Дивер Джеффри : другие произведения.

Розмахування серцями

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  Зміст
  
  Джеффрі Дівер
  
  Титульний аркуш
  
  Авторські права
  
  Зміст
  
  Змахують Сердечка
  
  Інформація про автора
  
  Джеффрі Дівер
  Романи
  
  Серіал " Колтер Шоу "
  
  Час Полювання
  
  Фінальний поворот
  
  Прощальний чоловік
  
  Гра " Ніколи "
  Серія " Лінкольн Райм "
  
  Рука годинникаря
  
  Опівнічний Замок
  
  Ріжуча Кромка
  
  Годину Поховання
  
  Сталевий Поцілунок
  
  Колекціонер Шкіри
  
  Кімната для Вбивств
  
  Гарячий Дріт
  
  Розбите вікно
  
  Холодна Місяць
  
  Дванадцята карта
  
  Зниклий Чоловік
  
  Кам'яна Мавпа
  
  Порожній стілець
  
  Танцівниця в Труні
  
  Збирач Кісток
  Серіал " Кетрін Денс "
  
  Струмок Самотності
  
  СТАРПОМ
  
  Придорожні Хрести
  
  Лялька Спляча
  
  Серія Рун
  
  Важкі новини
  
  Смерть блакитний кінозірки
  
  Манхеттен - Мій Ритм.
  Серіал про Джона Пеллэме
  
  Пекельна кухня
  
  Кривавий Річковий Блюз
  
  Неглибокі Могили
  Автономні
  
  Жовтневий список
  
  Мертвим немає спокою (Автор)
  
  Карт-бланш (роман про Джеймса Бонда)
  
  Список спостереження (Творець/Учасник)
  
  Край
  
  Тіла , Залишені Позаду
  
  Сад звірів
  
  Синє Ніде
  
  Говоріння мовами
  
  Сльоза диявола
  
  Могила Дівиці
  
  Молячись Про Сон
  
  Урок Її Смерті
  
  Пані правосуддя
  Збірники короткометражної художньої літератури
  
  Проблеми в голові
  
  Потрійна Загроза
  
  Більш Збочений
  
  Викривлений
  Коротка художня література , Окремі Оповідання
  
  Підкидання сердечок, розповідь Лінкольна Райма
  
  Зламана лялька, Чотириповерховий цикл
  
  Годинник крайнього терміну, розповідь Колтера Шоу
  
  Схема
  
  Ідеальний план, розповідь Лінкольна Райма.
  
  Причина смерті
  
  Поворотний Момент
  
  Верона
  
  Підведення підсумків
  
  Дев'ятий і Ніде
  
  Другий заручник, розповідь Колтера Шоу
  
  Полонений, розповідь Колтера Шоу
  
  Клуб жертв
  
  Несподіваний Фінал
  
  Подвійний Хрест
  
  Клятви, розповідь Лінкольна Райма
  
  Постачальник, розповідь Лінкольна Райма
  
  Хрестоматійний випадок
  Оригінальні Аудиоработы
  
  Проект "Старлінг", радіопостановка
  
  Залишайтеся з Нами
  
  Непроханий Гість
  
  Вечір Побачення
  Редактор/Співавтор
  
  Рукопис Шопена (Автор / Співавтор)
  
  Мідний браслет (Автор / Співавтор)
  
  Після півночі нічого доброго не відбувається (Редактор / Співавтор)
  
  Крижаний холод (Співредактор/співавтор)
  
  Спекотна і задушлива кримінальна ніч (Редактор / співавтор)
  
  Книги, за які можна померти (Автор)
  
  Кращі американські детективні історії 2009 року (Редактор)
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Змахують Сердечка
  
  Розповідь Лінкольна Райма
  
  Джеффрі Дівер
  
  Сини Дж. П. Патнэма
  
  НЬЮ-ЙОРК
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  
  Сини Дж. П. Патнэма
  
  Видавці з 1838 року
  
  Відбиток компанії Penguin Random House LLC
  
  penguinrandomhouse.com
  
  
  Авторські права No 2023 від Gunner Publications, LLC
  
  Penguin Random House підтримує авторське право. Авторське право стимулює творчість, заохочує різноманітність думок, просуває свободу слова і створює динамічну культуру. Дякуємо вам за покупку авторизованого видання цієї книги і за дотримання законів про авторське право, не відтворюючи, не скануючи і не поширюючи яку-небудь її частину в будь-якій формі без дозволу. Ви підтримуєте письменників і дозволяєте Penguin Random House продовжувати публікувати книги для кожного читача.
  
  Електронна книга ISBN: 9780593422151
  
  Дизайн обкладинки: Тал Горецький
  
  Зображення для обкладинки: (фоторепортаж) Жолт Глінка / Moment / Getty Images; Лорадо / Getty Images; Рой Бішоп / Arcangel
  
  Це художній твір. Імена, персонажі, місця і події або є продуктом уяви автора або використовуються вымышленно, і будь-яке подібність з реальними людьми, живими чи мертвими, підприємствами, ротами, подіями або локаціями є цілком випадковим.
  
  pid_prh_6.1_144972610_c0_r0
  
  OceanofPDF.com
  Зміст
  
  Обкладинка
  
  Джеффрі Дівер
  
  Титульний аркуш
  
  Авторські права
  
  ЗМАХУЮТЬ СЕРДЕЧКА
  
  Інформація про автора
  
  _144972610_
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Ах, ось воно що.
  
  Він спостерігав за жінкою років сорока, з блідим, стесняющимся засмаги обличчям. Висока й струнка, вона була одягнена в темно-сірий светр, коричневу спідницю і темно-червону блузку. Вона йшла по Ривингтон-стріт в Нижньому Манхеттені, вузької — стіни каньйону тут нагадували комерційні будівлі, які зараз, рано ввечері, були затемнені.
  
  Це було ідеальне місце для їх побачення.
  
  Його нутрощі стиснулися від передчуття, від задоволення.
  
  Вийшовши з дуже милого кафе в двох кварталах звідси, він притулився до цегляної стіни, зливаючись з натовпом. Це було неважко, оскільки він ідеально вписувався в цю частину міста — білий чоловік років двадцяти п'яти, стрункий, в непотрібною, але всюдисущої шапочці для панчіх, яка майже ідеально підходила по відтінку до блузці жінки. Його одяг був саме такою, яку могла б мати людина, що суміщав кар'єру музиканта початківця і тимчасового коректора в юридичній фірмі: чорні джинси, пом'ятий картату сорочку і чорний піджак, назва бренду "Members Only" прийшло із зовсім іншої епохи, якщо не з іншого регіону.
  
  Такий чоловік, якого ніхто не помітить.
  
  Жінка робила те, що в наші дні роблять все на будь-який міський вулиці: ходила і відправляла повідомлення, ходила і відправляла повідомлення.
  
  Коли вона пройшла повз нього, він відрахував десять секунд і пішов за нею.
  
  Він не став обтяжувати себе оглядом. Він знав, що на цій ділянці Ривингтона немає відеокамер. Чоловік, який усе ретельно планував, він також знав точне місце, де до неї можна підійти: на під'їзній доріжці, що веде до будівельної майданчику праворуч від них, зараз принишклою, робітники в барах, ресторанах з друзями та сім'єю, вдома.
  
  Допитливий.
  
  Це слово, безумовно, стосується: він був дуже обережний у всьому, що робив у своєму житті і кар'єрі — що, ні, не належало ні до музики, ні до коректурі. Але етимологічну життя "допитливого" почалася не з цього. Його походження було допитливий, що по-латині означає "боязливий". Еволюція була цікавою. Зрештою це слово трансформувалося в його нинішній написання на німецькому мовою і сотні років тому стало означати "боязкий", а потім "надмірно обережний з-за страху". У 1900-х роках негативний рум'янець зник, і воно набуло своє нинішнє неупереджене значення "надзвичайно обережний".
  
  Це чудово описувало Еда Гейбла — наприклад, він не доторкався до того, що знаходилося в його рюкзаку, пальцями, тільки рукавичками або кастетом, які не залишали пізнаються відбитків.
  
  Слово "допитливий" також описувало певних людей, якими він захоплювався і про яких, що не дивно, думав у цей конкретний момент — серед них Тед Банді і вбивця з БТК.
  
  Думка про те, що він знаходиться в їх компанії, викликала у нього легкий трепет.
  
  Тепер жінка була ближче; він прискорив крок.
  
  Він глянув на будівельний майданчик, що в даний час являла собою просто глибоку яму, яка стане фундаментом висотки. Це було схоже на декорації з фільму про супергероїв — вхід в темну імперію зла під поверхнею землі.
  
  Розстебнувши блискавку на рюкзаку і запустивши руку всередину — знову кісточками пальців, — він сказав собі: чи вистачить цих відволікаючих думок.
  
  Це був час побачення.
  
  
  
  
  “ Жертва минулої ночі? На Ривингтон? Амелія Сакс розповідала Лінкольну Райму. “ Я знаю її багато років. Її губи були щільно стиснуті.
  
