemta neveiksmei. Es cerēju, ka tas, kā arī Bal Narajana atbalstītāji, varētu būt nāves trieciens šerpiem. Bet līdz brīdim, kad man bija iespēja stāties pretī Canti, man bija jādara tas, ko mani apsargi man teica.
  
  
  Mazāk nobijušies nekā pirms desmit minūtēm, viņi manāmi atslāba, kad mēs devāmies augšā. turpināt mūsu ceļojumu. Mūs no abām pusēm ieskauj mežs, bieza zaļa sega, kas kā sūklis piesūcināja dienas gaismu. Jo vairāk es pieradu pie apkārtnes, jo mazāk bailīgs kļuva mans prāts. Tagad es dzirdēju putnu dziesmas un vairākus mazus dzīvniekus, kas ložņā pa pamežu. Bet ne kuilis, ne brieži neizgāja cauri biezajai krūmājai, un durklis visu laiku dūrās manā mugurā; pietiekams stimuls man turpināt ceļu, kas nokaisīts ar akmeņiem.
  
  
  Šerpu slēpnis bija tik gudri noslēpts, ka es, iespējams, to nemaz nepamanītu, ja viena pati būtu gājusi to pašu ceļu. Ieeja alā, par kuru runāja Marks un Džinnija Golfīldi, bija slēpta ar kustīgu lapotņu sietu; tik gudri izstrādāts, ka no pirmā acu uzmetiena šķita, ka tā ir tikai daļa no apkārtējās veģetācijas. Pēc rūpīgākas pārbaudes un tikai pēc tam, kad viens no vīriešiem notīrīja lapotni, es ieraudzīju koka konstrukciju zem viltus fasādes. Tas bija vieglu, elastīgu balsas vai bambusa mietu režģis, kas sasiets kopā ar zaļiem vīnogulājiem.
  
  
  Brīdī, kad ekrāns tika novilkts malā, ducis sikspārņu čirkstot izlidoja aukstajā kalnu gaisā. Nolietotās bajonetes gals stiprāk iespiedās man mugurā, un es izgāju uz priekšu, no ēnas, pazemes ejas tumšajā ejā.
  
  
  Caurums kalna malā bija pietiekami augsts, lai es varētu staigāt taisni. Pati ieeja bija dabiski vārti, kas atvērās akmens sienu tunelī, kas gandrīz uzreiz sāka nedaudz nogāzties. Dažus simtus metru uz priekšu es redzēju vāju mirdzumu, iespējams, no spuldzes. Viens no vīriešiem, kas atradās patruļā, kliedza balsī, kas uzreiz atgriezās kā dziļa dārdoņa atbalss. Viņš skrēja uz priekšu, bez šaubām, lai informētu Kanti par manu negaidīto vizīti.
  
  
  Es noteicu mūsu nolaišanās laiku; divas pilnas minūtes ātrā tempā, varbūt pusi skrējienā. Tuneļa grīda bija izgatavota no tās pašas cietās, sablīvētas zemes, ko Džinnija šorīt bija pieminējusi. Bija redzamas daudzas pēdas; tas viss norāda uz ievērojamu darbību, kas, šķiet, ir notikusi šerpu galvenajā mītnē.
  
  
  Viņiem acīmredzot bija savs ģenerators, jo tuneļa galā zem griestiem dega spēcīga lampa. Tad es izbrīnā iepletusi acis un neticīgi skatījos uz koka kastēm un kastēm, kas bija sakrautas abās pusēs. Viņiem alā bija pietiekami daudz ieroču, lai uzspridzinātu visu Katmandu, ja ne pusi Nepālas. Šerpi alas telpu pārvērta par ieroču noliktavu, nāves un iznīcināšanas ieroču glabātuvi. Lielākā daļa koka kastu bija marķētas ar sarkanām ķīniešu rakstzīmēm. Daži, daži, bija atzīmēti ar kirilicas burtiem, ar lieliem burtiem CCCP.
  
  
  Kāpēc viņiem vajadzēja pelnīt naudu ar neapstrādātiem dimantiem, vairs nebija tik skaidrs kā iepriekš. Ja vien šie akmeņi jau nav iemainīti pret šo arsenālu. No pirmā acu uzmetiena izriet, ka viņiem bija pietiekami daudz aprīkojuma, munīcijas, personīgo ieroču, rokas granātu, ložmetēju, karabīņu, lai veiktu veiksmīgu revolucionāru apvērsumu.
  
  
  Visu šo ieroču ieskauts bija Kanti, šerpu dvēsele. Viņai blakus stāvēja divi vīrieši, kuru formas tērps un sejas neradīja šaubas, ka viņi ir ķīnieši. Tie izrādījās militārie padomnieki, ģērbti kaujas formastērpos un bruņoti ar standarta Sarkanās armijas šautenēm. Tur bija arī Prasads un Rana, kas bija aizņemti ar alā glabāto bruņu inventarizāciju.
  
  
  Canti paskatījās uz augšu, kad es tiku stumts uz priekšu un tieši spēcīgajā lampā. Viens no maniem gidiem paskaidroja viņai notikušo. Viņa klausījās ar domīgu sejas izteiksmi; tad viņa lēnām piecēlās, apstaigāja galdu un nostājās man priekšā.
  
  
  Pat šajā spilgtajā gaismā viņa bija skaistāka, nekā es atcerējos. Arī augstprātīgāks. Man nebija runas, bet es zināju, ko vēlos viņai pateikt, un ka Bal Narajans pret viņu neizturas īpaši labi.
  
  
  Bet, pirms es pat paguvu pamāt ar atzinību, viens no ķīniešu padomdevējiem mani pamanīja un pārsteigumā žagas. Viņš apstaigāja galdu, lai paskatītos uz mani tuvāk. Pēc tam viņš pagriezās pret Kanti un vispirms teica mandarīnu valodā, ko Mao bija uzturējis gadiem ilgi, un pēc tam nepāliešu valodā: “Vai jūs zināt, kas ir šis cilvēks? Vai jums ir kādas idejas, biedri Kanti?
  
  
  Tagad es to tulkoju savā dzimtajā valodā, bet fakts ir tāds, ka viņš bija tikpat sajūsmā kā futbola spēles skatītājs, kad centra uzbrucējs netrāpa soda sitienu. Viņa seja burtiski kvēloja, kad viņš skatījās no manis uz šerpu vadītāju un atpakaļ.
  
  
  "Tas ir Nikolass Kārters," viņa teica angliski, it kā darot man zināmu, kas noticis, neapzinoties, ka runāju gan mandarīnu, gan nepāliešu valodā. "Viņš strādā pie Golfīlda, senatora, ar kuru mēs sadarbojāmies." Es tev to visu teicu, Lu Tien. Kāpēc tu esi tik pārsteigts? Biedrs Lu Tien angļu valodas zināšanas nebija tik iespaidīgas kā manas mandarīnu valodas zināšanas. Bet man tomēr izdevās tikt skaidrībā. "Šis cilvēks, Kanti..." viņš teica. "Šis cilvēks strādā imperiālistiskā izlūkdienesta labā. †
  
  
  "Viņš strādā pie ASV senatora," viņa atbildēja. Lu Tjens pamāja ar galvu, norādot, ka viņš viņai kategoriski nepiekrīt. "Nē, tie ir meli," viņš skaļi un atriebīgi sacīja.
  
  
  Viņa jautāja. -Ko tu domā ar melošanu?
  
  
  "Tie ir meli, jo es redzēju šī vīrieša, Nikolasa Kārtera fotogrāfiju Pekinā. Viņš strādā ļoti slepenā imperiālistiskā, kapitālistiskā režīma spiegu organizācijā un ir apmācīts gāzt tautas republikas visā pasaulē. Viņu sauc nevis Nikolass Kārters, bet gan N3, Killmaster.
  
  
  Viņš viegli pagriezās, bet Kanti sāka saprast, ko viņas ķīniešu padomnieks mēģina pateikt. Viņa atkal paskatījās uz mani, viņas sejas izteiksme pēkšņi mainījās. Tas, kas kādreiz bija apmulsušas intereses izpausme, tagad pilnībā pārvērtās pārsteiguma izpausmē, kas pārauga apjukumā un visbeidzot strauji augošu dusmu izpausmē.
  
