Шкондини-Дуюновский Аристах Владиленович : другие произведения.

«кошачий глаз»

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  „Katės akis“, atsirado žalios spalvos šviečiantis ovalas. Jis pulsavo: Trys trumpi, trys ilgi, trys trumpi SOS. – Kas čia dabar? Man jau vaidenasi? Padauginau?... Butei pasidarė smalsu. Ji pakilo iš fotelio, ištiesė ranką. Ovalas pakeitė šviesą – iš žalios tapo ryškai oranžinis ir nebepulsavo, o nusileido žemiau. Butė jį palietė ranka... Nenustebo atsidūrusi labai ilgame koridoriuje. Negirdėjo, kaip prie jos privažiavo sidabro spalvos krėslas, tik suprato, kad reikia į jį atsisėsti. Atsisėdo. Nebuvo nei baimės, nei nuostabos, nei nerimo – rodėsi taip turi būti. Krėsle ji važiavo ilgu baltu koridoriumi. Jo šonuose buvo daug durų – viena prie kitos, beveik be jokio tarpelio. Visos durys sidabro spalvos, be rankenų – į tai Butė atkreipė dėmesį. Prie vienų tokių durų krėslas sustojo. Durys be garso atsivėrė. Krėslas Butę įvežė į didelę, ovalią galima sakyti, tuščia patalpą. Taip, tai buvo patalpa, o ne kambarys. Jame nebuvo jokio baldo, tik pačiame viduryje stovėjo sidabro spalvos ovalus stalas. Prie jo sėdėjo sidabro rūbais apsirėdęs žmogus. Butė negalėjo pasakyti kas tai – vyras ar moteris. Veidas – be išraiškos, be bruožų. Butei pasirodė, kad jis gražus ir draugiškas: siauros lūpos skyrė smailą smakrą nuo nedidelės taip pat smailos nosies, įspūdingai didelės smaragdo spalvos akys, kaip chameleono be blakstienų žvelgė į Butę šiltai, siauri antakiai beveik susilietė virš didelių akių, kakta labai aukšta nuožulniai perėjo į viršugalvį, plaukų nebuvo. Nepaisant to, kad priešais Butę sėdėjo žaliaodis, jai visai nebuvo keista. Ji tik atkreipė dėmesį į žaliaodžio rankas – jos buvo su trimis pirštais, bet ir tai neatrodė atstumiančiai, priešingai – norėjosi jas paliesti, įsitikinti, ar jos švelnios. Žaliaodis pasilenkė į priekį ir kažką paspaudė sidabriniame stale. Iš aukštai pamažu Butei ant gavos nusileido šalmas. Jis prakalbo gražia lietuviška kalba. – Sveika atvykusi į 5005 metų gegužės 5 dieną! Aš bibliotekininkas WXZ-170975-toks mano vardas. Aš jau daug metų žiūriu į praeitį. Mūsų pasaulyje nėra kvapų, nėra medžių, nėra paukščių – visur metalas, betonas ir stiklas. Jūs, žmonės, 22 amžiuje visiškai iškirtote medžius, išasfaltavote pievas. Dabar Žemėje viskas labai sterilu – nėra mikrobų, kurie sukelia pandemijas, nėra mirties. Mes gyvename amžinai. Nėra, nei vyro, nei moters. Nėra meilės. Apie meilę skaičiau 22 amžiuje, tada dar buvo knygų. Dabar viskas suskaitmeninta. Bet aš vis dar turiu knygų knygą „Romeo ir Džuljeta“. Ji griežčiausiai uždrausta. Jeigu surastų, mane sunaikintų. Mes nebeauginame maistui augalų ar gyvūnų, mūsų mastas sintetiniai vitaminai. Iš mūsų smegenų išvalė tokius jausmus kaip, gailestis, prisirišimas, meilė. Nežinau kaip man pavyko išvengti visiško smegenų išplovimo. Aš tebejaučiu begalinį ilgesį. Bet nežinau, ko ilgiuosi. Gal nepažintos meilės, gal nematytų pievų, gal bičių dūzgimo. Tas ilgesys mane verčia nusikalsti APSOLIUTUI. Jis mūsų valdžia, kuriai visi turime paklusti. Kas JIS, – aš nežinau. Sukūriau „Pulsuojantį Ovalą“, kuris, tikėjausi, iškvies į čia žmogų. Noriu jį paliesti, išgirsti tikrą žodį, o ne telepatinį kalbėjimą. WXZ-170975 savo tripiršte ranka palietė Butės ranką. Ji pajuto neregėtą švelnumą, lyg kurmis savo kailiuku būtų prisilietęs. Tada jis vėl kažką paspaudė. Šalmas pakilo nuo Butės galvos ir nusklendė į aukštybes. Krėslas pajudėjo atgal: gretai greitai pro Butės akis bėgo sidabrinės durys. Staiga krestelėjo ir sustojo. Butė sėdėjo kaip sėdėjusi savo fotelyje. Galva buvo sunki. Paveikslas „Katės akis“, kabojęs sienoje, buvo pakrypęs. – Kas čia dabar? Pasivaideno? Daugiau naktimis negersiu. Butė atsikėlė, sutvarkė paveikslą. Apsivilko naktinius marškinius. Pažvelgė į savo atvaizdą veidrodyje ir – nustebo: kaktoje ryškiai švietė randas!.
  
