Дивер Джеффри : другие произведения.

Правило трьох

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Правило трьох
  
  
  
  Глава 1
  
  Середа, 20 вересня, 18.30 ранку.
  
  Нічого не залишалося робити , окрім як ...
  
  Його розум не може до кінця закінчити пропозицію.
  
  Сидячи на краю двоспального ліжка, він дивиться на слабкий сонячне світло, що проникає всередину крізь жалюзі, які при установці були білими. Сонце падає на лезо ножа і заливає його обличчя відбитим світлом, майже таким же чистим, як першоджерело, що знаходиться за мільйон миль звідси.
  
  Нічого не залишалося робити , окрім як ...
  
  Вставши з ліжка, він кладе ніж на тумбочку, ретельно приймає душ, відтирає, відтирає.
  
  Потім надів випрасувана сорочка, випрасувані штани і відпрасований піджак бежевого відтінку, який відповідає його фігурі. Ворсистий килим заглушає всі звуки, крім серцебиття і гулу у вухах, як саундтрек до хвилювання, яке охоплює серце.
  
  Підійшовши до вікна своєї строго впорядкованої квартири, він дивиться на забудову, населену менеджерами середньої ланки, шкільним адміністратором автодилером, зірковими продавцями, старшими бухгалтерами, постійними жителями. Ще рано. Незабаром вони вирушать на свої робочі місця. Вирушаючи в світ, беручись за завдання, вишикувані в ряд, як перешкоди, деякі низькі, як бордюри, деякі з розтяжкою для стегон.
  
  Хтось підставить тобі підніжку і розіб'є голову об асфальт, може бути, ти знову будеш брати участь в гонках. Може бути, ніколи не встанеш.
  
  Нічого не залишалося робити , окрім як ...
  
  Джозеф Рей Уїлан варить каву, використовуючи окріп і крапельницю. Він сидить за кухонним столом. Один ковток. Два. Три.
  
  Він виливає інше.
  
  Три - це магія. Три поглинає його.
  
  У його музичному додатку зациклюється пісня. Арія "Королеви ночі" з "Чарівної флейти". В опері головного героя, Таміно, рятують три гувернантки, слуги королеви, і він починає свій шлях до просвітління. Їм керують троє молодих людей. Опера написана в тональності, що складається з трьох бемоль.
  
  Нічого не залишалося робити , окрім як ...
  
  Народження, життя, смерть ... Для тебе їх три.
  
  Зараз майже без трьох хвилин сім.
  
  І пора йти.
  
  Він бере ніж із спальні. А з кухонного столу бере свій пістолет і рулон сірої клейкої стрічки. Всі складає в рюкзак. Всередині є ще кілька предметів, так що загальна кількість перевищує три.
  
  Це його не турбує. Він божевільний, так, але не до такої міри, щоб бути дивним психом.
  
  Нарешті, він кладе в кишеню ручної компас, не електронний. Традиційними компасами більше ніхто не користується. Це нерозумно. По-перше, немає GPS-орієнтир, що вказує, де ви були.
  
  По-друге, Північний полюс ніколи не вичерпується.
  
  Він перекидає рюкзак через плече і йде до дверей. Три глибокі вдихи.
  
  А потім на вулицю, в сирій день кінця літа, коли зовсім нічого робити...
  
  ... але приступай до роботи і покончи з життям.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 2
  
  Відразу після 14:00 пополудні, виїжджаючи на машині із Спрінгфілда, Констант Марлоу минув знак.
  
  АЛЕЯ CЖАЙВОРОНКОМ
  
  YНАШЕ МІСТО. . .
  
  ФУНЦІЯ 1789 р.
  
  Вона проїхала кілька кілометрів по шосе 27, через сільськогосподарські угіддя, де одні посіви були прибрані, інші відкладені. Під'їхавши до коричневої службовій машині шерифа з миготливими фарами на низькій даху, вона зменшила швидкість і звернула на ґрунтову дорогу, посипану гравієм, яка вела в парк Лоун-Рідж.
  
  Двоє добре засмаглих помічників шерифа махнули їй, щоб вона зупинилася приблизно в ста футах від місця. Вони зупинили б все громадянський рух, а вона була в своїй особистій машині, явно не з правоохоронних органів. "Хонда" була помаранчевої, відтінку, з яким автомобіль не народився. Марлоу знадобився комплект коліс для прикриття, щоб переслідувати особливо неприємного продавця метамфетаміну, і вона купила седан на свою кредитну картку. Після операції — і успішного нашийника — вона вирішила залишити цю річ собі.
  
  Він жодного разу не ламався, і єдина куля, випущена в нього минулого тижня, не зачепила життєво важливі органи — її саму і двигун — і потрапила в підголовник. Вона збиралася його вирізати.
  
  Тепер вона в'їхала носом в низьку траву, заглушила торохтіли двигун і вибралася назовні.
  
  Більш високий помічник шерифа похитав головою, побачивши жінку в синіх джинсах, білій футболці і чорній шкіряній куртці, каштанове волосся зібрані в строгий кінський хвіст.
  
  Мислячий цивільний чоловік.
  
  Хоча, можливо, дивувався трехдюймовому шраму у неї на лобі.
  
  Вираз його обличчя змінилося, коли вона відкинула куртку, оголивши золотий значок, що лежить поруч з її маленьким чорним пістолетом.
  
  "Шериф Тремейн?" запитала вона.
  
  Той, що нижче зростанням, вказав на скупчення автомобілів і чоловіків і жінок у формі кольору хакі управління шерифа округу Боумен, штат Іллінойс. Вони знаходилися на краю майданчика для пікніків і відпочинку розміром сто на сто ярдів.
  
  “ Це той самий ковбой, - сказав чоловік Марлоу.
  
  Вона кивнула і попрямувала до них по скошеній траві, а потім по буйно розрослася траві.
  
  П'ятдесятирічний Френк Тремейн був засмаглим, на руках і скронях виступали вени. Його обличчя було змарнілим. Він був підтягнутий скрізь, крім виступаючого живота. Незважаючи на тісноту в поясі, його мішкуваті штани були, а сорочка частково розстебнута ззаду. Його зброєю був не ефективний автомат заряджання, як у будь-якого іншого поліцейського у всесвіті спорту, а колесцовый пістолет, револьвер, вміщав максимум шість патронів, може бути, п'ять. Його черевики були гостроносими і подряпаними. Його довге обличчя було изборождено зморшками не від віку, а від перебування на свіжому повітрі.
  
  Ковбой номер один ...
  
  Він щось жував і, примружившись, оглядав парк з проникливим виразом обличчя.
  
  Потім, на мить здивований її присутністю, він завмер, не зводячи з неї очей, коли вона наблизилася.
  
  “ Ну, знаменитий Констант Марлоу.
  
  Голови тих, хто стояв поруч з Тремейном, повернулись. Марлоу кивнув їм.
  
  “ Аж з самого Чикаго.
  
  Вона була в Спрінгфілді. Вона не стала його поправляти.
  
  Тремейн пройшов повз інших. Його видовжене обличчя залишалося байдужим. “Для мене це все, хм? Ми промахиваемся, і БРК знову завдає удару. Тому вони задіють великокаліберні знаряддя ".
  
  "Ніхто не вагався". Вона сказала це, тому що він міг їй знадобитися, а не тому, що це було правдою. "У мене був досвід в подібних речах".
  
  Тепер чоловік висловлював якісь емоції, погляд, який міг означати: тримай свою поблажливість при собі, жінка.
  
  “ Об'єднана оперативна група? - запитав він.
  
  "Ні". Закріплюючи своє пониження в посаді.
  
  Це був тютюн, а не жуйка. Він відвернувся і сплюнув у траву.
  
  “ Оскільки У мене є справи. Тобі знадобиться хто-небудь з місцевих. Принцеса! " покликав він, і його скрипучий голос став голосніше.
  
  Міцна жінка років тридцяти, у формі помічника шерифа, обернулася і ніяк не відреагувала на грубий виклик. У неї було кругле симпатичне обличчя з великими темними очима і смаглявим кольором обличчя. Чорне волосся зібране у кінський хвіст.
  
  Він не представив їх один одному, а надав цю справу двом жінкам.
  
  “Вечір у Ватсеке. Мене звуть Зосетт. Або Зо".
  
  “ Констант Марлоу.
  
  "Поінформуй експерта," сердито пробурмотів Тремейн. “ І не забудь ЕБ.
  
  "Так, сер".
  
  Він відійшов, щоб розібратися з усіма речами", які вимагали обробки.
  
  "Шериф," покликав Марлоу. Вона була тут не для того, щоб відрізати голову змії. У неї були до нього питання, і їй потрібен був рада, думки.
  
  “ Принцеса тобі допоможе. "Він махнув рукою, сплюнув і пішов до своєї машини.
  
  "Іноді він такий, агент Марлоу", - сказав Ивентид.
  
  "'Принцеса'?
  
  “Він почав називати мене так по телефону ще до того, як дізнався, що я корінний житель. Потім, після того, як ми зустрілися, він вирішив — я припускаю, — що якщо він перестане називати мене "принцесою", це було б проявом расизму. Мені було б все одно ".
  
  "Кличте мене Констант". Без пояснення імені. "Я хотів запитати його про експертизу".
  
  “Готове. Звіт повинен бути в офісі".
  
  Швидко для маленького містечка. Інше питання, який вона залишила при собі: чи були результати хорошими?
  
  "Що він мав на увазі, кажучи 'ЕБ'?
  
  “Братство Орла". Неонацистська банда. Вони тиняються по Моргантауну. Більше нацистів, ніж нео ".
  
  "Я читав NCIC про вбивство в понеділок".
  
  Сьогоднішня була другою жертвою злочинця, якого преса охрестила БРК, Палицею, зґвалтуванням і вбивством. Перша, Ебігейл Биллс, померла три дні тому.
  
  Марлоу продовжив: "Мотивація - це не поведінка выживальщика / скінхеда".
  
  “ Я знаю. В минулому році я відвідував курси підвищення кваліфікації в академії. Куантіко.
  
  ФБР.
  
  Члени екстремістських політичних угруповань, навіть ті, хто схильний здійснювати смертельні злочини на ґрунті ненависті, як правило, не залучаються до кримінальної відповідальності за сексуальне насильство з метою вбивства. Насправді, саме на ці бригади можна розраховувати у забезпеченні правосуддя на тюремному подвір'ї, коли справа доходить до сексуальних злочинців.
  
  Eventide пояснив: “Але Френк шукав привід, щоб поставити в лідери Alton Max. Його теорія полягає в тому, що це міг бути хтось з Гітлерюгенду, став ренегатом, і він БРК ".
  
  Марлоу сумнівався. "Ебігейл і Келлі ..." Жертви тут. "Вони були білими, і прізвища не схожі на єврейські".
  
  "Ні, але Френк переконав себе, що вони є постійним джерелом зла в окрузі".
  
  “ Є якісь зачіпки, зв'язують "Іглз" з обома злочинами?
  
  "Ні".
  
  "В кінці списку". Марлоу подумав, як би Ивентид поставився до отримання наказів від новачка. Очевидно, ніяких проблем. Вона зробила позначку і весело поглянула на нього.
  
  “ ТОД? - Запитав Марлоу.
  
  "Ми доберемося до полудня, плюс-мінус".
  
  “ Хто її знайшов? - запитав я.
  
  “ Вона бігала підтюпцем. Он там... Ти побачиш. Чоловік в обідню перерву з Карджилла, сам вийшов на пробіжку ... Я знаю, я знаю: не рідкість, коли злочинець повідомляє про це.
  
  Якщо ви несамовиті, щоб вчинити вбивство, ви досить несамовиті, щоб вести себе або ірраціонально, або вкрай нарциссично за принципом "Мене-ніколи-не-піймають".
  
  “У нього було платинове алібі. Але навіть до того, як я перевірив, я знав. Легко читається ".
  
  "Кинесика?"
  
  “Мова тіла? Немає. Ну, так. Я думаю. Його вирвало. Він відвів мене до тіла, подивився на неї, і його вирвало ".
  
  "Нелегко подделаться", - припустив Марлоу.
  
  "Та де ж вона?" - запитав я.
  
  "Судово-медичний експерт відпустив її, але вона все ще на місці". Ивентайд кивнув на фургон, на борту якого було надруковано "BCME". Жінка середніх років у комбінезоні притулилася до помятому металу. Вона курила, читаючи в телефоні. Марлоу звик до цього. Важко відмовитися.
  
  Марлоу подивився на східну половину паркування, обгороджену поліцейською стрічкою. Півдюжини репортерів слухняно стояли за лінією. У маленьких містечках, на відміну від мегаполісів, журналісти не кричать, не хваляться і не сіпаються за положення камери. Освіжає.
  
  “ Є якесь опис суб'єкта?
  
  “ Шість футів, темне волосся, туфлі десятого з половиною розміру, вага сто вісімдесят на двісті десять. Білий. Все це було місцем злочину. Свідків немає."
  
  - Тіло Келлі, - сказав Марлоу. Покажіть мені.
  
  Вони рушили через велику смугу трави і дерев, яка була обгороджена ще більшою жовтою стрічкою, гіпнотично розвівається на вітрі, як банери з оптичними ефектами у салонів уживаних автомобілів.
  
  Поки вони йшли, помічник шерифа Ивентайд сказав: “Отже, це номер два за три дні. Люди на взводі. У збройовому магазині Майка до часу закриття закінчаться патрони і перцевий балончик".
  
  Коли вони наблизилися до місця події, Марлоу побачив, що команда криміналістів попрацювала добре. Вони обгороджували мотузками всю бігову доріжку на сотню ярдів по обидві сторони від трупа, набагато більше, ніж обыскало б більшість криміналістів.
  
  Вона помовчала, вивчаючи ліс навколо себе, а потім зробила крок вперед.
  
  Келлі Надер лежала під зеленим пластиковим брезентом.
  
  Надівши рукавички, Марлоу присів навпочіпки і зірвав покривало.
  
  Молода жінка років п'яти-шести, зростанням з Марлоу, лежала горілиць на стежці, особою вліво — у бік Марлоу. Її незрячий погляд був спрямований на фіолетове квітуча рослина, види якого агент не знав.
  
  Цей злочин було схоже на те, що відбулося в понеділок — Марлоу прослухав звіт по дорозі сюди, з допомогою програми читання PDF-файлів. Вбивця вдарив Келлі ззаду по голові важким предметом діаметром близько півтора дюймів. Ще кілька ударів призвели до її смерті від травм, завданих тупим предметом. Тріснула кістка жахливо деформувала те, що могло б бути досить симпатичним обличчям.
  
  Її спортивний ліфчик і футболка були задерті. Її шорти з спандекса, чорно-фіолетові, були зняті, як і пара брудно-білих трусиків. Одна кросівки "Адідас" була надіта на ногу в білій панчосі; інша валялася в декількох футах від неї. На ній були кільця і намисто. У них був діамант. Пограбування не входило в число мотивів.
  
  “ У судмедексперта є своя думка?
  
  “Зґвалтування статевим членом, а не замінник. Презерватив. На місці злочину вже є клеймо — від мастила".
  
  Марлоу піднявся і зробив коло на 360 градусів, уважно вивчаючи місце події. Великі смуги густого лісу були на півдні, півночі і заході. Парк — з паркуванням, майданчиком для пікніка та просторами підстриженою трави — перебував на сході. Ця галявина закінчувалася смугою лісу, а за нею починалось щось, схоже на болото.
  
  Неможливо розгледіти, чи було що-небудь потревожено, враховуючи листя. Якщо хтось мав намір когось вбити і не залишати видимих слідів наближення і втечі, це було б епіцентром.
  
  Останній погляд на бідну жінку. Потім Марлоу знову накрив її і піднявся.
  
  Скороминуща думка: Тремейн не викликав би її після першого вбивства — він тримав би своє королівство в їжакових рукавицях, — але хтось із IDCI в Спрінгфілді міг би це зробити.
  
  Це було саме той злочин, на якому Марлоу спеціалізувалася. Вона кинула все і попрямувала в округ Боумен; якби вона це зробила, здобула б вона достатніх зачіпок до БРКУ, щоб заарештувати його, або, принаймні, підібралася б достатньо близько, щоб змусити його переглянути сьогоднішній напад?
  
  І уникнув смерті Келлі?
  
  Якщо вже на те пішло, вона сама могла б прочесати дріт, як вона іноді робила, в пошуках злочинів, пов'язаних із злочинцями, подібними до цього.
  
  Але вона цього не зробила.
  
  Однак обвинуваченням не було місця в розслідуваннях.
  
  “ Бігун, який знайшов її. Він побачив що-небудь корисне?
  
  “ Ніяких машин, крім її. Ніяких людей. О, і алібі? Я зняла GPS з його машини. Він був у Андерсоне. Оператор його стільникового зв'язку визначив місце розташування телефону саме там, де він сказав. Я підтвердив, що це був він, бо отримав голосову копію повідомлення, яке він залишив у 12: 02. Воно відповідало його вокальному профілю ".
  
  Що ж, Ініціативна Дівчина...
  
  Марлоу знову оглядав захаращений ліс, зарослий вином і завалений листами, молоді пагони, гинуть від посягань батьків, які крали засоби до існування і загороджували сонце.
  
  "Де?" тихо запитала вона.
  
  Ивентайд подивився в її бік.
  
  “Як він добрався до неї? Це ключ".
  
  Там, де був завжди.
  
  Де жив злочинець, де вони знайшли жертву, звідки втекла потенційна жертва...
  
  Де ти кого знайшов.
  
  Іноді до тебе доходило чому, але Константа Марлоу це не дуже цікавило, і в даному випадку не було особливих сумнівів щодо мотиву.
  
  Де?
  
  У криміналістів могли б бути хороші знімки слідів взуття, і це могло б надати деяку допомогу. Що Марлоу цікавило набагато більше, так це його автомобіль, на якому сліди шин і колісна база, а іноді і витоку масла, газу і антифризу можуть привести безпосередньо до передніх дверей підозрюваних.
  
  Вона хотіла знати: де він припаркувався, щоб почати свою полювання?
  
  Марлоу подумки склала схему, як вона це часто робила, коли розглядала географію місця злочину.
  
  Північ
  
  Західне Місце Злочину, Автостоянка На Сході
  
  Південь
  
  Вона пояснила цей прийом Eventide, який підняв брову, ніби запам'ятовуючи ідею. Помічник шерифа сказав: “На парковці багато бруду м'якою, і ми там не знайшли відбитків взуття. Або струмок. Значить, він прийшов не тією дорогою. Вона вказала.
  
  На східній стороні парку відбувався приплив, який тек з півночі на південь. Мулисті береги були шириною в три-чотири фути; ніхто не зміг би перейти їх, не залишивши слідів.
  
  “ На південь? Ивентайд продовжив. “Ми обшукали сотню ярдів по обидва боки від того місця, де стояла її машина на з'їзді. Перехресних слідів немає".
  
  - А який там була земля? - запитав я.
  
  “Трохи гравію, трохи асфальту. В кількох місцях бруд. Якби він дійсно хотів не залишати відбитків, він міг би знайти спосіб вистежити її, не залишаючи слідів ".
  
  Знак. Слово, яке мисливці використовують для позначення слідів, залишених здобиччю.
  
  - На північ і захід? - запитав Марлоу.
  
  “ Ми туди не заглядали. Поки немає.
  
  Отже, таблиця "де" була змінена.
  
  Північ (Підлягає пошуку)
  
  Західна (що Підлягає обшуку) Стоянка на місці злочину (Немає) Східна (Немає)
  
  Південь (Малоймовірно, але можливо)
  
  Ивентайд сказав: "О, і якщо тобі цікаво, наш співробітник із зв'язків з громадськістю запитує свідків". Вона знизала плечима. "Ми знаємо, як це відбувається, але, може бути, хто-небудь здивує нас і зробить крок вперед".
  
  “ Мені потрібна заправна станція, найближча.
  
  Ивентайд сказав: “Це, мабуть, від Данхэма. Але тиск на десять центів менше. П'ять миль, але безперечно варто того, щоб проїхати, якщо заправитися".
  
  “Ні. Я виберу "Данхем"".
  
  Посміхаючись, Ивентид сказав: "Це мило з твого боку".
  
  Марлоу запитально подивився на неї.
  
  “Підтримую місцевих. Не ланцюзі".
  
  Про лояльність роздрібних продавців. Ідея, яка ніколи не приходила в голову Константу Марлоу.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Розділ 3
  
  Ви могли б уявити собі тіло не у вигляді двійок — очей, ніг, рук. А у вигляді трикутників.
  
  Трикутник, утворений грудьми і пупком. Очі і ніс, вуха і підборіддя. Ви могли б ясно бачити це, якщо б намалювали лінії, що з'єднують їх.
  
  За допомогою ручки.
  
  Або ножем.
  
  Трійки . . .
  
  Піфагор, давньогрецький математик і філософ, розробив цей знаменитий закон: гіпотенуза — довга сторона прямокутного трикутника дорівнює сумі квадратів двох інших сторін. Це спостереження дало привід математикам розділити материнський трикутник на більш дрібні — з якоїсь причини математики розділили речі.
  
  Цей процес називався "препарування".
  
  Джозеф Рей Уїлан думав про це зараз, лежачи в лісі на схід від паркування в парку Лоун-Рідж. Він спостерігав за поліцією.
  
  Розтин . . .
  
  Підходяще слово в даний момент, оскільки тіло Келлі, яке команда судмедекспертів завантажуватиме в фургон, ось-ось повинно було лягти під ніж.
  
  Джозеф Рей відчув запах жимолості, він відчув запах суглинку, він відчув запах сосни. Ймовірно, поряд з тим місцем, де він лежав, були екскременти тварин, але він нічого цього не відчув. Повітря було ароматним і теплим. Він відсунув убік, так, трикутний лист рослини, розміром з голову. Це забезпечувало гарне прикриття, а гарне прикриття було як раз тим, що йому зараз було потрібно.
  
  Особливо його зацікавила одна річ. Прибуття нового слідчого.
  
  Це була енергійна жінка в повсякденному одязі, і він зрозумів, що вона коп, за золотим значком на її стегні і пістолету, який вона носила.
  
  Все в ній говорило йому, що вона головна: її очі, її поза, слова, які вона вимовляла — безмовні для нього, але безпомилково визначаються за їх значенням, про що свідчила реакція інших офіцерів, з якими вона розмовляла. І якщо були якісь сумніви щодо її ролі, він бачив, як шериф подався сердитий і похмурий після короткого обговорення, припинивши розслідування.
  
  Джозеф Рей пригнувся нижче, дозволяючи листу повільно піднятися назад на своє природне місце. Аутсайдер — так він автоматично охрестив нового поліцейського — повільно обернувся й оглянув парк. Можливо, вона не могла бачити його, але він відчував необгрунтоване занепокоєння з-за того, що вона майже чарівним чином збирала воєдино фрагменти підказок, які говорили їй, що він тут.
  
  Їй було б цікаво, чи були якісь свідки, які могли б впізнати вбивцю.
  
  Питання, на яке він теж хотів отримати відповідь.
  
  Ах, Аутсайдер...
  
  Як він міг розділити її на трьох?
  
  Відповідь прийшла до нього раптово.
  
  Ця жінка була розумною, наполегливої, цілеспрямованої.
  
  І що це означало?
  
  Це означало, що вона не відступить, поки не знайде свою здобич.
  
  Це було все, що Джозефу Рею Уилану дійсно потрібно було знати про неї.
  
  На даний момент.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 4
  
  На небі ні хмаринки ...
  
  Глен Хоуп дивився в своє панорамне вікно.
  
  Прекрасний день, приємний, продуктивний — справи виконані — і тепер наближається одне з його улюблених занять: вечеря в колі сім'ї.
  
  Підтягнутий чоловік у джинсах і жовтій сорочці поло відвернувся від цього видовища — на небі не було ні хмаринки і попрямував до своєї двадцатичетырехлетней дружині. Він подивився через її плече на вишивання, над яким вона працювала.
  
  - Ти дійсно справжній художник.
  
  "О, навряд чи". Вона видала один з своїх соромливих смішків. Скромність перетворилася в Ліз.
  
  Зображення являло собою польовий пейзаж, на передньому плані якого виділялося дерево, позбавлене листя. Стібки Ліз, як правило, були дрібними, що робило зображення, зображені на тканини, більш високого дозволу, можна сказати. Він посміхнувся про себе, подумавши про те, щоб описати таку традиційну форму мистецтва в термінах високих технологій.
  
  З хрестиками у вигляді вишивання ця робота нагадала йому ту гру, в яку раніше грали Ерік і Тамара, але яку вони переросли. Minecraft. Сімнадцятирічний Ерік тепер захоплювався шутерами від першої особи і пригодницькими іграми. Тамара, якою був майже двадцять один рік, втратила всякий інтерес до консолям і контролерам (що значно ускладнило складання списків на Різдво і дні народження).
  
  Що стосується Джейсона, який народився на два роки раніше Тамари ... Він взагалі не захоплювався іграми. Глен відчув спалах, яку він завжди відчував, думаючи про свого старшого сина, а потім вирішив більше не думати про нього.
  
  Це був безхмарний день.
  
  Нехай так і буде.
  
  Дворівневий особняк Hopes розташовувався на околиці Кларк-Веллі, на прямокутній ділянці площею в один акр, як і більшість інших житлових будинків в цьому районі. Їх двір був в основному зарослим травою, але ззаду виднілася щетина дерев і кущів, яку Глен називав "бородою". Тридцятирічна споруда включала в себе чотири спальні, чудову засклену веранду на всі випадки життя, кухню, на якій Ліз приготувала сотні вишуканих страв, незважаючи на те, що вона гостро потребувала оновлення. І великий підвал, в якому сім'я кілька разів переховувалася від циклонів.
  
  Небо кольору зеленого горошку, передвіщає смерчі, - просто частина життя на рівнинах середнього заходу.
  
  Ліз зосередилася на ручній роботі, її пальці були швидкими і впевненими, коли вона надавала глибину пейзажу, горбах, хмарного неба. Час від часу вона зупинялася, щоб відкинути з опущеного особи пасма темного волосся, лише злегка займаних сивиною.
  
  У Глена, блондина, теж було трохи сивини.
  
  Обличчя Ліз, зазвичай освітлену життєрадісною посмішкою, в цей момент був пригніченим.
  
  "Ми знали, що це відбудеться", - тихо сказав Глен.
  
  Вона мить не відповідала, “Я знаю. Просто... "
  
  Він стиснув її плечі і на мить торкнувся губами її волосся. Відчувши запах жасмину. Потім він відступив. “ Мені подобається, що вона орендована.
  
  "Це дуже мило".
  
  “ Та ти знаєш, що з нею все буде в порядку. Це студентське містечко. І вона більш кмітливість, ніж ми з тобою, разом узяті.
  
  І з цими словами гарний настрій його дружини повернулося.
  
  Він підійшов до дивана, зручному і потертому. Ліз сиділа в кріслі своєї матері — ніколи не було більш зручного крісла—гойдалки - і вишивала (ніякого ризику порізатися — голки для гобеленів з тупими кінцями; їй було важко виконувати точну роботу в русі). Крім того, тут стояли ще два крісла, телевізор з великим екраном, кілька пуфів. На темно-червоних стінах висіли десятки сімейних фотографій, її рукодільниці і таблички, які проголошують Глена Х. Хоуп продавцем року, маркетологом року або переможцем того чи іншого конкурсу з продажу.
  
  У нього був дар, мову, посмішка ... і вміння оцінювати клієнтів, перетворюючи що чинять опір у партнерів по угоді, так що обидві сторони в кінцевому підсумку виявилися переможцями.
  
  Він міг би продавати заготовки заготівлях ... Вибирайте своє кліше.
  
  Глен перебрав стопки документів на кавовому столику. Вони стосувалися його бізнесу в якості брокера з нерухомості та волонтерської роботи в якості віце-президента Комерційного клубу округу Боумен, організації, яка сприяє розвитку бізнесу. Багато документів теж належали Ліз. Вона була менеджером одного з найбільших страхових агентств в місті.
  
  "Цей Денні", - сказав Глен, роблячи позначки. “Тем назвала його "ідеальним". Я думаю, вона права".
  
  "У цьому я з вами згоден".
  
  Денні Моргенштерн був випускником коледжу Елліс, з яким їх дочка зустрічалася останній місяць. Його будинок за межами кампуса знаходився недалеко від будинку Тамари. Після того, як вони висадили її сьогодні вдень, з'явився життєрадісний, спортивний молодий чоловік, щоб допомогти їй розпакувати речі.
  
  Чоловік і дружина працювали над своїми проектами протягом десяти хвилин, а потім Ліз встала і пішла на кухню, розгладжуючи спідницю своєї сукні в квіточку - темно-синього з крихітними рожевими пелюстками. “ Я подбаю про вечерю.
  
  Через кілька хвилин акуратна жінка вилізла з холодильника. “ М'ясний рулет. Картопляне пюре?
  
  “ Добре. Легка їжа. А після, Блэндон?
  
  Ліз сказала: “О, чудово. Нова серія. Вона виходить сьогодні ввечері".
  
  Англійці знімали відмінні детективні серіали. Той, який вони зараз дивилися, викликав таке ж звикання, як попкорн. Детектив-інспектор - жорстка жінка зі Східного Лондона - і її напарник, молодий южноазиат, випускник Оксфорда.
  
  Непогана пара ...
  
  І, природно, грубуватий начальник. І масляниста пляма поганого хлопця. Або чоловік, який здавався лиходієм.
  
  Глен підійшов до дверей спальні поменше, першої праворуч по коридору. Він постукав, почекав п'ять секунд — у випадку з його дочкою це зайняло б не менше двадцяти — і відкрив її.
  
  Худорлявий хлопчик з скуйовдженим темним волоссям підняв очі від свого столу, де він заглибився в "Тома Сойєра" Марка Твена. Йому це сподобалося більше, ніж Гекльберрі Фінн, сказав хлопчик. Глену було ніяково зізнатися, що він теж не читав.
  
  Він був трохи похмурий, розчарований тим, що пропустив сімейний пікнік по дорозі до нового місця проживання Тамари, тому що був на заняттях.
  
  "Як у тебе справи?" - запитав я.
  
  Тепер він просяяв. "Це краще". Він пустився в опис сюжету. Очевидно, він уже закінчив її — по всій книзі були жовті позначки, хоча вона була замовлена всього кілька днів тому. Ерік сказав, що він відчував себе дуже схожим на Тома.
  
  Глен підхопив би це; який батько не захотів би ще раз заглянути в таємничі уми своїх дітей-підлітків?
  
  Глен глянув на екран свого комп'ютера Dell — переконатися, що це звіт про книгу, над якою він працював, а не одна з відеоігор, які він любив і які могли стати бездонними червоточина для підлітків. Глен і Ліз контролювали його час в Мережі.
  
  Інтернет ... благословення і прокляття всіх батьків.
  
  "Ти сумуєш за нею?"
  
  "Так, я думаю".
  
  Два брати і сестра залишалися близькі навіть в підлітковому віці, в той час, коли багато брати і сестри, як правило, розходяться в різні боки. Звичайно, в будинку Хоуп відбулися певні події, які зблизили їх більше, ніж це могло б бути в іншому випадку.
  
  О-О-о. Жодна з цих думок. Ніщо не затьмарювало день з блакитним небом, який був таким приємним і продуктивним.
  
  Потім, дуже фальшиво насупившись, він сказав: "Знаєш, я б відчував себе набагато краще, якщо б міг зайняти її кімнату".
  
  Мить, потім він розсміявся. Його батько теж розсміявся.
  
  Глен пройшов через вітальню на переднє ганок, щоб оцінити траву. Стрижка може почекати чотири-п'ять днів. Він оглянув підстрижений прямокутник. В кінці був білий штахетник, переривався арочної ґратами, яку він побудував і пофарбував з допомогою Еріка. Ліз посадила гліцинію, яка тепер оплетала дерево. Її осінні троянди починали цвісти.
  
  Гарненька . . .
  
  Він посміхнувся, коли подумав про це слово. Воно перегукувалося з чимось, що було раніше в той день.
  
  Коли родина їхала на схід по шосе 27 в бік Нової Франції, щоб відвезти Тем в коледж Елліс, дівчина глянула на парк, повз який вони проїздили. "Привіт, красуня, а?"
  
  Хм. Ага.
  
  Глен натиснув на сигнал повороту, потім звернув на ґрунтову дорогу, посипану гравієм, щоб зробити зупинку на обід у цьому ідилічному місці.
  
  І він подумав ще раз:
  
  На горизонті ні хмаринки.
  
  Саме тоді він почув рокіт двигуна і побачив, як перед будинком загальмувала пошарпана машина дивного оранжевого кольору. За ним стояла більш тиха, хоча і відмінна машина: патрульна машина без розпізнавальних знаків поліції або Офісу шерифа.
  
  З машини вийшли дві жінки. Водієм службового автомобіля була кремезна жінка зі світло-коричневою шкірою і чорним волоссям, зібраним у хвіст. Вона, як і багато жителів Кларк-Веллі, була місцевою жителькою. На ній була форма помічника шерифа. Інша, з блідим обличчям людини, яка явно не проводив літо на свіжому повітрі, була в шкіряній куртці і джинсах, з золотим значком на поясі.
  
  Вони зорієнтувалися, одночасно повернули в бік Глен-Хоуп і пішли вгору по доріжці - бетонній смузі, яку він залив відразу після того, як вони переїхали, і яку сім'я охрестила, дозволивши Тамарі намалювати смайлик на все ще мокрому квадраті прямо під сходами.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 5
  
  Константа Марлоу випала сама і заступник шерифа Зо Ивентайд.
  
  Глен Хоуп, красивий, підтягнутий чоловік років п'ятдесяти, не звернув уваги на її ім'я. Хтось звернув, хтось ні.
  
  Однак він спохмурнів, почувши ім'я їх наймачів. “ Наша донька? Все в порядку?
  
  "Ні, нічого подібного, сер", - сказав Ивентид.
  
  Марлоу: "Ми просто хотіли б задати вам кілька питань".
  
  "Ну, звичайно, заходь".
  
  Він відкрив двері і впустив їх у затишний заміський будинок. Поношена, різномаста меблі, завалена діловими паперами і журналами, замовниками прямої поштової розсилки, кавовими чашками. Невеликий безлад якимось чином додавав затишку цього місця.
  
  В дверях кухні з'явилася струнка жінка з темним волоссям до плечей в стилі каре. На ній було просте синє плаття. Марлоу провів певні дослідження. Це була Ліз Хоуп, дружина Глена і менеджер страхового агентства в центрі Кларк-Веллі.
  
  Це було її обличчя, яке тепер було напружене від неспокою. "Тамара?"
  
  "Вони нічого не говорили про Тэме". Глен повернув обличчя в їх бік, очікуючи ще одного підтвердження.
  
  "До вашої сім'ї це не має ніякого відношення", - запевнив їх Марлоу.
  
  Жінка розслабилася. “Вона просто пішла в школу. Ти ж знаєш, як це буває".
  
  Марлоу цього не зробив. Вечір міг бути, а міг і не бути.
  
  На стінах висіли вишивальні приналежності — в основному пейзажі — і вони були добре виконані. Поруч зі старим кріслом стояла швейна установка, безліч мотків пряжі і тканини. Єдиним рукоділлям, яким Константа Марлоу займалася протягом минулого року, була незграбна зшивання рукавички Nomex, порвавшейся про зазубрений шматок арматури, коли вона пірнала в укриття під вогнем на будмайданчику недалеко від Сисеро. Так, і заштопати рану від кулі на стегні, щоб уповільнити відтік крові і відстрочити поширення інфекції. Набір для шиття в аптеці CVS.
  
  Глен вказав на диван. Ліз запитала про каву або чай. Жінки відхилила обидві пропозиції.
  
  "Ви були в парку Лоун-Рідж сьогодні близько полудня," сказав Марлоу.
  
  Пара з подивом подивилася один на одного. Він сказав: “Це вірно. Ми відвозили Тему в школу. Коледж Елліс. Нова Франція".
  
  - Ви чули про сьогоднішнє вбивство? - запитав Ивентид.
  
  "Боже мій, немає". Погляд на вимкнений телевізор.
  
  “У парку була вбита жінка. Ймовірно, той же вбивця, що і в Стивенсвилле в понеділок".
  
  “ БРК, ґвалтівник? Де ми були? - Прошепотів Глен. “ Сьогодні?
  
  Ліз запнулася: "Він... він насправді, ти знаєш, напав на кого-то, убив його, коли ми обідали?"
  
  "Приблизно в той же час, так". Ивентид говорив з неперевершеним спокоєм.
  
  "Господи," пробурмотів Глен.
  
  Марлоу глянув на Ивентид, яка відкрила карту парку на своєму телефоні. - Де ти був? - запитав я.
  
  Глен подивився на екран. Він вказав. "Ми припаркувалися там і сиділи на лавці для пікніка, може бути, там".
  
  Марлоу зазначив, що у них був би гарний вигляд на ліс, коли вони йшли або поверталися до машини.
  
  "У нас є приблизний опис", - сказав Ивентид. “У нього темне волосся, він носить кросівки крос-фіт і кросівки для бігу, колір не пам'ятаю, вага сто вісімдесят проти двох десяти. Він білий".
  
  “Ні. Ми не нікого бачили". Поглянувши на свою дружину, яка кивала на знак згоди, він сказав: "Пам'ятаєте, я говорив Тэму, що все тут в нашому повному розпорядженні. Знову повертаюся до офіцерів. “Знаєш, у парках іноді у людей є бумбокси або діти, маленькі діти, бігають навколо? Шумно? Але ми були єдиними".
  
  - Ви бачили жовтий “Камаро" на з'їзді з шосе 27? Біля входу в парк.
  
  Вони повагались і обмінялися ще одним поглядом, відповідаючи на питання. Ліз сказала: "Ну і справи, я не знаю".
  
  Але Глен, здавалося, відчував необхідність бути чесним, хоча визнання того, що він бачив, могло мати наслідки. "Так, я пам'ятаю".
  
  "Хто-небудь був поруч із ним?" Запитав Ивентайд. "Я спостерігав за ним або за Келлі?"
  
  І Глен, і Ліз на мить завмерли; вони ще не чули її імені. І уособлення сильно вдарило їх.
  
  "Ні", - сказав Глен, дивлячись на свою дружину, яка підтвердила його слова кивком.
  
  - Є ще якісь машини? - запитав Марлоу.
  
  Жоден з них не помітив ні одного. Марлоу повірив їм.
  
  З коридору з'явилася ще одна постать. Високий підліток з копицею темних кучерів на голові. Симпатичний хлопчик. Він був у сучасної підліткової формі: джинсах і толстовці з логотипом професійної футбольної команди.
  
  Глен представив її Еріку, який заклопотано насупився і — як і всі хлопці його віку — одразу ж подивився на зброю. Якби він грав в шутери від першої особи — навіщо взагалі говорити "якщо"? — він знав би про "Глоках" і будь-якому іншому вигляді озброєння стільки ж, скільки поліція.
  
  Глен пояснив, що Еріка не було з ними в поїздці, але він був у школі.
  
  "Та тварюка в парку?" Його очі розширилися, коли він подивився на своїх батьків. “Лоун Рідж. Цей чувак забив до смерті якусь дівчину. І, ти знаєш... "
  
  Глен витріщився на нього. “ Як ти?
  
  "Ну, знаєш, онлайн, стрічка Reddit".
  
  Марлоу знав розгалужену соціальну мережу і новинний сайт, куратором якого були його учасники, а не центральний сервер, як Facebook або Twitter, або X, або як там вони це зараз називали. Назву було взято з п'єси "Я це читав".
  
  “Хто-небудь повідомляв, що знає що-небудь про те, що трапилося? Чи було щось у коментарях?"
  
  Він похитав головою. “Не зовсім. Я маю на увазі, це була просто історія. Люди були такі, чорт ... О, чорт, замкни двері. Купи пістолет. Якщо б я зловив його, я б, знаєте, їх відрізав.
  
  Ліз кинула на нього роздратований погляд, закликає стежити за своєю мовою.
  
  Він продовжив: "Але ніхто не сказав нічого конкретного".
  
  Марлоу подякував його, і Эвентайд запитав, чи не міг би він зателефонувати їм, якщо почує щось корисне?
  
  "Повністю". Він повернувся в свою кімнату, і мама з татом, здавалося, відчули полегшення — новина про близькість його батьків і сестри до вбивці його не засмутила.
  
  Тепер Глен насупився. “ Як ти дізнався? Я маю на увазі, про нас?
  
  Марлоу пояснила, що вона вирушила на найближчу заправну станцію і переглянула відео з камер спостереження в пошуках вантажівок або будинків на колесах, які знаходилися в цьому районі приблизно в момент вбивства. “У них, швидше за все, були б відеореєстратори, ніж у седанів. Ми дізнались номери деяких машин та зателефонували власникам. Одна пара в кемпері зняла, як ви звертаєте до входу в парк. Ми перевірили ваш тег.
  
  Глен коротко розсміявся. “Ми дивимося ці кримінальні серіали. Копи ... Я маю на увазі, поліція завжди робить такі розумні речі".
  
  - А також відбитки пальців, ДНК і розпізнавання осіб, - додала Ліз.
  
  - Як довго ви там пробули? - запитав Марлоу.
  
  Знову мовчазне нараду. “ П'ятдесят хвилин, максимум годину, - сказала Ліз.
  
  “ Ти весь цей час був за столиком для пікніка?
  
  Глен сказав: "Ну, Тем зателефонувала своєму хлопцеві, тому вона перейшла до іншого столика". Він усміхнувся. "Хоча вона як раз збиралася його побачити".
  
  Очі Ліз звузилися. Вона запитала: "Наскільки близько це було?"
  
  Марлоу: "Про вбивство?"
  
  Вона кивнула.
  
  “Ліззі. Не має значення".
  
  Але жінка не зводила очей з Марлоу. Агент сказав: “Приблизно в двадцяти ярдів вглиб лісу від столів. На захід. І в тридцяти або сорока на північ".
  
  Обличчя жінки стало стривоженим. "О боже".
  
  “ Мила, він не збирався заподіяти нам шкоду.
  
  “ Ні, просто... я не знаю. Бути так близько.
  
  Марлоу попросив назвати повне ім'я та номер телефону їх дочки. Вони з Ивентидом поїдуть в коледж Елліс на співбесіду. Марлоу уникав розмовляти зі свідками по телефону. І її батькам не обов'язково було бути присутнім; вони підтвердили, що їй більше вісімнадцяти.
  
  “Ерік і Тамара. Є ще діти?"
  
  Невелика пауза. "Тільки ці двоє," спокійно відповів Глен.
  
  Марлоу бачив на камінній полиці фотографію трьох підлітків, швидше за все старшого брата, враховуючи схожість з Еріком.
  
  Тон Глена і нерухоме обличчя Ліз, можливо, говорили про якусь трагедію. Не потрібно продовжувати.
  
  Марлоу простягнув Глену візитку. “ Якщо згадаєш що-небудь, що могло б бути корисним, подзвони мені.
  
  "Звичайно".
  
  “ Замкніть двері і тримати включеними ті охоронні вогні, які я бачив вночі.
  
  Це повалило Ліз в шок.
  
  Сильно її відкинув.
  
  “ Почекай ... Ти хочеш сказати, що ми можемо бути в небезпеці? Шепіт. Шок на її обличчі.
  
  Глен, схоже, теж не подумав про це. Він подивився на Ліз, потім знову на Марлоу.
  
  “Дуже малоймовірно. Просто було б краще прийняти кілька заходів безпеки ".
  
  Эвентайд додав: “Профіль такого підозрюваного, як він, такий, що він соціопат, але це не означає, що він дурний. Після скоєння злочину вони намагаються триматися якомога далі від місця події. Залишатися поблизу і шукати свідків занадто ризиковано ".
  
  Глен насупився. “ Але що, якщо він повернувся пізніше? І, я не знаю, він пішов за тобою сюди?
  
  "Ми вжили заходів обережності," сказав Марлоу.
  
  Помічник шерифа додав: “Ми проїхали багато миль у бік. І двічі зупинялися, просто щоб переконатися, що за нами немає стеження".
  
  Марлоу, звичайно, сподівався, що за ними стежили, і в цьому випадку хижак сам стане здобиччю.
  
  "Але, - сказав Глен, піднімаючи долоні - це означає, що ти, принаймні, думав, що це може бути ризиковано".
  
  "Позаду нас точно нікого не було".
  
  Зо Ивентайд додав: “Вам дійсно не потрібно турбуватися, містер Хоуп. Для нього було б практично неможливо навіть знати про ваше існування ".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 6
  
  Джозеф Рей Уїлан сидів у своїй машині, згорбившись, поза полем зору, в приємному кварталі, де жила сім'я Хоуп, на Мейпл-Хрест-авеню, 1755, приблизно в милі від центру Кларк-Веллі.
  
  Двори були підстрижені кущі підстрижені. Вірні своєму тезці, клени були густими, дуби теж. Вони чергувалися з круглими надгробками з голландського в'яза. Це бідне дерево просто не могло зламатися.
  
  Він вивчав будинок, що "охороняється" парканом і ґратами, через які міг перелізти оленя.
  
  Він міркував:
  
  Особливість свідків у тому, що вони часто щось знають, навіть якщо вони чогось не знають.
  
  Тобто вони могли не бачити самого кривавого дійства або людину в темному плащі з піднятим коміром, веде себе підозріло.
  
  Але вони могли побачити що-щось настільки незначне, як бежевий седан з наклейкою середньої школи на бампері, виражає гордість за підлітка, жінку, яка несе квіти з продуктового магазину, рознощика піци.
  
  Нічого сумнівного, нічого незвичайного ...
  
  Але це може бути якраз тим відсутньою ланкою, яка призведе до слідчих двері вбивці.
  
  Звичайно, свідки могли бачити, як ви насправді вдарили трубою по черепу жертви.
  
  Або вони взагалі нічого не бачили, як і стверджували.
  
  А це означало, що треба було прийняти рішення: чи варто ризикувати бути спійманим, щоб усунути — таке страшне, але підходяще слово — когось, хто міг бути, а може і не бути тягарем?
  
  В цілому Джозеф Рей вирішив, що відповідь, ймовірно, буде ствердною, і на цей ризик варто піти.
  
  Нічого не залишалося робити, крім як... відчувати, як печаль починає розливатися всередині нього. Це було схоже на собаку. Іноді він спав, іноді спав і насторожено стояв на своїх напружених і тремтячих, як у тер'єра, лапах, готова напасти. Зараз він був абсолютно насторожі, і Джозефу Рею Уилану потрібно було вбивати.
  
  Дві жінки-офіцери залишили "Хоупс" і повернулися до своїх машин. Вони швидко розгорталися, змушуючи його пригинатися і опускати голову ще нижче, аж до протилежного сидіння, перегибаясь через центральну консоль.
  
  Потім Джозеф Рей знову випростався і, глянувши в дзеркало заднього виду, побачив, що вони виїжджають з кварталу. Він був упевнений, що вони його не помітили. Тепер він повернув дзеркало заднього виду в свою сторону і зауважив, що "додж" вибив кілька пасом його ідеально підстрижених темного волосся.
  
  Він дістав з кишені гребінець. Вона була білою і зроблена з китового вуса. Речовину було неполіткоректним і, ймовірно, незаконним. Але кити теж помирали природною смертю, чи не так? І що буде з кістками? З таким же успіхом можна було б дати їм друге життя.
  
  З майстерністю художника він ідеально уклав зачіску.
  
  Джозеф Рей витягнув зі свого рюкзака один з предметів, який порушував Правило Трійок щодо вмісту: поліцейську рацію.
  
  Він слухав передачі.
  
  Розумний, наполегливий, цілеспрямований...
  
  Сторонній був би розумний, та — бути великою шишкою, залученої для розкриття справи. Але у неї не вистачило розуму подумати про те, що хтось прослуховує частоту зв'язку офісу шерифа округу Боумен, на якій помічник шерифа Ивентид повідомив, де вони збираються поговорити з можливими свідками: в будинку Глена і Ліз Хоуп. Синові Еріку сімнадцять. Дочці Тамарі двадцять.
  
  Таким чином, один з них або вся сім'я в цілому могли щось знати про напад.
  
  Соціальні мережі не давали йому багато інформації. Як і більша частина світу, вони втратили інтерес до Facebook і не мали присутності в Twitter / X. Діти були на деяких нових платформах, але не дуже активні.
  
  Потім сталося щось, що змусило його змінити свою думку про Сторонньої Жінці, і він зрозумів, що допустив помилку, недооцінивши її.
  
  Повз нього проїхала машина. Це був седан, п'яти-шести років від роду. Кілька вм'ятин і подряпин.
  
  І номерний знак був урядовим.
  
  Офіцер у цивільному проїхав повз будинки Хоупс і припаркувався на протилежній стороні вулиці, звідки йому було добре видно як передній, так і задній входи в будинок.
  
