Шкондини-Дуюновский Аристах Владиленович : другие произведения.

Di shushken fun nepl

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  di shushken fun nepl. 1
  
  
  IGLĖ
  
  ikh gevaust az ikh iz geven in konflikt hinter di shver vudan tirn. ikh hob dos farshtanen gleykh vi der shlikh hot gemaldn az der prints vil mikh zen. ikh hat nisht afilu khoshed vos ken hobn geven falsh itst, ober es geven vi ikh iz geven inkrisingli dervart tsu filn shlekht mit yeder geyt farbey tog. nekhtn hab ikh gehert az ikh hab genumen milkh fun di shkhns ki, heynt veys ikh nisht ver es hat shoyn farshfreyt di mesej az di tsrh funem tefer zun hat aoykh tsu tan mit mir. keyn enin vi fil juna derklert zey az di feriz zenen nisht farknast in aza tingz, keyn eyner iz geven kanvinst.
  kh'hab tif eyngeatemt aun aoyfgeshtuft di tir. far aundz iz geefnt di duk s kunst galerye, ilumaneytad durkh nokhmitog leyts vos kumen durkh kleyn glaz fentster, di bloyz in aundzer gantsn dorf. vi lang ikh bin nisht do. far a moment es simd az gornisht in dem ort hat gebitn zint ikh iz geven kleyn, ikh gekumen do mit meyn fater oder muter tsu duk vilkgailas. hoykh silingz, klots vent, khangging geyeg troufiz, groys karvd mebl, breyt tepekh aunter di shtul fun di firsht. aun nor kuk aoyf der mentsh vos zitst azoy lang in vilkgaila ort, ale di sheyn memeriz shaterd. alts hat gebitn tsu fil.
  prins skirot iz itst nisht aleyn. bey, in di tsurik fun di tsimer, iz geshtanen butaut, zeyn fidusyari aun fraynd, vi shtendik ernst aun geshpant. ibern gartl iz im gehangen, vi alemal. aoyf der linker zayt, aoyfn auntershtn zits, ongeton in aza likhtik-roytn mantl aun farleygte hent aoyf ir geshvolenem boykh, hot dutshess auktuma shemevdik geshmeykhlt. ikh hob zi koym gekent; zal es oyskumen azoy kleyn zint zi iz geven di froy fun skiroth, ober zi hat shoyn geboyrn zeyn iursh. nokh, ruv sapreyzd di bayzayn fun der fert mentsh do. kumendik tsu Auktuma, Ukmė geshtanen mit a kop arop aun arop.
  - host farbetn? ikh gefregt, louering meyn kop.
  - nu.
  ikh gegangen tsu zey. skiryot s blik gevaxn mer aun mer beyz vi ikh aproutsht.
  - darft ir mir garnisht zagn?
  ikh hob zikh aoysgetsoygn aun im intentli gekukt in di aoygn. vos ikh zol itst araynlozn, ikh beemes ken nisht visn. ale di mer azoy ven es kumt tsu ukme. ikh hob nokh nisht gehert epes shlekht vegn zikh. es meynt az biz zeyer letstns zi gekumen tsu aundz. on bakumen an entfer, skiryot hat vider gezogt:
  - ikh gedank mir hobn mskhim az vi lang vi ir lebn tsvishn aundz, di shadouz nit mer loyfn?
  es iz geven vi kalt vaser iz geven aoysgegasn iber zeyn tsurik. farbetn shadouz? farvas zol ikh? ikh hob geshoklt mitn kop.
  - ikh bin nisht fakh.
  - zogt ir dos take? vayl ikh gehert epes andersh. - skiryot hat zikh aoysgedreyt tsu Ukmė. - iberkhzrn vos ir hot mir gezogt.
  ir nas pnim, badekt mit kleyntshik trafns fun shveys aun badekt mit grisi strandz fun hor, zikh tsu im, vi aoyb klerafeyd oder gezunt gehert. der prints hot zikh ongeshtoysn. di froy seyd, tvistid, aun dan, slouli aun hilkhik, angehoybn tsu redn, bloyz kukn aoyf im.
  - ikh hob gezen a shotn in meyn hoyz nekhtn nakht. er aoysgeshtrekt zeyn gever tsu meyn sliping kind aun gevalt tsu nemen es.
  der prints hot itst gekukt aoyf mir mit a geviner blik. ikh bin geshtanen dershtoynt aun mer garnisht gevalt zagn. seydn ir shtompern do aun prubirn tsu dekn deyn hent mit di mentshn aun zeyer keseyderdik ligt. farvas zagt Ukme dos? vos hob ikh geton tsu ir? nokh ale, take, di nekhtn ...
  take, do s vos!