  Райм повернувся до неї в складному інвалідному кріслі з мотором; він страждав паралічем нижніх кінцівок, паралізований нижче шиї в результаті нещасного випадку під час огляду місця злочину багато років тому, хоча різні процедури відновили велику частину рухливості його правої руки. Його гарне обличчя з видатним носом і копицею темних волосся, обрамлявших лоб, світилося співчуття.
  
  Пара, одружена вже кілька років, перебувала у вітальні його міського будинку на Сентрал-Парк-Уест, в готичному стилі, який можна було б датувати вікторіанською епохою, якщо б хтось був схильний оцінювати власність на Манхеттені в термінах британської імперії.
  
  Сакс виглянула у вікно: миготіння крил відкидав тінь на куленепробивне скло. На фасаді будівлі гніздилися сапсани. “ Це дивно, Райм. Чим ми займаємося весь день? У будь-якому випадку, завжди є якась дистанція. Якийсь бар'єр. Інша справа, коли все відбувається ось так близько до дому ".
  
  Що те, що вони робили, було розслідуванням злочинів — Сакс в якості детектива поліції Нью-Йорка і Райм в якості експерта-криміналіста. Однак, що стосується її конкретного спостереження, Райм кілька з цим не погодився б. Його дружина відчувала незабутнє співчуття до всіх жертв, а не тільки до тих, кого вона могла випадково знати, як та жінка минулої ночі. Це було одне з якостей, які зробили його таким ефективним фахівцем з пошуку місця злочину.
  
  Лінкольн Райм, з іншого боку, був, як він іноді жартував, людиною, пристрасно бажали бути безпристрасним.
  
  Була середина ранку, в цей пізній березневий день, і вони пили каву, який помічник Райма, Тому, приніс кілька хвилин тому. Він також приніс випічку, яка стояла на таці поруч з плетеним кріслом, у якому сидів Сакс, але ні те, ні інше не було смачним. По-перше, вони не були гурманами, і потенційні розслідування, як правило, розпалювали апетит.
  
  Вона продовжила розповідати про свою подругу і їх історії. З Джоанною Міллс вона познайомилася багато років тому в світі моди. Сакс була моделлю, Міллс - помічницею фотографа, яка згодом стала успішним журналістом. Міллс кілька років була заміжня за чоловіком, з яким познайомилася, коли служила в армії, і він працював на державного підрядника. Незабаром після весілля він почав проявляти жорстокість. Спочатку цькування і, нарешті, фізичне насильство — або, швидше, спроба. Міллс завжди займалася самообороною.
  
  Любов застигла в гніві, а потім розчинилася в печалі. Незабаром послідував розлучення.
  
  "Вона нарешті повернулася до побачень, коли це сталося".
  
  "Нам знадобляться всі деталі", - сказав Райм.
  
  Як раз в цей момент пролунав дзвінок у двері, і вони подивилися на монітор камери відеоспостереження на стіні неподалік.
  
  Красива жінка років сорока стояла на ґанку, випроставшись, і холодними очима дивився в камеру.
  
  “Ми ось-ось їх отримаємо. А ось і Джоанна".
  
  
  
  
  Джоанна Міллс не була жертвою злочинів, які зазвичай розслідували Райм і Сакс.
  
  Вона ні в найменшій мірі не постраждала фізично.
  
  Хоча жертвою вона і була.
  
  "Мій шлюб ... Він не був таким вже чудовим".
  
  - Дещо з цього я розповіла Лінкольну, - сказала Сакс.
  
  Вона кивнула. “Я боявся пістолета. Пару років не ходив на побачення. Але потім я сказав: "Привіт, дівчинко. Ти хочеш когось у своєму житті. Продовжуй. 'Я зайшла в цей додаток. Сердечка зі стрілкою купідона на лінії, що перетинає букву "т '. Міллс разгладила свою чорну спідницю. На ній була біла блузка і чорний жакет, схожий на ті, що часто носила Сакс, хоча костюм Міллс не був скроєний так, щоб приховувати "Глок-17", який Сакс носила високо на стегні.
  
  "І я зустріла його".
  
  Особливий наголос на займеннику, як ніби вона тільки-но встромила його в дошку гострою шпилькою.
  
  “Кевін. Мені сподобалася його фотографія. Він був приблизно мого віку.
  
  "Він був досить гарний собою, але залучали більше його очі — вони здавалися добрими, і його посмішка". Довгасте обличчя жінки напружився, коли вона спохмурніла. Її темне волосся були строго зачесане назад, і вона час від часу заправляла вибилося пасмо на місце. На зап'ясті у неї було татуювання - персонаж мультфільму, якого Райм не впізнав, хоча, подумав він, можливо, жодного з них він не зміг би впізнати. Може бути, та миша.
  
  “Він був керівником в Силіконовій долині, - сказав він. Він добре писав, тому я знав, що він утворений, як він і сказав. Ніякого жахливого особистого багажу ". Знизування плечима. “Отже, я подумав, спробуй. Зараз мені самотньо. Що мені втрачати? Ми почали обмінюватися повідомленнями через додаток, а потім по електронній пошті ". Вона сьорбнула кави, який налила їй Сакс, хоча, схоже, він їй не сподобався. “Все пройшло чудово. Боже мій, майже ідеально. У нас було все це загальне. Нам подобалися одні й ті ж фільми, ресторани, політика, спорт. І він був відвертим у своєму минулому — він розповів мені про жорстоку дружину — вона говорила як жіноча версія Джима. І вона стверджувала, що хотіла дітей, але брехала про це ".
  
  Тепер її губи напружилися точно так само, як раніше губи Сакс. “ Я теж завжди хотіла їх. Він сказав, що ходив в клініку екстракорпорального запліднення, щоб дізнатися про використання сурогатної матері, але не думав, що у нього буде час самостійно належним чином виховати дитину. Чорт ... Я зробив в точності те ж саме. Звернувся в клініку.
  
  “Ми перейшли до телефону. Звичайно, в глибині душі — ви знаєте, про що говорять в новинах — я думав, що, може бути, це підробка і у нього нігерійський акцент, або російська, або щось в цьому роді. Але ні, він говорив зовсім як людина, що виросла в Маунтін-В'ю Пало-Альто, як він і сказав.
  
  “Ми розмовляли пару раз в тиждень. Іноді двічі на день. Про його братів і сестер, про моїх. Про його батьків. Про хороше ... і поганому. Нічого жахливого, просто лежачі поліцейські в сімейних відносинах. Ми говорили про особисту зустріч, але він працював на території Тихоокеанського регіону для своєї компанії та постійно подорожував. На щастя, це повинно було змінитися. Він отримував нову роботу — більше грошей і, що ще краще, у компанії був окружний офіс на Манхеттені. Він буде приїжджати сюди раз на місяць. Він додав у своєму електронному листі смайлик - і сердечко - можливо, тепер, коли у нього з'явився стимул, частіше.
  
  “Він був веселим і завжди цікавився тим, що я хотів сказати. В тому—то і справа, що він слухав". Погляд на Сакс, який, ймовірно, означав: "Чоловіки не завжди так гарні в цьому, чи не так?"
  
  “Потім, нарешті, він сказав, що почав працювати в іншій компанії і приїжджає до Нью-Йорка для ознайомлення. Він запитав, чи я не хочу повечеряти з ним — наче він майже нервував з-за цього. Я маю на увазі, от це було, ніби ми більш або менш зустрічалися два місяці, і він боявся, що я скажу "ні". Я розсміялася. Я сказала: "Нам краще!' І він згадав три або чотири ресторани, в яких подають страви, які подобаються нам обом. Як ніби він дійсно витратив деякий час на пошуки того, куди піти. Ми обрали один ".
  
  Міллс прочистила горло. "Потім трапилася минула ніч".
  
  Ні Райм, ні Сакс не вимовили ні слова, хоча Сакс коротко підбадьорливо кивнула своїй подрузі.
  
  "Минулої ночі," повторив Міллс пошепки, " я йшов додому з зупинки "Деланси" на Ривингтон, і я почув цей голос позаду себе. Мені здалося, там було написано: "Привіт, Джо-Джо". Це прізвисько дав мені Кевін. Мені потрібна була секунда, щоб збагнути — його не повинно було бути в місті до сьогоднішнього дня, так і з чого б йому бути в центрі, та ще поруч з моєю квартирою? Я обернулася, але це був не Кевін. Це був чоловік молодший, років тридцяти. І я вирішила, що, мабуть, мені здалося — я так багато думала про нього. Але він посміхався і йшов прямо до мене. Він зупинився і оглянув мене. А потім знову: "Джо-Джо'.
  