  
  "Vai tā ir taisnība, ko viņš saka, Kārter?" - viņa man jautāja, kad es stāvēju ar izstieptām rokām pie sāniem, un bajone nebija starp manām lāpstiņām. Prasads un Rana pārtrauca to, ko viņi darīja, un nāca tuvāk, mazāk pārsteigti, nekā es gaidīju, ka mani ieraudzīs.
  
  
  'Nu?' - jautāja Kanti. - Atbildi, Kārter. Vai tā ir patiesība vai nepatiesa?
  
  
  "Protams, tie ir meli. Es nezinu, par ko runā tavs draugs. Esmu parasts pilsonis. "Mani nolīga senators Golfīlds," es mierīgi un vienmērīgi atbildēju. Lu Tiens trieca ar dūri pret galdu. "Meli," viņš kliedza. “Šis cilvēks, šis Kārters, N3, gadiem ilgi ir bijis Ķīnas Tautas Republikas ienaidnieks. Viņš ir jānogalina kā visu brīvību mīlošo strādnieku ienaidnieks visā pasaulē. Viņš sniedzās pēc revolvera, un es neviļus atkāpos, prom no gaismas loka.
  
  
  "Nu, pagaidi, draugs," es teicu ķīniski. “Jūsu atmiņa ir nedaudz izplūdusi. Tu mani jauc ar kādu.
  
  
  Kanti pastiepa roku un uzlika to uz Lu Tiena revolvera. "Mums būs pietiekami daudz laika, lai viņu nogalinātu, ja viņš patiešām ir tas vīrietis, par kuru jūs domājat," viņa sacīja. "Turklāt," es steidzos piebilst, "ja es būtu spiegs, vai es jums tik labprāt dotu dimantus, Kanti?" Bet, ja es būtu nekaitīgs valdības ierēdnis, es nerunātu mandarīnu, nepāliešu vai tibetiešu-burmaniešu valodā. Par laimi, tas viņu uztrauca mazāk nekā Lu Tienas karstās apsūdzības.
  
  
  "Varbūt nē," viņa teica pēc brīža klusuma un pārdomātas vilcināšanās. - Bet kāpēc tu esi šeit, Kārter? Kā jūs to ieguvāt un atradāt vietu?
  
  
  Man nekad nav bijusi iespēja to izskaidrot.
  
  
  Lu Tiens metās uz priekšu, viņa seja un viss ķermenis trīcēja aiz dusmām. Viņš mani satvēra ar divām trīcošām rokām. "Tu esi slepkava," viņš kliedza. "Jūs nogalinājāt CLAW galvu. Jūs nogalinājāt mūsu mieru mīlošos aģentus Kubā un Albānijā. Jūs nogalinājāt brīvību mīlošus komunistu strādniekus Gvinejā, Sofijā, Taipā.
  
  
  Viņa uzliesmojums bija nedaudz melodramatisks, bet diemžēl viņa sirdi plosošās, skaļās, teatrālās lietas, šķiet, atstāja uz Kanti lielu iespaidu, kas neapšaubāmi bija Lu Tien nodoms.
  
  
  Viņa jautāja. - "Vai esat pārliecināts, ka šī ir tā pati persona, kas pazīstama kā N3?"
  
  
  "Lai mūsu dārgā biedra Mao piemiņa nekavējoties izgaist, ja tā nav patiesība," Lu Tiens atbildēja tik nopietni, ka gandrīz visiem liks raudāt.
  
  
  "Meklējiet viņam ieročus," Kanti iesaucās.
  
  
  Mani apsargi drīz tam pielika punktu un atbrīvoja mani no Vilhelmīnas un Hugo. Pjērs tomēr palika tur, kur bija, jauki un cieši sēdēdams mana augšstilba iekšpusē. Neatkarīgi no tā, vai viņi bija ierobežoti, smalki vai vienkārši nolaidīgi, viņi pilnībā neievēroja mazo, bet ļoti iedarbīgo gāzes bumbu.
  
  
  "Tu atgriezies pēc dimantiem, vai ne, Kārter?" - viņa teica uzreiz pēc tam.
  
  
  Pat tad, kad rokas bija cieši sasietas aiz muguras ar biezu kaņepju virvi, es centos saglabāt ārēju mieru. "Es esmu ieradies šeit, lai pastāstītu jums, ko es zinu par vienu no jūsu līdzgaitniekiem, princi Bal Narajanu," es skaļi teicu, atklāts sašutums aizstājot Lu Tiena fanātiskās dusmas.
  
  
  - Bal Narajans? Viņa nolieca galvu un pētīja mani ar savām šaurajām mandeļveida acīm. "Tieši tā, troņa mantinieks," es teicu. - "Jūsu uzticīgais sabiedrotais."
  
  
  "Kā ar viņu?"
  
  
  "Viņš jūs maldina, kopš ierados Amsterdamā pirkt dimantus," es sacīju. Lēnām, soli pa solim es viņai izstāstīju stāstu no sākuma. Viņa uzmanīgi klausījās, kad es viņai stāstīju, kas notika Holandē, par mēģinājumiem izjaukt manu dzīvību, par to, kā Koenvārs un viņa divi līdzdalībnieki bija centušies iegūt rupjos akmeņus.
  
  
  Es uzreiz atkal domāju par Andrea, bet tagad nebija īstais brīdis par to satraukties. Koenwar saņēma savu pienākošos galu, un, ja tas būtu atkarīgs no manis, Bal Narajans būtu gājis to pašu asiņaino un nežēlīgo ceļu. Beidzot es viņai pastāstīju par savu tikšanos Kabulā, par abu slepkavu nāvi un par Koenvara pēdējiem vārdiem.
  
  
  Kad es pabeidzu, viņa ātri pagriezās pret Ranu, kurš stāvēja viņai blakus. -Kur tagad ir Narajans? viņa nepacietīgi jautāja. "Viņš... viņš ir lidostā, Kanti, tāpat kā tu teici," Rana nomurmināja, nojaušot, ka viņa nav noskaņota jokiem.
  
  
  "Viņš pēc stundas lido uz Pekinu, lai piegādātu dimantus."
  
  
  "Pēdējā vieta, kur viņš dodas, ir Pekina," es iestarpējos. “Viņš pamet valsti, un šī ir pēdējā reize, kad jūs viņu redzēsit; šis princis un dimanti, Canti.
  
  
  "Ja tu melo, Kārter," viņa atbildēja, "tad Lu Tjens ar tevi var darīt visu, ko vien vēlas. Tikmēr es ticu jūsu stāstam. Viņa pavēlēja Prasadam un Ranai doties uz lidostu un pārtvert princi, pieņemot, ka viņi būs klāt laikā, pirms viņš pametīs valsti.
  
  
  "Pastāstiet viņam, ka plānos ir notikušas izmaiņas, un man nekavējoties ar viņu jārunā."
  
  
  Prasads jau bija pusceļā cauri tunelim. "Un ja viņš..." Rana iesāka.
  
  
  "Viņam ir dimanti," viņa teica, aizkaitināti pamājot ar roku.
  
  
  - Atved viņu šurp. Tas ir skaidrs?
  
  
  "Jā, Canti," viņš paklausīgi un godbijīgi atbildēja līdz pašām beigām. Viņš metās pēc Prasada, un es varēju tikai cerēt, ka viņi noķers Bal Narajanu, pirms viņš aizbēgs. No Katmandu nebija daudz lidojumu. Ceru, ka viņš tiks noķerts laikā. Ja nē, man būtu jāturpina meklēt, kurp tas mani noveda. Un viss bija atkarīgs no tā, vai es varēšu aizbēgt no Kanti, Lu Tiena un apmēram desmitiem partizānu, kurus es redzēju ap centrālo pazemes telpu, kas kalpoja par nemiernieku štābu un munīcijas noliktavu.
  
  
  Tiklīdz Prasads un Rana devās pārtvert Bala Narajanu, Kanti pavēlēja diviem saviem vīriešiem aizvest mani uz kameru, kas izrādījās tā pati, kurā bija ieslodzīti dvīņi. Lu Tien turpināja runāt par mani, izmantojot visus ierastos terminus. Taču šķita, ka Kanti vairāk interesēja noskaidrot, vai princis viņu ir nodevis, nevis uzreiz izpildīt mani. Šajā brīdī viņa bija vairāk ieinteresēta, lai es paliktu pie dzīvības, vismaz līdz brīdim, kad Bal Narajans atgriezās alā, lai atbildētu uz visiem viņas jautājumiem.
  
