Carter Nick : другие произведения.

91-100 Killmaster koleksyon istwa detektif

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  Carter Nick
  
  91-100 Killmaster koleksyon istwa detektif
  
  
  
  
  
  91-100 Killmaster se yon koleksyon istwa detektif sou Nick Carter.
  
  
  
  
  
  
  91. Konplo N3 http://flibusta.is/b/699347/read
  Konplo N3 a
  92. Beirut ensidan http://flibusta.is/b/612227/read
  Ensidan Beyrouth
  93. Lanmò Falcon http://flibusta.is/b/607566/read
  Lanmò Falcon la
  94. Aztèk Avenger http://flibusta.is/b/631177/read
  Vanjeur a Aztèk
  95. Ka Jerizalèm http://flibusta.is/b/611066/read
  Dosye Jerizalèm lan
  96. Doktè Lanmò http://flibusta.is/b/607569/read
  Dr. Lanmò
  98. Sis Bloody Days of Summer http://flibusta.is/b/609150/read
  Sis jou ete san
  99. Dokiman Z http://flibusta.is/b/677844/read
  Dokiman Z la
  100. Katmandou Kontra http://flibusta.is/b/701133/read
  Kontra Katmandou a
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Konplo N3
  
  
  tradui pa Lev Shklovsky an memwa Anton, pitit gason li mouri
  
  
  Tit orijinal: The N3 Conspiracy
  
  
  
  
  Premye chapit
  
  
  Li te yon jenn gason ki te klere nan je ki gen gwo plan pou peyi dezè li a ak tèt li, men Etazini te bezwen yon ansyen wa li te vle ranvèse, se konsa mwen touye l '.
  
  
  Ki sa ki te travay mwen: Nick Carter, Killmaster pou peyi mwen an, pou AH, David Hawke ak pou yon salè segondè. Mwen se Ajan N3 nan Kò Lame a, òganizasyon ki pi sekrè nan Washington e petèt nan mond lan.
  
  
  Rebèl la se te yon ideyalis, yon nonm fyè ak fò, men li pa t matche ak mwen. Li pa t gen chans. Mwen te tire l 'nan dezè ki lwen peyi l' yo, kote pèsonn pa ta jwenn li epi kò l 'ta tounen zo, yo manje pa vultur.
  
  
  Mwen te kite aspiran ki twò anbisye sa a pouri nan solèy la epi mwen te retounen nan vil pou m soumèt rapò mwen an atravè chanèl kèk moun te konnen epi netwaye Luger Wilhelmina mwen an.
  
  
  Si w ap viv tankou mwen, ou byen pran swen zam ou yo. Sa yo se pi bon zanmi ou genyen. Modi, sa yo se sèlman "zanmi" ou ka fè konfyans. Luger 9mm mwen an se Wilhelmina. Mwen gen tou yon stiletto anba manch mwen ki rele Hugo ak Pierre, ki se yon bonm gaz tipòtrè ke mwen kache nenpòt kote.
  
  
  Mwen menm mwen te rezerve yon vòl nan Lisbon. Fwa sa a, kouvèti mwen an te Jack Finley, yon machann zam ki te jis ranpli yon lòt "lòd". Kounye a li t ap retounen nan repo li te byen merite a. Se sèlman kote mwen te ale a pa te totalman kalm.
  
  
  Kòm Ajan N3 nan Lame a, mwen te Amiral Ijans lan. Se konsa, mwen te kapab antre nan nenpòt ki anbasad ameriken oswa baz militè, di mo kòd la, epi answit mande nenpòt transpò jiska e ki gen ladan yon konpayi avyon. Fwa sa a mwen te ale nan biznis pèsonèl. Hawk, chèf mwen, pa dakò ak ajan li yo ki gen zafè pèsonèl. Espesyalman si li konnen sou li, epi li konnen prèske tout bagay.
  
  
  Mwen chanje avyon ak non twa fwa nan Lisbon, Frankfurt ak Oslo. Se te yon detou nan Lond, men nan vwayaj sa a mwen pa t 'bezwen pouswiv oswa gad. Mwen te rete sou chèz mwen tout vòl la, kache dèyè yon pil magazin. Mwen pa t 'menm ale nan salon an pou kantite abityèl mwen nan bwason oswa retounen souri ti fi a wouj. Hawk gen je toupatou. Anjeneral mwen renmen li; Kòm pou po mwen an, mwen bay li anpil valè. Epi lè mwen bezwen Hawk, li anjeneral tou pre.
  
  
  Lè nou te ateri, London te fèmen kòm dabitid. Kliche l 'te vre, kòm pifò kliche yo, men kounye a bwouya a te pi klè. Nap vanse. Ayewopò Heathrow se byen andeyò vil la epi mwen pa t 'kapab itilize youn nan machin konfòtab nou yo, kidonk mwen te pran yon taksi. Li te fè nwa lè chofè taksi a te depoze m nan bidonvil Chelsea toupre yon otèl ki te kraze. Mwen te rezerve anba yon lòt non katriyèm. Mwen tcheke chanm nan ankonbre, pousyè tè pou bonm, mikwofòn, kamera ak peepholes. Men, li te pwòp. Men, pwòp oswa ou pa, mwen pa t ap pase anpil tan ladan l. Pou yo dwe egzak: de èdtan. Pa yon dezyèm pi long, pa yon dezyèm pi kout. Se konsa, mwen te deplase sou pratik de èdtan mwen an.
  
  
  Yon ajan espesyal, espesyalman yon kontraktè ak Killmaster, ap viv nan yon woutin konsa. Li dwe viv konsa, sinon li pap viv lontan. Abitid trench, tankou dezyèm nati, te vin entegral pou li menm jan respire se pou nenpòt lòt moun. Li efase tèt li pou wè, panse ak reyaji nan nenpòt aksyon toudenkou, chanjman oswa danje. Pwosedi otomatik sa a fèt pou asire ajan an pare pou itilize chak segonn ak efikasite 100%.
  
  
  Mwen te gen de zè de tan. Apre tcheke sal la, mwen te pran yon alam tipòtrè epi tache li nan pòt la. Si m te manyen pòt la, son an t ap twò trankil pou nenpòt moun ka tande, men li t ap reveye m. Mwen konplètman dezabiye epi mwen kouche. Kò a dwe respire, nè yo dwe detann. Mwen kite lide m 'ale vid ak san katreven liv mwen an nan misk ak zo rilaks. Yon minit apre mwen tonbe nan dòmi.
  
  
  Yon èdtan ak senkant minit pita mwen leve ankò. Mwen limen yon sigarèt, mwen vide yon bwè nan flakon la, epi mwen chita sou kabann nan ranyon.
  
  
  Mwen te abiye, retire alam pòt la, tcheke stiletto sou bra mwen, kole bonm gaz la nan ka a sou kwis anwo mwen, chaje Wilhelmina a epi glise soti nan chanm nan. Mwen kite valiz mwen. Hawk devlope ekipman ki pèmèt li tcheke si ajan li yo te nan pòs yo. Men, si li mete yon limyè konsa nan valiz mwen fwa sa a, mwen te vle l 'kwè ke mwen te toujou an sekirite nan otèl sa a move.
  
  
  Siy Dezyèm Gè Mondyal la toujou pandye nan gwoup la ki te dirije envite yo nan abri bonm yo. Grefye ki te dèyè kontwa a te okipe ap mete lapòs nan konpatiman miray yo, e nonm nwa a t ap dòmi sou yon kanape an chire. Grefye a te raje e li te ba m do l. Nonm nwa a te mete yon vye rad, etwat pou zepòl laj li yo, ak soulye nouvo poli. Li ouvri yon grenn je pou l gade m. Li te egzamine m ak anpil atansyon, epi li fèmen je l ankò epi li te deplase pou l kouche pi alèz. Grefye a pa t gade m. Li pa menm vire gade m.
  
  
  Deyò, mwen vire tounen epi gade nan gwoup la soti nan lonbraj yo lannwit nan Chelsea Street. Nonm nwa a te gade m ouvètman, grefye a pa menm sanble remake m nan lobby la. Men, mwen wè move je l 'yo. Li pa t chape atansyon mwen ke li te gade m 'nan glas la dèyè kontwa an.
  
  
  Kidonk mwen pa t 'fè atansyon ak grefye a. Mwen gade nonm nwa a sou kanape a. Grefye a t ap eseye kache lefèt ke li t ap gade m, mwen remake li imedyatman, e menm konpayi espyon ki pi bon mache a pa ta sèvi ak yon moun konsa initil ke mwen te kapab idantifye ak yon sèl ti koutje sou. Non, lè te gen danje, li te soti nan yon nonm nwa. Li gade, etidye m, epi answit li vire do l. Louvri, onèt, pa sispèk. Men, rad li pa t byen anfòm ak soulye li yo te nouvo, kòm si li te kouri soti nan yon kote kote li pa t 'bezwen rad sa a.
  
  
  Mwen kalkile li nan senk minit. Si li te remake m 'epi li te enterese, li te twò bon pou montre li, konnen ke mwen ta pran prekosyon. Li pa leve soti nan kanape a, epi lè mwen te kanpe yon taksi, li pa t 'ap swiv mwen.
  
  
  Mwen ta ka mal, men mwen te aprann tou swiv premye ensten mwen sou moun epi ekri yo nan enkonsyan mwen anvan mwen bliye.
  
  
  Taksi a te depoze m 'nan yon lari Soho ki okipe, ki te antoure pa siy lumineuz, touris, bwat ak jennès. Akòz enèji ak kriz finansye a, te gen mwens touris pase nan ane anvan yo ak limyè yo menm nan Piccadilly Circus te sanble pi ba. Mwen pa t pran swen. Nan moman sa a mwen pa t tèlman enterese nan eta mond lan. Mwen te mache de blòk epi mwen te tounen nan yon ale kote bwouya te akeyi mwen.
  
  
  Mwen te deboutonnen jakèt mwen anlè Luger la epi mwen te mache tou dousman nan bwouya yo. De blòk lwen limyè lari yo, girland nan bwouya te sanble deplase. Etap mwen yo te tande byen klè, epi mwen te koute eko lòt son yo. Yo pa t la. Mwen te poukont mwen. Mwen te wè yon kay yon mwatye katye lwen.
  
  
  Se te yon vye kay nan lari bwouya sa a. Sa te fè yon bon bout tan depi kiltivatè zile sa a te emigre nan peyi kote m t ap mache kounye a. Kat etaj nan brik wouj. Te gen yon antre nan sousòl la, yon eskalye ki mennen nan dezyèm etaj la, ak sou bò a te gen yon ale etwat. Mwen te glise nan ale sa a ak nan do a.
  
  
  Sèl limyè nan ansyen kay la se te chanm dèyè twazyèm etaj la. Mwen leve je l 'nan wo rektang nan limyè fèb. Mizik ak ri te flote nan bwouya a nan katye amizan Soho sa a. Pa t gen okenn son oswa mouvman nan chanm ki anlè m '.
  
  
  Li ta fasil pou chwazi seri a sou pòt la dèyè, men pòt yo ka konekte ak sistèm alam. Mwen te pran yon kòd nayilonn mens nan pòch mwen, mwen jete l sou yon ba an fè ki vle pèse anvlòp epi rale tèt mwen moute nan fenèt dezyèm etaj la fè nwa. Mwen mete yon ventouse sou glas la epi koupe tout glas la. Lè sa a, mwen bese tèt mwen ak anpil atansyon mete glas la sou planche a. Rale tèt mwen tounen nan fenèt la, mwen monte andedan epi mwen jwenn mwen nan yon chanm nwa, vid, pi lwen pase chanm lan te gen yon koridò etwat. Lonbraj yo pran sant mouye ak vye, tankou yon bilding abandone yon santèn ane de sa. Li te fè nwa, frèt ak trankil. Twò trankil. Rat ap deplase nan kay abandone nan Lond. Men, pa t 'gen son nan ti grif fourur grate. Yon lòt moun te rete nan kay sa a, yon moun ki te la kounye a. Mwen te souri.
  
  
  Mwen te monte eskalye yo nan twazyèm etaj la. Pòt sèl chanm ki eklere a te fèmen. Manch la vire anba men mwen. Mwen koute. Pa gen anyen ki deplase.
  
  
  Nan yon sèl mouvman an silans mwen louvri pòt la; li imedyatman fèmen li dèyè l ', li kanpe nan lonbraj yo, gade fanm nan chita pou kont li nan chanm nan fèb limen.
  
  
  Li te chita ak do l sou mwen epi li etidye kèk papye sou tab la devan l. Lanp tab la te sèl sous limyè isit la. Te gen yon gwo kabann doub, yon biwo, de chèz, yon recho gaz boule, pa gen anyen lòt bagay. Jis yon fanm, kou mens, cheve nwa, figi mens nan yon rad nwa sere ki ekspoze tout koub li. Mwen te fè yon etap soti nan pòt la nan direksyon pou li.
  
  
  Li toudenkou vire, je nwa li kache dèyè linèt ki gen koulè pal.
  
  
  Li te di. - Ebyen ou la?
  
  
  Mwen te wè l souri e an menm tan mwen tande yon eksplozyon touf. Yon nwaj lafimen te monte nan ti espas ki genyen ant nou, yon nwaj ki kache l prèske imedyatman.
  
  
  Mwen te peze men m 'sou bò kote m' ak stiletto mwen te soti anba manch rad mwen ak nan men m '. Atravè lafimen an mwen te wè li woule atè a epi limyè a te koupe.
  
  
  Nan fènwa a toudenkou, ak lafimen epè toutotou m ', mwen te kapab wè anyen ankò. Mwen te chita atè a, m ap reflechi sou linèt koulè li yo: pwobableman linèt enfrawouj. Ak yon kote nan chanm sa a te gen yon sous limyè enfrawouj. Li te kapab wè m.
  
  
  Koulye a, chasè a te vin chase a, fèmen nan yon ti chanm ke li te konnen pi bon pase m '. Mwen siprime yon madichon epi mwen tann tansyon jiskaske mwen tande yon son oswa mouvman. Mwen pa tande anyen. Mwen fè sèman ankò. Lè li te deplase, se te mouvman yon chat.
  
  
  Yon kòd mens ki vlope dèyè gòj mwen. Mwen tande souf li sifle sou kou mwen. Li te sèten ke fwa sa a li te gen m 'nan men l'. Li te rapid, men mwen te pi vit. Mwen te santi kòd la nan moman li te vlope l nan gòj mwen, epi lè li te rale l sere, dwèt mwen te deja andedan.
  
  
  Mwen lonje lòt men mwen epi mwen te pwan li. Mwen te vire epi nou te fini atè a. Li te lite ak tòde nan fènwa a, chak misk nan mens, kò l 'tansyon peze fò kont mwen. Misk fò nan yon kò ki antrene, men mwen te twò gwo. Mwen rive jwenn lanp biwo a epi limen li. Lafimen an fonn. Dekouraje anba priz mwen, li te kouche kole atè pa pwa m ', je l' flagran nan m '. Linèt ki gen koulè yo te disparèt. Mwen te jwenn stiletto mwen epi mwen peze l sou kou mens li.
  
  
  Li jete tèt li dèyè epi li ri.
  
  
  
  
  Chapit 2
  
  
  
  
  
  "Bastard," li te di.
  
  
  Li vole leve, li plonje dan li nan kou mwen. Mwen lage stiletto a, rale tèt li tounen nan cheve long nwa li yo ak bo li pwofondman. Li mòde lèv mwen, men mwen te peze bouch li byen. Li te ale mou, bouch li tou dousman louvri, mou ak mouye, epi mwen te santi janm li louvri pou men m '. Lang li te deplase sondeman nan bouch mwen, pi fon ak pi fon, pandan ke men m 'leve rad li moute kwis tansyon li. Pa te gen anyen anba rad sa a. Menm jan mou, mouye ak louvri tankou bouch li.
  
  
  Lòt men m 'te jwenn tete li. Yo te kanpe byen wo pandan nou t ap lite nan fè nwa a. Koulye a, yo te mou ak lis, tankou anfle nan vant li lè m 'te manyen cheve swa li yo...
  
  
  Mwen prèske santi tèt mwen kraze, ap grandi epi li te vin difisil pou mwen pouse nan li. Li te santi li tou. Li te rale bouch li ale epi li te kòmanse bo kou mwen, Lè sa a, pwatrin mwen an kote chemiz mwen an te disparèt pandan batay la, ak Lè sa a, tounen moute nan figi m '. Ti bo grangou, tankou kouto byen file. Do m 'ak pi ba do mwen te kòmanse bat ak ritm nan san epè, epi mwen te pare yo eksploze.
  
  
  "Nick," li te jemi.
  
  
  Mwen te pwan li nan zepòl yo epi pouse li ale. Je li te byen fèmen. Figi li te wouj ak pasyon, bouch li toujou bo nan dezi avèg.
  
  
  Mwen te mande. - "Yon sigarèt?"
  
  
  Vwa m 'te sonnen anrou. K ap grenpe falèz la apik, kòlè nan dezi eksplozif, mwen fòse tèt mwen fè bak. Mwen te santi kò m ap tranble, konplètman pare pou plonje nan glise plezi a ki pi grav ki ta voye nou nan yon preparasyon ki wo, sispann pou pwochen vire cho, byen file. Mwen te pouse l ale, griyen dan m nan gwo doulè sa a. Pou yon ti moman mwen pa t sèten li ta fè li. Koulye a, mwen pa t 'konnen si li te kapab fè li epi sispann. Men, li te reyisi. Ak yon soupi long, tranbleman, li reyisi, je l fèmen ak men l 'sere nan pwen tranble.
  
  
  Lè sa a, li louvri je l ', li gade m' ak yon souri. "Ban mwen sigarèt modi sa a," li te di. - O Bondye, Nick Carter. Ou mèveye. Mwen te yon jou antye an reta. Mwen RAYI'W.'
  
  
  Mwen woule lwen li epi mwen ba li yon sigarèt. Sori nan kò li toutouni paske rad nwa li te chire nan pasyon nou an, mwen limen sigarèt nou yo.
  
  
  Li leve, li kouche sou kabann lan. Mwen te chita bò kote l ', chofe pa chalè a. Mwen te kòmanse dousman ak dousman karese kwis li. Pa gen anpil moun ki ka okipe sa, men nou te kapab. Nou te fè sa anpil fwa anvan.
  
  
  "Mwen gen yon jounen an reta," li te di, fimen. 'Poukisa?'
  
  
  "Ou pi bon pa mande, Deirdre," mwen te di.
  
  
  Deidre Cabot ak li te konnen pi byen. Ajan AX parèy mwen. N15, "Touye lè sa nesesè" ran, kontrepati ki pi bon ak estati a nan yon lòd endepandan operasyonèl. Li te bon e li jis pwouve li ankò.
  
  
  "Ou prèske jwenn mwen fwa sa a," mwen te di ak yon souri.
  
  
  "Prèske," li te di lugubr. Men lib li te deboutonnen dènye bouton chemiz mwen an. "Mwen panse mwen ka okipe ou, Nick." Si sèlman li te reyèl. Pa nan jwèt la. Trè reyèl.
  
  
  "Petèt," mwen te di. "Men, li dwe lavi ak lanmò."
  
  
  "Omwen frape ou," li te di. Men l demare pantalon mwen epi li carese m. "Men, mwen pa t 'kapab fè ou mal, mwen pa vre?" Mwen pa t 'kapab mal li tout. Bondye, ou byen adapte pou mwen.
  
  
  Mwen te konnen ak renmen li pou yon tan long. Ofans ak defans te fè pati vwayaj nou chak fwa nou te rankontre, yon jwèt cho ant pwofesyonèl; e petèt li ta ka fè fas avè m si se te yon kesyon de lavi ak lanmò. Se sèlman lè sa a mwen pral goumen jiska lanmò, epi sa a se pa sa nou te vle youn nan men lòt. Gen plizyè fason pou nou rete san lisid nan biznis sa a, e pou nou tou de pandan ane yo, youn nan fason sa yo se te reyinyon sekrè nou yo. Nan pi move tan, pami tout gason ak fanm sa yo, te toujou gen limyè nan fen tinèl la. Li se pou mwen, e mwen pou li.
  
  
  "Nou se yon bon koup," mwen te di. "Fizikman ak emosyonèlman. Pa gen ilizyon, eh? Li pa menm ke sa a pral kontinye pou tout tan.
  
  
  Koulye a, pantalon mwen te koupe. Li bese pou l bo anba vant mwen.
  
  
  "Yon jou mwen pral tann epi ou pa pral vini," li te di. "Yon chanm nan Budapest, nan New York, epi mwen pral poukont mwen. Non, mwen pa t 'kapab sipòte li, Nick. Èske w ka sipòte l?
  
  
  "Non, mwen pa ka sipòte sa tou," mwen te di, kouri men m 'nan kwis li nan kote li te mouye ak ekspoze. "Men, ou te poze kesyon sa a, e mwen menm tou." Nou gen travay pou nou fè.
  
  
  Oh la la, wi, "li te di. Li te etenn sigarèt li epi li te kòmanse karese kò m ak tou de men. "Yon jou Hawk pral konnen. Men ki jan li fini.
  
  
  Hawk ta kriye e li te vire koulè wouj violèt si li te jwenn. De ajan li yo. Li ta paralize pa sa. De nan ajan li yo renmen youn ak lòt. Danje sa a ta fè l fache, yon danje pou AH, pa pou nou. Nou te dispansab, menm N3, men AH te sakre, vital epi li te plase pi wo a tout lòt bagay nan mond sa a. Se konsa, reyinyon nou an te kenbe nan sekrè ki pi pwofon, nou te itilize tout lespri nou ak eksperyans, kontakte youn ak lòt dousman tankou si nou t ap travay sou yon ka. Fwa sa a li te pran kontak. Mwen te rive epi li te pare.
  
  
  Hawk poko konnen," li te di.
  
  
  Li te kouche nèt sou gwo kabann lan nan chanm sekrè cho a, je nwa li louvri epi gade nan figi m '. Cheve nwa ankadre ti figi oval li ak zepòl laj; tete plen li kounye a pandye sou kote yo, pwent tete li gwo ak nwa. Li prèske fè yon soupi, li chichote kesyon an. 'Kounye a?'
  
  
  Nou te gade kò youn lòt kòmsi se te premye fwa.
  
  
  Pa te gen okenn grès sou kwis miskilè li yo ak kwis mens, pa gen anyen nan kre a nan vant li anlè gwo mòn Venis la. Sis pye wotè, li te gen kò a nan yon atlèt ak parèt wo ak Mens. Li tap tann mwen.
  
  
  "Kounye a," mwen te di.
  
  
  Se te yon fanm. Pa yon fi. Yon fanm tranndezan ki pi gran pase pifò laj li. Yon sòlda depi laj disetan. Li te sèvi kòm yon pati nan komando Izrayelyen yo, touye Arab nan mitan lannwit. Yon fanm fò ak sikatris ki temwaye rezistans li: tòti boule sou do li, yon mak kout fwèt anlè tete gòch li, yon mak kesyon boukle anlè cheve li ki gen fòm kwen kote yon doktè Arab koupe timoun ki poko fèt li yo epi anseye rayi li.
  
  
  "Kounye a," li te di.
  
  
  Senp ak dirèk, san timidite, pretansyon oswa fo machism. Nou te konnen youn ak lòt twò lontan ak twò byen pou tout jwèt sa yo nouvo rayisab jwe. Yon ti kras. Tankou mari ak madanm. Li te vle m nan li, mwen te vle nan li.
  
  
  Je nwa louvri epi konsantre sou figi m ', fon ak cho, gade soti nan yon kote byen fon anndan an. Li louvri janm li epi li leve yo byen wo. Dwat ak fò, san efò. Mwen jis gade nan je l ', li antre nan li.
  
  
  Nou pa t 'manyen youn lòt nenpòt kote eksepte la. Gwo twou san fon ak dousman glise nan akeyi cho ak likid nan kò li. Dousman ak souri, nou youn gade nan je lòt. Li te deplase, tranble, epi mwen te grandi andedan li jiskaske je li fèmen epi dwèt mwen fouye byen fon nan kabann lan.
  
  
  Li rale janm etonan li tounen epi leve jenou li jiskaske yo manyen tete li ak talon pye l 'te touche kò wonn bounda li. Li te anbrase kou mwen ak tansyon. Mwen pran l nan bra m tankou yon ti boul fèmen. Mwen te leve l sou kabann lan epi m te kenbe tout kò l nan bra m, kwis li sou pwatrin mwen, bounda li sou vant mwen, epi m te pouse l pi fon, m te kite jemi ba chape nan bouch li.
  
  
  Nou te deplase nan yon ritm egal, akselere, tankou de pati nan yon sèl. Kòlè ak sansib, fèmen nan doulè ak Lè sa a, nan lapè kòm yon mare epè, cho tankou gwo twou san fon ak tout konsome kòm oseyan an lave sou nou, antere nou nan fènwa an silans.
  
  
  Recho a te cho. Li te trankil nan chanm sekrè a. Yon kote van an t ap soufle e li te sanble tankou van an t ap touche kay la. Yon kote te gen mizik ak ri. Byen lwen. Li te kenbe yon sigarèt nan yon men. Ak lòt la li te karese vant mwen san lide. "Konbyen tan nou genyen?"
  
  
  "Nan demen," mwen te di. 'Ou dakò?'
  
  
  'Na we demen.'
  
  
  Sa a se tout. Pa gen plis kesyon. Pi lwen pase chanm sekrè sa a, pi lwen pase ti moman sa yo, nou te gen travay pou nou fè. Poze ak reponn kesyon ta vle di patisipasyon, epi patisipasyon ta ka vle di danje ak chanje lavi. Chanjman nan mwendr ta vle di ke Hawke ta konnen sou li, oswa ta jwenn li pi bonè oswa pita. Prensip strik ke nou pa t patisipe nan travay youn lòt se sèl defans kont je ak zòrèy alkole Hawke. Sa a se fòmasyon tou pou anpil ane difisil: pa fè pèsonn konfyans, pa menm moun ou renmen an.
  
  
  "Ase lontan," Deirdre te di, caresses m '.
  
  
  "Aswè a ak demen. ..'
  
  
  "De fwa aswè a," mwen te di. Prens anbisye a te okipe m twò lontan, twò lwen fanm ki vle.
  
  
  Li tap ri. — Chak ane ou vin pi plis ak plis egzijan. Ki sa yon fanm ka vrèman fè fas ak?
  
  
  "Tout sa mwen genyen," mwen te di, souri. - Epi ou konnen ki jan li bon.
  
  
  "Pa tèlman modès, Nick Carter," Deirdre te di. 'Ou . ..'
  
  
  Mwen p'ap janm konnen sa li te vle di. Li te sispann mitan-fraz lè mwen te santi zepòl mwen vin cho ak boule. Se te yon siy silans ak sekrè, men li remake ti tranbleman mwen.
  
  
  Ti siyal chalè ki te pase anba po mwen an te kapab sèlman aktive yon kilomèt lwen, sa vle di siyal la te soti nan yon sous lokal. Se sèlman Hawk ki te konnen li, epi li itilize kòm yon dènye rekou kontak ijans lè tout lòt mwayen kominikasyon yo te echwe epi lè Hawk pa konnen ki kote mwen ye oswa nan ki sitiyasyon mwen ye. Yon siyal ki fèt pou endeslabl, men Deirdre Cabot te konnen bagay li yo. Li vit menm jan mwen ye, epi li te santi kontak toudenkou a.
  
  
  'Nick?'
  
  
  "Padon," mwen te di. "Nou pral jis jwenn pèdi demen ak aswè a."
  
  
  Mwen leve nan kabann mwen te pwan pantalon mwen. San deplase, kouche sou kabann lan, li kontinye gade m.
  
  
  "Pa jodi a," Deirdre te di. 'Ankò. Kounye a.'
  
  
  Siyal chalè a se te yon kòmandman ekstrèm, yo itilize sèlman nan ijans kote vitès la te nan sans. Men, Deirdre te vle m 'ankò, epi ta ka pa gen yon pwochen fwa nan travay nou an. Apre sa, mwen te vle li tou, menm si mwen te oblije mouri pou li.
  
  
  Mwen te pran li oswa li te pran mwen. Di ak grosye. Ansanm, kòm toujou.
  
  
  Kòm nou tou de te abiye, mwen te wè ki jan yon kò ki gen matirite, plen te disparèt nan ti kilòt, chosèt nwa, ak Lè sa a, nan yon rad nwa sere. Mwen te santi yon boul andedan, yon krak nan do mwen, men mwen te abiye; epi, pandan n t ap tcheke zam nou yo, nou t ap pale de vetiy. Li te bo m nan jwe pandan m te mete lam li sou anndan kwis li. Li te pi bon ak kouto sa a pase mwen. Li mare ti Beretta li anba gode soutyen li. Mwen retounen stiletto mwen an plas li epi tcheke Luger la.
  
  
  Nou kite chanm sekrè a jan li te ye a epi nou soti nan yon lòt fenèt. Mwen kouvri l pandan l t ap tounen nan ale a. Li kouvri m pandan m t ap glise sou ale a, epi li te soti nan fènwa a nan lari ki dezè a. Li te pase bò kote m, kòm dabitid, li soti nan lari a.
  
  
  Pwosedi otomatik la epi ankò woutin reflex sa a te sove nou.
  
  
  Mwen te wè yon pòt nwa lòtbò lari a. Yon lonbraj, yon lonbraj ki pi fonse pase lannwit, yon mouvman endispoze pa rada pèsonèl mwen an, amelyore ak ane nan obsèvasyon konstan.
  
  
  Mwen kriye. 'Desann!'
  
  
  De kout bal soti nan fènwa a.
  
  
  
  
  Chapit 3
  
  
  
  
  
  Piki soufle. Yo te krache nan mitan lannwit le pli vit ke mwen wè lonbraj nwa a epi yo rele, "Desann!"
  
  
  De vaksen ak yon dezyèm apre yon rèl, tankou yon eko enstantane. Deirdre te kouche atè. Li te tonbe sou wòch di yon lari Lond le pli vit ke li te tande kout zam yo ak rèl mwen. Men, sa ki te vini an premye: rèl mwen oswa vaksen yo?
  
  
  Li kouche san mouvman.
  
  
  Mwen te kenbe Wilhelmina. Mwen tire nan galri a an menm tan an mwen rale Wilhelmina epi li te vize. Twa vaksen anvan lonbraj la te kapab tire ankò anvan Deirdre leve kanpe, si li te kapab deplase ankò.
  
  
  Yon long rèl toufe se te rekonpans mwen.
  
  
  Mwen tap tann. Yo pa t tire ankò. Pa gen moun ki soti nan bwouya pou mennen ankèt. Mwen te wè san sou men dwat Deirdre, men sa p ap ede l si mwen fè yon etap pi devan epi yo touye m. Yon minit se yon tan long pou yon nonm ki gen yon zam, sitou si li blese.
  
  
  Menm lè Deirdre te woule lòtbò lari a, li leve, li te disparèt nan lonbraj yo: li te anfòm.
  
  
  Rèl mwen dwe te lajè yon cheve nan devan vaksen yo. Lè li te antrene nan mitan lènmi tout lavi li, li te tonbe plat nan lari a nan yon fractionne segonn. Yon bal nan yon tirè ki pa wè dwe te grate bra li pandan li tonbe. Mwen te rekonesan pou chak moman danje ki te fè nou tounen zam otomatik, super efikas.
  
  
  Pòt nwa a te rete an silans, san mouvman. Mwen te avanse.
  
  
  Mwen te pwent pye yo nan direksyon pou galri nwa a, lonje dwèt Luger la ak tou de men. Deirdre se yon etap dèyè m 'ak Beretta li.
  
  
  Nonm nwa a te kouche sou do. Menm nan mitan lannwit mwen te kapab wè de tach nwa sou pwatrin li. Mwen frape je towo bèf la ak de nan twa bal yo. Ta dwe gen twa.
  
  
  "Ou te enkyete pou mwen," Deirdre te di. "Mwen p'ap di Hawk."
  
  
  "Mwen pa ta janm siviv," mwen te di. 'Ou anfom?'
  
  
  Li te souri, men li te yon ti kras pi pal pase kèk minit de sa. Bal la pèse pati anwo charnèl bra l.
  
  
  "Mwen byen," li te di.
  
  
  Mwen souke tèt. Mwen pa t gade men l. Li te yon pwofesyonèl, li te pran swen tèt li. Mwen te gen bagay ki pi enpòtan pou m panse. Ki moun ki te mouri nèg nwa sa a? E poukisa? 'Èske w konnen l?' Mwen mande Deirdre.
  
  
  "Non," li te di.
  
  
  Sa a se pa nigga a menm mwen te wè nan gwoup la nan otèl la Chelsea bon mache. Mens ak pi piti, prèske yon ti gason. Men, de nwa bò kote m nan Lond menm jou lannwit sa a se te yon konyensidans modi. Anplis, si premye a te aparamman prese soti nan yon kote, mete yon enpèrmeabl kolore sou pantalon sal, yon chemiz lenn bon mache ak kèk sapat endijèn. Ak tout bagay sa a nan sezon fredi Lond.
  
  
  Mwen pran zam li sou twotwa a. Yon ansyen Browning otomatik ki fèt an Bèljik ak yon nouvo mòflè. Li pa t sanble ak yon nonm ki te kapab peye yon nouvo mòflè. Nan pòch li, li te gen kèk liv ak kèk ajan, yon kle otèl ki pa make ak yon magazin rezèv pou Browning la. Nan kou li, li te mete yon chèn mens lò ak yon ti Hamlet-amulèt sou li. Dòmi lyon.
  
  
  "Mak la nan Chucky," Deirdre te di. - "Li t ap kouri dèyè m."
  
  
  - Men ou pa konnen l?
  
  
  - Non, men li se pwobableman yon Zoulou oswa petèt yon Zwazi. Yo te vinn yon ti kras pi pre dènyèman.
  
  
  "Chaka," mwen te di. Apre sa, yon bagay te klike nan memwa foto mwen an: "Premye wa Zoulou a, fondatè Anpi Zoulou a nan ane 1920 yo ak ane 1930 yo." Pi gwo ak pi pwisan lame nwa nan listwa. Bat pa Britanik yo an 1879, apre yo fin bat Reunecken seryezman pou premye fwa. Zoulou yo kounye a se yon pati nan Lafrik di sid. Swazis i annan en pei plis oubyen mwens endepandan laba. Ki lòt bagay, Deirdre?
  
  
  "Ki lòt bagay moun bezwen nan esklavaj?" - li te di. "Gen yon bezwen pou espwa, yon lejand: Chaka, lyon an dòmi ki pral yon jou tounen."
  
  
  "Se yon mit," mwen te di. "Mit yo pa voye nwa soti nan forè yo nan Zululand nan Lond. Lyon an ap dòmi se yon senbòl kèk òganizasyon anba tè. Poukisa yo vle ou mouri?
  
  
  Ou ka devine, Nick," Deirdre te di.
  
  
  "Devwa ou a?"
  
  
  Li souke tèt li, li gade nonm nwa ki mouri a pou yon ti moman, epi li mete Beretta a anba pwatrin li. Li te kanpe nan fènwa a nan lari a bwouya, tou dousman fwote bra l '. Apre sa, li pran yon gwo souf epi li souri ban mwen. Lè sa a, sò pwochen fwa, "li te di. - Nou pa ka pandye isit la.
  
  
  "Fè atansyon," mwen te di.
  
  
  Mwen te swiv li nan lari nwa yo jiskaske nou te parèt nan limyè ak ajitasyon Piccadilly. Li leve men l ', li disparèt nan foul moun yo nan moun k ap chèche plezi. Mwen te kanpe yon taksi k ap pase. Mwen pa tounen nan otèl sa a. Si gwo nèg nwa nan gwoup la te nan menm gwoup la ak tirè a, pwobableman mwen ta mennen yo nan Deirdre. Mwen pa t 'wè ki jan, mwen te asire w ke yo pa te swiv mwen, ki dwe vle di ke yo te gen moun yo, konpetans ak ekipman yo remake m 'sou wout la san mwen pa remake. Si yo te byen òganize, mwen pa t 'oze retounen nan otèl la.
  
  
  Mwen pa t 'kapab riske youn nan kay AH yo nan Lond oswa kontakte youn nan kontak lokal nou yo. Mwen te oblije sèvi ak yon telefòn ak rele sant kominikasyon an.
  
  
  — Wilson Research Service, èske nou ka ede w?
  
  
  "Èske ou ka trase istwa rach la pou mwen?"
  
  
  - Yon minit, tanpri.
  
  
  Mo "rach la", AH, te mo kontak prensipal la, premye etap la, men mo a ka parèt pa chans.
  
  
  Vwa gason kalm: “Mwen sèten nou gen tout sa ou vle nan dosye nou yo, mesye. Ki rach batay ou enterese?
  
  
  "Lefty soti nan Nò a, ki soti nan peryòd la mitan nan lejand la." Sa a te yon kòd konfimasyon ki pwouve mwen te yon ajan AX epi li te di l 'ki ajan: N3. Men, mwen ka yon enpostè.
  
  
  "Oh wi," di yon vwa kalm. "Ki wa ki premye?"
  
  
  "Mwatye nwa," mwen te di.
  
  
  Se sèlman N3 reyèl la ki te konnen dènye kòd sa a. Li te kapab te fòse soti nan mwen pa tòti, men nan chak tranzaksyon mwen te oblije pran risk. Si yon scammer te eseye pran kontak pa telefòn, bagay ki pi mal la se ke AH te kapab pèdi sant kominikasyon London li yo. Lè sa a, kòd kontak yo te dwe chanje.
  
  
  Te gen yon seri de klik jan mwen te konekte nan rezo a AX. Lè sa a, yon vwa frèt, sevè sonnen: "Ou nan Lond, N3. Poukisa?
  
  
  Lis, vwa nan nen: Hawk tèt li. Mwen te fache, men kòlè a prèske imedyatman te bay plas nan yon prese byen file, sèk ki te fè m 'konprann ke Hawk te vle yon bagay serye, enpòtan ak difisil.
  
  
  'Bliye li. Ou ka eksplike sa pita. Yo detekte apèl ou a. Nan sis minit yon machin ap vin pou ou. Vini imedyatman.
  
  
  Travay sa a te dwe enpòtan. Hawk te itilize nimewo N3 mwen an epi li te reponn apèl la tèt li nan yon telefòn peyaj, san entèmedyè oswa scramblers sou pati mwen.
  
  
  Mwen te mande. - Ki kote?
  
  
  Li te deja rakwoche. Hawk pa pale sou liy lan louvri pou yon tan long. Li chita, kout ak mens, nan biwo modès li nan Washington, kapab kontwole estasyon espasyal la ak yon mo. Men, mwen pa konnen senk moun deyò AX ak sèvis sekrè a konnen li oswa konnen li egziste.
  
  
  Mwen te soti nan kabin telefòn lan, m ap gade pou m wè si te gen anyen ki pa nòmal nan lari a. Pa te gen anyen nan bwouya a ak limyè klere nan Soho. Mwen gade mont mwen an. De minit anko. La li te, senk segonn pi bonè: yon ti machin gri ak yon chofè trankil. mwen antre.
  
  
  Yon èdtan apre mwen te kanpe sou pis aterisaj dezè a nan yon ansyen baz RAF ki kouvri ak raje. Pa te gen okenn machin epi mwen te poukont mwen sou yon baz RAF mwen pa t konnen. Petèt Honington, bay plat la alantou li, oswa petèt Thetford.
  
  
  Mwen tande avyon an apwoche anvan mwen wè li. Mwen pa t ap tann yon avyon nan yon jaden dezè nan mitan lannwit. Men, li desann, gide sèlman pa pwòp limyè aterisaj li. Ranger soti nan Ruff. Hawk gen kontak toupatou.
  
  
  "Dezole," mwen te di pilòt la.
  
  
  Li te gen yon moustach lajè, men li te gri e li te gen plis entèlijans nan je li pase pifò ti gason Air Force. Yon moun ki pafwa ka poze kèk kesyon tèt li. Fwa sa a, li tou senpleman fè siyal pou mwen monte ak taksi soti anvan mwen te byen chita vrèman.
  
  
  "Yo te bezwen yon moun ki te kapab ateri isit la san liy tè oswa limyè," li te di. "Pa gen anpil nan nou ki rete."
  
  
  Li vire gade m. "Ou dwe omwen sispann twazyèm Gè Mondyal la."
  
  
  "Omwen," mwen te di.
  
  
  Li te souri ti kras epi li te deplase gaz la tounen nan pozisyon orijinal li. Mwen te santi mwen tankou yon nonm kouri je fèmen nan direksyon yon miray wòch. Men vye mesye RAF la te konnen zòn li. Li te fè sa fasil epi li te pran vòl nan direksyon lwès. Li pa di yon lòt mo e mwen te dòmi.
  
  
  Li te deja limyè lè men yon moun reveye m. Nou te ateri nan yon ti tèren avyon ki te antoure pa gwo pye bwa ki vid ak jaden ki kouvri ak nèj. Te gen gwo bilding nan distans la, ak peyizaj la te sanble abitye pou mwen.
  
  
  Machin nan glise nan direksyon mwen te gade menm plis abitye: yon Cadillac nwa ak yon plak machin Maryland. Mwen te retounen nan Amerik e mwen te toupre Washington. Sa a pral travay trè difisil ak trè enpòtan.
  
  
  Hawk pa souvan mennen m lakay mwen sibitman, epi pa janm nan Washington lè li ka fè bagay yo byen. Mwen se Killmaster nimewo en, byen peye e endispansab, men pèsonn pa renmen admèt ke mwen egziste, espesyalman yo nan Washington. Anjeneral, lè li vle pale avè m, Hawk vin jwenn mwen nan kèk kwen nan mond lan. Li kontakte m la oswa vin jwenn mwen, men li eseye pa riske pèsonn konekte m ak AH oswa menm Washington.
  
  
  Se konsa, yo fèmen rido yo sou Cadillac la pandan nou te kite ayewopò a epi yo te dirije nan Potomac. Se te nòmal jan mwen te konsène. Mwen pa renmen Washington oswa nenpòt lòt kapital. Politisyen ak etasme yo ap viv nan kapital nasyonal yo epi apre yon ti tan tout politisyen yo ak mesye leta yo vle jwe wa. Pifò nan yo kòmanse panse ke yo se wa. Yo koupe tèt tout moun ki pa dakò ak yo paske yo konnen sa ki pi bon ak sa ki dwe fèt pou benefis moun òdinè.
  
  
  Men, mwen pa te enterese nan politik, epi mwen te panse ankò sou poukisa Hawke te pèmèt mwen vin Washington. Li ta sèlman fè sa si sa nesesè si li pa t 'kapab rankontre m' yon kote byen lwen. Travay sa a te dwe tèlman enpòtan, tankou yon priyorite, ke menm Hawke pa t 'gen otorite absoli sou li. Kèlkeswa sa li te ye, li ta dwe an kontak dirèk ak chèf ansyen yo pou reponn nenpòt kesyon mwen ta ka poze.
  
  
  Travay sa a pral kòmanse nan tèt la.
  
  
  
  
  Chapit 4
  
  
  
  
  
  Yo te pouse m soti nan Cadillac a nan yon ale ak nan yon gwo bilding anonim anonim. Asansè a te mennen nou omwen twa etaj anba premye etaj la. Se la yo mete m 'nan yon ti van ki louvri ki te kanpe sou ray. Epi poukont mwen nan machin sa a mwen te disparèt nan yon tinèl etwat.
  
  
  Pa gen moun ki te pale avè m, e li te klè ke mwen pa ta dwe konnen ki kote m prale. Men, mwen pa ta siviv kòm Killmaster sa lontan san yo pa pran tout prekosyon posib. Pa gen moun ki te sispèk li, pa menm Hawk, jan mwen te konnen, men mwen te eksplore tinèl sa a yon bon bout tan de sa lè yo te premye mennen mwen isit la. Mwen te konnen ki kote mwen te ye ak ki kote mwen te ale. Mwen t ap vwayaje sou tren miniature ki pi sekrè nan mond lan, nan direksyon pou yon seri abri bonm anba yon gwo kay blan sou yon gwo avni.
  
  
  Charyo a te kanpe nan yon platfòm etwat ki pa gen anpil limyè. Devan mwen te gen yon pòt gri trankil. Mwen te eseye pòt la, li pa te fèmen. Mwen te antre nan yon chanm gri ak yon tab asye, twa chèz, de sofa epi pa gen okenn sòti vizib. Hawk te chita bò tab la asye: David Hawk, New York, chèf Akademi Syans yo, bòs nan travay mwen. Epi se tout sa mwen te konnen sou li. Nan sans sa a, mwen te konnen plis sou li pase pifò. Kit li te gen yon sot pase, yon kay, yon fanmi, oswa si li menm te pran plezi ak yon bagay san konte travay, mwen pa t 'konnen.
  
  
  "Pale m 'sou Lond," li jape nan mwen, vwa plat, nan nen l' tankou mòtèl ak dezas tankou yon cobra.
  
  
  Li se yon ti gason ak yon ri ki son tankou yon zam lè li ri ak yon souri sardonik lè li souri. Kounye a li pa fè ni youn ni lòt. Li te gade m nan vid. Li te mete menm jakèt tweed ak pantalon gri tankou toujou. Li gen yon klozèt plen ak yo, tout bagay se menm jan an.
  
  
  Nou te pou kont li nan yon chanm gri, men an reyalite li pa t 'konsa. Telefòn wouj la te chita sou tab asye a kèk pous lwen li.
  
  
  "Apre mwen fin fè 'lòd' mwen an nan dezè a," mwen te di, "Mwen te pè pou yo remake. Se konsa, mwen te pran wout kat nan Lond jis pou mwen an sekirite.
  
  
  Li diman fè sans kòm yon eskiz, kidonk mwen te tann pou l eksploze. Sa pa t rive. Olye de sa, li t ap jwe ak telefòn wouj la, e je l te di m ke li pa t vrèman panse ak sa m t ap fè nan Lond. Panse li te okipe ak travay li te pral konfye m nan, e klere nan je l te di m ke se te yon gwo travay. Hawk ap viv pou travay li. Mwen pa janm wè l repoze, mwen pa janm tande l repoze. Bagay la sèlman ki vrèman vire l 'sou se ke biwo AH li merite tan li ak "pitit" li.
  
  
  "Oke," li te di. "Soumèt rapò ou pita."
  
  
  Mwen te soufle soulajman. Fwa sa a, li ta ka sou kwen an. Pi bonè oswa pita li ta jwenn ke Deirdre Cabot te nan Lond epi li ta mare tout bagay ansanm. Se te dezyèm nati pou li. Men kounye a li limen youn nan siga sal li yo epi li jwe ak telefòn wouj la ankò.
  
  
  "Chita, Nick," li te di.
  
  
  Pandan m te chita, mwen te reyalize ke fwa sa a te gen yon bagay konplètman diferan. Li te enpasyan. Wi, je li te klere ak defi. Men, an menm tan li te enkyete, prèske fache, epi li pa t 'panse sou mwen. Te gen yon bagay sou nouvo "lòd" sa a ke li pa t renmen. Mwen limen youn nan sigarèt ki gen lò yo epi mwen chita.
  
  
  "Ou pa janm te nan Mozanbik," Hawk te di. - Ou pral la nan de zè de tan.
  
  
  "Mwen bezwen brose sou Pòtigè mwen ak Swahili," mwen te di. "Petèt nan Swaziland e petèt menm nan Lafrik di sid," Hawk kontinye distraman, kòm si li pa t 'tande kòmantè mwen an. Li leve je l ', li moulen nan fen siga bon mache li a. "Sitiyasyon delika."
  
  
  "Nou pral jwenn yon lòt bagay yon jou," Mwen ri.
  
  
  "Se pa sa komik," granmoun lan jape nan mwen. "Mwen poko bliye London."
  
  
  Mwen te kontinye souri e mwen menm tou."
  
  
  Hawk pa renmen yo bay manti. Mwen tap tann kou a. Li pa vini. Byento mwen sispann souri. Se te yon move siy ke li pa reponn. Hawk te gen yon pwoblèm epi li te gen yon bagay fè ak AH tèt li. Li te tan yo dwe serye.
  
  
  "Kisa mwen ta dwe fè nan Mozanbik?" - Mwen mande tou dousman.
  
  
  Hawk t ap moulen yon siga epi li t ap jwe ak yon kòd telefòn wouj. "Lisbon ak Cape Town sispèk yon gwo soulèvman nan zòn Zoulou sou fwontyè a."
  
  
  Kolòn vètebral mwen te kòmanse grate. Zoulou! Mwen te panse sou tirè a mouri nan Lond ak Mark Chaka. Èske tirè a te kapab dèyè mwen epi yo pa Deirdre? Menm anvan mwen te konnen te gen travay ki asosye ak Zoulou yo. †
  
  
  "Lafrik di sid se byen abil nan anpeche soulèvman," mwen te di. "Epi toujou gen kèk rebèl Mozanbiken."
  
  
  "Paske Cape Town te toujou jere kenbe majorite nwa a izole ak anba kontwòl," Hawke te di. Men, paske nwa yo nan Mozanbik pa janm gen lajan, sipò, oswa lidè ki gen eksperyans. Koulye a, sanble gen nouvo lidèchip nan Mozanbik, e petèt Cape Town te fè yon erè nan politik li nan "patriye", "bantoustans" oswa lòt non anpenpan pou kan konsantrasyon. Peyi Zoulou yo sou fwontyè Mozanbik ak Swaziland oswa toupre.”
  
  
  Hawk te an silans epi souse siga li. “Sa ki vrèman alarm yo se ke yo panse Swazi yo patisipe. Sa fè sitiyasyon entènasyonal la potansyèlman eksplozif, ki se egzakteman sa konbatan pou libète yo vle. Li ba yo tou yon refij pou fòmasyon, mobilizasyon ak abri, ke nwa yo pa janm te genyen la.”
  
  
  — Swaziland? - Mwen di, souke tèt mwen. “Depi lendepandans, Swazis yo depann de enterè etranje, sitou sa ki nan Lafrik di sid ak Pòtigal. Old wa Sobhuza pa pral gen okenn pwoblèm ak yo.
  
  
  "Li ka pa kapab kontwole pèp li a, Nick," Hawk te di sombre. “Li gen anpil jèn konbatan ki cho nan Swaziland. Menm opozisyon òganize. Men, sonje ke, apre tout, li se yon chèf bantou. Koulye a, li vle Lisbon ak Cape Town, men li pa pral objeksyon pou yon Mozanbik endepandan ak Zululand rantre nan Swaziland. Sa a ta mete l 'nan yon pozisyon ki pi fò kont Lafrik di sid e petèt menm izole Lafrik di sid nan fen an. Gen yon mouvman Panbantub ke nou trè okouran de. E bann swazir ek Zoulou i pli pros ankor, akoz i annan swazir dan Lafrik di Sid. Yo te kanpe zepòl a zepòl pandan desan (200) an. Yo te goumen youn ak lòt pou yon tan long, men kounye a yo pa goumen youn ak lòt ankò."
  
  
  Siga Hawk soti. Li pran yon poz pou limen li ankò. Li rale jiskaske siga a te limen ankò ak lafimen epè plen chanm nan.
  
  
  "Zulou a, Swazi a, Shangan a ak yon pakèt moun nan Ndebele te finalman fòme yon òganizasyon: Sleeping Lion," Hawke te di, gade m '. "Siy Chucky a. Yo gen yon deviz: United Assegai. Mo sa a vle di frenn nan mitan Zoulou, Siswati ak Ndebele epi li endike orijin komen yo ak enterè yo. Epi kounyeya yo gen yon plan komen: yon rebelyon tèlman gwo ke menm si li echwe, blan yo pral lakòz yon beny san konsa ke Nasyonzini ak gwo pouvwa yo pral oblije entèvni. Yo panse ke yo ka asire endepandans Mozanbik ak Zululand."
  
  
  Se te yon plan ki lojik. Mwen te wè rakbwa, jaden, mòn ak forè ki te deja koule ak san bantou, e nan Nasyonzini gwo pouvwa yo te pran pati. Lè sa a, Lafrik di sid ak Pòtigal ta dwe frape dwa nan nanm nan. Men, se te yon plan tou ki te mande anpil lidèchip pou kenbe tout Bantus sa yo ansanm. Gason ta mouri kòt a kòt an gwo kantite, men pou kont li li difisil pou santi tankou ou ap mouri pou yon kòz. Li ta mande tou konpetans ak lajan, òganizasyon ak yon lame ase pou asire ke konbatan pou libète yo pa t imedyatman siprime.
  
  
  Mwen te mande. - Kisa mwen pral fè la?
  
  
  Hawk pa reponn touswit. Li pran yon ti kras nève sou siga li. Kèlkeswa sa ki te boulvèse l 'te vin pi pre sifas la.
  
  
  "Tris, moun ki san fòs pa ka devlope yon plan konsa pou kont li, N3," granmoun lan te di tou dousman. “Youn nan faktè kle yo se yon gwo nouvo fòs mèsenè blan k ap opere nan Mozanbik. Nou pa konnen kiyès kapitèn li ye. Men, nenpòt moun li ye, li bon. Li gen tou avantaj pou li se yon kontak wo-plase nan gouvènman Mozanbiken an.
  
  
  Mwen te kòmanse konprann sitiyasyon an.
  
  
  'Ki wotè?'
  
  
  "Trè wo," Hawk te di. "Direkteman anba gouvènè kolonyal la. Konbatan pou libète yo konnen tout sa gouvènman Mozanbiken an ap planifye anvan li aplike plan li yo. Mèsenè yo bat twoup kolonyal yo ankò e ankò.”
  
  
  - Èske yo konnen kiyès li ye?
  
  
  "Yo diminye li a twa," Hawk te di. "Epi pa plis pase twa." Li te fimen. "Chache konnen sa a epi touye nonm sa a pou yo."
  
  
  Byen. Sa a pa t 'yon sitiyasyon nouvo, e sa a te tou travay mwen. Mwen te fè sa anvan, pou anpil gouvènman ke Washington te vle vin zanmi ak.
  
  
  Mwen te mande, “Poukisa yo te atire nou? Poukisa yo pa fè li tèt yo."
  
  
  "Paske yo panse yo pa ka di kiyès nan twa a li ye," Hawk te di. "Epi kisa nou ka fè."
  
  
  Te gen yon bagay nan fason l te pale a ki te fè m gade l. Siga li soti ankò, jan li te moulen l san gade m fè m reyalize ke nou te rive nan sa ki t ap deranje l. Te gen yon difikilte e mwen te vle konnen ki sa li te ye.
  
  
  "Poukisa yo panse nou ka fè li pi byen pase yo?"
  
  
  Hawk kraze siga a nan sandriye a epi li te fikse kòlè sou rès yo. "Paske yo konnen nou te travay ak rebèl yo."
  
  
  Tankou sa a. Mwen kite l 'ale pi devan epi fè li tout klè. Men, mwen totalman wè li. Washington te jwe tou de bò, ap tann pou wè ki moun ki ta genyen. Ak nenpòt moun ki genyen, Washington pral ti gason an anivèsè nesans. Se sèlman kounye a moman verite a toudenkou rive. Vis zèl yo te sere boulon epi Washington te oblije chwazi.
  
  
  "Nou voye zam ak lajan bay konbatan pou libète Mozanbiken yo ak gwoup Zoulou Sleeping Lion la. Anba tab la, nan kou, avèk èd nan kouvèti. Men, nou te fè li. Nou te ede Sibhuza ak Swazi. Kounye a, Cape Town ak Pòtigal te di nou yo konnen sa e yo ap anboche nou.”
  
  
  Kounye a mwen te konnen tout bagay. 'Se konsa, se AH ki te ede rebèl yo kache?
  
  
  Hawk fè tèt li. "Washington bezwen Lisbon ak Cape Town plis pase rebèl yo kounye a."
  
  
  "Epi rebèl yo ale," mwen te ajoute.
  
  
  Hawk souke tèt ankò. Li pa t 'gade m', e mwen te konnen sa ki te finalman anmède l 'se nati a nan tout operasyon sa a sal.
  
  
  "Nou ka fè travay la," mwen te di, "epi touye rebèl sa a." Paske nou te travay ak rebèl yo. Nou gen kontak epi yo fè nou konfyans. Lisbon ak Cape Town pral pwofite èd nou bay rebèl yo, sa ki pèmèt nou detwi yo. Apetisan.'
  
  
  Hawk te gade m.
  
  
  "Rebèl yo te vin nan AK la tou," mwen te di. "Si nou touye CEO sa a, konbatan pou libète yo pral konnen ki moun, ki jan ak poukisa."
  
  
  Hawk fè sèman. - 'Yon madichon. Flush senk ane nan travay nan twalèt la epi ale nan lanfè! Fatra kriminèl. Li pral pran nou ane pou nou kòmanse apati sa a epi konstwi yon bagay nouvo. Li nan estipid ak efikas.
  
  
  Mwen te mande. - "Men nou fè sa?"
  
  
  'Èske nou fè sa?' Hawk bat je. "Nou gen lòd."
  
  
  "Pa gen lwayote anvè rebèl nou te ankouraje yo?"
  
  
  "Nou gen yon sèl lwayote, premye a ak dènye a," Hawk jape nan mwen.
  
  
  Enterè pèsonèl nou, kisa tout bagay vire, mwen te panse ak iwoni. "Èske nou ka sove ajan nou an la?"
  
  
  Hawk te monte zèpòl e li te souri tou piti. "Se ou menm, N3."
  
  
  Te gen yon bagay nan fason li te di li. Mwen te gade figi mens, sarcastik li, men vye je byen file li yo te foto inosan. Mwen pa t santi m alèz.
  
  
  Mwen te mande. - "Kijan pou m fè sa a?
  
  
  "Avyon ou a ale nan yon èdtan ak yon mwatye," Hawk te di sèk, kounye a ke te gen kèk travay pratik yo dwe fè. "Nou dwe delivre kèk lajan bay rebèl yo. Transfè a pral fèt kote Rivyè Ingwavuma travèse fwontyè Zwaziland ak Zululand. Yo te dakò ke yon ofisyèl rebèl sekrè ta pran lajan an. Si li parèt, ou pral touye l '.
  
  
  "Èske gen yon metòd patikilye ou pito?" - Mwen mande sèk.
  
  
  'Nenpòt bagay ou vle. Fwa sa a, pa gen okenn sibtilite ki nesesè. Yon fwa sa a fini, tout lanfè pral dechaj,” granmoun lan di yon ti tan. "W ap travay ak ajan lokal nou an la, ak rebèl yo." Li pral eskòte ou nan pwen kontak la.
  
  
  Li! An reyalite, mwen te deja konnen, e sa te eksplike sa ki te etranj lè Hawk te di m ke se mwen menm pou sove ajan nou an. Se konsa, vye rena a te konnen. Li te konnen sou mwen ak Deirdre Cabot, e pwobableman te gen pou ane. Mwen pa t vrèman sezi, li pa t pèdi anpil. Mwen souri. Hawk non.
  
  
  "Ou pral travay, N3, epi ou pa jwe. Li klè?
  
  
  "Konbyen tan ou konnen sou N15 ak mwen?"
  
  
  Lèv li te koube nan yon souri amize, nan betiz. - Depi nan konmansman an anpil, nan kou.
  
  
  - Poukisa ou pa t kanpe nou?
  
  
  "Ou te bezwen yon distraksyon, epi ou te pran anpil prekosyon," granmoun lan ri. "Osi lontan ke ou te panse ou t ap jwe m ', ou ta kontinye kenbe sekrè apwopriye epi pa reprezante okenn danje." Li panche dèyè li limen yon lòt siga. "Osi lontan ke ou te travay di ase pou twonpe m ', pa gen lòt moun ta remake ou."
  
  
  Se konsa, li te fè nou panse ke li pa t 'konnen epi li te pratikman gade sou zepòl nou tout tan an. Mwen mantalman madichon. Mwen ta pwobableman ba li anpil plezi. Sori sardonik li vin pi laj.
  
  
  "Sanble tankou yon fanm, pa li?"
  
  
  Li osi briyan osi efikas, e laplipar tan mon kontan li. Mwen vle li rete dèyè mwen. Men, menm Hawke pa toujou konnen tout bagay, e li te trè konsène lè mwen te di l 'sou tirè a nan Lond. Li panche pi devan sevè.
  
  
  "Siy Chucky? Lè sa a, sa vle di yo ap veye sou N15, epi rebèl yo sispèk nou."
  
  
  Gen yon moun nan gouvènman Mozanbiken an ki te gaye pwa yo.” Hawk te panse. "Sòf si Zoulou sa a te yon ajan doub." Ak Pòtigè yo ap eseye asire w ke nou fini travay la.
  
  
  Petèt, mwen te di. "Petèt yo pa fè N15 konfyans, yo pè li vin twò fidèl ak rebèl yo."
  
  
  "Ale la epi fè atansyon," Hawk jape. "Si ou panse yo wè byen nan jwèt N15 la, pa sèvi ak li. Se sèlman kòm Garnier.
  
  
  Mwen leve. Hawk rive jwenn telefòn wouj la pou rapòte reyinyon nou an. Li te kanpe epi li gade m. Nou dwe fè ofisye sa a refwadi, yon fason oswa yon lòt. Ou konprann?'
  
  
  Mwen konprann. Si Deirdre vin sispèk, petèt mwen ta dwe itilize reyalite sa a epi voye l bay lyon yo. Sèlman travay te enpòtan, e li te dwe fè pa nenpòt mwayen ki disponib. Pwòp santiman mwen yo pa t gen dwa jwe okenn wòl.
  
  
  
  
  Chapit 5
  
  
  
  
  
  Blond nan wotè ak mwen frape li koupe sou 747 la soti nan Lond nan Cape Town lè nou te jwenn nou tou de te ale nan Mbabane. Li te rele Esther Maschler. Li te travay pou yon konpayi min Bèlj e li te gen ase konesans pou pwouve sa, kidonk mwen pa t gen okenn rezon pou m doute de li. Men, mwen te kenbe je m louvri, an pati paske li te gen youn nan tete ki pi plen ak pi wo mwen te janm wè. Mwen te vle konnen kisa yo te sanble san rad sa yo.
  
  
  "Mwen panse ke nou tou de pral wè ki jan li ale," li te di m 'ant Cape Town ak Lorengo Marquez. "Ou se yon nonm bon, Freddie."
  
  
  Nan epòk sa a, mwen te Fred Morse, yon machann entènasyonal ekipman min, spòtif, ak jwè grangou. Li te yon bon kouvèti tankou nenpòt pou moun ki te ale nan Swaziland. Royal Zwazi Hotel la se youn nan destinasyon yo dernye pou yon rasanbleman entènasyonal moun.
  
  
  "Sa a se moun mwen ap eseye ye," mwen te di l '. Li te sanble trè inosan, omwen politikman.
  
  
  Nan Lorengo Marques, sou kòt Mozanbik, nou te monte nan yon avyon lejè ki te mennen nou Mbabane. Kapital Swaziland se yon "metwopòl" ki gen anviwon 18 000 moun, kote pifò Ewopeyen ki abite nan tè yo vin vizite gwo fèm yo ak operasyon min yo. Mwen pa t 'janm wè l' anvan ak yon ti moman bliye sou blond la pandan nou bank pou ateri.
  
  
  Se te fen sezon fredi an Ewòp, kidonk li te byen bonè nan otòn isit la, ak mikwo-metropoli a briye nan lè fre, klè nan plato a. Li te fè m sonje vil trè aktif nan pye mòn Kolorado yo. Vosye vèt la, ondulan, te lonje nan tout direksyon alantou senk lari nan kay sitou blan, anpil ak twati wouj. Te gen uit oswa nèf sis oswa sèt etaj gratsyèl ak grap nan kay blan ak apatman ki ba nich sou pant yo nan mitan pye bwa vèt fonse. Sitiye nan yon espas ki pa fon, ki gen pye bwa, yo te divize ti vil la pa yon lari prensipal ki okipe kat liy ki mennen nan yon pak sikilè sou yon bò ak yon gran wout tè sou lòt la. Se te kòmsi yo te abandone l nan dezè a, se konsa ke tout lari yo louvri sou wout pousyè tè siwouyan atravè vast yo kontinuèl nan plato a.
  
  
  Sou tè a mwen te ranmase Hester Maschler ankò epi nou te pase nan koutim ansanm. Yon koup toujou sanble pi inosan pase yon moun ki pa marye. Ladwàn Swazi te fasil e mwen pa t gen anyen pou m enkyete. Ofisyèl Mbabane yo pa menm louvri youn nan de valiz mwen yo. Se pa tankou yo te jwenn anyen. Zouti pèsonèl mwen yo byen kache nan yon lòj plon ki sere sou bò valiz mwen an si mwen ap vole komèsyal, ak tout atik lou rive ak anbake pre-ranje.
  
  
  Chofè a ki te souri t ap tann ak machin Fred Morse te kòmande nan Lond. Li te jèn ak bèl, men li pa soumèt. Yon nonm lib nan yon peyi lib. Li te gade kokenn tete Esther Maschler yon fason ki apwouve men politès pandan m te ede l antre nan machin nan. Li te remèsye l ak yon souri ak mwen ak yon manyen dousman nan pwatrin li ak kwis li kòm li te antre. Mwen te espere ke li pa te gen okenn lòt plan pase yon nwit dousman, long ak yon konpayon vwayaj lwen lakay ou.
  
  
  Royal Zwazi Hotel la se anviwon douz kilomèt de Mbabane e nou te oblije travèse vil la trè aktif. Machin te plen kapital la ak sèl limyè trafik li yo, sèl nan tout peyi a, ak twotwa yo nan aswè solèy sa a te plen ak pasan ak achtè. Te gen Ewopeyen tout nasyonalite, Sid Afriken fre, Pòtigè ki te soti Mozanbik ak plizyè santèn Swazi nan yon melanj diferan de po lyon ak po leyopa. Jip twal ki gen koulè klere ak jakèt oksidantal, chosèt nilon ak sentiwon pèl, chapo oksidantal ak plim turako wouj ki endike estati wo.
  
  
  Isit la nan Mbabane, Swazi rich, pwo-Lwès ak politikman pwisan te okipe ak travay la nan defi yon syèk ak mwatye nan dominasyon Ewopeyen an. Nan touf ak jaden moun komen yo te toujou viv jan yo te toujou, men te gen yon diferans, espesyalman ak nwa yo nan vwazen Mozanbik ak Lafrik di sid. Yo te toujou pòv ak analfabèt selon estanda Ewopeyen an, men yo pa tankou pòv tankou anvan epi yo pa tankou analfabet; Anplis de sa, yo pa t 'pran anpil swen sou estanda Ewopeyen an. Wa yo a te dirije yo pou plis pase senkant ane, epi yo te konnen mond Lwès la ak koutim Lwès yo. Yo te konprann ki jan yo travay ak Ewopeyen yo ak ki jan yo sèvi ak yo. Men, yo pa bese tèt yo ankò oswa yo kwè ke Ewòp te kapab ofri anyen pi bon pase pwòp fason yo nan lavi yo. Yo te renmen fason yo viv e yo te mache ak fyète. Mwen sonje pawòl Hawke te di yo: Wa Sobhuza te yon Bantou, e li pa t ap okipe Bantous yo gratis kòm vwazen.
  
  
  Nou te kondwi nan yon jaden ki te klere ak vejetasyon ak ondulasyon nan yon aswè fre otòn. Blond Esther Maschler te apiye sou mwen epi mwen te glise men m nan rad li, karese tete elegant li. Li pa t defann tèt li. Li te pwomèt yon nwit enteresan, men lide m 'te rete vijilan pandan m' ap tcheke jaden flè bò kote m 'ak wout la dèyè m'. Mwen pa t 'wè anyen ki sispèk.
  
  
  Royal Zwazi a nich sou yon mòn nan fon Ezoelwini Valley a, ki te antoure pa sous dlo cho, yon pisin ak teren gòlf dizwit liy, briyan tankou yon bato kwazyè liksye sou oseyan an. Mwen te peye chofè a, mwen te pran yon randevou epi mwen te pran yon randevou ak Esther Maschler nan salon an nan yon èdtan. Nan chanm mwen an, mwen lave pousyè ki sot nan vwayaj long mwen an, mete smoking mwen an, epi mwen rele biwo a pou nenpòt ki fè komisyon. Nan moman sa a pa te gen okenn. Mwen renmen li. Kontak pral vini epi mwen pral touye viktim mwen an, men mwen pa te prese.
  
  
  Mwen te desann nan bar ak chanm jwèt yo. Anba gwo chandelye ki gen gwo ponp yo, pa gen anyen ki te sanble pi lwen pase plato deyò a ak kabin wonn Swazi yo. Machin plas twink ak sou tab yo roulèt, manm elit entènasyonal la jete bato ki gen koulè pal nan jwèt la. Mwen te jwenn Esther Maschler mens ki t ap tann nan kontwa a, akonpaye pa yon prens swazi ki gen bouk.
  
  
  Prens la pa t reyaji twò favorab lè m rive. Li te pote yon pil chips gwo ase pou toufe yon kwokodil oswa enpresyone yon blond, men li te kenbe aparans. Li te ale, men li pa twò lwen, jis kèk poupou lwen lòt bout ba a. Mwen te kenbe yon je sou li.
  
  
  "Gragou oswa swaf dlo?" - Mwen mande Hester.
  
  
  "Swaf," li te di.
  
  
  Bwason nou yo te byen vit sèvi epi li gade sou zepòl mwen nan tab yo roulèt.
  
  
  Li te mande. -Ou gen chans Freddie?
  
  
  'Pafwa.'
  
  
  "Nou pral wè," li te di.
  
  
  Blan ak nwa melanje sou tab yo roulèt, ak croupiers tuxedoed glise byen vit atravè twal vèt la. Vit Pòtigè ki soti Mozanbik la te jwe ak grasyeuz, Anglè prim yo te aksepte viktwa ak defèt san yo pa flanch, epi Afriken an trak te jwe avèk kalm ak yon figi lugubr. Yo te reprezante tout spectre jwè aza, soti nan jwè aza di ki te parye plizyè santèn sou yon sèl nimewo rive nan touris anvi ki te riske kèk rands, yon pyès swazi, sou wouj oswa nwa.
  
  
  Mwen toujou jwe menm jan an: vennsenk sou wouj oswa nwa, pè oswa anpi, jiskaske mwen santi tab la ak wou an. Li ase pou fè li vo san riske tout sa mwen genyen. Mwen tann jiskaske mwen santi yon sèten direksyon: mwen chèche yon siy, yon tanpo, sa jwè yo rele "atitid la" nan wou an. Tout wou gen yon atitid sèten nan aswè a. Yo te fè nan bwa, metal ak plastik, ki chanje depann sou tanperati, imidite, wilaj ak style la manyen nan konsesyonè an patikilye.
  
  
  Se konsa, mwen gade epi tann, kenbe tèt mwen tounen. Esther te fanatik ak emosyonèl, devwe ak retrè. Mwen te renmen li. Li te parye kèk chips sou kèk nimewo, li te jwe ak menm nimewo a pou yon ti tan, ak Lè sa a, owaza chanje nimewo yo. Li te pèdi anpil. Mwen remake ke chèf la ki gen yon goatee pwoche bò tab la epi li t ap gade l. Lè li te kenbe je l ', li te kòmanse jwe gwo, avèk fòs konviksyon, genyen gwo ak pèdi gwo. Li te ri byen fò pou atire atansyon espre. Epi toujou ak yon je sou Hester Maschler.
  
  
  Li pa t sanble remake.
  
  
  Mwen te wè yon Afriken Sid gwo kouraj pran sou yon chèf nwa. Lè sa a, mwen te santi yon sèten direksyon nan wou a: li te favorize nwa ak enpè. Mwen monte ante a. Yon èdtan apre mwen te genyen mil dola. Koulye a, li te sanble pwomèt. Mwen te pare pou ajou ak pi gwo nimewo peye, men mwen pa t 'gen chans lan. Hester parye de dènye chips li yo sou 27, li pèdi, li gade m '.
  
  
  "Sa a tout pou jodi a," li te di. "Mwen vle bwè yon bwè nan chanm mwen avèk ou, Freddie."
  
  
  Jwèt aza se yon bon bagay, men sèks se pi bon. Omwen pou mwen, sitou lè fanm nan bèl tankou Esther Maschler. Menm mwen pa jwenn anpil envitasyon dirèk, si se sa li te vle di. Mwen pap janm bliye kiyès mwen ye – si m te fè sa, sa t ap touye m byen vit – e pandan nou t ap mache nan chanm li a, mwen remake ke prens swazi a te fèk pèdi pwovizyon l e li te leve tou sou tab la. Burly Sid Afriken an te kite kèk minit de sa. Mwen te pran bèl men Esther pandan nou t ap monte. Prens Swazi ti pase devan nou e osi i monte.
  
  
  Chanm Estè a te piti e li te chita nan dènye etaj la. Petèt li te jis yon ti fi ki pa tèlman rich ki te pran plezi. Ler nou ti ariv kot son laport, Prens Swazi pa ti la ankor. Mwen pat santi okenn je kap gade nou pandan nou antre. Li te pann chèn nan sou pòt la epi li te souri ban mwen.
  
  
  "Fè m 'yon wiski doub ak glas," li te di.
  
  
  Mwen jis fè mwen. Li pa t chanje epi li te chita nan yon bout pi lwen nan chanm nan, l ap gade m ap fè l bwè. Mwen te pale sou Swaziland ak min ak jwèt aza. Li pa di anyen e mwen te wè gòj li tou dousman vin pi gwo. Li te sanble ap bati yon ritm, yon ritm ogmante, tankou ranch yon fanm lè ou antre nan li. Mwen reyalize ke sa a se chemen li, yon pati nan tout bagay. Li mennen l 'nan Pi gwo pwen, epi lè li te pran dènye ti gout nan vè li a, mwen te pare.
  
  
  Li leve sou chèz li epi mwen te deja tann li. Nou te rankontre nan mitan chanm nan. Li te peze m 'tèlman fò ke li te santi tankou li te ap eseye pouse m' nan li. Li squirmed nan bra m ', tete wo, mou li aplati. Je li te fèmen. Lè m te fè bak, li pa t suiv mwen. Li jis kanpe la. Je l 'te fèmen, kò li anfle, bra li pandye bò kote l' nan yon etourdisman nan konsantrasyon pasyone.
  
  
  Mwen te pwoche bò kote l ankò, mwen te retire rad la epi mwen te rale l desann. Mwen unclasped soutyen li, kite gwo tits li tonbe lib epi rale desann kilòt li. Apre sa, mwen wete soulye li epi ranmase l. Tèt li tonbe tounen pandan m te pote l nan kabann lan. Mwen etenn limyè a, mwen soti nan pantalon mwen epi mwen kouche bò kote li. Li vlope tèt li bò kote m 'tankou yon gwo koulèv. Pandan nou te anbrase, li te fouye klou li nan do m. Mwen te pwan ponyèt li pou kenbe l epi gaye bra li osi lwen ke mwen gaye janm li.
  
  
  Lè li te fini, li te kòmanse bo m 'tout kote. Di, bo grangou. Ak je l fèmen, li peze tèt li kont mwen, kòm si li pa t reyèlman vle wè m ', jis nan tèt li. Mwen rive jwenn jakèt mwen ak sigarèt mwen.
  
  
  Nan moman sa a, son limyè yo te tande deyò nan koridò a.
  
  
  Mwen te pwan pantalon mwen. Esther, ki te chita sou kabann lan nan chanm otèl fè nwa a, te sanble pa tande yo. Li te kouche ak je li fèmen, men li sere nan pwen, jenou li rale moute nan pwatrin li, konsantre sèlman sou tèt li. Mwen te kite l 'la, mwen glise nan pòt la epi pouse l' louvri.
  
  
  Nan koridò a, Sid Afriken ki byen raje ki te sou tab roulèt la te vire lè m te gade deyò. Nan men l 'li te gen yon pistolè otomatik ak yon silansye. Yon nèg nwa te kouche atè a nan koridò a.
  
  
  Sid Afriken an sote sou figi a ki gen tandans e li te disparèt anba dife a. Li pa pèdi tan nan tire m ', byen vit glise nan pòt dife a epi li disparèt. Mwen kouri deyò.
  
  
  Pòt dife a te deja fèmen, fèmen sou lòt bò a.
  
  
  Mwen bese sou nonm ki tonbe a. Sete prens swazi ki gen bouk kabrit ki t ap eseye anpil pou l enpresyone Esther sou tab jwèt aza. Li te resevwa kat bal: de fwa nan pwatrin lan ak de fwa nan tèt la. Li te mouri anpil.
  
  
  Mwen te wè yon chèn mens nan kou li kote chemiz elegant li a te chire. Nan fen kolye a te pandye yon ti figurine an lò yon lyon ap dòmi. Siy Chuck a ankò.
  
  
  Yon pòt louvri nan koridò a. Mwen byen vit leve kanpe epi gade nan koridò trankil la. Pa te gen okenn fason yo kite ak pòt dife a fèmen lòt pase mache tout wout la nan koulwa a nan asansè yo ak eskalye prensipal yo. Lòt pòt louvri. Vwa te di m ke moun t ap vini isit la.
  
  
  Si yo te jwenn mwen mouri. †
  
  
  Pòt dife a louvri dèyè mwen.
  
  
  "Modi, fè vit."
  
  
  Vwa yon fanm ke mwen rekonèt nan plizyè milye.
  
  
  Mwen vole soti nan pòt dife a kòm vwa yo nan koulwa a te vin pi fò. Yon moun rele dèyè mwen.
  
  
  "Sispann!"
  
  
  
  
  Chapit 6
  
  
  
  
  
  Deirdre fèmen pòt la, pouse m 'pi devan.
  
  
  'Desann! Vit!'
  
  
  Mwen te mache desann sovaj dife a twa etap nan yon moman. Deirdre te swiv mwen. Li te mete yon konbisyon ki byen anfòm ki anfòm kò mens li tankou yon gan, eksepte pou gwo bulge nan bra gòch li kote li te tire de jou de sa nan lari yo nwa nan Lond. Li te kenbe yon Beretta nan men l. De etaj anba, li mennen m 'nan yon pòt dife nan yon koulwa pi ba. Li te abandone.
  
  
  "Agòch la," Deirdre sifle.
  
  
  Nan koridò a goch, pòt la nan yon chanm louvri. Yon nonm wo, mens nwa ak yon kostim pwoteksyon koulè forè lonje dwèt sou nou. Deirdre mennen m 'nan chanm nan, pi lwen nan fenèt la louvri. Te gen yon kòd ki pandye nan pignon an dèyè. Deirdre te mache an premye, lis e rapid tankou yon chat. Mwen te swiv li epi m te ateri bò kote l toupre Land Rover ki kache nan ti makèt epè a. Gran nèg nwa a te desann dènye. Li te retire kòd la nan atachman ki anwo a, li te anroule li byen vit epi li jete l sou Land Rover la. Anwo kay mwen tande rèl ak tout kalite bwi alantou otèl la, ki te vin pi fò ak pi fò.
  
  
  "Prese," Deirdre jape nan nou.
  
  
  Nou vole nan Rover la. Gran nèg nwa a pran volan an, li fè bak pou yon ti moman, epi answit rale pi devan. Pandan nou t ap kouri pi devan, mwen te wè yon nonm nan touf raje, nan lonbraj otèl la. Li te yon gwo Afriken Sid. Pistol otomatik li ak yon silansye te kouche bò kote l ', epi gòj li te koupe. Mwen gade Deirdre, men je l pa di m anyen e m pa mande anyen. Mwen pa t 'konnen ki kesyon ki ta ka danjere.
  
  
  Land Rover vole soti nan pye bwa yo sou yon wout tè nwa ki mennen nan sid. Wout la te klere blan ak wouj nan mitan lannwit lan. Ni Deirdre, ni gran nèg nwa a pa t di yon mo pandan wout la t ap vire epi l te vire epi Land Rover la t ap gronde, li limen sèlman limyè bò kote l pou l ka apèsi wout la. Nou te pase paddock ti kabin swazi ak kèk bilding Ewopeyen an wo sou ti mòn yo. Kèk nan kay elwaye sa yo te gen limyè limen ak chen k ap jape pandan nou te kouri pase.
  
  
  Apre yon ti tan nou te pase yon vilaj ki gen anpil kabin ak yon bilding style Ewopeyen an. Yon bann bèt gwonde nan yon gwo espas sikilè. Vwa defye nou, epi mwen te wè je kòlè ak flash nan frenn: Assegai. Nonm nwa a pa t ralanti, ak asegai yo ak je feròs te disparèt dèyè nou. Apati gwosè vilaj la, twoupo bèf ak sèl kay Ewopeyen an, mwen te konnen nou te pase Lobamba, kapital espirityèl Swaziland, kote ki te rete larenn manman an: Ndlovoekazi, elefan an.
  
  
  Apre Lobamba nou te kondwi pandan kèk tan nan tè irigasyon yo. Lè sa a, nou vire sou yon chemen bò Sandy ak dis minit pita sispann nan yon vilaj nwa. Chen yo pa jape, kabin yo te sanble dezè. Deirdre soti nan machin nan epi li antre nan youn nan kabin wonn Zwazi yo. Yon fwa andedan, li bese po a sou papòt la, li limen yon lanp kewozèn epi, apiye sou youn nan mi yo, li egzamine m.
  
  
  Li te mande. - Ebyen ou te pran plezi Nick?
  
  
  Mwen souri: "Èske ou fè jalouzi?"
  
  
  "Ou ta ka kraze tout misyon an."
  
  
  Fache, li tonbe sou yon chèz twal. Deyò mwen tande Land Rover la k ap kondui; son motè a te mouri nan distans la. Li te trè trankil nan joupa a epi sèlman limyè yo te fèb.
  
  
  "Non, mwen pa t 'kapab," mwen te di. "Mwen bwè avè l, mwen jwe kat avè l, fout li, men mwen pa t fè li konfyans."
  
  
  Li ronfle ak meprize epi mwen kite l mitone pou yon ti jan. Ti kabin an pa t gen fennèt, epi, anplis de yon chèz twal ak yon lantèn, te gen de sak dòmi, yon recho a gaz, yon sakado ak manje, de fizi M-16, yon radyo gwo pouvwa ak yon valiz diplomatik pou Zoulou lajan.
  
  
  "Èske ou reyèlman bezwen fout chak fanm ou rankontre?" - Deirdre finalman di.
  
  
  "Si mwen te kapab," mwen te di.
  
  
  Nan sa a jumpsuit nwa li te gade Mens ak fleksib tankou yon pantè. Yon fanm bèl ak reyèl. Petèt mwen pa ta vle tout medam yo atire si yon lavi nòmal te posib pou nou. Men, ki jan sa te ye kounye a?
  
  
  Li te wè m ap gade l e li te etidye ekspresyon m. Lè sa a, li te souri. Yon ti souri, kòmsi li menm tou, te mande kisa ki ta rive si lavi nou te diferan.
  
  
  "Petèt mwen te fè jalouzi," li te soupi. 'Li te bon?'
  
  
  "Vyolans."
  
  
  "Sa a ta ka plezi."
  
  
  "Wi," mwen te di. "Nou pa t 'jwenn dezyèm jou nou an fwa sa a."
  
  
  "Non," li te di.
  
  
  Sa a se tout. Li pran yon sigarèt nan pòch tete li, li limen l, li panche dèyè nan chèz twal la. Mwen limen youn nan sigarèt ki gen pwent lò yo epi mwen chita sou youn nan sak dòmi yo. Mwen te vle pase dezyèm jou a avè l. Esther Maschler te rapid ak eksplozif, men li te kite m 'sèlman pasyèlman satisfè: sirèt dous la sèlman tanporèman satisfè grangou mwen. Deirdre te yon lòt bagay, yon gason sonje li pou yon bon bout tan. Men, mwen te kapab di pa ekspresyon konsantre sou figi l 'ke li te tan yo desann nan biznis. Li te sanble enkyete.
  
  
  Mwen te mande. - Kisa ki te pase egzakteman? "Èske gen yon bagay ki mal ak 'lòd' nou ap travay kounye a?"
  
  
  "Non, men si yo te kenbe ou la, yo ta arete ou, epi pa t ap gen tan yo mete bagay yo kanpe ankò," Deirdre te di. Li apiye tounen nan chèz twal li kòmsi li te fin itilize. “Pwens Swazi sa a se te yon manm sekrè Chaka Mark, lidè militan lokal yo ki vle ini tout Bantou yo. Sid Afriken an te yon manm nan lapolis sekrè Cape Town. Yon jan kanmenm li te wè dwat nan chèf la.
  
  
  "Pwens ou a te konnen li," mwen te di. "Li te eseye twonpe lènmi an nan pretann yo se yon jwè aza gate k ap twonpe yon touris blond."
  
  
  "Li te konnen ki moun ki Sid Afriken an te," Deirdre te di, "men li pa t 'konnen ke nonm sa a te resevwa lòd pou touye li, Nick." Nou te jwenn, men li te twò ta. Tout sa Damboelamanzi te kapab fè se touye Sid Afriken sa a.
  
  
  Mwen te mande. - "Nou?"
  
  
  Ou deja konnen ke mwen se kontak lokal AH a ak Zoulou yo. Apre dezan, Nick, ou vin pi pre moun.
  
  
  "Ebyen poukisa yo te eseye touye ou nan Lond?"
  
  
  Li souke tèt li. - Yo pa fè sa, Nick. Tirè a te yon ajan doub, petèt li te pwouve Hawke ke Lisbon ak Cape Town te konnen nou t ap ede rebèl yo.
  
  
  "Te gen de nan yo," mwen te di, epi li te di l 'sou yon lòt Nijè, moun Chelsea te wè nan gwoup la nan otèl la bon mache.
  
  
  Li te koute ak anpil atansyon deskripsyon mwen an. Apre sa, li leve, li ale nan radyo. Li te itilize kèk mo kòd nan yon lang mwen pa t 'konnen. Zoulou pwobableman. Mwen te rive konnen li ase pou m konnen se te yon lang bantou.
  
  
  -Kisa Deirdre?
  
  
  - Mwen rapòte dezyèm moun nan. Rebèl yo bezwen avèti sou dezyèm ajan an doub.
  
  
  Mwen gade li. “Pa idantifye twòp ak yo, Deirdre. Apre sa "lòd" ou p'ap ka rete. Nou pral eksplore relasyon ou avèk yo.
  
  
  Li fini emisyon li, li fèmen radyo a epi li tounen sou chèz twal la. Li limen yon lòt sigarèt epi li apiye tèt li sou miray joupa a.
  
  
  "Petèt mwen ka sove yon bagay, Nick." Mwen te travay avèk yo isit la pou de ane, founi yo soti nan Washington ak peye yo. Nou pa ka jis abandone epi vire do nou ba yo."
  
  
  "Ay, nou kapab," mwen te di. "Se konsa bagay yo ye."
  
  
  Li fèmen je l ', li pran yon gwo trennen sou sigarèt li. "Petèt mwen ka di yo ke ou te koruptyon e ke ou te vin yon trèt." Ou ta ka tou mete yon bal nan mwen pou fè li parèt bon."
  
  
  Li te konnen bagay li pi byen.
  
  
  Mwen di. "Yo pa pral fè AH konfyans ankò, pa gen moun ki soti nan AH, menm lè yo panse ke mwen te kòronp." - Non, li lè pou kouri cheri. Koulye a, ou dwe itilize lefèt ke ou te genyen konfyans nan rebèl sa yo detwi yo. Sa a se lòd nou an.
  
  
  Li te konnen travay li byen, travay nou te enskri pou: fè sa AH ak Washington te vle nou fè. Men li pat ouvri je l. Li te chita ak fimen trankilman nan ti joupa swazi a ki pa gen limyè.
  
  
  "Bon travay, pa vre, Nick?" - "Bèl mond".
  
  
  “Se menm mond lan kòm toujou. Pa pi mal e pwobableman pi bon pase yon santèn ane de sa,” mwen te di briskeman. "Yon moun dwe fè travay nou. Nou fè li paske nou renmen li, paske nou bon nan li, paske li enteresan, epi paske nou ka fè plis lajan epi viv pi byen pase pifò. Ann pa twonpe tèt nou, N15.
  
  
  Li te souke tèt li kòm si li te refize tout bagay, men te gen yon klere nan je l 'lè finalman li te louvri yo. Mwen te wè twou nen li yo prèske ap flannen, tankou tigrès lachas li te reyèlman. Nou tou de te bezwen frison ak danje. Se te yon pati nan nou.
  
  
  Li te di. - "Sa Washington vle, Washington jwenn." - Yo peye m byen jiskaprezan, pa vre? Oswa petèt nou te fè li pou gremesi? Mwen mande si Hawk konnen sou sa.
  
  
  "Li konnen," mwen te di sèk.
  
  
  Deirdre gade mont li. "Si nou te remake, gen yon moun ki t ap isit la kounye a." Mwen panse ke nou an sekirite, Nick. Nou ta pito ale nan kabann kounye a paske nou pral kite bonè nan maten.
  
  
  'Dòmi?' - Mwen te di ak yon souri. "Mwen toujou vle dezyèm jou sa a."
  
  
  - Menm apre sa blond?
  
  
  "Kite m bliye li."
  
  
  "Nou pral dòmi," li te di, leve. "Jodi a gen sak dòmi separe. Mwen pral reflechi sou ou demen.
  
  
  Yon fanm pafwa gen pou di non. Pou tout fanm. Yo ta dwe santi yo gen dwa di non, epi yon moun rezonab ta konnen sa. Dwa pou di "non" se libète ki pi fondamantal. Sa a se diferans ki genyen ant yon nonm lib ak yon esklav. Pwoblèm lan se ke pa gen moun ki vle madanm li toujou di non.
  
  
  Nou ranpe nan sak dòmi nou yo epi Deirdre te tonbe nan dòmi an premye. Li te menm mwens nève pase mwen. De fwa mwen te reveye pa son bèt yo toupre yon vilaj abandone, men yo pa t 'vin pi pre.
  
  
  Nan dimanch maten byen bonè, nou te desann nan biznis. Mwen te prepare manje maten pandan Deirdre te chaje bagay li yo epi li te kontakte rebèl yo pou dènye lòd. Yo te dwe remèt lajan an bay yon ofisyèl Mozanbiken enkoni de jou pita nan dimanch maten byen bonè yon kote toupre larivyè Lefrat la Fuguvuma sou bò Zoulou fwontyè a. Nou toulede te konnen vrè plan an, eksepte ke mwen ta pral touye ofisyèl sa a, men sa pa te biznis pèsonn men pa m.
  
  
  - Ou konn li Deirdre?
  
  
  "Pa gen moun ki konnen li eksepte kèk nan pi gwo lidè forè a."
  
  
  Se pa ke li enpòtan, mwen pral touye l ', nenpòt moun li ye. Apre manje midi nou te tann, chaje ak pare, nan vilaj la vid nan chofè a wo, Dambulamanzi. Se te yon jou klè, fre, solèy sou Highveld la. Toutotou nou te kouche jaden irigasyon yo nan Mulkerns Valley a, ak nan distans la leve mòn yo rezistan nan fwontyè lwès Swaziland la. Nou te gen tout dokiman ki nesesè yo. Fred Morse te gen pèmisyon pou l vizite Nsoko epi rete ak yon ansyen zanmi, Deirdre Cabot, ki te rete nan yon ti ranch toupre Nsoko.
  
  
  Dambulamanzi finalman parèt nan yon nwaj pousyè wouj. Apre w fin chaje djip la, nou pati sou wout bò solèy leve a nan direksyon pou vil mache Manzini. Byenke Manzini se pi piti pase Mbabane, li pi okipe e li kouche nan yon senti long fètil ki travèse Swaziland soti nan nò rive nan sid. Nou pa t menm sispann, men nou te kontinye kondwi sou tè fètil la. Fèm ak Achera Citrus te gaye bò kote nou. Ferm Eropeen ek Swazi kot akote lo zot prop later.
  
  
  Nan Sipofaneni, wout la te kontinye sou gwo larivyè Lefrat Usutu a epi nou te kondui nan direksyon Big Bend nan ti touf bwa ki ba, fè pitit ak tè sèk kote bèt mens te manje. Chofè a te sanble ap gade bèf yo.
  
  
  Mwen te mande. - Ou pa renmen bèf?
  
  
  Zoulou wo a pa t retire je l sou wout la. “Nou renmen bèt nou yo twòp, men yo pral detwi nou si nou pa fè atansyon. Pou Zoulou a, bèt vle di lajan, estati, maryaj; se nanm chak moun ak tout branch fanmi an. Lè Sid Afriken yo te voye nou nan fèm nou yo epi yo te voye nou nan Bantoustan yo te kreye pou nou an, yo te ba nou rasyon ke okenn moun pa t 'kapab viv sou yo. Pèp mwen an pa vle viv nan bouk yo paske yo pa vle bay bèt yo ale. Se konsa, yo moute desann nan Zululand ak bèt yo, yon pati nan gwo migrasyon an nwa ki pa gen okenn destinasyon.
  
  
  "Dumboelamanzi," mwen te di, "èske se pa non jeneral la ki te bat nan Drift Rorke a, jou apre gwo viktwa ou nan Lagè Zoulou a?"
  
  
  "Zansèt mwen an, kouzen dènye vrè wa nou an, Cetewayo," te di wo Zoulou a, toujou pa gade m '. “Nan batay ouvè, nou te detwi anviwon 1,200 ladan yo, men nou te pèdi 4,000 pa nou. Ak nan Rorke's Drift, 4,000 nan nou te sispann pa 100 moun. Yo te gen zam ak kouvèti. Nou te gen frenn ak tete nou. Yo te gen disiplin, nou jis te gen kouraj." Koulye a, li gade m ', je nwa li plen ak doulè ak anmè syèk la. "Men, an reyalite yo te gen yon edikasyon, kalite edikasyon ki fè sòlda Ewopeyen an kanpe ak mouri pou gremesi. Sòlda Ewopeyen an goumen ak mouri pou anyen, pou anyen, sèlman pou devwa ak fyète. Sa a se yon bagay nou toujou gen pou aprann."
  
  
  Mwen di. - "Siy Chucky a?"
  
  
  Dambulamanzi te monte an silans pou kèk tan. - “Chaka te fonde nasyon Zoulou a, te chase tout lòt tribi yo e te dirije tout Natal ak lòt bò a. Sòlda li yo te inzab nan Afrik paske yo pa t goumen pou yo te fè sa, wa ak jeneral nou yo te bliye sa, epi nou te vin tounen esklav Chaka ap dòmi, men yon jou li pral reveye.
  
  
  Li pa t di anyen ankò. Mwen te eseye aprann plis nan men l 'sou rebèl yo ki te fè Mak nan Chuck a, ak aprann yon bagay sou jeni militè a, oswa petèt moun fou a, ki te fè federasyon fèb tribi Natal yo tounen yon nasyon nwa. Men, li te kondwi, san yo pa reponn ak san ekspresyon nan figi l '. Te gen yon bagay sou li ki te fè m santi m alèz ak enkyete. Te gen yon antagonis ke li pa t 'kapab kache. Èske dega sa a te dirije sou tout blan, pou ki mwen pa t 'kapab blame li, oswa espesyalman sou mwen? Mwen te toujou ap reflechi sou sa lè nou rive nan Nsoko.
  
  
  "Nou pral rete isit la," Deirdre te di.
  
  
  Lè Dambulamanzi te pati pou l pale ak pèp li a lòt bò fwontyè a pou yon dènye fwa, Deirdre te anboche de pòtè swazi pandan m te chaje makèt mwen an. Anplis Luger estanda, stiletto ak bonm gaz la, mwen te gen yon M-16, de grenad fwagmantasyon, yon rezèv pou ijans nan ka mwen te oblije chape anba wout la difisil, yon kòd mens nilon ak yon radyo espesyal tipòtrè kache nan sak lekòl mwen an.
  
  
  Mwen te gen tou ansyen Springfield espesyal mwen an, ak yon je teleskopik ak yon tirè pwofesyonèl enfrawouj pou travay lannwit. Mwen pran li apa - pwòp konsepsyon espesyal mwen an - epi mwen kache li nan diferan pati nan sak lekòl la. Mwen poko kalkile ki jan yo touye ofisyèl enkoni sa a. Alafen li pral depann de sitiyasyon an lè mwen wè l '. Te gen tou yon posibilite ke mwen ta ka travay adistans ak AH te kapab pèmèt sa a. Petèt mwen te kapab dirije l nan yon patwouy gouvènman an. Pa te gen anpil chans pou yo tonbe pou li, geriya yo konn konnen sa nan pwòp peyi yo lè gen yon patwouy toupre.
  
  
  Dambulamanzi tounen. “Moun nou yo ap rapòte patwouy adisyonèl nan zòn nan. Gen anpil aktivite. Mwen pa renmen li.
  
  
  Mwen te mande. - Ou panse yo sispèk kontak?
  
  
  Petèt, "Zulou a admèt.
  
  
  "Lè sa a, nou dwe kite imedyatman," Deirdre te deside. "Nou dwe fè atansyon epi li pral pran plis tan."
  
  
  Dambulamanzi byen vit pran yon ti goute avèk nou epi li ale. Li te byen ta nan aswè e nou te vle kouvri plis kilomèt posib anvan fè nwa, vwayaj lannwit se ralanti ak danjere pou yon gwoup senk nan teritwa lènmi. Nou te vwayaje limyè: zam, kèk dlo, minisyon ak walkie-talkie Deirdre a. Swazi yo te pote tout bagay eksepte sak lekòl mwen ak zam mwen yo. Yon èdtan apre nou te kite nou travèse fwontyè a Zululand.
  
  
  Yon fwa nan Lafrik di sid, nou te ilegal, kriminèl, kite débouyé pou tèt nou. Nou ta ka tire sou plas la, epi Hawk pa ta kapab fè anyen. Li pa t ap kapab idantifye nou oswa, si sa nesesè, antere nou.
  
  
  Mwen te mache an silans dèyè Deirdre, m ap mande kòman pou m touye ofisyèl rebèl sa a. Si mwen te kapab touye l anvan nou rive nan pwen rankont la, oswa kite l pran lajan an epi anbiskad li pita, petèt mwen ta ka pwoteje AH. Men, si mwen te touye l pi bonè, mwen ta oblije touye Dambulamanzi tou. Epi li pa gen anpil chans revele idantite li jiskaske li resevwa lajan li. Touye l apre li te fin pran lajan an se te yon risk pou yo glise, yon risk pou yo sal li, e travay mwen se premye ak premye touye l.
  
  
  Non, sèl fason asire w pou touye l 'se fè li nan moman yo remèt li lajan an, epi Lè sa a, fè konfyans ke sipriz ak konfizyon pral ede nou chape. Mwen te renmen lavi tankou okenn lòt moun.
  
  
  Solèy la te kouche byen ba nan solèy kouche Afriken an toudenkou epi nou te chèche yon kote pou mete kan. Mwen te panse sou repo ak sou Deirdre. Mwen te vle pase yon dezyèm nwit avè l. Te gen yon ti souri sou figi l ', kòm si li te panse sou li tou.
  
  
  Sèk, chire-soti kabann kouran dlo, dongs, kouche nan plak sou plenn lan anvayi. Deirdre lonje dwèt sou bò goch la, nan yon kabann ki pi fon pase lòt yo epi ki byen kache nan touf pikan. Byen lontan anvan listwa te kòmanse, lè nou te mache nan abri ak viv nan twou wòch, moun te viv nan laperèz epi yo te pridan nan danje. Epi depi lè moun cavemen yo, gen yon moman nan danje espesyal: moman sa a lè yon moun wè twou wòch li dwat devan l '. Li detann pou yon ti moman epi li kite gad li desann twò bonè. Sa rive menm pou mwen.
  
  
  Yo soti nan touf raje. Apeprè ven blan nan bòt ak inifòm ranyon. De Swazi ti esey sove e ti ganny tire. Mwen rive jwenn Luger mwen an.
  
  
  "Nick," Deirdre te rele.
  
  
  Dambulamanzi te paralize bra mwen ak yon kou nan bou fizi l ', li kenbe m' nan men zam. Figi li te san ekspresyon. Men yo te pwan zam nou yo. Yon nonm kout, zo ak cheve blond mens te fè yon etap pi devan epi lonje yon pistolè nan nò.
  
  
  "Laufen! Prese!'
  
  
  Premye panse mwen se ke sa a se te yon patwouy Sid Afriken ak Dambulamanzi se te yon ajan doub ki te vire nou nan. Dezyèm panse mwen an te pi byen rezone: moun sa yo te mache twò dousman, twò prekosyon ak twò okipe: tankou sòlda pa lakay yo, men sou tèritwa lènmi. Zam yo te yon melanj de pwodiksyon Britanik, Ameriken ak Ris. Lidè yo se te yon Alman. Mwen te wè suedwa, franse ak lòt moun ki te sanble ak Sid Ameriken.
  
  
  Mwen sonje pawòl Hawke te di sou yon nouvo fòs nan Mozanbik: mèsenè.
  
  
  De zè de tan pita mwen te sèten de li. Pami pye bwa yo sou yon gwo rivyè ki pa fon, kamouflaj nan fènwa a, te gen yon kan tant. Gad an silans yo te gade jan Deirdre ak mwen te mennen nan yon gwo tant ak pouse andedan.
  
  
  Yon nonm wo, mens, pal ki ka touye moun te souri ba nou soti dèyè tab jaden li.
  
  
  
  
  Chapit 7
  
  
  
  
  
  "Mwen se Kolonèl Carlos Lister nan Fwon Ini pou Liberasyon Mozanbik la," te di nonm wo a, mens. "Ou se espyon ak ajan lènmi an. Yo pral tire w.
  
  
  Li te pale angle, sa vle di li te konnen plis sou nou pase mwen te vle. Men, aksan li te Panyòl. Kastilyen, pou nou presize. Yon reyèl Espanyòl. Inifòm li te soti nan yon lòt tan. Li te mete yon beret rembourré ak chemiz ki lach, pantalon baggy ak bòt ba, ak ensiy yon kolonèl nan fòs Repibliken yo pandan Lagè Sivil Panyòl la. Men, li pa t 'kapab gen sa a fin vye granmoun, pa plis pase senkant-senk. Sou tab li te gen yon valiz diplomatik ak lajan. Mwen te avanse an kòlè.
  
  
  "Ou sòt sòt," mwen kase nan li. "Nou pa lènmi. Lajan sa a se pou òganizasyon w lan, pou ensije Zoulou a. Dambulamanzi ap bay manti.
  
  
  Yon Alman zo ak yon nonm nwa kout vole kanpe pou m kanpe. Kolonèl Lister te fè yo ale, prèske fache, kòmsi li te fache paske li te oblije tire sou nou. "Dambulamanzi se lidè mouvman Zulu anba tè a," li te di. "Li te travay kole kole ak Miss Cabot epi li konnen li." Li pa bay manti. Nou konnen poukisa ou vin isit la fwa sa a.
  
  
  Deirdre fè sèman. "Modi, Kolonèl, sa a pral twò lwen." Yo te tire sou mwen nan Lond, trayi nan Mbabane, epi kounye a sa a. Mak tout antye de Chuck krible ak ajan doub. Kounye a li sanble ak Dambulamanzi. ..'
  
  
  Nonm kout, wiry la ki te vole kanpe pou m ' rete konsa madichon an panyòl. Figi nwa li te kontorse ak kòlè. Anvan yon moun te ka reyaji, li rale yon kouto long, li te pwan Deirdre nan cheve long nwa li epi li leve kouto a. "Bozen. Yankee bouzen!
  
  
  "Emilio!" Vwa kolonèl Lister te sonnen tankou yon kout fwèt. Je l 'te difisil ak frèt. "Kite li ale."
  
  
  Ti mesye a ezite. Li te kontinye kenbe Deirdre nan cheve a epi rale tèt li tounen, ekspoze kou li nan kouto a. Vwa kolonèl Lister te vin pi dous. Li te pale panyòl.
  
  
  "Sa ase, Emilio," te di kolonèl la. "Nou pa bandi. Sa a pral fè dapre règ yo. Koulye a, ale fre.
  
  
  Nonm nwa a, Emilio, lage Deirdre, li vire epi li disparèt nan tant lan. Kolonèl Lister te gade l disparèt, li souke tèt li epi li soupi, li pa gade ni Deirdre ni mwen.
  
  
  "Emilio se Chilyen. Twazyèm nan lòd. Yon bon sòlda. L ap viv la tanporèman pou l retounen Chili epi li goumen pou liberasyon pèp li a anba militè ak kapitalis Ameriken yo. Nan entre-temps la, li ap goumen isit la, men Ameriken yo tou senpleman pa moun li pi renmen."
  
  
  Mwen di. - 'Kouman ou ta jere san AH, Kolonèl?' 'Men, AH se Ameriken. Ou goumen ak dola Ameriken, ak èd Ameriken.
  
  
  "Paske li nan enterè Washington," Lister kase nan mwen. Li souke tèt li ankò. Je gwo twou san fon te klere nan tèt skelèt li. "Ou sanble panse nou tout se moun sòt." Ou menm ak lidè ou a, kèlkeswa moun sa yo. Li chita sou yon gwo tab nan Washington, li fè konplo ak rale kòd, epi li panse ke pa gen okenn lòt moun ki gen okenn sans komen.
  
  
  Li gade m. AH ofri peman an Zulu, peman espesyal? Li kapab sèlman jwenn lidè sekrè nou an nan gouvènman Mozanbiken an. Etranj, pa vre? ou pat panse nou ta mande poukisa? Li te ri mens ak anmè. “Senk èdtan apre pwopozisyon an, nou te konnen kisa w t ap fè. Gouvènman kolonyal kap mouri yo gen kèk sekrè ki rete. Tout bagay ka achte. Lè yon ofisyèl ap pale ak ou, ap toujou gen yon lòt ki pral pale ak nou, peye menm pri a. Koripsyon. Si ou travay ak gouvènman koripsyon yo, ou ka trayi."
  
  
  Li gade mwen, men mwen pa di anyen. Li toudenkou vire do l 'nan chèz li.
  
  
  "Wi". - li te di. "Pran yo."
  
  
  Yon alman zo ak yon lòt gason te pwan mwen. De lòt yo te pwan Deirdre. Li te reyaji enstenktif: ane fòmasyon ak ensten siviv choute nan. Yon kout judo byen file nan koud li fè youn nan mesye yo double. Li koupe lòt la ak palmis li. Mwen te jete zo Alman an mwatye atravè tant lan epi m te frape dezyèm gason an. Yo leve kanpe e yo atake nou ankò. Mwen te tire youn ankò, menm jan ak Deirdre.
  
  
  Kolonèl la te voye je sou nou, li prèske apresye konpetans nou. Plis mèsenè kouri antre nan tant lan epi mete Deirdre atè. Mwen te lite yon ti tan ankò. Menm lè baton an frape traché mwen epi men mwen byen vit peze sou baton an; Mwen ta trangle tèt mwen si mwen te eseye goumen ankò.
  
  
  "Goumen, nonm ki soti nan AH. - te di Kolonèl Lister, - epi ou pral toufe. Garotta, ansyen metòd Panyòl nou an nan ekzekisyon, se trè efikas. Mouri jan ou vle, men kwè m, li pi bon pou yo tire.
  
  
  Mwen sispann goumen. Kolonèl Lister te souri. Li souke tèt li epi li fè siy mesye l yo pou yo mennen nou ale.
  
  
  Lè nou vire, Dambulamanzi antre nan tant lan. Li te gade m, li te pwoche bò kote kolonèl la epi l te chichote yon bagay nan zòrèy li. Kolonèl la gade m, apresa Dambulamanzi. Nwa wo a souke tèt li.
  
  
  "Demache yo," te di kolonèl la. "Mennen fi a deyò."
  
  
  Mwen gade Dambulamanzi, men figi nonm nwa a te san ekspresyon tankou toujou. Li te swiv Deirdre jan yo te mennen l deyò.
  
  
  "Chita," li te di.
  
  
  - Si w al jwenn li. .. - Mwen komanse.
  
  
  "Chita," kolonèl la jape nan mwen.
  
  
  Mwen te chita. Li te balanse tou dousman sou chèz li a, li pa janm wete je byen fon li sou mwen pou yon ti moman.
  
  
  "Se konsa," li te di finalman. - Ou se Nick Carter. Pi popilè Nick Carter la. Mwen tande anpil bagay sou ou.
  
  
  Mwen pa di anyen.
  
  
  'Petèt . ..,” li te sispann reflechi. "Mwen mande, Carter, konbyen lavi ou vo pou ou? Petèt yon akò?
  
  
  "Ki kontra?"
  
  
  Lister balanse sou chèz li a, li t ap reflechi. - Papa m te pale de ou. Wi, Nick Carter soti nan AH, Killmaster. Tout moun pè e yo konnen tout sa k ap pase andedan AX, k ap pase, pa vre?
  
  
  Mwen te di: “Papa ou? Mwen konnen l?
  
  
  Mwen te bloke pou tan. Gen toujou yon chans si ou deja gen menm espwa ki pi piti a.
  
  
  "Wi," kolonèl la di, "papa m." Yon aksidan nan Kiba plizyè ane de sa. Pandan kriz misil sa a.
  
  
  — Jeneral Lister? Eske se papa ou?
  
  
  Sa a te eksplike inifòm Lagè Sivil Panyòl li. Pi popilè Lister Jeneral Repibliken an, papa l, se te youn nan kèk lidè ki te jwenn apèl yo nan konfli sanginè sa a, ki te goumen byen epi ki te parèt ak onè ak repitasyon menm apre defèt. Se pa vrè non li. Li te yon senp jèn Panyòl ki te vin "Jeneral Lister." Apre lagè a, li te ale nan Inyon Sovyetik pou kontinye lit mondyal la. Sa a se te yon nonm ki te parèt nan Kiba plis pase yon fwa pou fòme sòlda Castro yo, pou ede revolisyon an la, epi ki yon swa te konfwonte m 'ak pèdi.
  
  
  "Mwen sonje jeneral la," mwen te di. “Mwen sonje tou yon jèn gason nan Kiba nan epòk sa a. Se ou menm?'
  
  
  'Mwen te la.'
  
  
  "Kounye a ou isit la, èske gen yon nouvo lagè?"
  
  
  Kolonèl la te monte zèpòl. "Mwen te goumen nan anpil lagè, nan anpil kote. Papa m te goumen pou liberasyon peyi Espay; li te goumen nan Kiba, nan tout mond lan, epi mwen kontinye travay li. Mesye mwen yo se tout nasyonalite: Alman, Franse, Chilyen, Brezilyen, Suedwa, Pòtigè. Nou pral libere pati sa a nan mond lan, epi Lè sa a, mwen pral kontinye."
  
  
  "Yon lòt kote, yon lòt lagè," mwen te di. - Ou renmen goumen, Colonel? Ou renmen lagè, ou renmen touye?
  
  
  "Mwen renmen goumen, wi. Men, m ap goumen pou libète."
  
  
  "Pou libète isit la oswa pou Inyon Sovyetik?"
  
  
  Li gade m. 'Vini avèk mwen.'
  
  
  Mwen swiv li soti nan tant lan. Lannwit la te fè nwa anba pye bwa ki bò gwo larivyè Lefrat la, men lalin lan te deja leve, epi yon fwa je m te ajiste, mwen te wè te gen anpil aktivite nan kan an. Mèsenè yo te chita an ti gwoup pou netwaye zam yo, oswa yo te chita nan ti sèk ap koute sa ki te sanble tankou yon leson. Gen lòt ki te travay ak ti gwoup nwa. Lister te di: “Rebèl Zoulou yo. “Nou travay sou tou de bò fwontyè a, epi lè Zoulou, Swazi oswa lòt moun nwa yo oblije sove anba gouvènman blan an, nou ede yo, kache yo epi pwoteje yo sou wout yo an sekirite. Nou ede fòme yo, ankouraje yo.”
  
  
  Pifò nan nwa yo te jèn, anpil te fanm. Yo te sanble mwatye grangou ak pè, je yo woule nan mitan lannwit lan. Rad yo te chire epi yo t'ap tranble. Mèsenè yo te ba yo manje, rad epi yo te pale ak yo.
  
  
  Kolonèl Lister te di bò kote m: “San nou, yo pa t ap gen okenn chans, yo pa t ap gen espwa. “Èske li enpòtan si nou travay pou yon lòt moun? AH ou a travay pou tou de bò, men ki bò ou senpatize ak plis, Carter?
  
  
  "Pati a ki peye m '," mwen te di.
  
  
  "Mèt anplwaye a se yon asasen? Anyen ankò?'
  
  
  "Mwen byen peye pou sa."
  
  
  Pèdi tan. Nou te deyò. Mwen pa te mare ankò. Yon kan okipe, fè nwa, ak touf epè ak dongs byen fon, ak yon rivyè sou tout kote. Mwen t ap tann yon opòtinite, men mwen t ap panse ak Deirdre tou.
  
  
  "Petèt," Lister te di, kache je l 'nan fènwa a, "ou ta dwe peye."
  
  
  'Kouman?'
  
  
  "Ou se N3. Ou konnen tout sa ki gen pou konnen sou AH,' Lister te di. "Ki jan li fonksyone, non ajan yo, non moun ki responsab la. Mwen vle konnen tout bagay sa yo.
  
  
  "Sa a pral lakòz ou pwoblèm," mwen te di.
  
  
  "Se yon lame pou mwen ak yon fòtin pou ou."
  
  
  - Ou gen yon fòtin, Lister? Mwen doute. Mwen pa panse ke ou kapab peye salè anyèl mwen an.
  
  
  "Mwen konnen ki kote yo jwenn lajan an, Carter," li jape. Je li te klere nan mitan lannwit lan. "Ou ta lib, rich, e mwen ta ka menm kite ou fini travay ou." Mwen ka fè aranjman pou sa. Ou ka touye sib ou epi retounen lakay ou ak misyon w akonpli."
  
  
  "Sa vle di, ou ta pèmèt mwen touye dirijan ou a, epi Lè sa a, espere mwen fè ou konfyans," mwen te di "Ou se yon ti gason tèt cho ak nayif."
  
  
  "Mwen pi enpòtan pase kèk lidè nwa."
  
  
  Ak pou AH. Yo p'ap sispèk mwen jiskaske moun AXE yo kòmanse mouri tankou rat. Non pa pral gen okenn kontra, Lister.
  
  
  "Mwen ka garanti sekirite ou."
  
  
  "Si mwen rive nan lòt bò a." "Sa a pa pral travay."
  
  
  "Ou pa matche ak mwen, Carter." Ou preske mouri.
  
  
  "Nou tout mouri".
  
  
  Kolonèl la vire e li bay lòd la. Gason ki te dirije pa yon Alman ki te sanble yo te dezyèm nan kòmandan parèt soti nan okenn kote. Pandan tout tan sa a yo te bò kote nou nan fè nwa a. Mwen pa t 'sezi. Yo pran m, yo mennen m nan kwen kan an byen lwen, nan yon gwo larivyè ki pa fon. Kolonèl la disparèt. Yon bagay te deplase nan rivyè a. "Gade," te di Alman an zo.
  
  
  Li lonje men nan yon gwo bokit epi li rale yon gwo moso vyann. Souri sou mwen tankou yon lou, li jete vyann lan nan rivyè a. Yon gwo toubiyon te leve nan dlo nwa a epi yo te tande yon gwo bri. Mwen te wè bouch lajè, djòl long ak ke lou ki fwete dlo a nan bave: kwokodil. Rivyè a te plen ak yo. Yo goumen pou yon moso vyann.
  
  
  Se konsa, ou pa t 'panse sou navige ale, ou? - di zosman an. "Pa poukont ou," mwen te di. "Ki moun ou ye? Gestapo? Nan SS? Yon gad sekirite nan Dachau?
  
  
  Alman an rouj. "Ou te panse mwen te youn nan kochon sa yo?" Mwen se yon solda, ou tande, Ameriken? Sèjan, Sèjan Helmut Kurz, 1ye Panzergrenadier Divizyon. Yon sòlda, pa yon chakal sal.
  
  
  "Ki moun ou ye kounye a?"
  
  
  Alman an leve men l pou l kouri sou mwen, men li sispann sibitman. Li te souri. Mwen vire epi mwen wè Kolonèl Lister nan yon gwo sèk limyè sou bò larivyè Lefrat la. Sis limyè ki mache ak pil yo te ranje nan yon sèk pou eklere zòn nan. Nan sant sèk limyè a, twa mèsenè te kenbe Deirdre. Dèyè li te kanpe Dambulamanzi, kenbe yon asegai ak yon lam lajè klere nan men l '.
  
  
  "Nick," Deirdre rele byen fò. "Pa abandone".
  
  
  Mèsenè yo te rasanble bò kote l, yo te voye lonbraj sou li. Kolonèl la te mache nan direksyon mwen jiskaske li te dwat devan mwen. Li gade m dwat nan je epi li souke tèt. Dèyè l ', Dambulamanzi te vize pou zepòl Deirdre a. Li te kriye pandan asegai yo te frape l.
  
  
  "Nou tout pral mouri," Kolonèl Lister te di san yo pa vire. Li jis gade m. - Ou ka sove li. Premye li, epi answit tèt ou.
  
  
  "Nick," yo rele Deirdre; vwa li te toufe men klè. "Pa fè l konfyans".
  
  
  "Mwen gen yon metòd menm pi bon pou ou," Lister te di.
  
  
  "Ale nan lanfè, Lister," mwen te di.
  
  
  "Majò Kurtz," Lister jape.
  
  
  Gwo Alman an pwoche bò sèk limyè a. Kolonèl Lister pa wete je l sou mwen. Anlè zepòl li mwen te wè Kurtz lonje dwèt sou mèsenè yo kenbe Deirdre. Yo te fòse l mete ajenou ak bra l louvri laj epi tèt li bese pi devan. Mèsenè yo ak kèk Zoulou te rasanble toutotou sèk limyè a. Gwo Kurtz te deplase yo sou kote pou mwen te kapab wè Deirdre klè.
  
  
  "Ankò, Carter," Kolonèl Lister te di. "Yon kontra ki jis".
  
  
  "Non," mwen te di, men vwa mwen te toufe.
  
  
  Èske li pral? ..? Non li pa kapab...
  
  
  Lister pa t menm vire gade sèk limyè a kote Deirdre te mete ajenou nan lis nwa li a, cheve l desann e li mou. Kolonèl la vire tèt li. Dambulamanzi leve asegaai l 'ak byen vit bese l' ankò.
  
  
  San li te sanble te eklate nan yon kouran soti nan tors san tèt li. Tèt la tonbe epi woule ale. Kan an te plen plenn trankil.
  
  
  Mwen vole leve, mwen frape Colonel Lister kare nan figi an. Li tonbe epi men li te pwan mwen.
  
  
  Kolonèl la leve, li frape m nan figi m ak pla men l. "Gade," li te rele. 'Gade!'
  
  
  Yo te kenbe bra m, kou ak tèt mwen, yo te fòse m kontinye gade nan fènwa a nan sèk limyè a. Kò a Mens nan salopete nwa yo toujou te santi restrenn la. Tet li te leve e li te sanble ap gade m. Fè nwa ak san, tèt li te sanble gade m 'nan yon flanm limyè, cheve long li manyen tè a ak je nwa li yo jele nan lanmò.
  
  
  Lister souke tèt ankò.
  
  
  Mwen te gade pandan yo te ranmase kò a epi yo jete l nan rivyè a.
  
  
  Dlo a te kòmanse toubiyon kòm kwokodil kouri soti nan tout direksyon. machwè etwat yo louvri lajè pou menen.
  
  
  Mwen te kòmanse tranble byen fò. Tout bò larivyè Lefrat la, reptil kolosal te vini pou chè ak san.
  
  
  Sa a te chans mwen. †
  
  
  Mwen tonbe tankou yon wòch, mwen te libere nan men ki te kenbe m yo. Moman mwen tonbe atè, mwen pèmèt tèt mwen woule sou bò larivyè Lefrat la. Se la mwen leve kanpe ankò. Yon mèsenè te kanpe devan m. Mwen choute l 'nan bò rad la ak poke gwo pous mwen nan je l'. Li te kriye. Mwen te pwan zam li, mwen vire epi tire twa yo pandan y ap kouri sou mwen.
  
  
  Lister rele byen fò. 'Sispann li. tire . ..'
  
  
  Mwen te pwan yon lòt epi tire l 'nan tèt la byen lwen. Mwen pran zam li ak kouto. Mwen tire Lister. Li desann tankou li te sou ak kondane.
  
  
  Li te fè nwa. Mwatye nan yo te avèg pa bag la nan limyè antèn. Yo te mache youn sou lòt, yo te pè tire pou yo pè frape youn lòt oswa kolonèl la.
  
  
  Mwatye fache, mwen tire epi touye twa lòt. Mwen te pwan youn nan gòj la epi li vole nan gwo larivyè ki pa fon an. Se te yon ti chans, men toujou yon chans. Kwokodil yo te toujou ap deplase nan direksyon pou fèt yo ak kò Deirdre a. Lanmò li te kapab sove m.
  
  
  Mwen desann nan fènwa lalin lan. Limyè lalin nan tèt li te jwe ak lonbraj yo nan gwo larivyè Lefrat la. Mòso bwa ak touf te flote nan sifas la, epi mwen tande kwokodil apwoche m '. Mwen ta jete yo yon lòt pati.
  
  
  Mwen te kout kouto mèsenè mwen te kenbe a, mwen te koupe gòj li pou kite san an koule, epi mwen te naje nan dlo ki pa fon an toutotan poumon mwen te kapab pran li. Li parèt anba yon kòf k ap deplase: yon kwokodil!
  
  
  Mwen kout kouto l, mwen ba l plizyè kouto, epi m kouri ankò. Bal t ap vole bò kote m. Yon bagay te grate zepòl mwen, epi kwokodil ki te mouri a te grate janm mwen.
  
  
  Mwen te naje, men kounye a mwen te senyen. Kwokodil. .. Yon gwo boutèy demi lit flote pase m 'tankou yon revètman oseyan. Mwen te rive jwenn li, rate epi te pwan li ankò.
  
  
  Mwen te kenbe l 'epi, griyen dan m', rale tèt mwen sou tèt li. Mwen te kouche plat, soufle pandan l te pote m lòt bò larivyè Lefrat la.
  
  
  
  
  Chapit 8
  
  
  
  
  
  Mwen leve. Pa gen anyen ki deplase.
  
  
  Mwen te kouche fas atè e pa gen anyen ki deplase pandan bri larivyè Lefrat la te toutotou mwen. Mwen tou dousman leve tèt mwen, trè dousman. Kòf la te kole sou yon sab, te gen dlo sou tout kote ak pye bwa epè sou rivaj la te byen lwen. De kwokodil te kouche sou fon yo epi yo te gade m. Senyen an te sispann, e dlo nan rivyè a te lave blesi m 'lannwit lan.
  
  
  Yon maten gri gaye sou rivyè a ak savann byen lwen. Yon kòf nwa, de fwa lajè ke mwen te ye a, soti byen lwen nan dlo a. Nan fen li te sove m 'soti nan kwokodil yo. Gen kouran an vit, fènwa a, ak kò mouri ak san Deirdre nan yon rivyè plen ak kwokodil. Li ban mwen sèl chans mwen an: rivyè a. Avèk san li, zo li ak lavi li.
  
  
  Kòlè avèg te sou mwen pandan m te kouche nan rivyè fon an. Deirdre. Koulye a, pa pral gen dezyèm swa. Non, p'ap gen demen ankò pou nou.
  
  
  Gwo Nick Carter, Killmaster. Apre sa, mwen te oblije gade lanmò terib li, yon lanmò ki te tèlman san sans. Mwen te fòse sèvi ak lanmò li pou sove tèt mwen. Mwen kite kòlè a travèse mwen, yon kòlè avèg, ki te plen mwen. Kòlè lè yon moun nan travay mwen toujou pèdi li, byenke gen kèk fwa lè sa a pa enpòtan. Mwen te rayi anvan nan lavi mwen, men mwen pa janm rayi Colonel Lister otan ke mwen rayi kounye a. Avèg, rayisman anmè.
  
  
  Nan yon maten frèt otòn, mwen te tranble sou yon gwo twon pye bwa. Dekouraje tankou yon timoun. Talè solèy la t ap leve, e mwen pa t gen mwayen pou m konnen ki distans mwen te ale nan kan Kolonèl Lister la. Nenpòt moman yo ka wè m 'ankò
  
  
  Mwen leve kanpe sou kòf la epi mwen te kòmanse etidye bank yo nan gwo larivyè Lefrat la. Mwen pa t 'wè oswa tande anyen. Men sa pa vle di yo pat la petèt yo t ap gade m pandan m t ap chèche yo. Yo te tou pwofesyonèl e yo te konprann travay yo. Kalifye ak san pitye, anboche asasen. Tankou mwen?
  
  
  Non, kòlè prèske avegle m 'ankò. Non, pa tankou mwen. Sa yo se asasen ki te renmen touye, ki te viv nan san... . †
  
  
  Mwen te tranble toupatou, mwen te lite ak kòlè. Kòlè ta sèlman rann mwen vilnerab. Li lè pou nou reflechi, pou nou reflechi sou ki jan sitiyasyon an ye. Rivyè a te trankil ak dezè, bank yo te sanble pwòp.
  
  
  Kouto mwen te pran nan men mèsenè a mwen te bay kwokodil yo kole nan yon boutèy demi lit. Fòk mwen te fè sa anvan mwen te dezenfekte, e panse mèsenè sa a te fè m souri tankou yon lou. Mwen jis espere ke li pa te mouri lè kwokodil yo te pwan li.
  
  
  Zepòl mwen te sèlman grate, epi blesi sou janm mwen an nan dan kwokodil la pa t twò grav. Mwen remake yon pistolè kole nan senti mwen. Mwen dwe fè li otomatikman.
  
  
  Se te yon Luger 9mm. Natirèlman, yo te pran tout zam mwen yo ak sak lekòl mwen an ak tout bagay ladan l. Men, yo rate kat magazin plat ki sou anndan senti mwen an. Minisyon pou Luger. Se konsa, mwen te gen zam: yon kouto ak yon Luger ak kat magazin.
  
  
  Li te trè bon, pi bon pase mwen te kapab espere pou. Gade kwokodil yo avèk enkyetid, mwen te glise sou boutèy la epi mwen te eseye deplase li. San pwa m 'li glise atravè fon yo. Mwen te kapab libere l 'nan jete l' tounen desann bò a nan sab la ak Lè sa a, naje soti sou bò a.
  
  
  Mwen etidye solèy k ap leve. Bank gòch la pral mennen m tounen nan fwontyè Swaziland. Mwen bese barik la tounen nan dlo a. Kenbe je m 'sou kwokodil yo, mwen kouche tounen sou boutèy la epi naje atravè kouran an nan gwo bank zèb la ak pye bwa wo.
  
  
  Mwen te chita nan lonbraj pye bwa yo epi mwen te gade boutèy la tou dousman flote nan dlo a epi disparèt kote solèy la leve sou kwen mond lan. Mwen te kontinye gade jiskaske li te disparèt. Log sa a te sove lavi m.
  
  
  Lè li te flote ale, mwen te pran yon gwo souf epi mwen te kòmanse reflechi sou sa pou m fè apre. Pa t gen okenn son bò kote m ', nan mitan pye bwa yo ak nan savann nan mwen te gen yon pistolè ak yon kouto. Mèsenè yo pa t wè okenn kote e solèy leve a te montre m wout pou m tounen Swaziland ak chemen pou m sove. Mwen te Killmaster, N3 soti nan AH, nan yon misyon. Mwen te gen responsablite mwen.
  
  
  Nan lanfè ak responsablite sa yo!
  
  
  Nan lanfè ak AH ak plasman sa a. E se konsa sou lizyè ak Swaziland ak dekouvèt la.
  
  
  Solèy k ap leve a di m tou kote m soti ak kote kan an ye. Apre sa, mwen te vle touye mèsenè yo. Mwen te vle touye Kolonèl Carlos Lister.
  
  
  Mwen te vire do m bay Swaziland epi m te pran direksyon nò pou m rive kote Deirdre Cabot te mouri. Mwen te al jwenn Kolonèl Carlos Lister pou m touye l, pou m touye majò Helmut Kurtz ak tout moun mwen te kapab mete men m sou yo.
  
  
  Epi touye Dambulamanzi, espesyalman Dambulamanzi.
  
  
  Mwen te mache tou dousman ak anpil prekosyon, m ap suiv larivyè Lefrat la, men m te toujou pa wè. Solèy la t ap monte san rete, e chalè k ap monte a te fè mache de pli zan pli difisil. San ezite, mwen te swiv rivyè a pou kèk distans, kou li yo te make yon fason ki pa efase pa liy sikilasyon an nan pye bwa sou bank li yo nan peyi sa a arid. Men, savann nan te piman bouk, kase ak twou ak depresyon kontinuèl, epi mwen te oblije kache nan touf yo dans yo rete lwen je yo. Depi yo te retire flakon mwen an tou, mwen pa t gen yon gout dlo avè m, gòj mwen ak bouch mwen te kri. Men, le pli vit fè nwa, mwen te ale pran dlo nan rivyè a epi mwen deplase nan nò pou tout rès jounen an.
  
  
  Mwen pa wè okenn lavi, pa gen bèt, pa gen okenn moun, jis kèk paddock abandone nan ti makèt la. Sa a te Zululand, pòv ak fè espre neglije pou plis pase yon syèk pa gouvènman blan Sid Afriken an. Koulye a, li pral tounen bay moun ki pa gen okenn espwa nan rezoud la. Mwen te rayi Cape Town e mwen te vle yon lavi desan pou Zoulou yo. Men, sa a te politik, lavni an. Men, tout sa mwen te pran swen ak te vle kounye a se te vanje Deirdre.
  
  
  Menm jan li te pòv, te dwe gen yon bagay nan peyi ki pa ka fè pitit la: ti bèf bèt. Pa t 'gen anyen tankou tè a ap manje pa yon bann krikèt. An reyalite, se te krikèt moun sou toude bò yo. Moun ki t ap viv isit la te kouri anba opresè yo ak sa yo rele sovè yo.
  
  
  Nan mitan lannwit, mwen te jwenn yon kote pou kan an bò rivyè a, nan mitan pye bwa yo, kote Deirdre te mouri.
  
  
  Li te vid la, pa te gen ni tant ni sòlda. Mwen fouye zòn nan e mwen pa jwenn anyen. Sa vle di, pa gen anyen ke mwen te vle jwenn. Mwen te jwenn sa mwen pa t 'vle jwenn. Pandan tout tan sa a, te gen yon ti dout, yon ti espwa ke Deirdre pa t mouri, ke je m te twonpe m yon jan kanmenm, ke m pa t wè sa m te wè a. Espwa sa a te mouri pandan m t ap gade pisin san nwa cheche ki te sou sab bò rivyè a. Li te mouri. Mouri, Carter. E poutan mwen te gen yon travay. Mwen bwè nan rivyè a, mwen fouye nan twou fatra yo jiskaske mwen jwenn yon boutèy, mwen plen l ak dlo epi mwen ale. Mwen pa t manje anyen depi m te kite Nsobo sa gen vennkat èdtan, men mwen pa t grangou. Yo te omwen mwatye yon jou devan m '. Yo pa t eseye twò difisil pou kouvri tras yo. Sa vle di ke yo te konte sou vitès yo pou yo rete lwen lènmi an. Li p ap fasil pou rapouswiv yo a pye.
  
  
  Mwen te kapab kontakte Hawk, mande pou yon elikoptè. Mezi ijans yo disponib nenpòt kote mwen ye. Men Hawk pa t 'ankò ban m' pèmisyon pou m' fè sa mwen te gen nan tèt mwen. Tire revanj se initil, inefikas, enproduktiv. Anplis de sa, li vire koulè wouj violèt apre chak vendetta. Se konsa, mwen oblije ale. Trail la te ale tou dwat nan nò nan Mozanbik.
  
  
  Mwen te mache nan forè a tout nwit lan. Pouse pa rayisman, mwen kouri twò vit, tonbe nan yon depresyon inapèsi epi chire rad mwen sou touf pikan yo. Tankou yon nonm posede, mwen pa t 'kapab ralanti epi nan maten mwen te deja konnen ke mwen te ratrape ak yo.
  
  
  Mwen te jwenn kan yo a ak sann dife ki soti nan dife pou kwit manje yo te toujou cho. Yo kite kèk manje, men byenke mwen pa t 'manje pou plis pase trant-sis èdtan, mwen pa te grangou menm kounye a. Kòlè nèt plen mwen. Mwen fòse tèt mwen manje yon bagay. Malgre kòlè mwen, mwen te konnen mwen te oblije manje yon bagay pou kenbe fòs mwen an. Mwen fòse tèt mwen kouche nan yon kote ki kache epi tonbe nan dòmi pou yon èdtan, pa plis. Lè sa a, mwen frape wout la ankò. Pandan lannwit t ap pwoche, mwen te kòmanse bite sou vilaj ak moun. Mwen te oblije ralanti yon ti kras. Mwen pa t gen mwayen pou m konnen si moun sa yo se zanmi oswa ènmi. Kèk nan vwa byen lwen nan mitan lannwit lan te pale Pòtigè. Mwen te nan Mozanbik. Santye mèsenè yo te vire sevè sou bò solèy leve.
  
  
  Rès jounen an te pase nan yon bwouya. Pandan m t ap deplase, peyi m t ap kondui a te vire soti nan savann al nan forè. Dlo ak marekaj mangrov yo te bloke chemen an. Mwen te kontinye mache, tras mèsenè yo te vin pi klè. Mwen te konnen mwen t ap vin pi pre rivaj la e mwen te bezwen manje ak repoze. Yon nonm bezwen tout fòs li pou touye.
  
  
  De fwa mwen te glise nan vilaj la, te vòlè kèk manje ak deplase. Mwen ka repoze pita.
  
  
  Li poko fè nwa nèt lè mwen jwenn yo. Yon gwo vilaj lokal, ki pwoteje sou twa bò pa marekaj mangrov yo, sou bank yo nan yon gwo twou san fon, ravin ralanti ki koule sou yon gwo tèt nan direksyon Oseyan Endyen an. Men, mwen pa t 'wè okenn natif natal nan vilaj la. Omwen pa gen natif natal gason. Soti nan lonbraj mang epè yo, mwen te wè plizyè fanm lokal ki t ap lave rad, ki t ap prepare manje, epi ki t ap suiv mèsenè yo ki te abiye ak vèt nan kabin yo. Mwen jwenn katye jeneral yo. Koulye a, mwen te kapab repoze yon ti kras.
  
  
  Avèk yon gade lugubr, mwen tounen nan marekaj la, bati yon ti platfòm nan fèy ak branch nan mangrov yo epi kouche. Kèk segond apre mwen te tonbe nan dòmi. Mwen jwenn yo.
  
  
  Mwen reveye nan fènwa nèt epi mwen santi ke yon moun t ap mache trè pre mwen. Mwen te kouche san mouvman sou platfòm fòtin mwen an. Yon bagay te deplase anba mwen. San gade mwen te kapab devine sa li te ye. Yon kòmandan ki gen eksperyans, ki gen ladrès pral mete sentinèl nan pozisyon kle; yon bag de santinèl konstan adjasan, patwouy ki te ale pi lwen, ak ant bag sa a ak patwouy yo te moute desann santinèl ki pa janm pase menm kote a de fwa nan menm tan an.
  
  
  San yo pa fè yon son, mwen separe branch yo anba mwen epi gade anba. Nan fènwa a, sèl sentinèl la te kanpe nan jenou nan dlo. Li pase fizi a sou zepòl li epi li kanpe pou l repoze.
  
  
  Ak yon kouto nan men m, mwen tonbe sou li tankou yon wòch.
  
  
  Li te premye a. Mwen koupe gòj li epi kite l vide dènye san li nan dlo marekaj la. Mwen kontinye sou wout mwen nan marekaj nwa a nan direksyon pou bouk la.
  
  
  Suedwa wo a te antere dèyè yon mitray sou yon ti mòn sèk nan marekaj la. Mwen tou koupe gòj li.
  
  
  Yon fransè ki kout, mens te tande m ap rale moute, epi li te apèn tan pou l bougonnen yon madichon nan lang natif natal li anvan m te kout kouto l twa fwa nan pwatrin lan.
  
  
  Pandan yo te mouri youn pa youn, mwen te santi kòlè a ap vin pi fò nan pwatrin mwen. Mwen te oblije kontwole tèt mwen, kontwole tèt mwen epi sonje ke anvan tout bagay mwen te vle touye Kolonèl Lister, sèjan Alman an, kounye a Majò Kurtz, ak Dambulamanzi. Kounye a mwen te nan katye jeneral yo.
  
  
  Mwen t ap mache nan kloti perimèt deyò a rive nan kwen kabin yo lè mwen te wè patwouy la t ap kite. Sis moun ki te dirije pa Major Kurtz tèt li, ak avè l 'Dambulamanzi.
  
  
  Kòlè koule nan mitan mwen tankou lav fonn. Tou de ansanm! Mwen te retounen nan wout mwen te fèk vini an, epi pandan patwouy la te pase m nan marekaj labou a, mwen te rantre nan yo.
  
  
  Yo te ale nan nòdwès. Twa kilomèt de vilaj la yo soti nan marekaj la nan yon seri ti mòn ki ba wòch. Yo antre nan yon ravin etwat. Mwen te fèmen dèyè yo.
  
  
  Jis anba Ridge la, ravin lan fann epi patwouy la divize an de gwoup. Tou de Kurtz ak Dambulamanzi rete ak gwoup la, ki vire agoch.
  
  
  Sa m te santi lè sa a se te prèske yon gwo lajwa. Mwen kenbe yo tou de. Men, yon kote byen fon anndan, eksperyans mwen sifas e li te di m 'fè atansyon. Pa kite depòte. .. Fè atansyon. †
  
  
  Mwen te kite yo kontinye, m ap suiv yo sou Ridge la, epi m te desann ankò nan yon lòt ravin. Desandan an te anvayi ak touf ak pye bwa, e nan mitan lannwit mwen te pèdi yo je yo. Men, mwen te swiv son yo desann nan ravin lan, ak Lè sa a, moute ankò nan yon sèk long. Epi toudenkou mwen te santi ke yo te ale twò lwen. Mwen te mache pi vit epi mwen te vin pi pre. Mwen te vle taye yo yon ti kras, mwen wè ke ravin lan te fè wonn yon ti mòn ki ba, epi mwen kite tranche a, mwen monte sou tèt mòn lan.
  
  
  Lè m 'rive nan tèt la, mwen remake ke ti mòn lan te kouvri nan touf raje. Mwen leve kanpe epi gade alantou.
  
  
  Figi ki bò kote m yo te tankou yon pakèt myèl, men ki te kenbe m e ki te kouvri bouch mwen te nwa. Pandan klib la te frape tèt mwen, mwen te sonje Hawk di ke kòlè m t ap detwi m.
  
  
  
  
  Chapit 9
  
  
  
  
  
  Mwen te flote nan bwouya a. Doulè a pèse tèt mwen, disparèt epi pèse ankò, epi... †
  
  
  Li te santi tankou mwen te sote nan lè a. Te gen wou, wou yo t ap vire ak yon grin fou. Vizaj nwa yo te monte bò kote m. Men nwa kouvri bouch mwen. Yon bagay te touche m. Bat. Hawk mete youn nan jakèt tweed li yo, jakèt tweed modi, epi souke tèt li. Vwa a frèt, nan nen son irite.
  
  
  "Sa ki mal detwi yon espyon. Kòlè detwi ajan an."
  
  
  Yon jou, mwen te sanble ke mwen leve, epi anba yon plafon ki ba, pal, friz, yon figi nwa t ap gade m. Men mwen te santi san an friz ladan l. Ki kalite plafon ki pal ak friz?
  
  
  Mwen te balanse nan yon ritm kontinuèl: monte ak desann ... monte ak desann. .. Men... vwa... tonbe... desann... ak desann... ak desann. .. Deirdre te souri ban mwen... kriye... †
  
  
  Li te chita sou twòn nan. Yon fòtèy ki gen gwo sipò tankou yon halo alantou tèt briyan li. Tèt an lò. Bèk byen file... malfini. .. Hawk, kote ou ye...? Hawkman...hawkman...hawk. †
  
  
  "Pale m 'sou Hawk, Carter. Ki sa ki mal ak Hawk? Kiyes li ye? Yon moun ou travay avèk? Di mwen. ..'
  
  
  Hawkman, Hawkman. Bèk long koube yon malfini.
  
  
  Vwa rau mwen an sonnen dousman. - Ou se yon malfini. Bèk kwochi.
  
  
  "Oh, Semitik, hein? Èske w kont Semit? Eske Hawk sa a rayi tou Semit sa yo?
  
  
  Anndan mwen te gen difikilte. "Ou, ou se yon malfini. Hawk.
  
  
  Pa t gen pèsonn la. Mwen kouche sou yon kabann etwat anba yon plafon twal corrugated. Tant? Se konsa, yo mete m 'tounen nan tant Lister la. Yo te gen m 'ankò, mwen te. †
  
  
  Angry Hawk te di, "Kolere w yo pral defèt ou, N3."
  
  
  Brouyar a te disparèt. Mwen te kouche la gade anlè. Pa yon twal, non. Mwen bat je. Mwen t ap chèche yon inifòm vèt. Pa te gen okenn la. Mwen pa t nan yon tant. Yon chanm kè kontan, solèy ak mi blan, fenèt anvlope, mozayik konplike ak twal swa presye pandye nan plafon an. Chanm soti nan 1001 nwit. Pès la. .. Bagdad. †
  
  
  "Bagdad". - di yon vwa dous. "Ah, Carter, mwen swete ou te gen rezon." Pou tounen Bagdad se yon rèv."
  
  
  Li te chita sou menm twòn mwen te wè nan alisinasyon mwen an. Yon gwo nonm nan gwo wòb blan ak taye lò. Li te tèlman piti ke pye l pa t touche tè a. Rad mou, presye, bag lò ak bèl pyè koute chè nan chak men ak yon kaftan an lò blan, tache ak kòd lò epè. Prens Arab, ak deyò chanm avegleman solèy la te klere byen klere.
  
  
  Solèy! Epi fòtèy la se te yon chèz Wicker ak yon do byen wo, yon gwo sèk ki te fòme yon halo alantou figi nwa, nen zen li yo ak je nwa. Ak yon bab nwa epè. Klere limyè solèy la. Chèz la ak chanm nan se pa yon ilizyon oswa yon alisinasyon.
  
  
  "Kote lanfè mwen ye," mwen te di. 'Kiyes ou ye?'
  
  
  Sèvo mwen t ap travay lafyèv, li pa t ap tann yon repons. Kèlkeswa kote m te ye, se pa t nan vilaj mèsenè ki nan marekaj la, e mwen te bay solèy deyò a, mwen te san konesans oswa semi-konsyan pou yon tan long. Sa a te eksplike santi a nan k ap flote, wou, plafon tranble: yon kamyon ak yon kapo twal. Mwen te ale pi lwen pase kan mèsenè a, epi kouto ki te sou men mwen an se te yon sereng: yon kalman pou rete san konesans.
  
  
  Mwen te mande. - "Konbyen tan mwen te isit la?" 'Kote? Kiyes ou ye?'
  
  
  "Isit la, isit la," ti mesye a dousman repwoche m '. - Anpil kesyon tèlman vit? Kite m reponn sa. Nan lòd lè sa a. Ou lakay mwen. Mwen se Talil Abdullah Faisal Wahbi al-Hussein, Prens Jaffa ak Homs. Mwen prefere yo rele wahbi. Ou te la pou apeprè douz èdtan. Ou la paske mwen te pè ke ou ta an plis danje pèdi wout nan forè a.
  
  
  "Moun sa yo ki te atake m ', nwa sa yo, yo se pèp ou a?"
  
  
  - Moun mwen yo, wi.
  
  
  - Pa gen rebèl Zoulou, pa gen mèsenè?
  
  
  'Non. Si yo te, mwen doute ou ta vivan toujou."
  
  
  -Kisa yo tap fè la?
  
  
  "Ann jis di mwen renmen kenbe yon je sou Kolonèl Lister."
  
  
  - Donk nou toujou nan Mozanbik?
  
  
  Prince Wahbi souke tèt li. "Mwen gen lènmi, Carter. Mwen prefere pa revele kote mwen an.
  
  
  "Poukisa ou enkyete w pou mwen?"
  
  
  Wahbi leve yon sousi. "Èske ou vle gade yon chwal kado nan bouch la? Carter? Se pou w rekonesan. Bon kolonèl la ta pann ou nan testikil yo depi lontan.
  
  
  Mwen te gade l avèk reflechi. — Prens Jaffa ak Homs? Non, mwen te vagman tande pale de ou. Al-Hussein se yon Achemit, e Homs ak Jaffa se kounye a yon pati nan Arabi Saoudit ak pèp Izrayèl la, epi yo pa zanmi Achemit yo.
  
  
  "Pwens egzile a, Carter," ti mesye a te di, figi l 'fè nwa. “Yon moun ki pa marye, e kouzen mwen an ap gouvènen nan lòt bò larivyè Jouden. Men, Allah rekonèt byen mwen yo."
  
  
  “Ki jan ou fè konnen ki moun mwen ye? Non mwen?'
  
  
  "Mwen konnen anpil bagay, Carter." Mwen konnen, pou egzanp, poukisa Kolonèl Lister vle ou mouri, e mwen konnen sò a nan zanmi ou - terib. Prince Wahbi te flanke pou yon ti moman. "Men, ou an sekirite isit la."
  
  
  "Mwen dwe ale nan travay," mwen te di. "Mwen dwe rapòte."
  
  
  "Natirèlman, akò yo aksepte. Men, anvan ou dwe manje ak repoze. Reprann fòs ou.
  
  
  Li te souri epi li leve kanpe. Mwen souke tèt. Li te gen rezon. Li ale. Li te gen rezon, men mwen pa t fè l konfyans ditou.
  
  
  Mwen fèmen je m 'sou kanape a, kòm si mwen te fin itilize. Si li te gen yon bagay nan tèt mwen avè m ', li ta gen yon moun gade m 'soti nan yon kote. Se konsa, mwen fèmen je m ', men mwen pa tonbe nan dòmi. Mwen tcheke dosye li a nan memwa mwen: Prince Wahbi, neve premye Hachemite Faisal la, ki te goumen kont Tirk yo nan Premye Gè Mondyal la. Yon kouzen rebèl ki te ede Tirk yo. Apre lagè a, ansyen tafyatè ki t ap jwe nan tout Ewòp la te fè fayit e li te disparèt. Se konsa, "prens" Wahbi sa a se te pitit gason l ', epi li pa t' sanble kase ditou.
  
  
  Yo te ban m de zèdtan "dòmi". Lè sa a, mwen brase, baye, epi limen yon sigarèt ki soti nan bwat oniks dekore sou tab la. Lè sigarèt la te mwatye boule, pòt la louvri epi kat gason nwa ak rad konplètman blan antre nan chanm nan ak plato manje. Te gen fwi, pen, ti mouton boukannen, ji, lèt, diven ak bòl plen legim vapè ak diri. Nwa yo mete tout bagay sa yo sou tab la, yo mete de tab, yo mete yon bèl nap blan sou yo epi yo bese tèt yo ankò. Mwen te chita nan yon repa remoute kouraj.
  
  
  Si mwen te gen rezon nan sispèk Prince Wahbi, ta gen yon bagay nan manje a.
  
  
  Se te vre. Mwen te kapab pran sant li. Mwen te konnen yon dwòg, yon bagay tankou yon kalman, ki ta kase volonte mwen. Sa vle di ke Wahbi te vle poze kèk kesyon, e te gen yon sèl fason pou chèche konnen poukisa. Mwen jis te oblije "manje." †
  
  
  Pa te gen tan pou chèche konnen ki kote yo te swiv mwen. Mwen te egzamine sal la epi mwen te rele asistan an. Youn nan nwa yo antre. Mwen lonje dwèt sou yon fenèt bare nan yon ti alcove.
  
  
  "Mete yon tab la. Mwen renmen gade deyò pandan mwen manje."
  
  
  Grefye a aparamman te gen lòd pou trete m byen. Li rele de lòt domestik. Yo mete tab la nan nich la, yo mete chèz mwen akote li epi yo bese tèt yo ankò. Mwen te chita kòmsi mwen pa t ap tann pou m manje yon gwo repa.
  
  
  Anfas fenèt la nan yon nich etwat, pèsonn pa wè anyen, sèlman do mwen, kote yo te kapab gade m '.
  
  
  Mwen te kòmanse manje. Mwen panche sou epi manje ak ase, jete chak fouchèt nan napkin nan nan janm mwen an. Mwen moulen, bwè ak jwi. De tan zan tan mwen leve kanpe, kòm si mwen jwi gade nan, ak Lè sa a, jere yo bagay manje a pa manje nan krich la lèt. Yon fwa oswa de fwa mwen mwatye vire toutotou ak aktyèlman manje yon moso, pa anpil.
  
  
  Lè asyèt yo te prèske vid, mwen te chita tounen tankou si plen epi limen siga mwen te pote ak manje a. Li te dwòg tou, e mwen ak anpil atansyon pretann ke mwen te aktyèlman fimen li. Siga nan men mwen, mwen tounen sou sofa a, yon ti kras tranble. Mwen te chita epi mwen te kòmanse souke tèt. Lè sa a, mwen lage siga a nan men m 'limp epi lage tèt mwen sou pwatrin mwen.
  
  
  Apre kèk tan, pòt la louvri epi twa mesye antre. De nwa miskilè, toutouni nan ren nan ren, ak yon Arab ki gen nen zen ak rad nwa senti. Nwa yo te pote zam epi yo apiye kont pòt la ak miray gòch la. Arab la te pote yon ponya bijou nan senti l 'ak yon kasèt nan men l'. Li byen vit pwoche bò kote m '.
  
  
  Li rale yon ponya epi li kout kouto m nan kou. Mwen te brase ak jemi. Mwen te santi Arab la chita epi li limen kasèt la.
  
  
  "Byenveni, N3. Map tann rapò w la.
  
  
  Mwen te jemi ak reziste. - Non... sèlman nan katye jeneral. ..'
  
  
  - Sa se katye jeneral, Carter, ou pa wè? Nou nan Washington. Pa gen tan pèdi. Se mwen, Hawk.
  
  
  Mwen souke tèt. - Hawk, wi. "Nou dwe di bòs nan travay sa a. ..'
  
  
  "Bòs, N3? Ki kote li ye? Ki non li itilize jou sa yo?
  
  
  "Lakay li, Texas," mwen bougonnen. "Ou konnen li, Hawk." Manxman. Jan Manxman. Wi? Mwen gen nouvèl. Gouvènman Pòtigè a pare. ..'
  
  
  Mwen bese tèt mwen ak bese vwa mwen an yon bougonnen inaudible. Madichon, Arab la leve kanpe epi li bese sou mwen, vlope m nan rad li. Men gòch mwen te pwan traché l ', li peze osi fò ke mwen te kapab, pandan y ap dwa mwen te pwan lam li. Mwen kout kouto l pandan m te kenbe kò l. Li pa fè yon son. Mwen te espere nwa yo te trè disipline. Mwen te imite Arab la.
  
  
  Sispann!'
  
  
  Yo tou de vole sou mwen tankou sèf, tou de an menm tan. Mwen voye Arab ki mouri a sou youn nan yo epi mwen plonje yon kouto nan gòj lòt la. Mwen te touye dezyèm lan anvan li te rive libere tèt li anba Arab la, apre sa mwen te kouri soti nan sal la nan chanm nan.
  
  
  
  
  Chapit 10
  
  
  
  
  
  Koridò a te vid. Mwen tann, ponya pare. Danje imedya a soti nan moun ki t ap gade sal la. Pa gen anyen ki te pase.
  
  
  Arab mwen te touye a dwe t ap gade chanm nan. Li te ban mwen sa mwen te bezwen: tan. Mwen tounen anndan, mwen pran fizi a nan men youn nan nwa ki mouri yo ak tout minisyon mwen te jwenn nan men yo tou de, epi mwen soti nan koridò a. Se la mwen te mache an silans nan direksyon limyè a ki te vizib nan fen a.
  
  
  Mwen te gade lakou blan an, ki te klere nan solèy fen apremidi a, epi mwen te wè yon forè dans sou mi yo. Nan distans mwen te wè yon oseyan ble. Kay Prince Wahbi a te bati tankou yon fò dezè, tout mi blan, bòl blan ak minare; Yon drapo vèt Islamik flote anwo pòtay prensipal la. Men, forè a dans pa t 'fè pati nan Arabi oswa Lafrik di Nò, ak drapo a sou gwo kay won santral la te Pòtigè. Mwen te toujou nan Mozanbik.
  
  
  Fanm ki te vwal ak rad sèvitè ki graj te mache nan lakou a, epi Arab ame te patwouye transept yo nan mi yo. Li sanble ke Prince Wahbi tou te gen pwòp lame pèsonèl li. Dèyè miray anndan an, nan yon jaden ki gen pye bwa ak sous dlo, plis fanm ki te vwale t ap mache ak parese. Fanm sa yo te abiye ak swa: yon harem. Mwen te kontinye desann koridò yo klere blan, lonbraj pou frechè pa ba ak dekore ak bèl mozayik nan style la strik Islamik, ki pa pèmèt deskripsyon nan figi imen an. Koridò yo te kaka kleren ak trankil; chanm prive chèf la. Mwen pa t rankontre pèsonn jiskaske mwen te jwenn eskalye dèyè anba a.
  
  
  Mwen te rankontre gad ki te chita nan tèt eskalye wòch la. Li te dòmi, epi mwen te kite l 'enkonsyan ak mare l' ak pwòp burnous li nan chanm nan bò. Dezyèm gad nan pòt dèyè a te pi vijilan. Li te toujou gen tan gwonde lè mwen te frape l 'ak bou fizi mwen an. Mwen mare l 'epi eksplore lakou a dèyè.
  
  
  Mi yo te twò wo pou yo monte, men ti pòtay dèyè a te sèlman fèmen soti anndan an ak yon boulon lou. Mwen te retounen, mwen te pran burnous ki sot nan dènye gad la, mwen te mete yo epi mwen te mache dousman atravè lakou a nan reyon solèy la kouche. Pa gen moun ki te menm kanpe nan wout mwen, ak nan ven segonn mwen te deja nan forè a.
  
  
  Mwen te dirije bò solèy leve. Pral gen ti bouk sou kòt la epi li lè yo kontakte Hawk epi retounen nan travay. Apre nwa yo te kaptire Prince Wahbi ak touye twa mèsenè, kòlè mwen te bese. Mwen pa t bliye Kolonèl Lister oswa Dambulamantsi, men kounye a li te raj frèt; fre ak lantèman, jwi plan yo elabore mwen te gen pou yo.
  
  
  Mwen prèske bite sou yon koloni forè. Yon vilaj gwo ranpa, prèske kache nan anwo pa pyebwa dans. Mi yo te ajil ak san pentire; Chemen komen mennen nan pòtay la. Mwen te mache sou li ak sezi jiskaske mwen te kapab gade andedan nan baryè prensipal la.
  
  
  Atravè pòtay prensipal la mwen te wè yon zòn semi-sikilè nan ajil konpakte ak plizyè gwoup kabin alantou li, chak gwoup separe de lòt la sou chak bò. Nan chak gwoup te gen dis joupa; kloti ki genyen ant yo te wo. Pòtay fèmen yo te separe chak gwoup kabin nan sit la, tankou yon seri mini-vik alantou yon sant semi-sikilè, oswa tankou koral pou chwal ak bèt alantou yon tèren rodeo.
  
  
  Mwen te sou yo avanse yon ti kras pi pre lè mwen tande son an nan vwa ak bat pye yo ap deplase sou youn nan chemen yo lajè nan direksyon pou bouk la ranpa. Mwen te disparèt nan lonbraj yo aswè nan forè a, burrowe anba touf mouye a, gade chemen an.
  
  
  Yo byen vit pwoche. Twa Arab ame nan rad, senti ak bandolye, te kenbe yon je veye sou forè a ki antoure yo. Dèyè yo te vini chwal ak bourik, chaje ak machandiz, te dirije pa nwa, tou pandye ak bandoleers. Karavàn nan te dirije tou dwat nan pòtay prensipal la, ki te balanse louvri pou kite yo pase. Men, mwen pa t 'gade nan pòtay la.
  
  
  Apre chwal yo ak bourik yo te pase, mwen te wè kat lòt Arab ki te pote anviwon dis nwa. Yo te toutouni nèt, uit fanm ak de gason. De mesye yo te wo ak miskilè, ak je dife, men yo mare dèyè do yo ak janm yo chenn. Twa lòt Arab te fòme dèyè a, ak kolòn nan tout antye te disparèt nan vilaj la. Pòtay yo fèmen ankò.
  
  
  Kòm aswè a te fè nwa, mwen kache nan forè a, kite tout sa mwen te jis wè pase nan mwen. Se te tankou yon bagay mwen te wè anvan, tankou yon memwa mwen pa t 'kapab kwè. Mwen te dwe konnen pou asire w, paske si ti vwa anndan m 'te dwat, Hawk te dwe konnen. Sa a te yon bagay Washington te bezwen avèti sou ak pran prekosyon.
  
  
  Mwen te rete nan forè a jiskaske fè nwa ak Lè sa a, mwen te ale. Son te ranpli nwit la anba mi tè yo: plezi, ri sou, rèl fanm, rèl gason. Gad ki nan pòtay la, yon Arab, te gade ak ri sa ki t ap pase anndan vilaj la. Petèt tout gad yo te sèlman peye atansyon sou sa k ap pase andedan koloni a. Sa a te chans mwen.
  
  
  Youn nan gwo pye bwa yo nan forè a te gen branch epè ki pandye nan miray la. Mwen monte sou kòf la epi mwen glise pi devan sou branch epè a.
  
  
  Sèn nan nan miray sa yo te sanble tankou yon kochma kokenn. Nwa yo ak Arab yo te gaye tè a nan yon kakofoni nan bri ak ri. Nwa yo te bwè nan krich diven, sa ki te koule atè a, epi plizyè Arab te bwè tou; men pou pifò nan sòlda Arab yo eksitasyon an kouche yon lòt kote. Yo ouvri tout pòtay ti gwoup kabin yo e yo te antre ak soti nan fèmen gwoup yo. Gen kèk gason ki te gen fwèt, gen kèk ki te gen klib, gen kèk ki te pote panyen manje ak bokit yon kalite lwil.
  
  
  Te gen fanm nwa nan chanm fèmen. Jèn fanm nwa, toutouni, po yo briyan nan limyè klere yo. Plizyè nwa, jèn ak fò, te tou nan katye fèmen yo, yo chak mare nan poto ak chenn ak chenn. De tan zan tan youn nan Arab yo ta fwe jenn gason nwa a sou jenou l.
  
  
  Yo menm tou yo bat fanm po nwa, mens, men sa a se pa tout. Gen kèk fanm ki te manje ak fòse yo manje, tankou bèt pri yo te prepare pou mache a. Gen kèk fanm yo te lave ak yon likid lwil epi fwote jiskaske po nwa yo klere nan limyè a. Pifò nan yo te taton, karese, trennen nan kabin, e anpil yo te mete atè san yo pa menm abri nan yon joupa.
  
  
  Yo tout, ni gason ni fanm, yo te rasanble nan yon gwo plas louvri epi yo te parèt devan moun rich sou, tankou machandiz nan yon mache.
  
  
  Se te tou yon mache, yon mache esklav.
  
  
  Sa mwen te wè se te transfòmasyon espre, kalkile moun nan esklav esklav. Pa te gen okenn achtè, omwen pou kounye a. Men, tout bagay t ap prepare pou moman achtè yo te vini. Yon mache esklav - wi - men kounye a ak amelyorasyon modèn, ak eksperyans ak pratik nan Dachau, Buchenwald, kaj yo tig Saigon, ak achipèl la Goulag.
  
  
  Ki jan ou fè esklav, sitou esklav fi, pou yo gen plis chans yo dwe vann nan nenpòt ki achtè o aza. Ki jan fè yon nonm lib tounen yon moun ki pa sonje ke libète te egziste yon fwa, ki ka aksepte esklavaj kòm yon benediksyon epi ki pa lakòz pwoblèm nan opresè l yo.
  
  
  Yon silans toudenkou tonbe sou vilaj la tankou yon gwo gong. Bri, dezòd ak Lè sa a, silans. Pa gen yon sèl mouvman ak tout je yo te konsantre sou antre prensipal la. Mwen tap tann.
  
  
  Prince Wahbi te pase nan pòtay la. Yon ti gason ki te lou te antre nan lakou a ak wòb lò ak blan li, e bò kote l 'te gen Arab ame. Fanm nwa yo te rasanble tounen nan chanm fèmen, pòtay yo te fèmen ak fèmen. Menm lè a, sòlda Arab yo ak sòlda nwa yo fè yon liy nan de ranje ak yon pasaj ant yo epi yo tann pou Wahbi pase nan mitan yo.
  
  
  Olye de sa, chèf la vire sevè, li ale epi li mache dwat anba branch sou kote mwen te kouche a epi li leve je l '.
  
  
  "Ou ta dwe kouri lè ou te kapab, Carter," te di ti Arab la. " Mwen vrèman dezole".
  
  
  Dèyè miray la, anba ak dèyè m, dis nan mesye l yo te kanpe ak zam yo lonje dwèt sou mwen. Jete fizi yo vòlè a, mwen monte sou branch lan epi mwen vole atè. Sòlda Arab yo te pwan men m epi yo mennen m tounen nan forè nwa a nan fò Wahbi.
  
  
  Yo te pouse m nan menm chanm lan epi yo te chita m sou menm sofa a. Li te toujou mouye ak san Arab mwen te touye a, men kò yo te disparèt nan chanm nan. Prince Wahbi souke tèt li tris lè tach san an.
  
  
  "Youn nan pi bon lyetnan mwen yo," li te di ak yon osman. "Menm, mwen pa ta touye ou pou sa." Li te pini pou neglijans, danje travay yon sòlda."
  
  
  Mwen te mande. - Poukisa ou vle touye m?
  
  
  "Kounye a, ou konnen sa mwen pa t 'vle di ou." Sa ki mal, Carter. Li pran yon long sigarèt Ris epi li ofri m 'li. Mwen pran li nan men li. Li limen li pou mwen. "Epi mwen pè, paske ou dwe mouri de tout fason, pèp mwen an ap atann yon lanmò difisil pou ou, wi, menm mande li pou tire revanj." Mwen regrèt, men yon dirijan dwe sèvi pèp li a, epi mwen pa sivilize.
  
  
  - Men ou sivilize?
  
  
  "Mwen espere sa, Carter," li te di. "Mwen pral eseye retade lanmò ou pi piti posib pandan m ap satisfè bezwen pèp mwen an pou tire revanj." Dakò?'
  
  
  "Yon moun k ap viv nan esklavaj. "Ou se yon machann esklav," mwen te di meprize. - Baz richès ou, pa vre? Ou vann esklav nwa, Wahbi.
  
  
  Prince Wahbi fè yon soupi. - ' Malerezman. Mwen pè ke chak ane demann pou bon gason diminye. Se yon pitye. Jou sa yo, kliyan mwen yo anjeneral fè lajan nan lwil oliv ak envèstisman. Apre sa, yo bezwen yon ti kras travay di.
  
  
  - Bagay yo mache byen ak fanm?
  
  
  "Ekselan nan kèk zòn ak trè pwofitab jan ou ka imajine. Natirèlman, kliyan mwen yo gen tandans viv nan zòn ki lwen, lwen mond lan modèn kote yo dirije ak yon pwen fè. Mond lan nan Islam konsiste lajman de chèf endividyèl yo. Koran an pa entèdi esklavaj ak konkibin, e ki sa ki ka pi bon pase yon esklav? Byen fòme, li rekonesan pou nenpòt kalite tretman, jenere nan favè li, epi li rekonesan ke demann yo mete sou li yo tèlman senp ak zanmitay. Espesyalman yon senp ti fi nwa ki soti nan yon vilaj pòv nan forè a kote tout sa li te kapab atann se te maryaj ak esklavaj nan laj douz.
  
  
  "Se konsa, ou kidnape yo, tòtire yo, epi vann yo bay perverts rich ak despot fou."
  
  
  "Mwen 'anseye yo' yo dwe prepare," Wahbi kase. "Epi anjeneral mwen pa kidnape." Pifò vilaj pòv yo gen yon sipli fanm, e chèf vilaj yo, menm papa yo, yo vle vann fanm sa yo. Yon pratik ki pa totalman enkoni nan peyi kounye a konsidere kòm sivilize."
  
  
  - Ki jan ou ka fè sa ak enpinite? Ou pa t 'kapab fè li san sipò tacit nan Pòtigè yo. Petèt plis pase silans.
  
  
  "Kote gen yon volonte, gen yon fason, Carter." Rele li gratis antrepriz. Si vilaj pòv yo resevwa lajan epi yo gen mwens bouch pou yo manje, yo pa gen anpil chay pou gouvènman kolonyal la. Lidè ki byen peye yo vle bagay yo rete menm jan epi yo pa renmen bagay yo ale mal. Chak ofisyèl panse sa. Ak ofisyèl kolonyal yo toujou vle lajan. Se poutèt sa pifò kite pou koloni yo lè yo ta prefere rete lakay yo. Yon vye istwa ki te chanje anpil.
  
  
  - Se konsa, ou ap kòronp gouvènman Mozanbiken an?
  
  
  'Non. Mwen pa travay ak gouvènman yo. Mwen travay ak moun. Gouvènman yo pa koripsyon."
  
  
  "Men, sa ba ou yon enterè nan jan bagay yo ale, pa vre?" Ou ta ka pa t byen pase anba yon gouvènman rebèl. Lidè rebèl yo gen tandans yo dwe modi idealis ak trè etwat-èspri.
  
  
  'Petèt.' - Prens la leve zèpòl. "Men, politik anwiye m." Mwen pa bezwen li. Tou de objektif ak prensip yo san sans yo enterese m ti kras. Mwen pral pase sa a trè kontan, Carter. Men, malè, ou pa.
  
  
  Li te kanpe la pou yon ti tan, li gade m kòmsi li toujou pa vle touye m. Li souke tèt li.
  
  
  "Trè move," li te di. "Ou ta ka ban m avantaj sa a. Gen anpil bagay ou ka di m. Men, mwen pa pral ofanse ou lè mwen sijere yon akò posib. Nou tou de granmoun e nou konnen ke nou p'ap janm fè konfyans youn lòt. Non, ou dwe disparèt. Mwen vrèman dezole.
  
  
  "Mwen tou," mwen te di sèk.
  
  
  "O, si sèlman ou te kouri ale san yo pa dekouvri biznis mwen an." Men, ou gen bezwen ou yo, epi mwen gen pa yo. Pèp mwen an ensiste pou yon ekzekisyon piblik demen maten. Men, aswè a mwen ka omwen ofri ou Ospitalite.
  
  
  Ti mesye a te vire ak yon souri epi li ale nan yon toubiyon rad k ap vole. Pòt la fèmen, mwen te poukont mwen. Men, pa pou lontan.
  
  
  Tapi ki pandye a te deplase nan direksyon miray bò a, epi yon ti fi nwa mens parèt nan chanm nan. Petèt kenz ane fin vye granmoun. Li antre nan yon pòt ki kache nan yon tapi. Li te toutouni. Li te kanpe ak fyète, kò nwa mawon li klere tankou swa. Tete lou li yo te mawon limyè ak twò gwo pou kò mens ti fi li a; pwent tete yo te prèske woz. Cheve lou l 'te vlope byen sere nan tèt li, cheve pibyen li fòme yon ti kwen sou bonbe a nan mòn lan nan Venis. Bouch li te piti ak wouj fonse, je li yon ti kras pandye te fache.
  
  
  "Bonjou," mwen te di avèk kalm.
  
  
  Li te pase bò kote m 'nan koulwa a ondulan, ap koule tankou dlo epi li kouche sou kanape a. Li fèmen je l ', li gaye janm li. "Non, mèsi," mwen te di. - Di chèf la ke ou di l mèsi.
  
  
  Li louvri je l ', ak figi l' chanje: cho, pasyone ak sensual. Li leve kanpe, li pwoche bò kote m, li vlope bra l nan kou m epi li kache dèyè kò m. Li te pale nan yon chichote.
  
  
  "Yo vle konnen sa ou konnen. Mwen dwe ba ou yon kalman lè nou fè lanmou. Mwen oblije fatige w, fè w pale. Yo ap gade. Nou ta dwe fè lanmou.
  
  
  
  
  Chapit 11
  
  
  
  
  
  Mwen te kapab konnen. Prens la pa t 'yon moun ki bay moute fasil. Li te vle nan men mwen sa Kolonèl Lister te vle nan men mwen: tout sa mwen te kite. Konnen tout bagay sou AH. Konesans sa a vo yon fòtin si yo itilize oswa vann nan bon moman. Li te konnen ke tòti pa t ap fòse l soti nan mwen e ke m t ap sispèk nan nenpòt òf pou chape oswa padon. Li te espere ke, lulled pa evidan nan bezwen touye m ', rus la ta travay.
  
  
  Si mwen refize fi a, Wahbi ap gen yon lòt plan. Petèt nan fen a, si li pa gen okenn lòt chwa, li pral toujou tòtire m '. Petèt li pral touye m 'tousuit. Mwen pa te gen okenn lòt chwa. Ti fi a te pann sou mwen. Li te grangou te peze bouch li sou mwen, kò li tou pre mwen, tankou si li te pè pa fè sa yo te di yo. Èske w te janm renmen sou kòmandman, konnen ke yo te siveye w? Ak yon fanm ou te konnen pat vle plis pase ou? Pa menm yon fanm, men yon ti fi. Li pa fasil, men mwen pa te gen okenn chwa.
  
  
  Mwen te pran l 'soti nan etaj la epi mwen te pote l', jele ak bourade dirèkteman sou mwen, nan kanape a. Mwen te mete l 'la, fòse tèt mwen ak kò a konsantre sou kò li, bouch li ak po cho li. Mwen te retire tout panse nan tèt mwen, menm lanmò, epi mwen te eseye panse sèlman sou ti fi sa a ak kò atiran li devan mwen.
  
  
  Se te jis yon ti fi, men nan forè a ti fi byen vit vin fanm. Nan vilaj pòv, semi-sivilize, yo aprann yon fi depi nan bèso a pou l se yon fanm; epi li te fè tout sa ki nan pouvwa li pou ede m '. Li te reyisi; Mwen te jwenn men l 'kote mwen te bezwen yo, taton ak masaj, fouye klou li byen fon nan zòn erogenous mwen an. Pandan tout tan sa a li tou dousman chichote, jemi, penetre lang li pwofondman nan zòrèy mwen ak nan twou yo nan kou mwen ak gòj mwen. Toudenkou mwen reyalize ke nenpòt moun li te ye, li pa t ap viv jis nan forè a. Li pa t soti nan kèk vilaj semi-sivilize.
  
  
  Li te ankouraje m ', chuchote ankourajman m' nan lang angle. Pi bon angle san aksan. Li te konnen ki kote pou l manyen m e mwen te santi pasyon an ap bati. Mwen jere soti nan pantalon mwen ak chemiz mwen. Nou te kouche toutouni youn anfas lòt epi nou pa t jwe li ankò. Pa pou mwen epi toudenkou pa pou li. Mwen te kapab santi anvi anvibre pwofondman nan li.
  
  
  Bounda li yo te tankou yon ti gason, ak janm li yo te mens ak etwat, tankou sa yo nan yon sèf. Fèm, ti bounda ke mwen te kapab kenbe ak yon sèl men. Mwen te pwan yo epi m te deplase l monte desann kont mwen ak yon men pandan m te kenbe gwo tete sa yo ki balanse ansanm ak lòt la. Mwen bliye je ki te gade. Mwen bliye Prince Wahbi. Mwen bliye kote mwen te ye oswa kisa mwen t ap fè ak ti fi sa a, sa mwen ta dwe panse se lanmò mwen oswa yon posib chape.
  
  
  Mwen te vle l ', piti, sere ak sere, tankou yon ti gason, men se pa tankou yon ti gason, lè li louvri janm li yo ak vlope yo bò kote m '. Mwen te antre nan li byen vit ak fasil tankou kouto ki te plonje nan Arab la sou menm sofa a jis kèk èdtan anvan. Kanape a, toujou mouye ak san li, kounye a melanje ak likid kò li.
  
  
  Mwen frape li epi li kriye, "Oh, oh. .. Bondye . .. SOU!
  
  
  Je fi a te elaji jiskaske yo te sanble plen ti figi l. Yo te gade m nan yon pwofondè ki te sanble trè lwen. Yo te nan yon lòt mond ak nan yon lòt tan. Fwa sa a, gwo louvri, je gwo twou san fon nan bò a; pandan tan sa a, plen nan gwo twou san fon, dezi fò.
  
  
  'O . ..'
  
  
  Mwen te santi gade m ap gade l nan menm pwofondè, nan menm epòk pre-istorik la, nan menm marekaj kote nou tout soti e ke nou toujou sonje nan moman laperèz ak rayisman. Mwen te sanble grandi andedan li, plis pase mwen te kapab imajine, plis pase mwen te kapab imajine, epi dan mwen te plonje nan pwòp bouch mwen. Yo mòde. ... ak Lè sa a, tout bagay te fini nan yon sezon otòn long, ki bay cheve gratis, epi mwen te fini sou tèt li, kenbe ti bounda sere sa yo nan men m '. Mwen te santi sèl pwòp san mwen sou bouch mwen.
  
  
  Yon minit silans kontinuèl, youn gade lòt ak je pwofon, enkrye. Yon bagay reyèl rive. Mwen te wè l nan je l, mwen te santi l nan pa m. Nou pa t nan chanm kolore sa a pou kèk tan. Nou te nan yon lòt kote, envizib, jis nou de nan moman dekouvèt la. Moman kote syèl la ak tè a te kòmanse deplase.
  
  
  Li chichote trankil nan zòrèy mwen: "Yo pral vini kounye a lè mwen ba ou siyal ke mwen te ba ou yon chans."
  
  
  Mwen bo zòrèy li. "Imagine m 'fè ou fè lanmou avè m yon lòt fwa."
  
  
  Dousman: "Èske ou ka fè li?"
  
  
  - Non, men eseye kenbe m anndan ou. Mwen pral pran pòz. Kote sereng sa a?
  
  
  "Nan cheve mwen."
  
  
  Sèl kote li te kapab kache li. Mwen te oblije ak anpil atansyon fòmile plan an. Mwen te pran pòz kontinye fè lanmou. Li kenbe m 'andan li osi byen sere ke li te kapab, vlope janm li bò kote m' ak kenbe ranch mwen ak ti men l '. Mwen mòde zòrèy li. "Ki moun ki ap gade?"
  
  
  Li antere figi l nan kou mwen. - Se sèlman Prince Wahbi. Li . .. enpotan. Li renmen gade epi li bezwen poukont li pou l jwi li."
  
  
  Mwen te kapab konnen. Voyeur. Pwobableman yon sadik tou.
  
  
  "Gen de mesye dèyè pòt mwen te antre nan," li te chichote, peze bouch li nan gòj mwen. "Yo pa wè anyen."
  
  
  Nou te swe anpil, boukle sou sofa sa a. Mwen peze figi m 'antre fèm, gwo tete li. "Kisa k ap pase lè mwen kalme nan piki a?"
  
  
  "Apre sa, mwen siyal epi Wahbi antre. Lè sa a, li kache dèyè sofa a. M ap di w ke mwen rele Deirdre e m ap poze w kesyon sou yon bagay sou òganizasyon AH a, lidè w ak operasyon w yo.
  
  
  Mwen te kouvri ak swe paske mwen te oblije fè tout sa m kapab pou m rete ladan l epi pretann pasyon an pa t ankò ale. 'Anfòm. Koulye a, nou pran pòz kom ankò, ou pran pòz ban m 'yon piki epi mwen pral okipe rès la."
  
  
  Li souke tèt. 'Mwen tou. Li te gade m ak je k ap bat. Lè sa a, li jete tèt li tounen epi gade m 'ak je lajè ki toudenkou te sanble yo plonje byen fon nan li. Bouch li louvri, je li fèmen. - Mwen... oh. .. Ouch . ..'
  
  
  Mwen te santi mouvman mou, eksitan, tankou dife likid. Mwen te santi tèt mwen ranpli li ankò, epi toudenkou ankò nou pa t 'gen pretann. Mwen te santi mwen tankou yon gwo fòs sonde dèyè je l ', dèyè figi l' tansyon, epi nou pa t 'ap pran pòz ankò, nou pa t ap jwe ankò. Mwen pa bezwen fè yon efò ankò pou m rete ladan l. Mwen pa t 'kapab soti nan li menm si mwen te vle, si li te ban mwen yon chans. Mwen pa t vle kite l, mwen te vle sa a pa janm fini. Mwen pa t enkyete w pou Wahbi, sou chape, sou plan an oswa... Pa sispann, pa sispann. † non non...
  
  
  Mwen te tou dousman retounen soti nan yon kote ki byen lwen. Mwen te plede kontwole tèt mwen. Li Li. .. Mwen te santi yon ti manyen sereng la sou kwis mwen. Mwen te deplase epi mwen gade nan je li. Kache sereng nan men m sou bò kote m, mwen te pran pòz ke yo te bay mwen yon piki epi woule sou li. Mwen te chita, mwen souke tèt mwen, epi mwen te kouche sou do mwen, mwen te souri. Mwen pretann pran yon gwo souf nan efè pasyon ak efè dwòg la. Li fè yon siy. Mwen te koute e mwen te tande bri mouvman an fèb dèyè miray la. Mwen te gen apeprè senk segonn.
  
  
  Mwen vole sou pye m, janbe lòt chanm abondan an epi peze tèt mwen kont miray kote pòt la louvri. Li louvri. Prince Wahbi antre, li fè twa etap nan direksyon pou ban an epi li kanpe. Li te gade kote yon fanm nwa te kouche a, li te gade l ak je fyè.
  
  
  Mwen te kanpe kèk etap dèyè l ', kouvri bouch li sezi ak enjekte l' ak pwòp dwòg li. Pou yon fraction segonn li te paralize pa souflèt la. Lè sa a, li te kòmanse lite. Mwen te lage sereng la epi m te kenbe l ak yon men ki te toujou kouvri bouch mwen. Ti fi a vole leve, li plonje atè pou kenbe pye l. Mwen te kenbe l 'nan bra mwen pou yon senk minit konplè, swe ak lite nan silans la nan chanm nan. Dousman je l 'te vin vid. Kò li detann e li te kòmanse souri. Nou pote l 'nan kanape a epi nou mete l' la. Li te gade nou ak kalm, je trankil, souke tèt nou zanmitay, Lè sa a, bat je, kòm si li ap eseye sonje yon bagay. Mwen souke ti fi a.
  
  
  "Si m di w, w ap fè l rele moun ki dèyè pòt sekrè sa a."
  
  
  Li gade m. "Yo ka vin sispèk. Ou gen kouto li sèlman. Mwen pral kenbe l' trankil jiskaske ou chape.
  
  
  "Lè li vin nan sans li, li pral po ou vivan," mwen te di. "Petèt menm vin pi mal. Nou pral kouri ale ansanm.
  
  
  Li te gade chèf ki te etoudi, ki te souri. "Mwen pa pè lanmò. Kite kouto li epi mwen pral touye l an premye.
  
  
  - Non, fè sa mwen di a. Nou bezwen de sentinèl sa yo. Yo ka antre epi jwenn li twò bonè. Nou pral ale ansanm.'
  
  
  Mwen te kanpe dèyè yon kabinè wo akote tapi an devan pòt sekrè a ak souke tèt ti fi a. Li te pale dousman ak di ak Wahbi. Li souke tèt li, li pa vle reziste.
  
  
  'Ahmed. Harun. Vini non.'
  
  
  Tapisi a te pouse sou kote ak de Arab pete nan pòt sekrè a. Wahbi te anseye yo byen. Yo te vini twò bonè sou lòd li. Mwen pike youn ak kouto Wahbi anvan li te fè twa etap, epi te pwan lòt la anvan li te mwatye vire. Li byen vit wete zam li epi li voye yon burnous sou ti fi a. "Leve, pran pistolè a ak ponya!"
  
  
  Li vlope tèt li nan burnous epi li fè li pou koupe a ak ti tach san sou yo pa t 'vizib. Erezman, Arab la te kout. Li te gen yon fizi ak yon ponya e li te pare.
  
  
  Mwen pwoche bò kote Wahbi epi mwen rale l sou pye l. "Ou ap mennen nou nan koloni esklav ou a."
  
  
  Prens la souri epi tou dousman kite chanm devan nou an.
  
  
  
  
  Chapit 12
  
  
  
  
  
  Premye sentinèl la leve fizi li lè li wè m. Li te nan tèt eskalye yo. Li bese fizi li ankò lè li te wè Prince Wahbi. Mwen pike prens lan san gad la pa remake.
  
  
  "Mwen mennen Carter wè kan esklav la," ti Arab la te di.
  
  
  Santinèl la te gade nou ak sispèk, men li pa t ap deranje Wahbi ak kesyon. Se konsa, li te kanpe sou kote ak yon banza rapid. Nou te desann mach eskalye yo nan pòt devan an. Mwen pa t renmen jan gad la te gade nou. Nou te bezwen yon pi bon istwa pou bat yon moun ki gen plis otorite.
  
  
  "Mwen te deside rantre nan ou," mwen te di Wahbi pandan nou te disparèt nan vi nan koridò dezè ki anba a. - Ou banm yon fi, mwen renmen li. Se konsa, mwen avèk ou. W ap mennen m nan kan esklav la pou m montre m travay ou.
  
  
  "Ah," chèf la souke tèt. - Mwen byen kontan pou sa, Carter.
  
  
  Li gade mwen ak ti fi a. Mwen pran yon gwo souf lè nou antre nan lakou a. Projecteurs te inonde tout kote a ak yon lanmè limyè. Gad yo sou mi yo te wè Wahbi e imedyatman te adopte yon atitid mefyan, reveran. Yon Arab wo ak rad plis abondan ke mwen te janm wè te prese vin jwenn nou. Li te gen figi yon vye vulti ak je nwa lonbraj ak yon bab byen file. Li te trete Wahbi ak respè, men li pa t 'rale devan l'.
  
  
  "Khalil al-Mansur," ti fi a di nan zòrèy mwen. "Konseye anchèf pou Prince Wahbi ak Kapitèn li a."
  
  
  "Allah la avèk ou," nonm wo a te di Wahbi an arab. Mwen te di, “Ou dwe Khalil. Prens la pale m de ou. Mwen panse ke nou ka travay sa a ansanm.
  
  
  Arab la te gade m ak yon melanj de kòlè, sipriz ak enkyetid. - Jwenn li ansanm, Carter? Sa a se nan pi bon kalite angle.
  
  
  Mwen te bay Prince Wahbi yon lòt pouse envizib nan do a. Ti mesye a souke tèt li: "Carter avèk nou, Khalil." Trè bon nouvèl vre. Wahbi souke tèt ankò. "Li renmen ti fi mwen te ba li a. Li la avèk nou kounye a. Mwen pral mennen l 'nan koloni a epi montre l' travay mwen an.
  
  
  Khalil gade ti fi a epi apre mwen. Li souke tèt. "Yon fanm chanje lide yon gason anpil fwa."
  
  
  "Tankou lajan," mwen te di. "Mwen renmen fanm ak lajan. Plis pase yon kavo.
  
  
  Vye Arab la wo souke tèt. "Yon desizyon ki gen bon konprann".
  
  
  "Epi pou ou tou," mwen te di. "Mwen gen anpil bagay ki vo vann."
  
  
  Je Arab yo te klere. Yon jan kanmenm li te sanble twò konvenkan. "Mwen panse sa, Carter," li te vire sou chèf la, "èske mwen ta dwe rele gad kò ou a, Prince Wahbi?"
  
  
  "Nou prese," mwen te di. "Pwens lan vle yon machin."
  
  
  "O, wi," te di chèf la lè mwen te bay li yon koud.
  
  
  Khalil al-Mansur rele sòlda a sou. Yon djip te parèt dèyè yon gwo kay. Nou te chita dèyè chofè a. Pòtay la te louvri epi nou te kondui sou yon wout tè lajè nan yon kan esklav nan forè a. Fwa sa a mwen pa ta gade anyen. Yo pral jwenn sentinèl ki mouri nan chanm nan pi bonè oswa pita.
  
  
  Wout la diverge yon kilomèt de kay chèf la nan forè a. Chofè a vire sou fouchèt dwat la, nan direksyon pou bouk la. Mwen byen vit sifle yon bagay nan zòrèy Prince Wahbi. Li panche pi devan.
  
  
  "Rete isit la, sòlda."
  
  
  Chofè a te kanpe epi mwen te touye l e mwen te jete l deyò machin nan lè li te frene. Mwen vole dèyè volan an. Ti fi nwa ki dèyè m lan di yon avètisman: Carter.
  
  
  Mwen vire. Prens la te gade m, apre sa li gade chofè ki te kouche atè bò kote djip la. Je l 'te sezi. Li te deja gratis anba enfliyans dwòg la. Li pa t 'byen reveye ankò, men efè a te fini.
  
  
  "Oke," mwen te di ti fi a. "Nou pi bon mare l '." †
  
  
  Li reponn. - 'Pou mare?' - "Non, mwen gen yon pi bon fason."
  
  
  Ponya a te klere nan mitan lannwit lan, epi Prince Wahbi te kriye. Li te kout kouto l 'dwat nan kè a, kout kouto ponya a anpil fwa. Kòm san an te kòmanse koule, li apiye dèyè epi glise soti nan jeep la sou tè a. Mwen te pwan kouto a nan men li.
  
  
  - Ou fout sòt. Nou te bezwen li.
  
  
  "Non," li te di, "nou pa bezwen li ditou." Li ta dwe mouri.
  
  
  Mwen fè sèman. 'Yon madichon! Oke, ki kote wout sa a mennen? ..'
  
  
  Son an te soti dèyè nou sou wout la. Mwen te silans epi koute. Mwen pa t 'wè anyen, men mwen tande: moun t'ap swiv nou sou wout la. Nou pa t gen tan kache kò Prince Wahbi nenpòt kote. Mwen te kite Jeep la vire pi devan, mwen te vire l, epi mwen te kondui fouchèt gòch la nan wout la osi vit ke mwen te kapab.
  
  
  Mwens pase yon minit apre mwen tande rèl dèyè nou. "Modi," mwen te rele. "Kounye a yo ap swiv nou. Ki distans baz Pòtigè ki pi pre a?
  
  
  Li souke tèt li. - Pòtigè yo pap ede nou. Mwen se yon rebèl epi ou se yon espyon. Prince Wahbi se yon sitwayen respekte. Li te peye anpil nan kèk nan yo.
  
  
  "Lè sa a, kisa ou pwopoze fè?"
  
  
  "Gen yon lòt wout twa kilomèt lwen. Li ale nan sid sou fwontyè a. Lòt bò fwontyè a se peyi mwen an. Nou pral an sekirite la, epi yo pral ede w.
  
  
  Mwen pa t 'gen tan diskite. Apre sa, mwen pa t ap di l ke rebèl yo te kounye a pi kontan avè m oswa AH pase yo ta dwe ak Khalil al-Mansir si li te kenbe nou. Petèt mesaj la poko rive jwenn tout rebèl yo. Mwen ta dwe jwe li selon sikonstans yo.
  
  
  Nou jwenn wout la epi nou pran direksyon sid. Mwen te kondwi san limyè, koute son yo nan kouri dèyè a. Pou yon moman mwen te panse mwen tande yon bagay, Lè sa a, son an te disparèt, tankou si yo te kondwi sou wout la kòt. Mwen te kontinye kondwi nan sid jiskaske wout la kite forè a epi finalman te fini kòm pa gen anyen plis pase yon chemen atravè yon plenn louvri. "Nou dwe mache soti isit la," te di ti fi a.
  
  
  Nou pral. Yon lòt senk kilomèt pandan lannwit lan, san limyè ak nan tè dezè, kase, ak touf byen file ak difisil. Pantalon mwen te chire ak pye l 'te senyen.
  
  
  "Mwen pral pote kèk manje anvan nou ale nan kabann," ti fi a te di.
  
  
  Li te disparèt nan mitan lannwit lan, epi toudenkou mwen reyalize ke mwen te konnen tout bagay sou kò li, kouraj li ak kòlè, men mwen pa t 'konnen non li. Nan yon fason, li te sove lavi m, e mwen pa t konnen anyen sou li eksepte ke mwen te vle vin avè l ankò. Lè li tounen, burnous li te plen ak bè ak rasin ke mwen pa t 'konnen. Yo te bon gou epi li te chita bò kote m pandan l t ap manje.
  
  
  Mwen te mande. - 'Kijan ou rele? Kiyes ou ye?'
  
  
  "Èske li enpòtan?"
  
  
  "Wi," mwen te di. 'Ou konnen non mwen. Ou pa yon ti fi vilaj òdinè. Ou trè jèn, men ou konnen ki jan yo touye.
  
  
  Figi li te kache nan fènwa a. "Non mwen se Indula. Mwen se pitit fi yon chèf Zoulou. Kraal nou an sitiye byen lwen nan sid la bò gwo larivyè Lefrat la Togela, nan kè a nan peyi nou an, kote Chaka te viv yon fwa. Granpapa papa m 'te youn nan indunas nan Caetewayo. Li te goumen nan gwo viktwa nou an sou Britanik yo epi li te mouri nan defèt final nou an."
  
  
  — Defèt nan Oelindi?
  
  
  Je li te klere sou mwen nan mitan lannwit lan. - Ou konn istwa nou mesye? Carter?
  
  
  "Mwen konnen yon bagay sou li," mwen te di. — Non mwen se Nick, wi.
  
  
  "Nick," li te di tou dousman. Petèt li te panse tou sou dezyèm fwa nou sou kanape a.
  
  
  - Kijan Wahbi fè w jwenn?
  
  
  “Granpapa m ak papa m pa t janm aksepte fason blan yo, ni Sid Afriken yo, ni angle yo. Mesye nou yo te pase anpil ane nan prizon. Lè jenn gason yo te rantre nan Mak Chuck a, epi papa m pa t gen pitit gason pou voye, mwen te ale. Mwen te vin tounen yon rebèl kont Sid Afriken yo. Yo te kenbe m de fwa epi apre sa yo te ofri yon rekonpans pou kaptire mwen an. Sa gen kat mwa, mwen te oblije kouri. Pèp nou an te ede m e yo te voye m soti nan Zululand. Yon eskwadwon mèsenè te ede m antre nan Mozanbik.
  
  
  "Inite Kolonèl Lister la," mwen te di.
  
  
  "Wi, li kache m 'ansanm ak anpil lòt moun, li mennen m' lòt bò fwontyè a epi sove m' anba sòlda blan yo."
  
  
  - Kijan Wahbi fè w jwenn?
  
  
  “Mwen te sou wout pou m al nan kan prensipal mèsenè a ak yon ti detachman mesye Kolonèl Lister lè bandi Wahbi te atake nou. Mwen te rive chape, men yo te swiv mwen epi yo te mennen m nan yon kan esklav. Mwen te pase twa mwa la. Je l 'te dife. "Si nou pa t chape, mwen pa t ap dire yon semèn la. Pa plis.'
  
  
  "Wahbi pa t 'kapab vann ou pandan twa mwa sa yo?"
  
  
  Li te ri yon ri brut. "Li te eseye de fwa, men chak fwa mwen te goumen tankou yon moun fou, ak achtè a pa ta pran m '. Mwen pa te antrene ase. Se konsa, Wahbi te anseye m 'yon ti kras pi lwen. Anvan sa, li te ban m anpil gason, anpil gason chak swa.
  
  
  "Padon," mwen te di.
  
  
  "Non," li te di byen vit. "Sa rive ou..."
  
  
  Li tranble. Mwen gade figi nwa li nan burnouses nwa.
  
  
  "Se te yon bagay diferan pou mwen tou," mwen te di. Mwen manyen li epi mwen santi li vibre. Mwen te vle l 'ankò, isit la ak kounye a, e mwen te konnen ke li te vle m' tou.
  
  
  "Mwen byen kontan mwen te touye l '," li te di nan yon vwa ki te tounen yon kriye nan doulè. "Li te pwoteje pa tout blan yo, ki soti nan tout kote nan fwontyè a. Menm nwa gen resanblans ak li. Swazis, bann ansyen sef ek bann ansyen ti vann zot fiy avek li. Menm nan mitan Zulukraal yo, pou dedomajman pou lajan ak pouvwa.
  
  
  Te gen rayisman nan vwa li, men tou yon lòt bagay. Li te pale yon fason pou pa panse, pa santi. Li te pale sou Prince Wahbi pou evite pale sou nenpòt lòt bagay.
  
  
  "Yon bagay te pase la," mwen te di. - Indula? Yon bagay rive ou la.
  
  
  Mwen manyen li epi li ale. Pa lwen, jis kèk pous, petèt mwens. Li te di yon bagay, men li pa trè klè.
  
  
  "Wi," li te di. “Yon bagay ki te pase la ke mwen pa t janm santi anvan. Blan e li te rive kanmenm. Men, sa a pa ka rive ankò."
  
  
  'Poukisa?'
  
  
  "Paske mwen vle li twòp," li te di. Li vire figi l 'nan direksyon mwen, tankou yon tach nwa nan mitan lannwit lan. "Mwen te touye vye Arab sa a paske li te imilye m ak senkant gason." ..e paske mwen te renmen avè l. Mwen dekouvri mwen renmen sèks twòp, Nick. Mwen te renmen sa Wahbi te fè m 'fè. Mwen wont.
  
  
  "Ak tout mesye yo?"
  
  
  - Pa tankou ou, men pifò gason - wi.
  
  
  - Ou konfonn, Indula. Petèt nou pral pale pita.
  
  
  "Petèt," li te di. 'Wi pita. Kounye a nou dwe repoze.
  
  
  Vlope tèt li nan yon burnous, li kouche. Mwen kouche bò kote l. Mwen te toujou vle li. Men, ou gen moman sa yo lè ou oblije kite fanm nan okipe bagay yo nan pwòp fason li. Li te gen pwòp batay li. Mwen te dòmi.
  
  
  Mwen leve yon ti tan anvan douvanjou Afriken an. Mwen te santi m frèt ak angoudi, men pa t gen tan ezite. Indula leve imedyatman apre mwen. Nou te manje dènye bè li te ranmase yo epi nou te kontinye nan sid.
  
  
  Nan mitan jounen an, solèy la te wo lè nou te travèse fwontyè a epi nou te rive nan Zululand. Indula te sanble akselere vitès li. Li te souri ban mwen, kòmsi li toudenkou te santi mwens wont nan bezwen li nan pwòp peyi li. Mwen te souri tounen, men andedan mwen te santi yon gwo enkyetid e mwen te kontinye obsève anviwònman an. Koulye a, zanmi li yo ka fasilman vin lènmi m 'yo. Mwen pral konnen byento.
  
  
  Senk gason te pwoche bò kote nou nan ti sous-bois la, yo te sèvi ak ravin ak lòt kouvèti. Yo pa t vle wè yo, men mwen te wè yo kanmenm. Mwen te wè yo anvan Indula, mwen te nan biznis sa a ankò. Yo te rebèl, patizan, pa t gen dout sou sa. Moun nan vilaj òdinè yo pa pote zam ak panga, mete inifòm ansanm ak vye rad lagè Zoulou, epi yo pa glise nan ti makèt la ak entansyon evidan.
  
  
  "Indula," mwen te di.
  
  
  Li te wè yo epi li te souri. - "Mesye nou yo." Li te avanse epi li rele. 'Salomon! Osebebo! Se mwen. Indula Miswane!
  
  
  Youn nan yo mande: "Ki moun ki vwayaje ak Indula Misvane?"
  
  
  "Yon zanmi ki soti nan yon peyi byen lwen," te di ti fi a. "San zanmi sa a, mwen ta toujou nan men Prince Wahbi ki posede esklav la."
  
  
  Yo tout tou dousman pwoche bò kote nou. Youn nan mesye yo te di: “Genyen rimè nan tout peyi a ke mechan Prince Wahbi a mouri. Ou konnen sa, Indula?
  
  
  "Mwen konnen," di ti fi a. - Nou touye l. Youn nan lòt yo te di: "Sa a se yon jou lajwa pou Zululand."
  
  
  "Yon lòt jou pral byento vini," te di yon lòt.
  
  
  "Jou Chaka reveye," te di Indula.
  
  
  Premye moun ki te pale epi ki pa janm wete je l sou mwen pou yon ti moman kounye a te fè Indula souke tèt li. Li te klèman lidè gwoup rebèl sa a.
  
  
  "Ou pale pou zanmi ou, e sa bon," li te di. Li te yon ti Zoulou mens ak je ki ka touye moun. "Men, nou poko rele l yon zanmi." Pou kounye a li pral rete avèk nou. Ann tounen nan kraal nou an. Gen lòt ki pral vin jwenn nou. Indula te kòmanse pwoteste. "Ou pa fè zanmi m konfyans Salomon Ndale?" Kòm si li pa ase ke mwen pale pou li e ke li te touye Wahbi ak sove lavi mwen. Lè sa a, konnen ke li se. ..'
  
  
  Mwen te entèwonp li, gade yo tout ak yon souri. "Mwen dakò pou m rete ak pitit gason Chucky yo." Li saj pou w konvenk tèt ou ke yon moun se yon zanmi anvan ou rele l yon zanmi.”
  
  
  Kat nan yo te sanble enpresyone. Men Indula te sezi, kòmsi li te reyalize ke mwen te koupe l. Epi lidè a, Salomon Ndale, te gade m avèk sispèk. Li pa t yon moun sòt. Li pa t fè pèsonn konfyans. Mwen te oblije riske alarmant Indula yon ti kras anvan li te di l 'mwen te avèk yo. Mwen pa te gen okenn lide ki sa yo vle di pa AX.
  
  
  Men, Indula te reziyen tèt li, epi Salomon Ndale te fè siy pou m vin jwenn yo. Nou chwazi wout nou nan ti arbustes a jiskaske nou rive nan yon ravin gwo twou san fon ak yon ti paddock anba a. Anviwon kenz gason ak kèk fanm te mache ant sèt kabin wonn yo nan lizyè pikan an.
  
  
  Indula ak Salomon Ndale te pale ak pi gran mesye yo, epi answit Indula te retounen e li te souke tèt li nan direksyon joupa a.
  
  
  "Yo ap tann pou yo rankontre. Nou pral tann la.
  
  
  Mwen rale nan ouvèti ki ba a epi mwen chita sou kabann lan pay ak Indula. Kabann lan te sanble deplase. Li te aktyèlman deplase, enfeste ak ravèt. Indula te sanble pa remake anyen; li te klèman abitye ak difikilte joupa Zoulou a. Mwen te bliye ravèt yo pandan je m te ajiste nan fènwa a. Nou pa t poukont nou.
  
  
  Te gen twa moun ki te chita sou lòt bò joupa a. Youn nan yo se te yon vye granmoun gason ak plim turako wouj foure nan cheve l: yon chèf swazi. Dezyèm lan se te yon fanm Zoulou ak yon afro lajè, ki te mete yon wòb swa tache ak yon meday lò sou zepòl li. Twazyèm lan se te yon nonm ki gen laj mwayen ak mak yon asistan chèf Shangan. Li te sanble ak yon reyinyon fòs rebèl mitan-nivo.
  
  
  Vye Zwazi te pale an premye, jan laj li te mande. "Èske blan an se youn nan nou, Indula?"
  
  
  Li te sèvi ak Swahili olye de Siswati, sa ki te pèmèt mwen konprann li. Li te politès avè m.
  
  
  "Li se yon zanmi pwisan ki ede nou byen lwen," Indula te di. Li gade Shangan. - Jounen an fèmen?
  
  
  "Tou pre," Shangan te di. "Genyen bon blan."
  
  
  "Kounye a, nou ap tann pou bon blan," fanm lan te di. Li te itilize angle. Li te Zoulou, men li te menm plis politès avè m, byenke aksan li te fò. Wòb swa li ak meday lò te endike ke li te yon moun enpòtan. Figi nen lajè li, je nwa ak po nwa lis li te kapab nenpòt moun ki gen trant oswa karant li. Men, fanm Zoulou yo grandi byen bonè, e mwen estime li te apeprè trant.
  
  
  - Èske mari w ap vini? - mande Indula.
  
  
  "Li ap vini," fanm lan di. "Epi yon moun ki pi enpòtan toujou. Moun ki di nou tout bagay sou Pòtigè a.
  
  
  Mwen te eseye pa montre enterè, men vant mwen tonbe—li te dwe fè referans ak rebèl enkoni sa a nan gouvènman Mozanbiken an. Objektif mwen. Sa a ta ka chans mwen. Mwen te gen yon ponya ak yon fizi, ke mwen te pran nan men gad Wahbi a.
  
  
  Mwen te eseye pale dekontrakte. "Mwen tande ke yon gwo ofisyèl nan Mozanbik ap ede ou. Èske li vin isit la?
  
  
  Li te gade m sispèk pou yon ti tan. 'Petèt.'
  
  
  Mwen kite l ale, men fanm nan kontinye gade m. Li te sanble fò. Toujou jèn, men pa yon ti fi ankò; pa yon ti fi tankou Indula, ak bra miskilè ak yon vant plat. Te gen yon bagay nan gade l, nan figi l, nan fason li te gade. .. Li te cho nan kabin an. Mwen te kapab santi ravèt yo deplase anba mwen, ak nè m 'te tansyon nan panse a ki jan mwen te kapab touye ofisyèl sa a epi yo toujou ale. Petèt se te li, oswa petèt mwen toudenkou konprann sa k ap pase ak fanm Zoulou sa a: li te fè m sonje Deirdre Cabot. Menm lè a, mwen te santi fèb ak kè plen. Mwen te oblije soti nan joupa sa a.
  
  
  Li te danjere. Mwen pa t 'ankò konplètman fè konfyans, epi kite ta dwe pran kòm yon joure. Men, mwen te oblije pran yon risk. Panse a Deirdre, nan san an koule soti nan kou li lannwit sa a sou bò larivyè Lefrat la. .. Mwen leve.
  
  
  "Mwen bezwen lè fre, Indula." Di yo yon bagay.
  
  
  Mwen pa t tann yon repons. Mwen rale soti nan ouvèti ki ba a epi mwen te kanpe la, respire pwofondman nan limyè solèy la. Petèt li te jis chalè a oswa ravèt yo. Kèlkeswa sa li te ye, li te sove lavi m.
  
  
  Okenn moun pa remake m nan solèy la. Pa t gen pèsonn nan bouk la bò kote m. Mwen gade alantou pou Zoulou yo epi mwen wè yo sou kwen an nan paddock la, ap gade kolòn nan apwoche nan moun.
  
  
  Kolòn nan blan nan rad vèt. Eskwadwon mèsenè. Se yo menm yo t ap tann. Mèsenè ki te dirije pa Kolonèl Lister. Mwen wè kadav yon Espayòl devan mwen.
  
  
  Yo te genlè la pou rankontre yon ofisyèl rebèl ki soti Mozanbik. Men kounye a mwen pa t gen tan pou m reflechi sou sa. Kite joupa sa a te ban m yon chans. Mwen te itilize li. San ezitasyon yon ti moman, mwen vire toutotou, mache nan joupa a epi kouri nan direksyon kloti litijyeu dèyè. Se la mwen koupe yon pasaj ak yon kouto epi mwen kouri nan yon ravin byen fon jiskaske mwen pa wè.
  
  
  
  
  Chapit 13
  
  
  
  
  
  Mwen pa t sispann jiskaske mwen te soti nan ravin lan, byen fon nan kouvèti a nan touf epè a. Li te toujou byen bonè nan apremidi, ak touf bwa a pa t 'pi bon abri pou evite tou de Zoulou yo ak mèsenè yo, men si te gen yon chans.
  
  
  Travay mwen se te toujou touye ofisyèl rebèl la.
  
  
  Mwen te jwenn yon ti ti mòn ki kouvri ak ti arbustes dans. Se la mwen te apwofondi otan mwen te kapab epi m te gade paddok la nan ravin lan. Kolonèl la ak patwouy li a te rive nan paddock la, epi Zoulou yo te aplodi byen fò. Mwen te wè Salomon Ndale kanpe bò kote Lister, epi gade anlè, mwen wè Indula ak fanm Zoulou a soti nan joupa kote mwen te sot chita a. Fanm Zoulou a te pwoche bò kote Lister. Li tap tann mari l. Se pa etonan li te mete swa ak lò. Mwen bliye sou li.
  
  
  Indula gade alantou. Mwen wè l ap pale ak Salomon. Tou de gade alantou, tou de fouye. Fanm Zoulou a di yon bagay. Kolonèl Lister vire. Mwen te wè l t ap pale ak mesye l yo an kòlè epi m te gade toutotou koral la. Mwen pat bezwen tande sa ki te pase. Lister te panse mwen te mouri tankou manje kwokodil nan rivyè a. Oswa omwen te nwaye. Kounye a li te konnen m te vivan, e li t ap sonje twa moun ki te mouri l yo.
  
  
  Mwen te wè Salomon ak Indula bay rebèl Zoulou yo lòd. Lister te dirije nan direksyon patwouy li a. Nan kèk moman yo pral wè kote mwen te kraze nan kloti a. Mwen ezite; tout eksperyans mwen te di m pou m ale pi vit posib, men an menm tan yo te di m si m te rive evite yo, m t ap gen chans pou m touye ofisye sa a. Si mwen te kouri ale, mwen pa t ap janm jwenn chans pou m tire l. Si mwen pat kouri, mwen pa tap janm tire pèsonn ankò.
  
  
  Pou kont li, nan mitan vejetasyon an ra, nan peyi yo mwen pa t 'gen anpil nan yon chans. mwen kouri.
  
  
  Demen se yon lòt jou. Te gen yon lòt jou ankò, sof si lanmò mwen te fè misyon mwen an yon sèten siksè. Pa te gen okenn siksè sèten isit la jistifye swisid mwen, kidonk mwen te kouri.
  
  
  Mwen te gen yon bon plon epi yo pa t 'gen machin. Menmsi se te peyi yo, mwen te pi byen fòme. Apre sa, mwen te kapab panse ak Kolonèl Lister ak Deirdre. Mwen te pwofite de zetwal yo, m ap deplase ak anpil atansyon nan souswat lannwit lan. Mwen te evite ti bouk yo epi, apre mwen te rive nan forè a ak marekaj mangrov yo, te dirije nan direksyon kòt la. Se te yon vwayaj long, dousman.
  
  
  San ekipman, pwen kontak ki pi pre ak AH a te nan Lorengo Marques. Li pa ta fasil. Mwen pa t atann okenn èd nan men Pòtigè yo. Mwen te yon ajan lènmi, yon espyon pou yo osi byen ke pou yon lòt moun.
  
  
  Mwen te dòmi pou yon èdtan nan yon boutèy demi lit kre lè Zoulou yo te pase nan mitan lannwit. Dis moun te sanble ak fantom nwa, e menm nan lalin lan mwen rekonèt Salomon Ndale. Yo swiv mwen byen lwen. Yo te bon ak detèmine trackers. Fwa sa a tout bagay te grav. Se pa etonan tèt blan yo nan Lisbon ak Cape Town te enkyete.
  
  
  Pandan yo t ap pase, mwen te glise sou boutèy la epi m te suiv yo. Se te kote ki pi an sekirite mwen te kapab. Omwen se sa mwen te panse. Mwen te prèske fatalman erè.
  
  
  Lalin lan te kouche. Mwen te swiv yo nan direksyon pou son endispoze yo, epi si Alman sa a pa t 'tribike, mwen pa t'ap vinn pi lwen.
  
  
  "Himmel".
  
  
  Se te yon eksplozyon soupir mwens pase ven yad sou goch mwen. Yon vwa Alman trankil, yon rèl laterè paske li te fè aksidan sou yon pye bwa epi li fout zòtèy li oswa yon bagay konsa. Mwen te plonje nan marekaj la jiska je m, mwen te respire osi fasil ke mwen te kapab, epi mwen te tann. Mwen te santi yo bò kote m 'nan mitan lannwit lan nwa. Mèsenè yo, yon gwo patwouy, grouye forè yo ak marekaj tankou yon inite SS nan Ardennes lanèj yo.
  
  
  Yo t ap flote tankou demon, wòb vèt yo blan ak pousyè tè. Silans, fantom ki ka touye moun, Dutchmen yo vole, de nan yo tèlman pre ke mwen te kapab manyen pye yo. Yo te sanble tèlman tansyon ke yo pa remake m '. Yo pa janm gade anba.
  
  
  Mwen te tann anba dlo jiska twou nen mwen. Dousman disparèt nan marekaj la, yo pase m '.
  
  
  Mwen tap tann. Dlo te antre nan zòrèy mwen, nen ak bouch mwen, men mwen te kontinye tann.
  
  
  Yon dezyèm liy mèsenè fantom parèt prèske yon santèn yad apre premye a. Yon ansyen taktik lame Alman, sitou itilize nan forè dans. Yon metòd fin vye granmoun, men efikas. Tankou yon sèf lachas oswa yon lapen, li prèske enposib pou yon nonm lachas rete san mouvman yon fwa lènmi an fin pase. Yon dezi irézistibl sote epi kouri nan lòt direksyon an: dwat nan direksyon pou zam yo nan dezyèm liy lènmi an.
  
  
  Mwen te reziste kont ankourajman an e mwen te reziste kont li yon dezyèm fwa. Te toujou gen yon twazyèm liy kite, yon gwoup tirè pwofesyonèl an silans nan dèyè a. Mwen te tann nan abri a pou yon demi èdtan. Lè sa a, mwen te vire ak te dirije nan direksyon rivaj la ankò. Tann twò lontan se danjere tou;
  
  
  Koulye a, mwen te mache pi vit. Etandone kantite mèsenè yo, mwen te sipoze ke yo dwe te retounen nan teritwa yo. Vilaj prensipal la dwe te yon kote nan marekaj sa a. Ak Zoulou a mwen ta pi an sekirite si mwen fè bri pase si mwen te eseye rete trankil. Avèk anpil sòlda kap chèche m ', bri a deranje yo mwens pase son yo nan fidgeting nève. Mwen te fè yon chwa, te pran risk pou vitès, e mwen te espere mwen te dwat.
  
  
  Mwen te fè li. Mwen te wè figi nwa sou yon ti monte nan marekaj la mangrove. Yon vwa byen fon rele yon bagay nan Zulu. Mwen te konnen ase sou Bantou a pou m konnen se te yon apèl, yon kesyon. Mwen te reponn an Alman an kòlè:
  
  
  “Yon kochon te touye de nan mesye nou yo kèk kilomèt de isit la. Gwo Kurtz prèske fè l kwense. Mwen pral pote grenad men, byen vit! †
  
  
  Mwen te prese, mwen pa kanpe. Yo pa te gen okenn limyè pou swiv mwen e sèlman Alman yo te konnen nan zòn nan se te mèsenè. Mwen tande yo tounen nan marekaj la. Chemen an devan mwen ta dwe klè.
  
  
  Kòlè de sa kèk jou - jou ki kounye a te sanble tankou semèn - brase nan mwen ankò. Mwen te tou pre katye jeneral Lister la. Koulye a, nan marekaj la, lachas pou kèk bèt envizib, mwen te kapab fasilman jwenn anpil plis. Youn nan yon moman. Men, mwen pa ta touye pèsonn kounye a. Kolonèl Lister te prepare pou mwen fè sa, jwenn mwen epi frape.
  
  
  Se konsa, mwen te fè wout mwen osi vit ke mwen te kapab nan marekaj la ak te dirije tou dwat nan rivaj la. Yon fwa la, mwen gade pou vil la epi kontakte AH.
  
  
  Marekaj yo te bay plas nan forè Fertile, ak Lè sa a, pye palmis ak savann bò lanmè. Lè solèy la leve, mwen te monte soti anba pye palmis yo ak sou plaj la pwòp blan. Natif natal yo t ap jete privye yo nan lanmè a, epi pi lwen nan dlo ble a, mwen te wè yon ti flòt bato lapèch ki t ap dirije nan zòn lapèch yo pi lwen lanmè. Mwen te nan enteryè a nan peyi a pou lontan, nan mitan marekaj, forè ak touf sèk, ke li te sanble tankou yon kalite mirak etranj. Mwen te vle plonje nan li epi naje. Petèt yon jou mwen pral gen tan pou mirak ak kèk konpetans naje, men lè sa a poko rive. Pa nan konpayi mwen an.
  
  
  Mwen tande avyon limyè a anvan li te antre nan liy vizyon mwen an. Li glise byen ba anlè tè a, li pwoche bò kote m '. Li vire sevè epi li vole nan menm direksyon kote li soti a. Mwen te wè plak machin li yo e mwen te konnen sa sa vle di.
  
  
  Scout nan lame Pòtigè. E nan fason li te pwoche bò kote m ', mwen reyalize ke li t'ap chache m '. Petèt mwen te rapòte bay Khalil al-Mansur, moun ki nan gouvènman an ki te peye pa machann esklav la, ak patwouy Pòtigè a pa t 'byen lwen eskout la.
  
  
  Patwouy pa t 'yon bagay mwen te vle ale nan batay ak sou yon plaj louvri. Mwen te retrete ant pye palmis yo ak anpil atansyon te dirije nò. Lorengo Marquez te dwe yon kote tou pre.
  
  
  A 10 è, pa t gen okenn patwouy ki te jwenn mwen, e kantite fèm ak plantasyon k ap grandi yo te montre m t ap antre nan yon zòn peple. Finalman mwen rive nan sivilizasyon: yon wout pave. Mwen te kòmanse chèche yon lòt poto nan sivilizasyon modèn - telefòn nan. Si mwen pa te fatige konsa, mwen ta pete ri nan foto sa a: mwens pase sis èdtan de sa yo te chase mwen nan yon marekaj, kòm primitif ak sovaj jan sa te ye pou mil ane - chase pa branch fanmi ak frenn. Kounye a mwen t ap mache sou yon wout pave epi m t ap chèche yon telefòn. Afrik jodi a!
  
  
  Mwen te jwenn telefòn mwen an nan yon chanm vè toupre wout la, tankou yon ti moso nan Lisbon. Nan enfòmasyon yo mwen aprann nimewo konsila Ameriken an nan Lourenco Marquez. Sa mwen te rele, te bay yon mo kòd, ki te idantifye AH. De segond apre konsil la te deja nan telefòn nan.
  
  
  “Ah, Mesye Morse, Nou t ap tann pou w pa dezole pou sè w la.
  
  
  "Mèsi, konsil," mwen te di epi rakwoche.
  
  
  - Mwen regrèt pou sè w la. Sa vle di ke tout lanfè te kraze nan konsila a. Mwen te oblije rakwoche epi rele ankò egzakteman twa minit pita, epi li te konpoze m 'sou telefòn nan ki te gen scrambler la konekte ak li. Mwen konte twa minit epi mwen vire ankò. Nou anrejistre li touswit.
  
  
  "O Bondye mwen, N3, ki kote ou te? Non, pa di m. Nou te resevwa rapò sou lanmò ou ansanm ak N15; Lè sa a, yon rapò ke ou vivan ankò soti nan yon bandi Arab, ki moun ki di ke ou te touye chèf Arab lokal la. Rapò ke ou kolabore ak rebèl nan twa peyi epi atake rebèl nan twa peyi; ke ou leve pwòp lame ou ak ke ou te vole sou lalin lan anba pwòp pouvwa ou.
  
  
  "Mwen te okipe". - Mwen te di sèk.
  
  
  - Ebyen, ou pa ka vin isit la. Mwen gen yon patwouy twotwa isit la. Arab sa ou te touye a te enpòtan. Nou ka fè pi byen. ..'
  
  
  - Sou twotwa ou a? Konbyen ki genyen?' - Mwen menen.
  
  
  'Ki sa ki prese a? Oke, omwen yon jou osinon de jou.
  
  
  Twò lontan. Nan ti vil kolonyal yo, lame ak lapolis gen pouvwa san limit. Yo te frape liy konsila a, epi, dekouraje oswa ou pa, trase apèl la dirèkteman nan katye jeneral konpayi telefòn. Nan senk minit, oswa menm mwens, yo pral konnen ki kote konvèsasyon an ap soti, epi mwen pral antoure pa sòlda.
  
  
  Mwen te di: 'Rapòte bay AH, demen a midi.' Mwen bezwen yon siyal detrès rechèch.
  
  
  Mwen te deja kite izolwa a epi m te mache mwatye nan premye ranje kay la, epi konsil la te genlè toujou ap bougonnen lòt bò a. Mwen te jis antre nan abri nan premye kay yo lè premye jeep la te kouri nan direksyon izolwa telefòn lan. Sòlda yo ak polisye yo te vole deyò epi yo te kòmanse dispèse soti nan kabin telefòn vid la pandan ofisye yo t ap rele byen fò lòd yo. Mwen pa t 'kapab tann yo admire efikasite yo. Mwen te soti nan wout la osi vit ke mwen te kapab. Yon moun nan gouvènman Mozanbiken an te laperèz pou sa Wahbi te di m ', oswa ofisyèl rebèl mwen an te vle m' mouri depi lontan. Pwobableman tou de. Tout kote t'ap chache m '. Sa fè m fache.
  
  
  Lè m rive nan oseyan an, yon lòt wout pave mennen m nan sid. Tan mwen t ap fini. Mwen te chèche yon mwayen transpò ki pi rapid epi mwen te jwenn li nan yon kamyon ki te pake sou bò wout la toupre yon kyòs. Chofè a kite kle yo ak yon tank prèske plen. Li t'ap rele byen fò pandan m' te kondui nan sid. Mwen te sèlman espere ke lame Pòtigè a pa t 'ankò panse ak baraj wout la e ke dènye kote nenpòt moun ta atann mwen yo te nan fò Prince Wahbi a.
  
  
  Mwen soti nan kamyon an lè wout pave a te fini. Mwen pa t wè okenn baryè. Yo pa janm menm reve ke mwen ta ale nan sid. Lè li fè nwa mwen te tounen nan marekaj la. Li te vin prèske tankou yon ansyen zanmi la; yon moun abitye ak tout bagay. Men, mwen pa t 'oze detann ankò, omwen pa ankò.
  
  
  Avèk yon entènèt konplote, koripsyon ak enterè pèsonèl nan gouvènman an, moun Wahbi yo te deja konnen ke mwen te ak Lorengo Marquez; tou de rebèl yo ak Kolonèl Lister pwobableman te konnen sa tou. Yo pa t atann mwen tounen isit la. Mwen te gen kèk èdtan tèt kòmanse, men kamyon an ta jwenn, epi yo ta mete tout bagay desann youn pa youn, epi nan maten yo ta bat bravo epi rele dèyè mwen.
  
  
  Se konsa, li te tankou sa. Mwen te dòmi pou kèk èdtan epi answit mwen te dirije lwès nan direksyon fò Wahbi a ak kan esklav.
  
  
  Premye inite mwen te rankontre se te yon patwouy mobil Pòtigè ki t ap vwayaje sou menm wout lwès la avèk mwen. Mwen pa t pè yo. Yo pa pral kite wout la epi ale nan marekaj yo, pa pou rebèl yo, Lister ak Arab yo alantou. Men, li pral kenbe m 'nan marekaj la, epi li pral fè lòt yo menm pi danjere pou mwen.
  
  
  Mwen te rankontre premye patwouy mèsenè a ven kilomèt de teritwa Prince Wahbi a. Yo te deplase bò solèy leve, epi mwen te pann tankou yon pwa pouri sou yon pye bwa jiskaske yo pase. Yo pral tounen.
  
  
  Mwen te fè wonn nan sid jiskaske mwen jwenn rebèl Zoulou yo. Yo te moute kan yo nan yon jaden louvri, andeyò zòn marekaj la.
  
  
  Sa te fòse m 'ale nan nòdwès la ankò, pandan y ap Arab yo te kenbe yon je sou sa ki te pase isit la. Yo te petèt pi gwo danje a. Khalil al-Mansour te sanble li te konnen bagay li yo. Se te yon vye rena, e se te teritwa li. Selman ki pa ti swiv mwan sete swazir. Li pa t ban m lapè. Si yon bagay ale mal epi mwen te oblije kouri nan fason sa a, yo ta pwobableman ap tann mwen nan fwontyè yo.
  
  
  Arab yo te finalman jwenn santye mwen senk mil soti nan foterès nan forè blanchi. Depi lè sa a se te yon kous kouri. Mwen eskive li epi yo fèmen m '. Petèt tout pati yo te rayi youn ak lòt e pwobableman pa t pale youn ak lòt; men an silans, yo tout te konnen yo te swete m lanmò ak antèman. Pou kounye a yo pral inyore youn ak lòt. Mwen plonje, kouri ak sote nan forè sa a, tankou yon boul biya nan twa kousen. Mwen pat gen anpil tan. Eske Hawk ta resevwa mesaj mwen an?
  
  
  Mwen te oblije touye mèsenè a, e sa te bay Lister yon siy pou fèmen m 'ak anpeche m chape nan nò oswa lès.
  
  
  Lè m te oblije sèvi ak fizi mwen an kont de Arab ki anviwon yon kilomèt de kan esklav la, moman mwen te riske twò pre wout la, yo te vin chèche eko a anvan l te mouri.
  
  
  Lè sa a, zepòl mwen te kòmanse boule.
  
  
  Yon siyal detrès, men li twò ta? Sovtaj mwen te plis pase yon kilomèt lwen, men yo tout te deja sou ke mwen. Mwen te gade nan syèl la epi mwen te wè yon elikoptè ki t ap fè wonn nan ti sèk ki ba sou yon falèz wòch ki t ap gade forè a.
  
  
  Èske m ap kapab fè sa? Moun k'ap kouri dèyè m' yo te kapab wè tou elikoptè a.
  
  
  Mwen te rive anba ti mòn lan epi mwen te kòmanse monte. Khalil al-Mansur ak Arab li yo te wè m. Bal te sifle bò kote m pandan m t ap kouri nan direksyon kote elikoptè a te bese nechèl kòd li a. Yon bal frape m 'nan zepòl la ak lòt la grate janm mwen. Mwen te tonbe. Mwen sote nan pye m ankò, Arab yo te senkant yad.
  
  
  Mwen te wè dan yo pandan tout kwen wòch la te eksploze anba yo. Yon gwo sèk ki te eksploze wòch ak pousyè; an sekirite avè m 'nan sèk sa a, AH! Efikasite tèt chaje a toudi m' ankò. Mwen pa t 'menm wè ajan nou yo ki te eksploze rebò wòch sa a, men mwen te wè eskalye yo. Mwen te pwan li epi mwen te kòmanse monte, kòm elikoptè a byen vit pran altitid epi li te kòmanse vire toutotou.
  
  
  Mwen te monte nan kabin an epi mwen te kouche la, mwen te respire anpil. "Oke, N3," te di yon vwa lis, nan nen. "Ou vrèman depafini tout bagay, pa vre?"
  
  
  
  
  Chapit 14
  
  
  
  
  
  Hawk nan moun, nan yon jakèt tweed, nan do a nan elikoptè a.
  
  
  "Mèsi," mwen te di. "Kijan bagay yo prale?"
  
  
  "Mwen byen," li te di sèk. "Pwoblèm nan se ki jan nou fè bagay yo ale soti isit la sou deyò."
  
  
  Mwen di. - “Yo t ap tann nou. Mèsenè yo. Yo touye Deirdre."
  
  
  "Mwen regrèt pou N15," te di granmoun aje.
  
  
  "Yon moun ba yo yon konsèy," mwen te di. "Yon moun nan gouvènman Mozanbik oswa petèt Lisbon."
  
  
  "Mwen pa wè okenn lòt repons tou," Hawk admèt. - Men, èske ou reyèlman bezwen touye chèf Arab sa a? Tout lanfè te lage.
  
  
  "Mwen pa t 'touye l', men mwen swete mwen te kapab."
  
  
  "Pa gen predikasyon, N3," Hawk kase. Mwen pa bezwen yon kwazad. Touye chèf sa a se te yon erè. Sa a vin pi mal relasyon nou ak Lisbon."
  
  
  — Èske yo renmen machann esklav la?
  
  
  "Aparaman li te itil, epi yo pa renmen nou konnen sou aktivite li yo, espesyalman depi li te pataje pwofi li yo ak ofisyèl kolonyal yo. Ou te fòse yo fè yon gwo netwaye epi mete yon fen nan pratik sa a. Sa fè yo fache nan yon moman kote yo vilnerab a kritik."
  
  
  "Bon," mwen te di.
  
  
  "Pa pou nou. Rebèl yo pral fè anpil bri sou sa. Lisbon gendwa gen dwa fè yon bagay sou sa, elimine tout machin kolonyal la, e sa pral seryezman mine senpati yo pou nou.”
  
  
  "Kisa ou konnen sou Kolonèl Carlos Lister?"
  
  
  "Bon sòlda. Nan sèvis Sovyetik, men kounye a ap travay isit la pou rebèl yo. Li gen pi bon lame isit, li bat tout moun, petèt menm Pòtigè.
  
  
  - Èske mwen ka touye l '?
  
  
  "Non," granmoun lan jape nan mwen, gade m 'fèrs. "Nou bezwen balanse tout bagay isit la epi bay balans."
  
  
  "Li fout touye Deirdre."
  
  
  "Non," Hawk te di frèt pandan elikoptè a te vole ba sou mòn yo nan nò a. "Li te fè travay li. Nou touye li, N3. Nou te fè yon erè nan bay plan nou yo.
  
  
  Mwen gade l. - Ou kwè sa vre?
  
  
  "Non, Nick," li te di avèk kalm. 'Mwen pa kwè li. .. Mwen konnen. Epi ou konnen li tou. Nou pa jwe jwèt timoun isit la.
  
  
  Nou isit la ak lavni nan lemonn antye. Chak moun goumen jan li dwe epi fè sa li dwe. Deirdre te konnen li tou. Koulye a, ou pi bon rapò, nou pa gen anpil tan.
  
  
  Mwen te kontinye gade l 'kòm elikoptè a rebondi sou updraft la nan mòn yo. Rele li estrès nan dènye jou yo. Paske mwen te konnen li te gen rezon e li te konnen mwen te konnen li. Nou tou de se sòlda nan yon lagè, yon lagè etènèl ki pa toujou vizib, men ki toujou prezan. Lagè pou siviv. Si mwen te touye Kolonèl Lister, se sèlman paske li te lènmi an, pa paske li te touye Deirdre. E si siviv peyi m annapre te vle di travay ak Kolonèl Lister, se sa m t ap fè. Lè sa a, Deirdre ta vin yon bagay nan sot pase a ki pa enpòtan, e mwen te konnen li. Se sèlman pafwa li te dezagreyab. †
  
  
  "N3?" - Hawk di avèk kalm. Pou malgre efikasite li ak fre, metriz trè danjere nan travay la, li se moun tou.
  
  
  Mwen rapòte tout bagay. Hawk anrejistre tout bagay sou pwòp kasèt li. Non an patikilye. Ou pa janm konnen ki lè yon non ta ka vital, yon zam, yon mwayen echanj, dominasyon.
  
  
  "Oke," li te di, etenn achiv la, epi elikoptè a te fè yon vire byen file sou mòn yo nan lwès la. “Oke, yo toujou vle nou touye trèt la pou yo. Yo di yo gen yon nouvo plan pou fè sa. Ou pral rankontre yon moun ki pral di ou tout detay yo. Yon moun nan Lisbon, Nick. Pa gen non, men li espesyal, pi wo pase gouvènè kolonyal la.
  
  
  'Kilè?'
  
  
  'Kounya.'
  
  
  Mwen gade desann epi mwen wè yon chato nan mòn yo. Li te kapab sou Rhine a oswa Tagus. Mwen te wè l 'la anvan, yon kopi nan yon chato ki wo anwo Tagus la sou yon Ridge wòch ki dat tounen nan tan medyeval nan Pòtigal. Bati pa kèk baron kolonyal oswa magnat biznis jalouzi ki pa janm ta gen yon chato tankou sa a nan Pòtigal. Li te antoure pa yon gwo kloti fè sou yon pik wòch, epi mwen te wè gad inifòm gade elikoptè a.
  
  
  "Li dwe yon moun enpòtan," mwen te di, gade nan antèn rada ki te tou dousman wotasyon nan lakou chato la, ak nan avyon de gè a ki estasyone sou pis aterisaj la dèyè chato la, yon pist ki te antre byen fon nan forè a.
  
  
  'Li. Jis pale avè l epi rapòte m pita," Hawk te di. - Ale.
  
  
  Elikoptè a te plane jis anlè yon gazon etandu ki te fè mete pòtre nan yon seri mòn wòch pa plizyè syèk nan esklavaj nwa. Mwen desann. Mwen te imedyatman antoure pa sòlda. Yo te politès tankou diplomat ki byen antrene e yo te rapid ak enèjik tankou komando. Mwen rekonèt mak sou inifòm nan: Fòs Enspeksyon Pòtigè. Pandan m t ap mennen m nan chato a, mwen te wè yon Hawk ki t ap vole nan direksyon kòt la. Mwen pa t 'bezwen wè kwazyè Polaris la oswa soumaren pou konnen ki kote li prale.
  
  
  Koulwa yo nan chato la te fre, elegant, ak trankil. Te gen yon lè dezolasyon imans, kòm si chato la te libere, ak yon gwo fòs t ap tann yon kote nan espas sa yo. Sòlda yo mennen m nan koridò yo ak nan yon pòt nan yon chanm anwo kay la ki kounye a te sèvi kòm yon biwo. Lè sa a, yo byen vit kite chanm nan, epi mwen te jwenn tèt mwen fas a fas ak yon nonm kout ki te apiye sou biwo li ak do l 'ba m'. Li pa deplase e li pa sanble konnen mwen te nan chanm nan.
  
  
  Mwen di. - Ou vle pale avèm?
  
  
  Do l 'tansyon. Men, lè li depoze plim nan ak anpil atansyon epi li te vire solanèl, prèske majeste, li te souri. Lè sa a, mwen rekonèt li. Lisbon dwe te trè konsène sou posib soulèvman an.
  
  
  'Mesye. Carter," li te di an Pòtigè, kòmsi nenpòt lòt lang te anba l, "chita."
  
  
  Sa a pa te ni yon lòd ni yon demann. Li onore mwen. Nou menm tou nou pa toujou oblije renmen alye nou yo. Mwen te chita. Li te mete men l ansanm tankou yon moun ki te soti nan yon lòt syèk epi li te mache tou dousman nan chanm nan pandan l t ap pale. Vwa gwo twou san fon li a, enpresyonan nan ton li yo, eko nan tout sal la. Li te klè ke mwen pa ta dwe entèwonp jiskaske yo te ba mwen privilèj. Mwen te gen yon sèl bagay yo ba li: li te rive dwat nan pwen an, pa gen okenn meli melo.
  
  
  'Mesye. Carter, kounye a nou gen prèv absoli ke soulèvman an te planifye nan kat jou. Sa a pral rive nan moman ofisyèl trèt nou an parèt sou televizyon, anonse koperasyon li ak lakòz yon revòlt nan mitan twoup nou yo. Li pral mande tou pou leve kanpe nan twa peyi: Mozanbik, Swaziland ak Zululand. Nan pwen sa a, tout men youn nan fòs rebèl yo pral kòmanse atak sou objektif gouvènman an nan twa peyi yo. Kòm yon prelid paralize, mèsenè Kolonèl Lister yo pral atake twoup krak Pòtigè nou yo nan kazèn yo jis de zè de tan anvan trèt la revele tèt li.
  
  
  Li sispann mache epi li gade m dwat. "Sa a se yon plan trè bon epi li ta ka travay, espesyalman si mèsenè Lister yo jere paralize pi bon inite nou an."
  
  
  - Men, ou espere ke ou ka repouse atak la? - Mwen te di li jis nan bon moman an.
  
  
  Li souke tèt li epi li tann.
  
  
  Mwen te mande. - "Ki plan ou genyen?"
  
  
  "Premyèman, nou pral transfere twoup nou yo chwazi soti nan kazèn nan nan yon kan swasant-senk kilomèt de Imbamba." Li souri epi limen yon siga. - An kachèt, nan kou, nan mitan lannwit. Epi nou kite dèyè yon lame fiktiv. Pèsonn pa konnen sa eksepte mwen menm ak ofisye yo."
  
  
  Mwen souke tèt. Li te kòmanse mache ale dèyè.
  
  
  "Dezyèmman, nou pral avèti Cape Town ak Mbabane."
  
  
  Li pa t 'mande yon souke tèt.
  
  
  "Twazyèmman, touye trèt la anvan li ka pale." Li etidye siga li. "Pa gen enskripsyon, pa gen rebelyon. Sa a se kle a.
  
  
  - Eske se travay mwen toujou?
  
  
  'Egzakteman.'
  
  
  "Kounye a, li konnen ke AH se dèyè l ', epi li te komèt swisid," mwen te di. "Nou te rate li yon fwa epi li pral pi difisil tan sa a."
  
  
  "Ou echwe paske ou te trayi," li te di. "Sa p ap rive ankò, paske se sèlman mwen konnen ou pral eseye ankò." Ou te manke l paske efò w te depann de atire l soti nan tant lan epi idantifye l.
  
  
  "Se konsa, mwen pa bezwen idantifye l 'ankò?" - Ou konnen kiyès sa ye?
  
  
  - Non, mwen pa konnen sa.
  
  
  "Oke modi, kisa mwen ta dwe fè? ..'
  
  
  - Trè senp, mesye. Carter. Nou konnen li se youn nan twa gason. Ou pral touye yo tout.
  
  
  Pafwa mwen menm santi mwen yon ti kras sal nan travay ak tranble lè mwen panse sou ki jan lagè kache nou an ap mennen. 'Tout twa? Pou netralize youn?
  
  
  "Pou asire ke trèt la echwe, pou evite masak la prèske inevitab, tout twa dwe mouri. Mwen regrèt ke de moun fidèl yo pral touye, men ou pa konnen yon pi bon fason?
  
  
  "Jwenn li yon jan kanmenm. Dwe gen yon fason.
  
  
  "Petèt nan kèk mwa, kèk semèn. Men, nou sèlman gen kèk jou. Li ap travay nan mitan nou depi plizyè ane, e nou gen sèlman jou.
  
  
  Mwen pa t gen anyen ankò pou m di. Sa a te rèy li. Pou tout sa mwen konnen, omwen youn nan ofisyèl inosan yo te pwobableman zanmi l '. Pou tout sa mwen te konnen, petèt yon trèt tou. Mwen tap tann. Menm li ezite pou yon ti moman ankò. Apre sa, li pran yon gwo souf.
  
  
  "Twa sa yo se Jeneral Mola da Silva, Adjwen Minis Defans, Kolonèl Pedro Andrade, Sekretè Militè gouvènè kolonyal nou an, ak Señor Maximilian Parma, Asistan Chèf Sekirite Entèn."
  
  
  - Ou vle di lapolis sekrè? Denye? Parma?
  
  
  'Mwen pè pou sa. Dezyèm nan ran.
  
  
  "Oke," mwen te di. 'Ki kote mwen ka jwenn yo? Ak ki jan?'
  
  
  Li te souri mens. - Kòm, mwen ta kwè, sa a se travay ou, espesyalite ou. Ki kote, w ap jwenn li nan dokiman sa a. Sa a se yon lis detaye kote chak nan twa sa yo ka jwenn sou yon baz regilye.
  
  
  Li te ban m lis sa a, li te fini siga l epi li te di ak enkyetid: “Ajèt prive mwen an pral mennen w nan Lorenzo Marques, yon ayewopò sekrè kèk moun konnen nan Lisbon. Ou pral jwenn zam ou vle a ak Lè sa a, ou se pou kont ou. Sonje byen, si pèp nou an pran w anvan w fini travay ou, m ap nye egzistans ou. Tout twa gen koneksyon enfliyan nan Lisbon.
  
  
  Sa a te kou nòmal nan zafè. Li dwe te peze kèk bouton kache. Sòlda yo antre; li tounen sou biwo li e li sispann gade m. Sòlda yo mennen m deyò.
  
  
  Yo te pouse m nan yon machin kòmand, ki te kouri sou mòn lan tankou zèklè. Nan ayewopò a, yo te mennen m sevè nan avyon an, epi nou imedyatman dekole. Li te deja fè nwa lè nou ateri nan yon ayewopò sekrè toupre kapital la. Yon eskwadwon senk moun te akonpaye m 'nan yon joupa kamouflay kote mwen te resevwa zam mwen te bezwen yo. Lè m te rete poukont mwen ak kòmandan an, mwen frape l, mwen glise deyò fenèt la epi disparèt nan fènwa a.
  
  
  Nan travay mwen, li itil pou chanje nenpòt orè nenpòt lòt moun pase ou konnen pi vit posib. Mwen ta jwenn pwòp zam mwen nan pwòp fason mwen, nan pwòp tan mwen. Kounye a mwen te poukont mwen e pèsonn pa t konnen lè m te kòmanse oswa ki kote m te ye. Okenn moun.
  
  
  Yo pa ta menm konnen si mwen t ap fè travay la si mwen te vrèman sou bò yo, ki se egzakteman sa mwen te vle.
  
  
  Mwen te antre nan vil la a pye, mwen te pase konsila nou an, epi mwen te dirije nan yon kafe sèten sou pò a. Moman mwen te antre nan kafe a, mwen te wè rad, manyè ak sant pechè pòtigè lokal yo. Mwen te pran yon tab nan do a, mwen te sanble sou anpil, epi mwen tann pou gason an.
  
  
  "Wiski," mwen te di. - Ak yon fanm, pa vre? Lulu lè li la.
  
  
  Sève a siye tab la. - Li konnen ou, Senor?
  
  
  "Ki jan pwason yo konnen mwen."
  
  
  "Nou gen sèlman wiski Ameriken."
  
  
  "Si mak la bon. Petèt H.O.?
  
  
  "Lulu pral mennen li nan chanm dèyè a."
  
  
  Li ale. Mwen tann de minit, mwen leve, mwen antre nan chanm dèyè a. Lonbraj la peze zam la sou do mwen. "Nonmen yon wa ou admire," vwa a te di.
  
  
  "Mwatye pase nwa."
  
  
  Zam la disparèt. "Kisa ou vle, N3?"
  
  
  "Premyèman, kontakte Hawk."
  
  
  Sève a te pase bò kote m ', li peze tèt li sou miray la, epi pòt la louvri. Nou te mache nan miray la, desann eskalye yo epi nou te jwenn nou nan yon chanm radyo sekrè.
  
  
  — Li abò yon kwazyè sou kòt la. Men frekans ak nimewo telefòn.
  
  
  Mwen fè nòt epi mwen chita bò radyo a. Sève a kite m 'pou kont li. Mwen te pale poukont mwen ak Hawk. Li te vin tou dwat nan aparèy la. Mwen te rakonte l an detay sou plan nonm enpòtan an pou siprime rebelyon an ak sou travay mwen.
  
  
  "Twa nan yo?" - li di ak yon vwa frèt. Li pran yon poz. "Mwen wè yo serye." Èske ou ka fini alè?
  
  
  "Mwen pral eseye," mwen te di.
  
  
  'Fè li. Mwen pral enfòme pèp nou an sou rès plan yo.
  
  
  Li te disparèt, epi mwen te ale chèche gason an pou delivre zam mwen ta bezwen yo.
  
  
  
  
  Chapit 15
  
  
  
  
  
  Youn nan twa mesye yo te yon trèt. Men kiyès? Tout twa te oblije mouri, men lòd sa a te pase a te enpòtan pou mwen. Si mwen te touye de inosan an premye, trèt la t ap avèti epi chape. Se te yon jwèt nan roulèt nan ki pa te gen okenn garanti ke mwen ta genyen.
  
  
  Mwen lanse pyès monnen an pou kont mwen. Jeneral la pèdi. Twò mal pou li.
  
  
  Lis mwen an te endike ke Jeneral Mola da Silva anjeneral te travay an reta; yon vèf ki gen swasant ane, ak timoun ki grandi nan Pòtigal, san move abitid oswa vis. Yon sòlda nan kè ki te viv sèlman pou travay li. Kòm Minis Adjwen Defans nan Mozanbik, da Silva te reprezantan lame a ak marin. Travay li te nan je klè, ki te fè l 'yon sib fasil.
  
  
  Ministè Defans lan te chita nan yon bilding ki sanble ak fò nan Lorengo Marques. A uit è nan aswè mwen te antre nan sal ame nan inifòm nan yon majè nan rejiman ki pi elit nan Pòtigal. Mwen t ap pale Pòtigè byen, san aksan, mwen te balanse papye pou m te fè konnen m te fèk rive soti Lisbon ak yon mesaj pèsonèl bay Jeneral da Silva.
  
  
  Sekirite a te sere, men mwen pa t pran swen. Mwen jis te vle jwenn objektif mwen an. Si li te travay lè siplemantè nan biwo li a, mwen te pare pou touye l 'la epi answit kite san danje. Li pa t nan biwo a.
  
  
  "Eskize m, Majò," te di kòmandan an, ki t ap pran randevou nan biwo li a. "Men, aswè a Jeneral da Silva ap bay yon diskou nan Asosyasyon Enterè Etranje. Li p'ap la jis nan maten.
  
  
  "Majò a" te klere byen bèl. “Bon, sa ban m yon lòt jou—ak lannwit—nan vil ou a. Montre m liy dwat la, oke? Ou konnen sa mwen vle di... plezi ak, uh, konpayi.
  
  
  Kapitèn nan souri. "Eseye Manuelos. Ou pral renmen li.'
  
  
  Pou dosye a, taksi a mennen m 'nan Manuelo a epi mwen te ale, pa yon pi gwo ankò, nan pòt dèyè a. Tankou yon biznisman òdinè, mwen te pran yon lòt taksi nan yon reyinyon asosyasyon enterè etranje yo, ki te fèt nan yon nouvo otèl sou yon plaj beni.
  
  
  Reyinyon an te toujou ap kontinye, e jeneral la poko pale. Pa te gen sentinèl. Soussekretè kolonyal la pa enpòtan anpil. Men, pa t gen anpil moun nan chanm nan, e pifò nan yo te sanble konnen youn ak lòt. Mwen te glise nan koulwa a pou ale nan amwa anplwaye yo nan dèyè bilding lan. Tout anplwaye yo te nwa, nan kou, men yon pòt nan dèyè amwa a te mennen pi lwen pase podium oratè a nan sal konferans la. Mwen louvri fant la epi mwen te kòmanse gade. Yon gwo aplodisman plen chanm nan pandan m ap gade. Mwen te fè li alè. Jeneral la leve kanpe, li pwoche bò tab la ak yon souri. Li te wo pou yon Pòtigè, ak yon tèt chòv klere, twò gra ak yon souri lajè, koken ki pa janm rive nan je l '. Yo te ti je, frèt ak vivan, je rapid nan yon opòtinis.
  
  
  Diskou li te yon koleksyon briyan, vid, deklarasyon vid, epi mwen pa t 'koute pou lontan. Li te an mouvman konstan, eklere ranje yo nan ensiy. Mwen pa t 'wè okenn gad kò, men de mesye nan dèyè chanm nan te kenbe yon veye fiks sou odyans lan. Se konsa, gad kò prive. Koupab oswa inosan nan trayizon, Jeneral da Silva te gen rezon pou kwè ke li te gen ènmi.
  
  
  Mwen tou dousman fèmen pòt la ak disparèt nan otèl la. Machin jeneral la te pake sou bò wout la devan otèl la. Chofè militè a t ap dòmi devan. Sa a te di m 'de bagay. Jeneral la pa pral la lontan, sinon chofè a ta gen tan pran yon bwè oswa fè yon komisyon epi retounen anvan fen reyinyon an. Mwen te aprann plis ke jeneral la te gen entansyon kite reyinyon an pi vit ke posib nan antre prensipal la.
  
  
  Tablo avi ki nan gwoup la te enfòme m ke reyinyon an t ap fini nan jis mwens pase inèdtan.
  
  
  Mwen te ale nan lotèl la nan ale kote mwen te lwe yon chanm kòm yon dilè nan objè relijye soti nan Lisbon. Kite poukont mwen nan chanm mwen an, mwen mete yon salopete nwa sou kostim mwen an. Mwen te monte yon tirè pwofesyonèl enfrawouj sou yon fizi ke yo te pran nan men gad Prince Wahbi yo epi m te foure l nan sa ki te sanble ak yon sak kat long. Lè yo pita tcheke ak lye zam yo ak Arab Wahbi yo, li te bèl. Mwen te kite valiz mwen an epi yo te fasilman jwenn yon nasyonal Alman ki te fèk rive sou dènye vòl la soti nan Cape Town e ki te asire w ke yo te wè m 'ap kite nan salopet nwa mwen an.
  
  
  Bilding biwo ki anfas otèl kote Jeneral da Silva te pale a te fè nwa. Ankò, mwen te asire ke kèk touris ak gad nan lobby otèl la wè m 'nan salopete nwa mwen an. Mwen te pran kadna sou pòt dèyè bilding biwo a epi mwen te monte nan twazyèm etaj la. Se la mwen te kite pòt eskalye a louvri, apre sa mwen te monte nan dènye etaj la, mwen louvri pòt la sou do kay la. Mwen wete salopet mwen an epi mwen kite yo sou eskalye yo sou do kay la. Retounen nan twazyèm etaj la, mwen te chwazi seri a nan zòn resepsyon an, fèmen pòt la dèyè m ', te pran fizi a soti nan valiz mwen an, chita m 'desann bò fenèt la epi tann. Yon kote yon revèy gwo kay won frape dis.
  
  
  Mwen leve fizi mwen an.
  
  
  Devan otèl la, chofè a vole soti nan machin Jeneral da Silva a, li kouri bò kote l pou l pa fèmen pòt dèyè a.
  
  
  Jeneral la solanèlman kite gwoup la. Li te mache devan, tou devan de gad kò li yo, jan sa te merite enpòtans li. Chofè a salye.
  
  
  Jeneral da Silva te kanpe salye avan l monte machin nan.
  
  
  Mwen te tire yon sèl kout, lage fizi a sou plas, kite fenèt la louvri epi mwen te nan koridò a anvan premye rèl yo te tande.
  
  
  Mwen desann mach eskalye yo nan dezyèm etaj la. 'La! Twazyèm etaj. Fenèt sa a louvri. Rele lapolis. Kenbe l.
  
  
  Vit!'
  
  
  Mwen te chwazi seri a nan yon biwo vid nan dezyèm etaj la.
  
  
  - Li touye jeneral la. ..!
  
  
  'Twazyèm etaj. ..! Mwen tande sifle polis yo toupatou. .. sirèn ap apwoche byen lwen.
  
  
  Mwen wete kostim mwen an, inifòm majò a te toujou anba.
  
  
  Pye yo te pile moute eskalye yo tit nan twazyèm etaj la ak bat biwo a la. - Men li ye - yon zam. Dimansyon tirè pwofesyonèl. Mwen tande yon vwa fache, fache. "Li pa t 'kapab ale byen lwen." Moun sòt. Li te dwe youn nan gad kò yo, pè ke bòs nan travay li yo te tire.
  
  
  Nan yon biwo nwa nan dezyèm etaj la mwen te kanpe bò fenèt la. Jeep vid la te kanpe. De plis te swiv. Ofisye yo kouri soti nan otèl la nan lari a. Lapolis t'ap rele byen fò. Lapolis ak sòlda yo pran aspè sou bilding biwo a. Pye lou yo te sonnen nan koridò ki anlè m yo. 'Sou do kay la! Fè vit.' Yo remake yon pòt louvri sou do kay la. Nan kèk moman yo pral jwenn jumpsuit nwa a. Temwen yo te deja pale yo sou nonm ki te nan salopet la e yo te dekri m nan dis fason diferan.
  
  
  Mwen te mache sou koridò dezyèm etaj la, mwen te dirije nan direksyon eskalye yo epi mwen te rantre nan kouran sòlda ak ofisye ki t ap dirije nan direksyon do kay la. Sou do kay la mwen te deja kòmande twa polisye.
  
  
  "Sa a jumpsuit ka distrè. Èske w deja fouye lòt etaj bilding lan?
  
  
  "Non, Major," te di youn nan yo. - Nou pa t panse sa. ..'
  
  
  "Reflechi sou li," mwen kase. “Nou chak pran yon etaj. Mwen pral pran dezyèm lan.
  
  
  Mwen te swiv yo, te pouse yo chak sou yon etaj vid epi mwen te soti nan pòt devan an tèt mwen. Mwen grogne sou sòlda yo ak ofisye yo nan lari a.
  
  
  -Ou pa ka kenbe sivil yo?
  
  
  Mwen te jere pou yon ti moman epi mwen te ale nan lari chaotic la. Nan kèk èdtan yo pral kalme, swiv nonm nan an jeneral nan yon otèl nan ale nan, petèt dekouvri orijin nan fizi a, ak nan yon mwa oswa konsa yo pral kòmanse chèche yon moun tankou mwen.
  
  
  Mwen kanpe nan yon ale kote mwen kache rad mwen, mwen chanje rad mwen, mwen jete inifòm majò a nan poubèl la epi li mete dife. Apre sa, mwen te ale nan lòt chanm otèl mwen an epi mwen te pare pou kabann.
  
  
  Mwen pat tonbe nan dòmi touswit. Se pa konsyans mwen ki deranje m. Mwen te gen lòd mwen, epi pèsonn pa vin yon jeneral Pòtigè san yo pa touye kèk moun. Se te enkyetid ak tansyon. Kounye a yo te konnen te gen yon asasen e yo ta pran prekosyon. Mwen te gen anpil ti tan.
  
  
  Touye de pwochen yo pa pral fasil.
  
  
  Anba solèy klere maten an, mwen te kouche sou yon ti mòn, mwen gade nan chato gouvènè a senksan mèt lwen atravè longvi. Kolonèl Pedro Andrade te gen gwo apatman nan chato a; dèyè yon miray ki wo gen pòtay fè, de sentinèl - youn nan pòtay la ak youn nan papòt la nan chato a - ak sentinèl nan koridò devan yo.
  
  
  Sa mwen te espere rive. Machin lapolis, machin militè yo ak limouzin sivil yo te vini ak ale nan yon kouran danble, rapid. Tout machin yo ak kamyon yo te kanpe bò pòtay la. Nenpòt moun ki te soti pou antre yo te kanpe epi fouye nan pòt kay la. Mesye lame yo te parèt an kòlè, polis la te parèt lugubr, epi sitaden yo te enkyete.
  
  
  A onz zè nonm trè enpòtan mwen an parèt an pèsòn. Menm li te oblije sispann, yo te fouye li epi yo te tcheke dokiman li yo. Yo pa pran okenn chans, gad yo te trè vijilan, fòmèl ak nève. Ak mezi sekirite yo te trè apwofondi, trè apwofondi. Petèt twò apwofondi. Mwen te kouche sou ti mòn lan pou de zè de tan epi gade. De fwa yon atik sispèk te dekouvri nan machin nan, epi yon kòmandan polis militè te vin kouri ak yon eskwadwon nan sòlda yo kenbe machin nan nan men zam jiskaske kòmandan an tcheke atik la epi li di ke tout bagay te nan lòd.
  
  
  Mwen pwoche bò wout prensipal la ki te pase devan chato a. Mwen etidye wout la. Li te koupe nan ti mòn lan ak koube anviwon vennsenk mèt alantou chato gouvènè a nan wotè miray la.
  
  
  Yon kamyon te kondwi sou wout la. Mwen rale yon pistolè otomatik, mwen mete yon silansye sou li, epi pandan kamyon an te pase bò pòtay prensipal la ak trè pre m ', mwen te tire sou youn nan wou devan yo. Kawotchou a pete epi kamyon an te kanpe. Kòmandan an te antre nan pòtay la ak inite li a, epi nan kèk segonn kamyon an te antoure.
  
  
  "Ou la," li jape nan chofè a. "Soti, mete men ou sou machin nan. Vit.'
  
  
  Tout gad ki te nan pòtay prensipal la soti, yo mete ajenou sou yon jenou, yo ede kòmandan an kouvri kamyon an ak fizi yo.
  
  
  Mwen kache nan mitan pyebwa yo ak touf raje.
  
  
  Katye Jeneral Sekirite Nasyonal se te yon bilding lugubr, prèske san fenèt nan yon lari bò kote ki pa konnen ki nan sant Lorenzo Marquez. Li te menm pi okipe isit la kòm sòlda, polis ak sivil antre. Men, ankò sèlman polisye ak sòlda te soti. Lapolis te arete sispèk yo pou yo te poze yo kesyon epi yo ka penyen vil la pou nenpòt sispèk, nenpòt rebèl li te ye, ajitatè oswa opozan politik.
  
  
  Lis mwen an endike ke biwo Maximilian Parma a te nan dezyèm etaj la nan do a. Mwen te mache nan bilding lan. Pa te gen okenn fenèt nan dezyèm etaj la nan do a: bilding nan adjasan a li te gen kat etaj wotè. Chèf adjwen Sèvis Sekirite Entèn la te gen yon biwo san fenèt.
  
  
  Te gen ba sou katriyèm ak senkyèm etaj fenèt yo. Se sèlman fenèt yo nan etaj anwo a ki te kapab itilize kòm yon antre, ak miray ranpa a nan bilding lan te brik solid san okenn sipò. Mwen te gade yon ti tan epi mwen te wè ke sentinèl la t ap gade soti nan kwen an nan do kay la de fwa, ki vle di ke do kay la te veye. Pa gen moun ki te kapab mare yon kòd pou monte oswa desann.
  
  
  Lè fè nwa mwen tounen nan kafe nan pò a. Se la mwen te jwenn sa mwen te vle, epi nan yon èdtan mwen te sou do kay la nan bilding lan dèyè bilding Sèvis Sekirite Nasyonal la. Mwen te gen avè m 'yon ventouse espesyal, kòd nayilonn mens mwen, yon maye kawotchou ak yon rezèv plim ke Eskalad yo itilize. Mwen te ale nan travay. Mwen atache ventouse a otank mwen te kapab sou miray wòch la nan fè nwa a, rale tèt mwen sou yon kòd nilon ki te pase nan je metal lou nan ventouse a, epi mwen te mete de pikèt nan siman ki genyen ant brik yo ak yon kawotchou. maye. epi mete pye m sou pikèt yo, kounye a prèske nivo ak ventouse a, mwen dekole ventouse a epi mete l apeprè senk pye pi wo kont miray la.
  
  
  Mwen repete pwosedi sa a sou yo ak sou ankò, k ap grenpe miray la nan enkreman senk pye. Se te fatigan, travay dousman. Mwen swe bokit lannwit nwa sa a. Son an nan maye kawotchou a frape broch yo te prèske an silans, men yo toujou pa ase trankil. A nenpòt ki moman, yon moun k ap pase bò fenèt la oswa k ap gade anba sou kwen do kay la te kapab tande oswa wè m. Mwen te kapab glise ak frape miray la. PIN a ka dekole epi vole desann ak yon son k ap sonnen. Ventouse a ta ka kite ale epi fè m 'tonbe.
  
  
  Men, pa gen anyen nan sa ki te rive. Mwen te gen chans, e de zè de tan pita mwen te nan wotè nan fenèt yo anwo etaj, kole sou miray la tankou yon mouch. Chans pa te kite m 'desann ak premye fenèt mwen te eseye pa te fèmen. Nan kèk segond mwen te deja sou etaj anlè trankil sa a, nan yon ti chanm depo. Mwen ouvri pòt la ak anpil atansyon epi mwen gade deyò. Koridò ki sou tèt etaj la te vid. Mwen te antre nan koridò a.
  
  
  Mwen te tande bri anba a, frape ak pilonnen vwa ak pye. Mwen te nan bilding lan, men mwen pa t 'kwè ke li ta ede m' anpil nan touye Maximilian Parma. Men, petèt sa a te ase yo revele yon pwen fèb nan mezi sekirite yo.
  
  
  Mwen te pran yon gwo souf epi mwen te mache moute chape etwat dife ki te mennen nan koulwa senkyèm etaj la. Sòlda yo mete sispèk yo nan selil yo. Polisye nan chemiz manch te kouri devan ak pil papye anba bra yo ak pistolè ki pandye nan étui sou zepòl yo oswa mete sou kote nan senti yo. Pandemonium, men objektif, epi mwen ta ka dekouvri nan nenpòt ki moman. Nan pi bon, mwen pral konsidere kòm yon sispèk, ak Lè sa a, pran ansanm ak lòt moun yo. Nan pi move...
  
  
  Mwen te glise tounen desann mach eskalye yo, te retire jakèt mwen pou revele Luger mwen an, te pwan lis detay sou viktim mwen yo—sèl dokiman mwen te genyen avèk mwen—epi mwen te soti. Mwen te antre tou dwat nan yon koridò okipe, ant sòlda, polisye ak sispèk. Pèsonn pa ban m yon bon gade. Mwen te gen yon zam, donk mwen pa t yon sispèk, e mwen te gen idantifikasyon, donk mwen te gen yon bagay pou m chèche. Apre mwen fin chaje ak lapolis, sòlda yo ak travayè biwo yo, mwen te pran asansè a nan dezyèm etaj la. Te gen mwens konfizyon isit la. Te gen pòs sekirite devan chak biwo. Kèk nan yo te gade m pandan m te pase - ki moun ki sa a, yon figi abitye - men pa fè anyen. Sa a se pwen fèb nan eta polis la: disiplin nan tèlman rijid ak yerarchize ke moun diman panse oswa poze kesyon pou tèt yo. Si w ap mache nan efase epi pretann ou anfòm, raman y ap rele w nan lòd sof si ou fè yon erè aparan.
  
  
  Pouvwa yon eta lapolis se ke woutin tèlman komen ke ou ka fasilman fè yon gwo erè. Ou ka fè erè chak segonn, epi ak chak segonn danje a ogmante.
  
  
  Biwo Parma a pa te gen yon sèl chanm, men de: se te yon suite. Santinèl te kanpe nan chak pòt. Li difisil pou antre, e menm pi difisil pou soti. Mwen te pran pòz etidye lis mwen an, kenbe je m 'sou pòt Parma. Yon jou mwen te wè li, yon nonm kout, cheve nwa, fas a fas ak yon pòv salo ke yo te kenbe sou yon chèz pandan Parma kriye sou li. Yon fwa mwen te wè l ap devore sou ofisye polis ki wo yo ak sòlda ki bò kote l. Epi yon jou mwen te wè l nan dezyèm chanm nan, li t ap egzamine objè yo konnen sou tab long la: fizi mwen, valiz mwen ak salopete nwa.
  
  
  Sa a te ban mwen yon lide pou yon plan. Yon plan danjere, men tan an limite kreye gwo risk. Mwen tounen nan kafe a menm jan mwen te vini an, kouvri tout tras. Mwen te prepare kèk bagay mwen te bezwen epi mwen te ale nan kabann. Demen pral yon jou okipe.
  
  
  
  
  Chapit 16
  
  
  
  
  
  Mwen te pase maten an nan chanm mwen ap prepare ekipman mwen an. Sa a te pran m 'tout maten. Mwen te gen yon tòn ekipman pou travay la, epi mwen ta bezwen li tout si plan mwen an te reyisi. Mwen pa te gen ni tan ni opòtinite pou yon dezyèm tantativ. Si li pa t 'travay, mwen pa ta deranje ak li pou yon dezyèm eseye.
  
  
  Vè midi, mwen te lwe yon ti kamyonèt epi m te kondui nan kay gouvènè a. Mwen te pake machin nan nan touf bwa a epi mwen te mache moute ti mòn kote mwen te gade jou anvan an. Se la mwen etabli epi tann.
  
  
  Mwen te kouche la tout jounen an nan touf raje yo ak solèy pandan y ap vole byen wo anlè m 'yo gade vizitè yo vini ak ale soti nan chato gouvènè a. Mwen pa t 'kapab fimen, kidonk mwen te pran kèk ti ti gout dlo de tan zan tan. Mwen te kontinye tann. Vwayou yo te kòmanse fè wonn anba a, pa sèten, paske mwen pa t deplase pou yon tan long. Nan aswè, viltè yo te kòmanse poze sou branch anwo nan pye bwa zakasya ki tou pre. Epi Kolonèl Andrade te soti al fè yon ti mache nan jaden yo nan chato a. Vwayou yo kontinye ap veye m. Mwen kontinye gade Andrade. Mach li sove m 'nan pwoblèm. Mwen pa bezwen asire w ke li te nan chato a ankò.
  
  
  Kolonèl la tounen anndan menm jan solèy Afriken zoranj la te tonbe nan figi l nan ti mòn yo. Voutour yo te vole lè m te deplase. Mwen te tann yon lòt demi èdtan, Lè sa a, swiv liy telefòn nan soti nan chato a nan yon poto sou wout la devan kay la. Mwen te monte poto a, mwen te konekte ekipman pou èktepsyon an, epi mwen te rele depatman antretyen chato a.
  
  
  "Netwayaj," yon vwa jape nan Pòtigè.
  
  
  Mwen te itilize Pòtigè ak yon aksan lokal. “Dezole, Ekselans, men aswè a nou bezwen tcheke fil elektrik la nan chato a pou yon nouvo transfòmatè ke patwon mwen yo vle enstale alavni. Nou soti nan konpayi elektrik la.
  
  
  "Oke, ebyen asire w ke siperyè ou yo bay pas ki nesesè yo. "Ou dwe montre l 'nan pòtay prensipal la," vwa a te di.
  
  
  "Nou pral fè jan ou di."
  
  
  Mwen rakroche epi konpoze konpayi kouran an. “Sa a se rezidans gouvènè a. Ekselans li ta renmen yon moun tcheke fil elektrik la aswè a. Jwenn pas ou epi asire w ou pral la san pèdi tan a 9 p.m.
  
  
  - Natirèlman. Touswit.'
  
  
  Yo pral bay yon pas, sèvant la ap tann moun nan, konpayi elektrik la ap voye yon moun, epi yo pral dekouvri diferans lan pita.
  
  
  Mwen desann soti nan poto a epi mwen tounen nan kamyon lwe mwen an. Li deja fè nwa nèt, li lè pou kòmanse. Mwen pa t 'panse sou konsekans yo nan echèk oswa menm posiblite pou li. Si Killmaster oswa nenpòt lòt ajan fè sa, li pap janm fini premye misyon li, omwen pa vivan.
  
  
  Mwen te trennen nouvo salopet mwen an, fizi tirè pwofesyonèl mwen an, gwo sak mwen an, inifòm elektrisyen mwen an, ak gwo valiz nwa mwen an soti nan kamyonèt la pou ale sou wout prensipal la. Mwen te pake li nan egzakteman menm kote kamyon mwen te kreve kawotchou devan an te kanpe yè. Mwen te egzamine chato a pou m asire m te gen pi bon kote. Li anfòm.
  
  
  Isit la wout la kouri sou uit mèt soti nan miray la nan byen imobilye a, prèske nivo ak tèt li. Berm la desann soti nan wout la nan baz miray la. Pi lwen pase miray la, kay la menm te anviwon vennsenk yad de jaden yo. Se te yon bilding twa etaj ki te fèt ak wòch blan ak yon gwo twati an bwa nwa.
  
  
  Kò prive Gouvènè a te nan yon kwen nan premye etaj la, ki bay sou jaden an ak miray la, dirèkteman anfas kote mwen t ap tann, rkrokviye nan fè nwa a.
  
  
  Mwen te prepare salopete nwa mwen an, mwen mete inifòm elektrisyen mwen an epi mwen te kòmanse travay sou materyèl ki nan valiz nwa mwen an. Li te genyen senkant yad liy mens nilon, yon santèn yad pi epè kòd nilon, yon bobin, yon wou elektrik oto-propulse tansyon ak yon mare, ak yon konektè espesyal pou fizi tirè pwofesyonèl mwen an. Yon fwa ke jumpsuit nwa a te pare, mwen tache atachman a fizi a ak anpil atansyon vize sou do kay la nan chato a apeprè senkant yad lwen.
  
  
  Son an pa t 'plis pase yon dou rustling nan mitan lannwit lan. Pwent nwa, dente a trase yon arc lis atravè miray la ak jaden, antere tèt li nan do kay la an bwa nan kay la. Pase nan gwo je a nan fen pwen an asye, yon fil nilon te pandye nan yon arc envizib soti nan kote mwen te kache nan do kay la kote pwen an te ancrage.
  
  
  Mwen te dekwoche fil ki sou mòn lan sou fizi mwen an, mwen te mare yon bout nan yon kòd nayilonn ki pi epè, epi mwen te sekirize lòt bout la nan yon bobin epi mwen te kite fil la van. Fil la te blese nètman sou bobin la, rale kòd la pi lou atravè miray la ak jaden sou do kay la epi tounen vin jwenn mwen nan je pwent an asye. Mwen te dekole fil mens la epi mare tou de bout kòd la epè nan yon poto ki te mete nan tè a sou wout la.
  
  
  Koulye a, mwen te gen yon kòd fò ki soti nan wout la nan miray la ak jaden nan chato a. Mwen pran tout ekipman mwen epi mwen kache l yon kote sou bò wout la. Mwen tache wou ekipay la nan kòd la, epi tache salopete nwa yo, ki te ranpli ak sa ki nan yon gwo sak, nan ekipay la epi mwen leve kanpe.
  
  
  Lè sa a, mwen te pran ti panèl elektwonik kontwòl la ak glise desann wout prensipal la nan yon plas kote mwen te trè pre pòtay prensipal la. Mèsi a vizitè yo, pòtay yo te louvri. De sentinèl te kanpe nan yon gad jis anndan mi yo, epi yo te mete yon pòs deyò jis deyò antre a.
  
  
  Mwen peze yon bouton sou panèl kontwòl la. Yon aswè nwa, salopet boure mwen an te kòmanse deplase sou kòd la; travèse wout la, sou miray la ak byen wo nan syèl la anlè jaden an, sou do kay la. Mwen te tann tansyon, pare pou kouri.
  
  
  Pa gen anyen ki te pase. Pa gen moun ki te wè "nonm lan" vole atravè jaden an sou do kay la. Mwen te tann jiskaske mwen wè enbesil la prèske rive sou do kay la, Lè sa a, peze yon lòt bouton sou panèl la. Sa a pral lakòz bri ak panik.
  
  
  'Sispann! Anwo la! Atansyon! Atansyon! Atak!'
  
  
  Rèl yo kònen klewon byen fò ak feròs, alarmant ak panik, nan mi yo adwat mwen. Twa santinèl ki te bò pòtay la, tout twa vire epi gade la pou yon ti moman.
  
  
  'Atansyon! Alèt: alèt wouj. Nimewo Gouvènè a!
  
  
  Twa santinèl, mefyan ak tansyon anba lòd gad adisyonèl, kouri soti nan pòtay la nan alam.
  
  
  Mwen te kouri travèse wout la, mwen te pase sou baryè a, epi avèk kalm mwen te mache vennsenk yad antre kay la. Okenn moun pa di m sispann.
  
  
  Sou bò dwat mwen, gwo limyè te eklere do kay la nan chato a, ofisye t'ap rele byen fò, sòlda yo t'ap tire avètisman, ak shrapnel t'ap vole soti nan kwen do kay la. Sòlda yo kouri soti nan kay la epi yo te ankouraje pa ofisye yo. Sentinèl nan pòt devan an tou disparèt. Mwen te antre epi mwen te mache nan koridò yo trankil ak elegant. Santinèl anndan yo tou kouri alam.
  
  
  Petèt mwen gen chans. Sekirite twò sere ka toujou koute tèt ou li kreye twòp tansyon nève. Yo te enfòme sou yon asasen nan yon jumpsuit nwa, epi kounye a yo te gen yon nonm nan yon jumpsuit nwa pote soti nan yon atak sou gouvènè a. Anksyete sou tout fwon. Tout moun te vle sove gouvènè a.
  
  
  Mwen te jwenn koridò mwen te bezwen an, mwen te antre nan li epi mwen te dirije nan direksyon pòt chanm Kolonèl Pedro Andrade a. Pòt li ouvri. Pandan li te toujou abiye, li soti. Atravè pòt la louvri mwen te wè yon fanm dèyè li ki te tou rapidman abiye. Kolonèl la vin jwenn mwen tou dwat.
  
  
  'Kiyès sa?' - li te mande nan yon ton kòmandan. 'Atake? Ki kote?
  
  
  Mwen te fè kèk etap nan direksyon l ', boumonnen yon bagay sou gouvènè a. Stiletto mwen te mare nan bra mwen nan kafe a te tonbe nan manch mwen an. Mwen te kout kouto nan kè a, mwen te kenbe l anvan li te ka tonbe, epi mwen te pote l 'nan yon ti alcove. Se la mwen te chita l sou yon ban, do l bay pòt la. Mwen te retounen nan koridò a, mwen te jwenn koridò ki kòrèk pou gouvènè a epi mwen te kòmanse demonte liy elektrik la.
  
  
  Travay sou jenou m, mwen te wè gouvènè a sòti nan gwoup li a ak sòlda ki t ap pwoche bò kote l. De nan yo pouse m 'sou kote. Mwen te kanpe kont miray la epi mwen te pè ak konfonn, menm jan yon travayè ta dwe.
  
  
  - Mannequin? - Gouvènè a di de nan pèp li a. "Sou yon bagay tankou yon chèz chèz. Se konsa, anpil materyèl espesyal pou yon mannequin? Poukisa? Ou sèten?'
  
  
  "Enbesil. Boure ak kèk pay epè. Nou jwenn yon bagay ki sispèk. ..'
  
  
  "Lè sa a, sa a dwe yon Trick," esklame gouvènè a, gade alantou. 'Men poukisa? Okenn moun pa t eseye touye m, pa vre?
  
  
  Ofisye a souke tèt. 'Lis. Fouye kay la. Yo te pran ven minit pou yo jwenn kadav Kolonèl Pedro Andrade. Gouvènè a te pwomèt pou l retounen nan apatman li yo.
  
  
  "Andrade! Asasen an pa t 'kapab soti, li pa vre?
  
  
  - Non, mesye. Mwen si ke pa. Yo te voye gad yo nan pòt la imedyatman nan pòs yo.
  
  
  Mwen vire tèt mwen, koridò a tounen yon kay moun fou plen vwa fache. Sèvi ak Pòtigè ki pi sivilize mwen an, mwen te di: "Nou dwe arete tout moun isit la, menm ofisye yo."
  
  
  Mwen gen dout ke gouvènè a oswa nenpòt lòt moun konnen ki moun ki rele l 'jouk jounen jodi a. Nan moman sa a, yo pa t 'sispann sezi, men imedyatman entèsepte rèl la. Mwen te gade jan tout moun ki pa fè pati dirèkteman nan aparèy oswa anplwaye gouvènè a yo te sezi ak arete, soti nan ansyen kolonèl la fache nan sèvant la ak mennaj nan kolonèl Andrade te asasinen an.
  
  
  Yo te pwan m '5 minit pita lè yo takte m' dwa anba nen yo. Nan moman sa a nonm reyèl la nan konpayi elektrik la te vini ak pas li epi yo te pran l 'ale tou. Yo te fòse nou antre nan yon machin epi yo te mennen nou anba gad. Gad yo se te moun ki soti nan Sèvis Sekirite Nasyonal la, jan mwen te konnen. Koulye a, rès la kouche ak Senor Maximilian Parma. Mwen te espere ke li pa ta desevwa m tou.
  
  
  Fwa sa a mwen te antre nan bilding Sekirite Nasyonal la nan pòt devan an. Yo te mennen nou nan yon chanm entèwogasyon, dezabiye epi fouye. Nan chato a mwen te debarase m de mekanis stiletto ak ponyèt la. Lòt pase sa, mwen pa t gen anyen tankou zam oswa ekipman avè m '. Mwen pa t 'vle fè li twò fasil, twò vit oswa twò konfyans pou Parma.
  
  
  Sèvis Sekirite Nasyonal la ap viv nan woutin, tankou tout sèvis politik; men ak polis sekirite sitiyasyon an pi fò toujou. Tout bagay te dwe fèt pa liv la; eksperyans te anseye yo ke yon bagay tankou sa a travay pi byen, ak tanperaman yo fè yo renmen travay nan fason sa a. Si te gen mwens sispèk, yo te kapab tou senpleman tcheke konpayi elektrik la, epi yo ta dekouvri ke yo pa t 'konnen m' ditou. Lè sa a, li ta rive m 'tousuit.
  
  
  Olye de sa, paske te gen anpil entèvyou, nou tout te sibi menm ankèt etap pa etap, ki gen ladan plizyè ofisye ki te fache anpil, epi istwa nou yo ak alibi yo te tcheke. Yo te egzamine tout sa nou te genyen avèk nou separeman. Tout sa mwen te gen avè m 'te kèk lajan kach, kle, yon bous, yon fo lisans kondwi, fo foto fanmi, ak yon ti atik ki gen anpil enpòtans. †
  
  
  "Kiyès Manuel Quezada?"
  
  
  Li te yon nonm mens ak yon figi frèt, toujou mete jakèt li pandan li te kanpe nan papòt la nan sal entèwogasyon an.
  
  
  Envestigatè yo te kanpe nan atansyon ak prèske rale devan nonm fre a. Yo jwenn li!
  
  
  "Sa a, mesye," te di envestigatè a, lonje dwèt sou mwen.
  
  
  Bòs nan mens tou dousman mache m 'soti anba. Li te renmen li, epi yon ti souri te parèt sou figi l. Li souke tèt.
  
  
  "Vini non."
  
  
  Sòlda yo pouse m 'la. Nou te kite chanm nan, nou te mache nan koridò kote tout moun te kanpe pou gade m, epi nou te monte eskalye a nan dezyèm etaj la. Mwen te kenbe figi m dwat ak an menm tan an nève jan mwen te kapab. Li pa t 'konsa difisil, mwen te byen nève: adrenalin nan te ponpe nan mwen kounye a. Yo te mennen m nan biwo Maximilian Parma.
  
  
  Pòt la fèmen dèyè mwen. Yon nonm mens ak je frèt te kanpe dèyè yon ti biwo. Te gen twa lòt gason nan chanm nan. Tout polis, pa gen sòlda. Maximilian Parma te chita nan gwo biwo li a, okipe ak kèk papye. Li pa leve je l pou yon ti tan. Yon trick trè ansyen.
  
  
  'Se konsa. - li di, san gade m, - sa se mesye Quesada, pa vre? Anplwaye konpayi elektrik.
  
  
  mwen vale. 'Wi . .. mesye.
  
  
  Li leve je l: "Ki jan yo pa janm tande pale de ou?"
  
  
  "Mwen mwen. ..,” mwen bougonnen.
  
  
  Parma souke tèt. Mesye a leve, li frape m byen fò nan figi an. Mwen tranpe, men mwen pa tonbe. Parma gade m. Li souke tèt ankò. Yon lòt gason pran yon zam, lonje l nan tèt mwen epi li rale deklanche a. Deklanche a jis klike.
  
  
  Pèsonn pa t ri. Pèsonn pa pale. Parma leve kanpe sou tab la epi li te mache bò kote l, li te dirije nan direksyon mwen. Li te kanpe e li te gade m dwat nan je. Je l 'te piti ak byen fon.
  
  
  "Se konsa," li te di ankò. "Manuel Quesada, enbesil, asasen. E yon mannequin òdinè ak yon asasen? Non! Yon nonm ki konnen li te kenbe men apèn flinch nan kou a. Yon nonm ki apèn bat je, ki pa bat, epi ki pa plenyen ditou lè yon zam ap pwente sou li. Se pa asasen mwayèn ou, ou pa panse?
  
  
  Mwen te itilize Pòtigè mwen an. - Mwen... mwen konprann. ... men se pa sa.
  
  
  "Se konsa," li te sanble, se te eslogan Parma a. — Toujou Pòtigè e toujou trè bon. Trè bon Pòtigè, men dyalèk lokal la pafè. Tout bèl bagay sa yo e se jis yon distraksyon. Trè entelijan ak trè efikas.
  
  
  "Mwen te bay lòd. Yo ban mwen li. .. - Mwen te di nan Pòtigè.
  
  
  'Yo?' - Parma di. Li souke tèt li, li tounen sou tab la, li pran yon ti objè epi li montre m li. 'Èske w konnen ki sa sa a ye? Nou jwenn li ak kle ou.
  
  
  Mwen mete l 'la pou jwenn: nan de kote. Li te kase mwatye nan Hamlet la nan Mak la nan Chaka, lyon an lò dòmi.
  
  
  "Mwen mwen. ..' Mwen te bese ankò. "Yon moun dwe mete l nan pòch mwen, Ekselans."
  
  
  "Ou panse mwen pa konnen ki sa li ye ak sa li vle di?" Kisa sa di m?
  
  
  Si li te konnen, li pa ta efikas jan mwen te panse, epi mwen ta fè anpil efò pou gremesi. Mwen menm mwen ta mouri nan yon èdtan si li pa t 'konnen sa mwen te espere. Men, mwen toujou pa di anyen.
  
  
  "Ann ale," li te di.
  
  
  Yo te mennen m nan dezyèm chanm lan, kote te gen yon tab long ak tout prèv yo. Parma se te yon chef ki te renmen teste tout engredyan yo tèt li. Kounye a, bò kote tout materyèl sou asasina Jeneral da Silva, sou tab la te kouche mannequin nwa mwen an salopete. Si se pa pou sa, mwen ta travay anpil pou anyen. Parma rive nan pay epè mwen te foure nan salopet mwen an epi li rale lòt mwatye lyon an ap dòmi an. Li tounen vin jwenn mwen epi li montre m li.
  
  
  "Ti erè yo," li te di. Apre sa, nan lang angle: "Men, ak sa mwen konnen, sa a se yon erè trè enpòtan, pa vre?"
  
  
  Mwen te gade li epi mwen te itilize angle tou. Eske nou ka pale?'
  
  
  Ahhh. Li te prèske rejou ak kè kontan, epi li vire sevè bay mesye l yo. - Tann nan biwo mwen an. Mwen pral rele ou. Pa gen repo. Li klè? Mwen vle pale ak moun sa a poukont mwen."
  
  
  Yo pati epi yo fèmen pòt la dèyè yo. Parma limen yon sigarèt. "Nou pral finalman rankontre, ak tout kat yo pral nan men m '," li te di. Li te niche bouch li, je l te klere lè li te wè a. "Killmaster an pèsòn. N3 nan men mwen, AH nan men mwen. Ou se yon asasen kenbe, Carter, AH pral oblije negosye chè avèk nou. Natirèlman avèk mwen.
  
  
  Mwen te gen rezon: si li te jis yon ti chèf lapolis sekrè, li te dwe konnen ke N3 te sou teritwa li ak aparamman kolabore ak rebèl Zoulou yo. Yon fwa ke li te alame, li te dwe konnen tou fason mwen nan travay. Se konsa, lè li te jwenn lyon an dòmi ke mwen te mete nan egare mwen an, li te sezi, epi lè lòt mwatye a te fini ak Manuel Quesada, li te absoliman asire w ke li te gen N3 soti nan AH. Epi tou AH te twò enpòtan pou nenpòt lòt moun pase tèt li fè fas ak li.
  
  
  "Se yon erè," mwen soupi. "Mwen definitivman vin twò granmoun."
  
  
  "Sitiyasyon ou trè delika," Parma te di dousman.
  
  
  "Si mwen pa gen dout ke ou se yon ansasen. .. - li te monte zèpòl.
  
  
  - Èske mwen ka gen yon sigarèt? Li ban mwen youn epi kite m limen li. 'Ann kòmanse ak kisa AH aktyèlman ap fè isit la? Mwen te fimen. "Ou pa kwè ke mwen pral pale, ou?"
  
  
  "Mwen panse ke nou pral menm fè ou pale nan kèk pwen," Parma te di.
  
  
  "Si ou viv ase lontan," mwen te di.
  
  
  'Mwen? Vini non, yo te fouye w nèt. ..'
  
  
  Mwen pwoche bò kote mannequin la epi m mete men m sou li. Li vole sou mwen ak yon zam nan men l ', li vyolanman pouse m' sou kote. Mwen bite nan chanm nan. Parma te panche sou mannequin an pou l te jwenn sa li te panse mwen te kache anndan an. Li pa t renmen li.
  
  
  Li te eseye vire, li leve kanpe. Figi li vin ble. Li te gaspiye. Je l' te gonfle terib epi nan mwens ke senk segonn li te tonbe mouri atè.
  
  
  Mwen te rete nan kwen ki pi lwen nan chanm lan. Gaz ki te lage lè mwen te lage sigarèt la nan likid mwen te tranpe pay la se te zam ki pi mòtèl mwen te konnen. Lè w respire yon fwa te vle di lanmò enstantane. Mwen gen dout ke Parma te janm reyalize sa ki te touye l ', oswa menm ke li te mouri. Sa te rive anvan lespri l te kapab di anyen.
  
  
  Yon ofisye lapolis ki te vle egzamine pwòp prèv li ta sètènman pote yon mannequin nan biwo li. Definitivman yon ofisye ki pèsonèlman fè fas ak yon bagay enpòtan tankou AH oswa N3 epi li te vle negosye. Mwen te konte sou li, epi li te travay. Koulye a, tout sa mwen te gen pou fè se soti vivan.
  
  
  
  
  Chapit 17
  
  
  
  
  
  Li pa ta dwe difisil konsa.
  
  
  Lè li te mouri, Parma pa t 'fè yon son. Mesye l yo ki te nan lòt chanm lan te gen lòd pou yo rete la e yo te byen disipline. Li pral pase yon bon bout tan anvan menm ran ki pi wo a, pwobableman nonm sa a mens ak je frèt ki te mennen m 'la a, sonje antre lè yo te di li pa antre; oswa menm te kòmanse mande si yon bagay te ale mal.
  
  
  Mwen pa t 'kapab mete rad Parma a. Li te twò piti pou mwen. Men, dezyèm pòt nan biwo li a te mennen nan yon koridò kote yo te poste yon lòt santinèl. Depi kounye a, tout biwo a dwe konnen ke yo te kenbe asasen an, ke li te fè pati yon òganizasyon sekrè, e ke bòs nan travay la te fè fas ak li kounye a. Yo tout pral jwenn yon mansyon onorab e petèt menm jwenn yon pwomosyon; Rimè anjeneral gaye byen vit nan yon òganizasyon tankou lapolis sekrè. Avèk nenpòt chans, gad la pral dekontrakte epi kounye a tout moun pral souri youn ak lòt pandan y ap bwè diven.
  
  
  Mwen te panse ak tout bagay sa yo nan kèk segond sa yo ke mwen te kenbe souf mwen, fouye kò Parma a, pran zam li epi li mache nan direksyon pòt la ki mennen nan koridò a. Mwen ouvri li epi mwen di, imite vwa Parma nan yon mouchwa: "Antre kounye a."
  
  
  Sòlda a prese antre. Ankò menm disiplin twò strik nan eta polis la. Mwen fèmen pòt la epi, ak prèske menm mouvman an, frape l 'sou pye l'. Li te tonbe. Li te prèske wotè mwen. Mwen ta toujou itilize inifòm li, men chans sa a te sove m 'nan anpil risk. Mwen dezabiye l, mwen mete inifòm mwen epi mwen soti nan koridò a.
  
  
  Mwen te byen vit ale kòm si mwen te gen yon komisyon enpòtan pou Parma. Gad lòt pòt la t ap wè m antre epi li pa t ap enkyete m si m te soti ankò. Li menm tou, apèn leve je l; li t ap pale ak kè kontan ak de lòt santinèl, ki te abandone pòs yo nan eksitasyon nan arete ansasen an. Rimè yo isit la reyèlman ale osi vit ke mwen espere.
  
  
  Ofisye ansyen yo ki te avèk Parma pandan entèwogasyon mwen an te resevwa lòd pou yo tann nan yon lòt biwo, e genlè yo te toujou ap tann. Mwen pa t 'gen enkyete sou okenn nan yo remake figi m'. Mwen te prese nan koridò yo fè bwi, desann nan etaj la ak te dirije nan direksyon pòt devan an.
  
  
  Gad la nan antre prensipal la gade m 'kirye. Mwen fè siy pou yon bwè, ak sentinèl la souri. Lè sa a, mwen jwenn mwen nan yon lari nwa.
  
  
  Mwen te debarase m de inifòm mwen nan yon lòt ale, mwen te chanje rad mwen te kache la, epi mwen te retounen nan otèl bon mache mwen an. Se la mwen te chaje bagay mwen yo, mwen te peye epi m te mache de blòk pou m rive nan twazyèm chanm mwen te lwe a. Mwen te monte anlè epi mwen te ale nan kabann. Mwen te byen dòmi, se te yon jounen trè long.
  
  
  Menm machin polis ak lame yo ki te kondui nan vil la tout nwit lan ak sirèn yo k ap flannen pa t deranje m dòmi.
  
  
  Mwen te pase tout jou kap vini an chita nan chanm mwen an. Mwen gade televizyon epi mwen tann moun kontak mwen an. Televizyon te di ti kras eksepte tantativ asasina yo. Panik te pwan vil la; Yo te deklare lwa masyal epi yo te fèmen zòn nan. Nan yon ton isterik, gouvènman an te mande pou kalm. Kounye a ke lidè a te touye, tout bagay te anba kontwòl. Sa a se ki jan li anjeneral te ale.
  
  
  Nan kèk semèn, lè pa gen lòt moun ki te touye epi anyen ankò pa rive, gouvènman an pral deside ke danje a te pase epi koloni a pral etabli ankò. Tout moun te felisite gouvènman an, epi gouvènman an felisite tèt li pou aksyon desizif li te sove kòz la ak bat vye ansasen an. Se sèlman kèk moun, sinik, powèt, ekriven ak kèk repòtè, te kapab imajine ke asasen an te ka jis fini travay li epi li ale lakay ou.
  
  
  Kontak mwen te parèt yon ti tan anvan manje midi nan laparans yon kòmandan lame ak yon detachman nan sòlda. Li frape pòt mwen epi li anonse arestasyon mwen an. Mwen te sou eksplozyon yo nan pòt la lè kòmandan an rele: "Pa reziste, Senyè. Yo arete frè ou deja. Vrè fòs ou konnen, chape enposib.
  
  
  Mo kle a se te "frè."
  
  
  Mwen te mande. - "Ki pèsonalite reyèl mwen an?"
  
  
  "Ou se Senor Halfdan Zwart, anplwaye Malmö Saw ak AX."
  
  
  Mwen ouvri pòt la. Kapitèn nan te souri yon sèl fwa. Li bay mesye l yo lòd pou yo arete m. Moun lavil yo kouri soti sou twotwa a. Gen kèk krache sou mwen. Sòlda yo te pouse m nan machin kòmandan an, kòmandan an te monte, epi nou te ale.
  
  
  'Kote?' - Mwen mande.
  
  
  Kapitèn nan jis leve zèpòl. Mwen gade l. Te gen yon bagay sou li ke mwen pa t renmen. Kapitèn nan pa montre okenn kiryozite, pa gen okenn souri, pa gen okenn kesyon. Te gen yon bagay nwa sou li, li te twò mefyan. Epi li pa t gade m ase.
  
  
  Nou te kite vil la nan crépuscule koulè wouj violèt la, nan dezè ki byen fon nan sid. Li te deja fè nwa lè nou antre nan lakou yon gwo hacienda nan peyi a. Sòlda yo te kanpe nan lonbraj bò kote nou. Epitou de elikoptè, youn nan yo te gen mak US. Mwen te santi m pi byen. Kapitèn nan mennen m anndan an. - Fòk ou tann la misye. Carter," te di kòmandan an.
  
  
  Li kite m poukont mwen. Kounye a mwen pa t renmen li ditou. Mwen etidye gwo salon kote mwen te kanpe a. Li te gen tou de mèb abondan ak Rustic, osi byen ke byen imobilye a nan yon nonm trè rich ki soti nan yon fanmi fin vye granmoun. Pa yon byen Afriken, men yon Pòtigè. Chèz ak tab, penti ak zam sou mi yo - tout bagay sa a te transfere tou dwat soti nan medyeval Pòtigal.
  
  
  Pa te gen sòlda isit la, men mwen te wè lonbraj nan chak fenèt. Mwen te santi m bloke. Men mwen te fè travay mwen. Pa gen anyen ki ale mal. Oswa li te dwat? Mwen fè travay mwen epi yo pa bezwen mwen ankò?
  
  
  Èske mwen te konnen twòp? Se konsa, ke yon moun enpòtan kounye a vle asire w ke li pa bezwen m 'ankò? Sa a te rive anvan. Epi kòmandan an te konnen sa.
  
  
  Pòt nan miray ki anfas mwen an louvri. Yon nonm te antre nan chanm nan epi li te gade alantou osi byen ke mwen te fè anvan: Hawk.
  
  
  Li te wè m. 'Nick? Kisa w ap fè la a?
  
  
  "Eske ou pa voye chache mwen?" - Mwen menen.
  
  
  Li fwonte. - Wi, mwen te òganize yon kontak pou mennen ou soti nan peyi a, men... ... "mandat" sa a fèmen, pa vre?
  
  
  "Wi," mwen te di. 'Men kisa?'
  
  
  "Mwen te panse yo t ap mennen w tounen Swaziland," granmoun lan te di. “Minis la te di m nan telefòn nan ke li te gen yon biznis enpòtan pou okipe avè m. Petèt li vle di ou mèsi.
  
  
  "Petèt," mwen te di. "Men, gen gad nan tout fenèt yo, epi kòmandan an konnen non mwen reyèl."
  
  
  'Non ou!' Hawk fè sèman. "Modi, sa ale kont tout kontra a. Minis la konnen. ..'
  
  
  Yon lòt pòt louvri. 'Kisa mwen konnen, Mesye Hawk?'
  
  
  Vwa gwo twou san fon li a, tèlman enpresyonan pou ti wo li, eko nan tout chanm nan. La li te kanpe, youn nan dirijan Pòtigal yo, ap gade Hawk ak mwen. Hawk pa t 'pè. Okenn moun nan mond lan pa ka entimide malfini an.
  
  
  "Pa gen moun ki ta dwe konnen non N3 pandan misyon an."
  
  
  "Men, "misyon an" fini, pa vre? di ti mesye a. "Twa sispèk nou yo mouri, trè pwofesyonèl Mesye. Carter soti nan AH gen anpil eksperyans.
  
  
  "Modi," gwonde Hawk, "ale nan pwen an." Ou te rele sou yon zafè biznis enpòtan. Ou pa t di ke N3 ta la, ke moun ou yo ta mennen l isit la itilize kòd mwen te bay kontak la pou ede l chape. Ou te vle li kite Mozanbik pi vit posib. Lè sa a, poukisa li toujou isit la?
  
  
  "Travay la fini," mwen te di tou dousman. Petèt kounye a minis la gen entansyon kache patisipasyon li epi li pa bezwen Academy of Arts ankò.
  
  
  Hawk te ri mens. - Mwen pa ta rekòmande sa a, Mesye Sekretè.
  
  
  Te gen yon ti menas nan vwa li, men lè Hawk avèti, li gen pouvwa a, AH se dèyè l ', epi li pa janm mou. AH ka, si sa nesesè, detwi tout yon nasyon. Minis la ta dwe konnen sa, men pa yon sèl misk deplase sou figi l '. Mwen te kòmanse santi m trè alèz. Ki...?
  
  
  "Travay la fini," minis la te di. - Men, èske li vrèman nesesè? Twa nan figi dirijan nou yo mouri, men mwen mande si te gen aktyèlman yon trèt nan mitan yo.
  
  
  Silans te pandye tankou yon nwaj nan salon an abondan, tankou mòtèl nwaj gaz la ki te touye Parma. Mwen te gade fenèt yo, dèyè yo te ka wè lonbraj sentinèl yo. Hawk tou senpleman gade minis la, figi l 'toudenkou vin grav.
  
  
  "Sa sa vle di?" - mande granmoun lan.
  
  
  "Nou te konvenki ke rebèl yo te konnen epi yo te kapab fè tout sa sèlman si yo te gen yon lidè anba youn nan ofisyèl gouvènman yo. trèt. Nou konnen dwe gen yon trèt, men petèt nou t ap chèche nan move kote.
  
  
  -Ki kote ou ta dwe gade lè sa a? Hawk mande dousman.
  
  
  'Mesye. Carter te touye lidè rebèl la avèk nou,” sekretè a te di, l ap gade m. "Men, soulèvman an ap mache dapre plan an. Nou te tande ke nan kèk èdtan Kolonèl Lister ta parèt sou televizyon anba tè pou anonse kòmansman li epi mande pou revòlt ak grèv nan mitan nwa yo. Nou te tande nan men vwazen nou yo ke rebèl yo p ap sispann oswa bat, e ke yo ka reyalize plan yo san pwoblèm aparan."
  
  
  Kounye a li gade Hawk. “Yè swa, le pli vit ke mwen te aprann lanmò Parma, mwen te bay lòd pou transfere sekrè pi bon twoup nou yo soti nan kazèn nan Imbamba, 60 kilomèt de isit la. Tout selon plan. Li te gade nou tou de. “Nan byen bonè nan aswè, mèsenè Kolonèl Lister yo te atake twoup nou yo nan Imbamba. Li te atake yo lè yo rive, pandan ke yo te toujou dezòganize ak san fòm, epi li prèske detwi yo. Nan de semèn yo pral initil pou nou. Kolonèl Lister t ap tann yo!
  
  
  Hawk bat je. Mwen mantalman gade devan. Ki jan sa te posib? ..?
  
  
  'Men . .. — Hawk te kòmanse fwonte.
  
  
  "Avan mwen te bay lòd la, sèlman de moun te konnen sou mouvman twoup sa a," minis la te di. "Mwen menm ak Mesye Carter.
  
  
  "Mwen tou," Hawke kase. "N3, nan kou, rapòte m '."
  
  
  - Apre sa, ou menm. - di minis lan. Kòlè a te fon nan vwa li kounye a. 'Mwen . .. ak AH, epi mwen pa t 'di yo. Lè sa a, mwen te kòmanse reflechi. Kiyès nan tout moun ki enplike yo ki gen kontak ak nou, osi byen ke ak rebèl yo? Ki moun ki travay pou tou de bò yo? OH! Si yon sèl nan ofisyèl nou yo te yon trèt, ki moun ki ta ka bay rebèl sa yo tout enfòmasyon yo genyen? Se yon sèl sous: AH.'
  
  
  Minis la kase dwèt li. Sòlda yo pete nan chanm nan atravè tout pòt yo. Minis la gwonde: "Arete yo tou de."
  
  
  Mwen pa t 'tann. Mwen pa t ezite pou yon segond. Petèt enkonsyan mwen te pare pou sa, pare depi lè mwen te rive nan hacienda sa a. Mwen frape de sòlda ak plonje nan fenèt la. Nan yon lapli vè, mwen te ateri sou tèt yon sòlda deyò, mwen te ranvèse, epi mwen te monte sou pye m. Mwen jete tèt mwen sou miray ranpa a.
  
  
  Nan lòt men an, mwen vole nan pye m 'ak plonje nan forè a nwa.
  
  
  
  
  Chapit 18
  
  
  
  
  
  Yo te vin pou mwen. Mwen te mwens pase ven mèt nan forè a lè bal yo te kòmanse sifle nan zòrèy mwen, chire fèy ak branch nan pye bwa yo. Mwen te tande vwa minis la ki ba, kòlè, ki t ap ankouraje mesye l yo. Si li pa te konvenk davans, vòl mwen ta retire dout li yo. Men, mwen pa te gen okenn chans: li pa ta koute okenn eksplikasyon si mwen te genyen yo. Men, mwen pa t gen okenn eksplikasyon, e si mwen te vle jwenn youn, mwen te dwe lib pou fè sa. Mwen te santi repons lan te nan kan Lister la.
  
  
  Tè ki ozalantou hacienda a se te yon melanj de forè ak savann, e sòlda yo te eseye sèvi ak savann yo louvri pou koupe m 'ak kwense m' nan bann ki pi dans nan forè a. Mwen tande yo tout bò kote m ', epi la, dèyè mwen nan hacienda a, motè elikoptè a touse. Mwen wè l 'dekole nan mitan lannwit lan. Ak spotlights li yo te tcheke tè a pandan li te vire nan direksyon mwen. Minis la pral rele twoup adisyonèl, lapolis, nenpòt moun li kapab. Li te kapab genyen tout lapolis ak lame Mozanbik a dispozisyon li si li te vle.
  
  
  Koulye a, tout moun pral swiv mwen, sou tou de bò fwontyè a ak isit la, sou tou de bò konfli a. Mwen pa t ap yon antrav, epi Hawk, sèl zanmi mwen an, te kounye a yon prizonye tèt li. Yo p'ap fè l' mal; li te gen twòp pouvwa pou sa, men yo ta kenbe l 'ak nan moman sa a AH te limite nan aksyon li yo. Yon kote mwen te oblije jwenn repons pou sa ki te pase ak kijan sa te pase. Mwen te oblije jwenn Kolonèl Lister. Tan te vin enpòtan.
  
  
  Te gen yon sèl fason rapid, fason ki pi bon nan sikonstans yo. Petèt sèl fason pou chape. Mechan ak inatandi. Mwen te prepare pou sa a pou ane. Mwen tounen nan hacienda a.
  
  
  Sòlda yo ak elikoptè yo te kontinye pouswiv mwen nan direksyon mwen t ap kouri a. Mwen te glise pase yo tankou yon fantom. Men, minis la pa t yon moun fou. Li pa t neglije posiblite pou m ta retounen. Hacienda a te toujou chaje ak sòlda. Pa ouvètman, men yo te kache nan lonbraj yo tout kote, ap tann pou mouvman mwen an.
  
  
  Men, minis la te mal. Li te fè yon erè. Li te gen yon Hawk, epi li te konnen enpòtans yon Hawk. Se konsa, li te espere mwen eseye libere Hawke. Gad yo konsantre alantou kay la li menm, mefye de nenpòt ki tantativ pou kraze ankò epi libere Hawke. Men, mwen pa t 'panse eseye li.
  
  
  Mwen te mache sou miray la jiskaske mwen jwenn yon pòtay bò kote, mwen te chwazi kadna a epi mwen te glise andedan. Elikoptè Lame Ameriken an te toujou nan menm plas la. Se elikoptè ki mennen Hawk nan reyinyon an. Pilòt la te genlè bloke yon kote nan kay la, men erezman mwen pa t 'bezwen li. Se yon sèl moun ki te veye elikoptè a. Mwen frape l 'ak yon sèl kou byen vize, kite l' kote li tonbe, epi li vole nan kabin an. Mwen te kòmanse motè a epi mwen te dekole anvan sòlda yo reyalize sa k ap pase.
  
  
  Mwen te dekole osi vit ke elikoptè a te kapab vole. Plizyè bal frape kòk la ak chasi, men pa gen okenn frape m '. Mwen te vole oblikman nan yon gwo sèk ak disparèt nan mitan lannwit lan san limyè. Mwen vire nan direksyon oseyan an pou evite elikoptè Pòtigè a. Soti nan la mwen te vire nan sid nan direksyon marekaj mang yo ak vilaj Kolonèl Lister.
  
  
  Mwen te ateri sou menm kwen an nan kwen marekaj kote mesye Prince Wahbi yo te kenbe m. Nan fènwa a, mwen te fè wout mwen ankò nan marekaj la nan vilaj la mèsenè. Mwen pa wè oswa tande patwouy epi mwen jwenn bag ekstèn sentinèl la prèske dezè. Te gen plizyè santinèl toujou nan vilaj la li menm, e ti joupa yo te okipe pa fi k ap dòmi.
  
  
  Nan joupa a, mwen te jwenn Indula ap dòmi ak yon fanm Zoulou nan yon rad swa, moun mwen te rankontre nan vilaj rebèl la nan ravin lan. Li dwe madanm Lister. Joupa a te klèman Lister la, pi gwo pase lòt yo ak biwo tèren li, men kolonèl la li menm pa t la, ni zam li yo.
  
  
  Kote li te ye? Kote mèsenè yo te ye?
  
  
  Mwen pa leve Indula poum mande. Kèlkeswa sa ki te pase ant nou nan chanm nan fò Wahbi a, kounye a li, nan kou, te panse ke mwen te lènmi an, epi mwen pa te gen okenn fason pou pwouve ke mwen pa t konsa. Mwen pa t 'lènmi li, e an reyalite mwen pa t' yon lènmi Zoulou yo. Men, randevou mwen an te vle di pa gen okenn èd pou yo nan moman sa a.
  
  
  Mwen kite l dòmi epi mwen glise tounen nan marekaj la. La, nan bag la deyò nan sentinèl, te chita yon nonm dòmi sou yon mitray limyè. Li te kout ak fil, ak karakteristik Endyen ak yon men bandaj. Petèt Sid Ameriken sa a te rete nan vilaj la paske li te blese.
  
  
  Li leve nan dòmi ak yon kouto nan gòj li.
  
  
  'Kote yo?' - Mwen sifle an panyòl.
  
  
  Li leve je l ', li souke dòmi nan je l' yo. 'OMS?'
  
  
  "Respire tou dousman, san fè yon son," mwen te chichote, peze kouto a nan gòj li. -Kote Lister?
  
  
  Je l' tounen nan priz yo: "Imbamba. Atak.'
  
  
  "Li te byen bonè yè swa. Yo ta dwe tounen kounye a.
  
  
  Li te sanble enkyete. Li te konnen twòp. Oswa èske li te pè sa li te konnen?
  
  
  "Yo ta dwe tounen kounye a nan tèt sid demen," mwen te di. "Sid la pi lwen pase rebelyon an."
  
  
  Kounye a li te pè anpil. Mwen te konnen twòp. Si mwen te konnen anpil... ki lòt moun ki te konnen... ki chans pou yo reyisi... ak lajan. ..rekonpans? Li te yon mèsenè. Amerik di Sid te byen lwen, epi li te konnen ki kote premye fidelite li te kouche. Ki sa li ye pou pifò moun: ke yo te fidèl ak tèt ou. Li vale anpil.
  
  
  - Yo sou wout mesye.
  
  
  'Kote?'
  
  
  "Nò, anviwon dis mil de isit la." Railway soti nan Swaziland rive nan Lorenzo Marques.
  
  
  'Nò? Men . ..'
  
  
  Railway? Sèl tren ki soti Swaziland pou rive nan lanmè?
  
  
  Soti nan lanmè a Lorenzo Marquez? Enpòtans vital ak estratejik ak . .. Mwen te kòmanse sispèk. Nò!
  
  
  Mwen frape mèsenè a. Mwen te deja touye ase moun plis oswa mwens inosan e mwen te gen ase pou kounye a. Nò!
  
  
  Sa a se kote konbatan libète Mozanbiken ta leve, wi. Men, tout plan an te mande pou yon eksplozyon nan zòn fwontyè yo, yon eksplozyon konsantre ak mèsenè Lister yo kòm fòs prensipal pou repouse Pòtigè ki t ap avanse soti nan nò a ak twoup regilye Sid Afriken yo ki te avanse soti nan lwès la. Si Lister ak pisans dife li te deplase nan nò, lwen fwontyè a, li ta kite Zoulou yo, rebèl Swazi yo ak kò prensipal Nwa Mozanbiken yo fè fas ak fòs regilye Lafrik di sid ak Swaziland poukont yo.
  
  
  Oswa, pi mal, si twoup Pòtigè yo te kapab deplase nan sid san yo pa anpeche mèsenè Lister yo—Lister nan nò ak fòs kolonyal Pòtigè nan sid—Zulou yo ak lòt rebèl nwa yo pa t ap gen okenn chans. Se pral yon beny san reyèl.
  
  
  Sispèk mwen te ogmante. Carlos Lister te travay pou Larisi yo e li te pral voye rebèl yo isit la bay lyon yo. Pandan yo t ap mouri ap eseye atake fòs Pòtigè ak Swazi, Lister te avanse nan nò e te pran Mozanbik. Toudenkou mwen te konnen li pou asire w.
  
  
  Mwen te oblije avèti Zoulou yo ak lòt nwa ki te oblije goumen ak twoup lame modèn yo ak asegai ak vye zam. Men, ki jan mwen fè yo kwè mwen? Ki jan?
  
  
  Mwen mare mèsenè a epi mwen te fè wout mwen tounen nan vilaj la mèsenè vid. Li tounen nan joupa kote Indula ak fanm Zoulou a, metrès Lister, t ap dòmi. Mwen te antre an silans joupa a, bese sou Indula ak bo l 'yon fwa, de fwa, Lè sa a, kouvri bouch li ak men m'.
  
  
  Li leve ak yon kòmansman. Li te eseye deplase, men mwen te kanpe l lè m kouvri bouch li. Je l 'woule sovaj e li te vin fache lè li gade m'.
  
  
  "Indula," mwen te chichote. "Ou panse mwen se lènmi ou, men mwen pa." Mwen pa ka eksplike tout bagay, men mwen te gen yon misyon epi kounye a li fini. Koulye a, mwen gen opòtinite pou fè yon bagay diferan: sove ou menm ak pèp ou a.
  
  
  Li t ap plede, l ap gade m.
  
  
  "Koute," mwen sifle. - Kounye a se pa moman an, ou tande? Lister twonpe nou tout. Ou menm avèm Li sèvi ak pèp ou a epi answit li trayi yo. Mwen dwe sispann l ', epi ou dwe avèti pèp ou a. Kote Dambulamanzi?
  
  
  Li te souke tèt li epi li te eseye mòde men m ', je l' briyan sovaj.
  
  
  'Koute'm. Mèsenè yo ap deplase nan nò. Ou konprann? Nan Nò!
  
  
  Li te kalme e kounye a li te gade m ak dout nan je l. Mwen te wè dout: nò a ak memwa sa ki te pase ant nou nan chanm sa a.
  
  
  "Mwen admèt ke mwen te voye fè yon bagay kont ou, se te politik. Men, kounye a mwen avèk ou, sa a se tou politik, men plis ankò. Kounye a m ap fè sa m vle: ap eseye sispann Lister.
  
  
  Li gade m san mouvman. Mwen pran chans mwen, mwen retire men mwen nan bouch li epi mwen kite l ale. Li vole leve, li gade m '. Men, li pa t 'rele.
  
  
  'Sou Nò?' Li te di. - Non, ou bay manti.
  
  
  "Ou dwe avèti pèp ou a." Jwenn Dambulamanzi epi di l. Mwen pap ale avèk ou.
  
  
  - Kijan'm ka fè'w konfyans Nick?
  
  
  "Paske ou konnen mwen e paske ou te fè m konfyans anvan."
  
  
  'Fè konfyans? Pou yon blan?
  
  
  - Blan, wi. Men se pa lènmi an. Mwen gen travay mwen e mwen te fè li. Men kounye a travay la fini, e mwen avèk ou.
  
  
  "Mwen..." li ezite.
  
  
  Toudenkou mwen tande mouvman epi byen vit mwen vire. Vye fanm Zoulou a, madanm Lister, leve, li chita nan rad swa li a ak yon bouk lò ki te klere nan limyè a fèb.
  
  
  - Li bay manti, Indula. Sa a se yon espyon blan. Li te vini isit la pou touye dirijan nou an epi sispann rebelyon an. Li travay pou Pòtigè.
  
  
  Mwen souke tèt. - Yo te voye m pou sa. Men koulye a, tout bagay diferan. Mwen pa kwè te janm gen yon lidè Pòtigè sekrè. Èske w te janm wè l, Indula? Non, Lister se sèl lidè blan epi li sèvi ak Mak Chucky nan avantaj li."
  
  
  - Pa koute l! - fanm nan di. Kounye a li te pale angle san aksan.
  
  
  Indula te gade fanm nan, answit sou mwen, epi mwen te wè dout ki te grandi sou figi l. Petèt kounye a li te sonje lòt, ti dout ki te sot pase a.
  
  
  "Shibena," li te di tou dousman, "anglè ou vin trè bon kounye a." Ki kote ou te aprann sa?
  
  
  "Mwen pi byen antrene pase ou panse," granmoun aje fanm lan te di malonnèt. - Pou kòz nou. Nonm sa a. ..'
  
  
  "Sa a se madanm Lister," mwen te di. "Eske w ap koute madanm Lister, Indula?"
  
  
  Indula te sanble ap panse ak bagay li te sonje. -Ki kote ou soti Shibena? Èske nou te janm konnen ou anvan Kolonèl Lister te vin isit la? Ou vin jwenn nou kòm adjwen li. Te gen yon fanm Zoulou devan l ', kidonk nou te fè li konfyans, men...
  
  
  Shibena te al travay. Yon atak vit, pratike. Yon kouto long nan yon men nwa, misk briyan anba po nwa. Se te yon atak sou mwen. Li te reyaji tèlman rapid e tèlman byen ke si Indula pa t aji, li ta definitivman touye m. Li pwoteje m ak yon reflèks. Paske nou te renmen youn lòt? Kèlkeswa sa li te ye, Indula te aji espontaneman e li te nan wout Shibena. Shibena jete l sou kote ak yon balanse rapid nan men lib li, epi Indula te jete sou kote tankou yon plim. Men, sa te ase. Ponya a prèske frape m 'nan kè a, epi mwen te santi yon doulè nan kòt mwen. Mwen byen vit kouri ak frape Shibena sou pwent machwè li. Li tonbe tankou yon ti towo bèf bat. Mwen frape osi fò ke mwen te kapab.
  
  
  Mwen te pwan men Indula. 'Vini avèk mwen.'
  
  
  Li pa t reziste ankò e li te mache avè m soti nan tant lan nan kan ki prèske dezè a. Nou ralanti epi mwen te avèti l pou l rete trankil. Nou te glise nan bag sentinèl nan pòs kote mèsenè ki te tonbe a te toujou mare. Li pa t eseye rann lavi nou difisil. Petèt li te kontan paske li te mare epi li pa t ap deranje nou ankò.
  
  
  Nou pwoche bò kote elikoptè a. Nan fè nwa a, mwen te monte sou rebò wòch la epi mwen te vire machin nan nan nò. Indula te gade m ak enkyetid toutan, li poko fin konvenki m de mwen. Mwen te oblije jwenn mèsenè yo.
  
  
  Mwen jwenn yo. Yo te nan nò, jan mesye a te di. Yon kan trankil ki pa gen okenn dife, sou ray tren ki soti Swaziland rive nan Lorenzo Marques, karant kilomèt nan nò kote yo ta dwe te, ak sèlman kèk èdtan nan kote yo ta dwe gen karant kilomèt sou lòt bò vilaj yo.
  
  
  "Yo pa t 'kouvri senkant mil anvan midi jodi a," mwen te di. - Ou konvenki?
  
  
  Indula gade anba. "Ka gen yon rezon pou sa."
  
  
  "Oke," mwen te di. "Ann chèche konnen."
  
  
  
  
  Chapit 19
  
  
  
  
  
  Yon douvanjou gri te salye nou pandan nou te ateri nan yon ti espas ouvè anviwon yon kilomèt nan sid mèsenè yo. Forè a te tounen nan ti touf bwa ak savann. Li te trankil, bèt sovaj yo kache. Moun yo te imilye.
  
  
  Nou te mache ak anpil atansyon nan direksyon tren an, ak ti abri mèsenè yo te aliye youn apre lòt. Yo te nan tout preparasyon pou konba. Patwouy nan jaden an byen veye zòn nan. Li te sanble Kolonèl Lister pa t vle pèsonn dekouvri yo jiskaske li te fini. Soti nan yon tren k ap pase, pèsonn pa t 'kapab trape okenn tras nan sòlda. Antre nan kan an pa pral tèlman fasil. Mwen te wè tant Lister a prèske nan mitan an, san danje epi byen siveye. Mwen te wè yon lòt bagay, oswa mwen pa t 'wè yon bagay.
  
  
  Mwen te mande. - "Kote Dambulamanzi ak lòt nwa yo?" Indula te santi l alèz. - Petèt yo nan patwouy?
  
  
  "Petèt," mwen te di.
  
  
  Nou te mache alantou bag la deyò nan sentinèl. Malgre ke mwen pa t 'kapab jwenn yon fason ki an sekirite nan kan an, Indula te kapab tou senpleman antre.
  
  
  "Si mwen gen rezon, ou ka antre, men ou pa ka soti," mwen te di l '.
  
  
  "Si mwen te ka rive jwenn Lister epi rankontre l fas a fas, sa ta ase," li te di "Men, ou, yo ta pran ou ..."
  
  
  Nan silans la yon branch kase. Mwen te pouse Indula plat sou tè a, ap eseye kouvri tèt mwen pi byen ke posib. Yon lòt branch kase epi yon figi mawon san fòm parèt nan kwen forè a, li kanpe pou gade sou touf raje yo ak savann. Arab. Youn nan moun ki mouri Prince Wahbi a! Kisa li te sipoze fè isit la? Mwen imedyatman mete pwoblèm sa a soti nan tèt mwen. Pou kounye a li pa t 'gen pwoblèm. Khalil al-Mansur pwobableman te gade mèsenè pou "zanmi" Pòtigè li yo. Men, sa a te chans mwen an.
  
  
  Mwen glise nan direksyon l '. Li pa janm konnen sa ki te rive l '. Mwen mete yon nekoulan nan kou l ', li trangle l'. Mwen te dezabiye l byen vit epi m te mete kefiyeh mawon ak nwa li, te pase figi l ak latè epi m te rale kefiye sou figi l ak manton l.
  
  
  "Nan ka w la," mwen te di Indula, "yo ta ka sezi. Men, ou menm ak Arab la ka fè li ansanm. Ann ale nan.'
  
  
  Nou te mache tou dousman men natirèlman nan direksyon kan an. Premye sentinèl la rele nou. Indula prezante tèt li epi li di nonm lan ke Arab la vle wè Kolonèl Lister. Mwen te kenbe men m 'sou pistolè a silans anba rad mwen an. Mwen te tansyone.
  
  
  Gad la souke tèt. 'Kontinye sou wout ou. Kolonèl nan tant li. Indula te gade m pou yon ti moman. Mwen te kenbe yon ekspresyon enpasif sou figi mwen. Sentin lan pa t sezi wè Arab la. Li te sanble plis konsène sou prezans Indula isit la. Dout la te disparèt nan je li.
  
  
  Nou te mache dwat nan kan an kache. Mèsenè yo an vèt te gade nou kirye. men yo pa t fè anyen kont nou. De sentinèl te kite nou pase, yo te mande Indula anvan sa li t ap fè isit la, poukisa li pa t nan vilaj la.
  
  
  "Nou gen yon mesaj enpòtan pou kolonèl la," li te di. Mwen te pale arab. "Mesaj soti nan Shibena. Li voye m 'bay Kolonèl Lister."
  
  
  Indula te tradui sa epi answit te mande, "Kote Dambulamanzi?"
  
  
  "Nan yon misyon," te di santinèl la.
  
  
  Li te kite nou pase. Lè sa a, mwen te wè yon Alman, Major Kurtz. Li te kanpe devan tant Kolonèl Lister epi li te gade nou dwat. Mwen kache figi mwen jan mwen te kapab. Nou te deplase sou. Kurtz te rankontre nou devan tant Lister la. Li te gade m ', epi toudenkou tounen vin jwenn Indula.
  
  
  - Poukisa ou la, fanm? - li menen nan Swahili. -Kiyes ki di'w ke nou la?
  
  
  Se te istwa san sans, yon kesyon danjere. Indula pa t tranble. "Shibena," li te di avèk kalm. "Li gen yon mesaj enpòtan pou kolonèl la."
  
  
  'O wi?' - di Kurtz. Tout atansyon li te konsantre sou ti fi a. Li pa t okipe Arab silans lan. "Shibena pa ta voye mesaj la san modpas la. Kisa sa ye?'
  
  
  "Li pa t ban m modpas la." - di Indula. Èske alye yo bezwen modpas? èske w konnen Zoulou rebèl la ak pitit fi chèf la, Major Kurtz?
  
  
  Alman zo a ratresi je l. "Petèt pa, men mwen vle tande mesaj sa a. Vini non, nou tou de.
  
  
  Li te gen yon Luger nan men epè li. Li montre nou yon tant ki te kanpe bò tant Kolonèl Lister. Nou te antre epi mwen te tension misk mwen pou bondi sou li. Li te riske, si li te fè yon meli melo, nou ta dwe vise epi nou pa ta janm soti nan kan an vivan ankò. Men, mwen te gen li. †
  
  
  Menm lè a, te gen konfizyon nan lòt bout kan an. Kurtz te vire. Mwen pa t 'kapab wè sa li te ye, men sa a se te chans mwen an gen tan pwan li byen vit. Mwen te deplase. Li te ale epi li rele santinèl la.
  
  
  "Veye de sa yo nan tant lan epi kenbe yo la jiskaske mwen tounen."
  
  
  Li te mache nan direksyon konmosyon an. Sentinèl la pwoche bò kote ouvèti a, li pouse nou ak fizi li sou miray dèyè a epi li fèmen pòt tant lan. Lonbraj li te endike ke li t ap gade plenn lan fikse. "Nick," te di Indula, "si Kurtz mande yon mesaj, kisa nou ka di l?"
  
  
  -Ou konvenki kounye a?
  
  
  Li gade yon lòt bò. "Li etranj ke Kurtz pa fè mwen konfyans." Menm etranje, Shibena te gen yon modpas. "Kurtz pa te etone ke Shibena te konnen yo te isit la nan nò."
  
  
  "Li bay manti," mwen te di.
  
  
  "Men, ta ka gen yon rezon pou sa," te di Indula. Li difisil pou w pèdi lafwa lè rèv ou genyen pou w gen libète ale nan lafimen. Li te vle kwè Lister ak Shibena, yon fanm nan pèp li a.
  
  
  Mwen di. - "Dambulamanzi ta dwe isit la. Li se kontak ou, epi li ta dwe pwochen Lister."
  
  
  - Wi, men...
  
  
  Li te bezwen kèk prèv final. Tant Kolonèl Lister a se sèl kote nou te ka jwenn sa li te bezwen.
  
  
  Kurtz fouye nou san prese. Mwen te pwan yon kouto epi mwen fè yon koupe nan miray dèyè tant lan. Te gen yon santinèl dèyè tant Lister la. Anplis de sa, bag la deyò nan sentinèl te dirèkteman anba ke tren an. Yo te kanpe gad epi gade sèlman nan ray tren yo. De lòt santinèl te kanpe sou bò goch e yo te sanble ap gade yon bagay nan bout kan an, lwen ray tren yo.
  
  
  "Gen yon gad ki kanpe dèyè nou ki pral definitivman wè nou," mwen te di Indula. "Gen yon gwo pwobabilite ke Kurtz pa t 'pale avè l'." Mwen pral fè yon twou nan dèyè tant lan, epi ou ale deyò epi yo pale ak santinèl sa a. Li pral definitivman rekonèt ou. Distrè l 'yon jan kanmenm, tou sa ou ka panse a, epi fè l' gade yon lòt bò.
  
  
  Li souke tèt. Mwen ak anpil atansyon koupe miray la dèyè. Sentin lan pat wè sa. Indula glise deyò epi dekontrakte pwoche bò sentinèl la. Li te yon bon santinèl, li remake li le pli vit ke li pwoche bò kote l. Li te vize sou li, apre sa tou dousman bese fizi a. Li te souri. Anplis, li te gen chans, li te yon jèn gason ki pwobableman bezwen yon ti fi.
  
  
  Mwen tap tann.
  
  
  Li pwoche bò kote jenn sentinèl la, yon Espayòl, aparamman yon jèn patizan nan sèvis gwo Kolonèl Lister la. Yo te pale youn ak lòt, e Indula, malgre jèn li, te yon patizan depi kèk tan. Li te wè sa mwen te wè: li te vle yon fanm. Koulye a, li te kanpe trè pre l '. Mwen te wè l 'tansyon. Li te kont tout règ ak fòmasyon pou sentinèl la kite yon moun konsa fèmen. Li te rasire l epi mwen te wè l ba li do l pou l pote tete l prèske nan figi l. Li te gen tete fè, tankou yon fanm Zoulou. Li niche bouch li epi li mete fizi a atè, li kenbe l ak yon men.
  
  
  Li vire l epi mwen wè l ap gade alantou pou asire lòt gad yo pa t ap gade. Lè sa a, li souke tèt.
  
  
  Mwen te monte soti nan twou a epi byen vit ale nan sentinèl la. Lè li tande m ', li byen vit vire epi li te eseye leve fizi li. Je l 'toudenkou elaji ak Lè sa a, lustres sou. Mwen te kenbe l anvan li te ka tonbe. Indula te gen yon ti ponya byen file nan men l. Li te konnen egzakteman ki kote pou l frape yon moun.
  
  
  Mwen byen vit gade alantou. Okenn nan mèsenè yo anrasinen yo pa t gade nan direksyon nou an. De gad devan yo te twò okipe pou chèche yon lòt kote. Mwen te pote sentinèl ki mouri a nan dèyè tant Lister la. Se te yon tant doub ak yon zòn dòmi nan do a, men mwen te oblije pran chans mwen. Mwen koupe nan miray dèyè a epi nou pote sentinèl ki mouri a andedan.
  
  
  Sèl mèb an se te yon etaj kolonèl spartan, yon pwatrin ak yon chèz twal. Rès zòn dòmi an te vid. Nou mete sentinèl ki mouri a anba kabann lan. Pa gen anyen ki deplase nan devan an tou. Mwen te gade nan fant la epi mwen te wè Lister k ap travay pou kont li bò tab jaden li. Li te gen yon pistolè, yon kouto, yon bandoleer ak espageti yo nan yon sak lekòl. Li te pare pou l ale imedyatman. Kaye jaden li te chita sou bò gòch biwo li a ak kouvèti a louvri. Mwen souke tèt Indula. Nou te oblije gen dosye sa yo. Li te gade m 'espwa. Mwen ta ka touye kolonèl sa a sou plas epi espere soti vivan, men si mwen touye l anvan mwen gen prèv, Indula pap janm kwè mwen.
  
  
  "Koute," mwen te chichote. "Nou pral oblije rete tann jiskaske li kite tant lan." Oswa jiskaske nou yon jan kanmenm fè l soti. Petèt . ..'
  
  
  Mwen pa t fini fraz la. Anvan sa, Lister leve kanpe ak Kurtz antre nan tant lan. Li pa t 'gade rilaks.
  
  
  "Envite, Kolonèl," Alman an di.
  
  
  Yo te deplase twal tant lan sou kote, epi Khalil al-Mansur antre nan tant lan, li bese, lonje do l epi, souri, pwoche bò kote kolonèl la.
  
  
  "Se yon plezi, Kolonèl," li te di nan lang angle.
  
  
  Lister fè yon non. "Kondoleyans mwen, al Mansour. Lanmò chèf la te yon chòk pou nou tout.
  
  
  Lister te pale angle tou. Se te petèt sèl lang yo te genyen an komen. Khalil al-Mansur te chita ak yon souri. Te gen yon gwo resanblans ant de mesye yo; tou de te sanble ak chen mawon expérimentés k ap fè wonn youn ak lòt. Al-Mansur kontinye ap souri.
  
  
  "Yon chòk, men erezman pa yon trajedi ireparab," Arab la te di. — Eske plan w ap mache byen?
  
  
  "Bon," Lister te di. - Ou gen plan, al-Mansur?
  
  
  "Tankou tout moun," Khalil te di. “Prins la te fè yon gwo travay pou retire rebèl nwa ajite ki te vin jwenn ou pou èd ak sipò. Ou te sanble tankou yon zanmi, yon moun ki te ede refijye yo ak Lè sa a, te debarase m de yo san meli melo.
  
  
  Lister te di: “Pwens lan te gen bon konprann pou l te vann yo kòm esklavaj. - Chwa a nan jèn moun nwa, fò ak cho-tanperaman. Kliyan rich li yo te renmen li. Enfliyans mwen sou lidè yo te fè li pi fasil pou vin tounen esklav lòt fanm. Nan fason sa a ou ka ede youn ak lòt.
  
  
  Mwen gade Indula. Figi nwa li vin prèske gri. Rayisman te boule nan je l. Kounye a li te konnen kijan mesye Prince Wahbi yo te kaptire l lè li te panse li te "an sekirite" nan kan Lister la. Lister te remèt tout nwa li te swadizan sove bay Wahbi pou l te vann esklavaj pou yo pa t dekouvri Lister te sou wout la.
  
  
  Li gade m ', li souke tèt: kounye a li kwè m'. Nan yon lòt pati nan tant lan, Khalil te pale ankò.
  
  
  "Benefis mityèl," te di Arab la. "Èske gen yon rezon ki fè sa pa ta dwe kontinye avè m 'olye chèf la?"
  
  
  "Pa gen rezon," Lister te dakò. "Si ou ka sove plas li, al Mansour."
  
  
  "Kote li ak pwomès li yo," te di Khalil. "Sipò nou pou ou nan Lorenzo Marques, Mbabane ak Cape Town an echanj pou akò ou pou relasyon biznis nou an."
  
  
  "Èske mwen bezwen sipò ou nan kote sa yo, al Mansur?"
  
  
  Khalil te souri ankò. - Vini non, Kolonèl. Mwen konnen plan ou yo. Pandan ke mank sipò ou pral kraze rebèl Zoulou ak Swazi yo pandan fòs kolonyal Pòtigè yo avanse nan sid, ou frape isit la nan nò a. Ou vle eseye pran pouvwa a.
  
  
  "Front Liberasyon Mozanbik la sezi pouvwa sa a," kolonèl la te di. "Lòd pral retabli nan dezòd."
  
  
  "Dezòd ou kreye nan abandone rebèl yo, kenbe Sid Afriken yo angaje nan Zululand ak konfonn ak detwi twoup Pòtigè yo pa rebèl yo. Yon masak ke ou pral fini lè w rele anplwaye nwa ou yo.
  
  
  Je Colonel Lister limen. "Nou pral vin tout fòs devan liberasyon Mozanbik la. Mond lan pral rele pou yon fen nan san koule a. Lè sa a, nou pral sèl fòs ki kapab retabli lòd. Nou pral negosye ak Lisbon epi answit pran pouvwa a: yon nasyon lib, men nan men nou." Li gade Khalil. "Wi, sipò nan vil Cape Town, Lisbon, Rhodesia e menm Swaziland ka ede. Ou ka kenbe "biznis ou", Khalil. Yon ti pri pou peye pou fòs.
  
  
  "Ou pran pouvwa pou Larisi yo. Èske w sèten yo pral dakò?
  
  
  "Nou dakò," Kolonèl Lister kase nan li. "Mwen pran pouvwa nan Mozanbik pou tèt mwen, pou nou. Lajan ak pouvwa, sa a se yon peyi rich."
  
  
  Khalil ri. - Mwen wè ke nou tou de se moun eksklizyon. Nou pral antann nou, Kolonèl.
  
  
  "Epi mwen," di Kurtz, "nou tout." Gwo biwo, lò, Villa, sèvitè, ki lòt bagay ou ka goumen pou?
  
  
  Koulye a, yo tout t'ap ri, yo t'ap souri youn ak lòt tankou vyolan sou yon branch sèk.
  
  
  Chichote Indula te prèske twò fò. "Nou dwe touye yo."
  
  
  "Non," mwen te chichote. "Nou dwe sove pèp ou a an premye. Yo pral detwi. Si mwen konprann Lister pi lwen, li pral fè plis pase jis rete lwen. Li pral revele plan ou yo epi avèti Lafrik di sid. Nou dwe sove pèp ou a epi sispann Lister.
  
  
  "Men, ki jan nou ka fè li pou kont li? ..'
  
  
  "Mwen panse mwen wè yon fason soti," mwen te di dousman. 'Chans. Petèt Khalil ak mesye l yo pral ba nou yon opòtinite, epi nou dwe pran li kounye a. Fè jan mwen di. Ou pran Khalil. San son. Kounya!'
  
  
  Nou rive devan tant lan. Nan yon bat je, Indula te gen ponya li nan gòj Khalil anvan li te kapab menm leve yon pous nan chèz li.
  
  
  Mwen mete pistolè a silans nan tèt Lister epi sifle Kurtz:
  
  
  - Pa fè anyen, ou tande! Pa yon sèl son!
  
  
  Yo pa t deplase. Je pè gade Indula ak fikse m 'nan burnous mawon mwen an. Kiyès mwen te ye? Mwen pa t prezante tèt mwen, men mwen panse ke Kurtz te wè ki moun mwen ye. Li vin pal. Mwen te Killmaster, mwen te vle di sa mwen te di.
  
  
  "Nou tout ap kite kounye a," mwen te di dousman. "Kurtz devan Indula. Ou pral mouri anvan ou konnen sa, Sèjan, donk mwen pito veye kouto li. Kolonèl la ak Khalil pral swiv mwen, jan bon koutim Arab mande. Souri, pale epi sonje ke nou pa gen anyen pou nou pèdi lè nou touye ou si yo dekouvri nou. Asire w ke nou pa jwenn sispann.
  
  
  Yo souke tèt epi mwen souke tèt Indula. Ti fi a te ale an premye ak Kurtz, kouto li kole nan plas la sou do l 'kote li te kapab mouri nan premye kou a. Mwen te swiv Khalil ak Lister. Nou te mache dousman nan mitan kan an; Kolonèl la ak Khalil pale ak souri pandan ke patizan Arab Khalil la ap mache dèyè. Si nenpòt nan sentinèl yo oswa lòt mèsenè sonje ke Khalil te antre nan tant lan san youn nan mesye l 'yo, li toujou pa ta mande sou sa. Poukisa li ta dwe? Kolonèl la pa t enkyete, ak Kurtz te mache devan ak yon ti fi Zoulou souri ke yo tout te konnen.
  
  
  Jiskaske Kurtz, Lister ak Khalil te vin brav oswa estipid, tout bagay te trè senp. Yo pa t konprann, kidonk li te vin pi fasil. Nou te pase bag deyò a nan sentinèl ak mache nan kwen an nan forè a. Te gen yon ti mòn zèb dwat devan nou. Mwen fè yo tout vini jis anba tèt la, kite yo sispann, epi answit mwen gade yo tou dousman,
  
  
  Nan solèy la, anviwon senkant yad, mwen wè plizyè Arab ap tann Khalil. Yon ti kras pi lwen, kèk mouvman nan touf yo te anonse ke rès mesye yo defen Prince Wahbi yo te la.
  
  
  Mwen vire, mwen wè ke bag mèsenè yo te vin an silans sou yon santèn mèt de mwen. Plizyè mèsenè te gade kòmandan yo a ak lyetnan li dekontrakte. Konferans wo nivo ak Khalil. Ki sòlda ki te pran swen bagay sa yo? Yo ta di sa pou yo fè, pou yo ta detann.
  
  
  Li ta distrè. Mwen pran yon gwo souf epi lonje dwèt sou Indula. Mwen ba li Luger ki soti nan étui Kurtz la.
  
  
  "Gad Lister ak Kurtz," mwen te di nan yon chichote. "Men, si yo deplase yon dwèt, ou tire yo."
  
  
  Li souke tèt. Mwen pran Khalil nan men an, ak zam nan sou do l ', epi li mache avè l' nan tèt mòn lan. Lè m te sèten mesye l yo te wè l kanpe la, m te retire silansye a, m te tire l de fwa nan do epi m te kòmanse kriye an arab.
  
  
  "Yo touye Khalil al-Mansour. Mèsenè yo. Yo touye chèf nou an. Atak! Atak! Allah oswa Allah. Atak!'
  
  
  Mwen byen vit vire epi mwen disparèt nan je. Mwen tande Arab ak sòlda nwa Wahbi. Kolonèl Lister ak Kurtz te kanpe nan laterè.
  
  
  Nan kwen kan an, tout mèsenè yo te deja sou pye yo, epi ofisye yo kouri pi devan pou yo gade. Sou bò gòch, Arab yo te deja diskite.
  
  
  "Tire yo," mwen te rele Indula.
  
  
  Li tire sou Kurtz epi answit li lonje zam la sou Lister. Kolonèl la te yon ti kras pi vit ak plonje pou kouvri nan yon ti kre dèyè yon wòch. Tire Indula rate...
  
  
  Mesenè yo rele byen fò: “Arab! Yo tire Major Kurtz ak Kolonèl la. Anksyete! Anksyete!'
  
  
  Lòd nan senk lang kouri ale dèyè nan ranje sòlda yo. Mitrayaj yo te kòmanse tranble. Grenad te eksploze. Arab yo te kouri pi devan lè l sèvi avèk kouvèti. Yo jwenn Khalil.
  
  
  Mwen rele Indula. - 'Kite l '. Vini avèk mwen!'
  
  
  Sou bò dwat nou forè a te toujou klè. Koulye a, Lister pa t 'kapab chanje sitiyasyon an. Li te kapab sèlman fè yo fache. Li pral genyen, men mèsenè yo pral byen bat, epi mwen te prepare menm plis pou yo.
  
  
  Nou te kouri nan forè a, pwatrin Indula anlè tankou zwazo gratis. Mwen te vle genyen l, men mwen te konnen te gen twòp bagay pou m fè. Nou te rive nan elikoptè a pandan Arab yo ak mèsenè dèyè nou yo te angaje nan yon batay feròs.
  
  
  Nou dekole san tire yon kout bal epi nou vire nan sid. Mwen branche radyo a sou frekans lame Pòtigè. Mwen te prezante tèt mwen epi mwen te di plan Kolonèl Lister epi mwen te di yo pa ale nan sid, men tou dwat nan direksyon Kolonèl Lister. Mwen te itilize non minis la e mwen te kontinye repete mesaj la jiskaske nou travèse fwontyè Zululand la. Mwen bese elikoptè a tou pre vilaj la nan ravin kote mwen te deja ak Indula.
  
  
  "Avèti moun," mwen te di lè li te ale. 'Di li! Yo pral kwè ou. Voye kourye epi kenbe pèp ou a. Padon, men yon lòt jou ap vini.
  
  
  Li souke tèt. Je l 'te mouye ak klere. 'Nick?' Mwen te souri. Salomon Ndale ak mesye l yo vin kouri. Pandan m te vire nan nò, m te wè l ap pale ak yo. Yo te kouri tounen nan vilaj la, epi mwen te wè mesaje yo t ap vanse nan tout direksyon. Nou te fè li. Soulèvman an pral sispann. Pa p gen masak. Libète pou Zoulou yo ta vini pita. Men, li pral vini, epi yo pral toujou viv anbrase ak sèvi ak libète.
  
  
  Mwen te limen radyo a ankò epi mwen te kòmanse repete mesaj mwen bay Pòtigè yo. San yo pa yon rebelyon, bann mèsenè yo te pè anpil pa t ka matche ak fòs Pòtigè yo. Mozanbik te oblije tann libète li tou, men menm Pòtigè yo te pi bon pase libète anmè Kolonèl Lister.
  
  
  Mwen te kontinye avètisman mwen nan rapòte plan Lister la. Yon vwa sonnen.
  
  
  "Nou tande ou," te di yon vwa gwo ke mwen rekonèt imedyatman. "Twoup nou yo deja sou wout yo. Fwa sa a yo pap kouri pou nou.
  
  
  "Sa pi bon," mwen te di. "E Hawk, sekretè?"
  
  
  "Li gratis".
  
  
  "Anviwon vilaj yo tou," mwen te di, Lè sa a, te bay kote li.
  
  
  "Mèsi," vwa minis la te di. Li ezite. "Mwen dwe ou yon ekskiz, mesye. Carter. Men, mwen toujou sezi.
  
  
  "Pita," mwen te di yon ti tan, fèmen radyo a.
  
  
  Li te fini. Yo te sispann soulèvman an, yo te anpeche yon masak, epi mèsenè yo te enkapab tanporèman. Men, sa a se pa byen nan fen. Mwen toujou gen travay ki poko fini.
  
  
  
  
  Chapit 20
  
  
  
  
  
  Dousman mwen te pase nan lonbraj marekaj la. Li te sèlman midi, ak marekaj yo alantou vilaj la mèsenè yo te an silans. Yo tout te disparèt. Pòs sentinèl yo vid e dezè. Mesaj la te vin parèt isit la.
  
  
  Mwen te kanpe nan kwen vilaj la. Menm fanm yo te disparèt, chak youn nan yo. Pa gen anyen ki deplase anba solèy midi a. Plizyè kadav nwa ak mèsenè yo te gaye, tankou si te gen yon diskisyon, kòmsi yo te regle pwen pèsonèl yo, anvan mèsenè yo te kouri al nan refij ki an sekirite ke yo te kapab rive. Yo pral an sekirite. Te toujou gen yon moun nan mond sa a ki te vle anboche moun; gason ki te vle goumen san kesyon.
  
  
  Vwayo yo te fè wonn sou vilaj la. Gen kèk ki te nan pye bwa yo nan kwen an, men youn pa tonbe atè. Yon lòt moun te toujou vivan isit la. Oswa petèt yon lòt moun toujou vivan nan vilaj sa a. Mwen te rale pistolè otomatik mwen an epi m te mache tou dousman ant kabin trankil yo anba solèy la boule ki t ap filtre nan pye bwa yo.
  
  
  Si mwen te gen rezon, Kolonèl Carlos Lister pa t ap rete ak mesye l yo nan moman li te reyalize jwèt li a te fini. Li te gen yon radyo, kidonk li ta dwe konnen. Nan moman sa a, twoup kolonyal Pòtigè yo te antoure mesye l yo. Tren an ta pèmèt aksè fasil nan plas kote yo te goumen Arab yo. Lister tap pati le pli vit ke li wè twoup yo si li pat kouri byen bonè lè li te aprann ke mwen ta kouri ale fè tout bagay piblik.
  
  
  Sèl kesyon an se si li pral chape pou kont li, nan yon djip oswa yon machin kòmandan, oswa menm nan yon elikoptè si li kache l 'yon kote, ki pa ta sipriz mwen. Oubyen èske l'ap pran yon gwoup pèp li a avè l'? Kounye a ke Kurtz te mouri, mwen pa t kwè li te ak nenpòt lòt moun. Kouri lwen pwòp ou a pi danjere pou yon gwoup pase pou yon moun pou kont li. Ou pa janm konnen, moun ou fè konfyans ou te mennen avèk ou nan gwo batay la ta ka toudenkou panse ou se yon lach lè ou kouri ale.
  
  
  Non, Kolonèl Lister se te yon sòlda tèt li e li t ap fofile sèlman si li te kapab. Li te rete fidèl sèlman ak tèt li ak pwochen anplwayè li a, ki te bezwen li epi ki te kapab sèvi ak li. Espesyalman si li te prepare yon wout chape, yon plan chape jis nan ka, ki, nan kou, te ka a.
  
  
  Plan chape ak vle di: lajan, salè, papye enpòtan ki ka vann oswa itilize pou chantaj. Li dwe gen kèk kalite trezò, ak ki kote lòt moun si se pa isit la, nan vilaj sa a, pwobableman nan swen madanm li. Se poutèt sa mwen te isit la. Si Lister pa t 'tounen isit la, mwen ta rankontre l' yon lòt kote nan yon moman, men mwen te espere l 'yo vini isit la, e kounye a, viltè yo te di m ke gen yon moun ki vivan nan vilaj la.
  
  
  Mwen te mache ak anpil atansyon ant kabin yo, m ap koute moindre son: yon branch ki kraze, yon pòt oswa yon miray k ap krake, yon fizi oswa yon pistolè k ap bat, son yon kouto k ap rale nan djenn li... Mwen pa tande anyen eksepte. kèk vaksen nan distans la. Sa yo dwe te mèsenè yo ki te kounye a kenbe pa twoup yo Pòtigè. Sepandan, mèsenè yo pa goumen pou lontan si batay la pèdi. Yo disparèt, menm jan yo te disparèt nan vilaj sa a.
  
  
  Mwen te tande kout zam nan distans ak gwonde avyon yo byen lwen ak toupre. Avyon vole byen wo anlè vilaj la, ak avyon ki vole nan sid, sou fwontyè a. Li te dwe Sid Afriken yo ki kounye a, mwen te espere, pa te frape okenn sib. Men, mwen te gen yon objektif.
  
  
  Mwen rive nan joupa Lister epi mwen wè Dambulamanzi. Wowo Zoulou a te kouche nan pousyè tè nan katye jeneral Lister la. Li te mouri, blese nan tèt la. Mwen pa t bezwen vin pi pre. Men ki mouri li te kenbe yon frenn. Li mouri ap goumen ak yon moun, ak asegai ki nan men li te raple m nan moman li te koupe tèt Deirdre Cabot. Mwen pa t regrèt wè Zoulou mouri sa a nan pousyè tè a.
  
  
  Mwen gade kò li lè mwen tande chante dous. Gwo twou san fon chante melankolik. Li soti nan joupa Lister la. Mwen te antre ak anpil atansyon, mwen te bese, men mwen te kenbe mitrayèt la devan mwen ak tou de men. Lè je m 'adapte nan fènwa a, mwen te wè yo.
  
  
  Se te yon gwo joupa, divize an de pati pa pann po. Nan yon chanm te gen yon matla pay vid, nan lòt la te gen yon biwo ak plizyè chèz. Yon fanm Zoulou, Shibena, te chita sou youn nan chèz yo. Te rad swa li prèske chire nan kò li epi li te kouvri ak san. Te gen san tou nan cheve epè Afriken li yo. Dousman, kòm si li te blese, li te balanse ale dèyè. Chante a pete nan gòj li.
  
  
  Kolonèl Carlos Lister te kouche sou biwo li. Tèt li pandye nan yon bout, pye bòt li nan lòt la. Li te mouri. Yo te koupe gòj li. Li te gen de lòt blesi sou kò li, kòmsi yo te kout kouto anvan gòj li pou fini travay la.
  
  
  Mwen te vin pi pre. - Shibena?
  
  
  Dousman balanse ale vini, li kontinye chante, je li vire lwen pou revele blanch.
  
  
  - Shibena? Sa ki te pase?'
  
  
  Kò li te fè yon mouvman lis pandan li te balanse. Anba cheve l ap koule tankou dlo, figi l te pi piti pase mwen te imajine, twò piti pou nen lajè li. Li te prèske toutouni, rad li sèlman pandye pa yon fil nan ranch li. Zepòl li yo te laj ak mou, ak tete li yo te plen pwent tete nwa woz. Li pa te gen okenn grès sou kwis miskilè li yo ak bò mens, ak vant li te prèske plat. Fanm. Yon bagay te brase nan mwen.
  
  
  "Mwen te oblije fè li." - li toudenkou te di nan lang angle, pi angle san yon aksan, ki sezi Indula.
  
  
  - Ou touye l? Lister?
  
  
  "Li te vin isit la lè li te kouri kite batay la." Je blan li elaji e li te gade m. "Li kouri met deyò pou pèp li a. Li te vini pou mwen, pou lajan li ak dokiman li yo. Li dwe gen lajan ak dokiman. Li te di ke mwen ta dwe avèk li tou. Mwen ta dwe ale avè l '.
  
  
  Li te koupe nan lè a mat nan kabin an ak yon jès men feròs, detwi Kolonèl Carlos Lister ankò, pètèt touye l 'ankò. Efase li nan bezwen ou, lanmou ou, kabann ou ak lavi ou. Epi touye l.
  
  
  "Li te gen yon machin, lajan, zam. Li te vle mwen. Li souke tèt li kouray. “Mwen pa jèn. Mwen se yon fanm. Mwen te renmen l. Men, tout lavi mwen mwen te travay pou pèp mwen an, te viv nan yon peyi etranje pou jwenn yon edikasyon pou pèp mwen an. Mwen pa t 'kapab trayi l'.
  
  
  Li leve je l, fache e li fyè. "Li te trayi pèp mwen an. Ou te gen rezon blan. Li te di m. Li te di m. Tout plan li, tout rèv li pou l vin lidè Mozanbik, negosyasyon li ak blan yo pou l dirije isit la. Li te di ke li prèske reyisi, men li ta reyisi yon lòt jou. Sou san pèp mwen an. Se konsa, mwen kout kouto l '.
  
  
  Li leve, li gade nonm ki mouri a. "Mwen kout kouto l 'ak Lè sa a, mwen koupe gòj li. Mwen kite san li koule sou tè Afriken an, sou tè li te vle san Afriken koule a.”
  
  
  "Èske li te touye Dambulamanzi?"
  
  
  Li souke tèt. - Wi, Dambulamanzi tap tann li la. Mwen pa t 'konnen li. Men Carlos... Kolonèl. .. touye l. Li te tire Dambulamanzi, yon nonm ki te sèlman vle goumen pou libète pèp li a.”
  
  
  Tete l 'te rebondi leve, li desann nan kòlè nan konfli a vyolan nan li. Toudenkou mwen te wè je nwa li sou figi m. Prèske je grangou. Tete li yo te sanble yo leve epi separe an menm tan, separe anbrase mond lan. Li te gade m epi li te gade kò li prèske toutouni. Lanmò, vyolans, san ak rayisman gen yon efè etranj pafwa. Lanmou ak rayi yo toupre, lavi ak lanmò, Evaris ak vyolans. Mwen te santi li nan li, dezi toutouni.
  
  
  Èske li te santi menm bagay la pou mwen?
  
  
  - Ou... ou menm. ..detwi l '," li te di. 'Ou te fè li. Indula te di m.
  
  
  Mwen te santi l tou pre zòtèy mwen. Vwa m 'te sonnen anrou. - Kisa Indula te di ou?
  
  
  'Kisa.' souri li te fèb, "Ou te yon gason."
  
  
  'Isit la?' - Mwen mande, gade Lister, ki te pann tèt li sou tab la. 'Avèk li?'
  
  
  "Oke, jis akòz li."
  
  
  Li koule dènye ti moso nan rad swa li a, kite l tonbe nan je pye l, epi answit li soti toutouni. Mwen te gade kò gra li, ranch Rezèv tanpon fanm li yo, gwo mòn Venis la ak triyang cheve nwa sou po nwa li.
  
  
  Mwen gade ak vale, men pa pou lontan. Li pwoche bò kote m ', li rale bouch mwen nan pa l'. Mwen te santi lang li, cho ak byen file, tankou yon kouto, nan vant mwen. Mwen bliye Kolonèl Lister, mwen pran l, mwen pote l nan chanm lan epi m mete l sou pay la. Li fèmen je l ', li louvri bra l' ak janm li pou mwen.
  
  
  Mwen pa sonje kijan mwen te soti nan bòt mwen oswa nan pantalon mwen. Mwen pa sonje m te kouche bò kote l. Mwen pa sonje ki jan mwen te glise nan li, tankou yon ti gason k ap pran yon fanm pou premye fwa, plen, lou epi prèske bat ak doulè. Mwen sonje jemi li yo, bo li yo, janm li fèmen bò kote m ', ak ranch li yo ki te kontinye leve soti nan pay la pou mwen te kapab antre pi fon nan li.
  
  
  Nou te kouche kòt a kòt, epi mwen te manyen kò l 'nan plas la kote ti mòn nan fanm nan nan vant ki pi ba a leve anba cheve a ki gen fòm kwen nwa. Li fè yon soupi bò kote m ', fèmen je l' ankò, kòm si li tonbe nan dòmi; men gòch li te caresses bò kote m 'ak pwatrin mwen an, epi toudenkou men dwat li te vole leve, li te dirije nan direksyon pwatrin mwen an.
  
  
  Mwen te pwan ponyèt li ak tou de men yo, aji nan menm divizyon an menm jan li te fè, kenbe ponyèt men an li te kenbe kouto a lwen mwen. Ponya long, byen file, li te rale nan pay kabann lan se te petèt menm li te itilize pou touye Carlos Lister. Mwen tòde, jete l sou mwen ak tout fòs mwen, ak menm mouvman an rale ponya a soti nan men li.
  
  
  Mwen tande yon krak pandan ponyèt li kase. Ponya a tonbe atè epi li frape miray joupa a. Nan yon moman li te tounen sou de pye l ', baskile sou moman sa a li frape tè a. Mwen te pwan pistolè otomatik mwen nan pantalon mwen, mwen te lage atè a bò kabann lan, epi lonje zam nan sou li, kenbe l ak tou de men.
  
  
  Li sispann. Li t ap tranble pa akoz laperèz oswa kòlè, men paske li t ap eseye rete toujou. Tout kò l 'te tansyon jete tèt li sou mwen. Figi li te enkonpreyansib ak doulè.
  
  
  Mwen te mande. - 'Poukisa?'
  
  
  Li pa t di anyen. Li jis gade m '.
  
  
  "Deirdre," mwen te di. 'Poukisa? Poukisa ou fè sa?'
  
  
  Li toujou pa di anyen. Li te kanpe la avèk mefyan.
  
  
  Mwen di. - "Sikatris" - Sa ak yon pwen kesyon sou vant ou, Deirdre mwen te wè li lè ou te lage rad ou a, degize a pafè: cheve, pigman nwa Dwe te itilize li pandan plizyè ane Men, mwen te konnen sikatris la, mwen pa konnen kò ou byen, Deirdre?
  
  
  "Sikatris la," Deirdre Cabot te di. - Wi, mwen te deja pè mak sa a. Se poutèt sa mwen pat toutouni nèt lè ou vin isit la. Mwen te espere ke nan limyè a fèb, akòz lanmò Carlos ak pasyon, ou ta manke mak la epi ban mwen ase tan pou... .. - Li te monte zèpòl. "Fanm," mwen te panse, "se feblès Nick la. Si li cho ase, li pap wè mak sa a, epi fwa sa a mwen pral genyen kont li. Se te grav fwa sa a, pa vre, Nick? Mwen ta dwe touye ou, pa vre?
  
  
  Mwen souke tèt. "Mwen ta kalkile li pi bonè oswa pita de tout fason." Pa gen moun eksepte minis Pòtigè a, Hawke ak tèt mwen te konnen sou transfè twoup sa yo nan Imbamba. Sepandan, Lister te konnen. Sèl fason an se te koute rapò mwen bay Hawk, epi sèlman yon ajan AX te kapab koute li. Yon ajan AX ki te travay ak Carlos Lister. Epi li ta ka sèlman yon ajan AX: ou menm, Deirdre Cabot, N15, youn nan moun ki te fèmen ak rebèl yo pou ane. Men ou pat travay ak rebèl yo, ou travay pou Lister. Epi ou te jwe mock ekzekisyon sa a pou fè m 'fè yon erè.
  
  
  "Efè limyè ak lonbraj fò," Deirdre te di. “Miwa. Youn nan mesye Lister yo te yon fwa majisyen. Yo te touye yon fanm Zoulou pou nou ta gen yon kò pou nouri kwokodil yo. Epi te gen anpil gason alantou ki te pare pou chanje l pou mwen pandan egzekisyon an. Li te travay, men ou te twò bon, pa vre, Nick? Fason ou te sèvi ak kò m 'yo sove kwokodil yo. Carlos te fache, men sa pat etone m. Mwen te kontan ke mwen te "mouri" lè ou kouri ale.
  
  
  "Se te ou tout tan," mwen te di. "Pa te gen okenn trèt ditou. Tout bagay sa yo te soti nan ou, nan AH: tout enfòmasyon Pòtigè. Ou te konnen pa te gen okenn ofisyèl pou rapòte lajan an, donk ou ta dwe kite Lister kanpe m. Mwen sipoze ou menm ak Lister te vle lajan sa a. Poukisa, Deirdre?
  
  
  "Fòs, Nick. Ak lajan. Tout lavi nou, pa m ak Carlos, nou te travay pou yon bon kòz, te riske lavi nou, men pou gremesi. Si nou te pran sou la a, nou ta gen pouvwa reyèl ak richès reyèl, pa sèlman fè travay sal pou lòt moun. Lemonn antye se kòwonpi. Gade sa ou sot fè a. Pa gen moralite. Se tout pousyè tè. Mwen te vle gen pouvwa pou tèt mwen lè tout sa nou te kapab jwenn se pousyè tè. Mwen prèske te gen li. ..'
  
  
  "Prèske," mwen te di. 'Pa vrèman.'
  
  
  "Non," li te di, gade m '. "Ou te wè mak la lè mwen te lage rad la." Ou te wè sa a anvan. .. E poutan ou te pran mwen. ..'
  
  
  "Ou te dwe m 'dezyèm swa," mwen te di.
  
  
  "Ou te konnen. Men, ou te kouche avè m '.
  
  
  "Mwen renmen fanm."
  
  
  "Non," li te di. Li jwenn pantalon Kolonèl Lister epi li mete yo sou li. Lè sa a, youn nan chemiz li yo ak bouton li moute. “Mwen te renmen Carlos, men mwen te touye l. chape; li te konnen m twò byen. Ou renmen mwen, Nick. Èske ou ka touye m '?
  
  
  Mwen rale pantalon mwen anlè. - "Pa defi m, Deirdre."
  
  
  Anvan mwen te kapab deplase, kenbe chemiz la nan yon men, li kouri nan pòt la. Mwen leve pistolè otomatik mwen an epi mwen pran vize. Je m te sou do l. Mwen te pran vize. mwen... .. li ale.
  
  
  Mwen sispann.
  
  
  Yon kout bal kònen deyò. Piki. Apre sa, yon lòt. Mwen kouri soti nan joupa a.
  
  
  La, Hawk te kanpe nan limyè solèy la. Li te gen yon pistolè nan men l. Deirdre te kouche atè. Sòlda Pòtigè yo pete nan vilaj la. Hawk gade m.
  
  
  'Mwen te isit la. "Mwen tande pi fò nan konvèsasyon sa a," li te di nan lis, vwa nan nen li. "Mwen pa tire yon pistolè nan kenz ane." Men, li pa t 'kapab Roaming lib oswa parèt nan tribinal la. AH pa ta ba li li, ann pale, ok?
  
  
  "Mwen pa panse sa," mwen te di.
  
  
  Hawk jete zam la ale epi li vire.
  
  
  
  
  Chapit 21
  
  
  
  
  
  Mwen te mande Hawke regle tout bagay sa yo ak Pòtigè yo, ak tout lòt gouvènman yo, epi tou ak rebèl yo, si li te kapab. Li se pwobableman yon ekspè nan sa a, epi rebèl yo bezwen tout èd yo ka jwenn, menm nan men yon òganizasyon yo konnen ki gen lyen ak lòt bò a. Li mennen m nan avyon ki t ap mennen m lwen Lorenzo Marquez.
  
  
  "Zululand se trankil kounye a," li te di. "Kòm yon tout kote. Yo toujou ap kenbe mèsenè Lister yo, omwen yo ka jwenn yo. Komèsan esklav yo tou nan kouri. Pa gen pèsonn pou pran plas, esklav yo libere. Mwen pral fè yon rapò bay Nasyonzini sou komès esklav sa a, petèt sa pral mete fen nan li."
  
  
  "Pa konte sou li," mwen te di. "Pa gen fen nan sa a toutotan gen cheikhs, patwon endistriyèl ak lidè pirat ki gen lajan ak chèf nan ti bouk pòv ki renmen ti pouvwa yo ak twòp ti fi ak jèn gason cho-tanperaman alantou."
  
  
  "Ou gen yon pwennvi nwa sou limanite, Nick."
  
  
  "Non, sèlman nan sa ki konsidere kòm antrepriz gratis nan pi fò nan mond sa a," mwen te di. "Si yon moun vle achte yon bagay, toujou gen yon moun ki ka vann li. Yon Arab yon fwa te di m 'sa.
  
  
  "Mouri Arab." Minis i anvi ki mon felisit zot pour tou keksoz. Malgre ke li di liy anba a se ke li te pèdi twa anplwaye pou anyen e ke tout lanfè pral kraze nan kay la.
  
  
  - Li pral pran swen li. Politisyen ak jeneral yo pran risk lè yo pran travay. Pwochenn fwa, gen plis konfyans nan objektif ou.
  
  
  "Èske li pa ta bèl bagay si nou pa t 'gen fè sa?" - Hawk di. Li gade avyon yo. "Li pa t 'kapab sipòte li, Nick." Travay nou.
  
  
  Li rive sou li. Pafwa nou gen yon ajan ki kòmanse panse ke pa gen anyen nan bagay sa yo epi li pran tout sa li ka mete men sou li. Sa a se yon risk nou dwe pran.
  
  
  "Natirèlman," mwen te di.
  
  
  - Li fou, Nick. Reflechi sou li. Li te kòmanse wè pouvwa nou an kòm pwòp li, epi li bliye poukisa li te gen pouvwa sa a.
  
  
  "Natirèlman," mwen te di ankò.
  
  
  "Fwa sa a, pran yon semèn konje."
  
  
  "Petèt de," mwen te di.
  
  
  Hawk te fwonte. "Pa pran okenn libète, N3."
  
  
  Lè sa a, mwen kite l '. Soti nan avyon an mwen wè li monte nan yon limousine nwa. Konvèsasyon wo nivo. Li te renmen m. Finalman, touye se sa mwen fè, li kostim mwen pi byen. Men, nou tou de touye nan pwòp fason nou pou menm rezon an: yon mond ki pi an sekirite, pi bon. Mwen jis oblije kontinye kwè nan li.
  
  
  Menm jan Indula te oblije kontinye kwè ke kòz li t ap mennen l yon pi bon monn. Pandan avyon an te kòmanse pran taksi anba solèy Mozanbiken ki klere, mwen te mande si mwen ta dwe soti pou m chèche Indula. Yon bagay te rive nou la sou kanape Prince Wahbi a. Anyen. ..men li te gen pwòp lavi li ak pwòp mond li. Li pa t 'bezwen mwen, ak "yon bagay" sa a te rive m' anvan. An reyalite, mwen kwè sa toujou rive m '.
  
  
  Sa a pa pral rive ankò nan reyinyon sekrè nan kèk lari nan yon vil sekrè kote pa ta dwe gen de ajan. Mwen ta pral bliye moman sa yo nan chanm kache sa yo. SOU
  
  
  Men, mwen vrèman manke yo.
  
  
  Pou konnya . .. Yon fanm wo, prèske twò gwo, ak cheve wouj te mache nan koulwa avyon an pandan avyon an te prepare pou l dekole. Li tounen gade m. Mwen te souri. An reyalite, li pa t lou ditou. Jis yon gwo, gwo fanm.
  
  
  Mwen kouri dèyè li. Nan yon ti moman nou dwe chita epi mare senti sekirite nou yo. Mwen te vle chita sou chèz dwat la. Mwen panche nan direksyon roux la, tou de men yo te definitivman okipe.
  
  
  "Bonjou," mwen te di. "Mwen renmen martinis tou. Non mwen se . ..'
  
  
  
  
  
  
  Konsènan liv la:
  
  
  Afrik, chire pa jenerasyon rayisman rasyal ak ane nan soulèvman san, se chan batay la nan dènye misyon Nick Carter a: lachas la pou yon asasen san figi. Killmaster Carter konnen ke idantite viktim li a se yon mistè, ke viktim nan se yon trèt, men tou, yon ansasen mas san pitye...
  
  
  Gen twa sispèk. Lòd Nick: "Pa pran okenn chans, touye tout twa!" Men, li pa senp konsa. Li lite ak sitiyasyon an, ak rayisman, ak dezè a konsome, ak barbaris primitif ak atwosite sivilize nan Afrik jodi a. Ki wòl Deirdre jwe nan travay sa a?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ensidan Beyrouth
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  ensidan Beyrouth
  
  
  
  Dedye a moun yo nan sèvis yo sekrè nan Etazini nan Amerik la
  
  
  
  Premye chapit
  
  
  
  Van an cho, sèk la boule figi m 'ak boule bouch mwen nan chalè a 130-degre Arabi. Pou yon twazyèm fwa, mwen te pase dwèt mwen soulaman sou bou boule Wilhelmina, Luger 9mm mwen an. Si mwen te janm kenbe ak Hamid Rashid ak Dutchman an, mwen te vle asire w ke li pa t 'souke soti nan étui zepòl sezon prentan mwen te pote anba jakèt mwen an. Twou ki te nan de-liy dekonb yo ki t ap koule nan dezè a te fè dan mwen sonnen.
  
  
  Mwen te pwan volan an pi sere epi peze pedal gaz Jeep la sou planche a. Zegwi a kontè vitès ak repiyans apwoche swasanndis.
  
  
  Vag chalè chatwayant nan dezè a defòme vizyon mwen, men mwen te konnen ke yon kote sou gran wout la devan m 'te genyen gwo kamyon SAMOCO a mwen t'ap kouri dèyè.
  
  
  Hamid Rashid se te yon Arabi malen, ti, nwa, mens, omoseksyèl. Li te tou yon asasen sadik. Mwen te sonje kò yonn nan gad tiyo petwòl nou te jwenn nan dezè a ki te mutile sa gen twa jou.
  
  
  Natirèlman, pafwa ou oblije touye. Men, Hamid Rashid te renmen li.
  
  
  Mwen gade nan linèt solèy mwen yo epi mwen te eseye pi vit lwen jeep la. Nan distans la te gen yon gwoup gwo dun sab ki te gaye nan van ki tache sou fatra Arabi yo, antremele ak ki graj, difisil-chaje krèt wòch ki pa kontrèman ak mesas yo nan Arizona.
  
  
  Si mwen pa t 'trape kamyon an anvan nou rive nan dunes yo, ta gen yon anbiskad yon kote sou detire 37-mil wout la ant Dhahran ak Ras Tanura. Ak Hamid Rashid te konnen li ta ront. Anvan jounen an fini, youn nan nou pral mouri.
  
  
  Dutchman. Nan pwòp fason pa li, zanmitay, blond Olandè Harry de Groot la te trè danjere tankou Rashid. Pann Olandè a te vini lannwit lan anvan nan yon mesaj kode soti nan AX, inite konteslijans elit Amerik la:
  
  
  De Groot, Harry, 57. Dutchman. Direktè Adjwen, Enkhize, 1940-44. Almay de Lès, sabotè, 1945-47. Türkiye, Siri, lòt bò larivyè Jouden, Arabi Saoudit, espyonaj, 1948-60. Woumani, sabotè, 1961-66. Sovyetik, enstriktè espyonaj, 1967-72. Edikasyon: University of Göttingen, jewoloji. Fanmi: Non. Rating: K-1.
  
  
  K-1 te kle. Nan style enigmatik AXE a, sa vle di "san pitye ak pwofesyonèl." Kl te ekivalan a pwòp evalyasyon Killmaster mwen an. Harry de Groot se te yon asasen trè antrene.
  
  
  Jeoloji, nan kou, eksplike poukisa li te voye nan Mwayen Oryan an.
  
  
  Rashid te tou yon travayè lwil oliv. Kenz ane de sa li te etidye nan Inivèsite Ameriken Beirut, konsantre prensipalman sou eksplorasyon lwil oliv. Sa a se yon atik trè popilè nan pati sa a nan mond lan.
  
  
  Sa a te tou sa ki te mennen m 'nan Arabi Saoudit sou yon devwa ijan Premye Priyorite soti nan AX. Tout bagay te kòmanse ase san danje nan dat 17 avril 1973, lè, dapre New York Times, "sabotè enkoni yo te eseye fè eksploze yon tiyo konpayi lwil oliv Arabi Ameriken an nan sid peyi Liban."
  
  
  Yo te plante chaj eksplozif anba tiyo a kat mil soti nan tèminal Zahrani, men te gen ti domaj. Okòmansman, tantativ echwe sabotaj sa a te elimine kòm yon lòt deblozay PLF sou Yasser Arafat.
  
  
  Men, sa a te tounen sèlman premye nan yon seri long nan ensidan. Yo pa t gen entansyon deranje koule lwil oliv nan Amerik la. Oktòb 1973, lagè a ak bòykot ki vin apre pa eta Arab yo te deja fè sa. Objektif la se te koupe koule nan lwil oliv nan Ewòp oksidantal, ak Etazini yo pa t 'kapab peye sa. Nou te bezwen yon Ewòp oksidantal ki solid, ekonomikman agrandi pou netralize pouvwa blòk Sovyetik la, e lwil ki te kenbe peyi Òganizasyon Trete Nò Atlantik la te soti nan Arabi Saoudit. Kidonk, byenke nou pa t resevwa lwil la tèt nou, konpayi petwòl Ameriken yo nan peyi Arab yo te pwomèt pou bay alye Lwès nou yo.
  
  
  Lè teworis te raze depo lwil oliv Sidi Ber a, David Hawk te rele m nan bòs nan travay AX mwen an.
  
  
  Travay mwen, Hawk te di m ', se te jwenn lidè yo ak koupe plant la desann nan rasin yo. Se te yon vwayaj ki long, pase nan Lond, Moskou, Beyrouth, Teheran ak Riyad, men kounye a mwen te gen yo - yo te kous devan m 'sou gran wout la nan Ras Tanura.
  
  
  Kamyon an t ap pwoche, men ak li te gen de gwo dun sab ak yon ridge wòch ki mennen nan bò dwat la. Mwen panche pi devan pou kache figi dezè a boule dèyè ti vit vit djip la. Mwen te kapab wè pi lwen pase fòm nan balanse ble nan bèso a gwo vire a byen file sou gran wout la kote li te disparèt ant dun yo.
  
  
  Mwen pat gen entansyon fè sa.
  
  
  Kamyon an frape yon viraj nan gwo vitès ak disparèt ant dun yo. Mwen te etenn ignisyon Jeep la pou sèl son mwen te ka tande nan chalè dezè a silans se son motè kamyon an ap mache.
  
  
  Prèske imedyatman son an te koupe epi mwen te frape fren yo, vole mwatye wout la anvan mwen te kanpe. Rashid ak Dutchman te fè egzakteman jan mwen te sispèk la. Kamyon an genlè kanpe bò wout la. Rashid ak Dutchman an kouri nan direksyon wòch yo sou chak bò wout la, espere ke mwen ta aksidan nan kamyon an bloke.
  
  
  Mwen pat gen entansyon fè sa. Kache nan yon viraj nan wout la, tankou yo, mwen te chita nan djip la pou yon ti tan, panse sou pwochen etap mwen an. Solèy la te pandye byen klere nan syèl la san nyaj, yon boul dife inexorable boule sab mouvant nan dezè a. Chita toujou, mwen te santi swe kouri desann nan pwatrin mwen an.
  
  
  Opinyon mwen te aksepte. Mwen rale pye m 'soti nan djip la epi byen vit deplase nan pye a nan gwo duna sab la. Nan men gòch mwen mwen te pote yon bwat gazolin siplemantè, ki te ekipman estanda sou chak machin dezè SAMOCO. Nan men dwat mwen te gen yon flakon, ki te anjeneral pandye nan yon parantèz anba tablodbò a.
  
  
  Nan pwen sa a, Rashid ak Dutchman an, espere yon gwo aksidan - oswa omwen tantativ éfréné m 'yo evite li - te deja reyalize ke mwen te kenbe ak yo. Kounye a yo te gen de chwa: swa tann mwen oswa swiv mwen.
  
  
  Mwen te espere yo t ap tann: kamyon an te sèvi kòm yon barikad natirèl, epi wout la ak dun sou chak bò te aji kòm yon antonwa ki ka touye moun ki ta mete m dirèkteman nan mizo de fizi AK-47 ki te mare anba chèz machin nan. . kabin kamyon. Li pral pran yon èdtan oswa plis pou ale alantou dune a sou bò gòch la. Dune ki sou bò dwat la, apiye sou yon wòch ki long, li ta enposib pou evite. Li lonje pou plizyè mil.
  
  
  Te gen yon sèl fason - pi wo ak pi wo. Men, mwen pa t sèten mwen te kapab fè li. Pi wo pase m ', dun sab ki parèt la te gen plis pase sètsan pye wotè, ap monte apik ak pant apik eskilti pa Shamaal la, tanpèt briyan nan van yo dezè ki bale dezè wouj-mawon Arabi yo.
  
  
  Mwen te bezwen yon sigarèt, men bouch mwen te deja sèk. Kwoupi nan pye dune a, mwen te bwè dlo nan flakon an salwa, mwen te kite l koule nan gòj mwen. Mwen vide rès la sou tèt mwen. Li te kouri desann nan figi m ak nan kou mwen an, tranpe kolye jakèt mwen an, epi pou yon gwo moman mwen te santi soulajman nan chalè ensipòtab la.
  
  
  Lè sa a, byen vit devise bouchon an nan bwat la, mwen ranpli flakon la ak gazolin. Yon fwa mwen mete kouvèti a tounen sou bwat la, mwen te pare pou ale.
  
  
  Sa te enkwayab. De etap moute, yon etap tounen. Twa anlè, de dèyè, sab la glise soti anba pye m, kite m fas atè sou pant ki boule a, sab la tèlman cho li te boulvèse po m. Men mwen te pwan pant apik la ak Lè sa a, leve sou sab la cho. Li pa t travay - mwen pa t 'kapab monte dwat moute du a. Sand yo k ap kouri pa ta sipòte m '. Pou m deplase nan tout, mwen ta dwe lonje sou pant lan jwenn maksimòm traction; men fè sa te vle di antere figi yon moun nan sab la, epi sab la te twò cho pou manyen.
  
  
  Mwen vire epi m kouche sou do m. Mwen te kapab santi ti anpoul fòme sou do tèt mwen. Dune a tout antye te sanble koule anba jakèt mwen ak desann pantalon mwen, ki kouvri kò mwen swe. Men, omwen sou do mwen figi m 'te fè nan sab.
  
  
  Kouche sou do m sou mòn sab sa a, mwen te kòmanse monte mòn lan tou dousman, mwen te itilize bra m nan mouvman lajè ak janm mwen an kout krapo. Se tankou m ap flote sou do m.
  
  
  Pouvwa a toutouni nan solèy la bat mwen inexorableman. Ant solèy la klere, syèl la enkonklizyon, ak chalè a reflete nan sab la, tanperati a pandan m 'te lite moute ti mòn lan dwe te alantou 170 degre. Dapre koyefisyan Landsman, sab dezè a reflete apeprè yon tyè nan chalè lè ki antoure a.
  
  
  Li te pran m 'yon ven minit konplè anvan mwen rive nan Ridge la, nan souf, dezidrate, swaf dlo ak kouvri nan sab. Mwen gade ak anpil atansyon. Si Dutchman an oswa Hamid Rashid te rive gade nan direksyon mwen, yo ta imedyatman remake m ', men li ta difisil pou yo tire - tire anlè.
  
  
  Tout bagay te jan mwen te espere. Kamyon an te pake lòtbò wout la, tou de pòt yo te louvri. Hamid Rashid, yon ti figi nan galib li blan ak kafiyeh kaki wouj, te trote soti bò wout la tounen nan kamyon an epi li te pozisyone tèt li pou li te kapab vize sou wout la nan pòt yo louvri nan taksi a.
  
  
  Dutchman an te deja pran yon pozisyon defansiv anba kamyon an, pwoteje pa gwo wou dèyè a. Mwen te kapab wè solèy la briye sou linèt li yo pandan li te gade deyò nan dèyè yon kawotchou sab ki anfle, kostim twal fin blan l 'ak bowant raye enkoniyan ak kabann lan bat nan yon kamyon dezè fin vye granmoun.
  
  
  Tou de mesye yo te sou gran wout la.
  
  
  Yo pa t ap tann mwen nan tèt dune a.
  
  
  Mwen panche tounen dèyè pwoteksyon Ridge la epi mwen prepare pou aksyon.
  
  
  Premye mwen tcheke deyò Hugo a, yon talon stiletto stiletto ke mwen toujou pote nan yon djenn syèd mare nan avanbra gòch mwen an. Yon tòde rapid nan men mwen ak Hugo ta nan men mwen.
  
  
  Mwen rale Wilhelmina a soti nan étui a epi tcheke aksyon an asire w ke li pa te bouche ak sab. Luger eksploze a pral chire men tirè a nan ponyèt li. Lè sa a, mwen te retire Artemis suppressor nan pòch jakèt mwen epi ak anpil atansyon netwaye li nan nenpòt ki sab anvan yo mete l sou barik zam la. Mwen te bezwen plis prekosyon ak silansye a pou mwen te ka pran twa oswa kat vaksen anvan Rashid ak Dutchman an reyalize kote yo te soti. Yon piki nan yon Luger san silans ta ka bay pozisyon mwen prematireman.
  
  
  Mwen te gen yon lòt operasyon pou m fè anvan m te pare pou m aji. Mwen te devise bouchon an nan flakon ki kouvri ak twal la, mwen trese mouchwa a nan kòd sis pous epi kole l nan bekè a. Bouch mwen ak gòj mwen te sèk. Mwen pa t 'kapab dire senk èdtan nan chalè dezè sa a san dlo, men mwen te gen bon rezon pou ranplase dlo a ak gazolin. Li te fè yon bèl bwason Molotov.
  
  
  Mwen te limen yon ti fize enprovize epi mwen te gade ak satisfaksyon lè mouchwa ki te tranpe nan gazolin lan te kòmanse limen. Si mwen te kapab jwenn ase lwen desann pant lan anvan jete li, mouvman an toudenkou nan jete aktyèl la ta dwe voye ase gazolin soti nan kou a nan kantin lan lakòz tout bagay la eksploze. Men, si desandan mwen an vin tounen yon priz fache desann yon pant nan sab glisman, gaz la ap koule soti nan bwat la pandan m ap kenbe l, epi li pral eksploze nan men m. Mwen te fè yon priyè an silans epi mwen te mete bonm ki te limen an sou sab bò kote m.
  
  
  Lè sa a, mwen woule sou vant mwen nan sab la flanm dife ak tou dousman deplase nan direksyon Ridge la, kenbe plat ke posib. Wilhelmina lonje devan mwen.
  
  
  Mwen te pare.
  
  
  Hamid Rashid ak Dutchman te toujou la, men yo dwe te kòmanse enkyete, yo t ap mande sa m te fè. Solèy la te reflete nan zam Rashid la epi li te soti nan pòt ki louvri nan kabin an, men mwen pa wè anyen nan Rashid li menm eksepte yon ti plak kafiyeh wouj ak blan kafiye li te mete sou tèt li.
  
  
  Dutchman an sijere yon pi bon sib. Kwoupi dèyè volan an dèyè yon gwo kamyon, li te yon ti kras ang nan direksyon mwen. Pati nan do l ', bò l' ak kwis li te ekspoze. Tire desann pant lan atravè vag chalè chatwayant yo pa t fè li pi bon sib nan mond lan, men se te tout sa mwen te genyen.
  
  
  Mwen te pran vize ak anpil atansyon. Yon bon piki ta kase kolòn vètebral li, yon trè bon ta kase anch li. Mwen vize pou kolòn vètebral la.
  
  
  Mwen rale deklanche a tou dousman ak fè espre.
  
  
  Wilhelmina tranble nan men mwen.
  
  
  Sand te vide nan pye Dutchman an.
  
  
  Envolontèman li jerked tounen, pasyèlman dwat moute. Se te yon erè. Sa fè l 'yon pi bon sib. Dezyèm piki a frape l epi li vire a mwatye anvan l pase dèyè kouvèti volan yon kamyon ankò. Twazyèm piki a choute menm plis sab.
  
  
  Mwen te bay madichon e mwen te tire yon katriyèm kout zam nan taksi kamyon an. Yon detant chans te kapab mete Rashid soti nan aksyon.
  
  
  Koulye a, mwen te monte ak janbe lòt krèt ti mòn lan, plonje, glisman, prèske jenou-fon nan sab la deplase; Mwen te fè tout sa m kapab pou m pa jete tèt mwen pi devan sou sipò prekè, Wilhelmina te kenbe nan men dwat mwen ak yon flakon bonm ensandyè nan lòt la, ke mwen te kenbe ak anpil atansyon nan lè a.
  
  
  Twa kout zam nan fizi Hamid Rashid la sonnen nan silans dezè a. Yo krache nan sab la devan m 'nan siksesyon rapid. Distans la pa t tèlman mal, men yon moun k ap desann soti anwo se yon sib prèske enposib. Menm pi bon tirè yo nan mond lan pral envaryabmam tire ba nan sikonstans sa yo, e se sa Rashid te fè.
  
  
  Men koulye a, mwen te vin pi pre ak pi pre anba a nan ti mòn lan. Mwen te trant yad de kamyon an, men mwen toujou pa t 'wè Rashid, ki te tire nan pòt yo louvri taksi ankò. Bal la chire pòch jakèt mwen.
  
  
  Li nan ven yad kounye a. Tè a toudenkou te vin nivo ak pi solid. Sa a te fè kouri pi fasil, men tou te fè m 'yon pi bon sib. Yon fizi kout loraj sou bò dwat mwen, epi ankò. Dutchman an tounen travay.
  
  
  Mwen te kounye a kenz yad de taksi kamyon an. Mizo AK-47 Rashid la te lonje sou chèz devan an, emèt flanm dife. Mwen te kouri sou bò dwat la ak sou tè solid ak sèlman yon demi segonn anvan bal la sifle anlè.
  
  
  Pandan m te mete ajenou, mwen te balanse bra gòch mwen an yon arc long, ak anpil atansyon jete bonm ensandyè a nan taksi kamyon an.
  
  
  Li te ateri pafètman sou chèz la, woule sou barik fizi Rashid a nan direksyon nonm saoudit ki ra.
  
  
  Li dwe te sèlman pous nan figi nwa, gwo zo l 'lè li te eksploze nan yon geyser gwonde nan flanm dife.
  
  
  Rèl mens nan agoni te fini etranj, fini nan yon gwo crescendo kòm poumon Rashid a tounen sann. Mwen te deja deplase, sote pou kouvri anba kapo a nan yon gwo kamyon SAMOCO.
  
  
  Mwen te apiye sou chok devan lou a pou yon minit, mwen t ap tann lè, san an t ap bat nan fwon mwen akòz sipètansyon, ak pwatrin mwen an gonfle.
  
  
  Koulye a, li te mwen menm ak Dutchman an. Se jis nou de jwe chat ak sourit ozalantou yon ansyen kamyon ble ak pikèt nan mitan dezè Arabi vid la. Jis kèk pye lwen mwen te pran sant odè agrid nan vyann boule. Hamid Rashid pa t patisipe nan jwèt sa a ankò, se sèlman Dutchman an.
  
  
  Mwen te devan kamyon an, fatige, pa souf, kouvri ak sab, griye nan pwòp swe mwen. Li te byen chita dèyè volan an dèyè kamyon an. Li te blese, men mwen pa t 'konnen ki jan mal.
  
  
  Li te ame ak yon fizi. Te gen tou yon bon chans modi li te gen yon zam. Mwen te gen Wilhelmina ak Hugo.
  
  
  Chak nan nou te gen sèlman de chwa: swa pouswiv lòt la, oswa chita epi tann pou lènmi an fè premye mouvman an.
  
  
  Mwen byen vit mete ajenou pou m gade anba kamyon an. Si li te deplase, mwen ta wè janm li. Yo pa t vizib. Yon ti moso nan janm pantalon gade soti nan dèyè volan an dwa, jis yon aperçu nan twal fin blan blan.
  
  
  Mwen retire mòflè a nan Wilhelmina pou pi gwo presizyon. Kenbe sou eksepsyonèl la ak yon sèl men ak apiye prèske tèt anba, mwen ak anpil atansyon tire sou moso nan blan.
  
  
  Nan pi bon, mwen te kapab lakòz li rikoche, oswa petèt menm lakòz yon eksplozyon ki ta fè pè li ase pou kraze kouvèti. Nan pi move, sa a pral kite l 'konnen egzakteman ki kote mwen ye e ke mwen konnen ki kote li ye.
  
  
  Piki a te fè eko nan silans, tankou si nou te nan yon ti chanm olye ke nan youn nan kote ki pi dezole nan mond lan. Kawotchou a te rann souf epi tou dousman ap plati, li te panche gwo kamyon an nan yon ang gòch nan direksyon dèyè dwat la. Kòm yon rezilta, Dutchman an te gen yon barikad yon ti kras pi bon pase anvan.
  
  
  Mwen te kanpe kont travès lou yo epi mwen te kòmanse konte. Jiskaprezan mwen te tire kat kout zam. Mwen ta prefere clip konplè a kèlkeswa sa. Mwen te chache kèk kokiy nan pòch jakèt mwen epi mwen te kòmanse rechaje.
  
  
  Yon piki te sonnen epi yon bagay te bay talon bòt mwen an, sab koule soti nan okenn kote. Mwen flanke, sezi. Mwen te bay tèt mwen madichon paske mwen te neglijan epi mwen te vole sou eksepsyonèl kamyon an nan yon pozisyon mwatye koube, kenbe tèt mwen anba nivo kapo a.
  
  
  Olandè a te konnen tou ki jan yo tire anba kamyon. Mwen gen chans. Si li pa t 'te tire nan yon pozisyon trè gòch - e li dwe te - li te kapab tire nan janm mwen.
  
  
  Pou moman sa a mwen te an sekirite, men sèlman pou yon ti moman. Apre sa, mwen pa t 'kapab kenbe sou ke kapo metal ensipòtab cho ankò. Kò mwen te deja santi li te griye sou chabon.
  
  
  Opsyon mwen yo te limite. Mwen te kapab lage atè, gade anba kamyon an epi tann Dutchman an fè mouvman li, espere tire l 'soti nan chasi a. Eksepte ak fizi l 'li te kapab kontoune wou gad la ak flite trè byen nenpòt pwen vantaj mwen te kapab chwazi san yo pa ekspoze anpil nan kò mwen an.
  
  
  Oswa mwen te ka sote nan eksepsyonèl sa a ak sote nan espas ki la louvri sou bò gòch la pou mwen te kapab gen yon gade konplè sou moun nan. Men, kèlkeswa jan mwen vole, mwen te ateri yon ti jan nan balans - ak Olandè a te sou jenou l 'oswa kouche tendans ak ki estab. Pou yon piki vize, li sèlman te oblije deplase barik la fizi yon kèk pous.
  
  
  Si mwen te ale nan lòt bò a, kondui alantou kamyon an ak espere sipriz li soti nan lòt bò a, li ta te tire m 'nan janm yo moman sa a mwen te deplase nan direksyon sa a.
  
  
  Mwen te chwazi sèl chemen ki disponib pou mwen. Leve. Kenbe Luger a nan men dwat mwen, mwen te itilize gòch mwen kòm levye epi mwen monte sou kapo radyatè a, answit sou do kay la taksi pou tonbe an silans sou kabann kamyon an. Si mwen gen chans, Dutchman an pral byen ba nan sab la dèyè kawotchou dwat plat la, atansyon li kole nan espas ki anba kabann kamyon an, ap tann trape yon apèsi sou mwen.
  
  
  Pa yon piki, pa yon rafal mouvman. Aparamman mwen te fè mouvman mwen an inapèsi.
  
  
  Mwen gade nan espas ki genyen ant ray kabann kamyon an ak sipò segondè li yo. Lè sa a, tou dousman grenpe moute nan kwen an dèyè dwa nan machin nan.
  
  
  Mwen te pran yon gwo souf epi mwen te kanpe jiska sis pye kat pous mwen pou mwen te kapab gade sou ba an tèt kofr yo, Wilhelmina te pare.
  
  
  La li te, lonje nan yon ang ak volan an, vant li aplati sou sab la. Machwè l 'repoze sou bou a nan fizi a - pozisyon ki gen tandans klasik pou tire.
  
  
  Li pa te gen okenn lide mwen te la, jis twa pye pi wo pase l ', fikse nan do l.
  
  
  Ak anpil atansyon, mwen leve Wilhelmina jiska nivo manton, Lè sa a, rive sou ba an tèt kamyon an. Mwen vize pou do Dutchman an
  
  
  Li te rete san mouvman, ap tann premye siy mouvman ke li te kapab wè anba kamyon an. Men, mwen te ale nan move chemen an. Li te prèske mouri.
  
  
  Mwen rale deklanche sou Wilhelmina.
  
  
  Zam la bloke! Madichon sab!
  
  
  Imedyatman, mwen deplase pwa mwen soti nan janm gòch mwen an dwa mwen epi byen vit mennen men m 'desann pou libere Hugo. Stiletto a glise dousman nan men gòch mwen an, manch pèl li cho nan manyen la.
  
  
  Hugo pa t 'kapab bloke. Mwen te pwan kouto a nan manch lan epi leve men m, kenbe epengl la nan nivo zòrèy. Anjeneral mwen pito jete lam la, men nan distans sa a, san espas pou yon baskile estanda, li ta dwe yon jete manch dwat desann, twa pye, dwa ant zepòl yo.
  
  
  Gen kèk sizyèm sans dwe avèti Dutchman an. Li toudenkou woule sou do l ', li fikse nan mwen, AK-47 l' arc nan direksyon pou m 'kòm dwèt li yo te kòmanse peze deklanche a.
  
  
  Mwen te pase men gòch mwen pi devan epi desann.
  
  
  Pwen stiletto a te pèse boul je dwat Olandè a epi li te plonje lam twa bò li nan sèvo li.
  
  
  Lanmò souke dwèt sabotè a, epi piki a te fè eko san danje atravè sab dezè a.
  
  
  Pou yon ti moman, mwen te kenbe sou ray anlè kamyon an ak tou de men, peze fwon mwen sou do a nan pwent mwen. Jenou mwen toudenkou te kòmanse tranble. Mwen byen, byen prepare, mwen pa janm vag. Men, apre li fini, mwen toujou santi kè plen anpil.
  
  
  Sou yon bò, mwen se yon moun nòmal. Mwen pa vle mouri. Ak chak fwa mwen te santi yon vag nan soulajman, epi yo pa nan lòt fason alantou. Mwen pran yon gwo souf epi mwen tounen nan travay. Koulye a, li te komen. Travay la te fini.
  
  
  Mwen te retire kouto a, mwen te siye l, epi m te retounen l nan djenn ki te sou avanbra m. Apre sa, mwen egzamine Dutchman an. Mwen frape l 'ak sa ki fou tire anba ti mòn lan, oke. Bal la frape pwatrin dwat la. Li te pèdi anpil san e li te douloure, men li te fasil pou yon blesi grav.
  
  
  "Li pa vrèman enpòtan," mwen te panse. Sa ki te enpòtan se ke li te mouri ak travay la te fè.
  
  
  Dutchman an pa t mete anyen enpòtan, men mwen te mete bous li nan pòch mwen. Ti gason yo nan laboratwa a ta ka aprann yon bagay enteresan nan sa a.
  
  
  Apre sa, mwen te vire atansyon mwen sou sa ki te rete nan Hamid Rashid. Mwen kenbe souf mwen pandan m ap chèche rad sou li, men mwen pa jwenn anyen.
  
  
  Mwen leve kanpe, mwen pran youn nan sigarèt filtè lò mwen yo nan pòch jakèt mwen an epi limen l, mwen mande sa pou m fè apre. Jis kite sa, mwen te finalman deside, rale lafimen an rekonesan, malgre bouch mwen sèk ak gòj, mwen te kapab voye ekip jadendanfan an tounen vin chèche kamyon an ak de kò yo le pli vit ke mwen te tounen nan Dhahran.
  
  
  Kafri kare wouj Rashid a te atire je m epi mwen te choute li ak zòtèy bòt mwen an, te voye l vole nan sab la. Yon bagay te briye e mwen te panche pou m gade l pi byen.
  
  
  Se te yon tib metal long, mens, anpil tankou kalite yo itilize pou pake siga chè. Mwen wete bouchon an epi gade li. Li sanble ak sik granules. Mwen mouye pwent ti dwèt mwen epi mwen eseye poud lan. Ewoyin.
  
  
  Mwen fèmen kouvèti a epi byen balanse tib la nan pla men mwen an. Apeprè uit ons. Sa a te san dout yon peman bay Rashid nan men Dutchman an. Uit ons ewoyin pi ta ka ale yon fason lontan nan fè yon emi soti nan yon pòv nan Mwayen Oryan an. Mwen mete l 'nan pòch hanch mwen an epi mande konbyen nan tiyo sa yo Arab la te resevwa nan tan lontan an. Mwen ta voye l tounen bay AX. Yo te kapab fè tou sa yo te vle avè l.
  
  
  Mwen te jwenn flakon Rashid a sou chèz devan kamyon an epi mwen bwè l sèk anvan m jete l sou kote. Apre sa, mwen te monte nan jeep la epi m te tounen sou gran wout la pou m rive Dhahran.
  
  
  * * *
  
  
  Dhahran te parèt byen ba sou orizon an, yon silwèt vèt fonse apeprè uit mil sou wout la. Mwen peze akseleratè a pi rèd. Dhahran te vle di douch frèt, rad pwòp, wo Brandy fre ak soda.
  
  
  Li niche bouch sèk li ak lang sèk li. Jis yon jou oswa de plis pou jwenn rapò mwen yo nan lòd epi mwen pral soti nan lanfè sa a. Ann tounen nan Etazini. Wout ki pi rapid la se atravè Cairo, Casablanca, Azores e finalman Washington.
  
  
  Okenn nan vil sa yo pa t ap klase nan mitan jaden yo nan mond lan, men mwen te gen anpil tan si David Hawk pa t gen yon devwa pare ak ap tann. Anjeneral, li te fè sa, men si mwen te repoze kèk pati sou wout lakay ou, te gen ti kras li te kapab fè sou sa. Mwen jis bezwen asire w ke mwen pa t resevwa okenn telegram oswa telegram sou wout la.
  
  
  Nan nenpòt ka, mwen te panse, pa gen okenn pwen nan ale sou yon wout sèk ak san enterè. Mwen ta pran yon lòt wout lakay, atravè Karachi, New Delhi ak Bangkok. E apre Bangkok? Mwen mantalman te monte zèpòl. Kyoto, pwobableman, depi mwen pa janm vrèman pran swen sou smog la oswa bri nan Tokyo.
  
  
  Lè sa a, Kauai, Garden Island nan Hawaii, San Francisco, New Orleans epi finalman Washington, ak yon Hawk san dout fache.
  
  
  Anvan tout bagay sa yo, nan kou, li te toujou aswè a - e pwobableman demen swa - nan Dhahran. Misk mwen yo te tansyon envolontèman, epi mwen ri pou kont mwen.
  
  
  * * *
  
  
  Mwen te rankontre Betty Emers jis yon semèn de sa, premye swa li nan Dhahran apre yon jou ferye twa mwa nan Etazini. Yon jou li te antre nan klib la alantou nèf è nan aswè a, youn nan fanm sa yo ki gen yon aura sexy konsa ki nan kèk fason espesyal, sibtil transmèt yon mesaj bay chak gason nan ba a. Prèske nan inison, tout tèt vire pou wè ki moun ki te antre. Menm fanm gade l, li te konsa.
  
  
  Mwen te atire imedyatman pou li, epi li pa t chita poukont li nan biwo li pou plis pase senk minit anvan mwen te mache sou epi prezante tèt mwen.
  
  
  Li te gade m ak je nwa li pou yon ti segonn anvan li te retounen nan emisyon an e li te envite m vin jwenn li. Nou te bwè ansanm epi nou te pale. Mwen te aprann ke Betty Emers te yon anplwaye nan youn nan konpayi petwòl Ameriken yo, epi mwen te aprann ke lavi li nan Dhahran te manke yon eleman enpòtan: yon gason. Pandan sware a t ap pase e mwen te jwenn mwen de pli zan pli atire pou li, mwen te konnen li t ap byento ranje.
  
  
  Sware nou an te fini ak yon nwit nan fè lanmou kòlè nan ti apatman li a, kò nou pa kapab jwenn ase nan youn ak lòt. Po bwonze li te mou tankou velours pou manyen, epi apre nou te fin depanse tèt nou, nou te kouche tou dousman, men mwen dousman karese chak pous nan po sa a bèl bagay lis.
  
  
  Lè m te oblije kite jou kap vini an, mwen te fè sa ak repiyans, douch epi abiye dousman. Betty te drape rad mens la sou li, epi orevwa li te yon husky, "Nadi ankò, Nick." Se pa t yon kesyon.
  
  
  Kounye a mwen te panse ak kò pafè li, zye briyan, cheve kout nwa li, epi mwen te santi bouch plen li anba pa m pandan m te mete bra m bò kote l e m te kenbe l pre pandan n te ret tann lontan ak fon sou yon orevwa ki te pwomèt plis plezi. vini...
  
  
  Kounye a, pandan m t ap kondui sou wout Ras Tanura nan djip ki cho ak pousyè a, m te kòmanse swe ankò. Men, se pa sa li te ye. Mwen ri poukont mwen pandan m t ap pase nan pòtay konplèks Dhahran la. Vini byento.
  
  
  Mwen te kanpe nan biwo sekirite a epi mwen te kite yon mesaj pou Dave French, chèf sekirite SAMOCO a, vin pran Rashid ak Dutchman an. Mwen te retire felisitasyon li ak demann pou detay. "Mwen pral ba ou tout bagay pita Dave, kounye a mwen vle yon bwè ak yon beny, nan lòd sa a."
  