  “Я була збита з пантелику. На його обличчі з'явилася дивна посмішка, а потім він мене вдарив нею. Він розповів мені все — ніби пояснював приятелеві, що він робив на роботі в той день. Такий недбалий, такий безпристрасний. Він сказав, що ніякого Кевіна не було. Він повністю вигадав його. Ніякої Силіконової долини, ніякої поганої дружини, ніяких дітей від ЕКО, ніяких спільних фільмів. Його батьки померли, і він був єдиною дитиною в сім'ї. Все, що він сказав, було брехнею. Розіграш." Її голос затремтів, і вона повторила пошепки: “Розіграш ... А потім він простягнув мені конверт. Це була листівка до Дня Святого Валентина, без підпису. Просто смайлик. 'Це тобі', - сказав він, просто розвернувся і пішов. По-моєму, він насвистував. З тих пір від нього ні слова. Його телефон не обслуговується. Його обліковий запис електронної пошти? Видалена."
  
  Тепер ще трохи кави. Вона опустила кухоль і втупилася на поверхню, з якої розходилися концентричні кільця. Її руки, повинно бути, злегка тремтіли. Піднімаю погляд. “Це не було короткостроковим захопленням. Він продовжував у тому ж дусі весь цей час, і я закохалася в нього так, як це відбувається насправді, мало-помалу ".
  
  Потім емоції зникли, і на її обличчі з'явився стоїчне вираз. “Отже, це моє легендарне подорож у світ знайомств. Чудово, чи не так?"
  
  - Скільки йому зійшло з рук? - запитав Райм.
  
  Міллс спохмурніла. “ Прошу вибачення?
  
  Сакс: “Скільки ви йому дали? Або 'позичили'? Перевищення певної суми - це велика крадіжка. Кримінальний злочин".
  
  “О, я не дала йому ні пенні. Він ніколи ні про що не просив".
  
  Райм і Сакс перезирнулися.
  
  “Справа була не в цьому. Це не було шахрайством, як ви чуєте. Він хотів ... Я думаю, він просто хотів знищити мене. І понаблюдай за моєю реакцією, коли він це зробив." Вона відвела погляд. “Вираз його обличчя, його очі ... Він не міг надивитися на мою реакцію. Шок, біль".
  
  Райм стикався з будь-якою кількістю злочинців, яких можна було б назвати винятково злими, від холоднокровного професіонала до клінічного садиста. Подібна поведінка було вперше.
  
  “ Він доторкався до тебе? Хоча б поплескав по плечу? Запитав Райм. Він подивився на дружину. “ Акумулятор заряджений.
  
  Але Міллс сказав: “Ні. Він тримався на відстані".
  
  “Загрожувати тобі взагалі? Онлайн? Або особисто?"
  
  Вона похитала головою.
  
  Сакс запитала: “Як працює програма? Чи схоже воно на Tinder?"
  
  “У значній мірі. Ви вибираєте з категорій і прокручуєте їх, потім проводите пальцем ".
  
  Вона вивела на екран свій iPhone і зробила жест вказівним пальцем, який, мабуть, був повідомленням богу програми про те, що цей конкретний чоловік гідний подальшого вивчення. Райм ніколи не проводив пальцем по екрану з будь-якою метою; його спілкування з телефоном було чисто словесними командами.
  
  “Категорії? Деякі для сексу на одну ніч". Вона знизала плечима і видала глузливий смішок. “Ти був би здивований, наскільки великий цей розділ. Я був. Не моє. Крім того, є розділи для людей, які шукають когось, з ким можна подорожувати, грати в ігри або збиратися разом в ресторанах або винних клубах. Потім частина, призначена для людей, які націлені на відносини. Це та, на яку я пішов. Пауза. Трохи не розплакався. Вона стрималася. "Він звучав так чертовски щиро".
  
  Райм дивився на екран. Він одразу зазначив, що додаток забезпечений безліччю попереджень, а також там є адреси електронної пошти, за якими можна зв'язатися, та номера, за яким можна зателефонувати, якщо ви зазнаєте насильства або думаєте, що вас обманюють. Один банер свідчив:
  
  Справжні державні чиновники і збирачі боргів не використовують такі програми, як Hearts, для оплати.
  
  Міллс сказала: “Знаєш, добре, моє серце було розбите, і вся ця нісенітниця з острахом зброї повернеться. Пройде багато часу, перш ніж я спробую щось подібне знову. Але я був на службі; я був у зонах бойових дій. Я можу впоратися з сутичкою з такими придурками, як він. Але є люди, які цього не зможуть. У мене таке відчуття, що він робив це раніше. І він зробить це знову ".
  
  "Може бути, ми зможемо це з'ясувати", - сказав Райм. І попросив свій телефон подзвонити. Це було в Бюро по боротьбі з шахрайством окружного прокурора Манхеттена. Через мить він був на лінії з Уиллисоном Джонсом, старшим детективом, що спеціалізуються на аферах проти літніх людей та іммігрантів. Він працював понаднормово; обсяг його справ був астрономічним.
  
  “Лінкольн. Давненько не бачилися".
  
  "Дійсно, має".
  
  “Уїлл, привіт, це Амелія, ти на гучного зв'язку з Лінкольном, мною і Джоан Міллс. У нас виникла ситуація".
  
  Райм сказав: “Дайте нам знати, якщо чули про що-небудь подібному. Схоже на звичайну інтернет-аферу "Самотні серця". Додаток для знайомств. Але є одна заковика — йому не потрібні гроші".
  
  "Він!"
  
  Який відповів на питання.
  
  Сакс детально описала ситуацію з Міллсом, і Джонс сказав: “Так, те ж саме. Встановлює з'єднання, потім без всякої причини просто висмикує вилку. І робить це особисто. Чортів психологічний садист, запитаєте ви мене. Ми думали, це частина більш масштабного плану. Можливо, жертв направляють до приватного детектива, який працює з суб'єктом. Вони беруть з жертви погодинну оплату, намагаючись 'знайти' свого коханця, і просто привласнюють гроші. Але нічого з цього. Після останньої зустрічі, подібної до вашої міс Міллс, він просто зник. Чисте привид."
  
  - Профіль жертви? - запитала Сакс.
  
  “Три жінки від тридцяти п'яти до сорока п'яти. Розведений або овдовілий. Один чоловік. Сорок три. Всі на різних сайтах знайомств. І один з них був "Черви".
  
  “ Офіцер Джонс?
  
  "Так, міс Міллс?"
  
  "Є щось, у чому його можна звинуватити?"
  
  “ Боюся, що ні. Поки ви не перебуваєте під присягою, не розмовляєте з федеральними слідчими чи не выманиваете у когось щось корисне, ви звичайно можете брехати до посиніння. Це не правопорушення. Так от, тут є делікт."
  
  "Це цивільна справа, а не кримінальну, вірно?"
  
  “Е-е-е .. Як наклеп чи автомобільна аварія, що означає, що ви можете подати в суд на відшкодування шкоди. Тут позов буде 'умисне заподіяння емоційного розладу'. Але я повинен сказати вам, що суддям це не подобається. Занадто легко зловживати. Більшість справ припиняються відразу ж, і в тих, які затягуються, майже завжди обвинувачений вчинив щось, що має реальні фізичні наслідки. Все одно що сказати комусь, що він тільки що з'їв щось, на що у нього смертельна алергія, і йому краще засунути палець собі в горло, щоб впоратися з цим. Те, що зробив цей суб'єкт, насправді не підпадає під цю категорію.
  
  "Розіграш" прошепотів Міллс.
  
  Джонс клацнув язиком. “Знаєш, іноді в моїй роботі є обвинувачені, яких ти просто не можеш зібрати воєдино для винесення обвинувального вироку. Вони йдуть. Але у мене є фантазія, що вони раптово відчують себе винуватими в тому, що зробили. І це буде переслідувати їх все життя ... Може бути, це буде покаранням для твого хлопчика ". Він усміхнувся. “Але тоді, тільки нікому не кажи, я вірив у Санта-Клауса, поки мені не виповнилося тринадцять. Так що, вибач ти нічого не можеш зробити.
  
  "Звичайно, може бути, він просто втомиться від цього і перейде до іншого хобі".
  
  
  
  
  Привіт, Кей Ти,
  
  Хороші новини! Спочатку я ділюся ними з моєю ОСОБЛИВОЮ ТОБОЮ. Потім з мамою, сестрою і навіть з Великим Роном. Так, сам Ронстер! Підвищення відбулося! Я приїду в Нью-Йорк через тиждень, щоб пошукати місце. Хм, цікаво, чи є там гід, на якого я міг би покластися в пошуку місця для розкопок? Є хтось, чиє ім'я Кетрін, а прізвище Тревіс?
  
  Всі ці місяці в роз'їздах, Токіо, Тайбей, Сінгапурі ... Мріяв побачити тебе особисто. Тепер все це позаду!
  
  Отже, наше перше побачення: зали у стилі імпресіонізму в Метрополітен, потім вечеря? Та таверна на Грін все ще відкрита? У Центральному парку, вірно? Я пам'ятаю це місце з якогось романтичного фільму давним-давно. І я завжди думав, що якби зустрів міс Райт, то захотів би піти туди на наше перше побачення.
  
  Поцілуй мене в маківку ...
  
