Шкондини-Дуюновский Аристах Владиленович : другие произведения.

kats s aoyg

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

   "kats s aoyg", a grin glooyng oval aroys. er pulsated: drey kurts, dray lang, dray kurts sos. - vas iz das? shpil ikh shoyn? tsi hob ikh zikh gemert? ... di dirh iz gevorn neygerik. zi hot zikh aoyfgehoybn fun der fotel, aoysgeshtrekt ir hant. di oval gebitn di likht - fun grin tsu hel marants aun nit mer palseyting, ober aropgeyn unter. di dirh hat im angerirt mit der hant ... er iz nit geven iberrasht zikh tsu gefinen in a gar langn karidar. er hot nit gehert vi der zilberner shtul kumt tsu ir, nor hot eyngezen az er darf zitsn derin. er hat zikh arafgezetst. es iz geven keyn mura, keyn iberrashn, keyn dayges - es simd tsu zeyn azoy. in ir shtul, zi fart arop a lang vays koridor. es zenen geven file tirn aoyf zeyn zeytn, lebn yeder anderer, ​​kmet keyn ris. ale tirn zenen zilber, on khandalz - Butė hat ufmerkzamkeyt tsu dem. bey eyner fun di tirn, di shtul stapt. di tir hot zikh shtil geefnt. shtul di voynung iz gebrakht in a groys, oval, azoy tsu zogn, leydik ort. ya, es iz geven a plats, nisht a plats. es iz geven keyn mebl in es, nor a zilber oval tish in di mitl. lebn im iz gezesn a man ongeton in zilber. di voynung ken nisht zogn ver es iz geven - a mentsh oder a froy. pnim - on aoysdruk, on feikeytn. es iz geven sheyn aun frayndlekh tsu der voynung: shmol lifn afgesheydt a shpitsik gombe fun ​​a kleyn vi a shpitsik noz, impresiv groys shmaragd aoygn vi a tshameleon on lashiz votsht di voynung varem, shmol eybrauz kmet gerirt iber di groys aoygn, shtern zeyer hoykh fun kopveytik, keyn hor. trots der fakt az a grin mentsh iz gezesn in front fun der voynung, es iz geven nit ale modne far ir. zi hot bloyz ongevizn aoyf di grine mentshns hent - zey zaynen geven mit drey finger, ober dos hot aoykh nit aoysgeshtoysn, farkert - er hot gevolt onrirn zey tsu makhn zikher az zey zenen mild. der griner man hat zikh angeboygn aun efes gedrikt aoyfn zilbernem tish. fun a hoykh funt fun meynung, a helm aropgeyn aoyf der voynung. er hat geredt a sheyne litvishe shfrakh. - bagrisung tsu 5 mi 5005! ikh bin a biblyoteker WXZ-170975, aza iz meyn nomen. ikh hob shoyn kukn far di fargangenheyt far file yorn. es zenen keyn smells, keyn beymer, keyn feygl in aundzer velt - metal, batonen aun glaz aumetum. ir iumanz, gor shnaydn beymer in di 22 yorhundert, paved medouz. itst alts aoyf der erd iz zeyer sterile - es zenen keyn meykroubz vos grunt pandemix, es iz keyn toyt. mir lebn aoyf eybik. es iz nit man aun nit keyn froy. es iz keyn libe. ikh leyenen vegn libe in di 22 yorhundert, demolt es zenen nokh bikher. itst alts iz dijateyzd. ober ikh nokh hobn dem bukh romeo aun julyet. es iz shtreng proukhibatad. aoyb zey gefinen mir, zey volt tseshtern mir. mir vaxn nit mer gevixn oder animals far esnvarg, aundzer vog iz sintetish vitamins. feelings aza vi shod, atatshmant, libe hobn shoyn klird fun aundzer seykhl. ikh ton nit visn vi ikh geratn tsu oysmeydn a gants breynvashing. ikh nokh filn sof longing. ober ikh ton nit visn vos ikh farfirn. afshr aumbakant libe, afshr umbamerkt medouz, afshr di brumen fun biz. az longing kampalz mir tsu makhn a farbrekhn. er iz aundzer makht tsu vos mir ale muzn forleygn. ver iz er - ikh ton nit visn. ikh bashafn "pulsating oval", vos ikh khoupt volt farbetn a mentsh do. ikh viln tsu onrirn es, hern di faktish vort, nisht di telepatish rede. WXZ-170975 hot ongerirt buta's hant mit ir dreyfus. zi pelts an umbamerkt softnas vi di brodevke hat gerirt ir futer. dernokh er klikt epes vider. der helm royz fun bouthe s kop aun sangk tsu di kheyts. der shtul hot zikh ibergekert kapoyer: a zilberne tir iz shnel durkhgelafn durkh di aoygn fun der dirh. mit a mal hat er zikh geshaklt aun zikh afgeshtelt. di dirh iz gezesn vi in ir fotel. der kop iz geven shver. di gemel "kats s aoyg" khangging aoyf di vant iz geven tiltid. - vas iz das? pasivaideno? ikh vel nisht trinken keyn mer nekht. di voynung iz aoyfgeshtanen, teyd aroyf di bild. getragn a shlafrak. er hat gekukt aoyf zeyn bild in shfigl aun - iberrasht: a shram hat likhtik gesheynt aoyfn shtern!.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"