  
  Tikmēr mani veda pa šauru gaiteni, kas veda no centrālās telpas. Pie dabiskajiem griestiem ik pa laikam karājās lampas, bet tumšā telpa, kas izrādījās mans galamērķis, nebūt nebija iespaidīga. Tumša, mitra, no ārpasaules norobežota ar smagām aizslēgtām durvīm, mana kamera bija nekas vairāk kā niša sienā. Mani divi eskorti, šķiet, sajūsminājās, iemetot mani iekšā. Es ar galvu piezemējos uz cietās, aukstās kameras grīdas, stipri satricināta, bet neskarta. Dažus mirkļus vēlāk durvis aizcirtās, bultskrūves aizslīdēja pret tām, un viņu smiekli izsūcas cauri dzelzs stieņiem. Es klausījos viņu atkāpšanās soļos, viņu satraukto balsu atbalsi. Tad iestājās klusums, ko noteica manas elpas skaņas.
  
  
  "Dieva dēļ, kā tu no šejienes tiksi ārā, Kārter?" - es skaļi teicu.
  
  
  Man vēl nebija ne mazākās nojausmas.
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es neesmu Hudīni.
  
  
  Es mēģināju atbrīvot rokas, lai virvēs pie plaukstas būtu vieta. Bet, jo vairāk es lāpījos ar šiem mezgliem, jo ciešāk tie kļuva. Manu pirkstu asinsrite jau atstāja daudz ko vēlēties. Manas rokas notirpa. Viņi bija auksti un tirpa, un es zināju, ka ļoti drīz viņi pilnībā pārtrauks justies. Es atspiedos pret savas kameras cieto akmens sienu, mēģinot orientēties un sakopot domas. Bet mitrajā, sapelējušajā alā, kur mani iemeta kā kartupeļu maisu, nebija ko atklāt. Divus metrus garš, divus metrus plats un griesti pārāk augsti; manā kamerā bija maz komforta, tikai daži asi klinšu atsegumi, kuru dēļ man bija gandrīz neiespējami atspiesties pret vienu no sienām, nejūtot kādu no šīm klinšu smailēm, kas caurduras manā mugurā.
  
  
  Toreiz es sapratu, kāpēc pesimisms nekad nav bijis mana stiprā puse.
  
  
  Uzmanīgi, lai nesavainotu plaukstas, es sāku berzēt rokas virvēs uz priekšu un atpakaļ uz asajiem akmeņiem. Spēcīgās virves nokļūšana līdz vienai no nelīdzenajām dzegām izrādījās grūtāka, nekā šķita no pirmā acu uzmetiena. Un es griežu ādu biežāk nekā virvi. Pat mani pirkstu locītavas atsitās pret asajiem izvirzījumiem. Bet es negrasījos padoties. Manas plaukstas sāka degt no nepārtrauktās berzes, bet es turpināju staigāt, cenšoties ieklausīties lēnajā, bet vienmērīgajā diegu krakšķēšanā, kamēr virve pakāpeniski nodilis, tāpat kā lielākā daļa manas ādas.
  
  
  Viņi nepaņēma manu pulksteni, bet vēl nebija iespējams uzzināt, cik ilgi es biju ieslodzīts. Es domāju, ka nebija pagājušas vairāk kā trīsdesmit piecas minūtes, kopš smagās, restotās durvis aiz manis aizcirtās ar skaļu, draudīgu blīkšķi. Drīz būs krēsla. Man bija līdz 10:30, lai pabeigtu iesākto. Tas būs daudz grūtāk, nekā es sākotnēji domāju. Ja Lu Tjens mani nebūtu atpazinis, viss varētu būt izvērties savādāk. Bet ķīniešu padomnieks bija tik spītīgs, ka Kanti negrasījās izturēties pret mani kā pret parastu cilvēku pēc tam, kad mans Pekinas draugs viņai pateica, ka esmu neviens cits kā slavenais N3 Master Assassin no AH.
  
  
  Tāpēc es turpināju berzēt savas rokudzelžos saslēgtās plaukstas pret akmeņiem, atpūtos tikai līdz brīdim, kad roku muskuļi sāka spazmēt. Un tad tikai uz minūti vai divām. Man nebija greznības mazliet atpūsties, jo uz spēles bija likts veselas valsts liktenis.
  
  
  Troses šķiedras padevās tikai ar vislielāko piepūli. Dziesmas bija biezākas, nekā es domāju, un šķita, ka pagāja vesela mūžība, līdz es varēju atbrīvot savas rokas, līdz es beidzot varēju saraut pēdējo no sadrupušajām šķiedrām. Manas rokas vairs nebija sasietas, bet plaukstas iekšpuses āda bija jēla un asiņaina. No balta kabatas kvadrāta, kas man bija līdzi, es izveidoju divas pagaidu aproces. Sasēju ap plaukstu locītavām saplēstās auduma sloksnes, lai apturētu asiņošanu un brūces būtu pēc iespējas tīrākas. Tas nebija daudz, bet pretējā gadījumā asinis būtu padarījušas manas rokas slidenas, un es vienkārši jutu, ka man vajadzēs visu spēku un satvērienu, ko vien varēju.
  
  
  Mana Rolex ciparnīca iedegās. Pat vājā gaismā varēja pateikt, cik pulkstenis. Es redzēju skumju 4:31, mēģinot izdomāt, kāds būtu mans nākamais solis. Man nebija pārāk daudz iespēju, es noteikti nevarēju izmantot Pjēru, noteikti nebiju ieslēgts savā kamerā. Un līdz brīdim, kad es atvēru šīs durvis, es maz ko varēju darīt.
  
  
  Izņemot vaidus.
  
  
  Varbūt izdosies, varbūt ne. Izredzes bija diezgan vienādas, neskatoties uz to, ka tas bija plaši izmantots triks. Tomēr man bija sajūta, ka kaut kas ir labāks par neko. Es kā pieredzējis aktieris uzbūru krampja tēlu, pārvietoju sajūtu uz vēdera zonu un novietoju rokas aiz muguras, it kā tās tur joprojām būtu sasietas. Sāku vaidēt un ripināt šurpu turpu, cerot, ka agri vai vēlu mani kliedzieni pievērsīs kāda mana apsarga uzmanību. Pateicoties dabiskajam atbalss efektam koridorā, skaņa izplatījās, un pat pēc minūtes es dzirdēju asus soļus otrpus durvīm. Kamerā jautājoši ieskatījās seja, kuru glīti atdala trīs dzelzs stieņi. Es atpazinu vīrieti, kurš iepriekšējā dienā bija iegrūdis durkli man mugurā.
  
  
  Es griezos ap kameru stenēdama, acīmredzami noliecusies no sāpēm. 'Kas tas ir?' viņš jautāja nepāliski.
  
  
  “Krampji. "Es esmu slims," man izdevās, cerot, ka mans vārdu krājums mani nepievils tagad, kad esmu tik tuvu panākumiem. Manā kamerā turpināja skanēt mani vārdi par fiziskajām ciešanām. Vienu brīdi man šķita, ka esmu izgāzies. Vīrietis aizgāja no durvīm, un viņa seja vairs nebija redzama blāvajā gaismā. Tad es dzirdēju atslēgas čīkstam slēdzenē un apsveicu sevi, turpinot izliet daudzas sirdi plosošas skaņas. Dzeltenas gaismas sprakšķis ienāca kamerā tieši tad, kad mans nenojaušais labdaris atvēra smagās durvis. Tur viņš stāvēja, turēdams šauteni ar abām raupjām, laikapstākļu sagrautām rokām.
  
  
  'Kas ar tevi notika?' - viņš vēlreiz jautāja, uzmanīgi pētot mani, it kā baidītos, ka es viņu maldinu.
  
  
  "Man ir slikti," es nočukstēju. 'Man jāiet uz tualeti.'
  
  
  Viņam tas likās ļoti smieklīgi, un pieļāva kļūdu, pieejot nedaudz tuvāk. Es nevarēju riskēt ar to, ka nāks kāds cits, jo, ja ir jāpārvar divi vīrieši vienlaikus, tas manu darbu neatvieglos. Turpinot atcerēties visu, ko man bija mācījis meistars Džuoens, atceroties koncentrēt savu spēku tieši trieciena brīdī, es jutu, ka sarūk, esmu gatavs šaut kā domkrats no kastes, kad vāks aizcirta ciet.
  