  Приємних снів ... Скоро побачимося. НЕ МОЖУ ДОЧЕКАТИСЯ!!!
  
  —З любов'ю, Бред.
  
  Проблема з Тедом Банді, з Джеффрі Дамером, з Джоном Уейном Гейсі полягала в тому, що вони забирали життя.
  
  Це був дурний трюїзм — що серійні вбивці вбивають, — але має далекосяжні наслідки для практикуючого (ну, і для жертв теж, але це їх проблема).
  
  Вбивство, вважав Ед Гейбл, завдавав клопоту з однієї конкретної причини — і не тому, що поліція розглядала його як гребаное справу і задіяла ресурси правоохоронних органів, стримуючи чиюсь смертоносну продукцію. (Велика четвірка - Луїс Гаравито, Педро Лопес, Джавед Ікбал і Михайло Попков — в сукупності розправилася з більш ніж чотирма сотнями жертв, роками вислизаючи від поліції.)
  
  Ні, проблема була художньою: кілька годин страху і тортур, або, може бути, навіть не цього, а потім сплив кров'ю ... і блаженний сон.
  
  Його метою було зробити так, щоб біль тривала набагато довше.
  
  Гейбл, з чорними волоссям, укладеними гелем, чисто виголений, як завжди, сьогодні працював вдома, у скромній квартирі з виглядом багатого людини: на зелену смугу, яка була Беттері, і гавань за нею. На ньому були боксерські шорти і синя футболка, підкреслюють його струнку фігуру. Два комп'ютери були відкриті. Праворуч був той, який він використовував для додатків і електронних листів своїм подружкам.
  
  Далеко від робочих місць, за яких фахівців він видавав себе під час полювання, він працював в LeGrande, Simms & Emerson, де був зіркою арбітражного відділу. Саме це слово лякало людей, які вірили, що це якийсь чарівний, незбагненний процес глибоко в економічному серце суспільства, який обдурив їх, і поставив під загрозу їхню пенсію та іпотеку. Насправді арбітраж був у вищій мірі буденним і економічно обґрунтованим справою — просто купувати щось на одному ринку і продавати це з прибутком на іншому. Гейбл використовував програмне забезпечення, яке він написав сам, щоб здійснювати такі операції за мілісекунди. Будучи математичним генієм, він міг зробити це швидко, а потім повернутися до свого справжнього покликання, яке Юнг називав Тіньовим "Я".
  
  Після важкої юності і нудних років навчання в коледжі він серйозно почав вивчати психопатологию, зокрема серійні вбивства. Він знав, що через кілька років його підштовхнуть до дії — кінець двадцятих - це час, коли я більше не можу стримуватися. На відміну від деяких бідолах, які щосили опиралися Бажанням, Гейбл просто знизав плечима і продовжив стикатися з двома проблемами, які представляли його Тіньовий "Я", як ніби вони були частиною аналізу часової складності алгоритму Дейкстри у порівнянні з Беллманом-Фордом, враховуючи Тета ((| E | + | V |) log | V |) при написанні арбітражного коду.
  
  Проблема перша: як продовжити біль його жертв.
  
  Проблема друга: як уникнути цієї історії зі смертельною ін'єкцією.
  
  Викрадення і тривалі тортури були виключені — як довго це може тривати? І в кінці кінців, він припустив, що крики стануть нудними. І копи — і справжні кримінальні подкастеры — накинулися б на вас з усіх боків.
  
  А потім, в минулому році, як раз в той час, коли він відчув, що більше не може чинити опір цьому Пориву, натхнення.
  
  У формі, судячи з усього, Загальнонаціональної громадської радіопередачі.
  
  Мова йшла про інтернет-шахраїв - бойлерних в Нігерії, Гані, Кореї та Східній Європі, де чоловіки нападали на самотніх, як чоловіків, так і жінок, і видурювали у них гроші. Тема програми, жінка середніх років, яку викрали, звучала зовсім знищена.
  
  Ця думка вразила його, як електричний розряд.
  
  Він поступово проникав у життя людей, змушуючи їх довіряти йому і піклуватися про нього — і ніколи не просив ні пенні, що було б злочином. На самому справі, він міг би запропонувати їм готівку, так що не було навіть натяку на щось юридично неправильне з його боку.
  
  Ідеально: вигаданий персонаж присутній в їхньому житті. Вони знають його в деталях, вони піклуються про нього, вони люблять його.
  
  Вони залежать від нього.
  
  І тоді ...
  
  Бац. Він говорить правду, насолоджуючись їх переляканою реакцією.
  
  Слова ... Вони були б його зброєю.
  
  Як ніж Попова, або різницький тесак Ян Синьхая, чи кийок Теда Банді.
  
  Слова . . .
  
  Електронний лист з'явився в одному з п'яти відкритих вікон його Dell.
  
  Він прочитав його, усміхнувся, відкинувся на спинку стільця і надрукував.
  
  Марла:
  
  Гаразд, останній лист був таким гарячим, що мені знадобилася прихватки, щоб утримати його! Як ви очікуєте, що чоловік виконає будь-яку роботу, коли ви відправляєте йому подібні речі? Отже, ось про що я думаю — скільки ми пишемо і говоримо, вже місяць? Але ви знаєте старе вислів: людина живе не тільки байтами. У нього має бути щось справжнє . . . ЛОЛ! Отже, я сказав їм у корпорації, слухайте, я переїжджаю в Нью-Йорк. Кінець історії. Вони погодилися!
  
  Я прилітаю у вівторок, і у тебе є наказ, жінка: я очікую, що ти зустрінеш мене в аеропорту без одягу ... в одному пальто (ха!). Може бути, я подивлюся, чи ми зможемо дістати один з тих лімузинів з віконцем між водієм і задньою частиною (бачиш, я пам'ятаю твою фантазію!).
  
  Не можу дочекатися, коли побачу тебе ...
  
  Ти повинен заповнити це останнє слово!
  
  Люблю тебе,
  Тоні
  
  
  
  
  “ Ви намагалися дізнатися його справжнє ім'я у Хартса?
  
  Джоанна Міллс кивнула. “Але це було марно. Є така штука, як розсилка повідомлень про зловживання. Я так і не отримала від них відповіді, і коли я зателефонувала за номером вісімсот, то опинилася в колл-центрі. Той, з ким я розмовляв, сказав, що якщо хтось не відправляє зображення жорстокого поводження з дітьми або не висловлює відкритих погроз, це не його справа. І він сказав, що навіть якщо у них є постанова суду, вони не реєструють IP-адреси учасників ".
  
  Сакс усміхнулася. “ Значить, дружини не бачать згадки про службу знайомств "Серця" у своєму інтернет-журналі. В той вечір за обіднім столом відбулася цікава дискусія ... І ми все одно не змогли отримати ордер. Він не зробив нічого протизаконного.
  
  Міллс похитала головою. “Що ж, спасибі, що вислухала мене. Я сподівалася, що він скоїв якийсь злочин, але—"
  
  "О, я не думаю, що ми готові залишити все як є, чи не так?" Запитливий погляд на його дружину.
  
  “Ні. Ні в якому разі".
  
  "Гаразд," повільно вимовив Райм, " я хочу знайти його. І, схоже, нам доведеться зробити це старомодним способом. Сакс?
  
  Вона кивнула і підійшла до полиці, де зберігала свою зброю. Вона сунула його в свою сіру пластикову кобуру "Блэкхок", зрівноваживши двома повними магазинами на протилежному стегні, потім одягла куртку і вийшла за двері на туманний ранковий повітря.
  
  
  
  
  Кожне злочин, розмірковувала Амелія Сакс, породжує кілька сцен.
  
  Основні з них в даному випадку — інтернет і додаток для знайомств — були, мабуть, найбільш важливими, але в даний час були недоступні. Якщо б їх суб'єкт планував, скажімо, терористичний акт, тоді поліція Нью-Йорка, Бюро і Національна безпека — навіть ЦРУ і інші агентства alphabet - обрушилися б на материнську компанію Hearts і витягли б з них посвідчення особи вигаданого Кевіна. Фраза "ми не реєструємо користувачів" зазвичай є брехнею. Сакс дізналася, що все, що людина робить в Інтернеті, так чи інакше реєструється.
  
  Але для такого злочинця, як цей суб'єкт, їм довелося б звернутися до другорядних сцен, однією з найважливіших була та, де він зустрів Джоанну Міллс на вулиці, щоб передати своє послання і жорстоку вітальну листівку.
  
  Усміхнене обличчя . . .
  
  Засновником сучасної криміналістики — тобто наукового криміналістичного аналізу — був Едмон Локар, француз, який працював у своїй професії до середини минулого століття. Його теорія полягала в тому, що в кожному злочині відбувається передача речових доказів між злочинцем і жертвою, а також самого місця події. Процес був неминучий. Передача відбувалася завжди, і старанний, наглядова і розумний слідчий зазвичай міг виявити докази, достатні для судового переслідування злочинця.
  