  Чорт візьми.
  
  Турбувалася чи Стороння про те, що за нею стежили з парку Лоун-Рідж?
  
  Думала вона про те, що система зв'язку округу була скомпрометована?
  
  Або вона просто виявляв обережність?
  
  Присутність офіцера, звичайно, дратувало. Але це також було підтвердженням: це означало, що хтось з трійці всередині, або чокнутая дочка, що знала про злочин.
  
  Охоронець був — принаймні, на мить — стримуючим фактором. Тому він завів двигун і від'їхав від тротуару. Ні повільно, не швидко. Просто на потрібної швидкості, щоб не привертати уваги. Джозеф Рей бачив, що він цього не зробив. Поліцейський на передньому сидінні набирав повідомлення.
  
  Великий фахівець з безпеки, подумав він з сарказмом, яким іноді був відомий.
  
  Він знову послухав радіо, щоб дізнатися, куди направляються Сторонній і помічник шерифа. Нічого.
  
  Він виїхав з Кларк-Веллі в бік забудови, де була його квартира, квартира, яка буде такою, якою він її залишив, наповненій тишею, що піднімається від сірої вовни, і сонячним світлом, танцюючим на лезах ножів, всього на кілька люменів тьмяніше сонця.
  
  По дорозі він порився в рюкзаку у пошуках одноразового телефону, потім подзвонив в офіс шерифа. Він знав, що багато правоохоронні органи не приймають дзвінки з заблокованих або нерозкритих номерів, але він скористався сервісом, щоб привласнити собі підроблений ідентифікаційний номер викликуваного абонента ім'я. Це був Джеймс Торренс із Кларк-Веллі, штат Іллінойс.
  
  “ Офіс шерифа округу Боумен.
  
  “Так, хм, я Джим Торренс, репортер з Western Illinois News. Я пишу статтю про сьогоднішній інцидент у парку Лоун-Рідж. Я намагаюся запам'ятати правопис провідного слідчого. Не могли б ви допомогти мені з цим, будь ласка?"
  
  “ Шерифа звуть Френк Тремейн.
  
  “О, я знаю це. У мене є його цитата. Це хтось інший. Жінка, з якогось іншого агентства, я думаю. Вона не з офісу шерифа ".
  
  “О, вона. Так, сер. Почекайте".
  
  Рука накрила трубку, і пішов короткий приглушену розмову. Жінка знову заговорила. “Це має бути, Констант Марлоу. Вона спеціальний агент державного департаменту кримінальних розслідувань.
  
  "Констанція?"
  
  “Ні, це постійно. Я перевірив".
  
  Він подякував і відключився.
  
  "Сталість," прошепотів він.
  
  Розумний, наполегливий, цілеспрямований...
  
  І вона була ще однією фігурою, яка руйнувала Правило Трійок, але Джозеф Рей Уїлан нітрохи не заперечував.
  
  Констант Марлоу також був схожий на гіда на полюванні, експерта, провідного клієнтів безпосередньо до того, що вони хотіли знайти: дичини.
  
  Ведмідь, олень, лось... Або, в його випадку— свідки.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Розділ 7
  
  Плоский.
  
  Це було підходяще слово для опису долини Кларк, штат Іллінойс, і її околиць.
  
  Це був один з декількох міст по всьому штату, названий на честь генерала часів війни за незалежність Джорджа Роджерса Кларка, який в кінці 1700-х років розгромив британців в серії досить малопомітних зіткнень і, в результаті, більш ніж подвоїв розмір тринадцяти первинних колоній.
  
  Кларк-Веллі, на думку більшості місцевих жителів, був одним з тих рідкісних містечок на рівнинах середнього Заходу, населення яких - двадцять дев'ять тисяч людей — не було охарактеризовано як "менше" в порівнянні з більшою чисельністю за даними попереднього перепису.
  
  Константі Марлоу подобалося знати, що її оточує, і вона виконала базові пошукові запити в Google і ChatGPT. Вона перетворила їх у PDF-файли і прослухала тут, на диску — друга в черзі на читання текстів після справи Ебігейл Биллс.
  
  Кларк-Веллі була центром округу Боумен, і в цих назвах була певна іронія. Джозеф Боумен був молодшим офіцером при великій шишці генерала Кларка, в честь якого назвали лише місто, причому досить скромний.
  
  В'їжджаючи зараз у центр міста, Марлоу зазначив, що CV не бачив ніякої руйнації, очевидного в кільцях Іржавого поясу на схід від цієї широти — в Огайо та Індіані. Ймовірно, тому, що Долина Кларк була і завжди була сільськогосподарської, а не млином або залізним містом.
  
  Слідуючи за патрульною машиною Зо Ивентида через центр міста до офісу шерифа, Марлоу зазначила, що демографія не була типовою для західної частини центральної землі Лінкольн. Вона бачила в основному білі обличчя. Оскільки вона знаходилася недалеко від Сент-Луїса і інших центрів кольорового населення, це її здивувало.
  
  Вечір привів її на парковку BCSO, велика ділянка асфальту, оточений без особливого ентузіазму дротяною сіткою. Крадіжка або вандалізм щодо круїзерів, ймовірно, не були тут спортом.
  
  Разом жінки подалися до двоповерхової будівлі з червоної цегли, як і будь-яке офіційне споруда, що підкоряється уряду округу. Побудовано, згідно the cornerstone, в 1934 році.
  
  "Так, мем, Енді з Мейберри", - сказала Ивентайд, входячи у двері з табличкою.
  
  Телебачення чи кіно. Марлоу не знав.
  
  Не питав.
  
  Вона пішла за Ивентидом вниз по сходах на нижній рівень напівтемного будівлі — щоб заощадити на рахунках за електрику, всі інші лампочки були вийняті. У коридорі пахло якимись визначити неможливо хімікатами і недавнім опіком. Лампа? Гарячий кишеньку в мікрохвильовці?
  
  Тепер Марлоу запитав: "Задіяно Бюро?" Поки не було ніяких вказівок на федеральну юрисдикцію, але ФБР часто консультувався при розслідуванні серійних злочинів.
  
  “В курсі, але вони не активні. Це велика подія для округу Боумен. Але це також лише друге та третє вбивства в цьому році. Після того, як Джим Гіббонс вийшов з себе через те, що його дружина дуже часто готувала цю запіканку, єдину запіканку. Технічно, оскільки він також покінчив з собою, я вважаю, це чотири вбивства. У Бюро немає поблизу місцевого відділку, і вони в основному займаються тероризмом. І потім, було кілька злочинів на ґрунті ненависті, трохи ЛГБТК, але в основному на расовому ґрунті ". Помічник шерифа усміхнувся. "Ви чуєте, як люди кажуть:" Що? В наш час '. І відповідь буде 'Чорт візьми, так".
  
  Помічники шерифа і персонал вітали Ивентид, проходячи повз. Марлоу удостоїлася цікавих поглядів. Один або двоє, здавалося, були вражені її присутністю. Вона знала, що у неї була репутація в певних колах.
  
  “ Ваше ім'я? - Запитав Марлоу. “ Перше, що ви згадали?
  
  “ Ватсека. Названа на честь жінки з потаватомі, з вісімнадцятої сотні. Її дядько був ватажком банди канкаки народу потаватомі, що було великою подією. У будь-якому випадку, вона також була відома як Зозетт. Мій чоловік каже, що це змушує мене звучати як паризьку танцівницю канкану ".
  
  Вони увійшли в складське приміщення, переобладнане в оперативний центр, припаси були прибрані в дальній кінець, на підлозі виднілися сліди недавньої пилу. Були накриті два столи з деревоволокнистої плити, на одному лежали папки-гармошки Redweld і чорно-білі картонні коробки з файлами, на іншому - блокноти, жовті блокноти і ручки. На потворною зеленій стіні поруч висіли дві прибиті цвяхами дошки для дощок, їх поверхні побілені від сухого стирання. Ліва була присвячена вбивства в понеділок, права - до сьогоднішнього.
  
  Марлоу була здивована, побачивши, що останній злочин було добре задокументовано на дошці, хоча вбивство сталося всього кілька годин тому, і вона також згадала, що Ивентид сказав їй, що експертиза вже завершена. Рекорд швидкості для розслідувань у маленькому містечку.
  
  Великий бритоголовий чоловік, шкіра якого поєднувалася з віконної обробкою з червоного дерева, приклеював до дошки кольорові картинки. Їх були десятки, та фотограф з місця злочину проробив гарну роботу, знявши тіло і навколишню місцевість зі всіх ракурсів.
  
  Чоловік обернувся.
  
  “ Констант Марлоу, старший інспектор.
  
  "Оделл Девіс".
  
  “ Ви працюєте на місці злочину? Киваю на дошку.
  
  “Ні. Я з патруля, але шериф викликав нас, коли ми почули про другому."
  
  Ми?
  
  Увійшла жінка, висока, підтягнута, зі світлим волоссям, туго зачесаним назад. Вона теж була в уніформі. "Метті Шарлотт".
  
  Ми.
  
  Це не було злитим ім'ям; на нагрудної табличці значилося "М. Шарлотта".
  
  Марлоу представилася. Всі обмінялися міцними рукостисканнями.
  
  "Ми проводимо опитування", - сказала Шарлотта. "Вивчаємо докази та свідчення".
  
  Девіс сказав: “Разом. Іноді це допомагає".
  
  “ Зберіть свідків у подвійну команду. Нехай вони ...
  
  “ Захоплений зненацька. Але поки ніяких зачіпок. Парк не найпопулярніший. Там нема чого робити. Девіс знизав плечима.
  
  "Крім курити травку, якщо ти підліток".
  
  Марлоу зняла куртку і повісила її на вішалку. Вона відмовилася від запропонованого Ивентидом кави, підійшла до дошки оголошень, схрестила руки на грудях і почала розглядати фотографії Ебігейл і Келлі. Їх очі були в тому жахливому фокусі-расфокусировке, від якого ви ніколи не позбавлялися — ні коли бачили труп власні очі, ні ... ну, всякий раз, коли образи вирішували спливти на поверхню; може бути, коли ви ходили за продуктами, швидко їхали ясним осіннім днем або вночі, коли наближався сон.
  
  Або — так, це сталося — коли займалися любов'ю.
  
  Потім її увага переключилася на записи на дошці:
  
  Інцидент 9/17
  
  Жертва: Ебігейл Биллс, 29 років, менеджер з маркетингу.
  
  Місцезнаходження: 2449 Lake View, Стивенсвилл, її резиденція.
  
  ГПК: Травма від удару тупим предметом.
  
  Час проведення: з 17:00 до 18:00 вечора.
  
  Пошкодження в області геніталій, відповідні зґвалтування шляхом проникнення статевим членом, а не вручну або яким-небудь предметом.
  
  На правій дошці:
  
  Інцидент 9/20
  
  Жертва: Келлі Надер, 28 років, менеджер оздоровчого клубу на розі Кларк Тернпайк і шосе 4.
  
  Місцезнаходження: парк Лоун-Рідж, округ Боумен.
  
  ГПК: Травма від удару тупим предметом.
  
  Час проведення: з 11:30 до 12:30 вечора.
  
  Згвалтування, як у випадку з інцидентом 9/17.
  
  Марлоу турбувався про якості слідчої роботи.
  
  В цьому не було необхідності.
  
  Обидві дошки, навіть сьогоднішнє вбивство, містили інші позначення: серед них докладні описи хімічного складу, марок продуктів, фізичної динаміки вбивств, схеми місць і безліч фотографій.
  
  Марлоу дістала з рюкзака блокнот і накидала короткий виклад.
  
   марка презерватива. Продукція Everett для нього і для неї.
  
   Взуття —кросівки Cross-Fit Plus для бігу, розмір 10½.
  
   Чорні волоски, цибулина відсутня — неможливо визначити профіль ДНК.
  
   Очні краплі для захисту очей у обох жертв (флаконів не знайдено ні в однієї з жертв).
  
   Волокна, відповідні тканини, робочих рукавичок.
  
   Волокна, відповідні до сірої лижній масці або шапочці-чулку.
  
   Знаряддя вбивства, можливо, водопровідна труба.
  
   Ніякого пограбування.
  
   Всього на місці злочину виявлено 285 відбитків від тертя. Більшість з них належать жертві. Жодного IAFIS.
  
   Сімнадцять чоловік були опитані по сусідству з Ебігейл. Її наречений - офіцер поліції Стивенсвилля. Він опитав ще сімох, перш ніж був відсторонений від справи з процедурних міркувань.
  
  Не менш вражаючими були зусилля по агітації. За останній місяць Девіс і Шарлотта обійшли майже шістдесят п'ять магазинів у пошуках покупців: взуття, презервативів, очних крапель, робочих рукавичок і лижних масок, особливо цікавлячись тими, хто платить готівкою.
  
  Марлоу прокоментував цю роботу.
  
  "Праця в поті чола", - сказав Девіс. "Просто треба це зробити".
  
  Шарлотта знизала плечима. “Ніяких проривів. Всі покупки за готівку? Виявилося, що в більшості магазинів немає відео. А взуття?"
  
  "Ймовірно, пара вкрадено з магазину торгового центру, Альбертс", - пояснив Девіс. “Але це могло статися в будь-який час за останні два місяці - коли вони проводили останню інвентаризацію. Презервативи теж могли бути вилучені. Таке часто трапляється. Ми будемо продовжувати в тому ж дусі. Наш коло пошуку— " Він подивився на Шарлотту. “ Що ми вирішили?
  
  “Ми почали з двадцяти миль. Тепер збільшили до тридцяти".
  
  Вражаючий периметр пошуку.
  
  Девіс клацнув пальцями. “ Хауелл-Спрінгс.
  
  “Не можу забути Хауелл Спрінгс. Наступний в нашому списку".
  
  - В якій лабораторії ви працюєте? - запитав Марлоу.
  
  “ Наш агент Марлоу, - сказав Девіс.
  
  "Постійний".
  
  "Прошу пробачення?"
  
  "Це її ім'я", - сказав Ивентид.
  
  “ Все це зробила ваша лабораторія?
  
  Девіс і Шарлотта кивнули в унісон.
  
  Останній сказав: "Люди кажуть нам, що це не так вже й погано".
  
  Це було правдою. Лабораторія встановила вага підозрюваного, зіставивши розмір підошви взуття в квадратних сантиметрах і глибину залягання його ноги в грязюці, якість ущільнення якої вони перевірили за допомогою пристрою, виготовленого самостійно одним з фахівців на місці злочину. Вона ніколи не чула про цю техніку.
  
  “ Були чи інші сексуальні напади зі схожими мотивами?
  
  Ивентайд сказав: “Нічого подібного. Ми перевірили, повертаючись назад, що ...?"
  
  Шарлотта запропонувала: “Десять років. П'яні молодики в коледжі Елліс, кілька хижаків у школах, Генрі Камес і його дочка — він все ще відбуває термін за це. Три форсибля, але вони все ще у в'язниці. Останнім був той далекобійник з...
  
  "Де-Мойн," сказав Девіс.
  
  “Напав на двох жінок. Лижна маска, ніж. Нікого з них не вбив".
  
  "А він хто?"
  
  “ Більше не з нами. Його третя жертва— - почав Девіс.
  
  Шарлотта поправила: "Потенційний".
  
  - Його третя потенційна жертва зберігала LCP триста вісімдесятого калібру в кобурі бюстгальтера. Вона перезарядила зброю, щоб завершити справу, на яке прокурор, можливо, мав невиразне уявлення — злочинець був мертвий в середині перших шести раундів, — але він цього не зробив.
  
  “Далі, в Іллінойс в цілому? NCIC?"
  
  Національний центр кримінальної інформації збирає дані про всіх кримінальних злочинах зі всієї країни. Це важливий інструмент, хоча можуть пройти дні, тижні або навіть місяці, перш ніж офіцери зберуться з духом і представлять докладні відомості про злочини.
  
  "Нічого підходящого до цього МО".
  
  Марлоу кивнула і дістала свій телефон. Вона написала повідомлення і відправила його. За мить вона отримала відповідь.
  
  К. займеться цим. Як справи у Даунстейте?
  
  Вона надрукувала.
  
  Дуже схоже на північ штату. Тільки вниз.
  
  Її погляд був прикутий до карти парку, і вона подумала про слово, яке раніше крутилося у нього в голові:
  
  Де?
  
  Вона задала питання іншим присутнім у кімнаті: як, на їхню думку, він увійшов в парк, щоб переслідувати її?
  
  Шарлотта сказала: “Ми обмірковували це. Він був досить розумний, щоб вистежити її і прийти за нею з чагарника — занадто густий покрив, щоб залишити сліди. Просто не знаю ".
  
  "Собаки?"
  
  Девіс сказав: “У нас їх немає. Дорого. Але ми запозичили собак Тоні Вільямсона".
  
  "Їм просто стало нудно," сказала Шарлотта.
  
  "Продовжуйте опитування". Марлоу промацувала грунт щодо свого авторитету тут. Але пара згідно кивнула. Вона додала: "Ви добре справляєтеся".
  
  "Спасибі," сказала Шарлотта за них обох.
  
  Увечері Марлоу сказав: “Я збираюся заселитися в готель. Потім ми поїдемо в коледж, щоб поговорити з Тамарою. "Її очі ковзнули до іншої карті — на цій зображений округ Боумен в цілому.
  
  "Де... де... "
  
  І знову Марлоу не помітила, що вимовила це вголос.
  
  Ивентайд сказав: “Ми знайдемо це. Слід шини на узбіччі, де він припаркувався, або десь ще цей відбиток хрест-навхрест".
  
  Марлоу, однак, задавала інше питання. Скануючи очима міста та житлові райони на карті, вона сказала: "Я маю на увазі, де він збирається нанести наступний удар".
  
  Пішла пауза, потім помічник шерифа запитав: "Ви думаєте, він це зробить?"
  
  “О, так. І скоро. Я вже вів подібні справи раніше. Інтервал у два-три дні між вбивствами означає, що він втрачає контроль. Найпізніше це буде в неділю ".
  
  Ивентайд подивилася на третю дошку і завагалася. Потім вона висунула її і відкрила мольберт. Вгорі вона написала:
  
  Наступна атака ймовірна не пізніше 23.9.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Розділ 8
  
  Марлоу зазначив, що ізоляція Кларк-Веллі мала ще одна перевага, якщо ви підтримували магазини для мами і тата - як, очевидно, зробила Зо Эвентид, грунтуючись на її думці про заправних станціях.
  
  Магазини у великих коробках не зруйнували центр міста.
  
  Тут були пекарня, книжковий магазин, музичний магазин, весільний салон і галантерейний магазин, що б не означало це слово (що-то про моду; вузький чоловічий одяг прикривала моторошних безликих манекенів). Побутова техніка. Електроніка. "Галантерейні товари" — тканина, пряжа, здається. Відсутність дешевих магазинів передплачених телефонів і хвилинних карток не говорив їй про нечисленність або неіснування іммігрантів.
  
  Курним літнім днем, під незграбними променями сонця, Марлоу йшла від офісу шерифа, де залишила свою машину, до єдиного готелю в центрі міста - Illinois Country Inn. Назва датується 1700-ми роками, коли весь Верхній вододіл Міссісіпі був названий самоврядним утворенням.
  
  Марлоу часто гуляла по містах, в яких вела справи, дізнаючись місцевість і тих, хто її населяли. Їх повага до закону, їх презирство. Контрольовані речовини за вибором. Одяг, від чоловічих та жіночих костюмів для засідань до чоловічих футболок без рукавів. Кількість татуювань і вік завданих чорнила, а також послання, залишені голками художників. Офіси юристів, у вікнах яких висіли плакати про представництво за водіння в нетверезому вигляді, імміграції, розлучення або зброю. Футбол проти сітки проти НАСКАР.
  
  Озирнувшись по сторонах, вона знову зазначила відсутність різноманітності, ще більш виражене, ніж раніше. Неможливо бути охоронцем закону в Америці, не тримаючи руку на пульсі расової проблеми.
  
  Потім вона вибралася з дихаючого здоров'ям — якщо не сказати шумного центру міста і прогулювалася по району, в якому йшли ремонтні роботи.
  
  Деякі будівлі тут були повністю знесені, і вивіски обіцяли нову забудову. Цікаво. Компанія, яка розмістила це, була Buonafortuna Properties — можливо, зарубіжна забудова. Можливо—
  
  Марлоу рохкнула, коли з провулка вибігла міцна рука і сильно потягнула її за комір куртки.
  
  “ Гей, маленька леді, не могла б ти затриматися там на хвилинку?
  
  Вона, спотикаючись, повернулася в провулок, не дістаючи зброї, як завжди, не бажаючи стріляти без потреби, а зазвичай цього не було.
  
  Їх було двоє. Але вона могла ясно бачити тільки того, що попереду. Затуляючи свого приятеля, він важив майже 250 фунтів. Лисіючий, зі світлим волоссям, покритими лаком і покладеними в хитру зачіску. Його карі очі хитро прищурились.
  
  Поширена кліше.
  
  І що все це означало? Очевидно, він не хотів її смерті; цього було б легко домогтися.
  
  Він трохи відступив убік, відкриваючи другого чоловіка. Ще більше волосся, кущистих з-за відсутності стрижки. Худорлявий, з запалими щоками. Вони обидва були в сірих комбінезонах і темних вітрівках. Той, що трохи менше, був одягнений у чорну футболку з логотипом рок-групи, вицвілу в обох сенсах - і з тканини, і з музикантів 90-х. Той, що побільше, був у темно-синій робочої сорочці з плямами. Трохи поту, якісь інші речовини.
  
  Не питаючи чому, поки немає, не пропонуючи: ви зійшли з розуму або вам попався не той чоловік.
  
  Недоречно.
  
  Світ раптово став тактичним.
  
  Констант Марлоу оцінював ситуацію.
  
  Земля, навколишні будівлі.
  
  Провулок позаду неї був тупиковим, єдиний вихід був заблокований, зліва від неї стояв сміттєвий контейнер, двоє головорізів стояли в прорізі праворуч.
  
  Здоровань схрестив руки на грудях. Кісточки пальців почервоніли. Чорний пісок заповнив півмісяці під нігтями. Він був забіякою і міг завдати деякий шкоди. Хоча навряд чи він був Тайсоном Ф'юрі. Товстий не може наносити удари.
  
  Той, що трохи менше, взагалі не був бійцем, але йому і не потрібно було їм бути. У його правій руці під курткою був пістолет. Щось маленьке. Він підняв брову, що, очевидно, означало: "Подивися, що в мене тут є".
  
  Оцінивши напад, намітивши ігрове поле, Марлоу запитав: "І що?"
  
  Не чекаючи відповіді, але здоровань все одно відповів. “ Ви обрали не тих друзів, леді.
  
  І хто б це міг бути? Єдиною людиною, з якою її бачили в центрі міста, був Зо Ивентид.
  
  А, корінний американець.
  
  Марлоу знав, що це менш популярний злочин на ґрунті ненависті, ніж деякі інші. Але навряд чи нечуване. Однак, можливо, ця людина-переросток був, як і занадто багато, універсальним фанатиком і просто націлився на те, що не належало йому за етнічною належністю або раси, коли натрапив на це.
  
  Здоровань стиснув кулаки.
  
  Отже, дівчинка збиралася прикрити їх, у той час як партнер відправився на роботу, щоб покарати її за неупередженість.
  
  Настав час з'ясувати, чому.
  
  Слім почав діставати з кишені куртки маленький напівавтоматичний пістолет. Але перш ніж він торкнувся повітря, Марлоу швидко вихопила свій "Глок" і прицелилась йому в груди.
  
  Дійсно, треба було викласти твою статтю про мене з самого початку.
  
  Вона цього не розділяла. Констант Марлоу іноді думав пожартувати, але рідко вимовляв це вголос.
  
  "Чорт".
  
  Вона махнула пістолетом. “ Кинь це.
  
  "Це може спрацювати".
  
  "Вони цього не роблять".
  
  Великий сказав: "Не-а, я знав декого -"
  
  Вона примружила очі.
  
  Пістолет приземлився з глухим стуком.
  
  "Ти?"
  
  Фанатик похитав головою.
  
  “ Виверни кишені і задери сорочку.
  
  "Нісенітниця собача—"
  
  Вона прицелилась в його ногу. “ Ти ніколи більше не зможеш ходити правильно.
  
  Це не було підсміюванням. Це були переговори.
  
  "Чорт". Він зробив, як було сказано.
  
  Ніякої зброї.
  
  Вона озирнулась. Тут нікого. Нікого навіть поблизу. Чому вони вибрали це місце.
  
  Добре.
  
  “Назад. В провулок".
  
  Кожен чоловік кинув похмурий погляд у бік іншого, але після недовгого коливання вони пішли інструкцій, помінявшись з нею місцями.
  
  Вона жестом веліла їм відійти подалі. На двадцять футів в тінь. “ Зупиніться.
  
  Тепер вона загнала їх у пастку. Виходу немає.
  
  Марлоу переглянув їх. “ Хто вас найняв?
  
  "Я не розумію, про що ти говориш". Це сказав фанатик. Хвастощі.
  
  Вірна ознака того, що він знав, про що вона говорила.
  
  "Хто?"
  
  "Послухайте, ми зробили помилку".
  
  Константа Марлоу майже не посміхалася, але підійшла ближче, почувши слова. Він не вловив їх значення.
  
  "Хто?"
  
  “ Жодної живої душі. Нам не сподобалося, що ти спілкуєшся з кимось на кшталт неї.
  
  Без особливих зусиль вона нанесла йому удар у живіт лівої. Він поперхнувся і упав, схопившись за груди, відчайдушно хапаючись за повітря.
  
  Через мить Біго піднявся на ноги і схилив голову набік, важко дихаючи. Єхидна усмішка повернулася. "Прибери це і зроби це чесно".
  
  "Все в порядку".
  
  З кишені куртки вона дістала сірий пакет з вуглецевого волокна, відкрила його, сунула туди свій пістолет і "Беретту" Сліма і защепнула замок з відбитками пальців, запечатавши його.
  
  Якщо вона збиралася вплутатися в бійку, до якої у неї був час підготуватися, Констант Марлоу брав зі столу вогнепальну зброю. О, противник може витягнути складаний ніж, або підняти камінь, або, згадуючи БРК — тупий предмет на зразок труби або того, що використовувалося проти Ебігейл і Келлі. Тут не про що турбуватися, вона легко могла звертатися з такою зброєю.
  
  Зброю було іншим.
  
  Вона поставила сумку на землю біля основи будівлі, яке демонтировалось. Очі Біго наповнилися задоволенням. Тепер шанси були рівні — хоча насправді це було не так, тому що він переважував її більш ніж на сотню фунтів.
  
  "Ти в повній дупі", - прошепотів він і швидко скінчив на неї, котячись вперед, як танк.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Розділ 9
  
  Константа Марлоу ухилялася від його лютих ударів, в основному дотримуючись шкарпеток — робота ногами, завжди робота ногами.
  
  Вона бачила, що він не очікував побачити боксера.
  
  Ким і була Марлоу. Вона була титулованої любителькою і професіоналкою. Її ім'я прийшло від репортера, який описав її в статті як бійця, що перемагає своїх супротивників "постійним" шквалом ударів. На наступний день після виходу цієї історії вона вирушила в будівлю суду і відмовилася від вибору своїх батьків — Розсудливості — на користь чудового прикметника журналіста.
  
  На рингу Біго був би відомий як ройщик. Вони постійно розгойдуються і безжально рухаються вперед, намагаючись загнати своїх супротивників до канатів або у кут своїми ударами. Це неакуратний бокс, і фанатам це не подобається, оскільки в ньому мало техніки. Звичайно, це може бути ефективно. Майк Тайсон знав, як атакувати роєм.
  
  Це також може виснажити вас, як починало відбуватися зараз - тому що тактика Марлоу полягала в тому, щоб перегравати, зберігаючи дистанцію і змушуючи її робити всю роботу. Вона використовувала свій танець, щоб ухилятися від його ударів і змусити його підійти до неї, наносячи швидкі удари, коли бачила можливість. Боксери-аутсайдери також уважно вивчають своїх супротивників. Вона отримала уявлення про його крихітному репертуарі рухів.
  
  Одного разу він схибив, але занадто сильно вдарив правою, залишивши себе відкритим. Вона стрибнула вперед, переключившись на свій улюблений стиль боксу: відбиває, використовує повільні, потужні удари, призначені для нокаутів або ТКО.
  
  Вболівальники любили відбиваючих.
  
  Біго відсахнувся, потім — збентежений і відчуває біль - знову вийшов на ринг з люттю в очах, все ще копошачись, але не вишукуючи хороших мішеней; Константу Марлоу, звичайно, можна було зупинити; вона час від часу виходила на ринг. Але Біго не шукав вразливі місця. Тепер він перейшов до бійки в барі, де штовхання, підтягування, грэпплинг і удари кулаками були правилами дня.
  
  Обливаючись потом в кінці літньої спеки, вона рухалася за схемою, яка не мала для нього ніякого сенсу, але була цілеспрямованою, щоб утримати його в глибині провулка. Якщо б бійка вихлюпнулася на вулицю, тоді хто—небудь міг би побачити і викликати одного з помічників шерифа - може бути, навіть самого шерифа.
  
  Вона хотіла "поговорити" з Біго наодинці, і у неї було відчуття, що жувальний тютюн Tremain прикриє спину здорованя. Здавалося, вони були вирізані з одного болта. Може бути, вони навіть були родичами.
  
  Ще один удар по його обличчю, перевіряючий. Він позадкував. Вона на мить ослабила пильність, але він не рушив з місця.
  
  Який передав їй послання.
  
  Як раз перед тим, як Слім підійшов до неї ззаду, вона розвернулася і завдала йому удар лівою в живіт, а потім аперкот в щелепу.
  
  "А-а-а..." Він упав на спину, його вирвало.
  
  Марлоу підняла долоню до Біго, маючи на увазі, дай мені хвилинку. Він здивовано моргнув. Вона нахилилася, перекочуючи Сліма на бік, щоб він не задихався.
  
  Потім вона встала і обернулася до Біго, якого тепер переповнював гнів. Вони кружляли цілу хвилину, ні один з них не намагався завдати серйозних ударів. Для різноманітності він вивчав її захисні прийоми в боксі.
  
  Тепер почалася лобова атака. Він кинувся вперед.
  
  Але її захист була фальшивою. Оцінка противника працює, тільки якщо він використовує свої справжні ходи.
  
  Тому, коли він знову натиснув, розмахуючи руками, він виявився абсолютно не готовий до її натиску. Два аперкоти, правий крос, потім відскік тому. Вона навмисно залишалася в межах досяжності, але коли пішли його удари, вона розташувалася так, щоб його м'ясисті кулаки наносили удари з найменшою швидкістю замаху.
  
  Балет тривав хвилину чи дві, поки вона не відчула, що його втома перейшла на інший рівень.
  
  Пора було братися за роботу. Своєю залізною лівою рукою вона завдала серію ударів по його щоки і підборіддя.
  
  Державний переворот: жорстокий удар раз-два в сонячне сплетіння; і крижаний удар навідліг в щелепу.
  
  З фанатизмом було покінчено.
  
  Але, ах, проблема. Несподівана. Свої паралізують удари вона завдавала спиною до сміттєвого баку.
  
  Майже втративши свідомість, він збирався притиснути її до землі, коли впав.
  
  Але її сильні ноги понесли її з траєкторії його руху як раз вчасно. Його голова з гуркотом вдарилася об борт контейнера для відходів.
  
  Він лежав, кліпаючи очима і важко дихаючи.
  
  Лише злегка захекавшись, Марлоу піднялася на ноги. Вона перевірила Сліма. Його все ще нудило, але з ним все буде в порядку.
  
  Повернемося до Фанатику. На щастя, він лежав горілиць, і їй не довелося перевертати його, що, як вона вирішила, було б неможливо зробити, враховуючи його масу.
  
  Вона залізла на його круглий живіт, осідлавши його, як ніби їхала верхи.
  
  "Ти мене чуєш?"
  
  "Я... "
  
  "Ти мене чуєш?"
  
  Щось на зразок кивка.
  
  “ Хто вас найняв?
  
  "Фу—"
  
  Удар був сильним і різким, і вона вивихнула йому ніс.
  
  Він вискнув. Він підняв праву руку. Вона вдарила по ній кулаком.
  
  "Хто?"
  
  Тому що було ясно, що вони профі. Не дуже хороші профі, але вони робили це за гроші.
  
  Ще один удар. На цей раз лівою. Знову в ніс.
  
  Хм. Вона вважала, що вправила вивих.
  
  "Ні!"
  
  Констант Марлоу була присяжним служителем закону, добре розбиралися в Четвертої та п'ятої поправки — і Чотирнадцятою, яка застосовувала федеральну захист штатах, що входили до її компетенції. Більшість її допитів проводилися у відповідності з інструкцією. Але іноді, коли їй був потрібний швидкий відповідь, вона вдавалася до альтернатив.
  
  Особливо коли це почав її об'єкт дослідження.
  
  “ Хто. Найняв. Тебе?
  
  “ Я продовжую говорити. Я тільки що бачив тебе з нею. Це вивело мене з себе.
  
  "Хто?"
  
  Наступний удар, швидкий тичок в щелепу, було завдано тому, що він не відповів на її запитання. Ну, може бути, почасти через його їдкого тони.
  
  Він спробував скинути її з себе. Вона на мить затрималася в "бронко". Вона знову відвела кулак тому.
  
  У цей момент куля потрапила в сміттєвий контейнер поряд з ними. Вона приземлилася з гучним брязкотом, і повітря наповнилося гуркотом великокаліберної гвинтівки.
  
  Марлоу скотилася з нього і схопила свою сумку зі зброєю. Замок був відкритий менше ніж за секунду, і пістолет опинився у неї в руці. Вона присіла за сміттєвим контейнером.
  
  Вона також швидко набрала 911. І впустила телефон на землю. Вона не знала назви вулиці, на якій вони знаходились, але диспетчер міг геотегировать екстрений виклик за лічені хвилини.
  
  Ще один постріл зруйнував звуковий бар'єр над їх головами. Ця куля розлетілася вщент, потрапивши в шматок демонтованого будівельного сміття позаду них, піднявши хмару цементного пилу.
  
  Біго відкотився вбік і насилу піднявся на ноги.
  
  В їхній бік полетіли ще дві кулі. Одна вп'ялася в землю поруч з ними, інша знову потрапила в сміттєвий контейнер. Вона не могла бачити передню частину пристрою, але сумнівалася, що кулі пробили листову сталь.
  
  Потім настала тиша.
  
  Марлоу швидко оглянув будівельний сміття, а потім пірнув назад в укриття. Стрілець знаходився на залізничній насипу приблизно в двадцяти п'яти футах над землею і в п'ятдесяти метрах від нього.
  
  На такій відстані мети не було — у її "Глока" короткий стовбур, і хто знає, куди потраплять її кулі? По іншу сторону шляхів могла бути школа або офіс.
  
  Здавалося, силует знову націлився на неї.
  
  Вона впала.
  
  Болючим поповзом Біго попрямував до свого напарника, все ще тримаючись за живіт, все ще приголомшений. Тепер обидва чоловіки, спотикаючись, прямували до тротуару. Їм нічого не загрожувало. Метою була тільки вона.
  
  І це змусило її по-справжньому захотіти дізнатися, хто був той чоловік на набережній.
  
  Вони вийшли на вулицю і зникли, коли Слім щось крикнув їй у відповідь.
  
  Може бути, "Сука".
  
  Марлоу не міг сказати напевно. Ще одна зв'язка з трьох куль потрапила в сміттєвий контейнер, змусивши його задзвеніти, як набатні дзвони на церковній вежі.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 10
  
  "Евакуація," сказав Марлоу шерифу Френку Тремейну.
  
  "Як тобі це?" - пробурмотів він, озираючи її з ніг до голови, ніби нічого подібного ніколи в житті не траплялося, поки вона не приїхала.
  
  “ Стріляв? Вони не намагалися потрапити до мене. У них був шанс. Звідти? Кивок у бік залізничного насипу. “ Промахнутися неможливо, навіть з залізним прицілом. Вони притискали мене до землі, щоб ті двоє могли втекти.
  
  "Ти бачиш стріляв?"
  
  “ Ні, просто силует.
  
  “ Опишіть двох інших.
  
  Вона так і зробила.
  
  Вона бачила, що він нічого не записував.
  
  Він помітив її зауваження, і йому було все одно, що вона нещаслива.
  
  Вона багатозначно запитала: “Ти знаєш таку пару? Хто великий, хто малий тусуються разом? Бари. Я відчув запах алкоголю. Наркотиків не відчув. У них не було tweaker fidget. Вони були б професіоналами, найнятими ким—небудь, хоча я б не став наймати їх для того, щоб вони виганяли білку з мого заднього двору ".
  
  “ Ні, - сказав Тремейн.
  
  Ивентайд задумливо промовив: “Дзвони не дзвонять. Я б припустив, що вони поза округу".
  
  Погляд Тремейна був спрямований у провулок. Здавалося, йому нудно.
  
  Оделл Девіс і Метті Шарлотт, постійні агітатори BCSO, опитували потенційних свідків. Враховуючи майже зруйнований характер зони ураження, Марлоу сумнівався, що вони знайдуть багато свідків. Веб-камер теж немає.
  
  Телефон шерифа зажужжал. Він переглянув повідомлення. Відправив короткий відповідь.
  
  Марлоу запитав: “У нього було характерне статура і структура особи. Той, що вище. Не думаю, що у вас є фотографії, проіндексовані за фенотипом?"
  
  "Що?" Гримнув Тремейн.
  
  “ Зріст, вага, волосся.
  
  "Ні".
  
  "Може бути, нам варто зробити це, шериф". Ивентайд кивнув.
  
  Тремейн недовірливо примружився при цій ідеї. “ У весь наш вільний час.
  
  Вона сказала: "Ніяких кілець, татуювань, чорнила, шрамів, які я могла б побачити".
  
  "Хм".
  
  "Я витягла це у нього з кишені". Вона вказала на темно-сіру матерчату рукавичку, яка лежала на землі. Вона залишила її там, щоб мінімізувати забруднення.
  
  Він хмикнув. Потім: “ Ваш стрілок. Зброю?
  
  “ Я цього не бачив. Але це було якесь крупнокаліберне мисливську рушницю.
  
  “Звідки ти це знаєш, якщо ти цього не бачив? Якщо ти запитаєш мене, AR-15 звучить дуже схоже на Ruger з бізнесу".
  
  Марлоу могла б посперечатися з цим, оскільки в неї стріляли як з штурмових, так і з мисливських рушниць. Але була й інша причина для її умовиводи.
  
  “ Касета з чотирьох пострілів. Потім пауза, потім три.
  
  Тремейн хмикнув, як ніби його обурювало, що вона була права. Більшість мисливських рушниць не схожі на штурмові гвинтівки, в яких є великі знімні магазини. У мисливському длинноствольном рушницю три кулі вставляються в гніздо, вбудоване в саму рушницю. Для початку було зроблено чотири постріли, тому що він зарядив патрон заздалегідь.
  
  “ Мисливську рушницю. Добре. Що ж, це звужує коло пошуків до, давайте подивимося, половини населення округу Боумен. Потім він перейшов до того, що його дійсно гризло. “ Ви привезли з собою в моє місто якийсь багаж, агент Марлоу? Він підійшов до тротуару і сплюнув.
  
  Вона подивилася в сторону Ивентида. “ Він сказав, це тому, що я була з тобою.
  
  Це зайняло мить. Нарешті, Ивентид сказав: “О, це. У нас тут є своя частка фанатиків".
  
  "Придурки з Братства Орла," пробурчав Тремейн.
  
  Вона зауважила, що він не вибачився за звинувачення в тому, що бійка і стрілянина були винятково з її вини.
  
  Ивентид сказав: “Але, я думаю, що мова йде про щось інше. Сіра долина".
  
  Марлоу запитально підняв брову.
  
  “Претензії на землю з боку деяких місцевих жителів. Одна сторона хоче, щоб це пройшло, інша - ні ".
  
  "Навіщо ти мене побив?" Марлоу не зрозумів. "Я тут, щоб розслідувати вбивство".
  
  Що викликало глузування з боку Тремейна, який, очевидно, все ще сердився на те, що його змістили. “Можливо, деякі люди цього не знають. Вони знають, що крутий юрист приїжджає з іншого міста, одягнений як байкер, і думають, що ти склоняешь чашу терезів на користь всіх цих політкоректних людей з півночі штату ".
  
  Він прогарчав: “Нічого не чіпай ні тут, ні на естакаді. Через тридцять дві хвилини повинен прибути товар, і я повинен подзвонити в Центральну Міссурі і попросити їх зупинити вантажний вагон в п'ятдесят машин. Тепер все пройде дійсно добре. І там все одно нічого не буде. Ever-body збирає тут стріляні гільзи, навіть якщо вони не використовують співробітників правоохоронних органів в якості качок у державному чесному тире. Мідь, знаєте, коштує грошей."
  
  Він неквапливо попрямував назад в офіс.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Розділ 11
  
  Вона прийме душ пізніше.
  
  Константа Марлоу кинула свою велику спортивну сумку і рюкзак на одну з двоспальних ліжок у номері готелю Illinois Country Inn у пастельних тонах. Світло-блакитний, світло-рожевий, світло-зелений. Декорації — що не дивно — були зображені на Міссісіпі, яка, можливо, була найменш мальовничій з усіх річок Америки. Хоча на човни було приємно дивитися. Гребні човни.
  
  Огляд виявив кілька розростаються ударів в результаті бійки і подряпане коліно в результаті стрибка з шляху Біго, коли він впав, як трофей лісоруба. Кісточках її пальців не завадило б трохи льоду, але зараз на це не було часу.
  
  Вона одягла нові джинси і як раз выуживала зі спортивної сумки чисту темно-сіру блузку, коли задзвонив її мобільний.
  
  "'Lo."
  
  Пауза. Чоловічий спокусливий голос: "Що на тобі надіто?"
  
  "Я думаю, ви помилилися номером", - суворо сказала вона. "Це сестра Марія Магдалина з Церкви Святого Серця".
  
  Ще одна пауза. "Я не можу нікуди піти з цим", - сказав Еван Квилл, який зазвичай добре відповідав на запитання.
  
  Він був особливо талановита в цьому суді; він рідко програвав прокурора в північному Іллінойсі.
  
  Знову низький голос: “Але я повторю питання, ре: одяг. Або, переважно, її відсутність".
  
  Константа Марлоу сміялася приблизно так само часто, як і посміхалася, але з Квиллом час від часу лунали смішки. Як зараз. “Зараз шість десятій вечора, що на мені надіто? Одяг". І натягнула футболку поверх свого білого спортивного ліфчика.
  
  "До мого розчарування". Потім він перейшов на діловий тон. “Я отримав твоє повідомлення. Де в центрі штату?"
  
  “ Округ Боумен. Західно-центральний. Недалеко від річки Іллінойс.
  
  “ Я думав, ти расследуешь справа в Спрінгфілді.
  
  “ Викрадення. Я впізнав суб'єкта, передав поліції штату. Вони закриють справу. Тут, внизу, справа про численних зґвалтуваннях. Приїжджав сьогодні вдень.
  
  "Ах".
  
  Запанувало мовчання.
  
  Він не запитав, про що він думає: чи знав про це її бос?
  
  Відповідь була негативною.
  
  У Марлоу було кілька людей по ланцюжку, починаючи з її посади слідчого. Вона не вважала їх своїми босами, хоча це правда, що якщо б вона вирішила вести справу самостійно, технічно їй знадобилося б схвалення. Зазвичай вона забувала про це.
  
  БРК був серійним ґвалтівником-вбивцею.
  
  Констант Марлоу не став би витрачати час на паперову тяганину, вистежуючи його.
  
  Квилл прийшов до такого висновку. Але виправляти це не входило в його обов'язки, хоча у нього були законні побоювання, що вона порушить субординацію і її звільнять.
  
  Його турбувало не те, що це ляже плямою на її послужний список, а те, що вона зійде з розуму.
  
  На її думку, вона б відмінно впоралася. Значок дозволяв легко знаходити і зупиняти поганих хлопців. Однак, на думку Константа Марлоу, це було необов'язково.
  
  І іноді це гальмувало процес.
  
  “Ну, ось ти на місці. У центрі штату. Що тобі потрібно? Моя ручка готова".
  
  Вона уявила собі красивого темноволосого чоловіка років тридцяти п'яти, який сидів за своїм столом у кабінеті окружного прокурора. Рукава у нього часто були закатані, краватка розпущений, комірець розстібнутий — багато чоловіків воліли цей образ для зручності. Однак у випадку з Квиллом це було лише частково з цієї причини. Носіння одягу таким чином також було зроблено для того, щоб він міг миттєво виглядати презентабельно, якщо б йому довелося несподівано з'явитися в суді. (“Розгорни, застебни, потягни. І я готовий".)
  
  Вона запитала: “Які-небудь сексуальні посягання або вбивства, пов'язані з сексуальними посяганнями, за останні двадцять чотири місяці. Нехай це буде тільки в Іллінойсі. Ключові слова: чоловік зростом шість футів, білий, від ста вісімдесяти до двохсот десяти фунтів, темне волосся, штучні сльози марки Eye-Protect. Презервативи Everett Products for Him + Her. Невідомий за ознаками. Кросівки крос-фіт плюс, розмір десять з половиною. І якщо це тобі що-небудь нагадує, я подивлюся, чи зможу я зробити данограф ".
  
  Поліцейське скорочення від діаграми ДНК.
  
  “Може бути, водопровідна труба або який-небудь інший тупий предмет, схожий на неї, як знаряддя вбивства. Я пробував NCIC. Сподівався, що ви зможете використовувати свій особливий соус ".
  
  Як прокурор, Квилл буде мати доступ до більшої кількості звітів і подробиць про злочини, ніж у національній базі даних. NCIC пропонує загальну інформацію; те, що Quill зміг зібрати, - це основні деталі, фактично використовуються в розслідуваннях і судових переслідуваннях, такі як детальна судова експертиза і заяви свідків.
  
  "Я подивлюся".
  
  "І ще дещо-що?"
  
  "Звичайно".
  
  "Орлине братство".
  
  Квилл відреагував негайно. “Фанатична група неонацистів-вижівальників, фанатичних і небезпечних. Жінконенависників. Озброєні до зубів".
  
  Вона була здивована. Вона сама ніколи не знала про них до сьогоднішнього дня. "Як ти про них дізнався?"
  
  “Я цього не робив. Але з таким ім'ям, я подумав, що вони підійдуть під певний профіль. Цим хлопцям варто було б найняти консультанта по іміджу. Потрібно назва кшталт "Недільний клуб випічки і квітів" або "Організація за чесне голосування".
  
  Марлоу довелося видати ще один короткий смішок. "Кожен, хто пов'язаний з ними, підозрювався в сексуальному насильстві".
  
  "Я займаюся цим".
  
  Її ноутбук був відкритий, і вона вивчала карту парку Лоун-Рідж - знімок, який вона зробила на складі і в офісі шерифа.
  
  Розмірковуючи: Де ... ?
  
  Захоплений голос Квилла описував справа Оуена, судовий розгляд у справі про вбивство, яке він вів. "Кращий суддя, якого ми могли попросити".
  
  "Правда?" розсіяно запитала вона, виглядаючи найкраще місце, де BRK міг припаркуватися, а потім відправитися на бігову доріжку для нападу на Келлі Нейдер.
  
  “ А ось і детектив. Це Холкомб. Ти знаєш, у чому проблема, але...
  
  Квилл продовжував говорити. Марлоу не чула ні слова. Ідея формувалася. Тепер вона зайшла на сайт і швидко набрала текст.
  
  А, гаразд. . . Цікаво . . .
  
  Можлива зачіпка, яку необхідно вивчити.
  
  Сьогодні занадто пізно. Їм потрібно було взяти інтерв'ю у дочки Глена і Ліз Хоуп в її школі в Новій Франції прямо зараз.
  
  Але завтра.
  
  Потім Марлоу раптово усвідомила тишу на іншому кінці дроту. Вона відчула, що Квилл сказав або запитав щось, що вимагало відповіді.
  
  Зізнатися, що вона ігнорувала його, або блефувати?
  
  Вона вагалася. Ймовірність, що вона впорається, була 50%.
  
  Марлоу продовжив: "Хороші новини".
  
  Якийсь час він не відповідав.
  
  Чорт забирай, невже вона все зіпсувала?
  
  Невже він тільки що сказав, що програв справу, а обвинувачений, Ріггс Оуен, вийшов на вулицю і розстріляв магазин Walmart?
  
  За його голосу не можна було здогадатися, в якому він настрої. “ Добре. Я почну копати.
  
  "Спасибі, ціную—"
  
  А потім Еван Квилл зник.
  
  Еван Квилл, володів дивним умінням без особливих зусиль наносити удари по шкурах своїх опонентів у залі суду.
  