  
  Šajā gadījumā vāks bija tīri metafizisks. Tās bija kā sētas durvis, kas veda manī.
  
  
  "Slims," es vēlreiz nomurmināju, pasaucot sargu vēl tuvāk.
  
  
  "Es tev atnesīšu..." viņš iesāka.
  
  
  Un pirms viņš paguva man ticēt, es pielecu kājās un situ no visa spēka. Mana šūpojošā kāja atsitās pret viņa karabīni, un tā pagriezās gaisā. Apsargs neticīgi iekliedzās, it kā viņš joprojām neticētu, ka manas rokas vairs nav sasietas, ka man nav slikti un ka mana labā kāja spēcīgi nespers viņam vēderā. Tagad bija viņa kārta sāpēs dubultoties. No viņa lūpām izlauzās vēl viens steniens. Tad viņš bija uz ceļiem, tāpat kā es gribēju.
  
  
  Viņš skrāpēja savas kameras netīro grīdu, meklējot savu šauteni, kas bija mazāk nekā pēdas attālumā, bet nekad vairs tai nepieskartos. Es uzlēcu augstu gaisā un mana izstieptā kāja noskrāpējās pret viņa zodu. Skaņa atgādināja biljarda bumbiņas sitienu. Apsarga galva tika atmesta atpakaļ dīvainā un nedabiskā leņķī. Dažus mirkļus vēlāk no viņa mutes izplūda bieza asiņu strūkla, kas rotāja zodu ar dzirkstoši ugunīgi sarkanu lenti.
  
  
  Viņa žoklis tika lauzts, taču nebija iemesla nogalināt cilvēku, kamēr viņš bija bezsamaņā un nebija ceļā. Ātrs, žēlīgs sitiens pa kaklu pielika punktu. Viņš sabruka uz priekšu, viņa seja bija viņa paša asins peļķē.
  
  
  Es klusībā piegāju pie durvīm un klusi aizvēru tās. Es novilku dumpinieka kreklu. Viņš bija pilnīgi bezsamaņā un nesaprata, kas un kas viņu notrieca. Es izmantoju vienu krekla piedurkni kā atbalstu un cieši apsēju ap viņa asiņaino muti. Atlikušo viņa haki krāsas kreklu ātri izmantoja, lai sasietu rokas aiz muguras. Es domāju, ka paies kāds laiks, līdz viņš atgūs samaņu. Un, ja tas notiktu, viņš vairs nevarētu sevi aizstāvēt vai steigties palīgā saviem kolēģiem nemierniekiem.
  
  
  Bet vēl bija palikuši daži cilvēki, ar kuriem iejaukties. Neskatoties uz manu pieredzi karatē, cīņas mākslai joprojām ir savas robežas. It īpaši, ja esat mazākumā. Tagad es biju ne tikai daudz mazāks, bet arī laiks bija pret mani. Ārpus alas valdīja tumsa. Ja nebūtu mēness, būtu divtik grūti pārvietoties pa stāvo un akmeņaino reljefu. Man vajadzēja atrast ceļu atpakaļ uz ceļu, pie sava velosipēda un uz ASV vēstniecību Katmandu. Un tas viss bija jādara pirms 10:30 tajā vakarā. Bet, pirms es pat paspēju padomāt par šerpu galvenās mītnes atstāšanu, man bija jāgaida, kad Prasads un Rana atgriezīsies kopā ar Bal Narajanu. Ja viņš nebūtu pieķerts pirms pacelšanās lidmašīnā, tad manas problēmas būtu kļuvušas ne tikai nedaudz grūtākas, bet varbūt pat neiespējamas.
  
  
  Tātad viss joprojām bija gaisā: viena liela jautājuma zīme. Karabīne, kas nokrita uz kameras grīdas, bija piekrauta un gatava lietošanai. Nospiedu drošības slēdzi, izlīdu pa durvīm un klusi aizvēru tās aiz sevis. Koridors bija tukšs; plikas lampas lēnām šūpojās uz priekšu un atpakaļ pa gaisa straumi pazemes kamerās un gaiteņos. Draudošas ēnas krustojās un atkal šķīrās, kad es tuvojos ārējās alas sienai, kur šerpi glabāja savu munīciju.
  
  
  Bet es netiku tālu.
  
  
  Pa šauro gaiteni kāds steidzās man pretī. Es atspiedu muguru pret sienu, aizturēju elpu un gaidīju. Soļi kļuva skaļāki, strauji un gandrīz nepacietīgi klauvēja. Ovāla seja, ko ierāmēja īsi melni mati, vijīgs, elastīgs ķermenis, un Kanti gāja man garām, neapšaubāmi dodoties uz manu kameru. Ja es tagad izmantotu karabīni, šāviens neapšaubāmi satrauktu visus nemierniekus. Manas rokas bija pilnas, pārāk aizņemtas, tāpēc es pacēlu karabīnes valriekstu krājumus, grasoties nolaisties uz viņas pakausi.
  
  
  Bet atkal es netiku ļoti tālu.
  
  
  Ar asu čīkstošu skaņu viņa griezās ap savu asi, ātri šūpodama kāju. Viņas tērauda zābaka sāns pieskārās manam ceļgalam, un tas bija viss, ko es varēju darīt, lai saglabātu līdzsvaru. "Tu esi ļoti stulbs, Nikolas Kārter," viņa smaidot sacīja. – Un ļoti neuzmanīgi. Vai jūs domājāt, ka es nespēju sevi aizstāvēt?
  
  
  "Patiesību sakot, es nebiju pārliecināts," es sacīju, metoties uz priekšu, kad bajonete skāra viņas roku. Canti bija ātrs, daudz ātrāks, nekā es domāju, ka viņa būs. Viņa bija tikpat prasmīga cīņas mākslā kā es, ar priekšrocību, ka viņa bija vieglāka, ļaujot viņai reaģēt daudz ātrāk un efektīvāk.
  
  
  Viņa pagrieza savu ķermeni uz sāniem un atkal iespēra uz priekšu. Šoreiz viņa netrāpīja man, bet ar visu svaru trāpīja pa karabīni, koncentrējoties uz pēdas zoli. Izskatījās, ka kāds no augšas izrāva ieroci man no rokām.
  
  
  "Tagad mēs nekavējoties atpūtāmies," viņa teica. Viņa pat neelpoja ātrāk, mēģinot saglabāt distanci, kamēr es gatavojos aizsardzības pozīcijai, dyit-koe-bi, pozīcijai, kas manu smaguma centru noturēja manos gurnos, ļaujot man spert gan uz sāniem, gan šūpoties. sitieni atvairīt.
  
  
  Kanti izdarīja nākamo soli. Forša un diezgan pārsteigta par notiekošo, viņa ļāva savai kreisajai kājai izšaut kā zibens, kamēr es mēģināju mesties malā. Bet viņas laiks bija nevainojams, un viņas refleksi bija tikpat ātri, ja ne ātrāki, nekā manējie. Viņas blēņas-ča-kī trāpīja man tieši zem diafragmas, grūdiens lika man atslābināties un stenot aiz sāpēm. Viņa netērēja laiku un tad nāca klajā ar sarežģīto paion-sjon-koot ji-roe-ki. Šis bija visefektīvākais un bīstamākais uzbrukums ar roku. Ja viņa to darīs pareizi, no manas liesas nepaliks nekas cits, kā tikai rozā mīkstums.
  
  
  Bet es negrasījos ļaut tam notikt, kamēr mana kāja nepateiks savu vārdu šajā pasākumā. Es atvairīju sitienu ar sānu sitienu. Mana kāja izmeta augstu loku gaisā. Mana pēdas zole ietriecās viņai templī, un viņa ietriecās sienā aiz sevis, kratīdama galvu, it kā mēģinātu nokratīt no galvas zirnekļu tīklus.
  
  
  Es vēlreiz mēģināju sitienu ar sānu, šoreiz mērķējot uz viņas neaizsargāto zoda apakšpusi. Viņas apsaldētā apakšdelma puse ar visu āmura spēku un cietību piezemējās uz mana apakšstilba. Es jutu, ka sāpes uzkāpj manās kājās. Es izvairījos, nepievēršot uzmanību viņas viltīgajam un nicinošajam smaidam. "Tu esi muļķis, Kārter," viņa smejoties teica. "Kāpēc jūs nolemtu, ka es esmu šerpu dvēsele, ja ne tādas spējas?"
  