  
  "Sa mwen te reyèlman vle," mwen te di tèt mwen pandan m te retounen nan Jeep la, "se te yon bwè, yon beny ak Betty Emers." Mwen te twò okipe ak Hamid Rashid ak gang li a pou m pase plis pase kèk apèl nan telefòn ak Betty apre premye swa sa a. Mwen te bezwen ratrape yon ti jan.
  
  
  Mwen te kanpe Jeep la nan joupa Quonset mwen epi mwen te monte deyò. Yon bagay ale mal.
  
  
  Pandan m te rive jwenn bouton pòt la, mwen te tande son "I Can't Start" Bunny Berrigan ki t'ap pase nan pòt la. Se te dosye mwen, men mwen definitivman pa t 'kite l' yo jwe lè mwen te kite maten sa a.
  
  
  Mwen te pouse pòt la nan kòlè. Konfidansyalite se te sèl fason pou soti nan chodyè fimen Arabi Saoudit, e mwen te kondane wè li vyole. Si li te youn nan Arabi yo, mwen te di tèt mwen, mwen ta gen po l ', men oke.
  
  
  Nan yon sèl mouvman, mwen louvri pòt la ak kouri antre.
  
  
  Lounging alèz sou kabann lan ak yon bwason wo, klere nan yon men ak yon siga mwatye fimen bon mache nan lòt la te David Hawk, bòs nan travay mwen nan AX.
  
  
  Chapit 2
  
  
  
  
  ==================================================== ===== ========
  
  
  "Bon aprè midi, Nick," Hawk te di avèk kalm, figi l 'New England terib tou pre yon souri jan li ta janm pèmèt. Li vire janm li epi li chita sou kwen kabann lan.
  
  
  "Kisa ou fè la a?" Mwen te kanpe devan l ', piman sou ti gason an cheve gri, ak janm mwen byen louvri, janm akimbo. Bliye Karachi. Bliye Delhi. Bliye Bangkok, Kyoto, Kauai. David Hawk pat la pou voye m an vakans.
  
  
  "Nick," ou avèti tou dousman. "Mwen pa renmen wè ou pèdi kontwòl tèt ou."
  
  
  "Dezole, mesye. Devyasyon tanporè a se solèy la." Mwen te toujou bouke, men mwen te repanti. Sa a se te David Hawke, yon figi lejand kont espyonaj, epi li te bòs nan travay mwen. Epi li te gen rezon. Pa gen plas nan biznis mwen an pou yon nonm ki pèdi kontwòl emosyon li. Ou swa rete nan kontwòl tout tan an oswa ou mouri. Li tèlman senp.
  
  
  Li te souke tèt li amyab, li kenbe siga ki te santi move a byen sere nan dan li. "Mwen konnen, mwen konnen." Li te panche pou pi devan pou l gade m, yon ti kras pi piti je l. "Ou sanble terib," li te fè remake. "Mwen pran li ou fini ak SAMOCO."
  
  
  Li pa te gen okenn fason pou konnen, men yon jan kanmenm li te konnen. Granmoun nan te konsa. Mwen te mache sou epi mwen bese pou gade tèt mwen nan glas la.
  
  
  
  
  
  
  Mwen te sanble ak yon sandman. Cheve m yo, anjeneral nwa jè ak kèk fil gri, te tache ak sab, menm jan ak sousi mwen yo. Te gen grafouyen pike sou bò gòch nan figi m ', kòm si yon moun te koupe m' ak papye ki graj kouvri nan yon melanj sèk nan san ak sab. Mwen pa menm rann mwen kont mwen tap senyen. Mwen dwe vinn pi mal grafouyen ke mwen te panse k ap grenpe dun sab la. Se te tou premye fwa mwen reyalize ke men mwen te sansib paske yo te peze metal la cho nan yon kamyon nan dezè a.
  
  
  Inyore Hawk, mwen wete jakèt mwen epi glise soti nan étui ki te kenbe Wilhelmina ak Hugo. "Wilhelmina bezwen yon netwayaj bon jan," mwen te panse. Mwen byen vit te debarase m de soulye mwen ak chosèt ak Lè sa a, mwen retire pantalon mwen ak bout pantalon kaki nan yon sèl mouvman.
  
  
  Mwen te dirije nan douch la nan do a nan joupa Quonset la, fre a piman bouk nan èkondisyone a boule po m '.
  
  
  "Oke," Hawk fè kòmantè, "ou toujou nan bon fòm fizik, Nick."
  
  
  Mo jantiyès soti nan Hawk yo te vrèman ra. Mwen te tendue misk vant mwen epi mwen te vòlè yon ti koutje sou biceps ak trisèps ki gonfle mwen. Te gen yon endentasyon rid, wouj-vyolèt sou zepòl dwat mwen—yon vye blesi bal. Gen yon long, lèd mak kouri dyagonalman nan pwatrin mwen an, rezilta nan yon batay kouto nan Hong Kong anpil ane de sa. Men, mwen te toujou kapab pran plis pase sisan liv, ak dosye mwen nan katye jeneral AX toujou genyen klasifikasyon "Top Ekspè" nan tire, karate, ski, monte, ak naje.
  
  
  Mwen te pase yon demi èdtan nan douch la, lave, rense, epi kite pwen glas yo nan dlo lave pousyè tè a nan po mwen an. Apre m fin byen sèvyèt mwen, mwen mete kèk bout pantalon kaki epi mwen te tounen nan Hawk.
  
  
  Li te toujou soufle. Te ka gen yon allusion nan imè nan je l ', men pa te gen okenn nan frèt la nan vwa li.
  
  
  "Santi w pi byen kounye a?" li mande.
  
  
  "Mwen sèten!" Mwen te ranpli vè Courvoisier a mwatye, mwen te ajoute yon kib glas ak yon ti gout soda. "Oke," mwen te di avèk obeyisans, "kisa ki te pase?"
  
  
  David Hawk te pran siga a nan bouch li epi li peze l nan mitan dwèt li, li gade lafimen ki t ap koule nan sann yo. "Prezidan Etazini an," li te di.
  
  
  "Prezidan an!" Mwen te gen dwa pou m sezi. Prezidan an prèske toujou rete deyò nan zafè AX. Pandan ke operasyon nou an te youn nan pi sansib nan gouvènman an, ak sètènman youn nan pi enpòtan li yo, li te tou souvan te depase limit yo nan moralite ak legalite ke nenpòt gouvènman ta dwe, omwen sou figi l ', defann. Mwen sèten Prezidan an te konnen sa AX te fè e, omwen nan yon sèten mezi, te konnen ki jan nou te fè li. E mwen sèten ke li te apresye rezilta nou yo. Men, mwen te konnen tou ke li ta pito pretann nou pa t egziste.
  
  
  Hawk fè tèt li toupre tèt li. Li te konnen sa m t ap panse. "Wi," li te di, "prezidan an. Li gen yon travay espesyal pou AX, e mwen ta renmen ou konplete li."
  
  
  Je Hawk a ki pa peye m 'bloke m' sou chèz la. "Ou pral oblije kòmanse kounye a ... aswè a."
  
  
  Mwen te monte zèpòl mwen avèk imilite e mwen te fè yon soupi. Orevwa Betty Emers! Men, mwen te onore pou mwen te chwazi. "Kisa prezidan an vle?"
  
  
  David Hawk pèmèt tèt li yon souri fantom. "Sa a se yon kalite kontra Lend-Lease. Ou pral travay ak FBI la."
  
  
  FBI! Se pa ke FBI te move. Men, se pa nan menm lig ak AX oswa kèk nan òganizasyon kont espyon nan lòt peyi yo ke nou dwe goumen. Tankou Ah Fu nan Wouj Lachin oswa N.OJ. Afrik di Sid.
  
  
  Dapre mwen, FBI se te yon gwoup amatè efikas, devwe.
  
  
  Hawk li panse mwen nan ekspresyon mwen epi li leve palmis li. "Fasil, Nick, fasil. Li enpòtan. Li trè enpòtan, e prezidan an te mande w li menm."
  
  
  Mwen te etone.
  
  
  Hawk kontinye. “Li te tande pale de ou nan ka ayisyen an, mwen konnen, e pwobableman nan yon koup nan lòt devwa. Nan nenpòt ka, li te mande w espesyalman."
  
  
  Mwen leve kanpe epi mwen fè kèk vire rapid monte desann ti pòsyon nan sa ki te sèvi kòm chanm k ap viv mwen an. Enpresyonan. Gen kèk moun nan biznis mwen an ki pèsonèlman eli nan nivo prezidansyèl la.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Hawk, ap eseye pa montre fyè plezi mwen. "Oke. Èske ou ta ka ranpli detay yo?"
  
  
  Hawk mòde siga l pandan l te soti, epi li gade l sezi. Natirèlman, yon siga pa ta dwe kite kay la pandan David Hawk te fimen li. Li te gade l ak degou epi li te fwonte. Lè li te pare, li te kòmanse eksplike.
  
  
  "Kòm pwobableman ou konnen," li te di, "Mafya a jou sa yo pa yon koleksyon ragtag nan gangstè sisilyen ki fè kontrebann wiski ak finanse jwèt kaka k ap flote."
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Nan dènye ane yo - kòmanse, di, apeprè ven ane de sa - mafya a te vin pi plis ak plis patisipe nan biznis lejitim.
  
  
  
  
  
  Natirèlman, li santi l trè byen. Yo te gen lajan, yo te gen òganizasyon, yo te gen yon san pitye ke biznis Ameriken pa t janm reve anvan."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Se konsa? Sa a se tout konesans komen."
  
  
  Hawk inyore mwen. "Kounye a, sepandan, yo nan pwoblèm. Yo te elaji ak divèsifye anpil ke yo ap pèdi jwenti. Plis ak plis nan jèn gason yo ap antre nan antrepriz lejitim, ak Mafya a - oswa Syndicate jan yo rele tèt yo kounye a - ap pèdi kontwòl sou yo. Yo gen lajan, men wi, men òganizasyon yo ap tonbe e yo nan pwoblèm."
  
  
  "Pwoblèm? Dènye rapò mwen li a te di ke krim òganize nan Amerik te rive nan pi gwo, ki pa janm rive."
  
  
  Hawk fè tèt li. "Revni yo ap grandi. Enfliyans yo ap grandi. Men, òganizasyon yo ap tonbe. Lè w ap pale de krim òganize kounye a, ou pa sèlman pale de mafya. Ou pale tou de nwa, pòtoriken, chicano. nan lwès la ak Kiben nan Florid.
  
  
  "Ou wè, nou te konnen sou tandans sa a pou kèk tan, men se konsa tou Komisyon an Mafya." Li te pèmèt yon lòt souri pal adousi figi move tan li. - Mwen sipoze ou konnen ki sa Komisyon an ye?
  
  
  Mwen sere dan mwen. Granmoun nan ka damn pissed lè li mete sou lè patronizing sa. "Natirèlman mwen konnen!" Mwen te di, iritasyon mwen nan metòd li a pou eksplike travay sa a evidan nan vwa mwen. Mwen te konnen trè byen kisa Komisyon an te ye. Sèt mafya kapo ki pi pwisan nan peyi Etazini, chak chèf youn nan gwo fanmi yo, ke parèy yo nonmen pou sèvi kòm yon konsèy gouvènan, yon tribinal sisilyen an dènye rekou. Yo te rankontre raman, sèlman lè yon kriz grav menase, men desizyon yo, ak anpil atansyon panse soti, absoliman pragmatik, yo te sakre.
  
  
  Komisyon an se te youn nan kò ki gouvène ki pi pwisan nan mond lan, akòz enfliyans li sou krim, vyolans ak, petèt sa ki pi enpòtan, gwo biznis. Mwen tcheke bank memwa mwen an. Bits ak moso nan enfòmasyon yo te kòmanse tonbe an plas.
  
  
  Mwen te konsantrasyon te fwonte, epi mwen te di nan yon monotòn: “Bilten Enfòmasyon sou Sekirite Gouvènman Nimewo Twa-Vin-Set, 11 jen 1973.” Dènye enfòmasyon yo endike ke Komisyon Syndicate a gen ladan l kounye a:
  
  
  “Joseph Famligotti, swasant-senk, Buffalo, New York.
  
  
  "Frankie Carboni, swasant-sèt, Detroit, Michigan.
  
  
  “Mario Salerno, swasanndisis ane, Miami, Florid.
  
  
  “Gaetano Ruggiero, karanntwa, New York, New York.
  
  
  "Alfred Gigante, swasanndienn, Phoenix, Arizona.
  
  
  “Joseph Franzini, swasant-sis, New York, New York.
  
  
  "Anthony Musso, swasanndizenn, Little Rock, Arkansas."
  
  
  Fasil. Mwen te balanse men mwen dekontrakte nan atmosfè a lè-kondisyone. "Èske mwen ka ba ou yon pann nan chak youn?"
  
  
  Hawk te gade m. "Sa ase, Carter," li kase. "Mwen konnen ou gen yon lide fotografi... epi ou konnen mwen pa pral tolere menm sarcasm subliminal."
  
  
  "Wi mesye." Mwen ta sèlman pran bagay sa yo nan men David Hawk.
  
  
  Yon ti kras jennen, mwen te ale nan machin Hi-Fi a epi mwen retire twa dosye djaz mwen te koute yo. "Mwen vrèman dezole. Tanpri kontinye," mwen te di, chita tounen chita sou chèz kòmandan an, fè fas a Hawk.
  
  
  Li te reprann kote li te kite a kèk minit de sa, pike siga li nan lè a devan m 'pou anfaz. "Reyalite se ke Komisyon an wè menm jan ak nou ke siksè ap chanje piti piti estrikti tradisyonèl nan Sindikat la. Tankou tout lòt gwoup vye granmoun, Komisyon an ap eseye bloke chanjman, ap eseye retounen bagay yo nan fason yo te itilize. yo dwe."
  
  
  "Se konsa, ki sa yo pral fè?" Mwen te mande.
  
  
  Li te monte zèpòl. "Yo te deja kòmanse. Yo pote nan sa ki kantite lajan nan yon lame tout nouvo. Yo ap rekrite jèn bandi difisil ki soti nan ti mòn yo toupatou nan Sicily, menm jan ak lè yo - oswa zansèt yo - te kòmanse. "
  
  
  Li sispann, li mòde pwent siga li. “Si yo reyisi ase byen, peyi a ta ka frape pa yon vag vyolans gang ki ta matche ak sa nou te pase nan kòmansman ane 20 ak ane 30 yo. Ak fwa sa a, li pral gen accents rasyal. Komisyon an vle dirije nwa yo ak Pòto Ou konnen ke Riken yo te kite teritwa yo epi yo pa pral ale san batay."
  
  
  "Pa janm. Men, ki jan ansyen don yo fè rekrite yo nan peyi a? Mwen te mande. "Èske nou gen nenpòt lide?"
  
  
  Figi Hawk te san ekspresyon. "Nou konnen pou asire w - oswa pito, nou konnen mekanis la, si se pa detay yo."
  
  
  "Yon minit." Mwen te leve kanpe epi te pote tou de linèt nou yo nan ba plastik ki te sèvi tou de ba ak tab manje nan trimès CEO SAMOCO a. Mwen fè l 'yon lòt wiski ak dlo, vide tèt mwen kèk Brandy ak soda ak yon lòt kib glas, epi mwen chita ankò.
  
  
  "Anfòm."
  
  
  "Sa a
  
  
  
  
  
  "Yo vrèman gwo," li te di. "Yo ponpe rekrite yo nan Castelmar nan Sicily epi answit mennen yo nan bato nan zile Nicosia - epi ou konnen ki sa Nikozi ye."
  
  
  Mwen te konnen. Nicosia se egou lanmè Mediterane a. Chak ti kras nan larim ki koule soti nan Ewòp oswa Mwayen Oryan an fini coagulation nan Nicosia. Nan Nikozi, jennès yo se moun sofistike e sa lòt moun nan nivo sosyal pi ba yo fè se endèskriptibl. Nan Nicosia, kontrebann se yon pwofesyon onorab, vòl se yon baz ekonomik, ak touye moun se yon pastan.
  
  
  "Soti nan la," Hawk kontinye, "yo transpòte yo Beirut. Nan Beyrouth yo ba yo nouvo idantite, nouvo paspò, epi yo voye yo nan Etazini.
  
  
  Li pa t sanble twò konplike, men mwen te sèten mwen pa t konnen tout detay yo. Detay yo pa t youn nan pwen fò Hawk yo. "Li pa ta dwe twò difisil pou sispann, pa vre? Senpleman kòmande lòt chèk sekirite ak idantifikasyon pou nenpòt moun ki antre nan peyi a ak yon paspò Libanè."
  
  
  "Li pa senp konsa, Nick."
  
  
  Mwen te konnen sa pa t ap rive.
  
  
  "Tout paspò yo se Ameriken. Yo se fo, nou konnen sa, men yo tèlman bon ke nou pa ka fè diferans ant fo yo ak sa yo gouvènman an bay."
  
  
  mwen sifle. "Nenpòt moun ki te kapab fè sa te kapab fè yon ti fòtin pou kont li."
  
  
  "Pwobableman nenpòt moun ki te fè li," Hawk te dakò. "Men, mafya a gen anpil ti fòtin ke li ka depanse nan sèvis sa yo."
  
  
  "Ou ka toujou enpoze yon entèdiksyon sou tout moun ki soti Beyrouth. Li reyèlman pa mande twòp kesyon pou detèmine ke moun ki sou paspò a se aktyèlman soti nan Sicily epi li pa nan Lower East Side nan Manhattan."
  
  
  Hawk souke tèt li avèk pasyans. "Li pa tèlman fasil. Yo te pote soti nan tout Ewòp ak Mwayen Oryan an, pa sèlman soti nan Beirut. Yo kòmanse nan Beyrouth, sa a tout. Apre yo fin resevwa nouvo dokiman idantifikasyon ak paspò, yo souvan voye yo pa avyon nan yon lòt vil, Lè sa a, mete yo nan yon avyon nan Etazini yo. Yo te rive sitou sou vòl charter retounen, ki manke òganizasyon debaz depi nan kòmansman an epi ki difisil pou kontwole.
  
  
  "Yo anjeneral gen yon gwoup nan yo abò gwo bato kwazyè yo lè yo tounen nan Etazini yo tou," li te ajoute.
  
  
  Mwen te pran yon ti kou byen long nan brandy ak soda epi mwen te reflechi sou sitiyasyon an. "Ou ta dwe gen yon ajan andedan kounye a."
  
  
  "Nou te toujou gen ajan andedan Mafya a, oswa - sa vle di - FBI a, men yo trè difisil pou kenbe. Swa kouvèti yo pral soufle yon jan kanmenm, oswa yo dwe soufle li tèt yo pou yo kapab temwaye.
  
  
  "Men kounye a ou gen yon moun la," mwen ensiste.
  
  
  "FBI a, nan kou, genyen li, men nou pa gen okenn moun nan tiyo sa a ki ta atire rekri. Sa a se youn nan enkyetid prensipal nou yo."
  
  
  Mwen te kapab wè direksyon bagay yo t ap mache kounye a. "Ebyen sa a se pou sa ou bezwen m '? Pou jwenn sou senti CONVEYOR la? Modi, sa a pa ta dwe twò difisil. Se te yon pwojè ki te pran anpil reflechi, men li sètènman te kapab fè san patipri fasil.
  
  
  "Oke," Hawk di, "wi. Mwen vle di, se fondamantalman li. Ou wè," li te kontinye tou dousman, "plan orijinal la te mande pou nou rale nonm lan nan senti transporteur a, epi answit ekspoze l, kraze l, kèlkeswa sa." Epi li te dwe youn nan pèp nou an. Ou konnen FBI pa gen pwoblèm lè nou ap fè fas ak yon peyi etranje."
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Natirèlman, li ta ka CIA a, men kounye a li twò konekte ak Ajantin, epi, nan nenpòt ka, prezidan an ..."
  
  
  Mwen fini fraz la pou li. "Epi an jeneral, jou sa yo prezidan an pa trè kontan ak CIA a, espesyalman Graefe."
  
  
  Bob Graef te aktyèl chèf CIA a, ak diferans li yo ak Prezidan an te nan chak kolòn "insider" Washington pou yon mwa.
  
  
  "Egzakteman," Hawk te di seryezman. "Se konsa, yo deside se te yon travay pou AX."
  
  
  "Anfòm." Men, anpil te rete san di. Poukisa mwen, pa egzanp? Te gen anpil bon moun nan AX. "Yon lòt bagay?"
  
  
  "Oke," li te di. "Tout lide sa a nan AX kòmande yon nonm nan tiyo a, nan kou, yo ta dwe pote nan atansyon Prezidan an, paske gen yon pwen de vi Depatman Deta ki enplike." Mwen te devine ke Hawk te tonbe an silans, ap chèche bon mo yo. "Li te panse se te yon bon lide, men answit li te di ke pandan ke nou te pral fè sa, nou ta ka osi byen mennen li menm pi lwen, tout wout la nan tèt la."
  
  
  Pou kèk rezon mwen pa t renmen li. "Kisa 'tout wout la nan tèt la' vle di?"
  
  
  "Sa vle di ou pral detwi Komisyon an," Hawk di briskeman.
  
  
  Mwen te chita nan silans etoudi pou kèk tan. "Tann yon minit, mesye! Gouvènman an ap eseye debarase m de Komisyon an depi 1931, lè yo te premye aprann egzistans li. Koulye a, ou vle m 'fè li?"
  
  
  "Pa mwen." Hawk te gade kontan. "Prezidan an."
  
  
  Mwen te monte zèpòl, mwen montre yon endiferans mwen pa t santi. "Oke Lè sa a, mwen devine mwen pral oblije eseye."
  
  
  Mwen gade mont mwen an. "Mwen dwe fè yon rapò sou Rashid
  
  
  
  
  
  ak Dutchman,” mwen te di. "Lè sa a, mwen devine mwen pi bon pran yon vòl Beirut premye bagay nan maten an."
  
  
  "Yon swa yè swa ak Betty Emers," mwen te panse. Betty ak tete etonan li yo ak pwòp, apwòch san sans nan lavi.
  
  
  Hawk tou leve kanpe. Li te pran yon anvlòp nan pòch chemiz li epi l te lonje m. "Men tikè ou pou Beirut," li te di. "Sa a se yon vòl KLM soti nan Karachi. Rive isit la jodi a a sis venntwa."
  
  
  "Aswè a?"
  
  
  "Aswè a. Mwen vle ou isit la." Etonan, li lonje lonje epi lonje men m. Apre sa, li vire epi li soti nan pòt la, li kite m kanpe nan mitan chanm nan.
  
  
  Mwen te fin bwè mwen, mwen te mete vè a sou kontwa a, epi mwen te antre nan twalèt la pou m pran rad mwen atè a epi mwen kòmanse fè pake.
  
  
  Pandan m te pran vès mwen an, veso aliminyòm ewoyin mwen te pran nan kadav Kharaid Rashid la te tonbe atè.
  
  
  Mwen pran telefòn nan epi mwen gade li, mwen mande sa pou m fè ak li. Mwen te panse pase l, men kounye a mwen gen yon lòt lide. Mwen reyalize ke mwen se sèl nan mond lan ki te konnen ke mwen genyen li.
  
  
  Tout sa mwen te bezwen se yon koup siga nan yon veso tankou sa a epi li ta tankou ansyen jwèt twa kokiy ak pwa nan yon kanaval.
  
  
  Mwen te souri poukont mwen epi mwen te mete ewoyin nan nan pòch anch mwen.
  
  
  Lè sa a, mwen rale Wilhelmma soti nan étui prentan li sou Dresser mwen an epi yo te kòmanse netwaye li byen, lide m 'kous.
  
  
  Chapit 3
  
  
  
  
  Vòl la nan Beyrouth te san pwoblèm. Mwen te pase de zèd tan ap eseye retire panse sou Betty Emers nan tèt mwen, ap eseye fè yon plan pou sa pou m fè yon fwa mwen rive nan peyi Liban.
  
  
  Nan biznis mwen an, nan kou, ou pa ka planifye twò lwen devan. Sepandan, gen kèk direksyon ki nesesè pou kòmanse. Lè sa a, li plis tankou roulèt Ris.
  
  
  Premye bagay mwen bezwen se yon nouvo idantite. Li reyèlman pa ta dwe twò difisil. Charlie Harkins te Beyrouth, oswa dènye fwa mwen te ye a, Charlie te yon bon ekriven, trè bon ak paspò ak fo bill of lading ak bagay konsa.
  
  
  Epi Charlie dwe m yon favè. Mwen te kapab enplike l 'lè mwen te kraze gwoup Palestinyen sa a ki t'ap chache ranvèse gouvènman Libanè a, men mwen fè espre kite non li nan lis la ke mwen te bay otorite yo. Li te yon ti fri de tout fason, e mwen te panse li ta ka vin an sou la men yon jou. Moun konsa toujou fè.
  
  
  Dezyèm pwoblèm mwen an nan Beyrouth te yon ti kras pi grav. Yon jan kanmenm mwen te oblije antre nan tiyo a mafya.
  
  
  Pi bon bagay - mwen te devine ke sa a se sèl fason - se te pretann yo dwe Italyen. Oke, ant po nwa mwen an ak ekriti Charlie a li te kapab ranje.
  
  
  Mwen te jwenn yon tib metal nan ewoyin akote de tib ki idantik nan siga chè. Ewoyin sa a ta ka antre mwen nan yon sèk visye.
  
  
  Panse m 'te tounen nan Betty Emers ak misk nan kwis mwen an sote. Mwen te dòmi nan rèv.
  
  
  * * *
  
  
  Menm nan nèf è nan aswè li te cho ak sèk nan ayewopò Beirut.
  
  
  Fichye "Biznis Gouvènman an" sou paspò mwen an te leve sousi nan mitan ofisyèl ladwàn Libanè yo, men li te pèmèt mwen pase nan yon seri long liy Arab ki gen rad blan ak Ewopeyen ki adapte pou biznis yo. Kèk minit apre mwen te deyò bilding tèminal la, ap eseye peze janm mwen nan chèz la dèyè nan yon ti taksi Fiat.
  
  
  "Otèl Saint-Georges," mwen te bay lòd, "ak fout rilaks." Mwen te ale nan Beirut anvan. Detire nan wout apik ki mennen soti nan ayewopò an nan katye yo nan vil la ansanm ak falèz apik se youn nan wout ki pi grizant envante pa moun. Chofè taksi a vire sou chèz li epi li souri ban mwen. Li te mete yon chemiz spòtif jòn klere kou louvri, men sou tèt li te gen yon tarbush, konik wouj fes peyi Lejip la.
  
  
  "Wi, mesye," li te ri. "Wi, mesye. Nou ap vole ba ak dousman!"
  
  
  "Jis dousman," mwen bougonnen.
  
  
  "Wi mesye!" - li repete, ri.
  
  
  Nou te soti nan ayewopò an nan gwo vitès, kawotchou k ap kriye, epi nou te vire sou wout Beyrouth la sou de wou. Mwen fè yon soupi, apiye tounen nan chèz mwen an, epi fòse misk zepòl mwen yo detann. Mwen fèmen zye mwen e mwen te eseye panse ak yon lòt bagay. Se te yon jou konsa.
  
  
  Beyrouth se yon ansyen vil fenisyen ki te bati anvan 1500 BC. E. Dapre lejand, sa a se kote Sen Jòj te touye dragon an. Te vil la pita te kaptire pa Crusaders yo anba Baldwin epi pita toujou pa Ibrahim Pasha, men li te reziste motè syèj Saladin yo ak defye Britanik yo ak franse. Rebondi nan do a nan yon Fiat vitès pandan n ap tonbe sou yon wout Beyrouth, mwen te mande ki sa sa vle di pou mwen.
  
  
  otèl St. Georges kanpe wo ak elegant sou rivaj palmis yo nan lanmè Mediterane a, neglijans pousyè tè a ak povrete enkwayab nan Trimès vòlè yo.
  
  
  
  
  
  y a kèk blòk soti nan otèl la.
  
  
  Mwen te mande yon chanm nan kwen sidwès anlè sizyèm etaj la, mwen te pran li epi mwen te tcheke, mwen te remèt paspò mwen an bay grefye malpolite a, jan lalwa egzije sa nan Beirut. Li te asire m ke li ta dwe retounen nan kèk èdtan. Sa li te vle di se ke plizyè èdtan te pase depi sekirite Beirut te tcheke li. Men, sa pa t deranje m; Mwen pa t yon espyon Izrayelyen ki te fè eksploze yon pakèt Arab.
  
  
  An reyalite, mwen te yon espyon Ameriken pou bwote yon pakèt Ameriken.
  
  
  Apre debake epi tcheke gade nan Mediterane a lalin nan balkon mwen an, mwen rele Charlie Harkins epi li di l 'sa mwen te vle.
  
  
  Li ezite: "Oke, ou konnen, mwen ta renmen ede ou, Nick." Te gen yon plenyen nève nan vwa li. Li te toujou. Charlie te yon nonm nève, plenyen. Li te kontinye, "Se jis... byen... mwen te soti nan biznis sa a ak..."
  
  
  "Towo bèf!"
  
  
  "Oke, wi, mwen vle di, non. Mwen vle di, byen, ou konnen ... "
  
  
  Mwen pa t pran swen ki pwoblèm li te ye. Mwen kite vwa mwen tonbe yon kèk desibèl, "Ou dwe m ', Charlie."
  
  
  "Wi, Nick, wi." Li fè yon poz. Mwen te prèske tande l 'nève gade sou zepòl li pou wè si nenpòt lòt moun t'ap koute. "Se jis ke kounye a mwen dwe travay sèlman pou yon sèl rad, epi yo pa pou yon lòt moun ak ..."
  
  
  "Charlie!" Mwen te montre enpasyans mwen ak iritasyon.
  
  
  "Oke, Nick, oke. Jis tan sa a, jis pou ou. Èske w konnen ki kote mwen rete?"
  
  
  "Èske mwen ta ka rele ou si mwen pa t 'konnen kote ou rete?"
  
  
  "Oh wi wi. Byen. Ki jan sou onz è ... epi pote foto ou avèk ou."
  
  
  Mwen souke tèt nan telefòn nan. "Onze è." Apre rakroche telefòn nan, mwen apiye tounen sou kabann lan abondan nèj-blan jeyan. Jis kèk èdtan de sa mwen t ap fè wout mwen atravè dune sab jeyan sa a, lachas pou Hamid Rashid ak Dutchman an. Mwen te renmen devwa sa a pi byen, menm san Betty Emers tou pre.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. Dis trant. Lè pou wè Charlie. Mwen te woule soti nan kabann nan, imedyatman deside ke kostim mawon an limyè mwen te mete ta dwe apwopriye pou renmen yo nan Charlie Harkins, epi li ale. Apre m fini ak Charlie, mwen te panse mwen ta ka eseye Black Cat Café la oswa Illustrious Arab la. Sa fè yon bon bout tan ke mwen pa gen yon gou nan nocturne Beirut. Men jodi a te yon jou trè long. Mwen panche zepòl mwen pi devan, lonje misk mwen yo. Mwen ta pito ale nan kabann.
  
  
  Charlie te rete sou Almendares Street, apeprè sis blòk otèl la, sou kwen lès Trimès Vòlè yo. Nimewo 173. Mwen te monte twa vol eskalye sal, ki pa gen limyè. Li te mouye, nan chalè san lè, ak sant pipi ak fatra pouri.
  
  
  Sou chak aterisaj, kat pòt ki te yon fwa te vèt mennen nan yon koulwa kout anfas yon balistrad an bwa afesman ki soti danjerezman anlè eskalye a. Soti nan dèyè pòt fèmen yo te soti rèl toufe, rèl, pete nan ri, madichon kòlè nan yon douzèn lang, ak radyo a briyan. Nan dezyèm etaj la, pandan m t ap pase, yon aksidan kraze yon pòt ki pa gen okenn karakteristik, epi kat pous yon lam rach soti nan panno an bwa. Andedan, fanm nan rele, long ak trilling, tankou yon chat pèdi sou lachas la.
  
  
  Mwen te fè pwochen vòl la san kanpe. Mwen te nan youn nan pi gwo distri limyè wouj nan mond lan. Dèyè menm pòt san vizaj nan plizyè milye bilding apatman san vizaj nan lari fatra yo nan Trimès la, plizyè milye ak dè milye jennès t ap goumen youn ak lòt pou jwenn rekonpans monetè pou satisfè bezwen seksyèl limanite a, ki te lave nan bidonvil ki gen anpil moun. . Beyrouth.
  
  
  Beirut se tou de pèl nan Mediterane a ak poto nan Mwayen Oryan an. Yon pòt louvri devan epi yon nonm gra gra kouri soti, tranble. Li te konplètman toutouni, eksepte pou yon tarbush ridikil chita byen sere sou tèt li. Figi li te defòme nan yon grimas nan agoni ekstaz, je l 'dimming ak doulè oswa plezi, mwen pa t' kapab di nan ki sa. Dèyè l 'te gen yon ti fi fleksib, chabon-nwa, abiye sèlman nan bòt kwis-wotè, ak bouch lou tankou yon mask flegmatik, li san pran souf swiv Arab la gra. De fwa li te pase ponyèt li, epi de fwa li te glise fwèt twa kout fwèt la, ti, grasyeuz ak toumante, atravè kwis ton Arab la. Li te soufle nan doulè, epi sis ti koule san te grave kò l tranble.
  
  
  Arab la te pase bò kote m, li pa t koute anyen eksepte lajwa douloure li. Ti fi a te swiv li ak yon dra. Li pa t 'kapab gen plis pase 15 an.
  
  
  Mwen te di vant mwen bliye li epi mwen te monte dènye eskalye a. Isit la sèl pòt la bloke eskalye yo. Mwen peze bouton apèl la. Charlie Harkins te okipe tout twazyèm etaj la pou toutotan mwen te konnen li. Kèk segonn anvan li reponn, yon foto gwo mizè nan apatman grenye li a te klere nan tèt mwen: ban li byen klere ak kamera,
  
  
  
  
  
  Plim yo, plim yo ak ekipman engraving yo te toujou la, tankou yon zile nan kalm nan mitan chosèt yo sal ak kilòt, kèk nan yo, mwen sonje, te sanble kòm si yo te itilize yo seche ti roulo pou laprès la délikatès fabrike nan kwen an.
  
  
  Fwa sa a, mwen pran yon ti moman pou m rekonèt ti mesye ki te ouvri pòt la. Charlie te chanje. Ale nan machwè yo koule ak pay twa jou nan bab gri ke li te toujou sanble kenbe. Menm mò, gade san espwa nan je l ' disparèt. Koulye a, Charlie Harkins te sanble entelijan, petèt mefyan, men li pa pè lavi menm jan li te ye nan ane mwen te konnen li yo.
  
  
  Li te mete yon jakèt espò plaid lejè, pantalon flanèl gri byen peze, ak soulye nwa klere. Sa a se pa Charlie Harkins mwen te konnen. Mwen te enpresyone.
  
  
  Li te bay men m nan ezite. Omwen sa pa chanje.
  
  
  Nan apatman an, sepandan. Sa ki te yon fwa yon pil dezord se kounye a pwòp ak pwòp. Yon tapi vèt fre te kouvri ansyen planche yo ki gen sikatris, epi mi yo te byen pentire krèm. Yo te mete mèb ki pa chè men evidamman nouvo pou kraze liy ki sanble ak etab nan gwo chanm nan ... yon tab kafe, kèk chèz, de sofa, yon kabann long rektangilè ki ba sou yon platfòm nan yon kwen.
  
  
  Sa ki te yon fwa azar te sèvi kòm zòn travay Charlie a te kounye a separe pa panno planch ak klere byen klere kòm prèv parèt nan ouvèti patisyon yo.
  
  
  Mwen leve sousi mwen, mwen gade alantou. "Sanble w ap mache byen, Charlie."
  
  
  Li te souri nève. "Oke... uh... bagay yo ap mache byen, Nick." Je l te klere. "Mwen gen yon nouvo asistan kounye a, e tout bagay ap mache byen..." vwa li te koupe.
  
  
  Mwen souri sou li. "Li pral pran plis pase jis yon nouvo asistan pou fè ou sa, Charlie." Mwen te abandone nouvo dekorasyon an. "Apre tèt mwen, mwen ta di omwen yon fwa nan lavi ou ou te jwenn yon bagay dirab."
  
  
  Li bese tèt li. "Oke..."
  
  
  Li pa t komen pou jwenn yon kontrefè ak yon biznis dirab. Jan de travay sa a gen tandans pou enplike soudaine jerks Et long arè. Sa a pwobableman vle di ke Charlie te yon jan kanmenm te vin nan jwèt la kontrefè. Pèsonèlman, mwen pa pran swen sa li te fè toutotan mwen te resevwa sa mwen te vini pou.
  
  
  Li dwe li panse mwen. "Uh... Mwen pa sèten mwen ka fè sa, Nick."
  
  
  Mwen te ba l yon souri amikal epi mwen te chita sou youn nan sofa de bò yo ki te kanpe nan ang dwat ak jimo li yo, ki fòme yon fo ang nan mitan salon an. "Natirèlman ou kapab, Charlie," mwen te di fasil.
  
  
  Mwen rale Wilhelmina soti nan étui li a ak balanse li dekontrakte nan lè a. "Si ou pa fè sa, mwen pral touye ou." Mwen sètènman pa ta. Mwen pa soti touye moun pou yon bagay konsa, espesyalman ti moun tankou Charlie Harkins. Men Charlie pat konnen sa. Tout sa li te konnen se ke mwen te kapab touye moun pafwa. Panse sa a te klèman rive l '.
  
  
  Li pwolonje yon palmis sipliye. "Oke, Nick, oke. Mwen jis pa... byen, de tout fason..."
  
  
  "Anfòm." Mwen kouvri Wilhelmina ankò e mwen panche pi devan, mwen mete koud mwen sou jenou mwen. "Mwen bezwen yon nouvo idantite, Charlie."
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  “Lè mwen kite isit la aswè a, mwen pral Nick Cartano, orijinèlman soti nan Palermo ak pi resamman soti nan Lejyon Etranje franse a. Kite m 'apre yon ane ant Legiyon Etranje a ak kounye a. Mwen ka pran pòz." Mwens reyalite moun gen pou tcheke, se pi bon mwen pral ye.
  
  
  Harkins te fwonte e li te tire sou manton li. "Sa vle di paspò, deklarasyon... ki lòt bagay?"
  
  
  Mwen te make dwèt mwen. “Mwen pral bezwen lèt pèsonèl nan men fanmi m nan Palermo, nan men yon ti fi nan Syracuse, yon ti fi nan Saint-Lo. Mwen bezwen yon lisans ki soti nan Saint-Lo, rad ki soti nan Lafrans, yon vye valiz ak yon vye bous."
  
  
  Charlie te parèt enkyete. "Gee, Nick, mwen panse mwen ka fè li, men li pral pran yon ti tan. Mwen pa ta dwe fè anyen pou okenn lòt moun kounye a, epi mwen pral oblije pran li dousman epi... uh..."
  
  
  Ankò, mwen te gen enpresyon ke Charlie te toujou ap travay pou yon lòt moun. Men, nan moman sa a mwen pa t pran swen.
  
  
  "Mwen vle li aswè a, Charlie," mwen te di.
  
  
  Li fè yon soupi chimerik, li te kòmanse di yon bagay, men answit li chanje lide epi li boure bouch li, li panse. "Mwen ka trete paspò a ak egzeyat, oke," li te finalman te di. "Gen yon demann pou moun ki gen fòm, men..."
  
  
  "Jwenn yo," mwen te entèwonp.
  
  
  Li te gade m nan sombre pou yon ti moman, epi li te leve zèpòl li avèk imilite. "Mwen pral eseye."
  
  
  Gen kèk moun tou senpleman pa pral fè anyen sof si ou konte sou yo. Mwen apiye sou Charlie ak alantou minwi lannwit sa a mwen sòti nan distenksyon plastik sa a nan lari yo fetid nan Trimès la kòm Nick Cartano. Yon apèl nan telefòn anbasad nou an pral okipe ansyen paspò mwen an ak kèk bagay mwen te kite nan otèl St.George la.
  
  
  
  
  
  Soti nan moman sa a jiskaske mwen te fini travay sa a, mwen te Nick Cartano, yon Sicilian san soufrans ak yon sot pase twoub.
  
  
  Mwen sifle yon ti mizik Italyen pandan m t ap mache nan lari a.
  
  
  Mwen demenaje ale rete nan otèl Roma epi tann. Si ta gen yon kouran sisilyen pase Beyrouth sou wout yo nan Amerik, yo ta pase nan Gypsies yo. Roma nan Beyrouth se yon atraksyon irézistibl pou Italyen, tankou si biwo resepsyon an te gani ak dan lay. Aktyèlman, nan fason li pran sant, petèt.
  
  
  Sepandan, malgre tout plan mwen, nan demen mwen te rankontre Louis Lazaro aksidantèlman.
  
  
  Se te youn nan jou cho sa yo ke ou souvan jwenn sou kòt Libanè a. Eksplozyon dezè a ap boule, sab la sèk ak cho anpil, men ble fre Mediterane a adousi enpak la.
  
  
  Sou twotwa ki devan mwen an, Bedouin ki gen figi malfini ak abaya nwa taye ak bwokad lò te pouse wout yo pase bèl biznisman Levantin yo; Komèsan moustachi klèman t ap pase, yo t ap pale an franse avèk eksitan; isit la epi gen tarbush te parèt, moun ki te mete yo pafwa nan kostim Lwès yo byen koupe, pafwa nan galib, nan chemiz de nuit ki toujou prezan. Sou twotwa a, yon mandyan san janm te kouche nan pousyè tè a akimile nan lari a, ap plenn, "Baksheesh, baksheesh," bay chak moun k ap pase, pla men l leve nan siplikasyon, je dlo l ap sipliye. Deyò, yon vye haridan ki te vwale te chita byen wo sou yon chamo ranyon, ki t ap mache dekouraje nan lari a, li pa t bliye taksi yo ki t ap trennen nan lari etwat la, kòn rau k ap flannen nan dissonans.
  
  
  Lòt bò lari a, de tifi Ameriken t ap foto yon gwoup fanmi ki pa Gebs ki t ap mache tou dousman nan lari a, medam yo te kenbe gwo krich fayans sou tèt yo, ni gason ni fanm ki te mete koulè mou zoranj ak ble ki te genyen. moun sa yo dou souvan mete. rad yo ak turban yo. Nan distans la, kote Rue Almendares koub nan sid nan direksyon Saint-Georges, bèl plaj la sab blan te chaje ak sunbathers. Tankou foumi toubiyon nan yon lanmè ble an vè, mwen te kapab wè de ski dlo trennen bato yo tankou jwèt sou kòd envizib.
  
  
  Sa te rive toudenkou: taksi a t ap fè wonn avèg nan kwen an, chofè a t ap lite ak volan an pandan l t ap vire nan mitan lari a pou l evite yon chamo, answit li te ranvèse pou l kite yon machin ki t ap vini an pase. Kawotchou yo te kriye epi taksi a te vire soti nan kontwòl nan yon flote k ap deplase sou kote nan direksyon yon mandyan ki rale sou bò wout la.
  
  
  Enstenktif, mwen te deplase nan direksyon l 'nan yon plonje tèt devan, mwatye pouse, mwatye jete Arab la soti nan chemen taksi a ak tonbe dèyè l' nan kannal la pandan taksi a frape twotwa a epi fè aksidan sou miray la boudine nan yon bilding. pouse kont bilding nan nan agoni an kriyan pou yo te chire pa metal.
  
  
  Pou yon moman, mond lan nan Almendares Street te etoudi pa penti a nan mize a sir. Lè sa a, fanm nan te kòmanse kriye, yon jemi long, rale-out ki te libere laperèz li epi li te sanble eko ak soulajman nan lari ki gen anpil moun. Mwen te kouche san mouvman pou yon ti tan, mantalman konte bra mwen ak janm mwen. Yo tout te sanble yo te la, byenke li te santi tankou mwen te frape fò sou fwon an.
  
  
  Mwen tou dousman leve kanpe, tcheke tout pati k ap travay mwen yo. Te sanble pa gen okenn zo kase, pa gen okenn jwenti lukse, Se konsa, mwen te mache nan fenèt la nan pòt la devan kabin an, grotèskman kwense nan lacho a insoumit.
  
  
  Te gen yon bab nan plizyè lang dèyè m 'kòm mwen te balanse pòt la louvri epi rale chofè a soti nan dèyè volan an ak anpil atansyon ke posib. Miraculeusement, li te sanble blese, sèlman etourdi. Figi oliv li te sann sann pandan l apiye sou miray la san pwoblèm, yon ti tassel ki te apiye enposib sou yon sèl je, li te fikse sou ruin egzistans li yo san konprann.
  
  
  Satisfè ke li pa fè eksperyans detrès imedya. Mwen te vire atansyon m sou mandyan an ki t ap tòde sou do l nan kannal la, ki t ap soufri twòp pou l ede tèt li, oswa petèt twò fèb. Bondye konnen li te mens tankou nenpòt moun ki grangou mwen te janm wè. Te gen anpil san sou figi l ', sitou nan yon blesi pwofon sou pomèt li, epi li t'ap plenn pitye. Sepandan, lè li wè m ap panche sou li, li leve tèt li sou yon koud epi lonje lòt men l.
  
  
  "Bakshish, jadendanfan," li te kriye. "Baksheesh! Baksheesh!"
  
  
  Mwen te vire do, endiye. Nan New Delhi ak Bombay mwen te wè pil vivan zo ak vant gonfleman kouche nan lari yo ap tann pou yo mouri grangou, men menm yo te gen plis diyite imen pase mandyan Beyrouth yo.
  
  
  Mwen te kòmanse ale, men yon men sou bra m te kanpe m. Li te fè pati yon nonm kout, gra ak yon figi cherubic ak je nwa tankou cheve li. Li te mete yon kostim swa nwa, yon chemiz blan ak yon kravat blan, ki pa apwopriye nan chalè Beirut la.
  
  
  "Momento," li te di eksite, tèt li leve e desann kòm si li vle aksan. "Momentman, pa favè."
  
  
  Lè sa a, li chanje soti nan Italyen an franse. "Vous vous êtes fait du mal?" Bonjou
  
  
  
  
  
  Aksan an te terib.
  
  
  "Je me suis blessé les genous, je crois," mwen te reponn, ak anpil atansyon pliye jenou mwen. Mwen fwote tèt mwen. “Et quelque chose bien solide m'aogné la tête. Mais ce n'est pas grave.”
  
  
  Li souke tèt li, li souri men an menm tan. Mwen te devine konpreyansyon li pa t 'pi bon pase aksan li. Li te toujou kenbe men m '. "Pale an Angle?" - li te mande èspere ke.
  
  
  Mwen souke tèt ak kè kontan.
  
  
  "Ekselan ekselan!" Li te byen boukannen ak antouzyasm. “Mwen te jis vle di se te bagay ki pi brav mwen te janm wè. Kokenn! Ou te deplase tèlman vit, tèlman vit!" Li te trè pasyone sou li tout.
  
  
  Mwen ri. "Mwen panse ke li se jis yon aksyon reflèks." Se konsa, li te, nan kou.
  
  
  "Non!" - li te di. "Se te kouraj. Mwen vle di, se te yon kouraj reyèl, monchè!" Li rale yon bwat sigarèt chè nan pòch anndan rad li a, li louvri l epi lonje m.
  
  
  Mwen te pran sigarèt la epi mwen te panche sou brikè a nan dwèt li anvi. Mwen pa t byen konprann sa li te vle, men li te komik.
  
  
  "Sa yo ki te pi bon reflèks mwen te janm wè." Je l 'briye ak eksitasyon. "Èske w se yon konbatan oswa yon bagay? Oswa yon Acrobat? Pilòt?"
  
  
  Mwen te oblije ri. "Non, mwen..." Ann wè. Kisa mwen te ye? Kounye a mwen te Nick Cartano, ansyen rezidan Palermo, pi resamman yon manm Legiyon Etranje a, kounye a... disponib kounye a.
  
  
  "Non, mwen pa youn nan moun sa yo," mwen te di, pouse pase foul moun yo ki te rasanble alantou taksi a kraze ak chofè a etoudi, epi li te mache sou twotwa a. Ti mesye a prese ale.
  
  
  Mwatye la li lonje men l. "Mwen se Louis Lazaro," li te di. "Kijan ou rele?"
  
  
  Mwen te bay men l ak demi kè e m te kontinye mache. "Nick Cartano. Koman ou ye?"
  
  
  "Cartano? Hey mesye, ou Italyen tou?
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Sisilyen".
  
  
  "Hey, gwo! Mwen sisilyen tou. Oswa... Mwen vle di, paran mwen yo te soti nan Sicily. Mwen vrèman Ameriken."
  
  
  Li pa t difisil pou konprann. Lè sa a, yon panse te frape m 'ak toudenkou mwen te vin pi emab. Se vre ke se pa tout Sicilian-Ameriken nan Beyrouth ki pral gen koneksyon Mafya mwen t ap chèche a, men li se egalman vre ke prèske nenpòt sisilyen nan Beyrouth te kapab montre m 'nan bon direksyon an, kit se pa aksidan oswa konsepsyon. . Li te rezonab pou asime ke yon Sicilian te kapab mennen nan yon lòt.
  
  
  "Pa gen plèzantri!" Mwen reponn ak pi bon souri mwen "gade m, mwen se yon nèg etonan". "Mwen te viv la pou yon tan long. Nouvèl Orleans. Prescott, Arizona. Los Angeles. Tout kote".
  
  
  "Ekselan ekselan!"
  
  
  Nèg sa a pa t 'kapab reyèl.
  
  
  "Bondye!" Li te di. "De Ameriken sisilyen nan Beyrouth, epi nou rankontre nan mitan lari a. Li se yon ti mond modi, ou konnen?"
  
  
  Mwen souke tèt, mwen souri. "Sètènman". Mwen takte Mediterane, yon ti kafe nan kwen Almendares ak Fouad, epi lonje dwèt sou papòt la pèl. "Kisa ou di nou separe yon boutèy diven ansanm?"
  
  
  "Gwo!" - li te di. "An reyalite, mwen pral achte li."
  
  
  "Oke, mesye, ou nan," Mwen te reponn ak moke antouzyasm.
  
  
  Chapit 4
  
  
  
  
  Mwen pa fin sèten ki jan nou te apwoche sijè a, men nou te pase ven minit kap vini yo ap diskite sou Jerizalèm. Louis te fèk tounen soti la, epi T. yon fwa te pase de semèn la gras ak òganizasyon misye Hawk.
  
  
  Nou te fè yon toune nan vil la nan konvèsasyon, te fè yon toune Moske Oma a ak Mi Lwès la, te kanpe nan Lakou Pilat ak Pi Rit, te mache sou estasyon kwa a moute sou Via Dolor la epi nou te antre nan Legliz Sentespri a, ki toujou pote inisyal yo fè mete pòtre. nan kwaze yo ki te bati l 'nan 1099 ane. Malgre tout eksantrisite li yo, Louis te byen vèrs nan listwa, te gen yon lide jistis perspicaces ak yon atitid olye arogan anvè Legliz Manman an. Mwen te kòmanse renmen li.
  
  
  Li te pran yon ti tan pou konvèsasyon an ale jan mwen te vle, men finalman mwen te fè li. "Konbyen tan ou pral nan Beyrouth, Louis?"
  
  
  Li ri. Mwen te kòmanse reyalize ke lavi te jis plezi pou Louis. “Mwen pral tounen nan fen semèn sa a. Mwen panse samdi. Malgre ke, nan kou, li te modi amizan isit la."
  
  
  "Konbyen tan ou isit la?"
  
  
  "Twa semèn sèlman. Ou konnen... yon ti biznis, yon ti plezi." Li te balanse anpil. "Sitou amizan."
  
  
  Si li pa t ' deranje reponn kesyon, mwen pa t ' deranje poze yo. "Ki kalite biznis?"
  
  
  "Lwil oliv. Enpòte lwil oliv. Franzini lwil oliv. Eske ou janm tande pale de li?
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Non. Mwen menm mwen bwè brandy ak soda. Mwen pa ka sipòte lwil oliv."
  
  
  Louis ri nan blag fèb mwen an. Li te youn nan moun sa yo ki te sanble toujou ri nan yon move blag. Bon pou ego a.
  
  
  Mwen te rale yon pake frwase Gauloise nan pòch chemiz mwen an epi limen youn, pandan m te byen kontan kòmanse fè plan inatandi pou vin zanmi ak Louis Lazaro, ti gason ki ri nan monn oksidantal la.
  
  
  Mwen te konnen lwil oliv Franzini byen. Oswa omwen
  
  
  
  
  
  ki te Joseph Franzini. Jozèf "Popeye" Franzini. Anpil moun te konnen ki moun li ye. Jou sa yo se te Don Joseph, chèf dezyèm pi gwo fanmi Mafya nan New York.
  
  
  Anvan Joseph Franzini te vin Don Joseph, li te "Popeye" nan tout mò sou kòt lès la. "Popeye" te soti nan biznis trè lejitim li nan enpòte ak maketing lwil oliv. Li te respekte pou onètete san pitye li, aderans seremoni ak lwa mafya a nan omerta, ak metòd biznis efikas.
  
  
  Lè li te gen trant ane, Popeye te frape ak yon kalite maladi—mwen pa t 'kapab sonje sa li te—ki te fòse l' soti nan lari yo ak nan administrasyon an nan krim òganize. Gen lespri biznis ekselan li te pwouve anpil valè, ak nan yon tan trè kout li te kapab reyalize pouvwa reyèl nan jwèt aza ak usu. Li menm ansanm ak de frè l yo te konstwi òganizasyon yo ak anpil atansyon e byen fèm ak konesans biznis. Kounye a li te Don Joseph, dwa aje, mosad, jalouzi li te travay di pou reyalize.
  
  
  Se Popeye Franzini - Don Joseph Franzini - ki te dèyè tantativ pou ranfòse òganizasyon Ameriken an ak san jèn ki soti nan Sicily.
  
  
  Mwen t ap chèche wout mwen nan sèk sisilyen nan Beyrouth e li te sanble ke mwen te frape jackpot la. Natirèlman, Beirut te yon kote ki lojik pou yon machann lwil oliv sispann. Anpil nan pwovizyon mond lan soti nan peyi Liban ak vwazen li yo, Siri ak Jouden an.
  
  
  Men, prezans nan Louis Lazaro nan Franzini lwil oliv nan yon moman lè Mafya a te deplase rekrite li yo nan Beirut ogmante rapò a konyensidans twòp.
  
  
  Mwen menm mwen te gen yon lòt panse. Louis Lazaro ta ka pi plis pase jis moun ki kontan li te parèt. Nenpòt ki moun ki reprezante Popeye Franzini ta konpetan ak difisil, menm si - jije pa verve ak ki Louis te atake boutèy la - li te gen tandans bwè twòp.
  
  
  Mwen panche dèyè sou talon ti chèz fil mwen te chita sou li a epi mwen panche glas la sou nouvo zanmi mwen an. "Hey Louis! Ann bwè yon lòt boutèy diven"
  
  
  Li gwonde ak kè kontan, frape tab la ak pla plat li. "Poukisa pa, konpare! Ann montre Arab sa yo ki jan yo fè sa nan ansyen peyi a." Bag klas Columbia sou men dwat li te demanti souvni nostaljik li yo pandan li te fè siyal bay gason an.
  
  
  * * *
  
  
  Twa jou ak Louis Lazaro ka fatigan. Nou te wè yon jwèt foutbòl nan Inivèsite Ameriken, te pase jounen an vizite ansyen ruin Women yo nan Baalbek; nou bwè twòp nan Black Cat Café ak Illustrious Arab la, epi nou te fè li nan prèske tout lòt bistro nan vil la.
  
  
  Pandan twa jou ajitasyon sa yo mwen te aprann anpil bagay sou Louis. Mwen te panse li te gen Mafya ekri sou li, epi lè mwen te dekouvri ki jan pwofondman li te anprint, tout klòch yo te kòmanse sonnen. Louis Lazaro te nan Beyrouth ap travay ak Franzini lwil oliv, byen, ki reprezante Tonton Popeye l 'yo. Lè Louis te lage bonm lan sou katriyèm dekantè diven an, mwen tjòge memwa diven ki te nwaj mwen pou jwenn enfòmasyon sou li. Popeye Franzini te elve pitit gason frè l ', mwen sonje nan yon rapò mwen te li yon fwa. Eske se neve sa? Li te pwobableman, ak siyati diferan l 'te gen plis chans yon ti chanjman kosmetik. Mwen pa t 'fè presyon sou li poukisa yo te rele Lazaro epi yo pa Franzini, kalkile ke si li enpòtan, mwen ta jwenn ase byento.
  
  
  Se konsa, mwen aktyèlman te resevwa tikè mwen an nan tiyo Franzini. Kè kontan, entèrlokuteur blag mwen an, ki nan premye te vin atravè kòm yon mafioso nan yon opéra komedyen, dwe dyableman pèsepsyon anba sa a pale, fason diven. Swa sa, oswa Tonton Joseph te rive pwoteje neve l 'soti nan reyalite lèd krim òganize, voye l' san danje nan fen dwa operasyon fanmi an.
  
  
  Vè mitan apremidi nan twazyèm jou fèt nou yo, mwen te eseye detèmine nan ki pwen Louis Lazaro te enplike nan zafè ilegal Tonton Joe yo.
  
  
  Nou te nan Wouj Fez, chak tab rantre nan pwòp ti nich ranpa li yo, ki fè sonje yon nòmal nan yon bèf. Louis te lonje sou chèz li, yon ti cheve nwa ki te kòmanse pann nan fwon li. Mwen te chita dwat men dekontrakte ak men m 'sou ti tab an bwa a epi te trase sa ki te sanble ak karantyèm galusa mwen nan jounen an.
  
  
  "Hey nèg!" - boumonnen Louis. "Ou anfom." Li pran yon poz, li gade mont li a menm jan moun yo fè lè yo konnen tan, menm lè yo panse nan jou, semèn oswa mwa olye ke èdtan, minit oswa segonn. "Nou dwe reyini ansanm ankò nan Etazini yo. Kilè w ap tounen?"
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Èske w konnen ki kote mwen ka jwenn yon bon paspò?" - Mwen te mande dekontrakte.
  
  
  Li leve sousi l, men pa t gen okenn sipriz nan je l. Moun ki gen pwoblèm paspò yo te yon fason pou Louis Lazaro. "Ou pa gen youn?"
  
  
  Mwen te fè yon ti kochon epi mwen te pran yon ti gout nan diven an. "Sètènman. Men..." Kite l
  
  
  
  
  
  tire pwòp konklizyon ou.
  
  
  Li te souri ak tout konesans, leve men l 'nan revokasyon. "Men, ou soti Palermo, pa vre?"
  
  
  "Dwa."
  
  
  "Epi ou te grandi nan New Orleans?"
  
  
  "Dwa."
  
  
  "Kat ane nan Legion Etranje franse a?"
  
  
  "Dwa. Kisa ou t ap fè, Louis? Pran nòt?"
  
  
  Li souri dezameman. "Epi èske w konnen. Jis asire w ke T fè li byen."
  
  
  "Se vre," mwen te di. Mwen te konnen ki kote kesyon li yo te ale - oswa omwen mwen te espere ke mwen te fè - menm si li pa t 'vle ale tou dwat nan pwen an.
  
  
  Li te pran kont-egzamen tankou tout bon komisè. "Epi ou te... uh... pandye nan Beirut pou de dènye ane yo?"
  
  
  "Dwa." Mwen vide plis diven nan chak linèt nou yo.
  
  
  "Anfòm." Li rale li ak yon gade reflechi. "Mwen ka pwobableman fè aranjman pou li si ou reyèlman vle tounen nan Etazini."
  
  
  Mwen gade sou zepòl mwen jis pou yon efè: "Mwen bezwen fout soti isit la."
  
  
  Li souke tèt. "Petèt mwen ka ede w, men..."
  
  
  "Men kisa?"
  
  
  "Oke," li souri ankò, souri dezame sa a. "Mwen pa vrèman konnen anpil bagay sou ou apa kouraj ou."
  
  
  Mwen te peze sitiyasyon an ak anpil atansyon. Mwen pa t 'vle jwe kat trump mwen an twò vit. Nan lòt men an, sa a ta ka pwen break-in mwen, epi mwen te kapab toujou - si evènman yo te mande li - elimine Louis.
  
  
  Mwen rale tib metal siga a soti nan pòch chemiz mwen an epi dekontrakte jete l sou tab la. Li te woule e li te kanpe. Mwen leve kanpe epi pouse chèz mwen an. "Mwen bezwen ale jwenn John, Louis." Mwen tape l 'sou zepòl la. "Mwen pral tounen."
  
  
  Mwen te kite, kite yon ti tiyo ki vo anviwon $65,000 sou tab la.
  
  
  Mwen te pran tan mwen, men lè mwen te retounen, Louis Lazaro te toujou la. Se konsa, li te ewoyin.
  
  
  Mwen te konnen nan gade nan figi l 'ke mwen te fè bon mouvman an.
  
  
  Chapit 5
  
  
  
  
  A senkè nan apremidi mwen rankontre Louis nan lobby otèl mwen an. Fwa sa a, kostim swa a te ble, prèske elektrik. Chemiz la ak kravat la te fre, men yo toujou blan sou blan. Souri enkyete li pa t chanje.
  
  
  Nou te kanpe yon taksi nan lari a. "Saint-Georges," Louis te di chofè a, epi li te chita tounen nan chèz li ak kè kontan.
  
  
  Li te sèlman sis blòk epi nou te kapab mache, men se pa sa ki te enkyete m '. Bagay la se, St George's se te sèl kote nan Beirut kote mwen te konnen kòm Nick Carter. Sepandan, chans pou yon grefye oswa yon manadjè etaj ta ka salye m 'pa non te mens pou okenn. Over-date se pa yon fason pou lavi nan Beyrouth si ou klèman Ameriken.
  
  
  Mwen pa gen anyen pou m enkyete w. Menm ak rad sere mwen, pa gen moun ki te peye m mwendr atansyon kòm Louis premye te fè yon apèl rapid sou telefòn nan kay la nan gwoup la epi answit mennen m 'nan asansè a, koze nève.
  
  
  "Sa a se yon bèl dam, mesye! Li... li vrèman se yon lòt bagay. Men li entelijan tou. Oh manman! Li entelijan!" Li frape gwo pous li sou dan devan li. "Men, tout sa ou dwe fè se jis reponn kesyon li yo, ou konnen? Jis jwe avèk kalm. Ou pral wè."
  
  
  "Natirèlman, Louis," mwen te asire l '. Li te deja ale nan pwosedi sa a yon demi douzèn fwa.
  
  
  Yon nonm trè wo, mens ak je ble, san ekspresyon, louvri pòt la nan yon suite nan onzyèm etaj la epi li fè siy pou nou antre. Li te deplase sou kote pandan Louis te pase, men pandan m te suiv li, li rete konsa li te pwan anndan koud dwat mwen ak dwèt menm jan an epi li vire. mwen tounen. Pye dèyè jenou m te fè m tonbe atè pandan li te vire pou m te frape tapi epè sou figi m, bra m te vire byen wo pase zepòl mwen epi jenou zo m te peze nan ti do m.
  
  
  Li te bon. Sepandan, pa tèlman bon. Mwen te ka kase rotul li ak talon pye mwen lè li te fè premye mouvman an, men se pa sa mwen te la pou. Mwen te kouche la epi mwen kite l rale Wilhelmina soti nan étui a.
  
  
  Men an te fè yon enspeksyon rapid nan kò mwen an. Lè sa a, presyon an sou do pi ba mwen diminye. "Li te gen sa a," li te anonse.
  
  
  Li te neglijan. Hugo toujou repoze nan djenn an syèd mare nan avanbra mwen.
  
  
  Li te soude m 'ak zòtèy li epi mwen tou dousman leve nan pye m'. Li pral peye pou li pita.
  
  
  Mwen bwose cheve m tounen ak yon men epi evalye sitiyasyon an.
  
  
  Mwen te nan salon an nan yon gwo suite ak plizyè pòt ki mennen nan li. Li te dekore extravagantly - nan pwen nan liksye. Tapi lou ble nwa a te konplete pa twal twal ble. De Klees yo ak Modigliani amonize parfe ak pwòp Danish Atizay Nouveau mèb yo.
  
  
  De sofa te antoure pa ti lanp oniks ak sandriye chrome. Gwo tab kafe ki ba yo te kanpe devan chak sofa, gwo rektang mab gri chita tankou zile pal nan yon gwo lanmè ble.
  
  
  Devan pòt la te kanpe yon elegant poupe Chinwa, youn nan pi bèl fanm mwen te janm wè.
  
  
  nan lavi mwen. Cheve nwa li te dwat ak nwa, prèske rive nan ren li, ankadre bèl karakteristik li yo. Je ki gen fòm zanmann sou yon figi alabaste te gade m 'fè nwa, bouch plen plen dout.
  
  
  Mwen te kontwole figi m 'enpasif pandan lide m' te klike sou dosye memwa a. Dis jou mwen te pase nan katye jeneral AX ane pase a ap fè sa nou rele "devwa" anmè kou fièl yo pa te gaspiye. Foto li nan dosye a nan File Room B fè m soufle lè m te wè l pou premye fwa. Nan kò a, souflèt la te san fwa.
  
  
  Fanm ki te nan rad la swa gri gwo kolye devan m 'te Su Lao Lin, akote Chu Chen, ajan entèlijans ki pi wo plase ki te sipòte pa Chinwa Wouj la nan Mwayen Oryan an. Mwen te rankontre Chu Chen anvan, tou de nan Macau ak Hong Kong; Su Lao Lin, ki moun mwen te sèlman tande pale de.
  
  
  Sa mwen tande te ase - san pitye, briyan, mechan, cho-tanperaman, men metikuleu nan planifikasyon li yo. Pandan Lagè Vyetnam nan, li te travay ak tiyo ki te pote ewoyin nan Saigon. Anpil pèsonèl militè Ameriken te kapab blame dejwe yo sou bèl janm Su Lao Lin.
  
  
  Koulye a, aparamman, li te nan yon lòt senti CONVEYOR - voye rekrite mafya nan Etazini yo. Li pa t 'yon operasyon fasil. Si Tonton Louis ak lòt manm Komisyon an te kapab peye Su Lao Lin, se ta yon envestisman milti milyon dola ki ta ka vo li si yo ta ka pran - oswa reprann - gwo pouvwa yo te genyen nan gwo vil peyi a. . yon lòt fwa.
  
  
  Gade nan Su Lao Lin, misk vant mwen envolontèman tansyon. Swa gri, transparan nan limyè a nan lanp etaj la dèyè li, sèlman mete aksan sou pèfeksyon nan ti kò sa a: fonse, plen ti tete, yon ren mens mete aksan sou fleksibilite nan ranch yo byen awondi, janm etonanman long pou yon ti moun konsa, ti towo bèf Mens ak fleksib, tankou se souvan ka a ak Cantonese.
  
  
  Sensualite krake ant nou de tankou zèklè. Ki sa ajan nimewo 2 kominis Lachin nan nan Mwayen Oryan an t ap fè ak lyen ak mafya Ameriken-Sisilyen an se yon mistè, men se pa sèlman rezon ki fè mwen te vle jwenn li.
  
  
  Mwen te kite lanvi parèt nan je mwen epi mwen te wè ke li te rekonèt li. Men, li pa t 'admèt li. Li pwobableman te wè menm lanvi sa a nan je yon demi douzèn gason chak jou nan lavi li.
  
  
  "Eske ou se Nick Cartano?" Vwa li te dou, men li te gen yon fason biznis, li pa t ka tande konsòn di konsòn nan oriental.
  
  
  "Wi," mwen te di, pase dwèt mwen nan cheve dekole mwen. Mwen te gade gwo kapo a ki te reveye m lè m te antre nan pòt la. Li te kanpe sou bò gòch mwen, anviwon yon pye dèyè m. Li te kenbe Wilhelmina nan men dwat li, lonje li atè a.
  
  
  Li fè jèstik dekontrakte, klou wouj fonse li yo ki te klere nan limyè lanp lan. "Dezole pou deranjman an, tanpri, men Harold santi tankou li bezwen tcheke sou tout moun, espesyalman moun ki gen ou ..." Li ezite.
  
  
  "Repitasyon mwen?"
  
  
  Je li nwaj ak iritasyon. "Mank repitasyon ou. Nou pa t kapab jwenn okenn moun ki te janm tande pale de ou eksepte Louis."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Mwen devine sa vle di mwen pa egziste?"
  
  
  Li te deplase yon ti kras, ak limyè ki soti nan fenèt la dèyè li vide nan mitan janm li, mete aksan sou silwèt ekskiz sa a. "Sa vle di swa ou se yon fo oswa..."
  
  
  Ezitasyon mitan fraz sa a te sanble yon abitid.
  
  
  "Oswa?"
  
  
  "... Oswa ou vrèman, reyèlman bon." Fantom nan yon souri te klere sou bouch mwen yon ti kras separe, epi mwen te souri tounen. Li te vle m 'vrèman, reyèlman bon. Li te vle m ', peryòd. Mwen te santi li. Santiman an te mityèl, men nou te toujou gen yon jwèt yo jwe.
  
  
  "Nan biznis mwen an, nou pa fè piblisite."
  
  
  "Natirèlman, men nan biznis mwen an anjeneral nou ka jwenn atansyon a nan pifò moun ki nan... ou ta ka di... liy alye yo?"
  
  
  Mwen te santi tiyo siga briyan an nan pòch chemiz mwen an.
  
  
  Li souke tèt. "Mwen konnen," Louis te di m '. Men…"
  
  
  Mwen pa t blame li. Li te gen yon repitasyon pou li pa fè erè, ak sèl prèv fizik mwen nan yon "pase nwa" se yon tib ewoyin uit ons. Sa ak lefèt ke Louis te klèman lanse m '. Men, Louis te neve nonm ki te gen plis chans finanse pifò aktivite Su Lao Lin. Nan fen a, sa a te pral faktè a deside. Li pa ta vle fè Franzini neve Popeye a fache.
  
  
  Li pa ta vle fache tèt li tou. Mwen te fikse sou li san sans. Je li elaji prèske insansibl. Li te resevwa mesaj la byen. Mwen deside kite l koupe zen an.
  
  
  Mwen te tire yon pake Gauloises soti nan pòch mwen epi tape pwent ouvè a nan men m 'yo jwenn yon sigarèt. Mwen tape rido a twò di epi youn te vole nèt epi li tonbe atè a. Mwen bese pou m ranmase l.
  
  
  An menm tan an, mwen pliye jenou dwat mwen epi mwen choute janm gòch mwen dwat tounen. Dèyè m ', Harold te kriye, rotul li tonbe anba talon kawotchou difisil bòt mwen an, kraze ak chak ons fòs mwen te kapab rasanble.
  
  
  Mwen vire a goch epi mwen chita. Pandan Harold te panche pou pi devan, sere jenou kase l, mwen te branche de dwèt men dwat mwen byen fon anba manton l, m te branche yo anba machwè l; Mwen woule sou zepòl mwen, ak anpil atansyon vire l 'sou.
  
  
  Se te tankou rache yon pwason soti nan dlo a epi voye l pi devan ak nan direksyon mwen, konsa ke li te fè yon kout arc nan lè a. Jis anvan mwen pèdi levye, mwen jerked anba ak figi l 'klate nan etaj la ak tout pwa nan kò l' dèyè l '. Ou te ka prèske tande zo nen l 'kraze.
  
  
  Apre sa, li kouche san mouvman. Li te swa mouri ak yon kou kase oswa li te tou senpleman pase soti nan chòk la ak fòs enpak la sou pil la.
  
  
  Mwen te rekipere Wilhelmina epi mwen te retounen li nan étui zepòl la kote li te fè pati.
  
  
  Se sèlman lè sa a mwen te lise cheve m tounen ak yon sèl men epi gade alantou.
  
  
  Ni Louis ni fanm Chinwa a pa t deplase, men eksitasyon an te rive nan Su Lap Lin. Mwen te kapab wè li nan ti flare nan twou nen li yo, tansyon an nan venn lan desann nan do men l ', klète nan je li. Gen kèk moun ki fè eksperyans entans fè sèks kòm rezilta abi fizik. Su Lao Lin te respire anpil.
  
  
  Li montre ak degou sa ki rete nan Harold atè a. "Tanpri, pran li," li te bay lòd pou Louis. Li pèmèt tèt li yon ti souri. “Mwen panse ke petèt ou gen rezon, Louis. Tonton ou ta ka sèvi ak yon nonm tankou Mesye Cartano isit la, men mwen panse ou ta pi bon prezante tèt ou. Pito ou tou de pare pou pran vòl maten an."
  
  
  Te gen yon ton meprizan nan ton li, epi Louis te mache sou Harold pou lite. Su Lao Lin tounen vin jwenn mwen. "Ann nan biwo mwen an, tanpri," li te di frèt.
  
  
  Vwa li te kontwole, men ton an tro modile te bay li ale. Eksitasyon tranble sou bouch li. Mwen mande si Louis te santi li?
  
  
  Mwen te swiv li nan pòt la nan yon biwo ki byen amennen - yon gwo biwo modèn ak yon chèz ki vire pou biznis, yon achiv metal gri dous, de chèz metal dwat, yon kabinè gri nan kwen an - yon bon kote pou travay.
  
  
  Su Lao Lin te mache nan direksyon tab la, Lè sa a, vire ak apiye tounen sou kwen an, fè fas a m ', ti dwèt li mwatye branche sou kwen an nan tab la, cheviy li kwaze.
  
  
  Lèv yo separe ak dan menm, ak yon ti lang pike soti nèrveuz, seductively.
  
  
  Mwen kenbe pòt la ak pye m ', li frape l' dèyè m '.
  
  
  De pa long mennen m 'bay li, epi yon ti jemi chape soti nan bouch li pandan m te kenbe l' tou pre m ', kenbe yon men anba manton li, panche li anlè kòm bouch mwen grangou taton li. Bra li te leve, vlope nan kou mwen pandan li te peze kò li kont mwen.
  
  
  Mwen sere lang mwen sou bouch li, eksplore, kraze li. Pa gen sibtilite. Su Lao Lin te ekstrèmman piti, men yon fanm sovaj, li te tòde, jemi, klou long chire nan do m ', janm li kole sou mwen.
  
  
  Dwèt mwen jwenn agraf la sou kolye wo a epi defè li. Zeklè envizib la te sanble glise desann pou kont li. Mwen vlope tou de bra m 'nan ti ren li epi kenbe l' lwen m 'nan lè a. Li repiyans kraze, ap eseye kenbe bouch li sou mwen.
  
  
  Mwen mete l sou tab la. Se te tankou manyen porselèn amann, men porselèn nan te kapab tòde.
  
  
  Mwen te fè bak, rale rad swa gri li. Lè sa a, li te chita san mouvman, apiye do sou men l ', tete li anfle, pwent tete l' soti, ti pye l 'sou tab la, jenou l' lajè apa. Yon ti gout swe kouri desann nan vant li.
  
  
  Li pa t mete anyen anba rad swa gri li. Mwen te fikse, yon ti moman etoudi, savor bote alabaster la chita tankou yon pyès atis vivan sou tab la metal vid. Dousman, san pouse, dwèt mwen te fouye ak bouton yo sou chemiz mwen an, jwe ak soulye mwen ak chosèt, deboukle senti mwen.
  
  
  Mwen leve l dousman nan bounda li, balanse l pou yon ti moman tankou yon tas sou yon sokoup, epi rale l nan direksyon m pandan m te kanpe ak janm mwen apa devan tab la. Nan premye pénétration li gasped byen fò, Lè sa a, sizo ren mwen ak janm li pou li te monte sou ranch an pant li.
  
  
  Bourade sou tab la pou sipò, mwen apiye tounen ak Su Lao Lin kouche sou tèt mwen. Mond lan te eksploze nan yon toubiyon nan sansasyon k ap vire. Tòde, vire, nou tòde nan yon biwo ki pa gen anpil meble nan yon dans lafyèv isterik. Bèt ki gen de kò a te dwate, li te fè aksidan sou mèb an epi li te apiye sou miray la. Finalman, ak yon gwo tranblemanntè, nou tonbe atè a, deplase, kout kouto, pouse ak tout misk tansyon nou yo, jiskaske toudenkou li rele de fwa, de kout, rèl wo, do li vout malgre pwa mwen peze desann sou li.
  
  
  Mwen rale ale epi woule sou planche a sou do mwen, pwatrin mwen an gonfle.
  
  
  . Ak tout chanm yo nan mond lan, mwen yon jan kanmenm jere yo fini sou planche biwo a. Mwen te souri epi lonje. Gen pi move sò.
  
  
  Lè sa a, mwen remake yon ti men sou anch mwen. Avèk dwèt grasyeuz, yo te trase yon modèl filigran sou andedan janm mwen an. Li te evidan ke Su Lao Lin pa te fini ankò.
  
  
  An reyalite, li te pran plizyè èdtan anvan li te satisfè.
  
  
  Lè sa a, apre nou te fin lave, abiye, ak manje manje midi mwen te kòmande a, li te desann nan biznis.
  
  
  "Kite m 'wè paspò ou."
  
  
  Mwen te bay. Li te etidye li avèk reflechi pou yon ti moman. "Oke, mwen bezwen achte ou yon nouvo," li te di. "Anba yon non konplètman diferan, mwen panse."
  
  
  Mwen te monte zèpòl e mwen te souri mantalman. Li sanble ke lavi m 'tankou Nick Cartano pral trè kout tout bon - mwens pase yon semèn.
  
  
  "Mwen vle ou ale isit la nan maten an," li te di.
  
  
  "Poukisa vit konsa? Mwen renmen li isit la." Se te vre. Se vre tou ke mwen te vle konnen otank posib sou fini operasyon an nan Beyrouth anvan mwen te ale nan Etazini yo.
  
  
  Li te gade m san ekspresyon, e sa te fè m sonje ke se Su Lao Lin, ajan Chinwa Wouj la ki te voye anpil sòlda Ameriken nan lanfè sou wout ewoyin lan, e pa ti chat sovaj frajil ki te sou biwo a.
  
  
  "Ebyen? Se te yon aswè enteresan, ou dwe dakò."
  
  
  "Sa a se biznis," li te di frèt. "Osi lontan ke ou alantou, mwen ka bliye ke mwen pa kapab peye ..."
  
  
  "Se konsa, ou vle m 'soti isit la nan vòl la maten," Mwen te fini pou li. "Anfòm. Men, èske w ka prepare dokiman pou mwen konsa vit?
  
  
  Mwen te konnen Charlie Harkins te kapab fè li. Men, mwen te doute ke te toujou Charlie pandye nan Beyrouth.
  
  
  Su Lao Lin pèmèt tèt li yon fantom nan yon souri ankò. "Èske mwen ta ofri li si mwen pa t 'kapab?" Li te difisil pou bay tò lojik li. "Mwen vle ou ale," li te di.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. "Li deja dis è."
  
  
  "Mwen konnen, men sa pral pran yon ti tan... ou ta dwe tounen isit la anvan ou ale. Konprann?" Yon fwa ankò fantom nan yon souri. Su Lao Lin pran men m ', li mennen m' nan pòt la.
  
  
  Mwen te souri ba li. "Ou se bòs nan travay la," mwen admèt. "Kote mwen prale?"
  
  
  “One-sèt-twa Almendarez Street. Li nan katye yo nan Trimès la. Ou pral wè yon nonm yo rele Charles Harkins. Li pral pran swen ou. Jis di l 'mwen voye ou. Li nan twazyèm etaj la." Li dousman tape men mwen. Li te pwobableman bagay ki pi pre li te ka janm jwenn nan yon jès afeksyon.
  
  
  Mwen te bay tèt mwen madichon tankou yon moun sòt pandan m te mache nan koridò a epi m te sonnen asansè a. Mwen ta dwe konnen ke ajan li se Charlie Harkins, ki vle di mwen te nan pwoblèm. Pa t 'gen okenn fason Charlie te kapab bay mwen ak yon seri nouvo papye epi yo pa enfòme dam dragon an ke li te jwe ak Field Agent #1 AX.
  
  
  Natirèlman, te gen yon fason soti. Mwen te santi pwa rasire Wilhelmina sou pwatrin mwen lè mwen te antre nan asansè a. Pòv fin vye granmoun Charlie te pral apiye sou ankò, epi fwa sa a li te pral trè mèg.
  
  
  Chapit sis.
  
  
  Nimewo 173 lari Almendares. Charlie te reponn sonèt la prèske anvan mwen te retire dwèt mwen nan klòch la. Sepandan, moun li t ap tann se pa mwen.
  
  
  "Nick...! Kisa w ap fè la a?"
  
  
  Se te yon kesyon lejitim. "Hey, Charlie," mwen te di kè kontan, pouse pase l 'nan chanm nan. Mwen te chita sou youn nan sofa yo devan tab kafe a, mwen rale yon Gauloise nan pake mwatye vid la nan pòch mwen, epi limen li ak yon brikè tab òneman ki te sanble li te ka soti nan Hong Kong.
  
  
  Charlie te nève pandan li te fèmen pòt la, epi apre kèk ezitasyon, li te chita sou chèz la anfas mwen. "Sa ki te pase, Nick?"
  
  
  Mwen souri sou li. "Mwen gen yon lòt travay pou ou, Charlie, e mwen vle pale avèk ou tou."
  
  
  Li te souri yon ti kras. Li pa t 'twò byen. "Mwen... uh... Mwen pa ka pale anpil sou biznis, Nick," li te sipliye. "Èske w konnen sa."
  
  
  Natirèlman li te gen rezon. Mwatye nan valè konsiderab Charlie nan mò entènasyonal la se talan ekstraòdinè li: yon plim, yon kamera, yon laprès enprime, yon aerograf ak yon seri repouse. Lòt mwatye a te kouche nan silans absoli li. Si li ta janm pale de anyen, li ta mouri. Twòp moun nan Mwayen Oryan an pral twò pè ke yo pral pwochen yo li pale sou yo. Se konsa, silans te yon pati nan komès li, epi pandan y ap rankontre Charlie de tan zan tan, mwen pa janm mande l 'kraze li.
  
  
  Men, lavi ka difisil, mwen te panse. Pou yon ti tan, mwen te regrèt sa m te pral fè, men mwen te raple tèt mwen ke se te yon misyon prezidansyèl. Pa t 'gen anpil Charlie Harkins yo te kapab konte sou nan mond sa a.
  
  
  "Ou ta dwe di m ke w ap travay pou Dragon Lady, Charlie," mwen te di sou yon ton kalm.
  
  
  Li te fwonte kòmsi li pa t konnen sa sa vle di.
  
  
  "Kisa ou vle di... uh, Dragon Lady?"
  
  
  "Vini non, Charlie. Su Lao Lin."
  
  
  "Su Lao Lin? Er... kiyès li ye?" Laperèz te jwe nan je l '.
  
  
  "Konbyen tan ou ap travay pou li?"
  
  
  "Mwen? Travay pou ki moun?"
  
  
  Mwen fè yon soupi. Mwen pa t gen tout nwit pou m jwe jwèt. "Charlie," mwen te di chimerik. "Li voye m isit la. Mwen bezwen yon nouvo seri papye. Mwen prale pou Etazini nan maten."
  
  
  Li te gade m 'e finalman li te parèt sou li. Mwen te gade je l 'kòm li trete sa a nan tèt li. Li te konnen mwen se yon ajan AX. Si Su Lao Lin te voye m 'jwenn nouvo papye, sa vle di ke mwen te yon jan kanmenm rantre nan tiyo a. Men, si mwen ta rantre nan transporteur a, sa ta vle di ke CONVEYOR sa a pa ta travay pi lwen. Li te gade nan chanm nan kòmsi li te wè mi yo ki fèk pentire, tapi vèt ak bèl mèb yo disparèt devan je l '.
  
  
  Li te byen.
  
  
  Li te mande. "Ou sèten?"
  
  
  "Mwen sèten, Charlie."
  
  
  Li pran yon gwo souf. Sò te kont Charlie Harkins e li te konnen li. Li te oblije enfòme Su Lao Lin ke yon ajan AX te rache sistèm sekirite li. Men Ajan AX te la nan chanm nan avè l.
  
  
  Mwen pa t anvye l.
  
  
  Finalman li pran yon desizyon epi li soupi ankò. Li lonje men pou telefòn lan sou tab kafe a.
  
  
  Mwen panche sou tab kafe a epi mwen frape l anpil sou pon nen mwen ak palmis mwen.
  
  
  Dlo te koule nan zye l pandan l te rale tounen. Yon ti gout nan san koule soti nan twou nen gòch la. "Mwen... dwe rele," li te respire. "Mwen dwe konfime ke li te voye ou. Si mwen pa fè sa, li pral konnen yon bagay ki mal. Sa a se pwosedi estanda."
  
  
  Se vre wi li te gen rezon. Te dwe gen kèk kalite sistèm konfimasyon, ak telefòn nan te kòm bon jan nenpòt lòt. Koulye a, mwen te gen pwòp dilèm mwen yo fè fas ak. Si Charlie pa te rele Su Lao Lin, li ta konnen ke te gen yon pwoblèm yon kote. Nan lòt men an, dènye bagay mwen te vle nan moman sa a se pou Charlie pale nan telefòn nan ak Su Lao Lin. Ak yon men mwen te wete Wilhelmina nan étui li a, ak lòt la mwen te remèt Charlie reseptè telefòn la. "Isit la. Rele l kòmsi mwen te youn nan kliyan regilye sisilyen ou yo. Dwa?"
  
  
  Li souke tèt ak pè. "Natirèlman, Nick."
  
  
  Mwen te balanse zam la anba nen li. "Mwen vle ou kenbe telefòn nan pou mwen ka tande li tou. E mwen pa vle ou di anyen ke mwen pa ta apwouve. Li klè?"
  
  
  Harkins te souke tèt li. Li te konpoze yon nimewo, epi li te kenbe telefòn nan nan mitan tab la, epi nou tou de te panche pi devan jiskaske tèt nou te prèske manyen.
  
  
  Lisp mou, aristokratik Dragon Lady la te soti nan reseptè a. "Wi?"
  
  
  Harkins raje gòj li. "Uh... Miss Lao?"
  
  
  "Wi."
  
  
  "Uh... Sa a se Charlie Harkins. Mwen gen yon nèg isit la ki di ou voye l '."
  
  
  "Dekri li, tanpri."
  
  
  Yon kèk pous lwen, Charlie woule je l '. "Oke, li gen apeprè sis pye kat pous wotè, cheve nwa lise dèyè, yon machwè kare ak... uh... byen, zepòl trè laj."
  
  
  Mwen te souri bay Charlie epi m te souke pwent Wilhelmina sou li.
  
  
  "Li rele Nick Cartano," li te kontinye.
  
  
  "Wi, mwen voye l." Mwen te kapab tande li byen fò ak klè. "Nou pral bezwen tout bagay - dokiman idantifikasyon, paspò, pèmisyon vwayaj. Li pral ale nan maten."
  
  
  "Wi, madam," Charlie reponn obeyisan.
  
  
  "Charlie..." Te gen yon poz sou lòt bout liy lan. "Charlie, èske ou janm tande pale de Cartano sa a? Mwen pa t 'kapab jwenn enfòmasyon egzat nan men li."
  
  
  Mwen te dezespereman souke tèt epi mwen foure mizo Wilhelmina a anba manton Charlie pou mete aksan sou pwen mwen an.
  
  
  "Uh... nan kou, Miss Lao," li te di. "Mwen panse mwen te tande pale de li yon ti kras nan vil la. Mwen panse ke li te yon ti kras nan tout bagay."
  
  
  "Anfòm." Li te kontan.
  
  
  Charlie te gade telefòn nan san anyen. Li te gade m, li te vle dezespereman bay kèk avètisman.
  
  
  Mwen fè yon ti mouvman ak Wilhelmina.
  
  
  "Orevwa, Miss Lao," li te di. Li rakwoche ak yon men ki souke, epi mwen kouvri Wilhelmina ankò.
  
  
  Li te kapab voye kèk kalite avètisman kode oswa rate yon kòd konfimasyon, men mwen te doute de li. Sitiyasyon li te nan kounye a te twò etranj pou pati li nan operasyon an ta dwe atann ak sekirite sa yo elabore.
  
  
  Pou yon dezyèm fwa depi m rive Beyrouth, mwen te pase nan pwosesis pwosesis dosye ak Charlie. Li te bon, men fò anpil dousman, ak fwa sa a li te pran prèske twa èdtan.
  
  
  Mwen te panse pou yon tan long sou ki jan mwen ta ka debarase m de li. Sa a te yon pwoblèm. Avèk Charlie vivan, mwen pa ta janm rive nan ayewopò an, se pou m 'tounen nan Etazini yo. Menm si mwen kite l mare ak gagged, li pral evantyèlman libere tèt li epi yo pral jwenn mwen, kèlkeswa kote mwen ye.
  
  
  Repons lan, evidamman, se te touye l '. Men, mwen pa t 'kapab fè li. Mwen te touye anpil fwa nan karyè mwen, ak Charlie te definitivman pa yon bèl pyè nan limanite.
  
  
  Men, mwen te touye moun mwen te goumen oswa mwen te kouri dèyè oswa mwen te kouri dèyè yo. Sa se yon sèl bagay. Men, Charlie te yon lòt moun ankò.
  
  
  Li sanble pa te gen okenn lòt chwa. Charlie te oblije ale. Nan lòt men an, si Harkins vin mouri oswa disparèt imedyatman apre yo fin kolekte dokiman mwen yo, Dragon Lady la pral jwenn li trè etranj tout bon. Se te yon ti kras nan yon dilèm.
  
  
  Sepandan, Charlie te deside li pou mwen.
  
  
  Mwen t ap etidye nouvo pake dokiman mwen an - fwa sa a pou Nick Canzoneri. Charlie te toujou renmen rete pi pre non reyèl li ke posib. "Sove ou soti nan pafwa pa reponn lè ou ta dwe," li te eksplike.
  
  
  Tout papye yo te nan bon kondisyon. Te gen yon paspò ki te di Nick Canzoneri te fèt nan ti vilaj Calabrese Fuzzio, yon pèmi travay ak yon lisans chofè ki soti nan Milan, yon foto yon jèn gason ak yon ti fi ki pa ka distenge ki te kenbe men devan ruine women yo, ak kat lèt ki soti nan Nick Canzoneri a. manman nan Fuzzio.
  
  
  Charlie te fè yon bon travay.
  
  
  Apre sa, pandan m t ap panche sou tab kafe a, m t ap gade nouvo papye m yo, li te pran yon lanp sou tab la e li te frape m sou tèt li.
  
  
  Fòs enpak la fè m 'soti sou kanape a ak sou tab kafe a. Mwen te santi l fann anba m pandan m te tonbe atè a, mond lan yon brouyar wouj nan doulè ki pèse kò w. Mwen pa t 'pase paske lanp lan frape m'. Lwa Schmitz a: Dekonpozisyon yon objè k ap deplase gaye fòs enpak li an pwopòsyon dirèk ak pousantaj dekonpozisyon an.
  
  
  Men sa fè m mal.
  
  
  Lè mwen tonbe atè a, mwen enstenktiv apiye sou pla m 'ak jete tèt mwen sou bò a nan yon woulo liv. Pandan m 'te fè sa, yon lòt bagay - pwobableman yon lòt lanp - kase akote tèt mwen, etwatman manke m '.
  
  
  Koulye a, mwen te sou kat pye, souke tèt mwen tankou yon chen blese, ap eseye klè tèt mwen. Se kòmsi yon ti bonm te eksploze anndan li.
  
  
  Mwen toujou pa t 'kapab wè klè. Men, mwen pa t 'kapab rete nan yon sèl kote. Charlie pral sou atak la. Lage men m ak jenou, mwen bese tèt mwen sou bra m koube epi woule pi devan. Pye m frape planche a epi mwen woule.
  
  
  Mwen frape miray la. Pouse a te sanble ede. Pandan m enstenktivman bese pou m kontinye deplase, vizyon m te kòmanse klè. Mwen te santi san cho k ap koule nan figi m. Mwen vole sou kote. Mwen pa t oze rete toujou jiskaske mwen jwenn ènmi mwen an. Nenpòt mouvman mwen te kapab fè ta mennen m 'dwat bò kote l', men mwen pa t 'kapab rete toujou.
  
  
  Lè sa a, mwen wè l '.
  
  
  Li te mache dèyè m 'nan kwen an nan kanape a, yon bra repoze sou do a nan kanape a ak lòt la pwolonje bò kote l'. Li te genyen yon kouto terib kap koube. Li dwe te rale li soti nan fourey dekoratif Arab mwen te wè pandye sou miray la.
  
  
  Charlie te kenbe kouto a nan nivo ren, vize pou vant mwen. Janm li yo te gaye lajè pou balans. Li te avanse tou dousman.
  
  
  Petèt ezitasyon mwen te sove lavi m, men li te tou kite m anpile nan yon kwen, ak yon sofa sou yon miray ak yon tab pye bwadchenn lou sou lòt la.
  
  
  Charlie bloke chape mwen.
  
  
  Mwen te peze tèt mwen kont miray la pandan li te fè yon lòt etap pi devan, sèlman kat pye lwen mwen. Bouch mens li yo peze byen sere ansanm. Atak final la te apwoche.
  
  
  Mwen pa te gen okenn chwa. Mwen enstenktif te pwan Wilhelmina nan étui zepòl mwen epi tire.
  
  
  Bal la frape Charlie kare nan gòj la, epi li te kanpe la pou yon moman, sispann pa enpak la nan bal la Luger. Te gen yon gade sipriz sezi sou figi l ', li te sanble ap gade m' tankou si mwen te yon etranje. Lè sa a, je l 'dimming ak san koule soti nan baz la nan gòj li. Li tonbe sou do, li toujou kenbe kouto a nan men l.
  
  
  Mwen te pase ak anpil atansyon sou kò l epi m te antre nan twalèt la pou m wè si m te ka lave figi m. Omwen dlo frèt la ta klè tèt mwen.
  
  
  Li te pran yon demi èdtan sou koule a ak yon lòt ven minit ak de tas kafe nwa ke mwen te prepare sou recho Charlie a anvan mwen te pare yo ale. Apre sa, mwen te pran papye Nick Canzoneri mwen yo epi mwen te tounen nan St George's. Anvan mwen te kapab vole nan Etazini yo, te toujou "enstriksyon espesyal" soti nan Su Lao Lin.
  
  
  E mwen te oblije debarase m de li tou anvan mwen te kite Beyrouth. Mwen pa t 'kapab kite l' la, pouse mafya sisilyen nan transpò piblik nan mafya a nan New York. Epi kòm dènye moun li te voye bay Charlie, lanmò li pa t ap tèlman bon sou mwen.
  
  
  Mwen te fè yon soupi pandan mwen te sonnen asansè nan St George's òneman. Mwen pa t 'vle touye dam dragon an plis pase mwen te vle touye Charlie, men mwen te fè yon sèl kanpe ant apatman li nan Trimès la ak otèl la, ak arè sa a te ede m' fè pati sa a nan travay la.
  
  
  Lè Su Lao Lin louvri pòt la pou mwen, te gen tendres nan je l ', men li byen vit vire nan enkyetid kòm li gade nan karakteristik domaje mwen an. Mwen te gen yon bann kasèt ki te pase nan tanp mwen an sou yon sèl je kote lanp Harkins la te koupe yon endentasyon douloure men vrèman supèrfisyèl, e je sa a te anfle, pwobableman deja dekolore.
  
  
  "Nick!" li te rele. "Sa ki te pase."
  
  
  "Li oke," mwen te asire li, anbrase li. Men, li rale tounen pou gade m 'nan figi an. Mwen te sonje Arab gra a ak menm jèn fi mwen te wè nan premye vwayaj mwen nan apatman Charlie a. "Mwen jis te genyen ant yon Arab ak jennès li," mwen te eksplike. "Li frape m 'ak lanp lan olye pou l'."
  
  
  Li te sanble enkyete. "Ou dwe pran swen tèt ou, Nick... pou mwen."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Mwen prale pou Etazini nan maten."
  
  
  "Mwen konnen, men mwen pral wè ou la."
  
  
  "Oh?" Se te yon chòk. Mwen pa t 'konnen li ta pral vini nan Amerik la.
  
  
  Souri li te tou pre modès. Li mete tèt li sou pwatrin mwen. "Mwen jis deside aswè a pandan ou te ale. Mwen pral la nan yon koup de semèn. Jis vizite. Mwen toujou vle wè Franzini, epi...” Te gen yon lòt poz nan mitan fraz la.
  
  
  "Epi..." Mwen te mande.
  
  
  "...Epi nou ka pase kèk tan ankò ansanm." Bra li sere boulon nan kou mwen. "Ou vle sa a? Èske ou vle fè lanmou avè m Ozetazini?"
  
  
  "Mwen ta renmen fè lanmou avèk ou nenpòt kote."
  
  
  Li snuggled pi pre. "Lè sa a, kisa w ap tann?" Yon jan kanmenm, bagay sa a chiffon vèt emwòd li te mete lè li louvri pòt la te disparèt. Li peze kò toutouni li sou mwen.
  
  
  Mwen pran l ', li te dirije nan chanm lan. Nou te gen pifò nwit la devan nou, e mwen pa t ap pase l nan biwo a.
  
  
  Mwen pa t di li li pa t ap janm rive nan Etazini, e nan denmen maten mwen te toujou oblije sonje sòlda Ameriken rezo dwòg li a te detwi anvan mwen te kapab mennen tèt mwen fè sa mwen te dwe fè.
  
  
  Mwen te bo li dousman sou bouch yo pandan m te ale nan demen maten.
  
  
  Bonm plastik mwen te atache anba kabann lan pa t ap disparèt pou yon lòt èdtan edmi, e mwen te gen konfyans li t ap dòmi sa a, petèt pi long si pou kèk rezon asid la te pran plis tan pou l antre detonatè a. .
  
  
  Mwen te resevwa yon bonm sou wout St George's apre mwen te kite kay Harkins. Si ou janm bezwen yon bonm plastik nan yon vil etranje, pi bon parye ou se jwenn youn nan ajan CIA lokal la nan zòn ou an - epi ou ka prèske toujou jwenn yon ajan CIA nan zòn ou an poze kòm yon reprezantan Associated Press lokal. Nan Beyrouth se te Irving Fein, yon ti nonm wonn ak linèt kòn ki te gen yon pasyon pou trase liy dwat.
  
  
  Nou te rankontre youn ak lòt plis pase kèk fwa nan Mwayen Oryan an, men li te refize ba m 'ak eksplozif san yo pa konnen ki moun mwen te gen entansyon eksploze ak san yo pa premye konsilte bòs nan travay li. Li te finalman dakò lè mwen te konvenk li se te yon lòd dirèk nan Mezon Blanch lan.
  
  
  Natirèlman, sa a pa t 'aktyèlman ka a, e mwen ta ka rankontre li pita, men jan mwen te kwè, Su Lao Lin te yon ajan lènmi e li te bezwen elimine.
  
  
  Li te fè trè byen tou nan kabann nan. Se poutèt sa mwen te bo l orevwa anvan m ale.
  
  
  
  Setyèm chapit.
  
  
  
  Louis te rankontre m 'nan pòtay Trans World Airlines la yon èdtan pita. Li t ap pale ak de mesye nwa nan kostim angle ki pa chè. Petèt yo te komèsan lwil oliv, men pou kèk rezon mwen te doute de sa. Le pli vit ke Louis remake mwen, li prese vin jwenn li ak men l lonje.
  
  
  "Mwen kontan wè ou, Nick! Mwen kontan wè ou!"
  
  
  Nou te bay lanmen ak kè nou. Louis te fè tout bagay ak kè. Lè sa a, li prezante m 'bay mesye yo li te pale ak yo, Gino Manitti ak Franco Loclo. Manitti te gen yon fwon ba ki te pandye sou fwon li, yon Neanderthal modèn. Loklo te wo e mens, e nan bouch li ki te fèmen, mwen te wè yon pè dan jòn. Okenn nan yo pa t pale anglè ase pou kòmande yon hot dog nan Coney Island, men te gen yon dite bèt nan je yo e mwen te kapab wè kòlè nan kwen bouch yo.
  
  
  Plis manje pou moulen mafya a.
  
  
  Yon fwa mwen te sou yon gwo avyon, mwen te chita bò fenèt la, epi Louis te nan pwochen chèz la. De nouvo vini nan fanmi Franzini te chita dirèkteman dèyè nou. Pandan tout vòl la soti Beyrouth pou New York, mwen pa janm tande pèsonn di yon mo.
  
  
  Pou Louis se te plis pase sa mwen te kapab di. Li te kòmanse bouyi depi lè nou tache senti sekirite nou yo.
  
  
  "Hey Nick," li te di ak yon souri. "Kisa ou te fè yè swa apre mwen te kite Su Lao Lin? Man! Se yon ti poul, pa vre?" Li ri tankou yon ti gason kap di yon blag sal. "Eske ou te pase yon bon moman avè l, Nick?"
  
  
  Mwen gade l frèt. "Mwen te oblije pale ak yon nèg sou papye mwen yo."
  
  
  "O yeah. Mwen bliye. Sa ta dwe
  
  
  Charlie Harkins, pwobableman. Li se yon moun vrèman bon. Mwen panse ke li se pi bon an nan biznis la."
  
  
  Te gen, mwen te panse. "Li te fè yon bon travay pou mwen," mwen te di evaziveman.
  
  
  Louis te pale pou kèk minit ankò sou Charlie an patikilye ak bon moun an jeneral. Li pa t di m anpil ke m pa t deja konnen, men li te renmen pale. Lè sa a, li chanje sijè a.
  
  
  "Hey Nick, ou konnen ou prèske touye nèg sa a Harold nan apatman Su Lao Lin a. Bondye! Mwen pa janm wè pèsonn deplase konsa vit!"
  
  
  Mwen te souri zanmi m. Mwen ta ka flate tou. "Mwen pa renmen yo vire sou," mwen te di sevè. "Li pa ta dwe fè sa."
  
  
  "Wi Wi. Mwen definitivman dakò. Men, modi, ou prèske touye nèg sa a!"
  
  
  "Si ou pa ka frape boul la, ou pa ta dwe ale nan batay."
  
  
  "Wi, asire w... mesye... Doktè nan lopital la te di ke rotul li fondamantalman detwi. Li te di li pa t ap janm mache ankò. Li gen tou yon blesi nan kolòn vètebral. Petèt paralize pou lavi."
  
  
  Mwen souke tèt. Pwobableman poutèt sa karate koupe mwen te ba li nan do tèt la. Pafwa li aji konsa, si li pa touye kareman.
  
  
  Mwen gade deyò nan fenèt la nan kòt Liban an ki te disparèt, solèy la klere sou lanmè Mediterane azur ki anba nou. Mwen te travay pou yon ti kras plis pase yon jou, e deja de moun te mouri, ak youn te vin enfim pou lavi.
  
  
  Dwe gen omwen de moun ki mouri. Mwen gade mont mwen an: dis kenz. Bonm plastik anba kabann Su Lao Lin ta dwe eksploze yon demi èdtan de sa...
  
  
  Jiskaprezan mwen fè travay mwen. Bouch transpò piblik la nan Beirut te detwi. Men, sa te sèlman kòmansman an. Lè sa a, mwen te oblije goumen mafya a nan peyi li. Mwen ta dwe fè fas ak yon òganizasyon pwofondman anrasinen, yon gwo endistri ki te gaye atravè peyi a tankou yon maladi trètr.
  
  
  Mwen te sonje yon konvèsasyon mwen te genyen ak Jack Gourley sa gen kèk mwa, jis anvan yo te ba m tach pou m fè fas ak Dutchman an ak Hamid Rashid. Nou t ap pran byè nan The Sixish sou katrevennwityèm Ri ak First Avenue nan vil Nouyòk, e Jack t ap pale de sijè li pi renmen an, Syndicate. Kòm yon repòtè Nouvèl, li kouvri istwa foul pandan ven ane.
  
  
  "Li difisil pou kwè, Nick," li te di. “Mwen konnen youn nan reken prè sa yo—fanmi Ruggiero ki dirije—ki gen plis pase katreven milyon dola nan prè eksepsyonèl, e enterè sou prè sa yo se twa pousan pa semèn. Sa a se san senkant-sis pousan annum sou katreven milyon dola.
  
  
  "Men, sa a se jis lajan an kòmanse," li te kontinye. "Yo nan tout bagay."
  
  
  "Tankou kisa?" Mwen te konnen anpil bagay sou mafya a, men ou ka toujou aprann nan men ekspè yo. Nan ka sa a, Gourley te ekspè an.
  
  
  "Pwobableman pi gwo a se kamyon. Genyen tou yon sant rad. Omwen de tyè nan li se kontwole pa mafya a. Yo pake vyann, yo kontwole pi fò nan machin lavant yo nan vil, koleksyon fatra prive, pidzerya. , ba, kay fineray, konpayi konstriksyon, konpayi byen imobilye, konpayi Restoration, biznis bijou, biznis boutèy bwason - ou non li."
  
  
  "Se pa tankou yo gen anpil tan pou krim aktyèl."
  
  
  “Pa twonpe tèt ou. Yo konn byen nan vòlè avyon e nenpòt bagay yo sezi ka detounen nan sa yo rele priz lejitim yo. Nèg ki agrandi biznis rad li sou Seventh Avenue pwobableman ap fè li ak lajan dwòg, nèg ki louvri yon chèn makèt nan Queens pwobableman ap fè li ak lajan ki soti nan pònografi nan Manhattan."
  
  
  Gourley te pale tou yon ti kras sou Pap Franzini. Li te gen swasant-setan, men li te lwen pran retrèt. Dapre Gourley, li te dirije yon fanmi ki gen plis pase senksan manm inisye ak apeprè katòz san manm "asosye". "Pami tout ansyen Moustachio Petes yo," Gourley te di, "Vye pitit gason femèl sa a se byen lwen pi di. Li se tou pwobableman pi byen òganize."
  
  
  Nan avyon an ki t ap vole nan direksyon Etazini depi Beyrouth, mwen te gade konpayon mwen an, Louis neveu Franzini. Nan mil nèfsan gangster ki te fòme fanmi Franzini yo, se li sèl mwen te kapab rele yon zanmi. Apre sa, mwen te doute ke li ta itil anpil pou nenpòt lòt bagay pase konvèsasyon kontinyèl si bagay yo te vin mal.
  
  
  Mwen gade deyò fenèt la ankò epi mwen fè yon soupi. Sa a pa t 'yon travay mwen te renmen. Mwen te pran roman Richard Gallagher a epi mwen te kòmanse li l pou m retire lide m nan avni imedyat mwen.
  
  
  Twa èdtan apre mwen te fini, nou te toujou nan lè a, lavni imedya a toujou gade fèb, epi Louis te pale ankò. Se te yon vòl pa kontan.
  
  
  Larry Spelman, gad kò pèsonèl Franzini te rankontre nou nan ayewopò an. Dapre sa mwen konprann, tonton l 'te respekte Louis.
  
  
  Spelman te omwen yon pous pi wo pase sis pye-kat mwen an, men etwat ak zo. Li te gen yon nen long, gwo pon ak piercing, je ble lajè ak yon figi nwa-tache ak pati long, men li te sèlman apeprè trant-senk ane. Mwen te konnen l 'pa repitasyon: difisil tankou klou, fanatikman konsakre nan Pap Franzini.
  
  
  Li te kite yon ri etonan byen fò pandan li dousman te pwan zepòl Louis. "Bon pou wè ou, Louis! Granmoun sa a te voye m isit la pou m rankontre w li menm."
  
  
  Louis prezante Manitti, Loklo ak mwen e nou te bay lanmen. Spelman te gade m 'kiryozite, je ble li enkondisyonèl. "Eske mwen pa konnen ou soti nan yon kote?"
  
  
  Li byen kapab fè li. Mwen te kapab panse a nenpòt youn nan yon douzèn travay nan ki mwen ta ka yo te asiyen l '. Youn nan faktè ki dèyè siksè krim òganize nan peyi sa a se sistèm entèlijans remakab li yo. Midi a ap veye ajan gouvènman yo osi byen ke gouvènman an ap veye figi mò yo. Mwen pa janm rankontre Spelman an pèsòn, men li posib pou li rekonèt mwen.
  
  
  Yon madichon! Mwen te la sèlman senk minit e mwen deja nan pwoblèm. Men, mwen te jwe li nan nonchalantly e te espere ke gwo tan an mwen akeri nan Arabi Saoudit ta konfonn l 'yon ti kras. Tep adezif sou fwon mwen ta dwe ede tou.
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Èske w te janm ale nan New Orleans?"
  
  
  "Non. Pa nan New Orleans." Li te souke tèt li chimerik. "Ou gen anyen fè ak Tony?"
  
  
  Tony?"
  
  
  "Tony Canzoneri, avyon de gè."
  
  
  Damn li ankò! Mwen te bliye non mwen te Canzoneri, menm apre mwen te tande Louis prezante m konsa jis yon minit de sa. Kèk plis echèk tankou sa a epi mwen pral reyèlman nan pwoblèm.
  
  
  "Li se kouzen mwen," mwen te di. "Bò kote papa m."
  
  
  "Gwo avyon de gè!"
  
  
  "Wi." Mwen te santi tankou Larry Spelman t ap kontinye konvèsasyon an pou l te ka etidye m yon ti tan ankò. Nou te jwe yon jwèt komik. Li te konnen ke mwen te fèk rive soti nan Madame Su Lao Lin soti nan Beyrouth e ke Canzoneri pa ta dwe non mwen reyèl.
  
  
  Mwen pa t renmen jwèt sa a. Talè oswa pita li pral sonje kiyès mwen ye ak tout sa a charad pral eksploze. Men, nan moman sa a te gen ti kras mwen te kapab fè sou li. "Nap wè nan yon minit," mwen te di. "Mwen dwe ale nan twalèt la."
  
  
  Mwen te pran valiz mwen an avè m epi, san yo pa kite chanm gason an, byen vit transfere Wilhelmina ak Hugo soti nan valiz la nan kote abityèl yo: yon étui zepòl pou Wilhelmina, yon djenn syèd prentan pou Hugo. Liban kounye a gen mezi sekirite an plas, kidonk ou pa ka monte avyon ak zam. Nan lòt men an, yon twous twalèt ki aliyen ak papye plon vwayaje trè byen avèk ou nan valiz ou epi li sanble konplètman inosan ak inpénétrabl nan bagaj machin radyografi. Nenpòt enspektè ladwàn te kapab, nan kou, deside pran li epi gade, men lavi a plen ak chans, ak pou kèk rezon mwen pa janm wè yon enspektè ladwàn tcheke yon twous twalèt. Yo pral gade anba zòtèy yo nan pantouf ou yo ak santi bon sak tabak ou a asire w ke li pa marigwana, men mwen pa janm wè yon sèl gade nan yon twous twalèt.
  
  
  Mwen te kite chanm gason an pi an sekirite.
  
  
  * * *
  
  
  Gwo Chrysler ke Spelman t ap kondui tounen nan vil la te plen ak koze Louis. Fwa sa a, mwen te apresye monològ kontinuèl li ri. Mwen te espere ke li ta retire panse Spelman sou mwen.
  
  
  Li te yon ti kras apre 18:00. lè yon gwo machin ble te monte nan yon gwo galata ki pa konnen sou Prince Street, jis nan Broadway. Mwen te dènye moun ki soti nan machin nan epi gade nan siy ki chire sou devan bilding lan: Franzini lwil oliv.
  
  
  Larry Spelman te mennen nou nan yon ti pòt an vè ak desann nan yon koulwa louvri, pase yon ti biwo kote kat fanm te fikse travay sou tab enprime yo, sandwich ant kabinè gri ak yon miray. Pa gen youn nan yo ki t ap gade anlè pandan nou t ap pase; nan kèk konpayi li se pi bon pa konnen ki moun ki ap mache nan biwo a.
  
  
  Nou pwoche bò kote yon pòt vè glase ak siyati Joseph Franzini byen ekri sou li. Kòm si nou te tout moun ki te fèk rive nan boot camp, nou te mete valiz nou yo sou yon sèl mi, epi nou te kanpe bò kote yo gade mouton. Sèlman Louis te iminize kont nuans rejiman gwoup la sijere; li sote sou ti balistrad an bwa a epi li sanble ap tatonon sekretè prim la, ki leve soti nan biwo li lè li wè l antre.
  
  
  Li rele byen fò. - "Louis!" "Lè ou tounen?"
  
  
  Li toufe l ak bo. "Se sèlman kounye a, Philomina, sèlman kounye a. Hey! Ou bèl, dous, tou senpleman bèl! Li te gen rezon. Pandan li t ap plede pou l libere tèt li anba anbrase li ki sanble ak goril, mwen te konnen sa. Malgre aparans li - linèt san rim, cheve nwa rale tounen nan yon pen ki sere, kòsaj gwo kolye - li te yon vrè bote Italyen, wo, mens, men ak tete bon gou, yon ren etonan mens ak ranch plen, awondi. Figi oval li, ki te make pa gwo je mawon ak yon manton fonse, te tou dwat soti nan Sicily ak
  
  
  po oliv li, karakteristik skulte ak bouch lou, sensual.
  
  
  Li te souri timidman nan direksyon nou an, kite tab la epi redrese jip li. Pou yon ti moman je nou te rankontre soti nan lòt chanm nan. Nou te rankontre ak kenbe l ', Lè sa a, li te tounen nan chita ak moman sa a te pase.
  
  
  Spelman te mache al nan biwo a epi li te disparèt nan pòt biwo a louvri dèyè ak adwat biwo Philomina a. Louis te chita nan kwen biwo sekretè a, l'ap pale tou dousman avè l. Rès nan nou te jwenn chèz sou chèz plastik ki gen koulè klere toupre pòt la.
  
  
  Larry Spelman reparèt, pouse yon chèz woulant chrome nan ki te chita yon gwo granmoun gason. Li te degoutan, ranpli yon chèz woulant gwo ak gaye sou kote yo. Li dwe te peze twasan liv, petèt plis. Anba ti mòn nan grès ki te fòme figi l 'briye mensan je nwa etranj bag ak ti sèk nwa, yon egzanp klasik nan sendwòm moonface anjeneral ki asosye ak tretman kortizon.
  
  
  Se lè sa a mwen sonje sa mwen te li anpil ane de sa: Joseph Franzini te yon viktim paralezi miltip. Li te nan chèz woulant sa a pou trant-sèt ane - malen, briyan, san pitye, briyan, fò, ak enfim nan yon maladi newolojik etranj ki afekte sistèm nève santral la. Li defòme oswa deranje enpilsyon motè pou viktim nan ka soufri nan pèt vizyon, mank de kowòdinasyon, paralizi nan manm yo, malfonksyònman entesten ak nan blad pipi ak lòt pwoblèm. Paralezi miltip pa touye, li jis toumante.
  
  
  Mwen te konnen ke pa te gen okenn gerizon pou paralezilè miltip, pa gen okenn tretman prevantif oswa menm efikas. Tankou pifò pasyan ki gen esklewoz miltip, Franzini te pran maladi a lè li te jèn, nan laj trant.
  
  
  Lè m gade l, mwen te mande kòman li te fè sa. Apa de kèk peryòd kout nan remisyon espontane, Franzini te fèmen nan chèz woulant sa a depi lè sa a, vin gra ak gra nan mank de fè egzèsis ak renmen li nan manje pasta Italyen. Sepandan, li te dirije youn nan fanmi yo mafya ki pi pwisan nan mond lan ak yon kouraj biznis ak yon repitasyon nan ti sèk mò yo dezyèm sèlman nan Gaetano Ruggiero.
  
  
  Se nonm sa a mwen te vin New York pou m travay pou li epi detwi si sa posib.
  
  
  "Louis!" Li jape ak yon vwa rau men etonan byen fò. "Bon pou fè ou tounen". Li te gade rès nan nou. "Ki moun sa yo?"
  
  
  Louis prese prezantel. Li fè yon jès. "Sa a se Gino Manitti."
  
  
  "Bon jou, Don Joseph." Mwatye Neanderthal la bese tèt devan jeyan enfim nan.
  
  
  "Giorno." Franzini gade Franco Loklo.
  
  
  Te gen yon tranbleman pè nan vwa Loklo. "Franco Loklo," li te di. Lè sa a, figi li te klere. "Soti nan Castelmar," li te ajoute.
  
  
  Franzini ri epi li tounen vin jwenn mwen. Mwen te rankontre gade l, men li pa t fasil. Te gen rayisman boule nan je nwa sa yo, men mwen te wè rayisman anvan. Se te yon lòt bagay ke Popeye Franzini te rayi ak yon pasyon mwen pa t janm rankontre anvan.
  
  
  Menm lè a mwen konprann. Rayisman Franzini te tèlman mechan paske li pa te dirije kont yon sèl moun oswa yon gwoup moun, oswa kont yon peyi oswa yon lide. Franzini te rayi tèt li. Li te rayi kò malad li e, li rayi tèt li, li te rayi Bondye li te kreye a imaj li.
  
  
  Vwa Louis te entèwonp panse mwen. “Sa a se Nick Canzoneri, Tonton Joe. Li se zanmi m. Mwen te rankontre l nan Beyrouth."
  
  
  Mwen fè yon nonm granmoun aje souke tèt, pa byen bese tèt.
  
  
  Li leve yon sousi blan, oswa li te eseye. Rezilta a se te yon grimas plis manyak kòm yon bò nan bouch li te tonbe louvri ak tèt li panche sou bò a nan efò a. "Zanmi?" - li soufle. "Nou te voye pa fè zanmi. Ha!"
  
  
  Louis prese kalme l. “Li se youn nan nou tou, Tonton Joe. Tann, mwen pral di ou sa li te fè yon fwa."
  
  
  Li te sanble etranj tande yon nonm granmoun rele yon lòt "Tonton Joe," men mwen sipoze tout bagay sa yo te fè pati nan apwòch yon ti jan jivenil Louis nan lavi. Kòm pou sa li te kapab di sou sa mwen te fè yon fwa, li pa t 'konnen mwatye nan li.
  
  
  Mwen te souri bay Franzini osi sensèman ke mwen te kapab, men mwen reyèlman pa t 'kapab panse a anyen yo di, kidonk mwen jis te monte zèpòl. Sa a se yon bèl fason Italyen soti nan nenpòt sitiyasyon.
  
  
  Granmoun nan gade dèyè pou yon ti moman, epi answit ak yon mouvman rapid nan men l ', li vire chèz woulant la mwatye wout pou li te fè fas a Louis. Se te yon mouvman remakab pou yon nonm ki yon ti moman de sa te twouve li difisil pou leve yon sousi.
  
  
  Li bay lòd pou mesye sa yo lakay Manny. "Bay yo li demen, epi answit di yo pou yo vin Ricco." Li te gade nou sou zepòl li. "Modi li!" Li te di. "Mwen parye yo pa menm pale angle."
  
  
  Li gade Louis. “N ap fè yon fèt nan Toney Gardens demen swa. Jodi a se anivèsè kouzin ou Philomina. Fòk ou la."
  
  
  Louis souri ak kè kontan. "Natirèlman, Tonton Joe."
  
  
  Kouzen li Philomina te rouj bèl.
  
  
  Granmoun nan te retire chèz woulant la avèk konpetans epi li te tounen nan biwo a anba pwòp pouvwa li. Spelman te gade m frèt ankò, epi answit te suiv bòs li a. Si li te janm konnen ki moun mwen ye, yon jou li ta sonje.
  
  
  Kòm Manitti, Lochlo ak mwen te swiv Louis soti nan biwo a ak nan koulwa a, mwen te gen yon santiman trè move sou Larry Spelman.
  
  
  
  Wityèm chapit.
  
  
  
  Manny te posede Chalfont Plaza, youn nan gwo otèl ansyen yo sou bò lès Midtown Manhattan. Pandan tout tan istwa li, Chalfont Plaza te òganize plis pase yon manm nan fanmi wa Ewopeyen an kòm yon envite. Li toujou youn nan arè nòmal pou biznisman andeyò vil k ap vizite Vil Nouyòk.
  
  
  Sa gen kèk ane, yon gwoup biznisman enpòtan te achte Chalfont Plaza nan men pwopriyetè orijinal li yo kòm yon envestisman nan biznis epi yo te vann li bay Emmanuel Perrini, yon jèn biznisman anbisye ak anpil kapital.
  
  
  Pany ki devan an toujou di "Chalfont Plaza" men mafya a, akòz ego etènèl yo, rele li "Manny".
  
  
  "Èske ou ta renmen kanpe epi bwè yon bwè, Nick?" Louis te mande anvan mwen te antre nan asansè a apre mwen fin tcheke.
  
  
  "Non, mèsi, Louis," mwen plenn. "Mwen fin itilize."
  
  
  "Oke," li te dakò ak kè kontan. "Mwen pral rele w demen apremidi epi fè w konnen sa k ap pase."
  
  
  "Anfòm." Mwen te mete yon dènye souri amikal epi mwen te di m orevwa lè pòt asansè a te fèmen. Fatige? Se pa sèlman jet lag ki fè m bliye foure Wilhelmina anba zòrye li anvan l al dòmi. Olye de sa, mwen jete l nan étui a sou tèt pil rad mwen te kite kouche atè a lè m dezabiye.
  
  
  Lè mwen leve, li te sèlman kat pous soti nan bouch mwen epi lonje dwèt dirèkteman nan je gòch mwen an.
  
  
  "Pa deplase, pitit gason yon femèl, oswa mwen pral touye ou."
  
  
  Mwen te kwè li. Mwen te kouche nèt toujou, ap eseye ajiste je m 'ak limyè avegleman momantane nan lanp lan sou tab la. Wilhelmina a se sèlman 9mm, men nan moman sa a li te santi tankou mwen t ap gade barik la nan yon fizi naval sèz pous.
  
  
  Mwen te swiv gade mwen an moute ti bout Wilhelmina nan men ki te kenbe l ', answit leve bra long la jiskaske mwen jwenn figi l'. Kòm espere, se te yon ansyen zanmi: Larry Spelman.
  
  
  Je m te boule ak fatig, epi lè m te reveye nèt, mwen te santi doulè nan kò m. Mwen pa te gen okenn lide konbyen tan mwen te dòmi. Apeprè trant segonn pase.
  
  
  Spelman souke men l, epi manch asye pwòp pistolè mwen an frape m nan figi m. Doulè leve nan machwè mwen. Mwen jere kenbe tèt mwen pou pa kriye.
  
  
  Spelman te souri epi li te rale, li toujou kenbe zam la lonje dwèt sou mwen. Li leve, li te pwan chèz ki pi pre a ak yon men epi li rale l nan direksyon l, li pa menm retire je l sou mwen.
  
  
  Li panche dèyè nan chèz li epi li fè Wilhelmina yon siy. "Chita."
  
  
  Ak anpil atansyon leve, mwen mete de zòrye dèyè m '. Bèl ak konfòtab, eksepte pou sa modi zam. Mwen gade revèy ki sou tab kabann lan. Twa zè, epi kòm pa t 'gen limyè ki t'ap pase nan pèsyèn yo, li dwe te twa è nan maten. Mwen te dòmi pou apeprè kat èdtan.
  
  
  Mwen te gade Spelman avèk kesyon epi, lè mwen te finalman leve, mwen te deside ke li dwe sou. Te gen yon gade etranj nan je l '; Yo te sanble yo ap konsantre mal. Lè sa a, mwen wè ke elèv yo te diminye. Li pa t sou, li te eksite!
  
  
  Machwè mwen te bat ak doulè.
  
  
  "Ou panse ou se yon pitit gason femèl trè entelijan, pa vre, Carter?"
  
  
  Mwen mantalman grenpe. Li soufle kouvèti mwen an, oke. Mwen mande si li te di nenpòt lòt moun. Se pa ke li enpòtan anpil. Soti nan fason bagay yo te gade nan moman sa a, li te gen tout tan nan mond lan di li ak moun li te vle.
  
  
  "Mwen pa santi m trè entelijan kounye a," mwen admèt.
  
  
  Li pèmèt tèt li yon ti souri. "Mwen finalman sonje, apeprè inèdtan de sa. Nick Carter. Ou travay pou AX."
  
  
  Madichon ewoyin! Pafwa sa rive: yon memwa ki bliye depi lontan deklanche. Mwen te wè sa a anvan.
  
  
  "Sa te anviwon kat ane de sa," li te kontinye. "Tom Murphy lonje dwèt mwen sou ou nan Florid."
  
  
  "Bon konpayi ou kenbe," Mwen ri. Anba fasad li kòm yon avoka distenge, Murphy a cheve cheve blan se te youn nan founisè pònografi ki gen plis siksè nan peyi a. Ak nan ka Murphy a, li pa sèlman sou sèks ak ewoyin; li te fè fas ak pousyè tè reyèl.
  
  
  Spelman lonje zam li sou mwen yon fason ki menase. "Ki lòt moun ki nan sa a avè ou?"
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Si ou konnen mwen se Nick Carter, ou konnen mwen anjeneral travay poukont mwen."
  
  
  "Pa fwa sa a. Le pli vit ke mwen sonje ki moun ou te, mwen rele Beyrouth. Su Lao Lin mouri. Charlie Harkins mouri. Harold nan lopital la."
  
  
  "Se konsa?" Omwen pati sa a nan plan mwen an te travay.
  
  
  Spelman riri. "Se konsa, ou pa t 'kapab travay poukont ou fwa sa a. Ti fi Chinwa a te touye prèske yon èdtan ak yon mwatye apre
  
  
  vòl ou a te dekole."
  
  
  "Oh?" Mwen te kenbe tèt mwen gen yon bon panse. Li te panse mwen si Spelman te panse mwen gen lòt moun k ap travay avè m, sa ta ka achte tan m. Mwen ta ka menm jwenn kèk manm lejitim nan fanmi Franzini patisipe. Yo ka byento pwouve ke li se yon fo, men omwen li pral lakòz kèk laterè.
  
  
  Mwen te pouse dènye panse sa a soti nan tèt mwen. Premye objektif mwen se pa te lakòz laterè. Se te pou soti isit la vivan. Kounye a chans yo pa t twò bon.
  
  
  Mwen te di: "Si yon moun t ap travay avè m, poukisa w panse m ta di w?"
  
  
  Mizo Luger la te fè yon ti sèk nan lè a. "Popeye Franzini pral vle tout istwa a," li te di. Yon lòt ti sèk nan lè a. "Epi lè m 'ale epi di l', mwen pral ba li tout ti kras nan li."
  
  
  Yon lòt pwen an favè mwen! Spelman poko di pèsonn. Si mwen te ka jis debarase m de li anvan li te debarase m de, bagay yo ta ka kòmanse vin pi bon. Kòmanse nan yon pozisyon reclined san yon zam sou yon kabann mou pa t 'yon bon kòmansman pou mwen, men mwen te oblije fè yon bagay.
  
  
  Mwen te bezwen jwenn li ase pre pou te pwan li, e sèl fason mwen te kapab fè sa se te pwovoke l 'nan atake m'. Panse a fè espre pwovoke yon atak pa yon ame, frape-soti adikte ewoyin pa t 'yon nan pi kontan mwen te janm genyen. Chans mwen yo te trè mens. Nan lòt men an, mwen pa t 'wè yon altènatif.
  
  
  "Ou se yon moun sòt, Spelman," mwen te di.
  
  
  Li lonje zam nan sou mwen. Sa a te sanble yo se jès li pi renmen.
  
  
  "Kòmanse pale, deplase, oswa ou pral mouri."
  
  
  Mwen te eksploze. - "Tire!" “Ou pa ka touye m jiskaske ou jwenn kiyès m ap travay. Ou konnen li. Papa pa pral renmen sa, Larry. Sèvi ak tèt ou - si ou gen yon tèt ak sa dòz ewoyin kouri nan venn ou. "
  
  
  Li te reflechi sou sa pou yon ti moman. Nan sikonstans nòmal, mwen panse ke Larry Spelman te yon nonm trè entelijan. Mache sou yon nwaj nan ewoyin, li te kapab diman chanje direksyon an nan panse li.
  
  
  Mwen kontinye pale. Plis mwen pale, se plis mwen pral viv. "Ki jan yon bèl ti gason jwif tankou ou te fini nan Mafya a, Larry?"
  
  
  Li inyore m.
  
  
  Mwen te eseye yon lòt gambit. "Èske manman ou konnen li te leve yon adikte ewoyin, Larry? Li ta dwe fyè de tèt li. Konbyen lòt manman ki ka di pitit gason yo te tounen yon dwòg ki te pase pifò lavi yo ap pouse yon vye granmoun ki gra nan yon chèz woulant? Mwen parye li ap pale de ou toutan, ou konnen: "Pitit gason m nan se yon doktè, pitit gason m nan se yon avoka, ak Lè sa a, granmoun dam ou a parèt di, 'Pitit gason m nan se yon dwòg dwòg.'..."
  
  
  Li te timoun ak fasil pou voye l 'nan yon raj fache. Men, li vrèman irite l ', si sèlman paske vwa mwen entèwonp panse fatra-anvlope l' yo.
  
  
  "Fèmen!" - li te bay lòd avèk kalm ase. Li te pran mwatye yon etap soti nan chèz la li te chita nan ak prèske dekontrakte frape m 'ak bò a nan Luger la.
  
  
  Men fwa sa a mwen te pare.
  
  
  Mwen vire tèt mwen adwat pou m evite kou a, e an menm tan mwen te leve men gòch mwen anlè, mwen te kenbe ponyèt li ak yon kout karate byen file ki ta dwe fè l lage zam la, men se pa sa.
  
  
  Mwen woule sou bò gòch la sou kabann lan, te pwan ponyèt li epi peze l, palmis anlè, kont dra blan yo, Lè sa a, bese l sou zepòl mwen pou aplike presyon maksimòm. Lòt bra l 'vlope nan ren mwen, ap eseye rale m' lwen men mwen manchèt.
  
  
  Li peze men dwat mwen sou pwòp kò mwen. Mwen te fè yon mouvman konvulsif rapid, vout do m 'ak mete yon jenou anba m' pou ogmante, epi yo te kapab libere men m '. Koulye a, mwen te gen tou de men lib pou travay sou men zam li, youn gòch la peze ponyèt li osi difisil ke posib, ak youn nan dwa pwan dwèt li, ap eseye pliye yo lwen zam la.
  
  
  Mwen lage yon dwèt epi mwen te kòmanse pli li tou dousman, inexorableman. Dwèt li yo te fantastikman fò. Presyon nan ren mwen toudenkou diminye. Lè sa a, bra lib li anvlope nan zepòl mwen, ak dwèt long, zo te pwan figi m ', branche nan machwè m', epi yo retire tèt mwen tounen, ap eseye kraze kou m '.
  
  
  Nou te lite an silans, grunting ak efò. Mwen te travay dwèt pistolè sa a, vize pou ogmante pandan m ap itilize tout volonte m ak misk pou kenbe tèt mwen desann.
  
  
  Mwen te pran yon wityèm pous ak dwèt mwen, men an menm tan mwen te santi tèt mwen te pouse dèyè. Dwèt Spelman te fouye byen fon nan gòj mwen, anba machwè mwen, defòme bouch mwen grotèskman, palmis li peze sou nen mwen. Nan yon moman, lè atè karotid la koupe, mwen pral pèdi konesans.
  
  
  Yon brouyar woz twouble je m 'ak tach blan nan doulè klere nan sèvo mwen an.
  
  
  Mwen te ouvri bouch mwen epi mwen te mòde youn nan dwèt Spelman, mwen te santi dan mwen te koupe ladan l kòmsi se te yon moso kòt griye. San cho te kouri antre nan bouch mwen pandan dan mwen te sere
  
  
  frape nan jwenti li, kap chèche feblès nan jwenti a, Lè sa a, koupe nan tandon yo, kraze zo a sansib.
  
  
  Li te kriye epi li te rale men l ale, men tèt mwen te ale ak li, te pwan dwèt li ak dan m '. Mwen chire l brital tankou yon chen nan yon zo, mwen santi san an sou bouch mwen ak figi m. An menm tan an, mwen te ogmante presyon sou men l 'ak zam la. Dwèt li te koube kounye a, epi tout sa mwen te fè se vire l tounen.
  
  
  Men, machwè douloure mwen febli epi mwen te kòmanse pèdi priz mwen sou dwèt li. Ak yon brid toudenkou li te libere, men an menm tan dwèt yo nan lòt men l 'lase grip yo sou Wilhelmina, epi Luger la tonbe atè a bò kote kabann lan.
  
  
  Nou te anbrase youn ak lòt epi nou te tòde sou kabann nan nan yon gwo soufrans. Klou l 'te chache boul je mwen, men mwen antere tèt mwen nan zepòl li pou pwoteksyon epi te pwan lenn li. Li te woule ranch li pou pwoteje tèt li epi nou te woule sou kabann lan sou planche a.
  
  
  Yon bagay byen file ak inebranlab pèse tèt mwen, epi mwen reyalize ke mwen te frape kwen tab kabann lan. Koulye a, Spelman te sou tèt, figi byen file l 'pous de mwen, dan l' te parèt nan yon souri mani. Yon pwen frape m 'nan figi a ak lòt men an peze sou gòj mwen nan yon toufe ki dekole pa dwèt mangle li.
  
  
  Mwen te peze manton mwen sou kou mwen osi fò ke mwen te kapab epi mwen te pèse je l 'ak dwèt mwen lonje, men nan dènye minit li te vire tèt li pou pwoteje yo, fèmen yo byen sere.
  
  
  Mwen te pwan yon gwo zòrèy epi tire kòlè, vire. Tèt li vire sevè, epi mwen frape nen byen file l 'ak palmis mwen an. Mwen te santi Cartilage a chire nan fòs kou a ak san kouri sou figi m ', avèg mwen.
  
  
  Spelman te lage yon rèl dezespere pandan m te libere nan priz li epi m te woule. Pou yon ti moman, nou te kanpe sou kat pant, nou te respire lou, n ap bouke, nou te kouvri ak san, tankou de bèt blese nan batay.
  
  
  Lè sa a, mwen remake Wilhelmina ale sou bò a ak tou pre tab kabann lan. Lage men m ak jenou m, mwen plonje byen vit, glise pi devan sou vant mwen pandan m te tonbe atè a, bra lonje ak dwèt kenbe zam la. Zong mwen te grate grip pistolè a epi mwen te kouri ankò. Mwen te santi yon gwo sans de kontantman lè palmis mwen an te tonbe sou manch lan ak dwèt mwen rkrokviye sou li nan yon fason abitye.
  
  
  Mwen te gen yon zam, men Spelman, tankou yon gwo chat zo, te deja sou tèt mwen, gwo men li peze desann sou men lonje mwen, ak lòt pwen l ', tankou yon piston, klake nan zo kòt mwen. Mwen woule sou do mwen, woule zepòl mwen de goch a dwat epi rale jenou mwen anlè pou janm mwen te double nan pwatrin mwen.
  
  
  Lè sa a, mwen pouse janm mwen sevè deyò, tankou yon sezon prentan dewoulman. Yon pye kenbe Spelman nan lestomak la, lòt la nan pwatrin lan, epi li vole tounen, pèdi priz li sou ponyèt mwen. Li te ateri sou bou l ', momantòm nan pote l' sou do l '. Apre sa, li te woule sou bò dwat la, li vire tèt li desann epi li te kanpe sou kat pye, anfas mwen.
  
  
  Li te mete ajenou, bra leve, yon ti kras tape, pare pou atake. Figi li te kouvri ak san nan nen li kase. Men, je ble pal li yo te klere ak pèsistans objektif.
  
  
  Mwen te tire l 'dwa nan figi a soti nan apeprè uit pous lwen. Karakteristik li yo te sanble yo retresi anndan, men li te rete sou jenou l ', kò l' ap balanse.
  
  
  Li te deja mouri, men dwèt mwen enstenktif deplase de fwa plis soti nan deklanche a, vide de lòt bal nan figi sa a defigire.
  
  
  Lè sa a, kò a tonbe pi devan epi li kouche san mouvman sou tapi an devan m ', yon sèl men san vi souflete sou janm mwen an. Mwen te rete kote mwen te ye a, soufle, pwatrin mwen anfle. Bò tèt mwen t ap bat soti nan bout zam la, epi li te santi mwen te gen omwen de oswa twa zo kòt kase. Senk minit te pase anvan mwen te finalman kapab jwenn nan pye m ', epi Lè sa a, mwen te kenbe sou tab kabann lan pou pa tonbe.
  
  
  Okòmansman, mwen te pè ke son twa kout zam ta fè yon moun kouri, men nan eta brouyar mwen mwen pa t 'kapab panse a anyen mwen ta ka fè sou li si yon moun te fè sa, kidonk mwen te jis kanpe la enbesil, ap eseye kalme santiman kase mwen. vini ansanm. Nan nenpòt lòt vil nan mond lan, lapolis t ap frape pòt mwen an kèk minit. Mwen te bliye ke mwen te nan New York, kote kèk moun te pran swen ak kote pa gen moun ki te entèvni si yo te kapab ede li.
  
  
  Finalman, mwen te pase sou kò Spelman epi mwen te antre nan twalèt la. Dis minit nan douch cho ki te swiv pa yon koup la minit nan frèt anmè fè bèl bagay pou kò m fè mal epi li te ede klè lide m '.
  
  
  Dapre sa Spelman te di, mwen te trè sèten li pa t apwoche pèsonn ak enfòmasyon li yo yon fwa li te kalkile ki moun mwen ye. Mwen te apresye li nan tèt mwen. Li te di, an pati, yon bagay sou "lè Popeye Franzini pral jwenn enfòmasyon sou sa." Bon ase. Lè sa a, mwen te asire w sou sa a, omwen pou moman sa a. Oswa omwen se sa mwen ta ka espere.
  
  
  Koulye a, mwen toujou ap fè fas a yon pwoblèm kounye a. Pa te gen okenn kesyon pou yo te jwenn nan menm chanm ak kadav Larry Spelman ki te kraze a. Sitiyasyon sa a pa ta ka yon avantaj nan relasyon mwen ak fanmi Franzini. Apre sa, mwen, nan kou, pa t 'vle entèvansyon lapolis. Nou pral oblije debarase m de li.
  
  
  Apre sa, mwen ta dwe debarase m de li san yo pa jwenn pou kèk tan.
  
  
  Francinis yo pral fache sou absans Larry Spelman, epi yo pral fache si li vire mouri. Ak raj la ka fè moun mande: Yon jou, mwen te parèt nan Beyrouth, epi kat jou apre pi gwo kontrefè mafya nan Mwayen Oryan an te mouri, ansanm ak ajan parèy Chinwa yo. Lè sa a, mwens pase vennkat èdtan apre mwen te rive New York, youn nan pi gwo lyetnan Franzini yo te touye. Mwen pa t vle Francini yo panse ak tandans sa a. Larry Spelman poko jwenn.
  
  
  Mwen te panse sou sa pandan m t ap abiye. Kisa ou fè ak yon gangster sis pye senk mouri ak bat? Mwen pa t 'kapab mennen l' nan lobby la ak lagrèl yon taksi.
  
  
  Mantalman mwen te kouri nan sa mwen te konnen sou otèl la, depi nan moman mwen te antre nan lobby la ak Louis, Manitti, ak Loclau, nan moman mwen te leve ak mizo Wilhelmina a fikse nan mwen. Pa gen anyen espesyal, jis yon enpresyon vag nan tapi wouj lou, miwa nan ankadreman dore, bellboys nan jakèt wouj, bouton-pouse asansè oto-sèvis, koridò antiseptik, yon lesiv kèk pòt nan chanm mwen an.
  
  
  Pa gen anyen ki te ede anpil. Mwen gade nan chanm mwen an. Mwen te dòmi nan li pou èdtan, prèske mouri nan li, men mwen pa t 'aktyèlman gade nan li. Li te trè estanda, yon ti kras sal nan moman sa a, men estanda. Estanda! Sa a te kle a! Prèske chak chanm otèl nan vil Nouyòk gen yon pòt ki konekte ak sekrè ki mennen nan chanm kap vini an. Pòt la te toujou byen fèmen epi yo pa t janm ba w yon kle sof si ou te rezève chanm vwazin yo. Poutan pòt sa a te toujou, oswa prèske tout tan, te la.
  
  
  Le pli vit ke mwen te panse sou li, li imedyatman gade nan figi m '. Natirèlman, pòt la se akote klozèt la. Li jis anfòm tèlman byen nan estrikti an bwa ke ou pa t 'menm remake li. Mwen dekontrakte te eseye manch lan, men nan kou li te fèmen.
  
  
  Se pa t yon pwoblèm. Mwen etenn limyè nan chanm mwen an epi gade diferans ki genyen ant etaj la ak kwen anba pòt la. Pa te gen okenn limyè sou lòt bò a. Sa vle di ke li te swa vid oswa okipan an t ap dòmi. Li te pwobableman dòmi nan lè sa a, men li te vo tcheke.
  
  
  Nimewo chanm mwen an te 634. Mwen konpoze 636 epi mwen kenbe souf mwen. Mwen gen chans. Mwen kite l sonnen dis fwa epi mwen rakwoche. Mwen limen limyè a ankò epi mwen chwazi de pik asye nan seri sis ke mwen toujou pote nan twous vo anyen mwen an. Yon moman apre pòt adjasan a te debloke.
  
  
  Louvri li, mwen byen vit mache sou lòt miray la epi limen limyè a; li te vid.
  
  
  Retounen nan chanm mwen an, mwen dezabiye Spelman epi byen pliye rad li yo, mete yo nan pati anba a nan valiz mwen an. Lè sa a, mwen trennen l 'nan chanm nan pwochen an. Konplètman toutouni, ak yon dezòd san sou figi l ', li pa t 'kapab idantifye imedyatman. Ak jan mwen sonje, li pa janm te arete, kidonk anprent dwèt li yo pa te nan dosye, epi idantifikasyon li ta pral plis reta.
  
  
  Mwen te kite kò Spelman nan douch la ak pòt glas glase yo fèmen epi mwen te retounen nan chanm mwen an pou m abiye.
  
  
  Desann nan biwo a mwen te entèwonp yon jèn grefye nan yon jakèt wouj. Li pa t renmen yo te retire l nan papye li, men li te eseye pa montre li twòp. "Wi mesye?"
  
  
  “Mwen nan chanm nan sis trannkat, epi si sis trannsis, bò kote m, vid, mwen ta renmen mennen zanmi m nan la. Li... uh... li pral vini pita."
  
  
  Li te souri sou mwen ak konesans. "Natirèlman, mesye. Jis enskri isit la pou zanmi ou." Li vire notepad la nan direksyon mwen.
  
  
  Nèg entelijan ak yon bourik! Mwen te siyen non ak adrès Irving Fain, ke mwen te konpile, epi mwen te peye venntwa dola pou premye nwit la.
  
  
  Apre sa, mwen pran kle a epi mwen tounen anlè. Mwen te antre nan 636, mwen te pran siy "Pa deranje" la epi mwen te pann li deyò pòt la. Avèk siy sa a sou pòt la, mwen kalkile li ta ka twa oswa kat jou anvan nenpòt moun te fè plis pase yon chèk supèrsè.
  
  
  Mwen tounen nan chanm mwen epi mwen gade revèy la. Katè nan maten. Sa fè sèlman inèdtan depi Spelraan reveye m. Mwen baye epi lonje. Apre sa, mwen wete rad mwen ankò e mwen te pann yo ak anpil atansyon sou youn nan chèz yo. Fwa sa a, mwen te asire w ke Wilhelmina te rantre anba zòrye mwen anvan ou antre nan kabann.
  
  
  Lè sa a, mwen etenn limyè a. Pa te gen anyen pou fè nan New York a kat è nan maten.
  
  
  Mwen te tonbe nan dòmi prèske imedyatman.
  
  
  
  Nevyèm chapit.
  
  
  
  Nan demen maten mwen kite kay Manny a nèf è. Rad Spelman yo te chaje ak pa m nan yon valiz, menm jan ak youn nan dra yo ak etaj zòrye, ki te kouvri ak san.
  
  
  Soti nan Chalfont Plaza mwen te pran yon taksi anba lavil atravè Lexington nan otèl la Chelsea sou Twenty-Third Street, tou pre Seventh Avenue. Jou sa yo, li se yon bagay nan yon otèl deprime fin vye granmoun, atire yon anpil nan karaktè orijinal. Sepandan, li te gen jou glwa li yo. Dylan Thomas, Arthur Miller ak Jeff Berryman te rete la. Rezon prensipal mwen pou m deplase la te lwen nostalji literè: kò Larry Spelman pa t nan katye a.
  
  
  Premye bagay mwen te fè se te voye pou kèk papye anbalaj mawon ak yon boul nan fil. Apre sa, mwen vlope rad Spelman, dra, ak etaj zòrye ak anpil atansyon epi mwen mennen pakè a nan biwo lapòs la.
  
  
  Mwen voye yon pake bay Popeye Franzini. Adrès retounen an li: "Gaetano Ruggiero, 157 Thompson Street, New York, NY 10011." Plis kò Spelman te rete enkoni, se pi bon, men yon fwa yo te jwenn li, mwen te vle yo retire sispèk la nan men mwen. Nan pwen sa a mwen pa okouran de okenn move san espesifik ant Ruggiero ak Franzini, men yon fwa ke pake sa a delivre pral genyen.
  
  
  Sistèm lapòs aktyèl la se konsa ke mwen ka konte—avèk yon konfyans rezonab—sou lefèt ke yon pasèl twazyèm klas poste soti nan Venttwazyèm Street rive Prince Street, yon distans apeprè trant blòk, pral pran omwen yon semèn.
  
  
  Mwen te ale nan Angry Squire a, yon bèl ti bar sou Seventh Avenue nan kwen otèl la, epi mwen te gen yon manje midi lantèman, lave desann ak de vè bon Watney la. Lè sa a, mwen rele Louis nan apatman li nan Vilaj la.
  
  
  Louis, kòm toujou, te kontan. "Hey Nick! Sak pase mesye? Mwen te eseye rele Manny Place, men yo te di ou te tcheke."
  
  
  "Wi. Twò chik pou mwen. Mwen demenaje ale rete nan Chelsea.
  
  
  "Bon! Gwo! Mwen konnen kote sa a. Hey, koute, Nick. Tonton Joe vle wè nou apremidi.
  
  
  Mwen te mande si mwen te gen yon chwa. "Asire w, poukisa pa."
  
  
  "Anfòm. Apeprè de zè de tan. Nan biwo Tonton Joe a."
  
  
  "Oke," mwen te asire l '. "Na we lotbo a."
  
  
  Se te yon jou bèl e mwen t ap mache san pwoblèm. Mwen pa wè New York depi plizyè ane. Nan kèk respè li te chanje anpil, nan lòt moun li te sanble egzakteman jan mwen te sonje, pwobableman egzakteman jan li te fè senkant oswa san ane de sa.
  
  
  Mwen te mache ale nan Sixth Avenue, Lè sa a, te dirije anba lavil. Sixth Avenue rive nan Fourteenth Street te toujou sanble, men li te chanje, epi pou yon ti moman mwen pa t 'kapab rekonèt li. Lè sa a, li te parèt sou mwen epi mwen te souri nan tèt mwen. Mwen te vin tèlman kosmopolit ke mwen pa remake kèk bagay ankò. Sizyèm Avni soti nan Ventwazyèm Ri Katòzyèm Ri te prèske nèt Pòtoriken. Konvèsasyon mwen te tande bò kote m yo te sitou an panyòl.
  
  
  Griyaj yo te kanpe an menm kote, men kounye a te pote non Panyòl; Grotto EI, El Cerrado, El Portoqueño. Kòm mwen sonje, ansyen espesyalite Italyen yo te toujou la, men kounye a yo te bodegas ak plis fwi ak mwens legim. Si nenpòt bagay, Sixth Avenue te pi pwòp pase tout tan, ak wonn, ti fi latina vivan k ap klike pase nan talon wo yo te yon gwo etap nan toubiyon yo ralanti nan vye dam ak sak fè makèt yo ki te konn ranpli katye a. .
  
  
  Katòzyèm Street te plis tankou Calle Catorse nan San Juan, men te gen yon tranzisyon brid sou soti nan sid la nan Third Street. Tout bagay isit la te menm jan ak toujou: yon ti pati nan Vilaj la, magazen kenkayri, famasi, boutik makèt, magazen delicatessen, magazen santim, kafe. Pa te janm gen anpil etnisite sou detire sa a nan avni an, e pa te gen menm kounye a.
  
  
  Se te yon foul moun poliglot; Biznisman byen abiye an atache, ipi k ap pwonmennen ak cheve ki rive jiska zepòl ak abako ble, madanm marye chik k ap pouse pousèt ti bebe plastik nwa, vye dam k ap twonpe ak karakteristik kwochi ak je vid, timoun ame ak gan bezbòl, mandyan sou beki. Te gen plis koup melanje ke mwen te sonje.
  
  
  Nan Third Street mwen te vire lès pase McDougal ak Sullivan, Lè sa a, te dirije sid ankò sou Thompson Street, yon souri tris nan memwa sou figi m '. Thompson Street pa janm chanje. Tout wout la desann nan Prince Street, se yon ansyen vilaj Italyen: lari trankil ak pye bwa ki entoure pa ranje kontinyèl nan brownstone, yo chak ak yon seri etap ki mennen nan gwo pòt devan pye bwadchenn, yo chak ankadre pa balistrad fè ki fèt pou kenbe moun ki pa mechan. tonbe desann seri a apik nan etap konkrè ki mennen nan sousòl la. Pou kèk rezon, lè Vilaj la te devlope nan fen ane 1880 yo, pòt kav yo te toujou mete devan, pa dèyè.
  
  
  Mach la isit la diferan pase nenpòt lòt kote nan vil la. Bri a sanble toufe ak aksyon an ralanti. Granmoun yo kanpe an gwoup de ak twa, pa janm chita sou galri a, men tou senpleman kanpe ap pale; Menager ki gen tete gra ap gade deyò fenèt anwo yo pou yo pale ak vwazen yo,
  
  
  kanpe sou twotwa ki anba a.
  
  
  Sou lakou rekreyasyon ki gen gwo ranpa nan Lekòl Segondè St. Teresa, jèn ti gason Italyen lokal yo, ki pa gen lontan nan lekòl la, melanje ak timoun yo nan yon jwèt softball pou tout tan. Ti fi Italyen ki gen je nwa ak cheve nwa mache sou twotwa yo, yo gade dwat devan yo si yo poukont yo. Si yo ak yon gwoup tifi, yo tòde ak blag, toujou ap pale, kouri je yo monte desann nan lari a, fè yo ri.
  
  
  Gen kèk biznis sou Thompson Street, magazen an dous okazyonèl, inevitableman vèt fonse ak yon fennen, demi-koupe ovann ki kouvri yon jounal; yon délikatès oswa de ak salami gwo pandye nan fenèt yo; isit la epi gen yon famasi, prèske toujou nan kwen an. Sepandan, gen kay fineray sou Thompson - twa nan yo. Ou ale nan youn si ou se yon zanmi Ruggero, nan yon lòt si ou se zanmi ak Franzini, nan yon twazyèm si ou pa gen okenn koneksyon ak nenpòt fanmi oswa si ou fè, men ou pa vle yo konnen.
  
  
  Epitou sou Thompson, ant Houston ak Spring, gen senk restoran, bon restoran Italyen, ak nap byen bwode, yon chandèl sou chak tab, yon ti ba sou yon miray nan chanm kap vini an. Vwazen souvan bwè nan ba, men pa janm manje sou tab. Yo manje lakay yo chak aswè, chak repa. Sepandan, restoran yo yon jan kanmenm chaje chak aswè menm si yo pa janm fè piblisite - yo jis sanble yo atire koup, yo chak nan yo te yon jan kanmenm dekouvri pwòp ti restoran Italyen yo.
  
  
  Lè m te rive nan Spring Street epi m te vire agoch nan direksyon West Broadway, mwen te tèlman plonje nan atmosfè ansyen Quarter Italyen an ke mwen prèske bliye ke patisipasyon mwen an te anyen mwens pase bèl. Gran ansyen fanmi Italyen k ap viv nan sid Houston Street, malerezman, pa eskli youn ak lòt nan Mafya a.
  
  
  Mwen te rive nan Franzini lwil oliv nan egzakteman de è nan apremidi a. Kouzen Louis la Philomina te mete yon chanday blan ki montre pwatrin li ak yon jip syèd mawon ki boutonnen sèlman pasyèlman nan devan an pou janm li byen fòm te byen vizib lè li deplase. Li te pi plis pase mwen te espere nan men Philomina ki te abiye yon fason konsèvatif jou anvan an, men mwen pa t 'yon moun ki plenyen sou yon ti fi ki bèl anpil nan rad ki pi piti.
  
  
  Li mennen m 'nan biwo Popeye a ak yon souri politès ak yon lè enpèsonèl ke li ta ka itilize pou yon netwayaj fenèt oswa yon dam netwaye.
  
  
  Louis te deja la, li tap sote. Li te pale ak Popeye. Koulye a, li vire, peze men m 'nan yon lanmen cho, kòm si li pa te wè m' pou mwa, epi li mete lòt men l 'sou zepòl mwen. "Bonjou Nick! Koman ou ye? Mwen kontan wè ou!"
  
  
  Yon gwo vye granmoun nan yon chèz woulant dèyè yon tab nwa gade m '. Li souke tèt ak repiyans ak balanse men l '. "Chita." Mwen chita sou yon chèz dèyè dwat, mwen chita epi kwaze janm mwen. Louis pran lòt la, li vire l, epi answit li chita sou li, li kwaze bra l sou do l.
  
  
  Popeye Franzini souke tèt li yon ti kras, kòmsi Louis te yon mistè li pa janm ka rezoud. Dwèt epè yo te jwenn bwat siga a sou biwo li epi yo te kale selofan an sou yon siga long nwa. Li mete siga a nan bouch li, li limen li nan brikè ki sou tab la, epi li gade m nan mitan lafimen an.
  
  
  "Louis sanble panse ou trè bon."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Mwen ka okipe tèt mwen. Mwen te la."
  
  
  Li te gade m 'pou kèk tan, evalye pwodwi a. Lè sa a, aparamman li te pran yon desizyon. "Oke, oke," li boumonnen. Li t ap jwe ak tou de bò chèz woulant li kòmsi li t ap chèche yon bagay, apresa li leve tèt li epi li rele:
  
  
  "Philomina! Philomina! Damn li! Ou gen valiz mwen an?
  
  
  Kouzen Louis te parèt imedyatman, byenke favè ekskiz li te anpeche mouvman li yo parèt prese. Li mete vye atache gri an chire devan Popeye epi li glise deyò an silans.
  
  
  "Eske ou te wè Larry modi sa a?" - li bougonnen bay Louis, li detache agraf yo. "Li te ale tout jounen an."
  
  
  Louis lonje men l, palmis anlè. "Mwen pa wè l depi yè, Tonton Joe."
  
  
  "Mwen menm tou," gwonde granmoun.
  
  
  Bondye beni! Sa vle di ke Spelman pa t kominike ak Franzini anvan li te vin reveye m. Mwen ta ka pwobableman remèsye efè ewoyin pou erè sa a.
  
  
  Popeye Franzini pran grap papye nan ka atache a, li etidye premye paj la pou yon ti moman, epi apre li mete yo sou ka a devan li. Vwa li, tout fason li toudenkou chanje e kounye a, li te vin tounen yon biznisman.
  
  
  “Franchman, Nick, ou pa moun mwen ta chwazi pou travay sa a. Nou pa konnen ou ase byen e mwen ta prefere yon moun ki te travay nan òganizasyon sa a. Sepandan, Louis isit la di ke li vle ou, epi si li panse li ka fè ou konfyans, se tout sa ki enpòtan."
  
  
  "Mwen doute de sa," gade l 'ekklame san ekspresyon.
  
  
  "Kòm ou di, Don Joseph."
  
  
  Li souke tèt. Natirèlman, tou sa li di. "Reyalite se," li te kontinye, "ke òganizasyon sa a te rankontre kèk difikilte dènyèman. Biznis nou an bloke, anpil nan moun nou yo nan pwoblèm ak polisye yo, Ruggieros ap deplase agoch ak adwat. Nan lòt mo, yon jan kanmenm, nou sanble yo te pèdi kontwòl bagay sa yo. Lè sa rive nan yon òganizasyon biznis, ou rele nan yon espesyalis efikasite epi fè kèk chanjman. Oke, mwen konsidere nou yon òganizasyon biznis e mwen jis pral amelyore li."
  
  
  Popeye Franzini pran yon long trennen nan siga l 'ak Lè sa a, lonje l' nan lafimen an sou Louis. "Men ekspè efikasite mwen an."
  
  
  Mwen te gade Louis, mwen sonje jan imaj mwen te chanje rapid nan Beyrouth. Deyò, konpòtman li sijere anyen men efikasite. Mwen te kòmanse renmen nonm sa a. Pandan ke mwen te asire w ke li te pi entelijan pase li te premye parèt, mwen te doute ke li te trè difisil.
  
  
  Popeye te kontinye kòmsi li te panse mwen. "Louis se yon anpil pi fre pase pifò moun panse. Mwen leve l' konsa. Se te kòmsi li te pwòp pitit mwen." Figi li vire nan yon souri, gade nan neve l ', ki te souri tounen ba li. "Ou, Louis?"
  
  
  "Oke, tonton Joe." Li pwopaje bra l yon fason ekspresif, figi nwa l ap klere.
  
  
  Istwa Franzini te jwe nan tèt mwen pandan m t ap koute ak yon zòrèy istwa Popeye ki te parèt souvan repete sou fason Louis te grandi pou l vin nonm li te leve l la.
  
  
  * * *
  
  
  Jiska Dezyèm Gè Mondyal la, twa frè Franzini yo te yon ekip. Papa Louis, Luigi, te touye pandan debakman maren yo sou Guadalcanal nan mwa Out 1942; Jozèf te pran jenn Louis.
  
  
  Lè sa a, Jozèf t ap lite ak ravaj MS yo, byenke li te kapab toujou mache ak yon demach inegal ak kondwi. Li te oblije fè fas ak pi gran frè l Alfredo tou; de frè yo te piti piti derive apa, epi apre lanmò Luigi, diskisyon yo te vin tounen yon lagè brital pou kontwòl enterè fanmi yo.
  
  
  Si diskisyon ki genyen ant frè yo te kontinye, tout fanmi Franzini kòm sant pouvwa mafya a t ap febli. Joseph pa t ap kite sa rive. An fevriye 1953, li te negosye lapè ak Alfredo. Nan jou reyinyon an, li te pran Cadillac li pou kont li pou l te vin chèche Alfredo, epi de frè yo te kondui nan direksyon lès soti nan Vilaj la.
  
  
  Se te dènye fwa yon moun te wè Alfredo Franzini.
  
  
  Joseph te deklare - e li te kontinye reklame - ke apre yo te vizite kay Alfredo nan New Jersey, li te kondwi frè l 'tounen nan vil, kite l' sou Sullivan Street, kote li te vin chèche l '. Pa gen moun ki te janm kapab pwouve otreman. Ofisyèlman, Alfredo Franzini te kidnape nan lari yo nan New York pa moun enkoni. Ofisyèlman, otorite yo te konnen pi byen.
  
  
  Se sèlman Joseph Franzini ki te kapab konfime sispèk yo, e Joseph Franzini pa janm devye de istwa li.
  
  
  Jozèf te montre yon gwo dezi pou l pran revanj sou moun ki te kidnape frè l la. Li te pran madanm Alfredo a, Maria Rosa, lakay li - "pou pwoteksyon," li te di - ansanm ak pitit fi li Filomina, ki te sèlman twazan nan epòk la. Maria Rosa te mouri dezan apre kansè, men Joseph te kontinye pran swen pitit de frè yo kòmsi yo te pwòp. Li pa janm marye.
  
  
  * * *
  
  
  Popeye Franzini te kontinye pale, yon mòn diferan nan vyann ki anvlòp nan yon kalòj twal chrome ak wou yo.
  
  
  “...Se konsa, mwen voye Louis nan Columbia University epi li gradye ak onè. Depi lè sa a li te dirije biznis lwil oliv Franzini, e se prèske sèl bagay nou genyen ki pote nan revni li ta dwe. "
  
  
  "Kisa ou t ap etidye, Louis?" Mwen te kirye.
  
  
  Li te souri timidman. "Administrasyon biznis. Se poutèt sa Tonton Joe panse mwen ka ranje kèk nan operasyon nou yo."
  
  
  "De ki operasyon nou ap pale?" - Mwen mande granmoun lan.
  
  
  Li gade m.
  
  
  "Gade," mwen te di. “Si w vle m travay ak Louis, mwen bezwen konnen nan kisa n ap antre. Ou bliye, mwen jis vin isit la."
  
  
  Li souke tèt. "Anfòm. Nou ap pale kounye a sou pònografi, sekirite, kamyon, machin lavant, lesiv, magazen manje ak dwòg."
  
  
  "Pa gen pwostitisyon?"
  
  
  Li te rejte lide a ak mepri. "Nou kite li bay tchoul nwa yo." Li te gade reflechi. "Nou, nan kou, gen lòt operasyon, men nou gen pwoblèm ak sa yo mwen mansyone."
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Louis. "Èske ou te tire nenpòt konklizyon nan sa a?"
  
  
  Li fè yon soupi e li te parèt yon ti kras jennen. "Oke..."
  
  
  Popeye eksplike. "Louis pa t janm patisipe nan okenn operasyon yo. Mwen te travay di pou kenbe li soti nan tout bagay, men lwil oliv, e sa se oke."
  
  
  Mwen te eseye pa souri. Nan Red Fez nan Beyrouth, apre mwen te rale kat trump mwen an ak yon tib ewoyin, Louis nan bon jan kalite.
  
  
  enplike ke li te la, youn nan mesye tonton li yo dèyè tout rakèt Franzini yo. An reyalite, li te konnen prèske anyen sou fonksyonman entèn yo. Ak Franzini te vle l 'fè fas ak "operasyon yo"? Dwe dout mwen an te montre.
  
  
  "Wi. Mwen konnen," Popeye te di. "Sa a ka sonnen fou. Men, jan bagay yo prale... yon bagay bezwen fèt. Mwen panse ke Louis ka fè sa nan senplifye pratik biznis nou yo.
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Se jwèt boul ou a. Ki kote mwen ta dwe antre?
  
  
  "Louis se ekspè efikasite mwen an. Mwen vle ou - yon moun nouvo nan òganizasyon an - ede m '. Tout mesye sa yo travay pou mwen epi fè sa mwen di. Men pafwa yo bezwen konvenk plis dirèkteman. Si yo pa vle Louis dezòd ak operasyon yo paske yo pwobableman ap vise m 'yon kote sou wout la - mwen konnen sa. Si Louis ale pou kont li, yo pral eseye twonpe l. Si ou ale, yo pral konnen mwen voye ou, kidonk yo pral konnen li soti tou dwat nan men mwen, epi yo pa gen yon modi sou sa."
  
  
  Pou travay mwen te gen pou fè pou Tonton Sam, se te yon opòtinite syèl la voye. "Anfòm. Koulye a, ou mansyone pònografi, sekirite, kamyon, machin lavant, manje lesiv ak dwòg. Ki sa ki "kamyon"?
  
  
  Granmoun nan te pwan tou de wou chèz woulant li ak men ki graj epi li te deplase lwen tab la yon pye oswa konsa anvan li reponn. "Trucks" se sa nou rele operasyon vòl kamyon nou an dirije pa Joe Polito. Sa yo se sitou ti bagay ki soti nan zòn nan rad, de tan zan tan yon ti ekipman tankou televizyon oswa recho. Lòt jou a nou retire twasan recho nan Brooklyn. Li te tounen move. Polisye yo, federal yo, menm Ruggiero, tout nan chemen an."
  
  
  "Ruggero?" Mwen te sezi. Si li te panse li te gen yon pwoblèm ak Ruggiero kounye a, tann jiskaske li jwenn sak rad Larry Spelman sa a!
  
  
  Li lage Ruggiero ak yon vag nan men l '. "Pa gen anyen espesyal. Lòt jou a, kèk nan ti gason nou yo te pran yon kamyon chaje rad epi apre yon koup nan ti gason Ruggiero te vòlè li nan men ti gason nou yo.
  
  
  "Mwen te panse tout bagay te dakò ant fanmi yo nan New York."
  
  
  Li souke tèt masiv li. "Anjeneral. Fwa sa a Ruggiero te di se te yon erè ke ti gason l yo te fè li poukont yo.
  
  
  Mwen ri. "Ou kwè li?"
  
  
  Li tounen gade m. Frivolite pa t 'fè pati nan vi Popeye Franzini a. "Wi mwen konnen. Detanzantan ou oblije kite ti gason yo ale pou kont yo. Lè ou eseye kontwole yo san pousan, ou gen anpil pwoblèm entèn."
  
  
  Mwen te kapab wè pwen li: "E pou lòt operasyon yo?"
  
  
  "Apre menm bagay la. Pa gen anyen espesyal. Bagay yo sanble ap mal pase. Mwen panse ke li ka paske pandan ane yo nou te vin twò rilaks epi yo te pase twòp tan ap eseye fè tout bagay legalman. Nou te gen plis siksè lè nou te jwe di. Sa a se sa mwen vle tounen nan. Jwe di! Bon pwosedi biznis, men difisil! "
  
  
  Li fè yon poz. "Bon wout la, ou ka sèvi ak de ki te vin avè ou si ou bezwen yo. Jis ba yo yon semèn oswa de pou yo abitye ak vil la, se tout."
  
  
  "Dwa."
  
  
  "Sa fè m sonje." Li te vire mwatye nan chèz woulant li pou ke li te pwente nan direksyon pòt la. "Philomina!" li rele byen fò. "Philomina! Eske nou deja resevwa rapò ki soti nan Beyrouth?"
  
  
  Li imedyatman parèt devan pòt la. "Non," li te di tou dousman. "Pa gen anyen ankò." Li disparèt ankò.
  
  
  "Modi li!" li te eksploze. "Rapò sa a te sipoze fèt yè, epi li poko la! Mwen pa ka jwenn Larry! Tout biznes sa a ap kraze!
  
  
  "Li poko konnen mwatye nan li," mwen te panse.
  
  
  Li te remakab ki jan li te kapab chanje soti nan yon pèsonalite nan yon lòt, soti nan yon òmòn frèt, oto-enpòtan ak fraz ak anpil atansyon estriktire nan yon t'ap rele byen fò, irite tiran Italyen, chimerik lè bagay sa yo pa t 'ale nan wout li ak mòf lè yo te fè.
  
  
  Koulye a, li te frape pwen li sou accoudoirs chèz woulant la. "Modi! Ou bezwen travay sa a deyò. Kounye a! Epi jwenn Larry tou. Li genlè gen yon chay ewoyin yon kote.
  
  
  Louis leve, li mache nan direksyon pòt la, men li kanpe lè li wè mwen rete chita.
  
  
  Granmoun nan gade. "Anfòm?"
  
  
  Mwen te monte zèpòl. “Mwen regrèt anpil, Don Joseph. Men, mwen pa ka travay gratis. Mwen bezwen lajan davans."
  
  
  Li soufle. "Lajan! Merde! Rete avè m, w ap gen anpil lajan." Li te gade m 'fè nwa pou yon ti moman, epi li tounen vin jwenn pòt la. "Philomina!" li kriye. "Bay nouvo nèg sa a kèk lajan. Ba li yon gwo sòm." Li vire chèz woulant la nan direksyon mwen ankò. "Koulye a, soti kote mò yo ye a! Mwen gen bagay pou m fè".
  
  
  "Gras a." Mwen leve.
  
  
  "Epi mwen vle wè ou nan fèt la aswè a."
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  Li te toujou ap gade jan nou te kite biwo a, yon gwo granmoun gason nan yon chèz woulant, yon konbinezon etranj de enpuisans ak fòs.
  
  
  Mwen te ale kote sekretè li a
  
  
  Mwen te konte kèk lajan sou biwo mwen an.
  
  
  "Isit la." Li te lonje m yon ti moso lajan.
  
  
  Mwen gade bòdwo yo. Sa yo te gen ven ak senkant.
  
  
  "Mèsi, Philomina," mwen te di politès. "Tonton ou peye trè byen, pa vre?"
  
  
  "Tonton mwen pafwa peye anplis," li te di sevè, mete aksan sou "sou."
  
  
  Li te gade Louis pase m 'ak yon souri toudenkou. "Nè w aswè a, Louis. Mwen trè kontan ou tounen."
  
  
  "Natirèlman, Phil," Louis te reponn tijan.
  
  
  Nou te mache ansanm sou twotwa a. “Ki sa ki mal ak kouzen ou a, Louis? Èske mwen ta dwe chanje aftershave mwen oswa kisa?"
  
  
  Li ri. "O, pa enkyete Philomina. Li ap fè gwo nan biznis lwil oliv la, men chak fwa li antre nan ... uh ... lòt operasyon, li vin sou chwal segondè li a. Li pa vle anyen fè ak li. vrèman."
  
  
  "Kisa lanfè sa vle di? Li gen laj ase pou konnen li pa ka genyen tou de fason, pa vre?”
  
  
  Li te ri nève, li foure men l byen fon nan pòch li pandan n ap mache. "Oke, pou Philomina li pa egzakteman tou de. Se jis ke detanzantan li oblije bay yon moun kèk lajan oswa yon bagay tankou li fèk fè ou. An jeneral, nou pa fè aktivite òganizasyon nan biwo sa a. Mwen panse ke nou te fè li sèlman jodi a paske Larry te disparèt yon kote epi li pa te alantou pou mennen Tonton Joe nan Biwo Kont.
  
  
  "Chanm kont?"
  
  
  "Nan sezon prentan an tout pral fini. Se yon gwo bilding ansyen kote nou kenbe dosye nou yo. Yon sòt de katye jeneral."
  
  
  Nou te mache an silans pandan plizyè minit. Lè sa a, Louis te pale ankò. "Ki kote ou panse nou ka jwenn Larry?"
  
  
  "Pa mande m '. Madichon, mwen jis rive la yè."
  
  
  "Wi. mwen bliye". Li tape m 'sou zepòl la. “Gade, poukisa ou pa tounen nan otèl la epi pran yon ti repo. Nap wè nan restoran an aswè a... bò nèf è."
  
  
  Sa te sanble yon bon lide pou mwen. Mwen sètènman pa te gen okenn dezi ale chèche Spelman. Anplis, mwen te konnen kote li te ye. "Bon," mwen te reponn ak antouzyasm otantik.
  
  
  Li te ale ak kè kontan, sifle, ak men l 'nan pòch li, tit, jan mwen te devine, nan direksyon tren an. Mwen pran yon taksi epi mwen tounen Chelsea.
  
  
  Tounen nan otèl la, mwen rele Jack Gourley nan nouvèl la. Li te etranj pou m di operatè a non m kòrèk sou telefòn la.
  
  
  "Nick Carter!" - Vwa dousman Jack repete. "Ki lè lanfè a ou te tounen nan vil?"
  
  
  "Kèk tan de sa," Mwen kenbe tèt mwen. "Koute, Jack, mwen vle yon favè."
  
  
  "Natirèlman. Kisa mwen ka fè pou ou?"
  
  
  "Mwen mande si ou ta ka mete yon istwa yon kote sou Larry Spelman disparèt ak Francinis yo panse Ruggieros yo ta ka gen yon bagay fè ak li."
  
  
  Pi bon fason pou fè yon moun panse yon bagay pafwa se di l 'sa li ta dwe panse sou.
  
  
  Jack sifle sou lòt bout liy lan. "Fè sa a nan yon istwa, modi!" Mwen pral fè yon istwa soti nan li! Men èske se vre, Nick? Èske li vrèman manke?
  
  
  "Li vrèman manke," mwen te di.
  
  
  "Èske Franciskan yo panse...?"
  
  
  "Mwen pa konnen," mwen reponn onètman. "Men, mwen swete yo ta panse sa."
  
  
  Li te rete an silans pou yon ti moman, epi apre sa: “Ou konnen, yon bagay tankou sa a ka mennen nan yon lòt lagè gang nan vil la. De fanmi sa yo pa t byen antann yo dènyèman."
  
  
  "Mwen konnen."
  
  
  "Oke, Nick. Si ou sèten ke Spelman vrèman manke."
  
  
  "Li ale. Vrèman".
  
  
  "Oke, monchè, ou sou. Èske gen yon lòt bagay mwen bezwen konnen?"
  
  
  "Non, Jack. Men, mwen vrèman apresye li. Mwen se kalite okipe kounye a; Petèt nou ka dine oswa bwè ansanm youn nan aswè sa yo lè mwen lib.”
  
  
  "Ak plezi," li te di epi rakwoche. Jwenn Jack Gourley kòmanse yon istwa epi li pa pral vle twonpe ak ti pale.
  
  
  Mwen lonje sou kabann lan epi mwen fè yon ti dòmi.
  
  
  
  
  Chapit 10
  
  
  
  
  
  
  Mwen te rive nan Tony Garden pou fèt Philomina a alantou nèf è nan aswè a, e premye enpresyon mwen te ke mwen ta dwe rele FBI a olye pou yo Jack Gourley. Kote a te tèlman chaje ak mafiosi Italyen ke li te sanble ak rasanbleman an 1937 ak Benito Mussolini.
  
  
  Tony a se tipikman yon ti, trankil bar-restoran ki te yon fwa yon hangout pou ekriven yon fwa ak yon ti tan de sa, men se kounye a yon Mecca pou rekòt aktyèl la nan filozofik, lajan kach-bloke hillbilly bohemians ak ipi. Yon peephole griye fè nan pòt dèyè a te endike ke li te yon restoran ak ba nan epòk Entèdiksyon an.
  
  
  Li toujou fè nwa, ak mi nwa taye nan mawon fonse ak limyè fèb. Sal manje a se byen gwo, men plen ak tab ki graj taye. Yon fwa pase tab yo, ou pral wè yon ti chanm ba ki gen kontwa koud-nivo ak yon ranje kwòk rad. An jeneral, li fè nwa, li pa gen dekorasyon, men li te youn nan tach ki pi popilè pou ane.
  
  
  Premye sipriz mwen an se kantite moun ki te kole nan kote sa a. Tout tab yo te netwaye eksepte twa long yo devan chemine a, anpile byen wo ak yon varyete enkwayab nan pasta Italyen. Se te yon fèt dégéné ak yon dégéné ak yon bar ouvè, tout moun ak yon vè oswa asyèt nan men yo. Nan ba a, yon ti gwoup antouzyasm jwe chante Italyen.
  
  
  Se sèlman Don Joseph Franzini ak envite onore li yo ki te chita, yo te aliye dèyè yon pil roz ki te long ki te kouvri tèt yon tab long ki te chita nan kwen an. Se te fèt anivèsè nesans Philomina, men Franzini te pran fyète nan plas - yon gwo mas nan vyann anvlòp nan yon smoking elegant. Philomina Franzini te chita sou bò dwat li, epi bò kote l te gen yon gwo fanm koube mwen pa t rekonèt. Louis te chita sou bò goch Franzini, epi bò kote l te gen yon nonm kout, ki gen yon figi cheribi ak cheve mou, blan nèj.
  
  
  Yon ti foul moun te rasanble otou tab la, bay lanmen, fè respè, prezante granmoun aje sa a oswa sa. Tout atansyon te konsantre sou Franzini; nyès li te chita dousman ak modèst, ak yon souri jele sou figi l ', raman di yon mo. Men, pandan m te vin pi pre, mwen te wè plizyè douzèn ti anvlòp blan antre nan mitan roz yo. Pandan m t ap gade, yon koup ankò yo te jete sou tab la.
  
  
  Mwen te twouble sou fenomèn sa a lè Louis te wè m 'nan kwen foul moun yo. Li imedyatman vole nan pye l ', li pwoche.
  
  
  "Bonjou Nick! Koman ou ye? Mwen kontan wè ou!"
  
  
  "Bonjou Louis." Li pran m nan koud la epi li mennen m nan ba a. “Ann bwè. Mwen santi mwen klostrofob chita bò kote tout moun sa yo fèmen sou mwen."
  
  
  Mwen kòmande yon brandy ak soda. Louis te bwè menm bagay li te bwè nan Beyrouth - diven wouj.
  
  
  Nou apiye sou miray dèyè a pou nou pa pilonnen nou. "Yon kalite pati, huh?" li ri. "Mwen parye nou gen san senkant moun isit la, e omwen yon santèn nan yo deja sou."
  
  
  Li te gen rezon sou sa. Mwen te mache ak anpil atansyon otou figi wo nan tuxedo a pandan l t ap tranpe devan nou, vè nan men ak yon ti cheve sou fwon li. "Mariateresa," li te rele pito plenyen. "Èske gen moun ki wè Mariateresa?"
  
  
  Louis ri epi souke tèt li. "Nan yon koup de èdtan li ta dwe reyèlman gwo."
  
  
  "Sa a definitivman sanble diferan pase mwen sonje," Mwen gade alantou chanm nan yon fwa abitye, kounye a plen ak son. Lè mwen te konnen li anpil ane de sa, li te yon kote pou byè trankil ak menm pi trankil jwèt nan echèk.
  
  
  "Mwen pa t 'konnen sa a se te youn nan kote ou yo," mwen te di.
  
  
  Louis natirèlman ri. "Sa a se mal. "Nou gen anviwon disèt restoran nan zòn ki pi ba lwès la, ak yon lòt douzèn oswa konsa se, ann di, 'afilye,' men Tony a pa youn nan yo."
  
  
  "Ebyen poukisa òganize pati Philomina isit la olye pou yo fè pati pa w la?"
  
  
  Li tape m 'sou zepòl la epi li ri ankò. “Li fasil, Nick. Wè tout mesye sa yo isit la? Kèk nan yo se bon biznisman byen etabli, zanmi fanmi ak lòt bagay konsa."
  
  
  Mwen souke tèt epi li kontinye. “Nan lòt men an, gen anpil mesye isit la tou ki ta ka rele... uh... mafious. Li klè?"
  
  
  Mwen souke tèt ankò. Mwen pa t 'kapab refize l' sa a. Plizyè douzèn moun malonnèt t ap pale, bwè, chante, t ap rele byen fò, oswa tou senpleman t ap kanpe mòd nan kwen yo. Yo te sanble ke yo te anboche nan Central Casting pou nouvo fim nan Al Capone. E jije pa jakèt gonfle mwen remake, te gen plis zam nan kote sa a pase Larisi yo te kapab rasanble kont Britanik yo nan Balaclava.
  
  
  "Kisa fèt la gen pou wè ak sa a epi li pa nan youn nan kote ou?"
  
  
  "Jis. Nou pa vle youn nan kote nou yo jwenn yon move non. Ou konnen, si polisye yo te vle, yo ta ka atake plas la aswè a epi ranmase anpil nan sa yo rele "karaktè endezirab." Yo pa ta." Natirèlman, pa gen anyen ki fòt yo epi yo pral oblije kite yo ale evantyèlman. Li pral jis arasman, men li pral fè bon tit nan jounal yo. Li pa bon pou biznis."
  
  
  Yon roux tafyatè ak tachwa sou pon nen li t'ap fè wout li nan yon chanm ki gen anpil moun ak de bandi nwa fwontyè nan remorquage. Li kanpe devan Louis, li pase bra l nan kou l epi li bo l anpil.
  
  
  “Hey Louis, ou se yon ti granmoun dous. Kiyès bèl zanmi w isit la?” Li te bèl, menm si li te youn nan ti fi sa yo alamòd ak kò a nan yon ti gason katòz ane fin vye granmoun, epi li te trè okouran de seksyalite li. Li te gade m avèk grangou. De nan kamarad li yo te gade m an kòlè, men mwen te retounen gade l. Je li te di ke li pa pran swen sa rès mond lan te panse, men mwen te di byen si se sa ou vle.
  
  
  Louis prezante tèt li. Li te rele Rusty Pollard e li te travay kòm pwofesè nan Legliz St Teresa. Youn nan goril ki te avè l yo te rele Jack Batey, lòt la te rele Rocco yon bagay... oswa yon lòt bagay.
  
  
  Batey te fè kèk kòmantè grosye sou pwofesè ki pa pwofesyonèl, men Rusty ak mwen t ap pran twòp plezi nou youn ak lòt.
  
  
  Li te yon ti jwèt ekzòbitan.
  
  
  "Kisa yon gwo nèg tankou ou fè la a ak tout ti Italyen koupi sa yo?" - li mande, mete yon men sou yon kwis mens ki vle pèse anvlòp, voye tèt li tounen.
  
  
  Mwen te gade l ak pè. "Akoupi ti Italyen? Kontinye bon travay la epi w ap jwenn pitza demen."
  
  
  Li te rejte opòtinite a ak yon vag flippant nan men l '. "O, yo inofansif."
  
  
  Mwen te byen gade Rusty. "Kisa yon bèl ti fi konsa ap fè isit la ak tout ti Italyen koupi byen sa yo?"
  
  
  Rusty ri. "Ou pi bon pa kite Mesye Franzini tande ou trete Filomina tankou yon ti Italyen koupi byen, oswa ou pral fini sou tat pitza yon moun."
  
  
  Mwen te monte zèpòl, mwen ofri l yon sigarèt epi li limen l pou li. "Ou pa reponn kesyon mwen an".
  
  
  Li lonje dwèt sou tab kote Franzini ak nyès li te chita a. "Petèt yon jou mwen pral kolekte ti anvlòp blan sa yo tèt mwen."
  
  
  Mwen te wè kounye a yo te byen pliye devan Philomina, epi yo pa gaye nan mitan grap roz yo. "Kisa lanfè yo ye?" Mwen te mande. "Kat?"
  
  
  "Non ou se Nick Canzoneri epi ou pa konnen ki sa sa a ye?" li mande.
  
  
  "Natirèlman mwen konnen," mwen te di endiye, "men ou di m ', Miss olye gwo Pollard Italyen. Mwen jis vle konnen si ou konnen."
  
  
  Li tap ri. "Jwèt moun jwe. Chak nan ti anvlòp sa yo gen yon chèk ki soti nan youn nan asosye Mesye Franzini. Menm ti mesye yo fouye sa yo te kapab. Sa a se tout pou anivèsè nesans Philomina. Li pwobableman gen sèt oswa uit mil dola la. "
  
  
  "Epi ou vle menm bagay la tou?"
  
  
  "Petèt yon jou youn nan ti Italyen koupi byen sa yo pral ofri m 'yon lòt bagay pase yon wikenn nan Atlantic City, epi lè li fè, mwen pral pwan li. Epi lè mwen fè, mwen pral fini chita sou yon tab plen roz. , gade nan anpil ti anvlòp blan."
  
  
  "Konsènan wikenn sa a nan Atlantik..." Mwen te kòmanse di, men atravè chanm nan, Popeye Franzini te gade m 'ak balanse men l' nan yon jès kòmandan ki te pèmèt pa gen okenn ezitasyon.
  
  
  Mwen mwatye bese tèt devan Rusty. "Dezole, cheri. Seza fè siy. Petèt mwen pral ratrape ou pita."
  
  
  Bouch li fè boude. "Rat!" Men, te gen yon defi toujou nan je l '.
  
  
  Mwen te fè wout mwen nan sal ki gen anpil moun nan e mwen te rann respè mwen bay Franzini ak Philomina.
  
  
  Figi li te tache ak diven ak diskou li te epè. "Te gen yon bon moman?"
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  "Bon bon." Li pase bra l nan zepòl Philomina. "Mwen vle ou mennen ti fi mwen an limen lakay ou." Li te peze zepòl li epi li te sanble ap retresi yon ti kras, je li bese, li pa gade youn nan nou. “Li pa santi l byen, men fèt la deja kòmanse. Se konsa, ou pral mennen l lakay ou, hein?"
  
  
  Li tounen vin jwenn Philomina. "Dwa, cheri?"
  
  
  Li gade m. "Mwen ta apresye li, Mesye Canzoneri."
  
  
  Mwen bese tèt mwen. "Sètènman."
  
  
  "Mèsi." Li leve kanpe modèsman. “Mèsi, Tonton Joe. Li te etonan, men li fè m 'vèti vire." Li panche, li bo vye krapo a sou yon souflèt. Mwen te vle manyen li.
  
  
  "Dwa, dwa!" li gwonde. Li te peze m 'ak je mat. "Pran swen tèt ou, ti fi mwen."
  
  
  Mwen souke tèt. "Wi mesye." Philomina ak mwen te deplase nan mitan foul moun yo nan pòt la. Li te boumble kèk bon nwit isit kou la, men pèsonn pa t sanble peye anpil atansyon sou li, menm si li te swadizan fèt li.
  
  
  Finalman nou te peze nan ak soti pòt la sou Bedford Street. Lè fre a bon gou. Philomina ak mwen te pran yon gwo souf epi nou te souri youn ak lòt. Li te mete yon rad aswè blan pi bon kalite koupe-zepòl, eksepte pou yon bann wouj klere ki kouri dyagonalman desann devan an. Gan ak kap li yo matche ak bann wouj la. Etonan.
  
  
  Mwen te rete respè. "Èske w vle kanpe pou yon kafe dabò, Miss Franzini, oswa èske li ta pi bon pou w ale tou dwat lakay ou?"
  
  
  "Lakay, tanpri." Miss Franzini te frèt ankò. Mwen te monte zèpòl mwen epi nou te ale. Mwen te jere lagrèl yon taksi nan Seventh Avenue ak Barrow Street.
  
  
  Li te sèlman dis minit nan bilding apatman Philomina a, London Terrace, epi nou te kondwi moute nan canopy ki make antre a nan silans regal.
  
  
  Mwen te peye taksi a epi mwen soti, epi mwen te ede Philomina. Li rale men l tounen. "Sa ap fè," li te di frèt. "Mèsi anpil."
  
  
  Mwen te pwan koud li yon ti kras briskeman, vire l 'otou epi dirije l' nan direksyon pòt la. “Mwen regrèt anpil, Miss Franzini. Lè Popeye Franzini di m pou m mennen w lakay ou, m ap mennen w tout wout lakay ou.”
  
  
  Mwen panse ke li te kapab konprann li, men li te santi li pa t 'bezwen reponn. Nou pran asansè a nan silans frèt pandan operatè asansè a te eseye pran pòz nou pa t la.
  
  
  Nou te desann nan disètyèm etaj la epi mwen te swiv li nan pòt li, 17th E.
  
  
  Li pran kle a epi li gade m frèt.
  
  
  "Bon lannwit, Mesye Canzoneri."
  
  
  Mwen te souri dousman epi byen fèm te pran kle a nan men li. "Dezole, Miss Franzini. Poko. Mwen vle sèvi ak telefòn ou."
  
  
  "Ou ka itilize youn nan ba a nan lari a."
  
  
  Mwen te souri ankò pandan m te foure kle a nan kadna a epi m te ouvri pòt la. "Mwen ta pito sèvi ak ou." Te gen ti kras li te kapab fè sou li. Mwen te prèske de fwa gwosè li.
  
  
  Philomina limen limyè nan ti sal la, apre sa li antre nan salon an byen meble epi limen youn nan de lanp etaj yo ki antoure sofa konfòtab la. Mwen te chita sou kwen sofa a, mwen te pran telefòn nan epi mwen konpoze nimewo a.
  
  
  Philomina te banm yon gade sal, li kwaze bra l epi l apiye sou miray opoze a. Li pa t menm pral retire rad li jiskaske mwen soti la.
  
  
  Li te deja pase minwi, men mwen kite telefòn nan sone. Nimewo telefòn nan Biwo Enfòmasyon Santral AX a ouvri vennkat èdtan pa jou. Finalman, yon vwa fi reponn. "Sis-nèf-oh-oh."
  
  
  "Mèsi," mwen te di. “Èske w ka chaje apèl sa a ak nimewo kat kredi mwen an, tanpri? H-281-766-5502." Kat dènye nimewo yo te, nan kou, sa yo kle yo, nimewo seri mwen kòm Ajan AX #1.
  
  
  "Wi, mesye," te di vwa nan lòt bout liy lan.
  
  
  "Mwen bezwen yon chèk dosye wouj," mwen te di. Philomina, nan kou, te kapab tande tout sa mwen te di, men li pa t 'kapab konprann anpil siyifikasyon nan li. Tèks Fichye Wouj la se te yon chèk nan lis ajan konfidansyèl FBI ki trè klase. Dosye blan an te pou CIA, ble a pou Ajans Sekirite Nasyonal la, men mwen te devine li te wouj la mwen te bezwen.
  
  
  "Wi, mesye," ti fi a te di nan telefòn nan.
  
  
  "New York," mwen te di. "Philomina Franzini. F-r-a-n-c-i-n-i." Mwen te gade l epi m te souri yon ti kras. Li te kanpe ak men l sou ranch li, pwen li sere nan ranch li, je l ap bat.
  
  
  "Jis yon ti moman, mesye."
  
  
  Li te plis pase yon ti moman, men mwen te tann avèk pasyans epi Philomina te gade.
  
  
  Vwa a tounen sou. "Philomina Franzini, mesye? F-r-a-n-c-i-n-i?"
  
  
  "Wi."
  
  
  “Se nan afimatif, mesye. Fichye wouj. Estati C-7. Kat ane. Douzyèm ane. Konpayi lwil oliv Franzini. Èske w konprann sitiyasyon ak klas, mesye?"
  
  
  Li ta eksplike yo, men mwen te konnen oke. Philomina te yon ajan FBI pou kat ane. Sitiyasyon C-7 te vle di li te youn nan plizyè milye enfòmatè FBI sa yo ki volontè epi ki pa janm gen kontak ak lòt ajan eksepte yon sèl moun ki responsab yo. Klas 12 te vle di li pa t janm ka mande l pou l pran aksyon, epi li pa t gen aksè a okenn enfòmasyon klase sou Biwo a.
  
  
  Jack Gourley te di m yon fwa ke dè milye de ajan C-7 - enfòmatè ta pi bon mo - travay pou konpayi lejitim nan vil Nouyòk, ekri rapò regilye chak mwa sou tranzaksyon biznis. Katrevensenk pousan pa janm jwenn anyen ki gen valè, li te di, men senk pousan ki rete yo te fè tout travay grunt nan revize rapò yo entérésan.
  
  
  Mwen rakwoche epi mwen vire sou Philomina.
  
  
  "Oke, ki sa ou konnen?" - Mwen di. "Eske ou pa yon ti fi dous?"
  
  
  "Kisa ou gen nan tèt ou?"
  
  
  “Espyonaj sou pwòp tonton mwen. Sa a se jis mal, Philomina."
  
  
  Li vin blan. Yon men te vole nan bouch li epi li te mòde do pwen an. "Kisa ou gen nan tèt ou?"
  
  
  "Egzakteman sa mwen te di. Espyonaj sou tonton ou pou FBI la."
  
  
  "Sa a se bagay moun fou! Mwen pa konprann sa w ap di!"
  
  
  Li te sanble pè e mwen pa t 'kapab blame li. Jan li te konnen, mwen te jis yon lòt mafieux ki ta pral rankontre fanmi Franzini. Sa m te di a te kapab detwi l. Pa te gen okenn pwen nan tòtire li. Mwen te kòmanse di li, men mwen te sispann.
  
  
  Li te fè yon ti mouvman, kòmsi li te kenbe yon kriye, men l' ap foute anba kap wouj dife a. Toudenkou nan men li te gen yon ti pistolè lèd, yon modèl samdi swa. Li te vize dirèkteman sou mwen. Barik la te sanble gwo.
  
  
  Mwen prese prese pran men m '. "Hey, tann! Tann!"
  
  
  Gade panik pè ki te fè m regrèt pou li yon ti moman de sa te disparèt. Te gen yon gade frèt, prèske sa ki mal nan je nwa li yo, ak bouch mou, sensual li te peze nan yon liy sere.
  
  
  Li montre ak yon ti pistolè lèd. "Chita!"
  
  
  "Kounye a tann..."
  
  
  "Mwen te di chita."
  
  
  Mwen vire chita sou sofa a, koube yon ti kras jan pifò moun fè lè yo kòmanse chita sou yon bagay ki byen fon tankou yon sofa. Lè sa a, nan yon sèl mouvman balanse, mwen te pwan zòrye sere ble ki dekore do a nan sofa a epi voye l 'ba li, plonje tèt devan sou kwen sofa a.
  
  
  Zam lan gwonde nan zòrèy mwen epi bal la frape miray la anlè tèt mwen.
  
  
  Atè a, mwen byen vit bese ak sote kote li ta dwe kanpe, tèt mwen vole pi devan tankou yon belye bat epi frape li nan vant la.
  
  
  Men, ak anpil atansyon li te demisyone. Mwen te wè zam la flache pou yon ti moman epi answit mwen desann. Yon bagay frape dèyè tèt mwen ak tèt mwen te eksploze nan yon gwo eksplozyon nan doulè wouj ak nwa vid.
  
  
  Lè mwen rive, mwen te kouche sou do mwen sou planche salon an. Philomina Franzini te chita sou kò mwen. Mwen te vagman okouran ke jip li te randone byen wo pi wo pase ranch li yo, men se sèlman maladwa. Mwen te pi plis okouran de lefèt ke barik la nan yon zam te kole nan bouch mwen. Metal frèt la te sanble difisil ak san gou pou mwen.
  
  
  Mwen bat je pou netwaye fim nan men yo.
  
  
  Malgre pozisyon malgre li, vwa Philomina te frèt ak efikas.
  
  
  "Anfòm. Pale. Mwen vle konnen ki moun ou rele ak poukisa. Lè sa a, mwen pral lage ou nan men FBI la. Li klè? E si mwen oblije, m'ap touye ou."
  
  
  Mwen te gade l sombre.
  
  
  "Pale!" li krake. Li te deplase zam la tounen jis ase pou l pa boulvèse m, men mizo a te toujou manyen bouch mwen. Philomina te sanble pito tire pwen-blank.
  
  
  "Pale!" li mande.
  
  
  Mwen pa t gen anpil chwa. Nan klas 12yèm ane, li pa te sipoze resevwa enfòmasyon klase. Apre sa, mwen, nan kou, te klase. Nan lòt men an, li te gen zam sa a modi nan pwent nan figi m ', epi ale nan ak machann nan fè m' tounen FBI a te sanble estipid.
  
  
  Mwen te pale.
  
  
  Li difisil pou w serye lè w kouche sou do w ak yon ti fi ki byen chaje ak flanbwayan ki chita sou pwatrin ou ak barik yon zam k ap pouse bouch ou. Men, mwen te eseye. Mwen te eseye anpil.
  
  
  "OK cheri. Ou genyen, men kalme."
  
  
  Li gade m.
  
  
  Mwen te eseye ankò. “Gade, nou sou menm bò a nan pwoblèm sa a. Onètman! Ki moun ou panse mwen jis rele? Mwen te jis rele FBI pou tcheke sou ou."
  
  
  "Kisa ki fè ou fè sa?"
  
  
  "Sa ou te di a. Fason ou rayi tout bagay isit la epi ou toujou rete isit la. Dwe gen yon rezon."
  
  
  Li souke tèt li, pise bouch li. "Poukisa ou te rele FBI a epi ou pa tonton Joe?"
  
  
  "Kòm mwen te di, nou sou menm bò a."
  
  
  Episode Samdi swa a pa t flite, men panse li dwe chanje. "Ki nimewo FBI la?" - li menen.
  
  
  Li te fasil. "De-de-de, sis-sis-senk-kat."
  
  
  "Kisa yo te di ou?"
  
  
  Mwen te di li, Klas ak Estati, tout bagay sa yo. Apre sa, mwen te kontinye pale, byen vit. Mwen pa t 'kapab di l' detay sekrè yo, men mwen te di l 'sou Ron Brandenburg ak Madeleine Leston nan biwo FBI a pou montre li ke mwen te abitye ak li. Mwen pa t 'di li mwen te nan AX oswa ki misyon mwen te, men mwen te di li ase ke li te kòmanse jwenn lide a. Piti piti mizo zam la te kòmanse deplase lwen figi m.
  
  
  Lè m te fini, li te kriye anpil e li te mete zam la atè akote tèt mwen. Kouvri je l ak tou de men li, li te kòmanse kriye.
  
  
  "Fasil, cheri. Pi fasil". Mwen te lonje men m pou m te pwan zepòl li epi m te rale l nan direksyon m pou m te branche men m dèyè tèt li. Li pa t reziste e mwen te woule l konsa pou nou te kòt a kòt sou planche a, tèt li repoze sou bra m ak lòt bra m bò kote l.
  
  
  "Fasil, Philomina, fasil." Li te toujou kriye, kounye a san kontwòl. Mwen te kapab peye! tete wonn li sou pwatrin mwen. Mwen te mete dwèt mwen anba manton li epi mwen te rale figi li lwen zepòl mwen. Dlo te koule nan machwè li.
  
  
  Yon gason gen yon sèl fason pou anpeche yon fanm kriye. Mwen te bo li dousman, yon fason rasire, mwen te peze l tou pre, epi m te bo l ankò.
  
  
  Piti piti kriye yo te bese, ak kò li te vin pi pliable, rilaks. Lèv yo san emosyon adousi, Lè sa a, piti piti, piti pa ti kras, separe, Lè sa a, menm plis. Lang li te caresses m ', Lè sa a, bra li sere boulon nan kou mwen.
  
  
  Mwen te kenbe l tou pre mwen, mwen santi tete wonn li peze sou mwen. Mwen dousman bo Coursil mouye l 'ak rale lwen jis ase yo pale.
  
  
  "Fasil, siwo myèl, fasil. Kalme,” mwen bougonnen.
  
  
  Yon tranble te kouri nan kò li, epi li rale bouch mwen anvè li, epi kounye a lang li te tounen yon ògàn rapid, vivan, penetrasyon pwofondman, bouch li peze sou mwen.
  
  
  Men dwat mwen, ki te peze l nan direksyon m, li te jwenn zip la sou do rad ki pa zepòl li a, epi mwen te rale l ak anpil atansyon, mwen te santi rad la detounen anba dwèt mwen jiskaske yo rive nan ti do l, epi m te manyen l. delika elastik kilòt li.
  
  
  Mwen glise men m 'anba kilòt li ak dousman pase yo sou bounda li, se konsa ke do a nan men m' rale yo desann. Ranch li yo leve yon ti kras pou yo pa te manyen planche a epi apre yon ti moman mwen wete kilòt mwen epi jete yo. Avèk yon sèl mouvman dwèt mwen mwen te deklache soutyen li epi, pandan m te deplase pou m te gen plas pou m retire l, mwen te santi dwèt Philomina ap foute sou pantalon mwen.
  
  
  Nan yon ti moman, Philomina ak T. te toutouni, e figi l te antere nan zepòl mwen. Mwen te pote l 'nan chanm lan, satisfè tèt mwen ak santi a nan tete toutouni li sou pwatrin mwen an,
  
  
  Lè sa a, li te kenbe l 'près, pulsasyon ak dezi.
  
  
  Lè sa a Philomina te kòmanse deplase, tou dousman nan premye, dousman, manyen m ', caresses m', bouch li mouye ak cho manyen m '. Misk mwen yo te tansyon, yo rele l ', tranble ak enpasyans.
  
  
  Li te deplase pi vit kounye a, entansite a ranplase pa sibtilite, flanm dife a boule lafimen an. Nan yon sèl mouvman konvulsif pwisan mwen monte sou li, zepeng li sou kabann nan, monte nan, bat li, kraze l ', vale l' ak devore l '.
  
  
  Li tòde anlè, tòde nan Ecstasy, men li peze bounda m 'ak peze m' sou li. "Bondye mwen!" li te rele. "O Bondye!" Janm li te vlope ren mwen byen sere pandan li te leve kont pwa mwen, epi mwen te leve tèt mwen sou jenou m pou akomode li, mwen te glise pi fon, pi ekskiz, Lè sa a, te kòmanse ponpe sovaj, fò, epi finalman te eksploze nan yon gwo inondasyon lajwa.
  
  
  
  
  Chapit 11
  
  
  
  
  
  
  Apre sa, toujou kouche atè a, li anbrase m byen sere. “Pa kite m, Nick. Tanpri pa Kite Mwen. Mwen tèlman poukont mwen e mwen pè."
  
  
  Li te poukont li e li te pè pou yon tan long. Li te rakonte m sa a pandan n te chita bò tab la bò fenèt la, l ap gade douvanjou a raye nan lès la epi n ap bwè tas kafe nwa.
  
  
  Pandan plizyè ane, li te grandi nan fanmi Francini sou Sullivan Street kòm yon ti fi, li pa te gen okenn lide ke Popeye Francini te nenpòt lòt moun ki janti ak renmen "Tonton Joe." Depi lè li te gen nèf ane, li te pran anpil plezi nan kite l pouse l nan chèz woulant li dimanch nan Washington Square Park, kote li te renmen manje ekirèy yo.
  
  
  Mwen bwè yon ti tas kafe epi m sonje youn nan mistè ki pi kirye nan lavi a. Poukisa chak fanm ki ekstraòdinè bon nan kabann pa kapab fè yon tas kafe desan? Yon zanmi m 'te di ke ou ka di yon fanm twò sexy pa venn yo enpòtan sou do a nan bra li. Men, eksperyans mwen se ke ou ka di yo pa bon jan kalite a degoutan nan kafe yo.
  
  
  Kafe Philomina te gou ak chikore. Mwen leve kanpe epi m mache sou bò tab la. Mwen panche sou epi li bo li dousman sou bouch yo. Men m te glise anba rad ble li te mete kounye a e li te karese tete li dousman.
  
  
  Li apiye dèyè nan chèz li pou yon ti moman, je l fèmen, sil long li dousman peze sou yon souflèt li. "Mmmmmmmm!" Apre sa, li dousman pouse m 'ale. "Chita epi fini kafe ou."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Si ou vle".
  
  
  Li ri. "Pa vrèman, men ann fini kafe a de tout fason."
  
  
  Mwen te ba li yon gade moke nan rejte gason chovinism epi li te chita ankò. Kafe a te toujou gou tankou chikore.
  
  
  Mwen te mande. - "Kilè ou te konnen?"
  
  
  "Ou vle di Tonton Joe?"
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  Li bese tèt li avèk reflechi. "Mwen panse mwen te apeprè trèz oswa konsa. Te gen yon gwo istwa nan New York Times Magazine sou Tonton Joe. Nou pa t 'li Times la. Pa gen moun sou Sullivan Street li. Nou tout li Daily News la, men yon moun te chire l. Li te voye l pa lapòs pou mwen." Li te souri. "Okòmansman, mwen jis pa t 'kapab kwè li.
  
  
  "Mwen te fò anpil fache pou yon tan long, byenke mwen pa t 'konprann li tout." Li rete an silans, bouch li vin pi sere. "Mwen menm konnen ki moun ki voye li ban mwen. Omwen se sa mwen panse."
  
  
  Mwen soufle. Anjeneral, moun yo pa pote plent adolesan yo nan laj granmoun. "OMS?" Mwen te mande.
  
  
  Li tranble. "Rusty Pollard."
  
  
  "Sa ti fi mens wouj ak rad vèt la nan fèt la?"
  
  
  "Sa a se youn nan." Li fè yon soupi epi li pèmèt ton li adousi yon ti kras. "Rusty ak mwen te ale nan lekòl segondè ansanm. Nou toujou rayi youn lòt. Mwen panse ke nou toujou rayi li. Malgre ke kounye a nou gen matirite yon ti kras."
  
  
  "Poukisa ou te toujou rayi youn lòt?"
  
  
  Philomina te monte zèpòl. "Italyen rich, pòv Ilandè, k ap viv akote. Kisa w ap tann?"
  
  
  "Kisa ki te pase apre ou fin li istwa a?" Mwen te mande.
  
  
  "Mwen pa t 'kwè li nan premye, men nan yon fason mwen ta dwe genyen. Mwen vle di, apre tout, li te nan Times la. E mwen te rayi li! Mwen jis rayi li! Mwen te renmen Tonton Joe mwen an, e mwen te konn santi m regrèt anpil pou li nan chèz woulant li ak tout bagay, epi toudenkou mwen pa t ka sipòte l touche m oswa avè m."
  
  
  Mwen te sezi. "Men, ou kontinye ap viv avè l '."
  
  
  Li tranble. "Mwen te rete avèk li paske mwen te oblije. Ki sa yon ti fi trèz ane ap fè? Kouri? Epi chak fwa mwen te montre menm ti dezobeyisans, li te bat mwen.” San konsyan, li fwote yon souflèt li. Yon ematom ki te bliye depi lontan te rete nan memwa li. "Se konsa, ou aprann nan yon prese."
  
  
  "Eske se sa ki fè ou ale nan FBI?"
  
  
  Li vide yon lòt tas kafe anmè. "Natirèlman pa," li te di, apre reflechi pou yon ti moman.
  
  
  “Mwen te rayi tout bagay terib sa yo sou asasina, vòl ak twonpe, men mwen te aprann ke mwen ta viv avèk li.
  
  
  Mwen te dwe. Mwen jis deside ke lè m 'te gen dizwit, mwen ta kouri ale, rantre nan Kò Lapè a, fè yon bagay."
  
  
  "Èske pifò fanm nan fanmi an panse konsa?"
  
  
  "Non. Pifò nan yo pa janm panse osijè de sa. Yo pa pèmèt tèt yo panse osijè de sa. Yo te anseye yo pou yo pa fè sa lè yo te tifi. Sa a se ansyen fason sisilyen an: sa gason fè pa konsène fanm. "
  
  
  "Men, ou te diferan?"
  
  
  Li souke tèt li sevè. "Mwen pa t 'fasine pa li. Mwen te jwenn li repouse, men mwen pa t 'kapab rete lwen li. Mwen li tout sa mwen te ka jwenn nan bibliyotèk la sou mafya a, òganizasyon an, tout bagay.
  
  
  "Se poutèt sa mwen te rete ak poukisa mwen te ale nan FBI la. Koneksyon fanmi. Papa m. Tonton Joe touye papa m! Èske w te konnen sa? Li aktyèlman touye pwòp frè l '! papa m".
  
  
  "Èske w konnen sa pou asire w?"
  
  
  Li souke tèt li. “Pa vrèman, men le pli vit mwen te li sou bagay ki te pase lè m te gen twazan—mwen panse mwen te nan lekòl segondè lè sa a—mwen jis te konnen se te vre. Sa a se sa Tonton Joe ta fè, mwen jis konnen li. de sa, mwen sèten manman m te panse sa tou. Li te sèlman deplase ak Tonton Joe paske li te fòse li.
  
  
  Mwen te kanpe ankò epi m deplase pou m te ka peze tèt li sou vant mwen. "Ou se yon ti fi reyèl," mwen te di dousman. "Ann tounen nan kabann."
  
  
  Li leve je l ', li souri, je l' briyan. "Oke," li te chichote. Lè sa a, li jere ri. "Mwen ta dwe nan biwo a nan kèk èdtan."
  
  
  "Mwen p'ap gaspiye tan," mwen te pwomèt.
  
  
  San l pa wete je l sou mwen, li leve, li demare senti l, konsa wòb ble a tonbe louvri. Mwen te peze l sou mwen, men m anba rad la louvri epi mwen te peze sou kò li, dousman caresses, eksplore li. Mwen leve yon tete e mwen bo pwent tete a zongle, apre lòt la.
  
  
  Li te jemi e li te frape tou de men nan devan pantalon mwen an, li te pwan m 'vyolans men dousman. Mwen te tranble nan Ecstasy, ak nan yon ti moman nou te sou planche a, tòde ak pasyon.
  
  
  Fè lanmou li te bon jan kafe a te move.
  
  
  Apre Philomina te kite travay maten sa a, mwen te parese pandan kèk èdtan, mwen te pran yon douch, mwen te abiye, epi answit mwen te mache de katye Venttwazyèm Ri rive nan Chelsea. Te gen yon nòt nan bwat lèt mwen an: "Rele Mesye Franzini."
  
  
  Te gen yon gade mefyan tou nan je grefye a. Pa gen anpil franse nan New York jou sa yo.
  
  
  Mwen te remèsye grefye a epi mwen te monte nan chanm mwen an, mwen gade nimewo ki nan liv la epi li konpoze.
  
  
  Philomina reponn. "Lwil oliv Franzini"
  
  
  "Bonjou."
  
  
  "O, Nick," li souf nan telefòn nan.
  
  
  "Sa ki te pase cheri?"
  
  
  "O... o, Mesye Canzoneri." Vwa li toudenkou te vin desizif. Yon moun dwe antre nan biwo a. "Wi," li te kontinye. "Mesye Franzini ta renmen wè ou jodi a a dezè nan apremidi."
  
  
  "Oke," mwen te di, "omwen sa pral ban m 'yon chans wè ou."
  
  
  "Wi, mesye," li te di sevè.
  
  
  "Ou konnen mwen fou pou ou"
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  "Eske w ap dine avè m aswè a?"
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  "... Apre sa, mwen pral mennen ou lakay ou nan kabann."
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  "...Epi fè lanmou pou ou."
  
  
  "Wi mesye. Mèsi mesye". Li rakwoche.
  
  
  Mwen te souri tout wout la nan asansè a. Mwen te souri bay grefye a, ki te sanble ap fè l 'nève. Li te "fè" m 'yon bòs mafya, e lide a pa t' kostim li.
  
  
  Mwen te awondi kwen Angry Squire pou manje kolasyon apre mwen te pran yon kopi Nouvèl la nan kyòs la nan kwen Seventh Avenue.
  
  
  BYEN YON NOUVO GANG GAG NAN MISTÉ MAFIA MIDÈ A
  
  
  Disparisyon misterye Larry Spelman, yon lyetnan repitasyon nan bòs foul Joseph "Popeye" Franzini, ta ka kòmanse nan yon nouvo lagè gang, dapre lapolis Kapitèn Hobby Miller.
  
  
  Miller, ki responsab Inite Espesyal Krim Òganize Depatman an, te di nan yon entèvyou jodi a ke Spelman, souvan konpayon ak gad kò Franzini a, te disparèt nan kote abityèl li yo depi kòmansman semèn nan.
  
  
  Kapitèn Miller, dapre istwa a, te di ke rimè ap sikile nan mò yo ye a ke Spelman te swa yo te touye ak kò l 'detwi, oswa yo te kidnape ak kenbe pou ranson pa yon fanmi ki te dirije pa Gaetano Ruggiero.
  
  
  Jack Gourley te fè yon bèl travay.
  
  
  Mwen te fini kolasyon mwen an lantèman, dore nan memwa yo fanatik nan Philomina ak te panse ke tout bagay te vrèman ale byen, kòm enkwayab jan li te sanble lè mwen te kòmanse premye.
  
  
  Mwen te rive nan biwo Franzini Olive Oil Company a egzakteman de è nan apremidi. Manitti ak Loklo te devan m ', yo santi yo alèz nan chèz modèn yo. Mwen te souri Philomina pandan l te montre nou biwo Popeye a. Li te wouj men li te evite gade mwen.
  
  
  Popeye te sanble yon ti kras pi gran ak pi gra jodi a. Jou lannwit sa a anvan fèt la te pran pèt li. Oswa petèt se te efè istwa Gourley a. Te gen yon kopi jounal la sou biwo Franzini.
  
  
  Apiye sou miray la nan fen chanm nan, Louis te parèt nève pandan nou twa a te chita devan biwo tonton li a.
  
  
  Popeye te gade nou, rayisman ki nan nanm li te mitone nan je l.
  
  
  Li fache pou Spelman, mwen te panse ak kè kontan, men mwen te mal.
  
  
  "Ou, Locallo!" - li jape.
  
  
  "Wi mesye." Mafioso a te parèt pè.
  
  
  "Kiyès nan nou ki te dènye moun ki te wè fanm Chinwa Su Lao Lin nan Beyrouth?"
  
  
  Loklo lonje men l san fòs. "Pa konnen. Manitty ak mwen te pati ansanm."
  
  
  "Mwen panse ke Canzoneri te isit la," Louis te di, lonje dwèt nan direksyon mwen. "Mwen te kite li la lè mwen te mennen Harold nan lopital la." Li te ban mwen ke "mwen dwe di laverite" gade.
  
  
  "Ou te la dènye?" - Popeye jape.
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "M pa konnen. Mwen te pale ak li pou kèk minit apre Louis te ale, epi li voye m 'bay nèg Harkins sa a."
  
  
  "Èske w konnen si li t ap tann yon moun apre ou fin ale?"
  
  
  Mwen souke tèt mwen.
  
  
  Je l' vin pi piti ak reflechi sou mwen. "Hmmm! Ou dwe te dènye moun ki te wè Harkins tou."
  
  
  Li te vin twò pre pou rekonfò, byenke mwen pa t reyèlman santi mwen te nan anpil pwoblèm kounye a. "Non," mwen te di inosan, "te gen lòt nèg sa a. Te antre dwat anvan mwen te ale. Men tann! Mwen te fè yon gade toudenkou sonje. "Mwen panse se te menm nèg mwen te wè nan gwoup otèl Miss Lin lè li te ale." Mwen peze dwèt mwen sou fwon mwen. "Wi, menm nèg."
  
  
  Popeye te dwate epi li te frape pwen li sou tab la. "Ki nèg?"
  
  
  "Modi, mwen pa konnen si mwen pral sonje. Ann wè... Harkins prezante m '. Fuggy, mwen panse, oswa yon bagay tankou sa... Fujiero... Mwen pa sonje egzakteman."
  
  
  "Ruggero?" Li onètman te voye mo sou mwen.
  
  
  Mwen kase dwèt mwen. "Wi. Se tout. Ruggiero."
  
  
  "Modi! Ki jan li te rele?"
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Bondye, mwen pa konnen. Bill, petèt, oswa Joe, oswa yon bagay tankou sa."
  
  
  "Epi ou di ou te wè l 'nan otèl la?"
  
  
  Mwen gaye bra mwen, palmis anlè. "Wi. Li te nan gwoup la ap tann asansè a lè mwen soti. Mwen sonje kounye a, mwen rekonèt li pita lè li te antre lakay Harkins la."
  
  
  "Ki sa li te sanble?"
  
  
  "Ou konnen, kalite mwayèn. Li te gen cheve nwa...” Mwen te pretann konsantrasyon, mwen te fwonte ak reflechi. Mwen ta ka byen fè li pandan mwen te nan li. "Mwen panse sou senk pye dis, tankou po nwa. Oh wi, mwen sonje. Li te mete yon kostim ble fonse."
  
  
  Popeye souke tèt li. "Li pa son abitye, men gen anpil Ruggieros modi deyò li difisil pou di." Li frape pwen li sou tab la ankò, epi li vire chèz woulant la konsa li te gade dirèkteman nan Louis. - Eske fanm chinwa sa a te di w anyen sou Ruggiero?
  
  
  Louis souke tèt li. "Non, mesye, pa yon mo." Li ezite. "Kisa ki mal, Tonton Joe?"
  
  
  Popeye te gade l ak kòlè. "Yo te eksploze! Se sa ki te pase! Gen kèk pitit gason femèl ki te antre la tousuit apre ou te fin ale epi ou te fè eksploze kote a modi. Damn li! Bonm! Vinny jis rele depi Beirut. Li di li deja nan tout jounal yo. la."
  
  
  "E Su Lao Lin?"
  
  
  Vinnie di: "Mouri tankou yon klou pòt modi."
  
  
  Kounye a, Louis te fache menm jan ak tonton li, li te mete men l sou ranch li epi l te mete tèt li pi devan. Mwen mande si li te fè fas ak li tou.
  
  
  "Èske nenpòt lòt moun te blese?"
  
  
  Popeye souke tèt li kòmsi li te desi. "Non. Eksepte Charlie Harkins sa a ki te tire.
  
  
  "Èske li mouri tou?"
  
  
  Popeye souke tèt. "Wi."
  
  
  Louis fwonte. "Ou panse Ruggiero te fè sa?" "Bon ti gason, Louis," mwen an silans bat bravo.
  
  
  "Natirèlman, mwen panse ke Ruggieros yo te fè li," Popeye gronde. "Kisa ou panse? Canzoneri isit la wè Ruggiero nan otèl dam nan, Lè sa a, rankontre l 'nan kay Harkins. Lè sa a, gen de kadav. Ou pa panse gen yon koneksyon? Ou panse sa se jis yon konyensidans?
  
  
  "Non, non, Tonton Joe," Louis rasire. "Eksepte mwen pa konnen poukisa Ruggieros yo konfonn yo. Nou menm mennen kèk mesye nan Beyrouth pou yo. Pa gen okenn pwen ladan l sof si yo jis soti pou jwenn nou."
  
  
  "Modi! Kisa wap panse? Popeye te pran yon jounal sou tab la epi li balanse li, "Èske ou te li modi jounal la maten an?"
  
  
  Louis leve zèpòl. “Mwen pa konnen, Tonton Joe. Larry te disparèt anvan lè li te wo. Istwa sa a ta ka jis yon istwa san sans. Ou konnen ki jan plezi Miller a ye. Nèg Gurley sa a ka fè l di tou sa li vle. "
  
  
  Men, granmoun lan pa t 'kapab imilye. Li balanse papye a ankò. "E Beyrouth, smart alec? E li menm?"
  
  
  Louis te souke tèt li, li t ap eseye konprann li. "Wi mwen konnen. De ansanm se twòp. Mwen panse ke yo pral ranje nou, men modi, jis kèk semèn de sa tout bagay te sanble ap mache byen."
  
  
  "Modi li!" Granmoun nan frape palmis li ak pwen li
  
  
  lòt men l '. "Sa pa son bon pou mwen!"
  
  
  Louis souke tèt li. "Mwen konnen, mwen konnen, Tonton Joe. Men, yon lagè nan lari pa gen okenn sans kounye a. Nou gen ase pwoblèm."
  
  
  "Nou dwe fè yon bagay! Mwen pa pral pran kalite vye bagay sa yo nan men pèsonn," Popeye rele byen fò.
  
  
  "Oke, oke," Louis te di. "Kisa ou vle nou fè?"
  
  
  Je vye granmoun lan vin pi piti, li mache yon demi vire lwen tab la. "Touye m ', modi! Petèt omwen yon ti kras. Mwen pa vle okenn Ruggiero. Poko. Mwen pa vle. "Mwen jis vle yo konnen ke nou pa pral dezòd." Lahèn nan je Popeye kounye a tounen eksitasyon. Granmoun nan pran sant san. Men epè li te kenbe vout chèz woulant la. "Ktinye ale, modi!" - li rele byen fò. "Pran deplase!"
  
  
  
  
  Chapit 12
  
  
  
  
  
  
  Louis ak mwen te chita sou cappuccinos nan kafe Decima sou West Broadway.
  
  
  Mi yo te chokola mawon ak etaj Replasman an chire, petèt vèt anpil ane de sa, te yon nwa sal. Yon douzèn gwo tablo nan ankadreman dore te pandye sou mi yo, twal yo apèn vizib akòz mouch ak grès. Yo te montre yon koleksyon patisri fatige nan yon vitrin vè sal - napoleone, baba al rum, mille fogli, cannoli, pasticiotti. Sèl prèv pwòpte a se te bèl espresso machin nan lòt bout kontwa an. Li te klere byen klere, tout ajan ak nwa, poli nan yon klere. Yon malfini te fè raj sou li, li te louvri zèl li ak defi e li te gouvènen nan tout bèl pouvwa fè.
  
  
  Louis te sanble yon ti kras malad.
  
  
  Mwen brase kafe a. "Sa ki pase, Louis? Hangover? Oswa ou pa janm gaspiye pèsonn anvan?
  
  
  Li souke tèt li sevè. "Non... byen, non. Ou konnen…"
  
  
  Mwen te konnen oke. Menm lè bagay yo pat si pwòp pou Louis ti neve Tonton Joe. Tout lavi l 'li te pi popilè pou jwe mafya a ak tout eksitasyon li yo, romans, lajan ak mistè. Men, li menm li pa t janm patisipe. Pou Louis, lavi a se te yon bon lekòl prive, yon bon kolèj, yon bon travay fasil, ki te dirije yon biznis lwil oliv lejitim, bon moman fwote zepòl ak gangster pi popilè, men san tach pa yo.
  
  
  Mwen sonje ankò ke menm non li te pi. "Louis," mwen te mande, "poukisa yo rele ou Lazaro? Èske papa ou pa te rele Franzini?"
  
  
  Louis te bay tèt li, li te souri tris. "Wi. Luigi Franzini. Lazaro se non jenn fi manman m. Tonton Joe chanje li pou mwen lè mwen te deplase avè l. Mwen panse ke li te vle kenbe m 'soti nan tout pwoblèm yo. ti bebe a pral rele Al Capone Jr."
  
  
  Mwen ri. "Wi. Mwen panse ou gen rezon. Mwen te mande. "Kisa ou pral fè kounye a?"
  
  
  Li gaye men l san sekou. "M pa konnen. Pa gen moun ki aktyèlman fè anyen. Mwen vle di, modi, jis ale deyò epi touye yon nèg paske li fè pati Ruggiero..."
  
  
  "Sa yo se reyalite yo nan lavi, pitit gason," mwen te panse. Mwen te peze zepòl li. "Ou pral konprann yon bagay, Louis," mwen te di kalme.
  
  
  Nou kite Decima epi Louis gade nan lari a pou yon ti moman, kòmsi li tap eseye pran yon desizyon. "Gade, Nick," li te di ak yon souri toudenkou, "poukisa mwen pa montre w Chanm Kont yo?"
  
  
  "Chanm kont?"
  
  
  "Wi. Sa a se fre. Yon sèl nan yon kalite, mwen parye. " Li pran m nan koud epi li mennen m nan lari a nan plizyè pòt. "Li isit la, Four Fifteen West Broadway."
  
  
  Li pa t sanble anpil. Yon lòt nan gwo loft ansyen sa yo ou wè nan zòn SoHo nan anba lavil New York. Anwo ranp lajè a te gen yon gwo pòt ble ke mwen te sipoze se yon asansè machandiz. Sou bò dwat li te gen yon pòt regilye ak fenèt rezidansyèl-style, ak yon seri estanda bwat postal bilding apatman.
  
  
  Louis mennen m nan pòt la. Nan foyer la li peze yon bouton.
  
  
  Yon vwa dezenkò reponn. "Wi? Ki moun li ye?"
  
  
  "Louis Lazaro ak zanmi m '."
  
  
  "Oh, bonjou Louis. Ann ale nan". Sonitè a sonnen, long ak grin, epi Louis louvri pòt la ki pa fèmen. Soti isit la te gen senk vòl apik nan eskalye etwat. Lè nou rive nan tèt la, mwen te gen pwoblèm pou respire ak Louis te pratikman nan yon eta efondreman, respirasyon li te vini nan ti kout souf ak swe k ap koule nan figi l '.
  
  
  Yon mesye zanmitay te rankontre nou nan koridò senkyèm etaj la epi Louis, san souf, te prezante m. "Sa a se Nick Canzoneri, Chicky. Chicky Wright, Nick. Chicky ap dirije Biwo Kontablite Tonton Joe a. Mwen te panse ou ta renmen wè sa."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Sètènman."
  
  
  Chicky se te yon ti nonm ki te gen fòm luten ak cheve gri k ap koule sou tèt li ki te kale ak yon sousi gri touf ki t ap pouse nan figi komik li. Li te mete yon chemiz swa ble fonse, yon vès nwa ak blan karo, ak pantalon flanèl gri. Banza wouj klere l' ak jartèl wouj sou chemiz manch li te fè l' yon parody de yon joueur kous chwal. Li te souri anpil epi li te kanpe bò kote l pou l mennen nou nan yon gwo pòt ble ki pa make.
  
  
  Louis te kanpe dèyè l, yon ti kras ouvè.
  
  
  "Antre," li te di lajman. "Sa a se youn nan pi bon biwo nan New York."
  
  
  Se te konsa. Mwen pa t konnen kisa pou m atann de yon loft senkyèm etaj yo rele Court of Accounts, men se definitivman pa sa mwen jwenn. Chiki te mennen nou etap pa etap, li eksplike tout operasyon an.
  
  
  "Sa nou te fè," li te di ak evidan fyète, "se informatize bookmaking nou yo ak operasyon nimewo."
  
  
  Tout galata a te konvèti nan yon biwo biznis modèn, byen klere. Pi devan, yon gwo bank òdinatè t'ap chante ak klike sou, anplwaye pa jèn gason ki sanble seryezman nan kostim biznis pwòp, trete done òdinatè ak konpetans konsome. Joli sekretè yo te travay ak anpil atansyon sou ranje biwo yo byen ranje, machin elektrik yo te fè konpetisyon youn ak lòt. Tout ekipman nan nenpòt bilding administratif yo te estoke isit la.
  
  
  Chiki leve men l anpil. “Sa a se kote tout parye nimewo yo mete anba Houston Street ak tout parye chwal yo trete. Tout rezilta kous yo delivre dirèkteman pa telefòn soti nan Arlington nan Chicago East. Tout parye lajan yo voye isit la, tout dosye yo kenbe, tout peman yo fèt soti isit la."
  
  
  Mwen souke tèt, enpresyone. “Trasesman done elektwonik ap vini nan biwo boukmèyker la. Trè bèl!"
  
  
  Chicky ri. "Trè efikas. Nou travay sou katreven mil dola pa jou isit la. Nou kwè ke nou bezwen kouri sa a tankou yon biznis. Epòk ti nèg ki te nan magazen sirèt la ki gen yon blòk memo nan pòch dèyè l fini."
  
  
  "Ki jan parye offside afekte ou?" Okòmansman, votè yo te apwouve biwo OTB New York yo atravè vil la non sèlman kòm yon fason pou fè lajan pou vil la epi kòm yon konvenyans pou jwè aza, men tou kòm yon mwayen pou chase boukmèyker yo deyò mò yo.
  
  
  Chiki souri ankò. Li te sanble yon nonm kontan. “Li pa fè nou mal ditou, byenke mwen te enkyete sou li yon fwa lè li te kòmanse. Moun renmen fè fas ak yon ansyen konpayi etabli, mwen panse, epi yo ap kalite sispèk nan operasyon parayj gouvènman an.
  
  
  "Epi nan kou nou gen anpil nimewo, epi gouvènman an pa fè fas ak nimewo."
  
  
  "Omwen pa ankò," Louis entèfere. "Men, jan bagay yo prale a, yo pwobableman pral byento." Li tape m 'sou zepòl la. "Kisa ou panse, Nick? Trè fre, pa vre? "Tonton Joe ka sanble ak aji tankou ansyen Mustachio Pete, men li dwe dènye gadjèt nan biznis la."
  
  
  Eksplozyon Louis te depase sèlman pa nayvite li. Chanm Kont yo te yon etap pi devan nan òganizasyon monn kriminèl la, men lwen ke yo te dènye mo a. Mwen te kapab montre Louis yon sant kominikasyon foul moun dirije nan yon otèl Indianapolis ki ta fè New York Telephone sanble ak yon switchboard PBX. Rezilta yo nan tout jwèt aza nan peyi a - kous, bezbòl, baskètbòl, foutbòl, elatriye - rive nan otèl sa a chak jou epi yo Lè sa a, yo transmèt nan mikwosgond nan liv spò soti nan kòt nan kòt.
  
  
  Poutan, Chanm Kont yo te yon inovasyon enteresan: santralize, òganize, efikas. Pa move. "Bon," mwen te di. "Etonan!" Mwen rale lobe zòrèy mwen. "Mwen devine ou travay sou kamyon isit la tou, huh?"
  
  
  Louis fwonte. “Non, men... mwen pa konnen, petèt se pa yon move lide. Ou vle di tankou yon pòs kòmand santral?"
  
  
  "Dwa."
  
  
  Chicky te sanble yon ti kras fache. "Oke, nou pa reyèlman gen anpil espas, Louis, san nou pa mansyone ki jan li difisil pou jwenn yon moun fè konfyans jou sa yo."
  
  
  Mwen te oblije ri. Li te jiska kou li nan biznis mò yo ye a, men li te aji tankou nenpòt administratè biwo nan nenpòt biznis lejitim ... enkyete ke li ta ka gen plis travay pou fè, oswa ta ka oblije chanje fason li nan travay. Se pa sèlman moun onèt ki reziste chanjman.
  
  
  "Nick se nouvo nan vil la," Louis te eksplike, "e mwen te panse mwen ta montre l operasyon demo nou an. Antouka, Tonton Joe pral fè Nick ak mwen fè tout operasyon yo youn nan jou sa yo, jis pou wè si nou kapab.” sere boulon yon ti kras. "
  
  
  "Wi." Chiki te gen dout.
  
  
  "Nou pral sitou konsène sou sekirite," mwen te di.
  
  
  Chicky te byen klere. "Oh bon. Mwen bezwen èd la."
  
  
  Mwen te mande. - "Ou te gen pwoblèm?"
  
  
  Li fè yon soupi. "Wi. Plis pase mwen vle. Vini nan biwo mwen an epi mwen pral di w sou sa."
  
  
  Nou tout te antre nan yon biwo bèl panno nan kwen yon gwo galata. Te gen yon tapi pwòp sou planche a, ak kabinèt asye yo te liy tout miray la. Dwa dèyè biwo Chica a te kanpe yon bwat epè nan yon imaj nwa. Sou tab la te gen foto yon bèl fanm cheve gri ak yon demi douzèn timoun ki gen plizyè laj.
  
  
  "Gen yon chèz, mesye." Chicky lonje dwèt sou yon pè chèz ki gen douvan dwat epi li chita sou chèz ki vire bò tab la. "Mwen gen yon pwoblèm, petèt ou ka ede m."
  
  
  Louis rale chèz li
  
  
  Mwen te souri ba li konfyans. Pou moman sa a, li te bliye ke Popeye te ba li kèk enstriksyon trè klè. Tonton Joe te vle touye yon moun.
  
  
  "Kisa ki te pase, Chicky?" - mande Louis.
  
  
  Chicky panche dèyè li limen yon sigarèt. "Se Lemon-Drop Droppo ankò," li te di. “Omwen mwen panse se li. Li rache kourè nou an ankò. Oswa omwen yon moun."
  
  
  "Modi, Cheeky," Louis entèfere. "Yon moun toujou ap vòlè kourè yo. Ki sa ki nan gwo zafè a?
  
  
  "Bagay prensipal la se ke sa a ap vin yon gwo zafè! Semèn pase a nou te frape katòz fwa, ak semèn sa a nou te frape senk fwa. Mwen pa kapab peye li".
  
  
  Louis tounen vin jwenn mwen. "Anjeneral nou panse ke twa a kat fwa pa semèn nou pral pran yon kourè pou sa li pote, men sa a se pi plis pase nòmal."
  
  
  Mwen te mande. - "Ou pa ka pwoteje yo?"
  
  
  Chicky souke tèt li. “Nou gen san karannsèt mesye ki pote lajan kach isit la chak jou soti nan tout zòn nan Low Manhattan. Nou pa ka pwoteje yo tout." Li souri. “An reyalite, mwen pa menm gen pwoblèm si kèk nan yo jwenn vòlè de tan zan tan, sa ki pral fè lòt moun pran plis atansyon. Men, sa se yon lanfè anpil!"
  
  
  "E sa a droppo gout sitwon?"
  
  
  Louis ri. "Li te isit la yon bon bout tan, Nick. Youn nan gwoup Ruggiero a, men pafwa li ale pou kont li. Li menm li te yon fwa yon kourè pou Gaetano Ruggiero, e li sanble ke chak fwa li manke lajan, li chwazi yon kourè. Yo trè fasil jwenn, ou konnen. "
  
  
  "Wi." Kourè yo nan pati anba a nan nechèl la kriminèl. Yo pran lajan an ak koupon yo epi voye yo nan bank politik la epi li se li. Anjeneral, yo se demi-fou fin vye granmoun winos ki twò lwen nan kannal la nan laj povrete pou fè nenpòt lòt bagay, oswa timoun piti ki byen vit pran lajan. Gen plizyè milye nan yo nan New York, vye foumi ki manje sou kadav kriminèl yo jete.
  
  
  "Ou panse debarase m de karaktè Lemon Drop sa a pral ede nou?"
  
  
  Chiki souri ankò. "Li pa pral fè mal. Menm si se pa li, sa ka fè yon moun pè."
  
  
  Mwen souke tèt epi mwen gade Louis. "Ta ka menm touye de zwazo ak yon sèl kout wòch, Louis."
  
  
  Reyalite sa a pa t fasil pou Louis Lazaro. Li te gade tounen. "Wi," li te di.
  
  
  "Poukisa yo rele li Lemon Drop?" Mwen te mande.
  
  
  Louis reponn. "Li obsede ak gout sitwon, manje yo tout tan tout tan. Mwen panse ke reyèl non li se Greggorio, men ak yon non tankou Droppo ak yon sak gout sitwon nan pòch li tout tan tout tan ... Mwen ta rayi frape l 'jis. pou sa rache kèk kourè mwen vle di, modi, mwen te ale nan lekòl la ak nèg sa a.
  
  
  Mwen te monte zèpòl. Sanble mwen te fè anpil bagay sa yo pandan devwa a. "Sa depann de ou. Se te jis yon lide."
  
  
  Louis te sanble pa kontan. "Wi. Nou pral reflechi sou li."
  
  
  "Kisa sa a ye, de zwazo ak yon sèl wòch?" - mande Chiki.
  
  
  "Li pa enpòtan," Louis kase.
  
  
  "Wi mesye." Chicky te toujou byen konnen ke Louis se neve Popeye Franzini.
  
  
  Yon poz gòch swiv. Mwen te balanse men m nan direksyon kabinè yo ki klere byen bèl, chak pil bloke pa yon baton fè ki te menasan k ap kouri soti nan etaj la moute nan chak manch tiwa epi yo vise nan tèt dosye a. "Kisa ou genyen la, bijou fanmi?"
  
  
  Chicky mete sigarèt li epi li souri, li kontan ak chanjman nan atmosfè a. "Sa yo se dosye nou yo," li te di. "Anrejistre li tout soti nan A rive nan Z."
  
  
  "Tout?" Mwen te eseye enpresyone. "Ou vle di operasyon an antye parayj?"
  
  
  "Mwen vle di tout òganizasyon an," li te di. "Tout."
  
  
  Mwen gade alantou. "Ki jan bon se sekirite ou a?"
  
  
  "Anfòm. Byen. Sa pa deranje m. Nou nan senkyèm etaj isit la. Lòt kat etaj yo vid eksepte pou yon koup nan apatman ke nou itilize nan ijans. Chak swa nou mete pòtay asye sou chak etaj. Yo anfòm dirèkteman nan miray la epi yo fiks la. Apre sa, gen chen, "li te ajoute ak fyète.
  
  
  "Chen?"
  
  
  "Wi. Nan chak etaj nou gen de chen gad, Dobermans. Nou lage yo chak swa, de sou chak etaj. Mwen vle di, monchè, pa gen moun ki pral monte eskalye sa yo ak chen sa yo. Yo se vye pitit gason femèl! Menm san yo, pèsonn p'ap ka travèse pòtay sa a san yo pa avèti Big Julie ak Raymond."
  
  
  "Kiyes yo ye?"
  
  
  "De nan gad mwen yo. Yo ap viv isit la chak swa. Yon fwa ke tout moun soti epi fèmen pòtay sa a, pèsonn pa ka antre."
  
  
  "Mwen renmen li," mwen te di. "Si Big Julie ak Raymond ka pran swen tèt yo."
  
  
  Chicky ri. “Pa enkyete, monchè. Big Julie se nèg ki pi di bò sirk la, e Raymond se te youn nan pi bon sèjan gunnery nan Kore di. Li konnen ki sa yon zam ye."
  
  
  "Bon ase pou mwen." Mwen leve kanpe epi Louis te fè menm jan an. "Mèsi anpil, Chicky," mwen te di. "Mwen panse ke nou pral wè ou."
  
  
  "Se vre," li te di. Nou te bay lanmen epi Louis ak mwen te desann mach eskalye yo. Kenbe je m 'pele, mwen te kapab wè pòtay asye bati nan mi yo nan chak aterisaj. Se te yon bèl konfigirasyon difisil, men mwen te gen yon lide sou ki jan li te kapab simonte.
  
  
  
  
  Chapit 13
  
  
  
  
  
  
  Dine te bon gou, yon ti tab nan do Minetta a nan yon nwit lè prèske pa gen moun ki te la - antipasto limyè, bon oso buco, gwo twou san fon fri bann zucchini ak espresso. Philomina te nan atitid sa a renmen, radian ki pote yon ti eksitasyon nan lavi.
  
  
  Lè mwen te bo li bonswa devan pòt li, tout bagay te tounen raj petulan Siciliano. Li frape pye l, li te akize m m te ale nan kabann ak sis lòt tifi, li te pete nan dlo, epi finalman te jete bra l nan kou m epi li te toufe m ak bo.
  
  
  "Nick... tanpri, Nick. Pa pou lontan."
  
  
  Mwen rale gratis byen fèm. Mwen te konnen ke si mwen te antre, mwen ta la pou yon tan long. Mwen te gen bagay yo fè lannwit sa a. Mwen te bo l anpil sou pwent nen l, m te vire l pou l gade pòt li, epi m te frape l byen sevè sou do. "Kontinye. Jis kite pòt la louvri epi mwen pral wè ou lè mwen fini ak bagay mwen bezwen okipe yo."
  
  
  Sori li te padone, epi li te kontan ankò, li te di: "Pwomèt?"
  
  
  "Pwomèt". Mwen te retounen nan sal la anvan rezolisyon mwen te febli.
  
  
  Premye bagay mwen te fè lè mwen te rive nan chanm mwen nan Chelsea se te rele Louis. "Alo, sa a se Nick. Koute, e si w rankontre m aswè a? Wi, mwen konnen li an reta, men li enpòtan. Dwa! Oh, alantou minwi. Epi pote Loklo ak Manitta. Tony, mwen panse. Li bon jan li vin. Anfòm? Oke... oh, ak Louie, jwenn adrès Lemon Drop Droppo anvan ou vini, ok? "
  
  
  Mwen rakwoche anvan li te kapab reponn a dènye demann lan. Lè sa a, mwen te mache desann ak nan kwen an Angry Squire. Mwen te kòmande yon byè nan men Sally, bèl barmaid angle a, epi Lè sa a, te rele Washington nan telefòn ki te pandye sou miray la nan fen ba a. Sa a se te yon prekosyon woutin nan ka telefòn nan nan chanm otèl mwen an te eksplwate.
  
  
  Mwen te rele AX Emergency Supply epi, apre mwen fin idantifye m kòrèkteman, mwen te kòmande yon twous pou retire 17B, Greyhound te voye ban mwen menm jou lannwit sa a. Mwen ka pran li nan maten nan estasyon otobis Port Authority sou wityèm avni.
  
  
  Set 17B trè pwòp, trè deranje. Sis bouchon eksplozif, sis fuse revèy ki ka mete dife bouchon yo nan nenpòt entèval soti nan yon minit a kenz èdtan, sis moso nan kòd primè pou travay mwens egzijan, ak ase plastik yo soufle kouwòn lan nan tèt la nan Estati Libète a. .
  
  
  Li te difisil pou konprann m 'sou bri a ki te kreye pa yon konbo djaz trè bon men trè fò sou sis pye lwen m ', men finalman mwen te resevwa mesaj mwen an atravè ak rakwoche.
  
  
  Nan onz-tretan mwen te kite Angry Squire a epi m te moute desann nan Seventh Avenue, m te fè plan pou Lemon-Drop Droppo a. Nan kwen Christopher ak Seventh mwen vire adwat sou Christopher pase tout nouvo ba masisi yo, Lè sa a, vire agoch ankò sou Bedford Street ak yon katye edmi pita nan Tony a.
  
  
  Se te yon sèn konplètman diferan de lannwit lan anvan nan fèt Philomina a. Li te kounye a trankil ak brikabrak ankò, tounen nan atmosfè abityèl li yo tankou kacho, limyè yo fèb zoranj sou mi yo mawon fonse bay apèn ase limyè pou gason yo deplase ant tab yo ki te retounen nan plas abityèl yo nan chanm prensipal la. .
  
  
  Olye de yon foul mafiosi Italyen ki te abiye ak fanm yo nan rad long, kounye a kote a te raman peple ak yon demi douzèn jèn gason ki gen cheve long ki te nan abako ble ak jakèt abako ak yon kantite egal jèn fi ki gen cheve kout. abiye menm jan an. Men, konvèsasyon an pa t diferan anpil de aswè anvan an. Pandan ke konvèsasyon fèt la te santre sitou sou sèks, foutbòl, ak chwal, foul moun jodi a te pale sitou sou sèks, jwèt foutbòl, ak filozofi.
  
  
  Louis te chita pou kont li bò tab la, kont miray ki sou bò goch antre a, li apiye sou yon vè diven. Li pat twò kontan.
  
  
  Mwen te chita avè l, mwen te kòmande yon brandy ak soda, epi mwen tape l sou zepòl la. "Vini non, Louis, pran plezi. Li pa mal konsa!”
  
  
  Li te eseye ri, men li pa t mache.
  
  
  "Louis, ou reyèlman pa vle fè sa, ou?"
  
  
  "Kisa pou fe?"
  
  
  Kiyès li tap jwe? "Pran swen Droppo."
  
  
  Li souke tèt li patetikman, li pa rankontre je m '. “Non, mwen vle di, se jis... oh, modi! Non!" Li te di ak plis fòs, kontan li te deyò nan ouvè. "Non! Mwen pa vle fè sa. Mwen pa kwè mwen ka fè sa. Mwen jis... modi, mwen te grandi ak nèg sa a, Nick!"
  
  
  "Anfòm! Byen! Mwen panse mwen gen yon lide ki pral pran swen ti bebe Lemon Drop la, fè tonton Joe ou kontan, epi kenbe ou soti nan danje. Ki jan ou renmen pake sa a?
  
  
  Te gen yon ti espwa nan je l 'ak souri adorabl li te kòmanse gaye sou figi l'. "Onètman? Hey Nick, sa ta bon!
  
  
  "Anfòm. Ou te fè m yon favè nan Beyrout lè w te mennen m isit la. Koulye a, mwen pral fè ou youn, pa vre?"
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  "Anfòm. Premye a tout, mwen te resevwa sa a nan bwat mwen an nan Chelsea jodi a." Mwen te ba li yon nòt ke mwen te ekri tèt mwen.
  
  
  Canzoneri: Wap jwenn Spelman
  
  
  Nan chanm 636 Chalfont Plaza Hotel la.
  
  
  Li nan bourik toutouni ak mèrdik mouri.
  
  
  Louis te gade l san kwayans. "Modi! Kisa lanfè sa a ye? Ou panse sa se vre?
  
  
  "Li pwobableman vre, oke. Si se pa t ', pa ta gen okenn pwen nan voye li ban mwen."
  
  
  "Non, pwobableman pa. Men, poukisa lanfè yo te voye l? Ou fèk rive!"
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Toute lanfè a soti nan mwen. Grefye a jis di ke yon nèg te vin kite l. Petèt nenpòt moun ki te panse li te ye a, mwen te jis itil epi mwen pral pase l 'ba ou kanmenm."
  
  
  Louis te sanble sezi, jan li ta dwe ye. "Mwen toujou pa konprann." Li te panse pou yon minit. "Koute, Nick. Ou panse se te Ruggiero?
  
  
  Atta bebe Louis! M 'te panse. "Wi," mwen te di. "Se sa mwen panse".
  
  
  Li fwonte. "Se konsa, kisa sa a gen pou wè ak vini isit la aswè a? E ak Lemon-Drop Droppo?”
  
  
  "Jis yon lide. Èske Loklo ak Manitti avèk ou?"
  
  
  "Wi. Yo nan machin nan."
  
  
  "Anfòm. Se sa nou pral fè." Mwen te esplike l lide mwen e li te kontan.
  
  
  "Bon, Nick! Gwo!"
  
  
  88 Horatio a te sèlman kèk blòk lwen, apeprè yon blòk soti nan Hudson la. Mwen te eksplike Loklo ak Manitty pandan nou te rale. "Sonje. Nou vle li vivan. Li oke si li yon ti kras domaje, men mwen pa vle okenn kò. Li klè?"
  
  
  Dèyè volan an, Loklo te monte zèpòl. "Sa son fou pou mwen."
  
  
  Louis frape'l lejèman sou do tèt li pou'l fè'l konnen kiyès ki responsab. "Pa gen moun ki mande w. Jis fè jan Nick di."
  
  
  Horatio Eighty-Eight se te yon bilding gri san karakteristik ak yon ranje ki idantik etap segondè ak balistrad fè. Manitty te pran anviwon karannsenk segonn pou l te pase kadna ki te sou pòt deyò a epi yon lòt trant pou l te ouvri sa ki anndan an. Nou te monte mach eskalye yo tou dousman ke posib epi finalman te kanpe sou sizyèm etaj la aterisaj yo sispann yo te koupe souf nan grenpe an. Te sèlman twa nan nou - Loklo, Manitti ak mwen - depi nou te kite Louis desann nan machin nan.
  
  
  Manitti pa te gen okenn pwoblèm ak pòt la nan apatman 6B. Li pa t sèvi ak yon kat plastik tankou tout liv espyon yo fè kounye a. Li tou senpleman itilize yon lam plat ki gen fòm ansyen alamòd, ki gen fòm yon bistouri chirijikal, ak yon ti zouti ki te sanble ak yon zegwi trikote asye. Pa menm ven segonn te pase anvan pòt la louvri an silans ak Manitti te kite m 'antre, yon gwo souri felisitasyon nan pwòp tèt ou-satisfaksyon sou figi Neanderthal li.
  
  
  Pa te gen okenn limyè nan sa ki te klèman salon an, men te gen limyè dèyè yon pòt fèmen nan lòt bout chanm nan. Mwen byen vit avanse, Loklo ak Manitti te dèyè, nou chak ak yon pistolè nan men l.
  
  
  Mwen te rive nan pòt la, mwen te ouvri li, epi mwen te antre nan chanm lan nan yon sèl mouvman rapid. Mwen pa t 'vle bay Droppo yon chans ale pran zam nan.
  
  
  Mwen pa t 'bezwen enkyete.
  
  
  Gregorio Droppo te twò okipe, omwen pou moman sa a, pou l enkyete w pou yon ti ensidan konsa tankou yon nonm twa zam pete nan chanm li a yon zè nan maten. Kò Droppo toutouni te tranble yon fason ki konvulsif, li te tòde epi an gonfle dra anba fi li tap fè lanmou an. Bra li te vlope byen sere nan kou l ', rale l' nan direksyon l ', figi yo te peze youn kont lòt, se konsa ke tout sa nou te kapab wè se te cheve niche ak grès, toule pa dwèt tenas ti fi a. Janm mens li yo, mens ak blan kont fènwa a pwal sou kò l 'yo, te koupe nan ren li, chenn nan swe a glise ki vide desann li. Bra ak janm li yo te tout sa nou te kapab wè.
  
  
  Ak gwo efò, Droppo te fè klasik tounen ak moute mouvman Spike anvan dènye so a kriyan. Pa gen yon vè dlo glas nan men, mwen te pran pwochen etap la ak frape l 'nan zo kòt yo ak zòtèy la nan bòt mwen an.
  
  
  Li te jele. Lè sa a, tèt li fwete alantou, je elaji nan enkwayans. "Whaaaa...?"
  
  
  Mwen choute l 'ankò epi li te gaspiye nan doulè. Li te libere epi li te woule ti fi a sou do l, li te kenbe kòt li nan agoni.
  
  
  Depa a toudenkou nan mennaj li kite ti fi a eti sou do l 'ak je l' gonfle nan laterè. Li pwopoze tèt li sou koud li, bouch li louvri pou rele. Mwen mete men gòch mwen sou bouch li epi mwen peze do l sou fèy papye a, apresa m apiye epi lonje Wilhelmina sou li, mizo li se sèlman yon pous de je l.
  
  
  Li te lite pou yon ti tan, vout kò li swe anba presyon men m ', Lè sa a, reyalize sa li te gade nan ak jele, je l' kole nan zam la. Pèl swe te kanpe sou fwon li, anmele cheve wouj ki dekouraje yo.
  
  
  Bò kote l, Droppo te kòmanse pann janm li sou kwen kabann lan, men Loklo te la. Prèske pa aksidan, li frape Droppo nan figi a ak mizo revòlvè l ', li tonbe tounen ak yon rèl douloure, sere nen l' san. Ak yon sèl men, Locallo te leve zòrye chifoné a atè a epi li peze l sou figi Droppo, efase son yo. Li te frape lòt la nan mitan janm Droppo lonje, se konsa ke bou pistolè a te frape nan arèt nonm lan toutouni.
  
  
  Te gen yon son bèt anba zòrye a, ak kò a tranble byen wo nan lè a, do a vout, tout pwa a repoze sou zepòl yo, ak Lè sa a, li tonbe limply sou kabann lan.
  
  
  Loklo te di: "Li te bese, chèf." Mwen panse ke li te desi.
  
  
  "Retire zòrye a pou li pa toufe," Mwen te gade ti fi a epi mwen te menase Wilhelmina. "Pa gen okenn bri, pa gen anyen lè mwen retire men m '. Li klè?"
  
  
  Li souke tèt jan li te kapab, gade m nan laterè. "Oke," mwen te di. "Rilaks. Nou p'ap fè ou mal." Mwen retire men m nan bouch li epi mwen fè yon bak.
  
  
  Li te kouche san mouvman, epi nou twa a te kanpe la ak pistolè nan men nou epi admire bote li. Malgre lefèt ke li te mete swe nan sèks, laterè nan je l 'ak cheve anmele, li te etonan. Pwatrin li te leve epi dlo te koule toudenkou nan je vèt li.
  
  
  "Tanpri, tanpri pa fè m mal," li plenyen. "Ou se byenveni, Nick."
  
  
  Lè sa a, mwen rekonèt li. Se te Rusty Pollard, ti roux ki te nan rad vèt mwen te flirte ak nan fèt Tony a, li te kòmanse touman Philomina a tout ane sa yo de sa ak yon anvlòp anonim ki gen yon koupe soti nan Times la.
  
  
  Manitti, kanpe bò kote m ', te kòmanse respire anpil. "Pitit gason femèl!" - li te di. Li panche sou kabann lan epi lonje men l sou tete l.
  
  
  Mwen frape l 'nan tèt la ak pistolè a epi li jerked tounen, etoudi.
  
  
  Dlo koule desann sou machwè Rusty. Mwen te gade kò li toutouni ak meprize. "Si se pa yon sèl Italyen koupi byen, se yon lòt, pa vre, Rusty?"
  
  
  Li vale men li pa reponn.
  
  
  Mwen te lonje men l pouse Droppo, men li te san mouvman. "Pote l '," mwen te di Locallo.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Rusty. "Leve epi abiye."
  
  
  Li te kòmanse tou dousman chita epi li gade pwòp kò li toutouni, kòm si li te jis reyalize ke li te kouche konplètman toutouni nan yon chanm ak kat gason, twa nan yo te pratikman etranje.
  
  
  Li te chita bridsoukou, pote jenou l ansanm ak pliye yo devan li. Li kwaze bra li sou pwatrin li epi li te gade nou nan fason sovaj. "Ou mechan pitit gason femèl," li krache.
  
  
  Mwen ri. “Pa tèlman modès, Rusty. Nou te deja wè ki jan ou fè fas ak moun sòt sa a. Nou pa gen anpil chans wè ou gade pi mal." Mwen rale l nan men an epi rale l soti nan kabann nan sou planche a.
  
  
  Mwen te santi yon ti etensèl lit imedyatman pete soti nan li. Mwen kite l ale epi li tou dousman leve kanpe epi li mache sou chèz la bò kabann lan, evite je nou. Li te pran yon soutyen nwa dantèl epi li te kòmanse mete l, pandan l ap gade miray la. Imilyasyon konplè.
  
  
  Manitti te niche bouch li epi mwen te gade l. Loklo te retounen sot nan kwizin nan ak kat bwat byè frèt.
  
  
  Li mete yo tout sou tiwa a epi li ouvri yo ak anpil atansyon. Li ban mwen youn, Manitti youn, epi li pran youn li menm. Apre sa, li pran yon katriyèm epi li vide l sou kò inaktif Lemon-Drop Droppo a, byè a koule sou inifòm swe li a epi tranpe dra a bò kote l.
  
  
  Droppo leve ak yon plenn, men l 'enstenktif lonje lonje sou jenital li endiye.
  
  
  Mwen frape l sou pon nen ki defigire Wilhelmina a ak yon fòs konsa ke dlo te vin nan je l. "Kisa?" li gasped, "ki sa...?"
  
  
  "Jis fè egzakteman sa mwen di, zanmi, epi ou ka siviv."
  
  
  "Kisa?" li te rive soti ankò.
  
  
  Mwen te souri byen. "Popeye Franzini," mwen te di. "Kounye a, leve epi abiye."
  
  
  Laterè te montre nan je l 'tankou li tou dousman leve soti nan kabann nan, yon men toujou kenbe lenn li. Li te abiye dousman epi piti piti mwen te santi yon chanjman nan atitid li. Li te eseye evalye sitiyasyon an, kap chèche yon fason pou sòti. Li rayi plis pase li soufri, e yon moun rayi se danjere.
  
  
  Droppo te fini pwosesis rigoureux nan mare bòt li yo, yon plenn okazyonèl chape soti nan bouch li byen boure, Lè sa a, te pwan kabann lan ak tou de men yo leve nan pye l '. Le pli vit ke li leve kanpe, mwen te jenou l 'nan bò rad la. Li te kriye epi li te tonbe atè nan yon endispoze.
  
  
  Mwen lonje dwèt sou Loklo. "Ramase l ankò, Franco."
  
  
  Atravè sal la, konplètman abiye, Rusty Pollard toudenkou te vin nan lavi. Cheve li te toujou dekouraje epi lipstick li te tache, men li te mete jip vèt Kelly li ak kòsaj swa nwa.
  
  
  mete sou soutyen ak kilòt li te ba li kouraj ankò.
  
  
  "Sa te mechan," li te sifle. "Li pa t 'fè anyen pou ou."
  
  
  "Mwen te kontrekare: "Voye koupe sa a bay Philomina Franzini tout ane sa yo de sa te mechan tou. "Li pa t 'fè anyen pou ou tou."
  
  
  Dènye britalite sa a te retire dènye tras lespri batay li a Lemon-Droppo, epi li te desann mach eskalye a avèk nou, yon ti kras bese, tou de men yo peze sou vant li.
  
  
  Nou mete Rusty nan devan ak Loklo ak Manitti epi nou mete Droppo ant Louie ak mwen sou chèz la dèyè. Apre sa, nou te ale nan Chalfont Plaza. Louis, Droppo ak mwen te antre devan kay Manny pandan twa lòt yo te antre nan Lexington Avenue.
  
  
  Nou rankontre devan chanm 636. Mwen retire siy Pa Deranje nan pòt la epi mwen vire kle a. Odè a pa t twò move depi mwen te vire èkondisyone a sou plen eksplozyon anvan mwen te kite de nwit de sa, men li te aparan.
  
  
  "Ki sant sa a?" Rusty mande, ap eseye fè bak. Mwen te pouse l 'difisman epi li te gaye nan mwatye nan chanm nan epi nou tout te antre. Manitti fèmen pòt la dèyè nou.
  
  
  Mwen te avèti lòt yo kisa pou m atann, epi Droppo te twò malad pou vrèman pran swen. Men se pa Rusty. Li leve kanpe, li parèt klèman fache. "Kisa lanfè a ap pase isit la?" - li te kriye. "Ki sant sa a?"
  
  
  Mwen ouvri pòt twalèt la epi mwen montre kò Larry Spelman li toutouni.
  
  
  "O Bondye mwen! O Bondye mwen!" Rusty kriye, li kouvri figi l ak men l.
  
  
  "Kounye a, wete rad ou, nou tou de," mwen te bay lòd.
  
  
  Droppo, figi l 'toujou kontorsion nan doulè, estipid kòmanse obeyi. Li pa t poze okenn kesyon ankò.
  
  
  Pa rouye. "Kisa ou pral fè?" li kriye sou mwen. "Bondye mwen…"
  
  
  "Bliye Bondye," mwen kase, "epi wete rad ou. Oswa ou vle Gino fè li pou ou?"
  
  
  Manitti te souri epi Rusty tou dousman te kòmanse deboutonnen kòsaj li. Dezabiye nan soutyen li ak kilòt bikini li, li ezite ankò, men mwen te bay Wilhelmina yon siy sou li epi li ostentatiously fini travay la, jete rad li nan yon ti pil atè a.
  
  
  Louis pran tou de rad epi li foure yo nan ti sak li te pote avè l la. Droppo te chita sou kwen kabann lan, li gade atè a. Dresser a pouse Rusty nan kwen an pou tout sa nou te kapab wè se kwis li fè. Men li kouvri pwatrin li epi li tranble yon ti kras. Chanm nan te frèt nan èkondisyone a.
  
  
  Mwen te kanpe nan papòt la pandan nou t ap soti. "Kounye a, mwen vle nou de lovebirds rete isit la," mwen te di. "Apre yon ti tan, yon moun pral kanpe epi ou ka fè bagay yo dwat. Nan entre-temps la, Manitti pral kanpe dwat devan pòt la. Si li ouvri ti fant la menm yon ti kras anvan nenpòt moun rive isit la, li pral touye ou. Ou konprann sa? "Mwen pran yon poz. "Omwen dyab la pral touye ou, Droppo mwen pa konnen ki sa li pral fè Rusty."
  
  
  Mwen fèmen pòt la epi nou tout desann asansè a.
  
  
  Nan gwoup la, mwen te rele Jack Gourley nan yon telefòn peye.
  
  
  "Pitit gason femèl!" - li bougonnen nan telefòn nan. "Se dezè nan maten."
  
  
  "Bliye li," mwen te di. "Mwen gen yon istwa pou ou nan chanm 636 nan Chalfont Square."
  
  
  "Tout bagay pi bon anfòm."
  
  
  "Oke," mwen te di. "Son byen, Jack. La, nan chanm 636, gen twa moun, tout toutouni, e youn nan yo mouri. E youn nan yo se yon fanm."
  
  
  "Jezi Kri!" Te gen yon poz long. "Mafya?"
  
  
  "Mafya," mwen te di epi rakwoche.
  
  
  Nou tout te mache atravè lari a nan Sunrise Cocktail Bar epi nou te bwè yon bwè. Lè sa a, nou te ale lakay ou.
  
  
  Chapit 14
  
  
  
  
  Philomina te retire men m nan tete gòch li epi li te chita nan kabann nan, li te leve zòrye a dèyè l pou l sipòte do l. Li te fè tèt li konfizyon.
  
  
  "Men, mwen pa konprann, Nick. Li komik, oswa terib, oswa yon bagay tankou sa. Lapolis pa ka pwouve ke Rusty ak Droppo te touye Larry Spelman, pa vre? Mwen vle di…"
  
  
  Mwen te bo tete dwat li epi mwen chanje tèt mwen sou vant li, kouche sou kabann lan.
  
  
  Mwen eksplike. "Yo p ap kapab pwouve ke Rusty ak Droppo te touye Spelman, men de sa yo pral gen anpil tan pou pwouve ke yo pa t fè sa."
  
  
  "Ou vle di polisye yo pral jis kite yo ale?"
  
  
  "Pa vrèman. Sonje ki jan mwen te di w mwen te kite veso metal siga sa a sou komode a anvan m te ale?”
  
  
  Li souke tèt. "Li te plen ewoyin. Yo pral arete yo tou de pou posesyon."
  
  
  "Oh." Li te fwonte. "Mwen espere ke Rusty pa oblije ale nan prizon. Mwen vle di, mwen rayi li, men..."
  
  
  Mwen tape jenou li, ki te yon kote sou bò gòch nan zòrèy gòch mwen an. "Pa enkyete w. Pral gen anpil bagay nan papye yo ak anpil moun k ap grate tèt yo, men sa a se yon move konfigirasyon ke nenpòt bon avoka ka retire yo.”
  
  
  "Mwen toujou pa konprann
  
  
  
  
  
  ak sa a, "li te di. "Èske polis la pap chèche ou menm ak Louis?"
  
  
  "Pa gen chans. Droppo konnen, men li pa pral di polisye sa ki te pase. Sa a se yon fout imilyan. Li p'ap janm admèt yo ke yon gang rival li ka jwenn lwen ak li. Ruggieros yo pral trè fache. , nan lòt men an, e se egzakteman sa nou vle."
  
  
  "Kisa yo pral fè?"
  
  
  "Oke, si yo reyaji jan mwen espere ke yo pral, yo pral soti tire."
  
  
  Nan demen, nan kou, jounal te soti sou fiziyad la. Bay yon jounalis yon nonm toutouni ak yon ti fi toutouni nan yon chanm otèl ak yon kadav toutouni epi li pral kontan. Ajoute de faksyon mò yo rival li yo ak yon veso ki gen ewoyin segondè, epi li nan pou yon trete. Jack Gourley te sou lalin lan sou jounalis.
  
  
  Nan denmen maten, foto yo nan Nouvèl la te bon jan mwen te janm wè. Fotograf la kenbe Droppo chita toutouni sou kabann lan ak yon Rusty toutouni nan background nan, ap eseye kouvri tèt li ak bra kwaze. Yo te oblije fè kèk aérographe pou jwenn li desan ase pou enprime. Ekriven tit la te pase yon bon moman tou:
  
  
  Toutouni mafieux ak gal kenbe toutouni ak kò ak dwòg
  
  
  New York Times pa t konsidere li kòm yon istwa premye paj, menm jan ak Nouvèl la te fè sa, men li te apresye sis kolòn, lyan sèzyèm paj la ak yon kolòn yon sèl ak yon mwatye ak yon ba sou istwa Mafya a nan Nouvo. York. . Tou de Franzini ak Ruggiero te jwe gwo wòl, ki gen ladan yon kont jistis detaye sou sipoze diskisyon Popeye a ak papa Philomina plizyè ane anvan.
  
  
  Popeye li menm pa t pran swen. Li te tèlman kontan, rayi l te genyen pou monn nan te pèmèt li rete. Li te ri lè Louis te montre l istwa a jou kap vini an, apiye dèyè nan chèz li epi l ap kriye. Lefèt ke Larry Spelman te touye pa t 'sanble deranje l' ditou, eksepte ke lanmò Spelman a te reflete yon joure nan men Ruggero Franzini.
  
  
  Kòm pou Popeye, anbarasman ak pèt diyite ke Ruggiero te soufri nan gen youn nan bouton yo nan yon sitiyasyon ridikil plis pase fè touye moun. Pou Franzini nan mond sa a, touye moun se yon bagay komen, ak absurdite se ra.
  
  
  Louis tou te kontan ak nouvo pozisyon li te genyen nan je tonton li a. Mwen pat oblije ba li kredi. Lè mwen rive nan biwo Franzini Olive Oil maten sa a, Louis te deja dore nan lwanj la. Mwen sèten Louis pa t 'aktyèlman di Popeye se te lide li, men li pa t' di l 'li pa t' tou.
  
  
  Mwen chita epi tann Ruggiero reponn.
  
  
  Pa gen anyen ki te pase, epi mwen rekonsidere pozisyon mwen an. Mwen klèman souzèstime Ruggiero. An retwouve, mwen ta dwe reyalize ke Gaetano Ruggiero pa t kalite lidè sa a ki ta ka panike nan yon lagè san e ki koute chè akoz kalite manigasyon mwen te kòmanse.
  
  
  Popeye Franzini fasil pwovoke, men se pa Ruggiero. Nan ka sa a, mwen te chwazi Popeye ankò. Mwen ka konte sou reyaksyon li ak reyaksyon fò. Mwen te gen yon plan anvan Se konsa, mwen te bay lòd pou twous 17B sa a soti nan Washington epi jis te bezwen yon ti èd nan men Philomina jwenn li moute ak kouri. Objektif mwen se Tribinal Oditè a, kè a nan tout operasyon Franzini a.
  
  
  Mwen te resevwa li jis senk jou apre Caper Lemon-Drop Droppo a.
  
  
  Tout sa mwen te bezwen nan men Philomina se te yon alibi nan ka youn nan gad Chanm Kont yo ta ka idantifye mwen pita. Mwen te gen entansyon asire yo pa t 'kapab, men se te yon prekosyon jistis senp.
  
  
  Se te okenn sekrè pou Franzini Olive Oil Com ke Philomina "wè anpil nan nouvo nèg sa a, Nick, nèg Louis te pote soti nan la." Tout bagay te senp. Jou lannwit sa a nou jis te ale nan konsè David Amram nan Lincoln Center. Li prèske enposib jwenn tikè pou wè Amram nan New York jou sa yo, kidonk li te sèlman natirèl ke nou ta dwe montre yon ti kras sou sa yo mwen te resevwa yo. Men, pèsonn pa t 'konnen ke yo te soti nan Jack Gourley nan nouvèl la.
  
  
  Mwen te tann jiskaske limyè yo te etenn nan kay la epi mwen te ale. Amram ka pi bon konpozitè kontanporen nan Amerik, men mwen te gen anpil travay ak ti tan pou li. Mwen te vle tounen anvan fen emisyon an.
  
  
  Li te pran mwens pase kenz minit pou te ale nan taksi soti nan Lincoln Center nan Soho, 417 W. Broadway, akote Counting House la.
  
  
  Se te yon bilding ki sanble, kat etaj nan apatman ak yon gwo grenye nan etaj la anwo. Li te manke asansè machandiz ki te make bilding nan pwochen an, men li te manke tou chen gad sou chak etaj, nou pa mansyone ba asye sou chak aterisaj. Pa te gen okenn fason mwen te ale nan monte eskalye yo nan Chanm Kont yo. Li se prèske enposib chwazi seri a nan yon griyaj asye ak yon sèl men ak goumen ak yon Doberman san fou ak lòt la.
  
  
  Mwen te antre nan bilding lan nan 417 epi tcheke
  
  
  
  
  
  Non akote sonèt. Mwen te chwazi youn nan o aza - Candy Gulko - epi sonnen klòch la.
  
  
  Yon ti moman te pase anvan yon vwa te soti nan oratè entegre a. "Wi?"
  
  
  Erezman, se te vwa yon fanm. "Flè boutik Fremonti a," mwen te reponn.
  
  
  Pran yon poz. "Kiyès?"
  
  
  Mwen te ajoute yon nòt enpasyans nan ton mwen an. “Flè boutik Fremonti a, madam. Mwen gen flè pou Candy Gulko."
  
  
  "SOU! Vini non, leve." Sonitè a te sonnen, li te louvri fèmen otomatik ki sou papòt anndan an, epi mwen te antre nan etaj la, mwen te balanse kach atache mwen an tou nèf tankou nenpòt biznisman respektab New York.
  
  
  Mwen sètènman pa t 'sispann nan etaj Candy Galko a. Olye de sa, mwen te ale tou dwat, pase senkyèm etaj la, ak moute dènye ti eskalye ki mennen nan do kay la.
  
  
  Se te sèlman kèk minit anvan mwen te akoupi sou do kay 417 West Broadway, kontanple dis pye nan lè louvri ant de bilding yo, ak imajinasyon mwen san efò tonbe atè.
  
  
  Mwen te egzamine twati ki te kouvri ak goudwon an epi, m te kouche bò chemine brik la, finalman mwen te jwenn sa m t ap chèche a - yon tablo long etwat. Mwen te swete li pa tèlman etwat, men pa te gen espwa pou sa. Mwen te bezwen yon pon. Lè m 'te nan kolèj mwen gwo sote vennkat pye sis pous, men sa te yon bon bout tan de sa, li te nan lajounen, ak yon bon pis aterisaj, soulye ki pis, e sa ki pi enpòtan, nan nivo tè, mwen pa t' prale. eseye sote dis pye ant bilding lannwit sa a.
  
  
  Tablo a te sèlman sis pous lajè, lajè ase pou achte men twò etwat pou asire w. Mwen te pouse l nan diferans ki genyen ant de bilding yo pou li te kouche egalman sou chak do kay. Kenbe valiz la devan m ak tou de men m, ak anpil atansyon mete pye m sou pon rakèt mwen an, ranmase tèt mwen, epi kouri twa etap.
  
  
  Mwen te oblije kouri. Anjeneral mwen pa soufri akrofobi, men si mwen te eseye kouri sou li, mwen pa ta janm kapab. Laperèz t ap fè m fè yon erè, e pa t gen plas pou sa. Mwen te kanpe san mouvman pandan plizyè minit, kalme, toujou souke men swe ak soulajman.
  
  
  Lè mwen te kalme, mwen te mache nan pòt la ki mennen nan eskalye yo. Si yo te vissées anndan an, mwen t ap oblije antre nan biwo Chanm Kont yo atravè lukarn lan, e sa t ap difisil.
  
  
  Pòt la pa fèmen. Mwen jis te oblije louvri li epi pouse nan. Sa a te yon bagay tankou sa Britanik yo te fè nan Singapore: tout zam yo te vize nan lanmè a pou repouse nenpòt atak naval; Japonè yo te pran wout tè a, yo te antre nan pòt la dèyè epi yo te kaptire Singapore. Menm jan an tou, defans Tribinal Kont yo te gen entansyon anpeche pénétration anba a; yo pa janm panse ke yon atak te kapab soti anwo.
  
  
  Mwen te panse pou m frape pòt Biwo Kont yo nan senkyèm etaj la, jis pou m bay Big Julie ak Raymond yon bagay pou yo reflechi nan ti nich barikad yo, men m pa t gen mwayen pou m avèti yo, jis pou m satisfè tout sansi m nan. imè.
  
  
  Mwen rale yon chosèt nayilonn nwa sou figi m, mwen louvri pòt la epi mwen antre, mwen kenbe atache mwen an nan yon men ak Wilhelmina nan lòt la.
  
  
  De mesye yo te gade m, yo te pran pa sipriz. Yo te chita sou chak bò yon tab ki gen anlè an asye kote yo te jwe kat. Te gen yon boutèy djin mwatye vid sou tab la, ansanm ak de linèt ak yon koup nan sandriye debòde. Sou bò a nan yon sak papye mawon repoze rès yo nan yon sandwich. Anba limyè tab la ki pandye, lafimen pandye nan lè a. Nan lonbraj yo nan chanm nan vas, yon òdinatè gwo an silans veye ranje biwo san mouvman ak machin pou ekri an silans.
  
  
  Kèk pye sou tab la te chita de vye kabann lame kòt a kòt.
  
  
  Youn nan mesye ki te sou tab la te gwo, gwo kò miskilè li te klere nan limyè a. Li te mete yon tank top san manch ak yon pè pantalon gri dekouraje kwòk ki lach anba gwo pantal li. Bounda yon siga epè peze dan jòn li anba yon gwo touf moustach. San dout, Big Julie.
  
  
  Konpayon li a te gen plis pase mwayèn wotè, yon ti gason nan lari reyèl ki te mete yon chapo vèt ki gen gwo rach, yon chemiz swa wouj klere deboutonnen prèske rive nan ren, ak pantalon Aqueduct eklate. Sou men gòch Raymond, de gwo bag dyaman te klere, ki te contraste ak nwa po li. Li etone m. Mwen pa t atann youn nan ti gason Chickie Wright yo te nwa. Si yon Italyen klas pi ba yo ak gwo lide finalman te kòmanse pèdi prejije natirèl li yo, mond lan vrèman te vin yon pi bon kote pou viv.
  
  
  Paralezi sipriz la te dire sèlman yon ti moman. Men goch Raymond te klere toudenkou nan direksyon étui zepòl ki pandye sou do chèz daktylo a bò kote l.
  
  
  Wilhelmina jape epi bal la frape chèz la, li voye l plizyè pous. Men Raymond te jele nan lè a, apre sa tou dousman tounen sou tab la.
  
  
  
  
  
  
  "Mèsi," mwen te di politès. "Jis rete kanpe, mesye."
  
  
  zye gwo Julie te monte, bou siga a te deplase konvulsiveman nan kwen bouch li. "Kisa lanfè a..." li te grawouye nan yon vwa guttural.
  
  
  "Fèmen." Mwen te fè Wilhelmina yon siy sou li, mwen te kenbe yon je byen sou Raymond. Nan de yo, mwen deside ke "li se pi danjere a. Mwen te mal, men mwen pa t 'konnen li lè sa a.
  
  
  Mwen mete ka a sou tab la byen pwòp devan mwen epi mwen louvri l ak men gòch mwen. Mwen te pran de moso long nan rawwhide ke mwen te ranmase jou sa a nan yon magazen reparasyon soulye.
  
  
  Yon kote anba, yon chen t'ap jape.
  
  
  De gad yo te gade youn lòt, apre sa tounen sou mwen.
  
  
  "Chen," Big June grawouye. "Ki jan ou vle pou chen?"
  
  
  Mwen ri. "Jis frape yo sou tèt la pandan m 'te mache. Mwen renmen chen".
  
  
  Li ri ak enkryans. "Gates...?"
  
  
  Mwen ri ankò. "Mwen boule yo tounen sann ak zam super ray mwen an." Mwen te fè yon etap pi pre epi balanse pistolè a ankò. "Ou. Raymond. Kouche fas atè atè."
  
  
  "Fuck ou, monchè!"
  
  
  Mwen tire. Piki a frape tèt tab la epi li rikoche. Li difisil pou di ki kote bal la rebondi, men si nou jije dapre mak ki sou ban travay la, li dwe rate nen Raymond pa milimèt.
  
  
  Li panche dèyè nan chèz li, leve bra l anlè tèt li. "Wi mesye. Atè a. Imedyatman". Li tou dousman leve sou pye l ak bra l leve byen wo, apresa li bese tèt li fas atè atè.
  
  
  "Mete men ou dèyè do ou."
  
  
  Li te obeyi imedyatman.
  
  
  Lè sa a, mwen tounen vin jwenn Julie epi li ri. Li toujou kenbe pil kat la nan men l. Li dwe fè komès lè mwen te antre.
  
  
  "Oke," mwen te di, voye l 'yonn nan espageti rawhide yo. "Mare zanmi w la."
  
  
  Li gade kilòt yo, answit sou mwen. Finalman li pliye kat yo epi li leve kanpe sou pye l. Li estipid pran espageti yo epi li kanpe gade yo.
  
  
  "Deplase! Mare men l dèyè do l."
  
  
  Gwo Julie te fè jan yo te di l la. Lè li te fini ak fè yon etap tounen, mwen tcheke ne yo. Li te fè yon trè bon travay.
  
  
  Mwen te balanse zam nan ba li ankò: "Oke. Se vire ou. Atè a".
  
  
  "Kisa…"
  
  
  "Mwen te di sou planche a!"
  
  
  Li fè yon soupi, ak anpil atansyon retire bounda sigarèt la nan bouch li epi li mete l nan sandriye a sou tab la. Lè sa a, li kouche atè a, yon kèk pye lwen Raymond.
  
  
  "Mete men ou dèyè do ou."
  
  
  Li fè yon soupi ankò epi li mete men l dèyè do l, li peze machwè l atè.
  
  
  Mwen te mete Wilhelmina sou chèz Big Julie te chita a epi m te mete ajenou sou li, m te monte kò l pou m mare men l.
  
  
  Janm li yo te leve, li te frape nan do m ', ak kò li gwo tòde ak t'ap tranble anba pye nan gwo konvulsion nan efò sa a, jete m 'kont tab la ak pèdi balans mwen. Mwen te madichon sòt mwen epi mwen te plonje pou zam la, men li te pwan mwen nan ponyèt la ak yon grif fò, li leve m 'ak kò l' ak zepeng m 'atè a ak pwa menmen li.
  
  
  Figi l 'te bò kote m', peze sou mwen. Li leve, li frape tèt li atè, li eseye frape l sou mwen. Mwen vire sevè epi tèt li frape etaj la. Li gwonde tankou yon ti towo bèf kole epi li tounen vin jwenn mwen.
  
  
  Mwen te kole nan je l 'ak men lib mwen, goumen ak pwa a peze desann sou mwen, vout do m' pou kò m 'pa ta dwe kraze san sekou anba l'. Dwèt rechèch mwen yo te jwenn je l ', men yo te squinted byen sere. Mwen te pran pwochen pi bon opsyon an pa kole de dwèt nan twou nen l ', li retire l' tounen ak moute.
  
  
  Mwen te santi twal la tonbe epi li te kriye, li lage lòt ponyèt mwen an pou li te kapab rale bra atak li. Mwen te pouse ak men lib mwen epi nou te woule atè a. Nou repoze sou pye tab la. Mwen te pwan tou de zòrèy li ak frape tèt li sou mèb an metal.
  
  
  Pri li te dekole epi mwen te libere, mwen te tonbe lwen li. Mwen te sote nan pye'm jis a tan pou'm wè Raymond, men'l toujou mare dèyè do'l epi'l ap plede kanpe. Mwen ba l yon kout pye nan vant ak pwent soulye mwen epi mwen plonje pou rale Wilhelmina kote mwen te kite l sou chèz la.
  
  
  Mwen te pwan Luger la epi mwen vire toutotou menm jan Big Julie t'ap kouri sou mwen depi nan etaj la tankou yon katapult ki gronnyen e ki swe. Mwen te eskive epi kite l vole pase m pandan m te frape l nan tèt ak bou pistolè mwen an. Li te frape tèt li nan yon chèz epi li te kouche toudenkou mou, san nan nen li chire vide nan machwè pi ba li, tranpe moustach li. Nan etaj bò kote l, Raymond te tòde e li t ap plenn, men l toujou byen fèmen dèyè do l.
  
  
  Mwen remonte Wilhelmina. Se te yon operasyon pwòp jiskaske Big Julie te vin ewoyik pou mwen. Mwen te tann jiskaske mwen te respire nòmalman, Lè sa a, mwen mare men Big Julie ansanm jan mwen te kòmanse fè sa kèk minit de sa. Apre sa, mwen limen tout limyè yo
  
  
  
  
  
  biwo epi li te kòmanse gade nan gwo bank dosye ki nan biwo Chika Wright la.
  
  
  Yo te fèmen, men sa pa t pran tan pou m chwazi kadna yo. Sepandan, jwenn sa m t ap chèche a se te yon lòt pwoblèm. Men, finalman mwen jwenn li. Distribisyon nan byen Franzini a pa montan dola nan enterè biznis yo nan vil la.
  
  
  mwen sifle. Popeye pa sèlman fè tout bagay ilegal nan vil la, li pa rate anpil operasyon legal: anbalaj vyann, Brokerage, konstriksyon, taksi, otèl, aparèy elektrik, pwodiksyon pasta, makèt, boulanjri, salon masaj, sinema, pwodiksyon pharmaceutique.
  
  
  Mwen louvri youn nan tiwa yo epi mwen remake plizyè gwo anvlòp manila ki pliye nan do a. Yo pa te gen okenn etikèt epi tiyo yo te fèmen. Mwen dechire yo epi mwen te konnen mwen ta frape jackpot la. Anvlòp sa yo te gen dosye - ak dat lavant, lavant, non ak tout lòt bagay - sou operasyon ewoyin Franzini a, yon tiyo konplèks ki soti nan Mwayen Oryan rive New York.
  
  
  Li sanble ke zanmi m nan Su Lao Lin pa t pran retrèt nan biznis dwòg la lè militè nou an te kite Indochina. Li te jis demenaje ale rete Beyrouth, plizyè mil kilomèt lwen. Bèl fanm sa vann dwòg osi byen ke gason. Li te yon ti fi okipe.
  
  
  Atitid li anvè Franzini te toujou twouble m. Mwen te toujou mande poukisa mwen te rankontre yon ajan wouj Chinwa ak ansyen distribitè dwòg k ap travay kòm yon biwo travay pou yon gangster Ameriken. Li te tou senpleman fè devwa doub, e mwen te sèlman patisipe nan yon sèl aspè nan anpil talan òganizasyon li. Tout bagay te vin klè, epi mwen te souri yon ti kras lè mwen te panse ke mwen te inadvèrtans febli lyen Franzini ak Mwayen Oryan an.
  
  
  Nenpòt laperèz mwen te deja genyen sou destriksyon li yo te konplètman disparèt.
  
  
  Mwen byen pliye papye yo sou tab la toupre valiz la, epi mwen te pran eksplozif plastik yo soti nan tiwa a epi mwen mete yo nan liy. Plastik pa trè estab epi yo ta dwe okipe ak atansyon. Lè li te anbake ban mwen nan otobis soti nan Washington, li te voye nan de pakè - youn pou eksplozif la li menm, lòt la pou bouchon yo ak detonatè. Se konsa, li te an sekirite.
  
  
  Koulye a, mwen ak anpil atansyon mete bouchon yo ak detonatè revèy yo. Lè yo mete nan maksimòm, detonatè yo pral koupe senk minit apre deklanchman. Mwen mete youn kote li ta detwi òdinatè a, ak Lè sa a, gaye lòt twa yo nan chanm nan kote yo te kapab fè plis domaj. Mwen pa t dwe twò presi. Kat bonm plastik te kapab fasilman demoli Chanm Kont yo.
  
  
  "Mezi, ou p'ap kite nou isit la." Se te plis yon lapriyè pase yon kesyon nonm nwa ki te sou planche a. Li vire pou l wè m. Kèk tan de sa li sispann jemi.
  
  
  Mwen te souri ba li. "Non, Raymond. Ou menm ak bon zanmi w la ap vin avè m. Mwen te gade Big Julie, ki te chita atè a epi ki te gade m ak je san. "Mwen vle yon moun ban mwen yon mesaj Popeye Franzini."
  
  
  "Ki mesaj?" Raymond te anvi fè plezi.
  
  
  "Jis di l ke travay jodi a te konpliman pa Gaetano Ruggiero."
  
  
  "Oke, modi..." Se te Big Julie. San koule desann nan figi l 'nan nen li chire.
  
  
  Mwen ak anpil atansyon repacke atache mwen an, asire w ke li te genyen tout dokiman enkriminasyon yo, Lè sa a, fèmen epi fèmen li. Mwen te rale Raymond ak Big Julie sou pye yo epi mwen te fè yo kanpe nan mitan chanm nan pandan mwen te mache ak aktive revèy yo sou chak detonatè yo. Lè sa a, twa nan nou prese soti nan la, vole moute eskalye yo sou do kay la ak frape pòt la sou do kay la dèyè nou.
  
  
  Mwen te fòse Raymond ak Big Julie pou yo kouche sou figi yo ankò, answit te pran yon gwo souf epi te kouri travèse pon an rachitik pou rive nan pwochen bilding lan. Yon fwa atravè, mwen deplase tablo a ale, jete l sou do kay la epi yo te kòmanse mache desann eskalye yo, sifle ak kè kontan nan tèt mwen. Se te yon bon nwit travay.
  
  
  Mwatye mach eskalye a, mwen te santi bilding lan tranble pandan kat eksplozyon pwisan te soti nan bilding ki toupre a. Lè m te mache deyò, anwo etaj 415 West Broadway te boule. Mwen te kanpe nan kwen an pou m rale alam dife a, epi m te pran direksyon Sixth Avenue epi m te rele yon taksi ki t ap dirije vil la. Mwen te retounen sou chèz mwen bò kote Philomina anvan konsè Amram te fini, ki te final pwogram nan.
  
  
  Rad mwen yo te yon ti kras dekouraje, men mwen te souke pi fò nan pousyè tè mwen te ranmase a woule nan etaj la nan Chanm Kontablite a. Rad enfòmèl ke kèk moun mete nan konsè jodi a pa patikilyèman aparan.
  
  
  Chapit 15
  
  
  
  
  Nan denmen maten, lè Philomina te ale travay, mwen te pliye papye mwen te pran nan men Tribinal kont yo epi mwen te voye yo bay Ron Brandenburg. Te gen ase la pou kenbe yon otobis nan FBI, Depatman Trezò a, ak Gwoup Travay Krim Òganize Distri Sid la.
  
  
  
  
  
  y pandan sis pwochen mwa yo.
  
  
  Lè sa a, mwen rele Washington epi kòmande yon lòt seri eksplozif 17B. Mwen te kòmanse santi tankou Mad Bomber la, men ou pa ka pran sou mafya a pou kont li ak jis yon pistolè ak yon stiletto.
  
  
  Lè'm finalman pare, mwen rele Louis.
  
  
  Li pratikman vole sou liy telefòn lan sou mwen. "Bondye, Nick, mwen tèlman kontan ou rele! Tout kote sa a modi te ale fou! Ou bezwen vin isit la imedyatman. Nou…"
  
  
  "Ranti, ralanti. Sak ap pase?"
  
  
  "Tout!"
  
  
  "Kalme, Louis. Kalme ou. Kisa lanfè ap pase?
  
  
  Li te tèlman eksite ke li te difisil pou li di m ', men nan fen li te soti.
  
  
  Yon moun nan foul Ruggiero te fè kònen Chanm kont ponpye yo apèn te gen tan pou sove de gad, yo te bat, mare epi kite pou mouri sou do kay la.
  
  
  Kite pou mouri, modi! Men mwen pa t di anyen.
  
  
  Popeye Franzini, Louis kontinye, te kòlè, t'ap rele byen fò ak frape sou tab la ant peryòd depresyon mòf lè li te tou senpleman chita nan chèz woulant li epi gade deyò fenèt la. "Destriksyon Chanm Kontablite a se te dènye pay la," boumonnen Louis. Gang Franzini a "te ale nan matla yo" - soti nan pwen de vi nan mafya a, mete kanpe apatman fè nan tout vil la, kote sis a dis "sòlda" te kapab kache, lwen abri abityèl yo, pwoteje youn ak lòt. Apatman yo, ki te ekipe ak matla adisyonèl pou mafiosi ki rete nan yo, te sèvi non sèlman kòm "abri", men tou kòm baz kote mesye yo te kapab frape fòs opoze yo.
  
  
  Sa a te kòmanse nan pi gwo lagè gang nan New York depi Gallo ak Columbo te goumen yon batay ki te fini ak Columbo paralize ak Gallo mouri.
  
  
  Louis, mwen menm, Locallo ak Manitti, ansanm ak yon demi douzèn lòt bandi Franzini, te pwoche bò matla yo nan yon apatman twazyèm etaj nan Houston Street. Li te gen twa fenèt ki te bay yon bon gade nan lari a, epi - yon fwa mwen fèmen pòt la nan do kay la - te gen yon sèl mwayen pou aksè - moute yon eskalye etwat.
  
  
  Nou te kondwi nan, te chita epi tann pou pwochen etap la. Kèk blòk moute Ruggiero Street yo te fè menm bagay la. Nou te gen yon demi douzèn lòt apatman ki te okipe menm jan an tou, ak rival nou yo te fè tou: chak gen yon demi douzèn oswa plis valiz lou, yo chak gen yon rezèv konplè nan pistolè, fizi, mitrayèt ak minisyon, chak gen pwòp mesaje lokal yo. pote jounal, byè fre ak manje pou pran, yo chak ak pwòp jwèt pokè pa yo 24 24, chak ak pwòp televizyon kontinuèl pa yo, yo chak ak pwòp annwi pa yo ensipòtab.
  
  
  Philomina te nan telefòn nan twa fwa pa jou, kidonk li te trase kèk remak dezòd nan men youn nan zanmi kapuchon Louis yo. Mwen te frape de nan dan l 'ak pesonn pa fè kòmantè apre sa.
  
  
  Se Philomina ak jounal yo te pote chak jou pa mesaje nou an ki te kenbe nou an kontak ak mond lan deyò. An reyalite, pa gen anyen espesyal ki te pase. Dapre Filomina, rimè a te fè konnen Gaetano Ruggiero te ensiste ke li pa t gen anyen fè ni ak lanmò Spelman a ni ak bonm nan Tribinal Kont yo. Li te kontinye di ke li te vle negosye, men Popeye te kenbe fre li. Dènye fwa Ruggiero te negosye, plizyè ane de sa nan toumant ak San Remo, se te yon pèlen ki te fini ak San Remo touye.
  
  
  Nan lòt men an, dapre Philomina, Popeye te kwè ke si Ruggiero reyèlman te vle negosye, li pa t 'vle kreye okenn ostilite plis anvè rival li. Se konsa, pandan de semèn tou de faksyon yo te pandye soti nan apatman sa yo ki terib, sote nan lonbraj imajinè.
  
  
  Menm mafiosi Italyen ka vin raz sou tan. Nou pat sipoze kite apatman an pou okenn rezon, men mwen te oblije pale ak Philomina san okenn lòt moun. Yon aswè lòt mesye yo te apwouve lide pou yo gen yon lòt byè frèt - sijesyon mwen an - epi mwen te ofri volontè pou m ale jwenn li. Mwen te jere rejte avètisman lòt moun sou kòlè Franzini a ak danje a ke mwen te ekspoze tèt mwen, epi finalman yo te dakò, yo kwè ke mwen te pi fou nan konpayi an antye.
  
  
  Sou wout la tounen soti nan makèt ki pi pre a, mwen rele Philomina.
  
  
  "Mwen panse Tonton Joe ap pare pou l rankontre mesye Ruggiero," li te di m.
  
  
  Mwen pa t 'kapab peye li. Mwatye nan plan batay mwen an se te mete yon foul moun kont yon lòt, bati bagay sa yo jiska yon gwo lafyèv ke Komisyon an ta dwe entèvni.
  
  
  Mwen te panse yon ti kras. "Anfòm. Koulye a, koute byen. Fè Jack Gourley rele apatman an nan dis minit epi mande pou Louis.” Lè sa a, mwen te di l an detay sa mwen te vle Jack di Louis.
  
  
  Telefon an sone anviwon senk minit apre mwen te retounen e Louis te reponn.
  
  
  "Wi? Pa gen plèzantri? Natirèlman... Natirèlman... Oke... Wi, nan kou... Touswit...? Byen".
  
  
  Li rakwoche ak yon gade eksite sou figi l '. Li te peze gwo .45 mare nan pwatrin li nan yon étui zepòl. "Sa a se youn nan ti gason Tonton Joe a," li te di.
  
  
  "Li te di ke twa nan mesye nou yo te touye sou Bleecker Street jis kèk minit de sa."
  
  
  Mwen te mande: “Ki moun ki te touye, Louis? Nenpòt moun nou konnen? Ki jan li move?
  
  
  Li souke tèt li epi li louvri bra l. "Bondye! M pa konnen. Nèg la di li fèk resevwa nouvèl la. Pa t 'konnen okenn lòt detay." Louis te kanpe epi li te gade nan chanm nan yon fason enpresyonan. “Li te di Tonton Joe vle nou frape moun Ruggiero. Yo byen frape yo."
  
  
  Fwa sa a, eksitasyon an te depase nenpòt dout Louis ta te deja santi. Ras batay la fè moun sa a, menm Louis te soti nan mond sa a.
  
  
  * * *
  
  
  Jou lannwit sa a, nou te vizite Garden Park Casino nan New Jersey, uit nan nou nan de limouzin konfòtab. Gad sekirite gwoup la nan Garden Park Hotel la, abiye tankou yon operatè asansè, pa te gen okenn pwoblèm; Pa te gen okenn operatè asansè prive a, ki te sèlman ale nan kazino a nan trèzyèm etaj la swadizan inexistant. Nou fòse gad la antre nan asansè a ak zam, frape yo tou de deyò epi yo te kòmanse asansè a tèt nou.
  
  
  Nou te soti nan asansè a pare, ak mitray ki devan nou. Se te yon sèn briyan. Chandelye kristal te pandye nan plafon an wo, ak rido plush ak tapi gwo twou san fon te ede nwaye soti chante croupier a, klike la nan boul la asye sou wou roulèt la, ak hum la kache nan konvèsasyon silans ponctué pa eksklamasyon nan okazyonèl nan eksitasyon. Se te pi gwo arcade sou kòt lès la.
  
  
  Yon bèl gason nan yon smoking byen pwepare vire ak yon ti souri. Li te gen anviwon 30 an, li te yon ti kras rachi men briyan, ak cheve nwa jè ak je klere, entelijan - Anthony Ruggiero, kouzen Don Gaetano.
  
  
  Li reyalize siyifikasyon an nan antre nou an nan yon milisgond, vire sou talon pye l ', li vole nan direksyon pou switch la sou miray la. Mitray Loklo a te tire fache - vyolans brital nan yon atmosfè bon. Do Ruggiero bouke tankou si yon men jeyan envizib te koupe l an de, epi li tonbe tankou yon poupe ranyon kont miray la.
  
  
  Yon moun rele byen fò.
  
  
  Mwen vole sou tab blakjak la ak tire nan plafon an, Lè sa a, menase foul moun yo ak zam mwen an. Sou tab craps dis pye ale, Manitti t ap fè menm bagay la. Louis, mwen te kapab wè nan kwen an nan je mwen, te kanpe toupre asansè a, gade nan kò Ruggiero.
  
  
  "Oke," mwen te rele. "Tout moun rete trankil epi pa deplase, e pesonn pa pral blese." Sou bò goch la, kwapiye a toudenkou bese dèyè tab li. Youn nan lòt mafiosi ki te vini ak gwoup nou an te tire l nan tèt.
  
  
  Menm lè a, te gen silans lanmò san mouvman. Lè sa a, bandi Franzini yo te kòmanse deplase nan mitan foul moun yo, kolekte lajan sou tab ak bous, pran bag, mont ak broch chè. Gwo foul la te choke, menm jan ak Louis.
  
  
  Nou te soti la nan mwens pase sèt minit epi tounen nan limouzin nou yo nan direksyon Tinèl la Holland ak kachèt nou an nan Greenwich Village.
  
  
  Louis te kontinye repete. - "Bondye!" "Bondye!"
  
  
  Mwen tape l 'sou zepòl la. "Kalme, Louis. Se tout yon pati nan jwèt la!" Mwen te santi yon ti kras mal tèt mwen. Mwen menm mwen pa renmen li lè moun yo tire tankou sa, men pa te gen okenn pwen nan montre li. Mwen te dwe fre. Men fwa sa a, yo te mete responsablite a sou mwen paske mwen te fè aranjman pou fo apèl sa a. Mwen pa t 'kapab kite li deranje m' pou twò lontan. Lè ou jwe jwèt mwen te jwe a, yon moun ka blese.
  
  
  E nan demen, anpil moun te malad.
  
  
  Premyèman, Ruggieros yo te anvayi Restoran Alfredo nan MacDougal Street, kote, kont lòd, kat vòlè kamyon Popeye yo te fofile pou yo manje midi. De militan soti dèyè, tire sou yo ak mitray pandan yo te chita, epi byen vit ale. Tout kat te mouri sou tab yo.
  
  
  Franzini frape tounen. De jou apre, yo te kidnape Nick Milan, lyetnan fanmi Ruggiero ki aje, nan kay li nan Brooklyn Heights. De jou apre, yo te jwenn kadav li, mare ak fil lou, nan yon dechaj. Li te tire nan do a nan tèt la.
  
  
  Lè sa a, Cheeky Wright te touye sou etap yo nan yon biwo doktè kote li te ale achte kèk tablèt lafyèv zèb.
  
  
  Apre sa, se te Frankie Marchetto, sibòdone Ruggiero depi lontan - yo te jwenn li dèyè volan machin li, yo te tire kat fwa nan pwatrin lan.
  
  
  Yo te jwenn kadav toutouni de mesye Franzini yo nan yon bato k ap flote nan Jamaica Bay. Tou de gòj yo te koupe.
  
  
  Mickey Monsanno - Mickey Mouse - youn nan lidè yo nan gang Ruggiero, chape blese lè li te voye youn nan pitit gason l 'rale machin li soti nan garaj la. Machin nan te eksploze lè nèg la limen ignisyon an, touye li imedyatman.
  
  
  Paj final la te vini Vandredi lè sis mesye Ruggiero ame ak fizi ak mitrayaj te pran aspè Franzini Olive Oil Co.
  
  
  Se sèlman yon aksidan sove Franzoni Filomina te jis pran Popeye pou mache chak jou li nan pak la. Yo te tire kat lòt gason nan biwo a, men de grefye fanm yo te kite san danje.
  
  
  Nou t ap mete fini sou plan ra Popeye pou atake Jaden Park Ruggiero a lè li te toudenkou sispann. Komisyon an, konsène sou ogmantasyon toudenkou nan atansyon sou zafè Mafya ak ogmantasyon chak jou nan kantite moun ki mouri yo, te gen rimè pou yo te konvoke yon reyinyon nan New York pou revize sitiyasyon an.
  
  
  Louis te eksite ankò lè nou te kite apatman nou an nan Houston Street epi nou te ale lakay nou, Louis nan pad bakaloreya li nan Vilaj la, mwen tounen nan Philomina a."
  
  
  "Ti gason, Nick! Ou konnen, yo tout ta dwe vini! Cool Joey Famligotti, Frankie Carboni, Littles Salerno, tout gwo mesye yo! Menm Ellie Gigante ap soti nan Phoenix! Yo pral fè yon reyinyon. Nan samdi maten."
  
  
  Li sonnen tankou yon timoun k ap pale sou ewo bezbòl li pi renmen ki t ap vini nan vil la, pa sèt krim ki pi enpòtan nan Amerik la.
  
  
  Mwen te souke tèt mwen nan enkwayans, men mwen te souri ba li. "Kote sa pral ye?"
  
  
  "Sal reyinyon Bankers Association nan Park Avenue ak Fifteenth Street."
  
  
  "Ou ap jwe? Sa a se bank ki pi konsèvatif nan vil la."
  
  
  Louis ri ak fyète. "Nou posede li! Oswa omwen mwen vle di nou gen aksyon."
  
  
  "Kokenn," mwen te di. Mwen ta dwe li plis ak anpil atansyon papye yo ke mwen te pran nan chanm kont yo, men mwen prèske pa t 'gen ase tan pou sa. Mwen tape Louis sou zepòl la. "Oke, Paisano. Mwen gen yon dat ak Philomina jodi a. Eske ou vle mwen?"
  
  
  Li fwonte. "Non pa jodi a. Men samdi, chak komisè dwe mennen de nèg nan bank avè l. Ou vle vin avèm ak Tonton Joe? Li kapab yon anpil plezi."
  
  
  "Natirèlman," mwen te panse. Lajwa san limit. "Konte sou mwen, Louis," mwen te di. "Son tankou yon gwo lide." Mwen te fè yon siy epi mwen te monte nan taksi a, men olye m te ale tou dwat nan Philomina, mwen te ale nan vil la nan Banker's Trust Association sou Park Avenue. Mwen te vle wè sa li te sanble. Li te gade pè.
  
  
  Mwen te ale nan estasyon otobis la, mwen te pran twous 17B mwen an epi mwen te tounen Chelsea pou m reflechi sou pwoblèm mwen an. Opòtinite pou m patisipe nan reyinyon Komisyon an se te yon benediksyon, men mwen te oblije chèche yon fason pou m pwofite l. Li pap fasil. Demen bilding Banker's Trust Association pral chaje ak gangster, chak fanatik sou pwoteksyon bòs yo.
  
  
  Etranj ase, se Philomina ki te ban m lide nan aswè a apre dine.
  
  
  Li snugged moute sou mwen sou kanape a ak baye. "Fè m yon favè lè ou pral rankontre Tonton Joe ak Louis demen, dakò?"
  
  
  Mwen mete men m sou pwatrin li: "Natirèlman."
  
  
  "Kounye a sispann li!" Li retire men m. "Pan wout ou nan biwo a, èske ou ta ka kanpe epi jwenn yon nouvo boutèy dlo cho pou Tonton Joe?"
  
  
  "Botèy dlo cho?"
  
  
  "Pa sezi konsa. Ou konnen... youn nan bagay sa yo kawotchou wouj. Lè Tonton Joe kòmanse tranble tèlman mal li pa ka kontwole li, yon kousen chofaj cho li ka kenbe nan men l 'sanble ede. Li toujou pote l avè l. nan ti etajè sa a anba chèz woulant li, kidonk li se pratik chak fwa li vle li."
  
  
  "Oke, si ou di sa. Kisa ki rive ansyen an?
  
  
  "Li te kòmanse koule," li te di. "Li te itilize li pou yon tan long."
  
  
  Jou lannwit sa a, mwen te ale nan magazen an dwòg nan kwen an nan Ninth Avenue ak Twenty-Third Street epi li te achte youn. Lè sa a, pita nan lannwit sa a, lè mwen te sèten Philomina te byen dòmi, mwen leve ak anpil atansyon boure li ak plastik.
  
  
  Li te difisil enstale yon eksplozif, yon detonatè ak yon revèy, nan yon pad chofaj ak dlo, men mwen toujou jere. Reyinyon an te pwograme pou kòmanse a dizè nan demen maten, kidonk mwen te fikse revèy la pou dis trente epi mwen kwaze dwèt mwen.
  
  
  Mwen te oblije chèche konnen yon fason yo pa alantou lè bagay la modi te eksploze, paske lè li aktyèlman te eksploze, ta gen yon gwo eksplozyon. Men, mwen pral oblije jwe nan zòrèy. De tout fason, mwen admèt ke mwen te byen M'enerve nan kabann nan lannwit sa a.
  
  
  
  
  Chapit 16
  
  
  
  
  
  
  Locatello te kondwi Popeye, Louis ak mwen soti nan biwo a nan Asosyasyon Bankye yo epi li te ede nou dechaje Popeye nan machin nan nan chèz woulant li. Lè sa a, ak Louis pouse chèz woulant la epi mwen mache bò kote l ', nou antre nan yon gwo bilding.
  
  
  Sal reyinyon an te nan trantyèm etaj la, men nan lobby atè a te kanpe pa de bandi trè kalifye ki politès tcheke nou pou zam. Popeye pa t 'gen fè, men Louie te gen yon Derringer ridikil piti epi mwen te oblije bay Wilhelmina ak Hugo. De mafiosi yo ban mwen yon resi nimero pou zam mwen an epi nou pran asansè a. Pa gen moun ki remake boutèy dlo cho ki nan etajè anba chèz woulant Popeye a.
  
  
  Gaetano Ruggiero te deja la ansanm ak de nan men l yo,
  
  
  kòm nou te antre nan gwo koulwa deyò sal reyinyon an. Li te kanpe wo ak sevè nan lòt bout chanm nan, pi piti pase mwen ta panse, men ak tach gri sou pati nwa li yo. Vòlè ak jwèt aza se te enterè prensipal li yo, sa yo rele krim pi bon kalite, men li te tou nan dwòg ak touye moun se fason li nan lavi. Sou lòd Gaetano, ansyen Don Alfredo Ruggiero, tonton li, te touye pou jenn gason an te kapab pran responsablite fanmi an.
  
  
  Lòt yo te swiv nou, yo chak ak de gad kò.
  
  
  Joseph Famligotti - Cool Joey - soti nan Buffalo. Kout, gwo, ak yon figi nwa, gra ak yon vant gwo ki te pase sou ren l '. Li te boche pandan l t ap mache, jakèt li te deboutonnen pou l poze sou vant li. Li te souri avèk jantiyès nan Ruggiero ak Franzini, epi li te mache dwat nan sal reyinyon an. De gad kò li yo te rete avèk respè nan koulwa a.
  
  
  Frankie Carboni soti Detroit. Cheve gri, moun rich nan aparans, mete yon kostim trè byen pwepare nan lenn mouton gri, gri soulye pwent, chemiz swa gri ak kravat swa blan. Li te eritye yon ansyen gang Detroit epi li te kanalize taktik asasen li yo nan yon operasyon san pitye men efikas ki te anvye tout krim òganize. Li te sanble ak yon mesye kè kontan.
  
  
  Mario Salerno - Little Balls Salerno - ki soti Miami - tankou yon zwazo, yon ti nonm rachite, ki gen tèt ki t ap kouri dèyè sispèk. Li te kòmanse nan etablisman jwèt aza nan Lahavàn, demenaje ale rete nan Miami, Lè sa a, lonje bra san li yo byen fon nan Karayib la ak nan lwès Las Vegas. Nan swasanndisis, li te pi ansyen bòs gang nan Amerik la, men li pa te gen okenn plan pou pran retrèt ou. Li te renmen pwofesyon li.
  
  
  Alfred Gigante soti nan Phoenix. Kòm ate tankou Mario Salerno, nan wotè mwayèn, byen abiye, bese sou, chak mouvman ralanti ak fè espre, ki montre chak youn nan swasanndi-yon ane l 'yo, men frapan je ble l' yo frèt ak pèse tèt li san cheve. Li te gen rimè ke plezi seksyèl li yo te dirije nan direksyon pou ti fi. Li te monte nan ran Mafya a kòm youn nan premye gwo enpòtatè ewoyin Ozetazini.
  
  
  Anthony Musso - Tony Priest - soti nan Little Rock, Arkansas. Wotè, Mens ak grasyeuz, ak yon aparans rich, zanmitay. Bag dyaman te klere sou dwèt li, epi yon zepeng dyaman te klere nan kravat li. Li te mete linèt solèy ble ki kache mak yo alantou sa ki te je gòch li anvan li te pèdi li nan lagè gang yo nan kòmansman ane 1930 yo. Nan swasanndin, li te toujou wa nan pwostitisyon, byenke li te deklare ke li te fè plis lajan nan pwopriyete yo vòlè li pase nan lòt operasyon li yo.
  
  
  Youn pa youn yo antre nan sal reyinyon an. Mwen te kapab wè yo nan pòt la louvri, bay men sou tab la ak echanj plezantri. Sèt gason ki pi danjere nan Amerik la. Popeye Franzini se te dènye moun ki te antre, li te pote nan yon chèz woulant pa Louis. Lè yo antre, mwen te wè yon rèv ak dlo cho anba chèz woulant la.
  
  
  Rès nan nou, sou kenz oswa konsa, kanpe san rete nan koulwa a, youn gade lòt ak sispèk. Pèsonn pa pale. Lè sa a, pòt la nan sal reyinyon an fèmen.
  
  
  Pwen mwen sere yon konvulsif. Mwen pat atann pou Louis rete nan sal konsèy la ak tonton li. Damn li! Mwen te renmen nèg sa a! Men, nan kou ou pa kapab peye sa nan biznis mwen an.
  
  
  Mwen te jis pou ale lè pòt la ouvri epi Louis te soti, li fèmen l dèyè li. Li vin jwenn mwen.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. 10:23. Sèt minit rete. "Ann ale," mwen te di ak pretann nonchalance. "Ann al fè yon ti mache epi pran kèk lè."
  
  
  Li gade mont li epi li souri. "Sètènman! Poukisa? Yo pral la pou omwen yon èdtan, petèt plis. Damn li! Eske se pa Frank Carboni? Bondye, mesye sa a jis sanble rich. E Tony se yon prèt! Mwen te wè l 'yon fwa lè..."
  
  
  Li te toujou ap pale lè nou te pran asansè a desann nan antre prensipal la, kote nou te ranmase zam yo nan amwa a epi answit nou te ale nan Park Avenue.
  
  
  Nou te fèk travèse lari a epi nou t ap gade sous ki t ap koule nan plas yon gwo bilding biwo lè yon eksplozyon te detwi pifò trantyèm etaj bilding Asosyasyon Bankye yo.
  
  
  Louis te vire, li te mete yon men sou avanbra m, epi li te gade lafimen nwa ki t ap monte byen wo sou bò bilding lan. "Sa ki te li?"
  
  
  "Jis yon devine," mwen reponn dekontrakte, "men mwen panse ou jis vin chèf dezyèm pi gwo fanmi Mafya nan New York."
  
  
  Men li pa t tande m. Li te deja kouri, eskive trafik Park Avenue tankou yon jwè foutbòl, dezespere pou retounen nan bilding nan, pou tonton Joseph li, ak pwòp responsablite li.
  
  
  Mwen mantalman te monte zèpòl e mwen te rele yon taksi. Jan mwen te konnen, travay mwen te fini.
  
  
  Tout sa mwen te dwe fè se te ranmase Philomina nan apatman li epi ale nan ayewopò an. Mwen te gen de tikè nan pòch mwen epi mwen deside
  
  
  ke de nan nou te kapab pase apeprè twa semèn nan Karayib la jis refrijerasyon, renmen ak ap detann. Lè sa a, mwen pral rapòte bay Washington.
  
  
  Li te rankontre m 'nan pòt la nan apatman an lè mwen te mache andedan, voye bra l' nan kou mwen ak peze tout kò li kont mwen.
  
  
  "Bonjou, cheri," li te di ak kè kontan. "Ann nan salon an. Mwen gen yon sipriz pou ou".
  
  
  "Sipriz?"
  
  
  "Zanmi ou." Li tap ri. Mwen te antre nan salon an epi David Hawk te souri ban mwen soti nan sofa a. Li leve, li pwoche bò kote l ak men l lonje. "Li bon wè ou, Nick," li te di.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Lanmò Falcon la
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Lanmò Falcon la
   Chapit 1
  
  
  
  
  Telefòn nan k ap sone nan chanm mwen an te pèmèt mesye ki te nan kay la lòtbò lari a viv pou yon lòt trant segonn. Mwen te asire w ke telefòn nan ta sone ankò, Lè sa a, rete an silans pou ven segonn anvan li ta sone de fwa ankò; li ta sistèm espesyal Hawk a de bag, siyal m 'yo rele l' imedyatman. Pandan ane yo, mwen devlope yon sans prèske enstenktif pou konnen lè siyal Hawk la t ap soti nan premye bag la. Ak katrevendisnèf fwa sou san mwen te gen rezon. Mwen te konsantre sou Anschutz 1413 Super Match 54 sijè ki abòde lan lè klòch la sonnen yon dezyèm fwa, Lè sa a, te ale an silans. Anvan dezyèm doub klòch la, mwen rale deklanche a.
  
  
  Desandan an te pafè. Atravè pòt fransè ki te ouvè pasyèlman lòtbò lari a, mwen te wè yon twazyèm je parèt toudenkou nan fwon viktim mwen an. Li te yon ti jan pi wo a ak ant de lòt moun ki pa ta janm ankò san pwoblèm mwen tap gade yon ajan AX ke yo te tòtire pou enfòmasyon. Siyman move yo te sispann pou tout tan lè Krischikov te tonbe sou tab la. Se sèlman twazyèm je sa a ki te sanble vivan lè yon ti anfle nan san parèt nan li, ki glistened nan limyè a, ak Lè sa a, woule desann pon an nan nen an.
  
  
  Dezyèm son an doub telefòn nan te sonnen yon ti tan apre piki m ', epi, retrèt soti nan fenèt la louvri nan apatman an ranyon chak jou mwen an, mwen mete fizi a sou kabann nan epi ranmase reseptè a. Mwen konpoze nimewo dirèk Hawk a epi li reponn imedyatman.
  
  
  "Ou pa fè erè," li te avèti, kòm toujou.
  
  
  Pa te gen okenn nesesite enstale yon scrambler sou telefòn nan nan ti apatman Monreyal sa a. Ak rapèl Hawk a, men li pa janm bay li, epi mwen otomatikman reponn, "Mwen konnen."
  
  
  "Èske ou deja fè vant sa a?"
  
  
  "Mesye Kay jis achte li," mwen te di l "Kounye a, mwen bezwen fèmen biwo sa a pi vit posib epi kontinye."
  
  
  "Mwen panse ke li lè pou ou tounen nan biwo lakay ou," Old Man te di tou dousman. "Nou gen yon kliyan nan vil ki bezwen sèvis ou yo." Li te tann yon ti moman epi li te ajoute, “Sa a se youn nan pi gwo kliyan nou yo nan Washington. Ou konprann?"
  
  
  Sa a te kanpe m 'pou yon ti moman. Li pa t souvan ke Hawk te vle m 'Washington; li pa t 'vle riske ke youn nan konpetitè yo ta ka remake m' - ni bò kote l ', ni sou nou; paske si yon bagay rive nan kapital la, li menm ak ajan N-rated li yo ki ka la nan moman an ap repwoche pou sa. Sa a se pwoblèm nan ak evalyasyon an N - mwen se N3 - ak pèmisyon an finalman ranje pwoblèm nan. Tout moun panse ou se yon move nèg; li definitivman yon santiman sou pati yo, ak sou nou tou - sof si w ap fè yon ti travay sal ke yo pa ka okipe. Lè sa a, Killmaster vin ewo a - jiskaske travay la fini.
  
  
  Anplis, Hawk pa t janm montre anpil antouzyasm pou prete m 'bay yon lòt ajans, ak referans li a "kliyan" te kapab vle di yon lòt òganizasyon entèlijans. Mwen te vle mande l 'ki ajans super-entèlijans t'ap vire ankò e li te bezwen nou ranmase moso yo pou yo, men nou te sou yon apèl telefòn ki pa chiffres, kidonk kesyon mwen yo ta dwe rete tann jiskaske mwen tounen nan Etazini yo.
  
  
  Anplis, mwen te reyalize ke ton ralanti ak ekspre Hawke a te vle di transmèt pi plis pase jis fatigasyon senp nan fen yon lòt jounen long. Mwen te konnen pi bon pase sa. Pou yon nonm ki te pwospere nan ane sa yo, li te kapab kenbe pwòp tèt li ak pi bon nan nou lè travay la te mande pou li. Non, Hawk pa t pale sou ton sa a paske li te fatige; yon moun te nan biwo a avè l, e ton pridan vwa li te avèti m pou m pa ba l opòtinite pou m di nenpòt bagay ki ta ka bay yon moun yon siy sou kote m te ye oswa sa m t ap fè.
  
  
  "Wi, mesye," mwen te di tou senpleman.
  
  
  "Pake bagay ou yo epi ale nan ayewopò an," li te enstwi sèk. “Mwen pral achte w yon tikè avyon nan pwochen vòl DC a... Oh wi, mwen pa panse w ap bezwen tout ekipman ou. "Mwen panse ke ou ka estoke kèk nan yo nan biwo lokal ou a."
  
  
  Mwen te konnen ke ofisye nan zam nou an pa t ap kontan aprann ke mwen te kite youn nan fizi li pi renmen yo nan Monreyal; men Hawk evidamman te vle m 'tounen byen vit, epi li pa t' vle mwen an reta pa clearance nan ayewopò an, ki ta dwe inevitab si mwen te eseye monte nan yon avyon ak zam sa a. Mwen te gen yon valiz ki kouvri ak plon ki fèt espesyalman pou pwòp zam mwen yo, men se pa pou fizi mwen an.
  
  
  "Mwen pral nan biwo ou byen bonè demen maten," mwen te di.
  
  
  Li te gen lòt lide. "Non, ale tou dwat nan otèl Watergate." Mwen pral kontakte ou la. Yon rezèvasyon te deja fèt sou non ou." Li pa menm di non mwen, se pou kont li nimewo chanm nan, sou telefòn nan ki pa kode. "Mwen te pran libète pou voye yon moun la ak rad pou ou lespri.
  
  
  "Non, mesye. Sa te trè reflechi sou ou."
  
  
  Hawk te jwe li trè fòmèlman devan konpayi li a, e mwen te konnen li te dwe yon moun espesyalman enpòtan; anjeneral soti nan
  
  
  
  
  
  Pentagòn oswa CIA lè yo te vin mande favè.
  
  
  Apre nou te di orevwa menm jan sevè, mwen te mete telefòn nan epi mwen te kanpe gade l pou yon ti tan. Mwen te sèten Prezidan an pa t vin nan biwo Hawke a. Men, te gen yon sèl moun nan Washington ke Old Man an vrèman respekte: youn nan ansyen zanmi lekòl li yo ki te jere fè bagay sa yo byen pou yon chanjman. Pandan m te prese prese mete bagay mwen yo, m te mande kisa Sekretè Deta a te pale ak Hawke e kijan sa ka afekte m.
  
  
  Apre mwen fin tcheke lari a pou m asire kadav twa je Mesye Kay la poko dekouvri epi yon moun te kalkile liy dife a, mwen pran telefòn nan ankò pou m rele biwo lokal nou an; Mwen te bezwen fè aranjman pou m te pran machin pou lokasyon m t ap kondui pou Monreyal la ak fizi mwen te fèmen nan kòf la. Dènye yo te chaje Wilhelmina Luger mwen nan yon étui zepòl ak Hugo Stiletto mwen an nan yon djenn avanbra syèd. Yo te antre nan yon lòj orijinal nan yon valiz ke teknisyen laboratwa te fèt pou ajan vwayaje ak zam sou vòl komèsyal yo. Pwoteksyon espesyal plon anpeche alam la soti lè nou te monte avyon an. Se yon pitye ke pa te gen tan fè yon valiz menm jan an pou transpòte yon fizi; Mwen ta renmen remèt li pèsonèlman bay Eddie Blessing, armurier nou an. Figi li vrèman klere lè youn nan "tibebe" li yo vin lakay li. Oke, mwen te kontan ase pran timoun yo avè m '. Mwen te gen yon santiman ke mwen ta bezwen yo byento.
  
  
  Jis dis minit pita mwen te regrèt anbalaj prese mwen an. M te kite kay pansyon ki te kraze anfas kay Krischikov ki te siveye anvan an, mwen te remake de mesye ki t ap tann andeyò Nova ki te lwe a mwen te pake de pòt nan lari a. Avèk yon valiz nan yon men ak yon valiz nan lòt la, mwen pa t 'kapab parèt twò menasan paske yo te sèlman gade anlè yon ti tan nan son an nan pòt la fèmen dèyè m 'yo epi yo kontinye konvèsasyon yo. Mwen te aprann ke se te Ris, epi yon ti koutje rapid sou figi yo nan limyè lanp lari yo te di m ki moun yo ye.
  
  
  Mwen te kòmanse rele yo "Laurel ak Hardy" pandan yon ti tan mwen te gade Krischikov ak koup la ap swiv tras li. Biwo AX lokal la te di m vrè idantite yo ak travay yo kòm asasen ak gad kò pi renmen espyon yo. Yon èdtan anvan mwen te wè yo te monte ak chèf yo epi depoze l devan kachèt li a; Lè sa a, yo pati. Nan moman sa a, li te sanble etranj pou mwen ke yo pa antre nan bilding nan avè l 'tankou nòmal, epi mwen te sipoze erè ke li te dwe voye yo nan kèk misyon. Aparamman, sepandan, yo te bay lòd pou yo tounen ak mache deyò. Swa Krischikov te gen kèk travay li pa t vle yo konnen, oswa li t ap tann yon moun epi li te voye yo tann deyò, petèt pou vin chèche vizitè l la epi tcheke l anvan li kite l antre nan kay la.
  
  
  Nan moman sa a, li pa t gen pwoblèm pou mwen sa ki te sou ajanda yo; Mwen te oblije antre nan Nova sa a epi soti anvan youn nan sèvitè nonm ki gen twa je te antre nan chanm Krischikov a epi li te dekouvri kò a. Sèl bagay ki te anpeche m soti la se te yon koup asasen. Mwen te trè sèten yo te enfòme sou sa pifò moun nou yo te sanble ak mwen menm. Rezo entèlijans nou an se pa sèlman yon sèl entelijan ase pou kenbe lènmi an sekrè.
  
  
  Mwen pa t 'kapab kanpe sou papòt la ankò san yo pa eksite sispèk yo, ak Nova a se te sèl machin mwen te oblije kite zòn nan, kidonk mwen te dirije nan direksyon li. Hardy - nèg la gra ki AX te avèti m 'te yon pil letal nan misk difisil - te do l' ba m '. Lanky la - Laurel, yon ekspè switchblade renome ki te pran plezi nan koupe ti moso nan prizonye li yo anvan yo te pare pou pale - gade dwat nan mwen pandan m ap pwoche, men li pa t 'aktyèlman wè m' nan lonbraj yo pandan li te absorbe nan konvèsasyon. .
  
  
  Mwen te kapab wè ke nan epòk mwen te ale nan kòf machin nan, mwen te nan ti sèk limyè ki soti nan lanp lari a, e ke Laurel ta pwobableman ap gade m 'tankou m'ap pwoche. Mwen tounen vin jwenn twotwa a pou do Hardy a pasyèlman bloke wè mwen sou konpayon li a. Gwosè a nan do sa a te kapab bloke apwòch la nan yon tank M16, eksepte ke Laurel te apeprè yon tèt pi wo pase patnè li. Enstenktif, mwen te konnen yon bagay sou mwen te atire atansyon Laurel pandan m te desann twotwa a epi m te mete bagaj mwen dèyè machin nan. Kenbe tèt mwen vire nan direksyon lari a, mwen pran kle mwen epi ouvri kòf la, mwen santi, jan mwen te fè, ke Laurel te sispann pale epi li te mache nan direksyon dèyè machin nan.
  
  
  Klike switchblade la te di m ke yo te rekonèt mwen. Mwen te vire fè fas a li pandan l te lanse sou mwen, anvan l pa senk pous asye. Mwen te fè bak epi kite momantòm li pote l 'pi devan, Lè sa a, tounen.
  
  
  
  
  
  
  epi frape l sou bò kou l nan sant nè a jis anba zòrèy la. Li te tonbe fas atè nan kòf la, epi mwen te lonje men m te frape kouvèti a sou ti do l. Kwen metal lou a te frape l nan nivo ren, epi mwen te tande yon menen byen fò ki dwe te kolòn vètebral li.
  
  
  Mwen ouvri kouvèti pwatrin lan ankò epi nan refleksyon endispoze limyè li a mwen te wè figi l tòde nan doulè, bouch li louvri nan rèl silans agoni ke pèsonn pa tande.
  
  
  Depi lè sa a, Hardy te pase anpil bagay alantou machin nan, yon men ki sanble ak yon janbon lonje dwèt sou mwen ak lòt la ap fouye ak senti l pou l chèche zam li. Mwen rale manch Jack la soti nan pwatrin lan epi, lè l sèvi avèk li kòm yon ekstansyon nan bra m ', te kriye byen fò nan figi sa a pouding gwo. Li te fè bak, krache ti kal nan dan ki te kraze ak gwonde nan doulè pandan san koule soti nan nen li. Men ki t ap eseye pwan mwen an te vin tounen yon poto balanse osi difisil ke yon de-pa-kat kòm li te rache manch Jack la nan men m '. Li te vole nan lè a epi li te vole soti nan lari a.
  
  
  Si li te entelijan, li ta kontinye eseye libere zam li a, ki te kole ant vant twòp li ak senti a sere. Olye de sa, fache pa doulè, li kouri pi devan tankou yon lous fache, bra lonje lajè anvlope m 'nan sa mwen te konnen ta dwe yon akolad ki ka touye moun. Mwen te avèti ke sa a se metòd pi pito li pou touye. Yo te jwenn omwen de gason nou te konnen yo kraze prèske nan kaka, kòt yo kraze kont ògàn vital yo, epi yo te mouri terib, nwaye nan pwòp san yo. Mwen te monte sou twotwa a ankò; gade men jeyan li.
  
  
  Pandan m t ale lwen anbrase terib sa a, li te tonbe sou pye Laurel ki mouri a epi li te tonbe ajenou. Mwen te mete men m 'ansanm, mwen te mete yo sou do a nan kou li, epi li te lonje nan lari a nan tout wotè li. Souflèt la t ap touye pifò moun imedyatman, men pandan m t ap gade l ak sezi, li te ri, li t ap souke tèt li kòmsi li t ap eseye netwaye sèvo ki te twouble l, epi li te kòmanse mete ajenou. Men li t'ap chache sipò, epi youn nan yo te fèmen sou switchblade Laurel a, ki te tonbe sou twotwa a. Dwèt tankou sosis vlope nan manch kouto a pandan li te kòmanse monte. Ki sa ki te prèske yon souri te parèt sou bouch sa a san, kounye a dente, ak ti zye piggy yo briye viciously pandan y ap konsantre sou mwen. Yo te rekonesans tou lè li te reyalize ki moun mwen ye, e san koule soti nan bouch li lè li te bay madichon an Ris epi li di:
  
  
  "Pitit chen! Map fann ou an mwatye, Carter, epi nouri kochon yo. Misk yo nan kou l 'tansyon ak batman lou l' danse grotèsk jis anba vyann wouj nan kou epè li. Li te fè de etap gòch nan direksyon mwen. Tankou yon jwè yo te abandone pa liy defans Vikings yo, mwen choute l 'nan figi lèd sa a ak yon joumou kraze.
  
  
  Gout pwisan nan vyann lan kouri pi devan ankò. Men ki kenbe kouto a frape lari a an premye, kenbe lam la dwat pandan kou epè a tonbe sou li. Mwen te eskive espre san ki t ap koule nan atè li te koupe a epi m te mache ale nan do Nova a; Mwen te rale kò Laurel ki te toujou ap tranble nan kòf la epi mwen te frape kouvèti a.
  
  
  Pandan m t ap mete bagaj mwen sou chèz deyè a, mwen tande rèl soti nan kay la lòtbò lari a. Li te pase nan pòt franse ki louvri nan dezyèm etaj la, e mwen te konnen yo te dekouvri kò Krischikov. Lè m te antre nan Nova a, mwen byen vit te kondwi nan lari ki te toujou trankil epi m te dirije nan direksyon ayewopò a, te panse ke menm plis sipriz t ap tann nonm anwo kay la lè li te kòmanse chèche gad kò Krischikov yo.
   Chapit 2
  
  
  
  
  Youn nan bagay mwen te di sou wòl Hawk te fòse m 'jwe se ke li te yon bon anviwònman. Dapre tags yo sou bagaj Gucci ki t ap tann nan chanm nan Watergate a lè mwen te rive, mwen te Nick Carter soti nan East 48th Street nan Manhattan. Mwen rekonèt adrès la kòm yon brownstone nan Turtle Bay ke biwo nou an te itilize kòm biwo, yon "kay sekirite," ak yon rezidans nan New York. Rad yo nan sache yo te klèman chè, konsèvatif nan koulè, ak koupe okoumansman de gou a nan yon milyonè lwil oliv Lwès. Ti gason sa yo Dallas ak Houston ka pa nan tweeds klere ak plaids, men yo renmen rad vwayaj yo yo dwe konfòtab tankou Levi a yo mete nan paddock la fin vye granmoun. Jakèt yo ki gen zepòl lajè ak vantilasyon bò yo te antèt pa pantalon mens ak pòch devan ble-jean-style ak pasan lajè pou senti ki rèd an kwiv ki te vini ak yo. Chemiz yo koton blan trè mou te gen doub pòch ak bouton desann devan an. Mwen remake ke tout bagay te bon gwosè a, menm plizyè pè bòt nan men twasan dola.
  
  
  "Si Hawke vle m 'jwe yon moun rich lwil oliv," Mwen te panse pandan m' ap debake ak mete bagay sa yo lwen nan chanm nan abiye gwo, "Mwen pa gen pwoblèm ditou. Chanm nan te ede tou. Menm jan ak kèk nan apatman estidyo mwen te rete yo - se konsa yo te fèt orijinèlman, paske Watergate a te fèt kòm
  
  
  
  
  
  
  Lè li te premye louvri, li te yon dòtwa-sal k ap viv/chanm nan konbine avèk sal la ap viv te apeprè vennkat pye nan longè ak dizwit pye lajè. Li te gen yon sofa gwo gwosè, yon koup nan fotèy, yon gwo televizyon koulè, yon kwizin konplètman ekipe, ak yon gwo kabann doub nan alkov la.
  
  
  Limyè te vide nan chanm nan soti nan fenèt ki soti nan etaj rive nan plafon ki bay teras la. Mwen te gade atravè konplèks Watergate dis-acre pou rive nan majestueux, istorik Rivyè Potomac la epi mwen te wè kat kran ki t ap pase sou dlo a. Sezon kous la te sou kòmanse, mwen reyalize pandan m t ap gade ekip kolèj yo k ap karese zaviyon yo ritmikman. Mwen te kapab idantifye moman egzak lè helms opoze yo ogmante vitès yo, paske kokiy yo toudenkou kouri pi devan nan kouran an rapid. Apresyasyon mwen nan kowòdinasyon an sere nan rame yo te entèwonp pa sonnen nan telefòn nan. Mwen parye Hawk lè li pran telefòn nan. Men, vwa ki te di, “Mesye. Carter? te di m 'se te yon fwa nan yon santèn ke mwen te mal.
  
  
  "Sa a se Mesye Carter."
  
  
  "Sa a se gardyen an, Mesye Carter. Machin ou nan pòt devan an.
  
  
  Mwen pat konn de ki machin li tap pale, men yon lòt bò, mwen pa t ap diskite. Mwen te tou senpleman reponn: "Mèsi, mwen pral ale kounye a."
  
  
  Sipozeman Hawk se sèl moun ki te konnen Nick Carter te nan Watergate, kidonk mwen te panse li te voye yon machin pou mwen; Mwen te dirije nan gwoup la.
  
  
  Pandan m t ap pase biwo konsyèn an nan wout pou m al nan pòt devan an, avèk anpil atansyon m te remèt dam ki te bèl ak yon kostim nwa dèyè kontwa an yon bòdwo senk dola epi ak kè kontan m te di, "Mèsi paske w te rele sou machin mwen an." Si Hawk te vle m vin rich, mwen ta jwe rich - ak lajan AX.
  
  
  "Mèsi, Mesye Carter." Ton sofistike li te swiv mwen pandan m te pouse pòt an vit ki mennen ale nan antre sikilè ki pwoteje antre otèl la. Portyè a te kòmanse mande si li ta dwe siyal youn nan taksi omniprésente ki estasyone nan antre kay la, epi li te kanpe pandan m t ap mache nan direksyon yon limo Continental ki t ap ralentit bò twotwa a. Depi se sèl kalite a, mwen deside li te dwe machin mwen an. Pandan m t ap pwoche, chofè a apiye sou kòt li, li pran tansyon pou l atire atansyon l epi li di dousman: Carter? Lè m 'souke tèt, li louvri pòt la.
  
  
  Pa t gen pèsonn andedan, sa ki te fè m yon ti kras pridan; Enstenktif mwen te manyen deskripsyon Luger mwen an ak kouvèti a pou m asire tèt mwen ke pi bon zanmi m yo te tou pre, Lè sa a, mwen te etabli tounen nan amebleman an kwi tankou gan kòm chofè a te vin pran plas li dèyè volan an. Li te vire machin nan gwo otou epi desann ale kay la sou Virginia Avenue, kote li te vire adwat.
  
  
  Lè nou te kanpe pou yon limyè trafik, mwen te eseye pòt la epi li louvri san okenn pwoblèm. Sa a te kalme m 'yon ti jan, se konsa mwen leve kouvèti panèl la nan bra a epi peze switch la ki bese fenèt an vè ki separe m' ak chofè a. "Èske ou sèten ou konnen wout la?" Mwen te mande, ap eseye fè li parèt fasil.
  
  
  "O wi, mesye," chofè a reponn. Mwen te tann yon minit, m ap tann pou l ajoute yon bagay ki ta ka di m kote nou prale, men pa gen anyen ki rive.
  
  
  "Ou ale la souvan?"
  
  
  "Wi mesye." Frape de.
  
  
  "Li lwen?"
  
  
  "Non mesye, nou pral nan Mezon Blanch lan nan kèk minit."
  
  
  Kouri lakay ou. An reyalite, netwaye pak la boul; vizit nan Mezon Blanch lan pa te fè pati chimen nòmal mwen an. Oke, mwen te di tèt mwen, ou te ale soti nan Sekretè Deta nan Prezidan lannwit lan. Men poukisa?
  
  
  Men, se Hawk, pa Prezidan an, ki te di m ke byento mwen ta pral jwe jounou ak yon fanm ki rele Silver Falcon, epi li te fanm ki pi eksplozif nan mond lan.
  
  
  Silver Falcon.
  
  
  "Non li se Liz Chanley epi li pral rive nan Washington demen," Hawk te di. "Epi travay ou se asire w ke anyen pa rive l '. Mwen te di Prezidan an ak Sekretè ke nou pran responsablite pou sekirite li jiskaske li pa an danje ankò."
  
  
  Lè Hawk mansyone de lòt yo nan chanm nan avèk nou, mwen fikse nan chak nan yo youn apre lòt. Mwen pa t 'kapab ede li. Prezidan an kenbe m 'nan sa a ak souke tèt li yon ti kras. Sekretè Deta a tou kenbe m ap fè sa, men li te twòp nan yon mesye pou ajoute nan anbarasman mwen an nan admèt reyalite a. Mwen te deside sèl chans mwen pou m retounen se te gade entelijan, kidonk mwen te di: "Mwen konnen kiyès Liz Chanley ye, mesye."
  
  
  Hawk te sanble ke li te ka touye m nan menm moman an pou menm te fè li klè ke youn nan mesye pri li yo ta ka pa konnen ki moun ki tout moun ki te enpòtan, men mwen te soulaje lè, anvan li te kapab sere li nan tèt li, yo sispann pita, la. Sekretè Deta toudenkou mande: "Kijan?"
  
  
  "Mwen te gen plizyè devwa nan Mwayen Oryan an, mesye, e enfòmasyon nou yo byen konplè."
  
  
  "Kisa ou konnen sou Liz Chanley?" sekretè a kontinye.
  
  
  "ke li se ansyen madanm Shah Adabi. Ke non arab li se Sherima, e ke yo te gen triple anviwon sis ane de sa. Ak anviwon sis mwa de sa, li ak Shah divòse. Li se Ameriken e papa l 'te Tex
  
  
  
  
  
  kòm yon petwolye ki te ede òganize operasyon perçage nan Adabi e ki te vin tounen yon zanmi pwòch Shah la."
  
  
  Li te sanble ke pa gen moun ki te vle sispann diskou mwen an, se konsa T. kontinye: "Twit apre divòs la, Shah Hassan marye ak pitit fi yon jeneral siryen an. Liz Chanley - Sherima ap itilize non Ameriken li ankò - te rete nan palè wa a nan Sidi Hassan jiska apeprè de semèn de sa epi answit te ale nan Angletè pou yon vizit. Genlè l ap retounen Ozetazini pou l achte yon kote nan zòn Washington epi l al chita. Li gen plizyè zanmi isit la, pi fò nan yo li te rankontre pandan ane li nan vizit diplomatik ak Shah la.
  
  
  "Kan non sa a," mwen te di, "Mwen pa janm tande pale de li. Mwen devine li klase."
  
  
  "Nan yon fason, wi," sekretè a souke tèt, ak yon souri apèn aparan nan bouch li. "Silver Falcon" se non Shah la te ba li apre maryaj li pou senbolize nouvo pozisyon wayal li. Se te sekrè prive yo jiskaske pwoblèm sa a te kòmanse."
  
  
  - prezidan an klarifye. "Nou te itilize li kòm yon kòd, se konsa pale."
  
  
  "Mwen wè," mwen reponn. "Nan lòt mo, lè nan kèk sitiyasyon li pa gen bon konprann pou pale sou li dirèkteman ..."
  
  
  "Li vin Silver Falcon a," Hawke fini pou mc.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn prezidan an. "Mesye, mwen sèten mwen ta dwe konnen plis sou ansyen larenn lan ak sou Adabi."
  
  
  "Avèk pèmisyon w, Mesye Prezidan, mwen pral ajoute kèk detay ke Mesye Carter ka pa konnen," Sekretè Deta a te kòmanse. Apre li te resevwa yon non, li te kontinye, “Adabi se yon nasyon ti men vanyan. Pwisan paske li se youn nan peyi ki pi rich ki pwodui lwil oliv, epi tou paske lame li a se youn nan pi byen antrene ak ekipe nan Mwayen Oryan an. Ak tou de reyalite sa yo se sitou gras ak Etazini. Shah te edike nan peyi sa a, e menm jan li te fini etid gradye li nan Harvard, papa l 'te mouri nan kansè nan zo. Vye Shah la te kapab viv pi lontan si te gen bon jan swen medikal nan Adabi, men pa te gen okenn, epi li te refize kite peyi l '.
  
  
  "Lè Shah Hasan te vin chèf," sekretè a te kontinye, "li te detèmine ke youn nan pèp li a pa t ap janm bezwen swen medikal ankò. Li te vle tou asire w ke sijè li yo te resevwa pi bon opòtinite edikasyon lajan te kapab achte. Men, pa t 'gen lajan nan Adabi paske pa gen okenn lwil oliv yo te dekouvri la nan epòk sa a.
  
  
  "Hassan te reyalize ke tè li esansyèlman te gen menm konpozisyon jewolojik ak lòt peyi ki pwodui lwil oliv, kidonk li te mande gouvènman nou an èd ak perçage eksplorasyon. Plizyè konpayi petwòl ki baze nan Texas te fòme yon sosyete epi yo te voye ekspè perçage yo bay Adabi an repons a demann Prezidan Truman. Yo te jwenn plis lwil ke nenpòt moun te ka imajine, e lajan te kòmanse koule nan kès Sidi Hassan."
  
  
  Sekretè a te eksplike plis ke ansyen madanm Hassan a se te pitit fi youn nan ekspè lwil Texas yo nan Adabi. Liz Chanley te vin yon Mizilman lè li te marye Shah la. Yo te trè kontan ak twa pitit fi yo. Li pa t janm gen yon pitit gason, men sa pa gen pwoblèm ankò pou Hassan. Kontra maryaj la te endike ke kouwòn lan ta pase bay ti frè l 'yo. "Ki moun ki, mwen ta ka ajoute, renmen tou Etazini, men se pa otan ke Hassan," Sekretè Deta a te note.
  
  
  "Pandan ane yo, espesyalman apre lagè Arab-Izrayèl 1967 la," li te kontinye, "Shah Hassan te jere reyalize yon vwa modere nan konsèy Arab yo. Men, presyon an sou li te ogmante anpil. De fwa nan dènye ane yo fanatik yo te eseye touye Hassan. Malerezman pou konplotè kont Shah la, tantativ asasina yo te sèlman rasanble mesye l yo dèyè do l.
  
  
  Mwen pa t 'kapab ede men yon poz pou mande poukisa Hassan divòse Sherima.
  
  
  Sekretè Deta a souke tèt li. "Divòs la se te lide Sherima. Li te sijere sa a apre dènye tantativ sou lavi Hassan, men li pa t 'tande sou li. Men, li te kontinye di l ke si li te kite l, lòt peyi Arab yo ta ka pran li kòm yon siy ke li te vrèman sou bò yo epi yo sispann kanpay yo pou ranvèse l. Li te finalman konvenk li ke li te dwe fè li, si se pa pou pwòp sekirite li, Lè sa a, pou dedomajman pou ti fi li yo.
  
  
  "Sherima te tou sigjere ke li remarye imedyatman epi li ensiste pou nouvo madanm li a dwe yon Arab. An reyalite, se li ki te chwazi ti fi a apre rekonesans - pou yon alyans ki ta ka konekte Hassan ak yon militè pwisan nan yon lòt peyi."
  
  
  "Poukisa gen enkyetid konsa sou sekirite li?" Mwen te mande. Mwen te esplike m, li te sanble ke yon fwa li te sispann madanm Shah la, li pa t ap an danje.
  
  
  Prezidan an tounen vin jwenn Hawk epi li di, “Mwen panse ke ou pi bon pou w jwenn pati sa a nan eksplikasyon an dwat. Sous ajans ou yo te bay enfòmasyon sou yon konplo pou asasinen ansyen Rèn Sherima. Li vire do bay Hawk pou mwen, epi li tounen ankò, anvan li di, "Epi ajans ou a dekouvri yon pati nan yon konplo pou"
  
  
  
  
  
  
  pwouve ke pandan tout peryòd maryaj li a li te aji kòm yon ajan sekrè nan gouvènman Etazini an."
  Chapit 3
  
  
  
  
  "Ou se, nan kou, abitye ak mekanis Silver Scimitar la," Hawk te kòmanse. Li pa t tann pou m admèt reyalite sa a - e mwen pa t kapab blame l paske li te eseye enpresyone Prezidan an ak sipozisyon ke ajan an chèf li te, nan kou, abitye ak tout sa k ap pase nan Mwayen Oryan an; apre tou, li te nonm lan lè li te rive jwenn nou anpil bezwen fon fonksyònman akòz manifestasyon CIA ak Pentagòn. Li te kontinye: "Depi li te kreye orijinèlman kòm bra ranfòsman mouvman Nwa Septanm lan, fanatik manm li yo ogmante prèske chak jou.
  
  
  "Nan dènye mwa yo, echèl atwosite Scimitars yo te fè yo te alarme menm Al-Fatah. Li te rive nan pwen ke Black September, ki founi Yatagan ak fon fonksyònman, se pè eseye sispann san koule a. Youn nan lidè septanm yo, ki te eseye sere boulon ren yo, yo te jwenn mouri nan Bagdad. Gouvènman Irak la kache kijan li te mouri, men biwo Bagdad nou an te aprann detay sou "egzekisyon" li. Li te elektwokute. Apre yo te dezabiye, bat yo ak mutile, yo te vlope yon chenn nan kò l '; Lè sa a, tèminal yo nan yon machin soude arc yo te konekte nan pwent yo nan kous la ak aktyèl la te vire sou. Chak lyen boule nan kò l '. Depi lè sa a, Scimitar te gen pwòp chemen pa l; pa gen okenn manifestasyon."
  
  
  Hawk pran yon poz pou l moulen siga l, apre sa li kontinye, “Lidè Scimitar a rele tèt li Epe Allah, e se sèlman de oswa twa manm gwo kòmandman septanm nan konnen vrè idantite l. Menm yo pè di vrè non li. Pou kèk rezon, li rayi Shah Hassan epi li detèmine pou l mete l sou twòn nan. Nou konnen li te dèyè tantativ asasina ki pi resan an e li gendwa te pwovoke premye a.
  
  
  "Biwo nou an nan Sidi Hassan te kaptire youn nan pi gwo lyetnan Sword la epi konvenk li pou di nou sa li te konnen sou plan Scimitar la..."
  
  
  "Kijan?" - mande prezidan an.
  
  
  "Mesye?"
  
  
  "Ki jan ou te konvenk li?"
  
  
  "Nou te itilize yon teknik soude arc," Hawk admèt. "Se sèlman nou pa t peze switch la. Nonm lan te patisipe nan ekzekisyon lidè septanm lan e li te wè konsekans li yo. Li te pale pandan mesye nou an te rive jwenn switch la.
  
  
  Te gen yon ti silans, apre sa Prezidan an di, "Kontinye."
  
  
  "Sherima te vize nan yon tantativ pou asasinen Hassan," Hawk te di. "Lè Sword te dekouvri li t ap retounen Ozetazini, li te vini ak yon plan briyan.
  
  
  "E si yo te touye l pandan li te Washington? Epi an menm tan, yo te prezante Hassan ak prèv—falsifye ak fo, nan kou, men prèske enposib pou demanti—ki montre pandan tout maryaj yo, Sherima te yon ajan sekrè nan gouvènman nou an.”
  
  
  "Men, èske se pa opoze a?" Mwen te mande. "Si li te yon ajan nan peyi Etazini, li pa ta dwe an sekirite isit la?"
  
  
  "Se la kote ti jwè a antre nan foto a," Houck te di. “Soti nan kèk sous ki toupre Sherima, li te resevwa yon deklarasyon ki te pretann se yon konfesyon. Fondamantalman, li di ke li vrèman te vin Washington pou di patwon kapitalis li yo ke li te desi nan sa li te fè ak gason li te toujou renmen an, e ke li te pral di Hassan verite a. Istwa Epe a ta pral Lè sa a, ke li te touye pa CIA a anvan li te kapab di Shah a ki jan li te itilize li. Fo "konfesyon" li pral, nan kou, nan men yo nan Shah la."
  
  
  "Èske Shah a kwè sa?" Sekretè Deta a te vle konnen.
  
  
  "Nou konnen ki jan pwofondman emosyonèlman li atache ak li - li difisil pou di ki jan yon gason ki renmen anpil ta reyaji," Hawke te di. "Si li te kapab konvenki ke Sherima te pouse pou yon divòs soti nan peyi a paske li pa t 'vle fè l mal ankò, li te kapab tou aksepte kòm lojik prèv la nan enplikasyon li ak CIA a."
  
  
  "Mesye Carter," te di sekretè a, "èske ou ka imajine sa ki ta rive nan Mwayen Oryan an si Shah Hassan te vire kont nou? Pandan plizyè ane Hassan te konsidere kòm youn nan pi bon zanmi nou nan pati li nan mond lan. Anplis , militè li a te vin prèske yon ekstansyon pwòp panse nou yo ak plan Pentagòn nan anrapò ak tout efò lagè a. Li enpòtan anpil pou li rete yon zanmi Etazini.
  
  
  Sou wout la soti nan Mezon Blanch nan katye jeneral AX nan limousine Sekretè Deta a, Hawk te sanble preyokipe. Li te poze kesyon senp sou vòl retounen mwen an, ki jan mwen te renmen chanm mwen nan Watergate a, epi si klozèt li te kòmande m pou m rasanble a te apwopriye pou mwen. Mwen te prèske sèten ke li te vle di m 'plis, men li pa t riske ke chofè a ka tande, malgre patisyon an lou separe nou de li. Chofè a te bay lòd pou l mennen nou kote nou vle epi answit tounen vin chèche sekretè a, ki te gen yon lòt bagay pou diskite ak Prezidan an.
  
  
  
  
  
  
  
  Pandan nou te chita nan biwo Hawke a—sèl chanm kote li te santi vrèman an sekirite, paske li te fè ekspè elektwonik li yo tcheke li chak jou pou aparèy siveyans—li te moulen Dunhill pandan tout tan li te santi l pi alèz. Mwen detann nan youn nan chèz gwo pye bwadchenn kòmandan an ki te kanpe devan biwo li pandan li prese eskane dènye nouvèl yo nan kouran alkole nan dispatch, mesaj kode ak rapò evalyasyon sitiyasyon ki koule nan biwo li.
  
  
  Evantyèlman pil papye yo te redwi a twa dosye manila. Li te remèt mwen premye, gwo dosye sou Sherima, ki te tounen nan anfans li nan Texas e ki te enkli prèske tout sa li te fè depi lè sa a. Li te atire atansyon m sou dènye rapò sou ansyen larenn lan, li te rezime yo yon ti tan ak enstriksyon pou sonje enfòmasyon yo jiska maten an. Dapre Hawk, Shah Hassan te trè jenere ak fanm li te divòse a, fè remake ke biwo Zurich nou an te aprann ke $ 10,000,000 te transfere sou kont li jou li te kite Sidi Hassan.
  
  
  Soti nan biwo AX nan Lond, kote Sherima te ale an premye apre li te kite Adabi sou Boeing 747 pèsonèl Shah la, te gen yon rezime plizyè santèn èdtan fim te kaptire pa pinèz nou yo. Li te vin parèt ke Sherima, jan yo te deja di m ', te planifye achte yon pwopriyete yon kote nan peyi a toupre Washington. Étalyon Arabi yo ak mamèn li te pran swen avèk lanmou nan palè Sidi Hassan yo te dwe transpòte l 'lè li te rete.
  
  
  Dapre rapò a, Sherima pral rive nan DC nan jis de jou. Anbasad Adab isit la te bay lòd pou fè aranjman pou yon chanm pou li ak envite li yo nan otèl Watergate. "Tout pare," Hawk te di. "Chanm ou toupre suite sa a. Li pa t difisil pou fè aranjman pou sa. Sepandan, nou poko kapab ranje pake sa a. Koup ki rete ladan l kounye a p ap pati jiskaske maten an nan jou li rive, e malerezman fanm nan li a te kontrakte viris la de jou de sa epi li pa te kite chanm nan depi. Nou pral eseye jwenn yon moun la anvan fèt Sherima a rive, men pa konte sou okenn erè pou yon jou osinon de jou."
  
  
  Mwen te feyye dosye yo sou moun ki ta pral vwayaje ak Sherima. Te gen de nan yo; A. gad kò ak konpayon. Yon fwa li chwazi yon byen, yon anplwaye antye pral anboche pou li.
  
  
  Premye katab la kouvri gad kò Abdul Bedawi a. Li te sanble ak Omar Sharif, eksepte pou nen li, ki te gen yon pon enpòtan ki te ba li yon zen tipikman Arabi. "Li te chwazi pou travay la pa Hasan," Hawk te di. “Nonm sa a se te yon ansyen gad palè ki te sove lavi Hassan pandan dènye tantativ asasina a. Nou pa gen twòp enfòmasyon sou li, eksepte ke apre sa li te vin gad kò pèsonèl Shah a epi li swadizan trè fidèl a li - ak Sherima. Nou te tande ke li te pwoteste lè Hassan te plase l 'bay ansyen larenn lan ak voye l' ale, men nan fen li te fè sa li te bay lòd.
  
  
  "Abdul dwe yon ti towo bèf fò ak yon ekspè nan judo ak karate, osi byen ke yon bon tireur ak tout kalite zam. Li ka itil si ou jwenn tèt ou nan yon sitiyasyon difisil. Men, pa fè l konfyans. Pa fè pèsonn konfyans."
  
  
  Hawk lonje pwochen katab la ak yon ti souri epi li di, "Mwen panse ou pral renmen pati sa a nan travay la, Nick."
  
  
  Mwen te konnen sa li te vle di le pli vit ke mwen te gade foto ki tache ak kouvèti anndan an. Ti fi a antere nen li nan krinyè blan ètalyon an. Cheve wouj-blond li yo te fòme yon krinyè pwòp li yo pandan li te tonbe anba zepòl mens li yo, ankadre bèl figi li ak pomèt wo. Bouch li yo te imid ak plen, ak gwo je mawon li yo te sanble ap ri sou yon moun oswa yon bagay nan distans la.
  
  
  Kò a ak figi sa a te menm plis manyifik. Li te mete yon chanday nwa turtleneck, men li an gwo pa t 'kapab kache koub yo nan mi, tete plen li yo, ki wo ak prèske fòse yo lage. Pantalon plaid nwa ak blan ki ekipe anbrase ren etwat li epi montre ranch ki gen fòm li yo ak janm long li mens.
  
  
  Hawk netwaye gòj li ak yon long ahem. "Lè ou fini gade nan foto a, ou ka gade nan rès la nan dosye a," li te di. Mwen obeyisan te deplase sou.
  
  
  Chak fèy ki te akonpaye yo te rele Candace (Sirèt) Knight. Premye a te genyen de baz yo. Malgre ke li te sanble yo gen apeprè venntwa, li te aktyèlman sou trant. Menm jan ak Liz Chanley, li te fèt nan Texas, e papa vèv li se te youn nan travayè lwil oliv ki te ale ak Chanley Adabi pou fè perçage eksploratwa. Mwen te kòmanse konprann pandri Hawk te chwazi pou mwen an. Papa Candace Knight ak Bill Chanley te zanmi pwòch, e Candace te vin zanmi Sherima.
  
  
  Dosye a pale de yon lòt tantativ sou lavi Shah la; tankou Abdul, papa Kendi te sove Shah la. Men, kontrèman ak Abdul, ewoyis li te koute papa Candy a lavi li. Li kouri devan tirè a. Hassan aparamman pa janm bliye sa.
  
  
  
  
  
  
  Akòz lefèt ke jèn ti fi a pa t 'gen yon manman, li pratikman adopte Candy nan kay wa a. Mwen te kwè ke amitye li ak larenn lan te fè tranzisyon an yon ti jan pi fasil.
  
  
  Candy Knight pa te gen okenn fanmi apre lanmò papa l. Selon rapò a, li pa t marye e li te aparamman konsakre bay Sherima. Apre divòs la, Shah konvenk Candy ale avè l nan Washington.
  
  
  Li te louvri yon kont demi milyon dola pou yon jèn fi nan Zurich an menm tan li te louvri kont Sherima a.
  
  
  Dapre obsèvasyon nan kay Shah a, Candy te toujou sanble frèt anvè Hassan, malgre materyèl li ak jantiyès imen anvè li. Envestigatè Sidi Hassan nou an te rapòte ke Candy te gen rimè pou yon fwa te renmen ak Hassan.
  
  
  Mwen te kòmanse fèmen katab la, planifye pou li li tout ankò ak anpil atansyon nan chanm otèl mwen an.
  
  
  "Non, tann," Hawk te di. "Gade dènye pati a."
  
  
  "Seksyon ki pa verifye?" - Mwen mande, ouvri dosye a ankò. "Men, pati ki pa konfime nan pifò dosye yo anjeneral pa gen anyen plis pase espekilasyon soti nan ..."
  
  
  Mwen te sispann tèt mwen lè je m 'te tonbe sou premye kèk paragraf nan Candice Knight: Unkonfirmed. Nòt la detaye lavi sèks sib la.
  
  
  "Yon ti kras mwens monotone pase rès rapò a, pa vre, Nick?"
  
  
  "Wi mesye." Mwen te retounen pou yon ti moman sou foto jènfi a ke mwen te li sou lavi pèsonèl la.
  
  
  Li evidan, ekriven an pa t vle di li kareman, men si nou jije dapre koleksyon tripotay ak rimè ke li te kolekte, li te sanble ke jèn fanm nan je mawon, konfidan ansyen Rèn Adabi a, se te yon nenfoman. Rimè fè konnen Candy te pase nan mitan yon veritab rejiman Ameriken ki te anplwaye nan konpayi petwòl yo nan Adabi e li te kontinye sèvi pifò moun ki te plase nan Anbasad Etazini nan Sidi Hassan.
  
  
  Envestigatè a te ase politès pou l te note ke lavi sèks ki twò aktif Candy te kòmanse yon ti tan apre lanmò papa l ak maryaj Sherima ak Shah la, e li te sijere ke petèt se kòm rezilta evènman sa yo li te ale chèche yon fason pou sòti. pou santiman li.
  
  
  Dènye paragraf la di ke pandan ane ki sot pase a ak yon mwatye li te sanble yo te redwi aktivite seksyèl li, omwen osi lwen ke AX konnen.
  
  
  "Bon bon jan," mwen te di.
  
  
  "Panse ou ka jere li, N3?" - Hawk mande.
  
  
  "Mwen pral fè tout sa m kapab, mesye," mwen te reponn, eseye pa souri.
   Chapit 4
  
  
  
  
  Depi kouvèti mwen an te yon depanaj pou yon konpayi lwil oliv Houston ak enterè atravè lemond, mwen te pase dezyèm jou mwen an nan yon brèf sou biznis lwil oliv la. Premye mwatye jounen an te pase nan background nan; dezyèm lan se kesyon an nan sa mwen te aprann. Bank memwa mwen yo ap travay trè byen, e mwen te asire w ke mwen te pase lè Hawk te rele m 'nan biwo li a alantou dis è swa sa a ak yon souri nan figi l'.
  
  
  "Oke, Nick," li te di. “Brèf la di m ou te fè byen. Ki jan ou santi ou sou sa a? "
  
  
  Mwen te di l: “Pou m onèt, mesye, mwen ta renmen kèk jou ankò. Men, mwen panse mwen ka jere li."
  
  
  "Bon, paske jis pa gen tan. Sherima ak lòt yo rive soti Lond nan midi demen. Kounye a nou sèten anyen p ap rive l pou yon jou oswa konsa. Plan Sword, jan nou konprann li, se kite l tcheke nan yon otèl epi fè kontak; Lè sa a, li pral fè aranjman pou yon asasina pou leve sispèk sou CIA a.
  
  
  "Sekretè Deta a deja pale ak Sherima nan Lond. Li te envite lakay li pou dine. Abdul Bedawi pral mennen l nan kay minis la nan Alexandria. Sa a ta mare yo de yo ansanm pou aswè a epi kite Knight ti fi a pou kont li.
  
  
  "Epi sa a se kote mwen vini," mwen te di.
  
  
  "Kòrèk. Yo pral kontakte w byen bonè nan aswè a. Mwen vle ou de vin bon zanmi. Bon ase pou ou ka fasilman rankontre Sherima epi, akòz afeksyon evidan ou pou Candice Knight, gen yon eskiz pou rete pre yo. Dwa?"
  
  
  "Wi mesye. Konbyen tan mwen pral genyen?"
  
  
  "Sekretè a pral wè ke manje midi a pral dire bèl. Lè sa a, lè lè a rive pou Sherima retounen, machin li pral gen kèk ti pwoblèm ak faktori a. Pa gen anyen espesyal e pa gen anyen ki ta eksite sispèk Bedawi."
  
  
  Mwen ri. Ekip backup mwen an te gwo. "Orevwa, mesye," mwen te di, nan direksyon pòt la.
  
  
  "Bon chans," Hawk reponn.
  
  
  Nan sèt ane operasyon li yo, Watergate Hotel la te akeyi selebrite entènasyonal yo, ak anplwaye li yo te natirèlman devlope yon atitid lògèy anvè prezans moun ki pi popilè ki vini epi ale. Pifò nan pi gwo dans ak teyat zetwal yo te parèt nan Kennedy Center nan yon sèl fwa oswa yon lòt, kidonk pwochen pòt nan sant la se yon chwa lojik pou yo rete. Aktè fim k ap vini nan Distri a pou aparisyon pèsonèl yo toujou rete nan Watergate; epi sa a se yon kay lwen kay pou kavalye. Pifò nan politisyen nan mond lan
  
  
  
  
  
  
  yo rete la, e menm plizyè lidè entènasyonal wo nivo ki rete tanporèman nan kay envite ofisyèl gouvènman an, Blair House, souvan pale nan reyinyon nan youn nan sal resepsyon abondan otèl la.
  
  
  Sepandan, pandan ke anplwaye otèl yo abitye ak selebrite entènasyonal sa yo, ansyen madanm youn nan monak absoli ki rete nan mond lan te ba yo yon poz. Li te evidan ke Sherima t ap peye atansyon espesyal, e pandan m t ap gade pòs mwen an nan koulwa a, m te kapab wè li t ap jwenn li.
  
  
  Mwen te deside nan gwoup la jou sa a lè mwen te konnen Sherima t ap pati pou Alexandria. Pa gen anpil plas pou chita, men apre m fin pwonmennen devan jounalis la pou yon ti tan, tcheke papye peyi yo epi kanpe nan magazen Gucci nan papòt prensipal otèl la, mwen te rive reklame youn nan chèz yo. nan gwoup la. Trafik la te lou, men mwen te kapab voye je sou de ti asansè ki sèvi etaj anwo yo ak biwo gardyen an.
  
  
  Vè senkè mwen wè yon nonm mwen rekonèt kòm Bedawi kite asansè a, ale nan eskalye ki mennen nan garaj la, epi disparèt. Sipoze ke li te pral ranmase limousine a, mwen dekontrakte mache moute nan papòt la; Apeprè dis minit pita, yon gwo Cadillac ak plak machin diplomatik te rale nan antre kay la epi li te kanpe. Portyè a te kòmanse di chofè a ke li ta dwe kondui nan yon wonn, men apre yon ti konvèsasyon, Bedawi soti, li antre anndan, li kite machin nan nan pòt la. Aparamman portè a te dakò ke ansyen larenn lan pa ta dwe ale plis pase yon koup nan etap nan cha li.
  
  
  Mwen te wè Bedawi ale nan biwo gardyen an epi apre li retounen tann pasaje li. Li te pi kout pase mwen te espere, apeprè senk pye dis, men li te gen anpil pouvwa. Li te mete yon jakèt nwa byen pwepare ki aksantué zepòl masiv li yo ak tonbe sevè nan ren mens li. Pantalon nwa sere l 'te montre kwis ekstrèmman miskilè l' yo. Konstriksyon li te sanble ak yon quarterback foutbòl pwofesyonèl byen bonè. Cheve chofè a te kouvri bouchon l ', ki mwen te konnen nan foto li te koupe kout ak lank nwa. Je l 'te matche ak cheve l' yo epi yo anvlope tout moun ki pase l '. Mwen te retounen nan magazen Gucci a pou m gade l nan dèyè yon ranje valiz gason ki pandye nan fenèt la toupre pòt la. Mwen deside li pa manke anyen.
  
  
  Mwen te konnen moman sa a Sherima te parèt nan chan vizyon li pa tansyon toudenkou ki te ranpli mesye a. Mwen rive nan pòt la jis a tan pou m wè l ap pase. Mwen te konnen nan rapò AX a ke li te senk pye senk pous wotè, men an pèsòn li te sanble pi piti anpil. Sepandan, chak pous te gwosè yon larenn.
  
  
  Bedawi te kenbe pòt la ouvri pou li, epi pandan li te glise nan limousine a, rad li te glise pi wo a jenou li pou yon ti moman anvan li rale janm li andedan. Plizyè moun ki te kanpe tou pre k ap tann yon taksi te vire gade, epi mwen te kapab di nan chichote yo ke kèk nan yo te rekonèt li, petèt nan foto yo ke jounal lokal yo te pote maten sa a ak istwa sou arive li te espere nan kapital la.
  
  
  Mwen deside li te tan pou m al travay epi m te dirije nan asansè a.
  Chapit 5
  
  
  
  
  Kò li te cho ak reseptif jan mwen te imajine. Ak apeti li pou fè lanmou te yon defi menm jan mwen te janm fè fas a. Men, envitasyon pikotman dwèt li k ap glise sou kou mwen ak pwatrin mwen an te eksite pasyon nan mwen jiskaske karès nou yo te vin pi egzijan, pi ijan.
  
  
  Mwen pa kwè mwen te janm manyen po mou, sansib konsa. Pandan nou te kouche fatige ak bouke sou dra boukle yo, mwen bwose yon cheve long cheve swa nan pwatrin li, kite dwèt mwen dousman manyen zepòl li. Se te tankou velours caresses, e menm kounye a, renmen malad, li te jemi, pouse m 'pi devan epi jwenn bouch mwen ak pa l' yo.
  
  
  "Nick," li te chichote, "ou se kokenn."
  
  
  Leve tèt mwen sou koud mwen, mwen gade nan gwo je mawon sa yo. Pou yon ti moman mwen te gen yon imaj mantal nan foto li nan dosye a, epi mwen reyalize ke li pa t 'ditou reflete pwofondè nan sensualite li. Mwen panche desann pou kouvri bouch li plen, epi apre yon ti moman li te vin evidan ke nou pa te prèske fatige jan nou te panse.
  
  
  Mwen pa t janm konsidere m kòm yon lach seksyèl, men jou lannwit sa a te pouse m nan limit pi gwo fatig ak yon fanm ki gen demand yo te fò—ak eksitan—tankou nenpòt fanm mwen ta janm fè lanmou. Poutan, apre chak pi gwo pwen sovaj, pandan nou te kouche youn nan bra lòt, mwen te santi dezi a monte ankò pandan li te kite dwèt li parese karese kwis mwen oswa bwose bouch li kont mwen.
  
  
  Sepandan, li te Candy Knight, pa mwen, ki finalman tonbe nan yon dòmi fatige. Pandan m t ap gade tete l ki te monte ak debarase l, kounye a mwatye kache pa dra mwen te anvlope sou nou an, li te sanble plis tankou yon adolesan inosan pase fanm ensasyabl ki gen jemi ki t ap toujou eko nan zòrèy mwen. Li te brase yon ti kras, deplase pi pre m 'kòm mwen te rive sou tabwi a epi ranmase mont lan.
  
  
  Li te minwi.
  
  
  
  
  
  
  
  
  Yon briz fre te pase nan fennèt la mwatye louvri, li te rache rido yo e li te fè m tranble. Mwen lonje men sou epi ranmase telefòn nan, ap eseye rete trankil ke posib, epi peze bouton "O" la.
  
  
  Operatè otèl la reponn imedyatman.
  
  
  Mwen t'ap gade dousman sou fòm Candy ap dòmi, mwen te di, “Èske w ta ka rele m 'a 12:30? Mwen gen randevou e mwen pa vle vin an reta... Mèsi.
  
  
  Bò kote m ', Candy brase ankò, rale fèy la byen sere sou zepòl li pandan li te woule sou. Yon ti son, prèske tankou yon plenyen, te soti nan gòj li, epi answit li te toujou sanble pi timoun pase tout tan. Mwen panche desann ak anpil atansyon, bwose yon cheve nan fwon li, epi li bo li dousman jis anlè je li.
  
  
  Apre sa, mwen kouche sou do mwen, mwen fèmen je m '. Trant minit t ap ase repo pou mwen, e tou Candy ta. Nou tou de pral reveye anvan Sherima tounen nan otèl la.
  
  
  Rilaks, mwen pèmèt tèt mwen reflechi sou èdtan yo depi mwen te ale anlè apre Sherima te ale. Mwen te ale nan pòt chanm li a epi m te kanpe, m ap jwe kle a, m ap eseye mete l nan kadna a...
  
  
  Menm jan ak anpil moun, Candy te fè erè lè l te ouvri rabat pòt la ak limyè a limen dèyè l pou m te ka di li t ap eseye wè ki moun ki t ap eseye antre nan chanm nan. Aparamman li pa te dekouraje pa sa li te wè paske pòt la toudenkou louvri. Regard li te kesyone menm jan ak vwa li.
  
  
  "Wi?" Li te di.
  
  
  Pran pòz sipriz, mwen gade l ', gade nan kle mwen an, nan nimewo ki sou pòt li a, Lè sa a, te mache tounen nan koulwa a nan pòt mwen an. Lè m te retire Stetson mwen an, mwen te di nan pi bon rale Texas mwen an, “Eskize m, madam. Mwen vrèman regrèt. Mwen panse mwen te panse sou yon bagay epi mwen te ale twò lwen. Chanm mwen an tounen la. Mwen regrèt pou pwoblèm nan."
  
  
  Je lajè, alèt mawon te kontinye gwosè m ', remake chapo a, kostim ak bòt kare-zòtèy, epi finalman pran nan ankadreman sis pye mwen ankò epi yo wè figi m'. An menm tan an, mwen te wè l byen klè. Chandelye klere nan Fwaye suite a te mete aksan sou janm long li anba neglije a absoli prèske menm jan klèman jan twal la mens revele tout detay bon gou nan tete fèm li pwojte soti sensuously nan direksyon mwen. Dezi te monte nan mwen tankou yon chòk elektrik, epi prèske imedyatman mwen te santi ke li te santi li tou, pandan y ap gade li te tonbe nan ren mwen ak anba, kote mwen te konnen ke pantalon sere ta ka ban m 'leve si nou te kanpe gade nan lòt zanmi yon ti moman ankò. Nan yon jès mok anbarasman, mwen deplase Stetson la devan mwen. Li leve je l epi li te evidan ke jès mwen te sezi li. Figi li vin wouj lè li finalman te pale.
  
  
  "Li oke," li te di. “Ou pa t deranje m. Mwen jis chita isit la ap jwi premye moman mwen poukont mwen nan semèn."
  
  
  "Sitou paske mwen oblije eskize, madam," mwen te reponn. "Mwen konnen sa ou santi. Mwen te sou wout la, kouri soti nan reyinyon isit la nan Washington, nan Dallas, nan New York, pou prèske twa semèn, epi mwen fatige pale ak moun. Mwen santi mwen tankou yon Cayuse ki te nan paddock a pou kèk période, men san yon bon kouri. Mwen te espere an silans mwen pa t 'ale sou bord ak aksan mwen an.
  
  
  "Ou se yon Texan, mesye, huh...?"
  
  
  "Carter, madam. Nick Carter. Wi madam, mwen sèten. Mwen te fèt toupre Poteeta, nan Konte Atacosa. Kijan ou fe KONNEN?"
  
  
  "Cowboy, ou ka pran ti gason an soti nan Texas, men ou pa ka pran Texas nan men ti gason an. Epi mwen ta dwe konnen; Mwen se yon Texan tou.
  
  
  "Oke, mwen pral..." Mwen te eksploze. "Kouman sou li? Men, ou sèten pa sanble ak yon ti fi ki soti nan Texas, mwen kite je m 'moute mwens prekosyon moute ak desann kò curvaceous, ti kras rad li ankò, Lè sa a, yo te eseye leve yo nan figi l' ak yon ekspresyon ki koupab. . Li yon souri satisfè te di m ke mwen te reyisi flate li nan fason ke li te klèman renmen flatri.
  
  
  "Mwen te kite Texas yon bon bout tan de sa," li te di, e li te ajoute prèske tris, "Twò lontan."
  
  
  "Oke, madam, sa pa trè bon," Mwen senpatize. "Omwen mwen vin lakay ou byen souvan. Sepandan, pa otan ke mwen ta renmen dènyèman. Mwen sanble pase pi fò nan tan mwen kouri ale vini ant isit la ak New York, ap eseye eksplike moun isit la poukisa nou pa ap ranmase plis lwil oliv, ak moun nan New York poukisa moun isit la pa ka konprann ke ou ' pa sèlman ou vire tiyo a pi plis epi pèmèt plis koule soti.” etann mwen te vin pi fasil kounye a ke Texan natif natal yo te konvenki.
  
  
  "Èske w nan biznis lwil la, Mesye Carter?"
  
  
  "Wi, madam. Men, pa blame m 'si ou pa gen ase gaz. Se fòt tout Arab sa yo Lè sa a, kòm si toudenkou sonje kote nou te pale, mwen di, "Madame. Mwen vrèman regrèt ou kanpe isit la."
  
  
  Mwen konnen ou te renmen rete poukont mwen lè mwen te entèwonp epi mwen pral jis tounen sou mwen...
  
  
  “Se oke, Mesye Carter. Mwen te renmen jis tande w ap pale. Depi lè sa a, depi lè sa a, mwen pa tande koze pa w la... depi lontan. Li son bèl
  
  
  
  
  
  
  
  o e li fè m sonje lakay mwen. An pasan," li te kontinye, lonje men l, "non mwen se Candy, Candy." Knight.
  
  
  "Se yon vrè plezi, madam," mwen te di, pran men l '. Po a te mou, men priz la te fèm, epi li te bay men tankou yon gason, pa priz lanmò kèk fanm ofri. Kòm si te frape pa enspirasyon toudenkou, mwen te kouri sou. "Madam, èske w ta renmen dine avè m? Si pa gen mesye Knight pou kontredi.
  
  
  "Non Mesye Knight," li te di ankò ak tristès nan vwa li. "E madam Carter?"
  
  
  - Madan Carter pa la tou. Mwen jis pa janm gen tan pou m angaje tèt mwen nan fason sa a."
  
  
  "Oke, Mesye Carter..."
  
  
  "Nick, tanpri madam."
  
  
  "Sèlman si ou rele m Candy epi bliye sa a madam pou yon ti tan."
  
  
  "Wi, madam... uh... Candy."
  
  
  "Oke, Nick, mwen reyèlman pa vle ale soti nan dine." Lè sa a, wè desepsyon evidan nan figi m ', li prese sou. "Men, poukisa nou pa t 'kapab jis dine nan otèl la? Petèt menm isit la? Mwen pa vle rete poukont mwen tèlman mwen rate chans pou m pale ak yon Texan reyèl ankò."
  
  
  “Dakò, Miss Candy... uh... Candy. Son gwo. Gade, poukisa ou pa jis kite m 'santi yon bagay nan sèvis la livrezon manje, mete tout bagay sa yo nan fouye mwen ak sipriz ou. Se konsa, ou pa menm bezwen abiye. Li te voye je nan neglije li a, ki te chire lajè pandan konvèsasyon anime li, Lè sa a, gade timidman ak akize m ', ki moun ki te swiv regard li. "Mwen vle di, uh, ou ta ka jis mete yon bagay konfòtab epi ou pa bezwen enkyete w pou w abiye."
  
  
  "Ou pa panse sa alèz, Nick?" - li te mande sounwa, rale peignoir li yon ti kras pi sere devan, kòm si sa a te kapab yon jan kanmenm kache tete li anba twal la transparan.
  
  
  "Mwen panse sa," mwen te kòmanse, epi answit, anbarase ankò, mwen te ajoute, "Mwen vle di, si ou desann nan chanm mwen an, ou ta ka pa vle pote sa a atravè sal la."
  
  
  Li te mete tèt li deyò pòt la, li te gade byen sou yon ven pye oswa konsa nan pòt mwen an epi li di, “Ou gen rezon, Nick. Se yon ti mache long, e mwen pa ta vle choke pèsonn nan Watergate." Lè sa a, li te ajoute ak yon wink: "Genyen deja ase eskandal isit la. Oke, ban mwen yon èdtan oswa konsa epi mwen pral la. Te gen yon allusion nan ri nan vwa li epi li te ajoute timidman, "Epi mwen pral eseye fè atansyon pou pa gen moun ki wè m 'ap antre nan chanm ou."
  
  
  "O, madam, se pa sa mwen te vle di," mwen briye, fè espre fè bak ale ak bite sou pye m '. "Mwen vle di-
  
  
  "Mwen konnen sa ou te vle di, gwo Texan," li te di, ri ak kè kontan nan anbarasman evidan mwen an kòm mwen te kontinye fè bak lwen pòt mwen an. "Nap wè nan yon èdtan. E mwen avèti nou, mwen grangou.
  
  
  Li te tounen soti ke manje pa t 'sèl bagay li te vle.
  
  
  Li te difisil pou kwè ke yon moun ki gen yon figi konsa mens ta pake anpil bagay nan yon sèl repa. Epi pandan l t ap manje, pawòl yo te gaye. Nou te pale sou travay mwen ak Texas, sa ki lojikman te mennen l eksplike kijan li te fini nan Adabi e li te vin konpayon Sherime. Li te bat yon sèl fwa, lè li te rive diskite sou lanmò papa l '. "Lè sa a, papa m 'te malad ..." li te kòmanse nan yon pwen, men li chanje li nan "Apre sa, papa m' te mouri epi mwen te rete poukont mwen..."
  
  
  Lè mwen te sèvi mousse chokola a, ke gason an te mete nan frijidè a prèske vid nan kwizin nan pou kenbe l frèt, Candy te fè kèk rechèch trè apwofondi sou sot pase li. Sa a matche egzakteman sa mwen te deja konnen nan rapò AX a, eksepte pou fason li te evite nenpòt ki mansyone nan gason nan lavi li. Men mwen pa t ap pale de sa. Men, li te difisil pou m pa reflechi sou li, pandan m t ap gade kò ki di souch sa a nan chak kouti, oswa pandan l te bese l pou l pran yon napkin ki te glise nan janm li, epi yon tete ki te fòme parfe te prèske glise soti nan fon an. V nan chemiz li.
  
  
  Men m t ap demanje pou m antre anba chemiz sa a, e m te santi ke li te konnen sa. Nan fen dine a, pandan m te kanpe dèyè Candy pou m te ede l soti nan chèz li, m te toudenkou apiye pou m te bo l nèt sou bouch yo, epi m te rale byen vit. "Mwen regrèt. Mwen jis pa t 'kapab reziste... madam."
  
  
  Gwo je mawon li yo te mou lè li te pale. “Sèl bagay mwen objete, Nick, se madam. Mwen te renmen rès la..."
  
  
  - Lè sa a, ann eseye ankò. Mwen te anbrase l e mwen te peze bouch mwen an plen bouch li. Li tansyon yon ti tan, Lè sa a, mwen te santi chalè prese nan bouch li lè yo separe. Dousman men enstenktif li reponn karès mwen, li detann nan bra m. Mwen bourade l pi pre m ', deplase men m' pi devan yon ti kras jiskaske dwèt mwen yo te jis anba koub la nan pwatrin li. Li te deplase nan bra m 'konsa men m' te glise moute epi mwen anbrase l 'dousman, Lè sa a, menm pi sere kòm mwen te santi pwent tete li anfle ak di anba dwèt mwen.
  
  
  Candy te apiye tounen sou kanape a epi mwen te swiv li, lèv mwen toujou kole sou li nan yon bo ki te sanble san limit. Li deplase sou kote pou mwen te kapab lonje bò kote l san di yon mo. Li pa t 'bezwen li paske mwen te kapab santi kò li peze kont mwen. Je li
  
  
  
  
  
  
  
  yo te fèmen, men yo louvri lajè, parèt pè oswa konfonn pou yon moman anvan yo fèmen ankò.
  
  
  Men mwen te glise andedan chemiz li a ak po swa li te vin velours ak cho anba manyen mwen. Candy te jemi byen fon nan gòj li epi men li te vin pi egzijan.
  
  
  Toujou pa t di yon mo, li te tòde sou zòrye mou yo. Pou yon ti moman mwen te panse li t ap eseye pouse m sou sofa a, men men l, ki t ap grate zepòl mwen ak grate erotik anmèdan, te deplase nan ren m epi mwen reyalize ke li t ap eseye ban m plas pou m kouche sou do m. konsa li te kapab deplase nan direksyon mwen. Avèk èd mwen, li te fè li fasil, Lè sa a, men mou glise sou pwatrin mwen nan kolye chemiz mwen an. Sou ensistans li, mwen te deja wete kravat mwen anvan menm nou te chita pou manje, pou pa gen anyen ta entèfere ak dwèt rechèch li yo kòm yo te kòmanse defèt bouton yo.
  
  
  Leve mwatye anwo nan kò li, men san yo pa kraze bo a, li dwat chemiz mwen epi rale pwent yo nan pantalon mwen an. Men m te okipe tou, e ak prèske menm mouvman nou te retire chemiz lòt, apre sa nou te kouche, kole ansanm ankò nan tout longè, tete nu nou manyen ak karese.
  
  
  Nou te kanpe la pou yon bon bout tan anvan mwen te pwan li nan ren, leve l yon ti kras, ak Lè sa a, deplase men m 'nan mitan nou yo defèt bouk senti li a. Li vire bò kote l pou rann li pi fasil pou mwen, epi mwen te reponn byen vit demare gwo bouton Levi yo. Li leve tèt li yon ti kras ankò pou mwen te ka glise Jeans yo desann ranch li.
  
  
  Wete bouch li sou bouch mwen epi leve tèt li, Candy te gade m. "Tou pa mwen," li te di dousman. Li te deplase sou kò m ', li apiye desann bo pwatrin mwen, Lè sa a, leve sou jenou li. Li retire premye yon janm nan Jeans li yo ak kilòt, apre lòt la, anvan li apiye desann ankò pou deboukle senti mwen.
  
  
  Nou te deplase nan direksyon kabann lan nan yon anbrase, epi nan yon lòt moman mwen pa t ap jwe ankò...
  
  
  Rele telefòn lan te kout, men leve m 'enstantane. Mwen pran telefòn nan anvan li sone ankò, mwen di tou dousman, "Bonjou."
  
  
  "Mesye Carter, li fè 12-30 Operatè a tou otomatikman te pale dousman, epi li prese, prèske nan ekskiz, "Ou te mande m 'rele ou pou ou pa rate reyinyon an."
  
  
  "Wi, mèsi anpil. Mwen reveye." Mwen te fè yon nòt mantal pou m fè kèk Hoka plis difisil pou lajan epi voye yon bagay bay operatè switchboard yo. Li pa ta fè mal pou gen anpil moun sou bò ou ke posib.
  
  
  Candy te chita epi dra a tonbe sou pwatrin li. "Ki lè li kounye a?"
  
  
  "1230."
  
  
  "O Bondye mwen, Sherima ta dwe lakay ou." Li te kòmanse rale soti nan kabann nan, li mande: "Ki jan ou te fè m 'domi pou lontan?"
  
  
  "Ou te sèlman dòmi pou yon demi èdtan," mwen te di. "Se te minwi lè ou te ateri."
  
  
  "Bondye, ki kote nwit la te ale?" - Li di, li bese pye l atè a epi li kanpe bò kabann lan.
  
  
  Mwen kite zye m ap pwonmennen sou kò toutouni li epi answit sou kabann ki chire a san m pa di anyen.
  
  
  "Pa di sa," li ri, Lè sa a, vire epi li kouri nan kanape a pran Jeans li ak chemiz. Li te bite sou yo, li di: “Mwen espere ke Sherima pa la. Li pral definitivman enkyete epi Abdul pral fache.
  
  
  Dènye pati pawòl li yo te pale ak yon ti pè. Mwen deside swiv sa a. "Abdul? Poukisa li ta dwe fache? Li pa bòs ou, pa vre?
  
  
  Yon ti tan boulvèse, li pa reponn. Lè sa a, li rasanble fòs li, li te dirije nan direksyon pòt la, ri epi li di: "Non, nan kou pa. Men, li renmen konnen kote mwen ye tout tan. Mwen panse li panse li ta dwe gad kò mwen tou.
  
  
  Mwen leve kanpe epi swiv li jouk nan pòt la. Lè m te pran l pou yon dènye bo, mwen te di pandan m te lage l: "Mwen byen kontan li pa t ap veye kò w aswè a, madam."
  
  
  Li te gade m e je l te plen timidite. "Mwen menm tou, Nick. Apre sa, mwen reyèlman vle di li. Koulye a, tanpri, mwen oblije ale.
  
  
  Mwen te pran Stetson mwen nan chèz la epi mwen te pase l sou kwis fè m. "Wi, madam. Nap wè nan manje maten."
  
  
  "Dejene? Oh wi, mwen pral eseye Nick, mwen pral reyèlman eseye."
   Chapit 6
  
  
  
  
  Mwen t ap panse ak konkou sèks yè swa lè telefòn mwen sone.
  
  
  "Nick, ou leve? Sa a se sirèt.
  
  
  Mwen te di li mwen te jis abiye, byenke an reyalite mwen te leve jiska yon ti kras apre senk. Apre mwen fin travay ak douch, mwen te pase apeprè trant minit nan telefòn nan katye jeneral AX. Mwen te vle konnen si yo te resevwa plis enfòmasyon sou plan Sword la, men jan yo te di m 'yo, yo pa te resevwa okenn. Ajan lokal nou yo te aprann ke pi fò nan gwoup radikal anba tè yo nan zòn konte a sanble yo te vin aktif apre yo te rete relativman trankil pandan prèske yon ane. Kèk nan yo, espesyalman gwoup teworis revolisyonè ke yo rele Kowalisyon Arab Ameriken an, te fè reyinyon sekrè yo te asiste sèlman pa lidè inite yo, byenke tout manm yo te mete sou alèt. Poukisa pèsonn pa wè
  
  
  
  
  
  
  pa ta dwe konnen.
  
  
  "Dejene, Nick," Candy te di avèk enpasyans.
  
  
  "Bon," mwen reponn. "Desann eskalye yo?"
  
  
  "Wi. Nap wè sou Terrace a nan apeprè demi èdtan."
  
  
  - Kidonk ou vann Sherima lè w soti al rankontre piblik li?
  
  
  Candy reponn: "Pwal gen sèlman de nan nou, Sherima ak mwen." Li pa t 'fè anpil sans nan repons a kesyon mwen an, men Lè sa a, mwen reyalize ke ansyen larenn nan te pwobableman tou pre e ke Candy pa t 'kapab pale twò lib. Anvi takine l nan sikonstans sa yo te twò fò pou m reziste, kidonk mwen te di:
  
  
  "Mwen pral mete yon chapo Cowboy ak yon batiman."
  
  
  Ri l 'chape m' anvan li rakwoche.
  
  
  Okòmansman, sèlman kèk tèt vire gade nan de bèl fanm yo ap mache nan direksyon tab mwen an; men lè sèvant la, aparamman te rekonèt Sherima, te entèsepte yo mwatye nan chanm nan epi li te kòmanse fè yon meli melo fòmèl sou li, moun yo te remake. Vwa yo te vin chichote epi ti kout je aksidantèl te tounen yon gade pandan Sherima t ap pale ak gason an. Lè yo te finalman te pase bò kote moun k ap travay nan tèt li, mwen te wè prèske tout moun nan sal la te rekonèt ansyen larenn lan. Menm sèvez yo anjeneral okipe ak sèvez yo te rasanble alantou tab la dégéné long yo diskite sou arive a pi popilè.
  
  
  "Nick, mwen regrèt nou an reta," Candy te kòmanse, "men mwen..."
  
  
  "Pa kwè li, Mesye Carter, Nick," Sherima entèwonp. “Candy pa t gen anyen fè ak nou an reta. Se fòt mwen. Mwen bezwen tan pou m deside ke mwen pare pou m fè fas ak sa m sèten k ap pase dèyè nou." Li te lonje men l epi li te ajoute, "Mwen se Liz Chanley."
  
  
  Mwen te resevwa yon allusion nan aksidantèl nan men li, mwen te ba li men.
  
  
  "Bonjou Liz. Candy di ou te ale lachas jodi a, mwen te di. "Kote ou prale?"
  
  
  "Pou Maryland," li te di. - Toupre Potomac la ak nan nò a. Mwen te dine ak Secre yè swa... ak yon ansyen zanmi epi li te sijere ke zòn nan ta ka gen egzakteman sa m ap chèche. Mwen vle yon kote kote mwen ka mete chwal mwen yo.
  
  
  Mwen te renmen jan Sherima te kanpe anvan l te di Sekretè Deta a epi li te fè l tounen yon "vye zanmi." Sa a te montre ke li te gen konfyans ase yo pa bay moute non pi popilè yo an sekirite pozisyon li. Mwen deside ke dèyè bèl figi sa a te gen yon bèl moun.
  
  
  Sève a te plane avèk prekosyon nan background nan epi mwen te fè siy pou li kòmande manje nou an. Ze poché, pen griye, kafe pou Sherima; menm ak Candy, sèlman voye boul li yo pral flote sou yon gwo èd nan vyann bèf corn; janbon ak ze, pen griye ak kafe pou mwen.
  
  
  Mwen te vire konvèsasyon an nan ajanda Sherima pou jounen an, jantiman ofri sèvis mwen yo kòm yon gid - avèk pèmisyon Alte Li a, nan kou. Li tou dousman aksepte sèvis yo nan yon Ameriken senpatik. Janm Candy fwote kont mwen an, dousman ak sensuel. Lè m te gade l, li te souri m inosan, epi l te vire pou l ofri Sherima plis kafe, pye l pa janm kanpe pou yon ti moman.
  
  
  Mwen te gen yon tan difisil konsantre sou byen imobilye Maryland.
  
  
  Gad kò husky a ouvri pòt limousine a le pli vit ke li wè Sherima ak Candy parèt nan papòt otèl la. Lè sa a, li toudenkou remake ke mwen te mache tou pre dèyè, men dwat li lage pòt la ak otomatikman kouri nan senti l '. Pawòl Sherima te kanpe l anvan li te kapab rale zam mwen te konnen ki t ap kache la. Li, tou, evidamman konprann sa aksyon toudenkou li vle di.
  
  
  "Se oke, Abdul." - li di tou dousman, li vire sou mwen, li ajoute: Carter avèk nou. Mwen te pwoche bò kote li ak Candy epi li te kontinye, “Nick, Mesye Carter, mwen vle ou rankontre Abdul Bedawi, ki ap pran swen mwen ak Candy. Abdul, Mesye Carter ap vini avèk nou jodi a. Li se zanmi m 'e li konnen ki kote nou prale."
  
  
  Mwen pa t 'kapab deside si ekspresyon sou figi Abdul la se rezilta sispèk, rekonesans non mwen, oswa ostilite kareman. Men, nan yon moman li kouvri li ak yon souri lajè, byenke je l 'kontinye evalye m' soti nan tèt zòtèy pandan y ap bese. Pandan l t ap pale ak Sherima, li te gade m byen. "Kòm ou vle, dam mwen."
  
  
  Mwen te lonje men dwat mwen epi m te di, “Bonjou, Abdul. Mwen kontan rankontre w. Mwen pral eseye pa pèdi.
  
  
  Li reponn li: "Mwen pral eseye tou pou pa kite nou ale.
  
  
  Te gen kèk ezitasyon sou pati li anvan li finalman pran men m '. Pou yon lòt ti moman, nou te teste fòs youn lòt, men youn nan nou pa remake. Priz li te kraze, epi li te sanble etone ke mwen pa t eseye rale lwen li. Sepandan, pèsonn ki t ap gade pa t ap sispèk ti batay nou an pa souri sou figi nou yo oswa grasa cordialite li lè finalman li te lage kò l, li bese tèt li epi li di: “Mwen kontan rankontre w, Mesye Carter.” Angle li te fòmèl, presi, ak tipik Arab yo leve soti vivan nan peyi kote Britanik yo ak Ameriken yo te gen yon gwo enfliyans.
  
  
  Bedawi te kenbe pòt la jiskaske nou te nan chèz la dèyè machin nan, Lè sa a, te mache alantou epi li pran chèz li.
  
  
  
  
  
  
  Mwen remake ke premye bagay li te fè se bese fenèt la ki separe lòj la dèyè ak chèz chofè a, jan pasaje yo ta nòmalman fè lè yo te pare pou pale ak chofè a. Li pa riske manke yon mo nan sa yo te di a.
  
  
  Pandan nou te ale, Sherima te gade alantou machin nan epi li di, "Machin diferan jodi a, Abdul?"
  
  
  Mepri a te evidan nan vwa li pandan li te reponn, “Wi, dam mwen. Mwen pa konnen sa k ap pase nan anbasad la. Yo pa ka konprann ke nou ta dwe gen pwòp machin pa nou. Mwen te pase de zèd tan apre nou tounen yè swa tcheke lòt machin nan pou asire nou pa ta gen okenn pwoblèm ankò jodi a. Lè sa a, lè m te rive nan anbasad maten an, yo te gen machin sa a pare pou nou. Lòt la disparèt."
  
  
  Li te rive m 'ke petèt Hawk t'ap jwe jwèt ak machin nan ankò, men mwen te trè sèten li ta te di m 'sa. Mwen te mande si yon moun nan anbasad la te enplike nan konplo Sword la lè yo te dirije Bedawi atravè Georgetown sou M Street rive nan Canal Road. Li te difisil pou jwe navigatè ak gid touris an menm tan, men mwen te jere lonje dwèt sou kèk boutik enteresan ak restoran ekselan nan bèl sektè sa a ansyen nan kapital la pandan nou te kondwi sot pase yo.
  
  
  "Sa a se Canal Road, Abdul," mwen te di pandan nou te fèmen M Street epi te dirije sou gran wout la panoramique. "Nou pral rete sou chemen sa a pou kèk tan. Li fini vin George Washington Boulevard epi li mennen nou egzakteman kote nou vle ale.”
  
  
  "Wi, Mesye Carter," chofè a reponn frèt. "Mwen te pase kèk tan etidye kat maten an."
  
  
  "Ou pa janm dòmi?" Mwen te mande.
  
  
  "Mwen bezwen yon ti dòmi, mesye."
  
  
  - Sherima entèwonp, li santi, jan mwen te santi, tansyon ki t ap grandi ant nou. "Poukisa yo rele li Canal Road?"
  
  
  "Oke, ou wè gwo twou sa a plen ak dlo," mwen te di, lonje dwèt sou fenèt la. Lè yo te souke tèt otomatikman, mwen te kontinye, “Se sa ki rete nan ansyen chalan Chesapeake ak Kanal Ohio. Chalan ki gen kago ak pasaje yo te remoke pa milèt. Ou ka toujou wè santye an. Li se yon teren zèb ki pa bò kanal la.
  
  
  “Kòm mwen sonje, yon moun te di m ke kanal la te konn rive jis Cumberland, Maryland, ki te dwe prèske desan mil. Apre yo tout, li te konekte pa yon kalite vyadik atravè Potomac a Alexandria. Pandan yon santèn ane, chalan te pliye kanal la epi li te fèmen nan moman Premye Gè Mondyal la te fini."
  
  
  "Kisa yo fè ak li kounye a?" - Candy mande.
  
  
  "Li te prezève pa National Park Service," mwen te eksplike, "epi moun sèlman itilize li pou randone oswa monte bisiklèt nan santye an. Mwen pa konnen si yo toujou fè sa oswa ou pa, men lè mwen te isit la kèk ane de sa, te toujou yon chalan fè touris kouri sou kanal la. Natirèlman, li pa t 'yonn nan orijinal yo, men jis yon kopi. Yo di m 'se te yon woulib trè amizan ak yon milèt rale chaloup la. Li te dwe yon gwo jou.
  
  
  Pandan medam yo t ap gade deyò fenèt la, yo t ap rele byen fò sou bèl peyizaj la sou wout kanal la, mwen te gade Bedawi kondui gwo machin nan. Li te yon chofè ekselan, malgre li te kondwi sou wout ki pa abitye, kenbe yon je fèmen sou chak siy pase ak vire. Nan kèk pwen, li remake ke mwen te gade l 'nan retwovizè a, ak yon souri sere parèt sou figi l'.
  
  
  "Pa enkyete, Mesye Carter," li te di sèk, "Mwen pral mennen nou la san danje."
  
  
  “Nou pral sou George Washington Parkway talè,” mwen te di, kòm si m t ap eseye eksplike atansyon mwen ba li ak wout la. “Nou kontinye desann li jiskaske li vin MacArthur Boulevard. Lè sa a, nou ka desann li nan prèske nenpòt ki pwen epi ale nan peyi cheval alantou Potomac, Maryland."
  
  
  "Madanm," li te di byen vit, "èske ou pa ta renmen ale wè ki aklè nan wout sa a?"
  
  
  "Oh wi," li te di. "Great Falls. Li dwe bèl la. Sa pa deranje nou Nick?
  