  
   «Кошачий глаз», появился зеленый светящийся овал. Он пульсировал: три коротких, три длинных, три коротких SOS. - Что это? Я уже играю? Я умножил? ... Квартира стала любопытной. Она встала с кресла, протянула руку. Овал изменил свет - с зеленого на ярко-оранжевый и уже не пульсирующий, а спускающийся ниже. Квартира коснулась его рукой ... Он не удивился, обнаружив себя в очень длинном коридоре. Он не слышал приближающегося к ней серебряного стула, только понял, что ему нужно сесть в него. Он сел. Там не было ни страха, ни удивления, ни тревоги - казалось, что это так. В своем кресле она поехала по длинному белому коридору. Там было много дверей по бокам, почти без зазора. Все двери серебряные, без ручек - Буте обратил на это внимание. У одной из этих дверей стул остановился. Дверь тихо открылась. Стул Квартиру перенесли в большую овальную, так сказать, пустую комнату. Да, это была комната, а не комната. Там не было мебели, только серебряный овальный стол посередине. Рядом с ним сидел мужчина, одетый в серебро. В квартире не могли сказать, кто это был - мужчина или женщина. Лицо - без выражения, без особенностей. Он оказался красивым и дружелюбным по отношению к квартире: узкие губы отделяли острый подбородок от маленького, а также заостренного носа, впечатляюще большие изумрудные глаза, как хамелеон без ресниц, смотрели на квартиру тепло, узкие брови почти касались больших глаз, лоб очень высоко от головная боль, нет волос. Несмотря на то, что зеленый человечек сидел перед квартирой, для нее это было совсем не странно. Она только указала на руки зеленого человека - они были с тремя пальцами, но это не казалось отталкивающим, наоборот - он хотел прикоснуться к ним, чтобы убедиться, что они были нежными. Зеленый человек наклонился вперед и что-то нажал на серебряный стол. С высокой точки зрения на квартиру опустился шлем. Он говорил на прекрасном литовском языке. - Добро пожаловать на 5 мая 5005! Я библиотекарь WXZ-170975 - так меня зовут. Я смотрю в прошлое на протяжении многих лет. В нашем мире нет запахов, нет деревьев, нет птиц - металл, бетон и стекло повсюду. Вы, люди, полностью срубили деревья в 22 веке, проложили луга. Теперь все на Земле очень стерильно - нет микробов, вызывающих пандемии, нет смерти. Мы живем вечно. Нет ни мужчины, ни женщины. Любви нет. Я читал о любви в 22 веке, тогда еще были книги. Теперь все оцифровано. Но у меня все еще есть книга «Ромео и Джульетта». Это строго запрещено. Если они найдут меня, они уничтожат меня. Мы больше не выращиваем растения или животных для еды, наша чешуя - это синтетические витамины. Такие чувства, как жалость, привязанность, любовь были очищены от нашего мозга. Я не знаю, как мне удалось избежать полного «промывания мозгов». Я все еще чувствую бесконечное желание. Но я не знаю, что я скучаю. Может быть, неизвестная любовь, может быть, невидимые луга, может быть гул пчел. Это стремление заставляет меня совершить ПРЕСТУПЛЕНИЕ. Это наша сила, которой мы все должны подчиниться. Кто он, я не знаю. Я создал «Пульсирующий овал», который, как я надеялся, пригласил сюда человека. Я хочу прикоснуться к нему, услышать настоящее слово, а не телепатическую речь. WXZ-170975 коснулась руки Буте своим штативом. Она чувствовала невидимую мягкость, как будто крот коснулся ее меха. Затем он снова щелкнул что-то. Шлем поднялся с головы Буте и опустился на высоту. Стул отодвинулся назад: серебристая дверь быстро пробежала глазами квартиры. Внезапно он встряхнул и остановился. Квартира сидела как будто в ее кресле. Голова была тяжелой. Картина "Кошачий глаз", висящая на стене, была наклонена. - Что это? Pasivaideno? Я больше не буду пить. В квартиру встали, привели в порядок картину. Он был в ночной рубашке. Он посмотрел на свое изображение в зеркале и - удивленный: шрам ярко светился на его лбу!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"