  Однак слово "зазвичай" було найпікантнішим.
  
  "Особливо в цьому випадку", - подумала Амелія Сакс.
  
  У місці на Ривингтон-стріт, де зустрілися ці двоє, могли міститися докази викривають, скинуті з взуття суб'єкта або випали з його тіла: пасмо волосся, трохи пилу, клітини епідермісу, крихітний шматочок їжі або засохлого напою.
  
  Будь-яка з них могла привести назад до його дому або офісу.
  
  Але не тут і не сьогодні.
  
  Тому що місцем зустрічі було обрано по одній причині: воно знаходилося прямо посеред під'їзної доріжки, яку робітники з сусідньої будівельного майданчика поливали з шланга кілька разів в день.
  
  Вода знищує докази набагато ефективніше, ніж вогонь.
  
  Крупиці життєво важливою "пилу" месьє Локара, як він називав докази, повинні були виходити від єдиною іншою загальною зв'язку між злочинцем і жертвою.
  
  Сумно відома вітальна листівка.
  
  
  
  
  В таунхаусі Райма вітальня була розділена на дві частини: одна представляла собою зону, відкриту в хол і їдальню, з каміном, стільцями і столами, а також високими мольбертами, на яких стояли дошки з матеріалами справи, на яких були записані профілі підозрюваних і докази.
  
  Біля дальньої стіни знаходилася друга частина кімнати - працює криміналістична лабораторія, якій позавидовало б будь невеликий або навіть середнє поліцейське управління. Воно було розділене скляною стіною від підлоги до стелі, призначеної для запобігання фальсифікації доказів матеріалами ззовні (судово-медичної атакою номер один з боку адвокатів захисту було заява про забруднення доказів).
  
  Саме тут Амелія Сакс - в лабораторному халаті, масці і рукавичках — зараз уважно вивчала червоний конверт і листівку всередині.
  
  Вони спробували визначити, де суб'єкт купив її, але дізналися з відділу зв'язків з громадськістю компанії-виробника листівок, що за минулий рік було продано 4,8 мільйона примірників цього конкретного послання до Дня Святого Валентина.
  
  Рухаємося далі ...
  
  Ручка, яку він використовував для смайлика, містила звичайні чорнило Sharpie, що також робило неможливим використання цього інструменту.
  
  Прокип'ятити листівку і конверт, Сакс оголосила: “Відбитків немає. Він тримав її в рукавичках, коли брав у руки будинку, а потім тримав за краї, коли віддавав їй. Може бути, кісточками пальців".
  
  Це могло означати, що у нього було досьє або були зняті відбитки пальців для отримання дозволу або дозволу на приховане носіння зброї, хоча всі досвідчені злочинці хотіли зберегти свої відбитки при собі, незалежно від того, були вони в досьє чи ні. Це був просто професійний трюк.
  
  "Може бути, помацати ДНК, але." Вона знизала плечима.
  
  Останнє слово передавало повідомлення про те, що, якщо його немає в базі даних CODIS, що було малоймовірно, оскільки вона була досить маленькою, діаграма його дезоксирибонуклеїнової кислоти не принесе їм ніякої користі.
  
  Вона крикнула через звукову систему: “Інші сліди включають бетонну пил. Збігаються із зразками, які я взяла з будівельного майданчика. Сажа. Бруд, теж з будівельного майданчика. Потім пляма на конверті. Я отримую деякі результати ". Вона дивилася на екран монітора, підключеного до лабораторного газового хроматографу / мас-спектрометру, робочої конячці криміналістичних лабораторій; він виділяє і ідентифікує невідомі речовини, зібрані на місці пригоди.
  
  "Залишки Н2О, кофеїн, алкалоїди, амінокислоти, катехін, епікатехін, теобромін і теофілін".
  
  "А, чорний чай," сказав Райм. Хімік за освітою, криміналіст володів енциклопедичними знаннями про матеріали, які опинилися в його лабораторії після того, як були зібрані на місці злочину. Він додав: “Останні два, які ви згадали, - це поліфеноли, які роблять листя гіркими. Захист від тварин і комах. Хіба природа не дивна?"
  
  Ідеальні докази - це (1) легко ідентифікуються, (2) надзвичайно рідкісні і (3) продаються відомими або швидко знайденими постачальниками.
  
  Другий - найважливіший.
  
  І це був точно не чорний чай.
  
  Марно.
  
  Знову глянувши на екран, Сакс сказала: “Так, але це ще не все: білки, ліпіди і вуглеводи в пропорціях, що нагадують горіхи. А також сахарозу — столовий цукор і сіль, камеді, лецитин і карагенан.
  
  "Це емульгатор, останній," сказав Райм. “ Хм. Лактоза є?
  
  "Ні".
  
  "Отже, замінник молока".
  
  Вона пошукала в Інтернеті. “Відповідає мигдальному молока. Я проведу опитування в ресторанах і кав'ярнях".
  
  Він кивнув.
  
  Вона почала обдзвонювати заклади громадського харчування в п'яти кварталах від того місця, де він, імовірно, чекав, коли Джоанна Міллс вийде з метро по дорозі додому. Вона знайшла тільки одне, де подавали мигдальне молоко.
  
  Чашка кави Джо.
  
  Було одне розчарування в цьому місці. Камера відеоспостереження не працювала.
  
  Але в нього була одна перевага, яка, можливо, переважувало цю невдачу.
  
  Вони ще не винесли вчорашній сміття.
  
  
  
  
  “Це він! ТАК. Як ви його знайшли?"
  
  Джоанна Міллс повернулася до вітальні. Вона сиділа з Раймом і Сакс, розглядаючи фотографію з округу Лаудон, штат Вірджинія, де виріс Едвард Рей Гейбл.
  
  — Я рилася в смітті в кав'ярні і... - почала Сакс.
  
  Міллс видав гавкаючий здивований смішок.
  
  “Ні, поліцейська робота - це не тільки гламурні автомобільні погоні і перестрілки. І я знайшла чек на чай з мигдальним молоком. Cuppa Joe ".
  
  “Звичайно. Я знаю це".
  
  “ Судячи з позначки часу, він був там приблизно за півгодини до того, як ви вийшли з метро. Він випив чай, намалював смайлик на картці і пішов вас зустрічати.
  
  “ У чому було звинувачено у Вірджинії?
  
  - Підпал, - серйозно сказав Райм.
  
  Вона насупилася, можливо, у відповідь на його занепокоєння, яке могло здатися надмірним.
  
  Він пояснив: “Це був не класичний підпал — з помсти або заради наживи. Це була розвага. Занедбаний сарай. І його підозрювали в інших інцидентах, які сталися кілька років тому ".
  
  Сакс сказала: “Подібні підпали є частиною Тріади Макдональда — поведінкових індикаторів у дітей, які припускають насильство, включаючи серійні убивства, у дорослому віці. Розпалювання пожеж, заподіяння шкоди тваринам і мочіння в ліжко.
  
  “Я закохувалася в серійного вбивцю. Господи ... Як ти думаєш, він когось убив?"
  
  “ Ймовірно, немає. Можливо, того, що він робить з сайтами знайомств, достатньо, щоб задовольнити його. Але проблема з такою поведінкою, як у нього, в тому, що воно загострюється. Того, що досить для нього сьогодні, може не вистачити на наступному тижні".
  
  "Значить, він перейшов би до даної справи?"
  
  У Райма зажужжал телефон. Він кивнув у відповідь. “ Можливо, це відповідь на те питання.
  
  
  
  Кілька років тому Сакс і Райм вели справу, за якою серійний вбивця працював на корпорацію з інтелектуального аналізу даних. Цей чоловік використав інформацію, що була в досьє компанії, щоб познайомитися з потенційними жертвами і, проникнувши в їх життя, вбити їх або зруйнувати психологічно.
  
  Не надто відрізнявся від того, чим займався їх суб'єкт в даний час.
  
  Компанія без коливань визнала, що вона зібрала всі зображення особи, які тільки змогла, з Інтернету і загальнодоступних записів, ідентифікувала його власника і склала економічний і демографічний профіль цієї людини, а також його витрати. Потім упаковка була продана роздрібним торговцям для використання в рекламі і прямому маркетингу.
  
  Генеральний директор, з яким працювали Райм і Сакс, пішов, і тепер компанією керував чоловік по імені Харміт Сінгх, досвідчений керівник в світі інформаційних технологій, який став експертом з інтелектуального аналізу даних.
  
  Тепер цей чоловік передзвонював Райму.
  
  "Лінкольн Райм", - сказав він з ледь помітним індійським акцентом. “Ах, Лінкольн Райм ... Причина, по якій ви подзвонили? Сподіваюся, це було дружнє спілкування. Як поживають мої діти? Дуже добре, дякую. Сіка виграла чемпіонат з правопису. Йому всього сім років! Расс в десять років вже зірковий нападник. І я зайнявся біговими лижами, в той час як моя дружина продовжує вести свій вельми успішний кулінарний подкаст ".
  