  
  "Ou se akeyi. MacArthur Boulevard mennen dwat nan li. Epi li vrèman yon bagay yo wè."
  
  
  Kèk minit apre machin nan rale san pwoblèm nan pakin nan Zòn Rekreyasyon Great Falls. Te gen etonanman kèk machin. Mwen te reyalize toudenkou li te yon jou lasemèn ak pi fò nan Washington te nan travay.
  
  
  Sherima, Candy ak mwen te dirije nan direksyon kaskad dlo a. Bedavi rete. Lè m te vire pou m wè sa l t ap fè a, li te apiye sou kapo a louvri, li sanble ap brikotage ak motè a.
  
  
  Pandan nou t ap desann chemen an atravè sa ki te yon fwa kadna kanal la, twa mesye ki te kanpe deyò biwo Park Service la nan zòn ki te yon fwa te kote yon arè pou rès kanal la ak otèl te deplase tou nan fason sa a. Jije pa fason yo te prèske obsession pran foto youn ak lòt devan yon siy ki tou pre, ak pa koleksyon an nan kamera ki pandye nan chak nan kou yo, mwen sispèk ke yo te Japonè. Mwen te wè mwen te gen rezon lè nou te vin pi pre epi yo janbe lòt bò kanal la.
  
  
  
  
  
  
  Ann ale,” youn nan yo te rele kanmarad li yo, li gade mont li. "Nou dwe prese si nou vle pran foto nan otòn yo epi toujou ale nan vil pou foto Kapitòl la ak Moniman Washington."
  
  
  Mwen te souri nan tèt mwen, panse jan sa te tipik nan dezi yo anrejistre tout sa yo te wè sou kasèt. Lè sa a, li toudenkou parèt sou mwen ke sa ki etranj sou sèn sa a se ke lidè a aparan nan trio a te pale angle olye ke Japonè. Pandan m t ap gade yo ap prese sou bank kanal la ak nan direksyon pou pye bwa ak touf ki te boujonnen, yon ti klòch avètisman sonnen nan do lespri m. Pandan Sherima ak Candy t ap travèse chemen an anlè kanal la, mwen te kanpe epi m te gade dèyè kote Bedavi te toujou ap jwe anba kapo li a. Mwen reyalize ke machin nou an se sèl machin nan gwo anpil, eksepte pou Datsun ki estasyone nan fen a. Aparamman, yon gwoup touris ki te retounen soti nan kaskad la pandan nou te rive kite nan diferan machin. Aparamman gad kò Sherima a tou te panse ke nou te antre nan bilding sèvis pak la, sinon li ta swiv nou.
  
  
  "Nick! Vini non!" Candy te fè m yon siy pandan l te tounen nan forè a. Mwen te fè yon siy epi mwen te swiv yo, mwen te kanpe jis yon ti moman pou m vire ankò pou m wè si Bedawi te tande l e li ta suiv nou. Li pa leve je l. "Pwobableman motè a ap kouri epi mwen pa ka tande anyen," mwen te deside.
  
  
  Lè m te rankontre Sherima ak Candy, yo t ap li yon plak an kwiv ki tache ak yon gwo wòch toupre santye ki mennen nan kaskad dlo a. Pinèz kamera Japonè yo pa t wè okenn kote, sa pa t sipriz mwen, men mwen te espere tande yo sou wout siwouyan ki te devan an. Sepandan, forè bò kote nou an te an silans, e sèl son an se te koze fanm yo.
  
  
  Mwen te pase bò kote yo, epi mwen te tann jiskaske yo rive nan pase pyeton an sou premye ti rivyè ki ap koule tankou dlo ki fè bwi nan forè a. Pandan yo t ap gade dlo kim anba nou an, Candy te mande: “Poukisa li kim konsa? Dlo a pa sanble ap deplase ase vit pou kreye bave."
  
  
  "Lanati pa kreye bul sa yo. Se jis plenn ansyen polisyon Ameriken, mwen te di. "Mòd sa a se egzakteman sa yo sanble - mòd savon. Detèjan yo dwe presi. Yo antre nan gwo larivyè Lefrat la, epi Lè sa a, lè kouran rapid la pran yo, bave kòmanse fòme, tankou nan yon machin lave.
  
  
  Nou te travèse nan yon lòt pase pyeton ki te travèse yon kouran ki pi rapid ki te koupe yon ravin pi fon nan wòch la. Sherima lonje dwèt sou nou yon kote kote dlo k ap koule a te fouye yon twou; Te gen yon ti wòch kwense andedan twou a, ak dlo a ap koule tankou dlo nan twou a t ap vire l an kòlè. Li te kòmanse di Candy sou jaden glasye li te vizite nan Lucerne, Swis. Mwen te pwofite enterè yo nan diskite sou fason dlo ka fè ti wòch soti nan gwo wòch ak glise ale sou santye an.
  
  
  Apeprè ven yad lwen, yon menen toudenkou nan yon branch sou bò a ak yon ti kras devan m 'te jele m'. Mwen tann yon ti moman, lè sa a, mwen pa tande anyen ankò, mwen kite chemen an epi glise nan touf raje, deplase nan yon sèk lajè.
  
  
  "Kote yo?"
  
  
  Chichote a te nan Japonè, sou bò gòch mwen an, pi pre chemen an nan kaskad dlo a. Pandan m t ap rale pi devan, mwen te twouve m ap gade do de touris Japonè ki te kache dèyè yon gwo wòch.
  
  
  "Fèmen," dezyèm mesye a te sifle an repons a kesyon enkyetid kamarad li a. "Yo pral isit la byento."
  
  
  Yon nève a pa t 'kapab fè silans. "Poukisa gen twa ladan yo? Yo te di nou ta sèlman gen de fanm. Eske nou ta dwe touye mesye sa a tou? Kiyes li ye?"
  
  
  "Mwen pa konnen ki moun li ye," te di yon lòt. Mwen te rekonèt li kòm yon obsèvatè ki pale angle.
  
  
  Tradui chuchot Japonè yo te difisil, e mwen te vle li sèvi ak angle ankò. "Kèlkeswa moun li ye, li dwe mouri tankou yo. Pa ta dwe gen temwen. Sa a se lòd la nan nepe a. Koulye a, rete trankil; yo pral tande ou."
  
  
  Japonè ak travay pou Mecha! "Tann jiskaske Hawk jwenn enfòmasyon sou sa a," mwen te panse ak ajoute nan tèt mwen, si li janm jwenn deyò. Mwen te trè asire w ke mwen te kapab jere koup la devan m ', malgre pistolè yo fèmen bouch yo te kenbe. Sa a se twazyèm moun ki deranje m '. Mwen pa t 'konnen ki kote egzakteman li te, epi fanm yo ta la a nenpòt ki moman. Priye pou twou a ak wòch k ap vire a ipnotize yo pou kèk minit ankò, mwen rale Wilhelmina a soti nan étui senti li a epi kite Hugo a tonbe nan men m nan djenn avanbra li. Tou de asasen k ap tann yo te sipoze mouri an menm tan, san yo pa fè okenn bri. Retire jakèt mwen an, mwen vlope l nan bra gòch mwen ak Luger la. Se te yon silansye pwovizwa, men li te oblije fè.
  
  
  Mwen byen vit deplase kat etap pi devan, li te fini dwat dèyè koup la anvan yo remake prezans mwen. Moman Luger ki te vlope twal la te manyen do kou gason Japonè nève a, mwen te rale deklanche a.
  
  
  
  
  
  
  . Mwen te asire ke mizo a te anlè anlè pou bal la ta pase nan sèvo l 'ak sòti nan tèt tèt li. Kòm mwen kalkile, bal la kontinye chemen li nan syèl la. Mwen pa t 'kapab peye bri ki ta inevitab si li te frape yon wòch oswa yon pye bwa kòm li te kite zo bwa tèt li.
  
  
  Menm lè tèt li te jerked tounen nan yon kontraksyon ki ka touye moun, kouto mwen an glise ant disk yo nan kolòn vètebral lòt la, koupe ligaman yo ki kontwole sistèm nève li. Men m nan jakèt mwen te vin pi devan epi fèmen nan bouch moun ki mouri a, nan ka li te kriye, men pa t gen okenn lè ki rete nan bouch mwen. Mwen te balanse anch mwen an pou m epingle premye moun ki mouri a sou gwo wòch la epi m te bese dezyèm lan tou dousman atè, epi m te kite konpayon li a glise tou dousman bò kote l. Pandan m t ap fè sa, m te tande yon apèl ki soti dèyè m sou chemen an.
  
  
  "Nick, kote ou ye?" Se te Candy. Yo dwe reyalize ke mwen pa t la ankò, e petèt yo te pè silans nan forè a.
  
  
  "Men," mwen te reponn, mwen deside ke mwen ta dwe kite twazyèm asasen an jwenn mwen. "Jis kontinye mache sou chemen an."
  
  
  Lè m te chaje jakèt mwen tankou si m te pase l sou bra m dekontrakte, mwen te soti sou chemen an epi m te kontinye. Mwen te konnen li te dwe tou pre - yo pa ta twò lwen - e mwen te dwat. Pandan m te awondi gwo dal granit ki te fòme yon miray toupre chemen an, li te vin parèt toudenkou, li te bloke chemen m. Yon pistolè ak yon silansye ki vize sou vant mwen
  
  
  "Pa tire; "Mwen se Epe a," mwen te chichote an Japonè. Ezitasyon li te endike ke li pa pwofesyonèl ak koute l 'lavi. Yon bal nan Luger mwen an, vlope nan jakèt mwen, frape l 'nan kè a epi li vole anlè, leve kò l' pou yon moman anvan li te kòmanse degrengole pi devan. Mwen kenbe l, mwen trennen l dèyè dal granit la, mwen jete l la. Yon gurgle terib te chape soti nan bouch li. Mwen pa t 'kapab riske Sherima oswa Candy tande l' pandan y ap pase, se konsa mwen rache yon pakèt zèb epi kole l byen fon nan mitan bouch mwen deja ble. San koule soti anba gag fòtin mwen an, men se pa yon son antre nan li. Vire epi kouri yon kèk pye nan kote lòt Japonè ki mouri yo te kouche a, mwen te mennen yo ozalantou gwo wòch yo te anbiskad sou li a epi yo te aji byen vit lè mwen te tande vwa Sherima ak Candy apwoche. Lè yo rive jwenn mwen, mwen te kanpe sou chemen an ankò, jakèt mwen ankò dekontrakte anvlope sou bra mwen pou twou bal yo pa t 'vizib, kolye mwen ak kravat mwen defèt. Mwen transfere zam, étui, ak bous la nan pòch pantalon mwen an.
  
  
  Candy te poze kesyon ki te sou figi yo. "Twò cho, Nick?"
  
  
  "Wi, madam," mwen te di. "Nan yon jou cho konsa, vwayaj sa a se asire w ke yo dwe yon zafè cho. Mwen espere ou medam pa deranje.
  
  
  "Mwen pa konnen pou asire w," Sherima te di. "Kostim sa a ak pantalon lenn mouton an ap kòmanse parèt trè alèz tou."
  
  
  "Mwen tou," Candy sonnen nan. "Aktyèlman, mwen panse mwen pral jis jete jakèt sa a sou zepòl mwen." Li wete jakèt li, epi pandan mwen te ede l ajiste li sou zepòl li, mwen remake ke li te rete sou yon soutyen anba chemiz blan tayè mesye a nan jounen an. Li pa t 'kapab kenbe tete ase li yo. Li te sanble santi kritik mwen paske li te vire jis ase pou l touche tete dwat mwen epi answit li gade m inosan. Mwen te jwe jwèt sa a avè l, mwen te leve men m kòmsi m te retire yon cheve ki pèdi nan cheve m, men an menm tan m ap eseye kenbe dwèt mwen glise sou bonbe chemiz mwen an. Li soupi rapid e toufonnen te di m ke li te santi menm dezi ak mwen.
  
  
  "Mwen panse ke nou pi bon kontinye," mwen te di, deplase lwen li epi li mennen wout la ankò. "Se jis yon ti mache nan kaskad dlo a. Si w koute byen, ou ka tande dlo."
  
  
  Sherima te di: “Se te bri m te tande a,” li te vire bò kote Candy. "Men, mwen te panse se ou menm, Nick, k ap deplase nan touf raje devan nou apre nou te manke ou nan twou sa a."
  
  
  "Se te yon kaskad dlo," mwen te dakò, rekonesan pou bri a ap grandi ki te vin jwenn nou pandan n ap mache. "Mwen deside kontinye pandan nou de gade chato yo. Mwen se yon nèg kamera e mwen te panse mwen ta ratrape ak touris Japonè sa yo ak wè ki kalite ekipman yo genyen. Men, yo dwe koute sila a ki te tèlman enkyete sou tan an, paske yo pa alantou, epi yo genlè deja byen lwen devan nou. Nou pral wè yo sou pil obsèvasyon nan kaskad dlo a."
  
  
  Lè sa a, gwonde nan dlo a kouri desann tonbe yo devan yo te byen fò, Lè sa a, pandan nou awondi viraj la, nou te frape pa bote nan gwo kaskad apik la.
  
  
  "O Bondye mwen, sa a se kokenn," Sherima di. "Se konsa bèl ak tèlman pè an menm tan. Eske se toujou mechan sa a, Nick?
  
  
  "Non," mwen te di pandan n ap pwoche bò tiyo an metal ki te sèvi kòm yon kloti alantou pil obsèvasyon an te kreye pa lanati ak Sèvis Park la. "Nan epòk sa a nan ane a ak degel prentan an, dlo a wo.
  
  
  
  
  
  
  Yo di m ke pafwa li vin yon ti gout, men kounye a li difisil pou kwè. E dapre sa mwen sonje nan dènye vizit mwen an, inondasyon yo sanble te lave yon pakèt bank isit la.”
  
  
  "Èske gen nenpòt danje?" - Candy mande, li deplase yon ti kras lwen balistrad la.
  
  
  "Non, mwen sèten li an sekirite oswa yon moun nan sèvis pak la pa pral kite nou antre," mwen te di. Mwen jete jakèt mwen anlè balistrad la, Lè sa a, vire, pran men l ', li rale l' pi devan ankò. "Koute, ou wè dlo a toujou gen pou monte anvan li rive isit la."
  
  
  Lè li... te konvenki ke pwen vantaj nou an te an sekirite, mwen te vire atansyon yo sou lòt bò larivyè Lefrat la. "Sa a se bò Virginia," mwen te eksplike. "Tè a pi wo la. Li fòme palisad, yon bagay tankou sa yo sou Hudson opoze New York, sèlman pa tèlman apik. Gran wout la kouri sou menm bò a, ak plato sa a se yon bon kote pou gade desann nan rapid yo. La tou, yo mete yon ti Grove pou yon piknik. Petèt ou ka wè Great Falls depi la... Hey! Vide li!"
  
  
  "O, Nick, jakèt ou!" - di Candy, li apiye sou balistrad la epi li t ap gade jan jakèt mwen an byen vit deplase nan lè a nan direksyon dlo a.
  
  
  Mwen te tou senpleman fè yon soupi, epi li menm ak Sherima te plenn avèk senpati pandan l te tonbe nan dlo a epi kouran kimen anba nou te pote ale. Trase atansyon yo sou bank opoze a, mwen wete jakèt mwen anlè balistrad la. Hawk pa t 'te twò kontan pou gen yon pati nan yon pandri chè jete lwen tèlman fasil, men mwen toujou pa ta kapab mete l' ankò. Pa gen moun ki ta kwè ke de wonn, twou boule yo te dènye bagay nan mòd gason-menm nan Texas.
  
  
  "O, Nick, bèl jakèt ou," Candy te jemi ankò. "Èske te gen yon bagay ki gen anpil valè ladan l?"
  
  
  "Non. Erezman, mwen gen bous mwen ak pi fò nan papye mwen yo nan pantalon mwen," mwen te di, montre bous mwen an ak espere ke yo ta panse bonbe Luger nan lòt bò a se "papye mwen." Mwen te ajoute, "Se yon abitid mwen te pran nan New York apre yon pickpocket te ranmase pratikman tout sa m t ap pote pandan m t ap di l kijan pou m ale nan Times Square."
  
  
  "Nick, mwen santi mwen responsab," Sherima te di. "Ou ta dwe kite m ranplase li pou ou. Apre tou, ou la paske. Mwen te vle wè kaskad dlo a. Mwen swete zanmi Abdul la pa janm sijere sa."
  
  
  "Mwen isit la paske mwen vle vin isit la," mwen te di li. “Epi pa enkyete w pou w ranplase l; ou konnen ki kantite lajan nou moun endistri lwil oliv jete nan kont espresyon nan Washington."
  
  
  Li te gade m dwòl, apre sa li ak Candy te ri lè souri m te di yo m t ap blag. "Si sèlman yo te konnen," mwen te panse, "ki kote mwen te resevwa kont la!"
  
  
  Mwen te gade mont mwen an epi mwen te di nou ta pito retounen nan machin nan epi kontinye lachas kay nou an. Pandan nou t ap retrase etap nou yo, mwen te di, "Mwen te espere ke nou ta ka pran manje midi yon kote bèl nan zòn Potomac la, men mwen panse avè m nan chemiz manch nou pral oblije rezoud pou yon Big Mac."
  
  
  "Ki sa ki se yon Big Mac?" - yo tou de mande nan yon fwa, sipriz ak amizman melanje nan vwa yo.
  
  
  “Se vre,” mwen te di, souflete tèt mwen sou fwon an, “Mwen bliye ke nou de te soti nan peyi a pou lontan ke ou pa janm gen bon bagay nan syèk la. Medam, mwen pwomèt ou ke si nou jwenn McDonald's, ou gen yon sipriz reyèl."
  
  
  Yo te eseye konvenk mwen di yo sekrè Big Mac a pandan n ap mache, epi mwen te kole ak jwèt mwen an, refize eksplike anyen pi lwen. Mwen te angaje yo nan diskisyon ridikil sa a pandan nou t ap pase yon zòn kote twa kadav yo te chaje nan ti makèt la, epi yo te pase san yo pa remake okenn allusion sou san koule a ki te fèk fèt la. Nou te jis rive nan pon an, kote medam yo t ap gade wòch la k ap vire nan twou a, lè Abdul kouri vin jwenn nou. Mwen te mande poukisa li pa te parèt pi bonè, bay sipoze angajman li nan wòl gadyen an, men li te gen yon eksplikasyon pare.
  
  
  "Dam mwen, padone m," li te sipliye, li prèske tonbe fas atè devan Sherima. “Mwen te panse ou te antre nan bilding sa a toupre pakin lan, kidonk mwen te kòmanse tcheke motè machin nan, menm jan mwen te vle fè anvan nou ale. Sèlman kèk minit de sa mwen te dekouvri ke ou pa te la epi imedyatman te vin jwenn ou. Padonnen m." Banza li prèske touche tè a ankò.
  
  
  "Oh, Abdul, se oke," Sherima te di, pran men l 'pou li te oblije kanpe. "Nou te pran plezi. Nou jis te mache nan kaskad la ak tounen lakay ou. Ou ta dwe la... Lè li wè li te mal konprann li, li te pran sa kòm yon reprimann, li prese eksplike: "Non, mwen vle di ke ou te dwe la pou wè kaskad dlo a. Yo enpresyonan, jis tankou zanmi ou te di ou. Epi ou te kapab wè jakèt Mesye Carter vole ale nan savon an.
  
  
  Li te sanble konplètman sezi pa dènye mo li yo, ak lè li te fini
  
  
  
  
  
  
  Ed te esplike li pèt mwen epi nou te retounen nan limousine a. Li te gade m avèk reflechi pandan nou te antre nan machin nan, epi mwen te panse li te pwobableman ap mande ki kalite moun sòt neglijans ta ye si mwen pèdi yon jakèt ki gen anpil valè tankou mwen te fè, men li jis te eksprime regrè li avèk politès, epi li te chita epi li te kòmanse mache. tounen nan Falls Road.
  
  
  Nou te fèk kòmanse travèse Potomac la lè ti ponya ki te pèse panse mwen an te parèt toudenkou: Ki zanmi Abdul la te pale l de Great Falls? Li pa t janm ale nan peyi sa a anvan. Se konsa, ki lè li te rankontre zanmi l 'isit la? De fwa Sherima te mansyone ke zanmi enkoni sa a te fè sijesyon pou yon vwayaj bò kote kaskad la, e de fwa sèvo mwen te anrejistre sa epi answit te deplase sou lòt bagay. Mwen te fè yon lòt nòt mantal pou m eseye chèche konnen, swa nan men Candy oswa atravè li, kote Abdul te rankontre zanmi sa a.
  
  
  Koup èdtan kap vini yo te pase tou senpleman kondwi nan zòn nan, sa ki te pèmèt Sherima wè ki kalite kay ki pwentiye sou li yo ak ti mòn woule ki te akonpaye yo. Nou te oblije sispann plizyè fwa pandan l te sezi wè bann cheval ki t ap manje nan savann lan, oswa pandan l te sezi wè kou prive yo te pwolonje prèske rive nan twotwa a.
  
  
  Nou pa janm jwenn McDonald's, kidonk T finalman te oblije di yo sou chèn burger ak meni yo. Nou te kanpe nan yon ti otèl peyi pou manje midi apre mwen te tcheke pou asire w ke mwen ta dwe sèvi san yon jakèt.
  
  
  Nan yon moman, mwen te eskize tèt mwen epi mwen te ale nan chanm gason an, olye pou yo ale nan kabin telefòn mwen remake tou pre kasye a. Mwen te sezi jwenn Abdul devan mwen. Li te refize manje avèk nou; Lè nou te andedan, Sherima te eksplike ke li te pito kwit manje pwòp tèt li, sevètman respekte lwa relijye li yo sou rejim alimantè.
  
  
  Li remake m prèske menm lè m te wè l nan kabin telefòn lan, epi li te rakwoche byen vit epi li te soti pou l ban m plas li.
  
  
  "Mwen rapòte nan anbasad kote nou te ye a," li te di frèt. "Monwa li ka vle kontakte dam mwen an nenpòt ki lè, epi mwen resevwa lòd pou m regilyèman mete Anbasadè nou an sou kote nou."
  
  
  Sa a te sanble tankou yon eksplikasyon lojik, kidonk mwen pa di anyen, jis kite l 'pase epi gade jiskaske li soti nan machin nan. Lè sa a, mwen rele Hawk pou rapòte tèt mwen. Pa te gen okenn bezwen enkyete sou mank de yon scrambler nan telefòn nan peye. Li te fache yon ti kras lè mwen te mande yon moun pou netwaye jaden Great Falls. Mwen te kite detay sou fason pou m kolekte twa kadav yo san m pa te leve sispèk kèk anplwaye Park Service devan l, epi m te jis ba l yon ti detay sou orè nou an pou tout rès jounen an, epi m te di l mwen ta jwenn. tounen vin jwenn li. lè nou tounen nan Watergate.
  
  
  Jis anvan mwen rakwoche, mwen te mande si Seksyon Kominikasyon an te kapab antre nan trimès Sherima a pou konnen erè nou yo. Grung li de degou te di m 'pa gen okenn aparèy pou koute yo te enstale, epi Lè sa a, li eksplike poukisa. “Sanble yon moun te rele anbasad Adabiya a e li te sijere ke Sherima ta ka santi l plis lakay li si yo te voye penti ak atizanal lokal pou dekore chanm nan pandan li te ale. Nan nenpòt ka, Premye Sekretè a te nan chanm nan prèske depi nan moman ou tout te ale, epi li te gen moun pote bagay sa yo antre ak soti tout jounen an. Nou pare pou nou antre le pli vit ke yo soti la, men mwen panse ke premye sekretè a vle vini lè Sherima tounen pou li ka pran kontwòl fini travay la.
  
  
  "Ki moun ki rele pou ofri tout bagay sa yo?"
  
  
  "Nou pa te kapab chèche konnen - ankò," Hawk te di. "Moun nou nan anbasad la panse apèl la te voye dirèkteman bay anbasadè a, kidonk li dwe soti nan Sherima li menm, Miss Knight ou, oswa petèt Bedawy sa a."
  
  
  "Pandan de li," mwen te di, "gade si ou ka chèche konnen si li konnen nenpòt moun nan anbasad la oswa li te gen opòtinite pou kontakte yon zanmi isit la."
  
  
  Mwen te di l 'ki jan yo te sijere vwayaj bò kote nou nan Great Falls. Hawk te di li ta eseye ban m yon repons lè nou tounen.
  
  
  Lè sa a, leve vwa li nan yon ton prèske avètisman, li di, "Mwen pral pran swen twa pake machandiz Japonè sa yo ou mansyone lè w kite yo nan kaskad dlo a, men tanpri eseye fè plis atansyon alavni. Li difisil pou òganize sa a jan de sèvis koleksyon nan zòn sa a. Konpetisyon ant ajans yo ki ka oblije patisipe tèlman gwo ke youn nan yo ka jwenn li pwofitab pou itilize enfòmasyon an kont nou nan yon pwendvi biznis.”
  
  
  Mwen te konnen li te vle di ke li ta dwe negosye ak FBI oswa CIA pou kache sò trio asasen an. Demann èd sa yo te toujou fache l, paske li te sèten li t ap gen pou l remèt favè a dis fwa pita. "Mwen regrèt, mesye," mwen te di, ap eseye son tankou mwen te ye. "Sa p ap rive ankò. Pwochenn fwa m ap rete dèyè."
  
  
  "Sa p ap nesesè," li te di sevè.
  
  
  
  
  
  Lè sa a, rakwoche.
  
  
  Lè m te retounen jwenn Sherima ak Candy, mwen te jwenn manje midi a te deja rive. Nou tout te grangou apre mache a epi depi m t ap fè yon ti kras plis egzèsis pase lòt yo vant mwen t ap kriye pou tout bagay ak manje a te bon. Nou te fini byen vit, epi apre nou te pase yon lòt èdtan ap vwayaje nan peyi lachas a, ak Candy te okipe pran nòt pandan Sherima te di l ki seksyon ki te enterese l an patikilye. Yo te deside ke Candy ta kòmanse kontakte ajan imobilye jou kap vini an. Nou swete ke yo pral jwenn yon kay nan semèn kap vini an oswa de.
  
  
  Li te yon ti tan apre sis nan aswè. kòm Abdul vire limousine a tounen nan antre kay la Watergate. Lè sa a, nou te deside manje midi nan Georgetown. Mwen te ensiste ke yo dwe envite mwen nan Restoran 1789, yon kote manje ekselan ki sitiye nan yon bilding ki te bati ane a restoran an te resevwa non li. Sherima te ezite ankò pou fòse tèt li sou mwen, men mwen te konvenk li dakò lè mwen te aksepte envitasyon li pou vin envite l nan aswè.
  
  
  Lè nou soti nan machin nan, Sherima te di Abdul pou l tounen nan 830 pou vin chèche nou. Mwen te konseye ke nou te kapab byen fasil ale nan Georgetown nan taksi e ke Abdul te kapab pase yon bon nwit.
  
  
  "Mèsi, Mesye Carter," li te di ak rezèv glas abityèl li, "men mwen pa bezwen yon jou konje. Travay mwen se poum a dispozisyon dam mwen. Mwen pral tounen nan uit tretan."
  
  
  "Oke, Abdul," Sherima te di, petèt santi ke santiman fidèl gad kò li a te ka blese. "Men, ou pral definitivman jwenn yon bagay yo manje."
  
  
  "Wi, dam mwen," li di, bese tèt li. "Mwen pral fè sa nan anbasad la imedyatman. Mwen ka fasilman ale la epi tounen isit la, jan ou te di. Li te fini diskisyon an byen vit mache nan machin nan epi li ale.
  
  
  "Abdul pran travay li trè oserye, Nick," Sherima te di pandan nou te pran asansè a nan etaj nou an. "Li pa vle yo malpolite; se jis fason li."
  
  
  "Mwen konprann," mwen te di, kanpe devan pòt mwen pandan y ap kontinye nan chanm yo. "Nap wè nan sal la."
  
  
  Kèk moman apre mwen te nan telefòn ak Hawk, ki te gen kèk enfòmasyon pou mwen.
  
  
  “Premyèman,” li te kòmanse, “Premye Sekretè sòt sa a pa t abandone ap tann Sherima anviwon kenz minit de sa. Nou pa janm antre nan suite a, kidonk pa konte sou okenn erè."
  
  
  Mwen te kòmanse di yon bagay sou yon telefòn ki pa kode, men li te entèwonp pou di ke omwen Communications pa t gaspiye jounen yo nan Watergate. "Telefòn ou a gen yon scrambler enstale pou ou ka pale lib."
  
  
  "Big! Ki sa ki sou twa zanmi m 'nan kaskad dlo a?"
  
  
  "Menm kounye a," li te di tou dousman, "yo ap rekipere kadav yo konplètman boule nan debri Datsun yo sou MacArthur Boulevard, toupre Sant pou Rechèch Naval la. Kawotchou a te dwe soufle paske yo toudenkou vire epi yo te fè aksidan nan yon kamyon gaz ki t ap tann yo antre nan Sant lan. Nan moman sa a, yon koup ofisye entèlijans naval yo t ap pase epi yo te wè aksidan an. Erezman, chofè tank la te vole jis anvan eksplozyon an. Dapre sa temwen Enstiti Naval te di Lapolis Eta Maryland, chofè kamyon an sanble konplètman an sekirite. Se te jis yon aksidan."
  
  
  "Èske ou te kapab jwenn anyen sou yo anvan aksidan an?"
  
  
  “Nou te pran foto yo ak enprime yo epi nou te etabli ke yo te manm Rengo Sekigun. Nou te panse ke pi fò nan fanatik Lame Wouj Japonè yo te kaptire oswa touye, men aparamman twa sa yo te kouri kite Tokyo epi yo te dirije nan Liban; yo te pran pa Septanm Nwa.
  
  
  "Ki jan yo te rive isit la?"
  
  
  “Nou poko enstale li, men nou ap travay sou li. Biwo Beyrouth la di ke li te gen yon rapò ke kèk Japonè ki te fòme pa Septanm Nwa te deside ke òganizasyon septanm nan pa t 'militan ase pou yo, kidonk yo te pran kontak ak Silver Scimitars nan mesye yo Sword poukont yo. Li ka fè aranjman pou yo voye yo isit la pou fè travay sa a sou Sherim.
  
  
  "Se konsa, yo pa t 'panse Black September te ase militan," mwen medite. "Ki sa yo te panse de ti masak konpatriyòt yo te fè nan Lod Airport nan Tel Aviv kèk ane de sa - yon zak pasifik?"
  
  
  "Ki plan ou genyen pou aswè a?" Hawk te vle konnen. "Èske ou vle bay nenpòt backup?"
  
  
  Mwen te di l 'sou dine nou an nan Restoran 1789, Lè sa a, te rele. Kòm si sou replik, te gen yon frape nan pòt mwen an.
  
  
  Dekole kravat mwen an, mwen te mache bò pòt la epi mwen ouvri li. Candy imedyatman pouse pase m ', byen vit fèmen pòt la dèyè li.
  
  
  "Ou pa janm antre nan chanm nan?" Mwen te repwoche l.
  
  
  "Ou p'ap janm di ki moun ki la," li te reponn, Lè sa a, li mete bra l 'nan kou mwen epi li bo m' pwofondman. Lang nou yo te jwe jwèt pou yon ti tan, apre sa li rale bouch li ale epi li di, "Mmm. Mwen te vle fè sa tout jounen an, Nick. Ou pa menm ka imajine ki jan li te difisil pou w byen konpòte w pandan Sherima te la.”
  
  
  "Ou pa gen okenn lide ki jan sa te difisil pou mwen, men e Sherima?" Mwen te mande, pa totalman distrè pa lefèt ke li te louvri.
  
  
  
  
  
  
  deboutonnen chemiz li, deboukle senti li epi gide m nan direksyon kabann lan.
  
  
  "Li te pran yon douch rapid epi answit li te di ke li pral dòmi jiska sèt karannsenk," Candy reponn, li chita sou kabann nan epi li fè yon jès pou m vin jwenn li. "Sa vle di nou gen plis pase yon èdtan anvan mwen oblije tounen la epi abiye tèt mwen."
  
  
  Mwen te chita bò kote l, m te pran figi l nan men m.
  
  
  "Ou pa gen pwoblèm viv danjerezman ak ti sekrè nou an, ou?"
  
  
  Okòmansman, li te souri nan sa a, men toudenkou figi l 'fè nwa ak gwo je mawon li yo gade pase m' nan direksyon pòt la. Te gen yon amertume etranj nan vwa li pandan li te di nan distraksyon, "Tout moun gen yon sekrè." Nou tout, pa vre? Ou menm, mwen menm, Sherima, Abdul... Dènye a te di ak yon grimas nwa, epi pou yon segond mwen te mande poukisa. "Menm pi wo ak pwisan monwa li Hassan..."
  
  
  Li te reyalize ke mwen t ap gade l ak anpil atansyon pandan l t ap pale, epi li te sanble ap kraze atitid li, li te vlope bra mens li nan kou m epi li te rale m desann.
  
  
  "O Nick, kenbe m '. Pa gen sekrè kounye a - jis kenbe m '.
  
  
  Mwen kouvri tout bouch li ak mwen epi mwen te bo li. Li te pase dwèt li nan cheve m ', Lè sa a, te kouri yo nan kou mwen, bo m' lontan ak fon. Nou dezabiye youn lòt. Li pwoche bò kabann lan.
  
  
  Li te kouche sou do li, cheve long li yo te gaye sou zòrye a anlè tèt li. Je l 'te pasyèlman fèmen ak figi l' te vin pi rilaks. Mwen te pase dwèt mwen nan manton li, answit nan kou long li klasik, epi li te kite yon gwo soupi chape nan bouch li pandan karès mwen yo te vin pi entim. Li tounen vin jwenn li epi li bo m 'ensiste.
  
  
  Nou kouche kòt a kòt pandan plizyè minit, nou pa pale, manyen youn ak lòt prèske tantativ, kòm si chak nan nou espere lòt la yon jan kanmenm objè. Mwen te wè ke li te retounen nan panse li. De tan zan tan li te fèmen je l byen sere, kòm si li te efase kèk panse nan tèt li, Lè sa a, louvri yo lajè pou gade m 'ak pèmèt yon souri parèt sou bouch li.
  
  
  Finalman, mwen te mande, “Kisa sa ye, Candy? Ou panse sou sa oswa sa anpil." Mwen te eseye pale dekontrakte ke posib.
  
  
  "Pa gen anyen, reyèlman anyen," li te reponn dousman. "Mwen... Mwen swete nou te rankontre dis ane de sa..." Li te woule sou do l ankò epi li te mete men l sou tèt li. "Lè sa a, anpil bagay pa ta rive ... Pou renmen ou ..." Li te tonbe an silans, gade plafon an.
  
  
  Mwen mete tèt mwen sou koud mwen epi mwen gade l. Mwen pat vle bèl fanm sa tonbe damou pou mwen. Men, answit mwen pa t ap gen menm santiman pou li ke mwen te fè.
  
  
  Pa t 'gen anyen mwen te kapab di an repons a pawòl li yo ki pa ta bay lwen lefèt ke mwen te konnen anpil plis sou pwòp sot pase sekrè li - ak sa li te pwobableman ap pale kounye a - Se konsa, mwen ranpli silans la ak yon bo long.
  
  
  Nan yon moman, kò nou te di tout sa ki te bezwen di nan moman an. Nou te fè lanmou tou dousman ak fasil, tankou de moun ki te konnen youn ak lòt depi lontan, bay ak resevwa plezi egal.
  
  
  Apre sa, pandan nou te kouche tou dousman ak tèt Candy sou zepòl mwen, mwen te santi l detann, tansyon panse anvan li disparèt. Menm lè li te chita dwat.
  
  
  "O Bondye mwen, ki lè li ye?"
  
  
  Lè m te pran mont lan sou tab kabann lan, mwen te di, "Se sèt karant egzakteman, madam," nan yon ti rale egzajere.
  
  
  Li tap ri. "Mwen jis renmen fason ou pale a, Nick." Apre sa: "Men kounye a mwen oblije kouri." Ranmase rad li yo epi pratikman sote nan yo, li bougonnen tankou yon etudyant apwoche kouvrefe. "Bondye, mwen espere ke li poko reveye... Bon, mwen pral jis di ke mwen te bezwen desann nan lobby la pou yon bagay ... Oswa ke mwen te fè yon ti mache oswa yon bagay..."
  
  
  Yon fwa li abiye, li panche sou kabann lan epi li bo m 'ankò, epi li vire epi li kouri soti nan chanm nan. "Nap wè nan karannsenk minit," mwen te rele dèyè li.
  
  
  Pandan m te pran yon douch, mwen te reyalize ke kèlkeswa sa m te konsantre panse m sou yo, yo te toujou tounen vin fòme alantou imaj Candy epi repete pawòl li yo. Moun te gen sekrè - sa se yon reyalite. E petèt sekrè m 'nan men li te pi gwo a nan tout. Men, yon bagay nan ton li te deranje m.
  
  
  Sa a te vire nan plis pase jis travay la nan pwoteje ansyen larenn lan. Te gen yon mistè ki mele lavi moun sa yo, e byenke li te ka yon pwoblèm pèsonèl, li toujou entrige m '. Sepandan, sa yo te sanble yo dwe plis pase konsiderasyon pèsonèl: epi yo te sanble yo santre alantou Abdul.
  
  
  Bedawi te kapab tou senpleman fè jalouzi nan fason mwen uzurpe wòl li. Li sètènman te sanble imilye paske li te eskive devwa li tounen nan Falls yo, e frèt li anvè m sèlman te ogmante apre sa. Sepandan, mwen pa t 'kapab souke santi ke te gen plis nan gad kò a kap menasan pase te rankontre je a. Istwa AX a sou li te twò enkonplè.
  
  
  Espere ke Hawk ta jwenn plis enfòmasyon sou zanmi Bedawi yo nan Washington, mwen te soti nan douch la anba reyon chofe lanp lan anlè. Mwen ta dwe mete
  
  
  
  
  
  
  Mwen te di tèt mwen ke rezònman mwen ta pèmèt mwen repoze pou yon ti tan jiskaske mwen gen plis enfòmasyon serye.
  
  
  Chwazi yon tuxedo ki te gen yon touche nan Flair Texas, mwen te kòmanse abiye, ri an silans nan ki jan Hawk pa t 'manke yon sèl detay nan pandri mwen an. Jakèt la, byenke fòmèl, te gen bouton ak logo biznis mwen pwopoze a.
   Chapit 7
  
  
  
  
  “Sa te etonan, men mwen panse mwen te pran omwen dis liv,” Candy te kontan pandan li menm ak Sherima t ap tann mwen pou m rekipere rad yo nan chanm abiye an. "Si li pran pwa, li pa pral aparan," mwen te panse, remèt chèk yo. Rad djenn blan ki pou etaj la li te mete te sanble tankou li te pwepare sou li, ak men dou peze materyèl la mou nan chak koub. San manch ak koupe sou jenou yo, li te fè soti tou de rekò wouj nan cheve li ap koule tankou dlo ak tan an lò ke mwen te konnen kouvri chak pous bon gou nan kò li. Mwen te sispèk ke li te chwazi rad la pou rezon sa a.
  
  
  "Mwen menm tou," Sherima te dakò. "Nick, dine te bèl bagay. Dejena isit la se osi bon ke nenpòt cuisine mwen te eseye nan Pari. Mèsi anpil paske w te pote nou."
  
  
  "Se ta plezi pou mwen, madam," mwen te di, mwen pran rad fouri sable long li nan men sèvant lan epi drape l sou zepòl mens li pandan li te endike ke li te pito mete l 'style kap, jan li te fè anvan. Li te mete yon rad nwa anpi anpi ki te mete aksan sou cheve nwa ki rive jiska zepòl li ak tete wo ki te dekore figi mens li. Mwen te fyè pou m te antre nan yon sal manje an 1789 ak de bèl fanm sa yo e m te reponn freman je yo anvye chak gason ki la. Gras a koneksyon ki te parèt san limit li yo, Hawke te rive fè aranjman pou yon tab yon ti jan prive pou nou nan yon ti avi, men mwen te reyalize ke pawol prezans ansyen larenn lan te gaye byen vit pandan yon kouran moun te kòmanse fè eskiz pou pase nou pandan nou t ap manje. . Mwen te asire w ke Sherima ak Candy te remake tou, men okenn nan yo pa deside di sa.
  
  
  "Men ou ye," mwen te di, lonje Candy rad leyopa. Pandan li te vlope tèt li nan rad abondan ki ta fè konsèvasyonis bèt sovaj imilye, mwen te kite men m ret sou zepòl li pou yon ti moman, m touche po mou, sansib li. Li te ban mwen yon souri rapid, konnen. Apre sa, li vire bay Sherima, li di yon bagay ki prèske toufe m.
  
  
  "Ou konnen, mwen panse mwen pral fè kèk egzèsis anvan mwen ale nan kabann aswè a."
  
  
  "Sa se yon bon lide," Sherima te dakò, answit te gade Candy ak anpil atansyon, petèt li te sispèk doub siyifikasyon zanmi l lan.
  
  
  Lè Candy te retounen gade l ak yon ekspresyon inosan sou figi l, li di: “Sòf si mwen twò fatige, nan kou. Lannwit la toujou jèn,” figi Sherima te kase nan yon souri cho. Li manyen men Candy dousman epi nou te dirije pou pòt la.
  
  
  Lè nou te ale deyò, mwen te mache ant de fanm yo, ki pèmèt yo chak pran yon bra. Mwen te peze men Candy nan koud la epi li te retounen jès la nan peze avanbra mwen. Lè sa a, yon ti tranbleman, ke mwen te konnen se te akòz eksitasyon seksyèl, simonte li.
  
  
  "Fwad?" - Mwen mande, souri nan li.
  
  
  "Non. Li bèl aswè a. Li tèlman cho isit la, plis tankou ete pase prentan. Nick, Sherima," li te ajoute byen vit, "kisa ou di sou yon ti mache?" Vye kay sa yo isit la yo tèlman bèl, e egzèsis la pral benefisye nou tout.”
  
  
  Sherima tounen vin jwenn mwen epi li mande, "Èske sa a pral an sekirite, Nick?"
  
  
  "O, mwen panse sa. Anpil moun sanble ap jwi bon tan an aswè a. Si ou vle, nou ta ka mache nan Georgetown University, Lè sa a, ale nan tout epi mache desann N Street nan Wisconsin Avenue ak Lè sa a, desann M Street. Se la ou remake tout boutik sa yo maten an, e mwen panse ke kèk nan yo louvri an reta. Li se yon ti kras apre onz ak omwen ou ta ka fè yon ti makèt fenèt.
  
  
  "Vini non, Sherima," Candy te di. "Son plezi".
  
  
  Lè sa a, nou te rive nan limousine a, kote Abdul te kanpe kenbe pòt la. "Oke," Sherima te dakò. Li vire bò gad kò li a, li di, "Abdul, nou pral fè yon ti mache."
  
  
  "Wi, dam mwen," li te di, bese tèt tankou toujou. "Mwen pral swiv ou nan machin nan."
  
  
  "Oh, sa p ap nesesè, Abdul," Sherima te di. "Nick, èske nou ta ka chwazi yon kwen kote Abdul ka rankontre nou nan yon ti tan? Pi bon toujou, mwen gen yon lide. Abdul, rete gratis pou nwit la la. Nou p'ap bezwen ou ankò jodi a. Nou ka pran taksi a tounen nan otèl la, pa vre, Nick?
  
  
  "O, nan kou," mwen te di. "Genyen toujou anpil taksi sou Wisconsin Avenue."
  
  
  Lè gad kò li a te kòmanse pwoteste ke li pa t ap gen pwoblèm pou swiv nou nan machin nan e ke sa a se kote l 'yo dwe avè l', Sherima leve men l 'yo silans. Jès sa a te evidamman yon relik nan jou li kòm Rèn Adabi ak Abdul, yon koutisyen ki gen eksperyans, paske li te imedyatman an silans.
  
  
  "Sa a se yon lòd, Abdul," li te di l '. "Ou te toujou pran swen nou depi nou te vin nan peyi sa a, e mwen sèten ou ka itilize rès la. Koulye a, fè sa mwen di." Ton li pa kite plas pou diskisyon.
  
  
  Bese byen fon,
  
  
  
  
  
  
  Abdul te di, “Kòm ou vle, dam mwen. Mwen pral tounen nan anbasad la. Ki lè ou vle mwen nan otèl la nan maten an? »
  
  
  Sherima te di: “Dis è ap genlè ase bonè. "Mwen panse Candy ak mwen ka jwenn yon bon nwit nan dòmi tou, ak ti mache sa a pral jis sa nou bezwen."
  
  
  Abdul bese ankò, fèmen pòt la epi mache nan machin nan, deplase! pandan nou te kòmanse mache desann Prospect Avenue nan direksyon lakou inivèsite a jis kèk blòk lwen.
  
  
  Pandan m t ap pase bò kote ansyen bilding yo sou lakou lekòl la, mwen te di tifi yo ti kras mwen te konnen sou lekòl la. Prèske desan (200) an, li te yon fwa te dirije pa Jezuit yo anvan grandi nan youn nan enstitisyon ki pi renome nan mond lan pou etid sèvis entènasyonal ak etranje. "Anpil nan moun ki pi enpòtan nou yo te etidye isit la pandan ane yo," mwen te di, "sa mwen panse ki lojik paske li nan kapital la."
  
  
  "Sa a bèl," Sherima te di, admire grandè gotik nan youn nan bilding prensipal yo pandan nou t ap pase. "Epi li tèlman trankil isit la; li prèske santi tankou nou te tounen nan tan. Mwen panse ke li remakab ki jan bilding yo te konsève. Li toujou tèlman tris pou wè achitekti Majestic nan zòn ki pi gran nan vil la inyore ak tonbe nan Delambre. Men, li etonan."
  
  
  "Oke, madam, vwayaj tan nou an ap fini lè nou rive Wisconsin Avenue," mwen te di. "Nan yon jou lannwit tankou sa a pubs yo ta plen ak jèn moun ki angaje nan rituèl sosyal trè modèn! Ak nan chemen an, Washington dwe gen kèk nan pi bèl fanm nan mond lan. Yon ansyen zanmi m nan Hollywood t ap travay sou yon fim isit la e li te fè sèman li pa t janm wè anpil fanm bèl nan yon sèl kote anvan. Se sa mesye Hollywood la pral di.
  
  
  "Èske se pou sa ou renmen pase anpil tan nan Washington?" - Mande Candy an blag.
  
  
  "Se sèlman biznis avè m, madam," mwen ensiste, epi nou tout te kòmanse ri.
  
  
  Lè sa a, nou vire sou N Street epi yo remake ansyen kay, ak anpil atansyon konsève nan kondisyon orijinal yo. Mwen te eksplike ke depi 1949 ak pasaj Old Georgetown Act la, pèsonn pa te gen dwa bati oswa demoli yon bilding nan Distri Istorik la san pèmisyon nan men Komisyon Fine Arts.
  
  
  "Nick, ou son tankou yon gid vwayaj," Candy te blag yon jou.
  
  
  "Se paske mwen renmen Georgetown," mwen te di onètman. “Lè mwen pran tan pou m vwayaje isit la, mwen toujou ap mache nan lari, jis jwi tout atmosfè zòn nan. An reyalite, si nou gen tan epi ou pa twò fatige nan vwayaj la, mwen pral montre w yon kay ke mwen ta renmen achte yon jou epi jis abite nan. Li nan Trant-dezyèm ak P. Yon jou—petèt trè byento—men yon jou mwen pral gen kay sa a, mwen te panse byen fò.
  
  
  Pandan m t ap kontinye yon vizit kout pou m pale, mwen te reyalize ke dat final retrèt mwen an ta ka pa janm vini. Oswa ke li ta ka rive trè byento - ak vyolans.
  
  
  Nan kwen je m, mwen te remake yon vye kamyonèt ki te bat yo t ap pase nou pou yon twazyèm fwa pandan nou t ap rale devan 3307 N Street, epi mwen te eksplike ke se te kay Prezidan Kennedy ki te yon senatè lè sa a. te achte. pou Jackie kòm yon kado apre nesans pitit fi li Caroline. "Yo te viv isit la anvan yo deplase nan Mezon Blanch lan," mwen te di.
  
  
  Pandan Sherima ak Candy t ap gade kay la epi yo t ap pale tou dousman, m te pwofite suiv wagon nan stasyon an pandan l t ap deplase nan katye a. Jis ozalantou kwen Trant-Twazyèm Ri li te kanpe, pakin doub nan yon kote nwa anba limyè lari yo. Pandan m t ap gade, de figi nwa te soti nan pòt dwat la, yo te travèse lari a epi yo te mache prèske rive nan kafou ki devan nou an. Mwen remake te gen kat moun nan charyo a, kidonk de nan yo te rete sou bò lari nou an. San yo pa te evidan pou Sherima ak Candy, mwen te deplase rad mwen te mete sou bra dwat mwen sou lòt bò a apre mwen te mete Luger mwen nan men gòch mwen pou ke rad la te anvlope sou li. Lè sa a, mwen tounen vin jwenn ti fi yo, ki te toujou ap pale nan chichote sou trajedi JFK a.
  
  
  "Ale pi devan, nou de," mwen te di. "Li te sipoze yon nwit plezi. Mwen regrèt mwen te kanpe isit la."
  
  
  Yo pwoche bò kote m ', tou de soumèt ak pale ti kras pandan n'ap mache. Nou travèse Ri Trant-Twazyèm e mwen kite yo nan panse yo. Soti nan vizyon periferik mwen an mwen te wè de gason travèse lari a. Yo tounen bò kote nou, yo tonbe dèyè nou. Apeprè trant yad pi devan, tou de pòt bò chofè kamyon an te louvri, men pèsonn pa t soti. Mwen te panse ke li ta rive kòm nou te vin pi pre kote fènwa a te pi fon sou blòk la.
  
  
  Aparaman kanmarad mwen yo pa t remake mak pye yo t ap pwoche byen vit dèyè nou, men mwen te la. Kèk yad plis epi nou pral jwenn tèt nou an sandwich ant de pè asasen ki pare pou fè yon lòt tantativ nan Sherim. Mwen deside aji pandan nou te nan
  
  
  
  
  
  
  yon plas kote kèk nan limyè ki soti nan yon lanp lari te filtre nan branch yo nan pye bwa ki toujou san fèy.
  
  
  Toudenkou vire, mwen te fè fas ak de wo, nwa miskilè ki te nan lè sa a prèske kouri pou ratrape nou. Yo te sispann lè mwen te mande sevè:
  
  
  "Eske w ap twonpe nou?"
  
  
  Dèyè m ', mwen tande youn nan fanm yo ap soufle pandan yo toudenkou vire fè fas a yon gwo koup nan wòb nwa ki t'ap gade m 'dwe. Mwen te tande tou yon soud metalik soti nan yon katye dèyè m ', ki te fè m' ke pòt la nan yon station wagon ki te estasyone te balanse ouvè ak frape nan youn nan machin yo sou bò wout la.
  
  
  "Non, de kisa w ap pale?" youn nan mesye yo te opoze. Sepandan, aksyon li yo te demanti pawòl li yo pandan li te kouri pi devan ak kouto a louvri.
  
  
  Men kouvwi mwen te deplase kouto a sou bò pandan m te rale deklanche Luger la. Bal la frape l nan pwatrin lan epi voye l tounen. Mwen tande l groyen, men mwen te gentan vire bò kote patnè mwen an, ki t ap grate pistolè ki te kole nan senti li a. Stiletto mwen te tonbe nan men dwat mwen epi mwen te kout kouto sou li, peze men l sou vant li pou yon ti moman anvan m te rale l. Lè sa a, mwen te kouri pi devan ankò epi plonje lam la byen fon nan gòj li, epi imedyatman rale li soti.
  
  
  Yon moun, mwen te panse Candy, te kriye nan son an nan piki mwen an, ak Lè sa a, yon lòt rèl - fwa sa a soti nan Sherima - imedyatman mennen m 'tounen ba yo. De plis nwa fò te prèske sou pye yo. Youn leve yon pistolè; lòt la te parèt ap eseye louvri yon kouto switchblade kole. Mwen tire Wilhelmina ankò, epi yon pati nan fwon tirè a disparèt toudenkou, ranplase pa yon koule nan san.
  
  
  Katriyèm atakan an te jele an plas lè mwen te rale Luger la soti nan enpèrmeabl mwen an epi lonje l sou li. Yon limyè te limen nan papòt kay ki toupre nou an, epi mwen te wè laperèz vire figi nwa a nan yon mask briyan nan swe. Mwen pwoche pi pre epi mwen di tou dousman:
  
  
  "Ki moun ki Epe? Ak kote li? »
  
  
  Karakteristik nonm pè a te sanble prèske paralize pandan l t ap gade m epi answit nan mizo Luger ki te pwente anlè anba manton l. "Mwen pa konnen, monchè. Mwen sèmante. Onètman mesye, mwen pa menm konnen de sa w ap pale. Tout sa mwen konnen se ke yo te di nou siye ou sou sifas tè a.
  
  
  Mwen te kapab di ke Sherima ak Candy t ap apwoche m, yo t ap chèche pwoteksyon enstenktif. E mwen te konnen tou prizonye mwen an t ap di laverite. Pa gen moun ki te tèlman pè lanmò ki te deranje kenbe sekrè.
  
  
  "Oke," mwen te di "Epi di moun ki te ba ou lòd la refwadi, oswa li pral fini isit la tankou zanmi ou yo."
  
  
  Li pa menm reponn; li tou senpleman vire, li kouri al nan station wagon la epi li te kòmanse motè a, ki te rete nan mache, epi li te kondui ale san enkyete yo fèmen pòt yo, ki te fè aksidan sou de machin ki estasyone nan lari a.
  
  
  Menm lè m reyalize ke limyè yo t ap boule nan prèske tout kay vwazen yo, mwen te vire pou m jwenn Sherima ak Candy ki te rasanble ansanm, yo te gade m ak laterè epi twa figi yo te gaye sou tè a. Finalman, Sherima te pale:
  
  
  "Nick, kisa k ap pase? Ki moun yo ye?" Vwa li te yon chichote rau.
  
  
  "Vòlè," mwen te di. “Se yon vye trik. Yo travay nan kat epi yo bwat viktim yo pou yo pa ka kouri nan okenn direksyon."
  
  
  Mwen reyalize yo tou de t' ap gade zam ak kouto nan men m' - sitou sa k toujou san Stiletto. Mwen te rive desann, kole l byen fon nan tè a bò kote chemen pave a, epi rale l soti pwòp. Lè m te redrese, mwen te di: “Pa kite sa fè w desann. Mwen toujou pote yo avèk mwen. Mwen te pran abitid nan New York men mwen pa t janm itilize yo anvan. Mwen te genyen yo depi lè yo te vòlè m la yon swa e mwen te pase yon semèn nan lopital la pou m antre epi soti."
  
  
  Konfyan ke yo te fè apèl la polis la soti nan youn nan kay ki te klere kounye a ki sou blòk la, mwen te mete Luger la tounen nan étui li a epi foure kouto a tounen nan manch rad mwen an, apre sa te pran ti fi yo nan men yo epi li di:
  
  
  “Vini non, ann soti isit la. Ou pa vle patisipe nan yon bagay konsa." Pawòl mwen yo te vize Sherima, e malgre chòk li, li te konprann sa m te vle di.
  
  
  "Non. Non. Li pral nan tout jounal yo... E yo? Li gade kò yo sou tè a.
  
  
  "Pa enkyete w. Lapolis pral pran swen yo. Lè nou tounen nan otèl la, mwen pral rele zanmi m 'nan polis la epi eksplike sa ki te pase. Mwen p ap idantifye nou de sof si absoliman nesesè. E menm si sa a se ka a, mwen panse ke polis DC a pral menm eseye kenbe istwa a reyèl soti nan jounal yo menm jan ou ye. Atak sou ou a ta fè pi gwo tit pase fiziyad Senatè Stennis, e mwen sèten Distri a pa vle plis piblisite sa a.
  
  
  Pandan nou t ap pale a, mwen te mennen yo byen vit pase de moun ki mouri ak yon moun ki mouri ki te kouche atè, epi mwen te kontinye mennen yo nan kwen an nan Ri Trant-Twazyèm. Deplase prese epi tann machin polis yo rive nan nenpòt ki moman, mwen te kenbe yo deplase jiskaske nou rive nan kwen an.
  
  
  
  
  
  
  nan O Street epi answit ba yo yon ti moman pou yo repoze devan Legliz Episkopal Old St.
  
  
  "Nick! Gade! Taksi!"
  
  
  Premye mo Candy depi atak la te kòmanse se te pi dous mwen te tande depi lontan. Non sèlman li te vle di ke li te soti nan chòk la ki te paralize tanporèman kòd vokal li yo epi li te kòmanse panse rasyonèl ankò, men nan moman sa a pa te gen anyen plis pou nou pase yon taksi vid. Mwen te ale deyò epi mwen te kanpe l. Mwen te ede yo chita, mwen te chita dèyè yo, epi avèk kalm mwen te di chofè a, “Watergate Hotel, tanpri,” pandan m te frape pòt la. Pandan li te rale, yon machin polis konte a gwonde nan Ri Trant-Twazyèm. Lè nou rive nan Wisconsin Avenue ak M Street, entèseksyon prensipal Georgetown, machin lapolis te sanble ap apwoche nan tout direksyon.
  
  
  "Yon bagay gwo dwe rive," chofè taksi a fè remake, li kanpe pou l kite youn nan kwazyè yo pase l. "Swa sa oswa timoun yo ap fèmen nan Georgetown ankò epi polisye yo pa vle rate li fwa sa a nan ka ti fi yo deside rantre nan."
  
  
  Okenn nan nou pa t vle reponn li, e silans nou dwe te ofanse sans imè li, paske li pa di yon mo jiskaske nou tounen nan otèl la epi li te anonse pri a. Pwent de dola a te pote souri l 'yo, men tantativ mwen pou m klere figi konpayon mwen yo lè nou te antre nan lobby la te echwe miserableman, paske pa youn nan yo ki te reponn kesyon mwen an:
  
  
  "Èske nou ale nan asansè a?"
  
  
  Kòm nou te rale moute nan etaj nou an, toudenkou li te parèt sou mwen ke yo pwobableman pa t 'konnen sou bann yo paske yo pa te nan vilaj la lè Angoman an te rive. Mwen menm tou, mwen pa t kapab eksplike, mwen tou senpleman mennen yo nan pòt la epi mwen di: "Bòswa." Yo tou de te gade m dwòl, yo bougonnen yon bagay, epi yo fèmen pòt la nan figi m. Mwen te tann deadbolt a klike, Lè sa a, te ale nan chanm mwen an epi yo rele Hawk ankò.
  
  
  "De nan yo soti nan New York, mouri. Moun ki te tire nan pwatrin lan toujou nan inite swen entansif lopital la e li pa atann pou l viv ni menm repran konesans. Li soti DC. Yo tout sanble konekte ak Lame Liberasyon Nwa a. Nouyòk fè konnen yo chache yon koup nan Connecticut pou touye yon sòlda leta. Yon lokal an deyò sou kosyon pou yon vòl labank men yo vle ankò pou yon vòl nan makèt."
  
  
  Li te prèske de nan maten lè Hawk tounen vin jwenn mwen. Li pa t sanble fache tankou lè m te rele l pi bonè pou m te di l sa k te pase nan Georgetown. Lè sa a, enkyetid imedya li te etabli yon kouvèti posib nan polis distri a. Avèk youn nan pi gwo pousantaj krim nan peyi a, yo pa ta ka espere ke yo pran dousman ajoute twa asasinay plis nan total lokal la nan rapò estatistik FBI la.
  
  
  "Ki sa ki pral vèsyon ofisyèl la?" Mwen te mande. Mwen te konnen lapolis t ap gen pou jwenn kèk eksplikasyon sou fiziyad ak kadav yo nan youn nan pi bon zòn rezidansyèl vil la.
  
  
  "Kat vòlè te fè erè nan chwazi yon ekip devory, ak de detektif poze kòm fanm, epi yo te fini sou bò pèdi nan yon fiziyad."
  
  
  -Eske moun nan jounal ap achte l?
  
  
  "Petèt pa, men editè yo pral. Rekèt la pou koperasyon yo te soti nan yon nivo ki wo ke yo pa t 'kapab men dakò ak li. Istwa a pral fini nan jounal yo, men li pa pral jwe ditou. Menm bagay la tou pou radyo ak televizyon; yo pral pwobableman abandone li nèt."
  
  
  "Mwen regrèt mwen te lakòz ou anpil pwoblèm."
  
  
  "Mwen pa panse anyen ka fè sou li, N3." Ton Hawk la te siyifikativman douser pase yon koup la èdtan de sa. "Sa ki pi enkyete m," li te kontinye, "se ke ou te ka soufle kouvèti ou ak Sherima ak ti fi a. Mwen toujou pa ka konprann poukisa ou menm te dakò ak mache sa a. Mwen sanble ke li ta pi saj pou retounen nan otèl la nan machin."
  
  
  Mwen te eseye eksplike ke mwen te fè fas ak kesyon an nan si wi ou non yo parèt tankou yon bèt pati epi pètèt pèdi avantaj nan ke yo te wè li kòm yon konpayi bèl, oswa riske mache nan sa ki ta dwe yon zòn relativman an sekirite.
  
  
  "Mwen pa t 'atann kat sa yo parye sou restoran an," mwen admèt. "Sepandan, toujou gen posiblite pou si yo pa t kenbe nou pandan y ap deplase, yo ta fèmen machin nan epi jis kòmanse tire."
  
  
  "Li ta ka dezagreyab," Hawk te dakò. “Dapre enfòmasyon nou yo ki soti nan New York, youn nan yo anjeneral sèvi ak yon fizi ki koupe. Se konsa yo te lye l ak touye sòlda nan. Si li te louvri sa a ak twa nan nou anpile sou chèz la dèyè limo a, gen yon bèl chans lapolis zòn nan ta gen menm kantite viktim yo, jis yon pwogramasyon diferan. Mwen mande poukisa li pa t 'sèvi ak li deyò. Li te pwobableman nan estasyon kabwèt la."
  
  
  "Petèt Epe a mete règ yo," mwen sijere. "Si li planifye
  
  
  
  
  
  
  menase CIA ak lanmò Sherima paske nou sispèk ke yon gè ta ka pa sanble yon zam apwopriye pou ajan sekrè yo itilize yo."
  
  
  "Lide kiyès ti mache sa a te genyen?" Hawk te vle konnen.
  
  
  Se te yon moman ki te deranje m 'depi moman sa a twa nan nou te monte nan taksi o aza nou an ak te dirije tounen nan Watergate la. Mwen mantalman te rejoue konvèsasyon an ki te mennen nan mache pre-fatal nou an epi li te di Hawk ke mwen toujou pa te fè lide sou orijin li.
  
  
  "Mwen sèten se Candy ki t ap selebre bèl nwit sa a e ki te toudenkou enspire pou l soti," mwen te eksplike bòs mwen an. "Men, lide a te sanble sèlman vin jwenn li apre li menm ak Sherima te pale sou fè egzèsis. Ak konvèsasyon an sou fè egzèsis, jan mwen ka sonje, reyèlman te kòmanse lè Candy te fè yon remak ki te fèt pou mwen epi ki pa t gen anyen fè ak mache."
  
  
  "Tankou sa a?"
  
  
  Eseye pa eksite endiyasyon moral Hawk a, T. te eksplike pi senpman ke posib ke pawòl li yo te sanble gen entansyon transmèt mesaj la ke li ta vizite chanm mwen pita nan lannwit sa a. Li ri yon ti kras epi Lè sa a, deside, jan mwen te fè lontan anvan, ke li te enposib blame mache Georgetown a sou nenpòt rezon ochwa. Omwen pou kounye a.
  
  
  Sepandan, Hawk pa te pral abandone sijè a nan avantur seksyèl mwen an. "Mwen sèten ke yon lòt tantativ pral fèt sou lavi Sherima nan fiti prè," li te di. "Petèt menm aswè a. Mwen espere ou pa kite tèt ou distrè, N3.
  
  
  "Chaj mwen yo ta dwe byen dòmi kounye a, mesye. Jodi a nan Great Falls, Candy te di m li te gen kalman, kidonk mwen te di li ak Sherima pou yo pran youn oubyen de anvan yo dòmi aswè a. Epi yo te dakò ke se te yon bon lide. Mwen espere ke yon bon nwit nan repo ap ede yo bliye kèk nan detay yo nan aswè a ak èspere ke retire nenpòt dout plis yo ta ka genyen sou eksplikasyon mwen an pou yo te ame.
  
  
  Anvan rakwoche, Hawk te di ke li te swiv nan òf mwen te fè nan premye konvèsasyon nou an apre atak la. “Pandan nou t ap diskite, mwen te resevwa yon apèl nan men asistan manadjè otèl la. Li te di ke apèl la te soti nan anbasad Adabiya a e ke Sherima te apwoche nan dine aswè a pa yon fotograf endependan ki pèsistan. "Gentleman Adabi" te mande pou yon moun gade koridò a sou planche ou aswè a epi asire ke pa gen moun ki deranje li. Manadjè lannwit lan te di ke li ta pran swen li touswit, kidonk dwe gen yon moun la."
  
  
  "Li la," mwen te di. "Mwen te tcheke koulwa a pi bonè e ansyen nèg Ilandè a ki te sipoze detektif kay la te pran pòz li t ap chèche kle chanm nan nan pòch li jiskaske mwen tounen anndan an."
  
  
  "Èske li pa sispèk ke ou kole tèt ou soti nan lagrèl la?"
  
  
  "Non. Yo voye kafe pou mwen le pli vit ke mwen tounen, se konsa mwen mete plato a tounen deyò pòt la. Li pwobableman jis sipoze mwen te mete l 'la pou mwen te kapab mennen li nan sèvis chanm.
  
  
  "Oke, lè li la, sèl lòt antre nan chanm Sherima a se nan balkon la, e mwen panse ou pral fèmen sa," Hawk te di.
  
  
  “Mwen ap gade li kounye a, mesye. Erezman, dezyèm telefòn nan chanm sa a gen yon kòd long, epi mwen kounye a nan pòt balkon la.
  
  
  "Oke, N3. Map tann yon apèl de ou maten an... Ha, mwen panse paske li deja maten, sa vle di maten an.
  
  
  Lè m te di m t ap vin chèche l a uit nan maten, Hawk di: “Vini non a sèt. Mwen pral tounen isit la lè sa a.
  
  
  "Wi, mesye," mwen te di epi rakwoche, konnen ke granmoun lan pa t ap ale lakay li pou l dòmi, men li t ap pase rès nwit la sou yon sofa an kwi nan biwo li. Sa a te "chanm devwa" li lè nou te gen yon gwo operasyon k ap pase.
  
  
  Mwen te tounen de chèz fè fòje sou ti pil mwen an nan yon chèz sal fòtin ak enpèrmeabl mwen an nan yon dra. Lannwit la te toujou bèl, men imidite Potomac la te finalman penetre, epi mwen leve kanpe pou m deplase yon ti kras epi souke fredi a nan zo yo. Figi lumineux nan mont mwen an te li twazè 30 e mwen te jis pou eseye kèk push-ups lè yon son dou frape pi rèd toujou sou balkon nan pwochen deyò chanm Sherima a te atire atansyon m '. Ranpli nan kwen ki pi fonse toupre pòt la, mwen gade sou miray ki ba a ki separe balkon mwen an ak Sherima a.
  
  
  Okòmansman mwen pa t 'wè anyen la. Fòk je m nan fènwa a, mwen remake yon kòd ki pandye sou do kay otèl la epi m t ap pase bò balkon Sherima a. Mwen kalkile mwen tande kòd la frape ak tonbe pase miray la devan koube. Apre sa, mwen tande yon lòt son ki soti anwo epi mwen leve je m' wè yon moun k'ap desann kòd la. Pye li te glise danjerezman pase anlè a pandan li te kòmanse yon desandan dousman, deplase bra l 'yo. Mwen pa t 'kapab wè anyen men soulye l' yo ak manchèt yo nan pantalon l 'tankou mwen te vole sou patisyon an epi peze tèt mwen kont miray opoze a, byen fon nan lonbraj yo. Jiska kounye a li te enposib
  
  
  
  
  
  pou remake mwen. Yon ti moman apre, lè li te sekirize tèt li sou miray la nan balkon twa pye wotè, li te mwens pase dis pye lwen mwen. Mwen te tansyon, kontwole souf mwen, mwen kanpe nèt.
  
  
  Abiye nèt an nwa, li rale tèt li ansanm pou yon ti moman epi answit tonbe tou dousman atè a nan teras la. Li te kanpe kòmsi li t ap tann yon bagay. Panse ke li ta ka tann pou yon konpayon swiv li desann kòd la, mwen te tann tou, men pèsonn pa parèt soti anwo a vin jwenn li. Li finalman te mache al nan pòt an vit glisman e li te sanble ap koute yon bagay, petèt pou detèmine si gen moun ki t ap deplase andedan.
  
  
  Lè li te eseye louvri pòt la, mwen deside li te tan yo aji. Mwen te mache dèyè l ', te jete tèt mwen sou zepòl mwen ak kouvri bouch li ak men m', pandan y ap kite l 'santi mizo Luger mwen an sou bò tèt li.
  
  
  "Pa yon mo, pa yon son," mwen te chichote. "Jis tounen tankou mwen te fè a epi ale lwen pòt la."
  
  
  Li te souke tèt epi mwen te fè twa etap tounen, men mwen toujou peze sou bouch li, kidonk li te swiv retrè mwen si li te vle oswa ou pa. Mwen te vire l fè fas a mwen lè nou rive nan kwen ki pi lwen pòt la. Nan limyè dous ki te soti nan lakou Watergate a, mwen te kapab wè ke li te yon Arab. San pè tou. Menm nan ekla sibtil sa a mwen te wè rayisman nan je l; Pa te gen okenn tras nan pè sou figi fache l 'yo te kenbe.
  
  
  Kenbe barik Luger mwen an dirèkteman devan bouch li, mwen mande, "Yon lòt moun sou do kay la?"
  
  
  Lè li pa reponn, mwen make li kòm yon pwofesyonèl; aparamman li reyalize ke mwen pa te prepare pou tire l 'ak riske reveye tout otèl la. Tès nan ki distans pwofesyonalis li te ale, mwen balanse barik la nan yon pistolè lou atravè pon an nan nen li. Kraze zo yo te byen fò, men mwen te konnen se sèlman paske mwen te kanpe tou pre li. Mwen te eseye poze kesyon an ankò. Li te yon vrè pro, li pa reponn e li pa menm oze leve men l pou l siye san ki koule nan manton l.
  
  
  Chanje zam nan men gòch mwen an, mwen kite stiletto a tonbe sou bò dwat mwen epi li pote l 'anba gòj li, li sispann jis kraze po a. Li te flanke, men je l te rete defi e bouch li te rete fèmen. Mwen leve pwen zegwi a yon ti kras epi li pike po li, li tire plis san. Li te toujou an silans. Ti presyon an te fòse plas la nan gòj li pi fon, jis anba pòm Adan li a, ki te kòmanse sekile nève.
  
  
  "Yon lòt pous epi ou p'ap janm ka pale ankò," mwen te avèti l '. "Koulye a, ann eseye ankò. Èske gen yon lòt moun...
  
  
  Son pòt balkon Sherima te louvri bridsoukou sispann entèwogasyon an. Kenbe stiletto a sou kou prizonye a, mwen vire yon ti kras, Luger mwen balanse yo kouvri figi a sòti nan pòt la. Se te Candy. Pou yon moman, lè li te wè sèn nan etranj, li te pèdi nan etap li. Lè je l 'te ajiste nan fènwa a, li rekonèt mwen; Lè sa a, li gade ak laterè san ekspresyon nonm san an prèske kloure pa lam nan men m '.
  
  
  "Nick, kisa k ap pase?" - Li te mande dousman, ak anpil atansyon apwoche m.
  
  
  "Mwen pa t 'kapab dòmi," mwen te di l', "se konsa, mwen te soti sou balkon la pou pran yon ti lè epi detann yon ti kras. Mwen remake nèg sa a kanpe devan pòt Sherima, se konsa mwen vole sou miray la epi mwen te pwan li."
  
  
  "Kisa ou pral fè ak li?" li mande. "Èske li se yon vòlè?"
  
  
  "Se sa nou t ap pale de," mwen te di. "Men, mwen te fè tout pale."
  
  
  "Kisa ki rive figi l?"
  
  
  "Mwen panse ke li aksidantèlman te fini sou balkon la,"
  
  
  Mwen te bay manti.
  
  
  Prizonye mwen an pa t deplase, eksepte je l, ki te glise sou figi nou pandan konvèsasyon an. Sepandan, lè mwen te mansyone "aksidan" li a, kwen bouch li vin tounen yon souri etwat.
  
  
  "Li sanble arab," Candy te chichote. "Èske li te kapab eseye fè Sherima mal?"
  
  
  "Mwen panse ke nou pral ale bò kote m 'epi pale yon ti kras sou sa a," mwen te di, epi yo te kontan wè ke finalman te gen yon tras nan laperèz nan je nightwalker la.
  
  
  "Nou pa ka rele lapolis, Nick?" - Candy di, li pa retire je l sou Arab la. “A la fen jounen an, si yon moun ap eseye fè Sherima mal, nou ta dwe jwenn kèk pwoteksyon. Petèt mwen ta dwe rele anbasad la epi jwenn Abdul."
  
  
  Lè li mansyone non gad kò a, gwo twou nen Arab la te kwense pandan li te souse yon souf. Non an te klèman vle di yon bagay pou li; Pandan m t ap gade l, gout swe te parèt sou fwon l, e m te gen enpresyon ke li te pè kòlè ansyen gadyen devwe larenn lan. Je l 'woule sou balkon la ak Lè sa a, flèch anlè, kòm si li te chache yon fason pou sòti.
  
  
  "Li ta bon pou rele Abdul," Mwen te dakò. "Petèt li ka jwenn kèk repons nan men zanmi nou isit la."
  
  
  Je Arab yo te flickman anlè ankò, men li pa di anyen.
  
  
  "Mwen pral fè li kounye a," Candy te di, timid ale. "Sherim
  
  
  
  
  
  Li dòmi byen vit, grenn yo ap travay, donk mwen pral di Abdul... Nick, veye!
  
  
  Rèl li pa t byen fò, men an menm tan an li te pwan bra m, epi fòs li te konplètman inatandi te pouse men m pi devan, plonje kouto a byen fon nan gòj prizonye mwen an. Je l 'ouvè nan konfizyon pou yon moman, ak Lè sa a, fèmen prèske an menm tan. Mwen rale stiletto a tounen. Apre sa, san an koule, e imedyatman mwen reyalize ke li pa t ap janm pale ak pèsonn ankò. Li te mouri. Mwen pa t 'enkyete pou li menm lè sa a, paske mwen te gade dèyè pou wè sa ki te fè Candy soufle nan laterè.
  
  
  Li toujou kenbe men m ', li lonje dwèt anlè, aparamman poko okouran de konsekans yo nan pouse toudenkou li sou men m'. "Yon bagay ap deplase la," li te di. "Sanble tankou yon koulèv."
  
  
  "Se yon kòd," mwen te di, kenbe kòlè mwen an. Mwen vire, mwen bese sou Arab la, ki te glise nan kwen teras la. "Se konsa li rive isit la."
  
  
  "Sa ki te rive l '?" - li te mande, gade nan bulk la nwa nan pye m '.
  
  
  Mwen pa t 'kapab fè l' konnen ke li se rezon ki fè li te mouri. Li te gen ase pwoblèm san li pa oblije pote yon lòt chay. "Li te eseye mache ale lè ou kriye epi glise epi tonbe sou kouto mwen," mwen te eksplike. "Li mouri."
  
  
  "Nick, kisa nou pral fè?" Te gen laperèz nan vwa li ankò, e nan moman sa a mwen pa t 'vle gen yon fanm isterik sou men mwen. Byen vit bese atè, mwen siye san an nan kouto a sou jakèt moun ki mouri a, Lè sa a, foure lam la nan manch rad mwen an epi retounen Luger la nan étui li a.
  
  
  "Premyèman," mwen te di, "mwen pral pote kò a sou miray la nan chanm mwen an. Nou pa ka rete la pou nou pale, nou ta ka reveye Sherima e li ta pi bon si li pat konnen anyen de sa apre sa li te deja pase aswè a. Lè sa a, mwen pral ede w monte sou miray la epi nou pral pale yon ti kras. Kounye a, pandan m ap pran swen l, ou plonje anndan w epi asire w ke Sherima ap dòmi toujou. Mete yon rad oswa yon lòt bagay epi tounen isit la."
  
  
  Evènman yo te deplase tèlman vit ke mwen pa remake jiska lè sa a ke tout Candy te mete se te yon mens neglije jòn pal, koupe nan yon gwo twou san fon V ak apèn ki gen tete jenere li, ki te soufle yon konvulsive ak chak souf nève.
  
  
  Pandan l te vire pou l fè sa m te di a, mwen te pran nonm ki mouri a atè a epi san seremoni m te jete l sou miray ki te separe de balkon yo. Apre sa, mwen te mache al jwenn kòd asasen an, ki te toujou pandye sou miray devan teras Sherima a. Mwen te byen sèten ke li pa te rive nan otèl la pou kont li; li te posib ke omwen yon lòt kamarad te toujou ap tann sou do kay la sou planche a anlè nou.
  
  
  Apre sa, mwen te asire ke nenpòt moun ki te la te retire j apre sa a pa t 'tounen apre yon kantite tan rezonab. Si konplis Arab la te pwofesyonèl menm jan ak zanmi ki mouri a, li ta reyalize ke gen yon bagay ki mal. Touye moun nan, si yo reyisi, ta dwe rive nan senk a dis minit nan pi plis. Epi yon ti koutje sou mont mwen te di m ke kenz minit te pase depi premye pye l te parèt sou kòd la. Epi byenke tout konvèsasyon andeyò chanm Sherima a te fèt an chichote, epi pifò mouvman yo te toufe, te gen posiblite pou dezyèm moun oswa dezyèm moun nan tande yon bagay, paske lakou Watergate te trankil nan lè sa a. Se sèlman son yon machin okazyonèl k ap pase sou gran wout ki tou pre Potomac la te kase silans lannwit lan, e sa pa t ka nwaye bri ki te sou balkon la.
  
  
  Mwen deside pa monte kòd la sou do kay la; Olye de sa, mwen te vole sou balistrad balkon la epi mwen koupe yon pati nan kòd la, febli li jis ase pou ke si nenpòt moun ki te eseye monte desann li ankò, li pa ta sipòte pwa entrigan an epi li ta jete l 'nan lakou a dis etaj anba a. Candy reparèt nan pòt balkon la pandan m te vole sou balistrad la. Li siprime yon rèl, Lè sa a, li wè ke se mwen.
  
  
  "Nick, kisa?"
  
  
  "Jis asire w ke pa gen okenn lòt moun sèvi ak wout sa a aswè a," mwen te di. "Kòman Sherima ye?"
  
  
  "Li soti tankou yon limyè. Mwen panse ke li te pran yon koup plis trankilizan, Nick. Mwen te ba li de anvan li te al dòmi, men se sèlman kounye a nan twalèt mwen ke mwen remake boutèy la te sou koule a. Mwen te konte yo e te gen omwen de mwens pase mwen ta dwe genyen.
  
  
  "Èske ou sèten li anfòm?" Mwen te konsène ke ansyen larenn lan te ka fè yon twòp envolontè.
  
  
  "Wi. Mwen tcheke souf li, li nòmal, petèt yon ti kras dousman. Mwen sèten li sèlman pran kat nan grenn mwen yo, e sa ase pou geri li pou dis oswa douz èdtan."
  
  
  Mwen te kapab di nan aparans Candy ke li te gen anpil kesyon. Mwen kite rechèch mwen an sou kote pou yon ti tan, mwen mande l ', "E ou menm? Poukisa ou leve? Ou pa pran yon bagay tou pou ede w dòmi?
  
  
  "Mwen panse mwen te tèlman pran nan kalme Sherima ak
  
  
  
  
  
  
  Mwen jis bliye, Nick. Finalman mwen tonbe sou kabann lan epi mwen te kòmanse li. Mwen dwe dòmi pandan apeprè inèdtan san yo pa pran okenn trankilizan. Lè mwen leve, mwen te ale tcheke Sherima epi answit mwen tande yon bri sou balkon li... ou konnen sa ki te pase apre sa. Li pran yon poz, epi li mande sevè: "Nick, kiyès ou ye vre?"
  
  
  "Pa gen kesyon, Candy. Yo ka tann jiskaske nou rive nan chanm mwen an. Tann isit la yon minit.
  
  
  Mwen sote sou patisyon an ankò epi mwen pote Arab ki mouri a nan chanm mwen an, kache l 'nan douch la epi rale rido a atravè beny lan nan ka Candy te antre nan twalèt la. Lè sa a, mwen te retounen nan balkon Sherima a epi leve Candy sou patisyon an, swiv sa mwen te espere ke te dènye refij mwen pou nwit la.
  
  
  Candy te ezite antre nan chanm nan, epi mwen reyalize ke li pwobableman te espere wè yon nonm ki mouri atè a. Mwen mennen l andedan epi mwen fèmen pòt la glisman dèyè nou. Mwen limen limyè a lè mwen te andedan anvan pou kache kò a. Candy te gade byen vit nan chanm nan, apre sa li te soupi an soulajman lè li pa t 'wè l' okenn kote. Li tounen vin jwenn mwen epi li di, "Èske w ka di m kounye a, Nick?"
  
  
  Li te gade m tou dwat ak je lajè, ki pa penyen pandan li te kenbe neglije a absoli sou rad matche li. Mwen anbrase l epi mennen l sou sofa a. Mwen te chita bò kote l epi m te pran men l. Apre m te fin evoke nan lespri m sa m te espere t ap yon istwa posib, mwen te kòmanse pale.
  
  
  “An reyalite, mwen rele Nick Carter, Candy, epi mwen travay pou yon konpayi petwòl, men mwen mwens yon lobiist epi mwen se yon envestigatè prive. Anjeneral mwen fè chèk sekirite anplwaye yo, oswa si youn nan moun nou yo ap gen pwoblèm, mwen eseye lise kwen ki graj yo epi asire w ke pa gen okenn tit ki ta fè konpayi an gade move. Mwen gen yon lisans pou pote yon zam e mwen te oblije sèvi ak li yon koup de fwa lòt bò dlo. Mwen te kòmanse pote yon kouto apre mwen te antre nan yon gwo dezòd nan Cairo yon jou - yon koup malfra te pran zam mwen epi mwen te fini lopital."
  
  
  "Men, poukisa ou isit la kounye a? Èske se poutèt Sherima?
  
  
  "Wi," mwen admèt. "Nou te enfòme nan biwo nou an nan Arabi Saoudit ke yon tantativ ka fèt sou lavi li. Menas la pa t sanble twò grav, men otorite yo te deside voye m isit la jis nan ka. Si yon moun te eseye yon bagay e mwen te kapab sove li, konpayi an te espere ke Shah Hasan ta trè rekonesan anvè nou - konpayi nou an ap eseye patch bagay yo moute avè l 'depi kèk tan. Genyen toujou anpil rezèv petwòl potansyèl nan Adabi ki pa te lwe a pèsonn pou eksplorasyon, e patwon mwen yo ta renmen travay sou yo.”
  
  
  Li te sanble ap eseye aksepte eksplikasyon mwen an, men li te poze kesyon evidan an: "Èske yo pa te di gouvènman Ameriken an te gen yon menas pou Sherima? Èske se pa travay yo pou pwoteje li?
  
  
  "Mwen te panse konsa tou pou yon ti tan," mwen te di, ap eseye son jennen. "Men, moun ki peye salè mwen an, ki bon, vle yo wè sa tankou bon mesye yo si yon bagay rive. Milya dola yo pral an danje si yo genyen dwa perçage nan Adabi. E franchman, mwen pa panse pèsonn vrèman pran menas la oserye. Te sanble pa gen okenn rezon pou nenpòt moun ki vle touye Sherima. Petèt si li te toujou marye ak Hassan, men nou pa t santi ke li te an danje apre divòs la."
  
  
  "Men nonm sa a sou balkon la... èske w panse li t ap eseye fè Sherima mal?"
  
  
  "Mwen pa konnen pou asire w. Li ta ka jis yon vòlè, byenke konyensidans la nan li se yon Arab sipriz mwen kounye a.
  
  
  "E mesye sa yo nan Georgetown aswè a? Èske sa tou se yon konyensidans?
  
  
  “Mwen sèten se te yon konyensidans. Jis dènyèman mwen tcheke avèk zanmi m nan depatman polis konte a epi li te di m ke tout twa mesye yo te jwenn nan lari a te gen dosye kòm vòlè oswa ti vòlè. Yo te sanble ap pwonmennen kap chèche viktim posib epi yo remake nou kite restoran an, yo wè nou te gen yon limousine, men nou te kòmanse mache, kidonk yo te swiv nou."
  
  
  "Eske ou te di li ou te tire yo? Èske nou gen pou reponn kesyon epi sibi yon ankèt lapolis? Sherima ap tou senpleman mouri si li entèfere nan zafè sa yo. Li fè anpil efò pou l pa jennen Hassan.
  
  
  Mwen te eksplike ke mwen pa t 'te di swadizan zanmi lapolis mwen an ke mwen pa konnen anyen sou ensidan an Georgetown, sof tou senpleman di ke mwen te nan zòn nan nan moman an epi yo wè tout machin lapolis yo epi mande sa ki te pase. “Mwen te gen yon santiman polis la te panse nwa sa yo te fè yon erè, ap eseye vòlè kèk gwo machann dwòg oswa yon bagay, epi li kache l anba tapi an. Mwen pa kwè lapolis ap eseye twò di pou chèche konnen kiyès ki touye yo. Yo pwobableman panse ke yo gen twa malfra mwens enkyete sou nan lari a."
  
  
  "O, Nick, tout bagay sa yo tèlman terib," li te chuchote, kole sou mwen. "E si yon moun ap eseye fè l mal?
  
  
  
  
  
  
  E si yo te touye ou? Li te an silans pou yon ti moman, byen fon nan panse. Lè sa a, toudenkou li jerked sevè epi gade m 'ak je boule. "Nick, e nou menm? Èske rankontre mwen te fè pati travay ou a? Èske w te oblije fè m renmen w jis pou w te ka rete pre Sherima?
  
  
  Mwen pa t 'kapab kite l' kwè sa, kidonk mwen prèske rale l 'nan direksyon mwen epi li bo l' pwofondman, menm si li te reziste. Lè m te lage l, m te di: “Dwe dam, mwen resevwa lòd pou m pa menm pran kontak ak Sherima oswa nenpòt moun avè l sof si gen yon menas. Patwon mwen yo te fè aranjman pou chanm sa a pou mwen akote pa l la, wi, men reyinyon mwen avèk ou te senpman chans. Li te tounen bèl bagay tou. Men, lè konpayi an vin konnen mwen te pase avè w ak Sherima, mwen nan gwo pwoblèm. Espesyalman si yo panse mwen ta ka fè yon bagay ki ta ka vise yo pita lè yo eseye jwenn kontra lwil sa yo."
  
  
  Li te sanble kwè m, paske toudenkou yon aparans enkyetid parèt sou figi l epi li te panche pou l bo m, dousman di: “Nick, mwen pap di pèsonn. Menm Sherima. Mwen te pè ke ou te sèvi ak mwen. Mwen pa kwè mwen kapab...” Fraz la te koupe lè li te antere figi l nan pwatrin mwen, men mwen te konnen sa l t ap di e m te mande ki moun ki t ap sèvi ak li e ki te lakòz li doulè konsa. Lè m touche l, mwen leve figi l epi dousman peze bouch mwen sou pa l ankò. Repons li te pi egzijan lè lang li te manyen bouch mwen, epi lè m te louvri yo, li te kouri antre pou l vin tounen yon demon sonde, takine ki te pwovoke yon reyaksyon enstantane nan men mwen.
  
  
  Finalman kraze akolad la, li mande, "Nick, èske mwen ka rete isit la avèk ou pou tout rès lannwit lan?"
  
  
  Mwen te vle rele AX epi fè aranjman pou yon lòt koleksyon - nonm ki nan basen an - Se konsa, mwen te di flipply, "Mwen pè pa gen anpil tan ki rete pou lannwit lan. Solèy la pral leve nan kèk èdtan. E si Sherima reveye epi li jwenn ou ale?
  
  
  "Mwen te di ou li pral ale pou kèk èdtan." Li boude epi li di: "Eske ou pa vle mwen rete... kounye a ke mwen konnen tout bagay sou ou?" Pout la te tounen yon ekspresyon blese e mwen te konnen li te panse ke li te itilize ankò.
  
  
  Pran l nan bra m, mwen leve kanpe epi pote l nan kabann nan. "Wete rad sa yo," mwen te bay lòd, souri. "Mwen pral montre w ki moun ki vle ou rete." Pandan m te kòmanse dezabiye, m te pran telefòn nan epi m te di anplwaye yo pou yo reveye m a 7:30.
  
  
  Lè reveye a sonnen, mwen leve, mwen fè egzèsis yo. Mwen pran telefòn nan apre premye son an, mwen remèsye operatè a tou dousman pou m pa reveye Candy. Mwen te bezwen kèk minit plis nan vi prive anvan mwen te voye l tounen lakay Sherima.
  
  
  Premyèman, mwen te oblije abiye epi glise soti sou balkon la pou m te pran sistèm alam endijèn lan. Apre mwen te jete Candy sou kabann nan, li te ensiste pou l ale nan twalèt la anvan nou te kòmanse fè lanmou. Li te eksplike ke li te vle retire makiyaj li, men mwen te sèten ke kiryozite entans li te fè li tcheke kote mwen kache nonm ki mouri a.
  
  
  Mwen pwofite retire yon moso long fil nwa nan bobin mwen te toujou pote nan bagaj mwen an. Mwen mare yon bout nan yon vè ki soti nan kwen kwizin nan epi li vole soti nan miray la nan pòt balkon Sherima a, mwen mare lòt bout la nan manch lan. Li pa t 'vizib nan fènwa a. Sote sou bò m 'ankò, mwen mete glas la sou tèt patisyon an. Nenpòt moun ki te eseye ouvri pòt Sherima te rache vè a epi li te fè aksidan sou etaj balkon la. Piske pa t gen okenn aksidan pandan plizyè èdtan anvan douvanjou, mwen te konnen pèsonn pa t eseye rive Sherima sou wout sa a. Ak detektif otèl la nan koulwa a pa t 'fè meli melo.
  
  
  Lè m te retounen nan chanm nan, mwen te wè ke demand nou te fè youn ak lòt pou plis pase de zèd tan pasyon anvan Candy te finalman tonbe nan dòmi te reflete sou figi l, benyen nan solèy maten an ki te klere nan pòtay balkon la. Li te fè lanmou ak devouman konplè epi li te rann tèt ak yon entansite ki depase tout rankont anvan nou yo. Nou te reyini ansanm ankò e ankò, epi apre chak pik li te pare ankò, men li karese ak bouch li takine prèske fòse m 'pwouve afeksyon mwen ankò, efase nenpòt panse ke mwen te senpleman itilize li.
  
  
  Mwen panche atè e li bo bouch mou li mouye. "Sirèt, li lè pou leve." Li pa t deplase, kidonk mwen te glise bouch mwen sou kou mens li, kite yon tras bo rapid. Li te jemi dousman epi li te pase yon men sou figi l pandan yon timoun ki te fwonte byen vit travèse figi l. Mwen mete men m anba dra a epi peze l sou tete li, masaj dousman, bo bouch li ankò.
  
  
  "Hey, bèl, li lè pou leve," mwen te repete, leve tèt mwen.
  
  
  Li te fè m 'konnen li te reveye lè li lonje men l' ak vlope tou de bra l 'nan kou mwen anvan mwen te kapab leve. Li rale m 'nan direksyon li epi fwa sa a li te kòmanse bo figi m' ak kou mwen. Nou te fini nan yon akolad long epi mwen kite l ale
  
  
  
  
  
  
  finalman di:
  
  
  "Sherima pral reveye byento. Prèske uit è.
  
  
  "Li pa jis pou voye m ale tankou sa a," li bougonnen, apiye tounen sou zòrye yo ak bat je nan solèy la klere maten. Li te vire fè fas a m ', li te souri timidman, Lè sa a, gade nan pantalon mwen an.
  
  
  "Ou abiye," li te di. "Sa pa jis tou."
  
  
  "Mwen te leve epi abiye pou èdtan," Mwen takine. "Mwen te fè kèk egzèsis, te ekri yon liv, te fè yon toune nan zòn nan, epi mwen te gen tan gade yon fim kout."
  
  
  Li chita, li plen sal la ak ri. "Mwen kwè ou make yon bann bèt antye tou," li te di ant ri.
  
  
  "Oke, madam," mwen te di, "kounye a ke ou mansyone li..."
  
  
  "O, Nick, menm ak tout sa ki te rive," li te soupi, figi l 'dou, "Mwen pa panse mwen te jwi konpayi gason otan ke ou-pa pou lontan."
  
  
  Souri a te disparèt nan figi li epi li te vin serye ankò, yon ekspresyon reflechi parèt sou fwon li. Li te chita sou zòrye yo pou yon ti moman, li koute sa lespri l t ap di l. Lè sa a, menm jan toudenkou, li vire je klere mawon li tounen vin jwenn mwen, epi mwen te wè yon souri k ap tranble nan kwen yo nan bouch li.
  
  
  "Sherima poko leve," li ri, li kòmanse apiye sou kabann lan. "Omwen yon lòt... oh... yon demi èdtan..."
  
  
  "O non, pa fè sa!" - Mwen te di, mwen te sote sou chèz mwen te pran an. "Fwa sa a mwen vle di li!"
  
  
  Mwen te gen twòp bagay pou m fè maten an pou m lage plas nan envitasyon séduire Candy. Apwoche kabann lan, mwen bese epi rale dra a, ak menm mouvman an mwen vire l 'sou vant li epi fese l' sou anba a.
  
  
  "Oh! Li fè mal!"
  
  
  Mwen te doute ke mwen te fè l mal, men li vole soti nan kabann nan.
  
  
  "Kounye a," mwen te di, "nou dwe mennen ou nan chanm ou."
  
  
  Okòmansman, li te ba m yon gade ki sezi, apre sa, lè l t ap gade neglije li a ak neglije li ki te kouche sou chèz la, li te di: “O, bon. Mwen pa gen kle.
  
  
  "Bon, se konsa sa a se fason ou te vini an."
  
  
  Lè li te mete peignoir a, li te sanble toudenkou sonje lòt gwo apeti li. "Nick, ki jan sou manje maten?"
  
  
  "Yon ti kras pita. Mwen bezwen rele."
  
  
  "Bon jan mwen ka tounen nan chanm mwen an san remake?"
  
  
  "Tankou sa a." Mwen pran l ', li pote l' nan balkon la, Lè sa a, leve l 'sou miray ranpa a. Si te gen lòt moun ki te leve bonè nan maten sa a nan Watergate, yo dwe te panse yo t ap wè yon bagay. Lè li te desann atè a, li te apiye do sou miray la epi li te bo m byen vit, epi li te vire do l epi... kouri nan pòt la nan chanm Sherima a.
  
  
  Retounen nan chanm mwen an, mwen te ale nan telefòn nan epi mwen te kòmanse konpoze nimewo Hawk a. Mwen te jis sou yo konpoze dènye chif la lè sonèt mwen an te kòmanse sonnen fou epi an menm tan an te gen yon frape sou panèl pòt la. Jete telefòn nan, mwen kouri al nan pòt la epi ouvri li. Candy te kanpe la, figi l pal epi je l plen dlo.
  
  
  "Nick," li te di, "Sherima te ale!"
   Chapit 8
  
  
  
  
  Mwen trennen Candy tounen nan chanm Sherima a epi mwen te frape pòt la dèyè nou. Mwen te gen ase pwoblèm pou m pa envite envite kirye yo parèt nan gwoup la oswa rele biwo a pou chèche konnen poukisa yon ti fi t ap rele nan lè sa a. Candy te kanpe devan pòt chanm Sherima a, li te tòde men l epi li te repete: “Se fòt mwen. Mwen pa ta dwe janm kite l pou kont li. Kisa nou ta dwe fè, Nick? Kisa nou pral fè?"
  
  
  Mwen te deja fè yon bagay. Soti nan aparans salon ansyen larenn lan, li te evidan ke pa te gen okenn lit la. Mwen te retounen nan Fwaye a, kote Candy te peze kont pòt la, li toujou ap repete litani dezespwa li. Yon ti koutje rapid nan chanm li te montre m ke pa te gen okenn lit la tou. Sherima te aparamman pran pandan li te toujou anba enfliyans trankilizan. Men, ki jan kidnapè yo fè li soti nan otèl la? Kisa k te pase gad Watergate a ki te sipoze te pase nwit la nan koulwa a? Mwen te bezwen tcheke kote li ye a, men mwen pa t 'kapab riske yon Candy ap plenn swiv mwen nan sal la ankò. Mwen te oblije kenbe l okipe.
  
  
  Kenbe l byen fèm nan zepòl yo, mwen souke l alalejè, epi answit menm pi rèd, jiskaske li sispann kriye epi gade m. “Candy, mwen vle ou gade nan rad Sherima epi di m si yon bagay ki manke. Nou bezwen chèche konnen ki sa li te mete lè li te kite otèl la. Pandan w ap fè sa, mwen bezwen tounen nan chanm mwen an pou yon minit, oke? Mwen vle ou kenbe pòt sa a fèmen epi fèmen. Pa kite pèsonn antre sof mwen. Ou tande? Ou konprann sa ou bezwen fè? "
  
  
  Li souke tèt li, manton l ap tranble ak dlo nan je l. Lèv li te tranble lè li te mande, “Nick, kisa nou pral fè? Nou dwe jwenn li. Nou pa ka rele lapolis? Oswa Abdul? E Hassan? Èske nou ta dwe fè l konnen? E anbasad la?
  
  
  "Mwen pral pran swen tout bagay," mwen asire li.
  
  
  
  
  
  
  anbrase pou yon ti moman pou rasire. "Jis fè jan mwen di a epi wè si ou ka konnen ki sa li te mete. Mwen pral tounen byento. Koulye a, sonje sa mwen te di sou pa kite pèsonn antre. Epi pa gen okenn apèl nan telefòn kounye a. Pa pale nan telefòn pou si Sherima eseye rele w, liy lan p ap okipe. Èske w ap fè l, Candy? "
  
  
  Li santi nen li, li leve yon manch rad neglije chè li a epi li siye dlo nan je l. "Oke, Nick. Mwen pral fè sa ou di. Men tounen tanpri. Mwen pa vle rete la pou kont mwen. Tanpri."
  
  
  "Mwen pral tounen nan yon koup de minit," Mwen te pwomèt. Pandan m t ap soti pòt la, li fèmen seri a dèyè m.
  
  
  Pa te toujou gen okenn siy gad sekirite otèl la nan koridò a. Swa li te kite travay, ki te sanble pa gen anpil chans sof si yon lòt anplwaye te ranplase l, oswa... Lè m vire, mwen te peze bouton ki te sonnen nan pòt chanm Sherima a. Lè Candy nève mande, "Kiyès sa a?" Mwen prezante tèt mwen dousman, li lage boulon an epi kite m 'antre.
  
  
  Li te kòmanse di: "Nick, mwen jis kòmanse gade..."
  
  
  Mwen te glise pase l ', kouri nan chanm li epi tcheke twalèt la. Li vid isit la. Mwen kouri tounen nan kabin Sherima a epi mwen antre nan twalèt li. Te rido douch la rale sou basen an epi mwen rale li sou kote.
  
  
  Aparamman mwen pa te sèl moun ki kache kò a lannwit sa a. Kouche nan yon pisin nan san nan frizè nan basen an te detektif kay la ki aje mwen ta wè pi bonè fouton pou kle l 'yo. Lanmò se sèl soulajman li te jwenn, mwen te kapab wè kote san t ap koule nan plizyè blesi twou nan pwatrin li. Petèt li te fè erè li te twò pre nenpòt moun ki te vin devan pòt chanm Sherima a san li pa t trase revòlvè l anvan. Mwen te mete rido benyen an tounen desann epi m te soti nan twalèt la, m te fèmen pòt la dèyè m.
  
  
  Figi mwen dwe te montre yon bagay paske Candy te mande yon ti wonn, “Nick, kisa sa ye? Ki sa ki la? Menm lè li te soufle epi men l te vole nan bouch li: “Nick, se Sherima sa a? Li la?
  
  
  "Non, se pa Sherima," mwen te di. Lè sa a, pandan li te rive jwenn manch pòt twalèt la, mwen te pwan men l '. “Pa ale la, Candy. Gen yon moun la... Li mouri. Mwen pa konnen kiyès li ye, men mwen panse li ta ka ofisye sekirite otèl la ki te eseye pwoteje Sherima. Pa gen anyen nou ka fè pou li kounye a, donk mwen pa vle ou antre la.
  
  
  Candy te sanble li ta pral endispoze, kidonk mwen te mennen l tounen nan salon prensipal la epi mwen te chita l pou yon minit, caresses bèl cheve l pandan l te toufe kò li. Finalman, li gade m epi li di:
  
  
  "Nou bezwen rele lapolis, Nick. Epi fòk mwen enfòme anbasad la pou yo ka kontakte Hassan. Sa a se travay mwen. Mwen te dwe avèk li epi ede pwoteje li." Li te kòmanse kriye ankò.
  
  
  Mwen te konnen mwen te pèdi tan presye, men mwen te oblije anpeche l fè apèl ki ta ka gaye rimè sou disparisyon Sherima nan palè a nan Sidi Hassan. Li lè yo di li verite a - omwen vèsyon li. Mwen leve tèt li epi, san wete je m 'sou li, mwen te eseye pale konplètman sensèman, di:
  
  
  "Candy, mwen dwe di ou yon bagay. Sa mwen te di ou yè swa sou ke yo te yon envestigatè pou yon konpayi lwil oliv se pa vre.
  
  
  Li te vle di yon bagay, men mwen te mete dwèt mwen sou bouch tranble li epi mwen te kontinye pale.
  
  
  “Mwen se tankou yon envestigatè, men pou gouvènman Etazini an. Mwen travay nan Divizyon Pwoteksyon Egzekitif Sèvis Sekrè a. Mwen te deziyen pou m pwoteje Sherima apre nou te resevwa nouvèl nan men lòt etranje ke yon moun ta ka eseye touye Sherima.”
  
  
  Je Candy te elaji nan pawòl mwen epi mwen te pran yon poz pou li te kapab poze kesyon li. "Poukisa, Nick? Poukisa yon moun ta fè Sherima mal? Li pa larenn ankò.
  
  
  "Pou wont Etazini an," mwen te eksplike. "Sa a tout pwen an. Gen moun nan Adabi ki ta renmen Etazini pèdi enfliyans li sou Shah Hassan. E si gen anyen ki rive Sherima isit Ozetazini, nou sèten li pral rive. Ou konnen li toujou gen sousi pou li anpil, pa vre?
  
  
  "Natirèlman," Candy te siye yon lòt dlo. "Li renmen l plis pase nenpòt bagay nan mond lan. Li te toujou fè sa. Li pa t vle divòse avè l, men li te fè l fè sa. Nick, sa a se sekrè li; Èske w sonje mwen te di w ke tout moun gen sekrè? Ebyen Sherima te di ke Hassan te oblije lage l pou l sove lavi l ak timoun yo... Oh Nick, kisa ki pral rive l? Kisa yo te fè li?
  
  
  "Pa enkyete," mwen te di, espere ke mwen te son konfyans. “Nou pral jwenn Sherima epi mennen l tounen san danje. Men, ou dwe ede. Non sèlman Sherima, men tou peyi w." An repons a kesyon ki te parèt sou figi l, mwen te kontinye: “Ou wè, si w kontakte anbasad Adabiya kounye a, nouvèl kidnapping Sherima a pral gaye. -Imedyatman mond lan pral konnen ke Etazini echwe pou pwoteje li. E se sa li jwenn kidnape
  
  
  
  
  
  
  Kidnapè yo ap konte. Mwen panse ke yo planifye kenbe l pou yon ti tan, petèt ase tan pou konsantre atansyon tout moun sou lachas li, epi answit...” Mwen pa t bezwen endike sa ki evidan—gade nan figi Candy te di m li te reyalize sa m te genyen. nan tèt ou. .
  
  
  "Se konsa, ou wè," mwen te kontinye, "osi lontan ke nou ka kache disparisyon li, li pral an sekirite. Moun ki pran li yo bezwen tit. Omwen pou yon ti tan nou ka anpeche yo jwenn yo. Men mwen bezwen èd ou. Èske w ap pretann ke Sherima isit la epi an sekirite? Sa ka sove lavi l epi ede peyi w."
  
  
  "Nick; Mwen te kite isit la tèlman lontan ke mwen pa panse de li kòm peyi mwen ankò. Men, mwen pral fè tou sa ou panse pral ede Sherima.
  
  
  "Sa a pral ede tou Hassan ak Adabi," mwen te note. “Si Shah la kite Etazini, li pap dire lontan. Gen moun nan Mwayen Oryan ki jis ap tann opòtinite pou yo deplase nan peyi li. Epi li pa jis sou ekspilse l 'soti nan twòn nan. Li ta vle di lavi li."
  
  
  Pou yon ti moman, je Candy te limen epi li krache, “Mwen pa pran swen li. Li merite sa li jwenn." Sipriz mwen te dwe parèt sou figi m, paske li te kontinye, trè soumèt, “O, Nick, se pa sa mwen te vle di. Se jis Sherima ki pi enkyete m. Li pa janm fè anyen pou blese pèsonn."
  
  
  Mwen pa t gen tan poze l kesyon sou sipozisyon li evidan ke Hassan te fè moun mal, men mwen te fè yon nòt mantal pou m retounen sou li pita. Olye de sa, mwen te di, "Ebyen èske mwen ka konte sou èd ou?" Lè li souke tèt, mwen te di, "Um, men sa ou bezwen fè..."
  
  
  "Abdul pral rive nan Watergate talè pou l chwazi li ak Sherima pou yo ale nan kay lachas ankò," mwen te eksplike, sonje lè a. Travay li se te anpeche l jwenn enfòmasyon sou disparisyon Sherima a, paske li te yon sèvitè Shah Hassan e li te santi li oblije rapòte disparisyon li imedyatman. Candy te vle konnen ki jan li ta dwe fè sa, kidonk mwen te konseye ke lè Abdul te rele nan lobby la, li te di l ke Sherima pa t 'santi byen epi li deside rete nan chanm li ak repoze pou jounen an. Sepandan, li te oblije di gad kò a ke metrès li te vle li mennen Candy tounen Maryland pou li te kapab kontakte ajan imobilye depi Sherima te etabli nan zòn nan pou achte yon byen.
  
  
  "E si Abdul vle pale ak Sherima?" - Candy mande.
  
  
  "Jis di l 'li te tonbe nan dòmi ankò epi li pa vle yo deranje. Di l si l ensiste, l ap oblije pran responsablite l. Mwen panse ke li te prepare ase pou obeyi lòd Sherima te bay atravè ou, ke li ta fè jan li te di. Kounye a mwen vle ou ale nan yon dat avè l 'epi kenbe l' nan Potomac osi lontan ke posib. Kanpe nan chak ajans byen imobilye ou ka jwenn epi fè yo tann pandan w ap gade nan lis yo. Ban mwen plis tan ke posib anvan ou retounen Washington. Lè sa a, lè ou oblije retounen, eksplike ke ou bezwen fè kèk makèt pou Sherima epi mande l pou l mennen w nan kèk boutik nan sant vil la. Sa ap ban m kèk èdtan pou m eseye jwenn Sherima epi wè si nou ka fè l tounen anvan ou retounen. Gwo?"
  
  
  Li souke tèt epi li mande, "Men, e si w pa jwenn li pou lè sa a, Nick? Mwen pa ka sispann li pou tout tan. Li pral vle rele yon doktè oswa yon bagay si Sherima pa leve lè nou tounen. Ki sa mwen ta dwe di Abdul lè sa a? »
  
  
  “Nou pral jis gen enkyete sou li lè lè a rive. Ou ka di manadjè a anvan ou kite isit la maten an ke Sherima pa santi l byen epi li pa vle deranje... pa sèvant oswa apèl nan telefòn. Nan fason sa a pesonn pa pral eseye antre nan chanm nan jodi a. Ak switchboard la pa pral aksepte apèl nan sal la. Pi bon toujou, petèt ou ta dwe enstwi manadjè a pou fè switchboard la enfòme tout moun ki te rele Sherima ke li te soti nan otèl la pou jounen an. Asire w ke li konprann ke sa a dwe di tout moun, menm si se yon moun nan anbasad la ki rele. Mete aksan sou lefèt ke Sherima pa byen epi li pa vle apèl oswa vizitè. L'ap koute'w, paske, selon sa'w te di'm deja, ou te fè fas ak anplwaye otèl la depi'w rive.
  
  
  "Ou panse sa a pral mache, Nick? Èske ou ka jwenn Sherima anvan li vin blese?
  
  
  "Mwen pral fè tout sa ki posib. Koulye a, mwen bezwen ale nan pwochen pòt epi fè kèk apèl. Mwen pa vle konekte telefòn sa a kounye a, jis nan ka. Abiye epi pare lè Abdul rive. Epi pa bliye gade rad Sherima pou w wè kisa l te mete lè yo te pran l.
  
  
  Mwen te asire w ke li te leve, li deplase anvan ou tounen nan chanm li epi rele Hawk. Otank posib, mwen te di l sa ki te pase e mwen te dakò ak Candy pou m pa kite nouvèl la gaye. Li pa t tèlman sèten ke mwen te gen rezon lè m te rele tèt mwen yon ajan nan Sèvis Pwoteksyon Egzekitif la - si yon bagay ale mal, li ta ka gen konsekans grav, epi li te sanble ke li te biwo a.
  
  
  
  
  
  
  Ou te pral pran blame pou sa a - men li te dakò ke istwa sa a te pi bon pase di l 'verite a sou tèt li ak AX.
  
  
  Li te tou yon ti kras konfonn sou li te oblije negosye livrezon an nan de kò nan Watergate, men nou byen vit te vini ak yon plan. De nan mesye l 'ta delivre yon koup nan kès anbake nan chanm mwen an, swadizan ki gen lwe ekipman pwojeksyon fim. Yo pral mande chak anplwaye otèl ki pase nan antre livrezon an pou yo mete ekipman konferans biznis la nan chanm mwen an epi retounen pou li pita. Kadav yo ale ak bwat anbalaj yo.
  
  
  "E gad sekirite otèl la?" - Mwen mande Hawk. "Gen yon posibilite ke yon moun pral vin ranplase li byento. Aparamman li te nan sèvis tout nwit lan.
  
  
  Hawk di: “Le pli vit ke nou pran telefòn nan, mwen pral jwenn li. Piske nou gen yon enfliyans konsa sou moun ki dirije otèl la, nou nan yon pozisyon trè bon, men menm si sa, nou pral oblije fè tout efò yo kenbe li an sekrè. Epi nou ka sèlman kenbe l trankil jiskaske gen kèk eksplikasyon ofisyèl pou lanmò li."
  
  
  Mwen te bay lòd pou m rete nan chanm mwen epi tann plis enfòmasyon nan men Hawk. Mwen te vle kòmanse, men admèt lè li te fè remake ke reyèlman pa t 'gen anpil bagay mwen te kapab fè nan moman sa a. Li te asire m ke li ta imedyatman notifye atravè tout chanèl ofisyèl yo gade deyò pou yon fanm ki matche ak deskripsyon Sherima a, san yo pa mansyone non li. Anplis de sa, tout ajan AX yo ki te enfiltre gwoup radikal vyolan yo ak òganizasyon sibvèsif yo konnen k ap travay nan zòn Distri a pral resevwa lòd pou yo sèvi ak nenpòt mwayen ki disponib pou yo lokalize ansyen larenn lan.
  
  
  An repons a kesyon Hawk a, mwen te di l ke mwen te gen konfyans ke Candy Knight ta kolabore nan eseye kache disparisyon Sherima a. "Pa tèlman paske se pou peyi li," mwen te di Granmèt la, "men pou Sherima li menm. E sètènman pa pou dedomajman pou Hassan," mwen te ajoute, di l 'sou evidan pa renmen nonm lan ki te fè anpil pou li. "Mwen ta renmen konnen ki sa ki dèyè santiman li pou Shah la," mwen te di.
  
  
  "Mwen pral wè si mwen ka jwenn nenpòt lòt bagay nan branch Sidi Hassan nou an," Hawk te di. "Men, mwen panse ke yo mete tout enfòmasyon yo kapab nan dosye sa a. Koulye a, N3, si ou pa gen anyen lòt bagay, mwen vle mete tout bagay an aksyon."
  
  
  “Se vre, mesye. Map tann apèl ou. Mwen jis vle ale bò kote pou wè si Candy pare pou l distrè Abdul Bedawi, e lè sa a mwen pral tounen nan chanm mwen le pli vit ke mwen konnen yo pral ale nan Maryland."
  
  
  Anvan w te koupe konvèsasyon nou an kout, Hawk te raple m pou m te pann yon siy "Pa deranje" sou pòt mwen ak pòt chanm Sherima a. "Nou pa ka fè yon sèvant antre nan nenpòt nan chanm yo epi kòmanse netwaye douch la," li te note. Mwen te dakò, kòm toujou, rasire pa atansyon l 'sou detay ki pi piti yo, pa gen pwoblèm ki jan konplèks operasyon an kòm yon antye. Lè sa a, yo rakwoche.
  
  
  "Abdul ap tann mwen anba," Candy te di le pli vit ke li te degaje pòt la epi kite m antre nan chanm Sherima a.
  
  
  "Kijan li te pran nouvèl ke Sherima te rete lakay li jodi a?"
  
  
  "Okòmansman, li te ensiste pou l pale avè l. Lè sa a, panse a te rive m 'ke petèt nou selebre twòp apre yo te kite l' yè swa - Bondye, se sa ki jis yè swa? Li sanble ke li te gen anpil tan de sa - e ke li te angove, pa t 'vle wè pèsonn, pa t' abitye bwè anpil... Li te yon ti kras fèmen nan li - ou konnen Mizilman ak alkòl. Men, nan fen li te dakò ak li. Mwen pral kenbe l lwen epi kenbe l okipe otan mwen kapab, Nick, men ou dwe jwenn li byen vit. Abdul pral touye m 'si li kwè ke mwen te gen anyen fè ak disparisyon li, oswa si li menm sispèk ke mwen te anpeche l' jwenn li."
  
  
  "Pa enkyete, Candy," mwen te di avèk konfyans ke posib. "Nou pral jwenn li. Mwen fenk dekole telefòn nan ak katye jeneral e anpil moun deja ap chache l. Ki sa li te mete?
  
  
  "Mwen panse ke li te toujou mete neglije li. Jan mwen ka di, pa gen okenn nan rad li yo ki manke, men li gen anpil nan yo. Oh wi, twou long li a ale tou.
  
  
  “Yo genlè mete l bò kote l pou fè l soti. Sou neglije a li ta sanble li te mete yon rad aswè. Dapre sa mwen konprann, yo pwobableman te pran l 'desann asansè sèvis la ak Lè sa a, nan garaj la. Si li te toujou dope ak grenn sa yo, li ta ka sanble ak yon ti fi ki te gen twòp bwè epi yo te ede lakay li pa yon koup zanmi.
  
  
  Menm lè telefòn nan sone, sezi nou tou de. "Èske ou pa asire ke switchboard la pa t aksepte apèl?" Mwen te mande.
  
  
  "Wi, manadjè a pa t 'an devwa, men asistan manadjè a te trè bon.
  
  
  "Reponn," mwen te di pandan bag la sonnen ankò. "Sa dwe Abdul k ap pale sou telefòn kay la nan sal la. Switchboard
  
  
  
  
  
  Mwen pa ka kontwole ki moun ki rele dirèkteman nan la. Asire w ke w reprimande l paske l te rele epi li riske reveye Sherima.”
  
  
  Candy te pran telefòn nan, li te koute yon ti tan epi li te fè m souke tèt mwen ke mwen te gen rezon nan sipozisyon mwen an, li te kontinye istwa a! Abdul pou oze rele chanm nan lè yo te di li jis tann li epi li pa deranje Sherima. Li jere li byen epi mwen mantalman bat bravo pou konpetans li aji nan mitan estrès.
  
  
  Apre li fin rakroche, li vire epi li di: “Nick, mwen oblije ale. Si mwen pa fè sa, li pral la annapre. Li di ke li toujou pa sèten li ta dwe soti nan vil lè "lady mwen" pa santi l byen."
  
  
  "Oke, Candy," Mwen te dakò, ba li yon bo rapid pandan li te jete jakèt rena li sou kòsaj blan sèk li. "Jis pa kite l sispèk anyen. Aji nòmal epi kenbe l lwen osi lontan ke posib."
  
  
  "Mwen pral fè li, Nick," li te pwomèt pandan m te kite l soti nan pòt la. "Jis jwenn Sherima." Yon lòt bo rapid epi li te ale. Fèmen pòt la dèyè l ', mwen kanpe pou yon moman, gade nan seri a ak chèn, nan pòt la - aparèy asye fò. Mwen te mande ki jan yon moun ta ka antre nan chanm nan san yo pa kase chèn nan, fè ase bri pou reveye tout moun ki sou planche a. Aparamman chèn lan pa t nan plas li. Sa pa t 'kapab rive paske Candy te nan chanm mwen an nan moman anlèvman an epi pa te gen okenn fason yo an sekirite li an plas anvan lè sa a. Pandan nou t ap fè lanmou, yon moun te sèvi ak pòt vid la pou antre epi pote ansyen larenn mwen te sipoze pwoteje a. Ak nan pwosesis la, yo te touye yon nonm ki gen karyè kòm yon gad sekirite pa t janm mete l kont anyen ki pi danjere pase yon chasè otograf twòp zele oswa yon ti vòlè lakay. Degoute ak tèt mwen, mwen te mete siy Pa Deranje a sou bouton pòt chanm Sherima a epi mwen te retounen nan chanm mwen an. Pandan m ouvri pòt la, telefòn nan sone epi mwen kouri reponn li. Malfini an te pale le pli vit ke li te rekonèt vwa mwen:
  
  
  "Mesye yo pral delivre pwojektè fim ou a ak lòt bagay nan apeprè inèdtan. Gad yo te touye a se te yon selibatè e, dapre enfòmasyon pèsonèl li yo, pa t gen fanmi nan zòn nan. Omwen se yon repo; pesonn pap tann li lakay li maten an. Manadjè otèl la pral enfòme chèf sekirite Watergate a ke li gen Hogan - se non nonm sa a - sou plasman espesyal, e ke li dwe retire li nan sèvis pou yon koup de jou. Se tout sa mwen genyen pou ou - tann yon minit..."
  
  
  Mwen te tande buz yon apèl sou yon lòt nan anpil telefòn biwo Hawk yo, epi mwen te kapab tande l 'ap pale ak yon moun lòt bò a, men mwen pa t' kapab konprann sa li t'ap di. Apre sa, li tounen nan liy mwen an.
  
  
  "Se te yon koneksyon," li te di. "Monitè nou yo rapòte ke yon siyal te transmèt, aparamman nan kòd, nan estasyon Adabi mwens pase dis minit de sa. Moun k ap voye a pa sou entènèt ase lontan pou nou ka ranje li isit la. Mesaj la te kout epi repete twa fwa. Dekodaj ap travay sou sa kounye a - si yo vini ak anyen, mwen pral tounen vin jwenn ou touswit.
  
  
  "Nou gen yon machin ki kouvri limousine Sherima?" Mwen te mande. Sa a te fè pati plan ke Hawk ak mwen te travay sou pi bonè. Nou menm tou nou pat vle pèsonn rache gad kò Candy ak Sherima. Mwen fè espre bliye mansyone posiblite sa a pou Candy, pa vle sijere li ke li ta ka gen yon bagay enkyete sou pèsonèlman.
  
  
  "Wi. Tann epi mwen pral tcheke kote yo ye."
  
  
  Mwen tande Hawk ap pale ak yon bagay ankò. Mwen te sipoze ke sa a se te chanm radyo kote yo te dirije operasyon lokal yo, Lè sa a, li tounen vin jwenn mwen ankò:
  
  
  “Kounye a, chofè a ak ti fi a yo nan Georgetown, y ap prepare pou yo vire sou Canal Road; apeprè sou menm wout ou te pran lòt jou a.”
  
  
  "Oke. Mwen panse ke li te rive konvenk li ke se travay yo pou jwenn Sherima yon kay pi vit posib. Kounye a, si li ka kenbe l okipe pou pi fò nan jounen an, nou pral gen kèk tan anvan mesaj la rive nan anbasad la. ."
  
  
  "Ann espere sa," Hawk te dakò, epi li te ajoute, "Mwen pral tounen vin jwenn ou osito ke mwen jwenn nenpòt lòt bagay pou ou, N3."
  
  
  Lè li rakwoche, mwen antre nan twalèt la epi tcheke Arab ki mouri a. Kadav la te kouche nan frizè nan basen an, erezman nan yon pozisyon restren konsa ke li te pi fasil pou mete l nan sèkèy fòtin ki te byento yo dwe delivre nan chanm mwen an. Mwen te kontan sou sa; Mwen pa te gen okenn anvi kòmanse kraze bra oswa janm yon moun ki mouri.
   Chapit 9
  
  
  
  
  Li te midi lè mwen te tande Hawk ankò. Lè sa a, yo te retire kadav yo nan chanm mwen an ak nan apatman Sherima a. Dènye travay la pa t tèlman fasil. Lè mesye Hok yo te rive, sèvant yo te deja travay sou planche a. Mete Arab la nan youn nan bwat ekipman yo nan chanm mwen an pa t 'gen pwoblèm, men sèvant nan zèl mwen an te dwe distrè yon ti kras pandan y ap yo te antre nan chanm nan pwochen epi yo retire pake terib la.
  
  
  
  
  
  soti nan twalèt la. Pou fè sa, mwen te oblije ale nan koridò a nan chanm kote sèvant la t ap travay epi amize l ak kesyon sòt pandan y ap fè travay yo.
  
  
  Depi lè sèvant la te eksplike m ke li te twò okipe pou l koud kèk bouton sou chemiz mwen an epi okipe lesiv la pèsonèlman pou mwen - dam netwayaj la ak sèvis valet la t ap byen kontan pran swen nenpòt travay sa yo, li te repete pandan m te fè sa. Mwen sanble mwen pa konprann sa li te vle di - li dwe te panse mwen te yon moun sòt konplè. Evantyèlman, menm si, mwen te prèske kapab pale li desann nan montre li yon bòdwo ven dola. Mwen te pran pòz lage lè mwen te tande yon tous nan koulwa a—yon siyal ke mesye Hawke yo te fini—epi te dirije nan asansè sèvis la, mete ven yo tounen nan pòch mwen. Sepandan, gade desepsyon li te pasyèlman efase pa senk dola mwen te remèt li kòm "konsolasyon", ak depans gratis yo - si yo te senp - Texan a atire yon lòt zanmi nan anplwaye Watergate la.
  
  
  Sepandan, apèl Hawk a pa fè anyen pou soulaje kè sere mwen te santi lè m te bloke nan chanm sa a. Mwen te konnen yon kote Sherima te yon prizonye Sword oswa mesye l 'yo, epi mwen te chita sou bourik mwen epi mwen pa t' kapab fè anyen sou sa jiskaske ajan sekrè AX yo ak enfòmatè yo te vin ak yon plon. Ak repons Hoke a nan kesyon imedya mwen sou plon potansyèl sa a pa t 'ede:
  
  
  "Pa gen anyen. Pèsonn pa sanble konnen anyen. Epi sa a se pa pati ki pi mal la, N3."
  
  
  "Kounye a kisa?"
  
  
  “Depatman Deta a te resevwa yon demann nan men Anbasad Adabiya konsènan sekirite Sherima. Anbasadè a te aji sou yon demann dirèk nan men Shah Hasan. Yon moun nan Adabi - nenpòt moun ki te resevwa siyal radyo sa a - transmèt bay Shah ke lavi Sherima te an danje isit la. Nou poko konnen kiyès ki te transmèt siyal la maten an oswa kiyès ki te resevwa l nan Sidi Hassan. Men, sa a se mesaj Decoding analize dapre siyal minit anvan apèl anbasad Adabiya a: "Epe a pare pou frape."
  
  
  "Sanble li toujou vivan," mwen te entèwonp. "Èske ou pa panse li ta di yon bagay tankou 'epe a frape' si li te mouri?"
  
  
  Hawke te sanble tou rive nan menm konklizyon an, depi li te dakò avè m ', byenke mwen panse ke nou tou de admèt nan tèt nou ke nou te espere pou pi bon an, pè sa ki pi mal la. "Sepandan," li te kontinye sombre, "Mwen pa panse ke nou gen twòp tan. Eta a te di m ke anbasad Adabiya a te deja voye kesyon bay Watergate sou kote Sherima a. Yo te di ke li pati pou jounen an paske ou te mande ti fi a fè aranjman ak manadjè a. Finalman, anbasad la te pale ak manadjè a dirèkteman, epi li te respekte, li di premye sekretè a ke li konprann Sherima te ale nan Maryland pou chèche yon kay. Sa a te satisfè yo pou kounye a, men kounye a presyon an sou yo ap grandi."
  
  
  "Tankou sa a?"
  
  
  "Li sanble ke yon moun nan anbasad la toudenkou reyalize ke Abdul Bedawi pa te parèt tout jounen an, jan li te aparamman te fè."
  
  
  "Li sanble etranj pou mwen tou," mwen te admèt. "Mwen mande si li pa t 'rele. Li te konn mete aksan sou sa. Ki kote limousine a ye kounye a?
  
  
  Hawk kite liy lan pou tcheke chanm radyo a, epi li ban m yon rapò: “Zanmi w chita kounye a nan yon biwo byen imobilye nan Potomac. Sa a se dezyèm kesyon li te rete sou li. Chofè a ap tann nan machin nan.
  
  
  "Yon bagay ki mal," mwen te di. "Nòmalman li ta itilize opòtinite pou fè yon apèl nan telefòn pou rapòte sa. Si sèlman…"
  
  
  "E si, N3?"
  
  
  - Sòf si li te deja konnen ki sa li ta jwenn lè li kontakte anbasad la, mesye. Èske ou ka kenbe machin nou bò kote yo depi kounye a? Mwen pa renmen tout konfigirasyon sa a ankò." Lide m t ap kouri devan pawòl mwen yo pandan tout bagay te tonbe an plas. "Mwen gen yon santiman ke nou ap fè egzakteman sa yo vle nou fè."
  
  
  "Nou deja rete pi pre yo ke posib san nou pa retire men nou nèt. Men, tann yon minit, Nick - Communications di m ke yon maten moun ki kache nan machin nan te panse yo te definitivman mouri. Yo te koupe yo nan limousine Sherima a pa yon machin patwouy ki te akonpaye pwosesyon antèman an. Lè yo te finalman kapab kontinye kondwi, limousine a aparamman ralanti paske li te sèlman yon koup nan blòk lwen. Li sanble ke Bedawi te ka tann pou yo ratrape."
  
  
  Hawk te kòmanse di yon lòt bagay, answit mande m pou m tann lè m tande yon lòt telefòn k ap sone nan biwo li. Lè mwen rekonèt bag sa a, mwen te simonte ak frison - yon bag doub. Mwen te konnen li te soti nan telefòn wouj ki te toupre koud dwat Hawke a e ke li te dirèkteman konekte ak biwo Oval la nan Mezon Blanch lan. Mwen te avèk Hawk yon jou lè li sone, e repons otomatik li a—“Wi, Mesye Prezidan”—te di m ke mwen te rele liy dirèk la. Li pa janm konfime lide a
  
  
  
  
  
  
  Mwen te kapab di ke li te fache ak tèt li paske li te reponn telefòn nan fason sa a ak nenpòt moun ki ka tande.
  
  
  Mwen te tann pou sa ki te dwe sèlman senk minit pou l 'tounen sou liy lan, men li te santi tankou èdtan. Mwen pa t 'tande sa li te di; telefòn wouj la te gen yon bouch ki fèt espesyalman ki limite mo bay transmetè a. Mwen te sèten te gen yon super scrambler sou liy lan tou.
  
  
  "N3?" Hawk finalman tounen vin jwenn mwen nan telefòn nan.
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  "Èske ou te rekonèt bag la?" Li pa janm rate yon bagay, malgre lè mwen te nan biwo li jou li te reponn apèl Prezidan an, mwen te eseye pran pòz mwen pa tande l 'reponn telefòn wouj la. Sepandan, li klèman sonje ensidan an.
  
  
  "Wi, mesye," mwen te admèt.
  
  
  "Sekretè Deta a avèk Prezidan an. Li te jis te kontakte dirèkteman pa Anbasadè Adabian, aji anba lòd espesyal yo nan Shah Hassan. Yo te mande Gouvènman Etazini an pou l sèvi ak tout mwayen pou l imedyatman lokalize ansyen Rèn Sherima epi pou l mennen l an kontak dirèk ak Alte wayal li a. Sekretè a pa te gen okenn chwa ke li di ke nou pral eseye fè sa imedyatman."
  
  
  "Konbyen tan" imedyatman "?" Mwen te mande.
  
  
  "Sekretè a te achte nou kèk tan, N3, men an menm tan an boulvèse nou. Li te di Anbasadè Adabiya pou l enfòme Shah Hasan ke Sherima ta dwe retounen lakay li pou dine aswè a, pa nan Alexandria, men nan kay li te kenbe nan Georgetown. Li te di anbasadè a pou l asire Shah la ke Sherima ta kontakte l dirèkteman nan rezo radyo Depatman Deta a. Li gen yon koneksyon transmetè entènasyonal soti nan kay vil li a ak nan kay li nan Alexandria. Anbasadè a te enfòme sekretè a ke mwen te pale avè l ke Shah a t ap tann nan radyo li, malgre diferans sis èdtan an."
  
  
  "Konbyen tan nou genyen?"
  
  
  “Sekretè a te di ke Sherima te sipoze rive pou manje midi alantou uit è. Li pral dezè nan maten nan Sidi Hassan. Epi ou ka parye Shah la ap tann. Sa vle di nou gen anviwon sèt èdtan edmi pou fè Sherima tounen Watergate, Nick.
  
  
  Mwen te mande Hawk si li ta kontakte ajan yo nan machin ki kouvri Candy ak Abdul epi mande yo non biwo imobilye nan Potomac kote limousine a te pake. Li te di ke li ta rekonèt non sa a pou mwen pou yon ti moman, epi li te mande poukisa mwen bezwen non sa a.
  
  
  "Mwen pral mennen yo tounen isit la," mwen te di l '. “Mwen pral rele Candy pou m di l ke anbasad la sispèk yon bagay te rive Sherima, kidonk pa gen okenn sans pou l pretann li ak Abdul. Mwen pral di li pa montre ke mwen rele, men jis di l 'li lè pou tounen; li ta ka di ke li enkyete tou pou Sherima pou kont li oswa yon bagay konsa. Mwen vle wè sa k ap pase lè yo tounen. Gen yon bagay ki mal ak tout bagay sa yo, men mwen pa ka konprann li. Oswa petèt mwen jis fatige chita nan chanm otèl sa a e mwen panse mwen ka pwovoke kèk aksyon nan fason sa a. Èske w byen, mesye?
  
  
  "Ou se an chaj, N3," Hawk te di. "Èske gen nenpòt lòt bagay ou bezwen nan men mwen kounye a?"
  
  
  "Non, mesye. Jis di machin kouvèti sa a pou l rete toupre yo, epi mwen vle kenbe m enfòme sou kote yo ye lè yo retounen nan Distri a."
  
  
  "Mwen mande chanm radyo a kontakte ou dirèkteman chak dis minit, N3," Hawk te di. "Mwen pral oblije ale nan Mezon Blanch lan. Prezidan an vle mwen la lè li menm ak Sekretè Deta a deside sa pou yo fè si Sherima pa gen tan pou l pale ak Hassan."
  
  
  Mwen te vle di li ke mwen ta fè tout sa ki posib pou anpeche yon posibilite sa a soti, men mwen te deja konnen ke li te konnen sou li.
  
  
  Yon ti tan apre Hawk rakwoche, operatè radyo AX a te rele pou bay non ajans byen imobilye kote Candy t ap fè pati li nan charad la. Mwen te resevwa nimewo a nan enfòmasyon epi mwen te rele, sezi fanm nan ki te reponn mande sou Madam Knight. Lè Candy te sou liy lan epi li jwenn mwen rele l ', li te sanble plis sezi.
  
  
  "Nick, ki jan ou fè konnen ki kote pou jwenn mwen?"
  
  
  "Pa gen tan pou eksplike, bote. Mwen pral di w tout bagay pita. Te gen yon nouvo devlopman e mwen vle ou tounen isit la pi vit posib."
  
  
  "Kisa ki te pase? Èske se Sherima? Eske ou jwenn li? Li...
  
  
  Mwen te entèwonp li lè m te di, “Non, se pa Sherima, e nou poko jwenn li. Men, nou te tande rimè ke Shah Hasan ap eseye kontakte li. Yon jan kanmenm, nou kwè, li te enfòme ke li te ale. Koulye a, pa di Abdul ke ou konnen yon bagay. Jis di ke ou te deside retounen; w ap enkyete w pou Sherima an premye, e ke ajan ou te vizite yo deja sanble gen ase kay pou Sherima gade san yo pa deplase.
  
  
  "Petèt li pral prese tounen vin jwenn mwen, Nick? Si mwen fè sa, li ta ka panse yon bagay ki mal."
  
  
  Rezònman li te gen sans, kidonk mwen te konseye l pa fòse l ale tou dwat nan vil la, men pou l kondwi.
  
  
  
  
  
  Swiv plan orijinal nou an - ale nan yon koup nan boutik, aparamman fè kèk komisyon nan Sherim. "Men, pran tan ou," mwen te avèti, "e pa kite Abdul vini nan anbasad la si ou kapab. Mennen l 'nan chanm li lè ou tounen nan Watergate.
  
  
  "Kote ou ye kounye a, Nick?"
  
  
  "Wi, Candy. Mwen pral tann retounen ou.
  
  
  Candy te pran yon poz, apre sa tou dousman te mande, “Nick, èske w panse Abdul te ka patisipe nan disparisyon Sherima a? Eske se pou sa ou vle li tounen?
  
  
  “Kounye a, mwen pa konnen kisa pou m panse. Men, mwen ta pito genyen l 'kote mwen ka kenbe yon je sou li. Jis eseye tounen isit la nan yon koup de èdtan si ou ka fè li, pa twò evidan sou li."
  
  
  "Oke, Nick. Nap wè byento."
  
  
  Senk minit apre m te depoze telefòn nan epi m te lage kò m sou kabann lan, operatè radyo AX a te rele e li te di Candy te kite biwo imobilye Potomac la e limousine a t ap tounen Washington.
  
  
  "Kenbe m 'enfòme sou chak mouvman yo," mwen te enstwi anvan rakroche.
  
  
  Dis minit apre telefòn nan sone ankò. Yo te enfòme m ke machin kouvèti a t ap vwayaje nan direksyon sid sou Highway 190 - River Road - apeprè senksan yad dèyè limousine Sherima a epi li t ap apwoche entèseksyon Cabin John Parkway. Sa vle di ke Abdul te pran yon wout ki pi dirèk nan Distri a pase li menm ak Candy te itilize pou ale nan peyi cheval Maryland. Li te klèman li kat yo yon ti kras plis depi ansyen ekspedisyon nou an la.
  
  
  "Enstwi machin kouvèti a pou kenbe yo nan je tout tan," mwen te di operatè radyo a. "Mwen pa pran swen si yo ale tou dwat nan eksepsyonèl dèyè a, mwen pa vle pèdi machin sa a."
  
  
  "Wi, mesye," li te reponn, epi anvan li menm rakwoche, mwen tande l 'kòmanse transmèt lòd mwen yo atravè transmetè a pwisan AX.
  
  
  Vitès pwochen rapò l te vini an te etone m. Ak rapò li a pa t 'ankourajan ditou.
  
  
  "Veyikil Sijè a te kanpe nan yon estasyon sèvis toupre entèseksyon River Road ak Seven Locks Road." Mwen te fouye kat la, epi li te kontinye: “Machin C rapòte ke chofè a te kanpe nan yon estasyon gaz, epi asistan an ap ranpli limousine a. Machin "C" kanpe, pa wè nan estasyon an, epi yon ajan ap vanse a pye pou kenbe siveyans... Èske mwen ka rete sou liy lan pou jwenn rapò li, mesye?
  
  
  "Afimatif," mwen te di l 'epi mwen tann apeprè dis minit anvan mwen tande radyo a krake nan background nan ak yon rapò. Operatè radyo a te retounen nan telefòn nan ak mo ki konfime youn nan pi move laperèz mwen yo: Candy pa t 'kapab anpeche Abdul antre nan telefòn nan:
  
  
  "Ajan nan Machin C a rapòte ke chofè limousine a te nan estasyon sèvis la uit minit anvan li te retounen nan machin li. Nan moman sa a, ajan an te obsève chofè a sou yon telefòn peye nan estasyon an apre li fin resevwa chanjman nan men asistan an. Chofè a te fè omwen de apèl ak yon pasaje fi, men ajan an pa t ase pre pou l wè nimewo yo konpoze. Limousine a ak pasaje yo kounye a ap vwayaje nan sid sou Cabin John Boulevard... Jis yon minit, mesye. Mwen tande yon lòt transmisyon, men mwen pa t 'kapab konprann mesaj la. Operatè AX a byento te di m 'sa ki te pase:
  
  
  “Veyikil sijè a te antre nan George Washington Memorial Parkway epi li toujou ap vwayaje nan sid. Machin C ap rapòte ankò nan senk minit sof si ou vle m kenbe kontak, mesye.
  
  
  "Non. Jis rapòte bay machin C pou kenbe orè rapò sa a."
  
  
  Lè mwen dekonekte, mwen t ap mande ki moun ki Abdul te kontakte. Li te lojik ke youn nan apèl li yo te fè nan anbasad la, ki vle di ke kounye a li te konnen sa ki te rive kote Sherima a - si li pa te deja konnen. Men, ki lòt moun li te rele?
  
  
  Twa mesaj pwochen yo, nan entèval senk minit, te soti nan machin C nou an, ki te di m sèlman ke limousine Sherima a te kontinye deplase tounen nan zòn nan George Washington Boulevard. Lè m te mande operatè radyo a pou l tcheke vitès machin nan, li te voye yon demann bay Machin C epi talè konsa li te enfòme m ke Abdul te sanble ap kenbe menm 45-50 kilomèt alè ke li te kenbe pandan y ap kondui ale ak soti nan Potomac. Mwen te mande pou konfimasyon vitès sa a epi mwen te gen konfyans ke enfòmasyon orijinal yo te kòrèk.
  
  
  Sa a te ogmante menm plis sispèk sou direksyon nan ki li te ap bati. Si anbasad la te enfòme Abdul ke Sherima ta ka an danje, li ta dwe retounen nan vil la pi vit posib. Mwen te reyèlman vle Hawk tounen nan biwo li pou li te kapab tcheke kontak li nan anbasad la epi detèmine si gad kò a te rele la. Sepandan, depi Hawke pa t kontakte m, mwen te sipoze ke li te toujou nan Mezon Blanch lan. Operatè radyo AX la te konfime reyalite sa a ban mwen pandan pwochen rapò li a.
  
  
  "Ou vle Communications fè yon apèl ijans sou pager li a?" - mande operatè radyo a.
  
  
  "Non, sa p ap nesesè," mwen te di l ', wè ti tib Hawk a toudenkou kòmanse buz.
  
  
  
  
  
  Sepandan, kounye a li ta itil pou konnen si nenpòt nan kontak anba tè nou yo te kapab mennen nan disparisyon Sherima a. Kòm ajan an responsab operasyon an, mwen te gen dwa kontakte biwo egzekitif Hawk a epi mande estati nenpòt rapò sou teren, men mwen te deside ke mwen ta tann jiskaske Old Man an tounen nan katye jeneral. Nan nenpòt ka, mwen te asire w ke li te bay lòd pou mwen ta dwe enfòme sou tout kominikasyon enpòtan ki gen rapò ak ka a.
  
  
  Apre machin Sherima a sou kat mwen an pandan y ap transmèt rapò yo ban mwen, mwen te swiv antre li nan Canal Road epi mwen reyalize li te tounen nan zòn nan. Depi mwen te sipoze ke Abdul te konnen yon bagay te mal ak Sherima, mwen te espere li ak Candy retounen nan otèl la talè. Li pa ta ka distrè l 'nan fè anyen si li te santi ke "Altès li" te an danje.
  
  
  Jis de minit apre dènye rapò li a, operatè radyo AX la te tounen nan telefòn avè m '. "Mesye, gen yon bagay ki rive ke mwen panse ou ta dwe konnen sou. Machin C te kòmanse transmèt byen bonè pou rapòte ke limousine li t ap swiv la te ralanti anpil. Lè sa a, machin C toudenkou pèdi kontak epi mwen pa t 'kapab ranmase l ankò."
  
  
  "Kontinye eseye," mwen te bay lòd. "Mwen pral rete an kontak."
  
  
  Yon fwa ankò mwen te tande l' t' ap chante sou nimewo telefòn machin C yo. Li pa t ' bezwen rele m' pou di m' li pa jwenn yon repons. Lè sa a, toudenkou, nan telefòn nan, mwen tande kèk mesaj ki t'ap antre nan chanm radyo a, epi mwen te kòmanse espere ke Machin C ka te nan zòn nan sispann transmisyon. Yo te byen vit bat lè operatè radyo a te retounen nan liy lan:
  
  
  “Mèt, mwen pè ou nan pwoblèm. Siveyans fèk pran yon flare nan lapolis konte a bay lòd patwouy kwazyè yo mennen ankèt sou yon aksidan sou Canal Road nan zòn kote machin nou an te rive dènye nan zòn C.. Èske w gen nenpòt lòd? »
  
  
  "Wi. Kite liy lan epi mande Obsèvatè a rele m dirèkteman. Mwen vle konnen chak mo polis konte a gen pou di sou apèl sa a operatè radyo a te rize ase imedyatman koupe koneksyon an san yo pa reponn a enstriksyon mwen yo."
  
  
  Katrevendis segonn pita telefòn mwen an sonnen ankò—switboard Watergate a dwe te panse mwen t ap kòmande parye deyò chanm mwen an ak anpil apèl. Yon obsèvatè nan seksyon siveyans AX la te kòmanse rapòte sa yo te aprann nan ekoute vwa polis konte a. Nouvèl la pa t bon. Yon kwazyè konte te parèt toupre kote sou Canal Road epi li te byen vit rive sou sèn nan. Premye rapò a bay katye jeneral yo te ke yon machin te fè aksidan epi pran dife ak anbilans yo te bezwen.
  
  
  "Tann yon minit, mesye," nouvo entèrlokuteur mwen an te di, epi mwen ankò tande kwaze nan radyo a nan background nan. Li byento retounen nan liy lan ak yon aktyalizasyon. "Sanble move, mesye," li te di. “Kwazyè DP a jis mande pou Homicide reponn telefòn lan epi voye tout machin rezèv ki disponib yo. Twoup ki te rele a te di ke yon dezyèm kwazyè te rive epi yo t ap eseye etenn dife a, men yo te bezwen yon kamyon ponpye tou. Anplis de sa, li te di ke te gen prèv nan dife zam otomatik yo."
  
  
  "Pa gen okenn endikasyon ke gen yon dezyèm machin nan sèn nan - yon limousine?" Mwen te mande.
  
  
  "Pa gen anyen ankò. Tann, men yon lòt... Cruiser rapòte twa moun mouri, mesye. Nou te gen twa gason nan machin C sa a; sanble yo te achte l."
  
  
  Mwen te enstwi l pou l transmèt yon mesaj nan chanm radyo nou an pou l te voye inite AX ki pi pre ki disponib nan sèn nan. "Mwen vle yon rezime konplè sou sa ki te pase pi vit posib. Yon moun dwe te wè li, sinon polis distri a pa ta reyalize li tèlman vit. Lè li te retounen nan liy lan apre yo fin retransmèt lòd mwen yo, mwen te gen yon lòt bagay pou li: "Pran yon lòt telefòn epi chèche konnen si Granmoun an tounen ... Non, pi bon toujou, limen siyal ijans lan sou telefòn li. siyal son. Mwen vle li kontakte m isit la pi vit posib. Mwen pral nan telefòn nan kounye a pou li ka rele m '.
  
  
  Le pli vit ke mwen rakwoche, telefòn mwen an sone ankò. Mwen pran telefòn nan, mwen mande, "Èske ou tande, mesye?"
  
  
  Vwa ki reponn se pa Hawk.
  
  
  "Nick? Se mwen menm, Candy."
  
  
  Sezi, mwen prèske rele byen fò: "Kote ou ye?" nan li.
  
  
  "Nan yon ti boutik sou Wisconsin Avenue nan Georgetown," li te di. "Poukisa? Kisa ki te pase?"
  
  
  "Kote Abdul?" - Mwen mande, mwen pran tan mwen eksplike.
  
  
  "Chita devan machin nan. Poukisa, Nick? Sa ki te pase?"
  
  
  "Èske ou sèten li la?"
  
  
  “Natirèlman, mwen sèten. M ap gade l deyò fenèt la kounye a. Nick, tanpri di m sa ki mal. Mwen te fè jan ou te di a epi mwen te mande l pou l sispann isit la, sipozeman pou m te ka pran chanday Sherima te wè nan fenèt la yè swa e li te mansyone li te vle. Èske sa te mal? Ou te di ou pral retade retounen li nan otèl la jiskaske mwen te kapab.
  
  
  Mwen te asire w ke Hawk dwe ap eseye kontakte m lè sa a, men mwen te bezwen konnen yon bagay nan men Candy. "Cheri, pa mande m kounye a ki jan mwen konnen, men ou menm ak Abdul rezoud
  
  
  
  
  
  estasyon gaz epi li te fè plizyè apèl nan telefòn. Èske w konnen kiyès? »
  
  
  Li te kòmanse mande kòman m te konnen arè wout la, men mwen te entèwonp li epi mwen te di sevè, “Pa kounye a, Candy. Jis di m, èske w konnen ki moun li rele? »
  
  
  "Non, Nick. Mwen pa antre nan estasyon an. Mwen te eseye anpeche l kanpe la, men li te ensiste ke nou bezwen gaz, epi...
  
  
  "Ou konnen, mwen ta renmen tande tout bagay sou li, men kounye a mwen oblije rakwoche. Jis fè m 'yon favè epi kenbe Abdul okipe pou osi lontan ke ou kapab. Pwomès? »
  
  
  "Oke," li te di, ofanse, paske mwen te bwose sou sa ki te sanble ak yon bon efò nan pati li. "Jis di m 'yon bagay," li te kontinye, "èske gen yon bagay sou Sherim?"
  
  
  "Non. Men, pa enkyete w. Kounye a mwen oblije rakwoche." Mwen te tande l di yon bagay pandan m te peze bouton ki te dekonekte nou an, men m pa t ka pran swen sa l te ye nan moman an. Epi telefòn nan imedyatman sonnen ankò. Fwa sa a, mwen te tann jiskaske mwen te sèten ke vwa ki te reponn a salitasyon mwen an se te Hawk a anvan mwen mande, "Èske ou tande sa ki te pase, mesye?"
  
  
  "Wi. Mwen te jis antre nan biwo a lè pager mwen an sonnen. Mwen te eseye rele ou, men liy ou a te okipe." Lèt la te prèske yon reprimann.
  
  
  "Mwen santi mwen te pase tout lavi mwen ak telefòn sa a," mwen te di sombre, "pandan ke lòt moun yo te touye." Lè sa a, mwen te kòmanse eksplike sa mwen te konnen sou vwayaj Candy nan Potomac ak evènman ki te swiv apre mwen te kontakte l 'la epi fè aranjman pou li ak Abdul retounen nan vil la. "Mwen sèten apèl li yo te gen yon bagay ki gen rapò ak sa ki te pase pita sou Canal Road," mwen te di, konklizyon rapò mwen an.
  
  
  "Ou se pwobableman rezon," Hawk te dakò. "Kite m di ou sa mwen te aprann nan kèk minit ke mwen te retounen..."
  
  
  Premyèman, li te evidan ke twa nan mesye nou yo te mouri. Hawk te kontakte kontak li nan polis konte a, epi apre plizyè demann radyo prese ak repons ofisye sou sèn nan, li te aprann ke machin nan se pou nou epi ke kadav yo te swa nan li oswa ase fèmen yo dwe pasaje yo. . "Epi li pa t aksidan," Hawk kontinye. "Rapò orijinal la pa t kòrèk. Li te eksploze - oswa pito, yo te jete yon grenad anba li epi li te eksploze, jete li nan yon twou. Lè sa a, dapre nonm ki te rapòte ensidan an okòmansman - li se yon operatè kamyon remorquage ki gen yon radyo nan kamyon l ', ki se poukisa lapolis te resevwa pawòl la byen vit - yon VW camper rale bò kote machin C a boule. soti nan kan an epi tire mitray sou epav la "
  
  
  "Èske operatè remorquage a te resevwa yon nimewo lisans pou camper la?"
  
  
  Hawke te di temwen an te twò sezi pa yon epidemi toudenkou vyolans pou l remake plak machin VW a, men li te kapab bay yon deskripsyon trè bon sou machin anbiskad la. Li t ap travay nan yon garaj, li te abitye ak pifò kalite machin ak kamyon, epi enfòmasyon li te bay yo te deja mete nan yon bilten jeneral nan ak alantou konte a. Yo te mete baraj sou tout pon yo ak gwo wout ki soti nan Washington, pandan ke lapolis eta a nan Maryland ak Vijini adjasan te kenbe yon siveyans konstan sou tout gwo wout yo epi yo te voye kwazyè sou wout mwens itilize yo.
  
  
  Mwen pa t 'gen tan di Hawk sou apèl Candy te soti nan Georgetown, epi lè mwen te fè, konklizyon li te menm jan ak mwen an. "Li rete sou yon woutin," Hawk dakò, "pou li pa parèt ke li te gen anyen fè ak òganize atak la sou machin C nou an Li pwobableman pa konnen ke youn nan mesye nou yo ki te swiv li ale devan epi gade pandan l ap rele nan estasyon sèvis sa a. Dapre li konnen, Machin C tou senpleman te kanpe pa wè epi li te tann pou l 'tounen sou gran wout la."
  
  
  Yon bagay Hawk sot di a te sonnen nan tèt mwen, men mwen pat gen tan konsantre sou li paske li te banm kèk enstriksyon. "Rete nan chanm ou, Nick, pandan m ap kowòdone lachas pou Volkswagen sa a." Mwen vle kapab kontakte ou lè yo dekouvri li, Lè sa a, mwen pral gen yon travay pou ou." Fason li te di li te kite m 'nan okenn dout sou kisa travay sa a ta tankou yon fwa ke asasen yo te idantifye. “Epi mwen vle ou rete tann jiskaske Miss Knight ak gad kò sa a Abdul Bedawi retounen nan otèl la. Si li te kole ak modèl li a, li t ap monte nan apatman Sherima a pou l wè ki jan li tap ye.
  
  
  "Mwen pral isit la, mesye," mwen te asire l 'lè konvèsasyon nou an te fini.
  
  
  Lè Hawk te pran kontwòl kominikasyon, mwen te espere telefòn mwen an rete estasyonè pou yon ti tan, men mwen te mal. Li sonnen ankò prèske imedyatman, epi lè mwen reponn, moun k ap rele a prezante tèt li kòm yon grefye nan yon boutik nan Georgetown - yon non ki sonnen tankou yon bagay sounwa.
  
  
  "Mesye Carter, mwen te eseye rele ou, men liy ou a te okipe," li te di "Yon fanm te ban m 'ven dola pou te pwomèt ou yo rele ou epi li te kouri soti isit la. m gen tan rele tèt mwen.
  
  
  "Sa ki te pase
  
  
  
  
  
  
  mesaj elektwonik? "Mwen te mande, mwen konnen kiyès dam sa a dwe ye.
  
  
  "Li jis di m pou m di w ke Candy te di w rele w epi di w ke yon moun - mwen jis pa sonje non an, li te tèlman prese ke mwen pa t kenbe - de tout fason, yon moun te ale epi li te ale. pou eseye swiv li, epi li pral rele w pita. Èske sa vle di anyen pou ou, mesye Carter?
  
  
  "Natirèlman," mwen te di li. "Sa vle di anpil. Eske ou te rive wè ki kote li te ale?"
  
  
  "Non, mwen pa t 'konnen. Tout bagay te rive tèlman vit ke mwen pa menm panse gade. Li jis te pwan yon kreyon nan kontwa ki nan rejis la, li ekri non w ak nimewo telefòn ou, li ban m yon bòdwo ven dola epi li ale."
  
  
  "Mèsi anpil," mwen te di, mande non l ak adrès ankò epi ekri l. "Nan yon jou oswa konsa, w ap resevwa yon lòt ven dola pa lapòs."
  
  
  Li te ensiste pou di ke sa pa t nesesè epi li te mande m 'kenbe liy lan. Mwen te tande l ap pale ak yon moun anvan li te vire nan telefòn nan epi li te di m, “Mesye Carter, youn nan tifi ki travay avè m isit la, t ap gade dam nan pandan l ap kite magazen an. Li di ke li te wè li monte nan yon taksi epi li te dekole byen vit."
  
  
  Mwen te remèsye l ankò, Lè sa a, rakwoche epi rele Hawk pou mete l ajou sou dènye chanjman yo. Li deside mande lapolis konte a pou radio tout machin yo pou yo chèche limousine Sherima a. Mwen konseye ke si machin nan takte, pa sispann, men eseye kenbe li anba siveyans jiskaske li sispann. Li te bay lòd la epi li di, "Kisa ou panse de sa a, N3?"
  
  
  “Mwen panse ke Abdul te dwe wè Candy t ap rele nan boutik sa a e li te reyalize plan li yo te oblije chanje. Li dwe konnen ke li ap ede yon moun kache disparisyon Sherima a, epi li pwobableman panse se mwen. Sa vle di, si li te gen anyen fè ak kidnapping li.
  
  
  Ak ogmantasyon li nan fason sa a fè li evidan. Mwen devine li genlè ap dirije kote y ap kenbe Sherima. Si li toujou vivan. Mon swete ki lapolis distrik i atrap li byento. Nenpòt enfòmasyon sou VW camper la? »
  
  
  "Pa gen anyen ankò," Hawk di tris. “M ap rele w si m tande anyen. Nan nenpòt ka, ou pral oblije rete tann la nan ka Miss Knight rele.
  
  
  "Mwen konnen," mwen te di fè nwa, mwen santi m reziyen ap tann nan chanm mwen pou tout tan. “Mwen jis espere ke li pa eseye jwe detektif epi vin twò pre li. Mwen panse ke li an sekirite yo asime ke li la toujou sou santye l 'yon kote. Si li te pèdi li, li ta kontakte m tèt li."
  
  
  Malgre ke mwen te fèk kòmanse santi m anmède pa telefòn mwen an k ap sonnen toujou, kounye a mwen te espere ke li ta sone ankò apre Hawk rakwoche. Sa pa t rive, e m te chita epi m t ap gade segonn yo vin tounen yon minit san limit, paske m te konnen yon fwa yo te kòmanse vin tounen èdtan, tan an t ap rive byento lè m te oblije envite Sherima lakay Sekretè Deta a pou konvèsasyon li nan radyo ak. Shah. Hassan. Epi konnen tou ke si nou pa satisfè dat sa a, lemonn antye ta ka kòmanse dekonpoze nan eksplozyon ki ta gaye soti nan Mwayen Oryan nan rive deyò nan espas.
  
  
  Lè Candy te rele jis apre kat, mwen te pran yon ti dòmi nan tapi Fertile Watergate la. Pandan tan sa a, Hawk rele de fwa ak rapò depresyon ke yo pa t jwenn ni kanpay asasen yo, ni limousine Sherima ak chofè yo. Mwen te kapab konprann ke yon limousine ta difisil pou jwenn pami plizyè milye sitwayen piblik ak prive nan Washington, men kanpay la ta dwe pi fasil si li pa te kache yon kote anvan bilten an frape nèt la polis.
  
  
  Pawòl sirèt yo te koule tankou dlo nan yon baraj kraze; Li pa t menm tann mwen reponn kesyon li yo:
  
  
  "Nick, sa a se Candy. Ou te resevwa mesaj mwen an? Abdul ale, mwen te pwan yon taksi epi mwen swiv li. Nou te tout kote. Sa te koute m kenz dola paske chofè taksi a te di li pa dwe fè sa. Antouka, Abdul te pake anviwon yon katye nan Anbasad Adabyan an epi li te jis chita la pou yon ti tan, Lè sa a, yon nonm mwen pa t rekonèt te soti, li te monte nan machin li epi yo te kondui. Mwen te swiv yo epi yo te kondwi nan ti sèk pou yon ti tan epi answit...
  
  
  "Sirèt!" Mwen te finalman kapab kraze nan kouran an nan eksplikasyon lè li te sispann pran souf li. "Kote ou ye kounye a?"
  
  
  "Nan St. John's College," li te reponn dekontrakte, epi answit lè m te repete non an san konfyans, li te kontinye: "Mwen te vin isit la pou m itilize telefòn nan. Yo te trè janti ak pèmèt mwen sèvi ak youn san yo pa peye apre mwen te di li te ijan. dam nan di...
  
  
  Lè m 'te rele ankò "Candy" epi mande pou li di m' kote Abdul te ye, li ankò te vin ofanse, li di, "Nick, se sa mwen te eseye di ou. Li nan yon kay sou yon katye sou Military Road. Li te di ke gad kò Sherima te kondwi limousine a dirèkteman nan garaj dèyè kay la. "Mwen te wè l 'paske chofè taksi a te pase trè dousman lè li te wè Abdul vire nan antre kay la. Mwen mande l pou l kite m soti nan pwochen kwen an
  
  
  
  
  
  
  sou Utah Avenue, Lè sa a, mwen te tounen sot pase kay la, men mwen panse ke li menm ak mesye anbasad la te deja antre andedan."
  
  
  "Nick, ou panse Sherima ta ka la?"
  
  
  "Se egzakteman sa mwen vle konnen," mwen te di li, mande adrès la sou Militè Road.
  
  
  Li te ban mwen li epi li di, "Nick, èske w ap soti tèt ou oswa ou pral voye polis la?" Lè m te di l m t ap sou wout depi m te ka desann nan yon taksi, li te di: “Sa bon. Sherima ka jennen si lapolis rive epi gen yon meli melo.
  
  
  Mwen ta ri si sitiyasyon an pat tèlman grav; jis kèk èdtan anvan, Candy te tout pou rele nan lame a, marin, ak nenpòt lòt moun pou ede jwenn Sherima, men lè li te vin klè ke yo ta ka jwenn ansyen larenn lan, li te konsène pou pwoteje repitasyon zanmi l ak patwon li. .
  
  
  "Pa enkyete," mwen te di l '. "Mwen pral eseye kenbe non Sherima nan jounal yo. Koulye a, tann mwen nan lekòl la. Ki non an ankò? St. John's College...” Mwen te inyore pwotestasyon li ke li te vle mwen pran l 'epi mennen l' nan kay la avè m ', olye de ensiste, "Fè sa mwen di. Mwen pa konnen ki sa Abdul ak zanmi l 'ap fè, men ta ka gen pwoblèm epi mwen pa vle ou blese." Li te pi bon ke li poko konnen konbyen gason te deja mouri jou sa a, e ke plis prèske sètènman ta swiv. “Mwen pral vin pou ou le pli vit ke mwen kapab. Kounye a li lè pou m kòmanse." Mwen rakwoche anvan li te kapab diskite plis.
  
  
  Anvan dekolaj mwen te bezwen rele ankò. Hawk te koute pandan m te di l sa Candy te di l, apresa li di: "Nonm li te ranmase nan anbasad la ta ka Sword, N3." Lè m te dakò, li te kontinye: “Epi mwen te rekonèt adrès sa a sou Military Road. Sa a se sa CIA a itilize pafwa kòm yon "safe haven". Mwen te panse nou se sèlman lòt pase CIA ki te konnen sou sa, men aparamman lènmi an gen tou trè bon sous entèlijans. Èske w konprann kisa Sword la genlè pral fè, Nick?
  
  
  "Sa a se kote Silver Falcon a pral jwenn mouri," mwen te di. “Epi pral gen anpil prèv ke li te travay pou CIA a epi yo te touye lè li te menase pou devwale konplo ansyen patwon li nan Adabi. Men, èske CIA pa kenbe yon moun nan lokal yo tout tan? »
  
  
  "Mwen panse sa. Men, Epe a pa ezite touye nenpòt moun ki kanpe nan wout la nan plan li yo. Men, si, jan Miss Knight di, li menm ak Bedawi sa a te antre tou dwat nan kay la, pwobableman yo te deja komèt touye moun yo.
  
  
  "Mwen sou wout mwen, mesye," mwen te di l '. Pandan nou t ap pale, mwen tcheke kat jeyografik mwen an e mwen te estime m t ap pran anviwon vennsenk minit pou m rive nan adrès Militè Road la. Hawk te di ke li ta voye yon ekip sekou pou mwen pi vit ke posib. Pifò nan ajan lokal yo te deyò nan jaden an ap eseye swiv VW camper la ak ekipaj ki ka touye moun li yo, men li te di li ta voye yon ekip pou èd mwen imedyatman. Sepandan, mwen te konnen ke se travay mèt asasen an, e mwen te mande l pou l bay mesye l yo enstriksyon pou yo kenbe yo amwenske li te sèten m te bezwen èd.
  
  
  Li te di ke li ta pase lòd ki nesesè yo, Lè sa a, te swete m 'chans - yon bagay li pa t' anjeneral fè - epi li te fini apèl la.
   Chapit 10
  
  
  
  
  Pandan m t ap soti nan chanm nan, yon bagay difisil te frape nan do m epi yon vwa frèt e menm te di dousman, “Ann desann asansè sèvis la, Mesye Carter... Non, pa vire do ba.” Lòd la te pote soti ak yon lòt souflèt nan kolòn vètebral la. “Sa a se yon .357 magnum, epi si mwen te oblije rale deklanche kote li te montre kounye a, pi fò nan kolòn vètebral ou a ap soti nan vant ou... Sa pi bon, jis kontinye desann koulwa a nan asansè a epi asire w ke ou. kenbe bra w dwat bò kote w.
  
  
  Mwen pa te gen okenn fason yo avèti operatè a lè li louvri pòt asansè sèvis la. Blackjack imedyatman frape l 'atè a nan machin nan. Jis anvan sa a, mwen te santi presyon an nan do m 'soulajman pou yon ti moman, epi, gade nan fwon blesi operatè a, mwen reyalize ke kaptive mwen an te chanje Magnum nan men gòch li, kite dwa li gratis frape nonm lan. .
  
  
  Apre lòd, mwen trennen operatè asansè a nan klozèt twal fin blan ki pi pre a epi mwen te frape pòt la sou li, mwen espere ke yo ta jwenn li a tan pou swen medikal. Aksyon sa a te ban m opòtinite pou m wè yon nonm ki te kenbe yon gwo zam lonje dwèt sou mwen pandan m t ap travay. Se te yon lòt Arab, pi kout ak pi fò pase moun ki te mouri sou balkon la ak kouto mwen nan gòj li. Li chanje men ak zam la ankò ase lontan pou pran kle klozèt twal fin blan klozèt la, ki erezman pou rezon li - oswa petèt pa aranjman - te kite nan seri a klozèt twal fin blan. Li te yon konesè ji kwi. Enpak la te kraze kle a nan kadna a, asire ke dekouvèt nan sa ki an chire li yo ta retade menm pi lontan.
  
  
  “Kounye a, ann desann nan sousòl la, Mesye Carter.
  
  
  
  
  
  
  - te di zanmi m 'ranpi. “Jis antre tou dwat nan asansè a, fè fas a miray la dèyè... Sa ase... Kounye a jis apiye pi devan soti nan ren an epi peze men ou sou miray la. Ou te wè lapolis fouye prizonye, mesye Carter, konsa ou konnen kisa pou w fè... Se vre, epi pa deplase.
  
  
  Nou te mache desann nan nivo ki pi ba nan Watergate a an silans. Yon buzzer sonnen, ki endike ke bouton yo te peze sou plizyè etaj pou siyal yon pickup, men machin nan te mete nan kontwòl manyèl ak Arab la pa t 'sispann. Lè pòt yo finalman louvri, mwen te deja resevwa enstriksyon pou sòti: vire toutotou, bra sou kote ou, mache dwat soti nan machin nan epi vire agoch. Si yon moun ap tann, jis mache tankou si pa gen anyen ki te pase. Si mwen fè anyen pou leve sispèk, mwen menm ak plizyè inosan pral mouri.
  
  
  Pa t gen pèsonn k ap tann nan sousòl la, men pandan nou t ap mache nan koridò ki mennen nan garaj Watergate la, de mesye ki te gen inifòm sèvis otèl te gade nou avèk kirye. Pou sove lavi yo, mwen te pran pòz yo te gen yon konvèsasyon amikal ak nonm ki te kanpe bò kote m ', zam li a kounye a kole nan kòt mwen nan pòch jakèt li. Aparamman yo te sipoze nou te manadjè otèl oswa envite ki te pèdi pandan y ap chèche garaj la epi yo te mache bò kote nou san yo pa di anyen.
  
  
  "Bon, Mesye Carter," te di moun ki kaptive politès mwen an yon fwa nou te soti nan tande koup la. Li tounen dèyè m ', li bay direksyon ki evantyèlman mennen nou nan yon pati aleka nan garaj la. Te gen sèlman kèk machin ki estasyone la, plis yon camper Volkswagen. Li pa etone ke patwouy yo pa t remake li. Arab ki te avè m la te dwe depoze kamarad li yo yon kote, epi li te kondwi tou dwat nan garaj Watergate a epi li te tann devan pòt mwen prèske depi nan moman lachas pou yo te kòmanse.
  
  
  Otomatikman mwen te dirije nan direksyon pou kanpay la, ak Arab la kòrèkteman konprann aksyon m 'yo. "Se konsa, ou konnen sou li, Mesye Carter. Nou te gen konfyans ke ou ta fè li. Se poutèt sa yo te voye mwen pou ou. Sepandan, nou pral sèvi ak yon machin ki pake akote Volkswagen la. Li la depi yè swa. Youn nan mesye nou yo pa janm tounen vin jwenn li apre li fin vizite do kay la. Mwen sèten ou konnen poukisa.
  
  
  Mwen pa t 'reponn, men zanmi pale mwen an evidamman pa t' atann yon repons paske li te kontinye, "Ale dwat nan dèyè Vega a, Mesye Carter. Ou pral jwenn ke kòf la louvri. Jis ranmase l epi tou dousman monte andedan. Pa gen pèsonn alantou, men mwen toujou pa ta vle tire zam sa a nan garaj la. Son an pral byen fò, epi si yon moun vin envestige, yo pral oblije touye yo tou."
  
  
  Mwen te prèske rive nan kòf Vega a lè mesye ame a aparamman reyalize li te fè yon erè grav epi imedyatman korije li. "Sispann, Mesye Carter. Koulye a, panche sou kouvèti kòf la... Mwen pral pran zam la. Oke, ou ka leve ankò epi ouvè kòf la... Si ou jis chita epi jwenn konfòtab, nou pral bon pou ale.
  
  
  Boukle moute nan kabin an restrenn, mwen te asire w ke tèt mwen te osi lwen anba canopy la ke posib pandan y ap kenbe pye mwen bourade sou ouvèti a. Pandan m t ap tranble, Arab la te kontinye lonje dwèt Magnum nan tèt mwen; Lè sa a, lè mwen te sanble yo te rezoud, li fè yon etap tounen epi lonje men pou kouvèti a nan pwatrin lan. Kòm li te kòmanse desann, mwen te kenbe je m 'sou kò l' pou asire w li pa deplase pi lwen. Nan moman sa a, lè mwen te konnen ke li wè m 'ta pral konplètman bloke pa kouvèti a prèske fèmen nan pwatrin lan, mwen frape ak tou de janm, aplike tout fòs la nan janm boukle mwen sou kònen an.
  
  
  Kouvèti pwatrin lan vole leve, li fè aksidan nan yon bagay epi li kontinye deplase. Lè mwen te kapab wè, mwen te twouve mwen gade nan yon figi grotèsk contorsion sou yon tèt ki te panche dèyè nan sa ki te sanble yon ang enposib. Je envizib, ki te deja kòmanse fennen, gade m 'nan dèyè kwen pi ba yo nan sipò yo. Men ki te kenbe gwo Magnum la envolontèman jerked nan direksyon kòf la nan machin nan, men sistèm nève a pa janm transmèt siyal la nan dwèt sa yo nan frizè rale deklanche la.
  
  
  Pandan m te jete yon janm sou kwen pwatrin lan epi m te kòmanse monte deyò, Arab ki t ap mouri a toudenkou tonbe tounen, rèd tankou yon tablo. Dèyè tèt li te frape etaj garaj konkrè a an premye epi li te jerked devan ak yon gwo krak. Se pa jiskaske mwen bese pou rale Luger mwen an nan senti nonm ki te kenbe m prizonye a ke mwen reyalize sa ki te pase pandan m te frape kouvèti a nan pwatrin lan. Lam li a, tankou yon lam guillotin mat, kenbe l 'anba manton an, voye tèt li tounen ak yon fòs konsa ke li kase kou li.
  
  
  Apre fouye pòch li, mwen jwenn de seri kle machin. Yon bag te gen yon tag ak menm nimewo a: yon VW campervan ak non yon ajans lokasyon machin. Mwen te eseye youn nan kle yo sou yon bag diferan nan kòf la Vega epi li te travay. Sa a te trè konvenkan prèv ke nonm sa a te ak moun mwen te kout kouto.
  
  
  
  
  
  
  sou balkon Sherima yè swa. Mwen te mande ki lòt moun ki ta ka alantou pou sa ki te sipoze yon misyon kidnape ansyen larenn lan. Èske Epe a ta ka tou sou do kay la nan otèl la? Èske se moun mwen te touye pa aksidan lè Candy te panike e li te frape bra m, li t ap eseye di m sa san li pa di yon mo pandan l te kontinye leve je l anlè?
  
  
  Pa te gen tan tcheke Volkswagen a, epi mwen pa t 'vle pèsonn toudenkou jwenn mwen ak yon kadav ki mouri nan garaj la. Mwen te jete l nan kòf Vega a, m te frape kouvèti ki te touye l, epi m te monte sou chèz chofè a. Ki sa ki lanfè a, li pral sove tarif taksi AX la nan Militè Road ak yon kò mwens pou Hawk genyen si li gen pou òganize yon mouvman soti nan Watergate.
  
  
  Ven minit apre mwen te peye pou Vega pakin - yo te make tikè a prèske sèz èdtan pi bonè a 1am. - Mwen te pase bò kote adrès mwen te vle sou wout militè. Erezman, pi fò nan machin polis konte yo nan jou sa a te konsantre sou lachas VW camper la san yo pa enkyete w sou vyole limyè trafik oswa vitès, kidonk mwen te kondwi byen vit epi san kanpe. Mwen vire kwen kap vini an epi mwen te pake. Lè m retounen nan kafou a, mwen remake yon gwo gwoup bilding ki ba sou ti mòn anfas lari a epi mwen deside ke sa a te pwobableman tè nan St. John's College, kote Candy te sipoze ap tann mwen. Mwen te vire kwen an epi mwen te mache byen vit tounen sou Military Road, mwen pa vle riske eksplike kèk pasan ki itil ke mwen te konnen pa ta dwe gen pakin sou bò sa a nan lari a e ke pa ta dwe gen espas sou lòt bò a, epi ke mwen te prese.
  
  
  Pandan m t ap pase, m te pran yon ti kout je nan kay kote Candy te di Abdul ak mesye m te sispèk Sword te antre anndan an. Li te sanble anfòm nan katye a nan brik wouj, ranch milti-nivo. Pwobableman ant venn ak vennsenk ane, lonbraj pa pye bwa an ete, li te antoure pa "yon lizyè ki te pèmèt yo grandi ase wo pou fènwa gade nan pasan aksidantèl san yo pa bay okenn garanti evidan nan vi prive. . Kraze nan kloti devan an te fèt nan antre kay la ki te mennen nan garaj de machin nan dèyè kay la. Yon chemen wòch te mennen nan pòt devan an. Soti deyò a li te sanble ak kay la nan yon fanmi modere rich.
  
  
  Si CIA te dirije "safe houses" li yo menm jan ak AX, imaj respè sa a ta dwe kiltive ak anpil atansyon pa rezidan pèmanan nan kay la. Hawk anjeneral asiyen de ajan nan chak kay ki an sekirite, ke nou te itilize pou reyinyon sekrè yo, oswa kache ajan lènmi ki te "vire" jiskaske yon nouvo idantite ta ka etabli pou yo, oswa kòm pwen rekiperasyon pou pèsonèl blese. Ajan lokal yo, anjeneral yon gason ak yon fanm ki poze kòm yon koup marye, yo ta dwe zanmitay ak vwazen yo, men yo pa tèlman sortan ke moun ki bò kote yo rele san atann. Hawk renmen mete kache l 'nan zòn rezidansyèl olye ke nan zòn aleka ki pi ouvè a atak sipriz. Epi li te sanble ke CIA a te adopte yon konfigirasyon menm jan an, omwen osi lwen ke seleksyon zòn yo te konsène.
  
  
  Mwen te pase bò kay la epi mwen te ale nan pòt kay vwazen an. Li te louvri yon ti moman apre mwen te rele, men se sèlman osi lwen chèn lan ta pèmèt. Madanm blan an te foure nen li nan twou a pandan mizo gadò mouton Alman an te pèse sou mwen. Madanm nan mande agreyab, ak yon ti sispèk: "Wi?" Bèje a pa di anyen, men li te eksprime sispèk li pi klè ak yon gwo gronde. Li te rasire l: "Silans, Arthur!"
  
  
  "Eskize m," mwen te di, "men mwen ap chèche pou DeRoses yo. Mwen pa konnen nimewo egzak la, men yo dwe rete sou Military Road, toupre Utah, e mwen te panse petèt ou te konnen yo.
  
  
  "Non, mwen pa rekonèt non sa a. Men, nan de dènye ane yo, te gen anpil nouvo moun nan katye a.”
  
  
  "Sa a se yon jèn koup," mwen te eksplike. “Li se blond, apeprè trant, ak Augie gen apeprè menm laj. Li se yon gwo nèg; ou pral definitivman remake l 'paske li se sou sis pye kat pous ak peze sou de san karant liv. Oh wi, yo kondwi yon van VW."
  
  
  Li te souke tèt li jiskaske mwen mansyone kanpay la, Lè sa a, yon tranbleman nan rekonesans klere sou figi l '. "Oke," li te di ezite, "gen yon bèl koup k ap viv bò kote. Yo te la pou apeprè yon ane, men mwen pa t 'rekonèt yo lòt ke yo di bonjou. Men, mwen sèten yo pa zanmi ou yo. Li pa blond e li pa gwo konsa. Petèt ke ponytail, men ak yon bò mens. Sèl bagay se..."
  
  
  "Wi?" - Mwen ensiste.
  
  
  "Oke, mwen remake lè mari m ak mwen te pran otobis la travay maten an ke te gen yon kanpay Volkswagen ki estasyone nan antre kay la."
  
  
  "Ki lè li te?"
  
  
  "Mwen panse ke li te yon ka nan uit oswa konsa depi anjeneral nou kite."
  
  
  "Mwen pa remake pèsonn la jis kounye a," mwen te di. "Èske ou pa nenpòt chans
  
  
  
  
  
  
  ou te wè l ale? "
  
  
  "Aktyèlman pale, wi. Mwen te jis ap mache soti nan pòt la pita nan maten an - li dwe te midi oswa petèt mitan trant - lè mwen te wè l 'rale lwen ak kondwi ale. Mwen te pral vizite yon zanmi nan Legation Street, epi...
  
  
  "Ou te wè ki moun ki te la?" - Mwen entèwonp. "Petèt yo te zanmi m '."
  
  
  "Non, mwen pa t 'konnen. Li te deja ale anvan mwen desann sou twotwa a, epi yo te sanble yo te prese. Mwen dezole."
  
  
  Mwen te trè sèten ki kote Volkswagen ak ekip asasen li yo te prale; Yo te gen yon dat sou Canal Road, ki te prese ranje pa apèl telefòn. Mwen te remèsye fanm nan pou èd li epi mwen te di petèt mwen ta eseye pwochen kay si moun ki nan camper la te zanmi m 'pa rele yon lòt vwazen. Bèje a gronde ankò pandan m te vire pou m ale, epi li prèske te pwan mizo l lè li te fèmen pòt la.
  
  
  M'ap mache dekontrakte desann ale nan kachèt CIA a, mwen kontinye alantou kay la nan garaj la. Pòt pliye li te debloke, kidonk mwen te glise l sou gon byen grese. Limousine Sherima te toujou la, akote Mustang ke mwen te sipoze te fè pati rezidan pèmanan kay la. Fèmen pòt la tou dousman, mwen soti sou ti patyo ranch la. Gen te kanpe yon kabwa babekyou, wouye soti nan kanpe deyò nan nèj la sezon fredi.
  
  
  "Se pa tout bagay tèlman bon, ti gason," mwen te panse. Pwopriyetè kay reyèl ta estoke barbecue yo nan garaj la pou sezon fredi a.
  
  
  Pòt ekran an te fèmen, men yon ti kras pry ak pwen an nan yon stiletto fòse li louvri. Pòt dèyè a te fèmen tou. Kat plastik American Express mwen an te deplase boulon an, epi pandan m te kenbe l an plas, mwen te eseye vire manch lan ak lòt men m. Li vire epi pòt la ouvri. Mwen te retounen kat kredi a nan bous mwen anvan mwen te pouse pòt la pi lwen epi mwen te soulaje mwen jwenn pa te gen okenn seri chèn.
  
  
  Mwen byen vit antre anndan e mwen jwenn mwen nan kwizin nan. Lè m 'gade alantou, kay la te trankil. Asyèt yo, pwobableman nan manje maten yo, yo te lave epi mete yo nan etajè a siye akote koule a. Mwen te antre nan sal manje a, answit nan salon an. Pa te gen okenn siy lit nenpòt kote anba a. Lè sa a, pandan m t ap monte mwatye eskalye ki sanble te mennen nan chanm yo, yo te atire atansyon m sou yon ti twou nan lacho a sou miray ki toupre eskalye yo. Sèvi ak pwen stiletto a ankò, mwen fouye bal la nan miray la. Li te sanble ak yon .38 aplati nan lacho. Bese, mwen egzamine tapi oriental bon mache ki te kouvri etaj la devan papòt la.
  
  
  Tach wouj la te prèske pèdi nan modèl la. Yon moun te louvri pòt devan epi yo te tire, mwen deside. Pwobableman soti nan yon .38 ak yon sipresyon. Te gen yon pandri nan ti foyer la. Mwen te dekouvri ke pòt la te fèmen, ki te etranj ase pou fè m 'anvi wè sa ki te anndan an. Apre w fin eseye plizyè nan pik mwen yo, mwen jwenn youn ki vire yon seri senp.
  
  
  Sou planche a nan twalèt la, anba rad yo pandye la, kouche kò a nan yon nonm. Kadav la te mete yon chapo ak yon manto, epi mwen te kapab di li te wo nan fason jenou l 'te double pou peze l' nan espas ki sere a. Pouse chapo a ki te tonbe sou figi l ', mwen wè kote bal la te antre nan je gòch li. Se konsa, anpil pou mwatye nan "bèl jèn koup toupre a." Aparamman li te sou pou kite kay la lè yon moun te vin devan pòt la, epi li te fè erè fatal nan pa sèvi ak jidè a pou wè ki moun ki te deyò anvan ou louvri li. Nenpòt moun ki te kanpe la te gen yon pistolè ak yon silansye pare, epi li te tire le pli vit ke pòt la louvri, Lè sa a, kenbe viktim li ak anpil atansyon desann li sou tapi a atè a san "madanm" moun ki mouri a menm konnen sa ki te pase. .
  
  
  Mwen deside ke li dwe tou yon kote nan kay la. Moun Epe a pa ta riske pote kadav la. Pran Luger la, mwen te mache moute mach eskalye yo nan nivo siperyè a. Nan silans ki te gouvènen nan kay la, ti kras krake nan etap kapèt yo te sanble byen fò. Sou bò dwat mwen an tèt eskalye a, pòt chanm lan te louvri. Mwen te antre epi mwen te jwenn li vid. Mwen byen vit ale nan klozèt la. Li te genyen rad gason ak anyen ankò. Byen vit vire kouvèti yo, mwen reyalize pa gen anyen anba kabann lan, kidonk mwen te retounen nan sal la epi tou dousman louvri pòt pwochen an sou menm bò a. Se te twalèt la - vid. Kabinè medikaman an ki anlè koule a te gen atik twalèt gason ak yon razwa. Moun ki mouri anba a dwe te gen yon pwoblèm nan vant; Sou youn nan etajè yo te gen boutèy antiasid. Ebyen sa pa deranje l ankò.
  
  
  Mache nan koulwa a, mwen te mache nan yon lòt pòt louvri nan yon chanm ke mwen devine nan gwosè li te chanm prensipal la nan kay la. Fanm mwen te dèyè a te pwòp; rad li yo te byen ranje sou krochi ak soulye li yo te nan bwat anpile sou planche a nan gwo klozèt doub la. Aparamman, li menm ak patnè li te kenbe yon relasyon estrikteman biznis, malgre yo te viv ansanm pou apeprè yon ane. Se sèlman youn nan de la
  
  
  
  
  
  
  zòrye kabann yo te rid. Li toudenkou parèt sou mwen ke dra a sou kabann lan te sèlman rantre sou yon bò. Li te dwe fè li moute lè mesye a zam te monte nan dezyèm etaj la.
  
  
  Tonbe ajenou mwen, mwen gade anba kabann lan. Je avèg te fikse m nan yon figi ki te dwe bèl anvan bal la te rache yon pati nan machwè a, voye san nan cheve long nwa ki te vante sou planche a. Li te mete yon manto jòn matlasye, epi devan li te kouvri ak san sèk kote li te frape pa dezyèm piki a.
  
  
  Mwen jete dra a epi mwen leve kanpe. Byen vit ap mache nan rès etaj anwo a, mwen tcheke twazyèm chanm lan ak twalèt mèt, plis demontre pwòpte nan mennaj la CIA. Kache dèyè yon pil sèvyèt nan klozèt twal fin blan an, mwen te dekouvri yon radyo de-fason pwisan branche sou yon frekans mwen rekonèt kòm ki fè pati CIA a. Li pwobableman te travay sèlman lè kay la san danje te nan itilize. Pa te gen okenn nesesite pou kontak dirèk ak katye jeneral pi sekrè ajans entèlijans la tou pre Langley, Virginia, eksepte nan ka sa yo. Mwen baskile switch reseptè a, men pa t 'gen okenn bri ki soti nan televizyon an. Santi alantou dèyè kabinè a, mwen ranmase kèk fil ki te rale deyò epi yo koupe.
  
  
  Yon fwa desann, mwen te kanpe nan antre devan an epi koute ak anpil atansyon pou nenpòt son ki ta ka endike Sword ak Abdul Bedawi, èspere ke Sherima ak petèt de nan twa asasen yo kan yo te toujou nan kay la. Se sèlman koche nan ansyen revèy Seth Thomas a sou buffet sal manje a te kraze silans la.
  
  
  Mwen tounen nan kwizin nan pwent pye epi mwen jwenn yon pòt ki ta dwe mennen nan sousòl la. Mwen tcheke manch lan epi mwen jwenn ke li te debloke, se konsa mwen louvri li yon ti kras. Yon ti ron te tande nan krak la, men mwen pa t 'tande okenn son imen sou dis etap eskalye yo lè mwen louvri pòt la lajè.
  
  
  Sepandan, limyè a nan sousòl la te limen, ak anba a mwen te kapab wè etaj la kouvri ak replasman. Pandan m te desann etap yo tou dousman, yon machin pou lave seche te parèt sou miray ki pi lwen. Dèyè eskalye yo, brûler lwil oliv ak aparèy chofaj dlo yo te etenn. Prèske nan pye etap yo, mwen te sispann sibitman, toudenkou reyalize ke sèlman yon tyè nan sousòl la te louvri; "Petèt mwens," mwen te deside, sonje chanm yo ankonbre anwo kay la.
  
  
  Rès sousòl la koupe pa yon miray blòk beton. Miray la te evidamman ajoute lontan apre kay la te bati, paske blòk gri yo te pi nouvo pase sa yo ki te fòme twa lòt bò yo nan zòn nan mwen te antre nan. Byen vit evalye gwosè kay la li menm, mwen te estime ke CIA a te kreye yon chanm sekrè oswa chanm total sou mil senksan (500) pye kare. Kidonk, se te pati ki pi an sekirite nan abri a, kote zanmi oswa ènmi ki te bezwen pwoteksyon te kapab pran refij. Mwen te devine ke enteryè a te pwobableman ensonorize tou, pou ke si yon moun te kache la, prezans yo pa ta fè okenn bri si vwazen yo te fè yon vizit sipriz bay ajan lokal yo.
  
  
  Sipozisyon mwen ke pa gen okenn son ki te antre nan miray ak plafon kachèt sekrè a te konvenk mwen ke Sherima ak moun ki te kaptire l yo te andedan tou. Mwen te sispèk ke mwen t ap tann yon bagay oswa yon moun, men mwen pa t konnen ki sa oswa ki moun. Natirèlman, pa paske nan nenpòt siyal sou radyo ki anwo a, paske itilite li te ruine pa moun ki koupe fil yo. Sepandan, te gen yon bon chans ke mesaj Adabi a - "Epe a pare pou frape" - te transmèt soti isit la anvan radyo a te andikape.
  
  
  Pa t parèt pou gen okenn antre nan chanm nan beton-aliyen, men mwen te mache moute nan miray la yo pran yon gade pi pre. CIA te kreye yon bèl ilizyon; pwobableman, lè yo te mande yon eksplikasyon pou ti sousòl la etranj, si "jenn koup la" te oblije pèmèt lektè kontè oswa travayè antretyen antre nan sousòl la, yo ta pwobableman di ke moun yo te achte kay la pa t 'ankò fini bati. kav akòz mank de fon, epi yo te jis fèmen rès la nan ègzumasyon an. Mwen te prèske tande bèl fanm ki gen cheve kònè a di reprezantan konpayi elektrik kirye a, “O, nou pral fini sa a nou menm yon jou lè li pi fasil jwenn lajan ipotèk la. Men, nou te achte kay la tèlman byen paske li pa t gen yon sousòl konplè."
  
  
  Pi pre pwen ki pi lwen miray la soti nan eskalye yo, mwen te jwenn sa m t ap chèche a. Yon ti fant nan blòk yo dekri yon zòn apeprè sèt pye wotè e petèt trant-sis pous lajè. Sa a te sipoze pòt la nan tout bagay ki te kouche pi lwen, men ki jan li te louvri? Limyè klere ki soti nan anpoul ki pa gen koulèv yo te bay anpil limyè pandan m ap chèche kèk switch oswa bouton ki ta ka louvri pòt ki kache a. Te sanble pa gen okenn aparèy sa yo sou miray la tèt li, se konsa mwen te kòmanse gade alantou nan lòt pati nan sousòl la. Mwen te oblije pase nan pòt sa a byen vit; tan t ap fini.
  
  
  Mwen chache dis minit ki fwistre men mwen pa jwenn anyen. Mwen te jis sou yo kòmanse klike sou
  
  
  
  
  
  
  blòk konkrè òdinè nan miray la nan espwa ke youn nan yo ta ka kle a. Pandan m te retire nan pòt sekrè a, mwen te pase youn nan gwo travès sipò yo ak nan kwen an nan je m 'mwen te wè sa ki te devan m' tout tan tout tan an - yon switch limyè. Men, kisa switch sa a limen? Yon sèl nan tèt la nan eskalye sousòl yo aparamman sèlman kontwole de anpoul limyè, epi yo te deja sou.
  
  
  Mwen tcheke fil elektrik ki soti nan switch la. Li ka gen yon bagay pou wè ak ekipman lave a oswa brûler lwil oliv la. Olye de sa, fil la te ale tou dwat nan plafon an ak kwaze yon pwen toupre fant la ki make antre nan chanm sekrè a. Mwen te kenbe Luger a nan yon men epi ranvèrse switch la ak lòt la. Pou yon ti moman anyen pa rive. Lè sa a, mwen te santi yon ti vibrasyon nan etaj la anba pye m 'ak tande yon son moulen fanm k'ap pile kòm yon pati nan miray la te kòmanse balanse deyò sou gon byen lwil oliv, aparamman kondwi pa yon motè elektrik yon kote dèyè li.
  
  
  Avèk zam nan men, mwen te antre nan ouvèti a le pli vit ke li te ase lajè pou admèt mwen. Sèn ki te salye m nan te kapab rivalize kouvèti youn nan ansyen magazin piblik yo.
  
  
  Sherima te mare nan miray byen lwen anfas mwen. Li te konplètman toutouni, men mwen pa t 'gen tan apresye koub yo curvaceous nan ti figi li. Mwen te twò okipe gade nonm lan kanpe bò kote l 'ak pwoteje lòt moun ki nan chanm nan ak Luger mwen an. Abdul te kanpe bò kote Sherima epi mwen te kapab di pa gade nan figi li ke li te fè yon bagay degoutan, ki te entèwonp pa rive mwen. Chita bò yon tab nan gwo espas ki louvri CIA a te mete sou pye se te yon Arab ki byen abiye ki mwen te sèten se nonm Abdul te ranmase nan anbasad Adabiya a - yon sèl Hawk a ak mwen te kwè ke yo te Epe. . Aparamman li t ap travay sou kèk papye; li leve tèt li nan papye yo epi li gade m ak zam nan.
  
  
  De lòt Arab t ap repoze nan yon lòt kwen nan abri a. Youn te chita sou yon kabann ki te konn itilize pa envite tanporè CIA. Yon fizi otomatik te kouche bò kote l. Jimo l 'te nan men yo nan dènye gwoup sa a nan rezidan abri gouvènman an. Li te kòmanse leve fizi li lè mwen te antre nan chanm nan, men li te kanpe lè mizo pistolè mwen an te vire nan direksyon li. Okenn nan yo pa t sanble sezi wè m, eksepte Sherima, ki te elaji premye nan sipriz epi answit te remake anbarasman nan toutouni li. Mwen te asire w ke yo t ap tann mwen lè Abdul te pale:
  
  
  "Antre, Mesye Carter," li te di, toujou politès, menm nan sitiyasyon an tansyon nan ki li te jwenn tèt li. - Nou t ap tann ou rive. Koulye a, plan mwen an rive vre."
  
  
  Rele li plan li choke m 'pou yon ti moman. Hawk ak mwen te mal. Nonm ki te jwe gad kò Sherima a ak chofè ofisyèl anbasad Adabiya a se Sword, se pa moun ki te pasaje li a. Mwen gade Abdul kounye a kòmsi mwen t ap gade l pou premye fwa. Lè sa a, soti nan kwen an nan je m ', mwen remake mouvman soti nan direksyon an nan chanm nan, kote de gason yo te jele an plas. Mwen rale gachèt la, souke tèt mwen, epi yon bal nan Luger la frape Arab la ak fizi otomatik la nan tanp lan pandan li te vire pou eseye lonje barik la sou mwen. Li te mouri anvan li tonbe atè ak fizi li tonbe nan men l '.
  
  
  "Pa eseye," mwen te avèti kamarad li a, ki te kòmanse rive jwenn zam bò kote l 'sou kabann lan. Mwen pa t sèten li te konprann angle, men li aparamman pa t gen pwoblèm pou entèprete ton vwa mwen oswa entansyon mwen paske bra l te vire tounen ak moute nan direksyon plafon an.
  
  
  "Sa pa t nesesè, Mesye Carter," Abdul te di frèt. "Li pa ta tire ou. Sa a pa t 'fè pati nan plan mwen an."
  
  
  "Li pa t ezite sèvi ak bagay sa a jodi a," mwen te raple Sword. "Oswa t ap touye twa pati sa yo nan plan ou a?"
  
  
  "Li te nesesè," Abdul reponn. "Li preske tan pou m vin isit la - epi yo te gade m twò pre pou fè sa san yo pa revele kote pèp mwen an ap kenbe Altète Li." Dènye pati a te di nan betiz pandan li te vire yon ti kras nan direksyon Sherima. "Èske yo te bon konpayi, dam mwen?" Li te di dènye mo sa yo nan yon ton ki te fè yo parèt pi sal pase nenpòt bagay li menm oswa de malfra li yo te kapab fè bèl prizonye ki te mare a, epi ront ki te gaye soti nan figi l rive nan gòj li ak nan pwatrin li anfle te di m ke li te yon tès. tou de mantal ak fizik.
  
  
  Sherima poko pale toujou depi mwen ouvri pòt sekrè a epi mwen antre nan chanm sekrè a. Mwen te gen yon santiman li te nan chòk oswa jis kase soti nan li. Oswa petèt li te dwòg pi lwen pase trankilizan Candy te ba li yo, epi li te sèlman kounye a kòmanse konplètman kontwole santiman li.
  
  
  "Oke, Abdul, oswa èske mwen ta dwe di Seif Allah?" Mwen di. Reyaksyon li lè m sèvi ak mo arab la pou nepe Allah se te tou senpleman bese yon ti kras. - Retire chenn sa yo nan men Altès Li. Vit."
  
  
  "Sa p ap nesesè, Abdul," te di yon vwa.
  
  
  
  
  
  
  Mwen di. "Lage zam la, Nick, epi leve men ou."
  
  
  "Alo, Candy," mwen te di san vire. "Ki sa ki te kenbe ou tounen? Mwen te tann ou vin jwenn nou isit la. Si ou te rive yon koup de minit pi bonè, ou ta ka sove lavi youn nan zanmi ou yo."
  
  
  Chòk lè l te wè zanmi l ak konpayon li te kenbe yon zam sou mesye ki te vin sove l la te lakòz Sherima reveye nèt. "Candy! Kisa w ap fè? Nick te vin mennen m 'soti isit la!"
  
  
  Lè m 'te di l' ke Candy Knight se li menm ki te fè li posib pou li te kaptire, revelasyon an te twòp pou ansyen Rèn nan. Li pete nan dlo. Te disparèt diyite wayal ki te sipòte l avèk kouraj devan moun k ap toumante l yo. Li te yon fanm ki te trayi pa yon moun li te renmen tankou yon sè, epi li te kriye ankò: "Poukisa, Candy? Poukisa?"
   Chapit 11
  
  
  
  
  Mwen poko lage zam la oswa leve men mwen, men Abdul te kite Sherima epi li te vin pran Luger la nan men mwen. Te gen ti kras mwen te kapab fè nan pwen sa a eksepte kite l 'pran li. Si Candy te rale deklanche sou mwen, pa t ap gen espwa pou fanm nan kriye ki te tonbe nan pwatrin li. Mond li divize an yon milya moso, e pou li, doulè fizik yo te bliye. Plis ki graj yo koupe nan kòd yo nan ponyèt li yo ak cheviy splayed yo pa t 'tan mechan kòm pwosesis la nan lavi l' tonbe kraze - yon pwosesis ki te kòmanse lè li te fòse yo kite gason li te renmen an ak pitit li yo.
  
  
  "Koulye a, si ou pral jis ale nan miray la, Mesye Carter," Abdul te di, lonje dwèt ak zam mwen kote li te vle m 'ale.
  
  
  Pou m ka jwenn tan, mwen te mande l: “Poukisa ou pa kite Candy di Sherima poukisa li vann li? Ou pa gen anyen pou w pèdi kounye a.
  
  
  "Pa gen anyen men tan," li te di, li vire bay lòd pou moun ki ame sou etaj la vin gad mwen. Pandan mesye a te pran mitrayil la epi l te mache vin jwenn mwen, li te kanpe pou l gade kamarad ki mouri a. Kòlè te klere sou figi l ', li leve fizi l' yon menase epi lonje dwèt sou mwen.
  
  
  "Sispann!" - Abdul kòmande, toujou ap pale avè l 'an arab. "Li pa ka touye ak zam sa a. Lè tout bagay pare, ou ka sèvi ak zam sa yo ki anwo kay la te itilize.
  
  
  Sherima te leve tèt li epi li te gade m ak kesyon. Aparamman li te kenbe deyò jiskaske moun Sword la te debarase m de ajan rezidan CIA yo. "Gen yon 'bèl jèn koup' mouri anwo kay la," mwen te di li. "Omwen vwazen an dekri yo kòm bon."
  
  
  "Yo te espyon pou CIA enperyalis ou a," Abdul grogne nan mwen. “Nou konn kay sa a depi kèk tan, Mesye Carter. Men Selim,” li te kontinye, li fè yon nonm sou tab la, ki te retounen nan dokiman l apre m te fin dezame, “te trè itil nan sans sa a. Li tache ak detay sekirite nan anbasad la epi yon fwa te oblije akonpaye Shah Hasan isit la lè monak ilustr nou an te nan Washington pou resevwa lòd nan men mèt CIA li yo. Reyinyon sa a te dire prèske sis èdtan, epi Selim te gen anpil opòtinite pou sonje layout kay la. Pou espyon yo, yo pa t trè entelijan; Selim te menm pèmèt yo kanpe gad nan pòt sekrè chanm sa a epi gade ki jan li te travay pandan li t ap tann Hassan."
  
  
  "Chah la pa janm pran lòd nan men pèsonn!" - Sherima jape nan ansyen gad kò li. “Mwen sonje li te pale m de reyinyon sa a lè li te retounen Sidi Hassan. CIA te kenbe l enfòme sou sa k ap pase nan rès Mwayen Oryan an pou li te kapab pwoteje tèt li kont moun ki pretann yo se zanmi nou yo pandan y ap fè konplo pou pran twòn nan nan men li."
  
  
  "Kiyès, san konte ou menm ak Hassan, ki kwè nan fiksyon sa a?" - Abdul te di konfian. "Lè nou fini, tout moun nan mond Arab la pral konnen sou trayizon l 'ak ki jan li te pèmèt tèt li ak pèp li a yo dwe itilize pa warmongers enperyalis yo. Ak ki jan li te vin chen kouri yo gras a ou"
  
  
  Kòm yon gwo pwen kesyon parèt sou bèl figi Sherima a, Abdul te kontan. "O wi, dam mwen," li te di, li tounen vin jwenn li, "ou pa t 'konnen? Ou se moun ki twouble lespri Hassan anpil ke li pa t 'kapab detèmine kisa ki te pi bon pou peyi li. Ou te sèvi ak move kò w sa a pou te anflame l ak pasyon pou l pa t ka wè kiyès zanmi l yo ye.” Pou mete aksan sou pwen li a, Abdul te lonje lonje epi li te karese pwatrin ak kwis Sherima pandan li t ap eseye evade karès ki te torture l yo; doulè a nan lyezon ki graj li yo ak kè plen nan manyen barbar li te montre sou figi l 'an menm tan an.
  
  
  "Apre sa, lè ou te fè Hassan esklav lanmou ou," Abdul kontinye, "ou te kòmanse transmèt li lòd mèt ou yo isit nan Washington."
  
  
  "Se yon manti!" Sherima te di, figi l vin wouj ankò, fwa sa a akoz kòlè olye de anbarasman pou sa ansyen sèvitè l t ap fè kò l. "Hassan te panse sèlman sou sa ki pi bon pou pèp li a. Epi ou konnen se vre, Abdul. Li te fè w konfyans kòm yon zanmi e li te fè w konfyans souvan depi jou ou te sove lavi l.”
  
  
  
  
  
  
  Natirèlman, mwen konnen sa, Altès ou, "Abdul admèt. "Men, ki moun ki pral kwè ke lè mond lan wè prèv ke Selim ap prepare isit la - prèv ki deja ap tann yo dwe remèt bay Shah a pwisan lè nou rapòte lanmò ou nan men yo nan CIA."
  
  
  Sherima soufle. "Èske w pral touye m 'epi blame sou CIA a? Poukisa Shah a ta dwe kwè manti sa a? Espesyalman si ou pral vle di ke mwen te travay pou CIA."
  
  
  Abdul tounen vin jwenn mwen epi li di, “Di li, Mesye Carter. Mwen sèten ou te deja kalkile plan mwen an.
  
  
  Mwen pa t 'vle revele ki jan AX te konnen byen sou konplo Sword la, donk mwen jis di, "Oke, yo ta ka eseye konvenk Shah a ke yo te touye ou paske ou deside revele operasyon CIA nan Adabi bay Hassan ak rès la. mond lan."
  
  
  "Egzakteman, Mesye Carter!" Abdul te di. “Mwen wè ou menm, anplwaye Sèvis Pwoteksyon Egzekitif la, ou gen sèvo tou. Nou te sipoze ke ou pa t 'plis ke gad kò glorifye, bon pou ti kras plis pase kanpe deyò anbasad ak konsila."
  
  
  Sword pat konnen li, men li reponn gwo kesyon ki te nan tèt mwen depi premye li te di m lap tann mwen nan sekirite CIA. Li klèman pa t 'konnen sou AX oswa ki moun mwen te reyèlman. Mwen te gade Candy, ki te kanpe an silans, toujou kenbe ti pistolè a pandan tout konvèsasyon ant Abdul ak Sherima.
  
  
  "Mwen panse mwen ta dwe remèsye ou pou di l 'ki moun mwen ye, cheri," mwen te di. Figi li te defi pandan m te kontinye, “Ou trè bon nan sèvi ak kò w pou jwenn enfòmasyon ou bezwen an. Gras a."
  
  
  Li pa reponn, men Abdul souri epi li di: "Wi, Mesye Carter, li byen sèvi ak kò li." Soti nan fason li te pase nan betiz pandan l t ap pale a, mwen te reyalize ke li menm tou, te fè eksperyans plezi nan jwèt lanmou Candy yo. "Men, nan ka w la," li te kontinye, "se pa pasyon enkontwolab ki enfliyanse li. Kòm yon envite, ou te trete nan plezi li - dapre enstriksyon mwen an. Mwen te bezwen konnen ki kote ou anfòm nan foto a, epi yon fwa li te dekouvri ke ou menm tou t ap travay pou gouvènman kapitalis la, mwen deside mete w nan plan mwen an."
  
  
  "Se te plezi mwen," mwen te di, adrese Candy olye ke Abdul. “Di m, Candy, nonm ki sou balkon Sherima a - èske se te yon aksidan lè ou te plonje kouto m nan gòj li? Oswa èske ou te pè ke li ta pral pale ak di m ke Sword te tou sou do kay la nan Watergate a, ki mennen tantativ kidnape Sherima? »
  
  
  Gwo je mawon te refize gade m, e Candy te rete an silans. Sepandan, Abdul pa t konsa retenue. Satisfè ke konplo li a pou detwi Shah Hasan ta reyisi e ke pa gen anyen ki ta kanpe nan wout li, li te sanble prèske pare pou diskite sou tout aspè nan operasyon an.
  
  
  "Sa te trè entelijan nan men li, pa vre, Mesye Carter?" - li te di avèk kondesandans. “Mwen te tande pale de sa lè m te desann nan chanm Sherima pou m wè sa ki te mal pase. Se lè sa a mwen te di l pou l kenbe w okipe pou tout rès nuit lan pandan nou kouri ale ak Altès Li... dezole, ansyen Alte Li. Imajine, vye moun sòt sa a nan detektif otèl la te panse li te kapab sispann nou. Li te pwoche bò kote l e li te vle konnen kisa m t ap fè nan pòt chanm nan lè sa a, li te montre badj otèl mwen an kòmsi m te parèt rache. Li pa t ajoute evidan - ke li pa t ap oblije touye vye granmoun lan - apre tout, Abdul te rekonèt kòm gad kò ofisyèl Sherima.
  
  
  "Malerezman pou li, petèt li te panse sa," mwen te di. "Li pa t 'reyèlman konprann sa ki te pase, sèlman ke li te oblije pwoteje fanm nan kont yo te anmède." Mwen admèt nan tèt mwen ke se te erè nou an.
  
  
  Sherima, ki te pè tout sa li te tande nan kèk minit ki sot pase yo, te mande ansyen zanmi lekòl li a yon lòt fwa ankò: “Poukisa, Candy? Ki jan ou ta ka fè mwen sa? Ou konnen mwen menm ak Alte Li te renmen ou. Poukisa?"
  
  
  Kesyon an finalman rive Candy. Avèk zye k ap klere, li te di ak dedagnon: “Natirèlman, Hassan te renmen m. Se poutèt sa li touye papa m! "
  
  
  "Papa ou!" - Sherima di. "Candy, ou konnen ke papa ou te touye pa menm moun ki te eseye touye Shah la. Papa ou te sove lavi Hassan nan sakrifye pwòp tèt li. Koulye a, ou pral fè sa pou mwen ak li."
  
  
  "Papa m pa t sakrifye lavi l!" Candy preske kriye epi kriye an menm tan. "Hassan touye l! Li rale papa m devan l pou l sove lavi mizè l lè yon asasen te atake l. Mwen te fè sèman mwen ta kontakte Hassan lè mwen te jwenn enfòmasyon sa a, epi kounye a mwen pral fè li."
  
  
  "Se pa vre, Candy," Sherima te di l pasyone. "Hassan te tèlman sezi lè nonm sa a te antre nan sal resepsyon palè a epi li te swiv li ke li te tou senpleman sispann. Papa'w vole devan'l epi'l kout kouto. Lè sa a, Abdul te touye asasen an."
  
  
  "Kijan ou fe KONNEN?" Candy reponn li. "Ou te la?"
  
  
  "Non," Sherima admèt. "Ou konnen, mwen te avèk ou nan moman sa a. Men, Hassan te di m 'sou sa pita. Li te santi li responsab lanmò papa w, epi
  
  
  
  
  
  
  kisa ki responsab pou ou"
  
  
  "Li te responsab! Li te yon lach e papa m te mouri poutèt sa! Li jis pa t 'kapab sipòte di ou verite a paske Lè sa a, ou ta konnen li te yon lach tou."
  
  
  “Sirèt,” Sherima te sipliye l, “papa m te di m menm bagay la. Epi li pa ta bay manti sou yon bagay konsa. Li te pi bon zanmi papa w e...
  
  
  Candy pat koute. Li te entèwonp Sherima ankò, li te rele byen fò, “Papa w te menm jan ak mwen. Premye yon nonm konpayi. Epi konpayi petwòl la pa t ka fè pèp li a konnen ke Hassan te yon lach, sinon yo pa t ap sipòte l. Lè sa a, konpayi presye a ta dwe jete deyò nan peyi a. Hassan te bay manti, e tout moun ki te travay nan konpayi lwil la te sipòte l."
  
  
  Mwen te gade Sword pandan de ti fi yo t ap diskite ak souri sou figi l te poze yon kesyon nan tèt mwen. "Sirèt pa sanble ak tèt li," mwen te panse. Se te prèske kòmsi li t ap repete yon istwa yo te rakonte l anpil fwa. Mwen te entèveni pou m poze kesyon mwen an. "Candy, ki moun ki te di w sou sa ki te pase jou sa a?"
  
  
  Li vire fè fas a mwen ankò. "Abdul. Epi li te sèl la ki pa t gen anyen pou l pèdi lè l te di m laverite. Li te tou prèske touye pa nonm sa a jou sa a. Men li pa t yon lach. Li pwoche bò kote asasen fou sa a epi li tire l. Hassan te jis chans ke Abdul te la, otreman nonm sa a ta pran l 'tousuit apre papa m'."
  
  
  "Kilè li te di ou sou sa?" Mwen te mande.
  
  
  “Sa menm swa. Li pwoche bò kote m e li te eseye konsole m. Li jis rive kite glise sa ki te reyèlman rive epi mwen rache rès la nan men li. Li te fè m pwomèt pou m pa di pèsonn sa Shah te fè a. Li te di ke nan epòk sa a li ta move pou peyi a si tout moun konnen ke Shah la se yon lach. Sa a te sekrè nou an. Mwen te di ou tout moun gen sekrè, Nick.
  
  
  "Ase sa a," Abdul te di sevè. "Nou toujou gen anpil bagay pou nou fè. Selim, koman dokiman yo pral rive? Ou prèske fini? »
  
  
  "Senk minit ankò." Se te premye fwa depi m te antre nan chanm nan ke yon ofisyèl anbasad te pale. “Mwen te sèvi ak liv kòd nou te jwenn anlè a pou m prepare yon rapò ki endike ke Alte Li a - ansyen Rèn nan - te di siperyè li yo ke li pa kwè ke sa CIA te fè nan Adabi an te bon, e ke li regrèt pou ede yo tout. fwa sa a. Li te menase pou l ekspoze CIA a Alte Li a ak laprès mondyal la."
  
  
  "Yon lòt bagay?" - Abdul mande yon repons.
  
  
  “Papye m ap ranpli kounye a se yon mesaj kode k ap bay moun ki nan kay la lòd pou yo debarase m de Sherima si yo pa ka chanje lide. Si sa posib, yo ta dwe fè li sanble ak yon aksidan. Sinon, yo ta dwe tire l epi jete kò l yon fason pou yo pa janm jwenn li. Nan ka sa a, rapò a te di, yo ta pibliye yon istwa kouvèti, ki di yo te kwè ke li te disparèt paske li te pè mouvman Septanm Nwa a ta pran lavi l. Lòt papye a tou pare."
  
  
  Mwen te oblije admèt ke Sword te envante yon plan ki ta sètènman mete CIA a - ak kidonk gouvènman Etazini an - sou menm paj la ak Shah Hassan ak lemonn an jeneral. Mwen t ap reflechi sou konsekans posib yo lè Candy te mande m konsa:
  
  
  "Nick, ou te di ou t ap tann mwen. Kijan ou fe KONNEN? Ki jan mwen te bay tèt mwen ale? »
  
  
  "Mwen te sonje de bagay sou wout la isit la," mwen te di l '. “Premyèman, sa youn nan mesye ki te swiv ou ak Abdul nan Potomac maten an te rapòte. Li te gade Abdul kanpe nan yon estasyon gaz epi ou tou de te itilize telefòn nan. Sa fè m sonje ke mwen te mande w si w te gen yon chans tande ki moun Abdul t ap rele oswa wè ki nimewo li t ap konpoze lè w pita rele m nan Watergate. Epi ou di ou pa t ale nan komisarya avè l. Men ou fè sa, mezanmi. Se sèlman ou pa t 'konnen ke yon moun te wè ou fè li epi rapòte li."
  
  
  "Se konsa, se te moun Sèvis Pwoteksyon Egzekitif la ki te swiv nou, Mesye Carter," Abdul te di. “Mwen te reflechi sou sa, men mwen pa t gen ase eksperyans nan peyi sa a pou m te kapab konnen tout diferan operatè kache yo. Men, mwen pa t panse ke youn nan yo te oze pwoche konsa pou obsève nou nan estasyon an. Mwen te panse yo te tann nan viraj la jiskaske yo wè nou sou wout la ankò."
  
  
  "Kote ou te kondwi ralanti ase pou mesye ou yo nan kamyon an rive nan pwen anbiskad la," mwen te ajoute.
  
  
  "Egzakteman."
  
  
  "Ou te fè de apèl, Abdul," mwen te di l ', epi li souke tèt an akò. "Mwen konnen ki jan sa te ye ak mesye yo nan kay sa a ki te kenbe Sherima prizonye - apre yo fin touye yon gason ak yon fanm. Ki moun ki te lòt moun kap rele...Selim? »
  
  
  - Kòrèk ankò mesye Carter. Mwen te oblije di l ke mwen ta vin chèche l byento. Apre Miss Knight ak mwen te jwe ti charad nou an nan Georgetown an favè w pou w ka atire w isit la.
  
  
  "Se konsa, ou ta dwe rele konpayi taksi a," mwen te di, gade nan Candy. "Ou te oblije kòmande yon taksi dirèkteman nan boutik la
  
  
  
  
  
  ou ta ka soti byen vit epi asire w ke w kite anvan ti fi sa a swiv ou deyò pou poze nenpòt kesyon.
  
  
  "Ankò," Abdul te di, li pa pèmèt Candy reponn mwen. Li te vle asire w ke li te resevwa tout kredi pou planifye enstalasyon an antye. "Epi li te travay, Mesye Carter. Ou isit la jan li te planifye."
  
  
  Mwen te vle kite yon ti lè soti nan li, kidonk mwen te di, “An reyalite, se bagay sa a taksi ki te fè m panse sou Candy ak anpil koensidans li te enplike nan. Se sèlman nan sinema yon moun kouri soti nan yon bilding epi imedyatman antre nan yon taksi. Se kòmsi ewo a toujou jwenn yon plas pakin egzakteman kote li bezwen li. Antouka, mwen te sonje ke se lide Candy te fè ti mache sa a nan Georgetown e ke li te ensiste pou l pase yè swa avè m pandan ke Sherima te kidnape. Lè sa a, mwen sonje apèl nan telefòn yo nan estasyon gaz la, ak tout bagay te tonbe an plas."
  
  
  "Mwen pè ke li twò ta, Mesye Carter," Abdul te di. Li tounen vin jwenn nonm ki te dèyè biwo a, ki te kòmanse kolekte papye l 'ak bagay yon bagay - yon liv kòd CIA, mwen devine - nan pòch li. "Eske w pare, Selim?"
  
  
  "Wi." Li te remèt Sword kèk moso papye li t ap travay sou yo epi li di, "Sa yo se sa yo ou ka jwenn nan kay la." Chèf li a pran yo, epi lonje men l ankò. Selim te gade l pou yon ti moman, epi timidman te pran liv kòd la soti nan pòch li. "Mwen jis te panse mwen ta dwe pran swen li," li te eskize. "Genyen toujou yon chans pou lè lapolis vini yo ta ka fouye w epi li pa t ap saj pou w genyen yo a dispozisyon w."
  
  
  "Natirèlman, zanmi m '," Abdul te di, mete bra l' nan zepòl li. "Li te bon pou ou panse sou sekirite mwen. Men, mwen pral enkyete sou sa a epi an menm tan retire nenpòt tantasyon nan chemen ou. Gen moun ki ta peye anpil pou yo mete men yo sou ti liv sa a, e li pi bon ke lajan an ale dirèkteman nan mwen ak mouvman Glwa Silver Scimitar nou an. Se pa konsa Selim? »
  
  
  Ti kontrefè anbasad la souke tèt rapidman an akò e li te sanble soulaje lè Sword te dekole lous li te genyen nan zepòl mesye a. "Kounye a, ou konnen kisa pou w fè?"
  
  
  "Mwen pral tou dwat nan anbasad la epi answit..." Li te kanpe bridsoukou, li te sezi, epi li te mande, "Ki kalite machin mwen ta dwe itilize?" Ak Muhammad, ki moun ki te sipoze mennen Carter sa a isit la? Kisa ki rive l?
  
  
  Abdul tounen vin jwenn mwen. "O wi, Mesye Carter. Mwen te vle poze w kesyon sou Muhammad. Mwen devine li te soufri menm sò ak zanmi nou yo nan Lame Liberasyon Nwa nan Georgetown. Ak elatriye."
  
  
  Mwen te jis pou reponn li lè mwen te wè gade kesyon an sou figi Candy a epi deside ke li pa t 'konnen anyen sou "lòt yo." Lè m sonje trio Japonè ki t ap tann nou nan Great Falls, mwen te gen yon lòt revelasyon epi m te mete lide a sou kote pou m te itilize nan lavni. "Si Mohammed se nonm ki t ap tann deyò chanm mwen an, li te arete. Li mande m pou m di w ke li pral an reta. Twò ta. An reyalite, mwen pa panse li pral siviv ditou."
  
  
  Abdul souke tèt. "Mwen te sispèk li," li te di.
  
  
  “Candy, èske w t ap gade lè Mesye Carter te rive jan m te di w la? Ki jan li te rive isit la? »
  
  
  "Mwen te wè l 'soti nan machin nan li te pake nan kwen an," li te di. "Se te Vega."
  
  
  "Ankò, menm jan mwen te sispèk," Abdul te di, bese tèt devan m '. "Li sanble ke nou gen anpil pou ranbouse ou, Mesye Carter, enkli pote machin nou isit la pou Selim ka retounen nan anbasad la." Li lonje men l. "Èske mwen ka gen kle yo? Jwenn yo ak anpil atansyon." Li lonje dwèt sou asasen an ak mitrayil la, epi mwen wè dwèt li alalejè fèmen sou deklanche a.
  
  
  Mwen te tire bag kle a nan pòch mwen epi mwen te kòmanse voye l bay nonm ki te gen fizi a. "Non! Pou mwen," Abdul te di byen vit, pare pou nenpòt aksyon sispèk sou pati mwen. Mwen te fè jan li te di a, apre sa li te remèt kle machin lan bay mesye l Selim, li di, "Kontinye suiv enstriksyon ou yo."
  
  
  "Nan anbasad la mwen pral tann apèl ou a. Lè sa a rive, mwen rele lapolis epi mwen di ke ou rele m 'soti nan adrès sa a epi li di ke ou te jwenn Asasine Alte Li a. Lè sa a, mwen radio bay Altès li sa ki te pase."
  
  
  "Epi ki jan mwen te rive nan adrès sa a?"
  
  
  "Mwen te voye ou isit la lè li te parèt ke Altès Li te disparèt. Mwen te sonje ke Altès wayal li a te mande m yon fwa pou m mennen l nan kay sa a pou m rankontre kèk Ameriken, e mwen te panse ke petèt Altès Li te vin isit la pou vizite zanmi Ameriken li yo. Apre sa, mwen pa konnen anyen ankò sou kay ki moun li ye oswa nenpòt bagay konsa.
  
  
  "Oke. Pa bliye yon mo nan sa mwen te di ou," Abdul te di, "ale epi tann pou mwen an, Mustafa Bey pral pran machin nan . Park li nan pakin nan toupre anbasad la epi di nonm ki nan sèvis la ke yon moun pral vin pran kle yo. . Li te di mesye l 'la apre l fin gade mont li a.
  
  
  
  
  
  
  nan anbasad la nan yon demi èdtan, epi lè sa a nou ta dwe fini isit la. Atann apèl mwen ant sis trant ak sis karant senk. Allah avèk ou."
  
  
  "Epi avèk ou, Seif Allah," te di trèt ofisyèl Adab la kòm panèl la konkrè fèmen ankò, sele nou nan chanm nan ensonorize kòm Sherima ak mwen fikse nan je yo nan sèten lanmò.
   Chapit 12
  
  
  
  
  Le pli vit ke Selim te ale, Abdul te kòmanse afiche fo memo CIA li yo. Mustafa Bey te kenbe zam li lonje dwèt sou mwen ak yon figi fache, sèlman detanzantan deplase gade l 'pou yon ti moman pou gade nan kò a toutouni ansyen larenn li a. Yon jan kanmenm mwen te konnen ke li te moun ki moleste li pandan li te pandye nan kòd yo ki te kenbe bra l 'ak janm separe. Mwen te asire tou ke li menm ak kamarad li ki te mouri kounye a te pwobableman anba lòd strik nan men Epe a pou yo pa vyole prizonye yo. Nenpòt abi seksyèl konsa ta te revele nan otopsi, e mwen pa t panse Sword te vle kalite konplikasyon sa a. Asasen an te dwe pwòp, kòmsi li te fèt pa pwofesyonèl CIA.
  
  
  Mwen pa fin sèten ki jan Epe a ta eksplike diferans ki genyen nan tan lanmò ant kadav ki anwo yo ak Sherima. Lè sa a, mwen konprann ke kadav sa yo pa t 'kapab jwenn nan kay la. Tout sa li te dwe fè se te di ke li te kase epi li te jwenn pòt sekrè a louvri ak kò Sherima a kouche nan chanm sekrè a. Li te kapab di tou ke li te wè youn oubyen de moun ki chase ale lè li te rive nan limousine a. Oswa li te ka louvri kòf la nan Mustang nan garaj la epi li te di lapolis ke yon moun kouri lè li rale moute. Yon sipozisyon ki lojik ta dwe ke asasen an te sou pou pote kò Sherima ale lè gad kò li a te rive la ak pè l '.
  
  
  Mwen te mande ki kote mwen anfòm nan plan li a. Lè sa a, mwen reyalize ke mwen ta vin nonm ki mouri a ki ta ede fè istwa Abdul la plis enpénétrabl, e mwen konprann poukisa yo pa ta dwe touye mwen ak yon fizi otomatik. Mwen ta dwe mouri nan yon bal nan menm zam ki te touye Sherima. Abdul te kapab di ke li te mennen m 'nan kay la pou chache l', ak nonm ki te kouri soti nan garaj la lè nou te rive tire yon lòt kout zam anvan li kouri ale, ki sa ki sezi m '. Abdul pretann li pa konnen mwen te soti nan Sèvis Pwoteksyon Egzekitif la (jan li te panse mwen te ye kounye a) epi li te eksplike ke mwen te jis yon moun ki te zanmitay ak Sherima, ki moun li te mande pou èd.
  
  
  Istwa li a, nan kou, pa pral kanpe ak envestigasyon nan yon ankèt ofisyèl. Men, èske gouvènman an ap kapab konvenk Shah Hassan ke istwa nou an se pa yon kouvèti pou patisipasyon CIA a nan asasina li a? Ak nenpòt revelasyon nan vrè idantite mwen kòm yon ajan AX ta sèlman fè tout sitiyasyon an menm pi konplike ak sispèk. Apre yo tout, mwen te byen pre ansyen larenn lan prèske depi arive li nan Washington. Ki jan yo ka eksplike sa a nonm ki te renmen l la?
  
  
  Pandan m t ap reflechi sou konpleksite konplo a, m t ap gade Candy. Li te chita sou kabann lan epi li te sanble pou evite gade m oswa Sherima. Mwen pa panse ke li te espere wè ansyen zanmi li dezabiye ak brital mare. Mwen te reyalize ke mak kòd yo sou ponyèt ak cheviy li yo dwe te bay kòm yon pati nan tòti CIA pou eseye fòse ansyen larenn lan chanje lide sou fè limyè sou swadizan konplo li sou Adabi.
  
  
  Lè sa a, Abdul te fini kache nòt yo fo. Li pwoche bò kote gad mwen an epi li te kòmanse bay lòd nan lang arab. "Ale anwo kay la epi mennen de kadav yo nan pòt bò a. Lè sa a, mache moute nan limousine a kòm fèmen nan pòt la ke posib. Louvri kòf la epi chaje yo. Asire w ke pèsonn pa wè w ap fè sa. Lè sa a, tounen isit la pou Karim. Malerezman, li dwe monte ak kochon kapitalis yo. Pral gen yon lòt pasaje nan kòf la, kidonk asire w ke gen plas la."
  
  
  Mwen te sèl moun ki te kapab tande sa Sword t'ap di mesye li a, e pawòl li yo te implique yon bagay mwen pa t 'te panse a jiska moman sa a. Si nou jwenn Sherima ak mwen mouri sou sèn nan, lè sa a sèlman "pasaje" nan kòf la dwe Candy! Apre sa, mwen devine sa ki te sou "lòt papye a" ke Selim nan falsifikatè fini, ak sa ki nan ki li te evite mansyone. Mwen te asire w ke li dekri Candy kòm lyen CIA a Sherima ak Se poutèt sa Shah Hassan. Pati sa a nan plan Abdul la te ranfòse pa lefèt ke disparisyon li pandan lanmò Sherima a ta sanble plis sispèk si CIA a pa t 'kapab pwodwi li pou demanti prèv fabrike pa Sword.
  
  
  Lè Mustafa te ale ak gwo pòt la fèmen ankò, mwen te di, "Candy, di m 'yon bagay. Ki lè ou te fòse Abdul rantre nan ou nan chache tire revanj kont Shah Hassan? »
  
  
  "Poukisa? Kisa sa vle di?" Li te gade m pou l reponn, men li gade lwen ankò.
  
  
  "Mwen kwè ke sa a te alantou epòk nouvèl sou divòs Sherima ak retounen nan Etazini yo te parèt, pa kòrèk?"
  
  
  Je mawon te gade figi m ak anpil atansyon epi finalman li te souke tèt epi li te di:
  
  
  
  
  
  
  sa a te alantou lè sa a. Poukisa?"
  
  
  Abdul pa t di anyen, men zye malfini nwa li yo t ap kouri soti nan li pou m vin jwenn mwen pandan m te kontinye ap pale, ak espwa ke li te twò tansyon pou l remake m pa janm leve men m ankò apre m te voye kle machin nan ba li.
  
  
  "Kisa li te di?" Mwen te mande epi apresa reponn pwòp kesyon mwen an. "Mwen parye se te yon bagay tankou li finalman reyalize ou te gen rezon. Hassan sa a se te yon move nonm ki pa t vrèman ede pèp li a, men li te jis rasanble richès pou tèt li epi li te bay kèk lekòl ak lopital pou kenbe pèp la an silans."
  
  
  Figi li te di m ke mwen te frape sib la, men li pa t pare pou admèt li menm pou tèt li. "Abdul te montre m prèv sa a! Li te montre m dosye ki soti nan yon bank Swis. Èske w konnen bon vye filantwòs Hasan te mete plis pase yon santèn milyon dola la? Ki jan ou ka ede tèt ou epi pa peyi ou? "
  
  
  Sherima te vin tounen lavi ankò epi li te koute konvèsasyon nou an. Yon fwa ankò, li te eseye konvenk Candy ke li te mal sou ansyen mari l '. "Se pa konsa, Candy," li te di tou dousman. "Sèl lajan Hasan te janm voye soti nan Adabi se te peye pou ekipman pèp nou an te bezwen. Sa a se lajan ke li te depoze nan Zurich pou ou ak mwen.
  
  
  Candy te rele l: "Se konbyen ou konnen sou Hassan ki koute chè w la. "Abdul te montre m 'anrejistreman yo ak Lè sa a, li sijere ki jan nou ta ka detwi l' lè l sèvi avèk ou."
  
  
  "Dosye yo te kapab manyen, Candy," mwen te di. "Ou te wè aswè a kisa yon ekspè Selim ye nan bagay sa yo. Dokiman labank ta pi fasil pou kreye pase biye ki kode CIA."
  
  
  Candy te gade soti nan mwen ak Abdul, men li pa t jwenn okenn soulajman nan dout mwen te enstile nan li. "Abdul pa ta fè sa," li te di sevè. "Li te ede m paske li te renmen m, si ou vle konnen!"
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Reflechi sou sa, Candy. Èske yon nonm ki te renmen ou ta kite ou ale nan kabann ak yon lòt moun - kòmande ou fè li - tankou ou? »
  
  
  "Li te nesesè, pa vre, Abdul?" Candy te di, li prèske kriye pandan l te vire bò kote l pou l mande l èd. “Di l ki jan ou te eksplike ke li te bezwen rete okipe nan mitan lannwit pou ou te ka pran Sherima, ke te gen yon sèl fason yo kenbe yon nonm tankou li okipe. Di l ', Abdul." Twa dènye mo yo te yon demann pou èd, ki pa t reponn kòm Abdul pa di anyen. Te gen yon souri mechan sou figi l; li te konnen sa m t ap eseye fè e li pa t pran swen paske li te santi li te twò ta pou l chanje anyen.
  
  
  "Mwen pa ka achte l, Candy," mwen te di, dousman souke tèt mwen ankò. "Pa bliye, ou te deja konnen ki kalite moun mwen te. Ou menm avè m te ansanm anvan Abdul te konnen m. Li te ale Alexandria ak Sherima anvan m te rankontre w premye swa sa a. Ou sonje lannwit sa a, pa vre? "
  
  
  "Se jis paske mwen te tèlman poukont mwen!" Koulye a, li t'ap kriye, li t'ap gade Abdul. Aparamman, li pa t di l tout bagay konsènan premye rankont li avè m. "Abdul ak mwen pa gen opòtinite pou yo ansanm pou plizyè mwa. Te gen anpil bagay pou fè pou prepare pou kite Sidi Hassan. Lè sa a, tout tan nou te nan Lond, mwen te dwe ak Sherima paske li te aji tankou yon timoun. Abdul, pa t gen anyen ki mal avè l premye swa sa a. Ou dwe kwè mwen. Mwen jis bezwen yon moun. Ou konnen ki jan mwen ye."
  
  
  Li kouri vin jwenn li, men li fè bak pou l pa wete je l sou mwen. "Rete la, mwen renmen anpil," li te di sevè, kanpe l '. "Pa vin ant Mesye Carter ak zanmi m '." Li balanse pistolè li a. "Se egzakteman sa li vle nan men ou."
  
  
  "Èske tout bagay anfòm lè sa a? Ou konprann, Abdul? » Li bat dlo nan je l. "Di m li anfòm, cheri."
  
  
  "Wi, Abdul," mwen pouse l ', "di li tout bagay.
  
  
  Di li tout bagay sou Silver Scimitar la e ke ou se epe Allah la, ki mennen pake asasen ki pi brital nan mond lan. Pale l sou tout moun inosan-2 ou te sakrifye pou eseye pran kontwòl tout Mwayen Oryan an. Epi asire w ke ou di li ki jan li pral pwochen viktim nan.
  
  
  "Sa ase, Mesye Carter," li te di frèt, pandan Candy te mande, "De kisa l ap pale, Abdul? Ki sa ki sou Silver Scimitar la ak sa ki sou mwen lè mwen vin pwochen viktim nan? »
  
  
  "Pita, mezanmi," li te di, gade m fikse. "Mwen pral eksplike tout bagay le pli vit ke Mustafa retounen. Nou toujou gen anpil bagay pou nou fè."
  
  
  "Se vre, Candy," mwen te di sevè. "Ou pral konnen lè Mustafa retounen. Kounye a li ap chaje kòf yon Cadillac ak kadav de moun sou tèt. Lè sa a, li ta dwe tounen pou Kareem sou planche a. Epi li tou sove espas pou ou nan kòf la. Dwa, Abdul? Oswa èske ou pito nepe Allah kounye a ke moman viktwa ou a tèlman pre? »
  
  
  "Wi, Mesye Carter, mwen panse mwen fè sa," li te di. Apre sa, li vire yon ti kras nan direksyon Candy, ki gen men yo te bourade nan figi m 'nan laterè. Li te gade l avèk enkryans pandan l te vire bò kote l epi l te kontinye sou yon ton glas ki di: “Malerezman, mezanmi, Mesye Carter gen rezon. Ou
  
  
  
  
  
  
  Santiman pou mwen an te fini le pli vit ke ou te banm opòtinite pou fè ansyen larenn lan prizonye mwen epi te atire mesye Carter isit la. Kanta ou menm, Mesye Carter," li te kontinye, li tounen vin jwenn mwen ankò, "Mwen panse ou te di ase." Koulye a, tanpri, rete an silans, oswa mwen pral fòse yo sèvi ak fizi sa a, menm si sa vle di chanje plan mwen an.
  
  
  Revelasyon ke mwen te gen rezon sou entansyon Sword pou sèvi ak kadav mwen an kòm pi bon prèv pou sipòte istwa li a - ke li menm ak mwen t ap eseye sove Sherima - fè m 'yon ti kras plis kouraj devan zam otomatik yo. Li ta sèlman tire sou mwen kòm yon dènye rekou, mwen deside, e jiskaprezan mwen pa te fòse l 'fè sa. Mwen te vle kontinye konvèsasyon an ak Candy, malgre menas li yo, kidonk mwen te di:
  
  
  “Ou wè, Candy, gen moun ki fè lanmou pou plezi mityèl, tankou ou menm ak mwen, e gen moun tankou Abdul isit la, ki fè lanmou nan rayisman pou reyalize objektif yo. Abdul te vin renmen ou lè li te pare pou sèvi ak ou, e pa anvan, jan mwen konprann li."
  
  
  Li leve figi l ak dlo nan je epi li gade m, li pa wè. "Jiska lè sa a nou te jis zanmi. Li te vini epi nou te pale sou papa m 'ak jan sa terib pou Hassan te responsab lanmò li yo nan lòd yo sove lavi visye l'. Lè sa a, finalman li te di m ke li te renmen m pou yon tan long ak... e mwen te tèlman atansyon pou yon tan long, epi... - Li toudenkou reyalize ke li te pale de tèt li epi li gade koupab nan Sherima epi answit tounen. . pou mwen.
  
  
  Mwen te sispèk ke depi lontan li te di yon ansyen zanmi sou rechèch entans pou satisfaksyon ki te yon fwa mennen l 'de nonm nan nonm. Men, li pa t 'konnen ke mwen te konnen sou nenfomani li. Kounye a li te evidan ke lè li te kòmanse admèt sa devan m ', li te vin jennen. Sa ki pi enpòtan, mwen te konnen tan t ap pase e Mustafa t ap byento retounen nan chanm kache a. Mwen ta dwe fè yon mouvman anvan sa a, epi kite Candy patisipe nan diskisyon an sou zafè li ak Abdul ta vle di anyen lòt pase gaspiye minit ki gen anpil valè.
  
  
  Mwen te riske konplo Arab malen an se yon bagay ki nan tan lontan, mwen te mande l: “Èske Abdul te janm di w se li ki te planifye tantativ asasina ki te touye papa w la? Oswa ke asasen an pa ta dwe janm rive nan Shah la. Se pa li? "Mwen te bay yon koudèy l 'pandan Candy ak Sherima te bese nan chòk ak enkredilite. "Èske li pa jis yon moun ou te itilize, ki gen entansyon tire l' anvan li te rive ase pre pou aktyèlman kout kouto Hassan?Ou te konnen ke sove lavi Shah a ta genyen konfyans li, depi li te yon moun konsa, si Hassan yo te touye lè sa a, moun li yo ta detwi tout moun ki te gen anyen ki fè ak touye moun nan, e sa ta ka vle di nan fen mouvman Silver Scimitar la fò ase pou mande èd nan men rès mond Arab la."
  
  
  Epe a pa reponn, men mwen te wè dwèt li sere sou deklanche a ankò. Mwen te sèten mwen te byen, men mwen pa t 'konnen ki distans mwen te kapab ale anvan bal sa yo te kòmanse voye sou mwen. Mwen te oblije ale yon etap pi lwen pou m eseye fè Candy pran aksyon.
  
  
  "Ou wè jan gran nonm lan trankil kounye a, Candy?" Mwen di. "Mwen gen rezon, epi li pa pral admèt li, men li se aktyèlman blame pou lanmò papa ou a, epi anplis ..."
  
  
  "Nick, ou gen rezon!" - Sherima di, li entèwonp mwen. Abdul te chire je l lwen mwen pou yon ti moman pou l gade nan direksyon li, men gade frèt la tounen vin jwenn mwen anvan li te kapab dirije sou li.
  
  
  Nan yon vwa plen eksitasyon, Sherima te kontinye di: “Mwen jis sonje sa Hassan te di lè li te di m sou tantativ sou lavi l. Lè sa a, li pa te anrejistre, men sa ou sot di a se okoumansman de li - lojikman ki konsistan. Li te di ke li te twò mal ke Abdul Bedawi te panse li te oblije pouse Mr Knight devan asasen an anvan li te tire l '. Sa Abdul te deja rale zam li epi li ka pwobableman te tire l 'san yo pa eseye kreye yon distraksyon nan pouse Mesye Knight. Se Abdul ki te sakrifye papa w, Candy, pa Altèt li! »
  
  
  Epe a pa t 'kapab gade nou tout twa. Pou rezon evidan, li te konsantre sou Sherima ak istwa li, osi byen ke mwen. Si Candy pa t ap kriye nan doulè ak raj pandan l te vire pou l te pwan zam la sou kabann lan, li pa t ap vize l ase vit. Li te apèn leve ti pistolè a nan ren li lè bal lou yo te kòmanse fè wout yo atravè pwatrin li epi answit tounen sou figi l 'tankou Abdul vire direksyon pistolè bal li a. Sous san tipòtrè yo te koule soti nan twou inonbrabl nan bèl pwatrin li yo ak pete nan je mawon ki pa t 'plis ak pasyon ankò pandan li takine mennaj li nan yon pi gwo pwen.
  
  
  Youn nan premye bal Abdul te frape zam Candy nan men l epi li te voye l vire sou planche a. Mwen te kouri vin jwenn li, epi li te kontinye kenbe deklanche fizi a, li te fache tire yon kouran bal sou
  
  
  
  
  
  
  yon sib ki jerked ak squirmed soti nan enpak la menm jan yon fwa bèl tèt wouj la te jete tounen sou kabann lan.
  
  
  Mwen te jis sou pistolè Candy a, yon .25 kalib Beretta Modèl 20, lè mouvman mwen klèman atire atansyon li. Yon fizi lou bese nan direksyon mwen. Triyonf te klere nan je l ', epi mwen te wè ke bagay moun fou ak lanvi pou pouvwa te baleye tout panse nan bezwen li pou kadav mwen pita. Lè a rive, ak yon souri parèt sou figi l 'tankou li fè espre vize mizo a nan arèt mwen.
  
  
  "Pa janm ankò, Mesye Carter," li te di, dwèt deklanche l 'blan ak presyon pandan li rale li pi lwen ak pi lwen jiskaske li sispann deplase. Figi li toudenkou vin pal lè li te reyalize ak laterè, nan menm moman sa a ak mwen te fè, ke clip la te vid, ak sa ki mòtèl li yo te itilize nan kouche terib ak kadav la.
  
  
  Mwen te oblije ri lè l te sèvi ak yon eslogan jwif entènasyonal ki te pwoteste kont laterè ki te tonbe sou jwif Ewopeyen yo pa t ap janm repete. Mwen te di l 'tankou mwen te pwan Beretta a epi lonje l' nan vant li.
  
  
  Lanmò Candy a klèman pa t 'pase kòlè li; tout rezon ki te kite tèt li pandan li bay madichon e li voye fizi a sou mwen. Mwen te eskive l 'epi li te ba l' tan rale jakèt sere mwen an ak rale soti nan zam mwen te konnen depi lontan yo te étui. Lè sa a, li te vire m 'yo rale deklanche la. Modèl 20 la li te ye pou presizyon li yo, ak bal la kase ponyèt li, menm jan mwen te espere.
  
  
  Li bay madichon ankò, li gade dwèt ki t'ap tranble yo ki pa t 'kapab kenbe zam la. Li te tonbe atè a nan yon ang, epi nou tou de te gade, pou yon ti tan san mouvman ak fasine, kòm li yon ti tan vire nan pye l '. Li te premye moun ki te deplase, epi mwen te tann ankò pandan men gòch li te pwan mitrayil lou a. Lè li te leve prèske nan ren li, Beretta Candy jape yon dezyèm fwa, epi li te gen yon lòt ponyèt kase; mitrayil la tonbe atè a ankò.
  
  
  Epe a te vin sou mwen tankou yon nonm ki te vin fache, bra li te bate initilman nan pwent yo nan bra masiv li yo pandan y ap lonje lonje pou anbrase m nan sa mwen te konnen ta dwe yon akolad kraze. Mwen pa t ap riske li rive sou mwen. Dezyèm krak Beretta a te repete repons byen file ki te vin anvan li yon dezyèm fwa.
  
  
  Abdul te kriye de fwa pandan bal yo te antre nan jenou l ', Lè sa a, yon lòt rèl te rache nan gòj li pandan li te tonbe pi devan epi li te ateri sou jenou li, ki te deja voye tach kouto nan doulè nan li. Kontwole pa yon sèvo ki pa t fonksyone lojikman ankò, li te pwopoze tèt li sou koud li epi li te mache tou dousman nan direksyon mwen atravè mozayik Replasman yo. Obscenities te koule soti nan bouch boukle l 'tankou kòlè jiskaske li finalman pwolonje nan pye m', murmuring enkoyerans.
  
  
  Mwen te vire do l epi m te mache nan direksyon Sherima, toudenkou reyalize ke rèl li yo, ki te kòmanse lè bal Epe a te dechire Candy, te vin tounen yon gwo kriye. Rearanje men zam mwen yo pou pare si pòt sekrè a te kòmanse louvri, mwen te retire stiletto mwen epi mwen koupe premye chenn li yo. Pandan men san vi li tonbe bò kote l, li remake prezans mwen epi li leve tèt li bese. Li te gade m ', Lè sa a, nan Epe a jemi nan doulè sou planche a, epi mwen te wè misk gòj li tansyon, kenbe tounen reflèks nan gag.
  
  
  "Bon ti fi," mwen te di pandan li te goumen kont vomisman. "Mwen pral kite ou ale nan yon minit."
  
  
  Li te tranble ak envolontèman te kòmanse gade nan direksyon kabann lan. Mwen te deplase devan l pou m pa wè fanm nan san li te renmen tankou yon sè pandan lam mwen te libere lòt bra l. Li tonbe sou pwatrin mwen, tèt tèt li apèn manyen manton mwen, epi li soufle: "O, Nick... Candy... Candy... Se fòt mwen... Se fòt mwen..."
  
  
  "Non, se pa konsa," mwen te di, ap eseye konsole li pandan y ap kenbe l 'ak yon sèl bra ak akoupi pou koupe kòd yo nan cheviy li. Lè m te kraze dènye relasyon abizif la, mwen te fè yon bak epi m te kenbe l pre, m t ap di: “Se pa fòt mwen. Candy pa t 'kapab ede tèt li. Abdul te konvenk li ke Hassan te koupab...
  
  
  "Non! Non! Non! "Ou pa konprann," li te kriye, apiye tounen nan liv bat pwatrin mwen ak ti pwen li sere. “Se fòt mwen li mouri. Si mwen pa t 'te di manti sa a sou sonje sa Hassan te di, li pa ta eseye touye Abdul, epi... e sa pa ta janm rive." Li te fòse tèt li gade figi terib ki tache san an lonje sou kabann lan.
  
  
  "Se te yon manti?" - Mwen te mande enkwayab. “Men, mwen sèten se sa ki te pase. Abdul te fè jis sa - mwen te lonje dwèt Beretta a nan epe a, ki te kouche san mouvman. Mwen pa t 'kapab di si li te pèdi konesans oswa ou pa. Si se pa sa, lè sa a li pa fè li klè ke li te tande sa Sherima te di m '. "Ki sa ki fè ou di sa si li pa janm rive?"
  
  
  "Mwen te wè ke ou te eseye ogmante
  
  
  
  
  
  
  li oswa distrè li pou li ka pètèt sote sou li epi pran zam li. Mwen te panse ke si mwen te di sa mwen te fè, li ta ka gade nan chemen mwen oswa petèt swiv mwen epi ou ta gen chans ou. Mwen pa janm panse ta gen yon sirèt. Kò li te tranble ankò ak kriye terib, men mwen pa t 'gen tan kalme li. Atravè son kriye li a, mwen te tande yon lòt bagay, ronbiman yon motè elektrik, epi lespri m te vire ansanm ak li, m sonje bri ki te anrejistre premye fwa mwen te louvri pòt kay sekirite CIA a.
  
  
  Pa t 'gen tan yo dwe dou. Mwen te pouse Sherima nan direksyon tab la e mwen te espere ke yo te retabli ase sikilasyon nan janm li pou sipòte li. Pandan m te vire nan direksyon ouvèti a, mwen te wè nan kwen je m ke li te pasyèlman kache dèyè kouvèti a ke mwen te gen entansyon pran.
  
  
  Se lè sa a ke mwen te dekouvri ke Epe a te pran pòz san konesans. Anvan gwo baryè konkrè a te louvri ase byen lwen pou nonm li a antre nan chanm nan, li kanpe sou koud li ankò epi li rele yon avètisman an arab:
  
  
  "Mustafa Bey! Danje! Carter gen yon zam! Ak anpil atansyon!"
  
  
  Mwen te gade nan direksyon li pandan li te tonbe sou mozayik yo. Eseye avèti bandi l 'te pran dènye fòs li, ki te kite blesi li yo pandan san koule soti. Tansyon, mwen tann pou asasen an mache nan papòt la. Sepandan, li pa t parèt, epi motè a ki te alimante panèl lou a te fini sik li pandan pòt la te kòmanse fèmen ankò. Yon sif lè te di m pandan l te sele abri a. Nou te an sekirite andedan, men mwen te konnen mwen te oblije soti. Mwen gade mont mwen an. Sis ven. Li difisil pou kwè ke anpil bagay te rive depi sis è, lè Epe a te voye kob li Selim tounen nan anbasad la. Ki sa ki te menm pi difisil pou kwè se ke mwen te oblije fè Sherima soti la epi livre l bay Sekretè Deta a nan katrevendis minit sèlman.
  
  
  Mwen te konnen ke Selim te resevwa enstriksyon pou pa kontakte kowòt li yo nan Sidi Hassan jiskaske li te tande epe a. Natirèlman, mwen te retade pati sa a nan plan an, men mwen pa t 'kapab anpeche Shah a tann vwa Sherima a nan radyo a. E pare pou anpeche m jwenn li se te yon asasen pwofesyonèl. Mwen te gen fizi otomatik li a, men silansye .38 la te toujou manke, ki te trè efikas nan pote desann de ajan CIA ak piki byen vize. Mwen te depase l 'nan pisans dife, menm jan ak Luger mwen an, men li te gen avantaj nan ke yo te kapab tann pou mwen soti nan sòti a sèlman soti nan chanm nan sekrè. Anplis, mwen te gen yon dat limit e li pa t '.
  
  
  Mwen ta dwe tann deyò—mesye Hawk yo dwe rive kounye a—men yo t ap bay lòd pou yo pa entèfere sof si li te evidan ke mwen te bezwen èd. Epi pa te gen okenn fason yo kominike avèk yo nan yon chanm ensonorize.
  
  
  Kontanplasyon mwen sou chans yo devan m 'te toudenkou entèwonp pa yon vwa tranbleman dèyè m': "Nick, èske tout bagay anfòm kounye a?"
  
  
  Mwen bliye ansyen larenn lan, ki moun mwen apeprè pouse atè a. "Wi, monté ou," mwen te di l, ri. "Epi pou dedomajman pou Pete a, jwenn rad ou. Mwen gen ase panse pou m pa distrè pa bote w.
  
  
  Apre mwen te di sa, mwen te regrèt itilize mo bèl la.
  
  
  Li te fè tounen souvni sou bèl fanm ki te ri ak renmen m ', epi ki te kounye a yon moso vyann touye nan kwen an. Se te tou mwen pou m kenbe ravin ki monte anndan m.
  Chapit 13
  
  
  
  
  Sherima te jwenn neglije li te mete lè yo te pran l, men se pa manto vizon an. Nou te deside ke yon moun dwe pran li apre nou te deplase li nan sousòl la. Li pa t 'kapab sonje anpil nan sa ki te pase, pwobableman paske kalman Candy te ba li yo te pi efikas pase li te reyalize.
  
  
  Li te difisil pou je m pa t jwi koub an lò nan ti figi Sherima anba kilòt mens li pandan li te prese di m ke li te sonje vagman ke Abdul te reveye l toudenkou, ki te di l yon bagay sou sa yon moun te eseye fè pou mal li. e ke li te oblije pran li ale, evidamman pa gen moun ki te konnen sou li. Youn nan mesye l yo dwe te avè l paske li te sonje de moun ki te kenbe l pandan l te monte nan limousine a.
  
  
  Li pa t sonje anyen ankò eksepte li te reveye pita epi li te jwenn tèt li mare nan miray la, toutouni. Youn nan non nou te konnen kounye a se Mustafa te pase men l 'sou kò li. Li evidamman pa t 'vle pale sou pati sa a nan apwè move moman li epi byen vit inyore li, ale nan eksplike ke Abdul te evantyèlman te rive ak Selim soti nan anbasad la. Ansyen gad kò li a pa t pran tèt li pou l reponn kesyon li yo e li te senpleman ri lè li te bay lòd pou l lage l.
  
  
  "Li te jis di ke byento mwen pa t ap bezwen enkyete ankò," Sherima te sonje ak yon tranble, "epi mwen te konnen sa li te vle di."
  
  
  Pandan li t ap pale, mwen te egzamine Epe a epi mwen te jwenn ke li te toujou frèt. Mwen chire teren an
  
  
  
  
  
  
  Neglije Sherima a ak bandaj blesi li yo pou sispann san ki te toujou koule nan men yo. Li t ap vivan si mwen te ka fè l soti la pi vit posib epi jwenn èd medikal. Men, li te evidan ke li pa t ap kapab fè anpil bagay ak men l ', menm si ponyèt li yo te repare. Epi li ta pran yon operasyon vaste pou tounen rotul ki kase sa yo nan yon bagay ki ka menm pèmèt li trennen alantou tankou yon enfim.
  
  
  Mwen pa t 'konnen konbyen tan Mustafa ta tann deyò, konnen ke lidè li a te prizonye mwen kounye a. Mwen te panse ke si li te fanatik tankou pifò moun nan Epe a, li pa ta aji avèk sajès epi kouri ale. Sèl de opsyon li yo se swa eseye antre epi sove Abdul, oswa chita epi tann pou m 'eseye soti.
  
  
  Mwen te glise soti nan jakèt mwen epi li di Sherima: “Chita bò tab la ankò. Mwen pral ouvri pòt la epi wè sa zanmi nou an fè. Li ka jis tire, epi ou kounye a kanpe dwat nan liy lan nan dife.
  
  
  Lè li pa wè, mwen te frape yon switch ki te deplase yon panèl konkrè. Kèk segonn li te pran pou louvri te santi tankou èdtan epi mwen te rete kole sou miray la, Luger mwen an pare. Sepandan, pa gen anyen ki te pase e mwen te bezwen chèche konnen si asasen an te toujou kache nan sousòl la deyò.
  
  
  Lè m te voye jakèt mwen an sou barik yon fizi otomatik vid la, mwen te glise nan direksyon ankadreman pòt la pandan l te kòmanse slam fèmen ankò. Lè m te foure jakèt la nan twou ki vin pi piti a, mwen te gade jan li te soti nan barik fizi a, an menm tan mwen te tande de ti pete deyò. Mwen rale fizi a tounen anvan gwo pòt la fèmen nou ankò.
  
  
  "Oke, li toujou la epi li sanble li pa pral antre," Mwen te di tèt mwen plis pase nenpòt lòt moun. Sherima te tande m epi li te pase tèt li sou kwen tab la.
  
  
  "Kisa nou pral fè, Nick?" li mande. "Nou pa ka rete isit la, nou pa vre?"
  
  
  Li pa t 'konnen ki jan li te nesesè yo soti nan la pi vit posib; Mwen pa t pran tan pou m pale de ansyen mari l ak lè l te parèt nan radyo.
  
  
  "Nou pral soti, pa enkyete," Mwen te asire li, pa konnen ki jan nou te pral fè li.
  
  
  Yon moun ki sansib, li te rete an silans pandan mwen te konsidere pwochen mouvman mwen an. Mwen vizyalize yon pati nan sousòl la kouche dèyè pòt la. Konbinezon machin pou lave/seche rad la te twò lwen pòt la pou bay kouvèti si mwen riske kraze. Bwilè lwil la te kanpe sou miray byen lwen, toupre eskalye yo. Mwen te sipoze ke Mustafa te pwobableman kache anba etap yo. Soti nan la li te kapab kenbe pòt la fèmen epi rete lwen je nan ka ta gen yon atak sipriz soti nan pi wo a.
  
  
  Mwen gade nan kachèt CIA a, mwen espere jwenn yon bagay ki ta ka ede m '. Yon kwen nan gwo chanm nan te ranpa, fòme yon ti kabin ak pwòp pòt li. Mwen te deja sipoze li te pwobableman twalèt la; M'ap mache al nan pòt la, mwen ouvri li epi mwen dekouvri ke mwen te dwat. Li te genyen yon koule, yon twalèt, yon kabinè medikaman miwa ak yon kabin douch ak yon rido plastik sou li. Akomodasyon yo te debaz, men pi fò nan envite CIA yo te kout tèm epi pwobableman pa t ap atann apatman yo rivalize ak moun ki nan Watergate.
  
  
  Mwen pa t espere jwenn anyen ki gen valè pou mwen, mwen otomatikman tcheke twous premye swen an. Si yon nonm te itilize abri a, li te byen ekipe. Etajè yo trip yo te kenbe twalèt - yon razwa sekirite, yon bwat ayewosòl nan krèm pou bab, yon boutèy Old Spice, bandaids ak tep, osi byen ke yon varyete tablèt frèt ak antiasid ki sanble ak sa yo jwenn sou etajè twalèt yo. itilize pa ajan ki mouri anwo kay la. Fè sa a nan kòf la nan limousine deyò a, kòm henchman Sword la klèman fè jwe entertaker anwo kay la.
  
  
  Mwen te kòmanse kite twalèt la, men mwen te vire tounen lè yon lide te frape m '. K ap travay anpil, mwen te fè plizyè vwayaj ant twalèt la ak pòt sekrè a, anpile tout sa mwen te bezwen sou planche a bò kote li. Lè m 'te pare, mwen rele Sherima soti nan kote li kache epi enfòme li sou sa li te gen pou fè, Lè sa a, pouse tab la sou planche a mozayik nan yon kote tou pre switch la ki te opere pòt la.
  
  
  "Oke, sa a," mwen te di, epi li te chita bò kote tab la. "Èske w konnen ki jan yo sèvi ak sa a?" Mwen lonje ti pistolè Candy la.
  
  
  Li souke tèt. "Hassan ensiste pou m aprann tire apre dezyèm atak sou lavi l," li te di. "Mwen te trè bon nan li tou, espesyalman ak zam mwen an." Preparasyon li te montre lè li tcheke zam la te chaje. "Se te egzakteman menm bagay la. Hassan te ban mwen youn ak jimo li yo, yon sèl sa a, Candy. Li te aprann li kijan pou l tire tou. Li pa janm espere sa yon jou... Je l' te ranpli ak dlo e li te rete an silans.
  
  
  "Pa gen tan pou sa kounye a, Sherima," mwen te di.
  
  
  Li respire dlo nan je yo epi li souke tèt li, apresa li bese epi li leve neglije li pou li siye yo. Nenpòt lòt lè mwen ta apresye li
  
  
  
  
  
  
  Mwen gade alantou, men kounye a mwen te vire pou prepare pou tantativ chape nou an.
  
  
  Pran yon bwat kim pou bab, mwen retire tèt la epi peze bouch la sou kote pou asire ke te gen anpil presyon nan bwat la. Son an nan mous voye di m 'li te yon nouvo.
  
  
  Lè sa a, te vin rido douch la. Vlope veso krèm pou bab la nan vlope plastik bon mache, mwen te fè yon o? baskètbòl, Lè sa a, alalejè sekirize l 'ak bann kasèt, asire w ke li pa t' twò byen chaje paske mwen te vle lè yo jwenn ant pli yo nan rido a. Pran li nan men dwat mwen, mwen deside ke li te ase kontwole li pou objektif mwen.
  
  
  "Kounye a," mwen te di, lonje men dwat mwen bay Sherima.
  
  
  Li te pran youn nan de woulo papye twalèt rezèv mwen te retire nan etajè twalèt la, epi pandan m te kenbe l an plas, li te kòmanse vlope tep sou li, li tache l sou anndan bra dwat mwen jis anlè ponyèt mwen. . Lè li te sanble an sekirite, li te fè menm bagay la ak dezyèm woulo liv la, sere l 'nan bra mwen jis anlè lòt la. Depi lè li te fini, mwen te gen anviwon kat pous padding foriny sou tout anndan bra mwen soti nan ponyèt jiska koud. Mwen te konnen pa ase yo sispann bal la, men èspere ke ase epesè yo detounen bal la oswa siyifikativman diminye fòs li yo.
  
  
  "Mwen panse se li," mwen te di l ', gade alantou asire w ke lòt ekipman mwen an te sou la men. Menm lè a, mwen te sispann, sezi pou pwòp miyoud mwen. "Match," mwen te di, gade l san sekou.
  
  
  Mwen te konnen pa t gen okenn nan pòch mwen, se konsa mwen kouri al jwenn Karim ki mouri a epi fouye l ak men gòch mwen lib. Pa gen alimèt. Se te menm bagay ak Abdul, ki te plenn lè m te woule l pou m touche pòch li.
  
  
  "Nick! Isit la!"
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Sherima, ki t ap fouye nan tiwa biwo li yo. Li te kenbe youn nan brikè jetab sa yo. "Li travay?" Mwen te mande.
  
  
  Li klike sou volan an; lè pa gen anyen ki te pase, li plenn nan desepsyon olye ke doulè.
  
  
  "An menm tan an, ou dwe kenbe sou ti trick sa a," mwen te di, kouri moute sou li kòm mwen reyalize ke li pwobableman pa t 'wè anpil nan sa yo brikè nan Adabi. Li te eseye ankò, men pa gen anyen ki te mache. Mwen pran li nan men li epi klike sou volan an. Flanm dife a te vin vivan epi mwen te beni fimè enkoni ki te bliye brikè l la.
  
  
  Mwen te bo Sherima sou yon souflèt pou bon chans epi mwen te di, "Ann soti isit la." Li te rive jwenn switch pòt la pandan m te retounen sou chèz mwen an, li te kenbe bonm baskètbòl la nan men dwat mwen epi m te kenbe brikè a nan lòt la.
  
  
  "Kounye a!"
  
  
  Li frape switch la epi li tonbe atè dèyè biwo li, li kenbe zam la nan pwen li. Mwen te tann pou motè a kòmanse toubiyon, epi lè li te fè, mwen flicked brikè a. Kòm pòt la te kòmanse balanse louvri, mwen manyen flanm lan nan sache plastik la nan men m '. Li te pran dife imedyatman, epi lè pòt la te bouche, mwen te deja gen yon boul flanm dife nan men mwen. Apwoche yon pwen andedan ankadreman pòt la, mwen koupe ouvèti a ak men m 'ak dirije boul la flanm dife nan direksyon kote mwen te panse Mustafa te sipoze kache.
  
  
  Li te etenn limyè yo nan sousòl la pou limyè ki soti anndan an ta klere nenpòt moun ki te mache nan pòt la. Olye de sa, mouvman an te travay an favè li; lè yon moso plastik flanbwa parèt toudenkou nan fènwa a, li tanporèman avèg li tèlman li pa t 'kapab vize pandan li te tire nan men m'.
  
  
  Youn nan bal kalib .38 soti nan woulo papye twalèt ki pi pre ponyèt mwen an. Dezyèm lan frape barik la tou pre koud mwen an, li te yon ti kras devye epi li te antre nan pati charnèl bra m 'la. Mwen te rale men m 'ale kòm san yo te kòmanse koule soti nan yon koupe fache sou bra m'.
  
  
  Mwen pa t 'kapab anpeche tèt mwen sispann l'. Gen tan pwan mitray a apiye sou miray la, mwen peze l ant ankadreman pòt la ak panèl la masiv tèt li. Mwen te panse pòt la t ap byen balanse pou fizi a ta dwe ase fò pou anpeche l fèmen.
  
  
  Pa te gen tan pou wè si li ta travay. Mwen te oblije aplike pwochen pati nan plan mwen an. Kòm mwen pa t ap mete tèt mwen nan ankadreman pòt la pou m wè ki jan grèv boul dife mwen te efikas, mwen te itilize yon pòt miwa ke mwen te rale soti nan kabinè medikaman an nan twalèt la. Anvlope l ozalantou ankadreman an e m te espere periskòp pwovizwa mwen an ap kraze pa pwochen bal Mustafa a, mwen te tcheke sèn nan deyò.
  
  
  Mwen rate sib mwen an - nich la dèyè eskalye yo nan sousòl la. Olye de sa, boul dife endijèn la tonbe akote brûler lwil la. Pandan m t ap gade, Mustafa, aparamman te pè pou gwo aparèy chofaj la te eksploze, te vole soti nan kachèt li a epi li te pwan pake a ki te toujou ap flanm dife a ak tou de men, kenbe l nan longè yon bra pou flanm dife yo pa t ap chante l. Sa vle di ke li swa jete zam nan oswa mete l tounen nan senti l '. Mwen pa t tann ankò pou m wè. Jete glas la, mwen rale Luger mwen an epi ale deyò, mwen reyalize sa
  
  
  
  
  
  
  Mwen panse ke kwen fizi mwen an te anpeche pòt konkrè a fèmen.
  
  
  Mustafa te toujou kenbe boul dife a, dezespereman kap alantou sousòl la pou yon kote yo jete li. Lè sa a, li remake mwen kanpe devan l 'ak yon zam vize, ak je l' te deja pè elaji plis toujou. Mwen te kapab di ke li te sou jete yon pake flanm dife sou mwen, kidonk mwen rale deklanche a. Mwen pa t gen mwayen pou m wè si m frape l.
  
  
  Krak la nan Luger mwen an te pèdi nan eksplozyon an ki te vale konplis Sword la. Mwen pa konnen si bal mwen an te fè eksploze bwat la presyon nan krèm pou bab oswa si bonm nan te detounen pa chalè a nan plastik la flanm dife. Petèt se te yon konbinezon de tou de. Mustafa te pran pakè a pou l te voye l ban mwen, epi eksplozyon an te frape l nan figi l. Fòs eksplozyon an te pote sou jenou m, mwen te gade jan karakteristik li yo dezentegre. Le pli vit ke sousòl la te tounen nwa ankò - eksplozyon an te etenn flanm dife yo - mwen te sanble kòm si je asasen an te tounen likid epi yo te koule nan machwè li.
  
  
  Choke, men sa pa blese, mwen vole nan pye m 'ak tande rèl Sherima nan chanm ki te yon ti tan anvan yo te chanm tòti li.
  
  
  "Nick! Nick! Ou anfòm? Kisa ki te pase?"
  
  
  Mwen tounen nan papòt la pou li te kapab wè m.
  
  
  "Mòtye de pwen pou ekip nou an," mwen te di. “Kounye a, ede m retire sa a nan men m. Tout pral byen.
   Chapit 14
  
  
  
  
  Tep ki te kenbe woulo papye twalèt san tranpe nan bra m tou te kenbe stiletto mwen an plas. Mwen te oblije tann Sherima jwenn sizo yo nan tiwa a anvan li te kapab koupe twal wouj la. Plis bann neglije pur li a te vin tounen pansman pou mwen, epi lè li te sispann san an ebulisyon nan pli bal la, te gen ti kras kite nan sa ki te yon fwa te yon moso chè nan kalson.
  
  
  "Ou reyèlman pral fè yon sansasyon nan dine aswè a," mwen te di, admire ti tete yo fèm ki peze sou twal la mou pandan li te travay men m '. Eksplikasyon prese mwen sou randevou li nan kay Sekretè Deta a mwens pase inèdtan pita te pwovoke sa m te kontan wè se te yon reyaksyon tipikman fanm: "Nick," li soufle. "Mwen pa ka ale tankou sa a!"
  
  
  “Mwen pè ou gen pou w fè sa. Pa gen tan pou tounen nan Watergate epi toujou gen ou sou radyo a 8 è. Koulye a, ann soti isit la.
  
  
  Li fè bak, li vire gade premye kò Candy sou kabann lan, answit nan Sword ki te mete atè a. "Nick, e Candy? Nou pa ka kite l konsa."
  
  
  “Mwen pral mande yon moun pou pran swen li, Sherima. Ak Abdul tou. Men, kwè m, sa ki pi enpòtan kounye a se ba w opòtinite pou w pale nan radyo ak...
  
  
  “Atansyon desann. KAY SA a antoure! SOTI AK MEN W LEVE! ATANSYON DESANN. KAY SA a antoure. SOTI, MEN W LEVE."
  
  
  Megafòn nan eko ankò, Lè sa a, tonbe an silans. Èd te rive. Mesye Hawk yo dwe te atake kay la lè yo te tande bonm krèm pou bab lan ale, epi pwobableman te sakaje chanm yo nan etaj anwo yo anvan yo te deside pran nonm ki t'ap rele byen fò nan pòt sousòl la. Gen plis chans, yo te byen sezi lè yo louvri li epi brouyar agrid ki soti nan flanm plastik etenn lan woule sou yo.
  
  
  Mwen te pwoche bò pòtay konkrè a epi m te rele byen fò, "Sa a se Nick Carter," epi mwen te prezante tèt mwen kòm egzekitif konpayi lwil la ki swadizan anboche m. Gen anpil bagay mwen poko eksplike Sherima, e gen kèk bagay yo pap janm di l. Nan pwen sa a, mwen te santi li te pi bon pou tounen nan fason li te konnen m 'orijinèlman.
  
  
  “Mwen isit la ak... ak Miss Liz Chanley. Nou bezwen èd. Ak yon anbilans."
  
  
  "VIN NAN PÒT LA, MEN W LEVE."
  
  
  Mwen te obeyi enstriksyon megafon an. Youn nan ajan AX ki anwo yo te rekonèt mwen, epi sousòl la te byen vit ranpli ak mesye Hawk yo. Mwen te pran kèk minit enpòtan pou m enstwi dirijan gwoup la sou sa pou m fè lakay mwen, epi answit mwen te di: “Mwen bezwen yon machin.”
  
  
  Li remèt kle li epi li di m kote machin li te pake. "Ou bezwen yon moun pou kondui ou?"
  
  
  "Non. Nou pral fè li. Mwen te vire bay Sherima epi m te lonje men m ba li, m te di: “Èske nou ale, Monchè?”
  
  
  Yon fwa ankò Rèn nan, malgre te mete yon wòb wayal ki te chire nan mitan kwis li epi ki te kite ti kras nan imajinasyon an, te pran men m '. "Nou kontan pran retrèt ou, Mesye Carter."
  
  
  "Wi, madam," mwen te di epi mennen l 'pase ajan AX yo konfonn ki te deja travay sou Epe yo. Yo t ap eseye reviv li anvan anbilans lan te rive mennen l nan yon ti lopital prive ke Hawke te bay san gad dèyè ak lajan ajans pou li te kapab gen yon chanm espesyal pou pasyan yo li te enterese nan. Sherima te kanpe devan pòt la lè li te tande l ap plenn ankò, epi li te vire lè je l te ouvri epi li te gade l.
  
  
  "Abdul, yo te revoke ou," li te di gwo, Lè sa a, te vole soti nan abri a ak moute eskalye yo devan m '.
  
  
  Tankou yon sekrè
  
  
  
  
  
  
  
  Sekretè Deta a ak Hawk parèt dèyè pòt bibliyotèk la ki gen anpil panno, epi mwen leve kanpe. Chèz pòtay canopy a te konfòtab e mwen prèske dòmi. Sekretè a te pale yon ti tan ak Old Man an, epi li te retounen nan chanm kote transmetè pwisan li a te ye. Hawk vin jwenn mwen.
  
  
  "Nou te vle ba li yon koup de minit nan vi prive nan radyo a avè l '," li te di. "Omwen otan enfòmasyon prive ou ka jwenn ak ekipman siveyans nou genyen jodi a."
  
  
  "Koman li te ye?" Mwen te mande.
  
  
  "Tout bagay te byen fòmèl," li te di, epi politès te mande: "Kouman ou ye?" ak "Èske tout bagay anfòm?"
  
  
  Mwen te mande ki jan foto a ta sanble fòmèl pou li si mwen pa t tcheke klozèt sal la pandan nou te kite kay sekirite CIA a epi nou te jwenn rad vizon Sherima la. Sekretè a te ofri l pou l ede l lè nou te rive, men Sherima te kenbe l nan men l, li te eksplike ke li te pran frèt sou wout la e li t ap kenbe l pou yon ti tan, epi apre sa li te swiv sekretè a nan bibliyotèk la tankou yon moun. granpapa. revèy la nan gwoup li a frape uit fwa.
  
  
  Depi lè sa a, mwen te di Hawk sa ki te pase nan kay la sou Militè Road. Li te pale nan telefòn plizyè fwa, li te bay enstriksyon ak klarifye rapò ki soti nan plizyè inite kote li te asiyen travay espesyal apre mwen te fini istwa mwen an. Sekretè a te gen yon liy chifreman ki konekte dirèkteman nan biwo Hawke a, epi enstriksyon Old Man yo te transmèt sou li atravè rezo kominikasyon nou an.
  
  
  Hawk te ale fè yon lòt apèl epi mwen te chita tounen nan gwo chèz la Wicker antik. Lè li te retounen, mwen te kapab di nouvèl la te bon paske te gen yon ti souri ak ki li te eksprime plezi ekstrèm.
  
  
  "Epe a pral byen," Hawk te di. "Nou pral mete l 'sou de pye l' ak Lè sa a, voye l 'bay Shah Hassan kòm yon siy nan amitye mityèl nou an."
  
  
  "Kisa nou jwenn an retou?" - Mwen te mande, sispèk nan jenerozite sa yo nan men bòs nan travay mwen.
  
  
  "Oke, N3, nou deside sijere ke li ta bèl si Shah a jis retounen kèk nan ti kado sa yo ti gason Pentagòn yo te glise l 'lè pa gen moun ki t'ap gade."
  
  
  "Èske li dakò ak sa a?"
  
  
  "Mwen panse sa. Dapre sa mwen sot tande nan bibliyotèk la, mwen panse Shah la pral bay fotèy li byento. Sa vle di frè l 'ap pran plas, e mwen pa panse Hassan vle nenpòt lòt moun mwen kenbe dwèt mwen sou deklanche a. nan jwèt sa yo jan mwen konprann li, yon lòt tronpe tou nan kwen an, ak ...
  
  
  Li vire nan direksyon pou son pòt bibliyotèk la louvri. Sherima soti, Sekretè Deta a te swiv, ki te di: “Oke, mezanmi, mwen panse nou ka finalman ale nan manje midi. Yo te monte chalè a nan sal manje a, kidonk mwen sèten ou pa pral bezwen yon rad kounye a.
  
  
  Lè li lonje lonje pou pran li, mwen ri. Sherima te ban mwen yon souri ak yon clin, epi li te vire glise soti nan twou a. Ankouraje, Hawk te bay m yon koudèy e li te di nan kè l: “Poukisa w ap ri, N3? Yo pral tande ou.
  
  
  “Se yon sekrè, mesye. Tout moun gen youn.
  
  
  Lè manto long la te tonbe sou zepòl Sherima, li te sanble kòm si Silver Falcon te koule zèl li. Pandan l t ap mache byen nan direksyon sal manje a chandèl, sekrè m te devwale. Epi li tou.
  
  
  
  Fen.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Aztèk vanjeur
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Aztèk vanjeur
  
  
  tradiksyon pa Lev Shklovsky
  
  
  
  Premye chapit.
  
  
  Kèk mwa de sa mwen te fè eksperyans sa yon sikològ ta rele yon kriz idantite. Sentòm yo te fasil pou idantifye. Okòmansman mwen te kòmanse pèdi enterè nan travay mwen. Lè sa a, li te tounen yon mekontantman arselan epi, finalman, yon pa renmen kareman sa m 'te fè. Mwen te santi m kwense ak fè fas ak lefèt ke mwen te nan yon bon lavi ak kisa lanfè a mwen te reyalize?
  
  
  Mwen te poze tèt mwen yon kesyon kle.
  
  
  "Kiyes ou ye?"
  
  
  Epi repons lan te: "Mwen se yon ansasen."
  
  
  Mwen pa t renmen repons lan.
  
  
  Kidonk mwen te kite AX, mwen te kite Hawk, mwen te kite Dupont Circle nan Washington, D.C., epi mwen te pwomèt mwen pa t ap janm fè yon lòt travay pou yo toutotan mwen te viv.
  
  
  Wilhelmina, kalib 9 mm. Luger la, ki te prèske tankou yon ekstansyon nan bra dwat mwen an, te chaje ak Hugo ak Pierre. Mwen dousman te pase dwèt mwen sou asye letal ak file stiletto a anvan mwen mete l epi vlope zam, kouto ak ti bonm gaz la nan pawa syèd li. Tout twa antre nan bwat depo mwen an. Nan demen mwen te ale
  
  
  Depi lè sa a, mwen te kache nan yon demi douzèn peyi anba de fwa plis fo non. Mwen te vle lapè ak trankil. Mwen te vle rete poukont mwen, pou m gen konfyans ke m t ap pase chak jou pou m jwi pwochen an.
  
  
  Mwen te gen egzakteman sis mwa ak de jou anvan telefòn nan sonnen nan chanm otèl mwen an. A nèf edmi nan maten.
  
  
  Mwen pa t 'atann apèl nan telefòn. Mwen te panse pèsonn pa t konnen mwen te nan El Paso. Sonnen klòch la vle di ke yon moun te konnen yon bagay sou mwen ke yo pa ta dwe konnen. Mwen reyèlman pa t renmen lide sa a paske sa vle di mwen ta vin neglijan, e neglijans ka touye m.
  
  
  Telefòn nan sou tab la bò kote kabann mwen an t ap kriye anpil. Mwen lonje men mwen pran telefòn nan.
  
  
  "Wi?"
  
  
  "Taksi ou la isit la, Mesye Stephans," te di vwa resepsyonis la twò politès.
  
  
  Mwen pa t kòmande yon taksi. Yon moun t ap fè m konnen ke li konnen mwen te nan vil e ke li konnen tou alyas mwen te anrejistre anba a.
  
  
  Pa sèvi ak devine ki moun li te ye. Te gen yon sèl fason yo chèche konnen.
  
  
  "Di l 'mwen pral la nan kèk minit," mwen te di epi rakwoche.
  
  
  Mwen fè espre te pran tan mwen. Mwen te kouche lonje sou kabann king-size la, tèt mwen apiye sou zòrye ki plwaye, lè telefòn nan sone. Mwen mete men m 'dèyè tèt mwen epi gade nan tout chanm nan nan refleksyon mwen an nan gwo ranje nan minè ki anlè a, long, zanmann-laparans, trip bwat tiwa.
  
  
  Mwen te wè yon kò mens, fleksib ak yon figi ki gen laj endetèmine. Figi sa a tou senpleman rate bote, men se pa pwen an. Se te yon figi ki te reflete frèt ak je ki te wè twòp nan yon sèl lavi. Twòp lanmò. Twòp touye moun. Gen twòp tòti, mutilasyon ak plis san ke nenpòt moun ta dwe wè.
  
  
  Mwen te sonje kòman yon jou, plizyè ane de sa, nan yon chanm nan yon ti pension nan yon zòn ki pa tèlman elegant nan lavil Wòm, yon ti fi te pran dife sou mwen epi li te rele m 'yon pitit gason femèl awogan, san frèt. .
  
  
  "Ou jis pa pran swen! Pa sou mwen, pa sou anyen! "li rele m '. "Ou pa gen okenn santiman! Mwen te panse mwen te vle di yon bagay pou ou, men mwen te mal! Ou se jis yon salo! Li pa vle di anyen pou ou - kisa nou te fè pou dènye èdtan an? »
  
  
  Mwen pa t gen yon repons pou li. Mwen te kouche toutouni sou kabann nan chifonnen epi gade l fin abiye, san yon tras emosyon sou figi m.
  
  
  Li te pwan valiz li epi li vire bò pòt la.
  
  
  "Ki sa ki fè ou ki moun ou ye?" li te mande m 'prèske pitye. "Poukisa nou pa ka kontakte ou? Se mwen? Mwen pa gen pwoblèm pou ou? Èske mwen absoliman anyen pou ou?
  
  
  "Mwen pral rele w nan sèt jodi a," mwen te di kout, inyore demand fache li yo.
  
  
  Li te vire sevè epi li te soti nan pòt la, li te frape l dèyè li, mwen te konnen ke nan aswè li ta jwenn nan yon moman ke pou mwen li pa te "absoliman anyen." Mwen pa t kite santiman mwen enpòtan paske depi nan kòmansman zafè nou an, li te youn nan anpil moun ki te jwe yon wòl nan devwa AX mwen an. Wòl li te fini lannwit sa a. Li te aprann twòp, epi nan sèt nan aswè mwen te desann rido final li a ak stiletto mwen an.
  
  
  Kounye a, plizyè ane apre, mwen te kouche sou yon lòt kabann nan yon chanm otèl nan El Paso epi gade figi m nan glas la. Figi sa a te akize m se tout sa li te di mwen te - fatige, sinik, arogan, frèt.
  
  
  Mwen reyalize ke mwen te kapab kouche sou kabann sa a pou èdtan, men yon moun t ap tann mwen nan taksi a, epi li pa t 'ale nenpòt kote. Men, si mwen te vle chèche konnen ki moun ki te penetre anonim mwen an, te gen yon sèl fason yo fè li. Desann epi fè fas a li.
  
  
  Se konsa, mwen balanse janm mwen sou kabann lan, leve kanpe, drese rad mwen, epi soti nan chanm mwen an, mwen swete ke sekirite Wilhelmina te rantre anba anba anba mwen an—oswa menm lanmò frèt nan yon Hugo ki mens kreyon, ki fè tèt di. te atache nan bra mwen.
  
  
  
  
  Nan lobby la, mwen te bay grefye a souke tèt mwen pandan m t ap pase epi m t ap sòti nan pòt k ap vire a. Apre frèt lè-kondisyone nan otèl la, chalè a imid nan yon maten bonè ete El Paso anvlope m 'nan yon anbrase mouye. Taksi a te kanpe bò wout la. Mwen tou dousman pwoche bò kabin an, otomatikman gade alantou li. Pa te gen anyen ki sispèk ni nan lari trankil la oswa nan figi kèk moun ki dekontrakte mache sou twotwa a. Chofè a te mache alantou taksi a sou bò lwen. "Mesye Stefans?" "Non mwen se Jimenez," li te di. Mwen te kenbe ekla nan dan blan sou yon figi nwa, difisil. Nonm lan te byen raje e li te byen bati. Li te mete yon chemiz espò kou louvri sou pantalon ble. Jimenez ouvri pòt dèyè a pou mwen. Mwen te wè pa gen okenn lòt moun nan taksi a. Li te kenbe je m '. "Ou kontan?" Mwen pa reponn li. Mwen te chita nan do a, Jimenez fèmen pòt la epi li ale nan chèz chofè a. Li glise sou chèz la devan epi li rale machin nan nan trafik limyè. Mwen te deplase pi lwen sou bò goch la jiskaske mwen te chita prèske dirèkteman dèyè nonm nan rachi. Pandan m t ap fè sa, mwen te panche pi devan, misk mwen te tendue, dwèt men dwat mwen rkrokviye pou jwenti yo te vin deranje, sa ki te fè pwen mwen an tounen yon zam mòtèl. Jimenez gade nan retwovizè a. "Poukisa ou pa chita epi detann?" - li sijere fasil. "Pa gen anyen ki pral rive. Li jis vle pale ak ou." "OMS?" Jimenez te monte zèpòl pwisan li. "Mwen pa konnen. Tout sa mwen dwe di w se ke Hawk te di ou ta dwe swiv enstriksyon yo. Kèlkeswa sa sa vle di. Li te vle di anpil. Sa vle di Hawk kite m 'repoze yon ti kras. Sa vle di ke Hawk te toujou konnen ki jan yo kontakte m'. . Sa vle di ke mwen te toujou ap travay pou Hawk ak pou AX, ajans entèlijans pi gwo sekrè nan Amerik la "Oke," mwen te fatige, "ki enstriksyon yo?" "Mwen bezwen mennen ou nan ayewopò an," Jimenez te di, "Lwe yon avyon lejè. Asire w ke tank yo plen. Yon fwa w ap klè nan tèren an, mete radyo kominikasyon ou nan Unicom nan lè a." Aparamman mwen pral rankontre yon moun," mwen te di, ap eseye jwenn plis enfòmasyon. "Èske w konnen ki moun li ye?" Jimenez te souke tèt li, "Gregorius." Li te voye non an nan lè a nan mitan nou tankou si li te lage yon bonm * * * A dizèm tan mwen te nan 6500 pye tit 60 ® ak radyo mwen an branche 122.8 megahertz. frekans Unicom pou yon konvèsasyon ant avyon yo te klè, ak yon ti tach nan bwouya sou orizon an mwen te kenbe Cessna 210 nan yon kwazyè dousman mwen te wè yon lòt avyon ap vin entèsepte , lè li te toujou tèlman lwen ke li te sanble ak yon ti pwen, ki te kapab nenpòt bagay, menm yon illusion optik la, mwen te redwi vitès la nan avyon an epi retounen nan taye Apre kèk minit, lòt avyon an vire toutotou nan yon ti wonn, apwoche m ', avyon an te gen yon sèl bariton nan kas ekoutè yo "Senk... nèf... Alpha. Eske se ou menm, Carter? Mwen pran mikwofòn mwen an. "Afimatif." "Swiv mwen," li te di, epi Bonanza a san pwoblèm deplase nan nò, glise devan avyon mwen an, yon ti kras sou bò gòch la ak yon ti kras pi wo a mwen, kote mwen te kapab fasilman kenbe l 'nan je. Mwen vire Cessna 210 pou m suiv li. , pouse gaz la pi devan pandan w ap pran vitès pou kenbe li nan je. Prèske inèdtan apre, Bonanza a ralanti, bese volets li yo ak angrenaj aterisaj, epi li vire sou yon bank apik pou ateri sou yon pis aterisaj bouldoze nan fon an. Pandan m t ap swiv Bonanza a, m te wè yon Learjet ki te pake nan fen pist la epi m te konnen Gregorius t ap tann mwen. Anndan enteryè abondan nan Learjet a, mwen te chita anfas Gregorius, prèske kouvri ak chèz kwi chè. "Mwen konnen ou fache," Gregorius te di avèk kalm, vwa li dous ak poli. "Sepandan, tanpri pa kite emosyon w anpeche w panse. Li pa ta tankou ou ditou. “Mwen te di w ke mwen pa t ap janm fè yon lòt travay pou ou ankò, Gregorius. Mwen te di Hawk sa tou. Mwen te byen gade gwo nonm lan. "Se konsa, ou te fè," Gregorius admèt. Li pran yon ti gout nan bwason li. "Men, pa gen anyen nan mond sa a ki janm final - eksepte lanmò." Li te souri ban mwen ak yon gwo figi kawotchou ak gwo karakteristik. Gwo bouch, gwo je gonfle tankou morui anba sousi gri epè, yon gwo nen bulb ak twou nen lou, porositë ki graj sou po jòn - figi Gregorius te tankou tèt yon skultur ajil ki graj, jete nan pwopòsyon ewoyik matche ak rès la nan kò l '. kò ki graj. "Anplis," li te di dousman, "Hawk te prete w pou mwen, kidonk ou reyèlman travay pou li, ou konnen.
  
  
  
  
  
  
  "Pwouve li."
  
  
  Gregorius rale yon fèy kwi mens ki pliye nan pòch li. Li lonje men l epi lonje m.
  
  
  Mesaj la te nan kòd la. Pa difisil pou dechifre. Dechifre, li tou senpleman li: "N3 Lend-Lease to Gregorius. Pa gen AX jiskaske fèmen. Hawk.
  
  
  Mwen leve tèt mwen epi mwen gade Gregorius frèt.
  
  
  "Li ta ka fo," mwen te di.
  
  
  "Men prèv ke li se otantik," li te reponn epi lonje m 'pakè a.
  
  
  Mwen gade nan men mwen. Pake a te vlope nan papye, epi lè mwen chire li, mwen jwenn yon lòt pake anba syèd la. Ak swaddled nan chamois te Luger 9mm mwen an, kouto mens mwen te pote nan yon djenn mare nan avanbra dwat mwen, ak Pierre, yon ti bonm gaz.
  
  
  Mwen ta retire yo - san danje, - mwen te panse, - sis mwa de sa. Mwen p'ap janm konnen ki jan Hawk te jwenn bwat depo mwen an oswa ki jan jwenn sa ki ladan yo. Men, Lè sa a, Hawk te kapab fè anpil bagay ke pèsonn pa te konnen sou. Mwen souke tèt.
  
  
  "Ou te pwouve pwen ou," mwen te di Gregorius. "Mesaj la se otantik."
  
  
  "Se konsa, èske w ap koute m kounye a?"
  
  
  "Vini non," mwen te di. "Mwen ap koute."
  
  
  CHAPIT DE
  
  
  Mwen te refize òf manje midi Gregorius, men mwen te bwè yon ti kafe pandan li te mete gwo repa a. Li pa t pale pandan l te manje, li te konsantre l sou manje a ak devouman prèske nèt. Sa te ban m opòtinite pou m etidye l pandan m te fimen e m te bwè kafe.
  
  
  Alexander Gregorius te youn nan moun ki pi rich ak pi sekrè nan mond lan. Mwen panse ke mwen te konnen plis sou li pase nenpòt lòt moun paske mwen te bati rezo enkwayab li lè Hawk te prete m 'bay li.
  
  
  Kòm Hawk te di, "Nou ka itilize li. Yon nonm ki gen pouvwa ak lajan li ka ede nou anpil. Gen yon sèl bagay ou bezwen sonje, Nick. Kèlkeswa sa li konnen, mwen vle konnen tou.
  
  
  Mwen te kreye yon sistèm enfòmasyon kokenn ki te sipoze travay pou Gregorius, ak Lè sa a, teste li pa kòmande enfòmasyon kolekte sou Gregorius tèt li. Mwen te pase enfòmasyon sa a nan dosye AX.
  
  
  Te gen yon ti kras enfòmasyon serye sou premye ane li yo. Pou pati ki pi sa a se konfime. Te gen rimè ke li te fèt yon kote nan Balkan yo oswa Azi Minè. Te gen rimè ke li te yon pati Cypriot ak yon pati Libanè. Oswa yon moun lavil Aram ak yon Tirk. Pa te gen anyen final.
  
  
  Men, mwen te dekouvri ke reyèl non li pa t 'Aleksann Gregorius, ki trè kèk moun te konnen. Men, menm mwen pa t 'kapab konprann ki kote li te soti reyèlman oswa ki sa li te fè pandan vennsenk premye ane yo nan lavi li.
  
  
  Li te soti nan okenn kote apre Dezyèm Gè Mondyal la. Nan dosye imigrasyon an nan lavil Atèn li te soti nan Ankara, men paspò li te Libanè.
  
  
  Nan fen ane 50 yo li te pwofondman patisipe nan transpò grèk, Kowet ak Arabi Saoudit lwil oliv, bank Libanè, franse enpòte-ekspòtasyon, Sid Ameriken kwiv, Manganèz, tengstèn - ou non li. Li te prèske enposib swiv tout aktivite li yo, menm nan pozisyon yon inisye.
  
  
  Li ta yon kochma pou yon kontab revele detay egzak li yo. Li kache yo nan enkòpore Liechtenstein, Luxembourg, Swis ak Panama - peyi kote sekrè antrepriz se pratikman inviolabl. Sa a se paske SA apre non yo nan konpayi ki soti nan Ewòp ak Amerik di Sid vle di Societe Anonyme. Pèsonn pa konnen kiyès aksyonè yo ye.
  
  
  Mwen pa panse menm Gregorius li menm te kapab byen detèmine kantite richès li. Li pa mezire li an dola ankò, men an tèm de pouvwa ak enfliyans - li te gen anpil nan tou de.
  
  
  Sa mwen te fè pou li sou premye devwa Hawk sa a se te kreye yon sèvis koleksyon enfòmasyon ki te fèt ak yon konpayi asirans, yon òganizasyon pou tcheke kredi, ak yon magazin nouvèl ak biwo etranje yo nan plis pase trant peyi oswa plis. dè santèn de korespondan ak stringers. Ajoute sa a yon konpayi otomatik done elektwonik ak yon biznis rechèch sou mache. Resous rechèch konbine yo te sansasyonèl.
  
  
  Mwen te montre Gregorius ki jan nou te kapab mete tout done sa yo ansanm, kreye dosye totalman detaye sou plizyè santèn mil moun. Espesyalman moun ki te travay pou konpayi ke li te gen yon enterè nan oswa ke li konplètman posede. Oswa ki te travay pou konpetitè li yo.
  
  
  Enfòmasyon yo te soti nan korespondan, nan ofisye prè, nan rapò asirans, nan men espesyalis rechèch sou mache, nan dosye yo nan magazin nouvèl li a. Tout bagay sa yo te voye nan yon bank nan òdinatè IBM 360 soti nan EDP, ki sitiye nan Denver.
  
  
  Nan mwens pase swasant segonn, mwen te kapab gen yon enprime sou nenpòt nan moun sa yo, plen ak enfòmasyon konplè ke li ta fè pè lanfè a soti nan yo.
  
  
  Li pral konplè depi lè yo te fèt, lekòl yo te ale nan, klas yo te resevwa, salè egzak nan chak travay yo te janm fè, prè yo te janm pran, ak peman yo dwe fè. Li ka menm kalkile taks sou revni anyèl ou estime pou chak ane operasyon.
  
  
  Li konnen ka yo genyen oswa yo te genyen yo. Ann imedyatman ajoute enkyetid yo nan metrès yo nan non yo. Epi li te genyen enfòmasyon sou enklinasyon seksyèl yo ak perversion
  
  
  
  
  
  .
  
  
  Genyen tou yon bobin espesyal fim ki gen apeprè de mil oswa plis dosye, ak opinyon ak pwodiksyon trete sèlman pa kèk ansyen anplwaye FBI ki byen chwazi. Sa a se paske enfòmasyon an twò sansib ak twò danjere pou lòt moun wè.
  
  
  Nenpòt Pwokirè Distri Ameriken ta vann nanm li pou mete men l sou yon bobin done yo kolekte sou fanmi Mafya ak manm Syndicate yo.
  
  
  Sèlman Gregorius oswa mwen te kapab otorize yon enprime nan bobin espesyal sa a.
  
  
  * * *
  
  
  Gregorius finalman fini manje midi li. Li te pouse plato a sou kote epi li te chita nan chèz li a, li tape bouch li ak yon napkin twal fin blan.
  
  
  "Pwoblèm nan se Carmine Stocelli," li te di sevè. "Ou konnen ki moun li ye?"
  
  
  Mwen souke tèt. "Se tankou mande m 'ki posede Getty Oil. Carmine dirije pi gwo fanmi mafya nan New York. Nimewo ak dwòg se espesyalite li. Ki jan ou te rankontre l? "
  
  
  Gregorius te fwonte. "Stocelli ap eseye patisipe nan youn nan nouvo antrepriz mwen yo. Mwen pa vle genyen l 'la."
  
  
  "Di m 'detay yo."
  
  
  Konstriksyon yon kantite sanatoryom. Youn nan chak nan sis peyi yo. Imajine yon anklav ki gen yon otèl deliks, plizyè bilding kondominyòm ki ba ki toupre otèl la, ak apeprè 30-40 Villa prive ki antoure tout konplèks la."
  
  
  Mwen souri sou li. - "Epi sèlman pou milyonè yo, pa vre?"
  
  
  "Dwa."
  
  
  Mwen byen vit te fè matematik la nan tèt mwen. "Sa a se yon envestisman apeprè uitsan milyon dola," mwen te note. "Ki moun ki finanse li?"
  
  
  "Mwen," te di Gregorius, "chak kòb envesti nan li se pwòp lajan mwen."
  
  
  "Sa a se erè. Ou te toujou itilize lajan prete. Poukisa yo se pou ou fwa sa a?
  
  
  "Paske mwen te maxed soti yon koup nan konpayi lwil oliv," Gregorius te di. "Forage nan Lanmè Nò a se san chè."
  
  
  "Uit san milyon." Mwen te panse sou li pou yon minit. "Konnen ki jan ou travay, Gregorius, mwen ta di ou ap gade nan yon retounen sou envestisman ou nan apeprè senk a sèt fwa ke lè ou fini."
  
  
  Gregorius te gade m byen. "Trè pre li, Carter. Mwen wè ou pa pèdi kontak ak sijè a. Pwoblèm lan se jiskaske pwojè sa yo fini, mwen p ap kapab kolekte yon pyès lajan.”
  
  
  - Epi Stocelli vle dwèt li nan tat ou a?
  
  
  "An ti bout tan, wi."
  
  
  "Kijan?"
  
  
  "Stocelli vle louvri yon kazino nan chak nan resorts sa yo. Kazino jwèt aza li. Mwen pa ta patisipe nan sa a."
  
  
  "Di l 'ale nan lanfè."
  
  
  Gregorius souke tèt li. "Li te ka koute m 'lavi mwen."
  
  
  Mwen panche tèt mwen epi mwen mande l 'ak yon sousi leve.
  
  
  "Li ka fè li," Gregorius te di. "Li gen moun."
  
  
  "Èske li te di ou sa?"
  
  
  "Wi."
  
  
  "Kilè?"
  
  
  "Lè sa a, li te esplike m pwopozisyon li a."
  
  
  "Epi ou espere mwen debarase m de Stocelli?"
  
  
  Gregorius souke tèt li. "Egzakteman."
  
  
  "Pa touye l?"
  
  
  Li souke tèt li. "Li ta yon fason fasil. Men, Stocelli te di m 'direkman ke si mwen te eseye yon bagay konsa estipid, mesye l' yo ta gen lòd pou jwenn mwen a nenpòt ki pri. Dwe gen yon lòt fason."
  
  
  Mwen te souri sinikman. - "Epi mwen bezwen jwenn li, pa vre?"
  
  
  Gregorius di: “Si yon moun kapab, se ou menm sèlman ki kapab. "Se poutèt sa mwen mande Hawk sou ou ankò."
  
  
  Pou yon ti moman mwen te mande sa ki te kapab fè Hawk prete m. AX pa travay pou moun. AX sèlman travay pou gouvènman Ameriken an, menm si katrevendisnèf pousan nan gouvènman Ameriken an pa t 'konnen li te egziste.
  
  
  Mwen te mande. - "Èske w vrèman gen konfyans nan kapasite mwen?"
  
  
  "Hawk," te di Gregorius, e sa te fini.
  
  
  Mwen leve. Tèt mwen prèske manyen plafon kabin Learjet la.
  
  
  "Eske se tout, Gregorius?"
  
  
  Gregorius te gade m. "Tout lòt moun di li se," li te fè kòmantè.
  
  
  "Se sa tout?" - Mwen mande ankò. Mwen gade l desann. Frèt mwen te santi, ostilite a te soti nan vwa mwen.
  
  
  "Mwen panse ke sa a pral ase menm pou ou."
  
  
  Mwen te monte soti nan Learjet a epi m te desann etap yo nan etaj dezè a, mwen santi chalè a toudenkou nan jounen an prèske menm entans kòm kòlè a ki te kòmanse bati nan mwen.
  
  
  Kisa Hawk t ap fè m? N3, killmaster, èske li entèdi pou touye? Carter konfwonte yon bòs foul moun ki wo - e lè m te rive jwenn li, mwen pa t dwe manyen l?
  
  
  Jezi, èske Hawk t ap eseye touye m?
  
  
  TWAZIYÈM CHAPIT.
  
  
  Lè mwen te pran avyon Cessna 210 la tounen nan Ayewopò EI Paso, mwen te remèt kle a epi mwen te peye bòdwo a, li te midi. Mwen te oblije mache sou desan yad soti nan joupa vòl la nan bilding tèminal prensipal la.
  
  
  Nan sal la mwen te ale tou dwat nan bank telefòn lan. Mwen te antre nan izolwa a, mwen fèmen pòt la dèyè m ', epi jete pyès monnen yo sou yon ti etajè asye pur. Mwen mete yon santim nan plas la, mwen konpoze yon zewo, epi apre sa mwen konpoze rès nimewo Denver la.
  
  
  Operatè a antre.
  
  
  "Jwenn yon apèl," mwen te di li. "Non mwen se Carter." Mwen te oblije eksplike li sa.
  
  
  Mwen te tann avèk enpasyans ak sony yo ap bat nan zòrèy mwen jiskaske mwen tande telefòn nan sone.
  
  
  
  
  
  
  Apre twazyèm son an, yon moun reponn.
  
  
  "Done Entènasyonal".
  
  
  Operatè a te di, “Sa a se operatè El Paso a. Mesye Carter ap rele m. Èske w ap aksepte? »
  
  
  "Yon moman tanpri." Te gen yon klik, epi yon ti moman apre yo te tande vwa yon nonm.
  
  
  "Oke, pran li," li te di.
  
  
  "Kontinye, mesye." Mwen te tann jiskaske mwen tande operatè a dekonekte
  
  
  "Carter isit la," mwen te di. - Ou gentan tande pale de Gregorius?
  
  
  "Byenveni tounen," Denver te di. "Nou te resevwa pawòl la."
  
  
  "Èske mwen sou?"
  
  
  "Ou sou epi yo ap anrejistre ou. Lòd."
  
  
  "Mwen bezwen yon enprime sou Carmine Stocelli," mwen te di. "Tout sa ou genyen sou li ak òganizasyon li a. Detay pèsonèl yo an premye, tankou yon nimewo telefòn kote mwen ka kontakte li."
  
  
  "Bento," Denver te di. Te gen yon lòt ti poz. "Pare pou kopye?"
  
  
  "Pare."
  
  
  Denver ban mwen yon nimewo telefòn. "Genyen tou yon kòd ou bezwen itilize pou jwenn li," Denver te di epi eksplike li m '.
  
  
  Mwen rakwoche nan Denver, epi mwen konpoze nimewo New York la.
  
  
  Telefòn nan sonnen yon sèl fwa anvan li te pran li.
  
  
  "Wi?"
  
  
  "Non mwen se Carter. Mwen vle pale ak Stocelli."
  
  
  "Ou gen nimewo a mal, ti gason. Pa gen moun isit la ki gen siyati sa a.
  
  
  "Di l 'yo ka jwenn mwen nan nimewo sa a," mwen te di, inyore vwa a. Mwen li nimewo yon kabin telefòn nan El Paso. "Sa a se yon telefòn peye. Mwen vle tande pale de li nan dis minit."
  
  
  "Fuck off, Charlie," vwa a gwonde. "Mwen te di ou ou gen nimewo a mal." Li rakwoche.
  
  
  Mwen mete telefòn nan sou zen an epi apiye tounen, ap eseye jwenn konfòtab nan espas ki la restrenn. Mwen te pran youn nan sigarèt lò mwen yo epi limen li. Tan te sanble ap vole. Mwen t ap jwe ak pyès monnen sou etajè a. Mwen te fimen sigarèt la prèske desann nan filtè a anvan mwen jete l atè a epi kraze l anba bòt mwen.
  
  
  Telefon an sone. Mwen te gade mont mwen epi mwen te wè se sèlman uit minit ki te pase depi mwen rakwoche. Mwen pran telefòn nan epi imedyatman, san di yon mo, mete l sou zen an. Mwen te gade dezyèm men an nan mont ponyèt mwen an tik fò. Egzakteman de minit pase anvan telefòn nan sonnen ankò. Dis minit apre mwen rakwoche nan New York.
  
  
  Mwen pran telefòn nan epi mwen di, "Carter, isit la."
  
  
  "Oke," te di yon vwa lou, anrou, nan ki mwen rekonèt Stocelli. "Mwen te resevwa mesaj ou a."
  
  
  "Ou konnen ki moun mwen ye?"
  
  
  "Gregorius te di m pou m atann yon apèl nan men ou. Ki sa ou vle?"
  
  
  "Pou rankontre ou."
  
  
  Te gen yon poz long. "Èske Gregorius dakò ak pwopozisyon mwen an?" - Stocelli mande.
  
  
  "Sa a se sa mwen vle pale avèk ou sou," mwen te di. "Kilè ak ki kote nou ka rankontre?"
  
  
  Stocelli ri. “Oke, ou nan mwatye la kounye a. Mwen pral rankontre ou demen nan Acapulco.
  
  
  "Akapulco?"
  
  
  "Wi. Mwen nan Monreyal kounye a. Mwen pral soti isit la nan Acapulco. Mwen pral wè ou desann la. W ap tcheke nan Matamoros Hotel la. Èske se non ou? Ti gason mwen yo pral kontakte ou epi nou pral rankontre."
  
  
  "Bon ase."
  
  
  Stocelli ezite, apre sa grogne, “Koute, Carter, mwen tande yon bagay sou ou. Se konsa, mwen avèti ou. Pa jwe jwèt avèm! »
  
  
  "Nap wè nan Acapulco," mwen te di epi rakwoche.
  
  
  Mwen pran yon lòt dis santim nan pòch mwen epi mwen rele Denver ankò.
  
  
  "Carter," mwen te di, prezante tèt mwen. "Mwen bezwen yon enprime nan operasyon an nan Acapulco. Ki moun ki konekte ak Stocelli la? Ki jan gwo li ye? Ki jan li fonksyone? Tout sa ki ka rale sou yo. Non, kote, dat."
  
  
  "Konprann."
  
  
  "Konbyen tan li pral pran?"
  
  
  “Lè w rive Acapulco, w ap jwenn enfòmasyon an ansanm ak lòt materyèl ou te mande yo. Èske li byento ase? Yon lòt bagay?"
  
  
  "Wi, vre, mwen vle telefòn nan avyon an nan otèl mwen nan Matamoros E mwen vle li ap tann pou mwen lè mwen rive."
  
  
  Denver te kòmanse pwoteste, men mwen te entèwonp li. "Lanfè, lwe yon ti avyon si ou oblije," mwen te di sevè. "Pa eseye sove yon pyès lajan. Se lajan Gregorius, se pa pou ou!
  
  
  Mwen rakwoche epi mwen soti deyò pou m al voye yon taksi. Pwochen estasyon mwen an se te Biwo Touris Meksiken an pou jwenn yon pèmi vizitè, epi soti nan la mwen te dirije atravè fwontyè a Juarez ak ayewopò an. Mwen apèn fè li sou Aeromexico DC-9 nan Chihuahua, Torreon, Mexico City ak Acapulco.
  
  
  CHAPIT KAT
  
  
  Denver te yon bon ti gason. Telekopi a t'ap tann mwen nan chanm mwen lè mwen te tcheke nan otèl Matamoros la. Pa t gen tan pou yon rapò ankò, se konsa mwen desann sou teras lajè mozayik ki bay sou Bay la, chita sou yon chèz Wicker lajè epi kòmande yon vè wonm. Mwen ti goute l tou dousman, m ap gade lòt bò lanmè a nan limyè vil la ki te fèk limen, ak ti mòn ki fè nwa e ki flou k ap monte anlè vil la nan nò.
  
  
  Mwen te chita la pou yon bon bout tan, jwi aswè a, silans la, limyè vil la ak dous fre wonm nan.
  
  
  Lè m 'finalman leve, mwen te antre andedan pou yon dine long, lantèman, kidonk li pa te jiska prèske minwi ke mwen te resevwa yon apèl nan men Denver. Mwen pran li nan chanm mwen an.
  
  
  Mwen te vire sou telekopieur a epi mete appareil a nan li. Papye te kòmanse soti nan machin nan.
  
  
  Mwen te eskane li jiskaske li te glise deyò, jiskaske finalman mwen te gen yon ti pil papye devan mwen.
  
  
  
  
  
  Machin nan kanpe. Mwen pran telefòn nan ankò.
  
  
  "Sa a," Denver te di. "Mwen espere ke sa a ede ou. Yon lòt bagay?"
  
  
  "Poko".
  
  
  "Lè sa a, mwen gen yon bagay pou ou. Nou jis resevwa enfòmasyon nan men youn nan kontak nou yo nan New York. Yè swa, ofisye ladwàn yo pran twa franse nan Ayewopò Kennedy. Yo te kenbe yo ap eseye pase yon kagezon ewoyin. Yo rele Andre Michaud, Maurice Berthier ak Etienne Dupre. Ou rekonèt yo? »
  
  
  "Wi," mwen te di, "yo konekte ak Stocelli nan pati franse nan operasyon dwòg li yo."
  
  
  "Ou t ap gade rapò a jan li te vini," Denver te akize m.
  
  
  Mwen te reflechi pou yon ti moman epi answit mwen te di, “Sa pa fè sans. Moun sa yo twò gwo pou yo pote machandiz yo tèt yo. Poukisa yo pa t 'sèvi ak yon courrier? "
  
  
  "Nou pa ka konprann sa a tou. Dapre mesaj nou te resevwa a, avyon an te soti Orly. Michaud pran sak li yo sou plato a epi li pote yo nan kontwa koutim lan kòmsi li pa t gen anyen pou l kache. Twa sache, men youn nan yo te plen ak dis kilogram ewoyin pi bon kalite."
  
  
  "Konbyen ou te di?" - Mwen entèwonp.
  
  
  "Ou tande m kòrèkteman. Dis kilogram. èske w konnen konbyen li koute? "
  
  
  "Kou lari? Anviwon de milyon dola. Wholesale? Li pral koute soti nan san dis a san ven mil pou importateur a. Se poutèt sa li difisil pou kwè."
  
  
  "Ou pi bon kwè li. Koulye a, vini pati komik la. Michaud te deklare ke li pa konnen anyen sou ewoyin. Li demanti sak la se pou li."
  
  
  "Se te?"
  
  
  "Oke, se te yon ka atache - youn nan gwo yo - e li te gen inisyal li yo so sou li. Epi yo te atache non li sou manch lan."
  
  
  "E de lòt yo?"
  
  
  "Menm bagay. Berthier te pote douz kilogram nan sak pou lannwit lan, ak Dupree te pote uit kilogram. Total la se apeprè trant kilogram nan pi bon kalite ewoyin ke koutim te janm rankontre."
  
  
  "Epi yo tout di menm bagay?"
  
  
  "Ou te devine li byen. Tout moun mete sak yo sou kontwa chèk la, fonse tankou kwiv, kòm si pa gen anyen ladan l, men chemiz ak chosèt. Yo kriye se yon fwod."
  
  
  "Petèt," mwen te panse, "eksepte pou yon sèl bagay. Ou pa bezwen depanse twasan senkant mil dola dwòg pou kreye yon ankadreman. Mwatye kilogram - lanfè, menm kèk ons - se ase.
  
  
  "Ladwàn panse sa."
  
  
  "Èske te gen yon konsèy?"
  
  
  "Pa yon mo. Yo te ale nan yon rechèch konplè paske koutim konnen sou aktivite yo nan Marseille ak non yo sou yon lis espesyal. E sa fè li menm etranj. Yo te konnen yo te sou lis sa a. Yo te konnen yo te pral byen. tcheke pa koutim, kidonk ki jan yo ta ka espere jwenn lwen ak li?
  
  
  Mwen pa fè kòmantè. Denver kontinye. “W ap jwenn sa a pi enteresan toujou si w konbine li ak yon lòt enfòmasyon nan dosye nou sot ba w la. Semèn pase a Stocelli te nan Marseille. Devine kiyès li te date pandan li te la? »
  
  
  "Michaud, Berthier ak Dupre," mwen te di. "Nèg entelijan." Mwen te silans pou yon ti moman: "Èske ou panse sa a se yon konyensidans?" - Denver mande. "Mwen pa kwè nan konyensidans," mwen te di kareman. "Nou menm tou".
  
  
  "Se sa tout?" "Mwen te mande epi Denver te di wi, te swete m chans epi rakwoche. Mwen desann epi mwen bwè plis.
  
  
  Dezèd tan apre, mwen te tounen nan chanm mwen an, dezabiye, lè telefòn nan sone ankò.
  
  
  "Mwen te eseye kontakte ou pou yon koup de èdtan kounye a," Denver te di ak yon allusion nan iritasyon nan vwa li.
  
  
  "Sak ap pase?"
  
  
  "Li te fè fanatik yo ale," Denver te di. "Nou resevwa rapò nan men pèp nou an tout jounen an. Jiskaprezan, Dattua, Torregrossa, Vignal, Gambetta, Maxi Klein ak Solly Webber sou bòdwo a! »
  
  
  Mwen te sifle nan sezi ke Denver te jis nonmen sis nan pi gwo trafikan dwòg ki asosye ak Stocelli nan operasyon kòt lès li yo. "Di m 'detay yo."
  
  
  Denver pran yon gwo souf. "Maten an nan Ayewopò LaGuardia, FBI arete Raymond Dattua Dattua te rive nan yon vòl soti nan Monreyal. Yo te fouye Dattua epi yo te jwenn kle kazye ayewopò li a nan pòch rad li. Te gen ven kilogram ewoyin pi nan valiz la nan kazye a."
  
  
  "Kontinye."
  
  
  “Vinnie Torregrossa te resevwa yon bwat lakay li nan Westchester bonè maten an. Li te delivre nan yon kamyon United Parcel Service regilye. Li apèn te gen tan louvri li anvan li te atake pa ajan Biwo Nakotik ak Dwòg Danjre ki aji sou yon pwent. Te gen kenz kilogram ewoyin nan bwat la!
  
  
  "Gambetta ak Vignal te arete aswè a nan 7 p.m. pa NYPD," li te kontinye.
  
  
  "Yo te avèti pa telefòn. Yo te pran de yo nan machin Gambetta a nan Midtown Manhattan epi yo te dekouvri vennde kilogram ewoyin ki chaje nan yon lòj kawotchou rezèv nan kòf la."
  
  
  Mwen pa di anyen pandan Denver kontinye konsè li a.
  
  
  “Apeprè dis è nan aswè, federal yo te antre nan Penthouse otèl Maxi Klein nan Miami Beach. Klein ak patnè li Webber te jis fini manje midi. Ajan yo te jwenn kenz kilo ewoyin nan yon lòj tab la ke gason an te pote ak manje midi mwens pase yon èdtan anvan.
  
  
  
  
  
  Denver te kanpe, ap tann mwen di yon bagay.
  
  
  "Li byen evidan ke yo te mete kanpe," mwen te panse.
  
  
  "Natirèlman," Denver te dakò. "Se pa sèlman federal yo ak lapolis lokal yo te avèti, men tou jounal yo. Nou te gen youn nan repòtè biwo nouvèl nou yo nan chak reyinyon sa yo. Demen istwa sa a pral nimewo en nan chak jounal nan peyi a. Li deja sou lè."
  
  
  "Èske arestasyon yo ap rete?
  
  
  "Mwen panse sa," Denver te di apre reflechi pou yon ti moman. “Yo tout ap kriye sou fwod, men federal yo ak polisye lokal yo ap tann yon bon bout tan pou yo kloure mesye sa yo. Wi, mwen panse ke yo pral fè yo admèt li."
  
  
  Mwen te fè kèk matematik nan tèt mwen. "Sa se sèlman san de kilogram ewoyin," mwen te di, "konsidere sa yo te pran nan men Michaud Berthier ak Dupre de jou de sa."
  
  
  "Dwa sou nen an," Denver te di. "Lè ou konsidere ke pwodwi a gen yon valè lari de san a de san ven mil dola pou chak kilogram, total la se plis pase vennyon milyon dola. Heck, menm nan dis a douz mil dola yon kilo Stokely lè li enpòte li soti nan Marseille, sa se plis pase yon milyon san mil dola.
  
  
  "Yon moun te blese," mwen te fè kòmantè.
  
  
  "Èske ou ta renmen tande rès la?"
  
  
  "Wi."
  
  
  "Èske w te konnen Stocelli te nan Monreyal yè?"
  
  
  "Wi. Mwen te pale avè l 'la."
  
  
  "Èske w te konnen ke li te date Raymond Dattua lè li te la?"
  
  
  "Non" Men, ak enfòmasyon Denver jis ban mwen an, mwen pa t 'twouve li twò etone.
  
  
  "Oswa ke jou anvan rankontre Dattua, Stocelli te nan Miami Beach rankontre Maxi Klein ak Solly Webber?"
  
  
  "Non"
  
  
  "Oswa ke yon semèn apre li te retounen soti nan Lafrans, li te rankontre tou de Torregrosa nan Westchester ak Vignal ak Gambetta nan Brooklyn?"
  
  
  "Mwen te mande. "Ki kote lanfè ou konnen tout bagay sa yo sou Stocelli?"
  
  
  "Gregorius te fè nou swiv Stocelli apeprè twa semèn de sa," Denver eksplike. "Depi lè sa a, nou te gen ekip de ak twa moun ki te kontwole l 'vennkat èdtan pa jou." Li souri. "Mwen ka di ou konbyen fwa pa jou li te ale nan twalèt la ak konbyen fèy papye li te itilize."
  
  
  "Sispann vante tèt mwen," mwen te di l '. "Mwen konnen ki jan sèvis enfòmasyon an bon."
  
  
  "Oke," Denver te di. "Epi kounye a, isit la se yon lòt reyalite ke mwen sove pou ou. Yon ti tan anvan federal yo te kaptire l, Maxi Klein t ap pale ak Hugo Donati nan Cleveland. Maxey te mande Komisyon an antre nan yon kontra pou Stocelli. Li te di li te deja nan travay la."
  
  
  "Poukisa?"
  
  
  "Paske Maxie te enkyete ke Stocelli te mete kanpe Michaud, Berthier ak Dupre. Li te tande nan radyo sou Torregrossa, Vignale ak Gambetta. Li te panse ke Stocelli te mete yo kanpe e ke li te pwochen."
  
  
  Avèk sarcasme bon, mwen te di, "Mwen sipoze Maxi Klein te rele epi li te di w pèsonèlman sa li te di Donati?"
  
  
  "Sa a," Denver te di ak yon ri. "Depi Maxie te rankontre Stocelli, nou te tape telefòn li yo."
  
  
  "Maxie pa sòt ase pou sèvi ak telefòn yo nan chanm otèl li pou fè yon apèl konsa," mwen te fè remake. "Li ta sèvi ak yon izolwa deyò."
  
  
  "Wi," Denver te di, "men li ase neglijans pou sèvi ak menm izolwa a plis pase yon fwa. Nou te tande yon demi douzèn ti joupa ke nou te dekouvri ke li te itilize toujou pandan de dènye jou yo. Li te peye aswè a."
  
  
  Mwen pa t 'kapab blame Denver pou yo te satisfè. Pèp li a te fè yon bon travay.
  
  
  Mwen mande: "Ki jan ou konprann sa a?" "Ou panse ke Stocelli mete patnè li yo?"
  
  
  "Li vrèman sanble ak sa, pa vre? Ak Komisyon an sanble panse sa tou, depi yo akòde l 'yon kontra. Stocelli mouri.
  
  
  "Petèt," mwen te di evazivman. "Li tou dirije youn nan pi gwo fanmi nan peyi a. Li pap fasil pou yo rive jwenn li. Yon lòt bagay?"
  
  
  "Èske sa pa ase?"
  
  
  "Mwen panse sa," mwen te di. "Si nenpòt lòt bagay kraze, fè m 'konnen."
  
  
  Mwen byen reflechi rakwoche telefòn nan epi mwen chita sou yon chèz sou ti balkon la deyò fenèt la. Mwen limen yon sigarèt, mwen gade deyò nan fènwa a nan mitan lannwit dou Meksiken an epi eskane enfòmasyon ki te tèlman frape m 'sibitman.
  
  
  Si sa Denver te di a te vre - si Stocelli te anba kontra - Lè sa a, li ta gen men l 'plen pou plizyè mwa ankò. Telman li pat gen tan deranje Gregorius. Nan ka sa a travay mwen te fè.
  
  
  Poutan sa te sanble yon solisyon twò senp, twò aksidantèl pou pwoblèm Gregorius la.
  
  
  Mwen gade reyalite yo ankò. Epi dout yo te kòmanse ranpe nan tèt mwen.
  
  
  Si Stocelli te aktyèlman mete kanpe konfigirasyon an, li ta konnen ke pwòp lavi l 'te an danje. Li te konnen li ta dwe kouche ba jiskaske chalè a bese. Natirèlman, li pa ta janm vini nan Acapulco konsa ouvètman.
  
  
  Li pa t 'fè sans.
  
  
  Kesyon: Ki kote li ta ale jwenn san de kilogram? Sa se anpil ewoyin. Li pa ta jwenn li nan men zanmi Marseille li yo - si li te pral sèvi ak li yo mete kanpe yo. Men, si li te tounen vin jwenn lòt sous, mwen ta tande pale sou tankou yon gwo acha.
  
  
  
  
  
  Kesyon: Ki kote li ta ka jwenn plis pase yon milyon dola nan lajan kach pou fè acha a? Menm nan mò yo ye a nan mafya ak sendika, kalite lajan sa a difisil pou jwenn nan sòm total ak nan ti kont ki pa ka jwenn. Pèsonn pa aksepte chèk oswa ofri kredi!
  
  
  Kesyon: Ki kote li ta sere bagay sa yo? Poukisa pa t 'gen mo sou materyèl sa a anvan li te plante? Interpol, Biwo Nakotik Lafrans - L'Office Central Pour la Suppression du traffic des Stupefiants - pwòp Depatman Nakotik ak Dwòg Danjre Ameriken nou yo - tout dwe te konnen sa davans nan gwo rezo enfòmatè yo peye.
  
  
  Yon lòt panse: Si Stocelli te kapab retire yon gwo kantite ewoyin, èske sa vle di li te kapab mete men l sou menm pi gwo kantite?
  
  
  Sa a se sa ki ka vrèman lakòz frison nan yon moun.
  
  
  Kesyon sa yo ak anpil repons posib yo te vire nan tèt mwen tankou yon kavalye san kavalye ak chwal an bwa k ap galope sou poto asye yo, epi le pli vit ke mwen te rive nan yon lide, yon lòt ta parèt ki te sanble pi lojik. .
  
  
  Mwen te finalman pèdi nan labirent la nan desepsyon.
  
  
  Pi gwo kesyon an se poukisa Hawke te prete m 'bay Gregorius? Kle a nan solisyon an manti nan fraz "Lend-Lease". Yo te prete m, epi Hawk te pral jwenn yon bagay an retou pou sèvis mwen yo. Kisa?
  
  
  Ak plis pase sa. "Pa gen AX" vle di ke mwen pa t 'kapab kontakte enstalasyon pwodiksyon AX oswa pèsonèl. Se te yon antrepriz prive. Hawk te di m mwen te poukont mwen!
  
  
  Byen. Mwen te kapab konprann sa. AX se yon ajans pi gwo sekrè nan gouvènman ameriken an e sa pa t definitivman yon travay gouvènman an. Se konsa, pa gen apèl nan Washington. Pa gen rezèv. Pa gen moun pou netwaye dezòd mwen.
  
  
  Jis mwen menm, Wilhelmina, Hugo ak, nan kou, Pierre.
  
  
  Mwen te finalman te di lanfè ak tout bagay epi mwen te desann pou yon dènye bwè bèl sou teras la anvan yo ale nan kabann.
  
  
  CHAPIT SENK
  
  
  Mwen leve nan fènwa chanm mwen an nan kèk atavik, santiman primordial nan danje. Toutouni anba yon dra limyè ak dra, mwen te kouche san mouvman, m ap eseye pa louvri je m oswa montre nan okenn fason ke mwen te reveye. Mwen menm te kontinye respire nan dòmi dousman, regilye. Mwen te konsyan ke yon bagay te reveye m, yon son ki pa fè pati chanm nan te touche lespri m ap dòmi e li te fè m nan yon eta de reveye.
  
  
  Mwen te branche zòrèy mwen pou m te pran nenpòt bagay ki diferan de son nòmal lannwit yo. Mwen tande limyè brize rido yo nan briz lè kondisyone a. Mwen te tande ti tikè ti kras vwayajè a ke mwen te mete sou tab la bò kabann mwen an. Mwen menm tande yon gout dlo tonbe nan tiyo twalèt la. Okenn nan son sa yo pa reveye m nan dòmi mwen.
  
  
  Nenpòt bagay ki diferan te danjere pou mwen. Yon minit interminable te pase anvan mwen tande l 'ankò - dousman, atansyon glisman soulye atravè pil la nan tapi an, ki te swiv pa yon ekzalasyon mens ki te fèt nan twòp.
  
  
  Toujou pa deplase oswa chanje ritm souf mwen an, mwen louvri je m 'dyagonalman, gade lonbraj yo nan chanm nan soti nan kwen yo nan je m'. Te gen twa etranje. De nan yo te vin nan kabann mwen.
  
  
  Malgre tout enpilsyon, mwen te fòse tèt mwen rete san mouvman. Mwen te konnen ke nan yon bat je pa t ap gen tan rete pou aksyon ki fè espre planifye. Siviv pral depann de vitès reyaksyon fizik enstenktif mwen an.
  
  
  Lonbraj yo te vin pi pre. Yo separe, youn sou chak bò kabann mwen.
  
  
  Lè yo panche sou mwen, mwen te eksploze. Tors mwen te dwate sibitman, men mwen te leve, li te pwan kou yo pou kraze tèt yo ansanm.
  
  
  Mwen te twò dousman pou yon dezyèm fwa. Men dwat mwen te pwan youn nan mesye yo, men lòt la chape anba men mwen.
  
  
  Li fè yon kòlè, li bese men l. Kou a frape m 'sou bò gòch nan kou mwen nan zepòl la. Li frape m 'ak plis pase jis pwen l'; Mwen prèske endispoze nan doulè a toudenkou.
  
  
  Mwen te eseye jete tèt mwen soti nan kabann nan. Mwen te rive atè a lè yon twazyèm lonbraj te monte sou mwen, li te frape do m nan kabann lan. Mwen frape l 'atè ak jenou mwen, frape l' fò nan arèt la. Li te kriye epi li double, epi mwen te fouye dwèt mwen nan figi l ', mwen pa remake je l' yo.
  
  
  Pou yon ti moman mwen te lib. Bra gòch mwen te angoudi nan kou a nan clavicule mwen. Mwen te eseye inyore li, tonbe atè a nan yon koupi byen jis ase pou fè levye a rebondi nan lè a. Pye dwat mwen frape orizontal. Li frape youn nan mesye yo byen wo nan pwatrin lan, li voye l vole nan miray la. Li rann souf nan doulè.
  
  
  Mwen te tounen vin jwenn twazyèm gason an epi kwen bra mwen te balanse nan direksyon l ak yon kout kout pye ki ta dwe kase kou l.
  
  
  Mwen pa t ase rapid. Mwen sonje mwen te kòmanse voye yon kout pyen e mwen te wè bra l te balanse sou mwen epi mwen te konnen nan yon segonn divizyon mwen pa t ap kapab devye li alè.
  
  
  
  
  
  
  Mwen te gen rezon. Tout bagay ale touswit. Mwen tonbe nan twou ki pi fon, ki pi nwa mwen te janm pase a. Li te pran m 'pou tout tan tonbe ak frape etaj la. Lè sa a, pa te gen okenn konsyans pou yon tan long.
  
  
  * * *
  
  
  Mwen leve, mwen jwenn mwen kouche sou kabann lan. Limyè a te limen. De mesye te chita sou chèz bò fenèt la. Twazyèm gason an te kanpe nan pye kabann mwen. Li t ap kenbe yon gwo pistolè otomatik Gabilondo Llama .45 te fè Panyòl, lonje dwèt sou mwen. Youn nan mesye ki te sou chèz yo te kenbe yon Colt .38 ak yon barik de pous nan men l. Yon lòt frape pla men gòch li ak yon matray kawotchou.
  
  
  Tèt mwen fè mal. Kou mwen ak zepòl mwen fè mal. Mwen te gade youn nan lòt. Finalman, mwen te mande, "Kisa tout bagay sa yo ye?"
  
  
  Gwo mesye ki te nan pye kabann mwen an di: “Stocelli vle wè w. Li voye nou mennen nou."
  
  
  "Yon apèl nan telefòn ta fè li," Mwen kòmante asid.
  
  
  Li te monte zèpòl li endiferan. "Ou te ka chape."
  
  
  "Poukisa mwen ta dwe kouri? Mwen vin la pou m rankontre l."
  
  
  San repons. Jis yon osman zepòl vyann lan.
  
  
  "Kote Stocelli kounye a?"
  
  
  "Anwo kay la nan Penthouse la. Abiye W."
  
  
  Fatige, mwen leve nan kabann. Yo te gade m byen pandan m te rale rad sou mwen. Chak fwa mwen rive ak bra gòch mwen, misk zepòl mwen fè mal. Mwen madichon anba souf mwen. Sis mwa mwen te pase lwen AX yo te fè yo peye. Mwen pa t 'kapab kenbe moute ak egzèsis yoga chak jou mwen an. Mwen pèmèt kò mwen an detann. Pa anpil, men li te fè yon ti diferans. Reyaksyon mwen yo pa te osi vit ke anvan. Yon dezyèm fwa nan reta te ase pou twa malfra Stocelli yo. Anvan, mwen te kapab kenbe yo de nan yo apiye sou kabann mwen ak kraze tèt yo ansanm. Twazyèm lan pa t ap janm leve atè apre mwen te frape l.
  
  
  "Vini non," mwen te di, fwote clavicule mwen fè mal. "Nou pa vle kenbe Carmine Stocelli ap tann, pa vre?"
  
  
  * * *
  
  
  Carmine Stocelli te chita nan yon chèz kwi ki ba, boure nan fen a byen lwen nan chanm nan k ap viv menmen nan penthouse li a. Figi pòv li te vlope nan yon rad swa ap detann.
  
  
  Li tap bwè kafe lè nou antre. Li depoze gode a epi li egzamine m ak anpil atansyon. Ti je l 'peering soti nan yon figi wonn ak manton nwa, plen ak ostilite ak sispèk.
  
  
  Stocelli te apwoche senkant. Tèt li te prèske chòv, eksepte pou tonsil mwàn an nan cheve nwa lwil, ke li te grandi epi li te penyen an ti kadna sou po tèt li poli. Pandan l t ap gade m nan tèt jiska pye, li te bay yon aura fòs san pitye ki tèlman fò ke m te kapab santi l.
  
  
  "Chita," li gronde. Mwen te chita sou kanape anfas li, mwen fwote zepòl mwen fè mal.
  
  
  Li leve je l, li wè twa ti gason l yo kanpe toupre. Figi l 'fwone.
  
  
  "Deyo!" - li menen, lonje dwèt pous li. "Mwen pa bezwen ou ankò kounye a."
  
  
  "Eske w pral anfòm?" mande gwo a.
  
  
  Stocelli gade m. Mwen souke tèt.
  
  
  "Wi," li te di. "Mwen pral byen. Fuck off."
  
  
  Yo kite nou. Stocelli gade m ankò epi li souke tèt li.
  
  
  "Mwen sezi ou te bat tèlman fasil, Carter," li te di. "Mwen tande ou te pi di."
  
  
  Mwen rankontre gade l. "Pa kwè tout sa ou tande," mwen te di. "Mwen jis pèmèt tèt mwen vin yon ti kras neglijans."
  
  
  Stocelli pa di anyen, ap tann mwen kontinye. Mwen mete men nan pòch mwen, mwen pran yon pake sigarèt epi limen yon sigarèt.
  
  
  "Mwen vin isit la," mwen te di, "pou di w ke Gregorius vle debarase m de ou. Kisa mwen bezwen fè pou konvenk ou ke w ap santi w mal si w vin jwenn li?
  
  
  Ti je di Stocelli pa janm kite figi m. "Mwen panse ke ou te deja kòmanse konvenk mwen," li te gronde frèt. "Epi mwen pa renmen sa w ap fè a. Michaud, Berthier, Dupre - ou mete yo byen. Li pral difisil pou mwen pou m kreye yon lòt sous ki bon menm jan ak yo."
  
  
  Stocelli kontinye ak yon vwa fache, rau.
  
  
  “Oke, mwen pral di w sou dout mwen yo. Ann di ou enstale yo anvan ou pale avè m ', ok? Tankou ou te oblije montre m ke ou te gen boul epi li te kapab fè m anpil mal. Mwen pa fache sou sa. Men lè m te pale avè w depi Monreyal, m te di w pa gen jwèt ankò. Dwa? Èske mwen pa di ou pa gen jwèt ankò? Se konsa, sa k ap pase? »
  
  
  Li konte yo sou dwèt li.
  
  
  "Torregrossa! Vignal! Gambetta! Twa nan pi gwo kliyan mwen yo. Yo gen fanmi ke mwen pa vle diskisyon ak. Ou banm mesaj ou a, ok. Kounye a se tou mwen. Mwen di nou, patron ou ap regrèt kite ou ale gratis! Èske ou ka tande mwen?"
  
  
  Figi Stocelli vin wouj ak kòlè. Mwen te wè konbyen efò sa te mande pou li rete sou chèz li. Li te vle leve, li frape m 'ak pwen lou l' yo.
  
  
  "Mwen pa t 'gen anyen fè ak sa a!" Mwen voye pawòl sa yo nan figi l.
  
  
  Li te eksploze. - "Boute!"
  
  
  "Reflechi sou li. Ki kote mwen ta jwenn men m 'sou plis pase yon santèn kilogram ewoyin?"
  
  
  Li te pran yon ti tan reyalize sa a. Piti piti, enkredilite parèt sou figi l '. "Yon san kilo?"
  
  
  - Pou yo dwe egzak, san de. Se sa ki te pase lè yo te pran Maxi Klein ak Solly Webber...
  
  
  
  
  
  "...yo pran Maxie?" - li entèwonp.
  
  
  "Aswè a. Anviwon dis è. Ansanm ak kenz kilogram nan tout bagay sa yo.
  
  
  Stocelli pa t 'mande detay. Li te sanble ak yon nonm ki te sezi.
  
  
  "Kontinye pale," li te di.
  
  
  "Yo te fè yon kontra avèk ou."
  
  
  Mwen te kite mo yo tonbe sou li, men sèl reyaksyon mwen te kapab wè se misk Stocelli ki te sere anba machwè lou li. Pa gen anyen lòt vizib sou figi l '.
  
  
  Li te mande. - "OMS?" "Ki moun ki mete kontra a?"
  
  
  Cleveland.
  
  
  "Donati? Hugo Donati te siyen m 'nan yon kontra? kisa? "
  
  
  “Yo panse w ap eseye pran tout kòt lès la. Yo panse ou mete zanmi ou yo."
  
  
  "Ann!" - Stocelli grogne an kòlè. "Ki kalite vye bagay sa a?" Li te voye je sou mwen, epi answit li te wè mwen pa t ap blag avè l. Ton li chanje. "Èske ou serye? Èske ou vrèman serye?
  
  
  "Sa a se vre."
  
  
  Stocelli fwote men epè li sou pay ki graj sou manton li.
  
  
  "Modi! Li toujou pa fè sans. Mwen konnen li pa t 'mwen.
  
  
  "Se konsa, ou gen yon tèt fè mal ankò," mwen te di li briskeman. "Ou ta ka pwochen sou lis la pou w branche."
  
  
  "Pou mwen?" Stocelli te enkwayab.
  
  
  "Ou. Poukisa pa? Si ou pa dèyè sa k ap pase a, Lè sa a, yon lòt moun ap eseye pran kontwòl. Epi li pral oblije debarase m de ou, Stocelli. Ki moun li ta?"
  
  
  Stocelli kontinye fwote machwè li ak yon jès fache. Bouch li tòde nan yon grimas nan iritasyon. Li limen yon sigarèt. Li vide tèt li yon lòt tas kafe. Finalman, li te di avèk repiyans, “Dakò, lè sa a. Mwen pral chita isit la. Mwen te lwe yon penthouse. Tout kat swit. Pa gen moun ki antre oswa soti eksepte ti gason m yo. Yo ka voye moun yo vle, men mwen pwoteje toutotan mwen la. Si sa nesesè, mwen ka rete pou plizyè mwa."
  
  
  Mwen te mande. - "Kisa ki pral rive nan entre-temps la?"
  
  
  "Kisa sa sipoze vle di?" - Sispèk leve sousi li.
  
  
  “Pandan w ap chita isit la, Donati pral eseye pran kontwòl òganizasyon w nan New York. Ou pral swe chak jou, mande si Donati te rive nan youn nan ou a pou prepare w pou enpak. Ou pral viv ak yon zam nan men ou. Ou pa pral manje paske yo ta ka anpwazonnen manje ou. Ou pap dòmi. Ou pral reveye mande si yon moun te plante yon baton nan dinamit nan chanm ki anba ou yo. Non, Stocelli, admèt li. Ou pa ka rete an sekirite isit la. Pa trè long."
  
  
  Stocelli koute m san di yon mo. Figi nwa li te seryezman enpasif. Li pa wete je l sou ti je nwa m yo. Lè m fini, li souke tèt wonn li sombre.
  
  
  Lè sa a, li mete tas kafe l 'ak toudenkou souri nan mwen. Se te tankou yon gwo vulti k ap souri ba li, bouch mens li yo rkrokviye nan yon parodi san sans nan amitye sou figi wonn li.
  
  
  "Mwen jis anboche ou," li te anonse, kontan ak tèt li.
  
  
  "Kisa w'ap fè?"
  
  
  "Sa ki te pase? Ou pa tande m? "Mwen te di mwen jis anboche ou," Stocelli repete. "Ou. Ou pral fè m 'sou zen an ak Komisyon an ak ak Donati. Epi ou pral pwouve yo ke mwen pa te gen anyen fè ak sa ki te pase.
  
  
  Nou te gade youn lòt.
  
  
  "Poukisa mwen ta dwe fè ou yon favè konsa?"
  
  
  "Paske," Stocelli souri nan mwen ankò, "Mwen pral fè yon kontra avèk ou. Ou pral soulaje m nan responsablite mwen ak Donati, epi mwen pral kite Gregorius pou kont li.
  
  
  Li te panche nan direksyon mwen, yon souri mens, san imè ki te glise nan figi l '.
  
  
  "Èske w konnen konbyen milyon mwen ka fè nan établissements jwèt aza sa yo nan pwojè Gregorius yo? Eske ou janm sispann konprann sa? Se konsa, ki sa li vo pou mwen ke ou te fè travay sa a? "
  
  
  "Kisa ki anpeche m kite Komisyon an pran swen w?" - Mwen mande l dirèkteman. "Lè sa a, ou pa pral alantou anmède Gregorius."
  
  
  "Paske m ap voye ti gason m yo dèyè l si m pa fè yon dil avè w. Mwen pa panse li pral renmen li.
  
  
  Stocelli te rete an silans, ti bouton nwa je l 'yo fikse nan mwen.
  
  
  "Sispann vin yon moun sòt, Carter. Èske sa se yon kontra? »
  
  
  Mwen souke tèt. "Se yon kontra."
  
  
  "Oke," Stocelli gronde, apiye tounen sou kanape a. Li balanse gwo pous li briskeman. "Ann frape wout la. Ale.
  
  
  "Pa kounye a". Mwen te ale bò tab la epi mwen te jwenn yon notepad ki gen founiti pou otèl ak yon plim. Mwen te chita ankò.
  
  
  "Mwen bezwen kèk enfòmasyon," mwen te di epi yo te kòmanse pran nòt pandan Stocelli t ap pale.
  
  
  * * *
  
  
  Retounen nan chanm mwen an, mwen pran telefòn nan epi, apre yo fin diskite ak operatè otèl la epi answit operatè long distans la, finalman mwen rele Denver.
  
  
  San yo pa preambul, mwen te mande, "Konbyen vit ou ka jwenn mwen yon enprime yon demi douzèn lis pasaje avyon?"
  
  
  "Konbyen tan?"
  
  
  "Pa plis pase yon koup de semèn. Gen kèk jis lòt jou a.
  
  
  "Vòl domestik oswa entènasyonal?"
  
  
  "Tou de."
  
  
  "Ban nou yon jou osinon de jou."
  
  
  "Mwen bezwen yo pi bonè."
  
  
  Mwen tande Denver soupi mizerab. "Nou pral fè tout sa ki nan pouvwa nou. Kisa ou bezwen? »
  
  
  Mwen te di l. "Stocelli te nan pwochen vòl yo. Air France soti JFK pou Orly sou ventyèm mwa pase a. Air France vole soti Orly pou Marseille nan menm jou a. TWA soti Orly rive JFK sou vennsizyèm lan. National Airlines, soti New York rive Miami sou vennwityèm...
  
  
  "Tann yon ti jan.
  
  
  èske w konnen konbyen vòl yo opere pa jou? »
  
  
  "Mwen jis enterese nan youn nan Stocelli te sou. Menm bagay la tou pou Air Canada: New York rive Monreyal sou katriyèm lan, Eastern rive New York sou senkyèm lan, ak Aeromexico rive Acapulco nan menm jou a."
  
  
  - Se sèlman ak vòl Stocelli?
  
  
  "Sa kòrèk. Li pa ta dwe twò difisil. Mwen ta renmen tou ou resevwa manifest pasaje yo pou vòl Dattua soti Monreyal pou New York."
  
  
  "Si nou te gen nimewo vòl, nou ta ka ekonomize anpil tan."
  
  
  "Ou pral gen plis si pèp ou a kenbe yon je sou li," mwen fè remake.
  
  
  "Èske ou vle kopi manifest sa yo voye ba ou?"
  
  
  "Mwen pa panse sa," mwen te di reflechi. "Òdinatè ou yo ka travay pi vit pase mwen. Mwen vle yo tcheke lis yo pou wè si gen nenpòt non ki parèt sou de oswa plis nan vòl sa yo. Espesyalman sou vòl entènasyonal yo. Yo mande yon paspò oswa yon pèmi touris, kidonk itilize yon fo non ap pi difisil.
  
  
  "Kite m 'wè si mwen te gen vòl sa yo kòrèk."
  
  
  "Pran li nan kasèt la," mwen te di l '. Mwen te vin fatige ak enpasyan. - Mwen espere ou anrejistre mwen?
  
  
  "Se vre," Denver te di.
  
  
  "Mwen ta apresye resevwa enfòmasyon an osi vit ke ou ka fouye li. Yon lòt bagay ankò - si ou wè yon non mansyone sou plis pase youn nan vòl sa yo ak Stocelli, mwen vle yon deskripsyon konplè sou ki moun sa a. Tout sa ou ka jwenn sou li. Enfòmasyon konplè. Mete otan gason sou li jan ou bezwen. Epi kontinye ba m enfòmasyon jan li vini. Pa tann pou mete tout bagay ansanm."
  
  
  "Pwal fè," Denver te di. "Yon lòt bagay?"
  
  
  Mwen te panse yon ti kras. "Mwen panse ke pa," mwen te di epi rakwoche. Mwen te lonje sou kabann lan epi nan yon ti moman mwen te dòmi byen vit, malgre tèt mwen batan ak doulè nan zepòl mwen.
  
  
  CHAPIT SIS
  
  
  Mwen te dòmi an reta. Lè mwen leve, bouch mwen te sèk paske mwen te fimen twòp lannwit lan anvan. Mwen te pran yon douch epi mete kalson naje mwen ak yon chemiz plaj lejè. Mwen mete linèt solèy mwen yo epi mwen desann nan pisin lan ak kamera mwen nan kou mwen ak sak Kovèti pou mwen sou zepòl mwen.
  
  
  Ekipman kamera ak linèt solèy asosye ak yon chemiz espò ki gen koulè pal ak modèl fè pou yon bon degize si ou pa vle moun remake ou. Ou se jis yon lòt touris nan yon vil ki plen yo. Kiyès ki pral gade yon lòt gringo?
  
  
  Nan pisin lan mwen te kòmande huevos rancheros pou manje maten. Te gen sèlman kèk moun alantou pisin lan. Te gen yon koup nan bèl jèn ti fi angle. Mens, bèl cheve, ak vwa fre, klè angle ki soti nan bouch prèske san mouvman. Ton an te lis, vwayèl yo te likid tankou dlo epi yo toujou briye sou kò ate yo.
  
  
  Te gen de lòt fanm pwojeksyon alantou nan pisin lan ak yon pèsonalite miskilè ki te sanble ak li te nan fen trant li. Mwen te wè nèg la. Tout pecs gonfle li yo ak biceps yo twò devlope nan leve konstan lou.
  
  
  Li te aji tankou yon doulè nan bourik la. Li pa t renmen de fi ki te nan dlo a. Li te vle fanm angle, men yo espesyalman inyore l '.
  
  
  Yon bagay sou li te irite m. Oswa petèt mwen te vle pwouve ke mwen te kapab fè li. Mwen te tann jiskaske medam angle yo te gade nan direksyon mwen epi yo te souri ba yo. Yo te souri tounen ban mwen.
  
  
  "Bonjou." Blond ki gen cheve long la te fè yon siy sou mwen.
  
  
  Mwen te fè siy pou yo vin jwenn mwen, epi yo te fè sa, dlo koule, gaye sou ranch yo, ak dekontrakte.
  
  
  "Kilè ou te rive?" mande yon lòt.
  
  
  "Yeswa."
  
  
  "Mwen te panse sa," li te di. "Nou pa te remake ou isit la anvan. Pa gen anpil envite ditou. Èske w te konnen sa?
  
  
  "Mwen rele Margaret," te di premye ti fi a.
  
  
  "Epi mwen se Linda..."
  
  
  "Mwen se Paul Stefans," mwen te di, bay kouvèti mwen an.
  
  
  Lè misk soti, te gen pwojeksyon nan pisin lan.
  
  
  San yo pa gade l, Linda di: “Men nèg raz la vini ankò. Èske yo tout tankou sa a nan San Francisco?
  
  
  "Sann Fransisko?" - Margaret mande sezi. "Henry te di m nan maten maten an ke li te soti Las Vegas."
  
  
  "Li pa enpòtan," Linda te di. "Kèlkeswa kote li ye, mwen pa ka sipòte l."
  
  
  Li fè m 'yon souri epi li vire sou janm long bronze li. Margaret ranmase sèvyèt yo. Mwen te gade pandan y ap mache moute mach eskalye ki mennen nan teras otèl la, janm lite, an kwiv yo k ap deplase nan bèl kontrepwen ak demi-rad, kò sensual yo.
  
  
  An menm tan, mwen te kirye pou Henry, ki te soti San Francisco oswa Las Vegas.
  
  
  Nan epòk sa a, yon jèn koup te desann mach eskalye yo epi yo te rasanble bagay yo bò kote m.
  
  
  Nonm lan te mens ak nwa. Pye trè pwal sou tout kò. Fanm ki te avè l la te mens e li te gen yon bèl figi. Figi li te plis fonse pase bèl. Yo antre nan dlo a, yo naje, epi yo soti. Mwen tande yo ap pale youn ak lòt an franse.
  
  
  Li cheche men l ak yon sèvyèt epi li pran yon pake Gauloises. "Match yo mouye," li te rele bay fanm nan.
  
  
  Li remake ke mwen t'ap gade l ', li vin sou. Jantiman, li di, "Èske ou gen yon match?"
  
  
  Mwen jete l 'yon brikè. Li pase men l devan figi l pou l limen yon sigarèt.
  
  
  
  
  
  
  "Mèsi. Kite m prezante tèt mwen. Jean-Paul Sevier. Jèn dam nan se Celeste. E ou menm?"
  
  
  "Pòl Stefans."
  
  
  Jean-Paul te souri ban mwen sinik.
  
  
  "Mwen regrèt mwen pa kwè ou," li te di. "Ou se Nick Carter."
  
  
  Mwen te jele.
  
  
  Jean-Paul te leve men l. "Pa bay tet ou pwoblem. Mwen jis vle pale avèk ou."
  
  
  "Pale?"
  
  
  "Nou sezi pa koneksyon ou ak Stocelli."
  
  
  "Nou?"
  
  
  Li te monte zèpòl. "Mwen reprezante yon gwoup ki soti nan Marseille. Èske non Andre Michaud vle di anyen pou ou? Oubyen Maurice Berthier? Oubyen Etienne Dupre?
  
  
  "Mwen konnen non yo."
  
  
  "Lè sa a, ou konnen òganizasyon mwen reprezante a."
  
  
  "Kisa ou vle nan men mwen?"
  
  
  Jean-Paul te chita bò tab mwen an. "Stocelli izole tèt li. Nou pa ka jwenn li. Zanmi Meksik nou yo isit la pa ka jwenn li tou. Ou kapab."
  
  
  "Mwen pa konnen sa w ap atann de mwen. Mache antre epi tire yon nonm? "
  
  
  Jean-Paul te souri. "Non. Pa gen anyen ki pi grosye. Nou jis vle koperasyon ou - jan ou di - pou mete l kanpe. Nou pral okipe rès la."
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Sa a pa pral travay."
  
  
  Vwa Jean-Paul vin di. "Ou pa gen okenn chwa, Mesye Carter." Anvan mwen te kapab entèwonp, li byen vit kontinye. "Yon fason oswa yon lòt, nou pral touye Stocelli. Pa sa mwen vle di ke kontak Meksiken nou yo pral fè nou yon favè. Kounye a tout sa yo ap mande se rankontre ou. Li pa anpil, pa vre?
  
  
  "Jis yon reyinyon?"
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  Mwen te panse pou yon segond. Sa a ka yon tantativ pou konfonn mwen. Yon lòt bò, pou mwen se te fason ki pi rapid pou m konnen kiyès Meksiken sa yo ye. Nan biznis mwen an ou pa jwenn anyen pou anyen. Si ou vle yon bagay, ou dwe pran yon risk.
  
  
  "Mwen pral rankontre yo," Mwen te dakò.
  
  
  Jean-Paul souri ankò. "Nan ka sa a, ou gen yon dat jodi a. Li rele Senora Consuela Delgardo.
  
  
  Mwen te di ke sa a se yon bèl fanm. Li pral rele ou isit la nan otèl la alantou sèt edmi.
  
  
  Li leve.
  
  
  "Mwen sèten ou pral pase yon aswè bèl," li te di politès epi li tounen vin jwenn Celeste, ki te jis sòti nan pisin lan ankò.
  
  
  * * *
  
  
  Nan fen apremidi a, mwen te pran yon taksi desann ti mòn lan soti nan otèl la nan El Centro, zòn nan nan katedral la, kare ak moniman ewo yo. El Centro se sant vil la. Soti isit la, tout pri taksi ak otobis yo kalkile pa zòn.
  
  
  Acapulco se vil prensipal nan eta Guerrero. Epi Guerrero se eta ki pi san lalwa nan Meksik. Ti mòn ki toupre Akapulko yo plen ak bandi ki pral koupe gòj ou pou kèk peso. Lapolis pa kapab fè respekte lalwa deyò limit vil la. Menm lame a gen pwoblèm ak yo.
  
  
  Mete yon chemiz espò klere, yon pè pantalon ble limyè ak janm nan pantalon kwi nouvo, mwen te mache nan pak la bò kote ke la.
  
  
  Tout kote mwen te vire mwen te wè los Indeos, figi laj, nwa nan gason ak cheve kout, nwa jè. Fanm yo te akoupi bò kote yo. Epi chak nan yo te gen je obsidyan, pomèt wo, figi Endyen reflechi.
  
  
  Pandan m t ap gade yo, m te reyalize ke ansyen eskilti ansyen bondye yo te pi plis pase imaj kèk divinite enkoni; Anplis, li dwe yon bon resanblans ak sa Toltèk yo te sanble ak nan epòk sa yo.
  
  
  Apre sa, yo pa te chanje anpil nan syèk yo. Endyen sa yo te sanble kòmsi yo te ka toujou koupe pwatrin ou louvri ak yon kouto silex epi dechire kè ou senyen, pulsasyon.
  
  
  Mwen te dirije nan yon pati ki pi trankil nan ke a, pran foto kòm mwen te ale. Pli lwen sou koub la nan ke a mwen te wè yon bato ton komèsyal, rachi ak koupi byen. Pont li yo te chaje ak ekipman, epi yo te mare li devan ak dèyè ak gwo câbles manila nan bollards fè nwa sou malecón an beton.
  
  
  Nan distans la, sou waf yo anba gwo wòch Fort San Diego sou krèt yon ti mòn, mwen te wè yon kago ki mare bò kote depo yo.
  
  
  Mwen te mache sou malekon an. Nan mach wòch ki mennen nan bò dlo a, mwen te kanpe epi gade anba.
  
  
  Te gen de pechè la. Jenn kou granmoun. Tou de te toutouni eksepte pou bout pantalon chire yo. Ant yo, yo te kenbe yon gwo tòti sis pye. Tòti a te kouche sou do li e li te dekouraje.
  
  
  Jenn gason an rale yon kouto ak yon lam long, mens, file anpil fwa ke li te kounye a yon kwasan mens an asye konvèks.
  
  
  Li glise lam la anba anba koki tòti a toupre najwa dèyè a. San an vin wouj depi premye kou a. Li te koupe ak kou rapid, kòlè, trennen kouto a anba kwen an nan koki ki pi ba a, tranche nan po, vyann, misk, ak manbràn ak ti kout rapid nan ponyèt li pandan li te koupi bò kote tòti a.
  
  
  Tòti a vire tèt li yon bò kote l nan yon soufrans dousman, an silans. Je reptilyen li yo pa t gen solèy la. Najwa li yo te vole nan enpuisans ritmik, isterik.
  
  
  Mwen te gade kouto jenn gason an te plonje pi fon nan tòti la. Avèk chak souflèt, men l yo vin wouj ak san, premye dwèt li, apre bra l, answit ponyèt li epi finalman avanbra l rive koud li.
  
  
  
  
  Mwen te kapab wè anndan tòti a, pulsasyon ak woz, voye boul nan zantray mouye.
  
  
  Apre kèk minit yo fini. Yo vide bokit dlo lanmè desann etap waf la epi yo mete vyann tòti nan yon panyen bwason.
  
  
  Mwen te tire yon woulo plen fim koulè pandan yo te touye tòti a. Kounye a, pandan m t ap remonte fim nan e m t ap kòmanse rechaje kamera a, m te tande yon vwa dèyè m.
  
  
  "Yo trè bon, pa vre? Moun ki gen kouto a, hein?
  
  
  Mwen vire.
  
  
  Li te nan ventèn li byen bonè, bèl, ak yon kò atletik, misk k ap deplase fasil anba po nwa kwiv-wouj li. Li te abiye ak pantalon koton, sandal ak yon chemiz espò ki louvri nèt pou revele gwo pwatrin li. Li te sanble ak tout lòt moun nan plizyè santèn ti gason plaj ki pandye nan otèl yo.
  
  
  "Ki sa ou vle?"
  
  
  Li te monte zèpòl. "Sa depann de. Ou bezwen yon gid, Senor?"
  
  
  "Non" Mwen te vire do ak mache nan direksyon Costera Miguel Aleman. Ti gason an te mache bò kote m.
  
  
  "E fanm, Senyè? A? Li te fè yon klin pou mwen. "Mwen konnen yon bèl ti fi ki konnen anpil ke trik nouvèl..."
  
  
  "Pèdi!" - Mwen te di, irite pa ensistans etranj li. "Mwen pa renmen tchoul!"
  
  
  Pou yon ti moman mwen te panse nèg sa ta pral atake mwen. Te figi nwa li tache ak san toudenkou nwa. Men li tounen nan pòch anch li epi li kanpe. Mwen te wè pi bon kalite raj touye moun klere nan je l '.
  
  
  Mwen tansyon, pare pou sote.
  
  
  Li pran yon gwo souf. Limyè a soti nan je l '. Li te di, li te eseye souri men li echwe: "Senor, ou pa ta dwe pale konsa. Yon jou ou pral di yon moun pawòl sa a epi li pral mete yon kouto nan kòt ou.
  
  
  "Mwen te di ou mwen pa bezwen èd ou."
  
  
  Li te monte zèpòl. "Trè move, Senyè. Mwen ka ede w anpil. Petèt ou pral chanje lide nan pwochen fwa mwen pwopoze ou, hein? Non mwen se Louis. Luis Aparicio. Pou kounye a, orevwa.
  
  
  Li vire epi li ale, li mache ak yon demach ekzajere, demontre karaktè maskilen li.
  
  
  Te gen yon bagay etranj nan sa ki sot pase a. Mwen joure li. Mwen te rele l yon non ki, jan nenpòt lòt mesye Meksiken ta di, ta fè l kenbe yon kouto nan gòj mwen. Sepandan, li te vale ògèy li e li te kontinye pretann li te jis yon lòt gid touris.
  
  
  Mwen te pral bwè yon bwè nan sant vil la anvan yo te retounen nan otèl la, men kounye a mwen te chanje lide. Mwen te asire w ke pwopozisyon pwochen zanmi m nan pa t aksidan. Mwen te konnen mwen ta wè Luis Aparicio ankò.
  
  
  Mwen te mache deyò, mwen fè yon balanse nan yon taksi ak yon siy fib optik. Kòm mwen te antre, mwen te wè yon figi abitye sou lòt bò a nan Kostera la. Se te Jean-Paul. Franse mens la te ak Celeste. Li leve men l pou l salye pandan taksi m t ap kondui.
  
  
  * * *
  
  
  Senora Consuela Delgardo prese. Li rale moute nan otèl la prèske egzakteman nan sèt-tretan nan yon ti Volkswagen wouj. Mwen te wè li antre nan lobby la epi gade alantou. Pandan m t ap mache nan direksyon l, li wè m epi lonje men l. Nou te soti nan pòt la ansanm.
  
  
  Consuela te kondui sou wout siwouye yo kòmsi li te patisipe nan Mille Miglie la.
  
  
  Nou te bwè nan Sanborn's, kote sèlman chèz yo alantou ba pyano a te limen. Mwen remake ke li te dirije nou sou tab sa yo. Mwen pa t 'kapab wè pèsonn, men nenpòt moun ta ka modi byen wè m'.
  
  
  Apre sa, nou te ale nan Hernando pou manje midi. Nou te rankontre yon Anglè wo, wouj-cheveu ak yon aksan Britanik tèlman epè li te prèske yon parodi. Consuela te di m 'non li te Ken Hobart e ke li te dirije yon konpayi avyon charter. Li te gen yon moustach epè ki kalite RAF anba bèk nen li. Finalman li ale, li kite nou pou kont li.
  
  
  Consuela Delgardo te yon bèl fanm. Li te nan fen trant li, yon fanm kouraj, bèl ak yon figi fò. Li te gen cheve long mawon nwa ke li te mete prèske nan ren li. Li te wo, ak janm bèl, yon ren etwat ak tete plen. Pa t 'gen yon tras aksan nan angle li.
  
  
  Sa te deranje m ke li te gade m avèk fòs kouraj ak evalyasyon menm jan m te gade l.
  
  
  Nan kafe mwen te di, "Senor, ou se yon fanm trè bèl."
  
  
  "...Epi ou ta renmen ale nan kabann avè m '," li te fini.
  
  
  Mwen ri.
  
  
  "Si ou mete l konsa, nan kou."
  
  
  "Epi mwen," li te di, "Mwen panse ke ou se yon trè bon moun. Men, mwen p'ap kouche avè ou aswè a."
  
  
  "Nan ka sa a," mwen te di, lè m te leve kanpe, "ann al jwenn zanmi w yo epi chèche konnen sa yo vle di m."
  
  
  Nou te ale lakay Johnny Bickford.
  
  
  * * *
  
  
  Bickford te nan ane swasant li byen bonè, cheve gri, ak yon nen kase ak yon gwo tan. Zouti yo nan tou de men yo te plat akòz yo te kase anpil fwa nan bag la. Broad zepòl gonfle soti nan yon pullover koton manch kout. Tatoo ki ta chanje koulè, ble dèyè po nwa mawon, kouvri tou de avanbra.
  
  
  Madanm li Doris te prèske bronze menm jan li te ye. Cheve blond platinum, sousi blanchi solèy ak yon ti koulè blond sou bra l. Anplis, li te pi piti pase Bickford. Mwen ta di li te nan trant li. Epi li takine. Li pa te gen okenn soutyen anba rad li ak klivaj li te plen ak difisil.
  
  
  Li te pran sant pafen arpèj. Apre sa, mwen vle parye ke lè li te pi piti li te ale pou omwen desan (200) yon swa. Ou ka toujou wè yon ansyen fi apèl. Gen yon bagay sou yo ki bay yo ale.
  
  
  Teras Bickford a neglije Bay etwat ki mennen soti nan Oseyan Pasifik la nan Bay la. Mwen te kapab wè vout ki fè nwa nan oseyan an, osi byen ke limyè yo nan Las Brisas ak baz naval la nan baz la nan ti mòn yo atravè Bay la. Limyè lòt kay yo te gaye owaza anwo ak desann sou ti mòn lan, tankou koukouy san mouvman anvlope nan jelatin nan lonbraj lannwit koulè wouj violèt.
  
  
  Nou de te poukont nou sou teras la. Consuela eskize tèt li epi li antre anndan pou rafrechi makiyaj li. Doris te ale avè l pou l montre l wout pou l ale nan chanm medam yo.
  
  
  Mwen te pran yon chans epi mwen te di sevè nan fènwa a: "Mwen pa vle fè pati akò w la, Bickford."
  
  
  Bickford pa t sezi. Li te di fasil, “Se sa yo te di nou, Mesye Carter. Men, pi bonè oswa pita nou pral jwenn Stocelli. Piske li pi fasil pou ou rive jwenn li pase pou nou, ou pral sove nou anpil tan."
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Bickford epi mwen di sevè, "Mwen vle ou desann Stocelli."
  
  
  Bickford ri. - Kounye a ann ale mesye Carter. Vwa li te raw, tankou yon ansyen ganyan pri. "Ou konnen ou pa ka di nou sa pou nou fè."
  
  
  "Mwen ka dechire tout òganizasyon w lan apa," mwen te di. "Nan ki pozisyon mwen ye?"
  
  
  Bickford ri. "Sa a se yon menas?"
  
  
  "Rele li sa ou vle, men ou pi bon pran m 'oserye, Bickford."
  
  
  "Oke," li te di, "pwouve li."
  
  
  "Jis kèk reyalite," mwen te di. “Pèp ou a bay ewoyin nan Etazini. Apeprè yon ane de sa ou te sèlman patisipe ak pwodwi grandi nan Meksik. Men otorite yo t ap pèsekite pwodiktè pavot, e sa te wete w yon sous apwovizyonman, kidonk ou te tounen vin jwenn Marseille. Òganizasyon w la vin fè pati tiyo ki soti nan Marseille rive nan Etazini. Ou bato nan Etazini yo atravè Matamoros nan Brownsville, Juarez nan El Paso, Nuevo Laredo nan Laredo, Tijuana nan Los Angeles. Anpil nan yo ale tou dwat soti isit la nan San Diego, San Francisco, Seattle, anjeneral sou yon bato ton oswa bato kago. Anpil moun ap vole nan jè prive atravè fwontyè a nan Texas, Arizona ak New Mexico. Èske ou bezwen non kèk nan bato ou itilize yo? Mwen ka bay yo, Mesye Bickford. Pouse m ase di epi m ap remèt yo bay otorite yo."
  
  
  "Jezi Kri!" - Bickford te di tou dousman ak dousman, kòm si li te nan chòk. "Sa ou konnen ase pou touye ou, Carter!"
  
  
  "Mwen konnen anpil bagay ki ka fè m touye," mwen te reponn frèt. "E sa a? Èske w ap kite Stocelli dèyè? »
  
  
  Bickford te toujou sezi pa sa li te tande. Li souke tèt li. "Mwen... Mwen pa ka fè sa, mwen pa kapab pran yon desizyon konsa."
  
  
  "Poukisa?"
  
  
  Te gen yon poz, ak Lè sa a, li admèt: "Paske mwen se jis nèg la nan mitan an."
  
  
  "Lè sa a, pase pawòl la," mwen te di l ', peze l' byen sere. "Di bòs nan travay ou a," mwen te wè Bickford fè yon grison lè m sèvi ak mo a, "ke mwen vle li kite Stocelli pou kont li."
  
  
  Mwen te wè de fanm soti nan kay la vin jwenn nou. Mwen leve nan pye mwen
  
  
  "Mwen panse ke nou pral oblije kouri," mwen te di, pran men Consuela a kòm li apwoche m '.
  
  
  Bickford leve kanpe, yon nonm gwo, mèg, ak cheve blan nan lalin lan, yon ekspresyon enkyete sou figi fatige l ', epi mwen te konnen mwen te jije l' kòrèkteman. Li lage nan batay la paske li pat gen kouraj pou l pran yon gwo frape epi retounen nan gwo fason. Li te tout nan ekspozisyon. Rezilyans li te ekstèn.
  
  
  "W ap oblije vini ankò," Doris te di ak kè kontan, gade m ', je l' plen ak envitasyon. "Ou de ap vini," li te ajoute.
  
  
  "Nou pral fè li," mwen te di, san yo pa souri tounen ba li. Mwen tounen vin jwenn Bickford. "Se te bèl pale avè w."
  
  
  "Ou pral tande pale de nou byento," Bickford te di, pa fè okenn efò pou kenbe pretansyon. Doris te ba li yon gade byen file avètisman.
  
  
  Nou kat te pwoche bò kote ti machin Consuela a e nou te di bonswa.
  
  
  Sou wout la tounen nan otèl mwen an, Consuela te silans. Nou te prèske la lè mwen te mande toudenkou, "Ki moun ki Luis Aparicio? Eske se youn nan moun ou yo? "
  
  
  "OMS?"
  
  
  "Luis Aparicio." Mwen te dekri yon jèn gason Meksiken mwen te rankontre nan apremidi a sou malecón an.
  
  
  Apre yon poz, li te di, "Mwen pa konnen li. Poukisa?"
  
  
  "Jis panse. Èske w sèten?"
  
  
  "Mwen pa janm tande pale de li." Apre sa, li te ajoute, "Mwen pa konnen tout moun nan òganizasyon an."
  
  
  "Epi mwens ou konnen, pi bon an?"
  
  
  Consuela pa reponn depi lontan. Finalman, li te di ak yon vwa san okenn chalè: “Mwen toujou vivan, Mesye Carter. Epi, nan pwòp fason mwen, mwen ap fè byen."
  
  
  CHAPIT SÈT
  
  
  Consuela depoze m nan otèl la epi li kontinye sou wout li, angrenaj yo nan Volkswagen nan clattering. Gwoup la te vid. Mwen te mache atravè li sou yon teras lajè ki bay sou vil la atravè Bay la. Mwen te jwenn yon chèz epi m te chita, mwen te vle fimen yon dènye sigarèt anvan m soti pou nwit la.
  
  
  Pandan m te limen sigarèt mwen an, mwen te vire l sou balistrad la, chabon cho a te fòme yon ti arc wouj nan fènwa a. Pandan m te sou pye m, mwen tande yon moun soti sou teras la.
  
  
  Henry te pwoche bò kote m, l ap gade m nan fènwa, l ap eseye rekonèt m.
  
  
  "Bonjou, ou te nan pisin lan maten an, pa vre?"
  
  
  "Wi."
  
  
  Li te kite kò lou li a plonje sou chèz ki anfas mwen an. "Yo pa janm parèt," li plenyen, vwa li irite ak desepsyon.
  
  
  "De kisa w ap pale?"
  
  
  Henry te di ak degou: "Ti pousins sa yo pa youn nan yo." Li nan yon sèl trant e pa youn nan fi estipid sa yo te janm vin tranpe mèg.
  
  
  "Èske ou reyèlman panse yo te tranpe mens?"
  
  
  "Natirèlman. Omwen de a mwen te avèk yo. Yo pwobableman jwenn kèk modi Meksik beachgoers olye!"
  
  
  Li te antre nan pòch chemiz li pou yon sigarèt. Flash yon match te eklere figi lou li ate anvan li te soufle flanm dife a.
  
  
  "Chick angle sa a se youn nan mwen ta renmen mete men sou mwen," li te di malè. “Mens. Lòt la byen bati, men Margaret jwenn tout bote. Granmoun li chaje. Pwoblèm nan sèlman se ke li tèlman frèt li pral pwobableman ba ou fredi!
  
  
  Inyore pa renmen m pou li, mwen te mande dekontrakte ke posib, "Kisa w ap fè?"
  
  
  "Mwen fè sa? Mwen pa konprann ou, mesye.
  
  
  "Kisa ou fè pou yon lavi?"
  
  
  Henry ri. "Hey monchè, sa a se pa pou mwen! Mwen rete! Mwen pa mare nan travay. Mwen rete lib, ou konnen?
  
  
  Mwen di. - "Non mwen pa konprann."
  
  
  "Mwen gen koneksyon. Mwen konnen bon mesye yo. De tan zan tan mwen fè yo yon favè. Pa egzanp, si yo vle m' apiye sou yon moun. Mwen trè bon nan li.
  
  
  "Eske ou se yon misk?"
  
  
  "Wi, ou ka di sa."
  
  
  "Èske ou janm apiye sou yon moun seryezman? Èske w te janm siyen yon kontra? "
  
  
  "Oke, mwen pa ta renmen pale sou yon bagay konsa," Henry te di. "Mwen vle di, li pa ta saj pou fèmen li, pa vre?" Li te pran yon poz pou l kite mo sa yo antre epi answit li di, “Mwen ta vrèman renmen fofile ak ti poussèl Limey sa a. Mwen ka anseye li kèk ke trik nouvèl! »
  
  
  - Epi mennen l avè w Las Vegas?
  
  
  "Ou jwenn lide a."
  
  
  "Oswa li pral San Francisco? Ki kote ou soti? "
  
  
  Te gen yon ti poz, epi Henry di ak yon vwa difisil, ki pa zanmitay: "Ki biznis ou?"
  
  
  “Mwen enterese nan moun ki pa konnen kote yo soti. Li enkyete m."
  
  
  Henry te grogne: “Soti nan men biznis mwen an. "Li pral pi an sante."
  
  
  "Ou pa reponn kesyon mwen an, Henry," mwen te ensiste dousman, etone l 'nan di non li.
  
  
  Li te bay madichon epi li leve kanpe, yon lonbraj gwo nan fènwa a, gwo men l 'fère nan pwen wòch.
  
  
  "Leve!" - li te fache, li tap tann mwen leve. Li te fè yon etap menasan pi pre. "Leve, mwen te di!"
  
  
  Mwen te mete men nan pòch mwen, mwen te pran yon sigarèt ki gen pwent an lò epi mwen te limen l. Lè m te fèmen brikè a byen fò, mwen te di: "Henry, poukisa ou pa chita epi reponn kesyon mwen an?"
  
  
  "Modi ou!" - Henry di yon menas. "Leve, pitit gason yon femèl."
  
  
  Mwen te retire sigarèt la nan bouch mwen epi nan yon sèl mouvman kontinyèl mwen te foure l nan figi Henry, sann yo gaye ak etensèl vole nan je l '.
  
  
  Men l enstenktivman leve pou pwoteje figi l, po je fèmen reflèks; epi nan moman sa a mwen te vole soti nan chèz mwen an, avanbra mwen vout, tout kò m te pran chòk la pandan pwen mwen ki te jele, ki te gen yon pwent plat, te antre byen fon nan vant Henry jis anba kòt li.
  
  
  Li lage yon gro eksplozif epi li double nan agoni. Mwen frape'l nan figi'l pandan'l tonbe,'m frape pon nen'l,'l kraze Cartilage. Henry te boulvèse, jenou li bouke pandan l t ap glise nan direksyon wòch yo. San koule soti nan twou nen li sou manton li ak sou mozayik yo.
  
  
  "O Bondye!" - li gasped nan doulè. Fè mal. Li peze men l sou nen ki kase l. "Pa gen plis!"
  
  
  Mwen te fè yon bak, m ap gade gwo figi ki te dekouraje devan m nan.
  
  
  "Kote ou soti, Henry?" - Mwen mande'l tou dousman.
  
  
  Gwo nonm lan pran yon gwo souf.
  
  
  "Vegas," li te di, doulè nan vwa li. “Mwen te nan Vegas pou de dènye ane yo. Anvan sa se te San Francisco."
  
  
  "Kisa w ap fè nan Vegas?"
  
  
  Henry souke tèt li.
  
  
  "Pa gen anyen," li te di. "Mwen te konn fè yon bouncer nan yon klib. Mwen te revoke mwa pase a."
  
  
  "Leve."
  
  
  Henry tou dousman leve kanpe, li travèse yon men sou vant li epi li peze lòt la sou nen li, li inyore san ki koule nan ponyèt li.
  
  
  "Ki moun ki koneksyon ou yo?"
  
  
  Henry souke tèt li. "Mwen pa gen okenn," li boumonnen. "Se te jis yon konvèsasyon." Li te kenbe je m '. "Onètman! M ap di ou laverite!" Li te eseye pran yon gwo souf. "Bondye, ou santi ou kase yon kòt."
  
  
  "Mwen panse ou ta dwe kite isit la," mwen sijere.
  
  
  "A?"
  
  
  "Aswè a," mwen te di prèske agreyab. "Mwen panse ke li pral pi bon pou ou."
  
  
  "Hey, koute..." Henry te kòmanse, epi answit te kanpe epi li te gade m, li t ap eseye li ekspresyon m nan fènwa a, men san rezilta. Li abandone.
  
  
  "Oke," li te soupi. "Mwen te apiye sou mesye yo ase nan tan mwen an.
  
  
  Devine se vire mwen kounye a, huh? Li souke tèt li. "Mwen menm ak gwo bouch mwen."
  
  
  Li tou dousman fè bak lwen m 'jouk li rive nan pòt antre yo, epi apre sa byen vit vire epi li te mache andedan.
  
  
  Mwen chita sou chèz la epi mwen pran yon lòt sigarèt.
  
  
  "Ou fimen twòp," te di yon vwa ki soti byen lwen, pi fonse nan teras la. “Mwen sezi ke yon moun ki fimen menm jan ou deplase tèlman vit. Mwen te sèten ou t ap blese. Ki sa ki Henry, li se yon gwo gason, n'est ce pas? "
  
  
  "Bonjou, Jean-Paul," mwen te di san sipriz. "Konbyen tan ou isit la?"
  
  
  "Ase lontan. Ou ekspoze tèt ou a twòp danje, zanmi m '.
  
  
  "Li pa danjere. Li se yon punk.
  
  
  "Li prèske mouri," Jean-Paul te di. "Si li te konnen ki jan li te fèmen, mwen panse ke li ta tache kilòt li."
  
  
  "Mwen te mal sou li," mwen te di sobre. "Mwen te panse li te apre Stocelli. Mwen ta dwe konnen pi byen. Li se yon pèsonn."
  
  
  "Sa rive. Li pi bon pou w mal epi mande eskiz si ou pa ka gen rezon. By wout la, ki moun ki te Meksiken ki te vin jwenn ou apremidi a?
  
  
  "Li te di ke li te rele Luis Aparicio. Li te eseye vann mwen sèvis li yo kòm yon gid, asistan oswa tchoul - tou sa mwen te vle. Mwen te panse zanmi ou yo te ka voye li.
  
  
  "Petèt. Kisa ki fè w panse sa?"
  
  
  "Nati sispèk mwen," mwen te di sèk. "Nan lòt men an, Consuela di ke li pa janm tande pale de li anvan."
  
  
  Jean-Paul pran yon poz. Lè sa a, prèske kòm yon apre panse, li te di, "An pasan, mwen gen yon mesaj pou ou. Aparamman, kèlkeswa sa ou te di yo aswè a, ou te resevwa yon repons rapid. Demen aprè midi, tanpri planifye pou ale nan El Cortijo pou towo bèf la. Li kòmanse nan kat è."
  
  
  "Kilè ou te resevwa mesaj sa a?" - Mwen te mande sispèk.
  
  
  "Jis anvan ou tounen nan otèl la. Mwen te sou wout pou m livre l lè zanmi w Henry te parèt. Mwen deside tann jiskaske nou te pou kont li."
  
  
  "Ki moun sa a soti?"
  
  
  "Li te di ke li te rele Bickford. Li te di ke li te vire apèl la bay bòs nan travay li. Ou pral pale ak ekzekitif."
  
  
  "Sa a se tout?"
  
  
  "Sa ase, pa vre?"
  
  
  “Si ou te pale ak Bickford,” mwen te di, “ebyen ou konnen sa mwen te di yo. Mwen vle ou kite Stocelli dèyè."
  
  
  “Se sa li te di. Li te di m tou sou menas ou a.
  
  
  "Anfòm?"
  
  
  Menm nan fènwa a mwen wè figi Jean-Paul vin serye. "Moun mwen nan Marseille vle Stocelli pini. Nou pa ka pouse zanmi Meksiken nou yo plis pase sa nou genyen deja. Se desizyon yo."
  
  
  "Epi ou menm?"
  
  
  Li te monte zèpòl. "Si nou oblije, nou ka tann. Stocelli p'ap janm kite otèl sa a vivan. Sepandan, li te ajoute, si yo deside pa dakò ak sa ou pwopoze a, si yo deside pouswiv Stocelli malgre menas ou yo, lè sa a, nan tout chans, ou pa pral viv lontan tou. Eske ou te reflechi sou sa?
  
  
  "Gen anpil bagay yo reflechi sou, pa la?" - Mwen te di fasil epi mwen te antre nan gwoup la.
  
  
  * * *
  
  
  Nan chanm mwen an, mwen debake Xerox Telecopier 400 nan ka li a epi mwen mete l bò kote telefòn lan. Apèl mwen nan Denver te delivre san anpil reta.
  
  
  "Eske ou vini ak anyen?"
  
  
  "Nou frape mak la," Denver te di. “Nou poko gen tout lis manifest pasaje yo, men nou jwenn yo sou Air France, Air Canada ak Eastern. Èske nou ka pale ouvètman, oswa ou vle sa a nan telefòn nan?
  
  
  "Nan machin nan," mwen te di. "Genyen difikilte isit la. Òganizasyon Michaud te enplike. Epi yo te fè zanmi lokal yo patisipe.”
  
  
  Denver sifle. "Men ou plen, pa vre?"
  
  
  "Mwen ka okipe sa a."
  
  
  Denver te di, “Oke, nou pral mete l sou fotokopi telefòn lan. By wout la, nou te gen chans. Nou gen yon dosye sou sijè sa a. Pase nan biwo chèk kredi nou an. Kèk ane de sa yo te fè yon rapò sou konpayi l 'yo. Nou mete kèk pwen enpòtan nan rapò nou an. Nou poko gen tout enfòmasyon sou li, men li pa egzakteman anfòm nan gwoup zanmi Stocelli jan nou ka wè."
  
  
  "Mete l sou fil la," mwen te di Denver, epi mwen mete appareil la nan bèso Telecopier la epi limen ekipman an.
  
  
  Lè machin nan te fini travay, mwen pran telefòn nan epi mwen di, "Ban m 'tout sa ou jwenn pi vit posib."
  
  
  "Èske ou te li dènye liy rapò a?" Denver mande.
  
  
  "Poko."
  
  
  "Li sa a," Denver te di. "Li ta dwe fè pè lanfè a soti nan Stocelli si li jwenn enfòmasyon sou sa a."
  
  
  Mwen te rasanble ekipman mwen an epi mwen te retounen li kèk paragraf nan rapò faks la.
  
  
  KONPARAZYON PASAGE Manifeste pou? AIR FRANCE, JFK A ORLY, 20 Avril - AIR FRANCE, ORLY A MARSEILLE, 20 Avril - NATIONAL AIRLINES, JFK A MIAMI INTERNATIONAL, 28 Avril - AIR CANADA, NEW YORK A MONTREAL, 5/4.
  
  
  PREMYE KLAS POU PASAJE STOCELLI SOU TOUT VÒL PI wo. ENTÈDIKSYON DIPLICATION LÒT NON PASAJÈ PREMYE KLAS. SETANDAN, DIPLICATION SOU TOUT VÒL PI WO A - REPETE - SOU TOUT VÒL PI WO A NAN SEKSYON "EKONOMI" PASAJE YO REEKRI SOU NON HERBERT DIETRICH.
  
  
  TCHEKE MANIFESTO PASAJÈ AIR CANADA,
  
  
  MONTREAL POU LAGUARDIA, 5/6 - LIS KI TE NON APRE RAYMOND DATTUA AK HERBERT DIETRICH.
  
  
  FINALMAN, TCHEKE AEROMEXICO, JFK POU MEXICO CITY AK AC
  
  
  
  
  
  APULCO, 4/5 - STOCELLI AK DIETRICH.
  
  
  KONTINYE TCHEKE LÒT MANIFEST PASAJ. NAP ENFÒME KOMAN NOU RESEVWA ENFÒMASYON AN.
  
  
  PI BON ENDIKASYON: HERBERT DIETRICH SITE NAN ACAPULCO.
  
  
  - FINI -
  
  
  Mwen remake dezyèm fèy la:
  
  
  ENFÒMASYON KI SOTI NAN RAPÒ ODIT KREDI DIETRICH CHEMICAL COMPANY, INC.
  
  
  HERBERT DIETRICH, PREZIDAN. RAPÒ KONPLÈ DISPONIB. SA A SE ENFÒMASYON PÈSONÈL SÈLMAN: HERBERT DIETRICH, 63, VIDER, ADRÈS 29 FAIRHAVEN, MAMARONECK, NEW YORK. DIETRICH BORN LAWRENCE, KANSAS. GRADYE KANSAS UNIVERSITY. MS nan Chimi, Cornell. CHIMIS RECHÈCH, UNION CARBIDE, EI DUPONT, TE TRAVAY SOU ATBOMB CHIMIS NAN PWOJÈ MANHATTAN PANDAN GÈ MONDYAL DIREKTÈ RECHECH CHIMIK AK CHIMIK APRÈ LAGÈ. Louvri pwòp laboratwa R&D, 1956. NAN DIETRICH CHEMICAL CO. KOUNYE A GEN TRANT ANPLWAYE. AKTIVITE PWOFITAB ESPESYALIZE NAN PWOJÈ RECHÈCH
  
  
  EGZESIS. KÈK RECHÈCH ENDEPANDAN. VANT KÒK FÒMIL PATENTE VALYE POTE YON REVNI ANÈL REZO NAN SÈT VALÈ YO. VOLIM ANÈL TOTAL DEPÈ $3,000,000. DIETRICH AP viv MAMARONEK DEPI 1948. RESPEKTE ANPIL. SEKIRITE FINANSYÈ. AKTIF NAN LEGLIZ AK GWOUP KOMINOTE. TIMOUN: SUSAN, FÈT 1952. ALICE, FÈT 1954. PA NAN MARYAJ. MADANM: Charlotte, te mouri 1965.
  
  
  NOU KÒMANSE YON RECHECH KONPLÈ. MWEN PRAL VOYE RAPÒ A LÈ MWEN FÈ.
  
  
  - FINI -
  
  
  Mwen depoze de fèy papye, mwen dezabiye epi mwen ale nan kabann. Pandan m te kouche nan fè nwa a, jis anvan m te tonbe nan dòmi, mantalman m te pase dènye liy premye paj rapò a:
  
  
  DÈNYE RAPÒ: HERBERT DIETRICH LOTE NAN ACAPULCO.
  
  
  Mwen te mande kiyès Herbert Dietrich e ki koneksyon posib li te kapab genyen ak kriminèl tankou Stocelli, Michaud, Dattua, Torregrossa, Vignal, Webber ak Klien?
  
  
  CHAPIT WIIT
  
  
  Nan denmen maten, mwen te bò pisin lan lè Consuela Delgardo te desann mach yo ak travèse gazon pisin lan vin jwenn mwen. Mwen te sezi wè ki jan li te pi bèl nan lajounen. Li te mete yon rad plaj ki lach, trikote, ki lejè ki te fini jis anba ranch li yo, montre janm supèrb li yo ki te vire nan yon demach ritm, ap koule tankou dlo pandan li te mache nan direksyon mwen.
  
  
  "Bon maten," li te di nan vwa agreyab li, li te souri ban mwen. "Eske w pral envite m chita?"
  
  
  "Mwen pa t espere wè ou ankò," mwen te di. Mwen rale yon chèz pou li. "Èske ou ta renmen bwè?"
  
  
  "Pa tèlman bonè nan maten an." Li wete rad plaj li epi li mete l sou do chèz la. Anba te gen yon kostim de ben ble fonse, prèske transparan eksepte pou pwatrin lan ak bò rad. Li te sanble tankou si li te mete yon chosèt fishnet sou chòtdeben li. Malgre ke li kouvri li plis pase yon bikini ta genyen, li te prèske kòm revele e li te sètènman pi plis sijesyon. Consuela remake m t ap gade l,
  
  
  "Tankou li?" li mande.
  
  
  "Li trè atire," mwen te admèt. "Gen kèk fanm ki ka mete l epi gade menm jan ak ou."
  
  
  Consuela te kouche sou chèz mwen te rale pou li a. Menm nan limyè solèy la dirèk, po li te sanble lis ak elastik.
  
  
  "Mwen te di yo mwen te envite ou," Consuela te fè remake, "Mwen espere ke ou pa deranje."
  
  
  "Ou se akeyi. Men, poukisa? Mwen sèten li pa yon apèl sosyal."
  
  
  "Ou gen rezon. Mwen gen yon mesaj pou ou."
  
  
  "Soti nan?"
  
  
  "Bickford."
  
  
  “Konsènan towo bèf nan El Cortijo? Mwen te resevwa yon mesaj yè swa.
  
  
  "Mwen pral avèk ou," Consuela te di.
  
  
  "Se konsa, yo rekonèt mwen?"
  
  
  "Wi, mwen espere ou pa deranje pran m 'soti nan kay la," li te ajoute ak yon ton kè kontan nan vwa li "Pifò gason ta renmen sa."
  
  
  "Modi li!" - Mwen te di anlè pa atè. "Poukisa yo pa ka jis di m 'wi oswa non? Poukisa tout istwa san sans sa yo? "
  
  
  - Aparamman, yè swa ou te di Bickford yon bagay sou aktivite yo. Li choke yo. Yo pa t panse pèsonn te konnen anpil bagay sou operasyon yo t ap fè a. Mwen panse ke ou jere yo fè pè yo.
  
  
  "Ki kote ou antre nan tout bagay sa yo?" - Mwen mande li dirèkteman.
  
  
  "Li nan pa youn nan biznis ou."
  
  
  "Mwen te kapab fè sa a biznis mwen."
  
  
  Consuela vire li gade m. "Èske mwen pa enpòtan nan operasyon an. Jis pran m 'nan valè nominal."
  
  
  "Epi kisa li ye?"
  
  
  "Jis yon fanm atire ki vin mache nan vil la de tan zan tan."
  
  
  "Non," mwen te di, "ou plis pase sa. Mwen parye si mwen ta gade nan paspò ou a, mwen ta jwenn li plen ak koupon pou viza. Omwen uit a dis vwayaj nan Ewòp. Pifò koupon pou antre yo pral Swis ak Lafrans. Dwa?"
  
  
  Figi Consuela te jele. "Bastard," li te di. "Ou te wè li!"
  
  
  "Non," mwen te di, souke tèt mwen. "Li klè. Gen anpil lajan nan biznis ou. Yo pa ka kite yo flote isit nan Meksik oswa nan Etazini. Pi bon kote pou kache li se nan Swis oswa Bahamas - ak bòdwo nimewote. Gen yon moun ki dwe pran lajan an soti isit la rive la. Kiyès ki pi bon pase ou? Atire, kiltive, elegant fanm. Ou pral parye sou yo te yon courrier pou yo.
  
  
  
  
  
  Sila a ki fè tout bèl vwayaj yo ak souri konsa agreyab nan ofisye ladwàn yo pandan l ap pase nan peyi a, epi ki se yon demi douzèn kesye bank nan Zurich, Berne ak Jenèv konnen.
  
  
  "Ki lòt bagay ou sèten konsa?"
  
  
  "ke ou pa janm pote dwòg. Yo p'ap janm riske pran pou kontrebann dwòg. Lè sa a, yo pral gen jwenn yon lòt courrier ke yo ka fè konfyans ak lajan kach menm jan yo kounye a fè konfyans ou. E sa difisil pou fè."
  
  
  "Ou modi dwat!" Consuela te endiye: "Yo konnen mwen pap janm pote dwòg avè m."
  
  
  "Èske li fè w santi w pi byen si w panse ke w sèlman pote lajan?" - Mwen te mande li ak yon ti allusion sarcasm nan vwa mwen. "Èske sa a byen? Ou konnen, ewoyin fè lajan. Si ou pral moral, ki kote ou trase liy lan? "
  
  
  "Kiyès ou ye pou w pale avè m konsa?" - Mande Consuela an kòlè. "Pa gen anyen ou fè ki pral kenbe tèt ak envestigasyon tou."
  
  
  Mwen pa di anyen.
  
  
  "Nou pa tèlman diferan," Consuela te di m ', kòlè nwaye vwa li tankou glas ble-blan ki kouvri yon wòch nan mitan ivè. "Mwen te reyalize ke sa a se yon lavi difisil anpil tan de sa. Ou konnen pi byen ou kapab. Ou fè travay ou, epi mwen fè pa m '. Jis pa jije m." Li vire do ba mwen. "Aksepte m 'pou ki moun mwen ye, se tout."
  
  
  "Mwen fè anpil jijman," mwen te di l '. "E pa gen anyen nan ka w la."
  
  
  Mwen te lonje men m, te pwan manton l, epi m te vire figi l sou mwen. Je l 'te jele ak endiyasyon frèt. Men, anba yon kouch mens nan raj siprime, mwen te santi yon toubiyon nan emosyon bouyon ke li te kapab apèn kontwole. Mwen te santi yon gwo reyaksyon andedan nan sansasyon an toudenkou sensual nan lis la nan po li sou dwèt mwen, ak yon bezwen akablan te parèt nan mwen debouche boulvèsman an ki te move nan li.
  
  
  Pandan yon minit san limit mwen te fòse l gade m. Nou te goumen yon batay an silans nan kèk pous nan espas ki separe figi nou, epi answit mwen te kite dwèt mwen tou dousman glise sou manton li epi ekreme sou bouch li. Glas la fonn, kòlè a kite je l '. Mwen te wè figi l adousi, fonn nan rann tèt nèt ak total.
  
  
  Consuela separe bouch li yon ti kras, dousman mòde dwèt mwen, san yo pa wete je l 'sou mwen. Mwen te peze men m nan bouch li, mwen santi dan li manyen kò m. Lè sa a, li kite ale. Mwen retire men m nan figi l.
  
  
  "Modi ou," Consuela te di nan yon ti chichote ki apèn rive m '.
  
  
  "Mwen santi mwen menm jan an." Vwa m pa t pi fò pase pa l.
  
  
  "Ki jan ou fè konnen ki jan mwen santi mwen?"
  
  
  Koulye a, kòlè a te dirije sou tèt li paske li te tèlman fèb ak pèmèt mwen dekouvri li.
  
  
  "Paske ou te vin isit la pou w wè m lè w te ka rele byen fasil. Paske nan gade nan figi ou kounye a. Paske se yon bagay mwen pa ka mete nan mo oswa menm eseye eksplike."
  
  
  Mwen te tonbe an silans. Consuela leve, li pran rad plaj li. Li mete l sou yon sèl mouvman fleksib. Mwen te kanpe bò kote l. Li gade m.
  
  
  "Ann ale," mwen te di, pran men l '. Nou te mache sou kwen pisin lan ak sou chemen gravye a, nou te monte plizyè eskalye ki mennen nan teras la ak nan asansè ki te mennen nou nan chanm mwen an.
  
  
  * * *
  
  
  Nou te kanpe toupre youn ak lòt nan chanm ki fèb ak fre. Mwen fèmen rido yo, men limyè a toujou pase.
  
  
  Consuela te anbrase m epi li peze figi l sou zepòl mwen, toupre kou m. Mwen te santi tendres nan machwè li yo ak mouye nan bouch li kòm dan li dousman mòde tandon yo nan kou mwen an. Mwen rale l pi pre m ', plenite lou nan tete li peze dousman sou pwatrin mwen, men m' peze kwis li.
  
  
  Kounye a ke li te rezolisyon leve figi l 'bay mwen, mwen panche sou li. Bouch li te kòmanse yon rechèch visye, pèsistan, inplakabl pou bouch mwen ak bouch mwen. Mwen wete rad plaj li, mwen rale espageti maillot yo sou zepòl li, epi mwen rale kostim lan desann nan ranch li. Tete li yo te ekstrèmman mou - po swa sou pwatrin fè mwen an.
  
  
  "Oh, tann," li te di san souf. "Tann." Apre sa, li kite bra mwen ase lontan pou rale kostim nan ranch li yo epi soti nan li. Li lanse yon ti ponyen filè sou chèz la epi l rive nan senti kalson naje mwen an. Mwen te soti nan yo epi nou te deplase ansanm konsa enstenktif, kòm si nou te fè aksyon sa a anpil fwa anvan ke kounye a li te vin tounen yon dezyèm nati pou nou epi nou pa t 'gen reflechi sou sa pou nou fè apre.
  
  
  Nou te deplase nan kabann lan. Mwen te lonje men sou li ankò e mwen te trè dou ak trè pèsistan avèk li jiskaske li te vini nan lavi nan bra mwen.
  
  
  Yon jou, li te di, san souf: “Mwen pa t panse li ta konsa. Bondye, ala bon.
  
  
  Li tranble nan bra mwen. "O Bondye mwen, sa a bon!" - li te di, souf souf cho, imid li nan zòrèy mwen. "Mwen renmen sa ou fè m '! pa sispann! "
  
  
  Po li te mens ak mou, lis ak yon ekla sibtil nan swe, lis tankou kò yon fanm mi, anfle ak eksitasyon. Bouch li te cho ak mouye, rete kole sou mwen kèlkeswa kote li te bo m '. Li te deplase tou dousman an repons a kou dwèt mwen jiskaske li te mouye ak plen, epi li pa t 'kapab reziste vire desizif nan direksyon mwen.
  
  
  Finalman, nou te reyini ansanm nan yon kous fache, bra l anvlope m, janm li mare ak m yo, li te peze tèt li kont mwen osi fò ke li te kapab, rale m nan li ak men l, gòj li te pèse yon ti kras son ki te grandi nan yon ti kras. gro chat, plen enpuisans.
  
  
  Nan dènye moman sa a, je li louvri epi gade nan figi m ', jis yon men nan men l' lwen li, epi li te kriye ak yon vwa kase: "Danie bèt!" kòm kò li te eksploze kont mwen an, ranch li te frape kont mwen ak yon kòlè li pa t 'kapab kenbe.
  
  
  Apre nou te kouche ansanm, tèt li sou zepòl mwen, nou chak ap fimen yon sigarèt,
  
  
  "Li pa chanje anyen," Consuela te di m '. Je l 'te fikse sou plafon an. "Se sa mwen te vle fè..."
  
  
  "...Nou te vle fè sa," mwen te korije li.
  
  
  "Oke, nou se," li te di. "Men, li pa chanje anyen. Reflechi sou li kounye a."
  
  
  "Mwen pa t 'panse li ta dwe."
  
  
  "Li te bon menm si," li te di, tounen vin jwenn mwen epi li souri. "Mwen renmen fè lanmou nan lajounen."
  
  
  "Li te trè bon."
  
  
  "Seyè," li te di, "li te tèlman bon pou gen yon gason ankò. Pa gen moun ki te enkyete. Jis dwat,” Mwen te anbrase l pi sere.
  
  
  "Sa a se fou," Consuela te panse. "Li pa ta dwe sa a bon premye fwa a."
  
  
  "Li rive pafwa".
  
  
  "Mwen panse w ap toujou byen," Consuela te di. "Jis pa panse osijè de sa, pa vre? Nou pa konnen si sa ap janm rive ankò, pa vre? "
  
  
  Li vire bò kote m 'konsa li kouche sou bò l', li mete yon janm sou tèt mwen epi li peze tèt li sou kò m '.
  
  
  "Koute," li te di nan yon chichote ijan, "fè atansyon, oke? Pwomèt mwen ou pral fè atansyon.
  
  
  "Mwen ka pran swen tèt mwen," mwen te di.
  
  
  "Se sa tout moun di," li te di. Dwèt li manyen mak yo sou pwatrin mwen. "Ou pa t 'konsa atansyon lè ou te resevwa li, pa vre?"
  
  
  "Mwen pral fè plis atansyon."
  
  
  Consuela vole lwen mwen epi li kouche sou do l.
  
  
  "Kanp!" - li te di ak yon vwa ki gen matirite anrou. "Pou yon fanm se lanfè. Èske w konnen ki sa sa ye?"
  
  
  CHAPIT NÈV
  
  
  Consuela al lakay li poul abiye. Li te di ke li ta tounen nan apeprè inèdtan pou l vin chèche m pou yon reyinyon pita. Mwen te pran yon douch lantèman ak bab lè telefòn nan sonnen. Vwa bouf la pa t pran tèt li pou l idantifye tèt li.
  
  
  "Stocelli vle wè ou. Kounya. Li di li enpòtan. Leve isit la pi vit posib.
  
  
  Telefòn lan te silans nan men mwen.
  
  
  * * *
  
  
  Fè nwa, figi wonn Stocelli a te prèske koulè wouj violèt ak raj enpotan.
  
  
  "Gade sa a," li gwonde m '. "Modi! Jis gade sa a! Pitit gason femèl la te resevwa li kèlkeswa sa.
  