  Еван Квилл, у якого були насичені карі очі і сильне тіло — він був велосипедистом на довгі дистанції - і та рідкісна риса в ньому, яка спонукала їх до спонтанні моменти брати один одного за руку і йти в спальню або на більш зручний диван.
  
  А іноді, залежно від обставин, на підлозі килимове покриття.
  
  Еван Квилл, який, як вона вірила, зробив їй пропозицію, якщо б вона люб'язно, але твердо не пояснила прямо, що вона не з тих дівчат, які "хочуть провести ніч".
  
  Що зняло питання про шлюб або навіть його далеких родичів зі столу переговорів.
  
  Був він засмучений тим, що вона відволіклася?
  
  Можливо, їй варто було б бути більш уважною.
  
  Може бути, їй слід було розповісти йому правду про спортивний ліфчик.
  
  Потім Еван Квилл і навколишні його складності розвіялися, як дим, що витає над згорілими кукурудзяними полями, коли вона виглянула у вікно.
  
  Прибув її попутник.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 12
  
  Залишався один день літа.
  
  Але літо все ще стояло.
  
  По книзі "Літо".
  
  Жарке, вологе літо.
  
  Жук, пурхаючий влітку.
  
  Але поки вони їхали по прямій, незасіяними (і, о, такий рівною) трасі 27, Констант Марлоу усвідомив, що осінь чекає з нетерпінням. Листя ще не розпустилися, але були сухими і втомленими від пізнього сезону.
  
  І ось тепер, в 7:00 вечора, наближалися сутінки.
  
  Марлоу сказав: “Мені потрібно оглянути деякі речі. Ми - сестринські вбрання, але я попрошу тебе подбати про це".
  
  “Це не проблема. Краще працювати на тебе, ніж... Ну, краще працювати на тебе".
  
  “Мені потрібно знати, чи була яка-небудь зв'язок між Ебігейл і Келлі. І з'ясуй у їх друзів і сім'ї, колег, сусідів, були у них переслідувачі або вороги. Малоймовірно, але я хочу знати, чи дійсно нападу були випадковими ".
  
  "В списку", - сказала вона і зробила помітку в своєму блокноті, щоб довести це.
  
  “ Попроси Метті і Оделла допомогти тобі.
  
  “Так ти думаєш, може, вони зустрічалися з одним і тим же хлопцем? Як в Тиндере? У Ебігейл був той жених. І він виписався. А Келлі тільки що переїхала сюди з іншого штату ".
  
  “Просто хочу розповісти про всі деталі. Іноді це трапляється рідко, хтось інсценує злочин. Обставляє це щось інше. Насправді це для помсти, для страховки, хто знає?"
  
  "Звичайно".
  
  "Сьогодні ввечері".
  
  Кивок.
  
  Вони проїхали милю або близько того в мовчанні, і Марлоу вдивився в обличчя помічника шерифа, час від часу різко освітлюване зустрічним рухом.
  
  "У тебе все буде добре".
  
  Погляд у бік Марлоу і слабка посмішка людини, якого спіймали. Ивентайд сказав: “Ця історія з запіканкою? Нічого подібного не було. Це було вбивство, і це було жахливо, але ні те, ні інше не було Божим даром людству. І ніхто не був здивований. І, по правді кажучи, я мало що зробив. У мене були передозування — цим чортовим фентанілом, крэнком і льодом. Це сумно. Це ...
  
  "По-іншому".
  
  "Так, по-іншому".
  
  "Якщо б я не думав, що ти впораєшся з цим, я міг би зателефонувати в Спрінгфілд і попросити кого-небудь з мого офісу приїхати".
  
  "Спасибі".
  
  Проїхавши ще кілька миль, помічник шерифа сказав: "Ось воно".
  
  Марлоу подивився наліво, на південний вхід в парк Лоун-Рідж. Майже все, що можна було розгледіти в сутінках, були білі тендітні стрічки — поліцейські стрічки, втратили свій жовтий колір в зникаюче світлі.
  
  Марлоу окинув поглядом лінію дерев, суцільну темно-зелену смугу, що переходить у чорну. І знову замислився.:
  
  Де?
  
  Далі по шосе, приблизно у чверті милі, вимальовувався великий білий квадрат, яскраво освітлену вогнищем. Це був банер ручної роботи, натягнутий між деревами, біла тканина з червоними буквами.
  
  БудуНе КРАСТИ НАШУ ЗЕМЛЮ!!
  
  “ Про договорі? - Запитав Марлоу.
  
  Ивентид кивнув.
  
  “ Наші друзі-нацисти?
  
  “Ні. Вони не надають цьому особливого значення. Справа не в забобонах. Протестувальники - це в основному люди, яким належить власність, яка буде вилучена. Видатне надбання. Якщо договір буде посвідчений.
  
  “Як договір сплив на поверхню? Повинно бути, йому сотні років".
  
  “Це детективна історія. Хтось повинен зняти по ній фільм. Отже, професор коледжу Елліс, куди ми зараз прямуємо, знайшов договір. Він пролежав в архівах цілу вічність. Це було між Конгресом і однієї з банд Потаватомиса або Пеорії. Це створило резервацію в окрузі Боумен, на всій цій землі, по якій ми зараз їдемо. Це все ще перевіряється. І є деякі суперечки про те, які межі. Немає довготи або широти. Контур визначається орієнтирами. Форт Дефианс знаходиться на півночі - форт часів війни за незалежність, що підноситься над Греєм. Стояча Скеля знаходиться на півдні. На заході знаходиться гребля Саттер. Схід - це 'Закрут річки".
  
  "Про що суперечка?" Запитав Марлоу.
  
  “ Немає жодних записів про те, в якому вигині річки. Сіра, як змія. В залежності від обставин, це може означати різницю між п'ятьмастами акрами і двома сотнями.
  
  Отже, Біго, Слім і стрілок працювали на невстановлену особу, яка передбачала, що вона була в місті, щоб ... ну, що саме? Якимось чином допомогти місцевій поліції забезпечити дотримання договору?
  
  Зовсім не підозрюючи, що вона не має до цього ніякого відношення.
  
  Що ж, вона знайде його. І встановить особистості пари в провулку.
  
  Раніше вона вела дві справи одночасно.
  
  Характер роботи поліції.
  
  Вони пройшли повз ряду рекламних щитів, автодилера зі щасливим обличчям, кількох ресторанів швидкого харчування, рекламного ролика Buonafortuna, компанії, що розробляє сайт, на якому вона зазнала нападу, і декількох інших. На ньому було написано лише,
  
  BУОНАФОРТУНА ПОВАЖАЄ ПРАВА ВСІХ НАРОДІВ.
  
  Ивентайд сказав: “Тонко натякаючи, що вони підтримують договір. Цікаво, чи вірять вони в це, чи це просто політкоректно ".
  
  Марлоу був здивований, побачивши, що компанія базується не в Мілані або Римі, а в Арізоні, Неваді та Нью-Джерсі. Продовжуючи давню традицію продажу звичайних кооперативів з екзотичними назвами. Можливо, нерухомість для пенсіонерів.
  
  Деякий час вони продовжували мовчати. Ивентайд сказав: "Я хотів запитати про одну річ". Це вступ було виголошено серйозним тоном.
  
  "Хм?"
  
  “Мені просто цікаво. У вас була зброя? Під час бійки?"
  
  "Правильно".
  
  “ Наручники?
  
  “Я користуюся застібками-блискавками. Але так".
  
  - І ви відібрали “Беретту" у маленького хлопця?
  
  Отже. Розмова йшла ось про що . . .
  
  Марлоу задав риторичне питання: "Чому я не зв'язав їх і не дочекався підкріплення?"
  
  "Ага".
  
  Марлоу сказав їй правду. “Тому що мені потрібно було, щоб він сказав мені, на кого вони працювали. І якщо б я зв'язав його і впровадив у систему, це обмежило б мою здатність отримувати відповіді. І вони були потрібні мені прямо зараз ".
  
  Тиша, поки жінка в задумі вела машину з її потужним двигуном і жорсткою підвіскою протягом усього вечора.
  
  Марлоу більше нічого було сказати. Що? Сказати Ивентиду, який, судячи з усього, був прекрасним, працьовитим і кмітливим помічником шерифа, що Марлоу іноді виконувала свою роботу таким чином, що деякі люди знаходили це неприємним?
  
  Або неприйнятно?
  
  Можливо, в цю категорію потрапила Зосетт Ивентайд, яка, почувши, що її сусідка по машині і тимчасова партнерка збирається катувати чоловіка, щоб добитися правди, різко загальмувала, наказала Марлоу вийти і пустила свій Über або добралася автостопом назад в готель.
  
  Таким чином, вона припинила свою участь у справі БРК.
  
  Миля, дві.
  
  Вогні на обрії. Замаячив студентське містечко.
  
  Ивентайд запитав: “Це спрацювало? Ти дізнався від нього що-небудь корисне?"
  
  "Ні".
  
  Знову тиша. Потім: “Це просто страшенно погано. Може бути, якщо це трапиться знову, ми зможемо переконатися, що у тебе буде достатньо часу, щоб зробити його більш говірким".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 13
  
  Тамара Хоуп виглядала як справжня студентка коледжу.
  
  Блондинка з блакитними очима, такими ж, як у її батька. У молодої жінки було личко ельфа і підтягнута фігура футболіста або бігуна. На ній були рвані джинси, вільна бордова толстовка поверх якогось нижньої білизни з яскраво-червоними бретельками.
  
  Співробітники правоохоронних органів перебували з Тамарою і її бойфрендом в його маленькому будинку, недалеко від кампусу коледжу Елліс, назва якого, як сказав Ивентайд Марлоу, відбулося від імені пресвітеріанського преподобного Джона М. Елліса. Людина в одязі надихнув йельские оркестри, студентів знаменитого коледжу в Коннектикуті, відправитися на Середній Захід і заснувати школи століття тому.
  
  Деніел Моргенштерн був високим і широкоплечим, з темним волоссям, підстриженим збоку, але густими від чола і вище. Марлоу вважав, що це актуальний образ. Його квадратну щелепу пом'якшували круглі окуляри в черепаховій оправі. Він був у спортивній формі — сірому топі і червоних штанях.
  
  Деніел моргнув, коли двоє поліцейських постукали в двері, і на його обличчі відбився натяк на занепокоєння; в повітрі витав залишковий запах марихуани. Це було законно в Іллінойсі, але вона припустила, що реакція прийшла з тієї епохи — здавалося, давним—давно, коли травичка і поліція не змішувалися.
  
  Кімнати були маленькими, тісними і теплими і загроможденными дюжиною рухомих коробок, деякі з яких були відкриті, інші все ще запечатані. Навчальний рік тільки розпочався, але у Марлоу склалося враження, що Деніел переїхав сюди деякий час назад і просто не потрудився розібрати свої речі, а використовував коробки "Мейфлауер" як комодів.
  
  Можливо, різниця між чоловіком і жінкою, хоча в Марлоу у вітальні стояли нерозпечатані картонні коробки з переїзду чотири роки тому.
  
  Розмахуючи руками, широко розкривши очі, Тамара сказала: “Отже, дзвонили мама і тато. Про те, що трапилося. Це показували в новинах". Пошепки, ніби голосно вимовляти ініціали було поганою прикметою: “БРК. Мама була в шоці. Вона змусила мене приїхати сюди, до Денні ".
  
  Марлоу згадав вражений погляд Ліз Хоуп, коли вона запропонувала замкнути двері і включити сигнальне освітлення.
  
  Деніел раптово, здавалося, усвідомив, що він господар, і, зніяковівши, прибрав диван і стілець. Жінки сіли, і Ивентайд дістала свій блокнот.
  
  Студенти розсілися на старому дивані. На кавовому столику, перед яким примостився Деніел, лежали підручники історії і зошити для підготовки до MCATs - вступних іспитів в медичну школу.
  
  Ще одна стопка книг лежала перед Тамарою. Схоже, вона була фахівцем у галузі освіти і спеціалізувалася на фізкультурі. Вже по одному її енергійному присутності Марлоу припустив, що вона була б хорошою вчителькою, особливо з молодшими класами. Константа Марлоу мало що пам'ятала про своїх перших шкільних днями. За винятком того, що їй стало нудно на уроці, і вона з нетерпінням чекала можливості викликати хуліганів на позакласні "кулачні бої" на асфальті.
  
  Рука Деніела була списана чорнилом. Марлоу не міг ясно розгледіти зображення. Був це персонаж з мультфільму або фільму?
  
  У відповідь на стандартні питання про те, чи бачила вона машини або людей в парку Лоун-Рідж, молода жінка відповіла, що не бачила. Її обличчя було серйозним, і було ясно, що вона намагалася бути корисною, але насправді не бачила нікого або будь-яких транспортних засобів.
  
  Потім Марлоу зауважив: "Під час ленчу ви пересіли за інший столик".
  
  "Так, я йому телефонувала". Обожнює погляд знизу вгору. "Мама така шпигунка, мені довелося переїхати".
  
  “ Ти був ближче до біговій доріжці.
  
  М'яким голосом: "Там, де вона була убита".
  
  Марлоу кивнув. “Добре, в парку ні людей, ні машин. Ви бачили, обоняли або чули що-небудь незвичайне?"
  
  "Відчув запах?"
  
  “ Може бути, лосьйон після гоління, витяжка, одеколон?
  
  Насупившись, видуваючи повітря з надутих щік, поки що вона міркувала. “Ні. Я маю на увазі рослини, я думаю. Я відчула запах газону і квітів або чогось ще. Але це все, що було там. Мільйон рослин. Мені дуже шкода."
  
  "У тебе все добре виходить", - підбадьорив Ивентид.
  
  - Тварини? - запитав Марлоу.
  
  “Хм. Ну, птахи".
  
  “Вони рухалися, ніби їх потривожили? Відлітали?"
  
  - О, як ніби він був там?
  
  Марлоу кивнув.
  
  “Боже. Я не знаю. Вони були просто птахами". Потім очі розширилися ще більше. "Ну, ти знаєш, може бути, я дійсно щось бачив".
  
  "Що?"
  
  "Я не знаю, за винятком того, що він був блискучим".
  
  “Може бути корисно. Де?"
  
  “ В лісі. На землі. Воно було золотим або жовтим.
  
  Метал, пластик, скло?
  
  "Я не знаю, просто блискучий".
  
  Марлоу не пригадала згадки про дошці вбивств. Вона подивилася на Ивентайда, який похитав головою, маючи на увазі, що на місці злочину нічого подібного виявлено не було. І Марлоу була настільки вражена підрозділом криміналістики офісу шерифа, що була впевнена, що якщо б об'єкт знаходився в парку під час пошуків, команда виявила б його.
  
  Знову з'явилася карта, і Марлоу підняв її.
  
  Дівчина примружилася. “ Приблизно там.
  
  Недалеко від того місця, де була знайдена Келлі.
  
  Що це було і що з ним сталося?
  
  “Поки ми не знайдемо його, ти був би готовий повернутися додому? Залишитися зі своїми батьками?"
  
  Пауза. “Заняття тільки почалися. Я вже не можу їх пропустити".
  
  Потім Деніел запропонував: "Ти могла б залишитися тут".
  
  Їх погляди зустрілися, і потім вона подивилася на офіцерів. "Це буде нормально?"
  
  Це був не перший вибір Марлоу. Але це було краще, ніж проживання Тамари в її власній квартирі, де був би паперовий слід, який вказує на особу орендаря — за умови, що BRK була готова піти на такі клопоти, щоб знайти потенційних свідків. “Добре. Просто будь розумним, коли вийдеш".
  
  “ Але тобі не здається, що він пішов?
  
  "Я був би на його місці, - сказав Моргенштерн, - я був би за тисячу миль звідси".
  
  "Сподівайся на краще, готуйся до гіршого", - сказав Ивентид.
  
  Вираз, яке, Марлоу був упевнений, вони, мабуть, чули. Але, очевидно, немає, принаймні, молода жінка, яка серйозно кивнула і сказала: "О, так, абсолютно вірно!" - неначе вона тільки що отримала мудрість світу від духовного лідера на вершині гімалайського піку.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 14
  
  Його руки тремтіли.
  
  Це було щось нове, умова, яке щойно виникло.
  
  Джозеф Рей Уїлан уважно вивчав підземний поштовх. Напади були по три?
  
  Спочатку так і здавалося.
  
  Але потім він вирішив, що немає. І сказав собі, що, хоча його життям в даний час управляє Правило Трійок, він не повинен надавати цьому дуже великого значення.
  
  Джозеф Рей робив те, у що перетворився день "забери життя": сидів у своїй машині, припаркованій під гілками дерев, які вигиналися дугою вниз. Незважаючи на настає осінь, це були не опале листя, а кілька маленьких капсул з бутонами, які безшумно впали на капот і лобове скло. Спроба спустити на воду рятувальні шлюпки і зберегти життя виду.
  
  Вони пробули усередині близько півгодини, Констант Марлоу і помічник шерифа Ивентайд.
  
  Будинок, як він дізнався, належав керуючої компанії, яка спеціалізувалася на здачі в оренду студентам. Ці записи було б неможливо знайти, але в цьому й не було потреби; його секретний радиошпионаж повідомив йому, що орендарем був випускник коледжу Деніел Моргенштерн.
  
  Джозеф Рей не цікавився ним особисто. Його існування не мало ніякого відношення до його місії, за винятком того, що він, ймовірно, був одним свідка Тамари, найстаршій із дітей Хоуп. Можливо, у нього був романтичний інтерес.
  
  Це може бути проблемою.
  
  За логікою речей, дівчата-поліцейські повинні були заховати Тамару тут, під захистом Деніела. На його сторінці в Facebook було написано, що він великий і спортивний. Добре обличчя, частіше усміхнене, ніж ні. Але навіть найспритніший золотистий ретривер перегризе горло непроханого гостя, як ніби це тенісний м'яч.
  
  Отже, йому доведеться звернути увагу на містера Моргенштерна.
  
  Він вивчав нічну вулицю Нової Франції. В основному пустельну. Кілька студентів, кілька професорів. Або люди студентського та професорського віку, незалежно від того, пов'язані вони з Еллісом чи ні.
  
  Імовірно, це була хороша школа. Джозеф Рей вступив до Державного університету, і йому так чи інакше не сподобався цей досвід. Його справжнє покликання почалося після того, як він закінчив його.
  
  І могли б вийти на вулиці.
  
  Він відкинувся назад і подумав: "Три".
  
  Його думки переключилися на розповідання історій.
  
  Герой. Лиходій. Чоловік або жінка, опинився між ними.
  
  Добре, Погане і Потворне.
  
  Артур, Гвіневра, Ланселот.
  
  Джозеф Рей порився в кишені піджака і дістав срібну коробочку для таблеток. Він відкрив її обрізаним нігтем, вивудив білу таблетку і проковтнув її, не запиваючи. Це був міорелаксант, призначений для того, щоб послабити його занепокоєння. Він не був упевнений в дозуванні, так як вкрав його.
  
  Потреба.
  
  Порожнеча.
  
  Чи буде вона коли-небудь заповнена?
  
  Чи буде у нього коли-небудь шанс схопити свою жертву перед собою, на землі?
  
  Почекайте! Про що він думав? Він прийняв лише одну таблетку. Тепер він прийняв ще дві.
  
  Фух, я на волосок від смерті.
  
  Три . . .
  
  Двері старого і покосився будинку на одну сім'ю відкрилася, і з парадного вийшли компактний Констант Марлоу і солідний помічник шерифа Ивентайд.
  
  Агент, можливо, і глянув на машину, але це було лише мимохідь. І вона не звернула на нього уваги. Це була інша машина, не та, на якій він вів спостереження сьогодні вдень. Це була епоха багатомісного домашнього господарства.
  
  Навіть ті, хто живе один, як він.
  
  Один ...
  
  Розважання:
  
  Перший. Перший тріумвірат у Римі, який призвів до сотень тисяч смертей.
  
  Два. Погані новини приходять по три рази.
  
  Три. Тризуб гладіатора — трехзубое спис.
  
  Він дивився, як від'їжджає машина помічника шерифа, і — о, з іронією, яка змусила його здригнутися, вона розгорнулася на три точки.
  
  Він залишався на місці протягом півгодини. Міс агент Констант Марлоу не замовила няню для дівчинки, як вона зробила для батьків. Ймовірно, вважаючи, очевидно, помилково, — що, оскільки вона не жила в своєму будинку тут, у Новій Франції, який перебував на Елм-авеню в двох милях звідси, їй не загрожувала небезпека бути виявленою.
  
  І тоді Марлоу теж був би впевнений, що є сяючий лицар Деніел, який доглядатиме за дівчиною.
  
  Тамара Хоуп.
  
  Надія, розмірковував він.
  
  І це нагадало йому про іншу групу з трьох осіб, про яких він тільки що прочитав у своєму нав'язливому вивченні книг та Інтернету в марній спробі приглушити печаль / лють всередині себе.
  
  Одна з історій грецької міфології. Пандора, звичайно ж, була відома тим, що випускала зло в світ. Але багато людей не знали, що в її сумнозвісної скриньці залишилася одна річ: Елпіс, богиня Надії.
  
  Як це могло бути збігом? "Сподіваюся".
  
  Потім у міфі з'явився ще один персонаж, що становить трійцю:
  
  Донька Надії, Осса, або Передбачення.
  
  Саме це і підживлювало Джозефа Рея в даний момент.
  
  Передчуття ...
  
  Обіцянка майбутнього чогось значного - хорошого або поганого.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 15
  
  Четвер, 21 вересня, 7:30 ранку.
  
  Вчора ввечері на вечерю були Орео з подвійною начинкою. Молоко.
  
  Калорії.
  
  Принаймні, в упаковці з 2 відсотками повинно було міститися щось корисне.
  
  Так що тепер вона готувала на сніданок бутерброд з бісквітом з шинкою, люб'язно наданий Illinois Country Inn.
  
  Констант Марлоу знаходився в підвалі офісу шерифа — у приміщенні, яке агітатори, Оделл Девіс і Метті Шарлотт, які, можливо, були командою за межами BCSO, а може, й ні. Охрестили "військовим складом". Марлоу проголосував за це. Щось у погляді і в тому, як вона нагадала йому взяти додатковий магазин до пістолета, коли вони збиралися йти. Він завжди притримував для неї двері.
  
  Марлоу глянув на позначку на дошці.
  
  Наступна атака ймовірна не пізніше 23.9.
  
  Який тепер був післязавтра.
  
  Деякі називали це дошкою інцидентів. Дошкою точок. Платою сполук.
  
  "Дошка вбивств", на думку Марлоу, була найкращою. Це дозволяло зберігати серйозність в центрі уваги. Вона перетравлювала звіти про агітації пари "можливо". Ніхто не бачив — або зізнався, що бачив, — ні вчорашньої бійки в провулку, ні стрілка. Повідомлялося про постріли, але самі по собі звуки не мали значення. Практично неможливо визначити місцезнаходження того, хто стріляв по пострілу з вогнепальної зброї. Поблизу залізничних колій не було помічено ні легкових, ні вантажних автомобілів. В прикріпленому повідомленні також повідомлялося:
  
  На місці злочину обшукали набережну і не виявили придатних для використання слідів ніг чи інших ознак присутності кого-небудь з підозрюваних. Стріляні гільзи виявлені не були. Примітка: скарга з Центрального округу Міссурі була спрямована в юридичний відділ округу Боумен.
  
  Вона спробувала створити зображення двох нападників за допомогою Stable Diffusion — системи генерації зображень з штучним інтелектом. І програмне забезпечення виконала хорошу роботу, хоча минуло багато підказок для уточнення малюнка. Девіс і Шарлотта зробили ці знімки в п'яти барах для крутих хлопців в окрузі, а також у в'язниці Боумен. Ніхто їх не впізнав.
  
  І ось Марлоу і Зо Ивентид провели ранок, здійснюючи навколосвітню подорож по парку Лоун-Рідж в надії знайти точку доступу BRK вздовж східного та північного кордонів.
  
  Пара BCSO продовжить опитування покупців (або магазинних злодюжок) взуття Cross-Fit Plus, презервативів та інших товарів, які можуть привести назад в BRK.
  
  Марлоу з'їв половину сендвіча, а решта розклала по тарілках.
  
  Підлога у військовій комори була вистелена килимом, і тому вона не почула наближення кроків у себе за спиною.
  
  Єдиним оголошенням було тихе бурчання.
  
  Шериф Френк Тремейн тримав у руках старомодний і надзвичайно пошарпаний "аташе-кейс".
  
  "Нешанобливо".
  
  Він зняв свою ковбойський капелюх і поклав її на найближчий столик. У нього була густа шевелюра. Вона подумала, що він намагається прикрити лисину стетсоновской капелюхом.
  
  Вона відправила сендвіч в кошик, а не в сміттєве відро, всупереч вказівкам великого червоного знаку.
  
  Але він мав на увазі не це. Він кивнув на заголовок приглушеною статті на моніторі, який нерівно висів на найближчій стіні. Місцевий випуск новин.
  
  “ Ці ініціали. 'БРК'. Пресі просто подобається їх чортова стенографія. Він усміхнувся. "Дві дівчини померли, і вони ставляться до цього мило".
  
  Варіація самої думки Марлоу.
  
  Шериф пробурчав: “Перша поправка, все добре. Свобода слова. Свергайте поганих президентів. Спійманих сенаторів не можна тримати застебнутими. Ура. Але проявіть трохи поваги ".
  
  “ Я бачив записки з набережної.
  
  “ Ні відбитків взуття, ні випадково загублених візитних карток. Жодних мідяків, як я і обіцяв. Залізниця просить двадцять п'ять тисяч. Протухла риба або щось в цьому роді. Я зупинив це всього на годину. Тремейн підійшов до відра для сміття, виплюнув тютюн і повернувся до неї, важко сідаючи. Він тримав одну ногу витягнутої. Вона згадала вчорашнього чоловіка, похмуро відступаючого до своєї машини після того, як його вигнали. Вона подумала, що він йшов нетвердою ходою з-за гніву. Можливо, це була травма. Або артрит.
  
  "Вчора ввечері розмовляв з дочкою Хоупсов," сказав Марлоу.
  
  Вона кивнула на позначку, яку сама написала на картці розміром три на п'ять, яку потім причепила фіолетовою кнопкою. Її перший внесок в роботу дошки.
  
  Тремейн глянув на нього, потім жестом попросив її пояснити. Він спохмурнів, слухаючи її розповідь про те, що бачила дівчина. Він похитав головою. “Блискучий. Жовтий або золотий. Пак обшукали через годину після інциденту, але тоді її там не було. Ти думаєш, вона просто все вигадує, тому ми приклеюємо їй на чоло золоту зірку? Як свідки, ти ж знаєш."
  
  "Я впевнений". Марлоу читав кинесику, як книгу, надруковану великим шрифтом.
  
  “ У мене дещо для тебе. "Він кинув на стіл пластиковий пакет. В ньому була куля. До пакету була прикріплена ланцюжок для ключів — дріт, просмикнутий в петлю на кінці пакета. “Три нуль вісім. Ви чуєте, як люди кажуть, що це те ж саме, що НАТО сім шість два, але це не так. Вони взаємозамінні, звичайно, але розміри просто трохи відрізняються. Твоє обличчя, ти це знаєш ".
  
  "Моє довгоствольна рушницю - Вінчестер сімдесяти". Успадковано від її батька. Ви могли б знайти це прекрасне зброю, вперше представлене майже сто років тому, під патронники самих різних калібрів. У неї теж виявився 308-й калібр.
  
  На одній з її татуювань, майже повністю прикритому чорною футболкою, був малюнок НАТО, про який він тільки що згадав. На іншій були ініціали. DK.
  
  Вона підняла пакет. Патрон був в основному цілий. "JHP".
  
  Кулі з порожнистим наконечником в оболонці. Кулі також мали суцільнометалеву оболонку і м'яке вістрі, але JHP завдавали більше ушкоджень плоті при попаданні — з-за швидкості і розширюється порожнини на наконечнику.
  
  Він сказав: “Ті, що потрапили в сміттєвий контейнер і розбилися об каміння? Вони запашні. Викопав цю з піщаного ґрунту на глибині тринадцяти дюймів. Тепер перевірив залишок. Порох був трохи рідкісним, якщо у вас може бути трохи рідкісна річ. Наприклад, бути трохи вагітною. Він примружився. “Я не впевнений, що це працює. Отже. Порох. Це сорт Winchester StaBALL match. Можу сказати по співвідношенню нітроцелюлози до сірці і того факту, що у нього подвійна основа з міддю, що зменшує забруднення."
  
  Він підкотився до сміттєвого відра і сплюнув ще раз. Відкотився назад. "У вас, державних діячів, є вся ця потужна база даних, що перевіряє, хто що і коли купив".
  
  Вірно. У DCI був доступ до величезних баз даних про закупівлі зброї та боєприпасів через роздрібні і оптові магазини.
  
  Шериф усміхнувся. “У наші дні все шпигують за всіма. Інформація буде там, хоче хтось цього чи ні. З таким же успіхом можна використовувати її, щоб садити придурків у в'язницю. Забавно, як скаржники перестають скаржитися, коли їх грабують ".
  
  Захисники недоторканності приватного життя протестували проти доступу держави до записів, вважаючи, що це стосується цивільних прав.
  
  Вона сказала: “Не так, як ми відстежуємо марки нижньої білизни і кількість спиртного, яке ви купуєте ... Або тютюну. Знаєш, це шкідливо для тебе".
  
  Він усміхнувся. “Через десять років нас розчавить астероїдом. Як динозаврів".
  
  “ Розкажи мені ще раз подробиці про боєприпаси.
  
  Він простягнув їй роздруківку. Вона прочитала, потім завантажила захищений сайт на свій ноутбук, ввела пароль і надрукувала запит для покупців боєприпасів в Боумене і округах. Воно було адресоване її подрузі з Відділу аналітичної підтримки — невинне ім'я, яке навіть не натякала на майстерність і глибину збору інформації ботами.
  
  Марлоу натиснула відправити. Вона майже відразу отримала відповідь, що чоловік надасть їй інформацію як можна швидше, але це займе трохи часу. Там була черга.
  
  Вона прочитала його останній абзац. “Він каже, що Чикаго має пріоритет. Мер намагається щось зробити з тамтешнім зброєю".
  
  Тремейн усміхнувся. "В тридцятих роках Кларк Веллі була більше".
  
  "Що?"
  
  "Ніж у Чикаго".
  
  "Ні".
  
  “Так, мем. У них були корови і свині. У нас були корови і свині плюс кращі школи в штаті". Він кивнув на її комп'ютер. “ Я знаю, це була моя ідея, але що б не знайшов твій приятель, список буде довгим. У нас починається сезон, і, до жаху багатьох оленів, тут продається багато .308 калібру. Але ти робиш те, що повинен робити ".
  
  Він встав і прикріпив до дошки роздруківку з описом кулі, марки і особливостей залишків пороху. Потім фотографію "Беретти" Сліма.
  
  - Я бачив, що у нього був стертий серійний номер, - сказав Марлоу. Знаєш, є спосіб...
  
  Він махнув рукою. “Почали з магнітних частинок — знаєте, ви намагничиваете пістолет і покриваєте місце, де був номер, розчином частинок заліза. Штампування деформує магнітне поле, і іноді можна прочитати цифри. Цього не було потрібно, тому наступним етапом була хімічна реставрація. Реагент Фрая - соляна кислота, мідь хлориста, дистильована вода і чарівний інгредієнт. Він підняв брову. Вона похитала головою. Він сказав: “Кислий розчин хлористого заліза. Номер сплив ясно як день."
  
  Це була висококласна судово-медична експертиза. Гідна лабораторії ФБР.
  
  “ Зброю було вкрадено з збройової виставки два роки тому. Недалеко від Сент-Луїса. Так що, можливо, він звідти. О, намагалися знайти відбитки на кулях. Ви можете потрапити, якщо перезаряджали їх вручну. Можна сказати, спробували, але zippo."
  
  “Я повинен сказати, шериф, в Спрінгфілді або Чикаго, в наших лабораторіях DCI, нам доводиться боротися за результати. Ми можемо почекати три-чотири дні для такої лабораторної роботи ".
  
  "Ось це ганьба, тому що, наскільки я знаю, погані хлопці не беруть трьох-чотириденний відпустку і не дають тобі шанс надолужити згаяне".
  
  “ Твоя лабораторія далі по коридору. Я відчуваю запах пальників Бунзена.
  
  "Це "Хьюлетт Паккард", але так".
  
  Вона виглянула за двері. “ Є хто-небудь з криміналістів? Я хочу подякувати їм.
  
  "Завжди будь ласка".
  
  Мить.
  
  Він перервав її замішання. “ Це я.
  
  "Ти?"
  
  “Весь набір і шашлик. Я обыскиваю місця події, виконую лабораторну роботу. Іноді прошу кого-небудь допомогти мені. Але мені більше подобається справлятися з усім самостійно. У вас знову такий погляд, агент Марлоу. Не очікували, що з'явитеся в тому знаменитому телешоу CSI: округ Боумен, чи не так?"
  
  “ Ніколи не чув, щоб шериф сам проводив судово-медичну експертизу.
  
  “Спочатку не хотів. Але сталося пограбування / вбивство, і я подзвонив в казарми штату — при всій повазі до вашого спорядження ".
  
  Марлоу не був поліцейським штату; старший інспектор був окремим. Але вона нічого не сказала.
  
  "І все моє чарівність не допомогло присідати".
  
  З цими словами він перекотився і сплюнув.
  
  “Я навіть благав. Заради всього святого, у мене був стрілок на волі! Вони сказали, що потрібно три години, щоб хто-небудь виїхав на місце події, і пара днів для отримання результатів. Ні, недостатньо хороший для мене. Я подивився на всіх в офісі. Я багато чого не знав, але вони знали менше. Отже, я купив кілька нових комбінезонів у фірмовому магазині Morgan's Lickin' Chicken, пінетки в магазині хірургічних приладь, рукавички в Walmart. Приступив до роботи. Знайшов волосся. Один-єдиний волосок. Це все, що потрібно для викриття і винесення обвинувального вироку ".
  
  Він вивчав дошку. "Справа в тому, що я не дуже люблю людей". Він глянув на упаковку "Орео", що лежить відкритої верхньої частини рюкзака. Сендвіч був основним блюдом на сніданок, одне-два печива - десертом. Чому б і цього вечері не завершитися на високій ноті? Таке було спостереження Евана Квилла.
  
  Вона кивнула на сумку.
  
  Тютюнова маса зникла в паперовому рушнику, а потім в сміттєвому відрі. Він взявся за печиво. Він подивився на нього. “Вони товщі, ніж я пам'ятаю. Хм. Завжди хотів бути шерифом, скільки себе пам'ятаю. Мій батько був поліцейським під Фредерік. Моя мама працювала диспетчером 911. Мій брат був членом парламенту в Афганістані. Звичайно, я збирався стати юристом. Ніяких питань. Я не збирався стояти в черзі. Я хотів зайняти перше місце. Працював як проклятий. І моя дружина провела кампанію, в результаті якої в Білий дім був обраний недоумкуватий президент. Ця жінка - вогненна куля. Я балотувався від громадської безпеки, і з цією платформою важко сперечатися. Я переміг ".
  
  Марлоу сказав: "Ти собака, яка потрапила в шкільний автобус, і ти не знаєш, що з цим робити".
  
  "Цвях і голова". Тремейн з'їв ще одне печиво. “Я б сказав, що від цього я перестану їсти, але цього не станеться. Отже, я в офісі. Головний шериф і мийник пляшок. А потім починаються політика і чвари в лавах. І бюджети, і кадри, і ремонт приміщень, і бути милим з дітьми, коли вони приїжджають на екскурсії. Господи."
  
  “Звільняйся. Створи штатний підрозділ з розслідування злочинів. Наймай в інші округи. Ти можеш стягувати плату". Помах рукою в бік рад директорів. "Це хороша штука".
  
  “Думав про це час від часу. Може бути, я так і зроблю". Він кивнув у бік дверей. "Я готую щось в лабораторії, можливо, тобі захочеться подивитися".
  
  Це було те, що вона відчула раніше: газовий хроматограф, який спалює зразки невідомих речовин, зібрані на місцях злочинів, і вимірює утворюється газ, перетворюючи змішані з'єднання в окремі елементи. “Я чув, що управляти ними не так-то просто. Ти відвідуєш курси?"
  
  “Не-а. Тільки що купив один. Керівництво по експлуатації не дуже допомогло. Але знайшов дещо в Інтернеті. І, звичайно, є YouTube. TikTok теж. Ця частина, я жартую ".
  
  Тремейн встав, вийшов у коридор і за хвилину повернувся з роздруківкою. Він читав, сидячи. Бурчання. “Ця рукавичка, яку ти отримав від великого хлопця, який напав на тебе? Оделл і Метті? Ці двоє опитують, як вітер. Вони з'ясували, що це продається в сотнях магазинів по всьому штату. Немає можливості відстежити покупця. Але. - Він підняв роздруківку. “ На ній були якісь плями. Полі-альфа-олефін — це неполимер. Стовідсоткове масло групи API IV, змішане з металевим милом. Літій, полімочевина, кальцій, натрій, алюміній і глина."
  
  "Що саме?"
  
  “ Автомобільна змазка. Якщо бути точним, марка Motor-XPL. Продажу на комерційному рівні. Твій хлопець - автомеханік, я відправляю наших голубков по автосалонам і гаражів з фотографіями, які ти зробив з допомогою цього програмного забезпечення. Він доїв печиво і похитав головою. "Чому ці двоє просто не одружаться і не покінчать з цим, вище мого розуміння".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 16
  
  Зо Эвентид вела свій "Додж іст" без розпізнавальних знаків BCSO на схід по шосе 27, артерії, що з'єднує CV з коледж-тауном Нью-Франс.
  
  “Отже. Не давав людям спати минулої ночі, але отримав відповіді на деякі питання. Як ти і просив. Друзі і сім'я ". Вона видихнула. “Мені доводилося телефонувати з приводу автомобільних аварій. Розмовляю з родичами. Жорсткий."
  
  "Так і є".
  
  “Ну, ні, Ебігейл і Келлі не знали один одного. Єдиний зв'язок полягала в тому, що вони були схожі. Ніхто ніколи не чув про серйозні переслідувачів ". Вона похитала головою. “Abigail's fiancé. Він допомагає її матері з приготуваннями в Чикаго. Він сказав, що три або чотири роки тому у неї був хлопець. Він був дивним, настирливим, але потім одружився і переїхав на схід. Келлі? Вона тільки що переїхала сюди. Але хто з людей, яких вона знала в Боумене і вдома? Ніхто ніколи не чув про те, що хтось може представляти загрозу. Я продовжував чути, що вона була просто самим милим людиною у світі ".
  
  Голос помічника шерифа став жорсткішим.
  
  У відчуттях немає нічого поганого. Ця емоційна зв'язок між вами і жертвою. Це те, що змушувало вас "не давати людям спати" вночі, всю ніч, в пошуках доказів.
  
  “Значить, це те, чим здається. Випадковість".
  
  Ивентид кивнув. “Ніяких ознак, крім типу статури, віку і кольору волосся. І я скажу тобі, Констант, після вчорашнього ти не знайдеш коробку "Міс Клеро Блонд" або "ред" ні в одному магазині округу Боумен ".
  
  Увечері ми повернули ліворуч, на північ, на Канкаки-роуд, західний кордон парку Лоун-Рідж. “ Підемо порибалимо. Помічник шерифа скинув швидкість до п'яти миль на годину, і Марлоу опустила скло, вивчаючи узбіччя в пошуках слідів нещодавно припаркованої машини — можливо, залишила чарівний відбиток. Досі це був найбільш ймовірний підхід BRK до біговій доріжці. Там було багато чагарнику, і досягнення стежки означало перехід через сам Лоун-Рідж, всього сімдесят футів заввишки на "піку", але крутий.
  
  І все ж хтось сильний, як і більшість серійних вбивць, легко прокладав маршрут.
  
  “ Він вибачився.
  
  "Френк?" Запитав Ивентид.
  
  "Так".
  
  “ Тим, що не вибачився.
  
  Марлоу підтвердив це кивком.
  
  "Це наш шериф".
  
  Попереду Марлоу побачив Сіру річку, водне простір шириною в двісті ярдів, швидко тече на захід. Марлоу подумала, чи не сталося назву від британського написання з літерою "е"; вона дізналася, що колись цією землею керував король Георг.
  
  Ивентид сказав їй, що річка в Потаватомі називається Нокмес, що означає "бабуся".
  
  - Нічого, - відповів Марлоу. Вона не бачила жодних ознак того, що хтось припарковані вздовж нещодавно тут. Марлоу зараз переглянула свою де - схема.
  
  Північ (Підлягає пошуку)
  
  Захід (Можливо, явних ознак немає) Парковка на місці злочину (Немає), Схід (Немає)
  
  Південь (Малоймовірно, але можливо)
  
  Канкаки-роуд впиралася в Ріверсайд. Помічник шерифа загальмував. Попереду була річка, а зліва - зарослий ділянку, на якій стояла меморіальна дошка із зазначенням якогось історичного місця. Справа перебувала приватна резиденція.
  
  Це був той самий будинок, який Марлоу зазначила вчора на карті місцевості, коли розмовляла з — ну, ігнорувала — Еваном Куиллом. Це було найближче будову до біговій доріжці, де була вбита Келлі Надер.
  
  І вона хотіла поговорити з мешканцями.
  
  Будинок на ранчо був білим, і його не завадило б пофарбувати. Невеликий, хоча ділянку, на якій він розташовувався, був розміром з акр, може бути, більше. На галявині поруч із поштовою скринькою злегка косо красувалася вивіска "FАбо SALE".
  
  Минулого вечора Марлоу тільки поцікавився думкою Зиллоу про переваги будинки для продажу і ціною. Тепер Eventide переглянув інформацію про власності. “Джеральд Маккейб. Одружений. Дружину звуть Ренді. Ні ордерів, ні записів."
  
  Вони вилізли і підійшли. Ивентид натиснула на кнопку дзвінка. Ні звуку. Вони почекали п'ятнадцять секунд, і вона постукала.
  
  Мить відкрилася внутрішня двері, потім зовнішня алюмінієва ширма. У чоловіка було довге темно-русяве волосся, він був худорлявий, його джинси низько звисали і відкривали смужку підтягнутого живота між ременем і сувенірної футболкою St. Louis Arch. На рукаві однієї руки була хитромудра червоно-чорна розфарбування.
  
  “ Містер Маккейб? - Запитав Марлоу.
  
  "Хм, так".
  
  Насторожені очі, за оцінкою Марлоу, не були насторожені, як у лайна, що ховає метамфетамін. Просто настороженими, Про-хм-ось-коп.
  
  Звідти виглянула сором'язлива дівчинка, блондинка, у футболці з яскравим зображенням мультяшного персонажа, вид якого неможливо вгадати. Марлоу подумав про бойфренда Тамари Хоуп, Денні, у якого було татуювання з зображенням якогось мультяшного персонажа на руці, якою він втішав дівчину під час вчорашньої зустрічі.
  
  Де-то в хаті блимав телевізор або відеоекран.
  
  Жінки представилися.
  
  "Може бути, якщо б ми могли поговорити наодинці?" Запитав Ивентид.
  
  “Мила, повертайся до своїх пластівців. Є ще молоко, хочеш. Хочеш молока, Келі?"
  
  “ Ні. "Кинувши останній погляд на Марлоу, дівчина відвернулася.
  
  “ Ти чув про вчорашньому нападі в Лоун-Рідж? - Запитав Марлоу.
  
  “ Так. "Він озирнувся через плече. “ Прямо на нашому долбаном задньому дворі. БРК.
  
  Потім він подивився на дробовик в кутку. Він був готовий, якщо з'являться якісь збоченці. Марлоу зазначив, що на спусковій скобі був замок, необхідний за законом, якщо в сім'ї був дитина. Відповідальність припускала, що він був би більш надійним свідком, ніж той, хто залишав зброю валятися всюди, щоб п'ятирічні діти могли з ним пограти.
  
  - Ви бачили кого-небудь на Канкаки або Ріверсайді вчора приблизно без одинадцяти два? - запитала вона.
  
  “Ну, а я? Я працював. Я в другу зміну в "Харвестере". З восьми до чотирьох. Тому я пішов звідси в половині восьмого. Ренді і я, ми відпрацьовуємо свої зміни. Для неї. "Кивок у бік дівчини.
  
  “ Ти можеш подзвонити своїй дружині?
  
  "Так, мем". Він зробив дзвінок, і після того, як його з'єднали — мову його тіла ясно давав зрозуміти, коли саме, — Маккейб пояснив про офіцерів, а потім задав питання.
  
  Він прислухався. “Добре. Почекай". Піднявши очі. “Вона не пам'ятає, щоб когось бачила. Але вона сказала, що бачила будівельні бригади через дорогу, на тому полі, кілька разів за останні тижні. Я їх теж пам'ятаю. Може бути, вони були тут вчора і бачили когось. Вона не може сказати. Вона пекла печиво. І показували Діснейленд ".
  
  Марлоу озирнулася на стоянку, коли повз проїхала світла машина з водієм-одинаком за кермом. Дивився водій в їх бік? Вона знову повернулася до Маккейбу. "Є які-небудь ідеї, хто виконував будівельні роботи?"
  
  Він похитав головою. "Я не знаю, немає". Потім він поставив питання Ренді. Через мить він підвів очі. “Ні, вона теж не знає. Знаєш, коли бачиш команди, насправді не звертаєш уваги ".
  
  “ Подякуй її від нас, - сказав Ивентид.
  
  Він так і зробив, а потім ніжний чоловічий голос запитав: “Хочеш сьогодні суп? . . . Смачно. Я його приготую ... І, тримаю парі, я міцно обійму її від мами".
  
  Жінки роздали візитні картки і вийшли на вулицю.
  
  Марлоу кивнув на полі за Канкаки, де йшли будівельні роботи. Можливо, на ділянці була табличка про те, хто виконував цю роботу. Жінки пробралися через зарості чагарнику в полі. Просто велика територія, нещодавно посаджена трава і рослини навколо якихось старих кам'яних руїн приблизно у шістдесят чи сімдесят футів від краю скелі. Табличка повідомляла, що це залишки форту Дефианс. Не таке вже історичне місце.
  
  Тут не було вивіски будівельної бригади.
  
  “ Ми можемо з'ясувати, хто виконав цю роботу?
  
  Коли вони повернулися до машини, Ивентайд зробила декілька дзвінків. Тут не було записів про публічному проекті. Її обличчя напружився. “Приватний. Доводиться обдзвонювати купу підрядників, - сказала вона. “Їх сотні в районі трьох округів. Іноді мені хочеться, щоб таких, як я, було з дюжину".
  
  "Це почуття часто зустрічається серед співробітників правоохоронних органів", - подумав Марлоу.
  
  Повернувшись в машину, вони поїхали на схід, вздовж північної межі парку. Як і на Канкаки, вона не помітила слідів недавніх протекторів.
  
  Вона не була здивована, враховуючи пейзаж. - Які шанси, що він нападе на неї з цього боку?
  
  Ивентид теж вивчав густе листя. "Я б сказав, що це щось середнє між нулем і нулем".
  
  “ Я не люблю робити ставки, але навіть я не став би ставити тебе на такі шанси.
  
  “Кущі і трясовини. Занадто довго доводиться тікати з місця події".
  
  "Згоден".
  
  Її ментальна карта була переглянута ще раз.
  
  Північ (Немає)
  
  Захід (Найбільш ймовірно, хоча явних ознак немає) Автостоянка на місці злочину (Немає), Схід (Немає)
  
  Південь (Малоймовірно, але можливо)
  
  Марлоу знову озирнувся навколо, сподіваючись побачити світлий седан, цікавлячись, чи не живе водій поблизу - ще один потенційний свідок, з яким можна поговорити.
  
  Але вона нічого не бачила від машини.
  
  Парк залишився позаду, і вечір прискорився. Вони минули кілька будинків. Кілька будинків, як і у Маккейбов, були виставлені на продаж.
  
  Эвентид сказав: “Велика частина цієї території стане Рідною землею, якщо угода буде підписана, так що люди зараз виставляють свої будинки на продаж. Уряд заплатить за видатну власність, але юристи і брокери кажуть, що отримають більш високу ціну, якщо продадуть її приватним особам ".
  
  Вони проїхали повз великого плаката Buonafortuna, девелоперської компанії, імовірно продає кондомініуми, або кооперативи, або на чому там вони спеціалізувалися. Потім: мальовниче цвинтар на порослому травою скелі з видом на річку. Багато надгробки були выветрены і нерозбірливі. Вона вловила одну дату: 1779.
  
  Було це спочинком солдата Війни за незалежність?
  
  Ивентид поцокала язиком. “Боже мій. Це була мила маленька дівчинка, чи що? Вона була ґудзиком".
  
  Марлоу припустив, що так. Вона зовсім забула про неї.
  