  Потім настала тиша.
  
  “ Ти знаєш, чому я дзвоню, Сінгх.
  
  "Розслідування, звичайно". Він був стривожений загальними принципами; комерційні компанії завжди неохоче занурюють свої корпоративні пальці в роботу поліції. Можуть виникнути проблеми зі зв'язками з громадськістю.
  
  З іншого боку, у тому більш ранньому разі Райм і Сакс врятували компанію від можливого банкрутства за співробітника-негідника. У певному сенсі, можна сказати, що Сінгх був зобов'язаний їм своєю роботою. Отже, зворотний виклик. І попередньо прослушивающее вухо.
  
  Райм продовжив: "За останній рік ми дзвонили вам тільки один раз".
  
  "Двічі".
  
  “Вони були частиною однієї і тієї ж справи. Це вважається за одне".
  
  Ще один подих.
  
  "У будь-якому разі, - додала Сакс, - те, що нам потрібно, буде абсолютно законним".
  
  “ Отже. "Сінгх просвітлів, ожвавився. “ У вас є ордер.
  
  "Ми часто телефонуємо як клієнти", - сказав Райм.
  
  "Як це?" - запитав я.
  
  “На ринку для деяких ваших товарів. Купівельні звички певних людей, про яких ви зібрали дані".
  
  “Ми продаємо це в рекламних цілях. Навіщо вам це потрібно?"
  
  “Ми з Амелієй думаємо про відкриття інтернет-магазину. Роздрібна торгівля. І я зацікавлений у потенційного покупця . . . Я хочу знати, що він купив. Різні сайти. Чи правий я, припускаючи, що коли люди роблять покупки онлайн, вони можуть відмовитися від того, щоб ви продавали їх дані"?
  
  Пауза. "Загалом це правильно".
  
  "І чи правий я, припускаючи, що кнопка відмови дуже маленька і її важко знайти?"
  
  "Голка, стіг сіна".
  
  “Я збираюся сказати вам ім'я і адресу, і я хотів би знати, що цей чоловік купив в Інтернеті. Зокрема, книги, зброя теж".
  
  "Ми отфильтровываем зброю".
  
  “ Тоді ножі, списи, луки і стріли.
  
  "Серйозно?"
  
  “ І ми дуже поспішаємо, Сінгх.
  
  “О, все в порядку. Ім'я?"
  
  “ Едвард Рей Гейбл. Бі-Л-Е. Райм назвав адресу, потім сказав: "Я розумію, це може зайняти деякий час, але передзвони нам—"
  
  "У мене це є".
  
  "Що?"
  
  Пауза. “ Його досьє лежить переді мною. Але, о, чорт.
  
  Троє у вітальні перезирнулися.
  
  “ У чому справа, Сінгх? - Запитав Райм.
  
  "Дозволь мені просто надіслати це тобі".
  
  Сакс назвала йому адресу. Вони почули брязкіт ключів.
  
  “ Чи можу я запитати? Ця людина, цей Гейбл, він підозрюваний?
  
  "Абсолютно вірно".
  
  "Тоді злови його як можна швидше," сказав Сінгх серйозним пошепки.
  
  
  
  
  “ Лінк! Я як раз збирався тобі подзвонити. У мене для тебе справа.
  
  Людина на іншому кінці дроту, Лон Селлитто, був "золотим щитом", працював в штаб-квартирі, відділі по розслідуванню особливо важливих справ. Він був напарником Райма багато років тому, коли криміналіст був начальником відділу з розслідування злочинів поліції Нью-Йорка.
  
  “ Пізніше, Лон. У нас є дещо для вас". Як тільки вони прочитали список покупок Гейбла, складений компанією Сінгха, Райм негайно зателефонував детективу.
  
  "Що ти маєш на увазі?"
  
  Райма не особливо турбував протокол гучного зв'язку, і іноді, як зараз, він забував повідомляти про присутність інших людей у вітальні. Сакс владнала формальності.
  
  Райм поморщився з-за затримки і продовжив розповідати лейтенанту-детективу про Еде Гейбле, його професії і минулому.
  
  “ Господи, що за придурок. Вибачте за мій французький.
  
  “ Ну, далі буде ще гірше, Лон. Я тільки що отримав список його книг покупок за останні п'ять років. Він витратив більше двох тисяч доларів на книги про серійних вбивць і поліцейські керівництва по розслідуванню вбивств. У всіх них є глави про серійних злочинців. А це означає, що вони також можуть розповісти кому-небудь, як уникнути затримання. І він купив сувеніри та пам'ятні речі серійного вбивці ".
  
  “Срань господня. Як ляльки?"
  
  Райм не знав, що це таке, і не став питати. “ Отже, Лон...
  
  Детектив зітхнув. "Я знаю, з якого приводу ви телефонуєте, але спочатку у мене до вас запитання: що це за оверт?"
  
  Сакс сказала: “Ми думаємо, що у нього є четверо чи п'ятеро чоловіків і жінок, з якими він листується. Можливо, більше".
  
  “Він просто морочить голову. Це жахливо, я розумію, але я нічого не можу вдіяти. Мені потрібна ця відверта роль. А книжки? Весь світ любить серійних вбивць ".
  
  Райм: “Він збирається переступити межу і почати вбивати, Лон. Ми з тобою обидва вели серійні справи. Ти знаєш, що таке трапляється".
  
  "У нього є зброя?"
  
  “ Можливо. Ми не знаємо. Дві людини, Лон. Все, про що я прошу. Двоє. Навіть новачки. Спостереження протягом місяця. Нехай буде з п'ятої вечора до третьої ранку, якщо він піде у відкриту, то не вдень.
  
  Селлитто уривчасто засміявся. “Ти жартуєш, Лінк. У мене немає на це коштів. І навіть тоді, двоє хлопців? Нічого не вийде".
  
  Сакс сказала: "Лон, він руйнує життя цих людей, навіть якщо він не робить цього".
  
  “Так, ну, життя багатьох людей руйнуються з причин, які вписуються в кримінальний кодекс Нью-Йорка. Вони на першому місці. Тепер у мене є ця справа. Це масштабно. Торгівля людьми. Ви, хлопці, любите притискати цих придурків ".
  
  Райм глянув на Сакс, яка заповнила напружену паузу Селлитто словами: “Звичайно, Лон. Ми погодимося".
  
  “Чувак, спасибі ... Робота проста, простіше простого. Є порожній контейнер, в якому є кілька хороших зачіпок. Нам потрібно його знайти".
  
  Відчувши мовчання цієї пари, Селлитто сказав: “Мені дуже шкода, Лінк. Але, агов, якщо твій хлопець хоча б доторкнеться до чийого-небудь ліктя, якого йому робити не треба, я приведу до тебе твоїх спостерігачів. Але поки цього не відбудеться, я дійсно нічого не можу вдіяти ".
  
  Це був другий раз за останні кілька днів, коли Райм почув цю фразу. Так сталося, що це було одне з його найменш улюблених висловів в англійській мові.
  
  
  
  
  Два тижні потому.
  
  Сандра—
  
  Я думав про тебе всю минулу ніч і про те важкому випробуванні, через яке ти, мабуть, пройшла у зв'язку зі смертю твоєї тітки.
  
  Я розповів вам, як я втратив свою дружину, але я не думаю, що я розповів вам, як я втратив свою матір за обставин, які звучать точно так само, як те, через що ви проходите, і приблизно в тому ж віці.
  
  Це ранить до глибини душі.
  
  Я розумію. Я був там. І я буду там ... заради тебе. Я допоможу тобі пройти через це, і ти выкарабкаешься. Я допоможу тобі знайти світло в кінці горезвісного тунелю.
  
  Ви запитали, чому Бог забирає у нас людей так несправедливо і так рано.
  
  Можливо, відповідь у тому, що це Його спосіб показати, що є інші, які піклуються про нас, інші, які можуть любити нас — я знаю, напевно, ще занадто рано використовувати це слово, але мої пальці надрукували його самі.
  
  Я міг би також повідомити вам новини, про яких згадував. Я пишу це з ... готелю на Манхеттені!
  
  Завідувач кафедри надав мені планувати дослідницьку поїздку в Нью-Йоркський університет, і я сказав, що давайте зробимо це зараз.
  
  І ти знаєш чому.
  
  Тому що ми досить довго переписувалися по електронній пошті.
  
  Я хочу зустрітися з тобою особисто. Пора.
  
  Мені подобається слухати все про твою роботу в бібліотеці, твоїх заняттях йогою, твоєму в'язанні, твоїх походах ...
  
  Але ви можете дізнатися про людину так багато тільки з того, що він розповідає вам віддалено.
  
  Вам потрібно випробувати любов у плоті і крові.
  
  Може бути, сьогодні ввечері?
  
  Залишайся сильним, думаючи про тебе,
  
  Схрестивши пальці з приводу сьогоднішнього вечора.
  