  
  Li lonje dwèt epè li sou yon pakè ki te vlope nan papye mawon ak yon moso papye ble kole sou li.
  
  
  "Ou panse sa a se modi lesiv mwen an?" Stocelli rele m 'nan vwa raw. "Pran li. Vini non, pran li! »
  
  
  Mwen wete sak la sou tab kafe a. Li te pi lou ke li ta dwe.
  
  
  "Nou louvri li," Stocelli gronde. "Devine sa ki anndan an."
  
  
  "Mwen pa bezwen devine."
  
  
  "Ou gen rezon," li te di kòlè. "Senk kilogram chwal. Ki jan ou renmen li?"
  
  
  "Ki jan li te rive isit la?"
  
  
  “Mesaje a pote l. Li ap monte nan asansè a, se konsa ti gason m yo kanpe l nan papòt la. Li di yo se lesiv mwen te voye yè a, li mete l sou chèz la epi li pran asansè a tounen desann. Yo menm pouse l. Bann sòt sa yo! Pake modi a chita la pou plis pase yon èdtan anvan yo menm panse di m 'sou li. Ki jan ou renmen li? »
  
  
  "Èske li te yon anplwaye otèl?"
  
  
  Stocelli souke tèt. "Wi, li se yon anplwaye. Nou mennen l isit la... Tout sa li konnen se li chita sou kontwa an nan kabin valet la ap tann livrezon. Fichye pou lesiv la gen non mwen ak nimewo penthouse sou li, kidonk li pote l isit la."
  
  
  Mwen te mande. - "Mwen pa kwè li te wè ki moun ki kite li?"
  
  
  Stocelli souke tèt wonn li, prèske chòv. "Non, li te jis tankou sa. Sa a te kapab leve pa nenpòt nan anplwaye valet otèl la pakin. Li te jis te wè li an premye epi li te panse li ta pote yon lòt pake."
  
  
  Stocelli te peze lou nan direksyon fenèt la. Li te gade pakè a san l pa wè l. Lè sa a, li vire kò epè, boul li nan direksyon mwen.
  
  
  "Kisa ou te fè pou dènye jou edmi a?" - li te mande chimerik.
  
  
  Mwen te di menm jan ak sevè: "Pèske w pa mouri. "Òganizasyon Michaud la voye yon moun isit la pou fè òganizasyon lokal la touye ou."
  
  
  Pou yon moman, Stocelli te san mo. Li te frape pwen li nan pla men l 'nan fristrasyon.
  
  
  "Kisa lanfè?" li te eksploze. "Madichon? Premye Komisyon an, epi kounye a gang Michaud la? Li souke tèt li tankou yon ti towo bèf fache. Li te mande. - "Ki jan ou te fè konnen sou sa?"
  
  
  "Li kontakte m."
  
  
  "Pou kisa?" - Ti zye Stocelli yo te konsantre sou mwen, yo te pi piti sou figi wonn li. Li pa t kale, epi pay nwa a te fè diferans ak ekla nwa kèk cheve li te penyen sou pwen chòv li.
  
  
  "Yo vle mwen ede yo touye ou."
  
  
  "Epi w ap pale m de sa?" Li mete men l 'sou ranch li yo, janm li a cheval, apiye nan direksyon mwen, tankou si li te gen yon moman difisil pou anpeche tèt li atake m'.
  
  
  "Poukisa pa? Ou vle konnen, pa vre?"
  
  
  "Kisa ou te di yo?" - Stocelli mande.
  
  
  "Pou soti lwen ou."
  
  
  Stocelli leve yon sousi an kesyon. "Vrèman? Yon lòt bagay? Men, si se pa sa, kisa lè sa a?"
  
  
  "Lè sa a, mwen pral revele òganizasyon yo."
  
  
  "Eske ou te di yo sa?"
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  Stocelli boure ti bouch li ak reflechi... "Ou jwe rough, pa ou..."
  
  
  "Yo tou".
  
  
  "Kisa yo te di lè ou te di yo sa?"
  
  
  "Mwen ta dwe jwenn repons yo apremidi a."
  
  
  Stocelli te eseye pa montre enkyetid. "Kisa ou panse yo pral di?"
  
  
  "Deside pou tèt ou. Yo bezwen òganizasyon Michaud plis pase w. Li fè ou depanse."
  
  
  Stocelli te yon reyalis. Si li te pè, li pa t montre li. "Ou dwe panse sa, pa vre?" Li toudenkou chanje sijè a.
  
  
  "Yon moun yo rele Jean-Paul Sevier. Èske w konnen l?"
  
  
  Souwon li te pli byen reflechi. "Sevier?" Li souke tèt li. "Mwen pa panse mwen te janm rankontre l '."
  
  
  Mwen te dekri Jean-Paul.
  
  
  Stocelli souke tèt li ankò. "Mwen toujou pa konnen l '. Men, sa pa vle di anyen. Mwen pa janm peye okenn atansyon sou okenn nan yo eksepte mesye yo ki ap dirije òganizasyon an. Michaud, Berthier, Dupre. Mwen pa ta konnen okenn lòt moun."
  
  
  - Eske non Dietrich vle di anyen pou ou?
  
  
  Pa gen reyaksyon. Si Stocelli te konnen non an, li kache l byen. "Pa janm tande pale de li. ak ki moun li ye?
  
  
  "Mwen pa konnen si li ak nenpòt moun. Èske w te janm fè fas ak nenpòt moun ki gen non sa a? "
  
  
  "Koute," Stocelli grogne, "Mwen te rankontre yon koup mil mesye nan lavi mwen. Ki jan lanfè ou espere mwen sonje tout moun mwen te rankontre? Sa se pou asire w - pa gen moun mwen te janm fè fas ak. Ki moun ki mesye sa a?"
  
  
  "Mwen pa konnen. Lè mwen jwenn, mwen pral fè ou konnen."
  
  
  "Oke," Stocelli te di, inyore sijè a. "Kounye a, mwen gen yon ti travay pou ou. Mwen vle ou debarase m de pakè modi sa a. Li lonje dwèt pous li sou pakè a.
  
  
  “Mwen pa komisyon ou. Mande youn nan moun ou yo pou l jete l.
  
  
  Stocelli ri byen fò. "Kisa ki rive ou? Ou panse mwen sòt? Èske w panse mwen bèbè ase pou m kite nenpòt nan ti gason m yo kouri nan otèl sa a ak senk kilo eroin? Si yo pran yo, se tankou lonje dwèt sou mwen. Anplis, ou konnen modi byen mwen pa ka fè yo konfyans yo debarase m de sa. èske w konnen konbyen li koute? Nenpòt moun mwen bay li a, premye bagay li pral fè se eseye kalkile nan ki ang li ka vann li. Senk kilogram pi bon pase yon milyon dola nan lari a. Se twòp tantasyon. Non mesye, pa youn nan ti gason m yo! "Mwen chanje lide. "Oke," mwen te di. "Mwen pral pran li." Stocelli toudenkou te vin sispèk nan akò fasil mwen an. "Tann yon segonn," li te gronde. "Pa tèlman vit. Poukisa ou pa di m 'ale? M ap mande w yon gwo favè. Ou pral pran ak sa a epi ou pral pase trant ane kap vini yo nan yon prizon Meksiken, pa vre? Dapre sa mwen te tande, pa gen kote pou pase menm trant minit. Se konsa, poukisa ou vle kole kou ou soti twò lwen pou mwen? "
  
  
  Mwen te souri ba li epi mwen te di, "Li pa enpòtan, Stocelli. Se mwen sèl isit la ki ka fè konfyans pou debarase li de sa pou ou epi pa fè bourik mwen sal. Mwen pa t ap di l sa m te vle di. Mwens Stokely te konnen sou plan mwen an, se pi bon. Stocelli souke tèt tou dousman. "Wi. Vini nan panse a li, li komik, pa vre? Li sanble, nan tout ti gason m 'yo, se ou sèl la mwen ka konte sou."
  
  
  "Trè komik."
  
  
  Mwen pran pakè a, mwen foure l anba bra mwen, epi mwen vire pou m ale.
  
  
  "Fè m 'konnen sa k ap pase," Stocelli te di nan yon vwa prèske zanmitay. Li te mache avè m 'nan pòt la. "Mwen nève chita isit la pa konnen sa k ap pase."
  
  
  Mwen pran asansè a desann nan chanm mwen san mwen pa rankontre pèsonn. Mwen ouvri pòt la ak kle mwen epi mwen antre. Epi li sispann. Sou kabann mwen, te kouche yon sache mawon ki te anvlope nan papye ak yon lis lesiv ble tache ak li, ki idantik ak sa mwen te kenbe nan kwen an nan bra mwen an, ke mwen te jis pran nan penthouse Stocelli a.
  
  
  * * *
  
  
  Mwen pa pran plis pase dis minit pou m ranje tout bagay pou lè lapolis rive yo pa jwenn anyen. Si modèl la te menm jan an, mwen te konnen lapolis t ap resevwa nouvèl ke yo ta ka jwenn yon rezèv ewoyin nan Penthouse Stocelli a ak yon lòt nan chanm mwen an. Yo te genlè te deja al nan otèl la.
  
  
  Mwens pase yon demi èdtan apre mwen te nan gwoup la ap tann Consuela vin chèche m '. Mwen te mete kamera a nan kou mwen ak yon lantiy teleobjèktif 250mm tache ak li. Sou zepòl mwen mwen te gen yon gwo sak kamera an po vach.
  
  
  Consuela te an reta. Mwen mete yon sak ak yon kamera lou ak kamera a sou
  
  
  chèz chèz. "Kenbe je sou sa pou mwen, oke," mwen te di youn nan mesaje yo, lonje l 'yon nòt dis peso. Mwen te mache sou tab la.
  
  
  Grefye a te gade m ak yon souri.
  
  
  - Senyè Stefans, pa vre? Èske mwen ka ede ou?"
  
  
  "Mwen espere sa," mwen te di politès. "Ou gen yon envite anrejistre ki rele Dietrich - Herbert Dietrich?"
  
  
  "Momentito," te di grefye a, vire nan kabinè dosye envite a. Li te tcheke li epi answit li leve je l. "Wi, Senor El Senor Dietrich te rive yè.
  
  
  Yè? Si Dietrich te rive yè, ak Stocelli jou anvan an, epi li te vole nan menm avyon an ak Stocelli, Lè sa a, ki kote Dietrich te ye pandan vennkat èdtan?
  
  
  Mwen te reflechi sou sa pou yon ti moman epi answit mwen te mande, "Èske w konnen nan ki chanm li ye?"
  
  
  "Li nimewo nèf-twa," grefye a te di, tcheke dosye a ankò.
  
  
  "Eske ou rive konnen ki jan li sanble?" Mwen te mande. "Èske li posib ke ou ta ka dekri li pou mwen?"
  
  
  Grefye a leve zèpòl. “Lo siento mucho, Señor Stefans. Sa a se enposib! Padon, men mwen pa t nan sèvis lè Senyè Dietrich te tcheke.
  
  
  "Pa gen enpòtans," mwen te di l '. "Men, mèsi." Mwen remèt li bòdwo ki pliye a.
  
  
  Grefye a te souri ban mwen. "De anyen, Senyè. Si mwen ka ede w nan lavni, tanpri fè m 'konnen."
  
  
  Mwen te tounen nan lobby la epi mwen te pwan ekipman mwen an. Mwen te pann kamera a nan kou mwen lè Consuela te pwoche bò kote m.
  
  
  "O Bondye mwen," li te di, ri sou mwen, "ou reyèlman sanble ak yon touris ak tout ekipman fotografi sa a mare sou ou."
  
  
  Mwen te souri tounen ba li. "Zouti yo nan komès mwen an," mwen te di fasil. "Mwen se yon fotograf endependan, sonje?"
  
  
  "Pale m de sa pita," Consuela te di, l ap gade mont li epi li pran men m. "Nou pral an reta si nou bloke nan trafik."
  
  
  Nou te jis kite wout ring la devan otèl la lè yon machin polis te vire e li kanpe devan antre ak sirèn li sonnen. Kat polisye soti epi yo antre nan otèl la byen vit.
  
  
  "Kisa ou panse yo vle?" - Mande Consuela, li gade nan retwovizè a.
  
  
  "Mwen pral kondane si mwen konnen."
  
  
  Consuela te gade m sou kote, men li pa di anyen ankò. Li konsantre sou akselere sou Costera Miguel Aleman, pase Acapulco Hilton rive nan Diana Circle, kote Paseo del Farallon travèse Costera. Li t ap kondui sou Highway 95 nan direksyon nò nan vil Meksik.
  
  
  Apeprè yon kilomèt pi lwen sou wout la, Consuela te vire sou yon wout tè ki mennen nan pye mòn yo. Finalman, li rale nan yon pakin gravye mwatye plen machin.
  
  
  "El Cortijo," li te anonse. "Farm House"
  
  
  Mwen te wè yon estrikti an bwa, ki te pentire klere wouj ak blan, ki te reyèlman pa gen anyen plis pase yon gwo platfòm sikilè bati sis pye anwo tè a, ki antoure yon ti bag ki kouvri ak sab. Yo te bati yon do-kay mozayik sou sit la, sant la te louvri nan syèl la ak solèy la klere. Platfòm nan tèt li te jis plis pase dis pye lajè, jis ase lajè pou akomode ti tab de gwo twou san fon alantou perimèt la.
  
  
  Nou te chita bò yon tab toupre balistrad la, anfas pòtay kote towo bèf yo te sipoze pase a. Soti nan pozisyon sa a gade nou nan bag ki anba a te konplètman degaje.
  
  
  Gwoup la te kòmanse jwe yon melodi dousman. Kat gason te mache sou sab la ki chaje ak difisil nan bag la, montre yo nan bat la nan mizik la. Foul moun yo bat bravo pou yo.
  
  
  Mwen te espere yo te abiye ak trajas de luces tradisyonèl yo, "kostim ak limyè" ki byen taye, briyan bwode pa matadè yo mwen te obsève nan areno Pamplona, Barcelone, Madrid ak Mexico City. Olye de sa, kat yo te mete jakèt kout nwa, chemiz blan volan, ak pantalon gri rantre nan bòt cheviy nwa. Yo te kanpe nan fen bag la epi yo bese tèt yo.
  
  
  Te gen aplodisman gaye. Matadò yo te vire epi yo tounen, yo te disparèt anba platfòm anba nou.
  
  
  Tablo akote nou an te plen. Te gen sis moun nan gwoup la. De nan twa ti fi yo te chita ak do yo nan bag la. Youn nan yo te blond, lòt la te wouj. Twazyèm ti fi a te piti ak nwa, ak yon figi wòch elegant.
  
  
  Nan tèt tab la, yon nonm wo, cheve gri ak yon gwo vant kòmanse blag ak tifi yo. Yon nonm wo, mens te chita ant yon nonm wouj-cheveu ak yon meksiken ki byen ra, ki gen figi an kwiv.
  
  
  Mwen panche nan direksyon Consuela. "Eske moun sa yo se moun ou yo?"
  
  
  "De nan yo." Vwa li te apèn pi fò pase yon chichote. Li pa t vire do bay bag la.
  
  
  "Ki de?"
  
  
  "Yo pral fè w konnen."
  
  
  Koulye a, pikatè a te monte nan bag la sou yon chwal ki gen gwo kous sou bò dwat li ak yon kout kouto long sou bò nan je dwat li pou yo pa wè towo bèf la.
  
  
  Towo bèf la bese kòn li, li kouri sou chwal la. Ak yon vicieux pouse, pikatè a bese atè epi li mete pwent pik li byen fon nan zepòl gòch towo bèf la, repoze pwa l sou manch long la. Li te reziste anba presyon ti towo bèf la, li kenbe kòn yo lwen chwal li a. Ti towo bèf la chape anba gwo doulè a , li kouri ozalantou bag la, koule san klere nan yon blesi sou zepòl li, yon riban trase wouj sou kache pousyè nwa li.
  
  
  
  Premye banderillero a antre nan bag la. Nan chak men li te kenbe yon frenn ki gen yon abr long, epi, pwolonje bra l 'nan fòm nan yon triyang, li te fè yon koube kouri nan direksyon pou towo bèf la. Toro a bese tèt li pou chaje. Bese, banderillero a mete frenn byen file sou chak zepòl towo bèf la. Fè byen file a te glise nan po difisil bèt la tankou si li te fèt ak papye tisi. Mwen gade moun ki bò tab la. Okenn nan yo pa t 'fè atansyon sou mwen. Yo te gade aksyon an nan bag la. Matador la soti ankò, li pote yon ti muleta. Li pwoche bò kote towo bèf la ak pa kout, li eseye fè l prese. Ti towo bèf la te move anpil. Men, ak matador a li te menm pi mal. Blond nan pwochen tab la vire do bay bag la. "Hey, Garrett, ki lè yo touye towo bèf la?" "Nan yon minit oswa de," reponn nonm sa a. "Ou pa pral wè li jiskaske ou vire." “Mwen pa vle wè sa. Mwen pa renmen wè san." Ti towo bèf la te fatige. Matador la te pare pou touye. Kote towo bèf la t'ap gonfle ak fatig, tèt li bese nan direksyon sab la. Matador la te mache moute nan tèt la bese, bese epi plonje epe l 'nan ti towo bèf la Li te manke vètèb la.. Si se kolòn vètebral la, towo bèf la pral tonbe imedyatman nan kou l ', san koule soti nan blesi a fre ak koule soti nan de frenn yo sou zepòl li yo ak nan blesi a bese nan foto a blond la, ki envolontèman vire nan bag la "Sa a se yon peyi san dedan!" Steel and bloodletting enhance our sense of male of course You, Northamericano, two soft "Fuck you, Carlos," li jape epi li vire do l 'ak yon epe kout kouto nan men l ' nepe. Matador la apiye sou towo a epi li fè yon mouvman koupe. Lam la koupe kòd epinyè a epi towo bèf la tonbe sou sab la. Garrett te vire tèt li epi li te kenbe je m. Li leve. "Mwen gen yon koup nan boutèy wiski nan machin nan," li te di byen fò. "Ann al chache yo, Carlos." Mwen te wè yo mache nan perimèt tèren an epi travèse platfòm an bwa ki te mennen nan pakin nan. Consuela manyen men mwen. "Ou ka rantre nan yo kounye a." Mwen te swiv yo soti nan patiraj la. Garrett te fè wout li nan machin ki estasyone yo jiskaske li te rive nan bout lwen lot la. Li te sispann vire epi tann mwen. Lè m 'pwoche, li gade m' frèt. Mwen kanpe devan l. Mwen pa konnen ki sa li te espere nan men mwen, men mwen pa t 'pèdi okenn mo oswa tan. "Kite Stocelli pou kont li," mwen te di sevè, gade nan figi lou, militan Garrett la. Lè sa a, je m 'te deplase sou Carlos, ki te rankontre gade mwen ak yon ekspresyon san pasyon politès. Carlos te mete pantalon vèt klè, yon chemiz swa anvan tout koreksyon, ak mokasen blan ak ponpon sou ti pye l. Li te sanble ak yon embesil, men mwen te santi yon nwayo gwo twou san fon nan severite nan li ke Garrett pa t 'posede. Garrett te blofe ak ponpye. Carlos te pi danjere nan de la. Carlos lonje menl epi li manyen bra m. Vwa li te trè kalm ak politès. "Seyè, mwen panse ke klima nan Acapulco te vin trè malsen pou ou."
  
  
  "Mwen pa pe".
  
  
  Carlos leve zèpòl gra li yon ti kras. "Sa a trè move," li te fè remake. "Yon ti pè pafwa ka sove lavi yon moun." Mwen te vire do ba yo, mwen kache kòlè mwen. Mwen te retounen nan bag la atravè tab yo nan Consuela. Mwen manyen men li. "Pwal gen pwoblèm. Èske ou ka tounen nan vil ak zanmi ou yo? "Natirèlman. Poukisa?" "Ban m kle machin ou. "Mwen pral kite yo nan otèl mwen an." Consuela souke tèt li. "Mwen mennen ou isit la. Mwen pral pran ou tounen. "Ann ale lè sa a." Mwen chaje kamera mwen ak yon gwo sak ekipman. Apre Consuela yon pa dèyè mwen, mwen kite patiraj la. Nou t ap travèse yon ti pon an bwa, Consuela te kanpe bò kote m, lè toudenkou mwen te pran kèk mouvman nan kwen je m. Pa yon reflèks enstenktif, mwen te jete Consuela lwen mwen kont balistrad la epi mwen te kouri nan direksyon miray an bwa ki te fòme yon bò nan pasaj la. Mwen rebondi sou miray la nan yon ang, vire toutotou, epi mwen tonbe sou yon jenou. Kou mwen pran dife, tankou si yon moun te boule l ak yon fè cho. Mwen te santi yon ti gout san koule nan kolye mwen. "Ki sa li ye?" - Consuela di, epi apre sa, je l 'te tonbe sou banderilla ki gen manch long ki t'ap tranble toujou nan miray ki genyen ant nou an, yon pwent an asye file byen fon nan bwa a. Yon manch long ak yon riban balanse devan ak lide tankou yon metronom ki ka touye moun.
  
  
  
  
  Mwen te sonje jan asye filèl la te fasil pèse po kwi towo bèf la. Li pa t 'difisil imajine fistibal iliak la pèse gòj mwen si mwen pa t' aji tèlman vit.
  
  
  Mwen leve kanpe epi retire jenou pantalon mwen an.
  
  
  "Zanmi ou yo pa pèdi tan," mwen te di kòlè. "Koulye a, ann soti isit la."
  
  
  * * *
  
  
  Jean-Paul t'ap tann mwen nan sal la. Li vole nan pye l pandan m te antre. Mwen te mache nan gwoup la nan direksyon asansè yo epi li te mache bò kote m '.
  
  
  "Anfòm?"
  
  
  "Yo te di m pou m soti nan Acapulco."
  
  
  "AK?"
  
  
  "Yo menm tou yo te eseye touye m '."
  
  
  Nou antre nan asansè a. Jean-Paul di, "Mwen panse ou nan yon move pozisyon, zanmi mwen."
  
  
  Mwen pa reponn. Asansè a kanpe sou planche mwen an. Nou te ale ak mache nan koridò a. Lè nou rive nan chanm mwen an, mwen pran kle a.
  
  
  "Tann," Jean-Paul di sevè. Li lonje men gòch li pou kle a: "Ban mwen l."
  
  
  Mwen gade anba. Jean-Paul te kenbe yon pistolè nan men dwat li. Mwen pa diskite ak zam ki sere. Mwen ba li kle a.
  
  
  "Koulye a, mete sou kote."
  
  
  Mwen te mache ale. Jean-Paul foure kle a nan kadna a epi li vire l tou dousman. Ak yon mouvman toudenkou, li jete pòt la louvri, tonbe sou yon jenou, zam nan men l 'yo vize nan chanm nan, pare yo frape nenpòt moun ki andedan.
  
  
  "Pa gen pèsonn la," mwen te di l '.
  
  
  Jean-Paul leve kanpe.
  
  
  "Mwen pa janm timid pou fè atansyon," li te di. Nou antre nan chanm nan. Mwen fèmen pòt la dèyè nou, mwen ale nan fenèt la teras epi gade deyò. Dèyè mwen, Jean-Paul t'ap prepare bwason pou nou. Mwen jete sak la ak ekipman an sou chèz la epi mete kamera a sou li.
  
  
  Lè m t ap gade bò lanmè a, mwen te wè bato a motè ki t ap remorquage ski nan dlo. Te gen plizyè bato a motè ki te jete lank nan klib yatch la. Ton bato mwen te wè jou anvan an te toujou mare nan ke. Mwen te panse sou li.
  
  
  Jean-Paul mande, "Eske ou pa pè vire do ou ba mwen?"
  
  
  "Non"
  
  
  Li brase bwason yo. "Pandan ou te ale, nou te gen yon kalite eksitasyon. Lapolis lokal la te vizite otèl la. Yo fouye apatman Penthouse Stocelli la."
  
  
  "Se konsa?"
  
  
  "Yo fouye chanm ou tou." Jean-Paul te gade figi m ak anpil atansyon, li t ap eseye trape yon ti sipriz. "Èske sa deranje ou?"
  
  
  "Mwen te espere li."
  
  
  Mwen vire epi gade deyò fenèt la ankò. Mwen te konnen depi lè m te wè fo sak pou lesiv la sou kabann mwen ke lapolis t ap rele m.
  
  
  Yo te genlè te avèti pou fouye tou de apatman Stocelli ak chanm mwen pou dwòg. Yon moun te eseye mete yon ankadreman lou sou Stocelli.
  
  
  Men, se pa sa ki te deranje m '.
  
  
  "Poukisa lapolis ta fouye Penthouse Stocelli a?" - mande Jean-Paul.
  
  
  "Paske jodi a li te delivre senk kilogram ewoyin, vlope tankou yon pake nan lesiv," mwen te di.
  
  
  Jean-Paul sifle sezi.
  
  
  "Aparaman, sa vle di li te debarase m de li. Eh bien? "
  
  
  "Mwen te debarase m de li pou li."
  
  
  "Oh?" Yon lòt poz long. "Eske se pou sa yo fouye chanm ou?"
  
  
  "Non. Yon lòt pakè, kòmsi li te delivre nan chanm mwen an,” mwen te di avèk kalm, toujou ak do mwen bay Jean-Paul. "Yon lòt senk kilogram nan egzakteman menm anbalaj la."
  
  
  Jean-Paul byen dijere enfòmasyon yo. Lè sa a, li di, "Piske lapolis pa jwenn anyen, mwen ka mande sa ou te fè ak eroin nan?"
  
  
  "Mwen te pran li avè m '."
  
  
  "Epi ou te debarase m de li apremidi a? Ala entelijan ou ye mon ami.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. “Non, li toujou nan sak ekipman mwen an. Tout dis kilogram. Mwen pote l avè m tout jounen an."
  
  
  Jean-Paul te vire epi li gade sache ki ankonbran nan ekipman ke mwen te mete sou chèz la bò fenèt la. Li te kòmanse ri.
  
  
  “Ou gen yon gwo sans de imè, zanmi m. Èske w konnen sa ki ta rive si lapolis te jwenn sa sou ou? "
  
  
  "Wi. Trant ane travay di. Se sa yo te di m '."
  
  
  "Eske sa pa deranje ou?"
  
  
  "Pa tèlman kòm yon lòt bagay."
  
  
  Jean-Paul pote yon bwè pou mwen. Li pran li epi li chita sou youn nan chèz yo.
  
  
  Li leve glas li. "A voire sante!" Li pran yon ti ti gout. "Ki sa k ap deranje ou?"
  
  
  Mwen vire "Ou." "Ou pa soti nan òganizasyon Michaud la."
  
  
  Jean-Paul pran yon ti gout wonm. Te gen yon defi nan je gri l '. "Poukisa ou panse sa?"
  
  
  “Premyèman, ou twò zanmitay avè m. Ou plis tankou gad kò mwen an. Dezyèmman, ou pa aktyèlman pouse pou destriksyon Stocelli. Finalman, tout jounen ou te konnen ke yon moun t ap eseye ankadre Stocelli, menm jan yo te ankadre Michaud. Sa ta dwe prouve ou ke Stocelli pa mete Michaud kanpe e se pou sa w ap kouri dèyè move nèg la. Men, ou pa t fè anyen pou sa."
  
  
  Jean-Paul pa di anyen.
  
  
  Mwen te deplase sou. “Non sèlman sa, men ou te bloke nan otèl la tout jounen an menmsi kat polisye t ap fouye restoran an pou dwòg. Si ou te vrèman nan òganizasyon Marseille la, ou ta kouri tankou lanfè premye fwa ou te mete je sou yo."
  
  
  "Se konsa?"
  
  
  "Se konsa, ki moun lanfè ou ye?"
  
  
  "Ki moun ou panse mwen ye?"
  
  
  "Ofisye lapolis."
  
  
  "Ki sa ki fè ou panse sa a se konsa?"
  
  
  "Fason ou te mache nan pòt la kèk minit de sa. Sa a
  
  
  estrikteman ekipman lapolis. Se konsa yo te anseye w.
  
  
  "Ou se konsyans, mon vieux! Wi, mwen se yon polisye.
  
  
  "Dwòg?"
  
  
  Jean-Paul souke tèt. “L'Office Central Pour la Suppression du Trafic des Stupifiants. N ap travay avèk Biwo Federal Nakotik ak Dwòg Danjere w yo, BNDD.”
  
  
  "E polis Meksiken an?"
  
  
  "Pou operasyon sa a, wi. Feds. Yo konnen mwen kache."
  
  
  “Èske òganizasyon Michaud te vrèman voye yon moun isit la pou fòse gang Acapulco a elimine Stocelli? Oswa se te yon kouvèti? »
  
  
  "O, yo voye yon nonm, oke. Se konsa nou te jwenn enfòmasyon sou li. Nou te mande lapolis Meksiken an pou yo arete l lè li te desann avyon an nan vil Meksik."
  
  
  "Epi li te di ou tout bagay sou plan yo pou Stocelli? Mwen te panse Kors pa t pale. Yo sipoze menm plis an silans pase sisilyen yo.
  
  
  Jean-Paul te souri ban mwen. "Lapolis Meksiken yo pa menm jan ak nou. Sitou ak kriminèl etranje yo. Yo tache elektwòd nan tèstikul li yo epi yo vire sou kouran an. Li te kriye pandan senk minit epi li te kraze. Li p'ap janm menm jan an, men li te di nou tout bagay."
  
  
  Mwen chanje sijè a. "Ki jan ou fè konnen sou mwen?"
  
  
  Jean-Paul te monte zèpòl. "Mwen konnen ou soti nan AX," li te di. Mwen konnen ke ou se N3 - yon asasen elit nan òganizasyon sa a. Se poutèt sa mwen ta renmen ou kolabore avèk nou."
  
  
  "Ki moun ki 'nou'? Ak ki jan?"
  
  
  "Ameriken yo vle Stocelli. Lapolis Meksiken mande likidasyon òganizasyon Acapulco. E nou fransè nou ta renmen koupe koneksyon ant gang Michaud, gang Stocelli ak gang Acapulco.
  
  
  "Lòd mwen yo soti nan Washington," mwen te di l '. "Mwen bezwen tcheke avèk yo."
  
  
  Jean-Paul te souri ban mwen. "Ou vle di ou pral oblije konsilte Hawke."
  
  
  Mwen pa di anyen. Jean-Paul pa t gen anyen fè ak konnen sou Hawk - oswa ke mwen te nimewo 3, oswa ke mwen te deziyen kòm yon asasen. Li te konnen twòp.
  
  
  "Hey, mwen pral fè w konnen," mwen te di.
  
  
  Jean-Paul leve, li depoze glas li. Li te ale nan pòt la epi li louvri l. Li te kòmanse mache deyò epi li vire nan papòt la.
  
  
  "Mwen ta renmen gen repons ou pa pita pase aswè a," li te di. "Nou gen entansyon..."
  
  
  Tankou yon zegwi fonograf toudenkou detache nan yon dosye, vwa li kraze nan mitan fraz la epi mo a fini nan yon gro sipriz inarticule. Li bite, balanse, mwatye yon etap pi devan nan chanm nan, klake pòt la dèyè l '. Apre sa, li apiye tounen sou li epi li glise atè a.
  
  
  Mwen vole atravè chanm nan. Po je Jean-Paul te fèmen. Yon ti wonn mous wouj pete toudenkou nan poumon li. San koule soti nan bouch li. Janm li te trese lou sou planche a pou pwoteste kont lanmò.
  
  
  Mwen te rive jwenn bouton pòt la, men kò l te tonbe sou panèl anba a e li te anpeche m ouvri li.
  
  
  Deyò, tapi epè nan koulwa a toufe nenpòt etap posib. Mwen lage manch lan epi mwen mete ajenou devan kò mens franse a. Mwen te santi batman mwen. Li te absan. Mwen mwatye vire nan direksyon l ', li wè manch lan nan yon kouto manch zo ki soti nan do Jean-Paul nan yon fòmasyon etranj, malfezan.
  
  
  CHAPIT DIS
  
  
  Distribisyon asasen an te pafè. Mwen pa t tande pòt yo ap louvri oswa fèmen. Pa gen moun ki soti nan koridò a. Koulwa deyò chanm mwen an te trankil. Mwen te kanpe sou kò Jean-Paul pou yon bon bout tan anvan mwen te lonje men m te pwan tapi nan koulwa a, trennen kadav la pi fon nan chanm nan epi deplase li lwen pòt la. Mwen ouvri pòt la ak anpil atansyon epi mwen gade deyò. Koridò a te vid. Mwen fèmen e boulon pòt la, mete ajenou devan kò mens fransè a, lonje sou tapi san an, epi gade figi l anpil tan, tout tan tout tan santi kòlè anraje anndan mwen paske mwen te fè yon erè. .
  
  
  Mwen ta dwe reyalize pi bonè nan El Cortijo ke Carlos te deja mete an mouvman tout plan yo li te gen pou debarase m de anvan li menm ak Brian Garrett te rankontre m '. Mwen ta dwe konnen ke li pa t ap janm kite m 'kite Acapulco vivan toutotan mwen te konnen ki sa mwen ta fè nan òganizasyon li a. Mwen te panse ke mwen ta gen plis tan, omwen jiska demen maten, men mwen te mal nan sipozisyon sa a. Tan an rive e kounye a Jean-Paul mouri akoz sa. Mwen te konnen tou mwen pa t ap janm ka fè lapolis Meksiken an, sitou Lyetnan Fuentes, kwè mwen pa t patisipe nan lanmò Jean-Paul.
  
  
  Li te tan pou mwen aji. Mwen te gade je Jean-Paul ki louvri, ki te fikse epi m te lonje l pou m fèmen po je l. Mwen deboutonnen jakèt li. Yon Smith & Wesson Airweight Modèl 42 .38-kalib zanmann-manyen revòlvè te rantre nan yon étui kout nan senti pantalon li. Mwen transfere pistolè a nan pwòp pòch anch mwen. Mwen gade mont mwen an - li te twò bonè nan aswè pou eseye debarase m de kò a. Menmsi pa t gen anpil envite nan otèl la, li ta twòp pou asime ke koridò yo te vid kounye a.
  
  
  Mwen ak anpil atansyon vlope kadav li nan yon tapi mens. pa nan je pye l ', men figi l' te kouvri.
  
  
  Sèvi ak bann twal ke mwen chire nan sak zòrye a, mwen mare tapi a nan pwatrin li ak jenou li.
  
  
  Mwen chache yon kote ki kache nan chanm nan. Pandri rad la te twò danjere, se konsa mwen deside pouse kò a kapèt anba kabann lan doub, kite kouvèti a tonbe sou bò li pou ke kwen li repoze prèske sou planche a.
  
  
  Avèk Jean-Paul soti nan wout pou yon ti moman, mwen konsantre atansyon mwen sou netwaye prèv sa ki te pase a. Mwen limen limyè nan sal la, mwen tcheke mi yo pou san koule. Mwen te jwenn kèk. Panèl anba pòt la te yon dezòd. Nan twalèt la, mwen tranpe yon sèvyèt nan dlo frèt, mwen tounen nan sal la epi lave pòt la ak mi yo.
  
  
  Mat la te anpeche san an rive sou planche a.
  
  
  Apre sa, mwen rense sèvyèt la jan mwen te kapab, chifonnen l ', epi jete l' atè a anba koule a. Mwen wete rad san mwen epi mwen pran yon douch.
  
  
  Mwen te itilize de lòt sèvyèt ankò, mwen seche tèt mwen epi mwen te woule yo epi mwen jete yo anba koule a ansanm ak lòt sèvyèt la. Kite sèvant la panse mwen se yon slob. Omwen li ta anpeche l gade twò pre premye sèvyèt la.
  
  
  Apre mwen fin kale, mwen te chanje nan yon chemiz espò pwòp, pantalon, ak yon jakèt Madras.
  
  
  Mwen te pral mete Hugo a epi mete Wilhelmina a, Luger 9mm mwen an, men nenpòt pistolè 9mm gwosè bay yon bonbe trè gwo. Li twò fasil pou wè anba rad lejè, kidonk mwen te kite pistolè a ak kouto nan fo anba ka attaché mwen an.
  
  
  Olye de sa, mwen rete sou yon revòlvè Jean-Paul ki lejè .38.
  
  
  Nòmalman mwen pa ta mete yon jakèt. Me sware nan Acapulco yo twò cho pou fè yon jakèt pa nesesè, men mwen te gen yon revòlvè Jean-Paul, e byenke li te piti, li te toujou twò aparan sof si mwen te mete yon bagay pou kouvri l.
  
  
  Apre mwen fin abiye, mwen tounen nan twalèt la. Mwen te pran yon boutèy dòmi grenn Nembutal nan twous bab la. Te gen dis oswa douz kapsil nan boutèy la. Pafwa lè mwen pa ka dòmi, mwen pran youn nan sa yo. Koulye a, mwen te gen yon lòt itilizasyon pou yo. Mwen te mete yon ti veso plastik nan pòch mwen ansanm ak yon woulo kasèt demi-pous mwen te genyen nan twous premye swen mwen an.
  
  
  Retounen nan chanm lan, mwen pran kamera mwen epi li mete sak ki ankonbran kamera a sou zepòl mwen.
  
  
  Yon fwa mwen soti nan pòt la, mwen te pann siy PA DERANJE sou manch pòt deyò a. Mwen mete kle chanm lan nan pòch mwen. Menm jan ak anpil otèl, Matamoros yo tache yon plak an kwiv lou nan kle a pou envite pa ta vle pote l 'ak yo epi yo ta gen tandans kite kle a sou kontwa an. Mwen pa renmen fè sa. Mwen vle kapab antre ak soti nan chanm mwen an san yo pa atire atansyon, kanpe nan biwo mwen chak fwa. Kle a ak plak non an te kouche lou nan pòch dèyè pantalon mwen an.
  
  
  Mwen desann nan gwoup la, mwen pa wè pèsonn nan koridò a oswa nan asansè a. Nan biwo a, mwen te sispann mande si te gen lapòs pou mwen. Mwen pa t ap tann anyen, men lè grefye a tounen vin jwenn kontwa ki dèyè l, mwen te kapab tcheke emplacement a pou Suite 903. Tou de kle yo te nan tiwa a. Aparamman, Dietrich toujou pa t 'vini.
  
  
  Grefye a te vire do, li te souri anpil. "Non, Senyè, pa gen anyen pou ou." Sa a pa t menm grefye a mwen te pale ak pi bonè nan jounen an,
  
  
  "Èske w konnen Senyè Dietrich?"
  
  
  "Seyè Dietrich?"
  
  
  "Suite nèf twa," mwen te mande l '.
  
  
  "Oh! Sètènman. Li se yon mesye trè bèl ki te rive yè. Mwen anrejistre li tèt mwen."
  
  
  "Li pa isit la kounye a, li?"
  
  
  Grefye a souke tèt li. "Non. Mwen te wè l' kite anviwon yon demi èdtan de sa.
  
  
  “Èske w sèten? Yon nonm ki gen swasant—mwen te sispann.
  
  
  "Natirèlman mwen konnen ki sa li sanble! Ase wo. Trè mens. Trè eksepsyonèl. Cheve an ajan. Zye ble. Li mache ak yon ti bwete, byenke li pa gen yon baton. Pitit fi li bèl anpil."
  
  
  "Pitit fi li a?"
  
  
  "Wi, Senor, ou pa ka bliye yon bèl ti fi tankou li!" men, Senor, nou pa poze kesyon sa yo.
  
  
  - Dakò, sa a se Dietrich. Mwen remèt bill la bay grefye a. "Mwen pral kontakte l pita."
  
  
  - Èske mwen ka kite l 'yon mesaj, Senor?
  
  
  "Non, mwen pa konnen ki lè mwen pral kapab wè l '. Mèsi pou enfòmasyon an."
  
  
  "Pou anyen."
  
  
  * * *
  
  
  Mwen te lwe yon sedan nan biwo Hertz la epi m te kondui Sanborn, kote mwen te achte yon kat detaye nan lari Acapulco. Nan kafeterya a, mwen te chita nan yon izolwa, mwen te kòmande kafe, epi mwen te mete yon kat sou tab la devan mwen. Mwen te eseye jwenn wout mwen nan Villa Bickford a, kote Consuela te mennen m 'yè swa. Kat jeyografik la pa t montre tout lari ki pi piti yo, kidonk mwen pa t sèten mwen te chwazi bon lari a. Mwen te sonje ke se te yon kout-de-sak e ke te gen sèlman kèk kay sou li. Tout kay yo bay sou Bay la.
  
  
  
  
  
  Mwen te sèten ke mwen ta rekonèt lari a si mwen jwenn li ankò. Kay Bickford a te dènye a nan fen cul-de-sac la, izole de lòt yo.
  
  
  Mwen mantalman te ale nan tout posiblite yo jiskaske mwen diminye yo a twa. Li te pran m 'de tas kafe ak yon demi douzèn sigarèt anvan mwen finalman pliye kat la epi ale.
  
  
  Nan fen lari a pa t 'yon depas, jan kat la te montre. Li te elaji pou rantre nan yon lòt liy, kidonk mwen te vire epi eseye dezyèm lan. Se te yon lari ki pa gen okenn sans, men te gen twòp kay sou li, peze ansanm pi sere ke posib.
  
  
  Mwen te eseye ankò. Sa te mal tou, se konsa mwen te kondwi tounen sou gran wout la epi rale sou wout la. Depi kounye a li te prèske dis trant. Mwen te limen limyè a epi depliye kat la ankò, ap eseye konnen ki kote mwen te ale mal. Finalman mwen jwenn li. Mwen te vire nan move entèseksyon an. Mwen etenn limyè a, mwen woule kat la epi mwen tounen sou wout la.
  
  
  Fwa sa a, mwen te jwenn lari a nan dezyèm eseye. Sou longè li yo te gen kat kay ki te separe anpil. Kay Bickford a te dènye nan Bay la; Yon gwo miray nan brik labou ak ba baryè fè louvri nan lari a. Mwen pa t apwoche l. Mwen te kite machin nan pa wè nan kwen an epi mwen te mache sou wout tè a rive nan pòtay la, ki te sekirize ak yon chèn ak kadna. Mwen peze bouton apèl la epi mwen tann. Nan fènwa a, mwen te kapab tande pepiman nan ensèk yo ak k ap frape nan fèy palmis fwote youn kont lòt nan briz la lanmè dou, mouye.
  
  
  Plizyè minit te pase anvan gad pòtay tanp lan, yon granmoun cheve blan demi kwaze ak yon moustach sere, te parèt, foure chemiz li nan pantalon sajè li pandan li t ap mache sou chemen an.
  
  
  Mwen pa t ba l tan pou l reflechi.
  
  
  Mwen kase an panyòl. - "Fè vit, viejo!" "Seyè Bickford ap tann mwen!"
  
  
  Granmoun nan kanpe yon pye nan pòtay la, li gade m 'ak sousi l' rid ak reflechi.
  
  
  "Mwen pa konnen anyen-"
  
  
  "Louvri pòtay la!"
  
  
  Granmoun nan pran yon flach nan pòch li. Li vire l nan direksyon figi m.
  
  
  "Pa nan je m ', ou vye moun sòt! Dirije limyè a nan direksyon men mwen."
  
  
  Granmoun nan obeyisan lonje flach la desann. Li te wè asye ble nan yon Smith & Wesson .38. San l pa wete zye pistolè a, gad pòtay tanp lan pran yon pakèt kle byen pwès nan pòch pantalon li mete. Dwèt li te tranble pandan l te chwazi yon kle epi l te foure l. Kadna a louvri. Mwen te rive ak men gòch mwen epi mwen te dekroche chèn nan. Mwen te pouse louvri pòtay la, toujou ap lonje zam la sou vye granmoun lan, epi mwen antre andedan.
  
  
  "Fèmen pòtay la, men pa fèmen li."
  
  
  Li te fè jan mwen te di l la.
  
  
  "Ki lòt moun ki isit la?" Mwen lonje l ak pistolè mwen an pou m ale nan chemen an.
  
  
  "Sèlman Senora a ak Senora," li te reponn nève.
  
  
  "Madanm ou?"
  
  
  "Mwen fanm se mouri. Li mouri, mwen rete sèlman.
  
  
  "Lòt sèvitè?"
  
  
  "Yo ap vini. Yo pa dòmi isit la. Yo p'ap tounen jouk denmen maten."
  
  
  "Èske Senyè Bickford al dòmi deja?"
  
  
  Granmoun nan souke tèt li. "Mwen pa panse sa; Gen toujou yon limyè sou anba a.
  
  
  Li leve je m 'ak dlo, je pè. "Tanpri, mesye, mwen se yon granmoun gason. Mwen pa vle okenn pwoblèm.
  
  
  "Ta ka gen anpil pwoblèm isit la jodi a," mwen te di, gade l '.
  
  
  "Mwen ka byen lwen nan yon trè kout tan," granmoun lan te sipliye. "Sitou si lapolis ta ka vini."
  
  
  "Oke," mwen te di. Mwen lonje men nan bous mwen epi mwen rale katsan (400) pesos—apeprè trant-de dola.
  
  
  "Pou rann vwayaj ou pi fasil. Pou enkonvenyan ou. "Mwen te mete biye yo nan men gad pòtay tanp lan.
  
  
  Granmoun nan gade desann epi li mete bòdwo yo nan pòch li: "Èske mwen ka ale kounye a?"
  
  
  Mwen souke tèt. Nonm lan louvri pòtay la yon men lajè epi glise nan. Li imedyatman kouri desann wout pousyè tè a, bòt li yo frape talon l ', li fè son grate mou sou gravye a. Li vire kwen an epi li pa wè nan kèk segond.
  
  
  Mwen te pouse pòtay la louvri epi mwen te mache nan fènwa a nan lakou yo byen kenbe nan direksyon kay la.
  
  
  Soti nan papòt ki mennen soti nan kwizin nan nan sal manje a, mwen gade Bickford ak madanm li. Yo tou de te chita nan yon pati nan salon an ke mwen te kapab wè atravè sal manje a.
  
  
  Bickford te depoze magazin li t ap kenbe a epi li wete linèt lekti li yo.
  
  
  "Èske ou ta renmen bwè anvan nou ale nan kabann?" - li mande Doris.
  
  
  Doris te chita sou kanape a, li pentire zong pye l ak anpil konsantrasyon. San gade anlè, li di, "Fè yon pran."
  
  
  Mwen te antre nan sal manje a epi mwen te kanpe nan vout la ki te separe l ak chanm k ap viv la. "Mwen sijere ou kite sa a pou pita," mwen te di.
  
  
  Bickford leve je l sezi. Doris te depoze boutèy klou a sou sofa blan an. "Oh kaka!" se tout sa li te di.
  
  
  Mwen te antre nan salon an epi mwen te kite Bickford wè zam nan men mwen an.
  
  
  Li te mande. - "Kisa lanfè tout sa a ye?"
  
  
  "Zanmi ou yo pa vle bagay yo fasil."
  
  
  Li niche bouch li, li gade zam nan nève. "Poukisa mwen? Mwen te fè sa ou te mande."
  
  
  
  "Kòm ou te di yon fwa, ou se jis nèg nan mitan an. Mwen devine sa vle di ou jwenn li nan tou de bò."
  
  
  "Ki sa ou vle?"
  
  
  "Yon ti kras. Ou menm ak mwen pral ale pou yon woulib ansanm."
  
  
  "Hey, tann yon segonn!" - Doris rele.
  
  
  "Li pa pral fè mal si li fè sa mwen di l '," Mwen asire li.
  
  
  "E li menm?" Bickford te toujou nève sou zam la.
  
  
  "Li rete." Mwen te pran boutèy la nan pòch mwen epi m te souke de kapsil sou tèt ba a.
  
  
  "Madam Bickford, mwen ta apresye si ou jis pran grenn sa yo...
  
  
  "Non!" - Bickford te eksploze, li leve kanpe. - Kite l sou kote!
  
  
  "Sa a se sa mwen fè. Mwen pa sòt ase pou m mare l. Gen twòp chans pou li vin gratis. Apre sa, mwen ta pito pa frape l 'nan tèt la.
  
  
  Li mande: "Kisa sa a ye?"
  
  
  "Grenn pou dòmi. Yo pa pral fè l mal."
  
  
  Doris leve soti nan kanape a epi li ale nan bar la. Mwen remake ke li pa te pè ditou. Li te menm ban mwen yon souri rapid, ki Bickford pa t 'wè. Li pran grenn yo epi li vide yon vè dlo.
  
  
  "Èske ou sèten yo pa pral fè m mal?" Te gen yon allusion amizman nan vwa li, ak je vèt epè li yo te gade avèk fòs konviksyon nan mwen an. Li mete grenn yo nan bouch li, li lave yo, epi li vin jwenn mwen. "Tout sa mwen pral fè se tonbe nan dòmi?"
  
  
  "Chita, Madam Bickford."
  
  
  "Doris," li te bougonnen, li toujou gade avèk fòs konviksyon nan figi m, yon ti souri sou bouch li.
  
  
  "Tounen sou sofa a." Doris tou dousman vire do ban mwen epi li tounen sou kanape a, fè espre balanse ranch li. Bickford pwoche bò kote l, li chita bò kote l. Ak anpil atansyon li pran men l, men li rale lwen.
  
  
  “Pou dedomajman pou Bondye, Johnny. Mwen anfòm, donk kalme, oke? Si li te vle fè m mal, ou pa t ka anpeche l." Li vire fè fas a mwen. "Konbyen tan li pran?"
  
  
  "Dis a ven minit," mwen te di. "Ou ta ka jis detire epi detann. Nou pral tann.
  
  
  * * *
  
  
  Mwens pase kenz minit apre, Doris fèmen je l. Tete li leve, li tonbe nan ritm fasil nan dòmi. Mwen te tann yon lòt senk minit epi mwen te fè Bickford siy lwen li.
  
  
  "Ale."
  
  
  Bickford leve kanpe. "Kote?"
  
  
  "Nou pral vizite bato ton an," mwen te di. - Sila ki mare nan ke la..."
  
  
  "De kisa wap pale?"
  
  
  “... Epi abò a,” mwen te kontinye, kòmsi Bickford pa t di yon mo, “ou dwe rankontre kòmandan an epi ba l pakè a. Di l 'yo pral ranmase nan San Diego nan fason nòmal la.
  
  
  "Ou se fou!" - Bickford te eksploze. "Eske w ap eseye touye nou tou de?"
  
  
  "Ou poko mouri," mwen te di, leve zam nan pwatrin li.
  
  
  Li te kanpe la, lou, aje, defèt fè l 'pi gran pase ane li yo. "Men, yo pral touye m 'lè yo jwenn. Ou konnen sa, pa vre? "Li te gade m '. "Ki jan ou te fè konnen sou bato ton an?" - li mande estipid.
  
  
  “Mwen te di ou yè swa mwen gen yon lis veso pèp ou a te itilize pou fè kontrebann ewoyin Ozetazini. Bato ton an se Mary Jane ki soti nan San Diego. Li te pandye pandan plizyè jou, ap tann pwochen pasèl la."
  
  
  "Ou ka devine," Bickford te di ezitasyon, men mwen te kenbe yon tranbleman sou figi l ', epi se te tout konfimasyon an mwen te bezwen.
  
  
  "Pa ankò," mwen te di. "Ann al chache pake yo ap tann lan."
  
  
  * * *
  
  
  Jwenn pake a nan bato ton an pa t 'gen pwoblèm. Nou te kondui machin Bickford nan kem nan, Bickford kondwi ak mwen bò kote l ', .38 nan men.
  
  
  Yon fwa sou bato a, Bickford te dirije tou dwat nan kabin kòmandan an. Nou twa te ranpli ti chanm nan. Bickford te rakonte istwa a. Kapitèn nan pa t poze okenn lòt kesyon pase gade m sispèk lè m te lonje pakè yo.
  
  
  "Li anfòm," Bickford te garanti pou mwen. "Sa a se acha li. Li jis vle asire w ke nou delivre."
  
  
  "Nou pa janm te gen okenn pwoblèm," kòmandan an plenyen, pran pakè a nan men m '. Li gade l epi li vire l nan men l. "Lesiv? Sa a se nouvo pou mwen.
  
  
  "Konbyen tan ou ka pran wout la?"
  
  
  "Mwatye yon èdtan - petèt mwens."
  
  
  "Lè sa a, ou pi bon ale."
  
  
  Kapitèn nan gade Bickford ak kesyon. "Fè jan li di," Bickford te di l '.
  
  
  "E pakè mwen t'ap tann lan?"
  
  
  Bickford te monte zèpòl. "Li te ranvwaye. Nou pa ka kite ou rete isit la twò lontan.
  
  
  "Oke," te di kòmandan an. "Pi vit ou de netwaye pon mwen an, pi bonè mwen ka kòmanse."
  
  
  Bickford ak mwen te kite kabin an, dousman fè wout nou nan fè nwa a sou pil la ankonbre. Se la mwen te kanpe bò kannòt la ki kouvri ak twal epi byen vit, vire do m ba li pou l pa t ka wè sa m t ap fè a, mwen te foure dezyèm pake a anba twal lou a nan kannòt la.
  
  
  Pandan nou te vole sou waf la, nou te tande motè yo kòmanse. Te gen yon gwo aktivite sou pil.
  
  
  Nou te mache ale kote Bickford te pake machin li sou Kotera.
  
  
  "Kounye a kisa?" - Bickford mande m lè nou antre.
  
  
  "Mwen panse ke nou ta dwe ale wè Brian Garrett," mwen te di. Bickford te di pou pwoteste men li chanje lide.
  
  
  
  Mwen te kenbe kout revòlvè asye ble a jis kèk pous lwen li. Li te kondwi machin nan bò solèy leve sou Costera Miguel Aleman, kite vil la sou tèt Cape la. Finalman, li vire sou yon wout segondè epi li sispann apre kèk minit.
  
  
  - Kay Garrett la desann. Ou vle mwen kondui tou dwat nan? "
  
  
  Kay la te kanpe deyò nan pwòp dwa li, jis anba krèt la nan yon Ridge sou kwen an nan yon falèz ki te desann desan (200) pye nan lanmè a anba li. Nou te sou yon santèn yad soti nan antre kay la ki mennen nan pòtay devan kay la.
  
  
  "Non, sispann isit la."
  
  
  Bickford vire machin nan bò wout la. Li te sispann li epi etenn ignisyon an ak limyè devan yo. Menm lè fènwa a te antoure nou, e nan moman sa a mwen frape dèyè tèt Bickford ak bou pistolè a, frape l 'dèyè zòrèy la. Li tonbe sou volan an. Mwen mete zam la nan pòch dwat jakèt mwen an epi mwen pran yon woulo kasèt nan lòt pòch la. Mwen te rale bra Bickford dèyè do l, mwen tape ponyèt li ak yon douzèn vire tep chirijikal. Mwen foure yon mouchwa nan bouch li, mwen mete yon bann lakòl soti nan yon souflèt nan lòt la pou kenbe gag la an plas.
  
  
  M ap mache nan sedan an, mwen louvri tou de pòt gòch. Bickford te lou. Ane yo te mennen l 'nan pwa lou. Mwen te oblije lite pou m deplase kò inaktif li nan do sedan an. Mwen bese epi bandaje cheviy li ak jenou l. Lè mwen te fini, mwen te soti nan kasèt, men li te mare byen. Mwen pa ta gen enkyete pou li ale gratis.
  
  
  Dis minit apre mwen te mache an silans nan fènwa a sou kwen wout la jiskaske mwen rive sou gwo miray ki te antoure vila Garrett la. Miray la te kòmanse nan yon falèz ki desann sou bò dwat mwen, li te koupe nan yon jaden, epi li te fòme yon semi-sèk alantou gwo kay la nan kwen falèz la sou bò pi lwen.
  
  
  Te gen yon limyè dèyè miray la. Mwen te kapab tande vwa youn ap rele lòt. Pandan m t ap pwoche bò miray la, mwen te tande ti gout dlo. Mwen rekonèt youn nan vwa tifi yo kòm vwa blond mwen te wè menm jou a nan El Cortijo.
  
  
  Mwen grenpe sou baz miray la jiskaske mwen rive nan antre kay ki mennen nan wout la. Devan pòtay la te eklere pa de limyè ki pandye wo sou sipò prensipal yo. Pa te gen okenn fason mwen te kapab travèse antre kay la tèlman pre kay la san yo pa wè, kidonk mwen rale tounen nan wout la epi travèse li kote mwen te kite Bickford ak machin nan. Li te pran ven minit pou m eksplore konplètman lòt bò kay la soti nan kwen falèz la rive nan wout la, epi answit mwen te fè bak epi mwen te retounen nan kwen wout la ankò.
  
  
  Mwen te prèt pou travèse wout la, misk janm mwen yo te deja tansyon pou m fè yon etap, lè kèk sans danje ki te pwofon te kanpe m.
  
  
  Son lannwit yo pa chanje. Anba falèz la, mwen te kapab tande vag yo frape gwo wòch yo nan ritm dousman, iregilye yo sou plaj la sab etwat. Briz lanmè ki soti nan lwès la t'ap woule fèy palmis yo, tankou fwote men sèk. Ensèk nwit yo t'ap plenyen, yo t'ap chante, yo t'ap chante nan fènwa ki bò kote m ', men se te kòmsi kèk alam prensipal te ale nan tèt mwen.
  
  
  Sa gen yon bon bout tan mwen te aprann konplètman fè ensten mwen konfyans. Menm anvan premye ti chichote son an rive nan zòrèy mwen, mwen te kouri sou bò a, eskive advèsè envizib mwen an.
  
  
  Mwen te prèske blese. Souflèt la, ki te vize kolòn vètebral la, te frape m nan avanbra, pandan m te vire, lam kouto a te antre nan bra dwat mwen jis anba koud la, li te pèse l nan ponyèt la, sa te fè m lage pistolè m te kenbe nan men m. . Nan menm moman sa a, yon kò ki di, miskilè te fè aksidan sou mwen, frape m 'dezekilib.
  
  
  Mwen tonbe fas atè, apèn kapab eskive grèv vanjans la pandan lam la te koupe nan lè a kote mwen te jis yon segond de sa. San yo pa reflechi, aji piman kòm yon reflèks, mwen byen vit woule ale nan kwen an byen lwen nan wout la.
  
  
  Mwen leve je l gade epi mwen wè figi kare atakan mwen an, kanpe nan pozisyon yon konbatan ak janm li gaye lajè. Limyè lalin lan te reflete sou lam asye file a tankou yon razwa, ke li te kenbe nan men l lonje, k ap deplase men l devan ak soti. Mwen tande yon ti souf pandan mesye a t ap avanse nan direksyon m, li t ap deplase etap pa etap.
  
  
  Mwen rasanble janm mwen anba mwen. Men gòch mwen grate wout la. Mwen te jwenn epi te pwan yon wòch ki menm gwosè ak pwen. Mwen te santi chalè mouye san k ap koule nan avanbra dwat mwen ak ponyèt mwen. Mwen te eseye deplase men dwat mwen. Li te prèske initilman angoudi nan kou a.
  
  
  Nonm lan pwoche bò fenèt chèz chofè a ki louvri bò kote machin nan. Mwen te wè l 'te mete men l' nan fenèt la, epi toudenkou limyè devan machin nan te limen, eklere wout la ak kwen nan jaden an, peze m 'ak limyè piman bouk blan yo.
  
  
  Dousman mwen leve sou pye m, squinting je m nan klète limyè yo.
  
  
  
  Mwen te kòmanse deplase, ap eseye soti anba limyè devan yo.
  
  
  Atakè a te soti nan devan machin nan, yon silwèt byen file ak danjere kont background nan nan klere a avegleman nan reyon yo.
  
  
  Mwen te pran li yon etap pi lwen.
  
  
  "Ou pa ta dwe kouri."
  
  
  Lam long kouto a nan men l 'te kòmanse tise ralanti li yo ankò.
  
  
  "Sispann, omo! Mwen pral fè li byen vit pou ou.
  
  
  Mwen rekonèt vwa a. Li te fè pati jèn gason ki gen anpil kòb ki te pwoche bò kote m sou ke a de jou anvan—Luis Aparicio. Memwa a te pote tounen yon kouran lòt moun. Pou kèk rezon, imaj yon tòti destripe te klere nan tèt mwen. Nan tèt mwen, mwen te kapab wè ankò tòti a kouche san sekou sou do li, kou rapid kouto pechè a, bra miskilè a san nan koud la, ak long boul gri-woz nan zantray mouye gaye sou etap yo nan waf la.
  
  
  Pouse imaj yo sou kote, mwen te fè yon efò pou m rete kalm. "Bonjou Louis."
  
  
  "Mwen te di ou ke nou pral rankontre ankò," Louis te di. Li te fè yon lòt etap shuffling. “Aswè a mwen voye zanmi w nan pwochen mond lan nan otèl la. Koulye a, mwen pral pran swen ou."
  
  
  "Eske w t ap swiv mwen?"
  
  
  Louis souke tèt li. “Non, mwen pa swiv ou. Mwen vin wè Carlos Ortega, pou m di l sa m t ap fè nan otèl la. Mwen ap mache sou wout la epi mwen wè yon machin. Kisa ou panse mwen jwenn andedan, li mare, hein? Se konsa, mwen ap tann. Kiyès ou panse ki pral parèt byento? "Li te souri san lajwa epi li te fè yon lòt etap nan direksyon mwen. "Hombre, mwen pral koupe ou tou dousman epi ou p'ap ka fè anyen."
  
  
  Lide m 'te kous, konsidere kèk opsyon mwen te genyen. Kouri pral sèlman retade fen a pou kèk minit dezespere. Li te egalman initil kanpe ak goumen ak sèlman yon wòch kòm yon zam ak yon men dekouraje. Goumen san zam ak yon avyon de gè ki resevwa fòmasyon ak yon kouto ta pi swisid.
  
  
  Nan dezyèm sa a, mwen te evalye ak rejte tout opsyon eksepte yon sèl, e menm lè sa a mwen te konnen chans yo ta anpil anpil kont mwen. Mwen sonje yon ti reyalite. Mwen te sonje jan Louis te pèdi tanperaman li byen vit lè m te refize òf li pou m gide m. Mwen parye sou li.
  
  
  "Yon ti punk tankou ou?" “Mwen te ri sou li, epi betiz nan vwa mwen te lonje lonje l epi li mòde l tankou yon kalòt nan figi an. "Sèlman nan dèyè ak nan fè nwa a - e menm lè sa a ou rate!"
  
  
  Louis sispann vanse. Nou te pa plis pase uit pye apa
  
  
  "Ou panse mwen pa ka fè sa?"
  
  
  "Vini eseye li!" Mwen te lonje men gòch mwen pou Louis te kapab wè wòch mwen te kenbe ladan l. Mwen fè espre vire men mwen epi kite l tonbe atè.
  
  
  "Mwen ta ka bezwen yon zam pou yon nonm," mwen te di, mete anpil mepri nan vwa mwen ke posib. "Pou ou..." Mwen krache sou wout la.
  
  
  Louis vire yon ti kras nan direksyon mwen. Limyè yo te manyen ak eklere figi l 'ak triyang nwa ak blan byen file. Bouch li tòde nan yon grimas fache.
  
  
  Dousman, mwen te antre nan pòch anch mwen ankò ak men gòch mwen epi rale yon mouchwa. Mwen vlope li nan avanbra dwat mwen koupe.
  
  
  "Ki sa ou pral sèvi ak lè mwen koupe vant ou louvri?" Louis ri.
  
  
  Mwen pa t gade l, malgre tout nè nan kò m t ap kriye sou mwen pou m te kenbe je m sou kouto nan pwen Louis. Mwen lonje men gòch mwen ankò, dwèt mwen antre nan pòch mwen epi vlope otou plak an kwiv lou ki tache ak kle chanm otèl mwen an. Mwen te kenbe kò m lwen Luis pandan m te rale kle a ak plak la nan pòch mwen.
  
  
  "Ou pa gen kouraj pou w vin fas a fas avè m," mwen te pase l nan betiz. "Mwen ka wete kouto sa a nan men ou, fè ou leve sou kat pye epi niche l ak lang ou tankou yon chen! Ou ta renmen sa, pa vre, ti maladonada.
  
  
  "Pa di sa!" Louis grogne, li tranble ak kòlè.
  
  
  Mwen pouse l 'ankò. "Malkredo, chico! Mwen pa bay ti tchoul tankou ou! »
  
  
  Mwen fè espre vire do m ba li epi mwen fè yon etap lwen li. Louis rele an kòlè e li kouri dèyè m.
  
  
  Avèk premye son grate a, mwen kouri sou bò a epi mwen vire. Kouto Louis te frape m, li te koupe nan lè a kote mwen te kanpe jis yon fraction segonn anvan.
  
  
  Balanse an kòlè nan lunge li kite l 'gran louvri. Avèk tout fòs mwen te kapab rasanble, mwen te balanse men gòch mwen epi mwen te frape plak an kwiv la ak kle tou dwat nan figi Louis a soti nan sèlman kèk pous lwen. Kwen lou nan plak an kwiv la kenbe po je l '.
  
  
  Li te kriye nan doulè. Yon men envolontèman te monte nan je avèg li, lòt la dezespereman te kole yon kouto pandan li te bite, sandal li yo glise sou gravye ki lach nan wout la. Li tonbe sou yon jenou, men gòch li lonje pou kraze tonbe li, lòt la toujou kenbe kouto a.
  
  
  Mwen te fè yon pa long, sovaj devan, voye yon kout pye pwisan ak tout pouvwa a nan janm dwat mwen - misk kwis, misk ti towo bèf, misk do - tout eksplozif konsantre ak tout fòs nan kò mwen, cheviy mwen fèmen, zòtèy mwen pwente difisil. .
  
  
  Epi Louis, ki te dezespereman pouse tèt li, leve kanpe, balanse avèg nan kou pwent bòt mwen an jis nan mitan gòj li.
  
  
  Bouch li tonbe louvri. Kouto li tonbe. Tou de men yo te ale nan kou li. Li t ap lite pou l leve de pye l, li t ap tranble, l te redrese, finalman te kanpe sou jenou koube, l ap balanse, l te akoupi, son bèt kri l te bloke nan gòj li pa yon larenks ki te kraze.
  
  
  Louis te tounen vin jwenn mwen, ekla piman bouk limyè devan yo te eklere je ki gonfle l 'ak figi fin itilize. San koule soti nan po je li kote kle a ak plak te chire yo louvri. Bouch li ouvri epi fèmen pandan li te eseye souse lè nan poumon li. Pwatrin li te tranble ak efò menmen ak initil. Lè sa a, janm li lage kò li epi li pran yon souf tranble epi li tonbe pi devan, frape figi l 'sou gravye wout la. Li t'ap bat toutotou tankou yon krab nan labou, li t'ap eseye respire, li t'ap eseye leve. Kò miskilè li a vout nan yon sèl gwo spasm final, ak Lè sa a, li te jele.
  
  
  Pandan yon bon bout tan, pran souf mwen, mwen gade l 'ak anpil atansyon. Apre sa, mwen pwoche bò kote l, mwen pran kouto a bò kote kò l. Mwen siye san mwen sou lam ki sou chemiz Louis, mwen pliye lam nan manch lan epi mwen mete l nan pòch mwen. Mwen te jwenn kle otèl la epi, apre kèk minit nan rechèch, mwen te jwenn revòlvè kalib .38 ke li te frape soti nan men m 'nan premye enpilsyon touye moun li.
  
  
  Finalman, mwen tounen nan machin nan epi etenn limyè devan yo. Mwen pa t 'konnen konbyen tan li ta dwe anvan nenpòt moun ta ka parèt. Nan fènwa a toudenkou, mwen te santi mwen fatige ak fatige, ak bra mwen te kòmanse fè mal anpil, men mwen te toujou gen yon bagay yo fè anvan fen lannwit lan. Premyerman, mwen pat ka kite kò Louis kote li te ye a. Mwen pa t 'vle li yo dwe dekouvri jis ankò.
  
  
  Mwen ouvri kòf la nan machin nan epi, malgre fatig mwen, trennen kò l 'nan machin nan epi trennen l' nan lòj la, Lè sa a, frape kouvèti a.
  
  
  Fatig, mwen monte sou chèz devan an epi mwen te kòmanse machin nan. Mwen vire l nan fè nwa a anvan limen limyè devan yo epi li tounen lakay Bickford.
  
  
  * * *
  
  
  Yon demi èdtan apre mwen te chita avèk pasyans nan salon Bickford la, m ap tann gwo nèg la repran konesans. Men m te ban m lanfè, sitou lè m te oblije pote kò inaktif Bickford soti nan machin nan nan kay la, men m te jere l malgre doulè a. Mwen netwaye koupe a ak oksijene epi vlope li byen sere ak pansman mwen te jwenn nan kabinè medikaman an nan twalèt Bickford la. Blesi a te fon, tandon yo pa te koupe, men kounye a pèt sansasyon an te pase epi li te fè mal. Mwen te eseye inyore doulè a, fòmasyon dwèt mwen pou anpeche yo vin tansyon. Detanzantan mwen te pran pistolè a nan men m blese epi m te peze bou a byen. Apre yon ti tan mwen te konvenki ke mwen te kapab itilize li ak men dwat mwen si sa nesesè.
  
  
  Bickford te toujou disparèt. Ak madanm li tou. Doris pral pwobableman dòmi jiska fen maten. Pandan m t ap tann Bickford vin nan sans li, mwen te ale nan telefòn nan epi mwen te jwenn nimewo mwen te bezwen an nan enfòmasyon. Mwen rele komisarya a epi rapidman rakroche paske mwen pa vle reponn okenn kesyon. Mwen te retounen sou chèz la epi mwen te tann avèk pasyans.
  
  
  Apeprè kenz minit pita Bickford leve. Mwen te wè sipriz nan figi l 'lè li te jwenn tèt li lonje atè a gade soulye mwen. Li ri anpil epi li woule sou do l. Mwen panche sou epi rache kasèt la nan bouch li. Li krache gag la.
  
  
  "Pitit gason femèl," li di yon ti wonn, "poukisa ou frape m '?"
  
  
  Mwen inyore kesyon an. "Mwen vle ou rele Garrett."
  
  
  Bickford te gade m. "Kisa mwen ta dwe di l?" - li mande asid. "Kisa mwen te fè mal? Poukisa w chita lakay mwen ak yon zam nan men w epi w vle pale avè l?
  
  
  "Egzakteman. Jiska dènye detay."
  
  
  Mwen mete ajenou bò kote l, mwen pran kouto Louis nan pòch mwen epi mwen peze bouton ki sou bò manch lan. Lam la vole soti epi je Bickford te elaji nan pè toudenkou. Apwoksimativman pale, mwen te vire l 'sou bò l', koupe nan kasèt ki te mare ponyèt li dèyè l ', epi answit koupe tep la sou cheviy li ak jenou li.
  
  
  Li te chita tou dousman, flechi dwèt li. Li leve kanpe sou pye l, li deplase anpil nan chanm nan. Regard li tonbe sou sofa kote Doris te kouche a.
  
  
  "Li toujou ap dòmi. Mwen te deja tcheke li.
  
  
  "Li pi bon pou li anfòm," Bickford gronde.
  
  
  Mwen inyore kòmantè a: "Pran telefòn nan epi di Garrett ke mwen ap tann li isit la e ke li ta dwe pran zanmi l 'Carlos avè l'."
  
  
  Bickford te gade m, men li te pran telefòn nan epi li te rele. Nou pa te gen okenn chwa ke rete tann jiskaske Brian Garrett ak Carlos Ortega te rive.
  
  
  CHAPIT ONZ
  
  
  Doris te toujou ap dòmi sou kanape a. Bickford te chita bò kote l ', gòch tankou yon bèt, pal ak fatig ak enkyetid. Carlos te chita sou youn nan chèz yo, li byen kwaze janm li devan l pou l pa gate pli ki nan pantalon li.
  
  
  Li an silans gade bandaj ki te kouvri bra dwat mwen depi koud jiska ponyèt. Jakèt Madras mwen te kouche atè a bò kote m, manch dwat li chire. Zam nan men dwat mwen an te fiks, san yo pa ti siy souke, malgre doulè mwen te santi a. Mwen pa t 'kapab kite l' panse mwen te blese anpil. Brian Garrett te chita sou lòt chèz la, li te panche pou pi devan, figi l 'woujri ak kòlè, li fikse sou mwen.
  
  
  "Jis pou w konnen sa Bickford te di w la se vre," mwen te di. Mwen panche sou tab kafe a, te chaje ak magazin ak jounal. Nouvèl vil Meksik dimanch la te ekselan. Mwen pran yon pati nan jounal la. Anba te gen yon sache plastik ki gen yon sèl kilogram ki te plen ak poud blan.
  
  
  Carlos ak Garrett tou de te gade sak la, je yo atire sou li irézistibl. Ak men goch mwen mwen wete kouto Louis epi souke lam la.
  
  
  Ekspresyon Carlos pa t chanje. Si li te rekonèt kouto a, li pa t bay okenn siy, men answit te gen plizyè santèn plis tankou li nan vil la, youn nan yo te byen fon nan kolòn vètebral Jean-Paul.
  
  
  Mwen kole pwent lam nan nan sak la, chire li yon ti kras. Gen kèk nan poud lan gaye sou tab la vè.
  
  
  "Vle tcheke li soti?"
  
  
  Carlos manyen poud lan ak pwent dwèt li. Li mete pwent dwèt li nan lang li. Li souke tèt.
  
  
  Mwen pwolonje kouto a ankò epi elaji koupe a. Li mete kouto a tounen nan pòch li, li toujou kenbe zam la. Lè sa a, mwen pran sak la chire nan men gòch mwen epi li mache nan direksyon pòt franse yo. Mwen te pouse youn nan pòt yo ak pye m. Kanpe nan papòt la, toujou ap gade yo, .38 Smith & Wesson la vize tou dwat sou Carlos, mwen vire sak la chire sou pou poud blan an vole ale nan mitan lannwit.
  
  
  Garrett vole nan pye l ', li te eksploze: "Moun fou!" "Èske w konnen konbyen li koute?"
  
  
  "Chita, Brian," Carlos di avèk kalm. "Sa a se yon jwèt ki gen anpil bèl avantaj. Mesye sa a montre nou ke li kapab gen mwayen pou patisipe nan sa."
  
  
  Brian te plonje tounen nan chèz li. Li pase yon men vyann nan cheve gri li yo. "Modi ou," li te di m 'anpil. "Kisa ou vle nan men nou?"
  
  
  "Egzakteman sa mwen te vle anvan. Kite Stocelli pou kont li. Rete lwen mwen."
  
  
  "Oswa?" - Carlos mande kalm.
  
  
  "Mwen pral bat ou jiska lanmò. Mwen te deja pale ou sou sa anvan.
  
  
  "Ou pale an jeneral, Mesye Carter. Mwen pa kwè ou ka fè sa."
  
  
  "Mwen t ap gade pòt franse ki louvri yo. Kounye a mwen te di, “Soti pou yon minit. Mwen vle ou wè yon bagay.
  
  
  Yo fè echanj kout je. Carlos te monte zèpòl kòmsi li te di li pat konprann sa m te vle di. Twa nan yo leve kanpe epi yo soti sou teras la.
  
  
  "La. Gade nan baz naval la."
  
  
  Nou te kapab fè soti yon vag nan aktivite lè toudenkou limyè yo te limen. Siflèt yon bato, gwo sifle ki pèsistan, son ensistans ak bri nan estasyon batay yo, te vin jwenn nou atravè Bay la. Nan kèk minit sèlman, nou te kapab wè silwèt fèb nan yon korvèt fè bak lwen waf la ak Lè sa a, vide dlo nan dèyè a pandan li vire. Li te kòmanse vin pi devan. Lè korvèt la te rive nan papòt etwat oseyan an, li t ap deplase ak yon vitès prèske flanke, boukl espre blan ki te fòme de ke kòk sou banza a.
  
  
  "Kisa tout bagay sa yo vle di?" - mande Garrett.
  
  
  "Di l sa ou panse," mwen te di Bickford. Menm nan lalin lan mwen te kapab wè pè a sou figi l '.
  
  
  "Yo pral dèyè bato ton an," li te devine.
  
  
  "Absoliman dwat."
  
  
  "Men, ki jan? Ki jan yo te kapab konnen sou sa a?"
  
  
  "Mwen te di yo," mwen te di yon ti tan. "Koulye a, ann tounen andedan?"
  
  
  * * *
  
  
  "Kite m 'jwenn sa a dwat," Carlos te di. "Ou te bay kòmandan an senk kilogram ewoyin epi ou voye l ale?"
  
  
  Bickford te souke tèt li pitye. "Li ta touye m ', Carlos. Mwen pa te gen okenn chwa."
  
  
  Carlos tounen vin jwenn mwen. "Epi lè sa a ou te avèti baz naval la?"
  
  
  "Endirèkteman. Mwen rele lapolis la. Mwen panse ke yo pral pran bato ou nan pwochen demi èdtan an oswa konsa."
  
  
  Carlos te souri ak konfyans. "Èske ou panse kòmandan mwen an ta tèlman estipid pou l pèmèt lapolis monte nan bato l san yo pa lage pakè a anbò?"
  
  
  "Natirèlman pa," mwen te dakò. “Men, li pa konnen sou kat lòt kilo mwen te mete lè Bickford ak mwen te kite bato a. Yo pral jwenn dezyèm pake a paske mwen te di yo ki kote pou yo chèche li. Premye a te jis yon dekouraje."
  
  
  Figi Carlos te yon mask oliv ak de zye ki te dirije sou mwen.
  
  
  "Poukisa?"
  
  
  "Èske ou toujou panse ke mwen pa ka detwi òganizasyon w la?"
  
  
  "Mwen wè." Li panche dèyè nan chèz li. "Ou jis koute nou anpil, Mesye Carter. Kapitèn nou an pral panse ke nou twonpe l. Li pral difisil pou anpeche l pale pandan l ap panse konsa.
  
  
  "Sa a se premye etap la," mwen te di.
  
  
  "Mwen panse ke nou pral oblije mete fen nan li pou byen," Carlos te reflete byen fò. "Nou pa ka riske li pale."
  
  
  "Li pa yon gwo pèt. Ajoute rès domaj la."
  
  
  "Nou menm tou nou pèdi yon bato. Èske sa ou vle di? Eske se vre. Menm pi mal, rimè ap gaye. Li pral difisil pou nou jwenn yon ranplasman pou li."
  
  
  "Kounye a ou konprann".
  
  
  
  
  "E pou sa a ou te abandone - kite m 'wè - yon lòt kat ak senk, nèf kilogram, plis yon sèl la ou te jete konsa dramatikman enpresyone nou - dis kilogram nan ewoyin?"
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Sa se anpil lajan pou jete," Carlos te fè remake pandan l ap gade m.
  
  
  "Li vo li."
  
  
  "Nou souzèstime ou." Vwa li te toujou kalm. Nou ta ka de biznisman diskite sou fluctuations nan mache dechanj la: "Nou dwe fè yon bagay sou sa."
  
  
  "Pa eseye. Li gentan koute ou de gason.
  
  
  "De?" Carlos leve yon sousi. "Kapitèn nan pou kont li. Ki lòt moun? "
  
  
  "Luis Aparicio."
  
  
  Fwa sa a, mwen te kapab wè ki jan pawòl mwen yo te choke Carlos, men mesye a te reprann kontwòl tèt li prèske imedyatman. Mwen lonje dwèt sou bandaj ki sou bra mwen an.
  
  
  "Li prèske pran m '. Sepandan, li pa t ase bon."
  
  
  "Kote Louis?"
  
  
  "Mouri."
  
  
  Mwen te gade pandan Carlos te jele - tout bagay eksepte je l 'yo, ki te gade m' san dout, kòmsi li pa t 'kwè sa li te tande.
  
  
  "W ap jwenn li nan kòf machin Bickford la," mwen te di, ak anpil atansyon obsève efè pawòl mwen yo te genyen sou yo tout twa. Bickford prèske vole soti nan chèz li. Carlos te oblije lonje men l pou l kenbe l. Figi Garrett te vin yon koulè wouj. Carlos te panche pi devan epi pou premye fwa mwen te wè rayisman pi sou figi l.
  
  
  "Li te neve mwen," Carlos te di. Pawòl ki soti nan bouch li yo te angoudi ak realizasyon an nan sa mwen te di.
  
  
  "Lè sa a, ou pral gen yon devwa fanmi pou antere kò l '," mwen te di epi deplase men mwen pou ke revòlvè koupi .38 kalib la te vize dirèkteman nan tèt Carlos a. Carlos te tonbe sou chèz li.
  
  
  Mwen te mande. - Ou pa poze'm kesyon sou Jean-Paul Sevier?
  
  
  Carlos souke tèt li. "Mwen pa bezwen li. Kesyon w lan di m ke Luis te reyisi."
  
  
  "Se konsa, Louis te gen rezon?"
  
  
  "Mwen pa konprann sa ou vle di". Carlos rale tèt li ansanm ankò.
  
  
  "Mwen te panse ke Jean-Paul te touye pa erè, ke mwen te sib la. Men, si Louis te touye l espre, lè sa a ou te konnen li te yon ajan lapolis.
  
  
  Carlos souke tèt tou dousman. "Wi."
  
  
  "Ki jan ou fè konnen?"
  
  
  Carlos te monte zèpòl. “Te gen plizyè tantativ pou enfiltre òganizasyon nou an nan tan lontan. Dènyèman nou vin pran anpil prekosyon. Yè, pou m sèten Jean-Paul se moun li te di li ye, mwen te rele zanmi nou yo nan Marseille. Yo tcheke tout bagay eksepte youn. Jean-Paul Sevier pat anfòm deskripsyon mesye yo voye a. Se konsa, mwen te di Luis debarase m de li."
  
  
  Vwa li toujou pa montre okenn enkyetid. Figi l 'tounen nan ekwanimite abityèl li yo, ak karakteristik li yo akeri tendres abityèl yo.
  
  
  "Nou te rive nan detant, Señor Carter," Carlos te di. "Sanble okenn nan nou pa ka fè yon mouvman san yo pa pran revanj brital nan men lòt la."
  
  
  "Se konsa?"
  
  
  "Tann yon segond, Carlos!" Garrett te antre nan objè. "Eske w ap di ke nou pral ale ak pitit fi sa a?"
  
  
  Mwen te gade figi ki te fache, ki gen machwè, ti venn ki te kase sou nen Garrett, koupe sou manton epè li kote li te koupe tèt li pandan l t ap bab. Mwen reyalize ke sa a se te yon nonm ki gen enpasyans te kapab detwi l 'nan jete panse sa a.
  
  
  Carlos te monte zèpòl. "Ki lòt altènatif nou genyen, amigo?"
  
  
  "Modi! Li te koute nou de gason ak yon bato. Èske ou pral kite l ale ak sa a?"
  
  
  "Wi." Carlos pa t gade Garrett pandan l t ap pale a. "Pa gen anyen plis nou ka fè nan pwen sa a."
  
  
  "Kisa ou te planifye pou mwen pita?" - M 'te panse. Mwen te sèten ke Carlos pa t ap kite m viv si li te kapab ede sa, mwen te twò danjere pou li. Mwen te konnen ke Carlos ta vin avè m pou kounye a paske li pa t gen lòt chwa. Kesyon an se te konbyen tan li ta dire?
  
  
  Mwen leve. "Mwen pran li ou te dakò kite Stocelli dèyè?"
  
  
  Carlos fè tèt li. "Ou ka di l 'li an sekirite nan men nou."
  
  
  "Epi mwen menm tou?"
  
  
  Carlos souke tèt ankò. “Nou pral fè tout efò posiblite pou pwoteje òganizasyon nou an kont domaj ou te deja koze a. Siviv an premye, Senor Carter.
  
  
  Mwen te deplase dousman nan direksyon pòt franse yo. Lè m kanpe devan pòt la, mwen di: “Ou fè yon erè jodi a. Mwen te di ou li ta chè. Pa swiv mwen ankò. Se ta yon lòt erè."
  
  
  "Nou benefisye de erè nou yo." Li pa wete je l sou mwen. "Rete asire ke pwochen fwa nou pa pral tèlman estipid."
  
  
  Remak sa a ta ka pran nan de fason. Mwen te panse mwen te sèten ke pwochen fwa li te voye yon moun dèyè m ', li ta dwe plis atansyon.
  
  
  "Jis sonje Louis," mwen te avèti li. "Si gen yon lòt tantativ sou lavi m ', mwen pral kouri dèyè moun ki voye li a - ou! Entiende, Señor Ortega?
  
  
  "Mwen konprann trè byen."
  
  
  Mwen byen vit vire epi mwen soti nan pòt franse yo, kite twa nan yo nan salon an: Carlos chita nan yon fotèy gwo twou san fon, lis nan figi l 'yon mask inscrutable kache santiman li pandan li te gade m' ale; Bickford, ki gen figi gri, chita sou sofa bò kote madanm li ap dòmi; ak Brian Garrett, ki t ap gade pousyè blan poud sou tapi a ak sache plastik ki vid ki chire ki te kouche atè a toupre papòt kote m te lage l.
  
  
  
  
  Mwen travèse pil la epi balanse janm mwen sou balustrad blòk beton dekoratif la nan zèb la nan lakou a. Lè sa a, kache nan fènwa a, mwen vire tounen epi kanpe nan fenèt la louvri akote teras la, do mwen peze sou miray la nan kay la, ak yon pistolè nan men mwen, ap tann pou wè si yo ta swiv mwen.
  
  
  Vire tèt mwen, mwen wè yo nan salon an. Okenn nan yo pa deplase.
  
  
  Kèk minit apre, Brian Garrett te mache sou li epi li te pran yon sache plastik ewoyin.
  
  
  "Dis kilogram! Kote lanfè li te mete men l sou dis kilo pou l jete yo tankou yo pa vo yon santim?
  
  
  "Ou se yon moun fou!" Carlos krache mo yo. Garrett te vire fè fas a li. "Bliye sou ewoyin. Mwen vle Carter. Mwen vle li mouri! Ou pa konprann sa l'ap fè nou?
  
  
  CHAPIT DOUZ
  
  
  Mwen te antre nan otèl la nan antre sèvis la paske mwen pa t 'vle fè piblisite pou prezans mwen. Olye pou m ale nan chanm mwen an, mwen te pran asansè sèvis la nan nevyèm etaj la.
  
  
  Chanm 903 te nan fen koridò a. Mwen gade mont mwen an. Twa twazè nan maten, men yon ti ti limyè t ap kraze diferans ki genyen ant pòt la ak rebò fenèt la. Mwen mande poukisa Dietrich leve anreta konsa. Ak anpil atansyon mete sond metal la nan seri a epi peze kat plastik mens la nan pòt la sou latch la.
  
  
  Panno a vire tounen, li fè sèlman yon ti klik. Mwen te tann, koute, epi lè pa t gen okenn bri toujou sou lòt bò a nan pòt la, mwen te retire .38 Smith & Wesson ki gen nen mwen an epi an silans mwen te pouse pòt la louvri.
  
  
  Mwen antre nan salon an. Mwen tande bri nan youn nan chanm yo. Prèske imedyatman, yon nonm wo, cheve gri parèt nan papòt la. Mens ak zo, li te sanble frajil tankou yon mantis lapriyè, ak figi long, zo li yo ak diyite lugubr. Li te kanpe ak yon sipriz total,
  
  
  "Kisa ou fè isit la?" - li mande enpyèman. "Mete zam la lwen!"
  
  
  "Eske ou Herbert Dietrich?"
  
  
  "Wi, mwen se Dietrich. Kisa sa ye? Vòl? "
  
  
  "Mwen rele Paul Stefans," mwen te di, "e mwen panse li se gwo tan pou nou pale, Mesye Dietrich."
  
  
  Rekonesans te klere nan je l '. "Ou se moun Stocelli!" - li te di akize.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Poukisa ou panse mwen patisipe ak Stocelli?"
  
  
  "Yo te di mwen ke ou te gen yon reyinyon sekrè avè l 'a twa è nan maten nan lannwit lan nan rive ou."
  
  
  Mwen fè yon soupi. Aparamman tout moun nan otèl la te konnen sou vizit sa a minwi.
  
  
  "Mwen pa yon moun Stocelli. Mwen ap fè travay pou Alexander Gregorius. Li voye m isit la pou m al okipe Stocelli sou yon zafè biznis.
  
  
  Dietrich te pran yon ti moman pou l reyalize sa m te sot di l la.
  
  
  Li te di: “O Bondye mwen!” "Mwen jis fè yon bagay terib. Epi li twò ta pou ranje li! "
  
  
  Mwen te mande. - "Ou vle di senk kilogram ewoyin nan chanm mwen an?"
  
  
  Dietrich te souke tèt - e se te konfimasyon mwen te bezwen an. Li pa mwens admèt ke se li menm ki te mete patnè Stocelli a epi li te eseye fè menm bagay la ak Stocelli ak mwen.
  
  
  "Mwen te debarase m de li," mwen te di l '.
  
  
  Dietrich souke tèt li. "Anplis mwen te voye yon bellhop nan chanm ou ak yon valiz ki fèt ak twal nwa.
  
  
  "Eske ou deja enfòme lapolis?"
  
  
  Dietrich tou dousman souke tèt li. "Mwen t ap prepare... lè mwen tande pòt la louvri."
  
  
  "Lapolis la pa pral deranje m 'sou sa," mwen te di l', gade reyaksyon li.
  
  
  Te gen yon nòt laperèz nan vwa li.
  
  
  "Ki moun ou ye, mesye Stephans? Ki kalite moun ou ye ke ou te voye pou kont ou fè fas ak yon bèt tankou Stocelli? Lapolis pa deranje w. Sa pa deranje ou ditou ke gen ase eroin nan chanm ou pou mete ou dèyè bawo pou tout rès lavi ou. Ou pete nan yon chanm otèl nan prèske kat nan maten ak yon zam nan men ou. Kiyès ou ye? »
  
  
  "Yon moun ki pa pral fè ou mal," mwen te asire l '. Mwen te wè ke li te sou wout pou l kraze. "Tout sa mwen vle nan men ou se kèk enfòmasyon."
  
  
  Dietrich ezite. Finalman li souf. "Oke, ann ale."
  
  
  “Nan moman sa a, mwen konte plis pase san karant kilogram ewoyin ou te distribye. Valè sou mache li se ant ven-uit ak trant-de milyon dola. Ki jan lanfè yon nonm tankou ou ta ka mete men l 'sou anpil ewoyin? Menm Stocelli pa ka fè sa ak tout kontak li yo. Ki kote lanfè ou jwenn sa a? "
  
  
  Dietrich te vire do ban mwen, yon gade tèt di sou figi l '.
  
  
  "Se sèl bagay mwen p'ap di ou mesye Stephans."
  
  
  "Mwen panse ou ta dwe di."
  
  
  Vwa yon fanm soti dèyè nou.
  
  
  Mwen vire. Li te kanpe nan papòt la nan yon lòt chanm, abiye ak yon neglije translusid limyè. Anba, li te mete yon chemiz nayilonn kout jenou. Cheve long li dwat blond tonbe prèske nan ren li. Li te yon kote nan mitan ven li, figi l 'yon vèsyon pi dous, pi Rezèv tanpon fanm nan karakteristik long Dietrich a. Anba fwon laj li, figi bronze li te divize pa yon nen mens, long ki prèske sanble twò mens. Je l 'te dous tankou papa l'.
  
  
  Manton an te yon konbinezon delika nan koub laj nan machwè a ak machwè.
  
  
  "Mwen se Susan Dietrich. Mwen tande sa ou te di papa m. Mwen mande w padon. Se te fòt mwen. Se mwen menm ki te kòronye mesaje a pou l te bay enfòmasyon sou ou. Li te di m ke yo te wè w ap kite penthouse Stocelli lòt jou a. Se poutèt sa nou te panse ou te mèsenè li.
  
  
  Li antre nan salon an epi li kanpe bò kote papa l, li anbrase l.
  
  
  “Mwen panse li lè pou m di w yon bagay. Li chire ou apa pou ane. Ou bezwen sispann. Ou pral twò fon.
  
  
  Dietrich souke tèt li. “Mwen pap sispann, Susan. Mwen pa ka sispann! Pa jiskaske chak nan yo...
  
  
  Susan mete dwèt li nan bouch li. - "Tanpri?"
  
  
  Dietrich retire men l. "Mwen pa pral di l '," li te di ak defi, vwa li prèske fanatik. "Li pral di lapolis la epi yo tout pral chape anba li. Chak nan yo! Ou pa konprann? Tout efò mwen yo - tout ane sa yo pral gaspiye."
  
  
  "Non," mwen te di, "franchman, mwen pa bay yon modi sou moun ou mete yo oswa konbyen tan yo pouri nan prizon. Tout sa mwen vle konnen se kote w ap pran tout ewoyin sa a soti.
  
  
  Dietrich leve mens, figi pal li ban mwen. Mwen te kapab wè liy soufrans yo grave byen fon nan po li. Se sèlman ane agoni ki ka pote yon gade douloure nan je granmoun gason an. Li te gade m ak anpil atansyon epi san okenn allusion nan vwa li te di tou senpleman: "Mwen ka jere li, Mesye Stefans."
  
  
  * * *
  
  
  Dietrich te kenbe men Susan byen sere ak tou de men pandan li te rakonte m istwa li.
  
  
  “Mwen te gen yon lòt pitit fi, Mesye Stephans. Li te rele Alice. Kat ane de sa, yo te jwenn li mouri nan yon surdozaj ewoyin nan yon chanm otèl degoutan, sal New York City. Lè sa a, li pa te menm dizwit. Yon ane anvan l mouri, li te yon pwostitye. Jan lapolis te di m ', li te pran sou nenpòt moun ki te kapab peye li menm kèk dola paske li dezespereman te bezwen lajan pou peye pou dejwe li. Li pa t 'kapab viv san ewoyin. Li te mouri evantyèlman poutèt sa.
  
  
  "Mwen te fè sèman tire revanj. Mwen te pwomèt pou m jwenn moun ki kwè yo, moun ki fè li posib - moun ki nan tèt yo! Gwo moun ke lapolis pa ka manyen paske yo pa janm regle bagay yo tèt yo. Moun tankou Stocelli, Torregrossa, Vignale, Gambetta, Klein ak Webber. Tout pakèt dezagreyab la! Espesyalman moun ki trete yo. Gason tankou Michaud, Berthier ak Dupre.
  
  
  "Si ou konnen yon bagay sou mwen, ou konnen ke mwen se yon famasi. Mwen fèk jwenn yon fason pou m tire revanj. Mwen te jwenn yon fason literalman antere yo nan pwòp kouran sal yo! »
  
  
  Li te kanpe, je l 'briyan ak limyè ki t'ap soti nan pwofondè nanm li.
  
  
  "Mwen jwenn yon fason pou fè ewoyin sentetik."
  
  
  Dietrich te wè ekspresyon sou figi m.
  
  
  - Ou pa kwè mwen mesye Stefans. Men se vre. Mwen te aktyèlman dekouvri yon metòd pou pwodwi idroklorid ewoyin ak yon pite ki pi gran pase katrevendis youn pousan." Li leve kanpe. "Vini avèk mwen."
  
  
  Mwen swiv li nan kwizin nan.
  
  
  Dietrich limen limyè a epi li montre. "Gade tèt ou."
  
  
  Sou kontwa an kouche yon sistèm senp nan retort vè ak tib an vè. Pifò nan li pa t 'fè sans pou mwen, men mwen pa yon famasi
  
  
  "Se vre," Susan te di, epi mwen sonje ke nan dezyèm paj rapò Denver te voye m 'via Telecopier, fraz kle sou Dietrich Chemical Inc. te "rechèch ak devlopman." Èske vye granmoun lan vrèman jwenn yon fason pou pwodui ewoyin sentetik?
  
  
  “Wi, Mesye Stephans,” Dietrich te di prèske ak fyète, “ewoyin sentetik. Tankou anpil dekouvèt, mwen prèske bite sou yon teknik pou sentèz dwòg la, byenke li te pran anpil tan pou m pafè li. Lè sa a," Dietrich te lonje men sou kontwa a epi li te pran yon boutèy plastik mawon, li kenbe l ', Lè sa a, mwen te dekouvri ki jan yo konsantre sibstans sentetik la. Boutèy sa a gen ladan ewoyin sentetik konsantre. Mwen panse ke yon bon analoji ta dwe konpare li ak sakarin likid konsantre, yon gout nan ki egal a yon ti kiyè plen sik. Oke, li se menm plis konsantre. Mwen delye li ak dlo tiyo senp, mwatye yon ons pou chak galon."
  
  
  Mwen dwe doute sa paske Dietrich te kenbe men m. "Ou dwe kwè mwen, Mesye Stephans. Ou te teste sa ou menm, pa vre? "
  
  
  Mwen pa t 'konnen, men mwen sonje Carlos Ortega lonje men l' ak manyen poud lan ak dwèt endèks li, manyen lang li ak li, epi answit souke tèt, dakò ke se te vre ewoyin.
  
  
  "Ki jan li fonksyone?" Mwen te mande.
  
  
  "Ou konnen mwen p'ap janm revele fòmil la."
  
  
  “Mwen pa t mande w sou sa. Mwen jis pa konprann ki jan yo ka jwenn poud cristalline nan sa a," Mwen lonje dwèt sou boutèy la, "ak dlo klè."
  
  
  Dietrich fè yon soupi. "Trè senp. Konsantre a gen pwopriyete dlo kristalize. Menm jan frèt vire lapli nan flokon, ki pa gen anyen plis pase dlo cristalline. Yon galon dlo peze apeprè twa kilogram. Gen ase konsantre nan boutèy sa a pou fè prèske de san. kilogram ewoyin sentetik, ki pa distenge ak idroklorid ewoyin reyèl.
  
  
  Mwen sètènman te konnen, menm si li pa t '. Konsekans sa Dietrich te sot di yo te menmen. Panse yo vire toutotou tankou debri nan yon tifon. Mwen pa t 'kapab kwè ke Dietrich pa t' konnen sa li te di.
  
  
  Nou te retounen nan salon an, Dietrich t ap mache ale dèyè, kòmsi enèji nan li te gen pou jwenn kèk lage lòt pase mo. Mwen te silans paske mwen te vle konprann panse yo nan tèt mwen.
  
  
  "Mwen ka fè sa nenpòt kote. Eroin mwen te eseye plante nan chanm ou a? Eske ou te panse mwen te pote anpil ewoyin nan Meksik? Mwen pat oblije pote l. Mwen ka fè li isit la menm jan ak mwen te fè li an Frans lè mwen te mete l 'sou franse sa yo. Mwen te fè li nan New York. Mwen te fè li nan Miami."
  
  
  Susan te chita sou sofa a. Mwen te gade Dietrich ap mache ale ak tounen nan limit salon an, e mwen te konnen ke mesye sa a pa t 'totalman lisid.
  
  
  Mwen te resevwa atansyon li. - "Mesye Dietrich."
  
  
  "Wi?"
  
  
  "Ou te mande m 'anvan si mwen te konnen ki sa dekouvèt ou a vle di? Ou?"
  
  
  Dietrich te vire fas mwen, sezi.
  
  
  “Èske w konnen ki valè dekouvèt ou genyen pou moun w ap eseye detwi yo? Èske w konnen ki risk yo ap pran kounye a lè yo pote dwòg Ozetazini? Oswa konbyen milyon dola nan lajan kach yo gen pou peye pou li? Yo fè sa sèlman pou yon rezon. Kokenn pwofi. Dè santèn de milyon nan yon ane. Koulye a, ou te jwenn yon fason ki pral elimine risk pou kontrebann dwòg nan Etazini yo, epi tou li pote yo plis pwofi pase sa yo te ka janm rèv la. Ou pa konnen ki sa fòmil ou a vo pou yo? "
  
  
  Dietrich te gade m nan enkwayans.
  
  
  "Pa gen youn nan moun sa yo ki pa ta komèt yon douzèn touye moun pou jwenn fòmil ou a. Oswa ou menm, pou pwoblèm sa a.
  
  
  Li te sispann prèske mwatye, figi l 'eksprime laperèz toudenkou.
  
  
  "Mwen... Mwen pa janm... Mwen pa janm te panse sou li," li boumonnen.
  
  
  "Modi li, reflechi sou li!" Mwen finalman rive jwenn li. Pa gen anyen ankò pou di.
  
  
  Granmoun nan mache sou kanape a epi li chita bò kote pitit fi li a, li kouvri figi l ak men l. Susan te mete bra l nan zepòl mens li pou konsole l. Li te gade m atravè chanm nan ak je gri pal.
  
  
  "Èske w ap ede nou, Mesye Stephans?"
  
  
  "Pi bon bagay ou ka fè kounye a se ale lakay ou epi kenbe bouch ou. Pa janm di pèsonn yon mo."
  
  
  "Nou pa gen okenn lòt moun pou ede nou," li te di. "Tanpri?"
  
  
  Mwen gade yo, papa ak pitit fi, kenbe nan yon rezo revanj. Devwa m sete anvè Gregorius, e pou m ka ede l, mwen te oblije kenbe pwomès mwen te fè Stocelli pou m te retire l devan Komisyon an. Tout sa mwen te dwe fè se te remèt de sa yo nan men li, men panse a ki sa Stocelli ta fè si Dietrich tonbe nan men l 'te degoutan. E si mwen te bay Stocelli Dietrich, se ta menm jan ak ba li fòmil Dietrich. Nan yon ane, Stocelli pral kontwole tout trafik dwòg nan Etazini. Pa gen gwo operatè ki ka fè konpetisyon ak li. Avèk risk pou kontrebann ewoyin nan Etazini yo elimine ak pwofi yo enkwayab akòz pri pwodiksyon ki ba li yo, li pa t 'gen tan ditou anvan Stocelli te bay chak machann dwòg nan chak vil nan peyi a. Pa gen okenn kanpe l '. Bay Dietrich bay Stocelli ta tankou pote yon epidemi nan peyi a.
  
  
  Mwen te konnen mwen te oblije kenbe fòmil Dietrich a lwen Stocelli. Epi paske li te fèmen nan lespri granmoun lan, mwen te oblije fè yo de soti Meksik.
  
  
  "Oke," mwen te di. "Men, ou dwe fè egzakteman sa mwen di ou."
  
  
  "Nou pral."
  
  
  "Konbyen eroin ou genyen la?" - Mwen mande Dietrich.
  
  
  Dietrich leve je l. "Prèske karant kilogram nan fòm kristal."
  
  
  "Debarase m de li. Ak nan tout sa ou kwit, tou. Debarase m de tout veso yo. Ou pa ka riske ke sèvant la oswa sevè a wè ou. Netwaye zòn sa a byen."
  
  
  "Yon lòt bagay?"
  
  
  "Wi. Demen mwen vle ou rezève vòl ou tounen nan Etazini nan premye avyon an soti."
  
  
  "Epi lè sa a?"
  
  
  "Pa gen anyen ankò. Se tout sa ou ka fè.
  
  
  Mwen toudenkou te santi m fin itilize. Bra m 'fè mal ak yon doulè mat, batman. Mwen te bezwen repo ak dòmi.
  
  
  "E Stocelli?" - Mande Dietrich, dife fanatik nan zye li te limen ankò. "Ki sa ki sou li? Èske li jwenn lwen scot-gratis? Sa vle di li pa pral pini?
  
  
  “Hey, mwen pral pran swen Stocelli. Mwen ba ou pawòl mwen.
  
  
  "Èske mwen ka fè ou konfyans?"
  
  
  "Ou pral oblije kwè."
  
  
  Mwen te leve kanpe e mwen te di yo mwen te fatige epi mwen t ap ale, epi mwen te soti nan pòt la, ak anpil atansyon fèmen l dèyè m. Lè m 'te pati, okenn nan nou pa di anyen. Pa te gen anyen ankò pou di.
  
  
  * * *
  
  
  Li te deja byen apre kat nan maten lè m te kite Dietrich ak pitit fi li a, men m te toujou gen yon dènye travay pou m fè anvan m te ka dòmi. Mwen tounen nan chanm mwen an pou m pran kasèt yo - ki menm gwosè ak yon ti kras pi gwo.
  
  
  
  Pi gwo achiv la te ekipe ak gwo vitès lèktur. Li te kapab jwe yon èdtan antye nan kasèt nan mwens pase trant segonn. Pou nenpòt moun ki te koute l, son li te fè a pa t plis pase yon rèl wo.
  
  
  Avèk tou de machin yo, mwen desann nan gwoup la abandone epi mwen rete nan youn nan kabin telefòn yo. Pretann mwen pale nan yon mikwofòn, mwen dikte yon rapò sou aktivite mwen nan yon ti achiv pòch. Mwen kouvri prèske tout evènman ki te pase eksepte asasina Luis Aparicio. Sa te pran m prèske kenz minit anvan m te fini pale.
  
  
  Lè sa a, mwen rele Denver.
  
  
  "Ou sanble fatige," Denver te di pandan li te mache sou liy lan.
  
  
  "Wi," mwen te di mordan, "se konsa, ann fini ak sa a, oke?"
  
  
  "Mwen anrejistre kounye a."
  
  
  "Gwo vitès," mwen te di fatige. "Ann pa travay tout nwit lan."
  
  
  "Roger. Pare pou resevwa."
  
  
  "Oke, sa a se pèsonèl. Pou repwodiksyon sèlman pou Gregorius. Repete - sèlman pou Gregorius.
  
  
  Mwen mete kasèt kasèt la nan jwè gwo vitès la epi mwen peze l sou mikwofòn telefòn lan. Mwen te peze jwe ak machin nan screeched tankou rèl strid nan yon si byen lwen. Son an te dire sèt oswa uit segonn, Lè sa a, sispann sibitman.
  
  
  Mwen mete telefòn nan nan zòrèy mwen epi mwen mande, "Kijan randevou a te ye?"
  
  
  "Enstriman yo montre ke tout bagay an lòd," Denver admèt.
  
  
  "Oke," mwen te di. "Mwen vle pou yo detwi kasèt sa a imedyatman apre yo fin remèt Gregorius."
  
  
  "Mwen pral fè li. Nenpòt lòt bagay?"
  
  
  Mwen te di, "Non mwen panse ke se tout pou kounye a."
  
  
  Mwen rakwoche. Anvan ou kite izolwa a, mwen te rebobine kasèt orijinal la, te fèmen mikwofòn la, epi mwen te kouri li nan mòd "dosye" sou machin nan kasèt gwo vitès jiskaske kasèt la te konplètman efase.
  
  
  Retounen nan chanm mwen an, mwen te oblije rale rido yo pou evite ekla nan dimanch maten byen bonè. Mwen te dezabiye, m te al dòmi epi m te kouche la pou yon bon bout tan ap reflechi, paske panse m te konsantre sou dènye pati mesaj mwen te voye bay Gregorius la:
  
  
  "Sa Dietrich te dekouvri tèlman danjere ke yo pa ka fè l konfyans. Nonm lan trè nevrotik ak enstab. Si fòmil ewoyin sentetik li te janm tonbe nan move men, mwen pa ta renmen reflechi sou konsekans yo. Objektif, mwen ta rekòmande pou elimine li - pi vit ke posib."
  
  
  CHAPIT TREZ
  
  
  Mwen te dòmi jouk byen ta nan aswè a lè yon Susan isterik ak pè te reveye m 'ak éfréné li frape nan pòt mwen an.
  
  
  Mwen te soti nan kabann nan ak ezite louvri pòt la. Susan te mete sèlman yon bikini ak yon jakèt plaj absoli. Cheve long blond li tonbe nan pwatrin li.
  
  
  Li rele byen fò. "Papa m' ale!"
  
  
  Laperèz te ekri nan yon lonbraj pal sou figi l '. Je l' te tounen yon distrè blanch regarder de chòk ke li te kapab apèn kontwole.
  
  
  Lè mwen finalman kalme l ', mwen mete pantalon, yon chemiz, ak sandal. Nou moute nan chanm li.
  
  
  Mwen gade nan salon an nan Suite Dietrich la. Se te yon dechoukay. Lanp yo te chavire epi tab kafe a te sou bò li. Bou sigarèt yo te gaye nan sandriye yo sou planche a.
  
  
  Mwen vire nan kwizin nan. Li te konplètman vid. Pa te gen anyen ki rete nan retò, tib ak lòt ekipman laboratwa ke mwen te wè la jis kèk èdtan anvan.
  
  
  "La!" - di Susan. "Gade li!"
  
  
  "Di m 'sa ki te pase."
  
  
  Li pran yon gwo souf pou kalme tèt li. "Mwen leve maten an alantou dizè tren. Papa a te toujou ap dòmi. Nou te ale nan kabann imedyatman apre ou te ale, men li te tèlman enkyete ke mwen te fè l 'pran dòmi. Mwen te rele konpayi avyon yo le pli vit ke mwen te leve epi rezerve nou kite apremidi a. Sa a te pi bonè vòl mwen te kapab rezève. Apre sa, mwen bwè yon tas kafe. Lè sa a, li te onz è. Mwen te vle bronze pi lontan epi mwen pa t panse li ta pi bon si mwen kite papa m dòmi otank posib, kidonk mwen te desann nan pisin lan. Mwen te la jis kèk minit de sa. Mwen te tounen nan pake bagay mwen yo ak - epi mwen jwenn sa a! "Li leve men l nan dezespwa.
  
  
  "Eske ou te jwenn yon nòt oswa nenpòt bagay isit la?"
  
  
  Li souke tèt li. - "Pa gen anyen! Aparamman, papa leve, li te abiye. Li dwe te kwit manje maten tèt li. Asyèt yo toujou sou tab la sou teras la. Tout sa li te janm te gen ji, kafe ak yon ze ".
  
  
  Mwen gade alantou kwizin nan. - Èske li netwaye isit la?
  
  
  "Mwen pa konnen. Li pa t 'fè li yè swa. Li te twò fatige. Li te di ke li ta fè li sa a maten."
  
  
  "Ki sa li ta fè ak ekipman laboratwa a?"
  
  
  "Li te di m 'li ta kraze li epi jete moso yo nan fatra."
  
  
  "Epi li?"
  
  
  Susan leve kouvèti fatra a. "Non. Pa gen asyèt isit la.
  
  
  "Li te di m 'li fè yon lòt karant kilogram ewoyin. Ki kote li te kenbe li? "
  
  
  "Nan kabinè ki anlè koule a."
  
  
  "Èske sa la?"
  
  
  Li te louvri pòt klozèt yo pou m te ka wè etajè yo te vid. Li vire figi sezi li nan direksyon mwen.
  
  
  "Èske li te kite l '?"
  
  
  Li souke tèt li. "Mwen pa konnen. Mwen pa panse sa. Li pa t 'fè anyen yè swa eksepte ale nan kabann.
  
  
  "E pou konsantre?
  
  
  Susan gade nan kwizin nan ankò. Li leve kouvèti veso fatra a. "Men," li te di, ranmase sèvyèt papye yo itilize. Li pran boutèy plastik la. "Li vid."
  
  
  - Omwen, di Bondye mèsi.
  
  
  Mwen tounen nan salon an.
  
  
  "Èske li jwe lòt jwèt li a?" - Mwen mande Susan. "Li te ale dèyè Stocelli?"
  
  
  "Bondye mwen!" li te rele ak laterè: "Mwen pa janm panse ak sa!"
  
  
  "Mwen te di l 'li te jwe ak ansasen! Kisa lanfè li te fè? "
  
  
  Susan souke tèt li an silans. Dlo te plen je l. Li toudenkou kouri nan bra m '. Cheve long blond li koule desann do l. Mwen te santi chalè kò li prèske toutouni akote mwen, ti tete li fèm peze sou pwatrin mwen.
  
  
  Li te santi pwatrin mwen epi mwen te pwan manton l ak men m pou m vire figi l nan direksyon m. Li fèmen je l, li peze bouch li sou mwen epi li louvri bouch li.
  
  
  Apre yon ti moman li rale bouch li ale, men se sèlman yon fraksyon de pous.
  
  
  "O Bondye," li te chichote, "fè m 'bliye!" Mwen pa ka pran l ankò Tanpri, tanpri... fè m bliye! "
  
  
  Apre sa, mwen te fè li. Nan epav la nan salon an. Nan reyon limyè yo ap koule nan fenèt yo. Yon jan kanmenm nou dechire rad nou ak anbrase youn ak lòt epi nou tou de te jwenn bliye ak lage pwòp tansyon nou an.
  
  
  Tete li anfòm palmis mwen tankou si yo te skultur nan fòm yo. Kwis li gaye epi vlope m '. Pa takine. Pa gen anyen men yon batay vyolan toudenkou youn ak lòt. Li pran mwen menm jan mwen te pran li.
  
  
  Epi finalman, kouvri nan swe, lis ak swe, nan yon vag kòlè nan enèji seksyèl, li te eksploze nan bra m ', zong li fouye nan do m ', dan li fouye nan zepòl mwen, ak jemi li ranpli chanm nan.
  
  
  Nou te jis pati, fatige men satiye, lè telefòn nan sone.
  
  
  Nou te gade youn lòt.
  
  
  "Reponn mwen," li te di fatige.
  
  
  Mwen te mache atravè chanm nan bò tab la bò fenèt la. "Bonjou?"
  
  
  "Mwen kontan pou ou la, Carter," vwa yon gason te di sevè. “Lavi Senor Dietrich nan men w. Dam w'ap frekante a pral rankontre w aswè a. Uit èdtan. Menm kote ou te dine avè l anvan. Epi asire w ke lapolis pa swiv ou.
  
  
  Telefòn nan te kole nan zòrèy mwen, men se pa anvan mwen te rekonèt vwa Carlos Ortega a, dous, politès, rezève ak san yo pa ti allusion nan emosyon oswa dram.
  
  
  Mwen rakwoche.
  
  
  "Ki moun ki te sa?" - mande Susan.
  
  
  "Move nimewo," mwen te di epi tounen vin jwenn li.
  
  
  * * *
  
  
  Nou te pase jounen an nan bèl lanvi. Susan te fouye nan mwen, kòm si li te eseye kache nan mond lan. Nou te antre nan chanm li a, rale rido yo ak bloke limyè a ak onè. Epi nou te fè lanmou.
  
  
  Pita, anpil pita, mwen kite l 'ale nan chanm mwen an chanje.
  
  
  "Mwen vle ou rete isit la," mwen te di l '. "Pa kite chanm nan. Pa louvri pòt la. Pa gen moun, pa gen okenn eksepsyon. Ou konprann?"
  
  
  Li te souri ban mwen. "Ou pral jwenn li, pa vre?" - li te mande, men li te plis nan yon deklarasyon pase yon kesyon. "Papa pral anfòm, pa vre?"
  
  
  Mwen pa reponn li. Mwen te konnen ke mwen pa t gen okenn fason pou m fè l reyalize mechanste terib mesye m te mache yo, oswa endiferans endiferans yo pou doulè yon lòt gason.
  
  
  Ki jan m ta ka esplike l yon monn kote w te vlope yon chenn nan pwen gan ou epi w te frape yon nonm nan zo kòt yo anpil fwa jiskaske w te tande zo krapman k ap kraze epi w te gade san pwoblèm pandan l te kòmanse voye pwòp san li. ? Oswa èske li te mete men l 'sou tablo a epi li kase jenou l' ak yon baton? Apre sa, li pa t peye atansyon sou rèl bèt nan doulè ki te soti nan gòj chire l ', epi li pa te peye atansyon sou spasm yo kraze ki lakòz kò l' tounen nan misk mou ak tisi chire.
  
  
  Ki jan mwen ta ka fè l konprann gason tankou Carlos Ortega, Stocelli oswa Luis Aparicio? Oswa mwen, pou pwoblèm sa a.
  
  
  Avèk Susan nan eta prezan li nan lespri li te pi bon pa di anyen. Li pa t 'Consuela Delgardo.
  
  
  Mwen te bo li sou yon souflèt epi mwen te ale, fèmen chanm nan dèyè m '.
  
  
  * * *
  
  
  Nan pwòp chanm mwen, mwen imedyatman remake yon valiz nwa, ki Herbert Dietrich te di m 'sou trant kilogram ewoyin pi bon kalite. San ouvri li, mwen mete valiz la avè m. Yon lòt bagay se kò Jean-Paul. Si mwen te kapab rele AX, debarase m de li ta fasil. Men, mwen te poukont mwen e se te yon pwoblèm.
  
  
  Te gen tou senpleman pa gen okenn fason yo debarase m de li ak tan te kout, se konsa mwen finalman deside mete nan pran nenpòt aksyon. Mwen vire kò a, Lè sa a, ranmase l ', li pote l' soti sou teras la, ak anpil atansyon mete l 'sou youn nan tranèz yo. Pou nenpòt obsèvatè aksidantèl, li te sanble li te fè yon ti dòmi.
  
  
  Mwen te pran yon douch epi mwen te chanje byen vit, Lè sa a, atache Hugo nan avanbra gòch mwen ak glise sou yon étui zepòl ki ba. Mwen tcheke kijan Wilhelmina glise anba koud li. Mwen retire clip nan minisyon 9mm, rechaje clip la, epi klike sou yon wonn nan chanm lan anvan enstale sekirite a.
  
  
  Mwen mete yon lòt jakèt limyè.
  
  
  
  
  Mwen pa t 'kapab jwenn lwen ak li pandan jounen an. 9mm Luger la se yon gwo zam pa nenpòt detire nan imajinasyon an, ak bonbe a anba jakèt mwen ta te ban m 'ale. Men, nan mitan lannwit mwen te kapab fè fas ak li. Sa vle di, si pèsonn pa t gade m twò pre.
  
  
  Lè m 'te pare, mwen te kite chanm nan epi te mache nan koulwa a nan asansè sèvis la, tit nan direksyon pou sòti nan dèyè.
  
  
  Nan mwens pase senk minit mwen te soti nan otèl la, kole nan do a nan yon taksi, tit nan El Centro.
  
  
  Yon fwa nou te mache kèk blòk, mwen te chita nan chèz la. Nou te kondwi nan lwès ansanm Kostera. Costera twò ouvè e gen twòp machin polis pou m santi m alèz, kidonk mwen te mande chofè a pou l rale lè nou t ap pwoche nan Calle Sebastian el Cano. Apre twa blòk nou vire agoch sou Avenida Cuauhtemoc, ki kouri paralèl ak Costera prèske tout wout la nan El Centro. Kote Cuauhtémoc rantre nan Avenida Constituyentes nou vire agoch ankò. Mwen te mande l pou l kanpe nan kwen Avenida Cinco de Mayo epi m te peye l, m te gade l ap kondui pa wè anvan m te deplase.
  
  
  Mwen te jis de blòk nan katedral la, ki gen grasyeuz, ble-pentire flèch ki gen koulè zonyon fè li sanble ak yon legliz Otodòks Ris. Mwen pran yon lòt taksi epi li depoze m nan kèk katye kay Hernando. Mwen te kapab mache distans sa a paske li pa t 'sa lwen, men mwen ta atire mwens atansyon si mwen rale moute nan yon taksi.
  
  
  Li te egzakteman uit è lè m te antre lakay Hernando. Pyanis la te jwe ritm dous sou pyano a ak gwo men nwa l 'yo, je fèmen, dousman balanse devan dèyè nan chèz li. Mwen gade alantou. Consuela pa t nan bar pyano a. Mwen te mache nan sal manje yo. Li pa t nan okenn nan yo.
  
  
  Mwen te chita nan ba a pou m bwè pandan m t ap tann li. Mwen gade mont mwen an. Senk minit pase uit. Mwen leve, mwen ale nan telefòn salè a epi mwen rele otèl la. Yo rele Suite 903. Pa gen repons. Aparamman Susan te swiv enstriksyon mwen yo entèdi. Li pa menm reponn apèl nan telefòn.
  
  
  Lè mwen vire do bay telefòn nan, Consuela te kanpe nan koud mwen. Li pran men mwen epi li bo souflèt mwen.
  
  
  "Èske ou te eseye kontakte Susan Dietrich nan otèl la?"
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Lè sa a, ou konnen Miss Dietrich pa nan chanm li," li te di. "Li pa t la pou omwen yon demi èdtan. Li te ale ak yon moun ou te deja rankontre."
  
  
  "Brian Garrett?" - Mwen te di, mwen santi m ensekirite.
  
  
  Consuela souke tèt li.
  
  
  "Mwen devine li te rakonte l istwa a sou mennen l bay papa l?"
  
  
  "Ki jan ou ka menm devine? Se egzakteman sa li te fè. Li pa t 'meli melo ditou."
  
  
  "Poukisa?"
  
  
  "Pami lòt bagay, asire w ke ou pa lakòz okenn pwoblèm lè mwen mennen ou rankontre Carlos pita." Figi li adousi. “Mwen regrèt anpil, Nick. Ou konnen mwen dwe ale ak yo, menm si sa fè ou mal. Konbyen fi sa vle di pou ou? "
  
  
  Mwen gade Consuela sezi. "Mwen jis rankontre li yè swa," mwen te di. "Ou pa t 'konnen?"
  
  
  "Pou kèk rezon mwen te gen enpresyon ke li te yon ansyen zanmi ou."
  
  
  "Bliye li. Ki sa ki nan pwochen?"
  
  
  "Ou envite m 'dine nan La Perla." Li te souri ban mwen. "Nou pral manje kèk bon manje epi gade gwo divès yo."
  
  
  "E Carlos?"
  
  
  "Li pral rankontre nou la." Li lonje lonje epi dousman manyen souflèt mwen ak dwèt li. “Pou dedomajman pou Bondye, Nick, pa gade konsa strik. Mwen pa tèlman dezagreyab ke ou pa ka souri ban mwen, pa vre? "
  
  
  * * *
  
  
  Nou te desann etap wòch etwat ki te koupe abik nan sifas enteryè wòch Quebrada anba otèl El Mirador. Nou te fè yon dine lejè nan restoran El Gourmet sou nivo siperyè a e kounye a, mwen te swiv Consuela pandan li te mache desann nan fè nwa nan La Perla nan nivo pi ba a. Li te jwenn yon chèz nan youn nan tab yo akote balistrad la ki te gade deyò sou yon kwen etwat nan lanmè ak vag yo k ap frape nan baz falèz la.
  
  
  Li te prèske dis è. Consuela pa t fè tantativ pou l fè ti pale pandan manje midi.
  
  
  "Konbyen plis?" - Mwen mande li lè nou te chita.
  
  
  "Pa pou lontan. Li pral isit la byento. Antretan, nou ka gade divès yo segondè."
  
  
  Lè nou te fini premye bwè nou an, divès yo te rive nan yon eskapman wòch ki ba sou bò gòch nou epi yo te desann nan yon kornich jis anlè dlo a. Te gen twa nan yo. Youn nan yo plonje nan Bay la soti nan yon affleureman nan wòch ak naje sou lòt bò a. Koulye a, tout limyè yo eksepte kèk spotlights te etenn. Premye plonje a soti nan dlo a, kò mouye li briyan. Projecteurs yo te swiv li pandan li tou dousman monte falèz la prèske absoli kote li te sou plonje. Kenbe sou sipò a, kenbe sou wòch la ak dwèt li, li te fè wout li nan tèt la. Finalman, li vole sou yon kornich san trant pye pi wo pase Bay la.
  
  
  Jèn plonje a te mete ajenou yon ti tan devan ti chapèl la dèyè kornich la, bese tèt li epi kwaze tèt li anvan li leve kanpe.
  
  
  
  Apre sa, li tounen nan kwen falèz la.
  
  
  Kounye a, spotlight yo te etenn epi li te nan fè nwa a. Anba a, anba nou, yon vag fò te fè aksidan, ak kim blan leve byen wo anlè baz wòch yo. Sou bò opoze a nan gwo twou san fon an, yon dife ki fèt ak jounal chifonnen limen, limyè klere eklere sèn nan. Ti gason an kwaze tèt li ankò. Li lonje sou zòtèy li yo.
  
  
  Pandan tanbou yo te pran vitès, li te vole soti nan fènwa a, bra l' te vole sou kote l ', janm li yo ak do a vout jiskaske li te vin tounen yon banza nan lè a, tou dousman nan premye, Lè sa a, pi vit, plonje nan klète a. limyè dife a epi, finalman, yon gwo vag - men l 'entewonp so swan an ak nan dènye moman an monte pi wo pase tèt li.
  
  
  Te gen silans jiskaske dlo nan tèt li te kase, epi answit te gen rèl, aplodisman ak aplodi.
  
  
  Pandan bri ki te bò kote nou an te diminye, mwen te tande Carlos Ortega ap pale dèyè m. "Li se youn nan pi bon divès." Li rale yon chèz bò kote m epi li chita.
  
  
  Carlos te di avèk politès: “Detanzantan, li te chita epi l ap redrese chèz li, yo touye tèt yo. Si pye l te glise sou rebò a pandan l t ap sote, oswa si l pa t sote ase pou l netwaye wòch yo... li te monte zèpòl. "Oswa si li mal jije vag la epi plonje twò apik lè pa gen ase dlo. Oswa si rollback la mennen l 'soti nan lanmè. Li ka kase pa yon vag. kont wòch la. Men ki jan Angel Garcia te mouri lè yo te filme yon fim nan forè isit la an 1958. Èske w te konnen sa?
  
  
  "Ou ka sote konferans revizyon an," mwen te di. "Ann desann nan biznis."
  
  
  "Èske w konnen Senè Dietrich se envite mwen?"
  
  
  "Mwen te kapab kalkile li pou tèt mwen."
  
  
  "Èske w te konnen pitit fi li a deside rantre nan li?"
  
  
  "Se konsa, mwen te dekouvri," mwen te di san pasyon. "Kisa ou vle nan men mwen?"
  
  
  Consuela te pale. "Èske mwen ka kite ou kounye a, Carlos?"
  
  
  "Pa kounye a". Li pran yon ti siga mens epi li limen l tou dousman. Li leve je m ', li di: "Èske w ta renmen kolabore avèk nou?"
  
  
  Mwen espere menas. Mwen te espere ak te panse sou prèske tout evènman eksepte sa a. Òf la pran m 'pa sipriz. Mwen gade Consuela. Li t ap tann repons mwen tou.
  
  
  Carlos te panche menm pi pre mwen. Mwen te pran sant aftershave li. "Mwen konnen sou fòmil Dietrich a," li te di, ak vwa l 'apèn rive nan zòrèy mwen. "Mwen konnen sou konvèsasyon li avèk ou ak sa li ka pwodwi."
  
  
  "Sa a se yon sistèm espyon otèl reyèl," Mwen kòmante.
  
  
  Carlos inyore remak mwen an.
  
  
  "Sa Dietrich te dekouvri ka fè nou tout bilyonè."
  
  
  Mwen panche tounen nan chèz mwen an.
  
  
  "Poukisa mennen m 'nan kontra a, Ortega?"
  
  
  Carlos te sezi. "Mwen te panse li ta evidan pou ou. Nou bezwen ou."
  
  
  Apre sa, mwen te konprann tout bagay. "Stocelli," mwen bougonnen. "Ou bezwen yon distribitè ewoyin. Stocelli pral distribitè ou. Epi ou bezwen m 'ale nan Stocelli.
  
  
  Carlos te souri ban mwen ak yon grimas mens, move.
  
  
  Consuela te pale. Ortega fèmen bouch li. "Petèt ou ta dwe kite nou kounye a, mwen cheri. Ou konnen ki kote pou rankontre nou - si Mesye Carter dakò vin jwenn nou."
  
  
  Consuela leve kanpe. Li te mache nan ti tab la bò kote m ', li mete men l' sou zepòl mwen. Mwen te santi presyon sere dwèt mens li yo.
  
  
  "Pa fè anyen gratèl, Nick," li bougonnen. “Twa gason sou tab pwochen an gen zam. Se pa sa, Carlos?
  
  
  "Esverdad."
  
  
  Consuela te deplase nan direksyon eskalye yo. Mwen te gade l pou yon ti moman anvan m tounen vin jwenn Ortega.
  
  
  "Kounye a ke li ale, Ortega, kisa ou vle di mwen ke ou pa vle li konnen?"
  
  
  Pou yon ti moman Ortega pa reponn. Li te pran youn nan linèt vid nou yo epi li vire l parès nan dwèt li. Finalman, li depoze l epi li panche nan direksyon mwen.
  
  
  "Ou panse mwen pa konnen ke John Bickford se yon feblès ki ka pouse alantou san twòp pwoblèm? Li panse ak penis li. Pou li, se sèlman madanm li ki enpòtan, bouzen sa a cheri. Ak Brian Garrett? Ou panse mwen pa konnen ke Garrett pa pi fò pase Bickford?
  
  
  Carlos t ap chichote kounye a, figi li jis pous pa m. Menm nan fènwa a mwen te kapab wè je l 'limen ak pouvwa a nan vizyon enteryè li.
  
  
  "Mwen ka vin youn nan moun ki pi rich nan mond lan. Men, mwen pa ka fè li tèt mwen. Isit la nan Meksik mwen gen kèk enfliyans. Mwen gen koneksyon. Men, sa k ap pase lè nou deplase operasyon nou yo nan Etazini yo? Li ta jis Bickford, Garrett ak mwen. Ou wè Bickford kanpe devan Stocelli? Oswa Garrett? Yo t ap sal pantalon yo premye fwa yo te rankontre l fas a fas. Ou konprann sa m ap di w la?
  
  
  "Wi. Ou ta debarase m de Garrett ak Bickford pou ou ka fè yon kontra avè m."
  
  
  "Egzakteman. Kisa ou di?"
  
  
  "Ki sa ki divize?" "Mwen te di, paske mwen te konnen Ortega t ap pran kesyon mwen an kòm premye etap nan akò mwen pou m ale avè l, Carlos te souri. "Dis pousan," Mwen ri byen fò. Mwen te konnen ke Ortega ta konvenk mwen pou negosye.
  
  
  
  Si m pa t fè sa, li t ap sispèk. Dis pousan se ridikil. "Si mwen ale avèk ou, nou pral divize egalman."
  
  
  "Senkant pousan? Definitivman pa."
  
  
  "Lè sa a, jwenn tèt ou yon lòt ti gason." Mwen panche tounen nan chèz mwen an epi ranmase pake sigarèt mwen ki te kouche sou tab la. Nan flanm brikè a, mwen wè figi Ortega reprann lis, fre kalme.
  
  
  "Ou pa ka negosye."
  
  
  "Ki moun ki di sa? Koute, Ortega, ou bezwen mwen. Ou jis di m ke ou pa ka fè kontra sa san mwen. Bickford ak Garrett? Stocelli ta manje yo, krache yo deyò, epi kouri dèyè ou. Kounye a koute. Si w pral ban m yon kawòt pou m ka detire l apre sa, ou pito fè li gra ak juicy, oswa mwen p ap menm mòde l.
  
  
  "Karant pousan?" - Carlos sijere ak anpil atansyon, gade m 'ak anpil atansyon.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Senkant pousan. Men, si mwen janm kenbe ou ap eseye tronpe m '- menm nan yon pyès lajan - mwen pral vin pou kache ou."
  
  
  Carlos te ezite, e mwen te konnen mwen te konvenk li. Finalman, li souke tèt li. "Ou ap negosye pou tout bon," li te di ak repiyans. Li lonje men l. "Dakò."
  
  
  Mwen gade men l. "Vini non, Ortega. Nou toujou pa zanmi, donk pa eseye fè m panse mwen se zanmi w. Sa a se piman yon tranzaksyon biznis. Mwen renmen lajan. Pou ou tou. Ann kite l sou baz sa.
  
  
  Ortega te souri. "Omwen ou onèt." Li lage men l sou kote l epi li leve sou pye l. "Kounye a ke nou se patnè, èske nou ale, Señor Carter?"
  
  
  "Kote?"
  
  
  “Mwen se yon envite nan hacienda Garrett. Li mande m pou m envite w vin jwenn nou la - si w deside mete tèt ansanm ak nou." Li te souri nan pwòp iwoni li.
  
  
  Pandan nou t ap monte eskalye etwat wòch ak beton ki t ap soti nan bwat La Perla a, mwen te wè twa mesye ki te chita bò tab la toupre a t ap swiv nou tout aswè.
  
  
  Te gen yon machin ki t ap tann nou nan lari pave sikilè anlè falèz la. Chofè a te kenbe pòt la louvri pandan nou pwoche bò kote l. Ortega te premye ki te chita sou chèz dèyè a epi li te fè siy pou mwen jwenn li. Lè mwen te etabli, chofè a fèmen pòt la epi li te mache sou chèz la devan. Li te kòmanse motè a epi answit li te vire fè fas a mwen, pwen epè l 'te sere bounda yon gwo pistolè Mauser Parabellum, mizo li te pwente dirèkteman nan figi m' nan jis kèk pous lwen.
  
  
  San m pa deplase, mwen mande, "Kisa tout bagay sa yo ye, Carlos?"
  
  
  "Zam ou a," Ortega te di, lonje men l '. "Sa te fè m 'nève tout aswè. Poukisa ou pa ban mwen li pou mwen ka detann? »
  
  
  "Di l 'fè atansyon," mwen te di. "Mwen mande pou li kounye a."
  
  
  "Sen sans," Ortega kase. "Si yon jan kanmenm li soti nan jakèt la, li pral tire."
  
  
  Mwen ak anpil atansyon rale Wilhelmina soti nan étui a. Ortega te pran li nan men mwen.
  
  
  "Ou gen nenpòt lòt zam, Señor Carter?"
  
  
  Li te sèlman pran m 'yon fractionne segonn deside. Mwen te retire Hugo epi mwen te lonje mens stiletto a bay Ortega. "Pran swen yo pou mwen," mwen te di fasil.
  
  
  "Vamanos, Paco!" Ortega koupe pawòl li. Chofè a vire epi li kòmanse machin nan. Li te kondwi alantou zile santral la ak desann ti mòn lan.
  
  
  Nou te mache tou dousman nan lari pave yo nan falèz Quebrada yo ak nan lari etwat yo nan ansyen pati nan Acapulco. Pandan nou te vire sou Costera Miguel Aleman epi n te pran direksyon lès, mwen te kapab gade nan lòt bò lanmè a nan limyè yo nan Matamoros Hotel la. Ortega kenbe je m.
  
  
  "Li ta trè move pou ou menm panse sou retounen nan otèl la, Señor Carter," Ortega te di sèk.
  
  
  "Ki jan ou te devine sa?"
  
  
  "Ou ka rankontre Teniente Felix Fuentes nan Federasyon an," Carlos te di. "Epi sa ta mal pou nou tou de, pa vre?"
  
  
  Li vire tèt li nan direksyon m ', je nwa li yo flache ak amizman sa ki mal.
  
  
  "Ou te panse mwen pa t 'konnen Teniente Fuentes te isit la nan Acapulco?" li mande. "Ou panse mwen se yon moun fou?"
  
  
  Chapit katòz.
  
  
  Te gen yon fèt bwi k ap pase nan etaj la nan gwo hacienda Garrett la. Yon douzèn nan zanmi l 'te soti nan Newport Beach sou yon bato a motè katreven pye. Stereo a te en, mwatye envite yo te deja sou. Ortega ak Paco trennen mwen anlè nan chanm lan. Paco te pouse'm antre nan chanm lan, li te frape e li fèmen pòt la dèyè'm.
  
  
  Consuela te kouche sou yon gwo kabann king size. Atravè chanm nan te gen yon miray antye nan klozèt, pòt yo ki te reflete reflete chak refleksyon nan chanm nan.
  
  
  Li te souri ban mwen epi toudenkou li te yon chat forè dous, koube, lonje sensually. Li kenbe men l. "Vini isit la."
  
  
  Mwen lonje sou chèz la, apiye tounen epi kwaze janm mwen.
  
  
  "Mwen vle ou fè lanmou avè m '," Consuela te di, je l mwatye fèmen ak kò li vout tankou yon tigrès dous, ajil. Mwen te chita toujou epi mwen te gade l avèk reflechi.
  
  
  "Poukisa?" Mwen te mande. "Paske kay la plen moun? Èske li eksite ou?
  
  
  "Wi." Je Consuela te yon ti kras louvri.
  
  
  Li te souri posesif nan mwen. "Ou ap toumante m '," li te di. "Vini isit la."
  
  
  Mwen leve kanpe epi m deplase nan direksyon kabann lan.
  
  
  Mwen te plonje sou tèt li, te peze bouch mwen sou lis nan gòj li, te kenbe kò long li mi nan bra m '. Mwen kite pwa mwen tonbe sou li pandan mwen te soufle nan zòrèy li.
  
  
  "Sakon ou!" Consuela te leve tèt mwen, li pran l nan tou de men epi li te souri nan je m.
  
  
  Mwen leve soti nan li epi mwen te mache atravè chanm nan,
  
  
  "Kote ou prale?"
  
  
  "Raze," mwen te di, fwote men m 'sou pay ki sou machwè m' yo. Mwen te ale nan twalèt la, mwen wete rad mwen, epi mwen te vire douch la epi mwen antre.
  
  
  Mwen te sèvyèt tèt mwen epi mwen t'ap lave figi m 'lè mwen tande l' t'ap rele byen fò, "Kisa ou pran tan konsa?"
  
  
  Mwen reponn: "Antre mwen.
  
  
  Yon ti moman apre mwen te tande l' te vini dèyè m 'epi lè sa a mwen te santi kò toutouni li peze sou mwen, tete mou peze sou do m', bra lis vlope nan ren mwen, bouch mouye bo omozèpòl mwen ak kouri desann kolòn vètebral mwen. nan kou mwen.
  
  
  "Ou pral fè m koupe tèt mwen."
  
  
  "Raze pita," li te chichote nan do m '.
  
  
  "Pran yon douch pandan mwen fini bab," mwen te di.
  
  
  Mwen te gade l nan glas la pandan l te ale. Li te vire sou dlo a epi li te disparèt dèyè rido douch yo. Mwen tande yon gwo kouran nanm k ap koule soti nan awozaj la. Mwen byen vit gade alantou etajè yo toupre glas la. Sou kontwa a mwen te jwenn yon boutèy apre bab ki menm gwosè ak yon pent nan yon dekantè kristal lou.
  
  
  Consuela rele m. "Vini la avè m, cheri!"
  
  
  "Nan yon moman," mwen reponn.
  
  
  Mwen te pwan yon sèvyèt men nan kontwa an epi vlope l nan karaf la. Kenbe tou de bout sèvyèt la nan yon sèl men, mwen balanse l devan ak dèyè, Lè sa a, frape pwa lou nan zam pwovizwa a sou bra gòch mwen an. Li frape palmis mwen ak yon souflèt fèm rasire.
  
  
  Mwen te mache ale nan twalèt la ak anpil atansyon rale rido a tounen.
  
  
  Consuela te kanpe ak do l ba m, figi l leve e je l fèmen anba gwo flite dlo k ap bat sou li. Pou yon ti moman mwen te gade rich, koube curvaceousness kò li, douceur nan do l' ak fason ren l' koube Et puis laji pou rankontre wonn anch li ak liy anch long.
  
  
  Avèk yon gwo soupi nan regrèt, mwen frape dekantè a ki vlope nan sèvyèt sou do a nan tèt li ak yon kout, rapid kouti nan ponyèt mwen. Kou a frape l dwat dèyè zòrèy la.
  
  
  Pandan li te tonbe, mwen te kenbe pwa li nan men gòch mwen an, mwen santi po mou li glise kont pwòp mwen an, mwen santi tout kò lis la fèm toudenkou detann nan kòk bra mwen an. Mwen te jete dekantè a sou tapi dèyè m epi m te rive anba janm li ak men dwat mwen.
  
  
  Mwen rale l soti nan beny lan epi pote l nan chanm nan. Mwen te mete l dousman sou kabann lan, Lè sa a, te mache sou bò pi lwen epi rale kouvèti yo tounen. Mwen pran l 'ankò epi ak anpil atansyon mete l' sou fèy la.
  
  
  Cheve long li mawon, mouye nan douch li a, te gaye sou zòrye a. Youn nan janm mens li yo te gen mwatye koube sou jenou yo, lòt la te lonje dwat deyò. Tèt li panche yon ti kras sou bò.
  
  
  Mwen te santi yon vag nan remò pou sa mwen te oblije fè pandan m te rale fèy anwo a sou li pou kouvri bèl junction nan janm li. Lè sa a, mwen leve men dwat li epi li mete l sou zòrye anlè tèt li. Mwen fè yon bak epi mwen gade l. Efè a te jis dwat - kòm si li te dòmi.
  
  
  Koulye a, mwen rale tounen dra a sou lòt bò a nan kabann lan, fè espre rumpling dra yo. Mwen pile zòrye a jiskaske li te dekouraje epi jete li owaza sou tèt kabann lan. Mwen etenn tout limyè ki nan chanm nan eksepte yon ti lanp ki nan kwen pi lwen nan chanm lan.
  
  
  Retounen nan twalèt la, mwen te abiye epi tcheke chanm lan yon dènye fwa anvan glise nan pòt franse wo yo sou balkon nwa a, ak anpil atansyon fèmen pòt yo dèyè m '.
  
  
  Son fèt la te rive jwenn mwen depi anba. Mizik la te byen fò tankou lè m te rive ak Carlos. Pisin lan te eklere pa floodlights, ki fè zòn nan alantou li sanble menm pi fonse. Balkon mwen te kanpe a te nan pati ki pi fonse nan lonbraj la.
  
  
  Chanm dèyè mwen an te nan zèl kay la ki bay sou pisin lan, e mwen te sèten ke fanmi Dietrich ta nan lòt zèl kay la. Deplase an silans, mwen te mache sou balkon la, peze sou miray la pou m rete nan lonbraj yo.
  
  
  Premye pòt mwen te pwoche te debloke. Mwen ouvri li yon ti kras epi mwen gade nan chanm nan. Li te vid.
  
  
  Mwen te deplase sou. Mwen te eseye chanm kap vini an. Pa gen anyen ankò. Mwen te mache devan hacienda a. Soti nan kote mwen te akoupi nan lonbraj balkon la, mwen te kapab wè de gad yo nan pòtay devan an, ki te eklere byen klere ak sevè pa spotlights yo monte anlè papòt la. Dèyè li te gen yon wout aksè ki te mennen nan yon wout nan kwen falèz la. Genlè te gen lòt gad ki t ap patwouye zòn nan.
  
  
  Mwen tounen nan zèl kote chanm Consuela Delgardo te ye a. Mwen tcheke chak chanm la. Dènye a se youn nan kote Ortega te dòmi.
  
  
  
  Gwo sant apre bab li a te ranpli twou nen mwen le pli vit ke mwen te antre nan chanm nan. Mwen te pran yon chans epi limen lanp lan. Te gen yon gwo pandri kont miray la byen lwen. Mwen louvri pòt doub yo. Dèyè pantalon Ortega ak chemiz espòtif byen pandye, mwen te jwenn yon bwat katon ak vole yo fèmen. Mwen ouvri li. Anndan te gen yon mas de sache plastik abitye nan ewoyin. Sa yo te karant kilogram ke Dietrich te genyen.
  
  
  Apre sekirize bwat katon an, mwen mete l tounen nan klozèt la epi mwen fèmen pòt yo, Lè sa a, etenn lanp lan epi ale.
  
  
  Oke, mwen jwenn ewoyin nan, men pa t 'gen okenn siy nan Dietrich oswa pitit fi li. Kanpe nan fènwa a nan balkon la, bourade sou miray la nan kay la, mwen te kòmanse santi desepsyon mwen an. Mwen te gade men lumineux mont mwen an. Plis pase dis minit pase.
  
  
  Mwen te toujou oblije tcheke anba a, mwen te retounen nan fen a byen lwen nan balkon la epi, tonbe alalejè, desann atè. Kwen falèz la te sèlman kèk pye lwen epi li te tonbe apik nan lanmè a prèske yon santèn pye anba. Kache nan touf raje, mwen te deplase soti nan yon chanm nan yon lòt, konplètman eksplore etaj ki pi ba a. Pa gen siy Dietrichs yo.
  
  
  Trimestre sèvant? Wi, asire w. Yo te ka la. Sa a te fè plis sans pase kenbe yo nan kay prensipal la, kote yo ta ka aksidantèlman bite sou. Mwen te deplase sou zèb la byen taye, deplase soti nan yon pye palmis nan yon lòt, kache nan lonbraj yo. De fwa mwen te oblije evite patwouy gad, erezman pa t gen chen avèk yo.
  
  
  Katye sèvitè yo se te yon bilding long, ba, yon etaj ki te fèt ak brik labou. Mwen te kapab gade nan chak nan sis chanm yo atravè fenèt yo. Yo chak te limen, epi yo chak te vid eksepte asistan Meksiken Garrett yo.
  
  
  Mwen te ale lwen bilding lan, akoupi anba fèy yo nan yon palmis anana ki ba-ap grandi. Mwen tounen gade hacienda a. Li te bati sou yon fondasyon dal beton san yon sousòl. Pa te gen okenn grenye tou. Mwen te tcheke kay la ak anpil atansyon e mwen te asire w ke Dietrich yo pa t 'nan li, sof si yo te mouri ak kò yo te boure nan kèk ti klozèt ke mwen pa t' remake. Men, sa te fasil. Carlos te bezwen yo vivan.
  
  
  Mwen gade mont mwen an ankò. Vennde minit pase. Ki kote yo ta ka? Yon fwa ankò mwen te ale nan opsyon ki rete pou mwen. Mwen te ka retounen nan chanm kote Consuela te kouche san konesans epi tann pou m suiv Carlos. Lè nou te kite otèl El Mirador la, li te di nou t ap pati pou Etazini yo anviwon kat oswa senk nan maten. Men si mwen te fè sa, si mwen te tann moman sa a, Carlos ta gen inisyativ la ak avantaj la.
  
  
  Sa ta yon erè. Mwen te konnen mwen te bezwen pran repo poukont mwen. Yon fason oswa yon lòt, mwen te konnen mwen te oblije kite Carlos, epi mwen te oblije fè li byen vit.
  
  
  Mwen te evade gad patwouy yo ak anpil atansyon epi mwen te fè wonn hacienda a, epi mwen te dirije nan direksyon kwen falèz yo. Lè m te ateri sou kwen an, mwen te kòmanse desann.
  
  
  Nan fènwa a, mwen te kapab apèn konnen pye m 'kòm mwen te fè wout mwen desann wòch la. Falèz la te vin pi apik pase sa li te sanble. Pous pa pous, kenbe men m ', mwen kite tèt mwen desann. Yon jou, zòtèy mwen yo te glise sou sifas ki glise, ki mouye nan lanmè a, epi sèlman priz dezespere zòtèy mwen yo te anpeche m tonbe yon santèn pye sou baz falèz la ki chaje ak gwo wòch.
  
  
  Mwen te sèlman dis pye anba kwen falèz la lè mwen tande gad yo pase anlè. Bri vag yo ak van an te anpeche m tande apwoche yo pi bonè. Mwen te jele an plas, mwen pè fè yon son.
  
  
  Youn nan yo limen yon match. Te gen yon kout flash, ak Lè sa a, fènwa ankò. Mwen te panse ke nan nenpòt dezyèm youn nan yo ta ka pran yon etap nan kwen an nan falèz la epi gade alantou li, ak premye bagay mwen ta konnen ke mwen te remake se ta yon bal chire m 'soti nan sipò prekari mwen yo. Mwen te konplètman vilnerab, konplètman dekouraje. Bra m 'fè mal nan kenbe tèt mwen nan yon pozisyon gòch lè mwen te premye tande yo anlè.
  
  
  Yo t ap fè tripotay sou ti fi a nan vil la, yo t ap ri nan kèk trik li te rale sou youn nan yo. Bou sigarèt la te monte sou falèz la, chabon wouj li te tonbe sou mwen.
  
  
  "... Vamanos!" di youn nan yo finalman.
  
  
  Mwen te fòse tèt mwen rete toujou pou prèske yon minit anvan mwen oze riske yo ale. Mwen te kòmanse desann ankò, lide mwen konsantre sou desandan an. Mwen pwolonje janm mwen, mwen jwenn yon lòt pye, tcheke li ak anpil atansyon, epi bese tèt mwen yon lòt sis pous. Nan pwen sa a misk mwen yo te fè mal nan agoni an. Avantbra dwat mwen, kote Louis te koupe m ', te kòmanse bat nan doulè. Pa yon efò konsyan nan volonte, mwen bloke tout bagay nan tèt mwen eksepte gradyèl, desandan dousman.
  
  
  Yon jou pye m te glise nan yon krak epi mwen te oblije rale l. Cheviy mwen fè mal nan vire a byen file sou wout la desann. Men m 'te chire, po a sou dwèt yo ak pla men m' te rache pa wòch yo.
  
  
  Mwen te kontinye di tèt mwen ke mwen te sèlman kèk pye kite ale, kèk minit ankò, yon ti kras pi lwen.
  
  
  Lè sa a, soufle, prèske nèt fatige, mwen jwenn mwen sou yon plaj etwat, deplase sou baz falèz yo, evite gwo wòch yo, fòse tèt mwen kouri fatige sou koub la nan Cape a, ap eseye pa panse sou konbyen tan te gen. te depanse nan desandan mwen.
  
  
  CHAPIT KENZ
  
  
  Nan fen a byen lwen nan Cape a mwen dekouvri yon ravin dou koupe ant falèz apik. Pandan sezon lapli a, se ta yon kouran dlo ki ta vide dlo inondasyon ki soti nan ti mòn yo nan lanmè a. Koulye a, li te ban m 'yon chemen nan tèt la nan falèz la.
  
  
  Bite, glise sou ajil feyte ki lach la, mwen monte nan ravin jiskaske mwen soti nan yon santèn yad sou wout la. Sou bò solèy leve a, prèske yon demi mil lwen, mwen te kapab wè limyè yo ki anlè pòtay devan hacienda Garrett la.
  
  
  Mwen t ap tann bò wout la, mwen te fòse tèt mwen tann avèk pasyans, m ap eseye pa reflechi sou konbyen tan tan t ap pase pou mwen. Lè mwen te pèmèt tèt mwen an te plis pase twa ka nan wout la. Finalman, limyè devan yo te parèt nan distans la. Mwen soti nan mitan wout la, mwen leve bra mwen. Machin nan kanpe epi chofè a mete tèt li deyò fenèt la.
  
  
  "Qui pasa?" - li rele m '.
  
  
  Mwen te mache al nan machin nan. Chofè a se te yon adolesan ak cheve long nwa penyen dèyè zòrèy li.
  
  
  "Telephone. Èske ou ka mennen m 'nan telefòn nan? El asunto es muy importante!"
  
  
  "Antre!"
  
  
  Mwen kouri devan machin nan epi mwen glise sou chèz la. Menm lè mwen te soufle: "Vaya muy de prisa, por Favor!" li te angaje anbreyaj la nan kòmansman kous la. Gravel te vole soti anba wou yo dèyè, machin nan kouri pi devan, zegwi a kontè vitès te montre swasant, swasanndis, ak Lè sa a, san dis kilomèt pou chak èdtan.
  
  
  Mwens pase yon minit pita, li te antre nan yon estasyon Pemex epi li te boule kawotchou pandan li te kanpe.
  
  
  Mwen ouvri pòt la epi mwen kouri al nan telefòn ki peye a. Mwen te rele Matamoros Hotel la, mwen te panse jan sa te ironik ke Ortega li menm te di m kote pou m jwenn Teniente Fuentes!
  
  
  Li te pran prèske senk minit konekte l 'nan tib la. Li te pran yon lòt senk minit pou konvenk li ke mwen ta pral ba li asistans ke Jean-Paul te mande m 'pou yon minit anvan touye l' la. Lè sa a, mwen te di Fuentes sa mwen te vle nan men li ak ki kote pou rankontre m '.
  
  
  "Konbyen tan ou ka rive isit la?" - Mwen te finalman mande.
  
  
  "Petèt dis minit."
  
  
  "Fè li pi bonè si ou kapab," mwen te di epi rakwoche.
  
  
  * * *
  
  
  Teniente Felix Fuentes te gen yon figi tankou yon zidòl Toltèk fè mete pòtre nan wòch mawon. Kout pwatrin masiv, bra pwisan.
  
  
  "Ou te pote fizi a?" Mwen te mande, m'ap antre nan machin polis li ki pa make.
  
  
  "Li nan chèz la dèyè. Sa a se zam pèsonèl mwen lachas pou ti jwèt. Mwen pran swen li. Kisa w vle di? "
  
  
  Fuentes te kòmanse machin lapolis la. Mwen te di l kote pou l ale. Pandan nou t ap kondwi, mwen te pale de sa ki te pase. Mwen te di Fuentes sou Dietrich ak fòmil li pou pwodui ewoyin sentetik. Mwen te di li ke Ortega te kenbe Dietrich prizonye kounye a ak sa Ortega te planifye fè. Fuentes te koute ak sobre pandan m te di l tout bagay.
  
  
  "Kounye a," mwen te di, "Mwen bezwen tounen nan kay sa a anvan yo konnen mwen ale. Epi le pli vit ke mwen retounen, mwen vle mesye ou yo atake li. Nou dwe debarase m de Ortega. Si nou ka lakòz panik, gen yon bon chans Ortega mennen m 'bay Dietrich.
  
  
  "Ki jistifikasyon mwen genyen pou m atake hacienda Garrett a, Señor Carter?" Li se yon moun trè enfliyan. Ortega tou.
  
  
  "Èske karant kilogram ewoyin se yon eskiz ase?"
  
  
  Fuentes sifle byen fò. "Karant kilogram! Pou karant kilogram mwen ta kase nan kay prezidan an!"
  
  
  Mwen te di l 'kote yo jwenn ewoyin. Fuentes te pran mikwofòn la epi li te pase katye jeneral nan radyo, li te mande ranfòsman. Li te fran. Pa gen sirèn, pa gen limyè flache, pa gen okenn aksyon jiskaske li te bay siyal la.
  
  
  Lè sa a, nou t ap kondui ankò sou wout ki te mennen pase Hacienda Garrett la. Prèske egzakteman kote mwen te pake machin Bickford a swa anvan an, li te sispann kite m 'soti.
  
  
  Mwen pran fizi a ak kab la nan chèz la dèyè. Mwen leve zam mwen an. "Sa a se bote," mwen te di l '.
  
  
  "Pozesyon pri mwen an," Fuentes te di. "Ankò, mwen mande ou fè atansyon ak sa a."
  
  
  "Kòm si se te pwòp mwen," mwen te di epi mwen te vire do, akoupi epi gade alantou jaden an. Fuentes te fè bak machin lapolis la moute sou wout la apeprè yon santèn yad pou entèsepte lòt yo lè yo te rive.
  
  
  Mwen te chwazi yon kote ki sou yon ti monte anviwon desan pye soti nan antre kay la ki te mennen soti nan wout la lakay li. Mwen te nan yon ti ang nan pòtay la. Mwen jete zen an nan pye m 'ak anpil atansyon kouche sou vant mwen, kenbe fizi a nan men m'.
  
  
  Kèk minit apre de machin polis te rive, dezyèm lan prèske imedyatman dèyè premye a. Fuentes te dirije yo nan pozisyon, youn sou chak bò wout ki mennen ale nan antre kay la, mesye yo nan machin ap tann ak motè yo ak limyè devan yo.
  
  
  
  Mwen leve zam lou a sou zepòl mwen. Se te yon fizi Schultz & Larson 61 trè byen fèt nan kalib .22, yon sèl zam boulon ak yon barik 28 pous ak yon je devan boul. Repoze palmis la te reglabl anfòm men gòch mwen an. Stock la te koupe ak yon twou pous pou mwen te kapab kenbe priz pistolè semi-moule a ak men dwat mwen. Fizi a, ki fèt espesyalman pou alimèt entènasyonal yo, te tèlman egzak ke mwen te kapab mete yon bal nan bout yon sigarèt nan yon distans yon santèn yad. Pwa lou li, sèz liv ak yon mwatye, te fè li estab nan bra m '. Mwen vize li nan youn nan de projecteurs yo monte anwo bò gòch nan pòtay devan an.
  
  
  Pwen mwen tou dousman sere, dwèt mwen peze gachèt la. Fizi a te tranble yon ti kras nan men m '. Projector a te etenn an menm tan ak yon krak byen file nan zòrèy mwen. Mwen byen vit vire boulon an, rale li leve, li tounen, epi katouch la te pase vole. Mwen mete yon lòt wonn nan chanm, mwen frape boulon an epi fèmen li.
  
  
  Mwen tire ankò. Dezyèm spotlight te eksploze. Te gen rèl nan hacienda a, men pòtay devan an ak zòn nan alantou li te nan fènwa. Mwen te voye koki a ankò e mwen te rechaje fizi a. Atravè griyaj la louvri nan pòtay la mwen te kapab wè fenèt an vè nan salon an neglijans pisin nan toujou limen.
  
  
  Mwen ajiste sijè ki abòde lan pou plis distans epi mwen te pran vi ankò. Mwen mete yon bal nan glas la, entènèt la kole li prèske nan sant la anpil. Pandan m t ap rechaje, mwen tande yon ti rèl ki t ap soti nan kay la. Mwen te tire katriyèm bal la atravè yon fenèt an vè plak pa plis pase 30cm nan lòt twou a.
  
  
  Yo te tande rèl soti nan kay la. Menm lè a, tout limyè yo te etenn. Mizik tou. Yon moun te finalman rive nan switch prensipal la. Mwen te mete fizi a kote Fuentes te ka jwenn li fasil, mwen te pran kòd la epi m te kouri atravè jaden an pou rive nan miray ki antoure kay la.
  
  
  Kounye a ke mwen te toupre, mwen te kapab tande bri ak rèl ki t ap soti anndan an. Mwen tande Carlos ap rele nan men gad yo. Youn nan yo te tire nan fènwa a jiskaske pistolè li a te vid. Carlos te rele byen fò sou li pou l sispann.
  
  
  Mwen byen vit deplase sou miray la. Apeprè karant oswa senkant pye soti nan pòtay la, mwen te kanpe epi li te retire zen an sou zepòl mwen. Mwen jete zen an sou miray la ak dan yo kenbe nan premye jete a, metal la byen fèm entegre nan briks nan miray la. Men nan men, mwen leve tèt mwen sou tèt miray la. Dekroche zen an, mwen jete l 'sou lòt bò a epi li vole desann bò kote l', ateri sou hanch mwen.
  
  
  Pandan m te kouri nan touf raje yo sou bò kay la lwen pisin lan, mwen te anroule kòd la ankò. Sispann anba balkon la, mwen jete zen an ankò, epi li kenbe sou balistrad la.
  
  
  Mwen te rale tèt mwen jiskaske dwèt mwen te kenbe balistrad fè fòje a epi mwen te monte sou kwen an. Li te sèlman pran yon ti moman pou sere kòd la epi mwen kouri atravè balkon la nan chanm mwen te kite plis pase yon èdtan de sa.
  
  
  Pandan m te louvri pòt la pou m te glise andedan, mwen te tande premye kriye sirèn machin polis yo. Consuela te toujou san konesans. Nan fè nwa a, mwen boure kòd la bobin anba kabann lan doub. Mwen byen vit wete rad mwen, kite yo tonbe atè a nan yon pil. Toutouni, mwen te glise anba rad ekstèn mwen bò kote kò cho Consuela a toutouni.
  
  
  Mwen tande rèl ensistan, k ap monte ak tonbe nan sirèn polis ki apwoche, answit rèl anba ak deyò. Lè sa a, te gen yon frape nan pòt chanm lan. Men an souke kòlè.
  
  
  Yon moun mete yon kle nan kadna a epi li vire l avèk vyolans. Pòt la te ouvri epi li frape miray la. Ortega te kanpe ak yon flach nan yon men ak yon pistolè nan lòt la.
  
  
  "Kisa lanfè a ap pase?" - Mwen mande.
  
  
  "Abiye! Pa gen tan pou w pèdi! Lapolis isit la!"
  
  
  Mwen prese pwan pantalon mwen ak chemiz mwen epi mete yo sou. Mwen glise pye m 'nan mokasen mwen, mwen pa deranje mete chosèt.
  
  
  "Reveye li!" - Ortega grogne, lonje flach la sou Consuela. Li te kouche la lè mwen te kite l, cheve l vole sou zòrye a, bra l koube, tèt li, figi l vire sou yon bò.
  
  
  Mwen souri sou li. "Pa gen chans. Li bwè twòp. Li te dekonekte de mwen lè bagay yo te enteresan."
  
  
  Carlos fè sèman nan desepsyon. "Lè sa a, nou pral kite li," li te deside. "Ale!" - Li balanse pistolè li.
  
  
  Mwen te ale devan l '. Mwen tande sirèn polis yo ankò.
  
  
  Mwen te mande. - "Kisa polis la ap fè isit la?"
  
  
  "Mwen ta renmen konnen sa mwen menm," Carlos menen fache. "Men, mwen pa pral rete epi chèche konnen."
  
  
  Mwen swiv Ortega desann nan koridò a nan eskalye yo. Li te klere flach li sou etap yo. Brian Garrett te kanpe nan pye mach eskalye yo, li t ap bat je nan limyè a epi li te gade anlè ak yon ekspresyon pè sou figi li klere. Li te kouri nan mwatye nan direksyon nou, sou lave panik la soti nan li.
  
  
  
  
  Li rele byen fò. - "Pou Bondye, Carlos!" "Kisa nou fè kounye a?"
  
  
  "Soti nan wout mwen." Carlos te desann mach pou pase Garrett. Garrett te pwan men l. "E pou karant kilogram ewoyin?" - li mande anrou. "Sa se lakay mwen! Yo pral mete m nan prizon pou sa!
  
  
  Carlos kanpe mwatye. Li tounen vin jwenn Garrett, e limyè flach li a te klere yo yon fason etranj.
  
  
  "Ou gen rezon," Carlos te di. "Ou pa gen okenn kote yo kouri, huh?"
  
  
  Garrett te gade l ak je pè, an silans sipliye l.
  
  
  "Si yo kenbe ou, ou pale. "Mwen pa panse mwen bezwen pwoblèm sa yo," Carlos te di malonnèt. Li leve zam la epi li rale deklanche a de fwa. Premye piki a frape Garrett kare nan mitan pwatrin lan. Li te ouvri bouch li nan yon chòk pandan dezyèm bal la chire figi l.
  
  
  Malgre ke kò Garrett te fèb peze sou balistrad la, Carlos te deja ap mache desann eskalye yo. Li te prèske kouri, epi mwen te jis yon etap dèyè l '.
  
  
  "Isit la!" Carlos rele byen fò sou zepòl li pandan nou te vire nan fen salon an. Li te mache nan koulwa a nan kwizin nan epi sòti nan pòt sèvis la. Yon gwo sedan t'ap tann la, motè a mache alatè, ak menm chofè a dèyè volan an.
  
  
  Carlos ouvri pòt dèyè a. "Antre!" - li menen. Mwen kouri antre nan machin nan. Carlos kouri sou chèz devan an, li frape pòt la.
  
  
  "Vamanos, Paco!" li rele byen fò. "Pronto! Pwonto! »
  
  
  Paco mete machin nan angrenaj epi li peze pedal gaz la. Kawotchou gra ak kraze lajè fouye nan gravye a. Nou te pran vitès lè nou te awondi kwen kay la, swiv koub wout la bag la devan papòt la. Paco fòlman vire volan an nan tèt nan direksyon pòtay la, fòlman klakson kòn li osi fò ke li te kapab nan moun sòt yo louvri pòtay la.
  
  
  Li te frape fren yo pou yon ti moman, ralanti machin nan jiskaske youn nan pòtay yo te louvri ase pou nou peze nan, epi Lè sa a, li frape pedal gaz la ankò. Yon gwo machin vole soti nan pòtay la.
  
  
  Premye nan machin polis yo te pake mwens pase ven yad kay la, bloke aksè nan wout prensipal la. Lapolis te akoupi dèyè machin nan epi tire sou baryè a pandan nou t ap pase.
  
  
  Paco pat ezite. Madichon, li vire volan an nan machin nan, voye l 'nan antre kay la ak sou tè a inegal nan jaden an, toujou peze pedal gaz la. Nan fènwa a, san limyè devan, sedan lou a kouri sou teren an, balanse ak balanse tankou yon mustang sovaj toudenkou fache, jete ke yon kòk nan pousyè tè ak boul nan pousyè tè.
  
  
  Rebondi, vire woulo liv la nan sedan an dekouraje jete m 'kòt a bò. Mwen tande yo ap tire sou nou. Fenèt la dèyè kraze, douch mwen ak ti kal vè kase.
  
  
  Te gen plis kout zam epi machin nan te sispann gronde lè Paco toudenkou vire volan an ankò epi li te mennen nou tounen sou wout la. Nou te dekole nan gwo vitès.
  
  
  Pa te gen okenn kouri dèyè. Yon fwa sou gran wout la, Paco limen limyè devan yo epi li pote gwo machin nan jiska vitès prèske kous.
  
  
  Carlos te chita epi l apiye sou do chèz devan an. Li te souri ban mwen epi li di, “Ou ka chita kounye a, Señor Carter. Pou kounye a, mwen panse ke nou an sekirite."
  
  
  "Kisa lanfè a te tout sa?" Mwen leve soti nan etaj kote yo te jete m ', li apiye tounen sou kousen chèz yo. Mwen te pran yon mouchwa epi ak anpil atansyon bwose ti moso vè byen file nan pantalon mwen an.
  
  
  "Mwen panse se paske kòmandan bato nou an te pale," Carlos te devine. "Li te konnen nou te bezwen voye kago a. Mwen panse ke lapolis te kalkile ke Garrett te gen li.
  
  
  "Kounye a kisa?"
  
  
  "Kounye a, nou pral pran Senor Dietrich ak pitit fi li a epi ale nan Etazini. Plan nou yo pa chanje. Yo te jis deplase pou kèk èdtan."
  
  
  "E Consuela?"
  
  
  Carlos te monte zèpòl.
  
  
  "Si li kenbe tèt li anba kontwòl, tout bagay pral anfòm. Envite Garrett yo pa t konnen anyen nan aktivite nou yo. Consuela se entelijan ase pou reklame ke li, tou, te jis yon envite epi li pa konnen anyen sou sa yo pral jwenn.
  
  
  "E sou asasina Garrett a? Mwen konprann ou te okipe pwoblèm sa a.
  
  
  Ortega te monte zèpòl. "Pi bonè oswa pita li te dwe fè."
  
  
  "Kote kounye a?"
  
  
  "Pou Bickford," Ortega reponn. "Sa a se kote Dietrichs yo ap fèt."
  
  
  CHAPIT Sèz
  
  
  Ekspresyon dousman an te disparèt nan figi Doris Bickford. Ki sa ki te kounye a koule soti se te nwayo san dekore, san pitye ki te pwòp tèt li vre, ki te sanble menm pi difisil akòz kontras la ak karakteristik ti poupe li yo ankadre pa cheve long blond platinum li. John Bickford te swiv sal la tankou yon lyon gwo, ki aje, k ap bwete dènye mwa yo nan lavi li nan yon dezòd fache nan pèt fòs, krinyè li blan ak laj. Li pa t 'kapab jwenn mo. Li pa t 'kapab konprann chanjman ki te rive madanm li nan kèk èdtan ki sot pase yo.
  
  
  Herbert Dietrich te chita sou sofa a, Susan bò kote l.
  
  
  
  Dietrich se te yon moun fatige, fatige, fatig nan souch la nan jounen an parèt sou figi l ', yon vye granmoun gason ki sou wout pou l tonbe, men chita dwat epi fè tèt di refize rekonèt fatig ki te etabli nan zo l. Men, je l 'te kouvri ak yon gade mat, envizib, yon rido dèyè ki te kache nan mond lan.
  
  
  Doris te tounen vin jwenn nou pandan Carlos ak mwen te antre nan chanm nan, zam ki te nan men l lan byen vit te lonje dwèt nan direksyon nou anvan li te rekonèt nou.
  
  
  "Pou dedomajman pou Bondye," li te di sarcastik, vire pistolè a, "poukisa sa te pran tan?"
  
  
  "Li se sèlman twa è," Carlos te di fasil. "Nou pa t ap planifye pou n ale jiska prèske senk."
  
  
  - Kidonk nou pare pou nou ale? Mwen pa kwè ke li," li lonje dwèt sou mari l ak zam la, "kapab kenbe pi lontan ankò." Li se yon pakèt nè. Vwa li te byen file ak byen file ak mepri. Bickford vire, enkyetid louvri sou figi li ki graj, ki gen sikatris. "Mwen pa t 'negosye pou li, Carlos," li te di. "Ou ka konte sou mwen".
  
  
  Carlos bese tèt li epi li te gade gwo ansyen priyeyan an. "Èske ou reyèlman vle di sa?"
  
  
  Bickford souke tèt seryezman. “Mwen sèten. Mwen pa vle pran okenn pati nan kidnaping la oswa asasina."
  
  
  "Ki moun ki di anyen sou touye moun?"
  
  
  "Ou konprann sa mwen vle di?" - Doris entèwonp. "Li te konsa tout jounen an, depi ou mennen granmoun lan isit la. Men, lè Brian Garrett te antre ak ti fi a, li te konplètman sovaj."
  
  
  "Mwen pa ka viv ak sa a, Carlos," Bickford te di nan eskiz. "Mwen dezole."
  
  
  Doris lonje dwèt sou mwen. "E li menm?" Carlos te souri ba li pou premye fwa. "Li la avèk nou depi kounye a," li te di. Doris te gade m sezi.
  
  
  Susan Dietrich leve je l. Chòk te ekri sou tout figi l '. Mwen kite pwòp figi mwen vid. Susan vire do ban mwen, dezespwa ak laperèz reflete nan je l '.
  
  
  Doris te evalye m avèk frèt menm jan li te ka egzamine yon manto fouri sable chè te pote ba li pou apwobasyon. Finalman, li te di, “Li pral fè. Mwen panse ke pi bon pase Johnny.
  
  
  Bickford te vire. "Kisa w vle di?"
  
  
  "Ou te vle ale, pa vre?"
  
  
  "Li dwat. Pou nou tou de. Ou pral vini avè m '."
  
  
  Doris souke tèt li, cheve long platinum li ap vole devan figi l. "Se pa mwen, cheri," li te di sarcastik. "Mwen pa vle kite. Pa kounye a. Pa lè gwo lajan an kòmanse antre."
  
  
  "Kisa ki rive ou?" - Bickford mande enkryans. Li te mache sou li epi li te pwan li nan zepòl yo. "Ou se madanm mwen! Ale kote mwen prale!"
  
  
  "Modi! Mwen vle yon nonm, pa yon vye bokseur ki kase ki pa ka pale sou anyen men bon ansyen tan yo te pran krap la choute nan li. Bon, bon vye tan yo fenk kòmanse vini pou mwen cheri. Epi ou p ap anpeche m jwi yo! "
  
  
  Bickford te sanble ke li te jis kenbe yon dwa difisil nan machwè a. Je l 'te jele nan dezòd. "Koute," li te di, souke li briskeman. "Mwen pran ou nan lavi sa a. Mwen ba ou bagay. Mwen te fè w yon dam, pa yon ti fi san dola! Kisa lanfè te antre nan ou?
  
  
  "Mwen retire tèt mwen nan lavi sa a!" - Doris di'l byen sevè. "Epi se mwen menm ki te pouse w pou w ka gen mwayen pou ban m bagay. Ki moun ki prezante w Brian Garrett? Kiyès ki te fè wout la pou ou? Pa fè moun sòt, Johnny. Se te mwen tout wout la. Si ou pa vle ale avè ou, mwen pral pou kont ou. Pa panse ou ka anpeche m.
  
  
  Bickford te ale lwen li. Li te gade Doris san sans epi li te tounen vin jwenn Carlos san fòs. "Carlos?"
  
  
  "Mwen prefere pa entèfere."
  
  
  "Kisa w ap fè," Doris di avèk konfyans, li vire bò Ortega. "Ou menm ak mwen deja patisipe. Li lè pou gwo enbesil sa a vin konnen sou nou Carlos.
  
  
  Bickford te gade chak nan yo youn apre lòt, nonm lan balanse pa yon kou apre lòt, men yo toujou kanpe, toujou mande pou pinisyon.
  
  
  "Ou de?" - li te mande, sezi.
  
  
  "Wi, nou se de," Doris repete. "Tout tan sa a. Èske ou pa konnen, Johnny? Ou pa t 'menm sispèk yon ti kras? Poukisa ou panse nou fè anpil vwayaj nan Meksik chak ane? Poukisa ou panse Carlos te vizite nou souvan nan Los Angeles?"
  
  
  Telefòn nan sone, kraze silans ki te swiv pawòl li yo. Ortega byen vit pran telefòn nan. “Bueno!... O, se ou menm, Hobart. Ki kote lanfè...nan èpòt la?...Oke! Konbyen tan ou ka ale? » Li gade mont li. - Wi, ven minit nan pi plis. Petèt mwens. Mwen vle ou pare pou dekole lè nou rive la. Tank plen, ann ale nan fen an.
  
  
  Ortega rakwoche. "Èske nou ale? Hobart nan ayewopò an."
  
  
  Bickford te kanpe devan l. "Poko," li te di tèt di. "Ou menm ak mwen gen yon bagay pou nou pale. Mwen vle klarifye yon bagay an premye."
  
  
  "Pita," Ortega te di enpasyan.
  
  
  "Kounye a!" Bickford te di pandan li te fache vin jwenn li epi li te rale pwen li sere epi li te kase pou l te frape Ortega nan figi an.
  
  
  "Johnny!"
  
  
  Bickford tounen vin jwenn madanm li. Doris leve zam nan men l, lonje bra l pou l lonje dwèt sou li, epi li rale deklanche a.
  
  
  
  Yon kout bal byen file sonnen. Susan rele byen fò. Figi Bickford te kontorse. Li ouvri je l lajè. Mwen pa t 'kapab di si figi sipriz la te soti nan enpak bal la te frape l', oswa nan chòk nan reyalize ke se Doris ki te tire l '. Bouch li ouvri epi yon ti gout san koule nan manton li. Li te fòse tèt li fè yon etap sansasyonèl nan direksyon Doris, pwolonje tou de bra pwisan l 'nan direksyon li. Li fè bak epi li rale deklanche a ankò. Bickford tonbe atè a.
  
  
  Nan silans la, Doris te tounen vin jwenn Carlos epi li di yon fason desizif, "Èske nou pral la tout nwit lan?"
  
  
  * * *
  
  
  Se te yon ti ayewopò prive, yon sèl pist pousyè tè ak de angar nan fen toupre. Hobart t ap tann nou lè yon gwo sedan te kite wout prensipal la epi li te kouri sou wout ki gen ornières nan direksyon pou bout lwen jaden an. Nan limyè lalin lan, avyon an te sanble pi gwo pase li te aktyèlman. Mwen rekonèt avyon an kòm yon Piper Aztec Modèl D ak de motè turbo nan nacelles plat.
  
  
  Nou desann machin nan, tout moun eksepte Paco. Li te chita san mouvman, motè a te mache.
  
  
  "Bonjou!" - Hobart te di lè li te wè m. “Ou se nèg mwen te rankontre yè swa. Mwen kontan rankontre w ankò byento.
  
  
  "Eske ou pare pou ale?" - Carlos mande enpasyan.
  
  
  "Mwen ranpli tank yo tèt mwen. Nou ka dekole le pli vit ke ou tout abò.
  
  
  Susan te ede papa l monte avyon an e li te suiv li. Doris te swiv yo antre, li monte sou rasin zèl la, li tann yo chita epi mare senti sekirite yo anvan li antre.
  
  
  Mwen monte sou zèl la epi mwen sispann. Depi lè nou te rive nan Bikfor jis kounye a mwen pa t gen tan pran okenn aksyon. Si mwen te poukont mwen, bagay yo t ap diferan, men mwen te wè jan Doris Bickford te mete de bal nan mari l san pitye. Mwen te konnen ke li ta lonje zam nan Susan oswa Dietrich san remò. Li pa t ap gen plis ezitasyon pou l touye youn nan yo pase l lè l te touye Johnny Bickford.
  
  
  Sa a ta dènye opòtinite pou pran yon ti repo, yon fason oswa yon lòt, men si mwen te konnen enfòmasyon sa a, Carlos ta tou. Li te di sevè, “Tanpri, pa eseye kenbe nou. Nou gen ti tan."
  
  
  Pa t 'gen anyen mwen te kapab fè, pa ak Doris nan avyon an ki te kenbe yon zam sou Dietrich ak Susan, pa ak Carlos ki te kenbe yon revòlvè ke li te kapab vire sou mwen nan yon fraction segonn, epi sitou depi kounye a Paco te gade deyò fenèt machin nan, kenbe yon gwo pistolè 9mm Mauser Parabellum nan men l ', kòm si li te jis espere pou yon opòtinite yo sèvi ak li.
  
  
  Mwen te sou plonje tèt mwen nan avyon an lè mwen tande bri yon machin ki t'ap kouri desann wout tè a nan direksyon pou nou.
  
  
  "Fè vit!" - Ortega rele m.
  
  
  Machin polis la limen sirèn li ak limyè wouj k ap flache. Pandan li t ap kouri nan direksyon nou sou yon wout peyi, yo te tire yon seri kout zam. Mwen tande son bal frape bò yon sedan lou. Paco ouvri pòt la epi li kouri devan machin nan. Li te kòmanse tire sou machin lapolis la. Gwo Parabellum la t'ap tranble nan men l 'ak chak piki.
  
  
  Mwen tande Ken Hobart rele, men rèl li te toufe pa eksplozyon Mauser Paco a.
  
  
  Toudenkou machin polis la te kite wout la nan yon long glise, vire nan kawotchou kriyan, konplètman soti nan kontwòl, limyè devan li yo fòme arc k ap vire nan fènwa a tankou yon wou jeyan k ap vire Sen Catherine a. Paco sispann tire. Mwen tande Carlos ap respire anlè.
  
  
  Silans la te prèske nèt, e nan moman sa a, lè danje a te pase, Paco tonbe nan yon panik. Li sote nan pye l, li jete tèt li sou chèz chofè a. Anvan Carlos te ka menm konprann sa l t ap fè a, Paco te mete machin nan angrenaj e li t ap kouri nan mitan lannwit lan atravè jaden yo osi vit ke li te kapab kondwi machin nan.
  
  
  Carlos rele li pou l tounen. "Idiot! Moun fou! Pa gen danje! Ki kote ou prale? Retounen!"
  
  
  Li te gade limyè dèyè machin nan, ki t ap vin pi piti chak segonn. Lè sa a, li te monte zèpòl ak sote sou zèl la, plonje anba li pou li ale nan Ken Hobart. Yon Anglè ki flank, wouj-cheveu te kouche frwase nan dezòd sou tè a toupre tren prensipal la dwat.
  
  
  Carlos tou dousman leve kanpe, li kenbe zam la tou dousman nan men l ', desepsyon reflete nan chak liy nan kò li.
  
  
  "Li mouri." Li te di pawòl sa yo sou yon ton trankil demisyon. "Epi moun sòt sa a ale." Li vire do bay kò a. Mwen vole sou zèl la epi mwen mete ajenou bò kote Hobart. Tèt angle a tonbe sou kawotchou dwat avyon an. Pwatrin li te kouvri ak san ki te toujou dousman koule soti nan li.
  
  
  Mwen rale Hobart pi lwen avyon an ke posib. Siye san an nan men m ak yon mouchwa, mwen tounen vin jwenn Carlos ki te toujou kanpe bò kote avyon an. Mwen mande l malonnèt. - "Kisa ki rive ou?"
  
  
  Defèt te ekri sou chak liy nan figi l '. "Nou fini, amigo," li te di mal. "Paco te ale ak machin nan. Hobart mouri
  
  
  
  
  Pa gen okenn fason pou nou chape soti nan kote sa a. Konbyen tan ou panse sa pral pase anvan plis polis parèt isit la? »
  
  
  Mwen grogne sou li. - "Pa anvan nou ale. Monte nan avyon sa a! "
  
  
  Carlos te gade m san mank.
  
  
  "Kanp!" Mwen sèmante sou li. "Si w kanpe la tankou yon moun sòt, nou p'ap janm soti isit la! Deplase byen vit! »
  
  
  Mwen monte sou zèl la epi mwen chita sou chèz pilòt la. Carlos swiv mwen, li frape pòt kabin an epi li chita sou chèz la.
  
  
  Mwen te limen limyè anlè nan kabin an epi byen vit analize panèl la. Pa t 'gen tan yo ale nan lis la konplè. Mwen te kapab sèlman espere ke Hobart te gen rezon lè li te di avyon an te pare pou dekolaj, epi mwen te priye pou okenn nan kout zam lapolis te tire ta frape yon pati enpòtan nan avyon an.
  
  
  Prèske otomatikman, men mwen vire sou switch prensipal la, disjoncteurs turbocharger yo, switch turbo yo vire sou. Mwen vire sou magneto a ak ponp gaz elektrik, Lè sa a, kenbe gaz yo desann sou yon demi-pous epi pouse levye yo melanj gaz plen gaz. Mèt koule gaz yo te kòmanse anrejistre. Ann tounen nan fèmen vitès la san fè anyen konsa. Mwen te limen switch starter gòch la epi mwen tande rèl demarè a ap monte.
  
  
  Propeller gòch la balanse yon fwa, de fwa, ak Lè sa a, sispann ak yon aksidan. Melanje ankò jiskaske konplètman satire. Mwen te kòmanse motè dwat la.
  
  
  Pa gen tan pou tcheke tout aparèy yo. Te gen ase tan sèlman pou m deplase asansè yo, elyon yo, ak gouvernay pandan m te aplike pouvwa a nan motè jimo yo epi m te monte avyon an sou pis aterisaj la, vire sou li, ap eseye aliman ak deskripsyon twoub li nan fè nwa a. Mwen etenn limyè kabin yo epi limen limyè aterisaj yo. Mwen mete volets trimès yo epi men m 'te pwan gaz jimo yo, san pwoblèm pouse yo pi devan jiskaske yo rive nan kanpe yo. Gwo Lycoming turbo a gwonde pandan avyon an te kòmanse desann pis aterisaj la pi vit ak pi vit.
  
  
  Lè endikatè vitès la te rive katreven mil pa èdtan, mwen rale tounen sou volan an. Nen an leve, son an nan wou yo sou teren an pousyè tè aksidante sispann. Mwen etenn limyè a. Nou te nan lè a.
  
  
  Mwen te fè rès la nan grenpe an nan fènwa konplè, leve levye angrenaj la, tande yon plenyen, ak Lè sa a, gwo thump nan kondwi final la yo te rale nan vout wou yo. Nan yon santèn mil pa èdtan, mwen taye avyon an pou kenbe yon vitès konstan nan grenpe.
  
  
  Pou menm rezon an ke mwen etenn limyè aterisaj yo le pli vit ke mwen frape tè a, mwen pa t 'limen limyè wouj ak vèt yo kouri oswa limyè wotasyon an. Mwen te vle pèsonn sou tè a wè avyon an. Nou t ap vole nan fènwa konplè, ilegal tankou lanfè, ak sèlman ti flanm ble ki soti nan tiyo echapman nou an ki te bay pozisyon nou, epi lè mwen redwi pouvwa a grenpe, menm sa yo te disparèt.
  
  
  Nan milwitsan pye, mwen vire avyon an nan nòdwès, kenbe mòn yo sou bò dwat mwen. Mwen tounen vin jwenn Carlos. "Gade nan lòj kat la. Gade si Hobart gen kat li yo la.
  
  
  Ortega rale yon pil kat WAC.
  
  
  "Oke," mwen te di. "Koulye a, si ou di m ki kote nou prale, mwen pral eseye mennen nou la."
  
  
  CHAPIT DISÈT
  
  
  Li te deja limyè lè mwen redwi pouvwa a ak desann mòn yo nan ti mòn yo mawon yon kote nan zòn nan fwonte pa Durango, Torrin ak Matamoros. Nou t ap vole nan yon altitid mwens pase senksan pye, epi Ortega t ap gade nan fenèt tribord la epi li t ap ban m enstriksyon.
  
  
  Mwen te ateri sou yon pist nan nò yon ranch izole. Nan fen teren an te gen sèlman yon joupa an bwa. Mwen te woule gwo avyon an nan direksyon li epi etenn motè yo.
  
  
  Yon mesye Meksiken ki gen yon figi mòf ak yon pantalon chino te soti al kontre nou. Li pa t pale ak nou lè li te kòmanse fè sèvis avyon an, ranpli tank yo ak tcheke lwil la.
  
  
  Nou tout te desann avyon an. Mwen te mete kat ayeryen yo nan yon seksyon sou zèl avyon an, epi Carlos te trase m yon wout mwen ta dwe swiv, ki make pwen kote nou t ap fofile atravè fwontyè a nan Etazini.
  
  
  "Sa a se kote nou kwaze," li te di, lonje dwèt sou yon plas sou Rio Bravo River nan sid vil ray tren Texas nan Sierra Blanca. "Apati isit la," li lonje dwèt ankò nan yon kote ki plis pase yon santèn mil andedan Meksik, "ou pral oblije vole osi ba ke posib." Ou travèse larivyè Lefrat la nan yon wotè ki pa pi wo pase tèt pyebwa yo, imedyatman vire nan jip Sierra Blanca a nan nò, ak Lè sa a, nan pwen sa a, ale nan nòdès."
  
  
  "Epi soti nan la?"
  
  
  Carlos te dwat. "Apati de la mwen pral gide ou ankò. Sonje, wotè minimòm jiskaske nou travèse fwontyè a."
  
  
  Mwen pliye tablo yo epi mete yo nan lòd mwen te itilize yo. Meksiken an fin ravitaye avyon an. Doris tounen ak Susan ak vye granmoun lan. Yo monte nan avyon an, Susan pa fè atansyon sou mwen, kòmsi mwen pa egziste, Dietrich mache tankou yon nonm nan vizyon. Carlos swiv mwen.
  
  
  Li fèmen pòt la epi fèmen senti sekirite li. Mwen te chita la pou yon ti moman, fwote ti anpoul yo sou manton mwen, je m fatige akoz mank dòmi, bra dwat mwen fè mal.
  
  
  "Ann ale nan?" - Ortega ensiste.
  
  
  ;
  
  
  Mwen souke tèt epi li te kòmanse motè yo. Mwen te vire avyon an nan van an epi mwen te aplike pouvwa pandan n ap kouri atravè yon jaden labou ak nan syèl la klè ble Meksiken an.
  
  
  Vòl ki soti Torreon Durango rive Rio Bravo pran plizyè èdtan. Mwen te gen anpil tan pou m reflechi, e lide vag ki te kòmanse fòme nan tèt mwen nuit anvan an—panse sovaj, prèske enposib—te kòmanse kristalize nan yon sispèk difisil ki te vin pi solid chak minit.
  
  
  Swiv enstriksyon Carlos yo, mwen desann pi ba epi travèse fwontyè a nan tèt pye bwa nan sid Sierra Blanca a, Lè sa a, fè wonn vil la ase byen lwen pou m pa wè. Dis kilomèt nan nò, mwen te vire avyon an nan nòdès la. Kòm minit yo te pase, sispèk nan tèt mwen te kòmanse solidifye nan yon bagay ki pi plis pase jis yon mouvman vag, alèz.
  
  
  Mwen te pran kat wout lè a ankò. El Paso te nan nòdwès nou. Mwen pwojte yon liy imajinè soti nan El Paso nan yon ang swasant degre. Liy la kontinye nan New Mexico, apwoche Roswell. Mwen gade konpa ki sou panèl avyon an. Sou vòl aktyèl nou an nou pral travèse liy sa a nan jis kèk minit. Mwen gade mont mwen an.
  
  
  Kòm si li menm tou t ap gade yon kat epi chèche yon liy imajinè, Carlos te di jis nan bon moman an: "Tanpri, pran chemen sa a," epi lonje dwèt li sou yon kote ki te nan nò nou nan vale yo. Mòn Gwadloup.
  
  
  Kounye a li pa t yon sispèk ankò. Panse sa a te tounen konfyans. Mwen te swiv enstriksyon Carlos yo jiskaske finalman nou te ale sou ridge a epi nou te wè yon vale, epi Carlos te lonje dwèt sou li epi li di: “La! Se la mwen vle ou ateri.
  
  
  Mwen vire gaz yo tounen sou, deplase kontwòl melanj yo nan tout pouvwa, bese volets yo ak Kovèti pou aterisaj, epi prepare yo ateri. Mwen te vire avyon an bimotè nan yon bank apik, redresman soti nan apwòch final la ak volets nan dènye minit.
  
  
  Mwen pa t sezi wè yon gwo avyon Lear nan fen pist la oswa yon Bonanza yon sèl-motè akote li. Mwen mete avyon an desann epi kite l rezoud dousman sou pist tè a, aplike sèlman yon ti kras pouvwa pou pwolonje deplwaye a, se konsa ke lè mwen finalman vire avyon an nan pist la, li sispann yon ti distans de lòt avyon yo.
  
  
  Carlos tounen vin jwenn mwen.
  
  
  "Eske ou sezi?" - li te mande ak yon ti souri sou bouch mens li yo ak yon ti klere nan amizan nan je nwa li yo. Zam lan te nan men l ankò. Soti nan ti distans sa a mwen te kapab wè ke chak chanm nan silenn nan te chaje ak yon bal epè-jacketed kòb kwiv mete.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "An reyalite, pa apre dènye direksyon ou te ban mwen an, mwen ta sezi si bagay yo te vin yon lòt jan."
  
  
  "Mwen panse Gregorius ap tann nou," Carlos te di. "Ann pa fè l' tann ankò."
  
  
  * * *
  
  
  Nan solèy la klere New Mexico, mwen te mache tou dousman akote figi masiv Gregorius la. Carlos, Doris Bickford, Susan Dietrich ak papa l te nan avyon Lear ki gen èkondisyone. Yon konbatan miskilè ak mak akne te mache yon douzèn etap nan dèyè nou, pa janm wete je l 'sou mwen.
  
  
  Gregorius te mache dousman, fè espre, ak men l 'dèyè do li ak tèt li leve nan syèl la klere san nwaj.
  
  
  Li dekontrakte mande, "Ki sa ki fè ou sispèk ke mwen ta ka enplike?"
  
  
  "Carlos te aprann twòp twò bonè. Mwen jis pa t 'kapab kwè ke pèp li a te gen m 'sou siveyans sere sere ke yo te konnen chak mouvman mwen an. Natirèlman, premye fwa mwen te rankontre Stocelli, mwen pa te pridan. Sa mwen pa t 'kapab aksepte se ke mesye Ortega yo te swiv mwen lannwit lan mwen te wè Dietrich, oswa ke yo te tande tout konvèsasyon nou an. Se te twòp nan yon konyensidans. Carlos te kidnape Dietrich kèk èdtan apre mwen te fè rapò mwen an nan Denver - e rapò sa a te pou zòrèy ou sèlman! Eksepte mwen, ou te sèl moun nan mond lan ki te konnen sa Dietrich te dekouvri ak ki valè li te genyen. Kidonk Ortega te resevwa enfòmasyon nan men ou.
  
  
  "Oke," te di Gregorius, "kesyon an se, kisa ou pral fè sou li?"
  
  
  Mwen pa reponn li. Olye de sa, mwen te di, “Ann wè si devine mwen kòrèk, Gregorius. Premye a tout, mwen panse ke ou te fè premye fòtin ou nan kontrebann morfin soti nan Latiki. Lè sa a, ou chanje non ou epi ou te vin yon sitwayen ki respekte lalwa, men ou pa janm kite biznis dwòg la. Dwa?"
  
  
  Gregorius souke tèt li an silans.
  
  
  "Mwen panse ou te ede finanse Stocelli. E kounye a mwen konnen ke ou se moun lajan dèyè Ortega.
  
  
  Gregorius te gade m byen epi answit te gade m. Bouch charnèl li yo separe kòmsi li tap boude. "Men, ou te konnen tou Ortega pa t 'kapab jere Stocelli."
  
  
  "Ou ka okipe Stocelli," Gregorius te di avèk kalm.
  
  
  "Wi, mwen kapab. Se poutèt sa ou te bay Ortega enstriksyon pou mennen m 'nan kontra a. Li pa ta janm fè li li menm. Gen twòp fyète ak anpil rayisman pou lefèt ke mwen touye neve li."
  
  
  
  "Ou ap panse trè klè, Nick."
  
  
  Mwen souke tèt mwen. Mwen te fatige. Mank nan dòmi, estrès la nan yon avyon pou anpil èdtan, koupe a sou men dwat mwen yo tout te kòmanse pran pèyaj yo sou mwen.
  
  
  "Non, pa vrèman mwen te fè yon erè mwen ta dwe touye Dietrich le pli vit ke mwen te jwenn sou fòmil sa a.
  
  
  "Men, konpasyon ou pou vye granmoun lan p'ap pèmèt sa. Epi kounye a mwen ofri w menm opòtinite ak Ortega. Jis sonje, ou pral patnè mwen, pa l ', epi mwen sètènman pa pral ba ou plen senkant pousan. Sepandan, sa a pral ase yo vin yon moun trè rich.
  
  
  "E si mwen di non?"
  
  
  Gregorius fè tèt li souke tèt li nan direksyon bandi timid la ki te kanpe a kèk yad epi gade nou. "Li pral touye ou. Li pa ka tann pou montre jan li bon."
  
  
  "E AX? Ak Hawk? Mwen pa konnen ki jan ou te rive twonpe l 'fè panse ou te yon moun reyèl pou lontan, men si mwen ale avèk ou, Hawk ap konnen poukisa. E lavi mwen p ap koute yon jounen travay! Yon malfini pa janm abandone."
  
  
  Gregorius mete bra l nan zepòl mwen. Li te peze l nan yon jès amikal. "Pafwa ou sezi m ', Nick. Ou se yon asasen. Killmaster N3. Èske w pa t ap eseye chape anba AX an premye? Èske se paske ou fatige touye jis pou dedomajman pou yon ideyal vag? Ou vle vin rich, epi mwen ka ba ou li, Nick.
  
  
  Li retire men l epi vwa l vin glas.
  
  
  "Oswa mwen ka ba ou lanmò. Kounya. Ortega ap kontan rache tèt ou! »
  
  
  Mwen pa di anyen.
  
  
  "Oke," Gregorius te di sevè. "Mwen pral ba ou tan pou w reflechi sou dout ou yo ak sou lajan ki ka pou ou."
  
  
  Li gade mont ponyèt li. "Ven minit. Lè sa a, mwen pral tann pou yon repons."
  
  
  Li vire epi li tounen nan Learjet la. Bandi a te rete dèyè, ak anpil atansyon kenbe distans li ak mwen.
  
  
  Jiska kounye a, mwen te sèten ke Gregorius pa t ap touye m. Li te bezwen m 'fè fas ak Stocelli. Men, pa si mwen di l 'ale nan lanfè. Pa si mwen refize l '. Apre sa, mwen te pral refize l '.
  
  
  Mwen te sispann panse ak Gregorius epi m te konsantre sou pwoblèm pou m soti vivan nan dezòd sa a.
  
  
  Mwen te gade sou zepòl mwen nan malfra ki t ap swiv mwen an. Menmsi li te pote zam la nan yon étui zepòl olye ke nan men l ', li te mete rad espò li louvri pou li te kapab rale zam la ak tire anvan mwen te kapab pwoche bò kote li. Li te mache lè m te mache epi li te kanpe lè m te kanpe, toujou kenbe omwen kenz oswa ven yad lwen m pou m pa t gen chans pou m vole sou li.
  
  
  Pwoblèm lan pa t sèlman ki jan mwen te kapab chape. Yon fason oswa yon lòt, mwen pwobableman te ka jwenn lwen malfra sa a. Men, te gen Dietrichs. Mwen pat ka kite yo nan men Gregorius.
  
  
  Kèlkeswa sa mwen te deside fè te oblije travay premye fwa paske pa te gen okenn dezyèm chans.
  
  
  Mantalman, mwen tcheke sa mwen te genyen ke mwen te kapab itilize kòm yon zam kont bandi a dèyè m '. Plizyè pyès monnen Meksiken. Mouchwa ak bous nan yon sèl pòch anch.
  
  
  Ak nan lòt la - yon kouto plisman pa Luis Aparicio. Sa ta dwe ase paske se te tout sa mwen te genyen.
  
  
  Mwen te mache sou yon teren pousyè tè pou prèske desan yad. Lè sa a, mwen vire epi tounen tounen nan yon arc lajè, se konsa ke san li pa remake, mwen jere yo jwenn dèyè avyon nou an, kache nan Learjet la.
  
  
  Nan epòk sa a, solèy la te prèske dirèkteman anlè, ak chalè nan jounen an te voye vag chatwayant reflete anlè soti nan tè a. Mwen te kanpe dèyè avyon an epi mwen te pran yon mouchwa, mwen te siye swe nan fwon mwen. Pandan m te deplase ankò, yon mesye ame rele m. "Hi! Ou lage bous ou a.
  
  
  Mwen te kanpe epi mwen vire. Bous mwen te kouche atè, kote m te lage l espre lè m te pran mouchwa m.
  
  
  "Mwen te fè," mwen te pran pòz sipriz. "Gras a." Pa chans mwen tounen al pran li. Bandi a pa deplase. Li te kanpe nan zèl avyon an, pa wè tout moun nan Learjet la, epi kounye a mwen te sèlman dis pye lwen li. Li te swa twò arrogan oswa twò neglijan pou fè bak.
  
  
  Toujou ap gade l, mwen mete bous mwen nan lòt pòch anch mwen epi mwen fèmen dwèt mwen nan manch kouto Luis Aparicio a. Mwen te pran men m nan pòch mwen, kò m pwoteje men m nan tirè a. Peze ti bouton an sou manch lan, mwen te santi lam sis pous la soti nan manch lan ak menen an plas. Mwen te vire kouto a nan men m ', sezi lam la nan yon pozisyon voye. Mwen te kòmanse vire do bay tirè a, epi toudenkou tounen tounen. Men mwen leve, men mwen te tire pi devan. Kouto a tonbe nan men mwen anvan li reyalize sa k ap pase a.
  
  
  Lam la frape l 'nan gòj la jis anlè junction clavicule l' yo. Li te gaspiye. Tou de men yo moute nan gòj li. Mwen te kouri sou li, mwen te pwan li nan jenou epi jete l atè. Leve men m ', mwen te pwan manch kouto a, men men l' te deja la, se konsa mwen poing men l ', li rale sevè.
  
  
  
  ;
  
  
  San koule soti nan vyann lan chire ak Cartilage nan kou lou l 'yo. Figi pockmarked li a te sèlman kèk pous de mwen, je l 'ap gade m' ak silans, rayi dezespere. Lè sa a, bra l 'te tonbe ak tout kò l' rilaks.
  
  
  Mwen akoupi, san an sou men m 'tankou losyon Franbwaz kolan. Mwen ak anpil atansyon siye men m 'ak twal la nan jakèt li. Mwen ranmase yon ti ponyen sab epi grate tout sa ki rete.
  
  
  Finalman, mwen lonje men nan jakèt li pou pistolè a, ke li tèlman estipid te pote anba bra l ', epi yo pa nan pwen li, pare pou tire.
  
  
  Mwen rale zam mwen an - yon gwo revòlvè Smith ak Wesson .44 Magnum. Sa a se yon pistolè gwo, ki fèt espesyalman pou bay presizyon ak pouvwa frape menm nan yon distans. Sa a se vrèman twò pwisan yon zam pote alantou.
  
  
  Avèk pistolè a nan men m dèyè do m, mwen leve kanpe epi byen vit mache nan avyon an nan Learjet la. Mwen te mache moute etap yo nan kabin an.
  
  
  Gregorius te premye moun ki te wè m.
  
  
  "Ah, Nick," li te di ak yon souri frèt sou figi l '. "Ou te pran desizyon ou."
  
  
  "Wi," mwen te di. Mwen rale gwo magnum nan dèyè do mwen epi lonje l sou li. "Wi."
  
  
  Souri a te glise nan figi Gregorius. “Ou mal, Nick. Ou p'ap jwenn sa. Pa isit la."
  
  
  "Petèt". Mwen gade Susan Dietrich. "Vini deyò," mwen te bay lòd.
  
  
  Doris leve zam la epi lonje l nan tèt Susan. "Jis chita toujou, cheri," li te di nan vwa byen file li. Men mwen te deplase yon ti kras epi dwèt mwen te peze deklanche a. Yon gwo bal .44 magnum frape Doris tounen nan klwazon an, dechire mwatye nan tèt li nan yon eksplozyon nan zo blan, mwèl gri, ak san wouj koule.
  
  
  Susan mete men l nan bouch li. Je l 'te reflete maladi a li te santi.
  
  
  "Kite!" - Mwen te di li sevè.
  
  
  Li leve kanpe. "E papa m?"
  
  
  Mwen te gade kote Dietrich te kouche lonje sou youn nan gwo chèz kwi yo, ki te konplètman chita. Granmoun nan te san konesans.
  
  
  "Mwen vle ou soti anvan," Susan te mache ak anpil atansyon alantou Gregorius. Mwen te ale sou kote pou li te kapab travèse dèyè mwen. Li soti nan pòt la.
  
  
  "Ki jan ou pral fè l soti?" - Gregorius mande, lonje dwèt sou Dietrich. "Ou espere nou ede w deplase li?"
  
  
  Mwen pa reponn. Mwen te kanpe la pou yon ti moman, mwen gade premye Gregorius, answit Carlos, epi finalman granmoun lan. San yo pa di yon mo, mwen fè bak deyò pòt la ak desann etap yo.
  
  
  Te gen yon toudenkou aktivite nan Learjet. Mach yo te monte, pòt la fèmen, te frape, Susan kouri vin jwenn mwen epi li te pwan men mwen.
  
  
  "Ou kite papa m la!" li kriye.
  
  
  Mwen te anbrase l epi m te fè bak nan avyon an. Atravè ti fenèt kabin an mwen te wè pilòt la glise nan chèz li. Men l 'leve, byen vit frape switch. Yon ti moman apre mwen tande motè yo kòmanse rèl pandan lam rotor yo vire.
  
  
  Susan rale lwen men mwen. "Ou pa tande m? Papa m toujou anndan! Pran l ale! Tanpri, fè l soti! "Kounye a, li t'ap rele sou mwen, pi wo a gwonde motè avyon yo. Dezespwa te ekri sou tout figi l. "Tanpri! Fè yon bagay!"
  
  
  Mwen inyore li. Mwen te kanpe la ak revòlvè lou a nan men dwat mwen epi mwen te gade Learjet la, tou de motè yo te pran dife kounye a, te pran anpil fòs epi yo te kòmanse woule lwen nou.
  
  
  Susan te pwan men gòch mwen, li souke l epi li te kriye yon fason isterik: "Pa kite yo ale!"
  
  
  Se te kòmsi mwen te kanpe apa de nou tou de, fèmen nan pwòp monn mwen poukont mwen. Mwen te konnen sa mwen te bezwen fè. Pa te gen okenn lòt fason. Mwen te santi m frèt malgre solèy cho New Mexico. Fwad la te antre byen fon anndan m, li te fè m pè jouk nan mitan.
  
  
  Susan te lonje menl epi li te souflete m 'nan figi an. Mwen pat santi anyen. Se kòmsi li pat manyen m ditou.
  
  
  Li kriye sou mwen. "Ede l, pou dedomajman pou Bondye!"
  
  
  Mwen te gade avyon an apwoche bout pi lwen nan pist la.
  
  
  Li te kounye a plizyè santèn yad lwen, motè li yo deklanche yon toubiyon pousyè dèyè li. Li vire sou pis aterisaj la epi li te kòmanse dekole. Kounye a, motè jimo yo t ap rele byen fò, yon siklòn bri ki pèse kò l te frape tanpèn nou ansòdman, epi answit avyon an te pran vitès e li te kouri sou pis tè a nan direksyon pou nou.
  
  
  Mwen rale men gòch mwen soti nan priz Susan. Mwen leve .44 Magnum la epi vlope men gòch mwen nan ponyèt dwat mwen an, leve revòlvè a nan nivo je, liy ray devan je a ak groove devan je a.
  
  
  Lè avyon an te kenbe nou, li te prèske nan vitès maksimòm dekolaj, e minit sa a anvan wou nen an te kòmanse monte, mwen te tire. Kawotchou gòch la te eksploze epi yon bal lou te kraze an miyèt moso. Zèl gòch la tonbe. Pwent li kenbe tè a, li vire avyon an ak yon gwo rèl agonizan nan kraze metal. Tank zèl yo te louvri epi gaz te voye nan lè a nan yon kouran nwa, gra.
  
  
  
  Nan mouvman dousman, ke avyon an leve pi wo ak pi wo, ak Lè sa a, kòm zèl la kase nan rasin lan, avyon an ranvèse leve, li desann sou do li, tòde pis aterisaj la nan yon nwaj nan pousyè gaz nwa ak pousyè mawon, ti kal. nan metal vole sovaj nan ti kal klere.
  
  
  Mwen te tire yon lòt fwa ankò sou avyon an, Lè sa a, yon twazyèm ak yon katriyèm. Te gen yon flanm dife rapid; Yon boul dife zoranj-wouj elaji soti nan metal la kase, defekte nan fuselage la. Avyon an te kanpe, flanm dife te chape anba li kòm lafimen epè, lwil nwa te vide soti nan yon olokòs nan dife sote.
  
  
  Toujou san siy mwendr nan emosyon sou figi m ', mwen gade kòm avyon an detwi tèt li ak pasaje li yo. Mwen bese zam mwen epi mwen te kanpe fatige nan fon fon an; Lonely. Susan te glise sou janm mwen ak figi li bourade sou janm mwen. Mwen te tande yon plenyen dezespwa ki te chape anba gòj li, epi mwen te lonje men gòch mwen ak anpil atansyon epi mwen te manyen pwent cheve lò lò, mwen pa t kapab pale avè l oswa konsole l nan okenn fason.
  
  
  CHAPIT DIZUIT
  
  
  Mwen te rapòte Hawk pa telefòn soti nan El Paso epi nan fen sinik te di l 'ke Gregorius te twonpe l' pou ane. Ke li te prete m 'soti nan AX nan youn nan pi gwo kriminèl nan mond lan.
  
  
  Mwen tande Hawk ri sou liy lan.
  
  
  "Èske ou reyèlman kwè sa a, Nick? Poukisa ou panse mwen te kraze tout règ yo epi kite ou travay pou li? Epi rapòte ke ou pa ka kontakte AX pou èd? "
  
  
  "Ou vle di-?"
  
  
  "Mwen te enterese nan Gregorius pou plizyè ane. Lè li te mande w, mwen te panse se ta yon gwo opòtinite pou fimen l' deyò. Epi ou te fè li. Bon travay, Nick.
  
  
  Yon fwa ankò, Hawk te yon etap devan m '.
  
  
  "Oke," mwen grogne, "nan ka sa a, mwen te touche vakans mwen."
  
  
  "Twa semèn," Hawke kase. "Epi di Teniente Fuentes bonjou." Li rakwoche sibitman, li kite m ap mande tèt mwen kijan li te fè konnen m t ap tounen Acapulco ankò?
  
  
  Se konsa, kounye a, nan pantalon bèlj, sandal ak yon chemiz espò louvri, mwen te chita sou yon ti tab bò kote Teniente Felix Fuentes nan Polis Federal la. Tab la te kanpe sou lajè teras otèl Matamoros la. Acapulco pa janm te pi bèl. Li briye nan solèy twopikal an reta apremidi, lapli byen bonè nan apremidi a te lave.
  
  
  Dlo Bay la te yon ble rich, ak vil la sou bò opoze a, prèske kache dèyè pye palmis yo ki te antoure malekon la ak pak la, te yon flou gri nan pye mòn mawon ridged.
  
  
  "Mwen konprann ke ou pa te di m 'tout bagay," Fuentes te note. “Mwen pa sèten mwen vle konnen tout bagay, paske lè sa a mwen ta ka oblije pran aksyon ofisyèl, epi mwen pa vle fè sa, Señor Carter. Sepandan, mwen gen yon kesyon. Stocelli? »
  
  
  "Ou vle di li te sove ak enpinite?"
  
  
  Fuentes souke tèt.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Mwen pa panse sa," mwen te di. "Èske w sonje sa m te mande w fè lè m te rele yè aprèmidi soti nan El Paso?"
  
  
  "Natirèlman. Mwen pèsonèlman te avèti Stocelli ke gouvènman mwen an konsidere l 'persona non grata epi li te mande l' kite Meksik pa pita pase maten an. Poukisa?"
  
  
  "Paske mwen rele l 'tousuit apre mwen fin pale ak ou. Mwen te di li ke mwen ta pran swen tout bagay e ke li te kapab retounen nan Etazini."
  
  
  "Ou te kite l ale?" Fuentes te fwonte.
  
  
  "Pa reyèlman. Mwen mande l 'fè m' yon favè epi li te dakò."
  
  
  "Favè?"
  
  
  "Repòte bagaj mwen an avè m."
  
  
  Fuentes te sezi. "Mwen pa konprann. Ki objektif sa a?"
  
  
  "Oke," mwen te di, gade nan mont mwen an, "si avyon li a rive alè, Stocelli pral rive nan Ayewopò Kennedy nan pwochen demi èdtan an. Li pral oblije ale nan koutim. Pami bagaj li yo gen yon valiz twal nwa ki pa gen okenn mak ki endike li fè pati nenpòt lòt moun pase Stocelli. Li ka fè konnen se youn nan sak mwen yo, men li pa gen okenn fason pou l pwouve sa. Anplis, mwen pa panse ke koutim yo pral peye atansyon sou manifestasyon li yo.
  
  
  Konpreyansyon te parèt nan je Fuentes.
  
  
  - Eske se valiz ke Dietrich voye nan chanm ou a?
  
  
  "Se," mwen te di, souri, "e li toujou gen trant kilogram ewoyin pi bon kalite ke Dietrich te mete ladan l."
  
  
  Fuentes te kòmanse ri.
  
  
  Mwen gade pase l 'nan papòt la ki mennen soti nan antre otèl la. Consuela Delgardo t'ap mache nan direksyon nou. Pandan l te pwoche, mwen te wè ekspresyon sou figi l. Se te yon melanj de lajwa ak antisipasyon, ak yon gade ki te di m ke yon jan kanmenm, yon kote, yon jan kanmenm li ta retounen sou mwen pou sa mwen te fè l 'nan hacienda Garrett a.
  
  
  Li pwoche bò tab la, yon fanm wo, gwo, gra, figi oval li pa janm parèt pi bèl pase kounye a. Fuentes te vire sou chèz li, li te wè l, li leve nan pye l pandan l te pwoche bò kote nou.
  
  
  "Señora Consuela Delgardo, Lyetnan Felix Fuentes."
  
  
  Consuela lonje men l. Fuentes te pote l nan bouch li.
  
  
  "Nou te rankontre," Fuentes boumonnen. Apre sa, li dwat. Li te di, “Si w pral nan Meksik nenpòt ki lè, Senyè Carter, mwen ta apresye si ou ta envite nan dine mwen yon aswè.
  
  
  
  Consuela te pran men mwen yon fason posesif. Fuentes kenbe jès la.
  
  
  "Nou ta kontan," Consuela te di anrou.
  
  
  Fuentes gade li. Lè sa a, li gade m '. Yon ekspresyon sibtil te klere nan je l 'pou yon ti moman, men figi l' te rete enpasif ak sevè tankou tout tan - imaj nwa-mawon nan yon ansyen bondye Toltèk.
  
  
  "Pran plezi," Fuentes te di m 'sèk. Apre sa, li fèmen yon grenn je nan yon wink dousman, voluptuous.
  
  
  Fen.
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Ka Jerizalèm
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Killmaster
  
  
  Ka Jerizalèm
  
  
  
  
  
  Dedye a manm Sèvis Sekrè Etazini
  
  
  
  
  Lè w rankontre moun ki pa kwayan, koupe tèt yo jiskaske w fè yon gwo masak nan mitan yo; epi mare yo nan ne, epi apresa swa lage yo gratis, oswa mande yon ranson...
  
  
  Koran
  
  
  
  
  
  
  Pwològ
  
  
  
  
  
  Èkondisyone a te kouri nan vitès maksimòm nan sal bal la dore nan otèl Eden an, men chanm nan te plen ak desan (200) patisipan selibatè, ak lafimen an, vyann, ak dezespwa te fè li cho tankou yon forè. .
  
  
  Gwo pòt doub nan fen chanm nan te mennen soti nan bout la lwen, nan yon chemen wòch ki te mennen desann nan plaj la, nan lè fre fre, nan yon kote trankil kote oseyan ble-nwa a rankontre rivaj la sab san okenn asistans. . Sonny, lame w pou wikenn nan.
  
  
  Pandan aswè a t ap pase, kèk nan patisipan yo te ale. Moun ki gen chans yo te mache men nan men, mesye a tap mete jakèt li sou sab la pou fi a. Moun ki malere yo soti poukont yo. Reflechi sou poukisa yo te malchans konsa; reflechi sou lajan an te depanse ak vakans la ale, oswa pran kèk lè fre anvan eseye ankò. Ak kèk tou senpleman soti al gade zetwal yo anvan yo ale lakay yo nan apatman nan Etazini yo, nan vil ki pa gen zetwal ankò.
  
  
  Pa gen moun ki remake nonm ki wo nan jakèt Cardin la ap mache nan direksyon pi lwen plaj la. Li te mache byen vit ak yon flach, mache ak chen l 'soti nan yon otèl chè nan Bahamas desann nan kote plaj la te pi fonse ak trankil. Yon jou li gade moun ki poukont yo t ap pase. Yon gade ki ta ka entèprete kòm iritasyon. Men pesonn pa remake sa.
  
  
  Pa gen moun ki remake elikoptè a tou. Li pa t 'jouk li te tèlman ba ke ou te panse li te vole tou dwat sou ou, epi si li pa t' ateri byen vit, li ta vole nan gwo pòt yo an vè ak ateri nan mitan nan sal de bal la briyan.
  
  
  Twa mesye kapuchon tonbe soti nan elikoptè a. Yo te gen zam. Mesye ki te nan jakèt Cardin la, menm jan ak tout lòt moun, te leve gade anlè ak sezi. Li te di, “Kisa lanfè! Apre sa, yo te pwan li epi byen vit, apeprè pouse l 'nan direksyon elikoptè a. Moun ki te sou rivaj la te kanpe anlè, tankou pye palmis sou plaj la, yo t ap mande tèt yo si sa yo t ap wè a se te yon rèv, epi answit ti mesye ki te soti Bwouklin la rele byen fò: “Sispann yo!” Yon bagay te kase nan foul moun yo trankil, yon foul moun trè aktif gwo vil perdants, ak kèk nan yo kouri nan direksyon rèv yo pou goumen, petèt pou premye fwa nan lavi yo. mesye kapuchon yo te souri, leve mitrayèt yo epi yo kouvri plaj la ak bal ak rèl, ak gwonde nan zam yo, sifle a endispoze nan yon grenad fosfò, ak Lè sa a, dife a - yon dife rapid k ap deplase ki boule rad yo achte. pou okazyon an, ak ti chanday matche, ak smoking lwe, ak yon ti gason nan Brooklyn, ak yon pwofesè nan Bayonne...
  
  
  Katòz moun mouri, vennde blese.
  
  
  Epi yo te pran yon nonm ak yon chen sou yon elikoptè.
  
  
  
  
  
  
  Premye chapit.
  
  
  
  
  
  Mwen te kouche toutouni nan solèy la. Mwen pa t deplase yon misk pou plis pase inèdtan. Mwen te kòmanse renmen li. Mwen te kòmanse panse pou pa janm deplase yon misk ankò. Mwen te mande si ou te kouche nan solèy dezè a ase lontan, èske chalè a ka fè ou tounen yon estati? Oswa yon moniman? Petèt mwen ta ka vin yon moniman. Nick Carter kouche isit la. Mwen parye mwen ta vin yon estati touris
  
  
  Atraksyon. Fanmi yo t ap vizite m nan wikenn kat jou, epi timoun yo t ap kanpe e yo t ap fè fas - tankou yo fè ak gad palè Buckingham yo - ap eseye fè m deplase. Men, mwen pa ta. Petèt mwen ka antre nan Guinness Book of World Records: "Rekò pou pa gen okenn mouvman nan misk la se 48 ane ak douz minit, Nick Carter mete nan Tucson, Arizona."
  
  
  Mwen te gade long orizon an, mòn ble ki vwale yo ki antoure dezè a, epi mwen te pran yon gwo souf lè tèlman pi bon jan mwen te santi poumon mwen te yon bidonvil.
  
  
  Mwen gade janm mwen. Li te kòmanse parèt tankou yon pati nan mwen ankò. Omwen li te tounen menm mawon fonse ak rès kò mwen an, sanble mwens tankou yon kawotchou aspiratè ak plis tankou yon janm imen reyèl.
  
  
  Pale de misk pa deplase, sis semèn de sa sa a se te yon sijè delika. Sis semèn de sa jete a te toujou sou janm mwen ak Doktè Scheelhouse te kackling ak diskite sou rekiperasyon mwen an nan "si" olye pou yo "lè." Bal sa bastard Jennings te gen chans la te kraze zo a ak shrapnel la koupe nan misk oswa nè oswa nenpòt lòt bagay ki fè janm la fè bagay li, epi nou pa t ap jwe lè nou pa t ap deplase ankò.
  
  
  Mwen gade gade nan ankò. Nan mond lan kontinuèl nan sab, masyon ak solèy, nan distans la - yon kavalye Lone sou yon mare an kwiv. Mwen fèmen je m 'ak naje ale.
  
  
  Frape!
  
  
  Li frape m 'ak yon papye woule epi li leve m' nan yon rèv X-rated. Li te di, “Carter, ou pa gen espwa. Mwen pral kite ou pou yon èdtan epi ou pral ale."
  
  
  Mwen louvri je mwen. Milli. Bèl. Menm nan inifòm enfimyè blan estipid sa a. Yon gwo pakèt cheve blond apetisan, platinum an lò ak cheve jòn woz, gwo je mawon, yon tan briyan ak yon bouch mou plen, ak Lè sa a, deplase desann ak li de goch a dwat, de nan tete yo pi bèl nan mond lan, rich. ak wo ak wonn ak Lè sa a - modi li, mwen te deplase yon misk.
  
  
  Mwen plenn epi woule sou. "Vini non," li te di. "Retounen nan travay." Travay te vle di terapi fizik pou janm mwen an. Millie te yon fizyoterapis. Pou janm mwen. Tout lòt bagay te ofisyèlman.
  
  
  Mwen pran yon sèvyèt epi vlope l 'nan tèt mwen. Mwen te kouche sou yon tapi twal sou yon tab masaj sou balkon yon chanm prive nan yon gwo chato misyon Panyòl sou trant-senk mil nan sidwès Tucson. Abri Matant Tilly a Oswa, jan yo rele li mwens afeksyon, ATR AX Terapi ak Reyabilitasyon. Pension pou veteran Lagè Fwad.
  
  
  Mwen te la ak koutwazi Harold ("Happy") Jennings, ansyen bootlegger, ansyen kondanye, pwopriyetè ekspatriye nan yon ti otèl nan Zile Caicos, jis anfas Ayiti. Happy Hotel la te tounen yon kay netwaye pou yon gwoup endependan ki rele Blood And Vengeance. Objektif li te deklare se te jwenn san ak tire revanj sou yon gwoup seleksyone nan syantis Ameriken. Mouvman an te finanse pa yon rich Sid Ameriken ansyen Nazi ki te fè tout bagay parèt merite pou yo kontan. San ak vanjans se yon bagay nan tan lontan, men mwen te peye pou viktwa a ak yon koma de semèn ak yon janm kase. An echanj, AX te ban m 'de mwa nan solèy ak egzèsis rekiperasyon ak Millie Barnes.
  
  
  Millie Barnes te pwan janm gòch mwen epi li tache yon pwa metal sou li. "Epi detire," li te di, "epi pliye... ak pliye... epi detire, de oswa twa - hey! Li pa mal. Mwen parye ou pral mache san beki semèn pwochèn." Mwen te gade l avèk dout. Li te monte zèpòl. "Mwen pa t 'di kouri."
  
  
  Mwen te souri. "Sa a se nòmal tou. Mwen jis deside ke mwen pa t 'nan anpil nan yon prese. Mwen te kouche isit la panse ke lavi a kout ak twòp tan pase kouri."
  
  
  Li leve sousi li. "Li pa sanble ak yon kopi Killmaster."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Se konsa, petèt sa a se pa ka a. Petèt mwen ap panse sou kite AX. Kouche alantou. Fè sa moun reyèl fè." Mwen voye je l '. "Kisa moun reyèl fè?"
  
  
  "Manti swete yo te Nick Carter."
  
  
  "Ak tout fòs mwen."
  
  
  "Kontinye deplase janm ou."
  
  
  "Ki moun ou ta renmen yo?"
  
  
  Li te ban m yon souri tifi. "Lè mwen avèk ou, mwen kontan yo dwe Millie Barnes."
  
  
  "Kilè mwen pral ale?"
  
  
  "Oh! Lè w ale, m ap fèmen tèt mwen nan chanm sa a ak souvni m yo, dlo nan je m ak liv pwezi m yo.” Li boure bouch li. "Èske se repons ou te vle tande?"
  
  
  "Mwen te vle konnen sa ou vle nan lavi."
  
  
  Li te kanpe sou bò gòch mwen, sou balistrad balkon la, ak bra l kwaze sou pwatrin li, solèy la klere tankou zetwal jòn nan cheve li. Li te monte zèpòl. "Mwen pa te panse sou vle yon bagay nan ane."
  
  
  "... Te di granmè Barnes sou katrevendizyèm anivèsè nesans li. Vini ti bebe. Sa a se pa yon panse pou yon jèn fanm.
  
  
  Li elaji je l. Mwen gen vennwit."
  
  
  "Sa a se fin vye granmoun, huh?"
  
  
  "Kontinye lonje janm ou"
  
  
  Mwen pwolonje janm mwen an. Li te lonje men l, li leve men l pi wo, li t ap tranble e li salye solèy la. Li retire men l epi mwen leve yo, pi wo pase m te panse. "Pwochenn fwa, pouse tèt ou byen wo." Mwen te koube ak apiye ak pouse tèlman wo.
  
  
  "Millie... Si mwen te kite..."
  
  
  "Sen sans, Nick! Sa w ap travèse se yon panse tipik nan douzyèm semèn."
  
  
  "Mwen pral mòde. Ki sa li ye?"
  
  
  Li fè yon soupi. . “Sa a se jis premye mwa a ou mesye yo pral pase isit la, ou tout se nan yon briyan prese soti Dezyèm mwa a ou konsantre sou travay se difisil, twazyèm mwa a. - Mwen pa konnen - chanjman metabolik ou yo ap vin abitye ak tout manti sa yo. Ou komanse filozofe, ou komanse site Omar Khayyam. Ou gen je misty ap gade Waltons yo." Li souke tèt li. " Tipik semèn douz panse, "
  
  
  "Se konsa, sa k ap pase apre?"
  
  
  Li te souri. "Ou pral wè. Jis kontinye pliye janm sa a. Ou pral bezwen li."
  
  
  Telefòn nan sonnen nan chanm mwen an. Millie al reponn. Mwen te gade misk yo nan janm mwen an tranble. Tout bagay t ap tounen. Li te pwobableman gen rezon. Semèn pwochèn mwen ka jete beki yo. Mwen te kenbe rès kò mwen an fòm ak altèr ak kòd so ak long naje chak jou, epi mwen te toujou peze yon plat 165. Sèl bagay mwen te ajoute pandan tan mwen te nan Matant Tilly a se te yon bèl, ridikil moustach pirat. Millie te di sa te fè m parèt vrèman fache. Mwen te panse mwen te sanble ak Omar Sharif. Millie te di se menm bagay la.
  
  
  Li tounen nan pòt balkon la. “Èske mwen ka fè w konfyans pou w kontinye travay fwa sa a? Nouvo arive..."
  
  
  Mwen te gade li epi mwen bougonnen. "Yon roman bèl bagay. Premye ou kite m 'pou manje midi, epi kounye a yon lòt gason. Ki moun ki mesye sa a?"
  
  
  "Yon moun yo rele Dunn."
  
  
  "Dunn soti Bèlen?"
  
  
  "Menm bagay la tou".
  
  
  "Hm. Tout bagay konsidere, mwen plis jalouzi pou manje midi."
  
  
  "Uch!" - li di, li vin bo m '. Li te vle li limyè. Yon ti bo kòm yon blag. Yon jan kanmenm li tounen yon lòt bagay. Finalman li fè yon soupi epi li rale lwen.
  
  
  Mwen te di: “Ban m jounal sa a anvan ou ale. Mwen panse ke li lè pou mwen fè egzèsis sèvo mwen ankò."
  
  
  Li voye jounal la sou mwen epi li kouri ale. Mwen pliye li tounen nan premye paj la.
  
  
  Leonard Fox te kidnape.
  
  
  Oswa nan mo Solèy Tucson la:
  
  
  Tzar otèl bilyonè Leonard Fox te kidnape nan kachèt Grand Bahama li a nan yon lagrèl bal ak grenad.
  
  
  Carlton Warne, trezorye konpayi holding Fox la, te resevwa yon nòt ranson maten an ki te mande 100 milyon dola. Te nòt la siyen "Al-Shaitan," ki vle di "dyab la" an arab.
  
  
  Se premye atak teworis yon gwoup yo kwè se yon disjonksyon nan mwa septanm Nwa, fòs espesyal Palestinyen ki responsab asasinay yo nan Je Olenpik Minik yo ak masak nan ayewopò Wòm ak Atèn.
  
  
  Lè yo te mande l kijan li te planifye pou ranmase lajan an, Warn te di ke konpayi an ta oblije jete aksyon yo ak vann aksyon "nan yon pèt enpòtan. Men, li te ajoute, kounye a se pa moman pou reflechi sou lajan. Nan fen jounen an, lavi yon moun an danje."
  
  
  Yasser Arafat, pòtpawòl anchèf OLP (Òganizasyon pou Liberasyon Palestinyen an, komite direktè tout fòs fedayen yo) te bay "Pa gen kòmantè" abityèl li.
  
  
  
  
  Te gen kèk iwoni sovaj nan sa a. Fox te ale nan Bahamas prensipalman pou prezève libète li ak fòtin li. Fed yo t ap pare pou yo voye liv la sou li. Edisyon espesyal mare nan kwi ak engraving lò; yon sèl ki sèlman lis krim milyon dola - fwod sekirite, fwod fil, konplo, fwod taks. Men, Fox jere yo sove. Nan pò legal ki an sekirite nan Grand Bahamas.
  
  
  Koulye a, vini nimewo de iwoni: Menm si Varn te peye ranson an, pi bon espwa Fox pou l rete vivan se si ajan federal yo te kidnape l 'tounen. Sa a se te egzanp final la nan ansyen lide ke dyab la ou konnen pi bon pase dyab la - oswa Al-Shaitan - ou pa konnen.
  
  
  Washington pral pran plas, oke. Pa renmen Leonard Fox. Pa menm jis akoz prensip ki enplike. Nou ta sou sa a pou rezon ki senp nan defans pwòp tèt ou, pou kenbe dè santèn de milyon dola nan lajan Ameriken pa tonbe nan men teworis yo.
  
  
  Mwen te kòmanse mande si AX te enplike. Epi ki moun ki nan AX. Ak ki sa ki te plan an. Mwen gade deyò nan jaden flè solèy la ak toudenkou te santi bezwen an pou twotwa glas, panse fre ak yon zam frèt difisil nan men mwen.
  
  
  Millie te gen rezon.
  
  
  Douzyèm semèn nan fini.
  
  
  
  
  
  
  Dezyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Leonard Fox te mouri.
  
  
  Mouri, men pa touye pa Al-Shaitan. Li jis mouri. Oswa jan zanmi m 'di, "kè l' sote yon bat."
  
  
  "Apre li te pase de semèn nan yon kan teworis, te ateri san danje nan Ayewopò Lucaya, apre yo te di bonjou kamera televizyon, apre yo fin peye yon santèn milyon dola pou viv - Leonard Fox te mouri. Twa èdtan nan kay ak pfft!
  
  
  Si gen yon bagay tankou sò, ou dwe dakò ke li gen yon sans fè nwa nan imè.
  
  
  Jens gade kat li yo. "Mwen pou peni."
  
  
  Campbell rale youn epi li pran yon mòde. Ferrelli te di, "Baton." Mwen lage yon santim ak ranmase yon nikèl. Nou te fè yon gwo gwoup jwè. Yo te rasanble alantou kabann lopital la. Jens ak pye l kole nan plafon an nan gwo tòti sa a ke yo rekonèt kòm yon deadlift, Campbell ak yon plak sou yon sèl je ak Ferrelli ak yon bab nwa epè kat mwa chita nan yon chèz woulant rekipere nan tout sa k ap pase lè bal gang frape ou nan la. zantray. Pou mwen, mwen te mache yon mil nan maten an epi konpare ak lòt moun, mwen te santi mwen an sante.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Jens. Nonm nou an Damas. Omwen yon semèn de sa. Li te nouvo nan AX men li te konnen Mwayen Oryan an. "Se konsa, ki sa ou panse yo pral fè ak lajan an?"
  
  
  "Match ou nikèl sa a." Li jete nikèl la sou kabann lan. “Modi, mwen pa konnen. Devine ou bon menm jan ak mwen an." Li leve je l sou kat yo. "Ki sa ou devine?"
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "M pa konnen. Men, mwen gen dout ke yo pral sèvi ak li nan rezèv sou machandiz nan bwat, kidonk mwen panse ke nou jis achte tèt nou yon pakèt moun laterè.
  
  
  Campbell konsidere jwe pou yon pyès lajan. “Petèt yo pral achte kèk misil SAM-7 ankò. Frape plizyè avyon k ap antre nan ateri. Hey, ki lè sezon lachas 747?
  
  
  Ferrelli te di: "Nenpòt mwa ak yon B"
  
  
  "Komik," mwen te di. "Èske nou jwe kat?"
  
  
  Campbell te deside voye kòb sou peni. Konnen Campbell, li te gen yon bon bra. "Bagay ki pi mal la se," li te di Ferrelli, "kèlkeswa laterè yo deside achte, yo pral achte li ak bon vye lajan Ameriken."
  
  
  "Amannman. Avèk lajan Leonard Fox la." Ferrelli ri epi li carese bab li. "Leonard Fox Memorial laterè".
  
  
  Campbell souke tèt. "Epi mwen pa panse Fox ap pèdi anpil dòmi."
  
  
  "Ou ap jwe?" Ferrelli pliye. "Kote Fox kounye a, yo pa dòmi. Dife ak souf kenbe ou reveye. Monchè, mwen tande se te yon sèl move nanm."
  
  
  Jens gade Ferrelli. Jeans te gen figi yon ofisye Britanik. Dezè tan, solèy-blanchi cheve blond; FOIL pafè a pou je glas ble. Jens te souri. "Mwen panse mwen detekte son vèt jalouzi a."
  
  
  Mwen te fwonte. "Ki moun ki ka fè jalouzi pou defen Leonard Fox la? Mwen vle di, ki moun ki bezwen yon koup milya dola, yon chato nan peyi Espay, yon vila nan Lagrès, yon avyon prive, yon yatch san mèt ak yon koup nan mennaj zetwal fim pi popilè nan lemonn? Merde! Ferrelli gen pi bon valè yo, pa vre, Ferrelli? "
  
  
  Ferrelli souke tèt. "Sètènman. Bagay sa yo ka detwi nanm ou."
  
  
  "Se vre," mwen te di. Pi bon bagay nan lavi yo se solèy la ak lalin lan ak bonbon Oreo."
  
  
  "Epi sante mwen," Ferrelli te di. "Mwen gen sante mwen."
  
  
  "Ou p ap jwenn li si ou pa tounen nan kabann." Millie te kanpe nan papòt la. Li te ale nan fennèt la epi li louvri l lajè. Li di: “Bondye mwen, kisa w t ap fimen? Se tankou yon chanm reyèl ki plen lafimen." Li tounen vin jwenn mwen. "Doktè Shielhouse vle wè ou nan kenz minit, Nick." Li rache gòj li. "Li vle tou wè Ferrelli nan kabann nan ak Campbell nan jimnastik la."
  
  
  "E Jens?" Ferrelli te di. "Kisa li ta renmen wè Jens mete?"
  
  
  "Nan trennen," Campbell sijere.
  
  
  "Nan dèt," Ferrelli te di.
  
  
  "Fou," Campbell te di.
  
  
  "NAN..."
  
  
  "Ale!" - di Millie.
  
  
  Yo ale.
  
  
  Millie te chita sou yon chèz plastik nwa. “Se yon istwa byen enteresan sou Leonard Fox. Mwen pa t 'kapab kwè li lè mwen te tande nouvèl la. Ala yon fen sovaj."
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Sa a byen lwen fini, ti bebe. Sa a ka nan fen Leonard Fox, men li se jis kòmansman yon lòt bagay. Kèlkeswa ke trik nouvèl yo planifye ak lajan an."
  
  
  Millie fè yon soupi. "Mwen konnen ki kalite kapris mwen ta fè. Oke, mande mwen mesye, vizon kapers."
  
  
  Jens vire epi li ba li yon gade glas. "Èske ou ta reyèlman?" Li toudenkou vin grav anpil. Fwon li te fè mete pòtre ak ondilasyon gwo twou san fon. "Mwen vle di - èske bagay sa yo enpòtan pou ou?"
  
  
  Li te kanpe pou yon ti moman epi je l 'chanje. Se kòmsi li te li yon bagay ant liy yo. "Non," li te reponn tou dousman. "Non, Ted. Pa ditou". Li toudenkou chanje ton li. "Se konsa, ou panse Al-Shaitan pral depanse lajan an nan laterè."
  
  
  Jens te deplase tou. "Sòf si nou jwenn yo an premye."
  
  
  Millie byen vit te gade soti nan Jens pou m rive nan Jens ankò. "Bon wout la" nou "mwen kwè
  
  
  ou vle di AX? "
  
  
  Li gade janm li rive nan plafon an. “Oke, ann mete li nan fason sa a - mwen pa vle di mwen. Mèsi a moun sòt tafyatè sa a. Ou konnen, yon Gypsy Arab te di m yon fwa ke Madi te jou malheureux mwen. Se konsa, chak lendi swa mwen mete zam mwen lwen epi mwen pa janm fè anyen ki genyen lonbraj nan Madi. Se konsa, sa k ap pase? M'ap mache nan lari a nan yon komisyon inosan epi yon touris kalonnen sou mwen ak machin li. Kilè? "
  
  
  "Vandredi?"
  
  
  Jens te inyore mwen. "Epi mwen ta bay janm dwat mwen an Siri kounye a."
  
  
  Mwen gade janm li. Mwen te di, "Pèsonn p'ap pran sa."
  
  
  Li kontinye inyore m epi li gade Millie. "De tout fason, pou reponn kesyon ou, cheri, ou ka parye anpil nèg ap chèche Shaitan kounye a." Koulye a, li tounen vin jwenn mwen. "Bondye, yo te gen plis pase de semèn - yon mond antye nan ajan cho - epi yo pa t 'kapab vini ak yon bagay modi."
  
  
  "Apre sa, Fox ale epi li mouri anvan li ka pale. Mwen parye Washington vrèman fache." Mwen gade Jens sou kote. "Ou panse AX te la?" Li te kòmanse monte zèpòl.
  
  
  Millie te di byen vit, “Konsènan Al-Shaitan - ki aksyon ou panse y ap planifye? Mwen vle di, kont ki moun?"
  
  
  Jens te monte zèpòl ankò. "Sa depann de ki moun ki Al Shaitan ye. Gen plizyè douzèn faksyon nan Fedayin yo, epi yo tout gen objektif yon ti kras diferan ak yon lis lènmi yon ti kras diferan.
  
  
  Millie te fwonte. "Èske ou ta ka eksplike?"
  
  
  Li fè yon klin pou li. "Mwen renmen eksplike. Li fè m santi m entelijan. Koute: ou gen yon koup nan gwoup ekstremis ki non sèlman vle siye pèp Izrayèl la sou figi a nan tè a, men tou vle ranvèse rejim Arab yo - kòmanse yon revolisyon antye. Men, si Al Shaitan fè pati gang sa a, lis la nan "kont" ta ka byen long. Nan lòt men an, gen Al-Fatah, pi gwo gwoup la. Yo plis oswa mwens bwa nan yon konpwomi, ki ka yon move bagay. Paske Nwa Septanm - mesye ki pi san nan tout OLP la - dwe vin fè pati Fatah." Li mare men l. "Se konsa, ou eseye kalkile li."
  
  
  "Men, jounal la te di ke Shaitan ta ka fè pati Nwa Septanm." Millie gade m. "Kisa sa a di sou yo?"
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Absoliman anyen. Gade, yo gen anpil faksyon paske tout moun gen pwòp lide yo. Se konsa, yo fòme yon gwoup, epi byento gwoup la kòmanse kraze an gwoup, e byento disjonksyon yo ap kraze an gwoup, e pou tout sa nou konnen, Shaitan te kapab sis nèg estipid ki pa t renmen sa yo t ap resevwa. pou dine." Mwen tounen vin jwenn Jens. "Kouman sa ye pou teyori? Yon pakèt vejetaryen ki fou pou pouvwa?"
  
  
  Jens te gade m dwòl anpil.
  
  
  Mwen te fwonte. "Sa a - nan ka ou pa t 'konprann - se te yon blag."
  
  
  Li te kontinye gade m yon bagay etranj. "Petèt ou gen rezon."
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Millie. "Mwen panse ke li bezwen yon piki."
  
  
  "Mwen byen". Li te toujou gade etranj. “Sa m ap eseye di w se ke petèt ou gen rezon. Al-Shaitan ka nenpòt moun. Li ta ka anyen nan tout. Si se te sèlman sis mesye, ou pa ta bezwen plis pou atake Fox..."
  
  
  "Se konsa?"
  
  
  “Se konsa... se konsa petèt yo pou kont yo. Petèt yo reyèlman gen pwòp konplo fou yo. ”
  
  
  "Petèt yo vle legalize kawòt?"
  
  
  "Oswa petèt yo vle kònen moute mond lan."
  
  
  Nou toudenkou chanje yon ti koutje long, trankil. Nou te vini ak yon sèl lide sal. Si Shaitan te sis fwa fou pou kont li, li ta pi difisil pou yo revize devine yo. Mouvman yo ak plan yo ka nenpòt bagay. Absoliman anyen.
  
  
  Mwen te reflechi sou sa kèk minit pita lè Shielhouse te teste m, li te bay pye m epi li te pale pi byen pase m. "Pi bon, N3. Prèske san pousan,” li te souri.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Millie te souri. "Miyò."
  
  
  Mwen souflete l sou bèl bourik toutouni li. "Unromantic femèl chen," mwen te di. "Pale de janm mwen nan yon moman tankou sa a..."
  
  
  "Oke," li te di sounwa, "Mwen pa t 'kapab pa remake..."
  
  
  “Ou pa ta dwe remake anyen ditou. Ou dwe twò okipe gade limyè ki gen koulè pal."
  
  
  "O, sa yo," li te di, trè dousman pase dwèt li sou do mwen, sou tout do m '. "Ou vle di bagay sa yo wouj ak ble siyman ki rive lè klòch yo sonnen...?"
  
  
  Mwen gade li. "Ou jis gen chans," mwen te di, rale l 'nan direksyon mwen, "ke J renmen fanm entelijan." Men m 'tete tete l' ak gode m 'debòde ak fanm apetisan li.
  
  
  "Chè?" li te di trè dousman, "Pou dosye a," li te bo zòrèy mwen, "ou se yon espektakilè son ak limyè."
  
  
  "Epi ou ta...
  
  
  - Mwen bo pwatrin li: - "Ou vle jwe dosye sa a ankò?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Millie pat domi. Mwen te santi Coursil li glise sou zepòl mwen. Li te pran pòz ap dòmi, epi mwen te fè l yon favè nan pretann yo kwè li. Lè yon fanm jwe jwèt sa a, anjeneral li gen yon rezon trè bon. Epi Millie pa t jwe jwèt san sans.
  
  
  Chanm nan te an silans ak nwa eksepte pou limyè lalin lan ki te filtre nan pèsyèn yo, ki te kreye yon modèl trase sou plafon an. Lannwit la te fre ak kò mawon an koube ki te vlope bò kote m 'te kouvri ak yon dra ble fonse, mwen pa t' bezwen wè li. Li te flote nan tèt mwen, li danse ant bann lalin nan plafon an.
  
  
  Millie te yon paradoks. Yon ti fi senp konplike. Li te gen yon efikasite enkondisyonèl. Pa gen anyen ki deranje Millie. Li te kapab gade ou nan je menm si mwatye figi ou te soufle. Ak nan gade sa a pa te gen ni pitye ni laperèz. Epi ou ta konnen ke li pa t ap jwe.
  
  
  Tout bagay ak Millie te biznis kòm dabitid, enkli nou. Se te yon bon amitye pwofon ki te gen ladann sèks, men se pa romans. Millie yon fwa te gen yon sèl relasyon renmen ak Sam, men Sam te mouri.
  
  
  Sèlman foto a te mal. Pèsonn pa janm "renmen ankò." Si Juliet pat pèdi tanperaman, kat ane apre li ta marye ak yon lòt moun, epi pou senk ou jwenn dis, li ta marye pou renmen. Petèt pa egzakteman menm lanmou an, men lanmou se egzakteman menm bagay la. Paske renmen se tankou nenpòt lòt talan. Si w fè yon bagay byen, ou bezwen fè l ankò. Millie te gen talan. Li te tou senpleman pè sèvi ak li.
  
  
  Li deplase dèyè zepòl mwen. "Ki lè li kounye a?" li mande.
  
  
  Li te onz zè.
  
  
  Mwen lonje janm mwen epi mwen limen televizyon an ak zòtèy mwen. Li te di, "Sispann montre," epi li baye ak anpil atansyon.
  
  
  Televizyon an te limen epi fanm nan te anonse Amerik anvi dòmi ke li pa t anmède pa sant bra li. Millie kouvri figi l ak yon zòrye. "Si ou gade fim nan, mwen pral di ou ki jan li fini. Ameriken, koboy ak polisye toujou genyen."
  
  
  Mwen te di, "Mwen pa vle di ou, men mwen planifye pou gade nouvèl la."
  
  
  "Menm fen. Ameriken, koboy ak polisye toujou genyen."
  
  
  Anonsè a te di, "Laterè tounen nan tit yo ankò." Mwen te chita dwat. Millie woule nan bra mwen.
  
  
  "Twa jou apre lanmò Leonard Fox, yon lòt kidnape yon devil. Fwa sa a sou Riviera Italyen an, lè milyonè Ameriken Harlow Wilts te kidnape nan vila prive li a. Wilts, ki posede yon pati nan majorite nan chèn motel Cottage, fèk rive nan peyi Itali pou diskite sou plan pou achte otèl Ronaldi a." (Toujou tire sou Wilts ki rive nan peyi Itali.) "Chris Walker soti nan Minnesota t ap pale ak madanm li..."
  
  
  Kamera a panoramique nan yon chanm k ap viv abondan nan katye milyonè Somewhere, Minnesota, kote yon Madan Wilts te kriye te rakonte menm istwa a frèt. Kidnapè yo te vle yon santèn milyon dola. Pou de semèn. Lajan Kach. Yo rele tèt yo Al-Shaitan. Dyab.
  
  
  Kèlkeswa sa yo te planifye achte ak lajan sa a, pri a kounye a te rive nan desan milyon dola. Men, si yon moun pa sove Wilts, Dyab la ap gen pou peye.
  
  
  Mwen fèmen je m. Jis sa mond lan bezwen kounye a. De san milyon dola laterè.
  
  
  Millie lonje menl epi li fèmen televizyon an. "Kenbe m '," li te di. "Jis kenbe m ', oke?"
  
  
  Mwen te anbrase l. Li te vrèman tranble. Mwen te di, "Cheri, hey! Ki sa li ye? Koute, pa gen moun ki dèyè ou."
  
  
  "Mmm, mwen konnen. Men, mwen gen yon santiman terib ke yon moun ap swiv ou. Ke sa a se dènye swa nou pral ansanm."
  
  
  Mwen te fwonte. "Ann. Kiyès kap swiv mwen? Ki moun ki menm konnen mwen isit la?"
  
  
  "AXE," li te di tou dousman. "AX konnen ou la."
  
  
  Nou te gade youn ak lòt pou yon tan trè long. Epi toudenkou li sispann se yon fraz vid. Toudenkou li te vin pi plis pase jis amitye.
  
  
  "Ou konnen..." li te kòmanse.
  
  
  Mwen te bo li. "Mwen konnen.'"
  
  
  Mwen rale l pi pre, osi pre ke mwen te kapab, e anyen pa chanje apre sa.
  
  
  An reyalite, li te fè yon diferans.
  
  
  Nan denmen maten, Hawk te rele soti nan AX nan Washington, epi nan aswè mwen te sou yon vòl nan Mwayen Oryan an. Misyon: jwenn epi sispann Dyab la.
  
  
  
  
  
  
  Twazyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Rechov Dizengoff se Broadway nan Tel Aviv. Oswa, yo dwe pi presi, li nan Piccadilly Circus, Sunset Strip ak Miami Collins Avenue woule nan yon sèl. Gen kafe, boutik, ba, ba, Diamonds, abako, mizik, teyat, limyè, bri, machin, foul moun ak nouvo kanpe pitza plastik.
  
  
  Mwen te chita bò tab la nan
  
  
  yon kafe ki louvri kote mwen bwè twazyèm byè Gold Star mwen an epi gade solèy la kouche sou vil la. Li te sanble ak yon gwo boul plaj wouj tou dousman tonbe atravè syèl la zoranj.
  
  
  Mwen te la paske Jackson Robie te mouri. Robi te rete Tel Aviv. Men li te mal. Viza li te idantifye l kòm yon jounalis Ameriken, korespondan Mwayen Oryan pou magazin Mondyal la. Tit la te pèmèt li poze yon varyete kesyon epi voye telegram, kripte ak otreman, nan Amalgamated Press and Wire Service. Li jis konsa rive ke Washington Akes. Okipasyon reyèl li te kòm yon obsèvatè AX.
  
  
  Travay yon obsèvatè sanble anpil ak sa li sanble. Obsève. Pou konnen sa k ap pase nan pati li nan mond lan. Sa vle di, pami lòt bagay, konnen ki moun ki enfòmatè yo, misk anplwaye yo ak gangstè lokal yo, osi byen ke chèche konnen ki moun ki mesye yo ki ka prete ou yon bato, ba ou kouvèti oswa koupe yon bal. Robie te bon. Pi bon pase bon. Robie te yon panse. Li te gen youn nan lespri analyse yon mèt echèk. Li te nan travay sa a pou plis pase twa ane epi li poko rele nou yon tirè ki mal. Se konsa, lè Robie telegraf nan kòd kat-zetwal: "Jwenn dyab la. Voye twoup yo," te gen yon sèl kesyon ki rete pou mande: Èske gen plas sou mòn Rushmore pou figi Robie a?
  
  
  Jis yon èdtan apre, Robie te mouri. Yo te kout kouto nan do a nan yon ale lavil Jerizalèm. Fox te toujou prizonye lè sa te rive, men si Robie te vrèman konnen kote milyonè a ye, li pat gen tan di pèsonn lòt moun. Omwen li pat gen tan di AX sou sa.
  
  
  Travay mwen se te eseye rekòmanse diskisyon an. Swiv santye Robie nan kachèt Al-Shaitan a epi sove nouvo viktim nan, Harlow Wilts. Mwen deside kòmanse Tel Aviv paske se la Jackson Robie te kòmanse. Sa li te aprann nan Tel Aviv te mete l sou wout Jerizalèm.
  
  
  Petèt.
  
  
  Petèt sa a se pi bon an ou genyen. Travay yon ajan konsiste de yon mòn pwobabilite, yon pil gwo pwobabilite. Epi w ap toujou jwe "jwenn zegwi a" epi w ap toujou jwe kont tan.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. Li te tan pou ale. Mwen te sispann gason an epi mwen te mande chèk la pandan syèl la te pwodwi roz ak Lè sa a, tounen wouj nan yon gwo twou san fon koulè wouj violèt-woz kòm si li te tande tout kamera yo klike sou epi li te jwenn tèt li alèz sou tout bagay la.
  
  
  Mwen te fè wout mwen nan mitan foul moun yo nan direksyon Allenby Street, gade ti fi yo nan abako ki ba ak chemiz mou, ki lach bwode ki allusion sou opulans wonn, san bra. Mwen te gade ti gason yo t ap gade ti fi ak touris ki te abiye ak koton yo t ap gade ak yon je egalman fervan nan ekspozisyon pwodwi kwit sou charyo nan kafe.
  
  
  Mwen te jwenn yon taksi epi mwen te bay move adrès la nan Jaffa, yon ansyen vil Arab nan kèk kilomèt nan sid ak yon koup de syèk de sa. Retounen nan lari yo etwat likidasyon, ale ak vout wòch ak labirent Kasbah-style. Ann tounen nan reyèl Mwayen Oryan an epi lwen modènite inivèsèl la ki sanble vire chak vil nan mond lan nan tout lòt vil nan mond lan.
  
  
  Mwen te peye chofè a epi m te mache kat blòk pou rive Rekhov Shishim, nan yon bilding koupi byen ak mi epè ak yon do kay wouj. Atravè lakou wòch la ak moute yon sèl eskalye.
  
  
  Mwen frape twa fwa sou gwo pòt an bwa a.
  
  
  "A?" di vwa a. Li te byen file ak gwo twou san fon.
  
  
  "Glidat vanil," mwen reponn nan falsetto.
  
  
  "Hayom har?" Li te kòmanse ri.
  
  
  "Lo," mwen te di soprano a. "Yorad Geshem."
  
  
  Yon tradiksyon sa a ta dwe: "Kisa?" "Krèm glas vaniy." "Fwad?" "Non, li nèj." Yon lòt tradiksyon se ke yo pa t 'swiv mwen.
  
  
  Pòt ouvè. Benjamin te souri. Li montre m 'nan direksyon fè nwa, dezord brikabrak nan chanm nan. “Chak fwa mwen oblije sèvi ak youn nan kòd sa yo, mwen santi mwen tankou yon ajan komik liv modi. Èske ou ta renmen kèk konyak?
  
  
  Mwen te di sa mwen vle.
  
  
  Li te ale nan kwizin nan epi li vide de vè. David Benjamin se te yon ajan premye plas nan sèvis entèlijans Izraelyen Shim Bet. Mwen te travay avè l 'sou dizan de sa e mwen te isit la paske Robie te kapab travay avè l' tou. Yon obsèvatè AX sèl nan yon peyi zanmitay oblije kolabore ak ajan lokal yo. E si li pa t an kontak ak Benjamen, ebyen petèt Benjamen t ap konnen ki moun li te an kontak avè l.
  
  
  Li te retounen ak linèt ak yon boutèy epi li te mete ankadreman sis pye l sou yon sofa an kwi mawon. Leve glas li, li di: “Le Chaim. Mwen kontan wè ou, Carter." Li mete pye l 'sou tab la sikatris.
  
  
  Benjamen chanje. Li te pèdi gade briyan jenn gèrye a ak sipozisyon fre li nan imòtalite. Koulye a, li te sanble ak yon vanyan sòlda reyèl. Tou de pi difisil ak dous pase ti gason li te ye a. Yo te koupe figi a nan ang prensipal yo, ak je ble yo te ankadre ak liy oblik. Li te mete yon chanday grate
  
  
  ak Jeans.
  
  
  Mwen limen yon sigarèt. "Mwen te di Vadim poukisa mwen te vle wè ou. Se konsa, mwen devine mwen pa bezwen kòmanse nan tèt la."
  
  
  Li souke tèt li. "Non. Mwen konprann ki pwoblèm nan. Pwoblèm lan se ke zanmi mityèl nou an te manke lespri koperasyon. Oh wi, nan kou," li te monte zèpòl epi l apiye dèyè, "si mwen bezwen enfòmasyon, si li genyen li, l ap di m." Si mwen te mande l '. Li definitivman pa t yon volontè."
  
  
  Mwen te gade l epi m te souri. "Di m," mwen te di, "si w te konnen kote Shaitan te kache, èske w ta kouri al nan kabin telefòn nan epi rele AX?"
  
  
  Benjamen te ri. "Oke," li te di. "Se konsa, sa a balanse nou soti. Si mwen te konnen, mwen ta ale la ak pèp mwen an epi aksepte yo pou pi gwo glwa pèp Izrayèl la. Men, si mwen te konnen, epi ou mande m ', mwen ta oblije di ou. Epi kòm mwen se konsa mwen konprann ou ap mande - non Li pa di m 'anyen sou kote Al-Shaitan ta ka ye.
  
  
  "Konnen nenpòt lòt moun ki sa yo ta ka di?"
  
  
  "Nan Shin Bet la? Non. Si li te di nenpòt moun se mwen menm. Mwen te fè kèk fouye pou ou. Te vini ak yon bagay ki ta ka pa vle di anyen, oswa li ta ka yon kote yo kòmanse. Jis anvan Robi te kite Tel Aviv pou Jerizalèm, li te resevwa anviwon douz mil liv nan fon li a."
  
  
  "Twa mil dola."
  
  
  "Wi."
  
  
  "Peman pou nenpòt moun?"
  
  
  "Se konsa, mwen prezante. Epi gen yon bagay mwen konnen sou Jackson Robie. Li pa janm peye jiskaske li verifye enfòmasyon an. Se konsa, ou dwe kalkile ke pou twa mil dola, yon moun te di l 'gran verite a."
  
  
  "Kesyon an rete: Èske lajan an te pou yon moun isit la nan Tel Aviv oswa pou yon moun li te pral rankontre nan Jerizalèm?"
  
  
  Benjamin te souri. "Sa kite yon kesyon." Li vide yon lòt pòsyon nan konyak yon ti kras dous. "Ankò - si mwen te konnen repons lan, mwen ta di ou. Epi ankò - mwen pa konnen, "li te pran yon ti ti gout rapid ak grimas. "Koute," li te di, "gang dyabolik sa a ap deranje nou tou. Bondye mwen, se nou menm y ap chèche. Si yo mete men yo sou katsan milyon sa yo..."
  
  
  "Tann yon segond! Kat? Kote mwen soti, youn plis youn se de. Fox ak Wilts. Desan milyon."
  
  
  “Epi Jefferson ak Miles. Katsan milyon." Li travèse chanm nan epi li pran pòs Jerizalèm lan. "Isit la.".
  
  
  Li voye yon jounal pou mwen. Mwen li rapò Roger R. Jefferson, Prezidan Konsèy Nasyonal Motors. Thurgood Miles, eritye manje chen milti-milyon dola. Yo te kidnape tou de swa anvan an, yo te kidnape nan kay ki an sekirite nan Etazini. Kounye a mwen te oblije sove twa mesye. Mwen mete jounal la atè.
  
  
  "Shaitan sa a son twò malen pou se vre."
  
  
  Benjamin fè tèt li. "Men, pa yo." Li te souri grimly. "Epi mit inefikasite Arab la ap kraze."
  
  
  Mwen etidye li epi mwen fè yon soupi. "Ou te di ke Shin Bet tou enkyete ..."
  
  
  "Sètènman. Yon moun ap travay sou li." Li souke tèt li. "Men kiyès? Ki kote? Mwen inyoran menm jan ak ou. Sèl bagay nou ka sipoze avèk konfyans se ke baz Shaitan a pa nan pèp Izrayèl la. Sa a kite anpil lòt opsyon. Libi? Liban? Siri? Irak? Patizan yo ap grandi."
  
  
  "Oke, kidonk nou konnen sa a se Mwayen Oryan an - ak premye plon Roby a soti nan Tel Aviv."
  
  
  “Oswa Jerizalèm. Tande, Vadim konnen poukisa ou la. Ou te pale avè l jodi a. Vadim se bòs mwen, tankou Hawk ou. Kidonk, si li pa di ou anyen, ou ta ka panse li pa konnen anyen... oswa li konnen yon bagay epi li pa vle di ou. Mwen, mwen isit la sou yon lòt zafè. Pi bon an mwen ka fè se montre w nan bon direksyon an epi di w ke si ou te janm bloke desann nan yon ale ak do ou kont miray la ak sis zam sou vant ou - si ou ka jwenn nan yon kabin telefòn, rele. epi mwen pral vini."
  
  
  "Mèsi, David. Ou se yon pèch reyèl."
  
  
  Li te souri. "Yo pa pi bon pase mwen. Èske ou bezwen okenn kondwi?
  
  
  "Èske mwen ta dwe reponn?"
  
  
  “Mwen ta ankouraje w chèche Sarah Lavi. Allenby Street isit la nan Tel Aviv. rapatriye Ameriken. Mwen panse se yon pwofesè. Li menm ak Robie... t ap tranble. Pawòl sa a?"
  
  
  "Tranble," mwen ri. "Men, se menm bagay la."
  
  
  Li te reflechi sou sa pou yon minit epi li te souri. Lè sa a, li te kòmanse ri. Son ki ba, plen, woule. Li te fè m sonje ansyen aswè yo. David ak mennaj li. Mwen te mande kòman li te ye.
  
  
  Je li vin gri. "Daphne mouri." Li lonje men pou yon sigarèt, figi l 'wòch. Mwen te konnen ase pou m pa di yon mizè "rekize." Li kontinye egalman. "Mwen gen yon lòt devine ou ta ka vle swiv." Je l' te mande m' pou m' pa fè l' santi.
  
  
  "Tire," mwen te di.
  
  
  "Restoran an se sou El Jazzar Street. Men, si ou vle bay yon allusion sou zòn nan, El Jazzar se yon mo arab ki vle di bandi. De tout fason, nou
  
  
  te kenbe yon je sou plas la, epi yon jou wè Robie antre nan li. Petèt li te gen yon kontak la."
  
  
  Petèt yon lòt karant a youn.
  
  
  Li te monte zèpòl. "Mwen konnen li pa anpil, men se tout sa mwen ka panse sou." Li te panche dèyè e li te rankontre gade mwen. "Pwòp sous mwen yo pa konnen anyen ki itil."
  
  
  "E si yo te fè?"
  
  
  Li rache gòj li, "Mwen ta di ou."
  
  
  "Onètman?"
  
  
  "Ale nan lanfe."
  
  
  Mwen leve. "Pa mwen. Mwen pral nan syèl la. Pou panse pwòp mwen yo ak bon aksyon mwen yo." Mwen pran dènye ti kou konyak mwen.
  
  
  Li lonje men l. "Bon chans," li te di. "Epi mwen vle di li, Nick. Si ou bezwen èd, ou ka konte sou mwen."
  
  
  "Mwen konnen," mwen te souri. "Osi lontan ke mwen gen dis santim pou telefòn nan."
  
  
  
  
  
  
  Chapit kat.
  
  
  
  
  
  Ann pale sou lanfè. Anndan, Club El Jazzar te sanble ak Setyèm Sèk Dante a. Kote yo kite pou asasen yo. Se te yon foul moun sèlman, e yon nonm te sanble tankou yo ta pito touye ou pase bwè ou.
  
  
  Chanm nan te piti, ki gen anpil moun ak nwa, pentire yon koulè wouj violèt. Scimitars te pandye nan kòd ponpon, ak sèpan lafimen moute mi yo nan direksyon plafon an ba, tachete, kote zèl nwa yo nan yon fanatik toubiyon bat yo tounen nan nyaj san sans. Soti nan yon kote nan pwofondè yo te soti nan yon oud ak son an nan yon tanbourin.
  
  
  Lè m 'te mache nan pòt la, tout bagay sispann. Karant pè je bale nan lè a; katreven je deplase nan menm moman an. Ou te ka prèske tande yo tout k ap vire. Lè sa a, konvèsasyon an te kòmanse ankò. Anba a. Gwonde. Ak yon tanbourin.
  
  
  Yon ti gason nwa ak yon chemiz mouye ak swe te vini epi li te ba m yon ti tay sombre. Li kwaze bra l ', li gade m', twò kout pou gade macho l 'yo travay byen. Li krache atè. Mwatye pous nan bòt mwen an.
  
  
  Mwen te souri. "Bonswa pou ou tou."
  
  
  Li bese tèt li. "Ameriken?"
  
  
  "Dwa. Ameriken. Ameriken grangou. Zanmi m nan Mira rekòmande yon kote pou ou. Mwen te di li byen fò.
  
  
  Li te deplase pwa l; efase, ak Lè sa a, frown ankò. "Ou vin manje?"
  
  
  Mwen souke tèt. "Epi bwè."
  
  
  Li souke tèt. "Mwen nan. Nou pral ba ou ale." Mwen te deja pran brûlures nan sant souf li a, epi jije pa fason li te di, "Nou pral ba ou ale," Mwen deside se te yon bon lide epi li deside achte yon boutèy chabon. Chabon aktive se yon modi bon antidot pou prèske nenpòt pwazon oswa dwòg ke yon moun ta ka mete nan bwè ou. Oswa mete li nan yon bouyon. Yon gwo kiyè nan yon vè dlo epi w ap pwobableman ap viv pou rakonte istwa a.
  
  
  Li mennen m 'nan chanm nan ki gen anpil moun, pase koral la nan je sifle, nan yon dezyèm chanm nan dèyè a. Yo mennen m 'nan yon izolwa plastik ki gen koulè pal diven ki te parèt kòm ringside pou yon ti etap. De jenn vwayou nan chemiz saten nwa te kanpe toupre sèn nan ak strummed mizik, pandan y ap yon twazyèm, nan yon burnouse blan ap koule tankou dlo, distraite souke yon tanbourin.
  
  
  Mwen pa te gen okenn lide nan lanfè kote mwen te ye. Mwen te antre nan teritwa yon lòt moun. Tangier Bandi. Men ki gang?
  
  
  Yon nèg gwo, lajè pwoche bò tab la. Li te yon Arab nwa, enèjik. Li pran pake sigarèt mwen an, li pran youn, limen li, li rale, li chita epi li egzamine lò ki sou pwent sigarèt la. "Ameriken?" Li te pale ak yon ti aksan.
  
  
  "Mwen se wi. Sigarèt - non."
  
  
  "Tik?"
  
  
  "Wi. Dwa. Tik". Mwen te tann pou l rive nan pwen an. Oswa omwen se sa mwen te espere se te esansyèl la nan li. Plan mwen an te senp. Estipid, men senp. Mwen te jwe de petèt kont mitan an. Petèt nimewo en se te yon chans doub ke petèt enfòmatè Robie a te isit la e petèt li ta eseye fè kontak, espere fè yon lòt twa mil byen vit. Petèt nimewo de te ke petèt asasen Robie a te isit la. Sa a te kapab tou sove m 'anpil tan. Fason ki pi rapid pou chèche konnen ki moun ki lènmi ou se ale nan yon ale epi wè ki moun ki ap eseye touye ou.
  
  
  Mwen etidye nonm lan lòt bò tab la. Li te difisil, machwè kare ak miskilè. Anba yon mayo sere koton vèt. Anba Jeans yo gonfle yo ta vle chanje koulè. Sève a te vini. Mwen te kòmande arak. Boutèy. De linèt.
  
  
  Mesye anfas tab la di: "Eske w ap bidonye?"
  
  
  "Bidonvil?"
  
  
  Li fèmen je l 'nan defi defi. "Si ou pa remake, sa a se yon bidonvil. Pa gen gwo otèl ki bay oseyan an. Pa gen chanm solèy ak twalèt prive."
  
  
  Mwen fè yon gwo soupi. "Kidonk, ki kote sa a mennen nou? Nan yon diskou oswa yon batay nan yon ale?” Mwen souke tèt mwen. “Koute, zanmi m, mwen tande tout bagay. Mwen kouvri sèn pou World Magazine." Mwen kite sa koule nan anvan kontinye. "Epi mwen te tande tout mo yo, mwen te wè tout lagè yo, e kounye a mwen jis vle
  
  
  chita epi bwè epi pa antre nan okenn pwoblèm cho."
  
  
  "World Magazine," li te di avèk kalm.
  
  
  Mwen te di, "Wi," epi li limen yon sigarèt. Arak rive.
  
  
  Li di: "Ki jan ou rele?"
  
  
  Mwen di: "Mackenzie."
  
  
  "Mwen doute."
  
  
  Mwen te di: "Kisa ou genyen?"
  
  
  "Youssef," li te di m '. "Abu Abdelhir Shukair Youssef."
  
  
  "Oke," mwen te di. "Mwen pa gen okenn dout sou li"
  
  
  Yon limyè klere koupe nan lafimen an sou sèn nan epi tanbourin la rele, "Naam! Naam! epi li te ale nan yon foli Jangles paralize. Siflèt la te kòmanse menm anvan li ale; yon ti fi po nwa nan yon moso ajan chatye nan tèt ak jip ki koule tankou yon rido pèl soti nan yon riban ki te kòmanse byen anba ren li. Rivyè cheve nwa te tonbe nan do l, ki te ankadre figi l ki mou, bèl, prèske nèt san makiyaj.
  
  
  Mizik la te kòmanse jwe, san gou, prèske ipnoz nan monotoni li yo. Epi ti fi a te kòmanse tou dousman. Wavy, lis, jiskaske kò li te sanble yo te fè nan likid, ak limyè yo reflete nan ajan an nan rad li, tankou zetwal nan yon syèl tranble kokenn, ak kò li kontinye fonn, kò sa a enkwayab.
  
  
  Kite m 'pale w sou dans vant. Yo anjeneral gra, fanm gra ak kat tòn makiyaj ak kat vant. E lè medam konsa kòmanse jete li, ou chita la epi espere ke li pa kole. Ti fi sa a te yon lòt bagay. Ou pa janm reve pi byen. Menm nan rèv ki pi sovaj ak fou ou.
  
  
  Dans la, pou di konsa, fini. Mwen tounen vin jwenn Yusef. Li ale. Olye de sa, pwopriyetè a swe apiye sou izolwa a, figi l 'defòme pa yon souri wouye. Mwen te deside mwen te renmen l pi byen lè li te fwonte. "Manje," li te di. "Ou di ou vle manje?" Mwen te di mwen te fè. Sori li te vin pi laj. "Nou ba ou ale anvan an." Rezilta a se yon echèl desann nòt. Tanbourin sone.
  
  
  Li ale. Mwen te pran yon ti gout nan arak mwen an, yon bwason pikant yon ti jan tankou ouzo oswa rakia Turkish. Twa gangstè ba yo te pase bò tab la, yon trio chemiz nayilonn enprime ouvè nan ren an, ki te revele misk yo ak medayon dekore anpil. Yon sèvant mòs rive ak manje. Je rapid gade m '. Manje a te sanble byen, ki vle di mwen pa ta bezwen okenn remèd mirak. Bromo, wi. Chabon, non. Mwen te kòmanse manje.
  
  
  Trio a tounen e li resevwa m, kalkile wotè m, pwa ak fòs mwen. Yo te retounen nan ba a epi yo rapòte rezilta yo bay lòt moun yo. Pou gang lan.
  
  
  Ki gang?
  
  
  Kèlkeswa pèfòmans yo te ye, li pa t sibtil. Twa lòt ti gason nan ba a te fè yon ti mache. A-yon, a-de, a-twa ak a se etap kwonometre nan ritm Jangling la. Yo te pase m ', yo vire epi yo naje tounen. Wotè mwayèn: senk pye dis pous; mwayèn laj: ven-yon ane. Yo te vin sou tab mwen an epi yo te chita nan izolwa bò kote m '. Mwen te kontinye manje. Yo gade. Moun ki te mete chemiz koulè wouj violèt ak zoranj la apiye sou tab la. Li te gen cheve long e li te gen yon figi yon ti gason ki pa gen anpil vyann. "Se konsa," li te di nan lang angle, "ou renmen kebab?"
  
  
  Ann ale, mwen te panse. Li pral tankou yon sèn. 1950s hood style konfwontasyon, demode "smart dumbass".
  
  
  "Non, mwen te bay lòd moustik, men, mwen te aprann pran sa mwen jwenn, pou egzanp."
  
  
  Koulè wouj violèt-zoranj la tounen bann wouj. "Entèlijan," li te di. "Ameriken an se entelijan."
  
  
  "Entèlijan," te di Red Stripe, ki moun ki pa t 'ase entelijan pou panse a nenpòt lòt bagay.
  
  
  "Se konsa, mwen pa konnen..." Se te Green Flowers ak yon souri lajè. "Mwen pa panse ke li entelijan."
  
  
  Bòn ane 53yèm, mwen te di tèt mwen. Mwen te konnen yo pa te ame. Chemiz sere, klere ak pantalon sere, klere yo te koud tèlman pre kò nève yo ke yo pa t 'kapab kache menm sizo kutikul. Mwen te kapab mete yo tout sou epi mache ale souri. Men, yo pa t 'konnen sa, oswa yo pa t' pran swen. Yo te jèn, yo te fache e yo t ap mande pou yo goumen.
  
  
  "Pa tèlman entelijan," di Purple-Orange. Mwen kalkile li se lidè pake a. (Ki pake?) “Pa tèlman entelijan pou vin nan El Jazzar. Èske w konnen sa El Jazzar vle di?
  
  
  Mwen fè yon soupi. "Koute, mesye. Mwen panse ke li se gwo ke w ap vini isit la. Mwen vle di, pa gen anpil moun ki ta pran tan soti jis pou aplodi yon etranje poukont yo. Se konsa, mwen vle ou konnen ke mwen di sa a ak anpil rekonesans ak apresyasyon. . Kounye a ou ale."
  
  
  Te gen yon ti konferans sou siyifikasyon mo "ale." Mwen te mete men dwat mwen nan janm mwen an nan ka mwen ta dwe rive jwenn Luger mwen an. Eksplozyon Wilhelmina ap fè yo pè. Mwen p'ap gen pwoblèm ak yo poukont mwen, men le pli vit ke yon kout poing kòmanse isit la, mwen pral goumen ak tout kliyan an. Ak swasant pou youn se pa pi bon chans mwen.
  
  
  Yo te eple "ale" epi yo te fè premye mouvman yo ak figi menasan, kanpe
  
  
  Mwen te kenbe men m sou bou pistolè a, men se pa bounda Wilhelmina ki te vin pote m sekou. Dansè nan vant tounen sou sèn nan. "Mesye," li te di an arab, "Mwen vle èd ak yon dans espesyal. Kiyès k ap ede m? Li gade nan sal la. "Ou!" Li byen vit di Purple-Orange. Li boukle dwèt li nan bonjou. "Ann ale," li te konvenk.
  
  
  Li ezite. Mwatye énervé, mwatye flate. "Ann ale," li te di ankò. "Oswa ou timid? Oh, ou timid? Oh, ala move! Li boure bouch li epi li deplase ranch li yo. "Èske yon gwo gason pè yon ti fi konsa?"
  
  
  Chanm nan ri. Se konsa, youn nan koulè wouj violèt-zoranj vole sou sèn nan. Li pase men l nan cheve long nwa li yo. "Ou ka bezwen zanmi pou pwoteje ou. Ann ale, zanmi." Li gade nan limyè a epi li fè siy ak dwèt li. "Vini, pwoteje li."
  
  
  Li fè yon boul. Ankò ri cho soti nan chanm nan lafimen. Apre kèk segond, bann wouj ak flè vèt parèt sou sèn nan.
  
  
  Mizik la komanse. Kò li te tranble. Tise ak naje alantou twa gason. Men pi ba, onde, toumante; vout do a, dwat ranch yo. Dapre estanda Mwayen Oryan li te mens. Fò ak fleksib, ak yon ti gonfleman. Mens ren. Tete wonn, supèrb, ki gen fòm melon.
  
  
  Li gade m.
  
  
  Li te toujou ap chèche.
  
  
  Li souke tèt li sevè. Yon segond apre li te fè l ankò, li gade m nan je epi li souke tèt li; vire gade l nan direksyon pòt la. Lang entènasyonal pou Scram.
  
  
  Mwen te swiv konsèy li yo. Li pran timoun yo sou do mwen. Oswa petèt se pa yon konyensidans. Anplis, mwen te fini nan El Jazzar. Mwen te montre figi m 'ak ofri Garnier. Pawòl la pral gaye. Si yon moun te vle jwenn mwen, yo ta fè li. Epi ka gen yon rezon pou w ale kounye a. Petèt yon moun te vle rankontre m. Oswa petèt yon moun te vle touye m '. Mwen jete lajan an epi mwen ale.
  
  
  Pa gen pwoblèm pou soti nan ba a. Je pèsonn pa menm sifle. Sa a ta dwe premye allusion mwen.
  
  
  Mwen te ale deyò. Mwen limen yon sigarèt devan klib la. Mwen te koute son ki ta ka bòt k ap grate nan yon lari wòch ki kase, yon lam kouto k ap soti nan yon kokiy, oswa yon souf long pran anvan l sote. Men mwen pa tande anyen.
  
  
  Mwen te ale. Lari a pa te plis pase douz pye lajè; miray a miray douz pye lajè. Bilding yo apiye. Etap mwen yo eko. Toujou pa gen okenn son, sèlman etwat lari likidasyon, rèl yon chat, limyè a nan lalin lan.
  
  
  Blam! Li vole soti nan fenèt la vout, èstime nan nonm lan tonbe sou mwen, mitan-zepòl, pran m 'avèk li nan yon woulib long espiral bak. Enpak la te pote nou tou de nan lè a ak woule nan direksyon pou sòti nan ale a.
  
  
  Yo tann, sis nan yo, kouri ale nan sòti a. E sa yo pa t enpasyan, timoun neglijan. Sa yo te granmoun e yo te konnen bagay yo. Barik la glise epi mwen vole leve, mete Hugo, Stiletto mwen an, nan pla men mwen. Men, li te san espwa. De lòt nèg te vole soti nan dèyè, te pwan m 'nan bra yo ak trese kou mwen.
  
  
  Mwen choute premye arèt ki vle pèse anvlòp la epi mwen te eseye soti nan prizon judo a. Pa janm. Sèl bagay mwen te lite ak nan katòz dènye semèn yo se sak kout pwen matant Tilly a. Ak pwensonaj sak pa bay repons lan. Tan mwen te santi. Yo te sou tout mwen, yo te korinye m nan vant la, yo te eksploze machwè m, epi bòt yon moun te pèse shin mwen, shin gòch mwen te fèk frape, epi si ou vle konnen sa ki te pase apre sa, pito ou mande yo. Mwen pa t la.
  
  
  
  
  
  
  Senkyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Premye bagay mwen te wè se lanmè nwa a. Lè sa a, zetwal yo tou dousman parèt. Ak kwasan an. Mwen te kalkile mwen pa t mouri epi mwen te ale nan syèl la paske mwen devine lè ou mouri machwè ou pa sanble ak yon melon kraze epi janm ou pa voye mesaj kòd Morse ou nan doulè.
  
  
  Je m 'te ajiste. Mwen gade nan limyè a pandan m te kouche sou kanape a nan gwo chanm lan. Studio. Atelye atis la. Li te limen pa bouji sou kanpe wo, jete lonbraj piman bouk sou planche yo an bwa fè ak twal anpile sou pave a.
  
  
  Nan fen chanm nan, anviwon trant pye de mwen, Abu Abdelhir Shukair Youssef te chita sou yon chèz, li t ap egzamine pistolè mwen an.
  
  
  Mwen fèmen je m 'ak reflechi sou li. Oke, mwen te ale nan El Jazzar, san sèvo ak wouye, mande pwoblèm, ak yon gin anpenpan akòde volonte mwen. Twa mouvman estipid nan yon aswè kout. Kraze rekò mondyal la pou sòt. Vit. Rele Guinness. Mwen te konnen ke pi bonè oswa pita mwen ta antre nan liv dosye l 'yo.
  
  
  Premyèman, yon fanm pouri t ap danse sou vant li; dezyèmman, yon gang bandi te bat mwen nan yon ale; Twazyèmman, pi sòt la nan tout, mwen te panse mwen te entelijan, impudent, se pawòl Bondye a. Plis kouraj pase bon sans.
  
  
  Epi kounye a mwen kole nan jwèt la.
  
  
  Mwen te eseye leve. Kò m pa t panse se yon bon lide konsa. An reyalite, li te fè tèt mwen vole leve. Tèt mwen te obeyi - wonn ak wonn.
  
  
  Yusef te kòmanse travèse chanm nan. Pistol nan men se yon Luger Wilhelmina.
  
  
  Li te di, "Sanble nou de te gen yon ti diskisyon."
  
  
  Li pa t sanble tèlman piti."
  
  
  Li te ri san imè. "Isit la - si ou siviv lit la, nou konsidere li minè." Li te plonje atè a epi li te lonje m zam nan. "Mwen panse ou pral pèdi li." Li rale stiletto mwen an. "Epi sa a tou."
  
  
  "Oke, mwen pral modi." Mwen te pran Luger la, mwen foure li nan senti mwen, epi mwen te glise stiletto a tounen nan djenn li. Mwen gade Yusef. Li te pèdi gade nwa li san pitye epi li te gade m ak yon evalyasyon trankil.
  
  
  "Kijan mwen te rive isit la?"
  
  
  "Mwen te panse ou ta mande. Mwen jwenn ou nan ale a."
  
  
  Mwen te tranble nan fraz sa a. Li te fè m 'santi tankou yon kale zoranj oswa yon sache nan lakou kafe ki koule. Bagay ki ka jwenn nan koulwa.
  
  
  “Mwen jwenn zam ou tou dèyè yon poto. Yo te fè yon bon travay avèk ou."
  
  
  "'Bon' depann sou kote ou chita." Mwen rankontre gade l. "Kote w chita?"
  
  
  "Ou ta ka di mwen se yon move zanmi gang nan."
  
  
  Kounye a. Finalman. "Ki gang?"
  
  
  "Èske ou swaf?"
  
  
  "Ki gang?"
  
  
  Li leve, li jwenn yon boutèy vodka. "Pou kòmanse," li te di atravè chanm nan, "yo rele tèt yo B'nai Megiddo. Nan lang angle: Sons of Armageddon. Men, si ou sonje Bib ou ..."
  
  
  "Amagedon se fen mond lan."
  
  
  "Ou pre. Isit la yo goumen dènye lagè a."
  
  
  "Tèt mwen se kote yo te goumen nan dènye lagè a. Kiyes mesye sa yo? E kisa yo genyen kont tèt mwen?
  
  
  Li lonje boutèy la pou mwen. Mwen retire ploge a nan li ak anpil atansyon etidye figi l '. Yon figi gwo, zo ak yon nen koube. Kout-koupe cheve. Je entelijan-tris. Koulye a, yo chatye ak amizman limyè. "Petèt yo te jis vle vòlè ou ... oswa petèt yo konprann ki moun ou ye."
  
  
  "OMS? mwen? Mackenzie soti nan Myra?
  
  
  Li souke tèt li. "Epi mwen se wa Faisal. Mwen pa kwè Megiddo konnen ki moun ou ye, men mwen konnen. Ou te travay ak Roby, e mwen menm tou. Epi repòtè yo pa mete Luger ak talon stiletto. Koulye a, ou vle pale sou biznis oswa ou pa? "
  
  
  "Konbyen li koute?"
  
  
  "Senk san dola ak lajan ou."
  
  
  "Kisa Robie te peye?"
  
  
  "Wi. Absoliman dwat. Mwen bay lavi ou delivrans."
  
  
  Mwen pran yon lòt ti goute. "Kouman sou vodka? Èske se nan kay la?
  
  
  Li te panche dèyè e li te gade m frèt. "Oh wi. Ou ofanse m paske w akize m. Yon Ameriken ki pi bon konprann, ki gen prensip ak yon Arab vye, rechiya, imoral."
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Uh. Mal. Epi osi lontan ke nou respekte estereyotip, mwen dekouraje pou yo konsidere m kòm yon lespri pi.” Mwen remèt li boutèy la. "Men, ou gen rezon sou yon sèl bagay. Mwen sispèk de nèg ki vann nouvèl paske nouvèl se yon bagay ki ka vann de fwa. Yon fwa nan chak direksyon. Pi doub pwofi."
  
  
  Men li te peze boutèy la. Je li koupe sou mwen. "Sa pa aplike."
  
  
  Je nou te goumen pou kèk segond ankò. "Oke," mwen te di, "Mwen panse mwen pral achte li. Premyèman, di m '- ki jan ou te antre nan jwèt la jounal?
  
  
  "Pou débutan," li te repete, ekri fraz la, "Mwen se yon zanmi. Ou konprann?"
  
  
  Mwen konprann. Druz yo se yon ti sek Islamik pèsekite nan pifò peyi Arab yo. Apeprè 40,000 nan yo ap viv ann Izrayèl epi yo viv pi byen pase anba Arab yo. Mwen kite l kontinye.
  
  
  "Mwen soti nan wotè Golan. Tè pèp Izrayèl la te konkeri an 1967. Men, mwen pa yon kiltivatè legim. Epi mwen pa yon tise panyen." Mwen byen vit gade pil twal yo. Peyizaj fò, wòch, nwa. "Se konsa," li te di tou senpleman, "Mwen te vini nan Tel Aviv."
  
  
  "Jan mwen konprann li, san renmen pou moun peyi Siri yo."
  
  
  "Konplètman san lanmou. E mwen menm moun lavil Aram." Li te gade boutèy li te kenbe nan men l la. "Men, anvan mwen se yon gason. Epi dezyèmman, druse.” Li te kòmanse souri. “Li komik ki jan moun vin atache ak etikèt yo. Pou di verite a, mwen kwè ke mwen se yon ate, men yo rele m 'yon Druze. Yo swiv mwen tankou yon zanmi. E se poutèt sa mwen di ak fyète ke mwen se yon zanmi."
  
  
  Li pran yon ti goute, li mete boutèy la atè. "Epi istwa sa a se tou "nan kay la." Kounye a n ap diskite sou B'nai Megiddo."
  
  
  Yussef te di m ke B'nai Megiddo te enspire pa yon gwoup ki rele Matzpen. Tradiksyon: konpa. Yo panse ke yo ap montre nan bon direksyon an. Yo endike direksyon lwen goch la.
  
  
  Matzpen gen anviwon katreven manm, ni Arab ni jwif, e pifò ladan yo se etidyan. Yo vle disoud Eta Izrayèl la epi ranplase ak yon kominis.
  
  
  Fòm gouvènman sa a. Dapre lide sa a, yo nominasyon nèg la nan palman an epi li pa t mennen nan anyen. Lefèt ke kandida yo te nan prizon nan epòk la, yo te akize de espyonaj pou entèlijans siryen, pa te amelyore anpil chans yo.
  
  
  Sepandan, laterè se pa style yo. Pa twò lwen. Yo sitou pibliye nan jounal Palestinyen, rantre nan "kominis toupatou", ki gen ladan kòmando Palestinyen yo. Pandan yo t ap kouri pou yon pòs epi yo t ap eseye libere kandida yo, yo te ale nan ba lokal yo, yo te frape kote tankou El Jazzar Street, kote lavi a difisil ak chante sirèn nan manifest yo ka sonnen tankou Garnier Pied Piper la. .
  
  
  Ak pwochen bagay ou konnen, se B'nai Megiddo. Yon pakèt timoun fristre, fache ki panse "kominis" vle di "yon bagay pou anyen." Epi se pa sèlman sa a. Li se tou yon fason yo soufle vapè, kraze kèk fenèt, kraze kèk machwè, epi konsa etabli yon pi bon chemen.
  
  
  Pandan n ap sou sijè a, ann diskite sou pi bon fason an. Dwe gen youn. Fòk genyen yon fason pou elimine povrete ak bidonvil ki pa ka wè, rayisman, prejije ak tout lòt mal ki gen laj. Men, sistèm kominis yo - ak pirj yo, kan travay yo ak rejimantasyon yo, pwòp wout brik jòn ki pa lojik, repwesyon brital yo ak eta wayal yo - se pa, si w mande m ', pi bon fason.
  
  
  "Ki jan yo konekte ak Al-Shaitan?"
  
  
  Yusef souke tèt li. "Bnai Megido? Mwen pa sèten se yo. Omwen pou kounye a. Kite m 'kòmanse depi nan kòmansman an. Mwen rete a kèk katye de El Jazzar, kidonk li fasil pou mwen ale la souvan. Mwen se moun lavil Aram, atis. Li posib ke mwen pral tou yon revolisyonè. Se konsa, mwen pale ak liy pati a epi yo pale avè m 'tou. Antouka, kek jou avan yo te kidnape Fox, youn nan mesye ki te la yo tap pale byen fò. Li te vle Megiddo achte anpil zam, li te di ke li te kapab achte Kalashnikovs pou douz san liv. Se twasan dola. Tout moun te kontan anpil.
  
  
  "Bagay la se, nèg sa a tou pouse hasich. Mwatye tan an li anlè nyaj yo, kidonk mwen te panse sa a ta ka youn nan rèv tiyo l 'yo. Mwen di: 'Èske lajan sa a pral tonbe nan pye bwa yo?' Oswa èske w ap planifye pou vòlè kavo otèl Hilton yo? "Li di m 'non, li gen yon sous gwo lajan."
  
  
  "Epi li te fè sa?"
  
  
  "Sa k konnen? Se te tankou yon gwo moso tat nan syèl la. Li te kòmanse pale sou frè l ', ki te gen yon zanmi ki toudenkou te vin rich. Li te di, frè l la, te mande yon zanmi kote l te jwenn lajan an, e li te di ke travay li te dakò sou. Travay la te gen ladann yon plan kidnaping, e li te di ranbousman an t ap menmen."
  
  
  "Epi Megido te enplike?"
  
  
  "Pa sote nan konklizyon. Jan mwen konnen, pa gen moun ki te enplike. Pa gen moun ki te janm wè frè a oswa zanmi l '. Yo ap viv nan peyi Siri. Nan yon vilaj yo rele Beit Nama. Jis kèk kilomèt soti nan salin nan. Lè m 'di ou ke sa a sonnen tankou yon tat nan syèl la, mwen vle di ke li te tout yon nechèl nan "si."
  
  
  "AK?"
  
  
  "Epi mwen pa t 'wè okenn lajan, mwen pa t' wè okenn zam, epi pèsonn nan Megiddo pa t' vante tèt li sou kidnapin la."
  
  
  "Epi nèg ki te di ou sou sa a?"
  
  
  "Wi. Nèg la te touye."
  
  
  Nou tou de te silans pou yon moman, eksepte pou wou yo klike nan tèt nou.
  
  
  "Epi ou te rakonte istwa sa a sou Robie yo te kidnape."
  
  
  Li souke tèt. "Wi. Le pli vit ke mwen tande li."
  
  
  "Ki lè yo te touye gwo bouch la?"
  
  
  Yusef te voye je sou kote nan yon pwen nan lè a. "Rete tann epi mwen pral di ou egzakteman." Kalandriye lè a deplase nan dat la. Li kase dwèt li. "Vennsenkyèm. De jou anvan asasina Robie. Kat jou anvan Leonard Fox retounen. Men, non - pou reponn pwochen kesyon ou a - mwen pa konnen si te gen yon koneksyon. Mwen pa konnen si Roby te swiv sa. "
  
  
  Mwen sonje sa Benjamin te di sou Robie. Ke li pa janm peye jiskaske li tcheke enfòmasyon an. "Men, li peye ou?"
  
  
  "Sètènman. Jou li te kite vil la."
  
  
  "Malgre ke, selon ou konnen, pa te gen okenn garanti ke gwoup la te enplike se Al-Shaitan oswa ke viktim kidnape a te sipoze se Leonard Fox."
  
  
  Li souke tèt li. “Mwen di Robie verite a. Si verite sa a itil, se biznis li, se pa pou mwen."
  
  
  Donk Robie te ka peye'l kanmenm. Entegrite. Bòn volonte.
  
  
  "Eske w konnen poukisa Robi te ale Jerizalèm?"
  
  
  Yusef te souri. "Ou pa konprann. Mwen bay Robie enfòmasyon an. Se pa lòt bò."
  
  
  Mwen te souri tounen. "Li te vo yon eseye." Yon bagay te deranje m. "Zanmi frè a ki voye lajan..."
  
  
  "Wi. Ki sa ki mal nan li?
  
  
  "Li t ap flache lajan anvan kidnapin la."
  
  
  Yusef fèmen je l '. "Se konsa?"
  
  
  "Se konsa, malfra anboche a pa peye anvan aksyon an kòmanse. Omwen pa gen anyen espesyal."
  
  
  Koulye a, nou tou de te gade pwen soti nan lè mens.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Yusef. "Ki jan yo te rele nèg yo te touye a?"
  
  
  "Mansur," li reponn. "Hali Mansour. Non frè m nan, mwen panse, se Ali."
  
  
  "Èske frè w la toujou rete Beit Nam?"
  
  
  Li te monte zèpòl. "Si frè a toujou vivan."
  
  
  "Wi," mwen te di, "Mwen konprann sa ou vle di. Pafwa lanmò ka kontajye."
  
  
  Nou te aranje yon kote pou m voye lajan, epi Youssef te rele yon zanmi ki te gen yon kamyon ki te kraze pou l vin chèche m.
  
  
  Zanmi an te siryen, men se pa yon atis. Plis presizyon, li te yon sòt de machann tenten—nan sans diznevyèm syèk la nan mo "tenten" la—epi kamyon an te plen ak vye rad, po ki te kase, ak yon gwo matla ki tache ak ray ble ki te kontinye ap balanse. tè. sou zepòl li pandan l t ap kondui machin nan. Li vire, li madichon, li goumen ak li epi li kontinye kondwi ak lòt men l. Li te rele Rafi, lè li te depoze m nan adrès mwen te ba li a, mwen te swete l bòn chans pou setyèm pitit gason l lan.
  
  
  Li fè yon soupi epi li di m ke li gen uit pitit fi.
  
  
  
  
  
  
  Chapit sis.
  
  
  
  
  
  "Èske ou ta renmen kèk kafe?" Se te yon long lannwit. Kafe te pwobableman yon bon lide. Mwen te di mwen ta epi li te disparèt, kite m 'pou kont li nan salon an jenerik Universal Modern. Brown trase sofa, tab vè, kopi chèz la Barcelona.
  
  
  Sarah Lavi sonnen pòt la san defo a minwi. An reyalite, mwen te santi ke li te akeyi entrizyon an. Li pa t sanble ap eseye dòmi nwit sa yo. Limyè yo te limen nan tout apatman an, ak yon gwo zòrye ki pa fini ak yon pwen zegwi te kouche nan baz chèz la ansanm ak voye boul lenn ki gen koulè klere. Mizik la t'ap jwe, ensidan bossa nova.
  
  
  Li tounen ak yon po ak tas. "Mwen pa t 'mande - èske ou pran krèm ak sik ak kafe ou a?"
  
  
  "Sik, si ou genyen li."
  
  
  Li te disparèt nan yon toubiyon nan jip. Moun ki kolore Sarah Lavi. Tout nan yon jip peyizan ak yon kòsaj peyizan, ak sèrkl lò jeyan nan zòrèy yo. Ekip sa a te fè m sonje yon magazen penti nan Seattle. Sa a ki gen siy lumineuz la nan fenèt la: "Si nou pa gen koulè, li pa egziste." Li te gen cheve nwa, prèske nwa, fòtman penyen dèyè, ki te byen adapte li - li te dekole figi li limyè ak pomèt wo ak gwo, je je prèske nwa. Li te apeprè trant e li te pre sa yo rele yon fanm reyèl.
  
  
  "Se konsa, mond lan voye ou pran plas Jack la." Li lonje m yon bòl sik ak yon kiyè.
  
  
  "Se pa yon ti travay, jan mwen konnen, mwen tande li te bon."
  
  
  Yon ti silans.
  
  
  "Gen yon lòt rezon ki fè yo voye m '," mwen te di, "nou ta renmen konnen plis sou... poukisa li te mouri."
  
  
  Je li tou dousman deplase lwen mwen. Li te monte zèpòl san sekou epi li te tounen nan silans byen lwen.
  
  
  Mwen te di, “Mwen ta renmen poze w kèk kesyon. Mwen... Mwen regrèt anpil."
  
  
  Li te gade nan je m ankò. "Mwen vrèman regrèt," li te di. "Mwen pa t 'vle aji tankou yon flè delika. Kontinye. Poze kesyon ou yo."
  
  
  "Anfòm. Premyerman, èske w konnen sou ki istwa li t ap travay? Mwen te oblije jwe ansanm ak kouvèti Robie a. Ti fi a swa te konnen oswa pa t 'konnen verite a. Gen plis chans, tou de. Li te konnen e li pa t konnen. Fanm yo se pwofesyonèl nan bagay sa yo. Yo konnen epi yo pa konnen lè mari yo ap twonpe. Yo konnen epi yo pa konnen lè w ap bay manti.
  
  
  Li souke tèt li. "Li pa janm di m 'sou travay li..." Yon ti ogmantasyon nan fen fraz la, vire l' nan yon kesyon san konesans: di m 'sou travay li."
  
  
  Mwen inyore subtext la. "Èske ou ka di m 'yon bagay sou sa li te fè? An tou. Ann di yon semèn anvan li ale."
  
  
  Li te parèt vid ankò. "Te gen de nwit lè li te rete poukont li pou dine. Pa t tounen jiskaske... byen, petèt minwi. Eske se sa ou vle di?
  
  
  Mwen te di ke li te. Mwen te mande l si li te konnen ki kote li te ale nan nwit sa yo. Li pa t '. Li te di ke li pa janm konnen. Li pa janm mande. Li te ronje yon ti kras epi mwen te panse mwen te konnen poukisa.
  
  
  "Mwen gen dout ke se te lòt fanm nan," mwen te di l '.
  
  
  Li te gade m ak yon ekspresyon rize. "Li pa enpòtan," li te di. "Vrèman." Li te oblije chire je l 'vrèman.
  
  
  Li pran yon ti ti kafe epi li mete tas la atè. “Mwen pè ou pral jwenn mwen yon sous enfòmasyon olye enèvan. Mwen te konnen ti kras sou rès lavi Jack la. E sa se te yon pati nan nou... byen, 'kontra' ke mwen pa janm eseye chèche konnen." Li pase dwèt li sou desen an sou gode a.
  
  
  Li te fè l ankò epi li te di tou dousman, "Mwen panse mwen te toujou konnen li pa t ap dire."
  
  
  Lèt la te yon envitasyon nan konvèsasyon.
  
  
  Mwen te mande sa li te vle di.
  
  
  "Mwen vle di, mwen pa t 'trè bon nan li. Mwen te konnen règ li yo e mwen te suiv règ li yo, men mwen te toujou mande poukisa gen règ? Je l 'te tankou spotlights briyan sou figi m'. Pa gen anyen yo te jwenn. Yo retrete nan bòl la. Li te monte zèpòl, yon echèk ki gen eksperyans ak grasyeuz. "Mwen pa t janm sèten. Mwen pa t janm sèten nan anyen. Epi Jack te gen anpil konfyans." Li te rale zanno a epi li te souri ankò. "Yon fanm pa janm ka gen konfyans nan yon gason ki gen konfyans nan tèt li."
  
  
  "Eske manman ou te anseye ou sa?"
  
  
  "Non. Mwen te jwenn tout bagay tèt mwen. Men, mwen sèten ou pa la pou aprann sou sa mwen te aprann sou gason. Se konsa, poze kesyon ou yo, Mesye McKenzie."
  
  
  Mwen sispann pran yon sigarèt. Chèche konnen mennaj ajan ki mouri a se premye bagay mwen te aprann. Èske li entelijan ase yo dwe yon ajan lènmi? Anbisye ase pou vann li? Ase sòt pou bay li ale? Oswa èske li ase mal? Mwen te doute ke Sara te nenpòt nan bagay sa yo, men li pa t sèten sou li. Epi li te fè l kirye, malgre tèt li. Men, si yon fanm se kirye, li kapab tou neglijans. Malgre tèt mwen.
  
  
  "Nou te pale sou dènye semèn li isit la. Èske w konnen nenpòt bagay li te fè—ak ki moun li te pale?”
  
  
  Li te kòmanse di non. "Oke... tann. Li aktyèlman te fè yon anpil nan apèl long distans. Mwen konnen paske nou... paske mwen jis resevwa bòdwo a.”
  
  
  "Èske mwen ka gade?"
  
  
  Li mache sou biwo a, li fouye, epi li tounen ak yon bòdwo telefòn. Mwen byen vit gade l. Apèl yo te detaye. Beyrouth. Damas. Nimewo yo te nan lis la. Mwen te di mwen te vle kenbe l epi mete l nan pòch mwen. "Anyè telefòn li," mwen te di. "Ou te jwenn li?" Se te youn nan bagay mwen te vini pou yo. Liv la ta ka ban m 'yon liy nan kontak li yo. San liy sa a mwen ta ap travay nan fè nwa a.
  
  
  "N-non," li te di. "Li te nan yon bwat ak lòt bagay."
  
  
  "Ki bwat?" Mwen di. "Ak ki lòt bagay."
  
  
  “Avèk nòt mwen ak papye mwen yo. Li te kenbe yo nan klozèt la nan yon tiwa fèmen."
  
  
  "Kisa ki rive bwat la?" - Mwen di tou dousman.
  
  
  "Oh. Yon lòt Ameriken te pran li."
  
  
  "Yon lòt Ameriken?"
  
  
  "Yon lòt repòtè."
  
  
  "Soti nan mond lan?"
  
  
  "Soti nan mond lan".
  
  
  Mwen te kòmanse wonn sa a santi m jele. Santiman an te kounye a nan sousòl la.
  
  
  "Eske ou rive konnen non li?"
  
  
  Li te gade m byen. "Sètènman. Mwen pa ta bay bagay Jack yo bay yon etranje."
  
  
  "Se konsa, ki jan li te rele?"
  
  
  "Jens," li te di. "Ted Jans."
  
  
  Mwen pran yon dènye trennen sou sigarèt mwen an epi tou dousman, dousman etenn li nan sandriye a. "Kilè te... Ted Jens isit la?"
  
  
  Li te gade m yon kesyon. "Twa oswa kat jou de sa. Poukisa?"
  
  
  "Pa gen rezon," mwen te di byen vit. "Mwen te jis kirye. Si Jens vini ankò, fè m 'konnen, oke? Mwen ta renmen mande l yon bagay."
  
  
  Figi li rilaks. "Sètènman. Men, mwen doute de sa, modi. Li nan biwo a nan Damas, ou konnen."
  
  
  Mwen di: "Mwen konnen."
  
  
  Mwen deside ale nan yon lòt wout. “Anplis papye Jens te pran yo, èske gen lòt bagay nan men Jack ki toujou la? E bagay li te genyen avè l Jerizalèm?
  
  
  "Te. An reyalite, yo te rive jodi a. Otèl la voye yo. Mwen gen yon valiz nan chanm mwen kounye a. Mwen pa ouvri li. Mwen... mwen pa t pare. Men, si ou panse sa a pral ede ... "
  
  
  Mwen swiv li nan chanm lan. Se te yon gwo chanm spacious ak yon kabann abandone. Li te kòmanse dwat kabann lan. "La," li montre ak manton li sou valiz an kwi chire.
  
  
  Mwen di. "Kle?"
  
  
  Li souke tèt li. "Konbinezon. Nimewo 4-11. Fèt mwen".
  
  
  "Anivèsè nesans ou?"
  
  
  "Sa a se valiz mwen an. Valiz Jack te kraze."
  
  
  Mwen trete konbinezon an epi mwen louvri sak la. Li fini ak kabann lan. "Mete l isit la."
  
  
  Mwen pran valiz la epi m mete l sou kabann lan. Li te chita bò kote l. Mwen ta renmen di l pou l kite chanm nan. Se pa sèlman pou li pa ta dwe sou zepòl mwen, men paske li te yon sèl lanfè nan yon fanm atire. Ak pou kounye a, yon fanm ki bezwen yo dwe kenbe. Mwen te kòmanse pase nan bagay Robie yo.
  
  
  Pa gen papye. Pa gen zam. Pa gen anyen sou pawa a nan sak la glise soti. Ki moun ki kite rad yo. Jeans. Chino. Yon koup nan sweatshirts. Pwosè nwa mawon. Blazer. Bòt.
  
  
  Bòt. Bòt lou. Pou lavil Jerizalèm? Mwen pran youn epi gade li ak anpil atansyon, mwen vire l. Pousyè zoranj kole nan sèl la. Mwen grate li ak dwèt mwen. Pousyè zoranj.
  
  
  Ak sou anba a nan chinos yo, pousyè zoranj. Robie pa t nan vil la, men yon lòt kote. Li te nan plenn lan. Plain ak wòch lakrè wouye.
  
  
  Sara te gade m avèk mefyan.
  
  
  "Èske ou te tande Jack pandan li te ale? Èske w konnen si li te kite Jerizalèm yon kote?”
  
  
  "Wi, wi," li te di. "Kijan ou fe KONNEN? Li te ale Jerizalèm dirèkteman soti isit la. Li te rete nan American Colony Hotel la. Mwen konnen li te ale la anvan paske li te rele m 'sware sa a. Lè sa a, de nwit pita... non, twa, li te vennsenk. senkyèm. Li rele m 'ankò epi li di ke li pral ale pou kèk jou epi mwen pa ta dwe enkyete si mwen pa t 'kapab kontakte li." Deklarasyon li yo ankò soulve kesyon. Mwen pa t mande si li te konnen ki kote li te ale.
  
  
  Se konsa, tout sa mwen te konnen se ke Robi te kite Jerizalèm pou X epi li tounen Jerizalèm. Kèlkeswa kote li te ale, li ta tounen vivan. Yo te touye l Jerizalèm. Vennsèt.
  
  
  Mwen kontinye etidye rad Robie. Devan Sara, mwen te santi mwen tankou yon vulti. Yon zwazo san frèt ki manje rès. Mwen te jwenn yon bwat alimèt nan pòch jakèt mwen an. Mwen mete l nan pòch mwen. Mwen ka gade pita.
  
  
  E sa yo te dènye efè Jackson Robie.
  
  
  "E machin nan? Èske li toujou Jerizalèm?
  
  
  Li souke tèt li. “Li pa t pran machin nan. Li te kite l pou mwen."
  
  
  "Bosye, kle, lajan?"
  
  
  Li souke tèt li ankò. "Moun ki te touye l 'pran tout bagay. Mont li tou. Se poutèt sa mwen te asire w ke se te ... bon, jan lapolis te di, se te yon vòl. Omwen... Mwen te sèten jiska aswè a.” Yon lòt kesyon.
  
  
  Mwen ba li repons lan. Kòm repons, li ta kwè epi li pa ta kwè. "Se te pwobableman yon vòl," mwen te di.
  
  
  Mwen fèmen valiz la.
  
  
  Li rete sou kabann lan.
  
  
  Mizik la t ap soti nan yon lòt chanm. Sexy bossa nova beat.
  
  
  "Oke," li te di. "Si w fini..." Men, li pa t deplase. Li te etone ke li pa t deplase. Men, li toujou pa t deplase. Mwen menm tou. Mwen gade zepòl li. Koub lis te koule nan kou l ', ak kou long, swa li te vin tounen yon ti manton anlè, ak manton li koule nan bouch mou, sezi.
  
  
  "Wi," mwen te di. "Mwen panse mwen fini."
  
  
  Yon semèn apre yon moun te kout kouto m nan yon ale, mwen pa vle yon lòt nèg dezòd ak mennaj mwen. Mwen te panse petèt Robie te santi menm jan an.
  
  
  Mwen te di bonswa epi mwen ale.
  
  
  
  
  
  
  Setyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Se te yon kat gwo manje maten Dimanch ak sèvis chanm mete yon tab sou balkon la. Li te an reta, 10:30. Mwen te dòmi nan yon dòmi pwofon, tankou arenyen, ak fil li yo toujou toumante sèvo mwen an.
  
  
  Tan an te dou, solèy la te klere ak balkon la neglije lanmè Mediterane a. Son zwazo lanmè yo. Splash nan vag. Jounen an te tankou yon Mata Hari ki te souri dous k ap eseye dirije m lwen devwa m.
  
  
  Mwen te vide plis kafe, limen yon sigarèt, epi m te rive jwenn jounal mwen te kòmande ak manje maten an. Yon ti atik te ban m kèk move nouvèl.
  
  
  Harrison Stohl, pwopriyetè ak editè magazin popilè chak mwa Public Report, te kidnape. Al Shaitan ankò. Ankò, pou yon santèn milyon dola.
  
  
  Ak kat ak yon sèl - senksan milyon dola. Mwatye milya dola.
  
  
  Pou kisa?
  
  
  Mwen te eseye kèk lòt bagay. Mwen gade nan lis viktim kidnape yo. Lide mwen otomatikman jwenn yon modèl. Pa te gen okenn rezon pou yon modèl egziste, men lide m 'branche pou chèche modèl.
  
  
  Leonard Fox, wa otèl yo. Gwo otèl vè nan chak vil nan mond lan. Boutèy Coca-Cola jeyan an fatra orizon an. Fox te gen pwoblèm. Yon gwo pwoblèm. Pami lòt bagay, te gen pwoblèm lajan. Pwosè prive pou domaj pou desan milyon; kounye a ajoute sa gouvènman an ka jwenn. Yon koup milyon dola nan taks ki poko peye, plis amann pou omwen yon douzèn ka fwod. Fox te rete nan Bahamas, men Foxx Hotels Inc. sitiyasyon an te prekè.
  
  
  Roger R. Jefferson: National Motors. Minor league machin biznis, gwo maltèt lig. Lavant machin yo te tonbe atravè endistri a pou yon varyete de rezon - kriz la enèji, pri k ap monte ak envansyon nan uit-mpg machin nan. National Motors te fèmen de izin ak kounye a vize yon twazyèm. Jefferson te yon nonm òdinè ak yon salè ($200,000 pa ane). Kèlkeswa sa, li pa t kapab monte ranson an. Yo te fè demann lan kont National li menm.
  
  
  Harlow Wilts: Cottage Motels. Sidwès One Night Tour Network. Biznis motèl la mache tou ak gazolin, epi moun yo panse de fwa pou yo pran yon vakans lè yon anmbègè koute senkant dola liv. Ak Wilts te deja twò lonje nan plan li yo achte yon otèl Italyen.
  
  
  Harris
  
  
  sou Shtohl: sa yo rele yon "editè kwazad." Aktivite lapòs ak enprime te rive tèlman wo ke li te sipòte "Dosye Piblik la" nan mande kontribisyon adisyonèl.
  
  
  Se konsa, te gen yon modèl byen lwen tèlman. Tout moun te gen pwoblèm ak lajan. Kisa sa te vle di? Sa vle di ke bank pa ta fè prè dè santèn de milyon dola. Sa vle di ke konpayi yo ta dwe vann byen yo epi yo ta fè fayit. Ki sa tout bagay te vle di? Pa gen anyen. Poukisa Al-Shaitan ta dwe pran swen fayit?
  
  
  Apre sa, te gen ensidan Thurgood Miles pou konplike konplo a. Kilomèt nan Doggie Bag Dog Food plis lekòl pansyon, salon bote, magazen rad, boutik kado, lopital, otèl ak chapèl fineray - tout pou chen. Ak tout bagay sa a pote pwofi ki ka boggle imajinasyon an. Thurgood Miles: kase modèl.
  
  
  Epi pa te gen okenn rezon pou modèl la egziste.
  
  
  Telefon an sone. Mwen reponn ekstansyon an sou balkon la. David Benjamen reponn apèl mwen an.
  
  
  Mwen mande l si li ta tcheke nimewo telefòn yo. Chèche konnen ki moun ki Robi te rele Beyrouth ak Damas yon semèn anvan lanmò li.
  
  
  Li te ekri chif yo. "Ou te aprann yon lòt bagay enpòtan?" Li te sanble evazyon. Se te kòmsi li te konnen ke mwen te konnen yon bagay.
  
  
  "Pa gen anyen espesyal".
  
  
  "Hmmm. Èske ou sèten?"
  
  
  "Natirèlman, mwen sèten." Mwen t ap gade plaj la, oswa pi byen, nan yon bikini wouj espesifik sou plaj la.
  
  
  "Se konsa, ki plan ou yo? Èske w ap rete nan vil la?
  
  
  Mwen leve je l 'soti nan bikini la. "Non," mwen te di l '. "Mwen pral Jerizalèm."
  
  
  “Oke, si w ap planifye pou lwe yon machin, eseye Kopel sou Yarkon Street. Ou ka pran yon Fiat 124 epi vann li Jerizalèm pou yon Jeep... si w bezwen youn.”
  
  
  Mwen pran poz. "Poukisa mwen bezwen yon jeep nan Jerizalèm?"
  
  
  "Ou p'ap bezwen yon djip," li di, "nan Jerizalèm."
  
  
  "Èske gen nenpòt lòt sijesyon itil?"
  
  
  "Manje legim fèy epi pran anpil repo."
  
  
  Mwen konseye l 'fè yon bagay.
  
  
  Mwen te lwe yon Fiat 124 nan Kopel Rent-A-Car sou Yarkon Street. Nèf dolar pa jou plis dis santim pa mil. Yo te di mwen ta ka chanje l pou yon djip nan Jerizalèm.
  
  
  Mwen te dirije sidès sou yon gran wout kat liy ki te lonje sou swasanndis kilomèt. Apeprè karannkat mil. Mwen limen radyo. Rock Panel Ameriken diskisyon sou angrè. Mwen etenn radyo a.
  
  
  Mwen pa t ap bay Benjamen manti nèt lè mwen te di l ke mwen pa t dekouvri anyen enpòtan. An reyalite, li te pwobableman fè mal vre. Pou senksan dola yo te achte m 'non frè yon kadav nan Beit Nam. Sa a tout, e pwobableman pa gen anyen.
  
  
  E pou senksan dola, si se te tout sa Robi te peye Yussef, te gen demil senksan dola toujou. Yon kote nan liy lan, li reyalize plis.
  
  
  Kiyès li te peye?
  
  
  San lis kontak li, mwen pa te gen okenn lide.
  
  
  E san okenn endikasyon, senk nèg te kapab pèdi senksan milyon dola. Oswa petèt lavi yo.
  
  
  Sa a mennen m 'nan kesyon an: ki moun ki te gen endikasyon yo? Kiyes ki pran bagay Robie yo? Li te fasil. James. Men, li te mare nan yon kabann nan Arizona. Pou kòmansman an. "Ameriken an" te pran yo. Ajan? Espyon? Zanmi? Lènmi?
  
  
  Mwen te limen radyo a tounen epi mwen te rive jwenn yon sigarèt lè mwen sonje.
  
  
  Matchbox. Youn nan jakèt Robie a.
  
  
  Shanda Baths
  
  
  Oma Street 78
  
  
  Jerizalèm
  
  
  
  
  Non Chaim ekri alamen sou kouvèti anndan an.
  
  
  Ankò, petèt li pa t vle di anyen.
  
  
  
  
  
  
  Wityèm chapit.
  
  
  
  
  
  Kat jeyografik Izrayèl la li tankou yon poto siy nan Bib la. Ou ka kòmanse ak Jenèz epi ale nan Min Salomon, Tonm David, Betleyèm ak Nazarèt epi fini ak Amagedon. Si ou vle vèsyon an kout, vin Jerizalèm.
  
  
  Vil la pran souf ou ak chak etap. Paske ou kanpe kote Salomon te kenbe chwal li yo, epi kounye a ou ap mache sou Via Dolorosa, lari a nan ki Kris la te mache ak kwa a. Epi se la Muhammad moute nan syèl la. Ak kavo Absalon an. Ak tonm Mari a. Mi nan dlo nan je. Golden Dome nan moske Omar a; sal vitye nan Dènye Soupe a. Se tout la. Ak tout bagay sanble sou menm jan li te fè lè sa a.
  
  
  Nan Jerizalèm gen 200,000 Juif, 75,000 Mizilman ak 15,000 kretyen; gen tansyon tou, men pa plis pase kounye a, lè vil la te divize ak Arab yo te viv anba dominasyon Arab yo san yo pa koule dlo oswa egou.
  
  
  Yon pati nan vil ki rele "Jerizalèm lès" te fè pati lòt bò larivyè Jouden anvan lagè 1967 la. Se konsa tou Mòn Scopus ak Mòn Oliv la.
  
  
  Kidonk, "East Jerizalèm" gen yon karaktè Arab.
  
  
  "Arab nan karaktè" ka mal konprann. Paske karaktè Arab la mal konprann, omwen pa pi fò nan nou Arab Lwès yo, li rete nan lespri Lwès la dènye vre ekzotik barbar. Sheikhs ak kat madanm, lwa Sharia, moral dout ak move dan. Komèsan Runaway ki pral vann ou yon "vrè tapi antik" epi mande de piastra plis pou pitit fi yo. Mechan yo ki toumante bon mesye yo nan sinema epi yo pa gen anyen ki bon depi jou Rudolph Valentino te mouri. Teworis pa t ede imaj la. An reyalite, yo menm vin tounen yon imaj. Epi li trè estipid.
  
  
  Tout Arab yo pa teworis pi vyolan pase tout cheikh Arab yo. Si mwen ta dwe fè yon jeneralizasyon sou Arab yo - e an jeneral mwen rayi jeneralizasyon - mwen ta di ke yo gen yon lespri bèl bagay, imè laj, fason ekselan ak yon amitye ki souvan fwontyè sou twòp.
  
  
  Koloni Ameriken an sitiye nan Jerizalèm Lès. Sa a te yon fwa palè a nan Pacha a. Dore mozayik bòl plezi. Chanm kounye a koute ven dola pa jou. Chanm gwo ak plafon travès ak modèl oriental sou mi yo.
  
  
  Mwen te tcheke nan kòm Mackenzie soti nan Myra epi yo te soti nan lakou solèy la pou manje midi. Manje a se franse ak tou Mwayen Oryan. Mwen te kòmande manje franse ak diven Izraelyen. Li te byen ta nan apremidi e pifò tab mosaïque yo te vid. Kat biznisman lokal yo te pilye ak wòch nan yon kabann jeranyom flè. Bò kote m ', yon koup bronze, chè-gade gade nan pot espresso an ajan, ap tann pou kafe a fè nwa jan yo renmen. Nonm lan fè yon soupi. Li pa t vle rete tann.
  
  
  Diven mwen te rive epi nonm lan te lonje kou l pou l wè etikèt la. Mwen kite l eseye. Mwen te panse ke si mwen te di l ', nan pwochen demi èdtan nan nou ta fè echantiyon diven. Lè sa a, li pral vle pale sou restoran an Frans ak pi bon chemiz Maker sou Saville Row. Se konsa, mwen kite l bwè.
  
  
  Li rache gòj li. "Padon," li te di. Ameriken. "Mwen jis kirye ..."
  
  
  "Mikveh pèp Izrayèl la"
  
  
  "Mwen dezole?"
  
  
  "Diven." Mwen vire boutèy la. "Mikveh pèp Izrayèl la"
  
  
  "Oh." Li li etikèt la. "Mikveh pèp Izrayèl la"
  
  
  Li te mete yon kostim sisan dola—yon kostim mawon, yon chemiz nwa, po nwa, ak cheve mawon. Ki sa ki ka rele siksè byen mèb. Dam bò kote l la te konplete gade nan. Blonde Grace Kelly nan swa ble pal.
  
  
  "Mwen te panse byen bonè ke ou te sanble abitye." Li te pale nan melodi. Aksan, franse. "Men kounye a mwen konnen ki moun ou fè m sonje." Gade a te fleurit. Cool, men cho. Li tounen vin jwenn yon reklam pou losyon solèy. "Ki moun ou panse ou ye, Bob?"
  
  
  Bob te silans. Manje mwen an rive. Li panche nan direksyon gason an epi li pran men m '. "Omar Sharif!" Sève a te fè yon klin sou mwen epi li ale. Li panche pi devan. "Ou pa... ou menm?"
  
  
  "Omar Sharif. Uh. Dezole." Mwen te etenn sigarèt mwen epi mwen te kòmanse manje midi. Bob gade sigarèt mwen yo. Nan yon minit li pral mande yo wè pake a. Li rache gòj li.
  
  
  “Mwen se Bob Lamott. Epi sa a se Jacqueline Raine."
  
  
  Mwen te abandone. "Mackenzie." Nou tout te bay lanmen.
  
  
  "Èske ou isit la an vakans?" - mande Bob.
  
  
  Mwen te di mwen travay pou World Magazine. Mwen te di sa tèlman souvan ke mwen te kòmanse kwè li.
  
  
  Li te di m li te travay pou Fresco Oil. Mwen te di "Oh" e mwen te kontinye manje. Pa "Oh?" Jis "Oh." Li pa ta dwe pè.
  
  
  "Tankou quiche?"
  
  
  "Hm?"
  
  
  Li lonje dwèt sou plak mwen an. "Kish. Kòman sa ye?"
  
  
  "Gwo."
  
  
  "Pa bon jan Madame Dit la, mwen parye." Èske w te janm ale nan Madame Dit nan Paris? Pi bon quiche nan mond lan, pa gen okenn."
  
  
  "Mwen pral sonje li"
  
  
  "Èske ou isit la pou kont li?"
  
  
  "Mmm. Wi."
  
  
  "Oke," Jacqueline di. "Nan ka sa a, petèt..." Gade li te bay Bob li tankou kat teleprompter. Bob te konprann remak li.
  
  
  "Oh wi. Petèt ou ta renmen yon tikè pou konsè a aswè a? Mwen gen yon reyinyon, yon reyinyon biznis, epi, ebyen, Jacqueline vle vin isit la, men li, ebyen, li se yon ti kras gòch pou li ale poukont li. Se konsa uh. ..."
  
  
  Jacqueline te gade m byen long e dousman. Gade poukisa-mwen-chat-ale-sa-li-pa-konnen-pa-fè-mal. Je li te vèt ak takte ak lò.
  
  
  Mwen te di, "Seyè, mwen regrèt, men mwen gen lòt plan."
  
  
  Moun tankou Lamott fè m 'di bagay tankou "modi." Ak fanm tankou Jacqueline yo danjere nan nanm nan. Ou ka tande wou yo klike pandan y ap fè plan pou yo branche ou, men yon odè sibtil, cheve soyeux, yon men limyè sou bra ou, Lè sa a, glise lwen ... ak pwochen bagay ou konnen, ou te vole sou zen an. Ak pwochen bagay ou konnen, w ap tounen nan oseyan an.
  
  
  "Petèt pwochen fwa?" Yo di sa ansanm epi apre yo tou de ri.
  
  
  "Petèt," mwen te di pandan yo t ap ri.
  
  
  Mwen te mande chèk la, mwen te peye epi mwen te ale.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Gen beny Tik e gen beny Tik.
  
  
  Apre sa, gen Shanda.
  
  
  Natantik Tik ak basen natif natal. Pa gen sans. Chwazi nan chofaj vapè oswa chalè sèk, pisin cho, pisin frèt oswa mwayen-cho. Shanda loje nan yon lòt ansyen palè. Fenèt vitye, planche mozayik, gwo plafon dore.
  
  
  Ak ki moun ki, nan non Allah, te Chaim? Chaim ta ka travay isit la oswa jis pandye alantou. Chaim te ka vini omwen yon fwa pou rankontre Robi. Chaim pa t 'kapab isit la ditou. Oubyen Robie tou. Petèt li jis jwenn yon bwat match. Eskize m madmwazèl, ou gen yon limyè? Sètènman. Isit la. Tout bagay anfòm. Kenbe yo.
  
  
  Mwen te mache sou tab la. Yon biwo 1910 ki te kraze nan mitan gwoup pasha a. Pany la te di, "Admission IL 5. $1.15." Mwen peye kesye a. Se te menm jan ak souvni m nan S.Z. Sackell se yon kodenn ki gen boul bè ak linèt.
  
  
  Mwen pliye chanjman mwen an epi mwen panse pou yon minit.
  
  
  "Se konsa?" li te di nan lang angle, "se konsa, sa ki nan pwoblèm nan?"
  
  
  Mwen te di, "Èske mwen sanble yon bagay ki te pase?"
  
  
  "Èske w janm wè anyen rive yon moun? Tout moun gen yon bagay diferan. Se konsa, poukisa ou diferan?
  
  
  Mwen te souri. "Mwen pa fè sa."
  
  
  Li te monte zèpòl. "Se konsa?"
  
  
  Se konsa, poukisa pa. Mwen di: "Èske Chayim isit la?"
  
  
  Li di: "Ki moun ki Chaim?"
  
  
  "M pa konnen. Ki moun ou genyen?"
  
  
  Li souke manton li. "Chaim pa isit la." Li bese tèt li. "Se konsa, poukisa ou mande?"
  
  
  "Yon moun te di m 'mande Chaim."
  
  
  Li souke manton l ankò. "Chaim pa isit la."
  
  
  "Oke. Oke. Kote kazye a?"
  
  
  "Si ou te di Chaim te voye ou, sa se yon lòt bagay."
  
  
  "Yon lòt bagay?"
  
  
  “Si w te di Chaim te voye w, m ap rele bòs la. Si mwen rele bòs nan travay la, ou jwenn tretman espesyal."
  
  
  Mwen grate tèt mwen. "Èske ou ta ka tanpri rele bòs nan travay la?"
  
  
  "Rele bòs nan travay la ta fè m kontan ak kontan. Gen yon sèl pwoblèm. Chaim pa t voye ou."
  
  
  “Gade, ann di nou rekòmanse. Bonjou. Yon bon jounen. Chaim voye m '."
  
  
  Li te souri. "Wi?"
  
  
  Mwen te souri. "Wi. Èske w ap rele bòs nan travay la?"
  
  
  "Si mwen rele bòs nan travay la, mwen ta kontan ak kontan. Gen yon sèl pwoblèm. Bos la pa la"
  
  
  Mwen fèmen je m.
  
  
  Li te di: Di m ke ou pral nan chanm vapè a. Mwen pral voye bòs nan pita."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Fellini te gen yon seri chanm vapè. Wonn ak wo, tankou yon ti Colosseum, antoure pa wonn dalles wòch blan ki, tankou grade, leve nan yon plafon wo bòl an vè koulè. Avèk vapè a li te tankou rèv yon surrealist nan Pompeii. Kò yo, ki te gaye sou etap wòch yo, parèt nan lè a, men jis nan tan yo anpeche yon kolizyon. Vizibilite te prèske zewo.
  
  
  Mwen te jwenn yon kazye epi lwe yon gwo sèvyèt pèsik ak yon grate fib yo rele yon ti sèvyèt. Mwen pa t 'konnen ki jan chèf la te ka jwenn mwen. Mwen pa t 'kapab menm leve nan pye m'.
  
  
  Mwen monte sou dal la nan anviwon ven pye. Vapè monte. Li te bèl ak cho. Mwen te panse mwen te kapab geri dents yo nan lannwit anvan an. Rilaks misk ki fè mal. Mwen fèmen je m. Petèt Jackson Robie te vin isit la jis pou detann. Petèt li te vini pou vapè a, pisin lan ak tretman espesyal Chaim te voye m '.
  
  
  Mwen te oblije admèt ke tretman an te espesyal. Soti nan yon kote soti nan brouyar Pompeii yo yon pè men byen vit vole nan. Yo te pwan m 'ak yon mato epi yo te mete m' nan balans. Li te tèlman cho mwen pa t 'kapab wè l'. Men, mwen konnen ki jan yo pran mato a desann. Mwen ka fè sa, jan yo di, ak men m 'dèyè do m'.
  
  
  Mwen te reponn ak yon kout pye judo ak nèg la te vole lwen mwen, ankò ak ankò, epi li te disparèt nan yon soufle nan vapè.
  
  
  Pa pou lontan.
  
  
  Li frape m 'nan zo kòt yo ak bou a nan zam li (ou bezwen rada goumen la) epi mwen glise sou yon wòch. Sèvyèt la te vole epi mwen te toutouni, ak Lè sa a, li te sou mwen ankò, yon gwo boul san figi, kòmanse plonje bonm pou touye a.
  
  
  Mwen te tann lòt janm la kite tè a epi li vire! Mwen te glise desann etap la, epi kò li te fè aksidan nan yon wòch vid. Mwen te sou li anvan li te kapab di "ugh"! Mwen frape l nan gòj ak bò men m, men li bloke m ak yon bra ki epè tankou yon pye bwa. Li te bati tankou King Kong epi gade figi l 'pa chanje lide. Nou t ap fè lit pratikman Endyen jiskaske li gronnye ak grimad epi nou tou de te woule ak lòt ankò epi toudenkou mwen te tonbe sou etap la,
  
  
  epi li frape tèt li sou yon wòch.
  
  
  Se te alantou lè sa a ke mwen te kapab itilize èd Wilhelmina a. Men, nan kou mwen pa t 'pran Luger mwen an nan chanm vapè a, men mwen te pran Hugo a, stiletto konfyans mwen an. Malerezman, mwen kache li nan senti sèvyèt la epi li vole ale lè sèvyèt la vole epi mwen pèdi li yon kote nan pè a.
  
  
  Men, jan yon moun te di, chèche epi w ap jwenn. Mwen te santi yon bagay byen file pikotman do m. Nan sukse sa a, mwen te kwense desann tankou yon mouch epi yo te eseye fè yon fwa koupe soti nan tèt mwen pandan y ap kouto pwòp mwen an te kòmanse kout kouto m 'nan do a.
  
  
  Mwen te gen ase levye pou fè yon mouvman. Mwen te pwan etap ki anwo m 'ak pouse, epi nou tou de woule retounen ak lide, desann - e kounye a, mwen te gen yon stiletto. Men koulye a, li te gen men m 'ak kouto a, epi nou vire ankò, pouse kouto a, sèlman kounye a li te sou tèt ak peze men m'. Mwen leve jenou m 'ak je l' yo te kòmanse gonfle epi nou te mache nan direksyon l 'ankò. Mwen tande yon bagay krakse, souf li te vin sifle, ak men li detann. Mwen t ap pwoche epi mwen reyalize ke mwen t ap pouse kouto a nan kadav la.
  
  
  Mwen tou dousman leve kanpe, gade atakè mwen an. Kou li te kase nan kwen an nan etap la ak tèt li te pandye sou kwen an. Mwen leve kanpe, mwen respire anpil. Kò li tonbe. Li te kòmanse woule. Monte ak desann nan kanpe nan etap wòch blan, desann nan nyaj k ap monte nan vapè infernal yo.
  
  
  Mwen te mache nan wonn nan epi mwen desann mach yo. Mwen te mwatye soti nan pòt la lè mwen tande yon moun ap di, "Kisa ou panse bri sa a te sou?"
  
  
  Kanmarad li reponn: "Ki bri?"
  
  
  Mwen deside vizite bòs nan travay la. Mwen te abiye epi mwen te dirije nan pòt la ki make "Direktè." Sekretè li te di m ke li pa la. Mwen te pase bò kote biwo li a ak manifestasyon li yo epi mwen te louvri pòt la nan biwo bòs nan travay la. Li te absan. Sekretè a te kanpe nan koud mwen; yon fanm gra, kwaze, ki gen laj mwayen, bra l kwaze sou pwatrin li. "Èske gen nenpòt mesaj?" Li te di. Sarcastic.
  
  
  "Wi," mwen te di. “Di l ke Chaim te isit la. Epi sa a se dènye fwa mwen rekòmande plas li."
  
  
  Mwen te kanpe nan biwo resepsyon an.
  
  
  "Haim voye anpil zanmi?"
  
  
  "Non," li te di. "Premye a se ou. Bòs la te di m 'sèlman de jou de sa, "Fè atansyon lè yon moun di Chaim."
  
  
  De jou de sa. Li te kòmanse kreye pwòp peyi ki gen siyifikasyon.
  
  
  Petèt.
  
  
  "Se konsa?" li mande m. "Yon bagay te pase?"
  
  
  "Non," mwen te di tou dousman. "Tout bagay anfòm. Anfòm."
  
  
  
  
  
  
  Nevyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Kopel Rent-A-Car pa t ede m. Epi Avis tou. Mwen te gen chans nan Hertz. Wi, mesye Robie te lwe yon machin. Vennsenkyèm. Sèt nan maten. Li espesyalman kòmande yon Land Rover. Mwen te rele jou avan pou fè yon rezèvasyon.
  
  
  "Kilè li te retounen li?"
  
  
  Li pase dwèt li sou resi yo te soumèt la. Ti fi lèd ak po move. Li te ban mwen yon souri ki te sanble ak yon moun ki anboche. "Vennsèt. A onz trente."
  
  
  Ven minit pita li branche AX. Yon èdtan apre li te mouri nan yon ale.
  
  
  Li te kòmanse fèmen tiwa dosye a.
  
  
  "Èske ou ka di m 'yon lòt bagay?"
  
  
  Pany ki sou kontwa a te di li te rele Miss Mangel.
  
  
  "Èske ou ka di m 'konbyen mil li te fè sou Rover a?"
  
  
  Li voye klou prin ki gen fòm frenn li yo tounen nan R a jiskaske li rive nan Robie. "Senk san karant kilomèt, mesye."
  
  
  Mwen mete yon nòt senkant liv sou kontwa an. "Ki sa sa a ye, ki sa li ye?" - li te mande sispèk.
  
  
  "Se paske ou pa janm tande pale de mesye Robie, e pa gen moun isit la ki te mande sou li."
  
  
  "Sou ki moun?" - li te di epi li pran bòdwo a.
  
  
  Mwen pran kat la nan kontwa a epi mwen ale.
  
  
  Li te solèy kouche epi mwen jis te kondwi alantou pou yon ti tan, ap eseye detann tèt mwen ak prepare pou pwochen gwo bout nan brooding. Vil la te koulè lò woz, tankou yon braslè jeyan jete ant ti mòn yo. Klòch legliz yo te sonnen epi vwa mizèn peyi a te tande soti nan minare yo dore. La ilaha illa Allah. Mizilman apèl pou lapriyè.
  
  
  Vil la li menm te tankou yon kalite lapriyè. Fanm Arab yo, ekzotik nan vwal, balanse sou panyen sou pèl yo, fusion ak touris nan abako koupe ak prèt Otodòks nan wòb long nwa yo ak cheve long nwa yo, ak gason nan kafiyehs sou wout yo nan moske a ak Hasidim. Jwif ale nan miray la. Mwen t ap mande tèt mwen si yon jou vil Bondye rele ak twa non an t ap klere soti nan syèl la nan glas la epi l t ap di: “Gade, mesye, se konsa li ta dwe ye. Tout moun ap viv ansanm ak lapè." Shalom Aleichem, Salam Aleikum. Lapè pou ou.
  
  
  Mwen tounen nan chanm mwen epi mwen bay lòd vodka, Lè sa a, vide dlo cho nan la
  
  
  benyen epi pran vodka avè m 'nan beny lan. Eksepte yon kote sou do tèt mwen kote li fè mal pou penyen cheve m, kò m bliye jou a. Pa padone, jis bliye.
  
  
  Telefon an sone. Mwen te plenn. Nan travay mwen pa gen okenn bagay tankou liks nan oposum pou yo te kapab sonnen telefòn oswa sonèt pòt. Swa yon moun soti pou jwenn ou, oswa yon moun soti pou jwenn ou. Epi ou pa janm konnen sa jiskaske ou reponn.
  
  
  Mwen te bay madichon epi mwen te monte soti nan beny lan, mwen koule sou telefòn mwen epi mwen te kite mak pye sou tapi oriental la.
  
  
  "Mackenzie?"
  
  
  Benjamen. Mwen te di l pou l tann. Mwen te di mwen te manje krèm vaniy. Mwen te vle jwenn li. Mwen te panse li te fonn. Kòd komik: Petèt nou ap ensèk. Mwen tcheke sal la, nan kou, men telefòn switchboard la ka kontwole nenpòt kote. Epi yon moun nan Jerizalèm t ap kouri dèyè m. Mwen rakwoche, mwen konte ven, epi lè mwen pran li di li dwe ale; sonèt li sonnen. Mwen te di mwen ta rele l 'tounen. Te di m 'rele a dis.
  
  
  Mwen te konsidere retounen nan beny lan, men se tankou rechofe pen griye - plis travay pase sa li vo. Mwen te pwan yon sèvyèt, bwè mwen ak yon kat epi lonje sou kabann lan king size.
  
  
  Roby te vwayaje 540 kilomèt ale. Desan swasanndis yon fason. Kòmanse soti Jerizalèm. Mwen tcheke echèl la nan pati anba kat la. Karant kilomèt pou yon pous. Mwen mezire 6 pous epi mwen trase yon sèk alantou Jerizalèm. 270 kilomèt nan chak direksyon. Total apeprè 168 mil.
  
  
  Sèk la te ale nan nò, li kouvri pi fò nan peyi Liban; Lès-nòdès, li antre nan peyi Siri; Deplase sidès, li te kaptire pi fò nan lòt bò larivyè Jouden ak yon moso senkant mil nan Arabi Saoudit. Nan sid la, li kouvri mwatye nan Sinayi a ak nan sidwès la li ateri sou galri Port Said la.
  
  
  Yon kote nan sèk sa a Robi te jwenn Shaitan.
  
  
  Yon kote nan sèk sa a mwen pral jwenn Shaitan.
  
  
  Yon kote nan yon plenn ak pousyè zoranj.
  
  
  Premye bagay an premye. Lòt bò larivyè Jouden se teritwa lènmi pou komando yo, e peyi Lejip la byen vit vin pa fyab. Penensil Sinayi a se yon bon kote pou kache, men li plen ak Izrayelyen ak obsèvatè Nasyonzini yo, osi byen ke Ejipsyen Sadat yo, ki vin byen alèz ak Etazini. Make sa a kòm yon "petèt" men pa kòm yon premye opsyon. Pa te gen okenn Arabi tou, ki te kite yon pati nan peyi Siri ak pi fò nan peyi Liban, yon peyi ki gen yon gwo kontenjan Palestinyen. Siri, ki gen lame te toujou ap goumen ak pèp Izrayèl la, toujou espere jwenn yon pozisyon malgre chita pale lapè. Liban, yon pi popilè baz fòs espesyal.
  
  
  Kidonk, figi Shaitan te nan peyi Liban oswa peyi Siri.
  
  
  Men èske yo te toujou kote yo te ye lè Robie te jwenn yo? Oswa èske yo te deside yo te an sekirite ase pou jis rete an plas apre touye a?
  
  
  Liban oswa peyi Siri. Robi rele Damas, Beyrout, Siri ak Liban.
  
  
  Lè sa a, rimè te kòmanse eklate nan tèt mwen.
  
  
  Petèt Benjamin te trase apèl yo.
  
  
  Petèt li te gen enfòmasyon etonan.
  
  
  Petèt mwen ta dwe abiye epi ale manje midi.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Yo te rele restoran an "Arabian Knights" epi mi yo ak plafon yo te kouvri ak twal; koulè wouj violèt, wouj, jòn ak vètij. Yon zwazo jeyan plen sant la nan chanm nan, ak zwazo koulè wouj violèt, wouj, ak jòn te gade malè nan vizitè yo chandèl.
  
  
  Mwen te pran yon tab epi mwen te kòmande vodka ak yon plat ti mouton, nwa, chich, diri, epis santi bon ak wowoli. Mwen te di, "Mwen vle louvri grenn wowoli." Sève a bese byen bese epi li fè bak.
  
  
  Li tounen kek minit apre ak yon bwè, epi kèk minit apre li retounen ak Jacqueline Raine.
  
  
  "Mwen te panse se te ou nan kwen an. Èske ou vle rete poukont ou, oswa...
  
  
  Nou te deside sou "oswa" epi li te chita. Li te abiye an Pari, epi li te pran sant nan Paris, ak cheve blond li te rasanble sou tèt li ak tonbe nan ti boukl nan kou li. Diamonds te klere sounwa nan zòrèy li, ak yon lòt bagay te klere sounwa nan je l '.
  
  
  Li bese yo epi li di: "Ou pa renmen m, pa vre?"
  
  
  Mwen di: "Mwen pa konnen ou."
  
  
  Li ri yon ti kras briskeman. "Èske gen yon ekspresyon pou 'sipliye pou poze yon kesyon?' "Mwen panse ke ou jis poze kesyon sa a. Mwen mande l ankò. Poukisa ou pa renmen mwen?
  
  
  "Poukisa ou vle mwen fè sa?"
  
  
  Li boure bouch wouj li epi li bese tèt li. "Pou yon nonm tèlman atire, li trè nayif"
  
  
  "Pou yon fanm bèl konsa," mwen te eseye li sa k klere nan je l ', "ou pa bezwen kouri dèyè gason ki pa renmen ou."
  
  
  Li souke tèt li epi li souri. “Touché. Koulye a, èske w ap achte m 'yon bwè oswa voye m' lakay ou nan kabann san manje?"
  
  
  Mwen te montre li bay gason an epi mwen te bay lòd
  
  
  Li ta dwe bwè wouj. Li gade zwazo a. "Mwen te espere ke nou ta ka bon youn ak lòt. Mwen te espere...” vwa li te jele e li te rete an silans.
  
  
  "Ou te gen espwa ou moute?"
  
  
  Li te montre m je vèt-lò li yo. "Mwen te espere ou ta pran m 'avèk ou lè ou te ale. Byen lwen isit la."
  
  
  "Nan ki moun?"
  
  
  Li boude epi li pase dwèt li sou li. "Mwen pa renmen sa li fè m '." Mwen te gade dyaman ki te klere nan zòrèy li epi mwen te panse li te renmen sa l t ap fè l. Li te note regard mwen. "Oh wi. Gen lajan. Gen anpil lajan. Men, lajan, mwen kwè, se pa tout bagay. Gen tandrès ak kouraj... ak...” - li te gade m 'ak yon gade long, k ap fonn. "Ak anpil anpil lòt". Li separe bouch li.
  
  
  Pran li epi enprime li. Se te yon move sèn nan yon fim move. Li te gen klas, men li pa t 'kapab jwe. Ak byenke mwen admèt ke mwen te brav ak dou epi li te sanble ak Omar Sharif ak tout sa yo, tout sa ki te klere nan je li pa te renmen. Li pa t menm bon pi bon kalite lanvi. Se te yon lòt bagay, men mwen pa t 'kapab li li.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Patsy mal. Men, pa bay moute. Kouman sou mesye sa a wo?" Mwen lonje dwèt sou bèl gason Arab la. "Pa anpil lajan, men mwen parye li gen anpil plis."
  
  
  Li depoze glas la epi li leve sibitman. Te gen dlo nan je li. Vrè dlo nan je. "Mwen vrèman regrèt," li te di. "Mwen te fè tèt mwen yon moun sòt. Mwen te panse, li pa enpòtan sa mwen te panse." Dlo reyèl te koule nan figi l, epi li te siye yo ak dwèt ki tranble. "Se jis ke mwen... Mwen tèlman dezespere, mwen-oh!" Li tranble. "Bon lannwit, Mesye Carter."
  
  
  Li vire epi mwatye kouri soti nan chanm nan. Mwen te chita la nan dezòd. Mwen pa t 'atann sa a fini.
  
  
  Mwen menm mwen pa t 'di li non mwen te Carter.
  
  
  Mwen te fini kafe mwen anvan dis, mwen te ale nan kabin telefòn lan epi li te rele Benjamin.
  
  
  "Yon moun ap monte chalè a, huh?"
  
  
  Kòm yon repons, mwen te rakonte l 'istwa a nan chanm nan vapè.
  
  
  "Enteresan."
  
  
  "Se pa li? Ou panse ou gen tan tcheke kote sa a soti? Espesyalman bòs nan travay la? Chaim, mwen sipoze, te jis yon allusion."
  
  
  "Chaim vle di lavi."
  
  
  "Wi mwen konnen. Lavi mwen mennen m 'nan anpil kote etranj."
  
  
  Pran yon poz. Mwen tande li frape yon alimèt epi pran yon trennen nan sigarèt li. "Kisa ou panse Robie te fè ak bwat match la?"
  
  
  Mwen di: “Vini non, David. Kisa sa ye? Tès entèlijans nan premye ane? Bwat match la se te yon plant pou je m sèlman. Yon moun mete l nan bagaj Robie, li konnen yon moun tankou m t ap jwenn li. Epi swiv li. Sa mwen rayi plis nan lide sa a se ke tout sa mwen jwenn kounye a ta ka yon plant."
  
  
  Li ri. "Gwo."
  
  
  "Hm?"
  
  
  "Nan tès la. Oswa omwen mwen te vin jwenn menm repons lan. Nenpòt lòt bagay ou ta renmen pataje?"
  
  
  "Kounye a non. Men, ou rele m '."
  
  
  “Apèl telefòn Robie yo. Mwen trase nimewo yo."
  
  
  Mwen pran yon liv ak yon kreyon. "Pale."
  
  
  "Chanm nan Beyrouth se otèl Fox." Roby te rele de estasyon an estasyon, kidonk pa gen okenn dosye sou ki moun li te rele."
  
  
  "E Damas?"
  
  
  "Wi. Mwen wè. Telefòn, pa nan lis. Kay prive. Theodor Jens. Vle di anyen?"
  
  
  O oh. Mwen te gen bòdwo telefòn Sara avè m. Mwen tcheke dat apèl Robie yo. Mwen te jwe pokè ak Jens nan Arizona lè li te swadizan pale ak Robie.
  
  
  Kisa sa te vle di?
  
  
  Ke aksidan an ki te fini ak Jens nan matant Tilly a te ranje. Robie sa a tap pale ak Jensa enpostè a. Ke kèk andeyò te enfiltre AX. E menm etranje a te ka manyen Robie. Poko...
  
  
  "Non, mwen te di. 'Li pa vle di anyen pou mwen."
  
  
  "Ou vle mwen tcheke li soti?"
  
  
  "Mwen pral fè w konnen."
  
  
  Yon lòt poz. "Ou ta vin yon kibboutznik pouri, konprann?"
  
  
  "Sa vle di?"
  
  
  "Pa gen lespri koperasyon - tankou Robie."
  
  
  "Wi. Ou gen rezon. Nan lekòl mwen kouri tras olye m jwe foutbòl. Ak sèl bagay mwen te janm regrèt se pa jwenn cheerleaders nan track la. ak koekipye yo."
  
  
  "Bon wout la, mwen voye yon koekipye pou ou."
  
  
  "Kisa ou voye ban mwen?"
  
  
  "Pa enkyete w. Se pa lide mwen. Mwen menm jan yo di a, mwen te obeyi.
  
  
  "Vadim?"
  
  
  "Hawk. Soti nan bòs ou a nan bòs mwen an. De mwen pou ou."
  
  
  "Ki sa ki fou?"
  
  
  "Pou ale nan peyi Siri - oswa nan peyi Liban - oswa nenpòt lòt kote ke ou pa pral pale m 'sou."
  
  
  "Ki sa ki fè ou panse mwen pral vini?"
  
  
  "Vini non, Carter. Mwen jis trase nimewo sa yo nan Damas ak Beyrout. E anplis, mwen pa panse
  
  
  Shaitan kache senk Ameriken nan mitan pèp Izrayèl la. Ou rete konsa ou panse ke mwen se yon moun fou? "
  
  
  "E si mwen bezwen yon zanmi? Kisa lanfè sa a ye?
  
  
  "Hey, fèmen bouch. Lòd yo se lòd. "Buddy" sa mwen voye ba ou a se yon Arab. Pa egzakteman yon ajan, men yon moun ki te itil ou. Epi anvan ou vire nen ou, mwen panse ou pral bezwen kèk èd. Ak yon Arab ak papye. Mwen voye yo ba ou tou. Eseye travèse fwontyè sa yo kòm yon jounalis Ameriken ki fèk soti epi ou ta ka jis di yo ou se yon espyon."
  
  
  Mwen fè yon soupi. "Anfòm. Mwen se yon pèdan grasyeuz."
  
  
  "Tankou lanfè. Mwen ka tande w ap boule."
  
  
  "Se konsa?"
  
  
  "Se konsa, se mouvman ou."
  
  
  "Anfòm. Mwen pral rele ou nan yon jou osinon de jou. Kèlkeswa kote mwen soti. Pou wè sa ou te aprann sou benyen Shand yo." Mwen pran poz. "Mwen gen konfyans ke ajan konfyans ou a ap kenbe ou enfòme sou mwen."
  
  
  Li ri. "Epi ou te di ou te yon echèk grasyeuz."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mwen te peye chèk la, mwen te resevwa anpil chanjman epi mwen te ale nan otèl Intercontinental la. Mwen jwenn yon kabin telefòn epi mwen rete ladan l.
  
  
  Premye bagay an premye. Ak anpil atansyon. Mwen ta dwe fè sa lannwit lan anvan, men mwen pa t 'vle mete alam la.
  
  
  "Bonjou?" Yon lòt bossa nova nan background nan.
  
  
  "Sarah? Sa a se Mackenzie."
  
  
  "Mackenzie!" Li te di. "Mwen te panse sou ou pou yon tan long."
  
  
  "Ou genyen?"
  
  
  "Mwen genyen."
  
  
  Li pran yon poz pou l repoze ak de ba. "Mwen panse mwen te estipid."
  
  
  De plis bossa nova ba.
  
  
  “Nwit la anvan, lè w t ap soti, mwen te ale nan fenèt la epi m te gade w ale. Li pa enpòtan poukisa. Antouka, move abitid, pandan taksi w t ap rale, yon machin lòtbò wout la te rale soti nan antre kay la. Black Renault, Epi toudenkou mwen reyalize ke machin sa a te la pou de jou epi li te toujou ak yon moun. De jou - ou ka tande m, Mackenzie? "
  
  
  "Mwen tande ou, Sara."
  
  
  "Machin nan te kondui apre ou te ale. Epi li pa t la."
  
  
  Kèlkeswa sa yo te ye, yo pa t sòt. Yo te konnen ke yon moun ki soti nan AX ta swiv Robi, epi yo kenbe plas li pou chèche konnen ki moun. Sa vle di yo pa t konnen kiyès mwen ye jiskaske mwen te ale wè Sara. Kidonk, yo pa t konnen mwen te rankontre Yusef oswa mwen te wè Benjamen.
  
  
  Petèt.
  
  
  "Eske ou te wè nèg la andedan?" Mwen te mande.
  
  
  "Te gen de nan yo. Mwen sèlman wè chofè a. Tankou Jack Armstrong. Ti gason tout Ameriken."
  
  
  "Ou vle di gwo ak blond?"
  
  
  "Èske gen yon lòt kalite?"
  
  
  "Se konsa, kounye a di m 'pouki tout bagay sa yo fè ou estipid."
  
  
  Li sispann ankò. "Mwen devine tout bagay sa yo te fè m entelijan. Mwen te estipid tout tan sa a. Kounye a mwen konnen, MacKenzie. Konsènan travay Jack la. Epi... ak pa w la, pwobableman. Mwen te toujou konnen se vre. Mwen te konnen. epi mwen jis pa t 'vle konnen. Li te twò pè pou vrèman konnen. Si mwen te konnen, mwen ta dwe enkyete chak fwa li kite kay la." Te gen fache oto-rekriminasyon nan vwa li. "Ou konprann, Mackenzie? Li te pi fasil pou enkyete sou "lòt fanm" oswa sou tèt mwen. Dous ti kras, an sekirite ti kras, enkyetid ti fi."
  
  
  "Fasil la, Sara."
  
  
  Li pran pawòl mwen yo, li vire yo. "Sa pa t fasil. Li te difisil pou nou tou de." Vwa li te anmè. "O, asire w. Mwen pa janm deranje li. Mwen pa janm poze l kesyon. Mwen jis fè tèt mwen yon eroin "Wè ki jan mwen pa poze w kesyon? "Epi pafwa mwen jis tounen. Li plonje nan silans. Oh, sa dwe fè l kontan anpil." Vwa mwen te nivo. “Mwen sèten ou fè l kontan anpil. Kòm pou rès la, li te konprann. Li ta dwe. Ou panse li pat konnen sa ou tap travèse? Nou konnen, Sara. Ak fason ou te jwe li se jis sou sèl fason pou jwe li."
  
  
  Li te silans pou kèk tan. Chè, long, silans long distans.
  
  
  Mwen kraze silans la. "Mwen rele pou m poze yon kesyon."
  
  
  Li kase soti nan vizyon li jis ase yo ri nan tèt li. "Ou vle di ou pa rele pou koute pwoblèm mwen yo?"
  
  
  "Pa enkyete sou li. Mwen byen kontan ou te pale avèm. Kounye a mwen vle pale de Ted Jens."
  
  
  "Nonm ki soti nan mond lan?"
  
  
  Mwen pa reponn. Li te di tou dousman, ezitasyon, douloure, "Oooh."
  
  
  "Ki sa li sanble?"
  
  
  "O Bondye mwen, mwen..."
  
  
  "Ki jan ou ta ka konnen? Ann. Di mwen. Ki sa li te sanble."
  
  
  "Oke, cheve Sandy, je ble. Li te gen yon bèl tan."
  
  
  "Wotè?"
  
  
  "Mwayèn, mwayèn bati."
  
  
  Jiskaprezan li te dekri Ted Jens.
  
  
  "Yon lòt bagay?"
  
  
  "Mmm... bèl, mwen ta di. E byen abiye."
  
  
  "Èske li te montre w nenpòt idantifikasyon?"
  
  
  "Wi. Press kat ki soti nan World Magazine.”
  
  
  Magazin Mondyal la pa vre?
  
  
  Kouvèti abako.
  
  
  Mwen fè yon soupi. "Èske li te poze w nenpòt kesyon? E ou reponn li?
  
  
  "Oke, li te mande menm bagay ak ou. Yon lòt jan. Men sitou li te vle konnen sa m te konnen sou travay Jack ak zanmi l yo. Apre sa, mwen te di l 'verite a. Sa mwen te di w la. Mwen pa t 'konnen sa a. anyen."
  
  
  Mwen te di l pou l fè atansyon men pou l pa pèdi dòmi. Mwen te doute ke yo ta deranje li ankò. Li te akonpli fonksyon li - kominikasyon avè m '.
  
  
  Mwen te kouri soti nan chanjman ak bezwen fè yon lòt apèl.
  
  
  Mwen te swete Sarah Lavi bon nuit.
  
  
  Mwen bay machin nan kèk pyès monnen ankò epi konpoze nimewo Jacques Kelly lakay mwen nan Beyrouth. "Jacques Kelly" dekri Jacques Kelly. Sovaj franse-Ilandè. Belmondo imite Errol Flynn. Kelly te tou moun nou nan Beyrouth.
  
  
  Li te nan kabann tou lè mwen rele. Jije pa mal nan vwa li, mwen pa t entèfere ak yon bon nwit nan dòmi oswa Late Show nan Liban.
  
  
  Mwen te di mwen ta fè li byen vit, e mwen te eseye anpil. Mwen te mande l 'pase nan Fox Beirut pou jwenn lis envite pou jou Robi te rele yo. Mwen te di l tou ke Ted Jens gen yon doppelgänger. Mwen te di l 'telegraf nouvèl la bay Hawk epi asire w ke pèsonn pa te kontourne Damas. AX ta voye yon ranplasman bay Jens, men mwen pa t pran risk pou m fè yon ranplasman konfyans. Pa si mwen pa t 'konnen ki moun li ye, ki mwen pa t'.
  
  
  "E Jens tèt li?" Li te konseye. "Petèt nou ta dwe fè kèk rechèch background sou li. Chèche konnen si gen dlo k ap koule sou bò bato l la.”
  
  
  "Wi. Sa a se bagay kap vini an. Epi di Hawk mwen sijere li sèvi ak Millie Barnes."
  
  
  "Kisa?"
  
  
  "Millie Barnes. Yon ti fi ki ka poze Jens kesyon."
  
  
  Kelly te fè yon jwèt ki pa ta dwe repete.
  
  
  Mwen rakwoche epi mwen chita nan izolwa a. Mwen reyalize ke mwen te fache. Mwen limen yon sigarèt epi mwen pran yon trennen fache. Menm lè mwen te kòmanse ri. Nan de jou, yo te twonpe m, yo te kenbe m, yo te bat yo de fwa, yo te piye m, yo te gen plis chans pou yo te ensèk, epi jeneralman yo te sèvi kòm yon echanj telefòn pou move nouvèl k ap antre epi soti. Men, kisa finalman fè m fache?
  
  
  Jwèt sèks Kelly a sou Millie.
  
  
  Eseye konprann sa.
  
  
  
  
  
  
  Chapit dis.
  
  
  
  
  
  KILTI ISLAMIK.
  
  
  14:00 demen nan bal la
  
  
  Konferansye envite: Doktè Jamil Raad
  
  
  
  
  "Chanjman ou a?"
  
  
  Mwen gade desann soti nan siy la ak tounen nan ti fi a dèyè kontwa sigarèt la. Li te lonje m yon pyès monnen senkant agorot ak yon pake sigarèt inik mwen an. Se sèlman nan Mwayen Oryan an ak kèk pati nan Pari se mak fou mwen an lò ki vann sou kontwa tabak otèl regilye. Mwen te kapab fè san pwent an lò. Se pa sèlman matron ki gen laj mwayen ak rad designer ak jèn fi ipi ak klou ki pentire vèt ("Ki kote ou te jwenn sigarèt bèl / fre sa yo?"), men mwen bezwen gade tou sa m 'fè ak bou sigarèt mwen. . . Yo li tankou yon siy ki di "Carter te isit la."
  
  
  Mwen te kanpe nan biwo a pou m tcheke mesaj mwen yo. Grefye a ri. Li te kontinye gade m timidman ak konsyans. Lè m 'te mande yo dwe leve nan sèt nan maten nan "kòmanse byen vit," ou ta ka panse mwen te Robert Benchley ruine youn nan sèn yo pi byen. Mwen grate tèt mwen epi mwen sonnen asansè a.
  
  
  Operatè asansè a te tou nan move lespri. Mwen baye epi mwen di: "Mwen pa ka tann pou m ale nan kabann," ak mèt ri a anrejistre yon grès 1,000.
  
  
  Mwen tcheke pòt mwen anvan mwen sèvi ak kle a ak - ho ho - pòt la louvri pandan mwen te ale. Yon moun te kenbe sou pòt espesyal mwen an e li te vin vizite dèyè do m.
  
  
  Èske vizitè mwen an te toujou vizite m?
  
  
  Mwen rale zam mwen an, mwen klike sou sekirite a, epi mwen ouvri pòt la ak ase fòs pou kraze nenpòt moun ki kache dèyè li.
  
  
  Li te soufle epi li leve soti nan kabann nan.
  
  
  Mwen limen limyè a.
  
  
  Dansè vant?
  
  
  Wi, yon dansè vant.
  
  
  "Si ou pa fèmen pòt la, mwen pral pran yon frèt." Li te souri. Non, mwen ri. Sou mwen. Cheve nwa li te dekouraje. Mwen te toujou kanpe nan papòt la ak zam la. Mwen fèmen pòt la. Mwen gade zam nan, apre sa sou ti fi a. Li pa t ame. Eksepte pou kò sa a. Ak cheve sa a. Ak je sa yo.
  
  
  Mwen te rankontre gade l. "Mwen te deja gen batay mwen pou jounen an, kidonk si w ap planifye pou mete m kanpe, ou twò ta."
  
  
  Li te gade m ak dezòd otantik. "Mwen pa konprann sa a..." anviwònman "?"
  
  
  Mwen mete zam la desann epi mwen mache sou kabann lan. Mwen te chita. "Mwen menm tou. Kidonk, sipoze di mwen." Li kouvri tèt li ak yon dra, li sanble pè ak jennen. Gwo je topaz eskane figi m.
  
  
  Mwen pase men m sou figi m. "Ou travay pou B'nai Megiddo, pa vre?"
  
  
  "Non. Kisa ki fè ou pale?"
  
  
  Mwen fè yon soupi. "Yon kalòt nan machwè a, yon kout pye nan shin ak yon senti nan vant la se sèlman kèk. Ann di nou kòmanse tout ankò. Pou ki moun ou travay e poukisa ou isit la? Apre sa, mwen pi bon avèti ou. Mwen te gen Wilhelmina mwen tou. Vanpir jodi a, donk pa eseye sedui m ak jèn kò sansib ou."
  
  
  Li te ban mwen yon gade long, kirye; tèt sou yon bò, mòde yon klou long. "Ou pale anpil," li te di tou dousman. Apre sa, yon lòt souri, kè kontan, konvenkan.
  
  
  Mwen leve. "Oke. Leve!" Mwen bat men mwen. "Lickety-split. Antre nan rad ou. Soti pòt la. Soti!"
  
  
  Li te rale kouvèti yo pi wo epi li te souri pi laj. "Mwen pa kwè ou konprann. Eske David pa te di ou tann mwen?"
  
  
  "David?"
  
  
  "Benjamin."
  
  
  Mete sa a ansanm epi ou jwenn David Benjamen. David - Mwen voye-ou-tankou-koekipye - Benjamen.
  
  
  Koekipye, modi. Se te yon cheerleader.
  
  
  Mwen etidye li. "Mwen panse ou pi bon pwouve li."
  
  
  Li te monte zèpòl. "Sètènman." Epi li leve kanpe.
  
  
  Pa toutouni. Li te mete yon rad sere ak yon encolure ba. Turkwaz ble. Bliye rad la. Kò... Seyè renmen anpil!
  
  
  "Isit la." Li lonje m yon anvlòp. Yon nòt nan men Benjamen. Li te kanpe pa plis pase sis pous lwen. San mwen te kontinye ap koule nan direksyon li. Mwen pran lèt la. Premye pati a se sa li te di m 'nan telefòn nan. Ak rès la:
  
  
  Ou pa gen dout sonje Miss Kaloud, ajan sekrè nou an nan El Jazzar (oswa nou ta dwe di "ajan revele" nou an?). Li te di m ke li te deja ede w. Tab ou nan klib la te mete sou yon trapdoor, epi apre ou te vale dènye manje a, etaj la te planifye pou vale ou.
  
  
  
  
  Se poutèt sa li banm siyal pou m kouri ale. Mwen te gade fanm ki devan mwen an epi mwen te souri. "Si ou vle chanje lide sou ofri kò ou..."
  
  
  Li toudenkou te vin endiye. Li tounen nan kabann mwen an, rale anba kouvèti yo, men li toujou gade imilye. "Mesye Carter," li te di, epi imedyatman mwen te konnen òf la te anile, "Mwen ap pretann yo dwe Madanm McKenzie isit la paske sa yo se lòd mwen yo. Mwen aksepte lòd sa yo paske antanke Arab mwen meprize moun ki teworis yo. Epi paske mwen vle, antanke fanm, pou m libere anba tirani vwal la ak purdah. Sa yo se rezon mwen yo. Sèlman politik yo. Ou pral tanpri kenbe relasyon nou yo politik."
  
  
  Li an gonfle zòrye yo epi li rale dra a. "Epi kounye a," li te di, "Mwen vle dòmi." Li fèmen je l epi li louvri yo ankò. Tanpri fèmen limyè yo sou wout ou soti"
  
  
  Mwen te bay li yon gade ke mwen rezève pou Marsyen ak kèk penti kibis ki fènwa. "Mwen panse," mwen te di tou dousman, "nou ta pi bon pran li ankò. Sa a se chanm mwen an. Epi sa ou kouche sou li a se kabann mwen, madan Mackenzie. E menm si mwen ta ka lwe yon lòt chanm, li pa ta pou mwen." Sanble, Madam Mackenzie, nan pwen de vi kouvèti nou an, Madan Mackenzie, si mwen deplase epi kouri soti nan yon plat tankou ou."
  
  
  Li te chita, li te apiye sou koud li epi li te panse: "Ebyen... ou gen rezon." Li jete zòrye a atè epi li kòmanse retire dra a sou kabann lan.
  
  
  Mwen jete zòrye a tounen. "Kèlkeswa jan nou jwe li, li pral yon adolesan, men mwen kondane si mwen pase nwit la atè a." Mwen prese kòmanse dekole kravat mwen an. Li te gade m ak je lajè e li te gade jèn. "Mwen... Mwen avèti ou," li te di, ap eseye kenbe yon ton avètisman, "Mwen ... mwen pa pral ... mwen pa ..." epi finalman li bougonnen, "Mwen" mwen yon jenn fi."
  
  
  Men mwen te jele sou ne kravat mwen an. Pwen an se ke mwen te kwè li. Vennsenkan, apetisan, sexy, dansè vant, espyon... jenn fi.
  
  
  Mwen kite kilòt mwen sou li epi fèmen batay la. Mwen te chita sou kabann lan epi li limen yon sigarèt. "Kijan ou rele?" - Mwen mande l dousman.
  
  
  "Leila," li te di.
  
  
  "Oke, Leila. Nou pral kenbe relasyon nou yo estrikteman politik."
  
  
  Mwen ranpe anba dra a epi byen vit gade li. Li te kanpe ak do l ba m, e je l te fèmen.
  
  
  Politik fè zanmi dwòl.
  
  
  
  
  
  
  Onzyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Li te prèske, men poko byen, douvanjou. Limyè yo te toujou limen nan lobby otèl la, ak grefye lannwit lan te gen ekspresyon nan yon jounen difisil ak lannwit. Yon asistan nan yon vèt fonse an jeneral deplase yon aspiratè sou tapi an. Gwonde li yo eko nan sal la vid. Koreksyon: Gwoup la pa vid nèt.
  
  
  Li te gen yon figi tankou yon afich rekritman lame. Tout moun se blond, je ble, jèn ak fre. kostim Ameriken chè. Men, yon ti kras boulon anba bra a. Apeprè kote étui a pandye. Ak yon ti kras fre alantou je yo. Ak ki sa egzakteman li te fè nan sal la, li jounal la nan senk nan maten. Deyès jenn fi a te nan kabann mwen an, pa l 'yo.
  
  
  Mwen te konnen ki moun li ye. Jack Armstrong, yon
  
  
  Tout-Ameriken senbòl.
  
  
  Tout sa mwen te gen nan tèt ou lè mwen te kite chanm nan se te yon ti mache nan blòk la pou lensomni. Koulye a, mwen deside pran machin nan epi gade nan retwovizè a.
  
  
  Epi, nan kou, yon Renault nwa. Li kite plas la devan otèl la. Tout sa mwen te resevwa se te yon enpresyon rapid nan aparans li. Cheve nwa ak for. Men, li pa t sanble ak yon Arab tou. Ki moun ki te tout mesye sa yo? Ak kisa Al-Shaitan gen pou wè ak li?
  
  
  Mwen vire adwat sou Hayesod Street.
  
  
  Renault la vire adwat sou Hayesod Street.
  
  
  Poukisa yo te toudenkou swiv mwen kounye a? Pèsonn pa t swiv mwen sou wout la soti nan Tel Aviv. Epi yè wout la dèyè m te klè. Se konsa, poukisa kounye a?
  
  
  Paske jiska prezan yo te konnen ki kote mwen prale. Koloni Ameriken. benyen Shanda. Yo te asire ke mwen ta prale nan Shand Baths epi yo te deside ke apati de la mwen ta ale nan mòg la. Koulye a, yo pa t 'konnen ki sa yo atann. Se konsa, te gen yon lonbraj sou mwen.
  
  
  Oswa te gen yon asasen sou mwen?
  
  
  Mwen vire ankò. Li vire ankò.
  
  
  Mwen te kanpe nan bout lwen Rambon Street, m ap gade vil ki toujou ap dòmi an. Mwen kite motè a mache epi mwen rale zam la.
  
  
  Renault la te pase.
  
  
  Pa yon asasen.
  
  
  Pa nesesè.
  
  
  Yon machin rale soti nan Agron Street. Jèn rayisab vin admire solèy leve.
  
  
  Li te pwobableman lè yo kite Jerizalèm.
  
  
  Si kontak Roby te toujou la (si Roby te gen kontak isit la pou kòmanse), nèg la ta wè lonbraj yo epi evite m 'tankou epidemi an. Lonbraj yon lonbraj? Pa gen enkyetid. Sa yo te tipik ti mèsenè. Shanda? Shin Bet pral tcheke sa. Men, gen plis chans li te yon konplo minè. Mwen t ap chèche teworis Arab. Apre sa, mwen pa menm wè yon Arab ankò.
  
  
  Li te tan pou yo kite Jerizalèm.
  
  
  Mwen te konnen egzakteman ki kote mwen te vle ale.
  
  
  Kesyon an te, èske lonbraj yo te konnen?
  
  
  Mwen te limen yon sigarèt, mwen te limen mizik la epi mwen te kite solèy la klere sou figi mwen nan fenèt la. Mwen fèmen je m.
  
  
  Epi Jacqueline Raine danse nan tèt mwen.
  
  
  Ki kote Jacqueline Raine anfòm?
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mwen te itilize yon moso acetate epi klike fèmen a nan plas li.
  
  
  Li pa t dòmi.
  
  
  Gade nan figi l 'lè mwen louvri pòt la te yon paradoks nan laterè trankilite. Lè li wè se mwen, li fè yon soupi epi li apiye tounen sou zòrye yo.
  
  
  Mwen te di: "Ou te vle pale."
  
  
  Li di, "Oh, di Bondye mèsi."
  
  
  Mwen jete peignoir dantèl la sou chèz la epi mwen chita. Jacqueline mete yon dwèt nan bouch li. "Atansyon," li te chichote, "Bob - li rete nan chanm opoze a."
  
  
  Mwen te di li mwen konnen mwen t ap tcheke pou wè si yo te anrejistre ansanm. Li mande yon sigarèt. Mwen jete li sak lekòl la. Li bwose cheve blond li soti nan figi l ', men li souke yon ti kras. Figi a yon ti kras anfle.
  
  
  Li soufle match la. "Eske w ap mennen m 'avèk ou?"
  
  
  "Mwen doute," mwen te di. "Men, ou ka eseye konvenk mwen."
  
  
  Li te rankontre gade mwen epi li te panche yon ti kras pi devan, tete li soti anba rad dantèl vèt li a...
  
  
  "Avèk lojik," mwen te ajoute. "Se konsa, mete bèl kòf ou tounen kote li fè pati."
  
  
  Li te leve dra a epi li te souri ak rizib. "Ou gen tout kè mwen."
  
  
  "Mwen tout zòrèy. Èske ou vle pale - oswa ou vle m 'ale?"
  
  
  Li gade m epi li soupi. "Ki kote mwen kòmanse?"
  
  
  "Ki moun ki Lamott?"
  
  
  "Mwen... mwen pa konnen."
  
  
  "Bye, Jacqueline. Se te bèl koze."
  
  
  "Non!" - li te di sevè. "M pa konnen. Mwen sèlman konnen ki moun li di li ye."
  
  
  "Konbyen tan ou konnen li?"
  
  
  "Apeprè de mwa."
  
  
  "Oke. Mwen pral achte li. Ki kote ou te rankontre?"
  
  
  "Nan Damas."
  
  
  "Kijan?"
  
  
  "Nan fèt la."
  
  
  "Ki moun kay?"
  
  
  "Pa nan kay la. Nan restoran an"
  
  
  "Pati prive oswa pati biznis?"
  
  
  "Mwen pa konprann".
  
  
  "Pati prive oswa pati biznis?"
  
  
  "Mwen pa konprann poukisa w ap mande detay sa yo."
  
  
  Paske pi bon fason pou w konnen si yon moun ap bay manti se poze kesyon tankou bal mitrailleur. Li pa enpòtan ki kesyon yo ye. Vitès enpòtan. Se sèlman yon pwofesyonèl ki ka fè sa byen vit. E se sèlman yon pwofesyonèl ki te byen repete. Jacqueline Raine, kèlkeswa moun li te ye, pa t yon pwofesyonèl.
  
  
  "Pati prive oswa pati biznis?"
  
  
  "Biznis,"
  
  
  "Kiyès?"
  
  
  "Konferans Oilmen yo".
  
  
  "Nonmen konpayi yo ki te patisipe nan konferans lan."
  
  
  "Trans-Com, Fresco, S-Standard, mwen panse. Mwen..."
  
  
  "Ki jan w fè rive la?"
  
  
  "Mwen... ak yon zanmi."
  
  
  "Ki zanmi?"
  
  
  "Monchè. Èske sa vrèman enpòtan? mwen…"
  
  
  "Ki zanmi?"
  
  
  "Non li se - non li se Jean Manteau."
  
  
  Manti.
  
  
  "Kontinye."
  
  
  "Avèk kisa?"
  
  
  "Manto. Zanmi? Oswa se li ki renmen ou?
  
  
  "Lover". Li te di ak yon vwa trankil.
  
  
  "Kontinye."
  
  
  "Kisa? Bondye mwen! Kisa?"
  
  
  "Lamott. Ou kite Manto pou Lamott. Se konsa, ki sa ou konnen sou Bob LaMotta?
  
  
  "Mwen te di ou. Pa gen anyen espesyal. Mwen... Mwen jis konnen li te enplike nan yon move bagay. Li fè m pè. Mwen vle chape."
  
  
  "Se konsa? Ki sa k'ap anpeche'w."
  
  
  "Li... li konnen."
  
  
  "Kijan?"
  
  
  Silans. Lè sa a: “Li... li gen de gason ap gade m. Mwen pran pòz mwen pa konnen. Men, mwen konnen. Yo ap gade. Mwen panse ke yo pral touye m 'si mwen eseye chape. Mwen panse ke yo pral touye m 'si yo jwenn sa nou ap di."
  
  
  Silans.
  
  
  "Kontinye."
  
  
  "Ki sa ou vle?"
  
  
  "Èske se vre. Kòmanse nan tèt la. Ak ki moun ou te nan konferans lwil oliv la?
  
  
  Pou yon ti moman mwen te panse li ta pral endispoze. Kò li tonbe e po je yo te kòmanse tranble.
  
  
  "Ou ta ka byen di m '. Mwen konnen deja".
  
  
  Li pa t endispoze. Li te tou senpleman toufe ak kriye. Li te plenn epi li vire pou l fè fas ak miray la.
  
  
  "Ted Jens. Dwa? Li travay pou Trans-Com Oil nan Damas. Omwen sa fè pati travay li. Epi ou te vann li pou zanno dyaman." Mwen te panse sou jan Jensa te entèwoje Millie. Èske Millie pran swen lajan? Kounye a li tout fè sans, modi li. "Epi ou prèske touye l ', ou konnen."
  
  
  "Pa fè li, Tanpri!"
  
  
  "Ou pa twò dous pou tande bagay sa yo. Kisa w panse k ap pase?
  
  
  Li chita tou dousman. "Bob te sèlman bezwen kle nan apatman an. Li te di ke li jis bezwen sèvi ak apatman Ted a, ki pèsonn pa ta konnen. ke nou pral rich."
  
  
  "Kisa li te fè nan apatman Ted a?"
  
  
  Li souke tèt li. "Mwen pa t la".
  
  
  "Kote Ted te ye?"
  
  
  "Li... li te nan Beirut"
  
  
  "Kilè li te ale?"
  
  
  "Pa konnen. Mwen panse ke nan Mèkredi."
  
  
  "Douzyèm lan?"
  
  
  Li te monte zèpòl. "Petèt. Mwen panse".
  
  
  Mwen kalkile li soti. Jens kite Damas Mèkredi douzyèm lan. Li te ale Beyrouth epi yon machin te frape l. "Madi," li te di. Se konsa, se te Madi dizwityèm lan. Sa a te kwonometre pou kowenside ak tan li te parèt nan Arizona. Fason li te di li, li pat panse li te gen rapò ak AX.
  
  
  Se sèl fason li ta dwe ye.
  
  
  Petèt menm ki gen rapò ak Fox.
  
  
  Fox te kidnape sou kenzyèm lan. Konsènan lè Lamothe te kòmanse sèvi ak apatman Jeans la.
  
  
  Epi Robie te kòmanse eksite sou koze a.
  
  
  Ak yon moun te konnen li te vin cho. "Ki lè Jackson Robie te rele premye?"
  
  
  Li pa t menm ezite pou lontan. "Fè yon aswè. Petèt nan yon è nan maten."
  
  
  "Epi Ted pa t la."
  
  
  Li souke tèt li.
  
  
  "Epi Lamott te."
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  "Epi ou te ba li telefòn nan. Ou te di, "Jis yon minit, mwen pral rele Ted." Epi ou mete LaMotta ak Roby sou telefòn la."
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  "Epi apre sa li mande kle a."
  
  
  Yon lòt souke tèt.
  
  
  Apre sa, yo te tire Jens.
  
  
  Epi Lamott te rete dèyè, li te reponn apèl Robie. Robie fè rapò sou pwogrè ankèt la.
  
  
  Kidonk, lè Robie te jwenn Shaitan, Lamott te konnen sa e li te di yon moun. Epi li touye Robi.
  
  
  "Yon lòt kesyon. Premye jou mwen te vin isit la. Sa a se yon envitasyon pou mennen ou nan yon konsè. Èske LaMotte te reyèlman panse ke mwen ta tonbe nan bra ou epi mwen ta kòmanse chichote sekrè leta nan zòrèy ou?"
  
  
  "Non," li te reponn tou dousman. "Se te lide mwen. Mwen te di l mwen panse mwen ta ka fè w pale sou ka w la. Men, tout sa mwen te vle se pou mwen poukont ou ... pou mande w èd."
  
  
  “Epi ou te planifye pou rakonte m kèk istwa sou vwayou. Ti fi a nan pwoblèm."
  
  
  Li fèmen je l. "Mwen nan pwoblèm."
  
  
  Mwen leve.
  
  
  Je li louvri e panik te kòmanse. "Tanpri!" li sipliye. "Ou pa ka jis kite m '. Ted vivan e Bondye konnen mwen regrèt anpil. Mwen pral ranje tout bagay. Mwen pral ede w".
  
  
  "Tokyo Rose te di menm bagay la."
  
  
  "Vrèman! Mwen pral. Mwen... Mwen pral aprann yon bagay nan men Bob epi mwen pral di ou.”
  
  
  Mwen pran sigarèt yo nan kabann lan. Mwen limen youn epi mete sak lekòl la nan pòch mwen. Sanble mwen te bay sijesyon li kèk reflechi. "Ou wè," mwen te di, "si zanmi ou Lamott te dekouvri ke mwen te isit la epi toudenkou ou t ap poze kesyon, li ta ase rize pou ranje tout bagay ansanm. Sa vle di ou mouri"
  
  
  Mwen te ale nan pòt la epi mwen te ouvri li tou dousman. Pa gen pèsonn nan sal la. Je yo pa gade. Son ronfl soti nan chanm LaMotte. Mwen antre epi mwen fèmen pòt la. Mwen mete sigarèt mwen an nan sandriye bò chèz la.
  
  
  "Oke," mwen te di. "Mwen bezwen enfòmasyon e mwen vle li aswè a."
  
  
  Li vale anpil. "Èske ou sèten Bob pa pral konnen ou te isit la?"
  
  
  Mwen leve yon sousi. "Mwen p'ap janm di."
  
  
  Li fè yon soupi epi li souke tèt.
  
  
  Mwen te souri epi mwen te ale.
  
  
  Nenpòt fason, li te travay e mwen te kontan ak li. Petèt li ka jwenn kèk enfòmasyon. Mwen te gen anpil dout li, men petèt li te kapab. Yon lòt bò - ak plis chans - si Lamothe te entelijan, li ta konnen ke mwen te la.
  
  
  Te gen de bou sigarèt nan chanm Jacqueline.
  
  
  Oculi lò-pwent, lizib kòm yon siy. Yon siy ki li "Carter te la."
  
  
  Mwen tounen anlè e mwen al dòmi. Leila te la, li te toujou ap dòmi.
  
  
  Mwen te modi fatige, mwen pa pran swen.
  
  
  
  
  
  
  Chapit Douz.
  
  
  
  
  
  Mwen reve ke mwen te kouche yon kote nan dezè a, antoure pa gwo wòch zoranj, ak wòch yo te tounen nan fòm nan dyab la epi yo te kòmanse respire dife ak lafimen. Mwen te santi chalè a ak pwòp swe mwen, men pou kèk rezon mwen pa t 'kapab deplase. Nan lòt direksyon an te gen mòn koulè wouj violèt, fre ak lonbraj, ak nan distans la yon kavalye poukont yo sou yon mare an kwiv. Yon wòch lis leve soti nan tè a devan m '. Li te ekri sou wòch la. Mwen te bese je pou m li: "Men Nick Carter manti." Mwen te santi yon bagay frèt sou bò tèt mwen. Mwen souke tèt mwen. Li pa deplase, mwen ouvri je m.
  
  
  Bob Lamott te kanpe sou mwen. "Yon bagay frèt" se te barik yon zam. Mwen gade a goch. Kabann lan te vid. Leila pat la.
  
  
  Panse m 'tounen nan sèn nan pi bonè. Mwen kanpe nan koulwa maten an. Kanpe devan pòt Lamotte. Peze valè envazyon an. Mwen te abandone li. Mwen kouri atravè senaryo ki gen plis chans epi mwen deside ke dyalòg la pa ta jwe.
  
  
  Mwen (zam mwen lonje dirèkteman nan tèt li): Oke, Lamott. Di m pou ki moun w ap travay ak ki kote m ka jwenn yo.
  
  
  Lamott: Ou pral touyem si mwen pa fè sa, pa vre?
  
  
  Mwen: se tout.
  
  
  Lamott: e w ap banm senk si m fè sa? Mwen jwenn li difisil pou kwè, Mesye McKenzie.
  
  
  Mwen: Pran yon risk.
  
  
  Lamott (rale yon kouto soti nan okenn kote epi maladwaman kout kouto nan bò a): Ugh! Oh!
  
  
  Mwen: Banm!
  
  
  Se pa ke mwen panse ke LaMotte se yon ewo. Gason ki mete lyen senkant dola renmen kenbe kou yo pwoteje. Mwen jis te panse li ta apresye chans yo. Si li pat pale, mwen ta oblije touye l. Si li te pale, mwen ta dwe touye l '. Kisa mwen ta ka fè? Kite l vivan pou avèti Al-Shaitan? Yo pral deplase kachèt yo anvan mwen rive la, epi tou sa mwen frape yo pral yon pèlen. Epi Lamott te entelijan ase pou pèmèt li. Se konsa, olye pou yo ban mwen nenpòt repons - lòt pase petèt move repons lan - li te eseye touye m ', epi mwen ta dwe touye l'. (Sa a se te yon senaryo ki gen yon fen kontan.) Nenpòt fason, mwen pa ta jwenn okenn enfòmasyon reyèl epi mwen ta pwobableman touye yon siy ki gen anpil valè.
  
  
  Se konsa, mwen te ale lwen pòt LaMotte a, panse mwen ta fè yon bagay diferan avè l '.
  
  
  Se tout.
  
  
  "Oke, ou finalman reveye," li te di. "Men anlè."
  
  
  Lamothe te abiye tankou mil dola, e vag Zizani te koule nan figi l. Sarah te di li te "byen bèl" - nonm ki te vin pran pòz li se Jens - men li te sanble tankou yon timoun gate pou mwen. Lèv yo twò mou. Je lugubr.
  
  
  "Wi," mwen te di. "Mèsi pou sèvis la. Li se infernal pou reveye yon alam k ap sone. Se konsa, kounye a ke mwen leve, kisa mwen ka ofri ou?"
  
  
  Li te souri. "Ou ta ka mouri. Mwen panse ke sa pral apwopriye pou mwen."
  
  
  Mwen ri. “Sa pa t ap saj, Lamott. Premyèman, vwa ou anrejistre sou kasèt. Ou te kòmanse machin nan lè ou louvri pòt la." Li te kòmanse gade nan chanm nan. "Uh," mwen te di. "Mwen doute ou pral jwenn li si ou gade tout jounen an." Mwen mòde lèv mwen. "Si ou gen tan pou chèche lontan."
  
  
  Li pa t 'kapab jwenn li paske li pa t' la. Mwen konnen li dezagreyab, men pafwa mwen bay manti.
  
  
  “Kounye a, pwen an se,” mwen te kontinye avèk kalm, “ke zanmi m yo konnen kèk reyalite ke mwen te kolekte jiskaprezan. Ki gen ladan: "Mwen t ap gade l," reyalite prezans ou. Si ou touye m, ou mouri. Si ou kite m 'viv, yo pral kite ou viv, nan ka ou fè yon erè epi mennen nou nan Shaitan."
  
  
  Je l' vin pi piti, ap eseye li m. Zam la te rete san mouvman, kounye a lonje dwèt sou pwatrin mwen. Yon sèten pati nan mwen te vle ri. Zam la se te yon Beretta kalib 25. James Bond pistolè. Oke, nan kou, Lamott pral gen yon zam James Bond.
  
  
  Li souke tèt li. "Mwen pa kwè mwen kwè ou."
  
  
  "Ebyen poukisa ou pa touye mwen?"
  
  
  "Mwen konplètman gen entansyon fè sa."
  
  
  "Men pa anvan... kisa? Si tout sa ou te gen nan tèt ou se touye moun, ou ta tire sou mwen anvan mwen leve."
  
  
  Li te fache. "Mwen pa renmen ke yo patronize." Li sonnen énervé. "Omwen a tout, se lè kadav potansyèl fè li. Mwen vle ou di m konbyen ou konnen. Epi ki moun, si yon moun, ou te di."
  
  
  Mwen: e w ap touye m si m pa fè sa, pa vre?
  
  
  Lamott: se sa wi.
  
  
  Mwen: e w ap kite m viv si m fè sa? Mwen pa kwè, mesye Lamott.
  
  
  Lamott: Snicke...
  
  
  Mwen (men mwen voye pi devan ak yon souflèt pwisan ki fè Beretta a soti nan men l ', janm mwen balanse pi devan epi tonbe atè, jenou m' leve pou salye vant li, ak men mwen tankou yon kouto sou do li. kou pandan ke li toujou tonbe pi devan soti nan kou a nan vant li): Epi kounye a - ki sa ou di, ki sa ou te vle konnen?
  
  
  Lamott (desann, men answit pran m avè l, kounye a sou tèt mwen, men l sou kou m ak sentiwon li fè yon twou nan vant mwen): Uf! Oh!
  
  
  Mwen: Banm!
  
  
  Bann sòt sa a wete zam mwen anba zòrye a epi li mete l nan pòch jakèt li. Sa a, mwen te jwenn lè mwen te chwazi nan pòch li.
  
  
  San t ap koule nan bouch li epi yon tach t ap fòme sou bò jakèt li. Si li te vivan, li ta pi fou pase lanfè. Yon kostim bon konsa depafini.
  
  
  Mwen te pouse kò li, mwen fouye pòch li epi mwen jwenn kle yo. Pa gen lòt bagay ki enpòtan pou li. Li ID li jan mwen te panse. "Robert Lamott nan lwil oliv fresko." Adrès lakay se te yon lari nan Damas.
  
  
  Mwen te kòmanse abiye.
  
  
  Pòt ouvè.
  
  
  Leila nan yon jip koton ak kòsaj. Se cheve li trese. Yon ti bout nan konfiti frèz kolan repoze ak kè kontan tou pre bouch li. "Ou leve," li te di. "Mwen pa t 'vle reveye ou, se konsa mwen te ale nan manje maten ..."
  
  
  "Sa ki te pase?" Mwen di. - "Ou pa janm wè kò a?"
  
  
  Li fèmen pòt la epi li apiye sou li, mwen te kapab di li te regrèt li te pran yon ti repo...
  
  
  "Kiyes li ye?" Li te di.
  
  
  "Nonm ki ta dwe rete nan kabann nan. Nou pral fè fas ak sa pita. Antretan, mwen vle ou fè m yon favè."
  
  
  Mwen te di li sou favè a. Li te ale fè li.
  
  
  Mwen te pann siy Pa Deranje sou pòt la epi m te ale nan chanm LaMotte a.
  
  
  De mil dola lajan Ameriken. Katòz kostim, twa douzèn chemiz ak menm kantite lyen. Yon liv ak yon mwatye nan ewoyin kalite siperyè ak yon ti ka kwi Gucci ak tout ekipman pou gunfight. Pa egzakteman sa Gucci te gen nan tèt ou.
  
  
  Anyen ankò. Pa gen chèk. Pa gen lèt. Pa gen liv nwa ak nimewo telefòn. Mwen te ale nan telefòn li.
  
  
  "Wi mesye?" Vwa operatè a te kontan.
  
  
  Sa a se Mesye Lamott soti nan 628. Mwen ta renmen konnen, tanpri, si mwen gen nenpòt mesaj? "
  
  
  "Non, mesye," li te di. "Se sèlman youn nan ou genyen maten an."
  
  
  "Sa ki soti nan Mesye Pearson?"
  
  
  "Non, mesye," li te di, "nan men Mesye el-Yamaroun."
  
  
  "Oh wi. Sa a. Mwen te resevwa li. Operatè, mwen ta renmen konnen ke - mwen ka tcheke deyò aswè a epi mwen bezwen ekri yon kont depans - èske mwen gen anpil apèl long distans eksepsyonèl?"
  
  
  Li te di mwen ta dwe pale ak yon lòt moun. Se konsa, jis yon segonn, mesye. Klike, klike, rele.
  
  
  Te gen sèlman apèl sa a mwen te fè Jenèv. Mwen ekri nimewo a.
  
  
  Mwen mande pou yo konekte ak yon operatè deyò epi yo rele Kelly pou yon ranbousman.
  
  
  Mwen te di l sa mwen te aprann nan men Jacqueline. Kelly sifle. "Li prèske ase pou fè m 'domi pou kont li." Li te pran yon poz epi li te ajoute, "Prèske, mwen te di."
  
  
  "Èske ou te gen yon chans tcheke deyò otèl la?"
  
  
  "Wi ak non. Kote sa a fè bwi. Yon cheikh lwil oliv sèten soti nan Abu Dhabi okipe etaj la tout tan tout tan an. Guy gen kat madanm, yon douzèn asistan ak yon anplwaye pèsonèl sèvitè. pwòp chef."
  
  
  "Se konsa, kisa sa a gen pou wè ak nou?"
  
  
  "Jis te panse ou ta renmen konnen poukisa bòdwo gaz ak elektrik ou a tèlman wo. Pa tèlman enpasyan, Carter. Ki sa ki sa a gen pou wè ak nou se ke yo gen sekirite toupatou akòz Sheikh la nan vout yo. Epi kòm mwen pa ka sipliye oswa achte enfòmasyon, mwen dwe eseye vòlè li, ou konnen? Ak fason bagay yo mete ansanm, vòlè lis envite pou semèn Robie te rele a se apeprè osi difisil ke rale yon vòlè yon milyon dola. Tout sa mwen ka di ou nan mande alantou se ke te gen yon konvansyon lwil oliv semèn sa a. Otèl la te chaje ak kalite Ameriken yo ak anpil cheikh Arab Kòt Gòlf la."
  
  
  "E anplwaye otèl la?"
  
  
  "Pa gen anyen ki enteresan. Men, yon prezantasyon konplè pral pran plizyè jou. E an pasaj, kisa m ap chache? Zanmi oswa lenmi? Robbie rele m.
  
  
  Èske mwen te yon zanmi pou jwenn enfòmasyon oswa li te rele sispèk la pou mennen nan yon ka?
  
  
  "Wi egzakteman."
  
  
  "Wi, ki sa egzakteman?"
  
  
  "Sa a egzakteman kesyon an."
  
  
  "Ou adorab, Carter, ou konnen sa?"
  
  
  "Se sa yo te di m ', Kelly. Se sa yo te di m '."
  
  
  Mwen rakwoche epi m ale nan klozèt LaMotte a. Mwen te wè yon gwo valiz Vuitton. De mil dola yon valè de bagages. Ou pa t 'kapab achte tèt ou yon sèkèy ki pi chè. Ven minit pita Lamott te anndan an. Sèvis fineray la te senp, men bon gou. Mwen te di "Bon vwayaj" epi mwen te ajoute "Amèn."
  
  
  Leila tounen soti nan yon vwayaj fè makèt. Li t ap pote yon gwo panyen Druz.
  
  
  "Ou gen pwoblèm?"
  
  
  Li souke tèt li.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. Se te youn trant. "Oke," mwen te di. "Lè sa a, nou pi bon ale."
  
  
  
  
  
  
  Trèzyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Plis pase desan (200) moun te rasanble nan sal la pou konferans Doktè Raad sou kilti Islamik la, yo te ranpli ranje chèz pliye anfas yon platfòm anvlope ak mikwofòn, yo te ranpli lè a ak tous politès ak odè mou nan pafen.
  
  
  Foul la te fèt sitou nan touris, sitou Ameriken, ak sitou fanm. Konferans la te dwe fè pati pakè a, ansanm ak transfè gratis nan ayewopò, yon toune otobis nan vil la ak yon toune espesyal pou vizite lannwit. Te gen tou yon klas nan elèv lekòl segondè ak apeprè ven Arab, kèk mete kostim ak kefiyeh blan, kwafi a nan gason tipik Arab. Rès yo te kache nan wòb k ap koule tankou dlo, kwafi ki pi plen ak linèt nwa.
  
  
  Apre sa, te gen Mackenzie - Leila ak mwen. Se sèlman Leila pa t 'bezwen linèt nwa pou kamouflaj. Avèk yon vwal gri ak nwa ak yon rad ki sanble ak tant, li te pratikman degize kòm yon boulon nan twal.
  
  
  Se te pi bon bagay mwen te kapab vini ak, epi li pa t 'mal. Mwen te sonje siy konferans lan nan lobby la epi mwen te voye Leila achte rad pou nou epi rekrite yon gang Arab nan inifòm pou kouvri.
  
  
  Yon fason pou kite vil la san pèsonn suiv ou.
  
  
  Doktè Jamil Raad reponn kesyon odyans lan. Raad se te yon ti gason ki te gen yon machwè koule ak je myop. Hafiya a te ankadre figi l ki pa t ap gade l, li te fòse l gade nan fenèt ki gen rido a.
  
  
  Èske kilti Islamik te oksidantalize?
  
  
  Non. Li te modènize. Repons lan kontinye. Medam yo te kòmanse krake sou chèz yo. Li te katzè.
  
  
  Sève yo te parèt nan dèyè chanm nan, yo te pote plato kafe ak gato epi yo te mete yo sou tab buffet la.
  
  
  Elèv la leve kanpe. Èske Raad gen yon kòmantè sou kidnaping jodi a?
  
  
  Bri nan chanm nan. Mwen tounen vin jwenn Leila. Li te monte zèpòl nan pli vwal li.
  
  
  "Ou vle di, mwen sipoze, senk Ameriken. Se malere, "Raad te di. "Malere. Next?"
  
  
  Hum-hum. Pifò moun pa tande nouvèl la jouk aswè. Foul moun yo pa t tou tande pale de kidnaping yo.
  
  
  "Ki kalite Ameriken?" - fanm nan rele byen fò.
  
  
  "Silans, tanpri!" Raad frape platfòm la. "Sa a se yon sijè pou nou pa isit la. Kounye a, ann tounen sou pwoblèm kiltirèl yo.” Li te tcheke odyans lan pou kilti. Pou pi fò, sa a pa t 'ka a pou kòmanse.
  
  
  Elèv segondè a te toujou kanpe. Èske w gen klèman pèdi batay li ak akne, li pa t gen okenn entansyon pou l soufri plis defèt. "Ameriken yo," li te di, "se senk milyonè Ameriken an plis. Yo te nan kèk kalite vwayaj lachas chak ane. Yo pou kont yo nan kèk kabin prive nan forè a. Epi Al-Shaitan te resevwa yo." Li gade Raad. "Oswa mwen ta dwe di Al-Shaitan te libere yo."
  
  
  Hum-hum.
  
  
  Timoun nan te deplase. “Yo ap mande yon santèn milyon dola ankò. Yon santèn milyon dola pou chak moun. Epi fwa sa a dat limit la se dis jou."
  
  
  Hum. Oh. Kònen mato.
  
  
  "Yo toujou genyen kat lòt mesye sa yo, pa vre?" Se te vwa yon fanm ki gen laj mwayen ki soti nan foul la. Li toudenkou vin pè.
  
  
  Mwen menm tou. Nèf Ameriken yo te vize, ak pwofi nèt la te nèf san milyon dola. Koreksyon. Koulye a, li te yon milya dola gra. Nèf zewo ak yon sèl dirijan. Yo gentan gen lajan Fox.
  
  
  Apre sa, mwen te gen dis jou.
  
  
  Elèv segondè a te kòmanse reponn.
  
  
  Raad te frape palmis li atè sou platfòm la, kòm si li t ap eseye kalme emosyon yo ki t ap trennen sou vant ak buz nan sal la. "Mwen panse ke reyinyon nou an isit la rive nan yon fen. Medam. Mesye. Mwen envite w rete epi jwi kèk rafrechisman.” Raad sibitman kite sèn nan.
  