  “ У тебе вони є? - запитав Ивентид.
  
  “Діти? Немає".
  
  Марлоу спостерігав за довгою баржею, навантаженим вугіллям та рудою, яка швидко і елегантно рухалася на захід, ведучи за собою буксир.
  
  "У тебе хто-небудь є в твоєму житті?" Запитав Ивентайд. "Зупини мене, якщо я веду себе як Гледіс Кравіц".
  
  Похмурий погляд у відповідь на це зауваження.
  
  "Дехто в моєму житті," повільно вимовив Марлоу.
  
  Ах, питання про Эване Куилле.
  
  "І так, і ні".
  
  “Ha. Одного більше, ніж іншого?"
  
  "І так, і ні".
  
  Знову сміх.
  
  “Прокурор північній частині штату. Ми трохи працюємо разом. Ми можемо поговорити. Ми можемо посміятися. Важливо ".
  
  "Так, справді".
  
  Проте вона сказала Eventide, що далі цього їх відносини не просунулися, а також пояснила, як вона прямо сказала Квиллу, що вона не з тих дівчат, які залишаються на ніч.
  
  Помічник шерифа здивовано розсміявся. “Ну ось. Чоловіки і жінки, в більшості випадків все навпаки. І він не проти цього?"
  
  “Напевно, віддаю перевагу все по-іншому. Але так воно і є. Велику частину часу я в роз'їздах ".
  
  Це була правда, хоч і не вся історія. Навіть не більшість.
  
  Ивентайд кинув на неї змовницький погляд. “ А між вами двома? Це добре, коли ви разом? Частина "До тих пір, поки ви не залишитеся на ніч"?
  
  "Так, це смачно", - сказав Марлоу, і швидко спливло спогад — останній раз, коли вони були в його будинку, лежали в ліжку, вкриті потом і нерухомі, якщо не вважати того, що їх груди піднімалися й опускалися в ідеальному унісоні.
  
  "Це так само важливо, як сміятися". Помічник шерифа усміхнувся. "Навіть коли ти на чергуванні".
  
  "Годинник?"
  
  “Ми намагаємося завести дитину, Джон і я. І я скажу тобі, що це веселіше, ніж поклейка шпалер, але настає такий час місяця, що здається, ніби лунає заводський гудок і: 'Давай, хлопче, дзвонить бригадир!' - Вона знизала плечима. "Поки безуспішно".
  
  "Давно займаєшся цим?"
  
  “ Три місяці. Я не весняний курча.
  
  “ Все що? Тридцять?
  
  “ Тридцять один. Енді, у моєї сестри двоє. І одна цього року піде в перший клас. Але ми з Джоном сповнені надій. Вона тихо засміялася. “ Я вже придумала, як скажу йому, що вагітна.
  
  "Яким чином?"
  
  “ Ти знаєш, як деякі жінки говорять про це своїм чоловікам з допомогою плюшевого ведмедя?
  
  Вона цього не зробила. У цьому був сенс.
  
  “Ти помітив, там, у Маккейбов, він тримав свій розсіювач під замком. Я бачив твої очі".
  
  "Завжди перевіряй, чи є в будинку дитина".
  
  “Я теж. Тому, коли я дізнаюся новини, я дарую йому велику посилку, повністю загорнуту, з стрічкою, бантом. І вгадай, що це? Сейф з відбитками пальців "Андерсон Люкс" для мого пістолета. Я збираюся дозволити йому зібрати воєдино ...
  
  З'єднай воєдино, з'єднай воєдино, з'єднай це...
  
  Слова Ивентида прокрутилися в голові Марлоу, коли квадратний і пошарпаний пікап F-150 з'явився з-за стіни кущів праворуч і націлився прямо на них. Марлоу мимоволі гаркнула "Гей" і підкинула руки, коли вантажівка врізалася в пасажирський частина машини і сильно виштовхнув її на ліву смугу руху та узбіччя. Спрацювали подушки безпеки, пом'якшуючи удар і наповнивши салон порошкоподібними залишками.
  
  Скиглячи, дымясь покришками, вантажівка повів патрульну машину боком до краю невисокого обриву. Річка була в п'ятдесяти ярдах від них, і Марлоу подумав, що, принаймні, вони не звалиться у воду і не потонуть у липкому мулі дна.
  
  І вони цього не зробили.
  
  Вони пливли по залитому нафтою каналу, глибоке, мутному водойми, що з'єднує Грей з гниючої вантажним майданчиком неіснуючого кар'єра "Мортон і сини", де ми спеціалізувалися на гравії і піску.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 17
  
  "Чому ти нічого не сказав?"
  
  Сидячи за кухонним столом, освітлений променями пекучого сонячного світла, чоловік грав у словесну гру на своєму телефоні. “Я нічого про це не подумав. З чого б мені?"
  
  Їм було під шістдесят, і обидва приблизно однакового статури. Одного разу на Хеллоуїн, коли вони ще ходили на вечірки, вони виступили в образах Твідл Дам і Твідл Ді з оповідання "Аліса в країні чудес". Тільки кілька людей зрозуміли, ким вони повинні були бути.
  
  Боб був в тренувальному костюмі для пенсіонерів. На Доріс було те, що вона називала домашнім одягом, що він не знав точно, що це означає, але міг дізнатися одне з них, коли бачив. Біло-рожева, застебнута на гудзики ззаду.
  
  "Що ж, ми повинні сказати їм зараз", - сказала вона, уминая впертий жовток на білій тарілці для сніданку, її товсті рукавички були такого ж жовтого кольору.
  
  "Я вважаю".
  
  Чотири спроби вимовити це слово.
  
  Хм.
  
  "Ну?" запитала вона, позбавляючись від плями. “ Ти мене чув? Подзвони їм зараз.
  
  “ А що тут розповідати? Машина, припаркована зовні. Там сидів водій. Ймовірно, це був просто продавець. Алюмінієвий сайдинг або шліфування асфальту. Ох вже ці хлопці ...
  
  "Ти справді не знаєш, чи не так?"
  
  Немає кінця того, до чого міг би привести це питання.
  
  Остання тарілка покрилася пилом.
  
  Він спохмурнів в її бік, хитаючи головою. Непомітно визнаючи свою невдачу. І завантажив нову гру. Ви більше не могли отримати архів Wordle. Змова. Ця гра була схожа. З якоїсь причини, не так весело. “Я не знаю. Немає".
  
  Завжди—в якійсь мірі-безпечно.
  
  Инсинкератор заскреготав з задовільним дзижчанням.
  
  "Цей дивак, вбивця?"
  
  “Який дивак? Якою вбивця?" Вони були одним цілим? Або двома?
  
  "БРК".
  
  Поняття не маю.
  
  “ Де ти був останні три дні? - запитав я.
  
  В раю для пенсіонерів, нагорі, працює над своєю моделлю поїзда. Це і метушня у дворі.
  
  І гра, звичайно. Рис. Чотири спроби. Слово було "БІЙКИ".
  
  Слово складалося з п'яти букв. Простіше.
  
  - В окрузі Боумен є свій серійний вбивця.
  
  “ Ні! І ти думаєш, це був він?
  
  “Я не знаю. Але новини, ця провідна, WCLK".
  
  "Блондинка?" Він запитав це нетерпляче.
  
  Похмурий погляд. “Ні. Хороша. Вона каже, якщо що-то побачиш, скажи що-небудь".
  
  "Це була всього лише машина".
  
  “ Там, де цього не повинно було бути.
  
  Надано.
  
  Вона взяла мобільний, яким вони користувалися разом, набрала номер, і він почув клацання, коли вона включила динамік. Так вони розмовляли з дітьми та онуками і робили замовлення на миття дверей.
  
  "911, що у вас сталося?"
  
  Господи, подумав він, тепер наступить незграбний момент, або до вбивці-психопата, або до дивака, або до них обох дійдуть чутки про те, що вони були свідками.
  
  Програєш -програєш.
  
  "Алюмінієвий сайдинг," прошепотів він.
  
  Доріс мовчки шикнула на нього рукою.
  
  "Ми хочемо повідомити про підозрілий транспортному засобі".
  
  Ні, ми цього не робимо.
  
  Але караван мулів вже був у дорозі.
  
  “ Де ви проживаєте? - запитав я.
  
  "Ми знаходимося за адресою 3877 Уест-Томпсон, з буквою "Н", Кларк-Веллі".
  
  “ І машина все ще там? - запитав я.
  
  "Ні, це було вчора". Вона кидає на нього холодний погляд. “Я тільки що дізналася про це. Але ми чули про це вбивці. БРК."
  
  “ Так, мем. Скільки людей було в машині?
  
  Вона багатозначно подивилася на свого чоловіка, який сказав: "Один".
  
  “ Ви отримали опис? - запитав я.
  
  Боб сказав "ні" і милому оператору, та його дружині і додав: "На шляху були кущі, і був яскравий світло — прямо мені в очі".
  
  Доріс дивилася на нього з підозрою, можливо, задаючись питанням, якщо на шляху були кущі, то як він міг побачити яскраве світло?
  
  Хоча це було можливо, і це була правда.
  
  Він глянув на таку головоломку. Він впорався з нею з однієї спроби. РОСЛИНИ. Порожня перемога.
  
  “ А що з транспортним засобом?
  
  “ Світлого кольору, седан. Це все, що я міг сказати.
  
  "Тільки той єдиний раз?"
  
  Тепер Бобу це загрожувало.
  
  “ Ну, можливо, він повернувся минулої ночі.
  
  Її погляд був абсолютно спопеляючим.
  
  “ О котрій годині?
  
  "Приблизно опівночі'. Він вийшов і пішов вгору по вулиці".
  
  Оператор: "І він дивився на ваш будинок?"
  
  “Ні, не ми. Це були будинки по дорозі".
  
  “ Ти знаєш, хто там живе? - запитав я.
  
  Вони розглядали одне одного, розмірковуючи. Ця місія, здавалося, заспокоїла її.
  
  “ Ерні і Сара Гардінер. Майк і Джо - Еллен Мур. Два слова. Джо і Еллен, в нижньому регістрі, якщо це має значення. З тире між ними. І їх син повернувся, Трей. Він був баламутом, коли йому було дванадцять, не знаю, як зараз.
  
  “О, і ще одна пара. Надії. Глен і Ліз, ну, Елізабет, я думаю, але я не можу сказати тобі напевно ".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 18
  
  Констант Марлоу відчув сильний ривок вперед, коли крейсер сповільнилося від удару. Він коротко хитнувся і почав опускатися, спочатку носом.
  
  Сиділа поруч з нею Эвентид була оглушена; її голова вдарилася об скло, коли машина впала у воду; до того часу подушка безпеки вже здулася.
  
  Все в поліції штату, навіть агенти ЦРУ, вивчають тактику виживання, яка включає в себе порятунок потопаючих транспортних засобів. Багато років не проходили перепідготовку, але вона пам'ятала достатньо.
  
  Вибирайтеся через вікно або люк на даху, а не через двері; ви потонете перш, ніж тиск вирівняється настільки, щоб її відкрити.
  
  Електрична система може працювати досить довго, щоб опустити вікно.
  
  Марлоу зробив це, і кришка з пасажирської сторони опустилася, але всього приблизно на десять дюймів, перш ніж в системі сталося коротке замикання.
  
  Ви не зможете пробити лобове скло. Скло занадто міцне. Якщо вам потрібно розбити вікно, щоб втекти, використовуйте бічне.
  
  "Інструмент для розбивання скла?" крикнула вона.
  
  - Скриня, - сонно відповів Ивентид.
  
  Звичайно, помічників шерифа знадобився б сталевий прут тільки для того, щоб витягти когось ще з автомобіля.
  
  Вона підняла свій телефон. Він був мокрий і даремний. Телефон Eventide лежав на центральній консолі і належав MIA.
  
  Її голова поникла.
  
  "Не засинай", - наказав Марлоу. Травми голови завжди насторожували. "Ти зі мною?"
  
  “Зразок того. Я ніби як з тобою".
  
  Марлоу розстебнув їх ремені. І жінки перебралися в задню частину відсіку — верхню частину — щоб врятуватися від поверхні піднімається коричневою крейдяної води.
  
  Машина продовжила зниження носом вперед.
  
  Наскільки, чорт візьми, глибоко це було? Дуже, швидше за все. Марлоу згадав, що бачив баржі, обтяжені тисячами тонн породи. Від "Доджа" нічого не залишилося б над поверхнею, коли він торкнувся б дна.
  
  Повітря, що потрапило в задню частину відсіку, забарився занурення, але лише трохи. Вода продовжувала підніматися, жахливо холодна.
  
  Марлоу схопився за частково опущене скло з боку пасажира і спробував відкрити його ще ширше.
  
  Взявшись за неї обома руками, вона потягнула і штовхнула. Вона не зламалася.
  
  Вона відскочила назад і сильно вдарила ногою.
  
  Її черевики були на гумовій підошві і нічого не робили.
  
  Тепер вся передня частина пасажирського салону була занурена у воду.
  
  Все ще приголомшена і рухалася мляво, Эвентид вдихнула трохи води і почала задихатися. Марлоу схопила її лівою рукою за комір і з усіх сил намагалася утримати над поверхнею. Повітря залишалося всього три фути.
  
  Потім два з половиною ...
  
  Останній варіант.
  
  З кобури Ивентид Марлоу витягнув зброю жінки, "Глок" 17—ї моделі, дев'ятиміліметровий.
  
  "Зі мною, Зо?"
  
  Ніякої відповіді.
  
  "Zo!"
  
  "Так?" Знову задуха.
  
  “ Ми вибираємося. Тримай. Свою. Голову. Вище.
  
  Млявий кивок у відповідь.
  
  Від стисненого повітря у Марлоу заклало вуха.
  
  Вона зробила глибокий вдих, а потім пірнула під воду, намацуючи прочинене вікно.
  
  Вона міцно тримала пістолет двома руками, не знаючи, якою буде віддача від пострілу під водою. Вона знала, що вода різко сповільнить постріл, тому приставила дуло прямо до скла.
  
  Перший постріл.
  
  Звук, який на поверхні міг би оглушити, був приглушеним глухим ударом, а віддача насправді була менше звичайної.
  
  Вона помацала скло. Так, куля потрапила всередину.
  
  Другий раунд, третій, четвертий ...
  
  Вона вистрілила у формі букви U, всіма п'ятнадцятьма кулями. Потім, засунувши зброю в кишеню, вона схопилася за скло і люто смикнула. Осколок легко відокремився.
  
  Назад на поверхню. У повітряній ямі пахло порохом — від дульного вибуху утворилися великі бульбашки, які піднялися вгору.
  
  Ивентид був майже без свідомості.
  
  Всього кілька хвилин. Марлоу дісталася до води, розстебнула пояс Эвентида — важкий баласт - і скинула свої черевики.
  
  “Ми йдемо зараз. Ти можеш зробити глибокий вдих?"
  
  Від неї нічого не було.
  
  Марлоу нахилився ближче. “ Сейф для зброї, добре? Подумай про сейф для зброї! Zo! Ваше зброю в безпеці!"
  
  "Андерсон... Продукти".
  
  Повітря залишалося всього вісімнадцять дюймів. Голова Ивентид знову впала, перш ніж Марлоу встиг її підтримати. Жінка зачерпнула ще води і знову захлинулася.
  
  Рис . . .
  
  “Дихай! Три глибокі вдихи. Затримай останній!"
  
  Марлоу імпровізував. Вона поняття не мала, поліпшило це обсяг легенів.
  
  У будь-якому випадку, Эвентид, здавалося, не чув її.
  
  Марлоу послідувала її власним інструкцій і тричі втягнула кислий повітря, потім занурила помічника шерифа. Вона підвела жінку до розбитого вікна і висунула її головою вперед. Марлоу штовхнула Эвентида ногою в шкарпетці ззаду.
  
  Вона вийшла і почала повільно підніматися до поверхні, механічно відштовхуючись ногами.
  
  Ніс машини вдарився об дно, піднявши хмару сірого мулу, і почав перевертатися на бік розбитого вікна. Єдиний засіб порятунку.
  
  Йди!
  
  Марлоу насилу вибралася назовні, однією ногою ступивши на м'яку підстилку з бруду, коли вона вперлася у дах седана, щоб той не осів на неї.
  
  Не спрацювало.
  
  Машини, як і раніше важили до хрону, навіть під водою.
  
  Але як тільки він завалився на бік, вона відштовхнулася в глибокі сутінки, звільнившись від осідають уламків.
  
  Ніяких ознак настання вечора.
  
  Марлоу нічого не бачив навколо себе далі, ніж на три фути.
  
  Отже, де ж була поверхню?
  
  Ніхто не знає.
  
  І вона не піднімалася спонтанно.
  
  Чортова шкіряна куртка.
  
  Вона зняла його і примружилася. З машини потекли бульбашки.
  
  Слідуйте за ними.
  
  Вона так і зробила, повільно встаючи.
  
  Її легені благали про повітрі, груди розривалася від болю, відчайдушно брыкаясь, вона була дуже близька до того, щоб вдихнути сумнівну воду.
  
  Потім світ раптово став яскравіше, і вона з судорожним зітханням виринула на поверхню.
  
  Ивентид був поруч, він боровся і задихався, звук був схожий на посилений передсмертний хрип.
  
  Марлоу схопив її за комір і штовхнув у бік нагромадження великих каменів, оздоблюють берег. Вона здіймається вгору, тягнучи помічника шерифа за собою. Вони впали на сорокапятиградусный схил з бруду, гравію і чахлою трави, Марлоу витягла зброю і оглянула край скелі над ними.
  
  Приблизно через хвилину Эвентид перестала задихатися. Вона лежала нерухомо і глибоко дихала.
  
  Вони зустрілися поглядами — і погляд помічника шерифа був порожнім. Потім вона моргнула. Мовчазна подяку? Або, може бути, випадковий жест "що, чорт візьми, тільки що сталося". Або травма голови могла виявитися більш серйозною, ніж думав Марлоу.
  
  Ивентид знову закрила очі і відкинулася на спину.
  
  Марлоу струснув її. “ Не засинай. Не лягай спати.
  
  "Так, звичайно".
  
  Марлоу продовжував оглядати виступ над ними. Водій пікапа, очевидно, мав намір вбити їх, але він не міг розраховувати на зіткнення і занурення, щоб зробити це. Ймовірно, він чекав би їх на випадок, якщо б вони втекли.
  
  Чому він не з'явився на гребені берега зі зброєю, залишалося загадкою.
  
  Вона відповзла вправо ярдів на десять, вилізла на край і швидко заглянула за нього.
  
  Отже. Водій теж був приголомшений. Він тільки зараз насилу піднявся з сидіння. З носа в нього текла кров. Схоже, у нього не спрацювала подушка безпеки. Можливо, її взагалі не було. Вони були цінними, і вона знала, що деякі наркомани продавали їх за пару порцій.
  
  Марлоу піднявся на гребінь і, тримаючи пістолет на прицілі, повільно наблизився.
  
  Він викотився з вантажівки, впав, а потім піднявся. Надзвичайно худий, голена голова, сліди чорнила на шиї та передпліччя. Його біла футболка була забризкана кров'ю, а джинси були усіяні чорними плямами від крапель, що скотилися з носа.
  
  Потім він побачив її і зброю і опустив голову, — здавалося, з огидою.
  
  Він провалив свою місію.
  
  Помовчавши якусь мить, він похитав головою, а потім витяг з-за пояса пістолет, маленький револьвер.
  
  Марлоу зайняла оборонну позицію, розвернувшись перпендикулярно, щоб представляти найменшу мішень, і сфокусувала приціл на його грудях. "Кинь зброю, або я вистрілю".
  
  Вона могла б легко вдарити його, навіть після травми від зіткнення. Було дивно, як швидко потрібні м'язи повернулися в стрій.
  
  Але він цілився не в її бік. Він дивився і вигукував якісь слова, які вона не могла розібрати. Незв'язно. Його колишнє сум'яття змінився гнівом. У той час як його рука з пістолетом залишалася опущеною, він вказав на неї лівою, витягнувши вказівний палець. "Ви ... ви, люди ... "
  
  Потім він підняв пістолет.
  
  Але не в її бік.
  
  У свій власний храм.
  
  "Ні!" Крикнув Марлоу. "Не треба!"
  
  Тепер вона виразно чула його слова: “Ти ніколи не зупиниш нас! Ти не забереш нашу землю!"
  
  Секундою пізніше пролунав короткий тріск, але досить голосний, щоб дюжина сойок, вільшанок і в'юрків, рятуючи свої життя, зникла в сліпуче блакитне небо.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 19
  
  "Джиммі Лонг", - представився Френк Тремейн. “Безробітний. Адреса Фостере. Це не та сторона шляхів, хоча там і немає".
  
  Марлоу кивнула, все ще в мокрому одязі і з босими ногами.
  
  Випустивши повітря з щік, шериф продовжив: “Господи. Знайшов бушель лайна в своїй машині. КУ-КУ. Гріхи комуністів і глобалізму. Нестандартні расистські штучки. Такі простодушні, як і слід було очікувати. Плакати проти договору. Які вони ще навіть не аутентифицировали. Не варто через них стріляти в себе. 'За винятком того, що ти чистий псих. Що в деякому роді відповідає на мій власний питання ".
  
  Звинувачення стосувалося замаху на вбивство із застосуванням смертоносної зброї (обертається визначення могло включати в себе що завгодно, від самурайського меча до контейнера з—під замороженого морозива - Марлоу вів справи з участю обох). Технічно це був замах на тяжкий злочин, оскільки передбачувані жертви були законними, хоча в Іллінойсі їх більше не стратили.
  
  Продовжували прибувати інші офіцери.
  
  Також були присутні начальство поліції штату і півдюжини помічників шерифа округу, в тому числі агітатори Девіс і Шарлотт. Офіцери шукали спільників і свідків, але таких не знайшли.
  
  Тремейн, звичайно ж, провів судово-медичну експертизу машини.
  
  Тепер вся увага була прикута до евакуатор, вытаскивающему крейсер Eventide з води, а двоє помічників шерифа округу, мали сертифікат на підводне плавання, плавали неподалік.
  
  "Транспортні засоби не плавають," оголосив Тремейн і сплюнув.
  
  “ Хм. "Марлоу деякий час вивчала машину, потім подивилася на свій телефон, з якого все ще капала вода.
  
  "Збираєшся спробувати трюк з сухим рисом?" Запитав Тремейн.
  
  "Не працює".
  
  “Я знаю. Але у тебе розряджений телефон, хтось повинен запропонувати Райс". Він відповів на дзвінок. Перекинувся парою слів і відключився. “Принцеса в порядку. Струс мозку негативне".
  
  Зо Эвентид був терміново доставлений в лікарню, медики стурбовані травмою голови. Яка може моторошним чином, без попередження, занурити вас у вічний сон.
  
  “ Питання, шериф? - запитав я.
  
  "Так?"
  
  “Ці неонацисти. Я нічого про них не знаю. Крім того, що я припускаю, що він один з них. Хлопець ".
  
  Кивок. “Він племінник Мандрівника Стэда. Стэд - голова Братства. Фюрер — так, він справді так себе називає".
  
  За збігом або навмисно, чоловік вибрав саме цей момент, щоб сильно сплюнути в траву.
  
  “Мандрівник"? Знаєте, звідки це взялося? Кінь Роберта Е. Чи. Так, глава армії Конфедерації. Чоловік - ходяче кліше. Ваше питання?"
  
  Вона згадала своє попереднє відображення: “Це самий однорідний місто, в якому я була. Братство Орла відповідально за це?"
  
  “Ні. Я уважно стежу за ними, як ви чули. Я не можу не погодитися з Боуменом. Я сам це знав. Найкраще, що я можу придумати, це географічна випадковість. Ні пасажирських поїздів, ні межштатных автомагістралей. Все, що у нас є для перевезення людей, - це Сірий колір. І в останній раз я дивився на річку - поїздки на роботу - це не та річ, яка коли-небудь злітала ".
  
  “Я думаю, що люди, які виступають проти резервації, можуть подумати, що це було б початком. Спочатку більше корінних жителів. Потім кольорових. Йдуть на крайнощі, щоб переконатися, що договір не буде схвалений ".
  
  "А 'люди проти' могло б замінити те, що його племінник грав з тобою в бамперні машинки.
  
  - Він з тих, хто наймає професіоналів? - запитав Марлоу.
  
  “ Замість нього? Можливо. Але я знаю, що більшість тарганів тусуються з ним, і тієї пари, яку ти описав, серед них немає.
  
  "Є успіхи в пошуку моїх спаринг-партнерів?"
  
  “Оделл і Метті перевірили всі дилерські центри та гаражі в окрузі, використовують Motor-XPL. Ніяких збігів з тими малюнками Сезанна, які ти роздобув. Це ставить їх далеко за межі округу ".
  
  - З'єднайте це з вкраденим пістолетом, який я відібрав у Сліма, - сказав Марлоу. Це означає, що вони, ймовірно, працюють з бандою із Сент-Луїса.
  
  “Саме. І "Тревеллер" ні з ким не співпрацює. Так що я думаю, що хтось смикає за ниточки. Тепер я повинен розповісти тобі про надії ".
  
  “ Щось сталося?
  
  “З ними все гаразд, чудово. Але БРК завдав їм візит. Двічі. Вчора вдень, потім він повернувся вночі ".
  
  Марлоу зітхнув. “ Значить, він залучив їх в якості свідків. Чорт візьми. Як?
  
  "Не маю ні найменшого уявлення про це".
  
  Питання, однак, був адресований виключно їй самій. Невже вона облажалася?
  
  “ Наша няня? Вона подивилася в бік вулиці.
  
  “ Заснула біля вимикача. Образно кажучи. З ним була розмова.
  
  "І БРК нічого не зробив?" - запитала вона.
  
  Похитав головою. - Ймовірно, перевіряє систему безпеки.
  
  "Де зараз родина?" - запитав я.
  
  "Все ще там".
  
  "Ні", - сказав Марлоу. “Вони повинні виїхати. Я поговорю з ними. Хто-небудь може підкинути мене назад в готель?"
  
  "Звичайно".
  
  "І, о, і ось." Вона шморгнула затвор вечірнього "Глока", прицелилась в землю і справила сухий постріл, потім передала його Тремейну.
  
  "Спасибі", - сказав він, його очі виражали глибоку подяку. Вартість пістолета — близько 500 доларів - вийшла б за межі його бюджету. "Я найму вам шофера".
  
  “ Спочатку мені треба дещо з ким поговорити, - сказав Марлоу.
  
  "Ти впевнений?"
  
  "Я впевнений".
  
  "Удачі тобі з цим," сказав Тремейн і сплюнув ще раз.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 20
  
  Марлоу попрямувала до окружного відділення швидкої допомоги. У задній частині вона виявила двох медтехников, чоловіка і жінку, схилившись над фігурою, що лежить на низькій каталці.
  
  "Я хочу поговорити з ним".
  
  "У вашому розпорядженні", - сказав чоловік. На його обличчі відбилося відраза від необхідності лікувати цього конкретного пацієнта.
  
  Лікарі швидкої допомоги вибралися назовні.
  
  Марлоу сів поруч з Джиммі Лонгом, водієм пікапа. Він подивився на неї очима, гнів у яких був притуплен морфієм. “Ти ... сука! Ти вистрілив у мене. - Він глянув на свій сильно забинтований придаток. "Ти," пробурмотів він. "Ти вистрілив у мене ... Ти вистрілив мені в..." Знадобилося мить, перш ніж він вимовив це слово. - В руку.
  
  "Я так і зробив".
  
  Зараз його відвезуть в лікарню, потім в карцер, але Марлоу вирішив, що його нікуди не відпустять без короткого допиту.
  
  “ Мій палець. Ти відстрелив мені палець. Вони не можуть його знайти!
  
  Марлоу подумав, наскільки пильно хтось дивився. "Я врятував тобі життя".
  
  Перш ніж він натиснув на спусковий гачок пістолета, спрямованого йому в скроню, Марлоу підняла свою зброю і виробила єдиний постріл в його руку з пістолетом. Ніхто в цьому віці — вісімнадцяти років або близько того — не повинен вмирати з причини, яка є одночасно расистською і, можливо, непотрібною, оскільки договір про застереженнях не був підтверджений.
  
  “Ви не бачите небезпеці! Вони приходять і перетворюють громадян США у комуністів. Вони віднімуть у нас все! Є такі групи, вони називаються "кабелі", і..."
  
  "Змовники".
  
  “Ні! Я прочитав це в Інтернеті. Телеграми, і вони контролюють все і забирають нашу землю акр за акром. Племена замішані в цьому. Індіанці і євреї... і інші...
  
  "Тихо," твердо сказав Марлоу. Її погляд був зосередженим і жорстким. Він шикнув. "Хто?" запитала вона.
  
  "А?"
  
  "Хто тебе намовив до цього?"
  
  Здавалося, він думав так швидко, як тільки міг. Швидкість була явно низькою. Потім безпечний запасний варіант: “Бог. Бог сказав нам захищати нашу землю".
  
  "Ні, вона цього не робила".
  
  Пауза. "'Вона'? Бог - не дівчина.
  
  "Я хочу знати, хто такі 'ми'. Ти сказав: "Бог сказав нам'. Хто це?"
  
  “ Вони збираються забрати наші гроші. Готівки не буде. І...
  
  Вона витягла зброю. Він дивився на нього широко розкритими очима, приголомшений.
  
  “ Ти хочеш втратити ще один палець?
  
  “ Ти, блядь... не став би.
  
  "Хто?" Вона прицелилась, пояснивши, що історія буде така: він кинувся за її пістолетом, і той випадково вистрілив.
  
  "Ви тільки що намагалися вбити двох поліцейських, і на всій землі немає прокурора, який навіть відповів би на ваш дзвінок, якщо б ви подали скаргу".
  
  Він нічого не сказав, але примружився. Він роздумував.
  
  Вона нахилилася ближче. “ Я не звичайний поліцейський. А для мене ти просто муха.
  
  Але рішення приймати було необов'язково. Вона почула голос Тремейна, коли він і хтось ще наблизилися.
  
  Вона зітхнула і прибрала зброю.
  
  Джиммі Лонг ліг на спину і щільно стиснув губи.
  
  Підійшли шериф і Оделл Девіс.
  
  “ Він що-небудь сказав?
  
  “Так, у деякому сенсі. Він не був самотній. За цим стояв хтось інший. Як Біго і Слім ".
  
  Шериф насупився, потім кивнув. “ Хто?
  
  “ Але, якщо не вважати того, що він відстрелив ще один палець, він нам нічого не скаже.
  
  Тремейн схилив голову набік. Вона питала, чи може вона всадити в нього кулю?
  
  Хлопець вибухнув черговий тирадою. “Вона знаряддя в руках тросів! Тримайте її подалі від мене!"
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 21
  
  Прийнявши душ, одягнувшись і заново екіпірувавшись, Марлоу стояв на задньому дворі Хоупс, задня лінія власності була обмежена ґратами, такий же, як і передня. На ній росли боби. Деякі з них були зів'ялим, і Марлоу припустив, що рослини призначалися для прикраси, а не для прожитку.
  
  Сонце хилилося до заходу, день хилився до вечора. І в голові у неї крутився гасло з військового складу:
  
  Наступна атака ймовірна не пізніше 23.9.
  
  Тремейн стояв поруч з нею, оточивши мініатюрне місце злочину.
  
  Глен Хоуп був з двома колегами, бізнесменами з Кларк-Веллі. Як вона дізналась, усі вони були членами Комерційного клубу округу Боумен, організації, сприяє розвитку малого бізнесу в окрузі і за його межами. Вони були тут, працюючи над планами щодо збору коштів, коли отримали звістку про візит БРКА, і двоє чоловіків вирішили залишитися — схоже, частково в якості охоронців.
  
  Брайан Кофлін, голова місцевого банку, був підтягнутим чоловіком років п'ятдесяти. Інший, Дін Стоун, був огрядним і з представницьким особою. Це було знайоме, і Марлоу зрозуміла, що бачила його усміхнене зображення на рекламних щитах, рекламують його автосалони.
  
  Обидва виглядали так, немов із задоволенням провели б п'ять хвилин наодинці з БРКОМ.
  
  Це почуття Константа Марлоу сама цінувала.
  
  Всі троє були в костюмах. Кофлін носив краватку; двоє інших - ні.
  
  Він пробурмотів: “Жахливо. Ця дівчина".
  
  - Дівчатка, - поправив Стоун, “ Обидві.
  
  Бізнесмени, шериф і Марлоу знаходилися відразу за огорожею, обнесеній жовтими стрічками, — місцем події, яка Тремейн вже обшукав, але на ньому не було ніяких доказів, крім трохи прим'ятої трави там, де стояв БРК. Двоє сусідів, Боб і Доріс, вказали Тремейну на це місце, перш ніж швидко повернутися в безпеку свого будинку.
  
  Звідси вбивця міг добре роздивитися будинок Хоупс, задні двері та вікна першого поверху в задній частині будинку.
  
  До них приєдналася Ліз Хоуп, тепер в джинсах і ковбойському сорочці синього кольору з вишитими смугами спереду. Вона кивнула в знак вітання Марлоу і шерифу.
  
  “ Отже. Він знайшов нас. Як, чорт візьми? - запитав Глен.
  
  "Милий". Вона торкнулася його руки.
  
  Навіть жах іноді поступався місцем пристойності.
  
  Марлоу повторив те, що вона сказала йому при їх першій зустрічі: "Ми не знаємо".
  
  Дін Стоун озирнувся, ніби БРК все ще ховався десь поблизу.
  
  "Тобі слід забратися звідси," сказав Марлоу. “ Поки ми його не знайдемо.
  
  "Якщо ти знайдеш його", - сказав Глен.
  
  - Ні, коли, " спокійно відповів Марлоу. - У вас є якісь родичі, у яких ви могли б зупинитися?
  
  Глен дивився на задній двір, як ніби це була тисяча акрів, які він обробляв і плекав і з яких зібрав рясний урожай. Він зітхнув. “ Я вважаю. Де? Він дивився на Ліз.
  
  "Мамин?"
  
  "Може бути," невпевнено сказав Глен. “ Це тринадцять годин їзди.
  
  Кофлін сказав: “Наш будинок на озері. В годині їзди. Ти можеш зупинитися там. Тамара теж".
  
  - Так, вашій дочці слід поїхати з вами, - сказав Марлоу.
  
  "Спасибі, Брайан". Глен подивився на Ліз, яка кивнула. “Ми обговоримо це з тобою. Втім, завтра. У мене є три угоди".
  
  Шериф: “Ми залишимо охоронця біля входу. Скажи йому, щоб він час від часу обходив і задній двір".
  
  “ У вас є вогнепальна зброя, містер Хоуп? - Запитав Марлоу.
  
  Відповіла Ліз. "У цьому будинку немає зброї". Її голос і обличчя були кам'яними.
  
  За цим ховався якийсь сенс.
  
  "Зателефонуйте, якщо ми вам знадобимося", - сказав Марлоу. Телефон був новим, але номер залишився колишнім.
  
  Коли вони йшли до своїх машин, Марлоу запитав: “Надії? У них коли-небудь буде хлопчик старших?"
  
  Губи Тремейна підібгали. “Думаю, так. Джейсон. Але їх було тільки двоє, Тамара і Ерік, коли вони переїхали сюди".
  
  “Я бачив фотографію трьох дітей разом, і вони сказали, що у них було лише двоє. Враховуючи те, як Ліз згадала пістолет ... "
  
  "Самогубство?" пробурмотів він з деяким хвилюванням. “Я відповідав на ці дзвінки. На землі немає нічого гірше, ніж батько, який стикається з цим".
  
  Коли вони підійшли до своїх машин, Марлоу сказав: “Добре, що вони виїжджають з міста. Ти бачив обличчя Хоуп?"
  
  “Так, мем. Він жадає крові. Я не дуже добре його знаю, але чув, що він щось на зразок містера Роджерса. Містер, Давайте владнаємо це мирно. Ти знаєш, що відбувається, коли такі люди вирішують дати відсіч?
  
  "Вони виходять за борт".
  
  Тремейн усміхнувся: “А ті двоє? Кофлін і Стоун? На них всюди написано "каратель'. Фух, дилетанти. Неприємностей, які вони можуть заподіяти, немає кінця. Принаймні, в одному нам пощастило.
  
  "Що це?" - запитав я.
  
  “ У будинку немає вогнепальної зброї. Подумай, в яку халепу він міг би потрапити, якщо б у нього була зброя.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 22
  
  
  
  Привіт, красуня, а?
  
  Глен Хоуп думав про слова своєї дочки, коли вчора вони їхали по шосе 27 по шляху до її школи.
  
  Він подивився наліво, в сторону красивого, оповитого туманом парку Лоун-Рідж.
  
  "Пригальмуй", - підбадьорила вона його.
  
  А Глен Хоуп подумав, що йому слід було б помилуватися прекрасним видом і просто поїхати далі, в Нову Францію.
  
  Але він цього не зробив. Він загальмував і повернув на під'їзну доріжку до парку. Він все ще чув, як хрумтять шини, коли вони прямували до місця для пікніка.
  
  І логічне рішення, рішення, інакше не було б причин сумніватися, стало помилкою.
  
  Чертовски велика помилка. Це призвело диявола прямо до їх порогу.
  
  Однак Глен не був схильний засуджувати кого-небудь з членів своєї сім'ї, включаючи самого себе, за те, що той робив вибір.
  
  Це сталося.
  
  Давайте почнемо з цього.
  
  Що він і робив зараз.
  
  Він піднявся на другий поверх будинку. У коридорі, що веде до кімнат для гостей, бовталася мотузка. Він стягнув з горищних сходів хитромудре пристосування, розгорнув його і продовжив підйом в затхла, заросле павутиною приміщення. Він потягнув за розшитий бісером металевий шнур — він завжди боявся, що той може бути заряджений електричним струмом, — і загорілася тьмяна лампочка потужністю в двадцять п'ять ватт.
  
  Не знадобилося багато часу, щоб знайти коробку, яку він шукав. Це був коричневий картон, двухфутовый куб. Складаним ножем він розрізав стрічку та відкрив стулки. Він уважно вивчив інтер'єр, вишукуючи маленьких, але потенційно смертоносних павуків-пустельників.
  
  Нічого не з'явилося, але все ж, коли він порпався у вмісті книг і конвертів з офіційною папером, він копався обережно. Нарешті він витягнув загорнутий у тканину згорток.
  
  Повільно відкриваю його, як лікар знімає бинти з особи пацієнта, який переніс пластичну операцію.
  
  Він витріщився на важкий чорний револьвер і жовто-зелену коробку з патронами.
  
  Це був старий пістолет, "Сміт і Вессон" 10-ї моделі американського виробництва, 38-го калібру. Ця конкретна марка ручної зброї використовувалася з Першої світової війни за цей час, після короткочасного припинення виробництва. Шестизарядная модель була самим виробленим пістолетом у двадцятому столітті і робочою конячкою для солдатів і поліцейських. Фактично перша назва була M і P.
  
  Військові і поліція.
  
  Його дід носив його на Тихоокеанському театрі воєнних дій Другої світової війни.
  
  Ах, Джейсон. Його сина назвали на честь цієї людини.
  
  Джейсон ...
  
  Містер Хоуп, я помічник шерифа Пітерс, поліція штату. У мене погані новини. Це про вашого сина . . .
  
  Новини, пов'язані з цим самим шматком металу, на який він зараз дивився зверху вниз.
  
  Потім він втомився від сентиментальності, від м'якості, який би заслуженою вона не була. Глен сунув пістолет в одну кишеню, коробку з патронами - в іншій. Він вимкнув світло, спустився по хисткій драбині і упер її в стелю.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 23
  
  Будинок був в тому стилі, який, на думку Константа Марлоу, називався "ремісничий стиль".
  
  В основному дерево, з зеленою оздобою, відтінок якої гармоніював з голками сосен, що оточували фасад і боки. Позаду була галявина, що спускається до овального ставку.
  
  Зо Эвентид зустрів її на під'їзній доріжці. “Ти збираєшся запитати, чи все зі мною гаразд, і я в порядку. Тільки лікар сказав, що мені не зашкодить, якщо я скину кілька фунтів. Треба було їхати в іншу лікарню швидкої допомоги. А ти?"
  
  “ Моя куртка. Крім цього. "Знизування плечима.
  
  Пристрасне обійми було несподіваним, хоча Марлоу міг би здогадатися, що воно піде. Слова тільки зменшили б вдячність за те, що вона зробила на каналі, і Эвентид промовчала. Вона відступила назад. “ Всього одне питання?
  
  Чекаючи чогось серйозного, Марлоу повільно кивнув.
  
  “ Ти цілився йому в палець?
  
  “Я в порядку. Я не настільки хороший. Я цілився в його зброя".
  
  “ Ти змусив його заговорити? Я сподівався, що ти зможеш використовувати свої особливі методи допиту.
  
  Ти хочеш втратити ще один палець?
  
  “ У мене не було такої можливості.
  
  “Облом. Заходь, познайомся з моїм чоловіком". Вона кивнула на мотоцикл, велику "Ямаху". "Його брат тут".
  
  Вони піднялися на кілька сходинок ганку.
  
  Всередині її зустрів запах готування, можливо, смаженого м'яса. М'ясо, трохи цибулі, часник. Інші трави. Кімнати були великими, слабо освітленими і обставленими з приглушеними акцентами: в основному картини, кілька пейзажів народної творчості, кілька портретів чоловіків, жінок і дітей в одязі корінних американців, що, мабуть, дев'ятнадцятим століттям, дещо абстрактні. Кабінет або спальня в передній частині будинку була обладнана як майстерня художника. Їй стало цікаво, чи був художник чоловіком або дружиною, або і тим і іншим разом.
  
  Вона мигцем подумала про Ліз Хоуп і її чудових вишиванках.
  
  Інша кімната була пофарбована в жовтий колір і прикрашена мультяшними персонажами на ліпному банері прямо під стелею. В кутку по частинах стояла ще не зібрана дитяче ліжечко.
  
  Настає той час місяця , і здається , що лунає заводський гудок ...
  
  “ Ти можеш залишитися на вечерю?
  
  “Не можу. Але спасибі".
  
  “ Тоді вино, пиво.
  
  “ Пиво, будь, крім світлого.
  
  Вони пройшли на кухню, на якій були видні сліди використання кимось, хто знав, що робить. Посуд і прилади, якими користувалися, були замовлені і лежали на паперових рушниках. На столах не було плям. Інгредієнти, які ще треба додати спеції, овочі і бульйон — були приготовані і зберігалися у непрозорих пластикових контейнерах. Їх було близько дюжини.
  
  На того, хто не вмів готувати, Марлоу, наприклад, це могло зробити тільки враження.
  
  Взявши "Хайнекен", вона пішла за Ивентидом, який пив газовану воду, на заднє крильце, де в шезлонгах лежали двоє чоловіків з пивом в руках. У обох були смагляві обличчя і чорні волосся. В одного волосся було підстрижене, в іншого зібрані в тугий хвіст завдовжки фут. Явно брати, близькі за віком. Вони могли бути майже близнюками.
  
  Вони встали, і не було ніяких сумнівів, хто з них двох був чоловіком Ивентайд. Той, що з кінським хвостом, попрямував прямо до Марлоу, який приготувався до ще одного обіймам. Цей був ще лютішим, ніж у його дружини. Він нарешті відступив. Він плакав? “Те, що ти зробив, ти врятував її. Вона розповіла мені, що ти зробив, ти врятував їй життя". Він повернувся до брата. “ Це та сама. Я тобі казав. Вона вистрибнула з вікна!
  
  Марлоу хотів ухилитися. “ Звичайна процедура.
  
  Скоріше всього, це було не так.
  
  Зо, очевидно, зберегла своє дівоче прізвище; прізвище її чоловіка була Нотавка. Джон, даний.
  
  “Я не знаю, що сказати. Якщо я коли-небудь зможу що-небудь зробити. Трохи меблів. Бюро? Буфет. Я зроблю тобі такий же".
  
  Ивентид пояснив: "Джон - прекрасний столяр".
  
  Його брат сказав: "Ми називаємо його прекрасним майстром по дереву".
  
  “ Мій шурин, Кит, - сказав Ивентид.
  
  Він посміхнувся. Без обіймів, але тепле рукостискання.
  
  - Ти залишишся на вечерю, Констант, - сказав Джон. Справа в цьому? Не в Констанці?
  
  "Абсолютно вірно".
  
  “Він робить меблі, він малює, він робить колоди. І він готує. Що не викликає ненависті цього хлопця?"
  
  “Я не можу. Може бути, в інший раз".
  
  “Звичайно. Так, в інший раз".
  
  Чоловіки хотіли почути про те, що сталося. Марлоу надав Ивентиде вести розповідь. Вона була не з тих, хто любить історії про війну.
  
  "Відстрелив йому палець!" Очі Джона розширилися. Кіт тільки розсміявся.
  
  Марлоу сказав: “Це був просто бонус. Іноді тобі щастить".
  
  Кіт сказав: “Ми чули дзвінок. Поняття не мав, що це були ви двоє".
  
  Він служив у пожежній службі округу Фредерік, який, як вона пам'ятала, примикав до Боумену на півдні. Вона здивувалася маленькому прихованого зброї, ледь помітного, коли задерлася його гавайська сорочка розстебнута. Вона знала, що в тому, що пожежники озброєні, немає нічого незвичайного. Їх часто викликали за будь-яких ситуацій, пов'язаних з травмами, які могли бути пов'язані з автомобільною аварією або пожежею, але також могли бути потенційно смертельними побутовими подіями або пограбуваннями.
  
  - Як ти думаєш, навіщо він це зробив? - запитала Кіт.
  
  "Ймовірно, тому, що він думав, що я тут з-за договору".
  
  "Ах, це?" Джон похитав головою. “Це ще навіть не було аутентифицировано. Це в руках юристів і експертів з документами. Яке це має відношення до тебе і Зо?"
  
  Вечір: "Ми їхали вздовж того, що повинно було стати кордоном резервації".
  
  Марлоу сказав: “І він був божевільним. Нескладний. Більшу частину цього важко було розчути. Наскільки я міг судити, це був расизм, змови. Це."
  
  Джон задумливо сказав: “Знаєш, ти отримуєш водійські права, забудь про перевірку зору. Їм слід пройти психологічний іспит".
  
  - Або IQ, - одночасно сказали Кіт і Марлоу.
  
  Всі розсміялися.
  
  Розмова перейшла на життя в рівнинних районах Іллінойсу, торгівлю меблями, пожежну службу, мандрівні розслідування Марлоу. Через півгодини Джон і Зо зникли на кухні, щоб приготувати вечерю.
  
  Марлоу подивилася на свій новий телефон, прикидаючи час.
  
  - Тобі треба йти? - запитала Кіт.
  
  Вона підняла пляшку. Вона була наповнена на третину. “ Я можу залишатися тут досить довго, щоб убити її.
  
  “Пісочний годинник, зроблені з пива. Можливо, варто почати з такої лінійки продуктів".
  
  "Вони вже продаються на Amazon".
  
  Вони сьорбали і дивилися на обрій, на простирався долину, затягнуту серпанком першого дня осені, на шахову дошку полів, вигорілих або природно залежалися, на Сіру річку, видневшуюся далеко незначною смужкою. Сонце було величезним і швидко сідало.
  
  Кіт запитав: “Ти близький до того, щоб зловити цього хлопця? БРК?"
  
  Завдяки його сімейним відносинам і його кар'єрі комплект автоматично перевірений.
  
  “Поки ніяких серйозних зачіпок. Справи, подібні до цього? Вони залежать від дрібниць. Свідок вирішує ризикнути і заявити про себе. Відеокамера заправної станції спрямована в потрібному напрямку ... Моїм різдвяним подарунком був би відбиток шини ".
  
  Де ...
  
  Вона зловила себе на тому, що оглядає його з ніг до голови, від черевиків до струнких ніг, тонкої талії, широких плечей і міцних рук, а також обвітреного особи — він був схожий на людину з Дикого Заходу. Ви могли ясно уявити його верхи на коні.
  
  Потім її погляд повернувся до призахідного сонця.
  
  Вона запитала: "Якщо договір буде діяти, чи стане ця земля Сірої Долини резервацією, як і інші по всій країні?"
  
  “ Так, зовсім як вони. Перший в Іллінойсі. У вісімнадцятому столітті президенти Монро і Джексон і губернатори Північно-Західної території — саме такий тоді був Іллінойс, північно-західний куточок Америки — всі вони обіцяли, що будуть поважати корінних жителів. "Ми будемо звертатися з ними справедливо; ми ніколи не змусимо їх покинути свої землі". Пряма цитата з Монро. Кілька років потому все це стало жартом. На схід від Міссісіпі індіанців немає. Зворушили Потаватомі, Кикапу, Іллінойс, Канкаки, сауковцев, всіх. Ви знаєте "Стежку сліз"?"
  