  З любов'ю,
  Томас
  
  Урок Теда Банді, яким не можна нехтувати, полягав у тому, щоб нападати тільки на тих, хто самотній і вразливий (і, в його випадку, на брюнетку).
  
  Видобуток Еда Гейбла — the patrons of Hearts та інші програми для знайомств — за визначенням складалася з одинаків. Інакше навіщо взагалі заходити в додаток?
  
  І його теорія полягала в тому, що вони, як правило, теж були уразливі через додатка: механізм онлайн-знайомств забезпечував броню для захисту їхніх сердець, гарантії, які не застосовувалися, коли ви шукали кохання в деколи жорстокий реальному світі.
  
  Як струнка, чорнява і застенчивоглазая Стефані Вілліс.
  
  До кого він сподівався звернутися, щоб зняти стрес важкого дня. Всього за одну годину роботи у своїй фірмі він втратив шістнадцять мільйонів доларів, і роздратування від цієї втрати було подібно укусу докучливого комара.
  
  Він вирішив пролити бальзам на безперервний свербіж, зустрівши саму самотню (якщо існують ступені самотності) і саму вразливу жінку в своїй стайні.
  
  У свої сорок два роки вона вже чотири роки була вдовою, її чоловік помирав після тривалої хвороби. Це дало йому шанс здійснити втечу - який збіг! Для неї Томас Біггс був сором'язливим вдівцем, професором гуманітарних наук. Він був як раз тим, що потрібно письменнику-інтроверта, який веде блог про кіно. А ще були загальні дрібниці: їжа, вино, пробіжки (особливості яких він знав, тому що шпигував за неї, відзначаючи її інтереси).
  
  Загальний смак до фільмів завжди був хорошою приманкою, щоб розташувати їх до себе. Але з цим йому доводилося діяти обережно. Він припустив, що в минулому такий гравець, як він, міг піти за дівчиною в "Блокбастер", щоб дізнатися про її смаки. Тепер йому доводилося чекати, поки Стефані прокоментує фільм, який їй сподобався, і тоді він висловлював захоплення, одночасно гортаючи IMDb у пошуках фактів, які він міг би процитувати (хоча він дізнався, що "Несплячі в Сіетлі" і "Це прекрасне життя" завжди були хорошим вибором за замовчуванням).
  
  Він встав з-за столу і почав ходити по кімнаті, відчуваючи, як усередині нього розгорається бажання.
  
  Він повільно вдихнув, видихнув ...
  
  Чи погодиться вона щодо сьогоднішнього вечора? Він витер спітнілі долоні об штани.
  
  Одне з вікон його комп'ютера висвітило входить електронний лист.
  
  Ах, так, це була Стефані!
  
  Її слова свідчили про те, що вона була поза себе від радості, що він дійсно в місті. І нічого з цього: О, чому ти не сказав мені, що приїдеш?
  
  Самотній і уразливий.
  
  Вона запропонувала зустрітися недалеко від того місця, де вона жила, на північ від міста: у парку, куди вона ходила зі своєю тіткою, на оглядовому майданчику в лісовому заповіднику над річкою Гудзон.
  
  Місце, яке приносило їй розраду. Це був важкий день, написала вона, але зараз було краще, набагато краще, через думки про те, що у нього буде плече, на якому можна виплакатися.
  
  Буквально.
  
  "Ідеально", - написав він.
  
  На екрані висвітилося ще одне електронний лист.
  
  Вона надіслала emoji з сердечком.
  
  
  
  
  Прохолодна, вітряна ніч в окрузі Вестчестер, на північ від власне міста.
  
  У деяких людей склалося враження, що берег Гудзона був якимось більш моторошним, більш готичним, але, можливо, це був міф про Вершника без голови, який живе в цій частині графства. Ніяких легенд подібного роду не існувало на східному узбережжі, яке без пригод доходило до Коннектикуту.
  
  Ед Гейбл об'їхав паркування великого лісового заповідника. Народу там було зовсім небагато; в центрі стоянки стояло з півдесятка машин. Інстинктивно він вибрав місце подалі в стороні. Він вибрався з машини і, одягнувшись у свій темний костюм для побачення, піднявся на декілька сходинок на "оверлук".
  
  Це було дубове спорудження приблизно двадцяти футів у глибину і сорока в довжину. Старе — півстоліття, як він прикинув. Три лави були звернені на захід. У дальньому кінці сиділа молода пара, яка загубилася один одного, і Гейбл задумалася, якщо б вони розлучилися в найближчі п'ять років, звернулась вона до Серця або до одного з інших додатків для знайомств, щоб спробувати перегрупуватися? Було б справжнім збігом, якби він побачив її фотографію.
  
  Білявка була красива, і він відчув, як у нього скрутило живіт — його самим великим задоволенням в житті було зрив побачення, але це не означало, що він не отримував задоволення час від часу повалятися на матраці. Зрештою, він був чоловіком.
  
  Він оглянув високі темні дуби, клени і мертві сірі сосни. Листяні дерева коливались, постукували гілки один про одного, видаючи тихі клацання, як діти, що грають в лицарів, що б'ються на мечах. Внизу розстелилася широка смуга сріблястої води, покрита темними плямами, які ставали ще темніше через нерівних хмар, проноситься постійним бризом, який наближався до тривожного похолодання. За річкою обриви були жовто-білими, як стара обшарпана кістка.
  
  Так, західна частина округу перемогла в готичному конкурсі, без перебільшення.
  
  Кинув погляд на годинник.
  
  П'ять хвилин.
  
  Він згадав з їх електронних листів, що Стефані пишалася своєю пунктуальністю.
  
  
  
  
  Введення в оману.
  
  Те, що детектив Лон Селлитто описав як простий пошук вантажного контейнера, перетворилося в щось зовсім інше.
  
  На перший погляд, це правда: справу було нескладним. Торговець людьми — змееголов - таємно ввіз в країну кілька дівчаток-підлітків і жінок, обіцяючи їм роботу, не спромігшись описати їм, у чому буде полягати їхня робота.
  
  Влади Бронкса отримали вказівку і врятували пасажирів, але сам торговець втік. Якимось чином, помилково чи навмисно, контейнер був підібраний, і він зник.
  
  Одна з жінок повідомила, що головний доказ все ще знаходиться всередині контейнера: адресна книга торговця людьми, золота чаша, яку розшукують всі співробітники правоохоронних органів — від поліції Нью-Йорка до митниці і прикордонної служби, від DHS до ФБР.
  
  Це означало знайти величезний транспортний контейнер, який, як і всі вони, був відомий як TEU, одиниця виміру двадцятифутовому еквіваленті.
  
  Сакс тільки що розмовляла з начальником порту в Брукліні. Вона усміхнулася.
  
  Райм подивився на неї.
  
  “Там нічого немає. І знаєш, що він мені сказав? У світі сімнадцять мільйонів TEU. І в будь-який день в обігу знаходиться півтора мільйона".
  
  Шматочок. . Торта . . .
  
  Райм був схильний здатися, але потім згадав, що місія полягала в тому, щоб зловити торговця людьми, одного з нижчих злочинців на цій шкалі.
  
  Він вже збирався подзвонити в док Джерсі, — коли по електронній пошті з'явилося запрошення на дзвінок Zoom.
  
  Воно було відправлено Лоном Селлитто.
  
  "Надійшов дзвінок," сказав він Сакс. Вона присунула свій стілець ближче до нього.
  
  Вона набрала текст, і за мить з'явилося бліде обличчя детектива під рідким каштаново-сивим волоссям. Він відкинувся на спинку стільця, оголивши білу сорочку з розстебнутим верхнім ґудзиком і краватку, знятий з його первісного тугого вузла. Вічно пом'ятий, він виглядав таким навіть у своєму пикселизированном вигляді. Як йому це вдалося?
  
  "Не хвилюйся," сказав Лон. “ Все закінчується добре.
  
  “ Ти ніколи не соромишся драматичних вступів, не так, Лон?
  
  “Твій хлопчик-шахрай в серцях? Ед Гейбл. Він Уайт-Плейнс. Затримання".
  
  Що ж.
  
  “ Одна з тих жінок, на яких він полював? Він домовився зустрітися з нею недалеко від Тэрритауна близько шостої вечора. Але це було не для того, щоб сказати їй, що всі ці побачення були брехнею; у нього був з собою ніж і клейка стрічка. Це повинно було бути пряме викрадення, і ви можете здогадатися, що у нього було на думці після цього. Але все закінчилося не зовсім так, як він планував. Вона пручалася. Схоже, він був здивований до чортиків. Маленька худенька, але вона прийшла в лють, втратила самовладання, і вони дійсно взялися за справу. Вона була на службі і досить добре чіплялася до нього.
  
  - Наскільки серйозні її травми? - запитала Сакс.
  
  “Нічого не зламано, синці і кров. З нею все буде в порядку. Звичайно, у неї була істерика. Вона пішла на зустріч з хлопцем, якого вважала любов'ю всього свого життя, і була засмучена втратою члена сім'ї, і ось він намагається викрасти ".
  