  
  Mwen te vle jwenn lanfè a soti nan la. Vit. Mwen te pwan men Leila epi mwen gade youn nan Arab nou yo. Li te kòmanse, tankou rès nan nou, fè wout li
  
  
  deyò pòt la. Tankou nou tout, li pa t rive lwen.
  
  
  Fanm Ameriken yo t'ap gaye bò kote nou. Apre yo tout, nou te reyèl Arab. Yon vrè bagay ekzotik-barbarik. Genyen tou mechan kounye a prezante. Yon fanm ki gen cheve gri boukle ak yon siy plastik "Bonjou, mwen se Irma" ki te fikse sou chanday li te ban m yon gade avètisman entrigan. Raad te tou nan direksyon nou an. Mwen te di Leila pou distrè l. Mwen pa t 'kapab okipe wòl Arab pou Raad. Pòt antre yo te byen louvri, e tou de lonbraj yo konnen yo t ap gade anndan an. Layla te rive frape Raad. Lè li te mande l 'mil padon - youn nan yon tan - Raada te vale moute pa sèk la nan touris.
  
  
  Alo, mwen... t ap fè wout mwen. Non konplè li te parèt kòm Hi, mwen se Martha.
  
  
  Sal la te pale de vyolans ak laterè. Mwen prepare tèt mwen pou kèk kalite atak fofile.
  
  
  "Mwen vle ou di m 'yon bagay," li te kòmanse. Li fouye nan sak li epi li rale yon bwochi ki rele "Great Deeds of Islam, Courtwazi of Liberty Budget Tours." "Èske sa a se yon powèm sou yon yatch ruby...?"
  
  
  "Rubai," mwen te di.
  
  
  "Yacht Ruby. Mwen te vle konnen - ki moun ki otè a?
  
  
  Mwen te souke tèt epi mwen te souri politès: "Khayyam."
  
  
  "Ou!" li rouj. "Bondye mwen! Francis - ou p'ap janm devine ki moun mwen ye isit la! Francis te souri epi li te mache nan direksyon nou. Francis mennen Madge ak Ada.
  
  
  "Ni gonhala mezoot," mwen te di Martha. "Pa pale angle." Mwen fè bak.
  
  
  "Oh!" Martha te parèt yon ti kras jennen. "Oke, nan ka sa a, di nou yon bagay arab."
  
  
  Leila te òganize nou fèt soti. Yo t ap tann mwen an gwoup bò pòt la.
  
  
  "Ni gonhala mezoot." Mwen repete kado a. Martha te pare epi li te pwan men m.
  
  
  "Nee gon-holler mezoo. Kisa sa vle di kounye a?"
  
  
  "Ah, salud," mwen te souri. "Ah salud byul zhet."
  
  
  Mwen te libere epi mwen te ale nan pòt la.
  
  
  Nou te mache nan gwoup la jis pase sit siveyans lan; Sèt Arab, rido ak yon twal, ap diskite byen fò ak chofe. "Ni gonhala mezoot," mwen te di pandan nou te pase epi nou tout te antre nan Rover pousyè ki t ap tann nou devan pòt la.
  
  
  Nou te kite vil la san yon allusion nan yon ke.
  
  
  Pou yon ti tan mwen te santi m trè entelijan.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Kote nou prale kounye a?"
  
  
  Leila ak mwen te poukont mwen nan machin tout tèren an. Nou te toujou abiye tankou Arab. Nou te nan direksyon nò. Mwen te limen radyo a epi mwen te jwenn kèk mizik nan Mwayen Oryan.
  
  
  "Ou pral wè byento."
  
  
  Li pa t renmen repons lan. Li boure bouch li epi li gade dwat devan.
  
  
  Mwen te vire epi m te gade l ki te chita bò kote m. Li rale vwal ki te kouvri figi l la. Pwofil li te pafè. Dirèk ak regal. Mwen gade twò lontan epi li te kòmanse ront. "Ou pral touye nou si ou pa gade wout la," li te avèti.
  
  
  Mwen te souri epi mwen te vire gade wout la. Mwen lonje men pou m chanje estasyon radyo a epi li di: “Non, m ap fè sa. Kisa ou renmen?"
  
  
  Mwen te di li tout sa ki pa t 'chache. Li te jwenn mizik pyano. Mwen te di se oke.
  
  
  Nou te kondui nan plizyè kilomèt nan Achera zoranj pandan n ap pran direksyon nò atravè lòt bò larivyè Jouden ki te okipe a, yon zòn ke yo rele West Bank. Palestinyen ap viv isit la. Ak moun lòt bò larivyè Jouden yo. Ak Izrayelit yo. Kiyès ki posede tè a ak kiyès li ta dwe fè pati yo se kesyon yo te poze pandan vennsenk ane nan sal konferans, ba yo, epi pafwa chanm lagè, men tè a kontinye bay fwi menm jan li te fè yon koup ane de sa. . mil ane, konnen petèt, tankou tè a toujou fè, ke li pral siviv tout rival li yo. Sa a la fen peyi a pral posede yo.
  
  
  Li te lonje men l, li fèmen radyo a. "Petèt nou ka pale?"
  
  
  "Natirèlman. Ki sa ki nan tèt ou?"
  
  
  "Non. Mwen vle di, petèt nou pale arab."
  
  
  "Mmm," mwen te di, "Mwen yon ti kras wouye sou li."
  
  
  "Ni gonhala mezoot," li te souri. "Pa gen plèzantri."
  
  
  "Ann. Fok ou onèt. Li te jis pretann. An reyalite, mwen pale arab tankou lang manman m." Mwen te gade l epi m te souri. "Ameriken natif natal"
  
  
  Se konsa, nou te pase demi èdtan kap vini an pratike arab nou an ak Lè sa a, nou te sispann nan yon kafe pou manje midi.
  
  
  Se te yon kafe arab - sa a se qahwa - e mwen te kòmande yon akel nan suffragah nan arab byen plausible, mwen te panse. Si aksan mwen te etenn, li ta ka pase pou yon dyalèk. Ki jan yon drawl Sid ka son Yankee. Leila te rive nan menm konklizyon an. "Sa bon," li te di lè gason an ale. "Epi ou sanble, mwen panse, byen ... natif natal." Li te etidye figi m.
  
  
  Mwen te etidye l tou sou yon ti tab nan chandèl. Je yo tankou moso topaz lafimen, je gwo ak wonn; po tankou yon kalite saten k ap viv,
  
  
  ak bouch ou te vle trase ak dwèt ou pou asire w ke ou pa t jis imajine koub yo.
  
  
  Apre sa, li pral oblije kache tout bagay ankò anba pli vwal nwa sa a.
  
  
  "Koulè ou," li te di, "tou pa move. Anplis de sa, sa a se yon rezon pou enkyetid, "li te fè yon jès sou longè kò mwen an.
  
  
  Mwen di; "Vyèj pa ta dwe remake bagay sa yo."
  
  
  Figi li vin wouj. "Men ajan yo dwe."
  
  
  Sève a pote yon bon diven blan ak yon bon sant byen file. Mwen te kòmanse reflechi sou desten yo. Mwen te mande si tout bagay sa yo te fè pati plan yo. Mwen kouche toutouni nan solèy Arizona. Èske yo te reyèlman prepare m 'yo ke yo rekonèt kòm yon Arab? Menm lè m t ap panse pou m kite fimen e - kisa Millie te di - te kòmanse filozofi, li te site Omar Khayyam?
  
  
  Mwen leve vè mwen bay Leila. "Bwè - paske ou pa konnen ki kote ou soti oswa poukisa; bwè - paske ou konnen poukisa ou prale ak ki kote." Mwen bwè vè mwen.
  
  
  Li te souri politès. "Ou renmen site Khayyam?"
  
  
  "Oke, li pi fre pase chante 'Old Black Magic' nan zòrèy ou." Li pa t 'konprann. Mwen te di, "Li pa enpòtan." Mwen vide plis diven. “Te gen yon pòt pou mwen pa jwenn kle a; te gen yon vwal kote m pa t kapab wè; te pale yon ti kras sou mwen ak ou - epi Lè sa a, pa t 'gen ankò Ou menm ak mwen." boutèy. "Wi. Mwen renmen Khayyam. Li byen bèl."
  
  
  Li boure bouch li. "Sa a se tou yon trè bon lide. Pa plis pale sou ou ak mwen." Li pran yon ti gout diven.
  
  
  Mwen limen yon sigarèt. "Sa a te gen entansyon kòm yon meditasyon sou mòtalite, Leila. Devine mwen pi dirèk. Antouka, mwen ta renmen pale de Ou. Ki kote ou soti? Ki jan ou te rive isit la?"
  
  
  Li te souri. "Anfòm. Mwen soti nan Riyad."
  
  
  "Arabi".
  
  
  "Wi. Papa m se yon machann. Li gen anpil lajan."
  
  
  "Kontinye."
  
  
  Li te monte zèpòl. "Mwen etidye nan yon inivèsite nan Jeddah. Apre sa, mwen genyen yon bous pou m etidye nan Pari, epi apre anpil difikilte papa m kite m ale. Sèlman sis mwa apre li rele m lakay mwen. Retounen nan Arabi." Li sispann.
  
  
  "AK?"
  
  
  "Epi mwen toujou espere mete yon vwal. Mwen toujou kondwi ilegalman. Mwen pa gen pèmisyon pou m jwenn yon lisans." Li bese je l. “Mwen marye ak yon machann ki gen laj mwayen. Mesye sa a deja gen twa madanm."
  
  
  Nou tou de te silans. Li leve je l ', mwen gade nan je l', epi nou tou de te silans.
  
  
  Finalman mwen te di, “Epi Shin Bet. Ki jan ou te kontakte yo?
  
  
  Je desann ankò. Yon ti osman. “Mwen kouri kite kay la. Mwen tounen Paris. Men, fwa sa a tout bagay diferan. Mwen pa vrèman gen yon lekòl oswa zanmi. Mwen eseye vin oksidantal, men mwen sèlman poukont mwen. Lè sa a, mwen rankontre Suleimons yo. fanmi Izraelyen. Yo bèl bagay pou mwen. Yo di vini avèk nou. Retounen Jerizalèm. Nou pral ede ou rezoud." Li te kanpe e je l te klere. "Ou dwe konprann. Yo te tankou fanmi mwen. Oswa tankou fanmi mwen te toujou reve nan. Yo te cho, janti ak pre youn ak lòt. Yo ri anpil. Mwen di yo mwen pral vini. Yo vole lakay yo epi mwen di yo mwen pral jwenn yo semèn pwochèn. Se sèlman yo touye nan ayewopò Lod."
  
  
  "Atak teworis."
  
  
  "Wi."
  
  
  Yon lòt silans.
  
  
  "Se konsa, mwen toujou ap vini. Mwen ale nan gouvènman an epi mwen ofri sèvis mwen yo.”
  
  
  "Epi yo fè ou yon dansè vant?"
  
  
  Li te souri yon ti kras. "Non. Mwen fè anpil lòt bagay. Men, dans vant se te lide mwen."
  
  
  Te gen anpil bagay yo reflechi sou.
  
  
  Manje a te rive epi li te vire nan asyèt li, li te vin an silans e li te ronje lè m te gade l. Etranj dam. Ti fi komik. Mwatye Lès, mwatye Lwès, epi yo te jwenn tèt yo sou wout pou l kontradiksyon.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Lalin plen soti. Lalin lover oswa lalin tirè pwofesyonèl, depann sou fason ou gade bagay yo. Nou te kondwi dènye kilomèt yo an silans epi nou te kanpe nan yon moshav, yon fèm kolektif, ki rele Ein Gedan. Kote a chanje nan dis ane, men mwen te jwenn wout la dwat, bon moso tè a ak yon fèm an bwa ak siy "Lampek".
  
  
  Mwen bese tèt devan nonm ki te louvri pòt la. "Mwen mande padon, bon mesye," mwen te di an arab. Li souke tèt byen vit epi li te gade pridan. Mwen bese tèt ankò epi rale echap mwen an. Sousi li leve.
  
  
  "Nick Carter?"
  
  
  "Ou te espere, petèt, Madam Nussbaum?"
  
  
  Uri Lampek te anbrase m epi li te kòmanse souri anpil. "Ou se yon mesaje mesaje! Antre." Li gade Leila epi answit li tounen sou mwen. "Mwen wè ke ou toujou ap fè travay difisil."
  
  
  Li mennen nou nan yon ti chanm Spartan, trete nou nan te, konyak, manje; te di nou ke Raisa, madanm li, t ap dòmi; baye epi li di, èske mwen bezwen yon bagay ijan oswa mwen jis bezwen yon kabann?
  
  
  Mwen gade Leila. "De kabann," mwen te di.
  
  
  Li te monte zèpòl filozofik. "Chans pou ou, se tout sa mwen genyen."
  
  
  Li mennen nou nan yon chanm ak kabann etaj, li di "Shalom, ti gason," epi li kite nou pou kont li.
  
  
  Mwen pran kabann nan tèt.
  
  
  Mwen fèmen je m.
  
  
  Mwen te kontinye tande Layla ap deplase anba mwen.
  
  
  Sa te fè m fou paske m pa t ka wè l.
  
  
  Mwen ta vin fou si mwen te wè li.
  
  
  
  
  
  
  Chapit katòz.
  
  
  
  
  
  Sayan an se pati nan peyi Siri ke Izrayèl te okipe nan Lagè Oktòb la. Apeprè dis mil pwofondè ak kenz mil lajè, li pwolonje lès soti nan Golan Heights. Kwen an nan rebò a te liy lan sispann tire. Sèlman dife a poko mouri. Sa a te anpil mwa apre "fen lagè a" ak atiri peyi Siri a te toujou tire ak moun yo te mouri sou tou de bò, sèlman yo jis pa t 'rele li lagè.
  
  
  Beit Nama te kat mil nan lès liy lan. Kat mil pwofondè nan bò Siri a. Mwen te vle ale nan Beit Nama. Pi bon mwen se te wòl prensipal Yousef, ak wòl prensipal Yusef te Beit Nama. Kote Ali Mansour, ki ka oswa ki pa te enplike nan yon kidnaping ki ka oswa pa gen lyen ak Leonard Fox, ka oswa pa ka toujou ap viv.
  
  
  Epi se te pi bon lide mwen.
  
  
  Li te genyen tou jan sa dwe fèt douteux.
  
  
  Nou te diskite sou sijè sa a tout maten. Uri, Raisa, Leila ak mwen pran yon tas kafe nan kwizin Lampek. Kat mwen an te gaye sou tab la an bwa, kolekte tach kafe ak konfiti sou souvni yo.
  
  
  Youn nan fason yo se tounen nan sid epi travèse nan lòt bò larivyè Jouden. Pa gen pwoblèm. Fwontyè ak lòt bò larivyè Jouden an te nòmal. Soti nan la nou pral ale nan nò, travèse nan Siri - gen yon gwo pwoblèm la - ak rive nan Beit Nama nan pòt dèyè a. Travay la enposib. Menm si dokiman nou yo mennen nou nan peyi Siri, liy sispann tire a pral antoure pa twoup yo ak aksè nan zòn nan pral limite. Nou t ap tounen sou wout la si yo pa t jete nou nan prizon.
  
  
  Yon lòt fason se travèse Heights yo epi antre nan sayan ki sou bò Izrayelyen an. Pa egzakteman soup kanna tou. Izrayelyen yo te gade tou mouvman an. Epi pa te gen okenn garanti ke yon korespondan mondyal oswa menm yon ajan Ameriken ta kapab pase. E menm si mwen rive devan, ki jan ou pral travèse liy dife a?
  
  
  "Ak anpil atansyon," Uri ri.
  
  
  "Trè itil." Mwen te grimase.
  
  
  "Mwen di nou ale yon fason lontan. N'ap pase lòt bò larivyè Jouden an." Leila te chita ak janm li pliye anba li epi li te chita sou yon chèz an bwa. Jeans, galon ak yon figi serye. "Epi le pli vit ke nou rive nan peyi Siri, mwen pral pale."
  
  
  "Bon, siwo myèl. Men kisa ou di? E kisa w pral di lame siryen an lè y ap bare nou sou wout Beit Nama? ti mòn?"
  
  
  Li te ban mwen yon gade ke kèk ta konsidere sal. Finalman li te monte zèpòl. "Oke, ou genyen. Se konsa, nou tounen nan kesyon orijinal ou a. Ki jan nou ka travèse wout la devan lame a?”
  
  
  Pati ki pi move nan fraz sa a se te "nou." Ki jan mwen te kapab jwenn sou zam moun lavil Aram yo ak ki jan fè li se de bagay diferan.
  
  
  Ouri te pale. Uri te kapab double olye de Ezio Pinza. Yon nonm gwo, fò ak yon figi gwo, fò, sitou cheve blan, ak yon nen enpòtan. "Mwen wè ou apwoche liy lan soti isit la. Mwen vle di, soti nan bò sa a. Si li ede." Li te pale avè m, men li te gade madanm li.
  
  
  Raisa jis leve sousi li yon ti kras. Raisa se youn nan figi ra sa yo. Weathered ak aliyen, ak chak liy fè li gade pi supèrb. Sa a se yon figi bèl bagay, yon kò mens men Rezèv tanpon fanm ak cheve wouj men gri desann nan ren an, mare ak yon clip nan do a nan tèt la. Si Fates yo pèmèt mwen viv nan yon laj mi, mwen vle Raisa pou mwa otòn yo.
  
  
  "Mwen pral konprann," li te di epi li te kòmanse leve kanpe. Uri kite l.
  
  
  "Pran tan ou," li te di. "Kite Nick pran premye desizyon an"
  
  
  Mwen te di, “Èske mwen te manke yon bagay? Ki sa li ye?"
  
  
  Uri fè yon soupi. "Gen tan," li te di. "Kesyon an nan kay la se toujou ki jan yo travèse liy lan."
  
  
  "An lanfè ak sa a," mwen te di. "Mwen pral travèse liy lan." pa konnen ki jan. Mwen jis bezwen fè li. Koute - Moyiz te divize lanmè a, petèt lanfè te divize moun Siri yo."
  
  
  Uri tounen vin jwenn Raisa. "Èske nonm sa a toujou fè jwèt terib konsa?"
  
  
  "Mwen panse sa," li te di. "Men, nou te pi piti lè sa a."
  
  
  Uri ri epi li tounen vin jwenn mwen ankò. "Lè sa a, sa a se desizyon ou?"
  
  
  "Sa a se desizyon mwen an. Nenpòt fason, mwen pral gen pwoblèm nan liy lan, men mwen ta ka osi byen gen yon zam zanmitay dèyè mwen." Mwen tounen vin jwenn Leila. "Kijan ou ta renmen
  
  
  rete nan fèm nan? Mwen sèten ke Raisa ak Ouri..."
  
  
  Tèt li te tranble nan gwo refi.
  
  
  "Lè sa a, kite m 'di yon lòt fason. Ou pral pase kèk jou nan fèm nan."
  
  
  Li te toujou souke. "Mwen te bay pwòp travay mwen. Mwen dwe ale la avèk ou oswa san ou. Li pi bon pou mwen si mwen ale avèk ou." Li te gade m seryezman. "Epi li pral pi bon pou ou si ou vin avè m '.
  
  
  Silans te gouvènen nan chanm nan. Raisa te gade jan Uri te gade pandan m te gade Leila. Pati sou pwòp devwa li se te nouvèl. Men, toudenkou li te fè trè bon sans. Yon kontra rapid ant Yastreb ak Vadim. Patwon yo grate do lòt, epi mwen travay kòm yon eskòt.
  
  
  Uri rache gòj li. "E ou menm, Leila? Èske ou dakò ak plan Nick la?"
  
  
  Li te souri dousman. "Kèlkeswa sa li di a ap bon." Mwen te gade l e m te raje je m. Li te gade m epi li te monte zèpòl.
  
  
  Uri ak Raisa te gade youn lòt. Karannsèt mesaj retounen ak lide nan de segonn nan ti koutje sa a mari ak madanm. Yo tou de leve kanpe epi yo kite chanm nan. Pou jwenn "li".
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Leila. Li te okipe netwaye tas kafe yo, ap eseye pa rankontre gade mwen. Pandan li te pran gode ki te nan koud mwen an, men li te manyen bra mwen.
  
  
  Uri tounen, men l 'te sere "li" byen sere. "Li" te klèman pi piti pase yon bwat pen. Jije pa ekspresyon ki sou figi Uri a, "sa" pa t 'blag tou. "W ap veye sa a ak lavi ou, epi w ap retounen li ban mwen." Li poko fèmen pwen li toujou. "Sa ap ede ou pase nenpòt baraj nan pèp Izrayèl la, men mwen avèti ou ke si Arab yo dekouvri ke ou genyen li, ou pi bon tire tèt ou pase kite yo pran ou." Li ouvri palmis li.
  
  
  Etwal David.
  
  
  Mwen te di, "Mwen apresye jès la," Uri. Men, meday relijye..."
  
  
  Li te sispann m 'ri. Gwo gwo ri. Li trese bouk ki nan tèt meday la, youn nan ki konekte disk la ak chèn nan. Triyang ki anwo zetwal la te parèt, epi anba a te grave:
  
  
  '/'
  
  
  
  
  A. Aleph. Premye lèt alfabè ebre a. A. Aleph. gwoup Izraelyen kont teworis.
  
  
  Se konsa, Uri Lampek se nan li ankò. Li te fè pati Irgun an '46. Ekspè demolisyon. Yon nonm ki te vle yon pèp Izrayèl endepandan e ki te kwè nan boule pon dèyè do l. Lè m te rankontre l an 1964, li t ap travay ak yon ekip deteksyon bonm. Kounye a ke li te gen senkant, li te fè bagay sa yo rive nan mitan lannwit ankò.
  
  
  "Isit la," li te di. "Ou pral mete sa a."
  
  
  Mwen pran meday la epi m mete l.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Nou pati nan mitan lannwit. Pandan ke nou te san kostim, mwen te gen papye arab, briyan fòje ak move tan, ak Etwal David la nan Ouri nan kou mwen.
  
  
  Ou ta ka vwayaje tou nan Heights nan mitan lannwit. Pa gen anyen yo wè isit la. Yon plat, bazalt-nwa plato epapiye ak debri yo nan twa lagè. Tank ki trese, wouye, ki boule ak debri transpòtasyon pèsonèl blende yo gaye tankou wòch tonb sou jaden wòch yo, ansanm ak kay ki pa t gen twati kraze, fil fè wouye ak siy ki di "Danger!" Min!
  
  
  Sepandan, dizwit fèm Izraelyen egziste sou wout yo, ak peyizan Arab yo okipe jaden yo, elve mouton yo, epi yo kouri oswa yo pa menm deranje lè bonbadman an kòmanse. Yo tout swa fou oswa jis moun. Oswa petèt se menm bagay la.
  
  
  Nou te kanpe pa yon nèg ak yon M-16. Mwen te montre pase pou laprès koup di mond mwen an epi li te pèmèt nou kontinye. Jis ven yad pita, alantou viraj la, yon blokaj antye ap tann wout la. Yon mitray 30 kalib ki te monte sou yon trépied te lonje dwèt fache sou rover a.
  
  
  Lyetnan Izraelyen an te politès men fèm. Okòmansman, li te di mwen ke mwen pa t 'nan tèt mwen ale nenpòt kote nan devan an, ke sa a se yon lagè, kèlkeswa sa yo rele li, epi pèsonn pa ka garanti sekirite mwen. Mwen te di l mwen pa vin piknik. Li toujou di non. Absoliman pa. Lo. Mwen pran l sou kote epi m montre l meday la.
  
  
  Mwen te retounen nan Rover a epi mwen te kondwi.
  
  
  Nou te kanpe nan yon pozisyon Izrayelyen sou tè ki ba, yon kèk santèn yad de liy peyi Siri a. Kote sa a te yon fwa yon vilaj Arab. Koulye a, li te jis yon koleksyon debri. Pa domaj militè. Domaj apre lagè. Rezilta a nan chak jou atiri siryen tire atravè liy lan.
  
  
  "Se tankou yon pwevwa move tan sou atitid prezidan yo," yon sòlda Izraelyen te di m '. Non li te Chuck Cohen. Li te soti Chicago. Nou te pataje sandwich ak kafe Raisa pandan n te chita sou kloti wòch twa pye wotè ki te yon fwa miray kay la. "Dis minit nan dife - li jis di bonjou. Yon èdtan epi li di tout mond Arab yo ke yo ka dakò sou tou sa yo vle, eksepte peyi Siri.
  
  
  Siri vle goumen jiska lafen."
  
  
  "Ou kwè nan sa?"
  
  
  Li te monte zèpòl. "Si yo fè sa, nou pral fini yo."
  
  
  Yon kòmandan Izraelyen pwoche bò kote l. Sila a ki te gade meday la e li te di m li ta fè tout sa l kapab pou l ede l. Kapitèn Harvey Jacobs te gen trant ane. Yon nonm blond fò, fatige, rache ki te anseye bèl atizay nan inivèsite a lè li pa te rele nan lagè, Leila vide l 'kafe nan yon thermos.
  
  
  Jacobs te mande m ki jan m ta pral travèse liy lan. Mwen pa t 'gen yon plan, men lè mwen te gen youn, mwen te asire w ke mwen di l'. Pa gen okenn pwen nan tire soti nan tou de bò.
  
  
  Atitid Jacobs anvè mwen te pridan. Aleph nan kou m 'te ban m' estati ki pa ka nye, men nan pwen de vi li sa te vle di tou pwoblèm. Èske mwen ta pral mande l sipò moral oswa mwen ta pral mande l sipò dife? Jacobs te gen ase pwoblèm san mwen. Mwen mande l si li ta montre m sou yon kat kote zam siryen yo ye. "Tout kote," li te di. "Men, ou vle li sou kat la, mwen pral montre w sou kat la."
  
  
  Nou te mache nan mache a kraze ak mache nan limyè lalin nan yon gwo bilding wòch, pi wo a nan vil la, ansyen pòs polis la. Se te yon gwo obsèvasyon ak Lè sa a, yon gwo objektif. Antre a te gen tout bagay ki te sanble entérésan. Yon pòt doub epè anba yon plak wòch ki gen inscription Gendarmerie de L'Etat de Syrie ak dat 1929, lè peyi Siri te anba dominasyon franse.
  
  
  Nou te mache ozalantou, olye ke nan, pòt la ak desann etap yo ki te epapiye dekonb nan sousòl la. Nan chanm lagè Fortin Kapitèn Jacobs la. Yon tab, kèk dosye, yon sèl anpoul limyè fè, yon telefòn ki mirak travay. Mwen rale kat mwen an epi li dousman ranpli li ak X ak O; avanpòs, pòs, pòs kòmand, tank. Yon jwèt tic-tac-toe pou lavi.
  
  
  Mwen pase men m nan je m.
  
  
  "Mwen sipoze ti fi a antrene nan batay?" Li te kanpe apiye sou tab la, limyè anlè a te voye lonbraj karant watt sou lonbraj ki te pentire anba je l.
  
  
  Olye pou m reponn, mwen limen yon sigarèt epi mwen ofri l youn. Li te pran sigarèt mwen kòm repons. Li souke tèt li. "Lè sa a, ou se reyèlman fou," li te di.
  
  
  Yon sòlda parèt devan pòt la; te kanpe lè li te wè m. Jacobs te mande eskiz e li te di ke li ta tounen. Mwen te mande si mwen te kapab itilize telefòn li pandan li te ale. Mwen te eseye kontakte Benjamin nan fèm Lampek a, men mwen pa t 'kapab jwenn li. Sa a ka dènye chans mwen an.
  
  
  Jacobs tounen epi li pran telefòn nan. Li souke reseptè a twa oswa kat fwa epi li di: “Bloom? Jacobs. Koute. Mwen vle ou pase apèl sa a...” Li gade m. "Kote?"
  
  
  Pou Tel Aviv.
  
  
  "Tel Aviv. Pi gwo priyorite. pèmisyon mwen." Li te retounen telefòn mwen an, li pwouve ke mwen te yon VIP e li te trè VIP. Li pati ak sòlda li.
  
  
  Mwen te bay nimewo telefòn wouj Benjamen an, epi apre dis oswa kenz minit kalite elektrisite estatik sou liy telefòn lan chanje, e atravè li mwen tande Benjamin di, "Wi?"
  
  
  "Shand's Baths," mwen te di. "Kisa ou te jwenn?"
  
  
  "Kote a se... yon ranyon."
  
  
  "Kisa yon kote ye? Tout sa mwen te genyen sete estatik."
  
  
  “Devan pou trafik dwòg. Te itilize pou yon depo pou transpòte opyòm. Men, apre jaden pavot Tik yo te fèmen - bwupriprip - bòs nan travay la te kòmanse komès hash pito. Komès lokal sèlman.
  
  
  "Kiyès ki bòs isit la?"
  
  
  "Bwoop-crack-bwwoop-st-crack-t-bwoop."
  
  
  
  
  
  
  "Ankò?"
  
  
  "Tout bagay sa yo?"
  
  
  "Wi."
  
  
  "Terhan Kal-rrip-ccrackle. Pa posede kote sa a, jis kouri li"
  
  
  "Èske sa a lide li oswa direksyon li?"
  
  
  "Pwobableman li. Kay la posede pa Regal, Inc. Regal, Inc. - Kòporasyon Swis - bwup. Se konsa, nou pa ka trase ki moun ki reyèl pwopriyetè a. E ou menm? Kote krak la?
  
  
  
  
  
  
  "Mwen..."
  
  
  "Bwoop-crack-sttt-poppp-buzz-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"
  
  
  
  
  
  
  Tèm.
  
  
  Padon, David. E mwen ta menm di verite a.
  
  
  Kèk minit apre Jacobs tounen. "Se konsa?" Li te di.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Sa pral pran m 'kèk èdtan pou fè yon plan."
  
  
  "Mmm," li te di. "Mwen jis vle avèti ou. Yo tire sou tout bagay ki deplase. Mwen ka kouvri ou kote zam mwen ye, men mwen pa ka riske moun vin avè ou. Pa sou sa ki ta dwe yon vwayaj swisid. "
  
  
  "Eske mwen te mande ou?" Mwen leve yon sousi.
  
  
  "Non," li reponn. "Men kounye a mwen pa bezwen enkyete w pou ou."
  
  
  Mwen te retounen nan Rover epi m te fèmen je m.
  
  
  Sa p ap travay. Plan batay Scarlett O'Hara a, mwen pral enkyete sou tèt mwen
  
  
  Demen te isit la. Apre sa, mwen toujou pa t 'gen okenn bon lide.
  
  
  Plan yon sèl: kite Leila ak kòmandan an. Pran chans mwen pou m fè li poukont mwen. Nan lanfè ak kontra ki genyen ant Yastreb ak Vadim. Si mwen te kite li, omwen li ta vivan. Ki te plis pase mwen te kapab garanti si li te vini avèk mwen.
  
  
  Plan de: vire toutotou. Retounen nan lòt bò larivyè Jouden oswa ale nan peyi Liban epi eseye fo li atravè fwontyè peyi Siri a. Men, dezyèm plan an pa t kenbe menm kote ak anvan an. Mwen pa ta menm ale tou pre Beit Nama. Poukisa kote sa a te tèlman pre liy lan?
  
  
  Plan twa: deplase Beit Nama. Trè komik.
  
  
  Plan kat - vini sou, dwe gen kat.
  
  
  Mwen te kòmanse souri.
  
  
  Plan kat.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Bal t ap vole. Tèt nou manke, men pa ase. Se te jis dimanch maten byen bonè epi nou te bèt fasil; de figi Arab ap kouri atravè teren an. Mwen vole dèyè wòch la epi tire, pran vize atansyon: Krak!
  
  
  Mwen te fè siy pou Leila eseye plis pye. Whiz! Boeing! Bal yo gaye sou wòch dèyè m te kache a. Twò pre. Sa fè m fache. Mwen leve fizi mwen epi mwen pran vize; Krak! Piki a sifle dwat sou tèt Jacobs. Rat-a-tat-tat. Li te resevwa mesaj la. Pwochen tou li te vize m, li te manke m nan yon lakou.
  
  
  Zam siryen yo poko kòmanse. Yo te pwobableman okipe dopaj. Dife Izrayelyen an pa t dirije sou yo. Te vize - wi! - de figi Arab k ap kouri atravè jaden an. Moun sòt! Kisa yo t ap fè? Eseye chape nan fwontyè Izraelyen yo? Rat-a-tat-tat. Jacobs frape ankò. Krak! Piki mwen an aktyèlman ale. Leila tonbe sou yon wòch.
  
  
  "Ou anfom?" mwen chuchote.
  
  
  "Yon madichon!" Li te di.
  
  
  "Ou anfom. Ann kontinye".
  
  
  Nou te eseye yon lòt senk yad. Piki Jacobs yo te rete nan yon lakou.
  
  
  Se konsa moun Siri yo louvri dife. Men se pa pou nou. Plan an te travay. Kounye a, zam Izrayelyen yo t ap tire sou moun Siri yo, epi yon kote sou liy lan yon gwo kout bal sonnen pandan yon zam tank te eklips T-54 Sovyetik la pa 105 milimèt. Lame yo te kenbe youn lòt politès e yo te angaje yo pandan Layla ak mwen te travèse liy yo.
  
  
  Menm lè a, nou te rankontre yon sòlda siryen.
  
  
  "Mann!" li te defi. (Koute, kiyès k ap vini?)
  
  
  "Bassem Aladeen," mwen te souri. Non mwen. Mwen bese tèt li: "Salam." Li fwonte. "Imraa?" (Fanm?) Mwen te monte zèpòl epi mwen te di li se bagaj mwen. Li te di m 'swiv li, kenbe mitrayil li lonje dwèt sou mwen. Mwen te fè yon siy bay Leila. Li te refize ak yon jès. "Kite fanm nan."
  
  
  Kounye a mwen t ap antre nan sal lagè siryen an. Yon lòt bilding wòch. Yon lòt moso debri. Yon lòt tab ak yon lòt anpoul limyè fè. Yon lòt kòmandan, fatige ak fache. Mwen te priye bondye Berlitz ki pale plizyè lang pou bon arab mwen an ta ede m pase.
  
  
  Mwen te chwazi yon idantite. Imilite, enpasyan, yon ti kras estipid. Kiyès lòt moun ke yon moun sòt ta fè sa mwen te fè? Yon espyon, se ki moun. Mwen te dwe swa yon espyon oswa yon moun sòt. Mwen te konte sou ilojik prèske pafè ki toujou kondannen lespri ki pi lojik yo nan lanmò. Mwen janbe fwontyè a briskeman, ouvètman; twoup Izrayelyen yo te tire nan dèyè. Se te yon fason evidan pou voye yon espyon ke pèsonn pa ta kwè lènmi l 'ta fè li. Ki evidamman evidamman pa ka vre. Sa a se lojik la lojik lagè.
  
  
  Sòlda nan pòt la pran fizi mwen an. Mwen te souri, bese tèt ak pratikman remèsye l '. Mwen te bese tèt devan kòmandan siryen an ankò epi mwen te kòmanse pale, mwen te souri, mwen te eksite, pawòl ki te woule youn sou lòt. Alf Shukur - mil mèsi; Ennmi te kenbe m (adouwe, mwen te sonje), yo te kenbe m nan kariya mwen, nan vilaj mwen. Ila ruka al-an - jis kounye a yo te kenbe m ', men mwen frape cheve l' epi li pran musad li - mwen lonje dwèt sou fizi a ke mwen te deklare ke yo te vòlè - ak Lè sa a, min fadlak, tanpri ok Kapitèn, mwen jwenn imra mwen an ak kouri antre nan jabal la. Mwen kontinye bese, souri ak bave.
  
  
  Kapitèn siryen an tou dousman souke tèt li. Li te mande dokiman mwen yo epi li souke tèt li ankò. Li gade asistan li a epi li di: "Kisa ou panse?"
  
  
  Asistan an te di ke li te panse mwen te yon moun fou ak de baz yo. Lucky moun fou. Mwen te kontinye souri tankou yon moun sòt.
  
  
  Yo mande m 'ki kote mwen prale soti isit la. Mwen te di mwen te gen yon jadendanfan nan Beit Nam. Yon zanmi ki pral ede m.
  
  
  Kapitèn nan leve men l 'nan degou. "Ebyen ale, moun fou. Epi pa tounen."
  
  
  Mwen te souri ankò e m te bese tèt mwen pandan m t ap soti: “Shukran, shukran. Ila-al-laka." Mèsi, kòmandan; Mèsi e orevwa.
  
  
  Mwen soti nan bilding nan Delambre, mwen jwenn Leila ak souke tèt mwen. Li swiv mwen, dis etap dèyè.
  
  
  Nou te pase premye bag twoup siryen yo epi mwen tande l ap bougonnen, "Jid jiddan." Ou te trè bon.
  
  
  "Non," mwen te di nan lang angle. "Mwen
  
  
  moun fou chans."
  
  
  
  
  
  
  Chapit kenz.
  
  
  
  
  
  Moun sòt la ak chans li yo byento separe. Mwen jis fè sa a, men ou ka site m 'si ou vle.
  
  
  Yon mil apre yon gad trafik te kanpe nou. Yon pitit gason femèl ki awogan, mechan, ki kalite nèg ki ase mal tankou yon sivil, men ba li yon zam ak yon kostim sòlda epi ou te gen yon sadik fugitif. Li te anwiye ak fatige ak anvi amizman: Tom ak Jerry style.
  
  
  Li bloke wout la.
  
  
  Mwen bese, mwen souri epi mwen di, "Tanpri..."
  
  
  Li souri. "Mwen pa renmen". Li gade Layla epi li souri, plen ak dan nwa ak vèt. "Ou renmen li? Fanm? Ou renmen li?" Li te pouse pase m '. "Mwen panse mwen pral wè si mwen renmen li."
  
  
  Mwen di: "Non, ou pil fimye!" Se sèlman mwen ki te rive di li an angle. Mwen rale stiletto mwen an epi dewoule li. "Abdel!" li rele byen fò. "Mwen kenbe yon espyon!" Mwen koupe gòj li, men li te twò ta. Abdel rive. Ak twa lòt.
  
  
  "Lage kouto a!"
  
  
  Yo te kenbe mitray.
  
  
  Mwen lage kouto a.
  
  
  Youn nan sòlda yo vin fè fas avè m. Fè nwa ak je nwa; tèt li nan yon turban. Li frape m nan machwè a, li di yon mo ke Leila pa t anseye m. Mwen te pwan l ', li vire l' devan m ', kwaze bra m' dèyè do l '. Nan pozisyon sa a li te vin tounen yon plak pwotèj. Mwen toujou te gen zam nan kache nan rad mwen an. Si mwen te kapab jis...
  
  
  Bliye li. Mitrayaj yo chanje nan Leila. "Kite l ale."
  
  
  Mwen kite l ale. Li vire epi li frape m nan gòj la. Li te fò ak kòlè, e mwen pa t 'kapab chape. Mwen te itilize pwa mwen pou pouse nou tou de atè. Nou woule nan pousyè tè wòch la, men men l 'te tankou asye. Yo te rete sou kou mwen.
  
  
  "Ase!" - di tireur la. "Abdel! Kite l ale!" Abdel pran poz. Long ase. Mwen frape l 'ak yon souflèt nan gòj la. Li te kontorsion pousyè tè a, souf. Zouti! - di yon sèl la kout. - Nou pral gen pwoblèm. Kolonèl la vle entèwoje tout espyon yo. Li pa vle nou pote kadav pou li."
  
  
  Mwen te chita atè epi m masaje kou mwen. Abdel leve kanpe, li toujou ap eseye reprann souf li. Li krache epi li rele m entesten kochon. Sòlda wo a kake avèk senpati. "Ah, pòv Abdel, pa dezespwa. Lè kolonèl la sèvi ak metòd espesyal li yo, espyon an pral vle ou touye l kounye a." Li te souri yon gwo souri nwa-vèt.
  
  
  Oh wi. Etonan. "Metòd espesyal". Mwen te panse ak meday nan kou mwen. Okenn moun pa fouye mwen. Okenn moun pa fouye mwen. Mwen toujou te gen zam nan - e mwen toujou te gen meday la. Premye a tout, jete nan meday la. Mwen rive jwenn agraf la.
  
  
  "Leve!" lòd la te rive. "Men anlè!" Mwen pa t 'kapab jwenn agraf la modi! "Leve!" Sa a pa te tan pou ewoyis. Mwen leve men m. Youn nan mesye yo mete yon zam sou wòch la, li vin mare men m dèyè do m. Li rale kòd yo epi li leve m 'nan pye m'. Nèg la te gen yon figi tankou yon plak chipped. Solèy, van ak kòlè fann. "Kounye a," li te di. "N ap mennen l bay kolonèl la." Se lè sa a Leila te kòmanse aji. Leila, ki te kanpe an silans tankou yon wòch. Menm lè a, li rele byen fò: “La! La” ak kouri vin jwenn mwen, bite epi tonbe. Kounye a li te kouche nan pousyè a, li t ap kriye, li t ap kriye: “Non! Non! Tanpri! Non!" Sòlda yo te souri souri tartan yo. Nèg ki sou kòd la te kòmanse rache m 'tounen. Leila leve, li kouri; kriye, sovaj, fou, li finalman jete tèt li nan pye m ', pwan m' nan cheviy yo, bo soulye m '. Kisa li tap fè la? Abdel te pwan li epi li rale l ale. Lè sa a, li bay yon koudèy ak nen zam la.
  
  
  "Deplase!" Li te di. "Nou pral jwenn kolonèl la. Ann al jwenn kolonèl Beit Nam."
  
  
  Oke, mwen te panse, sa a se yon fason yo rive la.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Biwo kolonèl la te chita bò kote antre sa ki te otèl vil la. Li menm ak mesye l yo te pran li, e Nama Hotel la te konbine pi move a: yon bordel, kazèn ak sant entèwogasyon.
  
  
  Mizik la t ap soti nan yon chanm anba koulwa a. Byen ri. Odè bibwon. Gwoup la te plen ak Arab lokal yo, kèk nan yo te kenbe nan prizon, sitou poukont yo, pandan ke sòlda yo t ap patwouye ak fizi briyan. Leila te mennen nan yon chèz nan gwoup la. Yo te mennen m bay Kolonèl Kaffir.
  
  
  Lè yo te mennen m 'premye, mwen pa t' wè l '. Kolonèl la kanpe ak do l bay pòt la. Li apiye sou yon ti glas, li peze yon ti bouton. Li fè gad yo yon siy e li kontinye travay li. Kalòt! Figi li vide nan glas la. Li fè yon soupi ak prèske plezi seksyèl. Mwen te gade l nan kwen je m. Mwen te chita sou yon chèz sou bò opoze a nan chanm nan, men mwen toujou mare dèyè do mwen. Li te etidye figi l 'ankò nan glas la, kòm si
  
  
  se te yon kat jeyografik kan ènmi yo; kolonèl la t ap mande ki kote pou l frape annapre.
  
  
  Mwen gade alantou. Te biwo a ak anpil atansyon dekore nan tradisyon yo gwo nan fènwa Arabi. Mi yo te kouvri ak lacho jòn fonse, pandye ak tapi lugubr, pousyè. Mèb lou, pòt an bwa fè mete pòtre ak ti fenèt vitye wo. Ba sou fenèt yo. Pa gen sòti. Chanm nan te santi pousyè, pipi ak hasich. Pòt biwo a te yon ti kras louvri. Sa a te lakòz yon chanm rekrepi vid. Sèl chèz la. Ak kèk kalite bagay metal gratis-kanpe. Yon bagay tankou yon hanger rad jeyan asye ak yon baton fè epè nan yon ang dwat nan tèt la. Li prèske manyen plafon an douz pye. Machin tòti. "Metòd espesyal". Sa a eksplike sant la byolojik tounen.
  
  
  Kolonèl la fè dènye chwa li. Li desann ak de dwèt sal epi li frape. Bullseye! Misyon konplè. Li siye manton li sou manchèt jakèt li. Li vire. Yon nonm ki gen koulè oliv ki gen yon moustach lajè ak yon figi malad, ki gen boulon, ki gen pok.
  
  
  Li leve, li gade m jan moun dwe gade l anvan l vin kolonèl. Li te rele m tou trip kochon.
  
  
  Diskou m te pare ankò. Menm bagay la mwen te itilize sou liy lan tire. Sèl nèg ki te tande m pale anglè se nèg mwen te touye sou wout la. Mwen touye l paske li atake fanm mwen an. Mwen te toujou Bassem Aladeen, sòt la, enb, moun sòt renmen.
  
  
  Ki sa ki nan komès yo rele yon "chans grès"!
  
  
  Pèfòmans mwen te briyan ak andomaje, kòm toujou, ak yon sèl diferans. Kolonèl Kaffir. Kaffir te jwi tòti a epi yo pa t ap twonpe l. Lagè a tou senpleman ba li yon eskiz lejitim. Nan tan lapè, pwobableman li te moute desann ale yo, sedui bouzen nan lari yo nan yon lanmò enteresan.
  
  
  Kaffir te kontinye di m pou m pale l de misyon m.
  
  
  Mwen te kontinye di Kaffir ke mwen pa gen misyon. Mwen te Bassem Aladeen e mwen pa t gen misyon. Li te renmen repons lan. Li te gade etajè a tankou yon dam gra kap gade yon bannann fann. Yon pèt sansasyon nan fatig te vin sou mwen. Mwen te tòtire anvan.
  
  
  Kaffir leve, li rele gad li yo. Li ouvri pòt deyò biwo a epi mwen te tande mizik ak ri epi mwen te wè Leila chita nan lobby la ant yon pè pistolè mont.
  
  
  Gad yo antre epi yo fèmen pòt la. De move moso vyann bèf, mete yon inifòm ak yon turban, pran sant byè. Koulye a, yo te fouye mwen. Vit, men ase. Wilhelmina ansyen zanmi m 'te ale la. Li te chita sou tab la anlè kèk dosye, an silans ak initil, tankou yon pèse papye.
  
  
  Pa te gen anyen pou fè. Men m, jan yo di, te mare. Mwen te achte sa a. Ki sa ki lanfè a te ye? Epi meday sa a te toujou nan kou mwen. Petèt Kaffir pral chèche konnen ki sa li ye. Petèt li pa t tòde bouk la. Mwen te nan pati anba a nan barik la posib.
  
  
  Petèt…
  
  
  Petèt mwen jis te gen yon bon lide.
  
  
  Yo mennen m 'tounen nan chanm jwèt Kaffir a.
  
  
  Yo jete m atè epi yo demare men m. Kolonèl la voye yon kòd pou mwen. Li te di m mare cheviy mwen ansanm. "Sere," li te di. "Fè li sere oswa mwen pral fè li sere." Mwen mare cheviy mwen ansanm. Po-sere. Mwen te toujou mete bòt segondè kwi dezè mwen an. Kolonèl la te renmen bòt mwen tou. Yon vrè, moun sòt malad. Te gen zetwal nan je l 'tankou li te gade m' trese kòd yo. Mwen te kenbe pwòp ekspresyon mwen.
  
  
  Li te kòmanse swe. Li lage levye a sou etajè a rad jeyan ak ba a nan tèt la glise atè a. Li souke tèt gad li yo. Yo mare men m ak menm kòd ki te mare janm mwen an. Mwen bese epi manyen zòtèy mwen yo.
  
  
  Yo jete kòd yo sou ba poto a epi yo leve ba a tounen jiska plafon an. Mwen te kite pandye la tankou yon paresseux ap dòmi, tankou yon moso vyann bèf nan fenèt yon bouche.
  
  
  Apre sa, meday la te glise desann epi li te vire epi li te montre bò devan li nan mitan do m.
  
  
  Kolonèl la wè sa. Li pa t 'kapab rate. "Wi! Li klè. Bassem Aladeen ak Etwal David la. Trè enteresan, Bassem Aladeen."
  
  
  Te gen yon chans toujou. Si li pa t 'jwenn lèt kache "A", Lè sa a, rechèch li pou meday la ta ka aktyèlman ede. Byen konsistan ak bon lide mwen an.
  
  
  "Se konsa, se sa li ye," Bassem Aladeen te di. "Etwal David!"
  
  
  Kaffi a te fè yon son ki te sonnen tankou yon ronf ak yon griyen. "Talè ou pa pral blag anpil. Byento w ap mande m pou m kite w pale. Konsènan bagay ki grav. Pou egzanp, sou misyon ou."
  
  
  Li rale yon fwèt kwi long. Li tounen vin jwenn gad yo. Li di yo pou yo ale.
  
  
  Gad yo ale.
  
  
  Pòt la fèmen.
  
  
  Mwen prepare tèt mwen pou sa ki te gen pou rive.
  
  
  Te rad la chire nan do a.
  
  
  Lè sa a, Coursil yo parèt.
  
  
  Youn.
  
  
  De.
  
  
  Koupe. Sizzling. Boule. Chire. Kòmanse nan kò mwen ak eksploze nan sèvo mwen an.
  
  
  20.
  
  
  trant.
  
  
  Mwen sispann konte.
  
  
  Mwen te santi san an ap woule nan do m. Mwen te wè san koule nan ponyèt mwen.
  
  
  Mwen te panse kolonèl la vle di pi mal.
  
  
  Mwen te panse bon lide mwen an pa t tèlman bon.
  
  
  Mwen te panse mwen te bezwen yon ti repo.
  
  
  Mwen te endispoze.
  
  
  Lè mwen leve, li te plizyè èdtan pita, epi li pa t 'yon douvanjou dousman. Do m 'te yon ti dife nan Chicago. Sa bastard fwote sèl nan blesi mwen. Yon bèl vye tòti biblik.
  
  
  Mwen deside mwen te gen ase. Ase pou peyi, fyète ak devwa.
  
  
  Mwen kase.
  
  
  Mwen te kòmanse rele "Sispann!"
  
  
  Li te di: “Misyon w la. Èske w vle pale m de misyon w?"
  
  
  "Wi Wi".
  
  
  "Di." Li te wont. Li te toujou fwote nan dife granulaire a. "Poukisa yo te voye ou isit la?"
  
  
  "Pou... pran kontak. Tanpri! Sispann!”
  
  
  Li pa t sispann. "Kontakte kiyès?"
  
  
  Bondye mwen, jan sa fè mal!
  
  
  "Kontakte kiyès?"
  
  
  "M-Mansoor," mwen te di. "Ali Mansour"
  
  
  E kote mesye sa a? "
  
  
  "H-isit la. Beit-nama."
  
  
  "Enteresan," li te di.
  
  
  Dife a te boule, men li pa t vin pi cho.
  
  
  Mwen tande li ale nan biwo li.
  
  
  Mwen tande pòt la louvri. Li rele gad li yo. Mwen tande li di non Ali Mansour.
  
  
  Pòt deyò a fèmen. Etap li yo te vin pi pre. Pòt chanm jwèt la fèmen dèyè li.
  
  
  "Mwen panse kounye a ou pral rakonte m 'tout istwa a. Men, anvan, mwen pral ba ou yon ti kras plis motivasyon. Yon ti motivasyon pou konvenk ou ke w ap di laverite.” Kolonèl la pwoche bò kote m, li kanpe devan m, fwon l ap bat, je l klere. "Epi fwa sa a, mwen panse ke nou pral aplike presyon an yon kote ... pi pre lakay ou."
  
  
  Li jete men l ak fwèt la epi li kòmanse vize.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Lè gad yo mennen Ali Mansur nan biwo a, kolonèl la kanpe ak do l 'nan pòt la. Li panche sou glas la ankò. Li fè gad yo yon siy e li kontinye travay li. Finalman, li vire epi li gade Mansur.
  
  
  Men Mansur te mare dèyè do l, men li te eseye kenbe yon ekspresyon mòf sou figi l. Mansur te gen yon figi wonn, prèske ti gason. Nen epè plat. Bouch gra, tòde. Fas la nan pè ki dekri defi.
  
  
  Kaffir pa t ap tolere dezobeyisans.
  
  
  Li salye Mansur ak yon fwèt nan figi an. "Se konsa," li te di. "W ap kolabore ak espyon."
  
  
  "Non!" Mansur gade pòt la. Gade nan moso nan gwo vyann kri ki te pandye nan ba a sou yon krochi jeyan.
  
  
  Kaffir te swiv gade mesye a. "Èske ou vle pale kounye a oswa ou vle konvenk?"
  
  
  "Non! Mwen vle di, wi. Sa vle di, mwen pa konnen anyen. Mwen pa gen anyen pou m di. Mwen rete fidèl ak peyi Siri. Mwen ak Palestinyen yo. Mwen kwè nan Fedayin yo. Mwen pa ta... mwen pa... Kolonèl, mwen..."
  
  
  "Ou! Ou se zantray kochon! Ou te pale ak Izrayelyen yo. Ak ajan Ameriken yo. Ou te mete an danje yon plan sèten. Plan kidnaping. Ou menm ak frè kochon salo ou a." Kaffir balanse fwèt li nan lè a. Mansour te plenn epi t'ap souke tèt li, je l' t'ap kouri dèyè tankou ravèt. "Non!" Li te di. "Frè mwen. Pa mwen. Epi frè m nan mouri. A! Shaitan touye l. Kounye a. Ou wè. Sa a ta dwe pwouve li. Si mwen te trayi yo, mwen ta mouri tou."
  
  
  "Ebyen poukisa moso vyann sa a ki te yon fwa ajan te di m ke misyon li se te kontakte ou?"
  
  
  Mansur te nan agoni. Li te kontinye souke tèt li de bò kote. “Frè m... li t ap pale ak yon ajan Ameriken. Petèt yo panse m ap pale tou. Mwen pa ta. Mwen pral mouri anvan. Mwen sèmante. Pa mwen".
  
  
  "Apre sa, di m 'sa ou konnen sou frè ou."
  
  
  "Frè m 'te yon moun fou. Mwen pa t 'konnen sa lè mwen te di l' sou plan an. Mwen te di ke ta ka gen anpil lajan. Frè mwen an vle lajan pou achte zam. Lè plan an echwe, frè m nan vin fache. Li di. li pral jwenn kèk lajan pou tèt li. Pwochen bagay mwen konnen, Khali mouri. Yo di li te pale ak yon espyon Ameriken. Li te tann Jerizalèm pou espyon an peye l."
  
  
  Istwa te tonbe an plas. Mwen griyen dan mwen nan doulè. Inifòm Kaffir a krake sou do m. Mwen te asire w ke mwen te espere mwen pa t 'ankò senyen. Malgre ke Mansur te ka panse ke se te san yon lòt moun. San moun pandye nan chanm jwèt la. San reyèl Kolonèl Kaffir la.
  
  
  "Ki sa ou vle di lè plan an echwe? Plan mwen konnen an deja aplike.”
  
  
  "Plan an, wi. Patisipasyon nou nan li se pa.
  
  
  Mwen rete
  
  
  se zanmi Ali ki te enplike. Se pa Ali tèt li. "Zanmi ou," mwen te di. "Moun ki te di w sou plan an..."
  
  
  "Ahmed Rafad?"
  
  
  "Kote li ye kounye a?"
  
  
  "Mwen panse nan Ramaz. Si Shaitan toujou la, mwen panse li avèk yo."
  
  
  "Kounye a, ou pral di m 'sa frè ou te konnen."
  
  
  Mansur gade m. "Li te konnen verite a."
  
  
  Mwen te jwe ak fwèt la. "Pa di m 'verite a." Mwen dwe konnen egzakteman istwa ou te rakonte l la, kidonk mwen pral konnen istwa li te di espyon an. Ak kisa ki fè w tèlman fyè de Emir la ke w panse ke yo te di w laverite? A! Ou menm? Èske yo te di ou verite a? Hm!"
  
  
  Je li ranpe sou planche a. "Petèt sa eksplike li," li te di tapi an.
  
  
  "A? Kisa? Pale, vè.
  
  
  Li leve je l ', ak vwa li avèk yo. "Petèt, jan ou di, Rafad te bay manti. Petèt se poutèt sa mwen pa janm wè l depi lè sa a."
  
  
  Plan an, jan li te di li, se te kidnape Fox. Kenbe l nan vilaj Ramaz nan peyi Siri a. Non, li pa t konnen ki kay ki te nan Ramaz. Yo te anboche kat moun pou travay la. Zanmi l 'Rafad te sipoze vole avyon an. "Non, pa yon avyon. Epi...” Mansur te vle fè yon jès ak men l. Men li te mare.
  
  
  "Elikoptè."
  
  
  "Elikoptè," li te di. "Menm bagay, pa vre? Rafad di ke yo peye l anpil lajan. Gen kèk davans, lòt moun pita. Yo di l pou l chèche lòt bon travayè. Pa anboche, jis gade." Mansour te parèt pè ankò. "Se tout sa mwen konnen. Tout sa mwen konnen."
  
  
  "Epi plan an echwe?"
  
  
  "Rafad te di ke yo te chanje lide sou anbochaj. Yo pa t vle lòt moun nan travay."
  
  
  "Epi ki moun yo ye?"
  
  
  Mansour souke tèt li. "Mwen pa panse menm Rafad konnen sou li. Yo te pale avè l sèlman nan telefòn. Yo te di yo te panse li te danjere pou dat. Yo te konnen li te vole elikoptè. Yo te konnen li te fidèl. Yo te di se tout sa yo bezwen pou rès la - yo voye l anpil lajan e se tout sa Rafad te bezwen konnen."
  
  
  Mwen kole je m nan vye fant yo. "Mwen pa kwè w. Ou konnen kiyès yo ye. Si yo pa t 'di ou, petèt ou devine li." Mwen toudenkou rale l 'nan kolye a. "Ki sa ou te devine?"
  
  
  "Mwen... mwen pa te gen okenn lide."
  
  
  "Tout moun gen yon devine. Ki sa ki te ou?"
  
  
  "Ah... Tankou Saika. Mwen te panse yo te fè pati As Saiki. Men, jounal yo di yo se "Septanm Nwa". Mwen... Mwen panse ke sa ta ka ka a tou."
  
  
  Mwen lage kolye l epi m gade l ak je m. "C-Kolonèl, tanpri, frè mwen an pa t 'kapab di Ameriken yo anpil. Li te sèlman konnen sa mwen te di l'. Ak tout bagay sa yo - mwen jis di ou. E - ak - lè li di frè m 'yo, mwen pa fè anyen. mal Shaitan te di Rafad pou l rekrite, epi Rafad di wi, mwen ka pale ak frè m pa fè anyen mal Tanpri, Colonel, ou pral kite m ale?
  
  
  "Mwen kite ou ale kounye a... nan yon lòt chanm."
  
  
  Je l 'te jele. Mwen mennen l nan yon lòt chanm. Mwen mete l 'sou yon chèz, mare l' ak gaged li. Nou tou de te gade kò Kaffir. Tèt li te vire pi devan epi fè fas a miray la. Li t ap pase yon ti tan anvan nenpòt moun remake li—avan yo te deranje gade figi l.
  
  
  Epi lè yo fè sa, mwen pral byen lwen.
  
  
  Petèt.
  
  
  
  
  
  
  Sèzyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Ou ta ka vle konnen ki jan mwen te fè li.
  
  
  Ou dwe tounen nan sèn nan sou ti mòn lan, soti nan plas kote tireur yo te di, "Lage kouto a," nan plas kote Leila te kouche nan pye m '. Se konsa mwen fè Hugo tounen. Layla te ranmase l lè li "triche epi tonbe" epi answit te glise stiletto a nan bòt mwen an.
  
  
  Mwen pa t 'konnen ki jan yo sèvi ak li. Oswa menm si mwen te gen opòtinite pou sèvi ak li. Mwen pat menm konnen kilè mwen te nan biwo kolonèl la. Tout sa mwen te panse lè gad yo te antre se ke mwen pa ta ka ale wè Ali Mansour. Apre sa, pwovèb Islamik la te vin: "Si Muhammad pa ka vini sou mòn lan, mòn lan ap vin jwenn Muhammad." Se konsa, mwen deside ke Mansur ta vin jwenn mwen. Ke map kite kolonèl fè bagay li, apre yon ti tan map pran pòz kraze brize mansyone Mansur epi mennen l ban mwen.
  
  
  Rès istwa a te pi bon kalite chans. Rès la se toujou chans. Chans se fason pifò moun rete vivan. Sèvo, brawn, zam ak zantray ajoute jiska jis senkant pousan. Rès la se chans. Chans la te ke pèsonn pa fouye m 'pase zam nan, ke Kaffir te renmen wè yon nèg mare tèt li, e ke pwochen mouvman an se mare men m' nan cheviy mwen. Lè Kaffir te kite chanm nan pou yo arete Mansour, mwen te pwan kouto, mwen koupe tèt mwen, mwen te pann la (oswa pi wo a) kòmsi mwen te mare, epi lè Kaffir te retounen, mwen te vole sou li, mwen te jete yon laso sou li, bat li epi touye l. li. Ak bat la, mwen ajoute, te fè sèlman pou fè swap kò a parèt legal.
  
  
  Apre mwen te fèmen Ali Mansur, mwen te ale nan pòt la epi mwen te rele "fanm lan." Mwen te mete men m nan figi m epi tout sa m te gen pou m rele, "Imraa!" Fanm]
  
  
  Lè yo te mennen l nan, mwen te ankò nan glas la. Mwen menm te souri. Mwen te panse sou atik nan jounal medikal. Mwen dekouvri sèl gerizon nan mond lan pou akne. Lanmò.
  
  
  Gad yo ale. Mwen vire. Mwen te gade Leila, li te gade m, e je l te vire soti nan moso glas nan rivyè, epi apre sa li te nan bra m, ak vwal la tonbe, ak mi yo tonbe, e dam nan pa bo tankou yon jenn fi.
  
  
  Li te kanpe jis ase lontan pou gade m 'nan je yo. "Mwen t ap panse - mwen vle di, yo t ap pale la - sou Kaffir - sou - sa li t ap fè ..."
  
  
  Mwen souke tèt. "Li konnen... Men, li sèlman rive nan do m '. By the way, by the way...” Mwen dekole grip li.
  
  
  Li fè bak, toudenkou jwe Clara Barton. "Ban mwen we."
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Uh. Wè se pa sa li bezwen. Ki sa li bezwen se novocaine ak aureomycin, ak pwobableman koud ak yon bandaj trè bon. Men, wè se yon bagay li pa bezwen. Ale. Nou toujou gen travay pou nou fè."
  
  
  Li gade alantou. "Ki jan nou soti?"
  
  
  “Sa a se travay nou dwe fè. Reflechi sou ki jan yo soti, epi answit fè li."
  
  
  Li te di, "Gen djip ki estasyone devan."
  
  
  "Lè sa a, tout sa nou dwe fè se ale nan djip yo. Sa vle di, tout sa mwen dwe fè se pase pou Kolonèl Kaffir devan tout ploton modi li. Konbyen nèg ki genyen nan sal la?
  
  
  "Petèt dis. Pa plis pase kenz,” li bese tèt li. "Ou sanble ak Kaffir?"
  
  
  "Jis yon ti kras alantou moustach la." Mwen te eksplike karakteristik diferan nan Kaffir. "Li te plis fleri pase pak la nan sezon prentan an. Epi se pa bagay tout moun rate. Tout sa li pran se yon sèl nèg ki di mwen pa yon kafir epi yo pral byen vit reyalize ke kafir mouri. Lè sa a ......, se konsa nou fè. "
  
  
  Leila te kanpe epi li te reflechi yon ti kras. "Depi pèsonn pa gade w."
  
  
  "Mwen ka toujou mete yon siy ki di 'Pa Gade'."
  
  
  "Oswa mwen ta ka mete yon siy ki di 'Gade m'."
  
  
  Mwen te gade l epi m te fwonte. Nan ti silans mwen tande mizik. Mizik soti nan sal la.
  
  
  "Leila - èske w ap panse sou sa m ap panse a?"
  
  
  "Kisa ou panse mwen panse?"
  
  
  Mwen dousman pase men m 'sou kò li ki kouvri ak wòb. "Ki jan ou pral fè sa?"
  
  
  "Mwen enkyete sou ki jan. Ou jis koute pou bon moman an. Lè sa a, ou soti epi antre nan jeep la. Kondwi nan dèyè otèl la."
  
  
  Mwen doute li.
  
  
  Li te di, “Ou souzèstime m. Sonje byen, mesye sa yo prèske pa janm wè fanm. Yo wè sèlman pakèt rad k ap mache.”
  
  
  Mwen toudenkou gade menm plis ézitan. Mwen te di l 'mwen pa t' souzèstime l' ditou, men mwen te panse li te souzèstime mesye sa yo si li te panse li te kapab souke ak souke epi jis ale tankou anyen pa te pase.
  
  
  Li te souri. "Pa gen anyen ki rive ankò." Apre sa, li toudenkou soti nan pòt la.
  
  
  Mwen te kòmanse fouye biwo kolonèl la. Mwen jwenn papye li yo epi mwen mete yo nan pòch mwen. Mwen te deja pran pistolè li ak étui, kouto mwen te mare nan manch mwen, epi mwen te sove Wilhelmina epi mwen mete l 'nan bòt mwen. Mwen te gen tou yon kat Hertz ak tach kafe, konfiti, X's, O's ak yon sèk ke mwen te trase matche ak vwayaj Robie a.
  
  
  Mwen gade kat la. Ti vil Ramaz nan peyi Siri a te tonbe ven kilomèt nan sèk la. Mwen te kòmanse souri. Malgre tout chans yo ki te anpile kont mwen, mwen te kapab petèt genyen yon milya dola. Kan Al-Shaitan. Atelye Dyab la.
  
  
  Efè son yo nan gwoup la chanje. Mizik la te pi fò, men sa a se pa tout. Soupi, bougonnen, sifle, bougonnen, son swasanndis je sifle. Layla, byen, ponpye fè dans vant li El Jazzar. Mwen te tann jiskaske son yo rive nan yon crescendo; Lè sa a, mwen louvri pòt Kolonèl la ak mache nan gwoup la ki gen anpil moun, envizib tankou yon ti fi gra sou yon plaj Malibu.
  
  
  Djip ki devan yo te san siveyans, mwen te kondwi youn nan yo epi mwen te tann, ki estasyone dèyè yon touf palmis.
  
  
  Senk minit.
  
  
  Pa gen anyen.
  
  
  Plan li pa t mache.
  
  
  Mwen pral oblije ale la epi sove Leila.
  
  
  Senk minit anko.
  
  
  Apre sa, li te parèt. Kouri nan direksyon mwen. Abiye ak kostim payèt ajan li.
  
  
  Li vole nan jeep la. Li te di. "Ann!"
  
  
  Mwen rale ale epi nou te kondwi byen vit.
  
  
  Apre yon demi mil li te kòmanse eksplike. "Mwen te kontinye soti nan pòt yo nan jaden an epi mwen te retounen ak pi piti ak mwens rad."
  
  
  
  "Epi yo te panse, ki lè dènye fwa ou te soti ...?"
  
  
  Li te gade m malfezan epi li ri, li te voye tèt li anlè epi li kite van an soufle cheve l. Mwen te fòse je m tounen sou wout la epi m te kondwi djip la osi vit ke mwen te kapab.
  
  
  Leila Kalud. Min lò Freud la. Jwe sou kwen nan sèks epi pa janm vin pi pre bagay reyèl la. Li takine tèt li menm jan ak tout lòt moun. Mwen te di, “Oke, men kouvri kounye a. Nou pa vle mil je kap gade Jeep sa a."
  
  
  Li te lite nan rad ki te sanble ak sak la epi li vlope figi l nan yon vwal. "Se konsa, kote nou ale kounye a?" Li te sanble yon ti kras ofanse.
  
  
  "Yon kote yo rele Ramaz. Sidès isit la."
  
  
  Li pran kat la sou chèz la bò kote m. Li te gade li epi li di, "Nou pral kanpe nan Ilfidri."
  
  
  Mwen te di "Non".
  
  
  Li te di, “Ou ap senyen. Mwen konnen yon doktè ki abite Ilfidri. Li sou wout li."
  
  
  "Èske ou ka fè nèg sa a konfyans?"
  
  
  Li souke tèt. "Oh wi."
  
  
  Ilfidri se te yon ti vilaj, men dans, ki te gen yon ti kay wòch ki byen ba. Popilasyon an ka gen desan (200). Nou te rive lè solèy kouche. Pa t gen pèsonn nan lari ki pa asfalte yo, men son Jeep la te yon gwo zafè. Vizaj kirye yo te gade deyò nan fenèt yo, nan dèyè mi wòch ak ale.
  
  
  "Men," te di Leila. "Kay Doktè Nasr." Mwen kanpe devan yon bwat wòch blan. "Mwen mache poukont mwen epi mwen di poukisa nou isit la."
  
  
  "Mwen panse mwen pral ale avèk ou."
  
  
  Li te monte zèpòl. "Tout bagay anfòm."
  
  
  Doktè Daoud Nasr reponn frape a. Yon nonm kout, mens, rid ak rad. Li te remake ki jan kolonèl siryen mwen an te abiye, e je l te klere ak vijilans rapid.
  
  
  "Salam, kolonèl mwen." Li bese yon ti kras.
  
  
  Leila raje gòj li epi li rale vwal li tounen. "Epi pa gen salam pou Leila ou a?"
  
  
  "Oh!" Nasr te anbrase l. Lè sa a, li rale lwen epi li mete yon dwèt nan bouch li. "Envite yo andedan. Pa di anyen ankò. Kolonèl? Li te gade m 'apreciation. "Mwen te panse petèt ou te vin nan biwo mwen an?"
  
  
  Nasr mete bra l nan do m, rad li kouvri jakèt san m. Li mennen nou nan yon ti chanm. Yon tapi chire kouvri etaj la konkrè kote de gason te chita sou kousen bwode. De lòt yo te chita sou yon ban kousen ki te bati alantou yon miray wòch. Antèn kewozèn te eklere sal la.
  
  
  "Zanmi m yo," li te anonse, "Mwen prezante w bon zanmi m, Kolonèl..." li pran yon poz, men sèlman pou yon ti moman, "Haddura." Li koupe non lòt envite yo. Safadi, Nusafa, Tuveini, Khatib. Yo tout se moun ki gen laj mwayen, moun ki rize. Men, okenn nan yo pa gade m 'ak alam la ak ki Nasr gade m' nan pòt la.
  
  
  Li te di yo nou te gen yon "biznis prive" epi, toujou ak bra l 'nan bò kote m', mennen m 'nan yon chanm nan dèyè kay la. Leila te disparèt nan kwizin nan. Inapèsi.
  
  
  Chanm nan se te yon biwo doktè primitif. Yon sèl klozèt loje pwovizyon l 'yo. Chanm nan te gen yon koule ki pa gen dlo k ap koule ak yon tab egzamen Fortin nan kalite; blòk an bwa ak yon matla boul. Mwen wete jakèt mwen ak chemiz ki te tranpe nan san. Li souse yon souf nan dan sere. "Kaffir," li te di epi li te kòmanse travay.
  
  
  Li te itilize yon eponj ak likid epi li te mete plizyè pwen san anestezi. Mwen plenn dousman. Do mwen pa t 'kapab separe bon mesye yo ak move mesye yo. Kòm pou nè m 'yo, Nasr ak Kaffir te mechan yo.
  
  
  Li te fini travay li nan gaye kèk goo sou yon bann twal gaz ak vlope l 'nan mitan mwen kòm si li te vlope yon momi. Li te kanpe yon ti kras epi li te admire travay li. "Kounye a," li te di, "si mwen te ou, mwen panse ke mwen ta eseye vin vrèman sou. Pi bon soulaje doulè mwen ka ba ou se aspirin."
  
  
  "Mwen pral pran li," mwen te di. "Mwen pral pran li."
  
  
  Li ban mwen grenn ak yon boutèy diven. Li te kite chanm nan pou kèk minit, li tounen epi li jete m 'yon chemiz pwòp. "Mwen pa poze zanmi Leila kesyon, epi ou pi bon pa poze m kesyon." Li vide likid la sou jakèt mwen epi tach san yo te kòmanse disparèt. "Soti nan yon pwen de vi medikal, mwen konseye w rete isit la. Bwè. Dòmi. Kite m chanje rad mwen nan maten." Li byen vit leve je l 'nan travay li nan netwayaj sèk yo. “Politikman, w ap ede m anpil si w rete. Politikman, mwen jwe yon jwèt trè difisil." Li di an franse: Un jeu complqué. "Prezans ou bò tab mwen an ap ede m anpil... devan lòt moun."
  
  
  "Rès yo, jan mwen konprann li, yo sou lòt bò a."
  
  
  "Rès la," li te di, "se lòt bò a."
  
  
  Si mwen li kòrèkteman, nouvo zanmi m nan Nasr te yon ajan doub. Mwen leve yon sousi. "Un jeu d'addresse, forward." Yon jwèt nan konpetans.
  
  
  Li souke tèt. "Ou rete?"
  
  
  Mwen souke tèt. "Hey, mwen rete."
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Manje midi se te yon selebrasyon. Nou te chita atè a sou kousen bwode epi nou te manje yon ranyon ke nou te mete sou tapi an. Bol soup pwa, poul griye, gwo bòl diri vapeur. Konvèsasyon an te politik. Bagay ki senp. N'ap mete pèp Izrayèl la nan lanmè. Retounen tout wotè Golan. Reklame Gaza ak West Bank la pou yo vin lakay pòv Palestinyen yo.
  
  
  Mwen pa diskite ke Palestinyen yo pòv, epi mwen pa diskite ke yo te frape. Ki sa ki amize m 'se pyete a nan Arab yo, bay pi gwo kontribisyon yo nan solisyon an jeneral nan pwoblèm Palestinyen an. Konsidere: Gaza ak West Bank la te orijinal rezève pou eta Palestinyen yo. Men, lòt bò larivyè Jouden te vòlè Bank la nan '48 ak peyi Lejip te vale bann Gaza a epi yo jete Palestinyen yo nan kan refijye yo. Se Arab yo ki te fè sa, se pa Izrayelit yo. Men, Arab yo pa kite yo soti.
  
  
  Arab yo pa menm peye kan yo. Manje, lojman, edikasyon, medikaman - tout sa ki nesesè pou sove lavi refijye yo - tout bagay sa yo ale nan Nasyonzini an. Etazini bay 25 milyon dola nan yon ane, ak pi fò nan rès la soti nan Ewòp ak Japon. Peyi Arab yo, ak tout pale yo ak milya lwil oliv yo, bonbadman soti yon total de de milyon dola. Ak Larisi ak Lachin, gwo defansè mas yo pa rive jwenn, pa kontribye absoliman anyen.
  
  
  Lide Arab pou ede Palestinyen yo se achte yon zam pou yo lonje dwèt sou pèp Izrayèl la.
  
  
  Men, mwen te di: "Isit la, isit la!" E wi!" Epi "Pou viktwa" li bwè yon toast bay lame a ak Prezidan Assad.
  
  
  Apre sa, mwen te fè yon pen griye pou Al-Shaitan.
  
  
  Kèk moun te konnen sou Al-Shaitan. Gwoup mwen te ak la te As Saiqa. PLO Syrian Branch Paske Sayqa vle di "zèklè" nan lang siryak. Mesye ki sou tab la pa t tire. Yo te pale anpil, men yo pa t konbatan. Petèt planifikatè. Estratejis yo. Bombustè yo. Mwen t ap mande kisa loraj vle di nan lang siryak.
  
  
  Yon nonm yo te rele Safadi - ti moustach pwòp, po koulè yon sache an papye mawon - te di ke li te sèten al-Shaitan te fè pati Kòmandman Jabril Jabril la, atakan Libanè yo ki te frape Izrayelit yo nan Kiryat Shmona.
  
  
  Nusafa te fwonte epi li souke tèt li. "Oh! I beg to differ, mon ami. Sa a twò sibtil pou lespri Jebril la. Mwen kwè ke sa a se yon siy ki soti nan Hawatme." Li tounen vin jwenn mwen pou konfimasyon. Hawatmeh alatèt yon lòt gwoup fedayen, Fwon Demokratik Pèp la.
  
  
  Mwen te souri mwen-konnen-men-mwen-pa-ka-di souri. Mwen limen yon sigarèt. “Mwen kirye, mesye. Si lajan an te pou ou, ki jan ou ta depanse li?
  
  
  Te gen chichote ak souri alantou tab la. Madanm Nasr antre ak yon kafè. Yon vwal—yon kalite chal tout longè—te anvlope sou tèt li, epi li mare l byen sere nan figi l. Li vide kafe a, li inyore prezans li. Petèt li te yon sèvitè oswa yon robo nan yon dra.
  
  
  Tuvaini te panche dèyè, t ap jwe ak pwav la ak sèl nan bab li. Li souke tèt li epi li ratresi je l, ki te entoure pa liy. "Mwen panse," li te di nan yon vwa wo, nan nen, "Mwen panse ke lajan an ta pi byen depanse nan bati yon plant difizyon iranyòm."
  
  
  Asire w, mesye sa yo te planifikatè.
  
  
  "Wi, mwen panse ke sa a trè bon, pa ou?" Li tounen vin jwenn kòlèg li yo. "Yon plant tankou sa a ta ka koute yon milya dola pou konstwi, epi li ta trè itil pou genyen li."
  
  
  Brikoleur twous nikleyè.
  
  
  "O, men zanmi mwen renmen anpil ak respekte," Safadi boure bouch li, "sa a se yon plan trè alontèm. Ki kote nou ka jwenn asistans teknik? Larisi yo pral ede gouvènman nou an, wi, men fedayen yo pa pral. - omwen pa dirèkteman."
  
  
  "Kote nou ka jwenn iranyòm, zanmi m?" Yon katriyèm gason, Khatib, te ajoute vwa li. Li te pran tas la pandan fanm Nasra a te plen l ak kafe epi li te retounen nan kwizin nan. "Non, non, non," Khatib te di. "Nou bezwen yon plan ki pi ijan. Si lajan an te pou mwen, mwen ta sèvi ak li pou kreye kad fedayen nan chak gwo vil nan mond lan. Nenpòt peyi ki pa ede nou - nou eksplore bilding yo, kidnape dirijan yo. Sa a se sèl fason pou jwenn jistis." Li tounen vin jwenn mèt li. "Oswa ou pa dakò, zanmi konsèvatif mwen?"
  
  
  Khatib te gade Nasr ak plezi. Ak anba plezi a je l 'te ekri pwoblèm. Se poutèt sa Nasr te vle m alantou. "Konsèvatis" li te anba sispèk.
  
  
  Nasr tou dousman depoze gode li a. Li te sanble fatige epi, anplis, fatige. " Chè mwen Khatib. Konsèvatif se pa yon lòt mo pou defiote. Mwen kwè kounye a, jan mwen te toujou kwè, ke nou vin pi move lènmi nou yo lè nou eseye teworize tout glòb la. Nou bezwen èd nan men rès mond lan. laperèz ak ennmi ka koze sèlman pa laterè." Li tounen vin jwenn mwen. “Men mwen panse zanmi m kolonèl la fatige. Li jis tounen soti nan devan an."
  
  
  "Pa di anyen anko."
  
  
  Khuvaini leve kanpe. Lòt yo te swiv li. “Nou respekte efò w yo, Kolonèl Khaddura. Ti biznis nou an se pwòp kontribisyon pa nou.” Li bese tèt li. "Se pou Allah avèk ou. Salam."
  
  
  Nou te fè echanj salams ak wa-alaikum al-salaams, ak kat politès, teworis laj mwayen yo te fè bak nan mitan lannwit lan pousyè tè.
  
  
  Nasr mennen m nan sèl chanm lan. Gwo matla epè sou yon dal wòch, kouvri ak zòrye ak dra trè pwòp. Li pa t aksepte manifestasyon. Kay li se pou mwen. Kabann li te pou mwen. Li menm ak madanm li pral dòmi anba zetwal yo. Li te cho jodia, pa vre? Non, li p'ap tande sou okenn lòt plan. Li ta ofanse. Epi moun ta pale si yo te konnen li pa bay kolonèl la kay li.
  
  
  "Leila?" Mwen di.
  
  
  Nasr leve zèpòl. "Li ap dòmi atè a nan lòt chanm nan." Li leve men l. "Non, pa di m 'konsa oksidantal ou yo. Li pa te bat jodi a, epi li pa pral oblije goumen demen.
  
  
  Mwen kite l konvenk mwen. Anplis, li te gen yon touche nan jistis powetik. Nan lavil Jerizalèm, li di m' dòmi atè. Mwen tou dousman souke tèt mwen epi mwen te panse sou ki jan vijinite enposib te.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mwen dwe dòmi pou yon demi èdtan. Mwen tande yon son nan pòt chanm lan. Mwen te pwan zam la. Petèt Nasr mete m kanpe. ("Dòmi," li te di. "Dòmi. Jwenn sou.") Oswa petèt youn nan zanmi l 'te konprann. ("Kolonèl Haddura sa a se yon nèg etranj, pa vre?")
  
  
  Pòt la louvri tou dousman.
  
  
  Mwen fèmen fuse a.
  
  
  "Nick?" li chuchote. Mwen peze switch sekirite a.
  
  
  Li flote nan chanm nwa a. Li te vlope nan yon vwal tankou yon dra. "Leila," mwen te di. “Pa fè moun sòt. Mwen se yon moun ki malad."
  
  
  Li pwoche bò kote l, li chita sou kwen kabann lan.
  
  
  Vwal la louvri. Mwen fèmen je m, men li te twò ta. Kò mwen deja wè kò li. "Leila," mwen te di. "Ou fè m konfyans twòp."
  
  
  "Wi. "Mwen fè ou konfyans," li te di, "ase."
  
  
  Mwen louvri je m. "Ase?"
  
  
  "Ase."
  
  
  Li pase dwèt li sou figi m, sou kou m, sou pwatrin mwen, kote cheve a te kanpe, epi li te kòmanse danse. "Defini "ase," mwen te di fèm.
  
  
  Koulye a, li te vire pou fèmen je l '. "Sispann vle... fè lanmou avè m."
  
  
  Men mwen te sanble gen yon dezi pwòp li yo. Li te koupe tete li epi li te pwovoke yon pè ronron nan men nou tou de. "Cheri," mwen te respire, "Mwen pa pral goumen ak ou trè difisil. Èske w sèten sa a se sa ou reyèlman vle?
  
  
  Kou li te vout epi je li te toujou fèmen. "Mwen pa janm... te sèten de anyen... janm."
  
  
  Li deplase epi vwal la tonbe atè.
  
  
  Mwen devine sa a se rèv tout moun. Pou yo dwe premye. Oswa, jan yo te di nan Star Trek, "pou ale kote okenn moun pa te ale anvan." Men, o Bondye mwen, li te bèl. Kò sa a lis, mi, enkwayab, tou dousman louvri anba men m ', fè mouvman ki pa te jis mouvman, men kontan, sezi premye sansasyon yo, pulsasyon reflèks, enpasyan, peze dwèt entwisyon, balanse nan ranch yo, kenbe souf la. Nan dènye moman an, sou kwen falèz la, li te fè yon kalite son lirik. Apre sa, li te tranble, li di, "Yo tout se granmoun."
  
  
  Nou te kouche ansanm epi mwen te gade figi l 'ak batman kè a ki batman nan gòj li, mwen te swiv kò li, epi mwen te pase dwèt mwen sou koub la nan bouch li jiskaske li te kanpe dwèt mwen ak lang li. Li te louvri je l epi yo te gade m, yo t ap klere. Li lonje men l nan cheve m.
  
  
  Apre sa, li te chichote yon sèl mo a ki te di ke li te kounye a yon fanm ki te libere.
  
  
  "Plis," li te di.
  
  
  
  
  
  
  Chapit disèt.
  
  
  
  
  
  Gen yon ekspresyon nan yiddish: drhrd offen dec. Sa vle di, Ouri di m ', nan dènye bout tè a; li pa klè ki kote; ale nan lanfè. Se te Ramaz. Yon santèn kilomèt nan sid Damas ak yon santèn kilomèt de devan Izrayelyen an. Dènye trant mil yo te nan Okenn kote. Yon Pa gen lavil, san pye bwa, ak lav pa gen anyen, ak yon syèl bwouya ak pousyè trankil. Peyizaj la te chaje sou wout la ak kòk yo wouye nan tank mouri ak, nan yon pwen, kraze yo nan yon ansyen sitadèl Bizanten.
  
  
  Layla te anvlope nan tribinal Arab li a, ki kounye a omwen te gen yon objektif pratik; ekonomize pousyè ak solèy. Li pa t 'solèy la ete ankò, pa kousen zepeng sa a nan syèl la ki voye zegwi nan chalè sou po ou. Men, li te byen cho, ak pousyè tè a ak brouyar te grate je m 'menm dèyè linèt nwa Kolonèl Kaffir a.
  
  
  Leila lonje m yon flakon dlo. Mwen pran li, mwen bwè li epi mwen retounen li. Li pran yon ti ti gout epi apre sa ak anpil atansyon mouye dwèt li epi li pase pwent dwèt frèt li sou kou mwen. Mwen gade li
  
  
  epi li souri. Fanm toujou vle konnen si yo "chanje". Leila chanje. Li koule tou de patina rijid lanmidon ak woutin Rita-Hayworth-plays-Sadie-Thompson. Li sispann jwe e li jis jwe. Mwen te pran men l nan kou l epi m te bo l. Tè ki anba nou an te tankou ajil frajil, e wou nou yo te kraze l, li fè pousyè tè. Pousyè zoranj.
  
  
  Mwen peze pedal la ak ogmante vitès la.
  
  
  Vil Ramaz pa t yon vil. Plis tankou yon ti gwoup bilding yo. Tipik kabin brik labou ak do-kay plat, kèk pentire ble pou anpeche sa ki mal.
  
  
  Premye rezidan Ramaz ki te remake nou sou wout la se te yon nonm ki te gen anviwon sankatreven (180 an). Li te boche sou yon baton fòtin epi li bese byen ba lè li te wè djip la, e mwen te panse mwen ta dwe sove l.
  
  
  Mwen sispann. Li te sanble sezi. "Byenveni," li te entone, "O, onorab kolonèl."
  
  
  Mwen lonje men mwen bay Leila epi mwen louvri pòt la. "Chita, gran moun. Mwen pral ba ou yon woulib."
  
  
  Li te souri yon gwo souri dan. "Kolonèl la fè m onore."
  
  
  Mwen bese tèt mwen. "Mwen gen chans ke mwen ka ede."
  
  
  "Se pou Allah voye benediksyon pou ou." Li dousman krake nan jeep la. Mwen te pare ak te dirije sou wout la nan vil la.
  
  
  “Mwen ap chèche yon kay nan Ramaz, granmoun gason. Petèt ou pral rekonèt kay m ap chèche a."
  
  
  "Inchala," li te di. Si Bondye vle li.
  
  
  “Pwal gen anpil gason nan kay m ap chèche a. Kèk nan yo pral Ameriken. Rès yo se Arab."
  
  
  Li souke figi nwa li. "Pa gen okenn kay konsa nan Ramaz," li te di.
  
  
  "Èske w sèten, granmoun? Li trè enpòtan".
  
  
  "Pa vle ofanse kolonèl la, Allah te wè anfòm kite m 'santiman mwen. Èske yon moun pa t ap avèg si li pa t konnen yon kay konsa, si yon kay konsa te egziste Ramaz?"
  
  
  Mwen te di l 'ke mwen adore bon konprann li ak bon konprann nan Allah. Men, mwen pa t abandone. Katye jeneral Shaitan te dwe la. Paske mitan Okenn kote se te kote ki pafè. Epi paske se sèl kote mwen te konnen. Mwen mande l 'si petèt te gen yon lòt kay - kote yon bagay etranj t'ap pase.
  
  
  Granmoun nan gade m ak je reglis. "Pa gen anyen dwòl anba solèy la. Tout sa ki rive te rive deja. Lagè ak tan lapè, aprantisaj ak oubli. Tout bagay repete tèt yo ankò e ankò, soti nan erè rive nan Syèk Limyè ak tounen nan erè." Li lonje dwèt zo sou mwen, epi anba manch rad ki lach li chire, yon bagay an ajan te klere sou ponyèt li: "Sèl bagay ki pa nòmal sou tè a se yon nonm ki gen kè kontan."
  
  
  Oh! Bote nan lespri Arab la! Mwen netwaye gòj mwen. "Mwen tolere kontradiksyon avèk ou, granmoun gason, men kè kontan sa yo rive chak jou. Ou gen sèlman mande pou w konnen se konsa."
  
  
  Li gade men m sou volan an. “Kolonèl la kwè ke sa yo rele limanite se literalman konpoze de bon moun. Men, menm jan limyè selès solèy la reflete nan bijou bag kolonèl la, mwen di kolonèl la se pa konsa.”
  
  
  Mwen wete bag Kaffir nan dwèt mwen. "Mwen pa renmen lè moun kontredi m ', granmoun gason. Mwen konseye w, sou doulè nan gwo displeyans mwen, aksepte bag sa a - siy yon mandyan, men bay ak kè kontan - epi answit admèt ke ou souzestime parèy ou yo." Mwen te lonje men m bay Leila epi m te ba l bag la. Mwen te wè ajan an flash sou ponyèt li ankò.
  
  
  Li ak repiyans aksepte bag la. "Mwen sèlman fè sa pou evite lakòz ofans, men petèt jijman mwen an te mal apre tout."
  
  
  Nou te kòmanse pwoche bò kote yon ti kay ble. Granmoun nan te padone m epi li di se kay li a. Mwen te kondwi pi devan epi mwen te kanpe jeep la. Li te soti tou dousman epi answit li te vire fè fas a mwen.
  
  
  "Petèt pandan kolonèl la ap pase nan Ramaz, li ka kanpe lakay Kalouris." Li lonje dwèt sou vout wòch la. "Lakay Shaftek ak Serhan Kalooris se sèl kay jòn nan Bhamaz. Nan respè sa a, se li ki pi... dwòl."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Li pa t byen jòn. Yon moun te eseye pentire li jòn, men yo dwe te itilize penti a mal. Gwo moso nan penti te soti, revele plak o aza nan wòch.
  
  
  Ak kay la li menm pa te limen ak limyè. Yon lòt kare ki gen koulè sab de etaj te dirèkteman anfas lari a. Sèl lòt objè ki te nan peyizaj dezè a se te yon pil wòch zoranj nan mitan wout ant de kay.
  
  
  Plan mwen an se te sèlman nòt plas la mwen pa te gen okenn entansyon prese nan pou kont li ak yon pistolè ak yon liy ki sanble; "Ou anba arestasyon." Sepandan, mwen te kite Leila nan djip la ki estasyone sou yon demi mil sou wout la. Mwen ta mache rès wout la.
  
  
  Kay lòtbò lari a te sanble konplètman dezè; Fenèt yo pa fèmen, pòt la louvri.
  
  
  Mwen te trase yon sèk lajè alantou kay la mwatye jòn. Fenèt li yo te fèmen epi te gen vole nwa dèyè yo. Nan dèyè te gen yon ti antre etwat, yon bagay tankou yon lakou wòch tipòtrè, petèt senk pye pwofondè ak senk pye lajè, anba do kay la nan dezyèm etaj la nan kay la. Pòt an bwa deformation te nan fen lakou a. Mwen mete zòrèy mwen sou li, men mwen pa tande anyen. Mwen frape byen fò. Kolonèl siryen an bezwen enfòmasyon.
  
  
  Pa gen anyen.
  
  
  San repons. Pa gen bri. Pa gen anyen. Mwen rale zam mwen epi mwen louvri pòt la.
  
  
  Li te frape miray la epi apre sa li te balanse retounen ak lide. Krake, krake.
  
  
  Anyen ankò.
  
  
  mwen antre.
  
  
  Planche vid, mi wòch vid ak ban wòch fè alantou yo. Nwa sal pot-ventre recho. Kerosene lanp. Kat bwat byè vid yo gaye sou planche a. Gen yon douzèn bou sigarèt boure nan yo. Alimèt papye boule sou planche a.
  
  
  Yon lòt chanm, prèske menm bagay la. Prèske, eksepte pou yon sèl bagay. Ban an wòch fè te kouvri ak tach wouj. Yon gwo tach san gwosè yon moun ki mouri.
  
  
  Yon lòt chanm nan premye etaj la. Yon lòt pil fatra byè. Yon lòt ban ki lèd, ki gen lanmò.
  
  
  Monte etap etwat yo. De plis chanm. De plis sèn nan touye moun.
  
  
  Epi sèlman son van an nan fenèt la ak krake, krake, krake nan pòt la pi ba etaj la.
  
  
  Damn li. Ale. Se te yon kachèt nan Al-Shaitan, ak Jackson Robie te isit la tou. Epi se pa sèlman pousyè zoranj la ki te pwouve sa. Sa flash an ajan sou ponyèt granmoun gason an se te yon estanda AX chronomètre mont.
  
  
  Mwen jete branka a sou kote epi mwen chita. Devan ban an te kanpe yon ti tab lake ki te kouvri ak bag bwat byè. Epitou yon pake sigarèt. mak moun lavil Aram. Ak yon bwat match sou ki te ekri: Toujou liks - Foxx otèl - konvansyon, vakans.
  
  
  Mwen fè sèman epi mwen jete bwat match la tounen sou tab la. Mwen fini. Se tout. Fen wout la. Ak olye pou yo repons te gen sèlman kesyon.
  
  
  Mwen limen yon sigarèt epi choute yon bwat byè. Li vire epi li montre twou li yo. Twou bal. Youn sou chak bò. Sou yon bò, ak sou lòt la. Mwen pran l epi m mete l sou tab la. Nou te gade youn lòt.
  
  
  Li pwobableman pa t 'fè okenn diferans, men si piki a nan bwat la se te yon piki rate ...
  
  
  Mwen leve kanpe epi mwen te kòmanse kalkile trajectoire.
  
  
  Masak la te fèt nan mitan lannwit lan. Tout moun isit la dwe te touye sou ban an. Nou kenbe yo ap dòmi. Soti nan yon pistolè ak yon silansye. Kidonk, imajine ke mwen vize tèt nèg la dòmi, kote tach san an ye. Gen yon bwat byè sou tab la. Mwen vize nèg la, men fini nan yon bokal pito. Kidonk, mwen kanpe... ki kote? Mwen kanpe isit la, ak bal la ta ale nan bwat la ak tè - ak isit la li ye. Mwen rale li soti nan wòch la mou. Ti kalib .25 bal. Tankou Ti David. Ti, men o mwen.
  
  
  Mwen te kite kay la nan pòt devan an. Epi te gen yon djip ki estasyone sou wout la. Epi Leila te kanpe bò kote l.
  
  
  Mwen te deplase nan direksyon li, fache tankou lanfè. "Leila, kisa..."
  
  
  "Nick! Retounen!"
  
  
  Krak! Merde!
  
  
  Flèch sou do kay yo. "Desann!" Mwen rele byen fò pou li. Merde! Twò ta. Bal la te grate janm li pandan l te pijon pou l kache. "Anba jeep la!" Mwen kouri al jwenn wòch yo. Krak! Merde! Te gen kat mesye la, de sou chak do kay. Mwen te vize tirè a lòtbò wout la. Bullseye! Li souke epi li tonbe nan pousyè tè a. De bal rebondi sou do kay mwen an. Mwen vize lòt nèg la epi mwen rate Whang! Li te manke pa mwens pase yon pye. Yo tout te gen yon avantaj wotè, Wang! Mwen te kouri nan direksyon antre fèmen an, bal voye pousyè nan pye m '. Mwen bese andedan epi mwen kanpe, mwen respire anpil, jis soti nan rive yo. Pou kèk tan.
  
  
  Mwen tap tann sa ki tap vini an.
  
  
  Silans mouri.
  
  
  Pòt krake.
  
  
  Pa gen etap. Pa gen lòt son. Mwen te tande yo sèlman nan imajinasyon mwen. Koulye a, te di kat la nan tan ak kote nan tèt mwen. Kounye a yo rive nan falèz la, kounye a yo nan kay la, kounye a yo... Mwen chita atè epi mwen pare. Youn, de, twa, kounye a. Mwen gade deyò epi tire an menm tan an. Mwen te mete l nan sant rad blan pwòp li a epi m te tounen nan tan pou m rate yon lòt kou nèg la, yon lòt zam. Li t ap deplase soti nan lòt bò a. "Inal abuk!" - tirè a rele byen fò. Madichon papa m. Mwen te tire ankò epi pijon tounen nan ti grot mwen an.
  
  
  "Yallah!" - li rele byen fò. Fè vit! Ankò, mwen te wè li ap jwe nan tèt mwen anvan li te rive. Mwen te tire yon lòt kout zam tou dwat nan papòt la. Nèg ki sou do kay la kwonometre so li pou kenbe l. Mwatye, soti nan so a tonbe.
  
  
  Lè li frape tè a, san t ap koule soti nan trip li. Mwen te fini l 'ak yon dezyèm piki rapid. Koulye a, li te youn sou youn. Yon tirè kite. Se konsa, kote lanfè a li te ye? Filmstrip nan tèt mwen te montre ankadreman vid. Si mwen te dènye nèg la, kisa mwen ta fè?
  
  
  Mwen gade nan kwen an epi mwen wè l '. Klike! Zam mwen te vid. Li toudenkou vin brav. Li tande yon klik epi li avanse. Mwen bese dèyè e mwen bay madichon byen fò, epi mwen voye pistolè initil la nan papòt la. Konte kat la te vini epi li gade nan kwen an ak yon souri genyen sou figi swe li. Bat bravo! Mwen tire l 'dwa nan grin la.
  
  
  Zam Kaffir te vid, men Wilhelmina pa t.
  
  
  
  
  
  
  Dizwityèm chapit.
  
  
  
  
  
  Mwen tcheke kò yo. Nèg la san figi tou pa te gen okenn dokiman. Arab Arab, se tout sa mwen te konnen. Figi a te arab, te sanble ak yon Arabi.
  
  
  Kò nimewo de: dayiva twati. Yon lòt Arab san non.
  
  
  Kò nimewo twa: mwen choute li. Bando karo li te tonbe. Mwen sifle dousman. Se te Jack Armstrong. Gwo nèg blond ki soti nan gwoup otèl la. Li te bronze po li men li pa kolore cheve li. Mwen jis ale souke tèt mwen.
  
  
  Kò nimewo kat: devan kay la. Premye piki chans mwen te frape l 'sou do kay la. Mwen retire tèt mwen. Nèg ki te swiv mwen nan Renault.
  
  
  Mwen te mache tou dousman nan direksyon pou jeep la. Leila te gentan chita devan, mwen te chita sou chèz chofè a epi mwen fèmen pòt la.
  
  
  "Kijan janm ou ye?" - Mwen te di estipid.
  
  
  Li te gade m 'kirye. "Li fè mal, men li pa twò mal."
  
  
  Mwen te gade devan nan orizon an bwouya.
  
  
  "Nick?" Ton li te pridan. "Kisa ki rive ou? Ou sanble... tankou ou nan yon kalite vizyon."
  
  
  Mwen te limen epi fimen tout bagay anvan mwen te di: “Mwen twonpe, se bagay la. Yon milyon endikasyon e pa gen anyen ki ajoute. Mwen nan zewo ankò."
  
  
  Mwen te monte zèpòl epi mwen te kòmanse motè a. Mwen tounen vin jwenn Leila. "Li pi bon kite Nasr gade janm sa a. Men, anvan mwen bezwen sispann ... "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mwen pa t 'pèdi tan nan adrès endirèk politès. Mwen te pete nan pòt la ak yon zam nan men m ', li leve granmoun lan atè a. "Ann pale," mwen te di.
  
  
  Istwa li a te tankou sa a:
  
  
  Byen ta nan yon swa kèk semèn de sa, yon granmoun gason tande yon son nan syèl la. Sa a leve l ', li kouri nan fenèt la. Yon ensèk jeyan, yon moustik kolosal ak gwo zèl wotasyon. Li te wè li tonbe tou dwat nan syèl la bò kote kay jòn nan Kalooris. Granmoun nan te wè bèt sa a anvan. Li tonbe sot nan syèl la menm jan an tou. Li te di ke li te pote moun nan vant li, e sa a, nan opinyon li, se te san dout vre. Paske frè Shaftek ak Serhan Kalouris ak de kouzen yo te parèt nan kay la.
  
  
  Ak Ameriken an?
  
  
  Non, pa Ameriken.
  
  
  Kisa ki te pase apre?
  
  
  Pa gen anyen espesyal. Frè ale. Kouzen yo te rete.
  
  
  E yon ensèk?
  
  
  Li te toujou la. Viv nan plenn lan, de mil nan lès vil la.
  
  
  E dezyèm ensèk la? Moun ki te parèt nan mitan lannwit lan?
  
  
  Li pati yon èdtan pita.
  
  
  Ki lòt bagay ki te pase?
  
  
  Nan denmen, yon lòt etranje te rive. Petèt Ameriken.
  
  
  Sou yon ensèk?
  
  
  Nan machin.
  
  
  Li tou ale nan kay jòn la. Granmoun nan te swiv li, kiryozite te fè l odasye. Li gade deyò fenèt kay jòn la. Shaftek Kalouris te kouche sou ban an. Mouri. Lè sa a, li wè etranje a antre nan chanm nan. Etranje a te wè l 'tou - nan fenèt la. Granmoun nan te pè. Moun lòt nasyon an pran braslè an ajan epi li di granmoun lan pou l pa bezwen pè. Granmoun nan pran braslè a, li pa t pè. Li menm ak moun lòt nasyon an te monte anwo kay la. Nan tèt la yo jwenn twa lòt kò. Sèb Kalooris ak kouzen.
  
  
  Lè sa a?
  
  
  Apre sa, etranje a te poze plizyè kesyon. Granmoun nan te pale l sou ensèk yo. Se tout.
  
  
  "Sa a se tout?" Mwen toujou kenbe zam nan pwente nan tèt li.
  
  
  "Mwen fè sèman sou Allah ki gen mizèrikòd la, èske sa pa ase?"
  
  
  Non, sa pa t ase. Li pa ase pou voye Robi Jerizalèm telegraph AX ke li jwenn Shaitan. kat kadav e pa gen Leonard Fox? Non. Li pa t ase.
  
  
  Men, se te tout. Robie te gade kò yo ak bwat byè; li pran sigarèt ak alimèt. Se tout. Sa a se tout. Li te kite kay la fache ak konfonn. "Kisa ou sanble kounye a," granmoun lan te fè remake. Men, se tout.
  
  
  "Ki moun ki antere kadav yo?"
  
  
  Yon gwo vwal laperèz kouvri je l '.
  
  
  
  "Mwen ba ou pawòl mwen, yo p'ap fè ou mal."
  
  
  Li te gade soti nan zam mwen an nan figi m 'ak tounen ankò. "Kat lòt te vini. Jou kap vini an. Yo toujou la, yo rete lakay Kalouris."
  
  
  "Yo te kanpe la," mwen te di granmoun lan.
  
  
  Li te konprann.
  
  
  "Alhamdulila," li te di. Bondye beni.
  
  
  Etonan. Mwen touye kat dènye endikasyon mwen yo.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Elikoptè a te sou plenn lan. Klèman vizib. Nan ouvè a. Mwen te monte ti nechèl aliminyòm lan. Machin nan fin vye granmoun, men byen konsève. Kontè gaz la te montre ke li ta dire yon lòt san senkant mil.
  
  
  Mwen te pote Leila nan kabin an epi rale nechèl la andedan ankò.
  
  
  "Èske ou ka vole sa a?" Li te sanble yon ti kras pè.
  
  
  Mwen te sanble fache. "Èske w pral pilòt dèyè a?"
  
  
  "Mwen pa konprann sa". Vwa li sonnen ofanse.
  
  
  Mwen pa reponn. Tèt mwen te twò chaje pou jwenn plas pou mo. Mwen te santi pedal volan yo nan pye mwen. Li pi bon pou tcheke motè a an premye. Mwen bloke fren wou yo epi mwen peze levye kontwòl anplasman an. Mwen te vire sou gaz la ak bourade starter la. Motè a touse pousyè zoranj. Li sifle epi finalman te kòmanse fredon. Mwen lage fren an rotor, trese gaz la, ak lam rotor jeyan yo te kòmanse vire tankou yon kalite tape mouch jeyan. Mwen te tann jiskaske yo vire nan 200 rpm, Lè sa a, lage fren yo wou ak ogmante vitès la. Koulye a, yon ti kras plis gaz epi nou te kòmanse monte. Leve ak sou bò.
  
  
  Kondwi men dwat.
  
  
  Kenbe devan.
  
  
  Premye kanpe, Ilfidri.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Leila t ap dòmi sou kabann Nasrov.
  
  
  Li te dòmi nan yon chemiz koton ki lach ble, antoure pa zòrye bwode klere ak vag briyan nan pwòp cheve nwa li. Li louvri je l. Mwen te chita sou kabann lan. Li ouvri bra l epi mwen rale l pre m.
  
  
  "Mwen regrèt anpil," mwen te chichote.
  
  
  "Pou kisa?" Li te di.
  
  
  "Pou yo te yon lòt kote. Mwen..."
  
  
  "Pa bezwen". Li mete dwèt li nan bouch mwen. "Mwen te konnen depi nan konmansman an ke ou pa t renmen mwen. Apre sa, mwen te konnen sa ou te panse sou travay ou. Ak tout bagay anfòm. Tout bagay vrèman oke. Mwen - mwen te vle ou dwe premye. Oswa petèt dènye a. pou yon tan long. Men, se enkyetid mwen, pa pou ou." Li te souri dousman. "Mwen devine nou pral kraze byento, huh?"
  
  
  Mwen gade li. "Kote ou prale?"
  
  
  Li fè yon soupi. "Mwen pral rete isit la pou kèk jou. Mwen pa ka danse ak janm mwen bandaje."
  
  
  "Danse?"
  
  
  Li souke tèt. "Mwen te vin isit la pou m travay nan yon nayklib peyi Siri. Yon plas kote ofisye lame yo rasanble."
  
  
  Mwen te fwonte sevè. "Leila Kalud - èske w konnen sa w ap fè?"
  
  
  Li te souri ankò. Nan yon sans laj. "Okenn fanm pa ka defann vèti li pi byen pase sila ki fè l depi vennsenkan." Li kontinye souri. "Èske mwen pa fòse menm ou kenbe distans ou?"
  
  
  "Epi ou menm?"
  
  
  "Mwen vle di lè mwen te vle ou."
  
  
  Mwen te souri tou. Mwen te di, "Ebyen ki distans mwen kounye a?"
  
  
  Li pa t souri. "Pi pre ta bon."
  
  
  Li te bèl yo te pi pre.
  
  
  Mwen te pran rad koton ble ki lach la epi mwen te tire dousman jiskaske li te disparèt.
  
  
  Gwo.
  
  
  Plis plezan.
  
  
  Pi bèl.
  
  
  Tete wonn li peze sou pwatrin mwen, ak kò li koule anba rivyè mwen an; yon rivyè konstan, dou, k ap koule. Lè sa a, respire li te vin rapid ak souvan, larivyè Lefrat la gwonde, epi answit mouri. Mwen te santi dlo nan je l sou po m.
  
  
  "Ou byen?"
  
  
  Li souke tèt li.
  
  
  "Non?"
  
  
  "Non. Mwen pa byen. Mwen tris, mwen kontan, mwen pè, mwen vivan, mwen nwaye, ak... ak tout bagay men oke. "
  
  
  Mwen te pase men m 'sou nen li ak sou koub yo nan bouch Fertile li yo. Li deplase epi li mete tèt li sou pwatrin mwen. Nou te kouche la konsa pou kèk tan.
  
  
  "Leila, poukisa ou te tann lontan?"
  
  
  "Pou fè lanmou?"
  
  
  "Wi."
  
  
  Li gade m anba. "Ou pa konprann mwen ditou, pa vre?"
  
  
  Mwen te karese cheve li. "Pa trè bon."
  
  
  Li woule sou koud li. "Li aktyèlman byen senp. Mwen te leve soti vivan nan yon bon Mizilman. Pou yo te tout sa mwen te konnen mwen pa t '. Dous, obeyisan, respè, vètye, pote pitit gason, sèvitè pèp. Mwen te kòmanse rayi tout gason. Lè sa a, mwen te jis pè. Paske abandone vle di, ou konnen... abandone. Paske se yon fanm vle di... se yon fanm. Ou konprann? »
  
  
  Mwen tann yon ti kras. "Yon ti kras. Petèt, mwen panse. M pa konnen. Se pa tout gason ki mande rann tèt nèt.”
  
  
  "Mwen konnen," li te di, "e sa a,
  
  
  tou yon pwoblèm."
  
  
  Mwen gade li. "Mwen pa konprann".
  
  
  "Mwen konnen," li te di. "Ou pa konprann".
  
  
  Mwen te konnen pwoblèm nan se ke mwen te vwayaje twò lejè pou pote rann tèt yon fanm avè m. Mwen jis rete trankil.
  
  
  Lè mwen te vle pale ankò, li te dòmi, boukle nan bra mwen. Mwen dwe dòmi. Karannsenk minit. Lè sa a, machin nan biyar nan tèt mwen te kòmanse ale: klike, boom, klike; lide te fè aksidan youn nan lòt, frape mi yo, jete Lamott tounen.
  
  
  Tout bagay sa yo yon jan kanmenm mennen nan Lamott. Lamott, ki te pran pòz Jens; ki te pale ak Robie. Lamott, ki t'ap tann mwen lavil Jerizalèm.
  
  
  Ki lòt bagay mwen te konnen sou Bob LaMotta?
  
  
  Li te vin dejwe dwòg e li te rele yon kote nan Jenèv.
  
  
  Jenèv.
  
  
  Beny Shand te fè pati yon sosyete Swis.
  
  
  Epi Benjamin te di Shanda se te yon devan dwòg. Opyòm anvan jaden Tik yo fèmen. Koulye a, li te yon ti biznis pwodwi hashish.
  
  
  Youssef te di ke Khali Mansour te mete pi devan hash la. Hali Mansour, ki te pale ak Robi. Frè li a, Ali, te mennen m 'Ramaz. Èske bòs nan Shanda Baths te konekte ak Khali?
  
  
  Petèt.
  
  
  Pwobableman non.
  
  
  Bòs nan Shanda. Non li te Terhan Kal - chatter-crackle. Statistik dechire vèdik Benjamen an. Terhan Kal - ooris? Twazyèm frè?
  
  
  Petèt.
  
  
  Oswa petèt pa.
  
  
  Malfra mwen te tire sou twati Ramaz yo se te menm mesye ki te kenbe m Jerizalèm ap gade kay Sara nan Tel Aviv. Yon bagay te di m yo t ap travay pou LaMotte, mesye Jacqueline yo te pè.
  
  
  Lamott. Tout bagay te mennen nan Lamott. Robert Lamott nan Fresco Oil. Avèk pistolè James Bond .25 li. Tankou bal James Bond .25 mwen jwenn atè kay jòn.
  
  
  Mete li tout ansanm ak sa ou genyen?
  
  
  San sans. Dezòd. Moso yo anfòm ansanm epi yo pa fòme yon foto. Domi nan jem.
  
  
  Mwen te nan magazen plant lan. Cacti, Ivy, philodendron ak pye bwa sitwon te grandi isit la. Ak pye bwa zoranj.
  
  
  Vandè a pwoche bò kote m. Li te abiye tankou yon Arab, ak yon headdress ak linèt solèy kouvri figi l '. Li te eseye vann mwen yon pye sitwon epi li di ke anplis te gen twa po ivy. Li te vann di. "Ou reyèlman gen achte," li te ensiste. “Èske w li dènye liv la? Koulye a, yo di nou ke plant yo ka pale. Wi, wi,” li te asire m. "Sa absoliman vre." Li te souri vèt. Plant yo te grandi nan bouch li.
  
  
  Pye bwa zoranj yo te nan dèyè magazen an. Mwen te di mwen t'ap chache yon pye zoranj. Li te sanble kontan. "Bon chwa," li te di. "Oranj, sitron - yo tout se menm bagay la." Li suiv mwen tounen kote zoranj yo t ap grandi. Mwen te mache sou pye bwa a ak fann! Merde! bal t ap vole soti nan do kay la lòtbò wout la. Mwen te devan kay Kaluris yo. Mwen te abiye tankou yon kolonèl. Mwen tire tounen. Kat militan Arab yo te tonbe sou do kay la nan yon fason ralanti, kochma. Mwen vire. Vandè Arab la te toujou la. Li te kanpe bò pye zoranj la epi li te souri anpil. Li te gen yon pistolè nan men l. Se te Bob Lamott.
  
  
  Leve swe.
  
  
  Li te chita dwat nan kabann nan epi li te gade miray la.
  
  
  Apre sa, li te vin jwenn mwen. Ki sa ki ta dwe repons lan? Li te la tout tan. Mwen te di li menm. "Bwat match la se te yon plant," mwen te di Benjamin, epi li te ajoute, "Sa mwen pa renmen plis nan sa a se ke nenpòt bagay mwen jwenn kounye a ta ka yon plant."
  
  
  Se tout. Se te tout yon plant. Yon plant ak anpil atansyon fabrike. Chak detay. Soti nan istwa yo nan Hali Mansour nan El Jazzar - plant yo ka pale - tout wout la nan kay la nan Ramaz. Pa gen anyen ki te pase nan kay Ramaz la. Eksepte ke kat plant yo te touye la. Kay la se te yon plant. Tout santye a te plant. Ekran lafimen, rido, Garnier.
  
  
  Koulye a, tout bout ki lach yo te tonbe an plas. Tout sa mwen pat konprann. Poukisa yon gwoup teworis anboche moun. Poukisa yo te ankouraje pale vid. Paske yo te kreye yon fo plon epi yo te vle istwa a soti.
  
  
  Mansur yo ak Kaloori yo te tronpe inosan. Yo te kwè ke tout sa yo te fè te reyèl. Men, yo te itilize. Moun yo tèlman entelijan li tou senpleman etonan. Moun ki te konnen yo te fè fas ak tèt cho ak oublions ak te konnen ki sa yo atann. Yo te kwè ke Khali Mansour ta vann deyò, epi yo te kenbe an kontak ak Roby pou teste teyori yo. Apre sa, yo touye yo tou de pou bay istwa a pwa.
  
  
  Se sèlman Jackson Robie te jwenn verite a. Sou wout li tounen soti nan Bhamaz li reyalize sa a. Menm jan ak mwen. Mwen ka pa te ranpli nan tout detay yo, men ak nenpòt chans mwen pral gen tout repons yo. Byento.
  
  
  E Benjamen?
  
  
  Ki sa li te konnen? Li dwe konnen yon bagay. Li te jwe li twò fre ak yon ti kras timid. Epi li te chita Leila Kalud bò kote m.
  
  
  Mwen leve l.
  
  
  Mwen te di, "Mwen pran sant yon rat." Mwen dekri rat la.
  
  
  Li te gade m seryezman epi li souke tèt. "Wi. Ou gen rezon. Shin Bet te swiv menm santye ak Robi. Yo te jwenn kadav tou nan yon kay nan Bhamaz. Yo te deside tou ke anprent pye a te... kisa ou di... yon plant."
  
  
  “Se konsa, yo te bloke m, yo te itilize m pou kenbe Al-Shaitan okipe pou yo - mèt Shin Bet la - te kapab soti pou jwenn chemen reyèl la. Mèsi anpil Leila. Mwen renmen ke yo itilize."
  
  
  Li souke tèt li an silans. "Ou pa konprann."
  
  
  "Kisa m'ap fè."
  
  
  "Oke, ou pasyèlman mal konprann. Yo konnen tou ke Robie branche AX. Kidonk, yo panse li te ka jwenn verite a nan mitan manti yo. Verite a yo te manke. Yo te panse ke si ou te swiv santye Robie a, ou ta ka jwenn ... kèlkeswa sa li te ye. Shin Bet ap travay di sou sa, Nick. Prèske tout ajan..."
  
  
  "Wi Wi. Byen. Si mwen te Benjamen, mwen ta fè menm bagay la. Pwen an se ke li te travay."
  
  
  "Ki sa ou vle di li te travay?"
  
  
  "Mwen vle di, mwen konnen ki kote Al-Shaitan ye."
  
  
  Li te gade m ak je lajè. "W'ap fè? Ki kote?"
  
  
  "Uh, cheri. Pwochen wonn lan se pou mwen."
  
  
  
  
  
  
  Diznevyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Nou te pran manje maten ak yogout, fwi ak te dous. Nasr ak mwen. Dapre regleman lakay li, mesye yo te manje poukont yo. Nou t ap diskite sou As Sayqa, gwoup komando ke Nasr te enfiltre. Dènyèman aktivite yo te konsantre sou endijèn jwif siryen yo. Jwif nan geto a. Lalwa oblije yo viv nan geto, yo pa ka travay, epi yo gen kouvrefe nan lari. Pa gen paspò, pa gen libète, pa gen telefòn. Atake nan lari a, kout kouto nan lanmò sou yon kapris. Si ou vle konnen sa ki te rive anti-semitism, li vivan e byen nan kèk pati nan Mwayen Oryan an. Jwif yo pa ka antre nan Arabi Saoudit epi yo pa ka soti nan peyi Siri ditou. Mwen te kapab byen konprann anpil bagay sou Izrayelit yo lè m te imajine yo sa gen plizyè milye ane.
  
  
  Mwen te mande Nasr poukisa li te vin yon doub.
  
  
  Li te gade sezi. "Ou ap mande poukisa mwen ap travay kòm yon ajan doub-mwen te panse nou te jis diskite sou sa." Li ranmase yon ti grap rezen. "Pati monn sa a trè ansyen. Epi peyi nou an te toujou manje ak san. Li Bib la. Li ekri nan san. Jwif, Ejipsyen, Filisti, Itit, Aram, kretyen, Women. Apre sa, te gen Bib la. ekri. Mizilman yo. Tirk. Kwazad yo. Ah, kwaze yo koule anpil san. Nan non Kris la ki renmen lapè a, yo koule l." Li vire rezen yo nan lè a. Mwen bouke manje manje ki grandi nan san. Mwen bouke ak foli san fen moun ap diskite sou sa ki byen ak sa ki mal tankou si yo te vrèman konnen li. Ou panse mwen panse Izrayelyen yo gen rezon. Non. Mwen jis panse ke moun ki vle detwi yo se erè. - Li jete rezen yo epi li kòmanse souri. - E petèt ak yon jijman konsa mwen komèt pwòp sòt mwen.
  
  
  Mwen te di ke mwen kwè ke yon nonm ta dwe jije. Moun yo fyè lè yo di mwen pa fè jijman, “men gen kèk bagay ki bezwen jije. Pafwa, si ou pa jije, silans ou se padon. Oswa jan yon lòt moun te di yon fwa ki te goumen pou kwayans li yo: “Si w pa fè pati solisyon an, ou fè pati pwoblèm nan.”
  
  
  Nasr leve zèpòl. “Epi solisyon an kreye yon nouvo seri pwoblèm. Chak revolisyon se yon grenn - kiyès? Pwochen revolisyon an! Men," li te balanse men l 'yo, "nou tout dwe fè parye nou sou yon mond pafè, pa vre?" Ak Fates yo fè konplo pafwa, pa vre? Mwen te ede w epi ou te ede m. Lè nou gen chans, nou kwè ke Bondye te chwazi bò nou."
  
  
  "Kilè nou pa gen chans?"
  
  
  "Oh! Lè sa a, nou pral konnen si nou te chwazi bò kote Bondye. Pandan se tan, dezyèm vizit ou a soti nan elikoptè biznis sa a san dout ajoute nan chans mwen an. Mwen mande si gen plis mwen ka fè pou ou? "
  
  
  "Wi. Ou ka voye je sou Leila."
  
  
  "Ou pa bezwen mande sa, zanmi m '. Ah!" Nasr gade sou zepòl mwen. Mwen te vire epi mwen te wè Leila kanpe nan papòt la. Nasr leve kanpe. “Mwen panse gen yon lòt bagay mwen ka fè. Koulye a, mwen ka kite ou di orevwa."
  
  
  Nasr kite. Leila te deplase nan direksyon mwen, yon ti kras bwote. Mwen te di li sispann. Mwen pran l ', li pote l' nan ban an. Moman sa a te sanble mande pou kèk dyalòg Hollywood. Mwen te di: "Yon jou, Tanya, lè lagè a fini, nou pral rankontre sou etap Leningrad."
  
  
  Li te di sa?"
  
  
  Mwen te souri. "Pa gen pwoblèm." Mwen te chita sou ban an epi m te chita bò kote l. Se yon moman komik lè w pa gen anyen pou w di. Ki sa w'ap di?
  
  
  Li te di: "Fwansè yo gen yon bon mo.
  
  
  Yo di à bientôt. Jiska pwochen fwa."
  
  
  Mwen pran men l. Mwen te di, "Jiska pwochen fwa."
  
  
  Li bo men mwen. Apre sa, li byen vit di: "Jis ale, oke?"
  
  
  Te gen yon moman kote janm mwen pa t ap deplase. Apre sa, mwen te bay lòd pou yo. Leve. Mwen te kòmanse pale. Li souke tèt li. "Non. Jis kite."
  
  
  Mwen te prèske nan pòt la.
  
  
  "Nick?"
  
  
  Mwen vire.
  
  
  "Eske w pa di m kote w prale?"
  
  
  Mwen ri. "Ou pral reyisi kòm yon ajan Shin Bet. Natirèlman mwen pral di ou kote mwen prale. Mwen pran yon elikoptè epi mwen vole ale."
  
  
  Ki kote?"
  
  
  "Kote lòt bagay? Nan Jerizalèm, nan kou."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mwen te vole sou lòt bò larivyè Jouden an epi mwen te ateri sou yon aterisaj deyò Jerizalèm. Li pa t fasil konsa. Mwen te oblije pale anpil e trè vit. Soti nan kontwòl radyo nan gwo kay won ayewopò. Menm lè sa a, mwen te fè fas ak yon zam lè mwen louvri pòt la. Bay kostim kolonèl siryen an, mwen ta toujou pase entèwogasyon an si se pa pou Aleph Uri majik la. Li te travay tankou meday Sen Kristòf nan lang ebre.
  
  
  Mwen te retounen nan chanm mwen nan Koloni Ameriken an, mwen te pran yon douch, mwen te kale, mwen te bay lòd pou fimen somon ak yon boutèy vodka, epi mwen te al travay.
  
  
  Mwen rezève yon avyon.
  
  
  Mwen te rezerve yon chanm otèl.
  
  
  Mwen te fè yon twazyèm apèl nan telefòn. Mwen te di l sa pou l pran avè m, ki kote ak ki lè pou l rankontre m. Mwen te fè katriyèm apèl nan telefòn. Mwen te di l sa pou l pran avè m, ki kote ak ki lè pou l rankontre m.
  
  
  Mwen gade mont mwen an.
  
  
  Mwen kale moustach mwen.
  
  
  Mwen netwaye epi rechaje Wilhelmina.
  
  
  Mwen mete rad sou mwen.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. Mwen te pase karant minit sèlman.
  
  
  Mwen te pare epi tann yon lòt demi èdtan.
  
  
  Mwen soti nan lakou a epi mwen bay lòd pou yon bwè. Mwen te toujou gen de zè de tan pou touye.
  
  
  Bwason an pa fè anyen. Mwen te nan atitid la pou aksyon. Mwen te deja la epi mwen frape pòt la. Yo tout te la. Nèf milyonè. Ak Al-Shaitan. Bon vye Al S. mwen te dwe gen rezon. Paske mwen pa gen mwayen pou m fè erè ankò. Mwen te mal tout tan.
  
  
  Kounye a se te chans mwen pou m konplètman dwat.
  
  
  Mwen bwè nan sa.
  
  
  Epi isit la li ye. Jacqueline Raine. Avèk yon bèl lyetnan lapolis nan men an. Sève a mennen yo atravè teras la pase tab mwen an. Jacqueline kanpe.
  
  
  "Oke, alo, mesye... Mackenzie, èske?" Li te mete menm rad swa ble, menm cheve blond swa, menm ekspresyon swa. Mwen mande kisa foto li nan grenye an sanble?
  
  
  "Mis... Snow..." Mwen kase dwèt mwen. "Non. Sa a se Miss Raine."
  
  
  Li te souri. "Epi sa a se Lyetnan Yablon."
  
  
  Nou fè echanj bonjou.
  
  
  Jacqueline te di: “Lyetnan Yablon te tèlman janti. Zanmi mwen... komèt swisid. Gwo chòk." Li tounen vin jwenn Yablon. "Mwen pa panse mwen ta siviv san ou." Li ba li yon souri klere tou.
  
  
  "Swisid?" Mwen te di, m ap mande si yo te panse Lamothe te tire tèt li epi answit antre nan kòf la, oswa si yo te antre nan kòf la epi answit te tire tèt li.
  
  
  "Wi. Yo jwenn kadav li sou kabann li."
  
  
  Apre sa, mwen te konnen egzakteman ki moun ki dirije li. Mwen souke tèt li avèk rekonesans. Li t ap vin ajite. Li tounen vin jwenn lyetnan li. "Oke..." li te di. Sève a te pote yon dezyèm bwè pou mwen. Mwen leve glas mwen an. "Le Chaim," mwen te di.
  
  
  "Le Chaim?" - li repete.
  
  
  "Pou swisid," mwen te di.
  
  
  Lyetnan an te sanble sezi.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  A senkè mwen te ateri Beyrouth.
  
  
  Uri t ap tann mwen nan ayewopò an, abiye ak yon kostim biznis nwa, li te pote yon bagaj ki te lou ak yon sak Air France ki te chire. Nou sispann taksi separe.
  
  
  Mwen tap tanbou sou jenou m pandan m t ap kondui nan vil la. Beirut rele Paris Mwayen Oryan an. Li rele tou yon parazit. Sant komèsyal, gwo boutique; li viv sou pwodwi yo nan lòt peyi yo, aji kòm yon pwen transbòdman jeyan, yon biwo enpòte-ekspòtasyon jeyan. Bann, klip, lajan fasil; Lè sa a, nan lòt men an, prezans enstab nan Palestinyen yo, yon prezans ki rezilta nan atak travèse fwontyè, nan yon laprès eksite, ajite zèl gòch, nan "ensidan" kont yon rejim dominan ki siviv anba chantaj Palestinyen.
  
  
  Machin mwen rale moute nan Fox Beirut. Mwen te soti epi mwen peye pandan ke gadyen an te fè klòch la delivre bagaj la. Mwen te wè Ouri ap pase nan pòt dore yo. Mwen touye yon lòt minit epi mwen swiv li.
  
  
  Mwen te mache sou tab la. "Mackenzie," mwen te di. "Mwen gen yon rezèvasyon."
  
  
  "Mesye McKenzie." Grefye a te fè nwa ak bèl
  
  
  jenn gason. Li t ap fè klasman nan yon pil fòm woz. "Ah, isit la nou ye. Mesye Mackenzie. Selibatè ak yon beny." Mwen te siyen rejis la. Li te di m tann. Pòtè a te vin montre m nan chanm mwen an. Ouri t'ap tann tou. Mwen limen yon sigarèt epi mwen gade nan gwoup la. Mab blan ap fout tout kote. Tapi blan ak fwontyè wouj. Sofa blan ak chèz wouj. Blan lak tab ak lanp ak flè wouj. De gad nan inifòm taupe ak étui kalib .38 ki gonfle nan ranch yo. De, pa twa, nan rad sivil.
  
  
  Men Kelly vini. Dis minit an reta. Kelly ak yon valiz kwi chire.
  
  
  Mesaje a te gen sak Ouri sou yon kabwa. Li t ap boure sak mwen an, li pare pou ale.
  
  
  Mwen pwoche bò kote Kelly.
  
  
  "Di mwen, èske ou..."
  
  
  "Sètènman, e ou ..."
  
  
  "Mackenzie."
  
  
  "Mackenzie. Sètènman. Ou la pou..."
  
  
  "Wi. Egzakteman. Ou menm tou?"
  
  
  "Egzakteman."
  
  
  Grefye a te remèt Kelly yon plim. Mwen te wè li konekte: Tom Myers.
  
  
  "Kòman Maureen ye?"
  
  
  "Li anfòm."
  
  
  "Epi ti Tom?"
  
  
  "Li parye plis chak jou."
  
  
  "O, yo vrèman ap grandi."
  
  
  "Wi, asire w".
  
  
  Nan pwen sa a pòtè a te rele pou yon pòtay ak bagaj Kelly a te sou chariot la ansanm ak nou an. Pòtay la di: "Mesye?"
  
  
  Nou te souri e nou te avanse. Asansè a louvri. Bouchwa a te kondui nan yon charyo chaje. Pòtay la te swiv li. Lè sa a, gen twa nan nou. Operatè asansè a te kòmanse fèmen pòt la. Yon fanm kout, gra, ki gen laj mwayen ki kouvri ak dyaman e ki gen tete gwo jeyan ki peze anndan pòt yo ki fèmen.
  
  
  "Dis," li te di nan lang angle, leve tout dwèt gra l ', li mete aksan sou dyaman yo sou senk nan dis yo.
  
  
  Machin nan te kòmanse.
  
  
  "Sis," pòt la te di, gade kle nou yo. "Sis ak Lè sa a, sèt."
  
  
  "Onz," Kelly te di.
  
  
  Operatè a gade l ak sipriz. "Enposib, mesye. Onz se yon etaj prive. Mwen vrèman dezole".
  
  
  "Mwen vrèman regrèt," mwen te di, rale zam mwen an. Kelly te pwan bra operatè a nan dèyè anvan li te kapab peze nenpòt bouton alam, epi Uri te pwan matwon an nan bouch la anvan li te kapab kite yon rèl ki gen dyaman.
  
  
  Pòtè a ak mesaje je wonn lan te pè.
  
  
  Mwen peze bouton Stop la. Asansè a kanpe. Kelly te menòt operatè asansè a epi li te voye lapolis kalib .38 li. Uri te toujou gen men l sou bouch fanm nan. “Madam,” mwen te di, “ou ap kriye epi ou mouri. Ou konprann?"
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  Uri kite l ale.
  
  
  Mwen peze sis. Asansè a te kòmanse. Menm jan ak bouch yon fanm. Yon kilomèt yon minit.
  
  
  “Si w panse ou ka chape ak sa a, ou... ou... ou mal tankou lapli a. Mwen vle ou konnen ke mari m 'se yon nonm enpòtan. Mari m ap veye w jiska dènye bout latè. Mari mwen…"
  
  
  Uri kouvri bouch li ak men l ankò.
  
  
  Nou rive nan sizyèm etaj la.
  
  
  Kelly te pran twa seri kle nan men resepsyonis la. "Oke," li te di. "Kounye a, nou tout ap ale. Vit ak trankil. Yon sèl son, yon sèl jès, mwen tire. Li klè?"
  
  
  Tout kat souke tèt. Mwen te di klòch la kite bagaj la. Uri lage men l nan Bouch la. Li bougonnen tou dousman, "Jiska nan dènye bout latè."
  
  
  Mwen ouvri pòt la. Pa gen mouvman. Kelly souke kle li epi bese tèt li. “Chanm Sis Douz? Isit la, madam."
  
  
  Yo te mache nan koulwa a. Mwen fèmen pòt asansè a. Ouri ak mwen plonje pou bagaj nou yo. Valiz Kelly a te gen de kostim. Chemiz ble maren, pantalon ak Mae Wests matche. Gan mou. Eten kas. De dokiman idantifikasyon ofisyèl yo. kat postal. Nou dezabiye epi nou te kòmanse chanje ak nouvo rad. Mwen te bay Uri meday teworis li. "Jan jan yo te pwomèt la," mwen te di.
  
  
  "Sa te ede?"
  
  
  "Sa te ede. Èske ou te pote atik yo?"
  
  
  "Bagay yo byen. Ou te bay yon gwo lòd, ti gason. Ou ban mwen kat èdtan pou m travèse fwontyè a epi di m ou vle poze kòm yon eskwadwon bonm.
  
  
  "Se konsa?"
  
  
  “Se konsa... Mwen pa vle prese ankò. Mwen travèse fwontyè a degize tankou yon granmoun gason. E sa mwen pote avè m, cheri, se fatra. Li te kanpe nan pwatrin cheve l 'ak bout pantalon, rale sou yon chemiz ble fonse.
  
  
  Mwen te di _ "Ki kalite fatra?" .
  
  
  "Fatra. antèn televizyon. Woulo typewriter. Men, pa ri. Kouri antèn sa a sou miray la epi yo pral panse ke li se yon kalite baton etranj fòtin."
  
  
  "Mwen pa ta vle parye lavi mwen sou li. Ki lòt bagay ou te pote?
  
  
  "Mwen pa menm sonje. Se konsa, tann yon ti kras. Ou pral sezi".
  
  
  "Anfòm. Mwen jis renmen sipriz."
  
  
  Li leve yon sousi. "Eske w ap plenyen?" Li te di. Li jete li
  
  
  jakèt nan yon valiz. "Anplis bouch ou ak gwo lide ou, kisa ou te pote nan fèt sa a?"
  
  
  "Sòs salad pòmdetè".
  
  
  "Komik," li te di.
  
  
  Gen yon frape nan pòt asansè a.
  
  
  "Ki modpas?"
  
  
  "Fuck ou."
  
  
  Mwen ouvri pòt la.
  
  
  Kelly te abiye tankou yon operatè asansè. Li byen vit antre epi li fèmen pòt la. Finalman, mwen ofisyèlman prezante l 'bay Uri pandan mwen t'ap atache sou vès la lou izole.
  
  
  "Kòman zanmi nou yo ye?" Mwen te di Kelly. "Ou kenbe yo okipe?"
  
  
  "Wi. Ou ta ka di yo tout konekte."
  
  
  "Pòv dam," mwen te di.
  
  
  "Pov mari, ou vle di."
  
  
  "Jiska nan dènye bout tè a," Ouri te entone.
  
  
  Kelly te pwan yon sache plastik pou vòl yo. "Èske radyo a isit la?"
  
  
  Ouri te di: “Uit. Chita nan gwoup la epi tann siyal la. Apre sa, ou konnen kisa pou w fè."
  
  
  Kelly fè tèt li. "Jis pa jwenn pwoblèm nan premye dis minit yo. Ban m 'tan pou m chanje epi ale nan gwoup la."
  
  
  Mwen te di, "Mwen panse ou bèl jis jan ou ye a."
  
  
  Li fè yon jès obsèn.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Uri. "Mwen panse ke ou pi bon di m 'ki jan yo siyal Kelly."
  
  
  "Wi Wi. Sètènman. Gen sa ki sanble ak yon Capteur nan bwat ou a. Gen de bouton. Peze sou tèt la epi w ap siyal Kelly."
  
  
  "Ki sa ki sou anba a?"
  
  
  Li te souri. "Ou pral voye yon siyal nan mond lan."
  
  
  Uri t ap debake de bwat metal. Yo te sanble ak gwo bokit manje midi kaki.
  
  
  Kelly souke tèt li. "Ou fou. Ou tou de".
  
  
  Uri te gade l. “Èske ou se Mesye Sane? Ki sa w ap fè la a, Mesye Sane?”
  
  
  Kelly te souri Belmondo li. "Li sonnen twò bon pou pase. Antouka. Si Carter gen rezon, sa a se pi gwo konplo kidnaping depi Aimee Semple McPherson te disparèt. Men, si li nan erè - e mwen panse ke li se - byen, sa a nan tèt li vo pri admisyon an."
  
  
  Uri tamize nan sa ki nan bwat li a. "Ameriken yo," li soupi. "Avèk lespri konpetitif ou, se yon mirak ou te genyen lagè a."
  
  
  "Kounye a, kounye a. Annou pa konfonn lespri konpetisyon. Apre yo tout, li te pwodwi Edsel ak Diet Cola."
  
  
  Uri lonje m yon bwat metal. "Epi Watergate."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Epi medikaman li." Mwen tounen vin jwenn Kelly. "Se konsa, kisa nou ta dwe atann? Mwen vle di, anlè."
  
  
  Kelly te monte zèpòl. "Pwoblèm."
  
  
  Uri te monte zèpòl. "Se konsa, sa ki nouvo isit la?"
  
  
  "Gad," Kelly te di. “Mwen panse ke nou pral wè gad yo lè nou louvri pòt la. Gen trant chanm nan chak etaj." Li te remèt nou chak yon kle aksè mèt.
  
  
  Mwen gade Ouri. "Ou pran bò dwat la, mwen pral pran bò gòch la."
  
  
  Li te di, "Mwen panse ke nou ta dwe ale ansanm."
  
  
  "Uh-uh. Nou pral mache pi fò nan wout mwen. Anplis de sa, fason mwen, si youn nan nou yo kenbe, lòt la toujou gen yon chans pou siyal."
  
  
  Uri bese linèt li sou figi l. "Epi si yo kenbe nou, men yo pa Al-Shaitan. Ann sipoze yo se egzakteman sa yo di yo ye. Yon gwoup cheikh soti nan... - li tounen vin jwenn Kelly, - ki kote ou te di sa a?
  
  
  "Soti nan Abu Dhabi. Epi sa a se youn cheikh. Ahmed Sultan el-Yamaroun. Rès mesye yo se vale, domestik ak madanm.”
  
  
  "Èske madanm li mesye?"
  
  
  "Etonan," mwen te di. "Kisa lanfè sa a ye? Abbott ak Costello rankontre Al-Shaitan? Ale adwat, epi mwen pral goch, men pou dedomajman pou Bondye, ann ale." Mwen peze bouton an.
  
  
  Nou pati.
  
  
  11yèm etaj
  
  
  Kelly ouvri pòt la.
  
  
  Te gen de gad inifòm kanpe nan sal la. Gade ofisyèl. Men, lè sa a, te gen nou.
  
  
  "Eskwadwon bonm," mwen te di, montre kat la. Mwen soti nan pòt la. Yon gad te bloke wout la.
  
  
  "Tann," li te di. "Ki sa li sou?"
  
  
  "Bom!" Mwen te di byen fò. "Soti nan wout la". Mwen tounen vin jwenn Uri e mwen te souke tèt. Nou tou de te kòmanse deplase nan direksyon opoze. Gad yo fè echanj kout je. Kelly fèmen pòt asansè a. Youn nan gad yo te kòmanse kouri dèyè janm mwen "B-b-men," li te di. "Nou poko resevwa yon mo lòd."
  
  
  "Se pa pwoblèm nou an," mwen te di anrou. "Yon moun te plante yon bonm nan otèl sa a. Si ou vle ede nou, asire w ke tout moun rete nan chanm yo." Mwen te rive kote vire a te ye epi mwen gade gad la. "Sa a se yon lòd," mwen te di. Li grate nen li epi li fè bak.
  
  
  Mwen te mache tapi wouj ak blan nan fen. Pòt ki make "Eskalye" te byen fèmen, fèmen soti anndan an. Mwen frape sou dènye pòt nan liy lan. San repons. Mwen rale kle aksè a epi mwen louvri pòt la.
  
  
  Yon nonm te byen dòmi sou kabann lan. Te gen yon twous premye swen sou tab la bò kote l. Siy ak senbòl. . Zegwi ipodèmik. Mwen te dwe gen rezon.
  
  
  Moun ki te kidnape Ameriken yo dwe la. Mwen te mache sou kabann lan epi m te vire nonm lan.
  
  
  Harlow Wilts. Pwopriyetè milyonèr nan motèl kaye. Mwen sonje figi l 'nan fim televizyon an.
  
  
  Pòt chanm vwazin lan te yon ti kras louvri. Dèyè l ', mwen tande apèl pou yon match foutbòl nan televizyon an. Dèyè ki se son yo nan douch la ap kouri ak ba yo baritoned nan chante pònografik. Gadyen Wilta pran yon ti repo. Mwen gade nan fant la. Sou kabann lan te chita yon burnous Arabi, yon kwafi karo ak yon pistolè kalib .38.
  
  
  Se te. Goldmine. Al-Shaitan Shelter. Gwo, Al. Gwo lide. Etaj prive nan yon otèl okipe. Sèvi ak kouvèti a nan yon lwil oliv rich Sheikh. Sèvant prive, chef prive. Tout bagay sa yo te gen entansyon kenbe etranje deyò. Menm jesyon p ap konnen verite a. Men Robie te rekonèt li, e mwen menm tou. Paske yon fwa ou te kalkile ki moun ki Al Shaitan te, ou te lib pou chèche konnen ki moun ki Al Shaitan te.
  
  
  Byen. Ki sa kap vini? Jwenn Uri, jwenn lespri a epi konplete tout bagay.
  
  
  Li pa t rive nan lòd sa a.
  
  
  Mwen soti nan sal la epi mwen frape yon gad sekirite.
  
  
  "Sheikh la vle wè ou."
  
  
  Mwen pa t pare pou m rankontre cheikh la. Mwen te eseye jwe Bomb Squad plis ankò. "Padon," mwen te di, "Mwen pa gen tan." Mwen frape pòt la lòtbò sal la. "Lapolis," mwen rele byen fò. "Louvri."
  
  
  "Kisa?" Vwa fanm konfonn.
  
  
  "Lapolis," mwen repete.
  
  
  Gad la rale yon zam.
  
  
  Mwen te balanse bwat metal la nan men mwen an, epi kwen an te rache yon moso nan yon souflèt li pandan sa ki nan bwat la te koule atè a. Gad la te tonbe ak do l nan miray la, zam li te tire sovajman ak leve dyab la - omwen sèvant dyab la. Kat pòt louvri, kat zam yo te vize, ak kat bandi te mache nan direksyon mwen, ki gen ladan yon sèl mouye, ki fre soti nan yon douch. Chans pou yon tantativ fiziyad te ba. Mwen te twouve mwen kwense nan yon etwat depas nan sal la.
  
  
  "OMS?" - repete vwa fi a.
  
  
  "Bliye li," mwen te di. "Jou moun san konprann."
  
  
  Mwen te ale, jan mesye a te di, nan cheikh la. Mesye Al-Shaitan li menm.
  
  
  Sa a te Royal Suite la. Omwen nan menm chanm lan. Yon chanm karant pye ak mèb dore, amebleman damas, tapi Pèsik ak lanp Chinwa. Koulè a dominan te turkwaz ble. Uri te chita sou yon chèz turkwaz, antoure pa gad Arab ame. De lòt gad te kanpe nan yon pè pòt doub. Yo te abiye an ble fonse ak headdresses turkwaz. Wi mesye, moun rich yo gen gou. Ki lòt moun ki ta gen yon eskwadwon kowòdone koulè nan goons?
  
  
  Pwòp patisipan mwen te fouye m byen vit, li te jwenn Wilhelmina, epi answit Hugo. Mwen te dezame tèlman souvan pandan semèn ki sot pase a ke mwen te kòmanse santi tankou Venus de Milo. Yo pouse m 'nan yon chèz turkwaz epi yo mete "bonm" mwen an bò kote Uri, sou yon tab apeprè dis pye lwen mwen. Yo ranmase sa ki nan etaj la epi yo prese boure yo nan bwat la. Kouvèti a te louvri, revele vis Molly ak woulèt typewriter, ki te sanble egzakteman tankou vis Molly ak woulèt typewriter. Yon bagay te di m ke konsè a te fini.
  
  
  Ouri ak mwen te monte zèpòl. Mwen gade nan bwat yo epi apre mwen gade l '. Li souke tèt li. Non, li pa t 'siyal Kelly tou.
  
  
  Nan fen a byen lwen nan chanm nan, pòt doub louvri. Gad yo te kanpe nan atansyon. Youn nan wòb, de nan inifòm, ak youn nan soti nan douch la ak yon sèvyèt nan senti l '.
  
  
  Nan pòt la, nan yon wòb swa, yon bandaj swa ak yon agal an lò, ak yon poodle nwa anba bra l ', te antre nan Sòsye Oz la, lidè nan teworis yo, Al-Shaitan, Sheikh el-Yamaroun:
  
  
  Leonard Fox.
  
  
  Li chita bò tab la, li mete chen an atè a pa janm li epi li kòmanse gade m, answit sou Ouri, answit sou mwen, answit sou gad li yo, ak yon souri triyonfan sou bouch mens li.
  
  
  Li te adrese gad yo, li te ranvwaye yo tout eksepte kat ble ame yo. Li deplase de ki te bò kote Ouri nan pòt la nan sal la. Fox te apeprè karannsenk e li te yon milyonèr pandan ven ki sot pase yo; dis dènye yo kòm yon bilyonè. Mwen etidye je pal, prèske lacho-vèt, figi a mens, byen file, byen penyen. Li pa t 'anfòm ansanm. Tankou yon pòtrè ki te pentire pa de atis diferan, figi a yon jan kanmenm kontredi tèt li. Sipriz grangou te klere nan je l '; bouch li te mete nan iwoni konstan. Yon lagè nan plezi ak plezi evidan. Rèv anfans li nan richès enkapabl te vin reyalite yon timoun, ak yon kote li te konnen li, men li te monte rèv li tankou yon nonm monte yon tig, epi kounye a, sou tèt mòn lan, li te prizonye li. Li te gade Uri epi answit li tounen vin jwenn mwen.
  
  
  "Oke, Mesye Carter. Mwen te panse ou t ap vini pou kont li."
  
  
  Mwen fè yon soupi. "Se konsa, ou te panse mwen te vini. Oke,
  
  
  ou te konnen mwen tap vini? Mwen pat menm konnen jiska yè swa. E yo pa t swiv mwen, jan mwen konnen."
  
  
  Li pran yon bwat lò solid sou tab la epi li rale yon sigarèt. Mak mwen an. Li ofri m youn. Mwen souke tèt mwen. Li te monte zèpòl epi limen li ak yon brikè lò. "Vini non, Carter. Mwen pa ta dwe swiv ou. Gad mwen anba a sonje figi ou. Mwen te gen foto ou soti nan Tel Aviv. Apre sa, mwen te konnen sou talan eksepsyonèl ou depi epòk Izmir yo."
  
  
  "Izmir".
  
  
  Li bese je epi li soufle yon nwaj lafimen. "Senk ane de sa. Ou fèmen rezo opyòm Tik la."
  
  
  "Pa w la?"
  
  
  "Malerezman. Ou te entelijan anpil. Trè entelijan. Prèske entelijan menm jan ak mwen." Souri a flickered tankou tik nan bouch. “Lè m te vin konnen yo te voye w suiv Robie, mwen te gen yon ti moman nan enkyetid reyèl. Lè sa a, mwen te kòmanse jwi li. Lide a gen yon advèsè reyèl. Yon tès reyèl nan lide mwen. Al Shaitan kont Nick Carter, sèl nonm ase entelijan pou menm kòmanse konprann verite a."
  
  
  Uri te gade m nan admirasyon. Mwen te deplase nan chèz mwen an. "Ou bliye yon bagay, Fox. Jackson Robie remake ou an premye. Oswa ou pat konnen sa?"
  
  
  Li jete tèt li dèyè epi li ri, ha! "Se konsa. Ou reyèlman kwè li. Non, Mesye Carter, oswa mwen ka rele ou Nick? Non. Sa a te tou yon pati nan Garnier la. Se nou ki te branche AX. Se pa Robie."
  
  
  Mwen pran yon ti repo. "Konpliman mwen yo, Fox, oswa èske mwen ka rele w Al?"
  
  
  Lèv yo tike ankò. "Pleg otan ou vle, Nick. Blag la te sou ou. Apèl la te fè pati plan an. Yon plan pou kenbe AX sou move chemen an. Oh, pa sèlman AX. Mwen te rive twonpe anpil ajan. Shin Bet, Interpol, CIA. Yo tout apwoche Ramaz avèk anpil malen. Gen kèk ki te wè kò, gen kèk ki te jis wè san. Men, yo tout te kite konvenki ke yo te sou bon chemen an. Ke yo jis rate opòtinite pou jwenn Al-Shaitan. Lè sa a, li lè pou kouvri tras ou yo."
  
  
  "Touye zwa ki te mete ze zwa an lò yo."
  
  
  "Wi."
  
  
  "Tankou Khali Mansour."
  
  
  "Tankou Khali Mansour ak kòlèg li yo. Moun mwen te itilize pou premye sijesyon yo. Epi, nan kou, nou te oblije touye youn nan ajan yo. Pou kreye enpresyon ke, konnen sou Ramaz, li te konnen twòp."
  
  
  "Poukisa Robie?"
  
  
  Li foure sigarèt la nan yon bòl bag jad. "Ann jis di mwen gen yon AX ki bezwen fanm k'ap pile. Yon lòt fason pou imilye Washington. Yon lòt fason pou ralanti ou tout. Si Robie te mouri, ou tap voye yon lòt moun. Kòmanse tout ankò se yon fason ki pa bon."
  
  
  "Konsa ou ka fè nou twonpe moun."
  
  
  "Doub moun fou? Non. Plis pase doub, Carter. Premye bagay Washington te fè se te eseye ale dèyè Leonard Fox."
  
  
  Uri te gade m ak yon sousi leve.
  
  
  Mwen reponn Ouri. "Sonje sa ki te rive Edsel," mwen bougonnen.
  
  
  Fox te souri. Tik-ak-kenbe. "Si w ap eseye fè yon analoji avè m ', ou se erè. Konplètman fo. Rèv mwen pa twò gwo e pa twò rokoko. Kòm pou òf mwen an, tout moun achte li. Leonard Fox mouri. Epi teworis Arab yo mouri. kidnaping".
  
  
  Uri rache gòj li. "Pandan n ap pale de sa, kisa w ap reve?"
  
  
  Fox te gade Uri dezapwouve. "Petèt rèv yo te yon move chwa nan mo yo. E plan mwen yo ap reyalize byen vit. Mwen deja resevwa mwatye nan ranson an. E nan ka ou pa t li papye yo, mwen voye yon avi bay patisipan yo ke okenn nan viktim yo pa pral lage jiskaske tout lajan an nan men mwen. Padon. Nan men Al-Shaitan."
  
  
  "Epi ki jan ou pral depanse li?"
  
  
  "Ki jan mwen te toujou depanse li. Nan pouswit bon lavi. Jis panse, mesye, yon milya dola. Pa takse. Mwen pral bati tèt mwen yon palè, petèt nan Arabi. Èske m ap pran kat madanm ak senk nan yon bèl pouvwa Lwès la pa konnen? Mwen pral jwenn li. Pouvwa san limit. Pouvwa feyodal. Yon pouvwa ke se sèlman chèf lès yo ka posede. Demokrasi se te yon envansyon degoutan konsa."
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "San sa, ou ta toujou... kisa? Ki moun ou te lè ou te kòmanse? Yon chofè kamyon, pa vre?”
  
  
  Mwen te resevwa kèk gade zanmitay nan tan mwen an. “W ap konfonn demokrasi ak kapitalis, Nick. Mwen dwe kontantman mwen nan antrepriz gratis. Demokrasi se sa ki vle mete m nan prizon. Sa a pwouve ke demokrasi gen limit li yo." Li toudenkou fwonte. “Men, nou gen anpil bagay pou nou pale, e mwen sèten nou menm mesye yo ta renmen bwè. Mwen konnen mwen ta fè sa."
  
  
  Li peze bouton klòch la epi yon domestik parèt. Moun pye atè.
  
  
  "Ou konprann sa mwen vle di?" Fox lonje dwèt sou planche a. "Demokrasi gen limit li yo. Ou p'ap jwenn sèvitè konsa nan Etazini." Li te byen vit bay lòd epi lage nonm lan, ki te retire bwat metal nou yo epi li mete yo atè a anba tab la. Deyò e kounye a
  
  
  vizibilite.
  
  
  Ni Ouri ni mwen pa t patikilyèman enkyete. Fox te okipe devèse zantray li, nou tou de te vivan e nou te toujou nan bon fòm, epi nou te konnen nou ta jwenn yon fason yo kontakte Kelly. Ak ki jan nou ta ka pèdi? Fox pa t 'menm konnen sou Kelly. Nou pa mansyone konplo estipid nou an.
  
  
  
  
  
  
  Chapit Ven.
  
  
  
  
  
  Domestik la te lonje l yon gwo plato an kwiv ak vodka Polonè ak linèt baccarat, yon ti mòn kavya beluga gwosè foutbòl, zonyon, ze koupe ak tranch pen griye. Fox vide tèt li yon vodka frèt. Yon gad ame pwoche bò kote nou, li ba nou linèt.
  
  
  Fox raje gòj li epi li panche dèyè nan chèz li. "Planifikasyon te kòmanse mwa anvan..." Li te gade m byen vit. "Mwen sipoze ou vle tande istwa sa a. Mwen konnen mwen vrèman vle tande ou. Se konsa. Kòm mwen te di, planifikasyon te kòmanse mwa davans. Mwen te anwiye nan Bermuda. San danje, men raz. Mwen se yon nonm ki abitye vwayaje atravè mond lan. Vwayaj, avanti, kontra. Sa a se lavi mwen. Men, toudenkou mwen jwenn mwen limite nan anpil kote. Ak lajan mwen yo te limite. Lajan mwen te mare nan litij, envesti nan pwopriyete, pèdi pou mwen, reyèlman. Mwen te vle libète mwen. Apre sa, mwen te bezwen lajan mwen an. Mwen t ap li sou teworis Palestinyen yo epi toudenkou mwen te panse: poukisa pa? Poukisa nou pa fè aranjman pou m 'kidnape epi fè li sanble Arab yo te fè li? Mwen te gen anpil kontak nan Mwayen Oryan an. Mwen te kapab anboche moun pou fè li gade legi. E gen anpil gwoup ekstremis Arab ke pèsonn pa pral konnen ki kote li soti. Se konsa - mwen envante Al-Shaitan."
  
  
  Li pran yon poz epi li pran yon ti ti gout vodka. “Pi bon baz mwen isit la se Shanda Baths. Mwen espere ou konnen koneksyon mwen avèk yo. Yon pati nan rezo opyòm mwen te dirije a, lajan an te filtre atravè kòporasyon Swis. Shanda te mwen... an n di, "ajans recrutement." Kalurisov, dirijan yo, te kapab fasilman achte m 'yon lame bandi. Pouse ki pral fè anyen pou yon frè. Ak adikte dwòg ki pral fè anyen pou tenten yo."
  
  
  "Pa yon lame trè serye."
  
  
  "Oh! Egzakteman. Men, mwen te tounen responsablite sa a nan yon avantaj. Kite m kontinye. Premyèman, mwen te mande Caloris rekòmande gason. Nan moman sa a, travay la se te tou senpleman etap anlèvman mwen an. Nou te ale nan lis la nan non epi li te vini ak non an Khali Mansour. Calouris te konnen ke Khali te enplike nan yon gang nan lari, osi byen ke ak yon frè ki te rete nan peyi Siri. Li te panse li ta fè yon bon plas avèg nan ka yon moun te kòmanse swiv nou. Men, apre sa li di non. Khali Mansour pa fyab. Li ta vann nou si lajan an te bon. Apre sa, mwen te gen yon lide reyèl. Kite Mansur vann nou. Mwen te konnen ta gen ajan sou ka a, epi ak moun ki pa fyab tankou Mansour, mwen te kapab konvenki ke ajan yo te ale nan move chemen an.
  
  
  Ka Mansur la te trè sansib. Mwen te vle pwovoke l. Takine l 'nan pwen nan trayizon. Dirije l 'ak Lè sa a, desevwa l'. Men, mwen te oblije aji ak anpil prekosyon pou m asire l pa t aprann menm yon tras laverite. Se konsa, mwen te ale nan pòt la dèyè. Nou te kòmanse ak yon nonm yo te rele Ahmed Rafad, yon zanmi frè Khali ki soti Beit Nama. Rafad te sou elikoptè ki te mennen m 'soti nan Bermuda. Men, sa te pita. Premyèman, nou te di Rafad ak kèk lòt mesye pou yo ede nou anboche lòt travayè. Lè yo anboche, yo kontribye nan gaye yon vag rimè. Rimè rive nan zòrèy mwen. Zòrèy enfòmatè yo. Nou te konnen tou ke Rafad ta rekrite zanmi l Ali. Epi Ali, nan vire, pral rekrite Khali, frè li."
  
  
  "Epi Khali sa a, lè pwovoke, ap vann ou."
  
  
  "Egzakteman."
  
  
  Mwen te souke tèt mwen epi mwen te souri. Mwen panse se Lawrence nan Arabi ki te di: "Nan Lès yo fè sèman ke li pi bon pou travèse yon kare sou twa bò." Nan ka sa a, Fox te gen yon lespri vrèman oriental, ki te ogmante yon relasyon endirèk ak atizay segondè."
  
  
  Mwen limen yon sigarèt. "Kounye a, di m 'ki jan Lamott adapte nan. Ak Jens."
  
  
  Fox te pran yon gwo boul tenis kavya epi li te kòmanse gaye l sou pen griye li.
  
  
  Pou reponn tou de kesyon sa yo ansanm, "li te pran yon ti goute, ak yon ti gout kavya gaye sou tab la tankou pèl nan yon kolye kase. Li te pran yon ti gout vodka pou netwaye palè a." Ou pa ka sèvi ak opyòm nan mitan an. Lès, pa konnen ki moun ki ajan ameriken an te, Lamott te travay nan òganizasyon mwen an. branch Damas. Li te konnen Jens. Epi yo te rekrite Lamothe, depandan de mwen. Se pa sèlman pou ewoyin, men tou pou gwo lajan. Li bezwen lajan pou nouri yon lòt abitid"
  
  
  "Wi. Li te tou yon dandy."
  
  
  Fox te souri. "Wi. Absoliman dwat. Lè biznis opyòm nou an te mouri, Lamott te pè. Li pa t 'kapab peye tou de abitid chimik li yo ak tou li ... se konsa pale, sans nan mòd. Menm pou salè li nan Fresco Oil, ki mwen asire ou te byen gwo. Se konsa, Jens. Nou te gen kèk enfòmasyon sou Jens. Nou te konnen li te nan pwoblèm.
  
  
  Ak estrès. Yon fanm ki te gen tou yon sans de mòd. Ala fasil pou LaMotte te pran li ale. Pòv Bob aktyèlman pa t 'gen anpil plezi ak li. Gou li pa t 'rive nan sèks nan fi. Men, gason te fè pi mal pou ewoyin ak lajan, se konsa Bob sedui sa a Jacqueline - ak fòse l 'trayi ansyen mennaj li. Okòmansman, nou te panse sou itilize Jeans kòm yon tronpe. Men, te gen konfizyon. Rimè a nou te dakò gaye nan Damas olye li te jwenn wout li nan yon ofisye CIA. Men, lè sa a - ki chans. Robi ou te tande bri nan Tel Aviv."
  
  
  "Rimè ke Mansour te di nan El Jazzar..."
  
  
  "Wi. Robi tande yo e li rankontre Mansur. Lè sa a, li te eseye rele Jens nan Damas. Soti nan la, mwen panse ke ou konnen sa ki te pase. Men Robie te vin sispèk. Se pa Mansour, men Jens/LaMotta. Li te rele isit la pou Fox ale Beyrouth, kote Jens reyèl la te rete nan konferans lwil oliv li a..."
  
  
  "Epi kote Renault nwa a frape l 'nan lari a."
  
  
  "Mmm. Pa t touye l, men li oke. Omwen li pa janm rive pale ak Robie."
  
  
  "Epi ou te isit la nan otèl la tout tan."
  
  
  "Tout tan. Menm lè sa a, degize kòm yon cheikh lwil oliv. Men, ou dwe te kalkile yon bagay kounye a."
  
  
  "Wi. Siy la resisite gad yo. Mwen tande yo te isit la pou veye lajan cheikh la. Lajan kache nan yon vout otèl. Li te twò inik pou se vre. Cheikh Gòlf yo pote lajan yo nan peyi Liban, men yo mete l 'nan bank. , tankou tout lòt moun. Se konsa, toudenkou, ki kalite lajan ou ta mete nan bank la pou ranson an?
  
  
  "Men poukisa mwen, Nick? Finalman, mwen te mouri."
  
  
  "Pa nesesè. Ou te rive nan Bermuda vivan, nan yon avyon. Kamera televizyon te montre sa. Men, ou te kite Bermuda nan yon sèkèy fèmen. Pa gen moun ki te wè kò a eksepte "asosye pwòch ou yo." Ak yon sèkèy fèmen se yon bon fason pou fè yon moun vivan soti nan zile a. Kounye a mwen gen yon kesyon. Kilè ou deside kidnape lòt yo? Sa a pa te fè pati plan orijinal la."
  
  
  Fox te monte zèpòl. "Wi. Ou gen rezon ankò. Lide a te vin jwenn mwen pandan mwen... kaptivite. Mwen te chita nan chanm sa a pandan de semèn sa yo epi mwen te panse ak tout moun mwen pa t renmen yo. Apre sa, mwen te panse - ah! Si konplo a travay yon fwa, poukisa li pa pral travay ankò e ankò. Voila! Al-Shaitan te vin tounen gwo biznis. Men koulye a, mwen panse ke li lè pou ou di m '..."
  
  
  "Kijan mwen te fè konnen"
  
  
  "Ki jan ou fè konnen ke mwen espere ke ou pa deranje di m ', Nick?"
  
  
  Mwen te monte zèpòl. "Ou konnen mwen, Al." Mwen gade tapi a epi answit nan Uri. Fox ak biwo li te twò lwen. Li te kenbe nou tou de nan yon distans ki san danje ak anba menas la nan doub kout dife. Mwen te pèdi espwa pou m rive nan bwat yo. Dezyèm plan an rete. Mwen te kapab pale Fox ak lanmò. Si Kelly pa t 'jwenn siyal la yon lòt èdtan pita, li ta toujou ale ak fè bagay li yo.
  
  
  Mwen rache gòj mwen: “Kijan mwen te fè konnen. Mwen pa konnen, Fox. Anpil ti bagay. Yon fwa mwen reyalize ke Ramaz se te yon depas, ke tout bagay la te fo depi nan kòmansman rive nan fini, lòt pati yo te kòmanse tonbe apa. kote. Oswa omwen mwen te kapab wè sa ki lòt pati yo te. Pa egzanp, youn nan rezon ki fè ou gen pwoblèm ak federal yo se akòz evazyon taks. Rimè sou kòporasyon Swis ou yo ak kontra atizan konn fè pou netwaye lajan sal. Se konsa, kote ou jwenn tout lajan ou sal? Pa soti nan otèl. Li dwe yon bagay ilegal. Yon bagay tankou yon dwòg. E kisa ou konnen? Twa moso yo nan devinèt Al-Shaitan mwen an tout te gen yon bagay fè ak dwòg. Mansour Lamott te yon adikte dwòg. Ak beny Shand yo te yon kouvèti pou bag la. Shand Baths - ki te fè pati yon sosyete Swis. Kòporasyon Swis ou a. Epi Lamott rele Swis. sèk pafè. Premye tou.
  
  
  "Koulye a sou LaMotta. Li te jiska kou li nan Al-Shaitan. Mwen te panse tou li te tire mesye yo nan Ramaz. Pa gen anpil teworis ki pote minisyon 0.25mm. Men, sa a pa t 'ka a. Èske Lamothe te travay ak OOP? fè sans. Men, lè sa a, anpil bagay pa t 'fè sans. Ah, Ameriken yo ki te kontinye parèt. Ak tout lajan an klere alantou. Twoup komando yo pa anboche bandi. Yo se dedye kamikaz rayi. moso yo pa t 'anfòm - si devinèt la te rezoud pa Al-Shaitan. Men, chanje non an pou Leonard Fox..."
  
  
  Fox souke tèt tou dousman. "Mwen te dwat nan panse ou te lènmi an reyèl."
  
  
  Mwen te jwe plis tan. “Gen yon bagay mwen pa konprann. Ou te pale ak Lamott nan maten li te mouri a. Sheikh El-Yamaroun rele l '. Poukisa ou te di l 'soutni m'?"
  
  
  Fox leve yon sousi. “Mwen trè fatige ak Mesye Lamott. Apre sa, li te di m 'ke li te panse ou sispèk li nan yon bagay. Apre sa, mwen te panse ki pi bon fason pou kenbe ou nan fè nwa pase fè ou touye sèl reyèl plon ou a."
  
  
  "Eske ou te konnen ke mwen ta touye l '?"
  
  
  "Oke, mwen pa t reyèlman panse ke li ta reyisi touye ou. Men ankò, si li te fè ... byen,
  
  
  - Li leve sousi l ankò. - Èske istwa ou ta fini oswa èske gen yon lòt bagay?
  
  
  "Yon lòt bagay. Kidnaping viktim yo. Okòmansman li te fè m fou. Mwen ap eseye konprann poukisa mesye sa yo. Lè sa a, mwen te panse: bon... san rezon. Kapris. Men, le pli vit ke mwen te kòmanse sispèk ou, pwen an te fòme yon modèl. Wilts, ki moun ki depase ou nan otèl Italyen an. Stol, ki te prezante w nan magazin li a, Thurgood Miles nèg manje chen an se vwazen ou nan Long Island. Lè sa a, imajine senk chasè. Kote kabin an se te yon sekrè pwofon, nwa. madanm yo pat konn kote li ye. Teworis Arab yo pa t 'konnen. Men, mwen sonje ke pastan ou te lachas. Ke yon fwa ou te fè pati yon ti gwoup lachas eksklizif."
  
  
  "Trè byen, Nick. Vrèman bon. Atik sa a sou enterè mwen nan lachas dwe parèt lè - dizan de sa? Men, gen yon sèl moun ou rate. Roger Jefferson."
  
  
  "Machin nasyonal".
  
  
  "Mmm. Resantiman mwen anvè l 'te kòmanse ven ane de sa. Anplis. Vennsenk. Kòm ou di, yon fwa mwen te kondwi yon kamyon. Kamyon nasyonal. Apre sa, mwen te gen yon lide. Mwen te ale nan Detroit ak te rankontre Roger Jefferson. Lè sa a, li te chèf divizyon machandiz la. Mwen te prezante l yon nouvo konsepsyon kamyon. Yon konsepsyon ki ta revolisyone biznis. Li te refize m. Fwad. Ki graj. Ri nan figi m. An reyalite, mwen panse ke li jis dakò. wè mwen pran plezi nan ri nan figi mwen."
  
  
  "Wi. Oke, sètènman ou te gen dènye ri a."
  
  
  Li te souri. "Epi yo gen rezon. Sa a se pi bon variant. Epi pou dosye a, Thurgood Miles, vandè manje pou chen an, se sou lis mwen pa paske li te vwazen mwen, men paske nan fason klinik li yo trete chen. Yo senpleman euthanize bèt malad epi vann yo nan kolèj pou vivisection. Barbaris! Inimen! Li bezwen sispann! "
  
  
  "Mmm," mwen te di, panse ak sèvitè a tonbe atè a, panse ak tronpe yo touye nan Ramaz yo ak moun ki inosan yo touye sou plaj la. Fox te vle pou yo trete chen tankou moun, men li pa t gen pwoblèm trete moun tankou chen. Men, jan Alice te di: "Mwen pa ka di w kounye a ki moral li ye, men mwen pral sonje li apre yon ti tan."
  
  
  Nou te chita an silans pandan plizyè minit. Uri te di: “Mwen kòmanse santi tankou Harpo Marx. Ou pa vle mande m yon bagay? Pa egzanp, ki jan yon jeni entelijan tankou mwen te fè antre nan pwoblèm sa yo? Oswa petèt ou pral reponn mwen yon bagay. èske ou planifye pou rantre nan nou kounye a? "
  
  
  "Bon kesyon, mesye...?"
  
  
  "Mesye Moto. Men, ou ka rele m 'kwazi."
  
  
  Fox te souri. "Bon," li te di. "Vrèman ekselan. Petèt mwen ta dwe kenbe nou tou de nan tribinal kòm boufon. Di m," li te toujou ap gade Uri, "ki lòt talan ou ka rekòmande?"
  
  
  "Talan?" Uri te monte zèpòl. "Yon ti chante, yon ti dans. Mwen fè yon bon omlèt."
  
  
  Je Fox te jele. "Li ta ase! Mwen te mande sa ou t'ap fè."
  
  
  "Bonm," Uri te di. "Mwen fè bonm. Tankou moun ki kouche nan bwat ki nan pye w la.”
  
  
  Je Fox te elaji anvan yo vin pi piti. "Ou ap blofe," li te di.
  
  
  Uri te monte zèpòl. "Eseye'm." Li gade mont li. "Ou gen yon demi èdtan pou asire w ke mwen bay manti. Ou panse nou pral antre isit, de moun fou, pou kont yo, san okenn aces pou fè Jem soti? Ou panse li fini, Mesye Leonard Fox."
  
  
  Fox te konsidere sa. Li gade anba tab la. Chen li te tou anba tab la. Li kase dwèt li epi chen an kouri soti, li kouri sou jenou Fox, li sote epi l ap gade l avèk lanmou kanin. Fox pran l ', li kenbe l' sou janm li.
  
  
  "Oke," li te di. "Mwen pral rele blof ou. Ou wè, pa gen anyen ki kenbe m 'nan chanm otèl sa yo. Mwen se Sheikh Ahmed Sultan el-Yamaroun, mwen ka vini epi ale. Men, ou menm, yon lòt bò...” li jape nan gad li yo. "Mare yo sou chèz yo," li te bay lòd an arab. Li tounen vin jwenn nou ankò. "Epi mwen asire nou, mesye, si bonm nan pa touye nou nan yon demi èdtan, mwen pral."
  
  
  Uri te kòmanse plonje pou bwat yo. Mwen te leve kanpe e m te ba l yon kout pwen nan machwè a pandan twa pistolè te ale, krak-krak-krak - mwen te manke l sèlman paske m te chanje direksyon.
  
  
  Mouvman estipid. Li pa ta janm fè sa. Bwat yo te plis pase dis pye lwen. Ak nan nenpòt ka, li pa vo mouri pou. Pa te gen okenn bonm nan yo, jis yon kontwòl remote. Se pa ke mwen pa kwè nan ewoyis. Mwen jis kwè ke mwen pral sove yo nan youn nan de ka. Lè ou pa ka pèdi. E lè w pa gen anyen pou w pèdi. Mwen pa konprann sa a tou - ankò.
  
  
  Mwen te panse Fox ta pran gad li epi ale. Ak yon jan kanmenm, menm mare nan chèz, de nan nou yo te kapab rive nan tiwa yo ak peze de bouton. Premye a ta dwe alèt Kelly chita nan gwoup la, ak dezyèm lan, ki de minit pita pral lakòz yon eksplozyon bwi nan sak vòl la. Pa yon bonm reyèl. Jis yon gwo eksplozyon. Ase pou dechire yon sache plastik. Ase pou
  
  
  voye lafimen nwa k ap koule nan lè a. Ak ase yo rele lapolis Beirut, ke Kelly pral voye nan onzyèm etaj la. Lapolis endepandan atak.
  
  
  Plan de, "si-ou-pa-tande-de-nou-nan-yon-èdtan-you'll-get-the-cops-anyway" plan an, diman te travay. Pa si Fox kenbe pawòl li. Si bonm nan pa t touye nou nan yon demi èdtan, li ta touye nou. Polisye yo ap toujou vini, men yo pral jwenn kadav nou yo. Yon bèl ilistrasyon nan yon viktwa pirrik. Men, anpil ka rive nan yon demi èdtan. Epi te gen anpil tan pou ewoyis.
  
  
  Nou te mare nan chèz yo, men nou nan bra chèz la, janm nou nan janm li yo. Uri leve menm jan Fox ak bandi li yo t ap pati. Fox pase tèt li nan pòt la.
  
  
  “Oh, gen yon bagay mwen pa t mansyone, mesye. Nou jwenn zanmi ou chita nan sal la."
  
  
  Li ouvri pòt la yon ti kras pi laj. Yo jete Kelly sou tapi Pès la. Li te mare men ak pye, men l 'te dèyè do li, ak figi l' te kouvri ak boul ble ak ble.
  
  
  "Kounye a li ap di nou," mwen te di Uri.
  
  
  Fox fèmen pòt la. Nou tande li fèmen l.
  
  
  "Oke," mwen te di. "Men plan an..."
  
  
  Yo tou de te gade m kòmsi m te genyen l.
  
  
  "Padon," mwen te di. "Gallows imè. Kote sak la, Kelly?
  
  
  Kelly woule sou ak difikilte. "Oke, Pollyanna. Men bon nouvèl ou. Yo toujou nan gwoup la."
  
  
  "Men move nouvèl ou a, Mesye Big," Uri te gade m an kòlè. "Menm si nou jere fè li eksploze, polisye yo pa pral konnen vin isit la. Poukisa ou frape m, sòt sòt? Nou te gen pi bon chans nou yo lè nou pa te contrainte."
  
  
  "Premyèman," mwen te fache tou, "sa ki ta ka pi bon? Lè nou konsidere ke Kelly ale."
  
  
  "Anfòm. Men, ou pa t 'konnen li lè sa a."
  
  
  "Anfòm. Mwen pa t 'konnen li, men mwen toujou sove lavi ou."
  
  
  "Pou yon demi èdtan li te diman vo efò a."
  
  
  "Ou vle pase dènye moman ou yo netwaye mwen?
  
  
  Oswa ou vle fè yon bagay pandan w ap eseye viv.”
  
  
  "Mwen devine mwen ka toujou ba ou yon woulib pita."
  
  
  "Apre sa, ale nan bwat la epi fè eksplozyon bonm nan."
  
  
  Uri te mache nan direksyon tiwa yo sou chèz li a. Li te pous pa pous "Favus?" Li te di. "Poukisa mwen fè sa? Kidonk, lapolis Beyrouth ka pase yon ti kras?
  
  
  Mwen te mache sou chèz mwen bay Kelly, ki te mache sou mwen avèk difikilte. "Mwen pa konnen poukisa," mwen bougonnen pou Uri. "Eksepte ke Leonard Fox ak gwoup malfra ble li a pa pral pi lwen pase gwoup la. Yo pral chita la epi konte pou yon demi èdtan. Petèt yo pral pè lè yo wè polisye yo. Kouri jwenn li. Kite otèl la. Oswa petèt yo pral mennen polis yo isit la yon jan kanmenm. Oswa petèt yo pral panse ke nou gen bonm toupatou."
  
  
  "Èske polisye yo ap panse, oswa Fox ap panse?" Uri te toujou kat pye de bwat yo.
  
  
  “Modi, mwen pa konnen. Mwen jis di mwen kapab."
  
  
  "Ou bliye yon bagay," Kelly te di nan yon pye lwen. "Petèt se jis yon move rèv."
  
  
  "Mwen renmen sa a," mwen te di, panche chèz la pou ke li tonbe atè a. "Kounye a, petèt ou vle eseye demare m?"
  
  
  Kelly tou dousman leve kanpe jiskaske men l 'te akote m'. Li maladwaman te kòmanse pwan kòd mwen. Uri rive yon kote bò tab la epi li jete chèz li atè. Li bay bwat ki louvri a ak manton li. Li panche pi devan, gaye sa ki ladan l. Kontwòl remote la te tonbe epi li te ateri bò kote l. "Non!" - li toudenkou te di. "Poko. Nou gen venntwa minit pou eklate bonm nan. E petèt, jan lame nou an renmen di, petèt eksplozyon an pral voye Fox isit la. Nou ta pi bon eseye detann yon ti kras an premye."
  
  
  Kelly pa t ban m anyen ki pi fèb. Uri te gade fatra dezord atè a. "Mwen konprann," li te di. "Mwen konprann, mwen konprann."
  
  
  "Ou vle di sa?"
  
  
  "Pinot. Mwen sonje jete kouto fil yo. Gen yon sèl pwoblèm. Koupe fil yo nan dezyèm tiwa a. Epi tiwa a modi twò lwen anba tab la. Apre sa, mwen pa ka rive la, mare nan li. chèz." Li te vire tèt li nan direksyon nou. "Prese, Kelly mwen panse ke mwen bezwen chans nan Ilandè yo.
  
  
  Kelly rale nan direksyon tab la. Li te sanble ak yon teren foutbòl. Finalman li rive la. Li te sèvi ak janm li yo tankou yon sond epi li te pouse bwat la nan yon espas klè.
  
  
  Uri te gade. "Bondye mwen. Li fèmen."
  
  
  Dousman mwen te di, "Kote kle yo?"
  
  
  "Bliye li. Kle yo sou yon chenn nan kou mwen."
  
  
  Yon minit long silans terib. "Pa enkyete," mwen te di. "Petèt se jis yon move rèv."
  
  
  Yon lòt silans. Nou te gen dis minit.
  
  
  "Tann," Uri te di. "Bwat ou a te fèmen tou
  
  
  . Ki jan ou te ouvri li? "
  
  
  "Mwen pa t '," mwen te di. "Mwen jete l 'nan gad la epi li louvri pou kont li."
  
  
  "Bliye li," li te di ankò. "Nou p'ap janm gen pouvwa pou jete bagay sa a."
  
  
  "Anfòm. Antèn".
  
  
  "E sa a?"
  
  
  "Pran li."
  
  
  Li ri. "Mwen wè. Ki sa ki kounye a?"
  
  
  "Pwason pou bwat la. Pran l nan men l. Apre sa, eseye vire l otank posib."
  
  
  "Modi li. Ou pa kapab sòt konsa."
  
  
  Li te fè li. Li te travay. Bwat la frape kwen tab la, li louvri, epi tout fatra a tonbe atè.
  
  
  "Sa a se vrèman yon chato etonan, Uri."
  
  
  "Eske w ap plenyen?" li mande.
  
  
  Kelly te deja lage li.
  
  
  "Oh!" Li te di.
  
  
  "Eske w ap plenyen?" - mande Kelly.
  
  
  Nou te gen prèske senk minit kite. Distribisyon pafè. Nou voye sak la sou vòl la. Polisye yo pral rive nan mwens pase senk minit. Nou te dirije nan direksyon pòt la. Nou bliye li te fèmen.
  
  
  Lòt pòt yo pa t 'sa yo ki te mennen nan rès la nan chanm nan. Mwen te jwenn Wilhelmina sou tiwa a epi mwen te jete stiletto mwen bay Uri Kelly, ki te pran yon kouto nan tiwa kwizin nan.
  
  
  "Telefòn!" Mwen di. "O Bondye mwen, telefòn nan!" Mwen plonje pou telefòn nan epi li te di operatè a voye oops. Kòm li te di, "Wi, mesye," mwen tande yon eksplozyon.
  
  
  Tout pòt sal la te fèmen. Epi yo tout te fèt ak metal ki pa ka kase. Tout bagay anfòm. Se konsa, nou pral tann, Nou pa ka pèdi kounye a. Nou tounen nan salon an, tounen kote nou te kòmanse. Uri te gade m. "Ou vle kraze oswa rete ansanm?"
  
  
  Nou pa janm te oblije deside.
  
  
  Pòt la te ouvè epi bal vole. Yon mitrayèt dechire sal la. Mwen bese dèyè tab la, men mwen te santi bal yo boule janm mwen. Mwen te tire epi frape tirè a nan kè ble li, men de tirè te mache nan pòt la, krache bal toupatou. Mwen te tire yon fwa epi yo tou de tonbe.
  
  
  Tann yon segond.
  
  
  Mwen byen, men pa sa ki bon.
  
  
  Yon moman long nan silans etranj. Mwen gade nan sal la. Uri te kouche nan mitan tapi a, ak yon twou bal nan vès rembourré li. Men dwat Kelly te wouj, men li te bese pou l kache dèyè kanape a.
  
  
  Nou te gade youn ak lòt epi answit nan pòt la.
  
  
  Epi te gen ansyen zanmi m nan David Benjamin.
  
  
  Li te souri yon souri modi. “Pa enkyete, medam. Kavalye a isit la."
  
  
  "Ale nan lanfè, David."
  
  
  Mwen rale sou kò Uri. Te gen san koule nan janm mwen an. Mwen te santi batman li. Li te toujou la. Mwen debouton vès mwen an. Li te sove lavi l. Kelly te kenbe men l san. "Mwen panse mwen pral jwenn yon doktè anvan li fè mal." Kelly dousman soti nan chanm nan.
  
  
  Mesye Shin Bet yo te kounye a nan tout sal la. Yo ak polisye Libanè yo te fè yon konbinezon pito enteresan, pran prizonye. Apre sa, polisye yo te vini. lapolis Beyrouth. Ann pale sou zanmi etranj, Shin Bitahon.
  
  
  "Liban pral sèvi ak istwa sa a pou ane k ap vini yo. Yo pral di, "Ki jan ou ka blame nou pou ede Palestinyen yo?" Eske nou pa te travay yon fwa ak Shin Bet la? "Bon wout," Benjamin te ajoute, "nou gen Leonard Fox." Beyrout kontan bay li ale. Epi nou pral byen kontan remèt li bay Amerik la."
  
  
  "Yon kesyon, David."
  
  
  "Kijan mwen te rive isit la?"
  
  
  "Dwa."
  
  
  "Leila te di m ou pral Jerizalèm. Mwen te avèti pis aterisaj la pou fè m konnen lè ou rive. Lè sa a, mwen swiv ou desann. Oke, pa egzakteman siveyans. Machin lame ki te mennen w nan otèl ou a se pou nou. taksi ki mennen w nan ayewopò an. Chofè a wè ou monte nan avyon an ki te mennen Beyrouth. Apre sa, li pa t 'ki difisil. Sonje - mwen tcheke dosye telefòn Robie pou ou. Ak youn nan nimewo yo te Fox Beirut. Mwen pa janm kalkile Al Shaitan te Leonard Fox, men mwen reyalize ou te kanpe la ak panse ou ta ka bezwen yon ti èd nan men zanmi ou yo. Nou gen yon nèg nan ayewopò Beyrouth - byen, nou te gen yon nèg - kounye a kouvèti li soufle. Ou vin vèt, Carter. Mwen pral eseye fini byen vit pou ou ka pase soti. Ki kote mwen te ye? Oh wi. Mwen tann nan sal la. Gen twa mesye avè m. Nou te dekouvri ke Mackenzie pa t nan chanm li “Donk kote Mackenzie te ye? Yon nèg al chache w nan bar la. Mwen te ale tcheke operatè a. Petèt McKenzie te rele yon lòt sèvis itinérance.”
  
  
  "Anfòm. Pa di mwen. Ou t ap pale ak operatè a lè mwen rele polisye yo."
  
  
  "Oke, mwen p'ap di ou. Men, se konsa li te ye. Ou trè vèt, Carter. An pati vèt ak blan. Mwen panse ke ou pral pase soti."
  
  
  "Mouri," mwen te di. Epi li te pase.
  
  
  
  
  
  
  Vennyèm chapit.
  
  
  
  
  
  Mwen te kouche toutouni nan solèy la.
  
  
  Sou balkon la. Mwen te mande sa mwen ta fè ak yon milya dola. Mwen pwobableman pa ta fè anyen diferan. Ki sa ki gen pou fè? Èske ou gen katòz kostim tankou Bob LaMotta? Èske gen yon palè nan Arabi? Non. raz. Vwayaje? Sa a se yon lòt bagay moun fè ak lajan. Nan nenpòt ka, vwayaje se sa mwen pasyone sou. Vwayaj ak avanti. Anpil avantur. Kite m 'di ou sou avanti a - li se yon piki nan bra a. Oswa yon janm.
  
  
  Mwen imajine lajan sa a tout tan. Mwatye milya dola. Senksan milyon. Lajan yo te pran nan kavo Leonard Fox la. Lajan pou ranson. Senksan milyon dola nan senkant yo. Èske w konnen konbyen bòdwo sa yo? Dis milyon. Dis milyon senkant bòdwo dola. Sis pous pou chak bòdwo. Senk milyon pye lajan. Jis anba mil mil. Ak moral la se sa a: li pa ka achte kontantman. Omwen pou Fox. Li pa menm ka achte l 'yon depo. Premye a tout, paske yo te retounen lajan an. Epi, dezyèmman, jij la, nan yon anfòm nan fars legal, mete kosyon Fox a nan yon milya dola.
  
  
  Pa te gen okenn moun k ap pran.
  
  
  Telefon an sone. Li te kouche bò kote m 'sou balkon la. Mwen gade mont mwen an. midi. Mwen vide tèt mwen yon vè vodka Polonè. Mwen kite telefòn nan sone.
  
  
  Li te kontinye rele.
  
  
  Mwen te ranmase l.
  
  
  Hawk.
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  "Èske ou renmen li?"
  
  
  "Uh, wi, mesye... Èske ou te rele pou mande si mwen te anfòm?"
  
  
  "Pa vrèman. Kòman janm ou ye?"
  
  
  Mwen pran poz. “Mwen pa ka bay manti, mesye. Nan yon koup de jou tout bagay pral anfòm."
  
  
  “Oke, mwen byen kontan tande ke ou pa ka bay manti m '. Gen kèk moun ki panse ou sou lis kritik yo."
  
  
  Mwen te di, "Mwen pa ka imajine ki jan rimè sa yo te kòmanse."
  
  
  "Mwen pa kapab tou, Carter. Mwen pa kapab tou. Se konsa, ann pale sou pwochen plasman ou a. Ou te fini ka Fox la yè, kidonk kounye a ou ta dwe pare pou pwochen an."
  
  
  "Wi, mesye," mwen te di. Mwen pa t atann Pri Nobèl la, men wikenn nan... "Kontinye, mesye," mwen te di.
  
  
  "Kounye a ou nan lil Chip. Mwen vle ou rete la pou de semèn kap vini yo. Apre tan sa a, mwen vle yon rapò konplè sou kantite egzak pyebwa lil Chip nan Chip.”
  
  
  "De semèn, ou te di?"
  
  
  "Wi. De semèn. Mwen pa bezwen yon konte rapid move."
  
  
  Mwen te di l ke li te kapab definitivman konte sou mwen.
  
  
  Mwen rakwoche epi mwen pran yon lòt kiyè kavya. Ki kote mwen te ye? Oh wi. Ki moun ki bezwen lajan?
  
  
  Mwen tande son kle nan pòt la. Mwen te pwan yon sèvyèt epi woule sou. Epi isit la li ye. Kanpe sou papòt la nan pòt la balkon. Li te gade m ak je gran epi li kouri vin jwenn mwen.
  
  
  Li mete ajenou sou kabann lan epi li gade m. "Mwen pral touye ou, Nick Carter! Mwen vrèman panse mwen pral touye ou!"
  
  
  "Hey. Sa ki te pase? Ou pa kontan wè m?
  
  
  "Bon wè ou? Mwen te pè mwatye nan lanmò. Mwen te panse ou tap mouri. Yo leve m nan mitan lannwit epi yo di: “Carter blese. Ou bezwen vole pou lil Chip."
  
  
  Mwen pase men m nan cheve jòn ak woz li. "Hey Millie... alo."
  
  
  Pou yon ti moman li souri yon bèl souri; Lè sa a, je l 'limen ankò.
  
  
  "Oke," mwen te di, "si sa fè ou santi ou pi byen, mwen blese. Gade anba bandaj la. Tout bagay se graj la. Lè sa a se ki jan ou santi ou sou yon ewo blese - blese sou liy lan nan defans peyi l '? Oswa Kite m mete l yon lòt fason. Èske se konsa ou santi ou sou nonm ki te fè aranjman pou ou gen yon vakans de semèn nan lil Chip? "
  
  
  "Vankans?" Li te di. "De semèn?" Apre sa, li te grimase. "Ki sa ki te premye pri a?"
  
  
  Mwen rale l pi pre. "Mwen te manke ou, Millie. Mwen vrèman te manke bouch sassy ou."
  
  
  Mwen fè l konnen konbyen mwen te manke l.
  
  
  "Ou konnen?" - li di dousman. "Mwen panse mwen kwè ou."
  
  
  Nou te bo pou pwochen èdtan ak yon mwatye.
  
  
  Finalman li vire epi li kouche sou pwatrin mwen. Mwen te leve yon ti cheve nan bouch mwen, mwen te respire pafen yo, epi mwen te gade sou Mediterane a, mwen te panse ke nou te yon jan kanmenm te vin plen sèk.
  
  
  Millie te gade m gade lanmè. "Panse kite AX ankò?"
  
  
  "Uh. Mwen panse ke sa a se desten mwen."
  
  
  "Se yon pitye. Mwen te panse li ta bon pou ou tounen lakay ou."
  
  
  Mwen te bo tèt li dous jòn. "Cheri, mwen ta fè yon move sivil, men mwen parye mwen ta ka fè aranjman pou blese grav omwen yon fwa pa ane. Kouman sou sa a?
  
  
  Li vire epi li mòde m nan zòrèy la.
  
  
  "Hmm," li te di. "Promès, pwomès."
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Doktè Lanmò
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Doktè Lanmò
  
  
  Dedye a moun yo nan sèvis yo sekrè nan Etazini nan Amerik la
  
  
  
  
  Premye chapit
  
  
  Taksi a kanpe sibitman nan papòt Ri Malouche. Chofè a te vire tèt kale l 'nan direksyon mwen epi li bat je san li. Li fimen twop kief.
  
  
  "Move lari," li te grogne. "Mwen p'ap antre. Ou vle antre, ou ale."
  
  
  Mwen ri. Menm abitan Arab Tanger yo te evite Rue Malouche, yon ale etwat, likid, mal limen ak move sant nan mitan Medina a, vèsyon Tanger a nan Kasbah la. Men, mwen te wè pi mal. Apre sa, mwen te gen biznis la. Mwen peye chofè a, mwen ba li yon ti konsèy senk dirham epi mwen ale. Li te mete machin nan angrenaj epi li te yon santèn yad anvan mwen te gen yon chans limen yon sigarèt.
  
  
  "Ou se yon Ameriken? Ou vle pase yon bon moman?
  
  
  Timoun yo te parèt soti nan okenn kote epi yo te swiv mwen pandan m t ap mache. Yo pa t gen plis pase uit oswa nèf lane, yo te abiye ak djellaba sal, chire, yo te sanble ak tout lòt timoun mèg ki parèt soti nan okenn kote nan Tanger, Casablanca, Damas ak yon douzèn lòt vil Arab.
  
  
  "Kisa ou renmen? Ou renmen ti gason? Ti fi? De fi an menm tan? Ou renmen gade emisyon an? Ti fi a ak bourik la? Ou renmen ti gason piti anpil. Kisa ou renmen?"
  
  
  "Sa mwen renmen," mwen te di fèm, "se pou yo rete poukont mwen. Koulye a, pèdi."
  
  
  "Ou vle kief? Èske ou vle hashish? Ki sa ou vle?" - yo t'ap rele byen fò. Yo te toujou nan talon mwen lè mwen te kanpe devan yon pòt ki pa make e mwen frape kat fwa. Panèl la nan pòt la louvri, yon figi moustache te gade deyò, epi timoun yo kouri ale.
  
  
  "Ansyen?" di figi a san ekspresyon.
  
  
  "Carter," mwen te di yon ti tan. "Nick Carter. Map tann".
  
  
  Panèl la imedyatman deplase ale, kadna yo klike, ak pòt la louvri. Mwen te antre nan yon gwo chanm ak yon plafon ki ba, ki nan premye te sanble menm pi fonse pase lari a. Sant pike nan hasich boule plen twou nen mwen. Rèl byen file mizik arab pèse zòrèy mwen. Sou kote yo nan sal la, kanpe an kwa sou tapi yo oswa apiye do sou zòrye, te kanpe plizyè douzèn figi nwa. Gen kèk ti goute te mant, lòt moun fimen hashish nan yon narguilé. Atansyon yo te konsantre sou sant sal la, e mwen te kapab konprann poukisa. Yon ti fi t ap danse sou planche dans nan sant la, eklere pa limyè pwent koulè wouj violèt. Li te mete sèlman yon soutyen kout, flè translusid ak yon vwal. Li te gen yon kò koube, tete plen ak ranch lis. Mouvman li yo te dousman, swa ak erotik. Li te pran sant sèks pi bon kalite.
  
  
  "Ou pral chita, mesye?" - mande moustache a. Vwa li te toujou san ekspresyon epi je l pa t sanble deplase lè l t ap pale. Mwen pa repiyans gade lwen ti fi a epi lonje dwèt sou yon kote ki kont miray la, anfas pòt la. Pwosedi operasyon estanda.
  
  
  "Isit la," mwen te di. "Epi pote yon ti mant te pou mwen. Bouyi."
  
  
  Li te disparèt nan solèy kouche. Mwen te chita sou yon kousen kont miray la, mwen te tann jiskaske je mwen konplètman ajiste nan fènwa a, ak anpil atansyon egzamine kote a. Mwen te deside ke moun mwen te pral rankontre a te yon bon chwa. Chanm nan te fè nwa ase ak mizik la fò ase pou nou gen kèk vi prive. Si mwen te konnen nonm sa a byen jan mwen te panse, nou ta bezwen li. Nou ka bezwen tou youn nan plizyè sòti ke mwen imedyatman remake. Mwen te konnen te gen lòt moun, e mwen te ka menm devine ki kote. Pa gen okenn klib nan Tangier ta dire lontan san kèk sòti sekrè nan ka ta gen yon vizit nan men lapolis la oswa menm mwens dezirab vizitè yo.
  
  
  Kòm pou amizman - byen, mwen pa te gen okenn plent sou sa swa. Mwen apiye sou miray la ajil ki graj epi gade ti fi a. Cheve li te nwa e li te rive nan ren li. Dousman, dousman, li te balanse nan limyè nwa a, nan bat la ensistan nan bat la nan vant li. Tèt li te tonbe dèyè, answit devan, kòmsi li pa t gen okenn kontwòl sou sa kò li te vle, bezwen, oswa fè. Cheve chabon-nwa manyen yon tete, apre lòt la. Yo kouvri ak Lè sa a, devwale misk yo nan vant, mouye glistening ak swe. Yo danse sou kwis mi li yo, tankou men yon gason tou dousman plonje l nan yon lafyèv erotik. Men li leve, pouse tete bèl li pi devan kòm si li te ofri yo, ofri yo bay tout chanm gason an.
  
  
  "Nick. Nick Carter."
  
  
  Mwen gade anlè. Okòmansman, mwen pa t 'rekonèt figi a po nwa nan Jeans ki te kanpe sou mwen. Apre sa, mwen te wè je byen fon ak yon machwè byen file. Ansanm yo te ékivok. Remy St-Pierre, youn nan senk manm ansyen nan Bureau Deuxieme, ekivalan franse nan CIA nou an. E zanmi. Je nou rankontre pou yon ti moman, apre sa nou tou de souri. Li chita sou zòrye bò kote l
  
  
  
  
  
  "Mwen jis gen yon kesyon," mwen te di nan yon vwa ki ba. "Kiyès ou tayè? Di m pou m ka evite li."
  
  
  Yon lòt flash nan yon souri klere sou figi a tansyon.
  
  
  "Toujou lespri, mon ami," li te reponn tou dousman. "Sa te fè anpil ane depi dènye mwen te wè ou, men ou imedyatman konprann piyanism a lè nou finalman rankontre ankò."
  
  
  Sa a se vre. Se te yon bon bout tan de sa. An reyalite, mwen pa t 'wè Remy depi David Hawk, bòs nan travay mwen ak chèf operasyon AX, te plase m' ede Bureau Deuxieme anpeche asasina Prezidan de Gaulle. Mwen pa t 'fè yon move travay nan li si mwen di sa mwen menm. De asasen yo te elimine, Prezidan de Gaulle te mouri yon lanmò natirèl ak lapè nan pwòp kabann li kèk ane pita, ak Remy ak mwen separe ak respè youn pou lòt.
  
  
  "Ki lòt bagay mwen ka pran plezi, Remy?" - Mwen te di, rale sigarèt epi ofri l 'yon sèl.
  
  
  Machwè fò a sere sereman.
  
  
  “Mwen panse, mon ami, mwen gen yon bagay pou m amize ou menm, espyon ki pi efikas e ki pi touye moun mwen te janm konnen. Malerezman, sa pa fè m plezi ditou."
  
  
  Li pran sigarèt la, li gade pwent an lò anvan li mete l nan bouch li, li souke tèt li yon ti kras.
  
  
  “Mwen wè sigarèt monogram toujou fèt sou koutim. Sèl vrè plezi w la."
  
  
  Mwen limen sigarèt li a, answit mwen an, mwen gade nan dansè a.
  
  
  "O, mwen te rankontre kèk lòt moun. Fè egzateman nan devwa, nan kou. Men, ou pa t voye apèl ijan priyorite sa a atravè Hawk - epi, mwen ta ka ajoute, entèwonp yon bèl ti vakans - pou pale sou sigarèt mwen yo, mon ami." Mwen sispèk ou pa t menm envite m isit la pou gade ti fi sa a ap eseye fè lanmou ak chak gason nan chanm nan yon fwa. Se pa ke mwen te panse."
  
  
  Franse a souke tèt.
  
  
  "Mwen regrèt ke okazyon pou reyinyon nou an pa pi bèl, men..."
  
  
  Sève a pwoche ak de vè te mant vapè, epi Remy kouvri figi l ak kapo djellaba li. Karakteristik li prèske disparèt nan lonbraj yo. Sou planche a dans la tèmpo a nan mizik la difisil ogmante yon ti kras. Mouvman ti fi a te vin pi lou ak pi pèsistan. Mwen te tann jiskaske gason an demateryalize, menm jan sèvant Maròk yo fè, Lè sa a, te pale tou dousman.
  
  
  "Oke, Remy," mwen te di. "An'n fè sa."
  
  
  Remy pran yon trennen nan sigarèt li.
  
  
  "Kòm ou ka wè," li te kòmanse tou dousman, "Mwen te kolore po mwen epi mete rad Maròk. Sa a se pa maskarad nan komik li ka sanble. Menm nan kote sa a, ke mwen konsidere ki an sekirite, lènmi nou yo ka bò kote nou. . E nou pa konnen, nou pa sèten kiyès yo ye. Sa a se aspè ki pi pè nan sitiyasyon sa a. Nou pa konnen kiyès yo ye e nou pa konnen motif yo. Nou ka sèlman devine."
  
  
  Li fè yon poz. Mwen te rale yon flakon an ajan nan jakèt mwen an e mwen te vide kèk wonm 151 prèv Barbados nan tou de linèt nou yo. Mizilman yo pa bwè - oswa yo pa ta dwe - e mwen pa t 'panse sou konvèti nan lafwa yo. Remy te souke tèt li avèk rekonesans, li pran yon ti ti goute epi li kontinye.
  
  
  "Mwen pral jwenn tou dwat nan pwen an," li te di. "Yon moun te disparèt. Yon moun ki gen enterè sekirite enpòtan pa sèlman nan Lafrans, men nan tout Ewòp, UK a ak US la. Nan ti bout tan, yon moun ki enterese nan mond Lwès la."
  
  
  "Santis." Se te yon deklarasyon, pa yon kesyon. Disparisyon toudenkou yon syantifik te lakòz plis panik pase dezè yon douzèn biwokrasi, kèlkeswa peyi sa te rive.
  
  
  Remy souke tèt.
  
  
  "Eske ou janm tande pale de Fernand Duroch?"
  
  
  Mwen te pran yon trennen panse sou sigarèt mwen epi mantalman revize bio-dosye AX a sou lidè syantifik franse yo. Kenz pye lwen, yon dansè t ap fè tout sa l kapab pou distrè m. Mizik la te piti piti pran momantòm. Mwen te santi yon grate nan vant mwen. Ti fi a t ap tranble, misk nan vant li te kontrakte ak batman mizik la, ranch li yo te bat.
  
  
  "Doktè Fernand Duroch, Ph.D. manm Legiyon Onè a. Li te fèt nan Alsace an 1914. Li te gradye premye nan klas nan École Polytechnique nan Pari, 1934. Rechèch sou sistèm propulsion soumaren pou Marin franse a anvan envazyon Alman an. Fwansè yo anba direksyon de Gaulle anvan liberasyon travay: gwo pwogrè nan enfòmatik pou devlopman soumaren nikleyè nan marin franse Depi 1969 - Direktè RENARD, yon pwojè sekrè nan marin franse a te konnen anba non kòd "Doktè lanmò" pou eksperyans li ak sibstans ki sou eksplozif yo toujou itilize non an kòm yon blag akòz nati dou.
  
  
  Remy souke tèt ankò. Koulye a, je l 'te tou konsantre sou ti fi a. Tete tranble li yo te klere byen mouye nan limyè lafimen an. Je l te fèmen pandan l t ap danse.
  
  
  "Ou te fè pati ou
  
  
  
  
  devwa. AX kolekte enfòmasyon byen. Petèt twò bon pou mwen kòm Direktè Sekirite RENARD. Sepandan, sa a se moun n ap pale a."
  
  
  "Epi mo kle nan dosye li a se, nan kou, 'nikleyè,'" Mwen te di.
  
  
  "Petèt".
  
  
  Mwen leve yon sousi.
  
  
  "Petèt?"
  
  
  “Genyen lòt mo kle. Pou egzanp, "informatizasyon" ak "sistèm pwopilsyon anba dlo." Kiyès ki kòrèk, nou pa konnen."
  
  
  "Petèt yo tout?" Mwen te mande.
  
  
  "Ankò, petèt." Remy brase yon ti kras. Mwen menm tou. Yon ti kras malèz anvayi chanm nan, yon tansyon k ap grandi ak prèske palpab. Se te pi tansyon seksyèl soti nan ti fi a nan sant la. Vwal li te bese kounye a. Se sèlman twal la transparan mens nan flè yo ak soutyen kouvri tete ase li ak pwent tete juicy ak ranch juicy. Atravè materyèl sa a, chak gason nan chanm nan te kapab wè triyang nwa sèks li. Li te deplase li ipnotikman, jès ak men l ', envite, sipliye pou atansyon.
  
  
  Remy raje gòj li epi li pran yon lòt ti ti rhum li.
  
  
  "Kite m 'kòmanse nan kòmansman an," li te di. “Sa gen anviwon twa mwa, Doktè Duroch te kite katye jeneral RENARD nan Cassis pou vakans twa semèn li anyèl. Dapre kòlèg li yo, li te nan gwo espri. Pwojè a te byen vit apwoche yon fini siksè e, an reyalite, sèlman kèk detay rete yo dwe klarifye. Duroch te ale nan Lake Lucerne nan Swis, kote li te gen entansyon pase yon vakans bato ak yon ansyen zanmi ki te rete nan Inivèsite Polytechnic. Li fè valiz li yo epi nan maten Ventyèm Novanm lan bo pitit fi li orevwa sou..."
  
  
  "Pitit fi li a?"
  
  
  "Duroche se yon vèf. Michelle, pitit fi li venntwazan, ap viv avèk li e li travay kòm bibliyotekè nan RENARD. Men, mwen pral tounen sou li pita. Kòm mwen te di, Duroch te bo pitit fi li orevwa nan ayewopò Marseille. , te monte yon avyon pou Milan, ki te vole pou Lucerne. Malerezman..."
  
  
  "Li pa janm parèt," mwen te fini pou li.
  
  
  Remy souke tèt. Li vire yon ti kras pou kenbe dansè a soti nan liy je l 'yo. Mwen te kapab konprann poukisa. Li pa te ede ak konsantrasyon. Li te kite sant la nan sal la epi li te kounye a t'ap tòde nan mitan espektatè yo, voluptuously manyen tete l 'ak kwis yon nonm anvi, apre yon lòt.
  
  
  "Li te monte nan avyon an," Remy kontinye. "Nou konnen sa. Pitit fi li te wè sa. Men, li pa t 'ale nan koutim ak imigrasyon nan Lucerne. An reyalite, li pa nan lis avyon ki soti Milan Lucerne."
  
  
  "Se konsa, kidnaping la, si se yon kidnaping, te fèt nan Milan. Oswa nan avyon an soti nan Marseille, "Mwen te di reflechi.
  
  
  "Li ta sanble sa," te di Remy. Nan nenpòt ka, pitit fi l 'te resevwa yon lèt nan men l' de jou pita. Tou de Mademoiselle Duroch ak pi bon ekspè ekriti nou yo dakò ke se Duroch li menm ki te ekri l. yon bezwen toudenkou pou solitid, epi li te pran yon desizyon espontane pou izole tèt li yon kote pou "reflechi sou bagay yo."
  
  
  "Koupon pou achte?" - Mwen mande, fòse tèt mwen pa gade nan dansè a. Li t ap vin pi pre. Jemi ba yo te kounye a chape anba gòj li; mouvman tors li te vin éfréné.
  
  
  “Kapòt lapòs sou lèt la se te Wòm. Men, sa a, nan kou, pa vle di anyen."
  
  
  "Mwens pase anyen. Nenpòt moun ki te kidnape l 'te kapab fòse l' ekri yon lèt epi poste li soti nenpòt kote." Mwen fini wonm ak te nan yon sèl ti goute. "Si, sa vle di, li te kidnape."
  
  
  "Egzakteman. Natirèlman, malgre dosye briyan li nan patriyotis, nou dwe rekonèt posiblite pou Duroch dezè. Si nou pran mo yo ak ton lèt li yo nan valè nominal, sa a gen plis chans."
  
  
  "Èske te gen plis pase yon lèt?"
  
  
  "Twa semèn apre disparisyon li, Michelle Duroch te resevwa yon lòt lèt. Nan li, ankò ekri alamen, Durocher te deklare ke li te vin de pli zan pli konsène sou nati travay li t ap fè nan RENARD e li te deside pase sis mwa lòt poukont li pou "konsidere" si li vle kontinye li. Se sèlman lè sa a pitit fi li a te vin vreman alam - li pa te endike nan lèt la kote li te ye e li pa te endike ki lè li ta kominike avè l ankò - e li te deside ke se devwa li kòm yon anplwaye RENARD, osi byen ke pitit fi li. , pou kontakte otorite yo. Yo te mennen m imedyatman nan ka a, men depi lè sa a envestigasyon nou yo pa parèt nòmalman pa gen anyen ki gen valè."
  
  
  "Larisi? Chinwa?" Ti fi a te pre nou. Mwen te kapab pran sant pafen an ak mosk nan kò radiant li. Mwen te wè pèl swe ant tete ase li. Gason lonje men pou yo manyen li, pou yo pwan li.
  
  
  
  
  
  "Tout ajan nou yo negatif sou li," Remy te di. "Se konsa, ou wè, mon ami, nou reyèlman ap fè fas a yon miray vid. Nou pa konnen kiyès li ye, si li la avèk yo de volonte li oswa ou pa, e sa ki pi enpòtan, nou pa konnen kote li ye. Nou konnen ke ak enfòmasyon ki nan tèt Fernand Duroch, pwojè RENARD kapab double pa nenpòt kote nan mond lan pou sèlman kèk milyon dola."
  
  
  "Ki jan li ka touye moun?"
  
  
  "Mòtèl," Remy te di sombre. "Pa yon bonm idwojèn oswa lagè bakteriolojik, men yon danje mòtèl nan men yo mal."
  
  
  Koulye a, ti fi a te tèlman pre ke mwen te kapab santi souf cho li sou figi m '. Jemi li yo te vin guttural, mande, basen li deplase ale ak tounen nan yon foli, men li rive anlè kòm si nan direksyon pou yon lover envizib ki te pwodwi agoni ekstaz nan kò li; Lè sa a, kwis li gaye pou resevwa l '. Lòt gason lonje men sou li, je yo limen ak grangou. Li te evite yo, li pa janm pèdi konsantre sou pwòp konvulsion entèn li.
  
  
  "E pitit fi ou a? Èske li vrèman panse ke Duroch te vrèman ale poukont li pou l 'reflechi bagay yo'?"
  
  
  "Ou menm ou pale ak pitit fi ou," Remy te di. "Li kache epi mwen pral mennen w jwenn li. Sa a se youn nan rezon, mon ami, mwen te mande w vin isit la nan Tanger. Lòt rezon an, ak rezon ki fè mwen te enplike ou menm ak AX, se akòz sispèk mwen. . Non li, jan ou di, men ki moun ki te pi byen plase nan enfiltre pwojè a, chèche konnen kisa li te kapab itilize, epi kidnape Dr Duroch la. .
  
  
  Mwen apiye pi pre, m ap eseye tande pawòl Remy. Mizik la te rele byen fò pandan ti fi ki devan nou an, bouch li louvri nan yon rèl ekstaz an silans, te kòmanse vout kò li nan direksyon spasm final la. Nan kwen je m ', mwen te kapab wè de gason deplase espre atravè chanm nan. Bouncers? Pou kenbe moun k ap gade yo anba kontwòl epi anpeche sèn nan tounen yon sèn vyòl an mas? Mwen gade yo ak anpil atansyon.
  
  
  "...Vye zanmi ankò - rapò ajan - vòlkan..." Mwen tande kèk ti bout nan konvèsasyon Remy yo. Pandan m t ap gade de mesye yo ap pwoche pi pre, m te lonje l epi m te pran men l. Kèk pous lwen, kò ti fi a te tranble epi finalman tranble.
  
  
  "Remy," mwen te di, "veye je sou..."
  
  
  Li te kòmanse vire. Nan pwen sa a, tou de mesye yo jete djellabas yo.
  
  
  "Remy!" Mwen kriye. "Desann!"
  
  
  Li te twò ta. Nan chanm nan ki gen yon plafon ki ba gen yon gwonde assourdisman nan vaksen soti nan Sten mitray. Kò Remy te frape pi devan, kòmsi li te kraze nan kolòn vètebral la ak yon mato jeyan. Yon liy twou san parèt sou do l ', kòm si yo te tatoo la. Tèt li te eksploze. Zo bwa tèt la fann louvri nan yon eripsyon nan san wouj, sèvo gri, ak ti kal blan nan zo. Figi mwen te tranpe ak san li, men mwen ak chemiz mwen te tache.
  
  
  Pa gen anyen mwen te kapab fè pou Remy kounye a. E mwen pa t gen tan poum nan lapenn pou li. Yon dezyèm fwa apre premye bal yo te frape, mwen te tonbe epi mwen te kòmanse woule. Wilhelmina a, Luger 9mm mwen ak konpayon konstan mwen, te deja nan men mwen. Kouche sou vant mwen, mwen monte dèyè yon poto brik epi mwen retounen dife. Premye bal mwen frape sib la. Mwen te wè youn nan de mesye yo lage mitrayèt li epi li mete tèt li dèyè, li kenbe kou l epi li t ap kriye. San koule soti nan atè karotid la tankou yon kawotchou ki gen presyon ki wo. Li tonbe, li toujou rete kole nan tèt li. Li te yon nonm ki te mouri ap gade tèt li mouri. Men, lòt gason an te toujou vivan. Menm lè dezyèm bal mwen an te blese figi l, li te tonbe atè e li te pouse kò zanmi l ki te toujou vivan an devan l. Sèvi ak li kòm yon plak pwotèj, li te kontinye tire. Bal yo te voye pousyè tè ak ti kras nan etaj ajil la pous nan figi m. Mwen pa t 'pèdi tan oswa minisyon ap eseye frape kèk pous nan zo bwa tèt tirè a ke mwen te kapab wè. Mwen te vire Wilhelmina epi mwen gade twa anpoul limyè ki fèb ki te sèl sous limyè nan chanm nan. Mwen te manke premye fwa a, madichon, Lè sa a, te kraze anpoul yo. Chanm nan te plonje nan yon gwo fènwa.
  
  
  "Ede! Tanpri! Ede mwen!"
  
  
  Soti nan dezòd assourdyan nan rèl, rèl ak kout zam, vwa yon fanm sonnen bò kote m '. Mwen vire tèt mwen. Se te yon dansè. Li te yon kèk pye lwen m ', dezespereman rete kole sou planche a pou abri ki pa te la, figi l' kontorsion nan laterè. Nan konfizyon an, yo te chire soutyen li epi tete li yo te kouvri ak san klere. San Remy Saint-Pierre. Mwen te lonje men l, te pwan li apeprè nan cheve long, epè nwa li, epi rale l dèyè poto a.
  
  
  "Pa desann," mwen grogne. "Pa deplase".
  
  
  Li "te kole sou mwen. Mwen te santi koub mou kò li yo sou men m 'ak yon pistolè. Mwen te kenbe dife pou yon minit, konsantre sou flash yo nan zam tirè a. Koulye a, li te tire tout chanm nan, tap mete yon liy nan dife ki t ap vale m - si m pa t gen okenn abri.
  
  
  
  Chanm nan te tounen lanfè, nan yon twou kochma nan lanmò, epapiye ak kadav, kote moun k ap viv toujou, ki t ap rele byen fò, yo t ap pilonnen kò moun ki t ap tòde yo, yo te glise nan pisin nan san, yo te twonpe sou vyann kase ak mutile, tonbe tankou bal. brital frape yo sou do a oswa nan figi yo. Yon kèk pye lwen, yon nonm kriye kontinyèlman, kenbe men l 'nan vant li. Lestomak li te chire ak bal ak trip li koule atè a.
  
  
  "Tanpri!" plenyen ti fi ki bò kote m '. "Tanpri! Fè nou soti isit la!”
  
  
  "Bento," mwen kase. Si te gen yon chans pou kenbe bandi sa a epi pran l 'vivan, mwen te vle li. Mwen repoze men m sou poto a, mwen pran vize ak anpil atansyon epi tire. Jis fè l 'konnen mwen toujou la. Si m ta ka fè l abandone taktik dife anpile l yo nan espwa pou l kenbe m o aza epi fòse l chèche m nan fè nwa a - mwen te kapab santi Hugo, stiletto kreyon-mens mwen nich alèz nan bra chamois li.
  
  
  "Koute!" - ti fi bò kote m lan di toudenkou.
  
  
  Mwen inyore li epi mwen pran yon lòt piki. Tire a pran yon poz pou yon ti moman, apre sa rekòmanse. Bandi a rechaje. Epi li te toujou tire o aza.
  
  
  "Koute!" - ti fi a di ankò, plis ensistans, rale men m '.
  
  
  Mwen vire tèt mwen. Yon kote nan distans la, akòz frape byen file nan pistolè Sten a, mwen te tande rèl strid karakteristik nan yon machin lapolis.
  
  
  "Lapolis!" di fi a. "Nou dwe kite kounye a! Nou dwe!"
  
  
  Tirè a dwe tande son an tou. Piki final la sonnen pandan brik yo te kraze sou poto a ak ajil leve soti nan etaj la alèz toupre kote nou te kouche, epi answit te gen silans. Si ou ta ka rele rasanbleman sa a nan rèl, jemi ak tranbleman silans. Mwen te pwan men ti fi a epi mwen te fòse li ak tèt mwen leve. Pa te gen okenn pwen nan pandye alantou nan abri a. Bandi a gentan ale.
  
  
  "Retounen sòti," mwen te di ti fi a. "Sa a ki pa soti nan okenn lari. Vit!"
  
  
  "Laba," li te di imedyatman. "Genyen yon tapi dèyè miray la."
  
  
  Mwen pa t 'kapab wè sa li te montre nan fè nwa a, men mwen te pran l' nan pawòl li. Rale men l ', mwen t'ap taton sou miray la nan rakbwa yo nan kò imen, mouri ak mouri. Men yo peze janm mwen, ren mwen. Mwen te pouse yo sou kote, inyore rèl ki bò kote m '. Mwen pat gen tan jwe Florence Nightingale. Mwen pa t 'gen tan yo te kesyone pa polis la Maròk la.
  
  
  "Anba tapi a," mwen tande ti fi a chichote dèyè m ', "gen yon pikèt an bwa. Ou dwe tire li. Fortement".
  
  
  Men mwen jwenn lenn mouton ki graj nan yon tapi Maròk. Mwen dechire li epi mwen te santi pou yon pikèt anba li. Men mwen te mouye ak glise ak sa mwen te konnen se te san. Kriye machin lapolis la te pi pre kounye a. Menm lè li sispann.
  
  
  "Fè vit!" ti fi a sipliye. "Yo deyò!"
  
  
  Mwen te jwenn yon pikèt ki gen fòm apeprè epi mwen rale - kòm si yon kote nan yon pati fre, byen lwen nan lespri mwen mwen te remake lefèt ke, obsèvatè inosan an, ti fi a te sanble twò enkyete pou evite lapolis la.
  
  
  "Fè vit!" li sipliye. "Tanpri!"
  
  
  Mwen rale pi rèd. Menm lè a, Ti santi yon moso nan miray ajil la bay. Li te balanse tounen, kite yon eksplozyon nan lè fre lannwit antre nan odè ki ka touye moun nan chanm nan. Mwen pouse ti fi a nan ouvèti a epi mwen swiv li. Soti nan dèyè, men yon moun dezespereman te pwan zepòl mwen, ak kèk kò te eseye peze nan twou ki devan m '. Men dwat mwen te leve, li desann nan yon karate karate. Mwen tande yon groyen ki fè lapenn epi kò a tonbe. Mwen te pouse l soti nan twou a ak yon pye epi m te mache nan twou a, pouse seksyon miray la tounen nan plas dèyè m. Mwen pran poz. Kèlkeswa kote nou te ye, li te nwa.
  
  
  "Konsa a," mwen tande ti fi ki bò kote m 'chichote. Men l' lonje lonje li jwenn mwen. - Sou bò dwat ou. Fè atansyon. ".
  
  
  Mwen kite men li rale m 'desann eskalye yo ak nan yon kalite tinèl etwat. Mwen te oblije kenbe tèt mwen desann. Lè lannwit lan te pran sant pousyè, pouri ak mou.
  
  
  "Sòti sa a se raman itilize," ti fi a chichote m 'nan fè nwa a. "Se sèlman pwopriyetè a ak kèk nan zanmi li yo konnen sou li."
  
  
  "Tankou de gason ak zam Sten?" Mwen te ofri.
  
  
  "Moun ki gen zam pa t zanmi. Men... kounye a nou dwe rale. Fè atansyon. Twou a piti."
  
  
  Mwen te jwenn tèt mwen sou vant mwen, lite nan yon pasaj apèn gwo ase pou kò mwen an. Li te mouye ak santi bon. Li pa t pran anpil reflechi pou m reyalize ke nou t ap antre nan yon ansyen seksyon sistèm egou a ki pa itilize. Men, apre senk minit tansyon, koule nan lè fre ogmante.
  
  
  
  Ti fi ki devan mwen an rete konsa.
  
  
  "Isit la," li te di. "Kounye a, ou gen pouse moute. Leve travès yo."
  
  
  Mwen te lonje men m te santi ba fè wouye yo. Pran tèt mwen sou jenou yo, mwen leve ak do mwen anlè. Li krake, apre sa leve pous pa pous. Lè twou a te vin gwo ase, mwen te fè siy pou ti fi a peze. Mwen te ale dèyè li. Griyaj la te retounen nan plas li ak yon kloure soufle. Mwen gade toutotou: yon gwo etab, fèb limen nan limyè lalin deyò a, lonbraj nan machin.
  
  
  "Kote nou ye?"
  
  
  "Kèk blòk soti nan klib la," ti fi a te di. Li te respire anpil. "Abandone garaj pou pò a. Nou an sekirite isit la. Tanpri, kite m repoze pou yon ti tan."
  
  
  Mwen te kapab itilize yon ti repo tèt mwen. Men, mwen te gen bagay ki pi enpòtan nan tèt mwen.
  
  
  "Oke," mwen te di. "W ap repoze. Pandan w ap detann, an n sipoze ou reponn yon koup de kesyon. Premyèman, poukisa ou asire w ke mesye ame sa yo pa t zanmi pwopriyetè a? paske lapolis rive? "
  
  
  Pou yon ti moman, li te kontinye ap lite pou reprann souf li. Mwen tap tann.
  
  
  "Repons premye kesyon ou a," li te di finalman, vwa li toujou krake, "se ke mesye ame te touye Remy St. Pierre. St Pierre te zanmi pwopriyetè yo, e donk mesye ame yo pa t ka zanmi pwopriyetè yo."
  
  
  Mwen te pwan zepòl li.
  
  
  "Kisa w konnen sou Remy St Pierre?"
  
  
  "Tanpri!" - li di, vire toutotou. "Ou fè m mal!"
  
  
  "Reponn mwen! Ki sa ou konnen sou Remy St-Pierre?
  
  
  "Mwen... Mesye Carter, mwen te panse ou te konnen."
  
  
  "Mwen konnen?" Mwen dekole grip mwen sou zepòl li. "Mwen konnen sa?"
  
  
  "Mwen... mwen se Michel Duroch."
  
  
  
  Chapit de
  
  
  Mwen gade l, mwen toujou kenbe zepòl li. Li te gade m byen.
  
  
  - Donk Saint-Pierre pa t di w?
  
  
  "Saint-Pierre pa t gen tan di m '," mwen te di. "Tèt li te soufle jis lè istwa a te vin enteresan."
  
  
  Li te tranble epi li vire do l.
  
  
  "Mwen te wè," li te chichote. "Sa te rive pous nan figi m '. Li te terib. Mwen pral gen kochma pou tout rès lavi mwen. Epi li te tèlman janti, tèlman rekonfòte. Apre papa m 'te disparèt..."
  
  
  "Si sèlman se te papa ou," mwen te di. "Si ou se Michel Duroch."
  
  
  "O, mwen wè," li te di byen vit. "Li difisil pou ou imajine pitit fi Fernand Duroch, yon syantis eminan, k ap fè dans du ventre nan yon klib hachich Maròk. Men…"
  
  
  "Non, pa ditou," mwen te di. "An reyalite, sa a se egzakteman sa Remy St-Pierre ta fè aranjman. Ki pi bon kote pou kache w? Men, sa pa pwouve m ke ou se Michel Duroch.
  
  
  "Epi kisa ki pwouve m ke ou se Nick Carter, nonm St. Pierre te dekri m kòm espyon ki pi briyan e ki pi touye moun sou kat kontinan?" li mande, vwa li vin pi di.
  
  
  Mwen te gade l avèk reflechi.
  
  
  "Mwen te kapab pwouve li," mwen te di. "Ki prèv ou bezwen?"
  
  
  "Très bien," li te di. "Ou vle konnen si mwen konnen sou metòd idantifikasyon ou yo. Trè byen. Montre m anndan koud dwat ou."
  
  
  Mwen rale manch rad mwen ak chemiz mwen an. Li panche pi devan pou li idantifikasyon AX tatoue sou anndan koud mwen an, apresa li leve tèt li epi li souke tèt li.
  
  
  "Mwen konnen tou non kòd ou a: N3 ak tit ou a: Killmaster," li te di. "St Pierre te esplike m tou, Mesye Carter, ke AX sa a ou travay pou li se ajans ki pi sekrè nan sistèm entèlijans gouvènman Etazini an, e ke travay li fè a twò difisil e twò sal menm pou CIA."
  
  
  "Bèl," mwen te di, woule manch mwen. "Ou konnen tout bagay sou mwen. Ak sa mwen konnen sou ou..."
  
  
  "Mwen pa sèlman pitit fi Fernand Duroch," li te di byen vit, "men tou, bibliyotekè pwojè RENARD la. Mwen gen yon otorizasyon sekirite klas 2, ki kalite travay sa a mande. Si w rele katye jeneral RENARD, y ap ba w yon mwayen pou w idantifye m byen fèm: twa kesyon pèsonèl ke RENARD ak mwen sèlman konnen repons yo."
  
  
  "E manman ou?" - Mwen mande. "Èske li pa ta konnen repons yo nan kèk nan kesyon sa yo?"
  
  
  "San okenn dout," ti fi a reponn frèt. "Sòf si, jan ou san dout konnen, li te mouri sèz ane de sa."
  
  
  Mwen ri yon ti kras.
  
  
  "Ou se yon nonm trè sispèk, Mesye Carter," li te di. "Men, menm ou dwe konprann ke, kout dekore tèt mwen ak tatoo, ki mwen pa renmen ditou, mwen te gen kèk kote yo kache ID nan pwosè a ke mwen ..."
  
  
  Li te gaspiye
  
  
  
  
  toudenkou epi li jete tou de men sou tete li.
  
  
  "Mon Dieu! Mwen konplètman bliye ... "
  
  
  Mwen ri ankò.
  
  
  "Mwen pa t 'konnen," mwen te di. Mwen wete jakèt mwen epi lonje l ba li. "Nou dwe soti isit la, epi ou pral atire ase atansyon nan lari a jan li ye. Mwen pa ta vle kòmanse yon revòlt."
  
  
  Menm nan limyè lalin ki fèb ki te filtre nan fenèt sal yo, mwen te kapab wè li ront pandan l te mete jakèt li.
  
  
  "Men, ki kote nou ka ale?" li mande. "Mwen te dòmi nan yon ti chanm nan etaj la anlè klib la ke Remy te ranje pou mwen ak zanmi li yo, pwopriyetè yo. Li te pè..."
  
  
  “...E si yo te kidnape papa w epi li pa t kolabore ak moun ki te kaptire l yo, ou ta ka pwochen nan lis la. Otaj nan koperasyon papa ou." Mwen fini li pou li.
  
  
  Li souke tèt. "Egzakteman. Men, nou pa ka tounen nan klib la kounye a. Lapolis pral la epi tirè ki te chape a ka reparèt.”
  
  
  Mwen mete men m sou zepòl li epi m mennen l nan pòt la.
  
  
  "Nou pa pral nenpòt kote tou pre klib la," mwen asire li. "Mwen gen yon zanmi. Li rele Ahmed e li posede yon bar. Mwen te fè l 'kèk favè." Mwen te kapab ajoute kòman mwen te sove l anba yon santans lavi nan yon prizon franse, men mwen pa t '. "Kounye a, li pral fè m 'kèk favè tounen."
  
  
  "Se konsa, ou reyèlman kwè ke mwen se Michel Duroch?" li mande. Vwa li te sipliye.
  
  
  "Si se pa sa," mwen te di, gade anba nan gade ki genyen ant revers jakèt mwen an, ki te amelyore anpil sou sa ki te mete l kounye a, "ou se yon ranplasman enteresan."
  
  
  Li te souri ban mwen pandan m te ouvri pòt la epi nou te antre.
  
  
  "Mwen santi mwen pi byen," li te di. "Mwen te pè..."
  
  
  Li soufle ankò. Se te plis yon rèl touf.
  
  
  "Fas ou... figi ou..."
  
  
  Bouch mwen sere. Nan klere lalin lan, mwen te kapab imajine ki jan figi mwen, men ak chemiz dwe sanble, kouvri nan san Remy St Pierre. Mwen te pran yon mouchwa pwòp nan pòch pantalon mwen, mwen mouye l ak wonm nan flakon la, epi mwen te fè tout sa mwen te kapab. Lè m 'te fini, mwen te kapab di pa gade nan laterè kontwole sou figi li ke mwen toujou sanble ak yon bagay ki soti nan yon kochma.
  
  
  "Vini non," mwen te di, pran men l '. "Nou tou de bezwen yon douch cho, men sa ka tann. Nan kèk èdtan pral gen yon lame polis isit la."
  
  
  Mwen te mennen l lwen pò a, lwen klib la. Li te pran m 'plizyè blòk anvan mwen te konnen egzakteman ki kote mwen te ye. Apre sa, mwen te jwenn Girana Street epi m te vire adwat nan yon ale long ki mennen nan bar Ahmed la. Li te pran sant pipi, ajil mouye ak legim mwatye pouri, tankou nenpòt lòt ale nan Tanjye. Kay labou pouri yo ki te pwofonte sou chak bò nan nou yo te fè nwa ak an silans. Li te an reta. Se sèlman kèk moun ki te kondui pase nou, men moun ki te pase yo te pran yon kout je rapid epi yo, vire tèt yo, tou dousman kouri ale. Nou dwe gen yon foto twoublan: yon bèl ak curvaceous ti fi cheve long, abiye sèlman nan bloomers translusid ak jakèt yon gason, akonpaye pa yon nonm lugubr, ki gen po te tache ak san moun. Enstenktiv moun k ap pase yo te evite nou: nou te pran sant pwoblèm.
  
  
  Bar Ahmed te fè menm bagay la.
  
  
  Marrakesh Lounge te ba ki pi abondan, chè ak selèb nan Medina a. Li te fè apèl a yon biznisman Maròk rich ak sofistike, osi byen ke yon touris konesans ki pa vle ni hashish ni yon pèlen touris konplo. Ahmed te gen anpil tan ekonomize lajan pou achte l, epi kounye a li te itilize li ak anpil atansyon. Li, nan kou, peye lajan pwoteksyon lapolis la, menm jan li te peye l 'bay kèk lòt eleman pwisan sou lòt bò a nan lwa a. Men, li te evite tou pwoblèm ak lwa a lè li asire ba a pa t 'vin tounen yon refij pou dilè dwòg, adikte, kontrebandye ak kriminèl. Pati nan sekirize pozisyon li te konfigirasyon li yo: ba a te nan fen a byen lwen nan lakou a. Nan lakou a te gen yon gwo miray ki te anlè ak vè kase ki te mete nan beton ak yon gwo pòt an bwa. Te gen yon buzzer ak entèrfon nan pòt la. Kliyan yo te buz, bay non yo, epi yo te admèt sèlman si Ahmed te konnen yo oswa moun ki te refere yo. Yon fwa yo nan lakou a, yo te sibi plis envestigasyon pa je veye Ahmed la. Si yo pa t vle, yo te jwenn tèt yo nan lari a nan yon tan rekò. Lè ba a fèmen nan maten an, tou de pòt la patyo ak pòt la nan ba a li menm yo te doub fèmen.
  
  
  Ba a te fèmen. Men, pòt la nan lakou a te louvri kèk pous.
  
  
  Mwen pa te wè anyen konsa nan sis ane ke Ahmed te posede kote sa a.
  
  
  "Sa ki te pase?" - ti fi a chichote lè li wè m ezite devan pòt la.
  
  
  "Mwen pa konnen," mwen reponn. "Petèt pa gen anyen. Petèt Ahmed se avèk siksè yo te neglijans ak aksidantèl. Men, pòt sa a pa ka louvri."
  
  
  
  
  
  
  Mwen te gade ak anpil atansyon atravè fant pòt la nan lakou a. Ba a te fè nwa. Pa gen siy mouvman.
  
  
  "Èske nou ta dwe antre?" - ti fi a mande ensèten.
  
  
  "Ann ale," mwen te di. "Men, pa atravè lakou a. Se pa kote nou ye sib pafè a pou nenpòt moun ki ta ka nan yon ba ki kache nan fè nwa a pandan nou nan limyè lalin lan klere.”
  
  
  "Paske?"
  
  
  San m pa di yon mo, mwen mennen l sou zepòl nan lari a. Ahmed te gen tou yon wout chape, menm si mwen pa te gen okenn entansyon sèvi ak li kòm yon sòti. Omwen li pa enplike monte egou ki pa itilize yo. Nou pwoche bò kwen an, mwen kenbe ti fi a pou yon moman jiskaske mwen te asire ke lari a te vid, Lè sa a, nou vire adwat ak an silans mache nan direksyon twazyèm bilding nan lari a. Mo "Mohammed Franzi" ak "Espices ak lansan" yo te ekri nan ekriti arab sou yon siy ta vle chanje koulè anlè pòt la. Pòt la li menm, ki fèt ak metal lou, wouye, te fèmen. Men mwen te gen kle a. Mwen te gen li pou sis dènye ane yo. Sa a te kado Ahmed pou mwen nan kree la: yon garanti ke mwen ta toujou gen yon kay ki an sekirite lè mwen te nan Tangier. Mwen te itilize kle a, mwen te pouse pòt la louvri sou gon an silans li yo byen lwil epi fèmen l dèyè nou. Ti fi ki bò kote m lan kanpe e li santil.
  
  
  "Sa sant," li te di. "Ki sant etranj sa a?"
  
  
  "Epic," mwen te di. "Espès Arabi yo. Lami, lansan, alyaj, tout sa ou li sou Bib la. Epi pale de Bib la..."
  
  
  Mwen t'ap mache dèyè m' sot pase barik epis santi bon ak sache lansan pou m rive nan yon nich nan miray la. La, sou yon twal dekore byen, te mete yon kopi Koran an, liv sakre Islam lan. Yon entrigan Mizilman ka vòlè tout bagay nan kote sa a, men li pa pral manyen sa mwen manyen l '. Louvri nan yon paj espesifik, chanje balans lan pwa nan Tanporèman nich la. Anba ak devan l ', yon pati nan etaj la woule tounen.
  
  
  "Kòm pou pasaj sekrè," mwen te di tifi a, pran men l ', "sa a pi bon pase sa nou sot kite a."
  
  
  "Mwen regrèt," ti fi a te di. "Bondye padon Nick Carter bite nan yon pasaj sekrè klas touris."
  
  
  Mwen te souri mantalman. Kit li te pitit fi Fernand Durocher oswa ou pa, ti fi sa a te gen kouraj. Li te deja mwatye refè apre yon eksperyans ki ta kite anpil moun nan yon eta de chòk pou mwa.
  
  
  "Ki kote nou prale?" li chichote dèyè mwen.
  
  
  "Pasaj la mennen anba de kay ak yon ale," mwen te di, limen chemen nou sou yon arbr wòch etwat ak yon flach kreyon. "Li apwopriye ..."
  
  
  Nou tou de te sispann sibitman. Te gen yon son fè bwi devan, ki te swiv pa yon anbarasman nan son kriyan.
  
  
  "Ki sa li ye?" - ti fi a chichote avèk ensistans, peze kò cho li kont mwen ankò.
  
  
  Mwen te koute yon ti moman ankò epi answit mwen te ankouraje l.
  
  
  "Pa gen anyen enkyete sou," mwen te di. "Jis rat."
  
  
  "Rat!" Li fè m kanpe. "Mwen pa kapab..."
  
  
  Mwen rale l pi devan.
  
  
  "Nou pa gen tan pou espesyalite kounye a," mwen te di. "Si yon bagay, yo gen plis pè nou pase nou yo."
  
  
  "Mwen doute sa."
  
  
  Mwen pa reponn. Pasaj la fini. Nou te monte yon eskalye kout wòch apik. Devan, nan miray la, te fen yon barik diven senk pye an dyamèt. Mwen te lonje dwèt sou li, mwen te pase yon gwo bout bwa mens nan sens goch alantou kòf la epi mwen te jwenn katriyèm baton ki soti nan tèt la. Mwen pouse l. Fen a louvri balanse louvri. Barik la te vid eksepte yon ti lòj ki nan bout anwo a, ki te genyen plizyè galon diven, ki te kapab itilize pou twonpe nenpòt moun nan sispèk ke barik la te vid.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn ti fi a. Li te peze tèt li sou miray mouye a, kounye a tranble nan kostim fesblè li.
  
  
  "Rete isit la," mwen te di. "Mwen pral tounen pou ou. Si mwen pa tounen, ale nan anbasad Ameriken an. Di yo ou ta dwe kontakte David Hawk nan AX. Di yo sa, men pa gen anyen ankò. Pa pale ak pèsonn eksepte Hawk. Ou konprann ? "
  
  
  "Non," li te di byen vit. "Mwen prale avèk ou. Mwen pa vle rete isit la pou kont mwen."
  
  
  "Bliye li," mwen te di kout. "Sèlman nan fim ou ka jwenn lwen ak mwen ale avèk ou." Si gen nenpòt pwoblèm, ou ta tou senpleman entèfere. Antouka,” Mwen pase dwèt mwen sou manton ak kou li. "Ou twò bèl pou mache ak tèt ou chire."
  
  
  Anvan li te kapab pwoteste ankò, mwen te rive nan fen barik la epi te frape kouvèti a dèyè m '. Li te vin imedyatman aparan ke barik la an reyalite yo te itilize nan magazen diven lontan anvan li te itilize kòm yon mannequin. Sant rezidyèl la gage e li fè m santi tèt vire. Mwen tann yon ti moman, kalme, Lè sa a, rale nan yon bout lwen epi koute.
  
  
  
  
  Okòmansman mwen pa t tande anyen. Silans. Lè sa a, nan kèk distans, vwa. Oswa omwen son ki ta ka vwa. Eksepte yo te defòme, ak yon kalite prèske inimen te di m 'ke distòsyon an pa te tou senpleman ki te koze pa distans.
  
  
  Mwen ezite yon ti tan ankò, Lè sa a, deside pran risk la. Dousman, ak anpil atansyon, mwen peze sou fen barik la. Li te louvri an silans. Mwen akoupi ak Wilhelmina nan men m 'nan pare a.
  
  
  Pa gen anyen. Fè nwa. Silans. Men, nan limyè lalin ki fèb ki t ap pase nan yon ti fenèt kare byen wo nan miray la, mwen te kapab wè fòm ki ankonbran nan barik diven ak etajè an bwa pou boutèy diven. Kav diven Ahmed a, ki gen pi rafine koleksyon bon diven nan Afrik Dinò, te sanble pafètman nòmal nan èdtan sa a nan maten an.
  
  
  Lè sa a, mwen tande son yo ankò.
  
  
  Yo pa t bèl.
  
  
  Mwen rale soti nan barik la, ak anpil atansyon fèmen li dèyè m ', ak Matlasye sou planche a wòch nan direksyon pou ba yo metal ankadre antre nan kav diven an. Mwen te gen yon kle tou pou yo, e mwen te silans. Koulwa ki mennen ale nan eskalye ba a te fè nwa. Men, soti nan chanm ki pi lwen pase koridò a te soti yon rektang limyè ki fèb jòn.
  
  
  Ak vwa.
  
  
  Te gen twa nan yo. Dezyèmman, kounye a mwen rekonèt moun nan. Mwen te kapab menm rekonèt lang yo te pale a - franse. Twazyèm lan - byen, son li yo te bèt. Son yo nan yon bèt nan agoni.
  
  
  Peze kò m sou miray la, mwen te deplase nan direksyon rektang limyè a. Vwa yo te vin pi fò, bèt la son pi douloure. Lè m 'te kèk pous de pòt la, mwen panche tèt mwen pi devan epi gade nan diferans ki genyen ant pòt la ak ankadreman an.
  
  
  Sa mwen te wè te vire vant mwen. Apre sa, li fè m griyen dan m nan kòlè.
  
  
  Ahmed te toutouni, ponyèt li mare nan zen vyann kote li te sispann. Tors li se te yon epav nwa nan po boule, misk ak nè. San koule soti nan bouch li ak nan kratè ki twou nan twou je l 'yo. Pandan m t ap gade, youn nan de mesye yo te rale siga a jiskaske pwent la te vin wouj, epi li te peze l ak yon fason brital sou bò Ahmed, kont vyann sansib ki anba bra l.
  
  
  Ahmed rele byen fò. Se sèlman li pa t 'kapab fè yon rèl reyèl ankò. Se sèlman sa yo gurgling son inimen nan doulè.
  
  
  Madanm li te gen plis chans. Li te kouche yon kèk pye lwen mwen. Yo te koupe gòj li tèlman fon ak lajè ke tèt li te prèske koupe nan kou li.
  
  
  Te pwent siga a ankò peze sou kò Ahmed la. Kò li te tòde yon fason konvulsif. Mwen te eseye pa tande son ki te soti nan bouch li, epi mwen pa wè san an bouyi ki te soti nan menm tan an.
  
  
  "Ou toujou ap estipid, Ahmed," di nonm ki gen siga a. "Ou panse ke si ou toujou refize pale, nou pral kite ou mouri. Men, mwen asire w ke w ap rete vivan - ak regrèt ke w vivan - pandan tout tan nou vle ou - jiskaske ou di nou, mwen ta renmen konnen."
  
  
  Ahmed pa di anyen. Mwen doute li menm tande pawòl mesye a. Li te pi pre lanmò pase moun sa yo te panse.
  
  
  "Alors, Henri," te di yon lòt nan franse efikas yon moun natif natal Marseille, "èske abominasyon sa a kastre?"
  
  
  Mwen te wè ase. Mwen te fè yon etap tounen, konsantre tout enèji mwen ak choute. Pòt la kase gon li yo epi li kouri antre nan chanm nan. Mwen te vole dwat soti pou li. Epi pandan de mesye yo te vire, dwèt mwen dousman peze deklanche Wilhelmina a. Yon sèk wouj klere parèt sou fwon nonm ki gen siga a. Li vire e li kouri devan. Li te yon kadav anvan li frape etaj la. Mwen te ka debarase m de lòt gason an nan yon fractionne segonn ak yon lòt bal, men mwen te gen lòt plan pou li. Anvan men l te rive jwenn revòlvè kalib .38 ki te mete anba bra gòch li a, Wilhelmina te disparèt epi Hugo te glise nan men m. Yon klere klere nan yon lam asye te klere nan lè a, ak pwent Hugo a nètman koupe nan tandon yo nan bra dezyèm gason an. Li kriye, li kenbe men l. Men li pa t yon lach. Menmsi men dwat li te san ak initil, li kouri sou mwen. Mwen fè espre tann jiskaske li te sèlman kèk pous lwen anvan li deplase sou bò. Mwen te koud li nan zo bwa tèt la pandan kò l ', kounye a konplètman soti nan kontwòl, vole sou mwen. Tèt li te leve lè rès kò li te frape atè a. Le pli vit ke li tonbe, mwen te vire l fas anlè epi peze de dwèt sou nè syatik ekspoze nan men li san. Rèl ki te chape nan gòj li prèske soud mwen.
  
  
  "Pou ki moun ou travay?" mwen krake. "Ki moun ki voye ou?"
  
  
  Li te gade m ', je l' lajè ak doulè.
  
  
  "Ki moun ki voye ou?" - Mwen mande ankò.
  
  
  Laterè nan je l 'te akablan, men li pa di anyen. Mwen peze nè syatik la ankò. Li te kriye epi je l te tounen nan tèt li.
  
  
  
  
  
  "Pale, modi ou," mwen brize. "Sa Ahmed te santi se te plezi konpare ak sa ki pral rive ou si ou pa pale. Epi jis sonje, Ahmed te zanmi m."
  
  
  Pou yon ti moman li jis gade m. Lè sa a, anvan m 'konnen sa li te fè, machwè li yo te deplase vit ak kòlè. Mwen tande yon ti bri ki krake. Kò nonm nan te tendue epi bouch li lonje nan yon souri. Lè sa a, kò a tonbe, san mouvman. Ti sant zanmann anmè a te rive nan twou nen mwen.
  
  
  Yon kapsil swisid kache nan dan li. "Mouri anvan ou pale," yo te di li - nenpòt moun yo te - epi se konsa li te fè.
  
  
  Mwen pouse kò li ale. Jemi yo fèb ke mwen te toujou tande nan men Ahmed yo te chape soti nan mwen. Mwen leve Hugo atè a epi mwen pran kò l nan men gòch mwen, mwen kase lyen zanmi m nan. Mwen mete l 'atè a osi dousman ke posib. Souf li te fon ak fèb.
  
  
  "Ahmed," mwen te di dousman. "Ahmed, zanmi mwen."
  
  
  Li brase. Yon men t'ap chache bra mwen. Ekstrèmman, yon bagay tankou yon souri parèt sou bouch la fin itilize san.
  
  
  "Carter," li te di. "Zanmi m."
  
  
  "Ahmed, kiyès yo ye?"
  
  
  "Panse a... Saint-Pierre voye... louvri pòtay yo pou yo apre ba a fèmen. Carter... koute..."
  
  
  Vwa li te vin pi fèb. Mwen bese tèt mwen nan bouch mwen.
  
  
  "Mwen te eseye kontakte ou pou de semèn ... gen yon bagay k ap pase isit la ... ansyen zanmi nou yo ... "
  
  
  Li touse. Yon ti gout san koule soti nan bouch li.
  
  
  "Ahmed," mwen te di. "Di mwen."
  
  
  "Madanm mwen," li te chichote. "Li anfòm?"
  
  
  Pa t gen okenn sans pou di l.
  
  
  "Li anfòm," mwen te di. "Mwen jis pèdi konesans."
  
  
  "Bon... fanm," li te chichote. "Mwen te goumen tankou lanfè. Carter... koute..."
  
  
  Mwen apiye pi pre.
  
  
  “... Eseye... kontakte w, Lè sa a, St Pierre. Vye zanmi nou yo... salo... tande yo te kidnape yon moun..."
  
  
  "Ki moun ki te kidnape?"
  
  
  "Mwen pa konnen... men... premye mwen mennen l 'isit, Tangier, apre sa..."
  
  
  Mwen pa t ka konprann mo yo.
  
  
  "Lè sa a, ki kote, Ahmed?" - Mwen te mande ijan. "Ki kote yo te mennen l 'apre Tanger?"
  
  
  Yon spasm te sezi kò li. Men l glise sou bra m. Bouch mutilé a te fè yon dènye tantativ dezespere pou pale.
  
  
  "...Leyopa..." li te sanble ap di. -...leyopa...pèl..."
  
  
  Lè sa a: "Vulcan, Carter... vòlkan..."
  
  
  Tèt li tonbe sou bò ak kò li dekontrakte.
  
  
  Ahmed Julibi, zanmi m, te mouri.
  
  
  Li remèt sèvis mwen yo. Apre sa, yon ti kras plis.
  
  
  Apre sa, li kite m 'yon eritaj. Yon seri mo misterye.
  
  
  Leyopa.
  
  
  Pearl.
  
  
  E menm pawòl Remy Saint-Pierre te di pou dènye fwa sou tè a:
  
  
  Vòlkan.
  
  
  
  Twazyèm chapit.
  
  
  Lè mwen mennen ti fi a nan barik diven vid la nan kav la, li te tranble. Mwen te kapab di nan je l ke li pa t tèlman soti nan frèt la kòm nan laperèz.
  
  
  "Sa ki te pase?" - li sipliye, rale men m '. "Mwen tande kout bal. Èske gen moun ki blese?
  
  
  "Kat," mwen te di. "Tout moun mouri. De te zanmi m. Rès yo se te kran. Yon sèten kalite kran."
  
  
  "Yon kalite espesyal?"
  
  
  Mwen mennen l nan koridò a nan chanm kote Ahmed ak madanm li te kouche mouri bò kote touman yo, ansasen yo. Mwen te vle li wè ki kalite moun nou t ap dil, nan ka li pa t resevwa ase edikasyon depi masak klib la.
  
  
  "Gade," mwen te di lugubr.
  
  
  Li gade andedan. Bouch li ouvri epi li vin pal. Yon ti moman apre li te mwatye nan koulwa a, li te bese sou li e li t ap tann lè.
  
  
  Mwen di. "Wè sa mwen te vle di?"
  
  
  "Kiyès... kiyès yo ye? Poukisa…"
  
  
  "De Maròk se zanmi m ', Ahmed ak madanm li. De lòt yo se moun ki te tòtire yo e ki te touye yo.”
  
  
  "Men poukisa?" Li te mande, figi l toujou blan akoz chòk. "Kiyes yo ye? Kisa yo te vle?
  
  
  "Yon ti tan anvan li mouri, Ahmed te di m ke li te eseye kontakte m pou plizyè semèn. Li te aprann ke yon bagay t ap pase isit la nan Tanger. Yo te kidnape yon moun epi yo mennen l isit la. Sonnen nenpòt klòch. ? "
  
  
  Je l laj.
  
  
  "Kidnape? Èske ou vle di - ta ka papa m '?
  
  
  "Remy St-Pierre dwe te panse sa. Paske lè Ahmed pa ka jwenn mwen, li kontakte Saint-Pierre. Pa gen dout, se poutèt sa Remy te mennen nou ak mwen isit la."
  
  
  "Pou pale ak Ahmed?"
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Men, anvan Ahmed te kapab pale ak nenpòt moun, de mesye yo te vin jwenn li. Yo te prezante tèt yo kòm emisè Saint-Pierre, sa vle di yo te konnen Ahmed t ap eseye kontakte Remy. Yo te vle chèche konnen ki sa Ahmed te konnen ak sa li te aktyèlman transmèt."
  
  
  
  .
  
  
  "Men, ki moun yo te?"
  
  
  Mwen pran men l epi m mennen l nan koridò a. Nou te kòmanse mache moute eskalye ki mennen ale nan ba a.
  
  
  "Ahmed te rele yo 'ansyen zanmi nou yo,'" mwen te di. "Men, li pa t vle di zanmi zanmitay. Yon ti tan anvan asasina-a, Remy St-Pierre te itilize menm mo sa yo pou refere ak moun ki te gendwa te dèyè disparisyon papa w la. Li te di tou yon bagay sou moun sa yo ki nan pozisyon pou yo enfiltre RENARD epi chèche konnen ase sou papa l pou yo kidnape l nan bon moman an."
  
  
  Ti fi a kanpe. "Yo te kapab tou jwenn St Pierre epi touye l '," li te di tou dousman. "Touye l lè yo te ka touye nou de."
  
  
  Mwen souke tèt. "Enfòmasyon entèn ki soti nan plizyè sous nan gouvènman fransè a. Ki sa ak ki moun ki ofri li?
  
  
  Je nou rankontre.
  
  
  "OEA," li te di tou senpleman.
  
  
  "Se vre. Yon òganizasyon lame sekrè ki te dirije yon rebelyon kont Prezidan de Gaulle e ki te eseye touye l plizyè fwa. Remy ak mwen te travay kont yo ansanm. Ahmed te gen yon pitit gason ki te travay kòm gad kò de Gaulle a, yon pitit gason ki te touye pa youn. nan tantativ asasina yo Nou te anpeche tantativ sa yo pa te detwi SLA a.
  
  
  "Epi toujou gen sipòtè wo plase," li te fini fòm lan.
  
  
  "Dwa ankò."
  
  
  "Men, kisa yo vle nan men papa m '?"
  
  
  "Sa," mwen te di, "se youn nan bagay sa yo nou pral jwenn."
  
  
  Mwen te monte rès mach eskalye yo, nan ba a, epi mwen te louvri pòt kay Ahmed nan dèyè kay la.
  
  
  "Men kouman?" di fi a dèyè m. "Ki enfòmasyon nou genyen? Èske zanmi w te di w anyen anvan l mouri?”
  
  
  Mwen kanpe devan chanm lan.
  
  
  "Li te di m kèk bagay. Mwen pa pral di nou okenn nan yo. Omwen pou kounye a."
  
  
  "Kisa? Men poukisa?" Li te endiye. "Se te papa m ki te kidnape, pa vre? Mwen definitivman dwe panse ... "
  
  
  "Mwen pa wè okenn prèv reyèl ke ou se pitit fi Duroch." Mwen louvri pòt chanm lan. “Mwen sèten ou bezwen douch epi chanje menm jan mwen fè. Ahmed gen yon pitit fi ki ale lekòl nan Pari. Ou ta dwe jwenn rad li nan klozèt la. Li ta ka menm vin sou. Mwen pa renmen sa w ap mete kounye a."
  
  
  Li te wouj.
  
  
  "Dlo a dwe cho," mwen te di. "Ahmed gen sèlman plonbri modèn nan Medina. Se konsa, pran plezi. Mwen pral tounen nan kèk minit".
  
  
  Li antre anndan e li fèmen pòt la san li pa di yon mo. Mwen frape l 'kote li te rete - vanite Rezèv tanpon fanm li. Mwen tounen nan ba a epi mwen pran telefòn nan. Senk minit apre mwen te fè twa apèl: youn nan Lafrans, youn nan konpayi avyon an ak youn nan Hoku. Lè m 'tounen nan chanm lan, pòt twalèt la te toujou fèmen epi mwen te kapab tande douch la. Mwen te pwan youn nan wòb Ahmed yo epi mwen te wete soulye mwen ak chosèt pandan mwen te dirije nan koulwa a nan lòt twalèt la. Douch cho a prèske fè m santi m moun ankò. Lè mwen tounen nan chanm nan fwa sa a, pòt twalèt la te louvri. Ti fi a jwenn youn nan wòb pitit fi Ahmed la epi li mete l sou li. Pa te gen anyen yo mete, ak sa ki te la tou senpleman mete aksan sou sa ki pa te kouvri. Sa ki pa te kouvri te bon.
  
  
  "Nick," li te di, "ki sa nou fè kounye a? Eske nou pa ta dwe soti isit la anvan yon moun vin jwenn kadav sa yo?"
  
  
  Li te chita sou kabann lan epi li penyen cheve long li epè nwa. Mwen te chita bò kote l.
  
  
  "Pa ankò," mwen te di. "Mwen ap tann yon bagay."
  
  
  "Konbyen tan nou pral oblije rete tann?"
  
  
  "Pa pou lontan."
  
  
  Li te voye yon gade sou mwen sou kote. "Mwen rayi ap tann," li te di. "Petèt nou ka jwenn yon fason pou pi vit tan," li te di. Te gen yon ton espesyal nan vwa li, yon ton rau, lang. Yon ton nan sensualite pi bon kalite. Mwen te santi fraîcheur nan kò blan li mou.
  
  
  "Ki jan ou ta renmen pase tan ou?" Mwen te mande.
  
  
  Li leve bra l anlè tèt li, li gaye kontou tete li yo.
  
  
  Li pa t di anyen, men li te gade m anba po je yo. Lè sa a, nan yon sèl mouvman lis, li rale rad li tounen epi tou dousman kouri pla men l 'sou po a velours nan kwis enteryè li nan jenou li. Li bese je l ', li swiv men an, repete mouvman an. "Nick Carter," li te di dousman. "Natirèlman, yon moun tankou ou pèmèt tèt li kèk nan plezi nan lavi."
  
  
  "Tankou?" Mwen te mande. Mwen pase dwèt mwen sou do tèt li. Li tranble.
  
  
  "Pou egzanp..." vwa li te kounye a anrou, je l fèmen pandan li te apiye lou sou mwen, li vire fè fas a mwen. "Tankou sa a..."
  
  
  
  
  Dousman, ak yon sensualité atroce, klou byen file l 'lejèman grate moute po a nan janm mwen. Bouch li pi devan epi dan blan li mòde bouch mwen. Lè sa a, lang li boukle nan direksyon pa m '. Souf li te cho ak souvan. Mwen te peze l sou kabann lan, epi koub lou, plen kò li te rantre ak mwen pandan l t ap tòde anba m. Li te prese jete rad li pandan m te glise sou mwen ak kò nou konekte.
  
  
  "O, Nick!" li te gaspiye. "O Bondye mwen! Nick!"
  
  
  Kwen sekrè Rezèv tanpon fanm nan kò li yo te revele m '. Mwen goute vyann li, mwen te monte krèt li. Li te tout mouye. Bouch li te cho tankou kò li. Li te boule tout kote - fusion avè m '. Nou te vini ansanm tankou yon toubiyon, kò li vout ak bat nan ritm mwen an. Si danse l 'te cho, fè lanmou li te ase pou boule pi fò nan Tanger. Mwen pa t 'deranje sa a boule. Epi kèk minit apre dife a te fini, li te reveye ankò. Epi ankò. Li te yon fanm pafè ak konplètman abandone. Rèl ak dezi ak Lè sa a, ak satisfaksyon.
  
  
  Tout bagay sa yo konsidere, se te yon modi bon fason yo rete tann pou telefòn nan sone.
  
  
  * * *
  
  
  Apèl la rive nan dimanch maten byen bonè. Mwen te libere tèt mwen anba enpasyan, toujou mande manm yo epi te mache atravè etaj la wòch frèt nan ba a. Konvèsasyon an te dire mwens pase de minit. Apre sa, mwen tounen nan chanm lan. Li te gade m ak zye dòmi men yo toujou grangou. Li lonje bra l sou mwen, kò apetisan li envite m kontinye fèt la.
  
  
  " Mwen te di non. "Jwèt la fini, mwen gen twa kesyon ke ou dwe reponn yo kòrèkteman epi mwen pral konnen ke ou se Michel Duroch."
  
  
  Li bat je, epi li chita dwat.
  
  
  "Mande," li te di, ton li toudenkou biznis.
  
  
  "Premye: Ki koulè te premye bèt kay ou lè ou te timoun?"
  
  
  "Mawon". - li te di imedyatman. "Se te yon amstè."
  
  
  "De: Ki kado papa ou te fè ou jou kenzyèm anivèsè nesans ou?"
  
  
  "Non. Li bliye. Nan denmen, li pote yon motosiklèt pou mwen pou m repare tan pèdi."
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Se vre jiskaprezan. Yon lòt. Ki jan yo te rele pi bon zanmi w nan pansyon lè w te gen douz?
  
  
  "Tee," li te di imedyatman. "Paske li te angle e li te toujou vle te apre dine."
  
  
  Mwen te chita sou kwen kabann lan.
  
  
  "Anfòm?" Li te di. "Ou kwè mwen kounye a?"
  
  
  "Dapre RENARD, sa fè ou Michel Duroch depase nenpòt dout rezonab. Ak sa ki bon ase pou RENARD ase bon pou mwen."
  
  
  Li te souri, apre sa baye epi leve bra l anlè tèt li.
  
  
  "Li lè yo abiye," mwen te di. "Ou menm ak mwen pral ale nan yon vwayaj avyon. Yon mesye yo rele David Hawk vle pale avè w. E avèk mwen."
  
  
  Je l 'te tounen biznis ankò. Li souke tèt an silans epi li glise soti nan kabann nan. Li te kòmanse gade nan rad yo nan klozèt li. Mwen vale anpil pandan mwen te gade bèl kò toutouni li. Gen kèk fwa lè yo te yon ajan sekrè san sans pa fasil.
  
  
  "Yon lòt kesyon," mwen te di.
  
  
  Li te transfòme. Mwen vale ankò.
  
  
  "Mwen te mande, ki jan," pitit fi Fernand Duroif te aprann fè dans vant ki pi erotik mwen te janm wè nan lavi mwen?" Leson?"
  
  
  Li te souri. Vwa li tonbe kat oktav.
  
  
  "Oh non," li te di. "Jis talan. Talan natirèl."
  
  
  Mwen te oblije dakò.
  
  
  
  Chapit Kat
  
  
  Air Maroc gen yon vòl maten rapid, konfòtab ak pratik soti nan Tangier, rive nan Madrid a tan pou yon manje midi lantèman, anvan konekte ak yon vòl egalman vit, konfòtab ak pratik nan apremidi nan New York atravè Iberia.
  
  
  Chè pou touris yo. Gwo pou biznisman. Ekselan pou diplomat yo.
  
  
  Move pou ajan sekrè yo.
  
  
  Nou te monte nan yon vòl ralanti, fin vye granmoun ak rachitik nan Malaga, kote nou te chita deyò ayewopò a cho pandan twa èdtan anvan nou monte nan yon lòt avyon ralanti, fin vye granmoun ak desideman rachitik nan Seville, kote se te yon aswè pousyè, tranpe swe anvan nou te kapab monte. yon vòl etonan pou Nice. Se la manje a amelyore e avyon nou te pran Paris se te yon Air France DC-8. Manje a nan Pari te menm pi bon si nou pa te tou de twò fatige reyèlman jwi li; ak Air France 747 nan New York, ke nou te monte nan sèt nan maten, te konfòtab ak ponktyèl. Sepandan, lè nou te ateri nan JFK, adorabl dansè vant mwen an te tounen yon ti fi fatige ak chimerik ki pa t 'kapab panse - oswa pale - sou anyen lòt pase yon kabann pwòp ak dòmi, sou ke pa te gen okenn mouvman.
  
  
  "Ou te dòmi," li te bougonnen akize pandan nou te mache desann ranp lan soti nan avyon an nan tèminal la.
  
  
  
  
  
  
  "Chak fwa avyon an te dekole, ou te tonbe nan dòmi tankou fèmen yon switch, epi dòmi tankou yon ti bebe jiskaske nou ateri. Li twò efikas. Ou pa yon gason, ou se yon machin."
  
  
  "Yon talan akeri," mwen te di. "Nesesè pou siviv. Si mwen te depann de kabann konfòtab pou m repoze, mwen t ap pèdi lontan.
  
  
  "Oke, mwen pral pèdi koulè pou tout tan," li te di, "si mwen pa ka antre nan kabann. Nou pa ka..."
  
  
  "Non," mwen te di fèm. "Nou pa kapab. Premyèman, nou dwe pran swen bagaj la."
  
  
  "Oh," li bougonnen, "pran bagaj nou yo. Sètènman".
  
  
  "Pa reponn telefòn nan," mwen te di. "Debarase m de bagaj depase. Bagaj imen. Zanmi endezirab ki twò tache ak nou.”
  
  
  Li te gade m, sezi, men mwen pa t gen tan pou m eksplike, e pa t gen okenn kote pou foul moun yo te pase nan imigrasyon de tout fason. Nou te vin fè pati foul moun yo, nou te gen so sou paspò fo nou yo ki sanble reyalis, epi nou te ale nan koutim pou tcheke bagaj nou yo. Kèk minit apre, mwen te nan yon kabin telefòn fè yon apèl kòd nan katye jeneral AX sou Dupont Circle, Washington, DC. Pandan m t ap tann scrambler a sonnen, mwen te gade nan mi glas izolwa a.
  
  
  Yo te toujou avèk nou.
  
  
  Ti fi Chinwa a, ki sanble trè ekzotik ak bon nan Vietnam dao, te aparamman absorbe nan achte yon magazin mòd franse nan yon kiostik ki gen anpil moun. Franse a, ki te trè politès nan yon kostim pwepare, ak tach ajan pwononse nan cheve l ', gade languidly nan distans la, kòm si li ap tann pou yon machin ak yon chofè.
  
  
  Natirèlman, se pa menm fransè sa a ki te ale nan vwayaj la avèk nou. Sila a ki te rankontre nou nan ayewopò Tangyè a, se te yon ti gason ki te kale, ki te chire ak yon chemiz espòtif ak pantalon ki pa t byen adapte, li te kache dèyè yon kopi Paris Match. Nan Malaga, li te ranplase pa yon bandi ki gen figi temwen nan yon karyè trè san siksè nan bag la oswa kèk ba ki graj. Li te rete avèk nou atravè Seville, tou dwat nan Nice, kote li te ranplase pa karaktè diplomatik ke mwen te obsève kounye a.
  
  
  Yon ti fi Chinwa te vin chèche nou nan ayewopò Tangyè epi li te rete avèk nou chak etap nan wout la, pa fè okenn tantativ kache lefèt ke li te swiv nou. Li menm trè fè espre frape m 'nan vòl la soti nan Pari epi li te eseye kòmanse yon konvèsasyon. An Anglè. Sa a li pa t 'kapab konprann. Epi yo dwe onèt, li deranje m '.
  
  
  Men, wout ridikil sitou mwen te pran soti Tanger pou ale New York te ban m sa m te vle: yon chans pou m chèche konnen si e ki moun ki t ap suiv nou. Mwen te transmèt enfòmasyon sa yo bay Hawk pandan l t ap pwoche bò biwo telegraf la. Lè m fini, te gen yon poz.
  
  
  "Mesye?" - Mwen te finalman di.
  
  
  "Hak hak harurrmunmrnph!" Hawk netwaye gòj li, panse. Mwen te kapab prèske pran sant terib nan youn nan siga bon mache l 'yo. Mwen te gen respè konplè pou Hawk, men admirasyon mwen pa t 'pwolonje nan chwa li nan siga.
  
  
  "Chinwa. Eske ou tande dyalèk rejyonal la?" - li te finalman mande.
  
  
  "Kantonèz. Netwaye ak klasik. An Anglè…"
  
  
  Mwen pran poz.
  
  
  "Anfòm?" - Hawk mande yon repons. "Èske li te gen yon sèten aksan lè li te pale angle?"
  
  
  "Mott Street," mwen te di sèk. "Petèt Pell."
  
  
  "Hack hak hak," yo te tande son. Hawk te panse. "Harump. Se konsa, li te fèt isit la. New York, Chinatown."
  
  
  "Definitivman," mwen te di. Plis silans. Men kounye a mwen te sèten ke nou t ap panse sou menm longèdonn. Pou ou kab vin yon ajan nan kominis Chinwa yo te prèske etranj pou Chinwa ki fèt Ameriken. Se konsa, pou ki moun li te travay? - Mwen mande Hawk.
  
  
  "Nou pa ka di pou asire w," li te di tou dousman. "Genyen yon kantite opòtinite enteresan. Men, nou pa gen tan tcheke li kounye a. Jis souke li. Epi souke franse a. Mwen vle w nan Washington a minwi. Ak fi. Epi, Nick..."
  
  
  "Men ou ale, mesye," mwen te di ak difikilte. Deyò izolwa a, Michelle, apiye kont li, fèmen je l ', li te kòmanse glise pasifikman sou sifas glas la tankou yon gout lapli tonbe. Alame, mwen lonje yon men epi leve l. Je l' te ouvri epi li pa t 'rekonesans ditou.
  
  
  "Nick, souke franse a, men pa fè l mal."
  
  
  "Pa..." Mwen fatige. Mwen te kòmanse vin irite. "Mesye, li dwe OEA."
  
  
  Hawk sonnen énervé kounye a.
  
  
  "Natirèlman li se SLA. Nèg imigrasyon nou an nan JFK konfime sa kèk minit de sa. Li se yon ofisyèl diplomatik franse tou. Dezyèm klas. Jounal. Piblisite se pa egzakteman sa AX pwospere sou, èske se, Nick? Se konsa, jis souke l 'ak ti fi a nan yon fason apwopriye ki pa vyolan ak anbarasan epi ale isit la nan Washington.
  
  
  
  
  
  
  "Mwen wè, mesye," mwen te di ak kè kontan ke posib.
  
  
  Te gen yon klik ak liy lan te mouri. Hawk pa t renmen orevwa. Mwen te fè yon lòt apèl - nan yon ajans ki espesyalize nan lwe machin etranje pou moun ki gen bezwen yon ti jan etranj - Lè sa a, kite izolwa a jwenn ke Michelle te dekouvri ke li te posib yo dòmi alèz kanpe. Mwen souke l.
  
  
  "Ou," mwen te di, "reveye."
  
  
  "Non," li te di fèm, men dòmi. "Enposib".
  
  
  "Oh wi," mwen te di. “Li posib. Ou jis pa eseye di ase."
  
  
  Apre sa, mwen souflete li. Je li louvri, figi li te kontorse ak raj, epi li te lonje lonje dwèt sou je m '. Mwen te kenbe men l. Mwen pa t 'gen tan pèdi tan nan yon eksplikasyon long, kidonk mwen te di l' dirèkteman.
  
  
  "Èske w te wè sa ki te pase Ahmed ak madanm li? Ou vle sa rive nou? Li an sekirite pou di ke sa a pral rive si nou pa ka souke de karaktè sa yo ki ante nou. Epi nou pa ka souke l si m oblije pase yon pati nan tan m ap trennen bèlte ki ap dòmi nan yon kote ale nan yon lòt.
  
  
  Gen kèk nan kòlè a te mouri nan je l '. Endiyasyon an te rete, men li te kontwole.
  
  
  "Epi kounye a," mwen te di, "kafe."
  
  
  Nou te ale nan kafe ayewopò ki pi pre a epi nou te bwè kafe. Ak plis kafe. Ak plis kafe. Nwa, ak anpil sik pou enèji rapid. Lè yo te rele non mwen - sa vle di non ki sou paspò mwen - atravè sistèm paging la, nou chak te gen senk tas. Malgre sa, mwen te bay lòd pou yo pran kat lòt avèk nou lè nou te ale.
  
  
  Yon BMW t ap tann nou nan pakin nan. Li se yon machin jistis ti epi li pa gen flachi, gade nan spòtif nan yon Jag oswa Ferrari. Men, vitès akselerasyon li egal a yon Porsche, epi li okipe wout la tankou yon sedan Mercedes. Anplis de sa, lè kouri byen, li ka frape 135 kilomèt alè imedyatman. Sa a te byen travay sou. Mwen te konnen. Mwen te monte li anvan. Mwen te jete valiz nou yo nan kòf la epi mwen te bay nèg wouj ki te livre machin nan senk dola pou ratrape desepsyon li nan kondui isit la nan trafik konjesyone konsa ke li pa janm kondwi machin nan plis pase 70 kilomèt alè.
  
  
  Pandan nou t ap kite pakin ayewopò an, mwen wè franse a klè. Li te nan yon Lincoln Continental mawon ak blan '74, kondwi pa yon ti karaktè anbarasan-kap ak cheve nwa penyen tounen soti nan fwon li. Yo pwoche bò dèyè nou, kèk machin dèyè nou.
  
  
  Mwen espere sa. Ki sa ki dekonpoze m 'te fanm Chinwa a. Lè nou te kondui, li t ap antre nan Porsche wouj la nan pakin epi li t ap aji tankou li te genyen tout tan nan mond lan. Li pa t menm gade lè nou te pase. Èske li vrèman lage nou nan yon lòt ke?
  
  
  Kounye a se moman pafè a pou chèche konnen.
  
  
  "Èske senti sekirite ou tache?" - Mwen mande Michelle.
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  "Lè sa a, tanpri gade pou siy pa fimen an jiskaske vòl la rive nan altitid kwazyè."
  
  
  Michelle te gade m, sezi, men mwen pa di anyen ankò, konsantre sou rafrechi memwa m nan santi machin nan ak kontwòl li yo. Lè nou te nan papòt Van Wyck Expressway la, mwen te santi mwen te kondui sou li pou uit dènye èdtan yo. Mwen te ralanti, epi mwen te kanpe, m ap tann yon ti repo ase lontan nan trafik otowout la. Apeprè yon minit apre, plizyè machin dèyè nou te pase nou epi yo te antre nan otowout la. Se pa franse a ak zanmi rat li a, ki kounye a te oblije mache dwat dèyè nou.
  
  
  "Kisa nap tann?" - Michelle mande.
  
  
  "N ap tann," mwen te di, "sa a!"
  
  
  Mwen te frape pye m sou akseleratè a epi m te vire sou otowout la. Kèk segond apre odomèt la te montre 70. Fransè a t ap mache dwat dèyè nou, akselere tou. Li te dwe ye. Kraze nan trafik la te gwo ase pou de machin. Si li te tann, li ta pèdi nou.
  
  
  "Mon Dieu!" Michelle te soufle. "Kisa w fè pou w viv..."
  
  
  "Jis kwoke la epi jwi," mwen te di. Kounye a nou te gen plis pase 70, franse a te dwat sou ke nou. Epi nan kèk segond plis nou pral monte sou do kay la nan machin nan devan nou an. Men, mwen pa t ap tann segonn sa yo. Je m 'ak anpil atansyon egzamine trafik kap vini an epi mwen jwenn sa mwen te bezwen. Pye mwen te frape fren an, epi li te lage l pandan m te vire volan an, epi machin nan te kriye nan yon viraj de wou atravè medyàn nan ak nan liy kap vini an. Nan yon espas gwo ase pou akomode sèlman yon machin.
  
  
  "Mon Dieu!" Michelle soufle ankò. Soti nan kwen an nan je m 'mwen te wè ke figi l' te blan. "Ou pral touye nou!"
  
  
  Franse a te vole sot pase yo, li toujou ap dirije nan direksyon New York. Li pral pran yon lòt minit oswa konsa pou jwenn plas pou vire, espesyalman nan yon machin ki fèt pou konfò
  
  
  
  
  ak fasilite nan kontwòl sou vwayaj long, epi yo pa pou manevwe.
  
  
  "Jis fè tout sa m kapab pou kenbe ou reveye," mwen te di Michelle, Lè sa a, vire volan an ankò, pa deranje ralanti oswa desann chanjman fwa sa a, voye machin nan sou South State Boulevard.
  
  
  "Mwen fè sèman pou ou," Michelle te di, "Mwen p'ap janm dòmi ankò. Jis ralanti."
  
  
  "Talè," mwen te di. Apre sa, li gade nan retwovizè a epi li bay madichon tou dousman. Franse a te la. Ven machin dèyè, men dèyè nou. Ti zanmi rat li a te yon pi bon chofè pase mwen te ba l kredi pou.
  
  
  "Tann," mwen te di Michelle. "Li lè yo vin serye."
  
  
  Mwen te retire volan an di, mwen te kondui nan liy ki pi lwen gòch la, pous lwen trelè traktè a, epi mwen te kontinye deranje chofè li a plis toujou lè m te ralanti a 30 kilomèt alè. Li te mache adwat, ak yon kòn ki endiye. Lòt machin yo te fè menm bagay la. Koulye a, franse a te sèlman de machin dèyè, tou nan liy ki lwen gòch la. Mwen te etidye modèl trafik la ak anpil atansyon, altènativman akselere ak ralanti pandan n ap pwoche limyè trafik la ki mennen ale nan biwo a pou Baisley Pond Park. Mwen te antre nan liy gòch la, ralanti a 20 kilomèt alè lè limyè a te limen epi mwen te wè li te wouj.
  
  
  200 yad wout ki devan m yo te klè nan liy mwen an. Limyè a vin vèt epi mwen peze pye m sou gaz la. Lè nou rive nan entèseksyon an, BMW a te ale 60. Lincoln la te jis dèyè nou, nan prèske menm vitès la. Mwen kite BMW kondwi de tyè nan chemen an nan entèseksyon an san yo pa ralanti, Lè sa a, jerked volan an difisil sou bò gòch la, downshifting san frenaj. BMW vire tankou yon tèt prèske nan yon sèl kote. Michelle ak mwen te jete difisil, men yo te pink desann nan senti sekirite yo. Nan mwens pase mwatye yon segonn, pye m 'te tounen sou akseleratè a, voye BMW a nan chemen Lincoln la, mwens pase pous nan radyatè li a, nan entèseksyon an. Mwen te frape frenn yo, mwen te santi BMW sispann bridsoukou jis nan tan pou kite yon machin ki t ap vini pase, Lè sa a, frape pedal gaz la ak vitès nan entèseksyon an jis a tan pou kite yon lòt nan liy ki byen lwen pase. Li te kapab frape yon lòt machin oswa lakòz li vire soti nan kontwòl ak bloke, men BMW a akselere san pwoblèm ankò pandan mwen te montre li sou wout perimèt pak la.
  
  
  "Ou anfom?" - Mwen mande Michelle.
  
  
  Li ouvri bouch li, men li pa t ka pale. Mwen te santi l tranble.
  
  
  "Rilaks," mwen te di, pran yon men sou volan an epi tape li sou kwis li. "Li vin pi fasil kounye a."
  
  
  Apre sa, mwen te wè Lincoln ankò. Li te prèske yon ka nan yon mil tounen sou yon wout dwat vid, men menm nan lè solèy kouche a rasanbleman mwen te kapab fè soti diferan silwèt ba li.
  
  
  Fwa sa a mwen pa menm fè sèman. Man Rat la te klèman yon chofè ki fèt. Li te kapab matche m ak kaskad daredevil pou yon bon bout tan - ase lontan, an reyalite, ke lapolis la inevitableman sispann nou. Ki mwen pa t 'kapab peye, menm si li, ak nimewo diplomatik, pwobableman te kapab.
  
  
  "Li lè," mwen te di tèt mwen, menm jan ak Michelle te fè, "pou yon chanjman nan vitès."
  
  
  Mwen kite BMW a ralanti nan yon konfòtab, legal 40 kilomèt alè. Lincoln a te rive. Nan retwovizè a mwen te kapab wè ke yon sèl defans devan te kraze seryezman, limyè devan an te etenn, ak fenèt la bò kase. Franse a te parèt choke. Chofè li a te gen yon ekspresyon ki te toubiye, yon je sovaj.
  
  
  Yo rale kèk machin dèyè epi yo kenbe distans yo. Nan menm vitès la mwen te kondwi sou New York Boulevard. Yo te rete. Lòt machin te monte nan dèyè, senk, dis, kenz. Franse a pat eseye pase.
  
  
  Petèt yo senpleman ap eseye suiv nou nan destinasyon nou an. Nan lòt men an, yo ka kenbe, ap tann jiskaske nou rive nan yon kote trankil, fè nwa.
  
  
  Kòm tan te ale. Tan valab.
  
  
  Mwen deside ba yo yon men.
  
  
  Mwen te kondwi yon lòt de mil epi mwen te vire adwat sou Linden Boulevard, nan direksyon Lopital Naval la. Mwatye moute, yon depo mèb, ki pa itilize nan mitan lannwit, okipe prèske yon blòk. Mwen te kanpe devan l epi m tann. Se te yon kote ideyal pou yon anbiskad.
  
  
  Lincoln a te rive nan senkant pye.
  
  
  Mwen tap tann.
  
  
  Pèsonn pa soti.
  
  
  Mwen tann yon lòt moman epi, lè franse a ak chofè li a toujou pa t deplase, mwen te bay Michelle enstriksyon. Pou kredi l ', menm si li te toujou souke, li tou senpleman souke tèt, je l' fèmen nan preparasyon pou.
  
  
  Lè sa a, mwen te soti nan BMW a ak mache tounen nan Lincoln la. Pandan m te pwoche ase pou m gade nan limyè ki rete a ak nan machin nan, mwen te gade chòk nan figi fransè a piti piti tounen yon ekspresyon de vijilans mefyan pandan m ap pwoche. Chofè l 'yo, fatige ak kaskad yo, tou senpleman gade sezi ak estipid.
  
  
  
  
  
  Mwen panche sou kapo Lincoln la epi mwen tape sou vit devan an devan figi franse a.
  
  
  "Bonswa," mwen te di politès.
  
  
  Chofè a gade franse a ak enkyetid. Franse a te kontinye gade dwat devan, kè sote, mefyan, san li pa di anyen.
  
  
  Koulye a, Michelle te oblije chita sou chèz chofè a depi tèt mwen ak kò m 'te bloke gade nan Lincoln la.
  
  
  "Ou gen yon bèl antèn radyo de sans," mwen te di, souri politès ankò.
  
  
  Michelle kounye a oblije mete BMW ki toujou ap kouri nan angrenaj pandan y ap tann pwochen mouvman mwen an.
  
  
  "Men, li se yon ti kras wouye nan kote," Mwen te kontinye. "Ou reyèlman bezwen ranplase li."
  
  
  Ak nan yon fraction segonn, Wilhelmina te nan men m 'ak tire. Premye bal la te dechire antèn radyo a nan machin nan epi li te voye l vire nan lè a, dezyèm lan te tire limyè devan ki rete a, epi pandan Michelle te fè BMW a tounen yon viraj byen file, li te limen gwo travès yo pandan li te kontinye Lincoln la. avèg tou de franse a ak chofè a, twazyèm ak katriyèm bal mwen de kawotchou yo te twou sou bò dwat la nan Sedan nan gwo.
  
  
  Sa a te pwochen manèv mwen te enkyete sou, men Michelle jere li parfe. A kèk yad de Lincoln a, li ralanti jis ase pou so nan mitan vòl mwen an pou pèmèt mwen pwan fenèt la louvri sou bò a epi kenbe sou pòt la. Lè sa a, li te pran vitès ankò, limyè yo ale kounye a, bank alantou Lincoln la ak sou twotwa a kote li te pake a, kache kò m 'kwoupi sou bò lwen BMW a jiskaske nou rive nan fen lari a sou twotwa a. . Apre sa, yon lòt vire adwat k'ap kriye, kò m 'konplètman fènwa pou wè, epi nou kouri desann New York Boulevard, men m' kole sou pòt la tankou de sansi.
  
  
  Apre yon ka de mil li sispann. Nan yon sèl mouvman likid, mwen te nan chèz chofè a, li te nan chèz la pasaje, okenn nan nou pa di yon mo.
  
  
  Yon lòt kilomèt pase anvan li te pale.
  
  
  "Li te ... twò riske," li te di. "Yo te ka touye ou lè ou te pwoche bò kote machin yo. Apa de danje a nan so akrobatik ou sou machin sa a."
  
  
  "Se te yon risk kalkile," mwen te di. "Si yo te vle atake nou, yo pa t ap jis chita la lè nou te rale sou bò wout la. Kòm pou sa ou rele akrobatik mwen - si mwen pa t 'vle pran risk sa yo, mwen ta dwe pare pou pran retrèt. Mwen poko konsa."
  
  
  Michelle tou senpleman souke tèt li. Li toujou gade choke. Mwen te vire volan an an silans epi m te dirije nan direksyon Manhattan, m ap deplase nan lari lokal kote li ta fasil pou wè yon lòt ke. Men, mwen te prèske sèten ke nou te pèdi franse a ak zanmi l 'yo. Lè yo debarase m de antèn pou radyo de-direksyon yo te vle di yo pa t 'kapab voye yon lòt moun pran plas yo. Kanta tifi Chinwa a, mwen te asire w ke mwen te souke nenpòt lòt ke li te kapab voye jete sou nou.
  
  
  Mwen te souke li nan kòmansman an anpil. Fasil.
  
  
  Twò fasil.
  
  
  Poukisa yo te oblije abandone tèlman vit?
  
  
  Sa te deranje m. Men koulye a, mwen pa t 'kapab fè anyen sou li. Mwen jis kenbe enkyetid mwen an nan kèk lòj nan tèt mwen, pare yo pete soti nan nenpòt ki moman.
  
  
  Nan Manhattan, mwen te estasyone nan yon ale ki gen anpil moun epi mwen te fè yon apèl nan telefòn. Kenz minit pita nonm ki soti nan ajans machin lan te rive nan yon Ford Galaksi konplètman san remakab ak trè anonim. Konplètman unremarkable eksepte pou kèk chanjman anba kapo a ki pèmèt li fasil ale jiska 110. Li te pran BMW a, eksprime pa gen okenn enterè oswa sipriz nan chanjman toudenkou mwen nan machin, epi li te kondwi vle nou yon bon vwayaj.
  
  
  Lè w ap dèyè volan an epi ou pa t dòmi pou plis pase karant-uit èdtan, li te bon jan nenpòt vwayaj ka jwenn. Michelle gen chans. Li t ap dòmi ak tèt li sou zepòl mwen. Mwen te kenbe Ford a egzakteman senk mil pa èdtan sou limit vitès la epi mwen bwè kafe nwa nan resipyan jiskaske mwen te vle gag.
  
  
  Nou pa te swiv.
  
  
  Dis minit jiska minwi, mwen te pake machin mwen an kèk pye de katye jeneral Amalgamated Press and Wire Services, yon bilding ki te derasinen e ki te kraze sou Dupont Circle ki te degize katye jeneral AX a.
  
  
  Hawk tann nan biwo li.
  
  
  
  Senkyèm chapit.
  
  
  "Sa a, mesye," Mwen fèmen kont mwen an yon èdtan pita. "SLA a prèske sètènman gen Durosh. Kit li avèk yo volontèman oswa non se yon bagay konplètman diferan.
  
  
  "Kote li ye ak SLA a se yon lòt istwa," Hawk te ajoute lugubr.
  
  
  Mwen souke tèt. Mwen te deja di l 'sou endikasyon mwen yo, twa mo: leyopa, pèl, Vulcan. Mwen te toujou gen panse sou siyifikasyon mo sa yo, men Hawk klèman pa t 'nan atitid la tande yo. Li te pran yon trennen lugubr sou siga degoutan l 'yo, gade yon kote sou zepòl gòch mwen an. Figi byen file l 'ak po fin vye granmoun fè tèt di ak je ble etonanman mou te gen ekspresyon ke li te gen lè li te panse difisil - ak enkyete. Si li te enkyete, mwen te tou.
  
  
  Menm lè a, kòmsi li te fè lide sou yon bagay, Hawk te panche devan epi li te foure siga vennsenk santim li nan yon sandriye fann.
  
  
  "Senk jou," li te di.
  
  
  "Mesye?" Mwen di.
  
  
  "Ou gen egzakteman senk jou," li te di frèt ak klèman, "pou jwenn Fernand Duroch epi wete l 'nan OEA."
  
  
  Mwen te gade. Li te gade dèyè, penetre m 'ak je ble li, kounye a difisil tankou asye fè tèt di toujou.
  
  
  "Senk jou!" Mwen di. “Mesye, mwen se yon ajan, pa yon majisyen. Jije dapre sa mwen dwe travay avèk yo, sa ta ka pran m 'senk semèn, otreman ...
  
  
  "Senk jou," li te di ankò. Ton vwa li te vle di "pa gen diskisyon." Li te pouse chèz pivotan li byen sevè epi li vire toutotou konsa ke li te fè fas a lwen m ', gade deyò fenèt la sal. Lè sa a, li di m '.
  
  
  “Kèk èdtan anvan ou te rive nan New York, nou te resevwa yon mesaj. Soti nan Kolonèl Rambo. Mwen panse ou sonje li."
  
  
  Mwen te sonje. Li te glise nan men nou apre tantativ asasina de Gaulle a epi li ale ann egzil. Nan peyi Espay li te sispèk. Men, li toujou yon moun ki wo-plase nan SLA a.
  
  
  “Rumbaut te di nou ke OEA kapab kounye a fè kriz enèji ameriken an tounen yon bagay ki pi plis pase yon kriz. Yon dezas. Men, si l ap di nou verite a, dezas t ap yon fason dou pou di l."
  
  
  Ton Hawk te sèk ak frèt. Sa a te toujou ka a lè pwoblèm yo te grav.
  
  
  "Epi ki pouvwa sa a egzakteman, mesye?" Mwen te mande.
  
  
  "Anba Rambeau," Hawke te di, pi sèk ak pi frèt pase tout tan, "SLA a kapab kounye a konplètman detwi tout raffineries lwil oliv ak perçage machin nan Emisfè Lwès la."
  
  
  Machwè mwen tonbe, envolontèman.
  
  
  "Li sanble enposib," mwen te di.
  
  
  Hawk vire fas mwen ankò.
  
  
  "Pa gen anyen ki enposib," li te di lugubr.
  
  
  Nou te gade youn lòt sou biwo li an silans pou kèk moman, chak alèz pandan nou te reyalize ki sa egzakteman menas sa a ta ka vle di si li te reyèl. Li t ap mal ase si yo te detwi foraj lwil oliv yo; li ta fèmen yon kantite enpòtan nan lwil isit la. Men, destriksyon raffineries petwòl ki trete lwil non sèlman nan Emisfè Lwès la, men tou nan peyi Arab yo, te kapab redwi rezèv lwil oliv nan Etazini pa otan ke katreven pousan.
  
  
  Lwil oliv pou gwo endistri yo, pou gazolin, pou chofaj, pou konvèsyon nan lòt fòm enèji, tankou elektrisite.
  
  
  Etazini jan nou te konnen li pral sispann. Peyi nou pral pratikman paralize.
  
  
  "Petèt sa a se yon blòf?" Mwen te mande. "Èske yo gen prèv ke yo ka retire li?"
  
  
  Hawk souke tèt tou dousman.
  
  
  "Yo di yo pral bay prèv nan senk jou. Prèv ke non sèlman yo ka fè li, men menm avèk avètisman davans nou pa ka anpeche yo."
  
  
  "Epi prèv la?"
  
  
  “Nan senk jou, SLA a pral eksploze epi detwi nèt rafineri petwòl Shell nan kòt Curacao. Sòf si, nan kou, nou ka sispann yo. Epi fè yo soti nan biznis."
  
  
  "E si nou pa fè sa? Ki pri yo pou yo pa eksplore tout lòt bagay?”
  
  
  Hawk tou dousman rale yon lòt siga nan pòch tete kostim mawon li a.
  
  
  “Yo pa t di nou sou sa. Poutan. Yo deklare ke plis kominikasyon ap kontinye apre yo fin pwouve sa yo ka fè.”
  
  
  Li pa t oblije ale pi lwen. Si SLA a aktyèlman pwouve ke li te kapab fè menas li a, demand yo li ta ka fè sou Etazini yo ta stupéfiants, finansyèman, politikman, ak nan tout lòt fason.
  
  
  Se te chantaj, ekstòsyon, sou yon echèl enkwayab.
  
  
  Hawk ak mwen te gade youn lòt atravè biwo li. Mwen te pale premye. Yon mo.
  
  
  "Duroche," mwen te di.
  
  
  Hawk fè tèt li.
  
  
  "Koneksyon an twò fò pou konyensidans. OEA gen Durosh. Duroch se yon espesyalis - yon jeni - nan sistèm pwopilsyon anba dlo, enfòmatik nan aparèy sa yo ak itilizasyon yo ak tèt de gè nikleyè. Kont rig yo lwil oliv tè ak raffineries nan emisfè sa a. Se poutèt sa..."
  
  
  "Se konsa, Duroch te ba yo kapasite sa a," mwen te fini pou li.
  
  
  Hawk kenbe siga a nan mitan dan li epi limen li ak kout souf kòlè anvan li pale ankò.
  
  
  "Se vre," li te di. "Epi Se poutèt sa..."
  
  
  “Se poutèt sa, mwen gen senk jou pou m retire Duroch nan OEA,” mwen te fini ankò.
  
  
  "Ou gen senk jou
  
  
  
  
  pran Duroch lwen SLA a epi detwi tout aparèy li devlope pou yo. Ak desen yo nan men yo."
  
  
  Se konsa, se li. Senk jou.
  
  
  "Epi Carter," vwa Hawk a te toujou sèk ak frèt, "sa a se yon solo. SLA te avèti ke si nou jwenn èd nan nenpòt polis oswa ofisyèl etranje yo, yo ta imedyatman detwi tout rig lwil oliv lanmè ak raffinerie. soti Caracas rive Miami."
  
  
  Mwen souke tèt. Mwen kalkile li soti.
  
  
  "Ou pral oblije pran ti fi a avèk ou," li te kontinye, otomatikman soufle sou siga l 'yo. "Li ka ba ou idantifikasyon pozitif nan papa l '. Nou pa ka fè ou rale move moun nan. Mwen pa renmen enplike li, men..."
  
  
  "E si Duroch pa ale volonte?"
  
  
  Je Hawk vin pi piti. Mwen te deja konnen repons lan.
  
  
  "Fè Duroch soti!" - li menen. "Kit ou vle oswa san volonte. Men, si ou pa ka fè l soti..."
  
  
  Li pat bezwen fini. Mwen te konnen ke si mwen pa t 'kapab fè Duroch soti pou nenpòt rezon, mwen ta dwe touye l'.
  
  
  Mwen te espere Michelle pa t reyalize sa.
  
  
  Mwen leve kanpe, Lè sa a, mwen sonje yon bagay.
  
  
  "Ti fi Chinwa," mwen te di. "Èske òdinatè a te jwenn anyen sou li?"
  
  
  Sousi Hawk leve.
  
  
  "Enteresan," li te di. “Li enteresan paske pa gen anyen ki enteresan sou li. Pa gen dosye Interpol. Pa gen okenn rapò sou patisipasyon nan nenpòt fòm espyonaj. Non li se Lee Chin. Venndezan. Te gradye nan Vassar trè bonè, tèt nan klas li a. Travay gradye nan Massachusetts Institute of Technology. Apre sa, li te ale nan Hong Kong epi li te pase yon ane la ap travay nan biznis la fanmi, Import-Export. Jis tounen nan New York kèk mwa de sa. Li difisil pou imajine ki jan li anfòm nan foto a nan pwen sa a."
  
  
  Li te enteresan. Se sa ki deranje m. Men koulye a, mwen pa t 'kapab fè anyen sou li. Mwen te retounen Lee Chin nan ti lòj espesyal li nan tèt mwen.
  
  
  "Okenn lide ki kote yo kòmanse?" - Hawk mande.
  
  
  Mwen te di l. Li souke tèt. Sann siga te tonbe sou jakèt li, li te fasilman rantre nan yon seri lòt smears ak tach. Klere Hawke a pa t 'pwolonje nan pandri li oswa swen li yo.
  
  
  "Mwen pral kontakte Gonzalez pou ou si ou ka sèvi ak li. Li pa pi bon an, men li gen konesans sou zòn nan."
  
  
  Mwen te remèsye li epi mwen te dirije pou pòt la. Pandan m t apral fèmen l dèyè m, mwen tande Hawk di:
  
  
  "Epi, Carter..." Mwen vire. Li te souri ak vwa li adousi. "Si ou pa ka fè atansyon, fè bon."
  
  
  Mwen ri. Se te yon blag prive ant nou. Se sèlman yon ajan atansyon te gen yon chans siviv. Sèlman bon ajan an te siviv. Nan tan li, Hawk te plis pase bon. Li te pi bon an. Li pat di sa touswit paske se pa style li, men li te konnen sa ki te devan mwen. Epi li te pran swen.
  
  
  "Oke, mesye," mwen te di tou senpleman epi fèmen pòt la.
  
  
  Mwen te jwenn Michelle chita - oswa pito, slouching - sou yon chèz deyò ti chanm nan mornan kote McLaughlin, N5, te pase tan debriefing avè l '. Li te deja anrejistre tout sa li te di sou kasèt, e kounye a, plizyè lòt ajan t ap revize kasèt sa a ak anpil atansyon epi yo t ap chaje nan òdinatè a pou nenpòt enfòmasyon mwen ta ka rate. Men, mwen pa t 'gen tan pou tann rezilta yo. Mwen panche sou epi mwen soufle nan zòrèy li. Li leve ak yon sekous.
  
  
  "Se tan vwayaj ankò," mwen te di. "Tan pou yon bèl woulib avyon."
  
  
  "Oh non," li te jemi. "Èske nou ta dwe?"
  
  
  "Nou dwe," mwen te di, ede l 'leve.
  
  
  "Kote nou prale kounye a? Nan Pol Nò."
  
  
  "Non, mwen te di. 'Premyèman, nou pral moute nan Special Effects pou jwenn nouvo kouvèti nou yo, ki gen ladan paspò ak idantite. Lè sa a, nou pral ale nan Pòtoriko.'
  
  
  "Pòtoriko? Omwen li fè cho ak solèy la."
  
  
  Mwen souke tèt mwen, ki mennen l nan koulwa a nan asansè a.
  
  
  "Men poukisa?"
  
  
  "Paske," mwen te di, peze bouton asansè a epi pran yon nouvo pake sigarèt nan pòch mwen, "Mwen te konprann siyifikasyon dènye mo Ahmed sa yo."
  
  
  Li te gade m yon kesyon. Mwen mete sigarèt la nan bouch mwen.
  
  
  "Mwen te panse Ahmed te di 'leyopa'. Li pa t di. Sa li te di se te "lèp". Tankou nan ka lèp la."
  
  
  Li tranble. "Men, ki jan ou ka asire w?"
  
  
  "Akoz pwochen mo a. Mwen te panse li te di "pèl". Men, li te aktyèlman 'La Perla'."
  
  
  Mwen limen yon alimèt epi mennen l nan sigarèt la.
  
  
  "Mwen pa konprann," Michelle te di.
  
  
  "De mo yo mache ansanm," mwen te di. “La Perla se yon zòn bidonvil nan Old San Juan, Pòtoriko. Gen yon koloni lalèp nan La Perla. Yo dwe pran papa w nan Tanger epi yo te kache nan yon koloni lalèp.”
  
  
  Je Michelle te elaji ak laterè.
  
  
  "Èske papa m nan yon koloni lalèp?"
  
  
  Mwen pran yon trennen nan sigarèt mwen an. Li soti. Mwen limen yon lòt match epi li mennen l nan pwent an.
  
  
  
  
  
  "Mwen ta di kote pafè a kache li."
  
  
  Michelle te blan.
  
  
  "Epi nou pral nan koloni lalèp sa a?"
  
  
  Mwen te souke tèt, Lè sa a, mwen te froze nan iritasyon. Sigarèt la tou senpleman pa ta limen. Mwen parese gade pwent an.
  
  
  "Si nou gen chans epi li toujou isit la, nou ta ka ..."
  
  
  Mwen sispann mitan fraz. Yon frison frèt te vin sou mwen. Sèvi ak gwo pous mwen ak dwèt mwen, mwen mòde fen sigarèt la epi brose papye a ak tabak.
  
  
  "Ki sa li ye?" - Michelle mande.
  
  
  "Sa a se li," mwen te di kategorikman, lonje palmis mwen an. Li te genyen yon ti objè metal. Li te gen fòm baton, pa plis pase mwatye yon pous nan longè ak pi piti an dyamèt pase sigarèt kote li te kache a.
  
  
  Michelle te panche pou l gade l.
  
  
  "Yon erè, sèvi ak tèminoloji popilè a," mwen te di, e vwa mwen dwe te reflete degoutans nan neglijans mwen. "Aparèy siveyans. Ak sa a se youn nan pi modèn nan. Transceiver Corbon-Dodds 438-U. Non sèlman li pran epi transmèt vwa nou plis pase yon kilomèt lwen, men li emèt tou yon siyal elektwonik. ke nenpòt moun ki gen ekipman pou resevwa apwopriye a ka itilize pou detèmine kote nou an nan kèk pye."
  
  
  "Ou vle di," Michelle te dwat, sanble sezi, "ki moun ki te plante sa a non sèlman konnen ki kote nou ye, men tou tande tout sa nou te di?"
  
  
  "Egzakteman," mwen reponn. Apre sa, mwen te konnen se pou sa fanm Chinwa a pa t deranje pou l swiv nou. Omwen pa nan je. Li te kapab fè sa nan lwazi li, yon demi mil oswa konsa lwen, pandan tout tan an ap koute konvèsasyon nou an.
  
  
  Sa enkli deklarasyon detaye mwen bay Michelle sou kote nou prale ak poukisa.
  
  
  Michelle gade m.
  
  
  "OAS," li te chichote.
  
  
  "Non." Mwen souke tèt mwen. "Mwen pa panse sa. Yon trè bèl fanm Chinwa te swiv nou tout wout la soti nan Tanger nan New York. Li kouri kont mwen nan avyon an soti nan Paris. Mwen te gen yon pake sigarèt mwatye vid nan chemiz mwen an. pòch ak san louvri nan pòch jakèt mwen an. Li te reyisi ranplase tout pake sigarèt mwen an ak pa l la.”
  
  
  Epi konsidere mwen sèlman fimen pwòp sigarèt koutim mwen ak etikèt NC enprime sou filtè a, li te fè anpil efò pou fè sa rive. Apre sa, li te pran avantaj de opòtinite byen vaste.
  
  
  "Kisa nou ta dwe fè kounye a?" - Michelle mande.
  
  
  Mwen ak anpil atansyon etidye wiretap la. Mwatye devan an fonn nan chalè match mwen an. Mikwosikwi konplèks yo te detwi, epi ensèk la aparamman sispann transmèt. Kesyon an se te, ki machin yo t ap koute, premye a oswa dezyèm lan? Si se te premye a, Lè sa a, te gen yon gwo pwobabilite ke fanm Chinwa a pa t 'resevwa enfòmasyon ase yo konnen ki kote nou te ale. Si se te dezyèm lan...
  
  
  Mwen fè yon grimas, Lè sa a, fè yon soupi ak peze pinèz la sou planche a ak talon pye mwen. Li te ban mwen kèk satisfaksyon emosyonèl, men pa gen anyen lòt bagay.
  
  
  "Sa n ap fè kounye a," mwen te di Michelle pandan pòt asansè a te louvri epi nou te antre anndan an, "ap ale nan Pòtoriko. Vit".
  
  
  Pa te gen anyen ankò mwen te kapab fè. Mwen te mennen ti fi Chinwa a tounen nan pwòp lòj li nan tèt mwen. Yon lòt fwa ankò.
  
  
  Koupe a te tounen byen gwo.
  
  
  Mwen te vle li rete ladan l.
  
  
  
  Chapit Sis
  
  
  Mesye Thomas S. Dobbs nan Dobbs Plumbing Supplies, Inc., Grand Rapids, Michigan, ak madanm franse-Kanada, Marie, te kite kay la. Tèminal prensipal Ayewopò San Juan; yo te chaje ak kamera, snorkel angrenaj, ak tout lòt ekipman ki nesesè pou vakans Karayib yo, ki gen ladan chapo pay pòtoriken mare ke Mesye Dobbs te achte nan tèminal la lè yo rive. Yo te pral gen, jan Mesye Dobbs te di nenpòt moun ki ta koute, "tan gwonde." Yo te pral "penti ti vye zile sa a wouj." Yo te pral "fè ansyen San Juan anndan deyò, ki gen ladan kazino a."
  
  
  Kòm yon moun ta ka devine, yo te yon koup nan touris Ameriken tipik, modere dezagreyab.
  
  
  "Taksi! Taksi!" - Mesye Dobbs gwonde, leve bra l ' foli.
  
  
  Madan Dobbs te pi trankil. Li te sanble yon ti kras fatige. Men, li klèman te jwi solèy la ak chalè.
  
  
  "Mmmm," li te di mari l ', vire bèl figi li anlè. "Eske se pa yon bèl solèy? Epi ou santi anpil flè. Oh, Nick..."
  
  
  Mwen te pwan men l kòmsi m ta pral trennen l nan taksi ki te kanpe devan nou an.
  
  
  "Tom," mwen bougonnen, san m pa deplase bouch mwen. "Pa Nick. Volim".
  
  
  "Tom," li te repete avèk obeyisans. "Èske li pa bèl? Mwen jis vle mete yon kostim de ben, kouche sou yon plaj yon kote nan solèy la epi koute oseyan an." Apre sa, li te grimase. "Anplis, mwen kwè ou gen lòt bagay pou fè epi ou bezwen mwen vin avè ou."
  
  
  "Modi, siwo myèl," mwen gwonde. “Se egzakteman sa nou pral fè. Plop desann sou plaj sa a epi jwenn yon modi bèl tan. Nou peye ase pou li."
  
  
  Pòtè a fin chaje sak nou yo nan kòf kabin an. Mwen te souzèstime l yon fason ekzòbitan, m te fè l ak yon kalòt brital ak remoute kouraj sou do a ak yon rèl "Pa kite tout bagay nan yon sèl kote, zanmi!" epi li vole nan taksi bò kote Michelle, li frape pòt la ak yon fòs konsa ke taksi machin nan te kòmanse krake. Chofè a gade m ak iritasyon.
  
  
  "Otèl San Geronimo, zanmi." Se la nou te prale. Se sèlman pi bon pou Thomas K. Dobbs ak ti madanm li,” mwen te di. Lè sa a, sevè ak sispèk: "Sa a se pi bon an, pa vre? Pafwa ajan vwayaj sa yo..."
  
  
  "Wi, Senor," chofè a di an silans, "sa a se pi bon an. Ou pral renmen li la."
  
  
  Mwen te asire w ke si mwen te dirije l nan yon twalèt piblik, li ta di ke sa a te tou opsyon ki pi bon.
  
  
  "Oke, zanmi. Ou pral mennen nou la byen vit epi gen yon bon konsèy pou ou nan sa, "Mwen te di an jeneral.
  
  
  "Si," chofè a reponn. "Mwen pral fè ou la byen vit."
  
  
  Mwen apiye tounen sou kousen chèz yo epi rale nan pòch jakèt mwen an yon siga ki te sèlman yon ti kras mwens dezagreyab pase sa yo Hawk te renmen. Mwen te kapab wè chofè a rann yon ti kras lè mwen limen li.
  
  
  Mwen, nan kou, twòp li. Twòp pretann. Asire w ke mwen sonje.
  
  
  E sa te fè sans. Yon bon ajan pa ta dwe ale pi lwen epi jwe twòp bagay pou yo ka sonje. Ki fè m 'swa yon ajan trè move oswa yon ajan trè entelijan ki pa ta dwe konsidere kòm yon ajan ditou.
  
  
  "Tom," Michelle te di tou dousman, "èske ou te reyèlman vle di sa ou te di sou ale nan plaj la?"
  
  
  "Natirèlman, siwo myèl," mwen te di nan yon ton modere. "Premyèman, nou ale nan ansyen plaj la. Lè sa a, nou abiye, yo pote nou kèk nan Peeny Colazzas sa yo oswa kèlkeswa sa yo, apresa nou plonje dan nou nan pi gwo steak modi ou ka jwenn sou zile sa a, apre sa nou ale nan kazino sa yo epi yo gen plezi . Ki jan li son pou premye jou ak lannwit, huh?
  
  
  "Vreman vre?" - Michelle di nan menm vwa ki ba. "Men mwen te panse ou..."
  
  
  "Ou te panse ansyen mari ou a pa t 'konnen ki jan yo gen yon bon moman. Mwen te panse li pa t 'kapab panse sou anyen lòt pase founiti plonbri. Oke, kenbe sou chapo ou, cheri. Plaj ak bwason, dine ak zo, isit la nou vini! "
  
  
  Se konsa, ak kè kontan Michelle a sipriz, nou te ale. Premyèman, se sa Mesye Thomas S. Dobbs ak madanm li ta fè. Epi dezyèmman, li ta swisid pou pouswiv biznis serye mwen nan San Juan jouk byen ta nan mitan lannwit. Kouche sou plaj la sab blan ak solèy la bat desann sou kò m 'ak ekraze navige Karayib la kalme zòrèy mwen te yon trè bon fason yo pase tan an ap tann.
  
  
  "Volim."
  
  
  Mwen te woule epi mwen gade Michelle. Apre sa, mwen deside ke li pa t 'sèlman bon, li te ... byen, non sipèlatif ou. Nenpòt bagay oswa tout bagay pral fè: tete ample Michelle plis pase plen ti, prèske transparan soutyen bikini li te mete, po a swa nan vant li pi piti nan yon anba bikini ki te ti kras plis pase de ti triyang ak yon moso dantèl, janm long mens voluptuously deplase sou sab la.
  
  
  "Tom," li te ronronye, li fèmen je l 'epi leve figi l' nan solèy la, "tanpri vide m 'yon lwil solèy."
  
  
  "Avek plezi."
  
  
  Mwen gaye lwil cho a sou kou li, zepòl lis, vant li ak kwis li. Kò li te deplase dousman anba men mwen. Po li te vin pi cho, pi dous. Li te woule sou vant li epi mwen te gaye lwil oliv la ankò sou zepòl li, debloke soutyen li epi gaye l sou do l, men m te glise desann bò kote l, manyen tete l. Li fè yon soupi, son an plis tankou yon jemi pase yon soupi. Lè m fini, nou kouche akote youn ak lòt, youn manyen lòt. Nou tou de te gen je nou fèmen ak aura nan sèks ant nou te epè, cho ak ap grandi. Solèy la klere te sanble inexorableman pote nou pi pre ansanm, tankou yon leman ak fè.
  
  
  "Tom," li te finalman chichote, "Mwen pa ka sipòte sa ankò. Ann tounen nan chanm nou an."
  
  
  Vwa li te dous men ensistan. Mwen te santi menm bezwen an. San m pa di yon mo, mwen rakroche soutyen li tounen, leve l sou pye l, epi mennen l tounen nan otèl la. Lè nou te antre nan chanm nan, li te deplase yon ti kras lwen mwen.
  
  
  "Dousman, Nick," li te di ak yon vwa ki ba, zye nwa li gade nan mwen an. "Fwa sa a mwen vle pran li dousman. Se pou li dire pou tout tan."
  
  
  Men mwen lonje lonje sou li. Li kenbe li epi li mete l nan koub pi plen li.
  
  
  "Fè li pou tout tan, cheri. Mwen vle tout bagay, kounye a, tout bagay."
  
  
  
  
  Anba men m ', kò solèy cho li a tansyon. Mwen te santi batman san an. Batman an te akselere. Mwen te rale l nan direksyon mwen ak bouch mwen louvri kouvri pa l, lang mwen eksplore, difisil ak mande. Li te tòde erotikman, men tou dousman, tankou yon ritm tanbou ki pa tande, tèmpo a ki te ogmante nan yon vitès ensipòtab kontwole.
  
  
  "Èske dlo ka etenn dife sa a?" - Mwen te chichote sevè.
  
  
  "Jis ogmante flanm dife a, mezanmi," li te di, imedyatman konprann sa mwen te vle di.
  
  
  Nan yon sèl mouvman rapid, mwen retire soutyen l 'ak Lè sa a, anba bikini li. Yon souri sensuel boukle bouch li. Men l te pouse men m ale epi je l te gade m ak fyète ak admirasyon.
  
  
  Mwen te santi pwòp ensten mwen an konplètman pran sou kote mwen te ranmase l 'epi mwen te pote l' nan twalèt la. Yon ti moman apre nou te kanpe anba dlo chodyè nan douch la, kò nou mouye, vapeur peze ansanm ak manje kòlè sou youn ak lòt. Li te toujou dousman, men ak yon vitès san cho nan ekstaz pi bon kalite sansyèl, bati nan yon posesyon ensipòtab, konplè ak total nonm pa fanm ak fanm pa gason.
  
  
  Lè sa a finalman rive, nou tou de te kriye, san mo kòm ensten pi bon kalite nou te vin yon ti tan.
  
  
  "Satisfezan?" - Li boumonnen pandan nou tou de refè yon ti kras.
  
  
  "Egzakteman," mwen te di, toujou ap eseye konsantre je m 'ak pran souf mwen.
  
  
  * * *
  
  
  Rès aswè a te tou konplè ak satisfè - oswa omwen li ta si mwen reyèlman te Thomas K. Dobbs. Nou te bwè piña coladas sou teras deyò a, kote yon lame sèvant trè aktif te kanpe, pandan solèy kouche Karayib la te ajoute koulè tankou si sou demann. Lè nou antre anndan manje, lame sèvant yo te tounen yon rejiman, meni a te gen twa pye longè, tout kote a te pran sant lajan gaspiye. Tout sa lajan te kapab achte te disponib e te achte nan gwo kantite.
  
  
  Malerezman, melanje bwason twopikal yo se lide mwen sou pi bon fason pou kraze yon bon wonm, e mwen konplètman dakò ak Albert Einstein ke yon stèk vennkat ons se manje pafè pou lyon, epi sèlman lyon. Nan sikonstans ki pi nòmal - ki pafwa mwen jwenn difisil pou imajine - mwen ta renmen pran "konk" oswa oursin sote ak lay ak epis Karayib yo. Men, Thomas S. Dobbs ta vin vèt nan panse a nenpòt nan yo, epi pou moman sa a mwen te Dobbs. Se poutèt sa, mwen fè tèt di dekri sware li a, amize pa je Michelle nan yon rad transparan ki ta bay chak gason anpil plezi nan plas mwen.
  
  
  Apre sa, lè nou te pran yon taksi nan Caribe Hilton Casino, mwen te pran konsolasyon nan pèdi yon koup san dola nan lajan AX sou wou roulèt la, yon bagay Thomas S. Dobbs ta sètènman te fè. Nick Carter ta fè sa sou tab la blakjak epi genyen. Pa yon sòm gwo, men dapre sistèm Carter a, kèk mil se pa yon aza.
  
  
  Ki sa Michelle te fè.
  
  
  "Konbyen?" - Mwen mande, retounen nan otèl la nan taksi.
  
  
  "Kat san. Li te aktyèlman kenz, men mwen te bay konsesyonè a yon chip san dola kòm yon konsèy.
  
  
  "Men, mwen sèlman ba ou senkant dola pou jwe ak!"
  
  
  "Natirèlman," li te reponn ak kè kontan, "men se tout sa mwen bezwen." Ou wè, mwen gen sistèm sa a..."
  
  
  "Oke, oke," mwen te di lugubr. Te gen tan lè Thomas K. Dobbs te gen doulè diferan nan dèyè li.
  
  
  Men, te gen tou lè mwen te panse sou chanm nou an nan San Geronimo, lè mwen te gade Michelle sòti toutouni nan twalèt la, lè retounen nan Nick Carter te gen dezavantaj li yo tou.
  
  
  Li lè pou tounen vin jwenn Nick Carter.
  
  
  Mwen te limen televizyon an pou m te nwaye vwa nou nan ka chanm nan te bouche, epi mwen te rale Michelle nan direksyon mwen.
  
  
  "Li lè pou travay," mwen te di, eseye kenbe je m 'sou kou li. "Mwen ta dwe tounen nan kat oswa senk èdtan, omwen jiska maten. Antretan, rete nan chanm nan ak pòt la fèmen epi pa kite pèsonn antre pou nenpòt rezon. Ou konnen kisa pou m fè si mwen pa fè sa." Mwen pral tounen nan maten."
  
  
  Li souke tèt. Nou te diskite tout bagay sa yo anvan nou kite Washington. Nou te diskite tou si li ta dwe gen yon zam. Li pa t janm tire okenn kalite zam. Se poutèt sa li pa jwenn zam nan. Li pa t ap fè l anyen byen de tout fason, epi mwen pa kwè nan bay zam bay moun ki pa konnen ki jan - ak ki lè - yo sèvi ak yo. Sa li te jwenn se te yon bag dyaman fo. Diamond la te inofansif. Anviwònman an te gen kat pwent ki, lè yo peze sou braslè a, pwolonje pi lwen pase dyaman an. Si youn nan pwent sa yo te pèse po yon lènmi, rezilta a te ke li ta imedyatman pèdi konesans. Pwoblèm lan se te ke lènmi an te oblije jwenn ase pre pou Michelle sèvi ak bag la. Mwen te espere ke li pa ta dwe sèvi ak li.
  
  
  
  
  Mwen te espere ke li pa ta dwe sèvi ak li.
  
  
  Mwen te di l sa a, Lè sa a, reziste anba tantasyon an ponktue pawòl mwen yo ak yon bo long epi mwen ale.
  
  
  Mwen te kite otèl la, jan yo di nan fim yo, "pa wout la dèyè." Eksepte ke li pa tèlman fasil yo kite nenpòt otèl sou "wout la retounen". Premyèman, ou bezwen jwenn wout ou tounen. Nan ka sa a, li te devan ak reprezante yon vòl etwat nan chape dife. Paske chanm nou an te nan katòzyèm etaj la, epi pèsonn nan bon lide pa t ap monte katòz vòl, men mwen te desann katòz vòl. Lè sa a, rekonesan pou antrennman jimnastik la ak AX Fitness Instructor Walt Hornsby, mwen te mache desann de plis vòl nan sousòl la. Se la mwen te oblije kache dèyè mach eskalye yo jiskaske de anplwaye otèl abiye an salopet, di blag sal an panyòl, te pote plizyè douzèn poubèl. Lè yo te disparèt anwo kay la, mwen te ale deyò. Se te yon ale, yon ti kras plis pase yon ale nan teren an Condado. Epi Gonzalez, ki t ap kondui yon Toyota wouj ki modès, ki pa deskripsyon, li te pake pa plis pase senkant pye. Lè m 'te monte sou chèz pasaje bò kote l', pa t 'gen pèsonn nan je.
  
  
  "Byenveni nan pi bon sèvis taksi sou zile Pòtoriko," li te di ak kè kontan. "Nou ofri..."
  
  
  "Sijere yon vwayaj rapid nan La Perla," mwen te di, pouse Wilhelmina a nan men mwen epi tcheke minisyon yo. "Epi pandan w ap kondwi, di m ki jan pou m ale nan koloni lalèp nan La Perla."
  
  
  Kè kontan Gonzalez te evapore imedyatman. Li mete machin nan angrenaj epi li ale, men li pa t 'gade kontan. Moustach li te kòmanse trese nève.
  
  
  "Sa a," li te di dousman apre plizyè minit silans, "se foli. Ale nan La Perla nan lè sa a nan mitan lannwit lan se yon bagay fou. Ale nan yon koloni lalèp nenpòt ki lè pa saj, men ale nan moman lannwit sa a se pa sèlman bagay moun fou, men petèt swisid."
  
  
  "Petèt," Mwen te dakò, rearanje Wilhelmina epi tcheke pou wè si Hugo byen anfòm nan djenn an syèd.
  
  
  "Èske w konnen pi fò nan lopital koloni lalèp la sitiye nan zèl enfeksyon an?"
  
  
  "Mwen okouran," mwen te di.
  
  
  "Èske w konnen menm moun ki gen lalèp ki nan zèl ki pa enfektye a yo danjere, paske yo pòv dezespereman e yo pa gen okenn mwayen legal pou jwenn lajan?"
  
  
  "Mwen konnen sa tou," mwen te di, peze Pierre sou kwis mwen.
  
  
  Gonzalez te vire volan an, li te dirije Toyota a lwen Condado nan direksyon Old San Juan.
  
  
  "Epi Lakwa Ble mwen an te ekspire," li te di seryezman.
  
  
  "Ou se jis yon gid," mwen te di l '. "Mwen pral poukont mwen."
  
  
  "Men, sa a se menm vin pi mal!" - li te di ak alam. "Mwen pa ka kite ou antre pou kont ou. Yon sèl moun pa ta gen yon chans, pa menm Nick Carter. Mwen ensiste..."
  
  
  "Bliye li," mwen te di kout.
  
  
  "Men..."
  
  
  "Gonzalez, ran ou se N7. Ou konnen kiyès mwen genyen. Mwen ban nou yon lòd."
  
  
  Li te mouri epi nou te pase rès vwayaj la an silans. Gonzalez moustach li. Mwen gade nan retwovizè a pou ke posib. Pa t gen okenn. Dis minit nan vire siwouyan nan ti, lari etwat te mennen nou pase ansyen chato gouvènè a ak moute sou ti mòn lan nan katye yo nan bidonvil La Perla bò lanmè a. Briz Karayib la t'ap tranble twati fèblan pandan nou t'ap pase sou li. Ou te kapab tande navige la tonbe sou miray lanmè a ak sant pwason pouri, fatra ak ti chanm ankonbre ki pa gen dlo k ap koule. Gonzalez fè wonn ti kare a, manevwe Toyota a desann nan yon ale ki te ba li apeprè yon pous espas sou chak bò, epi li te pake nan kwen an. Lari nwa a te dezè. Mizik laten te flote tou piti nan fenèt ki anlè nou an.
  
  
  "Èske ou detèmine fè bagay sòt sa a?" - Mande Gonzalez ak yon vwa ki chaje ak enkyetid.
  
  
  "Pa gen okenn lòt fason soti," Mwen reponn kategorikman.
  
  
  Gonzalez fè yon soupi.
  
  
  "Koloni lalèp la nan fen lari a. An reyalite, li se yon lèp, ki konbine yon lopital ak yon fwaye pou moun ki gen lalèp. Li kouvri yon zòn ki ekivalan a yon blòk vil epi li gen fòm yon fò, ki fòme ak yon gwo bilding. ak yon lakou santral Gen yon sèl antre ak sòti a Li mennen nan biwo yo nan lèp la, gen yon sèl pòt ki fèmen nan lakou a: zèl lès la zèl, ki se yon dòtwa pou moun ki gen lalèp ki gen kondisyon estabilize, ak zèl sid la."
  
  
  Gonzalez te vire epi li gade m byen.
  
  
  "Nan zèl sid la," li te di, "gen moun ki gen lalèp ki kontajye epi ki pa gen dwa kite lèp la."
  
  
  Mwen souke tèt. Mwen te fè devwa mwen sou sijè lèp la. Sa a se yon maladi kwonik enfeksyon ki
  
  
  
  
  atake po a, tisi kò yo ak nè yo. Nan premye etap li yo li pwodui plak blan sou po a, ki te swiv pa blan kal kal, maleng putrid ak nodil. Finalman, pati nan kò yo literalman fennen epi yo tonbe, sa ki lakòz defòmasyon terib. Gras a antibyotik devlope apre Dezyèm Gè Mondyal la, kounye a li posib yo sispann maladi a nan yon sèten pwen. Men, nan premye etap yo, li toujou trè kontajye.
  
  
  "Ou gen sa mwen mande ou pote?"
  
  
  San yon mo, Gonzalez lonje men sou chèz la dèyè epi lonje m yon valiz doktè ak de seri kat idantifikasyon. kat. Youn te fè pati M.D. Jonathan Miller, lòt la te fè pati Enspektè Miller nan Depatman Ladwàn San Juan.
  
  
  "Sereng yo plen," Gonzalez te di. “Youn nan yo dwe frape yon nonm granmoun nan kèk segonn epi kenbe l san konesans pou omwen uit èdtan. Carter..."
  
  
  Li fè yon poz. Mwen gade l.
  
  
  "Lepre ki gen maladi ilsè yo te geri yo danjere menm jan ak yo kontajye. Yo dòmi ak manje isit la gratis epi yo ba yo medikaman. Men yo pa gen lajan pou lòt bagay - sigarèt, wonm, jwèt aza - ak kèk nan yo ka mache nan travay. . Se konsa, li byen konnen ke yo patisipe nan anpil bagay ki gen lonbraj yo..."
  
  
  Mwen ouvri pòt machin nan epi mwen soti.
  
  
  "Sa a," mwen te di, "se sa m ap konte sou. Map konte sou ou tou pou tann mwen nan ti kare sa a nou te pase jiska maten. Si mwen pa soti lè sa a, ale. . Ou konnen sa pou w fè."
  
  
  Gonzalez souke tèt. Mwen te vire epi m te ale anvan li menm mete machin nan angrenaj.
  
  
  "Buena suerte," Mwen tande vwa trankil li dèyè m '.
  
  
  Bon chans.
  
  
  Mwen bezwen l.
  
  
  
  Chapit sèt
  
  
  Leprosarium la se te yon bilding loupi, lou, lèd an andui ke yon moun te pentire wouj klere, ki fè li pi lèd. Li te gen de etaj, epi fenèt yo nan chak etaj te kouvri ak gwo vole an bwa, byen fèmen menm nan chalè Karayib la. Mwen jwenn klòch la sou bò pòt an bwa a epi mwen rale fò. Mwen tande yon fò metalik k ap sonnen anndan an, answit silans. Mwen rale ankò. Sonnen ankò. Lè sa a, etap. Pòt la te ouvri yon ti kras, epi yon figi fi mens, dòmi gade deyò.
  
  
  "Ki sa ou vle?" - li mande chimerik an panyòl.
  
  
  "Mwen se Doktè Jonathan Miller," mwen te reponn yon fason desizif nan panyòl mwen yon ti jan wouye, men ki byen pale. "Mwen la pou m wè pasyan Diaz la."
  
  
  Te sipoze gen yon pasyan nan lèp la ki te rele Diaz. Se te youn nan non ki pi komen nan Puerto Rico.
  
  
  "Èske w ap vin wè yon pasyan nan lè sa a?" - fanm nan di plis irite toujou.
  
  
  "Mwen soti New York," mwen te di. "Mwen te la sèlman pou kèk jou. Mwen fè fanmi Diaz yon favè. Mwen pa gen lòt tan. Tanpri kite m antre, Senora. Mwen dwe tounen nan klinik mwen an demen."
  
  
  Fanm nan ezite.
  
  
  "Seyè," mwen te di, bay vwa mwen yon nòt byen file nan enpasyans, "ou ap pèdi tan mwen. Si ou pa kite m antre, rele yon moun ki gen otorite."
  
  
  "Pa gen okenn lòt moun isit la nan mitan lannwit," li te di ak yon allusion nan ensèten nan vwa li. Li voye je nan valiz doktè mwen an. "Gen sèlman de enfimyè nan sèvis nan lopital la. Nou gen anpil anplwaye."
  
  
  "Pòt la, Senora," mwen te di sevè.
  
  
  Dousman, avèk repiyans, li ouvri pòt la epi li fè yon pati pou l kite m antre, epi li fèmen l epi fèmen l dèyè m.
  
  
  "Ki kalite Diaz ou vle? Felipe oswa Esteban?
  
  
  "Felipe," mwen te di, gade toutotou gwo chanm nan, aliyen ak kabinèt ansyen ranpli ak meble ak de tab metal rachitik ak kèk chèz. Yon sant dezenfektan fò ak yon sant endispoze men diferan nan kò imen an pouri.
  
  
  “Felipe Diaz nan zèl lwès la ak bwat estabilize. Men, mwen pa ka mennen ou la. Mwen dwe rete bò pòt la,” fanm lan di. Li ale bò tab la, li ouvri tiwa a epi li pran yon pakèt kle. "Si ou vle ale, ou dwe ale poukont ou."
  
  
  "Bueno," mwen te di, "Mwen pral ale tèt mwen.
  
  
  Mwen te lonje men m pou kle yo. Fanm lan te kenbe yo deyò. Mwen gade men l 'ak siprime yon soupi. Se sèlman gwo pous la ak yon pous nan dwèt endèks la pwolonje soti nan palmis la.
  
  
  Fanm nan te kenbe je m epi li te souri.
  
  
  "Pa gen anyen nan kalite a, Senor," li te di. "Ka mwen an estabilize epi mwen pa kontajye. Mwen se youn nan moun ki gen chans. Mwen sèlman pèdi kèk dwèt. Ak lòt moun tankou Felipe..."
  
  
  Mwen te fòse tèt mwen pran kle yo nan men sa a ak deplase nan direksyon pòt la sou miray la byen lwen.
  
  
  "Diaz nan kabann douz, dwat devan pòt la," fanm dèyè m 'te di pandan m' louvri pòt la. "Epi, Senyè, fè atansyon pou pa antre nan zèl sid la. Ka yo ki gen anpil kontajye."
  
  
  Mwen souke tèt epi mwen soti nan lakou a, mwen fèmen pòt la dèyè mwen. Limyè elektrik ki fèb la apèn eklere lakou vid la ak kèk pye palmis mens ak plizyè ranje ban.
  
  
  
  Fenèt yo sou bò sa a te louvri, fè nwa, epi mwen te kapab tande ronfl, soupi, touse, ak kèk jemi. Mwen byen vit travèse lakou a nan direksyon zèl lwès la, Lè sa a, louvri pòt la ak yon gwo kle fè.
  
  
  Sant lan frape m tankou yon mato. Li te epè ak lou, li te pran sant nan kò moun pouri, odè a nan yon kadav pouri nan chalè a. Pa gen okenn dezenfektan nan mond lan ki te kapab kache sant la, epi mwen te oblije goumen ak yon vag nan kè plen ki lave sou mwen. Yon fwa mwen te asire w ke mwen pa ta vin malad, mwen rale yon flach kreyon soti nan pòch mwen epi li kouri gwo bout bwa a atravè chanm nan fè nwa. Ranje nan kò ki kouche sou kabann nan, rankont nan pozisyon dòmi gòch. Gen yon zye ki te louvri epi li te gade m avèk prekosyon. Mwen vize gwo bout bwa a sou kabann lan dirèkteman anfas pòt la epi tou dousman te mache atravè chanm nan. Figi ki sou kabann lan rale dra a sou tèt li. Soti nan yon kote anba dra yo te soti nan son ronfl gargle. Mwen lonje lonje epi souke yon zepòl.
  
  
  "Diaz!" - Mwen te chichote sevè. "Reveye! Diaz!"
  
  
  Figi a deplase. Dousman, yon men parèt epi li rale dra yo. Tèt la vire epi figi a vin vizib.
  
  
  Mwen vale anpil. Se te yon figi ki soti nan yon kochma. Pa te gen nen, epi yon sèl zòrèy te tounen yon boul pouri nan vyann. Jansiv nwa gade m 'kote HP anwo a te apovri. Bra gòch la te yon kòd lonbrik, rid anba koud la.
  
  
  "Como?" - Mande Diaz anwouman, li gade m nan dòmi. "Qué quière?"
  
  
  Mwen lonje men nan jakèt mwen epi li te pase idantifikasyon mwen an.
  
  
  "Enspektè Miller, Depatman Ladwàn San Juan," mwen te di. "Ou vle pou kesyone."
  
  
  Figi a defigire gade m 'enkonpreyansib.
  
  
  "Abiye epi soti," mwen te di sevè. "Pa gen okenn nesesite pou reveye tout moun isit la."
  
  
  Li te toujou gade konfonn, men li dousman detache fèy la epi li leve kanpe. Li pat bezwen mete rad sou li. Li te dòmi nan li. Li te swiv mwen atravè etaj la epi li soti nan pòt la nan lakou a, kote li te kanpe epi li bat je m 'nan semi-fènwa a.
  
  
  "Mwen pa pral pèdi tan mwen, Diaz," mwen te di. “Nou te resevwa enfòmasyon ke yon rezo kontrebann ap fonksyone atravè lèp la. Sou yon bò, machandiz kontrebann yo estoke isit la. Dwòg. Epi, dapre enfòmasyon nou yo, ou jiska zòrèy ou nan tout bagay."
  
  
  "Como?" - Diaz te di, gade pè li bay yon sèl dòmi. "Kontrabann? Mwen pa konprann de sa w ap pale."
  
  
  "Pa gen okenn pwen nan pretann yo dwe estipid," Mwen kase. “Nou konnen sa k ap pase, e nou konnen ou patisipe. Kounye a èske w pral kolabore oswa ou pa?”
  
  
  "Men, mwen di ou, mwen pa konnen anyen," Diaz kontrekare. "Mwen pa konnen anyen sou dwòg oswa kontrebann isit la oswa nenpòt lòt kote."
  
  
  Mwen te gade l. Mwen pa t renmen fè sa mwen te oblije fè apre, men mwen te fè li.
  
  
  "Diaz," mwen te di tou dousman, "ou gen yon chwa. Ou ka swa kolabore ak nou epi ale gratis, oswa mwen ka arete ou isit la e kounye a. Sa vle di mwen pral voye ou nan prizon. Natirèlman, nan prizon sèl, paske pa ka gen yon lèp pami lòt prizonye yo. Ak pwobableman pou yon tan long, depi li ka pran nou anpil tan rezoud ka sa a san ou. Epi pandan tan sa a, pwobableman nou p ap kapab bay medikaman ou bezwen pou sispann maladi w la."
  
  
  Laterè te klere nan je Diaz.
  
  
  "Non!" li soufle, "Ou pa ka fè sa! mwen pral mouri! Terib! Mwen fè sèman sou tonm manman m, mwen pa konnen anyen sou..."
  
  
  "Se chwa ou, Diaz," mwen te di sombre. "Epi ou pi bon fè li kounye a."
  
  
  Figi mitile Diaz te kòmanse swe. Li tranble.
  
  
  "Men, mwen pa konnen anyen!" - li sipliye. "Kijan mwen ka ede w si mwen..."
  
  
  Li fè yon poz. Nè m 'te tansyon. Sa a ta ka sa mwen te pwan.
  
  
  "Tann," li te di tou dousman. "Tann. Petèt…"
  
  
  Mwen tap tann.
  
  
  "Kèk mwa de sa," li te di, "sa te rive kèk mwa de sa. Te gen etranje isit la. Pa gen lalèp. Pa doktè. Men, yo te kache yon bagay, oswa petèt yon moun."
  
  
  "Kache li, oswa li, ki kote?" - Mwen mande.
  
  
  "Kote pesonn pa ta gade. Nan depatman maladi enfeksyon."
  
  
  "Vini non," mwen te di.
  
  
  "Yo pati apre apeprè yon mwa. Pran ak yo tout sa yo te kache. Sa a se tout sa mwen konnen, mwen fè sèman sou onè manman m '."
  
  
  "Mwen bezwen plis enfòmasyon, Diaz," mwen te di fèm. "Ki kote yo te jwenn sa yo te kache?"
  
  
  “Mwen pa konnen, mwen sèmante, Si mwen te konnen, mwen ta di ou. Men…"
  
  
  Li fè yon poz. Enkyetid parèt nan je l '.
  
  
  "Kontinye," mwen te mande.
  
  
  "Jorge. Jorge ta dwe konnen. Li se yon lèp, yon prizonye."
  
  
  
  
  , ki travay kòm yon enfimyè nan zèl ki bay enfeksyon. Li ta wè tout bagay, petèt tande yon bagay ki gen anpil valè pou ou. Men…"
  
  
  "Men kisa?"
  
  
  "Nou ta dwe ale nan zèl kontajyon an pou nou pale avè l. Pou mwen sa pa anyen. Men, pou ou..."
  
  
  Li pa t bezwen fini fraz la. Mwen te konnen danje a. Men, mwen te konnen tou sa mwen te bezwen fè.
  
  
  "Èske ou ka pote m 'yon ròb esteril, gan, bouchon, tout ekipe a?"
  
  
  Diaz souke tèt.
  
  
  "Fè li," mwen te di yon ti tan. "Epi vit".
  
  
  Li te disparèt nan bilding lan epi li te reparèt kèk minit pita, pote sa mwen te mande. Pandan m te mete ròb mwen, bouchon, mask chirijyen ak gan, li te pouse yon pè soulye nan direksyon mwen.
  
  
  "Ou oblije kite soulye ou nan pòt la. Tout bagay sa yo pral esterilize lè w retire yo ankò."
  
  
  Mwen te fè jan li te di a, epi mwen te mache atravè lakou a, kenbe bòt mwen nan men mwen.
  
  
  "Èske ou ka jwenn kle nan zèl sid la?" Mwen te mande.
  
  
  Diaz te souri yon ti kras, lèv anwo ki manke li te vire nan yon grimas terib.
  
  
  "Li se sèlman fèmen soti nan deyò a, Senor," li te di. “Pou kenbe moun ki gen lalèp yo lwen. Li pa difisil pou kenbe lòt moun."
  
  
  Diaz te devise boulon an sou yon lòt pòt an bwa lou epi li te kite m 'pase anvan. Mwen te fè siy toudenkou pou li ale pi devan. Ankò yon chanm nwa, men fwa sa a ak ekleraj nan yon bout, kote yon nonm an blan te chita bò tab la, repoze tèt li nan men l ', li dòmi. Ankò ranje bèso, figi gòch. Men, isit la gen kèk te trese nan doulè. Soti isit la ak la, jemi brid sou kou yo te ka tande. Sant lan te menm pi mal pase nan zèl lwès la. Diaz te mache desann ale nan direksyon nonm blan an, li te gade l ak anpil atansyon, epi li te leve tèt li nan cheve l.
  
  
  "Jorge," li te di boug. "Jorge. Reveye. Senyè a vle pale avèk ou."
  
  
  Je Jorge ouvri yon ti kras, li gade m pa konsantre, answit tèt li tonbe nan men l. Yon pati nan machwè gòch li te disparèt, revele zo blan.
  
  
  "Ayi," li boumonnen. "Se konsa bèl. Se konsa, brav pou travay ak lepre. Se konsa bèl".
  
  
  Diaz te gade m epi li te grimase.
  
  
  "Bwè," li te di. "Li itilize salè l pou l bwè chak swa."
  
  
  Li leve tèt Jorge ankò epi li ba li yon gwo kalòt sou machwè pouri li. Jorge soufle nan doulè. Je l 'laji ak konsantre.
  
  
  "Ou bezwen pale ak Senyè a, Jorge," Diaz te di. "Li soti nan polis la, lapolis la koutim."
  
  
  Jorge te gade m, li te leve tèt li ak yon efò evidan.
  
  
  "Lapolis? Poukisa?"
  
  
  Mwen te mache andeyò Diaz epi mwen te vire ID mwen an. nan Jorge.
  
  
  "Pou enfòmasyon," mwen te di. "Enfòmasyon sou ki moun ki te kache isit la, ki moun yo ye ak ki kote yo te ale lè yo te kite isit la."
  
  
  Menmsi li te sou, Jorge te gen yon gade sounwa nan je l '.
  
  
  "Pa gen moun ki kache isit la. Genyen sèlman lepre isit la. Trapan. Trè danjere. Ou pa ta dwe isit la."
  
  
  Mwen deside fè fas ak Jorge yon ti jan diferan pase mwen te fè ak Diaz.
  
  
  "Gen yon rekonpans pou enfòmasyon," mwen te di tou dousman ak klèman, mwen te pran bous mwen an. Mwen te wè je Jorge laji yon ti kras pandan m te rale senk ven dola bill. "San dola. Peye imedyatman."
  
  
  "Ayi," Jorge di. "Mwen ta renmen anpil lajan, men..."
  
  
  "Pa gen anyen pou nou pè. Pèsonn p'ap janm konnen sa ou di m' eksepte Diaz. Epi Diaz konnen pi bon pase pale."
  
  
  Regard Jorge te fikse sou lajan an nan men m. Mwen glise li sou tab la. Jorge niche bouch li, epi toudenkou te pwan lajan an.
  
  
  "Mwen pa konnen ki moun yo ye," li te di byen vit, "men yo pa t Panyòl. Te gen twa nan yo. Yo te rive lannwit lan epi yo fèmen tèt yo nan yon chanm vid nan dèyè zèl la. Plis pase de. Yo pa t parèt pandan plizyè semèn. Yon lèp ak yon pasyan yo te arete te pote yo manje de fwa pa jou. Se lalèp sa a ki te esterilize chanm nan swa anvan yo te rive. Lè sa a, yon swa, yo pati toudenkou jan yo te vini. Lalèp la te disparèt tou, men annapre nou te aprann ke yo te jwenn kò l a kèk katye lwen. Li te trangle."
  
  
  "Èske ou te gen nenpòt lide ki kote yo te ale soti isit la?" - Mwen mande.
  
  
  Jorge ezite.
  
  
  "Mwen pa sèten, men mwen panse - de fwa, lè lalèp la antre nan chanm nan ak manje a, mwen kwè mwen tande yonn nan mesye yo di yon bagay sou Matinik."
  
  
  Yon bagay te klike nan sèvo mwen an.
  
  
  Matinik. Vòlkan.
  
  
  Menm lè a, yon pòt nan miray dèyè Jorge louvri. Yon figi te mache nan li, abiye tankou m ', nan yon ròb esteril, mask, bouchon ak tout lòt bagay. Jorge mwatye vire, gade, epi li souri.
  
  
  "Buenos noches, senorita," li te di. Lè sa a, mwen panse ke kèk nan bwè a tounen nan vwa li. “Tèlman bèl, yon ti chinita bèl konsa, epi li vin ede moun ki gen lalèp yo. Jis rive."
  
  
  
  
  
  Chinita. Chinwa.
  
  
  Sou tèt mask chirijikal la, je oriental ak de po je gade m dwat.
  
  
  Tout-twò-abitye doub-lidded Oriental je yo.
  
  
  "Byenveni nan fèt la, Carter," li te di.
  
  
  Mwen te gade l sombre.
  
  
  "Pou ou, Lee Chin," mwen te di, "pati a fini."
  
  
  Mwen te deplase nan direksyon li. Li leve men l.
  
  
  "Pa fè erè ou pral regrèt," li te di. "Nou genyen…"
  
  
  Vwa li te mouri nan mitan fraz e mwen te wè je l 'toudenkou elaji nan pè.
  
  
  "Carter!" li rele byen fò. "Dèyè ou!"
  
  
  Mwen vire. Boutèy Jorge a te manke zo bwa tèt mwen pa pous, kraze sou tab la nan men l '. Yon fractionne segonn pita, koupe karate mwen frape l 'nan baz la nan kou l' ak rate. Li tonbe atè tankou yon bwa bwa. Menm lè li tonbe, mwen tande vwa Lee Chin ankò. Fwa sa a, li te lis, fèm ak kalm ki ka touye moun.
  
  
  "Pòt la," li te di. "Epi sou bò gòch ou."
  
  
  Te gen twa nan yo nan pòt la. Nan ti limyè lonbraj la, mwen te kapab wè grotèsk, branch defòme, figi ak karakteristik twou, twou vid, bra twonpe. Mwen te kapab wè tou ekla nan de kouto ak yon moso ki ka touye moun nan tiyo plon pandan yo tou dousman deplase nan direksyon pou mwen.
  
  
  Men, se figi yo sou bò gòch ki te voye yon frison nan kolòn vètebral mwen. Te gen senk, sis, petèt plis, epi yo tout leve soti nan kabann yo pou glise ak anpil atansyon nan direksyon mwen.
  
  
  Sa yo se te lepre ki te gen maladi enfeksyon. Ak kò mwatye toutouni yo te vin pi pre ak pi pre, kouvri ak timè blan ilsè ki rete tèt chaje soti nan vyann malad la.
  
  
  Lee Chin te vin bò kote m '.
  
  
  "Youn nan filozòf Lwès ou yo te fè remake yon fwa," li te di avèk kalm, prèske nan yon konvèsasyon, "ke ènmi ènmi mwen an se zanmi m '. Èske ou dako?"
  
  
  "Nan pwen sa a," mwen te di, "absoliman."
  
  
  "Lè sa a, ann defann tèt nou," li te di, ak kò li bese yon ti kras, bra l 'glise pi devan nan sa mwen imedyatman rekonèt kòm yon klasik koun Fu pare poze.
  
  
  Sa ki te pase apre sa te rive tèlman vit ke mwen te apèn swiv li. Te gen yon mouvman toudenkou nan gwoup la lèp nan pòt la, ak yon klere klere nan yon kouto klere nan lè a. Mwen vire sou bò. Lee Chin pa t deplase. Youn nan men li te leve, li vire, li te fòme yon parabòl rapid, epi kouto a te kòmanse deplase ankò - nan direksyon pou nonm ki te voye l la. Li te lage yon rèl ki te fini ak yon soufle pandan lam la te pèse kou li.
  
  
  Moman kap vini an, sal la te eksploze ak mouvman chaotic. Lepre yo te avanse an gwoup e yo te kouri sou nou. Janm dwat mwen te vole soti epi li te jwenn yon mak nan vant yon atakan pandan m te foure dwèt rèd mwen pi devan nan plexus solè yon lòt. Yon tiyo plon sifle pase zepòl mwen. Hugo te nan men m, epi nonm ki te gen tiyo plon an te lage l pandan lam mòtèl la te plonje nan kou l. San koule soti nan atè karotid la tankou yon sous dlo. Bò kote m ', kò Lee Chin a te deplase nan yon mouvman likid, sinueux, bra li trese ak tonbe pandan kò li te balanse grotèskman nan lè a epi li te tonbe chifonnen ak tèt li nan yon ang enposib.
  
  
  "Li pa itil, Carter," Mwen tande vwa Diaz a kwoke soti nan yon kote nan fènwa a. "Pòt la fèmen soti deyò. Ou p'ap janm soti kounye a. Ou pral vin yon lèp tankou nou."
  
  
  Mwen koupe Hugo nan lè a devan mwen, pouse de moun ki gen lalèp demi toutouni yo ak men m '.
  
  
  "Rad ou," mwen te di Lee Chin. “Pa kite yo chire rad ou oswa manyen ou. Yo ap eseye enfekte nou."
  
  
  "Ou pral pouri menm jan ak nou, Carter," yo te tande grawou a ankò. "Ou menm ak ti moun nan ranje li. Kò ou pral tonbe nan..."
  
  
  Rèl la te fini ak yon soupi lè Lee Chin te akoupi, vire, tonbe bak, pwan mouvman yo, epi li voye kò Diaz nan direksyon miray la ak fòs la nan yon katapult. Je l te vin blan epi apre li te fèmen pandan l te tonbe. Nan menm moman an, mwen te santi men yon moun pwan do m 'ak tande bri vomisman an. Mwen te vire, mwen te pwan do lalèp la ak yon sèl men gan pandan Hugo te frape nan plexus solè li nan yon ang anlè. Li frwase, san koule soti nan bouch li. Yon moso nan ròb esteril mwen an te toujou kenbe nan men l '. Vire, mwen remake Lee Chin rale soti nan yon lòt koupi chat, ak kò lèp la tonbe sou miray la. Rad li te chire tou. Pandan yon fwa, je nou te rankontre, e menm panse a dwe te rive nou an menm tan an.
  
  
  "Pòt la," mwen te di.
  
  
  Li souke tèt yon ti kras epi kò li te tounen tankou chat ankò. Mwen te wè l sote sou tab Jorge t ap itilize a.
  
  
  
  
  Lè sa a, fè yon vòl enposib sou tèt yo nan twa atakan yo ak ateri tou pre pòt la. Mwen te mache dwat dèyè l ', itilize Hugo pou netwaye wout la. Pandan nou te kanpe ansanm nan pòt la, nou te sèlman kèk segond ankò anvan lèp yo atake nou ankò.
  
  
  "Ansanm!" - Mwen jape. Kounye a!"
  
  
  Janm nou yo te tire ansanm, tankou de belye. Te gen yon aksidan, men gon yo kenbe. Ankò. Aksidan an te pi fò. Ankò. Pòt la te vole soti nan gon li yo, epi nou te kouri atravè li nan lakou a, men mutile lonje lonje sou nou, pwan rad nou, odè vyann ki mouri a antre nan twou nen nou.
  
  
  "Pòt nan biwo a!" Mwen tande Lee Chin rele. "Louvri!"
  
  
  Mwen tande bri pye k ap kouri sou tè sèk la nan lakou a pandan moun ki gen lalèp yo t ap kouri dèyè nou an gwoup. Fwote chirijyen yo te nan wout la, epi yo te byen vit apwoche nou. Mwen mete tout dènye ti enèji nan yon dènye pete vitès, mwen wè Lee Chin fè menm bagay la dèyè m ', epi kouri nan pòt la louvri nan biwo a. Dèyè m ', figi Lee Chin a te vin tounen yon flou nan vitès pandan m te frape pòt la fèmen, britalman pote desann sou pwa a nan kò yo apwoche. Pou yon ti moman mwen te santi ke pòt la te kase louvri ankò. Lè sa a, toudenkou li fèmen epi mwen tire nan seri a. Te gen yon bri vwa sou lòt bò a nan pòt la, Lè sa a, silans.
  
  
  Lee Chin te kanpe bò kote m.
  
  
  "Gade," li te di, lonje dwèt sou youn nan kwen yo nan chanm nan.
  
  
  Fanm ki te kite m antre a te kouche an pil, san mouvman. Li te fasil pou wè poukisa. Gòj li koupe soti nan zòrèy rive nan zòrèy. Bò kote l te gen yon seri telefòn, fil li chire nan miray la.
  
  
  Mwen te di: “SLA a dwe peye moun ki gen lalèp ki te atake nou yo. "Fanm sa a klèman pa te peye. Li pwobableman pa t 'konnen anyen sou li. Lè li te tande batay kòt a kòt nan zèl enfeksyon an, li dwe te eseye rele lapolis ak..."
  
  
  "Epi li te fè erè nan kite pòt la nan lakou a louvri lè li te fè," Lee Chin fini pou mwen.
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  “Men, pa gen okenn garanti ke youn nan lepre yo pa t itilize telefòn nan pou rele ranfòsman SLA. Apre sa, mwen pa pral la lè yo rive. Nou pral kite isit la kounye a. E ansanm. Ou gen kèk eksplike pou fè."
  
  
  "Natirèlman," Lee Chin te di avèk kalm. "Men, e rad nou yo?"
  
  
  Manto tou de chirijyen nou yo te chire. Kilòt te sal. Li te byen evidan sa ki te bezwen fè.
  
  
  "Striptease," mwen te bay lòd, matche aksyon mwen ak pawòl mwen yo.
  
  
  "Tout?" - Lee Chin mande ak sispèk.
  
  
  "Sa a," mwen te di. "Sòf si ou vle reveye yon jou epi jwenn dwèt ou tonbe."
  
  
  "Men, kote nou prale? San rad..."
  
  
  "Yon moun ap tann mwen nan machin nan. Jis kèk blòk soti isit la, "Mwen te asire li.
  
  
  Lee Chin leve je l 'soti nan debloke soutyen li.
  
  
  "Plizyè blòk!" Li te di. "Ou pa vle di nou pral..."
  
  
  Mwen te souke tèt mwen, mwen te soti nan bout pantalon mwen epi mwen te deplase nan direksyon pòt devan an.
  
  
  "Pare?"
  
  
  Li Chin, voye sou kote yon moso nan kilòt li, li te gen dout, men li souke tèt li. Mwen te pwan men l ', li louvri pòt devan an.
  
  
  "Ann kouri!"
  
  
  Mwen renmen panse nou te premye jwè San Juan.
  
  
  
  Chapit uit
  
  
  Gonzalez t ap dòmi. Lè li leve soti nan frape mwen sou fenèt la, li te jwenn yon Nick Carter toutouni kanpe bra nan bra ak yon bèl fanm Chinwa ak trè toutouni, machwè li tonbe sou soulye li. Pandan yon ti tan li pa fè anyen men gade. E pa sou mwen. Mwen pa t 'kapab blame l'. Li Chin te piti, prèske ti, men chak pous nan kò li te parfe pwopòsyone. Cheve nwa jè te tonbe sou ti tete li fèm ak yon gwo kouwòn ak pwent tete drese. Kwis li yo ak janm li yo te lis, vant li te rantre ak koube. Te figi l aksantué pa yon nen poupe pafè, epi lè li rale bouch li byen defini sou kote, dan li avegle. Li te difisil pou kwè ke ti fi sa a te yon mèt kung fu - oswa mwen ta dwe di, yon lover - ki te kapab pran sou nenpòt kantite gason nan konba kò a kòt. Se pa ke mwen ta pral bliye li.
  
  
  Mwen frape sou fenèt la ankò, frape Gonzalez soti nan gade l 'tankou vizyon.
  
  
  "Gonzalez," mwen te di, "si ou pa gen pwoblèm entèwonp etid edikasyon fizik ou, mwen ta apresye li si ou ta louvri pòt la. E mwen panse dam nan ta apresye jakèt ou."
  
  
  Gonzalez kouri al nan manch pòt la.
  
  
  "Pòt la," li te di. "Wi. Sètènman. Pòt. Blazer. Sètènman. Mwen ta trè kontan bay dam nan pòt mwen. Mwen vle di jakèt mwen an."
  
  
  Li te pran kèk segonn nan konfizyon, men finalman pòt la louvri epi Lee Chin te kouvri soti nan zepòl rive nan jenou pa jakèt Gonzalez la. mwen genyen
  
  
  
  
  yon manto ki, bay Gonzalez ti wo, apèn rive nan ranch mwen.
  
  
  "Oke," mwen te di, mwen te antre nan chèz dèyè a ak Lee Chin, tanporèman mete Wilhelmina ak Hugo nan pòch yo nan rad Gonzalez a epi li inyore dezi li pa t pale men klèman dezespere konnen sa ki te pase. “Ann soti kote mò yo ye a. Men nou poko tounen nan otèl la. Jis monte yon ti kras. Ti dam sa a gen yon bagay pou l di m."
  
  
  "Natirèlman," Li Chin te di avèk kalm. Li fouye nan pòch jakèt Gonzalez la jiskaske li jwenn yon pake sigarèt, li ofri m yon sèl, epi lè m te refize, li limen youn pou tèt li epi li pran yon gwo trennen. "Ki kote mwen kòmanse?"
  
  
  "An premye. Soti nan Basics yo Tankou, ki sa w ap eseye fè egzakteman e poukisa?"
  
  
  "Anfòm. Men, èske ou pa panse ke yon moun k ap kondwi ta dwe gade devan l pi souvan pase li gade nan retwovizè a?
  
  
  "Gonzalez," mwen te di avètisman.
  
  
  Gonzalez te jete yon ti koutpa sou wout la epi li te kontinye kondui a anviwon ven kilomèt pa èdtan.
  
  
  "Èske w konnen anyen sou Chinatown?" - Lee Chin mande.
  
  
  "Èske yon moun konnen anyen sou Chinatown sof si yo se etnik Chinwa?"
  
  
  "Bon pwen," Lee Chin te souri. "De tout fason, mwen se pitit fi Lung Chin. Mwen se sèl pitit li tou. Lung Chin se chèf fanmi Chin, oswa fanmi Chin si ou vle. Sa a se yon gwo klan, e mwen pa gen pwoblèm ke li trè rich. Li gen anpil enterè biznis diferan, pa sèlman nan Chinatown New York, Hong Kong ak Singapore, men nan tout mond lan. Piske papa m pa t gen lòt pitit, sitou pa t gen pitit gason, mwen te leve e edike pou m okipe enterè klan Chin, kèlkeswa kote yo te ye ak kèlkeswa sa yo te ye. Nenpòt fason, mwen te kapab fè li."
  
  
  "Enkli itilizasyon entèlijan abilite Arts masyal?"
  
  
  "Wi," Lee Chin souke tèt. "Epi etidye syans imanitè yo nan Vassar. Ak etid teknoloji an jeneral nan MIT.
  
  
  Mwen te fè remake: “Jèn dam ki gen anpil edikasyon.
  
  
  "Mwen sipoze konsa. Travay mwen nan moman sa a se, byen, ou ta ka rele li yon depanaj pou fanmi an. Lè yon bagay ale mal oswa gen yon menas pou enterè klan an, kèlkeswa kote ak kèlkeswa sa ki ka ye, mwen. Travay la se entèvni ak korije sitiyasyon an."
  
  
  "Kisa ki kounye a pa travay san pwoblèm oswa ki anba menas?" - Mwen te mande, deja gen konfyans nan repons lan.
  
  
  "Vini non, Carter," li te di. "Ou ta ka devine li depi kounye a. Klan an gen enterè grav nan lwil Venezyelyen. Ak lwil nan plizyè lòt kote nan Amerik di Sid, tou. E SLA a ap menase pou detwi foraj lwil oliv lanmè ak raffinerie monte ak desann kòt la. Pa vre? "
  
  
  "Trè byen," mwen te di lugubr. "Trè byen enfòme. Mwen pa panse ou vle di m poukisa ou byen enfòme?
  
  
  "Natirèlman pa," li te reponn kè kontan. "Plis ke mwen ka di w se jan mwen te dekouvri ke ou te rankontre Michelle Duroch nan Tangier, epi li te aprann li nan tan kenbe yon je sou ou soti nan la. anpil kote".
  
  
  "Sa enkli zòrèy elektwonik yo mete nan sigarèt," mwen te raple li.
  
  
  "Wi," li reponn sèk. “Ou te sèl siy mwen sou kote Duroch a. Mwen pa t 'kapab riske pèdi ou. Epi nou tou de konnen modike byen ke Fernand Duroch se kle nan tout menas SLA a. Antouka, kounye a ke nou tou de konnen kote doktè nou renmen anpil. Yo te kidnape lanmò apre yo te kache nan yon lèp..."
  
  
  "Tann," mwen te entèwonp sevè. "Ki kote egzakteman ou panse li te pran?"
  
  
  "Vini non, Carter. Ou ap jwe jwèt avè m ankò," li te di avèk enpasyans. "Mwen tande sa Jorge te di osi byen ke ou. Poukisa ou panse mwen te pran vòl isit la e mwen te parèt kòm yon enfimyè le pli vit ke pinèz mwen te ranmase konvèsasyon ou ak pitit fi Duroch a - jis anvan ou fimen l 'nan aksyon. ki jan li te gou? "
  
  
  "Motif," mwen te di. "Men, ou pa reponn kesyon mwen an."
  
  
  Jorge di: “Matinik. Dènye mo zanmi ou Ahmed te "Vulcan". Èske mwen ka site liv gid la?" Zile franse Karayib la nan Matinik se lakay yo nan yon vòlkan andòmi, pwobableman disparèt, Mont Pelée. Konklizyon: Duroch ak katye jeneral OEA yo sitiye nan oswa toupre kratè Mont Pelée nan Matinik."
  
  
  Mwen madichon an silans. Ti fi sa a te bon.
  
  
  "Oke," mwen te di. "Travay detektif ou a bon jan. Epi ou byen fè fas ak pwoblèm difisil. Men koulye a, ti krikèt, li lè pou ou abandone gwo foto a. Ou ka reprezante enterè sosyete a. Clan Chin, men mwen reprezante enterè Etazini, san nou pa mansyone tout lòt peyi ki pwodui lwil nan emisfè sa a. Se yon kesyon de priyorite.
  
  
  
  Li klè? "
  
  
  "Men, sa a tout," Lee Chin te di, jete bou sigarèt li deyò fenèt la. “Enterè mwen sèvi ak enterè ou sèvi yo pa an konfli. Nou tou de vle menm bagay la - enfim sikwi OEA. Epi nou tou de konnen nou dwe aji menm jan an pou nou libere Duroch. Konklizyon: Li lè pou ini."
  
  
  "Bliye li," mwen te di. "Ou ta jis fè bagay sa yo pi konplike."
  
  
  "Kòm mwen te fè nan lèp la?" - Li Chin mande, gade m sounwa. "Koute, Carter, mwen ka ede nan zafè sa a, epi ou konnen li. Nenpòt fason, ou pa ka anpeche m fè sa. Mwen pi plis pase yon match pou nenpòt moun ou ta ka eseye kenbe m prizonye, e si w ta arete m sa t ap fè bagay yo difisil pou ou."
  
  
  Mwen gade deyò fenèt la pou yon minit ak panse. Sa li te di se te vre. Mwen pwobableman pa t 'kapab anpeche l' fè li. Li te pwobableman chita la kounye a, panse a kèk fason etranj domaje zong pye m 'si mwen deside eseye li. Yon lòt bò, petèt li t ap travay pou opozisyon an, malgre istwa li pito plauzib, e li te vin ede m nan koloni lèp la pou l te ka jwenn favè m. Men, menm si sa, li ta pi bon pou m genyen l yon kote kote m te ka voye je sou li pase kite l rale yon kote ki pa wè.
  
  
  "Vini non, Carter," li te di. "Sispann chita la ap eseye gade enkonpreyansib. Èske sa se yon kontra?
  
  
  "Oke," mwen te di. "Konsidere tèt ou pou yon ti tan anplwaye pa AX. Men, sèlman toutotan ou rale pwòp pwa ou."
  
  
  Lee Chin bat Coursil li epi gade m sou kote.
  
  
  "Gade ansyen pwovèb Chinwa a," li te di nan aksan ki pi ra mwen tande depi Charlie Chan.
  
  
  "Ki sa li ye?" - Mwen di.
  
  
  "Ou pa ka kenbe yon bon gason desann paske lè ale a vin difisil, se lè sa a yo ale epi mwen jis kòmanse lite."
  
  
  "Hmmm," mwen te di. "Confucius?"
  
  
  "Non. Chinatown High, klas 67."
  
  
  Mwen te souke tèt ak apwouve.
  
  
  "Nan nenpòt ka, trè pwofon. Men, kounye a ke nou gen kilti nou pou jounen an, mwen ta renmen diskite sou ki jan nou pral ale nan Matinik."
  
  
  Tout ekspresyon li chanje. Li te tout biznis.
  
  
  “Si ou byen li liv gid ou,” mwen te di li, “ou konnen ke Matinik se yon depatman lòt bò dlo nan Lafrans, menm jan Hawaii se yon eta nan peyi Etazini. Sa vle di ke lwa yo ak administrasyon yo se franse..."
  
  
  "Sa vle di," Lee Chin te fini pou mwen, "ke manm SLA yo ka enfiltre yo."
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  “Sa vle di nou dwe antre Matinik san yo pa konnen nou rive. Sa soulve pwoblèm transpòtasyon. Mwen menm ak Michelle ap vwayaje anba kouvèti, men nou pa ka riske li pa la, sitou apre ensidan sa a nan lèp la."
  
  
  Lee Chin te karese yon bò nan figi l avèk reflechi.
  
  
  "Se konsa, pa lè," li te di.
  
  
  "Non," mwen te dakò. "Sa a se yon zile montay. Sèl kote nou ka ateri se nan ayewopò a epi nou pral oblije pase nan koutim ak imigrasyon. Nan lòt men an, byenke gen yon sèl kote pou avyon an ateri, gen dè santèn de kote ki relativman ti nan gwosè. yon bato ka jete lank epi rete san yo pa detekte pandan plizyè jou."
  
  
  "Eksepte ke lwe yon bato ta dwe yon bon fason pou fè gwo kantite moun ki sou zile sa a konnen ke nou ap planifye yon vwayaj," Lee Chin te di absan, limen yon lòt sigarèt Gonzalez.
  
  
  "Mwen dakò," mwen te di. "Se konsa, nou ap panse sou lwe yon bato olye ke lwe youn."
  
  
  "Natirèlman, san pwopriyetè a konnen."
  
  
  "Pa jiskaske nou retounen li ak peman pou itilize li."
  
  
  Lee Chin jete sann sigarèt deyò fenèt la epi li sanble biznis.
  
  
  "Nou pral oblije diskite sou pwoblèm sa a peman, Carter," li te di. "Mwen te yon ti kras depase ak depans mwen dènyèman."
  
  
  "Mwen pral pale ak kontab la," mwen te pwomèt li. "Pandan se tan, nou tou de bezwen dòmi. Aswè a. Èske w konnen ki kote waf yatch la ye?
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  "Genyen yon kafe sou pwent lès la rele Puerto Real." Mwen pral rankontre ou la demen a minwi. Èske w gen yon kote pou w rete jouk lè sa a?”
  
  
  "Natirèlman," li te di. "Chin Clan..."
  
  
  "Mwen konnen, mwen konnen. Klan Chin se yon gwo fanmi. Oke, Gonzalez ka depoze m toupre otèl mwen an, epi achte kèk rad pou ou epi mennen w kote ou vle.
  
  
  "Oke," li te di, voye bounda sigarèt la deyò fenèt la. "Men. Carter, sou rad sa yo..."
  
  
  "Li pral ale nan kont mwen an," mwen asire li.
  
  
  Li te souri.
  
  
  Ki sa ki lanfè a. Li vo achte yon sèl ekipe yo wè ki jan li rale sou lòt moun.
  
  
  
  
  Lè m te re-antre nan San Geronimo Apartments, li te douvanjou e Michelle te toujou ap dòmi. Li pa t twò abiye menm pou li dòmi. An reyalite, tout sa li te mete se te yon kwen nan fèy la ki modèst kouvri apeprè kat pous nan kwis li. Mwen te pran yon douch tou dousman, men byen, mwen te sèvi ak kèk savon carbolique ke mwen te pote avè m espesyalman pou objektif sa a, epi m te kouche nan kabann bò kote l. Mwen te fatige. Mwen te dòmi. Tout sa mwen te vle fè se te fèmen je m 'ak ronfle ak kè kontan. Omwen se sa mwen te panse, jiskaske Michelle te deplase, ouvri yon grenn je, li wè m, epi li te vire pou peze tete ase li yo—konsa kontrèman ak ti tete Lee Chin fèm, pèky, sou pwatrin mwen an.
  
  
  "Koman li te ye?" - li boumonnen, yon men te kòmanse caresses do m ', nan baz la nan kou mwen.
  
  
  "Apa batay kont yon rejiman ki gen lalèp enfektye ame ak kouto ak klib, pa te gen anyen nan li," Mwen te reponn, kòmanse eksplore kèk zòn enteresan ak pwòp men m '.
  
  
  "Ou dwe pale m 'sou sa," Michelle te di anrou, tout kò li kounye a peze sou mwen, peze sou mwen.
  
  
  "Mwen pral fè li," mwen te di. Lè sa a, mwen pa t 'di anyen lòt pou yon ti tan, bouch mwen te okipe nan yon lòt fason.
  
  
  "Kilè ou pral di m '?" - Michelle boumonnen apre yon minit.
  
  
  "Pita," mwen te di. "Anpil pita."
  
  
  Epi sa te pita anpil. An reyalite, jou sa a nou te yon lòt fwa ankò tap mete sou plaj la sab blan, tranpe moute kèk plis nan solèy la cho Karayib la.
  
  
  "Men, èske ou reyèlman fè fi Chinwa sa a konfyans?" Michelle te mande pandan l te aplike lwil chofe nan do m, li t ap bat misk ki nan zepòl mwen.
  
  
  "Natirèlman pa," mwen te di. "Se youn nan rezon ki fè mwen prefere genyen li, pou mwen ka voye je sou li."
  
  
  "Mwen pa renmen li," Michelle te di. "Li sanble danjere."
  
  
  "Se sa li ye," mwen te di.
  
  
  Michelle te silans pou yon ti tan.
  
  
  "Epi w ap di li dezabiye toutouni devan ou?" - li mande toudenkou.
  
  
  "Stricteman nan devwa," mwen asire li.
  
  
  "Wi!" li soufle. "Mwen panse ke li se yon ekspè nan kèk bagay lòt pase koun Fu."
  
  
  Mwen ri. "Li ta enteresan yo konnen."
  
  
  "Non, osi lontan ke mwen alantou, ou pa pral!" - Michelle jape. "Mwen pa renmen lide ke li avèk nou."
  
  
  "Ou te deja di m 'sa," mwen te di.
  
  
  "Oke, mwen di ou ankò," li te reponn malè.
  
  
  Epi li te di m 'ankò. Lè nou te manje sa yo modi Piña Coladas anvan dine. E lè nou pran pòz lyon pandan manje midi. Epi lè nou te nan yon taksi apre manje midi, nou te ale nan kazino a.
  
  
  "Gade," mwen te finalman di. "Li vini avèk nou e se li. Mwen pa vle tande pale de sa ankò."
  
  
  Michelle te tonbe nan yon silans mòd, ki te vin pi mòd menm jan nou te soti nan kazino a ak nan machin pou lokasyon mwen te delivre a. Mwen te inyore li, konsantre tout sa mwen te kapab sou kondwi, pase, ak alantou San Juan jiskaske mwen te sèten mwen te pèdi nenpòt moun ki ta ka pouswiv nou. Li te prèske minwi lè mwen te pake machin mwen an kèk blòk nan waf yatch la epi nou te chanje nan salopet yo ak chanday mwen te pote avè m 'nan valiz mwen an.
  
  
  "Ki kote nou pral rankontre chanpyon kung fu ou a?" - Michelle te mande pandan m te pran men l epi m te mennen l nan lari fè nwa trankil pou m rive nan pisin ak yatch la.
  
  
  "Nan yon bidonvil sal, nwa, ki pa gen bon repitasyon," mwen te di l avèk kè kontan. "Ou pral renmen sa a."
  
  
  Puerto Real se te yon bidonvil reyèl. Epi li te sal, nwa ak kareman anbarasan. Se te yon kote tou kote moun te ale nan biznis yo epi yo te eseye pa gade twò pre etranje yo. Nan lòt mo, li te pi bon kote pou reyinyon mwen te kapab panse a. Mwen te rale rido pèl ki te pandye sou papòt la epi m te gade anndan nwa ki gen lafimen. Yon ba long nan mozayik fann te lonje atravè chanm nan, ak yon demi douzèn karaktè minable t ap bwè dèyè li, kèk jwe domino ak Barman an, kèk jis fikse nan espas. Anfas ba a, ki te mete kont yon miray lacho k ap defonse, nan plizyè tab rakèt te gen yon jwèt fè bwi nan zo, kèk tafyatè poukont yo ak yon bwè ki te literalman kriye nan byè li. Tout bagay te pran sant byè rasi, lafimen sigarèt rasi ak wonm. Michelle fè yon grimas nan degou pandan m te mennen l sou tab la.
  
  
  "Sa a pi mal pase Tangier," li bougonnen pou mwen. "Konbyen tan nou ta dwe tann pou ti fi sa a?"
  
  
  "Jiskaske li parèt," mwen te di. Mwen te jis ap prepare pou m ale nan ba a pou bwè lè youn nan moun ki bwè poukont yo te leve kanpe sou yon tab nan lòt bout chanm nan epi li t ap pran tèt nou, li te pote yon boutèy ak plizyè linèt. Li te evidamman bwè ak desann sou chans li yo ak salopet ekstrèmman sal, penti abazde li yo, chanday lenn chire, ak bouchon lenn mwatye kouvri figi l '.
  
  
  
  .
  
  
  "Hey, zanmi," te di tafyatè, apiye sou tab nou an, "ann bwè yon bwè ansanm. Mwen rayi bwè poukont mwen."
  
  
  "Kite m 'pou kont li, zanmi. Nou…"
  
  
  Mwen sispann mitan fraz. Anba bouchon mwen an, yon zye oriental abitye te fè yon œy sou mwen. Mwen rale yon chèz.
  
  
  "Lee Chin," mwen te di, "rankontre Michelle Duroch."
  
  
  "Hi," Lee Chin te di, souri pandan li te glise nan yon chèz.
  
  
  "Bonswa," Michelle te di. Apre sa, ak yon vwa dous: "Ala yon bèl rad ou genyen."
  
  
  "Mwen byen kontan ou te renmen li," Lee Chin reponn. "Men, ou ta dwe wè sa mwen te genyen yè swa. Carter ka di ou."
  
  
  Je Michelle te klere anpil. "Mwen sezi li menm remake," li kase.
  
  
  Li Chin jis souri.
  
  
  "Confucius te di," li te di, mete aksan Hockey li ankò, "bon bagay yo vini nan ti pakè."
  
  
  "Oke, medam," mwen entèfere. - Sove konvèsasyon zanmitay la pou kèk lòt tan. Nou gen yon travay pou nou fè e nou dwe fè l ansanm."
  
  
  Li Chin souke tèt imedyatman. Michelle te siprime je l. Mwen te pran boutèy Lee Chin te pote a epi mwen vide tout bagay nan linèt. Lee Chin bwè bwason li nan yon sèl ti goute, Lè sa a, chita, gade m ', ap tann. Mwen te pran yon ti ti gout epi mwen prèske eksploze.
  
  
  "Bondye!" Mwen te gaspiye. "Ki kalite materyèl sa a ye?"
  
  
  "Nouvo wonm," Lee Chin te di dekontrakte. "Yon ti kras fò, pa vre?"
  
  
  "Fò!" Mwen di. "Tout... oke, gade. Ann al travay. Nou bezwen yon bato gwo ase pou nou kat, ki gen ase pouvwa pou mennen nou nan Matinik byen vit, men pa ase gwo pou atire atansyon epi mande pou yon gwo plonje nan pò dlo a."
  
  
  "Lady's Day," Lee Chin te di.
  
  
  Mwen te gade l yon kesyon.
  
  
  "Li ancrage anviwon yon ka de mil de pò a," li te di. "Se yon milyonè Ameriken ki rele Hunter ki posede. Li pa te bò kote l 'pou twa mwa. Se yon sèl moun ki abò a pou pran swen li, epi li vin sou nan vil la."
  
  
  "Ou te okipe," mwen te di apwouve.
  
  
  "Mwen vin anwiye chita alantou," Lee Chin te di. “Mwen dòmi sèlman kat èdtan pa swa de tout fason, kidonk mwen te bezwen yon bagay pou m fè e mwen toujou renmen bato. Sa a bote, Carter, se espesyalman pou sa nou gen nan tèt ou. Sa a se yon brigantine katreven pye. ak yon kòk ranfòse ak gréement, twa ma bati ba pou fòs nan dlo louvri ak gwo van. Li sanble ke li ta ka dòmi omwen kat, petèt plis. antre epi kite pò a ak vitès sou dlo louvri, menm anba vwal. Se yon bèlte, yon rèv reyèl."
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Li son bon".
  
  
  "Genyen yon sèl pwoblèm," Lee Chin te ajoute. "Kayè. Lè li retounen e li dekouvri kannòt la disparèt, li pral sètènman kontakte lapolis."
  
  
  "Li pa pral jwenn bato a ki manke," mwen te di. "Nou pral aji ase pou tann li. Lè l rive, n ap ofri l yon ti vwayaj. Fèmen nan kabin an, nan kou."
  
  
  "Ajoute yon lòt moun nou pa ka fè konfyans," Michelle te di énervé. Je li te gade Lee Chin.
  
  
  "Li pa ka ede," mwen te di. "Epi nou chita isit la pou gremesi. Ann gade jou dam."
  
  
  Mwen leve. Michelle te pouse chèz li an dèyè, li te kanpe epi li te soti nan ba a san gade nan Lee Chin. Nou te swiv li. Apre atmosfè a degoutan nan ba a, lè a cho lannwit Karayib la te pran sant trè bon. Bato t ap flote nan pisin yatch la, limyè k ap flache. Se te yon sèn lapè, bèl. Mwen te espere ke li ta rete konsa osi lontan ke nou "prete" Lady Day.
  
  
  "Gade," Lee Chin te di, rale yon ti longvi anba chanday li. "La."
  
  
  Mwen te pran longvi yo epi lonje yo nan direksyon ki endike a. Apre kèk flou ak kèk adaptasyon, "Lady's Day" parèt nan vi. Mwen sifle dousman nan admirasyon. Menm jan Lee Chin te di, li te tèlman bèl. Long, liy dous li yo te san mank oseyan-ale, ak gwo ma li yo nan mitan bato a vle di plis pouvwa anba vwal. Nan fason li te mache a, mwen te kapab di ke li te kapab fasilman jete lank nan dlo ki pa fon. Mwen etidye li yon ti kras plis pase pran longvi yo lwen je m '.
  
  
  "Genyen yon sèl bagay mwen pa renmen sou sa a," mwen te di.
  
  
  "Ki sa li ye?" - mande yon Lee Chin sezi. Mwen te kapab di li te tonbe nan renmen ak bato a nan premye je. "Genyen yon bato ki mare nan dèyè a," mwen te di.
  
  
  "Kiyès?" - Lee Chin te di epi li te pwan longvi yo. Li te byen konnen kisa m t ap jwenn: si kannòt la te bò kannòt la, fòk faksyonnè a te deja tounen. Lee Chin te etidye Lady's Day pou yon ti moman, apresa bese longvi li epi souke tèt li.
  
  
  
  
  "Kouz mwen Hong Fat pral pèdi yon koup nan bagèt akòz sa a," li te di. "Li te sipoze voye je sou faksyonnè sa a epi fè m 'konnen lè li ta retounen. Li pa janm lage m 'anvan."
  
  
  "Li ka pa faksyonnè a," mwen te raple li. "Sa ta ka yon lòt manm ekipaj ki rive pou prepare l pou vwayaj la. Oswa menm yon moun ki gen yon ti vòl nan tèt ou. Yon moun ki te aprann abitid faksyonnè a menm jan ak ou. Nan nenpòt ka, Jou dam se tou bon pou objektif nou bay moute. Nou jis bezwen prepare pou yon nouvo envite nan vwayaj la."
  
  
  Li Chin souke tèt an akò. Je nou rankontre. Nou tou de te dwe panse menm bagay la - si te gen yon moun la jou dam, nou pa t 'kapab kite l' wè nou apwoche sou bato a - paske pwochen bagay la li te di se tou senpleman:
  
  
  "Kovèti pou plonje?"
  
  
  "Bon," mwen te di epi mwen te tounen vin jwenn Michelle. "Èske ou janm ale plonje otonòm?"
  
  
  Michelle te gade Lee Chin.
  
  
  "E ou menm?" Li te di.
  
  
  "Mwen byen," Lee Chin reponn.
  
  
  "Oke, mwen pa tèlman move tèt mwen," Michelle te di.
  
  
  Mwen doute li. Si Lee Chin te di ke li te yon Eskalad akonpli, mwen sispèk Michelle ta te deklare ke li te monte Everest. Men, mwen te dakò ak li.
  
  
  "Oke," mwen te di Lee Chin. "Kovèti pou plonje pou twa. Ak yon sak zam ki enpèmeyab."
  
  
  "Natirèlman," li te di. "Ven minit."
  
  
  Epi li ale, li disparèt nan fènwa a tankou yon lonbraj k ap deplase.
  
  
  "Li gen yon kouzen ki ka okipe moun k ap okipe a. Li ka jwenn ekipman plonje sou demann, "Michelle te di chimerik. "Ki kote li jwenn tout bagay sa yo?"
  
  
  "Klan Chin nan," mwen te di ak yon figi serye, "se yon klan trè gwo."
  
  
  Epi branch patikilye nou an nan klan manton an te retounen nan mwens pase ven minit. Li te akonpaye pa yon nonm Chinwa olye gra sou diznèf, ki moun ki te respire lou pandan li te mete ekipman l 'yo.
  
  
  "Silenn yo plen," Lee Chin te di. "Mwen te sèlman kapab jwenn yon sèl kalib pwofondè, men nou tout ka swiv nenpòt moun ki mete li. Sa a se kouzen mwen Hong Fat."
  
  
  "Rele m 'Jim," Hong Fat te di. “Koute, mwen pa janm kite bò faksyonnè sa a. Mwen mwatye sou tèt mwen jis nan sant souf li a dis pye lwen. Epi l ap dòmi ak tèt li sou tab la, l ap dòmi tankou yon timoun sou, nan moman sa a.
  
  
  "Nou pral jis oblije pran yon chans sou nenpòt moun li ye nan Jou dam," mwen te di. "Ann ale nan. Nou pral abiye la, sou ke la, dèyè pil sa a nan blòk sann."
  
  
  Nou te pote ekipman nou an sou waf la, dezabiye, epi nou te kòmanse mete wetsuits nou yo. Yo te nouvo epi yo te pran sant kawotchou. Mwen mete najwar mwen, epi mwen tcheke mask mwen ak oksijèn tankou lòt moun yo. Hugo ak Wilhelmina te antre nan sak ki enpèmeyab ansanm ak derringer ki ka touye moun Lee Chin te pote. Pierre kontinye fè tèt li alèz anndan kwis mwen anba wetsuit la.
  
  
  "Wow," Hong Fat te di. "Bèt ki soti nan lagon nwa atake ankò."
  
  
  Lee Chin te di: “Koute kouzen, tounen nan ba sa a epi kenbe je w sou faksyonnè sa a, oswa m ap pran Honda ou. Si li kòmanse tounen nan Lady Day, ban mwen yon buzz."
  
  
  Hun Fat te souke tèt li avèk respè epi li te kondui nan fènwa a.
  
  
  "Bliss?" Mwen di.
  
  
  "Zòno mwen an," Lee Chin te di yon ti tan. "Reseptè elektwonik. Pafwa li pratik."
  
  
  "San okenn dout," mwen te di sèk. Mwen tcheke ke nou tout twa te pare, Lè sa a, te fè siy Lee Chin ak Michelle nan kwen an nan ke la. Se te yon nwit nan lalin klere, men mwen pa t 'wè pèsonn ap gade nou.
  
  
  "Swiv mwen," mwen te di. "V-fòmasyon. Rete nan pwofondè mwen."
  
  
  Tou de souke tèt. Mwen mete mask la sou figi m ', vire sou oksijèn nan ak desann nan dlo a. Yon ti moman apre, nou twa t ap glise san pwoblèm sou najwar nan pwofondè vèt-nwa nan pò a nan direksyon Lady Day.
  
  
  
  Nevyèm chapit.
  
  
  Anpil nan Lanmè Karayib la enfeste ak reken, ak zòn nan alantou San Juan Harbour pa gen okenn eksepsyon, kidonk mwen te kenbe zam Lee Chin te bay la pare. Yon ti koutje sou zepòl mwen te rasire m konsènan Michelle. Li te deplase nan dlo a fasil epi san pwoblèm, ki endike anpil ane nan abitye ak plonje. Si yon bagay, li te egal Lee Chin a, ak nan glas la nan mask li mwen te panse mwen te kapab trape yon souri nan satisfaksyon nan sa. Sepandan, mwen pa t 'gade dèyè souvan. Pò a te gen anpil moun ak bato epi nou te oblije mare ant epi pafwa anba yo, kenbe yon je fèmen sou liy, lank e menm liy lapèch lannwit okazyonèl. Epi, nan kou, reken. Dlo a te vèt-nwa ak twoub nan mitan lannwit lan, men mwen remake ke de tan zan tan lekòl nan ti pwason ak boul pik nan oursin lanmè nwa vole lwen nou.
  
  
  
  
  sou maren an, ak yon sèl jou a lumbering, etonan grasyeuz ak rapid retrè nan yon kalma. Mwen sifas yon fwa, yon ti tan, pou detèmine direksyon an, Lè sa a, plonje ankò epi deplase sou anba a. Pwochenn fwa mwen te parèt pou m te pwan lank Lady Day la. Kèk segonn apre, tèt Michelle parèt pous lwen, Lè sa a, tèt Lee Chin a. Nou tout te fèmen oksijèn an epi retire mask yo nan figi nou, epi answit nou te rasanble ansanm epi koute.
  
  
  Pa gen okenn son depi Jou Dam.
  
  
  Mwen te mete dwèt mwen nan bouch mwen pou silans, Lè sa a, te pran pòz leve an premye, epi yo te oblije rete tann jiskaske mwen bay siyal la. Tou de souke tèt an akò. Mwen wete najwar mwen yo, mwen te remèt yo bay Lee Chin epi mwen te kòmanse leve kòd jete lank la, kenbe sak ki enpèmeyab la, balanse pandan bato a balanse nan vag yo.
  
  
  Pa te gen okenn moun sou pil. Antèn mouch la te toujou ap briye nan dèyè a, men kabin an te fè nwa. Mwen monte sou balistrad la, mwen rale Wilhelmina soti nan sak ki enpèmeyab la epi mwen chita an silans sou pil la pou yon ti moman, mwen koute.
  
  
  Toujou, pa yon son.
  
  
  Mwen panche sou balistrad la epi mwen fè siy pou Lee Chin ak Michelle vin jwenn mwen. Lee Chin te soti an premye, vit ak ajil tankou yon Acrobat. Michelle te swiv li pi dousman, men ak yon konfyans etonan ak fasilite. Lè mwen te bese tank oksijèn ak mask la sou pil la, de fanm te kanpe bò kote m ', degoute, dwèt yo ap travay senti sekirite yo.
  
  
  "Rete isit la," mwen te chichote Michelle. "Lee Chin ak mwen pral di bonjou nenpòt moun ki nan kabin an."
  
  
  Epi, èspere ke, tonbe nan dòmi, mwen mantalman te ajoute.
  
  
  Michelle souke tèt li an kòlè.
  
  
  "Mwen prale ak..."
  
  
  Mwen te pwan figi l 'ak tou de men epi mwen te fikse nan li.
  
  
  "Nou te pase nan sa a anvan," mwen te chichote nan dan sere. "Mwen te di rete isit la."
  
  
  Li te gade dèyè avèk defi pou yon ti moman. Lè sa a, je li tonbe epi li souke tèt li yon ti kras. Mwen lage figi l ', souke tèt Lee Chin ak an silans rale sou pil la. Nan pòt kabin an mwen kanpe epi m chita san mouvman, m ap koute.
  
  
  Pa gen anyen. Pa menm ronfle. Menm gwo souf.
  
  
  Lee Chin leve sousi li an kesyon. Mwen souke tèt. Li te peze tèt li sou yon bò nan pòt la pandan mwen dousman manyen bouton pòt la.
  
  
  Li te tounen soti.
  
  
  Dousman mwen ouvri pòt la. Nan limyè lalin ki t ap pase nan pòtay yo, mwen te kapab wè de etaj, kabinèt depo, yon tab ak yon ban.
  
  
  Bunks yo ak ban yo te vid. Kabann yo te byen fè.
  
  
  Pa te gen okenn tras prezans imen.
  
  
  Mwen te fè yon siy ankò bay Lee Chin epi ak anpil atansyon, an silans glise nan fant la nan pòt la, vire pou evite nenpòt moun ki ta ka dèyè li.
  
  
  Pyès moun. Okenn moun.
  
  
  Lee Chin se dèyè m ', mwen pouse pòt la nan galri la.
  
  
  Vide.
  
  
  Epi pa te gen okenn kote nan kabin an oswa galri yo kache. Mwen te kanpe la pou yon ti moman, m ap reflechi. Yon bato sovtaj te vle di te gen yon moun abò. Si se pa nan kabin an oswa galri, Lè sa a, ki kote? Youn nan kale te fèmen byen sere.
  
  
  Menm bagay la dwe rive nou tou de an menm tan an, paske Lee Chin toudenkou te pwan men m ', li lonje dwèt nan direksyon pou bunks yo. Apre sa, li leve de dwèt li epi li leve sousi li an kesyon.
  
  
  Li te gen rezon. Li te twò gwo yon bato pou de moun. Mwen kite je m 'tou dousman deplase sou chak pous nan miray la kabin.
  
  
  Yo te kanpe nan yon panèl nan bout lwen, dèyè galri a.
  
  
  Siyal pou Lee Chin kouvri m 'nan dèyè, mwen an silans pwoche bò panèl la epi yo te kòmanse santi bor li yo. Si yo te kache yon seri difisil oswa prentan, yo kache li byen. Mwen ak anpil atansyon bourade bòdi a alantou panèl la, ak anpil atansyon travay wout mwen moute yon bò ak leve, li desann lòt bò a. Mwen te jis kòmanse travay sou bòdi anba a lè mwen tande yon krake dèyè m '. Mwen vire epi mantalman madichon.
  
  
  Mwen te travay ak panèl la mal. Panèl mwen te oblije travay sou li te lokalize bò pòt kote nou te antre nan kabin an. Panèl sa a te deplase ale.
  
  
  Epi dèyè li te kanpe yon nonm wo, mens nwa. Li te mete pijama floral. Li t ap lonje fizi a. Sou mwen.
  
  
  Bouch li te souri. Je li pa t '.
  
  
  "O bondye," li souke tèt li dousman. "Ou mesye rete trankil. Mwen pa t 'menm konnen mwen te gen vizitè."
  
  
  Mwen gade Lee Chin. Li te kanpe twò lwen fizi a pou l te pwan li anvan li te kapab tire sou okenn nan nou pou rive jwenn li. Ak ti derringer li pa t 'yon kote yo te wè. Li te wè m ap gade l e li te monte zèpòl li kòmsi li te regrèt.
  
  
  "Padon, Carter," li te di. "Mwen... byen... ou konnen modi verite a se ke mwen bliye pran li
  
  
  
  
  soti nan sak la."
  
  
  "Bon," mwen te di lugubr.
  
  
  "Bliye pran li nan sak ou a?" - di nonm nwa a ak sipriz feyen. "Ou bliye pran yon bagay nan valiz ou a? Chat? Li souke tèt li ankò. "Ou mesye yo ap deranje m.
  
  
  Men gòch li - youn ki pa t kenbe zam la - tonbe sou tab la bò kote l 'nan kabin an dèyè panèl la Trick. Li te mete yon bagay nan bouch li epi li moulen lantèman, li pa wete je l sou nou pou yon segond.
  
  
  "Kounye a, mwen tann pou vizitè yo, yo te zanmitay. E mwen reyèlman apresye ou amize m 'yon ti kras, kòm mwen te santi mwen yon ti kras poukont, ranvwaye faksyonnman mwen an pou yo te plis konsakre nan diven pase Lady Day men gòch li tonbe ankò e ankò yon bagay nan bouch li te sanble ak yon moso chokola: "Men, lè mwen se yon chat kirye, mwen ta ka enterese, konnen objektif vizit ou a k ap pase isit la?
  
  
  Mwen te gade Lee Chin e mwen te souke tèt mwen yon ti kras. Nou tou de te silans.
  
  
  Mesye a souke tèt li ankò. Lòt chokola a - sa a te definitivman sa - te manje nan dan fò-kap.
  
  
  "Oke, mwen regrèt tande sa," li te di. "Mwen kwè sensèman. Paske sa vle di mwen pral oblije fè yon ti vizit sou rivaj, ou konnen? Nou pral oblije pale ak polis lokal la pou yon ti tan."
  
  
  Mwen poko di anyen toujou. Li tou dousman antre nan kabin kote nou te kanpe a. Li fè siy pou Li Chin fè bak menm pi lwen.
  
  
  "Panse segondè?" li mande. "Èske mwen tande nenpòt lòt panse?"
  
  
  Si li te ka tande panse mwen, li pa t ap pale ak nou. Li t ap eseye fè fas ak Michelle - ki te desann etap yo nan kabin an sou grif chat, derringer Lee Chin a te vize dwat nan do a nan tèt nonm nwa a.
  
  
  "Ala yon pitye," li te di. "Se reyèlman ..."
  
  
  "Pa deplase!" - Michelle di sevè. Li frape zo bwa tèt mesye a byen fò ak mizo derringer la. Li te jele. "Lage fizi a!"
  
  
  Li pa t deplase yon pous. Menm boul je l yo pa t deplase. Men, men l 'pa dekole grip yo sou gè a.
  
  
  "Oke, kounye a," li te di tou dousman. “Mwen pa kwè mwen pral fè sa. Mwen tache ak zam sa a, ou ta ka di. Ak dwèt mwen sanble byen fèm sou deklanche a, yon moun ta ka di. Si yon bal te pase nan tèt mwen, dwèt sa a t ap peze deklanche a yon fason reflèks, epi de zanmi ou yo ta fini dekore miray la."
  
  
  Nou tout te jele nan silans, yon tablo nan zam, tansyon ak kè bat.
  
  
  Menm lè a, ak yon vitès enkwayab pou yon nonm tèlman wo ak mèg, nonm lan tonbe epi li vire. Bou zam la frape Michelle nan vant lan. Li frwase ak gasped. Derringer tonbe, epi nan yon demi segonn nonm nwa a te kenbe l nan men gòch li. Men, Lee Chin te deja sou mouvman an. Janm dwat li te kouri pi devan epi tout kò li te glise pi devan. Zam nan vole soti nan men nonm nwa a epi li tonbe sou bulkhead la. Kèk segond apre li te nan men m ', lonje dwèt dirèkteman sou li.
  
  
  Men, derringer la, kounye a nan men l ', bourade sou kou Michelle a, lonje dwèt anlè nan direksyon zo bwa tèt li. Apre sa, li te kenbe kò Michelle a ant li menm ak mwen - ak gè a ak Wilhelmina.
  
  
  Li souri.
  
  
  "Mwen kwè ke sa a se yon konfwontasyon Meksiken. Oswa ki jan sou rivalite Afriken-Ameriken nan ka sa a. Oswa, pa neglije ti dam nan, konfwontasyon sino-ameriken an?
  
  
  Li te gen rezon. Li te kapab kenbe nou toujou, sèvi ak kò Michelle a kòm yon plak pwotèj osi lontan ke li te kapab kanpe. Men, li menm tou, yo te imobilize. Pou itilize radyo bato a rivaj la, li ta dwe lage Michelle, sa li pa t 'kapab fè san yo pa enfòme nou sou li.
  
  
  Mwen pa t ap riske Michelle fè zo bwa tèt li rache.
  
  
  E mwen pa t kapab riske rele lapolis San Juan.
  
  
  Apre sa, mwen sètènman pa te sipoze tire inosan mèt yatch Ameriken yo.
  
  
  Mwen te pran yon desizyon.
  
  
  "Ann pale," mwen te di lugubr.
  
  
  "Bon, mesye," li te di. Derringer pa t deplase yon pous.
  
  
  "Mwen konprann ou se Hunter, pwopriyetè yatch sa a," mwen te di.
  
  
  "Se mwen," li te di. “Robert F. Hunter. Soti nan Robert F. Hunter Enterprises. Men zanmi m yo rele m dous. Paske mwen gen yon ti jan dous."
  
  
  "Oke, Hunter," mwen te di tou dousman ak fè espre. “Mwen pral dakò avèk ou paske nou bezwen koperasyon ou. Non mwen se Nick Carter e mwen travay pou yon ajans gouvènman Etazini."
  
  
  Je pike yo te klere yon ti kras.
  
  
  "Ou pa ta mete m kanpe kounye a, pa vre?" - Hunter t'ap trennen sou pye. "Paske mwen pa panse Mesye Hawk ta apresye yon moun ki pretann li nimewo en." "Kounye a, ou pa pral
  
  
  
  
  
  Fwa sa a, je m te klere.
  
  
  "Pale m 'sou Hawk." - Mwen mande.
  
  
  “Oke, ou wè, zanmi, mwen gen yon ti biznis enpòte-ekspòtasyon. Ansanm ak yon ti biznis byen imobilye, yon ti biznis piblisite ak yon koup nan lòt biznis. Yo ap fè yon bon travay. Mwen devine ou ta ka di mwen se yon kalite milyonèr, ki mwen panse se trè fre. Men, mwen pa bliye ke sa a se te bon ansyen US nan A. ak tout enpèfeksyon li yo. te ban mwen opòtinite pou kwit pwòp pen mwen Se konsa, lè ansyen Mesye Hawk te kontakte m 'sa kèk ane epi li te mande m' pou sèvi ak biwo ekspòtasyon / enpòte mwen an nan Gana bay li ak AX ak kèk sèvis, mwen pa t 'gwote. tout. Mwen pa t menm fè objeksyon lè mesye Nick Carter, Ajan Hawke, ki te okòmansman te di m yo t ap kòmanse travay, yo te rele l ale akoz yon ijans yon kote nan Sidès Lazi, e yo te voye yon moun dezyèm nivo la.”
  
  
  Mwen sonje travay. Gana te enpòtan. Azi Sidès te pi enpòtan. Mwen pa janm te nan Gana. McDonald, N5, te voye nan plas mwen.
  
  
  "Oke," mwen te di. "Èske w konnen ki moun mwen ye? Kounye a, kite m di w sa m bezwen."
  
  
  Michelle, ki te kanpe nan je vit ak paralize pa laterè ak priz Hunter a, toudenkou te pale.
  
  
  "Tanpri, tanpri... zam..."
  
  
  Hunter te gade l epi li leve derringer la nan tèt li.
  
  
  "Avan ou di m 'sa ou bezwen," li te di m', "ebyen ou ta kite m 'gade yon ti idantifikasyon."
  
  
  Mwen wetsuit wetsuit mwen an silans epi li montre l tatoo ki sou anndan bra m. Li te gade l ak anpil atansyon. Apre sa, li fè yon gwo souri. Derringer te neglijans jete sou kabann lan. Michelle tonbe atè e mwen tande yon gwo soupi soulajman.
  
  
  "Killmaster," Hunter te di nan yon tanpèt, "sa a se yon plezi reyèl. Trick-or-treater ak Day's Day yo a dispozisyon ou."
  
  
  "Mèsi," mwen te di yon ti tan. "Rankontre kanmarad mwen yo, Lee Chin, depandan Clan Chin nan ki gen enterè atravè lemond, ak Michelle Duroch, pitit fi syantifik franse Fernand Duroch."
  
  
  "Se yon plezi, medam," Hunter te di, bese tèt devan tout moun, Lè sa a, lonje men nan pòch pijama l ', li parèt ak yon ti bwat, ke li te bay triyonfan. "Eseye kèk chokola. Orange aromatize. Te fè sou lòd mwen nan Perugia, Itali."
  
  
  Michelle souke tèt li an silans. Lee Chin rale yon ba chokola nan bwat la epi li mete l nan bouch li.
  
  
  "Hey," li te di. "Pa move."
  
  
  "Kite m 'sigjere nou mesye yo rafrechi yon ti kras," Hunter te di pandan li te mache nan direksyon pou galri a. "Mwen gen yon sous dlo plen soda isit la. Kouman sou yon bèl krèm soda oswa yon krèm glase cho?
  