  
  “Tādas spējas” nozīmēja, ka viņa nepārprotami man atbilst cīņas mākslām. Vispirms apziņa, Nik. Tad apņēmība. Pēc tam koncentrēšanās. Par šīm lietām ir nepārtraukti jādomā, lai ki-ai darbotos tavā labā. Labā dienā tas var glābt jūsu dzīvību. Es dzirdēju, kā manā galvā runā meistars Čens, dziļi ieelpoju un sasprindzināju vēdera muskuļus. Es redzēju, kā Canti kreisā kāja lēnā kustībā graciozā lokā tuvojas man, kustība, kas būtu padarījusi mani nespējīgu, ja tā būtu piezemējusies tikpat labi.
  
  
  Skauds "Zoot!" aizbēga no manām lūpām, kad es nolaidos, attālinājos un atgriezos, pirms viņa bija atguvusi līdzsvaru. Ki-ai ir intensīvas koncentrēšanās veids, kas ne tikai rada pārliecības adrenalīna pieplūdumu, bet arī neticama spēka un fizisko spēju sajūtu. Praktizējot šo paņēmienu, es varēju izvairīties no Canti graujošā nieres trieciena un uzbrukt ar virkni ātru, griezīgu roku. Manas plaukstas mala iekrita iedobē starp manu kaklu un plecu. Viņa ievaidējās un atliecās, bet ne agrāk, kad man izdevās izvilkt visu Ki-ai spēku un ļaut manai rokai piezemēties uz viņas deguna tilta. Kauls sašķēlās ar asu skaņu, un pa muti un zodu tecēja biezas asiņu strūklas.
  
  
  Bija skaidrs, ka Canti cieš. Bija arī skaidrs, ka viņa vairs nebija ne uz pusi tik drosmīga un skaista kā piecas minūtes iepriekš. Bet viņa tomēr varēja mani nogalināt, ja es viņu vispirms neitralizēju.
  
  
  Šķita, ka neciešamās sāpes viņu tikai pamudināja kā ērkšķis, kas ieurbjas viņas sānos. "Tagad es pavēlēšu Lu Tjenam tevi nogalināt," viņa šņāca. – Un lēnām. Jā, ļoti lēna nāve tev, Kārter.
  
  
  Es neatbildēju, bet turpināju smagi izelpot, lai diafragmas muskuļi būtu saspringti. Mans prāts ierakstīja nākamo darbību dažas sekundes pirms mana ķermeņa darbības. Karatē sitiena efektivitāti var izmērīt pēc ātruma, kādā tas tiek izpildīts. Es metos uz priekšu ar labo kāju, ko pavadīja nikns svilpiens “Zoot!” Manas kājas sprādzienbīstamā skaņa, kas lidoja pa gaisu, Kanti uz brīdi izsita no līdzsvara.
  
  
  Viņa mēģināja satvert manu kāju, plānojot to apgāzt, lai es piezemētos uz grīdas. Bet šoreiz es viņai biju pārāk ātrs. Viņa pietrūka par dažām collām, kad mans pilnais svars, koncentrējoties uz manu izstiepto kāju, ietriecās viņai krūšu kauliņā.
  
  
  Gaisā atskanēja dzīvniecisku sāpju sauciens, kā sauciens pēc palīdzības. Ievainota, no viņas sejas joprojām plūstot asinīm, Kanti ar abām rokām satvēra viņas lauztās ribas un paklupa atmuguriski, cenšoties sasniegt gaiteņa galu. Ja viņai izdosies, es atgriezīšos tur, kur sāku.
  
  
  Viņa nevarēja ātri kustēties tagad, kad man bija izdevies salauzt dažas ribas. Tas nebija jautājums par vēlmi viņu sāpināt. Tas bija tikai Canti vai es. Pašsaglabāšanās jautājums. Un pašsaglabāšanās vienmēr ir svarīgāka par visu. Es steidzos viņai pakaļ, kad nemiernieku komanda dzirdēja viņas saucienus pēc palīdzības un skrēja, nepārtraukta bruņotu vīru straume bloķēja tuneļa galu un neļāva man aizbēgt. Tieši laikā es satvēru viņas roku un paspēju pievilkt viņu sev klāt, kad daži no viņas vīriešiem pacēla ieročus un gatavojās šaut.
  
  
  Kanti spārdījās un cīnījās, lai aizbēgtu, lamādamies kā dragūns. Bet savā amatā viņa neatbilda ne manam spēkam, ne manai apņēmībai. Es turēju viņu cieši sev klāt sev priekšā; cīnās, asiņains, cilvēka vairogs. "Ja tu tagad nošausi, viņa būs mirusi," es kliedzu.
  
  
  Šo vārdu ietekme man atgādināja dzīvu attēlu. Visi sastinga savās vietās. Varēja dzirdēt desmit atšķirīgas cilvēka elpošanas skaņas. Canti joprojām spārdījās un mēģināja aizbēgt. Bet šoreiz viņa nekur nebrauks, kamēr es nepateikšu vai došu rīkojumu.
  
  
  Ar vienu brīvu roku es ieķēros savās netīrajās biksēs un izvilku Pjēru. Gāzes bumba bija mana vienīgā cerība, un es plānoju to izmantot tagad. Alu izolācijas dēļ bija maza iespēja, ka gāze ātri pieaugs. Gāze kādu laiku kavējas tuneļos un ejās.
  
  
  Prasads un Rana vēl nebija atgriezušies ar savu nastu, bet es nevarēju sagaidīt, kad viņi atgriezīsies no lidostas, jo īpaši tāpēc, ka mana dzīvība bija burtiski apdraudēta. Klišeja vai nē, bet tieši tā notika. "Sakiet viņiem atkāpties," es brīdināju Kanti, lēnām virzīdamies uz centrālo telpu.
  
  
  "Vispirms nogalini mani," viņa kliedza. – Bet neļauj viņam aizbēgt.
  
  
  "Tu esi velns uz riteņiem, vai ne?" "Es nomurmināju, ciešāk saspiežot viņas roku. Viņa bija tik cieši saspringta, ka bez vilcināšanās es būtu izrāvis kaulu no ligzdas pie pirmās nepareizās viņas kustības. Arī viņa to zināja, jo, pieaugot sāpēm, pieauga arī viņas gatavība izpildīt manas pavēles. "Pasaki viņiem, lai viņi atkāpjas un izlaidiet mūs," es turpināju. Es nejutīšos labāk, kamēr nenonāksim munīcijas noliktavā. Man jau bija neskaidrs priekšstats par to, kas jādara, bet to varēja izdarīt tikai tad, ja es biju pārliecināts, ka varu iekļūt koridorā, kas veda uz mežu.
  
  
  "Neklausies," viņa kliedza. Bet viņai vairs nebija spēka. Neizturamu sāpju nogurdināts, Kanti iekrita manās rokās, rūgti raudādams; bet viņa raudāja bez redzamām asarām.
  
  
  "Viņš tevi nogalinās," viņai teica viens no viņas vīriešiem. "Tam nav nozīmes," viņa teica.
  
  
  Pēc tam Lu Tiens pacēla automātisko pistoli, būdams apmierināts tikai ar to, ka spēs mani nolaist, lai arī kas notiktu ar Kanti. Brīdī, kad ierocis pacēlās no viņa gurna, es izmetu mūs abus uz priekšu un izmetu Pjēru uz priekšu pa tuneli. Atskanēja šāviens, lode trāpīja klintī virs manas galvas, un tad gāzes bumba eksplodēja blīvā sārmainā mākonī.
  
  
  Atskanēja satrauktu saucienu koris, ko gandrīz acumirklī apslāpēja cits koris, šoreiz aizsmacis, nožņaugts klepus. Kaustiskās gāzes apžilbināti, partizāni sāka izklīst dažādos virzienos, cenšoties tikt prom no degošās asaru gāzes. Tas mani traucēja gandrīz tikpat ļoti, bet man bija jāpārliecinās, ka esmu sasniedzis tuneļa galu, pretējā gadījumā nebūs nekas cits kā droša nāve.
  