  “ Його реакція? - Запитала Сакс.
  
  “Заперечує це. Повністю. Він сказав, що вона напала на нього. Як ніби ми ніколи раніше цього не чули. Він збирався сказати щось ще, але потім передумав, попросив викликати адвоката і заткнувся ".
  
  "Хто був жертвою?"
  
  “Звуть Стефані Вілліс. Сорок два. Онлайн-видавець, блогер. Овдовіла кілька років тому. Дбала про сестру своєї матері, поки та нещодавно не померла. Отже, послухай, Лінк. Мій знайомий капітан з округу Вестчестер зателефонував мені. Все досить ясно, але вони хочуть переконатися, що це справедливе діло."
  
  “ Ти справді так сказав, Лон? 'Праведний'?
  
  "Всі використовують це в центрі міста, Лінк". Його голос звучав оборонно. “Це гарне слово. Отже, Вестчестер. Вони хочуть, щоб ти провів експертизу. Ну, знаєш, волокна, бруд...
  
  “ Так, я чув про криміналістиці.
  
  “Ha. Їх люди можуть це зробити — вони гарні, — але вони хочуть золотого стандарту ".
  
  "Я не платиновий?"
  
  “Ти, блядь, діамант, Лінк. У будь-якому випадку, ти полював за цим хлопцем, тому я сказав йому, що впевнений, що ти погодишся. Але я перевіряю ".
  
  Райм зауважив, що Сакс насупилася, спрямувавши погляд в стелю.
  
  “ Ми тобі зателефонуємо, Лон.
  
  Детектив щось пробурчав з свого великого репертуару і відключився.
  
  Райм підняв брову, дивлячись на свою дружину, яка тепер дивилася в його бік.
  
  “ Ти ж бачиш сценарій, Райм, вірно?
  
  "Як це?" - запитав я.
  
  “Добре. Джоанна - ветеран. Стефані теж. Вони з Джоанною приблизно одного віку. Могли б бути подругами. Джоанна розповідає їй, що сталося. Вони вирішують, що настав час покласти кінець грі Гейбла. Стефані приєднується до додатка. Вони переглядають списки, поки не знаходять той, який звучить як Гейбл. "
  
  Райм припустив: “Вони могли порівняти мову, граматику, пунктуацію. Він кожен раз використовував іншу картинку".
  
  “Хм. Це був би хороший спосіб зробити це, так. Його почерк. Стефані вдаряє його, потім починає спілкуватися, зображуючи із себе жертву. Вразлива, що залежить від нього. Може бути, говорить про втрату у своєму житті. Її чоловік, її тітка. Він повертається з тим, що буде поруч з нею. Вони споріднені душі ".
  
  Райм продовжив: “Стефані і Гейбл домовляються зустрітися особисто. Вона пропонує безлюдний парк. Він під'їжджає туди, і вони з Джоанною помічають його машину ".
  
  - Він виходить, і Стефані йде за ним, - сказала Сакс.
  
  "Ні, - сказав Райм. “ Спочатку вона кидає йому пакет з скотчем і ножем, який вони з Джоанною купили за готівку. Тепер на пластиці його відбитки. Її теж, але це тому, що вона заявить, що намагалася відібрати її у нього.
  
  Сакс кивнула. “Я бачу це, звичайно. Ну, поки вони б'ються, з'являються сигнали реагування".
  
  "Тому що Джоанна відразу ж подзвонила".
  
  Сакс розсіяно потерла вказівний і великий пальці один про одного. “Вони добралися до цього і, звичайно, повірили їй, особливо після того, як почули про програму і про те, що все, що він їй сказав, неправда. Він звинувачується в нападі, нанесенні побоїв, спробі викрадення і вбивство, ймовірно, теж за статтею вісімнадцять. Використання комп'ютера для сприяння викрадення. Це повинно бути на федеральному рівні.
  
  Вони обидва замовкли, втупившись у вікно на виблискуючі вогні міста за чорною смугою парку.
  
  Сакс сказала: “Я просто не знаю, Райм. Я могла б піти іншим шляхом. Якщо це підстава, вона страшенно ризикує. Кримінальні злочини на багатьох рівнях".
  
  "Це ризик, вірно".
  
  Потім Сакс звернула на нього свою увагу. “ Схоже, у вас є досить визначені уявлення про те, що там сталося.
  
  "Чи Хочу я?"
  
  “ У вас випадково не було розмови з Джоан, тільки у вас двох?
  
  "Чому ти питаєш?"
  
  Вона зиркнула на нього. “ Я завжди скептично ставилася до підозрюваних, які на допити відповідають питанням.
  
  Він знизав плечима. “ Це для свідків, Сакс. Мене це ніколи не цікавило.
  
  "А ти зробив це?"
  
  "Що я зробив?"
  
  “Ах, ось ти знову. Я припускаю, що ти все-таки поговорив з нею. І яка була тема вашого обговорення?"
  
  “ Через це все звучить так офіційно, Сакс. Ми тільки що говорили про те, що відбувається в цілому. Він на мить стиснув губи. “Їй було цікаво, наскільки я зайнятий, дуже ввічливо з її боку запитати. Я сказав, що дуже зайнятий. Насправді, я настільки зайнятий, що в осяжному майбутньому не буду братися за нові справи. Взагалі ніяких."
  
  Сакс голосно розсміялася. “ Ти знав. Ти знав, що вона задумала.
  
  Він усміхнувся. “У нас був світський розмова, і в ході нього я сказав їй, що зайнятий. От і все. Це одне слово. Відбувається, до речі, від давньоанглійського bisiġ, що означає "старанно зайнятий'. Я поняття не маю, що вона зробила з тим фактом, що я був настільки завалений справами, що не міг проводити жодних інших розслідувань.
  
  Амелія Сакс посміхнулася. “ І ти мені не сказав.
  
  "Сказати тобі що?" Похмурий погляд, натякає на замішання, тепер матеріалізувався на його обличчі. “Що я поділився з нею, що наша танцювальна карта була повністю заброньована? Чому тебе це зацікавило?"
  
  Відповідь, звичайно, полягав у тому, що Райму було б краще прийняти рішення одному.
  
  За словами Райма, знаходити життєво важливі докази у справі - все одно що бути біологом, які шукають невловиме мікроскопічне істота, яка ховається від мисливців в білих куртках за більш великими істотами і маскується під інші форми життя і неживі предмети.
  
  Часом полювання могла бути важкою, майже нездійсненним завданням, але як тільки ви заманювали звіра в пастку, ви отримували доступ до всієї його природі — фізичної, ментальної, поведінкової.
  
  Доступ до правди про це ... Подання якої, звичайно, є обов'язком вченого: точно і повно ділитися результатами. Стосовно до правоохоронних органів це правило означало, що жоден криміналіст ніколи не зупиниться перед тим, щоб знайти і запропонувати повну правду про те, що було виявлено в ході судово-медичної експертизи.
  
  Лінкольн Райм знав, що, якими б гарними не були слідчі в Вестчестере, він сам був єдиним на землі, хто міг виявити і знайти докази, — що насправді сталося в тому парку в Вестчестере цим вечором.
  
  І цими істинами потрібно було б поділитися.
  
  І все ж ...
  
  Поліцейська діяльність, яка є роботою, постійно поєднаної з обмеженими ресурсами, вимагає прийняття рішень.
  
  Вибираю я цю справу для розслідування або те?
  
  Вибір за мною.
  
  Йому пригадалася одна фраза.
  
  Ти нічого не можеш зробити...
  
  Лінкольн Райм глянув на Сакс. “ Ви хочете надати мені честь?
  
  Вона передзвонила Лона Селлитто.
  
  “Лінк, Амелія. Отже, я скажу Вестчестеру, що ти згоден?"
  
  "Вибач, Лон," сказала вона, " ми відмовляємося. Їм доведеться вести цю справу самостійно.
  
  "Але—"
  
  - Це ваша вина, не наша, - сказав Райм. Десь є контейнер, який потрібно знайти. І ми звузили коло його місцезнаходження до всього узбережжя Джерсі. Так що нам краще перейти до справи.
  
  Пара обмінялася поглядом, і Сакс поклала трубку.
  
  OceanofPDF.com
  Інформація про автора
  
  Джеффрі Дівер - міжнародний бестселер № 1, автор понад сорока романів, дев'яноста оповідань і науково-популярної юридичної книги, удостоєний безлічі нагород. Його книги продаються у 150 країнах і переведені на двадцять п'ять мов. Колишній журналіст, фолк-співак і юрист, він народився за межами Чикаго і має ступінь бакалавра журналістики в Університеті Міссурі і юридичну ступінь в Університеті Фордхэма.
  
  OceanofPDF.com
  
  
  Що далі у
  вашому списку читання?
  
  Відкрийте для себе своє наступне
  чудове читання!
  
  Отримуйте спеціальні добірки книг і останні новини про автора.
  
  Зареєструватися зараз.
  
  _144972610_
  
  OceanofPDF.com
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"