  
  Michelle ak mwen te souke tèt nou.
  
  
  "Mwen pral bwè yon soda," Lee Chin te di. "Franbwazye, si ou genyen yo, Hunter."
  
  
  "Rele m Candy," li te di. "Yon soda Franbwaz fre pral fè."
  
  
  Bagay dous t ap jwe nan sous dlo soda a. Mwen gade Michelle. Li te gade choke, men piti piti koulè a tounen nan figi l '. Li Chin, jan mwen espere, pa t deplase.
  
  
  "Hey, mesye," Sweets te di, "ou pa oblije ban m 'plis enfòmasyon pase ou vle, men mwen ta ka pwobableman yon ti kras pi itil si mwen te yon ti kras plis done-konprandr, se sa ki. "
  
  
  Mwen te deja pran yon desizyon sou sa. Zantray mwen—epi si yon ajan pa ka souvan pran desizyon menen ki baze sou zantray li, li se yon ajan ki mouri—te di m ke Hunter te gen rezon.
  
  
  "Konsidere tèt ou yon pati nan ekip la," mwen te di. "Epi kòm nou pa gen tan pou n pèdi, men istwa a."
  
  
  Mwen te ba li l ', kite detay yo li pa te sipoze konnen, pandan y ap Lee Chin ti goute soda li kontan ak Sweets fouye nan yon bannann vrèman terib-kap gaye tèt li.
  
  
  "Se konsa, sa a tout," mwen te fini. "Nou bezwen bato ou a pou yon vwayaj rapid nan Matinik."
  
  
  "Ou te resevwa sa a," Sweets te di byen vit, niche siwo chokola a sou yon dwèt. "Kilè nou prale?"
  
  
  "Kounye a," mwen te di. "Konbyen moun nan yon ekip ou bezwen pou Lady Day?
  
  
  "Um," Sweets te di, "èske youn nan nou te janm travay nan yon ekip?"
  
  
  "Mwen ka okipe li," mwen te di.
  
  
  "Mwen te pran yon ti plezi nan Hong Kong Yacht Club la," Li Chin te di dekontrakte, pwobableman sa vle di ke li te kòmandan an nan gayan an regatta.
  
  
  "Mwen te grandi pase ete sou bato papa m 'sou Lake Lucerne," Michelle te di touswit.
  
  
  "Oke, Karayib la se pa egzakteman Lake Lucerne," Sweets te di, "men mwen panse ke nou kat nan ka jere li jis byen."
  
  
  "Kat?" - Lee Chin mande, fini soda li.
  
  
  "Nan lòt kabin an," Sweets te di. "Nan lòt kabin an," Sweets te di. Li rive nan tiwa a. "Nenpòt moun ki apre soda mant la?
  
  
  
  
  Mwen souke tèt mwen.
  
  
  "Lee Chin, trase yon kou pou bò nò zile a, yon kote sou kòt la pi lwen pase St Pierre," mwen te di. Apre sa, bay Sweets: "Ki jan motè ou trankil?"
  
  
  Li souri epi li leve.
  
  
  "Cool li, monchè," li te di. "Menm pwason yo p'ap konnen n'ap vini. Ann soti nan refij sa a anvan ou ka di "boo". Koulye a, kite m pote ou kèk salopet. Wetsuits sa yo pa trè bon pou dlo a."
  
  
  Mwens pase yon demi èdtan apre nou te kite pò San Juan epi nou te pran direksyon sid, kounye a anba vwal ak motè a koupe, nan direksyon Matinik.
  
  
  Nan direksyon vòlkan an.
  
  
  
  Chapit dis
  
  
  Soti nan Harbour San Juan rive Matinik se apeprè 400 mil naval. Nan denmen maten, nou te kite plis pase karant mil dèyè nou, awondi kòt lwès Pòtoriko ak soti nan lanmè Karayib la louvri. Lee Chin estime li pral yon lòt vennkat èdtan anvan nou jete lank nenpòt kote nan nò St Pierre. Sa vle di ke nou ta gen sèlman de jou pou anpeche SLA a detwi rafineri Curaçao a. Li pral difisil. Mwen te pase pi fò nan tan mwen ap gade tout detay enfòmasyon ki disponib nan tèt mwen epi devlope yon plan detaye.
  
  
  Rès tan an Michelle ak mwen te pataje kabin dèyè a. Te gen de etaj, men nou sèlman bezwen youn. Nou itilize li byen. Mwen se byen imajinè tèt mwen lè li rive bagay sa yo, men Michelle te montre sa mwen dwe admèt se te yon jeni kreyatif. Lè premye dizwit èdtan yo sou abò a te fini, mwen te prèske menm jan abitye ak admire chak koub nan kò Michelle a plis pase mwen te ak travay Wilhelmina a. Se sèlman nan fen apremidi a mwen te rive libere tèt mwen anba bra li toujou dezirab, pran yon douch, epi mete sou salopet yo ke Sweets te prete nou.
  
  
  "Kote ou prale?" - Michelle mande, li deplase voluptueusement nan kabann.
  
  
  "Sou pil," mwen te di. "Mwen vle pale ak Sweets ak Lee Chin. E mwen vle ou la tou."
  
  
  "Pa enkyete w. Mwen pa ta panse pou m kite w soti nan je m kounye a,” Michelle te di, imedyatman te soti nan kabann epi lonje men pou yon pè nan salopet ak yon mayo ki, lè yo mete sou li, te fè l parèt menm mwens abiye pase lè. li te toutouni.
  
  
  Mwen souri tounen epi mwen te kòmanse monte eskalye yo nan pil la.
  
  
  "Hai!" Mwen tande. Lè sa a, son frape, gronyen epi ankò "Hai!"
  
  
  Nan sevè a, anba gwo vwal la, Lee Chin ak Sweets yo te angaje nan sa ki te sanble ak yon dojo lanmè Fortin. Sweets te dezabiye nan ren, po nwa li briyan ak swe nan solèy la klere Karayib la. Lee Chin te mete yon kostim ke pwopriyetè li ta ka pa te apwouve nan: bikini a te tèlman sere li te sanble li te fè nan kòd. Men, sa ki te enteresan se ke gwo abilite Lee Chin nan koun fu te konpare ak abilite Sweets 'aparaman egal nan karate. Karate se angilè, byen file, lè l sèvi avèk eklat konsantre nan fòs. Koun Fu se lineyè pou lènmi an pa ka chèche konnen ki kote ou soti. Mwen te gade ak admirasyon pandan Lee Chin ak Sweets t ap goumen, manevwe, ak depase youn ak lòt nan yon estannfil. Nan de yo, mwen te bay Lee Chin yon ti kwen. Men sèlman minè. Mwen deside ke Sweets Hunter ta dwe yon manm valab nan ekip la tou de sou tè ak nan lanmè.
  
  
  "Hey Carter," Lee Chin te di apre li ak Sweets te bese solanèl youn ak lòt. "Èske mwen jwenn yon ti lè?"
  
  
  "Pou dedomajman pou emisyon an ak konferans lan," mwen te di. "Epi sa enkli ou. Bagay dous".
  
  
  "Se vre, zanmi," Sweets te di, seche pwatrin li ak yon gwo sèvyèt. "Jis kite m tcheke otopilòt la."
  
  
  Kèk minit apre nou tout te rasanble sou kouvèti twou egou a, koube sou kat Matinik ke Lee Chin te jwenn nan yon lestonmak kat byen mete. Mwen lonje dwèt sou vil Saint-Pierre sou bò lanmè a.
  
  
  "Se jis yon vilaj lapèch dòmi kounye a," mwen te di twa nan yo. "Pa gen anpil moun. Pa gen anyen k ap pase. Men, dèyè li, yon kèk kilomèt lwen, se vòlkan nou an, Mont Pele.”
  
  
  "Twò pre pou konfò si li te aktif," Sweets te note; devlope karamèl chokola.
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  Nan fen syèk la li te aktif. Nan epòk sa a, Saint-Pierre pa t 'sèlman yon vilaj dòmi. Se te pi gwo vil sou zile a. Ak youn nan vil ki pi vibran ak modèn nan Karayib la. An reyalite, yo te rele li Paris nan West Indies yo. Apre sa, Mont Pele te eksploze. Saint-Pierre te detwi nèt. Plis pase karant mil moun te touye - tout popilasyon vil la, eksepte pou yon sèl kondane nan yon prizon anba tè. Menm jodi a ou ka wè kraze yo nan bilding plen ak lav.
  
  
  "Men, li trankil kounye a, pa vre?" - Michelle di.
  
  
  "Pwèt trankil, petèt jis inaktif," mwen te reponn. "Dòmi. Ka eksploze ankò, bay sikonstans yo."
  
  
  
  
  Ak volkan ou pa janm konnen. Pwen an se ke si ou pral fabrike ak magazen aparèy eksplozif, kratè Mont Pele a, ki se gwo, ta dwe yon bon kote pou fè li. Paske nenpòt moun ki panse atake w ap ezite paske yo pè pou l lakòz yon vòlkan."
  
  
  "Epi si aparèy eksplozif sa yo te chaje sou bato, yon ti vilaj lapèch ki anvi dòmi tankou Saint-Pierre ta yon bon kote, discrète pou li," Lee Chin te note.
  
  
  "Oke," mwen te dakò. "Se konsa, nou pral chèche siy aktivite etranj tou de nan ak alantou vòlkan an, osi byen ke sou Saint-Pierre epi mwen pral pran pòz touris epi eksplore Mont Pele, ou menm ak Sweets ka pran pòz yo se natif natal.
  
  
  "Pa trè bon," Lee Chin te di. "Mwen pale franse byen kouramman, men aksan mwen se Azi Sidès. Li pi bon pou w rete panyòl epi di mwen se yon èkspatriye ki soti nan Kiba. Genyen anpil Chinwa la."
  
  
  "Epi yon anpil nan nwa," Sweets te note, devlope yon lòt sirèt. “Nou te kapab vini nan Matinik kòm travayè plantasyon. Mwen gen yon bèl ti manchèt yon kote."
  
  
  "Oke," mwen te di. "Apre sa, nou de ale St Pierre."
  
  
  "Kisa nou ta dwe fè si nou jwenn yon bagay?" - Michelle mande.
  
  
  "Genyen yon restoran nan kapital la. Fort-de-France, ki rele La Reine de la Caribe. Nou pral rankontre la epi mete fòs yo pou aksyon nan fen jounen an."
  
  
  Sweets te sanble yon ti kras enkyete.
  
  
  "Ki kalite restoran, mesye?" li mande. "Mwen se yon ti kras serye sou manje mwen an."
  
  
  "Martinik gen pi bon manje nan Karayib la," Michelle te di. "Ki lòt bagay ou ka espere nan yon zile franse?"
  
  
  "Bon desè?" mande sirèt.
  
  
  "Pi bon an," Michelle reponn ak yon allusion klè sou chovinism.
  
  
  "Mwen pa konnen sou sa," Lee Chin te di, kanpe ak frape enposib poze. "Dapre sa mwen te tande sou cuisine franse, ou pral grangou ankò yon demi èdtan apre ou fin manje."
  
  
  Michelle te ba li yon gade byen file, li te kòmanse di yon bagay, apre sa, aparamman reyalize iwoni nan remak Lee Chin a, pise bouch li epi li vire do l.
  
  
  "Gade," mwen te di sevè, "nou de pral travay ansanm nan ekip sa a, kidonk, nou pral kolabore epi yo pa pral ostil youn ak lòt, si nou renmen li oswa ou pa. Mwen pa pral di li ankò. Koulye a, ann manje epi dòmi yon ti kras. Mwen pral pran premye mont lan."
  
  
  "Epi mwen," te di Michelle, ak anpil atansyon pa gade Lee Chin, "ap kwit manje." Pou benefis nou tout."
  
  
  Manje Michelle te bon. Pi bon pase bon. Menm Lee Chin te dakò ak sa. Men, mwen pa panse okenn nan nou te dòmi pi byen pase fitfully lè nou te nan sèvis. Lè douvanjou pete, nou tout kat te kanpe bò balistrad la, gade woch, montay, men kaka kleren pwofil la nan zile Matinik ki dekri sou syèl la lès. Toupre pwent nò zile a, Mòn Mont Pelée te monte apik ak menasan nan direksyon kratè a ki laj, ki tou kout.
  
  
  "Se yon fourmilyè kap anbarasan, pa vre," Sweets te fè remake, lonje volan an bay Lee Chin.
  
  
  "Pa tankou pè tankou sa ki ta ka andedan," Mwen reponn. "Èske ou gen firepower ou ka pote?"
  
  
  Sweet riri. Li te rale yon seriz chokola ki te vlope nan papye nan pòch chemiz li a, li te devlope l epi li te mete tout bagay la nan bouch li.
  
  
  "Èske ou ta renmen pran yon gade nan depo zam la?" li mande.
  
  
  Yon demi èdtan apre nou te vin sou pil, menm jan Lee Chin te jete lank nan yon bè izole, kache nan lanmè a pa yon krache ak antoure pa vejetasyon forè dans ki ta kache Lady Day nan wout tè. Soti nan yon pwatrin zam enpresyonan, Sweets te chwazi yon Walther 50mm, yon kouto gravite byen file ke li te kenbe nan senti l 'nan ti do li, ak kenz mini-grenad pwisan degize kòm pèl ke li te mete sou yon chèn nan kou li. Avèk pantalon dekole li, chemiz k ap koule ak chapo pay chire, ak manchèt chire men byen file li te pote sou espageti kwi a, pèsonn pa t ap pran l pou yon lòt bagay ke yon travayè plantasyon sik. Nan chemiz ak pantalon espò aksidantèl men chè li te founi pou Michelle ak mwen, nou ta fè erè pou touris rich. Lee Chin te mete yon konbinazon, yon mayo rache, yon chapo pay, yon panyen manje midi ak yon aparans olye modéré, Lee Chin te sanble ak yon madanm devoue k ap pote manje midi mari l k ap travay.
  
  
  Sweets te vini ak yon lòt bagay: yon Honda de kou minibike ki te apèn gwo ase pou de moun. Nan silans, chak nan nou panse sou pwòp panse nou, nou jete l sou bò a nan kannòt la. Toujou an silans, tande rèl rau zwazo forè yo bò kote nou ak santi kòmansman solèy la maten an.
  
  
  
  
  Pou chofe anvan eksplozyon an boule nan mitan jounen an, nou pedale nan direksyon rivaj la. Forè a te grandi devan nou tankou yon miray inpénétrabl, men apre nou te mare kannòt la byen ak yon pye bwa plantasyon epi leve Honda a sou rivaj, Sweets te degaine manchèt li epi li te kòmanse travay. Nou te swiv li dousman pandan li te degaje wout la pou nou. Prèske yon demi èdtan pita nou te kanpe nan kwen an nan netwaye a. Atravè yon jaden, a kèk milye mèt lwen, yon wout byen pave blese wout li nan St Pierre nan sid, ak nan nòdès te kanpe Mont Pelée.
  
  
  "Gade," Michelle te di. “Wè ravin plizyè santèn pye lajè sa yo kouri nan sid soti nan kratè vòlkan an kote pa gen anyen grandi? Sa yo te santye lav ki mennen nan Saint-Pierre."
  
  
  Se te yon vizyon etonan. Ak vizyon li te evoke a te menm plis tèt chaje - dè milye de tòn wòch soufle nan syèl la, rivyè lav boule tout bagay nan chemen li yo, yon lapli toudenkou nan sann vòlkanik fè moun ak bèt nan fosil pandan y ap kanpe. Men, mwen pa te gen tan reyèlman jwe yon touris.
  
  
  "Sove vizit la pou pita," mwen te di. "Sa a se kote nou separe. Michelle ak mwen pral monte nan yon Honda pou eksplore kratè vòlkan an ak apwòch yo nan li. Slads, ou menm ak Lee Chin ap oblije fè yon ti mache nan St Pierre. Men, sa a se yon ti zile, epi ou pa gen plis pase yon koup de mil ki rete."
  
  
  "Bon," Sweets te di fasil. "Mwen te kapab toujou sèvi ak egzèsis sa a."
  
  
  "Mwen ka toujou pote l 'si li vin fatige," Lee Chin te di.
  
  
  Sweets te ri pandan li te ajiste Walter li ak kouto gravite.
  
  
  Mwen te fè Michelle siy, mwen te pwan Honda nan volan an epi mwen te kòmanse kondwi li atravè teren an.
  
  
  "Dat jodi a nan sèt, Rhine de la Caribbean, toupre plas prensipal la nan Fort-de-France," mwen te rele sou zepòl mwen.
  
  
  Sweets ak Lee Chin souke tèt, balanse, ak te dirije nan direksyon opoze a. Kèk minit apre, Michelle te chita dèyè m 'nan Honda nan pandan n'ap kondui dousman sou apwòch kratè Mont Pelée la.
  
  
  
  Chapit onz
  
  
  Sèt èdtan apre nou te aprann de bagay. Se te sèt èdtan nan kondwi sou wout pousyè tè nan solèy klere, swe tranpe kò nou, pousyè tè ranpli bouch nou, solèy la avèg je nou. Sèt èdtan nan diskisyon ak lapolis la, fè espre fo enstriksyon nan men travayè jaden, refi mòf nan enfòmasyon nan men otorite vil la. Sèt èdtan nan mache nan ti touf bwa ak jaden vòlkanik, ak Lè sa a, kouche sou vant nou nan menm jaden wòch yo, ap eseye wè sa ki te pase yon kèk santèn yad lwen.
  
  
  Li te tout vo li.
  
  
  Jan nou te aprann, kratè vòlkan an te fèmen pou piblik la. De santye ofisyèlman deziyen soti nan baz la rive nan kratè a, rekòmande pou randone yo fè yon vwayaj agreyab de èdtan, te bloke pa gwo baryè an bwa. Chak baryè te gen yon pòtay dèyè ki te kanpe yon gad inifòm ki politès men byen fèm refize aksè, li di ke wout yo nan kratè a te "fèmen pou reparasyon."
  
  
  De lòt wout yo nan kratè a te fèmen tou pou piblik la. Ak sa yo pa t 'sye. Sa yo se te wout byen sifas ki te byen klè tonbe nan Delambre nan sis mwa ki sot pase yo oswa konsa. Yo te sou bò lès vòlkan an epi yo te byen kache nan wout piblik yo alantou baz vòlkan an, ki konekte ak wout sa yo pa wout pousyè tè, yo chak fèmen pa gwo pòtay an bwa - ankò, ak gad inifòm.
  
  
  Si w mache byen lwen, t ap taton nan forè a ozalantou baz vòlkan an, Lè sa a, nan ti touf bwa yo ak wòch vòlkanik yo, ou ka wè sa ki te deplase sou wout sa yo nan kratè a.
  
  
  Kamyon. Omwen yon fwa chak kenz minit. Kamyon lou panche ak pòtay leve. Vide. Yo te soti nan sid, sou bò Atlantik la nan zile a, epi yo te apwoche byen vit. Yo te soti nan kratè a, yo te tounen nan sid, lou, dousman, ba.
  
  
  Yo te ka wè de gad dèyè chak kamyon. Yo te abiye ak inifòm konba konplè epi yo te gen zam otomatik yo.
  
  
  "Èske mwen ka eksplike ou sa a?" Mwen te mande Sweets ak Lee Chin, ki te rakonte yo tout istwa a nan aswè a.
  
  
  "Ou pa bezwen eksplike sa a ti mesye," Sweets te di. "Lèt yo se SLA, yon mil wotè. Ak nan yon operasyon militarize yon mil lajè. E menm jan ak evidan."
  
  
  "Se youn nan rezon ki fè yo fè Matinik baz operasyon yo," Lee Chin te di. "Yo gen zanmi isit nan administrasyon fransè a ki pare pou fèmen je sou tout bagay sa yo."
  
  
  "Anplis," Michelle te ajoute, "sa se sètènman yon kote ideyal pou atake rafineri lwil oliv nan Curacao."
  
  
  Mwen te dakò ak souke tèt mwen epi mwen te pran yon lòt ti gout nan bwè mwen an.
  
  
  
  Nou te chita sou yon tab nan restoran Reine de la Caribe epi nou te bwè kout pwen an wonm lokal nan gwo vè glase. Li te bon e mwen te espere woma a, vèsyon Karayib la nan woma nou te kòmande pou pita, ta dwe menm jan. Ak satisfè. Mwen te gen yon santiman ke nou ta bezwen yon anpil nan rezèv enèji nan vennkat èdtan kap vini yo. Sweets ak Lee Chin, ki te rive jwenn rad ki pi respektab nan mache a, te sanble fatige tankou Michelle ak mwen.
  
  
  "Oke," Sweets te di, li ajoute de kiyè sik plis nan kout pwen li a, "ou te gen yon jounen okipe, Carter. Men, mwen menm ak zanmi m 'isit la, alyans Afro-Azi a, jan ou ta ka rele li, te jere fouye yon ti kras nan sa k ap pase nan tèt nou."
  
  
  "Tankou?" - Mwen mande.
  
  
  "Pa egzanp, St. Pierre pi mouri pase East Peoria nan yon dimanch swa nan mwa fevriye apre yon tanpèt nèj," Lee Chin te di. "Pwason, pwason ak plis pwason. Ak pechè. Lapèch. Se tout".
  
  
  "Nou pa gen anyen kont pwason kounye a," Sweets te di. "Nou aktyèlman te gen yon manje midi dous ak tounen trè bon gou. Men…"
  
  
  "Li vle di dous ak dous," Lee Chin te di. "Se te premye fwa mwen te gen desè kòm yon plat prensipal. Epi tou makro."
  
  
  “Antouka,” Sweets te kontinye ak yon souri, “nou te deside ke, tankou ou te di, se te yon ti zile, kidonk nou te pran youn nan wout sa yo, taksi piblik sa yo, epi li te ban nou yon ti toune nan zile a nan sid. Kòt."
  
  
  "Kote," Lee Chin entèwonp, sa ki lakòz de nan yo byen sanble ak aksyon Mutt ak Jeff, "nou te jwenn aksyon an. Si ou vle aksyon, eseye Lorrain ak Marigot."
  
  
  "Tout vilaj lapèch sou kòt sid la," mwen te di.
  
  
  "Kote modi lapèch la rive," Sweets te di, kolekte sik nan fon an nan yon vè vide. "Pa janm nan lavi m 'mwen wè anpil bato lapèch, gwo kou piti, chita san fè anyen konsa epi yo pa lapèch nan bon tan lapèch Ak kamyon ki vini nan pò a pou pote yo yon kalite ekipman, lè mwen sanble ke anpil nan yo menm gen motè."
  
  
  "Yachts?" Mwen te mande.
  
  
  "Yachts, kouto, sloops, brigantins, yachts - tout bagay soti nan yon bato pou yon schooner," Lee Chin te di.
  
  
  Nou tout te chita an silans pou kèk tan. Sève a vini, li depoze panyen pen ak woulo. Deyò nan plas prensipal la te gen mizik ak ri ak rèl vwa lokal yo. Foul moun. Li te kòmanse yon ti tan de sa ak tou dousman ogmante pandan nou te chita bò kote bwè. Mwen te wè Sweets kouri nan fenèt la.
  
  
  "Kisa k ap pase la?" - li te mande gason an parese. Pou m sipriz, li pa t pale franse oswa angle, men se yon kreyòl ki pale natif natal Zantiy franse yo.
  
  
  "Kanaval, monsieur," te di gason an, yon gwo souri. "Sa a se Mardi Gras, dènye jou fèt la anvan Karèm. Nou gen parad, kostim, dans. Gen anpil plezi isit la."
  
  
  "Son plezi," Sweets te di. "Se yon pitye ke nou..."
  
  
  "Pa gen anyen komik pou mwen ak papa m 'kote li ye," Michelle entèfere sevè. Li tounen vin jwenn mwen. "Nick, kisa nou pral fè?"
  
  
  Mwen pran yon ti gout nan bwè mwen an. Bri foul moun yo te vin pi fò ak pi pre. Mwen te ka tande likid balanse nan yon bann tanbou asye, pwobableman enpòte soti nan Trinidad, ak ritm antete nan Beguine lokal Matinik la te jwe sou kòn yo.
  
  
  "Konfigirasyon debaz la evidan," mwen te di tou dousman. “SLA a gen yon katye jeneral nan kratè Mont Pelée. Li ta fasil pou fè yon rezo tinèl ak chanm soti nan wòch vòlkanik - si ou pa t 'konsidere danje a nan vòlkan an eksploze ankò. Epi mwen panse SLA a pare pou pwofite menm chans sa a lè l fè yon kontra avèk yo."
  
  
  "Epi ou panse papa m 'yo kenbe la?" - Michelle mande enkyetid.
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  “Mwen panse ke kèlkeswa aparèy eksplozif anba dlo SLA a pwodui yo pwodui la. Apre sa, li transpòte pa kamyon nan de pò pou chaje sou bato."
  
  
  "Ti bato?" Sweets te di ak enkwayans ti tay. "Ti bato? Bato lapèch òdinè?
  
  
  "Se sa mwen poko konprann," mwen admèt. Mwen te jwenn ke mwen te bezwen pale pi fò pou yo tande nan lari son yo nan kanaval la. Parad la dwe trè pre restoran an kounye a. "Ki jan ou ka lanse yon aparèy anba dlo ak yon motè anba dlo soti nan yon ti bato? Men, si li pa mete an mouvman, ki jan menm yon bato lapèch inosan ka antre anndan kòdon sekirite ki enstale nan lanmè a ki pral kounye a enstale alantou Curacao. Rafineri? Men, nou konnen ke SLA a ap chaje yon bagay sou bato sa yo, epi nou dwe asime ke yo se aparèy eksplozif. Ki mennen nou nan pwoblèm nou an."
  
  
  Yon kòn raw kònen deyò fenèt la. Mwen te pran yon aperçu de souri, t'ap rele byen fò, chante figi pase bò kote, kenbe yon jan de banyè.
  
  
  
  
  "Pwoblèm nan," mwen te kontinye, "se ke si nou frape bato lapèch yo epi jere enfim aparèy eksplozif yo, katye jeneral la andedan vòlkan an pral avèti alè yo evakye. Menm si se pa tout lekipman an, omwen anplwaye yo te bezwen konstwi li ankò nan yon lòt lè ak nan yon lòt kote. E sa enkli papa Michelle, ki se kle tout operasyon an."
  
  
  Bri deyò a tounen yon gwonde. Lari yo sou lòt bò fenèt la te bloke. Mwen te wè yon flash nan koulè ak Lè sa a, yon lòt. Gwo mask papye-mache ak zwazo, pwason, bèt etranj ki soti nan lejand Karayib la, karikatural moun, tout koulè klere ak karakteristik ekzajere, te mache pase, balanse bò kote. Gen kèk nan figi yo te gwosè lavi, ak moun ki andedan yo te konplètman kache nan vi. Epi lè yo pa t ap mache, yo t ap danse sou ritm ensinuan beguin.
  
  
  "Yon lòt bò," mwen te kontinye apiye sou tab la pou lòt moun te ka tande m, "si nou frape vòlkan an dabò, katye jeneral yo ap kapab bay bato yo lòd pou yo navige." Harbour, bato lapèch sa yo pral pèdi nan mitan plizyè dizèn milye lòt moun nan Karayib la. Avèk aparèy eksplozif ki deja sou tablo."
  
  
  "Epi mwen ta bay yon trè bon devine," Lee Chin te di, "ke sa a tou pre dekont la nan atak la sou Curacao, yo ap pwobableman deja ame."
  
  
  "Nou dwe asime ke se konsa," Mwen te dakò. "Se konsa, gen yon sèl bagay ki rete pou nou fè. Se pa yon gwo chans, men se sèl chans nou an."
  
  
  Menm pi fò mizik te ka tande deyò. Youn nan fenèt pòt devan yo te kraze. Mwen tande gason an bay madichon nan iritasyon epi li kouri al devan pòt la. Li louvri li epi li te kòmanse fè objeksyon kont patisipan yo parad. Yo te tande ri ak rèl nan lari a.
  
  
  "Si mwen fouye ou byen, zanmi," Sweets te di tou dousman, "nou pral oblije atake bato yo ak vòlkan an an menm tan."
  
  
  "Enposib!" - Michelle sifle.
  
  
  "Enkwayab," mwen te di sèk, "men pa enposib. Epi, jan mwen sot di, sèl chans nou an. Sweets ak Lee Chin pral pilòt bato yo. Michel, ou menm avek mwan pou fer en pti vizit Mont Pelée.”
  
  
  Te gen yon ti klere toudenkou nan pòt la. Youn nan parad yo, tout kò li kouvri ak yon kostim pwason klere vèt ak wouj, te pouse gason an ale epi li te kounye a kanpe nan papòt la. Li te leve men ki kouvri ak najwa l bay zanmi l yo nan lari a, li te fè yo siy pou manifestasyon gason an endiye.
  
  
  "Hey, zanmi," Sweets te di. "Mwen gen yon lòt ti lide. Poukisa..."
  
  
  "Gade!" - Lee Chin te di. "Yo ap vini! Wow! Ala yon sèn fou!"
  
  
  Parad yo toudenkou kouvri gason an tankou yon vag, ak pwason vèt ak wouj nan tèt yo. Te gen jako jeyan, reken ak bouch riri ak dan ki klere, yon gwo nwa jè grotèsk mwatye nonm, mwatye zwazo figi ki soti nan yon lejand vodou Karayib la, yon kochon woz cho ak yon djòl gwo, ak sa ki te sanble tankou plizyè douzèn pwason klere. tèt yo kouvri ak papye fèblan. Kounye a, yo t ap danse nan restoran an, yo t ap rele byen fò, yo t ap balanse yon kote a yon lòt. Kote yon fwa chanm nan te trankil ak kalm, kounye a li te yon dezòd nan moun, mouvman, ak bri raucoucous.
  
  
  "Ou konnen yon bagay. Carter," Lee Chin te di m pandan dansè yo pwoche bò tab nou an, "sa a ta ka yon anpil plezi." E petèt se li. Men, pou kèk rezon mwen pa renmen li. "
  
  
  Mwen menm tou. Apre sa, mwen pa t 'kapab di poukisa, epi ni Lee Chin pa t' kapab. Li se sizyèm sans sa a ki alèt nenpòt bon ajan nan danje kote pa gen anyen lòt kapab. Mwen te vle imedyatman fè nou kat soti nan chanm sa a epi lwen foul moun yo. Men, sa a te enposib. Figi papye-mache kounye a te antoure tab nou an, danse foli bò kote nou nan mizik ki soti nan lari yo.
  
  
  "Dansez!" yo te kòmanse kriye. "Dansez!"
  
  
  Menm lè a, men yo lonje lonje epi Lee Chin ak Michelle leve nan pye yo pandan vwa yo te ankouraje yo pou yo rantre nan dans la. Mwen te wè Lee Chin kòmanse tòde bra l 'ak ajiste pwa li nan yon reyaksyon koun fu enstenktif, Lè sa a, tankou zèklè, bra Sweets 'tire soti nan kenbe l'.
  
  
  "Refwadi yo!" - li kòmande. "Moun sa yo se dou, politès ak zanmitay pa nati, men joure nan Ospitalite yo - ki gen ladan yon envitasyon nan danse - ka vire lèd!"
  
  
  Michelle, toujou reziste men yo lonje lonje sou li, rale li epi gade m 'ak pè.
  
  
  "Sirèt gen rezon." Mwen di. "Genyen anpil plis pase nou, e dènye bagay nou vle se yon batay ki enplike lapolis."
  
  
  Yon ti moman apre, de medam yo leve kanpe epi yo kòmanse jog.
  
  
  
  "Bonn Lee Chin," mwen te di Sweets. “Pa kite l ale nan je w. Mwen pral pran Michelle."
  
  
  Nou tou de vole nan pye nou epi peze nan foul la, ki byen vit te pote de fanm yo lwen tab la. Mwen te glise ant de pwason an fèblan epi mwen te koud kòk nwa, blan ak wouj la, li te bat zèl sovajman nan mizik la, pou l te vin jwenn Michelle. Kochon woz la vire l 'nan ti sèk vètij, gwo djòl li manyen figi l'.
  
  
  "Boovez!" - yon vwa rete konsa rele. Bwè! Ak rèl la gaye nan tout chanm nan. "Bouvez! Bouvez!"
  
  
  Detèmine pou m rete pre Michelle, mwen te wè lajan yo jete sou kontwa a epi yo te pwan boutèy. Yo te jete nan lè a atravè chanm nan, ploge yo te rale soti epi yo te pase nan men an men.
  
  
  "Boovez!" - yon vwa rele nan zòrèy mwen, mwatye soud mwen. "Voici! Buvez!"
  
  
  Anvan mwen te konnen li, yo te mete yon boutèy nan men mwen epi yo te peze bouch mwen. Pou fini ak li, mwen te pote l nan bouch mwen epi mwen te pran yon ti ti gout rapid. Se te pi nouvo wonm ki soti nan jaden kann yo, rich ak dous, epi li boule gòj mwen tankou asid silfirik. Reziste anvi gagòt, mwen jere yon souri epi lonje boutèy la bay pwopriyetè li a, yon goélan gri ajan ak yon zen long, pwenti pou yon bèk. Li te retounen l nan men m. Mwen te pote l nan bouch mwen, mwen te pran pòz mwen te pran yon lòt ti goute, epi mwen te pase l nan men anvi reken ki te souri a.
  
  
  Lè sa a, mwen gade tounen nan direksyon Michelle a epi li te ale.
  
  
  Mwen te pouse kòlè nan foul moun yo, sèvi ak zepòl mwen ak koud mwen yo fè wout mwen nan yon etalaj kochma nan figi bèt, zwazo, ak pwason.
  
  
  "Michelle!" Mwen te rele. "Michelle! Reponn mwen!"
  
  
  "Isit la!" Mwen tande vwa fèb li. "Isit la!"
  
  
  Menm lè a mwen wè li. Li te kanpe devan pòt la, fwa sa a nan bra yon kòk jeyan. Epi li trennen l deyò pòt la. Lè sa a, menm jan toudenkou, mwen te santi mwen te pouse nan direksyon pòt la. Tout direksyon foul la chanje. Menm jan yo te kouri antre nan restoran an tankou yon vag, kounye a yo te baleye yo ankò. Mwen te kite yo te pote tèt mwen nan mitan kò yo bouskil, pran sant epè sant swe a, zòrèy mwen te nwaye nan rèl rau, rèl nan ri ak kòn kwiv yo k'ap plenn. Devan mwen te kapab wè cheve long nwa Michelle pandan patnè li te balanse kòt a kòt, petèt yon bèt, petèt yon zwazo, petèt yon pwason.
  
  
  "Boovez!" - yon vwa rele nan zòrèy mwen. "Boovez!"
  
  
  Fwa sa a mwen te pouse boutèy la sou kote. Kounye a nou te deyò epi mwen pa t ka riske pèdi Michelle de je, menm pou yon ti moman. Sweets ak Lee Chin pa te okenn kote yo te wè.
  
  
  Yon vole toudenkou nan eksplozyon eko nan mizik la. Mwen te tansyone. Lè sa a, syèl la te klere ak kliyot ak tach limyè. Wouj, blan, vèt, ble - sous limyè, kaskad dlo koulè. Fedatifis. An jeneral. Yo avèg mwen pou yon ti moman. Lè sa a, vizyon mwen klè ak klòch alam sonnen nan tout kò mwen an.
  
  
  Foul la divize. Pifò nan li te ale dwat, men yon branch vire kwen an nan yon ale. E Michelle te nan mitan branch sa a.
  
  
  Mwen fè wout mwen nan mitan foul moun yo tankou yon towo bèf nan zèb long. Lè mwen vire kwen an mwen jwenn mwen nan yon lari etwat ki te yon ti kras plis pase yon ale. Michelle te nan sant gwoup la nan fen a, epi pandan m ap gade, madichon, mwen te wè yo te pote l nan yon lòt kwen. Mwen te koud ak zepòl mwen nan yon foul moun nan revele, anpil nan yo te bwè nan boutèy? kraze boutèy sou pavaj yo. Pandan m t ap mache, lari a te vin pi fonse ak pi etwat, jiskaske finalman sèl sous limyè a se te yon eksplozyon limyè devaste byen wo nan syèl la. Yo jete lonbraj etranj sou mi boudine nan bilding yo ak sou ba yo fè fòje nan fenèt yo. Mwen rive nan kwen an epi mwen vire, men mwen jwenn mwen nan yon lòt lari nwa ankò, tankou yon ale.
  
  
  Nan chòk, mwen reyalize ke li te vid.
  
  
  Michelle pa t wè okenn kote.
  
  
  Lè sa a, toudenkou li pa te vid ankò. Te gen yon kouran kò, mask etranj, epi mwen te antoure pa yon sèk nan tèt pwason tinfoil.
  
  
  Moman an nan silans absoli te fini toudenkou ak yon wou nan etensèl eksploze nan syèl la anwo a.
  
  
  Nan men figi ki te antoure m yo, mwen te kapab wè lam manchèt yo klere tou, byen file nan yon lam razwa.
  
  
  "Ah, mesye," te di youn nan pèsonaj yo, "li sanble pwason an kenbe pechè a."
  
  
  "Pwason," mwen te di tou dousman ak pèsistans, "li ka manje pou manje midi si li pa kanpe lwen pechè a."
  
  
  "Pwason an," figi a gronde, "pwa pou destripe pechè a."
  
  
  Lam manchèt la te klere nan men l epi men l te frape pi devan. Men, li te pi dousman pase men mwen ak Wilhelmina ladan l. Krak yon bal te fè eko nan ale a prèske le pli vit ke li te deplase, epi li te tonbe, san koule nan twou a nan pwatrin li ki te anvlope ak papye ak koule nan bouch li.
  
  
  
  De mesye ki te dèyè l yo te deplase sou chak bò m. Dezyèm bal Wilhelmina te frape yon sèl ki sou goch mwen nan vant li epi li te kriye nan doulè ak laterè pandan pye dwat mwen te choute lenn lòt la, sa ki lakòz li imedyatman tonbe nan yon pozisyon fetis la.
  
  
  Mwen apèn te gen tan vire pou m wè, nan limyè grotèsk balèn Women an ki te eksploze anlè, tranbleman klere yon manch manchèt k ap sifle nan lè a. Mwen te vire epi mwen te mache sou bò a, epi li te sonnen san danje sou pave yo dèyè m '. Wilhelmina krache ankò, epi yon lòt figi pwason tonbe, zo bwa tèt li imedyatman eklate nan yon eripsyon san wouj, matyè gri nan sèvo, ak fragman zo blan.
  
  
  Men, aksyon mwen te revele yon lòt bagay. Nan lòt bout ale nan, yon lòt gwoup figi pwason tou dousman pwoche bò kote m '. Yo te atake m nan tou de bò, epi tout wout chape yo te bloke.
  
  
  Epitou, mwen te toudenkou okouran de yon lòt chandèl Women te eksploze nan syèl la ak limen moute yon ale sou yon bò. Leve.
  
  
  Twa figi pwason separe tèt yo ak foul moun yo devan m ', ak anpil prekosyon pwoche bò kote m', espacement osi lwen ke ale a te pèmèt. Lè m gade sou zepòl mwen, mwen reyalize ke twa figi dèyè m t ap fè menm bagay la. Yo te deplase dousman, nan yon kalite ritm, tankou si yo t ap fè yon kalite dans seremoni ki ka touye moun. Yon chant en te soti nan foul moun ki dèyè yo. Li te gen yon ton pwofon, efreyan nan touye moun.
  
  
  "Tuet... Thuet... Thuet... Thuets..."
  
  
  Touye... Touye... Touye... Touye...
  
  
  Mwen te tann, deplase pi devan ak yon ti kras sou bò a, evalye pwogrè yo. Yo te ase pre kounye a ke mwen te kapab wè je yo briyan dèyè tèt pwason yo. Je anòmalman lajè, woule, eksite. Cho pou touye. Poutan, mwen te tann.
  
  
  "Tuet... Thuet... Thuet... Thuets..."
  
  
  Dans touye moun t ap pwoche. Mwen te prèske santi souf lanmò a sou figi m. Manchèt yo te kòmanse monte. Mwen te tann, kouvri Wilhelmina, misk mwen tansyon nan preparasyon.
  
  
  "Tuet... Thuet... Thuet... Thuets..."
  
  
  Kounye a!
  
  
  Mwen vole byen wo lè m sèvi ak tout fòs mwen. Men mwen lonje te pwan balistrad an fè fòje nan balkon la anlè pandan y ap janm mwen, sere ansanm tankou de klib, balanse nan yon arc menasan pandil. Te gen yon souf mouye pandan soulye m 'klate nan zo bwa tèt mwen, ak Lè sa a, yon lòt jan yo choute tounen.
  
  
  Apre sa, mwen monte sou balistrad la sou balkon la. Yon lam manchèt t'ap sonnen sou balistrad la, men yo te jete pa twòp, men ki fristre, epi answit yon lòt. Nan kèk segonn, Hugo te nan men m ', li te frape m' desann, chire kat dwèt nan men nonm lan ap eseye monte sou balkon la. Rèl li te pèse zòrèy.
  
  
  Lè sa a, mwen vole leve ankò, pwan balistrad la nan balkon ki anlè m '. Chante ki anba a te tounen yon dezòd nan rèl kòlè melanje ak jemi yo ak rèl moun mwen te blese. Kostim pwason yo te chire sou kote pou atakè yo te kapab monte sou balkon yo, tankou mwen te fè. Men, lè mwen rive sou do kay la, yon sèl te rive jwenn sou balkon ki pi ba a. Mwen sote sou rebò a epi m akoupi, m gade nan fènwa nwa sou twati ki bò kote m yo.
  
  
  Lè sa a, mwen gasped.
  
  
  Tout kay ki sou tou de bò mwen yo te konekte pa twati nan menm nivo. Epi, sou do kay ki pi lwen a, yon foul moun te reyini.
  
  
  Nan mitan foul moun yo, ki te antoure anpil pa kò, te Michelle.
  
  
  Ak yon elikoptè desann nan direksyon foul moun yo soti nan yon syèl limen ak peta.
  
  
  Wilhelmina vole nan men mwen, epi mwen kouri pi devan, byen vit eskin. Mwen te netwaye premye parapè a, mwen te vole sou pwochen do kay la epi mwen te sispann tire. Yon kochon woz jeyan ak yon mizo gwo vire toutotou, peze men l 'nan figi l', li tonbe, kriye, flite san nan gòj li.
  
  
  "Nick!" Mwen tande Michelle kriye lè li te wè m. Lè sa a: "Retounen, Nick! Tounen! Yo pral touye ou! Yo gen yon mitray..."
  
  
  Mwen frape do kay la jis nan tan. Souf brital zam Sten an te koupe nan mitan lannwit lan, ak bal te frape ti moso brik soti nan chemine a dwat dèyè m '. Mwen leve tèt mwen epi tire. Yon lòt figi tonbe, men son zam Sten an kontinye. Elikoptè a te dirèkteman anwo do kay la, tou dousman ateri. Mwen griyen dan mwen epi mwen deside pran risk la. Nan yon minit li ta twò ta; Michelle pral pran abò elikoptè a.
  
  
  Misk mwen yo te tansyon epi mwen vole pi devan.
  
  
  
  
  Mwen dezespereman kouri nan zigzag, simonte parapèt do kay yo, tankou yon zetwal tras. Devan m 'mwen te kapab wè kliyot ki ka touye moun nan yon kout zam Sten a ak yon elikoptè ki t'ap ateri sou do kay la, pòt li louvri soti nan anndan an.
  
  
  Lè sa a, zo bwa tèt mwen te eksploze tankou Mont Pele li menm, sèvo mwen an pran dife e mwen te santi tèt mwen kouri pi devan.
  
  
  Nwa.
  
  
  Silans.
  
  
  Pa gen anyen.
  
  
  
  Chapit Douz.
  
  
  Yon bagay yon kote te kondwi m 'ak yon lide. Li pa t 'yon lide klè, men mwen te konnen li te trè dezagreyab. Mwen te eseye evite li otank posib. Men, li kontinye ap plenyen. Finalman, mwen te oblije admèt ke mwen te konnen sa li te ye.
  
  
  "Je," li te di. Ou dwe louvri je ou.
  
  
  Mwen te fè. Mwen pa t 'vle, men mwen te vle.
  
  
  Je abitye doub-lidded sou yon figi oriental abitye gade desann nan m '. Yo bat je, ak Lè sa a, bouch yo rkrokviye nan yon souri briyan nan soulajman. Yon lòt figi, fwa sa a nwa ak egalman abitye, parèt devan je m '. Li souri tou.
  
  
  "Bonjou, Carter," te di figi oriental la, "ou toujou ale nan kabann sa a byen bonè nan aswè a? Mwen vle di, nou poko menm manje."
  
  
  Mwen leve tèt mwen ak plenn. Doulè te tire nan zo bwa tèt mwen jiskaske mwen te panse boul je mwen yo ta pral tonbe. Mwen ak anpil atansyon, ezite manyen men m 'nan zo bwa tèt la. Li te dekouvri yon gwo bandaj.
  
  
  "Mwen santi mwen," mwen te di avèk difikilte, "tankou yon nonm ki te koupe po tèt pa yon bal nan pistolè Sten an."
  
  
  "Pwobableman paske ou se yon nonm ki jis te fè tèt li soufle pa yon bal nan zam Sten a," Lee Chin sijere.
  
  
  "Hey, zanmi," Sweets te di dousman, "èske pèsonn pa janm di ou ke atake yon moun ak yon zam otomatik ka fè ou tire?"
  
  
  "Yo fè Michelle nan elikoptè a," mwen te di pandan m te chita. "Mwen te oblije eseye sispann yo."
  
  
  "Oke, se te yon bon eseye," Lee Chin te di. “Mwen vle di, mwen pa janm wè yon sèl moun eseye atake yon lame anvan. Espesyalman lame a abiye tankou kochon, kòk ak pwason. Epi Stan tire ak yon pistolè. Lè Sweets ak mwen te wè elikoptè a te ateri epi te vole sou do kay sa a epi nou te wè w t ap rele Brigad Limyè a, mwen pa t ka kwè je m nan premye."
  
  
  "Yon fwa li te fè je l konfyans," Sweets te di, "li te vin tounen yon ti poul trè vit ak yon bandeau."
  
  
  "Se jis yon boul, Nick," Lee Chin te di. "Tout bagay pral anfòm, eksepte pou yon tèt fè mal gwosè gwo miray Lachin nan."
  
  
  "Pandan se tan," mwen te di, "yo te pwan Michelle. Epi yo pati."
  
  
  "Alèz," Sweets fè yon soupi. "Se yon moman vrèman gòch pou sa."
  
  
  "Pi mal la," mwen te dakò. Epi se te pi move a nan tout. An reyalite…
  
  
  Yon kote nan pwofondè nanm mwen, wou yo te kòmanse vire.
  
  
  "Ou toujou pa panse pou eseye atake bato yo ak vòlkan an an menm tan, pa vre?" - Lee Chin mande. “Paske, konsidere tout bagay, mwen ta renmen viv yon ti tan ankò. E si…"
  
  
  Mwen fè siy pou li rete trankil. Apiye sou koud mwen, mwen lonje men nan pòch chemiz mwen an pou sigarèt, rale yon sèl chifonnen epi limen li. Mwen te fimen an silans pou kèk tan. Apre sa, mwen te panse. Ak pi lontan mwen te panse, plis mwen te vin konvenki ke mwen te wè bagay sa yo klè pou premye melodi a.
  
  
  Mwen pa t renmen jan yo te sanble.
  
  
  Men, mwen te gen yon avantaj. Mwen te prèske sèten ke lènmi yo pa t 'konnen ke mwen te konnen.
  
  
  Mwen te pral sèvi ak avantaj sa a jan mwen te kapab.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Lee Chin ak Sweets pandan m te rale Wilhelmina pou m rechaje.
  
  
  "Plan an," mwen te di yo, "te chanje. Nou tout pral fini nan yon vòlkan."
  
  
  Yo souke tèt.
  
  
  "Sa a se katye jeneral yo," li te di. "Mwen panse ke se kote yo te pran Michelle."
  
  
  "Mwen panse ke yo te panse konsa tou," Lee Chin entèfere.
  
  
  "Egzakteman," mwen te di. "Epi mwen sètènman pa ta vle desevwa yo. Men, kòm yon bonis adisyonèl, nou pral ajoute yon ti engredyan yo pa atann."
  
  
  Sweets ak sousi Lee Chin leve an menm tan. Mwen kouvri Wilhelmina ankò, ap eseye inyore doulè a vèti vire, epi yo te kòmanse pale. Lè m fini, yo tou de gade m an silans pou yon ti tan. Dous Lè sa a, ri dousman. Li pran yon sirèt chokola nan pòch li, li devlope l epi li mete l nan bouch li.
  
  
  "Mwen panse," li te di. "Sa a se yon vrè dram ap viv la. E mwen te toujou vle vin yon pèfòmè."
  
  
  "Wi, men ou te toujou vle fini an ti moso?" - Lee Chin mande. Apre sa, m ': "Gade, Carter, mwen tout pou aksyon fonse ak dram, men mwen panse ke ta ka gen kèk konplikasyon Si nou fini soufle syèl la tout antye, nou ta ka gen kèk objeksyon. Epi gen yon bon chans pou nou fè li. San nou pa mansyone nou ta monte anlè."
  
  
  
  "
  
  
  "Se yon jwèt, nan kou," mwen te di. "Men, nou gen sèlman kèk èdtan kite, e sa a se sèlman chans nou an."
  
  
  Li Chin te panse an silans.
  
  
  "Oke," li te di finalman, "Mwen te toujou mande kisa sa ta renmen jwe majong ak TNT. E mwen toujou pa gen anyen ankò pou m fè aswè a. Konte sou mwen."
  
  
  "Se vre," mwen te di. "Ann ale nan. Pa gen tan pou pèdi."
  
  
  Retounen nan lari a, nou fè wout nou nan mitan foul moun k ap chante nan kanaval yo jwaye, nou jwenn yon taksi piblik ki te soti nan Fort-de-France pase Saint-Pierre ak sou Morne-Rouge, vil ki pi pre vòlkan an. Ak yon ti konsèy jenere, mwen konvenk chofè a pou ale nan Morne Rouge, kite sèlman twa nan nou pasaje yo. Nou te kondwi an silans, nou chak te plonje nan pwòp panse nou.
  
  
  Nou te ale nan Morne Rouge. Lee Chin ak mwen an silans souke men Sweets, je nou rankontre ak bloke. Lè sa a, nou te dirije desann wout la nan kote Lady Day te kache. Li te pran yon lòt wout. Vers Mont Pele.
  
  
  Koulye a, Lee Chin te gen yon sèl zanno.
  
  
  Sweets te mete yon lòt.
  
  
  Nan chanm radyo Lady Day la, mwen te kontakte Gonzalez e mwen te ba li enstriksyon mwen yo, mwen mete aksan sou ijans yo. Apre sa, nou tann de zè de tan. Sa yo te de èdtan ki pi difisil nan operasyon an antye. Men, nou te bezwen bay Sweets tan pou yo travay. E mwen te bezwen tande Gonzalez. Lè m 'te fè sa epi tande sa li te di, adrenalin kouri nan kò m'. Mwen etenn radyo a epi mwen tounen vin jwenn Lee Chin.
  
  
  "Zero èdtan," mwen te di. "Ale."
  
  
  Yon demi èdtan apre nou te deja kouche sou vant, fè wout nou nan ti touf ki ba yo ki bò kote apwòch yo nan kratè Mont Pelee a. Anplis fanmi abityèl mwen Wilhelmina, Hugo ak Pierre, mwen te gen yon Izrayelyen MKR Sten. Sa a se youn nan zam yo otomatik ki pi remakab, men li te fè pou gwo presizyon li yo, to rupture ki ba ak, pi bon nan tout, yon sipresyon ki pa diminye presizyon oswa pousantaj dife nan nenpòt degre aparan. Lee Chin te pote jimo l 'yo, tou de soti nan bwat zam enpresyonan Sweets.
  
  
  "Tann," mwen toudenkou chichote, lonje dwèt sou Lee Chin.
  
  
  Mwens pase yon santèn mèt lwen, bòd la nan kratè Mont Pele a te kanpe sou syèl la lannwit. Mwen te pote longvi Sweets nan je m 'epi analiz yo. Mwen te deja konnen nan vwayaj nou an jou sa a ke yon bag sèt pye-wotè nan fil elektrik kouri tout dyamèt bag la. Sa m t ap chèche kounye a te diferan. Lè mwen te jwenn li, mwen te remèt longvi yo bay Lee Chin epi mwen te fè siy pou li gade.
  
  
  "Pwen enpòtan," mwen te di yon ti tan. "Enstale nan doub, fè fas a nan direksyon opoze, sou chak poto kloti."
  
  
  "Uh-huh," Lee Chin te di, kouvri je l 'ak longvi, "e si yon bagay manyen kloti a, yo kontinye."
  
  
  "Se vre," mwen te di. "Koulye a, ann chèche konnen yon ti kras plis."
  
  
  Mwen te santi m alantou ti touf bwa a epi mwen te jwenn yon baton lou, Lè sa a, rale yon lòt senkant yad, Lee Chin dèyè m '. Apre sa, li voye baton an. Te gen yon son thumping pandan li te frape fil la, yon krake nan elektrisite kòm kouran an koule nan lawouze a atravè li, ak de spotlights te sou. Se sèlman de.
  
  
  "Uh-huh," Lee Chin te di. "Inondasyon pa sèlman eklere, men tou, idantifye sous entèferans sou kloti a."
  
  
  "Sa ki te swiv la," mwen te di, plati tèt mwen tankou Lee Chin, "se te gad ame ki te parèt."
  
  
  Kòm si sou replik, de gad ak fizi parèt sou syèl la. Nou te gade ak tèt nou desann pandan y ap klere flach yo desann pant lan ak alantou kloti a, ak Lè sa a, aparamman deside ke twoub la te koze pa yon bèt, te disparèt.
  
  
  Mwen tounen vin jwenn Lee Chin.
  
  
  "Kouman akrobatik ou aswè a?"
  
  
  Li te gade m yon kesyon. Mwen te di l egzakteman sa nou te pral fè. Li souke tèt san reflechi, epi nou te pase yon lòt senk minit rale sou kloti a pou n ale lwen zòn ke gad yo te kapab gade kounye a, anvan nou te vire epi rale tou dwat nan direksyon li. Lè nou te kèk pye lwen, mwen te vire ak souke tèt li. Nou leve byen vit e an menm tan.
  
  
  "Hoop-la!" - Mwen te chichote sevè.
  
  
  Janm dwat li te nan bra mwen fèmen, kò li te glise soti nan yo, epi li te vole nan lè a epi li te vole sou kloti a tankou yon lonbraj rapid, prèske envizib. Li te woule sou tè a menm byen vit soti anndan an menm jan mwen te fè sou vant mwen sou lòt bò a. Tout bagay sa yo pa pran plis pase twa segonn. Sou katriyèm lan, mwen te deja santi pou yon lòt baton tou pre. Lè m te jwenn li, mwen te gade mont mwen epi m te tann rès trant segonn nou te dakò sou yo. Lè sa a, li kite.
  
  
  Projecteurs yo limen.
  
  
  Mwen leve Stan sou zepòl mwen, mwen chanje nan aksyon sèl epi rale deklanche a de fwa.
  
  
  Yo te tande de krak endispoze sou glas la, Lè sa a, yon aksidan ak fènwa ankò.
  
  
  Lè silwèt gad yo te parèt, yo te kanpe, yo te klere flach yo sou spotlights yo ki te limen konsa ineksplikab epi apre yo te soti.
  
  
  Mwen rale deklanche sou Stan ankò.
  
  
  Gad gòch la tonbe, tire nan tèt. Epi paske mwen te itilize yon sèl dife olye ke dife kontinyèl, li te tonbe pi devan sou kloti a. Prèske - akòz mank de son nan zam mwen an - se kòmsi li te toudenkou apiye desann nan enspekte li. Men, gad sou bò dwat la te konnen pi byen, ak fizi li te deja monte nan zepòl li, li vire jwenn sous la nan bal la, lè chichote piman bouk Lee Chin a soti nan fènwa a.
  
  
  "Tann yon minit!" - li te di an franse. "Pa deplase! Mwen dèyè ou, e devan ou gen yon nonm. Nou tou de gen zam otomatik. Si ou vle viv, fè sa mwen di."
  
  
  Menm nan limyè a fèb mwen te kapab wè laterè nan figi mesye a. Li bese fizi l ', li tann, vizib souke.
  
  
  "Rele nonm lan nan sal kontwòl la," Lee Chin te di. “Di l patnè w la tonbe sou kloti a. Di l pou l fèmen kouran an. Epi ou son konvenkan fache!"
  
  
  Nonm lan te respekte imedyatman.
  
  
  "Armand!" - li t'ap rele byen fò, li vire epi t'ap rele byen fò nan kratè a. “Pou dedomajman pou Bondye, fèmen kouran an sou kloti a! Marcel tonbe!
  
  
  Ton terib li te konvenk menm pou mwen, pwobableman paske li te vrèman pè. Apre kèk segonn, hum la fèb ki soti nan fil elektrik la sispann. Lannwit la te an silans eksepte pou son ensèk yo ak Lè sa a, yon rèl byen lwen soti nan kratè a.
  
  
  "Kounye a etenn," gad la te di. Li te toujou souke.
  
  
  "Pou dedomajman pou ou, mwen espere sa," Mwen tande Lee Chin chichote. “Paske kounye a ou pral manyen l. Premye fil anba a. Kenbe l ak tout men w toupre poto a.”
  
  
  "Non!" - di mesye a. "Tanpri! Erè posib..."
  
  
  "Fè li!" - Lee Chin kase.
  
  
  Li te tranble san kontwòl, souf li tèlman difisil ke mwen te kapab tande l byen klè, nonm lan te mache sou kloti a. Mwen te kenbe zam mwen an vize sou li, men menmsi li te kounye a sèlman kèk pye lwen m ', li apèn remake ki jan dousman, figi l' kontorsion nan yon agoni defòme nan laperèz, li te rive desann nan fil ki pi ba a.
  
  
  "Pran li!" - Li Chin te tande yon lòd menasan.
  
  
  Mesye a ezite yon ti tan ankò, apre sa, tankou yon naje ki plonje nan dlo frèt, li te pwan fil la.
  
  
  Pa gen anyen ki te pase. Figi gad la dekontrakte yon ti kras. Mwen te wè swe k ap koule nan manton li!
  
  
  "Kenbe l jiskaske mwen di ou sispann," mwen te bay lòd pou li.
  
  
  Li souke tèt ak yon ekspresyon angoudi. Mwen te mache kèk pye ankò jiskaske mwen te rive nan fil la epi rale yon pè kouto fil nan pòch do mwen. Lè sa a, kèk pous pi lwen nan men gad la, se konsa ke si kouran an te vire sou ankò pandan mwen t ap travay, li ta pral baz li ak kò li - ak lavi li - mwen koupe fil anba a.
  
  
  "Kounye a anbrase pwochen fil lan," mwen te bay lòd pou li.
  
  
  Li obeyi. Mwen koupe pwochen fil lan epi mwen di l pou l deplase men l nan pwochen an. Mwen te repete pwosedi sa a jiskaske tout fil yo te koupe, Lè sa a, mwen te di gad la pou yo deplase ale ak demisyone sou kloti a, lè l sèvi avèk kò gad la pou pwoteje m 'nan gade nan nenpòt moun kap leve soti nan kratè a.
  
  
  "Pa gen pèsonn nan je," Lee Chin te di tou dousman.
  
  
  Mwen te gade ak anpil atansyon sou zepòl gad la nan kratè a. Se te yon gwo fò. Yon labirent nan bilding blòk siman ki gen mi yo te sanble gen omwen kat pye epè, ki pa gen okenn fenèt nenpòt kote. Osi pwisan tankou Furhrerbunker la notwa, nan ki Adolf Hitler te pase dènye jou li anvan swisid li. Nan de pwen, bilding yo te bati nan kratè a nan vòlkan an tèt li. Te gen twa sòti, de nan yo se te pòt moun ki menm gwosè ak ki mennen ale nan bò opoze nan kratè ekstèn lan, youn nan yo te gwo ase pou yon kamyon. Yon gwo wout ki mennen soti nan kwen kratè a te mennen nan pòt sa a.
  
  
  Lee Chin te gen rezon. Pa t 'gen pèsonn nan je.
  
  
  Mwen pike gad la nan vant lan ak pistolè mwen an.
  
  
  "Kote lòt gad yo?" - Mwen mande sevè.
  
  
  "Anndan," li te di, lonje dwèt sou de zèl ak sòti gwosè moun. "Sistèm CCTV la ap tcheke tout kratè a."
  
  
  "Ki jan li ka rive nan kwen an kote nou ye?" - Mwen mande.
  
  
  "Se yon tras diferan isit la," li te di, konvenk mwen ke li te di verite a ak laterè nan je l '. "Eskanè yo se limyè rechèch epi yo aktive lè yo limen."
  
  
  
  Se konsa, pou kounye a nou te soti nan foto a. Men, le pli vit ke nou kòmanse desann nan kratè a, nou pral deja vizib trè klè. Mwen te reflechi pou yon ti moman, Lè sa a, vire epi chichote kèk mo kout bay Li Ching, ki moun ki te kouche sou vant li bò kote m '. Kèk minit apre mwen wete bouchon an ak jakèt nan men gad ki mouri a epi mwen mete yo sou tèt mwen.
  
  
  "Rele nonm nan sal kontwòl la," mwen te di. bay gad sekirite a. "Di l patnè ou blese epi w ap mennen l."
  
  
  Gad la vire epi li rele nan kratè a. Koulye a, mwen te kapab wè youn nan pòt sòti yo louvri ak yon figi parèt, ankadre pa limyè ki soti anndan an. Li leve men l ', li rele yon bagay an akò.
  
  
  "Oke, zanmi," mwen te di gad la. "Kounye a, ou pral mennen m 'nan sal kontwòl sa a. Epi tou dousman. Pral gen yon zam dèyè ou a kèk pye lwen pou tout vwayaj la."
  
  
  Mwen tande gad la vale. Lè sa a, siye swe a nan je l ', li lage fizi a, bese epi ranmase m '. Mwen te vire pou Sten an silans Izraelyen mwen an te pare epi dwèt mwen te toujou sou deklanche a. Men fwa sa a mwen ta tire otomatikman.
  
  
  "Oke, sovtaj," mwen te di gad la. "Te ale. Epi lè m di nou kite m, fè sa vit.
  
  
  Dousman li te kòmanse mache desann pant anndan kratè a. Mwen tande Lee Chin rale sou vant li dèyè nou. Anba a, nan pòt la louvri, mwen te kapab wè figi k ap deplase nan chanm kontwòl la. Mwen konte omwen yon douzèn. Mwen menm mwen te wè yon bagay enteresan. Li te tounen soti ke te gen yon sèl pòt ki mennen soti nan chanm nan kontwòl nan enteryè a nan konplèks bilding lan.
  
  
  "Carter! Gade! Wout!"
  
  
  Mwen gade nan direksyon Lee Chin te montre. Nan kwen vòlkan an, yon kamyon lou te kondwi sou wout ki mennen nan yon gwo pòt garaj asye, angrenaj li yo t ap griye pandan li t ap desann sou pant lan. Li kanpe devan pòt la. Yon ti moman apre, pòt yo louvri an silans epi kamyon an antre. Pandan m te fè sa, mwen te wè yon pòt ki louvri. De gad ame, tou de blan, tou de ak mitray, ak de travayè lokal, san dout anboche pou pote ekipman an.
  
  
  Non. Yon travayè lokal.
  
  
  Ak yon sèl Sweet Hunter, abiye ak pwobableman rad ki pi mizerab li te janm mete nan lavi li. Li pale, li ri nan yon dyalèk ki pale ak Matinik bò kote l, ap chache tout mond lan tankou yon moun ki kontan ke li te fèk debake yon travay byen peye.
  
  
  Planifye aktivite yo selon orè.
  
  
  Lòt etap.
  
  
  Nou te kounye a mwens pase yon santèn yad nan pòt chanm kontwòl louvri. Gad ki t ap pote m lan t ap respire anpil e li te kòmanse bite akoz fatig. Byen.
  
  
  "Pare, Lee Chin?" - Mwen te mande, peze men m 'sou miray la.
  
  
  "Pare," te chichote tou kout li.
  
  
  "Gad, rele zanmi ou yo ede m pote," mwen te di l '. “Apre sa, prepare w pou w kite m. E pa gen ke trik nouvèl. Sonje zam nan pwente nan do ou."
  
  
  Li souke tèt li enpèrsèptibl epi li vale difisil ankò.
  
  
  "Hey zanmi, ki jan sou yon ti èd?" - li gwonde enpresyonan. "Marseille te blese!"
  
  
  Twa oswa kat figi te antre nan papòt la epi yo te mache nan direksyon pou nou. Plizyè lòt moun te rasanble deyò pòt la, gade deyò kirye. Dèyè m ', mwen tande yon ti klik kòm Lee Chin chanje zam li nan dife otomatik. Misk mwen yo te tansyon ak preparasyon pou. Mwen tap tann. Nimewo yo te ogmante. Kounye a, yo te sèlman trant yad. 20.10.
  
  
  Kounye a!
  
  
  "Jete m '!" - Mwen di gad la. Ak nan kèk moman mwen te woule sou tè a soti nan liy dife Lee Chin a, bou Sten a repoze anba manton mwen, aklè l 'ki antrene sou gwoup la nan moun ki devan m' kòm yo te kòmanse vin anba dife Lee Chin a. Yon lòt tonbe, li vire anba fòs bal yo pandan pwòp zam mwen an te kòmanse voye dife. Se te yon masak enstantane: kran yo te tounen mas san nan sèvo ak zo, figi yo te rache, branch yo te rache nan kò a epi yo te tonbe nan lè a. Epi akòz silansye yo sou mi yo, tout bagay te rive nan yon silans etranj, tankou nan yon balè san non nan mutilasyon ak lanmò, viktim yo te bat twò vit ak twò difisil pou yo menm kriye oswa kriye. soti nan.
  
  
  "Pòt!" - Mwen rete konsa rele. "Tire pòt la!"
  
  
  Mwen vize zam la sou kadav mesye ki devan nou yo epi mwen tire sou pòt la. Se te fèmen. Lè sa a, mwen fè sèman. Miray la te vid. Mwen rale clip vid la epi rale yon lòt plen soti nan pòch mwen an, kout kouto nan zam nan kòm Lee Chin kontinye tire dèyè m '. Pou yon ti moman pòt la te sispann deplase epi apre sa tou dousman te kòmanse fèmen ankò, kòm si yon moun dèyè li te blese men li te dezespereman eseye fèmen liy defans la. Mwen te tire yon lòt kout bal e mwen te vole nan pye m.
  
  
  
  
  
  "Kouvri mwen!" Mwen te rele Lee Chin pandan m t ap tire yon seri bal sou youn nan mesye ki devan m yo ki t ap eseye leve.
  
  
  Lè sa a, mwen kouri, akoupi, Stan krache devan m 'ak dife trankil men ki ka touye moun. Mwen frape zepòl mwen nan pòt la a tout vitès, Lè sa a, vire toutotou, tire nan chanm nan. Te gen yon eksplozyon assourdisman nan glas kraze ak tout miray la nan ekran televizyon tounen nan anyen; Lè sa a, sou bò goch mwen yon kout bal ak yon pistolè san yon silansye. Mwen vire ankò, Stan te eksploze an silans. Soti nan dèyè pòt la, yon sèl figi kouri anlè ak fòs la nan yon bal frape l 'nan pwatrin lan, epi tou dousman tonbe pi devan.
  
  
  "Carter!" Mwen tande Li Chin rele deyò. "Yon lòt pòt! Plis gad!"
  
  
  Mwen vole nan direksyon pòt la sou kò yo san vi ki te okipan yo sèlman nan chanm nan. Men m te jwenn e li te frape switch la, li te plonje sal la nan fènwa. Yon gwo gwoup gad soti nan kwen konplèks bilding lan, soti nan yon pòt ki sou lòt bò kratè a, zam otomatik yo te deja frape. Monitè televizyon yo te di yo tout sa yo te bezwen konnen - yon atak vòlkan!
  
  
  "Anndan!" Mwen te rele Lee Chin pandan m te reponn dife gad yo. "Fè vit!"
  
  
  Bal pwojeksyon blòk siman akote pòt la, leve yon santye ki ka touye moun nan pousyè dèyè talon Lee Chin a pandan li te kouri sou mwen an kòlè. Mwen te santi yon gwo doulè nan zepòl mwen epi mwen te fè yon etap tounen yon etap, Lè sa a, te wè Lee Chin sote nan papòt la, vire ak slam pòt la asye dèyè li, fèmen boulon yo lou. Tretman nan doulè a nan zepòl mwen, mwen te santi pou switch la. Yon ti moman apre mwen jwenn li epi chanm nan te plen ak limyè. Lee Chin leve kanpe ak yon zam fimen epi li gade m ak enkyetid.
  
  
  "Ou pi bon montre m blesi sa a, Carter," li te di.
  
  
  Men, mwen te deja wè li tèt mwen. Bal la jis grate anwo bicep mwen an. Li te fè mal, men mwen te kapab toujou sèvi ak bra m 'ak pa te gen anpil san.
  
  
  "Pa gen tan," mwen kase. "Ann!"
  
  
  Mwen te deplase nan direksyon pòt la nan konpoze an, pandan y ap an menm tan an rale yon clip twa ka vid soti nan Sten ak baton yon lòt plen. Barik la nan zam la te cho ak fimen, epi mwen sèlman espere ke li ta kontinye travay.
  
  
  "Kote nou prale?" Mwen tande Lee Chin di dèyè mwen.
  
  
  "Tou de zèl ki gen sòti nan kratè a te konbine nan yon sèl zèl santral, kote li te bati dirèkteman nan kò wòch vòlkanik la. Se la yo te kenbe zam ki gen plis valè yo epi yo te lokalize atelye yo.”
  
  
  "Epi se kote yo te espere nou ale," Lee Chin te raple.
  
  
  "Oke," mwen te di, vire sou li epi souri. "Epi nou pa vle desevwa yo, pa vre?"
  
  
  "O, non," Lee Chin te di, souke tèt li solanèlman. "Syèl la Betsy, non."
  
  
  Mwen tou dousman louvri pòt enteryè a ak men gòch mwen an, ak Sten nan pare a sou bò dwat mwen. Li te mennen nan yon koridò long etwat, fè eksepte pou tib fliyoresan yo sou plafon an. Mi blòk siman epè toufe tout son ki soti deyò, men pou son ki soti andedan konplèks la li te aji tankou yon chanm eko jeyan. Ak son yo ke mwen te tande lè sa a te egzakteman sa mwen te espere. Nan distans la ou ka tande pye yo stomping nan bòt konba lou. Gen anpil moun ki soti nan toude direksyon.
  
  
  Mwen te vire e mwen te rankontre je Lee Chin. Sa a te dwe pati ki pi difisil nan operasyon an antye.
  
  
  Mwen di. "Kounye a"
  
  
  Nou kouri desann koridò a kòt a kòt, kouri. Son an nan pye kouri te pi fò, pi pre. Li te soti nan tou de mach eskalye yo nan fen koridò a ak koridò ki mennen nan goch la. Nou te mwens pase ven pye nan mach eskalye yo lè de tèt parèt, byen vit mache moute eskalye yo.
  
  
  Mwen kriye. "Desann!"
  
  
  Nou tonbe atè an menm tan, Mi nou yo te ateri sou zepòl nou an menm tan, epi yon seri bal ki ka touye moun vole soti nan bouch yo. De kò yo te voye jete tounen tankou si yo te frape pa gwo pwen, san koule anlè pandan yo te disparèt desann eskalye yo. Mesye anba yo dwe te vinn lide a. Pa t gen lòt tèt. Men, mwen te kapab tande vwa soti nan eskalye yo, jis soti nan je. Anpil vwa.
  
  
  Mwen te kapab tou tande vwa ki soti nan koridò a sou bò gòch la.
  
  
  "Ann ale nan yon ti vwayaj lapèch," mwen te di Lee Chin.
  
  
  Li souke tèt. Kòt a kòt nou rale nan koridò a sou vant nou, dwèt nou toujou sou deklanche Mi yo. Lè nou rive nan yon viraj nan koulwa a, jis kèk pye nan eskalye devan nou an, mwen wete chapo mwen te pran nan men gad ki mouri a epi rale li deyò devan m ', alantou viraj la.
  
  
  Piki assourdisman sonnen. Chapo a te chire nan riban.
  
  
  
  
  "Gee," Lee Chin te di. "Gwoup yo sou bò gòch nou an. Twoup yo devan nou. Twoup yo dèyè nou. Mwen kòmanse santi m vrèman klostrofob."
  
  
  "Li pa pral long," mwen te di. "Yo konnen yo genyen nou kwense."
  
  
  Epi li pa t dire lontan. Lè vwa a te vini, li te fache, li te fache. Nou touye omwen 20 sòlda SLA. Men, vwa a te kontwole tou.
  
  
  "Carter!" li rele byen fò, son an eko nan koulwa blòk siman an. "Ou tande mwen?"
  
  
  "Non!" - Mwen t'ap rele byen fò. "Mwen li bouch. Ou pral oblije soti kote mwen ka wè ou."
  
  
  Lee Chin ri bò kote m.
  
  
  "Sispann sòt la!" - vwa a gwonde, eko pi fò pase tout tan. "Nou te antoure ou! Kèlkeswa sa ou ye, nou ka chire ou an miyèt moso! Mwen ankouraje w ak ti fi a rann tèt! Kounye a!"
  
  
  "Ou vle di ke si nou deplase, ou pral soufle nou an miyèt moso, men si nou rann tèt, ou pral sèlman bouyi nou vivan nan lwil oliv?" - Mwen t'ap rele byen fò.
  
  
  Jije pa gwonde soufle ki te swiv la, mwen te asire w ke se egzakteman sa li te vle fè. E plis. Men, ankò oratè a rale tèt li ansanm.
  
  
  "Non," li te rele. “Sekirite w garanti pou ou menm ak ti fi a. Men, sèlman si ou bay moute kounye a. Ou ap pèdi tan nou."
  
  
  "Pèdi tan ou?" - Lee Chin boumonnen.
  
  
  Mwen rele ankò, "Ki jan mwen ka fè ou konfyans?"
  
  
  "Mwen ba ou pawòl mwen kòm yon ofisye ak yon mesye!" vwa a tounen. "Anplis, kite m fè ou sonje ke ou pa gen okenn chwa."
  
  
  "Oke, Lee Chin," mwen te di dousman, "èske nou pran pawòl li kòm yon ofisye ak yon mesye?"
  
  
  "Oke, Carter," te di Lee Chin, "Mwen gen yon vag sispèk ke li se yon prive ak yon kannay. Men, kisa lanfè. Mwen te toujou mande kisa sa t ap ye pou yo bouyi vivan nan lwil oliv.”
  
  
  "Kisa lanfè a," mwen te dakò. Lè sa a, t'ap rele byen fò, "Oke, mwen pral pran pawòl ou pou li. Nou pral jete zam otomatik nou yo nan koridò a."
  
  
  Nou te fè li. Pa trè bon, men nou jere.
  
  
  "Très bien," di yon vwa. "Koulye a, soti kote nou ka wè ou. Dousman. Ak men ou pliye anlè tèt ou."
  
  
  Nou pa t renmen tou. Men, nou te fè li. Moman nou te deplase, san defans, nan je ak nan rive, te pase tankou yon letènite, yon letènite kote nou te tann pou chèche konnen si bal yo ta dechire nou oswa pèmèt nou viv yon ti tan ankò.
  
  
  Lè sa a, moman sa a te pase, epi nou te rete vivan, antoure pa moun nan inifòm nan parachit franse a. Men, mesye sa yo te gen braslè ak inisyal OAS. Ak mòtèl BAR otomatik ki vize a kò nou nan plizyè pye lwen. De nan yo rapid ak brital fouye chak nan nou, pran derringer Lee Chin a, Wilhelmina ak Hugo, men se pa gras a kote kache l 'yo, Pierre.
  
  
  "Bon," te di nonm ki te evidamman lidè yo e ki gen vwa ki t ap mennen negosyasyon yo. “Mwen se Lyetnan Rene Dorson, e mwen pa ditou kontan rankontre w. Men, mwen gen yon lòd. W'a vini avè m'."
  
  
  Li lonje dwèt sou eskalye yo devan nou ak yon pistolè kalib .45 nan men l '. Barik fizi te pike nou nan dèyè, epi nou te kòmanse desann etap yo, lyetnan an te mache devan nou. Anba te gen yon lòt koulwa fè ak fliyoresan ekleraj sou plafon an. Nou te mache nan silans mouri, kase sèlman pa vagabon nan bòt lame sou siman an. Nan fen koridò a te gen de pòt. Dorson lonje dwèt sou youn ki sou goch la.
  
  
  "Antre," li te di. "Epi sonje, ap toujou gen mitray ki vize sou ou."
  
  
  Nou antre. Se te yon gwo chanm ak panno zanmann poli sou mi blòk siman. Te etaj la kouvri ak tapi epè Iranyen. Mèb la te orijinal Louis Quatorze. Sou ti tab devan sofa yo te kanpe gode kristal ak rims lò. Limyè ti soti nan lanp yo sou tab yo epi yo te antre nan panno yo. Sou tab elabore nan disetyèm syèk la te chita yon lòt nonm nan yon inifòm SLA. Li te pi gran pase Dorson, li te gen cheve blan, yon moustach blan ki mens ak kreyon, ak yon figi mens, aristocrate. Lè Lee Chin ak mwen te antre nan chanm nan, li avèk kalm leve je l ', li leve kanpe.
  
  
  "Ah," li te di. "Mesye Carter." Miss Chin. Mwen kontan rankontre ou".
  
  
  Men, mwen diman tande oswa wè l '. Regard mwen te atire yon lòt figi nan chanm nan, chita sou sofa a ak bwè ti gout nan yon vè kristal nan brandy.
  
  
  "Kite m prezante tèt mwen," di nonm bò tab la. “Mwen se Jeneral Raoul Destin, kòmandan fòs Lwès òganizasyon Lame Sekrè a. Kanta pou bèl kamarad mwen an, mwen panse ke nou deja konnen youn lòt.”
  
  
  Regard mwen pa janm kite fanm nan sou sofa a.
  
  
  "Wi," mwen te di tou dousman. "Mwen panse ke repons lan se wi. Bonjou Michelle."
  
  
  Li te souri epi li pran yon ti ti gout brandy.
  
  
  
  
  "Bon soir, Nick," li te di dousman. "Byenveni nan katye jeneral nou an."
  
  
  
  
  Trèzyèm chapit.
  
  
  Yon long silans te swiv. Finalman, Lee Chin te kraze l.
  
  
  "Wè, Carter?" Li te di. "Nou ta dwe konnen. Pa janm fè konfyans yon fanm ki konnen twòp bagay sou cuisine franse."
  
  
  Je Michelle te limen. Li souke tèt jeneral la.
  
  
  "Mwen vle debarase m de ti fi sa a!" - li te fache. "Kounye a! Epi li fè mal!"
  
  
  Jeneral la leve men l, li fè yon son repwoche.
  
  
  "Kounye a, mezanmi," li te di ann angle Oxford ak aksan, "sa a se diman akeyan. Non. An reyalite, mwen panse ke nou te gen anpil chans pou te genyen Miss Chin kòm envite nou. Li se, apre tout, yon reprezantan nan yon gwo ak enfliyan enkyetid komèsyal yo. Yon enkyetid ak anpil enterè nan sektè petwòl la. Yo pa gen anpil chans vle enterè sa yo detwi. Se konsa, mwen sèten li pral jwenn li benefisye kolabore avèk nou."
  
  
  "Pou yon nonm ki fèk pèdi anviwon ven sòlda, ou trè bon nati," mwen te di.
  
  
  "Pa enkyete sou sa," jeneral la te di avèk kalm. “Yo te enkonpetan, se poutèt sa yo te mouri. Sa a se youn nan risk sòlda yo nan nenpòt lame."
  
  
  Li tounen vin jwenn lyetnan an.
  
  
  "Mwen pran li ou te verifye ke yo san zam?"
  
  
  Lyetnan an salye byen.
  
  
  "Ui, Jeneral. Yo te fouye byen."
  
  
  Jeneral la leve men l nan direksyon pòt la.
  
  
  "Nan ka sa a, kite nou. Nou bezwen pale sou bagay yo."
  
  
  Lyetnan an vire sevè epi li antre nan papòt la, li pran mesye l yo avè l. Pòt la fèmen tou dousman.
  
  
  "Tanpri, Mesye Carter, Miss Chin," te di jeneral, "pran yon chèz. Èske ou ta renmen vin jwenn nou pou kèk konyak? Li pa mal. Karant ane nan yon barik. Pwovizyon pèsonèl mwen."
  
  
  "Arom ak asid prussic?" - Lee Chin te di.
  
  
  Jeneral la te souri.
  
  
  "Ou tou de gen plis valè pou mwen vivan pase mouri," li te di, vide konyak nan de vè kristal epi lonje yo ba nou pandan n ap chita sou sofa anfas Michelle. "Men, petèt li lè pou mwen eksplike yon bagay pou ou."
  
  
  "Mwen tout zòrèy," mwen te di sèk.
  
  
  Jeneral la apiye tounen nan chèz li epi tou dousman pran yon ti kou konyak.
  
  
  Li te di: “Kòm pwobableman ou te reyalize kounye a, ni Prezidan de Gaulle ni siksesè l yo pa t reyisi detwi OEA nèt, menm apre echèk tantativ nou yo pou asasinen l ak egzil fòse pifò lidè militè nou yo. Vreman vre, ekspilsyon fòse sa a tou senpleman te mennen nan yon chanjman konplè nan taktik nou yo. Nou te deside etabli òganizasyon nou an deyò tè pwensipal Lafrans, epi lè nou aji ankò, nou atake soti deyò. Antretan nou kontinye ogmante kantite senpatizan anba tè nan gouvènman an, epi ogmante kantite manm aktif andeyò Lafrans. Sa bann aksyon ti ariv son climax pase enpe letan avek akizisyon Mont Pele koman nou baz e avek akizisyon Fernand Duroch koman nou – annou met sa. , konsiltan teknik?"
  
  
  "Acha Fernand Duroch?" - Mwen repete sèk.
  
  
  Jeneral la gade Michelle. Li te monte zèpòl.
  
  
  "Di l '," li te di dekontrakte. "Li pa enpòtan kounye a."
  
  
  "Mwen pè ke M'sieur Duroch te kidnape," te di jeneral la. Michelle te yon sipòtè sekrè nan kòz nou an pou yon tan long. M'sieur Duroch te kategorikman kont nou. Li te nesesè pou rekizisyon sèvis li yo anba kontrent. . "
  
  
  "Epi lèt li te ekri w yo, ke ou te montre Remy Saint-Pierre yo, se fo," mwen te di, olye ke yo te mande.
  
  
  "Wi," Michelle te di. “Tankou lèt papa m te resevwa nan men mwen lè li te nan kaptivite. Lèt kote m te di ke mwen menm tou, yo te kidnape epi yo t ap tòtire l jiska lanmò si li pa t fè sa yo te mande l.”
  
  
  "Wow," Lee Chin te di, "ti bebe sa a se yon pitit fi renmen."
  
  
  "Gen bagay ki pi enpòtan pase lyen fanmi," Michelle te di frèt.
  
  
  "Vreman vre, gen," jeneral la te dakò. “Epi avèk èd Fernand Duroch ki ezite, nou pral reyalize objektif sa yo. Men, sipoze mwen pèmèt M'sieur Duroch pèsonèlman eksplike kijan nou pral reyalize sa."
  
  
  Jeneral la te pran telefòn nan sou biwo li, li peze yon bouton epi li te bay yon lòd ladan l. Li depoze glas la epi li pran yon ti kou konyak. Pèsonn pa pale. Mwen te vòlè yon ti koutje sou mont mwen an. Yon ti moman apre pòt la louvri epi yon nonm antre nan chanm nan. Mwen di demisyone. Mwen ta di mwen trennen tèt mwen. Li tonbe kòm si li te bat nèt, je l 'ap gade atè a. Mwen pa t 'kapab ede men panse ki jan ironik ansyen non li, Dr. Lanmò, te reyèlman.
  
  
  "Duroche," te di jeneral la, kòm si li te adrese yon klas pi ba nan sèvitè, "sa a se Nick Carter, yon ajan entèlijans Ameriken, ak Miss Lee Chin, yon konseye nan yon gwo enkyetid finansye. Vin isit la epi di yo ki jan li fonksyone." Yo enterese nan konnen sa ou te devlope pou nou ak ki jan li fonksyone. Vini isit la epi di yo."
  
  
  Duroch, san di yon mo, mache devan li kanpe nan mitan chanm nan, anfas nou.
  
  
  "Pale!" - bay lòd jeneral la.
  
  
  Duroch leve tèt li. Je l 'te rankontre Michelle a. Li te gade l frèt. Yon ekspresyon doulè te parèt sou figi l, epi li te disparèt. Li dwat zepòl li yon ti kras.
  
  
  "Gras a fanm mwen te panse se te pitit fi mwen an," li te di, vwa li tranble men li te rakonte istwa li klèman, "men ki pito se yon trèt tou de papa l 'ak peyi li, mwen te fè chantaj ak fòse yo travay pou sa yo. Mwen admèt ak wont ke yo te fè yon inik aparèy propulsion anba dlo pou yo. Li pa plis pase senk pye nan longè ak yon pye an dyamèt epi li gen plis pase trant liv TNT. Li pa bezwen lanse soti nan tib, men li ka pran sou bò a nan nenpòt bato epi li vin pwòp tèt ou-propulse yon fwa li rive nan yon pwofondè de 100 pye. Nan moman sa a, yon òdinatè otonòm pwograme pou sib la voye li sou yon kou o aza nan direksyon pou sib la. Kou li pwograme pou pa sèlman o aza, men tou pou evite obstak ak aparèy pouswit.
  
  
  Duroch gade m.
  
  
  "Yon fwa aparèy sa a kòmanse," li te di, "li pa ka sispann. Depi kou li se o aza, li pa ka prevwa. Paske li ka evite obstak ak pousistan, li pa ka atake avèk siksè. Òdinatè a voye li nan òdinatè li. objektif chak fwa. "
  
  
  "Sa a te verifye," jeneral la te di. "Tcheke anpil fwa."
  
  
  Durocher souke tèt li pa kontan.
  
  
  "Se konsa, ou wè, Carter," te di jeneral, balanse vè konyak li anpil, "pa gen anyen ou ka fè pou anpeche nou. Nan mwens pase dezèdtan, plizyè douzèn bato tout gwosè ak tout kalite pral kite Matinik. Y ap kite l. Yo pral gaye nan tout Karayib la ak Sid Atlantik. Nan kèk ka yo pral transfere zam nou yo nan lòt bato. Lè sa a, yo pral pèdi nan mitan popilasyon an gwo nan lanmè yo, k ap viv nan ti bato. Ou pa t 'kapab jwenn okenn lòt ladan yo nan yon ane, kite pou kont li yon semèn oswa konsa - kite pou kont li si nou frape Curaçao nan uit èdtan - pase ou ta ka jwenn kèk douzèn grenn sab espesifik sou yon gwo plaj."
  
  
  Li pran yon poz pou efè.
  
  
  "Evite dram, Jeneral," mwen te di. "Di pwen de vi ou."
  
  
  Li te ronje yon ti kras, epi li te korije tèt li.
  
  
  "Sa m ap di," li te di, "se ke rafineri Curaçao se, pou tout rezon pratik, yon epav. Sa a se montre w sa nou ka fè. E kisa nou pral fè si Lèzetazini, pou di konsa, pa kolabore?
  
  
  "Pwen an se, Jeneral," mwen te di. "Pwoche pi pre pwen an. Ki kalite chantaj sa a?"
  
  
  Li te wouj ankò.
  
  
  “Chataj se pa yon mo ki ka itilize kont sòlda k ap goumen pou kòz yo. Poutan. Kondisyon yo se jan sa a: Etazini nan de jou pral rekonèt Matinik pa fè pati Lafrans ankò, men kòm yon repiblik endepandan."
  
  
  "Avèk ou menm ak lakye ou yo, pa gen dout."
  
  
  "Ankò, mwen objeksyon tèminoloji ou a. Men, pa gen pwoblèm. Wi, SLA pral gouvène Matinik. Li pral pwoteje tou de pa Etazini ak pozisyon li kòm yon peyi endepandan nan Nasyonzini."
  
  
  "Epi nan kou ou pral kontan ak Matinik," Mwen te di sarcastik.
  
  
  Jeneral la te souri.
  
  
  “Kòm yon peyi endepandan, Matinik pral voye yon reprezantan diplomatik an Frans. Pou la pwemye fwa, peyi nou an pral oblije fè fas ak SLA a sou yon baz egal. E pli vit apre sa, yon sitiyasyon ki sanble ak soulèvman Generalissimo Franco pral leve. kont Repiblik Panyòl la."
  
  
  "Lame franse a pral vire do bay SLA a, ki gen katye jeneral nan Matinik, epi pran sou Lafrans," mwen te di.
  
  
  "Egzakteman. E apre sa - ebyen, non selman franse ki senpatize avek nou koz ek nou filozofi. Kèk lòt..."
  
  
  "Pa gen dout, kèk Nazi ki rete nan Dezyèm Gè Mondyal la?"
  
  
  Epi ankò jeneral la te souri.
  
  
  "Genyen anpil moun ki divilge ki pataje dezi nou pou yon mond disipline, yon mond san moun k ap fè pwoblèm, yon mond kote siperyè natirèlman pran plas natirèl yo kòm lidè."
  
  
  "Jodi a Matinik, demen lemonn antye," Li Chin te di ak degou.
  
  
  "Wi!" - Michelle te rele ak kòlè. "Mond lan dirije pa aristokrat lanati yo, moun ki vrèman entelijan ki pral di mas estipid yo sa ki bon pou yo epi elimine moun ki kreye pwoblèm!"
  
  
  "Sieg Heil," mwen te di dousman.
  
  
  Jeneral la inyore m. Oswa petèt li jis te renmen son mo yo.
  
  
  Donk, mesye Carter, nou rive nan pati pèsonèl ou nan plan nou an. Pou sa nou te kenbe ou vivan jiska prezan."
  
  
  
  "Li komik," Lee Chin te di. "Mwen te toujou panse ou te sove lavi l paske ou pa t ka touye l."
  
  
  Jeneral la rouj ankò. Li te gen yon po limyè konsa ke li vin wouj trè vit ak vizib. Sa a dwe konfonn li, e mwen te renmen li.
  
  
  "Plizyè fwa ou te twò pre, twò vit. Se te move chans Michelle. Li ta dwe wè ke li pa t rive jis nan bon moman an."
  
  
  Li te vire Michelle a parèt jennen, men li te fè sa nan souke tèt li.
  
  
  "Mwen te di ou. Lepre sòt sa yo echwe nan travay yo. Lè'm vin konnen sak te pase a, misye t'ap travay ak yon fanm chinwa, mwen pat gen chans pou'm mete yo ansanm avan Kanaval. Lè li pa t travay..."
  
  
  Jeneral la leve men l.
  
  
  "Li pa enpòtan ankò. Sa ki enpòtan se ke nou jere twonpe w pou atake vòlkan an nan espwa pou n sove Michelle, epi kounye a te kaptire w epi netralize w. N ap kenbe w isit la jiskaske rafineri lwil Curacao detwi ak nou an. zam yo nan ouvè." lanmè epi yo pa ka detekte. Lè sa a, ou pral aji kòm yon lyezon pou enfòme gouvènman ou a sou demann nou yo ak orè fèm nou an pou aksepte yo, ki te wòl ou depi nan kòmansman an, ak Michelle asire w ke ou rive lè nou vle, pa lè ou te fè.
  
  
  Mwen te santi kòlè k ap bouyi anndan m. Èske vwayou Nazi sa yo te espere m 'te mesaje yo? Mwen pa t ka kenbe vwa mwen.
  
  
  "Gen yon sèl pwoblèm, Jeneral," mwen te di. "Mwen te vin isit la pou kont mwen. Ak sou pwòp kondisyon pa mwen."
  
  
  Li leve men l.
  
  
  "Se vre wi, arive ou a te pi brital ke mwen te kapab swete. Men, jan mwen te di, li pa enpòtan ankò."
  
  
  "Mwen panse sa," mwen te di. Lè sa a, vire: "Lee Chin? Ki jan telefòn nan travay?
  
  
  Lee Chin ri.
  
  
  “Klòch yo ap sone. Yo te rele pou twa dènye minit yo."
  
  
  "Telefòn?" di jeneral la.
  
  
  Michelle te soufle.
  
  
  "Zèno li!" Li te di. “Se yon transceiver! E li gen yon sèl!"
  
  
  Jeneral la vole leve, li travèse chanm nan ak yon vitès etonan pou yon nonm laj li. Li te balanse men l ', li dechire zanno a nan lobe zòrèy Lee Chin la. Mwen te grimase. Zòrèy li yo te pèse epi li literalman chire zanno a nan kò li. Yon gwo tach san imedyatman parèt sou zòrèy li.
  
  
  "Oh," li te di avèk kalm.
  
  
  "Kote lòt zanno a?" mande jeneral la. Ton Ospitalite afab la disparèt nèt nan vwa li.
  
  
  Lee Chin te di: "Mwen te prete li bay zanmi m '. "Yon nèg yo rele Sweets. Nou renmen kenbe kontak."
  
  
  Fwa sa a, Michelle te fè yon soupi plis sevè.
  
  
  "Nonm nwa!" Li te di. "Chasè! Li dwe antre nan vòlkan an apa!”
  
  
  Jeneral la voye je l ', apresa li tounen gade transceiver zanno yo.
  
  
  "Li pa enpòtan," li te di. “Si li nan yon kratè, monitè televizyon nou yo ap jwenn li. Epi kounyeya m pral detwi bèl ti enstriman sa a pou m koupe kontak ou avèk li."
  
  
  "Mwen pa ta fè sa, Jeneral," mwen te di. "Koupe kominikasyon nou yo avè l ', epi tout zile a ta ka kònen mwatye nan Lafrans."
  
  
  Jeneral la te gade m ', Lè sa a, ak efò evidan, rilaks figi l' nan yon souri enkwayab.
  
  
  "Mwen panse ou ap blofe, Mesye Carter," li te di.
  
  
  Mwen gade mont mwen an.
  
  
  "Si Sweets Hunter pa jwenn yon siyal sou transceiver li nan egzakteman de minit ak trant-yon segonn, nou tout gen yon chans pou chèche konnen," Mwen te di avèk kalm.
  
  
  "Anpil ka rive pandan tan sa a," jeneral la te di. Li ale nan biwo li, li pran telefòn nan epi li bay kèk lòd. Avètisman mondyal. Jwenn chasè a. Mennen l isit la imedyatman.
  
  
  "Li initil. Jeneral, mwen te di. "Siyal sa a te vle di ke Sweets te deja jwenn sa li t ap chèche."
  
  
  "Kisa?" mande jeneral la.
  
  
  "Youn nan de bagay," mwen te di. "Swa zam pou zam ou yo oswa òdinatè yo."
  
  
  "Odinatè," Fernand Duroch te di anvan jeneral la te kapab fèmen bouch li.
  
  
  "Duroche," te di jeneral la, griyen dan ak kòlè, "yon lòt mo epi mwen pral sèvi ak pistolè a fèmen bouch ou pou tout tan."
  
  
  "Li pa enpòtan, Jeneral, li te dwe youn oswa lòt la," mwen te di. "Mwen te konnen ke ou ta tann jiska dènye minit pou ajoute omwen yon eleman vital nan zam ou a, asire ke li pa te kaptire entak pandan yon atak sipriz sou bato yo. Epi òdinatè yo se eleman ki pi enpòtan an, gen plis chans yo ta dwe kite pou dènye"
  
  
  Jeneral la pa t di anyen, men je l vin pi piti. Mwen te konnen mwen te sou sib.
  
  
  "Ou wè, Jeneral," mwen te di, ""kidnapin" Michelle a aswè a te rive nan yon lè ki twò bon. Pratik pou li ak ou si ou te travay ansanm.
  
  
  
  . Li ta bon pou li ak pou ou si ou te travay ansanm. Si ou te konnen nou la a Matinik, ou ta konnen nou nan Puerto Rico epi li te ka kidnape pi bonè. Si li pa t 'travay pou ou, nan kou. Depi li t ap travay pou ou, li te bon pou l kite l akonpaye nou jiskaske li te dekouvri plan nou se te atake w. Apre sa, yo te fasilman "kidnape" li pou l te gen tan di w tout bagay.
  
  
  Mwen mete men nan pòch mwen, mwen jwenn sigarèt epi limen yon sigarèt.
  
  
  “Le pli vit ke mwen reyalize,” Mwen te kontinye, “Mwen chanje plan nou yo. Lee Chin ak mwen te vin isit la pou fè ou yon ti vizit. Nou te konnen li pa ta yon sipriz, men nou pa t vle ou konnen ke nou te konnen li. Se poutèt sa nou degize vizit nou an nan fòm yon atak epi answit pèmèt ou pran nou."
  
  
  Koulye a, je jeneral la te rive sou figi m '. Li abandone nenpòt reklamasyon ke nou tap blofe.
  
  
  “Ou wè, si nou te jis antre epi nou te di nou vle pale avèk ou, Candy Hunter la pa t ap kapab fè ti vizit li yon lòt fason. piske li ta initil pou yon sèl moun pou kont li eseye atake soti deyò nan yon kratè, li ta dwe andedan. Anndan, nan depo òdinatè w lan. Ki kote li ye kounye a."
  
  
  "Patois!" - Michelle toudenkou di. "Li pale Pòtigè! Li te kapab anboche kòm youn nan travayè kamyon lokal yo!”
  
  
  Je jeneral la vin di. Men li te klere nan direksyon telefòn lan. Men, anvan li te kapab pran telefòn nan, li sone. Men li te jele pou yon ti moman epi apre li te pwan telefòn nan.
  
  
  "Kui?" - li te di yon ti tan. Lè sa a, jwenti li yo sou enstriman an te vin blan, epi li te koute an silans pou kèk moman.
  
  
  "Pa fè anyen," li te finalman te di. "Mwen pral pran responsablite."
  
  
  Li rakwoche epi li tounen vin jwenn mwen.
  
  
  “Gad nou yo di yon nonm wo mens nwa touye de nan yo, pran zam otomatik yo epi barikad tèt li nan yon kavo òdinatè. Li menase fè eksploze òdinatè yo si nou atake."
  
  
  "Sa," mwen te di, "se lide jeneral la."
  
  
  "Enposib," te di jeneral, etidye figi m 'pou yon reyaksyon. "Ou ka degize tèt ou kòm yon travayè pou antre, wi, men ou pa ka pase eksplozif kontrebann. Yo fouye tout travayè yo."
  
  
  "E si eksplozif yo se grenad gwo enpak degize kòm yon kolye pèl?" Mwen te mande.
  
  
  "Mwen pa kwè ou," jeneral la te di kategorikman.
  
  
  "Ou pral fè li," mwen te di, gade nan mont mwen an, "nan egzakteman twa segonn."
  
  
  "Countdown," Lee Chin te di. "Twa... de... yon sèl... zewo!"
  
  
  Eksplozyon an te rive jis nan orè a, menm jan nou te dakò ak Sweets. Li pa t 'byen yon liv TNT oswa menm gwo tankou yon grenad estanda, men nan limit yo nan bunker nan blòk siman ki te genyen tout fòs la nan eksplozyon an, li sonnen gwo. Bri a te soud. E menm byen lwen nou te kapab santi onn chòk yo. Men, sa ki pi choke m se figi jeneral la.
  
  
  "Mon Dieu!" li te gaspiye. "Sa a se bagay moun fou..."
  
  
  "Sa a se jis kòmansman an, Jeneral," mwen te di avèk kalm. “Si Sweets pa resevwa yon bip nan men nou sou transceiver li nan de minit ankò, li pral tire yon lòt mini-grenad. Yo pa gwo, men yo ase gwo pou fè eksploze yon koup nan òdinatè w yo."
  
  
  "Ou pa kapab!" - Michelle di. Figi li te blan. "Li entèdi! Pa anndan yon vòlkan! Sa a…"
  
  
  "Sa a se bagay moun fou!" di jeneral la. “Nenpòt eksplozyon isit la ka lakòz onn chòk ki ta fè reviv vòlkan an! Ta ka gen yon gwo eripsyon ki ta detwi tout zile a! Menm lè nou te fouye katye jeneral nou an nan wòch vòlkanik, nou pa t sèvi ak eksplozif, nou te itilize egzèsis mou espesyalman."
  
  
  "Yon piki chak de minit, Jeneral, sof si..."
  
  
  "Si sèlman?"
  
  
  "Sòf si ou menm ak tout pèp ou a depoze zam ou, kite vòlkan an epi rann tèt yo bay otorite yo nan Fort-de-France. Otorite, mwen ta ka ajoute, ke Biwo Deuxieme a te chwazi espesyalman pou yo pa senpatize ak OEA."
  
  
  Jeneral la boukle bouch li nan yon souri.
  
  
  "Absid!" Li te di. "Poukisa nou ta dwe abandone? Menm si ou detwi tout òdinatè yo isit la, ki jan ou pral konnen ke nou pa deja ekipe kèk nan zam yo sou bato yo pare pou navige?"
  
  
  "Mwen pa konnen," mwen te di. "Se poutèt sa yon eskwadwon espesyal avyon Ameriken ki soti nan yon baz nan Pòtoriko ap fè wonn pò Lorraine ak Marigot. Si menm youn nan bato yo nan pò sa a eseye deplase nan dlo a ase fon pou tire youn nan zam ou yo, avyon sa yo. pral eksplore yo." nan dlo ".
  
  
  "Mwen pa kwè!" - di jeneral la. "Sa a ta yon zak ostil pa Etazini anvè Lafrans."
  
  
  
  "Sa a pral yon zak pèsonèlman apwouve pa Prezidan franse a kòm yon mezi ijans."
  
  
  Jeneral la te silans. Li mòde lèv li epi li mòde li.
  
  
  "Ou fini, Jeneral," mwen te di. "Ou menm ak SLA a. Lage. Si ou pa fè sa, pral gen yon eksplozyon chak de minit jiskaske tout òdinatè sa yo detwi - e petèt nou tout ansanm ak yo. Sa a se yon risk nou vle pran. Ou?"
  
  
  "Mesye Carter?"
  
  
  Mwen vire. Fernand Duroch te parèt enkyete.
  
  
  "Mesye Carter," li te di, "ou dwe konprann ke youn nan..."
  
  
  Jeneral la te rapid, men mwen te pi vit. Men l pa t rive nan étui ki sou anch li anvan m te pran kouri sou li. Zepòl gòch mwen an te frape ak pwatrin li vyolanman, sa ki te voye l' vole bak sou chèz li. Kòm tèt li frape planche a, pwen mwen manyen manton li. Nan kwen je m ', mwen te wè Michelle kanpe, yon kouto toudenkou flache nan men li. Mwen te frape jeneral la ankò sou manton an, mwen te santi l ale mou, epi mwen te santi katouch kalib .45 la sou kwis li.
  
  
  "Sispann!" Michelle rele byen fò. "Sispann oswa mwen pral koupe gòj li!"
  
  
  Mwen te desann sou yon jenou, mwen te kenbe yon pistolè .45 nan men dwat mwen, epi mwen te wè pitit fi renmen sa a ak yon kouto peze sou venn jigular nan gòj papa l. Lee Chin te kanpe yon kèk pye lwen yo, balanse ak anpil atansyon, kap chèche yon ouvèti.
  
  
  "Lage li!" - Michelle gwonde. "Lage zam la oswa mwen pral touye presye Dr lanmò ou!"
  
  
  Apre sa, limyè yo te etenn.
  
  
  
  Chapit katòz.
  
  
  Fènwa a te absoli, absoli. Nan espas ki pa gen fenèt nan konplèks bilding blòk siman an, pa gen yon sèl reyon limyè ki te kapab antre soti deyò menm nan mitan jounen an. Menm lè a, tande mwen te vin pi byen file, pi egzak. Mwen te kapab tande souf Michelle prèske gutural, son pè toufe papa l ', ak sa ki te son tankou yon bri mwatye kalòt, mwatye glisman pandan Lee Chin pwoche bò kote l. Epi toudenkou vwa Lee Chin a:
  
  
  "Carter! Li ap vini nan pòt la!
  
  
  Mwen vire bò tab la ak zam mwen an pare epi li te dirije nan pòt la. Mwen te prèske la lè men m te manyen bra m.
  
  
  "Deplase!" Michelle sifle, pous nan zòrèy mwen. "Pa pwoche, oswa..."
  
  
  Pòt la te louvri san avètisman e gwo limyè flach la te frape nan chanm nan.
  
  
  "Jeneral!" - kriye yon vwa gason byen file. "Èske w byen? Te genyen…"
  
  
  Mwen rale deklanche sou karannsenk la. Yon kout bal byen fò sone ak flach la tonbe atè. Mwen te ranmase l epi dirije gwo bout bwa a nan koridò a. Michelle te deja pase nan pòt la epi li te kouri. Mwen te leve kalib .45 la epi mwen te pran vize lè yon kout zam mitrayeur te sonnen soti nan lòt bout sal la. Bal yo frape blòk siman ki toupre figi m. Mwen te retounen nan chanm nan, mwen te pouse kadav sòlda mwen te fèk touye a, mwen te fèmen pòt la.
  
  
  "Duroche!" - Mwen jape. "Eske ou la?"
  
  
  "Li isit la," vwa Lee Chin a sonnen. "Li byen. Mwen wete kouto a nan men li."
  
  
  Mwen montre flach la sou figi Lee Chin ak Durocher. Duroch t ap tranble; figi etwat li te blan, men je l 'te vijilan.
  
  
  "Èske ou ka di nou ki kote depo òdinatè a ye?" Mwen te mande.
  
  
  "Natirèlman," li te di. "Men, èske w remake lè isit la deja vin mal? Se sistèm vantilasyon an etenn. Yon moun dwe etenn switch prensipal la. Si nou pa kite konplèks bilding lan byento..."
  
  
  Li te gen rezon. Chanm nan te deja bouche. Li te vin bouche, bouche.
  
  
  "Pa ankò," mwen te di. "Ki wout la nan chanm nan depo òdinatè?"
  
  
  "Soti isit la, gen yon pasaj dirèk nan laboratwa a, ak Lè sa a, nan chanm depo yo," Durocher te di, lonje dwèt sou yon pòt ki nan fen ki pi lwen nan sal la. "Li itilize sèlman pa jeneral la ak anplwaye ansyen li yo."
  
  
  Mwen bese, mwen pran .45 nan men sòlda ki te mouri a epi lonje l bay Lee Chin.
  
  
  "Ann ale," mwen te di.
  
  
  Mwen ak anpil atansyon louvri pòt Durosh lonje dwèt sou li a. Koridò ki pi lwen pase a te nwa tankou sal la ak sal deyò a. Mwen te dirije gwo bout bwa flach la sou tout longè a. Li te dezè.
  
  
  "Carter!" - Lee Chin te di. "Koute!"
  
  
  Yon seri bang fò soti nan yon lòt koridò. Yo te eseye kraze pòt chanm nan. An menm tan an, yon lòt eksplozyon te tande nan zòn nan depo òdinatè. Candy te toujou dèyè li. Mwen te fè siy pou Lee Chin ak Duroch swiv mwen, epi nou te trote desann ale nan koulwa a, flach nan yon men ak 45 nan lòt la. Mwen tande rèl, vaksen ak kouri soti nan sal ak chanm ki tou pre yo.
  
  
  "Zanmi ou dwe sispann eksplozyon yo!" Mwen tande Duroch ap rele dèyè mwen. "Danje a ogmante ak tout moun!"
  
  
  
  
  - Ard Durocher rele dèyè m. "Danje a ogmante ak tout moun!"
  
  
  Yon lòt eksplozyon. Mwen te panse fwa sa a mwen te kapab santi bilding lan tranble. Men, lè a te pi mal: dans, restrenn. Li te pi difisil pou respire.
  
  
  "Konbyen plis?" - Mwen rele Duroch.
  
  
  "La! Nan fen koridò a!"
  
  
  Menm jan li te di sa a, pòt la nan fen koridò a louvri epi yon figi wo plonje nan. Li te gen yon fizi otomatik epi li te tire byen vit nan direksyon li soti. Katouch .45 nan men mwen an otomatikman leve, li tonbe.
  
  
  "Sirèt!" Mwen kriye.
  
  
  Tèt figi a yon ti tan vire nan direksyon nou an.
  
  
  "Hey, zanmi," mwen tande Sweets rele menm lè li te rekòmanse tire, "byenveni nan fèt la!"
  
  
  Nou kouri rès koulwa a epi nou desann bò kote Sweets. Li chavire tab laboratwa lou ki devan l e li tire sou yon gwoup sòlda ki kache dèyè yon lòt tab ki nan bout laboratwa a.
  
  
  "Odinatè," mwen te di, soufle, ap eseye respire.
  
  
  "Kraze lanfè a soti nan li epi li ale," Sweets te di, pran yon poz pou retire clip vid la epi mete yon sèl plen. “Dènye eksplozyon sa a ou tande a te fini yo. Mwen te kapab jwenn yon switch pouvwa prensipal lè l sèvi avèk ti BAR sa a sou la men mwen te prete nan men yon moun ki pa bezwen li ankò. nan depo sa a epi li deside separe."
  
  
  Duroch rale m nan zepòl la, lonje dwèt sou chanm nan fen koridò a, chanm kote nou te soti a. De travès flach koupe nan fènwa a. Pòt la dwe louvri.
  
  
  "Mwen panse," mwen te di sombre, "li lè pou nou tout separe."
  
  
  Bagay dous te lakòz yon lòt eksplozyon nan laboratwa a.
  
  
  "Ou gen nenpòt lide ki jan?" - li te mande prèske dekontrakte.
  
  
  Travès flach koupe nan pasaj la. Mwen te retire youn nan mini grenad Sweets yo nan kolye li epi mwen jete l tou dwat nan koulwa a. Li te vole nan chanm nan, epi yon ti moman apre yon lòt eksplozyon souke bilding nan, prèske frape nou nan pye nou. Pa te gen okenn travès antèn ankò.
  
  
  "Mon Dieu!" te soufle Durocher. "Volkan..."
  
  
  Mwen inyore li, lonje flach mwen anlè.
  
  
  "Sa a se min la," mwen te di. "Kisa sa ye? Ki kote sa a mennen?
  
  
  "Arbr vantilasyon," Duroch te di. "Sa a mennen nan do kay la. Si nou te kapab..."
  
  
  "Nou ap prepare," mwen kase. "Lee Chin?"
  
  
  "Se akrobatik tan ankò, huh?" Kounye a li t ap respire anpil, tankou rès nou.
  
  
  San yo pa di yon mo, mwen te pran yon pozisyon anba ouvèti arbr vantilasyon an. Yon ti moman apre, Lee Chin te kanpe sou zepòl mwen epi li te retire griyaj la nan arbr a. Mwen te remèt li flach mwen an epi mwen te wè li klere li anlè. Kèk pye lwen, Sweets kontinye tire nan laboratwa a.
  
  
  Lee Chin te di: "Se yon bon nivo enklinezon. "Mwen panse ke nou ka fè sa."
  
  
  "Èske ou ka fèmen ba yo lè nou antre andedan?" Mwen te mande.
  
  
  "Sètènman."
  
  
  "Lè sa a, ale pi devan."
  
  
  Mwen te ba li yon lòt pouse ak men m ', ak Li Chin te disparèt nan arbr a.
  
  
  "Oke, Duroch," mwen te di, san souf, "kounye a ou."
  
  
  Avèk difikilte, Durocher te monte premye sou men m ', answit sou zepòl mwen. Men Lee Chin te kole soti nan arbr a, epi tou dousman, Durosh, gronnyen ak efò, te kapab monte andedan.
  
  
  "Bonbon," mwen te di, t ap tann lè, "èske w pare?"
  
  
  "Poukisa?" Li te di.
  
  
  Li te tire yon dènye kout bal nan laboratwa a, byen vit woule soti nan papòt la epi li kouri vin jwenn mwen, klike sou BAR a pandan li te vini. Mwen te pare. Li vole sou zepòl mwen tankou yon gwo chat epi answit li monte byen vit sou arbr a. Mwen te vize BAR a nan pòt laboratwa a epi mwen te rale deklanche a kòm de mesye antre. Yo te voye kò yo tounen nan laboratwa a. Mwen tande youn nan yo rele. Mwen leve je m, mwen pase BAR la nan bra Sweets yo ap tann pandan limyè flach la te eklere koulwa nan chanm nou te ye a.
  
  
  "Prese!" Li te ensiste sou bagay dous. "Vini non, monchè!"
  
  
  Mwen bese nan jenou yo, ap gaspiye lè, tèt mwen te kòmanse vire, epi mwen sote ak tout fòs mwen. Mwen te santi tou de men Sweets yo te pwan mwen epi rale, menm jan limyè flach la te eklere janm mwen. Mwen leve kanpe ak tout fòs mwen, chak misk nan kò m ap rele ak efò. Te gen yon gwonde ki ka touye moun nan dife BAR epi mwen te santi yon metal koupe nan pantalon mwen an. Lè sa a, mwen jwenn mwen andedan min lan.
  
  
  "Gri," mwen imedyatman souf. "Ban mwen li!"
  
  
  Men yon moun mete ba yo nan mwen. Mwen mete li nan ankadreman an, kite yon bò louvri, pandan y ap eseye deboukle senti a.
  
  
  Mwen te di lòt yo. "Kòmanse monte!"
  
  
  "Sa ou genyen la?" Sweets te mande pandan li te vire.
  
  
  
  Mwen te rale Pierre soti nan kachèt li epi mwen te limen sekirite senk segonn lan.
  
  
  "Jis yon ti kado pou zanmi nou yo anba a," mwen te di epi jete Pierre nan koridò a, imedyatman mete griyaj la an plas epi fèmen vole yo byen sere. Ann espere ke yo sere, mwen te panse sombre pandan m te vire epi m te kòmanse monte arbr a apre lòt yo.
  
  
  Lè Pierre pati, mwen leve anviwon senk pye. Eksplozyon an pa t pisan tankou ti grenad Sweets yo, men yon ti moman apre mwen te kapab tande rèl ki te tounen tous toufe, gòj k ap rache, son terib moun apre moun ap mouri, mouri pa gaz mòtèl Pierre a.
  
  
  Panno yo sou griyaj la te dwe byen sere jan mwen te espere, paske lè a nan arbr a te vin pi byen toujou pi bon jan nou te monte, epi pa yon sèl patikil nan gaz yo soti nan Hugo yo te antre nan li.
  
  
  Twa minit apre nou tout te kouche sou do kay blòk siman an, souse lè lannwit fre, bèl, pwòp nan poumon nou.
  
  
  "Hey, gade," Lee Chin toudenkou te di. Li pwente anba. "Soti. Okenn moun pa sèvi ak yo."
  
  
  Duroch souke tèt li.
  
  
  "Lè jeneral la te voye yon avètisman ke zanmi ou te arete isit la, sòti yo te bloke elektwonikman pou anpeche l chape. Apre bonm gaz Mesye Carter te deklanche..."
  
  
  Nou te gade youn ak lòt ak konpreyansyon lugubr. Pòt yo, ki te fèmen elektwonikman pou anpeche Sweets chape, te anpeche fòs OEA yo chape Pierre. Piske fanatik yo pa t ap travay, gaz Pierre t ap gaye nan tout konplèks bilding lan ak efikasite letal.
  
  
  Katye jeneral OEA yo te tounen yon kript, yon pèlen lanmò kochma efikas ak serye menm jan ak chanm gaz Nazi yo te itilize nan kan konsantrasyon yo.
  
  
  "Yo dwe te rele tout moun nan bilding yo pou goumen Sweets," Lee Chin te di. "Mwen pa wè okenn moun deyò nan kratè a."
  
  
  Mwen gade anba, analize andedan kratè a ak rebò li yo. Okenn moun. Anplis antre nan garaj la...
  
  
  Mwen te wè l nan menm moman ak Duroch.
  
  
  "Michelle!" li te gaspiye. "Gade! La! Nan antre nan garaj la!
  
  
  De kamyon te monte nan papòt garaj la. Pòt li yo te byen fèmen, men mwen te sispèk Michelle pa t vle ale nan garaj la. Li te pale ak de gad ame nan youn nan kamyon yo ki te akonpaye l 'sou wout la nan kratè a, jès sovaj, prèske isterik.
  
  
  "Ki jan li te kapab soti?" mande sirèt.
  
  
  "Sòti ijans," Duroch te di, li gade fikse nan pitit fi li a, ekspresyon li chire ant lajwa evidan ke li te vivan ak konesans ke li te trayi ni l 'ak peyi li. "Yon òti sekrè sèlman jeneral la ak kèk anplwaye ansyen yo konnen. Li dwe konnen tou."
  
  
  "Li p'ap janm kite zile a," mwen te di. "Menm si li fè sa, san zam ou devlope yo oswa plan yo pou yo, SLA a pral fini."
  
  
  Duroch te vire sou mwen epi li te pwan mwen nan zepòl la.
  
  
  "Ou pa konprann, Mesye Carter," li te di eksitan. “Se sa m te pral di w lè jeneral la te eseye tire m. Se pa tout òdinatè yo te detwi."
  
  
  "Kiyès?" - Mwen menen. "Kisa ou gen nan tèt ou?"
  
  
  "Youn nan aparèy yo deja ekipe ak yon òdinatè epi li pare pou lanse. Se te yon ijans. Epi kounyeya li sou yon ti bato nan pò Saint-Pierre. Pa nan Lorraine oswa Marigot, kote avyon ou yo ap veye. . Men, nan Saint-Pierre."
  
  
  Pandan l t ap di dènye mo yo, kòm si se yon ti replik, Michel ak de gad ame te monte nan kabin kamyon an. Li te vire epi answit li te kòmanse fè yon U-vire pou sòti nan kratè a. Mwen an silans te pwan BAR a nan men Sweets, lonje li sou taksi kamyon an, epi rale deklanche a.
  
  
  Pa gen anyen.
  
  
  Mwen rale clip vid la epi mwen gade Sweets. Li souke tèt li tris.
  
  
  "Pa ankò, monchè. Se tout".
  
  
  Mwen te lage BAR la epi mwen te kanpe pandan kamyon an ak Michelle nan li te akselere soti nan kratè a epi li te disparèt sou rebò a. Bouch mwen te sere.
  
  
  Mwen te di: “Bonbon, mwen espere ke Jou Dam lan pase osi vit ke w di a. Paske si nou pa ka devan Michelle nan bouch St Pierre Harbour, Curacao ap gen yon rafineri mwens. . "
  
  
  "Ann eseye li," Sweets te di.
  
  
  Lè sa a, nou grenpe sou do kay la nan direksyon pou garaj la ak kamyon ki rete a devan li, de gad yo etoudi yo leve je l 'jis nan tan pou pwatrin yo tounen kratè san pa kout zam ki soti nan men dwat yo.
  
  
  
  Chapit kenz
  
  
  Jounen dam nan awondi bouch pò St Pierre, Sweets nan helm la, nan yon vitès ki fè m 'mande si se te yon yatch oswa yon hydravion. Kanpe bò kote m 'sou banza a pandan m' ap plede ak Kovèti pou plonje a, Lee Chin fè wonn pò a ak yon pè longvi pwisan Sweets '.
  
  
  
  
  
  "Gade!" - Li toudenkou di, lonje dwèt.
  
  
  Mwen pran longvi yo epi mwen gade nan yo. Te gen yon sèl bato k ap deplase nan pò a. Yon ti vwalye, pa plis pase kenz pye wotè ak aparamman pa ekipe ak yon motè, li te deplase dousman nan yon ti briz nan direksyon pou antre nan pò a.
  
  
  "Yo pap janm reyisi," Lee Chin te di. "Nou pral ratrape yo nan yon minit."
  
  
  "Sa a twò fasil," mwen bougonnen, mwen pa retire je m 'sou kannòt la. "Li dwe konprann ke nou pral ratrape yo. Li dwe gen yon lòt lide."
  
  
  Nou te ase pre lè sa a ke mwen te kapab wè figi k ap deplase sou pil la nan bato a. Youn nan figi yo te Michelle. Li te mete yon kovèti pou plonje epi mwen te kapab wè li jèstikil ak kòlè bay de gad yo. Yo te pote yon tib long mens atravè pil la.
  
  
  "Sak ap pase?" - Lee Chin mande kiryozite.
  
  
  Mwen te vire sou figi Fernand Duroch ki te gen tansyon e ki t ap soufri.
  
  
  "Konbyen lou zam anba dlo ou yo?"
  
  
  "Apeprè senkant liv," li te di. "Men, ki sa li enpòtan? Yo pa ka kouri soti isit la. Li pral jis tonbe anba a epi rete la. Yo ta dwe soti nan pò a pou yo lage li omwen yon santèn pye pwofondè anvan li ta aktive tèt li epi kòmanse pouse tèt li. "
  
  
  "Epi nou pral ratrape yo byen lontan anvan yo rive nan antre nan pò a," te di Lee Chin.
  
  
  "Michelle konprann sa a," mwen te di. “Se poutèt sa li nan ekipe plonje. Li pral eseye bese zam nan yon pwofondè de san pye."
  
  
  Lee Chin machwè tonbe.
  
  
  "Li pa enposib jan li sanble," mwen te di, ajiste de tank lè ki rete sou do mwen. "Li byen anba dlo, sonje? Ak senkant liv anba dlo se pa menm jan ak senkant liv soti nan dlo. Mwen panse ke li ta ka eseye yon bagay tankou sa a."
  
  
  Mwen ajiste kouto a sou senti mwen, mwen pran zam Sweets la, epi mwen vire pou m ba li enstriksyon. Men, li wè sa k ap pase epi li bat mwen pou sa. Li te etenn motè Lady Day la epi li te rache banza li nan yon distans pa plis pase senkant pye.
  
  
  Mwen te monte sou bò a menm jan Michelle te fè a, ak tòpiyè Durocher la nan men l '.
  
  
  Dlo a te nwa ak labou. Pou yon ti moman mwen pa wè anyen. Lè sa a, toujou ap travay ak najwa mwen yo, koupe nan dlo a, mwen remake kel la fon nan yon vwalye. Mwen te vire, mwen te chèche Michelle, mwen espere wè siy bul ki montre nan mask li a. Okenn kote.
  
  
  Lè sa a, kenz pye anba mwen ak yon ti kras pi devan, sou anba a, mwen wè tòpiyè Durocher a. Pou kont li. Michelle pa jwenn okenn kote.
  
  
  Mwen tòde ak vire dezespereman, toudenkou reyalize sa ki te vini apre. Apre sa, li te vini - yon frenn long, ki ka touye moun koupe nan dlo a kèk pous nan figi m '. Dèyè m ', mwen te kenbe yon aperçu nan Michelle glise dèyè epav la nan yon bato a vwal ansyen.
  
  
  Li te pral debarase m de mwen anvan naje soti nan pi gwo pwofondè ak tòpiyè a. Sòf si mwen debarase m de li an premye.
  
  
  Mwen pa te gen okenn chwa. Mwen te swiv li.
  
  
  Zam pare, mwen tou dousman te mache nan epav la. Spas an bwa dente soti danjerezman soti nan kote pouri yo. Yon lekòl pwason te vole sou wout mwen. Mwen te kanpe, kenbe sou ma kase a, Lè sa a, te monte yon kèk pye epi gade desann.
  
  
  Fwa sa a, li te soti anba a, kouto ki nan men li te koupe vant mwen vyolanman epi answit, pandan m te glise sou bò, figi m. Mwen koupe kouvèti twou egou ki pouri a ak yon kouto, mwen nivele zam mwen an epi mwen tire nan yon sèl mouvman. Flèch la te kouri pi devan epi li koupe po zepòl Michelle a. Mwen te wè nan mask li tòde douloure nan bouch li. Mwen te wè tou yon ti gout san nan zepòl li ki te koloran dlo a.
  
  
  Koulye a, sa a te dwe fini byen vit. Reken ka atake nou nenpòt moman, pran sant san ak grangou.
  
  
  Mwen rale kouto a soti nan djenn li epi tou dousman mwen naje pi devan. Michelle te pèse spat bato ki koule a ak yon kouto epi li te kouri sou mwen. Kouto li koupe nan tèt mwen. Li te eseye koupe tib oksijèn mwen an. Mwen te naje desann, Lè sa a, toudenkou vire epi fè yon backflip. Mwen te toudenkou sou tèt li, ak men gòch mwen te pwan men kouto li ak yon priz fè. Li te plede pou libere tèt li, epi pandan plizyè moman nou te balanse ale vini, monte desann, nan yon balè ki ka touye moun anba dlo. Nou te mask pou maske, figi nou jis yon pye apa. Mwen te wè bouch li pli ak efò ak tansyon.
  
  
  Epi pandan kouto m te pèse l anlè, nan vant li ak nan pwatrin li, mwen te wè figi m te bo anpil fwa a te kontorse nan agoni.
  
  
  
  
  Epi kò m te fè lanmou an anpil fwa vin konvulsif, tranble, epi answit, li ale toudenkou depi kòmansman lanmò a.
  
  
  Mwen kouvri kouto a, mwen te pwan kò l anba bra yo epi mwen te kòmanse naje anlè. Lè m soti nan dlo a, Lady Day te sèlman kèk yad lwen epi mwen te wè Lee Chin bese yon nechèl kòd, jèstikul ak t'ap rele byen fò.
  
  
  Lè sa a, mwen tande l 'rele, "Reken, Carter! Reken!
  
  
  Mwen pa te gen okenn chwa. Mwen te lage kò Michelle, mwen te rache espageti tank oksijèn nan do m, epi m te naje nan direksyon "Lady Day" tankou yon etwal olenpik. Mwen te pwan nechèl kòd la epi rale tèt mwen soti nan dlo a yon segonn anvan yon ranje dan ki byen file raze koupe mwatye nan youn nan najwar mwen yo.
  
  
  Lè sa a, mwen te sou pil la epi mwen te wè de gad nan vwalye a chita bò kote Sweets, mare men ak pye, ak figi lugubr nan defèt. Epi pou w wè Fernand Duroch ap gade sou balistrad la, je lajè ak laterè, nan boukantasyon wouj la kote reken yo t ap dechire kò Michelle.
  
  
  Mwen fatigeman wete najwar mwen epi mwen pwoche bò kote l.
  
  
  "Mwen konnen li pa trè pratik," mwen te di, "men li te mouri anvan reken yo frape li."
  
  
  Duroch tou dousman vire do l. Zepòl li bese plis toujou. Li souke tèt li.
  
  
  "Petèt," li te di, "li pi bon fason sa a. Yo ta deklare li yon trèt - jije - voye nan prizon..."
  
  
  Mwen souke tèt an silans.
  
  
  "Carter," Lee Chin te di dousman, "èske otorite yo ta dwe konnen Michelle? Mwen vle di, ki moun ki pran swen kounye a?"
  
  
  Mwen te panse sou li.
  
  
  "Oke, Duroch," mwen te finalman te di, "sa a se sèl bagay mwen ka fè pou ou. Jan mond lan konnen, pitit fi ou a te mouri yon eroin, batay pou libète li ak peyi li kont SLA a. . "
  
  
  Duroch leve je l. Gratitid sou figi l 'te prèske douloure.
  
  
  "Mèsi," li te chichote. "Mèsi."
  
  
  Dousman, bouke, men ak yon sèten diyite bouke, li mache ale epi li kanpe nan dèyè a.
  
  
  "Hey Carter," Sweets te di nan dèyè volan an, "Mwen jis resevwa yon ti mesaj pou ou sou radyo a. Soti nan yon chat yo te rele Gonzalez. Li di ansyen mesye Hawk ap vole soti Washington pou poze w kesyon. Gouvènman Lafrans te pran vòl ak yon rejiman lame pou sezi bato sa yo nan pò Lorraine ak Marigot epi debarase m de patizan OEA nan administrasyon Matinik."
  
  
  "Wi," Lee Chin te di. "Li menm te di yon bagay sou yon lèt remèsiman nan men gouvènman fransè a pou kraze do SLA a ak plan kontwòl yo."
  
  
  Sweets souri epi lonje dwèt sou de gad yo mare.
  
  
  "Moun SLA sa yo pa gen anpil volonte pou goumen. Yo te rann nou ba nou minit Michelle te sote nan kannòt la.”
  
  
  "Kisa ki te rive tòpiyè a?" - mande Lee Chin.
  
  
  "Li la, apeprè ven yad lwen," mwen te di. "Pita, lè reken yo kite zòn nan, nou ka ranmase l. Antretan, nou rete isit la pou asire ke pèsonn pa fè sa."
  
  
  "Gade, mesye," Sweets te di, "li te fre, men mwen prèske soti nan fudge. Si nou pa gen pwoblèm, mwen kouri nan vil la. "
  
  
  "Pran yon vwalye," mwen te di. "Epi pandan w ap nan li, remèt de punk SLA sa yo bay otorite yo."
  
  
  "Mesye Carter?" - di Fernand Dureau.
  
  
  Mwen vire.
  
  
  "Mwen di ou mèsi pou sove m 'ak pou..."
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Men koulye a, mwen dwe retounen nan pèp mwen an. Bureau Deuxieme ap vle pale avè m."
  
  
  "Ann ale ak Sweets," mwen te di. "Li pral asire w ke ou jwenn bon moun yo."
  
  
  Li souke tèt li, epi lonje men l. Mwen te souke l epi li te vire epi li te mache nan direksyon kote Sweets t ap rale yon vwalye ki toupre.
  
  
  "Nève pita, zanmi," Sweets te rele apre de mesye SLA, Durosh ak tèt li, te vole abò. "Petèt mwen pral tann yon ti kras epi pote ansyen mesye Hawk avè m '."
  
  
  "Fè li," Lee Chin sijere. "Pa prese. Carter ak mwen gen anpil bagay k ap pase."
  
  
  "Ki sa egzakteman ou te vle di?" - Mwen te mande lè bato a rale ale.
  
  
  Lee Chin te vin pi pre m '. Anpil pi pre.
  
  
  "Ou wè, Carter," li te di, "gen yon ansyen pwovèb Chinwa: 'Gen yon lè pou travay ak yon lè pou jwe."
  
  
  "Wi?"
  
  
  "Wi". Kounye a li te tèlman pre ke ti tete fèm li yo te peze sou pwatrin mwen. "Kounye a, li lè yo jwe."
  
  
  "Wi?" Mwen di. Se te tout sa mwen te kapab di.
  
  
  "Mwen vle di, ou pa kwè tout bagay sa yo bouka sou fanm franse yo se pi bon rayisab yo, ou?"
  
  
  "Èske gen yon bagay ki pi bon?"
  
  
  "Uh-huh. Anpil pi bon. Ou vle konnen
  
  
  
  
  Mwen di. "Poukisa?"
  
  
  Mwen te dekouvri. Li te gen rezon. Mwen vle di, li te gen rezon!
  
  
  Fen.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Sis jou san nan ete
  
  
  
  
  Anotasyon yo
  
  
  
  Pyèj lanmò nan dezè.
  
  
  Anbasadè Ameriken an te touye. Prezidan Mendanike te mouri nan yon aksidan avyon "akzar". Yo pran bèl vèv li a. Yon nonm san pitye ak trèt ki rele Abu Osman ap fè konplo pou ranvèse nouvo gouvènman an. Epi Kolonèl Mohamed Douza, chèf polis sekrè a, ak plan touye moun li...
  
  
  AX te ka pèmèt ti repiblik Nò Afriken an boule nan pwòp masak li si se pa Kokai a, yon misil vòlè ki se zam ki pi mòtèl nan asenal nikleyè Òganizasyon Trete Nò Atlantik la. Misyon Killmaster a: antre nan lanfè dezè sa a pou kont li, jwenn misil la epi detwi li.
  
  
  Li pa t gen anpil tan. Li te gen egzakteman SIS JOU SAN etE!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  Chapit 1
  
  
  
  
  
  
  Chapit 2
  
  
  
  
  
  
  Chapit 3
  
  
  
  
  
  
  Chapit 4
  
  
  
  
  
  
  Chapit 5
  
  
  
  
  
  
  Chapit 7
  
  
  
  
  
  
  Chapit 8
  
  
  
  
  
  
  Chapit 9
  
  
  
  
  
  
  Chapit 10
  
  
  
  
  
  
  Chapit 11
  
  
  
  
  
  
  Chapit 12
  
  
  
  
  
  
  Chapit 13
  
  
  
  
  
  
  Chapit 14
  
  
  
  
  
  
  Chapit 15
  
  
  
  
  
  
  Chapit 16
  
  
  
  
  
  
  Chapit 17
  
  
  
  
  
  
  Chapit 18
  
  
  
  
  
  
  Chapit 19
  
  
  
  
  
  
  Chapit 20
  
  
  
  
  
  
  Chapit 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Killmaster
  
  
  Sis jou san nan ete
  
  
  
  
  
  Dedye a manm Sèvis Sekrè Etazini
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mwen moute nan bato a epi koute silans la. Dlo a briyan an lò nan solèy la. Mwen te gade klète li yo, m ap gade pye bwa rezineuz ki te rasanble nan konklav ki sanble ak luten sou rivaj lak la. Pye bwa Spruce ak Birch leve nan krèt yo. Men, pa gen anyen ki pi gwo pase yon moustik deplase nan liy vizyon mwen an. Li te anòmal; yon konbinezon de faktè sa yo. Mwen te kapab tann oswa pran aksyon. Mwen pa renmen tann. Sa mwen t ap chèche a ta ka tou pa sa mwen te espere. Men dwat mwen tounen san pwoblèm, men gòch mwen dekontrakte ak rilaks, ak Lè sa a, pi devan, dwat devan ak atansyon ak ponyèt la.
  
  
  Silans te gouvènen. Men gòch mwen te kòmanse travay delika li. Mwen te santi swe sou kou mwen ak fwon mwen. Tan an pa t apwopriye. Li te dwe byen file ak fre, ak van an ruffing dlo a. Olye de sa, mwen te wè yon ti vag epi kenbe yon chanjman nan koulè anba li.
  
  
  Advèsè mwen an te fè mouvman li. Mòtèl rapid ak dwa sou sib, li frape ... epi li kouri. Li te peze twa liv, si li te yon ons, takte ak chabon aktik ak plen enèji. Mwen te kanpe pou goumen. Mwen kouri dèyè l 'pou de jou. Mwen te konnen ke pandan ke lòt Twit t ap plonje byen fon nan dlo a akòz chalè ki pa sezonye, pwason solitè sa a te renmen fè pwòp wout li yo, manje nan fon yo nan mitan wozo yo. Mwen te wè l. Mwen te pouswiv li e te gen yon bagay sou endepandans li ke mwen te renmen. Petèt li te fè m sonje mwen menm, Nick Carter, ki t ap jwi yon vwayaj ki nesesè anpil sou yon lak nan dezè a nan Quebec.
  
  
  Mwen te konnen li ta yon konbatan, men li te gwo; li te plen manti. "Petèt plis tankou Hawk pase Carter," Mwen te panse pandan li te vole anba bato a epi li te eseye kraze liy lan. "Pa gen chans konsa, zanmi," mwen te di. Pou yon moman, li te sanble tankou jis de nan nou te konpetisyon nan yon mond vid. Men, sa a pa t 'kapab dire lontan, menm jan silans la pa t' kapab dire.
  
  
  Buzz la nan yon moustik, men Lè sa a, pi fò, plent la ogmante nan istwa san sans abitye. Tach nan syèl la t ap dirije tou dwat pou mwen, epi mwen pa t bezwen yon refleksyon majik nan dlo a pou di m li te vle di orevwa R&R ak senk jou ankò nan lapèch sou Closs Lake. Lavi yon ajan sekrè pa janm plis entèwonp pase lè li refè anba danje yo nan pwofesyon li.
  
  
  Men, pa kounye a, modi! Mwen te diskite ke se pa tout istwa lapèch ki gen yon pye longè ak vant yon reken lajè. Mwen te gen yon balèn sou liy lan, ak tout lòt bagay te kapab tann. Men sa pa t rive.
  
  
  Yon gwo RCAF AB 206A te monte nan direksyon mwen, e souke fanatik li yo non sèlman te fè dlo a leve, men li te prèske fè m tonbe nan pye m. Mwen pa te amize. Mwen te balanse bèt san an sou kote, epi li te woule sou kote tankou yon demwazèl anvayi.
  
  
  Advèsè mwen an te plonje nan konfizyon. Koulye a, li vole nan sifas la ak kraze dlo a, souke tankou yon Tèrye ap eseye jete yon zen. Mwen te espere ke spektak sa a ta enpresyone moun ki chita nan elikoptè a. Sa dwe te paske yo te chita san mouvman nan lè a epi yo t'ap tranble byen fò pandan m 'te jwe ak zanmi m' sou liy lan. Li vole sou dlo a yon demi douzèn fwa
  
  
  menm anvan mwen te rive toupre kannòt la. Lè sa a, te gen travay la difisil pou kenbe liy lan tendu ak men dwat li pandan y ap rale nèt la anba ak bò gòch li. Lè lapèch, si ou vle pwason, pa janm prese. Ou rete kalm ak kalm, kowòdone; Mwen bon nan kèk bagay.
  
  
  Li ta ka pa te pi long pase yon pye, men li te sanble ak li. Ak koulè li se yon tan gwo twou san fon, plen nan ton wouj-mawon, ak yon bèl vant takte. Li te fatige, men li pa t abandone. Menm lè mwen te sipòte l 'devan odyans ayeryen mwen an, li te eseye libere tèt li. Li te twò lib e li te plen lespri pou l abandone, epi anplis, mwen te konnen m t ap kite. Mwen te bo tèt li mou l ', li jete l' tounen nan dlo a. . Li te bat dlo a ak ke li, pa nan rekonesans men nan pwotestasyon, epi answit ale.
  
  
  Mwen te naje bò rivaj, mare bato a ak waf la, epi ranmase Kovèti pou mwen nan kabin an. Lè sa a, mwen te mache soti nan fen waf la ak elikoptè a tonbe yon nechèl kòd epi mwen te monte, respire balsam ak Pine, di orevwa nan lapè ak detant.
  
  
  Chak fwa yo ban mwen tan R&R oswa nenpòt lòt ajan AX, nou konnen li prete, menm jan ak tout lòt tan. Nan ka mwen an, mwen te konnen tou ke si ta gen yon bezwen kontakte mwen, RCAF a ta dwe itilize pou retransmèt mesaj la, kidonk li pa te sipriz ke elikoptè a te vole sou tèt pyebwa yo. Sa ki vrèman etone m se ke Hawk t ap tann mwen anndan an.
  
  
  David Hawk se bòs nan travay mwen, direktè ak chèf operasyon yo nan AX, pi piti ajans nan gouvènman ameriken an ak pi mòtèl la. Biznis nou an se espyonaj mondyal. Lè li rive bagay ki difisil yo, nou pran kote CIA a ak rès mesye entèlijans yo kite. Apa prezidan an, mwens pase dis ofisyèl nan tout biwokrasi a konnen egzistans nou. Men ki jan entèlijans ta dwe ye. AX se tankou aksyòm Ben Franklin la: twa moun ka kenbe yon sekrè si de nan yo mouri. Nou se sèl moun ki rete vivan, epi Hawk se an chaj. Nan premye gade, ou ta ka panse ke li se yon granmoun aje ak pa gen anpil siksè vandè machin itilize. Bon kouvèti pou nonm mwen konsidere operatè ki pi rize nan jwèt ki pi touye moun nan tout.
  
  
  Pandan m te foure tèt mwen nan travès la epi youn nan ekipaj la te lonje men l ak yon sak, mwen te wè Hawk apiye sou men l, li t ap eseye limen siga li toujou prezan nan bouyon an. Lè m te leve, m te antre, epi pòt la te fèmen, li te chita ak tèt li jete dèyè, ak kontantman souse lafimen ak souf nan mak siga ki gen move odè li te pran swen.
  
  
  "Bèl trape," li te di, gade m 'sardonically. "Chita epi mare bouk pou nou ka soti nan paradi dezè sa a."
  
  
  "Si mwen te konnen ou t ap vini, mwen ta kenbe de, mesye," mwen te di, chita bò kote l '.
  
  
  Kostim chifonnen li an te anfòm l tankou yon sak jete, e pa t gen dout ke ekipaj la byen abiye an pa t kapab konprann poukisa te gen yon tretman VIP konsa pou yon vye kodè ki pa okipe ak yon pechè ak yon bèl Twit.
  
  
  "Pitit gason," te tande souf Hawke sou gwo ronf elikoptè a, "gade si ou ka ede pilòt la."
  
  
  Kòmandan an, yon kaporal, ezite sèlman yon ti moman. Lè sa a, ak yon souke tèt kout, li deplase nan direksyon kabin an. Dous nan figi Hawk te disparèt avè l. Figi a mens kounye a te pran yon gade ki souvan fè m 'panse ke yon moun nan pyebwa fanmi Hawk la se te yon chèf lagè Sioux oswa Cheyenne. Ekspresyon an se te youn nan pouvwa pent-up, plen nan insight ak pèsepsyon, pare yo aji.
  
  
  "M regrèt pou entèripsyon an. Nou gen yon alèt DEFCON." Hawke te itilize langaj fòmèl kòm si Scot la te depanse lajan.
  
  
  "Global, mesye?" Mwen te santi yon ti pikotman nan do tèt mwen.
  
  
  "Non. Pi mal." Pandan l t ap pale, valiz atach la te kouche sou janm li. "Sa a pral ba ou yon background." Li te remèt mwen yon dosye enfòmasyon AX ak yon bann wouj sou kouvèti a pou je Prezidan an sèlman. Sa a te dezyèm kopi a. Te gen yon rezime kout. Li sonnen tankou yon script pwolonje nan yon konvèsasyon Hawk ak mwen te gen pa plis pase yon semèn de sa. Sa pa t vle di katye jeneral AX a Dupont Circle nan kapital peyi a te ensèk. Dèyè kouvèti a chire nan Amalgamated Press and Wire Services, nou pa fè okenn erè. Li pa t vle di tou nou te klèrvwayan, byenke gen kèk fwa lè mwen sèten Hawk gen yon kado. Li tou senpleman vle di ke yon moun ta ka dedwi nan kondisyon ki egziste deja, san yo pa itilize yon òdinatè, ke sèten rezilta ta rive. Nan ka sa a, rezilta a te an reta - vòl nikleyè. Se te tou yon vòl nikleyè nan yon nouvo zam taktik tèt sekrè, ki vle di kèk desizyon diplomatik delika ta dwe pran sou pati Prezidan an.
  
  
  Cockeye fè pati klas SRAM - misil atak kout ranje. Sa a se yon kalite fize ke nou te founi Izrayelyen yo pandan Lagè Yom Kippur. Sa a se kote resanblans yo fini. Cockerel la se yon bonm nikleyè
  
  
  e kontrèman ak nenpòt lòt zam nikleyè taktik kout ranje, li se katrevendis pousan efikas. Tradui, sa vle di ke pandan ke lòt zam nikleyè ki gen menm gwosè ak kalite-si nan asenal Pak Warsaw, bunkers Beijing, oswa pwòp pa nou-ka detwi yon blòk vil, Cockeye ka detwi yon vil. Yon objè silendrik trè mobil, egzakteman sèz pye longè, ki peze mwens pase mwatye yon tòn, ak yon seri de 150 mil, Cockeye a se yon avantaj pwisan nan pil defans ou. Epi li te efase kèk nan karakteristik twoublan yo nan figi yo nan plan nou yo ak moun ki fè politik nan SHAPE ak nan Pentagòn lan.
  
  
  Lekti nan detay yo nan pèt kòk la, yon faktè te aparan; egzamen sou moun ki te fè operasyon an. Se te travay dous, elegant, e li te montre yon konesans egzak sou kote yo te nan abwi nan Katzweiler nan nò Kaiserslauten sou Rhineland Platz, kote yo te estoke yon eskwadwon misil.
  
  
  Te gen bwouya epè, ki te komen nan moman sa a nan ane a oswa nan 03:00. Pa te gen okenn sivivan nan detay sekirite senkant moun, epi detay sou distribisyon ak mouvman yo te kolekte pa CID la apre reyalite a. Yo te rive nan yon kamyon ke yo te dekouvri pita degize kòm yon Lame Ameriken sis pa uit. Li te sipoze ke si yo pa te mete rad GI, yo ta rankontre omwen kèk rezistans. Kouto yo te itilize sou twa sòlda nan sèvis nan pòtay la ak sou gad yo bunker. Jije dapre kò lèt la, yo te panse ke asasen yo te sekou yo. De ofisye ak lòt yo te mouri nan kabann yo nan anpwazònman gaz.
  
  
  Se sèlman yon misil ak yon tèt de gè nikleyè yo te vòlè. Sispèk imedyat pral konsantre sou KGB oswa SEPO Chicom lè l sèvi avèk yon ekip Maoists Caucasian.
  
  
  Men, pa pou lontan. An menm tan ke kòk la te sezi, yon lòt vòl t ap fèt kèk kilomèt nan sid nan yon depo nan Otterbach. Se pa menm gwoup ki te vòlè kòk la, men yo te itilize menm metòd yo. Nan ka sa a, objè a te kaptire se te dènye modèl nou an nan RPV - machin adistans pilote - bwat nwa ak tout.
  
  
  RPV a pa pi long pase kokeye a. Li gen zèl kout, boudi epi li ka vole nan Mach 2. Objektif prensipal li se rekonesans foto. Men, marye Cockeye ak yon abèy epi ou gen yon misil nikleyè ak yon seri de 4,200 mil ak kapasite pou touye yon milyon moun.
  
  
  "Chataj nikleyè, isit la nou ye," mwen te di.
  
  
  Hawk te ri epi mwen te rive jwenn youn nan sigarèt m yo te fè pou m eseye bouche sant siga l.
  
  
  Te gen yon sèl paragraf dedye a sa ki ta ka rele yon grenn anmè:
  
  
  Akòz move tan ak kondisyon tan, epi paske tout pèsonèl ki enplike yo te elimine, vòl la nan Katzweill te dekouvri sèlman a 05:40, ak nan Otterbach jiska 05:55. Malgre ke USECOM nan Heidelberg ak SHAPE nan Casto te imedyatman okouran de atak la nan Otterbach, US ak katye jeneral Òganizasyon Trete Nò Atlantik yo pa te enfòme, pou rezon ki anba envestigasyon kounye a, sou disparisyon Cockeye a jiska 07:30.
  
  
  
  
  "Poukisa dezòd sa a?" - Mwen te di, leve je l.
  
  
  "Gen kèk kòmandan brigad ki pa satisfè ak ran li, ki te panse li te kapab rezoud tout bagay tèt li paske li te jwenn yon kamyon. Li ta ka fè yon diferans."
  
  
  Evalyasyon sa a te eksplike poukisa. AX, menm jan ak tout ajans entèlijans alye yo, te fè tout efò yo pou yo swiv asasen yo epi rekipere atik yo vòlè yo. Pa te gen yon sèl kamyon, tren, otobis oswa avyon nan yon reyon 1,500 kilomèt de Kaiserlauten ki pa te kanpe ak fouye. Tout transpò atè ki te travèse fwontyè Ewòp oksidantal ak rido an fè te sijè a doub chèk. Siveyans ayeryen lè l sèvi avèk aparèy deteksyon espesyal te kouvri glòb la. Chak ajan sou tè a soti nan Kirkenes nan Khartoum te gen yon misyon - jwenn kòk la. Si buzzer la te vire sou pou ogmante efò a pandan ouvèti a olye ke prèske de zè de tan pita, mwen ta ka toujou kenbe pwason.
  
  
  AX te fè yon sipozisyon k ap travay ki baze sou kat kritè: 1. Pa gen gwo fòs opoze te fè operasyon sa a. Yo te gen pwòp RPV yo, epi vòlè youn kòm yon sabotaj ta twò riske. 2. Kidonk, vòl RPV a te enpòtan pou operasyon an menm jan ak vòl kokeye a. 3. Apre vòl la, tan te nan sans la. Moun ki te fè operasyon an doub pa t 'kapab konnen konbyen tan yo te genyen. Sa te vle di yon bezwen imedya pou abri oswa transpò soti nan zòn nan.
  
  
  Si yo rete nan zòn nan, pwopriyetè yo pral anba presyon konstan pou divilgasyon epi kapasite yo pou yo aji pral limite anpil. 4. Te gen plis chans transpòte Cockeye ak RPV a soti nan yon pwen entansyonèl nan zòn nan nan yon pwen entansyonèl deyò zòn nan.
  
  
  Egzamine mouvman an nan tout trafik aeryen nan zòn nan imedyatman apre vòl yo bay siy la sèlman. Yon avyon kago DC-7 ak elis ki fè pati Repiblik Pèp Nò Afriken an te dekole nan vil Rentstuhl Flügzeugtrager toupre Kaiserlauten a 05:00 nan menm jou a.
  
  
  Avyon an te rive yon semèn bonè pou reparasyon motè Rentstuhl espesyalize nan reparasyon avyon ki pa jè.
  
  
  Nan bwouya a, DC-7 la te pran ak chèk minim. Manifest li a, tcheke pa koutim lannwit lan anvan, te montre ke li te pote pyès motè rezèv. Estasyone nan fen ranp lan, avyon an te nan yon pozisyon izole epi, nan bwouya a, pa t vizib nan gwo kay won an oswa bilding biwo pandan peryòd kritik la.
  
  
  Ekipaj twa gason an, ki te parèt kòm pilòt militè NAPR, te rive pou operasyon an a 04:00. Yo te depoze yon plan vòl nan ayewopò Heraklion nan Atèn. Nan 07:20, Civitavecchia Air Traffic Control te enfòme ke plan vòl la te chanje nan Lamana dirèk, kapital nan NAGR.
  
  
  Konklizyon posib: Cockeye ak UAV te abò DC-7 la.
  
  
  "Sa a se byen sibtil, mesye," mwen te di, fèmen katab la.
  
  
  "Se te yè. Li vin pi gra depi lè sa a, e mwen konnen sa w ap panse - ke Ben d'Oko Mendanike ki soti nan Repiblik Pèp Lafrik di Nò pa ta janm patisipe nan anyen konsa."
  
  
  Se sa mwen tap panse.
  
  
  “Oke, li pa patisipe nan sa ankò. Li mouri". Hawk souke souch siga li a epi li gade solèy la k ap kouche nan pò a." Epitou Carl Petersen, anbasadè nou an nan NAPR. Tou de nan yo mouri apre yo fin rankontre nan yon reyinyon sekrè. Petersen te frape pa yon kamyon ak Mendanicke nan yon aksidan avyon nan Budan apeprè twa èdtan pita, tout an menm tan an kòm Cockerels yo te frape.
  
  
  "Li te kapab yon konyensidans."
  
  
  "Petèt, men ou gen nenpòt ki pi bon lide?" - li te di mosad.
  
  
  "Non, mesye, men apa de lefèt ke Mendanike pa kapab planifye vòl materyèl nikleyè, li pa gen pèsonn nan pake rat li ki ta ka vòlè bank la piggy. Epi, kòm nou tou de konnen, sitiyasyon an nan NAGR la se depi lontan mi pou yon koudeta pa kolonèl yo."
  
  
  Li te gade m byen. "Mwen pa panse mwen pral kite ou ale lapèch ankò. Youn!" Li bay yon gwo pous anlè. "Bonm nikleyè ak dron te deplase soti nan pwen A. De!" Dwèt endèks li leve. “Jiskaske gen yon bagay ki pi bon vini, DC-7 sa a se sèl plon nou genyen. Twa!" Rès dwèt yo moute - e mwen remake ke li te gen yon liy lavi long - "Nick Carter ale nan pwen B yo wè si li ka jwenn sa yo te pran nan pwen A. Èske li?"
  
  
  "Plis ou mwens." Mwen te souri nan li, gade nan tounen bay plas nan sa ki ta ka rele l 'fwonzon bon nati.
  
  
  "Se yon defi, pitit gason," li te di tou dousman. "Mwen konnen li sibtil, men pa gen tan. Li pa klè ki sa salo sa yo vle di. yo te pran zam yo ke yo pa konnen anyen sou, e ke li te kapab vize nan youn nan vil yo."
  
  
  Hawk se pa youn nan moun ki pa enkyete sou anyen. Pa youn nan nou. Sinon li pa t ap chita nan plas li, epi mwen pa t ap chita bò kote l. Men, nan limyè aprèmidi a ki te pèdi koulè, liy yo sou figi l 'te sanble pi fon, ak dèyè silans nan je ble pal l' yo te kache yon ti limyè enkyetid. Nou te gen yon pwoblèm.
  
  
  Pou mwen, sa a se non jwèt mwen te akize a. Debarase m de tout and, si ak men, debarase m de jagon ofisyèl la, epi li se jis yon kesyon de ki jan ou ale sou li.
  
  
  Hawk te enfòme m ke nou t ap dirije ayewopò Dorval andeyò Monreyal. Se la mwen pral monte yon vòl Air Canada dirèkteman nan lavil Wòm epi apre sa NAA Caravel la nan Lamana. Mwen te aji kòm Ned Cole, Korespondan an Chèf pou Amalgamated Press and Wire Services - AP&WS. Travay mwen se rapòte lanmò toudenkou ak trajik Premye Minis Ben d'Oko Mendanike. Do kay la te byen fò. Men, kòm yon filè sekirite, mwen te gen yon dezyèm paspò, yon paspò fransè, nan non Jacques D'Avignon, yon idwològ ak enjenyè dlo nan enkyetid Ewopeyen an RAPCO. Dlo fre pou NAPR te egal ak lwil oliv. Yo te modi ti kras nan tou de.
  
  
  Nou pa t gen anplwaye AX pou sipòte m. Mwen ta di nou piti. Sèl kontak ofisyèl mwen an se Henry Sutton, rezidan CIA ak atache komèsyal nan Anbasad Ameriken an. Li t ap tann mwen an koneksyon avèk lanmò anbasadè a, men li pa t konnen sou vrè misyon mwen an. Menm nan yon sitiyasyon konsa, politik AX se divilge plan operasyon yo bay ajans entèlijans k ap kowopere sèlman sou diskresyon ajan tèren an.
  
  
  Okòmansman, mwen te gen de apwòch: vèv Pakistani Mendanike a, Shema, ak ekipaj DC-7 la. Vèv, paske li ta ka konnen sijè a nan reyinyon sekrè Anbasadè Petersen ak defen mari l 'ak rezon ki fè yo vòl la toudenkou nan Budan. Kòm pou ekipaj DC-7 la, mwen konprann ke mwen te vle diskite sou plan vòl avèk yo.
  
  
  Kòm mwen te di, se te yon pwosedi nòmal. Se Hawk ki te di, "Ou pa gen tan nan plis pou chèche konnen si Cockeye ak UAV la la."
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 2
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pandan rès vwayaj la soti nan kan lapèch la, mwen te memorize pifò nan materyèl referans Hawk te ban mwen an. Sa a sitou konsène Repiblik Pèp la Nò Afriken an.
  
  
  Chak ajan AX gen yon foto ajou sou figi jeopolitik glòb la. Kòm yon Killmaster N3, konesans mwen se nan kou vas ak pwofon. Sa a se ki jan li ta dwe, se konsa ke pa konsantre sou detay yo, mwen deja mwatye la.
  
  
  Nan tout peyi Maghreb yo, NAGR se pi pòv la. Li te kreye pa Nasyonzini an nan fen ane 50 yo soti nan yon pati arid nan ansyen byen yo franse. Kòm yon "nasyon twazyèm mond ki fèk parèt", aparisyon li te piman politik.
  
  
  Kapital li a, Lamana, se yon pò dlo gwo twou san fon, ki sitiye estratejikman e ki te sitèlman anvi pa Inyon Sovyetik. Amiral S.G. Gorshkov, kòmandan an chèf marin Ris la, te di nan yon temwayaj sekrè devan Komite Santral Politburo a ke Lamana se te kle nan kontwòl nan lwès Mediterane a. Li pa t 'pran yon jeni militè yo konprann poukisa.
  
  
  Kontwòl sa a te antrave pa relasyon ant Prezidan NARN Ben d'Oko Mendanike ak Washington. Li pa t 'yon relasyon nan bon zanmi. Sèl bagay Mendanika te renmen nan Etazini se te koule konstan nan èd. Li te pran li ak yon men, vèbalman souflete benefaktè l 'nan figi an nan chak opòtinite. Men, an echanj pou èd, li pa te bay Sovyetik yo dwa bunkering nan Laman, epi tou li te entelijan ase yo dwe mefye de prezans yo sou teritwa li a.
  
  
  Te gen kèk paralèl ak sitiyasyon an konsènan Tito ak ofansiv Sovyetik la sou pò Adriyatik yo. Non Mendanike te souvan asosye ak non lidè yougoslavi a. An reyalite, tit la epè sou banyè Montreal Star li te di: "Mendanike, Tito Afrik di Nò a mouri."
  
  
  Mendanike, yon nonm ki te fèt nan Seylonyen, ki te edike nan Oxford, te pran pouvwa a an 1964, te ranvèse epi tiye ansyen wa Phaki nan yon koudeta san. Fanmi Faki a, Shik Hasan Abu Osman, pa t kontan anpil pou transfè a, e lè Washington te refize ba li zam, li te ale Beijing. Kanpay geriya li te dire dis ane nan sektè sid mòn sab NAPR alantou Budan te mansyone detanzantan nan laprès. Enfliyans Osman a te piti, men menm jan ak Mustafa Barzani an Irak, li pa te gen okenn entansyon pou yo kite, ak founisè Chinwa li yo te pasyan.
  
  
  Aksidan Mendanike a touye sis nan konseye ki pi pre li yo. An reyalite, sèl manm ki te rete nan sèk k ap dirije li a se Jeneral Salem Azziz Tasahmed. Pou rezon ki toujou pa konnen, li pa t trennen soti nan kabann nan ak sis lòt moun pou fè vwayaj sipriz la sou yon tikè yon sèl ale nan kolòn nan nekroloji.
  
  
  Apre nouvèl dezas la, Tasakhmed te deklare tèt li yon marshal e li te deklare ke li ta dirije yon gouvènman pwovizwa. Jeneral la te gen karant, fòme nan Saint-Cyr, ansyen West Point Lafrans, e li te yon kolonèl nan moman koudeta 1964 la. Li te gen yon madanm, sè Mendanike a, e li menm ak Ben te zanmi rapid jiska lanmò. Sou sijè sa a, AX Inform te deklare:
  
  
  Tasakhmed, jan yo konnen, depi jen 1974 te fè fas ak ajan KGB A.V Sellin, tèt la nan estasyon an Maltese, segonde nan lidèchip la. Toupre te Flòt Lanmè Nwa a, kòmande pa Vis Amiral V.S. Sysoev.
  
  
  ;
  
  
  Kòm Star la te avèti, "lanmò trajik" Mendanike a te pwovoke demand imilye nan men yon kantite twazyèm ak katriyèm lidè mondyal yo pou yon sesyon ijans nan Konsèy Sekirite Nasyonzini an. Yo pa t pran an kont lanmò aksidan. CIA ki te aseye a te yon lòt fwa ankò ti gason an fwete, e byenke pa te gen okenn sans ke Konsèy Sekirite a te kapab pote rezirèksyon nan "distenge moun eta defann dwa pèp la," reyinyon an ta bay anpil opòtinite pou eksprime kòlè kont Etazini. lagè enperyalis.
  
  
  Ak tout eksperyans adisyonèl Hawk te ban mwen, evalyasyon orijinal mwen an pa chanje. Pwen an se ke li te anplifye. Sitiyasyon sa a te gen tout engredyan yo nan yon klasik kont-kodeta Sovyetik enspire. Ak sèl lyen ant Katzweiler ak Lamana se avyon DC-7 sa a, ki te parèt te dekole sou yon vòl woutin, sèlman aktivite sispèk li se yon chanjman nan destinasyon nan mitan wout.
  
  
  Lè nou debake nan anga RCAF nan Dorval, mwen
  
  
  chanje nan yon kostim biznis ak sipoze idantite Ned Cole nan AP&WS. Lè mwen pa nan sèvis, yo kite yon sak vwayaj konplètman chaje ak yon kas espesyal AX atache nan katye jeneral pou ranmase rapid, epi Hawk pran yo. Andeyò oswa nan sèvis, rad estanda mwen an konsiste de yon Wilhelmina, Luger 9mm mwen an, yon Hugo, yon stiletto ponyèt monte, ak yon Pierre, yon bonm gaz ki menm gwosè ak zanmann ke mwen anjeneral mete nan bout pantalon jockey mwen an. Mwen te byen fouye plis fwa ke mwen ka konte, ak youn nan rezon ki fè mwen vle pale sou sa a se paske pa gen moun ki te panse yo fè rechèch sou kote a.
  
  
  Mwen te kanpe sou liy vòl la nan fènwa a byen bonè nan aswè ak Hawk pandan li te prepare pou monte avyon egzekitif la ki ta mennen l 'tounen nan kapital la. Pa t gen okenn nesesite ankò pou rakonte detay istwa a.
  
  
  "Natirèlman, Prezidan an modi byen vle ka sa a vlope anvan li ale piblik," Hawk te di, koupe men l 'ak limen yon lòt siga.
  
  
  "Mwen kwè yo silans pou youn nan de rezon, oswa petèt tou de. Kèlkeswa kote yo kache kokeye a, yo bezwen tan pou yo enstale li sou abèy la epi travay avèk avyonik yo. Li ka twò difisil pou yo."
  
  
  "Ki lòt rezon?"
  
  
  "Lojistik. Si sa a se chantaj, demand yo dwe satisfè, kondisyon yo dwe ranpli. Li pran tan pou mete yon plan konsa an aksyon."
  
  
  "Ann espere ke li ase pou ban nou ase... Èske ou santi ou anfòm?" Li te premye mansyone rezon ki fè mwen te lapèch sou yon lak nan Quebec.
  
  
  "Mwen rayi vakans long."
  
  
  "Kijan janm ou ye?"
  
  
  "Pi bon. Omwen mwen genyen li, e sa Tupamaro sa a se yon koupe pi kout."
  
  
  "Hmmm." Fen siga a te klere wouj nan solèy kouche frèt.
  
  
  "Oke, mesye," yon vwa te soti nan avyon an.
  
  
  "M regrèt mwen kite ou ak Kovèti pou lapèch mwen," mwen te di.
  
  
  "Mwen pral eseye chans mwen nan Potomac. Orevwa, pitit gason. Rete Konekte".
  
  
  "Men li te tankou bwa fè."
  
  
  Yo mennen m nan machin nan tèminal ayewopò an. Pandan woulib la kout mwen rale ekipay la tounen sou. Enskripsyon an te fèt imedyatman. Sèvis sekirite a te bay siyal la pase m 'nan, yon ti tan egzamine ka atache mwen an ak fouye kò m' tankou gato. 747 la te prèske pa gen okenn chaj. Menmsi mwen t ap vwayaje nan klas ekonomi, tankou nenpòt bon nouvèl repòtè, mwen te gen twa chèz ki te bon pou lounging ak dòmi.
  
  
  Mwen rilaks pandan bwason yo ak dine Men, kòm Hawk te di, tout te desann nan yon sèl bagay. Byen yo vòlè yo te kapab yon kote nan NARR. Si yo te la, travay mwen se pa sèlman jwenn yo, men tou debarase m de moun ki mete yo la. Pou ede m 'soti nan pi wo a pral yon satelit ak rekonesans soti nan avyon an SR-71.
  
  
  Nan tan lontan, laverite te pi fò pase fiksyon. Kounye a vyolans li yo byen lwen devan fiksyon li yo. Televizyon, fim ak liv pa kenbe. Li te vin yon kesyon de siperyorite. Ak rezon prensipal pou akselerasyon an se ke jodi a nan Los Angeles, Minik, lavil Wòm oswa Atèn moun ki touye parèy yo twò souvan jwenn lwen ak li. Nan bon ansyen USA a, filantwop enkyete sou atakè yo, pa viktim yo. AX travay yon lòt jan. Sinon li pa t 'kapab travay ditou. Nou gen ansyen kòd. Touye oswa yo dwe touye. Pwoteje sa ki bezwen pwoteje. Retounen tout sa ki te tonbe nan men lènmi an. Pa gen reyèlman pa gen règ. Se sèlman rezilta yo.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 3
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bilding tèminal Ayewopò Leonardo da Vinci nan lavil Wòm se yon koridò konkav ki long, ki fèmen an vè, ki kouvri ak kontwa avyon, ba eksprime ak kiosb. Glas la fè fas a liy vòl la, epi gen ranp ki desann soti nan pòtay yo antre anpil kote avyon ki soti nan gwo konpayi avyon rasanble ansanm. Mwens transpòtè prestijye tit nan Lafrik di Nò ak chaj nan sid ak lès soti nan zèl yo dèyè nan tèminal la, ki pwouve ke, omwen nan lavil Wòm, malgre enfliyans nan nouvo peyi Arab ki pwodui lwil oliv, gen yon seri sèten diferans. se toujou obsève.
  
  
  Mache nan koridò ki lajè ak peple te bon pou de bagay - obsèvasyon ak fè egzèsis nan janm la rekipere. Obsèvasyon te pi enpòtan. Depi lè mwen te dekole sou vòl Air Canada, mwen te konnen mwen te anba siveyans. Sa a se yon santiman entèn ki baze sou eksperyans long. Mwen pa janm diskite ak sa a. Li te la lè m te debake sou ranp lan e m te grandi ansanm ak cappuccino mwen te kòmande nan ba eksprime a. Li te rete solid pandan m t ap mache al nan kiostè a epi m te achte yon Rome Corriere Delia Sera, epi m te chita sou yon chèz tou pre pou m eskane tit yo. Mendanike te toujou premye paj la. Te gen rapò sou tansyon nan peyi a, men anba kontwòl strik. Mwen deside li te tan pou m ale nan chanm gason an pou m redrese kravat mwen.
  
  
  Mwen remake sa pandan m t ap etidye nouvèl Lamana.
  
  
  Li te kout ak rache, ak yon po blan ak rad senp. Li ta ka soti nan nenpòt kote, yon figi tipik nan foul moun yo. Mwen te enterese nan entansyon li, pa anonim li. Se sèlman Hawk ak AX Central Control ki te konnen mwen te nan lavil Wòm... prezimableman.
  
  
  Nan miwa chanm gason an, figi m te gade m. Mwen te fè yon nòt pou raple tèt mwen pou m souri plis. Si mwen pa t 'fè atansyon, mwen ta kòmanse sanble ak yon moun te fè yon ajan sekrè.
  
  
  Te gen yon mouvman san patipri konstan nan moun ki soti nan chanm nan, men ti obsèvatè mwen an pa t 'antre. Petèt twò ki gen eksperyans yon pro. Lè m 'te ale ak desann mach eskalye yo nan koridò prensipal la, li te disparèt.
  
  
  Te gen anpil tan anvan vòl la, men mwen te mache nan yon pwen chèk-in byen lwen pou wè si mwen te kapab fè l pè. Li pa t parèt. Mwen chita pou m reflechi. Li te yon espyon reyèl. Objektif li se te pwobableman konfime arive mwen ak rapòte li. Pou kiyès? Mwen pa t gen yon repons, men si kontwòl li te avèti, mwen menm tou. Lènmi an te gendwa gen avantaj, men yo te fè yon gwo erè. Enterè yo te endike ke yon bagay te ale mal nan plan alontè Hawke a.
  
  
  Mwen te retounen li Corriere. Li te plen espekilasyon sou lanmò Mendanike a ak siyifikasyon li pou NAR la. Detay sou aksidan an matche ak sa yo bay Hawk. Avyon an t ap fè yon apwòch woutin ADF nan pist la sou kwen Budan Oasis la. Nòmal nan tout respè, eksepte ke li te fè aksidan nan tè a uit mil soti nan fen pist la. Avyon an te eksploze sou enpak. Aksidan sa a se te sabotaj, men jiska prezan pèsonn pa t kapab eksplike kijan DC-6 la te vole nan sab dezè a, ak wou li yo pwolonje ak pousantaj estanda li yo nan desandan, nan yon moman kote move tan an te "klè" ant lajounen ak fènwa. Sa a ekskli yon eksplozyon abò oswa yon lòt avyon ki te tire Mendanike. Jeneral Tasahmed te di yon ankèt konplè pral fèt.
  
  
  Vwayajè parèy mwen yo te kòmanse rasanble. Foul moun melanje, sitou Arab, kèk mete rad oksidantal, lòt moun pa. Te gen kèk moun ki pa Arab. Twa, jije pa konvèsasyon an, se te enjenyè franse, de te vandè ekipman lou Britanik yo. Lè nou konsidere sikonstans yo, mwen pa t panse lè yo fè biznis te bon. Men, bagay sa yo sanble pa deranje Britanik yo.
  
  
  Gwoup ki te rasanble a te peye ti kras atansyon youn ak lòt, tcheke mont yo de tan zan tan epi ap tann pou avyon an rive pou kòmanse seremoni enskripsyon an ak enskripsyon an. Apre dènye masak nan ayewopò Wòm, menm Arab Airlines te kòmanse pran sekirite oserye. Wilhelmina ak Hugo te nan selil yo fèmen nan ka atache a. Sa a pa t 'pwoblèm, men lè yon sèl gason NAA grefye te rive, ven minit an reta ak yon clipboard anba bra l', mwen reyalize pwoblèm nan te soti nan yon lòt kote.
  
  
  Li te pale premye an arab, answit nan pòv angle, vwa nan nen l 'plat ak san pakul.
  
  
  Kèk nan foul moun k ap tann yo te plenn. Lòt yo te poze kesyon. Gen kèk ki te kòmanse pwoteste ak diskite ak minis la, ki imedyatman te vin defansif.
  
  
  "Mwen di," pi gwo nan de Anglè yo te sanble yo toudenkou vin okouran de prezans mwen, "ki sanble pwoblèm nan?" Reta?"
  
  
  “Mwen pè pou sa. Li sijere retounen nan yon è nan apremidi."
  
  
  "Lè! Men, pa anvan..."
  
  
  "Yon èdtan," te fè yon soupi konpayon li ak je tris.
  
  
  Pandan yo t ap trete move nouvèl la, mwen t ap panse pou m rele nimewo Wòm nan epi m te mete avyon an a dispozisyon m. Premyèman, se te yon kesyon de si pèt tan an te vo risk pou yon arive espesyal ki ta atire atansyon nan yon moman kote sispèk sou Laman yo te vin pi paranoya ke nòmal. E dezyenmman, ti annan kestyon eski i ti ganny mete pou tiye. Mwen deside ke mwen ta yon jan kanmenm ratrape. Antretan, mwen ta renmen repoze yon ti kras. Mwen te kite de Britanik deba si yo ta gen yon dezyèm manje maten nan tranch san anvan yo anile anrjistreman yo, oswa apre.
  
  
  Nan dezyèm etaj la nan tèminal la gen yon sa yo rele otèl tanporè, kote ou ka lwe yon chanm selilè ak yon kabann bunk. Trase rido lou sou fenèt yo epi ou ka bloke limyè a si ou vle detann.
  
  
  Sou nivo anba a, mwen mete tou de zòrye anba dra a epi kite rido a pann desann. Apre sa, li moute nan nivo siperyè a, li kouche pou tann evènman yo devlope.
  
  
  Grefye NAA a te anonse ke twa èdtan reta a se akòz yon pwoblèm mekanik. Soti nan chèz mwen an nan zòn nan kenbe mwen te kapab wè Karavel nou an sou liy vòl ki anba a. Bagaj yo te chaje nan vant avyon an, epi yon anplwaye tanker te ranpli tank JP-4 la. Si avyon an te gen mekanik
  
  
  pa te gen okenn mekanisyen nan je pwoblèm nan ak okenn prèv ke nenpòt moun te fè anyen pou ranje li. Se te yon sitiyasyon flou. Mwen deside pran li pèsonèlman. Siviv nan biznis mwen mande pou yon atitid dirèk. Li pi bon pou yo pran mal pase pou yo mouri. Sou rejis otèl la mwen te ekri non mwen nan yon polis gwo ak klè.
  
  
  Li te rive yon èdtan ak kenz minit pita. Mwen te ka kite kle a nan kadna a epi fè li pi difisil, men mwen pa t 'vle li te difisil. Mwen te vle pale avè l. Mwen tande yon ti klik nan switch baskile pandan kle li a vire.
  
  
  Mwen te desann soti nan kabann nan epi mwen te ateri an silans sou planche a mab frèt. Kòm pòt la louvri anndan an, mwen te mache alantou kwen an. Yon espas parèt. Ouvèti a elaji. Mizo a nan yon Beretta ak yon mòflè ankonbran parèt. Mwen rekonèt ponyèt zo a, jakèt ble klere a.
  
  
  Pistol la touse de fwa, epi nan semi-fènwa a zòrye yo sote konvenkan an repons. Pèmèt li kontinye se te yon gaspiyaj minisyon. Mwen koupe ponyèt li, epi pandan Beretta a frape planche a, mwen katapulte l 'nan chanm nan, frape l' nan kabann nan etaj, ak kout pye fèmen pòt la.
  
  
  Li te piti, men li te refè byen vit e li te rapid tankou yon koulèv pwazon. Li vire ant poto kabann yo, li vire epi li vin sou mwen ak yon lam nan men gòch li, li te sanble ak yon ti manchèt. Li te chita ak yon ekspresyon ki pa zanmitay sou figi l '. Mwen avanse, pouse l tounen, stiletto Hugo a t ap vire.
  
  
  Li krache, li t ap eseye distrè m nan pouse m nan vant, epi answit frape m nan gòj. Respirasyon li te anraje, je jòn li yo lustres. Mwen feinte Hugo epi lè li kontrekare, mwen choute l 'nan bò rad la. Li eskive pifò souflèt la, men kounye a mwen te bloke l sou miray la. Li te eseye rale lwen, gen entansyon fann zo bwa tèt mwen. Mwen te kenbe ponyèt li anvan li te kapab separe cheve m. Lè sa a, mwen te fè l 'vire, figi l' frape nan miray la, bra l 'tode nan kou l', Hugo kout kouto l 'nan gòj la. Zam li te fè yon son k ap sonnen satisfezan pandan l te frape planche a. Souf li te rau, kòmsi li te kouri yon fason trè long epi li te pèdi kous la.
  
  
  “Ou pa gen tan pou w regrèt. Kiyes ki voye ou? Mwen te eseye nan kat lang ak Lè sa a, leve men m 'nan limit la. Li te tòde e li te soufle. Mwen koule san ak Hugo.
  
  
  "Yon lòt senk segonn epi ou mouri," mwen te di nan Italyen.
  
  
  Mwen te mal nan okenn lang. Li te mouri nan kat segonn. Li te fè yon son kriye ak Lè sa a, mwen te santi kò li souke, misk li sere tankou si li te eseye chape soti nan anndan an. Li te tonbe e mwen te oblije kenbe l. Li mòde anpoul la nòmalman, sèlman li te plen ak cyanide. Mwen te pran sant zanmann anmè lè m te kouche l sou kabann lan.
  
  
  Nan seremoni lanmò a, li pa t parèt pi bon pase li te vivan. Li pa t 'gen okenn dokiman, ki se pa etone. Ke li te komèt swisid pou anpeche m fè l pale te pwouve swa devosyon fanatik oswa krentif pou yon lanmò ki pi douloure apre li te pale—oswa tou de.
  
  
  Mwen te chita sou kabann lan epi li limen yon sigarèt. Mwen pa janm pèdi tan reflechi sou sa ki te ka rive si mwen te fè bagay sa yo yon lòt jan. Mwen kite liks nan akizasyon pwòp tèt ou nan filozòf la. Isit la mwen te gen rès ti asasen an ki te premye tcheke arive m 'ak Lè sa a, fè efò pou anpeche depa mwen an.
  
  
  Yon kote ant obsèvasyon li ak dènye zak li a, yon moun ki gen gwo enfliyans te vle pouse m 'nan prizon pou touye moun lè li te bay lòd pou yon reta long nan yon vòl pwograme. Enstriksyon ki ta ka asasen mwen an sou metòd pou li te kapab jete m 'te dwe fleksib. Li pa t 'kapab konnen ke mwen ta deside pran yon ti repo. Mwen te kapab fè yon demi douzèn lòt bagay pou pase tan an, tout nan yo ta ka vizib. Sa a ta fè travay asasen an pi difisil epi ogmante chans pou yo kaptire l. Tout bagay sa a te endike yon sèten degre dezespwa.
  
  
  Tantativ la te poze kesyon serye tou: èske gen moun ki te konnen mwen se Nick Carter e mwen pa Ned Cole? OMS? Si yon moun sa a te konekte ak NAPR, poukisa touye m 'Wòm? Poukisa nou pa kite m vin Lamana pou m touye m la san risk? Youn nan repons yo ka ke nenpòt moun ki refere nouvo kolokasyon mwen an pa te asosye ak NAPR, men ak North African Airlines. Depi de yo te fè pati menm estrikti a, lòd pou touye yo te soti deyò men yo te gen yon gwo enfliyans nan konpayi avyon yo.
  
  
  Li pa konnen si kadav la sou etaj mwen an te gen yon wingman. Nan nenpòt ka, yon moun ap tann yon rapò sou siksè nan misyon an. Li ta enteresan yo wè ki sa silans ta pwodwi. Mwen kite l anba dra ak Beretta anba zòrye a. Carabinieri yo ta pran plezi ap eseye konprann sa a.
  
  
  Se konsa Hawk. mwen
  
  
  voye yon telegram kode ba li pou madan Helen Cole nan adrès DC a. Nan li mwen te mande enfòmasyon konplè konsènan pwopriyetè ak kontwòl North African Airlines. Mwen te tou mansyone ke li te sanble tankou kouvèti mwen an te kònen. Lè sa a, mwen te pran retrèt nan restoran ayewopò an eseye kèk bon Catalans ak Bardolino fiascos. Sèlman gason an te peye atansyon sou mwen.
  
  
  Li te dis minit pou youn lè mwen te retounen nan zòn aterisaj la. Pasaje yo te deja fè tès depistaj ak pwoblèm nan mekanik yo te rezoud. De Britanik yo, ki pi wouj men pa pi mal pou reta, yo t ap kouri dèyè lòt pandan yon Arab sevè ak yon fez wouj t ap fouye yo pou zam.
  
  
  Otorizasyon pwòp mwen an te woutin. Okenn nan twa asistan gason yo te peye m plis atansyon pase nenpòt lòt moun. Mwen te mache nan pòtay la ak desann ranp lan nan limyè solèy la apremidi, ap eseye yo dwe nan sant la nan koule nan pasaje yo. Mwen pa t 'panse ke nenpòt moun ki ta tire sou mwen soti nan pwen vantaj sa a, men Lè sa a, mwen pa t' atann komite admisyon an tou.
  
  
  Enteryè Caravelle a te etwat, ak chèz yo doub koulwa-bò yo te fèt pou chaj pay olye ke konfò. Te gen espas anba pou pote bagaj, ak etajè anwo yo, ki fèt sèlman pou rad ak chapo, yo te plen ak tout kalite machandiz. De asistan vòl nan yon inifòm ble fonse ak yon jip kout pa t 'eseye enpoze règ, konnen ke li te initil. Penti a te dekale, menm jan ak dekorasyon bèlj la sou tèt mwen. Mwen te espere ke antretyen avyon ta pi pwofesyonèl. Mwen te chwazi yon chèz nan do a. Nan fason sa a mwen te kapab tcheke nouvo arive yo epi yo pa gen do m 'tounen bay pèsonn.
  
  
  A 13.20, monte pasaje yo sispann. Pifò nan chèz yo te okipe. Sepandan, ranp ke a rete desann epi pilòt la pa limen motè yo. Arab muzak amize nou. Li fasil ke nou t ap tann pou yon lòt anons sou yon reta mekanik. Nou pa t pare pou sa. Nou t ap tann dènye pasaje a rive.
  
  
  Li te rive soufle ak soufle, bite lou desann etap yo, ede pa pi wo a nan de otès yo ap tann salye li.
  
  
  Mwen te tande l soufle an franse: “Fè vit, prese, prese. Tout bagay prese... E mwen toujou an reta!” Apre sa, li wè asistan vòl la epi li chanje ann arab: "As salaam alikum, binti."
  
  
  "Wa alicum as salaam, abui," li te reponn, souri, lonje men l ba li. Apre sa, an franse: "Pa gen okenn prese, doktè."
  
  
  "Ahhh, di sa nan biwo rezèvasyon ou!" Li te chaje ak yon sache plastik plen boutèy diven ak yon gwo valiz kraze.
  
  
  Asistan vòl la te ri sou li pandan li te soulaje l 'nan bagay li yo pandan li te halèt ak pwoteste kont anòmal lè depa a. Taksi li te bloke nan trafik Women modi. Pi piti FAO te kapab fè se bay li yon machin, elatriye, elatriye.
  
  
  Doktè a te yon gwo gason ak yon figi lou. Li te gen yon bouchon ki boukle, cheve gri kout-koupe. Sa a, ansanm ak po iris li, te endike kèk zansèt nwa. Je nwa ble li yo te yon kontras enteresan. Pandan asistan vòl la te chaje bagay li yo, li te lage kò l sou chèz la bò kote m, li siye figi l ak yon mouchwa epi li te eskize, li pran souf.
  
  
  Mwen te pale avè l an anglè pandan ke nechèl la leve, li fèmen an plas. "Kalite yon ras difisil, huh?"
  
  
  Kounye a li te gade m ak enterè. "Ah, angle," li te di.
  
  
  "Nou te filme vòl la plizyè fwa. Ameriken".
  
  
  Li louvri bra l yo lajè: "Ameriken!" Li sanble ke li te fè yon dekouvèt enteresan. "Oke, akeyi! Byenveni!" Li lonje men l. "Mwen se Doktè Otto van der Meer nan Òganizasyon Manje ak Agrikilti Nasyonzini." Aksan li te plis franse pase Olandè.
  
  
  "Senti sekirite, doktè," asistan vòl la te di.
  
  
  "Mwen regrèt, kisa!" Li te gen yon vwa byen fò epi mwen remake ke plizyè pasaje yo te gade anlè epi yo te swa souri oswa sal bay li.
  
  
  Senti a mare nan mitan bulb li epi li vire atansyon li tounen sou mwen pandan Caravel la te deplase lwen kousen an epi li te kòmanse dirije. "Se konsa - Ameriken. RAPKO?"
  
  
  “Non, mwen se yon jounalis. Non mwen se Cole."
  
  
  "Ah, mwen konprann, jounalis. Kòman ou ye, Mesye Cole, trè bèl.” Lanmen li te revele ke te gen yon bagay ki pi difisil anba sikonstans lan. "Avèk ki moun ou ye, New York Times?"
  
  
  "Non. AP ak WS."
  
  
  "Oh wi wi. Trè byen". Li pa t 'konnen AP&W nan AT&T epi li pa t pran swen. "Mwen kwè ou pral Lamana akòz lanmò Premye Minis la."
  
  
  "Se sa editè mwen an sijere."
  
  
  "Yon bagay terib. Mwen te isit la nan lavil Wòm lè mwen tande."
  
  
  Li souke tèt li. "Tris chòk."
  
  
  "Eske ou te konnen l byen?"
  
  
  "Wi, asire w."
  
  
  "Èske w gen pwoblèm si mwen konbine biznis ak plezi epi poze w kèk kesyon sou li?"
  
  
  Li bat je sou mwen. Fwon l 'te lajè ak long, ki fè pati ki pi ba nan figi l' parèt etranj kout. "Non, non, pa ditou. Mande m 'sa ou renmen epi mwen pral di ou tout sa mwen kapab."
  
  
  Mwen te pran kaye mwen an epi pou èdtan kap vini an li te reponn kesyon ak A. Mwen te ranpli anpil paj ak enfòmasyon mwen te deja genyen yo.
  
  
  Doktè a te nan opinyon popilè ke, menm si lanmò Mendanike a te aksidan, sa li te doute, koudeta kolonèl la te yon kote nan pwosesis la.
  
  
  "Kolonèl - Jeneral Tashakhmed?"
  
  
  Li te monte zèpòl. "Li ta chwa ki pi evidan."
  
  
  "Men, kote revolisyon an ye nan sa a? Mendanike pa gen plis. Èske siksesyon an pa ta ale nan jeneral la?"
  
  
  "Kolonèl la te kapab patisipe. Kolonèl Mohammed Dusa se chèf sekirite. Yo di ke li te modelize òganizasyon li sou modèl Mukhabarat moun peyi Lejip la."
  
  
  Ki te modle avèk èd nan konseye Sovyetik sou modèl la nan KGB la. Mwen li sou Duza nan materyèl enfòmasyon mwen yo. Yo te endike ke li te nonm Tasahmed a. "Kisa li ka fè si lame a fè pati Tasahmed?"
  
  
  "Lame a se pa Mukhabarat la," li bougonnen. Lè sa a, li fè yon soupi, kwaze bra vyann li sou pwatrin li, gade nan dèyè a nan chèz la devan l '. "Ou dwe konprann yon bagay, Mesye Cole. Mwen te pase pi fò nan lavi mwen an Afrik. Mwen te wè bagay sa yo deja. Men, mwen se yon domestik sivil entènasyonal. Politik pa enterese m; Chakal yo ap goumen pou wè kiyès ki ka pi gwo chakal la. Mendanike te gendwa te sanble tankou yon windbag soti deyò a, men li pa t 'yon moun sòt nan peyi l'. Li te pran swen moun li yo jan li te kapab, epi li difisil pou di ki jan sa pral fini kounye a ke li te ale, men si tout bagay ale kòm li ta dwe, li pral san."
  
  
  Doktè a te kole nan dan l ', li pa t' konprann siyifikasyon an. "Eske w ap di ke Dusa ap resevwa èd deyò?"
  
  
  "Oke, mwen pa vle yo site, men kòm yon pati nan travay mwen mwen dwe vwayaje nan peyi a anpil, epi mwen pa avèg."
  
  
  "Ou vle di Abu Othman anfòm nan sa a?"
  
  
  "Osman!" Li te gade m ak je lajè. “Osman se yon vye moun sòt reyaksyonè, k ap kouri nan sab la, k ap mande yon lagè sen, tankou yon chamo k ap kriye pou dlo. Non, non, sa a se yon lòt bagay."
  
  
  "Mwen pa pral jwe yon jwèt devine, Doktè."
  
  
  “Gade, mwen deja pale twòp. Ou se yon bon jounalis Ameriken, men mwen vrèman pa konnen ou. Mwen pa konnen kisa ou pral fè ak pawòl mwen yo."
  
  
  "Mwen koute, pa site. Sa a se enfòmasyon background. Kèlkeswa sa ou vle di, mwen pral toujou oblije tcheke."
  
  
  “Sa mwen vle di, Mesye Cole, se ke ou ta ka gen pwoblèm pou tcheke anyen. Ou ka pa menm gen dwa antre nan peyi a." Li te vin yon ti kras piman bouk.
  
  
  "Sa a se chans nenpòt jounalis ta dwe pran lè editè yo di, ale."
  
  
  "Ansyen. Mwen sèten li se. Men koulye a, pa pral gen okenn zanmitay ak Ameriken yo, espesyalman moun ki poze kesyon."
  
  
  "Oke, si mwen pral gen onè a enzitan pou yo jete mwen deyò kote sa a anvan mwen rive la, mwen pral eseye pale dousman," mwen te di. "Ou konnen, nan kou, sou lanmò nan anbasadè nou an?"
  
  
  "Natirèlman, men li pa vle di anyen pou moun. Yo panse sèlman sou lanmò lidè yo. Èske w wè yon koneksyon ant yo? Oke," li pran yon gwo souf epi li soupi, yon nonm ki te pran yon desizyon ak repiyans, "Gade, mwen pral di yon lòt bagay e sa a ase nan entèvyou sa a. Plizyè moun te vizite peyi a nan dènye mwa yo. Mwen konnen gade yo paske mwen te wè yo nan lòt kote. Geriy, mèsenè, komando - kèlkeswa sa - plizyè moun rive an menm tan, pa rete nan Laman, ale nan bouk la. Mwen wè yo nan vilaj yo. Poukisa moun sa yo ta dwe vin kote sa a? Mwen mande tèt mwen. Pa gen anyen isit la. Ki moun ki peye yo? Pa Mendanike. Se konsa, petèt yo se touris an vakans, chita nan yon Kafe admire View la. Ou konprann, mesye Newsboy. Fini". Li mete yon fen nan li epi lonje men l '. “Kounye a, w ap eskize m. Mwen bezwen yon repo". Li jete tèt li dèyè, li chita chèz la epi li tonbe nan dòmi.
  
  
  Pozisyon li te ke mesye a te vle pale men li te ezite fè sa, vin pi plis ak plis ezite kòm li te kontinye jiskaske li te rive nan yon pwen kote li te fache ak pa kontan sou franchete li ak jounalis enkoni an. Swa li te pale twòp oswa li te yon bon aktè.
  
  
  Pa t 'gen bezwen di m' sou foul la de tout fason si li pa t 'panse sa. Kòmando yo te vòlè zam nikleyè, e byenke Mwayen Oryan soti nan Casablanca rive nan Sid Yemèn te plen yo, sa a ta ka yon siy.
  
  
  Lè bon doktè a leve, lè sa a
  
  
  apre ti dòmi li te nan yon atitid pi bon. Nou te gen anviwon inèdtan ki rete, e mwen te konseye l 'pale sou pwojè agrikòl li yo. Li te pase pi fò nan lavi li ann Afrik. Li te gen yon papa Bèlj - pa Olandè - li te etidye nan University of Louvain, men apre sa lavi l 'te konsakre nan pwoblèm yo manje nan Kontinan nwa a.
  
  
  Kòm pilòt la te kòmanse desandan li, van der Meer te chanje soti nan pale m 'sou katastwòf mondyal la nan sechrès la gaye nan mare senti sekirite li. "Ay zanmi m," li te di, "la koutim isit la pa janm fasil. Sa a ka trè difisil pou ou nan moman sa a. Rete avek mwen. Mwen pral fè ou yon ekriven FAO, ki jan sa ye?"
  
  
  "Mwen pa ta vle fè ou nan pwoblèm."
  
  
  Li soufle. "Pa gen pwoblèm pou mwen. Yo konnen m byen."
  
  
  Li te sanble tankou yon opòtinite. Si se te yon lòt bagay, mwen ta jwenn poukisa. "Mwen apresye òf la," mwen te di. "Mwen pral swiv ou."
  
  
  "Mwen sipoze ou pa pale arab?"
  
  
  Toujou genyen yon avantaj pou bouche lang yon peyi ostil. "Sa se pa youn nan talan mwen," mwen te di.
  
  
  "Hmmm." Li souke tèt li pontifically. "E franse?"
  
  
  "Un peu."
  
  
  "Oke, fè pi bon nan li si yo mande w ak kesyone." Li woule je l.
  
  
  "Mwen pral eseye," mwen te di, mande si mwen ta ka ekri yon istwa kouvèti kòm yon jounalis sou poukisa elit "libere" nan ansyen byen fransè yo te prefere pale franse kòm yon senbòl estati olye ke lang natif natal yo.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  Vil Lamana chita sou kwen yon ansyen pò ki gen fòm kwasan, ki te bati anvan Women yo te chase Carthaginians yo. Nou te vole sou li ak sou metwopòl pousyè ki anba a. Li pa te grandi anpil depi dènye kanpe mwen an.
  
  
  "Ou te la anvan?" - mande doktè a.
  
  
  "Mwen te espere gen plis Laman." Mwen te di, sa vle di non.
  
  
  "Li dwe gen yon rezon pou grandi. Ruin Women yo nan Portarios te yon fwa yon atraksyon touris. Petèt si nou dekouvri lwil oliv, ki moun ki konnen."
  
  
  Tèminal ayewopò Lamana an se te yon bilding kare tipik, koulè jòn, ak zèl adjasan. Separe de li te kanpe yon sèl gwo angar ak yon gwo do kay vout. Pa te gen okenn lòt avyon sou liy vòl la san konte pa nou. Sou liy vòl la te gen yon ploton enfantri ki te mete kefiyeh karo ble ak blan kòm kwafi. Yo te ekipe ak mitray Bèlj FN 7.65 epi yo te sipòte pa yon demi douzèn machin batay franse Panhard AML ki te plase estratejikman.
  
  
  Eskwadwon ploton an te lonje sou asfalt solèy la cho. Nou te pase bò kote yo, n ap dirije nan direksyon zèl koutim tèminal la. Yon asistan vòl te dirije parad la, lòt la te pote dèyè a. Ede doktè a fè fas ak surcharge a, mwen remake ke eskwadwon an te gade sloppy, san yo pa pote oswa poli, se sèlman lugubr.
  
  
  "Mwen pa renmen sa a," boumonnen doktè a. "Petèt deja gen yon revolisyon."
  
  
  Douan - "dwàn" - nan nenpòt twazyèm oswa katriyèm eta mond se yon pwoblèm trè long. Sa a se yon fason yo jwenn menm. Sa a tou redwi chomaj. Bay mesye a yon inifòm, di li se patwon an, epi ou pap bezwen peye l anpil pou kenbe l nan travay la. Men, isit la de nouvo faktè yo te ajoute - outraj nan pèt la nan lidè a ak ensètitid. Rezilta a se te tansyon ak yon sans de pè nan mitan nouvo arive yo. Mwen te kapab pran sant li nan depo fetid, san lè ki te sèvi pou salye arive yo.
  
  
  Liy la te deplase nan yon vitès ralanti predetèmine, ak vwayajè a oblije prezante yon kat sispansyon, paspò ak kat vaksinasyon nan estasyon endividyèl kote enspektè yo te estasyone, anvi lakòz pwoblèm ak reta. Devan, yo te tande yon vwa fache ap diskite ant twa fransè yo ak envestigatè yo. Trio ki soti Pari pa t timid; yo te gen bon konprann nan jwèt la.
  
  
  Lè van der Meer te vin tounen, li te salye ofisye a dèyè kontwa an an arab - tankou yon frè ki te pèdi depi lontan. Frè a te ri yon fason evaziv nan repons e li te balanse men lou li.
  
  
  Pandan m ap pwoche kontwa a, doktè a chanje an franse pou mwen. "Nonm sa a se yon zanmi. Li te soti lavil Wòm pou l te ekri sou fèm eksperimantal yo."
  
  
  Ofisyèl ki gen kou epè, ki gen figi kare a fè yon siy doktè a epi li konsantre sou papye mwen yo. Lè li wè paspò a, li leve tèt li epi li gade m ak satisfaksyon fache. "Ameriken!" li krache l an anglè, yon mo sal. Apre sa, li grogne an arab: "Poukisa ou vin isit la?"
  
  
  “C'est dommage, M'sieu. Je ne comprend pas,” mwen te di, gade nan je sal li.
  
  
  "Rezon! Rezon!" - li rele byen fò, atire atansyon. "Porquoi êtes-vous ici?" Apre sa, ann arab "Pitit Manjè fimye a."
  
  
  "Tankou doktè pi popilè ou a
  
  
  Van der Meer te di: "Mwen kole ak franse yo." Mwen la pou m rapòte sa w reyalize lè w fè dezè a tounen tè fètil. Sa a se yon bon nouvèl ki ta dwe rapòte toupatou. Ou pa dakò, Monsieur Major? "
  
  
  Sa fè l tounen yon ti kras. Pwomosyon nan lyetnan jinyò pa t fè mal. Sa te lakòz yon plenn.
  
  
  "Se yon bagay yo dwe fyè de." Mwen te pran yon bwat sigarèt epi m te remèt li l. "Ou gen chans genyen yon moun konsa kòm yon doktè." Mwen te souri bay van der Meer, ki te kanpe nan liy nan pwochen kontwa a, gade nou sou zepòl li ak enkyetid.
  
  
  Gwo ki fèk monte a grunted ankò pandan li te pran yon sigarèt, enpresyone pa inisyal lò yo. Mwen te kenbe yon brikè. "Konbyen tan ou fè plan pou rete isit la?" - li gwonde, etidye viza mwen an, fòje pa AX.
  
  
  "Semèn, nan-Shalah."
  
  
  "Non, pa pa volonte Allah, men pa volonte Mustafa." Li soufle yon nwaj lafimen, lonje dwèt sou tèt li.
  
  
  "Si ou vle, mwen pral mete ou nan atik mwen pral ekri a. Gwo Mustapha, ki te akeyi m e ki te ban m opòtinite pou m rakonte lòt moun sou bèl bagay w ap fè la a.” Mwen fè yon gwo jès.
  
  
  Si li te konnen se te yon desepsyon, li te konnen pi bon pase montre li. Mwen te pale byen fò pou tout lòt enspektè yo tande mwen. Arab yo gen yon sans imè sèk. Yo pa renmen anyen pi bon pase yo wè gwo bouch yo nan mitan yo ri. Mwen te santi ke omwen kèk moun pa t renmen Mustafa.
  
  
  An reyalite, li te pi fasil yo jwe ak pase Twit la. Yon fwa pase li, tcheke ak Stamping te vin plis woutin. Rechèch la nan bagaj la te bon jan, men li pa ase pou deranje Wilhelmina ak Hugo. Mwen te sèlman tande tèt mwen rele yon "espyon Ameriken sal" de fwa. Lè valiz mwen ak valiz mwen yo te resevwa lakrè blan nan clearance, mwen te santi mwen byen lakay mwen.
  
  
  Van der Meer t ap tann mwen, e lè nou soti nan etab bouche a, de Britanik ki pa t pale ni franse ni arab t ap diskite ak Mustafa.
  
  
  Porter la jete bagaj nou nan kòf yon Chevrolet antik. Doktè a distribye baksheesh, ak benediksyon Allah nou monte.
  
  
  "Eske w rete nan palè Laman?" Mèt mwen te swe anpil.
  
  
  "Wi."
  
  
  Mwen gade alantou sèn nan. Tèminal la soti nan devan an gade plis imen. Se te yon wout sikilè ak yon boom pwojeksyon pou mouvman an nan krochi a ak yon wout gravye ki mennen nan Jebel nan miraj la nan lak. Nan bwouya cho nan sid la, ti mòn yo kase yo te pi wo, van bale, boule pa solèy la. Syèl la difisil ble te yon radyatè san pitye nan solèy la.
  
  
  "Ou p'ap jwenn li pou viv jiska non li... yon palè." Doktè a fè yon soupi, li apiye dèyè nan chèz li pandan li te bay chofè a enstriksyon. "Men, sa a se pi bon Lamana te ofri."
  
  
  "Mwen vle remèsye ou pou èd ou." Mwen te chita la tou pandan chofè a te eseye pouse pedal akseleratè a nan etaj la anvan li te fini vire a pou l soti nan wout la.
  
  
  Doktè a pat gen pasyans sa a. "Ranti, sizyèm pitit chamo chamo a!" Li bele an arab. "Ralanti oswa mwen pral rapòte ou bay sekirite!"
  
  
  Chofè a gade nan glas la ak sipriz, leve janm li ak boude.
  
  
  "Oh, sa a twòp." Van der Meer siye figi l ak yon mouchwa. "Tout sa a se konsa estipid, tankou gaspiyaj. Mwen fè lwanj ou pou fason ou te pote tèt ou. Franse ou te bon."
  
  
  "Kapab vin pi mal. Yo te ka pran paspò mwen an."
  
  
  "Yo pral pran li nan otèl la, epi Bondye konnen ki lè w ap jwenn li tounen."
  
  
  "Ou konnen, petèt mwen pral soti epi ekri yon atik sou travay ou. Ki kote mwen ka jwenn ou?
  
  
  "Mwen ta onore." Li te sonnen tankou li te serye. “Si m ta rete nan vil la, m ta envite w vin envite m. Men fòk mwen ale nan Pacar. Nou gen yon estasyon la kote nou pouse plant soya ak koton. Mwen ta dwe tounen demen. Poukisa ou pa pran kat mwen an? Si w toujou la, rele m. Mwen pral mennen ou nan liy prensipal travay nou an epi ou ka mande m 'sa ou renmen."
  
  
  “Si mwen pa nan prizon oswa si mwen pa mete deyò, nou pral eseye, Doktè. Èske w panse gen yon koudeta deja?
  
  
  Van der Meer di chofè a: "Èske tout bagay trankil nan vil la?"
  
  
  "Sòlda ak tank, men tout bagay se trankil."
  
  
  "Tann jiskaske yo gen yon antèman. Si mwen te ou, mesye Cole, mwen pa t ap mache nan lari a nan moman sa a. Aktyèlman, poukisa ou pa vin avè m kounye a? Jiskaske tout bagay kalme."
  
  
  "Mèsi, men mwen pè laprès pa tann, menm nan fineray la."
  
  
  Akòz plent sou yon motè mal itilize, mwen tande yon nouvo son. Mwen gade dèyè. Atravè ekran an gri nan pousyè nou an, yon lòt machin te byen vit apwoche. Se te yon wout ki gen de liy. mwen
  
  
  te konnen ke si chofè kap apwoche a te vle pase, li ta deja vire nan liy rapouswiv la. Pa te gen tan pou enstriksyon yo. Mwen monte sou chèz la, frape chofè a sou volan an, epi rale Chevrolet la lou sou bò dwat epi apre sou bò gòch la. Mwen te lite pou m rete sou wout la pandan gravye a tonbe epi kawotchou yo t ap kriye. Te gen yon sèl kraze brize nan metal sou metal kòm yon lòt machin vole pase. Li t ap kondui twò vit pou l frennen epi pase.
  
  
  Pa t gen mwayen pou l gade l, pandan l t ap pase, li pa t ralanti. Chofè a te kòmanse kriye ak kòlè, kòmsi li te rele kwayan yo pou yo priye. Band son Van der Meer te sanble kole nan yon groove. "Pawòl mwen! Pawòl mwen!" se te tout sa ki te travay deyò. Mwen te remèt volan an bay chofè a, mwen santi m pi byen, mwen espere ke tou pre miss la te yon siy yon bagay ki pi gwo pase yon moun ki nan yon prese touye moun.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  Doktè a ak kè sote di m orevwa nan papòt otèl la. Li pral voye yon mesaj le pli vit ke li retounen soti nan Pakar. Li ta enposib fè apèl nan telefòn. Li te espere mwen ta fè atansyon, elatriye, elatriye.
  
  
  Pandan nou t ap kondui Adrian Pelt, pandan n ap fè wonn pò a, te gen anpil prèv ke Jeneral Tasahmed te gen twoup li yo nan ekspozisyon. Pandan nou t ap pwoche fasad sal blan otèl la, twoup yo te gaye nan mitan palmis yo ak pichpen tankou move zèb. Prezans yo te sanble sèlman ogmante enkyetid van der Meer pou mwen. "Je vous remercie beaucoup, doktè," mwen te di lè m t ap desann taksi a. "A la prochaine fois. Bon Chance en Pakar."
  
  
  "Wee! Wee!" Li mete tèt li deyò fenèt la, li prèske pèdi chapo li. "Mon plaisir, a bientôt, a bientôt!"
  
  
  "Ou ap mete yon parye." Chofè a pa t ap janm padone m paske m te sove lavi l, men pou baksheesh mwen te ba li a, li te pote bagaj mwen epi mwen te byen vit monte mach wòch yo nan alkov nwa nan lobby otèl la.
  
  
  Sa gen karantan, Palè Laman se te pi bon bagay kolon franse yo te ka ofri. Vye patin nan rete, frechè a rete. Men, sant la te pi fre, e konsa te gardyen an.
  
  
  Presyon tan an pa pèmèt liks nan jwe jwèt. Lè li te dekouvri ke mwen te kapab pale franse, li te pran abitid pa resevwa yon demann anrjistreman. Malerezman, tout chanm yo te rezève. Li te gen yon figi lalin ak cheve nwa ki gen anpil pwent ak je nwa klè. Pafen li te benyen nan matche ak jès li yo, menm jan ak vès tan li.
  
  
  Se mwen menm sèl ki te rive nan moman sa a, ak Fwaye a te ase gwo ke pèsonn pa peye okenn atansyon sou nou. Mwen te pote telex konfimasyon mwen ak men gòch mwen pandan dwa mwen t ap mare vès mwen an. Lè sa a, mwen te mennen yo pi pre pa pasyèlman trennen l 'sou kontwa an.
  
  
  "Ou gen yon chwa," mwen te di tou dousman. "Ou ka manje konfimasyon rezèvasyon mwen an oswa ban mwen kle chanm mwen an kounye a."
  
  
  Petèt se te gade nan je gonfle l 'nan mwen an. Li te endike ke li pa te grangou. Mwen kite l ale. Apre li fin netwaye plim volan yo, li pran kle a.
  
  
  "Merci, bien." Mwen te souri agreyab.
  
  
  "Ou dwe ranpli yon ID epi kite paspò ou," li graf, fwote pwatrin li.
  
  
  "Pita," mwen te di, pran kat la. "Lè mwen jwenn yon ti dòmi."
  
  
  "Men mesye...!"
  
  
  Mwen te ale, mwen fè siy pou ti gason an pote valiz mwen an.
  
  
  Lè mwen bezwen enfòmasyon oswa yon sèvis nan vil la, mwen gen de sous: chofè taksi ak sèvitè. Nan ka sa a li te dènye a. Li te rele Ali. Li te gen yon figi bèl ak je ble. Li te pale ekselan franse pidgin. Mwen imedyatman reyalize ke mwen te gen yon zanmi.
  
  
  Li te ban m yon gade konnen pandan n ap mache nan direksyon asansè barok la. "Mèt la fè yon move moun tounen yon lènmi." Figi li te klere ak yon gwo souri.
  
  
  "Mwen te jwenn move konpòtman li."
  
  
  "Manman l te yon kochon, papa l te yon kabrit. Li pral mete ou nan pwoblèm." Vwa li soti nan vant li.
  
  
  Leve nan asansè ki gwosè ki estab, Ali te di m non li epi li te enfòme m ke gardyen an, Aref Lakute, se te yon espyon polis, yon tchoul, yon fagot ak yon salo sournwa.
  
  
  "Mèt la rive byen lwen," Ali di, ouvri pòt la nan chanm mwen an.
  
  
  "E menm pi lwen, Ali." Mwen te pase bò kote l 'nan chanm nan ti limyè ke Lakut te bay mwen an. Ali limen limyè a, sa pa t ede anpil. "Si mwen bezwen yon machin, èske w konnen ki kote pou jwenn li?"
  
  
  Li souri. "Nenpòt bagay Mèt vle, Ali ka jwenn... e pri a pa pral fè ou reprimande m 'twò."
  
  
  "Mwen vle yon machin ki pi bon pase yon vye chamo."
  
  
  "Oswa yon nouvo," li te ri. "Konbyen tan?"
  
  
  "Kounye a ta yon bon moman."
  
  
  "Nan dis minit se pou ou."
  
  
  "Èske"
  
  
  Èske gen yon sòti dèyè isit la? "
  
  
  Li te gade m kritik. "Èske mèt kay la pa pral lakòz pwoblèm?"
  
  
  "Pa jodi a. Poukisa gen anpil sòlda alantou? Mwen remake konsantrasyon li lè mwen te pran yon pwen plen rial nan bous mwen an.
  
  
  "Sa a se travay jeneral la. Kounye a ke Boss la mouri. Li pral chèf la."
  
  
  "Èske Boss ki mouri a te yon bon moun?"
  
  
  "Tankou nenpòt bòs," li te monte zèpòl.
  
  
  "Èske pral gen yon pwoblèm?"
  
  
  "Sèlman pou moun ki kont jeneral la."
  
  
  "Èske se anpil?"
  
  
  "Genyen rimè ke yo egziste. Gen kèk ki vle bèl dam Mèt ki mouri a pou l wa nan plas li."
  
  
  "Ki sa w'ap di?"
  
  
  "Mwen pa pale. M ap koute".
  
  
  "Konbyen nan sa a ou bezwen?" Mwen te balanse biye ba li.
  
  
  Li te voye yon je sou mwen sou kote. "Mèt la pa trè entelijan. Mwen ta ka vòlè ou."
  
  
  "Non." Mwen te souri ba li. "Mwen vle anboche ou. Si ou twonpe m ', ebyen, in-ula."
  
  
  Li te pran sa li te bezwen, Lè sa a, te di m 'ki jan yo ale nan sòti nan dèyè nan otèl la. "Dis minit," li te di, clinke m 'ak ale.
  
  
  Mwen fèmen pòt la epi fèmen pèsyèn yo sou fenèt la sèlman nan chanm nan. Se te aktyèlman yon pòt ki te ouvè sou yon ti balkon. Li te gen yon gade nan do kay yo plat ak pò a. Li te tou kite nan lè fre. Pandan m te mete Wilhelmina nan étui zepòl mwen e m te atache Hugo nan avanbra m, m te panse ak Henry Sutton, mesye estasyon CIA a. Si pozisyon nou yo te ranvèse, mwen ta gen yon moun nan ayewopò an pou tcheke arive mwen, yon chofè yo dwe vijilan, ak yon kontak isit la nan otèl la fasilite antre mwen. Ta gen yon mesaj sou disponiblite machin lan. Henry pa t montre m anpil.
  
  
  Dèyè antre nan otèl la louvri sou yon ale ki gen move sant. Li te ase laj pou yon Fiat 1100. Ali ak pwopriyetè machin nan t'ap tann mwen, premye a te resevwa benediksyon m 'ak dènye a yo wè ki jan pi rich mwen ta fè l'.
  
  
  "Ou renmen sa a, Mèt?" Ali tape fim nan pousyè sou zèl la.
  
  
  Mwen te renmen li pi byen lè mwen te antre epi mwen te kòmanse li. Omwen tout kat silenn yo t ap travay. Jou pwopriyetè a te depafini lè mwen te refize machande, li ba l mwatye nan sa li te site pou kat jou lwaye a, ak monte soti nan konfiti a rele sou Allah beni yo tou de.
  
  
  Lamana te sanble plis tankou yon gwo pak pase yon vil. Franse yo te bati lari li yo nan fòm yon fanatik ak mare yo ak anpil pak flè, gras a akizisyon ki te sou teritwa a. Melanj achitekti mor ak planifikasyon franse te bay Lamana yon cham ansyen ke menm liberatè li yo pa t 'kapab efase.
  
  
  Mwen te memorize lari li yo nan yon woulib elikoptè nan Monreyal, monte nan trafik etwat la nan direksyon nan katye yo ak anbasad Ameriken an sou Rue Pepin. Nan entèseksyon prensipal yo te gen machin blende ak ekipaj repoze. Mwen spesyalman te kondwi pase palè prezidansyèl la. Pòtay òneman li yo te anvlope nan krep nwa. Atravè ba yo an lò mwen te wè yon wout long kouvri ak pye palmis. Layout la, eksteryè ak enteryè yo te tou nan memwa mwen. Defans Palè a pa t pi bon pase nenpòt lòt pwen. Li posib ke Tasakhmed te voye twoup li yo fè yon enpresyon, epi yo pa paske li te espere pwoblèm.
  
  
  Anbasad la, yon ti vila blan, te chita dèyè yon miray long, wo blan. Drapo a sou do kay la te nan mwatye baton. Mwen te kontan wè marin yo ki te kanpe gad bò pòtay la, e mwen te kontan plis toujou pa konpòtman serye yo. Yo te tcheke paspò mwen an. Fiat la te tcheke soti nan kapo a kòf. Sutton te resevwa yon apèl. Repons lan te vini epi yo te di m ki kote pou m pake epi rapòte bay sèjan nan antre anbasad la. Tout bagay la te pran apeprè de minit, trè politès, men pèsonn pa rate yon Trick.
  
  
  Deyè pòt la mwen jwenn sèjan an. Li ta difisil pou pa remake li. Mwen te kontan nou te sou menm bò a. Li te tcheke anplis epi li te konseye m pou m pran men gòch mwen sou yon eskalye lajè ki gen de branch. Chanm 204 te destinasyon mwen an.
  
  
  Mwen te monte eskalye kapèt la nan mitan sant flè, silans yon silans fineray. Silans pa t sèlman mezi evènman an, men tou lè a. Li te deja pase senk.
  
  
  Mwen frape nimewo 204 epi, san m pa tann repons, mwen ouvri pòt la epi mwen kouri antre. Se te yon resepsyon, ak fanm wouj ki t ap tann mwen an te fè yon bagay pou adousi koule vapè mwen te vize sou Sutton. "Elegant" se te premye reyaksyon mwen; pa yon sekretè òdinè, se te dezyèm enpresyon mwen.
  
  
  Mwen te gen rezon sou tou de konte yo.
  
  
  "Mesye Cole," li te di, "nou te ap tann pou ou."
  
  
  Mwen pa t 'atann wè l', men kout lanmen nou an te di yon bagay bon nan ka ta gen inatandi. "Mwen te vini osi vit ke mwen te kapab."
  
  
  "O". Li te flinched nan sarcasm mwen an, je vèt pal li briyan. Souri li te sibtil tankou odè li, koulè cheve li te yon bagay espesyal, Yates ak Kathleen Houlihan tout woule nan yon sèl. Olye de sa, li te Paula Matthews, asistan ak sekretè Henry Sutton ki disparèt la. "Ki kote li ye?" Mwen te di, swiv li nan biwo a.
  
  
  Li pa reponn jiskaske nou chita. "Henry - Mesye Sutton - ap travay sou preparasyon... konsènan lanmò Anbasadè a."
  
  
  "Kisa sa pral rezoud?"
  
  
  "Mwen... Mwen vrèman pa konnen... Se sèlman sa a ki ka reponn poukisa yo te touye l."
  
  
  "Pa gen anyen la?"
  
  
  "Non." Li souke tèt li.
  
  
  "Kilè Sutton pral tounen?"
  
  
  "Li panse sou sèt."
  
  
  "Èske gen anyen ki rive pou mwen?"
  
  
  "Oh wi, mwen prèske bliye." Li te lonje m yon anvlòp nan biwo li.
  
  
  "Eskize m." Repons kode Hawke a nan demann Women mwen an te kout epi li pa bay okenn repons reyèl: posede NAA 60% Mendanike, 30% Tasahmed, 10% Shema. Si Tasakhmed oswa Shema te vle touye m ', li ta ka sètènman fè isit la pi fasil pase nan lavil Wòm.
  
  
  Mwen gade Paula, mwen remake ke tete li te gonfle kont kòsaj li. "Mwen bezwen biwo lyezon ou a."
  
  
  "Kisa nou ka fè pou ede?" Jès li te grasyeuz.
  
  
  "Ann pale sou koneksyon."
  
  
  Depatman kominikasyon ak operatè chèf li yo, Charlie Neal, te kalme bagay yo yon ti jan. Ekipman an te eta nan atizay la ak Neil te konnen bagay li yo. Sèvi ak yon lòt adrès egare, mwen kode AX-Sp. pou Hawk: bezwen tout bagay sou FAO, Dr Otto van der Meer.
  
  
  "Mwen ta dwe gen yon repons nan yon demi èdtan, Charlie." Mwen di. "Ou pral fè m 'konnen."
  
  
  "Nou pral nan kabin mwen an," Paula eklere nou tou de.
  
  
  Te gen plizyè ti bengalo pou anplwaye nan konpoze anbasad ki te ranpa a. Paula te enfòme m ke jiska dènyèman k ap viv nan yon kay konsa te opsyonèl, men atak teworis kont pèsonèl ameriken te fè li obligatwa pou tout fanm, espesyalman fanm selibatè ki asiyen nan NAPR, abite nan yo.
  
  
  "Pa yon move lide," mwen te di pandan n ap mache sou chemen kaye li a.
  
  
  "Li gen benefis li yo, men li limite."
  
  
  Pye bwa pichpen ki antoure yo te bay kote a yon sans bèl nan izole, byenke te gen yon kaye ki sanble tou pre. Bougainvillea wouj la kont kouvèti blan an te ajoute yon atmosfè lapè ki te tankou ilizyon tankou tout lòt bagay.
  
  
  "Nòmalman mwen ta pataje byen mwen an ak yon moun mwen pwobableman pa t 'kapab kanpe, men fwa sa a mank de moun peye." Mwen te renmen fason li te souke tèt li.
  
  
  Te gen yon ti patio dèyè kwizin nan menm pi piti, nou te chita sou li epi yo te gen yon djin ak tonik. "Mwen te panse li ta pi konfòtab isit la," li te di.
  
  
  "Mwen renmen jijman ou. Kite m trete w ak youn nan tolerans mwen yo." Mwen ofri sigarèt mwen yo.
  
  
  "Hmm... lèt an lò, ala bèl."
  
  
  “Ou pral renmen tabak. Èske ou nan menm biznis ak Henry?"
  
  
  Li te souke tèt pandan m 'te lonje brikè a.
  
  
  "Ki lè li soufle do kay la?"
  
  
  "Pwal gen pwoblèm nan antèman an demen. Men, Jeneral Tasakhmed pa gen okenn opozisyon reyèl."
  
  
  "Kisa ki te pase isit la anvan Mendanike ak anbasadè a te mouri?"
  
  
  Li te ban mwen yon gade pridan, spéculatif. "Petèt ou ta dwe rete tann epi pale ak Mesye Sutton sou sa."
  
  
  “Mwen pa gen tan pou m tann. Kèlkeswa sa ou konnen, ann fè li kounye a. ”
  
  
  Li pa t renmen ton mwen an. "Koute, Mesye Cole..."
  
  
  "Non, koute. Ou te resevwa enstriksyon pou kolabore. Mwen renmen fason ou kolabore, men pa pale de mwen ofisyèlman. Mwen bezwen konnen, e kounye a." Mwen te gade li epi mwen te santi etensèl.
  
  
  Li vire do l. Mwen pa t 'kapab di si ront sou machwè li se paske li te vle di m' ale nan lanfè oswa paske nou te youn enfliyanse lòt. Apre yon ti moman, je li tounen sou mwen, frèt ak yon ti kras ostil.
  
  
  "Gen de bagay. Premyèman, mwen sezi ou poko konnen. Depi mwa Out, nou te voye enfòmasyon nan Langley sou arive teworis pwofesyonèl ki soti nan divès kote ... "
  
  
  "Arive nan selibatè, koup ak twa." Mwen fini pou li. "Kesyon an se - kote yo ye?"
  
  
  "Nou pa sèten. Yo jis vini epi yo disparèt. Nou te panse Premye Minis la te dèyè sa. Anbasadè Petersen te vle diskite sou sa avèk li."
  
  
  Mwen te tris paske van der Meer te gen plis repons pase moun sa yo. "Eske yo toujou ap antre?"
  
  
  "De yo te rive sou vennkatriyèm lan soti nan Dhofar."
  
  
  "Èske ou santi ke Mendanike te mennen yo ranfòse ofansiv li kont Osman?"
  
  
  
  "Nou te eseye teste posibilite a."
  
  
  "Ki kalite relasyon Ben d'Oko te genyen ak jeneral la?"
  
  
  "Bo kouzen"
  
  
  Li te gen tout repons estanda yo. "Èske gen prèv ke yo te ka sispann bo, ke Tasahmed te debarase m de Mendanike?"
  
  
  "Natirèlman sa a vin nan tèt ou. Men, nou pa gen okenn prèv. Si Henry ka jwenn idantite chofè ki te touye Anbasadè Petersen an, petèt nou pral chèche konnen sa tou."
  
  
  Mwen tranble nan glas mwen an. "Ki kote kolonèl Duza anfòm?"
  
  
  "Nan pòch jeneral la. Li fè travay sal la epi li renmen li. Lè w gade l, ou wè echèl yon koulèv.”
  
  
  Mwen mete vè vid la. "Ki dezyèm pwen ou mansyone?"
  
  
  "Li ta ka pa gen anyen. Gen yon nonm yo rele Hans Geier ki vle pran kontak ak Mesye Sutton."
  
  
  "Kiyes li ye?"
  
  
  "Li se mekanisyen an chèf North African Airlines."
  
  
  Zòrèy mwen leve. "Èske li te bay okenn endikasyon de sa li te vle?"
  
  
  "Non. Li te vle vini. Mwen te di nou pral rele."
  
  
  An tèm de kondwi sèks mwen, Paula Matthews te yon siksè retentyan. Antanke yon operatif CIA oswa yon asistan operatif oswa kèlkeswa sa li te ye, li te fè m sonje bòs li te disparèt. "Ou konnen ki kote Guyer ye?"
  
  
  "Oke, gen yon sèl kontwa angar nan ayewopò an. Li te di ke li ta la jiska uit."
  
  
  Mwen leve. “Paula, mwen vrèman regrèt ke mwen pa gen tan pale sou koulè cheve w ak sant jasmine. Mwen ta renmen tcheke li kont lapli a. Antretan, èske w ka mande Henry pou l rankontre m nan bar nan Lamana Palace a 8 ak yon repons pou telegram mwen an? "
  
  
  Lè li leve kanpe, machwè li te wouj ankò. "Mesye Sutton ka gen yon reyinyon."
  
  
  "Di l 'anile." Mwen mete men m sou zepòl li. "Epi mèsi pou bwè a." Mwen te bo li chasteman sou fwon an epi mwen te ale, mwen te souri nan gade li sezi.
  
  
  
  Chapit 6
  
  
  
  
  
  Pandan m t ap pwoche ayewopò a, limyè a t ap disparèt nan syèl la ki boule solèy la. Lanp jaden yo t ap boule, ak fa ki sou gwo kay won an te reflete gwo solèy kouche a. Koulye a, te gen twa machin blende devan antre a olye de de. Mwen te konnen ke antre nan ayewopò an ta tou veye. Yo pa t swiv mwen soti nan vil la, e pesonn pa t kontwole aksè m nan oswa soti nan anbasad la. Blokaj ki devan yo pral yon ti kras pi difisil.
  
  
  Mwen fèmen wout aksè prensipal la sou yon ti bout wout ki mennen ale nan angar yo. Te gen pòs gad nan fen wout la, ak toupre te gen yon djip kòmand franse AMX ak yon TT 6 transpò pèsonèl blende. Lè sa a, yo kase tankou si mwen te fòs anvayi yo te ap tann pou. Yo te fè siy mwen kanpe yon bon senkant pye soti nan pòtay la.
  
  
  Sèjan an te mennen yon eskwadwon kat moun ak fòs konba pare. Salitasyon an te brid sou kou ak an arab. Mwen te nan teritwa entèdi. Kisa mwen te panse mwen tap fè!
  
  
  Repons mwen te an franse. Mwen te yon reprezantan Sosyete Aeronautical Paris la. Mwen te gen biznis ak M'sieur Guyer, mekanisyen an chèf Mecanicien des Avions Africque Nord. Èske sa te move kote pou antre? Ak kesyon sa a mwen prezante paspò ofisyèl fransè mwen an ak so apwopriye a.
  
  
  Sèjan an te pran dokiman an epi li te ale nan kabin sekirite a, kote de ofisye yo te konsantre sou vire paj yo. Kat gad mwen yo te gade m san lanmou. Mwen te tann pwochen etap la, mwen konnen byen kisa li ta ye.
  
  
  Fwa sa a, sèjan an te akonpaye pa yon lyetnan. Li te yon ti kras mwens zanmitay ak adrese m 'an franse. Ki objektif vizit mwen an? Poukisa mwen te vle wè M'sieur Geyer?
  
  
  Mwen te eksplike ke NAA te gen pwoblèm ak avyonik sou nouvo Fourberge 724C li yo epi yo te voye mwen soti nan Pari pou rezoud pwoblèm nan. Lè sa a, mwen te konfye nan lyetnan an ak ak jès dekri nan detay teknik tout sa ki te rive. Mwen te enspire. Finalman, li te gen ase, li te remèt paspò mwen an e li te fè m pase men l, li te bay lòd pou l kite m pase.
  
  
  "Allah maak!" Mwen te rele byen fò e mwen te salye pandan m t ap pase nan pòtay la. Salitasyon an te retounen. Nou tout te sou menm bò. Se pou Allah beni ak sekirite fèb.
  
  
  Te gen sèlman de machin nan pakin anga a. Mwen te espere rankontre gad adisyonèl, men pa te gen okenn. Lè w te pase nan perimèt la, ou te jwenn tèt ou andedan. Te gen yon koup nan ansyen DC-3s sou liy vòl la. Anndan anga a te gen yon lòt ak motè destriktè. Anplis Caravel la ak plizyè ti avyon jimo-motè, te gen tou yon nouvo avyon sansasyonèl Gulfstream. Anblèm NAPR la te lokalize anba fenèt kabin an. San dout, sa a te vèsyon Mendanicke a nan Air Force One. Poukisa kondwi yon DC-6 nan Budan?
  
  
  Si ou te gen tankou yon avyon abondan?
  
  
  Peye atansyon sou plizyè avyon an pandan m t ap mache nan anndan anga a, mwen pa t remake okenn kò k ap deplase. Se te pandan revokasyon yo, se te asire w. Ansanm dèyè anga a te gen yon seksyon biwo ki fèmen an vè. Mwen te wè limyè nan fenèt li yo epi mwen te dirije nan direksyon li.
  
  
  Hans Geyer te gen yon figi malfezan ak je malen tankou bouton. Dome chòv li te koulè a nan kwi trete. Li te kout, li te byen ra, li te gen gwo avanbra e li te gen gwo men ki te kouvri ak twou byen gra. Li te gen kapasite nan bese tèt li tankou yon robin koute yon vè k'ap manje kadav. Li te gade m pandan m t ap antre nan pòt la.
  
  
  "Mesye Guyer?"
  
  
  "Se mwen." Vwa li te ponce.
  
  
  Lè m te lonje men l, li te siye salopete blan sal li anvan l kenbe l. "Eske ou te vle wè Mesye Sutton?"
  
  
  Li toudenkou te vin vijilan epi li te gade nan patisyon an vè epi li tounen vin jwenn mwen. "Ou pa Sutton."
  
  
  "Dwa. Non mwen se Cole. Mesye Sutton ak mwen konnen youn lòt.”
  
  
  "Hmmm." Mwen te kapab tande wou yo klike dèyè fwon li pwofondman. "Ki jan ou te rive isit la? Yo gen kote sa a boutonnen pi sere pase bounda yon bèf pandan lèt."
  
  
  "Mwen pa t 'vin lèt."
  
  
  Li te gade m pou yon segond epi answit li ri. "Bon anpil. Chita, Mesye Cole." Li lonje dwèt sou yon chèz sou lòt bò biwo li ankonbre. "Mwen pa panse pèsonn pral deranje nou."
  
  
  Nou te chita epi li te ouvri yon tiwa epi li te rale yon boutèy bourbon ak kèk tas papye. "Èske w santi w byen? Pa gen glas?
  
  
  "Ou anfòm tou," mwen te di, souke tèt nan boutèy la.
  
  
  "O, mwen vwayaje yon ti kras. Di m 'kilè".
  
  
  - Mwen te di, epi apre nou te fin pase aplodisman ak limen pwòp mak nou yo, Hans bese tèt li devan mwen epi li te rive nan pwen an. "Kisa mwen ka fè pou ou, Mesye Cole?"
  
  
  “Mwen panse se yon lòt fason. Ou te vle wè nou."
  
  
  "Kisa w ap fè nan anbasad la, mesye Cole? Mwen te panse mwen te konnen tout moun la."
  
  
  "Mwen te rive nan apremidi a. Henry te mande m pou m ranplase l. Moun mwen travay pou yo te ban mwen enstriksyon - pa pèdi tan. Eske nou pral fè sa?
  
  
  Li pran yon ti ti gout nan glas li epi li panche tèt li dèyè. "Mwen gen kèk enfòmasyon. Men, mwen te dekouvri ke pa gen anyen nan monn sa a ki fasil oswa bon mache."
  
  
  "Pa gen diskisyon. Ki enfòmasyon? Ki pri?"
  
  
  Li ri. "Seyè, definitivman ou pa yon Arab! E wi, mwen konnen ou pa gen tan pou w pèdi.” Li panche devan, li mete men l sou tab la. Soti nan limyè anlè a, swe briye sou dom li. "Oke, paske mwen se yon patriyòt nan kè, mwen pral ba ou li pou pyès lajan. Mil dola ameriken nan kont lan ak senk mil si mwen kapab bay prèv.”
  
  
  "Ki sa ki bon premye pati a si ou pa ka pwodwi dezyèm lan?"
  
  
  "Oh, men mwen kapab. Li jis ta ka pran yon ti tan paske tout bagay isit la se nan yon eta terib kounye a. Èske ou vle ranpli pwovizyon ou?
  
  
  "Non mèsi. Se konsa pou pale. Mwen pral ba ou twasan pou depo. Si premye pati a bon, w ap jwenn lòt sèt yo ak yon garanti senkmil si ou pwodui.”
  
  
  Li bwè rès bwè a pou mwen, li vale l, li vide yon lòt. "Mwen rezonab," li te di. "Ann wè twasan."
  
  
  "Gen yon sèl bagay." Mwen rale bous mwen an. "Si mwen pa panse sa ou genyen an vo depo a, mwen pral oblije repran li."
  
  
  "Natirèlman, pa swe, ou pral wè."
  
  
  "Mwen vle tou repons pou kèk kesyon pwòp mwen."
  
  
  "Nenpòt bagay mwen ka fè pou ede." Li te klere pandan l te konte sis senkant epi li te foure yo nan pòch tete salopet li a. "Oke," li tcheke patisyon an, bese tèt li epi bese vwa li. “Aksidan avyon Mendanike a pa t yon aksidan. Mwen konnen ki jan sa te pase. Prèv la se nan dekonb nan Boudan."
  
  
  "Èske w konnen ki moun ki fè sa?"
  
  
  "Non, men nenpòt moun sòt ka fè yon trè bon devine. Koulye a, Tasakhmed se nimewo en."
  
  
  “Pèp mwen an pa peye pou devine. Kote DC-7 la?
  
  
  "DC-7! Se te sis Mendanike ak gang li a te pran vòl. Vwa li leve. "Epi yo modi byen ta dwe vole sou Gulf Stream la." Sa a te premye bagay ki te avèti m '. Men, se te yon aterisaj..."
  
  
  "Hans," mwen leve men m. "Sèt, kote DC-7 NAA a ye?"
  
  
  Li te arete. Li te defo. "Nan Rufa, nan yon baz militè. Poukisa ou bezwen fè sa..."
  
  
  "Poukisa li nan Rufa? Èske li anjeneral ki baze la?"
  
  
  "Li te pran nan lame a pou yon koup de mwa."
  
  
  "E ekip li a?"
  
  
  "Stricteman militè. Gade, ou pa mande kòman yo te jwenn Mendanike?
  
  
  
  Sa a se yon sèl lanfè nan yon istwa. Sa a te rive anvan. Modèl la te menm bagay la tou, apwòch la te menm bagay la. Se te konfigirasyon pafè a. Sa a…"
  
  
  "Eske ou te nan sèvis lè Mendanike te dekole?"
  
  
  "Lanfè non! Si mwen te la, li ta vivan jodi a... oswa petèt mwen ta mouri tou. Khalid te nan sèvis. Li te bòs lannwit lan. Se sèlman li pa alantou, lajounen kou lannwit. Yo te di mwen ke mwen te malad. Kidonk mwen ap eseye di w yon bagay anvan mwen malad, sèlman ou vle pale de DC-7 modi sa. Lè yo pran l 'soti isit la, mwen te di bon debarase m'! "
  
  
  Pandan ke li te loraj, mwen te pote soti nan chèk la nòmal nan patisyon an vè. Pa te gen okenn limyè nan hanger a, men te gen ase fènwa nan crépuscule a pou fè soti silwèt yo nan nouvo arive yo. Te gen senk nan yo. Yo te deplase alantou angar ki mete deyò nan yon lòd pwolonje. Chanjman limyè anlè a te sou miray la dèyè Hans.
  
  
  "Etenn limyè yo, byen vit!" - Mwen entèveni.
  
  
  Li te resevwa mesaj la nan ton mwen ak lefèt ke li te alantou ase lontan yo konnen ki lè yo fèmen bouch epi fè jan li te di.
  
  
  Mwen te santi yon tous bwonch dezagreyab melanje ak son an nan glas kraze pandan m apiye tounen nan chèz mwen an epi m te mete ajenou. Wilhelmina nan menl. Nan fènwa a mwen tande Hans ap respire lou.
  
  
  "Èske gen yon pòt dèyè?"
  
  
  "Nan biwo a konekte." Vwa li te tranble.
  
  
  "Antre la epi tann. Mwen pral okipe tout bagay isit la."
  
  
  Pawòl mwen yo te entèwonp pa plizyè lòt bal ak yon koup rikoch. Mwen pa t 'vle louvri dife ak yon mitray 9mm epi rele nan enfantri a. Atak la te konplètman anven. Pa te gen okenn nesesite pou kraze vit fenèt yo pou senk ewo te kapab kaptire yon mekanisyen san zam. Jammers yo te vle di yo pa fè pati konpayi sekirite ayewopò an. Petèt lide yo se te fè Hans pè lanmò.
  
  
  Mwen tande Hans glise nan pwochen biwo a. Mwen chita bò pòt la epi mwen tann. Pa pou lontan. Premye nan atakè yo te vole nan ak yon klak nan janm yo. Mwen frape l byen ba epi pandan li bite mwen frape l ak bounda Wilhelmina. Le pli vit ke li frape etaj la, nimewo de swiv li. Mwen leve l 'epi li te fè Hugo nan maksimòm la. Li lage yon rèl inarticule epi li tonbe sou zepòl mwen. Mwen te avanse, mwen te sèvi ak li kòm yon plak pwotèj, epi nou te rankontre nimewo twa.
  
  
  Lè kontak te fèt, mwen jete kò a koupe kouto sou zepòl li. Li te pi vit ak pi entelijan. Li te glise soti nan pwa mouri a epi li te vin jwenn mwen ak yon pistolè, pare pou tire. Mwen plonje jis anvan piki a, te ale anba bra l ', epi nou desann nan etaj la nan angar la. Li te gwo ak fò, epi li te pran sant swe nan dezè. Mwen kenbe ponyèt li ak zam la. Li evite enpak jenou mwen sou bò rad mwen, men gòch li ap eseye pwan gòj mwen. Avèk de plis nan zanmi l 'prezan, mwen pa te gen okenn tan yo gaspiye sou atizay la nan lit Greko-Women. Mwen kite men lib li jwenn gòj mwen epi fòse Hugo anba bra l. Li te tranble epi li te kòmanse bat, epi mwen byen vit vole sou li, pare pou de lòt yo. Mwen tande yon moun kouri. Mwen te panse se te yon bon lide epi mwen te mache tounen nan pòt biwo a, akoupi.
  
  
  "Hans!" - Mwen sifle.
  
  
  "Cole!"
  
  
  "Louvri pòt la, men rete la."
  
  
  "Pa enkyete!"
  
  
  Pòt la soti nan dèyè anga a. Pye kouri te kapab vle di ke vizitè nou yo deside rankontre nou la. Ki sa ki ak limyè ayewopò yo, limyè sekirite ak klè nan fènwa a byen bonè nan aswè, pa te gen okenn pwoblèm pou wè si nou te gen nenpòt konpayi vle. Nou poko dekouvri sa nan moman sa a.
  
  
  "Machin mwen an nan twotwa a," mwen te di. "Ou swiv mwen. Gade do nou. Ann ale nan".
  
  
  Se te yon ti mache san patipri soti nan dèyè anga a nan zòn nan pakin vid. Fiat la te kanpe deyò kòm yon moniman nan Washington.
  
  
  "Kote machin ou an, Hans?" Mwen te mande.
  
  
  "Sou lòt bò a nan angar la." Li te oblije kouri pou l kenbe avè m, epi li te manke souf non sèlman paske li te fatige. "Mwen te pake li la paske li gen plis lonbraj ak ..."
  
  
  "Anfòm. Ou chita nan do a, kouche atè a epi ou pa deplase yon pous."
  
  
  Li pa t diskite. Mwen te kòmanse Fiat, kalkile sòm yo sou de pwen. Si vizitè yo te swiv mwen, yo ta konnen ki kote machin mwen an te pake. Si yo pat fè pati ekip k ap veye ayewopò a, se te ofisye entèlijans yo, sa pa yon pwoblèm pou patizan yo. Nan nenpòt ka, yo te vin pou Hans, pa mwen.
  
  
  Lè m apwoche pòs sekirite a, mwen kanpe machin nan, limyè devan yo pou m montre m te atantif, epi m soti. Si lyetnan an ak ti gason l 'te konnen sou eskwadwon asasina a, mwen ta jwenn kounye a.
  
  
  Kat orijinal la, ki te dirije pa sèjan an, pwoche bò kote m '. "Vive la NAPR, Sèjan," mwen te chante, m ap deplase nan direksyon yo.
  
  
  "O, ou," di sèjan an.
  
  
  .
  
  
  “Mwen pral tounen nan maten an. Èske ou vle so paspò mwen an?"
  
  
  "Demen se yon jou nan lapriyè ak dèy," li te grogne. "Pa vin isit la."
  
  
  "Oh wi. Mwen konprann".
  
  
  "Soti isit la," sèjan an fè siy.
  
  
  Mwen te tou dousman tounen nan machin nan, kenbe je m 'sou silwèt koube anga a. Jiskaprezan, tèlman bon. Mwen te souri, mwen te fè gad yo yon siy epi mwen te kòmanse kondui.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Lè m te kite ayewopò a e m te asire w ke pa gen moun ki t ap suiv nou, mwen te tounen vin jwenn pasaje ki kache m nan.
  
  
  "Oke, zanmi. Vini vin jwenn mwen."
  
  
  Li te mache sou chèz la dèyè epi, li pran yon ti goute, rale yon boutèy bourbon nan salopet li. "Jezi!" - li di epi li pran yon ti ti gout. "Ou vle youn?" - li souf, lonje boutèy la.
  
  
  "Mwen pa janm manyen li lè m ap kondwi."
  
  
  "O Bondye mwen, ou se yon bagay nan yon zanmi. Isit la..." li te lonje men pou pòch tete l ', "pran sa a tounen. Ou jis sove lavi m. Tout sa mwen jwenn ou vle a gratis.”
  
  
  "Fasil la, Hans." Mwen pa t 'kapab sispann ri. "Tout moun nan devwa. Kenbe lajan an pou tèt ou. Ou pral touche yo."
  
  
  "Men, modi! Ki kote ou janm aprann aji konsa!"
  
  
  "A? Poukisa, tout lavi mwen. Ven ane nan Afrik ak "Konbyen tan ou te nan avyon?" »
  
  
  "A? Poukisa, tout lavi mwen. Ven ane ann Afrik, e anvan sa..."
  
  
  "Mwen panse ke ou konnen ke yon tib pilòt diferan de yon turbine. Ou se yon pwofesyonèl nan domèn ou." Mwen poukont mwen nan mwen. Ki kote mwen ka mennen ou kote ou pral an sekirite? "
  
  
  "Kote mwen an. Li gen yon miray ki wo ak yon pòtay ki solid, epi ansyen Thor pral mòde bourik yon zwa fèblan si m di l.”
  
  
  "Ou se navigatè a. Gen yon lide kiyès moun sa yo ki pa zanmitay?
  
  
  "Seyè, non! Mwen poko wè yo."
  
  
  "Èske gen inite kòmando nan lame Tashamed?"
  
  
  "Tiye Mwen. Sèl bagay mwen konnen se ke yo tout mete yon tèt kare ble."
  
  
  Sa a te plas sou. Youn nan atakan yo te mete yon beret, de lòt yo te san tèt.
  
  
  “Èske w sèten ou pa vle sa a? Mwen pral bwè li tout epi Lè sa a, mwen pral wo."
  
  
  "Jis pa jwenn tèlman pèdi nan li ke ou pa peye atansyon sou sa mwen di. Ou konnen lanmò Mendanike pa t yon aksidan. Ki lòt moun ou te di sa?"
  
  
  "Pyès moun. Selman pou ou."
  
  
  "Èske gen yon lòt rezon poukisa yon moun ta vle po tèt ou?"
  
  
  "Yo pral touye m '?"
  
  
  Mwen frape fren yo epi mwen sispann Fiat la. Hans te jete pi devan kont tablodbò a, boutèy li a te fè yon klak danjere. Mwen te pwan l 'nan salopet yo epi rale l' nan direksyon figi m '. “Mwen vle kèk repons kounye a, oswa ou pral lakay ou ak yon boutèy nan bouch ou. Li klè?"
  
  
  Li te gade m, san pawòl fwa sa a, je lajè, bouch ouvè ak souke tèt enbète. Mwen kite l ale epi nou pati ankò. Mwen te tann jiskaske li leve, epi an silans ofri l 'yon sigarèt. Li te pran li tou dousman.
  
  
  "Se konsa, ki moun ou te di sou teyori ou sou dezas la?"
  
  
  “Khalid... Li te nan anga a lè mwen te nan sèvis. Te deja gen rimè sou yon dezas. Lè m te mande l poukisa yo te pran DC-6 olye de Gulfstream, li te di avyon an pa t gen dèlko. Mwen te konnen li te bay manti. Mwen tcheke tout bagay sou Gulf Stream jou anvan an. Mwen te konnen tou li te pè tankou lanfè. Pou fè l pè toujou epi fè l pale, mwen te di l ke mwen te konnen ki jan yo te sabote DC-6 la."
  
  
  "Epi li te pale?"
  
  
  "Non."
  
  
  "Ki jan ou te fè konnen se te sabotaj?"
  
  
  "Kòm mwen te di, se te tankou yon lòt aksidan ki te rive ann Afrik. Menm bagay la tou. Tout moun te konnen se te sabotaj, men pèsonn pa t ka pwouve sa. Lè sa a, mwen pwouve li. Si mwen ka rive nan Budan, mwen ka pwouve li. sou sa a tou."
  
  
  Sirèn nan t'ap plenn byen lwen te bay yon repons ambigu. "Li ta ka yon anbilans. Ann wè ki kalite dune buggy sa a ye." Mwen te deplase pou dezyèm ak rale nan Fiat la, ki mwen te espere te difisil.
  
  
  "Nou definitivman pral bloke." Hans vole leve, li desann, gade dèyè ak soti.
  
  
  Wou yo te jwenn kèk traction pandan m te ang nan direksyon kouvèti yon falèz ki ba.
  
  
  "Yo pral trè vit!"
  
  
  Mwen te espere jwenn ase lwen wout la yo dwe soti nan ranje limyè devan yo kap apwoche, sa vle di dèyè yon falèz. Wou yo te kòmanse fouye epi woule. Li te initil goumen sa a. "Tann," mwen te di, etenn motè a ak vole soti sou bò kote m '.
  
  
  Koulè blan Fiat anfòm parfe nan dezè a. Ase pou lè yon gwo machin kòmandan te pase bò kote, ki te swiv pa yon anbilans, yo pa remake nou. Sirèn nan rèl nan lè frèt lannwit lan. Apre sa, yo te ale epi nou leve epi nou tounen nan machin nan, ak Hans ap bougonnen, "Ala yon fason yo fini jounen an."
  
  
  . Apre sa, yo te ale epi nou leve epi nou tounen nan machin nan, ak Hans ap bougonnen, "Ala yon fason yo fini jounen an."
  
  
  "Ou ka remèsye Allah ke ou pa t 'fini li pou tout tan."
  
  
  "Wi. Ki jan nou fè soti isit la kounye a?"
  
  
  "Nou pral siye boutèy ou e petèt yon lide ap vini. Si ou pa, mwen sèten ou bon nan pouse machin."
  
  
  Avèk jis yon koup nan arè kout, nou te tounen sou wout la nan dis minit epi yo te rive nan Villa Hans a nan ven minit.
  
  
  Trimestre etranje Lamana a se te yon seksyon nan kay ki gen mi blan ak stil mor ki te santre nan yon pak ki rele Lafayette. Nou te fè kèk rekonesans anvan nou antre nan domèn Hans la. Kay li te nan yon ale bò pak la. Nou te mache alantou li de fwa. Pa te gen okenn machin oswa limyè nan lari a.
  
  
  - E ou te di Khalid tout sa?
  
  
  "Wi."
  
  
  "Eske ou te di nenpòt lòt moun?"
  
  
  "Erica, pitit fi mwen, men li pa di anyen."
  
  
  "Kounye a, di m ', ki lòt bagay ou t'ap fè ki fè yon moun tèlman fache ke yo te vle touye ou?"
  
  
  “Mwen pral kondane si mwen konnen. Onètman!" Li lonje men l pou l kenbe m. "Mwen fè yon ti kontrebann, tout moun fè. Men, sa pa gen okenn rezon pou touye nèg la."
  
  
  "Non, yo pral sèlman pran men dwat ou. Mwen kwè gen jounal pou DC-7 sa a sou avyon an.”
  
  
  "Wi. Si li ede, ou ka gen mòso bwa ki soti nan ansyen motè a. Ou p'ap ka antre nan Rufa."
  
  
  "Èske sekirite pi sevè pase isit la?"
  
  
  "Lanfè wi."
  
  
  "Ou di ke avyon an te bay militè a. Èske w konnen poukisa?
  
  
  "Sètènman. Fòmasyon parachitist. Èske ou ta ka di m poukisa ou..."
  
  
  "Ki kote ou te fè antretyen, gwo reparasyon, bagay konsa?"
  
  
  "Nou te fè tout bagay men esansyèl yo isit la. Pou sa mwen te itilize Olympic nan lavil Atèn."
  
  
  "Ki lè dènye tchèkòp li a?"
  
  
  "O, sa dwe te lè yo te pran l '. Yo te di yo ta regle sa."
  
  
  "Yon lòt kesyon," mwen te di, etenn limyè devan yo, "èske gen yon vire sou wout sa a?"
  
  
  Li souke sevè epi li vire tèt li, li konprann mesaj la. "Pa yon bagay modi! Bondye, ou panse yo ap swiv nou."
  
  
  Mwen te kondwi, li soti, li ale nan pòt la nan miray kote te gen yon fenèt Jida a. Mwen tande Thor gwonde ak akeyi. Hans sonnen klòch la, sonnen de kout ak yon long. Limyè anlè a te limen.
  
  
  "Li dwe te enkyete pou mwen," li ri. "Erica, se mwen, cheri," li te rele. "Mwen gen yon zanmi, kidonk kenbe Thor."
  
  
  Te chèn nan rale. Pòt la te ouvri epi mwen te swiv li nan lakou a. Nan ti limyè a, li te sanble ke li te wo. Li te mete yon bagay blan epi li te kenbe yon chen ronfle. "Thor, sispann li!" - li di ak yon vwa ra.
  
  
  Hans mete ajenou, li mete men l sou tèt Thor. "Thor, sa a se zanmi m '. Ou trete l tankou yon zanmi!"
  
  
  Mwen te chita bò kote chen an epi mwen kite l santi men m. "Hey Thor," mwen te di, "ou se kalite nèg pou ale ak lè pwoteksyon nesesè."
  
  
  Li ronfle e li te komanse souke ke li. Mwen leve, mwen wè Erica ap gade mwen. "Non mwen se Ned Cole. Mwen te bay papa ou yon woulib lakay ou."
  
  
  "Jije pa sant li, mwen sèten li te bezwen li." Te gen yon touche nan imè nan malonnèt sa a.
  
  
  "Sa byen di." Hans pouse boutèy la deyò. "Gade, mwen te gen yon moman difisil pou soti sa a nan dlo a."
  
  
  Nou tout ri e mwen te renmen jan li dekontrakte sonnen. “Antre, mesye Cole. Kisa ki rive machin ou papa?
  
  
  "Li...ah...kraze. Mwen pa t 'vle pran tan pou ranje li, sitou paske Mesye Cole isit la..."
  
  
  "Èske w nan biznis avyasyon an?" Li louvri pòt la epi li fè nou pase. Nan limyè a mwen te kapab wè li pi byen.
  
  
  Li te gen yon vèsyon miniature nan nen pre-ski sote papa l '. Anplis de sa, li dwe te gen yon pwennvi favorab sou manman l '. Afrodit nan bout pantalon blan. Nan move tan an frèt, li te mete yon chanday turtleneck ble ki te sanble difisil pou kenbe tout bagay andedan. Rès mezi li yo te egal, epi lè li te fèmen pòt la epi li te mache pase, li te sanble kòm byen ke li te ale pi devan. An reyalite, pye atè oswa sou cheval, Erica Guyer, ak cheve long ak natirèl nwa, dwat ak piercing je ble, se te vizyon ki pi dezirab pou nenpòt vizyon.
  
  
  "Èske mwen ka jwenn ou yon bagay?" Yon ti souri te toumante m.
  
  
  "Pa kounye a, mèsi." Mwen te retounen favè a.
  
  
  "Koute, cheri, èske gen moun ki isit la? Èske gen moun ki rele?
  
  
  “Non... Mwen kite Kazza ale lakay mwen lè mwen soti nan klinik la. Poukisa w ap tann konpayi?"
  
  
  "Mwen espere non. Mwen vle di, non. Men koulye a, tout bagay pa tèlman bon ak..."
  
  
  "Doktè Raboul te di li ta pi bon si mwen pa vini demen. Mwen panse ke li enbesil.
  
  
  e ou menm tou. Ou dakò mesye Cole? "Nou te toujou gade youn ak lòt.
  
  
  “Mwen jis yon etranje isit la, Miss Guyer. Men, mwen kwè bagay yo ka soti nan kontwòl. Nenpòt fason, se yon bon rezon pou ou gen yon jou konje, pa vre?”
  
  
  "Doc gen rezon. Hey, ki jan sou yon byè frèt ak yon ti goute?" Mwen pa t 'konnen si Hans t'ap mande m 'oswa di l'.
  
  
  "Mwen vrèman regrèt," mwen te di. "Mwen pa ka rete." Regrèt mwen te sensè. "Petèt ou ka pran yon jou konje, Hans."
  
  
  "Sa ki te pase?" - Erica te di, li gade de mwen pou papa l.
  
  
  "Kounye a, pa gade m konsa," li te grima. "Mwen pa t 'fè yon bagay modi, mwen pa vre?"
  
  
  "Se pa ke mwen konnen." Mwen te fè yon klin sou li. "Mwen pral tcheke avèk nou tou de nan maten an. Mwen pa vle kite machin sa a la pou twò lontan. Li ka pèdi tout sa li bezwen."
  
  
  "Mwen pral louvri pòtay la epi w ap mete l nan lakou a." Hans pa t vle m ale tou.
  
  
  "Mwen pral vin manje maten si ou envite mwen." Mwen souke tèt Erica.
  
  
  "Ki jan ou renmen ze ou?" Li bese tèt li nan direksyon m ankò, yon jès papa l kopye.
  
  
  "Mwen pral gen kay la espesyal. Ki lè?"
  
  
  "Lè ou vini, mwen pral pare."
  
  
  "A bientôt," mwen lonje men m. Mwen vrèman pa t vle abandone lanmen sa a.
  
  
  "A bientôt". Nou tou de te ri ak Hans te sanble sezi.
  
  
  "Mwen pral akonpaye ou," li te di.
  
  
  Nan machin nan mwen te ba li kèk konsèy. "Li pi bon pou di ou tout bagay. Si ou gen zanmi kote ou ka pase nwit la, sa a pral yon bon lide. Si w rete la, di Thor pou file dan l. Ou gen yon zam?
  
  
  "Wi. Nenpòt moun ki eseye depase miray sa a pral deklanche yon alam ki pral reveye mò yo. Mwen mete l' kanpe."
  
  
  "Nè nou nan maten an, Hans."
  
  
  "Sètènman. Epi hey, mèsi pou tout bagay, men mwen poko touche lajan sa a."
  
  
  "Rete lib epi w ap vin."
  
  
  Mwen te ale anvi rete. Mwen pa t gen tan pou m pwoteje yo, e te gen yon gwo chans pou bandi yo ta vin lachas ankò.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  Retounen nan sant vil la mwen te gen yon jounen long ak pa trè pwodiktif. Koute kareman eseye tire m 'nan lavil Wòm, te gen ti kras plis mwen te kapab fè pase lè Hawk rache m' nan izole idilik bò lak mwen an.
  
  
  Prèske tout sa ki te pase depi lè sa a te lonje dwèt sou pwoblèm entèn pou NARN, men ti kras sijere ke li te vin tounen yon refij san danje pou zam nikleyè. Machin ki te prèske frape Van der Meer ak mwen te kapab yon move chofè oswa yon komite akeyan pou yon Ameriken ki pa vle. Jiskaprezan Sutton te sèlman ofri yon ti fi yo te rele Paula, ki pa t yon move òf si ou pa te gen anyen pi bon pou fè.
  
  
  Sèl ang sispèk atak sou Hans se te poukisa nimewo yo ak poukisa kote a? Repons lan ta ka ke yo te vle kenbe tout bagay pare, ak ki pi bon fason pase yon jaden anba kontwòl militè. Nimewo yo ta ka vle di yo pa t ap planifye pou touye l jiskaske yo pè l pale. Foul mèsenè yo te sèl plon fèb la. Patizan yo te pote pa yon moun epi yo te antrene yon kote yo komèt touye moun. Yon sèl evidan an se te Tasahmed, men aparans ak fason sòlda li yo te sèlman ranfòse sa dosye AX yo te endike se te yon mank de pwofesyonalis. Natirèlman, nan Rufa tout bagay ta ka diferan. Yon douzèn enstriktè Sovyetik te kapab fè li yon lòt jan. Sanble vizite Rufa se te yon priyorite. Sèl bagay pozitif sou DC-7 la te ke li te pran anpil tan pou kenbe pase sa li nesesè. Ajoute li tout epi ou gen yon pil bèl mistè.
  
  
  Pakin Fiat la nan ale kote mwen te ranmase l pa t itil. Kite l 'nan lari a tou pa t' bon; sa a te yon bon fason yo pèdi li.
  
  
  Tout bagay nan vil la te fèmen, trafik pyeton an te prèske mens tankou trafik machin ak chwal. Mwen te dirije nan kare santral la. Komisarya Lapolis la te chita bò kote biwo lapòs santral la. Mwatye yon douzèn machin ki estasyone devan fasad fennen li yo. Mwen te rale jiska youn, yon ensèk Volkswagen ki te sanble pa plis fòmèl pase pwòp machin mwen an. De jandam ki te nan papòt bilding lan te jete m yon ti tan. Sa a te sanble tankou yon bon kote yo pake jiskaske Ali mete nan yon bagay pi bon. Men sa yon ansyen pwovèb Lamanit di: “Si w pa vle fè w remake, mete chamo w la nan twoupo ènmi w yo.”
  
  
  Yo te rele ba otèl la Green Room. Vèt paske li te antoure pa rido vèt ansyen. Pa te gen okenn ba, men te gen yon ranje chèz Maròk ki gen menm laj alantou tab bwa di yo. Mwatye syèk de sa, sa a se te yon salon fransè elegant kote mesye yo te snife kokayin yo oswa ti goute konyak Courvoisier.
  
  
  
  Kounye a se te yon pòch bò kote yon moun ki pa kwayan te kapab bwè, paske lwa Mizilman yo te oblije aksepte reyalite ekonomik yo. Reyalite a te kat fwa pri a nan yon bwè regilye. Omwen se te youn nan plent Henry Sutton.
  
  
  Mwen te kapab wè l 'nan Grand Central Station a senk è nan yon vandredi apremidi. Li te Taft, Yale ak pwobableman Harvard Business School. Yon figi byen elve, wo, angilè, nan rad li, gade, braslè, bag klasik, ak nan fason sa a vag nan konfyans anwiye, fwontyè sou yon lè kontan, se aparans nan richès revele. Depatman Deta te gen so li. Poukisa egzakteman CIA tag li se yon bagay mwen pral kite ekspè yo.
  
  
  Chanm vèt la te plen ak lafimen siga ak ti bouk biznisman youn bay lòt dènye rimè kap kouri yo. Mwen remake yon koup nan Britanik nan mitan yo. Sutton, ki gen vrè non te san dout yon bagay tankou Duncan Coldrich Ashforth Twazyèm lan, te chita pou kont li nan kwen an, divize tan li ant siwote byè l 'ak gade mont li.
  
  
  Mwen te chita bò kote l epi lonje men m. "Mesye Sutton, mwen se Ned Cole. Padon, mwen an reta, blokis."
  
  
  Sipriz momantane a te bay yon evalyasyon rapid. "Oh, ki jan ou ye? Nou tande w t ap vini." Li te ak pwòp istwa san sans yo. Nivo son an te byen fò pou foul moun yo, men foul moun yo te okipe ase pou nou te ka pale an vi prive nèt.
  
  
  "Mwen pral pran kèk nòt enpòtan," mwen te di, souri pandan m te rale yon kaye pòch. "Ou pral reponn kèk kesyon."
  
  
  "Mwen panse ke li ta gen plis sans si nou te ale nan anbasad la." Li te gen yon vwa adenoidal ki matche ak nen wo li.
  
  
  "Mwen te deja nan anbasad la, Henry. Mwen tande ke ou te okipe. Èske w te pote yon repons nan priyorite mwen soti nan AZ?
  
  
  "Li nan pòch mwen, men gade isit la..."
  
  
  "Ou ka ban mwen li lè nou ale. Ou gen yon bagay sou rankont Mendanike ak Petersen?
  
  
  Li gade m ', fache, glas. “Mwen pa reponn ou, Cole. mwen…"
  
  
  "Ou ap fè li kounye a, epi ou pi bon rive la modi vit." Mwen te souri e mwen te souke tèt mwen, mwen te fè yon nòt sou paj la. "Enstriksyon ou yo te vini nan Mezon Blanch lan, kidonk ann debarase m de vye bagay sa yo. E Petersen?
  
  
  "Anbasadè Petersen," li te mete aksan sou premye mo a, "te yon zanmi pèsonèl mwen. Mwen santi mwen pèsonèlman responsab lanmò li. mwen…"
  
  
  "Mwen pa pran swen". Mwen te fè siyal bay gason an nan lonje dwèt sou boutèy byè Sutton a epi kenbe de dwèt. "Sove santiman blese w yo epi di m reyalite yo." Mwen te ekri yon lòt vid sou notepad mwen an, ki pèmèt li pran souf li.
  
  
  "Kamyon ki frape machin anbasadè a se te yon kamyon ki pa make." Li te di li tankou li tap krache dan li. "Mwen jwenn sa a".
  
  
  Mwen gade l. Li boude ak fristrasyon, byen vit vire nan raj.
  
  
  "Chofè bwè pou ou. Èske w jwenn kiyès ki posede l?
  
  
  Li souke tèt li. "Poko."
  
  
  "Èske se sèl endikasyon w sou objektif reyinyon minwi a?" Ton mwen te reflete menm pi fon sou figi ate l.
  
  
  "Rinyon an te fèt a 01:00. Nou toujou pa konnen objektif li."
  
  
  "Si ou te di sa depi nan kòmansman, nou te ka sove yon minit. Dapre mwen konprann, Mendanike pa t respekte anbasadè a.
  
  
  "Li pa t 'konprann anbasadè a. Anbasadè a te eseye e li te eseye..."
  
  
  "Se konsa, nati apèl la nan Mendanica Petersen te etranj."
  
  
  "Wi, ou ta ka di sa."
  
  
  "Avèk ki moun egzakteman Petersen te pale anvan li te ale nan Palè Prezidansyèl la?"
  
  
  "Sèlman ak madanm li ak Marin la. Li tou senpleman di madanm li ki kote li prale, epi li te di tou Marin yo. Li ta dwe pran chofè li. Si li rele m..."
  
  
  "Ou pa gen okenn kontak nan palè a?"
  
  
  "Ou panse li fasil?"
  
  
  Sève a te pote byè a, epi mwen te panse, ki sa yon dezòd konplè ti gason sa a ye. Yon ajan rezèv AX Seksyon R ki estasyone nan Laman e mwen ta gen repons mwen yo.
  
  
  Gen yon bagay ou ta pi bon konnen kounye a,” li te di pandan gason an ale. - Nou gen enfòmasyon ke pral gen pwoblèm isit la demen. Li ta bon pou pase jounen an nan anbasad la. Bagay yo ka vin trè lèd."
  
  
  Mwen pran yon ti gout byè mwen an. "Patizan yo ki te vin isit la, kiyès yo fè pati?"
  
  
  "Mwen sispèk yo te prezante pa Mendanike pou itilize kont Osman nan sid la."
  
  
  "Ou pral devine, huh?"
  
  
  Ay se konsa. Je l' vin pi piti epi li te panche nan direksyon mwen. "Mesye Cole, ou pa yon ofisye nan ajans mwen an. Èske ou soti nan DVD oswa kèk lòt operasyon. Ou ka enpòtan lakay ou, men mwen kouri estasyon an isit la e mwen gen tout enfòmasyon yo..."
  
  
  Mwen te leve kanpe, "Mwen pral avèk ou," mwen te di, souri ba li epi mete kaye a nan pòch mwen.
  
  
  kaye. Li swiv mwen soti nan chanm nan epi li antre nan koulwa lobby la.
  
  
  "Sèlman yon sèl bagay," mwen te ajoute pandan l te mache bò kote m. "Mwen pral pwobableman kontakte ou demen. Mwen bezwen yon rapò ekri sou lanmò anbasadè a ak tout detay yo; pa gen okenn devine, jis reyalite. Mwen vle tout sa ou genyen sou mèsenè yo. Mwen vle konnen ki kontak ou genyen nan vil sa a ak peyi sa a mwen vle konnen ki sa Osman ap fè, epi..."
  
  
  Li sispann. "Kounye a ou wè isit la...!"
  
  
  "Henry, ti gason," epi mwen te fini ak yon souri, "ou pral fè sa mwen di, oswa mwen pral voye ou soti isit la tèlman vit ou pa pral gen tan pake soulye dans ou. nou antre nan yon salon lakay epi ou ka ban m priyorite mwen soti nan A rive nan Z. Ou jis resevwa pa w la.”
  
  
  Li te ale nan vitès plen epi mwen te mache nan direksyon asansè a, panse ke ajans lan te kapab fè pi byen menm nan yon kote jaden tankou sa a.
  
  
  Mwen te note byen bonè ke Concierge Lakuta te ranplase pa Night Man. Mwen te souke tèt li epi li te fè m yon souri frèt mwen-konnen-yon bagay-ou-pa-konnen. Soti nan kwen je m 'yo, mwen te wè tèt Ali parèt soti dèyè yon pye palmis nan po. Li te ban mwen yon siyal rapid epi mwen te mache pase pye bwa a kiltive, kontan fè kontak. Petèt aladen mwen an pral rele kèk manje tab la.
  
  
  "Mèt!" - li sifle lè mwen te kanpe mare lasèt mwen, - pa ale nan chanm ou. Gen kochon polis la. Chèf la ak mesye di li yo.
  
  
  "Ansyen zanmi m yo, Ah," mwen te di, "men mèsi. Mwen vle yon kote kote mwen ka rete poukont mwen pou yon ti tan."
  
  
  "Soti asansè a nan dezyèm etaj la."
  
  
  Mwen te chita pi dwat, m ap mande sa Ali t ap fè ak travay Henry Sutton. Petèt mwen ka jwenn li yon bous detid nan Yale.
  
  
  Li te rankontre m 'nan dezyèm etaj la epi li mennen m' nan yon chanm ki sanble ak chanm mwen an de etaj pi wo a. Li di: “W ap an sekirite isit la, Mèt.
  
  
  "Mwen ta prefere yon vant plen. Èske ou ka pote yon bagay pou mwen manje?"
  
  
  "Kouscous?"
  
  
  "Wi, ak kafe. An pasan, ki kote pi bon kote pou pake machin nan?"
  
  
  Li souri desann nan pwatrin li. "Petèt devan komisarya a?"
  
  
  "Soti la". Mwen vize bòt mwen an nan dèyè l '.
  
  
  Li vire do l. "Mèt la pa tèlman sòt."
  
  
  Mwen fèmen pòt la dèyè l epi m chita pou m li repons AX a. Total la te de zewo. Doktè Otto van der Meer te egzakteman ki moun li te di ke li te, epi li te trè konsidere tou. Manman l 'te Zoulou. Lafrik te sant agrikòl li. Satelit ak fotografi ayeryen sou NAGR la pa bay anyen.
  
  
  Mwen pa t gen yon elikoptè pou detwi repons AZ la, men mwen te gen yon match. Mwen boule l, answit lave l epi m panse ak envite m yo ki t ap tann anwo kay la. Mwen pa t sezi lè yo rive. Kit Lakute rele yo oswa ou pa. Ladwàn ta bay lapawòl. Mwen te kapab evite yo si mwen te vle. Mwen pa t 'chwazi, men yo pral oblije rete tann jiskaske moun enteryè mwen an retabli.
  
  
  Oh, se vre, kouscous la te bon, ak kafe nwa a epè tou. "Èske mèt kay la vle machin nan mennen isit la?" li mande.
  
  
  "Ou panse li an sekirite la?"
  
  
  "Mwen pa panse li pral vòlè." Li te jwe li dwat.
  
  
  "Èske ou ka sijere yon kote ki pi prive?"
  
  
  "Wi, lè Mèt la pote l, m ap montre li l."
  
  
  "Li ta ka rive anpil pita."
  
  
  “Rete nan chanm sa a aswè a, mèt, epi w ap dòmi anpè. Moun ki nan tèt yo pral fatige epi yo ale. Blad pipi kochon sa a, Lakute, li pote yo.”
  
  
  "Mèsi pou konsèy la, Ali." Mwen te pote kèk bòdwo. "Femen je w epi pran pioch la."
  
  
  "Mèt la pa konnen anpil bagay sou lajan."
  
  
  "Sa a se plis pase yon allusion. Sa a se enfòmasyon. Ou konnen ke anbasadè Ameriken an te touye. Mwen vle konnen ki moun ki touye l '."
  
  
  Je l laj. "Ou ta ka ranpli men ou ak dis fwa plis pase ou kenbe, epi mwen pa t 'kapab ba ou yon repons."
  
  
  "Pa kounye a, men kenbe zòrèy pike ou louvri epi pa gen okenn di sa ou pral tande."
  
  
  Li souke tèt li. "Mwen pa vle yo koupe."
  
  
  "Koute trankilman."
  
  
  Si mwen tande yon bagay, lè sa a ou peye m '. Pa kounye a. Ou te deja peye m 'de fwa plis. Se pa plezi. Ou dwe negosye."
  
  
  Lè li pati, mwen dechaje Wilhelmina, Hugo ak paspò franse a. Luger te antre anba matla a, Hugo te antre nan klozèt la, ak paspò a te nan dèyè etajè klozèt la. Li te tan pou m fè konesans ak opozisyon an e, jan yo di, mwen te vle pwòp.
  
  
  Mwen te antre nan chanm mwen an, anrejistre sipriz apwopriye a nan biwo resepsyon an. Sal la ta ranpli ak twa moun. Avèk senk li te prèske SRO.
  
  
  
  Pòt la te frape epi fèmen, epi youn nan entrigan yo te fouye m.
  
  
  Pandan mesye lame yo te abiye an kaki, vizitè m yo te abiye an vèt oliv. Kolonèl la, chita sou yon chèz anfas mwen, li resevwa paspò mwen nan motè rechèch mwen an, san l pa wete je m.
  
  
  "Sa k ap pase isit la!" Mwen jere soti. "Ki-ki moun ou ye?"
  
  
  "Fèmen," li te di nan yon anglè pasab. - Mwen pral pale, ou pral reponn. Ki kote ou te ye?" Li te evidan nan sandriye a prèske plen ke sa a te yon gason enpasyan.
  
  
  "Kisa ou vle di, kote mwen te ye?"
  
  
  Yon ti kòmandman te bay, epi towo bò gòch mwen an frape m 'nan bouch la. Mwen goute souf ak san. Mwen te gaspiye epi mwen te eseye aji toudi.
  
  
  "Mwen te di ou pral reponn, pa fè bwi sòt." Kolonèl la tape yon sigarèt fre sou bwat sigarèt ajan li a. Li te gen dwèt nerveuz. Yo pati ak rès li a; mawonnen koulèv blackjack. Figi a konvenkan te devastatèman bèl - bouch mens, nen mens, je mens. je Obsidian; san pitye, entèlijan, san imè. Jije dapre pwòp inifòm li a, li te fastidieux, byen òganize, kontrèman ak militè mwen te wè jiskaprezan. Nan rad dezè li te kapab jwe Abd el Krim nan premye li.
  
  
  "Kounye a, kote ou te ye?" - li repete.
  
  
  "Nan... nan Anbasad Ameriken an." Mwen kouvri bouch mwen ak yon mouchwa. “Mwen... mwen te la pou m rann respè mwen. Mwen se yon jounalis."
  
  
  "Nou konnen tout bagay sou ou. Kiyès ki envite ou isit la?
  
  
  "Mwen souke tèt mwen enbesil." N-pèsonn pa envite m. Mwen-mwen jis vini... pou... ekri sou pwojè agrikòl ou yo."
  
  
  "Nou flate," li te soufle yon nwaj lafimen, "men ou se yon mantè." Li souke tèt nan direksyon pil vyann ki sou bò dwat mwen an. Mwen te jis ase tan pou m tansyon misk vant mwen epi pran kou a. Men, menm si sa, tous la agonizan ak doubl pa t jis yon jwèt. Mwen tonbe ajenou, mwen sere vant mwen. Yo leve m nan pye m nan cheve m. Mwen te kriye, mwen te respire anpil, mwen te tonbe anba po tèt mwen.
  
  
  "Sa fout la!" Mwen te gasped fèb.
  
  
  "Kisa lanfè vrèman. Poukisa ou te vin isit la?"
  
  
  "Ekri sou lanmò Premye Minis la." Mwen rale li, pretann mwen pran yon ti goute pou ede.
  
  
  "Epi kisa ou ta ka ekri sou sa a pase ke CIA santi ou te touye l?" Vwa li krake kòlè. "Petèt ou soti nan CIA! Kouman pou mwen konnen ke sa a se pa vre?
  
  
  "Non, pa CIA a!" Mwen lonje men mwen.
  
  
  Mwen pa t 'wè enpak la soti nan twazyèm moun ki dèyè m'. Se te yon souflèt nan kou a ak fwa sa a mwen aktyèlman tonbe. Mwen te oblije goumen ak tout fòs mwen pou pa jwenn yon tapi Pèsik nan je mwen. Fason ki pi fasil la se pran pòz san konesans. Mwen te jele.
  
  
  "Moun fou!" - kolonèl la jape an arab. "Ou pwobableman kase kou l '."
  
  
  "Se te jis yon kout souflèt, mesye!"
  
  
  "Ameriken sa yo pa ka kanpe anpil," li boumonnen.
  
  
  "Louvri figi ou epi pran yon ti dlo."
  
  
  Dlo a te bèl. Mwen te brase ak jemi. M leve kanpe ankò, m te eseye fwote kou m ak yon men ak vant mwen ak lòt.
  
  
  "Koute m, ekriven manti san envite," men nan cheve m te leve tèt mwen pou m te bay kolonèl la atansyon li merite a, "gen yon vòl k ap kite Lamana a 07:00 pou Cairo. Ou pral nan ayewopò a 05:00, kidonk ou pral gen anpil tan yo dwe la. Si ou pa sou li, rete ou isit la pral pèmanan."
  
  
  Li te leve kanpe, ak je l 'te menm pi file pase yon razwa. Li souke paspò mwen devan nen mwen. "Mwen pral kenbe sa a epi ou ka retounen li lè ou degaje koutim. Èske sa klè pou ou?"
  
  
  Mwen souke tèt an silans.
  
  
  "Epi si ou vle ekri yon istwa sou bèl sejou ou isit la, di ke Kolonèl Mohammed Douza se nonm ki te amize ou plis."
  
  
  Li te mache pase m 'ak dandy a ki te frape m' ak pwen lapen an choute m 'nan bourik la ak bòt li epi li pouse m' atravè chanm nan sou kabann nan.
  
  
  Duza di nan pòt la. "Mwen pral kite Ashad isit la pou asire pwoteksyon ou. Nou renmen montre Ospitalite menm ak envite yo pa envite.”
  
  
  Lòt pase yon kou rèd ak yon vant fè mal, mwen pa te gen anyen yo montre pou kouri nan direksyon pou lyon yo nan dezè a. Mwen te rankontre Duza epi mwen te aprann ke li pa t 'konnen Nick Carter, sèlman Ned Cole, ki vle di li pa te gen okenn wòl nan lòd touye moun mwen an. Li pa t 'wè m' kòm yon pwoblèm ak sa ki te pwen mwen an. Li pap deranje m jiskaske m rive nan vòl mwen an. Li te sèlman 21:00, ki vle di mwen te gen nèf èdtan ki rete. Mwen te gen yon koup plis arè sou ajanda mwen an e li te tan ale. Si yo vin sèk tankou lòt yo, mwen ta ka sèn yon koudeta poukont mwen.
  
  
  Ashad, ki te kite pou veye m, se li menm ki te fè m plis domaj, depi dèyè. Pandan li te chita nan chèz ke Duza te libere a, mwen te antre nan izolwa ki make salle de bain la epi mwen retire debri yo. Apa de yon lèv ki kraze, mwen pa t 'gade pi mal pase nòmal.
  
  
  .
  
  
  Ashad te gade m ak yon souri pandan m te bese pou m pran mouchwa a. "Manman ou te manje fimye," mwen te di an arab.
  
  
  Li pa t 'kapab kwè li te tande m' kòrèkteman. Li leve kanpe sou chèz li a ak bouch li gran louvri ak je l 'plen ak raj, epi mwen te kouri ale ak karate-choute l'. Pye m 'trape tèt kou ak machwè l', epi mwen te santi zo yo te kraze lè tèt li te prèske dekole. Li ale sou do chèz la, li frape miray la epi li frape atè a ak yon aksidan ki fè asyèt yo sezi.
  
  
  Pou yon dezyèm fwa jou sa a mwen mete kadav la nan kabann. Lè sa a, mwen chanje nan yon kostim nwa ak yon chemiz turtleneck matche. Se pa ke mwen te nan dèy, men koulè a adapte okazyon an.
  
  
  Lè m 'te ale, mwen desann nan chanm mwen an nan dezyèm etaj la. Se la mwen ranmase ekipman mwen an epi tcheke nan valiz mwen ak ka. Soti nan valiz la mwen te pran bagay ki pi nesesè yo - de klip siplemantè pou Luger la, youn nan yo ensandyè. Mwen tache yon aparèy espesyal sou gwosè yon bouton AX sou jenou mwen. Si bezwen an rive, siyal li a pral konvoke yon batayon 600 Rangers ki soti nan Sizyèm Flòt la. Rezèv Pierre antre nan pòch anndan an. Finalman, trant pye kòd nilon byen konprese, ak atachman an sekirite li yo, vlope nan mitan mwen tankou yon dezyèm braslè.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mwen te kite otèl la nan yon lari bò kote yo epi, swiv menm lari bò kote yo, mwen te rive nan Palè Prezidansyèl la nan miray nò li a. Miray la te yon demi mil long ak bwat gad nan chak bout ak de nan mitan an.
  
  
  Gad yo pa t fè patwouy konstan. Chak dis minit oswa konsa, ekip de de ta mache nan direksyon opoze, rankontre konpatriyòt yo, epi retounen nan baz. Malgre ke lari a ki te kouri paralèl ak miray la te gen ekleraj anlè, mwen te kapab wè ke trape nan perimèt la pa t 'gen anpil nan yon pwoblèm. Se te jis yon kesyon de tan. Lanp lari yo te bay ti limyè nan miray la. Sepandan, miray la te yon bon ven pye wotè ak blan. Abiye an nwa, mwen ta pral sanble ak yon tarantul ki pote desann sou li.
  
  
  Mwen te tann jiskaske ekip santral la te fini patwouy demi kè yo, Lè sa a, mwen te deplase lwen twou kote mwen te pran kouvèti a, kouri byen vit nan direksyon miray la li menm. Te gen touf touf ki ba bò kote l, epi mwen te rete nan yo pou prepare kòd la.
  
  
  Yon fwa mwen te mete, mwen te deplase nan yon plas jis dèyè pòs defans sant lan. De pasaje yo te chita devan l epi yo t ap pale. Mwen te kapab wè klere nan sigarèt yo epi tande vwa touf yo. Se sèlman si yo vire yo pral wè m '.
  
  
  Mwen leve kanpe, tcheke epi fè jete a. Kòd la te monte e ankò. Te gen yon ti klak pandan aparèy espesyal li otomatikman kout kouto nan bò pi lwen. Son an pa deranje fimè yo. Mwen rale kòd la ak deplase sou. Mwen te fè yon nòt pou m remèsye AX Supply pou bòt jaden yo. Plant yo te tankou leman.
  
  
  Dapre koutim lès, tèt miray la te epapiye ak ti kal vè kase. Mwen ak anpil atansyon glise desann, chanje pozisyon mwen epi, kraze kòd la, vole nan zòn pak la nan lakou prezidansyèl la.
  
  
  Peyi a pa janm gen yon prezidan nan listwa li, men yon fwa li te vin NAPR, akòz inutilité nan agitprop politik, non an te chanje soti nan Palè Royal la nan Palè Prezidansyèl la. Kèlkeswa, li te byen imobilye. Nan fènwa a, li te sanble tankou si li te nan yon par ak Versailles.
  
  
  Mwen te mache nan direksyon pou limyè ki fèb nan syèl la ki te endike kote palè a. Te gen zwazo lannwit, men pa te gen okenn gad oswa chen. Sa te ranfòse santiman mwen ke Tasahmed pa t reyèlman espere opozisyon pèsonn.
  
  
  Mwen te prèske kontan wè ke palè a li menm te anba yon sòt de gad. Sa a te nan par ak ti gason yo veye miray deyò a. Mwen te mache atravè yo tankou wiski sou glas fann. Pwen antre mwen te nan yon lòt miray, sèlman apeprè dis pye wotè. Li te kache yon lakou ki te fèmen pou tout moun eksepte Shema Mendanike ak medam li yo, yon kalite depri fi nan do. Mwen te espere ke okenn nan yo pa t ap tann pandan mwen te monte sou bra pwoteksyon l. Yon bò nan lakou a te miray palè a, ak desen AX yo te endike ke apatman Chema yo te nan zèl sa a.
  
  
  Lakou a te pran sant jasmine. Li te gen pasaj fèmen ak yon sous santral. Li te gen tou yon treyaj ki te kouvri ak pye rezen, ki te sanble ak yon eskalye ki te monte sou bò segondè miray palè a pou rive nan yon pwen anba fenèt la kote yon ti limyè te klere. Ki jan yon ajan vwayaj te ka inyore sa a?
  
  
  Lè m konsantre sou li, mwen prèske fini ak Aswè Nick Carter ak Douglas Fairbanks.
  
  
  
  Li te twò fasil, epi mwen pa t 'wè l' nan fènwa a nan yon mache solitè. Poze mwen an se ke li pa t 'wè m' jiskaske mwen ateri nan kabann lan flè.
  
  
  Si li te entelijan, li t ap tann an plas jiskaske li frape m nan dèyè. Oswa li te bat yon gong an kwiv epi li te rele pou gwo èd. Olye de sa, li te pran tanpèt nan chemen an, jape tankou yon mors, an pati nan sipriz, an pati nan kòlè.
  
  
  Mwen te wè yon kouto flash nan men l ', li ede lach la ale. Tan te nan sans, epi mwen pa t 'vle rankontre zanmi l' yo. Vòl Hugo a te kout ak presi, penetre nan hilt la nan plas la vilnerab kote gòj la rankontre tèt la nan sternum la.
  
  
  Li tonbe, toufe sou san, kraze nan flè. Pandan l t ap tranble nan dènye konvulsion li yo, mwen te tcheke an doub lakou a pou m asire nou te poukont nou. Lè m tounen, li te rive rache Hugo nan gòj li. Sa a te dènye pati li nan mouvman an. Mwen siye stiletto a sou chemiz li ak deplase nan kloti a ak ba.
  
  
  Li te fò ase pou sipòte pwa mwen. Mwen te kite kòd la nan pye rezen yo epi, tankou Jack nan Beanstalk la, te deplase sou.
  
  
  Menm anvan mwen pwoche bò fenèt la, mwen tande vwa: yon fanm ak yon gason. Pou m rive nan fenèt la, mwen te wè ke mwen ta dwe balanse sou tèt ba yo, kò mwen peze sou miray la, bra mwen anlè tèt mwen, rive nan kornich la. Se te youn nan etablisman pwofondman ankase sa yo, ki gen yon rebò fenèt ki long ki te anklè ak yon vout pwente. Pa te gen anyen pou kenbe sou. Chaj la te dwe pase nan dwèt yo ak zòtèy yo. Son vwa konvenk mwen ke pa te gen okenn altènativ a sèvi ak kòd la. Si bouch la frape glas la oswa clanged kont yon bagay, sa ta dwe li. Li ta difisil pou mwen.
  
  
  Kanpe sou zòtèy mwen ak Hugo ant dan mwen, mwen te kapab kwòk zòtèy mwen sou kornich la. Lè sa a, mwen te oblije foure manton mwen an, peze zòtèy mwen sou miray la san yo pa pouse pi ba kò mwen deyò. Lè m te repoze manton m sou rebò a, m te kite l pran yon ti pwa, m te lage men dwat mwen epi m te pwan anndan rebò fenèt la.
  
  
  Rès la te sou antre nan chanm nan san yo pa fè bri. Se te yon fenèt bato ki te ouvè anndan, e mwen te mache nan li tankou yon badger ap eseye pase nan tinèl yon mòl. Nan fen mwen wè limyè a pa t soti nan chanm mwen t ap antre a, men nan yon lòt. Se la vwa yo t'ap soti tou.
  
  
  Mwen reyalize ke sa a te yon chanm, ak jije pa gwosè a nan kabann lan ak ti sant lan nan pafen, se te boudoir yon fanm. Iwa ki te kouvri tout miray la te kenbe refleksyon m 'ak kopi m' pou yon ti moman.
  
  
  Atravè pòt la louvri mwen te wè yon chanm ki pi gwo, yon salon wayal reyèl. Sepandan, gwosè li yo ak mèb tou senpleman anrejistre lè mwen te wè okipan li yo, espesyalman fanm nan.
  
  
  Li te yon farfade, cheve nwa, je nwa, e pwobableman ki gen rapò ak kolibri a. Li te mete yon kaftan an lò solid lame ki tache nan kou a. Sepandan, raj li aksantué tete li ak fason li te deplase nan toubiyon rapid ak flechèt aksantué rès la nan kò parfe skultur li. "Ou se yon mantè modi, Tasakhmed"; - li jape an franse.
  
  
  Fichye jeneral AX bezwen mete ajou. Li refè. Figi li te twò gra, doub manton li te kòmanse byen, epi li te kòmanse gonfle soti nan inifòm li kote li ta dwe rantre nan. Li te toujou yon bèl gason; wo, lejè sou pye l ', ak karakteristik lou ak yon moustach dezole. Po li te oliv, ak cheve gri parèt nan tanp li.
  
  
  Li klè pa t anmède pa fason Shema Mendanike oswa pawòl. An reyalite, li te tou de sezi ak jwi mouvman li yo. "Cheri madam," li te souri, "ou tou senpleman pa konprann nati sitiyasyon an."
  
  
  "Mwen konprann sa byen." Li te chita devan l, li leve je l. "Ou kenbe m prizonye isit la jiskaske ou sèten tout bagay anba kontwòl!"
  
  
  "Ou ap fè li son tankou yon kalite melodram," li ri. "Natirèlman mwen dwe pran kontwòl. Ki lòt moun ki te kapab?
  
  
  "Vrèman, ki moun ki lòt moun te kapab! Ou te debarase m de vye plim pijon yo epi...!”
  
  
  Li te ri epi li te eseye mete men l sou zepòl li. “Madanm, se pa fason pou w pale de defen mari w la oswa sou mwen. Jan mwen te di nou plis pase yon fwa, mwen pa t konnen anyen sou vòl li jiskaske mwen te enfòme sou tonbe li a. Lanmò li se pa volonte Allah."
  
  
  "Menm si mwen te kwè ou, kisa sa gen pou wè ak yo kenbe m nan kote sa a?"
  
  
  "Shema!" Li te eseye mete men sou li ankò. "Mwen pa pral kenbe ou nan okenn fason. Men, li danjere pou w ale kounye a, epi demen se antèman an.
  
  
  
  “Apremidi a mwen te vle ale nan anbasad Pakistani a pou m bay papa m nouvèl la. Ou anpeche m ale. Poukisa?"
  
  
  "Jan mwen te di," li te soupi, yon nonm yo te mal itilize, "pou pwòp pwoteksyon ou. Nou gen rezon pou nou kwè ke Ben d'Oko te touye pa fòs deyò. Nou pa gen okenn fason pou konnen ke yo pa pral eseye touye ou tou. Ou panse mwen pral riske yon cheve nan tèt presye ou nan moman sa a? "Li te lonje men l pou l karese l, men li kouri ale. Li te kòmanse kouri dèyè l.
  
  
  "Ki fòs ekstèn?" li souri.
  
  
  "Pa egzanp, CIA. Yo te vle retire Ben d'Oko depi lontan." Li souke tèt li tris.
  
  
  "Èske yo te vle l 'tankou ou?"
  
  
  "Poukisa ou mechan konsa avè m? Mwen pral fè nenpòt bagay pou ou."
  
  
  "Èske ou vle mwen vin dezyèm, twazyèm oswa katriyèm madanm ou?"
  
  
  Sa fè figi l vin wouj. "Kisa mwen ka fè pou konvenk ou ke mwen gen pi bon enterè ou nan kè?"
  
  
  "Ou reyèlman vle konnen?" Li kanpe devan l ankò.
  
  
  "Wi." Li souke tèt li, li gade l.
  
  
  "Ou ka kòmande yon machin pou mwen mennen m nan anbasad Pakistani a."
  
  
  "A lè sa a, mezanmi? Sa a pa kesyon an." Epi kounyeya, men l te sou zepòl li. Li te eseye deplase, men li te pwan li.
  
  
  "Kite m 'ale, skarabe fimye!" - li gronde, li t ap eseye libere.
  
  
  Pandan li te pi sere priz li, li te eseye mete l ajenou nan arèt, krache nan figi l ', li frape tèt li. Li pa t ap abandone san batay, menm si li te twò fò pou li.
  
  
  Tasahmed te ranmase l nan etaj la, epi pandan li t ap plede, li te choute ak madichon, li te ale nan chanm lan. Mwen peze tèt mwen kont miray la bò pòt la. Men, li pa ta wè m kounye a si mwen te abiye ak kamyon ponpye wouj ak limen ak limyè lumineuz.
  
  
  Li te jete l sou kabann lan epi li te di yon bagay ak dan griyen sou nesesite pou konpreyansyon. Sa te ase pou li. Li te libere men l epi li te pwan l pandan l t ap eseye kloure l. Li fè sèman e li fè yon siy. Li te kriye epi li te ba li de plis jis nan ka. Li te kòmanse kriye, pa akoz defèt, men nan kòlè ak desepsyon. Mwen te tande kaftan an ap bouke pandan l te retire l, e kounye a, li t ap bougonnen an arab. Chemen nan paradi te pockmarked pa Khuris yo reziste.
  
  
  Fòs fizik ak pwa finalman depase lespri ak detèminasyon. Li bourade jenou l ant janm li epi li gaye kwis li. Avèk men gòch li li kenbe ponyèt li anlè tèt li epi ak men dwat li li rale rad li. Sèl zam li te rete se kwis li. Li te kontinye pouse yo nan direksyon l ', vout do l' pou eseye pouse l 'ale. Mouvman sa a sèlman eksite l '. Li tap madichon ak kriye epi li te mete ajenou nan mitan janm li lè mwen te kase l.
  
  
  Li pa janm konnen sa ki frape l ', e se sa mwen te vle. Mwen te etoudi l lè m te bat men m nan zòrèy li. Pandan li te pran tranble byen fò nan chòk, mwen te peze gwo pous mwen sou pwen yo presyon sou kou li. Lè sa a, se te yon kesyon de pouse l 'ale ak kenbe Shema anba kontwòl.
  
  
  "Flè lannwit lan," mwen te di nan Oudou, rale Tasahmed deyò. "Mete konfyans mwen, mwen se yon zanmi."
  
  
  Nan solèy kouche a, blanch nan kò li te sanble tankou mèki. Nan pwen sa a, tout sa li te kapab fè se te souse nan lè ak fikse sou mwen.
  
  
  "Mwen la pou ede ou." Mwen pran ti bouyon yo nan kaftan an epi jete li ba li. Li te sanble pa te prese mete l sou li. Li te chita ap fwote ponyèt li, e mwen te kapab senpatize ak entansyon jeneral la.
  
  
  Finalman, li te jwenn lang li epi li di ann Angle Britanik: “Modi pitit fi! Madichon kochon! Chen!"
  
  
  "Li pa te trè politès, espesyalman pou yon jeneral." Mwen te di li an angle.
  
  
  Li fache jete kaftan li sou tèt li. "Kiyes ou ye? Ki kote ou soti ak sa ou vle?
  
  
  "Mwen se yon zanmi. E mwen vle pale avèk ou."
  
  
  Li gade sou kwen kabann lan. "Ou te touye salo a?"
  
  
  - "Non, mwen jis sove l 'soti nan soufrans pou yon ti tan."
  
  
  Li sote sou kabann lan. "Malè! Mwen pral montre li kèk kalite malè!"
  
  
  Mwen tande l ap choute. Kò jeneral la te tòde yon fason konvulsif. Li pa t 'konnen ki jan chans li te gen yon lòt kote. Li glise nan direksyon alcove nan chanm abiye li. "Soti isit la pandan m ap mete yon bagay sou li," li te di.
  
  
  Mwen te pran swen Tasakhmed, epi li te pran swen kouvèti a. Mwen te sèvi ak mouchwa li pou je yo, mouchwa li pou bong la, ak senti li pou mare ponyèt li. Li te vin byen pake.
  
  
  Lè m te fini, li te limen limyè anlè a epi nou te gade youn lòt ankò sou gwo kabann lan. Li mete yon neglije ble pal. Li pa t kache sa ki te anba a. Li jis asire w ke ou konnen li te tout la.
  
  
  
  Egzamen li sou Nick Carter te egalman apwofondi.
  
  
  "Ou se premye Ameriken mwen te janm rankontre ki te sanble ak yon gason," li te di. "Ki kote ou te aprann pale Ourdou?"
  
  
  Mwen te ale nan lekòl gradye nan Islamabad Institute of Technology. Ki kote ou te aprann pale angle? "
  
  
  "Papa m 'te yon gouvènè angle ki te marye ak yon fanm Pakistani, oswa èske pèsonn pa janm di w sou Anpi a? Ou poko reponn kesyon mwen yo - kiyès ou ye? Si mwen rele sekirite, yo pral koupe gòj ou!"
  
  
  "Lè sa a, mwen p'ap ka di nou kiyès mwen ye."
  
  
  Li souri, li gade tou de fo ak timid. "Epi mwen pa ka remèsye ou ase paske w te retire kochon sa a sou do m."
  
  
  "Se konsa, poukisa nou pa chita epi kòmanse konvèsasyon an ankò."
  
  
  "Mwen dwe di ke mwen pa janm te prezante yon gason nan chanm mwen anvan. Men, depi nou te kòmanse isit la." Li te chita sou bò kabann lan epi li fè siy pou mwen chita sou mwen. "Kounye a kòmanse."
  
  
  "Mwen te pase nan fenèt sa a," mwen te di, "Mwen espere jwenn ou lakay ou."
  
  
  "Kisa ou te fè, vole atravè li sou tapi majik ou a?" - li menen. "Pa eseye twonpe m."
  
  
  "Mwen pa t 'vole, mwen te monte, epi mwen pa gen tan twonpe ou."
  
  
  "Ou se youn nan ajan modi sa yo jeneral la t ap pale."
  
  
  “Se mwen menm ki vle poze w yon koup de kesyon. Lè sa a, mwen pral desann sou tapi mwen an epi vole."
  
  
  Li leve, li ale nan fenèt la epi li panche deyò. Mouvman li yo te mete aksan sou yon derriere ke nenpòt powèt te kapab ekri yon sonèt.
  
  
  "Mwen parye ou pral bon sou Nanga Parbat," li te di, mache tounen nan kabann nan. "Sa a se yon ensidan etranj, men mwen dwe ou yon bagay. Kisa ou vle konnen?"
  
  
  "Poukisa mari ou te prese konsa pou Budan nan mitan lannwit?"
  
  
  "Ha! Etranj sa a! Li pa janm di m poukisa li te ale yon kote. Anjeneral li jis voye m 'pawòl vini. Li te renmen montre m 'pou tout moun ta panse li te konnen ki jan yo chwazi yon madanm, yon sexy, rich Pakistani ki te ale nan lekòl nan Lond. Ti gason yo se sa li te renmen."
  
  
  "Se konsa, ou pa t 'gen anpil kontak avè l', epi ou pa t 'wè l' anvan li te vole ale?"
  
  
  Li leve kanpe, kenbe men nan koud yo, epi li te kòmanse chante tankou yon kolibri. "Wi, an reyalite, mwen te wè l '. Li leve m '. Li te pè. Natirèlman, li te sanble ak yon granmoun fanm, men petèt mwen ta dwe peye plis atansyon sou li lè sa a."
  
  
  "Èske ou ka sonje sa li te di?"
  
  
  "Sètènman kapab! Ou panse mwen sòt! Li te di ke si yon bagay rive l ', mwen ta dwe ale nan anbasad peyi mwen an epi mande Anbasadè Abdul Khan pwoteje mwen. Mwen te di: "Poukisa, kote ou prale?" ' Li te di: "Mwen pral Budan al rankontre Abu Othman." Mwen te kapab konprann poukisa li te pè. Chik te menase pou l kastre l, byenke mwen pa konnen si sa te posib. Mwen te di: “Poukisa ou pral wè ti bagay sa a? Li pa banm repons. Li tou senpleman te di yon bagay sou li se volonte Allah. Mwen te toujou mwatye nan dòmi epi mwen pa trè kontan ke mwen leve. Petèt mwen ta dwe peye plis atansyon sou li." Li fè yon soupi. “Pòv fin vye granmoun Ben d'Oco, si sèlman li te mwatye bon nan kabann kòm li te rebondi leve, li desann sou podium Nasyonzini an. Imajine l ap kouri dèyè ti gason koral yo lè li te kapab genyen nenpòt fanm nan peyi a!
  
  
  "Onètman, mwen pa gen kalite imajinasyon sa a, Shema."
  
  
  Li te chita sou bò kabann mwen an. "Ou konnen, mwen te dòmi nan kabann sa a poukont mwen pou kat ane!" Li te di se pa fòt mwen, gade m ', pwent tete yo nan tete li ap eseye kraze nan entènèt la nan neglije li. "Kijan ou rele?"
  
  
  "Ned Cole."
  
  
  "Oke, Edward," li mete men l sou zepòl mwen. "Kounye a, se tou mwen an, epi si nou pa mete yon fen nan kat ane nan anyen, mwen pral rele sekirite epi ede l 'fini lavi ou."
  
  
  Ou te tande vye pawòl sou fanm ki te yon tig nan kabann nan. Shema ta fè l sanble ak yon chat. Nou te bo epi li te pwan lang mwen, souse sou li ak yon rale dou. Lè men m 'te jwenn tete li, men l' swiv mwen tankou si yo te fache ak rad mwen. Pandan kat ane nan seliba, li pa t bliye ki jan yo detache senti li ak dezip zip li. Lè mwen te kòmanse resipwòk, li jete tèt li tounen.
  
  
  Je l 'te lajè ak klere ak bouch li te pouty. "Ou se envite mwen!" - li souf nan Oudou. “Nan Lès, li òdinè pou amize envite ou. Sa a se kabann mwen epi ou isit la sou envitasyon mwen."
  
  
  Li te peze m nan do m epi li te kòmanse trase kat mouye sou kò m ak bouch li. Lè sa a, toudenkou li a cheval sou mwen. Avèk do l vout, tete l pouse soti, jenou li vlope nan ranch mwen, li te pwan men m ak pa l epi li di: "Mwen pral danse pou ou."
  
  
  
  Mwen te gade figi l pandan l te desann nan plas li tou dousman, pous pa pous. Je li bat je epi elaji, bouch li separe epi li souse yon souf. Lè sa a, li te kòmanse danse, ak tout mouvman yo te sou ranch li yo ak basen. Mwen te karese l. Tèt li te pèdi pandan li te eseye fè kat ane san lanmou.
  
  
  Pandan li te deplase anlè, mwen te sispann dans li epi mwen te kòmanse pwòp mwen an. Mwen leve l sou tèt mwen, kenbe l nan lè a. Lè sa a, kòm li te kòmanse lite, kòlè ke mwen te sispann gavotte sensual li, mwen frape l ', woule chanje pozisyon nou an.
  
  
  "Non!" - li te di, kòmanse lite. "Non non non!"
  
  
  Apre yo tout, mwen te envite li. Mwen te woule tounen, fasil rale l sou tèt mwen. Pouse nou yo te vin pi vit, pi vyolan. Nou te deplase tankou yon sèl kounye a, ak je l 'fèmen kòm li te tonbe pi devan, kenbe krèt la nan vag final nou an.
  
  
  Mwen ak anpil atansyon soti anba li, vire nou tou de sou. Lè sa a, mwen gade l ', mwen santi janm li fèmen bò kote m'. Dwèt li te fouye nan do mwen, dan li te tonbe nan zepòl mwen pandan li te grimase, "Tanpri!" Pa te gen okenn retrèt kounye a. Nou te reyini ansanm, yon tranbleman ekstaz te pase soti nan kò m 'nan kò li.
  
  
  Si nou te kapab pase rès nwit la ansanm, nou ta ka ekri yon nouvo edisyon Kama Sutra a. Se pou sa, Tasakhmed te retounen nan mond reyèl la.
  
  
  "Poukisa ou pa touye l?" - li di pandan m limen youn nan sigarèt mwen yo pou li.
  
  
  "Si mwen te fè sa, ki kote ou ta ye?" Mwen mete ajenou pou m egzamine li.
  
  
  "Pa pi mal pase mwen kounye a, Edward."
  
  
  "O, pi mal anpil, Shema. Li pa vle anyen rive ou. Men, si yon bagay rive l 'isit la nan chanm ou, ebyen, li pa vo risk la."
  
  
  Li pa t 'vo li pou yon lòt rezon. Dead Tasakhmed pa itil mwen anyen. Petèt vivan. An menm tan, si m te mande l devan Chema, m pa t konnen sa m t ap jwenn. Sa a pral charyo a devan chamo a. Chamo a se te Osman.
  
  
  Li te lenmi mendanike, epoutan Ben d'Oko te fè anpil efò pou l rankontre l. Li te sanble lojik ke Osman ta refize ale nan sof si li te gen kèk endikasyon davans sou bi pou powwow la. Li te sanble tou lojik ke Nick Carter ta pi bon pou rankontre ak Osman touswit anvan yo poze Tasahmed kesyon. Se konsa, anpil pou lojik la.
  
  
  "Shema, poukisa ou pa rele ti gason yo epi mete jeneral la nan kabann. Di yo li te endispoze akoz eksitasyon. Mwen te kòmanse retire gag la.
  
  
  Li ri. "Ou panse prèske osi byen ke ou fè lanmou. Yon fwa li ale, nou ka pase rès nwit la la."
  
  
  Mwen pa t ba li move nouvèl. Mwen kache nan amwa a pandan de gad, yon ti jan dekonpoze men souri, te mennen kavalye Arab febli a lakay li.
  
  
  "Kounye a," li te antre nan chanm nan, li jete rad li te mete sou kote anvan jeneral la ale, "fwa sa a nou pral gen yon glas pou montre nou sa nou renmen." Li gaye bra l lajè epi li fè pirouèt toutouni devan m, kolibri ankò.
  
  
  Mwen te anbrase li, konnen ke mwen ta pwobableman rayi tèt mwen nan maten an. Li reponn. Mwen te aplike presyon kote li te pi piti espere oswa te vle. Li te jele pou yon ti moman epi answit li ale mou. Mwen pran l 'epi mwen pote l' nan kabann. Mwen te kouche l epi m te bo l bonswa. Lè sa a, li etenn limyè a epi, gade nan lakou a soti nan fenèt la, ak anpil atansyon soti.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  Hawk ta di ke tan pase ak Shema se te yon fatra danjere. Petèt. Men, pi lwen pase plezi a, mwen te bezwen melanj sovaj sa a nan Lès ak Lwès kòm yon alye, yon moun mwen te kapab sipòte kont Tasahmed si opòtinite a te parèt. Sepandan, anpil tan te pèdi. Mwen pa gaspiye l ankò, mwen pran Fiat la devan Komisarya Lapolis la epi m ale nan anbasad la. Lè mwen rive bò pòtay li a, mwen te deja kòmanse jwèt yo.
  
  
  Pòtay la te fèmen. Te gen yon klòch ak yon kabin ap pale. Mwen sonnen klòch la nan plizyè pete long. Lè mwen pa te gen okenn lèktur, mwen sonnen pi rèd ankò.
  
  
  Fwa sa a, yon vwa te soti nan oratè miray la, tankou yon mesaj anrejistre. "Anbasad la fèmen jiska 8:00, mesye."
  
  
  "Èske se yon gad sekirite Marin?" - Mwen mande nan izolwa a.
  
  
  "Wi mesye, sa a se Kaporal Simms."
  
  
  "Kòporèl, èske w konnen ki sèt-senk-twa?"
  
  
  Te gen yon ti poz. "Wi mesye." Te gen plis koneksyon ak li.
  
  
  "Oke, li sèt-senk-twa e mwen ta apresye si ou ta kite m 'antre touswit."
  
  
  "Ki moun ou ye, mesye?"
  
  
  "Mesye Sutton ka di ou sa. Se sèt, senk, twa. Mwen vle aksyon imedyat, Kaporal."
  
  
  
  Yon lòt poz minit, epi answit: "Tann, mesye."
  
  
  Mwen te retounen nan machin nan, kontan ke pwopozisyon an te fè pa te vin tounen yon SOP ak anbasad US ak ajans atravè mond lan. Lide a te ke ak ogmantasyon nan teworis ak kidnaping, li te nesesè ke yo te kapab bay idantifikasyon senp nan yon avi nan yon moman nan ka yon ijans. Pou chak jou, yo te voye yon sekans diferan nan nimewo soti nan Washington. Depi AX te founisè a, mwen te toujou travay ak yon lis ke mwen memorize pou de semèn nan yon ranje.
  
  
  Pòtay la te louvri epi mwen te antre nan zòn antre eklere a. Pou komite akeyan an te gen twa Marin ak yon M16 ak Kaporal Simms ak yon .45.
  
  
  "Dezole mesye, ou pral oblije soti nan machin nan," li te di, gade m '. "Èske mwen ka wè ID ou tanpri."
  
  
  "Mesye Sutton pral bay li," mwen te di, mwen soti nan machin nan. "Tanpri, pran li nan men li."
  
  
  "Yo kontakte li." Kaporèl la byen vit egzamine machin nan. Mwen ba li kle nan pwatrin lan. Konvèsasyon an te fini la. Marin yo te gade pandan m te limen yon sigarèt epi m t ap tann pandan Sutton t ap souke bourik li. Bourik sa a te pi bon pase Sutton a, men li fache m '.
  
  
  Paula Matthews te mete pantalon tweed ekipe ak yon jakèt vòl ki gen fouri pou kont frèt la. Avèk cheve Ilandè Setter li rale tounen nan yon pen ak pèch krèm li toujou yon ti kras tache nan dòmi, li ta dwe yon adisyon akeyi nan prèske nenpòt rasanbleman. Malgre twa Marin yo te kenbe je yo sou mwen, yo ta dakò.
  
  
  "Èske w konnen mesye sa a, Miss Matthews?" mande kòral Simms.
  
  
  "Wi, Kaporèl." Li te yon ti kras nan souf epi li pa t 'konnen si li ta dwe soti nan kalite. "Ki pwoblèm nan, Mesye Cole?"
  
  
  "Kote Sutton?"
  
  
  "Li te fatige anpil e li te mande m..."
  
  
  "Mwen ta renmen sèvi ak telefòn ou, Kaporèl."
  
  
  Kaporal la te yon ti kras sèten. Li gade Paula pou konfimasyon.
  
  
  Mwen mete l pito. "Sa se yon lòd, Kaporal. Kounye a!" Ton mwen ta resevwa apwobasyon yon enstriktè boot camp.
  
  
  "Wi mesye!" Nou twa an silans pwoche bò pòs sekirite a. Nan ti chanm anndan an, li lonje dwèt sou telefòn la.
  
  
  Li te ale epi mwen te wè figi Paula klere ak cheve li. "Gade! Ki jan ou panse…"
  
  
  "Ki nimewo li ye epi pa gaspiye tan ou voye soulye ou."
  
  
  Avèk pwen sere ak je briyan, li te sanble bon ase pou foto. "Senk, de zewo, twa," li sifle.
  
  
  Mwen vire epi konpoze nimewo a. Li sonnen pou twò lontan anvan Sutton te kòmanse plenyen, "Paula, mwen te di ou..."
  
  
  "Sutton, mwen bezwen sèvi ak avyon anbasad la kounye a. Souke bourik ou epi avèti ekip la. Lè sa a, desann isit la nan pòtay la pou Miss Matthews ka tounen nan kabann kote li ye a."
  
  
  Mwen te kapab tande fil yo fredi pandan li te ranmase dan li. Lè li te pale, li te remèt mwen .- “Avyon anbasad la toujou nan Tinizi. Mwen devine li gen yon ekipaj avè l '. Kounye a si w ap panse..."
  
  
  “Mwen panse sa a pral ekri epi voye bay direktè w nan Langley. Antretan, èske gen yon avyon rezèv?
  
  
  "Non. Gen sèlman Convair."
  
  
  "Ou gen kondisyon pou yon charter?"
  
  
  Li soufle sarcastikman. " Nan men ki moun! Pa gen okenn sous prive. Nou se yon anbasad. Nou pa posede peyi a."
  
  
  "Mwen sipoze lòt anbasad yo gen avyon. Èske gen nenpòt akò mityèl nan ka yon ijans?"
  
  
  "Li mande yon anbasadè pou pran aksyon, e jan ou konnen... nou pa gen yon anbasadè." Li te souri byen.
  
  
  "Ann mete l 'yon lòt fason. Sa a se priyorite Red One. Mwen bezwen yon avyon. Mwen bezwen l kounye a. Ou ka ede?"
  
  
  Fil yo humed ankò. "Se yon tan modi kout, epi li nan mitan lannwit lan. Mwen pral wè sa mwen ka fè. Rele m tounen nan yon èdtan." Li rakwoche.
  
  
  Mwen te vire, mwen te wè Paula, ki te fwonte, ap etidye m. "Èske mwen ka ede?" Li te di.
  
  
  "Wi." Mwen te pran yon kreyon ak papye epi mwen te kòmanse ekri. "Sa yo se frekans transmisyon UHF. Avèti siyalman ou yo pou yo sipèvize yo. Mwen ka rele. Non kòd mwen an pral Piper. Mwen pral rele Charlie. Konprann?"
  
  
  "Oke, kote ou prale?"
  
  
  "Yon jou nou pral chita sou patio ou epi mwen pral di ou tout bagay."
  
  
  Li te mache avè m 'nan machin nan. Mwen monte andedan. "Henry èd?" Li te di.
  
  
  Mwen gade li. "Al dòmi, Paula." Mwen te fè siyal bay kaporal la pou l limen switch baryè a.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nan kèk misyon, repo yo vwayaje avèk ou. Sou lòt moun, ou pwan yon kèk sou ale la. Sou kèk ou pa pral jwenn yo.
  
  
  Le pli vit ke mwen vire kwen an sou Hans Geier Street. Mwen te panse li ta ka gen kèk lide sou kòman yo ale nan Budan nan avyon.
  
  
  Limyè yo te eklere lari etwat la. Te gen yon sèl machin ki estasyone sou li, dwa deyò pòtay Geyer la. Se te yon Mercedes sal, ki te parèt ofisyèlman. Mwen te kondwi pase. Li te vid oswa chofè a t ap dòmi sou chèz la. Lèt la te fasil. Mwen te pran vitès epi mwen te ale nan kwen an. Nan je lide m 'mwen te kapab wè Erica nan bout pantalon sa yo ak chanday turtleneck.
  
  
  Mwen kite Fiat la nan pak la. Pa te gen pyeton, pa menm yon chen ki pèdi pou gade m kouri nan lari ki te kouri paralèl ak Guyer. Mwen te gen yon kòd monte sou mi yo entèvni yo ak atravè teren yo Villa ki te kanpe dèyè istwa a de etaj Mòr-style Khan. Li te gen yon galri ak ark ak mozayik. Limyè t ap tonbe nan fenèt premye etaj la. Otan mwen te vle rive lakay mwen, mwen te mache nan kay la an premye.
  
  
  Pa te gen okenn sekirite deyò. Te gen sèlman Thor mouri. Li te tire plizyè fwa. Nan mitan deng li yo te gen yon moso koulè oliv. Mwen kouri nan batay nan fenèt la.
  
  
  Te gen yon bagay sou sèn sa a ki te okoumansman de yon sèl anvan an, nan ki mwen te jwe san mefyan Peeping Tom la. Sa a te gen kèk kalite komik. Pa te gen anyen komik sou li. Hans Geier, figi l anfle ak san, lite pou chape anba priz yon nonm lou nan yon inifòm vèt oliv, ki te mwatye toufe l 'ak yon sèl men, peze pwent yon kouto nan gòj mekanisyen an.
  
  
  Efò Hans pa t tèlman pou sove moun ki te kaptire l la, men pou l te sove pitit fi l. Erica te retire rad epi li te kouche sou tab manje a. Kanpe dèyè li, kenbe ponyèt li, te yon lòt kiltivatè vèt oliv rekonèt. Janm Erica te pann sou chak bò tab la, je pye l yo te kenbe ak kòd. Te gen yon pitit gason lèd kanpe nan fen tab la. Li ta tou abiye an vèt oliv. Se Colonel Mohamed Douza ki te dirije ak dirije ti etap lakay la. Li te chita anfas dèyè chèz la, li te repoze manton li sou krèt li.
  
  
  Mwen kite filozofi yo nan men filozòf yo, men mwen te toujou kwè ke sèl fason pou fè fas ak yon kadejak se retire kapasite li nan kadejak. Nan ka Shema a, mwen pa t panse li t ap janm kadejak, omwen nan sans ke sa ta pral rive isit la. Erica te gagged ak chak misk nan kò li te tansyon ak vout, kriyan pou lage.
  
  
  Mwen te wè Dusa souke tèt malfra a, mwen tande Hans t'ap rele byen fò: "Pou Bondye, mwen te di ou tout bagay!"
  
  
  Lè sa a, Wilhelmina te pale. Yon fwa pou swadizan kadejak la, ki moun ki tonbe rele. Yon fwa mwen te fè yon twazyèm je nan tèt Hans toumantè a. Yon lòt fwa ankò pou peye twazyèm moun ki te kenbe ponyèt Erica. Bay li opòtinite pou ale nan rechèch nan zam li.
  
  
  Duza te sou pye l, yon men sou .45 li. "Jele oswa ou mouri!" Mwen te bay lòd pou li an franse. "Jis ban mwen yon eskiz, Dusa!" Li chanje lide. "Leve men ou anlè tèt ou! Fè fas ak miray la! Li obeyi.
  
  
  Hans ak Erika te choke. "Hans!" Mwen chanje an angle. "Soti! Pran zam ou! Si li menm bat je, tire sou li!"
  
  
  Hans te deplase tankou yon nonm k ap mache nan dòmi. Mwen kase rès vè a ak bounda Wilhelmina a, anvi rantre anndan an. Lè m te fè sa a, Erica te libere tèt li e li te disparèt. Figi a ki t'ap tòde te kouche atè a, chifonnen epi li toujou kouvri ak pwòp san li, san konesans oswa mouri.
  
  
  Hans te flote sou de pye l ', je l' glase sou, pa totalman sèten kochma a te fini. Mwen te libere'l anba FN epi'm tape'l sou zepòl. "Pran tèt ou yon senti bourbon sa a. Mwen pral okipe tout bagay isit la."
  
  
  Li souke tèt li enbesil epi li te pran tranble nan kwizin nan.
  
  
  Mwen te di Duse. "Vire."
  
  
  Li pwoche bò kote m ', vle wè si mwen te ki moun li te panse mwen te. Li te kòmanse riri pandan li te di, "Vous serez..."
  
  
  Backhand mwen nan chop li yo non sèlman retire souri l 'ak sispann pawòl li yo, men tou, te frape tèt li nan miray la, sa ki lakòz yon kouran wouj koule soti nan bouch li.
  
  
  "Ou pral rete an silans," mwen te di kòm chòk momantane l 'te tounen nan raj siprime. “Lè w ap pale w, w ap reponn jan w te di m. Pa tante m. Mwen sou wout pou m detwi w. Kisa ou vle de moun sa yo?
  
  
  "Bata modi sa a te vle konnen sa mwen te konnen sou dezas la." Hans te lave figi l, li te kenbe boutèy la nan men l, e malgre li te toujou ap respire tankou yon nonm ki te kouri twò lwen, vwa rau li te retounen nan amoni ak glas la nan je l 'disparèt. "Se sèlman li pa t 'kwè m' lè mwen te di l '. Kite m kraze boutèy sa a sou zo bwa tèt li!" Li te fè yon etap pi devan, tansyon ekri sou tout figi l 'brize.
  
  
  "Ale wè kijan Erica ye." Mwen te pwan men l.
  
  
  Li toudenkou sonje Erica epi li kouri ale, li rele l non.
  
  
  "Poukisa ou pran swen sa li konnen sou dezas la?"
  
  
  Duza leve zèpòl. "Travay mwen se pran swen. Si li konnen ki jan sa te rive, Lè sa a, li dwe konnen ki moun ki fè li. Ou pral byen enfòme. ”...
  
  
  Pwen mwen pat rive lwen. Li fè l mal. Mwen te tann jiskaske koken an te sispann epi li tounen, Lè sa a, mwen te jwe l 'pwòp dosye l: "Mwen te di ou ta reponn, pa fè bwi estipid. Li evidan, li pa konnen ki moun, menm si li konnen ki jan. Oubyen èske ou panse li pral refize reponn toutotan ou pèmèt youn nan makak ou yo vyole pitit fi li a? "
  
  
  Vwa Duza te sifle nan gòj li. "Se travay mwen pou chèche konnen."
  
  
  "Mwen tou." Mwen kole Luger a nan vant li epi mwen kole pwen Hugo a anba manton li. "Mwen gen anpil tan, Kolonèl. Ou pral genyen menm mwens si ou pa kolabore." Mwen te peze l sou miray la, kou l tounen, manton l lwen pwent stiletto a. "Poukisa Mendanike te vle wè Abu Osman?"
  
  
  Atravè dan ki sere, souke tèt li, li toufe: "Mwen fè sèman bay Allah, mwen pa konnen!"
  
  
  Hugo koule san. Duza te eseye fè bak nan miray la. "Mwen fè sèman sou Koran an! Nan tonm manman m!"
  
  
  Mwen soulaje presyon an yon ti kras. "Poukisa Mendanike te vle wè Anbasadè Petersen?"
  
  
  Li souke tèt li. “Mwen jis se tèt sekirite! Mwen pa ta konnen sa!"
  
  
  Fwa sa a, Hugo pa t jis chatouye. Duza frape tèt li sou miray la epi li rele. "Ankò. Mwen te di poukisa? Sa a se sèl fwa ou pral jwenn li."
  
  
  Li te tonbe dezole epi li te kòmanse ap plede kriye: “Paske! Paske! Li te pè yon koudeta! Paske li te pè pou Jeneral Tashahmed ta touye l!"
  
  
  "Epi ou touye anbasadè nou an."
  
  
  "Se te yon aksidan!"
  
  
  "Se te kòmsi sabotaj avyon an te yon aksidan. Tasahmed te pè ke Mendanike ta eseye fè yon kontra ak Osman.
  
  
  "Non non!" Li souke tèt li de bò kote. “Se poutèt sa mwen te vin isit la pou kesyon Geyer. Nou te rive pale sou fason li te konnen ki jan aksidan an te rive ak..."
  
  
  "Epi tan ou fini." Mwen fè yon bak epi li gade barik Wilhelmina a, je l lajè e nwa tankou barik li. Li tonbe ajenou kòmsi li te tande mizèn ki t ap rele kwayan yo pou yo priye. Pou kèk rezon li pa t 'enpresyone m' ak dousè li anba dife, men Lè sa a, ou pa janm konnen ki kantite yon mo vo nan diskou ou.
  
  
  Si sa li te di a te vre, oswa menm mwatye vre, Lè sa a, nonsèlman tan li te rive, men mwen an te leve tou. Pa te gen okenn zam nikleyè yo vòlè nan pil la, jis yon pakèt moun ki fè koudeta twazyèm-moun twazyèm-mond. Jwèt la te trè klè. Tasakhmed te fè yon kontra ak Inyon Sovyetik. Lamana te pri a epi Mendanike te bouk sakrifis la. Mendanicke te reyalize ke li pa t vrèman gen pwoblèm kiyès ki te fè aksidan avyon li a oswa ki jan... e ankò - e ankò - "Mwen te kapab mete tout bagay ansanm epi avèti Hawk pou yo kòmanse chèche yon lòt kote, oswa mwen te kapab itilize tan presye ou epi jwe li pou fen anmè.
  
  
  "Jis rete sou jenou ou," mwen te di lè Hans ak Erica te retounen nan chanm nan. Li te mete pantalon ak yon lòt turtleneck. Li te pal, men je li te klè ak kontwole.
  
  
  "Koman ou ye?"
  
  
  Li te gen yon souri fèb. "Mwen byen... gras a ou."
  
  
  "Avek plezi. Poukisa ou pa ale nan lòt chanm nan pandan n ap okipe tout bagay isit la?"
  
  
  Kadav yo sou planche a, vivan ak mouri, te sanble ak sèn final la nan Hamlet. Kòm yon enfimyè nan pati sa a nan mond lan, li te san dout wè pati li nan gore epi li pa t 'kapab santi anpil pitye pou rès yo. "Mwen pral ba ou manje maten ou te ale nan," li te di, fè wout li atravè chanm nan.
  
  
  "Kisa ou pral fè ak li?" - Hans di, gade chèf sekirite bat la.
  
  
  "Mwen poko deside si pou m tire l nan tèt oswa koupe gòj li."
  
  
  Hans te panche tèt li nan direksyon mwen, li pa sèten si mwen te vle di li. Sèl rezon ki fè mwen pa t fè sa a se akòz posibilite ke Duza vivan ta ka pi itil pase Duza nan syèl la. "Mwen tounen isit la pou poze w yon kesyon," mwen te di.
  
  
  "Mete," Hans souke tèt li, "ou gen yon envitasyon permanent pou w vin isit la nenpòt ki lè nan jounen an oswa nan mitan lannwit pou mande m nenpòt bagay!"
  
  
  "Anfòm. Reponn byen. Mwen bezwen yon avyon pou mennen m nan Budan kounye a. Ki kote mwen ka jwenn li?
  
  
  Li gade m, li bat je, fwote manton l, epi answit li souri tankou yon chat Cheshire epi lonje boutèy la sou Duza. "Pitit gason femèl sa a te kapab kòmande nou youn. Sa yo se de NAA Dakota ki chita sou liy lan, teste ak pare pou ale. Youn nan yo dwe ale nan..."
  
  
  "Mwen pa bezwen istwa vòl yo. Ki kote nou ka jwenn yon ekip?
  
  
  "Li ka bay lòd pou yon ekipaj.
  
  
  tout sa li dwe fè se rele sèvis kliyan. Move koneksyon telefòn, men nan lè sa a..."
  
  
  "Leve, Dusa."
  
  
  Li pa t bezwen di l de fwa, men mwen te kapab wè ke li te reprann yon ti kras nan kalm li. Ti klere a tounen nan je l '. Li te kòmanse souke inifòm li.
  
  
  Telefòn nan te nan gwoup la. Li te gen mi blan ak planche partez. Tout bagay nan sal manje a te fè nwa, men isit la, ak limyè yo limen, nou tout te kanpe byen klè. Duza te gade m kòmsi li te vle sonje figi m, men an menm tan li te vle bliye.
  
  
  "Mwen pral ba ou kèk enstriksyon," mwen te di. “Ou veye yo, oswa nou pral kite ou bay yon moun k ap ranmase kò ak fatra. Ou kòmande yon avyon, ou kòmande yon ekip. Y ap tann ou rive." Mwen te di l detay yo pandan Hans te kontakte vòl yo.
  
  
  Lè nou te kite kay la, mwen ak Hans te sou fòm de mesye Dusa. Pou yon minit mwen te panse Hans ta ruine emisyon an. Li wè sa yo te fè chen li epi li ale dèyè Duz. Kolonèl la te de fwa wotè li, men li pa t matche ak mekanisyen an kòlè. Se te tout sa mwen te kapab fè pou fè l soti pandan Erica te kalme l. Lè sa a, mwen te fè Duza tounen sou de pye l ', li kreye kèk sanblab nan yon lòd mache. Mwen pa t 'vle l' gade tèlman fatige ke li pa ta pase tès la.
  
  
  Hans te monte ak Duza bò kote l. Mwen chita dèyè kolonèl la, Erica bò kote m. Li te silans pi fò nan wout la, gade m 'detanzantan. Mwen te lonje men l'. Li te kenbe sere, priz li cho ak rekonesan.
  
  
  "Èske w santi w byen?"
  
  
  "Mwen byen kounye a."
  
  
  "Li pa te itil kite ou dèyè."
  
  
  "Ou pa t 'kapab kite m'."
  
  
  "Ou te ale nan Budan anvan?"
  
  
  "Souvan. Mwen travay pou Òganizasyon Mondyal Lasante. Mwen vizite klinik la regilyèman."
  
  
  "Anfòm. Lè sa a, vwayaj la p'ap gaspiye pou ou."
  
  
  "Li pa pral gaspiye nenpòt fason." Li pran thermos la. "Èske ou ta renmen yon lòt tas?"
  
  
  "Pa kounye a, mèsi."
  
  
  Hans pa t distrè nan kondwi, e mwen pa t retire je m nan Dusa. Mwen te vle mete l nan dèyè avè m, men sa ta mete Erica devan. Yon fanm k ap kondwi devan yon machin konpayi a lè sa a ta atire atansyon. Duza te konnen ke li te yon dwèt lwen lanmò. Li te swa yon lach oswa yon bon aktè. Si nou te pou kont li epi ta gen tan, mwen ta byen vit chèche konnen ki moun li ye. Men, jiskaprezan mwen te oblije jwe pa santi, epi mwen pa t vrèman renmen jan li te santi.
  
  
  Duza te bay enstriksyon nan telefòn nan ke li ta rive nan pòtay pòtay la nan apeprè 02:30. Yo te enfòme ofisye yo nan sèvis yo ke pa ta dwe gen okenn reta. Sa a pa t 'yon lòd sou ki mwen te kapab depann. "Ann asire w ke ou konnen liy ou yo, zanmi. Lè nou sispann, ki jan ou pral fè fas ak li?"
  
  
  "Mwen pral deklare ki moun mwen ye..."
  
  
  "Fransè, pa arab."
  
  
  "Epi mwen pral di yo kite nou pase si yo pa fè li otomatikman."
  
  
  "Sipoze w mande pou w soti nan machin nan?"
  
  
  "Mwen pral rete kote mwen ye a epi mande pou m wè kòmandan an."
  
  
  "Hans, si yon bagay ale mal epi mwen tire kolonèl la, kisa ou pral fè?"
  
  
  "Mwen pral bwè yon lòt bwè epi tcheke avyon an. Non, mwen pral ale nan angar an dabò. Nou pral sote soti nan bagay sa a nan papòt bò a, ale nan anga a epi ranmase buggy mwen an kote mwen te kite li sou lòt bò a. Apre sa, mwen kite li pou ou."
  
  
  Apre sa nou pral jwe estrikteman nan zòrèy. Mwen te espere ke li pa ta nesesè, men akòz laperèz Duza oswa talan kache li kòm yon aktè, sa pa rive.
  
  
  Pandan nou te pwoche bò pòtay pòtay anga a, yon limyè avegleman frape nou. Hans te kanpe, Dusa te mete tèt li deyò fenèt la e li te rele an kòlè.
  
  
  Nou te pase nan pòtay la, nou reponn salye gad yo. Li pa t 'kapab lis. Mwen te santi Erica detann, souf li te tounen yon soupi long. Mwen tape l sou jenou.
  
  
  “Lè nou rive nan avyon an, Erica, w ap soti bò kote m, w ap pase bò kote m epi w ap monte. Ou pa gen anyen pou di pèsonn. Douza, ou swiv li. Mwen pral dwat dèyè. ou ale nan dèyè. Pilòt la pral vle konnen ki kote nou prale. Di li se pou Budana e ke li ka voye plan vòl li apre nou dekole."
  
  
  Avyon nou an pa t difisil pou jwenn. Limyè jaden yo te eklere liy vòl la epi nou te kapab wè de manm ekipaj vòl t ap tcheke yon ansyen DC-3 Dakota. Hans te kondui al jwenn li, men li pa t 'soti nan machin nan jan yo te di l. Mwen reyalize plan mwen an
  
  
  Poukisa. Anplis pilòt yo, te gen de teknisyen antretyen NAA ki te fè enspeksyon dènye minit. Menm nan inifòm li ki pa bon, Hans te deside ke yo ta rekonèt li.
  
  
  Erica byen vit monte abò. Pilòt yo te kanpe nan atansyon devan Duza, yo salye li. Li te ba yo enstriksyon epi yo te kanpe sou kote, ap tann pou l monte mach yo.
  
  
  Mwen pa t 'kapab riske kite Hans dèyè e mwen sètènman pa t' kapab wete je m 'sou Dusa. Mwen te konnen ke konbatan atè pa t 'kapab touye. Lè avyon an te dekole, yo te oblije kanpe ak aparèy pou etenn dife. Yo plane nan papòt avyon an tankou yon pè papiyon.
  
  
  “Kolonèl, mesye,” mwen te di, “ou te vle tcheke si apèl sa a te rive. Èske youn nan moun sa yo pa t 'kapab fè li? Mwen souke tèt koup la. "Epi yon lòt ka pran yon gade nan aks dèyè nou an."
  
  
  Duza te aprann byen vit. Li te gade m an vid sou zepòl li pou yon segond, epi li te bay yon lòd.
  
  
  Pilòt la te di: "Mesye, nou ka kontakte operasyon baz pa radyo epi mande enfòmasyon sou apèl ou a."
  
  
  "Pa nesesè. Li ka sèvi ak avyon sa a." Li lonje dwèt sou wonn de yo epi li monte abò. Mwen te swiv li, mwen te mande sa mwen ta dwe fè apre. Li te twò danjere. Men, kèlkeswa sa li te ye, li te mennen m 'kote mwen te vle ale ak kenbe Duza vivan, epi li te nimewo en nan lis li.
  
  
  Pilòt yo te swiv nou, epi kèk segond apre Hans antre. Li aktive mekanis fèmen pòt kabin an. Apre li fin sekirize l, li apiye sou li ak fatig. "Bondye, tou de karaktè sa yo ap travay pou mwen!"
  
  
  "Èske pilòt yo konnen ou?"
  
  
  "Non. Yo se militè ki soti nan Rufa. Lè yon salo konsa vole, yo sèvi ak kòmandman militè yo."
  
  
  Dakota te kalite egzekitif la pou VIPs. Li te gen plizyè koulwa lajè kouri sou kote yo, yon ba, yon tab, chèz chita ak tapi.
  
  
  Kopilòt la te mete tèt li nan pòt kabin an epi li di: “Pa gen mesaj pou ou, mesye. Èske w ap mare senti sekirite w yo? Nou pral dekole touswit."
  
  
  Kèk segond apre mwen tande motè a kòmanse hum, Lè sa a, motè a toufe, touse epi li te vini ak yon gwo flash. "Tout moun abò Budan," Hans te di, gade nan ba a.
  
  
  Kolonèl la te chita anfas mwen, li mare senti sekirite li epi li detann. Ekspresyon li te byen vid, men mwen te wè yon allusion nan kontanple nan je l '.
  
  
  "Duza, si ou pa t 'sabote avyon Mendanike a, ki moun ou panse?"
  
  
  "Petèt Mesye Guyer pral di w sa," li te di, ap eseye fè jwèt la tounen sou wout.
  
  
  "Mwen ta enterese tande teyori ou yo," mwen te di. “Se pa sèlman yon vwayaj ki long ale nan Budan, li pral yon vwayaj ki long soti nan altitid nou ap vole a nan tè a. Ou ka chwazi wout sa a, epi nou ka chwazi yon lòt."
  
  
  Li te reflechi pou yon minit pandan avyon an te kanpe e li te kòmanse tcheke motè a anvan dekolaj. "Reflechi sou li jiskaske nou jwenn nan lè a," mwen te di.
  
  
  Se te yon santiman diferan lè nou te dekole nan ansyen avyon an bimotè. Ou te mande si bagay sa a ta genyen ase vitès pou vole, epi Lè sa a, ou reyalize ou t ap vole.
  
  
  Yon fwa motè yo te sispann, mwen te di Hans ale pi devan epi mande pilòt la pou etenn limyè anlè yo. "Ou ale ak yo. Lè nou ap apeprè inèdtan apre aterisaj, mwen vle yo kontakte Budan pou katye jeneral sekirite yo ka enfòme ke siperyè yo ap rive. Li bezwen dènye enfòmasyon sou kote Osman a, ansanm ak machin k ap tann nan ayewopò an."
  
  
  "Ou ap mete yon parye." Hans leve kanpe ak boutèy la nan men l.
  
  
  "Epi ou pito kite li isit la. Ou pa vle leve sispèk epi ou pa vle kòmanse okenn move abitid."
  
  
  Li fwonte, li gade boutèy la epi li mete l nan plas li. "Oke zanmi, tou sa ou di."
  
  
  "Erica," mwen te di, "poukisa ou pa kouche la epi kache?"
  
  
  Li te souri ban mwen epi li leve kanpe. "Wi mesye."
  
  
  Apre mwen te etenn limyè prensipal la epi limen jis yon koup la limyè bò, mwen menm ak Kolonèl te chita nan lonbraj la. Mwen pa t ofri l yon sigarèt. "Koulye a, ann tande li byen fò ak klè. Ou fè sèman sou Koran ke bòs ou a pa fini Mendanike. Ki moun ki fè li?"
  
  
  "Nou sispèk fòs ekstèn."
  
  
  "Pa di m' kochon sou CIA."
  
  
  “Nou pa konnen kiyès. Sovyetik, Chinwa, Izrayelyen."
  
  
  Mwen te konnen li te bay manti sou Sovyetik yo, ki vle di li te bay manti, e. "Ki rezon ou ye?"
  
  
  "Paske nou pa t 'fè li, yon lòt moun te fè. Osman sipòte pa Chinwa yo."
  
  
  "Sètènman. Se konsa, Mendanike kouri al wè Osman epi yo tire l anvan li ka di yo poukisa.
  
  
  Duza leve zèpòl. "Ou mande m 'ki moun. Pa gen anyen espesyal. Aksidan an te sanble ak yon aksidan nòmal. Zanmi ou te di ke li te konnen otreman
  
  
  
  Natirèlman, nou te vle konnen, nou..."
  
  
  "E mèsenè ou te pote yo, bèl ti gason ki soti nan Sid Yemèn ak lòt pwen?"
  
  
  Sa te pote yon ti moman silans. "Moun sa yo te antre nan peyi a sou lòd Mendanike. Li pa janm di poukisa. Nou senpleman te gen enstriksyon pou kite yo antre. Sa te enkyete jeneral Tasahmed. Nou…"
  
  
  "Ki kote mèsenè sa yo te pase deyò?"
  
  
  "Sitou nan Pacar."
  
  
  "Kisa ki genyen?"
  
  
  "Sa a se dezyèm pi gwo vil nou an. Li toupre fwontyè Libyen an."
  
  
  "Sa yo te fè pou eksitasyon."
  
  
  "Pa gen anyen. Nou te jis pandye."
  
  
  Se te yon bokal koulèv ak yon bokal manti. Sa a tout te ajoute nan evidan an. Basard la se te chèf depatman egzekisyon NAPR la, men menm jan ak Tasahmed, li te toujou gen plis valè pou mwen vivan e li te nan yon fòm rezonab pase mouri - omwen jiskaske mwen te gen yon chans pou m pale ak Osman.
  
  
  Te gen yon ti twalèt nan dèyè avyon an. Mwen mete kolonèl la. Pou m asire l pa deplase, mwen mare men l ak pye l ak kòd ki soti nan pantalon inifòm li te mete a. Bann yo soti nan pantalon yo te fè yon kòd olye limyè. Mwen te kite l chita sou fòtèy la, pantalon pwòp li rale desann nan je pye l pou sekirite. Apre sa, mwen te lonje nan salon an anfas Erica epi mwen te dòmi nan de minit.
  
  
  Nan kèk pwen, se pa Duza ki te ale nan syèl la, men Nick Carter. Yon men cho ak dou detache senti mwen. Li te kòmanse karese m ak caresses m. Li defèt bouton yo epi li dekonpoze zip la. Li gaye nan tout kò m ', li te ansanm ak yon lòt men. Pwatrin mwen, vant mwen, tout manyen mwen se te touche ki pi sibtil nan mizik lannwit lan.
  
  
  Mwen leve lè bouch li ak kò li te manyen mwen. Mwen te anbrase l, sezi wè ke li pa t ap mete yon chanday, men sèlman tete wonn. Dousman eksplore lang nou an, mwen woule nou sou kote nou epi men mwen te deplase desann pou dekouvri ke sa ki te toutouni anwo a te toutouni anba a. Mwen te kòmanse retounen plezantri li yo epi li te jemi, souke tèt li, epi answit te chichote sou bouch mwen: “O, wi! Wi!"
  
  
  Mwen bouche pawòl li yo ak bouch mwen epi mwen kite lòt men mwen konsantre sou tete li. Lèv mwen te grangou pou yo tou.
  
  
  "Tanpri!" li gasped kòm mwen detann li anba m ', santi ranch li chache yon ritm komen.
  
  
  Mwen tou dousman antre nan li, dwèt li vrèman te vle mete m 'andan li. "Bèl bagay!" li te gaspiye.
  
  
  Pou li, se te an pati yon reyaksyon emosyonèl nan sa ki prèske rive, ak an pati yon atraksyon ki pa t pale men byen vit rekonèt ant nou. Mwen te konnen sa lè mwen te fè lanmou avè l, e se poutèt sa pa t gen fatig. Olye de sa te gen yon gwo twou san fon bay ak resevwa, yon resiprosite rapid nan kònen ak kont-kònen.
  
  
  Li te twò bon pou dire e li te twò ijan pou nou tou de jwenn yon fason pou sòti. Nou te rive, li tap kriye ak plezi nan orgasme, mwen te konnen ke ou pap jwenn syèl la si ou dòmi.
  
  
  Nou kouche nan salon an, detann epi fimen yon sigarèt. Gwonde konstan motè yo te fè m dòmi ankò. "Ou konnen," li te di ak reflechi, "Mwen pa konnen ki moun ou ye."
  
  
  "Mwen pral Budan, vwayaje sou yon tapi majik premye klas."
  
  
  "Men, li pa vrèman enpòtan," li te inyore repons mwen an, "omwen pa pou kounye a."
  
  
  "Rale m pou m prezante m fòmèlman yon jou."
  
  
  Li bouke cheve m epi l apiye pou l bo m. "Mwen panse mwen renmen ou pi byen nan yon anviwònman enfòmèl. Mwen renmen ke ou sove m anba vyole gason, e mwen renmen ou isit la nan syèl la kote pèsonn pa pral deranje nou."
  
  
  Mwen te rale l nan direksyon mwen. "Petèt ou ta renmen repete pèfòmans lan."
  
  
  "Mwen ta renmen repete pèfòmans lan." Men li leve pou etenn sigarèt li.
  
  
  "Yon bon vire merite yon lòt," mwen te di.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mwen te reveye pa son an nan motè yo chanje ton. Limyè maten byen bonè te inonde joupa a. Erica te kouche nan salon an anfas mwen, rkrokviye nan dòmi. Mwen chita, baye epi gade nan pò a. Nou te sou tèren arid, arid, neglijans syèl klè san brouyar nan tèmik ki te devlope pita. Mòn yo te fè epi pa te gen anpil vejetasyon ant yo. Mwen te konnen Budan te yon eksepsyon. Li te kouche nan yon fon ki te manje pa rezèvwa anba tè, sèl sous reyèl dlo nan dimil mil kare.
  
  
  Hans kite kabin an. Malgre aparans ranyon li, li te gen je klè ak yon ke touf bwa anwo pwospè devan an. "Nou ap vini," li te di, "nou pral tou dwat nan sit aksidan an. Vini non epi mwen pral montre w sa ki te pase."
  
  
  "Chita pou yon minit," mwen te di. "Èske Budan te enfòme sou lè nou te estime arive?"
  
  
  "Natirèlman, jis jan ou te di."
  
  
  "Anfòm. Koulye a, wete inifòm sa a epi rete isit la avèk nou."
  
  
  "Men mwen dwe..."
  
  
  "Ou bouke epi koute. Sa a se pa vwayaj plezi Hans Geyer a."
  
  
  "Wi, mwen konnen, men aksidan an..."
  
  
  "Ou ka etidye sa otan ou vle, yon fwa mwen wè ki jan bagay yo ye. Duza pral avèk mwen."
  
  
  "Hey, kote li ye?"
  
  
  "Mwen poud nen mwen. Èske w te la anvan, ki jan sitiyasyon an ye nan ayewopò an - sekirite, ekipman, elatriye?"
  
  
  Erica leve lè li di m tout bagay. Te gen yon sèl pis ès-lwès, yon angar ak yon bilding tèminal. Piske sa a te yon vòl ofisyèl, pa te gen okenn chèk pèmi, ak sekirite toujou fèt sèlman nan sekirite tèminal. Tout bagay te bèl jan mwen te espere.
  
  
  "Mwen devine gen yon kay envite oswa otèl isit la pou vizitè yo."
  
  
  "Natirèlman, Ashbal."
  
  
  "Ou menm ak Erica pral rete la jiskaske mwen vin pou ou."
  
  
  "Tann yon minit, zanmi, kisa ou vle di, rete?"
  
  
  “Lè w pa fouye nan dekonb yo oswa lè w pa pral nan prizon, epi Erica pa vizite klinik la, w ap rete la. Mwen pa konnen konbyen tan sa pral pran. Li klè?"
  
  
  "Wi, wi, nan kou, oke. Mwen te konprann ou". Li te kontan ankò.
  
  
  Mwen tande yon klik Kovèti pou. "Epi si ou pa soti nan inifòm sa a, mwen pral retire li nan ou."
  
  
  Mwen te kòmanse pale ak Erica, m ap eseye inyore regard li. “Sa ka pran m yon jou, petèt plis, men w ap byen si w rete toupre klinik la. Èske rèl sou Mendanica ap vin pi entans isit la tankou nan Laman?”
  
  
  "Non," Hans di, rale pantalon vèt oliv li. "Gen anpil senpatizan Osman isit la."
  
  
  Mwen te kanpe, m te deside li te tan pou lame nou an rantre nan foul la. "Yon lòt bagay ankò: pa pran okenn zam avèk ou. Kache sa ou genyen." Mwen te planifye pou fè menm bagay la, mwens .45 Duza ak Pierre.
  
  
  Tèt sekirite a pa t nan pi bon fòm. Figi nwa li te gen yon tente kolerik. Je san li te klere. Mwatye pi ba li a gonfle. Li te chita sou pot a twò lontan.
  
  
  Mwen te libere bra l ak janm li epi li te chita la ap fwote ponyèt li an kòlè. "Ou ka rale pantalon ou tèt ou," mwen te di. "Lè sa a, ou ka rantre nan nou pou kafe."
  
  
  Te gen kafe. Erica te okipe sa nan ti galri devan an. Li te jwe yon asistan vòl ak sèvi ekipaj la. Hans pa te gen tan refè, figi l 'te peze sou fenèt la.
  
  
  "Hey, vin isit la epi gade! Mwen wè kote yo ale! Dwa sou pyès lajan an, jan mwen te di! Gwo!"
  
  
  Mwen te gade deyò fenèt la epi mwen te wè ke nou t ap vole paralèl ak kwen nan fon an. Li te sanble kaka kleren, men mòn yo sou chak bò nan nou yo te yon lòt bagay. Mwen te espere ke Osman pa te byen lwen oswa twou nan yon gwòt. Hawk pa t fikse yon limit tan fiks pou rechèch mwen an, men chak minit san repons te yon minit twò lontan.
  
  
  "Ou wè debri a?" Hans ri.
  
  
  Mwen wè epav la. Li te sanble ak yon ti junkyard lonje sou tè plat la plizyè kilomèt de pis aterisaj la, yon bann long nwa plen ak pati avyon boule ak kase. Li te evidan ke pèsonn pa te ranmase yo pou envestigasyon. Reyalite sa a te dwe vle di plis pou mwen, men Duza te soti nan izolwa a, li bwete, li toujou ap fwote ponyèt li, li detounen atansyon m.
  
  
  "Chita isit la," mwen lonje dwèt, epi li chita byen rijid.
  
  
  “Erica, pote yon ti kafe epi vin jwenn nou. Mwen dwe bay yon benediksyon. Hans, ou menm tou."
  
  
  Apre nou ateri, mwen te di Duse, ou pral bay ekip la lòd pou yo rete nan baz la. Hans, ou menm ak Erika ap rete abò jiskaske kolonèl la ak mwen pati. Okenn nan nou pa pral desann avyon an jiskaske ekipaj la la. Hans, ki jan sou transpò pou ou de? "
  
  
  "Ta dwe gen yon taksi, men si pa genyen, mwen ka prete jeep mèt estasyon an. Mwen pral mennen Erica nan klinik la epi apre sa mwen pral sou liy lan."
  
  
  "Si ou pa nan Ashbal la, oswa si ou pa tounen abò lè m 'pare, ou pral rete dèyè."
  
  
  "Oke, ki jan lanfè a mwen sipoze konnen ki lè sa pral ye!"
  
  
  “Lè mwen pare, mwen pral tcheke Ashbal an premye, apre sa nan klinik la, epi answit isit la. Sa a se pi bon bagay mwen ka fè pou ou."
  
  
  "Kisa ou bezwen?" Erica mande pandan avyon an te ralanti nan desandan li, vole yo desann, wou lonje pou fè kontak. "Petèt mwen ka ede."
  
  
  "Mwen swete ou te kapab, men Kolonèl la te volontè pou vin gid mwen." Kolonèl la pran yon ti ti kafe, li bese kouvèti yo.
  
  
  Wou yo manyen, krake, epi nou jwenn nou nan Boudan. Ayewopò a pa t 'gade okipe. Sepandan, pandan n ap pran taksi, mwen te remake yon demi douzèn geriya ki te kanpe devan tèminal la, ap gade nou apwoche. Yo te mete bandoleers ak fizi atak Kalashnikov A-47. Te gen tou yon machin ofisyèl ki estasyone sou liy vòl la.
  
  
  
  "Èske sa a se yon gad onè oswa yon gad regilye?" - Mwen di Hans.
  
  
  "Sanble nòmal."
  
  
  Pilòt la te vire avyon an, motè yo te bloke, epi elis yo t'ap sonnen kanpe. Hans te louvri pòt la epi li bese ranp lan anvan pilòt yo te kite kabin an. Duza te ba yo enstriksyon li yo. Mwen te kapab wè ke kopilòt la te sezi pa lefèt ke Hans ak mwen pa te mete vèt oliv ankò. "Chanjman fòm," mwen te di l 'ak fè yon clin d' œy. Li te resevwa mesaj la, li te souri ban mwen, epi yo te ale.
  
  
  Nou te monte avyon an nan trankil nan maten an. Mwen remake yon chanjman sibtil nan konpòtman Duza a. Petèt kafe a te geri l, oswa li te panse li te wè nan fen depòte l. Li te gade pi lwen pase m ', anlè zepòl mwen, atravè pò a, gade kèk nan manm gad onè l' yo sòti nan chemen vòl la.
  
  
  "Les règlec de jeu - règ yo nan jwèt la - Duza, ou pral jwe jan mwen kòmande, otreman jwèt la pral fini. pa fè bèl. Ou menm ak mwen ap kite kounye a. Ou gen de etap devan. ale tou dwat nan machin nan epi antre nan li. Se tout sa ou fè. Ann ale, kounye a." Mwen leve kanpe ak .45 li nan men mwen.
  
  
  Mwen kite l gade m voye jakèt m sou bra m pou m kache l. "Apre ou, mon Colonel." Eseye kenbe nou de nan pwoblèm," mwen te di pandan nou t ap soti.
  
  
  Gad onè pa t nan bon fòmasyon militè pandan nou te pwoche bò machin nan, yon Citroen, ki te bezwen yon lifting. Yo te kanpe, te gade avyon an, te gade nou e jeneralman te bay enpresyon detachman. Inifòm yo te konsistan, sèlman ekipman yo matche. Yo pa t mèsenè, men wi, men alam t ap sonnen pandan m t ap suiv Duza dèyè machin nan. Yo pa t nan sèvis pou li, kisa yo t ap fè, veye ayewopò vid la? Repons lan ta ka tou senpleman kòm yon prekosyon nan gade nan sa k ap pase. Padon sa a te move repons lan.
  
  
  "Allons". Mwen te di chofè a epi answit Duse an Angle: "Mande l si li te pote enfòmasyon yo mande yo."
  
  
  Chofè a te souke tèt li pandan li te rale sou twou wonn ki mennen nan ayewopò an. "Kontak te etabli, mesye," li te di an franse. "Mwen pral mennen ou rankontre l '. Li konnen ki kote Shik Hasan Abu Osman ye."
  
  
  Duza apiye dèyè, kwaze bra l sou pwatrin li. Li bese po je l ankò san li pa montre okenn reyaksyon.
  
  
  "Mande l 'ki jan lwen nou ta dwe ale?"
  
  
  Chofè a lonje dwèt sou mòn ki devan yo. "Sèlman ven mil," li te di.
  
  
  Nou te kondwi nan fon an, epi yo pa nan Budan tèt li. Kafou yo te gaye anpil nan mitan jaden ble, koton ak plant soya. Nan kafou yo te gen machin ki sanble ak youn nan ayewopò an. Kèk nan twoup yo te ame ak AK-47s. Gen lòt ki te gen FN ak ekipman ki pi lou yo te yon sak melanje egalman. Yo pa fè efò pou yo anpeche nou, e mwen te dispoze admèt ke yo te sou pye yo tankou frè yo nan ayewopò an, paske se te jou antèman Mendanike a ak Tasahmed te asire ke monte pouvwa li te byen òganize. Annapre, lè m te gen tan reflechi sou konklizyon mwen an, mwen te mande tèt mwen kisa Hawk t ap di si li te chita bò kote m.
  
  
  "Osman pral touye ou," kolonèl la kraze silans la, li pale an angle.
  
  
  "Mwen touche ke ou konsène."
  
  
  "Li rayi Ameriken yo."
  
  
  "Natirèlman. Kisa li pral fè ou?"
  
  
  "Anplis, ou ap pèdi tan ou."
  
  
  "Si se konsa, mwen pral pote yon plent kont biwo w la."
  
  
  "Mwen konnen moun sa a nou pral wè. Li pa fyab."
  
  
  “Kolonèl... rete trankil. Mwen gen konfyans ke kontak nou yo se pi bon sèvis ou ka bay. Pa gen dout, ansyen Hassan pral pann ou nan voye boul yo sèk, men sa a se pwoblèm ou."
  
  
  Nou travèse yon vale etwat epi yo te kòmanse monte yon chemen gravye likidasyon, vèt la byen vit disparèt. Chalè a te monte, men nou te kite kèk imidite dèyè, ki te monte nan yon nwaj pousyè. Monte a te kout viv. Nou rive nan yon vire sou yon plato ak yon estrikti wòch sou kwen an. Li te gen yon gwo miray ki antoure ak aparans nan yon fò 19yèm syèk ak yon sant kare ak de zèl masiv.
  
  
  Chofè a te kite wout la sou yon santye chamo epi nou te fè aksidan sou yon miray. Pa t 'gen pèsonn nan je.
  
  
  Chofè a te pale an arab, li gade nan glas la. "Yo ap tann ou, mesye."
  
  
  Mwen swiv Duza soti nan machin nan, mwen santi van an cho ak gou nan pousyè nan li. "Ktinye ale," mwen te di, kite l 'tande klik la nan deklanche kalib .45 la.
  
  
  Nou te pase nan pòtay antre vout la nan yon gwo lakou wòch kote pa gen anyen grandi. Kote a te gen fennèt fant ak yon santiman kite-jwenn-de-isit la.
  
  
  "Ki non kontak nou an?"
  
  
  "
  
  
  "Sekirite". Kolonèl la gade wòch la. Li te gade long, rèd ak figi pal.
  
  
  "Di l pou l fè bourik li soti."
  
  
  "An sekirite, malere vòlè chamo," te di kolonèl, "soti!"
  
  
  Tankou yon timoun vakabon, Safed pa di anyen, pa fè anyen. Pòt la, yon pòt doub fè, te rete fèmen. Van an t ap soufle bò kote nou.
  
  
  "Eseye anko." Mwen di. Dezyèm tantativ la pa pwodui plis reyaksyon pase premye a.
  
  
  "Gade si li louvri." Mwen te gade l apwoche, mwen konnen ke tout bagay sa a te santi bon. Van an pase nan betiz.
  
  
  Anwo l 'mwen tande chichote yon son etranje. Lè mwen te vire fè fas a li, mwen te konnen repons lan. Mwen te pran yon aperçu sou figi a jele nan chofè a ak kat moun ki gen fizi Kalachnikov lonje dwèt sou yo.
  
  
  Mwen te tire de kout zam anvan tout bagay nan tèt mwen te eksploze nan yon vag flanm dife e te fè m ale nan okenn kote.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nan kèk moman ak kote ki pa espesifye tèt mwen te fonn epi fòje nan yon klòch. Mwen te asiste tou de evènman yo. Mwen pa t renmen youn ni lòt. Mwen te andire yo an silans. Se yon kesyon de kondisyone. Men, lè kèk salo ki gen tout pouvwa a te kòmanse frape yon gong sou nouvo bòl mwen an, mwen te deside fè objeksyon, sitou lè konte a te pase douz.
  
  
  Mwen te adrese Linivè nan Oudou paske Shema te larenn lannwit lan e li te sanble byen apwopriye. Mwen p'ap janm konnen si se ton obscenite mwen an, son gong la, oswa yon konbinezon de tou de ki fè m 'vomi soti nan fènwa a nan okenn kote nan fènwa a nan yon kote. Nan pwen sa a, tout sa mwen te konnen se ke mwen te vle komès yon bagay pou anyen. Lè sa a, moman sa a te pase epi sèvo mwen tou dousman rasanble fòs li yo epi yo te kòmanse souke kou li te pran yo.
  
  
  Mwen te kouche sou yon kabann pay. Men m ak pye m te mare. Tèt mwen fè mal tankou lanfè, li bat, tankou si yon bagay te vle pete. Mwen te vire l ak anpil atansyon, sa ki te lakòz anpil limyè blan parèt devan m kote pa t gen limyè. Apre kèk lòt eksperyans menm jan an, mwen te deside ke pi move bagay mwen te soufri nan se te yon Chòk twò grav. Chofè a pa tire m, li sèlman etoudi m. Rad mwen pa t retire. Pierre te la. Nan lavi ak tan Nick Carter, bagay yo te menm vin pi mal.
  
  
  Yon bagay te glise nan janm mwen e mwen te konnen mwen te gen konpayi. Yon ti batay t ap soti nan pòt selil la. Men, menm san li, kote m 'pa mande pou etidye achitekti. Lè a te pran sant fò. Rat yo te gen lokatè anvan yo.
  
  
  Apre plizyè tantativ mwen te rive chita. Mwen scrabble sou planche a ak talon mwen jiskaske te gen yon miray wòch dèyè m '. Lè limyè blan yo te sispann flache ak batman nan zo bwa tèt mwen te ralanti nan yon nivo jere, mwen tcheke kòd yo kenbe ponyèt mwen nan vis la.
  
  
  Tout sa ki te rete fè se detann epi tann. Mwen te vin wè Osman. Koulye a, mwen deside ke mwen te gen yon trè bon chans wè l '. Mwen te resevwa mesaj la yon ti kras an reta. Si mwen te jwenn li pi bonè li ta sove m 'anpil tèt fè mal. Ti gason yo nan ayewopò a, tankou ti gason yo nan kafou ak komite akeyan isit la, yo pa te twoup Mendanike oswa Tasahmed yo, yo te fè pati Shiek. Osman te okipe Budana, ki moun ki te fache pa lanmò Ben d'Oko. Chinwa yo fè Ak-47 la menm jan ak Sovyetik yo.
  
  
  Mwen rapòte arive Duza e mwen te avèti resepsyon an. Nou pa te mennen nou nan sant la nan Budan paske nou ta evidamman te wè siy ki montre batay la ap kontinye. Olye de sa, yo te mennen nou isit la. Kesyon an te, poukisa Duza pa t 'rekonèt moun Osman yo nan ayewopò an? Mwen menm mwen te panse mwen te konnen repons lan. Si yon bagay, echèk mwen pou rekonèt chanjman gad la nan Budan jiskaske mwen te kwense ta ka toujou travay pi bon pase kouri dèyè Osman nan tout mòn yo poze l 'yon kesyon.
  
  
  Mwen te reveye lè yon kle sonnen nan kadna a ak pòt la louvri. Dòmi te ede. Pèt sansasyon nan men mwen ak ponyèt mwen te pi alèz pase batman nan tèt mwen. Mwen fèmen je m kont limyè a klere, mwen santi men sou janm mwen ak yon kouto koupe kòd yo sou cheviy mwen.
  
  
  Yo te rale m nan pye m. Mond la ap vire. Blan kliyot tounen lumineuz klere. Mwen souse yon souf epi kite yon koup moun k ap okipe m kenbe m.
  
  
  Tout wout la desann koridò wòch la mwen te jwe ad nouseam, etidye layout nan chanm nan. Li pa t anpil - mwatye yon douzèn selil sou chak bò ak yon chanm sekirite sou bò gòch la. Mwen t ap mande si Erika ak Hans te resevwa pèmi pou rezidans. Te gen kat limyè fèb nan parantèz miray yo, e sèl sòti a se te yon eskalye wòch ki mennen anlè nan yon ang dwat.
  
  
  Fen ang dwat la te mennen nou nan yon foyer ki fèb limen.
  
  
  Sèl limyè a te pase nan fennèt yo. Pi bon bagay ki ta ka di sou kote sa a se ke li te fre. Te gen plizyè pòt dèyè Fwaye a. Mwen te enkline nan direksyon pou pi gwo a. Gen gad dwat mwen an - epi li te kapab itilize plizyè - frape nan pòt la ak pwen cheve l ', li te resevwa yon defi.
  
  
  Yo te lanse m 'ak entansyon pou yo mete m' fas anba devan foul la. Mwen te jere rete dwat. Sal la te pi byen limen pase foyer a, men pa anpil. Te gen yon tab devan m ', dèyè ki te kanpe twa pitit gason nan dezè a mete kefiyeh nwa ak blan karo. Moun ki nan sant la te gen figi yon vye vulti, yon nen kwòk, je nwa fèmen, yon bouch mens difisil ak yon manton byen file. Te gen yon gwo resanblans ant pè a sou chak bò nan li. Pòtre fanmi - Osman ak ti gason l 'yo. Yo te etidye m 'ak tout pasyon kobra ki sou yo pral frape.
  
  
  "Ugh!" Hassan kraze silans la. "Kòm tout chen Yankee, li santi!"
  
  
  "Kouri chen enperyalis," entone pitit gason ki sou bò gòch la.
  
  
  "Ann anseye l 'kèk refòm panse," yon lòt sijere.
  
  
  "Si li te kapab pale, kisa li ta di?" Mepri te klere nan je Osman.
  
  
  Mwen reponn li an arab: "Aish, ya kdish, ta yunbut al-hashish - "viv, o milèt, jiskaske zèb la pouse." "
  
  
  Sa a toufe hennis yo epi fèmen yo pou yon minit. "Se konsa," chic mete men l 'sou tab la, "ou pale lang moun ki kwè yo."
  
  
  "Nan non Allah, mizèrikòd la, mizèrikòd la," mwen te site, "Mwen pran refij ak Seyè a nan lèzòm, Wa lèzòm, Bondye lèzòm soti nan sa ki mal nan chichote a trèt chichote nan tete a nan yon nonm. oswa yon jeni ak yon nonm."
  
  
  Yo te gade m, apre sa pitit gason yo te gade papa yo pou yo wè reyaksyon yo. "Ou ap li Koran an. Ou se youn nan nou? Te gen yon nouvo ton enteresan nan vwa li.
  
  
  "Mwen etidye liv pwofèt Muhammad ou a. Nan moman bezwen, pawòl li yo bay fòs.”
  
  
  "Ann koute pawòl sa yo." Osman te panse ke li te genyen m ', ke mwen te kapab ekri yon koup nan powèm byen, e sa a tout.
  
  
  Mwen te kòmanse ak ouvèti a: "Lwanj pou Allah, Seyè a tout bagay." Apre sa, mwen te ale nan kèk powèm nan "Bèf la," "Lakay Imran", "Piye," ak "Vwayaj lannwit."
  
  
  Osman te kanpe m 'epi li te kòmanse voye liy soti nan liv Mary ak Ta Ha a pou fè m' anfòm. Kapasite mwen pou reponn vini ak memwa fotografi. Apre yon ti tan li te abandone li epi li te chita etidye m '.
  
  
  “Kanta pou pitit gason enperyalis sal et pouri yon manjè fimye chamo, ou konnen liv nou an byen. Sa a se kredi ou. Li ka mennen ou nan syèl la, men li pa pral pran ou soti isit la. Ou se yon espyon, epi nou koupe tèt yo nan espyon. Poukisa ou vin isit la? "
  
  
  "Pou jwenn ou si ou se Hasan Abu Osman."
  
  
  Pitit gason l yo te gade l sezi. Li te eseye kache souri li epi yo tout ri. "Wi," li te di, "glwa pou Allah, mwen se Hasan Abu Osman. Kisa ou vle de mwen?
  
  
  "Sa a se yon pwoblèm pèsonèl pou tout moun."
  
  
  "Oh! Pa gen anyen pèsonèl nan de enbesil sa yo. Y'ap goumen pou zo m' lè m' mouri. Poukisa yon espyon Yankee ta vle wè m? Èske w vle mete m sou twòn nan Laman? Avèk èd Allah, mwen pral fè li tèt mwen."
  
  
  "Mwen te panse ou te gen èd Mao."
  
  
  Li pa t kontwole tèt li, li ri epi ti gason yo vin jwenn li. “O, mwen pral aksepte sa enkwayan sa a ofri, menm jan mwen pral aksepte sa w ofri, si mwen panse li vo li. Ou gen anyen pou ofri, Yankee espyon? "Li te pran plezi.
  
  
  "Mwen te espere ou te gen yon bagay yo ofri m '."
  
  
  "O, pa bezwen pè sa. Anvan mwen egzekite w piblikman, mwen ofri w el-Feddan. Li pral fè ou rele Allah pou fini rapid."
  
  
  "Mwen ap pale de yon bagay enpòtan."
  
  
  Li gade m epi li souri ankò. "Enpòtan, alo! Mwen dakò, lavi ou pa enpòtan." Li frape tab la epi li di: “Mwen vle El Feddan! Di l pou l vini imedyatman!”
  
  
  Yon moun dèyè mwen byen vit ale. "Sipoze mwen ka garanti ke ou pral pran sou rès peyi a," mwen te di.
  
  
  "Sa ta yon garanti mwen ta krache sou." Li krache.
  
  
  "Se konsa, apre ou krache sou li, kesyon an toujou kanpe. Ou gen Budan. Kit ou ka kenbe l oswa ou pa se yon lòt pwoblèm, men ou p ap janm jwenn Lamana soti isit la oswa Pakar. Tasakhmed pa Mendanik. Omwen Mendanike. te pare pou fè yon kontra."
  
  
  Je Osman te klere. "Se konsa, mwen te dwat. Ou modi enperyalis te dèyè li. Si li te vivan, mwen ta mete tèt li sou kare a!
  
  
  "Ou vle di li pa t 'di ou!" Mwen pran pòz sipriz, mwen konnen modi byen ki repons lan t ap ye.
  
  
  Chic ak pitit gason l 'chanje gade, Lè sa a, gade m'.
  
  
  "Ou di m '," li te di.
  
  
  "Tasakhmed te planifye yon koudeta ak sipò Larisi yo. Gouvènman mwen an te konvenk Mendanike ke li ta dwe eseye rekonsilye avèk ou ak..."
  
  
  Osman lage yon rèl nan betiz epi li frape tab la: "Se poutèt sa sak zantray sa a te vle wè m ', reyèlman sele kontra a! Mwen te di li se! Se sa ki fè m pran Budana. Si li te tèlman mal ke li te oblije wè m ', mwen te konnen mwen te kapab jere li. Li tonbe tankou yon kokoye pouri! "Li krache ankò.
  
  
  Mwen te vle rantre nan li. Se tout. Repons lan mwen te trè sèten mwen ta pral jwenn. Kòm pou vòl la nan zam nikleyè, foul moun sa a te yon lòt kote pandan batay la nan Khartoum. Pwoblèm lan se ke mwen te sanble ak Gordon Chinwa a soti nan jwe nan, epi li te fini sou pike la.
  
  
  Mwen tande pòt la louvri dèyè m 'ak Osman te deplase sou zepòl mwen. "El Feddan," li te fè siy, "rankontre espyon Yankee ou a."
  
  
  El Feddan, ki vle di towo, se te tout bagay sa yo. Li pa t 'pi wo pase m', men li dwe te mwatye gwosè m 'ankò, epi li te tout misk. Li te sanble plis Mongolyen pase Arab. Se te yon figi dezagreyab kèlkeswa kote li te fèt. Je jòn, nen aplati, bouch kawotchou. Pa te gen okenn kou, sèlman yon pedestal miskilè sou ki joumou an nan tèt kale l 'repoze. Li te mete yon jakèt ouvè, men pèsonn pa t dwe devine sa ki te anba. Li inyore m, li gade bòs li a, li ap tann pawòl la fè m tounen yon yoyo.
  
  
  Te gen yon reta akòz aktivite deyò. Pòt la te ouvri ankò epi mwen te vire pou m wè Erika ak Hans yo t ap trennen nan chanm nan pa plizyè manm Gad Pretoryen an. Dèyè yo, ansyen zanmi m Mohamed Douza te antre. Mwen te panse kòrèkteman. Kolonèl la te swa nonm Osman nan kan lènmi an, oswa nonm Tasahmed nan tant Osman an ... oswa tou de. Mwen pat gen tan antre nan detay, men mwen te vle mande l 'yon bagay, depi mwen te kapab kenbe tèt mwen desann.
  
  
  Erica te gen yon fwotman anba je gòch li. Li te pal epi li te respire anpil. Li te gade m ak yon melanj de anvi ak espwa.
  
  
  "Kenbe, pitit," mwen te di nan lang angle. Li bese tèt li epi li souke, li paka reponn.
  
  
  Hans te menòt e li apèn ka kanpe. Lè moun k ap okipe a lage l, li tonbe ajenou.
  
  
  "Kiyès nan nou ki vle li?" - Osman mande pitit gason l yo swaf dlo.
  
  
  Yo tou de vale an menm tan an, pratikman bave. Vye salo malen an rèl ak kè kontan epi li frape tab la. "Ou ka goumen pou zo l 'tankou ou ka goumen pou mwen ... lè mwen fini ak li!"
  
  
  Yo tou de fèmen, yo t ap gade tab la, yo t ap mande kòman yo te ka rive jwenn yon fason pou yo mete l nan yon eta malad.
  
  
  "Se konsa, Kolonèl, tout bagay anfòm?" Osman te bay Duza yon souri gra.
  
  
  "Kòm Allah vle," Duza manyen fwon li nan bonjou epi li pwoche bò tab la. "Èske mwen ka mande yon favè?"
  
  
  "Men, mande sou li," Osman te di.
  
  
  "Mwen vle entèwoje l 'anvan ekzekisyon li."
  
  
  "Hmmm." Osman grate manton li. "Mwen planifye pou bay El-Feddan li. Lè li fini, mwen pa kwè sa a ap ka reponn anyen. Ki sa ki sou pil fimye chamo sa a ki atè a, èske li pa ta fè?
  
  
  "O, mwen vle entèwoje l 'tou."
  
  
  “Oke, w ap oblije fè sa m gen pou m ofri, Kolonèl. El Feddan bezwen fè egzèsis. Sinon li pral pa satisfè." Sa a te lakòz yon pete nan ri e menm yon rèl nan apwobasyon nan men Toro a.
  
  
  Mwen te di: "Si mwen oblije goumen ak mam bèf sa a, omwen w ap gen ase onè pou ban mwen sèvi ak men mwen."
  
  
  Se te premye fwa Duza te tande m pale arab. Sa a te efase souri a, ak pawòl mwen yo te fè ti kras nan dent El-Feddan nan sans imè.
  
  
  "Oh, ou pral mete men ou sou li," Osman ri. “Ou ka sèvi ak yo pou lapriyè. Mwen pral menm wè ke ou gen yon zam."
  
  
  "Èske w ap mete parye, Shik Hassan Abu Osman?" - Mwen te di, konnen ke pa janm gen yon Arab ki pa te fèt san yon renmen nan eksitasyon. "Ou vle towo sa a pou fè m touye. Poukisa nou pa vire batay nou an nan touye moun? Si mwen genyen, zanmi m yo ak mwen pral gen yon pasaj san danje tounen nan Lamana."
  
  
  Sa a te mennen nan sa yo rele ansent silans. Tout je yo te konsantre sou tèt mesye ki t ap gade m nan. "Ou konnen, espyon Yankee a," li te di, rale manton l '. "Mwen panse ou dwe yon gason. Mwen admire mesye a, menm si li se yon enperyalis santi. Ou ka mouri nan batay."
  
  
  "E si mwen genyen?"
  
  
  “Ou p ap genyen, men mwen pa gen yon kontra avèk ou. Si Allah, pa kèk souflèt envizib, kite El-Feddana ak yon move sò," li te woule je l 'nan ti towo bèf la, "Lè sa a, nou pral wè." Li leve, mwen wè ki jan yon vye kòk rachin li ye. Li te bay lòd: "Mennen yo antre."
  
  
  Sit batay la te dèyè yon miray sou yon plato ki pa lwen kote nou te kite Citroen an.
  
  
  
  Plizyè djip franse te kanpe toupre. Otan ke posib Osman yo te rasanble sou twati li yo, pandan y ap rès la, anviwon ven moun antou, te kanpe nan yon semisèk pou gade plezi a. Yo te pote tab la, epi Osman, pitit gason l yo ak Dusa te chita bò kote l. Erica ak papa l te oblije chita atè.
  
  
  Mwen pa t 'gen yon mont, men solèy la te alantou midi ak chalè a te entans. Anba, nan plenn kote vejetasyon an te fini, te gen dyab pousyè tè. Bò mòn toutouni a leve, mwen wè yon malfini k ap fè wonn parese nan tèmik yo. Yon bon presan. Mwen te bezwen li pandan m te fwote ponyèt mwen, m te flechi dwèt mwen, e m te ba yo fòs ankò.
  
  
  Mwen te gade El-Feddan te retire jakèt li epi li te ekspoze tors li. Lè sa a, li retire calekons yo nan aplodi gwoup la reyini. Yon nudis Arab, pa mwens. Sa li te genyen anba a te prèske menm jan ak sa li te genyen anlè a. Se pa egzakteman yon talon Achilles, men mwen te panse li t ap fè l tou anpil byen si mwen te kapab pwoche bò kote l san yo pa kraze l.
  
  
  Mwen dezabiye nan ren nan mitan rèl. David ak Golyat, men san fistibal la. Poutan, Osman pa t ap jwe sou zam. Mwen te panse ke li ta dwe entèdi kontak po-a-po. Petèt li ta rive nan sa, men anvan li te fè, yo jete m 'yon filè mens nan fib palmis epi yo vlope yon kouto ak yon lam uit pous ladan l.
  
  
  Jan yon fanatik judo oswa karate pral di w, se pa gwosè ki enpòtan. Sa yo se vitès, kowòdinasyon ak distribisyon. Te gen ti dout ke advèsè mwen an te gen tout twa. Kòm pou Nick Carter, an n jis di konpetans epe li yo pa t 'nan pi gwo yo. Janm dwat mwen pa te konplètman refè nan dènye reyinyon an. Tèt mwen, byenke klè, bat ak lè a pi fre. Ekla solèy la te mande kondisyone, ki pa t 'rive ak kèk bat je nan po je yo. Li te enposib pou manevwe san enfliyans li. Lam nan men m 'te abitye ase, men nèt la pa t'. Fason makak toutouni devan mwen an te okipe bagay li yo te fè m sonje sa ki te sou lòt bout towo bèf la - yon toredè.
  
  
  Mete lavi m sou liy lan se yon pati nan travay mwen. Nan pifò ka yo, se yon kesyon de aksyon imedya. Kontak toudenkou, repons san pitye epi pa gen tan pou reflechi. Yon defi tankou sa a se yon lòt bagay ankò. Lè ou kapab evalye sa mwen leve kont ajoute yon sèten kantite eksitasyon nan jwèt la. Mwen te konnen de bagay: si mwen ta pral genyen, mwen te oblije fè li byen vit. Pi bon zam mwen an te atizan konn fè. Mwen te oblije konvenk towo bèf la ak tout lòt moun ke yo t ap asiste pa yon batay, men yon masak.
  
  
  Mwen maladwaman te pran nèt la: "Mwen pa ka sèvi ak sa a!" Mwen rele Osman. "Mwen te panse li ta yon batay jis!"
  
  
  Osman siprime rizib ak rèl. "Se ou menm ki te mande pou yon reyinyon ak El-Feddan. Ou gen menm zam ak li. Konpetisyon an jis devan Allah!"
  
  
  Mwen te kòmanse fouti gade alantou pou yon fason yo sove. Semi sèk la tounen yon sèk. "Men - men mwen pa ka goumen ak li!" Te gen yon nòt sipliye ak laperèz nan vwa mwen pandan m te lonje kouto a ak filè.
  
  
  Malgre koral la ensilte, Osman fache rele byen fò, "Lè sa a, mouri ak yo, Yankee espyon! E mwen pran ou pou yon moun!"
  
  
  Mwen te fè bak, mwen te santi wòch ki graj la anba pye m, mwen te kontan ke mwen pa t pye atè tankou opozan mwen an, ki pa t gen anyen men yon souri tounen. Mwen te wè Erica te kouvri figi l ak men l. Hans te anbrase l epi li te gade m, pal e dekouraje.
  
  
  "Fin li, el-Feddan!" - Osman te bay lòd.
  
  
  Akoz silans toudenkou foul moun yo, mwen kriye: “Non! Tanpri!" te nan par ak pèfòmans Duza a lannwit anvan an. Mwen pa t 'gen tan kenbe reyaksyon li. Mwen te okipe ap eseye soti nan bag la ak bra mwen lonje, eseye san siksè kenbe tounen inevitab la.
  
  
  Ti towo bèf la pwoche bò kote m ', kanpe toujou sou pye l', nan yon bagay tankou yon sumo japonè. Nan men gòch li, li pandye privye a; sou bò dwat la, li peze kouto a nan kwis li. Plan li a te senp ase: mele m 'nan yon entènèt ak Lè sa a, marinate m' nan pwòp san mwen.
  
  
  Foul moun yo fè yon rèl ankò: “Touye l! Touye l!" Mwen te sispann fè bak epi mwen te kòmanse deplase sou devan li. Mwen te santi krache a frape do m. Klou yo te pwan li. Mwen te eseye pa fè bak pi lwen. Mwen pa t 'vle riske yo te pouse soti nan dèyè ak frape nan balans. Solèy la te klere, swe t ap kouri.
  
  
  El-Feddan te pouswiv mwen avèk konfyans, aji li pou odyans lan. Piti piti li pwoche, souri li te jele e je jòn li te kanpe. Mwen te tann siy atak li a. Toujou gen yon bagay, kèlkeswa jan li ka sibtil. Paske li te gen konfyans, li telegrafi. Epi nan moman sa a mwen te deplase.
  
  
  Kòm mwen ranvèse ak sèk, mwen rale nèt la sere. Le pli vit ke men may li yo te kòmanse deplase, mwen jete m 'nan figi l'. Reflexively, men l 'leve pou bloke l', epi an menm tan an li bese ak chanje pozisyon li. Mwen te swiv mouvman l 'yo, pran avantaj de pèt balans li.
  
  
  
  Mwen rale anba privye l ', pouse ba. Mwen te mete lam nan yon demi pous nan li. Apre sa, li vire bra l pou bloke atak mwen an. Li te rive tèlman vit ke Osman ak konpayi yo te toujou ap eseye kalkile li lè li te vire ak kouri sou mwen.
  
  
  Pase l nan fann mwen, mwen te antre nan sant la nan bag la, epi kòm li te vin sou mwen, mwen sote soti nan anba ofansiv li ak kout pye l nan do a pandan li t ap pase.
  
  
  Te gen silans mouri. Sa a te chanpyon yo, ak san koule nan vant li, gout wouj tonbe sou wòch yo, epi, yo dwe asire, yon espyon Yankee lach te jis kout pye l 'nan do. Yo te resevwa mesaj la epi te gen gwo rèl nan ri. Koulye a, rèl chat la te pou El-Feddan. Ki sa li ye, yon poul olye de yon towo?
  
  
  Arab renmen blag. Foul moun yo reyalize ke mwen te jwe jwèt mwen an. Yo te apresye li. Ti towo bèf la pa t 'fè li, ki se sa mwen te vle. Mwen echwe pou pou kenbe l 'pa konvenk li ke mwen pa te vo tan li. Koulye a, sèl avantaj mwen an se ke li te tèlman jwe ke li te pèdi rezon li.
  
  
  Lè li te vire sou mwen, souri a te disparèt ak je jòn li te klere. Swe a k ap koule nan pwatrin li briye nan solèy la. Li kanpe epi li mete kouto a nan dan li. Apre sa, li te sèvi ak men kouto l pou l pase san ki soti nan blesi a sou tout pwatrin li ak nan figi l. Siyifikasyon an te chape pou mwen, men mwen te fini twalèt li lè m te ba li yon kout pye nan arèt. Li te frape sou kwis la epi li te santi mwen te frape yon miray wòch ak yon chari.
  
  
  Foul moun yo te eksite anpil. Yo te konnen li ta enteresan. Mwen tande Hans t'ap rele byen fò: "Koupe tèt li, Ned!" Lè sa a, mwen fèmen son yo, konsantre sou siviv.
  
  
  Nou te fè wonn, li te pran pòz, kap chèche yon brèch. Mwen pran filè mwen an epi mwen kenbe l nan men gòch mwen ankò. Koulye a, olye pou yo yon pozisyon gran-ouvè, mwen te fè fas a l 'nan yon koube epe a, bra kouto mwatye pwolonje, nèt moute ak pandye. Mwen pa t 'kapab kite tèt mwen yon soupi, men mwen te kòmanse pase l' nan betiz.
  
  
  "Towo bèf! Ou pa yon towo bèf, ou pa menm yon bèf - yon po chamo gra boure ak ekskreman kochon!
  
  
  Sa a te fache l. Li lanse nèt la byen wo epi li jete byen ba. Mwen pa janm wè mouvman pi rapid. Menmsi mwen te vole tounen, filè a kenbe janm dwat mwen, prèske fè m 'tribiche. An menm tan an, mwen sèlman mwatye evade kontinyasyon li kòm li te eseye trape men kouto mwen pa pwan ponyèt mwen. Olye de sa li te resevwa zepòl mwen. Pwòp kouto li te vin sou mwen, li koupe anlè. Mwen te santi l frape m nan zo kòt yo pandan l te vire adwat la epi l koupe gòj li, li make pwatrin li. Lè sa a, mwen te vire epi frape nèt la nan figi l ', libere zepòl li. Men li te pwan gòj mwen. Kouto nou yo sonnen ak briyan. Li te fè yon etap tounen nan deplase lwen entènèt mwen an dwa devan figi l 'ak mwen te kraze soti nan entènèt li. Lè sa a, mwen deplase al atake, epi li vole tounen.
  
  
  Nou te fè sa pou yon ti tan, men li te sanble tankou yon tan trè long. Bouch mwen te yon twou dlo sèk. Respirasyon an te cho ak tanzantan. Doulè nan janm dwat mwen an te jwe tankou bat tanbou nan tèt mwen. Mwen te koule plis san pase li, men li te gen plis toujou. Mwen te fè yon lòt etap pi devan epi mwen te souri ba li, mwen te balanse kouto a.
  
  
  Kit se te fyète, gwonde foul la, oswa kòlè lè l te panse yo te bat yo, li te chaje. Mwen tonbe sou do m, mwen leve l sou pye l epi m katapulte l anlè tèt li. Li te ateri fas anlè devan Osman, yon ti tan etoudi.
  
  
  Foul moun yo manje l. Li leve tèt li atè a, li bese byen ba, li pwan janm mwen. Mwen sote sou kouto l ', men li te dwat dèyè l' epi mwen pa te gen tan eskive priz rapid li. Filè li disparèt, men se pa men ki te kenbe l la. Li frape m nan ponyèt la ak yon kouto. Lam li tounen pou souflèt touye a. Lè tan te fini, mwen te bay li tout mwen pou touche pwen anplis.
  
  
  Gen anpil pati sansib nan kò a. Men, sonje sa a: si ou janm jwenn tèt ou kwense tou pre, pa gen okenn pwen kontak ki pi pratik pase shin lènmi ou a. Pa gen anyen la men zo ak nè. Devan soulye mwen yo te ranfòse ak yon bann metal mens pou jis yon okazyon konsa.
  
  
  El-Feddan jete tèt li tounen ak gwonde nan Allah, men kouto li pandye mitan-grèv. Mwen karate koupe ponyèt li, rale men l 'ak kouto a epi koupe gòj li soti nan zòrèy nan zòrèy ak do a.
  
  
  Li tonbe ajenou, li t ap tann lè, li t ap eseye repare domaj la ak men l. San atè koule nan mitan dwèt li. El-Feddan tonbe, kò l tranble, talon pye l kòmanse pile. Eksepte pou son yo nan lanmò li, te gen silans absoli. Osman te gade ak anpil atansyon kòm chanpyon li te ale nan syèl la.
  
  
  Anjeneral, pandan yon towo, toredè ki bat towo bèf la pou l mouri yo rekonpanse ak zòrèy. Mwen te panse sou li, men Lè sa a, deside mwen te pouse chans mwen difisil ase. Olye de sa, mwen te mache sou tab la, siye swe a nan je m ', epi li mete kouto san an sou li. "Kite mil èdtan mennen l 'repoze," mwen te di.
  
  
  .
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rezilta batay la choke fin vye granmoun Osman. Pitit gason l 'yo tout te anfavè fini m' la menm. Li fèmen yo. El-Feddan te kouche nan yon gwo basen pwòp san li, mouch atake l ', buz yo te deja fè wonn. Konpayi sòlda an chire yo te kanpe an silans, ap tann kòmandman lidè yo a. Hans pa t 'kapab wete je l' sou mò a, epi Erika pa t 'kapab wete je l' sou mwen.
  
  
  Cheikh la leve, li gade m. “An-llah, ou se yon nonm, yon espyon Yankee, yon gwo nonm. Si bagay yo te diferan, mwen ta ka itilize ou. Mwen pral reflechi sou li anvan mwen deside kisa pou m fè." Li vire bò kote ofisye ki gen bab ki te kanpe ak bra l kwaze nan fen tab la. "Mete yo nan selil!"
  
  
  "E li menm?" pitit gason dwat la fè remake.
  
  
  Papa l inyore l. "De gason nan yon sèl selil, yon fanm separeman."
  
  
  Mwen te ekspire alalejè. Si reyaksyon li te diferan, li t ap otaj mwen ak yon kouto nan gòj li. Mwen te peze lam El-Feddan epi li te kole nan pòch do m.
  
  
  Twoup yo te kòmanse fè bak. Yo te bay lòd pou yo retire kadav la. Duza te kanpe sou kote, ap eseye kenbe bouch li. Lè mwen te pèmèt yo mete chemiz mwen an, mwen kite ke mwen pandye, kache manch kouto a.
  
  
  Yon gad sekirite sis moun te antoure nou twa epi li mennen nou tounen nan bilding nan.
  
  
  "Bondye, si mwen viv pou san an," Hans te soupi, "Mwen pa espere wè anyen konsa ankò."
  
  
  "Fèmen!" - lidè eskwadwon an te di an arab.
  
  
  Yo mete Erica nan premye selil ki anfas sal gad la. Mwen te di: "Nève byento, pitit mwen. "Kenbe lespri a leve."
  
  
  "Mwen pral eseye," li te chichote.
  
  
  Yo mete nou nan selil mwen te okipe anvan an. Jan m te espere, yo te mare men ak pye nou epi yo te kite nou nan fènwa ki santi.
  
  
  Hans te kòmanse bougonnen.
  
  
  Mwen te entèwonp li. "Jan lòt gason an te di, fèmen bouch, granmoun."
  
  
  Li sispann nan mitan rèl.
  
  
  "Kounye a, reponn kesyon sa a: èske ou ka vole DC-3 a avè m 'tankou kopilòt ou?"
  
  
  "Dakota? Natirèlman, men..."
  
  
  "Anfòm. Nou gen bagay pou nou fè." Mwen te pale l de kouto a epi nou te manevre jiskaske nou te tounen dèyè. Tankou yon mekanisyen, dwèt li te abil ak asire w. Li te rale lam la soti nan pòch mwen nan premye eseye, ak kòd fib palmis yo sou ponyèt mwen yo te scie nan yon koup de minit. Nou te oblije travay byen vit pou plizyè rezon. Si yon moun toudenkou reyalize ke kouto El-Feddan a te manke, nou ta byen vit gen konpayi.
  
  
  "Mwen sipoze ou gen kle chato la tou." - Hans sifle.
  
  
  "Non, ou genyen. Mwen vle ou kòmanse kriye."
  
  
  "Koulèv?"
  
  
  "Sa a se ti gason mwen an. Kèlkeswa vèdik Osman bay, li vle nou an bon fòm lè li bay li. Si nou mouri anba mòde koulèv, siveyan nou yo ap mouri tou. Omwen de nan yo ap vini kouri. Mwen vle ou chita nan kwen an ak do ou sou miray la, men ou dèyè do ou, kòd la alantou cheviy ou. Ou kòmanse kriye epi pa sispann jiskaske yo antre. Apre sa, pa deplase oswa fè anyen jiskaske mwen di ou. Konprann?"
  
  
  "Wi, nan kou, zanmi, tou sa ou vle."
  
  
  "Mwen pral kòmanse kriye."
  
  
  - Hans di, e nan fason li kontinye, mwen te kòmanse mande si nou te nan yon pakèt koulèv. Akoz rèl li, mwen tande gad yo apwoche.
  
  
  Kle a te nan seri a, boulon an te rale soti, pòt la balanse louvri. Nimewo Youn ak yon AK-47 chaje nan pare a, limyè ki dèyè l 'inondasyon kamera a. Nan moman sa a, kouto El-Feddan touye li. Viktim li a poko tonbe atè jiskaske mwen pran lòt la nan do. Mwen te frape tèt li sou miray la, mwen te vire l epi mwen te kase kou li ak yon karate.
  
  
  "Wete djellaba yo epi mete youn nan yo, kefiyeh tou," mwen te bay lòd, byen vit gade nan koridò a.
  
  
  Pa t 'gen pèsonn nan je, epi mwen te pran kouri. Mwen te gen Pierre nan yon men ak AK nan lòt la. Mwen pa t 'vle sèvi ak li pou rezon evidan. Se te emisyon Pierre. Yon sant nan pafen li - e se te dènye sant la.
  
  
  Lè m rive nan gad palè a, youn nan prizonye yo te kòmanse soti pou mennen ankèt. Li te gen tan louvri bouch li. Barik fizi atak Kalashnikov la te fè l tounen e li koupe nenpòt repons vokal. Pierre ateri sou yon tab ak yon volet louvri kote lòt twa yo te chita. Mwen fèmen pòt la. Yon ti son grate te tande soti nan lòt bò a. Sa a se tout.
  
  
  Mwen konte jiska dis, kite lè a soti nan poumon mwen, epi answit pran yon ti ti gout. Mwen te antre epi mwen fèmen pòt metal la dèyè mwen. Pierre te kouche atè epi li gade
  
  
  
  tankou yon zanmann. Viktim li yo te pi gwo. Dezyèm youn nan mwen te fouye te gen kle.
  
  
  Te gen anpil bagay mwen te renmen sou Eric. Premye a tout, li te kapab pran li epi kenbe balans li. Lè m te fè l soti nan selil li a pou m antre nan pa nou an, mwen te ba l yon plan e li te pare pou l deplase.
  
  
  "Mwen te konnen ou ta vini," se te tou sa li te di. Lè sa a, li gade nan koridò a pandan mwen te mete djellaba mwen ak kefiyeh, epi nou te pare pou ale.
  
  
  Plan an te senp. Mwen pa t konnen kote Osman ye, men mwen ak Hans ta pral pran Erica soti kote sa a kòmsi nou te fè sa. Nou te mache nan koridò a ak moute mach eskalye yo, yon eskòt militè reyèl. Mwen te montre Hans ki jan yo tire AK a ak sekirite a sou ak ki jan yo tire li otomatikman. Kòm yon fizi atak, Kalashnikov a se aktyèlman yon mitray.
  
  
  Pandan nou pwoche bò papòt la, mwen remake ke li te pi fonse pase anvan. Lè mwen louvri pòt la yon krak, mwen reyalize poukisa. Syèl ble a tounen nwa. Syèl twoub t ap tann nou. Allah te tout bon mizèrikòd. Mwen te wè yon demi douzèn sòlda ki t ap chèche pwoteksyon nan zèl gòch bilding lan.
  
  
  "Nou desann etap yo epi tou dwat nan pòtay la," mwen te di. "Si Citroen pa ale, nou pral eseye youn nan djip yo.
  
  
  Si pa gen transpò, nou pral navige lwen mòn lan."
  
  
  Yon gwo kout loraj fè Erica sote.
  
  
  "M regrèt nou pa t pran yon parapli," mwen te souri ba li. "Ann ale anvan lagrèl la frape nou."
  
  
  Pandan nou t ap soti nan pòt la, van an te antoure nou. Pa t gen tan pou m admire vi a, men m te wè yon tanpèt ki t ap pwoche bò fon an. Syèl ki anba a te jòn pal, epi anwo lank * la te gaye nan zèklè.
  
  
  Pandan nou t ap pase nan pòtay la, plis moun t ap kouri andedan. Yo te jete yon ti koutje kirye sou nou, men yo te twò prese pou evite inondasyon ki t ap vini an pou yo fè sa rapid.
  
  
  Citroen a te disparèt, menm jan ak djip yo, ki vle di ke Osman ak konpayi te deplase nan yon lòt kote. Sa a te yon bon nouvèl.
  
  
  Hans te di move mo. "Ki jan lanfè nou pral soti isit la?"
  
  
  "Kamyon sa a." Mwen lonje dwèt sou yon gwo machin k ap desann wout mòn lan. Lè m te nan distans la, mwen te wè chofè a te planifye pou l kanpe epi tann tanpèt la. Sage. Kamyon li a te yon platfòm ouvè. Fatige ak meurtri, li pa t 'kapab fè fas ak gwo kantite gwo wòch li te pote.
  
  
  Mwen fè yon siy pou l sispann lè loraj la te kòmanse. Li souri nan mwen nève pandan n ap pase nan seremoni an. "Zanmi," mwen te di, "ou pral mennen nou nan Budan."
  
  
  "Sètènman, kòmandan, lè tanpèt la pase."
  
  
  "Pa kounye a. Sa a trè ijan." Mwen te fè Erica siy pou l ale nan taksi a epi pou l monte machin nan. "Sa se yon lòd".
  
  
  "Men, ou gen djip, la, dèyè miray la!" li fè yon jès.
  
  
  "Pa ase gazolin." Soti nan pwen devan mwen sou wout la, mwen te wè ke nou te rate djip yo paske yo te mennen yo andedan epi yo te pake nan fen bilding lan. Yo te vle di pèsekisyon posib.
  
  
  "Men... men tanpèt la!" - chofè a te endiye. "Epi pa gen plas!" li leve men l.
  
  
  "Èske w ak Shiek Hasan Abu Osman?" Mwen leve barik AK la epi souri a disparèt.
  
  
  "Wi, wi! Toujou!"
  
  
  Te gen loraj e van an bese. Mwen te santi premye gwo tonbe. "Hans, ale wè Erica. Lè nou desann mòn lan, se pou l vire nan premye kafou a."
  
  
  "Kote ou pral ye?"
  
  
  "Mwen pral pran yon beny ki nesesè anpil nan pil wòch la. Kounye a ale!”
  
  
  Lè mwen te monte nan pòt dèyè a, lapli a te kòmanse koule. Mwen te chita nan mitan wòch yo pandan kamyon an te mete l angrenaj epi li te rale sou wout la. Mwen te konnen ke nan kèk minit vizibilite a ta desann nan senkant pye oswa mwens. Mwen pa t pè pou yo te bat yo nan lanmò pa dlo glas, men malgre chans dèyè a, mwen te vle aksepte pinisyon an.
  
  
  Chape nou an pa pran plis pase senk minit. Gras a tan an ak kamyon sa a, tout bagay te ale byen. Sepandan, mwen pa t panse ke nou t ap kite tèlman fasil, e mwen te gen rezon.
  
  
  Kamyon an te fèk pase premye vire lajè plato a lè, sou kout loraj la ak gwonde inondasyon an, mwen tande yon sirèn kriye.
  
  
  Lapli a te tounen yon torrent avegleman, krible ak éclair avegleman nan zèklè. Moun ki nan djip franse a te gen avantaj pou yo te anba kouvèti. Mwen te gen avantaj sipriz.
  
  
  Chofè nou an te nan vitès ki ba, deplase dousman desann ti mòn lan, epi Panhard Jeep la te rale byen vit. Mwen te tann jiskaske li te sou vire pou li ale devan nou anvan mwen te lakòz de eklat dife frape wou devan l 'yo. Mwen tonbe nan labou.
  
  
  Mwen remake yon flou sou figi chofè a, dezespereman ap eseye ranje
  
  
  vire glise nan yon machin. Apre sa, li kouri kite wout la epi li tonbe nan yon twou ki te plen lapli. Nan limyè klere nan zèklè, mwen te wè de lòt moun ki te sanble ak djip vole nan direksyon pou nou. Lidè a enstale yon mitray 50 kalib.
  
  
  Mitrayòl la louvri an menm tan ak mwen. Pòt dèyè a t'ap sonnen e wòch bò kote m' yo te rikoche e yo te chante. Objektif mwen te pi dirèk. Mitrayòl la te kanpe, men nan rido lapli a, mwen te wè yon dezyèm gason ki t ap monte pou l pran zam la. Mwen swiv chofè a, ak fizi atak Kalashnikov la klike vid. Mwen pa t gen okenn katouch rezèv.
  
  
  Dezyèm tirè a te rive jwenn kawotchou yo, sa ki te ban m 'yon chans jete gwo wòch la sou taygat la. Se te yon gwo bèt, e si li pa te pozisyone pou mwen te kapab sèvi ak li ak yon fizi, mwen pa ta janm pran li.
  
  
  Jeep la te twò pre epi tireur la t ap voye plon nan tout peyizaj la pandan chofè a t ap eseye evite sa li te dwe wè. Objektif li pa t pi bon pase yon nonm ki gen yon zam. Li frape yon gwo wòch ak Panhard la literalman divize an mwatye, voye pasaje yo deyò tankou poupe ranyon.
  