  
  Es paņēmu līdzi Canti kā aizsardzību pret turpmākiem uzbrukumiem. Viņa kļuva ļengana, kā nāve manās rokās, pussamaņā no sāpēm. Katru reizi, kad viņa klepoja, es iztēlojos, kā lauztas ribas gabals iegrimst dziļāk viņas plaušās. Ja viņai tagad nebūtu plaušu asiņošanas, tad pēc dažām minūtēm viņa justos kā slīkst un nevarētu dabūt gaisu savās plaušās ar skābekļa trūkumu.
  
  
  Turot galvu pēc iespējas zemāk, varu derēt, ka biezie, žņaudzošie dūmi cilvēkus apmulsīs un apžils. Tas bija risks, kas man vienkārši bija jāuzņemas, jo man nebija citas izvēles. Kad Kanti piespiedās pie manis, es paklupu un skrēju. Atskanēja vēl viens šāviens, taču tas trāpīja šaura, dūmakaina tuneļa sienās.
  
  
  Es redzēju koka kastu kaudzes, raupju koka galdu un Hugo un Vilhelmīnu tieši tur, kur nemiernieki pēc kratīšanas tos bija atstājuši. Es piegāju pie galda, satvēru savus divus uzticamos draugus un tad paspēju tikt pie koka kastēm, pirms Lu Tiens un viņa tautieši vai kāds no nemierniekiem varēja mani apturēt. Vīrieši skraidīja apkārt, skrāpējot acis, neredzot. Ātrs sitiens pa Kantijas kaklu, un es viņu vismaz uz mirkli izvedu no ciešanas. Ceru, ja viņa būtu atjēgusies, es jau sen būtu prom.
  
  
  Mans pirksts savilkās, un Vilhelmīna vardarbīgi izspļāva uguni. Lu Tien ķīniešu draugs bija gandrīz burtiski piesprausts pie sienas, kad asinis izplūda no briesmīgās bedres, kas pēkšņi uzplauka uz viņa vaiga. Viņa rokas vicināja, it kā mēģinātu lidot. Tad viņš piezemējās uz akmeņainas sienas.
  
  
  Kastes bija marķētas, lai es zināju, ko meklēt un no kā izvairīties. Taču līdz tam laikam asaru gāze bija beigusies, un demoralizētie Nepālas nemiernieki atkal gribēja izbeigt manu īslaicīgo vajāšanu.
  
  
  Kastes nodrošināja vērtīgu aizsegu, lai gan Lu Tiens, tagad, kad Kanti bija ārpus ierindas, pēkšņi pārtrauca šaut. "Tu nogalināsi mūs visus," viņš kliedza, pārtraucot šerpu šāvienus, un es sāku atvērt vienu no koka kastēm. "Viena nomaldījusies lode, un visa ala mums sabruks," viņš kliedza vispirms mandarīnu un pēc tam nepāliešu valodā. Viņa rupjo, satraucošo vārdu būtību varēja pārtulkot jebkurā valodā.
  
  
  Tu lasi manas domas, draugs, es nodomāju, kad man beidzot izdevās atvērt vienu no cieši aiznaglotajiem vākiem vienā no atvilktnēm. Saturs nebija glīti ietīts salvešpapīrā kā dārgi augļi, bet rokas granātām bija daudz vairāk spēka nekā apelsīnam vai citronam.
  
  
  Bija 5:17.
  
  
  Pārāk agri, lai ziņotu pulksten sešos, es nodomāju, kad izvilku piespraudes no vienas granātas un metu to tieši pret Lu Tienu un viņa fanātisko brīvības cīnītāju grupu. Toreiz nebija laika domāt, viss bija atkarīgs no ātruma. Skrēju uz tuneļa pusi, skrēju tā, kā vēl nebiju skrējusi. Man vajadzēja vismaz sešdesmit sekundes, lai izkļūtu no alas. Taču ilgi pirms es sajutu vēsā nakts vēja prieku sejā, lode trāpīja man teļā un pēkšņi nometa uz ceļiem. Es sāku rāpot uz priekšu, kad eksplodēja rokas granāta.
  
  
  Apžilbinošas uguns sfēra, cilvēku lāpu mokoši kliedzieni; un man uz galvas uzkrita akmens un akmens gabali.
  
  
  Es nedomāju, ka būšu klāt pulksten sešu ziņās. Vismaz ne šodien.
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mani izglāba tas, ka es jau atrados ārpus centrālās telpas un tunelī.
  
  
  Kad rokas granāta eksplodēja, aizdedzinot visas munīcijas kastes kā citas rokas granātas, šerpu štāba interjers, iespējams, atgādināja Drēzdeni lielāko sprādzienu laikā. Canti nekad nezināja, kas viņu skāra. Jebkurā gadījumā viņa nomira, nejūtot liesmas, kas viņu dedzināja dzīvu, neapzinoties, ka visi viņas brīnišķīgie plāni un politiskās intrigas ir beigušās.
  
  
  Un, ja viens tuneļa posms nebūtu sabrucis un gandrīz apracis mani zem krītošām drupām, es pats būtu kļuvis par vēl vienu upuri. Taču sprādziens iznīcināja koridoru, kas veda uz lielu istabu. Es joprojām mēģināju sevi atbrīvot, kad šūnveida gaiteņos nogranda otrs sprādziens.
  
  
  Neviens vairs nekliedza, vairs nē.
  
  
  Lode, kas trāpīja man, izgāja cauri mana kreisā apakšstilba gaļīgajai daļai, par matu trūka kaula. Es joprojām asiņoju, bet vismaz nejutos kā cilvēka lāpa. Man vajadzēja labas piecas vai desmit minūtes, lai atbrīvotos. Es jutu iesprostotās uguns karstumu un gribēju pēc iespējas ātrāk izkļūt no tuneļa, pirms man uzgāzās viss jumts.
  
  
  Tas, kas varēja aizņemt sešdesmit sekundes, pārvērtās gandrīz desmit minūtēs. Starp krītošiem akmens gabaliem un asiņainu caurumu kājā es nebiju tādā formā, lai sprintu. Bet, kad es jutu, ka zaļā meža vēsma pieskaras maniem vaigiem un paskatījos uz dzirkstošajām zvaigžņotajām debesīm, es domāju, ka esmu pelnījis nelielu atpūtu.
  
  
  Es nogrimu zemē un dziļi ieelpoju. Aiz manis no ieejas, kas kādreiz bija labi noslēpts nemiernieku slēptuve, pūta dūmu mākonis. Tagad tas bija nekas vairāk kā ogļu un akmeņu kolekcija. Bet mana misija bija tālu no pabeigta. Man vēl bija jāstrādā neatkarīgi no lodes brūces. Man nevajadzēja pārsēju tik ļoti, cik šuves, bet es to varēju dabūt tikai tad, kad atgriezos Katmandu. Un pirms atgriešanās pilsētā man bija jānoskaidro, kas noticis ar Ranu, Prasadu un aizbēgušo Bal Narajanu.
  
  
  Bet vispirms man bija jāmēģina apturēt asinis, kas brīvi plūst no brūces. Kreklu piedurknes ir sasodīti noderīgas, ja jums ir grūti. Novilku jaku vai to, kas no tās bija palicis, tad kreklu un vienu piedurkni nogriezu ar duncis. Pēc tam es apsēju auduma strēmeli ap savainoto kāju. Dažas sekundes vēlāk tika uzlikts pārsējs. Pārāk cieši sasienot, man draudēja gangrēna, tāpēc nācās iztikt ar to, kā tas tika darīts, līdz man bija iespēja to apskatīt.
  
  
  Staigāšana tagad bija izaicinājums, bet, tā kā man bija jācīnās ar kroplām kājām iepriekš, pagājušajā reizē Indijā, ja atmiņa neviļ, man izdevās pievilkties un sasniegt stāvo akmeņaino taku, kas ved uz ceļa. Tas bija tikai laika jautājums, kad varas iestādes pēc sprādziena mobilizēsies, taču cerēju, ka viņi nesteigsies uz “avārijas” vietu. Policijas vai valdības spēku klātbūtne atturēs Ranu un viņa grupu. Un šobrīd es to noteikti nevarētu izmantot.
  