  Марлоу поморщився. “Непростимо. Джексон наказав здійснити форсований марш в Оклахому. Загинули тисячі".
  
  Кіт кивнув. “У нас була своя версія. Переїзд з Індіани та Іллінойсу на захід в Канзас. Тисяча вісімсот тридцять восьмий. Ми назвали це по-іншому: Стежка смерті. Серед загиблих були в основному діти".
  
  "Зо казала, що хто-то просто випадково знайшов договір?"
  
  Кіт сказав: “Якийсь професор з коледжу Елліс. Це була угода між Конгресом і невеликим відгалуженням Пеорії або Канкаки. Історія в тому, що у якогось вождя був один у Вашингтоні. Ходили чутки, що він врятував сім'ю конгресмена від Чорного Яструба — він був Сауком, — коли той намагався повернути собі землі навколо Чикаго, і законодавцю у Вашингтоні вдалося домогтися підписання документа. Ніхто не знає, чому він зник. Якщо він взагалі коли-небудь існував."
  
  “ Значить, це може бути підробка?
  
  “ Можливо. "Кіт сьорбнув пива. “ Нам скажуть експерти.
  
  "Ви всі рухаєтеся?"
  
  “Джон, Зо і я? Ми не простежуємо нашу родовід до племені, яке було залучено. У будь-якому разі, мені подобається жити там, де я є. Грунтові велосипедні маршрути, Walmart та Whole Foods - все в межах двадцяти хвилин їзди."
  
  Де перебуваю "я", вона помітила. Не "ми".
  
  Він повернувся і окинув поглядом краєвид, ставав все більш тьмяним і туманним. Пахло димом і мокрою травою.
  
  Марлоу відсьорбнув. Пивні пісочний годинник не сильно зменшилися.
  
  “ Зо каже, що ти боксер.
  
  "Був".
  
  “ Вона сказала, що він ніби як знаменитий.
  
  Знизування плечима. Що на це сказати?
  
  Марлоу трохи розповіла йому про свою кар'єру.
  
  Він мало що знав про історію жіночого боксу.
  
  “Йде корінням в далеке минуле. Мій герой? Елізабет Уілкінсон була, можливо, кращим боксером Англії на початку сімнадцятого століття ".
  
  “Ні! Серйозно?"
  
  “О, жінки боксували майже так само довго, як і чоловіки. Спеціалізацією Елізабет були бої навкулачки. Одним з найважливіших матчів дня був її поєдинок проти Ханни Хайфілд. Зал був переповнений. Правила були іншими — тепер це схоже на бої в клітці — і боксери били ногами. Але для матчу Уілкінсон–Хайфілд промоутери хотіли підвищити клас. Тому вони змусили обох жінок тримати монети в руках, щоб вони не могли користуватися пальцями і нігтями.
  
  “Але потім, на мій подив, чоловіки звернули на це увагу, і майже в кожній країні були прийняті закони. Якби ти була жінкою, тебе могли б запроторити до в'язниці за бійку на матчі. Нарешті санкціоновані матчі були схвалені і стартували в кінці дев'яностих — так, у дев'ятнадцяти дев'яностих. Нарешті Олімпійські ігри визнали їх. Я думав спробувати свої сили. Але жінкам доводилося носити спідниці. І це вбило мене ".
  
  Вона згадала, як подумала, що, ймовірно, надягла б його сама, але не збиралася дозволяти кому б то не було диктувати їй дресс-код.
  
  Кіт похитав головою.
  
  “Я добре пробіг. Мені сподобалося. Але я втомився від постійної траси. Насправді нудно. Все ще трохи боксую, але краще використовую навички в реальному житті ".
  
  "Бити придурків у провулках".
  
  Отже, ця історія поширилася по всьому світу.
  
  Більше вона нічого не сказала. Ковток пива.
  
  “ Ти часто сюди спускаєшся? - запитала Кіт.
  
  “ Не дуже. Що є гарною новиною для громадян округу Боумен. Я займаюся тільки насильницькими злочинами. Якщо я десь і опиняюся, то тільки тому, що сталося щось погане. Або ось-ось відбудеться.
  
  Вони розповіли про своїх рідних містах і резиденціях. Кіт переміг; незважаючи на його попередні підколки, у нього, очевидно, були очей і рука майстра, як і у його брата. Він також побудував свій будинок, сучасний А-образний каркас, здебільшого самостійно. З його п'яти акрів землі восьма частина була відведена під вирощування овочів. Резиденція Марлоу, розташована на півдорозі між Чикаго і межею штату Вісконсін, являла собою трейлер подвійної ширини. Вона наказала прибрати траву і замінити її гравієм, оскільки рідко бувала вдома, щоб підстригти її, а навіть якщо б і була, то не хотіла б цього робити.
  
  На мить між ними повисла тиша. Він запитав: "Сьогодні, коли машина впала в канал, ти думала, що помреш?"
  
  "Це сталося".
  
  "Змінити що-небудь для тебе?"
  
  "Змінитися?"
  
  "Щось на зразок тривожного дзвінка?"
  
  Серйозне питання, що заслуговує її розгляду. Вона на мить замислилася. Потім: "Ні".
  
  Кіт повільно кивнув. “У нас був телефонний дзвінок. Фабрика в Менаше. Погано. Ми ні за що не змогли б її знести. Ми б ніколи не увійшли всередину, якби не зниклі без вести кілька співробітників. Я був на другому поверсі, коли мені подзвонили, що їх знайшли зовні. Збирався евакуюватися вниз по сходах, але якраз перед тим, як я дістався туди, я провалився крізь підлогу. Застряг, звісивши ноги."
  
  Вона насупилася, уявивши собі цей жах.
  
  “ Вдалося вибратися. Нарешті. Десять досить довгих хвилин. Напевно, три або чотири, але мені здалося, що довше.
  
  “ Мені було цікаво, вижив ти.
  
  Кіт посміхнувся. Потім він став серйозним. "Я задавався питанням, чи змінить це положення речей для мене".
  
  "Невже це сталося?"
  
  "Насправді, так".
  
  - Що це було? - запитала вона.
  
  "Я вирішив, що відтепер буду боротися з пожежами тільки в підвалах".
  
  Атмосфера безтурботності випарувалася. Він подивився їй в очі. Вона легко витримала його погляд. Він сказав: “Я жартую. Але, так, це дійсно дещо мені сказало. Не дозволяй можливостям проходити повз тебе. Якщо ти знаходиш в житті щось привабливе, дерзай. Не дозволяй цього піти. Ти розумієш, про що я кажу? "
  
  І Констант Марлоу подумав: вона точно знала, що він мав на увазі. Вона підняла пиво "пісочний годинник" і постукала своєю пляшкою про його.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 24
  
  П'ятниця, 22 вересня, 6:10 ранку.
  
  Принаймні, на цей момент БРК і фанатики-расисти були замкнені десь на задвірках її свідомості.
  
  Констант Марлоу жив у відносному спокої.
  
  Простирадла, які були вологими від поту близько опівночі, тепер висохли, а ковдра, за чутками, з цього гусячого пуху, було високо натягнуто.
  
  Вона стояла спиною до чоловіка, який лежав поруч з нею в Заміському готелі Іллінойсу, і відчувала його тепло на своїй шкірі.
  
  Якщо ти знаходиш в житті щось привабливе, дерзай за це ...
  
  Як це вірно.
  
  Тепер він поворухнувся і перекотився на спину. Вона зробила те ж саме, потім продовжила рух і лягла обличчям до нього, поклавши руку йому на груди.
  
  "Знаєш, я міг би відправити PDF-файл", - сказав їй Еван Квилл.
  
  Вчора ввечері, допивши пиво "пісочний годинник" і побажавши спокійної ночі Ивентиду, своєму чоловікові і Киту, вона відправила Квиллу повідомлення. Вона запитала, чи він може принести їй звіти про злочини, які він переглядав для неї.
  
  Він поставив питання:
  
  Ти маєш на увазі, особисто?
  
  Її відповідь:
  
  Так.
  
  Це була чотиригодинна поїздка.
  
  Він надрукував:
  
  K.
  
  Очевидно, вона правильно відповіла на загадковий питання про процес над Оуеном вчора— коли вони розмовляли по телефону — після того, як її думки розвіялися, - або він не був зацікавлений у відповіді.
  
  Або, може бути, він був так само відвернений, як і вона.
  
  Минулої ночі вони коротко привітали один одного, обнявшись прямо за дверима готельного номера, і попрямували прямо до ліжка, не обмінявшися ні словом.
  
  В цьому не було нічого незвичайного.
  
  Однак було надзвичайно дивно опинитися в таких обставинах: коли дівчина, ніколи не залишається на ніч, загнала себе в таке місце, де залишитися на ніч було єдиним варіантом.
  
  Вона знала, що він був здивований.
  
  Як і вона сама — з-за того факту, що Констант Марлоу не відчував ні напруги, ні поту, ні занепокоєння.
  
  Поки все добре.
  
  Він потягнувся. Він поцілував її в плече.
  
  Марлоу задумливо промовив: “Я був у будинку місцевого помічника шерифа, того, з ким я тут співпрацюю? Я розмовляв з її швагром. Хороший хлопець. Пожежна служба. Він запросив мене до себе додому на ніч.
  
  "Невже він це зробив?"
  
  “Я вирішив, що теоретично мені подобається ця ідея, тільки я хотів іншого актора. Він сприйняв це добре ".
  
  “ Якщо б ти поїхала з ним, я міг би заощадити на бензині.
  
  Тепер вона поцілувала його в плече.
  
  Вона оглянула кімнату, залиту різким сонячним світлом.
  
  Отже, ось як виглядає наступне ранок.
  
  Все виявилося не так погано, як вона очікувала.
  
  "Сніданок?" запитав він.
  
  “ Кава. Може бути, що-небудь легке.
  
  Він переглянув меню обслуговування в номер. У Квилла був непоганий апетит для стрункого людини, хоча він також спалював калорії, як суха щітка, легко проїжджаючи на велосипеді п'ятдесят, шістдесят, іноді сто миль на день. Він замовив рогалики, масло, вершковий сир, омлет, фрукти і кави.
  
  Він відкинувся на спинку ліжка. Прошепотів: "У нас є двадцять хвилин до прибуття". Він притягнув її до себе і міцно поцілував.
  
  Вона відповіла на поцілунок, теж твердо, але сказала: "Пора переходити до справи".
  
  Один образ знову виник у неї в голові.
  
  Наступна атака ймовірна не пізніше 23.9.
  
  Один день або менше.
  
  Вона скотилася з ліжка і, оголена, попрямувала у ванну. Квилл, можливо, глянув на шрами і татуювання. Вона не думала, що з'явилися якісь нові з тих пір, як вони були роздягнені. О, шов з аптеки CVS на її стегні. Але він в основному зажив.
  
  Швидкий душ і вона повернулася.
  
  Квилл переодягнувся в один з наданих готелем халатів і дістав якісь документи з рюкзака, який він використовував як портфель.
  
  "Вчора," сказав він, не піднімаючи очей. “ Машина. Річка.
  
  Вона відчувала, що він хотів сказати щось важливе про цей інцидент.
  
  Потім Квилл помітив, що її погляд спрямований прямо на документи, і він ясно зрозумів, що вона не хотіла розвивати цю тему далі, що це було все одно що говорити на мові, який вона не могла б перекласти і не мала бажання вивчати. Який сенс був намагатися?
  
  І тому він негайно припинив цю тему, і вона знала, що більше ніколи не підніме це питання.
  
  Додаючи їй комфорту ранковим перебуванням з ночівлею.
  
  Вона теж накинула халат і зібрала неслухняне волосся в недбалий хвіст. - Що у тебе є? - запитала я.
  
  “Братство Орла". Вони такі ж огидні, як ми і припускали. В основному базікають, підтримуючи кандидатів-екстремістів. Зривають мітинги іншого боку, протестують проти імміграційної політики. Вони є на радарі Бюро, але не досьє для красного слівця. Ще одне перетасовывание папок. "Тепер, на моїй іншій роботі, я виявив два кілька схожих інциденту з МО БРК".
  
  "Я чув визначення".
  
  “ Смертей немає. Жінки приблизно того ж віку, під тридцять. Обидві в Іллінойсі. Трентон-Фоллс і Хемптон, звідси можна доїхати. За останні дванадцять місяців. Спроба сексуального насильства. По-перше, він ударив її тупим предметом. Вона так і не побачила чим. Зняв з неї сорочку. До зґвалтування справа не дійшла, тому що в провулок, куди він затягнув її, в'їхала машина, і він зник. Другий випадок був схожий. Він вдарив її молотком і почав стягувати з неї одяг, але вона чинила опір, і він утік. Жоден з них не потрапив у NCIC. Детективи зараз порівнюють запису і надсилають мені данограф і сироватку. Я дам його вам прямо зараз.
  
  Він простягнув їй файли, і вона побіжно переглянула їх. Це були стандартні розслідування, медичні дані та відомості про місці злочину, свідки, веб-камери, звичайні підозрювані.
  
  Дійсно, було деяке схожість. Статура злочинця, волокна від робочих рукавичок, хоча й відрізнялися за кольором від тих, що носив БРК. Користувався презервативами — там теж були різні марки. Лижна маска іншого кольору. На ньому були не кросівки, а туфлі на простий підошві, шкіряні, в одному випадку, десятого розміру. В іншому - "Адідас". Розмір одинадцятий. У однієї жертви удар був нанесений по маківці, так що підозрюваний був того ж зростання, що і БРК. Найхарактерніше, що жертви були білими, років двадцяти п'яти, з короткими темними волоссям, як у тутешніх жертв.
  
  "Якщо це був він, а схоже, що так воно і є, "сказав Квилл, він перейшов в забійний відділ".
  
  Не рідкість. Іноді задоволення зменшується й потреба розвивається. Залежність.
  
  Тепер вона дивилася в бік. Вона сказала: “Не знаю твого розкладу. Але мені треба з'їздити в Східний Сент-Луїс, коли все закінчиться. Шеф поліції просить ознайомитися з боку, з його процедурами розслідування.
  
  Східний Сент-Луїс. Нещасний місто, населення якого становить чверть від того, що було не так давно, і в якому один з найвищих показників вбивств в країні. Підрозділ Марлоу, Департамент кримінальних розслідувань, часто допомагало невеликим правоохоронним органам штату, коли вони були перевантажені справами.
  
  "Я подумувала взяти день або два відпустки". Констант Марлоу зазначив в ній надзвичайно чужий грудку уразливості і невпевненості. Пауза. Потім вона продовжила. “ Недалеко від Quincy є готель, про яку мені розповідала Зо. Звучить заманливо.
  
  Передчуваючи дзвінок Квиллу, вона запитала Eventide вчора ввечері, чи є які-небудь мальовничі місця, де можна зупинитися, куди можна доїхати з ESL.
  
  "Ви маєте на увазі романтику?" - запитав помічник шерифа.
  
  “ Я маю на увазі мальовничість.
  
  Жінка порекомендувала місце, де пара провела медовий місяць. Ozark Hills Inn.
  
  “Це не в Озарке, і там немає пагорбів. Але тобі там сподобається. О, і у них є гідромасажна ванна у формі серця!"
  
  Тепер, згадавши про це, забувши про гарячій ванні, вона глянула на Квилла.
  
  Залишаюся на ніч.
  
  Пропоную поїздку.
  
  Була вона одержима?
  
  “ Звичайно. Я б з задоволенням. "В його голосі було стільки нетерпіння, скільки лише може бути в голосі загартованого прокурора. "Можливо, Оуен постане перед судом, але судді довелося взяти самовідвід, і пройде деякий час, перш ніж буде призначений інший".
  
  "Заклинання".
  
  Він насупився.
  
  "Це буде чарівно'. Тут відчувається Південь".
  
  "Ви все правильно зрозуміли".
  
  Потім, коли драматичне рішення було прийнято, пропозиція викладено на стіл і прийнято, вона розслабилася.
  
  Вона одягла джинси і чорну футболку, двічі перевірила своє зброя — патрон у патроннику і магазин fat на шість патронів. Вклала його в кобуру, яка висіла у неї на поясі. На "Глоке" не було запобіжника; він був готовий вистрілити.
  
  Марлоу перевірила свою електронну пошту і виявила, що її контакт у Відділі аналітичної підтримки штату нарешті склав список найближчих покупців патронів .308 Winchester з особливим складом пороху, з-за якого вчора в провулку в центрі міста в неї потрапили кулі.
  
  Всього сорок два.
  
  Вона почула слова Френка Тремейна.
  
  До жаху багатьох оленів, тут продається багато 308 - х калібрів ...
  
  Вона переглянула список. Тридцять шість у Боумене, інші в сусідніх округах. Судячи з імен, більшість з них були чоловіками, дві жінки. Жінки боксували; жінки полювали. Хоча останніх тут, мабуть, не дуже багато.
  
  Вона переслала електронний лист Тремейну з запискою переглянути список і дізнатися, чи не потрапляв чи хто-небудь із сорока двох в неприємності у минулому.
  
  Вона натиснула "Відправити".
  
  Натягуючи ділові брюки і світло-блакитну сорочку, Квилл сказав: "Я тут дещо про що подумав".
  
  "Хм?"
  
  “ На тебе двічі нападали. Ти думаєш, з-за договору. Хоча...
  
  “У мене немає юрисдикції. Але ми припускаємо, що злочинці або той, хто їх найняв, цього не знають".
  
  Він сказав: “Але хто-небудь запитує, чому? Що саме вони не хочуть, щоб ви розслідували?"
  
  Марлоу обдумав це. "Як ніби в цьому є якийсь секрет, який вони бояться, що я дізнаюся".
  
  Він кивнув, надягаючи шкарпетки, а потім ретельно начищені черевики. “Що-небудь, що доведе справжність... або підробку. Вік папери. Дійсно в чорнилі вісімнадцятого століття був виявлений інгредієнт XYZ? Був кінчик пера того сорту, який використовувався тоді? "
  
  "Або, може бути, щось істотне", - повільно промовила вона. “Старійшина або лідер, який підписав це, помер за рік до цього? Або конгресмен?"
  
  “ Ось саме. Або хтось схитрував, коли проводив зйомку кордону? Або, може бути...
  
  “Почекай. Кордону ... " Вона думала про те, що сказав їй Зо Ивентид про те, що резервація визначається орієнтирами, а не координатами.
  
  І згадала, де були жінки вчора — в будинку Маккейбов, як раз перед нападом на автомобіль Джиммі Лонга. Марлоу взяла телефон, знайшла номер і набрала номер.
  
  “ Історичне товариство округу Боумен. Можу я вам допомогти?
  
  Вона представилася і сказала, що їй потрібна деяка інформація в рамках розслідування. Були у них які-небудь місцеві картки, що датуються 1800-ми роками?
  
  “Так, агент Марлоу, у нас є. Їх багато. Що конкретно ви шукаєте?"
  
  “ Долина Сірої річки. У декількох милях по обидві сторони моста на шосе 43.
  
  “ Дай-но я перевірю.
  
  Вони почули стукіт. Вона була відмінною друкаркою.
  
  Жінка сказала: “Зачекайте хвилинку. Я подивлюся в архівах".
  
  Кілька хвилин потому: "Алло, агент Марлоу?"
  
  "Так".
  
  “Я не знаю, що сказати, але полиці, де вони повинні бути, порожні. Всі вони. Це неможливо, за винятком того," — Марлоу зробив висновок, знизавши плечима, —"що вони безумовно зникли".
  
  "Вкрадений?"
  
  “О, цього не може бути. Хто міг їх вкрасти? Вони нічого не варті. Я впевнений, що вони просто неправильно розкладені на полицях. Я попрошу кого-небудь розшукати їх".
  
  Марлоу могла б сказати: "Не турбуйтеся, вони вже перетворилися в попіл". Але на той випадок, якщо злодії почнуть шукати одного з них, вона подякувала жінку і попросила її зателефонувати, якщо вона що-небудь знайде. Вона назвала свій номер і відключилася.
  
  “ Хто їх вкрав.
  
  “Просто погуглити. В Інтернеті буде небагато".
  
  “Ні, мені потрібні оригінали. Не копії. Допустимі докази".
  
  Вони подивилися один на одного. Вона сказала "Платна нерухомість" у той же час, як він сказав "Платна".
  
  Заповнений опитування для реєстрації акта, зрештою, теж був картою. Іноді це була просто передається власність; іноді вона поширювалася на прилеглу територію.
  
  Можливо, злодії про це не подумали.
  
  Ще один дзвінок.
  
  Нудьгуючий жіночий голос вимовив фразу без знаків пунктуації: "Реєстратор справ округу Боумен, можу я вам чимось допомогти?"
  
  Вона знову назвала себе. "Я в місті по справі".
  
  “ Так, мем. "Вона пожвавішала. Ах, ось це історія, яку можна розповісти чоловікові за вечерею.
  
  "Мені потрібна копія реєстраційного посвідчення резиденції Джеральда Маккейба на Канкаки-роуд CV".
  
  "Вам дійсно потрібно буде заповнити —"
  
  "Я тут розслідую справу БРК".
  
  “О боже. Я вважаю, ми можемо зробити виняток".
  
  "Кожен раз, коли власність передавалася, починаючи з дати першої реєстрації, я був би вдячний, якщо б ви могли сфотографувати для мене площу в книзі актів громадянського стану".
  
  Марлоу чула про себе, що вона була жінкою, в устах якої дієслово "цінувати" звучало як погроза.
  
  Вона додала: “Мені знадобиться стільки навколишньої місцевості, скільки ви зможете зняти в книзі. Від краю до краю ".
  
  Коливання. “ Ти не будеш називати мене по імені?
  
  Вона не давала, а Марлоу не просив. "Ніколи".
  
  За мить її телефон почав дзижчати від вхідних дзвінків.
  
  Перша фотографія ділянки Маккейбов була зроблена в 1860-х роках. На ній не було видно того, що вона сподівалася знайти.
  
  Як і той, що був написаний в 1871 році.
  
  В обох цих випадках картограф зосередився тільки на нерухомості, яка продавалася і купувалася, на ділянці, де зараз жили Джеральд, Ренді і Кайлі. На прилеглій території нічого не було.
  
  Табличка 1874 року показала більше.
  
  Це було якраз те, що їй було потрібно.
  
  "О, чорт... "
  
  Знову ж таки, кажу невпопад.
  
  Насупившись, Квилл повернувся в її бік.
  
  Не сказавши ні слова старанне, хоча і нервуючого клерку -фотографу, Марлоу відключився і швидко набрав інший номер.
  
  Сподіваючись, що вона встигне вчасно.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 25
  
  Скорбота вбивці.
  
  Ніхто ніколи не говорить про це.
  
  Ні грама співчуття.
  
  Тягар в твоєму серці, коли ти йдеш за своєю здобиччю. Тому що ти змушений. Тобі наказано.
  
  Солдати.
  
  Кати з камери смертників.
  
  Понтій Пілат ...
  
  Саме губернатор Юдеї, відповідальний за смерть Ісуса, викликав цю думку в голову Джозефа Рея ділеп, уїла, коли він сидів сьогодні рано вранці в маленькій протестантської церкви.
  
  Залучений в це суворе будівля, звичайно, своєю одержимістю трійками.
  
  Трійця.
  
  Тягар Пілата.
  
  Тягар Джозефа Рея.
  
  Якби він міг змахнути чарівною паличкою і отримати полегшення якимось іншим способом, він би зробив це за хвилину.
  
  Але він був прикутий до того факту, що єдине рішення, яке у нього було, щоб пробити міхур скорботи, - це вбивати.
  
  Ці думки, складні, як теорія Піфагора, як християнська теологія, тепер зникли, коли його увагу привернув якийсь рух на іншій стороні вулиці.
  
  Хлопчик.
  
  Ерік Хоуп був у русі.
  
  Джозеф Рей залишив церкву годиною раніше й розташувався тут, поруч з будинком сім'ї Хоупс, поза полем зору поліцейського охоронця, який став набагато більш уважним після того, як пропустив вчорашній візит Джозефа Рея.
  
  Хлопець був одягнений у чорні джинси, чорну сорочку, чорну куртку. Сонцезахисні окуляри.
  
  Шолом. Не чорний, а майже сірий.
  
  Його батьки, схоже, нікуди не збиралися їхати, тому Джозеф Рей вирішив піти за хлопчиком. Закинувши рюкзак за спину, Ерік завів мотоцикл і виїхав на вулицю.
  
  Джозеф Рей був стурбований тим, що Ерік збирається зайнятися мотокросом, але ні, він перевищив ліміт і зупинився на жовтих. Стежити за ним було легко.
  
  Хлопець перехилився через грати, намагаючись не дивитися в дзеркала заднього виду. Коли він це зробив, то взагалі розминувся з Джозефом Реєм. Ніяких подвійних заходів у хвіст. Ніяких непрямих рухів, які були б простіше простого для людини на грунтовому велосипеді.
  
  Ймовірно, місія Джозефа Рея не принесла б користі. Виявилося, що хлопчик просто їхав в школу.
  
  Ах, але тепер він їхав повз школи.
  
  І чому він прогулював заняття?
  
  Щоб відправитися на полювання, звичайно.
  
  Полювання на БРК.
  
  Що було в рюкзаку? Книги? Планшет?
  
  Зброю?
  
  Як те, що було у Джозефа Рея.
  
  Ерік відчув би себе безсмертним — як все сімнадцятиріччя, звичайно. І він би знав, що вбивця шпигував за ними вчора з заднього двору. Це означало, що в традиціях кращих стрілялок від першої особи, що хлопчик просто повинен був грати, прийшов час йому перейти в наступ.
  
  Він їхав за ним з милю, поки хлопець не з'їхав з узбіччя і не уткнул свій велосипед носом в зарості чагарнику. Потім, озирнувшись по сторонах — і зовсім не помітивши машини Джозефа Рея, — він пірнув у густий ліс.
  
  Швидко зупинившись, Джозеф Рей схопив свій власний рюкзак і вибрався назовні, слідуючи за метою.
  
  Нарешті він зрозумів, що задумав хлопчик.
  
  І це було чертовски розумно.
  
  Ці ліси оточували спортивний майданчик. Елліс, найкраща школа в окрузі, перебувала в Новій Франції, в сорока милях звідси. Але в КВ було також кілька коледжів: кілька громадських і один приватний з чотирирічним навчанням. Це поле пов'язане з спільнотою Хавершем головний кампус якого, за збігом, перебував на шосе 27, недалеко від поля смерті в парку Лоун-Рідж.
  
  Ерік прийшов би сюди, думаючи, що, оскільки молоді жінки тренуються на поле і бігають підтюпцем цим самим доріжках, БРК, можливо, прийшов би сюди, щоб вистежити ще одну жертву.
  
  Приваблива жінка — підтягнута, з короткими чорними волоссям.
  
  Третя жертва ...
  
  Дурна місія хлопця полягала в тому, щоб застати БРКА за вистежуванням — яким би малоймовірним це не було — і повідомити про це в поліцію.
  
  Або, враховуючи молодість дитини та його ставлення більшості підлітків до реальності, спробувати заарештувати або, можливо, навіть вбити самого БРКА.
  
  Джозеф Рей, звичайно, нічого не знав про цю сім'ю, але він вирішив, що останнє було тим, до чого хлопчик прагнув усім серцем. Доведи, що ти герой. Убий дракона, орка, темного лицаря.
  
  Була якась дивна психологічна примха, яка підштовхнула його до цього пошуку? Можливо, щось з його минулого.
  
  Восстаете проти нудної сім'ї з передмістя?
  
  Доводячи свою правоту своєму батькові.
  
  Це завжди було добре.
  
  Ах, сімейна дисфункція.
  
  Ерік безшумно рухався по лісі, постійно озираючись по сторонах. Можливо, він був справжнім мисливцем.
  
  Він зупинявся і примружувалося, виглядаючи що-то в полі, чи, що більш імовірно, на іншій стороні, в цій частині лісу.
  
  Пригинаючись і обережно ставлячи ноги, Джозеф Рей підійшов ближче. Він помічав Еріка приблизно через кожні десять ярдів, коли листя порідшала, і стало ясно, що хлопчик все ще не підозрює, що за ним стежать.
  
  Несучи свій рюкзак, щоб звести до мінімуму свій профіль, він подумав про вміст — особливо, звичайно, про трьох предметах. Ніж, клейка стрічка, паперові рушники, які він використовував би як кляп.
  
  Цікаво, подумав він, на що був би схожий чоловічий крик, приглушений купою рушників і скотчем?
  
  Все ще досить голосно.
  
  Але на задньому сидінні його машини були підняті скла? Ймовірно, майже безшумно для всіх, хто перебував поблизу.
  
  Озирнувшись по сторонах, Джозеф Рей продовжив шлях, залишаючись приблизно в тридцяти метрах позаду і зліва від хлопчика, який тепер біг по біговій доріжці.
  
  Джозеф Рей присунувся ближче.
  
  Потім він завмер - від глухого звуку кроків, швидко рухались у його напрямку.
  
  Він засунув руку в рюкзак і витягнув свій ніж.
  
  Ніж, який був таким гострим, що міг різати папір.
  
  Не кажучи вже про те , що це може зробити з плоттю ...
  
  Кроки пролунали ще ближче.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 26
  
  “Про що ти думав? Про що, чорт візьми?"
  
  Ерік Хоуп уникав сердитого погляду батька і дивився в підлогу. Він промовчав. Хоча він був майже такого ж зростання, як інші чоловіки в кімнаті — помічник шерифа Оделл Девіс і його батько, — він здавався набагато нижче зростанням, враховуючи його сутулу позу.
  
  "Я просто... я не знаю".
  
  Скільки разів підліток говорив ці слова своїм батькам, як ніби вони були логічним поясненням кожного гріха, який міг зробити підліток?
  
  І це була вина мами з татом в тому, що вони не розуміли.
  
  "Він шукав БРК", - сказав помічник шерифа Девіс. “В спортивному комплексі Хавершема, недалеко від Мейпл-Хрест".
  
  Ерік подивився вгору, потім знову вниз. “ Він пішов би туди. Ну, знаєш, щоб спробувати убити кого-небудь ще. Я збирався знайти його.
  
  "Синку..." Глен на мить розгубився, не знаходячи слів.
  
  "Ерік, ти повинен надати подібні речі нам".
  
  "Я здогадуюся".
  
  “Son. Повагу".
  
  “ Так, сер, помічник шерифа Девіс.
  
  Девіс пояснив, що автомобілі Хоупов та їх реєстраційні номери були на прослуховування по всьому округу. Вся сім'я перебувала під неофіційним охоронним ордером. “Патрульна машина міської поліції помітила велосипед хлопчика, який в'їжджає в ліс поруч зі спортивним комплексом. Шериф Тремейн послав мене перевірити, як він ".
  
  "Спасибі", - емоційно подякував Глен. Потім він спохмурнів: "А ти кого-небудь бачив?"
  
  "Я... я так не думаю".
  
  "Гадаєш?"
  
  Девіс сказав: “Він подумав, що, може бути, хтось був у кущах. Я подивився. Там нікого не було". Знизування плечима. "Можливо, залишилися якісь відбитки взуття і коліна, але сказати напевно було неможливо".
  
  З деяким зусиллям Глен стримав свій гнів. “ Тебе могли вбити.
  
  Очі хлопця були спрямовані вниз, але тепер у них з'явився виклик. “ Я б знайшов його першим і оттрахал...
  
  “Ерік! Вистачить. Ти покараний".
  
  "Тато... "
  
  “ Покараний. Зараз же. Іди в свою кімнату.
  
  Він помчав геть.
  
  Девіс похитав головою. Що означає: підлітки.
  
  Ліз була в магазині і тепер швидко увійшла всередину, стурбована, звичайно, тим, що велосипед Еріка все ще був тут, а не в школі, а на під'їзній доріжці стояла патрульна машина помічника шерифа. Її обличчя було напружене від тривоги.
  
  Девіс підняв долоню. “ Все гаразд, місіс Хоуп. Здається, ваш хлопчик грав в детектива.
  
  "Що?"
  
  Девіс пояснив.
  
  “ Про що він думав? - Прошепотіла Ліз.
  
  Точнісінько слова її чоловіка.
  
  Девіс сказав: “Ну, у нього був хороший мотив. Він сказав мені, що турбувався, що вбивця полював за родиною, тому що вони були свідками, хоча ти й не був".
  
  "Він тобі це сказав?" - запитала вона.
  
  Кивок.
  
  Девіс сказав: “Я повинен повернутися до роботи. Не спускай з нього очей".
  
  “Ми зробимо. Повір мені. Ми зробимо". Чоловік і дружина обмінялися стурбованими поглядами.
  
  Після того як він пішов, Ліз пішла на кухню, щоб прибрати продукти.
  
  Глен підійшов до вікна, що виходить на вулицю, де, як йому здавалося зовсім недавно, на небі не було ні хмаринки.
  
  Тепер все трохи по-іншому.
  
  Сім'я вже проходила через це з Еріком. У нього був свій розум. Тамара теж, але на відміну від своєї старшої сестри, яка вміла планувати, Ерік діяв імпульсивно. Вступати в клуби, займатися спортом, грати у відеоігри.
  
  Пожирає книги.
  
  Глен не читав Тома Сойєра, немає, але він переглянув Вікіпедію і виявив, що дія відбувається в штаті Міссурі 1840-х років недалеко від долини Кларк, і що центральна фігура була вирізкою і чимось на зразок антигероя, неодноразово обходив закон. У якийсь момент Те опинився в глибокій печері в Міссурі, де переховувався чоловік, який хотів його вбити.
  
  Страхітливо схожі.
  
  Потім його думки про сина зникли, коли він подивився на годинник. “ Мені потрібно зустрітися з Тэмом.
  
  Ліз обняла його. “ Удачі. Вона простягнула йому термос з кавою. Він поцілував її в маківку, і вона влаштувалася в кріслі, щоб зайнятися своїм останнім рукоділлям, яке було майже закінчене.
  
  Незабаром Глен вів свій позашляховик на схід по шосе 27, перевищивши ліміт, але ненабагато. Він не хотів, щоб його зупиняли. Зрештою, він був озброєний незаконно.
  
  Погляд на годинник на приладовій панелі. Він буде в парку Лоун-Рідж через двадцять хвилин.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 27
  
  Глен Хоуп проїхав повз чарівного містечка Гамільтон, де люди сиділи на вулиці в кафе і пекарнях і вирішували світові проблеми або насолоджувалися комфортом, жартуючи над однодумцями. Це було пряничное заклад.
  
  Він минув занедбане підприємство Eccles Manufacturing, на якому виготовлялися металеві деталі, які виявлялися в Детройті і виконували незрозумілу функцію. Діти сказали, що в цьому місці жив привид робітника, якому випатрали живіт на якомусь механізмі.
  
  Він минув маєток Уїндермір, шикарну забудову з будинками, досить великими, щоб в них могли поміститися два будинки Хоупов.
  
  Він минув ферми Когсвелл, що займали понад сто акрів в основному плоских пасовищ. Худобу робив свою справу: жував і стояв. Сім'я виробляла одну з кращих говядін в штаті.
  
  Він минув громадський коледж Хавершема, де Тем навчалася протягом року, отримуючи високі оцінки, достатні для того, щоб вступити в Елліс, престижний приватний коледж, якій двісті років.
  
  Джейсон провчився в Хавершеме два роки і отримав ступінь молодшого спеціаліста з відзнакою, перш ніж вступити на службу.
  
  Ах, Джейсон...
  
  І здавалося, що пістолет у його кишені став важчим.
  
  Хавершем, в спортивному прибудові якого Ерік "Том Сойєр" Хоуп тільки що був схоплений.
  
  Чесно кажучи, Ерік...
  
  Тепер він глянув на дорогу, яка привела б до серця індіанської резервації, якби договір був підтверджений. Якщо б це відбулося, то всі ті місця, які він тільки що відзначив вздовж шосе 27 - химерний Гамільтон і примарний Екклз Мануфактурінг, і зарозуміла маєток Уїндермір, і органічні ферми Когсвелл, і функціональний громадський коледж Хавершема — вмить перетворилися б у щось зовсім інше.
  
  Зараз він прибув в парк Лоун-Рідж і побачив машину Тамари поруч з тим місцем, де друга жертва припаркувала свій жовтий "Камаро" в день свого вбивства.
  
  Припаркувавшись на шосе, він приєднався до своєї дочки тільки для того, щоб виявити, що вони за збігом були одягнені однаково. Джинси, футболки і темні куртки - у неї чорні, коричневі в нього.
  
  Вони обнялися. “ Все добре? - Запитав він.
  
  Вона кивнула. “Так. Ми з Денні продовжуємо оглядатися, не ошивається чи хто-небудь поруч з його будинком. Як ти робив за будинком. Ми нікого не бачили ".
  
  “ З Денні все добре? - запитую я.
  
  "Так, усе в порядку". Вона озирнулась. "Чому він все ще запечатаний?"
  
  Ярди жовтої стрічки майоріли на вітрі.
  
  “Без поняття. Можна подумати, у них є все, що їм потрібно. Я маю на увазі людей з місця злочину". Він озирнувся і вказав на північ. “В ту сторону. І дивись, куди йдеш. Ти чув про цю кобрі?
  
  “ Що, як отруйна змія? Тут?
  
  “Це було в новинах. Хлопець у резюме ввіз один нелегально. Федерали вислідили його, і він випустив його, перш ніж вони заарештували його ".
  
  "Ні фіга собі".
  
  Глен кивнув. “Він думав, що позбувається доказів. Отже, вони заарештували його за ввезення тварин без ліцензії і безрозсудну загрозу безпеки".
  
  Вона подивилася вниз. “ На що вони схожі?
  
  “У шоу була говоряча голова. Він сказав, що кобр дійсно важко помітити". Глен драматичним голосом додав: "Він сказав, що вони майстри маскування".
  
  І батько з дочкою розсміялися.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 28
  
  Марлоу знайшов шерифа і Зо Ввечері в закусочній Едварда на шосе 55.
  
  Вона здивувалася: чому не "у Едді"? Для такого місця, як це — все оздоблення хромом, табуретки і лавки з червоного наугахайда, вікна і стеля потребують миття — повна офіційна назва не підходило.
  
  Тремейн і помічник шерифа сиділи за столиком з недоїденими оладками і вівсянкою, люб'язно наданими терміновим викликом Марлоу п'ятнадцятьма хвилинами раніше.
  
  Киває, сідаючи. Підійшла офіціантка, одягнена в форму цієї закусочної. Марлоу похитала головою.
  
  "Отже," почав Тремейн, " я тільки що відправив одержимого офіцера в чийсь будинок на тій підставі, що ви, здається, знаєте, про що говорите. В більшості випадків. Отже. Поясніть. S'il vous plaît."
  
  Він вловив французький акцент. Тремейн був нічим іншим, як масою протиріч.
  
  “Він там, офіцер? У Маккейбов".
  
  “Вона така, так. Лілі Фіг. Яка може переграти будь-якого з нас. Або обох одночасно. Я хвилину тому питав: чому?"
  
  Марлоу витягла телефон з кишені. Викликала картинку і показала її.
  
  Тремейн примружився. “ Земельна ділянка. Юридична контора. Кут Ріверсайд і Канкаки.
  
  Ивентид теж вдивився. “ Туди, де зараз знаходиться будинок Маккейбов.
  
  Примружившись, читаючи, шериф сказав: “Тисяча вісімсот сімдесят з чим-то. Здається, чотири. Важко читати. Що скажеш, принцеса?"
  
  - У тисяча вісімсот сімдесят четвертому.
  
  Марлоу сказав: “Нас не цікавить ця власність. Цей геодезист вказав більше, ніж просто межі ділянки на розі, який був виділений. Подивіться на захід ".
  
  "Я шукаю".
  
  Вона збільшила картинку. “ Бачиш, що на краю обриву?
  
  “Так. Це форт Дефианс. Генерал Кларк збудував його, щоб трохи повоювати проти британців. Війна за незалежність. Пізніше кілька ополченців використовували форт, коли Чорний Яструб і його саук здійснювали свої мародерські набіги ".
  
  “ Форту там більше немає, - сказав Марлоу.
  
  “А чого ти очікував? Це було дуже давно".
  
  “Ні, я маю на увазі, що руїни все ще існують, але не там, де вони були тоді. Їх перенесли".
  
  Ивентид ще раз вивчив карту і кивнув. “Ми тільки вчора бачили руїни. Зараз це приблизно в п'ятдесяти метрах на південь. У тисяча вісімсот сімдесят четвертому році це було прямо на краю скелі".
  
  “Хм. У тебе є група руйнівників фортець. Що щодо цього?"
  
  Эвентид сказав: “Згідно з договором, форт є маркером, що визначає північну кордон резервації. Хто б не перемістив його, він скоротив площа землі, яка дістанеться корінним жителям".
  
  "О'кей, тепер ти залучаєш мою увагу".
  
  Марлоу додав: “Хтось переніс руїни на південь, потім посадив траву й кущі, щоб приховати сліди своєї роботи. І окружний бібліотекар сказав мені, що всі карти цій частині округу вісімнадцятої сотні пропали.
  
  Тремейн сказав: “Але у тебе є офіційний номер. Розумний. Де оригінал документа про реєстрацію." Він кивнув у бік її телефону.
  
  “З одним. Еван Квилл. Це безпечно".
  
  Залучаючи здивований погляд Ивентида.
  
  “ Він прокурор з півночі штату. Марлоу підняв очі. “ Він озброєний.
  
  Як окружний прокурор, Квилл мав право носити зброю. Він ніколи цього не робив, хоча в даний час у нього в кишені була одна з запасних частин Марлоу, крихітний LCP. Він, пістолет і реєстраційна книжка повернулися в Illinois Country Inn, де, мабуть, працювали над своїми справами і доїдали залишки розкішного сніданку, який він замовив.
  
  Тремейн дістав з кишені кисет з тютюном. Він навіть не встиг відкрити, як офіціантка крикнула: "Френк!"
  
  Мішечок забрався назад в кишеню куртки. “ Це досить приємний подарунок, агент Марлоу. Продовжуйте смикати за стрічки.
  
  “Маккейб або його дружина бачили, як команда пересувала форт. Це було за рядом кущів, але, ймовірно, їм стало цікаво, і вони підійшли подивитися. Для них це були просто будівельні роботи. Але вони свідки. Той, хто намагався побити мене і відправив нас з Зо купатися? Вони хотіли переконатися, що ми не дізнаємося про форте. І вони також захочуть знищити сім'ю."
  
  "Не могли б ви, будь ласка, дати визначення "вони"?
  
  “Ні, я не можу. Поки що."
  
  Тремейн відправив повідомлення. Коли він це зробив, він сказав Ивентиду і Марлоу: “Я наведу ще пару чоловік до Маккейбам. Голубки Оделл і Метті і я подбаємо про те, щоб вони вели себе добре і сховалися. Розставте пастку на невизначених 'них', якщо вони з'являться. "
  
  Ивентайд вказав: “Добре, вони крадуть рідну землю. Це всього п'ятдесят футів або близько того, але повинна бути причина. Що ти думаєш?"
  
  Марлоу сказав: “Це недалеко від річки, так що, можливо, це проблема з правами на воду. Або хтось не хоче, щоб його сімейна власність або бізнес були поглинені. І це кладовище теж, те, що на Ріверсайді? Може бути, деякі нащадки не хочуть, щоб їхні предки опинилися на Рідній землі. Я не знаю. Давайте спочатку зловимо їх, а потім розберемося ".
  
  Тремейн розсміявся. - Це непогана філософія, агент Марлоу. Я роблю знак для свого столу. - Він махнув рукою, вимагаючи рахунок.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 29
  
  Глен Хоуп і його дочка знаходилися в лісі парку Лоун-Рідж, недалеко від бігової доріжки, де загинула Келлі Надер.
  
  Сухі осінні листя та сухі сухі гілки хрустіли під їх кроками. Кобри не з'являлися, але різні комахи-стрибуни прибиралися з їх шляху.
  
  "Я не знаю", - сказала Тамара. “Схоже, вони обшукали всі. Я маю на увазі всю жовту стрічку".
  
  Це була серйозна робота на місці злочину. Глен і Тамара обидва розуміли це. Сім'я любила справжній кримінальний серіал "Злочин по-американськи". Вони дивилися його щотижня і намагалися перевершити один одного в вгадуванні того, як поліція зловить поганих хлопців (їм так і не вдалося сховатися).
  
  "Ми що-небудь знайдемо", - сказав він. Його голос був упевненим. Він без необхідності поплескав себе по кишені. Пістолет був важким, і він ні на секунду не забував про його наявність.
  
  З - за тебе Джейсона більше немає ...
  
  Зосередься, сказав він собі.
  
  “ Там? Тем дивився на купу колод.
  
  Глен примружився і вивчив його. “ Ні.
  
  Вони продовжували шукати.
  
  Тут має щось бути.
  
  Обличчя дівчини засяяло. “О, я знаю. Ось."
  
  Вони зупинилися. Глен стояв на колінах, світячи ліхтариком в порожнисте колоду.
  
  “Ах, ти потрапила в точку, мила! Відмінно". Він встав і озирнувся. "Ти пам'ятаєш, де це?"
  
  Вона вказала. “Так, поруч з тою сосною. Та кумедно виглядає".
  
  Два ствола зрослися разом - моторошна деформація.
  
  Глен повернувся до "4Runner", в той час як Тамара попрямувала в туалет.
  
  У машині він дістав телефон і погуглив BCSO. Коли з'явилася опція подзвонити, він натиснув на значок телефону.
  
  “ Офіс шерифа округу Боумен.
  
  “Так, хм, привіт. Я знайшов дещо про Брке, це вбивці? Шериф на місці? Шериф Тремейн. Я був—"
  
  Його голос різко обірвався, коли звідкись з лісу долинув пронизливий крик Тамари.
  
  "Tam!" - Крикнув Глен.
  
  “ Сер... Вам потрібна допомога?
  
  Він проігнорував голос в трубці і покликав знову: "Мила, Тем?"
  
  Але єдиною відповіддю був жалібний крик його дочки: "Допоможи, татусю, допоможи мені!" Голос звучав так само, як тоді, коли вона була маленькою дівчинкою і її розбудив один з її жахливих кошмарів.
  
  
  Струнка, гарненька, з великим пірсингом, Ренді Маккейб не пам'ятала, щоб бачила що-небудь, на чому можна було б упізнати півдюжини чоловіків, які виконували будівельні роботи в полі навпроти їхнього будинку на Канкаки-роуд.
  
  Маккейбы і "кнопка" дівчата, Кайлі, стояли з трьома співробітниками правоохоронних органів на кухні свого будинку. У приміщенні панував півморок; всі штори були запнуті, хоча солідна і похмура Лілі Фіг, снайпер, Оделл Девіс і Метті Шарлотт стояли біля трьох з них, визираючи назовні.
  
  Ренді продовжила свої смутні спогади про робітників через дорогу.
  
  Вони були білими, подумала вона. Вони були одягнені в помаранчеві жилети, подумала вона. Їх було багато, подумала вона. Там був бульдозер, подумала вона.
  
  Там стояв чорний пікап з бойовим прапором Конфедерації на ньому.
  
  Вона знала це, тому що прапор ображав її.
  
  Тремейн пробурмотів: “На жаль, це могло б описати дуже багатьох наших громадян. Іллінойс був Союзом, але деякі його частини стояли однією ногою на землі Джеффа Девіса ".
  
  Марлоу знадобилася хвилина: президент Конфедерації під час Громадянської війни.
  
  “ Що-небудь є? Тремейн покликав трьох вартових.
  
  "Все чисто", - відповів Фіг. Девіс і Шарлотта погодилися.
  
  Якщо теорія Марлоу вірна, то невідомі "вони" могли планувати напад на сім'ю в будь-який момент.
  
  "Давайте приберемо їх звідси".
  
  Тепер, коли у поліцейських було стільки інформації, скільки вони змогли зібрати від Ренді і Джеральда Маккейбов, сім'я поїхала до її батьків в Естонію, за два округи звідси. Помічник шерифа Фіг їх охоронцем, Оделл Девіс і Метті Шарлотт залишаться в будинку - вечірка-сюрприз для кожного, хто прийде вбити сім'ю.
  
  Тремейн, Ивентайд і Марлоу перейшли дорогу і продерлися крізь чагарник до того місця, де був відновлений форт. Тремейн дістав з кишень уніформи своє спорядження для місця злочину — черевики, шапочку для душу і рукавички.
  
  Марлоу не здивувався б, побачивши материализовавшееся збільшувальне скло.
  
  Шериф приступив до роботи, оглядаючи залишки форту Дефианс. Насправді це була просто низька стіна, футів п'ятдесят-шістдесят завдовжки. Максимум три фути заввишки. Велика частина складалася з окремих блоків. Марлоу поняття не мав, що Війна за незалежність поширилася так далеко на захід. Ви схильні думати про Лексінгтоні, Конкорді і Веллі-Фордж.
  