  
  Nou pa t 'nan fòm konsa tou. Ak tout fiziyad li yo, tireur la te rive frape yon bagay, e pandan m te wè l ap vole, m te santi dèyè kamyon an kòmanse ap balanse. Chofè a te santi l tou e li te goumen kont patiraj la. Mwen te konnen si mwen te tonbe anba chay la, mwen pa t ap bezwen antere m. Mwen te pèdi balans mwen men mwen te vole sou kwen taygat la. Mwen te pwan li pandan do kamyon an te panche epi li te ale sou kote sou wout la. Kèlkeswa jan dousman nou te kondwi, pwa chaj la te bay mouvman inèsi a. Te kapab sèlman yon rezilta.
  
  
  Mwen te gen yon sèl janm anlè dlo lè li te kòmanse chavire. Panche a te ban m fòs mwen te bezwen pou m kase. Mwen te ale nan yon so bak epi ateri nan pousyè tè a nan yon zepòl mou. Menm lè mwen frape, mwen wè kamyonèt la baskile. Son an li te fè te nan egalite ak pwa a. Chaj la, febli sou desandan an, tonbe nan yon lavalas. Tout sa ki te enpòtan se kabin kamyon an. Li te lage anba chay la. Swa Allah oswa chofè a anpeche l 'soti nan kontwòl. Li te kanpe sou bò opoze a nan wout la nan yon twou drenaj, dlo nan kouran an koule sou kawotchou devan l 'yo.
  
  
  Mwen soti nan labou a epi mwen kouri vin jwenn li. Nan kwen je m ', mwen te wè yon twazyèm jeep tou dousman manevwe nan epav la nan jimo li yo. Mwen rive nan kabin an epi mwen louvri pòt la. Tout twa te gade m an vid. Pa te gen tan pou pale. Mwen te pwan AK la sou janm Hans.
  
  
  "Bonjou!" Se tout sa li te jwenn, e mwen te reyalize lè mwen te vire pou yon kote pou kache rapid, li pa t 'rekonèt mwen.
  
  
  Vizibilite senkant pye? Li pa t 'plis pase ven. Lapli a te alye mwen. Dènye Panhard la te mache atravè li ak anpil atansyon. Moun ki te la yo te wè destriksyon dezyèm jeep la ak aksidan kamyon an - omwen nan limit ke yo te kapab wè anyen an detay. Yo pa t 'wè m' kouche nan yon ti mas dlo bò twou a. Yo ranpe sot pase yo. Mwen leve kanpe epi swiv tras djip la sou bò avèg la. Li te kanpe pa lwen kabin an.
  
  
  Te gen sèlman de nan yo. Yo soti ak AK yo pare. Mwen te tann jiskaske yo te ant taksi a ak djip la anvan mwen rele sou yo.
  
  
  "Lage zam ou yo! Deplase epi ou mouri!" Yon zèklè te klere nou nan yon lavi toujou ki inonde. Mwen te tann jiskaske loraj la tonbe pou m di yo plis. "Jete zam ou devan ou!"
  
  
  Youn ki sou bò gòch la te fè li byen vit, li espere vire ak pin mwen desann. Olye de sa, mwen pink li epi li te fini sou tèt zam li. Nonm ki sou bò dwat la fè jan yo te di l la.
  
  
  "Travèse wout la epi kontinye mache jiskaske ou rive nan fon an." Mwen te bay lòd.
  
  
  Li pa t vle fè sa. "Men, yo pral mennen m nan dlo!"
  
  
  "Fè chwa ou. Vit!"
  
  
  Li ale. Mwen te konnen li pa ta ale byen lwen, men li ta ale byen lwen ase. Mwen te gade l jiskaske li te disparèt nan lapli a. Apre sa, mwen tounen nan taksi a.
  
  
  Dlo nan twou a leve, ak fòs li te balanse banza a. Mwen te ouvri pòt la epi m te di: “Vini non, soti la anvan ou travèse Niagra Falls.”
  
  
  "Kamyon mwen an! Ak kamyon mwen an! chofè a kriye.
  
  
  “Di byenfè w la, Hassan Abu Osman, pou l achte yon nouvo pou ou. Vini non, nou de," mwen te di an Angle, "nou pa vle rate vòl nou an."
  
  
  Lè nou desann mòn lan, pi move tanpèt la te pase. Panhard te ban nou kouvèti ofisyèl jiskaske nou te kanpe nan pòs la. Nou te gen chans paske lapli te pouse tout moun anndan. Mwen te enkyete w pou inondasyon wout la, men li te bati ak sa nan tèt ou. Wadis drenaj yo sou tou de bò yo te lajè ak rezistan.
  
  
  Tou de Erica ak papa l 'te an silans sou mwen. Chòk reta ak yon chòk sou tèt yon lòt. Si ou pa antrene pou fè sa, li ka fè ou tounen yon joumou.
  
  
  "Se te yon jou okipe," mwen te di. "Ou te fè gwo - gen yon sèl plis rivyè pou travèse."
  
  
  "Kijan nou fè avyon sa a soti isit la?" Nan gallabia l 'yo, Hans te sanble ak yon bagay ki soti nan Beau Cheste, epi mwen te gen tout apèl nan yon pil nan lesiv mouye.
  
  
  "Nou pa ta dwe gen twòp pwoblèm," mwen te di, pa vle yo tansyon ankò. "Plòt yo te kaptire. (Mwen pa t ajoute li, epi pwobableman yo te tire). Machin sa a se yon machin konpayi." Mwen tape volan an. "Li p ap parèt sispèk lè mwen rive nan jaden an epi pake bò kote avyon an. Ou antre nan kabin an epi kòmanse kondwi. Erica, monte abò epi detann. Mwen pral rale bouchon an epi pran swen rès la. ."
  
  
  "Ou te jwenn sa ou te vin isit la?" Li te di sa trè dousman, li gade dwat devan.
  
  
  Repons dwat la te non. Se te tout yon kouri dèyè papye. Se sèlman yon reyalite byen mèb ki soti nan sa a. Douza. Kòm yon ajan doub oswa trip, enterè li nan konesans posib Hans Geyer nan dezas la te tro evidan. Wi, mennen l 'nan kesyon. Tire l wi. Men, teste l nan fason li te di ke li ta te yon lòt bagay antyèman.
  
  
  "Hans," mwen te di, "e ou menm, èske ou te jwenn sa ou te vini?"
  
  
  Li te chita dwat, li te retounen nan lavi. "Bondye, wi! mwen bliye! Mwen te gen rezon, mwen jwenn li! mwen…"
  
  
  "Oke, oke," mwen ri. "Pale m 'sou sa lè nou soti nan kote jaden sa a."
  
  
  "Men, mwen te toujou dwat! Mwen te byen konnen ki jan yo fè li! ”
  
  
  "Anfòm. Ayewopò an devan. Koulye a, peye atansyon. Sòf si mwen di w otreman, menm si nou sispann, plan an rete an vigè. Monte abò epi fè motè yo mache. Èske ou panse ou ka fè li?"
  
  
  "Wi nan kou".
  
  
  "Yon lòt kesyon, èske Osman ka mete yon bagay pou fè nou desann?"
  
  
  "Non, pa gen okenn konbatan isit la. Pi bon yo genyen se sekirite fèb."
  
  
  "Si bagay yo vin mal, pa kòmanse leve jiskaske mwen fè."
  
  
  Mwen louvri fenèt la. Lapli a te bese, men li te toujou yon bagay ki pi fò pase yon douch apremidi. "Kilès nan nou ki fèt anba siy Dlo?" Mwen di. "Mwen panse ke li se sou bò nou an."
  
  
  "Mwen panse sa tou," Erica te di. "Kiyes ou ye?"
  
  
  "Eskòpyon."
  
  
  "Pa laj Aquarius." Li te souri tou piti.
  
  
  "Souri ou se pi bon siy nan tout... Oke, ann ale."
  
  
  Nou te kondwi nan yon sèk, kawotchou yo te flite ak dlo, sifle sou asfalt la. Pa te gen okenn moun deyò tèminal la. Mwen te kondwi sou chemen ki mennen nan pòtay la. Atravè li te yon chèn nan lyen. Klik li te mouri nan yon kout loraj.
  
  
  Gwo fò won ayewopò an te monte sou tèminal la. Beacon wotasyon li te an aksyon. Gen pwobableman yon koup nan operatè nan sèvis. Mwen te tounen vin jwenn ranp lan epi mwen te pase devan bilding lan tou dousman, m te anbrase rebò li pou m pa t wè pi wo a.
  
  
  Fenèt an vè tèminal la te kouvri ak vè lapli, men mwen te kapab wè mouvman dèyè yo. "Kote a plen sòlda!" Hans te soufle.
  
  
  "Pa gen pwoblèm, yo rete lwen imid la. Sonje byen, nou sanble ke nou sou bò yo."
  
  
  Mwen te mache rive nan fen bilding lan epi mwen te fè yon vire. Akoz lapli, avyon an pa t anba gad, ki te yon lòt relèv pou nou. Li te kanpe pou kont li, ap tann.
  
  
  "Hans, si tire a kòmanse, kòmanse motè yo epi soti isit la. Sinon, tann jiskaske mwen jwenn ou nan kabin an."
  
  
  Erica te di: "Banm zam ki soti nan djip la, mwen ka ede w."
  
  
  "Ou ka ede m 'nan kabin an," Hans te di.
  
  
  "Pòt kabin an fèmen, kidonk li fèmen?"
  
  
  "Non, pa gen okenn fèmen ekstèn." Hans fè yon soupi.
  
  
  Mwen te rebondi sou bò bilding lan ak leve paralèl ak fuselage a, men ase lwen ke ke a te ka glise pase jeep la.
  
  
  "Oke, zanmi," mwen te souri ba yo. “Ann tounen nan Lamana. Hans, ouvri pòt la epi antre. Pran tan ou, aji natirèlman. Mwen pral di w ki lè, Erica." Mwen kite motè a san fè anyen konsa.
  
  
  Pou yon ti moman, gade Hans, mwen te panse li te mal lè li te di pòt kabin an pa te fèmen. Li pa t 'kapab louvri li. Erica pran yon souf. Lè sa a, tòde ak rale, li rale li soti. Yon fwa andedan, li vire pòt la epi li bay yon gwo pous.
  
  
  "Oke, Erica, mache tankou se te yon aprèmidi mache nan lapli a."
  
  
  Lè li te vini abò, mwen te tann, gade reyaksyon tèminal la. Si sa a te tounen yon fiziyad, mwen ta sèvi ak djip la mennen kouri dèyè a. Syèl la te degaje sou mòn yo nan nò ak nan lwès, epi lapli a tounen farinen.
  
  
  
  Ti gason yo pral byento soti pou kèk lè.
  
  
  Chak avyon gen kadna ekstèn pou sifas kontwòl yo pou ke nan van tankou sa a nou jis te genyen, alam la, asansè ak ke pa dekole epi lakòz avyon an baskile. Yo rele yo broch, twa sou ke a ak youn sou chak zèl. Mwen te jis lage youn nan premye sou ke mwen lè konpayi an te rive.
  
  
  Te gen twa nan yo, epi yo te gen AK pare.
  
  
  "Frè m' yo," mwen te rele byen fò, "èske nou ka ede?"
  
  
  "Nou pa ka vole," youn nan yo reponn, epi... lòt moun te ri.
  
  
  "Non, men ou ka ede moun ki bezwen. Kolonèl la prese."
  
  
  Depi lè yo te pase, mwen te gen dwèt mwen nan bout ke. "Zèl la la," mwen leve seri a, "jis deplase li."
  
  
  Lè yo te rasanble pou sa a, mwen te deplase nan lòt zèl la epi leve alam la. Lè mwen te mache nan ke yo te gen yon seri nan men yo. "Se pou Allah fè lwanj ou," mwen te di, aksepte li.
  
  
  "Si ou te vole nan tanpèt sa a, ou ta bezwen plis pase lwanj pou Allah," pi gwo a nan yo te di, gade nan eta mouye mwen an.
  
  
  "Mwen te vole nan li, men san zèl." Mwen te vire ti gout dlo nan manch mwen an epi nou tout te ri pandan m te vire do ba yo epi m te dirije nan direksyon djip la. Mwen lage chay la sou do mwen. Mwen te gen youn nan bouk zepòl AK yo. Mwen te fè menm bagay la ak jimo li a, epi mwen te pote twazyèm lan nan men mwen. Dènye mouvman mwen nan Jeep la se koupe switch la epi mete kle a nan pòch mwen.
  
  
  Trio a te toujou nan zèl la, ap gade apwòch mwen ak kiryozite, men pa totalman sispèk.
  
  
  "Frè m' yo," mwen te di, "èske youn nan nou ta ka mande mekanisyen an nan anga a pote yon boutèy dife pou nou pa vole jiskaske nou pare?"
  
  
  Yo pa t sèten sou avyon yo oswa cocktèl Molotov yo, epi lè youn nan yo te kòmanse ale, yo tout deside ale.
  
  
  "Dimil mèsi!" - Mwen rele, m ap monte abò.
  
  
  Hans te jete kostim Arab li yo epi li te chita koube sou chèz pilòt la, li te sibi yon dènye tcheke kabin an. Erica te chita sou chèz kopilòt la, li leve men l pou l aktive switch kouran an.
  
  
  "Tout se pare?"
  
  
  "Lè ou." Li souke tèt.
  
  
  "Èske ou branche frekans gwo kay won an?"
  
  
  "Wi."
  
  
  "Ban m 'mikwofòn an epi ann soti isit la."
  
  
  Li te retounen li tounen. "Chaj," li te di Erica, epi kabin an te ranpli ak plenyen an k ap grandi nan activator la.
  
  
  Sipò dwat li yo te wotasyon, ak youn nan gòch la te kòmanse vire menm anvan gwo kay won an te vini nan lavi. "NAA-kat - youn - senk! Rapòte imedyatman ki moun ki abò!
  
  
  "Boudan Tower, sa a se vòl Kolonèl Douz." Sa a te kanpe l 'pou yon segond, epi lè li te retounen, Hans te deja volan.
  
  
  "Kat-yon-senk, nou pa gen pèmisyon pou Kolonèl Duza vole. Kiyès ou ye? Ki plan vòl ou ye?"
  
  
  "Budan Tower, mwen repete, mwen pa ka tande ou."
  
  
  "Kat-yon-senk!" vwa li leve nan anrejistreman: "Tounen nan liy vòl la epi rapòte bay ekip ayewopò an!" Mwen te panse Osman pa ta gen operatè gwo fò won kontwòl nan menajri li a. Moun ki nan kontwòl la swa volontèman chanje bò oswa sove kou li. Nan nenpòt ka, li pa t 'nan fòm ki pi bon an. Li te kòmanse rele byen fò. - "Tounen! Vini non!"
  
  
  Nou t ap kondui paralèl ak pis aterisaj la, nan direksyon van an. "Hans," mwen te di, pandan m te tande sirèn nan kònen motè yo, "si ou ka fè zwazo a vole nan move direksyon, mwen pa ta enkyete sou règ yo nan lè a."
  
  
  Li te opere nan pouse gaz yo tout wout la, apiye pi devan kòm si mouvman li te kapab leve nou sou tè a. Yon vwa nan gwo kay won an rele byen fò: “Nou pral tire sou ou! Nou pral tire sou ou!
  
  
  Mwen te kòmanse mande si sa a ta nesesè. Gaz yo pa te gen okenn lòt kote yo ale. Propellers yo te nan anplasman ki ba, melanj lan te ijans, ak motè yo te kouri ak tout pouvwa. Men, nou pa t vole. Pye palmis yo nan kwen an nan jaden an te grandi nan wotè enkwayab. Erica te panche, li te mete men l sou chanjman an. Li te gade papa l, ki te sanble jele an plas. Mwen te kanpe dèyè yo, bouche vwa dezespere operatè gwo kay won an, mwen pa t 'kapab tande fiziyad la sou gwonde Pratt-Whitney la.
  
  
  "Prepare!" - Hans jape. Mwen te sèten ke nou pa t kite tè a, men Erica pa t diskisyon, e pandan li t ap fè mouvman, Hans te retounen jouk bèf la epi nou te kòmanse kole sou tèt pyebwa yo. Akoz bri motè yo, mwen tande yo grate sou vant avyon an.
  
  
  Yon fwa nan lè a, li te deplase fouchèt la pi devan, ajiste gaz la, struts ak melanj. Lè sa a, li fè yon soupi. "Monchè, pa janm mande m' eseye sa ankò!"
  
  
  Mwen te di nan mikwofòn la, “Budan Tower, sa a se NAA, kat-yon-senk. Ankò e ankò".
  
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 15
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nan dis mil pye nou te fèmen nan yon dra bwouya. Mwen deplase chèz kopilòt la dèyè epi mwen pran sigarèt mwen yo. "Men, zanmi," mwen te di, "ou te touche chèk ou."
  
  
  Okipe mete kanpe otopilòt la, li te fè m 'yon souri move epi li di, "Se te yon kalite jou.
  
  
  “Kafe Erica a ta dwe ede. Èske gen nenpòt lòt kote pou ateri ki pa Lamana?"
  
  
  "Mwen te panse sou li". Li pran yon sigarèt epi mwen kenbe yon brikè. "Genyen yon vye teren bò solèy leve nan vil la. Yo te itilize li pou fòmasyon. Petèt mwen ka mete nou la, men ebyen kisa?"
  
  
  "Lè nou vin pi pre, mwen pral fè aranjman pou transpò."
  
  
  Li te panche tèt li nan direksyon mwen, li te pi piti je l '. "Mwen pa ta janm kwè li. Antouka, kisa w ap chèche?"
  
  
  "Ou te vle pale m 'sou dezas Mendanica a. Kounye a se yon bon moman. Ki jan sa te rive?
  
  
  Sa a te pran l 'pa sipriz. “Oke, kounye a mwen pral di w li, tou dousman... nan seksyon wou nan nen DC-6B la gen sis silenn CO-2, twa sou chak bò, onz pwen sis galon materyèl nan chak. Oke, si ou gen yon dife motè, kago oswa lòj bagaj, ou kòmanse li nan taksi a ak tout sis nan yo ale nan travay epi yo etenn dife a. Koulye a, sistèm lan ap travay otomatikman. Gaz nan kawotchou ki soti nan silenn yo, CO-2 anba presyon, transfere nan nenpòt pwen ki espesifye pa pilòt la. èske w konnen CO-2? "
  
  
  “Li san odè. Yo gen pwoblèm pou respire. Li pa ka trase nan san an."
  
  
  "Dwa. Respire ase, li pral fout touye ou. Koulye a, si yon moun te asire ke gaz ki soti nan CO-2 sa yo te fini nan kabin an, epi ekipaj la pa t 'konnen sou li, ekipaj la ta tonbe nan dòmi byen vit. Èske ou ka tande mwen? "
  
  
  "Mwen kenbe souf mwen."
  
  
  “Oke, kounye a sa mande kèk aksyon paske, jan mwen te di, sistèm nan fonksyone otomatikman, epi si yon moun fè yon erè epi li lage kèk nan CO-2 sa a, kabin an pral koupe soti nan lafimen an. Oke, gen yon mikwoswitch ven-uit vòl nan seksyon an wou nen Li bay kouran nan yon limyè endikatè nan kabin an ki montre lè angrenaj la angaje. Koulye a, si mwen ta kouri yon fil soti nan switch sa a nan solenoid elektrik la sou silenn nimewo yon sèl la sou chak bank, lè switch la aktive li degaje CO de nan tou de ki otomatikman dife kat lòt silenn yo. Se konsa sistèm nan fonksyone, nimewo en ale, yo tout ale. Toujou swiv mwen? "
  
  
  "Ki jan yo lakòz sa a?"
  
  
  "Oh, sa a bote nan li. Fil ki soti nan solenoid yo tache ak yon switch ak de tèminal ak yon deklanche. Nenpòt mekanisyen ka fè yon sèl. Ou tache li nan pad nan wou nen kawotchou pou ke lè Kovèti pou la leve soti vivan ak la. wou nen an retracte nan lojman an, li manyen switch la epi li mete l.”
  
  
  "Epi lè angrenaj la desann, li dife."
  
  
  "Ou te resevwa li! Men, sa se pa tout. Lè switch sa a tabli, yo dwe dekonekte tout koneksyon ki soti nan kabin an ak sistèm sipresyon dife a, eksepte koneksyon ak lòj kago pi devan an."
  
  
  "Èske sa a anpil travay?"
  
  
  "Non. Dis minit ak pens epi ou fini. Yon moun ki nan volan devan an ka fè tout travay la nan mwens pase ven minit.
  
  
  "Epi lè li te fini, kisa ou te genyen?"
  
  
  "Ou gen yon fason enfayil pou fini ak tout moun sou pil vòl la pandan aterisaj. Avyon an dekole, angrenaj aterisaj la vire sou, volan an nan nen kòk deklanche la. Avyon an ap prepare pou ateri, e kèlkeswa kote, angrenaj la bese, epi lè wou devan an desann, deklanche a lage.
  
  
  Chaj elektrik la degaje CO-2 nan silenn nimewo en epi lòt yo pran dife otomatikman. Sa mete anviwon uit galon CO-2 nan bay kago bow la. Li sitiye anba kabin an. Li vini nan vantilasyon ki te kout pou yo pa fèmen otomatikman. Tankou ou di, ou pa ka pran sant li. Twa minit apre transmisyon an echwe, ekipaj la pare.”
  
  
  "Sanble ou te deja eseye sa a."
  
  
  Li ri, li souke tèt. "Se vre, nou te eseye li. Se sèlman sa ki te rive apre aksidan an. Nou te eseye pwouve kijan yon lòt aksidan te rive, men pèsonn pa t koute nou e nou pa t ka jwenn debri a. Yo antere l, yo mennen l ale. anba gad. Si mwen te kapab mete men sou..."
  
  
  "Èske sistèm nan suppression dife nan DC-6 espesyal pou li?"
  
  
  "Gen lòt moun ki sanble ak li, men tou de avyon yo te DC-6B, e lè mwen te tande detay yo imedyatman, mwen te panse li ta ka repete. Vòl sa a te sekrè tou mwen te renmen avyon Mendanicke a. Tan an te klè, tout bagay te byen, ak avyon an te fè yon apwòch estanda ak vole tou dwat nan tè a.
  
  
  
  Te gen twa ekip envestigatè, ak pi bon an yo te kapab vini ak ke petèt ekip la te tonbe nan dòmi. Nou te konnen ekip la e nou te konnen yo pa t ap fè sa, kidonk yon koup nan nou te kòmanse fè pwòp envestigasyon pa nou e se sa nou te vini ak sa a."
  
  
  "Èske ou jwenn prèv ki montre se konsa Mendanike te fè aksidan?"
  
  
  "Lanfè wi! Mwen te gen prèv modi! Duza ak salo sa yo te pran li nan men mwen. Sistèm nan gen kat tiyo direksyon. Chak moun gen yon valv chèk, ou konnen? Li kenbe bagay yo tounen jiskaske ou pare pou kite CO-2 koule. Retire tiyo chèk la ak tout gaz la ap koule nan liy lan. Mwen te jwenn yon valv gid pou lòj devan an. Valv chèk la disparèt nan li, men se pa nan twa lòt yo. Tiyo sa yo...” Li te mare men l.
  
  
  Mwen panche dèyè, gade brouyar wouj la. Natirèlman, sa a se te yon metòd nayif nan sabotaj. "Lè Dusa te poze w kesyon, èske w admèt ke w te konnen ki jan travay la te fèt?"
  
  
  "Wi, asire w. Ki lòt bagay mwen ta ka fè? Erica te..."
  
  
  "Men, sa pa t satisfè li."
  
  
  "Non. Li te vle konnen ki moun ki fè li. Kouman lanfè mwen sipoze konnen sa?"
  
  
  "Èske li te mande w sa ankò jodi a lè yo te mennen w ale?"
  
  
  "Non. Mwen pa t 'wè l' jiskaske bandi l 'yo pran m' sou mòn lan."
  
  
  "Sa a se premye aksidan ou te envestige anvan, èske li te rive isit la?"
  
  
  "Non." Li souri ankò. "Se te pi gwo nouvèl pase sa. Sa a se lè mwen te nan Kongo a, anvan li te vin Zaire. Mwen te nan Leopoldville k ap travay pou Tansair. Avyon sa a te rele Albertina, e yon nèg ki te rele Dag Hammerskjöld te nimewo en pasaje li. Natirèlman, li te dwe anvan lè ou. "
  
  
  Mwen pa t reyaji. Mwen kite l divagade. Se te fòt mwen pou m pa t jwenn enfòmasyon an nan men li pi bonè. Mwen te lonje men mwen epi mwen te kòmanse ajiste echèl frekans lan. "Eske ou te di Duse sou dezas Hammerskiöld la?"
  
  
  "Non... Non, mwen pa panse sa."
  
  
  Mwen fèmen zye m epi m sonje: Katanga, yon pwovens ki evade nan Kongo. Moshe Tshombe, lidè li a, goumen kont twoup Nasyonzini yo. Maladi Britanik la. Otorite Sovyetik yo enkyete ke ti gason yo Lumumba te frape yo. Khrushchev te vini nan Nasyonzini an anvan epi li te avèti Hammarskjöld ke li ta pi bon demisyone. Hammerskjöld te ale nan Kongo pou etenn dife a. Vole ale nan yon reyinyon sekrè ak Tshombe nan Ndola. Tankou Mendanike, ki te pran vòl pou Osman. Avyon an fè aksidan pandan y ap ateri. Vèdik - pa gen okenn vèdik. Kòz aksidan an pa t janm jwenn. Erè pilòt te pi bon yo te ka vini ak... Jiskaske Hans Geier te parèt. Kesyon: Kisa istwa ansyen gen pou wè ak bonm nikleyè yo vòlè a? Repons: Pa gen anyen ankò.
  
  
  "Èske nou ase pre pou kontakte zanmi nou yo nan Laman?" Mwen te di pou ajiste kas ekoutè mwen.
  
  
  "Eseye li. Men kisa ou panse de istwa mwen an?
  
  
  "Ou ka vann li pou yon milyon dola, men mwen ta tann jiskaske mwen tounen nan Hoboken. Kounye a ban m 'yon ETA epi mwen panse ke ou menm ak Erica pi bon planifye pou pase kèk tan nan anbasad la jiskaske nou ka deplase ou nan yon klima ki pi an sante. ."
  
  
  "Wi, mwen panse ke li lè pou avanse pou pi sou, men modi, sa bastard Duza se sou lòt bò a."
  
  
  “Pa konte sou li. Èske pis aterisaj sa a nou pral ateri sou gen yon non?"
  
  
  "Li te konn rele Kilo-Forty paske li se karant kilomèt de Rufa."
  
  
  "Oke, ETA."
  
  
  "Di 18.30. Ki moun ou pral rele, Anbasadè?"
  
  
  "Non, bòs nan travay li." Mwen pran mikwofòn la. "Charlie, Charlie, sa a se Piper, sa a se Piper. Mwen repete apèl la twa fwa anvan yon repons estatik tounen.
  
  
  Pig Latin se yon lang timoun ki demode kote ou mete dènye pati mo a devan li epi ajoute ay, tankou, ilkay umbay - kill the bum. Li travay anpil kote itilizasyon li se enkoni. Ou pale ouvètman - epi mesaj ou a kout. Mwen te sèten ke Charlie nan anbasad la ta kapab tradui.
  
  
  Mwen te ba li de fwa epi mwen te resevwa repons mwen te vle a.
  
  
  "Ilokay ortythay - eeneightay irtythay," mwen te di, "karant, dizwit trant kilogram."
  
  
  Repons lan te: "Yadingray, oya, oudley ak ear clay - li byen fò ak klè."
  
  
  "Eske ou pa tèlman anpenpan?" - Hans souri. "Mwen pa te itilize li depi mwen te nan Ikersn."
  
  
  "Ann espere pa gen lòt moun ki fè tou."
  
  
  Sa mwen te vle voye olye de yon siyal ki kote ak ki lè se te yon apèl pou AX remèt dosye li sou katastwòf Hammerskjöld nan mwa septanm 1961. Sa fè lontan, men mwen te wè yon dosye sou li yon fwa e mwen te konnen li te sou lis la. anba yon kat vèt espesyal ki vle di "Touten Pwobableman." Men, menm nan Pig Latin mwen pa t 'kapab riske li. Dusa te vle konnen si Hans te konnen kiyès ki te fè eksploze avyon Mendanicke la. Si te gen yon koneksyon ant aksidan sa a ak aksidan an prèske kenz ane de sa,
  
  
  Lè sa a, aparans nan non Hammerskjöld sou yon frekans radyo louvri nan nenpòt fòm pa ta ka aksidan. Pa te gen anyen twazyèm mond oswa senp-èspri sou teknik la te itilize pou detwi tou de avyon yo. Sa a te premye endikasyon ke NAPR ta ka gen yon moun ki gen ekspètiz teknik - tankou sa ki te enplike nan vòl la nan Cockeye ak RPV la.
  
  
  "Hans, pandan efondreman Hammerskiöld la, èske ou te gen okenn lide ki moun ki te dèyè li?"
  
  
  "Non. Te gen yon anpil nan karaktè ki te vle debarase m de fin vye granmoun Doug. Avyon an te san gad pou yon bon bout tan anvan li te dekole. Nenpòt mekanisyen..."
  
  
  "Nenpòt mekanisyen te kapab fè li, men yon moun te dwe kalkile li an premye. Èske w te janm wè yon moun nan Laman ke w konnen nan epòk Kongo a?”
  
  
  "Si genyen, mwen pa te wè yo. Natirèlman, se te yon bon bout tan de sa. Hey, kote ou prale?
  
  
  "Mete yon ti kafe ankò epi tcheke Erica."
  
  
  "Bondye, èske mwen ka bwè yon bwè! Men, mwen pral regle ak kafe."
  
  
  Erica te chita sou kanape a, anroule sou yon dra. Mwen te kòmanse deplase lwen kote li te kouche lè bra li vlope nan janm mwen an. Li ouvri je l epi li souri. "Mwen te vle ou vini."
  
  
  "Ou ta dwe peze bouton apèl la."
  
  
  Li jete dra a. Nan yon soutyen ak bikini, li ta geri je fè mal nenpòt moun - jis pou kòmanse. "Mwen vle ou fè m yon favè..."
  
  
  Mwen kanpe epi mwen gade l. Souri a disparèt, vwa li sonnen nan gòj li. "Mwen pa panse ke nou gen anpil tan," li te di, deplase men l 'sou janm mwen.
  
  
  Mwen te fè nou tou de yon favè. Apre yo tout, tan te kout. Mwen te glise soti nan pwòp rad mwen, epi li te glise soti nan ti kras li te mete a. Mwen te kouche dousman sou tèt li sou kanape a, epi nan yon moman kò nou te fè yon sèl pandan nou te deplase ansanm, dousman okòmansman, answit plis ensistans, jiskaske nou tou de te tranble nan inyon, bese ansanm...
  
  
  Apre mwen te kouche l ankò, li louvri yon je paresseux epi li mete men l sou do tèt mwen. "Ou panse mwen pral janm jwenn ki moun ou ye?"
  
  
  "Lè nou gen opòtinite a, mwen pral di ou." Mwen di. "Èske ou ta renmen kèk kafe?"
  
  
  "Sa a pral bon". Li souri, souri bouch li epi fèmen je l.
  
  
  Mwen fè kafe.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 16
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pandan n ap pwoche Kilo-Forty, Hans te pèdi altitid e li te chanje wout. Nou te antre nan bòdi a, espere pou tèt yo nan dun yo, non sèlman yo chape anba kontwòl rada Rufa a, men tou, yo kache posib obsèvasyon vizyèl.
  
  
  Hans te bon tankou yon pijon k ap viv tankou yon mekanisyen, paske toudenkou nou t ap vole sou yon teren beton ki kouvri ak sab. Mwen remake bann la apre mwen te wè yon Land Rover ki estasyone tou pre. Yon drapo Ameriken vole soti nan mòn motè a. Bò kote l, de moun t ap gade nou.
  
  
  Mwen t ap gade kontwolè trafik aeryen Rufa, epi pandan Hans t ap vole pou l tcheke kondisyon pis aterisaj la, mwen te tande yon vwa abitye. Se te Duza, yon vwa apèn tande. Li te idantifye tèt li ak lèt apèl li yo kòm Beach Twin. Li te avèti Rufa pou l swiv nou epi tire nou si nou dezobeyi lòd pou ateri. Si yo pran nou vivan, yo pral kenbe nou jiskaske li rive.
  
  
  "Li ta ka yon ti kras ki graj," Hans te di. "Petèt ou ta dwe tounen epi chita ak Erica nan ka fant sa yo pi gwo pase yo gade soti isit la."
  
  
  "Jis mete l 'atè, zanmi, mwen pral travay sou angrenaj yo ak volets sou lòd ou." Li te gen ase yo reflechi sou san mwen pa di l 'nou ta ka gen konpayi.
  
  
  Li te gide zwazo a fin vye granmoun nan direksyon teren an aterisaj ak ase pouvwa pou li te kapab byen vit dekole ankò si li te jwenn pist la twò chire oswa mal aliye.
  
  
  Kòm nou te rive nan yon arè aksidante mwatye nan pis aterisaj lave a, mwen te di, “Hans, ou se yon pwofesyonèl reyèl. Koulye a, fèmen switch yo epi ann soti isit la."
  
  
  Erica te deja nan pòt kabin an, li ouvri seri a pandan m t ap mache nan koulwa a. "Pa kite anyen ki pou ou, cheri," mwen te di.
  
  
  "Mwen pa t pote anpil." Li te souri ban mwen. "Kounye a kisa?"
  
  
  "Kounye a, nou ap kondwi, pa vole."
  
  
  "Nenpòt kote avèk ou," li te di, epi nou louvri pòt la.
  
  
  Sutton te kanpe pi ba a epi li te gade nou, li te swiv pa Kaporal Simms.
  
  
  "Kontan ou te kapab fè li," mwen te di, sote desann. Mwen te kenbe men m pou Erica.
  
  
  "Pi bon nou deplase," li te di, gade li.
  
  
  Limyè yo te limen byen vit lè nou te antre nan Land Rover a, ki te youn nan bon bagay sou solèy kouche dezè.
  
  
  "Mwen pa panse ou te remake." Sutton te vire gade nou pou l egzamine Erica ankò.
  
  
  "Sa a se Miss Guyer ak Mesye Guyer," mwen prezante tèt mwen. "Pou kounye a, yo pral bezwen rete nan anbasad la.
  
  
  
  Yo ka vle soti isit la byen vit. Mwen pral eksplike pita. Ki sitiyasyon an nan Laman? "
  
  
  “Apre jan nou te espere, te gen anpil bri nan antèman an, yon foul moun nan anbasad la. Tout bagay pi trankil kounye a. Mwen sipoze ou konnen ke Osman te pran Budan. Tasakhmed ap fè plan pou retounen li. Li sanble fèm nan kontwòl isit la."
  
  
  "Èske gen anyen k ap pase deyò?"
  
  
  Li gade lwen Erica. "Pa gen anyen ki konnen," li te di fèm. Li te evidan ke pwòp katye jeneral li te enfòme l ', pwobableman akòz santi a li te fè sou prezans mwen sou sèn nan. Men, kèlkeswa sa li te konnen ak tou sa li te panse, mwen te enterese nan yon sèl moman. Moun ki te vòlè kòk la ak dron a poko anonse li piblikman.
  
  
  Nou te kondwi sou sa ki te yon fwa te yon wout aksè. Lè solèy kouche, kaporal la te rale machin tout tèren an moute pant apik la ak sou yon pi bon wout. Mwen te mande. - "Kòporèl, èske ou ka koute Rufu sou bagay sa a?"
  
  
  "Wi mesye. Nou te gade yo, "li te di, men l 'k ap deplase nan kadran yo akor sou reseptè a sou pedestal la. Yon vwa te sonnen, ki te pale fransè epi li te repete l an arab, ki te avèti konbatan yo pou yo veye nou nan sid Lamana.
  
  
  "Sanble ou te rive jis nan tan," tantativ Sutton pou sèk te yon ti kras mouye.
  
  
  Nan anbasad la, se Paula ki te mennen Erica ak papa l yon kote kote te gen dlo cho ak manje. Li enfòme m tou ke mwen te resevwa yon envitasyon espesyal pou m entèvyouve Madame Mendanike nan Palè Prezidansyèl la demen a kat è nan apremidi. Li te tounen soti ke Shema t ap chèche pou yon reyinyon retounen.
  
  
  Lè sa a, mwen te rete pou kont li ak Sutton. "Ou ta ka di m '," li te di, ton li endike ke bagay yo ta diferan si mwen te. "Natirèlman, mwen panse ke jwenn kokèl nenpòt kote nan yon milye kilomèt soti isit la se yon istwa san sans."
  
  
  "Lè sa a, ki sa ki nan pwen nan di ou?"
  
  
  "Pa gen absoliman okenn koneksyon ant lanmò Anbasadè Petersen ak vòl la," li te di. “Nou gen yon kamyon e lapolis jwenn chofè a. Li admèt tout bagay. Se te yon aksidan mèrdik estipid."
  
  
  "Lavi plen ak yo, pa vre. Mèsi paske w vin chèche nou." Mwen te vire do m epi m te monte mach eskalye a, m t al nan sal kominikasyon an.
  
  
  Charlie Neal kite m 'pou kont li nan izolwa a ensonorize ak scrambler la pandan li te ale fè koneksyon ki kòrèk la. Scrambler a se yon gwo envansyon. Li travay elektwonikman, vire mo ou yo nan mo enkonpreyansib ak Lè sa a, krache yo soti nan lòt bout la, bon kòm nouvo. Scrambler a gen yon sèl dezavantaj. Si yo swiv pa yon twazyèm pati, mo yo ka dechifre nan transpò lè l sèvi avèk yon aparèy elektwonik ki pi senp. Se konsa, anpil sekrè leta te vin konnen anpil moun. Yon kont mezi sa a se prezans nan toujou ap chanje kòd andedan scrambler la. Sa fè tradiksyon kontwole enposib. Omwen pou kounye a.
  
  
  AX te gen yon kòd konsa, epi lè m te bay Charlie Neal yon sekans espesyal pou konpoze, mwen te konnen Hawk ak mwen t ap pale an prive, byenke pou yon tan long, akòz poz long ki nesesè pou brouillage.
  
  
  Mwen pat pèdi tan nan bonjou. "Dezas Hammarskjöld la". Mwen di. "Enplikasyon konsènan motivasyon ak patisipasyon endividyèl."
  
  
  Menm nan scrambler la, vwa Hawke a te gen menm kalite kondwi. "Demann lan ap verifye. Pandan se tan, pa gen okenn endikasyon pozitif nan nenpòt sous konsènan kote ekipman ki manke yo. Laprès Alman an rapòte rimè sou yon disparisyon. Bundeswehr ak SHAPE te demanti sa. Kremlin an menase pou l fè yon anons piblik a 1200 GMT demen si pwoblèm nan pèsiste. te deside."
  
  
  Li sispann pale; epi mwen te chita la, m pa di anyen, m ap tann li reponn kesyon m yo. Yo te ekri anpil bagay sou vòl materyèl nikleyè - potansyèl k ap grandi li yo. Li te ekri tou ke nou nan Lwès la te vin tèlman abitye ak zak teworis ke menas la nan chantaj nikleyè yo pral tou senpleman konsidere kòm pwochen etap la nan yon echèl k ap grandi nan vyolans. Mwen pa t 'achte li.
  
  
  Anons Kremlin an pral yon souflèt psikopolitik fatal pou Òganizasyon Trete Nò Atlantik ak Etazini. Sa a pral lakòz gwo fache. Epi sèl bagay ki deside se kesyon kiyès ki te gen kòk la e ki kote yo voye l. Rezilta a ta ka yon konfwontasyon nikleyè ki ta fè tout lòt bagay sanble ensiyifyan.
  
  
  Vwa Hawk te entèwonp panse scrambler-induit mwen. “Konklizyon AX ke dezas Hammarskjöld la te posib sabotaj lè l sèvi avèk yon gaz detektab. Yo pa jwenn okenn prèv mekanik. Sispèk yo santre sou Doktè Cornelius Mertens, yon sitwayen Bèlj. Mertens, yon ofisye KGB depi lontan ki espesyalize nan domèn teknik, te tou yon ofisye sekirite Nasyonzini. Mertens pa yon disiplinè.
  
  
  Li ka te opere poukont li nan Kongo a. Yo rapòte li te touye nan peyi Lejip pandan Lagè '67 la."
  
  
  Lè Hawk te delivre rapò a, espwa mwen yo te louvri. Li te fèmen ankò. Mwen te chita ak je m fèmen: "Ki jan rapò sou lanmò li a egzat?"
  
  
  Mwen tap tann. "Li konnen li te nan katye jeneral Mukhabarat nan Port Said. Bilding lan te eksploze, pa t gen sivivan. Mertens pa te wè depi."
  
  
  Li te sanble ak yon bout mouri. Mwen te gen dènye ace a. "Èske Doktè Otto van der Meer te nan peyi Lejip pandan lagè '67 la?"
  
  
  Sa a te rete tann nan pi long. Lè Hawk te pale ankò, menm sou tèt scrambler la, papye a te pi lejè nan koulè. "Afimatif konsènan van der Meer. Li te la nan mwa jen. Yo te rapòte ke li te malad. Apre lagè a, pèsonn pa t wè l jiskaske li te parèt nan Aljeri nan mwa septanm nan.
  
  
  "Mwen pral kenbe kontak," mwen te di.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 17
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pandan m t ap douch epi bab nan apatman Sutton, chofè anbasad la te retounen Fiat mwen an san danje. Yo te ba l repons kòrèk pou tout kesyon l yo, men pa t gen pèsonn pou mande yo.
  
  
  Sutton te reyèlman te vle chèche konnen tout bagay epi yo dwe netwaye anba peche sot pase yo. Tout sa mwen te vle nan men li se yon kat jeyografik nan vil la. Pandan m t ap etidye l, telefòn nan sone. Se te Paula. Dine ta pare si nou te grangou. Mwen pa t vle abandone plezi a. Mwen te di Sutton pou l mande eskiz. Apre sa, mwen kite kote a. Mwen bouke ak moun ki nan wout mwen, ofisyèl oswa otreman. Lè mwen gen travay, mwen prefere fè li poukont mwen.
  
  
  Vila Van der Meer a te sitiye sou Flagey Street, yon kèk blòk soti nan kare santral la. Mwen te pake devan bilding polis la ankò. Mwen te vle fè eksperyans atmosfè Lamana nan jou apre yon gwo antèman. Trankil se te mo ki dwat. Twoup yo pati. Gad polis yo te chita nan arch la, yo t ap fimen sigarèt epi yo t ap pale. Yo sèlman gade m '. Li sanble ke Tasakhmed te sèlman enkyete w sou kòlè nan Shema, ak nan Budan - okipasyon an nan Osman. Li te vle donte premye a, epi li te kapab trape lòt la lè li te pare.
  
  
  Mwen travèse pak la nan fènwa a fèb limen, konnen ke si plezi sa a sèlman mennen nan plant soya ak koton, mwen ta dwe siyal echèk Hawk epi ale. Li te totalman posib ke Mertens te kapab doub van der Meer a. Maske ak penti kwi pa gen okenn pwoblèm pou yon pwofesyonèl. Ou ka jwenn eksperyans tou nan agrikilti. Piske Lafrik ak Nasyonzini te zòn operasyon yo ansanm, Mertens te kapab byen imite van der Meer, e si van der Meer te mouri pa aksidan oswa sou lòd pandan Lagè Sis Jou a, sipoze idantite li ta yon koudeta reyèl sou Mertens. ' pati. Pa gen moun ki te ka reve nan pi bon kouvèti.
  
  
  Flagy Street te nan fènwa epi pa te gen okenn limyè nan pòtay Van der Meer la. Mwen te oblije monte sou miray la ankò. Men, anvan, pou m pwoteje men m kont vè kase, mwen te jete rad mwen sou li. Mwen te fè yon bon trape. Apre m fin souke l, mwen tcheke Wilhelmina ak Hugo, mwen kontan ke jimo Pierre te rete nan kay la. Lè sa a, mwen vole moute sou hanch mwen.
  
  
  Lòt bò miray la te menm jan nwa. Pa t gen limyè nan vila a. Li te byen bonè pou ale nan kabann. Doktè a pat lakay li. Pa te gen okenn lòt moun. Kote a te fèmen ak fèmen tankou yon kavo moun peyi Lejip, fenèt ki anwo yo te sele osi byen ke sa ki anba yo. Silansye a, kache nan pòch enteryè a nan men an, anfòm byen kont Wilhelmina. Yon sèl tire nan fèmen pòt la dèyè epi mwen te andedan.
  
  
  Lè a te lou tankou fènwa. Aparamman pa gen moun ki te lakay pou kèk tan. Travès mens nan flash mwen an kenbe mèb, tapi, tapisri, zafè. Se te yon gwo chanm santral chaje ak pouf. Toupre li te gen yon sal manje, answit yon sal, epi pi lwen pase yon biwo doktè. Se la mwen antre nan labou.
  
  
  Mi yo te aliyen ak liv, men mwen te sispann pa tab la masiv nan sant la nan chanm nan. Gwo bout bwa ki soti nan flash mwen an te jwe sou miniature papye-mache yo. Sa a pa t 'yon modèl nan yon estasyon eksperimantal agrikòl, men yon gwo-echèl egzibisyon nan kraze yo nan Portarius.
  
  
  Nan materyèl enfòmasyon Hawk te ban m 'yo etidye, te gen mansyone ruines. Mendanike te fèmen yo bay piblik la kat ane de sa apre yon aksidan pandan yon espektak limyè ak son lè yon kolòn tonbe epi touye yon koup nan odyans lan. Nan moman m te li paragraf sa a, mwen te sezi lè m te panse ke ensidan an pa t sanble ase enpòtan pou fèmen kraze yo e konsa koupe youn nan kèk atraksyon touris Lamana. Koulye a, mwen te kapab blame tèt mwen pou pa rete sou moman sa a enkonpreyansib. Li pa konnen ki jan kous cha lagè Women yo te dewoule nan yon samdi apremidi cho.
  
  
  Mwen te pran yon chans epi li limen lanp lan. Nan klere li yo, Portarius gaye nan tout bèl tan li yo chire. Se te yon gwo koloni iben ki te fonde apre otòn Carthage.
  
  
  Nan pipo li yo, vil la te lakay yo nan trant mil Women ak esklav yo. Koulye a, modèl li a te kouche devan m '- yon ekspozisyon nan mi kase, kolòn ak lari etwat - yon kote ki plen fantom trè ansyen e petèt yon sèl zam nikleyè trè modèn ak machin lansman li yo. Ala yon kote nòb pou kache l, monte sou li epi lanse li! Li ta ka fasilman degize yo sanble ak yon lòt kolòn oswa ark. Kamera satelit pa ta kapab detekte li.
  
  
  Pa te gen anyen nan sal la, nan mitan liv yo, oswa sou tab la rich dekore ki endike ke akeyoloji se plezi nan Dr van der Meer, née Mertens. Te gen yon bon kat sou miray la ki montre ke Portarius te kouche sou 30 kilomèt - apeprè 18 mil nan lès Lamana, e ke yon lòt 60 kilomèt nan sid Portarius te kouche Pacar. Apre anpil bagay pa t 'anfòm, tout bagay anfòm parfe: ekip komando Doktè a te chwazi alamen te rive nan Lamana de ak twa nan yon moman, nan direksyon pou Pacar ak Lè sa a, Portarius. Yon ti klòch avètisman sonnen nan chèn panse mwen an.
  
  
  Mwen etenn lanp lan epi mwen te kanpe nan fènwa a, koute fanm k'ap pile a - kat janm, pa de janm. Men, depi mwen rive nan Tangier la, pa gen okenn kouri. Mwen fèmen pòt biwo a lè mwen antre. Mwen te kanpe bò kote l ak Wilhelmina nan men m. Atravè de fenèt yo fèmen nan chanm nan, pa t 'kapab wè okenn batay. Anvan mwen te antre nan dèyè, mwen pa remake okenn fil elektrik alam. Sepandan, ak yon pwofesyonèl tankou Mertens, mwen ta ka bite sou yon bagay ki ta ka anpeche Pak la Warsaw.
  
  
  Mwen pa t 'nan atitid la kanpe epi respire pousyè ak lè sichofe, ap tann yon repons. Mwen te ale nan fenèt ki pi pre a. Panno yo te metal woule-desann ak louvers. Yo te tache ak bag yo sou tou de bò ak yon seri senp. Mwen mete Luger la nan pòch mwen epi mwen deboutonnen yo. Mwen kite boulon an monte, peze sou sous li pou anpeche l vire. Ak do m nan pòt la, mwen reyèlman pa t renmen sitiyasyon an; Mwen te vin silwèt pafè a pou pratik sib. Te gen yon manch nan fenèt la, epi mwen vire l prèske le pli vit ke mwen leve vole yo. Lè sa a, li te tout fini.
  
  
  Mwen pa ta sèvi ak Killmaster N3 a akòz mank nan sansiblite. Se te sansiblite kache sa a - senkyèm, sizyèm oswa setyèm sans - ki te kenbe m 'vivan. Pandan m te kouri nan direksyon miray la, tout sans mwen te klere wouj. Yo pa t 'kapab sove m', men avètisman an te klè ase, epi lè toudenkou tout kote a te sanble ak Kennedy Stadium pandan kick-off, mwen te konnen ensten m 'te nan bon fòm, menm si lavni mwen an te nan dout.
  
  
  Mwen vire toutotou ak rkrokviye dèyè kouvèti a sèlman ki disponib - yon pye palmis majestic. Sou do m ', mwen te tire de limyè ki pi pre yo sou miray la ak Lè sa a, etenn youn ki pi pre a sou do kay la. Tir mwen te sanble li te bloke limyè a ak ranyen. Te gen twòp nan yo.
  
  
  Yon vwa te tande nan yon megafòn an franse. "Jete zam la epi fè fas a miray la!"
  
  
  Otomatik kout zam te entèwonp kòmandman an, fann kòf la nan yon pye palmis kèk pye pi wo pase tèt mwen. Te tire a te pote soti nan krenèl yo nan Villa la. Li te swiv pa yon lòt liy dife soti nan touf raje devan kay la. Pifò nan pye palmis la te domaje. Twazyèm lan, yon sèl sa a soti nan dèyè kay la, te eseye li. Si yo kòmanse tire konsa, yo pral touye pye bwa a.
  
  
  Yo mete m nan yon bwat. Menmsi mwen te ka monte sou miray la, ta gen yon moun k ap tann la. te pèlen an ak anpil atansyon mete. Sèl kesyon an se si yo te konnen anvan oswa apre mwen te antre nan kay la ke mwen te vin rele.
  
  
  Mwen te resevwa repons mwen byen vit. "Monsieur Carter, ou pral mouri nan yon minit si ou pa obeyi!"
  
  
  Sa vrèman fè m obeyi. Se pa poutèt menas mwen ta mouri si mwen pa t ', men paske yon moun te konnen ki moun mwen ye. Ak sèl moun nan tout NAPR ki ta dwe konnen sou sa a te Nick Carter.
  
  
  San repiyans, mwen te jete Wilhelmina deyò nan limyè frèt la epi mwen te mache sou miray la, tankou yon nonm ki te asire w ke li te sou yo fè kolizyon ak li.
  
  
  "Mete men ou sou miray la epi koube sou!" ekip la te vini.
  
  
  Mwen te tann yon bon bout tan, gen plis chans akòz efè sikolojik sa a te dwe te genyen sou mwen, anvan mwen tande mak pye apwoche. Men yon moun te pwan cheve m epi rale tèt mwen. Mwen te kenbe yon aperçu de bòt konba ak yon manch vèt oliv anvan bouche je yo kenbe je m '. Men yon moun abilman karese kò m 'nan rechèch nan yon zam kache. Li pa jwenn ni Hugo ni Pierre, men mwen pèdi opòtinite pou m goumen. Bra mwen te rale tounen ak ponyèt mwen te mare. Lè sa a, kenbe men sou chak bò, yo pouse m 'pi devan. Lide a te sanble yo te mete m 'nan chemen an nan nenpòt ki bagay ki ta lakòz m 'tribiye ak fè mal shins mwen. Kou obstak yo te fini jan mwen te espere, ak mwen chita sou chèz la dèyè machin nan ak de lènmi m 'yo sou chak bò.
  
  
  Lè sa a, tout bagay sispann.
  
  
  Mwen jete tèt mwen tounen, respire nan lè a lannwit.
  
  
  Lè sa a, mwen te mande. - "Konbyen mil pou Portarius?"
  
  
  "Fèmen," youn nan gad mwen te di.
  
  
  "Ase byen lwen pou yon vwayaj yon sèl," se te repons ki soti nan devan an.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 18
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mwen pa t 'deranje vwayaj la yon sèl chemen ditou. Fenèt la te desann, yon briz t ap soufle soti nan lanmè a, ak yon kote deyò yon konpayi avyon t ap patwouy. Tout sa mwen te dwe fè se aktive bouton an omaj ki tache ak janm dwat mwen dèyè jenou an epi mwen te kapab mennen nan sis san Marin ase vit. Men pou kounye a mwen te kontan ak jwèt la.
  
  
  Li te evidan depi nan kòmansman ke vòl la pa te planifye lannwit lan. Plis tankou kat ane nan travay - depi Mendanike fèmen Portarius akòz yon ensidan ki pa t 'yon aksidan. Li posib ke Mertens, poze kòm van der Meer, konvenk Mendanicke ke li te vle sèvi ak kraze yo pou kèk lòt objektif pase sa a kounye a. Soti nan moman sa a sou, Mertens te fè preparasyon li dèyè kouvèti a trip nan pèsonalite li, kraze ak kondisyon san espwa.
  
  
  Bag li enkli ajan nan Casto ak Heidelberg. Sinon, li pa ta gen okenn fason pou konnen ke byenke je kòk la se zam nikleyè taktik ki pi danjere nan asenal Òganizasyon Trete Nò Atlantik la, li se tou ki pi vilnerab. Tout lòt zam nikleyè yo gen yon sistèm kle doub ki pwoteje kont vòl sa yo.
  
  
  An 1970, eleman rebèl nan lame grèk la te eseye sezi bunker toupre Thessaloniki kote yo te estoke zam nikleyè taktik. Yo te sispann pa yon eskwadwon nan grèk Air Force konbatan. Menmsi yo te jwenn zam nikleyè, yo t ap initil pou yo epi yo pa t ap menase pèsonn. Yo pa ta gen yon dezyèm kle.
  
  
  Avèk Cockeye li diferan. Sikwi entegre li yo ak avyonik yo se konsa ke nenpòt moun ki pwan bwat nwa li yo ak konprann operasyon li yo ka kònen li. Pou rezon sa a, "cockerel" te anba pwoteksyon espesyal. Sa Mertens te kapab frape gad yo te montre jis ki jan ajil li menm ak jwè parèy li yo te.
  
  
  Pòv fin vye granmoun Mendanike swa aprann verite a anmè oswa vin frèt lè kòk la te fini sou peyi natif natal li. Nan dezespwa, li te avèti Anbasadè Petersen. Menmsi mwen pat gen tout detay, mwen wè Duza ak Tasahmed te enplike nan kontra a. Travay yo se te kenbe devan an epi kenbe atansyon piblik la sou li. Shema pa t poze okenn menas. Li te depreferans adapte yo kreye mit nan kont-koudeta a. Se sèlman Hans Geier ki te yon menas, e se gras a li ke mwen te chita nan dèyè machin nan, mare tankou yon poul, sou wout mwen nan tout bèl pouvwa a ki te fè pati Wòm yon fwa.
  
  
  Apre yo tout, li te yon koup long de jou. Mwen te deside ke mwen te bezwen dòmi. Mwen te reveye pa tè a inegal ak frèt la nan mitan lannwit lan.
  
  
  Machin nan kanpe. Vwa yo te pale byen vit, nan chichote. Nou te deplase sou. Kou yo sispann e mwen reyalize ke nou tap desann. Briz la ak bri lanmè a te mouri. Eko machin lan te voye di ke nou te nan yon chanm fèmen. Nou sispann ankò. Fwa sa a, motè a etenn. Pòt yo louvri. Plis vwa soumèt, de pale Alman, youn ki di, "Pa gaspiye tan ou."
  
  
  Gad ki sou bò dwat mwen an pouse m sou bò gòch. Moun ki sou bò gòch mwen an te kenbe m nan kolye a. Mwen jere kenbe tèt mwen nan toufe. Dèlko a fredon. Pòt an metal la sonnen. Li te gen yon son bato. Te gen tou yon ti mache. Mwen te santi lè fre sikile. Mizajou yo te enstale sou Portarius.
  
  
  Yo tande yon kòmandman rapid, epi mwen chita. Men ki sou kolye mwen an te repoze sou je yo. Mwen bat je nan limyè a toudenkou, ap eseye konsantre je m '.
  
  
  Te gen twa nan yo ki te chita bò tab la anfas mwen. Koup la sou chak bò ansyen an te sanble pa abitye, ak nan limyè a fèb yo te plis nan lonbraj yo pase siperyè yo. Epitou nan lonbraj yo dèyè yo te seksyon an ke wo nan DC-7 la. Se te yon angar anba tè, e mwen te kontan mwen pa t ale lachas pou avyon an nan Rufa. Mi yo sou tou de bò yo te metal, men canopy ki anlè a te kamouflaj. Pa gen dout, dwe gen yon pist kamouflay dèyè li, men mwen t ap mande poukisa detèktè satelit yo pa t 'ranmase li.
  
  
  "Ou jwenn sa a enpresyonan?" - mande mèt mwen.
  
  
  "Ki jan ou rele li, defen Women yo oswa frè barbares yo?"
  
  
  "Mwen dwe di ke mwen te espere ou pi bonè," li te inyore kòmantè mwen an.
  
  
  "Mwen te rive le pli vit ke mwen te kapab, men mwen panse ou pral oblije diskite sou reta a ak Kolonèl la."
  
  
  Li inyore li tou. "Ou konnen ou prèske pèdi yon parye avè m '. Mwen rayi pèdi parye. Èske se pa vre, Doktè Schroeder?”
  
  
  Sou bò gòch li te Doktè Schroeder, ak yon figi wonn, difisil ak cheve gri kout. "Wi," se te repons li.
  
  
  
  "Di m, ki jan ou rele, van der Meer oswa Mertens?"
  
  
  
  "Ha!" li frape palmis li sou tab la. "Oke! Mwen te di ou, mwen te di ou!" - li di zanmi l yo avèk eksitan. “Epi sa a se youn parye mwen pral genyen, Dr Villa. Mwen te di ke li ta jwenn."
  
  
  Doktè Villa, yon nèg ki pi mens ak yon moustach, ri.
  
  
  "Ou son tankou yon jwè aza," mwen te di.
  
  
  "O non, mwen pa janm jwe aza. Mwen sèlman parye sou sèten bagay. Menm jan mwen parye sou ou, mesye Carter. Mwen reyèlman te panse ou ta pral manje maten isit la."
  
  
  "Oke, ou te gen opòtinite pou envite m '."
  
  
  "Mwen te vle, men yè li te twò bonè. Ou te detwi jounen m e te gen anpil bagay pou m fè."
  
  
  "Li pi bon pou w apwofondi."
  
  
  "Egzakteman!" Li bat je epi li rale nen li. “Antanke yon pwofesyonèl ak yon lòt, mwen sèten ou pral dakò ke se karakteristik sa a ki fè diferans lan. Mwen konnen kòlèg mwen yo epi mwen ka rezime siksè aktivite nou yo - misyon nou,” li te pwolonje men l 'nan benediksyon. "Atravè bon jan kalite. Èske sa pa bon, Mesye?"
  
  
  Yo boumonnen an repons. "Wi, konplè. Èske w konnen, Mesye Carter, poukisa pifò vòl labank, kèlkeswa jan byen planifye, fini nan echèk? Vòl la ka parfe egzekite, men li se apre reyalite a - apre reyalite a!" li te leve yon dwèt, li t ap bay konferans “kote bagay yo tonbe. Ak rezon an, nan kou, se echèk yo dwe bon jan nan planifikasyon an jeneral - tou de apre reyalite a ak anvan li." Li te souri dousman. "Èske w konnen konbyen tan nou te fè operasyon sa a nan etap planifikasyon yo?"
  
  
  "Apeprè kat ane, bay oswa pran yon koup de mwa."
  
  
  "Bon! Gwo! Èske w konprann de sa m ap pale?" Li tounen vin jwenn patnè an silans li yo epi li tounen vin jwenn mwen. “Lè premye faz la te fini, nou te konnen nou te nan peryòd kritik swasanndez èdtan. Materyèl lage a te dwe pote isit la san yo pa deteksyon. Ak yon fwa isit la, nou te asire w ke li pa te dekouvri. konplè, Mesye Carter."
  
  
  "Mwen te konnen te dwe gen yon kote pou mwen yon kote."
  
  
  "Nou te konnen ke nan Lwès la te gen yon òganizasyon ki soti nan ki nou te kapab atann pwoblèm. AX, ak soti nan AX - Nick Carter. Poukisa, nou gen yon dosye sou ou menm epè tankou Lagè ak Lapè."
  
  
  "Mwen espere li sa a tou."
  
  
  "O, pi bon nan kèk fason." Li te itilize dwèt li. "BND West Alman an se yon ri. CIA pèdi kapasite operasyon li akòz ekspoze ak eksplwatasyon moun sòt yo voye isit la. MI6 okipe nan Ulster ak lil Chip. SID franse ak Italyen yo lye ak teroris lakay yo ak sou sa ak sou sa. Se sèlman AX ak soti nan AX ou menm ki jan nou li li, epi nou pa t 'bezwen yon òdinatè di nou sa."
  
  
  "Èske mwen ka kanpe epi di ou mèsi pou louang ou a?"
  
  
  "Li pa nesesè. Kòm òganizasyon w ap fyè de ekselans li, nou menm, Mesye Carter, fyè de tèt nou tou. Jan mwen te di, nou te tann ou."
  
  
  "Si w t ap tann mwen, poukisa ou te eseye touye m nan lavil Wòm?"
  
  
  Mertens te fwonte: “Se te yon erè e mwen eskize. Mèt estasyon nou an nan lavil Wòm te avèti pou kenbe yon je sou ou. Akòz twòp zèl li, li te mal entèprete enstriksyon li yo. Li pa te gen okenn fason pou konnen ke ou te jwe yon wòl nan plan òganizasyon nou an. Menm si sa, aksyon li yo pa padone e li pa avèk nou ankò. Mwen soti nan Lamana pou m vin jwenn ou lè w retounen. Se konsa, kounye a ou konprann."
  
  
  "Non, mwen pa konnen. Si Duza te fè wout li, mwen ta retounen lavil Wòm atravè Cairo."
  
  
  "Duza se yon moun fou pafwa. Li souzestime kapasite w, men kwè m, ou pa ta ale Cairo, ou ta vin isit la. Olye de sa, ou te ale nan Budan nan yon kouri dèyè zwa sovaj."
  
  
  "Ou anfòm deskripsyon an," mwen te di, gade jan souri nan frizè te disparèt.
  
  
  "Byen. Oke, li lè pou nou avanse." Li souke tèt gad dèyè m '.
  
  
  Pandan l t ap kontinye, mwen te panse pou m peze dèyè janm mwen an sou chèz la epi m te limen alam homing la. Mwen deside tann pou de rezon. Li te espere sèvi ak mwen, ki vle di ke ekzekisyon pa t 'fè pati nan plan an kounye a, epi mwen te pare yo jwe ansanm jiskaske mwen wè "Cockerel" nan kò a.
  
  
  Gad yo te rale m nan pye m. Mertens ak doktè parèy li yo te abiye tou ak pwòp inifòm konba vèt. Bòt yo te poli pou yon klere. Li te sanble kòm si Mertens ak konpayi yo te enplike nan plis pase sèlman zam nikleyè.
  
  
  Schroeder te kanpe tèt ak zepòl anlè de lòt yo. Duel mak sou machwè l ', plat Prussian figi - soustraksyon trant ane epi ou te kaptire pa SS la sou fwon lès la, restriktire, tounen nan Repiblik Demokratik Alman Lès la pou dirije eskwadwon teworis MBS, ak Lè sa a, nan Lafrik pou menm bagay la, ak jan sa te di a se ta mèt pale mwen an, "ak sou sa, ak sou sa."
  
  
  Lòt la, Willie, se menm kote
  
  
  yon figi rid, etwat, fèmen ak je nwa klere. Li te gen gade nan yon enkizitè inveterate, kalite a ki ta boule tèt li boule ou.
  
  
  "Pwèyè m yo," mwen te di, "yo ta pi bon demare."
  
  
  "Mwen regrèt sa, Mesye Carter," Mertens te sonnen tris, "men jan mwen te di, nou planifye ak anpil atansyon, epi nou planifye kenbe ou an sekirite ke posib. Nou pa souzèstime kapasite w yo."
  
  
  Li te fè yon jès pandan youn nan gad yo te ale lwen m 'nan direksyon pòt metal la epi li vire manch wonn li. Pòt la te ouvri epi mwen te wè yon espas ki te bay enpresyon yon teren foutbòl ak yon estad. Telespektatè yo te anvi pou yon bagay ki pi mens pase po kochon. Se te koliseum vil la. Nou te parèt nan sa ki te yon fwa kacho yo ak kaj anba etaj la nan anfiteyat la. Tout sa ki rete nan masonry ansyen an se etaj la wòch ak mi ki antoure.
  
  
  Te gen yon lalin, ak nan limyè li mwen te kapab wè filè kamouflaj may anlè tèt li, ak pi wo a li kraze wonn nan Colosseum la li menm. Nan sant la nan zòn nan kacho otorize te manke "cockerel". Li te enstale sou yon abèy. Tou de te chita sou ranp lansman an, ki te enkline nan yon ang ki ba anpil.
  
  
  Nou te dirije nan direksyon pou ranp lan kòmanse. Se te refij pafè a. Ni satelit la, ni kamera SR-71 la nan espas yo p ap janm wè li - omwen pa jiskaske li te lanse. Sa a te, nan kou, ironik - isit la, nan kraze yo, te aparèy la pafè pou kreye kraze.
  
  
  "Oke, Mesye Carter, kisa ou panse?" - di Mertens.
  
  
  "Mwen sezi."
  
  
  Li sispann. "Oh, kijan sa ye?"
  
  
  "Ou te pale de bon jan kalite. Menm nan fè nwa a mwen ka wè li tout bò kote m ', menm nan tirè pwofesyonèl yo ou te mete la. Li pa fè sans".
  
  
  "Èske se vre? Ou tande sa li di kanmarad li yo? Ki sa ki pa fè sans?
  
  
  "Sa w t ap di sou moun ki planifye vòl epi ki pa chape, mwen ta di ou te fè menm erè a."
  
  
  "Ou ta? Horst, Jose, ki kote nou te fè erè?"
  
  
  "Premye erè a," Schröder te di an Alman, "te mennen l 'isit la."
  
  
  "Oh, pa kòmanse sa ankò," Villa kase, "jis paske ou twò estipid pou w konprann..."
  
  
  "Ja! Mwen konprann ase byen. Si se pa t pou ekip mwen an, fize sa a pa t ap chita la. Si…"
  
  
  "Komando ou a! Sa a se sa mwen te planifye pou ke..."
  
  
  "Mesye! Mesye! Vwa Mertens te nwaye diskisyon yo. “Sa ki devan nou se rezilta efò ansanm nou yo. Pa gen okenn nesesite pou diskite ak pa gen tan. Men, envite nou an di nou te fè yon erè, e mwen menm, pou youn, ta renmen konnen ki kote nou te ale mal. Di nou, Mesye Carter."
  
  
  Malgre ke mwen pa t 'kapab fè li nan moman sa a, mwen te pare yo peze bouton an homing sou do a nan janm mwen an. Mwen te jwenn sa yo te voye mwen jwenn, men tout sa mwen te kapab fè nan pwen sa a se te chèche yon fason soti. Mwen te di: “Osi ou pa vole zwazo sa a, li byen kache. Yon fwa ou fè sa, NAJ oswa Sizyèm Flòt la pral tire l. Ou pral nan sak la anvan ou frape sib ou. "
  
  
  "Sa pa janm bon, pa vre? Oh, non. Oke, gade byen, Mesye Carter. Mwen te vle ou wè sa ou pral ede lanse. Antretan, gen anpil bagay pou fè toujou."
  
  
  Yo te mennen m 'tounen andedan, pa nan patiraj DC-7 la, men nan yon chanm sou bò opoze a nan pad lansman an. Mwen te ale nan plizyè sant kontwòl misyon. Mwen te wè konsola elektwonik yo ak sistèm vize yo, telemetri siveyans yo. Mwen pa wè anyen ki pi sofistike pase sa Mertens ak gwoup la te mete ansanm nan zantray Portarius.
  
  
  Te gen yon demi douzèn teknisyen nan sal la, yo tout abiye ak menm inifòm entelijan ak siperyè yo. De yo te chita nan modil kontwòl la epi yo te ale nan yon lis verifikasyon. Lè nou antre, yo tout te peye atansyon, ak Schroeder kalme yo.
  
  
  "Mwen te vle ou wè li tou." Mertens te reyon. “Kounye a, nou te oblije adapte pwòp kontwòl nou yo ak bwat nwa Zye kòk la. Se pa yon travay fasil, zanmi m, men gras a talan nou rasanble isit la, nou ap vin pi pre dekont la.”
  
  
  "Andre, èske mwen ka entèwonp pou yon minit. Mwen panse ke envite nou an ta ka itilize yon brèf kout. Èske nou ka gade sib la tanpri?"
  
  
  Andre te gen je san koulè ak dwèt long fleksib. Youn nan yo te peze de bouton sou panèl la sou bò gòch li. Yon ekran optik bloke ERX Mark 7 kouvri miray la. Li te montre wè Lanmè Nwa a ak klète eksepsyonèl. Ne nan li te penensil Crimean nan fòm nan yon dyaman. Liy tren ki soti nan Dnepropetrovsk se te yon kòd ki te pase nan eyelet Dzhankoy nan Sebastopol.
  
  
  Sebastopol se pi plis pase katye jeneral la nan Flòt Lanmè Nwa Sovyetik la, li se sou fwontyè sid maritim Sovyetik la, kòm Murmansk se nan nò a.
  
  
  Admiral Egorov ka gen yon santèn bato plis nan flòt nò li pase Admiral Sysoev nan kòmandman Lanmè Nwa li a, ke li bay Mediterane a, men ak sis kwazyè misil klas Krest, 50 destriktè Kashin ak prèske kòm anpil soumaren klas Y, li pral. pa ezite.
  
  
  Eskanè a te pran yon gade fèmen nan Sebastopol. Mwen pa bezwen li. Mwen te la. Sa a te definitivman yon sib pou yon moun ki gen anbisyon nikleyè.
  
  
  "Ou rekonèt sa a?" Mertens soufle.
  
  
  "Pa klè. Yon moun te di m 'rada li te inpénétrabl."
  
  
  "Yon moun te di ou mal. Eske se pa vre, Andre?"
  
  
  "Wi mesye."
  
  
  "Andre, montre envite nou an kou ki gen entansyon an."
  
  
  Andre te peze kèk lòt bouton epi nou t ap gade tout rejyon Mediterane a soti nan Lamana rive sou bò solèy leve, tankou Itali, Lagrès, Latiki ak Lanmè Nwa a. Liy Vèt la detire prèske tou dwat nan Lanmè Ionyen ant Kythera ak Antikythera, ant Peloponnese ak Krèt. Se la liy lan te kouri atravè zile siklad yo nan lanmè Aegean. Li te pase nan nò Lemnos ak bò solèy leve nan Samothrace. Li te longe pas etwat nan Dardenelles yo epi, pase sou tè nan sid Alexandropalis, travèse teritwa Tik, tit nan nò Hayabolu, émergentes nan Lanmè Nwa a toupre Daglari. Soti nan la li te ale tou dwat nan Sebastopol.
  
  
  "Trè dirèk ak nan pwen an," Mertens te di. “O, mwen konnen sa w ap panse. Rada a pral ranmase sa kamera satelit yo pa t 'kapab detekte. RPV a pa deplase vit konsa e sa ta fè tout bagay la tounen yon gaspiyaj tan. Eske se pa vre? "
  
  
  "Ou gen latè a," mwen te di, vle tout bagay.
  
  
  "Natirèlman, rada a ta ranmase ti efò nou yo ... si li te gen yon bagay yo ranmase. Wotè, mesye Carter, wotè. Kòm ou te wè, fize nou an ap deplase sou dlo a nan yon ti distans de li. Nou pwograme li nan yon wotè konstan trant pye. Pandan li travèse tè a, li pral swiv kontou tè a, pye bwa, ravin, kèlkeswa sa, epi wotè li pap chanje. Epi, kòm ou byen konnen, rada a pa pral eskane li nan yon trajectoire ba konsa."
  
  
  Mwen te wè Sebastopol ak estuary etwat li yo, wòch ki antoure yo, koupe pa fanatik-detektè. Madichon an te ke nenpòt fize dwe gen yon ang sou trajectoire li yo. "Cockerel" ki enstale sou abèy la pa t 'bezwen sa a. Sa a se objektif vòl li. Li te kapab antre prèske pwen zewo a, jis tankou yon flèch.
  
  
  "Èske mwen reponn tout kesyon ou yo?" Li t ap klere ankò.
  
  
  “Tout men youn. Poukisa nou tout tèlman anvi kòmanse 3yèm Gè Mondyal la?
  
  
  “Se poutèt sa ou la, Mesye Carter, pou anpeche sa! Reflechi sou sakrifis ou pral fè pou limanite. Vini non, mwen gen yon lòt bagay mwen vle montre w anvan pwogram nan kòmanse. Mèsi, Andre. "
  
  
  Chanm kontwòl la te gen pòt fèmen tou. Li te bati ak pwoteksyon eksplozyon nan tèt ou. Ta gen ti bezwen lanse yon UAV ak yon chaj JP-4. Merten te gendwa te planifye pou lanse yon misil balistik entèkontinantal.
  
  
  Yo te mennen m 'soti nan kontwòl misyon an nan yon koridò wòch pa limen lè l sèvi avèk flach. Nou te monte eskalye ansyen yo epi nou te jwenn tèt nou nan mitan kraze yo. Se la lalin lan te vin gid nou. Nou te mache sou sa ki te dwe lari prensipal la jiskaske nou rive nan yon konplèks yon etaj nan konstriksyon modèn. Pandan m t ap mache, mwen te remake gad kanpe sou wotè yo.
  
  
  “Oke,” di Mertens, “Mwen sèten ou pral eskize Doktè Schroeder ak Doktè Villa. Ou pral wè yo pita, men kounye a yo gen bagay pou yo fè, e nou menm tou."
  
  
  Mwen pa t 'kapab tann chita pou yon rezon. Avèk dèyè chèz mwen an peze sou janm mwen an, mwen te kapab ogmante popilasyon Portarius la pa sis san moun. Anjeneral mwen fè travay mwen epi pa gen okenn ranfòsman. Men, sa a te etranj, ak Hawk te ban m 'yon lòd. Pwoblèm lan se te ke mwen pa t 'kapab chita.
  
  
  Pa te gen okenn limyè sou andedan konplèks la, yon lòt siy nan planifikasyon. Kamera santye Samos nou yo ase pwisan pou ranmase yon pis sou yon boul gòlf ki soti nan yon koup san kilomèt lwen. Nan mòd nòmal, satelit la ranmase limyè nan kraze yo. Nan sitiyasyon sa a ki pa estanda, entèprèt foto a pral pran nòt epi transmèt enfòmasyon.
  
  
  Mertens te mache nan koridò a nan biwo li. Te gen yon tab ak kèk chèz, men tout chanm nan te yon dezòd konplesyon nan moso ak moso nan ekipman elektwonik.
  
  
  "Mwen oblije eskize pou dezòd la," li te di.
  
  
  "Ou dwe fè plis atansyon pase sa ak Hammarskjöld." - Mwen te di, kap chèche yon chèz vid, men mwen pa wè li.
  
  
  Li te gade m pou yon segond epi answit li ri. Li te chita nan biwo li a, li t ap jwe ak papye li yo.
  
  
  "Konbyen nan nou ki nan bagay sa a?" - Mwen te mande, mwen pwoche bò tab la, sou li a. "Oswa se yon sekrè leta?"
  
  
  
  "Pa gen anyen sekrè pou ou, Mesye Carter." Li pran kèk papye. "Ou menm ak mwen egzakteman senkant-yon. Nou tout isit la pare pou lanse. Yon fwa pousyè tè a rezoud, pou nou pale, nou pral ale nan pwochen etap la. Koulye a, mwen pral li ou patisipasyon ou nan pwogram nan. Ou pral jwenn li sou kasèt epi nou pral wè li mete nan bon men pou emisyon atravè lemond. Ou pral pi popilè." Li souri. Ekspresyon sou figi l 'te fè m sonje yon iyèn ki te kraze ak bèt yon lòt moun.
  
  
  "Moun nan mond lan!" li te li tankou yon jounalis twazyèm to: "Òganizasyon ki responsab pou destriksyon nikleyè pò Ris Sebastopol la rele AX. AX se yon ajans espyon espesyal nan gouvènman ameriken an dedye a asasina ak ranvèse gouvènman yo. Direktè li ak chèf operasyon yo se David Hawke. Hawk te fè vòl misil Kokai ak machin lansman li yo, ansanm ak konsèy yo. Mwen menm, Nick Carter, te ede nan misyon an. Mwen te fè sa kòm yon siy pwotestasyon. Mwen pral mouri lè pawòl sa yo ap emèt. Se mwen ki responsab touye AX.
  
  
  "Plan dèyè zak jenosid nikleyè sa a gen de fwa. Yo pral blame destriksyon Sebastopol sou Repiblik Pèp la Lachin. Nan ka ta gen yon posib lagè nikleyè ak boulvèsman mondyal ki vin apre, Hawke, avèk sipò Pentagòn lan, planifye pou pran pouvwa Ozetazini Pa gen tan pou m bay detay.
  
  
  "Oke," li leve je l ', nonm ki te fèk fè diskou prensipal la, "kijan sa a son?"
  
  
  “Kout. Sentaks la pa trè presi tou.
  
  
  "Ah, men reflechi sou enpak la."
  
  
  "Li pral sanble ak yon ze kase," mwen te di.
  
  
  "Plis tankou ze grenpe, Mesye Carter, oswa petèt zwa bouyi?"
  
  
  "Kèlkeswa jan ou prezante li, pèsonn pa pral achte li."
  
  
  "Ha! Sebastopol devaste. Mond lan sou wout pou l detwi. Jis reflechi sou konsekans yo nan konfesyon ou nan peyi Etazini. Premyèman, li pral revele ke inite entèlijans sekrè gouvènman ou a responsab pou laterè sa a. li pral enfòme piblik Ameriken an sou yon ajans espyon ke pèsonn pa te konnen. Twazyèmman, akòz mank ap grandi nan sipò piblik, li pral aksidan sistèm ou a! "Li frape pwen li sou tab la, epi pou yon moman foli te klere nan je gonfle l 'yo.
  
  
  “O, mwen asire w, Mesye Carter, nou te panse a tout bagay, nou te planifye moman sa a pou yon tan long. Ou wè, nan òganizasyon sa a nou tout oblije fè efò pou menm objektif la. Èske ou ka devine ki sa li ye?
  
  
  "Se pou ou prezan nan pwòp ekzekisyon ou."
  
  
  Li souri degoutan. "Peyi ou manke kouraj pou egzekite nenpòt moun. Objektif nou se detwi sistèm entolerab ou a. Simen anachi... epi answit, avèk bon sipò, ranmase moso yo epi fòme yo kòmsadwa.” Li sere pwen li epi limyè a tounen.
  
  
  "Bonjou Seza." Mwen fè yon bak epi m chita sou tab la, men youn nan gad yo pouse m ale.
  
  
  Li te aji kòmsi li pa t tande m. "Kisa marin ou yo ap di - kèk bon moun? Oke, kèk nou yo pi bon pase nenpòt lòt moun. Chak moun se yon pwofesyonèl nan domèn li, konnen ki sa pou yo fè, ki jan fè li, ak pou yon objektif espesifik. objektif la ki enpòtan nan fen a. Mwen pral montre w sa mwen vle di."
  
  
  "Di m, èske Tasakhmed se youn nan senkant pwofesyonèl ou yo?"
  
  
  "Jeneral la se yon alye. An echanj pou koperasyon li, nou te debarase m de Mendanike. Rekonpans li se NAPR, e nou se pou nou kite trankilman nan bon moman.” Pandan li t ap bouyi, li mete yon pwojektè fim epi li te bay fim ladan l. Li mete l sou tab la epi li vize l sou miray la.
  
  
  "Ou pa gen okenn lide konbyen tan mwen te ap tann isit la pou ou, Mesye Carter. Ou se yon pwofesyonèl tou, men menm si ou pa t ', mwen sèten ou ta dwe mande ki jan nou reyalize anpil konesans. sou AX ak tèt nou.
  
  
  Mwen te wè li, men mwen te oblije koute plis anvan. “Nan mond teknoloji medikal jodi a, pa gen yon moun ki pa ka fè travay jan li bezwen. Sepandan, mwen se ansyen alamòd nan kèk bagay. Zegwi hyperdermia a twò senp. Mwen prefere sèvi ak mwayen fizik pou reyalize objektif sikolojik."
  
  
  "Èske ou bay chèz pou sinema?"
  
  
  "Pa nan ka sa a. Mwen ta pito ou leve kanpe. Konsolasyon ou pa nan enterè mwen." Li fè yon jès epi gad yo vire m pou m t ap gade miray ki te sèvi kòm ekran.
  
  
  Li frape switch la. "Mwen sèten ou rekonèt yon ansyen zanmi," pwojektè a briye.
  
  
  Li te gen rezon. Mwen ta rekonèt Joe Banks si li te degize tankou yon goril. Mwen se N-3 nan yerachi a. Li te N-6 jiskaske li te disparèt nan Tripoli anviwon kat ane de sa. Hawk te di m ke Joe te aprann yon bagay pa aksidan. Aksidan an te fini ak lanmò.
  
  
  Yon aswè li te kite otèl kote li te rete a ak sak pis epi li te disparèt. Pa gen tras. Epi kounyeya mwen te konnen kote van an te mennen l.
  
  
  Jiskaske mwen te wè fim Merten a kote li te montre, atitid mwen anvè li te tou senpleman san frèt. Mwen pral touye l le pli vit ke mwen kapab. Mwatye nan mete l, dan m 'fèmen tèlman sere ke misk machwè m' yo te pare yo eksploze. Mwen te santi swe a sou kou mwen, gou nan kòlè nan gòj mwen ak dife a blan boule nan chak pò.
  
  
  Mwen pa janm wè yon moun yo te touye pandan ke yo te filme yo vivan. Mwen te gade sa rive Joe Banks, kole tankou yon papiyon sou tablo an. Mwen te gade kòm Mertens dirije de bandi, po kouto kouto l 'tankou rezen san. Mwen te wè Mertens pratikman bave sou agoni Joe.
  
  
  Fim nan te kòmanse, men mwen fèmen je m '. Mwen te oblije reflechi, epi mwen pa t 'kapab fè li pandan mwen te gade lavi a ap chire ak dechire nan ansyen zanmi mwen an. Kit kanpe oswa kouche, mwen pa t 'kapab peze bouton an homing ak men m' mare. Eseye fè Hugo lage ponyèt mwen ta pran twòp tan epi atire atansyon obsèvatè mwen yo. Mwen te bezwen ranmase yon bagay solid.
  
  
  Mwen tande Mertens kontinye divagasyon. "Ou konnen, nan fen li te dakò di nou tout bagay - si sèlman nou ta tire l '. Ou vide sèl sou vyann kri, e doulè a fò anpil."
  
  
  Mwen te plenn epi mwen te eseye chache nan direksyon tab la. Mwen pa t gen sis pous jiskaske asistan m yo te mete m an plas.
  
  
  "O, sa boulvèsan, wi." Mertens fè yon soupi. "Epi, nan kou, nou kenbe pawòl nou an. Men, anvan nou mete l 'soti nan mizè li, li te di nou ase sou AX ak Nick Carter ke ak tan nou te kapab moso ansanm sa nou te bezwen konnen. Natirèlman, sa pa t 'ka a." Jiska anpil pita nou deside pwograme ou menm ak AX nan operasyon nou an. Se konsa, ou wè. "Li fèmen machin nan epi limen limyè a.
  
  
  Mwen kite bave a koule soti nan bouch mwen epi li tonbe atè a, li resevwa yon souflèt nan zepòl mwen. Pandan men yo te mete sou mwen, mwen byen vit mache moute, planifye yon backflip ki ta mete m 'sou tab la kote mwen te kapab repoze pye m' sou kwen an.
  
  
  Pa janm. Yo bloke tout mouvman, yo kenbe m byen sere. Yo te byen bèl. Youn te Koreyen ak lòt la te Panyòl. Kèlkeswa jewografi yo, yo etidye menm tèks la. -
  
  
  "Bondye mwen," rele Mertens, "Mwen te panse ou te fè nan bagay ki pi sevè. Èske ou enkyete ke ou ta ka trete menm jan an? Ou pa bezwen pè, nou p'ap bezwen ou nan yon eta konsa dezabiye. Nou vle ou gen yon bon vwa."
  
  
  Li te mache ale nan pòt la epi mwen te kite gad mwen yo fè travay la, pretann endispoze epi kite yo mwatye trennen m 'avèk yo.
  
  
  Nan fen koridò a nou te vin ankò nan kraze yo ak etap wòch k ap desann. Mertens te peze switch la ak limyè koule soti anba a, ki montre chemen an pousyè nan lanmò.
  
  
  Li te fè sa mwen te espere li ta. Li te ale an premye. Nan biznis mwen an ou pa fè eksperyans okenn difikilte, ou jwenn li. Mwen bite epi, mwen santi priz la sou mwen entansifye, mwen leve janm mwen, rantre yo epi jete yo deyò. Mwen kontakte do Merten. Li tonbe nan eskalye a ak yon grin. Fòs souflèt mwen an te jete gad mwen an ekilib e nou pa t byen lwen nan sezon otòn la.
  
  
  Mwen te eseye foure tèt mwen, men pa te gen okenn bra de tout fason. Mwen pa janm rive anba a. Yon kote ant li ak pwen lansman an, mwen te antre nan espas pwofon, kote li te fè nwa, frèt ak vid.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 19
  
  
  
  
  
  
  
  
  Yon moun t'ap rele non mwen, men se pa vre non mwen. "Ou se mal," mwen te di, "ou pral oblije kòmanse tout ankò."
  
  
  "Ned! Ned Cole! Tanpri souple!"
  
  
  "Pa pè. Eseye pran yon gwo souf." Mwen te kapab tande vwa mwen, men te gen yon diferans nan sa mwen te panse ak sa mwen te di. Mwen te goumen pou ranje li nan louvri je m '. Mwen fèmen yo ankò nan limyè a klere. "Jis pran kouto a," mwen bougonnen.
  
  
  "Ned! Ned, se mwen menm, Paula Matthews!
  
  
  Pwochen fwa mwen te eseye, mwen te konvenki ke li te dwat. Li te gade m epi li pa t janm parèt bèl konsa. Li pa t gen anyen men makiyaj, e apèn sa. Li te mete sou yon ansyen dal wòch - yon lotèl sakrifis. Sa a te yon fwa yon chanm tòti. Sèl adisyon modèn lan se te ekleraj klere ak vibran.
  
  
  Nan nenpòt limyè, Paula te yon bèl bèt. Avèk bra li rale tounen, tete li pouse soti, pwent tete li drese pa soti nan pasyon men nan laperèz, ak koub yo ak atikilasyon nan kò li aksan sou, mwen byen vit kalkile li tout soti.
  
  
  "Oh, di Bondye mèsi!" - li di lè li wè m ap gade l.
  
  
  "Konbyen tan mwen te isit la?" Te gen yon poto wòch nan mitan chanm lan. Mwen te mare l 'pa sèlman sou bra yo ak janm yo, men tou nan pwatrin lan.
  
  
  “Mwen... mwen pa konnen. Lè mwen leve, ou te... kouvri nan san. M 'te panse ..."
  
  
  Mesaj la sonnen tankou koupe yon kouto po. Yo ta pral fè li menm bagay yo te fè ak Joe Banks si mwen pa t jwe boul. "Ki jan yo te fè ou jwenn?"
  
  
  "Te gen yon apèl. Yo te di ou te gen yon aksidan epi..."
  
  
  "Poukisa Sutton pa t 'vini?"
  
  
  "Li... yo te rele l nan yon reyinyon nan palè a ak Jeneral Tasahmed."
  
  
  Mwen te souke tèt mwen pou efase flou a epi mwen te swete mwen te genyen. "Paula," mwen te kòmanse.
  
  
  "Oke, kisa nou genyen la a?" Colonel Duse te oblije bese pou antre. Li te mete yon nouvo inifòm ak yon zetwal jeneral sou zepòl li. "Oh ki jan bèl". Li te monte e li te gade Paula yon ti tan e li te fè mal. Li lonje menl epi li karese tete l. Mwen tande l souse souf li.
  
  
  "Bon, vrèman gwo." Li pase men l sou janm li. "Yon vrè ras. Mwen se yon gwo kavalye pursang." Li plenyen pandan li te glise grif li nan mitan kwis li. "Pur lò," li soupi.
  
  
  "Ou pa ase moun pou monte yon kabrit, epi simen an pral jete ou soti nan plim nan," mwen te di, espere rale l 'nan direksyon mwen.
  
  
  Li te travay. Li pwoche bò kote m 'ak yon souri lwil. "Mwen byen kontan wè ou ankò."
  
  
  Mwen apèn te gen tan tansyon anvan bò gòch li te frape nan li ak dwa li nan machwè mwen. Mwen krache san sou li epi li te kòmanse travay sou mwen.
  
  
  Mwen pa t pretann ditou ke li te pran m 'ale. Men, akòz doulè ak pèt sansasyon, mwen te kontinye procrastination. Se te yon fason difisil pou achte, men mwen pa te gen okenn lòt chwa.
  
  
  Lè li te sispann, li te respire anpil. "Doktè a te di mwen pa pral fè ou twòp mal, men nou pral eseye ankò lè ou santi ou pi pare." Li vire do ba mwen epi li tounen kot Paula.
  
  
  Li te santi tankou ponyèt mwen te nan yon vis pou twò lontan, men mwen te kapab toujou deplase dwèt mwen. Mwen te pratike egzèsis sa a pandan plizyè èdtan nan jimnastik AX la ak Peter Andrus. Pyè pa t 'Houdini. Li te santi li pi byen. Travay li se te enstwi ak fòme Seksyon N sou fason pou fè sa pesonn pa t kapab fè, kit yo mare, menèt, oswa jete nan yon rivyè nan yon barik siman. Dwèt mwen te kòmanse rive nan mwatye nan Hugo a anba chemiz li.
  
  
  Lè sa a, tan kouri soti ak Mertens ak Villa antre.
  
  
  "Kolonèl, retire men ou sou ti fi sa a!" Tet Mertens te bandage, e menm ak tet li bese mwen te ka di li pa t pi bon. Li te ale nan limyè a epi li wè m '- san t'ap koule, evidamman frèt.
  
  
  "Poukisa lanfè a!" - li gwonde. "Kisa ou te fè avè l?"
  
  
  Li te pwan m nan cheve a epi li leve m. Mwen tande l souse lè l wè m. "Doktè Villa, pote dlo, pran yon estimilan! Douza, si..."
  
  
  "Mwen jis ton li desann yon ti kras pou li pral plis koperativ."
  
  
  "Soti isit la! Soti, soti!"
  
  
  Mertens te egzamine m ankò, li santi kè m. Apre sa, li pwoche bò kote Paula, li tranble: “Mwen espere w ap padone l pou konpòtman l.”
  
  
  "Mwen vle kite isit la tou, Dr van der Meer." Vwa Paula t ap tranble, men li pat isterik.
  
  
  "Epi ou menm, mezanmi... depi nou ka jwenn èd mesye sa a."
  
  
  Li te janti, majisyen sa a - li te pran swen byennèt li, li te prepare pou po li vivan.
  
  
  Vye Che tounen, li pote yon bokit dlo pou tèt li fè mal. Mwen pa t reyaji. Willa atake m, bese po je m, tcheke zo bwa tèt mwen. "Li te kapab fè l mal anpil," li te di. "Gen san nan zòrèy li ak sou do tèt li kote li frape wòch la."
  
  
  "Men, sa a pa kapab!" Mertens aktyèlman ap plenn.
  
  
  "Oswa li ta ka blofe."
  
  
  "Wi!" Kounye a yo tou de te kanpe devan m. Mwen tande yon match ap limen.
  
  
  "Kisa ou pral fè?"
  
  
  "Tès."
  
  
  Flanm dife a te boule yon souflèt mwen e li bouke cheve m. Li te pran tout kontwòl mwen te rete pou m rete mou. Agoni a pa t 'kapab mezire. Flanm dife yo manje nan kò mwen. Mwen te pran sant boule.
  
  
  "Sa ase," Mertens te di. "Li vrèman san konesans. Mwen pa gen okenn anvi boule l 'isit la."
  
  
  “Mwen toujou pa sèten. Nou ka eseye yon lòt fason, nou ka kòmanse avèk li."
  
  
  Mwen pa t 'wè Schroeder antre nan chanm nan. Vwa guttural li toudenkou boom. "Doktè, nou gen kenz minit pou kòmanse dekont la. Ou bezwen".
  
  
  "Lanse a p ap rive jiskaske nou jwenn sa nou vle isit la," Mertens te di.
  
  
  "Men, pwogramasyon an mete, tout done yo antre."
  
  
  "Mwen konnen, mwen konnen. Ou pral oblije rete tann jiskaske mwen vini."
  
  
  "Li pa ka dire lontan. Pa gen okenn dispozisyon pou reta pi lwen pase tan fikse pou lansman."
  
  
  "Mwen pral vini le pli vit ke mwen kapab!"
  
  
  "Ja! Mwen te di plan ou p ap mache avè l, e li p ap mache." Li te ale ap bougonnen.
  
  
  "Li se yon bourik," Mertens soupi, "tout sa li vle fè se eksploze Sebastopol."
  
  
  "Kite sadik sa Duza atake li ak yon kouto epi nou pral wè si sa ede l '." Villa te toujou pale Alman, e mwen te espere ke Paula pa t li li.
  
  
  Te gen ti fòs ak mwens sansasyon nan dwèt mwen, men mwen te kapab detekte yon boul sou manch Hugo a. Nan trese men mwen mwen te kapab mete twa dwèt sou li. Mwen te kòmanse eseye fasilite li nan palmis mwen an. Presyon an te estriktire yo lage gwoup la ki te kenbe lam nan avanbra m '. Men, li pa te lage lè Villa te retounen nan Duse.
  
  
  "Mwen pa konnen si ou enfim li, Kolonèl," Mertens kase. "Si wi, lè sa a yo pral egzekite w. Doktè Villa panse li ta ka blofe. Si se konsa, ou vivan. Ou renmen ti fi a anpil, ou ka kòmanse avèk li."
  
  
  "Mwen pa konprann". Vwa Duza te ba ak bouyon.
  
  
  “Li konplètman senp. Ou gen eksperyans. Kòmanse ak bra l oswa pwatrin li oswa nenpòt kote. Men, al travay kounye a!"
  
  
  "W-kisa ou pral fè!" Vwa Paula te byen wo, prèske nan pi gwo. Dwèt mwen pa t ase fò pou libere Hugo.
  
  
  "Mwen pa janm fè sa ak yon fanm," vwa Duza a tranble.
  
  
  "Ou pral kounye a, oswa ou pral mouri." Vwa Mertens te sonnen tankou yon fil chire, pare pou kraze.
  
  
  Mwen te kenbe tèt mwen bese, dwèt mwen tansyon. Tout sa mwen tande se te gwo souf. Paula plenyen, "Tanpri, non!" epi apre li te kòmanse kriye.
  
  
  Braj la te dekole ak hilt Hugo a te nan palmis mwen. Mwen deplase li epi lam la koupe nan chemiz mwen an. Koulye a, li te nesesè yo tache stiletto a nan kòd yo san yo pa jete li. Mwen toufe rèl Paula epi konsantre. Mwen te swe san ak san an te fè dwèt mwen kolan lè mwen te finalman asire w ke mwen te dekole lyezon mwen yo.
  
  
  Mwen te gaspiye. - "Tann! Sispann!"
  
  
  Sa te fè yo kouri.
  
  
  "Ou te gen rezon, Dr Villa, ou te gen rezon!" Mertens soufle.
  
  
  "Kite l pou kont li," mwen bougonnen.
  
  
  "Natirèlman nan kou! Nou p'ap manyen yon sèl cheve nan tèt li si ou jwe wòl ou."
  
  
  Paula endispoze. Men gòch li te senyen. An verite, si yo ta dwe sakrifye li pou anpeche lansman an, mwen ta rete an silans, kèlkeswa sèn nan terib.
  
  
  Lè Duza te bat mwen, mwen te pran tan. Paula te achte m 'ankò. Yon sèl pouse ak men m 'yo pral gratis. Si janm mwen yo te lib, mwen pa ta tann. De tout fason, ak twa nan yo mwen te oblije jwe ansanm.
  
  
  "Doktè Villa, anrejistrè tanpri."
  
  
  "Dlo!" - Mwen te soufle.
  
  
  "Seyè Carter ap sispann pran pòz, oswa kolonèl la pral retounen nan ti fi a." Villa tcheke laptop Sony a lè Mertens te prezante konfesyon mwen an.
  
  
  "Li sa a nan fen a," li te di, kenbe papye a devan je m '.
  
  
  "Mwen pa ka li anyen san dlo."
  
  
  Te gen kèk toujou rete nan bokit la, epi Duza kenbe l pandan ke mwen toufe ak vale.
  
  
  "Koulye a, li li, epi pa gen ke trik nouvèl," te bay lòd Mertens. Li te choke pa eksitasyon sa a.
  
  
  "E ti fi a?"
  
  
  "Mwen bay pawòl mwen ke yo pa pral manyen li ankò." Li mete men l nan kè l.
  
  
  Li pap manyen, yap tire l le pli vit ke mwen soti nan chemen an.
  
  
  "Li Carter! Li!" Papye a te tranble devan figi m pandan Villa te monte mikwofòn nan nan bouch li.
  
  
  Yo pral touye m le pli vit ke konfesyon an anrejistre sou kasèt. Lè yo tou de pre, mwen ka jwenn yo ak Hugo. Sa te kite Duza, ki te pa rive. Anplis pwòp kalib .45 li, li te rive konfiske Wilhelmina a epi li te kole nan senti li. Si mwen te ka vin pi pre l ', mwen ta pran Luger a epi tire yo tout.
  
  
  Mwen te rive fè konfisyon an twa fwa anvan Villa te avèti m ke si mwen pa t 'konseye byen, Dusa ta kòmanse koupe Paula ankò.
  
  
  Nan katriyèm pran mwen te pare. Lè m 'rive nan liy lan "Mwen pa gen tan bay detay," mwen te pral bay kèk nan pwòp mwen an. Mwen pat gen chans. Lè m 'li, "Gen yon plan double dèyè zak sa a nan jenosid nikleyè," Schroeder mete tèt li nan koulwa a epi depafini diskou mwen an.
  
  
  "Mertens!" - li jape an Alman. "Nou pa ka kenbe dekont la. Ou dwe ale kounye a!”
  
  
  "Nan yon minit," Mertens squealed. "Kounye a ou te kraze tout bagay!"
  
  
  "Pa gen tan pou diskite. Nou bezwen nou tou de touswit oswa nou pral oblije avòte."
  
  
  Li te ale anvan Mertens te kapab mete pye l.
  
  
  "Kolonèl la kapab
  
  
  "Ann kòmanse anrejistreman, doktè," Villa sigjere, lonje achiv la ak mikwofòn bay Duse, ale nan direksyon antre san pòt la.
  
  
  "Bon bon! Kolonèl, kòmanse anrejistreman depi nan konmansman an. Mwen vle li vivan lè mwen retounen. Lè yo jwenn kadav li nan Stuttgart, mwen vle li rekonèt." Li kouri ale.
  
  
  Paula te konsyan ankò, men je l 'te vit ak chòk. Tèt li t ap vire, kòmsi li pa t ka konprann sa k ap pase. Duza te souri ban mwen pandan l te pwoche, papye nan yon men, mikwo nan lòt.
  
  
  Mwen krache sou nouvo fòm li a. Lè li te reyaji lè l te gade anba, mwen te kase dènye fil ki kenbe ponyèt mwen. Men m, ki te libere nan poto a, te kòmanse tòde tankou sous dlo. Mwen te pwan kou li ak men gòch mwen epi pandan mwen te peze l 'fèmen, dwa mwen te pouse Hugo nan yon mouvman ki ba ak akoupi.
  
  
  Rèl li te yon rèl nan enkredilite agonize. Li te eseye rale lwen lam ki ka touye moun nan, men kounye a men m 'te alantou do l'. Kou li te vout, tèt li te jete tounen, je l 'ak bouch li te ouvè a Allah, men l' yo te eseye pwan ponyèt mwen.
  
  
  Mwen pa t gen pitye pou li. Li pat merite anyen. Mwen destripe l tankou yon pwason, soti nan vant rive nan tete, epi mwen jete l ale. Li desann ak yon meow, janm li rale moute nan yon pozisyon fetis la. Pandan ke li te bat, choute talon l ', eseye san anpil siksè kenbe sou zantray li, mwen koupe kòd la nan men moun ki kenbe janm mwen yo. Finalman, men m 'repoze sou bouton an omaj. Monitè Sixth Fleet yo ap pran siyal mwen an.
  
  
  Paula pat konn sak tap pase e mw pat gen tan dil. Je l 'te tankou agat pandan l'ap gade kolonèl la ap eseye fè wout li nan syèl la. Li te toujou ap fouye nan yon lanmè ak pwòp san l 'ak zantray pandan m' te rale li gratis. Mwen te wè ke li endispoze ankò, ki nan sikonstans yo pa t 'yon move lide.
  
  
  Mwen te pran Wilhelmina atè a, mwen te trete ak Danse Macabre Doosa a. Mwen tou retire pistolè kalib .45 l ', li jwenn clip ensandyè mwen an nan pòch li.
  
  
  "Kèlkeswa kote ou ale, ou ka vwayaje lejè," mwen te di l '. Li pa t tande m. Li te deja sou wout li.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 20
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mwen pa t 'jwenn pèsonn nan konplèks biwo Mertens ', epi mwen pa t' atann li. Aksyon an te sou pad lansman an. Senkant moun pral estasyone nan sant kontwòl misyon an oswa ekipe mi yo bay sekirite. Moun ki nan sal kontwòl la pral fèmen. Pa pral gen okenn chans sispann lansman an soti nan la. Mwen te bezwen jwenn kòk la li menm.
  
  
  Mwen pa t 'ale dis pye pi lwen pase konplèks la, ap swiv lari prensipal la, lè yon limyè inondasyon sou kornich nan kraze yo te limen ak yon vwa rele nan pye m' kanpe. Mwen akoupi dèyè yon miray ki ba epi mwen kouri. Limyè a te eseye swiv mwen. Mitrayil la loraj, eksploze ansyen brik yo.
  
  
  Mwen vire kwen an, koupe yon ale wòch-epapiye. Limyè a te etenn, men mwen te tande yon siflèt ak klak pye kouri. Nan fènwa lalin lan mwen remake yon vout. Mwen te mache atravè li epi mwen frape tè a dèyè poto dorik la. Yon pè nan kouri dèyè kouri pase. Lè sa a, mwen moute sou miray la dèyè, ankò ap eseye vire nan direksyon pou lari prensipal la. Mwen te deplase twò dousman nan labirent la nan kraze. Devan mwen te gen yon miray ki pi wo pase lòt yo. Mwen te pran yon so kouri epi, kouche sou tèt inegal la, mwen wè yon ti mòn. Yon fwa mwen rive la, mwen pral pi alèz konsantre sou Colosseum la.
  
  
  Pandan m te travèse seksyon yo, mwen te rankontre yon lòt pwen enpòtan. Fwa sa a sèlman grenad rete nan dife otomatik. Mwen te fè yon nòt pou m felisite Women yo pou gwo konstriksyon mi yo. Mwen kouri dèyè youn nan yo epi evite bri a ak konfizyon.
  
  
  Li te tounen yon jwèt lanfè nan kache epi chèche. Mwen pa t 'kapab riske retounen dife; li pral sèlman defini m '. Jiskaske yo te kenbe m nan limyè yo epi yo te wè m, yo pa t ka sèten ki kote m te ye oswa ki kote m prale. Lè mwen finalman te wè bos la sou yon bò nan Colosseum a kont syèl la, mwen te wè tou limyè flache sou tèt li. Chase a swa te vin devan mwen, oswa moun ki te kòmandan te ase entelijan pou konprann ke li pa itil pou kouri dèyè m 'nan debri lè sèl bagay yo te gen pou veye se kòkè a ak drone a.
  
  
  Mwen te konnen li ta ka sèlman kèk minit anvan lansman, epi mwen te oblije depanse twòp nan yo ale nan anfiteyat Colosseum la san yo pa remake. Evantyèlman mwen te anbiskad. Yo te avèti pa yon wòch tonbe lè m 'te grenpe sou miray la. Men, olye yo tann, yo te kòmanse tire. Mwen te kite yon rèl epi answit, m ap kouri, mwen te rive nan pòtal antre a epi m te plonje nan tinèl li a.
  
  
  Twa nan yo te swiv mwen. Bese mizo a, mwen kite pistolè Duza a fini kouri yo. Tinèl la eko ak gwonde nan kout zam,
  
  
  
  
  epi anvan son an te mouri, mwen te nan papòt la nan anfiteyat la nan koridò a, ap chache zetwal nan emisyon an.
  
  
  Kamouflaj la kache li. Mwen te kòmanse mache desann etap ki gen anpil moun. Prèske imedyatman yon rèl avètisman te tande. Limyè te soti anwo. Otomatik kout zam yo te kòmanse trase ak eko dèyè m 'ak sou twa bò. Mwen lage yon rèl epi mwen pran kous la. Apre twa so mwen ralanti epi jere yo sispann desandan an anvan li te vin twò reyèl. Mwen te mache sou kat pant nan pwochen pasaj la. Apre sa, mwen leve ankò, mwen kouri desann ankò.
  
  
  Yo remake mwen epi dife yo jwenn mwen. Bal la frape m nan janm. Yon lòt frape m, souflèt la te tòde m, prèske lage m. Anba a te gen yon ti mas dlo nwa. Fòm oblong li te make fwontyè sa ki te yon fwa etaj Colosseum la. Nwa a te kamouflaj filè. Mwen pijon, vout sou li, Lè sa a, tonbe dwat atè.
  
  
  Men mwen manyen nèt la. Mwen te santi li pliye anba pwa so m 'ak Lè sa a, kòmanse kraze. Janm mwen tonbe, pare pou pran kou a. Mwen pat atann pou filè a kenbe m, jis ke li ta ka kenbe m anvan m tonbe. Mwen tonbe nan style parachit estanda, lage nan tout kat ak woule. Kamouflaj la kache sa ki anba a, men li pa t 'kapab fènwa limyè a pase nan li, espesyalman kounye a ke mwen ta koupe yon twou nan li. Twa gwo bout bwa ki soti anwo t'ap swiv mwen. Te gen kòmandman rele byen fò ak son sòlda yo ap pare pou tire. Yo te vin antere pa Seza, men Nick Carter. Apre sa, mwen pa vin goumen ak lyon ak men m ', men pou goumen "kokè" ak dron li yo. Lèt la te objektif mwen. Mwen te gen yon Wilhelmina chaje ak katouch ensandyè.
  
  
  Nòmalman mwen pa ta pote minisyon ekzotik sa yo. Bal la pral fè travay la san okenn fedatifis adisyonèl. Eksepte lè sib la se yon UAV, plen JP-4. Yon kokiy Luger estanda pa ta limen gaz avyon.
  
  
  Mwen pa t 'te panse sou reyalite sa a oswa ki jan nan pwofesyon mwen an ou aprann evalye ak prepare pou inatandi anvan li jete sou ou. Mwen te okipe ap eseye jwenn ase kouvèti pou pwouve mwen te byen prepare anvan tirè ki anwo yo te dekouvri seri a ak sib.
  
  
  Devan m 'te gen yon silwèt nwa nan yon dron sou liy lan kòmanse ak yon "cockerel" sou do li. Li te vize pou kreye yon pi gwo lanfè mondyal pase kreyatè li yo te ka janm reve. Pi lwen pase mòtèl mòtèl sa a, sou kwen pi lwen kloti a, te gen yon fant nan limyè ble ki make fenèt obsèvasyon sant kontwòl misyon Mertens la.
  
  
  Soti nan kote mwen te kouche dirèkteman devan kontwòl misyon an, li te twò lwen pou tire egzat ak Luger la. Mwen te konnen ke le pli vit ke mwen te kòmanse tire, mwen ta kouri nan dife. Mwen pa te gen okenn chwa, pa gen tan. Mwen te soti nan kouvèti a ak kouri tou dwat nan abèy la. Mwen te tire twa kout zam anvan limyè a kenbe m 'ak bal yo te kòmanse vole alantou. Mwen tonbe nan yon woulo zepòl epi tire yon katriyèm ak senkyèm fwa atè a ak do m 'lè mwen te kanpe dwat.
  
  
  Lè sa a, mwen pa t 'gen tire ankò. RPV a pete nan flanm dife nan yon flash toudenkou. Li te klere byen klere, li fè yon ronfman fache. Mwen frape tè a ankò epi fwa sa a kòm mwen te vin pi pre mwen sifas dèyè liy lan kòmanse ak te dirije nan direksyon pou limyè ble a.
  
  
  Travès yo te kole sou dron ki t ap boule a epi yo te retade. Tire a sispann. Olye de sa, te gen rèl plizyè lang. Yo tout ajoute jiska: Kouri tankou lanfè! Mwen tande aksyon yo te pran. Gang yo mansyone pi wo a, teworis ki gen eksperyans, te fò ak byen antrene, pafè pou vòlè yon avyon, touye otaj, oswa menm vòlè zam nikleyè. Men, se te kote edikasyon syantifik yo te fini. Yo kouri tankou pa janm anvan paske atomizasyon pèsonèl pa t 'fè pati nan kontra a.
  
  
  De pwochen son yo te mekanik. Te gen yon rèl ki ba nan turbine a UAV kòmanse vire ak klak nan fèmen pòt la metal. Pòt la te akote limyè fenèt ble a, epi Doktè Cornelius Mertens te soti ladan l. Li bougonnen tankou yon makak fache. Nan limyè k ap grandi nan flanm dife yo ak limyè abèy yo, li te sanble ak yon sèl pandan li te grenpe nan direksyon pad lansman an. Je ki gonfle, bra te balanse, li te mache bò kote m ', li pa peye atansyon a anyen eksepte fize li. Li atake flanm dife a ak rad li, ap eseye frape li desann, nonm lan te vin fou.
  
  
  Li pa t 'kapab avanse nan dèyè, li te kouri nan devan an nan track la epi li monte sou li, souke ak ranking. Lè sa a, rèl li te sispann pou yon segonn, epi lè li te rèl ankò, se te yon rèl piercing nan laterè.
  
  
  Mwen pat oblije deplase pou m konnen sa k te pase. Mwen te wè l 'jete tèt li tounen, bra l' pa flailing ankò, men repoze dirèkteman sou admisyon lè a nan RPV a, ap eseye chape anba anbreyaj yo nan fyète l 'ak lajwa.
  
  
  Men, sa pa t kite l ale. Li te vle l ', ak pandan li te goumen ak sipliye ak kriye, tou dousman
  
  
  souse l 'nan turbine l' jiskaske li te toufe nan lanmò pa sa mwen ta kwè yo ta dwe rele yon Mertensburger. Sa a te sanble yon fason apwopriye pou li ale.
  
  
  Menm anvan li gurgled pou dènye fwa a, mwen te sou rezoud kèk pwoblèm. Pòt metal la te louvri. Li te mennen nan antre nan pòt prensipal la nan sal kontwòl la. Li te tou louvri. Atravè li mwen te wè chanm nan ak moun ki rete. Te gen dis nan yo, ki gen ladan Villa ak Schroeder. Yo tout te gade ekran demaraj yo, yo t ap gade dirijan yo ale nan sipriz. Yo te kenbe avè l, e mwen pa t pran tan pou m swete yo yon bèl vwayaj.
  
  
  Mwen jete Pierre nan mitan yo. Lè sa a, mwen fèmen pòt la ak vire wou an bloke.
  
  
  
  
  
  
  
  Chapit 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  Flanm dife RPV a limen yon bagay ki ka pran dife nan filè kamouflaj la, ak tout bagay la te pete nan flanm dife imedyatman men enpresyonan. Sa a te bay pilòt Ranger Team Huey yo plis pase jis yon kòn elektwonik.
  
  
  Soti nan pèspektiv Lamana, sa a tou te mennen nan vòl Tasahmed a. Li te konnen lè kòmansman an. Piroteknik yo toudenkou siyale ke yon bagay te mal, ak nan pozisyon li li pa t 'kapab inyore li. Ak nan sikonstans sa yo, li pa ta voye okenn lòt moun envestige.
  
  
  Li te rive ak yon fòs ven mesye ki te byen vit dezame pa Rangers yo, men arive jeneral la te mete kòmandan gwoup la, Kolonèl Bill Moore, nan sa li te konsidere kòm yon pozisyon politik. Lòd li yo te retounen machandiz yo vòlè yo epi jwenn lanfè a soti. Fòs li te anvayi teritwa souveren an. Yon ensidan entènasyonal te dwe evite a tout pri. Si li oblije goumen pou l repran kòk la, sa se yon sèl bagay, men pi lwen pase sa, menm si li atake, li pa dwe reponn.
  
  
  Nan premye moman rankont nou an anba fanatik elikoptè kòmandan an, mwen te avèti l e mwen te di l ke li dwe pare pou rive jeneral la. Mwen te konnen si Tasahmed pa t parèt, m t ap ale Lamana pou m jwenn li. Byen ke li ka, operasyon netwayaj la te pran plis tan pase espere. Objektif fizik la se te gen tandans pou Paula - ki te okipe ak anpil atansyon pa yon koup nan medikal - ak asire ke komando Mertens 'swa rann tèt oswa kontinye nan dezè a. Tan ki nesesè pati teknik la. Ak tout jwèt elektwonik fantaisie Mertens yo, teknisyen Moore yo te oblije asire ke Cockeye te toujou ak an sekirite.
  
  
  Moore te yon kalite solid, unflappable, yon nonm nan kèk mo, tou dwat nan kòmande - kalite a nan nèg ki gen moun ki ta swiv li nenpòt kote. Jeneral la te prèske konplètman reprann kalm li lè yo te mennen l devan Kolonèl la sou pad lansman an.
  
  
  "Ki moun ou ye, mesye? Kisa twoup ou yo ap fè la a? - Tasakhmed boumonnen an franse.
  
  
  "Kolonèl William J. Moore, Lame Etazini"! li reponn an angle. “Nou ap pran misil nikleyè sa a soti isit la. Li fè pati nou."
  
  
  "Ou ap entrigan! Ou se yon fòs envazyon enperyalis! Ou...!" Li chanje an angle.
  
  
  "Jeneral, diskite sa ak gouvènman mwen an. Koulye a, tanpri ale lwen."
  
  
  "Epi konpatriyòt mwen yo ou te touye yo," li te lonje dwèt sou ranje pwòp kò yo ki te ranmase epi mete deyò nan sant kontwòl misyon Mertens la, "Mwen pral pran sa a avè m 'pa sèlman ak gouvènman ou!" Li te travay tèt li nan yon bave.
  
  
  Mwen soti nan lonbraj yo. "Ki lè li ye, Kolonèl?"
  
  
  "Sèt minit epi nou nan lè a."
  
  
  "Jeneral la ak mwen pral nan kloti a. Mwen prale avèk ou".
  
  
  "Sèt minit," kolonèl la te repete epi li te ale pou gade mesye l yo tou dousman retire kòk la nan dron ki te boule a.
  
  
  "Kiyes ou ye?" Tasakhmed te etidye figi m depafini nan limyè arc la.
  
  
  "Nonm ki gen zam nan," mwen te di, kite l 'santi figi Wilhelmina a. "Nou pral la ak DC-7 kounye a."
  
  
  Li pa t diskite. Mwen te chita l nan chèz mwen te okipe pi bonè a epi m te chita bò tab la, apiye sou Luger la.
  
  
  "Ou gen de opsyon," mwen te di. "Swa ou ka rantre nan ran sa a nan zanmi ou ... oswa ou ka mande pou azil."
  
  
  Sa a te fè l dwat, je nwa li briyan. "Abri!"
  
  
  “Jeneral, mwen pap pèdi tan m ap pale avè w. Mwen bezwen leve yon elikoptè. Ou menm responsab pou sa ki prèske rive isit la menm jan ak nenpòt nan zanmi ou mouri. Pandan ke Mertens ak ti gason li yo te nwa, ou pa. Ou gen tout bouton ou yo. Ou te jwe ansanm pou jwenn sa ou te vle. Oke, gen yon bagay nou vle. Ou ka ban nou li oswa sa se li." Mwen te pran Wilhelmina.
  
  
  Li niche bouch li. "Ki sa... kisa ou vle?"
  
  
  "De bagay. Shema Mendanike kòm nouvo PM, ak plan ou pou pèmèt flòt Sovyetik la pran Lamana. Swa ou kouri ale epi Washington ap fè li."
  
  
  anons ofisyèl, oswa Madame Mendanica ap oblije anonse lanmò ou."
  
  
  "Mwen... Mwen bezwen tan pou m reflechi."
  
  
  "Ou pa gen youn." Mwen leve. "Nou soti nan pòt la ansanm, oswa mwen soti pou kont li."
  
  
  Nou te soti ansanm pandan fanatik sou elikoptè kòmand la te kòmanse vire.
  
  
  Mwen tap vwayaje ak Paula. Li te sedated ak letaji, men li te kontan wè m '. Mwen te chita, kenbe men l byen, bò kote branka li te atache a. "Ou konnen," li te di, "apeprè san ane de sa ou te di ou ta vin chita sou patio mwen an epi bwè yon djin tonik epi di m 'sa k ap pase. Mwen pa panse nou ka fè sa kounye a. "
  
  
  "Pa isit la. Twò fò. Men, mwen konnen yon kote andeyò Atèn, nan Voulaghmini, ki plen roz bò lanmè a, kote diven an sèk e istwa a bon.
  
  
  Li fè yon soupi ensèten, "Oh, sa son bon. Mwen ta renmen sa." Apre sa, li ri, "Mwen mande ki sa Henry pral panse?"
  
  
  "Nou pral voye yon kat postal pou li," mwen te di. Mwen te panse mwen ta voye youn bay Hawk tou.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Dokiman Z
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Dokiman Z
  
  
  tradui pa Lev Shklovsky an memwa Anton, pitit gason li mouri
  
  
  Tit orijinal: The Z Document
  
  
  
  
  
  
  Chapit 1
  
  
  
  
  
  Mwen te kontinye lite ak nouvo idantite mwen. Sa a se sa ou santi ou kòm yon ajan, sitou si ou pa te gen yon chans pou panse osijè de nouvo kouvèti ou. Mwen Nick Carter te santi mwen te rayi otobis Greyhound, espesyalman apre minwi. Ak yon otobis Greyhound mwatye vid se anviwònman pafè a pou yon kriz idantite.
  
  
  Sepandan, Fred Goodrum te itilize nan otobis yo. Li te pase nan peyi a ase nan bis sa yo, valiz ranyon li ak sak espò sal yo yon kote nan kòf la, yon ti goute bourbon bon mache nan gòj li, pay sou figi l 'ak rès vennsenk dine bon mache sou do l', kostim rid. Mwen te konprann kouvèti mwen ase byen pou m konnen kisa Freddie sa a te abitye, yon parazit bon mache ki te nan pwoblèm reyèl depi lè li pa peye founisè li a. Men mwen poko abitye ak bon Freddy.
  
  
  Menmsi mwen pa t ka dòmi, mwen pa t gen yon limyè limen paske pèsonn pa t gen yon limyè limen. Pasaje yo te gen sèt maren ki te retounen nan inite yo nan Norfolk ak uit sivil, de nan yo te madanm sòlda ak ti bebe ki te gen move sant, ki t ap rele byen fò ki te kounye a ap dòmi.
  
  
  Kostim bon mache AH te ban mwen an te fè m melanje ak anviwonman mwen an, epi li te bay pwoteksyon tou pou Wilhelmina, Luger mwen, Pierre, ti bonm gaz la, ak Hugo, stiletto mwen an. Sèl bagay tayè a te rate se te padding pou bounda m ', akòz fason bis la te rebondi.
  
  
  David Hawke te voye m 'nan anpil misyon ra pandan karyè mwen kòm Killmaster N3, e mwen te konvenki ke li te voye m' fè touye m '. Mwen pa t 'kapab sonje li te janm voye m' nan yon misyon ak ti enfòmasyon serye ak nan tèm ekskiz sa yo. Lanfè, Hawk di li pa menm konnen si se te yon travay pou Killmaster. Apre sa, mwen te konnen menm mwens.
  
  
  Mwen te espere konnen plis yon fwa mwen te nan Massawa, ak gouvènman peyi Letiopi a kontakte m '. Men, ant Washington ak Massawa mwen te aji san konesans.
  
  
  Li te kòmanse douz jou de sa, menm jan mwen te sou kite apatman mwen an nan Columbus Circle. Rezon m pou m te kite se te yon blond ki te rele Cynthia, dine ak yon fim Italyen. Mwen te deja renmen Cynthia ak restoran an, e mwen te vle dakò ak opinyon kritik fim nan ke fim nan te bon. Men lè sa a telefòn nan sonnen epi Hawk te kòmanse ruine aswè mwen an. Nou te pale sou scrambler la epi li te di m ki kote pou m pran kle machin yo nan Ayewopò Entènasyonal Baltimore-Washington de jou apre. Fim nan souse, restoran an te gen yon nouvo pwopriyetè, ak Cynthia pran yon frèt.
  
  
  Hawk te chwazi restoran Mourdock a kòm kote reyinyon an, li te mete midi a ak depa vòl mwen an ak kantite minit sa t ap pran pou m kondui Ford ki te bat-up la ak motè a kouri nan tout katye Washington nan Konte Montgomery, Maryland.
  
  
  Soti deyò, Mordock a te sanble ak nenpòt lòt restoran nan sant komèsyal la. Te gen menm yon makèt akote, ak yon ti kras pi lwen te gen yon famasi. Mwen te espere manje medyok, dekorasyon pòv ak sèvis endèskriptibl move. Antre a pa t 'desevwa.
  
  
  Mizik background trankil te jwe, strings siwo myèl jwe melodi fin vye granmoun. Kach anrejistre a te chita sou yon kontwa vè plen sirèt ak sigarèt. Siy te endike ki kat kredi yo te aksepte. Te gen yon chanm abiye sou bò dwat la, ak yon pòt sou bò gòch mennen nan sal manje a. Te gen kèk kalite fo modèl floral Japonè sou mi yo, yon koulè woz malad. Tapi ble a te rache epi te gen jis ase limyè pou moun k ap travay pou yo konte lajan yo.
  
  
  Otès la pa t 'koresponn ak sitiyasyon an. Mwen t ap tann yon sèvez nan restoran paske kalite restoran sa yo nan sant komèsyal yo pa kapab peye yon sèvez tèt. Mwen menm te prezante l davans - yon ansyen sèvez nan restoran ki te konnen tout fraz yo politès, men li te gen absoliman okenn style. Blond ki te pwoche bò kote m le pli vit ke m te antre nan Fwaye a te apeprè trant, wotè ak mens, men se pa mens, ak byen klè devlope. Li te deplase ak favè likid nan rad limyè vèt li.
  
  
  Li te mande. — Èske w ap manje poukont ou, mesye?
  
  
  "Mwen rele Carter," mwen te di. 'Mwen gen yon randevou ak Mesye Hawk.'
  
  
  Li te gade notepad nan men gòch li, epi li mete l sou kontwa an. - O wi, mesye Carter. Mesye Hawk nan chanm prive nimewo kat. Èske mwen ka gen rad ou, mesye?
  
  
  Depi nan konmansman an nan otonòm fi, youn nan bagay ki pi komik se fanm yo ap eseye revandike idantite yo nan pwolonje tout favè ti kras ke gason yo te pwolonje tradisyonèlman bay fanm. Mwen te wè tifi prèske tòde men yo pandan y ap retire rad yo, oswa prèske boule nen yo lè limen sigarèt. Fanm sa a, sepandan, te konnen bagay li yo - li te ede m 'soti nan rad mwen epi li te fè li trè abilman. Pandan li te kenbe pòt la pou mwen, mwen te mande si manje a ta move tankou papye a oswa kòm bon jan otès la.
  
  
  Men, si Hawk te chwazi restoran Mourdock a, mwen ta dwe fè fas ak move manje. Hawk te konnen anpil bagay, men manje ak bwè pa t 'nan vokabilè li.
  
  
  Nou te mache dwat jiskaske nou rive nan yon seri chanm ak pòt fèmen. Mwen pa t tande pèsonn ap pale, donk Hawk dwe jwenn yon kote ki an sekirite ase pou m rankontre. Ti fi a ouvri dezyèm pòt adwat la san li pa frape. Mwen te sezi pa lafimen siga a. Li te jwenn tèt li nan bon chanm nan. Otès la te pran lòd bwè nou an, Hawk te retounen men lonje mwen, epi mwen remake ke manje te deja bay lòd. — Èske pa gen meni? - Mwen mande lè otès la ale.
  
  
  "Genyen yon sèl bagay nan meni an," Hawk te di. "Sèk".
  
  
  - Oh, se poutèt sa. Mwen devine se poutèt sa ou te chwazi restoran sa a.
  
  
  "Mwen te chwazi kote sa a paske li fè pati AX, kèlkeswa sa ki." Li pa t eksplike anyen pi lwen.
  
  
  Hawk te toujou yon nonm trankil, ki se youn nan rezon ki fè li te dirije ajans AX gouvènman ameriken an. Moun ki pale pa bon pou sèvis sekrè. Hawk pa t menm di m poukisa AX posede restoran sa a e mwen se youn nan pi gwo moun li yo. Li te tann jiskaske nou te manje stèk nou yo, bon gou, koupe vyann ki aje, epi li te fini nan yon vè diven anvan li te kòmanse diskou li.
  
  
  "N3, nou gen yon ka isit la ki ka pa egziste. Mwen pral di ou tout sa mwen konnen sou li, men li pa ase pou pran yon desizyon entelijan.
  
  
  "Èske se travay Killmaster sa a?"
  
  
  "Se biznis ou," Hawk te di m '. Li te pran yon siga tou nèf - si baton santi sa yo li t ap fimen yo ta ka menm nouvo - wete anbalaj la epi limen li anvan yo kontinye.
  
  
  "Teknikman sa a se pa yon travay pou AX. Nou pe ede serten eleman dan en gouvernman amikal e net.”
  
  
  'Kiyès sa?'
  
  
  "Etiopiyen".
  
  
  Mwen bwè diven an—yon Bourgogne Kalifòni ki pa t ni bon ni move—apre sa, mwen di: "Mwen pa konprann, mesye." Mwen te panse Etyopyen yo pa t renmen Sèvis Sekrè Ameriken an ki t ap pase nan dezè presye yo.
  
  
  "Anjeneral non. Men, yo bezwen èd nou pou jwenn yon nonm yo rele Cesare Borgia.
  
  
  "Mwen te panse li te mouri plizyè syèk de sa."
  
  
  - Vrè non mesye sa a se Carlo Borgia. Tinon Cesare se yon konplo ekspre, yon fason pou fè mond lan konnen ke li se yon salo san pitye. Nou pa menm si li nan peyi Letiopi. Petèt li nan yon lòt kote. Epi ou ta dwe chèche konnen kounye a.
  
  
  — Èske Etyopyen yo pa konnen kote li ye?
  
  
  "Pa si yo onèt avèk nou," Hawk te di. "Epi CIA a tou. Mwen panse ke tou de CIA a ak moun peyi Letiopi yo menm jan ak mwen. Sa a se sa nou genyen sou Borgia sa a.
  
  
  Hawk rale yon katab plen ak rapò ki make "Top Secret" nan valiz li. Nan tèt youn nan fèy yo te gen yon etikèt ki gen lèt Z, dènye lèt alfabè a, ak nan AX, ki vle di yon sèl bagay: kèlkeswa enfòmasyon papye sa a te genyen, li te kapab vle di lafen mond lan. Sa a te yon ijans ak yon E majiskil. Hawk gade dokiman an anvan li pale.
  
  
  "Nan fen ane 1950 yo, Borgia te yon neo-fachis nan peyi Itali. Osi lontan ke li kole ak aktivite politik ak òganizasyon legal, li te rete trè itil. Gwoup li a te atire kèk nan kominis marginal sa yo pou pati ki pi modere yo te kapab kontinye opere nòmalman. Men, answit li te dekouvri valè vyolans politik la. Li te disparèt nan Livorno jis anvan lapolis Italyen yo te eseye pran l '. Yo swiv li nan Massawa epi answit nan Asmara. Nan lane 1960 li te disparèt."
  
  
  "Se konsa, ki sa li te fè dènyèman pike enterè nou an?"
  
  
  "Petèt pa gen anyen. Petèt yon bagay tèlman gwo ke li fè m pè," Hawk te di. "Ejipsyen yo pèdi 14 misil kout ak mwayen distans ke yo te vize sou pèp Izrayèl la. Epi Izrayelit yo te pèdi nèf, ki te fèt pou peyi Lejip ak peyi Siri. Tou de bò yo panse lòt bò a te vòlè yo..."
  
  
  "Èske se pa konsa?"
  
  
  "Nou pa t 'kapab jwenn okenn prèv sa a. Larisi, aparamman, tou. Yo te premye moun ki te kalkile Borgia sa a, men vitès yo ak efikasite yo pa mennen nan anyen. Ajan yo te disparèt de mwa de sa.
  
  
  — Èske ou panse Chinwa yo ta ka gen yon bagay fè ak sa a?
  
  
  "Mwen pa ekskli li, Nick." Men, gen toujou yon posibilite ke Borgia ap travay poukont li. Mwen pa renmen youn nan lide sa yo.
  
  
  "Èske ou sèten li pa yon ajan Ris?"
  
  
  - Wi Nick, mwen sèten. Yo pa vle pwoblèm nan Mwayen Oryan menm jan nou fè. Men malè a se sa misil sa yo ye. Tout venntwa gen tèt de gè nikleyè.
  
  
  Hawk limen siga li ankò. Sitiyasyon tankou sa a te inevitab depi 1956, lè kriz Suez la te pete ak Amerik te vin gaye mefyans. Si Izrayelyen ak Arab yo vle tire youn lòt ak zam konvansyonèl chak ane, sa a byen ak nou ak Larisi yo. Nou te ka toujou entèvni ankò apre tank nou yo ak zam anti-tank yo te byen teste sou teren. Men, tèt de gè nikleyè yo ajoute yon nouvo dimansyon ki fè menm pè menm Larisi yo.”
  
  
  Mwen te mande. - Nan ki pati nan peyi Letiopi Borgia sa a te kapab opere?
  
  
  "Letiopi yo tèt yo panse sou Danakil," Hawk te di.
  
  
  "Sa a se yon dezè."
  
  
  "Dezè a tankou Sinayi. Sa a se yon dezè kote pa gen prèske anyen ak Etyopyen yo pa kontwole li. Moun ki rete la yo pa ezite touye etranje. Danakil antoure pa teritwa peyi Letiopi, men branch fanmi Amhara ki ap dirije pa gen okenn plan pou ekipe yon ekspedisyon pou eksplore zòn nan. Sa a se yon kote mò yo ye.
  
  
  Sa a se te yon deklarasyon ki ra pou Hawk, epi li te fè m 'nève. Anplis, sa m te kapab aprann sou Danakil nan jou ki vin apre yo pa t rasire m. Kouvèti mwen an te enkyete m tou. Fred Goodrum te konnen kòm yon enjenyè travay piblik, men yo te mete nan lis nwa chak sendika nan Amerik la akòz pwoblèm peman. Epi kounye a li te bay lòd pou yon bato kago Nòvejyen nan Massawa. Gouvènman peyi Letiopi an te bezwen moun ki te kapab konstwi wout.
  
  
  Greyhound la te rive nan Norfolk. Mwen te jwenn valiz mwen an ak yon valiz ki te kraze, yon lòj sekrè ki te gen anpil minisyon pou Wilhelmina ak yon transceiver. Lè sa a, mwen jwenn yon taksi. Chofè a gade ak anpil atansyon sou aparans mwen epi li mande: "Èske ou gen uit dola?"
  
  
  'Wi. Men, ou kondwi machin ou ak anpil atansyon, oswa mwen pral lajistis tout sa ki rete nan ou.
  
  
  Li te konprann blag mwen an. Petèt mwen kite Nick Carter antre nan pèsonaj Fred Goodrum mwen an twòp, paske li pa t 'fè yon son.
  
  
  Li depoze m nan ladwàn e mwen pa t gen pwoblèm pou m pase. Chofè kamyon an te ban m yon woulib pou Hans Skeielman.
  
  
  Asistan vòl la, yon nonm wo ak cheve sab yo te rele Larsen, pa t trè kontan wè m. Sa a te akòz lefèt ke li te de è nan maten ak paske nan aparans mwen. Li mennen m 'nan kabin mwen an. Mwen ba li yon ti konsèy.
  
  
  "Dejene ant sèt ak nèf," li te di. "Ou pral jwenn sal manje a desann eskalye yo nan dèyè a ak yon pil anba a."
  
  
  "Kote twalèt la?"
  
  
  - Dwa dèyè kabin yo. Douch tou. Fè atansyon pou pa choke medam yo.
  
  
  Li ale. Mwen mete zam la nan kòf la, mwen fèmen pòt la epi gade nan ti kabin nan. Sèl kous la te lokalize akote fenèt pò a ki bay sou pil prensipal la sou bò pò a. Sa a te tou bò a nan ke a, ak yon rido mens pa t 'anpeche limyè a klere soti nan penetrasyon andedan. Te gen yon koule sou yon miray ak yon kabinè miray konbinezon ak klozèt sou lòt la. Mwen deside debake bagay mwen yo nan demen maten.
  
  
  AX te di m 'lis pasaje yo gade byen. JÈN GASON KI BANN MWEN ENSTRIKSYON YO EKSPLIKE: “NAN NENPÒT KA PA GEN AJAN RIS OU CHINON KONI Abò. NOU PAT GEN TAN POU NOU TCHEKE AK KOTE EKIPAJ LA. Kidonk, fè atansyon, N3."
  
  
  Tout moun te di m 'fè atansyon, menm Hawk. Difikilte a te ke pèsonn pa t 'kapab di m' ki moun oswa ki sa yo dwe gade deyò pou. Mwen etenn limyè a epi mwen monte nan kabann nan. Mwen pa t 'trè byen dòmi.
  
  
  
  
  Chapit 2
  
  
  
  
  
  Depa yon bato fè bwi, men ekipaj Hans Skejelman te vrèman fè tout sa yo kapab pou reveye pasaje yo. Mwen gade mont mwen an. Sèt è se lè pou pran yon desizyon. Èske mwen ta pran Hugo, oswa Freddie Goodrum ta pa gen anpil chans mete yon stiletto? Se konsa, pa gen solisyon ditou.
  
  
  Hugo te kenbe Wilhelmina ak Pierre konpayi nan lòj sekrè valiz la. Moun mwen te rankontre yo te pi obsève pase asistan vòl sa maten an.
  
  
  Mwen te mache pi devan epi mwen te pran yon douch. Apre sa, mwen tounen nan kabin mwen an epi mwen chwazi kèk rad. Mwen mete yon chemiz flanèl, pantalon travay ak yon jakèt ki enpèmeyab.
  
  
  Lè sa a, te gen manje maten.
  
  
  Sal manje a te louvri. Te gen plas pou dis moun. Sa vle di ke bato a pa t pote anpil pasaje. Larsen, asistan vòl la, te pote ji zoranj pou mwen, ze grenpe, bekonn ak kafe. Mwen te prèske fini lè yon koup aje te antre.
  
  
  Sa yo te angle a - Harold ak Agatha Block. Li te gen yon fòm mens ak figi pal nan yon kontab. Li te di m 'ke li jere yo make de gòl chans nan pisin nan foutbòl ak fè yon envestisman ki gen bon konprann. Li te gen style lavand ki santi yon madanm marye pou tout tan, kalite fanm ki gen mari a bati yon kloti pou l apiye sou li. Yo te sanble nan senkant, ak bonè toudenkou yo te fè yo tounen bèt nan mitan laj pati. Tou de te chatty. -Ou se Norfolk mesye Goodrum? - mande Blok.
  
  
  "Non, mwen te di.
  
  
  "Nou renmen sid Etazini," li te eksplike.
  
  
  "Nou renmen Amerik anpil," Madan Block te entèfere. "Se yon wont gouvènman ou a pa fè piblisite atraksyon touris li yo pi byen. De zan de sa, nou te vwayaje atravè Lwès la e nou te trè enpresyone pa kote tankou Grand Canyon ak mòn Rocky yo. Men, pri a se byen wo. Epi...'
  
  
  Mwen pasyèlman entèwonp konferans li a. Menm jan ak Fred Goodrum, mwen te sipoze koute, men sèl kontribisyon mwen nan konvèsasyon an se te yon bougonnen detanzantan.
  
  
  Fred Goodrum te koute paske li te kapab bwè sou depans moun sa yo pandan vwayaj la. Fred te renmen bwè bwason prèske menm jan li te renmen resevwa dola. Finalman, li te poze kesyon inevitab la. "Kisa w ap fè sou bato sa a, Mesye Goodrum?"
  
  
  "Mwen pral Letiopi."
  
  
  "Pou kisa?"
  
  
  'Pou travay. Mwen se yon teknisyen. Mwen bati wout ak sistèm drenaj. Yon bagay konsa.
  
  
  - Mwen jwenn sa enteresan.
  
  
  "Nou bezwen touche yon bagay," mwen te di li.
  
  
  Kontab la ak madanm marye pa t 'kapab konnen twòp bagay sou konstriksyon wout, kidonk si yo te sa yo te di yo te, mwen te anfòm. Mwen ta prefere AX pou fè aranjman pou yon vòl pou Addis Abeba, men ajan KGB yo ap veye èpòt yo. Ak fòm sa a bon mache nan transpò te pi apwopriye pou kouvèti mwen an.
  
  
  Entewogasyon ak monològ Madan Block te entèwonp lè yon lòt pasaje bato kago te antre nan chanm nan. Moman li te antre nan pòt la, li te fè m gade nan tout dosye mantal mwen yo. Long cheve nwa, figi plen, bèl, si se pa bèl, figi - Mwen sonje plis pase jis yon foto lapolis. Yon kote mwen te wè l toutouni. Men ki kote?
  
  
  "Mwen se Gene Fellini," li te di.
  
  
  Lè li te di sa mwen te kapab sonje li.
  
  
  Blòk yo prezante tèt yo. Mwen te prezante - Gina te gen yon lanmen fèm, fre. Mwen te vle soti nan kabin an, ale nan chanm radyo a epi voye yon mesaj kòd kòlè bay Hawk. Eksepte ke Hawke te ka inosan-CIA a te ka toujou mete yon ajan sou bato sa a san li pa di l '. Sa a pa ta premye fwa yo voye yon moun swiv yon misyon AX.
  
  
  Madan Block te retounen nan jwèt foutbòl-pisin-nou-renmen-pou-vwayaje li. Jean koute politès, men mwen pa parye plis pase mwen. Lè sa a, Madan Block te kòmanse poze kesyon.
  
  
  'Kisa w'ap fè?' - li mande kè kontan.
  
  
  "Mwen se yon jounalis endependan," Jean te di.
  
  
  "Yon jèn bèt tankou ou?"
  
  
  'Wi.' - Li fini kafe li. "Papa m te vle yon ti gason. Epi li pa t ap kite kèk faktè byolojik twonpe pitit li pou l ka siviv nan mond yon moun. Se konsa, lè mwen te gradye nan lekòl jounalis, mwen te gade travay ki disponib pou fanm yo epi mwen deside ke pa youn nan yo te bon pou mwen."
  
  
  — Èske ou pou emansipasyon fanm yo? - mande mesye Block.
  
  
  'Non. Jis pou avanti a.
  
  
  Kondisyon li te tèlman choke yo ke yo sispann toumante li pou yon ti moman. Li gade m. Mwen deside ke premye kou a ta vo yon taler.
  
  
  "Ou sanble abitye, Miss Fellini," mwen te di. "Malgre ke mwen pa li anpil."
  
  
  "Ou pwobableman li magazin gason, Mesye Goodrum," li te di.
  
  
  'Wi.'
  
  
  - Se konsa ou te wè m 'la. Piblikatè yo sipoze ke gason ap jwi yon atik yon fanm ekri sou avantur solo. Epi lè w ajoute kèk foto, mwen te kapab vann kèk istwa. Ou ta ka wè m 'la.
  
  
  "Petèt," mwen te di.
  
  
  — Magazin? - di Madan Block. 'Foto?'
  
  
  'Wi. Ou konnen - Korespondan an ap benyen nan Jakarta. Yon eroin ak yon bourik fè nan Rio. Yon bagay konsa.
  
  
  Kounye a ke mwen sonje tout dosye l, AX toujou pa t ka deside si Jean Fellini te yon bon ajan oswa non. Kounye a ke mwen te wè li an aksyon, mwen te kapab imajine konfizyon ofisyèl la.
  
  
  Blòk yo pral definitivman sonje li yon fwa yo jwenn sou chòk sa a. Men, ti fi a te asire tou ke yo kite l pou kont li. Se te swa yon mouvman trè entelijan oswa yon mouvman trè estipid. Mwen pa t 'kapab konnen ki sa li te egzakteman.
  
  
  "Petèt ou se yon istoryen, Mesye Goodrum," Jean te di. "Poukisa ou sou bato kago sa a?"
  
  
  "Mwen se yon teknisyen e mwen bezwen bati wout nan peyi Letiopi."
  
  
  — Èske gen yon travay pou ou la?
  
  
  'Wi. Yon moun pral vin chèche m la lè nou rive Massawa.
  
  
  "Move peyi. Letiopi. Fè atansyon, yo pral koupe gòj ou.
  
  
  "Mwen pral fè atansyon," mwen te di.
  
  
  Nou tou de te gen anpil plezi jwe jwèt sa a. Petèt nou ta ka twonpe Blocks yo ak nenpòt lòt moun nou ta ka rankontre abò - petèt; anyen pa t 'kapab fè m kontan sou Fred Goodrum ak vwayaj dousman sa a nan Massawa, men nou pa t' twonpe lòt pou yon segonn. Jean te kenbe bouch li e mwen te byen konpòte tou. Mwen te vle konnen anpil bagay sou misyon li, e mwen te gen dout konsènan resevwa enfòmasyon sa yo nan men li volontèman. Konfwontasyon nou an ta dwe tann jiskaske pi bon moman.
  
  
  Se konsa, mwen te eskize tèt mwen, te pwan kèk papye nan bibliyotèk bato a, epi retounen nan kabin mwen an.
  
  
  Harold Block ak mwen te eseye yon jwèt nan echèk de premye nwit yo nan lanmè. Lè m te ba l yon gwo kouraj ak evèk, mwen te kapab lonje jwèt la pou apeprè karannsenk mouvman anvan li te fè erè epi mwen mat. Kidonk nou sispann jwe echèk e nou jwe kèk jwèt bridge, yon jwèt mwen pa renmen anpil. Mwen te pase tan ap eseye konprann yon bagay. Blòk yo te sanble pi plis ak plis tankou yon koup angle pale, inosan ak inofansif, anvi vwayaje mond lan anvan finalman rezoud desann ak raz zanmi mwens chans yo ki pa janm te rive nan Brighton. Jean te plis yon mistè.
  
  
  Li te jwe kat ensousyan. Swa nou te genyen difisil-nou te fini patenarya ankò e ankò-oswa li trennen nou nan yon defèt kraze brize. Chak fwa li te pran yon Trick, li te jwe kat li a ak yon ti kou nan ponyèt li, sa ki lakòz li vire sou tèt pil la. Epi li te toujou souri souri ban mwen, jete tèt li tounen pou retire cheve long nwa li nan je mawon briyan li yo. Inifòm li te sanble gen yon pantalon nwa ak yon chanday gwo, epi mwen te mande kisa l ta mete yon fwa nou rive nan dlo twopikal ak ekwatoryal.
  
  
  Sou twazyèm maten nou leve nan chalè twopikal. Jije pa kat jeyografik la nan sal manje a, nou te nan yon kanal van an. Nou pa t kraze rekò vitès la. Hans Skeielman pa t glise ankò sou lanmè gri-vèt ki te nan Hatteras ak kòt Etazini an, men li te woule dousman nan dlo ble nwa ki nan lanmè ozalantou Kiba. Nan aswè nou te sipoze rive nan Georgetown. Mwen te leve anvan sèt epi mwen te pran manje maten nan sal manje a ak ofisye yo nan sèvis. Èkondisyone a pa t travay ase byen pou fè kabin mwen konfòtab.
  
  
  Blòk ak Jin poko fini. Se konsa, mwen trennen chèz sal la sou bò pasaje a nan pil la epi kite solèy la kouche sou mwen, boule m 'sou bò pò a. Lè m 'tande grate a, mwen leve je m' gade epi wè Gene trennen yon lòt chèz sal atravè dal yo pil asye.
  
  
  "Mwen pa panse angle nou an renmen solèy maten an," li te di.
  
  
  "Yo tann jiska midi epi yo soti," mwen te di l '.
  
  
  Li te mete abako koupe ki apèn kache gonfleman nan bou li ak yon tèt bikini ki te montre m 'jis ki jan gwo ak bèl tete li yo te. Po li, kote li pa te kouvri, te uniformément bronze. Li lonje janm long li sou kabann solèy la, li wete sapat li yo epi limen yon sigarèt. "Nick Carter, li lè pou nou chat," li te di.
  
  
  "Mwen t ap mande ki lè ou t ap rann li ofisyèl ke ou te konnen mwen."
  
  
  "Genyen anpil bagay ke David Hawk pa t 'di ou."
  
  
  - Anpil bagay?
  
  
  "Enfòmasyon sou Cesare Borgia. Hawk pat di w paske li pat konnen. Anvan lanmò li, ofisye KGB a te ekri yon mesaj. Nou te rive entèsepte l. Epi kounyeya yo atann pou m travay an kontak ak nouvo ofisye KGB la. Men, li menm ak mwen p ap konnen youn lòt jiskaske nou rive nan peyi Letiopi. Mwen pa fin sèten ou pral tounen.
  
  
  Mwen te mande. - "Èske ou ka di m 'kiyès li ye?"
  
  
  Li jete sigarèt la anlè. "Rete absoliman kalm, Fred Goodrum - asire w ke mwen itilize non kòd ou a, tanpri." Sa a se yon asistan vòl.
  
  
  "Mwen pa t 'kwè ke KGB a ta sèvi ak nenpòt Bloks."
  
  
  "Yo inofansif si yo pa anwiye nou nan lanmò." Èske w konprann ke sa a ta ka dènye misyon mwen pou anpil ane?
  
  
  'Wi. Sòf si ou touye kòlèg ou lè ou fini.
  
  
  "Mwen pa Killmaster. Men, si w enterese nan travay endependan, fè m konnen. Fè kòmsi Tonton Sam inosan."
  
  
  -Kisa Borgia sa ap fè egzakteman?
  
  
  - Apre sa, Fred. Apre. Nou te mal sou angle solèy nou yo ki te pè.
  
  
  Blòk yo soti, trennen chaises pil dèyè yo. Mwen te gen yon liv avè m, men mwen pa t pretann li l. Jean lonje men nan ti sak plaj la kote li te kenbe materyèl fotografi li yo. Li vire lantiy teleobjèktif la sou kamera 35mm li a epi li di nou li ta eseye jwenn foto koulè pwason vole nan aksyon an. Sa a te enplike apiye sou yon balistrad pou kenbe kamera a fiks, yon zak ki te gen pantalon koupe l 'rale sere sou bou li nan yon fason ki te fè li sanble fasil ke li te mete anyen plis pase jis po. Menm Harold Block te defye konfizyon madanm li epi li te gade.
  
  
  Malgre direksyon gade m, panse m te okipe ak lòt bagay ke sa Jean te montre nou. Larsen, asistan vòl la, te soti nan KGB. Moun ki nan depatman dosye nou yo te fè ka sa a tounen yon timè kansè. Yo te tcheke pasaje yo epi yo pa t jwenn ke moun ki devan yo se yon ajan CIA ki gen foto ak enfòmasyon nou te bezwen genyen nan dosye nou yo. Aparamman CIA a te trè sekrè - Gene te konnen plis bagay sou Borgia pase mwen, pwobableman ase pou di m 'si nou te vle l' mouri oswa vivan.
  
  
  Lè bato a te rive nan Georgetown pou l pase nwit la atè, e anvan nou te rekòmanse fè wonn Cape ozalantou Lafrik, mwen te deside ke Fred Goodrum te twò anwiye e li te kraze pou ale sou rivaj. KGB te gen yon dosye sou mwen—mwen pa janm wè li, men mwen te pale ak moun ki te fè sa—e petèt Larsen ta rekonèt mwen. Giyàn se te yon bon kote pou li kontakte yon lòt ajan, epi disparisyon yon touris Ameriken yo te rele Goodrum pa t ap anpeche Hans Skeielman a ale nan vwayaj li pi lwen.
  
  
  "Eske ou pa pral gade alantou?" - Agata Blok mande m.
  
  
  "Non, Madan Block," mwen te di. "Pou onèt, mwen pa renmen vwayaje anpil. Apre sa, mwen sou dènye janm mwen finansyèman. Mwen prale Etyopi pou wè si mwen ka fè yon ti kòb. Sa a se pa yon vwayaj plezi.
  
  
  Li prese ale, li pran mari l avè l. Mwen te byen kontan anwiye pandan repa ak pandan bridge, men li pa t pèdi tan nan eseye konvenk mwen ale sou rivaj. Jean, nan kou, te ale sou rivaj. Li te kòm anpil yon pati nan kouvèti li kòm yo te sou tablo se te yon pati nan mwen. Nou pa t gen chans pale sou Borgia yo ankò, e mwen t ap mande ki lè egzakteman nou ta jwenn chans lan. Nan lè midi, tout moun te sou rivaj eksepte kòmandan an ak dezyèm konpayon an, epi tout bagay te fini ak mwen eksplike lanmou Amerik la pou machin bay de ofisye.
  
  
  Nan kafe ak konyak, Larsen te mande kòmandan an pèmisyon pou ale atè.
  
  
  "Mwen pa konnen, Larsen, ou gen yon pasaje..."
  
  
  "Mwen byen ak sa," mwen te di. "Mwen pa bezwen anyen anvan manje maten."
  
  
  "Eske w pa pral debake, Mesye Goodrum?" - mande Larsen.
  
  
  Mwen di. - "Non "Onètman, mwen pa gen mwayen."
  
  
  "Georgetown se yon kote ki trè dinamik," li te di.
  
  
  Anons li a ta vini kòm nouvèl bay otorite lokal yo kòm touris swinger tou senpleman pa klase trè wo sou lis priyorite Giyàn nan. Larsen te vle m ale atè, men li pa t oze fòse m. Jou lannwit sa a mwen te dòmi bò kote Wilhelmina ak Hugo.
  
  
  Nan denmen mwen menm mwen te rete lwen je nenpòt moun. Prekosyon an te pwobableman initil. Larsen te debake pou l enfòme Moskou ke Nick Carter t ap dirije Massawa. Si li pa t 'di m', se sèlman paske li pa t 'rekonèt mwen. Si li te idantifye, mwen pa t 'kapab chanje anyen.
  
  
  "Te jwenn nenpòt istwa bon nan Georgetown?" Mwen te mande Jean sa swa pandan dine.
  
  
  "Sa a kanpe se te yon modi pèdi tan," li te di.
  
  
  Mwen te espere li frape pòt mwen an nan aswè a. Li te yon ti kras apre dis è. Blòk yo te ale nan kabann bonè, aparamman toujou fatige nan mache yè a. Mwen kite Jean antre. Li te mete pantalon blan ak yon chemiz fishnet blan ki te manke kilòt li.
  
  
  "Mwen kwè ke Larsen te idantifye ou," li te di.
  
  
  "Pwobableman," mwen te di.
  
  
  "Li vle rankontre m 'sou pil dèyè a, dèyè sipèstrikti a. Nan yon èdtan.'
  
  
  "Epi ou vle mwen kouvri pou ou?"
  
  
  “Se poutèt sa mwen mete blan. Dosye nou yo di ou bon ak yon kouto, Fred.
  
  
  'M'ap vini. Pa chache m. Si w wè m, w ap kraze tout bagay.
  
  
  'Anfòm.'
  
  
  Li te louvri pòt la an silans epi li te grenpe pye atè nan koridò a. Mwen wete Hugo nan valiz la. Apre sa, mwen etenn limyè nan kabin mwen an epi tann jis apre minwi. Lè sa a, mwen te disparèt nan koridò a, tit nan pil la dèyè. Nan dèyè koridò a, yon pòt te louvri ki mennen ale nan bò pò nan pil prensipal la. Pa gen moun ki te fèmen li paske dlo a te kalm ak èkondisyone Hans Skeijelman ki te twòp travay te kapab sèvi ak tout èd van an fre lannwit.
  
  
  Tankou pifò bato kago ki navige nan lanmè move jan yo kapab, Hans Skejelman la te yon dezòd. Prela a te kouche sou tout pil dèyè a dèyè sipèstrikti a. Mwen chwazi kèk moso epi mwen pliye yo otou flèch la.
  
  
  Lè sa a, mwen plonje nan li. Mwen te espere ke Larsen pa ta deside sèvi ak yo kòm zòrye. Kèk bato te gen gad abò. Ekip "Hans Skeielman" la pa t enkyete sou sa. Anndan te gen pasaj ki mennen soti nan trimès ekipaj la nan pon an, sal radyo, chanm motè ak galri. Mwen te panse ke te gen tout chans vijilan a te dòmi epi nou te navige sou otopilòt. Men mwen pa t parèt. Larsen parèt egzakteman nan yon nan maten. Li te toujou mete jakèt asistan vòl li a, yon flou blan nan mitan lannwit lan. Mwen te wè li t ap jwe ak manch rad gòch li epi mwen te sipoze li te kache yon kouto la. Sa a te yon bon kote pou li, byenke mwen te pito plas kote mwen te genyen Hugo. Mwen te kenbe stiletto a nan men mwen. Lè sa a Jean parèt.
  
  
  Mwen te kapab sèlman swiv fragman nan konvèsasyon yo.
  
  
  "Ou jwe yon wòl doub," li te di.
  
  
  Repons lan te inaudible.
  
  
  "Mwen te rekonèt li lè li te monte abò. Moskou pa pran swen si li rive Massawa oswa ou pa.
  
  
  'Mwen pral fè li.'
  
  
  Repons lan te klè ankò.
  
  
  "Non, se pa sèks."
  
  
  Diskisyon yo te vin pi fò, e vwa yo te vin pi trankil. Larsen te vire do l ba mwen, epi mwen te gade jan li te mennen Jean piti piti nan sipèstrikti asye a, kache pou tout moun sou pon an. Mwen te leve prela a ak anpil atansyon epi mwen te glise soti anba li. Prèske sou kat pye, ak Hugo pare nan men m ', mwen rale nan direksyon yo.
  
  
  "Mwen pa travay avèk ou," Larsen te di.
  
  
  'Kisa w vle di?'
  
  
  "Ou twonpe mwen oswa bòs nan travay ou. Mwen pral debarase m de ou an premye. Lè sa a, soti nan Carter. Ann wè sa Killmaster panse sou navige atravè oseyan an.
  
  
  Men l rive nan manch li. Mwen te kouri sou li epi mwen te pwan gòj li ak men gòch mwen an, mwen te bouche rèl li. Mwen te frape l nan kò a ak stiletto Hugo a epi mwen te kontinye kout kouto l avèk li jiskaske li te leve nan bra m. Mwen trennen kò li nan bra m 'nan balistrad la epi leve l'. Mwen tande yon ti gout. Apre sa, mwen tann tansyon.
  
  
  Pa te gen okenn rèl soti nan pon an. Motè yo t'ap gronde anba pye m 'tankou nou te kouri nan direksyon Lafrik.
  
  
  Mwen te siye Hugo ak pantalon mwen ak anpil atansyon epi m te pwoche bò kote Jean, ki te apiye sou sipèstrikti a.
  
  
  "Mèsi, Nick... Mwen vle di, Fred."
  
  
  "Mwen pa t 'kapab konprann li tout," mwen te di li. — Li te anonse ke mwen pa pral rive nan Lafrik?
  
  
  "Li pa t 'di sa," li te di.
  
  
  "Mwen te santi ke Moskou pa t pran swen si mwen te vini nan Massawa oswa ou pa."
  
  
  "Wi, men petèt li pa t 'ekri rapò a."
  
  
  'Petèt. Li te gen yon kouto nan manch li.
  
  
  - Ou bon, Nick. Ann ale nan kabin ou.
  
  
  "Oke," mwen te di.
  
  
  Mwen fèmen pòt kabin an epi mwen vire gade Jean. Mwen te toujou espere ke li flanke, reyaji nan lefèt ke Larsen prèske touye li, men li pa t '. Yon bèl souri parèt sou figi l pandan li te dekonpoze pantalon li epi li retire yo. T-shirt blan li pa kache anyen, pwent tete li di pandan li bese epi rale mayo a sou tèt li.
  
  
  "Ann wè si ou byen nan kabann ou menm jan ak yon kouto," li te di.
  
  
  Mwen byen vit dezabiye, gade gwo tete li ak janm koube li. Ranch li yo te deplase dousman pandan li te chanje janm yo. Mwen byen vit mache sou li epi li pran l nan bra m epi nou anbrase. Po li te cho, kòmsi li pa te ekspoze a lè fre lannwit lan.
  
  
  "Etenn limyè a," li te di.
  
  
  Mwen te fè jan li te di epi m te kouche bò kote l nan kalòj etwat la. Lang li antre nan bouch mwen pandan nou t ap bo.
  
  
  "Prese," li te jemi.
  
  
  Li te mouye e li pare, epi li te eksploze nan yon foli sovaj pandan m te antre nan li. Klou li grate po mwen epi li te fè bwi etranj pandan mwen te eksploze pasyon mwen an nan li. Nou te rasanble ansanm, konplètman fatige, e sèl son ki te nan kabin nou an se te souf pwofon, kontan ak krake bato a pandan nou t ap deplase lwen kote mwen te jete Larsen nan lanmè a.
  
  
  
  
  Chapit 3
  
  
  
  
  
  A twazè nou finalman kòmanse pale. Kò nou te swe epi nou te kouche ansanm nan kabin etwat la. Jean te sèvi ak pwatrin mwen kòm zòrye epi li te kite dwèt li jwe sou kò mwen.
  
  
  "Gen yon bagay ki mal ak bato sa a," li te di.
  
  
  — Li kondwi twò dousman, èkondisyone a pa mache. Epi Larsen te fè yon kafe degoutan. Èske sa ou vle di?
  
  
  'Non.'
  
  
  Mwen te tann pou li eksplike plis.
  
  
  "Nick," li te di, "èske ou ka di m 'sa AH te di sou "Hans Skeielman"?"
  
  
  - Ke li pral rive nan Massawa nan bon moman. E ke pasaje yo tout byen.
  
  
  'Wi. E ekip la?
  
  
  "Mwen pa t 'konnen sou Larsen," mwen te di. "CIA te kenbe li pou tèt yo."
  
  
  - Mwen konnen poukisa ou fèmen ak sekrè konsa. Li vire nan kabin an. - Ou panse mwen ap twonpe ou. Men sa pa vre. Mwen jwenn twa misil ki manke.
  
  
  "Wòkèt plen?"
  
  
  - Non, men pati pou rasanble yo. Avèk tèt de gè nikleyè.
  
  
  - Kote yo?
  
  
  - Nan resipyan sou pil la dèyè pon an.
  
  
  Mwen te mande. -'Èske ou sèten?'
  
  
  'Ase.'
  
  
  - Epi yo pral dirije Borgia yo?
  
  
  'Wi. Larsen in pran twòp lotorite. Mwen sispèk KGB ta pito detwi misil sa yo pase touye Nick Carter."
  
  
  "Se konsa, nou ka okipe travay la san èd Larisi," mwen te di. - Pito pase nwit la isit la.
  
  
  - Epi ruin repitasyon mwen?
  
  
  "Sinon ou ta deja yon zanj, k ap ede Bondye."
  
  
  Li ri epi li pase men l sou kò m ankò. Mwen reponn karès li yo. Fwa sa a, fè lanmou an te dous ak dousman, yon kalite diferan nan konfò pase premye anbrase nou an. Si laperèz Jean yo te mwatye vre, nou ta nan bon fòm. Men, kounye a mwen refize enkyete sou li.
  
  
  Jean tap domi. Men se pa mwen. Mwen te konsène sou kesyon li sou ki enfòmasyon AH te genyen sou ekipaj la. Pèp nou an te sipoze ke Hans Skeielman a te yon bato kago inosan ak kèk pasaje. Men pafwa gen yon entrig nan yon konplo, yon konplo nan yon konplo, ak balon jijman lage ak yon pasaje inosan, san mefyan abò. Petèt AX te gen sispèk li sou "Hans Skeelman" epi envite m 'tankou yon katalis. Li te style Hawke a kite bagay sa yo rive poukont yo. Mwen te rankontre sèlman kèk manm ekipaj. Pa te gen okenn kominikasyon ak pasaje yo. Nan manje midi, Kapitèn Ergensen ak mwen te pale sou machin. mesye. Gaard, dezyèm konpayon an, te koute. Chèf konpayon an, Mesye Thule, te bougonnen detanzantan epi li te mande plis pòmdetè, men li pa t sanble pran swen si pasaje yo te vivan oswa mouri. Jeran an, Mesye Skjorn, te kite Larsen an chaj nou ak manje nou yo e li te sanble pito konsome konsomasyon kalori chak jou li nan lapè ak trankil. Operatè radyo a, yon wo, yon blond mens yo te rele Birgitte Aronsen, te Swedish e menm silans kòm premye ofisye a. Lè li te antre nan sal manje a, li pa t 'pou yon vizit sosyal.
  
  
  Finalman mwen tonbe nan yon ti dòmi, ap tann yon rèl oswa yon moun vin chèche Larsen. Mwen leve lè premye limyè maten an te pete nan pòt la. Jean brase epi boumonnen yon bagay.
  
  
  Mwen di. - "Toujou sispèk terib?"
  
  
  'Wi.' Li jete dra limyè a epi li monte sou mwen.
  
  
  "Ann pran yon douch," li te di.
  
  
  - Èske nou dwe tèlman aparan ansanm?
  
  
  ' Espesyalman. Mwen bezwen kouvèti sa a. Petèt Larsen te yon asasen fanm notwa.
  
  
  "Mwen doute," mwen te di.
  
  
  Si Jean te vle panse ke mwen te ka retire tout sispèk nan men li, mwen pa t ap deranje. Nan tan apwopriye, misyon sa a pral rive nan yon pwen kote li pral vin yon obstak grav. Lè sa a, mwen ta revoke li. Pa gen plas pou yon fanm nan Danakil, sitou youn ki pa ka komèt swisid. Men, jiskaske nou rive nan peyi Letiopi, mwen te vle kontinye jwi konpayi li.
  
  
  Li te yon mèt nan kabann. Apre sa, li te konplètman okouran de efè kò manyifik li te genyen sou gason. Li te vann istwa medyokri pou senk ane ki sot pase yo, ki gen ladan foto toutouni nan tèt li. Mwen te gade jan li vlope yon sèvyèt nan tèt li epi li te mache nan douch la ak yon mayo long nan men l '. Lè nou te finalman fini moutre ak rense youn ak lòt, nou te trete nan yon douch long.
  
  
  Lè nou soti nan koridò a ankò, mwen nan pantalon ak Jean sèlman nan mayo long li a, ki pa kache anpil, nou prèske frape Birgitte Aronsen.
  
  
  -Ou wè Larsen? - li mande m '.
  
  
  "Pa apre manje midi," mwen reponn.
  
  
  "Mwen menm tou," Jean te di, apiye sou mwen epi ri. Miss Aronsen te ban nou yon ti kras konfyans epi li te mache pase nou. Jin ak mwen te fè echanj kout je epi mwen te tounen nan kabin mwen an.
  
  
  "Pran m 'nan kabin nan dis minit," li te di. "Mwen panse ke nou ta dwe pran manje maten ansanm."
  
  
  'Anfòm.'
  
  
  Mwen te abiye epi ankò te eseye deside pote yon zam. Teyori Jean ki fè konnen Hans Skeielman te pote pati ki nesesè pou fè twa misil balistik entèkontinantal yo te sijere ke mwen te gen bon konprann nan pa sèvi ak radyo a voye mesaj kòd la. Gendwa ekipaj la pa t konnen sa yo t ap pote, paske pèsonn pa gen okenn rezon ki te sou bato kontenè a pou l louvri kontenè yo.
  
  
  Men, e si mwen te konnen? Èske mwen dwe ame? Malerezman, mwen mete Hugo ak Wilhelmina, ansanm ak Pierre, nan lòj sekrè nan valiz mwen an kote ti transmetè mwen an te ye, epi yo fèmen li. Sou bato sa a mwen te fè yon vwayaj onèt nan peyi Letiopi, oswa mwen te nan yon anpil plis kaka ke mwen te kapab rezoud ak Luger pou kont li. Zam altènatif yo te trè limite.
  
  
  Li tou deranje m 'ke mwen pa janm wè okenn nan chofè yo. Omwen mwen ta dwe rankontre youn nan yo nan kafeterya a. Men, Larsen te eksplike nou deja premye jou nan lanmè a: “Okenn nan pasaje nou yo pa t janm wè chofè yo, Madam Block. Yo pito rete desann. Se yo... ki jan mwen ka di sa an angle... idiosinkrasi yo." Natirèlman, Agata Blok te poze kesyon sa a. Mwen te pran deklarasyon Larsen sou lafwa. Koulye a, mwen te mande si mwen te estipid. Nan fason m viv, yon moun toujou pran risk pou yo touye l nan sòt, men mwen pa t ap bay kalite sòt ki ta mennen nan lanmò m. Mwen gade valiz mwen an ankò. Mwen te gen jakèt avèk mwen ke Wilhelmina te kapab kache. Ou te oblije mete omwen yon jakèt si ou te vle kenbe Luger la avèk ou detekte. Men, mete yon jakèt sou yon bato kago regilye nan yon jou cho toupre ekwatè a ta ogmante sispèk nan mitan nenpòt ekipaj onèt. E mwen pa t twò konvenki nan onètete ekip sa a.
  
  
  San zam, mwen antre nan koridò a, mwen fèmen pòt kabin mwen an dèyè mwen, epi mwen mache kèk mèt nan kabin Jean. Mwen frape dousman. "Antre," li rele.
  
  
  Mwen te espere kèk dezord Rezèv tanpon fanm, men mwen te jwenn yon kote pwòp, bagaj rantre nètman anba etaj la ak sak kamera li nan pandri a louvri. Mwen te mande si kamera li a te gen yon pistolè .22 nan youn nan lantiy li yo.
  
  
  Jean te mete yon mayo ble ak abako koupe. Jodi a li te mete soulye olye de sapat. Yon bagay te asire w, li pa t gen yon zam.
  
  
  Li te mande. - "Pare pou yon gwo manje maten?"
  
  
  "Wi," mwen te di.
  
  
  Sepandan, pa te gen okenn manje maten anpil nan sal manje a. mesye. Skjorn, jeran an, te prepare ze grenpe ak pen griye.
  
  
  Kafe li pa t pi mal pase kafe Larsen, men pa t pi bon.
  
  
  Pa gen lòt ofisye ki te prezan. Blòk, kap trè kontan, te deja chita bò tab la. Jean ak mwen te akeyi frèt, avèk konesans ke nou menm, kòm parèy vwayajè, toujou egziste malgre move moral nou yo.
  
  
  "Nou pa ka jwenn Larsen," Skjorn te di. "Mwen pa konnen sa ki rive li."
  
  
  "Petèt li bwè twòp bourbon," Mwen te eseye entèvni.
  
  
  Agatha Block te di: “Li tonbe anlè.
  
  
  "Lè sa a, yon moun ta dwe tande li," mwen objeksyon. "Pa te gen move tan yè. Ak lanmè a toujou trè kalm.
  
  
  Madan Block te ensiste: "Vigyè a dwe dòmi. "O non, Madan Block," Skjorn te di byen vit, "sa pa ka rive sou yon bato ki anba kòmandman Kapitèn Ergensen." Espesyalman lè Gaard ak Thule yo nan sèvis.
  
  
  "Tcheke pwovizyon wiski ou yo," mwen te di ankò. Mwen te souri sèlman Jean ki te souri avèm.
  
  
  "Mwen pral tcheke, Mesye Goodrum," Skjorn te di.
  
  
  Repons rapid li bay Madan Block sou siveyan dòmi an te sanble konfime sispèk mwen nan nwit anvan an. Ekipaj la angaje otopilòt la epi fè yon ti dòmi lè move tan an ak pozisyon pèmèt. Sa rive sou anpil bato komèsan, ki eksplike poukisa bato pafwa ale nan kou oswa fè kolizyon youn ak lòt san okenn eksplikasyon navigasyon.
  
  
  "Gen materyèl pou yon atik isit la," Jean te di.
  
  
  "Mwen panse sa, Miss Fellini," Skjorn te di. - Mwen bliye ke ou se yon jounalis.
  
  
  "Li tonbe anlè," Madam Block te di briskeman. "Fanm pòv".
  
  
  Ant vèdik final li sou ka Larsen ak atitid frèt li anvè moun ki renmen fè sèks, te gen ti plas pou fè Madanm Block eksitan konpayi. Mari l, ki t ap vole je sou tete lou Jean yo k ap balanse anba twal mens la, te pè yon repons ki pi imen.
  
  
  Apre nou fin manje, Jean ak mwen tounen nan kabin li. "Mwen sèten ou konnen ki jan yo sèvi ak yon kamera," li te di.
  
  
  'Wi.'
  
  
  "Lè sa a, Fred Goodrum, ansyen flanm dife mwen an, ou pral renmen pwopozisyon sa a." Mwen pral mete yon lantiy 28mm sou kamera mwen an pou ou ka pran yon foto m 'nan kabin sa a.
  
  
  Jean te di m ki vitès vole ak ouvèti pou m chwazi epi mennen m soti nan yon kwen nan yon lòt. Konplètman toutouni, li poze pou mwen nan diferan pati nan kabin an, ak yon ekspresyon trè sensual sou figi l '. Tout sa mwen te dwe fè se vize, konsantre ak rale deklanche la. Lè nou fini woulo fim nan nou te tounen nan kabann. Mwen te kòmanse enkyete sou grangou seksyèl li. Menm jan mwen te renmen kò li ki t'ap tòde e ki vibran, mwen te oblije toujou sonje mwen te abò Hans Skeielman pou biznis ki pi serye.
  
  
  "Jodi a mwen pral poze kèk kesyon sou Larsen," li te di. "Wòl mwen se kòm yon jounalis entèwogasyon. Kisa ou pral fè?'
  
  
  "Mwen pral soti sou pil epi eseye repoze."
  
  
  Mwen te lonje sou chèz la, figi m 'nan lonbraj, lè mwen tande mouvman ak vwa yon gason di, "Pa deplase, Mesye Carter."
  
  
  Mwen pran pòz mwen pa tande l.
  
  
  "Lè sa a, si ou renmen, Mesye Goodrum, pa deplase."
  
  
  "Si mwen prefere kisa?" - Mwen te di, rekonèt vwa a nan Gaard, dezyèm asistan an.
  
  
  -Si ou prefere rete vivan.
  
  
  De maren te kanpe devan m, tou de ak pistolè. Lè sa a, Gaard te antre nan jaden vizyon mwen an li te gen yon pistolè tou.
  
  
  "Jeneral Borgia vle ou viv," li te di.
  
  
  "Kiyès Jeneral Borgia ye?"
  
  
  "Nonm ou ta dwe lachas pou gouvènman peyi Letiopi an."
  
  
  "Gaard, menm gouvènman peyi Letiopi an pa ta anboche ni Jeneral Borgia ni Jeneral Grant."
  
  
  - Sa ase, Carter. Se konsa, ou se Killmaster. Ou vrèman pran swen Larsen. Pòv jennès, Larisi yo dwe te rekrite li sou bon mache."
  
  
  "Mwen panse ke ou ta dwe tcheke stock wiski ou a," mwen te di. "Èske Skjorn pa te ba ou mesaj sa a?" Li te reponn mwen sou yon ton konvèsasyon: “Se etonan ki jan yon moun konsa pale tankou Madan Block sa a ka pafwa di laverite. Gad la aktyèlman dòmi yè swa. Faksyonnè a dòmi prèske chak swa. Pa mwen. Men, mwen jis prefere pa chavire bato a akòz Larsen. Pou ki sa nou bezwen ajan KGB?
  
  
  "Larisi yo pral touye."
  
  
  - Ou trè kalm Carter. Fò anpil. Nè ou ak kò ou yo konplètman anba kontwòl. Men, nou ame, epi ou pa. Ekipaj sa a se tout ajan Borgia, eksepte ekipaj teknik la. Yo fèmen nan chanm motè pwòp yo. E sirman pa Larsen, ki ou ti byen elimine yer swar. Kote kouto ou te itilize a?
  
  
  "Rete nan kò Larsen."
  
  
  "Mwen sonje ou te rale li epi answit ou te siye san an."
  
  
  "Vizyon lannwit ou se pòv, Gaard," mwen te di. "Li lakòz alisinasyon."
  
  
  'Pa gen pwoblèm. Koulye a, ou pa gen kouto sa a. Ou trè bon, Carter. Ou pi bon pase nenpòt nan nou. Men, ou pa pi bon pase nou twa ak zam. Epi nou konnen zam byen, Carter?
  
  
  "Vreman," mwen te di.
  
  
  "Apre sa, leve dousman epi mache pi devan." Pa gade dèyè. Pa eseye goumen. Malgre ke Jeneral Borgia vle ou vivan, lanmò ou pa gen anpil chans pou balanse li. Travay mwen se te jwenn Borgia epi wè sa li te fè. Mwen ta pito fè li dapre plan orijinal mwen an, men omwen mwen pral rive la. Anplis, Gaard te absoliman rezon lè li te di ke li menm ak de mesye l 'te konnen sou zam yo. Youn nan yo ak yon zam ta twòp pou mwen. Apre sa, yo te respekte m ', sa ki te fè yo double pridan.
  
  
  Solèy la twopikal cho reflete nan dlo a. Nou te mache pi devan, pase kontenè yo mare. Te gen moun ki gen pistolè nan do. Mwen pa t renmen li. Si mwen te rive soti, mwen ta dwe kouri anpil pou rive nan zam mwen an. Mwen te pran yon dènye gade nan oseyan an anvan mwen antre nan pòt la nan supèrstriktirasyon an. Pifò bato kago yo gen yon pon nan dèyè a, epi mwen te mande si Hans Skejelman an te pasyèlman konvèti nan yon bato de gè, yon bagay tankou Q-bato Alman yo nan Dezyèm Gè Mondyal la.
  
  
  "Sispann," Gaard te bay lòd.
  
  
  Mwen te anviwon dis pye de chanm radyo a. Birgitte Aronsen soti, lonje yon zam nan vant mwen.
  
  
  "Kapitèn nan di nou ta dwe itilize chanm nan depo anba klozèt bato a," li te di.
  
  
  "Tout bagay ap vini," Gaard te di.
  
  
  'Oke?'
  
  
  "De pasaje angle te kapab wè nou. Finalman, Carter se kounye a yon pasyan nan enfimite a. Lafyèv twopikal terib. Te enfekte nan yon jou lannwit ak Miss Fellini.
  
  
  "Pasyan yo admèt nan enfimi a," li te di.
  
  
  Mwen te konnen sa ki te pral rive, men mwen pa t 'kapab fè anyen sou zam li lonje dwat sou vant mwen an. E menm si li pa t 'yon bon piki, li ta modi difisil pou manke m' nan ranje sa a. Li ta tou tire Gaard ak de lòt, men mwen te panse li ta ekri yo kòm pèt nesesè. Yo te tande yon pa dèyè m. Mwen te eseye rale tèt mwen ansanm ak reyalize ke li te initil. Lè sa a, mwen te wè yon limyè eksploze devan m ', te santi doulè tire nan tèt mwen ak vole nan fènwa a.
  
  
  
  
  Chapit 4
  
  
  
  
  
  Mwen leve ak yon tèt fè mal ki pa t fre ankò, epi mwen te gen lide ke pati yo tranble nan kò m 'ta pran kèk tan anvan yo kalme ankò. Anpoul vid sa a ki klere dirèkteman nan je m 'te fè ti kras pou anpeche santiman sa a. Mwen fèmen je m ', jemi, ap eseye konnen ki moun ak ki kote mwen te.
  
  
  'Nick?' Vwa fi.
  
  
  "Kisa," mwen grogne.
  
  
  'Nick?' Sa vwa ensistan ankò.
  
  
  Malgre doulè a, mwen louvri je m '. Menm lè a, je m 'te tonbe sou pòt ekran an. Mwen t ap sonje... Birgit Aronsen. Zam li. Yon moun te mansyone yon depo anba klozèt bato a. Gin te pran tou. Mwen te woule sou bò gòch mwen epi mwen te wè l 'kwoupi sou bò bato a. Yon boul anba je gòch li te sal figi l.
  
  
  Mwen te mande. - "Kiyès ki te baw yon kalòt?"
  
  
  "Gaard." - Basa sa te twò vit pou mwen. Li te vole sou mwen epi li te frape m anvan m te konnen sa. Lè sa a, li gaged m '. Se yon mirak li pa te kraze kamera mwen an, li te sou kou mwen."
  
  
  — Li frape m ak yon souflèt dèyè, Jin. Pandan ke operatè radyo a lonje zam nan vant mwen.
  
  
  De pati nan istwa li pa t 'son bon. Jean te di remak sa a sou kamera li a twò dekontrakte, tankou pou evite nenpòt sispèk. Epi kòm yon ajan, li te gen kèk ladrès konba minim. Gaard te yon gwo brut e li te pwobableman trè bon ak pwen li tou, men li te kapab toujou fè kèk domaj epi li te dwe sou gad li.
  
  
  "Otreman, je nwa ou trè konvenkan," mwen te di. - Konvenk? Li fwote bò gòch figi l ak men l epi li te grimase.
  
  
  Pa vle diskisyon avè l sou bon konfyans total li anvè Etazini—li ta san dout fè sèman sou sa, epi mwen pa t kapab pwouve sispèk mwen—mwen te lite sou pye m. Ti espas la te balanse pi fò ak pi vit pase mouvman bato a t ap prevwa. Mwen prèske jete. yon madichon. Poukisa Gaard pa t 'sèvi ak dwòg la? Piki a fini ak yon tan, men yon souflèt nan do a nan tèt la ka lakòz yon Chòk ke ou ka fè eksperyans pou jou, semèn, oswa mwa. Mwen te espere aksidan mwen an te tanporè.
  
  
  - Nick, ou anfòm?
  
  
  Men Jean te glise nan ren mwen. Li te ede m chita sou plak anba asye yo epi li te apiye do m sou kòk bato a. 'Ou anfom?' - li repete.
  
  
  "Bato modi sa a kontinye vire," mwen te di. "Gaard te bay mwen yon souflèt terib."
  
  
  Li te mete ajenou devan m epi l te gade nan je m. Li te santi batman mwen an. Apre sa, li gade ak anpil atansyon dèyè tèt mwen. Mwen te jemi lè li te manyen boul la.
  
  
  "Kenbe byen," li te di.
  
  
  Mwen jis espere ke li pa jwenn anyen ki kase la.
  
  
  Jean leve, li di: “Mwen pa trè bon nan premye swen, Nick. Men, mwen pa kwè ou gen yon chòk oswa yon ka zo kase. Ou pral jis oblije tann kèk jou.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. Li te apre twa.
  
  
  Mwen te mande. - "Eske se tout pou jodi a?"
  
  
  "Si ou vle di, si sa a se jou a nou te kenbe, Lè sa a, wi."
  
  
  'Anfòm.'
  
  
  'Kisa nou ta dwe fè kounye a?'
  
  
  "Mwen pral deplase ak anpil atansyon, si mwen ka deplase nan tout, epi mwen espere pa gen anyen ale mal moute la."
  
  
  "Mwen ap pale sou soti isit la," li te di.
  
  
  Mwen te mande. - "Ou gen nenpòt lide klere?"
  
  
  "Kamera mwen an se yon bwat zouti."
  
  
  "Gwo zouti pa anfòm la."
  
  
  "Pi bon pase anyen."
  
  
  Mwen te mande. - "Èske yo te pote manje midi pou nou?"
  
  
  Li te gade sezi. - 'Non.'
  
  
  "Ann wè si yo ba nou manje anvan nou...".
  
  
  'Bon.'
  
  
  Li te eseye plizyè fwa kòmanse yon konvèsasyon, men li te abandone lè li te remake ke mwen te refize reponn. Mwen te chita, apiye sou ankadreman an metal, epi mwen te pran pòz repoze. Oswa petèt mwen pa t pretann paske sa m t ap eseye panse a pa t ede tèt fè mal. Pou kounye a, mwen deside pa diskite sou sitiyasyon mwen ak Jean. Vètij mwen ak tèt fè mal pa t anpeche m eksplore espas nou an, e mank kèk atik ki nesesè yo te fè m mande konbyen tan nou ta rete isit la.
  
  
  Pa egzanp, pa t gen twalèt nan prizon nou an. Malgre ke mwen pa t 'kwè ke rezèv dlo a te ale byen lwen anba liy dlo a, mwen te kwè ke abri tanporè a ta dwe ekipe ak yon bokit. Sa a ta pa sèlman pi fasil pou nou, men tou ta dwe yon mezi sanitè rezonab pou bato a li menm. E malgre lefèt ke ekipaj la te respekte koutim entènasyonal neglijans bato komèsan yo, yo te toujou kenbe Hans Skeielman rezonab pwòp.
  
  
  Mwen te wè tou ke nou te manke dlo pou bwè. Men, si dlo a ak bokit la pa parèt isit la anvan minwi, mwen te kapab chwazi youn nan de posiblite dezagreyab: swa kòmandan an ak ekipaj li yo pa t 'gen entansyon delivre Jean ak mwen nan Borgia yo, oswa kaptire Jean la se yon mò. Mwen te kontinye panse ke touye Larsen te soufle kouvèti mwen an, sa mwen te fè sou enstigasyon li. Petèt Jean sa a ta ka sèvi ak kèk presyon.
  
  
  Jis apre kat, mwen te mande, "Èske w panse gen rat abò Hans Skeielman la?"
  
  
  Li te mande. - "Rat?"
  
  
  Mwen te detekte kèk pè nan vwa li. Mwen pa t di anyen ankò. Mwen te vle panse sa a flash nan imajinasyon li pou yon ti tan.
  
  
  "Mwen pa t 'wè okenn rat," li te di.
  
  
  "Yo pwobableman pa," mwen te di rasire. "Mwen remake ke Hans Skeielman a se yon bato ki trè pwòp. Men, si gen rat, yo rete isit la, nan pati anba a nan bato a.
  
  
  - Ki jan ou fè konnen ke nou nan anba a?
  
  
  "Kourbe kò a," mwen te di, kouri men m 'sou plak an metal fre. "Mouvman dlo. Son.'
  
  
  "Li te santi tankou yo te pote m 'trè lwen desann," li te di.
  
  
  Pandan dis minit okenn nan nou pa t pale.
  
  
  - Poukisa ou te panse ak rat? - Jean mande rete konsa.
  
  
  "Mwen te analize pwoblèm potansyèl nou ap fè fas ak isit la," mwen te di li. "Rat yo fè pati li tou. Si yo vin agresif, nou ka pran tou pou kanpe gad pandan lòt la ap dòmi. Li toujou pi bon pase yo mòde."
  
  
  Jean tranble. Mwen te mande si li te konpare bout pantalon li yo ak mayo li yo ak pantalon long mwen ak chemiz lenn mouton. Li te gen anpil vyann pou l mòde. Epi nenpòt rat entèlijan ta pwan sou po velours li olye pou yo eseye ronge nan kache epè mwen an.
  
  
  "Nick," li te di tou dousman, "pa di anyen plis sou rat." Tanpri. Yo fè m pè.
  
  
  Li te chita epi l te chita bò kote m. Petèt mwen pral byento chèche konnen ki bò li ye.
  
  
  A 5:30 nan maten, si mont mwen pa te kase, yo pote m 'manje. mesye. Thule, premye konpayon an, te responsab. Gaard te bò kote l.
  
  
  Sèl pawòl li yo te: "Nou tou de gen do nou sou miray la sof si nou vle mouri."
  
  
  Te gen kat maren avè l '. Youn nan yo lonje yon zam sou pi ba kò nou yo. Gen lòt ki voye dra ak yon bokit. Apre sa, yo mete manje ak dlo. Mesye. Thule fèmen pòt ekran an, mete boulon an, epi fèmen kadna a.
  
  
  "Pwal gen ase dlo pou pase tout nwit lan," li te di. — Nou pral vide bokit sa a nan maten.
  
  
  Li pa t tann rekonesans nou an. Pandan li te la, mwen pa di anyen, men apiye byen fèm sou miray la. Mwen pa t 'konnen ki sa li ta ka fè m' si li souzèstime fòs mwen oswa ou pa, men mwen pa t 'kapab gen mwayen pou rate okenn opòtinite. Jean pran de asyèt epi li di: “Yon otèl ak tout ekipman. Yo vin san soufrans."
  
  
  - Oswa konfyans. Ann pa souzèstime yo. Gaard te di m ke Borgia te anboche tout ekipaj la eksepte mekanik yo.
  
  
  Li te di. — "Mekanik motè?"
  
  
  “Se poutèt sa nou pa janm wè yo manje. Mwen pa t 'kapab ede men panse te gen yon bagay etranj nan bato sa a, men mwen pa t' kapab konnen ki sa li te ye."
  
  
  "Mwen pa t twò entelijan tou, Nick."
  
  
  Apre nou fin manje, nou gaye dra sou planche a asye pou fè yon sòt de kabann. Nou mete bokit la yon kote nan kwen an devan.
  
  
  "Lè ou isit la fè m 'apresye kabin," mwen te di. "Mwen mande ki jan blòk sa yo ap fè."
  
  
  Jean fwonte. - 'Ou panse...'
  
  
  'Non. AX te tcheke pasaje yo, byenke pèsonn pa di m ou te soti nan CIA. Blòk sa yo se egzakteman sa yo di yo ye - yon pè angle ki anmèdan ki te gen chans nan pisin foutbòl la. Menmsi yo te sispèk ke yon bagay t ap pase abò Hans Skeielman, yo pa t ap toujou ouvri bouch yo lè yo te debake nan Cape Town. Nou pou kont nou, Jean.
  
  
  - Ak mekanik sa yo?
  
  
  "Nou pa ka konte sou yo," mwen te di l '. “Gen anviwon trant oswa karant mesye Borgia nan brigad sa a. Epi yo genyen nou. Yo konnen kiyès mwen ye, jiska tit Mèt Asasen mwen an. Gaard te manke sa a lè li te oblije fèmen m 'kè kontan. Apre sa, mwen sipoze yo egalman abitye ak karyè ou. Sèl bagay mwen pa konprann se poukisa yo kite nou viv.
  
  
  "Lè sa a, kamera mwen an..."
  
  
  "Bliye kamera sa a kounye a. Premye enkyetid nou se chèche konnen ki jan woutin chak jou yo ye. Nou toujou gen twa oswa kat jou vwayaj nan Cape Town.
  
  
  Manje a te manjab: tranch koupe sou pen griye ak pòmdetè. Li evidan, nou te sou menm rasyon ak ekip la. Skjorn, entandan an, te defye volonte yon lòt moun—pwobableman pwòp volonte pa l—nan pa ba nou manje ke nou menm, kòm pasaje, nou te gen dwa a e nou te peye pou. Jean pa t manje. Mwen pa t ankouraje l. Li pa t 'sanble konprann ki jan mwen te panse initil li te, menm si li te tounen kamera li nan yon bwat zouti. Mwen te manje pati mwen ak tout sa li pa t vle. Mwen te oblije reprann fòs mwen. Lè sa a, mwen kouche sou dra a tonbe nan dòmi. Jean lonje bò kote m, men li pat ka jwenn yon pozisyon konfòtab. "Limyè a deranje m '," li te di.
  
  
  "Switch la se sou lòt bò a nan pòt la, apeprè twa pye nan seri a," mwen te di.
  
  
  - Èske mwen ta dwe fèmen li?
  
  
  "Si ou ka jwenn li."
  
  
  Li foure dwèt mens li nan may la, li jwenn switch la, epi li plonje espas nou an nan fènwa. Li te sèvi ak bokit la epi li te kouche bò kote m 'ankò epi vlope tèt li nan dra a. Malgre ke li pa t 'tan frèt nan anba a nan bato a, imidite a byen vit fè po nou frèt. Ak fetidite ki soti nan kenbe a pa t 'amelyore sitiyasyon nou an tou.
  
  
  "Se yon wont yo pa t 'ban nou zòrye," li te di.
  
  
  "Mande demen," mwen sijere.
  
  
  "Bata sa yo pral jis ri m '."
  
  
  'Petèt. Oswa petèt yo pral ba nou zòrye. Mwen pa panse ke nou ap trete mal konsa, Gene. Ekipaj la te kapab trete nou pi mal si yo te vle.
  
  
  Li te mande. - Ou panse pou w soti isit la? "Sèl fason nou pral soti isit la se si yon moun lonje dwèt sou nou epi li di 'ale'. Mwen jis espere ke yo pa frape m 'ankò. Mwen ka toujou tande klòch yo nan tèt mwen."
  
  
  "Pòv Nick," li te di, dousman pase men l sou figi m.
  
  
  Jean te kole sou mwen nan fè nwa. Ranch li yo te woule dousman epi mwen te santi chalè plen tete li sou men mwen. Mwen te vle li. Yon gason pa ka kouche bò kote Jean san li pa reflechi sou kò li séduire. Men, mwen te konnen mwen te bezwen dòmi. Menm ak limyè yo etenn, mwen te kontinye wè kliyot limyè k ap flache devan je m '. Si Jean te gen rezon e mwen pa t 'fè yon Chòk, mwen ta nan trè bon fòm nan maten.
  
  
  Li kite fristrasyon li ak yon gwo soupi. Apre sa, li kouche san mouvman.
  
  
  Li te mande. - "Èske rat vini lè li fè nwa, Nick?"
  
  
  "Se poutèt sa mwen pa etenn limyè a."
  
  
  'Oh.'
  
  
  - E si yo pa la?
  
  
  "Nou p ap konnen jiskaske youn nan yo parèt."
  
  
  Jean te rete san pwoblèm. Mwen te mande si laperèz li pou rat te reyèl. Li te kontinye konfonn mwen. Swa li te yon ajan ki gen anpil siksè, oswa li te fou epi mwen pa t 'kapab konnen ki moun li te reyèlman.
  
  
  "Modi, mwen ta pito enkyete sou rat ki pa egziste pase dòmi ak limyè a nan je m '," li te di. - Bonswa Nick.
  
  
  - Bonswa, Jin.
  
  
  Mwen te sèlman reveye pou kèk minit. Mwen te pral dòmi trè lejè, men souflèt sa a nan tèt la anpeche m 'nan rasanble sere ki nesesè yo. Mwen tonbe nan yon gwo dòmi epi mwen leve sèlman lè Jean limen limyè a, yon ti kras apre sis nan maten nan demen maten.
  
  
  
  
  Chapit 5
  
  
  
  
  
  Li te pran twa jou pou m vini ak yon plan rezonab. Lè sa a, tèt mwen te geri ase ke li pa deranje m 'twò sof si yon moun deside frape m' nan menm plas la. Mwen deside fè Jean konfyans. Li te pase anpil tan formuler yon plan chape, men san rezilta.
  
  
  Nou te abitye gad nou yo parèt twa fwa pa jou pou ranmase asyèt sal, ranplase bokit la ak yon nouvo, epi pote yon krich plen dlo. Yon fwa yo te pote dine, nou te kapab asire w ke nou ta dwe pou kont li pou tout rès aswè a. Mwen te espesyalman enterese nan gon pòt yo ak may. Tou de te byen tache ak baton an metal ak twa boulon, ak twa plis boulon kenbe li byen fèm nan pòt la asye. Mwen te doute ke mwen te kapab rasanble fòs pou dekole boulon sa yo. Men, gon yo te menm jan ak sa ou ta ka jwenn nan pwòp kay ou a, ki te kenbe ansanm pa yon peny metal mete vètikal nan bag asye.
  
  
  Mwen te mande. - "Èske gen yon ti tournevis fò nan selil ou a, Gene?"
  
  
  'Wi. Ak pi lwen..."
  
  
  "Non," mwen te di li. "Nou pa pral kouri."
  
  
  'Poukisa?'
  
  
  "Si nou de nan yon mirak pran bato sa a epi kenbe l ap flote jiskaske flòt la pran nou, nou pa pral pi pre Borgia yo ak venntwa misil li yo pase nou kounye a." Mwen pap menm eseye reprann zam mwen an, Jin. Li te pran tranble sou pye l pandan Hans Skeielman t ap raboure nan vag yo. "Ebyen poukisa ou bezwen yon tournevis, Nick?"
  
  
  "Mwen gen entansyon voye mesaj AX epi answit fèmen tèt mwen avèk ou ankò. Yon fwa Washington konnen ki kote nou ye, yo pral konnen ki jan pou yo aji ak sa pou yo di gouvènman peyi Letiopi a.”
  
  
  Bato a plonje ankò. "Ou te chwazi yon gwo nwit pou fè sa," Jean te di.
  
  
  "Se youn nan rezon ki fè mwen te chwazi li." Li pa posib ke nenpòt moun pral vin nan klozèt boatswain a pou kèk bagay kounye a. Epi li pa posib ke nenpòt bri nou fè yo pral tande.
  
  
  "Èske nou nan risk pou yo lave abò dlo?"
  
  
  - Non. Mwen pral fè li.'
  
  
  "Ki kote mwen pral ye lè sa a?"
  
  
  "Isit la," mwen te di.
  
  
  Li te gade m pou yon ti tan. Apre sa, li lonje men l epi li te pwan zepòl mwen.
  
  
  "Ou pa fè mwen konfyans, Nick," li te di.
  
  
  "Pa nan tout bagay," mwen admèt. "Ou pa t touye Larsen, Jean." Se te mwen. Gaard lonje yon zam sou mwen, men li te voye w atè anvan w te ka manyen l. Si yon moun wè m aswè a, yo dwe mouri. Vit ak trankil. Èske se espesyalite nou an?
  
  
  'Non.' - Li lage men m. “Mwen jis kolekte enfòmasyon. Kouman m ka ede?'
  
  
  "Lè w pataje enfòmasyon ou yo."
  
  
  'Sou kisa?'
  
  
  “Lè yo mennen m isit la, mwen te san konesans; Mare ak gagged sou yon branka. Men, ou dwe te wè kote kale nan pil sa a ye.
  
  
  "Nou se kat pil anba pil prensipal la," li te di. "Nan banza a, kote sipèstrikti a sou pil la, gen yon kale. Yon gwo kale ak nechèl mennen nan dezyèm nivo a. Eskalye vètikal akote arbr vantilasyon mennen nan twa etaj ki pi ba yo.
  
  
  Mwen te mande. — "Pwopò prensipal la ouvè sou pon an?"
  
  
  'Wi.'
  
  
  "Li ogmante chans pou yo pran."
  
  
  Li te kòmanse demonte kamera a. Tounvis nan bobin fim lan te piti, kidonk mwen te oblije sèvi ak fòs pou dekole broch yo nan gon yo. Bato a pijon an foli, ak ang kote li te pijon an te eksepsyonèlman egi paske nou te byen lwen devan. Lè broch yo te dekole, Jean te kenbe pòt la an plas pandan mwen te devise yo.
  
  
  Lè yo te ale, mwen te mete yo sou dra nou yo ak ansanm nou pouse pòt ekran an louvri. Gon yo krake ak Lè sa a, te separe. Nou te pouse pòt la ak anpil atansyon ase pou kite m pase.
  
  
  'Koulye a kisa?' - mande Jin.
  
  
  Mwen gade mont mwen an. Li te jis anvan nèf è.
  
  
  "Nou ap tann," mwen te di, retounen pòt la nan plas li. 'Konbyen?'
  
  
  — Jiska vè dizè, lè mont lan deja mwatye fini epi ofisye vijilan a pa vijilan ankò. Si mwen pa fè erè, Thule sou pon an. Depi Gaard te wè m 'jete Larsen anlè, mwen ta ka gen yon pi bon chans ak Thule moute la.
  
  
  "Vini nan kabin radyo a anvan onz," Jean te di. "Dapre Larsen, Birgitte Aronsen fèmen li chak swa nan moman sa a epi apre sa ale nan trimès kòmandan an."
  
  
  — Èske w gen nenpòt lòt enfòmasyon itil?
  
  
  Li te panse pou yon ti moman. "Non," li te di.
  
  
  Mwen fèmen panno yo dèyè m 'pou yon enspeksyon rapid ta ka diman revele pozisyon yo. Men, si mwen te vle kouri al jwenn yo sou wout la tounen, tout sa mwen te dwe fè se vire yo yon ti kras pou fè yo louvri ankò. Mwen fouye dezyèm pil la men mwen pa jwenn rad move tan. Se poutèt sa, mwen rale nan twou a nan sant la nan kale a ki mennen nan pil prensipal la ak egzamine yon pati nan trimès bòs la. Youn nan maren yo kite vye pantalon ak yon enpèrmeabl nan barik la. Mwen wete pantalon mwen ak soulye, mwen antre nan pantalon sere ak yon jakèt.
  
  
  "Hans Skejelman" navige nan move tan. Chak moman banza a t ap balanse nan vag yo, epi mwen te tande dlo a ap tonbe sou chato a. Mwen fouye nan depo a jiskaske mwen jwenn yon moso prela, ke mwen te mete sou pil la akote kale ki mennen soti a, ak de pi piti moso ki te kapab itilize kòm sèvyèt. Mwen menm mwen te jwenn yon enpèrmeabl ki apwopriye pou mwen. Mwen wete jakèt mwen, retire chemiz mwen epi foure li nan pantalon mwen ak soulye mwen. Lè sa a, mwen mete jakèt mwen tounen sou.
  
  
  Mwen etenn limyè a. Nan fènwa a anplasman an, mwen mete men m 'sou levye ki te opere tout kadna kale yo epi tann pou Hans Skeielman a kraze nan vag la ak monte nan sifas la ankò. Lè sa a, mwen louvri pòt la ak glise andedan. Osi vit ke mwen te kapab, mwen kouri atravè pil mouye a nan direksyon sipèstrikti banza a.
  
  
  Bwa bato a te koule ankò e mwen te santi yon miray dlo monte dèyè m. Mwen te jete tèt mwen sou sipèstrikti a epi mwen te pwan balistrad la pandan vag la te frape m. Li te frape m 'kont metal la ak peze lè a soti nan poumon mwen. Dlo a gwonde bò kote m ', rale m' ak ap eseye rale m 'nan Atlantik la nwa. Mwen dezespereman rete kole sou balistrad la, gasping pou lè ak batay yon vag nan vètij.
  
  
  Lè dlo a te rive nan cheviy mwen, mwen te kontinye deplase sou bò pò nan bato a. Mwen te kenbe sou balistrad la ak bourade tèt mwen pi pre sipèstrikti a ke posib. Pon an te gen twa pil wotè, epi li te fasil pou te gen ofisye oswa vijilan la. Yo pral nan timonè a, ak timonier a. E si yo pat wè m ap mache sou pil la, yo pa t ap wè m kounye a.
  
  
  Vag ki vin apre a te rive sou mwen pandan m te rive nan ranp bò pò a. Mwen te pwan ba a ak men m 'ak pandye. Fòs vag isit la pa t 'tankou fò, men akòz lefèt ke mwen te sou bato a, mwen te gen plis chans yo te rale sou bò lanmè a. Twazyèm vag la te frape pil la menm jan mwen te toupre sipèstrikti a, epi sèlman yon ti kantite dlo pwojeksyon sou cheviy mwen.
  
  
  Mwen apiye sou miray dèyè sipèstrikti a epi kite respirasyon mwen retounen nan nòmal. Nou te tou pre ekwatè a, kidonk dlo a pa t tèlman frèt pou pye nou te angoudi. Mwen te genyen premye tou bò lanmè a. Men, Lè sa a, te gen yon dezyèm batay - wout la tounen nan chanm boatswain la. Pou fè sa, mwen te oblije antre nan chanm radyo a, enkapab Birgitte Aronsen epi transmèt mesaj mwen an.
  
  
  Mwen tcheke pil prensipal la ant de supèrstriktir yo. Pifò nan li te nan fènwa, byenke limyè vide soti nan fenèt dèyè yo. Mwen te espere ke si yon moun te wè m 'yo ta panse mwen te yon manm ekipaj jis fè travay mwen. Mwen te mache nan sant la nan bato a epi byen vit louvri yon kale ki te mennen nan yon koridò ki te kouri sou tout longè sipèstrikti banza a. Koupe a pa t 'fè anpil bri lè ouvèti ak fèmen, ak krake Hans Skeielman yo ta dwe te nwaye soti son ak mouvman mwen yo. Mwen an silans glise pi devan epi koute pòt ki louvri nan chanm radyo a. Mwen pa tande anyen. Si operatè a t ap koute nenpòt anrejistreman, yo te swa mete sou volim ba oswa li te mete kas ekoutè. Mwen gade andedan. Li te pou kont li. Mwen te antre tankou si mwen te bezwen chèche yon bagay nan chanm radyo a.
  
  
  Birgitte Aronsen te chita dèyè tablodbò a sou bò gòch mwen an. Li leve je l' pandan men mwen te vout nan direksyon kou li. Li te mouri anvan li te kapab kriye. Mwen byen vit kenbe kò a epi rale l lwen kle ki te kouche devan l. Gwo bri a pa t gen pwoblèm sof si sistèm nan te konekte ak trimès kòmandan an.
  
  
  Mwen te vire ak anpil atansyon fèmen pòt la. Mwen tcheke batman ak je Birgitta pou m asire l te mouri. Lè sa a, mwen rantre kò mwen anba tablodbò a pou evite bite sou li. Gwo transmetè a te sou miray tribord la. Lè m 'wè l', mwen pa t 'kapab siprime yon rèl nan triyonf. Li te gen anpil plis pouvwa pase mwen te panse.
  
  
  Mwen mete frekans lan, pran kle a epi konekte li dirèkteman nan transmetè a. Mwen pa t 'gen tan konnen ki jan tablodbò a te travay. Mwen te espere bouton akor yo te travay relativman byen, ak nenpòt moun ki te nan sèvis nan Brezil oswa Afrik Lwès - mwen pa t sèten ki kote nou te, men nou te definitivman nan ranje youn nan estasyon koute sa yo - pa t ap dòmi nan sèvis. .
  
  
  Kòd la se te yon rapò sitiyasyon senp, san sans pou kèk ajan lènmi aksidantèlman fann li. Li te genyen anviwon karant fraz, chak nan yo te redwi a plizyè gwoup kat lèt. Mesaj mwen an, anvan ak fèmen pa yon siyal idantifikasyon, te ban m 'senk gwoup voye. Mwen te espere ke moun ki te ekri li yo ta imedyatman pase li sou Hawk paske li se sèl moun ki te kapab konprann konbinezon sa a nan fraz ke mwen te chwazi.
  
  
  'N3. Lènmi an kenbe. Mwen kontinye misyon an. Mwen travay ak yon lòt ajan. N3.'
  
  
  Li voye mesaj la de fwa. Lè sa a, mwen mete kle a tounen nan panèl la kontwòl, te pran transmetè a nan lè a epi retounen li nan longèdonn orijinal la. Nick te ale nan pòt la.
  
  
  Yon vwa te tande nan koridò a. "Poukisa chanm radyo a fèmen?"
  
  
  "Petèt li te ale nan kabin granmoun aje a yon ti kras pi bonè." Ri. Klase a nan yon kale, pètèt kale a ki mennen nan pil prensipal la. Mesye yo te pale Italyen.
  
  
  Li pral pran yo omwen de minit yo rive jwenn sipèstrikti sevè a. Pandan m te fèmen nan chanm radyo a, mwen te kapab enpwovize kèk endikasyon ki twonpe. Mwen rale kò Birgitte soti anba panèl kontwòl la epi lonje l sou do l. Mwen rale chanday li sou tèt li epi mwen rache soutyen li. Lè sa a, mwen rale desann pantalon li, chire twal la alantou zip la ak chire kilòt li. Mwen rale pantalon mwen desann yon janm men kite yo pann an pati nan lòt la. Finalman mwen gaye janm li. Lè m gade kò mèg li, mwen te mande sa kòmandan an te wè nan li. Petèt sèlman ke li te disponib.
  
  
  Yon envestigasyon efikas pral byen vit montre ke Birgitte pa te touye pa kèk vyole. Dilijans pwofesyonèl ta tou devwale kèk tras nan Nick Carter, tankou anprent dwèt ak pètèt cheve. Men, pandan m te glise soti nan pòt la epi byen vit te fè wout mwen nan kale a, mwen te deside ke li te fasil ke Hans Skeielman a ta ekipe pou yon ankèt konsa. Mwen te panse kòmandan an t ap tèlman fache sou sa ki te rive metrès li a ke li pa t ap tcheke mouvman mwen pi lwen pase yon kout je. Epi li ta montre ke mwen te fèmen nan kaj mwen an.
  
  
  Pa gen moun ki t'ap rele byen fò oswa atake m 'lè m' te parèt sou pil prensipal la. Mwen te fè wout mwen sou bò a nan sipèstrikti a ak kwonometre sprint pou pi devan mwen rive nan konpayonway la si dlo a rapouswiv banza a ak kouri dèyè. Mwen jis fè li. Dezyèm tantativ mwen an te mennen m tou dwat devan sipèstrikti a epi ankò vag la frape m 'kont metal la, kenbe m' sou balistrad la.
  
  
  Mwen nan bon fòm, kò mwen fò ak miskilè. Piske fòs ak andirans se zam ki gen anpil valè nan navèt mwen an, mwen te kenbe yo devan. Men, pèsonn pa ka konkeri lanmè a ak fòs brit pou kont li. Mwen te kapab chita kote mwen te ye tout lannwit lan, men solèy la ta leve anvan lanmè a kalme. Sepandan, nan moman sa a mwen pa t gen fòs pou m avanse. Mwen te tann ak de plis vag frape m 'kont supèrstriktir la. Lè m 'te eseye tan yo, mwen reyalize ke mwen te kapab sèlman jwenn yon apwoksimasyon nan espas ki la ant de mi yo nan dlo ki kouvri pil la.
  
  
  Jiska prezan, move tan te alye mwen. Koulye a, si mwen pa kouri pi devan epi ale nan travès la, mwen ta ka voye jete pi lwen. Epi li te sanble ke li ta sou wout pou l. Mwen te eseye kouri pase flèch la, ki te sèlman vizib kòm yon figi nwa endispoze, Lè sa a, mwen te kapab toujou eseye pwan li si mwen te fasil fè sa nan yon sèl kou.
  
  
  Dlo a te monte ankò, vag la menm jan ak sa anvan an. Banza a te jis kòmanse monte epi dlo a t ap koule lè m te kòmanse mache pi devan, prèske tonbe sou pil ki glise a. Dlo tonbe sou jenou mwen. Lè sa a, nan cheviy yo. Mwen leve janm mwen epi mwen kouri pi devan osi vit ke mwen te kapab. Mwen te pase boom nan loading. Bwa bato a te plonje - twò vit - men mwen pa t 'kapab sispann enpilsyon fache mwen an ak pwan ma a.
  
  
  Mwen te tande son dlo ki t ap souse, k ap bate nan nen an. Mwen leve je m' gade, mwen wè kim blan anlè anlè m ', e sipèstrikti nan chemen mwen an pa t' vizib ankò.
  
  
  Mwen pijon pi devan epi lapriyè pou mwen pa fè yon erè epi frape kale oswa rebò metal mwen te bezwen pase anba. Mwen te konsyan ke tòn dlo t ap tonbe sou mwen.
  
  
  Koulye a, kò m 'te prèske nivo, epi li te sanble kòm si sèlman zòtèy mwen yo te manyen pil la. Mwen te santi men m manyen pòt pòt la asye ak te pwan levye ki te fèmen kranpon yo. Dlo a rete sou pati ki pi ba nan kò m ', zepeng m' sou pil la epi eseye pouse m 'tounen nan direksyon sipèstrikti a jete m' pi lwen. Dwèt mwen manyen levye a. Men gòch mwen an glise, men dwat mwen te kenbe pandan ponyèt mwen te vire ak doulè awogan te tire nan bra mwen. Pou yon moman mwen te panse jwenti zepòl mwen ta detann.
  
  
  Clip ki te kouvri senti pantalon mwen an te defèt. Vag la pasyèlman dechire pantalon mwen. Dlo a toubiyon anba canopy a, sèl nan je m 'ak fòse m' kenbe sou ti sa mwen te rete. Tèt mwen te kòmanse fè mal kote Gaard frape m pou premye fwa aswè a. Si Hans Skeielman a pa t ' byen vit leve banza l' soti nan dlo a, mwen ta jis kèk ti bouyon k ap flote pi wo a provi a.
  
  
  Avèk ralantisman enkwayab, banza kago a te kòmanse monte ankò. Dlo a woule sou figi m 'ak koule nan kò m'. Pantalon mouye mwen an te anmele alantou cheviy mwen, kidonk mwen te oblije rale tèt mwen pi devan lè l sèvi avèk manch lan kale. Nan dezespwa, mwen jete twal mouye a. Kounye a bato a t ap monte byen vit, li te rive byen vit sou krèt bè a epi li t ap prepare pou l plonje tounen nan yon lòt miray dlo.
  
  
  Mwen te eseye leve levye a. Pa gen anyen ki te pase. Mwen reyalize sa ki mal. Pwa m 'sou levye a pouse li pi sere pase sa nesesè yo fèmen klwazon an ki étanche. Men, konnen poukisa levye a pa deplase pa pral ede m anpil lè pwochen vag la vini; Mwen pat gen fòs pou m reziste yon lòt tònad.
  
  
  Hansa Skeielman la te toujou plonje. Mwen vire mwatye yon vire epi frape levye a ak zepòl gòch mwen an. Li moute anlè. Mwen jerked kale a louvri, te pwan kwen an ak glise andedan. Men gòch mwen te pwan levye anndan an. Lè mwen tonbe, mwen te rive pwan levye sa a. Koupe a te fèmen dèyè m. Dlo te kouri sou pil la anlè m pandan m te fèmen pòt la pou initil. Men mwen te twò pre sant kale a.
  
  
  Mwen te pouse tounen ak vire toutotou, men dwat mwen frape levye a difisil. Dlo koule andedan lè mwen te fèmen kranpon yo. Tèt mwen frape kale asye a. Mwen te plenn pandan doulè te pase nan zo bwa tèt mwen. Limyè klere te klere epi mwen te tonbe lou sou prela ki te gaye sou pil la. Mond lan vire tèt anba devan je m '- swa nan mouvman an nan bato a, oswa nan yon lòt souflèt nan tèt la. Mwen pa t 'kapab di li.
  
  
  Pandan ke Hans Skeielman la raboure dlo a, mwen mwatye ajenou, mwatye kouche sou prela twal la, ap eseye pa vomi. Poumon mwen fè mal pandan mwen te souse lè. Jenou gòch mwen te blese ak tèt mwen te santi tankou li te sou eksploze nan yon eksplozyon avegleman, pwisan.
  
  
  
  
  Chapit 6
  
  
  
  
  
  Mwen pa t 'repoze pou plis pase de oswa twa minit, byenke li te sanble tankou yon demi èdtan. Mont mwen te di 10.35, men li te kapab menm jan yo te 9.35 oswa 11.35. Mwen te kapab sèlman devine sou chanjman nan zòn lè.
  
  
  Mwen jwenn switch la epi limen limyè a. Ak anpil atansyon, mwen retire rad mwen an, ke mwen rale byen sere sou tèt mwen anvan ou kite chanm sa a. Apre m fin siye men m sou yon moso twal, mwen dousman manyen cheve m. Yo te toujou mouye alantou bor yo men sèk sou tèt. Mwen melanje yo ansanm pou kache plak mouye yo. Apre sa, mwen retire twal lwil la. Mwen jete l sou twal la epi mwen te kòmanse siye kò m. Mwen te asire ke mwen te sèk, Lè sa a, woule yon ti moso twal ak twal lwil nan yon gwo moso epi te pote pake a nan kad bato a. Mwen mete l 'nan klozèt la dèyè lòt bagay ak twal.
  
  
  Menm lè mwen tande yon bip. Mwen te pwan yon moso tiyo metal epi byen vit vire. Koupe a nan pil pi ba a louvri. Mwen te akoupi pou'm sote lè'm te wè cheve long ak je nwa.
  
  
  'Nick?' - di Jean.
  
  
  "Ou pi bon pou w la," mwen te di l '.
  
  
  “Rete desann epi tann nan twou sa a te fè m fou. Eske ou voye yon mesaj?
  
  
  'Wi.' Mwen lonje dwèt sou pil la, kote plizyè pous dlo pwojeksyon alantou.
  
  
  "Pa vini pi lwen," mwen te di l '. "Sòf si nou kite yon tras dlo la, pa pral gen okenn prèv ke nou te janm kite prizon nou an yè swa." Rete lwen eskalye sa yo pou yon ti tan.
  
  
  Toujou toutouni, mwen rasanble soulye mwen, chosèt, chemiz ak kilòt mouye. Mwen panche sou epi kite yo tonbe nan kale ki sou pil ki pi ba a. Lè sa a, mwen deplase figi mwen ase lwen pou Jean te kapab wè.
  
  
  "Pran yon ranyon pou siye pye ou. Mwen pral kite yo desann nan twou a.
  
  
  Mwen te tann jiskaske mwen tande l 'sou eskalye yo. Apre sa, mwen te chita sou kwen nan kale a ak anpil atansyon kole pye m 'nan twou a. Mwen te santi twal ki graj la siye yo ale.
  
  
  "Oke," li te di.
  
  
  Mwen byen vit desann nechèl la, mwen fèmen pòt la dèyè m 'ak vire manch lan. Lè mwen rive nan pil la, mwen gade Jean. Li te kanpe bò kote m ', li kenbe bout pantalon nan men l'.
  
  
  "Se tout sa mwen te kapab jwenn," li te di.
  
  
  "Prese," mwen te bay lòd. "Ann tounen nan kalòj nou an."
  
  
  Mwen te rale pantalon mwen, men mwen pa t 'fè atansyon sou rès rad mwen yo. Jean sispann mete pantalon mouye li. Lè nou rive nan prizon nou an, nou jete rad nou sou dra a. Pandan m t ap jwe ak pòt ekran an pou m repran l an plas, Jean te fouye ant kouvèti yo epi l te rale broch gon yo. Li te pran dis minit pou nou reprann yo an plas.
  
  
  Mwen siye miray dèyè a ak men m 'ak te fè dwèt mwen sal. Pandan m te aplike labou sou zepeng yo ak gon, Jean te mete kamera li ankò ansanm. Pwoblèm nan pwochen se kòman yo eksplike kilòt mouye Jean ak Jeans mouye?
  
  
  Mwen te mande. "Ou te bwè tout dlo ou te vle aswè a?" Li te pran yon ti ti goute kilòt mwen ak Jeans sou kote mouye a.
  
  
  "Moral la nan tout sa a se: pa fè lanmou nan move tan ak pye ou akote yon krich dlo," mwen te di.
  
  
  Ri li rebondi sou mi yo asye. "Nick," li te di, "ou etonan. Konbyen tan nou genyen?
  
  
  Mwen gade mont mwen an. "Si yo vini aswè a, yo pral isit la nan yon demi èdtan."
  
  
  Men Jean te glise nan ren mwen. Li antere bouch li nan mele cheve sou pwatrin mwen an. Lè sa a, li gade m 'ak mwen panche nan bo li. Bouch li te cho tankou po a nan do li.
  
  
  "Mwen konnen ki jan yo rasanble prèv ke nou te twò okipe yo kite kalòj la," li te di anrou. "Pwal gen anpil mak sou dra yo."
  
  
  Mwen te retire dènye rad li a epi men m te monte kò l, m te mete gwo tete l. Sa a te gen yon lòt benefis, sipoze prizonye nou yo te jwenn Birgitta epi te pote envestigasyon an jan yo te pwograme a. Lè mwen ak Jean t'ap fè lanmou, yo pa t ap deranje nou ak kesyon sou sa ki te pase egzakteman nan chanm radyo a. Mwen toujou pa t 'byen fè li konfyans. Li te vle li rapid ak kòlè. Mwen fè espre fè li tou dousman ak kalm, lè l sèvi avèk men m ak bouch mwen pou mennen l nan yon orgasm lafyèv. "Prese, Nick, anvan yo vini," li te kontinye di. Mwens pase senk minit te pase, epi nou te kouche kòt a kòt sou kouvèti yo lè trape ki mennen nan pil nou an te balanse ak yon maren ame parèt.
  
  
  "Kite m jere sa, Nick," Jean te chichote.
  
  
  Mwen gwonde akò mwen an. Si li te pral vire m 'nan, li ta jwenn yon fason.
  
  
  "Yo isit la," maren an di Gaard. "Mwen te deja di ou..."
  
  
  — Èske bato a ap koule? - Jean kriye, li sote nan pye l epi li pwan nèt la.
  
  
  Sad te gade kò li toutouni ak machwè li tonbe. "Nou ap nwaye, Nick," li te kriye, li tounen vin jwenn mwen. "Nou pa pral nwaye," Gaard te di.
  
  
  Li rale nèt la. "Kite m 'soti isit la," li te di. Pòt la te tranble anba fòs atak kòlè li. "Mwen pa vle nwaye si bato a ap koule."
  
  
  "Fèmen," Gaard jape. Li te gade kò m toutouni, yon pati nan kouvèti a, epi li te ri. "Li sanble ke ou te eseye kalme dam nan desann, Carter," li te di. "Mwen te eseye kalme l '," mwen te reponn sèk. "Malerezman, krich dlo nou an tonbe akòz woule sa a. Koulye a, si ou ta tèlman janti ...
  
  
  "Ale nan lanfè," li jape.
  
  
  "Nou ap nwaye," Jean te kriye isterikman pandan dlo nan je l te koule. - Kite m soti, mesye Gaard. Mwen pral fè nenpòt bagay pou ou. Tout. Kite m 'soti.'
  
  
  "Èske sa ki te pase aswè a pa ase pou ou ankò?"
  
  
  Jean di, li t ap kriye pi fò toujou. "Fellini, si ou pa fèmen bouch, mwen pral mande yon maren pou tire ou nan gòj la," Gaard te di frèt. Li gade m. - Konbyen tan sa ap pase, Carter?
  
  
  'Tout lannwit lan. Li ta byen si ou pa te entèfere. Mwen vrèman panse ou ta dwe voye yon jeran desann ak yon piki wiski pou Jean.
  
  
  "Voye yon jeran desann? Ou gen yon lide ki jan sa ye sou pil la, Carter?
  
  
  - Kijan mwen ta dwe konnen?
  
  
  "Mwen panse." - Li gade alantou. "Mwen te di Kapitèn Ergensen ke ou an sekirite isit la." Men, si yon moun te touye metrès yon vye granmoun, ou ka espere li vin fou pou yon ti tan.
  
  
  Mwen di. - Eske se metrès li?
  
  
  "Birgitte, siyalman an."
  
  
  "Fanm mèg ak yon zam," mwen te di.
  
  
  'Wi. Epi yon moun te vyole epi touye l yè swa. Mwen te di kòmandan an se pa ou. Ou ta dwe kontan ke se ka a.
  
  
  Gaard ak maren an pati. Jean te kole sou miray la jiskaske yo te fèmen pòt la, kriye li yo te eko nan ti espas la. Lè li te vire do bay metal la epi li te kòmanse griyen, mwen te gade l ak je pli.
  
  
  "Ou pi bon kriye pi fò toujou," mwen te chichote. "Petèt yo ap koute. Sa a se gwo, men nou bezwen kontinye pou yon lòt senk minit."
  
  
  Li kenbe pou yon lòt kat minit. Se te yon bon emisyon konsa ke mwen te deside ke mwen te kapab fè konfyans sa a ti CIA fou.
  
  
  Pa t gen anyen pou m di sou sa ki pral rive, e mwen pa t renmen ale nan chemen AX a, men osi lontan ke youn nan nou te resevwa done yo tounen Ozetazini, nou te kapab frape Borgia yo.
  
  
  Jean chita sou dra a epi li gade m. - Li te di vyòl, Nick?
  
  
  "Mwen pral di ou sa ki te pase, Jean," mwen te di.
  
  
  Mwen te rakonte l tout istwa a, enkli sa ki nan mesaj mwen te voye a.
  
  
  "Mwen pa t panse ou te bezwen vyole yon fanm, Nick," li te di, pase men l 'nan janm mwen.
  
  
  Nou pa t rete nan Cape Town sa lontan. Gene ak mwen te nan yon gwo pozisyon pou jije sa. Nou te nan lòj lank lan. Kèlkeswa sa Hans Skeielman te oblije dechaje nan Cape Town pa t bezwen okenn enstalasyon pò. Se konsa, nou te ancrage nan pò a pou sis èdtan ak trèz minit.
  
  
  Sepandan, pami moun ki te kite bato a te gen Blòk. Sa a te vin nan lespri m nan demen lè Mesye Thule ak kat maren te vin pou Jean ak mwen. Tan an nan Cape of Good Hope pa t 'trè bèl, men kòmandan an aparamman deside ke nou te bezwen repoze sou pil.
  
  
  - Kouman sou yon douch ak rad pwòp? - Mwen di Tula.
  
  
  "Si ou vle," li te di.
  
  
  Se yon sèl maren ki t ap veye lè m te pran yon douch, e li te klè ke Thule te konsidere Jean kòm yon moun ki pi danjere, paske li te kenbe yon je byen sou li pandan li te douch. Men, lè m te chanje rad, m pa t gen posiblite pou m retire Hugo, Wilhelmina oswa Pierre nan bagaj mwen; moun ki te sou bato a te pwofesyonèl.
  
  
  Nan fen jounen an, Kapitèn Ergensen te akonpaye nou sou pon an. "Mwen pè mwen sispèk ou nan yon krim terib, Mesye Carter," te di kòmandan an.
  
  
  'Mesye. Gaard te di m yon bagay ki sanble yè swa, "Mwen te di.
  
  
  "Ou se yon ajan lènmi abò," li te di. "Li sèlman fè sans ke mwen sispèk ou."
  
  
  'Sa ki te pase?' Mwen te mande.
  
  
  Li te gade de Jean pou mwen epi answit tounen sou Jean. -Ou konnen sa, pa vre?
  
  
  Kapitèn Ergensen te vle pale sou chagren li. Birgitte Aronsen navige anba l 'pou plizyè ane, ak relasyon yo te deja vin sijè a nan blag nan mitan ekipaj la. Jean ak mwen te etranje ke li te kapab di lanmou trankil li pou li. Nan Norfolk, li te defann pwogrè yon maren, e se nonm sa a ki te sispèk kounye a nan asasina ak vyòl pa Ergensen. "Mwen depoze l nan Cape Town," te di kòmandan an, fini istwa li.
  
  
  "Se konsa, li kouri al vyole yon lòt moun," Jean te di. 'Pa vrèman.' Pa t gen yon gout nan imè nan ri kòmandan an. "Jeneral Borgia gen koneksyon atravè Lafrik. Ak ki sa lavi yon maren Nòvejyen vo sou kontinan danjere sa a?
  
  
  Lè Jean te retounen nan prizon nou an, li di m: “Kounye a, yo touye yon inosan akoz nou.”
  
  
  'Inosan?' - Mwen te monte zèpòl mwen. "Gene, pa gen moun ki travay pou Borgia yo ki inosan. Mwen pral eseye detwi ènmi m yo nan tout fason posib."
  
  
  "Mwen pa t 'te panse sou li anvan," li te di.
  
  
  Jean te yon konbinezon etranj nan inosan ak insight. Menmsi li te deja yon ajan pandan plizyè ane, li pa t souvan ke li te gen tan reflechi sou bagay yo. Mwen te mande si li ta yon èd oswa yon fado lè nou te rankontre Borgia sa a. Pratik pil nou an vin tounen yon woutin chak jou. Yon jou apre nou te pèmèt nou pran yon douch. Apre sa, mwen te kòmanse jwe echèk ak kòmandan an.
  
  
  Yon swa, lè nou te ankò nan dlo twopikal, li voye chache m '. Jean rete sou etaj la anba kabin bato a. Li te bay lòd pou m fèmen nan kabin li avè l pou kont li.
  
  
  Mwen mande l '. - "Ou pa pran risk?"
  
  
  "Mwen riske lavi m kont entèlijans ou, Mesye Carter," li te di nan pòv angle li. Li pran pyès echèk ak yon tablo soti nan bwat la. "Jeneral Borgia reyèlman vle rankontre avèk ou." Kisa ou pral fè mesye? Carter?
  
  
  'Fè kisa?'
  
  
  "Ameriken yo pa janm voye yon ajan apre yon jeneral anvan. Li konnen sou ran Killmaster ou a. Mwen sèten li ta pito rekrite w pase egzekite w.
  
  
  "Enteresan chwa."
  
  
  - Wap jwe jwèt ou avèm mesye. Carter. Ak Jeneral Borgia ou p'ap gen tan pou jwèt. Reflechi sou ki moun ou vle sèvi."
  
  
  Nan aswè nan demen, nou te kanpe nan Lanmè Wouj la kòm yon chariot manevwe ansanm ak Hans Skeielman la. Boom nan chaj devan deplase wokèt yo nan andedan loader la. Jean ak mwen te deplase nan pati kago li a, ki te kenbe ak zam nan men dèyè pa maren Nòvejyen, ak soti nan devan an pa Arab ak fizi kanpe sou timonasyon an. mesye. Gaard te akonpaye nou.
  
  
  Mwen apiye sou balistrad an bwa a epi mwen gade Hans Skeielman navige ale. Okòmansman mwen te sèlman wè limyè pò a, men apre sa clearance a te ogmante epi mwen te wè yon limyè blan nan sevè a.
  
  
  "Mwen pa t 'panse mwen ta manke depresyon sa a, men mwen deja manke li," mwen te di.
  
  
  Dèyè lòd mwen yo te bay an arab. Mwen pa te montre ke mwen te konprann.
  
  
  "Lajan tikè ou ale nan yon bon kòz," Gaard te di.
  
  
  - Borgia? - Jean mande.
  
  
  'Wi. Ou pral tou ale bò kote l '.
  
  
  Italyen li te terib, men ekip la te konprann li. Yo te akonpaye nou anba pil epi nou te fèmen nan kabin an. Dènye bagay mwen te wè se te yon vwal triyangilè k ap monte. Mouvman bato nou an te di nou yon kou atravè lanmè a nan direksyon kòt peyi Letiopi an.
  
  
  Apati konvèsasyon mwen te tande nan mi an bwa yo, mwen te konkli ke nou te yon kote nan nò Assab ak nan sid Massawa. Nou lage lank. Yon gwoup gason te monte abò. Misil yo te deplase alantou pil la. Plizyè fwa mwen tande bri bwat anbalaj yo te louvri.
  
  
  "Ki jan misil sa yo an sekirite?" — Mwen mande Jean nan yon chichote.
  
  
  'M pa konnen. Yo di m Borgia pa t vòlè detonatè yo pou tèt de gè nikleyè yo, e mwen konnen yo pa gen gaz.
  
  
  Si son mwen te kontinye tande yo te sa mwen te panse yo te, Lè sa a, Borgia ta kreye yon òganizasyon jistis konpetan. Pifò moun yo gen tandans panse a misil kòm jis machin touye silendrik ki fèt ak de oswa twa pati. Men, an reyalite yo te fè leve nan pati inonbrabl, epi sèlman yon ekip bon, trè gwo ki te dirije pa yon espesyalis fize te kapab demonte twa nan yon jou lannwit. Anwo nou li sonnen kòm si manpower ki nesesè yo te aktyèlman ap travay la.
  
  
  Kabin nan te vin bouche. Kòt Eritreyen an nan peyi Letiopi se youn nan rejyon ki pi cho nan mond lan, e solèy la te leve byen vit. Kèk minit apre pòt kabin an te debloke epi louvri. Gaard parèt devan pòt la ak yon mitrayòl Ris nan men l. Dèyè l 'te kanpe de maren ak zam. Twazyèm maren an te pote yon pakèt rad. "Ou te konnen ki kote ou te ale, Carter," Gaard te di. "Si bòt ou yo anfòm mwen, mwen ta kite ou kouri nan dezè a nan pantouf."
  
  
  "Mwen te konnen sou Danakil," mwen te admèt. "Èske ou te pran tout ekipman dezè a nan sak jimnastik mwen an?"
  
  
  - Non, jis bòt ak chosèt epè. Se menm jan ak Miss Fellini. Ou menm tou ou pral abiye tankou yon natif natal.
  
  
  Li fè nonm ki te rad la souke tèt li. Nonm lan lage l sou pil bwa a. Yon lòt souke tèt Gaard. Li fè bak soti nan kabin an. Gaard te mache nan direksyon pòt la. Yo te lonje dwèt sou nou mitrayèt san mank.
  
  
  "Chanje," li te di. "Yon blan pa ka chanje koulè po li. Men, si yon moun jwenn lyon ak iyèn ki pral touye ou, mwen pa vle yo rekonèt ou pa rad ou. Tout pral lokal, eksepte soulye ou ak mont. Li soti, li frape pòt la epi fèmen l.
  
  
  "Èske nou fè sa li di, Nick?" - mande Jin.
  
  
  "Èske w konnen yon altènatif kote yo pa tire nou touswit?"
  
  
  Nou komanse dezabiye. Sa pa t premye fwa mwen te mete rad Arab, e mwen te konnen ke wòb sa yo ki gen yon aparans gòch yo te pi pratik pase nenpòt bagay nou wè nan mond Lwès la. Twal la mawon te ki graj manyen la, ak kabin nan oksijèn-apovri te alèz cho. Mwen retire tèt mwen pou yon ti moman.
  
  
  -Kisa mwen ta dwe fè ak vwal sa a? - mande Jin.
  
  
  "Fèmen," mwen te konseye li. "Epi kenbe rad ou byen sere nan kò ou." Pifò nan mesye yo isit la yo se Mizilman. Yo pran senbòl chastete fi yo oserye.”
  
  
  Gaard te retounen e li te bay lòd pou nou desann bato a. Mwen mete chapo sou mwen epi nou moute anlè. Solèy la te klere sou dlo ble ti bè kote nou te jete lank, pandan sab dezè a te lonje nan lwès. Nou te desann nan ti bato a lè l sèvi avèk yon nechèl kòd. E byento yo te mennen nou sou rivaj.
  
  
  Jin gade alantou pou machin nan. Sa pa t rive. "Ann ale," Gaard te di.
  
  
  Nou te mache sou twa kilomèt pwofondè. De fwa nou te pase wout, ornières sou sab ak wòch gwo kamyon yo. Yo pa t sanble twò okipe, men chak fwa nou te pwoche, Gaard t ap bay lòd pou nou kanpe epi voye mesye ki gen longvi al chèche nenpòt trafik k ap pwoche. Teren an te sitou sab fè, men dezè a te plen ak ti mòn ak ravin ki te antoure pa falèz. Lè nou pase dezyèm wout la, nou vire nan nò epi nou antre nan youn nan ravin etwat yo. Se la nou rantre nan yon karavàn chamo.
  
  
  Anviwon swasannkenz chamo te kache nan mitan wòch yo. Chak moun te gen yon kavalye. Mesye yo te pale anpil lang. Sèl lang mwen te aprann se te arab. Mwen te tande tou kèk lang ki gen rapò ak arab, petèt dyalèk Somalyen. Li pa t difisil pou w wè mesye ki responsab yo. Yo te abiye yon lòt jan. Ak anpil moun te chita san chapo nan lonbraj wòch yo. Po yo te mawon limyè. Yo te nan wotè mwayèn epi yo te mete kwafur segondè tranble. Pifò te gen lob zòrèy fouchèt ak yon koleksyon braslè. Mwen pa t 'gen anpil enfòmasyon pou devwa sa a, men moun ki soti nan AX yo te avèti m' sou Danakil la, yon pèp ki te rele apre dezè a yo te dirije. Lob zòrèy fann yo se te yon memwa premye lènmi yo te touye a; braslè yo se trofe pou anpil opozan ke gèrye a te bat.
  
  
  "Plis pase yon santèn chamo yo deja ale andedan," Gaard te di.
  
  
  "Ou te fè kèk pwogrè," se te kòmantè mwen an. Li te reponn: “Trape epidemi an”.
  
  
  Reyaksyon li etone m. Mwen te etidye sèn sa a pou yon ti tan, epi Lè sa a, mwen reyalize poukisa asistan Nòvejyen an te reyaji tèlman chimerik. Gaard te yon siplemantè nan vwayaj sa a, yon maren ki pa t nan plas nan dezè a. Li leve soti nan wòch kote l te chita a lè Danakil ki souri e ki rache a te pwoche. "Sa a se Luigi," Gaard te di nan Italyen. "Non reyèl li se pa Luigi, men ou pa ka di non reyèl li."
  
  
  Si Gaard te konsidere sa yon defi, mwen pa t gen entansyon reponn. Mwen gen yon talan pou lang konbine avèk ase bon sans pou m konnen ki lè pou m pretann mwen pa konprann yon bagay.
  
  
  Danakil gade Gaard san mouvman. Ak men gòch li, li fè siy pou Gaard mete zam la ale. Gwo maren an te vle pwoteste, men answit li chanje lide. Danakil tounen vin jwenn nou.
  
  
  "Carter," li te di, lonje dwèt sou mwen. "Fellini". Li gade Jean.
  
  
  "Wi," mwen te di.
  
  
  Italyen li pa t 'pi bon pase Gaard la. Men, li pa pi mal tou.
  
  
  - Mwen se kòmandan karavàn ou a. Nou ap vwayaje nan twa karavàn. Kisa ou vle mande?'
  
  
  Mwen te mande. - 'Ki distans?'
  
  
  "Kèk jou. Chamo yo ap pote dlo nou ak kago pou Jeneral Borgia. Tout gason ak fanm yo prale. Pa gen anyen nan dezè sa a eksepte pèp mwen an ak lanmò. Pa gen dlo sof si ou Danakil. Eske ou te konprann sa?'
  
  
  'Wi.'
  
  
  'Anfòm.'
  
  
  "Luigi, nonm sa a danjere," Gaard te di. "Li se yon asasen pwofesyonèl. Si nou pa...
  
  
  "Ou panse mwen pa te touye anpil moun?" Luigi manyen braslè yo nan ponyèt li. Li te rete impassible, gade m. "Ou touye opozan ou yo ak yon pistolè, Carter?"
  
  
  'Wi. Ak yon kouto. Ak men ou.
  
  
  Luigi te souri. "Ou menm ak mwen te kapab touye lòt nan vwayaj sa a, Carter." Men, li pa bon. Jeneral Borgia vle rankontre avèk ou. Epi w ap antoure pa moun ki pral pwoteje w kont lènmi Danakil yo. Èske w konnen anyen sou dezè sa a?
  
  
  - Mwen konnen yon bagay sou sa.
  
  
  'Anfòm.'
  
  
  Li ale. Mwen konte braslè l yo. Si mwen pa t rate youn, li ta katòz. Mwen te doute ke se te yon dosye lokal, men se te yon pi bon avètisman pase Luigi te kapab eksprime nan nenpòt mo.
  
  
  Byen ta nan maten, anviwon yon tyè nan gwoup la te fòme yon karavàn epi yo te ale. Pandan m t ap gade yo pati, mwen te admire òganizasyon an. Danakils te efikas. Byen vit, yo mete chamo yo ansanm ak kavalye yo, yo mennen prizonye yo ak gason ki depase yo nan mitan an, yo retire kò yo, yo gade zòn nan ak je yo, byenke yo te toujou nan abri nan ravin lan. Menm chofè chamo yo te konprann presizyon militè fòmasyon an. Yo pa diskite sou kote dirijan yo mete yo. Mesye ki t ap veye prizonye yo pa t rele byen fò, yo pa t bat, men yo te bay kòmandman trankil ki te byen vit akonpli. Prizonye yo menm te enterese m anpil.
  
  
  Gen kèk ki te gen chenn sou yo, byenke pati ki pi lou yo te retire. Kèk nan yo te fanm, pifò nan yo te po nwa ankò. Etyopi, kòm yon peyi sivilize k ap chèche apwobasyon mond ventyèm syèk la, ofisyèlman pa tolere esklavaj. Malerezman, nouvo tradisyon yo poko antre nèt nan kèk moun ki abite nan vas peyi Afriken an. Detanzantan, gouvènman nan peyi Afrik lès ak peyi Azyatik yo ozalantou Oseyan Endyen an frape komèsan esklav, men okenn ofisyèl gouvènman pa ta panse fè yo fache oswa kanpe nan chemen yo. Machann nan kò imen kenbe lame prive, epi yo pral plizyè syèk anvan koutim yon moun vin tounen esklav yon lòt yo disparèt.
  
  
  - Eske fi sa yo esklav? - Jin mande tou dousman.
  
  
  'Wi.'
  
  
  Li te souri anmè. “Yon jou, lè m te yon adolesan, nou menm ti fi yo te ale gade yon fim an silans. Li te montre yon foul moun nan fanm ti kras abiye yo te vann nan vann piblik. Nou tout te ri ak pale sou ki jan terib li te nan yon vann piblik tankou sa. Men, chak nan nou te gen pwòp imajinasyon nou sou tèt nou nan sitiyasyon sa a. Ou panse mwen pral vrèman viv fantasy sa a, Nick?
  
  
  "Mwen doute," mwen te di.
  
  
  'Poukisa?'
  
  
  - Paske ou se yon ajan pwofesyonèl. Mwen pa kwè ou ta gen chans pou ou te madanm yon dirijan. Borgia vle konnen sa nou tou de konnen, ak salo a se pwobableman san pitye.
  
  
  "Mèsi," li te di. "Ou sèten konnen ki jan fè yon moun ri."
  
  
  "Poukisa nou de pa fèmen bouch?" - Gaard te di.
  
  
  "Poukisa ou pa mete figi ou anba zago chamo a," Jean reponn li.
  
  
  Se sa mwen te renmen nan Jean - ensten batay li matche ak mank de bon sans li. Gaard lage yon gwonde endiye ki dwe pè chak chamo nan zòn nan, li vole nan pye l, li balanse pwen pou l fè l tonbe sou wòch nou te chita a.
  
  
  Mwen te pwan bra l ', jete pwa mwen an pi devan, trese anch mwen ak zepòl, epi jete l' sou do l '.
  
  
  "Kounye a ou te vrèman depafini tout bagay," mwen bougonnen Jean. Plizyè danakil kouri vin jwenn nou. Lè yo wè Gaard kouche atè a, gen kèk ri. Yon chat rapid te enfòme m ke kèk moun ki te wè m 'jete Gaard atè a te rapòte sa bay lòt moun.
  
  
  Gaard leve kanpe tou dousman. "Carter," li di, "Mwen pral touye ou."
  
  
  Mwen te wè Luigi kanpe nan yon wonn bò kote nou. Mwen te mande kisa Danakil sa yo te fè. Gaard te gendwa te vle touye m, men mwen pa t gen entansyon touye l. Mwen pa ta oze. Ak limit sa a pa ta fè batay la pi fasil.
  
  
  Li te wo, omwen senk pye, ak yon bon ven liv pi lou pase mwen. Si li te rive frape m ak gwo pwen li oswa si li te kenbe m, mwen te konplètman konfonn. Li pwoche bò kote m 'ak men l' leve. Gaard se te yon vante, ase fò pou bay kout pwen yon maren rowdy lè yo te bay lòd, men bèt fasil pou yon ajan AH si li te itilize fòmasyon li kòrèkteman.
  
  
  Gaard atake. Mwen te demisyone sou bò a epi imedyatman choute ak pye dwat mwen pandan m te chanje pozisyon. Long wòb dezè a te nan wout mwen, donk mwen pa t frape l. Ralanti pa rad yo, pye m 'trape Gaard sèlman supèrfisyèl nan dyafram nan, sa ki lakòz sèlman yon gwonde pandan li te decheye yon ti kras. Mwen plonje atè epi woule, wòch byen file pèse do m. Lè m te kanpe ankò, m te tranpe epi m te santi men dèyè m ki t ap pouse m tounen nan sant sèk la, devan Danakil ki te kanpe a.
  
  
  Li atake ankò. Mwen bloke atak sovaj dwat li a ak avanbra dwat mwen, mwen vire pou kou l 'te manke m, epi kenbe l' ak yon frape gòch ant je l '. Li gwonde, li souke tèt li. Choute gòch li te kenbe m 'nan zo kòt yo epi mwen te gasped kòm doulè te gaye nan kò m'.
  
  
  Gaard atake ankò, balanse pwen li. Mwen bese anba bra l ', li mete tou de men sou vant li ak pwatrin li. Mwen te santi gwo pwen li ateri sou do mwen. Fè yon etap tounen, mwen pare yon lòt nan bò gòch li yo ak jere kenbe manton l 'ak pwen gòch mwen an. Souflèt la fè l kanpe, men li pat vle tonbe. Mwen jete tout pwa mwen sou men dwat mwen, ki frape l anba kè a. Gaard tonbe.
  
  
  Yon vwa arab te soti dèyè m: "Touye sa a."
  
  
  Dousman Gaard te woule e li te desann sou yon jenou. Mwen te deplase pou vize bòt dezè lou mwen an anba manton li. Li rive jwenn pistolè ki te sou senti li. Li ta dwe fèmen, men mwen te panse li te pral tire anvan mwen rive jwenn li.
  
  
  Yon figi an mawon te klere sou bò gòch la. Son bounda a te frape mitrayeur a nan men Gaard. Fizi a leve ankò epi li te ateri ak yon aksidan sou pwatrin Gaard a, epeng li atè a.
  
  
  "Sispann," Luigi te kòmande. Li vire fizi a epi li vize l sou Gaard ki gen tandans.
  
  
  Bra fò te pwan m 'nan dèyè epi peze m' nan kò m '. Mwen pa t reziste.
  
  
  "Li..." Gaard te kòmanse.
  
  
  "Mwen te wè li," te di Luigi. "Pèp mwen an te wè li."
  
  
  Li pike Gaard ak barik zam la. 'Leve. Ou ale ak karavàn kap vini an.
  
  
  Gaard respekte. Li leve pistolè li. Danakil yo te toujou bò kote nou. Li voye yon je kòlè nan direksyon mwen epi li mete zam la nan étui li. Kat danakil te akonpaye l pandan l t ale ak etap maladwa.
  
  
  Luigi souke tèt. Mesye ki te kenbe m yo kite m ale. Luigi lonje fizi li sou wòch Jean te chita a epi mwen chita. "Ou di ou touye moun ak pwòp men ou, Carter," li te di. - Poukisa ou pa touye Gaard?
  
  
  "Mwen te pè ou pa ta renmen li."
  
  
  "Mwen ta renmen li. Moun ki kòmande lanmè a pa bay lòd nan dezè a. Carter, ou p'ap eseye touye m'.
  
  
  Li sonnen trè konvenki e mwen dakò avè l '.
  
  
  Dezyèm karavàn nan pati nan apremidi. Jou lannwit sa a nou te dòmi nan canyon an. De fwa mwen leve, mwen wè natif natal yo kanpe gad.
  
  
  Nan demen nou te pran direksyon lwès.
  
  
  
  
  
  Chapit 7
  
  
  
  
  
  Mwen pa janm wè Luigi ak yon bousòl, malgre mwen te souvan wè li etidye zetwal yo nan mitan lannwit. Sanble li pa t menm gen yon sextant brit. Aparamman, li te tèlman abitye ak syèl la zetwal ke li te kapab detèmine pozisyon nou nan li. Oswa petèt li te swiv yon santye li te kapab li. Si se te ka a, li te kapab imedyatman ale epi jwenn degre sòsye l 'yo. Anpil nan lès Danakil se yon vas vout sab e tèlman ostil nan lavi ke tout rivyè yo disparèt epi evapore nan chodyè sèl.
  
  
  Nou te fè bon pwogrè, malgre chalè entans la ak tanpèt sab okazyonèl ki te fòse nou rale rad ki graj sou figi nou ak rasanble ansanm. Malgre ke mwen te sèlman yon prizonye e donk mwen pa okouran pwogrè aktyèl karavàn nan, mwen te konprann poukisa Luigi t ap fòse nou prese. Pèp la te bwè ti dlo, chamo yo pa t bwè anyen.
  
  
  Nan katriyèm jou vwayaj nou an, pandan nou t ap pase nan yon dezè ki kouvri nèt ak sab, san entèwonp pa fòmasyon wòch, yon foul moun ki t ap kriye e ki t ap rele Danakils te parèt sou yon ke sab adwat nou epi yo te kòmanse tire sou nou ak zam.
  
  
  Chofè ki dèyè mwen an fè sèman byen fò epi li lage bèt li atè. Mwen rapidman asire w ke chamo a rete ant mwen menm ak atakè yo. Mwen te fè jalouzi bèt kaprisyeuz sa yo, nonsèlman paske yo te santi move sant, men tou paske yo te sanble renmen mòde nenpòt moun ki te twò pre yo. Men koulye a, mwen konsidere yon mòde chamo mwens grav pase yon bal fizi.
  
  
  Tout kavalye yo te deja bese chamo yo atè epi yo te kòmanse retire zam yo sou zepòl yo. Kache nan sab la toupre woulèt chamo a, mwen te estime fòs atak la nan kenz oswa ven gason. Nou te gen vennsenk chofè ak sis gad, ansanm ak kat fanm ak de gason prizonye. Bal yo te voye sab nan figi m epi m te fè bak. Mwen te dèyè yon chamo byen gra e bal yo pa t ap pase konsa fasil. Mwen te panse ak Wilhelmina yon kote sou abò Hans Skeielman la epi mwen te swete li te avè m. Plizyè atakè te vini nan ranje Luger la.
  
  
  Omwen de nan gad Danakil nou yo te tonbe, ansanm ak plizyè nan mahout yo. Atak sipriz la anile avantaj nou an nan nimewo. Si Luigi ak mesye l yo pa ka fè kèk dega byen vit, nou nan gwo pwoblèm. Erezman, Ridge sab la te jis sou bò dwat nou an. Si yon moun te sou lòt bò a, nou ta mouri nan kout dife a.
  
  
  Yon chamo ki tou pre te kriye nan agoni pandan yon bal te frape l. Zago splayed li fann zo bwa tèt chofè a. Mwen te kòmanse gen dout sou sekirite pwòp abri mwen an. Lè sa a, chamo mwen an gwonde, swa nan laperèz oswa nan senpati pou chamo blese a. Chofè a leve kanpe. Madichon, li tire nan vye fizi M1 li te genyen an. Menm lè a, li louvri bra l lajè, li bese dèyè epi li tonbe atè.
  
  
  Mwen rale nan direksyon l '. San koule soti nan yon twou nan gòj li. Mwen tande rèl fi yo, epi de lòt gason tonbe sou bò dwat mwen... Bal la rate jenou mwen pa yon pous.
  
  
  "Nou bezwen entèvni," mwen bougonnen. Mwen te pwan fizi M1 chofè a epi mwen rale tounen otou woulèt chamo a. Pandan m te kouche la mwen te tire yon danakil pandan l te kouri desann ti mòn lan. Li pijon pi devan. Mwen te vize lòt atakè a. Zam nan klike. Bal la sifle sou tèt mwen.
  
  
  Mwen te reyaji imedyatman epi byen vit rale tounen nan direksyon chofè ki mouri a, sab la tranpe nan rad mwen. Senti minisyon li te anmele nan rad mawon li epi mwen te oblije tòde li de fwa pou m libere li. Nan moman sa a pa gen yon sèl bal ki te pwoche bò kote m '. Mwen byen vit jwenn yon nouvo magazin nan minisyon epi mwen vire gade batay la.
  
  
  Apeprè yon douzèn atakan yo te toujou kanpe, men omwen nou te tire ase bal pou sispann premye atak yo. Kanpe oswa ajenou sou pant sab la, yo tire sou nou. Mwen mete ajenou epi mwen chwazi yon sib. Mwen te tire yon fwa. Mwen te wè nonm lan bat, men aparamman mwen pa t 'touye l'. Madichon ML la kòm pi move zam militè a te janm fèt, mwen ajiste bi li yon ti kras sou bò dwat la epi tire ankò.
  
  
  Li bese fizi li. Mwen te twò lwen pou m wè ekspresyon li, men mwen te panse li te konfonn. Pran vize atansyon, mwen tire ankò. Li tonbe tèt devan nan sab la, li souke janm li plizyè fwa epi li te jele.
  
  
  Yon gwo vanyan sòlda ki sou bò goch liy atakè yo te vole sou pye l e li te kòmanse tire nan direksyon mwen. Mwen te panse ke objektif li dwe terib, pa gen yon sèl bal ki te ale menm pre m ', men Lè sa a, chamo mwen an rele. Li te eseye leve kanpe lè bal la kraze yon pati nan pwa ki sou do li. Mwen deplase nan tèt karavàn nan pou pa nan chemen bèt pè a. Bal yo te voye sab ozalantou chamo ki vin apre a, epi toudenkou rèl ki soti toude bò karavàn nan te di m ke vanyan sòlda atakan yo t ap eseye fòse chamo nou yo kouri. Sèt oswa uit chamo te deja sou pye yo, kouri ale dèyè, pile defansè yo. Malfra yo lage zam yo epi yo kouri vin jwenn yo. De mesye tonbe ankò, bandi yo te tire.
  
  
  Mwen kouri pi devan nan direksyon pou karavàn nan jiskaske mwen rive nan prizonye yo, kote mwen jwenn yon zòn ki louvri pou tire. Atakè yo te pi pre kounye a, e pandan m te lage tèt mwen sou vant mwen pou m te vize, mwen te konnen nou t ap pèdi. Gwo vanyan sòlda ki sou bò gòch liy lènmi an te sanble lidè yo. Li te pran m 'de vaksen pran l' desann.
  
  
  Gad Danakil ki sou goch mwen an rele yon bagay, li leve, li tire sou liy ki apwoche a. Yon lòt bandi tonbe. Lè sa a, gad la tonbe tou. Mwen te gen twa vaksen kite. Mwen tire sou youn nan atakè yo.
  
  
  Mwen gade alantou. Mwen pa t 'kapab sonje kote mwen te lage minisyon M1 yo. Men, yon kote, pandan y ap eskive chamo yo, mwen dwe te lage yo. Mwen te pwan fizi gad ki tonbe a. Se te yon Lee-Enfield, yon bon zam, men ansyen. Espere ke li ta toujou yon bon piki, mwen vize li nan atakè yo apwoche ki te fèmen nan sou nou. Yon lòt te tonbe, li te tire nan vant tou pre.
  
  
  Yon seri de kout tire sou bò goch mwen, epi de lòt atakè tonbe. Se sèlman kat oswa senk ki te rete nan liy lan, men yo te apwoche byen vit. Zam mwen klike sou. Vide. "Modi," mwen te rele.
  
  
  Danakil tire m nan dis pye lwen. E poutan li pa t frape m. Mwen byen vit vire zam la epi mwen frape l nan figi an ak bounda a. Pandan l te tonbe, mwen te frape ankò, mwen te kraze ni bwa a ak zo bwa tèt li.
  
  
  Li te pote yon kouto nan senti li. Fizi li a te tonbe twò lwen pou l te rive nan pwochen atakan an mawon ki te apwoche. Mwen te pwan yon kouto epi m akoupi pou m konfwonte bandi ki t ap atake a. Li te leve zam li byen wo, epi mwen te desann anba kou kòlè li. Sab la te pòv sipò, kidonk kouto mwen te planifye nan vant lan sèlman graze kòt li.
  
  
  Li te kriye pandan l te vole pase m. Mwen byen vit vire kouri dèyè li. Plizyè plis vaksen sonnen bò kote nou, ki te swiv pa rèl yo ak gronde nan vanyan sòlda nan konba kò a men. Advèsè mwen an lage fizi li epi li rale yon kouto.
  
  
  Yon souri rid nan figi li lè li reyalize ke mwen pa Danakil. Braslè li yo te klere nan solèy la. Tout lagè te anvayi bò kote nou, men linivè a te retresi pou nou tou de.
  
  
  Li te avanse san reflechi, li kenbe kouto a devan l. Mwen bese epi rale tounen. Lam kwochi a deranje m. Manch la te sanble mal. Si Hugo te avè m ', mwen ta gen konfyans atake nonm sa a, men stiletto a rete abò sa a kago Nòvejyen modi.
  
  
  Mwen te kontinye fè yon etap tounen, feinting pè ak konfizyon ak pretann yo dwe pasyèlman ipnotize pa lam la balanse. Danakil te kounye a konplètman kontan epi li pa t peye atansyon sou sa m t ap fè ak men m. Li te konplètman konsantre sou plonje kouto a nan vant mwen. Mwen squatted pi fon ak pi fon, fè yon etap tounen ak pèmèt jenou m 'yo sipòte souch la nan pozisyon hunched mwen an. Lè distans ki genyen ant nou te kòrèk, mwen byen vit bese men gòch mwen atè a, pran kèk sab epi jete l nan je l '.
  
  
  Li sètènman te konnen ansyen trick sa a, men li pwobableman pa t panse mwen te konnen li. Pwent lam li a te glise nan chemen li pandan li te grate figi m. Mwen byen vit vole pi devan, leve men gòch mwen anba men dwat li pou detounen lam la, epi koupe ak pwòp lam mwen. Lestomak li te chire nèt. Li te kriye.
  
  
  Danakil te vire tounen, san koule nan vant li chire. Avèk men gòch mwen lonje, mwen koupe men l 'ak kouto a. Li lage zam li epi mwen te monte ankò epi mwen frape l nan kè a. Zam mwen an te gendwa te maladwa, men pwopriyetè an reta li te fè tout efò pou asire ke pwen an te byen file.
  
  
  Advèsè mwen an tonbe atè. Mwen plonje sou li epi vire kouto a nan pwatrin li jiskaske li sispann. Mwen vole leve, mwen gade alantou. Yon gwoup gason an rad mawon te kanpe bò kote m. Nou? Oswa yon gwoup atakan?
  
  
  "Lage kouto sa a, Carter," Luigi di, li pouse lòt mesye yo sou kote.
  
  
  Mwen lage zam mwen an.
  
  
  Li bese, li pran li epi li di: "Pa gen anpil moun ki ka touye yon danakil konsa fasil, Carter."
  
  
  Mwen di. - Kiyès ki di se fasil Luigi ? -Nou te genyen batay la?
  
  
  'Yo mouri.' Yon piki sone. - Oswa prèske. Ede yo kolekte dlo.
  
  
  Nou te ale de moun an moun, pran chak flakon. Ennmi ki toujou ap respire yo te tire nan tèt pa Luigi nan ri Danakil. Mwen te sanble ke gen kèk moun ki te kapab toujou geri pou sèvi kòm esklav, men mwen pa t pote lide sa a bay gad mwen yo.
  
  
  Pandan nou te retounen nan kabwèt la ak anpile boutèy dlo yo, anpil ladan yo te fèt ak po bèt, youn nan chofè yo te di yon bagay epi li te fè m devan. Mwen te swiv li kote lòt prizonye yo te rasanble.
  
  
  "Mwen vle ou wè li, Carter," Luigi te di. "Ou ka di Borgia ki jan sa te pase."
  
  
  Jean kouche sou pwòp rad li ki graj. Yon moun koupe kilòt li epi li ekspoze kò li. Ti twou jis anba tete gòch li a te toujou ap senyen.
  
  
  "Se te nan kòmansman batay la anpil," fanm lan te di an arab.
  
  
  Mwen reponn li nan menm lang lan. "Bul nan men ki moun?"
  
  
  "Soti nan dezè a," li te di.
  
  
  Mwen te santi batman Jean. Li te mouri. Mwen fèmen je l ', li rale rad sou li. Li te ironik, men mwen toujou pa t 'konnen si li te yon bon ajan oswa ou pa. Tout sa mwen te konnen se ke li ta ka pi bon repòtaj vwayaj li a, "Mwen tankou yon esklav nan dezè Etyopyen an," si li te viv ase lontan pou ekri li. Mwen leve.
  
  
  Luigi te di m an arab: “Gaard te deklare ke li te madanm ou. Sa a se vre?'
  
  
  'Wi.'
  
  
  "Pa gen pèsonn ki rete vivan pou tire revanj ou." Moun ki te touye l la kounye a mouri menm jan li ye a, Carter.
  
  
  "Wi," mwen te di ankò.
  
  
  Mwen te mande sa ki te pase kamera li.
  
  
  "Ou pale arab," Luigi di tou dousman. "Men, sa a pa pral ede w fè zanmi ak Afar yo."
  
  
  - Afars?
  
  
  'Pèp mwen an. Moun Danakil.
  
  
  "Kounye a, Luigi," mwen te di, "Mwen pa bezwen moun ou yo menm jan ak zanmi m yo."
  
  
  'Mwen konprann. Ou ka antere l. Mwen pral antere pèp mwen an."
  
  
  Karavàn nan regroupe, men li te pase jounen an antere mò yo, tankou Jean, epi chèche konnen ki chamo ki ka fè li rès wout la nan kan Borgia. Kat chamo te soti nan kontwòl epi yo te disparèt nan dezè a, nèf oswa plis te mouri oswa twò grav blese yo kontinye. Nou gen douz chamo ak dis chofè ki rete. De nan kat Danakil sivivan yo te aji kòm chofè, kite Luigi ak yon lòt vanyan sòlda kòm gad. Nou pa jwenn chamo atakè yo.
  
  
  Pandan m t ap koute diskisyon ki genyen ant Luigi ak chofè yo, mwen remake atakè yo te fè m yon favè. Li te mande. - "Kisa chamo ki te manke yo te pote?"
  
  
  “De nan yo t ap pote dlo. Men, anpil nan krich nou yo kraze. Avèk dlo nou te pran nan men ènmi yo, ak ti krich ak po ki te rete yo, anpil nan nou ta ka rive jwenn pi a vivan."
  
  
  "Oke," li te di. "Chaje dlo ak manje sou premye chamo a."
  
  
  Mwen te chita nan lonbraj youn nan chamo ki an sante nou yo, ap eseye chèche konnen ki jan yo jwenn kamera Jean a. Mwen genlè pa ta dwe kenbe li de tout fason menm si mwen te jwenn li, men yon jan kanmenm mwen te espere ke Luigi ta kite m 'kenbe li pou rezon santimantal. Kòm yon Mizilman devwe, li te konvenki nan enferyorite a nan fanm, men kòm yon nonm ki te viv nan yon mond mechan kote lanmò ka toujou kache dèyè dun sab la pwochen, li te kapab apresye santi ke nonm lan te genyen pou patnè trè talan li. .
  
  
  Ki valè enstriman yo nan chanm lan te genyen? Mwen te toujou konvenki ke Jean te gen yon lantiy yon sèl piki .22 pistolè yon kote. Li pa t di m tout bagay sou misyon li, menm jan mwen pa t di l sou pa m. Natirèlman, lantiy sa a te gen plis chans toujou sou tablo Hans Skeielman la. Lè sa a, mwen te wè youn nan chofè yo ap mache ak kamera sa a. Bliye lide sa a, mwen deside. Li pa te vo risk pou yo sispèk Luigi.
  
  
  Mesye yo te travay di pou yo deplase chay la epi apre apeprè inèdtan Luigi te fè siy pou m ede m. Mwen te travay tankou yon chwal ak omwen twa fwa, lè pèsonn pa t 'kap chèche, mwen jere yo kache pati elektwonik ki te glise soti nan bwat fann anba sab la. Mwen tou jere yo kase louvri kèk lestomak pandan y ap rechaje. Epi li te sanble modi pa fasil ke Cesare Borgia ta prepare tout twa nan mini-misil li yo jan li te espere.
  
  
  
  
  Chapit 8
  
  
  
  
  
  Twa jou apre, ak prèske pa gen dlo, nou te jwenn tèt nou nan yon peyi konplètman diferan. Te gen anpil ti mòn wòch la. Plant ki ba yo te grandi. Sori yo sou figi mahouts yo ak gad yo te di m ke nou te toupre dlo a. Li pa te yon vwayaj fasil. Nou pèdi de lòt chamo. Yo te kouche sou sab la epi yo te refize leve, menm apre yo te dechaje.
  
  
  "Pa gaspiye bal ou sou yo," Luigi te di. "Jis pase dlo a bay lòt bèt."
  
  
  Pisin lan piti epi dlo a twoub. Li pa t 'plis pase yon twou nan wòch yo ak ti touf toupre li. Dlo a te gou alkalin. Sepandan, bon konprann nan dezè nan chofè yo te di ke li te san danje yo bwè, epi, jan mwen konnen, li se dlo ki pi bon gou nan mond lan. Pou premye pati nan vwayaj la, nou te sou rasyon strik, epi pandan twa dènye jou yo te ba nou menm mwens dlo, pou nou te pratikman dezidrate.
  
  
  Chamo nou yo bwè visye, byen vit bese nivo pisin lan. Aparamman, te gen yon sous dlo anba tè ki te kenbe vitès ak evaporasyon ak koule nan tè ki antoure a. Chamo ki swaf dlo yo te kaptive m ', epi mwen reyalize ke branch fanmi dezè yo te viv avèk yo nan yon kalite senbyotik. Li te sanble prèske enposib ke nenpòt bèt tè te kapab vale anpil dlo san yo pa vin anfle ak mouri. Chofè yo te ba yo manje e yo te asire ke chay la te konfòtab pou yo epi yo te mare byen sere.
  
  
  "Nou pral mete kan isit aswè a, Carter," Luigi te di m '. "Demen maten, lè pi a fin ranpli ankò, nou pral ranpli po yo ak dlo."
  
  
  Mwen te mande. - "E si yon lòt moun vle dlo?"
  
  
  Li ri. 'Lyon?'
  
  
  "Oswa moun."
  
  
  Li frape zam la. "Si gen anpil nan yo, Carter, nou pral ba ou yon lòt zam."
  
  
  Jou lannwit sa a nou limen de dife: youn pou drover yo, gad danakil yo ak prizonye yo, lòt la pou Luigi ak nenpòt lòt moun li te vle envite. Li envite m.
  
  
  "Nou pral nan Borgia yo nan de jou, Carter," li te di.
  
  
  Mwen te mande. - "Ki moun ki Borgia?"
  
  
  - Ou pa konnen sa?
  
  
  "Jis rimè."
  
  
  "Tritay". Li krache nan dife a. Rimè sa yo, istwa sa yo ke mesye karavàn yo rakonte sou Jeneral Borgia, pa bon. Li te vini nan peyi nou an de sa anpil ane. Nou te ka touye l, men kèk nan tribi li yo te mande nou pou nou wè l kòm yon zanmi epi trete l konsa. Borgia te pwomèt nou richès ak esklav si nou ede l. Se konsa, nou te ede l '.
  
  
  Mwen te mande. - "Ou gen richès kounye a?"
  
  
  'Wi. Richès sa yo. Li lonje dwèt sou karavàn nan. Rèl fanm soti nan yon lòt dife te vin jwenn nou. Mwen gade nan fènwa ki separe nou an. Twa esklav te oblije retire rad yo epi mesye yo te pwan yo. Plizyè batay pete. Mwen tounen gade Luigi. Li inyore sa k ap pase la.
  
  
  "Yo se esklav," li te di. "Se poutèt sa nou genyen yo." Jeneral Borgia te mennen anpil moun isit la, kèk menm pi blan pase ou. Epi yo bezwen fanm. Sa a se richès nan Borgia la.
  
  
  - Epi ou pa renmen li?
  
  
  “Yon gèrye renmen madanm li, zam li yo ak chamo li yo. Pèp mwen an viv sou tè sa a pi lontan pase yon moun ka di. Nou konnen pa gen plas pou anpil moun Borgia te pote avè l. E byenke nou te toujou defann peyi nou an kont kretyen Amhara ki soti nan nò a, nou pa vle goumen kont moun ki gen zam etranj sa yo ke Borgia yo ap konstwi. Poukisa ou te monte nan bato Gaard la?
  
  
  "Pou chèche konnen kiyès Borgia ye."
  
  
  "Sa a se sa k ap pase." - Luigi ri tris. "Lòt gason yo te eseye chèche konnen. Gen kèk rantre nan jeneral la. Rès yo mouri. Mwen espere ou pral rantre nan li.
  
  
  Mwen pa reponn.
  
  
  "Se pa li?"
  
  
  "Non, Luigi," mwen te di. "Ou gen rezon pou w mefye de plan li yo." Nan kèk pwen, lènmi Borgia yo pral jwenn li epi detwi l '. Yo pral touye moun ki goumen ak Borgia yo tou."
  
  
  'Pèp mwen an?'
  
  
  'Wi.'
  
  
  Li krache nan dife a ankò. "Pandan tan papa m ', moun ki te rele tèt yo Italyen te vin isit la. Yo te gen zam etranj avèk yo, tankou avyon ak bonm. Amhara kretyen te dirije nan mòn yo, Gaulois te dirije nan sid la. Men Afar yo te reziste. Italyen yo te antre nan dezè a epi yo te mouri. Li te toujou konsa. Si moun andeyò yo anvayi Danakil, yo pral mouri.
  
  
  Nan yon lòt dife, twa fanm yo te mare nan pikèt nan tè a, ak Danakil yo te dakò sou pwosedi a pou vyòl. Luigi te fè m ale. Mwen te ale nan plas yo te fikse a, bò kote yon lòt esklav, mwen pa t 'kapab konprann, epi li boukle nan rad mwen deyò. Jou lannwit sa a mwen leve twa fwa. Yon fwa lè de fanm kriye an menm tan, yon fwa lè lyon an touse, ak yon fwa san okenn rezon aparan. Epi Luigi te toujou reveye.
  
  
  Kan prensipal Borgia te gen kat katye esklav, youn pou fanm ak twa pou gason. Yo te antoure pa fil fè fil epi yo te kouche nan ravin etwat nan mitan ti mòn wòch. Tant yo te mete toupre touf ak sous dlo yo te fèt pou lidè yo ak moun gratis. Yon gwoup danakil vin kouri nan direksyon karavàn nou an. Yo komanse pale ak Luigi. Lang yo lage m' san mo. Men, jije pa jès Luigi ak gade okazyonèl sou mwen, mwen te sipoze li te dekri yon batay. Yon gwoup gad byen vit mennen m nan youn nan kan esklav yo. Yo louvri pòtay la epi yo bay lòd pou mwen antre.
  
  
  "Ou dwe Ameriken sa a," te di yon vwa Britanik adwat mwen. Mwen vire. Yon nonm pwoche bò kote m 'ak yon sèl janm sou beki. Li lonje men l.
  
  
  "Nick Carter," mwen te di.
  
  
  "Edward Smythe," li te di. "Rimè fè konnen ou te nan CIA oswa yon inite espyon. Kisa ki rive fanm sa ki te avè w la?
  
  
  "Li mouri," mwen te di, ki dekri atak la sou kan an. Li te di: "Bata asasen, Danakil sa yo. "Mwen te kaptire senk ane de sa. Lè sa a, mwen te yon konsiltan nan patwouy lame Etyopyen an lè nou te rankontre yon gwoup mesye Borgia. Se lè sa a mwen pèdi janm mwen. Mwen se sèl sivivan. Borgia sanble ap pran plezi kenbe m vivan epi kite m fè tout travay sal yo.
  
  
  Edward Smythe te sanble trè fo pou mwen. Tout sa li te di ta ka vre, men fo vwayaj angle li a te santi twòp. Toujou, li ta ka trè itil.
  
  
  "Mwen pa panse ke gen okenn mal nan admèt ke mwen se yon espyon," mwen te di. "Yo atann mwen pou chèche konnen ki sa nèg Borgia sa a ap fè."
  
  
  Smythe te ri, "Li planifye pou l pran tout mond lan fout. - Li pral pale w sou li byento. Ki jan yo te jwenn ou?
  
  
  “Mwen te abò yon bato sovaj ki te soti nan Norfolk rive nan Massawa. Pandan m te sou pil la ap pran plezi m e m ap felisite m sou kouvèti a, dezyèm konpayon an ak yon gwoup maren ki gen zam te parèt. Pa te gen okenn fason mwen te ka reziste. Depi lè sa a mwen te yon prizonye.
  
  
  - Nenpòt lide ki jan yo te dekouvri ou?
  
  
  'Wi.' Mwen te pran pòz reflechi pou yon ti moman pou m deside konbyen mwen te kapab fè Smythe konfyans. "Te gen yon ajan KGB abò. Mwen te touye l, men se sèlman apre li te di yon moun nan ekip la ki moun mwen ye. Dezyèm konpayon an di li te wè m 'touye mesye a, men mwen doute.
  
  
  Smythe te di: “Li dwe Gaard, Nòvejyen ki gen vante a. — By wout la, Carter, sa a se pa yon operasyon KGB. Si Larisi yo te konnen kote sa a, yo t ap kontan siye l sou fas tè a menm jan ak gouvènman w la. Kèk semèn de sa nou te gen yon espyon Ris jiskaske li te fè Jeneral Borgia trè kontan. Smythe te mennen m 'nan kan an, entwodwi m' nan plizyè prizonye Amhara ak lòt Ewopeyen - de Alman, yon suedwa ak yon Czech. Yo tout te vin Danakil kwè ke Borgia te anboche yo epi yo te fini kòm esklav.
  
  
  "Son bon gou," mwen te di Smythe.
  
  
  "Wi, toutotan ou rete yon sèvitè fidèl ki pa pral febli yon sèl lòd."
  
  
  Apre manje midi mwen te gen opòtinite pou rankontre Borgia. Mwen pa t gen okenn lide sou li entansyonèlman. Sèl foto mwen te wè yo te pran plizyè ane de sa e yo te montre yon ajitatè politik mens, ak je vid. Nonm ki te chita sou tapi epè nan gwo tant lan pa t ni mens, ni zye koule. Li te bronze pa solèy la, ak je l 'te sanble prèske san lavi.
  
  
  "Chita, Carter," li te di invitant. Mwen te chita sou lòt bò tab la kote li te chita a. Li lage de danakil ame ki te mennen m isit la sot nan kan an. Ak an menm tan an li mete pistolè a pandye sou senti l 'nan yon kote ki fasil pou jwenn. "Mwen te tande istwa enteresan sou ou," li te di.
  
  
  "Èske yo vre?"
  
  
  "Ou ka toujou fè Luigi konfyans, Carter." Li te asire m ke ou te enstrimantal nan arive an sekirite nan dènye karavàn nou an. Se konsa, petèt mwen dwe ou youn.
  
  
  "Mwen te sove lavi m," mwen te di. "Bandi sa yo pa te enterese nan sove m '."
  
  
  - Absoliman dwat. Diven?'
  
  
  "Tanpri," mwen te di. Mwen te eseye pa ri pandan li ak anpil atansyon vide diven an ak men gòch li epi li pase vè a sou tab la. Li prèske koule likid wouj la paske li t ap gade m konsa.
  
  
  "Dapre Gaard, ou trè danjere, byenke li di ke ou pa t touye siyalman an." Eske se vre, Carter?
  
  
  'Non.'
  
  
  'Mwen panse sa tou.' Li leve zepòl li. - Men, li pa enpòtan. Poukisa ou vin isit la?'
  
  
  "Gouvènman peyi Letiopi a te mande nou èd," mwen te di.
  
  
  — Èske w ap travay ansanm ak KGB?
  
  
  'Non. Malgre ke mwen konprann ke yo egalman enterese nan ou.
  
  
  "Se vre," li te di. - Jis tankou Chinwa yo. Ki rezon ki fè enterè sa a, Carter?
  
  
  "Venntwa misil."
  
  
  - Ebyen kijan ou pale. Kolèg Ris ou a te refize di m anyen."
  
  
  Mwen ri. "Mwen panse ke ou konnen ki kote misil sa yo ye. Mwen menm vle di ou poukisa yo voye m 'isit - poukisa ou bezwen yo? Poukisa ou te ajoute twa misil Minuteman nan lis makèt ou a?
  
  
  "Bliye sou Minutemen sa yo," li te bay lòd.
  
  
  Borgia vide m 'kèk diven ak vide tèt li yon lòt vè. Li te mande. - "Eske ou janm tande pale de Pretè John?"
  
  
  "Sa anperè lejand ki te dirije peyi Letiopi nan Mwayennaj yo."
  
  
  "Ou ap vin pi pre verite a, Carter." Men, Pretè Jan se pa yon lejand, ni Rèn Saba a. De sa yo te bay Etyopyen yo ase mit pou fè yo kwè ke yo te pi bon moun nan tout Afrik. Yo pral kontan di w ke sa a se sèl peyi Afriken ki pa janm konnen dominasyon Ewopeyen an. Natirèlman, Britanik yo te gen yon ti kras plezi isit la nan fen dènye syèk la, ak Italyen yo te isit la nan ane 1930 yo, men reyalite sa yo dezagreyab yo fasilman bliye. Epi yo anvi kouwone yon nouvo presbitè Jan.”
  
  
  Mwen di. - "Ou?"
  
  
  'Wi, mwen.'
  
  
  Si Borgia te fou, li pa t 'konplètman estipid. Anplis de sa, li te gen misil nikleyè. Se konsa, mwen deside trete l 'tankou yon moun lisid.
  
  
  Mwen mande l '. - "Ou pa kwè gouvènman peyi Letiopi a pral fè objeksyon?"
  
  
  'Wi. Men, yo pa ka kontwole Danakil. E se pou sa yo te ale nan Amerik la. Lè sa a, vini N3, Nick Carter. Killmaster soti nan AX. Ak kote ou ye kounye a, Carter?
  
  
  “Mwen fè travay mwen. Mwen te oblije chèche konnen kisa ou te fè.
  
  
  "Lè sa a, mwen pral fè travay ou pi fasil, Carter," li te di. "Mwen vle dirije Afrik de Lès. Prester John te vin tounen yon lejand paske li te antoure tèt li ak pi bon twoup yo nan tout Nòdès Lafrik di e li te sispann atak Islamis la. Mwen te antoure tèt mwen ak pi bon vanyan sòlda nan mond modèn lan. Eske ou te wè pèp mwen an?
  
  
  "Danakil," mwen te di.
  
  
  "Yo pa gen okenn pè. Yo jis bezwen yon lidè ak zam modèn."
  
  
  "Èske bandi sa yo ki te atake karavàn nan e ki te anpeche w pran twa Minutemen sa yo tou Danakils?"
  
  
  "Renegades," li te di fache. "Epi twa Minutemen sa yo ap rasanble kounye a, Carter." Mwen gen kèk nan pi bon syantifik fize nan mond lan k ap travay pou mwen. E talè konsa, non Cesare Borgia pral vin yon non moun nan tout mond lan.
  
  
  "Mwen te panse ke ou te rele Carlo Borgia."
  
  
  "Carlo Borgia te mete deyò nan peyi Itali, yon demokrasi dekadans ke kominis egalman dekadans t'ap chache anbrase. Carlo Borgia se te yon jenn moun sòt ki te eseye fè klas travayè a vote pou grandè li epi li te eseye defèt politisyen kriminèl nan pwòp manipilasyon votè yo. Itali ekspilse Carlo Borgia. Se konsa, Itali pral pami premye peyi ki voye anbasadè nan Cesare Borgia.
  
  
  "Dèyè papa Cesare reyèl la te kanpe legliz la," mwen te di.
  
  
  "Pa di plis sou Cesare orijinal la," li te di. "Yo te ri ak blag sou mwen nan lekòl la. - "Papa w marye ak manman w, Cesare"? . "Kote Lucretia? »
  
  
  Mwen te wè l chita. "Men Lucretia," li te di, sonnen klòch la.
  
  
  Sabatani tant lan te louvri epi yon jèn fi Amhara te antre andedan. Li te prèske senk pye wotè, ak rad li te sèlman vle di montre kò fyè li. Anba danakil Islamik la li te mete yon vwal, men kounye a li te mete sèlman yon jip long. Tete mawon li yo te gwo ak fèm, ak jip mens li te gen fant long sou kote sa yo ki montre janm miskilè li yo.
  
  
  "Sa a se Maryam," li te di. "Mariam, pote yon ti diven ankò."
  
  
  "Wi, Jeneral Borgia," li te reponn nan Italyen san aksan.
  
  
  Lè li te ale, Borgia te di: “Papa l ak tonton li se lidè Legliz kopt la. Yo enfliyanse gouvènman an. Kidonk, toutotan li se an otaj mwen, moun peyi Letiopi yo p'ap fè anyen kont mwen.
  
  
  Maryam tounen epi lonje Borgia yon nouvo boutèy diven wouj ki louvri.
  
  
  "Maryam," li te di, "Mesye Carter se yon Ameriken." Li te vini isit la nan demann gouvènman an nan peyi Letiopi an.
  
  
  'Sa a se vre?' - li mande an angle.
  
  
  'Wi.'
  
  
  "Pale Italyen," Borgia rele byen fò. 'Mesye. Carter pral envite nou pou kèk jou, "li te di Mariam. "Petèt li pral viv ase lontan pou wè papa w ak tonton w ap selebre maryaj nou an."
  
  
  "Mwen te deja di ou ke yo pa vle sa a."
  
  
  "Yo pral si yo vle wè ou vivan ankò."
  
  
  "Mwen deja mouri pou yo."
  
  
  - Natirèlman. Se poutèt sa Carter, Ameriken travay di nou an, te parèt. Se poutèt sa twoup Etyopyen yo pa deranje nou."
  
  
  Li voye Maryam ale. Mwen te mande poukisa li te deranje montre m li.
  
  
  "Mwen pa yon moun fou, Carter," li te di. Jiskaske anpi mwen an vin tounen gouvènman an rekonèt nan peyi Letiopi, Ameriken yo ap rete ènmi mwen. Jis tankou Larisi yo. Kidonk mwen pa regle ou.
  
  
  - M ap rete prizonye w?
  
  
  'Pou konnya. Danakils swiv tout bagay ki deplase nan dezè a. Nou pral pale ankò nan kèk jou. Gen kèk plis detay ke ou pa te di m 'sou.
  
  
  Li bat men l. De gad mennen m 'tounen nan kan esklav la.
  
  
  
  
  Chapit 9
  
  
  
  
  
  Mwen te pase de jou kap vini yo ap eksplore lavi nan kan an. Touswit apre solèy leve, esklav yo te manje manje maten epi yo te disparèt nan pati travay yo te veye pa vanyan sòlda Danakil. Mwen te rete nan kan an ak plizyè lòt gason. Lè sa a, mwen te wè mesye Amhara gratis ki t ap mache monte desann nan fon wòch ki gen pousyè tè a. Si Borgia te koripsyon ofisyèl Etyopyen yo, li te kapab jwenn enfòmasyon sou mwen nan entèsepte mesaj Larsen. Mwen te konnen ke stewardess la te idantifye, epi mwen te sipoze ke mesaj li soti nan Georgetown nan Larisi te trayi m ', men kounye a mwen reyalize ke yo te konnen ke mwen te yon ajan AX anvan mwen monte nan Hans Skeielman. Tout bagay depann de sa Hawke te di gouvènman peyi Letiopi a ak jan sekirite yo te bay.
  
  
  Nan premye jou mwen nan kan an, Edward Smythe te vin wè m jis anvan manje midi. Avè l te yon danakil ak yon mitray ak yon esklav po nwa ki t ap pote yon pakèt rad.
  
  
  "Vini non, Carter," Smythe te di. "Jeneral Borgia vle ou lave figi ou epi mete rad oksidantal yo."
  
  
  Nou pwoche bò kote yon tank metal wouye. Dlo a pa t pwòp, men mwen te rive lave pi fò nan pousyè tè dezè a. Lè sa a, mwen mete pantalon kaki ak yon chemiz, epi mete yon kas Wicker sou tèt mwen.
  
  
  "Mwen santi mwen pi byen," mwen te di Smythe.
  
  
  -Ou pral rantre nan Borgia la? mande Smith.
  
  
  "Li di ke li pa ka ban m 'yon chans nan sa a."
  
  
  - Twò mal, Carter. Borgia ka yon Italyen fou, men li se tou trè entelijan. Plan li a ase entelijan pou l reyisi.
  
  
  "Ou avè l?"
  
  
  - Petèt - si li ban m 'yon chans.
  
  
  Mache a tounen soti nan tank la te ban m 'yon nouvo pèspektiv sou kan an. Nan yon ti tan yo jere yo fè li prèske konplètman envizib nan lè a. Ak yon ti detay te manke, oswa pito venntwa detay. Ki kote misil modi sa yo te? Topografikman, mwen te mal oryante, men li te sanble ke nou te sou yon gwo plato, pi wo pase dezè Danakil la li menm. Petèt misil sa yo te kache yon kote nan ti mòn yo.
  
  
  Si mwen vle chape soti nan kan sa a, mwen dwe fè li anvan Borgia kòmanse entèwoje m '. Mwen te santi ke ajan KGB sa a te sikonbe anba tòti. Men, kounye a mwen pa t 'kapab konnen ki jan yo fè mouvman mwen an. Pandan jounen an, kan an te veye pa vanyan sòlda Danakil, ak nan mitan lannwit sèl fason yo sove se sèlman pandan dezòd jeneral. Esklav yo pa t parèt imedyatman tankou yo te gen lespri batay pou kòmanse yon rebelyon. E si mwen chape anba kan an? Mwen pa menm konnen kote mwen ye. Mwen te kapab dirije nòdès Highlands peyi Letiopi ak espere rankontre sivilizasyon. Men, gen plis chans pou m te rankontre vilaj Danakil si dezè a pa t tonbe sou mwen anvan. San yo pa yon gid pou gide m 'nan dezè a, mwen moute desann avèg ak swaf dlo.
  
  
  Mwen te toujou kontanple yon plan chape minim lè Czech Vasily Pacek te chita bò kote m nan pwochen aswè a.
  
  
  'Ou pale Doutch?' - li te mande nan lang sa a.
  
  
  'Wi.'
  
  
  "Anfòm". Li gade alantou. "Mode Smythe sa ap espyone yon lòt moun pou yon chanjman." Demen fòk mwen montre w fize yo.
  
  
  'Demen?'
  
  
  'Wi. Ansanm ak Jeneral Borgia ak Maryam. E avek mon lekip asistan, danakil ek somalyen. Eske ou soti nan CIA, mesye Carter?
  
  
  "Non, men ou pre," mwen te di.
  
  
  "Li bon ke ou pa soti nan KGB la. Kòm pou mwen, mwen ta pito ak Borgia a pase ak KGB a. Mwen te jere chape lè Larisi sa yo te pran Prag ak tank yo. Mwen te panse Borgia te vize misil li yo sou Moskou. Men, Lè sa a, mwen dekouvri ke li te vize lemonn antye. Epi olye m se lyetnan l, mwen se esklav li kounye a.
  
  
  Li leve, li fwote janm li kòmsi misk li yo te tansyon. Lè li te fini ak sa, li ak anpil atansyon tcheke anviwonman li pou nenpòt je lènmi.
  
  
  Lè li te chita ankò, mwen te di tou dousman, “Egzamen atansyon ou dwe gen yon rezon. Mwen pare pou m ale.
  
  
  "Petèt demen pa pral gen yon opòtinite. Omwen pa jodi a. Si ou se yon ajan sekrè, ou dwe bon ak yon zam. Wi?'
  
  
  "Wi," mwen te di.
  
  
  Li souke tèt. “Lè maten an rive epi gad yo pa gen anpil, w ap ede m lè batay la kòmanse. Èske w te konnen danakil goumen sèlman pou touye?
  
  
  "Yo atake karavàn mwen te vini ak la."
  
  
  “Karavàn nan te gen kontwòl pou twa misil Minuteman. Petèt demen nou pap dòmi nan kan an. Pran li.'
  
  
  Li te ale anvan mwen te ka kache mens lam koube ki genyen ant rad mwen an. Vasil Pacek menm te panse pou tache zam nan po mwen ak kasèt.
  
  
  Borgia te monte yon chamo. Epi tou kat gad ki te akonpaye nou. Maryam, Pacheka, de asistan li yo ak mwen te ale a pye. Li te pran tout maten an ak yon pati nan apremidi a rive nan seri a nan ti mòn ki ba.
  
  
  Yon ti rivyè te klere dèyè li. Vilaj Danakil te kouche sou sab ak wòch toupre dlo a. Nòb lokal yo te kondui vin jwenn nou, epi yo menm ak Borgia te fè echanj jenere bonjou nan lang natif natal yo.
  
  
  -Kiyès li ye? - Mwen mande Maryam.
  
  
  "Li kontwole moun ki travay pou Borgia yo. Li panse ke li pral vin trè reprezantan nan nouvo tribinal Borgia.
  
  
  Mwen pa t 'di li ke chèf la te gen yon bon chans pou yo te fè volonte l' reyalize. Menmsi nou te rive sove jodi a oswa aswè a, mwen pa t enpresyone ak chans nou te genyen nan dezè a. Ak misil nikleyè li yo, Borgia te kapab tou senpleman fè chantaj entènasyonal li a.
  
  
  Mwen mande l. - "Poukisa ou avèk mwen?"
  
  
  "Mwen dwe vin madanm Borgia, byenke kounye a mwen se esklav li. Akoz mon fanmir, mon prezans isi i fer en gran lenpresyon lo sa ti vilaz. Ak jodi a pral gen yon fèt sou.
  
  
  — Ou patisipe tou?
  
  
  "Non," li te di. "Kòm yon esklav, mwen te kapab bay amizman, men Borgia pa gen mwayen pou kraze avni mwen nan je mesye sa yo."
  
  
  Borgia ak lidè a chanje yon bwason seremoni ak yon tas. Te gen yon gwo ri anvan Borgia te retounen nan gwoup nou an.
  
  
  "Wòkèt, Pacek," li te di. "Wòkèt".
  
  
  Sou enstriksyon Pachek, Danakil yo ak Somalyen yo retire plizyè wòch ak gwo wòch devan gwòt la.
  
  
  "Sa a se yon gwòt sou vennsis," Borgia te di m '. "Bento twa pi gwo yo pral ranpli tou."
  
  
  Mwen te panse sou li. Fize li te montre nou an te mete sou yon kamyon, pare pou yo te retire. Se te yon modèl Ris ak yon rezèv pouvwa nan uit a onz san kilomèt. Pad lansman li ak tout bagay alantou li pral boule sou lansman.
  
  
  "Montre Mesye Carter kòman OS li konfigirasyon, Pacek," te bay lòd Borgia.
  
  
  Ekspè nan Czech te pèdi nan deskripsyon an detay, lonje dwèt sou divès kalite switch ak bouton sou panèl la kontwòl. Li te pran sa a trè seryezman epi pafwa li te pèdi tèt li nan madichon byen fò lè de asistan li yo te fè yon bagay estipid. E sa te rive souvan. Twò souvan, mwen te panse. Menm branch fanmi ki pa edike ka aprann swiv lòd ak baskile switch sou lòd.
  
  
  Mwen te eseye pi byen m 'yo gade enpresyone. Mwen te rele byen fò ke plan Borgia yo te kolosal ak fou lè Pacek te di m ke misil sa a ta frape raffinerie lwil oliv yo nan pèp Izrayèl la.
  
  
  Borgia te ri nan laterè mwen.
  
  
  "Di l 'ki lòt bagay yo ap vize, Pacek," li te di. 'Cairo. Atèn. Bagdad. Damas. Vil prensipal yo. Mwayen Oryan, Mesye Carter, si mond lan nye Jeneral Borgia teritwa li.
  
  
  "Epi mwen vize yon misil nan Addis Abeba si moun peyi Letiopi yo refize kapitile," Borgia te ajoute.
  
  
  Maryam te gade l, je l lajè ak laperèz oswa kòlè. "Petèt ou ka sispann misil sa a soti nan lansman, Maryam," li te di. "Paczek, fèmen li ankò."
  
  
  Mwen te chita sou yon wòch epi mwen te eseye gade kòmsadwa dezespere pandan Pacek te mennen asistan li yo kamouflaj abri misil la. Mwen te mande si tout misil sa yo te vrèman initil.
  
  
  -Kisa ou panse Carter? - mande Borgia.
  
  
  - Ke ou bezwen gen yon lanfè anpil enfliyans pou pran posesyon bagay sa yo. Dapre rapò nou yo, yo te vòlè e ni gouvènman peyi Lejip la ni gouvènman Izraelyen an pa t konnen sa ki te pase."
  
  
  "Mwen te vle ou panse sa tou," li te di.
  
  
  - Se konsa, ou gen koneksyon nan tou de peyi yo.
  
  
  - Sa se yon konklizyon entelijan, mesye. Carter.
  
  
  Mwen te mande. - "Ki jan ou jwenn lajan ki nesesè yo?"
  
  
  "Ki kalite kesyon sa a ye?"
  
  
  "Trè lojik. Ou gen rezon absoliman, Borgia, lè w panse ke nou konnen trè ti kras sou ou. Men, nou te konnen ke akrochaj politik ou nan peyi Itali pa te yon antrepriz konplètman rantabilite pou ou. Men, byento ou te oblije disparèt nan Livorno, kidonk ou dwe te kouri soti nan lajan depi lontan. Kounye a ou gen lajan ak moun ki nesesè pou konstwi pwòp baz misil ou nan mitan dezè Etyopyen an.”
  
  
  "Eske ou pèdi mwen?"
  
  
  "Nou tande ke ou te nan Lafrik."
  
  
  "Men, mwen pa ta dwe yo te swiv?"
  
  
  "Li te mal epi nou pa pral fè erè sa a ankò," mwen te di.
  
  
  "Li twò ta, Mesye Carter. Demen nou pral pale sou avni w. Si ou pa t 'danjere konsa, anpil chèf nan zòn nan ta renmen gen yon esklav blan."
  
  
  Pacek ak de nan mesye l yo te fini kamouflaj misil la. Gad yo te antoure nou e yo te mennen nou nan yon ti joupa toupre vilaj la. Nou te pouse nan la epi yo te di pa lakòz okenn pwoblèm. Maryam t'ap tann manje nou devan pòt la. Yo te ba nou gwo bòl manje cho.
  
  
  "Nou manje ak men nou," li te di.
  
  
  Mwen mande l. - 'Sak ap pase?'
  
  
  "Borgia pral nan yon fèt. Epi sèlman de vanyan sòlda ap rete isit la.
  
  
  Apre nou fin manje, Maryam remèt bòl yo deyò ankò bay youn nan gad yo. Li gwonde yon bagay epi li ale deyò. Nou te tande son byen fò, kout kouto detanzantan, epi pafwa vole nan vilaj la.
  
  
  -Ou wè chamo? mande Arfat de Somalia an Italyen. "Wi," mwen te di.
  
  
  "Nou dwe gen fanm," li te di nou.
  
  
  'Poukisa?'
  
  
  - Paske yo se fanm. Mwen konnen chamo.
  
  
  "Kite l vòlè chamo yo pou nou," mwen sijere Pachek. Saifa Danakil te parèt fache. Pacek te kontinye mande l sak pase, men li jis madichon.
  
  
  Maryam te di: “Ou te mete yon Somalyen nan yon pozisyon nan danje ak konfyans. Lè sa a, poukisa danakil pa ta dwe objè a sa a?
  
  
  "Mwen devine yo pa pral bliye fwod tribi yo lè nou eseye chape," mwen te di.
  
  
  'Natirèlman pa. Somalyen ak Danakil pa konsidere youn ak lòt egal. Epi tou de rayi pèp mwen an, ki dirije peyi Letiopi dapre lalwa ansyen konkèt yo.”
  
  
  "Sèlman yon gid ki soti nan Danakils yo ka mennen nou nan dezè a," Pacek te di.
  
  
  "Pou dedomajman pou Bondye, di Saifah sa anvan li fache e li kraze tout plan nou an," mwen te di. Pacek te chita bò kote Saifah. Danakil pa pale preske pa Italyen, e li te pran anpil tan pou Tchekoslovaki te jwenn pwen an. Finalman Saifa te konprann. Li tounen vin jwenn mwen.
  
  
  "Mwen pral gid ou, kèlkeswa jan chamo sa yo move, ki Somalyen sa a pral vòlè," li te di.
  
  
  - Konbyen tan nou dwe tann? - mande Pacek.
  
  
  "Jiska minwi," te di Maryam. 'Lè yo plen manje ak bwè. Lè sa a, yo fasil pou touye. Mwen tande ke ou se yon gèrye, Mesye Carter?
  
  
  "Si nou kouri ale ansanm, rele m 'Nick," mwen sijere.
  
  
  — Vasily pa yon vanyan sòlda, Nick. Nou depann de ou. Pandan nou t ap tann, mwen te eseye jwenn yon ti kras plis. Mwen te montre Vasil Pachek yon kote trankil nan mi dèyè joupa a. Nou te pale youn ak lòt nan Alman kase.
  
  
  Mwen mande l '. - "Èske tout misil yo pa itil menm jan ak sa w te montre m lan?"
  
  
  "Kat nan misil kout ranje sa yo gen pwòp lans moun-pòtab yo," li te di. "Mwen gen de nan yo anba kontwòl mwen, kidonk yo pral fini san danje nan lanmè a."
  
  
  "E lòt moun yo?"
  
  
  - Yo fè pati Alman yo. Padon, Carter, men mwen pa fè Alman yo konfyans. Mwen se Czech. Men, lòt misil yo - kèlkeswa moun ki kontwole yo, sa pa enpòtan - pral detwi tèt yo lè yo lansman epi yo lakòz ti kras mal.
  
  
  - Se konsa, gwo menas Borgia a ak misil sa yo pa reyèl?
  
  
  - Mwen te espere ou ta wè sa mesye Carter.
  
  
  Mwen te deplase pwa mwen epi mwen te santi gwoup la kenbe lam la sou kwis anndan mwen sere. "Nou ka pa tout soti vivan," mwen te di.
  
  
  "Petèt pa gen moun," Pacek te di.
  
  
  "Oke, koute. Si w rive jwenn anbasad ameriken an, ale andedan. Jwenn moun ki responsab la. Di l ke ou gen yon mesaj ki soti nan N3 pou AX. N3. OH. Ou sonje sa?
  
  
  Li repete kòd mwen an ak non sèvis sekrè mwen an. - Kisa mwen ta dwe di yo?
  
  
  - Sa ou sot di m '.
  
  
  Mwen pa t 'kapab panse a anyen pi bon pase tan an, kidonk mwen te kouche atè a jwenn yon ti dòmi. Si nou ta pral vòlè chamo pi fò nan mitan lannwit lan epi goumen wout nou soti nan vilaj la ak Danakils bwè, Lè sa a, mwen ta ka byen pran yon ti repo.
  
  
  Apeprè kenz minit apre mwen te al dòmi, mwen leve ankò. Maryam lonje bò kote m.
  
  
  Li te mande. - 'Sa a bon?'
  
  
  "Wi," mwen te di, eseye pa manyen li.
  
  
  Mwen tonbe nan dòmi ankò.
  
  
  
  
  Chapit 10
  
  
  
  
  
  Vè minwi mwen leve ankò. Maryam te toujou kouche bò kote m ak je l louvri.
  
  
  Li te mande. - "Èske li lè?"
  
  
  'Wi.'
  
  
  Saifa te dwat pandan m te rale kouto m. Li rale menm zam nan pli rad li epi li souri nan fènwa joupa a. Nan yon respè nou te chwazi yon nwit malere pou nou chape, paske lalin lan te wo ak plen.
  
  
  Mwen kite Saifa ale pi devan. Ak anpil atansyon, li separe branch yo ki te sèvi kòm ekran. Mwen te kanpe la jiskaske men l tounen epi rale m pi devan.
  
  
  Li glise an silans nan rido a. Mwen te swiv li, ak anpil atansyon mete branch yo an plas pou yo pa t 'fwi. De sentinèl ki t ap veye papòt la te chita do ba nou, tèt anba. Bò kote yo te kanpe twa gwo bòl. Mwen lonje kouto a sou yo.
  
  
  Saifah te mache sou bò gòch mwen pandan nou te avanse. Li koresponn ak demach mwen pandan yo t ap mache ak anpil atansyon sou tè a konpakte ki te separe nou ak de gad yo. Anvan nou te rive jwenn yo, tè ki graj la te krake anba bòt mwen, epi santinèl dwat la te deplase. Mwen plonje pi devan, vlope men gòch mwen nan gòj li pou toufe rèl li, epi li frape. Mwen te vire zam nan kò l, m ap chèche kè l. Li tonbe pi devan. Mwen rale zam mwen an, mwen vire epi mwen wè Saifah fè menm bagay la ak yon lòt gad. "Mwen pral pran zam la," Saifah te chichote epi li te disparèt nan fènwa a anvan mwen te kapab di anyen.
  
  
  Lè sa a, Arfat parèt nan pòt la nan joupa a epi an silans kouri nan direksyon pou bann bèt yo nan chamo. Li te sanble konnen ki kote li prale epi mwen pa t eseye swiv li.
  
  
  Mwen mete ajenou devan de gad ki mouri yo. Youn te gen yon mitrayil Izraelyen. Yon lòt te gen tou de yon Lee-Enfield ak yon ansyen Smith & Wesson. 38. Mwen wete katouch yo epi mwen te vle bay Pachek fizi a.
  
  
  "Mwen pa janm kenbe yon zam anvan," li te di.
  
  
  "Maryam?" mwen chuchote.
  
  
  "Ban m 'zam nan," li te di. "Mwen ka tire li si mwen konnen ki jan yo chaje li."
  
  
  Mwen byen vit te montre l ki jan ak ki kote yo chaje Lee-Enfield la. .Smith & Wesson 38 Mwen te bay Pachek. "Li pa difisil," mwen te di. "Men, lè ou jwenn tou pre sib ou, jis vize pou vant lan epi rale deklanche la."
  
  
  Mwen te wè mouvman nan lonbraj yo sou bò gòch la. Mwen byen vit vire, mwen leve mitrayil la, men Maryam di: "Sa a se kamarad nou ki soti Danakil."
  
  
  Yon ti moman apre, Saifah te bò kote nou, ak yon fizi nan men l 'ak yon pistolè nan senti l'.
  
  
  "Mwen ka touye anpil moun," li te vante tèt li.
  
  
  "Non," Pasek di. "Ann kouri al jwenn pèp ou a."
  
  
  "Se sèl kay chèf la ki gen yon sentinèl," di danakil la. "Ann ale," mwen bougonnen epi ale nan plim chamo a.
  
  
  Enfòmasyon Saifah te rezoud pwoblèm mwen an. Si mwen ka touye Borgia, gen yon chans ke òganizasyon li a pral defonse. Men, mwen pa t ase pre l 'yo dwe absoliman asire w de sa. Mwen pa t konnen ki pozisyon Ewopeyen lib yo te okipe nan kan li a. Mwen menm mwen pa t 'konnen ki jan fò òganizasyon Etyopyen li a te. Sèl fason mwen te ka touye l 'se si mwen te jere yo chape anba vilaj la plen ak Danakils fache, angove, men sa te sanble trè fasil.
  
  
  Apre sa, mwen panse ke pou yon moun ki enpòtan menm jan ak Borgia resevwa yon resepsyon konsa tankou li te fè jou sa a, li ta dòmi nan kay chèf la oswa yon kote ki toupre nan yon kay envite. Epi Saifah te di ke te gen santinèl la. Kidonk, byenke asasina Borgia te kapab mete fen nan misyon mwen, mwen te rejte posibilite sa a.
  
  
  Enfòmasyon mwen te resevwa a te pi enpòtan. Swa Pacek oswa mwen te oblije ale nan Anbasad Ameriken an. Yon fwa AX aprann ki kote Borgia te kache pi fò nan misil li yo, ke pi fò nan yo se initil, ak kote kan an ye, ap toujou gen yon fason yo mete fen nan chantaj nikleyè l 'yo. Nou ta ka menm pataje enfòmasyon nou yo ak Larisi yo, ki te menm konsène sou Mwayen Oryan an menm jan ak nou.
  
  
  Nou rive nan plim chamo a. Bò kote twou a, ke Arfat fèmen ak fil epè fè, kouche mouri Danakil. Senk chamo te kanpe deyò yon ti joupa ak yon nonm Somalyen te okipe ap sele chamo yo.
  
  
  "Ede l," Pacek te di Saifa.
  
  
  "Yo se move chamo," li bougonnen. "Somalyen yo pa konnen anyen sou chamo.
  
  
  Maryam, Pacek ak mwen te fouye joupa a pou chak po dlo ki disponib ak kantite manje nan bwat. Mwen t ap pi kontan si nou te ka jwenn plis, men nou pa t gen tan al chache manje.
  
  
  "Nou pare," Arafat te di. "Sa yo se chamo."
  
  
  Lè sa a, mwen deside mande Somalyen an poukisa li te ensiste pou pran chamo yo. Eksperyans mwen ak bèt sa yo te limite, men mwen pa t janm remake ke yon sèks te pi pito pase lòt la. Tou de chamo ak li-chamo te gen andirans eksepsyonèl ak tanperaman ekstrèmman move.
  
  
  Nou te prèske andeyò vil la lè kèk mesye ame te kòmanse tire. Lè bal yo te sifle pase nou, mwen te pwan mitrayil la epi mwen te vire nan gwo aparèy la. Mwen te wè flash yon piki epi mwen reponn ak yon vole. Mwen pa t 'atann frape anyen, paske demach la nan yon chamo fè sa a konplètman enposib, men tire a sispann.
  
  
  "Prese," Pacek di.
  
  
  "Ou pa bezwen di m 'sa," mwen te di. "Di bèt modi sa yo kouri pi vit."
  
  
  Arfat te chwazi bon bèt, kèlkeswa sa Saifa te panse sou nivo entèlijans Somalyen yo. Chamo a se pa egzakteman bèt ki pi rapid nan mond lan, e si te gen chwal nan vilaj la, yo ta definitivman rapouswiv nou. Men, chamo yo kenbe yon vitès fiks, tankou yon bato ki chape nan premye vag yon siklòn, epi sof si ou gen mal lanmè oswa aksidan, yo pral mennen ou kote ou bezwen ale nan bon moman. De zèd tan apre nou te kite vilaj la nou te mache sou ti mòn ki ba ak bann sab bò larivyè Lefrat la. Lè sa a, Saifa te fè nou siy nan direksyon dlo a.
  
  
  Li di: "Kite chamo yo bwè jan yo vle." "Plen tout veso ak dlo epi bwè anpil tèt ou."
  
  
  "Poukisa nou pa ale pi lwen bò larivyè Lefrat la?" - mande Pacek. "Nou jis ale en, e se egzakteman direksyon nou vle ale."
  
  
  "Moun rivyè yo se zanmi yo la." - Saifa lonje dwèt sou vilaj la dèyè nou ak nan lefèt ke nou te jis kouri. "Yo pa zanmi m. Y'ap chache nou bò larivyè Lefrat la. Nou prale nan dezè a.
  
  
  "Li gen rezon," mwen te di Pachek. Mwen tounen vin jwenn gid nou an Danakil. — Èske nou gen ase dlo ak manje?
  
  
  "Non," li te di. "Men, petèt nou pral jwenn yon bagay." Oswa moun ki genyen li. Li frape zam la.
  
  
  Pacek te di: “Lè m te vin isit la, nou te travèse rivyè a sou yon kannòt. "Se pa yon vwayaj ki long ak..."
  
  
  "Dezè," mwen te di, fini diskisyon an. — Vasily, kòmanse ranpli veso yo. Si Borgia ouvètman te mennen ou bò larivyè Lefrat la, Lè sa a, koneksyon li sou larivyè Lefrat la se byen an sekirite pou li.
  
  
  "Mwen pa t 'te panse sou li anvan," li te di.
  
  
  Arfat di: "Dezè a se yon bon kote pou viv."
  
  
  Li menm ak Saifah te eseye depase youn lòt nan manyen chamo yo ak nan konesans yo nan dezè a. Mwen te byen ak diferans tribi yo te eksprime fason sa a paske nou tout te benefisye de li. Men, mwen t ap mande ki jan eksplozif konbinezon Danakil-Somali ta vin lè nou te manke manje ak bwè. Apre sa, mwen te enkyete sou atitid Saifah te genyen lè nou te antre nan teritwa tribi li a. Petèt li pral kontinye konsidere nou kanmarad, men petèt li pral deside tou konsidere nou anvayisè, viktim pafè pou jwenn kèk nouvo braslè.
  
  
  Nou travèse larivyè Lefrat la ak kouri nan mitan lannwit lan. Mwen te wè ke nou t ap dirije nòdès paske kòm lannwit lan t ap tonbe ti mòn ki fè nwa nan lwès la te kòmanse disparèt. Pou yon ti moman mwen te doute de sajès Saifah. Li pa t konsidere dezè a yon anviwonman ostil, men rès nan nou t ap dekouraje la.
  
  
  Lè sa a, mwen te di tèt mwen ke plan an te fè sans. Lè nou chwazi zòn ki pi move nan dezè a, nou evite ti bouk oswa koloni ki gen kèk kominikasyon oswa anpil, sa ki te pèmèt nou rive nan pwovens Tigray nan nò a epi konsa chape anba esfè Borgia nan enfliyans. Se pa etonan Saifa te di pran anpil dlo. Jiskaske nou deplase nan lwès, n ap rete nan yon dezè ki pa ka fè pitit.
  
  
  Li te byen pase midi lè Saifah te finalman bay lòd pou yo sispann. Sab pousyè tè a te fòme yon bagay tankou yon basen nan dezè a, antre nan ki te sèlman nan yon ravin etwat nan lès la. Li te gwo ase pou dis chamo, ak nou. Mwen lonje janm mwen epi mwen bwè yon ti kantite dlo. Nan yon lòt èdtan, dun yo pral bay lonbraj. Lonbraj. Mwen an silans madichon Edward Smythe ak rad oksidantal li yo. Mwen ta kontan chanje kas mwen an pou rad natif natal. Nan dènye etap vwayaj nou an, mwen te vin wè resous, moun ak bèt ki pa t isit la. Mwen bwè yon ti gout dlo ankò epi mwen te mande ki jan nou ta siviv vwayaj sa a. - Petèt nou ta dwe mete yon gad? — Mwen mande Saifa.
  
  
  'Wi. Afar Borgia yo ap pouswiv nou. Yo gen chamo fò ak anpil moun. Van an pa t efase tras nou nan yon sèl jou. Somalyen an ak mwen nan sèvis pandan jounen an. Ou menm ak Pachek gen pwoblèm pou w wè nan solèy la.
  
  
  "Lè sa a, nou pral nan sèvis nan mitan lannwit," mwen te di.
  
  
  'Anfòm.'
  
  
  Twò fatige pou m manje, mwen te gade jan Saifa monte sou tèt dune ki pi wo a epi li fouye nan sab la pou m gade zòn nan san yo pa remake. Mwen kouche nan lonbraj chamo mwen an epi mwen tonbe nan dòmi. Mwen leve ak Arfat souke zepòl mwen bò kote. Solèy la fin kouche.
  
  
  "Rete tann kounye a," li te di. "Manje kèk manje."
  
  
  Li te pale yon dyalèk Somalyen, ki pre lang arab mwen te pale avè l la. "Dòmi yon ti kras, Arfat," mwen te di. "Mwen pral jwenn yon bagay pou m manje pandan m ap veye."
  
  
  Mwen jwenn yon bwat vyann bèf. Pou rive nan manje a, mwen te oblije pase sou Pacek la ap dòmi. Tchekoslovaki te sou senkant ak nan move kondisyon fizik. Mwen te mande konbyen jou li ta andire, ki jan li ta viv. Te gen yon gwo twou nan laboratwa li nan Prag nan dezè a peyi Letiopi. Pacek dwe te gen yon trè bon rezon pou te kouri nan men Larisi yo. Mwen te oblije jwenn plis enfòmasyon sou sa.
  
  
  Lè mwen reyalize ke ti kras mwen te konnen sou Pacek a te prèske fè l 'yon vye zanmi, mwen prèske ri. Maryam se te yon fanm amarik, bèl pitit fi ak nyès gwo diyitè kopt yo. Se tout sa mwen te konnen sou li. Arfat, yon Somali, se te yon bon vòlè chamo. Mwen te fè Saifah konfyans ak lavi mwen tou senpleman paske li te Danakil. Mwen ouvri bokal la epi mwen chita sou du a. Saifah ak Arfat te fè grenpe dou nan tèt la, epi mwen te lite pou kenbe balans mwen sou pant sab ki danjerezman deplase anba a. Zetwal yo te nan syèl la, ak lannwit klè dezè a te sanble prèske frèt apre chalè terib jounen an.
  
  
  Nan tèt mwen te chita epi mwen te kòmanse manje. Vyann lan te sale. Nou pat gen dife. Te gen yon lòt gwoup nan ti mòn yo nan lwès nou an, ki te gen plis konfyans nan siviv yo pase nou te, epi yo klèman pa t 'espere yo te atake. Dife yo te piti. Men, li te boule la tankou yon limyè klere nan fènwa a. Apre sa, mwen te espere ke sa a ta mennen pèp Borgia a twonpe.
  
  
  Son yon avyon te soti anwo mwen. Mwen te wè limyè avyon an k ap flache epi mwen te estime altitid li se apeprè de mil edmi mèt. Omwen Borgia a pa t 'gen avyon oswa elikoptè. Mwen te panse ke Etyopyen yo pa t 'kapab detekte Borgia yo nan lè a. Epi panse sa a te kole nan tèt mwen pandan m t ap gade.
  
  
  Lè Pacek te soulaje m e mwen te dekouvri Maryam te toujou reveye, mwen te poze l kesyon sou sa.
  
  
  "Li gen lajan," li te di. “Lè m retounen, gen kèk moun ki pral gen gwo pwoblèm. Mwen konnen non yo. Borgia se kalite a montre lè li vle enpresyone yon fanm.
  
  
  — Kouman sitiyasyon politik la nan peyi Letiopi, Maryam? "Mwen te panse ou te gen yon gouvènman ki estab."
  
  
  Li apiye sou mwen. - "Lyon Jida a se yon vye granmoun, yon nonm fyè, Nick. Jenn gason yo, pitit gason l yo ak pitit pitit li yo ka gwonde epi menase, men ansyen lyon an rete lidè pake a. Pafwa konplo parèt, men lyon Jida a rete sou pouvwa a. Moun ki pa sèvi l fidèlman santi revanj li."
  
  
  "Kisa k ap pase lè yon lyon mouri?"
  
  
  "Lè sa a, vini yon nouvo Leo, yon chèf Amhara. "Petèt yon moun nan ras li, petèt pa. Sa a se pa yon konklizyon anvan. Sa pa t gen pwoblèm tou. Tout sa mwen te konnen sou peyi Letiopi te koresponn ak karaktè nasyonal Borgia te ban mwen sou li. Yo te fyè dèske se sèl peyi afriken ki pa kolonize pa Ewòp. Yon fwa yo te pèdi yon lagè kout ak Britanik yo, kòm yon rezilta nan ki anperè a komèt swisid. Jis anvan Dezyèm Gè Mondyal la yo te soufri nan men Italyen yo lè yo te aprann twò ta ke pouvwa yo nan Lig Nasyon yo pa te pwolonje osi lwen ke yo te reklame. Men, yo pa t janm yon eta kliyan. Kèlkeswa sa Borgia te fè pou l te rete nan dezè a se te yon pwoblèm entèn pou peyi Letiopi. E nenpòt Ewopeyen oswa Ameriken ki te patisipe nan sa a te yon gwo moun sòt. Maryam mete men l sou do m epi lonje misk yo anba chemiz mwen.
  
  
  Li di: "Ou wo menm jan ak moun pèp mwen an."
  
  
  "Ou gwo tou, Maryam," mwen te di.
  
  
  "Twò gwo yo dwe bèl?"
  
  
  Mwen fè yon soupi tou dousman. "Ou ka entimide yon nonm kout, men yon nonm rezonab konnen ke wotè ou se yon pati nan bote ou," mwen te di. "Menm si karakteristik ou yo kache anba yon vwal."
  
  
  Li leve men l epi li rache vwal la.
  
  
  "Lakay ou," li te di, "Mwen abiye Western. Men, pami Danakil yo, ki se disip Pwofèt la, mwen mete vwal la kòm yon siy chastete mwen. Menm yon ti Somalyen ki gen zo poul mwen kase ak yon sèl men ta ka panse ke figi mwen se yon envitasyon pou vyole.
  
  
  "Pòv Arfat," mwen te di. "Saifah sipoze ke li pa konnen anyen sou chamo. Pacek kòmande li nan tout direksyon. Epi ou pase wotè li nan betiz. Poukisa pèsonn pa renmen l?
  
  
  - Li se Somalyen. Li se yon vòlè.
  
  
  "Li te chwazi bon chamo pou nou."
  
  
  "Natirèlman," li te di. "Mwen pa t 'di li te yon move vòlè." Mwen jis di ke tout Somalyen yo se vòlè."
  
  
  Mwen te souri nan fè nwa a. Te gen anpil prèv istorik nan rayisman ki te fè peyi Letiopi nan yon federasyon tribi ki lach olye ke yon nasyon limenm. Maryam te fè pati kas dominan tradisyonèl vanyan sòlda kretyen yo ki te kenbe soulèvman mizilman yo pandan Mwayennaj yo, ki te dire pi lontan pase Laj nwa nan Ewòp. Souvni ki pi resan nan Ewòp te fè m 'yon ti kras pi toleran nan tansyon yo nan mitan Etyopyen yo nan gwoup nou an.
  
  
  Pacek, yon Czech, te refize fè konfyans nenpòt Alman, kidonk nou pa te gen okenn done serye sou kondisyon travay nan tout venntwa misil yo.
  
  
  "Borgia tou se yon ti moun," te di Maryam. "Li te vle marye mwen. Mwen te panse ou te di tout ti moun yo te pè mwen?
  
  
  - Poukisa li te vle marye ou?
  
  
  - Papa m enfliyan. Fòs ke mwen te kapab ba li. Li pran yon poz. "Nick, sa a se yon vwayaj danjere. Nou pap tout siviv.
  
  
  "Èske ou gen talan espesyal pou konnen bagay sa yo?"
  
  
  'Mwen se yon fanm. Dapre papa m ak tonton, se gason sèlman ki gen talan sa yo.
  
  
  -Kotew pral tounen Maryam?
  
  
  'Pou paran mwen, mwen wont. Men, li toujou pi bon pase Borgia. Li pi bon pou yon move fanm Amharic pase yon fanm Mizilman marye. Mwen pa pèdi onè mwen nan dezè a. Men, kiyès ki pral kwè mwen?
  
  
  "Mwen se," mwen te di.
  
  
  Li mete tèt li sou zepòl mwen. - Mwen pral pèdi li, Nick. Men pa jodi a. Pa ak lòt moun ki mefyan, ki gade ak jalouzi. "Mwen pa pral tounen nan maryaj oswa yon gason, Nick."
  
  
  Nou te mete kabann nou yo, dra ki graj Somalyen yo te vòlè pou nou jete sou sèl chamo yo, kòt a kòt. Maryam tonbe nan dòmi ak tèt li sou zepòl mwen.
  
  
  
  
  Chapit 11
  
  
  
  
  
  Mesye Borgia yo te atake nou pandan Pacek te nan sèvis. Kriye avètisman li yo te reveye m. Lè sa a, mwen tande kout kout zam kalib .38. Repons lan se te yon salvo, omwen de mitray ak plizyè fizi. Mwen te pwan mitray mwen.
  
  
  Twa atakè yo kouri soti nan du a, tire ak bite. Mwen leve zam mwen epi mwen te kòmanse tire. Lè yo desann, okenn nan yo pa kanpe.
  
  
  Zam Maryam te fè aksidan bò kote m. Bal la sifle sou tèt mwen. Arfat ak Saifah te mete tèt yo ansanm epi yo te louvri dife an menm tan. Vag prensipal atakè nou yo te pase nan yon espas nan dun sab yo. Depi yo te tèlman pre youn ak lòt, se te yon erè. Nou tire yo desann ak fasilite.
  
  
  Menm jan li te kòmanse, bri a sispann ankò. Mwen gade alantou pou lòt objektif. Youn nan chamo nou yo te kouche atè ak kout pye. Lòt yo te fè bri, yo te eseye libere tèt yo anba kòd yo.
  
  
  - Chamo! - Mwen rele byen fò. "Pou chamo yo, Arfat."
  
  
  Somalyen an kouri al jwenn yo.
  
  
  "Mwen ka gade la," Saifa te di, lonje dwèt sou gwo twou nan kote atak prensipal la te soti. "Ou pral chèche Pacek."
  
  
  Danakil kouri ensousyan nan direksyon pou kò yo gaye nan lalin lan. Mwen pwoche bò twa mwen te tire yo ak plis atansyon. Yon rèl laperèz ak doulè te soti nan direksyon ravin lan. Mwen gade alantou. Saifa te vize fizi li sou kò a ki t'ap tòde.
  
  
  Mwen te vire do ankò anvan zam la ale. Mwen te kòmanse egzamine twa ke mwen te mete yo. Youn nan yo te mouri, men lòt de yo, byenke blese grav, yo te toujou respire.
  
  
  Mwen te pwan zam yo epi jete yo nan kan an. Lè sa a, mwen monte dune a.
  
  
  Yon kout bal sonnen dèyè m. Mwen te vire byen vit, mwen leve fizi mwen an. Maryam kanpe sou nonm lan. Pandan m t ap gade, li pwoche bò kote yon lòt, li toujou ap respire, li mete yon bal fizi nan tèt li. Apre sa, li vin jwenn mwen sou pant lan.
  
  
  Li te di. - "Kisa prizonye yo ye?"
  
  
  "Mwen te pral kite yo la."
  
  
  - Pou yo di Borgia kilè ak ki kote nou kite? Li ri. "Yo vin touye nou, Nick." Pa pran nou.
  
  
  Mwen te mache pi lwen moute dun sab la ak Maryam dèyè m '. Vasily te prèske nan tèt la. Mwen vire l ', li siye sab la sou figi l'. San koule soti nan bouch li. Pwatrin li ak vant li te plen twou bal. Mwen mete l 'tounen nan sab la epi mwen monte; Mwen gade desann ak anpil atansyon. Premye bagay mwen te wè se te yon kò nan mitan pant lan. Se konsa, Pachek jere tire omwen yon moun. Mwen te mande si li te tonbe nan dòmi sou mont oswa tou senpleman pa remake apwòch yo. Mwen gade chamo yo atravè dezè lalin lan. Mwen pa wè yo.
  
  
  Yo dwe vini ak chamo. Yon machin, mwen ta tande li. Mwen te kontinye eskane zòn nan, kenbe ba pou silwèt mwen pa ta ka vizib nan limyè lalin lan. Apre sa, mwen te wè chamo nan lonbraj nwa youn nan dun sab yo. De mesye te kanpe toupre; mouvman ajite yo te endike ke yo te kòmanse deranje pa sa ki te pase nan bòl la lòt bò a. Yo te ant mwen menm ak twou ki mennen nan pisin lan, kidonk kote sa a pa te pèmèt yo wè ki jan Saifa t ap ekstèmine alye yo san pitye.
  
  
  Mwen te pran yon pozisyon tire ak anpil atansyon epi mwen te vize. Men, mwen pa t ase atansyon. Youn nan mesye yo te kriye e li te vize sou mwen. Mwen te tire byen vit e mwen rate, men objektif li te tèlman defòme ke bal li a sèlman choute sab. Plizyè chamo te kòmanse enkyete. Dezyèm gason an vole sou chamo a. Fwa sa a mwen te gen plis tan vize byen. Mwen tire l ', ak Lè sa a, bèt la disparèt nan dezè a. Yon figi nwa parèt soti nan gwo twou san fon an, yon bal leve sab bò figi m '. Mwen pa t 'kapab tire nan chamo yo panike. Apre yon ti tan, yo tout ale nan dezè a, galope san kavalye. Mwen te wè yon flash metal epi mwen tande yon rèl.
  
  
  Nonm lan leve kanpe. Lòt la te rete an plas. Maryam t'ap trennen bò kote m 'sou tèt duna a. Mwen te kenbe mitrayèt la pare.
  
  
  "Sa a se Saifa," li te di.
  
  
  'Èske ou sèten?'
  
  
  'Wi.'
  
  
  "Ou gen bon je."
  
  
  Nou leve. Danakil bal nou.
  
  
  "Ale di Arfat pou l pa tire sou pèsonn," mwen te di Maryam.
  
  
  - Li pa nesesè. Yon Somali reyèl kache ak chamo." Mwen te glise desann dune a epi mwen te rantre nan Saifa.
  
  
  "Bèl travay sou kouto sa a," mwen te di.
  
  
  "Nou touye yo," li te di, mete bra l 'nan zepòl mwen nan yon fason kamarad. “Yo te pwan mwen lè youn nan yo atake m nan dèyè e li frape m nan tèt. Men Afar sa yo pa vanyan sòlda. Menm fanm nan touye plizyè. Li te ri ak kè kontan.
  
  
  - Ak Arfat? Èske li pa touye kèk tou?
  
  
  "Somalyen? Petèt li te touye yo paske yo te pè. Li gade toutotou nan fènwa a. -E si yo te gen yon radyo kounye a? Petèt yo te rele Borgia yo anvan nou touye yo. Mwen jwenn yon bagay sou do mesye a. Mwen panse se radyo a.
  
  
  "Nou pral wè," mwen te di.
  
  
  Li mennen m 'nan kadav la. Mwen gade nan sak lekòl ouvè mesye a te pote. Li te genyen yon radyo jaden ak yon seri jistis gwo.
  
  
  "Se yon radyo," mwen te di.
  
  
  Li tire sou transceiver la. Mwen te gade moso yo vole apa kòm bal chire nan anndan l '. Mwen te vire pou m rele Saifah pou l sispann, men anvan m te ka di anyen, zam li te vid. Li jete l.
  
  
  "Kounye a yo pa ka jwenn nou," li te di. "Pa gen moun ki pral sèvi ak radyo sa a pou jwenn nou ankò."
  
  
  "Okenn moun," mwen admèt. Apre sa, mwen fè wout mwen nan mitan kadav yo nan chamo nou yo.
  
  
  Kounye a ke Pacek te mouri, mwen te jwenn mwen ant Somalyen sa a ak Danakil sa a. Mwen pèdi kalm mwen. Mwen ta dwe di bandi sòt dezè sa a sa li te fèk fè, men sa pa t ap ede. Se te fòt mwen. Si m te esplike Saif anvan m te kapab itilize radyo sa a pou m rele yon moun pou l sove nou, li pa t ap detwi l. Mwen te oblije panse tankou moun sa yo dezè si mwen te vle siviv.
  
  
  "Move nouvèl, Nick," Maryam te di lè nou te retounen nan kan an. “Chamo ki te pote plis manje a mouri. Kago li yo, ki gen ladan anpil dlo, te domaje. Dlo koule nan sab la. Somalyen an ap eseye sove sa li kapab."
  
  
  'Kisa?' Saifa te di.
  
  
  Li tou dousman eksplike li an Italyen.
  
  
  "Petèt moun Borgia yo te gen dlo."
  
  
  Te gen dis nan yo nan total. Pasek touye youn. Mwen tire twa moun ki t'ap desann ti mòn lan. Ak kat plis nan Canyon an. De lòt yo te moun ki te mouri kite chamo yo. Nou ta byen fè fas ak fòs majeures sa yo, byenke atak ensousyan yo te fè travay nou pi fasil. Mwen te panse mwen te kòmanse konprann yon bagay sou lespri Danakil la. Omwen si Saipha ak Luigi te egzanp tipik nan sa a. Yo pa t gen anyen men meprize pou nenpòt moun ki pa fè pati pwòp tribi yo.
  
  
  Gwoup nou an te gen de blan, yon fanm Amharic, yon Somalyen ak yon Danakil ki soti nan tribi lènmi an. Mesye Borgia yo pa t santi yo pa t bezwen antoure ak sènen nou pandan yo t ap chèche èd sou radyo.
  
  
  Se sèlman twa nan yo ki te gen flakon avèk yo. Epi yo te mwatye vid. Aparamman, pi fò nan dlo yo te rete sou chamo yo - chamo ki kounye a vwayaje lib yon kote nan dezè a.
  
  
  "Nou dwe soti isit la," Saifa te di m '.
  
  
  'Wi. Petèt yo t ap itilize yon radyo anvan yo te atake nou. Mwen te ale nan Arfat. "Kòman lòt chamo yo ye?"
  
  
  "Oke," li te di.
  
  
  Nou te antre epi nou te kondwi nan mitan lannwit lan. Saifah ak Arfat te kenbe je yo sou dezè a, epi pandan solèy la leve, yo te tcheke orizon an dèyè nou pou siy pouswit. Mwen te gade tou, byenke mwen pa t espere wè anyen moun nan dezè a pa t wè. Chape nou te sanble yo pa t remake.
  
  
  "Ki distans enfliyans Borgia a pwolonje?" - Mwen mande Maryam. "Nou ta dwe soti jodi a oswa demen. Si yon chèf vin twò pwisan oswa domèn li vin twò gwo, li pral konnen nan Addis Abeba. Men, yo pa konnen sou Borgia. Omwen mwen pa panse sa.
  
  
  Eta kantite dlo nou an te enkyete m. Chalè entans la cheche nou deyò. Nou te rasyone dlo anpil ke mwen toujou ap santi sab nan gòj mwen. Mwen te santi tèt vire ak lafyèv. Lè nou te kanpe jou sa a, mwen te mande Saifa sou pwoblèm nan.
  
  
  "Nou bezwen dlo pou kat jou ankò," li te di. "Men, nan de jou nou ka ale nan mòn yo epi eseye jwenn li." Nou ka jwenn tou moun ki gen zam.
  
  
  "Dlo nou an pa yon pwoblèm," Arfat te di.
  
  
  Danakil inyore li.
  
  
  Mwen mande l '. - Ou konnen ki kote nou ka jwenn dlo?
  
  
  'Non. Men, mwen konnen kote lèt la ye. Gade.'
  
  
  Arfat ale bò chamo li a, li pran yon veso ki vid sou sele a. Li te egzamine sak la ak anpil atansyon pou asire ke li te toujou entak. Apre sa, li fè kèk etap tounen epi li kòmanse etidye chamo yo. Li pwoche bò kote youn nan yo epi li kòmanse pale avè l. Bèt la vire do ba li.
  
  
  "Si li fè bèt la kouri, li pral oblije kouri," Saifa te di.
  
  
  Arfat kontinye ap pale. Chamo a te sanble prèske konprann li. Li te fè kèk etap ankò epi li te kanpe endesizyon; yon gwo bèt galon, prèske etoudi pa ti figi a pwoche bò kote l. Kou li soti e mwen te panse li te pral mòde oswa krache. Depi nou sove, mwen te toujou ap goumen ak kavalye mwen an, epi kat mòde janm mwen yo te fè m sonje ke bèt la te genyen.
  
  
  Arfat kontinye pale tou dousman. Chamo a pwoche bò kote l, li santi l, li tann li karese l. Dousman li te peze tèt li kont li epi li te vire l sou kote nan direksyon l. Kontinye pale, li rive anba gwo bèt la epi li pwan mamèl la. Chamo a deplase pwa li.
  
  
  "Sa yo se bèt Danakil," te di Maryam. "Yo pwobableman pa t janm lèt."
  
  
  "Sa a pral lanmò li," Saifa te di.
  
  
  "Bondye akòde ke se pa konsa," mwen te di, toudenkou fache nan joure yo konstan etnik yo. "Si li pa reyisi, nou tout pral mouri."
  
  
  Danakil te kenbe bouch li. Mwen gade Arfat. Li te aji trè dousman e li te eseye konvenk chamo a ba li lèt. Mwen te wè men l 'glise alantou pwent tete a pandan li te itilize lòt men l' pou pouse sak la tounen nan plas li. Chamo a ale, li ale.
  
  
  Pou yon ti moman Arfat te kanpe nèt, li konnen ke nenpòt mouvman toudenkou ta voye bèt la vole sou sab la, sa ki lakòz omwen youn nan nou mouri nan dezè a.
  
  
  Maryam, Saifah ak mwen te eseye rete san mouvman pou yon ti tan. Lè m gade chamo a, mwen reyalize ke lanati pa t kreye li pou aksè fasil nan lèt imen. Ou ka jis chita ak yon bèf, e menm yon pwofàn ap toujou jwenn yon gwo sak pandye la. Yon kabrit pi difisil pou lèt, men sa a pa gen anyen konpare ak yon chamo. Jis yon lòt chamo-oswa Somalyen-fou ase pou menm panse ak yon bagay konsa.
  
  
  Li pwoche bò chamo a ankò epi li peze sak la bò kote l. Yon fwa ankò pwosesis la te repete pou fòse bèt lèd la vire l 'sou bò kote l' pou li te kapab pwan li anba vant la. Li zongle pwent tete a ankò. Chamo a te fè yon son trankil, melodi, Lè sa a, te tonbe an silans. Arfat lèt byen vit, detanzantan kite yon kouran pase, ki Lè sa a, disparèt nan sab la. Finalman, li desann chamo a, li tape l dousman sou tors la, epi li tounen vin jwenn nou ak yon gwo souri nan figi l '.
  
  
  Po a anfle ak lèt. Arfat te bwè anpil ak visye, li vin jwenn mwen.
  
  
  "Bon lèt," li te di. 'Eseye.'
  
  
  Mwen pran veso a, mwen pote l nan bouch mwen.
  
  
  "Somalyen yo leve soti vivan nan lèt chamo," di Saifa. "Yo soti nan vant chamo a."
  
  
  Arfat te rele an kòlè e l te pran kouto ki te sou senti l. Mwen byen vit pase sak la bay Maryam epi mwen te pwan tou de mesye yo. Mwen pat gen sans pou m pase nan mitan yo, men, pran yo pa sipriz, mwen rive jete tou de mesye yo atè ak men m. Mwen lonje mitrayil la sou yo, mwen kanpe sou yo.
  
  
  "Ase," mwen te di.
  
  
  Yo te gade youn lòt ak kòlè.
  
  
  "Kisa ou panse de manje ak bwè pou nou anplis lèt chamo sa a?" — Mwen mande Saifa.
  
  
  Li pa reponn.
  
  
  Apre sa, mwen di Arfat: "Èske ou ka fè lapè?"
  
  
  "Li joure m '," Arfat te di.
  
  
  "Ou tou de ofanse m '," mwen rele byen fò.
  
  
  Yo te gade zam mwen an.
  
  
  Mwen te chwazi pawòl mwen yo ak anpil atansyon epi mwen te pale Italyen tou dousman pou yo tou de te kapab konprann mwen. "Si nou de vle touye lòt, mwen pa ka anpeche nou," mwen te di. "Mwen pa ka veye ou lajounen kou lannwit ak yon fizi jiskaske nou an sekirite." Mwen konnen ke ou se tradisyonèlman lènmi youn ak lòt. Men, sonje yon bagay: si youn nan nou mouri, si youn nan nou mouri, nou tout mouri.
  
  
  'Poukisa?' Saifa te di.
  
  
  “Se sèlman Arfat ki ka ba nou manje. Se ou menm sèlman ki ka mennen nou soti nan dezè a.
  
  
  'Epi ou menm?' - mande Arfat.
  
  
  “Si m mouri, Borgia pral dirije byento tout dezè a ak yon peyi ki pi gwo. L'ap chèche nou ak anpil dilijans, paske nou se ènmi l' ak esklav li. Epi se sèlman Maryam ki ka avèti pèp li a alè pou yo ka bay zam pou touye l.”
  
  
  Yo te silans. Lè sa a, Saifah deplase pwa l ', li foure kouto li. Li woule lwen mwen epi li leve kanpe. "Ou se lidè vanyan sòlda yo. Si ou di se vre, lè sa a mwen kwè ou. Mwen p'ap joure Somalyen sa a ankò."
  
  
  "Oke," mwen te di. Mwen gade Arfat. "Bliye ofans lan epi mete kouto ou."
  
  
  Li mete kouto a ale epi tou dousman leve kanpe. Mwen pa t renmen figi l, men mwen pa t oze tire l. Mwen pa t 'konnen ki jan lanfè pou lèt yon chamo.
  
  
  "Sa a pa trè bon gou, Nick," Maryam te di, lonje m 'sak la. "Men, li nourisan."
  
  
  Mwen pran yon gwo souf epi pote sak la nan bouch mwen ankò. Mwen prèske jete soti nan sant la. An konparezon, lèt kabrit gou tankou yon bwè siwo myèl. Li te pran sant rans, e mwen te doute ke omojènize, pasterize, ak frijidè li ta fè li plis gou. Te gen kèk ama k ap flote nan li, epi mwen pa t sèten si li te krèm, grès, oswa debri nan sak la tèt li. Lèt la tou san gou. Mwen te lonje po dlo a bay Saifa epi mwen te respire lè fre ankò. Li bwè l, li gade nou ak degoutans epi li retounen l bay Somali. Arfat te sou e li ri.
  
  
  "Yon moun ka viv pou tout tan ak lèt chamo," li te di. "Yon lavi ki long pa vo li," mwen te di l '.
  
  
  "Se te premye fwa mwen te bwè lèt chamo," Maryam te di m '.
  
  
  "Eske ou pa bwè li nan peyi Letiopi?"
  
  
  "Ou se youn nan lidè pèp ou a, Nick." Eske pòv nan mitan nou yo pa gen manje nou pa janm manje?
  
  
  Mwen pa t 'kapab sonje janm manje tèt yon kochon ak grits nan apatman Columbus Circle mwen an. Epi pa te gen okenn bran nan meni an nan restoran pi renmen mwen an tou.
  
  
  "Vreman," mwen te di.
  
  
  Nou te retounen nan sel yo epi nou te monte pou tout rès jounen an. Jis anvan solèy kouche nou rive nan yon gwo plenn, tankou yon marekaj sèl. Saifa demonte epi retire ne yo nan sak yo.
  
  
  "Si nou gade, pèsonn pa ka sipriz nou isit la," li te di.
  
  
  Yon ti tan apre minwi, lè Arfat ak Saifah t ap dòmi e mwen t ap veye sou yon ti zile ki lwen yo, Maryam te vin jwenn mwen. Li te gade sou vas sab la ki te prèske bèl nan limyè lalin mou.
  
  
  "Mwen vle ou, Nick," li te di.
  
  
  Li te deja wete vwal li. Koulye a, li te koule jip long li epi li gaye l sou sab la, lis po mawon li briyan nan limyè lalin lan. Kò li te fè nan koub ak pli, depresyon ak lonbraj.
  
  
  Li te cho ak dezi pandan nou te anbrase epi tou dousman te bese tèt nou sou jip li. Nou te bo - premye tandrès, Lè sa a, plis pasyone.
  
  
  Mwen te pase men m 'sou kò kokenn li epi kenbe yo nan tete bon gou li yo. Pwent tete li yo te vin di anba dwèt mwen. Li te reyaji maladwa, kòmsi li pa t byen konnen ki jan fè m plezi. Okòmansman, li te tou senpleman pase men l sou do m. Lè sa a, pandan mwen te kite men m 'glise soti nan tete li desann plat, vant fèm li nan priz la mouye ant kwis li, li te kòmanse karese tout kò mwen ak men li.
  
  
  Mwen tou dousman woule sou li epi kite pwa mwen pandye pou yon ti tan.
  
  
  "Wi," li te di. Kounye a.'
  
  
  Mwen te antre nan li epi mwen te rankontre yon moman rezistans. Li te kite yon ti rèl epi answit li te kòmanse deplase ranch li yo kouray.
  
  
  Dousman li ogmante ritm li an repons a mouvman mwen yo. Mwen pa t panse li ta toujou jenn fi.
  
  
  
  
  Chapit 12
  
  
  
  
  
  Twa jou apre, avèk rezèv dlo nou yo prèske fin itilize ak manje nou an nèt ale, nou te pran direksyon lwès nan ti mòn yo ki ba ak wòch nan pwovens Tigray. Yon ti tan anvan solèy kouche, Saifah te dekouvri yon ti pi. Nou te bwè ak anpil atansyon epi apre sa nou te ranpli po dlo nou yo ak dlo. Chamo yo te montre swaf abityèl yo anvan yo te kòmanse manje nan mitan vejetasyon ra.
  
  
  "Sa a se yon move kote," Safai te di.
  
  
  'Poukisa?'
  
  
  "Pèp mwen an ap viv la." Li lonje dwèt sou vas dezè a. — Nou pral rive nan vil la nan de jou. Lè sa a, nou an sekirite. Gen anpil dlo, men gen move moun nan zòn sa a."
  
  
  Kòm nou pa t 'te gen anpil manje nourisan nan jou ki sot pase yo pase lèt chamo, nou te vin fatige byen vit. Jou lannwit sa a mwen te fè premye mont lan pandan lòt yo te dòmi. Saifa leve vè dizè e li chita bò kote m sou yon gwo wòch. -Ou pral dòmi kounya? - li te di. "Mwen pral gade pou kèk èdtan epi answit reveye Somalyen sa a."
  
  
  Mwen te ale nan kan nou an. Maryam te kouche anpè bò chamo a, e mwen te deside pa deranje li. Mwen jwenn kèk zèb nan pi a epi lonje sou plas la. Mond lan te sanble vire bò kote m 'pou yon ti moman, men Lè sa a, mwen tonbe nan dòmi.
  
  
  Mwen te reveye pa mouvman nève nan mitan chamo yo. Mwen te santi yon bagay etranj, men mwen pa t 'kapab defini li. Mwen te oblije viv ak chamo ak pwòp kò mwen ki pa lave pandan lontan ke santim mwen te vin mat. Lè sa a, mwen tande yon tous ak yon gwonde.
  
  
  Mwen vire tèt mwen adwat. Fòm nwa a te panche lwen mwen. Lè a te kòmanse pran sant pi fò lè mwen te idantifye son an kòm respire nòmal. Mwen te sonje mwen te li yon kote souf lyon te santi yon move santib, men mwen pa t panse m t ap fè eksperyans souf ki gen bon sant sa a tou pre.
  
  
  Mitrayòl la te kouche sou bò gòch mwen an. Mwen pa t ap kapab vire tèt mwen epi pwan li epi leve l sou kò m pou vize lyon an. Oswa mwen te ka woule sou, sote, ranmase zam la, epi lage sekirite a nan yon sèl mouvman. Men, lyon an te toujou gen yon avantaj. Li te kapab sote sou tèt mwen epi kòmanse mòde anvan mwen te kapab pran bon vize.
  
  
  "Nick, lè ou reveye, kouche trè toujou," Maryam te di tou dousman.
  
  
  Leo leve tèt li epi li gade nan direksyon li.
  
  
  "Li gen yon vant wonn," Saifa te di.
  
  
  "Sa sa vle di?"
  
  
  - Ke li pa grangou. Yon lyon ki gen yon vant plat vle manje ak atak. Men, yon sèl sa a jis manje.
  
  
  Soti nan pwen vantaj mwen an, mwen pa t 'kapab verifye sa Danakil te wè, men mwen te wè ke nouvo zanmi mwen an se te yon gason ak yon krinyè long, dekouraje. Mwen te eseye sonje tout sa mwen te konnen sou lyon. Li pa t twòp. Natirèlman, mwen pa t janm tande pale sou teyori Saifah ki di ou bezwen gade vant yon lyon pou wè si li plat. Mwen te sanble ke nenpòt moun ki te ase pre yon lyon pou egzamine vant li ta pwobableman kapab pran yon gade pi pre nan pwosesis dijestif li yo soti nan anndan an.
  
  
  Maryam di kouche toujou. Lyon an te kanpe tou san mouvman, li te sèlman souke ke li. Detay sa a te deranje m. Mwen te wè anpil chat pasyans ap tann yon zwazo oswa yon sourit, entansyon yo sèlman revele pa mouvman an envolontè nan ke yo. Mwen te mande si gwo chat sa a te gen entansyon pèse paw li ak frape m 'nan mouvman an mwendr sou pati mwen an. Konsèy Maryam te sanble trè bon pou mwen.
  
  
  Lè sa a, mwen sonje yon lòt bagay - lyon yo se chapote. Pou egzanp, yo kondui vautour lwen yon kadav pouri pou yon ti goute fasil. Si m kouche toujou, lyon sa a ta ka deside trennen m nan pwochen repa l nan dezè a.
  
  
  Li te brase e li touse. Yon vag move souf frape m. Nè m 'te sou kwen, epi mwen goumen anvi pou pwan mitray.
  
  
  Trè dousman, lyon an vire kò l pou l te paralèl ak mwen an. Mwen gade vant li. Li te sanble trè wonn, si sa vrèman vle di anyen. Leo te vire gade m ankò. Apre sa, li mache dousman nan direksyon pi a. Okòmansman mwen strabiye je m pandan li te pase tèt mwen. Lyon an t ap mache dousman, swa li pa t konnen si pou l manje oswa pou l bwè. Mwen te tann jiskaske li te prèske nan dlo a anvan mwen deside li te tan yo pran mitray. Ak tout volonte mwen, mwen te tann yon lòt minit jiskaske lyon an aktyèlman apiye sou dlo a. Se la li gade nan kan an ankò. Mwen pa t tande okenn son oswa mouvman nan men Maryam ak Saifah. Satisfè ke li pa an danje, lyon an bese tèt li epi li kòmanse bwè bwi. Mwen te mande ki jan mwen ta reyaji pwochen fwa mwen wè yon ti chat bave nan yon sokoup lèt. Dousman, mwen lonje men gòch mwen epi mwen fouye nan tè a jiskaske mwen jwenn asye frèt mitray la. Mwen imedyatman pran li. Pou fè sa, mwen te oblije gade lwen lyon an, men mwen te toujou tande l ap bwè.
  
  
  Mwen te kenbe zam la pou mwen te ka woule sou bò gòch la, degaje sekirite a, epi asime yon pozisyon ki gen tandans klasik nan yon sèl mouvman likid. Li te enposib fè manevwe sa a san yo pa deranje lyon an, men mwen te santi ke sa a se te yon chans jwenn men an gwo. Zam nan te gen yon magazin plen, kidonk si lyon an te menm deplase ke li, mwen ta tire yon pete. Yon salvo soutni ta definitivman frape yon bagay vital.
  
  
  Mwen woule sou epi li pran vize. Maryam te soufle byen fò pandan lyon an te leve tèt li.
  
  
  "Pa tire," Saifa te di.
  
  
  Mwen pa reponn. Si yo tire oswa ou pa depann sou bèt nan tèt li. Si li te kòmanse bwè ankò, mwen pa ta tire. Si li pa t 'al jwenn Maryam ak Sayfa, pa pou chamo yo, lè li te kite kan an, mwen pa ta tire sou li. E si li pat vire gade m ankò, mwen pa t ap tire l. Nan limit sa a mwen te dispoze aksepte konpwomi sa a.
  
  
  Te gen omwen de bon rezon ki fè Saifa te di pa tire. Li pa t fè moun ki t ap viv nan peyi sa a konfyans, e fiziyad la te ka atire atansyon yo. Yon lòt rezon te pi pre: vaksen yo te kapab fache lyon an. Kèlkeswa jan yon moun tire, toujou gen yon chans ke li pral manke, menm nan sikonstans ki pi favorab yo. Ak kondisyon aktyèl yo pa t 'trè bon.
  
  
  Limyè a twonpe. Lalin nan, byenke plen, te prèske kouche. Epi lyon an te byen anfòm nan anviwonman l. Yon fwa mwen te nan yon pozisyon ki gen tandans, mwen te rete nan pozisyon sa a epi mwen te tann pou wè sa lyon an ta fè.
  
  
  Leo bwè yon ti dlo ankò. Satisfè, li leve tèt li ak gwonde. Chamo yo t'ap kriye ak pè.
  
  
  "Lyon," Arfat rele nan pòs li. "Genyen yon lyon nan kan an."
  
  
  "Sa fè yon bon bout tan," Maryam te di.
  
  
  Konvèsasyon byen fò sa a te sanble fache lyon an. Li gade Maryam, chamo yo, epi answit kote Arfat ta dwe kanpe a. Mwen te pwan mitrayil la pi sere e mwen te ogmante presyon an ak dwèt endèks men dwat mwen an. Yon ti kras plis epi mwen pral tire.
  
  
  Lyon an tou dousman mache sou bò gòch la, lwen nou. Li te sanble yo te disparèt nan mitan lannwit lan, epi mwen byen vit pèdi je l '.
  
  
  De minit pita, Saifa te di, "Li ale."
  
  
  Mwen leve. "Kounye a, mwen vle konnen ki jan lanfè li te antre nan kan sa a," mwen gwonde.
  
  
  Arfat te rankontre m nan mitan kan nou an ak gwo wòch li yo.
  
  
  "Lyon an soti nan yon direksyon mwen pa t ap gade," li te di.
  
  
  - Oswa ou te domi?
  
  
  'Non. Mwen jis pa t 'wè lyon sa a.
  
  
  "Ale nan kan epi dòmi," mwen te di. "Mwen pa dòmi. Bèt sa a ap respire nan figi mwen depi lontan.
  
  
  "Se konsa, li pa te grangou," li te di.
  
  
  Mwen te vle vire tèt mwen epi choute Arfat ak bòt mwen. Men, mwen te jere rale tèt mwen ansanm. Menmsi Somalyen an pat tonbe nan dòmi, se te pi neglijans bò kote l pou l pa remake lyon sa a. Oswa "omisyon" sa a te entansyonèl. Mwen pa bliye gade nan figi l 'lè mwen te separe l' ak Saifah.
  
  
  Yon ti tan apre midi nan demen nou te kanpe nan yon lòt pi pou yon ti repo. Prezans dlo a te fè m santi m pi byen, byenke m te tèlman grangou ke mwen ta vale yon moso vyann ki te koupe nan youn nan chamo pa nou yo. Mwen te pèdi anviwon kenz liv pandan vwayaj nou nan dezè a e mwen te oblije sere senti mwen nan dènye twou a. Men, lòt pase sa mwen te santi trè fò. Natirèlman, mwen te kapab siviv jou ki te separe nou ak vil la.
  
  
  — Ou panse gen yon komisarya nan vil la? - Mwen mande Maryam. "Li ta dwe la. Kite m pale ak yo, Nick. Mwen konnen kijan poum pale ak yo.
  
  
  'Anfòm. Mwen dwe ale Addis Abeba oswa Asmara pi vit posib."
  
  
  Nou te fèk kite pi a lè nou rive sou tèt pant lan e nou te rankontre yon gwoup twa danakil. Menmsi yo te sezi tou, yo te reyaji pi vit pase nou. Yo te kòmanse tire. Arfat kriye epi li tonbe sou chamo a.
  
  
  Lè sa a mwen te deja gen yon mitray. Saifa ak Maryam tou te kòmanse tire. Ak nan yon minit, twa nan rival nou yo te sou tè a. Mwen gade Maryam. Li tap ri. Lè sa a, Saifah tou dousman glise desann soti nan aparèy la.
  
  
  Mwen vole desann chamo a epi mwen kouri vin jwenn li. Li te tire nan zepòl la, men jan mwen te kapab di blesi a pa t twò fon pou bal la domaje nenpòt ògàn vital. Mwen netwaye twou a ak dlo epi bandaj li. Maryam mete ajenou devan Arfat.
  
  
  "Li mouri," li te di, li tounen epi kanpe bò kote m '.
  
  
  "Sa a trè move," mwen te di. "Li sove nou ak lèt chamo li a."
  
  
  "Epi li prèske touye nou—sitou ou menm—paske li pa t avèti nou sou lyon sa a alè."
  
  
  "Arfat tonbe nan dòmi. Li te brav, men li pa ase fò pou vwayaj sa a.
  
  
  - Li dòmi? Maryam ri tou dousman. "Nick, mwen te di ou pa janm fè Somalyen yo konfyans. Li rayi'w paske'l pa kite'l goumen ak Danakil sa.
  
  
  "Petèt," mwen te di. "Men, sa pa enpòtan ankò."
  
  
  Saifah te bat je, dousman reprann konesans. Mwen te espere l ap plenn, men li te vire je l sou mwen epi li te rete kalm.
  
  
  Li te mande. - "Ki jan grav mwen blese?"
  
  
  - Petèt zepòl ou kase. Pa gen anyen ki te frape andedan, men bal la toujou la."
  
  
  "Nou bezwen soti isit la," li te di, dwat moute.
  
  
  "Pa jiskaske mwen mete yon fistibal sou ou," mwen te di l '.
  
  
  Nou kite kadav twa atakan yo ak Arfat. Mwen te espere ke yon gwo pakèt lyon grangou t ap pase anvan prezans yo te leve sispèk.
  
  
  Nou te mache jiskaske fè nwa. Danakil, nan gwo doulè men toujou vijilan, te di nou mete kan nan wadi a.
  
  
  "Nou petèt de zè de tan soti nan vil la," li te di. - Nou pral la demen. P'ap gen dife jodi a.
  
  
  "Ou pral dòmi," mwen te di l '.
  
  
  - Ou dwe pwoteje nou.
  
  
  'Mwen pral fè li.'
  
  
  Mwen mare chamo yo nan kèk touf ra pou yo ka manje. Yo te sanble kapab manje prèske tout bagay, e mwen te mande si yo te kapab menm dijere wòch. Mwen te trè fyè de tèt mwen - mwen te vin byen ladrès ak bèt sa yo, epi mwen ta di Hawk sou nouvo talan mwen an epi mande l pou l pote l nan dosye mwen an.
  
  
  Mwen te chwazi yon bon plas sou yon ti mòn ki ba epi mwen te kòmanse gade. Maryam te vin chita bò kote m.
  
  
  "Mwen panse ke nou pral jwenn pèp mwen an, Nick," li te di.
  
  
  "Èske ou te panse yon lòt jan lè nou te ale?"
  
  
  'Wi. Men, mwen ta pito mouri pase vin madanm Borgia.
  
  
  Mwen te anbrase l epi karese gwo tete l. "Nou pa kapab aswè a," li te di. "Nou dwe kenbe yon je sou Saifah."
  
  
  "Mwen konnen," mwen te di.
  
  
  "Tann jiskaske mwen ka abiye tankou yon kretyen. Fanm Islam yo dwe kache figi yo, men yo gen dwa mete tete yo. Koutim yo etranj.
  
  
  "Mwen renmen li lè tete ou yo ekspoze," mwen te di.
  
  
  "Mwen kontan mwen te resevwa yon edikasyon," li te di.
  
  
  Mwen te eseye konekte kòmantè li a ak konvèsasyon nou an, men mwen pa t 'kapab. 'Poukisa?'
  
  
  "Etiopi chanje, Nick. Sa gen plizyè ane, pandan anfans paran m yo, yon ti fi kidnape tankou m t ap oblije viv ak wont pou l pa t ka pwouve li tifi. Koulye a, li pa nesesè ankò antre nan yon dakò sou maryaj. Devlopman mwen garanti m yon travay nan gouvènman an. Papa m ak tonton m ka fè aranjman pou mwen san yo pa jennen. Lè sa a, lavi a pral menm jan ak nan peyi oksidantal yo."
  
  
  "Ou te ka tounen yon jenn fi si ou pa t' kouche avè m '," mwen te di.
  
  
  "Mwen pa t 'vle tounen yon jenn fi, Nick." Li leve kanpe. - Leve'm lè'w fatige. Eseye rete leve tout nwit lan. Mwen ka wè byen nan mitan lannwit jan ou kapab, e byenke mwen pa yon trè bon tire, mwen ka toujou rele lè danje menase."
  
  
  "Oke," mwen te di.
  
  
  Yon lòt moso nan devinèt la te tonbe an plas pandan m te gade l disparèt nan fènwa a nan jip blan li. Maryam te mansyone enpòtans vijinite li lè nou te fè lanmou pou premye fwa, e mwen te pè yon ti tan pou l regrèt li te dòmi avè m yon fwa nou te rive nan mòn Amhara yo. Sepandan, li te panse alavans. Maryam te yon fanm vanyan e li te merite tout kè kontan li te kapab jwenn. Mwen pa ta vle moun li yo trete li mal pou okenn rezon. Mwen te kontan tou pou m gen yon metrès enfliyan konsa. Chape Danakil la se te yon devine sovaj, epi mwen pa t ap kwè sa jiskaske mwen te wè kamyon yo ak mesye inifòm yo ak sivil san zam ap mache nan lapè nan lari yo.
  
  
  Men, chape anba Borgia a pa t 'fen misyon mwen an. Sa a te jis yon chans fè fas ak nouvo pwoblèm. Mwen pa t gen okenn dokiman idantifikasyon avè m. Gaard pran dokiman mwen yo. Yon fwa mwen rive nan anbasad Addis Abeba oswa Asmara, mwen te kapab idantifye tèt mwen lè mwen montre moun ki responsab la tatoo rach mwen an. Li te dwe konnen tout bagay. Men, e si sa a se pa ka a? Èske li pral konsidere li reyèl?
  
  
  E gouvènman Etyopyen an? Sou demann yo, mwen te ale dèyè Borgia la. Koulye a, mwen te konnen apeprè kote li te ye ak sa li te fè. Anplis, mwen pa te gen okenn prèv ki montre vilnerabilite li se nan misil dezaktive. Si mwen te touye l nan vilaj Danakil sa a, travay mwen pou AX ta fini. Men mwen pa t touye l. Apre sa, mwen pa te gen okenn lide ki sa Etyopyen yo te vle.
  
  
  Maryam te gen bon koneksyon. Li ta garanti sekirite pou mwen. Mwen te chanje pwa mwen epi mwen te fòse tèt mwen rete vijilan. Si mwen tonbe nan dòmi, nou ka pa janm rive nan sivilizasyon ankò.
  
  
  
  
  Chapit 13
  
  
  
  
  
  Dezèdtan apre solèy leve, Saifa te mennen nou sou yon chemen ki byen make ki mennen nan yon vilaj ke nou te kapab wè klè nan distans la. Li te fèb ak lafyèv, e detanzantan mwen te wè l ap balanse sou aparèy la. Anvan mwen te kite kan an, mwen te egzamine blesi li a epi mwen te wè li te anflame. Bal, fragman zo ak shrapnel dwe retire byen vit.
  
  
  Mwen te mande. - "Èske w ka rete sou chèz la - Èske m ap pote w?"
  
  
  "Ou te deja sove lavi m '," li te di. - Nick, mwen te espere yon sèl bagay.
  
  
  'Pou kisa?'
  
  
  "Konsa ou kite m 'touye Somalyen sa a."
  
  
  "Avan ou mouri, ou pral touye anpil lènmi," mwen te di l '.
  
  
  - Wi, Nick. Men, mwen p'ap janm fè yon vwayaj konsa ankò. Moun pral kòmanse rakonte istwa sou sa ou menm ak mwen te fè. Pacek te mouri nan premye kan nou an. Somalyen an pa t yon vanyan sòlda. Epi sèl lòt moun nan se te yon fanm. Konbyen nou touye?
  
  
  "Mwen te pèdi konte," mwen te di. - Mwen panse ke trèz.
  
  
  "Kounye a, nou dwe jwenn yon kote pou debarase m de zam nou yo. Nou pa bezwen li nan vil la.
  
  
  Chamo yo te mache sou chemen an. Lè nou rive nan yon zòn ki gen gwo wòch, mwen te kanpe chamo mwen an. "Ann kache zam nou yo nan mitan wòch yo," mwen te di. "Oke," Saifa te di.
  
  
  Maryam ak mwen te pran pistolè li a, katouch li te pote yo, epi nou te demare pistolè a nan senti li. Mwen monte sou gwo wòch yo jiskaske mwen jwenn yon twou. Mwen mete tou de fizi ak pistolè a la, epi mwen gade mitray mwen an.
  
  
  Mwen ta santi mwen toutouni si mwen pa t 'genyen ankò, men nou pa t' kapab peye monte nan vil brandi zam. Nou t ap chèche zanmi, se pa yon lòt masak. Maryam te monte sou yon bò nan li, mwen sou lòt la. Li pa t 'vle yo te pote nan komisarya a epi sèlman kontinye ak fyète li.
  
  
  "Mariam," mwen te di an Angle, "èske ou ka konvenk lapolis pou pran swen mesye sa a?"
  
  
  'M pa konnen. Nan non papa m, m ap sipliye yo pou yo rele yon doktè imedyatman. Mwen pral di ke li se temwen nan zetwal nan yon krim kapital la.
  
  
  "Apre tout sa Saifah te fè pou nou, mwen pa t vle li pèdi men l."
  
  
  "Mwen konprann, Nick," li te di. "Men, li pral pran kèk efò pou konvenk polis la ki moun mwen ye. Yo dwe prepare yon rapò. Yo ta dwe di otorite yo non nou. Men, yo pral refize prese aksyon yo si yo wè yon fanm Amhara abiye tankou yon Mizilman."
  
  
  Jije pa rad yo, sa a se te yon vil Mizilman, mwen te panse. Nou te ale tou dwat nan komisarya a. De mesye nan inifòm kaki kouri soti ak étui louvri. Maryam te kòmanse pale amarik epi mwen tande non mwen te itilize lib. Mwen te kontan wè yo te fè atansyon ak Saifah ki te blese a. Youn nan yo mennen m 'nan selil la, pouse m' andedan epi fèmen pòt la.
  
  
  "Eske ou Ameriken?" - li mande nan move angle.
  
  
  'Wi. Non mwen se Nick Carter.
  
  
  — Èske w gen dokiman?
  
  
  'Non.'
  
  
  'Tann isit la.'
  
  
  Mwen pè pou m ofanse l, mwen te kenbe ri m. Mwen te mande ki kote li te panse mwen ta ale.
  
  
  Yon dra lame te chire nan kwen selil la. Mwen te espere pa gen twòp ensèk nuizib la. Mwen te dòmi trè dousman dènye jou yo, toujou ap gade deyò pou mwendr siy danje a. Men, kòm mwen te kapab sèlman tann pou lòt moun yo aji, mwen deside dòmi. Li pa gen anpil chans ke Danakils magouy pral pran tanpèt prizon an. Pouvwa Borgia a pa te pwolonje byen lwen nan nò. Mwen te tonbe sou kabann lan epi mwen te dòmi nan yon minit.
  
  
  Mwen leve nan son an nan yon vwa ensistan. 'Mesye. Carter. mesye. Carter, mesye Carter.
  
  
  Mwen louvri je mwen epi mwen gade mont mwen an. Mwen te dòmi yon ti kras plis pase de zè de tan. Mwen te santi m pi byen, byenke mwen te grangou ase pou m manje estèk chamo a toujou tache ak bèt la.
  
  
  'Mesye. Carter, tanpri vin avè m,” polisye ki te mennen m nan selil la di.
  
  
  "Mwen prale," mwen te di, kanpe epi grate tèt mwen.
  
  
  Li mennen m nan yon koridò nan yon lakou prizon ki gen miray ranpa. Prizonye a jete bwa nan dife a, anlè kote te gen yon basen dlo cho. Polisye a rele yon lòd. Prizonye a vide dlo cho nan beny lan epi li ajoute dlo frèt.
  
  
  "Gen savon, mesye Carter," polisye a te di m "Epi nou jwenn kèk rad pou ou."
  
  
  Mwen wete kaki sal mwen yo epi lave tèt mwen byen. Mwen te renmen dlo cho a ak santi a nan savon an sou po mwen an. Prizonye a te lonje m yon gwo sèvyèt koton epi mwen parès seche tèt mwen, jwi solèy la cho sou po fè m. Nan pil rad sou sofa a mwen te jwenn pantalon pwòp, sèlman kèk santimèt kout nan janm yo, chosèt pwòp ak yon chemiz pwòp.
  
  
  Polisye a fouye nan pòch li pou yon razwa. Prizonye a pote yon bòl dlo epi li mete yon ti glas sou ban an. Mwen te oblije akoupi pou m wè figi m nan glas la, men apre m fin bab mwen te santi m yon moun konplètman diferan. 'Tanpri vini avèk mwen, mesye. Carter," ofisye a te di.
  
  
  Li mennen m 'tounen nan prizon an epi li mennen m' nan yon chanm apa, yon kote nan koulwa a, akote gad la. Maryam ak ofisye a te chita la. Te gen yon bòl manje vapè sou tab la devan yo. Kounye a, Maryam te mete yon rad long ki te kouvri pifò kò l.
  
  
  'Mesye. Carter, mwen se gadyen prizon sa a,” nonm lan te di an arab, li te kanpe epi lonje men l. "Apre ou fin manje, nou pral Asmara."
  
  
  Li montre m yon kote toupre Maryam epi li kòmanse bay ti fi gra a lòd. Rapidman, li pote yon pen ak yon bòl manje pou mwen. Mwen pa t poze kesyon sou konpozisyon li yo e mwen te kòmanse manje. Li te cho ak plen moso vyann remoute kouraj - ti mouton, mwen te sipoze optimisman - naje nan grès.
  
  
  Pen an te fre ak bon gou. Mwen lave manje mwen an ak te anmè.
  
  
  "Mwen panse ou se yon moun enpòtan," mwen te di Maryam dousman.
  
  
  "Non, se ou," li te di m '. "Tout te kòmanse lè lapolis te rele non w nan radyo."
  
  
  Mwen tounen vin jwenn kòmandan an. - Tankou Danakil, kiyès ki te avèk nou?
  
  
  — Kounye a li nan yon klinik lokal. Doktè a preskri li antibyotik. Li pral siviv.'
  
  
  'Bon.'
  
  
  Kòmandan an rache gòj li. 'Mesye. Carter, ki kote ou te kite zam ou a?
  
  
  Mwen di. - "Ki zam?"
  
  
  Li te souri. "Pa gen yon sèl moun ki pase nan Danakil san yon zam. Zanmi ou te tire. Tire a byen klè te fèt andeyò jiridiksyon mwen an, e mwen konprann ke ou t ap travay sou non gouvènman an. Mwen poze kesyon mwen an sèlman pou anpeche zam tonbe nan men manm yon tribi ke ou gen rezon pou ou pa renmen.
  
  
  Mwen te panse sou li. "Mwen pa konnen si mwen ka byen dekri abri sa a." Soti isit la nou te rive nan vil la nan anviwon ven minit, kòm chamo yo te mache tou dousman. Te gen wòch...
  
  
  'Anfòm.' Li ri. "Ou gen yon bon je pou paysages, mesye." Carter. Chak Danakil ki vin nan vil la kenbe zam li la. Li kapab sèlman nan yon sèl kote.
  
  
  Apre dine, kòmandan an te mennen nou nan djip la epi li te ba nou men. Mwen te remèsye li pou jantiyès li. "Se devwa mwen," li te di.
  
  
  "Etiopi bezwen moun ki konnen devwa yo menm jan ou konnen," Maryam te di l '.
  
  
  Li sonnen yon ti kras ordinèr, tankou kèk kòmantè fim. Men repons kòmandan an te di m ase sou sitiyasyon Maryam. Li te dwat epi li te souri - tankou yon sèvitè fidèl ke metrès kay la te rekonpanse ak yon konpliman. Mwen te reyalize ke fanmi li te garanti pozisyon li, e mwen te sèlman espere ke manm gason li yo pa t ap santi ke asosyasyon li avè m te fè fanmi sa a wont.
  
  
  De polisye te kenbe pòt djip la louvri epi ede nou antre nan chèz la dèyè. Lè sa a, nou te kondwi desann yon wout pousyè tè ki te sanble yo swiv yon depresyon ant de ti chenn mòn. Pou dis premye mil yo nou te rankontre yon sèl machin, yon fin vye granmoun Land Rover, ki te sanble ap swiv yon kou olye kirye. Chofè nou an fè sèman, li kònen kòn li. Nou te pase tèlman pre ke Maryam, ki te chita sou bò gòch la, te ka manyen li fasil.
  
  
  Twa kilomèt lwen nou fè wout nou nan yon karavàn chamo. Mwen pa konnen ki jan chofè a te fè li paske je m 'te fèmen. Lè nou te kouvri ven kilomèt, wout tè a te vin yon ti kras pi difisil, epi chofè a rale yon dis kilomèt anplis nan vitès soti nan jeep la. Nou rapouswiv lòt machin. Anvan nou rive nan yon vil ki pa gen anpil, nou te fè yon vire byen file devan yon ansyen elikoptè Italyen. Chofè li rele byen fò. Nou te kondwi soti nan jaden an epi yo te kanpe bò kote elikoptè a.
  
  
  Pilòt la, yon ofisye lame, te sote e li salye.
  
  
  Li te di. - 'Mesye. Carter?
  
  
  'Wi.'
  
  
  "Mwen dwe mennen ou Asmara pi vit posib."
  
  
  Senk minit apre nou te nan lè a. Aparèy la te fè yon bri konsa ke nenpòt konvèsasyon te enposib. Maryam mete tèt li sou zepòl mwen epi li fèmen je l. Mwen te sipoze ke yon fwa nou rive Asmara, mwen ta chèche konnen ki moun ki te responsab pou tout prese sa a.
  
  
  Elikoptè a te ateri nan ayewopò gouvènman an. Yon kamyonèt mawon ak enskripsyon ofisyèl sou bò a t ap kouri nan direksyon nou menm anvan lam elis yo te sispann konplètman. Mwen te wè yon ansyen ofisye lame soti nan pòt dèyè a. Mwen gade nan limyè solèy la klere. Si mwen pa erè...
  
  
  Hawk kouri vin jwenn mwen pandan m te desann elikoptè a epi m te vire pou m ede Mariam desann. Priz li te sere, e pou yon ti moman mwen te panse mwen te wè yon soulajman nan je l pandan nou t ap salye lòt.
  
  
  Mwen te mande. — Kisa w ap fè nan Asmara, mesye? "Si sa a se Asmara."
  
  
  "Kapitèn nan Hans Skeielman la rapòte ke ou te touye, N3." - Hawk di. "Tout lanfè te kraze."
  
  
  "Kapitèn Ergensen pwobableman te panse mwen te mouri," mwen te di. "Tout ekipaj li a, eksepte moun ki nan chanm motè a, se nan gang Borgia." Mwen pran li bato a pa nan Massawa ankò?
  
  
  'Non. Otorite lokal yo pa t gen okenn rezon pou yo arete l. Kòman de lòt yo ye?
  
  
  - Ki lòt de?
  
  
  "Gene Fellini," Hawk te di. "Ajan CIA. Mwen te konnen li te abò, men mwen pa t sèten mwen te vle nou travay ansanm ankò.
  
  
  “Nou mete tèt nou ansanm pou nou touye yon ajan KGB ki rele Larsen. Li te yon jeran abò Hans Skejelman. Nou te fè prizonye ansanm. Gina te tire pita nan pwatrin lan sou wout li soti nan Lanmè Wouj la nan katye jeneral Borgia.
  
  
  - Ak lòt la?
  
  
  -Kiyès lòt la?
  
  
  "Li rele Gaard..."
  
  
  "Dezyèm konpayon. Bastard sa a nan kan Borgia. Omwen se te lè nou te ale. Men, ki istwa sa a ke nou mouri?
  
  
  "Yon fason pou eksplike poukisa ou pa t 'al nan Massawa," Hawk te di. "Kapitèn nan te deklare ke nou tout twa te mouri nan epidemi bubonic la." Kòm yon mezi sekirite, li antere nou tout twa nan lanmè. Se te yon istwa ke otorite peyi Letiopi yo pa t 'kapab men apwouve. Se poutèt sa yo te pèmèt yo kite pò a ankò. Nick, ou pral premye ajan AX ki mouri nan epidemi bubonic la.
  
  
  Li te sanble yon ti kras wont ke mwen pa te kreye yon nouvo pwoblèm pou daktylo nan katye jeneral yo, e mwen ta ka di yon bagay sarcastic si Maryam ak jeneral Etyopyen an pa te pwoche bò kote nou nan moman sa a. Yo te pale amarik e mwen te gen enpresyon ke mesye sa a se yon ansyen zanmi m.
  
  
  "Jeneral Sahele, sa a se Nick Carter," Hawk te di.
  
  
  Jeneral la ak mwen te bay lanmen. Li te yon bèl egzanp yon Amhara nan nesans nòb, apeprè senk pye wotè, ak cheve epè nwa ki te jis kòmanse vire gri.
  
  
  'Mesye. Carter, mwen te konnen Maryam depi li te fèt. Mèsi paske w te fè l tounen an sekirite, e mwen remèsye w tou nan non fanmi an.”
  
  
  Anglè li te gen yon aksan pafè pou etidyan, e mwen te sipoze li te edike nan Angletè.
  
  
  "Jeneral Sakhele," mwen te di, "Mwen pa ka pran kredi pou retounen li. Nou tounen ansanm. Li te veye, li te monte yon chamo e li te tire yon fizi tankou yon sòlda ki byen antrene. Nou tou de dwe lavi nou ak Saifa, Danakil, ki te chape avèk nou.
  
  
  "Si ou chape Borgia a, ou ka oblije kontinye kouri." Sahele tounen vin jwenn Hawk. “Mariam te ban m plizyè non alye li yo k ap sèvi nan gouvènman nou an. Mwen swete mwen te konnen sa kèk jou anvan.
  
  
  'Sa ki te pase?' Mwen te mande Hawk.
  
  
  "Le pli vit ke ou chape, si mwen te konprann sekans lan kòrèkteman, Borgia te fè mouvman l '," Hawk te di. "Iltimatòm li te vini kat jou de sa."
  
  
  Mwen te di: "Li pa t jis apre nou te chape. "Li dwe ap tann pou patwouy li fè nou tounen."
  
  
  - Patwouy nou touye a? - Maryam mande.
  
  
  "Wi," mwen te di.
  
  
  - Èske w konnen kondisyon li? mande jeneral Sahele.
  
  
  "Li sanble vle mwatye nan Afrik lès," mwen te di. — Èske li te menase pou sèvi ak misil li yo?
  
  
  "Twa Minutemen," Hawk te di. — Yo te sou abò Hans Skeelman la. Jean Fellini te apre sa.
  
  
  Mwen te mande. - "Kilè li pral kòmanse tire?"
  
  
  'Demen swa. E pi bonè si nou vle atake l.
  
  
  "Mwen panse ou ta dwe konvenk li sèvi ak misil sa yo, mesye," mwen te di Hawk. "Sitou Minutemen sa yo." Bouch jeneral Sahele tonbe louvri. Li te gade m. Hawk te gade sezi pou yon ti moman, apre sa yon ti souri parèt sou figi l '. - "Kisa ou konnen ke nou pa konnen, N3?"
  
  
  "Omwen mwatye nan misil Borgia yo se sèlman danjere pou moun ki lanse yo. Mwen gen dout ke li te menm fouye sistèm operasyon Minuteman nan sab la oswa menm konnen li manke. Li kache misil li yo tèlman byen paske li pa gen bon lanse. Youn nan pi bon mesye l yo, e petèt sèl teknisyen li te genyen an, te chape avèk nou. Vasily Pachek te kapab ba ou yon rapò teknik konplè. Men, malerezman, yon patwouy Borgia te touye li lè yo te atake nou lannwit lan apre chape a. Sou bò Borgia yo gen yon pakèt vanyan sòlda Danakil modi ak ame ak zam otomatik yo. Se tout menas li.
  
  
  -Ou sèten mesye? Carter? mande jeneral Sahele.
  
  
  'Wi. Pacek te travay sou misil sa yo. Borgia twonpe l ', kidonk Pacek te eseye sabote tout plan an. Borgia dwe te konte sou dezè a pou touye nou, paske yon fwa Pacek oswa mwen te mache atravè li pou dekouvri reyalite yo, tout moun ta konnen ke tout menas li a pa t 'plis ke yon balon.
  
  
  "Li pa konnen sa Pacek te konnen," Maryam te di. "Li reyèlman panse misil sa yo pral travay."
  
  
  "Se konsa pi mal pou li," te di Jeneral Sakhele. Li tounen vin jwenn mwen ankò epi li mete gwo men l sou zepòl mwen.
  
  
  "Ki jan ou ta renmen pase nwit la nan yon otèl aswè a epi retounen nan katye jeneral Borgia, Mesye Carter?"
  
  
  Mwen te mande. - "Kijan nou rive la?"
  
  
  - Ak elikoptè mwen an. Ou pral kòmande san senkant nan pi bon vanyan sòlda Afrik la.
  
  
  "Mwen pa t 'kapab imajine yon pi bon fason. Mwen jis espere ke mwen ka jwenn kote sa a ankò."
  
  
  "Montre m kat jeyografik la," Maryam te di tou dousman. "Mwen konnen egzakteman ki kote nou te ye."
  
  
  Jeneral Sakhele te mennen nou nan machin pèsonèl li epi nou te ale nan kan militè a. Li te eskize de fwa pou mank de èkondisyone nan machin nan. Mwen pa t 'kapab konvenk li ke mwen te renmen respire lè fre mòn.
  
  
  Pandan Maryam ak jeneral la te bese sou kat la, Hawk ak mwen te fè echanj enfòmasyon.
  
  
  Mwen mande l '. - "Èske AX pa te resevwa mesaj mwen an?"
  
  
  "Wi, men kòd ou itilize a mande pou entèpretasyon atansyon. Lè Hans Skeielman lage lank nan Massawa epi yo te prezante fo sètifika lanmò yo, nou te konvenki ke mesaj ou a vle di ke bato a te fè pati Borgia. Li toujou pran kèk jou anvan ou reyalize ou ap fè fas ak yon konpayi holding fo, menm si li baze nan yon peyi zanmitay tankou Nòvèj. Anplis, nou pa t 'konnen si ou menm ak Miss Fellini te toujou vivan, epi nou pa t' kapab konprann ki jan ou te voye mesaj ou a.
  
  
  Li pran yon poz, li ap tann. Mwen te rakonte l 'sou chape mwen soti nan kalòj la anba kabin bato a ak kòman apre sa mwen fèmen tèt mwen ankò. Li ri tou dousman.
  
  
  "Bon travay, Nick," li te di dousman. "Mesaj ou a te ban nou tan nou te bezwen an. Kounye a, Etyopyen yo ak alye Afriken yo ap chase "Hans Skeelman". Pwoblèm sa a te amelyore tou koperasyon ant nou ak Larisi, osi byen ke ant de pisans mondyal yo ak twazyèm mond lan. Nan nenpòt ka, li nan plis pase mwen te panse. Men, si bato sa a antre nan Oseyan Atlantik la, li pral yon proie pou marin yo nan peyi Òganizasyon Trete Nò Atlantik yo.
  
  
  'Mesye. Carter, ou ka ede nou pou yon ti moman? mande jeneral Sahele.
  
  
  Mwen te travèse chanm nan epi m te etidye kat topografik Danakil la. Maryam te deja jwenn katye jeneral Borgia.
  
  
  "Èske zòn sa a apwopriye pou yon atak elikoptè?" mande jeneral Sahele.
  
  
  "Sa depann de kantite moun ak pouvwa dife ou genyen." Mwen lonje dwèt sou yon pwen anlè, yon dezyèm pwen an anba, ak yon twazyèm pwen nan ti mòn ki ba yo. "Si ou mete moun nan twa pwen sa yo," mwen te di, "ebyen ou ka efase vilaj sa a nan Danakil nan kat la."
  
  
  "Nou menm tou nou gen de kannòt," Sakhele te di.
  
  
  "Mete youn tou pre kan Borgia," mwen sijere. "Lè sa a, li pral mete pèp li a nan bra twoup ou yo." Li pa gen gwo fòs batay, li depann de travay esklav yo.
  
  
  Konsiltasyon sa a te sèlman yon koutwazi, depi Jeneral Sakhele te deja konnen ki jan yo sèvi ak twoup li yo. Nick Carter te pral rantre nan vwayaj la, epi si ajan Ameriken an te enpresyone pa kalite batay twoup peyi Letiopi yo, se konsa pi bon an.
  
  
  Pa gen moun ki te mansyone misil anvan, epi Hawk ak mwen pa t gen okenn fason pou rezoud pwoblèm nan. Men, se te rezon prensipal ki fè mwen te dakò akonpaye twoup gouvènman yo nan misyon yo si yo te atake katye jeneral Borgia. Mwen te vle asire ke misil nikleyè sa yo pa tonbe nan move men yo.
  
  
  "Nick, ou te dòmi dènyèman?" - Hawk mande.
  
  
  "Maten an, kèk èdtan, nan prizon."
  
  
  Jeneral Sakhele te di: “Pa gen tan pou w dòmi jodi a tou. “Nou pati a twazè nan maten epi atake kan Borgia jis apre solèy leve. Vole nan mòn yo nan fè nwa a se danjere, men nou dwe fè fas ak Borgia anvan nenpòt moun ka avèti l '.
  
  
  "Mwen pral dòmi bonè," mwen te pwomèt.
  
  
  "Ou ka ale nan otèl la kounye a," Hawk te di. "Bon wout la, otorite lokal yo te bay lòd pou "Hans Skeielman" kite tout bagay ou yo. Ou pral jwenn yo nan chanm ou.
  
  
  'Mwen pral santi tankou yon VIP.'
  
  
  "Nouvèl ou pote a enpòtan pou gouvènman peyi Letiopi a," Jeneral Sahele te di.
  
  
  Atmosfè a te vin ofisyèl, jeneral la te ba m lanmen e li te bay chofè a lòd pou l pran swen m anpil. Hawk, aparamman, te pral rete ak jeneral la pou kèk tan, kidonk li, nan kou, mete aksan sou ke bagay mwen yo te nan otèl la. Paske si ekipaj Hans Skeielman an pat jwenn yon lòj sekrè nan valiz mwen, Wilhelmina ta akonpaye m demen.
  
  
  Mwen te panse jan li ta bèl prezante l 'bay Gaard oswa Borgia.
  
  
  Malgre fòmalite yo, Maryam te rive pwoche bò kote m e li di m: “Nan pita, Nick. Sa ap koute m kèk konplote, men mwen pral rete nan otèl ou a.
  
  
  Mwen te mande. "Ebyen nou dine ansanm aswè a?"
  
  
  - Mwen pral nan chanm ou a nan sèt.
  
  
  
  
  Chapit 14
  
  
  
  
  
  Pandan m t ap abiye pou dine, mwen te dekouvri yon pwoblèm: rad Hawke te voye nan otèl la te gen entansyon kouvri m antanke Fred Goodrum, yon tafyatè ak slacker ki te ale nan peyi Letiopi pou chape anba peche sot pase yo. Pou yon ti moman mwen te enkyete sou kisa Maryam ak mwen ta sanble lè nou te antre nan restoran an, men Lè sa a, mwen te di tout bagay sa yo ale nan lanfè. Etyopi te plen Ewopeyen e anpil nan yo te fè anpil lajan. Pandan m t ap tann Maryam antre nan chanm mwen an, m te reflechi sou sa Jeneral la te tande m ak sa Hawk te tande. Lè de moun te travay ansanm osi lontan ke Hawk ak mwen genyen, yo pa nesesèman bezwen mo pou transmèt yon lide oswa yon avètisman. Ekspresyon vizaj, silans, chanjman nan ton - tout bagay sa a ka di pa mwens pase yon diskou long. Mwen rapòte egzakteman sa Pacek te di m 'nan Danakil. Cech te di m ke li se absoliman asire w ke mwatye nan misil Borgia yo pa travay byen. Jeneral Sakhele imedyatman sipoze ke se te tout misil. Hawk non. Mwen pa t sèten ke Hawke te konprann risk ki genyen nan atak Borgia a, men mwen te kanmenm asire w ke li te fè sa.
  
  
  Depi mwen te ale ak twoup Etyopyen yo, mwen te espere ke plan atak yo ta pran an konsiderasyon ki jan yo dezame tèt degè nikleyè yo. Jeneral Sahel te oblije atake tèlman vit ak twoup li yo ke mesye Borgia yo pa t ap kapab retire misil yo nan twou wòch yo epi mete yo sou sit lansman an. Pacek te sabote sèlman mwatye—e Pacek pa t fè konfyans enjenyè Alman yo k ap travay sou lòt mwatye a. Koulye a, se pa moman pou fè moun konfyans mwen pa konnen.
  
  
  Mwen tande Maryam trankil frape nan pòt la. Li te abiye ak rad oksidantal, ki mwen pa t vrèman renmen. Men, kèlkeswa jan ou te gade l, li te toujou bèl. Rad ble pal li anbrase kò li, mete aksan sou po oliv mawon li. Talon wo te fè l pi wo pase san katrevensenk. Bijou li yo te chè ak modès - yon kwa lò sou yon chèn lou ak yon braslè ki fèt ak lò presye. Kòm mwen pa t 'konnen Asmara ditou, mwen te mande l' yo chwazi yon restoran. Lefèt ke mwen te abiye tankou yon mandyan te tounen soti nan pa yon dezavantaj ditou. Pwopriyetè a li menm te sèvi nou nan yon kwen trankil. Steak la te difisil men parfe sezonman ak diven an te Italyen. Chak fwa mwen te vle féliciter pwopriyetè a, li ta montre onè li te santi lè l te sèvi pitit fi Achevèk la. Chak nouvo mansyone fanmi Maryam te fè m mande tèt mwen kijan sa t ap vin konplike si m te vle kite peyi Letiopi. Kòm si li t ap devine panse m, Maryam te di: “Mwen te di Jeneral Sahel ke plizyè gason te vyole m nan kan Borgia, sitou Danakil ak Somalyen.”
  
  
  'Poukisa?' — Mwen te mande, byenke mwen te deja konnen repons lan.
  
  
  "Lè sa a, li pa ta enkyete pou m 'ale jwenn ou, Nick."
  
  
  Te gen anpil lòt kesyon mwen te kapab poze, men mwen te kenbe bouch mwen fèmen. Maryam te gen lide trè fò sou avni li, jan mwen te deja wè nan dezè a. Li pa t gen entansyon retounen lakay li epi tann papa l ak tonton yo fè yon maryaj pou blanchi yon fanm ki te wont ki te okipe yon gwo pozisyon nan Legliz kopt la. Apre sa, li aparamman pa t 'vle yo dwe metrès nan kèk moun rich Amhara tou. Pandan n ap bwè diven epi nou te fini manje nou an ak tas kafe fò Etyopyen, mwen te koute l pale sou plan li genyen pou l jwenn yon travay. Li te gendwa te gen yon lide twò amoure sou yon fanm k ap travay, men dezi li pou fè li tèt li, olye ke retounen nan fòm lokal Purdah, kote tout fanm Amhara rich te viv, te frape m kòm byen rezonab. Menmsi m pa t wè l an aksyon nan dezè a, dezi li pou l vin yon moun t ap deja genyen respè m.
  
  
  Nou tounen nan otèl la epi ranmase kle nou an. Grefye a te vire tèt li ak anpil atansyon pandan n ap mache nan direksyon asansè a ansanm. Maryam peze bouton pou etaj mwen an.
  
  
  Pandan asansè a te monte tou dousman, li te mande m: “Nick, e misil sa yo ke Pacek pa t sabote. Èske y ap travay?
  
  
  "Okenn moun pa konnen," mwen te di.
  
  
  - Donk, ou an danje demen?
  
  
  'Wi. Ansanm ak Jeneral Sakhele.
  
  
  Mwen te tann li reponn. Li pa t '. Pa jiskaske nou rive nan chanm mwen an. Mwen ouvri pòt la epi tcheke twalèt la nan abitid anvan mwen wete jakèt mwen. Maryam te soufle lè li te wè Wilhelmina ak Hugo.
  
  
  "Ou te panse nou te an danje aswè a?" li mande.
  
  
  "Mwen pa t 'konnen," mwen te di. "Ou pa te kidnape nan mitan Danakil." Men, yo jwenn ou nan vil la. Ou menm ak Sahele tou de te pale de trèt nan gouvènman an. Mwen te aprann twò ta ke "Hans Skeielman" fè pati Borgia.
  
  
  "Mwen espere ou touye l demen, Nick."
  
  
  "Sa ta rezoud anpil pwoblèm," mwen te admèt.
  
  
  Mwen mete Luger mwen ak stiletto sou tab la, epi Maryam chita sou sèl chèz la nan chanm nan. Otèl la te fonksyonèl, trè esteril. Mwen pa janm wè yon siy oswa yon flyer piblisite "sèvis chanm" nenpòt kote. Te gen yon kabann, yon chèz, yon ti bwat tiwa, yon tab nwi ak yon twalèt. Mwen pa t 'kapab di si Maryam, ki te chita san mouvman sou chèz la, ap eseye rale rad ble li sou janm kwaze li, te reyaji nan chanm ki vid la, nan zam mwen an, oswa ak sa ki ta ka rive nan demen.
  
  
  "Nick," li te di tou dousman. "Mwen pa t 'sèvi ak ou."
  
  
  'Mwen konnen li.'
  
  
  "Lè mwen te vin jwenn ou nan dezè a, mwen te vle sa a. E aswè a mwen pral rete nan chanm ou pou plezi nou - pou nou tou de. Mwen bay Jeneral Sahel manti paske mwen te pè li ta eseye detwi ou. Li se yon nonm pwisan, Nick. Epi li rayi tout oksidantal yo, Ewopeyen yo ak Ameriken yo. Li te aprann rayi yo nan Sandhurst.
  
  
  "Mwen tande aksan Britanik li," mwen te di.
  
  
  "Aparaman, li pa t trè kontan nan Angletè."
  
  
  "Mwen swete mwen te kapab tounen nan dezè a, Maryam."
  
  
  Li ri tou dousman, yon chanjman toudenkou nan atitid. "Men, se pa konsa, Nick," li te di, kanpe. - E si se konsa, lè sa a mwen ta tounen yon esklav ankò. Omwen nou pral la aswè a. Li te deboutonnen rad li epi li te byen vit soti. Apre sa, li te mache atravè chanm nan epi li te chita sou kabann lan. Mwen panche sou lòt bò a epi anbrase li. Bo nou an te kòmanse tou dousman ak dousman ak eksplorasyon takine. Men, lè bouch nou rankontre, li rale m 'nan direksyon li, ak men l' te pwan zepòl mwen.
  
  
  "Nou pa bezwen gade dun sab yo aswè a," mwen te chichote.
  
  
  Maryam tonbe tounen sou kabann lan. Pandan nou te bo ankò, mwen te mete men m 'sou pwatrin li. Kilòt li te cho nan kò li.
  
  
  Nan dezè a, li te yon jenn fi timid. Men jodi a li te yon fanm ki te konnen egzakteman sa li te vle ak gen entansyon jwi chak moman, ki gen ladan sekirite nan chanm nan ak pòt la fèmen. Lè nou te tou de toutouni, mwen te pare. Okenn nan nou pa t vire pou etenn limyè a, e li te sanble renmen montre m kò l menm jan m te admire pa l.
  
  
  Lonje sou kabann lan, po ate l 'te sanble lis jan li te santi. Gwo tete li kouche lajè sou tors li. Li dousman gaye janm li. Li vire ranch li yo, ki pèmèt li antre nan kò cho li. Nou te eseye kòmanse dousman epi travay fason nou nan direksyon pi gwo pwen, men se te yon efò initil pou nou tou de. Li te squirmed ak bourade tèt li kont mwen, epi kounye a ke nou te pou kont li, li te jemi ak rèl lib pandan nou te pi gwo pwen ansanm.
  
  
  
  
  Chapit 15
  
  
  
  
  
  Jeneral Sakhele te envite m pou m enspekte twoup li yo nan yon ti teren avyon militè. Yo te sanble lagè ak sevè. Pifò nan yo te soti nan tribi Amhara, e mwen te sipoze ke yo te chwazi yo rezoud yon pwoblèm espesifik nan peyi Letiopi. Yo te reprezante kilti kretyen kopt dominan yo e yo ta byen kontan atake koloni Danakil la.
  
  
  Operasyon militè a li menm te absid senp. Nan elikoptè jeneral la, mwen te gade depi lè twa pati nan aterisaj li te antoure vilaj Danakil la. Lè sa a, nou te dirije nan direksyon pou katye jeneral Borgia ak apre yon vòl ven minit nou te sou kan an.
  
  
  Yon kouran Amharic te vin sou radyo a. Jeneral Sakhele pran mikwo a epi li bay yon seri lòd.
  
  
  "Yo ap mete misil deyò," li te di. - Nou pral ba yo yon sipriz dezagreyab.
  
  
  Twa avyon de gè atake lènmi yo soti nan syèl la, voye misil ak napalm. Yo te swiv pa sis bonm. Mwen te gade jan lafimen soti nan de baz misil Borgia, youn nan nò ant kan an ak vilaj Danakil la ak youn nan sid kan li a. Yon seri atak napalm gaye konbatan kan an, ki te kòmanse tire sou elikoptè nou yo. Yon eksplozyon byen fò yon kote nan sid la lakòz elikoptè nou an balanse vyolan.
  
  
  "Mwen espere ke moun sòt sa yo pa jwenn li mal," mwen te di.
  
  
  "Yon eksplozyon nikleyè ta sètènman touye nou," Jeneral Sahele te di ak yon ri ri, "men li toujou pi bon pou gen yon eksplozyon isit la, kote pa gen anyen ke sab, chamo ak danakil, pase yon kote nan yon vil enpòtan nan Mwayen Oryan an. .'
  
  
  Se pa t yon eksplozyon nikleyè. Jeneral la bay lòd pou yo mete nou nan kan Borgia. Youn nan kannòt yo te tire sou dènye rezistans lan, twou nan yon tranche wòch nan yon lòt kote.
  
  
  "Fè atansyon ak asasen yo," li te avèti pandan li te rale zam la nan étui li.
  
  
  Mwen wete jakèt mwen epi te pwan Wilhelmina. Jeneral la te gade Luger nan men m epi li te souri. Li lonje dwèt sou stiletto a nan djenn manch rad la.
  
  
  "Ou toujou pare pou yon batay, Mesye." Carter, "li te di. Epi nou te gen yon batay siksè. Pandan nou t ap mache nan direksyon tant Borgia a, yon ti gwoup te twouve nan wòch ki toupre kan fanm yo te tire sou nou. Nou plonje atè epi nou tounen dife.
  
  
  - Jeneral Sakhele rele yon bagay bay operatè radyo li a. Kèk moman apre, yon ti detachman nan twoup li yo te antre nan zòn nan soti nan bò sid la nan fon an epi yo te kòmanse voye grenad men sou wòch yo. Youn nan lènmi yo kouri sou nou. Mwen tire l 'ak yon pistolè. Sa a te sèlman piki mwen jou sa a. Sòlda yo te voye plizyè lòt grenad men sou wòch yo epi yo kouri nan direksyon sa a. Nan yon kesyon de segonn batay la te fini.
  
  
  "Senp operasyon," Jeneral Sakhele te di, kanpe epi wete inifòm li. - Ann jwenn sa a otoproklame Jeneral Borgia, Mesye Carter.
  
  
  Nou tcheke tant lan. Nou fouye tout kan an. E byenke nou te jwenn anpil Danakil mouri ak plizyè Ewopeyen ki mouri, pa te gen okenn siy Jeneral Borgia. Li pa t nan mitan ti ponyen prizonye yo.
  
  
  "Sa pral pran nou omwen plizyè èdtan pou fè Danakil yo pale," Jeneral Sakhele te di.
  