  
  Mans Rolex iedegās pulksten 6:01, kad es nokļuvu uz ceļa. Tā kā bija palikušas mazāk nekā piecas stundas, līdz es atcerējos Houka pavēli, man vēl bija daudz darāmā. Mani traucēja tas, ka Rana nevarēja atgriezties alā. Viņam bija trīs stundas, un vienīgais izskaidrojums, ko es varēju izdomāt, bija tas, ka Bal Narajans nesteidzās atcelt lidmašīnas rezervāciju un paklausīt Kanti pavēlēm.
  
  
  Es uzsēdos uz sava velosipēda, ceļa malā. Mēness sirpis spīdēja, bet vismaz nebija piķa melns; gaismas pietika, lai redzētu vairākus simtus jardu. Vēl trīs metieni un Vilhelmiņa būs tukšā. Man tas bija jāizmanto ļoti taupīgi un jāturpina paļauties uz Hugo, lai pieliktu punktu tam, ko Vilhelmīna, iespējams, bija sākusi.
  
  
  Nebija jēgas atgriezties Katmandu. Prasads un Rana bez ierunām paklausīja Kanti. Pat ja viņiem neizdosies iegūt Bala Narajanu, viņi noteikti kādā brīdī atgriezīsies alā. Varēja tikai minēt, cik ilgi tas prasīs. Turklāt sāka palikt vēsāks. Pacēlu jakas apkakli, atkal apsēju kājā apsēju un apsēdos krūmos.
  
  
  Pēc tam viss, ko es varēju darīt, bija gaidīt un cerēt, ka mana modrība tiks apbalvota, pirms pienāks Vanaga 10:30 termiņš.
  
  
  Es sēdēju kā Buda, sakrustoju kājas un cītīgi vingrināju tikpat daudz pacietības. Pulkstenis bija apmēram septiņi, kad izdzirdēju avāriju, kas uzreiz pievērsa manu uzmanību. Tas bija vecs pārspēts Fiat; viņa priekšējie lukturi slīdēja pa tukšo ceļu. Vilhelmīnu notēmēju uz aizmugurējo riteni. Es nospiedu mēlīti un dzirdēju, kā Rana kliedz, viņam pūloties savaldīt mašīnu. Sprādziens piespieda viņu nospiest bremzes, un automašīna apstājās apmēram piecpadsmit metrus no manis. Es redzēju divas tumšas figūras, divus siluetus aizmugurējā sēdeklī. Ja man palaimētos, viena no ēnām būtu vīrietis, kuru pazinu tikai no fotogrāfijām avīzēs un nebiju klātienē redzējis.
  
  
  Bet bija jau pārāk tumšs, un es joprojām biju pārāk tālu, lai viņu precīzi identificētu.
  
  
  Es pielēcu un piegāju tuvāk, kad mašīnas durvis pavērās un kāds ieslīdēja ēnā. "Narajan, pagaidi," es dzirdēju Prasadu kliedzot, viņa balsī sārtot no panikas.
  
  
  Bet Narajans klausījās tikai savā alkatībā. "Pagaidiet mūs," viņš kliedza nepāliešu valodā, kad notupusies figūra skrēja uz ceļa malu drošībā blīvajā, necaurejamajā mežā.
  
  
  Princis nokļuva pēkšņā krustugunīs no abām pusēm. Prasads izšāva sekundes daļu pēc tam, kad Vilhelmīna izšāva lodi tumsā. Divi secīgi šāvieni izjauca alkatīgā Nepālas prinča plānus. Narajans izdvesa asinis stindzinošu kliedzienu un traucās uz manu pusi. Viņš jau bija pusceļā uz Nirvānu vai kur viņš nonāca, kad es nokļuvu pie viņa. "Nometiet ieroci," es sacīju, tagad vairāk interesējoties par Prasadu, nevis par to, ka Narajans izšļāc asinis, un nespēju vēl vairāk iejaukties tajā, ko uzskatīju par savas misijas pēdējo nodaļu. Vilhelmīna izrādījās vēl pārliecinošāka par manu dusmīgo balsi. Prasads ļāva Beretai izslīdēt no pirkstiem. Tas ar trulu būkšķi atsitās pret asfaltu. Rana tagad stāvēja pie mašīnas un neticīgi skatījās no Narajana šokējošā ķermeņa uz mani, asiņainu, bet ļoti dzīvu.
  
  
  "Tātad mēs esam atkal satikušies, Kārter," viņš sarkastiski sacīja.
  
  
  "Tieši tā, Rana," es atbildēju. “Kur ir dimanti? Un kur tu biji tik ilgi?
  
  
  "Tas attiecas tikai uz Kanti," sacīja Prasads ar drūmu seju, lai gan es pievērsu Vilhelmīnas uzmanību viņa figūrai.
  
  
  Es izlaidu dobjus, bez humora smieklus. "Kanti vairs nav," es teicu. “Šerpu vairs nav. Un alas vairs nav.
  
  
  – Par ko viņš runā? - jautāja Rana.
  
  
  "Labākais, ko varu izdomāt," es teicu. "Skaties tur." Es norādīju virs koku līnijas uz biezajiem melnajiem mākoņiem, kas paslēpušies aiz mēness. No vietas, kur stāvējām, bija skaidri redzama smaga pelnu un dūmu kolonna.
  
  
  "Viņam tās ir... Narajans," sacīja Prasads, vardarbīgi trīcēdams. Pirmo reizi, kopš es viņu pazinu, viņš bija nobijies. Un, kad Vilhelmīna uz to norādīja, es nevarēju viņu vainot.
  
  
  - Atnes tos man. Ātri' - Mans tonis neko neatstāja iztēlei.
  
  
  Rana piegāja pie kritušā prinča un ieķērās viņa jakā. Es pagriezos un pavēru ieroci tieši viņa krūšu centrā.
  
  
  "Tas būtu ļoti muļķīgi no tavas puses, Rana," es viņu brīdināju. "Neteiktu, ka tas ir stulbi."
  
  
  "Kanti kļūdījās, uzticoties jums," viņš atbildēja. Viņa roka atslīdēja atpakaļ un ļengani karājās. Nevajadzēja ar palielināmo stiklu, lai redzētu, ka viņam ir bail, ka viņš trīc tagad, kad viņš saprata, ka man nav noskaņojuma spēlēm.
  
  
  "Varbūt, bet tagad jūs nevarat viņas labā darīt neko," es teicu. "Ticiet man, es nevēlos tevi nogalināt." Tu esi jauns un stulbs, bet kas zina... varbūt kādreiz tu atradīsi dzīves jēgu. Tāpēc izdariet mums visiem labu un iedodiet man šos dimantus.
  
  
  "Es tos paņemšu," sacīja Prasads. "Vai tad jūs atlaidīsit mūs?" Jā?'
  
  
  “Kad nomainīsit šo riepu man, jūs abi varēsiet doties jebkur.
  
  
  Viņš noliecās pār Narajanas ķermeni. Princis joprojām bija dzīvs, vismaz fiziski. Garīgi viņš jau bija mūs pametis piecas minūtes un divas lodes agrāk.
  
  
  "Viņš agrāk mums tos negribēja dot," viņš čukstēja angliski, kad atrada cauruli, kurā es transportēju dimantus no viena zemes gala uz otru. "Viņš teica, ka mēs esam meļi."
  
  
  "Melis," es izlaboju.
  
  
  — Jā, tas viss ir meli. Viņš piecēlās un pasniedza man plastmasas cauruli.
  
  
  Man vajadzēja tieši minūti, lai noteiktu, vai visi akmeņi šaurajā elastīgajā caurulē joprojām ir neskarti.
  
  
  Rana jau sācis mainīt riepu. Es ļāvu Prasadam viņam palīdzēt un turēju Vilhelmīnu gaidīšanas režīmā, ja kāds no šiem nelaimīgajiem revolucionāriem nolemtu, ka viņam nepatīk mani pavēles. Pilnībā apzinoties, ka es nevilcināšos nospiest sprūdu un nosūtīt tos tajā pašā virzienā, kur princis Bal Narajans jau bija devies, viņi darīja, kā viņiem lika, un šoreiz turēja muti ciet.
  
  
  Kad viņi pabeidza, pulkstenis bija 7:52.
  
  
  "Tagad velosipēds," es sacīju, uzmanīgi vērojot viņus, līdz viņš atradās automašīnas aizmugurējā sēdeklī. — Un visbeidzot tavs revolveris, Rana.
  