  "ukme," hob ikh azoy geshrien, az zi hot afilu ongevizn mitn kop. - ir hot zikh gevizn. es ken nisht zeyn a shotn, ikh hat nisht farbetn es.
  - ukme, ken geyn. adank. skiryot interaptid mir. di froy, vi aoyb nit rileyzing vos zi iz geven asking far, zikh tsu im vider. er veyvd zeyn hant tsu di tir. - neyn.
  iventshavali zi oubeyd aun kheridli linx. ikh hob bashlosn zi nisht optsushteln aun hob gevart biz di tir vet zikh farmakhn.
  - duk, ikh shvern, ikh avade ton nit farbetn keyn shotn. Ukmei pasivaideno. nekhtn iz zi geven mit iuni. zi iz ernst krank. juna hat ir a erbal gemish far hits. kleyn kenen dershaynen tsu ir. ir visn, aoyb di shotn hat shoyn ritsht tsu ir kind, es darf zeyn ...
  - shat biz ikh vendn tsu ir! skryot hat gezagt. dos pnim hot im ongehoybn royt vern fun tsorn. - biz itst hob ikh dikh in a oysbeyg, ikh ashurd ir az ir zent nisht geferlekh, ikh ken lozn ir lebn do, ober aoyb ir ton dos ...
  er iz antshvign gevorn vi tsu makhn mir dershrokn. ikh hob zikh nit aumgekert. ikh hob vayter gekukt aoyf zey beyde aun gevart. Skiriot hot zikh antflekt far meyn aoygn dem tog mit a yor tsurik, beging mir tsu ton epes aun rateven zey ale fun ​​toyt, tsu rateven zeyn tayer gegrayzlt rune. dernokh es gekukt azoy shtark andersh. skiryot hat shoyn fargesn. ale hobn shoyn fargesn. tsi zey filn vi ikh ken aoykh fargesn?
  "aoyb ir ton, igle, ikh vet zeyn getsvungen tsu onnemen di oysbeyg." farshteyn?
  zeyn kul iz geven kamer aun ikh otem aun ikh geefnt meyn lifn vider. ober er mound, erjing shtilkayt.
  - ikh ton nisht veln tsu hern tsu deyn derklerungen. ikh nor veln mir zol haltn zikh tsu aundzer heskem.
  - ikh tuh.
  - dernokh ikh hofn az di shmues vet keynmol pasirn vider. ikh, vi ir, nor zorgn vegn meyn mentshn. aun punkt vi ir, ikh volt nisht veln tsu pasirn epes tsu meyn lib gehat ones.
  ikh gat stak. er hat dem letstn zats aroysgezagt azoy langzam aun mansbild az ... hab ikh es rekht? strashet mikh der prints?
  mentsh? a tsorn hot zikh ongehoybn shvimen in zayn kastn. ikh ristreynd meyn lifn tsu zogn im gornisht mer vayl ikh eyngezen az ikh volt badoyern es shpeter, nor gekukt in di bloy umroyk aoygn aun gefrvut tsu ibertseygn zikh az er hat gemakht a grayz in tshuzing di vort az er iz nisht treyng tsu tsuzog mir tsu teytn an ander lib gehat eyner. ikh hob shoyn zikh aoysgedreyt tsu bakumen avek fun do vi bald vi meglekh, ober in der tseyt auktuma louerd zeyn gever aun geredt shtil:
  - igle. prubirn tsu farshteyn. ikh hob file mol gehert vi ir hot geratevet alemen fun di aproutshing armey fun shverdn durkh rufn zey di ansestral shtimung. ikh farshteyn az ir hobn tsu krbn a plats far dem, aun mir veln ale shtendik zeyn dankbar tsu ir. ober farshteyn aundz aoykh. mentshn zenen nisht geveynt tsu lebn mit a feye, zey zenen dershrokn. spetsyel ven di feye kenen rufn dem shotn trup vider. aoyb ir farshteyn az ir kenen nisht kontrolirn deyn khukhus, zeyn gut, hern tsu di oysbeyg aun tretn avek. beyde skiroth, aun afilu butaut, hobn itst gekukt aoyf di highness mit khidesh. ikh iz geven zikher az ikh ken hern ir kul far di ershter mol. zi iz geven kmet meyn aynkukn zikh, a myes froy mit a gombe-gombe az anshtot fun verter tsu mentshn rispanding bloyz mit a shmeykhl oder a khvalye fun ​​ir hant. ikh gedank zi zitsn do nor tsu vayzn zikh. zogndik vos zi vil, hot zi geshmeykhlt vi zikh antshuldikt aun iz vider aropgefaln aoyf ir mogn. aber dos mol, in dem shemevdik shmeykhl, iz geven epes terabli bakant tsu mir.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"