  
  Pandan ke twoup gouvènman yo te eseye konvenk pèp Borgia yo ke li te pi bon rann tèt, mwen moute desann nan zòn nan. Yo te libere esklav yo epi yo te retounen ansanm anba gad anviwon yon douzèn sòlda. Lè m te wè de Alman mwen te nan kan an, mwen te mande ofisye ki te nan sèvis la pèmisyon pou l te pale ak yo.
  
  
  'M pa konnen ..
  
  
  "Pale ak Jeneral Sakhele," mwen te di.
  
  
  Li voye yon mesaje bay jeneral la, ki te gaspiye yon lòt kenz minit. Jeneral la pèmèt mwen pale ak Alman yo.
  
  
  -Kote Borgia? - Mwen mande yo.
  
  
  Youn nan yo te di: “Li pati kèk jou apre ou. - Kòman Pachek ye?
  
  
  'Li mouri. Ki kote Borgia te ale?
  
  
  'M pa konnen. Li menm ak Luigi te fòme yon karavàn chamo. Gaard te ale avèk yo.
  
  
  Se tout sa mwen te vle konnen, men Jeneral Sakhele te pase rès jounen an ap tòtire Danakil yo epi jwenn konfimasyon nan men yo.
  
  
  "Se konsa, Borgia se nan lanmè," te di jeneral. "Li pa sou tè Etyopyen ankò."
  
  
  "Sa pa vle di li pa yon pwoblèm peyi Letiopi ankò," mwen sijere.
  
  
  "Nou se yon peyi net ki pa gen yon gwo flòt. - Kisa ou panse nou ka fè?
  
  
  "Pa gen anyen," mwen te di. “Pèp ou a ak fòs aeryen peyi w la fè yon travay ekselan. Ni ou menm ni mwen pa ka naje nan bato Borgia a epi koule li pou kont li. Apre sa, mwen sispèk ke Hans Skeielman a se kounye a soti nan ranje avyon de gè Etyopyen yo. Nou pral oblije kite sa a bay siperyè nou yo lè nou retounen Asmara.
  
  
  Deyò mwen te rete kalm, byenke mwen te madichon an silans reta ki te koze pa fyète Jeneral Saheles. Plis mwen ka enfòme Hawke sou chape Borgia a, pi bonè li ka kòmanse fè plan pou detwi Hans Skeelman la. Men, mwen pa t 'kapab diskite sou pwoblèm sa a sou yon liy radyo louvri. Epi sèvi ak kòd la ta fè mal fyète Jeneral Saheles. An reyalite, nenpòt aksyon sou pati mwen ta fache l '. Li te bòs isit la epi li te jwi pozisyon li.
  
  
  "Pou pwòp saniti pa nou," Hawke te di lè m te retounen Asmara aswè a, "an nou sipoze ke Borgia yo pa gen flòt modi yo e ke yo abò Hans Skuelman la." Li sitiye nan Oseyan Atlantik la, sou lanmè a louvri epi lwen wout komès. Li te swiv pa yon konpayi asirans ak kat destriktè. De soumaren Ris kouvri kòt Afriken an.
  
  
  "Mwen gen yon santiman ke Hans Skeielman ame," mwen te di. Apre sa, mwen te di Hawk sou de supèrstriktir separe yo, fè remake ke te sanble gen anpil espas anba pil pou ki mwen pa te gen okenn eksplikasyon.
  
  
  "Zam 75mm." Li souke tèt li, "AX te okipe kolekte done depi ou te kite Norfolk."
  
  
  "Ki jan nou ka asire Borgia a sou tablo?"
  
  
  "Ou ka mande sivivan yo si gen nenpòt," li te di.
  
  
  
  
  Chapit 16
  
  
  
  
  
  Mwen te espere Hawk voye m tounen Washington epi deklare misyon an akonpli. Katye jeneral Borgia a pa t 'plis ke kraze ak anpil kadav, e byenke lame Jeneral Sahel la pa te gen okenn chans pou yo touye Borgia tèt li, yo te panse yo te konnen ki kote li te. Sèl bagay Nick Carter te reyalize nan yon limit enpòtan nan peyi Letiopi se sekou Maryam, ki te ban m anpil satisfaksyon pèsonèl, men se pa yon rezon pou gouvènman peyi Letiopi a te kenbe m 'la. Se konsa, mwen te sezi anpil lè Hawk jwenn mwen yon apatman epi li di m 'achte pi bon rad nan Asmara.
  
  
  "Lè sa a, kisa mwen ta dwe fè isit la?"
  
  
  - Èske w sèten ke Borgia se sou Hans Skeielman?
  
  
  'Non.'
  
  
  'Mwen menm tou. Li twò senp, twò senp pou ekip sa a. Li pa bon. Lè sa a, nou gen yon pwoblèm ak misil sa yo. Menm si se te yon peyi alye, nou ta toujou gen pwoblèm ak retounen yo, men Etyopi te tounen yon peyi net. Poukisa ou panse Jeneral Sahele pat pèmèt ou gade pi lwen nan dezè a?
  
  
  "De rezon - li rayi blan an jeneral ak mwen an patikilye, e li te panse li ta ka kache yon bagay la."
  
  
  "Etiopi se yon pwoblèm lanfè sansib," Hawk te di. "Gen kèk nan misil sa yo ofisyèlman moun peyi Lejip, lòt moun yo se Izrayelyen. Akòz presyon entèn Mizilman yo, peyi Letiopi ap panche nan direksyon peyi Lejip. Men, moun peyi Letiopi yo pa enterese nan ogmante zam tou de peyi yo. Kòm rezilta, yo pa konnen kisa pou yo fè ak misil sa yo. Kidonk ou kole nan Asmara. Abitid ou jwenn fanm nan chak misyon, AX finalman kòmanse peye."
  
  
  - Banm yon eskiz poum rete la?
  
  
  'Wi. Apre sa, mwen pral ba ou yon lòt rezon ofisyèl - twa misil Minuteman sa yo ke ou ak anpil dilijans sabote.
  
  
  Hawk tounen Washington e li kite m nan Asmara. Tann se yon pati nan travay mwen, epi souvan ou pa konnen sa w ap tann. Sepandan, nan ka sa a, mwen pa t 'konnen ditou si anyen ta rive nan fen datant sa a.
  
  
  Jeneral Sakhele te inyore m nèt, e si se pa t pou Maryam, m t ap anwiye anpil. Asmara se pa sa ki enteresan yon vil.
  
  
  Kontak mwen sete ofisye konsila Ameriken an. Dis jou apre Hawk te ale, li te parèt epi li te ban m yon rapò ki long. Li te pran de zèd tan pou m dechifre li, epi lè m te fini, mwen reyalize ke yon moun te fè yon gwo erè taktik.
  
  
  Marin te jwenn Hans Skeielman yon kote nan Oseyan Atlantik la, byen lwen pi lwen pase liy transpò yo, yon kote ant Lafrik ak Amerik di Sid, jis anlè ekwatè a. Yon gwoup grèv yon konpayi avyon ak kat destriktè pwoche bò kote, pandan ke Hans Skeielman la te defann. Zam 75mm li yo te ofri ti rezistans, e pa te gen okenn sivivan ak modi ti debri. Te gen anpil reken nan zòn nan, kidonk yo pa t ka jwenn yon sèl kadav. Sa vle di ke nou toujou pa t 'konnen si Borgia te vivan oswa mouri.
  
  
  Jeneral Sakhele te rann mwen yon vizit nan demen. Li te resevwa pwòp kopi rapò a. Li te refize òf mwen an bwè, li te chita sou sofa a epi li te kòmanse pale.
  
  
  "Omwen youn nan objektif nou yo pa te sou bato sa a," li te di.
  
  
  - Borgia? Rapò mwen te resevwa a pa t sèten de sa."
  
  
  - Mwen pa konnen de Borgia a, mesye. Carter. Maryam te banm plizyè non swadizan zanmi li yo lè ou te kite Danakil.
  
  
  Entèlijans se pa espesyalite mwen. Apre sa, mwen pa ka fè konfyans pifò nan aparèy entèlijans nou an. Men, mwen kwè nan rapò yo nan kèk ajan. Inapèsi, yo te obsève plizyè jeneral ak politisyen. Epi yo wè youn nan ofisye sa yo t ap fè reyinyon an sekrè ak yon gwo blan.
  
  
  "Aprè sa mwen te wè nan kan Borgia a, te gen yon sèl gwo blan," mwen te di, "si ajan w t ap pale de yon moun ki pi wo pase mwen." Epi sa a se Gaard. Èske w ap di ke li pa t sou abò Hans Skeelman la?
  
  
  "Fòt ou a echwe nan misyon li," Sakhele te di m '.
  
  
  'Petèt. Men, zam 75mm sa yo evidamman te fè monte enposib."
  
  
  - Kisa wap fè kounya mesye? Carter?
  
  
  "Sa m pral fè a depann de gouvènman w la, Jeneral." Mwen resevwa lòd pou m rete Asmara jiskaske ou ka konnen ki jan yo demonte misil sa yo pou anpeche Borgia sèvi ak yo ankò si li toujou vivan. Kòm yo konnen, twa nan yo te vòlè nan peyi Etazini. Mwen trè sèten pa youn nan twa sa yo travay, men mwen ta toujou renmen pran pati yo lakay ou."
  
  
  "Mode misil sa yo," Jeneral Sahel te di cho.
  
  
  Mwen te tann yon eksplikasyon pou enpilsyon li. Jeneral Sakhele ak mwen pap janm zanmi. Eksperyans li nan Sandhurst te mete l kont chak moun blan ki pale angle. Kounye a nou te gen yon pwoblèm ak Maryam. Mwen te sipoze ke li te wè m kòm yon enfliyans trè move sou li. Poutan, mwen te fè konfyans li nan onè. Li te fè sèman sou enterè peyi Letiopi a, epi osi lontan ke enterè sa yo kowenside ak enterè AX, li pral yon alye serye.
  
  
  'Mesye. Carter, li te di, peyi Letiopi pa enterese vin yon fòs nikleyè. Nou pa kapab peye pwoblèm ki vini ak li yo."
  
  
  "Sa a se yon kesyon ke sèlman Etyopyen yo ta dwe deside, Jeneral," mwen te di. “Mwen pa la pou m entèfere ak souverènte w. Men, si ou vle kapasite nikleyè, ou ka kòmanse ak misil sa yo. Sepandan, m ap oblije mande w pou w retounen twa Minutemen sa yo.
  
  
  'Mesye. Carter," li te di, "trè souvan nan kèk jou ki sot pase yo mwen te tande agiman an favè nou vin yon fòs nikleyè. Lè ou gen misil, ou bezwen tou yon sib pou itilize yo kont. Izrayelyen yo ak moun peyi Lejip yo vize misil youn sou lòt. Ou menase Larisi yo ak vis vèrsa. Gen branch fanmi nan peyi Letiopi ki ka vize misil sa yo youn sou lòt. Men, mwen rete opoze ak sa a, menm si sipòtè yo pa te asosye ak Borgia yo nan tan lontan an."
  
  
  "Petèt pi bon solisyon an se retounen misil yo nan peyi kote yo te vòlè yo, Jeneral."
  
  
  'Pa vrèman. Ejipsyen yo ta kontan pran pa yo, men yo ta dwe mefye de yon zak ostil tankou retounen nan misil yo bay Izrayelit yo. Gouvènman w lan ofri w pou l ba w tout bagay. Men, moun peyi Lejip yo pap renmen l tou.
  
  
  "Sanble ou pa ka fè tout moun plezi, Jeneral." Gade sou bò klere nan sove misil sa yo. Yo pral demode nan ven ane.
  
  
  "Mwen konnen," li te di. "Depi ou gen plan pou rete Asmara pou yon ti tan, mwen ka vizite w ankò pou diskite sou fason pwoblèm sa a ka vin yon sekrè."
  
  
  Li ale. Mwen te ale nan konsila a epi mwen te konpoze yon telegram kode pou Hawk. Mwen te vle konnen konbyen tan sa ta pran pou jwenn ekspè misil yo nan peyi Letiopi. Jeneral Sakhele pa t di misil yo pa t danjere, men li pa t ap tèlman enkyete sou misil ki an sekirite.
  
  
  De nwit pita, Maryam sijere yo ale nan yon nayklib ansanm nan Asmara. Li te jwenn yon travay nan yon ajans gouvènman an—travay li te yon jan kanmenm ki gen rapò ak achiv yo, epi Sahele te jwenn li la—epi yon kòlèg fi rekòmande plas la ba li. Mwen pa t atann okenn pwoblèm, men toujou Wilhelmina, Hugo ak Pierre te avèk mwen.
  
  
  Klib la te montre tout move kote kilti oksidantal yo. Te gen yon bann wòch la ki pa t trè bon ak bwason yo te sèvi yo te twò chè. Pafwa mwen panse ke rock 'n' roll te vin pi gwo ekspòtasyon Amerik la. Si nou sèlman te resevwa tout redevances de lide l' ak estil, nou pa ta janm gen yon defisi balans peman ankò. Maryam ak mwen te pati apre de zèd tan nan bri.
  
  
  Se te yon aswè fre, yon lannwit tipik sou mòn. Lè nou kite klib la, mwen gade pou gremesi yon taksi. Portyè ki te ka rele a gentan ale lakay li. Men erezman, yon chwal ak cha yo te estasyone devan klib la, ak ban an bwa yo te plase youn anfas lòt. Maryam ak mwen te antre epi mwen te bay chofè a adrès apatman mwen an. Kochè a te gade m nan vid. Mwen repete adrès la an Italyen.
  
  
  Li te di. - "Si, mesye."
  
  
  Maryam te apiye sou mwen sou bò gòch mwen pandan cha a te kòmanse deplase. Aswè a te sanble doubl trankil apre bri klib la, ak son an nan pye nan lari a te tèlman fiks ke mwen prèske tonbe nan dòmi. Maryam klèman rilaks. Men se pa mwen. Mwen t ap eseye rezoud yon ti devinèt.
  
  
  Angle se yon dezyèm lang trè komen nan lekòl peyi Letiopi yo. Asmara se yon vil jistis kosmopolit, kote chofè taksi, anplwaye otèl, machann, gason, barman, jennès ak lòt anplwaye konpayi sèvis yo gen tandans pale bileng. Pa t 'gen anyen dezas sou chofè nou an pa pale angle, men li te etranj ase pou fè m' pridan.
  
  
  Pafwa yon seri evènman ak sikonstans enkoyeran, ki nan tèt yo ka sanble byen inofansif, ka sèvi kòm yon avètisman sou danje kache. Lefèt ke mwen te neglije yon modèl konsa sou tablo Hans Skeelman a te ban m 'yon souflèt nan tèt la. E mwen pa t ap fè menm erè a ankò. Mwen byento dekouvri dezyèm pati ki pa kòrèk la. Pandan sejou mwen nan Asmara, mwen te eksplore zòn nan, an pati ak Maryam ak rès la poukont mwen pou diminye tan ap tann. Ak byenke mwen pa t 'konnen vil la byen, mwen te kòmanse sispèk ke kochèt la te ale nan yon direksyon ki mal pou li ale nan apatman mwen an.
  
  
  "Mwen pa panse ke l ap mennen nou lakay ou," mwen te di Maryam dousman. "Petèt li pa konprann Italyen."
  
  
  Li te di yon bagay nan dyalèk lokal la. Chofè a te reponn epi li te vire nan jès ak men l '. Li te pale ankò. Li te bay yon dezyèm eksplikasyon e ankò te espere kontinye deplase.
  
  
  "Li di ke li ap pran yon chemen kout," Maryam te di m '. "Mwen te tande sa anvan," mwen te di, dekoupe Wilhelmina nan étui zepòl li.
  
  
  Ton enkwayan mwen te sanble rive jwenn chofè a, byenke li pa t 'sanble konprann angle - si li te fè sa - epi byen vit vire epi foute nan pòch li.
  
  
  Mwen tire l 'nan tèt la. Li tonbe mwatye nan chèz li. Pistol li t apral rale a tonbe nan lari a ak yon aksidan. Luger mwen te pè chwal la ak pèt presyon sou ren yo te lakòz li boulon.
  
  
  "Tann," mwen te di Maryam.
  
  
  Mwen mete pistolè a tounen nan étui li a, mwen vole pi devan epi choute kochè a soti nan chèz li. Li te fini nan lari a epi wou goch la frape li. Mwen te pwan ren yo epi mwen te eseye pa rale twò fò pou chwal la ta ka leve dèyè epi panche charyo a, men tèlman fò ke bèt la ta santi presyon an nan ti jan an. Nou te balanse enstabilite, toujou nan balans nan yo te vole sou kò a nan kòchè a ki mouri.
  
  
  Rèn yo te mele epi mwen te eseye demele yo pandan n ap kouri nan lari a. Plizyè pyeton t ap kouri sou kote, epi mwen te priye pou nou pa wè yon sèl machin. Pati nan vil nou te nan te sanble konplètman dezè, ak sèlman kèk machin ki estasyone sou bò wout la. Cheval la te sanble twò fèb pou akselere nan limit sa a, men nan pwen sa a li te sanble ke li te kapab genyen Grand National la.
  
  
  Finalman mwen te demare ren yo epi mwen te kòmanse peze yon ti kras pi rèd. Mwen te asire w ke presyon an te menm sou tou de bò yo.
  
  
  Cha a te gen yon sant gravite ki wo, e si chwal la toudenkou te jerked, Maryam ak mwen t ap vole soti nan cha a. Piti piti mwen ogmante presyon an. Cheval la te kòmanse mache pi dousman. Mwen te pale avè l.
  
  
  "Kalme, ti gason," mwen te di. "Ale tou dousman."
  
  
  Mwen te doute ke li te konprann angle, chofè a te pale nan dyalèk lokal la, men petèt kalm, ton dous mwen ta rasire l '. Mwen pa t 'wè si bèt la te yon etalon oswa yon mare. Sa a te tou pa tan an tcheke.
  
  
  Cheval la te prèske anba kontwòl lè mwen tande Maryam rele. 'Nick. Yon machin ap swiv nou trè vit.
  
  
  "Ki jan fèmen?"
  
  
  "Kèk blòk lwen. Men, li apwoche trè vit.
  
  
  Mwen rale sou ren yo. Chwal la leve, kabwa a te kòmanse balanse. Lè sa a, chwal la desann ankò, li eseye kouri ankò. Mwen te rale ankò, misk zepòl mwen te pi sere pou yo sispann bèt la. Li leve ankò, sa ki lakòz cha a panche bak.
  
  
  "Sote," mwen te rele Maryam.
  
  
  Mwen lage ren yo ak vole sou wou devan an. Mwen woule sou wout la, fwote jenou mwen epi chire jakèt mwen. Mwen te pran tranbleman sou pye m, m apiye sou bilding lan, epi m te gade dèyè pou m wè si Maryam te fè sa. Li te kanpe dis pye lwen mwen.
  
  
  Cheval la, libere anba ren yo, te kòmanse kouri ankò. Charyo a chavire epi bèt la tonbe. Li choute ak henni dezespereman. Machin nan t ap kouri nan direksyon nou; li te ale twò vit menm pou yon chofè Etyopyen ki te vle lanmò.
  
  
  Maryam kouri vin jwenn mwen epi li di: "Nick, machin nan..."
  
  
  "Jwenn pyès devan kay la," mwen te di.
  
  
  Nou kouri nan lari a, ap eseye jwenn yon espas ant kay yo, ki te tounen soti yo dwe depo. Men, pa t 'gen youn ke yon moun te kapab peze nan. Lè sa a, nou rive nan antre nan sousòl la. Mwen mennen Maryam desann mach eskalye yo. Anba a nou peze tèt nou kont bilding lan. Nou te jis anba nivo lari a. Limyè machin nan te kòmanse eklere zòn nan. Mwen tande kawotchou k ap kriye lè m ap frennen.
  
  
  "Trankil," mwen te chichote, ap eseye retabli respire nòmal.
  
  
  Maryam te peze men gòch mwen epi answit te fè yon bak pou ban m plas pou m kenbe zam mwen an.
  
  
  Pòt machin nan frape. Dezyèmman. Twazyèm. Motè a te kontinye kouri. Omwen twa e petèt plis pase kat pasaje.
  
  
  "Jwenn yo," mesye a te bay lòd nan yon move Italyen.
  
  
  Menm san aksan degoutan sa a, mwen ta rekonèt vwa Gaard. Mwen t ap tann li depi lè chofè a te rale pistolè li a, e mwen te espere rankontre l depi lè Sahele te di m li te Etyopi. Fwa sa a, zam la te nan men mwen.
  
  
  - Yo pa nan charyo a. Aksan sa a te fè pati yon natif natal nan peyi Letiopi.
  
  
  "Yo dwe isit la yon kote," Gaard te di. "Di Joe fèmen motè a modi pou nou ka tande yo." Maryam rale men m. Li te eseye pòt la dèyè nou epi li te louvri. Mwen te tante kouri nan fason sa a, men mwen pa t 'oze. Konvèsasyon yo te sigjere ke patizan nou yo te panse nou te blese, kidonk petèt mwen te jere yo pran yo pa sipriz epi vire chans yo an favè nou. Mwen swete Maryam gen yon zam. Nan Danakil, mwen deja wè kòman li ka goumen byen.
  
  
  Mwen vire pou'm rive nan pantalon mwen epi retire Pierre nan anch mwen. Bonm nan te gen yon nouvo kalite ajan nè ki kapab enkapab yon moun pandan plizyè èdtan. Done yo te bay ajan AX yo lè nouvo bonm gaz sa yo te lage avèti ke yo trè danjere. Mwen pa te gen okenn preferans sou rezilta a pandan mwen te monte eskalye yo, ki te prèske pliye nan mwatye.
  
  
  Plis vòt. Son motè a toudenkou sispann. Lè sa a, te gen son an nan yon pòt ouvè. Nan yon pozisyon vètikal, mwen jete Pierre ak men gòch mwen, ajiste distans la nan dènye moman an.
  
  
  Bonm nan frape sib li epi li te eksploze toupre bò gòch machin nan. Mwen gade tounen nan espas limyè a limen. Mwen tire epi mwen wè mesye a tonbe. Lè sa a, yon moun louvri dife, petèt Gaard, ak yon mitray.
  
  
  Mwen bese lè bal yo rebondi sou miray wòch ki anlè nou an.
  
  
  Mwen te di Maryam: "Ann nan bilding nan."
  
  
  Nou byen vit antre nan sousòl la. Gwo pil bwat yo te antoure nou nan fènwa a. Nou te mache pi lwen nan fènwa nèt. Yon lòt pete nan yon mitrayèt te tande nan lari a, ak vè kraze. Anwo kay la, mak pye yo frape atè a. Mwen te bougonnen pou Maryam: "Mwen espere ke li rele lapolis."
  
  
  "Petèt nou pral pi an sekirite si li pa fè sa," li te di dousman. "Nou pa janm konnen ki bò yo pral pran." Pye pye loraj desann eskalye yo. Maryam te fè wout li ant de pil bwat epi nou te chita.
  
  
  Lè sa a, nou tande son an nan bòt lou sou twotwa a deyò.
  
  
  Gaard?
  
  
  De mesye yo te rankontre nan mitan ranje bwat yo. Tou de tire. Gaard jis te pase nan pòt la. Gad lannwit lan te ant li menm ak nou. Gad lannwit lan te tire premye piki a, men li te fè erè fatal nan manke. Gaard te louvri dife ak mitrayil li a, epi mwen te prèske wè bal yo pèse kò veye lannwit lan pandan li te lage lantèn lan epi li te tonbe atè.
  
  
  Gaard sispann tire. Mwen vole nan pasaj la, bese Wilhelmina nan nivo vant epi tire yon fwa. Lè sa a, mwen tonbe atè.
  
  
  Gaard reponn. Mitrailleur li a te tire yon lòt pete, epi klike vid. Bal yo pase sou tèt mwen. Mwen te tire flach li ankò epi mwen tande Gaard tonbe atè.
  
  
  Mwen te chanje Wilhelmina nan men gòch mwen epi li te pran Hugo nan dwa mwen, Lè sa a, te kouri al jwenn Gaard. Li te kouche bò pòt la. Li te toujou respire, men respire li te fèb ak inegal.
  
  
  Mwen te di: “Mari soti. Li pa danjere. Nou te soti nan pòt la ak moute eskalye yo nan lari a. Nou te wè figi moun kirye ki dilijans te rete yon ti kras lwen. Mwen te kenbe Wilhelmina nan yon kote ki vizib. Pa gen moun ki ta atake yon moun ak yon zam, sitou apre yon fiziyad.
  
  
  "Pare pou kouri?" - Mwen mande Maryam.
  
  
  "Wi," li te di. "Nou bezwen jwenn telefòn nan epi enfòme Jeneral Sahel."
  
  
  Nou te kouri nan kous nwa ak lari siwouyan. Apre yon ti tan, mwen mete pistolè ak stiletto mwen ale epi konsantre sou kenbe ak Maryam. Finalman nou jwenn yon lari ak anpil kafe. Nou te kanpe epi lis rad nou. Lè sa a, nou antre andedan.
  
  
  
  
  Chapit 17
  
  
  
  
  
  Nou pa t chwazi pi bon kote. Pandan vòl nou soti kote Gaard ak mesye l yo te anbiskad nou, nou te twouve nou nan yon zòn ki pito difisil. Epi kounyeya nou te nan yon Kafe, ki pwobableman te sèvi kòm yon kote rasanbleman pou jennès. Ti fi yo, pi fò nan yo te abiye ak rad ete limyè ki te kapab kenbe tèt ak fredi aswè a, moulen nan chanm nan, montre nan cham yo. Lè nou antre, yo gade Maryam. Menm medam sa yo ki te okipe ak plizyè vizitè gason nan sal la te sispann pale ak ekla sou etranje ki te antre nan teritwa yo.
  
  
  Te gen tou yon faktè mwens evidan dèyè ostilite yo, yon bagay tipikman peyi Letiopi. Jeneral Sakhele te esplike m tout bagay pafètman. Olye de ènmi aletranje, Etyopyen yo te gen tribi ki te anvi koupe gòj youn lòt.
  
  
  Maryam te yon fanm Amharic, yon manm klas dominan tradisyonèl la. Pwostitye yo nan ba sa a te soti nan lòt tribi. Kidonk, Maryam te fè yo fache nan de fason. Li te kapab jis yon lòt jennès k ap vwayaje sou teritwa yo, epi li te raple yo ki moun yo pa ye ak ki moun yo pa t 'kapab vin akòz orijin yo. Mwen debouton jakèt mwen. Si kliyan yo nan kafe sa a te wè Wilhelmina mete yon étui zepòl, yo ta ka sonje siprime ostilite yo. Maryam te evalye sitiyasyon an osi vit ke mwen te fè epi li di tou dousman: “Gade dèyè ou, Nick. Epi pare pou batay. "Oke," mwen te di. Mwen apiye sou ba a epi mwen mande Barman an, "Èske mwen ka itilize telefòn ou?"
  
  
  "Genyen yon telefòn kèk blòk lwen," li te di.
  
  
  Mwen louvri jakèt mwen yon ti kras pi laj.
  
  
  "Mwen pa vle mache plizyè blòk epi chèche yon telefòn peye," mwen te di.
  
  
  Maryam te di yon bagay an kòlè nan dyalèk lokal la. Kèlkeswa sa li te di, nonm lan de chèz lwen ba a klèman pa t 'konprann. Li antre nan pòch pantalon li epi li rale yon kouto. Mwen rale Wilhelmina ak figi l '. Li tonbe atè, li plenn, san koule soti nan bouch li.
  
  
  "Telefòn," mwen te raple Barman an.
  
  
  "Li dèyè mwen."
  
  
  Sote m 'sou ba a sezi l'. Li te tou anpeche l pran pistolè li, ke li te kenbe bò kote ponp byè a. Mwen te pwan men dwat li byen ak men gòch mwen epi mwen te kòmanse pouse l 'nan direksyon dèyè ba a.
  
  
  "Pa fè anyen estipid," mwen te di. "Si ou pran yon zam, mwen pral touye ou."
  
  
  Maryam tou plonje dèyè kontwa an, jip li vole leve epi janm long li te montre. Li te pwan zam Barman an epi li leve l anlè ba a pou jennès ak tchoul yo ka wè. Li te pale yon ti tan e byen fèm, epi mwen pa t bezwen yon tradiksyon ofisyèl pou m konprann ke li t ap bay yon prèch enspire sou bèl kalite lè w chita trankilman, si w ap bwè bwason w an trankil, olye ke l entèfere.
  
  
  Barman an mennen nou nan telefòn nan. Mwen te kenbe l pandan Maryam te rele Jeneral Sahel. Li te di l kote nou ye ak sa ki te pase. Apre sa, li remèt telefòn nan bay Barman an. Mwen pa janm jwenn sa Sahele te di biznisman an, men sa te pè l 'menm plis pase Maryam ak mwen jere reveye ak exploit nou yo. Pandan nou t ap tann, pa gen yon sèl kliyan ki te pwoche bò ba a, epi Barman an te literalman bo atè a lè, kenz minit pita, Sahele te antre ak kèk nan sòlda ki pi pè ak pi wo.
  
  
  - Bonswa mesye. Carter," jeneral la te di. “Mariam te ban m yon rapò tou kout sou aktivite w yo. Li sanble ajan mwen an te absoliman dwat nan idantifye Gaard.
  
  
  "Mwen pa janm doute de li pou yon moman," mwen te di. “Moun ki pa efikas p ap dire lontan anba lòd ou yo.
  
  
  "Mwen pwopoze akonpaye w ak Maryam." Mwen pral kontakte moun ki apwopriye yo pou asire ke evènman yo nan aswè a pa pibliye. Kite m pale ak kriminèl sa yo.
  
  
  Menas Jeneral Sahel te pwobableman pa nesesè. Ba a ak kliyan li yo te reprezante yon eleman kriminèl ki raman, si tout tan, te vin patisipe nan aktivite espyonaj. Lè ti kokenn sa yo patisipe pou kèk rezon, bandi yo toujou pote kòb la. Barman an, kliyan yo ak jennès yo ta dwe entelijan ase pou pa janm pale sou sa ankò, menm nan mitan yo. Sahele mennen nou nan trimès prive li nan yon baz militè toupre Asmara. Maryam ak mwen te chita nan salon an brikabrak epi tann pou l 'fini yon seri de apèl nan telefòn nan lòt chanm nan. Nou pa te gen okenn chwa men pale sou vetiy ak bwè. Konskripsyon ki te founi nou bwason yo te aji tou yon fason efikas kòm yon chaperone. Apre sa, mwen tou sispèk ke jeneral la te mete l 'nan salon an pou rezon sa a. Lè Jeneral la finalman vin entèwoje nou, mwen pral oblije pa kite kaka ostilite li te rete nan tan li sou Sandrust anvayi m.
  
  
  Se sèlman kat èdtan pita, alantou twa è nan maten an, Jeneral Sakhele te antre nan chanm nan epi li lage konskripsyon an. Apre li fin asire ke tout domestik yo te ale nan kabann, li vide tèt li yon bwè epi li chita nan yon chèz dwat. Do li rete nèt dwat.
  
  
  "Èske w toujou kwè ke Borgia pa t sou bato ki te plonje flòt ou a, mesye?" Carter? - li mande .
  
  
  Mwen te monte zèpòl. - Nou jis devine. Kesyon an dwa se si mwen panse ke Gaard te aji sou pwòp inisyativ li. Depi mwen wè Gaard kòm pa gen anyen plis pase yon mechan pa trè entelijan, repons lan nan kesyon sa a se non. Yo tou de te rete isit la.
  
  
  -Kote Borgia ebyen?
  
  
  "Yon kote nan peyi Letiopi," mwen te di. "Bay sikonstans yo, mwen fasil pou m vle chèche l." E mwen pa panse rechèch sa yo pral rankontre ak bra louvri.
  
  
  "Natirèlman pa," Sakhele te di. 'Mesye. Carter, ou ap vin pi piti ak mwens akeyi nan peyi sa a. Gaard te mouri sou tab operasyon an san li pa repran konesans. Sa vle di yon lòt opòtinite rate pou chèche konnen ki kote Borgia kache kounye a.
  
  
  "Ou pral oblije fè yon bagay sou misil sa yo, Jeneral." Sa a se sa ki atire eleman favorab nan peyi ou yo."
  
  
  - Non, mesye. Carter, se ou menm ki pral fè yon bagay sou sa. Nan moman sa a, negosyasyon pito delika yo sou pye. Nou ba w pèmisyon pou w vòlè yo. Natirèlman, yon zak mechan konsa fè ou pèsona non grata nan peyi Letiopi, men se yon ti pri pou w peye pou mete fen nan menas yo poze a.”
  
  
  Sahele te gen yon souri tankou reken sou figi l.
  
  
  Peyi w gen oswa pral genyen yon konpayi avyon nan kòt peyi Letiopi. Elikoptè pral transpòte teknisyen nan peyi a. Misil yo rete nan dezè a, men tèt de gè nikleyè yo pral lage nan Amerik la. Kreye misil mande pou teknoloji san patipri senp, se sèlman tèt de gè nikleyè ki fè yo danjere. Plan sa a mande pou mwen trayizon, men pèsonn p'ap konnen vòl sa a jiskaske li fèt, e mwen pral mete tout blame sou Ameriken yo."
  
  
  "Èske w kontwole twoup k ap veye yo?"
  
  
  "Wi," li te di. “Yo te deplase byen lwen nan dezè a. Lide entelijan, pa vre?
  
  
  Trè entelijan, mwen te di, kontwole vwa mwen pou pa montre okenn emosyon. “Plan ou a adrese yon kantite bezwen ki benefisye tout moun ki enplike yo. Men, si ou panse ke pa kapab retounen nan peyi Letiopi se yon ti pri pou mwen peye, lè sa a se pou li.
  
  
  "Jeneral..." Maryam te kòmanse.
  
  
  "Sove pawòl ou yo, Maryam," Jeneral Sahel te di. “Mwen panse ou konnen premye fidelite Mesye Carter se ak peyi l, se pa ou.
  
  
  'Mwen konnen li. Se poutèt sa mwen respekte l ', "li te di fache.
  
  
  Sahele fwonte. Mwen te mande si li te ase vanyan pou sabote plan sa a ak konpwomi sekirite peyi li sou yon kapris. Apre sa, li leve kanpe ak yon figi dwat epi kite nou ale.
  
  
  "Detay final yo pral finalize nan kèk jou kap vini yo. Jwi Ospitalite Etyopyen an pou kounye a, Mesye Carter.
  
  
  Mwen leve. "Mwen jwi pi gwo Ospitalite peyi Letiopi gen pou ofri, Jeneral."
  
  
  Chofè a mennen nou tounen nan apatman mwen an. La, lè nou te poukont nou ankò, Maryam te eksprime kòlè li.
  
  
  "Nick," li te di. "Ki jan Sahele ka fè mechanste konsa?"
  
  
  "Li pa vle ou vin metrès li ankò?"
  
  
  'Pa anko.'
  
  
  “Li konvenki li ap fè sa ki dwat. Epi moun yo pi mechan lè yo konprann vèti nan pwòp fason yo.
  
  
  Senk jou apre, nou te pran swen tout detay eksepte kòman pou m te retire rad mwen nan Asmara yon fwa mwen te ale. Ak pwoblèm sa a pa deranje m '. Hawk te kapab ranplase li oswa chwazi li le pli vit ke mwen monte konpayi asirans lan.
  
  
  Jeneral Sahele te enfòme m ke li ta pèsonèlman eskòte m soti nan Asmara a sizè nan demen maten. Sa a te bay Maryam ak mwen dènye swa nou ansanm. Mwen te rele l apre li te fin travay epi mwen te mande ki kote li te vle ale. "Nou pa gen okenn kote yo ale," li te di. - Vin lakay mwen Nick.
  
  
  Li te sèvi yon repa lejè epi fè espre li pa t vire konvèsasyon an sou sijè m ap vini an orevwa. Apre dine, li mete asyèt yo nan koule a epi lonje m 'nan direksyon pou sofa a Plush nan salon an.
  
  
  "Nick," li te di, "Mwen pa ta dwe di ou, men jeneral la te fè aranjman pou mwen travay nan ajans entèlijans nou an." Nan sans sa a, mwen oblije fè anpil vwayaj pou vizite anbasad ak konsila nou yo.”
  
  
  "Ou pral fè yon bon travay," mwen te di.
  
  
  "Petèt nou pral rankontre fas a fas yon jou."
  
  
  "Mwen espere pa, men okenn nan nou pa ka kontwole li."
  
  
  - Mwen sipoze pa. Eskize mwen, Nick? Li antre nan chanm lan. Mwen pran yon sigarèt nan bwat ivwa ki sou tab la. Petèt li antre nan chanm lan pou l kriye. Lè nou konsidere sa nou tout te pase ansanm, mwen te etone ke mwen pa t janm wè Maryam endispoze oswa kriye. Te gen anpil rezon pou lajwa - nan Danakil, lè li te sanble ke nou pwobableman pa ta siviv grangou oswa swaf dlo, oswa ke tribi ènmi Danakil yo t ap touye nou; lannwit sa a li ofri m 'vijinite li; lannwit sa a nan chanm otèl mwen lè mwen te di Jeneral Sahel orevwa nan atak sa a sou katye jeneral Borgia la; lannwit sa a nan zòn prive Sahel la lè li te pwoklame triyonfan ke mwen ta dwe deklare persona non grata nan peyi Letiopi; epi, nan kou, aswè a.
  
  
  Mariam te sanble pase twòp tan sou sa li t ap fè, kidonk mwen te panse ak kèk semèn mwen te konnen li. Renmen anpil fanm, anpil nan yo te bèl anpil, se te yon pati nan pwofesyon mwen, men mwen te kapab panse a trè kèk ki te osi fò anba estrès tankou ti fi Amharic sa a. Men, kèlkeswa kantite fwa mwen wè l, m ap toujou sonje li kòm yon ti esklav, kache ak tete nu, fyè ak antoure ak sab dezè.
  
  
  Pòt chanm lan louvri. Mwen gade la. Pou yon ti moman mwen te panse mwen te alisine. Maryam antre nan chanm nan tankou yon esklav. Lè sa a, mwen pran sant lwil dous la klere sou kò l 'ak reyalize ke sa a se reyalite e ke li dwe yon jan kanmenm li oswa devine dezi sekrè mwen an. Epi kounyeya li te konvenki ke yo te rive vre sou sa a yè swa.
  
  
  De bagay yo te diferan de premye memwa m nan Maryam: nou pa t nan dezè a epi li pa t vwale. Li te mete sèlman yon jip blan ki te fèt ak twal prèske tankou entènèt, te pandye ak pèl. Li pa kache anyen epi li montre tout misk ki glise pandan l t ap mache avèk grasye sou tapi an.
  
  
  "Se konsa tout te kòmanse, Nick," li te di.
  
  
  - Pa byen konsa, Maryam. Borgia a pa ta renmen abiye ou bèl konsa.
  
  
  "Èske ou ta renmen yon bwè frèt?"
  
  
  "Mwen vle ou," mwen te di, lonje men m ba li.
  
  
  Li te kanpe dèyè ak yon souri epi li di, “Fanm Islamik yo bwè mari yo anvan yo ale nan kabann avèk yo. "Lè sa a, fè li," mwen te di, retounen souri li.
  
  
  Li te ale nan kwizin nan. Mwen tande son yon boutèy yo te louvri ak pòt frijidè a klake. Yon ti moman apre li te retounen ak yon plato an ajan ak yon vè sou li. Li te lonje m 'plato a ak yon ti banza mwatye pou mwen te kapab pran glas la bouya.
  
  
  - Kote vè w la, Maryam? Mwen di.
  
  
  — Fanm Islamik yo pa bwè, Nick. Bwason ki gen alkòl entèdi pou yon Mizilman respektab."
  
  
  "Ebyen, ki jan Danakil sa yo te tèlman sou lannwit sa a ke nou te kouri kite vilaj yo?"
  
  
  "Dapre Danakil, Koran an di pa bwè diven," li te di. "Epi lè sa a, yo pa t 'bwè diven, men lokal lalin." Lafwa yo trè fleksib."
  
  
  Mwen te bwè yon bwason dous pandan li te kanpe nan mitan chanm lan epi li tann. Maryam te Etyopyen, li te senp konsa. Wotè, fyè, regal - se pa etonan ke branch fanmi Amhara yo jere yo rete lwen pouvwa kolonyal Ewopeyen yo nan dizwityèm ak diznevyèm syèk yo, anba jouk bèf la nan pouvwa kolonyal Ewopeyen yo.
  
  
  Mwen te mande. - "Poukisa w ap abiye tankou yon esklav jodi a, Maryam?" - Paske mwen te konnen ou te vle li. Ou te di yon fwa ke ou te swete nou te kapab tounen nan dezè a. Apre sa, mwen te wè figi ou, sa a ti degou, lè mwen deklache soutyen mwen oswa retire kilòt mwen. Mwen vle ou gen kè kontan.'
  
  
  Mwen vide vè mwen an. Li pran l, li mete l sou plato a epi li mete yo sou tab la. Mwen montre l sou sofa ki bò kote m. Prèske ezite, li te plonje sou kousen mou yo. Nou te anbrase youn lòt. Mwen te santi men li dekole kravat mwen ak chemiz mwen an deboutonnen. Li te pouse rad mwen ale jiskaske mwen tou te toutouni depi nan ren anlè. Po li te cho kont po mwen pandan li te peze gwo tete fèm li sou pwatrin mwen. Nou dousman dezabiye youn lòt. Pou yon moman mwen te panse ke Maryam ta rekreye sitiyasyon an nan dezè a lè li gaye jip li sou sofa a oswa tapi. Men, lè li detache senti li epi li lage rad li, li prèske imedyatman leve, li ale nan chanm lan.
  
  
  Yon fwa ankò mwen te admire do dwat li, bounda fèm ak janm long pandan li te mache atravè chanm nan.
  
  
  Yon ti limyè te antre nan chanm lan. Kabann lan te deja vire tounen. Maryam te souri, li te kouche sou do l epi l louvri bra l. Mwen te plonje nan anbrase cho l ', li peze tèt mwen kont li. Lè sa a, mwen te nan li, epi nou te tèlman pote ale ke nou te gen yon sèl panse sou linivè a, Lè sa a, panse youn sou lòt, epi nou tou de te eseye bliye ke lannwit sa a ta dwe dènye a.
  
  
  Men, nou pa t 'kapab fè li, ak realizasyon sa a te bay yon dimansyon adisyonèl nan pasyon nou an, yon nouvo fòs ak tandrès ki te ogmante li nan yon nouvo wotè.
  
  
  A senkè nou poko dòmi. Maryam te anbrase m byen, epi pou yon ti moman mwen te panse li t ap kriye. Li gade yon lòt bò. Lè sa a, li gade nan je m 'ankò, kenbe dlo nan je.
  
  
  "Mwen p'ap leve, Nick," li te di. "Mwen konprann poukisa ou oblije ale." Mwen konprann poukisa ou pa ka tounen. Mèsi pou tout bagay.'
  
  
  "Mèsi, Maryam," mwen te di.
  
  
  Mwen leve, mwen abiye. Mwen pa t bo l ankò oswa m pa t di anyen ankò. Pa te gen anyen ankò pou di.
  
  
  
  
  Chapit 18
  
  
  
  
  
  Menmsi mwen te gen ase tan lè mwen te kite Maryam, mwen toujou pa t ap fè valiz mwen. Sèl bagaj mwen te bezwen sete Wilhelmina ak Hugo. Mwen pa t 'konnen ki moun ki ta ka siveye apatman mwen an, men mwen pa t' vle moun Borgia yo te gen tan kreye yon rezo nan veye epi swiv mwen nan sid. Menmsi m te pran plezi m pase nan betiz sa a ki te rele tèt li apre yon Pap Renesans san pitye, mwen te reyalize ke travay prensipal mwen se te retire tèt degè nikleyè sa yo nan peyi Letiopi. Mwen te monte nan machin Sakhele le pli vit ke li te rale sou twotwa a epi li pa pèdi tan nan kondwi. Jodi a li te kondwi machin nan tèt li.
  
  
  "Vwayaj nou an pral pran tout jounen an," te di jeneral la. "Repoze ou."
  
  
  Mwen te dòmi yon ti kras epi Lè sa a, mwen leve. Jeneral Sakhele te kondui machin nan byen e li te byen manevwe ant tout bèt yo ak vye machin nou te rankontre oswa nou te pase sou wout nou jis nan sid la.
  
  
  Malgre ke otowout yo pi bon pase ray tren nan peyi Letiopi, avyon yo pi preferab. Li pa t esplike poukisa li te deside ale, e mwen pa t ap gen dout sou sajès li.
  
  
  Li te pase pi fò nan vwayaj la ap pale sou jou li nan Sandhurst, admirasyon li ak rayisman pou Britanik yo. Mwen te santi tankou li te vle fè m 'santi koupab paske yo te blan. Monològ la te gen pwòp objektif li.
  
  
  "Maryam pral pi kontan ak yon nonm Amharic," li te di.
  
  
  "Pi kontan anpil," Mwen te dakò avè l '.
  
  
  - Ou pa renmen li?
  
  
  "Mwen respekte li," mwen te di, chwazi pawòl mwen yo ak anpil atansyon. - Ou konnen kiyès mwen ye, Jeneral.
  
  
  "Ou se yon espyon".
  
  
  "Epi se poutèt sa mwen evite kontak konstan ak fanm."
  
  
  "Mwen sèlman ede w paske peyi Letiopi pa gen mwayen pou vin yon fòs nikleyè."
  
  
  Jeneral Sakhele te amize m. Li te yon bon gason ak yon gwo sans de onè pèsonèl, men li pa ta janm siviv nan mond lan nan espyonaj. Li pa t konprann règ yo. Epi kounyeya, lè mond mwen an te rantre nan mond ofisyèl li a, li te trayi l lè li te montre yon opinyon ki ba sou ajan sekrè yo. Li fè lapenn pou lame li a pa t 'kapab genyen batay san mwen... oswa yon moun tankou mwen.
  
  
  Nou te pase nwit lan vizite fanmi jeneral la. Mwen pa t 'wè yon sèl fanm. Lame nou an, yon militè tou, te pale yon ti tan avè m, men yo te konvenk mwen pou m rete nan chanm mwen jiskaske nou te pare pou n ale. Ak moman sa a nan depa te rive yon èdtan anvan solèy leve.
  
  
  Jeneral Sakhele mennen nou nan yon ti ayewopò.
  
  
  "Pilòt la ka fè konfyans," li te di. "Sèvi ak radyo pou rele pèp ou a."
  
  
  Mwen rete nan Bay kominikasyon an dèyè elikoptè a epi mwen kontakte konpayi asirans lan pandan motè yo chofe.
  
  
  "Misil yo te lage byen fon nan dezè a," Jeneral Sahele te di. Pa gen twoup pou veye yo. Lè pèp ou a rive la, mwen pral ale. Lè sa a, ou pral kite peyi Letiopi epi mwen pa ta konseye w retounen. Nan tan, mwen pral fè yon vwayaj enspeksyon ak ofisyèlman dekouvri ke pa gen okenn tèt de gè nikleyè ankò. Pral gen anpil eksitasyon, ak Lè sa a, yon moun pral chèche konnen ke espyon Nick Carter te nan Asmara epi toudenkou disparèt. Lè sa a, yon lòt moun pral sonje ke an menm tan an te gen yon konpayi avyon Ameriken sou kòt la nan peyi Letiopi. Larisi yo pral espyone epi dekouvri ke tèt de gè nikleyè yo nan peyi Etazini. Yo pral di nou, epi mwen pral rant sou li epi madichon Amerik pou enfiyabilite li yo. Ou konprann mesye Carter?
  
  
  "Wi," mwen te di.
  
  
  Inite Ameriken an te deja nan lè a, kenz elikoptè naval, teknikman anvayi peyi Letiopi. Pèsonn pa ta konnen sa si Jeneral Sahel te kenbe pwomès li. Mwen te gen konfyans ke yon fwa elikoptè yo te fè wout yo andedan ak ranmase tèt de gè nikleyè yo, vwayaj la retounen nan konpayi asirans lan pa ta dwe ditou ki riske, eksepte pou petèt kèk domaj teknik. Venntwa aparèy nikleyè diferan bay yon garanti trè serye kont trayizon. Ekipman yo te kenbe byen kont atak la sou Camp Borgia, men sa pa vle di li ta siviv yon aksidan elikoptè.
  
  
  Mwen pa t kwè ke Sakhele te planifye pou tronpe. Li te vini ak yon plan briyan pou fè tèt degè nikleyè yo soti nan peyi a epi fè m soti nan peyi Letiopi lè li te blame sou mwen ki ta fè m 'person non grata. Jeneral la reyèlman te vle sa a - se te fason li separe Maryam ak mwen. Sòf si li te twonpe anpil moun, tankou Hawke, li te ede m soti nan kwayans fèm ke manm nan Asosyasyon Nikleyè a pa ta pote okenn benefis nan peyi Letiopi.
  
  
  Lefèt ke asistans sa yo te dwe bay an kachèt te vle di ke lòt pati pwisan an te vle tèt degè nikleyè sa yo rete nan peyi Letiopi. Mwen te kapab sèlman espere ke Jeneral Sahele te depase lòt bò a. Se yo menm ki te ka tire elikoptè militè yo epi kouri dèyè nou.
  
  
  Nou te vole sou twa karavàn chamo nan direksyon lès. Yo te pote souvni ke mwen pa t 'patikilyèman renmen. Mwen te mande tou si moun peyi Letiopi yo te pran nenpòt aksyon kont Danakil yo ki te sipòte Borgia yo men yo pa t nan vilaj la nan kan an nan moman atak la. Jeneral Sakhele atitid prezan te anpeche m satisfè kiryozite mwen. Li ka entèprete yon kesyon nan direksyon sa a kòm entèferans nan zafè entèn yo.
  
  
  Nou te kòmanse pèdi altitid. Mwen gade desann epi mwen wè solèy la k ap klere nan wokèt yo ki te aliye nan ranje pwòp. Gwo traktè ki te remoke yo soti nan katye jeneral Borgia nan dezè a te ale. Yo pwobableman te mache nan lè a, paske tout tren yo te sanble yo ale nan yon sèl direksyon.
  
  
  “Konbyen tan li pral pran inite w la pou rive isit la, Mesye Carter? mande jeneral Sahele.
  
  
  "Ven minit," mwen te di l '.
  
  
  Li rele yon lòd bay pilòt la. Nou te plane sou zòn ki jis nan lwès misil yo epi nou te kòmanse desann. "Pa gen okenn rezon pou gaspiye gaz," jeneral la te di. Elikoptè a frape tè a. Jeneral la pran yon fizi nan etajè a epi li fè siy pou m pran youn. Mwen te konvenk tèt mwen ke fizi mwen te chwazi a te gen yon magazin plen.
  
  
  "Ann tcheke yo deyò," li te di, eklate soti nan pòt la adwat elikoptè a.
  
  
  Mwen te jis sou yo swiv li lè mitray yo louvri tire. Bal te krible sou bò elikoptè a pandan m te pijon tounen anndan an. Jeneral Sakhele te pran tranble epi li te pwan kwen etaj elikoptè a. Mwen panche desann epi byen vit souse li nan. Elikoptè a te tranble lè elis yo te kòmanse vire ankò. Plis bal frape nou, epi mwen te santi yon siflèt nan yon bal pandan li te vole nan pòt la louvri. "Leve," mwen rele pilòt la.
  
  
  Li te akselere epi nou te vole nan lè a. Lè sa a, elis yo te kòmanse travay ak tout pouvwa, epi nou chape anba dife a. Mwen mete ajenou devan jeneral Sahele.
  
  
  "Pran yo soti nan peyi Letiopi," li te di fèb.
  
  
  - Wi, jeneral.
  
  
  "Yo pa fè pati isit la." Ou tande...'
  
  
  Li touse san epi li mouri anvan li te kapab fini fraz li a.
  
  
  Mwen te ale pi devan pou dirije elikoptè a epi mwen te di l ke jeneral la te mouri.
  
  
  "Mwen pral mennen l lopital la," pilòt la te di.
  
  
  - Non, nap rete la.
  
  
  "Mwen mennen Jeneral Sahele lopital la," li te repete, lonje men pou pistolè a nan senti li.
  
  
  Pwen dwat mwen frape l anba machwè. Mwen rale l sou chèz pilòt la epi mwen pran kontwòl elikoptè a. Se te yon avyon Ameriken ke mwen te rankontre nan ayewopò AX a senk oswa sis ane de sa. Mwen pa t yon trè bon flyer, men mwen te gen ase eksperyans pou m vole nan gwo sèk jiskaske Ameriken yo te rive. Mwen lage kontwòl yo pou yon ti moman pou retire Colt 45 pilòt la nan étui li epi asire ke gen yon bal nan chanm lan ak sekirite a angaje. Lè sa a, mwen kontinye vire nan yon sèk.
  
  
  Yo t ap siveye nou e pandan m te vole bò solèy leve misil yo, m te kapab wè lame a klè.
  
  
  Pilòt la te kòmanse deplase. Li louvri je l ', li fikse nan mwen. Li te eseye leve.
  
  
  "Chita," mwen te di, kenbe Colt 45 la nan men l 'nan direksyon li.
  
  
  "Ou atake m '," li te di.
  
  
  "Nou pral rete nan lè a jiskaske pèp mwen an rive isit la," mwen te di. "Si ou te vole nan ti sèk tankou mwen te di ou, mwen pa ta atake ou." Mwen deside fè apèl a lwayote li. "Dènye lòd Jeneral Sahel la se te pou wete tèt degè nikleyè sa yo nan peyi Letiopi... e nou pa ka fè sa si nou vole tounen nan mòn yo."
  
  
  Elikoptè a te antre nan yon pòch lè, e mwen te bezwen tou de men pou reprann kontwòl sou li. Lè m 'gade dèyè ankò, pilòt la te deja kanpe epi li t'ap tranble nan direksyon etajè zam la. Si m pa t kite elikoptè a monte san entansyonèlman, li t ap gen yon chans pou l pran zam la epi tire m. Mwen te pran vize ak anpil atansyon epi tire l 'nan jenou an.
  
  
  Li tranpe olye l tonbe. Elikoptè a plonje ankò. Pilòt la tonbe sou kò Jeneral Sakhele epi li tonbe nan pòt ki louvri a. Mwen pa t 'vle sa a rive. Li ta dwe viv pou di siperyè li yo sou misil yo kache nan Danakil la. Kounye a li te gen anpil chans ke Etyopyen yo ta blame m pou lanmò Jeneral Sahel la. Mwen te pran mikwofòn pou m rele Ameriken ki t ap apwoche yo.
  
  
  Mwen te mande. — Èske gen moun ame avè w?
  
  
  "Douz," te reponn repons lan.
  
  
  "Sa a pa ase, men li dwe fè." Se pwoblèm nan. Mwen rapòte bay moun k ap veye misil yo.
  
  
  "Douz Marin," te di kòmandan inite a. "Premyèman, nou pral debake elikoptè a avèk yo abò. Ou pral kapab wè nou nan apeprè twa minit.
  
  
  "Bon," mwen te di. - Mwen pral ateri dwat devan ou.
  
  
  Douz marin - nou te sèlman plis pase youn a de.
  
  
  ************
  
  
  Mwen te ateri elikoptè mwen jis anvan Marin yo te rive. Se te yon manèv ki te riske, men lè m te ateri sou bò misil yo, mwen te espere jwenn Danakilov ki te anbiskad nou an. Mwen te ateri sou yon santèn yad nan dezè a louvri. Mwen vole soti epi kouri kite elikoptè a.
  
  
  Solèy cho boule kò m. Mwen tande bri kout zam ak bal ki frape elikoptè peyi Letiopi a. Lè sa a, te gen yon eksplozyon; chalè boule te pèse m 'tankou yon bal pèse tank gaz la epi li mete dife. Mwen te deja abandone lide rale ale, te pwan zam mwen byen sere epi kouri ale atravè sab la, ap eseye vin pi piti ke posib.
  
  
  Mwen pijon dèyè yon dune ba kòm bal pèse sab la epi vole sou tèt mwen. Mwen te pran premye fizi a epi mwen te pran yon pozisyon pou tire. Anviwon dis danakil tire sou mwen nan dezè a. Dis plis te toujou ak misil. Mwen te retounen dife e mwen te touye de anvan fizi mwen an te vid.
  
  
  Dezyèm fizi a te mwatye vid, yon lòt danakil tonbe pandan yo plonje nan sab la. Yo te kòmanse pwoche bò kote m, kache dèyè dife lòt moun. Mwen te rive lòt bò dune a epi mwen te jere frape yon lòt lènmi anvan dezyèm fizi a te fini ak minisyon.
  
  
  Yo te deja trè pre, e trè byento youn nan yo ta tire m '. Mwen te kòmanse panse ke mwen te mal kalkile lè elikoptè US Navy te parèt nan syèl la ak Marin yo louvri dife. Batay la te fini nan senk minit. Mwen pa t 'gen chans pran yon lòt piki. Sèjan Marin a te mache tou dousman nan direksyon mwen atravè sab la. Li salye e li di: “Mesye. Carter?
  
  
  "Se vre, Sèjan," mwen te di. 'Dwa a lè. Yon minit pita epi ou te oblije manke plezi nan sove m '.
  
  
  "Ki moun yo te?"
  
  
  Danakils. Eske ou janm tande pale de sa?
  
  
  "Non, mesye."
  
  
  "Yo se dezyèm pi bon konbatan nan mond lan."
  
  
  Yon souri fann figi l. -Kiyes ki pi bon mesye?
  
  
  "Marin Ameriken," mwen te di.
  
  
  Li lonje dwèt sou elikoptè peyi Letiopi ki boule a. - Èske gen lòt moun avè w mesye?
  
  
  'Yon nonm. Men li te deja mouri. Konbyen tan nou ka jwenn syantis fize isit la?
  
  
  Yon lyetnan ki gen eksperyans nan manyen zam nikleyè kòmande yon detachman ven teknisyen. Li te gen anpil kesyon, men mwen te fèmen bouch li.
  
  
  "Se yon istwa long, kòmandan," mwen te di. "Ou pa kalifye pou koute tout bagay sa yo, epi ou pa pral renmen pati mwen pral di w la."
  
  
  -Kisa sa ye mesye? Carter? - li te di .
  
  
  "Kè dezè sa a ap ranpe ak moun ki panse touye lènmi yo pi plezi pase jwe foutbòl. Nou gen douz Marin. Apre sa, mwen te wè trant oswa karant nan danakil sa yo ansanm.
  
  
  Li te konprann sitiyasyon an. Mesye yo imedyatman te kòmanse demantèlman tèt de gè nikleyè yo. Yo t ap demantèlman senk tèt de gè nikleyè e yo t ap chaje yo nan yon elikoptè lè yo te tire plizyè kout zam sou bò lès misil yo. Marin yo imedyatman te vole nan aksyon pandan m te soti nan lonbraj youn nan misil kote m te chita a epi m te rale Wilhelmina. Mwen te tann son nouvo kout fe, men li pa janm vini. Apre sa, youn nan maren yo kouri vin jwenn mwen atravè sab la.
  
  
  mesye. Carter, "li te di, san souf. -Ou ka vini kounya? Gen kèk maniac vle kònen moute wokèt.
  
  
  Mwen kouri dèyè li atravè sab la. Nou rive sou tèt yon dune ki ba epi mwen wè yon blan gra ki kenbe yon bwat. Li te kanpe bò kote youn nan misil Ris yo te vòlè nan men moun peyi Lejip yo. Jou lannwit sa a nan apatman an Saheles mwen devine: Cesare Borgia te toujou yon kote nan peyi Letiopi.
  
  
  
  
  Chapit 19
  
  
  
  
  
  Mwen te kanpe anviwon kenz yad de Borgia. Piki fasil soti nan Wilhelmina. Malerezman, mwen pa t 'gen mwayen pou pran piki sa a. Mwen pat bezwen yon eksplikasyon pou ti bwat Borgia te kenbe nan men l ', sitou lè mwen te wè fil yo kouri soti nan bwat la nan tèt degè nikleyè a. Se te yon zam etonan senp. Eksplozyon konvansyonèl yo deklanche tèt de gè nikleyè. Enpilsyon elektrik lakòz eksplozyon òdinè. Tout sa Borgia te dwe fè se te peze yon bouton oswa baskile yon switch, ak pi gwo ak pi pwisan eksplozyon nikleyè nan listwa ta rive nan sab Danakil, ak Nick Carter nan episant lan. - Mete zam la atè, mesye. Carter,” Borgia rele byen fò.
  
  
  Mwen jete Luger la nan sab la. Nan moman sa a mwen te vle fè de bagay. Youn nan yo te touye Borgia a. Yon lòt bagay te pa fache kòmandan inite a. Si li pa t 'voye yon mesaje ban mwen, mwen ta ka jwenn yon fason pou jwenn tout bagay sou Borgia epi touye l'.
  
  
  "Vin jwenn mwen trè dousman," Borgia te bay lòd.
  
  
  Èske li te konnen sou Hugo? Mwen te reflechi sou kontak mwen anvan yo ak moun Borgia yo. Gaard te wè m 'touye Larsen abò Hans Skeielman a, epi si li te gen yon vizyon lannwit ekselan, li ta wè m' kout kouto l '. Sepandan, lè li te pwan mwen, mwen pa t gen zam, epi detektif Hans Skeelman yo pa t kapab jwenn Hugo nan bagaj mwen. Natirèlman, nan kan Borgia mwen te san zam tou, e lè m te retounen, mwen te dèyè yon konpayi twoup enspeksyon Etyopyen yo. Sa gen sis swa nan Asmara, lè Gaard ak mesye l yo te atake m, mwen te itilize sèlman yon pistolè ak yon bonm gaz. Hugo te rete nan fourey la. Kidonk, menm si entèlijans Borgia te travay byen, li posib ke li te panse sèl kouto mwen te janm itilize se te nan fon Atlantik la.
  
  
  Oke, mwen te pare yo sèvi ak li. Ak ki jan mwen ta sèvi ak li kounye a? Borgia te kenbe dwèt dwat li sou bouton an. Koulye a, mwen te fèmen ase yo konte fil yo. De nan yo te kouri soti nan bwat la nan tèt la nan fize a, lonje dèyè Borgia sou bò dwat la - a goch la nan mwen - tankou yon kalite koulèv futurist dore nan solèy la. Mwen te mande konbyen Borgia ta pèmèt mwen vin pi pre menm.
  
  
  "Sispann, mesye. Carter, "li te di.
  
  
  Twa mèt. Mwen sispann. Li te prèske midi e solèy la cho boule pye m nan plant lou yo ak chosèt epè mwen te mete.
  
  
  - Borgia sispann kriye. Li te gade m an kòlè. Li te di, “Mesye. Carter, pran de etap atansyon sou bò dwat la.
  
  
  Mwen te obeyi. Kò mwen pa bloke wè maren yo ak maren yo ankò. Mwen te espere ke pa gen moun dèyè m 'ta montre ewoyis. Pifò Marin yo se tirè pwofesyonèl fizi. Pa gen dout youn nan yo te ka fè Borgia desann ak yon misil, men mouvman an konvulsif nan dwèt li ta te baskile switch la ak kònen nou tout. Li te di yo: “Prepare pou nou tout ale. "Mwen vle nou tout nan elikoptè ak nan lè a nan senk minit."
  
  
  Borgia te vin fou. Mwen te toujou panse li te fou, depi lè mwen te konnen li chanje non l 'de Carlo pou Cesare. Men kounye a mwen te gen prèv. Li pa te gen okenn zam lòt pase yon detonatè tache ak yon tèt de gè nikleyè.
  
  
  Pa te gen okenn fason li te kapab fini m '. Li te kapab touye m sèlman lè li te eksploze yon fize, ki ta touye tèt li. Li te rele m 'temwen dènye zak li a, sovaj, swisid li nan eksplozyon an nan yon bonm atomik.
  
  
  Men, èske li te konprann vanite li? Dlo koule sou kò m pa sèlman akòz solèy la ak sab cho. Mwen te gen twa, petèt kat minit pou m antre nan tèt moun fou sa a, chèche konnen plan li yo ak chèche yon fason pou netralize yo. Menm si li te fòse m dezabiye toutouni epi kouche sou vant mwen sou sab la apre maren yo ak maren yo te disparèt, menm si li te rache Hugo epi kenbe l pous nan kò m, li ta trè improbab ke li ta. kapab simonte Killmaster. Mwen te oblije fè fas ak li byen vit. "Ak zanmi w sa yo nan gouvènman peyi Letiopi a, li ta pi plis saj pou w eseye siviv olye ke deranje nou konsa," mwen te di nan yon ton soumèt. "Ou ka toujou goumen ak nou pita."
  
  
  "Zanmi m yo pè," li te di. - "Yo se moun fou. Yo pat konnen mwen te prepare yon anbiskad pou ou ak jeneral operèt ou a nan Danakil.
  
  
  "Ou definitivman gen anpil kontak nan mitan Danakil la," mwen te di.
  
  
  Mwen pa t 'vle Borgia toudenkou vin nan sans li. Li pa t espere Danakil yo pèdi batay la jodi a. Li te kwè ke yo te kapab wete Marin yo nan anbiskad li te mete pou Sahele ak mwen. Men youn nan mesye l yo te twò enpasyan e li te tire moman jeneral la te parèt. Koulye a, Borgia pa te gen okenn chwa. Yon fwa li konnen sa a, li pral baskile switch la epi voye yon kouran elektrik nan fil yo ki mennen nan tèt degè nikleyè a.
  
  
  Fil? Mwen byen vit egzamine yo. Mwen te espere ke yo ta sove lavi mwen.
  
  
  Mwen te dekourajeman ralanti analize biyografi ak karaktè Borgia. Yon ajitatè politik ann Itali, yon etidyan kolèj ki gen fòmasyon teyorik ak akademik, yon lidè briyan ki te konn okipe politisyen yo ak militè yo, yon kòmandan an chèf otoproklame ki te kite travay sal la bay gason tankou Vasily Pacek... poukisa Borgia te gen konpetans pou fil elektrik detonatè sa a kòrèkteman? Mwen te jwenn pwen fèb li.
  
  
  Fil yo te fini ak kranpon metal, tankou sa yo ki tache ak yon vis. Borgia a jis mete yo sou yon tèt de gè nikleyè. Mwen te etidye yo ak anpil atansyon ke posib. Youn nan ki te konekte ak pwen an kontak tèt yo te tache ak konsèy yo sèlman. Ti remokè a mwendr sou fil la pral kraze kous la epi fè deksplozyon enposib. Tout sa mwen te dwe fè se te pozisyone tèt mwen pou mwen te kapab pwan fil yo anvan li frape switch la. Mwen te fè yon etap pi devan.
  
  
  "Rete kote ou ye a," Borgia rele byen fò.
  
  
  Motè elikoptè yo gwonde pandan ekip konba a te prepare pou yo retire kò l.
  
  
  "Padon," mwen te di dousman. "Mwen gen yon kranp nan janm mwen. Te gen sitèlman ti plas nan modi elikoptè Etyopyen sa a ke mwen te apèn menm lonje kò ou chita alèz."
  
  
  "Vini isit la pou mwen ka kenbe je sou ou."
  
  
  Mwen te fè kèk etap sou bò gòch jiskaske mwen prèske touche tèt de gè nikleyè a. Borgia pa t wete je l sou mwen lè li te vle wè m ak moun k ap vole yo pi byen. Sa vle di ke li te konnen koneksyon li yo te move. Mwen te mande si konesans sa a t ap ede m oswa anpeche m.
  
  
  Mwen prèske te oblije rèl pou m tande bri flòt elikoptè a. - Ou sonje Maryam, Borgia?
  
  
  "Mwen pral fè l tounen," li te blofe. "Yo pral remèt li ban mwen, oswa mwen pral siye tout peyi sa a Bondye abandone sou kat la."
  
  
  "Li yon ti kras domaje," mwen te di, tou dousman eskize pou li.
  
  
  -Kisa ou vle di mesye? Carter?
  
  
  "Li renmen mwen depi nou chape kan ou."
  
  
  Gason tankou Borgia soufri de miskonsepsyon ke chak fanm se pwopriyete prive. Yon nonm nòmal ta vyole oswa eseye sedui yon bèl esklav konsa. Nan nenpòt ka, sètènman li pa t ap eseye fè l yon senbòl nan espwa li ke li ta pral dirije peyi Letiopi yon jou. Li te sispann panse de li kòm yon fanm ki gen pwòp dezi ak bezwen li. E se pou sa kòmantè mwen te fè l fache. Epi sèlman pou yon ti tan li yon ti tan pèdi atansyon sou sikonstans aktyèl yo.
  
  
  Li te fè yon etap nan direksyon mwen, li kenbe bwat nwa ki gen detonatè a nan men dwat li epi li kenbe dwèt li apeprè twa ka pous soti nan switch la. Li ka pa te egzakteman sa mwen te bezwen, men se te tout sa mwen ta pral jwenn. Mwen pijon pi devan.
  
  
  Li enstenktif leve men gòch li pou bloke atak mwen an. Tan pou aji te fini lè li te reyalize mwen t ap plonje sou fil yo e pa sou li.
  
  
  Men mwen jwenn yo. Mwen jis rale yo. Fil anlè a, ke mwen te detèmine ki pi fèb la, te kraze kote tèt degè nikleyè a te fè kontak.
  
  
  Mwen tande Borgia ap sèmante dèyè mwen. Mwen tounen vin jwenn li. Mindlessly, li frape switch la plizyè fwa. Mwen te pwan sèl fil ki te toujou tache epi rale l; li tou soti. Koulye a, Borgia pa te gen anyen nan men l 'eksepte yon detonatè ki konekte ak sab yo nan dezè Danakil la. Elikoptè yo te dekole e yo te balanse sou tèt nou. Mwen te espere yon moun ta gade nan la, paske si mwen te rete isit la pou kont mwen, mwen ta gen pwoblèm reyèl. Mwen te siviv travèse Danakil la yon fwa, men chans pou m fè l yon dezyèm fwa te neglijab.
  
  
  Borgia te sispann eseye pran kontak ak switch la epi li te gade m. Mwen kalmeman rale Hugo soti nan djenn li.
  
  
  "Carter, salo ou," li te di kòlè.
  
  
  Mwen pa t gen anyen ankò pou m di Borgia. Lè Hawk te voye m 'nan misyon sa a nan jou nou te pwograme pou rankontre nan yon restoran nan banlye Washington, li te di li pa konnen si se te travay Killmaster a oswa ou pa. Desizyon sa a te fè pati devwa mwen an. Borgia te gen twòp kontak enpòtan nan peyi Letiopi.
  
  
  Kounye a ke Jeneral Sahele te mouri, mwen pa t konnen ki pwoblèm li ta ka lakòz ankò. Anplis de sa, li te renmen eksploze bagay tankou tèt de gè nikleyè twòp pou yo ka wè li kòm yon sitwayen itil.
  
  
  Mwen pwoche bò kote l, Hugo vize nan kè l. Li voye yon detonatè initil sou mwen. Mwen pijon, men mouvman an te anpeche m pran vize. Borgia te eseye chape sou sab ki lach la, men li te gen twò piti sipò. Ak men goch mwen te pwan l 'nan kolye a epi jete l' atè. Jenou mwen te peze sou gòj li pandan m te tonbe sou li, stiletto a te pèse pwatrin li.
  
  
  Mwen leve kanpe e mwen balanse bra mwen. De plis elikoptè vole ale. Lè sa a, yon moun toudenkou vire. Li te ateri sou sab la yon kèk yad lwen epi yon sèjan marin vole soti.
  
  
  "Mwen wè ou netralize l, mesye," li te di.
  
  
  'Wi.'
  
  
  Li tounen vin jwenn elikoptè a epi li kriye. "Avi kòmandan an anvan li kite ranje radyo nèt."
  
  
  — Èske kòmandan sa a te nan lè a ak premye elikoptè a, Sèjan?
  
  
  'Dezyèm.'
  
  
  "Li toujou yon gwo istwa pou sal dezòd konpayi asirans lan aswè a."
  
  
  Souri li parfe eksprime santiman mwen.
  
  
  Adjwen kòmandan William C. Shadwell pa t renmen m ak tout kè l. Tankou pifò sòlda, li te konnen ti kras sou AX. Ak lefèt ke li te konnen sou sa a pa te rasire l '. Epi opinyon mwen sou li te fè li menm mwens kontan. Mwen mete l sou kote pandan enjenyè yo kontinye demonte tèt degè nikleyè yo epi chaje yo sou elikoptè yo. Nou te gen yon konvèsasyon ki long ak trè dezagreyab.
  
  
  "Mwen admèt ke mwen te fè kèk erè grav, Mesye Carter," li te di finalman.
  
  
  "Kontinye admèt li, kòmandan," mwen sijere. "Kite ak yon dezyèm elikoptè se lachte. Sa a se yon akizasyon e mwen prèske fou pou pote li."
  
  
  Dezyèm fwa li ale, li te fè pi byen. Li te monte dènye elikoptè a pou l dekole avè m. Nou te fè wonn nan zòn nan, kounye a eklere pa solèy la kouche. Tèt de gè nikleyè yo te nan lòt elikoptè, ak kèk nan avyon yo ta dwe deja an sekirite sou konpayi asirans lan. Jiskaprezan, twoup peyi Letiopi yo pa ouvri yon ankèt sou vyolasyon espas aeryen yo. Apre sa, mwen te sipoze ke lòd Sahel yo ta rete an vigè jouk nan fen misyon nou an. Misil yo te kouche nan dezè a, tankou yon pati nan yon forè petrifye ki tonbe. Epi yo ta rete la pou yon bon bout tan si pèsonn pa t jwenn yo.
  
  
  'Mesye. Carter," te di kòmandan Shadwell, "kiyès Borgia sa a?
  
  
  "Fou talan. Li te vle vin Anperè Afrik de Lès epi kòmanse twazyèm Gè Mondyal la. Tèt de gè nikleyè pèp ou a te ranmase yo te vize Cairo, Damas ak Tel Aviv.
  
  
  "Li te definitivman fou." Li te pare pou fè nou tout. Yon sèl tèt de gè nikleyè ta ase, men reyaksyon an chèn ta kouvri tout pati sa a nan mond lan ak retonasyon radyo-aktif.
  
  
  Nou te nan mitan lanmè Wouj la lè Shadwell te poze yon lòt kesyon: Carter, poukisa Etyopyen sa yo pa t vle kenbe tèt de gè nikleyè yo?
  
  
  Mwen gade sab la, kounye a apèn vizib nan crépuscule la. Mwen te panse ak karavàn chamo ki t ap fè wout yo nan dezè Danakil la. Lè sa a, mwen te panse sou Maryam.
  
  
  "Yo gen pi bon bagay," mwen te di.
  
  
  
  
  
  
  Konsènan liv la:
  
  
  Disparisyon misil ki soti nan peyi Lejip ak pèp Izrayèl la te pwovoke akizasyon mityèl ant de peyi yo. Men, AX, Sèvis Entèlijans Prezidansyèl Amerik la, gen enfòmasyon kredib ki montre nan yon lòt direksyon, Danakil nan peyi Letiopi, youn nan dènye rejyon yo nan mond lan kote yon Italyen trèt ki rele tèt li Jeneral "Cesare Borgia" te angaje nan zak malfezan. Yon nonm san remò, sou chemen pouvwa a. Lachas desann ak detwi Borgia nan vil lou ame li a, nan yon zòn dezè plen ak sab move, se te yon travay prèske enposib menm pou Carter. Men, nesesite pou demonte zam nikleyè yo, ki te kapab trè byen deklannche Twazyèm Gè Mondyal la, se yon valè efò sa a, menm nan pri a nan gwo sakrifis... Sèl patnè Carter te Maryam, bèl pitit fi yon diyitè Etyopyen.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Kontra nan Katmandou
  
  
  tradui pa Lev Shklovsky an memwa Anton, pitit gason li mouri
  
  
  Tit orijinal: Kontra Katmandou a
  
  
  
  
  Premye chapit
  
  
  Li te pi vit ak pi ajil pase mwen te imajine. Epi li te mòtèl. Nan yon men li te kenbe yon gwo klib an bwa gwosè yon mato, ki kapab divize zo bwa tèt mwen an plizyè santèn fragman san. Yon zo imen deja kraze anba presyon uit liv edmi, e yon nonm ki gen yon klib ka fasilman aplike twa fwa fòs sa a.
  
  
  Evidamman di, mwen pa t ap kite sa rive.
  
  
  Pye m 'te glise sou etaj la lis pandan li te kouri pou pi devan pou atake. Li atake, balanse baton an, gen entansyon kraze kòt kòt mwen an. Mwen te reponn jan yo te anseye m, pandan m te pratike anpil fwa ak anpil doulè ak efò. Kò m 'te deplase enstenktif; aksyon an te prèske yon reflèks. Mwen jerked sou bò dwat la, soti nan rive nan baton an kòm li balanse nan lè a. Mwen tande li sifle nan lè a, men mwen pa t ap rete la san objektif jiskaske mwen te santi li frape m nan zo kòt yo, kraze zo ak misk ak fòs la agonizan yon steamroller. Mwen bloke atak la lè m frape pla men m ak avanbra m nan bra advèsè a. Men kal mwen frape nonm lan sou koud la. Lòt men m 'te manyen zepòl li.
  
  
  Pou yon ti moman li te paralize. Lè sa a, li te eseye fè yon etap tounen ak balanse baton an ankò. Men koulye a, tan reyaksyon mwen an te pi bon pase l 'yo. Mwen pijon pi devan anvan li te kapab itilize zam li a, te pwan manch li epi rale l 'nan direksyon mwen. Souf cho li
  
  
  te glise sou figi m pandan m te leve lòt men m. Sa a te dwe kou final la, souflèt brital nan men mwen ke mwen te finalman metrize yon semèn de sa.
  
  
  Mwen te vle leve men m 'pou yon kout pye byen file ak talon pye m' sou manton li. Men, anvan mwen te kapab fè yon mouvman, li te pwan janm mwen ak branche pye l 'nan cheviy mwen. Nan yon sèl mouvman rapid, tèt li kase tounen, soti nan rive nan bra m ', epi nou tou de te atè a. Mwen rive jwenn baton an, ap eseye mete men m 'sou zam ki ka touye moun nan.
  
  
  Advèsè mwen an t ap anfle, prèske pa souf, li t ap eseye frape m. Men, mwen pa deplase. Mwen te peze jenou m 'kont anndan ponyèt li yo ak tout pwa mwen dèyè yo, sa ki lakòz gwo doulè nan pwen yo presyon dwat nan men l' yo. Zo ponyèt yo enpòtan si ou vle touye yon moun, epi jenou mwen paralize bra l 'jis ase pou m' rache baton an nan priz li febli.
  
  
  Mwen peze baton an nan kou li. Figi l te vin wouj pandan m te frape pòm Adan l epi m te menase pou m kraze trache l. Men, apre sa mwen tande l 'slam men l' sou planche a parquet byen poli.
  
  
  Sa a te siy mwen t ap tann.
  
  
  Mwen imedyatman rale tounen epi mwen leve kanpe. Mwen bese tèt mwen soti nan ren, ede advèsè mwen an leve soti nan etaj la epi gade jan li bese tou. Li vire pou l ajiste tobok li a, yon rad ki te preskri an twal blan ki graj. Chemiz la te tache ak yon senti nwa enpresyonan setyèm degre. Li t ap malonnèt si li te mete rad sou li san li pa vire do m. Mwen te tann jiskaske li vire fas mwen ankò. Lè sa a, li mete men l 'sou zepòl mwen epi li souke tèt li, li te souri ak apwouve.
  
  
  "Ou ap vin pi bon ak pi entelijan chak jou, Chu-Mok," enstriktè mwen an te di ak yon souri.
  
  
  Nan Kore natif natal li, non an vle di "Pwen". Mwen te kontan ak konpliman an paske li te pi bon atis masyal nan gouvènman nou an ak AH te gen mwayen pou sèvi ak èd li. Ak Mèt Zhuoen pa t 'yon moun ki jenere ak lwanj. Li pa t prese bay konpliman sof si li te santi yo te vrèman merite.
  
  
  "Konpetans mwen se konpetans ou, Kwan-Chang-nim," mwen te reponn, lè l sèvi avèk tèm ki kòrèk la pou pozisyon enstriktè a.
  
  
  "Pawòl jantiyès ou yo trè jenere, zanmi m." Apre sa, nou tou de te tonbe an silans, sere pwen nou yo ak pote yo nan pwatrin nou an nan klasik la Chariot nan Konsantrasyon Mantal ak Fizik poze, yon poze nan atansyon konplè ak absoli.
  
  
  "Kwang-jang-nim ke kyeon-ne," mwen jape, mwen vire bese tèt devan nonm ki bò kote m '. Li te machin imen ki pi pafè mwen te janm wè.
  
  
  Li te retounen banza m ', li mennen m' nan sòti nan dojang la, jimnastik la byen ekipe kote nou te pase pifò jounen an. Nan pòt la nou tou de vire epi bese tèt. Seremoni senp sa a te temwaye tou de respè mityèl mèt la ak elèv la, ak respè pou jimnastik la kòm yon enstitisyon edikasyon. Malgre ke li ka sanble etranj, tout plezantri sivilize sa yo ki antoure yon aktivite brital konsa se yon pati entegral nan Kyung Fo ak fòm Koreyen an nan karate, Taikwando.
  
  
  "Mèsi ankò, Mèt Zhouen," mwen te di. Li te souke tèt li, li te mande eskiz, epi li te disparèt nan pòt ki mennen nan biwo li a. Mwen t ap mache nan koulwa a pou m ale nan douch yo lè yon nonm te vini nan kwen an e li te bloke chemen m.
  
  
  "Ou santi tankou yon kabrit, Carter," li te di ak yon ri bon. Men, te sanble gen yon allusion nan enkyetid san eksprime nan souri a.
  
  
  Li pa t fasil pou inyore enkyetid li yo oswa siga a santi. Men, mwen pa t blag, paske Hawk te kounye a gade m 'ak frèt ak detèminasyon prèske kalkile. Kòm direktè a ak chèf operasyon nan AH a, branch ki pi sekrè ak letal nan entèlijans Ameriken an, li pa ta dwe pran alalejè. Se konsa, mwen te rete ak reverans silans.
  
  
  -Ou konn mwen byen, pa vre?
  
  
  Yon siga nwa sal te pann ant bouch li, pwent ronje a te kenbe ant dan li. Li te pale ak seryezman ki ka touye moun, epi mwen te twouve m ap deplase tèt mwen anwo ak desann, kòmsi mwen te toudenkou manke mo.
  
  
  "Se sa ou te anseye m ', mesye," mwen te di finalman.
  
  
  "Tout bagay twò vre," li te di. Li te gade pase m ', je l' sou yon pwen byen lwen. - Kòman janm ou ye? li mande yon ti moman apre.
  
  
  Pandan m te nan travay nan New Delhi, mwen te frape nan kwis la ak yon stiletto ki te sanble ak pwòp mwen presye Hugo. Men, blesi a te byen geri, epi apa yon ti bwete nan demach mwen ki ta byento disparèt, mwen te nan trè bon fòm. "Pa gen gwo zafè... jis yon mak pou ajoute nan lis la. Men, lòt pase sa mwen anfòm.
  
  
  "Se sa mwen te espere tande," bòs nan travay mwen reponn. Hawk rale siga mwatye moulen an soti nan bouch li epi li te kòmanse mache ale vini sou boul yo nan pye li. Li te ekspire tansyon nève a; enkyetid, menm lè li te eseye blag epi li te di m 'ki jan li difisil pou jwenn yon bon Havanna jou sa yo. Men, mwen te konnen ke siga yo te dènye bagay nan tèt li kounye a.
  
  
  - Kòman li mal fwa sa a, mesye? - Mwen tande tèt mwen mande. Li pa t 'menm sezi ke mwen te li lide li. "Kèlkeswa jan li move," li te reponn reflechi. "Men... sa a se pa kote pou pale sou li." Premyèman, pran yon douch, ak Lè sa a, vini, di, nan yon demi èdtan nan biwo mwen an. Èske sa a ase pou pwòp tèt ou yon ti kras?
  
  
  - Mwen pral la nan ven minit.
  
  
  Kòm mwen te di, egzakteman ven minit pita mwen te nan biwo Hawke a. Atitid li te fè nwa, ak liy enkyetid ak enkyetid parèt nan kwen yo nan bouch li ak sou fwon li kounye a rid. Li gade mont li, lonje dwèt sou yon chèz epi li mete men l sou tab la. Pouse sou kote yon sandriye kristal ki te ranpli avèk pa mwens pase sis siga pi renmen l, Hawk te leve je l, li te souri ban mwen fatigeman ak enkyete.
  
  
  —Kisa w konnen sou Senatè Golfield?
  
  
  Mwen pa t 'mande l' repete non an, men mwen pa t 'detann oswa tonbe nan chèz mwen an tou. "Pou kòmanse, li se youn nan moun ki gen plis respè nan gouvènman an. Li se tou chèf pwisan Komite Sèvis Ame yo. Anpil nan li gen pou wè ak gwosè bidjè nou an, si mwen sonje byen. Ane pase a li te re-eli nan yon twazyèm manda. Byen yon bagay enpresyonan lè ou panse sou li. Yon bagay tankou swasant-sèt pousan nan vòt yo jete. Votè li yo konplètman inyore enterè pati yo. Yo jis te vle Golfield... epi yo te jwenn li.
  
  
  "Mwen byen kontan ou toujou jwenn tan pou li jounal yo," Hawk reponn. "Men, gen yon bagay ou poko li, Nick, e se Golfield gen pwoblèm, gwo pwoblèm."
  
  
  Mwen panche pi devan sou chèz mwen an. Sekirite nasyonal pa t 'pou AH. Si mwen ta dwe fè fas ak pwoblèm Golfield, se paske pwoblèm senatè a gaye nan tout mond lan. Men, mwen pa t 'gen lide nan ki kalite pwoblèm senatè a te kapab antre nan. "Koute, Nick, mwen te pase tout nwit lan ak bagay sa a modi." Prezidan an rele m yè aprè midi e sa li te di m pa t bon anpil. Gade, mwen pral jwe li dwat ak ou paske mwen panse ou deja konnen poukisa mwen vle pale ak ou.
  
  
  Si Mezon Blanch lan te rele, pwoblèm Golfield klèman poze yon menas pou sekirite entènasyonal ak lòd mondyal. Se konsa, mwen souke tèt, kenbe bouch mwen fèmen epi tann.
  
  
  "Golfield se yon vèv. Ou ka li sa a tou. Madanm li te mouri nan yon aksidan machin nan kòmansman ane pase a. Yon trajedi san sans, vin pi mal pa lefèt ke li kite dèyè pa sèlman mari l ', men tou, de timoun. Marasa, ti gason ak ti fi. Mwen konnen Chuck pèsonèlman, Nick, byenke sa pa gen anyen fè ak operasyon sa a. Mwen te konnen madanm li tou. Mwen te renmen l anpil e jiska jounen jodi a mwen manke l anpil anpil. Mwen te rankontre tou timoun Golfield yo. Desan, timoun rezonab ke nenpòt moun ka fyè de.
  
  
  Li sispann bridsoukou, gade men l ', li egzamine zong li; yon tach jòn ki soti nan nikotin kouri desann nan youn nan dwèt endèks li. Mwen te silans, m ap tann li eksplike m kisa ki te ye.
  
  
  "Yo te kidnape, Nick," Hawk te di toudenkou. ' Tou de. Ti gason ak ti fi.
  
  
  " Kidnape? Ki kote...? Sa ki te pase?'
  
  
  "Timoun yo te detann ak gwoup la. Yon pwofesè ak kèk elèv nan lekòl yo ale isit la nan Washington. Senk jou de sa yo te nan Lagrès. Lè sa a senatè a resevwa mesaj la. Li te ajoute nan yon chichote: "Epi prezidan an tou."
  
  
  -Kote yo te nan moman sa?
  
  
  Li reponn: "Nan Atèn." "Men, sa pa vle di anyen paske yo pa nan Atèn ankò, Nick." Yon jan kanmenm yo te fè kontrebann soti nan peyi a, byenke nou toujou pa konnen ki jan sa te fè. Men, yo pa nan Lagrès ankò.
  
  
  - Donk kote yo ye?
  
  
  'Nan Nepal.'
  
  
  Li te pèmèt mwen trete li, e menm lè mwen te panse sou li, li te difisil pou kwè. 'Nepal?' - Mwen repete. Mwen te gen yon imaj nan pik lanèj, ipi.
  
  
  Pa gen lòt bagay, pa gen anyen ditou. - Poukisa, pou Bondye, mennen yo la?
  
  
  "Pou ede finanse revolisyon an, se poutèt sa," li te reponn. Se poutèt sa prezidan an mande konekte AH. Paske Nepal se toujou yon monachi. Wa a gen pouvwa absoli. "Wi..." li te leve men l lè m te entèveni, "gen yon gouvènman eli, yon lwa, men wa a te kenbe kontwòl prèske nèt sou tout peyi a." Kounye a, kòm ou konnen, Nepal se yon kwen, yon zòn tanpon. Li ka piti, pa pi gwo pase Kawolin di Nò, men sa pa detounen enpòtans li, sitou lè ti peyi sa a sitiye jis ant Lachin ak peyi Zend. Ak nan moman sa a wa a favorab nan lwès la.
  
  
  "Men, pa revolisyonè yo nan Nepal."
  
  
  'Dwa. Yon siksè revolisyon goch la nan Nepal ta fèmen zòn tanpon an epi pètèt mennen nan aneksyon politik nan zòn nan pa Beijing. Ou konnen sa ki rive Tibet. Oke, menm bagay la tou, menm senaryo politik la ak menm batay politik la ta ka menm fasilman aplike nan Nepal. Men, si Nepal tonbe nan Beijing, nou pa konnen sa ki pral rive nan peyi Zend oswa kontinan an antye."
  
  
  - E kisa pitit Golfield yo genyen ak sa? - Mwen te mande, byenke mwen te konnen repons lan menm anvan mwen te poze kesyon an.
  
  
  Yo pral vann pou Diamonds vo yon milyon dola. Se sa yo ta dwe fè sou li, N3, "li te di. Li panche dèyè nan chèz li epi li frape pwen li sou tab la. "Yon milyon si Chuck Golfield ta vle wè pitit li yo ankò... vivan, sa vle di. Yon milyon ke nou pa vle peye si se pou nou. Se konsa, mwen rezoud sou opsyon nan achte klasik. Peye kidnapè yo epi Lachin pral pran Nepal kòmsi anyen pa t rive. Pa peye ranson an, epi Golfield sèlman gen de timoun ki mouri anpil.
  
  
  "Epi ou vle mwen ba yo li, pa vre?"
  
  
  "Epi li pote l tounen," li te di. 'Li klè?'
  
  
  "Pote... epi ranmase..."
  
  
  "Se pa sèlman dyaman yo, men tou de pitit senatè a." Men ki jan Prezidan an vle li fè, trè tou senpleman."
  
  
  Pa te gen anyen ki senp sou travay la. Pa ditou.
  
  
  "Li pa pral fasil konsa," mwen te di.
  
  
  "Se poutèt sa ou isit la, N3." Li te souri bouke, lonje lonje epi peze bouton entèrfon an ak yon dwèt. "Ou ka mande senatè a antre," li te di sekretè a. "Ou pi bon tande li premye men." Lè sa a, ou pral gen mwens chans fè erè, Nick. Pa t 'nye ke Senatè Golfield te fè yon enpresyon... Li te gen yon figi kare ak byen defini, men li pa t' ankò figi yon nonm ki gaye konfyans nan tèt li ak detèminasyon. Li te parèt pal ak hagar lè li te antre nan biwo a. Li tonbe sou yon chèz epi li pèmèt Hawk prezante tèt li.
  
  
  "Yo se jis timoun, adolesan," li boumonnen. “Mwen pa ka sipòte ke moun ka jis kidnape timoun epi touye yo san yo pa enkyete sou sa. E mwen reyèlman te panse mouvman Black September la te iniman. Yo jwenn yon koup nan otaj... sou depans mwen.
  
  
  Nan depans pou nou tout, mwen te panse nan tèt mwen.
  
  
  Golfield te gade nan direksyon mwen epi li souke tèt li tris. "Ou te trè rekòmande pou mwen, Mesye Carter." Hawk di ou se sèl moun ki ka jere sa.
  
  
  "Mèsi paske w fè m konfyans, Senatè," mwen te reponn. "Men, èske mwen ka mande w yon bagay anvan ou di m 'sa ki te pase egzakteman?"
  
  
  'Sètènman.'
  
  
  "Poukisa ou pa t 'kontakte gouvènman Nepalese a? Poukisa tout sekrè sa yo? Poukisa silans? Petèt sa a se yon kesyon estipid, men mwen te panse li te yon kesyon valab.
  
  
  "Se pa yon kesyon estipid, Mesye Carter," Senatè a reponn. Li rale yon anvlòp blan chifonnen nan pòch jakèt li. Bay kondisyon papye a, mwen sipoze ke anpil moun te deja etidye li.
  
  
  Li ban mwen li epi mwen etidye li ak anpil atansyon. Li te gen yon mak postal grèk e li te voye soti nan Atèn. Anndan te gen yon fèy enprime kòm yon kopi kabòn, san filigran, byen pliye an twa. "Machin lèt," mwen te note. - Oh, yo trè pwofesyonèl, mesye Carter. Prèske pè,” senatè a boumonnen tou nwa.
  
  
  Lèt la te gen kontni sa a:
  
  
  SENATÈ: GINNY AK MARK YO TOUJOU VIVAN. MEN PA ATHÈN. YO AN BON SANTE NAN NEPAL. OU DWE PEYE NOU YON MILYON DOLA POU NOU WÈ YO ANKÒ. MEN PA AN KASH. PEMAN YO DWE FÈ AN DIAMAN. N ap fè w konnen akò a pi vit ke posib. PA ESEYE JWENN TIMOUN YO. SI GOUVERNMAN NEPAL LA NOTIFIE YO YAP TOUYE. DIAMAN YO TA DWE LA 27 MWA SA A. PA PITA OSWA TIMOUN YO PAP TOUYE. PA ESEYE FÈ KONTAK. NAP EXPLIZE OU TOUT BAGAY ALÈ.
  
  
  "Se nan de semèn," Hawk te di. "De semèn anvan achte bagay sa yo klere ak ale nan Katmandou".
  
  
  Mwen te mande. - "Poukisa Katmandou? Poukisa pa yon lòt vil?"
  
  
  "Mwen te pale ak pitit fi mwen an yè apremidi," Senatè a reponn. "Te apèl la remonte nan biwo telegraf prensipal la nan Katmandou, ki sèvi tou tout peyi a. Menm kay ki gen telefòn prive yo pa ekipe pou apèl long distans.”
  
  
  - Kisa li te di ou?
  
  
  "Trè piti, mwen regrèt di. Yo pa t kite l pale avè m pou plis pase yon minit oswa konsa. Men, li konfime tout sa ou sot li. Li te di m 'yo te dezespere. Epi li te di m kisa lajan an te ye.
  
  
  "Wi, Hawk te di m 'yo isit la akòz ou. Nenpòt lòt bagay?'
  
  
  "Pa gen anyen," li te di. "Li ak Mark an sekirite... osi byen ke yo bezwen, sa vle di. Epi li pè anpil, Carter. Bondye, timoun sa a pè.
  
  
  "Mwen pa blame li," mwen bougonnen. "Se pa yon eksperyans bèl pou yon moun ki... ki laj ou di pitit ou yo, Senatè Golfield?"
  
  
  "Sèz, vire de mwa de sa." Li te pliye men l 'nan janm li epi li te eseye kenbe, men mwen te wè ki jan li te tranble epi li pa t' kapab kontwole emosyon li. "Mwen te swiv enstriksyon yo egzakteman," li te di finalman. “Mwen pa t gen okenn lide ke sekirite entènasyonal te an danje jiskaske yo te di m poukisa yo te kenbe timoun pou ranson. Men, kounye a ke gen yon posibilite ke Nepal pral vin yon eta satelit nan Beijing ... "
  
  
  "...li enperatif pou revolisyonè yo sispann," Hawke entèwonp.
  
  
  "Egzakteman," Golfield reponn.
  
  
  - E yon milyon dola?
  
  
  "Prezidan an te deja pran swen sa a," Hawk te di m '. "Se konsa, travay mwen kounye a se achte dyaman ki graj yo epi delivre yo nan vennsèt mwa sa a, mete de pitit senatè a an sekirite, epi answit retounen wòch yo," mwen te di. "Sa pa ban m anpil tan."
  
  
  "Nou pa gen okenn chwa," Hawk di swit. - Ou panse ou ka jere li?
  
  
  - M ap fè tout sa m kapab, mesye. Men, yon lòt bagay... Mwen gade Hawk, ki te gen yon nouvo siga sere ant mens, bouch li konprese. "Ki jan egzakteman mwen ka jwenn dyaman sa yo nan ladwàn nan fwontyè mwen kontinye travèse yo?"
  
  
  "Kontrebann." li reponn. Li fikse je l sou mwen.
  
  
  "Kontraband, mesye? Li souke tèt. "Men, gen kèk bagay ki ka ranje ..."
  
  
  Mwen te entèwonp pa vwa monotone Hawk a. “Mezon Blanch lan pa vle okenn lòt gouvènman patisipe nan sa. Sa a ta dwe konplètman biznis nou an ak konplètman sekrè. Si nou di nenpòt lòt moun, espesyalman gouvènman Nepal, ke nou pral voye $1 milyon dola nan dyaman nan peyi sa a, nou pral pwobableman oblije bay yon kalite eksplikasyon. Nou jis pa gen tan vini ak yon istwa rezonab."
  
  
  Senatè Golfield te peze dwèt li sou tanp li. “Ki moun ki konnen ki kote patizan sa yo gen ajan oswa enfòmatè? Si li menm panse ke gouvènman nepalè a te vin pale sou zafè sa a, lè sa a pitit mwen yo ta ka...” Li fè yon soupi. "Ou gen rezon sou sa," mwen te di. "Gen yon chans mwen pral anba siveyans yon fwa yo konnen Diamonds yo sou wout yo."
  
  
  "Pou asire w ke ou swiv enstriksyon yo," Hawk te ajoute. "Sa vle di pèsonn pa konnen sou ranson sa a".
  
  
  "Kontrabann..." Mwen te konnen sa te kapab mennen nan konplikasyon gwo.
  
  
  - Se sèl fason sa a, Nick. Sa a se sèl fason nou ka delivre Diamonds la nan yon ti tan konsa epi kenbe li tout sekrè.
  
  
  Senatè Golfield leve kanpe, li remèsye nou paske nou te pran travay la. Men li te fèm epi gade feròs nan je li te bay sa li te dwe santi anndan an.
  
  
  Lè li ale, mwen tounen vin jwenn Hawk. Li te deja travay sou yon script kote mwen ta jwe wòl prensipal la. — Ou pral resevwa yon chèk labank, Nick. Yon bagay ou ka tounen yon milyon dola nan fran Swis."
  
  
  "Mwen sipoze mwen ta dwe ale nan travay imedyatman, mesye?"
  
  
  'Demen.' Li te rale yon blòk memo jòn nan tiwa biwo li a ak anpil atansyon etidye sa li te ekri. "Men, anvan ou ale nan Amstèdam, ale wè dantis ou."
  
  
  - Mesye?
  
  
  - Dantis pwòp ou a ase. Li te teste epi li pa poze yon risk sekirite. Sepandan, pa di l plis sou travay ou vle l fè a.
  
  
  Mwen te renmen koute pati ke AH te gen tan kalkile. Mwen te toujou gen anpil pou konnen lè sitiyasyon yo te parèt.
  
  
  Fin brèf la, Hawk leve soti nan chèz li. - Mwen konte sou ou Nick. Prezidan an ak, mwen dwe di, Golfield, ap konte sou siksè misyon sa a.
  
  
  Te toujou gen anpil bagay pou regle anvan mwen te monte vòl pou Amstèdam.
  
  
  Pami lòt bagay, te gen vizit sa a nan dantis mwen an kote mwen te konnen kòm: Nick Carter.
  
  
  Men, pa renmen: Carter, Nick, Killmaster N3.
  
  
  
  
  Chapit 2
  
  
  
  
  
  Tout moun te resevwa lòd yo.
  
  
  Golfield te gen li fasil. Yon fwa li te resevwa mesaj la nan men kidnapè yo, li te di ke kourye a ta dwe youn Nicholas Carter nan pwòp biwo li. Nou pa t vle pran okenn risk. Anjeneral mwen pretann yo soti nan Amalgamated Press and Wire Services, men Hawk pa t 'panse ke sa ta travay kòm yon kouvèti, espesyalman lè mwen ap deplase byen lwen lakay mwen.
  
  
  Lòd AH yo te pi plis dirèk. Mezon Blanch lan te vle misyon an ale san yon pwoblèm. Si yon bagay ale mal, si bagay yo pa mache dapre plan, Hawke pral antre nan enkyetid Prezidan an.
  
  
  Yo te deja bay lòd mwen yo sou yon plato an lò pandan brèf mwen nan biwo Hawke a. Jis anvan mwen te sou pran yon taksi nan ayewopò an, li mete tout bagay tounen ansanm. "Nick, tout se ou menm," Hawk te di. "Pa gen revolisyon. Pa gen timoun ki mouri. Pa gen dyaman ki manke.
  
  
  Tout sa mwen te kapab fè se souke tèt. Se te yon sitiyasyon malere, pou di pi piti, ak anpil atansyon men planifikasyon prese dèyè li, ki te ka youn nan anpil rezon ki fè mwen te pase jou anvan an vizite dantis mwen an, Burton Chalier.
  
  
  "Nick, ou pa serye..." li te di.
  
  
  Apre sa, mwen di, "Burt, fè m 'yon favè epi pa mande m' anyen." Kwè mwen, gen yon rezon pou foli mwen. Anplis, depi konbyen tan nou konnen youn lòt?
  
  
  'Pwofesyonèl? Senk ane.'
  
  
  "Sèt," mwen korije. "Se konsa, si mwen mande w yon kouwòn espesyal pou youn nan molè ki pi ba mwen yo, kisa ou ta fè?"
  
  
  Li fè yon soupi e li monte zèpòl, li ban m yon souri dantis fatige. "Apre sa, mwen pral mete yon kouwòn espesyal san yo pa mande pou kisa li ye."
  
  
  "Ou se yon bon nèg, Burton Chalier," mwen te di. Lè sa a, mwen panche tounen nan chèz mwen an epi louvri bouch mwen.
  
  
  Chalier al travay san di anyen ankò.
  
  
  Mwen te kontan ke li te fè mwen konfyans, paske san eksperyans espesyalis li a, misyon mwen ta kòmanse sou move pye a, oswa pito dan an mal. Bagay sa yo te sou tèt mwen pandan m te monte vòl 747 pou Schiphol, Amstèdam. Lè asistan vòl la te retounen ak wiski doub mwen ak dlo, mwen te kite je m 'moute sou kò li, mwen te santi l' ak yon gade grangou, Lè sa a, gade nan tout moun ki te travay nan laboratwa yo ki pi sekrè nan AH. Yo se ewo san parèy, paske san konesans ak konpetans yo, misyon mwen pa t ap janm kòmanse byen. Nan moman sa a, nich nan vant la nan avyon an te gen yon valiz twal ak pi bèl anba a doub janm kreye pa men moun. San lòj sa a malen kache, mwen pa t ap janm kapab pase Luger Wilhelmina a kontrebann nan ekipman elektwonik mwens sofistike nan ayewopò an, kite pou m 'mwen de lòt pi renmen yo, stiletto Hugo a ak bonm tipòtrè Pierre a.
  
  
  Poutan, se te yon santiman etranj la anlè, mil pye pi wo pase Atlantik la, san twa konpayon trezò mwen yo mwen te tèlman abitye. Mwen pa t 'tache étui zepòl ke Luger a anjeneral te pote. Djenn an syèd anjeneral mete sou yon stiletto pa te mare nan avanbra mwen an. Epi pa te gen okenn bagay metal k ap fwote kwis mwen: yon ti bonm gaz ke mwen te surnome Pierre.
  
  
  Sis èdtan kap vini yo pral pi fasil nan tout, paske lè m rive nan Amstèdam, mwen p ap gen tan pou m detann, chita ak yon vè nan men m epi kite lespri m ak je m yon ti kras.
  
  
  Nan moman sa a yo te eseye libere tèt yo nan bagay la bon gou nan yon jip abako ak yon vès syèd mawon. Mwen te konnen kalite li. Men, mwen te konnen li nan lari yo trè aktif nan Hong Kong, twou yo jwèt aza minable nan Macau, ak lari prensipal yo ki pi danjere men egalman vivan nan Manila, Singapore ak Taipei. Jan mwen te kapab di, li te Eurasian, ak ekstrèmman long, cheve nwa dwat ak kò a curviest bò sa a nan Twopik Kansè a.
  
  
  Li te chita de chèz ale nan yon ranje twa, pi pre fenèt la; zepòl mens li yo te bese, je li te sou liv li te kenbe ak tou de men mens. Mwen pa t 'kapab ede li. "Èske mwen ta di w sa k ap pase nan paj sant trèz?" Mwen te di ak yon souri, mwen espere ke li ta reponn.
  
  
  Li leve je l ', li inyore souri a, epi li di ak plis konfizyon ak kontrent ke mwen te espere, "Eskize m?" Mwen pa tande sa ou di a.
  
  
  "Mwen te mande si mwen ta ka di w sa k ap pase nan paj san trèz."
  
  
  "Pa fè sa," li te di. "Mwen deja sou paj la..." epi li gade liv li a "karant." Li pa ta jis.
  
  
  Li pa t 'gen yon tras aksan. Vwa li te sonnen nan Amerik Santral, byenke deyò li te gen anpil siy misterye lès la. - Ou ta renmen bwè? — Mwen mande, mwen prezante tèt mwen. "Mèsi," li te di. "Non mwen se Andrea. Andrea Ewen, Mesye Carter.
  
  
  "Nick," mwen otomatikman korije.
  
  
  - Oke, Nick. Li te gade m avèk pridans, kirye e yon ti kras amize. — Mwen ta renmen yon vè diven.
  
  
  "Blan oswa wouj."
  
  
  "Blan," li te di. "Diven wouj afekte dan ou." Li rale bouch li ale pou yon ti moman, epi mwen wè yon ti koutje sou ke li pa t janm manyen diven wouj nan tout plis pase ven ane li yo.
  
  
  "Mwen gen yon dantis ki ta bay anyen pou travay sou yon bouch bèl konsa."
  
  
  - Sa a ka eksplike nan diferan fason.
  
  
  "Pran sa ou renmen pi byen," mwen te di ak yon souri epi yo rele asistan vòl la.
  
  
  Depi lè yo te sèvi dine a, yon Andrea dekontrakte te chanje kote e li te chita kounye a bò kote m. Li te yon jounalis endependan sou wout li nan Amstèdam pou ekri yon seri atik sou pwoblèm dwòg nan mitan jèn vil la. Li te gradye de zan de sa. Koulye a, li te santi li pare pou fè fas a tou sa ki ta ka rive. 'Tout?' Mwen te mande, ap eseye inyore matyè gri ki te pase pou tranch sou plak mwen an. "Ou renmen poze kesyon, pa vre, Nick?" li te di, pa tèlman kòm yon kesyon men kòm yon deklarasyon.
  
  
  "Depann de ki moun."
  
  
  Li te gade m ak gwo je nwa li epi li te souri anpil. Men, lè li gade plak li a, souri a te disparèt ak nyaj te pase dèyè je li.
  
  
  "Mwen panse pwochen bwason yo pral nan lòd, Miss Yuen," mwen te di.
  
  
  "Andrea," li te korije m '.
  
  
  Kidonk, li pa t etranj ke nou te vwayaje soti nan Schiphol nan vil la nan menm taksi a. Epi lè Andrea te sigjere otèl Embassy la, ki li te di ke li te lokalize santralman ak yon pri rezonab, mwen pa t 'gen reflechi de fwa sou aksepte òf li a. Men, kòm te gen yon bagay tankou "twò pre kou mwen santi m byen," mwen te asire w ke nou tcheke nan de chanm diferan. Li te atravè sal la. Otèl la te sitiye sou Herengracht. Pi plis anonim pase Hilton nan Apollo a. Otèl Ambassade la te ekipe nèt, san yo pa gen gwo bèl bagay ke touris Ameriken yo renmen wè.
  
  
  Chak fwa mwen vizite Amstèdam, mwen eseye manje nan yon restoran nan Bali. Plat siyati yo se tab diri a. Nou te gen rezon a lè, e malgre diferans tan nou tou de te santi, pa t 'kapab gen yon fason ki pi agreyab pou pase rès aswè a.
  
  
  Andrea komanse pale. Li te pale sou anfans li, sou papa Chinwa li, manman Ameriken. Li te ti fi pwototipik pwochen pòt la, sèlman yon ti kras plis sivilize pase orijin Midwès li ta sijere. Epi plis mwen te gade l chita sou tab la devan m, se plis m te vle l. Sa a te pwobableman dènye jou konje mwen pou yon ti tan e mwen te vle fè pi plis nan li.
  
  
  Deyò restoran an mwen te rele yon taksi, ki te kondwi nan Leidsestraat. Andrea te apiye sou mwen, li toufe yon baye epi li fèmen je l. "Ou rankontre moun ki pi bèl lè w vwayaje," li te di. "Se te yon bèl aswè, Nick."
  
  
  "Sa a se pa fen a," mwen te raple li.
  
  
  Mwen te gentan voye yon telegram bay AH pou m di yo kote m rete, men lè nou tounen otèl la pa t gen lèt ki t ap tann mwen nan kontwa a. Si grefye a te sanble yon ti kras kirye (ak yon ti kras jalouzi, mwen ka imajine), mwen diman remake. Mwen te gen yon sèl bagay nan tèt mwen nan moman sa a, ak Andrea pa bezwen okenn coaxing jwenn mwen nan chanm mwen an pou yon dènye vè brandy.
  
  
  "Jis kite m 'ranje li," li te di; ansyen pawòl la, ki, sepandan, soti nan bouch plen, imid li, sonnen konplètman nouvo.
  
  
  Epi li te fidèl ak pawòl li. Mwen te apèn dezabiye epi mwen te eseye mete yon wòb terry konfòtab lè li tou dousman frape nan pòt la nan chanm mwen an. Tout sa li pat bezwen wè, Wilhelmina, Hugo ak Pierre, te kache an sekirite. Mwen te tcheke chanm lan yon dènye fwa anvan m te ouvri pòt la pou li.
  
  
  "Mwen te panse mwen te brav," li te di nan rad swa nwa li ki te pandye sou planche a. Chemiz la te transparan. Ti tete fèm li yo te peze cho sou mwen pandan m te rale l nan direksyon m. Yon pye vole deyò epi li frape pòt la. Avèk men lib mwen mwen fèmen l 'epi apre yon ti moman mwen ak anpil atansyon bese l' sou kabann lan.
  
  
  Li deplase anba mwen, lang li soti anba bouch mou ak grangou li. Li pa yon etudyant ankò, e mwen pa yon etudyant ankò. Mwen te santi klou long li trase modèl konplike sou do mwen. Lang li te bloke nan bouch mwen pandan mwen te kouri men m 'sou kwis li, vle eksplore li.
  
  
  " Dousman, dousman, Nick," li te chichote. "Gen anpil tan."
  
  
  Men, enpasyans mwen te vin pi bon sou mwen, epi lè li te lonje men l epi debouton rad mwen an, mwen pa t tann ankò. Ròb la te kouche bliye atè a bò kabann lan. Nan limyè jòn mou a, po li parèt tawny, lis ak elastik. Mwen pa t 'kapab sispann gade l' pandan li te lonje epi louvri janm li yo kite je m 'admire fouri ki mou ant kwis li. Mwen antere figi m nan li, mwen vire pou m fè l konnen tout bagay sou mwen. Tout bagay eksepte ke apre non mwen deziyasyon N3 ta parèt.
  
  
  Ekla a te disparèt nan po li. Koulye a, sèlman figi revèy vwayaj mwen an te limen. Nan yon chanm nwa mwen te wè ki lè li te. Twa èdtan, twa è. Mwen te tann pou je m 'yo ajiste nan fènwa a prèske konplè. Lè sa a, tou dousman ak an silans mwen glise sou kabann lan epi mwen leve kanpe. Mwen gade desann sou li. Figi li vire nan direksyon mwen, epi li leve men l nan bouch li, tankou yon ti pwen, tankou yon flè fane. Li te sanble ak yon timoun, san defans. Mwen te espere ke li pa ta desevwa m '.
  
  
  Mwen te jwenn kle chanm li a kote li te depoze l atè a. Mwen gade l ankò. Respirasyon Andrea te pwofon e menm, pa gen okenn siy ke li te pretann li ap dòmi oswa inosan. Men, te gen yon bagay ki te ronje dèyè tèt mwen, yon sizyèm sans de konsyans ogmante ki te vòlè m 'nan lapè kò m te tèlman bezwen.
  
  
  Mwen te nan biznis espyon sa a pou twò lontan. Tan ak tan ankò mwen te fòse yo pran desizyon ak pran risk. Se te menm bagay la tou aswè a, epi pandan m te kite chanm nan mwen te vle asire w ke ensten bèt mwen an pa t pran plas bon sans.
  
  
  Koridò a te vid, tapi epè plush la te bouche etap mwen. Kle a glise san pwoblèm nan kadna a. Mwen vire manch lan epi mwen antre anndan an. Li te kite valiz li sou kabann lan, gran louvri, li te revele yon pil rad ak twalèt. Sak zepòl Gucci li te chita tankou yon twofe sou kabinè an bwa akote kabann li. Mwen demare bouk la epi fouye nan sa ki ladan l. Mwen te chèche paspò Andrea, mwen espere ke li ta konfime tout sa li te di m '.
  
  
  Men, sa a pa t 'ka a.
  
  
  Nan demen maten nou te fè lanmou ankò. Men, dous, bèl sansasyon pikotman mwen te santi yè swa te ale. Solèy la te deja wo nan syèl la ble metalik lè mwen te kite otèl la, toujou san prèv mwen te panse mwen te bezwen. Petèt li te jis sa li te di, yon Ameriken òdinè san melanje. Men, jiskaske mwen te wè paspò li, mwen pa t ap gen mwatye nan konfyans ak mwatye nan konfyans ke mwen te yè swa.
  
  
  Si Andrea te remake chanjman nan atitid la, li pa t montre li. Mwen te regrèt, mwen te regrèt anpil, men mwen pa t 'an vakans e te gen twòp bagay pou fè pou enkyete sou blese santiman li.
  
  
  Touswit apre yon manje maten, mwen te rive nan Credit Suisse. Pa gen anpil moun ki jis parèt ak yon chèk milyon dola. Le pli vit ke mwen te anonse entansyon mwen, mwen te akeyi sou tapi wouj la. Mesye van Zuyden, youn nan direktè yo, te mennen m nan biwo prive li a. Yon demi èdtan apre li te pèsonèlman konte soti jis plis pase twa milyon fran Swis.
  
  
  "Mwen espere ke tout bagay anfòm, Mesye Carter," li te di apre sa.
  
  
  Mwen te asire l ke mwen pa ta ka plis kontan. Lè sa a, mwen limen yon Virginia ak inisyal yo "NC" so sou filtè a. "Petèt ou ta tèlman janti pou ede m 'ak yon lòt ti pwoblèm," mwen te di.
  
  
  "Epi kisa sa ye, Mesye Carter?"
  
  
  Mwen kite lafimen soti nan kwen bouch mwen. "Diaman," mwen te di ak yon gwo souri.
  
  
  Van Zuyden te ban m tout enfòmasyon mwen te bezwen. Malgre ke Antwerp ak Amstèdam se de pi gwo sant dyaman an Ewòp, mwen te vle achte san yo pa atire atansyon twòp sou tèt mwen. Dapre mwen te konnen, youn oswa plizyè ajan Sherpa te deja siveye m nan moman sa a.
  
  
  An reyalite, mwen te gen yon santiman vag ak alèz ke yo te swiv mwen lè mwen te kite bank la kèk moman pita. Mwen te sispann admire ekspozisyon fenèt la. Se pa tèlman paske m t ap chèche yon bagay, men paske refleksyon vè fenèt la te ban m opòtinite pou m etidye lòt bò lari a. Yon moun te sanble ezite devan kafe a, figi li kache nan lonbraj yo. Lè m rive nan kwen an, m te fè tèt mwen souke, men tout sa m te wè se moun k ap fè makèt ak moun ki pral travay.
  
  
  Men, santiman an pa t disparèt lè m te rive nan Grand Central Station yon ti kras pita. Trafik sou Damrak te twò chaje pou wè si yo te swiv taksi mwen an. Yon fwa mwen te rive nan estasyon an, li te pi fasil melanje nan ak foul moun yo. Mwen te achte yon tikè retounen nan Hague, ki se apeprè senkant minit nan tren. Vwayaj la te ale san ensidan. Pouswiv mwen an, si imajinasyon mwen pa t 'fè yon blag mechan sou mwen, dwe te pèdi yon kote ant bank la ak Grand Central Station.
  
  
  Pa lwen Mauritshuis, youn nan pi bon ti mize nan tout Ewòp, mwen te jwenn lari etwat siwouyan mwen t ap chèche a. Hooistraat 17 se te yon ti kay anonim, yon ti kras pi laj pase kay kanal tipik nan Amstèdam.
  
  
  Mwen te sonnen klòch la epi m te tann, m ap gade nan tout lari a pou m efase dènye dout ke m te rive nan La Haye te pase inapèsi. Men, Hooistraat la te vid, epi apre kèk moman pòt la louvri epi mwen te wè yon nonm ki gen yon figi wouj byen klere, sere yon loupe bijou nan yon men ak apiye sou pòt la ak lòt la.
  
  
  "Bon apremidi," mwen te di. Mesye van Zuyden ki soti nan Credit Suisse te panse nou te kapab fè biznis. Ou...'
  
  
  "Clas van de Heuvel," li reponn, san yo pa eseye envite m 'nan. - Ki biznis ou gen nan tèt ou mesye?...
  
  
  "Carter," mwen te di. Nicholas Carter. Mwen ta renmen achte kèk wòch ki graj. Almazov.
  
  
  Mo yo te pandye nan lè a tankou yon ti wonn. Men, evantyèlman ti wonn nan pete epi li te di, "Se vre. Dwa.' Aksan li te lou men konprann. "Isit la tanpri."
  
  
  Li fèmen epi fèmen pòt la dèyè nou.
  
  
  Van de Heuvel te mennen m nan yon koridò ki fèb limen. Nan fen a li louvri pòt la asye lou. Menm lè a, mwen fèmen je m ', yon ti tan avèg pa limyè solèy la klere vide nan chanm nan parfe kare. Sa a te biwo li, gwo refij li. Lè li fèmen pòt la dèyè nou, je mwen byen vit gade alantou.
  
  
  "Chita sou chèz la, Mesye Carter," li te di, lonje dwèt mwen sou yon chèz ki te kanpe akote yon tab an bwa ki kouvri ak yon long nap velours nwa. Tab la te kanpe dirèkteman anba yon gwo fenèt kote limyè solèy la te koule nan; sèl kote ki dwat pou jije bon jan kalite a nan Diamonds.
  
  
  Anvan Klaas van de Heuvel te kapab di anyen, mwen te lonje men nan pòch anndan an epi mwen te santi pou rekonfò Wilhelmina étui a. Lè sa a, mwen te pran yon loupe 10x bijou epi mete loup la sou tab la. Yon ti lonbraj yon souri te jwe sou figi wonn, laj Van de Heuvel.
  
  
  "Mwen wè ou pa yon amatè, Mesye Carter," li ap bougonnen.
  
  
  "Ou pa kapab peye sa jou sa yo," mwen reponn. Ran Killmaster la te gen plis pase konesans sou zam, karate, ak kapasite pou depase opozan yo. Ou te oblije espesyalize nan anpil bagay, ki gen ladan Meservey. "Mwen isit la pou fè twa milyon fran Swis nan wòch ki graj. Apre sa, mwen bezwen wòch ki pa peze plis pase senkant kara."
  
  
  "Mwen sèten mwen ka itil ou," reponn mèt mwen san okenn ezitasyon.
  
  
  Si van de Heuvel te sezi, ekspresyon li pa montre okenn tras konfizyon sa a. Soti nan yon kabinè an metal ki anfas kote m te chita a, li te rale yon plato ki kouvri ak menm velours ki sou tab la. Te gen sis sak wòch nan total. San di yon mo, li te lonje mwen premye a.
  
  
  Diamonds yo te vlope nan papye tisi. Mwen ak anpil atansyon retire anbalaj la epi kenbe souf mwen. Koulè klere nan lakansyèl la tranble devan je m ', tire etensèl nan dife kwense. Wòch yo te sanble yo gen bon jan kalite ekselan, men mwen pa t 'kapab konnen pou asire w jiskaske mwen gade yo atravè yon loup.
  
  
  Mwen te vle sèlman pi bon kalite kawo jan yo ta ka gen pou revann sou mache louvri a. Si yo te nan bon jan kalite pòv pou kòmanse, AH pa t ap janm kapab refè envestisman $1 milyon dola yo. Se konsa, mwen te pran tan mwen, mete loup la nan je dwat mwen epi ranmase youn nan wòch yo. Kenbe l ant gwo pous mwen ak dwèt mwen, mwen gade l atravè yon loup. Mwen vire gwo wòch ki graj nan men m ', li wè ke li te pafè jan li te sanble nan je toutouni. Wòch la te koulè a dwat, san yo pa ti allusion nan jòn, ki ta detounen valè li yo. Pa te gen okenn domaj, eksepte pou yon ti swi sou youn nan kote yo. Men, otreman, loup la pa t 'revele okenn fanatik, pa gen okenn enklizyon, pa gen okenn bul, pa gen okenn nwaj, oswa lòt tach.
  
  
  Mwen te fè sa plis pase ven fwa, chwazi sèlman wòch sa yo ki te absoliman pi ak blan nan koulè. Gen kèk ki te gen tach kabòn ki te antre nan fon anndan an ke yo te sal pèfeksyon an. Gen lòt ki te gen tach kristal, ak plis pase yon sèl te gen brouyar disgrasyeu ke nenpòt achtè dyaman konprandr ka evite.
  
  
  Finalman, apre yon èdtan, mwen te gen yon koleksyon wòch ki peze jis anba sisan kara.
  
  
  Van de Heuvel te mande kilè m te fini. —Ou kontan chwa w la mesye? Carter?
  
  
  "Yo pa sanble move," mwen te di. Mwen te pran yon pakèt fran Swis nan pòch enteryè mwen.
  
  
  Van de Heuvel te kontinye respekte règleman biznis yo. Li kalkile pri total de bijou an epi li prezante m 'ak fakti a. Se te yon ti kras mwens pase twa milyon fran ke mwen te pote soti nan Amstèdam. Lè regleman an te fini, li bese tèt li. "Glik dwe atslakha," li te di. Sa yo se de mo Yiddish ke yon dilè dyaman itilize pou pran yon desizyon achte ak mare yon moun nan pawòl li. Mèsi, Mesye Van de Heuvel,” mwen te repete. "Ou te ede m anpil".
  
  
  "Se pou sa mwen isit la, Mesye Carter." Li te souri misterye e li mennen m nan pòt la.
  
  
  Diamonds yo te byen estoke nan yon tib aliminyòm, menm jan ak kalite yo itilize nan siga, ki te byen sele. Pandan m te monte sou Hooistraat, mwen te apèn tande Klaas van de Heuvel fèmen pòt devan dèyè m. Solèy la te deja ba nan syèl la san nyaj. Lè solèy kouche te byento vini, se konsa mwen te prese nan lari yo dezè, vle ale nan estasyon an epi retounen nan Amstèdam.
  
  
  Gen apeprè twa tren pou chak èdtan nan Amstèdam, kidonk mwen pa t 'bezwen prese. Men, lè solèy kouche, konfizyon mwen an vin pi entansifye. Mwen pa t 'wè yon taksi, ak van mouye, frèt la t'ap soufle nan direksyon mwen soti nan nòdès la. Mwen te leve kolye rad mwen an e mwen te akselere mach mwen, pi vijilan ak pridan pase tout tan. Mwen te gen yon valè de yon milyon dola nan Diamonds. Epi yo te toujou gen plizyè milye mil devan yo nan wayòm Nepal. Dènye bagay mwen te vle se te pèdi ranson mwen an, ranson Sherpa yo t ap achte zam pou kòmanse revolisyon yo.
  
  
  Pye pye yo te fè eko dèyè m pandan m te prese nan direksyon estasyon an. Mwen te gade dèyè epi mwen te wè sèlman figi yon vye fanm koube, ki te peze yon sak fè makèt twò chaje. Dèyè li te gen yon ale dezè ki te liy ak pye bwa; sèlman pwolonje lonbraj, depoze fòm ra yo sou asfalt la. Pa fè moun sòt, mwen te di tèt mwen.
  
  
  Men, yon bagay te sanble mal, yon bagay mwen pa t 'kapab konprann. Si yo t ap swiv mwen, moun ki t ap suiv mwen yo pa t envizib. Sepandan, mwen pa t ap distrè jiskaske mwen te rive Amstèdam epi m te mete wòch yo nan sekirite otèl la. Se sèlman lè sa mwen ta pèmèt tèt mwen liks pou yon ti tan nan respire yon soupi soulajman.
  
  
  Mache dis minit soti nan Hoostraat nan estasyon an te fini anvan mwen te konnen li. Tren an t ap rive nan senk minit epi mwen te tann avèk pasyans sou platfòm la, ap eseye rete lwen foul moun k ap grandi nan pasaje èdtan yo. Mwen te toujou vijilan, men je m 'toujou k'ap deplase te kenbe anyen ki te sanble pi piti sispèk, pa gen anyen ki ta ka lakòz alam nan mwendr. Mwen gade sou platfòm la, mwen wè tren an apwoche epi mwen souri nan tèt mwen.
  
  
  Okenn moun pa konnen kiyès ou ye oswa ki kote ou te ye, mwen te di tèt mwen, pa wete je m 'sou tren ki apwoche a. Sparks vole sou ray yo tankou kliyot kolore nan Diamonds nan Diamonds. Mwen travèse bra mwen epi mwen santi bonbe kalme tib aliminyòm lan. Lè sa a, mwen te santi yon moun manyen pòch mwen, yon men sournwa ki soti nan okenn kote.
  
  
  Moman an son tren an soud nan zòrèy mwen, mwen jete janm gòch mwen tounen. Yon souflèt nan do a, oswa dy-it tsya-ki, ta dwe kase rotul la nan moun ki te eseye woule pòch mwen dèyè do m '. Men, anvan mwen frape nenpòt moun, mwen te pouse pi devan pa yon pè nan bra fò. Mwen te tranble e mwen te kriye, m ap eseye rete dwat. Fanm lan te rele epi mwen te grif nan lè a mens e pa gen anyen lòt bagay. Mwen te ateri sou ray yo ak yon aksidan terib pandan tren an woule sou ray yo, dè milye de tòn fè ak asye pare pou kraze m 'tankou yon galèt.
  
  
  Yon galèt trè san.
  
  
  
  
  Chapit 3
  
  
  
  
  
  Mwen pat gen tan poum reflechi.
  
  
  Mwen te aji enstenktif. Kèlkeswa fòs mwen te rete, mwen te woule sou kote nan espas etwat ant platfòm la ak balistrad yo. Gwonde ak sovaj siflèt tren an plen zòrèy mwen. Mwen te peze do m sou kwen platfòm la epi m te fèmen je m. Yon cha kouri apre yon lòt kouri pase m '. Etensèl cho te antoure m ', ak yon van move, tankou souf cho nan lanfè a li menm, kouri sou machwè m' jiskaske li te sanble ke po m 'ta boule.
  
  
  Lè sa a, te gen yon grin strid nan fren. Touswit apre sa, rèl fanm yo te tande nan lè a, menm jan ak rèl bèt pè nan forè a. Lè m te ouvri je m ankò—mwen te fèmen yo kont pousyè ak etensèl—mwen t ap gade wou youn nan cha yo. Trè dousman yo te kòmanse vire ankò, se konsa ke apre kèk moman tren banlye a te kòmanse ranvèse.
  
  
  "Ou te fè li, Carter," mwen te panse. Se konsa, rete kalm, pran souf ou epi reflechi sou kisa pwochen etap ou ta dwe ye. Mwen te nan sitiyasyon danjere anvan, men fwa sa a mwen te pi pre lanmò pase tout tan. Se yon bagay pou yon bal plon fache vole pase tèt ou, ak yon lòt bagay lè yon tren antye, yon lokomotiv ak kenz machin, se sou loraj sou ou. Si se pa t 'pou espas sa a etwat ant platfòm la ak ray yo, Killmaster N3 a pa ta egziste ankò. Lè sa a, kò m 'ta pral gaye sou ray yo nan yon pil nan ti moso nan po, zo ak matyè nan sèvo kraze.
  
  
  Menm lè a, li tounen limyè ankò. Mwen ak anpil atansyon leve tèt mwen epi mwen wè yon douzèn je pè ak defye. Mèt estasyon an, kondiktè a, ak pasaje yo tout te sanble yo te pran yon souf soulajman an menm tan. Mwen leve kanpe, tranble. Rad mwen te chire ak kò mwen te blese ak fè mal, tankou si mwen te soufri youn nan pi move bat nan lavi mwen. Men, mwen te siviv, ak Diamonds yo te toujou an sekirite gras a yon étui ki fèt espesyalman ke mwen mare nan andedan bra m ', anpil tankou djenn an syèd ke Hugo te kenbe sou gad tout tan. Ka aliminyòm an anfòm byen nan étui a epi pa gen okenn pickpocket pa janm ka jwenn li, avèk oswa san èd nan yon tren k ap gronde.
  
  
  Kondiktè a te di byen vit nan lang Olandè: "Kouman ou ye?"
  
  
  'Pafè.' Nan lang angle mwen te ajoute: "Mwen santi mwen byen. Mèsi.'
  
  
  'Sa ki te pase?' li mande, lonje men l epi ede m monte sou platfòm la.
  
  
  Yon bagay te di m pou m fèmen sou sa. "Mwen pèdi balans mwen," mwen te di. "Aksidan." Si se pou mwen, mwen pa ta vle lapolis patisipe.
  
  
  "Dapre dam nan, imedyatman apre ou te tonbe, yon nonm kouri sou platfòm la," chofè a te di. Li lonje dwèt sou fanm ki gen laj mwayen ki bò kote l la, ki t ap gade l ak yon figi pal lakre ak yon ekspresyon sombre.
  
  
  "Mwen pa konnen anyen," mwen reponn. "Mwen... Mwen twonpe, se tout."
  
  
  "Lè sa a, ou ta dwe fè atansyon apati kounye a, Mesye," te di chèf estasyon an ak yon avètisman klè nan vwa li.
  
  
  - Wi, mwen pral voye je sou sa. Se te yon aksidan, se tout, "Mwen repete.
  
  
  Kondiktè a tounen nan machin devan an epi tren an tou dousman tounen nan plas orijinal li. Foul moun pasaje yo te kontinye ap gade m, men je kirye yo te pi bon pase tren ki te jis prèske touye m. Lè pòt yo louvri, mwen te chita epi mwen te kenbe je m 'sou jenou m'. Nan kèk minit, nou te glise nan katye Hague a epi nou t ap tounen nan Amstèdam.
  
  
  Kondwi lè a te ban m anpil tan pou m reflechi. Mwen pa te gen okenn fason pou konnen si atakè a ta ka gen rapò ak Sherpas yo. Li oswa li, pou pwoblèm sa a, te kapab yon pickpocket òdinè ki te pran m 'pou yon biznisman-touris Ameriken rich. Yon lòt posibilite se ke yo te voye pa Van de Heuvel pou retounen dyaman yo epi mete twa milyon fran Swis yo nan pòch li. Men, van Zuyden nan bank la te asire m ke van de Heuvel te trè serye. Mwen te doute ke li te gen tan oswa enklinasyon yo vini ak tankou yon jwe doub devious. Non, li te dwe yon lòt moun, byenke mwen pa te gen okenn lide sou idantite li. Yon gason oswa yon fanm degize tankou yon gason chape anba platfòm la. Se te tout sa mwen te dwe devine. Epi li pa t tèlman.
  
  
  Mwen pa t 'kapab ede men mande si Sherpas yo ta deside pwoche bò kote senatè a pou plis ranson yon fwa yo te jwenn men yo sou Diamonds ki graj yo. Si se konsa, lè sa a yo pa gen anyen pou pèdi nan lanmò mwen... toutotan yo gen dyaman sa yo. Men, si moun sa a pa te voye pa Sherpas yo, Lè sa a, li ta ka yon lòt moun ki te travay pou li, oswa yon moun ki jere yo enfiltre òganizasyon revolisyonè a. Men, pa te toujou gen okenn fason yo konnen ki solisyon anfòm kote. Li te sanble ak yon kle nan pòch ou, men pa te gen okenn kadna eseye li sou li. Omwen yon bagay te sèten: Amstèdam pa t an sekirite ankò pou mwen, e pi bonè m te soti nan vil sa a, se pi bon. Mwen deside fè aranjman pou yon kontinyasyon vwayaj la nan denmen maten.
  
  
  Men, anvan m 'fè sa, mwen pral premye chèche konnen ki jan jwe ak dekouraje ti fi Eurasyen an te pase jounen li. Li te kapab byen vizite La Haye. Epi li pa ta yon konyensidans, mwen te panse.
  
  
  Anplis, li pa t 'yon panse trè kontan. Pa ditou.
  
  
  Mwen kite kle chanm mwen an sou tab la. Se la li tap tann mwen ak yon mesaj. Mwen te depliye moso papye kare a epi mwen te li: E si ou vin nan chanm mwen an pou yon bwè nan senk è? Andrea.
  
  
  Natirèlman, mwen te panse, mwen espere ke li ta montre m 'yon paspò Ameriken. Sa a se tou yon istwa kaptivan sou fason li te pase jounen li. Se konsa, mwen te monte anwo kay la, fèmen tèt mwen nan chanm mwen an, epi mwen te kanpe nan douch cho boule a pou prèske trant minit. Sa, bab ak chanje rad mwen te fè m 'tounen sou wout. Mwen te kite dyaman yo nan otèl la an sekirite paske li te twò riske kenbe yo nan chanm nan. Mwen pa t ap pran plis risk si mwen te kapab fè yon bagay sou sa.
  
  
  Luger Wilhelmina a pa blese malgre tonbe mwen te pran an. Mwen tcheke li anvan glise li tounen nan étui mwen te mete anba jakèt mwen an. Lè sa a, mwen pran yon dènye gade nan glas la, mwen kite chanm nan epi asire w ke mwen fèmen pòt la dèyè m '. Mwen te mache nan koulwa a, mwen espere ke Andrea Ewen ta kapab ban m 'tout repons mwen te panse mwen te bezwen yo.
  
  
  Men, anvan mwen rive nan chanm li, mwen reyalize ke mwen te fini nan sigarèt. Mwen te toujou gen kèk tan, kidonk mwen te pran asansè a desann nan gwoup la pou chèche machin nan lavant.
  
  
  Se la manadjè a te jwenn mwen pandan m t ap mete kèk guilders ak katye nan plas machin nan grangou. Le pli vit ke mwen peze bouton an nan chwa mwen an, anbete ke mwen te jis fimen dènye sigarèt espesyal mwen an, li tape m 'sou zepòl la. "Ah, mesye Carter," li te di. "Ki jan bèl."
  
  
  'Ki sa ki nan pwoblèm nan?' — Mwen te mande, m te depoze pake sigarèt la. - Pou jwenn ou isit la. Mwen jis rele chanm ou men mwen pa resevwa repons. Gen yon apèl nan telefòn pou ou. Si ou vle, ou ka pale nan kontwa an.
  
  
  Mwen te mande si sa a te Hawk pou ban mwen dènye enstriksyon yo. Petèt Senatè Golfield te kontakte kidnapè yo ak enfòmasyon ki pral chanje plan mwen yo. Nan kontwa a, mwen vire do mwen bay kesye a epi pran telefòn nan. "Bonjou, sa a se Carter," mwen te di, mwen espere tande yon vèsyon mens, ti vwa stentorian bòs mwen an. Olye de sa, nenpòt moun ki te sou lòt bout liy lan sonnen tankou li te nan kwen an.
  
  
  'Nick?' Li te di. - Sa a se Andrea. Mwen te eseye kontakte ou tout jounen an.
  
  
  'Kisa w vle di?' Mwen te di, inyore sa ki te frape m kòm yon konyensidans malere. 'Tou jounen an? "Mwen te panse mwen ta ale anlè al bwè yon bwè nan chanm ou?"
  
  
  "Kote?" Li te di.
  
  
  — Nan chanm ou isit la nan otèl la. Ki kote w ap rele?'
  
  
  "Pou Van de Damme," li te di. "Mwen pa janm ekri anyen sou bwè. Mwen te vle mande w si nou ta ka dine ansanm, se tout.
  
  
  "Ou pa kite yon mesaj pou mwen sou tab la?"
  
  
  'Mesaj?' - li repete, leve vwa li. 'Non, nan kou pa. Mwen te isit la tout jounen an ap pale ak ti gason yo ak tifi nan Paradiso sou Weteringschans. Mwen gen ase materyèl pou premye atik mwen an. Pale de itilizasyon dwòg...
  
  
  "Koute," mwen te di byen vit. 'Rete kote ou ye a. Nap wè nan Dam Square nan de zè de tan. Si mwen pa la nan sèt, ou pral poukont ou. Mwen toujou bezwen fè aranjman pou kèk bagay isit la nan otèl la.
  
  
  -Ou pale misterye konsa. Èske mwen ka ede w ak anyen?
  
  
  "Non, mwen te di. Lè sa a, mwen chanje lide. 'Wi, gen yon bagay. Ki kote paspò ou a?'
  
  
  'Paspò mwen an?'
  
  
  'Dwa.'
  
  
  — Mwen remèt li nan kontwa an. Sa ki te pase?'
  
  
  Pa gen anyen, mwen te di ak anpil soulajman. - Men, mwen pral wè ou nan sèt. Omwen se sa mwen te espere.
  
  
  Lè mwen rakwoche, mwen te konnen mwen ta finalman jwenn kontak ki te evite m 'tout jounen an. Nenpòt moun ki te swiv mwen nan Credit Suisse evidamman te fè byen nan La Haye. Koulye a, yo te gen yon pati pi entim nan chanm Andrea Ewan a. Yon reyinyon ke mwen te espere ta reponn anpil kesyon.
  
  
  Lè mwen te poukont mwen nan asansè a, mwen te pran Wilhelmina soti nan étui li a. Luger la tire trè seryezman, kidonk pa te gen okenn bezwen fè ajisteman dènye minit. Anplis de sa, deklanche a te modifye pou bay yon rale diferan pase lòt moun. Li ta pran anpil ti tan. Bal la pral tire moman mwen aplike presyon. Men, mwen pa t vle sèvi ak li si mwen pa t 'gen. Moun ki mouri yo pa pale. Mwen te bezwen repons, pa kò.
  
  
  
  
  Chapit 4
  
  
  
  
  
  Pòt fèmen an te pwoteje pa chastete dam nan, men anonimite asasen an. Nan pòt chanm Andrea a, mwen kenbe souf mwen epi tann, koute ti son an.
  
  
  Li te absan.
  
  
  Anba koulwa asansè a t'ap gronde. Mwen te santi yon ti kras irite ak deplase pwa mwen soti nan yon janm nan lòt la. Wilhelmina te kouche nan men mwen. Li gen bon distribisyon pwa, yon bon figi ou ta ka di, epi li te santi lis ak konfyans lè mwen peze dwèt mwen sou deklanche a trè sansib. Moun ki t'ap tann anndan an pat la pou mete meday la sou mwen. Men, nan kou, mwen pa ta ba yo opòtinite pou yo mete yon bal nan loraj mwen an. "Andrea," mwen te rele epi mwen frape dousman sou pòt la. "Se mwen... Nicholas... Nicholas Carter."
  
  
  Olye de yon repons, mwen tande tras: twò lou pou yon fanm ak twò pridan pou vin twò optimis. Men, mwen te atantif ke posib. Mwen te peze do m sou miray koridò a pandan kle a te vire nan kadna a. Kèk moman apre, bouton pòt la desann epi pòt la te louvri. Tout sa ki te soti nan chanm nan se te yon tach nan limyè blan. Li te kounye a oswa pa janm.
  
  
  Swa yo te soufle tèt mwen, oswa nenpòt moun ki te anndan an te entelijan ase pou reyalize ke Nick Carter mouri ta vle di yon milyon dyaman ki manke. Mwen te espere ke yo pa t mwatye estipid jan mwen te panse. Wilhelmina lonje dwèt sou pwatrin yon Dutchman ki gen anpil kòb ak yon tèt len.
  
  
  Pous li yo te rantre nan senti pantalon li yo, men Astra t ap soti dèyè l. 32 kontrèman ak bèl barik ki ka touye moun Wilhelmina a. Astra a frape nenpòt bagay nan yon santèn yad, epi li te gen tou avantaj nan yon sipresyon douz santimèt, pare pou toufe menm pi lou bal la si yo te sou wout pou lanmò enstantane. "Bonswa, Mesye Carter," te di Dutchman an ak yon aksan guttural fò. - Mwen wè ou pare pou nenpòt bagay. Men, pa gen okenn rezon pou diskite bagay nan koulwa a tankou yon pakèt vòlè komen.
  
  
  Mwen pa di yon mo, mwen jis kenbe dwèt endèks mwen sou deklanche a. Antre nan chanm Andrea, mwen te santi li avili pa prezans moun sa yo lugubr ak figi lugubr. Nonm ki te gen Astra a te Azyatik ak yon figi plen lalin ak cheve nwa. Kontrèman ak konpayon li a, pa te gen anyen estipid oswa fèb-èspri nan entansyon li ak gade trètr. Lè pòt la te fèmen dèyè nou, li te fè yon mouvman prèske insansibl nan tèt li.
  
  
  "Mwen byen kontan ou vin jwenn nou pou yon bwè, Mesye Carter," li te di. Li te pale angle byen vit ak byen tankou moun Bombay ak New Delhi. Men li pa t yon Endyen. Plis tankou yon nonm Chinwa, ak jis ase san nan karakteristik li yo evoke moute imaj nan tèt nèj ki kouvri ak ti tanp Boudis.
  
  
  "Mwen fè tout sa m kapab pou fè moun plezi."
  
  
  "Mwen te espere sa," Azyatik la reponn, Astra a toujou lonje dwèt sou pwatrin mwen an.
  
  
  - Kisa nap tann, Koenvar? - Dutchman jape nan konplis li.
  
  
  Non an se te Nepali, ki te reponn premye nan anpil kesyon mwen yo. Men, pa gen moun ki te sanble trè enterese nan reponn rès kesyon yo.
  
  
  "Nou pral tann Mesye Carter rale dyaman yo," Koenvaar te di briskeman, figi l 'yon mask vid, frèt ak san ekspresyon.
  
  
  - Diamonds? - Mwen repete.
  
  
  "Ou tande l '," te di Dutchman an, kounye a nève ak mwens konfyans. Li te gen sèlman pwen vyann, se pa etonan li te alèz. "Se vre, Mesye Carter," Koenvaar reponn. "Sa ta sove m anpil tan... ak anpil deranjman pou ou si ou jis rale wòch yo pou m te ka konplete kontra sa a epi kite."
  
  
  Mwen te mande. - Ki chemen sa a?
  
  
  Figi li te kase nan yon souri. Se te pi move bagay li te kapab fè. Fang li yo te ranpli desann nan yon kwen ponya byen file: pye ki soti nan yon fim laterè twazyèm to, Count Dracula of the East.
  
  
  "Vini non, Mesye Carter," te di Koenvaar. "Ou pa vle mouri pou jis kèk dyaman, pa vre?" Mwen sèten bon Senatè Golfield la pral kapab ranmase plis lajan pou evantyèlman ranson timoun yo. Kidonk, ann evite san koule pa nesesè.
  
  
  Repons yon lòt kesyon. Li te konnen mwen te emisè Golfield. Men, si li te yon emisè Sherpas yo, kèk aspè enpòtan nan akò a te neglije, ki gen ladan timoun yo Golfield. Si mwen te remèt yo kounye a, Sherpa yo ta ka mande plis ak plis dyaman. Men, si li pa t 'yon Sherpa, mwen pa t' panse ke li ta fasil pou mwen eksplike revolisyonè dezespere yo ke ranson an te vòlè pa yon Olandè gra ak mwatye Nepalese, ki sanble anpil ak yon vanpir.
  
  
  Mwen te oblije fè yo pale pou yon ti tan. "E si mwen pa abandone bijou sa yo ke ou panse mwen genyen, kisa pou sa?"
  
  
  Koenvar te souri ankò, tou dousman leve kanpe. Kò li te etwat ak fil. Mouvman chat li yo te fè m sonje Mèt Tsjoen, enstriktè karate mwen an.
  
  
  'Ebyen kisa?' - Li frape barik Astra a ak yon dwèt. "Zouti etonan sa a vini ak senk mandrin super-rapid. Si mwen rale deklanche a, mwatye nan ou pral soufle nan direksyon pòt la, kite janm ou an plas. Ou konprann?'
  
  
  "Bon," mwen te di.
  
  
  - Donk ann sispann diskite. Wòch tanpri.
  
  
  - Kiyès ki voye ou?
  
  
  - Ki diferans sa fè pou ou mesye Carter?
  
  
  Vwa l 'ak tout atitid li fè nwa ak detèminasyon k ap grandi, ak dwèt li nève glise sou deklanche a.
  
  
  "Ou genyen," mwen te di, panse nan tèt mwen, "Ou se yon pi gwo salo pase ou te janm konnen." Mwen mete Wilhelmina atè epi lonje men m nan jakèt mwen, kòmsi m te vle pran dyaman yo nan pòch anndan an.
  
  
  Li renmen ou pa, p'ap gen plis repons. Pandan Koenvaar lonje revòlvè li nan direksyon mwen, mwen te fè yon mouvman rapid nan ponyèt mwen, se konsa ke nan yon fractionne segonn mwen te gen Hugo nan men mwen epi mwen tonbe ajenou. Mwen te woule pandan Astra a te kite yon dife eksplozif. Bal la te lwen sib li, men Hugo frape je ti towo bèf la, pa te gen okenn dout sou li.
  
  
  Dutchman an kouri vin jwenn mwen, tranble, li fè yon mouvman konvulsif apre lòt. Jete m 'te difisil ak mòtèl. Hugo soti nan kè l 'tankou yon zepeng kenbe yon papiyon zepeng sou papye. Ak tou de men, tèt len an te eseye rale epengl la, men san te deja koule soti nan li tankou yon geyser, plen devan chemiz la ak bul ak kim wouj.
  
  
  Li te tonbe tankou yon poupe ranyon ki te pèdi fars li, je l 'vire anndan kòm si yo te frape yon enskripsyon san apetisan ak san. Men, Koenvar pa t ' ditou enterese nan sa a. Li te rale deklanche a ankò epi mwen te tande sifle yon bal cho k ap boule prèske nan manch jakèt mwen an.
  
  
  Ti mesye a te nève, sitou ke mwen pat vle sèvi ak Wilhelmina. Mwen te toujou vle l 'vivan paske mwen te konnen li te kapab ban m' anpil plis enfòmasyon pandan lang li te toujou nan itilize pase si mwen frape tout sant lapawòl li soti nan bouch li. Pou yon ti tan mwen te an sekirite dèyè kabann lan. Koenvar rale pi devan, ak mouvman egzak sou ansyen etaj la trese. "
  
  
  Mwen sipliye. - "Konpwomi, Koenvar, ann dakò!
  
  
  Li pa reponn e li kite Astra li a pale pou kont li. Fo Walter la krache ankò, epi glas ki bò kabann lan kraze an plizyè santèn moso byen file. Mwen ta kraze an anpil moso le pli vit ke mwen te antre anba liy dife l 'yo. Se konsa, mwen pa te gen okenn chwa ke mennen Wilhelmina nan aksyon. Vize sou arbr lis ble-nwa li, mwen rale deklanche la. Jis dèyè Koenvar, mwens pase de pous anlè tèt li, yon twou parèt nan miray la.
  
  
  Li bese, li glise dèyè tab la, li eseye vin pi pre pòt la. Mwen te pè sèvi ak Wilhelmina ankò; yo te pè ke anplwaye otèl la ta tande sa k ap pase nan etablisman majeste ak respektab yo. Men koulye a, Koenvar te gade pè e anndan li te tire konklizyon. Pou yon twazyèm fwa nan plizyè minit, Astra a plenyen ak pèsistans infernal, epi Wilhelmina a vole soti nan men m '.
  
  
  "Men, pran dyaman yo!"
  
  
  Mwen sipliye, mwen mande si li te tèlman dezespere ak visye kwè m 'yon dezyèm fwa.
  
  
  Li te kwè.
  
  
  Dousman ak tranble, mwen leve kanpe epi m mache nan direksyon l ak yon demach trè lou. Li te kenbe zam nan pwente sou pwatrin mwen. "Leve men ou," li te di, pa ditou souf.
  
  
  Kòm mwen te vin pi pre, mwen te fè jan mwen te di. Men, lè Koenvar rive jwenn jakèt mwen an, vle eksplore pi plis pase jis pawa swa chè a, mwen frape ak men gòch mwen ak boukle dwèt mwen. alantou ponyèt li, pouse barik Astra a lwen pwatrin mwen ak nan direksyon tè a.
  
  
  Li te kite yon gro sezi epi zam la te glise nan dwèt li. Lè sa a, li te eseye libere, prèske manke efè a nan so-nal-chi-ki a, yon souflèt ak manch nan yon kouto ki te dwe kraze larenks li. Men, mwen pa te resevwa plis pase yon kout souflèt sou bò kou miskilè l 'yo.
  
  
  Lè sa a, li te vire Koenvar a sipriz mwen. Lè m te ba l yon kout pye nan lenn, li te fè yon sèl nan sote ki pi rapid mwen te janm wè.
  
  
  Mwen rale tèt mwen tounen pou zòtèy soulye l 'te manyen lè a epi yo pa kou mwen ak manton. Nan nenpòt ka, li te pèdi avantaj nan Astra l 'yo. Men, li pa t vrèman bezwen li. Koenvaar te egalman kalifye ak bra l 'ak janm li epi li frape ankò, fwa sa a ak yon kout pye bak. Si li te frape m, si m pa t vire nan dènye minit, larat Nick Carter t ap sanble ak yon sak pwa. Men, ankò li rate sib la. Mwen te leve men m, men m te tounen yon frenn de dwèt ki ka touye moun e ki avegle. Mwen manyen je l ', li lage yon rèl toufe nan doulè.
  
  
  Lè sa a, li frape jenou l ', li frape m' sou pwent manton mwen an. Mwen te panse mwen te tande yon zo krakman pandan mwen te apiye tounen, souke tèt mwen epi mwen te eseye refè balans mwen. Koenvar te deja nan pòt la, aparamman gen entansyon ranvwaye sesyon an jiskaske yon dezyèm vizit, olye ke fè fas avè m 'la ak Lè sa a, pou tout tan. Kèk moman apre mwen te nan pòt la, ritm lan panike nan kouri eko nan zòrèy mwen. Mwen desann nan koridò a.
  
  
  Li te vid.
  
  
  'Enposib.' Mwen bay tèt mwen madichon tou dousman. Koulwa a toudenkou te vin trankil ase pou tande yon peny tonbe. Mwen kouri desann ranje a ki sòti bò kote. Men, Koenvar te kite.
  
  
  Ki jan nonm sa a te disparèt san okenn tras rete yon mistè. Koneksyon li yo ak motif yo rete yon seri etranj kesyon san repons. Men, mwen ta ka absoliman sèten nan yon sèl bagay: Koenvar ta retounen, si mwen te renmen li oswa ou pa.
  
  
  Li te difisil pou mwen frape sou tout pòt yo mande si mwen te kapab fouye chanm yo. Nan nenpòt ka, pèsonn pa te enterese nan bri ki soti nan chanm Andrea, byenke mwen te sipoze ke pi fò nan envite yo otèl yo te deja chita sou tab yo inonbrabl nan vil la anvan dine. Se konsa, mwen te retounen nan chanm li epi tou dousman fèmen pòt la dèyè m '.
  
  
  Olandè a te kouche frwase atè a tankou yon mouchwa papye itilize, chanm lan te santi yon sant rans san, poud pou zam ak laperèz. Mwen te louvri fennèt ki bay sou Herengracht e mwen te espere ke sant dlo a t ap disparèt odè vyolans ak lanmò ki pi byen mèb.
  
  
  Si mwen te kapab fè anyen sou sa, Andrea pa ta konnen anyen etranj te rive. Men, anvan mwen te oblije debarase m de kò sa a.
  
  
  Natirèlman, rad nonm lan te gen etikèt Olandè sou yo. Men, pòch li yo te vid eksepte yon pake sigarèt ak kèk guilders. Li pa te gen anyen pou idantifye li, e mwen te sispèk ke Koenvaar te anboche nèg sa a isit la nan Amstèdam.
  
  
  "Estipid," mwen te chichote, gade devan chemiz li te tranpe nan san. Mwen te kenbe kò li atè a ak yon sèl men pandan m te rale Hugo nan kò san vi li. San ki fè nwa koule desann nan pwatrin li. Po l te deja pran yon ekla vèt ki pa gen koulè pal, e pantalon mouye l ak aparans san l te prèske fè m regrèt initil lanmò li. Li pa t 'genyen anyen nan li. Koenvar pa t ' ditou enterese nan sa ki te rive l '.
  
  
  Men koulye a, menm kò sa a san vi te oblije disparèt. Mwen te wè yon pòt dife nan fen koulwa a epi mwen te kòmanse trennen kò nonm lan nan direksyon pòt la, pa peye atansyon sou mak wouj nonm lan te kite sou planche a. Yon fwa ke kò a ale, mwen pral netwaye dezòd la. Sa a pa t 'yon bagay yo dwe kite pou sèvant la. Erezman, pa gen moun ki soti nan koulwa a pandan m te trennen l nan direksyon pòt dife a. Mwen ouvri l epi rale l.
  
  
  Dis minit apre li te kouche sou do kay otèl Anbasad la nan yon pil vye rad. Yo pral jwenn li la, men pwobableman lontan apre mwen te kite Amstèdam. Dòmi byen, mwen te panse anmè. Mwen te tounen lakay mwen epi mwen te glise tounen nan chanm Andrea.
  
  
  Mwen te oblije netwaye tout san sa a san yon netwayaj mirak konsa. Se konsa, mwen jis itilize savon ak dlo debarase m de tach ki pi mal yo. Mwen pa t 'menm fè li twò mal konsidere etaj la te sanble ak yon chan batay. Lè sa a, mwen ranplase glas la kase ak youn nan chanm mwen an. Finalman, mwen deplase tab la nan twou bal nan miray la, mwen mete Astra Koenvaar a nan pòch mwen epi ak anpil atansyon egzamine Wilhelmina.
  
  
  Bal ki soti nan Astra a sèlman grazed li ak rebondi nan long barik espesyal wo-presyon an. Mwen tcheke vizyèr Bomar la e mwen te kontan ke li te toujou nan bon kondisyon. Mwen te genyen Wilhelmina pou plis ane ke mwen vle konnen oswa ke mwen ka sonje. Apre sa, mwen pa t 'vle pèdi l', espesyalman kounye a, lè misyon an te apèn te vinn sou tè a.
  
  
  Anvan m te kite chanm nan, mwen te dwate kravat mwen epi mwen te pase yon peny nan cheve m. Depa a te parèt byen. Pa trè bon, sonje, men mwen pa t 'panse Andrea Ewen ta remake tou, lòt pase mèb yo te deplase. Anplis, li pa t gen okenn fason pou konnen gen yon moun ki te mouri isit la.
  
  
  Mwen fèmen pòt la dèyè mwen epi mwen pran asansè a desann nan Fwaye a. Mwen te toujou gen ase tan pou m ale sou Dam Square, vin chèche l epi m te manje yon bagay ansanm. Mwen espere rès aswè a te trankil ak lapè. E san ensidan.
  
  
  
  
  Chapit 5
  
  
  
  
  
  "Ou konnen," li te di, "ou pi bon gou pase tab diri yè a."
  
  
  - Donk ou toujou renmen manje Endyen?
  
  
  "Mwen pito ou, Carter," Andrea te di.
  
  
  "Sa toujou bon pou tande," mwen bougonnen. Mwen te woule sou do m epi m te rive pran yon sigarèt. Andrea rale sou tèt mwen epi li mete tèt li sou pwatrin mwen. "Se yon wont mwen oblije kite apremidi a."
  
  
  Li te mande. - 'Poukisa?'
  
  
  "Akò biznis yo.
  
  
  "Ki kalite biznis sa a?"
  
  
  'Sa pa regade ou.' - Mwen ri ak espere ke li ta konprann.
  
  
  Li te fè li. Li aktyèlman te sanble byen kontan ak sitiyasyon li, po li toujou mouye ak woz soti nan ekla nan renmen nou an. Li te kenbe m 'leve mwatye nwit la, men pase nwit la avè l' te pi bèl pase, di, Koenvar oswa konpayon modi l 'yo.
  
  
  "Ki kote ou prale apre, oswa mwen pa gen dwa konnen?" - Andrea fè nwa.
  
  
  "Tout bagay pwente bò solèy leve," mwen te di. Mwen te etenn sigarèt la nan sandriye a epi mwen te vire fè fas a li. Men m 'te moute ak desann po lis, satiny li. Se te yon poupe Chinwa, tout woz ak porselèn; lespri ak bote nètman pake kòm yon kado. Mwen pa t 'kapab reziste debake li tout ankò pou admire sa ki nan. Toudenkou lang li te toupatou e anvan m te konnen sa k t ap pase m t ap mete lou sou li, m t ap antre byen fon nan trezò li.
  
  
  "Eske w pral tounen nan Paradiso pou plis entèvyou?" Mwen te mande yon èdtan pita lè li soti nan douch la. "Petèt sa a se yon bon lide," Andrea te di pandan mwen te cheche do l ', ezite nan je a koub mou nan bounda li. “Se la kote pifò nan yo pase pou yo fè kontak... oswa mwen ta dwe di, pou fè yon kontra. Epi yo pa gen pwoblèm pou yo pale avè m pandan y ap nan pwòp anviwonman yo.”
  
  
  "Mwen ka mennen w nan yon taksi si mwen pral achte tikè avyon."
  
  
  'Gwo. Li sove m anpil tan, "li te di. "Men, ou p'ap manje maten anvan ou ale?"
  
  
  "Jis kafe."
  
  
  Apre tout vyolans ak supriz nan nwit anvan an, dènye manje maten an nan Amstèdam se te pi bon estimilan mwen te kapab imajine. Jis chita la anfas Andrea sou yon tas kafe te fè m renmen l anpil ke mwen te prèske pè. Li ta pi plis poukont san li. Men, se pa konsa lavi m te travay, e pa t gen anyen mwen te kapab fè sou sa. Se konsa, mwen te eseye mete Andrea Ewan soti nan tèt mwen moman sa a mwen te abiye ak anbrase li pou sa ki ta ka dènye fwa a.
  
  
  Li pa t sanble twò kontan tèt li. — Èske w ap pase nan Amstèdam ankò sou wout ou tounen? li mande pandan nou t ap tann asansè a.
  
  
  "Mwen pa sèten," mwen te di, "konsa mwen pa ka pwomèt ou anyen. Men, si mwen tounen isit la epi ou toujou la ..."
  
  
  "Lè sa a, nou pral gen tab diri pou selebre ankò," Andrea te di ak yon souri ke li te sanble ap lite pou kenbe an plas. Lè sa a, li peze dwèt li sou bouch mwen epi byen vit gade lwen.
  
  
  Mache soti nan otèl la, nou te mache nan klere, bonm maten prentan anndan an. Lè a te briyan ak pran sant avanti ak eksitasyon. Andrea te pwan men m kòmsi li te pè pèdi m. Menm lè a, mwatye nan twotwa a, li te sanble pèdi pye l. Li twonpe epi mwen te pwan li pou anpeche l tonbe. Lè sa a, mwen te wè yon flè wouj klere fleri sou zepòl li.
  
  
  "Nick, tanpri..." li te kòmanse. Lè sa a, je l 'fèmen epi li tonbe sou mwen tankou yon pwa mouri.
  
  
  Mwen pat gen tan poum pèdi. Mwen te rale l dèyè yon machin ki estasyone epi m te fouye twati yo toupatou nan Herengracht ak je m. Yon bagay metal te klere nan limyè solèy la byen klere maten an, ak kout zam kòlè sonnen anlè tèt yo.
  
  
  Portyè a wè l tonbe. Li kouri desann nan lari a lè mwen rele sou li kache paske te gen yon tirè pwofesyonèl sou youn nan twati yo lòt bò lari a.
  
  
  "Rele yon anbilans," mwen rele byen fò. "Li te tire." Mwen gade Andrea. Je l 'te toujou fèmen ak koulè a te disparèt nan figi l'. Koulye a, souf li te anraje, ak san kontinye ap koule soti nan vye blesi a sou zepòl li.
  
  
  Nan pwen sa a mwen te kapab fè ti kras plis pase eseye ale nan lòt bò a nan lari a. Mwen pa t gen dout ke se te zanmi m nan Nepal e ke objektif li pa t klè jan li te espere. Mwen pa t ap kite l glise lwen mwen ankò, pa ak san Andrea nan men l 'e petèt menm lavi li pou ki li te oblije reponn.
  
  
  Pon etwat Pena a se sèl fason pou rive lòt bò kanal la. Mwen te rete osi ba ke posib, byenke mwen te rete yon sib fasil. Dèyè m 'te gen son an doub nan yon sirèn anbilans kouri nan direksyon otèl Anbasad la; sa a ak rèl yo kòlè nan yon foul moun byen vit rasanble. Mwen te kouri travèse pon an epi mwen te fè l san danje lòt bò a. Yon moun te rele yon avètisman pou mwen lè yon lòt bal frape twotwa a sou bò gòch mwen an, voye moso nan pavaj vole nan lè a.
  
  
  Yon ti moman apre mwen kouri moute mach eskalye kay kanal la. Erezman, pòt la te louvri. Se te yon bilding biwo e mwen te pran yon ti tan pou m rive nan dènye etaj la. Pòt ki mennen nan do kay la te fèmen soti anndan an, ki vle di ke Koenvar, oswa petèt youn nan asasen lokal yo li te anboche, pa t 'sèvi ak kay la jwenn aksè nan ranje nan do kay plat.
  
  
  Wilhelmina te snugged nan bra mwen epi li te santi cho ak rekonfòte. Mwen rale boulon an tounen epi mwen louvri pòt la tou dousman ke posib. Limyè solèy la te antre ansanm ak yon sirèn anbilans ki t ap flannen atravè kanal la devan otèl anbasad la.
  
  
  Fè vit, sakon ou, montre tèt ou, mwen te panse, k ap monte sou do kay la plat, asfalt. Nan moman sa a menm, yon bal te pèse yon chemine brik a mwens pase mwatye yon mèt lwen mwen. Mwen tonbe sou do kay la epi mwen te kòmanse rale pi devan. Koenvar pa t vizib, byenke mwen te konnen ki bò yo te tire piki a. Li te wè m, men mwen poko jwenn li. Mwen pa t 'vwèman renmen vilnerabilite mwen, men te gen ti kras mwen te kapab fè jiskaske mwen kenbe li sou arbr nwa klere Wilhelmina mwen an.
  
  
  Lè sa a, mwen tande son an mwen t ap tann, son an nan pye k ap kouri dwat dèyè m. Mwen akoupi epi mwen gade deyò sou kwen chemine a. Li te vre Koenvar, abiye tout an nwa, ajil ak flotant tankou yon jaguar. Mwen pran Wilhelmina, mwen vize epi mwen tire...
  
  
  Men sa kochon sa a pa t menm kenbe. Li te sanble kòm si yon bal te grate zo bwa tèt li, men Koenvar pa menm reflèks leve men l 'nan tèt li.
  
  
  Mwen te swiv li epi mwen te rete pi pre li ke posib. Li te pote yon Mossberg 12-piki, fizi a estanda nan anpil depatman lapolis Ameriken. Men, aparamman li te fè kèk chanjman nan li, depi minisyon li te itilize yo te plis tankou yon wonn mòtye M-70.
  
  
  Koenvar te glise sou yon rebò atravè de twati. Mossberg li te klere nan limyè a, Lè sa a, son an sonnen tankou yon ploge asye: pok, sou bò gòch mwen an. Mwen te pijon tounen, men objektif li pa t ' mwatye bon jan konpetans li nan karate. Nan moman sa a mwen te kapab sèlman kontan nan sa a.
  
  
  Mwen rale deklanche sou Wilhelmina. Son staccato li te imedyatman swiv pa yon plenn nan doulè toudenkou spasmodik. San mwen te kòmanse bouyi lè mwen te reyalize ke youn nan bal mwen yo te finalman frape sib li. Koenvar lonje men l, li eseye sispann senyen an. Li leve Mossberg la sou yon souflèt li. Men, avèk yon sèl men ki te rete an aksyon, bal la rate ak rikoche soti nan yon twati nan yon lòt nan yon seri de eksplozyon vyolan.
  
  
  Lè sa a, li kouri ankò tankou yon pantè nwa, ap eseye chape. Mwen vole leve, mwen kouri dèyè l ', dwèt mwen byen peze deklanche Wilhelmina a. Koenvar te rapid, men plis pase sa, li te ekstrèmman ajil. Pandan m te tire yon lòt kout zam, mesye a te vole ant de kay epi li te disparèt dèyè yon tiyo kout ki boule. Lè m 'te rive nan kwen an nan do kay la, li menm ak Mossberg pa te okenn kote yo dwe wè. Mwen te fè bak, mwen te pran devan epi mwen te sote. Pou yon ti moman mwen te imajine yon Nick Carter ki te kraze anpil, ki te mutile nan lari ki anba a. Pye mwen te glise nan kwen an. Mwen jete pwa mwen pi devan pou jwenn yon pi bon priz sou do kay la. Mozayik twati yo te fè aksidan epi yo frape lari ki anba a ak son nan mitray zam. Men, mwen te fè li, jis nan tan yo wè karyè mwen an disparèt dèyè yon pòt zenk ki san dout mennen nan lari ki anba a.
  
  
  Nan mwens pase ven segonn mwen te nan pòt la, men Koenvar pa te ni sòt ni neglijans. Li te fèmen pòt la avèk pridans soti anndan an. Mwen kouri tounen sou do kay la, akoupi epi gade deyò nan Gable la. Mwen te gen yon bèl View nan tout lari a. Anbilans lan te deja ale. Olye de sa, twa Volkswagen Beetles ak anblèm nan polis Amstèdam yo te pake devan otèl la.
  
  
  Men, pa te gen okenn siy Koenvaar, pa gen anyen ki endike ke mwens pase senk minit pi bonè li te kache sou do kay la tire m '.
  
  
  Envizib ak disparèt, Koenvar te pi danjere pase nenpòt lòt bagay. Mwen te asire w ke li te toujou yon kote nan kay la, li pa kapab fè yon priz pou lari a ak finalman sekirite, kidonk mwen rale tounen epi egzamine lòt kwen nan do kay la. Dèyè bilding lan te louvri nan yon etwat cul-de-sac. Coenvar tou pa te gen okenn kote yo ale.
  
  
  Ki kote li te ye lè sa a?
  
  
  Pa te gen okenn fason yo chèche konnen eksepte pa louvri pòt la ak fouye kay la. Bal la te pase nan pòt la ak kadna a tankou se te yon gato bè. Yon ti moman apre, mwen an kachèt ak an silans desann mach eskalye yo, fè de etap nan yon moman. Tach san wouj klere a te di m ke Coenvar te mache menm wout la mwens pase de minit de sa. Mwen te konnen li t ap senyen tankou yon bèf lè mwen te prèske pèdi balans mwen sou premye aterisaj mwen epi mwen te glise nan yon pisin nan san ki fè nwa.
  
  
  Mwen te desann mach eskalye yo nan pwochen aterisaj la epi mwen pa tande anyen men pwòp respirasyon mwen. Mwen pa t 'nan atitid la pou jwèt. Lè pòt la louvri nan fen nwa a nan koridò a, mwen te vire byen vit epi jere kenbe dwèt mwen sou deklanche a. Yon granmoun gason ak linèt ki gen monn asye te gade deyò. Li voye je sou zam la, li bat je kout je l ', li leve men l' nan yon jès laterè konplè ak total.
  
  
  - Tanpri... non, non. Tanpri,” li te kriye. 'Tanpri. Non.'
  
  
  Mwen bese Luger mwen epi mwen fè siy pou li rete trankil. Li toujou ap tranble, li fè yon bak epi li kache dèyè pòt la. Lè sa a, te gen yon frape, ki te swiv pa son an nan pye kouri. Mwen tire tounen epi tann, pa konnen kisa pou m atann. Men, anvan mwen te kapab di oswa fè anyen, mwen te konfwonte pa twa ofisye lapolis Amstèdam.
  
  
  'Men anlè! pa deplase! - youn nan mesye yo jape an Olandè.
  
  
  Mwen te fè sa mwen te di a.
  
  
  "Ou pa konprann," mwen te eseye di.
  
  
  "Nou konprann ke fanm nan ka mouri," ofisye polis la reponn.
  
  
  "Men, m ap chèche yon moun tankou ou, yon tirè pwofesyonèl."
  
  
  Li te pran m anpil konvèsasyon pou m eksplike yo ke Koenvar ak mwen se de moun diferan. E menm lè sa a mwen te konnen ke mwen te pèdi tan presye paske Azyatik la kounye a te gen yon chans jwenn yon refij ki an sekirite.
  
  
  Finalman yo te konprann mwen. De mesye yo kouri tounen nan lari a pandan yon twazyèm polisye te akonpaye m pou fouye tout kay la. Men, pou yon dezyèm fwa nan kèk jou, Koenvar te ale. Finalman mwen te monte eskalye yo epi mwen te retounen sou do kay la, madichon mwen move chans. Lè sa a, mwen te wè yon bagay bò pòt la kase ke mwen pa t 'remake dis minit de sa. Mwen bese atè epi ranmase l. Se te yon bwat alimèt vid ak yon inscription trè espesyal. Sou devan papye a te enprime:
  
  
  Kabin Restoran, 11/897 Ason Tole,
  
  
  Katmandou
  
  
  
  
  Chapit 6
  
  
  
  
  
  Mwen te gen anpil esplike pou m fè.
  
  
  "Ki kalite relasyon ou te genyen ak Miss Yuen?"
  
  
  'Te la anvan?' Mwen te di, anmède ke entèwogatè mwen an te trete m 'tankou yon kriminèl komen. Mwen te chita sou yon chèz an bwa dwat nan yon ti chanm lugubr nan estasyon lapolis la sou Marnixstraat. Gen afich toutotou m 'ki di "jwenn", epi devan mwen gen figi a san mouvman nan Enspektè Sean.
  
  
  "Wi, depi li toujou vivan ... omwen pou kounye a," li te reponn.
  
  
  Omwen yo te di m yon bagay, yon ti kras, men yon bagay sou kondisyon Andrea. Lè m te retounen nan anbasad la, lapolis t ap tann mwen deyò otèl la. Yo tout te twò anvi transfere m 'nan katye jeneral olye pou yon konvèsasyon amikal. Kounye a ke tirè pwofesyonèl la te ale, yo pa t ap kite m ale san yo pa jwenn kèk repons anvan.
  
  
  'Epitou, ki lòt bagay ou ka di?' Shen repete, apiye tèlman lwen ke mwen te kapab di sa li te manje pou manje maten.
  
  
  - Ki sa egzakteman? Mwen te mande, m ap eseye kontwole kòlè m ap grandi. Si lapolis pa t antre nan kay kanal la an premye, mwen ta ka sispann Koenvaar. Lè sa a, mwen te kapab kwense l 'avan li chape. Men koulye a, li te ale, e te gen ti kras ki te kapab fè sou li.
  
  
  "Ki relasyon ou genyen ak Miss Yuen?"
  
  
  "Mwen te rankontre l nan avyon an pou Amstèdam, se tout," mwen te reponn. "Nou te jis zanmi, Enspektè."
  
  
  "Pa gen anyen òdinè sou tantativ touye moun, Mesye Carter," li te di. Li te kanpe pou limen yon sigarèt, men li pa deranje pou l ofri m. "Epi ki jan ou te antre nan peyi sa a ak zam entèdi? Zam afe dwe deklare bay koutim. Sepandan, okenn nan sa yo konnen nan liv koutim yo, Mesye Carter. Anyen.'
  
  
  "Mwen pa t 'panse sou sa," mwen te di, frowing. Yo pa menm kite m 'sèvi ak telefòn nan. Mwen jis te vle rele anbasad la, ki ta pral kontakte Hawk ankò epi regle dezòd sa a pou mwen san yo pa pèdi yon jou. Jis tankou kounye a, mwen pa janm fè li soti nan Amstèdam jan mwen te planifye. Plis mwen te arete, se plis m te pèdi tan e se plis misyon m te vin difisil. Men, mwen pa t ap mete tout bagay nan nen Shen epi di l poukisa mwen te gen yon Luger avè m ak poukisa yon moun te eseye tire m nan maten sa a.
  
  
  Li te gentan midi, men enspektè a pa t sanble enterese nan manje midi pou youn nan nou. Shen te fè wonn bò kote m 'tankou yon tig kwense nan yon kaj; men dèyè do l ak yon sigarèt ki pandye ant bouch epè. "Ou ap rann lavi m trè difisil, Mesye Carter," li te di. "Ou sanble konnen anpil plis sou zafè sa a pase mwen." E mwen pa ditou kontan pou sa."
  
  
  "Dezole," mwen te di, monte zèpòl mwen.
  
  
  "Regrè pa ase pou nou."
  
  
  "Sa a se pi bon an mwen ka bay. Mwen travay pou yon Senatè Etazini, e se poutèt sa mwen ankouraje w pou resevwa iminite diplomatik..."
  
  
  "Bye kisa?" - li te mande nan yon ton kòmandan.
  
  
  Mwen pa t 'vle ale nan sa, kidonk mwen te kenbe bouch mwen ak je mwen bese. Ala yon dezòd, mwen te panse. Kòm si mwen pa t 'gen ase pwoblèm deja, mwen kounye a tou gen fè fas ak polis la Olandè.
  
  
  Pandan se tan, mwen pa t gen okenn lide kisa ki te rive Andrea, ki kote yo te mennen l, ki tretman li t ap resevwa kounye a, oswa si kondisyon li te kritik. “Koute, Sean, tout sa ou dwe fè se fè yon sèl apèl nan telefòn epi ou p ap gen anyen fè ak nenpòt nan bagay sa yo. Lè sa a, ou pa gen anyen pou enkyete sou ankò."
  
  
  "Oh vrèman?" "Li souri, kòmsi li pa t 'kwè yon mo nan li.
  
  
  "Wi, vrèman," mwen te di, griyen dan mwen. - Dami sa, mesye. Itilize sèvo-w. Ki jan mwen ta ka tire yon ti fi si mwen te toupre li lè sa te rive?"
  
  
  "Mwen pa blame ou pou tire Miss Yuen," li te di. "Mwen sèlman enterese nan enfòmasyon. Men, ou ka sèvi ak telefòn ou. Yon apèl telefòn e sa se li.
  
  
  Yon apèl telefòn chanje tout bagay.
  
  
  A katzè nan apremidi, Wilhelmina te retounen nan plas li, san danje epi san danje, nan étui zepòl mwen an. Mwen te la tou, m tap ale lopital poum wè kijan Andrea tap ye.
  
  
  Shen pa t 'vle kite m' ale san plis kesyon. Men, Mezon Blanch lan ka egzèse kèk presyon, espesyalman nan peyi Òganizasyon Trete Nò Atlantik. Epi finalman, Prezidan an, ak nan kou AH te vle gen yon ensidan entènasyonal nan medya yo ki ta ka ruine dènye kouvèti mwen an. Koenvaar te konnen Golfield te voye m. Ki moun ki te ede l 'ak enfòmasyon sa yo rete yon mistè, si mwen te renmen li oswa ou pa. Ki sa li pa t 'sanble konnen se ke mwen te tou N3, charger ak non sèlman delivre Diamonds, men tou anpeche yon revolisyon danjere.
  
  
  Sou wout lopital la mwen te kanpe nan otèl Ambassade. Lè m te kite biwo Enspektè Sean a, mwen pa t gen entansyon fè sa, men apre m te fin revize evènman maten an, mwen te pran yon desizyon rapid. De machin lapolis te toujou estasyone deyò. Mwen te ale inapèsi. Yon ti moman bò tab la epi answit nan chanm mwen an. Anvan m te ale, mwen te vide ti gout dlo sou figi m, byen vit chanje nan yon lòt jakèt epi m te pase yon peny nan cheve m. Te gen kèk moun ki t ap tann taksi devan otèl la, kidonk mwen te mache desann kanal la pou m pran yon taksi ki t ap dirije otèl la.
  
  
  Mwen te di chofè a non lopital Sean te di ke yo te mennen Andrea, e pandan kondui a, mwen te eseye retire pi move nan tèt mwen. Dapre lapolis, li te nan trè move kondisyon, e jan mwen te kapab di, mwen te responsab pou kondisyon li. Li pran bal ki vle di pou mwen an.
  
  
  Oke, yon bagay te klè: mwen pa t ap kite Amstèdam jodi a jiskaske mwen te grandi yon pè zèl.
  
  
  "Mwen ap chèche Miss Andrea Yuen," mwen te di pòtè lopital la.
  
  
  Li imedyatman reyalize ke mwen te pale angle, men li pa t 'deranje l'. Pou anpil moun nan Netherlands, angle se yon bagay nan yon dezyèm lang. Li te pase dwèt li nan lis pasyan yo, apre sa li te leve je l ak youn nan ekspresyon ki pi piti amize mwen te wè depi kèk jou. "M regrèt, men vizitè yo pa gen dwa wè pasyan an. Kondisyon li... kijan mwen ka di si kondisyon li grav anpil?
  
  
  "Trè kritik."
  
  
  "Wi, se sitiyasyon an."
  
  
  — Èske doktè li gratis? "Mwen ta renmen pale avè l si sa posib," mwen te di. "Ou wè, mwen kite Amstèdam nan maten an epi mwen bezwen wè li anvan mwen ale."
  
  
  "Okenn moun pa gen dwa avè l kounye a," reponn pòt la. "Li nan koma depi yo mennen l nan maten an." Men, mwen pral rele Doktè Boutens, doktè ki asiste li. Petèt li ka pale avèk ou.
  
  
  Boutens te tounen yon nonm afab sou karant. Li te rankontre m nan sal datant anba a, men li te ensiste pou m mennen l nan biwo li nan katriyèm etaj lopital la.
  
  
  "Eske ou se yon zanmi Miss Ewens...?"
  
  
  "Bon zanmi," mwen te di. - Ki jan kondisyon li grav, doktè?
  
  
  - Mwen pè sa grav anpil. Bal la rete nan lòb anwo nan poumon gòch la. Chans pou li, li pa t frape yon atè. Si sa te rive, li ta mouri nan kèk minit.
  
  
  'Epi?'
  
  
  Li fè m siy pou antre nan biwo li epi li montre m yon chèz. "Akòz sa a," li te kontinye, "li te pèdi yon kantite siyifikatif nan san akòz senyen entèn yo. Nou opere sou li nan maten an. Men, li pral yon biznis trè difisil... e trè danjere, mesye...
  
  
  "Carter, Nicholas Carter," mwen te di, chita sou chèz la bò tab la.
  
  
  Houtens te pouse yon sandriye nan direksyon mwen. Mwen limen yon sigarèt epi mwen soufle yon nwaj lafimen nève nan chanm nan. "Mwen ta renmen peye bòdwo medikal mwen isit la anvan mwen kite peyi a," finalman mwen te di l '. "Sa ta trè bèl," li te di franchman. "Natirèlman, nou pa t 'kapab diskite sou aspè sa a nan sitiyasyon an ak Miss Yuen depi li te nan yon koma depi li te mennen nan, ou wè." Mwen reyalize ke Koenvar prèske touye li. E sa pat fè m kontan ditou. Kounye a, tout sa mwen te kapab fè se asire w ke bòdwo li yo te peye e ke li te konnen ki jan yo kontakte m ... si li te siviv operasyon an. Mwen te bay Dr. Boutens, nimewo anbasad Ameriken an. Mwen ta tou kontakte yo tèt mwen. Nan AH, mwen gen yon fon rezèv pou ijans sa yo, e piske Andrea se te youn nan moun ki pi inosan yo, mwen te konnen mwen pa t ap gen pwoblèm pou m kouvri depans lopital atravè sèvis la. Mwen ta voye yon mesaj tou lè m te kite l nan anbasad la, byenke mwen pa t gen okenn lide si m t ap kapab kanpe nan Amstèdam yon dezyèm fwa sou wout mwen tounen nan Amerik la.
  
  
  Tout bagay te toujou nan yon vakyòm. Fòtin Andrea, siksè oswa echèk misyon mwen, lavi Ginny ak Mark Golfield, revolisyon Nepalè a, epi answit Koenwar.
  
  
  Ki moun ki anboche l? Te gen posiblite pou ke, malgre tout dout mwen yo, li te toujou fè pati Sherpas yo. Men, si se konsa, Lè sa a, yon bagay te kapab rive timoun yo Golfield. Yon bagay mwen pat vle panse a. Pa Bondye, mwen swete mwen konnen repons yo. Men, jiskaske mwen rive Katmandou ak restoran Hut la, mwen t ap taton nan fè nwa a. Se konsa, mwen mete sigarèt la epi mwen leve fatige. Doktè Boutens lonje men l epi li pwomèt l ap fè mesaj mwen an bay Andrea le pli vit ke li repran konesans.
  
  
  -Ki chans li genyen doktè? - Mwen te mande, kanpe nan pòt la.
  
  
  Li vire do l epi li kòmanse egzamine klou li taye. Finalman li te vire gade l tounen vin jwenn mwen. "Pa trè bon, Mesye Carter," li te admèt. "Li pral... ki jan ou di li nan Amerik la? Pou yo dwe sou kwen an? Wi, mwen kwè ke sa a se yon ekspresyon. Li pral rete sou kwen jiskaske nou ka retire bal la san danje. Apre sa...” Li te monte zèpòl epi li bese je l ankò.
  
  
  "Epi lè sa a kisa?" - Mwen te di tèt mwen dousman. Mwen fèmen pòt la ak mache nan koridò a nan bank la nan asansè. Kèlkeswa sa ki te pase nan jou kap vini yo, mwen te detèmine pou regle nòt la ak Koenvar trèt ak flotant. Ak sa a pa t 'yon menas vid oswa jis yon vle an silans. Se te yon pwomès. Reyalite.
  
  
  Mwen pa t 'kapab kwè li, men lapolis te toujou pandye nan otèl la.
  
  
  Èske yo pa gen anyen pi bon pou yo fè? Mwen te panse pandan mwen te peye chofè taksi a epi mwen te ale nan otèl la. Men, nan papòt la te gen twa Volkswagen blan ak yon foul moun etranj trankil. Mwen te pouse wout mwen nan mitan foul moun yo nan pòt la vire, men yo te kanpe pa yon polisye kanpe dwat devan papòt la.
  
  
  "Okenn moun pa gen dwa antre, mesye," li te di nan Olandè.
  
  
  "Mwen rete nan yon otèl," mwen te di. - Kisa k ap pase, ofisye?
  
  
  Li bese vwa li, byenke sa li te vle di yo te vin klè pou mwen byen vit. Pwen an se ke mwens pase yon èdtan de sa yon moun te eseye kònen moute san danje otèl la. Manadjè a te blese yon ti kras epi pòtatif la te blese gravman nan eksplozyon an. Yo te wè de gason kouri soti nan sèn eksplozyon an, byenke yo te chape lè lapolis ak anbilans te rive.
  
  
  "Ah, Mesye Carter... Mwen te panse mwen ta rankontre ou pi bonè oswa pita."
  
  
  Mwen te gade sou zepòl mwen epi mwen te fwonte. Enspektè Sean soti nan foul la epi li mete men l sou zepòl mwen. Se pa jès ki pi zanmitay mwen te ka imajine.
  
  
  -Kisa mwen ka fè pou ou Sean? - Mwen te di, ap eseye rete kalm.
  
  
  "Mwen trè kirye ke difikilte sa yo ap travèse ou, Mesye Carter," li te di ak yon allusion nan awogans sou bouch li. “Premyèman, yon tirè pwofesyonèl te tire w maten an. Lè sa a, yon eksplozyon rive nan otèl ou a. Trè enteresan. Ak trè move. Mwen espere ke w ap planifye pou w kite Netherlands byento. Li sanble pou mwen ke ou pote yon sèten ... an nou di, pwoblèm ... nenpòt kote ou ale.
  
  
  "Mwen pa konnen de sa w ap pale a, Sean," mwen te di. "Mwen te ale nan Wilhelmina Gasthuis Hotel la pou m wè ki jan Miss Yuen t ap ye."
  
  
  - E... mennaj ou? li mande. Son vwa li pa kite anyen nan imajinasyon an.
  
  
  "Ti fi mwen an," mwen te di, "se trè move. "Li fè operasyon nan maten an."
  
  
  "Epi kote ou pral demen maten, si mwen ka mande, Mesye Carter?"
  
  
  "Deyò peyi a, Enspektè. E si w eskize m kounye a, mwen gen anpil bagay pou m pake. Mwen te vle vire, men li te toujou gen men l sou zepòl mwen. "Nou ap gade ou, Mesye Carter," li te di anvan retire men l '. "Epi ak anpil atansyon, mwen ka ajoute, kèlkeswa sa Biwo Etranje a ta panse."
  
  
  - Eske se yon avètisman, Enspektè? Oswa yon menas?
  
  
  "Mwen pral kite li pou ou, Mesye Carter," Sean reponn. "Mwen kite entèpretasyon an nan men ou."
  
  
  Li te mache ale epi mwen finalman jere antre nan pòt la vire. Mwen pa t 'kapab kwè je m' yo.
  
  
  Fwaye a te yon zòn dezas.
  
  
  Si mwen te retire foul moun yo nan envite pè ap eseye dezabònman, tout bagay alantou tab la te konplètman detwi. Pa te gen anyen ki endike ke mwens pase yon èdtan de sa tout bagay te ale san pwoblèm.
  
  
  Administrasyon otèl la pral kontan tande mwen prale, mwen te panse, peze bouton ki toupre asansè a ak dwèt mwen. Machin asansè a te sanble pran plizyè èdtan pou rive nan gwoup la. Yon minit apre mwen kouri desann nan koridò a nan chanm mwen an.
  
  
  Mwen te espere pi move a e se egzakteman sa mwen te jwenn. Yo te vire kabann lan tèt anba, matla a te chire sou tout kote tankou yon kadav mutilé. Tout tiwa yo te rale deyò epi sa ki nan yo te gaye sou planche a. Rad mwen te pann nan klozèt la te gaye nan tout chanm nan.
  
  
  Mwen fèmen pòt la dèyè m ', li te mache nan twalèt la, mwatye espere jwenn kèk kalite mesaj sou ... kabinè medikaman an glas, griji nan lank ki pi melodramatik imajinab, nan san. Men, pa te gen anyen: pa gen okenn endikasyon, pa gen okenn avètisman prese ekri.
  
  
  Ak anpil atansyon, mwen te kouri lam Hugo a sou kwen kabinè a epi tou dousman rale li soti nan rekreyasyon an nan miray la mozayik. Finalman, lè tout bagay te dekole ase, mwen mete stiletto a tounen nan djenn li epi mwen retire ti bwat metal la ak anpil atansyon.
  
  
  Pou premye fwa jou sa a mwen te jwenn mwen souri. Yo te kole yon tib aliminyòm ki gen fòm dyaman sou miray dèyè ki pa pentire twou rektangilè a. Mwen retire kasèt la epi devise bouchon an nan manch rad la. Limyè klere klere devan m 'tankou yon limyè limyè. Diamonds yo te klere nan tout koulè nan lakansyèl la, dè santèn de kara, anvan tout koreksyon, bote natirèl. Efè a te ipnoz. Pandan yon ti tan mwen te kontinye gade wòch yo tankou si yo te sakre. Lè sa a, mwen mete sigarèt ki gen fòm sigarèt nan pòch mwen epi ranplase twous premye swen an. Ou pa sòt, Koenvar, mwen te panse. Men, ou pa yon jeni tou.
  
  
  Desizyon mwen te fè yon arè rapid nan otèl la anvan ou ale nan lopital la te menm pi entelijan pase mwen te kapab imajine nan moman an. Ak nan moman sa a mwen pa t 'mande manadjè a louvri sekirite a pou mwen, paske mwen te panse ke Koenvaar ta eksplore li. Sepandan, mwen te konnen ke mwen te dwe pran prekosyon ke posib. Li te gen ase tan pou l rive nan konklizyon ke mwen te mete wòch yo nan vout la, epi mwen te sanble ke mwen te konnen ki pi bon kote yo mete yo.
  
  
  Kidonk, mwen te mete wòch yo ak anpil atansyon dèyè twous premye swen an anvan m te ale lopital pou m te poze kesyon sou kondisyon Andrea. Devine mwen te yon sèl kè kontan, ak yon souri nwa travèse bouch mwen pandan mwen rearanje chanm nan. Koenvahr te kraze valiz mwen, men li pa t jwenn espas vid entelijan ke enjenyè AH yo te fè pou mwen. Mwen jis espere ke ofisye ladwàn yo isit la te menm avèg. Paske si se pa t... ebyen, mwen ta genlè pou m prepare pou m pale ak Enspektè Sean ankò.
  
  
  Apre mwen te fin rasanble bagay mwen yo, mwen te chita sou kwen kabann lan epi mwen pran telefòn nan. Konvèsasyon an te pran anviwon ven minit. E lè lè a te rive, vwa li te eksploze nan zòrèy mwen ak yon jape mechan tankou kou yon bal gwo kalib. "Kisa lanfè a ap pase, N3?" Hawk rele byen fò.
  
  
  "Difikilte, konplikasyon," mwen te di osi trankil ke posib.
  
  
  "Oke, nenpòt moun sòt ka di m 'sa," li jape. "Telefòn wouj mwen an pa te an silans tout jounen an."
  
  
  Telefòn wouj la te liy dirèk li nan Mezon Blanch lan, epi li pa t santi tout sa ki gen chans. Mwen pran yon gwo souf epi mwen antre nan li, pou m di, jiska kou mwen. Mwen te di Hawk sa ki te pase depi nan kòmansman an.
  
  
  "Kiyès fanm sa a ki prèske pran bal?" li te mande lè mwen te eksplike sa ki te pase nan dènye trant-sis èdtan yo.
  
  
  "Familye..." Mwen bougonnen.
  
  
  "Familye... bourik mwen an, Carter," li te rele. 'Gade. Mwen pa t voye w al chache yon jennès epi kraze tout bagay..."
  
  
  - Mwen konnen mesye.
  
  
  "Lè sa a, fè yon ti kras plis prekosyon nan tan kap vini an. Epi pa blame m pou atitid mwen, Carter. Men jodia mwen fache anpil sou tout kote. Sanble mesye sa yo nan Beijing kounye a ap planifye pou yo fè manèv chak ane yo sou fwontyè Nepal. Sherpa dwe nan syèl la, ak zanmi l 'yo mwens pase sis mil nan fwontyè a.
  
  
  "Ki misyon mwen..."
  
  
  "Li pi ijan," li te di. - Ebyen Nick. E…"
  
  
  "Yo te eseye antre nan sekirite otèl la yon èdtan oswa konsa de sa."
  
  
  'Epi?'
  
  
  - Anfòm mesye. Demen mwen prale nan avyon le pli vit ke mwen achte yon tikè."
  
  
  - Se sa mwen te vle tande. Gade, Golfield yo te kontakte ankò. Li te di yo ou te sou wout ou. Yo te di l 'yo ta kite yon mesaj pou ou nan - mwen tande l' fouye nan kèk papye - nan Camp Hotel la, Maroehiti 307, toupre Durbar Square nan Katmandou. Osi lwen ke mwen konprann, sa a se yon kote ipi nan sant vil la. Se konsa...'
  
  
  "Kenbe je ou louvri," mwen te fini fraz la.
  
  
  'Egzakteman.'
  
  
  — Demen aswè mwen ta dwe nan Katmandou. Vòl la pran soti nan douz a katòz èdtan. Lè sa a, si ou gen nenpòt lòt enstriksyon pou mwen, mesye, mwen pral rete nan Intercontinental la.
  
  
  'Youn?'
  
  
  - Wi mesye.
  
  
  "Se sa mwen te vle tande," li te reponn, ri tou dousman. "Anplis de sa, lè w retounen, w ap gen anpil tan pou aktivite sa yo."
  
  
  "Mèsi mesye".
  
  
  -Bon vwayaj Nick. An pasan, li te bèl?
  
  
  'Trè byen.'
  
  
  'Mwen te panse sa.'
  
  
  Apre rakroche, mwen deside dine nan otèl la olye ke yon kote nan lari a. Kounye a ke lènmi an te ale nan bonm lan pou dènye fwa, li te enposib predi ki lòt ke trik nouvèl li te nan manch rad li. Premye a tout, mwen te gen yon travay. Sèl fason pou konplete sa a se te kite Amstèdam. ..vivan...
  
  
  
  
  Chapit 7
  
  
  
  
  
  Te gen yon sèl fason pou ale soti nan Amstèdam nan Katmandou - atravè Kaboul, kapital la izole nan Afganistan. Konnen sa, mwen te deja fè rezèvasyon nan Intercontinental la, jan mwen te di Hawk. Sèl bagay mwen te bezwen pran swen se tikè avyon mwen an.
  
  
  Nan denmen maten mwen te gen yon gwo manje maten kòm yon prekosyon. Sèvant la te pote yon plato ak ze, divès kalite fwomaj Olandè, janbon, kat tranch pen griye ak bè, konfiti ak woulo dous. Mwen te manje tout sa l te mete devan m epi m te lave l ak de linèt lèt frèt. Nenpòt manman ta fyè pou gen yon pitit gason konsa. Mwen pa bwè kafe. De tout fason, mwen te santi mwen trè byen e li te egzakteman sa mwen te vle.
  
  
  Lè yo te retire plato a, mwen te kontinye abiye. Mwen te glise soti nan otèl la nan pòt dèyè a. Mwen pa te gen okenn entansyon bay Koenvaar yon lòt chans vize m 'tankou li te fè jou anvan an. Bilding KLM la te chita sou kare mize a, apeprè yon ti mache kenz minit soti nan otèl la. Gables yo te klere nan limyè solèy la byen klere, men pa te gen okenn klere nan metal oswa refleksyon nan barik la nan yon fizi tirè pwofesyonèl. Sepandan, mwen te kontinye kontwole anviwònman mwen an. Neglijans ta vle di yon lanmò sèten, paske mwen te asire w ke Koenvar pa t kite vil la epi li pa t ap abandone apre tout efò li te fè pou jwenn bijou yo.
  
  
  Sepandan, pa gen anyen detounen bote jounen an eksepte enkyetid mwen sou kondisyon Andrea Yuen. Nan moman sa a, pandan m t ap mache sou Spiegelstraat, panse m te kontinye ap vire sou operasyon ki t ap fèt kounye a nan Wilhelmina Gastuis.
  
  
  Ak yon kote nan vil la Koenvar t ap tann mwen. Si sèlman mwen te konnen ki kote...
  
  
  Mwen te rezerve yon chèz ak KLM sou vòl Amstèdam-Teheran-Kabul, ki te pati nan twazè demi menm jou sa a. Akoz diferans de lès nan lès, mwen pa pral rive Kaboul jis nan demen maten. Men, si mwen pa pran vòl sa a, mwen pral bloke nan Amstèdam pou rès semèn nan. Se konsa, mwen rezerve tikè mwen yo ak pran yon taksi tounen nan otèl la.
  
  
  Manadjè a te kanpe dèyè yon kontwa Fortin ak yon plak je sou yon sèl je ak yon bra nan yon fistibal. Si sanble ta ka touye, mwen ta mouri nan de segonn. "Mwen pa bezwen di ou, Mesye Carter," li te di, li pran lajan m ', ke ou pa pral akeyi nan otèl la si ou janm retounen nan Amstèdam."
  
  
  "Mwen pa t 'atann anyen mwens," mwen te di ak yon souri difisil. Apre sa, mwen te monte pou m kontinye pare.
  
  
  Li te sanble pou mwen ke li te pi bon ale tou dwat nan Schiphol pase touye tan nan otèl la, kidonk mwen te prepare tout bagay pou depa. Mwen te itilize sòti dèyè a ankò epi mwen te kite otèl la nan ale dèyè a. Jiskaprezan byen, mwen te panse.
  
  
  Pa te gen okenn etap dèyè m ', pa gen okenn lonbraj ki te vin nan lavi nan yon bat je. Ale a te pran sant fatra ki poko ranmase, men Koenvar pa t kache dèyè poubèl pou sekle m ak tire l. Son machin ki devan yo te atire m 'nan direksyon sa a ak mat sans mwen. Mwen te prese nan direksyon sa a, mwen vle plop nan chèz la dèyè nan yon taksi ak disparèt nan foul moun yo ki fè bwi nan Schiphol.
  
  
  Pou yon ti tan, li te sanble ke tout bagay te ale selon plan ak san yon sekous. Pa gen moun ki te menm gade m pandan m te rele yon taksi epi m te fèmen pòt la dèyè m.
  
  
  "Pou Schiphol, tanpri," mwen te di chofè a, yon jenn gason ki gen cheve boukle ki te gen tou de men sou volan an ak tou de je sou retwovizè a.
  
  
  'Englishman?' - li te mande pandan nou rantre nan gwo trafik.
  
  
  "Ameriken".
  
  
  "Bon," li te di. - Lè sa a, nou pale angle. Mwen bezwen pratik; talè mwen pral ale nan Amerik la. Èske w ap kite Amstèdam jodi a?
  
  
  Mèsi Bondye, mwen te panse. Apre sa, byen fò: "Wi, apremidi a." Pandan m t ap pale, m te kenbe je m sou machin ak kamyon ki te dèyè nou yo. "Èske trafik la toujou konsa isit la?"
  
  
  'Pa toujou. Men, mwen pral pran wout peyi yo, "li reponn, li vire nan pwochen limyè trafik la. Se lè sa a mwen reyalize yon lòt moun te gen lide briyan sa a. Mwen deside kenbe bouch mwen fèmen jiskaske mwen te asire w ke yo te swiv nou. Li te sanble anpil paske pandan chofè mwen an te vire agoch, chofè Renault ble fonse a te fè menm manèv sa a ki te parèt san danje. Li pa t posib pou di ki moun ki t ap kondui machin nan. Solèy la te klere nan je l ', ak vit machin lan te tou senpleman yon sifas lumineux, efektivman kache figi l' ak idantite li. Si se pa Koenvaar, se te yon moun ki te travay pou li, paske apre kat kwen nan yon ran ble Renault la te toujou dèyè nou, ke mwen te renmen sa ou pa. Mwen bese desann epi apiye nan direksyon chofè a. "Mwen regrèt mwen te lakòz ou anpil pwoblèm," mwen te kòmanse. "Ki pwoblèm?" li di ak yon ri. "Mwen vwayaje nan Schiphol ak tounen dis fwa ak pasaje yo. Pa gen pwoblèm, fè mwen konfyans.
  
  
  "Mwen gen dout ke w ap pote pasaje pèsekite," mwen te reponn.
  
  
  'Epi kisa?'
  
  
  "Y ap gade nou. Y ap pèsekite yo. Gade nan retwovizè a. Gade ble Renault sa?
  
  
  'Se konsa, kisa?' di chofè a, li toujou pa enpresyone. "Li ap vin pou nou soti nan Rosengracht Street."
  
  
  "Ou ap plèzantri, dude," li te di nan yon Ameriken pafè. "Kisa lanfè sa a de tout fason?" Mwen te panse li ta byen nan San Francisco.
  
  
  "Se yon blag danjere," mwen te di ak yon ri ki pa te gen okenn imè. "Si ou bat slacker sa a, ou pral touche senkant guilder."
  
  
  Chofè a te evidamman pase anpil tan ak ipi Ameriken paske li te souke tèt epi li te di, "Kaka, mesye. Ou fre.' Apre sa, li te peze pedal akseleratè a epi nou te kouri pi devan.
  
  
  Li te pran pwochen kwen an sou mwens pase kat wou, men Renault la pa t 'sou bay moute tèlman vit. Li te kriye nan kwen an epi li te kouri dèyè nou nan yon lari etwat pave toupre sant vil la. Mwen gade dèyè, men mwen toujou pa t 'kapab wè ki moun ki te kondwi.
  
  
  Diamonds yo pa te kenbe nan yon sekirite. Yo pa te kole tou nan twous premye swen an. Mwen te oblije debarase m de Koenvaar, oswa nenpòt moun ki te kondwi Renault sa a, oswa bagay sa yo te kapab vin trè lèd pou politik etranje a nan peyi Etazini ak sekirite nan peyi Zend, pou pa mansyone de timoun Golfield yo. "Èske li toujou dèyè nou?" - chofè a te mande ak yon allusion nan nève nan vwa li.
  
  
  "Modi, li toujou dèyè nou," mwen kase. -Ou pa ka ale yon ti kras pi vit?
  
  
  - M ap eseye mesye. Sa a se pa fòmil 1, si ou konnen sa mwen vle di."
  
  
  - Wi, mwen konprann sa ou vle di. Epi li pa plezi. Mwen te rete osi ba ke mwen te kapab, kenbe je m 'sou Renault kous la nan lari yo dèyè nou. Chofè mwen an te fè zigzag kòmsi l t ap kondui yon bato clipper nan pò a, men sa te ba nou sèlman ven oswa trant yad.
  
  
  Kou chofè taksi a te tansyon tankou yon sous dlo, ak pèl swe t ap koule nan kolye chemiz li. Pi vit, pi vit, mwen te panse. Vini non. Men, ti gason an te fè tout sa li te kapab. Pou kisa lapolis poko vin pou nou, mwen poko gen tan reflechi, paske nan moman sa a Renault te tonbe sou dèyè taksi a. Chofè a te pèdi kontwòl, li te monte twotwa a, li te rate yon gwo devan magazen pa yon pous, epi li te retounen nan mitan lari a.
  
  
  "Sa a kòmanse fè m 'fou, monchè," li te rele, jerking volan an.
  
  
  "Lage m 'nan pwochen kwen an," mwen jape tounen, panse li ta pi bon pou mwen ale poukont mwen ak a pye. Mwen te pwan kwen chèz devan an ak tout fòs mwen pandan Renault la te frape nou pou yon dezyèm fwa. Nou pèdi yon defans, yon limyè dèyè ak yon pati nan eksepsyonèl la. Chofè a te vire volan an kòm si li te jwe roulèt, ap eseye fè yon U-vire danjere nan espwa debarase m de Renault la pou tout tan ak jete li. Nou te ankò nan sant vil la ak kondwi soti nan ayewopò an, pa nan direksyon pou li. Mwen tcheke mont mwen an. Li te senk minit pase dis.
  
  
  Etwat, lari likidasyon ki dekri nan bwochi touris yo sifle sou tou de bò. Kay dekoratif ak fenèt etranj, fenèt magazen kolore - tout bagay sa yo te fè pati dekorasyon an san envite.
  
  
  -Kote nou ye? Mwen te kriye li, konplètman dezoryante. "Seawall," li te di. vwa li te kounye a wo ak éfréné.
  
  
  'Kote?'
  
  
  "Ziedijk, Zidijk," li te rele. "Nan distri limyè wouj la. Se konsa, mwen depoze ou. "Mwen pa James Bond, mesye," li te ajoute, sèmante byen fò pandan li te eseye travèse yon pon ki te sèlman pou siklis ak pyeton, pa machin.
  
  
  Se te yon gwo erè.
  
  
  Renault la te pwoche bò kote nou tankou yon towo fache, detèmine pou fini travay la. Anvan yo te rive nan mitan pon an, taksi a te tonbe nan yon gwo pilonnen kòm yon rezilta nan yon pouse nan men Renault nan dèyè. Nou te antre nan yon pikèt epi pa te gen anyen nou te kapab fè sou li.
  
  
  "Nou fout tonbe," chofè taksi a rele, lite pou reprann kontwòl machin nan.
  
  
  Li pa t 'kapab.
  
  
  Pwochen bagay mwen te konnen, nou te nan mitan yon kanal.
  
  
  Te gen yon aperçu nan syèl la klè ble, fasad yo wòch nan kay kanal disetyèm syèk la, ak balistrad yo fè fòje nan yon pon. Lè sa a, nou frape dlo a, toujou nan prèske 40 kilomèt alè. Mwen te peze tèt mwen ak jenou m 'ak machin nan repoze kont vag lwil yo pwojeksyon bò kote nou. Erezman, fenèt yo te fèmen epi machin nan te sanble ap flote. Si se te otreman, nou ta pi mal.
  
  
  Chofè a frape tèt li sou volan an epi li pèdi konesans. Mwen panche pou pi devan epi etenn motè a menm jan yon bal te kraze vit vit la ak ti moso vè tonbe sou chèz devan an. San te antre nan je m lè m te pouse chofè a epi m te peze ankò. Yon lòt bal te fini travay la, epi pa te gen anyen ki rete nan vit machin nan eksepte kèk fragman byen file alantou bor yo.
  
  
  Mwen poko wè Koenvar, men mwen pa t ap chita pou m tann yon moun kenbe nou. Ak dènye rankont ak lapolis la pral vle di ke pwoblèm mwen yo byen lwen soti nan fini, espesyalman si Sean jwenn van nan dènye ensidan sa a. Se konsa, mwen te rete andeyò liy dife a jan mwen te kapab epi yo te eseye reflechi bagay sa yo. Mwen te sèten ke nenpòt moman mwen ta tande son yon sirèn lapolis. Men apre sa mwen sèlman tande yon bang byen file pandan yon lòt bal te pèse twati taksi a. Mwen te oblije pran aksyon, kèlkeswa jan li te danjere.
  
  
  Si mwen te louvri pòt la, machin nan ta imedyatman ranpli ak dlo. Mwen pa t 'vle lavi chofè taksi a sou konsyans mwen pandan li te san konesans sou chèz la devan an. Se konsa, mwen woule desann fenèt la ak espere pou pi bon an. Valiz la ta flote pou omwen kèk minit, kòm lòj la fèmen te sèvi kòm yon kalite rezèvwa lè. Li tonbe soti nan fenèt la an premye. Mwen jete kèk lajan sou chèz devan an epi mwen glise tounen nan fenèt la. Apre sa, tèt mwen ak zepòl mwen, ak rès kò mwen an, te pran menm wout ak valiz mwen an.
  
  
  Koenvaar - toujou mwen pa t sèten si se te youn nan ki te kondwi Renault la, aparamman pa t remake sa a, depi pa gen okenn vaksen te tire lè mwen te soti nan machin nan. Li te rete danjere ak difisil, men mwen jere ak prepare yo pran yon beny glas. Lè sa a, te vin plonje nan epi mwen frape dlo a tankou yon timoun sote nan yon letan frèt.
  
  
  Li te jis kòm frèt jan mwen te espere.
  
  
  Rad mwen te rale m 'desann, men mwen te pwan manch lan nan valiz mwen an epi naje nan pon an. Plizyè pasan te apiye sou balistrad la epi yo te gade pwogrè mwen, yo t'ap rele byen fò mo ankourajman kòm si yo te espektatè nan yon konpetisyon naje. Men, sa a pa t 'ditou sa mwen te vle foul moun yo ta sètènman atire atansyon a nan yon polisye kirye.
  
  
  Brik pon an te anvayi ak glise. Mwen te eseye jwenn yon bagay pou m pwan, yon bagay pou m rale tèt mwen. Nan moman sa a mwen te tande sirèn rèl, jan mwen te pè. Chak segonn te presye, paske si lapolis te kenbe m anvan m te pran avyon mwen an epi m te chape, Koenvaar t ap sòti viktorye ankò nan batay la. Se konsa, mwen monte, ki pa fasil ak valiz la rantre anba bra mwen.
  
  
  Lè sa a, mwen remake yon bagay mwen pa t 'remake anvan, yon vye eskalye wouye kont miray fò a sou lòt bò a nan pon an. Mwen plonje tounen nan dlo nwa a. Mwen te lite nan dlo lwil la ak debri, mwatye avèg pa san an toujou ap koule nan je m '. Se konsa, mwen finalman rive nan etap anba a nan eskalye yo. Apre sa, mwen te pran jis plis pase de minit pou m retounen nan tè sèk.
  
  
  Natirèlman, lapolis Amstèdam Volkswagen te pake nan mitan pon an. Foul moun ki te pase yo te ogmante. Moun yo t'ap rele byen fò epi lonje dwèt sou taksi k ap flote nan anba pon kote m te sipoze ye a. Youn nan ofisye yo te deja naje nan direksyon taksi a. Mwen kouri, mwen pa gen entansyon chita epi tann yon envitasyon nan komisarya a.
  
  
  Mwen te tranpe sou po a. Premye bagay mwen te bezwen fè se te pwan kèk rad sèk, se konsa mwen gade alantou pou yon siy ki te di "Laundromat."
  
  
  Men, olye pou yo jwenn sa a oswa yon bagay ki sanble ak egalman efikas, mwen te jwenn asasen an kache nan lonbraj yo nan kay, soti nan je lapolis la.
  
  
  Erezman, mwen te wè l anvan li te wè m. Si se te nan lòt fason, bagay yo ta vin pi konplike pase yo te deja. Se te yon lòt moun pase Koenvar: yon lòt nan kamarad li yo. Sa a te sanble ak yon ansyen maren miskilè, ak zòrèy chou, yon nen kase ak yon S&W Modèl 10.A revòlvè. Mwen pa t 'vle diskite ak nimewo 38, kidonk mwen te desann sou pyès devan kay la nan kèk kay toupre kanal la.
  
  
  — Èske w ap chèche yon moun an patikilye? Yon vwa toudenkou te chichote nan zòrèy mwen, ki te swiv pa flickering nan yon lang mouye.
  
  
  Mwen te vire e mwen te jwenn tèt mwen fas a fas ak yon jèn fanm ki te mete anpil ront ak yon perik blond. Li fè dan l' nan ri epi klike sou lang li, li fè m' siy pi lwen sou galri nwa a. Mwen te bliye ke sa a te kè a nan distri limyè wouj la, men kounye a mwen sonje li ak yon lòt plan te kòmanse fòme nan tèt mwen.
  
  
  'Konbyen?' — Mwen te mande san pèdi plis tan. Li te 11:03 am. Avyon mwen an te dekole a 1:30. Tikè a te endike klèman yon avètisman ke pasaje yo dwe nan ayewopò a omwen yon èdtan anvan depa. Se konsa, li ta sou kwen an, pa te gen okenn dout sou li.
  
  
  "Trant guilders pou ou... san plis ditou," li te di san ezitasyon. Rad mouye mwen ak soupi nan tèt mwen klèman pa t 'fè anyen pou li.
  
  
  "Mwen pral ba ou senkant si ou fè yon bagay pou mwen."
  
  
  "Sa depann de," li te reponn tankou yon pwofesyonèl vre.
  
  
  Mwen te fè l siy pou rive nan kwen galri a epi m te lonje dwèt sou konplis Koenvar la; revòlvè S&W li a soti nan jakèt lenn ki graj li. - Ou wè nonm sa a ki gen nen kase ak figi blese?
  
  
  "Ou pa vle di nou twa, pa vre?" - li te di ak enterè evidan oswa degou evidan, paske ekspresyon an sou figi l 'rete enkonpreyansib.
  
  
  Mwen souke tèt mwen. "Mwen jis vle ou ale epi pale avè l ', distrè l' jiskaske mwen disparèt." Ou konprann?' Mwen siye san an nan figi mwen. Li imedyatman konprann tout bagay epi li di: "Natirèlman, pou swasannkenz guilder."
  
  
  "Yon santèn pou asire w ke w ap fè yon bon travay." Nenpòt fason, distrè atansyon li.
  
  
  Li te pran li prèske kòm yon joure pèsonèl. Men, lajan chanje l radikalman. Li foure lajan an nan soutyen li kòmsi li te pran sirèt nan men yon timoun. Souke ranch li yo yon fason demonstrativ, li te mache soti nan lari a, pare yo jwe wòl li nan plen. Si ti trik sa a pat mache, mwen ta vrèman gen men m plen paske Wilhelmina te menm jan ak mwen te mouye. Osi lontan ke li te mouye, li te initil. Epi kounyeya pa t gen tan pou retire l, siye l sèk, epi mete l ankò ansanm.
  
  
  Ou te oblije konte sou entèlijans ou, men ou, e petèt, si sa nesesè, Hugo. Men, mwen pa t 'vle sèvi ak nenpòt nan li si li te sou mwen. Osi lontan ke kado Bondye voye mwen an jwe wòl li byen nan dè santèn de boul sa yo, tout sa mwen dwe fè se jwenn yon lesiv.
  
  
  Soti nan kwen an nan galri a mwen gade l ap mache nan lari a, pare yo jwe wòl li.
  
  
  Okòmansman, li te sanble ke konplis Koenvaar a pa ta tonbe pou li. Li te di yon bagay nan lang Olandè, mo yo twò lwen pou yo konprann. Men, aksyon li yo te pale menm jan ak yon ti kras pita te fè tout bagay trè klè pou mwen. Mwen te wè l pouse l ale ak yon pouse ki pa zanmitay. Erezman, li te brav epi li pa t ap kite tèt li pouse. Li kouri dwèt li monte desann nan do l ', li kanpe devan l', bloke wè l '. Mwen tap tann sa. Mwen kouri soti nan galri a, pa kanpe jiskaske mwen rive nan sekirite nan ale nan lòt bò lari a.
  
  
  Tout bagay ta dwe ale byen.
  
  
  Men, sa pa t 'ka a.
  
  
  Mwen te nan mwatye nan lari a lè yon klakson machin raw te atire atansyon mechan an. Li te gade sou zepòl li, malgre pi bon efò jennès la te fè pou kenbe atansyon li ak kò juicy ak eksitan li. Je nou rankontre, epi yon segond pita li rive nan jakèt li pou Smith & Wesson li.
  
  
  Mwen pa t 'tann pou okenn fedatifis oswa yon demonstrasyon nan tire mòtèl li.
  
  
  Fwa sa a, pwoksimite polis la te ban m kèk avantaj. Mande Coenvar te kenbe dwèt la anba kontwòl; li pa t gen entansyon tire ak polis la tou pre. Men, li te dwe deranje l anpil, paske li kouri dèyè m ', mak pye l' en eko alarmant nan zòrèy mwen. Mwen te deja nan ale a lè premye kout bal la sonnen, sifle yon pous anlè tèt mwen. Mwen jete tèt mwen plat atè, men li pa t tire yon dezyèm fwa. Li riske piki l ', epi mwen sipoze li te kounye a pè pou fè yon lòt miss.
  
  
  "Leve," li te sifle nan dan l 'nan lang angle, kòm si li te prete yon fason nan kèk nan fim George Formby a. Men, li pa t 'gade tankou yon midget nan rad salè. Mwen leve kanpe, mwen santi kò m tansyon pou premye aksyon an.
  
  
  Jemi sa a mwen te tande kèk moman pita te tankou mizik nan zòrèy mwen. Revòlvè S&W la frape byen fò nan pavaj yo. Mwen voye yon kout pye cha-ki sou kote, sa ki lakòz pye gòch mwen frape l 'nan plexus solè a. Li double sou doulè a toudenkou entans, epi mwen frape l 'ak yon seri de kou, fwa sa a nan bò rad la.
  
  
  Mwen dwe fè mal nan bò rad li paske figi l 'te vin blan tankou nèj. Li te tranble, li te jete men l sou lenn li epi li te tonbe sou pave yo tankou yon pil vye pousyè tè. Apre sa, te vin yon mouvman cha-ki ki senp men byen egzekite, yon souflèt devan ki te frape kou li ak fòs kraze. Vètèb kou a poko kase, men li te modi tou pre.
  
  
  "Ou difisil pou frape desann, zanmi," mwen te di, kontinye fè egzèsis la ak yon kout pye toudenkou nan tèt li. Yon sèl sa a te bèl bagay. Tout zo figi l te parèt kase, e figi l te vin tounen yon koulè wouj violèt. Li te fè erè nan kouvri machwè kase li ak men l ', li kite ren li ekspoze. Sa a te trè atire pou pwochen souflèt la, ki te swiv pa vèt, bile tankou vonmi vide soti nan bouch la san.
  
  
  Pou yon tip pwisan konsa, li pa t 'fè anpil pou pwoteje tèt li. Mwen pa ta dwe tèlman arogan, paske tousuit apre sa li te pwan cheviy mwen, li te pwan li epi rale m 'atè. Men, pa pou lontan si mwen gen nenpòt lòt bagay pou di sou li. Moman janm mwen pliye an mwatye anba mwen, mwen bese bra mwen tankou yon kouto. Kwen palmis mwen an te ateri sou pon nen li. Estrikti entèn nan nen an, zo nen an, pon nen an tèt li tounen yon mas san. San koule nan figi l ', avèg li. Li pa t 'gade twò fre pa nenpòt vle di, men li antèt tout bagay.
  
  
  Li te plenn pitye, men mwen pa t gen tan pou pitye. Li t ap touye m, e li t ap eseye fè sa depi lè m te monte taksi a. Koulye a, mwen te vle fini travay li te kòmanse a epi ale nan biznis mwen an.
  
  
  Tout sa mwen te rete se te yon kout pyen nan manton an, ke mwen te konplete nan yon bat je. Jemi pathetic la, dènye plenn li te pwononse a, te mete l deyò nan mizè l. Vètèb matris yo te kase an de, epi mechan an tonbe mouri.
  
  
  Manje souf, mwen leve kanpe. Li pa t 'yon je bèl. Men, naje mwen nan kanal la pa t tèlman bèl tou. Lang li soti nan bouch san li. Yon pati nan figi li tounen jele san. Kote yon fwa te gen yon estrikti konplèks nan zo ak vyann, kounye a pa te gen anyen plis pase kaka kri Ruby wouj, menm jan ak andedan an nan yon fig frans.
  
  
  Mwen bite tounen, valiz mwen peze sou mwen. Mwen pral bezwen plis pase yon lesiv pou lave san an nan men mwen ak odè lanmò nan rad mwen an.
  
  
  
  
  Chapit 8
  
  
  
  
  
  Kounye a li te 11:17. Sa te pran m apepre katòz minit pou m fini ak lavi l, depi nan kòmansman rive nan fini. Lè m rive nan kwen ale a, jennès la rele dèyè m. Figi li vin blan lakre lè li wè moun ki mouri a nan mitan ale a.
  
  
  "Li pa enpòtan," mwen te rele byen fò epi disparèt nan je.
  
  
  Twa blòk ak apeprè twa minit pita, mwen te jwenn yon lesiv. Lajan pale tout lang, epi nan kèk minit mwen te vlope nan yon dra lenn mouton grate ak rad mwen te sèk. Mwen te kapab lave san an nan figi m '. Koupe yo te anpil, men supèrfisyèl. Mwen penyen cheve m pou pi devan pou kouvri pi fò nan li epi mwen espere ke li ta geri osi vit ke nòmal. Men, sa te finalman dènye enkyetid mwen an.
  
  
  Mwen te oblije ale nan ayewopò a epi toujou ale nan koutim. Li te tankou dezagreyab kòm panse sou Koenvar, panse sou siksè oswa echèk nan operasyon Andrea a.
  
  
  'Konbyen?'
  
  
  Mwen te mande pwopriyetè lesiv la pandan l te antre nan chanm dèyè a pou l gade m ap fè l. "Dis minit, kenz minit. "Mwen fè sa mwen kapab," li te reponn.
  
  
  - Ou gen yon telefòn?
  
  
  'Kisa?'
  
  
  'Telefòn?' - Mwen repete, m ap eseye pa gronde lè m remake pasyans mwen t ap fini.
  
  
  - Wi nan kou. Son nan vwa li te trayi laperèz li pa t pale. Li lonje dwèt sou dèyè m, kote yon aparèy nwa antik te mwatye kache anba yon pil rad ki pa lave. Li te rete an plas, konplètman pèsonnifye satisfaksyon nan Olandè yo.
  
  
  Mwen mete men m sou reseptè a epi m gade l. Ekspresyon mwen te bay tout bagay ale. Li te gade fwon mwen blese, kò m te vlope nan yon dra, epi li te byen vit disparèt dèyè yon pè rido ki te byen divize magazen an an de pati.
  
  
  Apre sa, mwen rele biwo enfòmasyon an, mwen jwenn nimewo Wilhelmina Gastuis, epi mwen gade mont mwen an. Rolex mwen te di 11:27.
  
  
  "Wilhelmina Gastuis," te di vwa a sou lòt bout liy lan.
  
  
  "Wi, mwen rele sou Miss Andrea Yuen. Li te fè operasyon maten an.
  
  
  "Yon moman tanpri," reponn fanm nan lòt bout liy lan. "Mwen pral tcheke."
  
  
  Mwen te rive jwenn yon sigarèt san konprann epi mwen pa santi anyen men cheve nan pwatrin ak yon dra lenn mouton grate. Mwen te souri fatigan pou tèt mwen. Yon fwa mwen pran vòl sa a, mwen pral byen, mwen te panse, men pandan se tan li te sanble tankou fanm sa a te pou tout tan pa ka retounen nan telefòn nan.
  
  
  "M regrèt pou kenbe ou ap tann," li te finalman te di. "Men, li twò bonè pou pale sou rezilta a."
  
  
  "Pou chèche konnen ki rezilta a ye?"
  
  
  "Rezilta operasyon Miss Yuen a," li te reponn nan yon ton matyè. "Li poko soti nan anestezi a toujou."
  
  
  -Ou ka konekte'm ak Dr Boutens? Li enpòtan anpil. Sinon mwen pa ta deranje ou.
  
  
  "Mwen pral wè sa mwen ka fè pou ou," li te di, vwa li pwomèt sèlman minimòm nan fè efò. Se konsa, mwen tann ankò. Kounye a li te 11:31.
  
  
  "Alo, Dr Boutens, sa a se Carter," mwen te di byen vit apre kèk minit. Nicholas Carter. Mwen te pale avèk ou yè apremidi, si ou sonje.
  
  
  "O wi, nan kou," li te di jantiyès ak afab tankou jou anvan an.
  
  
  'Ki jan li fè li?'
  
  
  Silans la tèlman epè ou ka koupe l ak yon kouto. 'Alo? Doktè Butens?
  
  
  "Wi, mwen toujou isit la, Mesye Carter," li te di ak yon allusion nan fatig nan vwa li. "Maten an nou te kapab retire bal la. Men, li enposib di pou asire w si li pral refè. Ou dwe fè mwen konfyans lè mwen di ou ke li twò bonè pou di anyen pou asire w.
  
  
  - Kilè ou ka fè sa? Mwen te mande, mwen santi moral mwen tonbe nan yon nouvo ba.
  
  
  'Petèt aswè a. Demen maten pi plis. Nou te fè sa nou te kapab..."
  
  
  - Mwen pa gen dout sou sa, doktè. Mèsi pou tout bagay, e mwen sèten Miss Yuen ap tou. ”
  
  
  "Si ou te kapab rele m 'demen," li te kòmanse.
  
  
  Mwen te entèwonp li: “Mwen pa kwè mwen ka fè sa, Dr Boutens. Mwen kite Amstèdam. Apre sa, mwen otomatikman gade nan mont mwen an pou yon santyèm fwa. — Mwen prale nan yon ti kras mwens pase de zè de tan. Men w ap fè mesaj mwen an, pa vre?
  
  
  - Natirèlman. Mwen regrèt mwen pa ka ba ou... pi bon nouvèl, mesye Carter.
  
  
  "Mwen swete tou".
  
  
  Soulye mwen yo te toujou mouye, men pa t 'gen anyen mwen te kapab fè sou li. Omwen otreman tout bagay te sèk ak plis oswa mwens prezantab. Mwen fè valiz mwen ankò, mwen remèsye pwopriyetè biznis la, epi mwen jwenn mwen tounen nan lari a.
  
  
  Si ou bezwen yon taksi, ou p'ap janm jwenn youn. Mwen te prese tounen nan Zuidijk nan Nieuwmarkt. Nan yon minit oswa de mwen te gen yon taksi pare pou mennen m 'Schiphol.
  
  
  Kounye a li te 11:53.
  
  
  — Konbyen tan li pran pou ale nan Schiphol? — Mwen mande chofè a.
  
  
  "Apeprè ven minit."
  
  
  Sèl machin ki t ap swiv nou an se te yon kamyon. Mwen te panse mwen te merite yon ti repo kounye a. Men, lè mwen te chita sou chèz la, vant mwen te kòmanse gwonde. Malgre te gen yon manje maten remoute kouraj, sa a te yon siy klè ke mwen te bezwen yon bagay yo manje. Si se pa... men non, mwen pa t ap chita epi reflechi sou sa si se pou mwen.
  
  
  Men, anbouteyaj yo sou wout Schiphol te fè yon ti kras amelyore eta mwen an lespri. Mwen te nève ak tansyon epi mwen te eseye gade lwen revèy la, men san rezilta. Nan dis minit tout bagay t ap fini, men pou kounye a pa t gen anyen pou w fè men gade dwat devan w epi espere ke kontantman m t ap kontinye.
  
  
  Erezman li te ok.
  
  
  Revèy ayewopò a te monte a 12:29 pandan m t ap tcheke valiz mwen nan ladwàn epi m te pran yon gwo souf. "Jis nan tan, mesye," te di anplwaye avyon an, pran tikè m 'ak peze valiz mwen an.
  
  
  "Di m yon bagay," mwen te di ak yon souri fatige. "Èske mwen toujou gen tan pou m rele yon moun epi jwenn yon bagay pou m manje?"
  
  
  "Mwen pè ou bezwen ale nan koutim kounye a, men gen telefòn ak yon ti goute nan sal depa a."
  
  
  'Mèsi. Mwen pral sonje sa a. Sinon vant mwen ta fè m sonje.
  
  
  Mwen te vle pale ak Hawk lè mwen te gen tan. Men, pi enpòtan, mwen te oblije konplete manje maten mwen an ak yon bagay ki ranpli, yon bagay ki te bèl ak lou sou vant jiskaske manje midi te sèvi nan avyon an. Mwen te deja santi yon ti kè plen pwochen ki te koze pa grangou. Plan mwen te envante a aparamman echwe, malgre tout prekosyon mwen te pran yo.
  
  
  Men, anvan mwen te fè fas ak koutim ... kè plen, fatig, kèlkeswa sa.
  
  
  Mwen te santi mwen tankou yon èkspatriye ki te rive nan Ellis Island epi mwen te fè fas ak kloti, wout, ak plis siy ke mwen te pran swen li. Se te tankou Radio City pandan jou ferye yo, ak dè santèn de moun fè liy pou trape emisyon an. koutim Olandè yo. Li te difisil pou sipòte lè vant mwen pwoteste byen fò ak po m 'te vire koulè a nan fwomaj vèt. Sepandan, mwen pa te gen okenn chwa ke sibi yon seri tès.
  
  
  "Paspò ou, tanpri," ofisyèl la byen abiye te di apre yon ti moman.
  
  
  Li te trè janti epi mwen te souri avèk pasyans jan mwen te kapab. Mwen pa trè bon nan aji, men mwen pa kwè mwen te transmèt souri mwen oswa mank de sipriz mwen trè byen lè mwen te jwenn tèt mwen gade tou dwat nan je enspektè Sean sezi.
  
  
  "Se konsa, nou rankontre ankò," mwen te di, frape rebò chapo mwen ki pa egziste nan yon jès nan betiz respè.
  
  
  "Vreman vre, Mesye Carter," li te reponn pwofesyonèl tankou bouzen nan Zedijka te fè kèk èdtan de sa.
  
  
  "Oke, se yon ti mond," Mwen te kontinye, eseye fè tout sa m kapab pou kenbe souri konfyans mwen.
  
  
  "Pa vrèman," li te di ak satisfaksyon. "An reyalite, se konsa mwen ranje li."
  
  
  "O, tankou yon pati ale pou youn nan touris ou pi renmen yo, pa vre?"
  
  
  - Pa egzakteman, mesye Carter. Men, mwen sèten ou pa pral deranje reponn kèk kesyon. Vwa li pa t 'fè m' konnen sa li te vle nan men m 'apre.
  
  
  "Si mwen pa rate avyon mwen an, Enspektè," mwen te di. "Men, mwen pa panse mwen gen anyen yo di sof si ou vle tande opinyon onèt mwen sou pwoblèm ki antoure endistri soya a oswa eleksyon prezidansyèl Ozetazini."
  
  
  San pran swen e li pa amize, li mete men l sou zepòl mwen epi lonje dwèt sou de gason an inifòm ki te okouran.
  
  
  "Koute, Sean," mwen te di lè de ofisye ladwàn vanyan pwoche bò kote m '. "Kisa ki vrèman pase?"
  
  
  "Oke, Mesye Carter," li te di, kòm kontan ke tout tan, "kèk nan mesye m 'yo rapòte yon evenman yon ti kras etranj maten an."
  
  
  - Kisa sa gen pou wè avè m?
  
  
  "Petèt pa gen anyen. Men tou... petèt se tout, "li te reponn. "Natirèlman ou pa sonje naje toupre Zuidijk maten an, pa vre?"
  
  
  'Kisa?' "Mwen te di, m'ap fè tout sa m' kapab pou son konvenk ke posib, menm lè swe te kòmanse fòme alantou kolye mwen ak kè plen mwen te ogmante twa fwa, si se pa plis. "Sou Gelders Kade yo te jwenn yon machin nan dlo a. Taksi. Chofè a te di ke li te ranmase yon nonm sou Herengracht, yon Ameriken, ki te vle yo te mennen nan Schiphol.
  
  
  'Se konsa, sa ki pwochen?'
  
  
  "Epi ou se yon Ameriken ki te gen yon chanm sou Herengracht, sa vle di, jouk maten an." Anplis, deskripsyon li te bay pasaje a kòrèk.”
  
  
  "Ki sa ki dwat?"
  
  
  "Oke, ou se, nan kou, Mesye Carter," li te di. "Lè sa a, nou gen ka sa a nan kò a mutile ke nou te jwenn tou pre sèn nan aksidan an."
  
  
  "Ou pa vle blame m pou sa a, pa vre?" - Mwen te di kòm ofanse ke posib.
  
  
  "Natirèlman pa, Mesye Carter," Shawn te asire m 'ak sarcasm apèn degize ak yon vwa fache, san emosyon. "Ki jan ou ka panse konsa? Mwen sèlman sijere ou akonpaye de mesye sa yo...” Avèk yon men, li lonje dwèt sou de ofisye ladwann ki te kanpe bò kote l. "Fè egzakteman jan yo di."
  
  
  Mwen te fè fas ak vanite moun tankou politisyen ak bayeur anvan, tankou yon ti pwason nan yon gwo letan, men pa janm ak ofisye lapolis fè tèt di konsa. Ou pral aprann yon bagay, fè mwen konfyans.
  
  
  "Si sa a se dènye mo ou ..." Mwen te kòmanse.
  
  
  "Se vre," li te di yon ti tan. Apre sa, li te pale byen vit ak de ofisye ladwàn yo ak dekouraje ak mizerab Nick Carter.
  
  
  Yo te akonpaye m nan yon ti chanm prive ki pa lwen kote yo te vin chèche m. Valiz mwen te rive nan yon minit.
  
  
  De ofisye ladwàn yo te sanble ak de ansyen konbatan pri, byenke mwen pa t gen entansyon mezire anyen kont yo. Te gen yon tab ak yon chèz nan chanm nan. Anyen ankò. Li te byen klere. Mwen pran yon chèz, byenke li pa te ofri m ', mete men m' sou jenou m ', li eseye bliye sitiyasyon pitye mwen an.
  
  
  Shen pa t sèlman jwe yon jwèt sa ki mal, men tou, yon jwèt danjere.
  
  
  Tout Ewòp oksidantal pral soufri si Lachin pran sou Nepal. Lè sa a, li te enposib di ki sa sa a ta ka vle di pou tout mond Lwès la. Malerezman, mond Sean a te pi piti anpil e li te limite sèlman nan limit vil Amstèdam yo. Vizyon li te pwolonje yon ti kras pi lwen pase IJsselmeer nan nò a ak ghetto lojman Bijlmermeer nan sid la. De Zeedijk te Lè sa a, yon kote nan mitan an, nan sant la nan jiridiksyon li yo.
  
  
  Sèl bagay ki etone m se ke li pa t entèfere. Se pa ke mwen ta renmen li otreman, men mwen te jwenn li etranj ke apre tout efò li te fè nan jwenn mwen, li ta kounye a fè bak epi kite travay la sal bay lòt moun. Petèt sete règleman ladwàn yo, men mwen te gen ti tan pou m reflechi sou sa, paske nan moman sa a yo te mande m kle pou louvri valiz la.
  
  
  Moman verite a rive.
  
  
  Valiz nan tèt li te toujou mouye, men sa pa t 'sanble deranje de ofisye ladwàn yo san pè ak taciturn. Youn te kenbe je pèl sou mwen, kòmsi li te pè ke mwen ta eseye chape, ak lòt la louvri valiz li epi li pran tout sa ki te andedan. Li dwe di ke li te fè sa ak anpil atansyon, kòm li ak anpil atansyon pliye rad yo ankò, asire w ke pa gen anyen nan yo nan sans nan kontrebann.
  
  
  Sa a te kontinye pou apeprè dis minit jiskaske tout bagay mwen te chaje nan espas ki anwo vizib valiz la te dekouvri epi fouye. Mwen te chita sou yon chèz an bwa dwat, m ap gade tout pèfòmans lan ak yon ekspresyon vid ak enpasif sou figi m. Men, kòm ofisye ladwàn nan te pase dwèt kirye l 'sou kwen yo nan kouvèti twal la, mwen bliye sou kè plen mwen ak envolontèman apiye yon ti kras pi devan nan chèz mwen an.
  
  
  Li te konnen sa li t'ap fè, byenke mwen te eseye pa fè l 'konnen pa ekspresyon ki pa enterese nan figi m'. Pou yon moman, li te sanble ke tout bagay ta fini san plis difikilte, men optimis mwen te tounen twò bonè. Te gen yon klik endispoze men byen klè. Enspektè a te pale byen vit ak patnè li a, ki te kanpe bò kote l pandan l te kontinye filme sa ki te premye parèt anba a. Si li te leve valiz la sou tab la, diferans nan pwa ta bay yon endikasyon klè, men valiz la rete an plas, epi mwen fòse tèt mwen chita toujou, nève kole sou chèz mwen an.
  
  
  Mekanis entèn la klike byen fò ankò, ki te swiv pa youn nan soupi ki pi fè bwi yo te janm tande sou bò sa a nan Atlantik la. Je nonm lan te limen tankou yon epe jistis lè de dwèt te pwan anba a epi yo rache l. Lòj kache a pa t kache ankò. Men, imajine desepsyon yo lè li te dekouvri ke li te gade sèlman nan yon lòt penti.
  
  
  Espas kòf la kounye a louvri te konplètman vid; pa te gen anyen nan lespri zam oswa bèl pyè koute chè, espesyalman dyaman. Felisitasyon, mwen te souri nan tèt mwen. Travay teknisyen AH yo te pi bèl menm pase ou te panse. Non sèlman yo te pran pwoblèm pou fè yon lòj sekrè, men yo te fè l tou pou te gen de kote nan fo anba a, epi yo pa youn, jan ofisye ladwàn yo te panse kounye a.
  
  
  Si yo te gade pi lwen, mwen pa gen okenn dout ke yo ta jwenn yon mekanis kache pa ki lòj final la ka louvri. Se la mwen kache Wilhelmina, Hugo ak Pierre, ansanm ak kèk lòt bagay pou sekirite mwen. Men, mwen pa t mete kawo yo nan valiz la paske mwen pa ta riske yo dekouvri yo.
  
  
  Desi, enspektè a fèmen anba a. Silans li, silans patnè li a, te deranje m. Li te sanble pou mwen ke mwen te lwen soti nan gratis, si mwen te renmen li oswa ou pa. Rad mwen ak twalèt mwen yo te byen pliye tounen epi finalman fèmen ankò. Mwen te vle leve soti nan chèz mwen an, kache santiman mwen soulajman, lè moun ki aktyèlman ap mennen ankèt la te fè siy m 'nan plas la.
  
  
  "Tanpri, wete rad ou, Mesye Carter," li te di apre yo fin chichote patnè li. "Pou kisa?"
  
  
  "Enspektè Sean gen rezon pou l kwè ou pa t konplètman onèt avè l." Tanpri, fè jan yo di w la,” li te gade mont li a, “oswa w ap rate avyon w lan.” Pa gen anyen ki ta fè m plis fache. Men, pa t ' sèvi ak diskite ak yo. Yo te responsab, se pa mwen.
  
  
  Se konsa, mwen leve kanpe epi wete jakèt mwen an. Blazer nwa a te swiv pa yon mare marin ak yon chemiz marin moun peyi Lejip. Lè sa a, te vini yon senti kwokodil an kwi ak yon bouk an lò ki fèt a lamen, yon kado yon jèn ti fi ki gen lavi mwen te sove kèk mwa de sa pandan yon vwayaj biznis nan New Delhi. Mwen dekonpoze ak retire pantalon yo, te fè soti nan yon fil pete ki lejè te fè nan enstriksyon mwen pa Paisley-Fitzhigh nan Lond.
  
  
  Pandan m t ap retire bòt mwen, youn nan ofisye ladwàn yo di: “Yo mouye,” kòmsi se sèl rezon pou m arete m.
  
  
  "Pye m yo swe," mwen te reponn sevè, mwen retire chosèt mwen epi foure gwo pous mwen nan senti kilòt mwen.
  
  
  "Tanpri," li te kontinye, "sa tou," fòse m kanpe toutouni pandan y ap enspekte chak rad ak rekonsidere.
  
  
  Yo pa t 'kapab jwenn anyen eksepte poul nan pòch mwen ak chanjman. Men, yo pa t pral abandone ankò. Imilyasyon konplè a te vin kèk minit apre lè m te reyalize sa yon nonm te dwe santi lè li te oblije bese epi gaye bounda li. Lè sa a, yo te egzamine dan m 'tankou si mwen te yon chwal yo te vann bay pi gwo machann nan.
  
  
  Yo pa t jwenn sa yo t ap chèche a, e mwen te fè plis efò pou m kache l nan je fou yo pase sa yo te ka imajine.
  
  
  Lè yo te fini ak li, mwen te tèlman vètij mwen apèn ka kanpe sou de pye m '. "Ou pa sanble twò bon, Mesye Carter," youn nan ofisye ladwàn yo te di ak yon souri ke mwen te eseye inyore.
  
  
  "Se poutèt bèl Ospitalite Olandè ou," mwen te di. "Èske mwen ka abiye kounye a, mesye?"
  
  
  'Oke, nan kou. Nou p ap kenbe w ankò. Malerezman, mwen pat rive wè figi Sean lè li te tande move nouvèl la. Men, se yon jwèt, mwen devine. Anplis de sa, mwen te twò okipe boure tèt mwen ak krokèt pandan m ap tann yo dwe ferry nan lòt bò a nan oseyan an enkyete sou yon enspektè wont ak dezagreyab. Mwen te gen dis minit anvan monte. Apre tout sa mwen te pase, mwen te fè atansyon pou m pa rate avyon mwen an.
  
  
  Lè m 'te finalman konekte ak Hawk, mwen byen vit enfòme l' sou dènye devlopman yo. "Mwen pa ka kwè cherpa yo dèyè sa a," li te di apre mwen te di l 'sa ki te pase depi mwen te fè erè a soti nan kabann nan maten an. Yo pa gen anyen pou yo jwenn lè yo touye ou, Nick. An pasan, èske ou jere...
  
  
  "Jis kounye a," mwen te di. - Men mwen te reyisi. Yo an sekirite.
  
  
  'Pafè.' Apre sa, mwen te kapab wè l 'souri sou biwo li twa mil kilomèt lwen.
  
  
  "Reyalite a se," mwen te kontinye, "ke Koenvar ta pito fè m elimine pase fè kontra a. E sa enkyete m. Èske w panse gouvènman nepalè a te ka konnen sa e li te voye Koenwar pou entèsepte m? Si misyon an echwe, Sherpa a ap resevwa tout lajan ki nesesè pou achte ekipman. Omwen se sa yo panse.
  
  
  "Son trè lwen-chache si ou mande m '," li te reponn. "Malgre ke nan kalite biznis sa a anyen posib."
  
  
  "Di m 'yon lòt bagay," mwen te di tou dousman.
  
  
  "Sa ki enpòtan an se ke ou te fè li atravè, omwen jiska prezan. Mwen pral wè si mwen pa ka panse a anyen ki ta ka ede ou. Ann kòmanse ak lefèt ke sitiyasyon politik la se byen ensèten. Mwen gen plizyè kontak ki ta ka fè yon ti limyè sou sa ki te pase. Mwen pral peze kèk enfòmasyon. Li jis pran tan, se tout.
  
  
  "Se youn nan bagay sa yo ke nou yon ti kras manke," mwen te di.
  
  
  -W ap fè gwo, Nick. "Tout moun nan mond lan fè mwen konfyans," patwon mwen te reponn, yon konpliman ra ki pa t 'pase inapèsi. "Reyalite se ke mwen tande yon bagay sou kèk kalite dezakò nan kay wa a, sou kèk kalite konfli sivil asasen. Nou pral oblije fouye yon ti kras pi fon, men petèt sa a pral ede nou konprann ki kote difikilte pou la chita.
  
  
  Nan moman sa a mwen tande vòl mwen an te rele sou speakerphone la.
  
  
  Mwen te oblije fini apèl la. Bouch mwen te toujou plen ak manje ak kè plen mwen te disparèt tanporèman.
  
  
  “Mwen pral kontakte w ankò lè m rive Kaboul. Men, si w jwenn anyen, m ap rekonesan, mesye. Yon moun pral fè anpil efò pou l jwenn mwen anvan Sherpa yo fè sa. E mwen ta renmen konnen poukisa.
  
  
  'Epi ki moun.'
  
  
  "Mwen panse sa tou," mwen te di.
  
  
  "Mwen pral sèvi ak chak chanèl a jete mwen," li te di. "An pasan... ki jan ti fi yo te tire a?"
  
  
  "Li te fè operasyon maten an," mwen te di.
  
  
  'Epi kisa?'
  
  
  "Yo p ap konnen ki chans li genyen jiska demen maten."
  
  
  ' Mwen regrèt tande li. Men, mwen sèten ou te fè tout sa ou te kapab pou li, "li te di. — Mwen pral pale avèk ou, N3. Asire w ke ou rive la san danje.
  
  
  "Mèsi mesye".
  
  
  Sean te konsiderableman absan nan foul moun yo nan orevwa pandan m te tcheke nan, te resevwa pas monte mwen an, epi te mache nan tinèl la nan avyon an. Men, mwen te renmen li pi plis. Pi bonè nou te desann tè a, pi bonè mwen kite Amstèdam, plis mwen te renmen li.
  
  
  Anplis, mwen te toujou grangou.
  
  
  
  
  Chapit 9
  
  
  
  
  
  Byen anvan Mòn Elburz yo leve nan yon douvanjou pèl, mwen te griye dantis mwen an, Burton Chalier. San èd li, eksperyans li, misyon mwen t ap tonbe devan je l, e avèk li sò de timoun ak avni yon wayòm izole ki te antoure pa mòn.
  
  
  Yo te espere grangou terib mwen an, ak kè plen mwen tou. Men, kounye a ke malèz fizik la te pase ak figi m 'te gen koulè ankò, mwen te santi yon ti kras plis tankou tèt mwen, epi yo pa tankou mwen te vale yon bagay mwen pa ta dwe genyen, ki se sa ki te pase.
  
  
  Mwen te pase lang mwen sou kouwòn lò espesyal dantis la te mete sou mwen anvan m te kite Washington. Chalier ak anpil atansyon tache prong nan youn nan molè ki pi ba yo. Bourade nan jansiv yo, li te reyèlman pa vizib, ki te deja pwouve pandan egzamen an nan bouch mwen nan Schiphol. Yo te itilize zen sa a pou tache fil nilon, ki rele tou liy lapèch. Nan lòt men an, fil la kouri soti nan èzofaj la nan lestomak la te tache ak yon tib rezistan chimik.
  
  
  Tout estrikti a te fè m sonje yon seri poupe nidifikasyon. Chak poupe gen yon poupe ki pi piti, ak sou sa ad infinitum. Nan ka mwen an, ou te gen m ', ak nan mwen ou te gen aparèy dijestif mwen an, nan ki vant mwen te yon pati, ak nan vant sa a te yon tib, ak nan tib sa a te gen Diamonds nan ki graj.
  
  
  Rezon ki fè mwen te gen yon gwo manje maten se paske mwen te tèlman vètij Lè mwen te rive nan Schiphol, mwen te oblije kenbe ji nan vant mwen ponpe tout tan. Si mwen te vale tiyo a sou yon lestomak vid, sekresyon ki vin apre a nan anzim ansanm ak asid idroklorik la lage pandan dijesyon ta ban m 'yon vant fè mal ki ta ka frape desann yon elefan. Ansanm ak tout manje mwen te kapab vant, mwen te pran yon bon dòz tablèt netwayaj ke depatman pharmaceutique AX labs te ban mwen. Tib la te fleksib ase pou pèmèt manje pase nan lestomak la. Se pa t 'operasyon ki pi bèl, men ankò, travay mwen pa janm patikilyèman sibtil oswa sibtil. Koulye a, mwen te pran yon lòt grenn anti-noze, felisite tèt mwen pou siksè nan antrepriz mwen an. Omwen pandan ke li te dire.
  
  
  Diamonds te nan vant mwen depi nan maten anvan lè mwen te kite otèl Ambibi a pou m rezève tikè mwen an. Yo te kapab rete la prèske endefiniman osi lontan ke mwen te pran medikaman mwen yo ak kontinye manje anpil. Asistan vòl la te konvenki nan sa a, admire sa li konsidere kòm yon apeti an sante, gason.
  
  
  Satisfè ke tout bagay t ap mache dapre plan an, mwen vire bò fenèt la epi gade solèy la leve. Pany "Pa Fimen" te jis te klere pandan pilòt la te prepare pou ateri Teheran. Anba m 'te kouche ranje mòn Elburz ki kouvri ak nèj. Menm plis enpresyonan te Damavand, yon pik vòlkanik ki leve prèske 5,700 mèt anwo syèl la.
  
  
  Men, mwen pa ta gen tan pou vwayaj touris. Destinasyon mwen an, byenke se pa dènye mwen an, te pi lwen bò solèy leve, kèk 1,800 mil sou tèren rezistan ak vrèman enfranchisabl. Kaboul, yon fwa izole sitadèl nan dezè gwo kòmandan Babur ki te fonde Anpi Mongòl la, te sanble ap tann mwen yon kote pi lwen douvanjou sa a.
  
  
  Mouton yo te manje sou pant mòn yo ant bann lanèj yo, e lafimen t ap soti nan chemine kwochi nan ti kay wòch yo. Lè sa a, ki te antre nan mitan mòn ki pa ka fè pitit yo, te vin wè yon vil ki te kaptire imajinasyon moun depi depi Aleksann Legran te aneks ansyen Baktri nan anpi li. Koulye a, Kaboul gade ti ak ensiyifyan. La, sou ti mòn yo, li pa t ' sanble gen pwoblèm.
  
  
  Tan yo te chanje. Gengis Khan, Tamerlane ak Babur te non nan liv istwa, ewo nan fim enteresan. Men, yo te kite mak yo sou yon pèp fyè e endepandan. Sepandan, Afganistan te kounye a yon pati nan ventyèm syèk la, istwa li yo yon siksesyon nan atraksyon touris, ansyen jou glwa li lontan bliye.
  
  
  Si m te vin santim, se pa paske m te bwè twòp. Se te jis ke mwen te wè anpil rèv gaye nan crépuscule nan ti mòn sa yo ki fè pitit ke mwen te santi yon jan kanmenm deplase pou temwen dènye paj yo nan yon dram tanpèt ak san.
  
  
  Li te 6:23 am.
  
  
  Petèt se jisteman akoz de lè bonè ke ofisye ladwàn yo pa t fouye afè m yo ak metikozite ak metodik.
  
  
  "Ki objektif vizit ou a?" .
  
  
  'Vankans.'
  
  
  "Konbyen tan ou pral rete isit la?"
  
  
  "Yon jou osinon de jou, twa," mwen te bay manti, mwen te panse ke mwens pase vennkat èdtan t ap yon kalòt nan figi a pou endistri touris la nouvo.
  
  
  'Ki kote ou pral rete?'
  
  
  "Pou entèkontinantal la."
  
  
  "Apre," ofisye a te di, li mete so paspò m 'ak vire atansyon li sou nonm ki kanpe nan liy dèyè m'.
  
  
  Se te yon chanjman entérésan, jan ou ka imajine. Mwen te pare pou dezabiye toutouni e mwen te santi m byen ke pèsonn pa t pran swen prezans mwen isit la, sou sa ki nan valiz mwen an, san bliye vant mwen. Deyò koutim, yon foul moun chofè taksi Afgan yo t ap tann kliyan yo te vle a. Men, anvan mwen fè echanj kèk lajan, panse ke 45 Afghanis dola a te yon bon pousantaj, espesyalman paske pa te gen prèske pa gen okenn mache lajan nwa tankou nan Nepal. -Taksi mesye? — yon jèn gason kout, cheve nwa di avèk eksite pandan m t ap kite biwo echanj la. Mwen mete Afghani a nan pòch mwen epi li vole monte desann tankou yon krapo sote. "Mwen gen yon bèl machin Ameriken. Chevrolet. Mennen ou tout kote, mesye.
  
  
  "Ki distans li ye nan entèkontinantal la?" Mwen te mande, sezi pa antouzyasm li ak ekspozisyon enèji. "Katrevendis Afghanis," li te di byen vit.
  
  
  Yon lòt vwa imedyatman sonnen: "Swasannkenz."
  
  
  "Swasanndis," chofè a te di ak kòlè, li vire bò kote yon granmoun aje ki te parèt dèyè l, ki te abiye ak yon vès brokad rich ak yon chapo Astrakan. "Swasant senk."
  
  
  "Senkant," di jenn gason an, byen klè kondwi nan yon kwen. "Vann," mwen te di ak yon souri. Mwen te fè l pote bagaj mwen epi mwen te swiv li soti nan sal arive yo.
  
  
  Chevrolet te wè pi bon jou, pou mete l 'dous. Men, otèl la te pa plis pase kenz a ven minit mache. Mwen te santi yon ti jan nan yon dezavantaj paske mwen pa t 'gen yon chans etidye yon kat detaye nan zòn nan. Mwen pa janm te nan Kaboul, byenke plizyè ane de sa mwen te patisipe nan pito delika "negosyasyon" tou pre Herat, pa lwen Repiblik Turkmen an ak fwontyè a ak Larisi.
  
  
  Mwen te kite valiz mwen an avè m lè chofè a te monte dèyè volan an.
  
  
  "Konbyen tan jiskaske otèl la?"
  
  
  "Mwatye èdtan," li te di. 'Pa gen pwoblèm. Aziz se yon trè bon chofè.
  
  
  "Mwen mete tèt mwen nan men ou, Aziz," mwen te di ak yon ri, ki te imedyatman swiv pa yon baye. Mwen pa t dòmi anpil nan avyon an, ak espwa a nan yon kabann cho te sanble twò bon yo dwe vre.
  
  
  Pa te gen okenn trafik eksepte pou kèk charyo bourik. Men, otreman wout la, ki te bati ak èd Ameriken yo, te vid. Nan retwovizè ansyen Chevrolet la, mwen te wè Aziz t ap gade m. Je l 'te yon koulè ekstrèmman ble. Lejand fè konnen Afgan ki gen je ble yo se desandan dirèk vanyan sòlda Iskander Great, pitit gason Aleksann Legran.
  
  
  Lè m te mande Aziz konbyen nan istwa sa a te vre, li te sanble pa konprann sa m t ap pale a. Li sanble pa konnen wout li nan vil la trè byen.
  
  
  Yon siy ki te di "Hotel Intercontinental - 5 mil" ak yon flèch ki montre adwat la te pase, men Aziz te kenbe pye l sou akseleratè a. Li te kondwi pase sòti a epi yon bagay te di m 'se pa yon erè inosan oswa ke se te yon aksidan. Mwen bese valiz la nan pye'm epi'm rive rache Wilhelmina ak de zanmi l' yo, Hugo ak Pierre, san m pa leve Aziz nan sispèk.
  
  
  Koulye a, Luger la te sèk, men mwen pa t 'konnen si li te travay jiskaske mwen tcheke li. Men, si li poko pare pou jere yon bagay, de asistan li yo te pare pou ede m.
  
  
  Nan moman sa a mwen pa gen dout ke pwoblèm ta vini ankò. Aziz pa t mennen m 'nan otèl la, nan lajwa yo nan yon douch cho ak yon kabann konfòtab. Mwen te konvenki ke sa li te rezève pou mwen ta pi difisil pou dijere, e mwen te adapte tèt mwen ak danje ki t ap vini an.
  
  
  Absans Koenvaar nan Amstèdam maten anvan an te kapab sèlman vle di yon sèl bagay. Li te kite Amstèdam e li te rive nan Kaboul anvan mwen. Pa gen dout li te pran wout la long atravè Istanbul, Beyrouth ak Rawalpindi. Wout sa a te egziste, men mwen te evite li akòz risk pou m monte ak desann twa avyon diferan ak ale nan sekirite nan twa ayewopò. Coenvar klèman te pran swen mwens sou koutim pase m '.
  
  
  Mwen te kapab trè fasil te peze arbr Wilhelmina a nan kou Aziz a epi mande l pou l vire do l epi mennen m nan otèl Intercontinental la. Men, mwen te vle rive nan pati anba a ak jwenn repons yo ki te twò lwen evite m '. Koenvar te gen tout enfòmasyon mwen te bezwen, e mwen te vle pran nenpòt risk pou fè l 'pale.
  
  
  Anplis de sa, nou te toujou gen kèk bagay yo rezoud, si li te reyalize li oswa ou pa. Pou tout sa mwen te konnen, Andrea te kapab mouri. Mwen menm mwen te pre nan fen karyè mwen nan Amstèdam. Mwen te vle asire w ke Koenvar pa t ap nan yon pozisyon pou entèfere ak siksè misyon mwen an. Men, si sa vle di touye l ', Lè sa a, mwen te pare. Se konsa, mwen te chita dèyè epi kenbe je m 'sou wout la, mande ki jan reyinyon nou an te ranje.
  
  
  Nan mwens pase dis minit mwen te jwenn.
  
  
  Yon pòs te mete kanpe kèk santèn mèt devan nou. Te gen de mesye ki te kanpe sou chak bò baryè an bwa a, byenke nou te toujou twò lwen pou nou wè kiyès ki te Koenvar.
  
  
  - Sa kap pase Aziz? - Mwen mande, jwe wòl yon touris estipid.
  
  
  Olye pou l reponn mwen, li te dirije atansyon m sou Asamayi ak Sherdarwaza, de mòn ki te fè pati ranje mòn Hindu Kush la e ki te vizib depi prèske nenpòt kote nan Kaboul.
  
  
  "Poukisa gen yon pòs isit la?"
  
  
  Mwen te ensiste, epi li dousman wete pye l sou pedal akseleratè a.
  
  
  Li te monte zèpòl lè figi de mesye yo te vin vizib dèyè vit machin nan pousyè. Mwen fasil rekonèt karakteristik yo ki gen fòm lalin nan ènmi Nepalèz mwen an, Koenwar la malen ak sekrè. Li te abiye ak yon turban blan ak fouri astrakan ki te rive jiska jenou l ', men pa te gen okenn nye ekspresyon an penetrasyon nan figi l'. Lòt mesye a te sanble yon vrè Afgan an, san dout te anboche Kaboul, tankou Aziz, jisteman pou operasyon sa a.
  
  
  "Yo vle nou soti nan machin nan," Aziz te di, li pa t 'kapab kache nève li.
  
  
  'Poukisa?' Mwen te di sa a, te bloke pou tan, prepare tout sa mwen te bezwen.
  
  
  "Patwouy fwontyè, patwouy gouvènman an," li te di ak yon osman.
  
  
  "Apre sa, ale epi pale ak yo," mwen te di ak yon ton nan vwa mwen ki endike mwen pa t 'nan atitid pou jwe jwèt.
  
  
  Aziz te fè jan yo te di l la. Li soti nan machin nan epi tou dousman mache nan direksyon Koenvar. Nonm Azyatik la pa bese figi l, kòmsi li te pè pou yo rekonèt li. Men, li te twò ta. Nan okenn fason li pa t 'reprann anonim li. Kèk moman apre, konplis li a pwoche bò Chevrolet la, li frape fenèt la epi li fè siy pou m soti vin jwenn yo.
  
  
  Se pa mwen ki soti, men Pierre.
  
  
  Li lè yo baskile switch la pou Pierre ak Koenvaar. Mwen te louvri pòt la kòm si m te obeyi lòd yo, men olye m te soti, jan yo san dout te espere e menm te espere, mwen te voye Pierre nan direksyon Koenvaar. Mwen te frape pòt la ankò menm jan yon nwaj gaz ki boule nan sant la te eksploze. Sipriz yo te toudenkou. Yon melanj de gaz lakrimojèn konsantre ak pwodui chimik ki pa letal te toubiyon alantou yo, epè ak toufe. Yo te tire yon kout bal, men owaza, paske ni Coenvar ni konplis li pa t ka wè plis pase yon pous devan yo.
  
  
  Gaz la te yon distraksyon, pa yon fen nan tèt li. Tanporèman avèg, twa mesye yo etourdisman t'ap mache nan ti sèk, grif nan je yo. Aziz, li te resevwa pati li nan gaz la, pèdi balans li epi li woule desann pant lan bò wout la. Si li te entelijan, li ta kache epi li pa riske lavi li ankò. Nan nenpòt moman, van an ka vire epi pote gaz la nan tout direksyon. Mwen pa t 'kapab tann ankò. Mwen te vole soti nan Chevrolet la anvan yo reyalize sa ki te pase. Men, mwen pa t 'vle tire, mwen pa t' vle touye Koenvar jiskaske li ban mwen enfòmasyon mwen te bezwen an.
  
  
  Yon pè men frape epi peze sou dyafram mwen an. San yo pa reflechi sou sa, mwen double sou, ap eseye jwenn lè nan poumon mwen degonfle. Ant gaz la ak doulè a, Wilhelmina yon jan kanmenm glise nan dwèt mwen. Menm pè men an te pwan m ', li rale m' nan direksyon kò m 'lou swe.
  
  
  Atakè a fè sèman anba souf li, inadvèrtans allusion ke li pa t Koenvar, ki te tout sa mwen te vle konnen. Pandan Afgan an kenbe m 'nan yon Nelson doub, mwen sere men m' ak peze yo sou fwon mwen, ap eseye soulaje presyon nan priz lanmò li. Fòs li te etonan, ak doulè a entansifye jiskaske nè m 'te kriye ak vètebral nan matris mwen yo te sou wout pou l kraze.
  
  
  "Mwen gen Koen..." li te kòmanse.
  
  
  Pwopozisyon an pa t janm fini.
  
  
  Mwen choute janm mwen tounen ak talon bòt mwen an te frape shin li. Souflèt toudenkou a te lakòz li gwonde nan sipriz. Pri li te dekole, li ban m jis ti espas mwen te bezwen pou m lage tèt mwen nèt. Mwen te glise janm gòch mwen an ant janm li epi mwen mete jenou dwat mwen nan twou jenou li. An menm tan an, mwen te jere yo pwan pantalon li epi rale l 'avè m', sa ki lakòz li frape kwis mwen ak splat atè a.
  
  
  Mwen jerked ak kole pye m 'soti nan yon choute cha-ka, ki imedyatman lakòz yon son fache. zo zo kòt. Afgan an t'ap rele tankou yon chen blese. Li te kriye epi li travèse bra l sou pwatrin li kòm yon ekspresyon laterè san degize te travèse figi l. Mwen pa pèdi tan, mwen choute ankò pou m fini travay la. Yon son gurgling soti nan bouch li trese. Gaz la tou dousman gaye, men se pa ankò kòlè mwen. Mwen te sèten ke youn nan poumon li yo te twou, epi zo kase a te fouye pi fon ak pi fon nan pwatrin li.
  
  
  Mwen te vle bese pou bay kou final la, men Koenvar te pwan m nan ren nan dèyè epi rale m tounen. Nou te woule sou wout la epi nou te ateri sou yon ke a kèk pous de tranche kote Aziz te tann, san dout tranble ak laperèz. Pousyè te rete nan bouch mwen, nan je ak nan zòrèy mwen. Mwen pa t 'kapab wè anyen ankò pandan Koenvar te peze tou de gwo pous sou traché mwen an.
  
  
  "Diaman," li te respire, souke m 'tankou si li te sèten yo ta vole soti nan gòj mwen.
  
  
  Choute tankou yon chwal sovaj, mwen te eseye jete l 'sou mwen. Li bourade jenou l 'nan bò rad mwen an ak frape yo nan mitan janm mwen yo ankò e ankò. Avègle pa pousyè ak doulè, mwen te reyaji enstenktif, mwen pa kapab panse aklè ankò. Tout sa m te sonje se te kite men m ateri sou klavilè l ak tout fòs mwen te rete a.
  
  
  Dwèt li pèdi priz yo, men li te vin pi fò ak obstiné pase mwen te panse okòmansman. Li te kole sou mwen kòmsi lavi l depann de li, tou de men yo peze kou mwen. Mwen te aplike tout konesans mwen nan Taikwondo ankò nan batay la epi mwen te eseye koud l 'nan fwon an. Pal-kop chi-ki konvenk li ke mwen pa pral mande pitye. Se te yon souflèt kraze brize ki te fòse l 'lage toufe a. Yon gwo tach koulè wouj violèt te kouvri fwon li, tankou mak Kayen an.
  
  
  Mwen pran yon gwo souf, deplase epi eseye kanpe ankò. An menm tan an, ak yon ti koud nan ponyèt mwen, Hugo te an sekirite nan men mwen. Lam stiletto a te klere nan limyè a byen bonè. Gaz lakrimojèn nan te disparèt epi kounye a mwen te kapab wè advèsè mwen an klèman ak presizyon jan mwen te bezwen. Stiletto a rale anba rad fouri astrakan li. Yon ti moman apre, Hugo koupe nan lè a. Mwen pa t 'gen entansyon ba l' opòtinite pou demontre abilite li ak zam afe ankò.
  
  
  Mwen pa t sonje ki bra bal Wilhelmina te frape, kidonk mwen te vize anwo kwis Hugo a, misk sartorius long, etwat la. Si stiletto a frape, Koenvar pa pral kapab mache. Malerezman, rad fouri a jenou-longè anpeche Hugo eksprime tèt li nan plen. Stiletto a kole nan kwen an nan rad la fouri epè ap koule tankou dlo, ak Koenvar rale li soti ankò, sifle tankou yon cobra.
  
  
  Piske Wilhelmina pa t wè okenn kote, mwen te rete ak men m sèlman. Mwen te fè bak, ap eseye rive nan yon sifas ki nivo. Men, Coenvar te pouse m 'pi pre ak pi pre kwen an nan wout la, san dout espere ke mwen ta pèdi balans mwen ak tonbe nan twou a. Se te yon kanal drenaj, si nou jije pa fetidan pouri ki te pandye nan lè a epi ki te plen twou nen mwen ak sant pouri ak fatra.
  
  
  "Ban mwen dyaman yo, Carter," Koenvar te di kategorikman. Pwatrin li te monte desann pandan l t ap eseye pran souf li. "Lè sa a, tout pwoblèm nou yo pral fini."
  
  
  "Bliye li," mwen te di, souke tèt mwen epi kenbe tou de je sou Hugo nan ka Coenvar toudenkou voye l 'vole.
  
  
  "Ou vrèman anbete m ', Carter."
  
  
  "Sa yo se defo yo nan jwèt la," mwen te reponn, fòse yo fè yon etap danjere tounen kòm li fèmen nan touye m '. "Pou ki moun ou travay, Koenvar? Ki moun ki peye ou pou tan ou?
  
  
  Olye li reponn mwen, li mete men nan jakèt li epi li rale yon revòlvè. 45, Colt Ameriken. Li lonje zam nan nan direksyon mwen. "Sa a chaje ak bal pwen kre," li te di m '. "Èske w konnen konbyen domaj yon bal konsa ka lakòz, Carter?"
  
  
  "Yo rate sib la," mwen te di.
  
  
  'Egzakteman.' Apre sa, li souri, montre pwent file yo nan ensizi li yo. Fwa sa a, mwen te mwens amize pa entèlijans dantè dèyè li. “Yo bloke epi yo fè yon gwo twou nan, di, kò a. Kò ou, Carter. Li ta trè malere si ou te fè fas ak efè yo nan kalite sa a nan minisyon ... yon pwodwi nan entèlijans Ameriken an, nan chemen an.
  
  
  Li te gen yon kouto epi li te gen yon Colt. 45. Mwen te gen de bra, de janm ak yon senti nwa nan karate. Men, kounye a ke mwen te sèlman kèk pye nan kwen an nan ravin fon an, mwen pa t 'santi trè alèz. Si mwen pèdi balans mwen epi fini nan yon twou, Coenvar ap gen ase tan pou touye m '.
  
  
  Mwen pa t 'kapab kite sa rive.
  
  
  "Si ou touye m ', ou p'ap janm jwenn Diamonds yo," mwen te di, ap eseye ekonomize kèk segonn plis nan tan presye.
  
  
  "Kliyan mwen an te ban m enstriksyon strik. Si mwen pa tounen ak wòch yo, ou p'ap gen dwa mache lib ankò. Donk, jan ou ka wè, Carter, mwen pa pran swen; swa youn oubyen lòt.
  
  
  Se konsa, finalman mwen te konnen yon bagay. Koenvar te tou senpleman yon mèsenè k ap travay pou yon lòt moun. Men, mwen toujou pa t 'konnen ki moun lòt pati a te. Antouka, mwen tann toutotan mwen oze. A nenpòt ki moman, yon Nick Carter ki mouri ak anpil san te kapab fini nan yon twou drenaj santi. A nenpòt ki moman mwen ta ka vin yon lòt moso fatra ki ta kontribye nan fedè sal, agrid la. "Machin k ap vini isit la pa pral renmen pòs sa a. Koenvar," mwen te di.
  
  
  'Ki machin?' - An menm tan, li te fè erè nan nève gade sou zepòl li.
  
  
  Li pa t 'kapab gade lwen pou plis pase yon segonn, men se te dezyèm nan mwen te bezwen an. Kounye a mwen te mete tout sa Mèt Chang te anseye m an pratik epi m te frape men pistolè l avèk abilte nan yon so. Sèl bòt mwen an te frape Colt 45 la, epi anvan Koenvaar te konnen egzakteman sa k ap pase, Colt la te tonbe atè. Machin nan pa t 'rale moute ditou, men desepsyon an te travay pi byen pase mwen te espere. Koenvar te pran Garnier an, e kounye a, mwen te pare pou sezi l epi touye l, menm jan li te eseye fè m.
  
  
  Plis ajil pase tout tan, ti Azyatik rache a te dekouvwi dan li nan yon ronf kòlè. Stiletto Hugo a briye menasan nan limyè solèy la. Lè sa a, Koenvar te kouri pi devan, li te eseye jete m 'sou bò wout la ak nan twou a. Mwen te kanpe sou kote epi leve men mwen kòm si mwen ta pral sèvi ak li. Li vire toutotou kòm pwen mwen vole nan lè a. Moman je l te fikse sou li, janm mwen te tire pi devan ak tout fòs mwen te kapab rasanble. Lè pye m 'te manyen ponyèt li, zo a te kraze kòm si li te kraze pa yon mato.
  
  
  Wè ekspresyon sipriz sa a an premye e apre doulè a se youn nan moman ki pi dous nan mond lan. Men kouto li te mouche, men li poko abandone. Koenvaar byen vit te pwan Hugo ak lòt men l anvan stiletto a te ka tonbe. Li lage yon rèl byen file epi li kouri vin jwenn mwen, koupe lè a ak stiletto l 'yo. Mwen te sipoze yon pozisyon ee-chum so-ki, ki te pèmèt mwen libere janm mwen pou yon seri terib, kraze devan anvwaye. Ankò e ankò mwen choute, vize premye pou plexus solè l ', Lè sa a, larat li epi finalman manton l'.
  
  
  Koenvaar te eseye frape m sou kote nan tanp lan. Mwen te pwan janm li epi rale l 'nan direksyon mwen, jete l' sou tè sèk la boule. Mwen te mache bò kote l ', kenbe men kouto l' konsa ke Hugo t'ap tòde tankou yon koulèv san fòs, epi li kouri sou li.
  
  
  Mwen te peze koud li ak tout fòs avanbra mwen. Ji-loe-ki literalman detwi estrikti zo bra l. - An-nyong ha-sip-ni-ka? Mwen te kriye sou li, mwen te mande kòman li te santi kounye a ke li te kriye tankou yon jèn kochon epi li te eseye libere.
  
  
  Men se te anven.
  
  
  - Ki sa ki nan pwoblèm, Koenvar? Ou pa vle li ankò?
  
  
  Yon kouran malediksyon Nepalè te swiv pandan m te leve jenou m epi m te frape l sou tailbone a pandan l te kontinye ap kriye ak doulè. Te gen moso zo ki soti nan ponyèt li. Tach burgundy la byen vit gaye sou manch rad fouri astrakan li a.
  
  
  Dwèt li sere yon fason konvulsif, epi Hugo tonbe sou wout la. Yon ti moman apre mwen pran stiletto a nan men mwen epi lonje l nan gòj Koenvar.
  
  
  - Kiyès ki voye ou?
  
  
  Mwen te kapab wè laperèz nan je retresi l yo, doulè a evidan nan fason li te mòde bouch li pou l pa kriye, pou m te eksprime gwo doulè li dwe te santi a. Lè li pa reponn, mwen peze pwent stiletto a nan gòj li. Yon ti gout san parèt.
  
  
  "Mwen ... mwen pa pral di," li te respire.
  
  
  "Kòm ou vle," mwen te di. Mwen te peze l 'epi kite Hugo glise nan manch rad la nan jakèt li. Yon fwa yo te koupe manch rad la nèt, mwen te kapab wè domaj mwen te lakòz nan koud li. Se te yon ka zo kase konpoze paske yon pati nan zo a te kole soti nan jwenti bra a. Manch chemiz li te tranpe nan san.
  
  
  "Mwen... mwen p'ap pale," li te di ankò.
  
  
  Pa gen doktè ki te kapab mete bra l 'ansanm epi fè li travay. "Ou vle mouri kounye a oswa pita, Koenvar?"
  
  
  Mwen di. - "Di m pou ki moun ou travay, epi w ap ale gratis."
  
  
  "Na... Nara..." li te kòmanse. Apre sa, li boure bouch li ankò epi li souke tèt li.
  
  
  - Nara kisa? "Mwen te mande sevè, peze Hugo nan gòj mwen ankò.
  
  
  "Non, mwen pa pral di sa, Carter," li sifle.
  
  
  "Nan ka sa a, Koenvar, mwen p'ap pèdi tan ankò sou ou." Men, lè m 'te di sa, mwen te fini karyè sadik li ak yon ti kras rapid e petèt mizèrikòd nan ponyèt mwen. Hugo te fè yon ti wonn soti nan zòrèy rive nan zòrèy. Kò a chire tankou papye mou; Lè sa a, misk la kou, ki te swiv imedyatman pa atè a carotid. Pandan koule san cho te kouri nan figi m, Koenvar te fè yon dènye son gurgling. Tout kò l te tranble pandan l t ap soufri nan lanmò li. Li te toujou ap senyen tankou yon bèf nan yon labatwa lè mwen tou dousman desann l 'atè a epi siye men sal, san mwen sou rad li.
  
  
  "Sa a se pou Andrea," mwen te di byen fò. Mwen te vire epi m te mache al jwenn patnè li. Men, Afgan an te mouri tankou Koenwar, figi l 'vyolèt ak blotched nan toufe dousman nan poumon detache li.
  
  
  Mwen pa ta jwenn plis enfòmasyon nan men okenn nan yo. "Aziz," mwen rele byen fò. "Vini isit la si ou bay lavi ou valè."
  
  
  Ti mesye a rale moute pant yon ravin ki pa fon. Figi li te blan tankou lakrè.
  
  
  "Tanpri, tanpri, pa touye Aziz," li te sipliye ak yon vwa rèl pitye. Aziz pa t konnen. Aziz te gen lajan pou mennen ou isit la. Sa a se tout.'
  
  
  'Kilè?'
  
  
  'Yeswa. Sa... nonm sa a,” epi li lonje dwèt sou kò Koenvar ak yon men ki tranble. “Li ban m lajan pou m rankontre w nan avyon an epi mennen w isit la. Li di ou vòlè yon bagay ki pou li. Mwen pa konnen anyen ankò.
  
  
  "Ou pa pral di pèsonn sa a, pa vre?" - Li souke tèt li an kòlè. - Mwen pa di anyen mesye Ameriken. Nou pa t janm isit la, ou menm ak Aziz. Nou poko janm wè kote sa a. Wi? Wi?'
  
  
  "Egzakteman," mwen te di. Si sa posib, mwen pa t vle touye l. Li te jenn, estipid ak visye. Men, mwen pa panse ke li te konnen ki sa li te antre nan lè li te aksepte òf Koenvaar san dout likratif. "Ede m 'mete kò sa yo yon lòt kote epi nou pral ale."
  
  
  Li te fè jan yo te di l la.
  
  
  Baryè an bwa ki te sèvi kòm yon pòs de kontwòl te fini nan yon twou drenaj, nan ki te swiv kadav Koenvar ak konplis Afganestan li yo ki te mouye ak mutile. Mete yon rad fouri astrakan ak yon sèl manch, asasen Nepalè a t ap flote fas anba nan yon kouran fatra sal. Finalman li te nan plas li.
  
  
  "Mwen pral mennen ou nan otèl la gratis," Aziz boumonnen pandan nou te tounen nan machin nan.
  
  
  Li te nan move moman ak nan move kote. Men, mwen pa t 'kapab ede li. Toudenkou mwen ri, e mwen ri pi rèd pase mwen te janm ri anvan.
  
  
  
  
  Chapit 10
  
  
  
  
  
  Camp Hotel sou Maroehiti se te yon kote yo dwe evite a tout pri.
  
  
  Mwen te antre ak soti nan lobby ki te gen poux la osi vit ke mwen te kapab, mwen te pran moso papye grefye a te ban mwen lè mwen te prezante tèt mwen. Mwen te mache dwat nan Durbar Square, yon kèk blòk lwen. Mwen te santi m tansyon, mwen te chita devan tanp Talijyoe Bhavani, dwat nan lonbraj estati Hanuman, bondye makak Endou yo. Divinite fourur a pa t gen ni enfòmasyon ni konsèy pou mwen, men nòt la te fè.
  
  
  Li te estrikteman nan pwen ak dwat nan pwen an. Mwen te sipoze rankontre kontak Sherpa mwen nan restoran Hut sou Ason Tol. Mwen te oblije mete yon kare pòch blan pou yo te rekonèt. Yo pral okipe rès la. Etranj, mwen te panse. Koenvaar te konnen ki moun mwen ye, men Sherpa a aparamman pa t gen okenn lide ki jan courrier Golfield a ta sanble.
  
  
  Li te fè tout sa Hawk te di m 'pi bonè maten sa a klè tankou kristal pwovèrb la. - Ou konn anyen sou Jester la oswa Nara? Mwen te mande bòs nan travay mwen lè mwen te finalman konekte avè l 'nan biwo lapòs la tou pre otèl mwen an.
  
  
  "Ou ka li lespri, N3. Se sa m te pral di w sou sa,” Hawk reponn, vwa l yon refleksyon fèb ak difisil nan ton kòmandan abityèl li. "Èske w sonje sa m te di w sou diskisyon sa a nan kay wa a?"
  
  
  'Ou vle di...'
  
  
  'Egzakteman. Nou te vin okouran de yon batay ant konseye wa a ak yon sa yo rele chèf yo te rele Bal Narayan. Ou ta ka rele Narayan yon bagay nan yon playboy entènasyonal. Pou kèk tan mwen te gen yon yatch nan Cannes ak te fè fas ak yon pakèt moun sa yo reprezantan nan elit la, òdinè parazit sosyal.
  
  
  - Men, ki jan li fè konnen sou operasyon Sherpa la?
  
  
  "Nou ka sèlman devine sou li," Hawk reponn. - Mwen pa ka ede w ak sa. Mwen konnen ke Narayan gen yon repitasyon kòm yon biznisman olye lonbraj. Èske w sonje ti pwoblèm sa a ou te rezoud pou nou nan Calcutta ane pase a?
  
  
  'Wi. E sa?'
  
  
  "Li te oblije fè fas ak li... jiskaske tout bagay ale mal... Li sanble gen dwèt li nan anpil bagay eksplozif, si ou konnen sa m ap di.
  
  
  'Ou an sekirite.'
  
  
  "Tout bagay anfòm?" — Ou te rive la san pwoblèm?
  
  
  Mwen te di l: “Osa tou senpleman posib, byenke m te rive Kaboul pa t pase inapèsi. "Men, tout sa yo te pran swen." Koulye a, Narayan te rete pou kont li.
  
  
  "Mwen pa ta atann anyen mwens nan men ou, Nick," Hawk te di ak yon ri bon kalite, imedyatman ki te swiv pa yon tous rauman. Li te fimen twòp, men li pat vle tande sa nan men mwen. Gen kèk bagay ki pi bon pou yo pa di, tankou siga santi. "Men, kenbe yon bagay nan tèt ou," li te kontinye. “Asire w ke timoun sa yo an sekirite an premye. Lè sa a, ou tounen epi fini sa ki bezwen fè.
  
  
  "Mwen p'ap bliye," mwen te asire l '.
  
  
  - Se sa mwen te vle tande. Mwen pral voye yon telegram ba ou lè mwen jwenn nenpòt lòt bagay. Mwen pa vrèman fè koneksyon telefòn sa yo konfyans. Li te konnen ki kote pou l kontakte m, kidonk pa t gen anyen ankò pou l fè ke di l bonjou.
  
  
  Koulye a, nan lonbraj la nan bondye makak la souri, mwen te eseye mete tout moso yo nan devinèt la ansanm. Nan kèk pwen, Narayan te aprann sou anlèvman timoun pa Sherpas. Li te anboche Koenvar pou jwenn dyaman yo anvan mwen te gen yon chans pote yo nan peyi a. Li te bay lòd pou mèsenè li tou touye m si m pa t abandone wòch sa yo. Li evidan, li pa t ap eseye kòmanse revolisyon sa a. Kòm yon manm nan fanmi wa a, ki gen rapò ak wa a pa san, Narayan pa te gen anyen yo genyen ak tout bagay yo pèdi kòm fòtèy la te ranvèse, monachi a kraze, ak peyi a remèt Lachin sou yon plato an ajan.
  
  
  Men ki jan mwen mete ansanm pyès devinèt yo ki te fè pati misyon mwen nan Katmandou. Men, mwen toujou pa t 'gen yon solisyon pare. Premyèman, mwen pa t konnen ki jan Narayan te konnen plan Sherpas yo. Anplis, mwen pa t 'konnen ki sa li ta eseye fè, ki sa pwochen etap li ta dwe si li te dekouvri ke Koenwar ta retounen nan Nepal sèlman nan yon bwat an bwa. Dapre mesaj mwen te resevwa nan Camp Hotel la, mwen pap rankontre kontak mwen jis nan aswè annapre. Mwen deside byen sèvi ak tan lib mwen an e mwen te dirije tou dwat nan bibliyotèk kapital la. Pou kòmanse, mwen te vle etidye tout foto ki deja egziste nan Royal Prince la. Dezyèmman, mwen te bezwen vin abitye ak topografi zòn nan, paske mwen te gen yon santiman byen fò ke aktivite mwen yo pa ta limite a Katmandou. Plis mwen te konnen anviwonman an, se plis mwen te prepare pou m rankontre Sherpa a... kèlkeswa moun li te ye.
  
  
  Tout kote mwen te ale mwen te wè piblisite enprime: "Chic Restoran." Chinwa, Tibetan, Nepalese ak Lwès tab. Salon espesyal: gato hashish, hashish sigarèt ak hashish disponib nan resepsyon an. Lè sa a, nan pi piti lèt: "The Beatles!" Woch kap woule! Jazz! Dènye piki. Epi tou Khyber nan Kaboul, kote mwen te pase kèk jou anvan mwen te fè erè nan kòmande yon stèk stringy otèl la te menm kote a pou ipi.
  
  
  Salon an te piti, fèb limen, prèske sal tankou Camp Hotel la, men sètènman pi popilè. Tablo ki graj ak chèz ak ban aliyen mi yo. Ak sou ban yo te chita koleksyon an etranj nan touris Ameriken ak Ewopeyen mwen te janm wè. Mwen te tande aksan soti nan Brooklyn nan gwo sid la. Te gen Ostralyen, kèk Welsh, tifi ki soti Nouvèl Zeland ak kèk tifi franse. Yon bagay tankou Grand Himalaya Hotel la, kote tout moun fimen tankou makak.
  
  
  Mwen te gen yon chèz ak yon vè byè epi mwen te jwi li. Tout moun bò kote m te sanble pou kraze tet yo, epi le pli vit tet la frape tab la, pwopriyete a kouri sou li, leve figi kriminel la epi li ba li kek kalot nan figi l pou l tounen vin pote l. "Sa a se pa yon otèl," li te repete. 'Manje. bwè. Men se pa yon otèl,” li te repete, t ap trote tankou kèk otèl Dickenian komik.
  
  
  Men, pa te gen anyen komik nan sitiyasyon sa a, osi lwen ke mwen te kapab di. Mwen te mete kare pòch blan mwen an kòm evidan ke posib, te kenbe je m 'sou pòt la, epi tann avèk pasyans ak kalm ke posib. Sherpa te senk minit an reta, men mwen te konnen kontak mwen t ap vini nan bon moman an. Pandan se tan, yon fanm Ameriken blond sou dizwit oswa diznèf te ban m 'yon gade san degize soti nan lòt chanm nan. Anba ekipe ekzotik li ak dèyè je rèv li, li te gen tout sa yon etwal k ap monte bezwen, pa te gen okenn dout sou li. Men, lè, ak yon ti vag, li leve kanpe epi pwoche bò kote m ', mwen pa t santi m irite ditou.
  
  
  'Èske mwen ka?' li mande, lonje dwèt sou chèz la vid ki bò kote m '. - Natirèlman. Mwen souke tèt mwen epi mwen wè l tonbe sou sofa a.
  
  
  "Sa a pa sanble ak kalite kote ou ale souvan," li te di, pran yon gwo mòde nan youn nan anpil ti goute hashish byen pibliye nan restoran an.
  
  
  "Se pa li?"
  
  
  - Jis gade alantou?
  
  
  'Pa vrèman.'
  
  
  -Ou sanble konplètman nòmal. Pa boujwa oswa anyen konsa, senp. Tankou yon jan de polisye. Sa a se vre?'
  
  
  'Mwen? Ofisye lapolis? _M te bat pwatrin mwen epi mwen ri. 'Pa vrèman.'
  
  
  "Sa bon, paske kaka sa a isit la," lonje dwèt sou sa ki rete nan sirèt li a, "se totalman legal."
  
  
  - Mwen di yon bagay, madmwazèl...
  
  
  "Madam," li te korije m. "Epi non mwen se Dixie." Yon ti moman apre li mete men l sou kwis mwen. Mwen konnen sa sèlman paske li te wo. Dwèt li yo te kòmanse deplase kòm si yo te gen yon lide pwòp yo. Mwen dousman te pouse men l ale epi mwen te fè l konnen ke mwen pa enterese, san m pa eseye eksplike l ke si bagay yo te ale yon ti kras pi lwen, li ta jwenn pa yon objè pou dezi seksyèl li, men yon grenad gaz - Pierre. . .
  
  
  'Li dezagreyab.' Li te kòmanse ri epi mwen te wè ke men m 'te plen nan li.
  
  
  Men, anvan mwen te kapab di anyen, mwen remake ke yon jèn gason nepalè nan ven li te pran chèz la dirèkteman anfas mwen. Li te abiye ak style oksidantal e li te gen yon aparans fasil bliye, karakteristik regilye ak fason modès. Li pa di yon mo, men li lonje men sou tab la epi li rale yon mouchwa blan nan pòch tete l. Li rive anba tab la epi apre yon ti moman li retounen kare pòch la, kounye a byen pliye tankou yon anvlòp twal fin blan.
  
  
  Mwen te depliye mouchwa a epi m te fikse sou kouvèti vèt ak gri paspò Ameriken an. Lè m te louvri l, mwen te wè non li byen enprime: Virginia Hope Goulfield. Nan pwochen paj la, yon bèl fanm Ameriken ki te souri te gade m. Mwen fèmen paspò mwen epi mwen mete l nan pòch enteryè mwen.
  
  
  "Yon moman," mwen te di kontak mwen an. Jenn gason an te an silans e li te fikse je lajè pandan m te kanpe e m te ede Dixie leve.
  
  
  Li te mande. - 'Ki kote nou prale?' Li te kòmanse ri ankò. "Jis tounen sou chèz ou," mwen te di, mennen l 'soti tab la.
  
  
  'Men poukisa? Mwen renmen ou. Ou se yon nèg cho e mwen pa ka tann wè ou."
  
  
  Omwen li te konnen sa li te vle, ki pa ka a ak pifò moun. - Epi ou se yon moso fò anpil bon gou. Men, mwen gen lòt bagay pou m fè, donk se yon bèl ti fi. Petèt mwen pral vin wè ou demen.
  
  
  Li te fwonte ak boude tankou yon timoun gate, aparamman abitye pran pwòp fason li. Men, li pa t ap plenyen.
  
  
  Lè m 'tounen sou tab la, jèn Sherpa a te toujou ap tann pasyans, tankou yon Bouda.
  
  
  — Èske ou Mesye Carter?
  
  
  Mwen souke tèt epi mwen pran yon lòt ti gout byè.
  
  
  "Non mwen se Rana. Ou...'
  
  
  "Wi," mwen te di, ranpli silans la. - Ou gen fi sa ak frè li?
  
  
  Li reponn: "An sekirite epi san danje."
  
  
  "Ann Lè sa a..." Mwen te vle leve soti nan chèz mwen an, men Rana te fè siy pou mwen chita tounen.
  
  
  "Mwen dwe eksplike w kou nan evènman nou ap swiv, Carter," li te di. - Se konsa, pa pral gen okenn konfizyon. Ou konprann?'
  
  
  'Kontinye. Mwen tout zòrèy.'
  
  
  'Eskize m?'
  
  
  "Mwen te di: vini, mwen ap koute." Mwen te nan yon atitid move, pou mete l 'dous. Mwen pa t vrèman renmen fè biznis nan yon zòn ki lwen konsa, e mwen pa t vrèman renmen nati biznis nou an. Ak plis pase nenpòt lòt bagay, vant mwen te kòmanse deranje m 'ankò. Plis mwen krache dyaman yo epi mwen retounen pitit senatè a pi bonè, se pi bon m ap santi m.”
  
  
  Eksplikasyon Rana te kout e klè. Yo pral mare je yo epi mennen m nan yon plas kote mwen pral resevwa de timoun an echanj pou Diamonds nan ki graj. Menm jan sa parèt senp, mwen pa t ap pran okenn chans oswa fè Rana konfyans jis poutèt figi zanmitay li. Dapre mwen konprann, li ka byen ap travay pou misterye Bala Narayan, epi li pa pou òganizasyon an egalman flotant ke yo rekonèt kòm Sherpa la. "Se vre, Carter," li te konkli. “Nou ba ou timoun yo, epi ou ban nou ranson an. E tout moun kontan. Wi?'
  
  
  Se pa egzakteman, mwen te panse jan mwen te di a, "Son bon, Rana. Men, Bal Narayan te di m pou m rankontre l isit la,” epi mwen te mete aksan sou sa m te di lè m t ap gade Rolex mwen pou yon bon bout tan. - Nan apeprè inèdtan. Ki jan ou eksplike chanjman nan plan yo?
  
  
  "Bal Narayan," li te di, apèn kenbe vwa li. "Ki dwa li fè sa?"
  
  
  "Mwen pa gen okenn lide," mwen te di kareman.
  
  
  Sarcasm mwen te sanble ale sou tèt li. "Sa a se pa plan Narayan a," Rana kontinye, pa pou yon moman sispèk ke istwa mwen an te yon blòf; istwa a mwen te itilize pou chèche konnen si li t ap travay pou Sherpas yo oswa ou pa, si li te yon ranplasman pou courrier reyèl la. "Kanti te pran swen tout detay yo. Mwen pa konnen kisa Narayan ap fè, men Kanti pap renmen sa ditou. Li te mal pou l te entèfere nan zafè Sherpas yo.”
  
  
  "Ki moun ki Canti sa a, si mwen ka mande?"
  
  
  "Li lè pou nou ale, Carter," Rana te di, gade mont li an konfyans. Li byen vit leve kanpe. "Machin nan ap tann."
  
  
  "Oke," mwen te panse, "ak chak etap ou fè, ou aprann yon bagay nouvo. Narayan ak Sherpa te sanble konnen youn lòt byen, byenke mwen ta renmen konnen ki moun ki Kanti te. Apre sa, mwen ta renmen yo konnen ke Narayan twonpe.
  
  
  Men, mwen te deside kenbe divilgasyon mwen an pou tèt mwen toutotan li te sèvi enterè mwen ak enterè pa nenpòt lòt moun. Mwen te kontan aprann ke prens lan pat anboche Rana, e mwen te swiv li soti nan restoran an. Nou te mache sou Ason Tole, yon lari ki te sanble pi plis tankou yon depas, nan baza a. Li te deja fè nwa, men kare a te toujou plen ak machann ak touris. Rana lonje dwèt sou yon vye Fiat ki te pake devan salon tatoo a.
  
  
  "Apre ou, Carter," li te di, kenbe pòt dèyè a louvri pou mwen.
  
  
  Mwen te glise sou chèz dèyè a epi toudenkou mwen te santi barik frèt ak difisil nan yon revòlvè ki peze nan kou mwen. Lè ou konsidere gwosè a, li te sanble ak yon Beretta. Se pa ke mwen pa pè. 22. Okontrè. Osi piti ak limyè jan yo ye, yo trè pwisan, espesyalman nan ranje fèmen.
  
  
  "Prasad ap jis pran prekosyon ki nesesè yo, Carter," Rana te eksplike lè mwen te sou fè kòmantè sou nati an zanmitay nan sitiyasyon an mwen te santi. Apre sa, li moute dèyè volan an.
  
  
  Prasad, osi jèn ke patnè li, finalman retire revòlvè a nan dèyè tèt mwen. "Canti pa pral trè kontan si bagay yo ale mal," li te raple m '.
  
  
  "Pa gen anyen ki ka ale mal," Rana asire l '. - Eske se pa vre, Carter?
  
  
  "Absoliman," mwen te di ak yon souri.
  
  
  Prasad te ban mwen sa ki te parèt tankou yon kapo nwa epi li te di m pou m rale l sou tèt mwen epi chita atè a. Mwen pa te gen okenn chwa e mwen te fè jan yo te di mwen an. Bagay pwensipal lan te eksplike m 'menm anvan ou kite Washington. Mwen tande Hawk fè m sonje ankò pou m fè timoun yo soti anvan m fè nenpòt lòt bagay. Imaj figi senatè Golfield te pè ak tris lè m te rankontre l nan biwo Hawke a byen klè grave nan memwa mwen.
  
  
  Lè sa a, mwen te wè anpil.
  
  
  Lonbraj la te prèske opak, ak twal la te tèlman epè ke prèske pa gen okenn limyè pase nan. Mwen te ame, gras ak Prasad ak Rana ke yo pa t pran pwoblèm pou fouye m. Men, mwen pa t lòt ke Nicholas Carter, yon anplwaye Senatè Chuck Gaul...
  
  
  Nan opinyon yo, N3, Killmaster, pa t menm egziste. Epi se egzakteman sa mwen te vle.
  
  
  Avèk yon tous opresyon, yon ti sote ak ti klòch, Fiat la deplase. Menmsi mwen pa t 'kapab sèvi ak je m' ankò, mwen te toujou gen tou de zòrèy epi mwen konsantre sou chak siyal son mwen te kapab jwenn. Men, mwen pa t 'nan sa ou ta ka rele yon pozisyon privilégiés. Natirèlman, te gen yon posibilite ke yon kote sou wout la Prasad ta sèvi ak Beretta l 'ak touye m', espere jwenn Diamonds yo ak fòse senatè a peye ranson an ankò. Nan nenpòt ka, mwen te gen Wilhelmina, sèk ak aktif, pare pou fè travay li. Men, si Luger la pa t itil, Pierre ak Hugo te kapab fè li pou li.
  
  
  "Ou pa bezwen pè zam la, Carter," Rana te di, kòm si li te kapab li panse m '. Sherpa pa enterese nan vyolans san sans. Yon valè de milyon dola nan wòch ki graj deja sèvi objektif nou trè byen. Nou pa gen okenn dezi deranje w plis apre echanj la te fèt.
  
  
  "Sa bon pou tande," mwen te di, "paske tout bagay ki gen sousi pou Senatè Golfield se sante pitit li yo."
  
  
  "Yo te byen trete," Prasad kontrekare. "Ou pral jwenn yo nan yon sante ekselan."
  
  
  "Epi nan yon atitid bon," Rana te ajoute ak yon ri mechan.
  
  
  "Son... rasire."
  
  
  "Anplis," li te kontinye, "Senatè a se yon kwayan fèm nan libète pèsonèl, pa vre?"
  
  
  "Tout senatè nou yo."
  
  
  Li te ri tou dousman pou kont li. "Nou pral sèvi ak lajan an pa pou vyolans, men pou delivre tout pèp Nepalè a, ki te nan esklavaj pou plizyè santèn ane. Wa a se yon despot, kòwonpi ak tiran. Èske w konnen ki jan li gen kontwòl nèt sou tout peyi a? Li se envantè sa nou rele sistèm demokrasi Panjayat la.”
  
  
  "Ki sa sa a vle di?"
  
  
  "Se konsa, sa a se sèl fòm demokrasi ki baze sou desizyon yon sèl moun: wa a," li te reponn, pa eseye kache anmè ki te grenpe nan vwa li.
  
  
  Kanta pou mwen, li te pèmèt li kontinye pale, byenke mwen te koute son deyò machin nan ki ta ka ede m 'pita rekonstwi wout nou te swiv kounye a.
  
  
  Mwen te mande. - "Epi Prince Narayan?"
  
  
  Li echanje kèk mo ak Rana anvan li reponn kesyon mwen an. "Moun yo abitye ak wa a. Kòm nan Angletè, monachi a ka bon epi pote viktwa. Si tout bagay ale byen, Narayan ap vin nouvo wa yon fwa nou pran gouvènman an...
  
  
  "Ansanm ak Beijing," mwen te di ak satisfaksyon. 'Pa bliye li.'
  
  
  "Ou pa konnen anyen sou nou, Carter," li kase. "Pale sou bagay sa yo se yon fatra nan tan."
  
  
  Se konsa, Narayan te vle vin yon wa, mwen te panse. Mwen poko kwè sa paske si Prasad tap di laverite, prens la t ap dènye moun nan mond lan ki ta vle m mouri. Sòf si, nan kou, li menm li mete tou de bò youn kont lòt. Men, yon bagay te klè: te gen plis pase isit la pase konpetisyon abityèl la. Anpil plis.
  
  
  Pandan se tan, silans Prasad la te fè li pi fasil pou m konsantre sou sa k ap pase bò kote m. Nou t ap kondui sou yon wout kote mo "katilatè" pa t janm aplike. Dapre mwen konprann, pa te gen okenn vire. Yo te ka tande klòch tanp yo klòch dousman ak souf nan distans la. Lè sa a, limyè a te disparèt notables, epi mwen te mande si nou t ap pase nan yon kalite tinèl. Mwen pa t sèten, men lè mwens pase yon minit pita limyè ki koule nan kapo a te ogmante ankò, mwen tande bri dlo ki tou pre. Son an nan yon kouran oswa menm yon kaskad dlo. Te gen silans pou apeprè senk minit, Lè sa a, mooing trankil nan bèt. Sifas wout la piti piti nivelman, e de tan zan tan yon ti wòch t ap rebondi anba machin nan ak yon son metalik byen file.
  
  
  Mwen te konte twasanven segonn anvan mooing bèf yo pa t 'kapab tande ankò. Rana te frape pye l sou fren an epi nou te kanpe sibitman, aparamman nan mitan wout la. "Tann isit la," li te di, li ale. Gon wouye yo te crunched ak pa limyè eko nan fènwa a.
  
  
  Koulye a, mwen tande lòt, son etranj. Lè yo te finalman retire kapo a, mwen imedyatman reyalize ke Sherpa pa t ap pran okenn risk ki pa nesesè. Yo te pwofesyonèl jiska pi piti detay. Yo te pran prekosyon pou plis kache kote echanj la. Yo jete dra sou machin nan ak limyè yo sou tablodbò a te bay sèn nan yon gade menasan. Figi Prasad te limen ak yon ekla wouj. Li te pi sere priz li sou Beretta a epi, san di yon mo, lonje l nan direksyon mwen.
  
  
  "Se yon gwo aswè pou yon woulib," mwen te di. Pa gen anyen ki kase mask detèminasyon sa a, pa menm yon ti souri.
  
  
  "Ou te yon bon konpayi," mwen te kontinye, gade Beretta a pwente nan pwatrin mwen an.
  
  
  Pòt la te ouvè epi de adolesan ki te tranble e ki te mare je yo te pouse sou chèz devan an. Lè sa a, pòt la te fèmen byen fò ankò, men se pa anvan mwen te kapab wè yon wout pousyè tè lis ak yon mòn teras.
  
  
  Li te pran yon ti kras plis pase yon minit pou idantifye fèk vini yo. Golfield te ban mwen yon foto de pitit li yo, e nan premye gade mwen te konnen ke Ginny ak Mark te rejwenn nou nan machin nan. Ti fi a te vin menm plis atire pase nan foto paspò a. Ak kòm pou frè l 'Mark, resanblè a ak papa l' te prèske etranj.
  
  
  "Pa pale," Prasad jape, byenke marasa yo pa t 'oze di yon mo. Kounye a Beretta a t ap kouri dèyè, l ap lonje l an premye sou mwen epi answit sou de timoun ki te pè yo.
  
  
  Pòt machin lan te louvri ankò, fwa sa a te admèt yon bèl fanm Nepalè nan anviwon trant-senk. Menm rad lame ki lach li yo, rad estanda geriya nan tout mond lan, pa t 'kapab kache mens, kò voluptuous li a, ak cham arogan ki soti nan je li te trè evidan.
  
  
  Li te di. - "Eske ou Carter?"
  
  
  Mwen souke tèt.
  
  
  "Mwen se Kanti."
  
  
  "Sèvo Sherpa?"
  
  
  - Pa yon sèvo, Carter. Soul "Sherpa," li te reponn ak yon gade frèt. - Men sa pa enkyetid ou. Natirèlman, ou gen Diamonds?
  
  
  - Natirèlman.
  
  
  "Trè bon," li te di. "Lè sa a, nou ka desann nan biznis."
  
  
  Mwen di. - "Ki garanti mwen genyen ke ou pa pral touye nou tout sou plas la le pli vit ke mwen bay Diamonds yo?"
  
  
  Mwen pa t 'vle son twòp tankou yon pwofesyonèl depi yo toujou te panse de mwen kòm yon travayè biwo regilye. Men, an menm tan, mwen definitivman pa t 'kapab pran pawòl Canti a pou li.
  
  
  'Sekirite?' - li repete. “Nou te rive byen lwen, Carter. Nou pap oblije touye pèsonn si ou ban nou dyaman yo jan yo dakò. Ou konprann?'
  
  
  Mwen te konprann trè byen, men li te sanble ke li ta konprann zam la pi byen. Se konsa, mwen souke tèt mwen ak rive nan jakèt mwen an. Olye pou yo yon pil pwòp nan Diamonds, mwen rale soti yon Wilhelmina Luger. Luger te kenbe limyè ruby la sou tablodbò a. Pou yon ti moman, li te sanble li klere tankou chabon. Prasad te tansyone lè m te rale Wilhelmina. "Eske ou pa chèche Carter?" - Canti mande l.
  
  
  Jenn gason an bese je l ', li souke tèt li ak yon sans klè nan degoutans tèt li ak imilyasyon.
  
  
  "Li pa enpòtan," Canti te di san yo pa bat. Li te tounen vin jwenn mwen, li te inyore zam ki te lonje dwèt sou kè l. "Si ou tire, Carter, Prasad pral touye timoun yo." Konprann?'
  
  
  "Bon," mwen te di. "Men, sa a se konfyans mwen te pale sou. Oke, mwen pran li ou bezwen Diamonds kounye a?
  
  
  Li souke tèt epi li tann nan yon kalm absoli. Dènye fanm nan kalib sa a mwen te rankontre se Princess Electra. Men, si mwen te konnen moun jan mwen te panse mwen te fè a, Kanti ta menm jan malen ak difisil yon opozan. Men, kounye a mwen te oblije jwe dapre règ li yo, pa mwen yo. Avèk dwèt mwen sou deklanche a, mwen te pwan Diamonds yo ak men lib mwen. Fil nilon an te dekole nan fixation a. Trè dousman, pou m pa vomi, mwen te kòmanse retire fil la ak tib ki gen yon fòtin nan wòch anvan tout koreksyon. Pou di ke twa Sherpa yo te sezi ta anpil minimize reyaksyon yo. Je yo vizib elaji kòm fil nilon an alonje ak tib la tou dousman deplase moute èzofaj mwen an. Operasyon an te dwe fè ak anpil atansyon. Yon move mouvman, yon sèl vire maladwa nan dwèt yo, ak Diamonds yo ta yon lòt fwa ankò flote nan sa ki nan vant mwen an. Pati ki pi difisil la se lè yo rive nan gòj mwen. Mwen louvri bouch mwen otank mwen te kapab, siprime anvi gagòt la, epi mwen rale tib la.
  
  
  "Trè entelijan," Canti te di, je l 'klere pandan m' te ba li tranble mouye, briyan an. —Èske gen dyaman nan tiyo sa a?
  
  
  "Jis dènye wòch la," mwen te di.
  
  
  'Bon. Ou te fè tout sa ou te kapab pou nou, Carter. Si w ap tann yon minit, tanpri.
  
  
  Li te ouvri pòt la, li te pale an nepalè rapid, epi li te remèt telefòn nan bay yon twazyèm moun ki t ap tann deyò machin nan. Mwen te toujou gen Wilhelmina nan pare, menm si mwen te dènye moun nan mond lan ki te vle sèvi ak li kounye a. Omwen pa kounye a. Plizyè minit te pase anvan pòt la te louvri ankò e vwa yon nonm te anonse ke wòch yo te reyèl ak pi bon kalite.
  
  
  Marasa yo toujou pa t di yon mo. Li ta yon sib fasil pou Prasad si li te vinn nève epi rale deklanche la. Men, piti piti, lè Diamonds yo te nan men Sherpas yo, patnè Rana te rilaks.
  
  
  Mwen te mande. "Nou pral tounen Katmandou kounye a, pa vre?
  
  
  "Wi, nan kou," te di Canti. "Prasad pral mete yon bandaj je yo epi Rana pral kondwi machin nan. Senatè a te trè janti, Carter. Tanpri transmèt rekonesans nou anvè li.
  
  
  "Tout sa li vle se de pitit li yo. Sa plis pase ase, Canti.
  
  
  “Epi tout sa Sherpa yo vle se dyaman. Paske nou genyen yo, ou gen pitit. Komès san patipri, dwa?
  
  
  "Natirèlman," mwen te di pandan li te louvri pòt la ak glise soti nan machin nan.
  
  
  "Fè yon bèl vwayaj nan Amerik la," se te dènye bagay li te di anvan klakan pòt la ankò.
  
  
  Prasad mete yon kapo nwa sou tèt mwen. Se sèlman kounye a mwen te kenbe Wilhelmina dèyè do etwat li. Li pa t gen lide nan tèt li e mwen pa t ap chanje sa. Apre yon lòt touse anfòm, Fiat a gronde desann wout la.
  
  
  "Ou anfom?" - Mwen mande marasa yo.
  
  
  "Oke, mèsi, Mesye Carter," Mark Golfield reponn.
  
  
  "Pa pale," Prasad te di sevè, nan vwa ki pi nève mwen te janm tande a.
  
  
  "Pa enkyete, pitit," mwen reponn, souri anba kapo mwen an. Fwa sa a fènwa a te prèske konfòtab. Epi nan mwens pase yon demi èdtan, Sherpas yo te akonpli mwatye nan kontra a epi depoze nou an sekirite nan katye vil la. Sa ki mal la sete ke mwen pa t ap kenbe pawòl mwen, malgre Canti te kenbe pa l. Sa yo te dezavantaj yo nan jwèt la.
  
  
  
  Chapit 11
  
  
  
  
  
  Anbasad Ameriken an sitiye jis yon blòk soti nan Ratna Park ak Bagh Bazaar, tou pre sant vil la. Touswit apre Rana te kite nou soti nan machin nan, mwen te mennen Ginny ak Mark Golfield la, san danje. Men, timoun yo te nan chòk, men yon bon nwit dòmi, yon apèl nan telefòn nan men papa yo ak yon manje maten Ameriken remoute kouraj nan denmen maten te fè bèl bagay. Lè m te ale wè yo nan demen, se te tankou te wè yo pou premye fwa. Atitid Ginny te amelyore, e Mark pa t ka tann pou l di m tout sa ki te pase depi yo te kidnape yo nan Atèn prèske de semèn de sa.
  
  
  Yon avyon Air Force te dekole Dhaka pou l pran yo epi retounen yo Washington. Men, anvan yo pati, mwen te vle jwenn otan enfòmasyon nan men yo ke posib, otan ke yo te kapab sonje. Mark te eksplike kijan yo te kenbe Atèn, yo te mete yo sou yon ti avyon prive nan mitan lannwit lan epi yo te vole soti nan peyi a. Men, piske li menm ak Ginny te bouche je yo pandan vwayaj ki te fatigan, li pa t kapab di m anpil bagay sou kachèt Sherpas yo.
  
  
  "Li sanble yon gwòt, Mesye Carter, men se tout sa mwen ka di ou," li te di, li pran yon lòt mòde nan pen griye.
  
  
  Mwen bwè kafe epi koute ak anpil atansyon. — Poukisa yon gwòt, Mark?
  
  
  "Oke," li te di ezite, "yo mete nou nan kèk ... nich."
  
  
  Men, mi yo te fè mete pòtre ak byen mouye lè ou manyen yo ...
  
  
  "Epi li te glise," Ginny entèwonp, "tankou si nou te anba tè." Ak etaj la nan selil la te jis pousyè tè. Pa gen siman oswa nenpòt lòt bagay. E prèske pa t gen limyè. Pa gen solèy, mwen vle di. Se sèlman kèk ti lanp sou plafon an. Epi li te sanble ke li te fè mete pòtre nan wòch la tou.
  
  
  - Konbyen moun ou te wè?
  
  
  "Petèt yon douzèn oswa konsa."
  
  
  "Non, sè, te gen anpil plis pase dis," Mark te di. "Petèt de fwa plis."
  
  
  "Tout Nepalese?"
  
  
  "Mwen pa panse sa," pitit gason senatè a kontinye. "Mwen pa sèten, men mwen panse ke te gen kèk Chinwa la. Omwen yo te espere li. Men, pou di w la verite, Mesye Carter, nou te tèlman pè ke nou apèn sonje anyen.
  
  
  "Oke, omwen kounye a ou pa bezwen pè," mwen te di, souri. "Ou pral tounen nan Washington nan vennkat èdtan." Epi m ap di w yon bagay: papa w ap kontan wè w desann avyon an san danje.
  
  
  Mwen pa t vle mande ankò. Yo te pase anpil bagay e mwen pa panse yo ta ka di m 'plis. Detay anlèvman yo pa t enpòtan menm jan ak kote katye jeneral Sherpa a. Rana te kite nou toupre mòn Shiva Puri ak bouk Buddhanikantha ki tou pre, nan nò santral Katmandou. Dapre enfòmasyon mwen te resevwa nan bibliyotèk la, pi lwen pase Shiva Puri te zòn Sundarijal, pi popilè pou kaskad dlo li yo, rapid ak opinyon sou mòn yo. Se te yon kote piknik pi renmen pou rezidan lokal yo. E petèt, jis petèt, sa a te tou kote ki pi renmen nan Kanti ak geriya li yo.
  
  
  Mwen te tande yon kaskad dlo lannwit lan anvan, epi ta ka gen tinèl ak twou wòch nan mòn sa yo. Nan nenpòt ka, se te yon kòmansman, yon pouse nan bon direksyon an. Epi lè mwen te pale ak Hawk apre manje maten nan anbasad la, mwen te konnen ke mwen pa t gen okenn chwa ke eksplore zòn nan pi vit posib. Sa li te di m 'te senp ak trètr jan li te kapab. Yo te rapòte yon konsantrasyon twoup sou bò Chinwa fwontyè nò Nepal. Ki sa ki yon fwa te sanble ak yon egzèsis militè te tounen yon prezaj nan yon atak plen echèl, nan lòt mo, yon envazyon. "Mwen te sèlman jwenn enfòmasyon sou sa a depi yè," Hawk eksplike. "Men, mwen pa t 'vle fè anyen jiskaske ou te fè timoun yo soti la an sekirite ak son." Koulye a, mwen pa gen okenn chwa ke transmèt enfòmasyon an bay wa a.
  
  
  "Nan ka sa a, nou p'ap janm retounen dyaman yo," mwen te raple l '.
  
  
  - Ebyen kisa'w vle'm fè Nick? Tout Beijing ap tann premye siy Sherpas yo. Yo voye moun yo soti tèlman vit ke yo pa bezwen yon komite akeyan ankò.
  
  
  Apre sa Prasad te di m ', mwen te santi ke Sherpa yo ta renmen Nepal rete nan men Nepalese yo. "Yo pa pran risk sa a," mwen te di. — Paske yo tout se nasyonalis ki fèb. Yo ka depann de Lachin pou èd, men mwen pa kwè yo pare pou entèvni ouvètman kounye a. Omwen pa ankò.
  
  
  - Ki sa ou sijere?
  
  
  - Banm vennkat èdtan ankò mesye. Se tout sa mwen mande. Si mwen poko remèt wòch yo, ou ka di gouvènman an tou sa ou vle. Antretan, se pou yo poste twoup yo sou fwontyè a pou... Ann di yon tantativ fè kontrebann transpò zam lòtbò fwontyè a. Di yo tout bagay, men kite m fè fas ak Sherpas yo. Dènye bagay nou vle se yon revolisyon. Ou konnen sa osi byen ke mwen.
  
  
  "Vinkat èdtan?" - li repete.
  
  
  'Yon jou. Se tout," mwen reponn. “San lajan, Sherpas yo p ap gen mwayen pou kouvri pri zam yo. Lè sa a, yo pral fè fayit nèt e mwen pa kwè Lachin pral voye twoup li yo nan Nepal pou anvayi peyi a si li konnen alye li yo te konplètman bat.
  
  
  "Èske mwen bezwen raple ou sa ki te pase nan Tibet?" Li difisil, kòm dabitid, mwen te panse. - Mwen konnen mesye. Men, Nepal toujou gen pwòp endepandans li, souverènte pwòp li yo. Chinwa yo pa janm konsidere peyi sa a pou yo. Se konsa, sitiyasyon an konplètman diferan."
  
  
  - Mwen pa sèten mwen dakò avèw Nick. Men, mwen pral ba ou douz èdtan, pa vennkat. Mwen pa vle pran plis risk. E si mwen pa tande pale de ou lè sa a, mwen p'ap gen okenn chwa ke transmèt tout enfòmasyon nou te kolekte bay wa Mahendra. Nou jis pa ka pran risk la, se tout.
  
  
  Li te 10:37 am ak Killmaster N3 te gen travay pou l fè. Pa te gen okenn dout sou li.
  
  
  Machin nan ta atire twòp atansyon, sitou si Sherpas yo t ap gade nan wout la. Anplis, Avis ak Hertz poko antre isit la. Petèt ane pwochèn. Men, mwen te sèlman douz èdtan, pa douz mwa. Se konsa, mwen te lwe yon bisiklèt nan yon ti boutik ki te kraze tou pre Durbarplain. Te gen vye fanm ki te vann legim mens vèt ak moso vyann egalman vèt, ak ti gason pye atè sou nèf oswa dis ane ki te tire nan bra m epi yo di, “Oke. Chanje lajan? Mwen sou bon chemen an.
  
  
  Mwen te gen tout roupi Nepali mwen te bezwen. "Demen," mwen te di yo. "Nou pral desann nan biznis lè ou isit la demen," kòm mwen rale lwen kare okipe a ak solèy la leve nan yon syèl ble, san nyaj. Douz è..., mwen te panse. Merde, men sa pa t achte m anpil tan.
  
  
  Se konsa, mwen te oblije travay byen vit.
  
  
  Katmandou te yon kote ki fèb nan sid lè m te rive nan pye mòn Shivapuri, anviwon douz kilomèt de vil la. Dèyè m ', pant ti mòn woule ak teras vèt te sanble yo prepare je a pou tèt yo dente ak nèj nan Himalaya yo. Yo leve tankou yon seri de moniman, sevè, pwòp tèt ou-asire, mande pou yo remake. Mwen te desann bisiklèt la epi m te mache sou tèt mòn lan. Mwen te mache pase estati Vishnu a. Divinite Endou a te kouche sou yon kabann ki te fòme pa bobin koulèv Shesha a. Li pa t gade twò lejè ak kontan tou.
  
  
  Dis minit pou 2 er demi, e mwen t ap deplase sou wout ki graj sou lòt bò mòn Shivapoeri, pa lwen kote Rana te lage nou nan machin nan aswè anvan an. Mwen pa te gen okenn rezon pou m kwè ke yo te pran menm wout la lè yo te pran nou tounen soti nan pwen sa a. Men, depi m pa t gen anyen pou kòmanse, ti mòn sa a te sanble yon bon pwen depa.
  
  
  Mwen te pran yon poz pou m chèche bi mwen epi m te mande tèt mwen kisa Prince Bal Narayan te fè lè yo te lage dyaman yo bay Sherpas yo. Diamonds te klèman pi enpòtan pou li pase fotèy Nepalese a, ki te sanble yo vle di ke li pa t kwè nan siksè final la nan entansyon revolisyonè Kanti a. Jwèt sal li te jwe avè l la t ap sèvi m byen yon fwa mwen jwenn katye jeneral geriya a.
  
  
  Sa a, nan kou, se te pi gwo pwoblèm nan.
  
  
  Wout la fourche nan pye ti mòn lan. Chemen ki te ale sou bò dwat la te sanble plonje nan yon fon, pandan y ap wout ki sou bò gòch la blese nan mòn yo. Mwen te chwazi lèt la, mwen espere jwenn tinèl la ak kaskad la byen vit mwen te panse mwen te tande lannwit lan anvan. Wout la te vin gen plis vire ak vire pase mwen te espere. Mwen pa t 'kapab sonje Rana fè anpil vire. Jis sou vire epi retounen, wout la toudenkou vire nan direksyon orizon an, tankou yon riban dwat. Wout la te dwat tankou yon chèf. Mòn yo te parèt devan, ak tèren ki bò kote m 'te rèd ak dans. sa te pran m pi lontan pase m te espere, e m te sispèk ke Rana te fè kèk move vire. Men, mwen te oblije pran an kont lefèt ke mwen pa t ap kondwi machin nan. Malgre tout efò m yo, mwen pa t ale pi vit pase vennsenk kilomèt pa èdtan.
  
  
  Mwen pran yon flakon epi mwen kanpe bò wout la pou m bwè. Soti byen lwen klòch yo t'ap sonnen endispoze men ki pèsistan.
  
  
  Yon ti moman apre mwen te tounen sou bisiklèt la epi mwen te kòmanse pedale nan menm direksyon an. Lè sa a, senk minit pita, mwen te jwenn yon tinèl koupe nan pati anba a nan ti mòn lan. Ak dwa sou lòt bò a nan li pwojeksyon dlo pwòp ak transparan jan liv gid yo pwomèt. Li te Sundarijal ak pi lwen... Lè m 'te pase kaskad dlo a, syèl la te toujou. Lè a te fre, mouye ak santi bon, men mwen pa menm tande yon zwazo kriye; Se konsa, mwen ralanti epi tcheke ti mòn yo pou nenpòt siy danje, petèt yon patwouy Sherpa. Natirèlman, yo te tou pre pou pwoteje kan yo ak sekrè òganizasyon yo a. Sepandan, li pa t sanble fasil pou mwen ke yo ta fè tèt yo konnen si yo te santi yo menase nan prezans yon etranje. Men, jiskaprezan anyen pa t deplase ant pye bwa yo, epi yo pa t tande yon bri nan ti pye bwa yo.
  
  
  Senk minit apre, yon bann bèf leve tèt yo epi yo gade m sou wout la ak je mawon tris yo. Yo te sispann moulen pou eksprime mekontantman yo ak gwo groyen ki te vin pi endispoze pandan wout la kontinye ap trennen epi gravye sifas wout la te fonn nan asfalt lis la. Mwen gade mont mwen lè mooing la pa t 'kapab tande ankò. Jou lannwit sa a anvan, mwen konte senk minit ak ven segonn anvan Rana frape fren yo. Koulye a, mwen kite Rolex mwen fè kalkil yo pandan mwen konvèti diferans nan vitès. Mwen te gen konfyans ke mwen ta rive kote Sherpa yo te deside fè biznis yo.
  
  
  Tout siy yo te la, sa se pou asire w. Mwen soti, mwen mete bisiklèt la sou kanpe la epi mwen gade alantou yon ti kras pi klè. Mwen te nan mitan yon clearing ak yon teras aksidante sou yon bò ak yon pant apik ak touf pikan sou lòt la. Te gen de pè tras kawotchou; youn te mache tounen Katmandou, lòt la sou wout plat la. Marasa yo mansyone yon gwòt. Nan tout chans, li ta kamouflay epi san dout yo ta yon kote nan ti mòn ki antoure yo, envizib pou je furter ak fouye.
  
  
  Li te deja sou dezè lè m te kite bisiklèt la bò wout la. Mwen pa vle riske vòl oswa ekspoze, mwen kouvri l ak branch mwen te kapab koupe nan touf pikan yo. Pa gen moun ki pase sou yon motosiklèt oswa nan yon machin ki pral remake bisiklèt la. Satisfè ke avni m pou m sove yo t ap rete entak jiskaske m te pare pou m retounen Katmandou, m te mete Hugo nan djenn ankò epi m te mache. Tras kawotchou yo te endispoze ak difisil pou swiv. Mwen te rete sou bò wout la pou m pa klè ke posib.
  
  
  Aparamman sa a pa t ase.
  
  
  Se sèlman fizi a M-16 ki gen son an nan yon avyon de gè vole anlè. Vitès eksepsyonèlman wo nan bal ti kalib te fè karabin modèn sa a zam nan chwa pou lagè forè. Malerezman, Sherpas yo te sanble konnen valè ak benefis zam sa yo. Olye pou yo ansyen M1 oswa menm M-14, mwen te kouri dèyè ak zam trè avanse. Ak nan yon distans gwo, Wilhelmina pa t 'kapab konpare ak yon karabin trant wonn.
  
  
  Mwen te kouche sou vant mwen pandan bal sifle te pèse pye bwa yo. Yon moun te wè m epi li pa t ap kite m ale san batay. Sant poud te pandye nan lè a ak bal cho M-16 te tonbe atè tankou jete lapen. Mwen pa t deplase, mwen te peze vant mwen byen sere sou tè a difisil, epi mwen te tann pou tire a febli epi sispann.
  
  
  Men sa pa t rive.
  
  
  Kèk segond apre yon lòt magazin te tire. Branch yo vole nan lè a kòm bal yo te fè yon bri fou, malad. Krak mitrayil la te nwaye son souf mwen an. Mwen te kenbe tèt mwen desann epi konte segonn yo jiskaske mwen tande san an k ap bat nan tanp mwen yo ak yon ritm byen fò ak fiks.
  
  
  Moman fiziyad la te sispann, mwen te sote nan pye m 'ak retrete nan sekirite a nan touf epè a. Mwens pase trant segonn te pase anvan karabin an rekòmanse dife li an bri. Bal yo pa t vin pi pre, men yo pa t vole pi lwen tou. Pou jwenn patwouy Sherpa a, mwen te oblije fè yon gwo bouk pou m soti lòt bò pati ame a. Jiska kounye a pa te gen okenn fason yo konnen konbyen gason te la, ki te fè sitiyasyon an yon ti kras pi konplike, si se pa kareman swisid. Men, si mwen pa t 'wè patizan yo, mwen pa ta konnen chans mwen yo epi yo pa ta ka jwenn abri yo.
  
  
  Kounye a si youn nan bal M-16 ki ka touye m frape m, dyaman yo pral pèdi. Se konsa, mwen te rete osi ba ke posib epi yo te kòmanse rale nan touf raje. Pa te gen okenn fason pou evite pikan zegwi ki byen file ki te chire chemiz manch mwen ak ti jan. Branch yo frape fwon mwen, relouvri blesi ki te jis geri; koupe yo mwen te resevwa nan Amstèdam, yon kado nan doub jwè Bala Narayan.
  
  
  Son bal mouri tankou koral yon chante ki pa ka bliye. Mwen akoupi epi gade deyò nan dèyè touf raje. Mwen te wè yon bagay ki fè nwa ak vag k ap deplase nan touf bwa a. Son an nan branch kraze te vin pi fò epi mwen te prepare tèt mwen pou inevitab la, kèlkeswa sa li te ye.
  
  
  Anplis, li te youn nan patizan yo ak pwent byen file nan yon bayonèt metal tache nan barik la nan karabin li. Li te gen yon ansyen karabin forè Britanik Mk V, ki vle di te gen omwen yon lòt moun ki kache nan Woods yo, ki pare pou koupe m 'ak yon pete san nan dife. Mwen pa t gen mwayen pou m konnen si revolisyonè nepalè a te kouvri. Men, nan sitiyasyon aktyèl la, mwen pa t 'kapab tann pou yon repons klè "wi" oswa "non".
  
  
  Se lè sa a li dekouvri m 'nan touf bwa a. Mwen pa t 'gen tan prezante tèt mwen, fòmèlman oswa enfòmèlman. Ak yon rèl sovaj nonm lan kouri vin jwenn mwen, bayonèt li lonje dwèt li nan limyè a mou, tachete. Li pa t itil mwen mouri. Ak mouri mwen menm te menm mwens itil. Se konsa, nan sikonstans yo te gen ti kras mwen te kapab fè. Chwa a se te pou li. Mwen jis te oblije aksepte bagay yo jan yo vini. Apre sa, yo te byen vit ak mòtèl.
  
  
  Byen anvan patizan an te gen tan montre m jan li byen manevwe yon bayonèt, mwen leve kanpe epi pran Hugo nan men m. Li te dekole dan li, li te bonte sou li, pèl swe parèt sou fwon li epi li te woule sou machwè bronze li. Pwen bayonèt la te manyen braslè mont mwen an, epi mwen te kouri sou bò a, tou dousman deplase alantou li.
  
  
  Mwen kriye. - "Kote Kanti?"
  
  
  Li pa t konprann angle e li pa t ap distrè. Li te twò okipe kenbe m 'nan pwen bayonèt epi li pa t' deranje reponn. Mwen te wè dwèt li dousman glise sou deklanche zam otomatik li a. Mwen foure Hugo nan senti mwen epi m pijon pi devan, m ap eseye dezame l. Ansanm nou te eseye ak tout fòs nou pou rache zam la nan men lòt, epi mwen te eseye lonje barik la nan syèl la.
  
  
  Si tout tan te gen yon tan yo mete konesans ou nan Thai Quarter Do an pratik, li se kounye a.
  
  
  Yon kout pye sou jenou, ak janm li bese anba l 'tankou yon branch kase. Nonm lan te rèl nan doulè ak kòlè epi li te goumen dezespereman pou kenbe fizi li. Men, mwen pa t ap kite sa rive. Lè sa a, nou tou de te sou jenou nou, balanse tankou si nou te kenbe nan yon siklòn. Yon kouran kontinyèl nan madichon Nepalese vide soti nan bouch li. Mwen pa t vle mande yon tradiksyon literal.
  
  
  Mwen sere pwen mwen epi frape l nan vant la ak yon mom-jong-ji-lo-ki rapid ak kòlè. Se te yon souflèt ki te kraze zo kòt li yo ak sternum, epi kò li te tonbe tankou yon mannken ki gen fisèl toudenkou kase. Grip avyon de gè forè a te febli, epi nan dezyèm fwa sa a mwen te kenbe karabin an byen ak tou de men, pwent bayonèt ki byen file razwa a te repoze sou pòm li a Adan ki te byen file.
  
  
  'Kote li ye?'
  
  
  Tankou yon pwason ki soti nan dlo, li te toujou ap eseye antre lè nan poumon li. Koulè a te disparèt nan machwè l 'ak po li te vin gri ak sal.
  
  
  -Kote Kanti? - Mwen repete.
  
  
  Youn nan men l 'te trese. Mwen te wè lam kouto a anvan mwen te plonje bayonèt la nan li. Konbatan nan forè a pa t 'gen tan sèvi ak kouto l' yo. Li te tonbe nan men l ', ak yon ekspresyon sovaj ak konfonn parèt nan je l'. Lè sa a, yo te vin mouri ak vid, tankou de mab vè. Mwen te fè yon kote epi m te lage, san koule nan move blese bayonèt la te fè nan gòj li.
  
  
  Li pa t 'tan grasyeuz tankou lanmò Koenvar a, men li te jis efikas. Sèl kontraryete a se ke rebèl la pa t kapab di m sa m te vle konnen ankò. Yon kote nan ti mòn ki antoure yo, yo te itilize yon gwòt kòm katye jeneral yon gwoup fanatik revolisyonè Nepalè yo. Mwen te oblije jwenn twou wòch sa a ak dyaman yo ak Lè sa a, soti nan Nepal
  
  
  .
  
  
  Te gen san sou glas mont mwen an. Mwen siye li epi tcheke lè a. Li te 2:27 am. Mwen te gen jiska 10:30 p.m pou kenbe pwomès mwen te fè Hawk ak Mezon Blanch lan. Men, ki kote mwen ta dwe kòmanse? Sa a te kesyon ki pi difisil mwen te oblije poze tèt mwen nan kèk jou ki sot pase yo. Mwen pa te gen okenn lide ki kote yo kòmanse chèche kote kachèt la ta ka ye.
  
  
  Yon bagay mwen te konnen pou asire w: mwen te gen pou avanse pou pi, kèlkeswa sa.
  
  
  Mwen te kòmanse fè wout mwen nan touf raje yo sou wout kote rebèl mouri a te pase mwens pase dis minit anvan. Spikes yo te infernal, men se pa tankou trèt kòm de karabin M-16 yo toudenkou ki vize nan kò grate ak san mwen.
  
  
  "Koman nou ye mesye?" - Mwen te di san deplase pi lwen. "Èske w ap chèche yon moun an patikilye?" Pèsonn pa t ri.
  
  
  Okenn moun pa menm souri.
  
  
  Men, omwen mwen te jwenn gid mwen yo. Mwen espere ke mwen te gen plis valè pou yo vivan pase mouri, krible ak bal oswa yon bayonèt. Chwa a se te pou yo si mwen te renmen li oswa ou pa.
  
  
  
  
  Chapit 12
  
  
  
  
  
  "Canti," se te pwochen bagay ki te soti nan bouch mwen. Se te kòmsi Ali Baba te rele byen fò, "Ouvè sezam." Moman mwen te mansyone non li, de geriya yo te chwazi pou yo inyore kò ki san vi ki te toujou vizib nan touf epè dèyè m. "Mennen m nan Kanti," mwen repete. "Li konnen ki moun mwen ye." Si sa mache, y'ap mennen m' tou dwat nan kachèt yo. Si sa pa t mache, mwen te sispèk ke yon moun nan senk oswa dis ane ta vin sou kadav mwen, kèlkeswa sa ki te rete nan yo.
  
  
  Menm jan ak kamarad zam yo san vi, ni moun pa t konprann yon sèl mo angle. Mwen te repete sa m te di an nepalè, mwen te kontan dèske m te pran tan pou m repwodui lang nan. Mwen te lite ak yon tradiksyon ki graj nan dyalèk Tibetan-Bimani ke gwoup natif natal sa a te pale tou jiskaske yo finalman konprann sa m te vle di. Kanti te Kanti nan tout lang mwen te eseye, epi finalman yo te jwenn li.
  
  
  Pi wo ak pi mèg nan de mesye ame yo te fè yon siy ban mwen, li te kontante l sèlman ak pouse pwent blan bayonèt li a ant omozèpòl mwen. Li te fòse m 'mache nan mitan-wotè ti anba-boisaj jiskaske nou rive nan yon chemen ki graj ki tòde nan ti mòn yo tankou yon koulèv.
  
  
  Fwa sa a, mwen konplètman gen entansyon swiv règ yo epi yo pa mwen yo. Yo pral mennen m 'nan Canti epi, si mwen gen chans, èspere ke nan Diamonds yo. Bayonèt la te ase yo jwe selon plan jwèt yo. Men, si li pa te mete an danje retounen nan bèl pyè koute chè, mwen pa ta ezite mete ansèyman Mèt Chun an pratik.
  
  
  Se konsa, mwen te jwe prizonye trankil, obeyisan an e mwen te fè egzakteman sa yo te espere nan men mwen. Ki sa egzakteman ki ta rive lè nou te rive nan gwòt la, sipoze mwen pa t 'bayoneted anvan, te enprevizib. Ak sa ki posib nan mitan forè a Nepalese tou ouvè a espekilasyon. Kounye a nou te monte ti mòn lan sou yon chemen apik ak wòch. Soulye po bèf mwen yo pa te fèt pou mòn yo, men li toujou pi bon pase mache pye atè. Pandan mwen te pwan gwo kòd lonbrik la pou sipò siplemantè, mwen tande yon bagay ki imedyatman fè cheve yo sou do a nan kou mwen kanpe sou fen. Son an te raple m nan dan k ap griyen epi mwen te jele an plas. De "gid" mwen yo te sispann mach yo pou yo te premye moun ki ri nan ekspozisyon evidan mwen an nan laperèz, epi yo te fè bak, sa ki pèmèt kochon sovaj la fè wout li nan anba saboa epè ak prèske inpénétrabl.
  
  
  Mwen te santi pa tèlman pè kòm sipriz. Men, mwen te panse li ta pi bon si kounye a yo konsidere m 'pi enferyè pase yo. Anplis de sa, aparan mank de enterè yo nan lanmò nan kamarad yo te kapab fasilman wè kòm yon moral jeneral ba nan mitan sipòtè Sherpa yo. Si se konsa, sa t ap rann misyon m pi fasil.
  
  
  Yon òganizasyon revolisyonè ki soufri disidan entèn yo se yon òganizasyon revolisyonè ki kondane echwe. Mwen te espere ke sa a, plis sipòtè Bal Narayan yo, ta ka yon souflèt lanmò pou Sherpas yo. Men, jiskaske mwen te gen opòtinite fè fas a Canti, mwen te oblije fè sa gad mwen yo te di m '.
  
  
  Mwens pè pase dis minit de sa, yo vizib rilaks pandan nou te fè wout nou anlè. kontinye vwayaj nou an. Nou te antoure pa forè sou tou de bò, yon dra vèt epè ki tranpe limyè lajounen an tankou yon eponj. Plis mwen te abitye ak anviwonman mwen an, se mwens lide m te vin pè. Kounye a, mwen te kapab tande chante zwazo ak plizyè ti bèt ki t ap pwonde nan ti pyebwa a. Men, ni kochon ni sèf pa t fè wout yo nan touf epè a, epi bayonèt la te pèse do m; ase ankourajman pou m kontinye sou chemen an ki chaje ak wòch ki lach.
  
  
  Kachèt Sherpa a te tèlman malen kache ke mwen ta ka pa remake li ditou si mwen te swiv menm chemen an pou kont li. Antre gwòt la ke Mark ak Ginny Golfield te pale a te degize pa yon ekran feyaj mobil; konsa malen fèt ke nan premye gade li te parèt pa gen anyen plis pase yon pati nan vejetasyon ki antoure a. Apre yon enspeksyon pi pre, epi sèlman apre youn nan mesye yo te netwaye feyaj la, mwen te wè yon estrikti an bwa anba fo fasad la. Se te yon lasi limyè, fleksib balsa oswa poto banbou mare ansanm ak pye rezen vèt.
  
  
  Nan moman sa a yo te rale ekran an sou kote, yon douzèn baton vole soti nan lè a frèt mòn, pepiman. Pwent bayonèt la te peze pi rèd nan do mwen, epi mwen te fè yon etap pi devan, soti nan lonbraj yo, nan pasaj la nwa nan pasaj anba tè a.
  
  
  Twou ki te sou bò mòn lan te ase wo pou m te mache dwat. Antre nan tèt li se te yon pòtay natirèl ki te louvri nan yon tinèl ki gen miray wòch ki prèske imedyatman te kòmanse desann yon ti kras. Kèk santèn mèt devan mwen te wè yon ti limyè, pwobableman nan yon anpoul limyè. Youn nan mesye yo ki te nan patwouy te rele byen fò ak yon vwa ki imedyatman tounen tankou yon gwo eko gwonde. Li te kouri pi devan, san dout pou enfòme Canti sou vizit inatandi mwen.
  
  
  Mwen kwonometre desandan nou; de minit plen nan yon vitès anime, petèt mwatye nan yon kouri. Plantè tinèl la te fèt ak menm tè ki di, ki konpakte ke Ginny te mansyone maten an. Anpil mak pye yo te vizib; tout bagay sa yo montre aktivite enpòtan ki sanble te fèt nan katye jeneral Sherpa.
  
  
  Yo aparamman te gen pwòp dèlko yo, paske nan fen tinèl la yon lanp pwisan te boule anba plafon an. Lè sa a, mwen louvri je m 'gran sezi ak fikse nan kès an bwa ak kès yo anpile sou tou de bò. Yo te gen ase zam nan gwòt la pou fè eksploze tout Katmandou, si se pa mwatye nan Nepal. Sherpas yo te tounen espas gwòt la nan yon depo zam, yon etablisman depo pou zam lanmò ak destriksyon. Pifò nan bwat an bwa yo te make ak karaktè wouj Chinwa. Gen kèk, kèk, yo te make nan lèt sirilik, ak gwo lèt CCCP.
  
  
  Poukisa yo te bezwen fè lajan sou Diamonds ki graj pa t 'tan klè tankou anvan. Sòf si wòch sa yo te deja echanje pou asenal sa a. Dapre sa mwen te kapab di nan premye gade, yo te gen ase ekipman, minisyon, zam pèsonèl, grenad alamen, mitray, karabin pou fè yon koudeta revolisyonè siksè.
  
  
  Te antoure pa tout zam sa yo te Kanti, nanm Sherpas yo. Te kanpe bò kote l 'te gen de gason ki gen inifòm ak figi pa kite okenn dout ke yo te Chinwa. Sa yo te tounen konseye militè yo, abiye ak inifòm konba ak ame ak fizi estanda Lame Wouj. Prasad ak Rana te la tou, yo te okipe pran envantè zam ki estoke nan gwòt la.
  
  
  Canti leve je l 'jan mwen te pouse pi devan ak dirèkteman nan lanp lan pwisan. Youn nan gid mwen yo te eksplike li sa ki te pase. Li te koute ak yon ekspresyon reflechi sou figi l; Lè sa a, li tou dousman leve kanpe, mache bò tab la epi li kanpe devan m '.
  
  
  Menm nan limyè klere sa a, li te pi bèl pase m te sonje. Plis arogan tou. Mwen pa t gen lapawòl, men mwen te konnen sa m te vle di l e ke Bal Narayan pa t ap trete l byen.
  
  
  Men, anvan mwen te kapab menm souke tèt nan rekonesans, youn nan konseye Chinwa yo remake m 'ak okèt nan sipriz. Li te mache alantou tab la pou l te gade m pi byen. Apre sa, li tounen vin jwenn Kanti epi li di premye an mandaren, ke Mao te kenbe pandan plizyè ane, epi answit an nepalè: “Èske w konnen ki moun sa a? Ou gen lide kanmarad Kanti?
  
  
  Kounye a mwen ap tradui sa a nan lang natif natal mwen, men reyalite a se ke li te eksite tankou yon spektatè nan yon match foutbòl lè sant sant la rate yon penalite. Figi li literalman te klere pandan li te gade soti nan mwen ak lidè Sherpa a ak tounen lakay ou.
  
  
  "Sa a se Nicholas Carter," li te di nan lang angle, kòm si te kite m 'konnen sa ki te pase, li pa reyalize ke mwen te pale ni mandaren ak nepalè. "Li travay pou Golfield, senatè nou te fè fas a." Mwen te di ou tout bagay sa yo, Lu Tien. Poukisa ou sezi konsa? Kòmandan anglè kamarad Lu Tien pa t twò enpresyonan ke kòmandman m nan mandaren. Men, mwen toujou jere yo klarifye. "Nonm sa a, Kanti..." li te di. "Nonm sa a ap travay pou entèlijans enperyalis. †
  
  
  "Li travay pou yon senatè ameriken," li te reponn. Lu Tien souke tèt li, ki endike ke li pa t dakò ak li. "Non, sa se yon manti," li te di byen fò ak vanjans.
  
  
  Li te mande. -Kisa ou vle di bay manti?
  
  
  “Se yon manti paske mwen te wè yon foto nonm sa a, Nicholas Carter sa a, nan Beijing. Li travay pou yon òganizasyon espyon trè sekrè nan rejim enperyalis, kapitalis la epi li resevwa fòmasyon pou ranvèse repiblik pèp yo atravè lemond. Non li se pa Nicholas Carter, men N3, Killmaster.
  
  
  Li te vire yon ti kras, men Canti te kòmanse konprann sa konseye Chinwa li a te ap eseye di. Li gade m 'ankò, ekspresyon li toudenkou chanje. Sa ki te yon fwa te yon ekspresyon de enterè konfonn kounye a te konplètman transfòme nan yon ekspresyon de sipriz, ki te grandi nan dezòd, epi finalman nan yon ekspresyon de kòlè rapidman ap grandi.
  
  
  "Èske... se vre sa li di, Carter?" - li te mande m 'lè mwen te kanpe ak bra m' lonje bò kote m ', epi bayonèt la pa t' ant omopòl mwen. Prasad ak Rana te sispann sa yo t'ap fè epi yo te vin pi pre, mwens etone ke mwen te espere wè m '.
  
  
  'Oke?' - mande Canti. - Reponn, Carter. Èske sa a vre oswa fo?
  
  
  “Natirèlman se yon manti. Mwen pa konnen de kisa zanmi w ap pale. Mwen se yon sitwayen òdinè. “Se Senatè Golfield ki anboche mwen,” mwen te reponn avèk kalm e egalman. Lu Tien frape pwen li sou tab la. "Manti," li te rele. “Nonm sa a, Carter sa a, N3, te yon lènmi Repiblik Pèp la Lachin pou plizyè ane. Li dwe touye kòm lènmi tout travayè ki renmen libète atravè mond lan." Li te rive jwenn revòlvè l ', epi mwen envolontèman te fè yon etap tounen, lwen sèk limyè a.
  
  
  "Oke, tann yon minit, zanmi," mwen te di nan Chinwa. "Memwa ou yon ti kras flou. Ou konfonn mwen ak yon moun.
  
  
  Canti lonje men l epi li mete l sou revòlvè Lu Tien. "Nou pral gen anpil tan pou nou touye l si li vrèman se moun ou panse li ye a," li te di l. "Anplis," mwen te prese ajoute, "si mwen te yon espyon, èske m ta ba w dyaman yo konsa volonte, Canti?" Men, si mwen te yon ofisyèl gouvènman inofansif, mwen pa ta pale mandarin, nepalè oswa tibeten-birman. Erezman, sa te anmède li mwens pase akizasyon chofe Lu Tien.
  
  
  "Petèt pa," li te di apre yon moman nan silans ak ezitasyon reflechi. - Men poukisa ou la Carter? Ki jan ou te jwenn sa a epi jwenn plas la?
  
  
  Mwen pa janm gen chans eksplike li.
  
  
  Lu Tien kouri pi devan, figi l 'ak tout kò l' tranble ak raj. Li te pwan mwen ak de men ki tranble. "Ou se yon ansasen," li te rele. "Ou touye tèt GRAF la. Ou touye ajan ki renmen lapè nou yo nan Kiba ak Albani. Ou touye travayè kominis ki renmen libète nan Gine, Sofia, Taipa.”
  
  
  Eksplozyon l 'te yon ti jan melodramatik, men malerezman, bagay sa yo ki kase kè, byen fò, teyat li yo te sanble kite yon gwo enpresyon sou Canti, ki te san dout entansyon Lu Tien.
  
  
  Li te mande. - "Èske ou sèten sa a se menm moun ke yo rekonèt kòm N3?"
  
  
  "Kite memwa renmen anpil kamarad Mao nou an disparèt imedyatman si sa a se pa vre," Lu Tien te reponn seryezman ke li ta prèske fè tout moun kriye.
  
  
  "Chache l pou zam," Canti jape.
  
  
  Gad mwen byento te mete fen nan sa a epi yo te libere m 'nan Wilhelmina ak Hugo. Pierre, sepandan, te rete kote li te ye a, chita byen ak byen byen anndan kwis mwen. Kit nan kontrent, délikatès, oswa neglijans senp, yo konplètman neglije bonm gaz la ti men trè efikas.
  
  
  "Ou te tounen pou dyaman yo, pa vre, Carter?" - li te di imedyatman apre sa.
  
  
  Menm ak men m 'mare byen sere dèyè do m' ak kòd chanv epè, mwen te eseye kenbe konpozisyon deyò. "Mwen vin isit la di ou sa mwen konnen sou youn nan asosye ou yo, Prince Bal Narayan," mwen te di byen fò, endiyasyon louvri ranplase raj fanatik Lu Tien.
  
  
  - Bal Narayan? Li panche tèt li epi li etidye m ak je etwat li ki gen fòm zanmann. "Egzakteman, eritye twòn nan," mwen te di. - "Alye fidèl ou."
  
  
  "E li menm?"
  
  
  "Li twonpe w depi m te vin Amstèdam pou m achte dyaman," mwen te di. Dousman, etap pa etap, mwen te rakonte l istwa a depi nan kòmansman an. Li te koute avèk atansyon pandan m te di l sa ki te pase nan Holland, konsènan tantativ yo te fè sou lavi m, sou fason Koenvaar ak de konplis li yo te fè efò pou yo pran posesyon wòch ki graj yo.
  
  
  Mwen imedyatman te panse sou Andrea ankò, men kounye a pa t 'lè a fache sou li. Koenwar te resevwa fen li, e si se te sou mwen, Bal Narayan t ap suiv menm chemen san e mechan an. Finalman, mwen te rakonte l sou rankont mwen nan Kaboul, sou lanmò de asasen yo ak sou dènye mo Koenvar.
  
  
  Lè m fini, li byen vit tounen vin jwenn Ran, ki te kanpe bò kote l. -Kote Narayan kounye a? li mande enpasyan. "Li... li nan ayewopò an, Canti, jis jan ou te di," Rana boumonnen, santi ke li pa t 'nan atitid pou blag.
  
  
  "Li ap vole nan Beijing nan yon èdtan pou delivre Diamonds yo."
  
  
  "Dènye kote li prale a se Beijing," mwen entèfere. “L ap kite peyi a, e se dènye fwa w ap wè l; sa a chèf ak Diamonds, Canti.
  
  
  "Si w ap bay manti, Carter," li te reponn, "Lè sa a, Lu Tien ka fè sa li vle avè w." Antretan, mwen kwè istwa ou a. Li te bay Prasad ak Rana lòd pou yo ale nan ayewopò a ak entèsepte chèf la, sipoze ke yo ta dwe la nan tan anvan li te kite peyi a.
  
  
  "Di l 'te gen yon chanjman nan plan epi mwen bezwen pale avè l' touswit."
  
  
  Prasad te deja mwatye nan tinèl la. "Epi si li..." Rana te kòmanse.
  
  
  "Li gen dyaman yo," li te di, leve men l chimerik.
  
  
  - Pote l isit la. Li klè?
  
  
  "Wi, Canti," li te reponn ak obeyisans ak reverans jiska lafen. Li kouri dèyè Prasad e mwen te kapab sèlman espere ke yo ta kenbe Bal Narayan anvan li chape. Pa te gen anpil vòl soti nan Katmandou. Mwen espere ke li kenbe nan tan. Si se pa sa, mwen ta dwe kontinye rechèch mwen an nenpòt kote li mennen m '. E tout bagay te depann de si mwen te kapab chape anba Kanti, Lu Tien ak dizèn geriya mwen te wè alantou espas santral anba tè a ki te sèvi kòm katye jeneral ak depo minisyon pou rebèl yo.
  
  
  Le pli vit ke Prasad ak Rana te ale nan entèsepte Bala Narayan, Kanti te bay lòd pou de nan mesye l 'yo mennen m' nan selil la, ki te vin tounen menm youn nan kote marasa yo te nan prizon. Lu Tien kontinye pale sou mwen lè l sèvi avèk tout tèm komen yo. Men, Canti te sanble plis enterese nan chèche konnen si chèf la te trayi li pase nan egzekite m imedyatman. Nan pwen sa a, li te plis enterese nan kenbe m 'vivan, omwen jiskaske Bal Narayan tounen nan gwòt la reponn tout kesyon li yo.
  
  
  Pandan se tan, yo te mennen m nan yon koridò etwat ki soti nan chanm santral la. Lanp pandye nan plafon natirèl la nan entèval regilye, men chanm nan nwa ki te tounen destinasyon final mwen an te lwen soti enpresyonan. Fènwa, mouye, koupe soti nan mond lan deyò pa yon gwo pòt fèmen, selil mwen an pa t 'plis pase yon nich nan miray la. De eskòt mwen yo te sanble pran plezi sadik nan jete m 'andan. Mwen te ateri tèt tèt sou etaj difisil, frèt nan selil la, byen souke men san blese. Kèk moman apre pòt la te fèmen, boulon yo te glise sou li, epi ri yo te koule nan travès fè yo. Mwen te koute etap retrè yo, eko vwa eksite yo. Lè sa a, te gen silans, ponctué pa son an nan pwòp souf mwen.
  
  
  "Pou dedomajman pou Bondye, ki jan ou pral soti isit la, Carter?" - Mwen te di byen fò.
  
  
  Mwen pa t 'gen ti lide a ankò.
  
  
  
  
  Chapit 13
  
  
  
  
  
  Mwen pa Houdini.
  
  
  Mwen te eseye libere men mwen pou te gen kèk plas nan kòd yo nan ponyèt mwen. Men, plis mwen brikole ak ne sa yo, se pi sere yo te vin. Sikilasyon san an nan dwèt mwen deja kite anpil yo dwe vle. Men m 'te angoudi. Yo te frèt ak pikotman, e mwen te konnen ke trè byento yo ta sispann santi konplètman. Mwen apiye sou miray wòch solid nan selil mwen an, ap eseye jwenn BEARINGS mwen epi rasanble panse mwen. Men, nan gwòt mouye, ki gen mwazi kote yo te jete m tankou yon sak pòmdetè, pa t gen anyen pou m dekouvri. De mèt longè, de mèt lajè ak plafon an twò wo; te gen ti konfò nan selil mwen an, se sèlman kèk pwent wòch byen file ki te fè li prèske enposib pou m apiye sou youn nan mi yo san yo pa santi youn nan pwent wòch sa yo pèse do m.
  
  
  Se lè sa a mwen te reyalize poukisa pesimis pa t janm vin pi fò mwen.
  
  
  Atansyon pou m pa blese ponyèt mwen, mwen te kòmanse fwote men m 'nan kòd yo retounen ak lide sou wòch yo byen file. Jwenn kòd la fò nan youn nan kornich ki graj yo te pwouve pi difisil pase sa li te sanble nan premye gade. Apre sa, mwen koupe kwi pi souvan pase kòd. Menm pwent mwen frape protrusions yo byen file. Men, mwen pa t ap abandone. Ponyèt mwen yo te kòmanse boule nan chafing kontinye a, men mwen te kontinye mache, ap eseye koute krikasyon an ralanti men fiks nan kòd la piti piti chire, menm jan ak pi fò nan po mwen an.
  
  
  Yo pa t pran mont mwen, men pa t gen okenn fason ankò pou konnen konbyen tan mwen te fèmen. Mwen estime ke pa t gen plis pase trant-senk minit ki te pase depi gwo pòt la te fèmen byen fò dèyè mwen ak yon bang fò, menasan. Li pral fè solèy kouche byento. Mwen te gen jiska 10:30 pou m fini sa m te kòmanse. Sa a pral pi difisil pase sa mwen te panse okòmansman. Si Lu Tien pa t 'rekonèt mwen, bagay sa yo ta ka tounen yon lòt jan. Men, konseye Chinwa a te tèlman fè tèt di ke Kanti pa t 'pral trete m' tankou yon komen apre zanmi Beijing mwen an te di li ke mwen te okenn lòt pase pi popilè N3 Mèt Asasen ki soti nan AH.
  
  
  Se konsa, mwen te kontinye fwote ponyèt menòt mwen kont wòch yo, repoze sèlman jiskaske misk yo nan bra mwen yo te kòmanse spasm. Lè sa a, sèlman pou yon minit oswa de. Mwen pa t 'gen liks pou detann yon ti kras, paske sò a nan yon peyi antye te an danje.
  
  
  Fib yo nan kòd la te bay wout sèlman ak pi gwo efò. Seksyon yo te pi epè ke mwen te panse, epi li te sanble tankou yon letènite anvan mwen te kapab libere men m ', anvan mwen te kapab finalman koupe dènye fib yo defrape. Men m pa t mare ankò, men po anndan ponyèt mwen te kri ak san. Soti nan yon kare pòch blan mwen te gen avè m ', mwen te fè de manchèt Fortin. Mwen mare bann twal chire yo nan ponyèt mwen pou sispann senyen an epi kenbe blesi yo pwòp ke posib. Li pa t anpil, men sinon san an t ap rann men m glise e mwen te jis santi mwen ta pral bezwen tout fòs ak priz mwen te kapab rasanble.
  
  
  Kadran sou Rolex mwen an limen. Menm nan limyè a fèb yon moun te ka di ki lè li te. Mwen te wè yon tris 4:31 pandan m ap eseye konnen ki sa pwochen etap mwen an ta ye. Mwen pat gen twòp opsyon, mwen sètènman pa t 'kapab sèvi ak Pierre, sètènman pa fèmen nan selil mwen an. Epi jiskaske mwen louvri pòt sa a, te gen ti kras mwen te kapab fè.
  
  
  Eksepte pou plenn yo.
  
  
  Petèt li pral travay, petèt li pa pral. Chans yo te trè menm, malgre li te yon konplo lajman itilize. Poutan, mwen te gen yon santiman ke yon bagay te pi bon pase anyen. Tankou yon aktè ki gen eksperyans, mwen evoke imaj yon kranp, deplase sansasyon an nan zòn nan vant epi mete men m 'dèyè do m' tankou si yo te toujou mare la. Mwen te kòmanse jemi ak woule ale vini, mwen espere ke pi bonè oswa pita rèl mwen ta atire atansyon a nan youn nan gad mwen yo. Gras a efè eko natirèl la nan koridò a, son an gaye, e pa menm yon minit apre mwen tande kèk pye byen file sou lòt bò pòt la. Yon figi, byen separe pa twa ba fè, gade nan selil la kesyon. Mwen te rekonèt mesye a ki te plonje yon bayonèt nan do m nan jou anvan an.
  
  
  Mwen woule nan selil la jemi, evidamman bese sou nan doulè. 'Kisa sa ye?' li te mande an nepalè.
  
  
  "Konvulsions. "Mwen malad," mwen te jere, espere ke vokabilè mwen an pa ta febli m 'kounye a ke mwen te tèlman pre siksè. Pawòl soufrans fizik mwen yo te kontinye rete nan selil mwen an. Pou yon ti moman mwen te panse mwen te echwe. Nonm lan te ale lwen pòt la, epi figi l 'pa t' vizib ankò nan limyè a fèb. Lè sa a, mwen tande kle a krake nan kadna a ak felisite tèt mwen, kontinye vide anpil son ki dechire kè. Yon krak nan limyè jòn te antre nan selil la menm jan byenfektè san mefyan mwen an te louvri gwo pòt la. La li te kanpe, li te kenbe fizi a ak tou de men ki graj, move tan bat.
  
  
  'Kisa ki rive ou?' - li te mande ankò, li t'ap etidye m' ak anpil atansyon, kòmsi li te pè ke mwen te twonpe l '.
  
  
  "Mwen malad," mwen te chichote. 'Mwen bezwen ale nan twalèt la.'
  
  
  Li te panse li te trè komik e li te fè erè nan deplase yon ti kras pi pre. Mwen pa t 'kapab riske pèsonn lòt moun vini, paske mwen te oblije depase de gason an menm tan pa t'ap rann travay mwen pi fasil. Pandan m t ap kontinye sonje tout sa Mèt Zhuoen te anseye m, lè m te sonje konsantre m nan moman enpak mwen an, mwen te santi m ap retresi, m te pare pou m tire tankou yon Jack-in-box soti nan bwat la nan moman kouvèti a. kriye fèmen.
  
  
  Nan ka sa a kouvèti a te piman metafizik. Se te tankou yon pòt dèyè ki mennen anndan mwen.
  
  
  "Malad," mwen bougonnen ankò, siy gad la menm pi pre.
  
  
  "Mwen pral pote ou..." li te kòmanse.
  
  
  Epi anvan li te kapab montre l dispoze kwè m, mwen te sote nan pye m epi m te frape ak tout fòs mwen. Janm balanse mwen frape karabin li, epi li vire nan lè a. Gad la kriye nan enkwayans, kòmsi li poko kwè men m pa mare ankò, mwen pa malad, janm dwat mwen pa t ap choute vyolan nan vant li. Koulye a, li te vire l 'double sou nan doulè. Yon lòt plenn chape soti nan bouch li. Lè sa a, li te sou jenou l ', jis jan mwen te vle.
  
  
  Li te grate etaj sal selil li a, li t ap chèche fizi li a, ki te mwens pase yon pye lwen, men li pa t ap janm manyen l ankò. Mwen vole byen wo nan lè a ak janm lonje mwen grate kont manton li. Son an te tankou frape yon boul biya. Tèt gad palè a te jete tounen nan yon ang etranj ak anòmal. Kèk moman apre, yon gwo koule san koule soti nan bouch li, dekore manton li ak yon riban wouj briyan dife.
  
  
  Machwè li te kase, men pa te gen okenn rezon pou touye yon nonm pandan li te san konesans ak soti nan chemen an. Yon souflèt rapid, mizèrikòd nan kou a te mete fen nan li. Li tonbe pi devan, figi l 'nan yon pisin nan pwòp san li.
  
  
  Mwen an silans glise nan pòt la epi tou dousman fèmen li. Mwen wete chemiz rebèl la. Li te konplètman san konesans epi li pa t gen okenn lide kiyès oswa kisa ki frape l. Mwen te itilize yon sèl chemiz manch kòm yon sipò epi mare li byen sere nan bouch san li. Rès chemiz kaki li te byen vit itilize pou mare men l dèyè do l. Mwen panse ke li pral gen kèk tan anvan li reprann konesans. Men, si sa te rive, li pa t ap kapab defann tèt li ankò oswa kouri al ede rebèl parèy li yo.
  
  
  Men, te toujou gen kèk moun ki rete pou entèvni ak. Malgre pratik mwen nan karate, Arts masyal toujou gen limit yo. Sitou si ou nan minorite. Kounye a, mwen pa t sèlman depase nimewo, men tan te kont mwen. Te gen fènwa deyò gwòt la. Si se pa t 'lalin lan, li ta doubl difisil pou deplase sou tèren an apik ak wòch. Mwen te bezwen jwenn wout mwen tounen nan wout la, nan bisiklèt mwen an, ak nan Anbasad Ameriken an nan Katmandou. Epi tout bagay sa yo te dwe fèt anvan 10:30 aswè a. Men, anvan mwen te kapab menm panse pou m kite katye jeneral Sherpa a, mwen te oblije tann Prasad ak Rana retounen ak Bal Narayan. Si li pa t 'te kenbe anvan li te dekole nan avyon an, Lè sa a, pwoblèm mwen yo ta vin non sèlman yon ti kras pi difisil, men petèt menm enposib.
  
  
  Se konsa, tout bagay te toujou moute nan lè a: yon sèl gwo mak kesyon. Karabin ki te tonbe atè a nan selil la te chaje ak pare pou itilize. Mwen te peze switch sekirite a, mwen te glise soti pòt la epi tou dousman fèmen l dèyè m. Koridò a te vid; lanp vid yo te balanse dousman ale ak tounen sou kouran lè a nan chanm anba tè ak koridò. Lonbraj menasan yo te travèse epi yo te separe ankò pandan m te pwoche bò miray twou wòch ki deyò kote Sherpas yo te estoke minisyon yo.
  
  
  Men, mwen pa t 'al lwen.
  
  
  Yon moun t ap kouri vin jwenn mwen nan koridò etwat la. Mwen peze do m sou miray la, mwen kenbe souf mwen epi m tann. Mak pye yo te vin pi fò, yon frape rapid ak prèske enpasyan. Yon figi oval ki te ankadre pa cheve kout nwa, yon kò ajil, elastik, ak Canti te mache pase m ', san dout ale nan selil mwen an. Si mwen te itilize carabine a kounye a, piki a ta san dout alam tout rebèl yo. Men m 'te plen, twò okipe, Se konsa, mwen leve stock la zanmann nan karabin an, gen entansyon ateri sou do a nan tèt li.
  
  
  Men ankò, mwen pa t ale byen lwen.
  
  
  Ak yon son squealing byen file, li vire toutotou sou aks li, byen vit balanse janm li. Bòt bòt asye li a te touche jenou m, e se te tout sa m te kapab fè pou m kenbe balans mwen an. "Ou trè sòt, Nicholas Carter," li te di ak yon souri. - Ak anpil neglijans. Èske ou te panse ke mwen pa t 'kapab defann tèt mwen?
  
  
  "Pou di w verite a, mwen pa t sèten," mwen te di, kouri pi devan pandan bayonèt la grate bra l. Canti te vit, anpil pi vit pase mwen te panse li ta. Li te gen ladrès nan Arts masyal menm jan mwen te, ak avantaj nan ke yo te pi lejè, ki pèmèt li reyaji pi vit ak pi efikas.
  
  
  Li vire kò li sou kote epi li te voye yon kout pye pi devan ankò. Fwa sa a li pa frape m, men li frape mouskèt la ak tout pwa l, konsantre sou pye l. Li te sanble ak yon moun ki soti anwo te rache zam nan men m.
  
  
  "Kounye a, nou imedyatman repoze," li te di. Li pa t 'menm respire pi vit pandan li te eseye kenbe distans li pandan mwen te prepare pou yon pozisyon defansiv, yon dyit-koe-bi, yon pozisyon ki te kenbe sant gravite mwen nan ranch mwen, ki pèmèt mwen choute tou de sou kote ak balanse. kou pou par.
  
  
  Canti te fè pwochen mouvman li. Cool e pito sezi pa sa k ap pase a, li kite janm gòch li tire tankou zèklè pandan mwen te eseye jete tèt mwen sou kote. Men, distribisyon li te parfèt ak reflèks li yo te osi vit, si se pa pi vit, pase mwen. Whoop-cha-kee li frape m 'dwat anba dyafram nan, sekous la fè m' tranble tounen, jemi nan doulè. Li pa pèdi tan epi li te vini ak konplèks paion-sjon-koot ji-roe-ki la. Sa a te atak la men ki pi efikas ak danjere. Si li fè sa byen, pa p gen anyen ki rete nan larat mwen men kaka woz.
  
  
  Men, mwen pa t ap kite sa rive jiskaske janm mwen an te di l nan evènman an. Mwen pare kònen an ak yon kout pye. Janm mwen te fè yon gwo arc nan lè a. Sèl pye m frape l nan tanp lan epi li frape miray la dèyè l, li souke tèt li kòmsi li t ap eseye souke tèt li.
  
  
  Mwen te eseye yon kout pye bò ankò, fwa sa a vize anba vilnerab nan manton li. Bò avanbra glase li te ateri sou shin mwen ak tout fòs ak dite yon mato. Mwen te santi doulè monte nan janm mwen. Mwen eskive, mwen pa peye atansyon sou ri sounwa ak meprize li. "Ou se yon moun fou, Carter," li te di ak yon ri. "Poukisa ou ta deside ke mwen se nanm Sherpas yo, si se pa pou yon kapasite konsa?"
  
  
  "Sa a kalite kapasite" vle di ke li te klèman matche ak mwen nan Arts masyal. Konsyans an premye, Nick. Lè sa a, detèminasyon. Lè sa a, konsantrasyon. Ou dwe toujou ap reflechi sou bagay sa yo pou ki-ai travay an favè ou. Nan yon bon jou, sa ka sove lavi ou. Mwen te tande Mèt Cheen pale nan tèt mwen, mwen te pran yon gwo souf epi mwen te tension misk vant mwen. Mwen te wè janm gòch Canti vin jwenn mwen nan mouvman dousman, nan yon arc grasyeuz, yon mouvman ki ta enkapab mwen si li te ateri menm jan ak li.
  
  
  Yon strid "Zoot!" te chape nan bouch mwen pandan m te rale, m te deplase ale epi m te retounen anvan li te reprann balans li. Ki-ai se yon fòm konsantrasyon entans ki pa sèlman rezilta nan yon adrenalin prese nan konfyans, men tou, yon santiman nan fòs enkwayab ak kapasite fizik. Nan pratike teknik sa a, mwen te kapab eskive grèv ren kraze Canti a ak atak ak yon seri de men rapid, koupe. Kwen palmis calloused mwen an te ateri nan twou ki genyen ant kou mwen ak zepòl mwen. Li te plenn epi li te panche dèyè, men pa anvan mwen te rive jwenn tout fòs Ki-ai mwen an epi kite men m ateri sou pon nen li. Zo a kraze ak yon son byen file, ak epè koule nan san koule nan bouch li ak manton.
  
  
  Li te klè ke Canti t ap soufri. Li te klè tou ke li pa t 'ankò mwatye kòm fonse ak bèl jan li te gen senk minit pi bonè. Men, li te toujou kapab touye m 'si mwen pa t netralize l' anvan.
  
  
  Doulè atèt la te sanble sèlman pouse l 'sou, tankou yon pikan pèse kòt li. "Kounye a, mwen pral bay lòd pou Lu Tien touye ou," li sifle. - Epi tou dousman. Wi, yon lanmò trè dousman pou ou, Carter.
  
  
  Mwen pa t 'reponn, men te kontinye rann souf lou pou kenbe misk dyafram mwen an tansyon. Lide m te anrejistre pwochen aksyon an kèk segond anvan kò m te aji. Efikasite yon kout pye karate ka mezire pa vitès kote li egzekite. Mwen te kouri pi devan ak janm dwat mwen, akonpaye pa yon sifle kòlè nan "Zoot!" Son eksplozif nan pye m 'vole nan lè a jete Canti nan balans pou yon moman.
  
  
  Li te eseye pwan janm mwen an, li gen entansyon baskile l pou mwen ta ateri atè a. Men fwa sa a mwen te twò vit pou li. Li te manke pa kèk pous kòm tout pwa mwen an, konsantre sou janm lonje mwen an, frape l 'nan kòt kòt la.
  
  
  Yon rèl nan doulè bèt sonnen nan lè a, tankou yon rèl pou èd. Blese, ak san ki toujou ap koule soti nan figi l ', Canti te pwan kòt kase li ak tou de men epi bite bak, ap eseye rive nan fen koridò a. Si li reyisi, mwen pral tounen kote mwen te kòmanse.
  
  
  Li pa t 'kapab deplase vit kounye a ke mwen te jere kraze kèk zo kòt. Se pa t yon kesyon de vle fè l mal. Se te jis Canti oswa mwen. Yon kesyon de pwòp tèt ou-konservasyon. Ak pwòp tèt ou-konsèvasyon toujou pi enpòtan pase nenpòt lòt bagay. Mwen te kouri dèyè li lè yon eskwadwon rebèl te tande kriye li pou mande èd e yo te kouri, yon kouran konstan gason ame bloke fen tinèl la epi anpeche m chape. Jis nan tan mwen te pwan bra l ', li jere yo rale l' nan direksyon m 'kòm kèk nan mesye li yo leve zam yo epi yo prepare yo tire.
  
  
  Canti choute epi lite pou l sove, madichon tankou yon dragon. Men, nan pozisyon li, li pa t matche ak fòs mwen oswa detèminasyon mwen. Mwen te kenbe l toupre m devan m; lite, san, plak pwotèj imen. "Si ou tire kounye a, li pral mouri," mwen te rele.
  
  
  Efè pawòl sa yo te fè m sonje yon foto vivan. Tout moun te jele an plas. Ou te kapab tande dis son diferan nan respire moun. Canti te toujou choute epi eseye chape. Men, fwa sa a li pa pral ale nenpòt kote jiskaske mwen di oswa bay yon lòd.
  
  
  Ak yon sèl men lib, mwen rive nan pantalon sal mwen epi rale Pierre. Bonm gaz la te sèl espwa mwen, e mwen te gen entansyon sèvi ak li kounye a. Akoz izolasyon twou wòch yo, te gen ti chans pou gaz la ta monte byen vit. Gaz la rete nan tinèl ak pasaj pou kèk tan.
  
  
  Prasad ak Rana pa t 'ankò retounen ak chay yo, men mwen pa t' kapab tann pou yo retounen soti nan ayewopò an, sitou paske lavi m 'te literalman an danje. Kliche oswa ou pa, sa a se egzakteman sa ki te pase. "Di yo fè bak," mwen te avèti Canti, tou dousman deplase nan direksyon chanm santral la.
  
  
  "Touye m 'an premye," li te rele. - Men, pa kite l chape.
  
  
  "Ou se yon dyab sou wou, pa vre?" “Mwen boumonnen, mwen peze men l pi sere. Li te tèlman sere ke san ezitasyon mwen ta chire zo a soti nan priz la nan premye move mouvman an sou pati li. Li te konnen li tou, paske kòm doulè li te ogmante, se konsa volonte li pou swiv lòd mwen yo. "Di yo pou yo kanpe epi kite nou pase," mwen te kontinye. Mwen pap santi m pi byen jiskaske nou rive nan depo minisyon an. Mwen te deja gen yon lide vag sou sa ki te bezwen fè, men li te kapab fèt sèlman si mwen te asire w ke mwen te kapab antre nan koridò ki te mennen nan forè a.
  
  
  "Pa koute," li te rele. Men, li pa te gen okenn fòs ankò. Fatige ak doulè ensipòtab, Kanti tonbe nan bra m, kriye anmè; men li te kriye san dlo nan je vizib.
  
  
  Youn nan mesye l yo te di l: “L ap touye w. "Li pa enpòtan," li te di.
  
  
  Lè sa a, Lu Tien leve pistolè otomatik li a, satisfè sèlman ke li ta ka pran m 'desann, kèlkeswa sa ki te rive Canti. Moman zam la te monte nan hanch li, mwen te voye nou tou de pi devan epi mwen te voye Pierre pi devan nan tinèl la. Yon piki sone, yon bal frape wòch ki anlè tèt mwen, epi answit bonm gaz la te eksploze nan yon nwaj ki byen alkalin.
  
  
  Te gen yon koral nan rèl alam, prèske imedyatman te nwaye soti nan yon lòt koral, fwa sa a yon tous raw, toufe. Avèg pa gaz mordan an, patizan yo te kòmanse gaye nan diferan direksyon, ap eseye jwenn lwen gaz lakrimojèn ki boule. Li te deranje m prèske menm jan, men mwen te oblije asire w ke mwen rive nan fen tinèl la oswa pa t ap gen anyen men sèten lanmò.
  
  
  Mwen te pote Canti avè m kòm pwoteksyon kont plis atak. Li te ale mou, tankou pwa mouri nan bra m ', mwatye konsyan ak doulè. Chak fwa li touse, mwen imajine yon moso kòt ki kase k ap koule pi fon nan poumon li. Si li pa t 'gen yon emoraji poumon kounye a, Lè sa a, nan kèk minit li ta santi tankou li te nwaye epi li pa t 'kapab jwenn lè nan poumon oksijèn li prive.
  
  
  Kenbe tèt ou osi ba ke posib, mwen parye moun yo pral konfonn ak avèg pa lafimen epè, toufe. Se te yon risk ke mwen te senpleman oblije pran paske mwen pa te gen okenn lòt chwa. Lè Canti te peze tèt li kont mwen, mwen te twonpe epi mwen kouri. Yon lòt piki sonnen, men li frape mi yo nan yon tinèl etwat ak lafimen.
  
  
  Mwen te wè pil bwat an bwa, yon tab an bwa ki graj, ak Hugo ak Wilhelmina egzakteman kote rebèl yo te kite yo apre rechèch la. Mwen te mache sou tab la, te pwan de zanmi m yo fè konfyans, epi answit jere yo rive nan bwat an bwa yo anvan Lu Tien ak konpatriyòt li yo oswa nenpòt nan rebèl yo te kapab sispann m '. Mesye yo te pran tranble, grate je yo, yo pa t ka wè. Yon souflèt rapid nan kou Canty a epi mwen mete l 'soti nan mizè li, omwen pou yon moman. Mwen espere si li te vin nan sans li, mwen ta ale depi lontan.
  
  
  Dwèt mwen vin pi sere epi Wilhelmina krache dife ak vyolans. Zanmi Chinwa Lu Tien a te prèske literalman kole sou miray la kòm san koule soti nan yon twou terib ki toudenkou fleri sou yon souflèt li. Bra li te balanse kòm si li t ap eseye vole. Apre sa, li ateri sou yon miray wòch.
  
  
  Bwat yo te make pou mwen te konnen kisa pou m chèche ak sa pou m evite. Men, lè sa a, gaz lakrimojèn yo t ap fini, e rebèl Nepalè ki te demoralize yo te anvi mete fen nan pouswit mwen te dire.
  
  
  Bwat yo te bay kouvèti ki gen anpil valè, byenke Lu Tien, kounye a ke Canti te soti nan liy lan, toudenkou sispann tire. "Ou pral touye nou tout," li te rele, li te sispann tire cherpa yo, epi mwen te kòmanse louvri youn nan bwat an bwa yo. "Yon sèl bal pèdi ak tout gwòt la pral tonbe sou nou," li te rele, premye nan mandaren ak apre sa nan nepalais. Sans nan mo grosye, twoublan li yo te kapab tradui nan nenpòt lang.
  
  
  Ou li tèt mwen, zanmi, mwen te panse pandan mwen te finalman jere louvri youn nan kouvèti yo byen kloure sou youn nan tiwa yo. Kontni yo pa t byen vlope nan papye tisi tankou fwi chè, men grenad men yo te gen plis pouvwa pase yon zoranj oswa yon sitwon.
  
  
  Li te 5:17 am.
  
  
  Twò bonè pou yon rapò sis è, mwen te panse, pandan m te rale zepeng nan youn nan grenad yo epi jete l tou dwat sou Lu Tien ak gwoup li a nan konbatan fanatik libète. Lè sa a, pa te gen tan panse, tout bagay depann de vitès. Mwen kouri nan tinèl la, mwen kouri tankou mwen pa t janm kouri anvan. Li te pran m 'omwen swasant segonn soti nan gwòt la. Men, lontan anvan mwen te santi plezi nan van an fre lannwit sou figi m ', yon bal frape m' nan estati ti towo bèf la epi toudenkou lage m 'a jenou. Mwen te kòmanse rale pi devan lè yon grenad men te eksploze.
  
  
  Yon esfè nan dife avegleman, rèl yo agonizan nan flanbo imen; epi moso wòch ak wòch tonbe sou tèt mwen.
  
  
  Mwen pa t panse mwen ta pral nan nouvèl la sis è. Omwen pa jodi a.
  
  
  
  
  Chapit 14
  
  
  
  
  
  Ki sa ki te sove m 'te ke mwen te deja deyò chanm santral la ak nan tinèl la.
  
  
  Lè grenad la te eksploze, limen tout bwat minisyon yo tankou lòt grenad men, enteryè katye jeneral Sherpa a te sanble ak Dresden pandan gwo bonm. Canti pat janm konnen sa ki frape li. Antouka, li te mouri san li pa santi flanm dife ki te boule l tou vivan, san li pa rann kont tout bèl plan li ak entrig politik li yo te rive nan anyen.
  
  
  Men, si yon seksyon nan tinèl la pa t tonbe e li te prèske antere m anba debri ki tonbe, mwen menm mwen ta vin yon lòt viktim. Men, eksplozyon an te detwi koridò ki mennen nan yon gwo chanm. Mwen te toujou ap eseye libere tèt mwen lè yon dezyèm eksplozyon dechire nan koridò yo siwo myèl.
  
  
  Pèsonn pa rele ankò, pa ankò.
  
  
  Bal ki te frape m lan te pase nan pati ti kòn nan shin gòch mwen an, li manke zo a ak yon cheve. Mwen te toujou ap senyen, men omwen mwen pa t santi tankou yon flanbo imen. Li te pran yon bon senk oswa dis minit pou m libere tèt mwen. Mwen te santi chalè dife ki te bloke a epi mwen te vle soti nan tinèl la pi vit posib anvan tout do kay la tonbe sou mwen.
  
  
  Sa ki te ka pran swasant segonn tounen prèske dis minit. Ant moso wòch ki tonbe ak yon twou san nan janm mwen an, mwen pa t 'nan fòm sprint. Men, lè mwen te santi briz la nan forè vèt la manyen machwè m 'ak leve je yo nan syèl la etwal briyan, mwen te panse mwen merite yon ti repo.
  
  
  Mwen te plonje atè epi mwen pran yon gwo souf. Dèyè m ', yon nwaj lafimen te monte soti nan papòt la nan sa ki te yon fwa te yon kachèt rebèl byen kache. Koulye a, li pa t 'plis pase yon koleksyon chabon ak wòch. Men, misyon mwen te byen lwen pou l fini. Mwen te toujou gen travay pou m fè, kèlkeswa blesi bal la. Mwen pa t 'bezwen yon pansman otan ke mwen te bezwen kouti, men mwen te kapab jwenn youn sèlman lè mwen te tounen nan Katmandou. Epi anvan m te retounen nan vil la, mwen te oblije chèche konnen kisa ki te pase Rana, Prasad ak Bal Narayan ki te sove.
  
  
  Men, anvan m te oblije eseye sispann san ki t ap koule soti nan blesi a. Chemiz manch yo modi itil lè w ap nan yon plas sere. Mwen wete jakèt la oswa sa ki rete nan li, Lè sa a, chemiz la epi koupe yon manch ak yon stiletto. Lè sa a, mwen mare yon bann twal nan janm blese a. Kèk segonn apre yo te aplike bandaj la. Mare li twò sere te mete m 'nan risk gangrene, kidonk mwen te oblije fè ak jan li te fè jiskaske mwen te gen yon chans gade nan li.
  
  
  Mache se te yon defi kounye a, men kòm mwen te fè fas ak janm enfim anvan, dènye fwa nan peyi Zend, si memwa sèvi, mwen jere rale tèt mwen epi rive nan chemen an apik wòch ki mennen ale nan wout la. Se te sèlman yon kesyon de tan anvan otorite yo te mobilize apre eksplozyon an, men mwen te espere ke yo pa t ap kouri sou sèn "aksidan an." Prezans lapolis oswa fòs gouvènman an ap dekouraje Rana ak gwoup li a. Ak kounye a mwen definitivman pa t 'kapab itilize li.
  
  
  Rolex mwen te limen a 6:01 am lè mwen te rive sou wout la. Avèk mwens pase senk èdtan ki te rete anvan mwen sonje lòd Hawke a, mwen te toujou gen anpil bagay pou fè. Sa ki deranje m 'se ke Rana pa t' kapab retounen nan gwòt la. Li te gen twa zèd tan, e sèl eksplikasyon mwen te kapab jwenn se ke Bal Narayan pa t prese anile rezèvasyon avyon an epi obeyi lòd Kanti.
  
  
  Mwen mete tèt mwen sou bisiklèt mwen, sou bò wout la. Te gen yon kwasan lalin k ap klere, men omwen li pa t nwa nwa; te gen ase limyè pou wè pou plizyè santèn yad. Twa piki plis ak Wilhelmina ap vid. Mwen te oblije sèvi ak li trè ti kras epi kontinye konte sou Hugo pou mete yon fen nan sa Wilhelmina te byen kòmanse.
  
  
  Pa te gen okenn pwen nan retounen nan Katmandou. Prasad ak Rana te obeyi Kanti san kondisyon. Menm si yo pa jwenn Bala Narayan, yo pral definitivman retounen nan gwòt la nan kèk pwen. Youn te kapab sèlman devine konbyen tan li ta pran. Anplis de sa, li te kòmanse vin pi frèt. Mwen leve kolye jakèt mwen an, mwen mare bandaj la sou janm mwen ankò epi mwen chita nan touf raje.
  
  
  Apre sa, tout sa mwen te kapab fè se te tann ak espere ke vigil mwen ta jwenn rekonpans anvan delè Hawk a 10:30 a.m. te rive.
  
  
  Mwen te chita tankou yon Bouda, mwen travèse janm mwen e mwen te fè egzèsis menm kantite pasyans avèk dilijans. Li te sou sèt lè mwen tande yon aksidan ki imedyatman atire atansyon mwen. Se te yon vye Fiat ki te bat-up; limyè devan li yo te glise sou wout la vid. Mwen vize Wilhelmina nan volan an dèyè. Mwen te rale deklanche a epi mwen te tande Rana t'ap rele byen fò pandan li t'ap plede kontwole machin nan. Eksplozyon an te fòse l frape fren yo, epi machin nan kanpe anviwon kenz mèt de mwen. Mwen te wè de figi nwa, de silwèt sou chèz la dèyè. Si mwen te gen chans, youn nan lonbraj yo t ap yon nonm ke mwen te konnen sèlman nan foto nan jounal e ke mwen pa t janm wè an pèsòn anvan.
  
  
  Men, li te deja twò nwa, e mwen te toujou twò lwen pou m idantifye l avèk presizyon.
  
  
  Mwen te bese e mwen te ranpe pi pre menm jan pòt machin lan te louvri epi yon moun te glise nan lonbraj yo. "Narayan, tann," Mwen te tande Prasad t'ap rele byen fò, vwa l 'kraze ak panik.
  
  
  Men, Narayan te koute sèlman avaris li. "Tann pou nou," li te rele nan lang nepalais kòm figi a kwoupi kouri sou bò wout la nan sekirite nan forè a dans, inpénétrabl.
  
  
  Prens la te pran nan yon ti dife toudenkou soti nan tou de bò. Prasad te tire yon segonn apre Wilhelmina te tire bal li nan fènwa a. De vaksen youn apre lòt te anpeche plan visye chèf Nepalè a. Narayan te lage yon rèl san an epi li te pran tèt li nan direksyon mwen. Li te deja mwatye wout Nirvana, oswa nenpòt kote li te fini, lè mwen te rive jwenn li. "Lage zam la," mwen te di, kounye a plis enterese nan Prasad pase nan Narayan voye san, epi yo pa kapab entèfere plis ak sa mwen konsidere kòm dènye chapit misyon mwen an. Wilhelmina te vin pi konvenkan menm pase vwa fache mwen an. Prasad kite Beretta a glise nan dwèt li. Li frape asfalt la ak yon souf mat. Rana kounye a te kanpe toupre machin nan epi li te gade nan enkwayans nan kò Narayan a chokan pou mwen, san men trè vivan.
  
  
  "Se konsa, nou te rankontre ankò, Carter," li te di sarcastik.
  
  
  "Se vre, Rana," mwen reponn. "Kote dyaman yo? E ki kote ou ye depi lontan?
  
  
  "Sa a konsène sèlman Kanti," te di Prasad ak yon figi lugubr, byenke mwen te kenbe atansyon Wilhelmina a sou figi l '.
  
  
  Mwen lage yon ri kre, san imè. "Canti pa gen ankò," mwen te di. “Pa gen cherpa ankò. Epi gwòt la pa gen ankò.
  
  
  - De kisa lap pale? - mande Rana.
  
  
  "Pi bon an mwen ka vini ak," mwen te di. "Gade la." Mwen te lonje dwèt sou liy pye bwa a epè nwaj nwa ki kache dèyè lalin lan. Yon gwo kolòn sann ak lafimen te byen vizib nan kote nou te kanpe a.
  
  
  "Li genyen yo... Narayan," te di Prasad, yon tranble byen fò. Pou premye fwa depi m te konnen l, li te pè. Epi lè Wilhelmina te montre sa, mwen pa t 'kapab blame li.
  
  
  - Pote yo ban mwen. Byen vit' - Ton mwen pa kite anyen nan imajinasyon an.
  
  
  Rana te pwoche bò kote chèf ki te tonbe a epi l te lonje men nan jakèt li. Mwen vire epi lonje zam la dirèkteman nan sant pwatrin li.
  
  
  "Sa ta trè estipid nan ou, Rana," mwen te avèti l '. "Pa di li se estipid."
  
  
  "Canti te mal fè ou konfyans," li te reponn. Men l glise tounen epi li pandye limp. Li pat pran yon loup pou wè ke li te pè, ke li te tranble kounye a ke li reyalize mwen pa t 'nan atitid pou jwèt.
  
  
  "Petèt, men pa gen anyen ou ka fè pou li kounye a," mwen te di. "Kwè mwen, mwen pa gen okenn anvi touye ou." Ou se jèn ak sòt, men ki moun ki konnen... petèt yon jou ou pral jwenn sans nan lavi. Se konsa, fè nou tout yon favè epi ban m 'sa yo Diamonds.
  
  
  "Mwen pral jwenn yo," Prasad te di. "Ebyen èske w ap kite nou ale?" Wi?'
  
  
  "Yon fwa ou chanje kawotchou sa a pou mwen, ou tou de ka ale nenpòt kote.
  
  
  Li bese sou kò Narayana. Prens la te toujou vivan, omwen fizikman. Mantalman, li te deja kite nou senk minit ak de bal pi bonè.
  
  
  "Li pa t 'vle ban nou yo anvan," li te chichote nan lang angle lè li te jwenn tiyo a nan ki mwen transpòte Diamonds yo soti nan yon bout latè a nan lòt la. "Li te di nou se mantè."
  
  
  "Mantè," mwen korije.
  
  
  "Wi, se tout yon manti." Li leve, li lonje m yon tib plastik.
  
  
  Li te pran m egzakteman yon minit pou m detèmine ke tout wòch ki nan tib etwat fleksib yo te toujou entak.
  
  
  Rana te deja kòmanse chanje kawotchou a. Mwen te pèmèt Prasad ede l, epi mwen te kenbe Wilhelmina sou sibstiti si youn nan revolisyonè malere sa yo ta deside li pa renmen lòd mwen yo. Konplètman konsyan ke mwen pa ta ezite rale deklanche a epi voye yo nan menm direksyon kote Prince Bal Narayan te deja ale, yo te fè jan yo te di yo epi kenbe bouch yo fèmen fwa sa a.
  
  
  Lè yo fini, li te 7:52 am.
  
  
  "Kounye a bisiklèt la," mwen te di, gade yo ak anpil atansyon jiskaske li te nan chèz la dèyè nan machin nan. "E finalman, revòlvè ou a, Rana."
  
  
  "Ou se yon nonm desan," li te di, pran pòz ri ak fache remèt li. 38 American Detective Special abandone sou wout la.
  
  
  "Ak anpil atansyon, men avèk konpasyon," mwen te reponn. "Epi mwen panse kounye a se tan pou separe." Ou pa panse sa?
  
  
  Prasad pa t menm tann Rana pran yon desizyon. San gade dèyè e san ezitasyon yon ti moman, li te disparèt tankou yon timid. Son etap limyè li yo te sanble fè Rana soti nan stupèr li. Li kouri dèyè l ', kite m' ak pitit fanmi wayal Nepalese a. Sèl bagay ki te fache m se paske yo tou de te bliye di mwen ak chèf la orevwa.
  
  
  Mwen trennen kò Narayana ki mou ak san vi sou bò wout la. Pòch li yo te tounen yon trezò reyèl nan bagay ki trè trivial. Pa gen anyen ki vo anyen eksepte yon bwat alimèt. Se pa etonan, li te gen tèks la deja abitye sou li: Restoran "Kabin", 11/897. Ason Tole. Katmandou.
  
  
  Kim sanglan kouvri bouch mens ak mechan li. Figi lanmò a jele nan kòlè ak malis. Li te travay prèske menm jan ak mwen e li prèske reyisi. De bal mete fen nan tout rèv egoyis li yo. Kounye a li pa t menm vo sonje.
  
  
  Sèvi ak menm branch taye ki te kache bisiklèt la anvan, mwen te kreye sa a premye gade te sanble ak yon pire fineray. Men, mwen pa janm deranje jete yon match nan yon pil fèy. Pye bwa a te pwobableman toujou twò vèt, li poko pare pou li pete nan flanm lò, zoranj ak wouj san.
  
  
  Se konsa, mwen kite l 'la, san yo pa wè ak degize osi lontan ke bondye yo vle. Mwen te ale nan Fiat la epi mwen te chita sou chèz devan an. Li te 8:13 am. Mwen pral satisfè dat limit Hawk a e menm gen kèk tan ki rete.
  
  
  
  
  Chapit 15
  
  
  
  
  
  Mwen te toujou ap bwete, menm ak beki aliminyòm yo, pandan m t ap mache nan koulwa blan klere lopital la. Katmandou te vin tounen yon memwa, e Nepal te vin tounen yon vizyon nan jounal eksploratè a. Sherpas yo te rlege nan paj yo nan istwa Azyatik kòm mouri tankou Prince Bal Narayan, tankou san vi tankou asasen nou te konnen yon fwa kòm Koenvara.
  
  
  Sa m pa t ka fini, twoup wa Mahendra te fè. Dènye geriya yo te rasanble toupre vil fwontyè Chinwa Mustang, toupre Annapoerna. Òganizasyon patizan an sispann egziste. Men, mwen pa panse li ta reyalis pou panse ke pa gen okenn lòt fanm oswa gason nan Nepal reve plis libète politik, byenke èspere ke nan yon fason mwens vyolan.
  
  
  Mwen te diskite tout bagay sa yo ak Hawk anvan m te kite wayòm Himalayan an. La Mezon Blanch lan di yon seri chita pale wo nivo ant sekretè deta a ak wa Nepal la pral swiv ansanm ak gwo efò sekou yo. Petèt ta ka jwenn kèk kalite estrikti gouvènman an ki ta bay pèp la yon pi bon chans pou yo di sa yo te vle di, ak yon pi gwo pati nan tout pwosesis lejislatif la.
  
  
  Men, mwen twò reyalis pou m pa konnen ke menm si twòn Nepali a te pèmèt pi gwo libète demokratik, ta toujou gen danje entèferans Chinwa. Menas revolisyon an ap pwobableman toujou pandye sou peyi a tankou yon epe san chinwa Damoklès.
  
  
  Men, si sa te rive, anyen mwen te kapab prepare ta reyèlman gen pwoblèm. Men, nan moman sa a tout atansyon mwen pa t konsantre ankò sou Nepal, men sou yon bèl jèn fanm ki pa t gen okenn lide ke m ta pral fè l yon vizit. Pòt chanm Andrea te fèmen. Mwen frape dousman epi mwen louvri pòt la.
  
  
  Li te chita sou kabann lan, li t ap gade yon magazin alamòd. Moman li te wè m ', koulè a tounen nan machwè li, ak souri a te fè kwen yo nan bouch li pli nan plezi evidan ak degize.
  
  
  "Nick... kisa... mwen vle di lè... ki jan..." li bougonnen, li pa kwè ke mwen te aktyèlman la ak pi enpòtan pase nan rèv la.
  
  
  "Tout gen tan li yo," mwen te pwomèt. Mwen te mache sou kabann lan ak dousman peze bouch mwen sou pa l. Li te toujou ap souri lè mwen te rale tounen, e mwen te kontan mwen te retounen Amstèdam ak Lopital Wilhelmine Gastuis la anvan m te vole tounen Washington. "Mwen te di ke ou pral kapab soti isit la nan de semèn, oswa petèt pi bonè." Kòman w santi w, Andrea?
  
  
  "Pi bon, Nick. Miyò. Apre sa, mwen te vle di ou mèsi pou sa ou te fè ... Mwen vle di bòdwo yo."
  
  
  "Mwen gen pi bon nouvèl," mwen te di, rale yon chèz pou poze pye m. Blesi a te deja geri, men sa te pran plizyè semèn anvan m te refè nèt.
  
  
  Li souke tèt.
  
  
  "Oke, li te di m 'di ou ke le pli vit ke ou vin pi bon, ou gen yon travay ap tann pou ou nan Washington kòm youn nan asistan administratif li yo." Mwen ta di li peye pi bon pase jounalis endependan. Epi Golfield se pa youn nan moun ki jije moun dapre aparans yo, men sèlman selon kapasite yo.
  
  
  "E kòman ou ye?" - li mande ak yon ri.
  
  
  "Sa depann de kiyès mwen rankontre, Miss Yuen."
  
  
  - Epi wap rete Nick? Pa pou lontan.
  
  
  - Petèt mwen pral rete yon ti tan ankò.
  
  
  Nou tou de ri tankou de timoun piti. Nepal te jis woutin nan lavi mwen; danje ak san koule se yon pati nan sot pase mwen an. Pa gade dèyè, Carter, mwen te panse nan tèt mwen, paske toujou gen yon bagay ki pi gwo devan ou, epi li se jis nan kwen an.
  
  
  
  
  
  Konsènan liv la:
  
  
  Ki jan yo transpòte yon milyon dola nan Diamonds soti nan Amstèdam nan Nepal, ki jan yo Lè sa a, sèvi ak yo kòm lajan pou ranson pitit senatè kidnape a, ki jan yo pran yo tounen epi pran yo soti nan peyi a ankò? Trè senp!
  
  
  Men, gen plis:
  
  
  Sherpas yo, yon gang nan revolisyonè pwofesyonèl, ak envansyon terib nan Kanti li - li se "lespri" ekselans nan revolisyon an, osi bèl ke li se mòtèl, ak "koun fu men" li yo san pitye koute kòmandman ki fè lapenn nan li. sèvo.
  
  
  Koenvar, yon asasen nan nenpòt sikonstans. Koenvar ka fofile tankou yon chat forè epi touye menm jan vit ak meanly.
  
  
  Bal Narayan, playboy entènasyonal, manm fanmi wayal la. Li te youn nan moun ki vann tout bagay ak tout moun pou pwòp richès li.
  
  
  Nick Carter, aka N3, Mèt Asasen Carter, ki moun ki dwe aprann yon nouvo lang nan lanmò yo nan lòd yo siviv ...
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"