  
  "Tu esi kārtīgs cilvēks," viņš teica, izlikdamies smieklos un dusmīgi padodot savu. 38 American Detective Special pamests uz ceļa.
  
  
  "Uzmanīgi, bet līdzjūtīgi," es atbildēju. "Un es domāju, ka tagad ir laiks šķirties." Vai jums tā nešķiet?
  
  
  Prasads pat negaidīja, kad Rana pieņems lēmumu. Neatskatīdamies un ne mirkli nešaubīdamies, viņš pazuda kā kautrīgs kumeļš. Šķita, ka viņa vieglo skriešanas soļu skaņa izvilka Ranu no stupora. Viņš skrēja viņam pakaļ, atstājot mani kopā ar Nepālas karaliskās ģimenes pēcnācēju. Vienīgais, kas mani apbēdināja, bija tas, ka viņi abi aizmirsa atvadīties no manis un prinča.
  
  
  Es vilku Narajanas ļengano un nedzīvo ķermeni uz ceļa malu. Viņa kabatas izrādījās īsts ārkārtīgi triviālu lietu dārgums. Nav nekā vērtīga, izņemot sērkociņu kastīti. Nav pārsteidzoši, ka uz tā bija jau pazīstamais teksts: Restorāns “Cabin”, 11/897. Asons Tole. Katmandu.
  
  
  Asiņainas putas pārklāja viņa plānās un nežēlīgās lūpas. Nāves seja ir sastingusi dusmās un ļaunprātībā. Viņš strādāja gandrīz tikpat smagi kā es un gandrīz guva panākumus. Divas lodes pielika punktu visiem viņa savtīgajiem sapņiem. Tagad viņu pat nebija vērts atcerēties.
  
  
  Izmantojot tos pašus apgrieztos zarus, kas iepriekš slēpa velosipēdu, es izveidoju to, kas no pirmā acu uzmetiena izskatījās pēc bēru kūlas. Bet es nekad neuztraucos iemest sērkociņu lapu kaudzē. Koks, iespējams, vēl bija pārāk zaļš, vēl nebija gatavs uzliesmot zelta, oranžas un asinssarkanas liesmas.
  
  
  Tāpēc es viņu atstāju tur, neredzētu un maskētu tik ilgi, cik dieviem tīk. Es pielēcu pie Fiat un apsēdos priekšējā sēdeklī. Bija 8:13. Es ievērošu Vanaga termiņu un pat atlicis nedaudz laika.
  
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es joprojām kliboju, pat ar alumīnija kruķiem, ejot pa slimnīcas spīdīgi balto gaiteni. Katmandu kļuva par atmiņu, un Nepāla kļuva par vīziju no pētnieka dienasgrāmatas. Šerpi tika nobīdīti uz Āzijas vēstures lappusēm tikpat miruši kā princis Bal Narajans, tikpat nedzīvi kā slepkava, kuru mēs kādreiz pazinām kā Koenvara.
  
  
  To, ko es nevarēju pabeigt, paveica karaļa Mahendras karaspēks. Pēdējie partizāni tika savākti netālu no Ķīnas pierobežas pilsētas Mustangas, netālu no Annapoernas. Partizānu organizācija beidza pastāvēt. Taču es nedomāju, ka būtu reāli domāt, ka neviena cita sieviete vai vīrietis Nepālā nesapņoja par lielāku politisko brīvību, lai gan, cerams, mazāk vardarbīgā veidā.
  
  
  Es to visu apspriedu ar Vanagu, pirms pametu Himalaju karalisti. Baltais nams paziņoja, ka līdztekus nozīmīgajiem palīdzības pasākumiem sekos virkne augsta līmeņa sarunu starp valsts sekretāru un Nepālas karali. Varbūt varētu atrast kaut kādu valdības struktūru, kas dotu iedzīvotājiem lielākas iespējas pateikt to, ko viņi vēlas pateikt, un lielāku daļu no visa likumdošanas procesa.
  
  
  Bet es esmu pārāk liels reālists, lai nezinātu, ka pat tad, ja Nepālas tronis pieļautu lielāku demokrātisko brīvību, vienmēr pastāvētu Ķīnas iejaukšanās risks. Revolūcijas draudi droši vien vienmēr karāsies pār valsti kā asiņains ķīniešu Damokla zobens.
  
  
  Un, ja tas notiktu, nekas, ko es būtu varējis sagatavot, nebūtu īsti svarīgs. Taču tajā brīdī visa mana uzmanība vairs nebija pievērsta Nepālai, bet gan skaistai jaunai sievietei, kura nenojauta, ka došos pie viņas ciemos. Andrea istabas durvis bija aizvērtas. Es klusi pieklauvēju un atvēru durvis.
  
  
  Viņa sēdēja uz gultas un šķirstīja modes žurnālu. Brīdī, kad viņa mani ieraudzīja, viņas vaigos atgriezās krāsa, un smaids lika viņas mutes kaktiņiem saritināties acīmredzamā un neslēptā baudā.
  
  
  "Niks... ko... es domāju, kad... kā..." viņa nomurmināja, neticot, ka patiesībā esmu tur un daudz būtiskāka nekā sapnī.
  
  
  "Visam ir savs laiks," es apsolīju. Es piegāju pie gultas un maigi piespiedu savas lūpas pie viņas lūpām. Viņa joprojām smaidīja, kad es atkāpos, un es priecājos, ka atgriezos Amsterdamā un Vilhelmīna Gastuisa slimnīcā, pirms lidoju atpakaļ uz Vašingtonu. "Man teica, ka jūs varēsit izkļūt no šejienes pēc divām nedēļām vai varbūt agrāk." Kā tu jūties, Andrea?
  
  
  "Labāk, Nik. Daudz labāk. Un es gribēju jums pateikties par to, ko jūs izdarījāt... Es domāju rēķinus."
  
  
  "Man ir daudz labākas ziņas," es teicu, pievelkot krēslu, lai uz tā atpūstos kāja. Brūce jau dziedēja, bet pagāja nedēļas, līdz es pilnībā atguvos. "Atceries, ko es teicu par senatoru Golfīldu?"
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  "Nu, viņš man teica, lai pastāstītu, ka, tiklīdz jūs kļūsit labāks, jūs gaida darbs Vašingtonā kā viens no viņa administratīvajiem palīgiem." Es teiktu, ka tas maksā daudz labāk nekā ārštata žurnālistika. Un Golfīlds nav no tiem, kas cilvēkus vērtē pēc izskata, bet tikai pēc spējām.
  
  
  "Un kā tev iet?" - viņa smejoties jautāja.
  
  
  "Tas ir atkarīgs no tā, ar ko es satikšu, Juen jaunkundze."
  
  
  - Un tu paliksi, Nik? Neilgi.
  
  
  – Varbūt es palikšu vēl mazliet.
  
  
  Mēs abi smējāmies kā divi mazi bērni. Nepāla manā dzīvē bija tikai rutīna; briesmas un asinsizliešana ir daļa no manas pagātnes. Neskaties atpakaļ, Kārter, es pie sevis nodomāju, jo tev vienmēr priekšā ir kaut kas lielāks, un tas ir tepat aiz stūra.
  
  
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Kā no Amsterdamas uz Nepālu nogādāt miljonu dolāru vērtus neapstrādātus dimantus, kā pēc tam tos izmantot kā valūtu, lai izpirktu nolaupītā senatora bērnus, kā tos atgūt un atkal izvest no valsts? Ļoti vienkārši!
  
  
  Bet ir vairāk:
  
  
  Šerpas, profesionālu revolucionāru banda, ar viņas Kanti šausmīgajiem izgudrojumiem - viņa ir revolūcijas būtiskākais "gars", tikpat skaista, cik nāvējoša, ar savām "kung fu rokām" nežēlīgi klausās viņas sāpīgajās pavēlēs. smadzenes.
  
  
  Koenvars, slepkava jebkuros apstākļos. Koenvars var ložņāt kā meža kaķis un nogalināt tikpat ātri un ļauni.
  
  
  Bal Narajans, starptautisks pleibojs, karaliskās ģimenes loceklis. Viņš bija viens no tiem, kas pārdod visu un visus par savu bagātību.
  
  
  Niks Kārters jeb N3, meistars Assassin Kārters, kuram jāiemācās jauna nāves valoda, lai izdzīvotu...
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"