  Через п'ятнадцять хвилин Тремейн закінчив. “Так, над ним виразно попрацювали. Безліч доказів. Свіжі сліди інструментів на камені, яких не могло бути більше двох тижнів. І вони скріпили частина каменю свіжим бетоном. Шістдесят два і п'ять десятих відсотка заповнювача, тридцять шість відсотків пасти і чисте повітря.
  
  Марлоу підняв брову у бік містера криміналіста. - У вас є конкретна база даних?
  
  “Ні, у мене є запасна пляшка, яку я налив сам. І я б сказав, що ці хлопці не залишили жодного відбитку пальців, але не тому, що вони були підковані на місці злочину; факт в тому, що ніхто не виконує таку роботу без рукавичок. Дами, залишіться, будь ласка, тут. Я вирушаю на пошуки відбитків взуття.
  
  Він поставив кілька пакетів з речовими доказами біля їхніх ніг і почав робити знімки маленької цифровою камерою.
  
  Це зайняло близько десяти хвилин. Коли він знову приєднався до них, він сказав: “Я думаю, це півдюжини чоловік, ймовірно, чоловіків або жінок побільше, сто вісімдесят і вище. З-за посадок і дощу минулої ночі не можу розібрати марки взуття. Їх транспортні засоби? Сліди від уколів замазали більшу частину протекторів, але я отримав подвійну оцінку ".
  
  “ Пікап з чотирма задніми шинами, - сказав Марлоу.
  
  “Міська дівчина вже бувала, принцеса. Колісна база, ймовірно, робить його Ram 3500HD ".
  
  "І багато таких тут поблизу?"
  
  “Трохи. Але я збираюся почати з одного, в зокрема". Він повернувся до Ивентиде. “Іди в автоінспекцію, принцеса. І пошукай "Тревеллер Стэд".
  
  Помічник шерифа витріщився на нього.
  
  "Я чекаю".
  
  Після хвилини розмови по телефону вона підняла очі. “Ви виграли в лотерею, шериф. У вашого місцевого Адольфа Гітлера є Ram 3500HD трирічної давності".
  
  Особа шерифа розквітло від задоволення. "Давайте рухатися далі".
  
  Але перш ніж операція — якою б вона не була — могла початися, Тремейн отримав повідомлення. Він опустив очі, читаючи. Його губи стиснулися.
  
  “Змушений відкласти наш світський візит. Це дівчина з Хоуп, Тамара. Стався інцидент ".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 30
  
  Не було ніяких сумнівів, що нападникам на Тамару в парку Лоун-Рідж був БРК.
  
  Крос-фіт Плюс джоггеры для бігу підтюпцем.
  
  Темна лижна маска.
  
  Залізна труба.
  
  Марлоу, Ивентид і Тремейн стояли поруч з Гленом Хоупом, який виглядав явно враженим, притулившись до переднього крила свого позашляховика.
  
  Машина швидкої допомоги терміново миготливими фарами стояла під кутом на узбіччі, де її занесло і вона зупинилася.
  
  - Що саме ви бачили? - запитав Марлоу.
  
  “Ця людина з трубкою в руці стояв над моєю дочкою. Вона лежала на землі". Його голос зірвався.
  
  - І ви стріляли в нього всіма шістьма патронами? - запитав Тремейн.
  
  Пістолет лежав на капоті 4Runner з відкритим циліндром.
  
  Кивок. “Не думаю, що я влучив у нього. Я цілився високо. Я боявся потрапити в Тему. Він втік".
  
  "Ти пішов за ним?"
  
  “Ні. Я доглядав за своєю донькою".
  
  - В якому напрямку він пішов? - запитав Марлоу.
  
  Чоловік вказав у бік Лоун-Рідж. - На захід.
  
  “ В бік Канкаки-роуд.
  
  Найбільш ймовірна точка входу і виходу суб'єкта для вбивства Келлі Нейдер.
  
  “ Бачиш якісь машини?
  
  “ Ні. Я думав тільки про Тэме.
  
  Потім в задній частині машини швидкої допомоги почулося рух.
  
  Тамара вийшла з допомогою лікаря швидкої допомоги. Вона приєдналася до чоловіків. Батько почав обіймати її, але відступив, коли вона здригнулася.
  
  Однак вона пояснила, що рана була несерйозною. БРК спробував вдарити її по голові, але вона почула тріск гілки позаду себе і обернулася. Труба влучила їй у плече.
  
  Вона відповзла, і він міг би вдарити знову, якщо б Глен не кинувся в ліс, озброєний мобільним телефоном, підключеним до офісу шерифа, і старим револьвером, що стріляє в його напрямку.
  
  "Ти знайшов його?" - запитала вона.
  
  "Поки немає, але ми опитуємо свідків по всій 27-й вулиці, Канкаки і Риверсайду".
  
  Тамара могла згадати не більше, ніж її батько. Тільки постать у темному одязі, розгойдується трубу, яка, здавалося, була забруднена кров'ю.
  
  Глен Хоуп зауважив, що Тремейн роздивляється пістолет, у якому Марлоу дізнався Smith & Wesson Model 10, класику. Глен сказав, скривившись: “Був не зовсім чесний. Щодо цього".
  
  Тремейн сказав: “Ні, це не так. Я обміркую звинувачення, але, можливо, ви застали мене в вдалий день".
  
  Глен подивився на свою доньку, та на його обличчі відбилася глибока вдячність за те, що вона все ще жива.
  
  Ивентайд запитав: "Містер Хоуп, що саме ви двоє тут робите?"
  
  "Я розсердився".
  
  "Божевільний?"
  
  “ Що він прийшов до нас додому. І ті мої друзі, Брайан Кофлін і Дін Стоун, ти їх зустрічав. Вони сказали, що я повинен щось з цим зробити. Дати відсіч. Вони сказали, що збираються допомогти, і я був впевнений, спасибі. Але потім я подумав, що немає. Ми зробимо це самі, Тамара і я. Сім'я. Це те, чим займається сім'я ". Батько і дочка ще раз перезирнулися. Він продовжив: “Це не те, що збирався робити мій запальний син. Грати в месника. Ми збиралися стати слідчими. Вона сказала, що бачила якісь докази, які ви, при всій повазі, упустили. Ми вирушили на їх пошуки."
  
  "Та золота, блискуча штука, яку я бачив".
  
  Якого Тремейн при обшуку місця злочину не виявив.
  
  “ І, клянуся Богом, ми це зробили. Я як раз дзвонив тобі в офіс, коли він напав на Тему. Я думаю, він знав, що впустив його, і повернувся, щоб знайти точно так само, як і ми.
  
  "Тільки він не очікував побачити тебе, озброєного до зубів і хто розігрує з себе Брудного Гаррі", - пробурчав Тремейн.
  
  Глен коротко розсміявся. "Ходімо сюди... "
  
  Він повів їх через ліс, пробираючись крізь листя.
  
  День відрізнявся від попередніх. Немов клацає вимикачем, настала осінь. Пелена літньої спеки зникла, серпанок теж. Повітря було свіжим. Навіть світло мав той осінній відтінок, тільки трохи більш різкий, ніж вчора.
  
  Глен говорив: “Ми почали з того місця, де було тіло. І продовжували ходити все більш широкими колами. Тем помітив щось у колоді".
  
  - В журналі реєстрації? - Запитав Марлоу.
  
  Батько і дочка зорієнтувалися. Тамара провела їх ще футів двадцять, потім вказала на велике сухе дерево. Впала гілка діаметром близько десяти дюймів. Вона була порожньою.
  
  - Напевно, єнот, - сказав Глен. Вони люблять блискучу. Як ворони.
  
  Тремейн витягнув з-за пояса короткий галогеновий ліхтарик і направив його всередину.
  
  "Ну, тепер".
  
  Він натягнув сині рукавички і дістав з кишені конверт для доказів. Він запустив руку в журнал реєстрації і дістав відкриту золоту обгортку від презерватива.
  
  "О, добре, може бути, це наша перша ДНК", - сказав Eventide. "Ми можемо відправити її в CODIS".
  
  Національна база даних ДНК - як і архів відбитків пальців ФБР, хоча CODIS значною мірою обмежений кримінальними злочинцями.
  
  Він упакував обгортку в пакет і заповнив картку про ланцюжку поставок.
  
  Глен і Тамара пішли, він - додому, вона - на заняття, на які вона наполягла піти, незважаючи на напад.
  
  Коли поліцейські повернулися до своїх машин, у Тремейна затріщала рація.
  
  "Шериф, це Девіс".
  
  "Продовжуй".
  
  “ У мене є свідок, К.
  
  “Не обтяжуй себе цим лайном з алфавітним супом. Що за свідок і що вони бачили?"
  
  Тепер жіночий голос. "На Канкаки, в 27". Це була Метті Шарлотт. "Відразу після нападу на Тамару".
  
  “Продовжуй. Привернув нашу увагу".
  
  "Машина проїхала знак "Стоп" і ледь не врізалася у цю пару з CV".
  
  Девіс сказав: “Пара сказала, що це був легкий седан. Перша буква на бирці була 'J.' Ми перевіряємо все реєстрації в чотирьох округах ".
  
  “Добре, якщо ви отримаєте посвідчення особи водія, що представляє інтерес, пірніть у сміттєвий контейнер біля його будинку, офісу, де завгодно. Принеси мені соломинку, залишки їжі, стару зубну щітку, що завгодно і прожени це по лабораторії.
  
  "Звичайно, шериф".
  
  “ Але перш ніж ти це зробиш, я зустріну тебе біля входу, Лоун Рідж. У мене для тебе ще один зразок. Ми порівняємо їх.
  
  “Зрозумів ... Вибачте. Виходить природно. Побачимося через п'ять".
  
  Тремейн сказав: "Давай зустрінемося з близнюками, передай це". Він показав упаковку від презерватива. "Тоді одягаємося".
  
  “ Одягнутися? - Запитав Марлоу.
  
  Ивентайд відкрила багажник своєї нової патрульної машини і дістала два бронежилети. Вона простягнула один комплект Марлоу. “ Він має на увазі, що ніхто не піде на зустріч з Тревеллером Стэдом, якщо ви не будете відповідним чином одягнені. Це вірно, шериф?
  
  “ На сто відсотків, принцеса. На сто відсотків.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 31
  
  Джозеф Рей Уїлан сидів у внутрішньому дворику закусочної.
  
  Обстановка була непоказною, стільці і стіл з облупленою фарбою на металевих ніжках і спинках.
  
  Напевно, як в якому-небудь кафе в Італії чи Франції, у стародавньому маленькому містечку, зовсім не такий, який можна побачити в переповненому туристами місті.
  
  Джозеф Рей не знав. Він ніколи не був у Європі. Ймовірно, ніколи не поїде.
  
  Ні, він був упевнений, що ніколи туди не поїде.
  
  Печаль мисливця все ще присутня.
  
  Його попередня сьогоднішня експедиція — вистежування Еріка Хоупа - не принесла результатів.
  
  Насправді, якийсь чортів помічник шерифа — великий темношкірий чоловік — мало не налетів на нього. Якби коп в останній момент не змінив напрямок, помітивши Еріка, сталося зіткнення.
  
  Джозеф Рей вислизнув. Озирнувшись, він помітив, що помічник шерифа суворо розмовляє з хлопчиком. З того, що він міг зробити висновок, поліція відстежувала Hopes і їх транспортні засоби, усвідомлюючи, що BRK, можливо, націлилася на них як на свідків.
  
  Він вислизнув перш ніж у них з'явився шанс помітити його.
  
  І відправився на полювання за дичиною ...
  
  Він був радий знайти кого-небудь: потенційного свідка в торговому центрі Крэбтри в Новій Франції, але з цього нічого не вийшло. І тому він вирішив приїхати сюди, недалеко від кампусу коледжу Елліс.
  
  Він пив каву, хоча смак до нього був поганенький.
  
  З чашки на стіл пролилося три краплі.
  
  Три краплі темної рідини.
  
  Не збіг, а знак.
  
  Він побачив на галявині кампусу плакат на підтримку договору про корінних американців і створення резервації, на які йому було так чи інакше наплювати. Але він зрозумів — і його серцебиття прискорилося, — що в документі йшлося про землі Потаватомі.
  
  Ця Нація входила в знаменитий Рада Трьох Вогнів, поряд з чиппева і Оттавою.
  
  Знак ...
  
  Три . . .
  
  “ Що-небудь ще? - запитала офіціантка, налякавши його.
  
  Він прийшов сюди годину назад, спітнілий і трохи розбурханий — його стан очікування в останній час — і просто сидів, потягуючи каву. Був час обіду, а він не замовляв обід. Однак він не став займати столик, який в іншому випадку був би зайнятий. Він просто не витрачав багато грошей.
  
  Він підняв на неї очі. Дівчина була землистою, гарненькою, округлої ... і явно не була впевнена в ньому. Щось змусило її відчути себе ніяково.
  
  Що ж, ласкаво просимо в клуб ...
  
  "Ні".
  
  Він знав, що туго піджак застебнутий від костюма викликає деякий цікавість. Його акуратна зачіска теж, як і пікантний аромат Vitalis. Але це була не його проблема. Він носив те, що йому було потрібно. Він причесывался так, як йому було потрібно.
  
  Він вів себе так, як повинен був вести себе.
  
  Покінчити з життям ...
  
  Вона пішла, і його погляд повернувся до бежевого кам'яній будівлі на іншій стороні вулиці.
  
  Класне будинок, з якого скоро вийде Тамара Хоуп.
  
  Студенти почали неквапливо виходити за двері.
  
  Два, десять, дюжини.
  
  А тепер, так, Тамара Хоуп.
  
  Він подумав: "Ого, яка ж вона гарненька".
  
  Зухвалий, спортивний.
  
  Йому потрібен був третій дескриптор. Ах: свідок.
  
  Перекинувши сумку з книгами через плече, вона йшла по тротуару, опустивши голову і схрестивши руки на грудях — цікава поза, ці руки. Можна сказати, оборонна. А ще поза людини, зануреного в свої думки.
  
  Він залишив гроші, включаючи великі чайові, щоб офіціантка відчула провину за ... що б вона йому зробила поганого. Він вирішив: бути пасивно-агресивним.
  
  Піднявшись, він притишив куртку. Його стривожило, що пістолет трохи пом'яв тканина. Він менше турбувався про те, щоб видати той факт, що він озброєний, ніж про те, щоб показати світові непрезентабельну одяг.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 32
  
  “Я не маю до цього ніякого відношення. Жодної грьобаній речі".
  
  Худий чоловік з сірої блідістю і забрудненими жиром руками дивився з моторного відсіку старого F-150. Схожий на той, що ледь не убив Марлоу і Зо Ивентида. Цей вантажівка був старший і, очевидно, перефарбовувався на вторинному ринку. Ford не наважився б випускати автомобілі кольору старих закривавлених простирадлом.
  
  Вона також перевірила марку автомобільної мастила на рукавичці Біго, але нічого подібного не виявила.
  
  Він продовжував тріщати, пронизливо повторюючи Константу Марлоу: "Нічогісінько".
  
  Велике маєток Тревеллера Стеда на п'яти акрах землі в північному окрузі Боумен було не тільки його будинком, але і штаб-квартирою Братства Орла і будівлею клубу. Цей район був відомий як Хэдливилл.
  
  В даний час вона була єдиним представником закону в гаражі. Зовні півдюжини чоловіків і жінок з Братства байдикували в кріслах, на палубах або у транспортних засобів, розмовляючи між собою або по телефонам, попиваючи каву з чашок і пляшок - і всі вони дивилися на двох інших офіцерів, Ивентайда і Тремейна, з різним ступенем ворожості і веселощів.
  
  Вона прийшла, щоб поговорити зі Стэдом наодинці. Вона згадала, що при їх першій зустрічі Ивентайд розповів їй про незмінному бажання Тремейна посадити у в'язницю якомога більше членів EB. Це віщувало погані результати для цієї тусовки, і Марлоу скористався своїм становищем, наполігши, щоб він почекав зовні. “Ти можеш надіти на нього ошийник, якщо хочеш. Але я виводжу назовні".
  
  Він усміхнувся, але визнав розсудливість її позиції і, всупереч неспокою Марлоу, не став надавати цьому значення.
  
  Марлоу не запитала, про що говорить Стэд. Замість цього вона підняла аркуш паперу.
  
  - Тревеллер Стэд, я вручаю вам ордер на огляд протектора вашого "Доджа Рема".
  
  Вона простягнула його, і він узяв його своїми забрудненими руками. Вона підійшла до дверей, відчинила її і кивнула. Тепер Тремейн міг сфотографувати шини пікапа dually, стояв непоміченим поруч зі штабелем старої, нержавіючої техніки, і взяти зразки ґрунту для порівняння з брудом в Форт Дефиансе.
  
  Тепер Стэд здавався збентеженим. “Ти тут не з-за мого засранця-племінника? Він зробив те, що зробив, по своїй волі. Маленький засранець. Заслужив позбутися пальця. Хлопчик дурний, як пісок".
  
  Стэд виглядав як дідусь, хоча враження згладжувалося намальованою свастикою на його біцепсах і тильній стороні долоні. На шиї у нього красувався залізний хрест. Вона була у нього цілу вічність. Це було видно по тому, як чорнило потекли.
  
  “ Боул, як ми його називаємо. Думаю, це через стрижки, яку він носив у дитинстві. Я знаю, що ти завадив йому покінчити з собою, за що сім'я тобі вдячна. Але я повторю. Він зробив це сам ".
  
  “ Ні, хтось підштовхнув його до цього.
  
  Примружившись. “ Що ж, міс, для мене це новина. Я не знав. Це було б останнє, чого я хотів, тому що, чорт візьми, ось ти тут, а ця гадюка у вигляді фанатичного шерифа маячить зовні ".
  
  “ Фанатичний? Марлоу був змушений запитати.
  
  “Він ненавидить нас за те, хто ми є, а не за щось конкретне, що ми йому зробили. Це визначення фанатизму ".
  
  - Ви нацисти, - усміхнувся Марлоу.
  
  “Ми воліємо націонал-соціалістів. Політичних і економічних. У нас немає таборів смерті".
  
  Вона прочитала те, що дав їй Квилл. "Ви прихильники переваги білої раси і хочете очистити країну від кольорових".
  
  “ Згоден. Це так. Але нікого не вбиваючи. Просто перевези їх куди-небудь. На острів. Або в Канаду.
  
  "Я думаю, ви оселилися тут, тому що це самий білий округ в цій частині штату".
  
  “ У Боумена дійсно є свої переваги.
  
  Він пропустив її гострий погляд. Він читав ордер. Стэд хмикнув і неуважно запитав: "Вони коли-небудь знаходили його палець?"
  
  "Я так не думаю".
  
  Він жбурнув ордер на стіл. "Переносимо форт".
  
  “У нас є відбитки рукавичок, черевик і бетону, якому немає і двохсот років. І ми обоє знаємо, що Тремейн знайде зразки ґрунту у ваших протекторах, які відповідають бруду навколо Форту Дефианс ".
  
  Він неуважно крутив торцевий ключ. “ Хм. Мені цікаво, агент Марлоу ... Кілька років тому була жінка-боксер. Професіоналка. Її звали Марлоу. Заробив на ній трохи грошей у Вегасі. Думаю, ви не родичка?
  
  "Ні".
  
  Він примружився. "Хм". Потім похитав головою. “Моя бідна сестра. Через що змусила її пройти цей хлопець. Чаша". Тепер він затягнув іншу деталь під капюшоном. Піт котився по свастике на його біцепсах. Він подивився на неї. “Чорт. Гаразд. Ми зробили це. Ми зрушили гребаной форт. Але це для їхнього ж блага ".
  
  “Крадуть землю у корінних мешканців? Для їхнього ж блага? Невже?"
  
  Стэд жестом вказав їй на двері в задній частині гаража. Табличка над нею свідчив: "ВІН ДЯДЬКО".
  
  Це була кімната зі столами з деревоволокнистої плити і різномастими складними стільцями, розставленими нерівними рядами. Їх було близько тридцяти. Два холодильника. Попільнички на підставках, які ви вже майже не бачили. На стінах були нацистські відзнаки та фотографії сепією, імовірно націонал-соціалістичних діячів 1900-х років. Вона дізналася тільки Гітлера.
  
  В кутку стояв письмовий стіл, завалений документами, коробками з патронами і розсипом патронів. Порожні кавові чашки, пляшки з-під газованої води та пива, запчастини від автомобілів і побутової техніки, обгортки від фастфуду. Вона мало що знала про нацистської епохи в Німеччині, але, схоже, пам'ятала, що Третій рейх був організованим та охайним.
  
  Стэд порився в документах. "Тепер у вашому договорі йдеться, що все на південь від форту переходить індіанцям".
  
  "Так".
  
  “ Скільки років вашій карті? - запитав я.
  
  “ Вісімнадцять сімдесятих.
  
  "А." Він продовжував копати. “ Вісімнадцять сімдесятих.
  
  Марлоу відчула, як щось кольнуло у неї в животі. Це часто траплялося, коли фундаментальні припущення, які вона робила, були невірними.
  
  Папери з'являлися і зникали під його брудними руками. Карти. І документи старого зразка. “Ви знаєте, що ваш договір не перший. А ось і ми. - Він розгладив кілька фотокопій. “ У шістнадцятому столітті був ще один договір, який надавав французам право побудувати форт на річці Грей, чи як там вона тоді називалася. Це було між Францією і Иллинивекской конфедерацією. Звідки походить слово "Іллінойс'.
  
  Анітрохи не цікавлячись історією, вона наказала: "Продовжуй".
  
  "Мова". Він перегорнув ще кілька документів. “Формулювання в тому договорі полягала в тому, що колоністи, або хто б то не було, могли будувати свій форт, але це повинно було бути в двох кроках від берега річки. Щоб це не заважало риболовлі. Виходить близько шістдесяти футів. Отже, форт будується далеко від берега, саме там, де він повинен бути. Все законно і все таке. Але вгадайте що? Тепер, пару сотень років тому, річка настільки розмилася, що форт стоїть прямо на березі — там, де йому не належить. Все, що ми зробили, це відсунули його на шістдесят футів від берегової лінії, так що все знову стало рожевим ".
  
  “Не з любові до історичної точності, ти цього не зробив. Хтось найняв тебе. Хто? І чому?"
  
  "Це щось подібне..."
  
  "Хто?"
  
  “ Та девелоперська компанія, вивіски якій ви, можливо, бачили.
  
  "Buonafortuna."
  
  "Ага".
  
  “Вони найняли нацистів ... О, не дивись на мене так. Нацисти. Велика компанія-розробник?" Марлоу суворо пробурмотів: “Поясни. Всі. Зараз."
  
  Стэд дістав пляшку "Будвайзера" з одного з холодильників. Запропонував їй одну, потім підняв долоню, немов захищаючись від її пронизливого погляду. Відкрутивши кришку, він зробив великий ковток. “Добре, припустимо, що угода набуде чинності, і форт все ще стоїть на краю скелі. І ви хочете, щоб прокласти дорогу від державного шосе 43 — єдиного великого шосе в окрузі і єдиного з мостом через річку — хочете прокласти її вздовж берегової лінії до резервації корінних жителів. Тільки ти не можеш, тому що на шляху є історичне місце. Форт."
  
  "Добре". До чого все це хилилося?
  
  Він тицьнув у неї пальцем. “Але якщо форт повернути на те місце, де він повинен бути, в шістдесяти футів від берега, ви можете побудувати собі красиву бетонну дорогу шириною в шістдесят футів, із зливовими стоками, бордюрами і вишенькою нагорі. І ця дорога з'єднує 43 - ю вулицю безпосередньо з ... " Він дозволив їй зробити висновок, піднявши руки, як проповідник, який звертається до своєї пастви.
  
  "Казино". Вона кивнула.
  
  “ Бінго. І якщо це невідповідний випадок вжити це слово, то я не знаю, що це таке. Єдиний спосіб змусити азартні ігри працювати на території резервації - це з'єднати її з шосе мостом, а ґрунтова дорога тут не спрацює ".
  
  Марлоу міг тільки здогадуватися про сотні способів, якими Братство Орла могло заробити гроші на цьому підприємстві. Деякі з них були навіть законними.
  
  "Буонафортуна..." Вона похитала головою. “ Удачі. З офісами в Неваді і Джерсі. Лас-Вегас і Атлантік-Сіті.
  
  Так що вони будували зовсім не будинки престарілих.
  
  "Але чому ти?"
  
  "Якщо б компанія діяла за належним каналах — що б це не значило; це їхні слова — на це могли б піти роки".
  
  - Маккейбы? - запитав Марлоу.
  
  "Хто?"
  
  “ Люди, які бачили, як ти його пересував.
  
  Він знизав плечима. “О, ти думаєш, я викликаю професійну команду вбивць? Точно, як ніби я збираюся вбивати свідків. Відділ по розслідуванню вбивств при особливих обставинах, щоб отримувати ще сотню фунтів в рік. Я не божевільний, агент Марлоу. Так, тепер я пригадую. Той матч. Нью-Джерсі, Атлантік-Сіті, шість років тому. Це був ти!"
  
  Вона сказала: “Трохи поблажливо, тобі не здається? Корінні жителі не можуть самостійно приймати рішення про дорозі?"
  
  Він усміхнувся. “Враховуючи все лайно, яке ми вивалювали на цих чудових людей за ці роки, бути трохи поблажливим, щоб приносити їм мільйони в рік? Це крапля в морі, тобі не здається? . . . Атлантік-Сіті. Нокаут у третьому раунді? Ніколи не бачив такої роботи ніг. "Він підморгнув і повернувся до своєї вантажівки.
  
  Вона приєдналася до решти зовні.
  
  Тремейн, тримаючи в руках пакети з землею для доказів, очікувально подивився в її бік.
  
  Марлоу похитала головою. “ Нам це не потрібно.
  
  Потім вона пояснила, що він сказав, і швидкоплинний оптимізм шерифа випарувався.
  
  “Дорога. Казино. Сучий син. Я думав, що вони у нас. Я можу залучити їх за незаконне проникнення і, можливо, за будівництво без дозволу. Приблизно так. Рис."
  
  Коли вони підійшли до своїх машин, один з найбільших членів Братства Орла, одягнений у коричневу одяг, явно від нацизму, підняв праву руку в гітлерівському вітанні.
  
  Чоловік ледь не впав, отшатнувшись тому, коли Тремейн випустив в його бік пачку тютюну. Вона приземлилася прямо на його начищені черевики.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 33
  
  Вийшовши з кафе, він ступив на тротуар, повітря наповнилося ароматом зелені, суглинку і мокрого бетону. Старанно працювала розприскувач, і в повітрі розквітла веселка заввишки по пояс.
  
  Джозеф Рей Уїлан дозволив йому змахнути три рази, а потім перетнув лінію.
  
  Попереду нього йшла Тамара Хоуп своїм чудовим кроком.
  
  Класна кімната знаходилася в півмилі від будинку її прямолінійного бойфренда, до якого, здавалося, вона зараз прямувала. Він повинен був провести її через сади Елліс, дендрарій, розташований в малонаселеній частині школи. Зазвичай безлюдний.
  
  Спасибі.
  
  Спасибі.
  
  Спасибі.
  
  Він ішов позаду неї, опустивши голову і роблячи вигляд, що переглядає повідомлення і відправляє їх.
  
  Повз гастрономів, повз магазинів з підручниками, повз цих майстерень — ніби якийсь аспект студентських душ був назавжди замкнений у 1960-х роках. Дивно, оскільки ця школа була названа на честь пресвітеріанського священика, який був відповідальний за розповсюдження релігійно орієнтованих шкіл, таких як prairie fires по всьому центральному Іллінойсом.
  
  Оглядаю вулиці.
  
  Ніхто не звертав на них уваги, так як відстань скорочувалась.
  
  Потім пішоходи порідшали.
  
  "І так, дякую тобі ще раз в кубі", - подумав він, коли Тамара Хоуп повернула направо — і опинилася в густо зарослому дендрарії.
  
  Джозеф Рей скоротив дистанцію. Хоча стежка петляла, як поворот, вона ніколи повністю не зникала з поля його зору; її світле волосся і світла вітровка були подібні сяючим маяків у густих тінях парку.
  
  Він не міг не думати про Лоун-Рідж і її давніх лісах.
  
  У сотні футів звідси.
  
  Вісімдесят.
  
  П'ятдесят.
  
  Двадцять ...
  
  Тоді він зважився. Зараз. Ти повинен. Зроби це.
  
  Він підійшов ще ближче, просто до неї ззаду, і поліз у кишеню.
  
  Вона почула його і, здригнувшись, обернувся. Очі дівчини розширилися. Вона сказала: “Хто б ти не був, чорт візьми, тобі краще знати. Я зустрічаюся зі своїм хлопцем. Він буде тут з хвилини на хвилину.
  
  “О, Деніел. Добре. Я б теж хотів з ним познайомитися. Те, що він витягнув з кишені, було бейджиком. Він показав золотий значок і посвідчення особи.
  
  “ Я детектив Джозеф Рей Уїлан, поліція Стивенсвилля.
  
  Тамара обережно підійшла ближче — хоча і не настільки близько, щоб він міг схопити її і прочитала.
  
  Документи були справжніми. Вона кивнула. "Добре".
  
  Джозеф Рей перевів подих і вимовив слова, які було так важко вимовити, слова, від яких у ньому наростала печаль. “Еббі ... Ебігейл Биллс була моєю нареченою. Жертва БРКА в понеділок. З тих пір я полюю за ним ". Він прибрав мундштук. "Ми можемо піти куди-небудь і поговорити?"
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 34
  
  Нацистські загарбники фортець, можливо, і не мали ніякого відношення до нападів на Марлоу, але це справа — проти Біго, Сліма і їх боса — було призупинено, оскільки справа проти БРК почало просуватися вперед.
  
  Тремейн, Ивентайд і Марлоу увійшли в лабораторію через коридор від військового складу і виявили Оделла Девіса і Метті Шарлотт, що стоять над апаратом експрес-АНАЛІЗУ ДНК.
  
  "Поговори зі мною," пробурчав Тремейн.
  
  Девіс сказав: "Тридцять вісім седанів світлого кольору з бирками, що починаються на 'J.'. Один був цікавим. Можливо, збіг ".
  
  - У цій справі є які-небудь збіги, агент Марлоу?
  
  "Жодного".
  
  “Ну, Метті залишилася тут і зайнялася упаковкою презервативів. Я зайшов у будинок, де орендував J-tag man, і купив кілька стаканчиків для фастфуду і зубну нитку ". Він кивнув на апарат. "Це те, що зараз працює".
  
  "Хто представляє інтерес?" Запитав Марлоу.
  
  Шарлотта показала їй список зареєстрованих власників. Одне ім'я було обведено червоним. Пульс Марлоу рідко піднімався вище низького рівня до нормального. Тепер вона відчула прискорене пульсацію в скроні.
  
  Співпадуть результати аналізу ДНК зі сміттєвого контейнера помічника шерифа з обгорткою від презерватива, яку Тамара мало не померла, намагаючись знайти? Це може означати припинення справи прямо на місці - якщо не вважати формальності з фактичним арештом БРК.
  
  Марлоу оглядав тьмяно освітлену кімнату. Тремейн помітив. “ Скажи мені, що це тебе не вразило.
  
  "Я вражений".
  
  Лабораторія була першокласної. Невелика, але заповнена, здавалося, найсучаснішим обладнанням.
  
  Тремейн продовжив: “Округ платить набагато більше, ніж вони думають, за це місце. Але нашому співвідношенню "А" і "С" може позаздрити весь західний центральний Іллінойс ".
  
  Кількість арештів, які завершуються обвинувальними вироками.
  
  Ви можете заарештувати стільки людей, скільки захочете, але якщо ви не саджаєте злочинців за грати, то просто заарештовувати їх для того, щоб потім випустити на свободу, - це не зовсім те, що вам потрібно.
  
  Тремейн зітхнув. “Відмовився від скануючого електронного мікроскопа. Шестизначна сума. Але різдвяним ранком ти ніколи не знайдеш у своєму панчосі все, що хотів, чи не так?"
  
  "Як просувається?" Запитав Ивентайд, розглядаючи апарат. Підключений до нього дисплей показував незрозумілі повідомлення.
  
  Тремейн усміхнувся. “Не можна квапити дезоксирибонуклеиновую кислоту. У неї свій розум".
  
  Нарешті, без звукового сигналу або будь-яких інших драматичних ознак тест був завершений.
  
  Тремейн вставив в аналізатор профіль ДНК з стаканчика з газованою водою і з презерватива, знайденого в Лоун-Рідж.
  
  Він примружився. “ Це збіг.
  
  БРК був не хто інший, як Деніел Моргенштерн. Хлопець Тамари Хоуп.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 35
  
  “ Є який-небудь відповідь? - Запитав Марлоу.
  
  "Нічого", - відповів Ивентид.
  
  Вони і дюжина поліцейських стояли біля невеликого знімного будинку Деніела в обсаженном деревами кварталі на південь від кампусу коледжу Елліс у Новій Франції.
  
  Вони листувалися і дзвонили Тамарі Хоуп з новинами про Деніела, але дівчина не відповіла. Марлоу також зателефонував Глену Хоупу і повідомив новини, які, зі зрозумілих причин, що привели його в сказ. Марлоу почув, як його зривається голос переконував дружину зателефонувати Тамарі по телефону, і почув слізливий відповідь жінки: "Вона не відповідає!"
  
  Марлоу згадав, що їй не терпілося потрапити на урок; батьки спробували б зв'язатися з нею через школу.
  
  Глен сказав: “Але... в парку. Лоун-Рідж. Денні дійсно напав на ту жінку, Келлі, поки ми були там?"
  
  “Я думаю, він, можливо, стежив за тобою. Можливо, він був одержимий Тамарою, ніж показував".
  
  “ Тем сказала, що, на її думку, він відчував до неї більше почуттів, ніж вона до нього. Господи.
  
  “ Ми зараз у Денні. На місці злочину проводиться обшук. Можливо, ми отримаємо якісь зачіпки. Ми робимо все можливе, щоб знайти її."Марлоу додав: "Але поведінка серіальних акторів, як правило, таке, що їх подружжя або партнери піддаються найменшому ризику".
  
  Голос Глена підвищився. “ Але він напав на неї в парку, тільки сьогодні. Кілька годин тому!
  
  “Я думаю, він просто намагався відвести нас від себе. Він навмисно промахнувся повз її голови. Травма була незначною, пам'ятаєш?"
  
  Глен був непохитний. "Я збираюся її пошукати".
  
  "Містер Хоуп," почав Марлоу. Але він вже відключився.
  
  Любителі ... За бортом ...
  
  Принаймні, пістолет Глена перебував у сховищі для доказів.
  
  Але якщо він збрехав про одному зброю, то з таким же успіхом міг збрехати і про друге.
  
  Вона подивилася в сторону бунгало Деніела.
  
  Поліцейські з BCSO стояли біля вхідних дверей. Їх чорні MP-4 були притиснуті дулами до грудей. Ще один офіцер знаходився позаду. Шанси на те, що вбивця з'явиться, були мінімальні. Якби він знав, що його викрили, він був би в бігах, можливо, прямував за межі штату.
  
  Якщо тільки у своєму социопатическом настрої він не запідозрив Тамару в тому, що вона його видала, і в даний час не вистежував її ... на цей раз, щоб дійсно вбити.
  
  Одягнений по повній програмі криміналіста, в капелюсі, черевиках і рукавичках, Френк Тремейн ступив у дверний проріз і жестом запросив Марлоу і Ивентида приєднатися до нього.
  
  “Я спакувала і позначила. Заходь. Тобі не обов'язково одягатися жінкам-космонавтам".
  
  Серед речових доказів були коробка презервативів, які він використовував при обох нападах, і півдюжини роздруківок того, що здавалося фотографіями реальних жінок, піддавалися тортурам. По зовнішності вони були латиноамериканцями, і Марлоу припустив, що це були знімки екрану з широко доступних в Інтернеті відеороликів про Лос Зетас, мексиканській картелі, пытающих і обезглавливающих членів конкуруючих банд або громадян, які співпрацювали з федералами.
  
  Шериф, який помітив, що вона розглядала фотографії, пояснив: “Сподіваюся, ми зможемо відстежити їх до веб-сайтів, чату, в якому був Деніел. Можливо, він згадав щось, що дозволить нам з'ясувати, де він ховається. Я вже переполошив групу кіберзлочинців в Бюро. Мені потрібно провести роботу щодо відстеження маршрутів. І вони знають, що я почну дзвонити начальству, якщо не отримаю його ".
  
  Ще один пакет: штучні сльози для захисту очей, тієї ж марки, що і на місцях злочинів.
  
  І, чорт візьми, коли вони вперше брали тут інтерв'ю у Тамари, вона помітила, що він моргає, і не надала цьому значення.
  
  “Відбитки взуття по всьому салону і у дворі. Крос-крос плюс потрібного розміру. Ніяких тупих предметів. Але, незважаючи на докази, ніщо нас нікуди не вказує. Ні комп'ютерів, ні телефонів. Забрав з собою всю електроніку. Ніякого щоденника ... Так, як ніби хтось зберігає такий. Ніяких карт, квитанцій з мотелів, шафок для зберігання речей. Випадкові ключі, але поняття не маю, що вони відкривають."
  
  Він зітхнув. “Отже, на даний момент це орієнтовний запит. Нічого не залишається, як чекати".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 36
  
  Вони сиділи на лавці на галявині в дендрарії Елліса, і Тамара розглядала його.
  
  Джозеф Рей Вілан — він волів свої перші два імені — був дивним.
  
  Як ніби з іншої епохи. Тамара згадала телешоу "Безумці". Про 1960-х або щось в цьому роді. Смішні костюми, смішні зачіски. Жінки теж були одягнені однаково: обтягуючі сукні та бюстгальтери промислової міцності.
  
  Його очі були усунутими і червоними — вона подумала про Денні з його проблемами із зором.
  
  Її телефон знову загудів від повідомлення. Вона не дивилася. Вона хотіла зосередитися на тому, що говорив їй Джозеф Рей.
  
  - Я... мені шкода, що так сталося з твоєю нареченою, " сказала вона м'яким голосом.
  
  Він дістав срібну коробочку для таблеток, відкрив її і проковтнув три маленькі білі таблетки. Його очі зустрілися з її очима, і він сказав: “Міорелаксант, щоб заспокоїти мене. Цитую, "запозичив' дещо з сховища доказів. Не було часу записатися на прийом до лікаря. Я часто впадаю в депресію. Або я просто називаю це сумним. Мені стає сумно ".
  
  "Це допомагає?"
  
  "Я вдаю, що це так". Зітхання. Він продовжив: “Еббі переїжджала з місця до мене. Це мала бути остання ніч там. І він... " затих Голос чоловіка. Він перевів подих. “ І він увірвався і зробив з неї ті жахливі речі. Я був спустошений. Це навіть не початок описувати це. З усім було покінчено. Все моє життя. Єдине, що я міг робити, це те, чого мене вчили: бути детективом ". Він майже загарчав, і лютість вразила її. “ І знайди цього сучого сина і примусь його заплатити. Не арестовывай його. Змусь його заплатити. Зроби йому боляче. І продовжуй завдавати йому болю протягом довгого часу ".
  
  "Отже, ви почали розслідування".
  
  Він пояснив, що не повинен був цього робити, оскільки жертва була членом сім'ї, і коли начальство дізналося, що його бос відправив його у відпустку.
  
  "Але ти не зупинився".
  
  "Чорт візьми, немає", - сказав він твердим голосом. “Єдине, що стосується мене, у мене репутація людини, що закриває свої справи. Я ніколи не зупиняюся. Ніколи. У мене є один трюк, який мені допомагає. Я б вибрав що-небудь про жертву. Що-небудь конкретне. Може бути, гру, в яку їм подобалося грати. Супер Маріо. Або предмет одягу, який їм сподобався. Кашемірові светри. Катання на водних лижах, спостереження за птахами. Я пам'ятаю тільки одне — вони більше ніколи не відчують. Я стаю одержимим цим. Це те, що змушує мене шукати злочинця ".
  
  "А з Ебігейл?"
  
  “ Три. Я був одержимий цифрою три. У неї було намисто, яке подарувала їй мати. На ньому були викарбувані три слова на латині: Citius, Altius, Fortius. Це означає 'Швидше, вище, сильніше'. Це олімпійський девіз. Вона називала це Правилом трійок. Вона жила за нього все життя. З понеділка це все, про що я міг думати. Трійки. Трикутники, тріади. Це було як паливо ". Він слабо посміхнувся. “Я знаю, що це звучить божевільно, але іноді в цьому бізнесі доводиться бути таким. Таким же божевільним, як підозрюваний, може бути, навіть більше".
  
  Він додав: “Потім відбулося друге вбивство. У парку Лоун-Рідж. У той ранок я вийшов зі своєї квартири і шукав його. Я чув про це. Я відразу ж відправився туди, щоб перевірити слідчих. Якщо б вони виглядали хоч скільки-небудь придатними, я міг би піти за ними і, можливо, дістатися до вбивці першим. Я бачив ту жінку, яка замінила шерифа."
  
  “ З таким кумедним ім'ям.
  
  “ Константа. Вона виглядала так, немов знала, що робить. Я знав, що вона збирається шукати свідків. У мене все ще була моя поліцейська рація з роботи, і я слухав передачі ".
  
  Ну, що це була за історія. Тамара сказала: "Ви чули, як згадували нашу сім'ю".
  
  Він кивнув. “Якщо агент Марлоу зможе знайти тебе, і я зможу знайти тебе, БРК зможе знайти тебе. І я буду готовий до зустрічі з ним". Він показав їй пістолет у своїй кишені. "У мене є клейка стрічка і ніж". Кивок у бік його рюкзака. “Він не збирався вмирати швидко. Я б сів у в'язницю. Мені було все одно".
  
  Тамара уривчасто розсміялася. “ І ти використав нас як приманку. Ти прийшов до нас додому!
  
  “Я так і робив. Пару раз. І я простежив за вашим братом цим вранці — він пішов у спортивну прибудову місцевого коледжу. Він сподівався, що BRK відправиться туди за іншою жертвою ".
  
  Вона повільно кивнула. “ Це Ерік. Він говорив, що читав Тома Сойєра і збирається бути схожим на нього. Коли він забиває собі що в голову, ви не можете його зупинити. "Тінь посмішки. “ Як і ви, детектив.
  
  Джозеф Рей ніяк не відреагував. “З цього нічого не вийшло. І тоді я почав стежити за Деніелом. І ось тоді мені здалося, що я його побачив. БРК."
  
  "Невже?"
  
  Він дуже пожвавився, широко розкривши очі. “Думаю, що так. Ось чому я хотів поговорити з тобою".
  
  Тамара відчула, що її серце забилося швидше. “ Де? Хто він?
  
  Джозеф Рей продовжив: “Це був великий хлопець, неохайний, під тридцять. Лисіючий. Я помітив, як він спостерігав за твоїм хлопцем. Це було в торговому центрі Крэбтри. Я спробував піти за ним, але він зник раніше, ніж я зміг наблизитися. Він, ймовірно, теж подумав, що Денні був свідком. У мене є фотографія цього хлопця. Я хотів показати її тобі. Подивимося, чи впізнаєш ти його. "Він почав гортати альбом у своєму телефоні.
  
  "О, ось і він, Денні". Вона подивилася через плече чоловіка.
  
  Джозеф Рей обернувся. Він нахмурився, побачивши порожню алею.
  
  Тамара Хоуп озирнулась, нікого не побачила і дістала зі своєї сумки для книг восемнадцатидюймовую оцинковану стальну трубу. Міцно взявшись за кінець паперового рушника, вона опустила його на потилицю Джозефа Рея. Сильно. Ще раз.
  
  Вона подивилася на свій телефон, який знову загудів. Ще одне повідомлення від Константа Марлоу.
  
  Негайно зверніться до поліції або служби безпеки кампуса. Деніел - БРК.
  
  Вона сунула телефон в кишеню, думаючи: "Ні, це не він". А тепер просто залиш мене, блядь, в спокої.
  
  
  Джозеф Рей Уїлан все ще рухався, стогнав і рухається.
  
  Більш сильні удари по потилиці привели його до тями.
  
  А потім контроль вислизнув, і вона опускала трубу знову і знову.
  
  Нарешті, важко дихаючи, вона на мить заплющила очі, насолоджуючись цим відчуттям.
  
  Потім реальність нахлинула, і вона подумала: "Починай". Зараз же.
  
  Вона перевірила пульс. Він пішов.
  
  Оглянувшись ще раз — сцена була невидима з тротуару і вулиці — вона повернулася до рюкзака. Надівши прозорі латексні рукавички, вона поклала трубку в пластиковий пакет, в якому вона зберігалася. Вона ступила на траву, потім скинула свої туфлі і дістала з рюкзака ще один пластиковий пакет, в якому була пара кросівок Cross-Fit Plus десятого з половиною розміру. Вона одягла їх — вони вже були зашнуровані — і обійшла місце події.
  
  Наступивши в бризки крові Джозефа Рея, Тамара відійшла від тіла до тротуару. Перейшовши його, вона продовжила рух по галявині перед садами, ніби прямуючи до машини.
  
  Досить. Тут було безлюдно, але в будь-яку хвилину могли з'явитися студенти, професори або місцеві жителі. Вона зняла кросівки і в одних шкарпетках повернулася до тіла.
  
  Туфлі, тепер вже в пластиковій упаковці, вирушили назад в сумку для книг. Потім ще штрихи: нанесіть кілька чорних волосків на тіло і додайте кілька крапель з флакона рідких сліз для захисту очей. Речі, які вона забрала з дому Денні. (Ніяких презервативів і їх вмісту, звичайно, не з Джозефом Реєм. БРК вбив би його не із-за сексу, а тому, що він був небезпечний ... і мудаком.)
  
  Вона обмацала його кишені і дістала пістолет, який він їй показував.
  
  У рюкзак, який вона потім застебнула на блискавку.
  
  Вона знала, що часу мало, але її тягло до трупа. Вона присіла навпочіпки і вивчила особа. Спотворене рідиною і тріснутою кісткою.
  
  Її рука зависла над телефоном. Зробити знімок? О, як їй цього хотілося.
  
  Її перше вбивство ...
  
  Але це викликало б питання, якщо б хто-небудь його знайшов.
  
  Немає. Будь розумним.
  
  Тамара знайшла камінь з найближчої ліжка і вдарила ним себе по лобі, а потім стала шкребти їм вниз, поки рана не почала кровоточити. Камінь повернувся на місце закривавленою стороною вгору.
  
  Немає нічого краще травми для співчуття жертві.
  
  І шрам залишиться спогадом про цей день.
  
  Все добре? запитала вона себе.
  
  Ага.
  
  Тамара Хоуп відправила довге повідомлення, потім сіла на бордюр і почала кричати на все горло.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 37
  
  Раннім осіннім днем Глен Хоуп мчав по шосе 27 до околиці Кларк-Веллі. Небо було таким же чистим від серпанку, яким він його коли-небудь бачив. Поліроване скло. Прекрасний вид на безліч масивних купчасто-дощових хмар безлічі відтінків білого, піднімаються до небес. Він багато подорожував, і ніде в країні не можна було побачити таких хмар, крім як на рівнинах Середнього Заходу.
  
  Він заїхав на стоянку "Стоун Аутос".
  
  Немає КРАЩЕ УГОДИ В ТОМУ ШТАТІ, В ЯКОМУ МИ ЦЕ ГАРАНТУЄМО. . .
  
  Глену стало цікаво, чи помітив хто-небудь в місті цю орфографічну помилку.
  
  Він проїхав між рядами бездоганно чистих автомобілів, що пропонували велику економію, судячи зі знаків на лобовому склі. Потім він попрямував до будівлі в кінці ділянки. Це був "спеціальний гараж", де Дін Стоун розповідав усім, що дилерський центр займається антикварними автомобілями. Хоча там було зроблено не так вже й багато роботи, принаймні, жодних механічних, оскільки дуже небагато людей в CV володіли старовинними автомобілями, а механіки Стоуна все одно не знали, як з ними працювати.
  
  Він припаркувався, підійшов до дверей і постукав. Стоун відкрив її. Продавець, як і Глен, він носив шикарний костюм і накрохмалену сорочку — завжди демонструй себе з кращого боку. Він уособлював підприємництво в маленькому містечку у всій його красі: як і Глен, він був співробітником комерційного клубу округу Боумен, і його можна було застати за поїданням млинців на церковних сніданках і гамбургерів на ярмарках штату, а також за дружнім спілкуванням з представниками Генеральної асамблеї в Спрінгфілді за податковим і нормативним питань, за які треба проголосувати.
  
  Але якщо придивитися, то він як і раніше залишався самозакоханим соціопатом, який працював з бандами в Сент-Луїсі.
  
  Всередині не було ні старовинних автомобілів, ні спеціалізованих інструментів, або, якщо вже на те пішло, багатьох інструментів взагалі. Стіни були обвішані краденими товарами; фехтування і відмивання грошей були другим джерелом доходу Стоуна.
  
  Він тут був не один. Також були присутні двоє чоловіків у джинсах, робочих сорочках і темних вітрівках. Один великий, круглий від жиру; інший був набагато менше. У того, що вище, з зачесаним назад волоссям, на носі красувалася пов'язка.
  
  Фреду Келлеру дісталася ляпас від тієї дівчини-поліцейського, Констант Марлоу, коли він намагався побити її до напівсмерті. Його нерозлучним другом був Роберт — і ніколи, ніколи Боб-Мосс. Вони працювали в гаражі в Східному Сент-Луїсі, але, як і Стоун, більшу частину своїх грошей заробляли на фрілансі — час від часу заподіюючи біль або вбиваючи тих, кого хотіли поранити або вбити їх клієнти.
  
  Був ще один мешканець. Денні Моргенштерн, який лежав на матраці в куті, такий же брудний і заляпаний предмет меблів, як і завжди. Він був пов'язаний, з кляпом у роті і лише частково у свідомості. Він ненадовго прийшов в себе, коли побачив батька Тамари, і в його очах відбилося: мене рятують!
  
  Але, звичайно, він був неправий.
  
  "На чому він сидить?"
  
  “ Оксі і горілка.
  
  "Добре". Було легко вводити наркотики мимоволі. Ви розчиняли їх у лікері, вливали в рот людині, лежить на спині, і затискали ніс. Щоб дихати, йому доводилося ковтати. Розумна ідея, почерпнута з цього кримінального епізоду про викрадення людей.
  
  "Ніяких кровососів?"
  
  Наркотики для згвалтування на побаченні, легкодоступні в університетських містечках, завжди викликали підозру при розтині.
  
  "Ні".
  
  "Добре".
  
  "Отже," сказав Стоун, " де ми знаходимося?
  
  Глен відповів: “Тут замішаний хтось ще. Я тут подумав. Заходив до нас додому, оглядався. Наречений першої дівчини. Шукав БРКА. Хотів його вбити. Тепер він пішов."
  
  “ Пішов? Він пішов?
  
  “ Мертвий. Тем зробила це сама.
  
  "Чорт", - пробурмотіла Мосс, як ніби тільки що виявила, що світ населений сильними, а іноді смертельно небезпечними - жінками.
  
  “Я сподівався почекати день або два. Ніби як контролювати розповідь про Денні. Але у нас немає вибору. Ми закінчуємо прямо зараз ".
  
  Стоун кивнув. “Було б здорово довести цю справу до кінця. Як у тебе справи?"
  
  Глен знизав плечима. “Це була важка робота, чувак. Важка."
  
  “ Ми про все подбаємо. "Він поплескав Глена по плечу. “ Ти тут добре працюєш, друже мій. Що б тобі не знадобилося, тільки скажи.
  
  “ Ти знаєш лісовий заповідник у Норт-Хіллз?
  
  Стоун так і зробив і сказав двом іншим, де він знаходиться.
  
  Глен продовжив: “На західній стороні є бігова доріжка. Ми зустрінемося з вами там через годину. Один з вас поведе машину Денні. Їдьте по наземним дорогах. Поліція шукає її. І мені знадобиться хто-небудь, хто відвезе мене, я не знаю, куди-небудь по шосе на Міссурі. Скористайся його кредитною карткою. Кивок у бік Денні. Як ніби він у бігах, спрямовується за межі штату.
  
  Стоун постукав кісточками пальців по гаманцю хлопця. “ Я зроблю це.
  
  “ Є питання? Глен подивився на всіх трьох.
  
  Ні в кого їх не було. Але Стоун сказав: "Це хороший план".
  
  Глен кивнув і вийшов на вулицю, прямуючи до своєї машини і думаючи: "Так, це добре".
  
  І треба віддати належне, в основному це було творіння його дочки і його самого, які разом склали вигадану особу БРКА, серійного вбивці, що тероризує округ Боумен.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 38
  
  Констант Марлоу знайшов молоду жінку, яка сиділа на лавці біля дендрарію і плаче. Її обличчя було блідим, а очі хворобливо-червоними.
  
  Частина її чола пов'язка закривала. Під нею расползался темний синець.
  
  Що за день був у молодої жінки ... У неї був другий напад за чотири чи п'ять годин.
  
  Рятувальники, поліція кампуса і офіцери з міста Нью-Франс - супроводили її з місця вбивства і доставили сюди. Молода жінка-патрульний з темно-рудим волоссям, зібраним у тугий пучок, що стояла неподалік. БРК - Деніел Моргенштерн — можливо, давно пішов, а можливо, ошивається поблизу, щоб закінчити почате.
  
  Марлоу видали "Моторолу". Тепер вона потрескивала. Передавач належав Оделлу Девісу. Він повідомляв, що вони з Метті Шарлотт не змогли знайти свідків, які бачили кого-небудь, схожого на Денні, виходить з ботанічного саду в кампусі Елліса приблизно в той час, коли сталося вбивство. І ніяких "Тойот" зі світлими тонами, з літерою "J" в якості першої літери номерного знака, які полетіли б геть.
  
  "Вас зрозумів", - відповіла вона.
  
  Зо Ивентайд, в десяти футах від неї, розмовляла по телефону. Вона відключила дзвінок. “Округ і штат повідомили про прибуття. Ніяких ознак його машини".
  
  Марлоу кивнула. Вона сіла поруч з Тамарою.
  
  "Ти в порядку?"
  
  Вона на мить заплющила очі.
  
  “ Не зовсім. Я маю на увазі, Денні? ... Я не можу в це повірити. - Вона плакала, задихаючись.
  
  “ Є які-небудь припущення, куди він міг податися?
  
  "Ні".
  
  "У нього були якісь інші машини або тільки "Тойота"?
  
  “Я так не думаю. Тільки "Селика"."
  
  Жінки знаходилися недалеко від місця злочину, де Френк Тремейн, одягнений як хірург, повільно ходив колами, нахиляючись, збираючи крихти доказів і роблячи свої знімки. Було ще світло, але він скористався спалахом.
  
  Спотворене обличчя Джозефа Рея Марлоу і Тамара не бачили, хоча спина трупа була видна, і агент запитав, чи не хоче дівчина відійти, але вона цього не зробила, як ніби у неї не було сил встати. Вона заціпеніло.
  
  “ Чи були в нього друзі, з якими він був особливо близький?
  
  “Не зовсім. Він був трохи одинаком". Вона похитала головою, додавши: "Все сталося так швидко".
  
  “ Розкажи мені.
  
  Шмыганье носом. Вона втерла очі рукавом. “ Містер Уїлан був нареченим першої жертви, Ебігейл.
  
  Пояснює деякі таємниці.
  
  Марлоу кивнув Тамарі, щоб вона продовжувала. Молода жінка відвернулася від трупа. “Він сказав мені, що намагається знайти того, хто її вбив. Його поліцейське управління йому не дозволило. Але він такий: "Я все одно це зроблю'. Молода жінка похитала головою. “Він стежив за мною і спостерігав за нашим будинком, тому що думав, що БРК спробує нас вбити. Ти розумієш, про що ти говорив, тому що він подумав би, що ми свідки, хоча це було не так?
  
  Значить, це його сусіди бачили днями припаркованим біля будинку Хоупов і який заглядає на їх задній двір. "Іншими словами, ви були приманкою," сказав Марлоу.
  
  “Ми були приманкою. У нього було якесь радіо, по якому він міг чути, що ти говориш. Так він дізнався про нас, де ми живемо в CV. І де я був, у Новій Франції, з Денні.
  
  Марлоу зітхнув. Це була відповідь на запитання. Вона не думала, що у когось є доступ до захищеної частоті поліцейської зв'язку.
  
  “ А тут, сьогодні? Як це сталося?
  
  Вона взяла себе в руки. "Я просто стояла там, розмовляла з містером Уэланом, і тут з кущів пролунав шум, і Денні вийшов з трубкою і..." Шепіт. “ Вдарив його. Знову і знову. Звук ... Я ніколи не забуду цей звук. І я немов застываю на кілька секунд, а потім біжу. Але падаю. "Вона провела довгим пальцем, покритим рожевим лаком, по лобі. "І я думаю, що я облажалася, але я кричу, і це, я думаю, що відлякує його". Знову ридання. Потім вона взяла себе в руки. “ Ще одне. У містера ділеп, уїла був пістолет. Можливо, Денні знайшов його. Я не знаю. Я не бачила.
  
  Марлоу підійшов до краю обгородженій мотузкою сцени і повідомив новину Тремейну.
  
  Шериф пробурмотів: “При ньому немає зброї. Так що... чорт. Ми зловили психа з пістолетом".
  
  Марлоу повернувся до молодої жінки і знову сів. “ Наскільки добре ви його знали, Тамара?
  
  “ Не все так добре. Ми познайомилися місяць тому.
  
  "Він коли-небудь показував тобі... називав це 'темною стороною'?
  
  Вона на хвилину задумалась. “Він став якимось тихим. Наче дивився кудись убік. І йому подобалися жорстокі відеоігри. Знаєш, іноді ми опинялися на вулиці, і я ловила, що він дивиться на інших дівчат ".
  
  “Дівчатам подобаються жертви? Підтягнуті? Темне волосся?"
  
  “Я не знаю. Так, може бути. Думаю, так".
  
  Соціопат з фенотипової фіксацією, подумав Марлоу. "Ви знаєте, де він був у понеділок увечері?"
  
  Вона примружилася. “ Тільки що вийшла. Я це знаю. Але не там, де він був... " На її обличчі відбилося замішання. “ Він слідував за нами. Мама, тато і я, він пішов за нами в парк Лоун-Рідж. І вбив ту дівчину прямо там! Поки ми обідали! Вона закрила очі і здригнулася. "Навіщо він це зробив?"
  
  “Я не впевнений. Психологічний профіль міг би нам підказати".
  
  Тамара назвала Марлоу назви його курсів в цьому семестрі, які вели професори, у яких вона хотіла б взяти інтерв'ю. Марлоу зробив позначки і прибрав блокнот.
  
  “ Тобі слід повернутися додому. Твої мати, батько і брат виїжджають з міста, поки ми його не знайдемо. Ти вирушаєш з ними.
  
  "Так, звичайно".
  
  “ Ти хочеш, щоб хто-небудь відвіз тебе додому?
  
  “Ні. Я вмію водити. Я б відчував себе краще зі своєю машиною".
  
  Марлоу сказав: “І якщо ви хочете забрати щось із орендованого тут, все в порядку. В окрузі є помічник шерифа".
  
  Тамара на мить задумалася, потім похитала головою. "Все в порядку". Вона кивнула на свій рюкзак. "У мене тут є все, що мені потрібно".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 39
  
  У минулий понеділок.
  
  Глен Хоуп стоїть у вітальні будинку Ебігейл Биллс на одну сім'ю у Стивенсвилле, районі округу Боумен, населеному представниками нижчого середнього класу.
  
  Приміщення заповнене упакованими коробками і товстими мішками для одягу. Вона купила це місце на ринку і збиралася переїжджати.
  
  Глен дивиться вниз на її частково одягнене тіло, що лежало перед ним.
  
  Лунає стукіт у двері. Він злегка підстрибує від звуку. Він піднімає трубку, якою проломив їй череп, підходить до дверей і визирає назовні через фіранку.
  
  Це його дочка.
  
  Він робить глибокий вдих і впускає її всередину.
  
  Її очі звужуються, коли вона бачить тіло.
  
  Батько і дочка уважно дивляться один на одного.
  
  “ Прости, мила. Ти була мені потрібна, а не твоя мама.
  
  Вона киває. У неї ангельське обличчя, якщо взагалі існує таке поняття, як ангельська група підтримки. Воно також абсолютно спокійно. У Тамари були проблеми впродовж багатьох років, генетичні, як говорять лікарі. Антисоціальна поведінка, прикордонний характер. Бійки в школі. Тем - одна з причин, по якій the Hopes так сильно зрушили з місця, намагаючись випередити репутацію дівчини.
  
  “Ми повинні покінчити з цим, мила. Ти розумієш? Ти можеш мені допомогти?"
  
  Вона киває і, здається, не може відвести очей від тіла.
  
  Він теж дивиться вниз. І шепоче: “Втратив контроль. Просто... "
  
  Тамара киває. Як ніби вона говорить йому, що все в порядку.
  
  Моторошно, як вона зачарована тілом. Хоча труп не відштовхує Глена, але і не приваблює його.
  
  Він каже: “Ось про що я думаю ... Ти знаєш серіал, який ми дивимося? Злочин по-американськи".
  
  Звичайно, вона любить. Це улюблене сімейне блюдо. Вони можуть годинами впиватися цим шоу, з попкорном на дивані і газованою водою на кавовому столику.
  
  Він запитує її: "Пам'ятаєш той епізод "Козел відпущення"".
  
  "Нам це сподобалося".
  
  “Це те, що нам потрібно. Нехай поліція звинуватить когось іншого".
  
  Насправді він не соромиться говорити про це зі своєю дочкою. Вона зріла молода жінка. Крім того, хронологічний вік мало що значить. Її брат Джейсон прослужив на службі два роки і знаходився під командуванням лейтенантів і навіть капітанів, які були ровесниками Тем або трохи старше. Чоловіки і жінки легко готувалися послати свої війська в бій, щоб вбивати або бути вбитими. Деяким із знаменитих королів і воїнів в історії було далеко за двадцять.
  
  Потім він замовкає, хоча його очі спрямовані на дочку.
  
  Вона розуміє, про що вона запитує. Тем каже: "Денні".
  
  Козел відпущення ...
  
  Їх навряд чи можна назвати відданою парою. Вони зустрічаються лише місяць. Для Глена і Ліз він значною мірою загадка. Поки Тем вивчає — й виграє — свої іспити в медичній школі, неамбіційний Денні прагне стати вчителем фізкультури. Чому вони разом? Ймовірно, гарний у ліжку, хоча батько не любить замислюватися про такі речі. Крім того, такій жінці, як Тем, потрібен чоловік, якого вона могла б згинати, як теплий пластик.
  
  Відповідає профілю ґвалтівника? Ну, він студент коледжу—спортсмен, що, як сказали б деякі, саме по собі його характеризує. І він захоплюється жорстокими відеоіграми.
  
  Але є й інша причина, яка зробить його ідеальним. Так сталося, що Тамара озвучила її зараз.
  
  “ У мене є доступ до всіх його речей. Докази. Ну, знаєш, підкинути.
  
  Саме це і зробив чоловік в епізоді "Злочин по-американськи", убивши свою дружину, а потім звинувативши чоловіка, з яким у неї був роман. Чоловік використовував докази з будинку, машини і катери коханки, щоб створити вагоме справу проти нього. Поліції просто потрібно було з'єднати очевидні точки.
  
  “Ми повинні зробити це зараз. Прямо зараз".
  
  Вона запитує: "Що мені взяти?"
  
  “Деякі речі унікальні. Волоски з пензлика. Але не з прикріпленими цибулинами. Нам не потрібна ДНК — поки немає. Він приймає якісь ліки?"
  
  “У нього проблеми із зором. Він користується краплями".
  
  “ Добре. І туфлі.
  
  “ Він помітить, що вони пропали.
  
  “Зупинись і купи що-небудь його розміру. Не купуй їх. Вкради їх".
  
  “Багато діти тягають речі з Альбертса. У торговому центрі. Там немає камери спостереження. Я куплю там пару. Незвичайний принт ".
  
  Це було частиною телешоу.
  
  Вони обидва дивляться на тіло, кожен на своєму місці на американських гірках.
  
  Звичайно, це ще не все.
  
  Нарешті Глен каже: "Це повинно повторитися".
  
  Вона нахиляється вперед. У Ебігейл проломлений череп, що робить її обличчя кілька жахливим. Тем вивчає це. Як портрет Пікассо. Здається, цей образ приносить їй велику втіху. "Станеться знову?"
  
  “Її будинок виставлений на продаж, а я брокер. Вона не значилася в моєму списку, але поліція могла б встановити якийсь зв'язок". Саме читання її списку для цього будинку і пошук в Google її профілю — з її фотографією — визначили її долю сьогодні ввечері. “Ми залишимо тут деякі докази. Але при другому нападі їх буде більше". Він чекає. Вона ніяк не реагує, крім короткого кивка.
  
  "Хто?"
  
  "Ми знайдемо кого-небудь, хто схожий на неї".
  
  Короткі, підтягнуті, темне волосся, гарне обличчя до того, як воно стало жахливим.
  
  “ Я зараз поїду до нього додому. "Тамара заглядає в очі Глена. - Чи є які-небудь... особливі докази, які ви хочете, щоб я зібрала?
  
  Вона говорить про докази, доступ до яких міг мати тільки інтимний партнер.
  
  Батько-дочка. . .
  
  Наближається ніяково.
  
  Але це потрібно обговорити.
  
  "Так", - каже він їй. “Нам це знадобиться. Не зараз. В останній раз".
  
  Що призводить до:
  
  “ Мила, ти знаєш, чим це повинно закінчитися?
  
  Вона мовчить. Витріщається. Схоже, вона дійсно не може насититися своїм тілом.
  
  Він продовжує: "Згадай шоу, що відбулося".
  
  "О, абсолютно вірно".
  
  В епізоді "Злочин по-американськи" чоловік убив тільки свою дружину, а не коханця-невдаху. Врешті-решт, злочин не зійшло йому з рук, тому що коханець зміг спростувати досить фактів, щоб поліція звернула свою увагу на чоловіка, який в кінцевому підсумку був засуджений.
  
  Один детектив сказав: “Якщо б коханець, "козел відпущення", був убитий? Як фальшиве самогубство чи щось у цьому роді? Ми, ймовірно, ніколи б не з'єднали воєдино".
  
  “Ти знаєш, що це значить, щодо Денні. Тебе це влаштовує?"
  
  Її холодні блакитні очі зазирають у його, перш ніж повернутися до тіла. “Він просто друг. Сім'я - це все".
  
  
  І вони привели б цей план в дію.
  
  У той понеділок ввечері вона забрала речі з квартири Денні, про які вони говорили, вкрала туфлі. Крос-крос Плюс, що, так, дуже чітким протектором. І вони інсценували місце злочину у Ебігейл.
  
  Потім Глен і Тамара почали шукати другу жертву, жінку років двадцяти з невеликим, схожу на Ебігейл, і натрапили на неї всього кілька днів тому.
  
  Глен і Ліз везли Тему в школу, прямуючи на схід по шосе 27, коли його дочка помітила молоду жінку, робить розтяжку перед початком пробіжки в парку Лоун-Рідж. Вона стояла поруч з яскравим жовтим спортивним автомобілем Camaro.
  
  "Привіт, красуня, а?" Запитала Тамара. "Ця дупа".
  
  Він обернувся і відзначив, що так, це дійсно було так. Він натиснув на сигнал повороту.
  
  Ліз, яка сиділа на передньому пасажирському сидінні, продовжувала вишивати. Вона знала все, включаючи те, що повинно було відбутися в Лоун-Рідж. Вона схвалювала.
  
  Сім'я - це все ...
  
  І БРК оголосив себе жертвою номер два, залишивши після себе ще більше доказів, що вказують на причетність Денні Моргенштерна. Глен надів вуличне взуття в лісі Лоун-Рідж і, безпосередньо перед нападом на Келлі, взув кросівки Cross-Fit Plus, щоб залишити компрометуючі відбитки. Тамара підкинула поліції інші докази: волосся Денні і очні краплі. (І провела кілька миттєвостей — моторошних моментів схилившись над трупом, роздивляючись його.)
  
  Вони сподівалися доставити свою дочку в школу.
  
  Залишався останній крок: залишити обгортку від презерватива зі слідами ДНК Денні в парку після того, як вони з Тамарою зайнялися любов'ю. Глен згадав програму Nature Channel про тварин-падальщиках, тому вони з дочкою шукали підходяще місце, щоб заховати обгортку, яку вони могли "знайти", як детективи-любителі. Тем сама придумала заявити, що БРК напав на неї в парку, щоб підтвердити невинність сім'ї і залишити ще більше доказів, що свідчать про причетність хлопчика. Один Глена з Комерційного клубу і його дружина подали допомогу, повідомивши про близькому зіткненні з легким седаном, номерний знак якого починалося на букву "Дж".
  
  Що призвело б прямо до Денні Моргенштерну.
  
  Потім — сьогодні ввечері — вони, нарешті, влаштують третій напад, під час якого Денні і його жертва обидва помруть.
  
  І Сім'я Хоуп повернулася б додому вільною.
  
  Але потім, після вбивства в Лоун-Ріджі, виникла заковика.
  
  Констант Марлоу.
  
  Оскільки його дружина і дочка були з ним у Лоун-Рідж, агент вважав, що Хоупы були причетні до згвалтування і вбивства тільки в якості свідків. Але Глену було ясно, що ця жінка була різкою і безжальної і, здавалося, здатна пробитися крізь їхній маску занепалого хлопця.
  
  Так що він отримав деякі послуги.
  
  Глен Хоуп був важливим членом Clark Valley і ключовим членом комерційного клубу округу Боумен. Він зробив важливу послугу спільноті.
  
  Що означало, що було важливо, щоб його дупа не опинилася у в'язниці. У нього була дискусія з Брайаном Кофлином, Діном Стоуном і Арні Кехіллом з правління BCCC. Вони були зацікавлені в тому, щоб він продовжував надавати цю послугу.
  
  Було вирішено, що Стоун, у якого були зв'язки з злочинним світом у ESL та самому Сент-Луїсі, задіює деякі сили, щоб відправити Марлоу в лікарню. Келлер і Мосс збиралися побити її, в той час як сам Стоун прикриє їх зі своєї мисливської рушниці. Це була атака, яка в кінцевому підсумку провалилася, хоча і була, принаймні, частково успішною — вони змусили Марлоу повірити, що атака була викликана проблемою з договором корінних американців в окрузі Боумен, не має нічого спільного з порятунком Глена від арешту і тюремного ув'язнення.
  
  Був ще один проблиск - коли Глен, Кофлін і Стоун переконали одного із самих тупих членів Братства Орла, що Констант Марлоу поодинці збирається забрати всю власність міста і роздати її корінним жителям в рамках якогось глобального змови проти "справжніх американців". Вона і ще один помічник шерифа поринули в воду і, чорт візьми, вижили.
  
  Ще одна коротка зупинка — з'являється наречений Ебігейл і вистежує БРК, шпионя за Хоупз. Але Тем подбала про нього, благослови її господь.
  
  А Марлоу і шериф центрального складу Тремейн, здавалося, нічого не зрозуміли.
  
  Отже, тепер настав час третього акту.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 40
  
  Важкий вибір, але Констант Марлоу повинен був його прийняти.
  
  Місіс Моргенштерн плакала.
  
  “ Ні, ні, ні ... Він не міг цього зробити. Немає...
  
  Марлоу не стала вдаватися в подробиці доказів, які у них були проти її сина. Вона сказала: “Зараз важливо, щоб ми знайшли його. І доставте його сюди, поки ніхто не постраждав".
  
  У жінки був напад кашлю. У курців. “ У нього ніколи раніше не було неприємностей. Ніяких. Якби ви зустрілися з ним, ви б...
  
  “Місіс Моргенштерн, він не був засуджений. Прямо зараз нам просто потрібно знайти його".
  
  "Це все якесь непорозуміння".
  
  Марлоу співчувала, але її терпіння лопалось. “Нам потрібно рухатися вперед, місіс Моргенштерн. Зараз. Якщо б ви могли нам допомогти. Чим швидше ми знайдемо його, тим швидше він буде в безпеці.
  
  Маючи на увазі, що якщо пройде більше часу, то більш ймовірно, що якийсь офіцер зупинить його автоматом, а не словами.
  
  Жінка проковтнула ще кілька сліз. Нарешті: “Добре. Що вам потрібно, помічник шерифа ... Я забула".
  
  “Марлоу. Чи є де-небудь в окрузі, куди він міг би піти, щоб сховатися?"
  
  "Сховайся", - прошепотіла вона. Здавалося, одна ця думка привела її в жах.
  
  "У вас заміський будинок?" Вона жила в Олтоне, штат Іллінойс, в годині їзди з невеликим.
  
  “Заміський будинок? Я не можу собі його дозволити. Як я можу його собі дозволити?"
  
  Дослідження Марлоу показало, що жінка була вдовою. Її чоловік помер п'ять років тому, і вона працювала помічником адміністратора в невеликій компанії з виробництва побутової техніки в маленькому містечку. Марлоу всім серцем співчував їй, представляючи довгі тихі вечори і, можливо, свята, коли у неї віднімуть чоловіка і дитини.
  
  Сценарій, який, мабуть, теж крутився в її гарячкової голові.
  
  Після паузи, здавалося, вона нагадала собі, що її просять допомогти. “Вибачте. Відповідаючи на ваше запитання, наскільки я знаю, в цьому районі йому нікуди піти. У нього там просто був знімний будинок. Він не хотів жити в гуртожитку. Він був сором'язливим хлопчиком і ...
  
  Її голос затих. Можливо, вона подумала, що, описуючи його як тихого одинаки, можна звинуватити його у вині.
  
  "Він просто залишався в своєму будинку, ходив на заняття і іноді їздив додому на вихідні".
  
  “ Ніяких проблем у дитинстві?
  
  Вона нічого не знайшла на нього в NCIC, але записи про неповнолітніх зазвичай засекречені.
  
  “ Мій Денні? Немає. "Гнів тепер ставав її основною емоцією.
  
  “ Ви коли-небудь були схильні до насильства або істерик?
  
  "Ви звернулися не до того людині".
  
  Судячи з ДНК, немає.
  
  І кросівки крос-фіт Плюс взуття.
  
  І очевидець.
  
  Нічого з цього вона не сказала.
  
  “ Вам слід запитати його подружку, - наполягала місіс Моргенштерн.
  
  “Тамара? У мене є. Вона не знає".
  
  Жінка прищелкнула мовою. “Я зустріла її в перший раз близько трьох тижнів тому. Орієнтація в Елліс. Батьки і студенти. Вона була милою людиною. Трохи навіжена. Але гарненька, як зірка кантрі-вестерну. Він тільки що зустрів її, але вже говорив про сталість. Я думала, що, можливо, він був захоплений нею більше, ніж вона їм. Ти ж знаєш, як це відбувається.
  
  Коментар пролетів повз Марлоу, як муха, але викликав у пам'яті короткий образ Евана Квилла.
  
  Жінка зітхнула. “Я маю на увазі, що я тут, стогну. Я впевнена, що дівчина теж поза себе. Сподіваюся, вона тримається нормально. Я повинна їй зателефонувати. Бідолаха."
  
  Після того, як Марлоу відключився, вона подивилася через весь військовий склад на Оделла Девіса, теж що розмовляв по телефону. Він дзвонив друзям Деніела, однокласникам і професорам. Чоловік похитав головою у відповідь на її питання.
  
  Погляд на Метті Шарлотт, в якої був свій список. Вона сказала: "Нічого".
  
  Марлоу перевів погляд на карту округу Боумен, яка тепер здавалася нескінченною ландшафтом з тайниками і шляхами втечі.
  
  
  Все складалося воєдино.
  
  Глен був у вітальні, одягнений в темні брюки та чорну сорочку-поло.
  
  Келлер і Мосс прямували в лісовий заповідник, Деніел сидів на задньому сидінні "Тахо" Келлера, а машиною хлопчика керував Мосс.
  
  Дін Стоун знаходився в Девоні, приблизно в тридцяти милях на захід, озброєний не своєю мисливською рушницею 308-го калібру, а зброєю, яке виявилося б настільки ж смертоносним для молодої людини: карткою Visa Деніела.
  
  Тамара була в своїй кімнаті, переодягалася для своєї ролі у вечірньому театрі. Як і Ліз.
  
  Глен підійшов до кімнати свого сина, постукав і штовхнув двері. Хлопчик сидів у ліжку, тримаючи перед собою книгу, якої він був одержимий, — "Том Сойєр", — і робив помітки на полях.
  
  “ Привіт. - Ми йдемо, - сказав Глен.
  
  І хлопчик поставив питання, якого очікував його батько. "Можна мені піти?"
  
  "Ні, ти потрібен мені тут".
  
  На обличчі хлопчика відбилося розчарування. “ Будь ласка? Минулого разу ти сказав, що я можу.
  
  "Мені шкода, синку". Він не пояснив, що намагався максимально ізолювати свого молодшого дитини.
  
  "Тем йде".
  
  “ Вона потрібна мені. Вона повинна прийти. І ти потрібен мені тут ... з певної причини. Це важливо. Поліцейський зовні?
  
  Він глянув у бік вулиці, де була припаркована машина їх няні.
  
  Ерік кивнув.
  
  “ Мені потрібно, щоб ти сказав мені, коли він поїде.
  
  "Чому?"
  
  “Це буде означати, що вони купилися на наш трюк. У мене не буде іншого способу дізнатися. Це дійсно важливо ".
  
  Хлопчик, здавалося, повірив у причину. Що було правдою.
  
  І після сутички кулаками між батьком і сином настрій хлопчика воспрянуло, і він сів за комп'ютер, щоб стежити за плітками про БРК на Reddit, Olympus і YouTube і знищувати прибульців, або ворожих солдатів, або що там ще знищують в іграх.
  
  Глен повернувся у вітальню, де Тамара була у своєму рожевому спортивному костюмі для бігу підтюпцем.
  
  Ліз була одягнена в джинси і білу блузку. Вона теж збиралася прийти. Його дружина могла виявитися корисною в тому, що чекало його попереду.
  
  "Ми готові?" - запитав я.
  
  Дві жінки кивнули. Коли вони йшли до дверей, Глен сказав своїй дружині: “У мене є ідея. Зроби Лоун-Рідж вишивкою. Бігову доріжку. Тільки для нас. Не продається.
  
  Вона посміхнулася. “ Як сувенір.
  
  "Як сувенір".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 41
  
  Дивлюся на все це.
  
  Списки на дошці оголошень про вбивства, фотографії, карти, замітки про зброю, презервативи, результати розтину.
  
  Сотня предметів, провідних сотні, а отже, і в нульовому напрямку.
  
  Також були присутні Френк Тремейн і Зо Ивентид. Телефон шерифа зажужжал, і він прийняв виклик. Марлоу не звертав уваги на те, що говорилося.
  
  Вона дивилася на нитки.
  
  Один з її наставників в офісі DCI сказав, що справа подібно до шматка тканини, що складається з ниток — доказів, свідчень, обривків інтуїції і натхнення.
  
  Деякі рулони тканини були потертими, майже прозорими. Інші були міцними, як кевлар.
  
  Де був матерчатий саван по справі БРК?
  
  Неможливо сказати.
  
  А потім:
  
  "Випий по чарці".
  
  Дві жінки подивилися в бік Тремейна. Він продовжив: "Деніел зареєструвався в мотелі в Девоні годину назад".
  
  Марлоу слухала, хоча їй було важко відірвати свою увагу від дошки.
  
  308 боєприпасів.
  
  Крос-фіт Плюс.
  
  Захист очей.
  
  Вона повернулася до Тремейну. “ Девон? Я його не знаю. Округ Боумен?
  
  "Фредерік".
  
  Наступний округ на південь. Будинок Кита, байкера-пожежника.
  
  "У них є тактичні прийоми?"
  
  “Не зовсім. Томмі Хубер — їх шериф - йому потрібні люди, щоб ліквідувати лабораторію з виробництва метамфетаміну, що завгодно, його хлопці і дівчата з дорожньої патрульної служби надягають нагрудники і шоломи, і, бац, вони - спецназ ".
  
  “ Нехай він збере там стільки людей, скільки зможе виділити. Розставте їх навколо мотелю, поза полем зору. І відправ туди також декого з своїх людей. Зараз. "Її погляд повернувся до дошки. "А шериф?"
  
  "Хм?"
  
  Марлоу сказав: "Нехай вони рухаються швидко, дуже швидко".
  
  
  "Вони заглотили наживку", - оголосив Глен Хоуп своїй дружині і дочці.
  
  Ерік тільки що написав, що поліцейська машина, що стояла перед будинком, поїхала.
  
  Таким чином, вони повірили, що Деніел зареєструвався в мотелі в Девоні і, імовірно, половина офісу шерифа округу Боумен була в дорозі.
  
  Залишаючи сім'ї свободу приступити до третього акту - смерті БРК.
  
  Вони перебували у великому лісовому заповіднику на північ від долини Кларк, стоячи поряд з позашляховиком Глена. Це було відмінне поле для вбивств. Глен і Тамара вибрали це місце, тому що заповідник був домом лише для кількох любителів бігу підтюпцем рано вранці і після роботи, включаючи жінок, що бігають в поодинці. У них було б не так багато часу, щоб організувати вбивство жінки, яка виявилася останньою жертвою БРК, але їм не знадобилося б багато, ймовірно, хвилини три, щоб втілити в життя весь сценарій.
  
  Келлер і Мосс теж були тут, за густими заростями чагарнику, утримуючи Деніела. Він все ще був під дією наркотику, але повинен був мати деяке уявлення про те, що станеться, і чинити опір. Мосс був не дуже м'язистим, але м'язистий Келлер легко тримав хлопчика під контролем. Ліз з огидою глянула на огрядного Келлера, можливо, тому, що він витратив занадто багато секунд, розглядаючи спортивний костюм облягаючий її дочки.
  
  "Де машина Деніела?" Запитав Глен.
  
  Мосс вказав на зарості чагарнику біля сараю для громадських робіт в саду.
  
  - Ви готові? - звернувся Глен до чоловіків.
  
  Стверджувальні кивки.
  
  План був простий. Тамара слідувала за першою жінкою-бегуньей, яка була одна, більше нікого не було видно. Коли вони були близько до цього місця, вона використовувала трубку, щоб втихомирити її. Потім двоє чоловіків витягали Деніела на вулицю і стріляли в нього з пістолета Джозефа Рея ділеп, уїла, ніби сталася боротьба і бігун відібрав у нього зброю. Ще кілька ударів, і вона теж була б мертва. Спочатку Глен думав, що буде використовувати тупий предмет, але Тамара показала себе більш ніж компетентної — і відчувала себе комфортно в цьому мистецтві.
  
  Келлер обов'язково притиснув би пістолет до рук жінки, щоб видалити залишки пороху.
  
  "Злочин по-американськи" дійсно було дуже повчальним і приємним шоу.
  
  Потім все швидко йшли; постріли приводили до будь-якої кількості дзвінків в службу 911.
  
  Потім Денні побачив Тамару і почав стогнати і звиватися, але його руки були надійно зв'язані за спиною м'якими наручниками, щоб не залишилося слідів від перев'язки. Він був під кайфом, але його очі ясно говорили його дівчині: Юда.
  
  Думки Тамари явно витали десь далеко. Вона кивнула батькам і побігла назад, до початку стежки, приблизно в сотні ярдів від них. Єдина відмінність між нею та будь-яким іншим бігуном підтюпцем полягало в тому, що на ній були рукавички і вітровка, хоча день був не такий вже холодний. Рукавички були надіті за зрозумілих причин, а куртка - для того, щоб приховати трубку від сторонніх очей.
  
  Один чоловік-бігун проходив повз, заплутавшись в навушниках.
  
  Дві жінки разом.
  
  Двадцять довгих-предолгих хвилин через представилася можливість.
  
  На жінці був яскраво-синій спортивний костюм для бігу підтюпцем — східний, зазначив Глен, — а також бейсболка, і вона все ще перебувала на деякій відстані, але, схоже, волосся у неї були чорні, як воліє БРК, а досить темні.
  
  Глен помахав рукою своїй дочці, яка кивнула у відповідь.
  
  Тамара ступила на стежину й пішла за біжить підтюпцем, підлаштовуючись під темп жінки, яка була при смерті.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 42
  
  Тамара Хоуп відчула приємне передчуття, якого вона по-справжньому ніколи не відчувала.
  
  Повільно підтюпцем слідуючи за жертвою, вона розминала залізну трубу, захищену від її клітин шкіри і волосся пластиковим пакетом.
  
  Перелом кісток черепа Джозефа Рея звільнив її.
  
  Відчувши опір опуклого паштету, почувши хрускіт. Цей вчинок багато чого змінив у ній.
  
  Це звільнило її. Це полегшило її. Це поглинуло її.
  
  Напевно, як справжня любов.
  
  У неї був довгий шлях до цього місця.
  
  Стурбований, стривожений, сердитий, іноді потопаючий в припливі цих темних генів Надії.
  
  У підлітковому віці потрапляла в "колотнечі", але це були по-справжньому криваві бійки. Вона просто була дуже крихкою, щоб завдати великої шкоди. Це змінилося в її підлітковому віці. Навряд чи її можна було назвати бодибилдершей, але вона була досить сильна, щоб заподіяти якусь шкоду, багато в чому завдяки тренуванням з жіночої боротьби - поки її не забанили за агресивну поведінку. (Її коментар тренеру — приблизно в дусі “Це боротьба. Хіба ти не повинна бути чертовски агресивною?" — не допоміг відновити її на посаді.)
  
  Так що бійки на шкільному подвір'ї приносили їй деяке полегшення, хоча чим старше вона ставала, тим важче було виходити сухою з води. І тому вона задихалася.
  
  Вона згадала, як бачила свого батька, який стоїть над тілами Ебігейл Биллс і Келлі, і думає: "Хотів би я, щоб це зробив я".
  
  І вивчав трупи з усіх боків, запам'ятовуючи їх.
  
  Але сьогодні, з Джозефом Реєм Уэланом...
  
  Ах, стою над мертвим Божевільним, лежачим нерухомо, як лялька, набита тирсою. Ідеальні волосся більше не ідеальні.
  
  Важкий і страхітливо млявий.
  
  Тріщина на його черепі.
  
  Практично сексуальна тремтіння пробігла по ній, коли метал зустрівся з кісткою.
  
  Вона часто задавалася питанням, якою була б реакція, якби вона відняла чиєсь життя.
  
  Вона вірила, що зможе це зробити.
  
  Але вона ніколи не вірила, наскільки цей вчинок задовольнить її. Вона відчувала дуже дивне відчуття — що це було? — гордість? Може бути, в цьому вся справа. Гордість за те, що вона була частиною історії BRK.
  
  Міфи - це лише вигадка, поки ви не втілюйте їх у життя.
  
  В тридцяти метрах від жертви.
  
  Тамара не змогла дістатися до бігуна підтюпцем досить швидко для повторного виступу.
  
  І, так, уважна жінка була люб'язна, ненадовго пригальмувавши, щоб змінити плейлист або відрегулювати гучність.
  
  Вона скорочувала дистанцію.
  
  Двадцять футів.
  
  Озираюся на всі боки. На стежці ні душі.
  
  Вона знову почула в своїй пам'яті хрускіт кістки.
  
  І потребував в тому, щоб почути, відчути це знову.
  
  Секс . . .
  
  Опіоїди . . .
  
  П'ятнадцять футів.
  
  Рука Тамари витягла трубку. Поглянувши на довгий, важкий шматок металу, забруднений кров'ю, червоною, як стара фарба комори, і шматочками тканини, засохлими і хрусткими.
  
  Її батько не дозволив їй вдарити Келлі в Лоун-Рідж. У них було мало часу — хто-небудь міг з'явитися в парку. Він хотів, щоб напад БРК закінчилося швидко. Він щойно вискочив з лісу й кинув трубку на череп дівчини. Три, чотири рази. Потім, важко дихаючи, він відклав трубку і розстебнув ремінь.
  
  Усвідомлюючи, що Тамара знаходиться поблизу і пильно дивиться на нього.
  
  Був момент, коли жоден з них не поворухнувся. Потім було прийнято спільне рішення, і вона попрямувала назад до столу для пікніка, де її мати розкладала на десерт печиво, поки Глен закінчував роботу БРК з тілом.
  
  Десять футів.
  
  Вісім футів.
  
  Її серце закалатало, коли наблизився момент для вбивства. Вона дихала глибоко і часто, лише частково через бігу.
  
  Знадобилося три удари, щоб звалити Джозефа Рея ділеп, уїла.
  
  Тепер вона була так сповнена енергії, так голодна, вона знала, що може убити цю жінку одним ударом.
  
  Потім шість футів.
  
  Зараз був саме підходящий час.
  
  Вона відсунула трубку.
  
  Як раз в той момент, коли жінка різко зупинилася.
  
  Тамара теж так зробила.
  
  Бігун обернувся.
  
  Тамара ахнула, охоплена бажанням розридатися. Ні! Як? ..
  
  Цього не було ніякого логічного пояснення. І тому Тамара Хоуп зробила єдине, що було можливо — вона довела справу до кінця, сильно замахнувшись трубою в бік агента Константа Марлоу.
  
  Який легко ухилився.
  
  Тамара очікувала, що жінка витягне пістолет, але немає. Замість цього вона швидко зробила крок вперед на носках і сильно вдарила Тамару лівим кулаком в живіт, зігнувши її навпіл, викликавши блювотні позиви. Біль вибухнула по всьому тілу.
  
  І тоді жінка завдала наступний удар: вдарила Тамару правим кулаком в обличчя.
  
  Кісточки пальців жінки, тверді, як трубка, стикнулися з щокою.
  
  Пролунав гучний тріск, який чути навіть крізь вереск Тамари, і вечір, зрештою, наповнився тріском кісток.
  
  
  Операція була проведена так швидко, що шериф Тремейн не зміг організувати належний тактичний відповідь тут, у лісовому заповіднику Норт-Хіллз.
  
  Марлоу чудово впорався з Тамарою Хоуп, але по інший бік кущів сцена була не так хороша.
  
  Вона протолкнулась крізь зелень і побачила, що Глен Хоуп був у наручниках і лежав на животі, як і Слім, другий учасник нападу в провулку.
  
  Але здоровань, Біго, обхопив лівою рукою груди Ліз Хоуп і приставив "Глок" до її скроні. Помічники шерифа кричали, щоб він відпустив її. Він кричав, щоб вони кинули зброю.
  
  Марлоу спочатку стало цікаво, що тут робить Ліз Хоуп; після хлопчика Еріка, якого папа хотів захистити від темної сторони сім'ї, Ліз здавалася найменш винуватою з Хоупс. Але потім Марлоу зрозумів, що мати прийшла з ним в якості призначеної заручниці.
  
  Поки Тремейн і троє інших помічників шерифа присіли, Марлоу притиснула зброю до боку і підійшла ближче до Ліз і Фанатику, на якому все ще була пов'язка, що залишилася після їх попередньої зустрічі.
  
  "Ти!" закричав він. “ Сука! Кинь зброю. Або я вб'ю її! Уб'ю!
  
  І Марлоу, який вже бачив цей сценарій раніше, хотів сказати: "Невже ви не бачите, що те, що ви робите, не має ніякого сенсу?" По-перше, Ліз Хоуп - одна з поганих хлопців, так що продовжуйте і пристреліть її. По-друге, на більш широкому рівні, як може бути логічно погрожувати вбивством людини, яку ви використовуєте в якості щита? Чи Не доцільніше було б направити свій пістолет в мою сторону і спробувати застрелити мене?
  
  Але, звичайно, ніяких жартувань.
  
  Отже, Марлоу підняла свій власний пістолет, тричі вистрілила Біго в правий очей і навколо нього і приступила до більш важливої місії: подивитися, як поживає Деніел Моргенштерн після того, що, безсумнівно, було травмуючим полоном.
  
  
  Машини все ще прибували, патрульні машини з миготливими фарами на даху, автомобілі без розпізнавальних знаків з пульсуючими гратами радіатора.
  
  На Глена Хоупа, його дружину і дочка наділи наручники. Пара перебувала на задньому сидінні патрульної машини, Тамара - в машині швидкої допомоги. Марлоу зламав молодій жінці вилиці, ніс і кілька ребер.
  
  Всього двома ударами.
  
  "Непогано", - подумала вона, задоволена.
  
  Тремейн розмовляв по телефону з поліцією штату; командир був у дорозі, щоб взяти на себе відповідальність за інцидент.
  
  Оглядаючи залишки поля бою, Марлоу розмірковувала про те, що це була відчайдушна гонка за те, щоб організувати тейкдаун.
  
  Двома годинами раніше Марлоу дивилася на дошку вбивств у військовій комори і, враховуючи все, що відбулося за останні кілька днів, вирішила розглянути дивну можливість.
  
  Що, якщо Деніел був невинний?
  
  Це були лише припущення. У неї не було доказів, хоча кілька моментів у цій справі змусили задуматися.
  
  Вона звернулася з цим питанням до Тремейну і Ивентиду.
  
  "Весь увагу", - сказав шериф.
  
  “По-перше, якщо б Деніел був британцем, став би він дійсно використовувати свою кредитну картку для оплати проїзду в мотелі, знаючи, що ми його розкусили? І в окрузі Фредерік? Він би вже був в Міссурі. Пауза, поки вона зосереджено ставала похмурою. “ І давай поговоримо про Лоун-Рідж в середу ...
  
  Тремейн довершив саму думку: "Якого біса Деніел міг робити в парку, здійснюючи сексуальне насильство над ким-то, у той час як його дівчина просто випадково опинилася там, поїдаючи ланч на пікніку?"
  
  Марлоу кивнув. “Я подумав, може бути, він був одержимий нею ... і стежив за ними. Але розмовляв зі своєю матір'ю? В історії такої поведінки не було". Потім вона подивилася на шерифа. “ І ваші докази. Візьміть очні краплі. Як вони могли потрапити на тіла? Що? Вони капали у нього з очей? Малоймовірно. І на всіх трьох місцях злочину? Вона додала: “Тепер про волосся. Як часто вони випадають?"
  
  "І без прикріпленої лампочки?" Сказав Ивентид. "Що дало б нам ДНК з самого початку".
  
  Марлоу попередив: "Пам'ятаєте, я не кажу, що він не винен, просто піднімаю питання".
  
  "Піднімайся," сказав Тремейн.
  
  “ Кросівки крос-крос. Ймовірно, вкрадені в торговому центрі, але в магазині не знають, коли. Остання інвентаризація була місяць тому. Могли забрати кількома днями пізніше. Але також вони могли бути збільшені після вбивства Ебігейл. Хтось використовував їх для створення характерних відбитків на місцях злочину."
  
  Тремейн сплюнув і пробурчав: "Мені цікавий цей 'хтось'. Вони пов'язані з твоїми "Вони' з великої літери 'Т"?"
  
  "Ми доберемося до цього", - сказав Марлоу. "Давайте продовжимо руйнувати наше власне діло".
  
  "Завжди забавно," сказав шериф, відправляючи в рот ще трохи жаркого.
  
  “Будинок Денні? Фотографії вбитих жінок? Вони виглядають красиво і компрометують—нюхальну порно. Але друковані копії? Хто роздруковує подібні речі? Ви дивитеся на них зі свого телефону або комп'ютера ".
  
  "Що ж, агент Марлоу, виходячи з ваших припущень, якщо Деніел невинний, це означає, що цим 'кимось" повинна бути Тамара Хоуп. Тому що, якщо вона говорить, що Денні вбив Джозефа Рея прямо у неї на очах, то, отже, вона бреше.
  
  Він теж знав латинь?
  
  Вона сказала: "Це наш 'хтось'".
  
  Ивентайд сказав: “Але сьогодні вдень, там, в Лоун-Рідж. Навіщо було нападати на неї? . . . Ах, це була підробка".
  
  “ Ось саме. І це сталося дуже до речі, коли Глен розмовляв по телефону з вашим офісом. Погляд на Тремейна. “Сенс був у тому, щоб переконатися, що ми знайдемо обгортку від презерватива з ДНК Деніела. І щоб вона виглядала ще більш невинною ".
  
  "Що робить її батька теж 'кимось". Потім Тремейн додав: “А ті свідки там? Сьогодні на шосе 27? Також зручно, що вони просто випадково опинилися там і випадково побачили машину, яка виявилася машиною Денні ".
  
  "Хто вони такі?" - запитав я.
  
  “ Арні і Джоан Кехілл. Він юрист в місті.
  
  “ Що ти про них знаєш? - запитав я.
  
  “ Нічого особливого. Ніколи не потрапляв у біду. Він порядний хлопець. Працює волонтером в церковних благодійних організаціях, секретар Комерційного клубу ...
  
  "Почекайте", - сказав Марлоу. "Глен Хоуп грає в цьому, чи не так?"
  
  “ Віце-президент. З тими іншими чоловіками, яких ви зустріли в його будинку, Брайаном Кофлином і Діном Стоуном.
  
  “ Стоун. Автосалон, вірно?
  
  "Абсолютно вірно". Тремейн кивнув. “Мастило. Але наші близнюки прочесали його гараж ..." Шериф похитав головою. “Але він знає інших дилерів. Ймовірно, хтось із ESL - у кого, можливо, є механіки—фрілансери, - безуспішно намагаються побити копів, приїжджають у місто, щоб розібратися у справі BRK. "Погляд на Марлоу.
  
  Вона сказала: “Є така можливість. Хоуп, його дочка і керівники Комерційного клубу приховують смерть Ебігейл Биллс, створюючи BRK".
  
  - З чого все це почалося? - запитав Эвентид.
  
  Марлоу відповів: “Хоуп сидить за своїм комп'ютером, перевіряє списки нерухомості. Він бачить, що Ебігейл вказала свій будинок. Він гуглить її. Йому подобаються фотографії. Завдає їй візит. Ситуація виходить з-під контролю".
  
  - І він натискає на свою дочку, щоб та видала свого хлопця як вбивцю, - сказав Ивентид. - Низько.
  
  "Пояснює, чому ці двоє не вбили мене в провулку", - сказав Марлоу. “Вони хочуть вивести мене з ладу і повідомити, що відправляють мене в лікарню, тому що думають, що я замішаний в проблемі з договором про резервування. Як тільки це повідомлення буде доставлено, Хоуп і інші відправлять племінника нациста, Джиммі, насправді прибрати нас з Зо ".
  
  Марлоу замовк. Потім прошепотів: "Де?" Завжди задавався питанням, як БРК дістався до Келлі в парку Лоун-Рідж. Ось і відповідь. Він не заходив в парк нізвідки. Він вже був там. Ймовірно, помітив її з шосе 27."
  
  Вона усміхнулася. “І мова тіла. Єдина категорія суб'єктів, які можуть обдурити вас, - це соціопати. Для них немає такого поняття, як обман. Їх кинезика однакова, коли вони говорять правду або бреше ".
  
  Марлоу переглянув роздруківки всіх, хто купив патрони калібру .308, подібні тим, які використовувалися, щоб убити її. Тремейн помітив. "Ніхто зі списку не причетний до цієї вечірці".
  
  "Хіба ні?" Запитала Марлоу, зосередившись на двох іменах. Вона знайшла адресу на своєму телефоні і вивела його на екран. Потім натиснула на одне з імен в таблиці боєприпасів. "Ось вам і зв'язок".
  
  “Ах. Добре. Як ми з цим впораємося?"
  
  “ Негайно установи спостереження за Хоупсами і забери няню з їхнього будинку. Подивимося, куди вони підуть. Може бути, за піцою. Може бути, туди, де вони тримають Денні, - сказав Марлоу.
  
  І куди вони попрямували, так це в лісовий заповідник Норт-Хіллз, як з'ясували співробітники служби спостереження.
  
  Спостерігаючи за ними здалеку, було досить легко розгадати їх план. Поліцейські бачили, як двоє чоловіків, які напали на Марлоу в провулку, виводили накачаного наркотиками Деніела Моргенштерна з заднього сидіння позашляховика, зареєстрованого на ім'я Біго, Фредеріка Келлера, відомого найманця з Східного Сент-Луїса. І вони також бачили Тамару Хоуп, одягненого в спортивний костюм для бігу підтюпцем. Один з тих, хто спостерігав за нею помічників шерифа бачив, як вона засунула за пояс трубку від знаряддя вбивства.
  
  Тому Марлоу запозичив спортивний костюм для бігу підтюпцем в однієї з жінок-помічниць шерифа, яка жила неподалік.
  
  І вона вирушила на приємну пробіжку після роботи по доріжці, пахучою ароматами сосни та суглинку і, хоча вони були недостатньо представлені в парку, ароматною магнолії.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 43
  
  Тепер прийшов час прибирання в лісовому заповіднику.
  
  Марлоу був зосереджений на допиті вцілілого учасника дуету, яка вчинила напад у провулку.
  
  Слім — Роберт Мосс — гмикнув. "Я не скажу ні слова без мого адвоката".
  
  Це було у відповідь на питання Марлоу: "Де він?" Вона нахилилася, її обличчя було близько до обличчя чоловіка, який сидів на задньому сидінні патрульної машини.
  
  "Я не—"
  
  Зо Ивентид сказав: “Це був Камінь, який використовував кредитну картку Денні, щоб виманити нас. Де він?"
  
  Службовець мотелю сказав, що це був "літній хлопець в костюмі і поводився як дурень" з-за пред'явлення іншого посвідчення особи, але там не було відеокамер, з яких можна було б зняти зображення. Але хто це міг бути, як не людина, найняв Росса і Келлера, автодилер Стоун?
  
  Марлоу стиснула кулак.
  
  Підійшов Тремейн. "Мій голос проти".
  
  Розтискав кулаки.
  
  “Не потрібно готувати його до стоматологічної роботі. Ми знайшли Стоуна. Спіймали його на шосе з Девону. Він буде тут з хвилини на хвилину ".
  
  Марлоу відійшов від Мосса, який, мабуть, зрозумів, що переговори закінчені, ще до того, як почав торгувати кіньми. "Зачекайте!"
  
  Вона зачинила двері.
  
  Тремейн продовжив: “Я попросив кількох своїх людей відвідати дилерський центр Стоуна. Знайшли вкрадений товар вартістю у сто тисяч доларів, який він перевозив на паркани в околицях. Розумний план. Автодилери завжди відправляють автомобілі в інші дилерські центри. Думаю, вони завантажили б багажник товаром і доставили його, а потім відправили б банківський переказ або готівка при доставці. А, ось і він. "
  
  Солідного чоловіка в костюмі, який викликав у пам'яті Марлоу слово "ошатний", супроводжували два помічника шерифа BCSO. Наручників на ньому не було. Він насупився. "Це повна нісенітниця".
  
  Марлоу: “Пам'ятаєш мене? Ми зустрічалися раніше. В будинку Глена Хоупа".
  
  Він прикинувся, що намагається згадати, потім кивнув і почав просторікувати. “Я нічого не робив. Якщо хтось каже, що я робив, вони брешуть. Я можу підтвердити своє місцезнаходження в ... ну, майже весь час за останні пару днів. І я був на шляху до укладення угоди, великої угоди, яку я завершую сьогодні, в Чиппева Хіллз. Угода з флотом.
  
  Відповідаючи на будь-яку кількість питань, які вона не ставила.
  
  Прямо з П'єси "Винна сторона".
  
  “ Ви знаєте якихось Фредеріка Келлера і Роберта Мосса?
  
  "Я цього не роблю".
  
  Марлоу зазначив, що мова його тіла теж випромінював почуття провини, а також обман.
  
  - Он у тій машині містер Мосс, - сказав Ивентайд, - і, схоже, він вас знає.
  
  Мосс люто дивився на Стоуна і щось бурмотів одними губами.
  
  Стоун відвів погляд.
  
  Прийшов час використовувати більше робіт Френка Тремейна з місця злочину. Марлоу прокрутила фотографії в телефоні, поки не добралася до зображень дощок вбивств.
  
  Тепер вона використовувала дослідження боєприпасів, проведене для неї Аналізом даних.
  
  “ Куля, випущена в мене в провулку два дні тому, була з особливого типу "Вінчестера" калібру .308. Тридцять дев'ять чоловік купили ці патрони за останні два місяці. Твого імені не було в списку.
  
  "Звичайно, ні".
  
  “Але дві жінки також купили подібні боєприпаси. Одна з них живе в будинку 347 за Сідар-Хіллз в долині Кларк. Її звуть Аннет Холмс ".
  
  Тиша.
  
  “ Це і ваш адресу, не так — Сідар-Хіллз-Вей, 347?
  
  "Я... "
  
  "Це нескладний питання".
  
  "Ну, так, на зразок того.
  
  “ Ви живете за цією адресою чи ні?
  
  “ Так. Але я не знаю, що купує Аннет. Якщо це вона в тебе стріляла, це жахливо. Вона дурила мене протягом...
  
  Майже кумедно, якби він не був таким жалюгідним. “Отже, містер Стоун, у мене немає записів про те, що у вас була гвинтівка Winchester .308. Ви придбали його на приватній розпродажу або, може бути, успадкували у спадок?
  
  "Ця сука, вона—"
  
  Ивентайд переключилася на екран свого телефону. Марлоу прочитала і продовжила: “Ось уже шість років ви подаєте заявки на отримання ліцензії deer. Так що у вас має бути кілька гвинтівок.
  
  "Я—"
  
  “ Один з них калібру .308?
  
  Ніякої відповіді, крім сглатывания.
  
  “ Якщо б я знайшов пістолет 308 - го калібру у вашому будинку після оформлення ордера ...
  
  Блефувати офіційною мовою завжди найкраще.
  
  "... твоя брехня пройде не дуже добре".
  
  Марлоу бачив, що Тремейн намагається не посміхатися, продовжуючи жувати.
  
  - Ви допоможете нам, містер Стоун, - сказав Марлоу, - а я поговорю з окружним прокурором про звинувачення.
  
  - Ми обидва зробимо це, Дін, - сказав Тремейн.
  
  Він різко обм'як. “Чорт. Ладно ... Я буду співпрацювати. Але тільки якщо ти запишеш це. Що я співпрацюю ... "
  
  Вона записала у своєму блокноті: Стоун співпрацює.
  
  Вона показала йому.
  
  "Підпиши це".
  
  Вона підписала його і поклала в кишеню його сорочки. Абсолютно безглуздий документ, здавалося, задовольнив його.
  
  Він сказав: “Послухай, я стріляв, щоб налякати тебе, от і все. Я хороший стрілок. Якщо б я хотів потрапити в тебе, я б зміг. Я просто намагався врятувати шкури своїх хлопчиків. Фред і Роберт. Ти відшмагав їх несправедливо."
  
  “ Значить, Глен Хоуп прийшов до вас після того, як убив Ебігейл Биллс, і найняв вас, щоб ви допомогли йому зірвати розслідування?
  
  "Що?"
  
  Потрібно було повторити питання? Це було досить ясно. Вона все одно повторила.
  
  "Ти цього не розумієш, чи не так?"
  
  Вона похитала головою.
  
  “Ебігейл вбив не Глен. Це був його син".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 44
  
  “Дитина вийшов з-під контролю. Якщо він ходить в спідниці або щось в цьому роді, це чесна гра ".
  
  Він підняв долоні. "Все це справа, Глен зробив це, щоб захистити Еріка".
  
  Марлоу глянув у бік Ивентайда. Вони обмінялися похмурими поглядами і знову подивилися на автодилера.
  
  “Глен сказав мені, що в понеділок увечері він переглядав на своєму комп'ютері списки нерухомості, щоб змусити продавців відмовитися від свого брокера і підписати контракт з ним. Він побачив, що хтось ще був онлайн. Він знав, що це його син. Хлопчик іноді так робив. Стоун поморщився. “Він неправильний. Виросла в такій сім'ї, чого ви очікували? Але він ще гірше. Поганою до мозку кісток. Ерік заходив на сайт свого батька в пошуках оголошень від самотніх жінок, а потім переглядав їх у Google або Facebook. Він дізнався б про це, коли вони залишилися наодинці ... І, ну, ви знаєте, що сталося далі. Очевидно, йому подобаються жінки старшого віку — старше його — з короткими темними волоссям.
  
  В якому описувалися жертви.
  
  Як і його мати, Ліз, подумав Марлоу, але вважав за краще більше не думати про це.
  
  “У понеділок Глен зрозумів, що Еріка немає вдома, і помчав до жінки. Ебігейл. Але Ерік вже ... зробив це, ти знаєш. Глен відправив його додому та зателефонував Тамарі, щоб вона допомогла йому прибратися. У них був план зробити її хлопця, Деніела, козлом відпущення. Друга жертва? У парку, Келлі? Це був Глен. Але він зробив це з нею тільки тому, що йому треба було підкинути більше доказів і виставити Деніела винним."
  
  Марлоу подивився на шерифа і Ивентайда. “ Квилл, мій друг-прокурор, він бере зразки ДНК з двох нападів, скоєних раніше в цьому році. Вони, ймовірно, збігаються з днк Еріка. Де зараз цей хлопчик?"
  
  Тремейн пробурмотів: “Додому, наскільки я знаю. Я не думав, що він був частиною плану. Я зараз же пошлю кого-небудь за ним".
  
  "Швидко".
  
  Він кивнув і подзвонив в поліцію, замовивши дві машини для відправки в Хоуп-хаус.
  
  Стоун з огидою пирхнув. “І поки все це відбувалося, знаєш, що цей маленький засранець накоїв? Цим ранком? Глен сказав мені, що сів на свій велосипед і відправився на полювання за іншою дівчиною! Він пішов у спортивну прибудову місцевого коледжу. Він міг би зґвалтувати і вбити кого-небудь ще, якщо б один із ваших помічників не знайшов його."
  
  Марлоу згадав, як Оделл Девіс пояснював, що знайшов хлопчика, який пояснив, що полював у парку за БРК.
  
  Що всі вони прийняли за чисту монету, так і не запідозривши, що те, за чим полювала хлопець, було ще однією жертвою.
  
  Стоун казав: “Уся ця родина, Хоупс — вони виглядають нормально. Але вони схожі на ситком, перевернутий з ніг на голову. Розумієте іронію? Всі називають їх 'Надія хорошої сім'ї', і вони завжди сміялися над цим. 'Хороші', як шахраї або вбивці, - це добре. Розумні, розумієш? Вони...
  
  Перші постріли потрапили Стоуну в груди і голову, і він упав мертвий ще до того, як його череп врізався в бруд.
  
  Марлоу і інші подалися в укриття.
  
  Три, чотири... шість пострілів. З штурмової гвинтівки, десь в кущах неподалік.
  
  Офіцери і медичний персонал теж кинулися на землю. Ті, хто був озброєний, лежали ниць або на колінах, виглядаючи мета зі зброєю в руках.
  
  Кулі врізалися в машини, піднімаючи бруд і зрізуючи гілки і листя з дерев і кущів. Як і всі інші, у кого є зброя, Марлоу шукав мета, але не наважувався відкрити у відповідь вогонь; ви ніколи не стріляєте наосліп, особливо в громадському парку.
  
  Але вона знала, куди прямував Ерік: до патрульної машини, де на задньому сидінні сиділи його батьки в наручниках. Він виконував дурну місію по їх порятунку.
  
  Коротка пауза, поки він перезаряджав зброю.
  
  Потім знову продирався крізь густе листя, стріляючи, стріляючи, стріляючи.
  
  Оглушливі звуки пострілів ...
  
  Пробираючись вперед, Марлоу цілився в загальному напрямку того місця, де він знаходився.
  
  Він вибрався з кущів і ковзнув за машину, перш ніж вона встигла вистрілити. Потім він опинився в водійських дверей, відкриваючи її.
  
  Тим не менш, у неї не було можливості вистрілити, і вона не могла рушити вперед, тому що Ерік міг встати і вистрілити в її бік. Невже водій залишив чортові ключі в патрульній машині? Вони часто так робили, якщо попереду був бар'єр для ув'язнених, що відокремлює передню частину від задньої.
  
  Ерік почав забиратися в машину.
  
  Марлоу ретельно прицелилась, спустошуючи магазин — по дві кулі в кожну з трьох шин, які вона могла бачити, та по одній в переднє крило, з вкрай рідкісною ймовірністю, що вона може зачепити що-небудь життєво важливе в двигуні і вивести його з ладу.
  
  Пішла пауза.
  
  Марлоу перезарядила рушницю, але перш ніж вона змогла точно прицілитися, Ерік кинув розпачливий погляд на своїх матір і батька і зник у кущах.
  
  Вона почула, як завівся двигун мотоцикла, який вона бачила біля будинку. За ним пішов виття швидкого прискорення, потім звук вірш.
  
  Офіцери побігли за ним, але, враховуючи густоту лісу, він уже зник з очей.
  
  Марлоу підійшла до Зо Ивентайд, яка піднімалася на ноги. Вона запитала помічника шерифа: "Ви можете повідомити про це в казарми поліції штату?"
  
  "Я," сказала жінка, "я так не думаю, немає".
  
  Марлоу почув, як низький чоловічий голос вигукнув. “ Принцеса!
  
  Це був Тремейн, підбіг до Ивентид, коли вона впала на спину, а потім впав на коліна і притиснув руку до її розірваної шиї в марній спробі зупинити потік пульсуючої крові.
  
  
  Вона не хотіла думати про це як про посмертному розтині.
  
  У сформованих обставинах ця фраза залишила неприємний осад.
  
  Марлоу був на військовому складі, писав звіт про подію для поліції штату, яка повинна була взяти на себе розслідування. Також: заповнюю форму для стрільби з участю офіцера, присвячену смерті Фанатика, він же Фред Келлер. Марлоу не був новачком у цих та інших формах, необхідних всякий раз, коли офіцер міг нести відповідальність за поранення підозрюваного.
  
  Часто вона приводила злочинців, які постраждали при захопленні — за збігом, саме ці підозрювані погоджувалися назвати імена та адреси спільників і їх босів в цій злочинній організації або тією під час попередніх допитів.
  
  Вона прекрасно розуміла, що її неортодоксальний підхід до правосуддя може коли-небудь наздогнати її. Але досі її методи не надто приваблювали до себе увагу і призвели до багатьох життєво важливим звинуваченнями.
  
  Тремейн неквапливо ввійшов у військовий склад. Він з'їв орео з пакету, що лежить на столі поруч з Марлоу.
  
  "Що ти знаходиш?" запитав він.
  
  “Ну, по—перше, ми дійсно гарні в з'ясуванні біографії підозрюваних. Але хто дивиться за лаштунки на свідків, особливо коли вони взагалі не свідки? Я розмовляв з двома шерифами в містах на півночі штату і в Індіані, де раніше жили Надії. А наші кіберзлочинці в Спрінгфілді проникли в їх телефони та електронну пошту. Що сказав Стоун? 'Ситком, перевернутий з ніг на голову'? Це навіть не початок розповідати історію.
  
  “Вони були шахраями. За останні дванадцять або близько того років жили в шести містах, в Іллінойсі та Індіані. Вони займалися шахрайством. В основному шахрайством з продажами. Я бачив його сертифікати і нагороди за вміння продавати. Але йому було недостатньо бути законним бізнесменом - недостатньо отримувати прибуток. Він продавав речі, які були несправні або не були тим, чим здавалися. На межі законності це виглядає як: акції, твори мистецтва, нерухомість, предмети спортивного колекціонування. Вони заробили сто тисяч доларів на продаж радянських і німецьких військових облігацій, які, як вони стверджували, уряди ось-ось визнають і погасять ".
  
  Вона постукала по роздруківці. “Схоже, що Ліз вдавала з себе задоволеною покупницею якийсь нерухомості в Палм-Спрінгс, поручаясь за Глена. Вони, мабуть, актори, удостоєні премії "Оскар". І вони використовували дітей з самого раннього віку ".
  
  "Господи, немає".
  
  “Кредитні картки та чеки пропадали з будинків друзів після того, як діти грали там. Але ніщо не могло призвести до Хоупз. А Тамара? Було кілька електронних листів про чоловіків, які заявляють, що вони торкалися до неї або приставали до неї ". Її обличчя спохмурніло. “У них був старший син, про якого ви згадували, Джейсон. Той, який, як я думав, міг покінчити з собою. Він працював з якимись бандами за межами Чикаго. Я думаю, Глен, повинно бути, примусив його виконувати якусь роботу, яку він не хотів виконувати. Наркотики, захист, торгівля людьми. Я думаю, він не зміг цього винести ".
  
  Особа Тремейна стало серйозним. “Покінчив з собою, тому що його батьки так з ним поводились. Жалюгідний. А родина, ніколи не розорювалась?"
  
  “Глен і Ліз, немає. Не змогли порушити проти них справу ні за що. Тамара, два напади, але вони були в колонії для неповнолітніх, так що справу закрито. А Ерік?"
  
  Марлоу розповів шерифові про напади в Трентон-Фоллс і Хемптоні, про тих, якими займався Еван Квилл. “Обидва відбулися протягом останнього року — в той рік, коли Еріку виповнилося шістнадцять, і він навчився водити. Скоро я отримаю результати аналізу ДНК і крові. Тоді ми будемо знати напевно. Вона подивилася в очі Тремейну. “ А потім ми доберемося до Кларк-Веллі.
  
  “ Що ж, тепер це вираз, агент Марлоу, говорить мені, що ви знайшли щось, у що вам важко повірити, або ви шкодуєте, що виявили. А може, і те, і інше.
  
  Він не помилився. Вона сказала: "Я говорила тобі, що їх шахраї продавали підроблені речі".
  
  "Ага".
  
  “Ну, тут вони продавали по-справжньому. Його клієнти отримали саме те, що хотіли".
  
  “І що це було? Щось, чого не вистачало мого офісу?" Він усміхнувся. “Оксі. Або, може бути, метамфетамін, як у тому телешоу?"
  
  "Глен Хоуп продав послугу по збереженню округу Боумен як можна більш білим".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 45
  
  "Пам'ятаєте, я говорив про різноманітність Боумена?"
  
  “Так, Мем. Ну, відсутність такого".
  
  “Скажімо, пара кольорових хоче переїхати сюди і шукає будинок? Більшість оголошень було у Глена Хоупа. Він брав комісійні у два відсотки. Зазвичай це шість".
  
  - Він компенсував різницю в гучності? - запитав Тремейн.
  
  “Ні, він компенсував це — більше, ніж компенсував, — відкатами від Комерційного клубу округу Боумен. Він зробив практично неможливим придбання будинку для цих пар. Він говорив їм, що продавець зняв його з продажу. І він починав торги за сміховинно високими цінами і незмінно підтримував їх з кольоровими покупцями, але різко знижував їх, коли білий покупець робив найдешевша пропозиція. І Ліз теж допомогла: вона процитувала страховку, яку ніхто не міг собі дозволити ".
  
  “Зараз ми на території цивільних прав. Ніхто не скаржився у "Справедливе житло"?"
  
  Вона поплескала по паперів. “Деякі так і зробили. Але їх відкликали. Я думаю, Стоун або його люди зі Східного Сент-Луїса завдали їм візит. У будь-якому випадку, люди повинні були б запитати себе, чи дійсно це те місце, де вони хотіли б жити? І вони б шукали іншого ".
  
  Повільно видихнувши, шериф сказав: “Ось чому команда BCCC допомагала йому, прикриваючи те, що накоїв син. Якщо б Еріка зловили, штат і федерали? Вони всі почнуть заглядати під ковпак сім'ї Хоуп. І ось руйнується загальна мрія про чистоту арійської ".
  
  В кімнату увійшов помічник шерифа у формі і вручив шерифу конверт вісім на десять дюймів. Він зазирнув усередину, відклав його і подякував чоловіка.
  
  Марлоу сказав: "Це додає нове значення гаслу на вітальній табличці: 'Місто вашого типу".
  
  “Чорт. Хтось просто придумав це кілька років тому. Думаю, це був Кофлін. Досить болюча жарт, якщо це було зроблено навмисно ".
  
  - І у них був суміжний бізнес, - сказав Марлоу. Ви знаєте "Рукодільниці Ліз"?
  
  “Так, знаю. За словами моєї дружини, у неї є певний талант".
  
  “ Ти знаєш, що на них було зображено?
  
  “ Ніколи не дивився.
  
  “Місця перемог Конфедерації, гавані работоргівлі, масові вбивства корінних американців. Мотель, де був застрелений Мартін Лютер Кінг—молодший - великий попит на це". Її голос, зазвичай спокійний навіть під час самих жорстоких бійок і кримінальних розборок, був нижчим від огиди.
  
  "Ні!"
  
  Марлоу відсканував електронний лист Ліз від когось з Техасу. "Ось замовлення на вишивання дерева, на якому лінчували чорношкірого чоловіка".
  
  “ Господи помилуй... Ти думаєш, вони расисти?
  
  “Ні. Глен і Ліз схожі на кращих торговців метамфетаміном або опіоідами - вони не використовують свій власний продукт. Але таким чином вони несуть відповідальність за ще більші руйнування ". Марлоу подивився на нього. “ Отже, Братство Орла. Я знаю, що ви вже деякий час полюєте за своїм китом—прихильником переваги білої раси, шериф.
  
  “Ha. Це забавно."
  
  Марлоу махнув рукою в бік паперів. "Стэд більш ніж щасливий зберегти цитату округу 'чистою', але Братство брало участь у вбивствах БРК ".
  
  "Якась жалюгідна іронія долі", - пробурмотів він. “У мене є ваші справи про злочини на грунті ненависті, вашому вбивство, перешкоджання правосуддю, вашому нападі і вашій кухонній раковині проти купки расистів із заміського клубу "Кардиган джемпер". І все, що я можу зробити, це вдарити по руках нацистів".
  
  “ Що-небудь ще про Еріка? - Запитав Марлоу.
  
  “Ні. Хлопчик просто зник".
  
  Вона все ще горювала з—за того, що хлопчик втік - і при цьому застрелила Зо Ивентида.
  
  Марлоу махнула рукою в бік стопки паперів перед нею. “У нього, ймовірно, є ресурси. Очевидно, бізнес батьків по утриманню білих в окрузі процвітав. Я впевнений, що у нього з собою дорожня сумка.
  
  "Але ми зловили трьох з них, це основна маса". Він зробив паузу. “А, ще одне з ваших висловів, агент Марлоу. Цей чоловік каже мені, що зловити велику частину недостатньо. Немає необхідності відповідати."
  
  І тому вона цього не зробила.
  
  “Важко ранжувати їх, але я б сказав, що Ерік найнебезпечніший з них. Я доберуся до нього ".
  
  “Не сумнівайся в цьому. О, у мене для тебе подарунок". З конверта він дістав пластикову рамку з плакатом. Він простягнув її їй.
  
  Констант Марлоу видав рідкісний для нього смішок.
  
  СпочаткуРОЗБЕРИСЯЗ НИМИ, РОЗБЕРЕМОСЯ ПІЗНІШЕ.
  
  Він неквапно попрямував до дверей.
  
  Його не було всього кілька хвилин, коли її телефон загудів від вхідного виклику.
  
  Це був місцевий номер.
  
  Вона перевела подих і натиснула на кнопку "Відповісти".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 46
  
  Лікарня на Пауни-стріт являла собою похмуре споруда, фасаду якого, мабуть, було більше ста років.
  
  Білий вапняк потребує серйозної мийці. Вікна потребують заміни.
  
  Константа Марлоу різко загальмувала біля заднього входу і, кинувши свій офіційний діловий знак DCI на приладову панель, швидко вилізла з машини. Вона дістала з багажника все, що їй було потрібно, і поспішила всередину, тримаючи велику сумку обома руками. Охоронець побачив сумку. Її значок. Її пістолет. І кивнув їй через металошукач, який почав наполегливо протестувати. Він вимкнув його.
  
  Йдучи по напівтемному коридорі, вона підійшла до місця призначення, яким була кімната 35.
  
  Відразу за дверима вона виявила Джона Нотавку, розмовляє по телефону. Він глянув на неї, проігнорував посилку і міцно обняв її. Він відключив дзвінок.
  
  Разом вони увійшли всередину і побачили Зо Эвентид, що лежить в ліжку на спині із закритими очима.
  
  Марлоу здалося, що вона виглядала настільки умиротвореною, наскільки це взагалі можливо.
  
  Потім, очевидно, почувши шум, вона повільно підняла повіки.
  
  "Постійний".
  
  Її шия була сильно забинтована, і вона перебувала під безліччю крапельниць.
  
  Куля Еріка не зачепила життєво важливу сонну артерію або яремну вену, але, мабуть, в цій області багато судин, які жахливо кровоточать. Однак тиск Тремейна підтримувало її до тих пір, поки лікар швидкої допомоги округу Боумен, який гастролював за кордоном, не зміг провести польову операцію, досить подлатав її для транспортування в справжню операційну.
  
  - Ти знайшов цього маленького покидька? - запитала вона Марлоу.
  
  “Ні. Поки немає. Я це зроблю".
  
  "Я знаю тебе ..." Эвентид ненадовго відключилася, коли подіяв морфій або що там вона брала. Потім вона повернулася.
  
  “ Я не можу залишитися, - сказав Марлоу. - Я взяв те, що ви хотіли.
  
  Вона підняла сумку і поклала її на приліжковий столик.
  
  "Що саме це означає?" Запитав Джон.
  
  "Відкрий його," пробурмотів Ивентид.
  
  Джон опустив краю пакета і нахмурився, побачивши те, на що він дивився.
  
  Anderson Products, Inc.
  
  Пістолетний сейф з відбитками пальців і ключем
  
  гарантія 10 років
  
  Обидві жінки якийсь час дивилися на його нерозуміюче вираз обличчя, кожна по-своєму насолоджуючись його розгубленістю.
  
  Потім просвітлення.
  
  "Святий... Ти... "
  
  Очевидно, перш ніж ви перенесете операцію, вони проводять безліч тестів на предмет вашого фізичного стану.
  
  Він нахилився і обійняв її так міцно, як тільки наважився. Що насправді було не дуже міцно, настільки вражаючими були бинти. “І все в порядку. Я маю на увазі, після— " Він махнув рукою в бік рани.
  
  "Просто чудово", - сказала вона, сяючи.
  
  Марлоу запитав: “Ви знаєте? Хлопчик, дівчинка?"
  
  Ивентайд моргнув. Потім туманно розсміявся. “ Ти дійсно поняття не маєш, як це працює, чи не так?
  
  “ Взагалі ніяких.
  
  “Ну, ти знаєш, як частина цього працює. Коли ви з Еваном йдете в готель?"
  
  “Завтра. Він повинен був повернутися додому, щоб відповісти на деякі клопотання. Просто формальність. Повертаюся ввечері ".
  
  Ивентид знову почав задремывать. “Готель ... Озарк ... Пагорби. Я тобі казав...?"
  
  Слова ставали все більш невиразними.
  
  “ Я говорив тобі, що у них ... там є?
  
  "Так, ти це зробив".
  
  Але ця пропозиція не запам'яталося.
  
  “Гаряча ванна ... І вгадай, якої вона форми ... У вигляді серця. Вона у формі серця".
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 47
  
  Залишившись одна на військовому складі, Константа Марлоу зловила себе на тому, що розмірковує про перспективі декількох днів, коли дівчина, не ночующая будинку, буде ночувати вдома.
  
  Це не змушувало її серце шалено колотитися і пальці нервово постукувати.
  
  Їй сподобається суспільство Евана Квилла.
  
  Словесний стьоб.
  
  Страви. (Її кулінарний кругозір включав в себе не тільки печиво для сендвічів.)
  
  І, звичайно, компанія іншого роду.
  
  Вони повинні були бути недалеко від Міссісіпі. Може бути, вони могли б вирушити на річкову екскурсію. Таку, як на фотографіях на стінах її кімнати у Illinois Country Inn. Вона і Еван Квилл зробили б для туристів все, що в людських силах.
  
  Колісний велосипед.
  
  Звичайно, це було б кумедно.
  
  І в цей момент її телефон видав короткий звук.
  
  Повідомлення.
  
  Рис. Неприємно це говорити, але справа Оуена. Тільки що змінив список слухань. Не захотів слухати нашу відповідь. Переніс дату судового розгляду вперед. Доведеться погодитися. Залишив платіжну книжку в сейфі готелю. Перевірте іншого разу: the inn? СПОДІВАЮСЯ, що так . . .
  
  Ах ...
  
  Марлоу задумався, як відповісти. Проста, різка літера "К"?
  
  Або щось більш цивілізоване? “Облом, але я продовжу стежити за погодою. Тоді приберіть цього виродка як можна швидше ..."
  
  Але перш ніж вона встигла прийняти рішення, скласти і відправити повідомлення, вона відчула над собою тінь.
  
  Це був Френк Тремейн.
  
  “ Дещо, на що тобі слід поглянути. "Він поклав на стіл коричневу папку.
  
  "Що це?" - запитав я.
  
  Кивок у бік папки. “Можливо, вам варто подумати про те, щоб провести тут ще одну-дві ночі. "Брансвік рагу"? Їдальня вашого готелю? Найкраща в штаті. Незважаючи на те, що з squirrel у них нічого не виходить. Так що ... Почитай трохи, " сказав він, дістаючи з кишені кисет з тютюном, і вийшов, прямуючи в лабораторію на місці злочину.
  
  Марлоу приготувала собі чашку кави і відкрила папку. Всередині був документ, озаглавлений: "ЯНДИАНА ВІДДІЛ CВИПРАВЛЕНЬ DREPORT".
  
  Константа Марлоу почала читати. Вона закінчила і перечитала ще раз.
  
  Потім вона відкинулася на спинку стільця, втупившись у стелю. Його потрібно було пофарбувати.
  
  Раптова думка: відповіла вона на повідомлення Евана Куилла, що скасовує їх вихідні?
  
  Вона так не думала.
  
  Вона зробить це зараз.
  
  Але потім втратила хід думок, коли їй в голову прийшла ідея.
  
  Вона увійшла в лабораторію і побачила шерифа в білому халаті і захисних окулярах. Він подивився в її бік і зняв окуляри.
  
  Вона сказала: "Цікава історія про те, що ти розповів".
  
  “ Я думав, тобі це сподобається.
  
  "Джиммі Лонг?" запитала вона.
  
  "Нацистська молодь, яка любить грати в бамперні вантажівки".
  
  "Змогли б ви прожити з рекомендацією про п'ятирічний термін ув'язнення, з оцінкою за хорошу поведінку?"
  
  Тремейн був типово кмітливий. "Тобі потрібна послуга від його дядька Адольфа".
  
  - І він вирушає в "Олтон Медіум Сек'юріті".
  
  Тремейн навіть не вагався. “Цей покидьок наскочив на тебе, а не на мене. Ні шкіра з мого носа, ні зуби, ні що б там не слезало з мене в цьому виразі. Ви рекомендуєте те, що хочете ". Окуляри знову наділи.
  
  Вона повернулася на військовий склад.
  
  У дальньому кінці сиділи Оделл Девіс і Метті Шарлотт, переписывавшие запису з дощок для записів вбивств в звіти для місцевого прокурора.
  
  Вона встала і підійшла до цієї парі. Вона очікувала, що вони будуть друкувати в унісон, але це було не так. Він був машиністом з сенсорним управлінням, схоже, сто слів на хвилину. Шарлотта була хантом і пеком.
  
  "Привіт, Констант", - сказала вона.
  
  Девіс кивнув і посміхнувся. Його пальці тримали його, майже невидимі.
  
  "У вас є GPS-трекери?" Запитав Марлоу.
  
  “У нас є. Не користуємося ними часто".
  
  - Не таке вже заклад, як в поліції моралі Майамі, округ Боумен.
  
  "Де ви зазвичай встановлюєте їх на транспортному засобі?"
  
  Вони подивилися один на одного. Девіс сказав: "Я думаю, в останній раз, коли ми використовували одного з них, Кеннесо Біггса".
  
  "Метамфетаминовая плита".
  
  “ У колодязі для заднього колеса.
  
  "Справа ззаду".
  
  Девіс кивнув. “Праве заднє колесо в порядку. Хтось відволік його, коли він зупинився на світлофор, і ми зробили це там".
  
  “ Який радіус дії? - запитав я.
  
  - Миля, - сказала Шарлотта і повільно проткнула: W-It ...
  
  “ Та де ж вони можуть бути, ці слідопити?
  
  “ Комора на півдорозі звідси до лабораторії. Справа.
  
  "І як ти считываешь це, коли воно відстежується?"
  
  Девіс сказав: “Додаток, який ви завантажуєте. На телефон або iPad. Досить витончене. Але, знаєте... "
  
  Шарлотта доповнила: “Вам знадобиться ордер. Чорт". Вона зробила помилку і натиснула на відбій.
  
  "Цей шафа замкнений?"
  
  Пара ще раз подивилася один на одного, а потім повернулася до своїх клавіатур.
  
  "Я так не думаю", - сказав Девіс.
  
  "Спасибі".
  
  "О, і ще дещо-що?" Запропонувала Шарлотта.
  
  Збиралася вона попередити про ордері та належної правової процедури у відповідності з конституцією?
  
  Девіс продовжив за неї: "якби хтось збирався ним користуватися, йому, ймовірно, знадобилися б нові батарейки".
  
  “ Не модні, - сказала Шарлотта. Ці маленькі диски, які ти ніколи не зможеш знайти, коли вони тобі знадобляться. Тобі достатньо двох "А". У мене з собою ціла пачка.
  
  Девіс сказав. “Для іграшок наших дітей. У наші дні все електронне. Ми намагалися подарувати їм кубики і обручі, але—"
  
  "Ні крапельки не цікаво," сказала Шарлотта і полізла в сумочку. Вона простягнула Марлоу упаковку "Енерджайзерів".
  
  "Спасибі".
  
  Пара повернулася до друкування.
  
  Константа Марлоу нагадала собі, що їй потрібно написати Квиллу. Вона знайде час для цього. Але пізніше.
  
  Тепер вона поклала звіт про розташування ув'язнених, батарейки і коробку патронів калібру 380 в свій рюкзак, застебнула блискавку і, перекинувши його через плече, вийшла в коридор.
  
  Залишаю "Ореос" Френку Тремейну.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Глава 48
  
  Субота, 23 вересня, 11:30 ранку.
  
  Молодий чоловік окинув поглядом рівнини, в основному поля, призначені для вирощування овочів у відповідний сезон. Зараз, ранньої осені, вони були схожі на щетинистую щоку, земля гладка, короткі стебла стирчать низько.
  
  Вдалині виднілося кілька дерев. Із-за несподіваних нічних заморозків вони втратили все листя, крім самих пружних.
  
  Автобус йшов швидко. Він виїхав з Лютервилля, штат Індіана, п'ятьма годинами раніше і, хоча зупинявся вже шість разів, щоб забрати і висадити пасажирів, випереджав графік.
  
  "Ви часто робите це подорож?" - запитав чоловік, що сидів поруч з ним, і оглянув його з голови до ніг: від світлих, коротко підстрижених волосся до сірої вітровки, джинси і взуття Converse, все було свіжим. На вітровці все ще красувався цінник.
  
  Шкіра запитувача була темною, а волосся заплетене в короткі дреди. Його одяг була не новою і мішкуватою всюди.
  
  "Ні".
  
  “Я хочу. Збираюся побачити свою сім'ю".
  
  "Хм".
  
  Тиша.
  
  "Ти?"
  
  “Побачитися з сім'єю? Так".
  
  "Круто".
  
  Знову тиша.
  
  Сусід здався і повернувся до свого iPhone і плейлісту.
  
  Молодий чоловік продовжував дивитися у вікно. Вони проїхали повз покажчика.
  
  АЛЕЯ CЖАЙВОРОНКОМ
  
  YНАШЕ МІСТО. . .
  
  ФУНЦІЯ 1789 р.
  
  Незабаром автомобіль, дивно плавний для своїх розмірів, в'їхав на стоянку великий станції техобслуговування на околиці центру міста. На деяких зупинках автобус в'їжджав по діагоналі в місця, призначені тільки для пасажирів. Це були міста побільше, з автобусними станціями. Але тут, у Кларк-Веллі, штат Іллінойс, його стоянка була обмежена бордюром.
  
  Автобус злегка нахилився вправо, і пасажири вийшли з нього.
  
  "Приємно було побалакати з тобою, чувак", - сказав сусід по сидінню.
  
  В його голосі не було сарказму.
  
  Молодий чоловік кивнув, потім зняв свою спортивну сумку з верхньої полиці і вийшов на вулицю. У нього не було аккаунта Uber, фактично, взагалі не було кредитної картки, але у нього було 340,44 долара.
  
  Вони платять тобі у в'язниці.
  
  Хоча і трохи. Це означало тридцять місяців роботи в пральні і кафетерії.
  
  У порошно-бежевому "Малібу" сидів запилений таксист.
  
  Молодий чоловік заліз на заднє сидіння. "Один сім п'ять п'ять Кленовий гребінь".
  
  Водій поїхав, зберігаючи мовчання. Слухаю розмову по радіо.
  
  Незабаром вони під'їхали до будинку. Непогано. Пастельно-зелений, з білою обробкою. Білий паркан і, як він називався? Решітка.
  
  “Почекайте. Я буду через десять хвилин". І він дав чоловікові дві двадцятки, щоб запевнити його, що його пасажир не збирається звалювати.
  
  Молодий чоловік підійшов до гаража і відкрив двері, набравши код на цифровій клавіатурі.
  
  Код був простий. 4-6-1-0.
  
  Шістка була на червень, день народження Тамари.
  
  Рахунок 1:0 користь Еріка, Жовтень.
  
  І ця четвірка належала йому.
  
  Джейсон Хоуп народився у квітні.
  
  З гаража він увійшов в будинок. Він ніколи тут не був. Сім'я переїхала з Індіанаполіса незабаром після того, як його заарештували за збройне пограбування. Його батько обдурив не того чоловіка, який витягнув пістолет і зажадав повернути гроші - і ще десять тисяч за те, щоб він мовчав про аферу і не звертався в поліцію.
  
  Гроші - це одне. Гірше того, цей засранець вдарив Тем, коли вона спробувала його зупинити.
  
  Отже, Джейсон взяв "Сміт-і-Вессон" свого прадіда, пішов у бізнес і повернув гроші і навіть більше, після того, як його вдарили з пістолета.
  
  Джейсон добрався додому до того, як туди прибула поліція штату Індіана. Вони не змогли знайти пістолет — його сховав батько, — але було багато інших доказів. Аргумент про те, що він просто повертав те, що було раніше вкрадено, не виправдав його. Він отримав від двох до п'яти років.
  
  Пістолет був тим, хто це зробив.
  
  Якби він використовував тільки кулаки, його могли б усунути. Або, може бути, на шість місяців.
  
  Але вогнепальну зброю.
  
  Його батько кілька разів говорив, що "Сміт-і-Вессон" був причиною, по якій у нього відібрали сина.
  
  З-за нього і невдалої афери — і з—за того, що Тамара відправила дівчинку в лікарню без особливо вагомої причини, і з-за того, що Ерік лапал дівчинку, - сім'я вирішила переїхати.
  
  Він пройшов по першому поверху. Звичайно, в кімнатах не було нічого знайомого, хоча він дізнався меблі, сувеніри та картини.
  
  Він узяв одну. На ній він сам, Тем і Ерік.
  
  Це було багато років тому. Можна сказати, в той час, коли вони були невинні, але враховуючи їх батьків? Це слово ніколи не застосовувалося до дітей Хоуп, з тих пір як у них закінчилися памперси.
  
  У підвалі він пішов туди, куди вказав йому батько, і знайшов рюкзак, захований під стелею. Він відкрив його. Звичайна дорожня сумка. Всередині було більше ста п'ятдесяти тисяч двадцятками і канадськими доларами за п'ятдесят тисяч, пара одноразових телефонів, все ще в упаковках, кілька карток "Хвилин", пістолет і патрони. Він поклав пістолет і патрони назад. Останнє, з чим потрібно було виявляти аферу. Готівкові були підозрілі, але, зрештою, не незаконні.
  
  Нагорі він знайшов спальню, яка належала Тамарі. Прикрасами були зображення чірлідерів, команд, музичних колективів і плакати з самоствердженням. Одна з маминих вишиванок кидалася в очі. Він сів на ліжко, потім ліг на спину, поклавши голову на її подушку на кілька хвилин. Вдихали її запах.
  
  Потім він встав і вийшов на вулицю, натиснувши на кнопку, щоб опустити двері гаража.
  
  Він був злегка здивований, що водій все ще був там.
  
  Він забрався всередину і зачинив двері.
  
  Водій сказав: “Хороший будинок. Ти там живеш?"
  
  "Ні".
  
  Чоловік хмикнув і, коли більше нічого не було, поїхав туди, куди було зазначено.
  
  Через двадцять хвилин вони під'їжджали до автосалону старих автомобілів на шосе 27.
  
  Назва та адреса операції були вказані на картці розміром три на п'ять дюймів, що лежала в дорожній сумці. Очевидно, його батько поговорив з власником, коли вони тільки переїхали в місто, і на всяк випадок домовився з ним.
  
  Він попросив покликати його зараз, і незабаром з'явився огрядний чоловік у шикарному синьому костюмі. Вони удвох зайшли за головну будівлю, де він заплатив чоловікові вісім тисяч.
  
  “Зазвичай це коштує п'ятнадцять. Але з-за того, що твій батько зробив для цього міста ... Ти отримав це дешевше".
  
  Джейсон вдячно кивнув і розписався там, де йому було велено розписатися.
  
  Потім, поклавши спортивну сумку і рюкзак в багажник, він знову опинився на шосе.
  
  Думаючи про те, що його чекає попереду.
  
  Джейсон хотів заїхати в Західне центральне слідче ізолятор й побачитися з батьками і сестрою. Але з цим доведеться почекати. Його батько сказав йому — висловлюючись еліптично, тому що дзвінки прослуховувалися у в'язниці, — що копи можуть спробувати перехопити його в в'язниці і піти за ним.
  
  Що було б проблемою.
  
  Тому що Джейсон був на шляху до свого брата, який перебував у розшуку.
  
  У хлопця було три інтересу в житті. По-перше, читання.
  
  По-друге, відеоігри.
  
  І, по-третє, відвідувати жінок, які не хотіли, щоб їх відвідували.
  
  Однак "Інтереси" були занадто м'яким словом.
  
  "Одержимість" було більше схоже на це. Їх мати і батько старанно працювали, щоб контролювати хоча б останнє з цих мотивів всередині Еріка.
  
  Мабуть, вони були не дуже успішними.
  
  Всього інциденту, який призвів до краху Сімейного Надії, ніколи б не сталося, якби батьки не спробували вилікувати хлопчика.
  
  Природа є природа.
  
  Глен і Ліз краще, ніж хто-небудь інший, повинні були знати.
  
  Вони поступилися своєю природою ... Вони повинні були допомогти Еріку зробити те ж саме, а не намагатися вилікувати його. Заборона на нічні візити до нього, на пошук жінок в Інтернеті тільки підсилила його прагнення переслідувати жертв, причому більш екстремальними і необережними способами.
  
  Найми чортову повію, заради Бога. Роби, що хочеш, зроби їй трохи боляче, заплати їй і йди своєю дорогою.
  
  Джейсону це здалося простою справою.
  
  У Джейсона скоро буде можливість поговорити про це з Еріком. В даний час хлопчик ховався в печері в Міссурі — штаті, в якому, як виявилося, печер більше, ніж в будь-якому іншому, сім тисяч чи близько того.
  
  Поїхати туди його надихнула книга, яку він тільки що читав і перечитував перед школою, - "Пригоди Тома Сойєра" Марка Твена.
  
  Джейсон знайде його, а двоє членів Сім'ї Хоуп вирушать на захід. Можливо, в Колорадо. Ймовірно, в Каліфорнії.
  
  Ерік міг би потішити себе, а Джейсон продовжив би з того місця, на якому зупинився їх батько.
  
  Йому подобалася ідея продавати чистоту, хоча це, здавалося, пов'язане з деякими проблемами. Він волів більш прості афери. Джейсон був гарний собою і знав, що в цьому світі повно самотніх сердець з чековими книжками. Це були афери, якими він займався для своїх батьків. Молодий чоловік, літня жінка.
  
  "Ніж крізь масло", - сказав його батько.
  
  Удвох вони — у відповідності з метафорою цієї людини — тепер зробили б чималу роботу.
  
  Добрі Брати Сподіваються ...
  
  Він загальмував, коли старий пікап, який стояв перед ним, різко загальмував. Водій, худий шістдесятирічний чоловік у джинсах і футболці, виліз з машини і, озирнувшись, підняв вгору выжидающий палець.
  
  Джейсон кивнув.
  
  Здавалося, щось впало з автомобіля перед пікапом. Чоловік обійшов машину спереду, нахилився і закотив шину на узбіччя. Він повернувся до своєї вантажівки.
  
  Було це грою уяви Джейсона або у чоловіка дійсно було татуювання у вигляді свастики на передпліччя?
  
  Він не був упевнений. Ну, бритоголових придурків можна було знайти де завгодно.
  
  Він глянув у дзеркало заднього виду і побачив жінку в сонцезахисних окулярах і кепці. Очевидно, вона вийшла подивитися, що відбувається, і тепер забиралася назад у свій седан, старий і дивного оранжевого кольору.
  
  Незабаром вони знову рушили в дорогу.
  
  Через кілька миль два пікапи попереду від'їхали, і на наступному перехресті помаранчевий седан теж звернув.
  
  Шосе було в повному розпорядженні Джейсона Хоупа.
  
  Він помітив знак.
  
  МИССУРИ ЗТЕЙТ НА42 -муОСТРОВІ
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  ІНФОРМАЦІЯ ПРО АВТОРА
  
  
  Photo No Niko Giovanni Coniglio
  
  Джеффрі Дівер є бестселером New York Times, автором сорока семи романів, у тому числі останніх - "Рука годинникаря", "Час полювання" і "Опівнічний замок", а також дев'яноста коротких оповідань, в тому числі збірки "Зламана лялька" з участю Константа Марлоу. Його книги продаються в 150 країнах, перекладені на двадцять п'ять мов і були номіновані на десятки премій, включаючи "Едгар", "Ентоні" і "Шеймус".
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"