«Мистер Картер», - пальпотыса со учке мон шоры синъёссэ паськыт усьтӥз. Мынам папкаын кыллё нах но ӝӧк вылын ини, дыр, лыдӟыса сл. Миым сярысь трос уг луись информация мон ужъёс заук nen гинэ, нош мон но мукет ӟечлыкед сярысь, классъёс йӧскалык яхта вылын сыӵе кизили парусо чемпионатаз кадь вормонъёсмес, каратэя сьӧд кускерттонэз вылын лицензия но формулаос обладание i кивалтон автомобиль. Со ас черодаз, котырес луэмез чебер блондинкаос. Адямилэсь общественной улонын котьку озьы, мыным кусыпъёс нырса, пересь, лэся, ӝӧк вылазы котьку но ческыт посуда басьто понна. Со мысленный заметкаосты лэсьтӥ шуыса, кызьы но озьы ачимлыксэ та сярысь юало.
«Шумпотоно тынад та лэсьтыны, N3», - шуиз со, офисаз пырыку, куке со ачимлыксэ. Стально ачимлык-чагыр синъёсыз верасько шуыса, мыным со чертовски умой возьматӥз, мар луиз монэн. Ачимлык котыр ӝутско выль англия ортчиз запасной кинопроекторзэ доры лыктоз, комнатаез экран вылын тӧдьы центр учке.
"Фильм?" - со прокомментировать. «Малпамтэ шорысь кыӵе сюрприз. Оскомы, мар ке но азьветлӥсьёс, кунгожсьӧръёс но чичпотон».
«Ӟеч-а, мар-а со», - нукыртӥз со. «Камера умойгеслушкем. Закулисье королевстволэн лушкес вакчи непал шоры учкыса но, разведкаын любезно британский сёто».
Бамъёсыз со куспын мон доры берытскы, шкаф проиндексировать непал малпан. Та дышетон люкетлэсь луоз шуыса, сыӵе документ лэсьтэм уж понна мысленный сиён, пӧртэм информация басьтыны фрагмент. Со музъем полосаез дорын 100 500 миляос адӟод, музъем, сюрес вылӥ кытын узырлык, Индия но эскерисезлы но китай куспын китай калык государство-лэн буферной тибет. Дун-чылкыт хоук кысэ, ӝуаны проектор, мынам но визь-нод отключаться.
Сцена вылын нырысетӥ кадр план ульчае луиз: пиосмурт но кышномурт, куд-оген ватылэмын, но, юбкаосысь, дэремъёсысь мукет кисьтаське, сари кельшиз нылпиослы но, иаков пыр уллё улля. Ымнырыз дорын пересь, вашкала пергамент кельшиз-а, пиналъёс - ку вольыт, сьӧд синъёсыз сэзь. Пагода архитектурной здание вылэ-тӥ тупась стильёсты, но нырысетӥ впечатление, кудзэ мон кылдӥз, луоз, шаерысьтымы, музъем вылэ шӧдскытэ трос мукет. Яркыт, но индиез, китаез но ачим сурай непал азинске. Генетически ымнырын, кудӥз адӟе сое, ымнырын тодаз вайыса, индийской кадь, но китай калык тазьы-а, но ас сямыз вань. Бадӟым сцена вылын но адӟы дӥсен буддийский монах шафрановый перемещаться камераос адямилэсь. Ачимлык выбривать целез вал, со но гольык киын кужмо, нош синъёсыд - широкощекий, ымныр непалец тонкокожий. Номыр но адямиосты уг луы аскетический ачимлыксэ, номыр но дун-чылкыт адямилэсь. Та вылтӥяськись луод, ымнырынызы быгатӥзы, мылкыдъем, чидантэм со кужмо пыр адӟиське. Адями со пыр ортчиз, со сюресмы эмуос кожыса, кызьы монарх, нош манак ӧвӧл. Хоука куараен вис кароно.
«Ачимлыксэ гхотака ӧтизы», - шуиз со. "Та син азе пононо. Со монах, сепаратистский-нерге кылдытӥ, политической власть доры личной но тырше. Храмез теоан калык но кыйлэн йыраз, группамы кужмо, соосты бичасько. Готака юнматыны, дух мар со каркотека люкетэз, вань кый косэмезъя, кулэ мифологиын фигураос но непальский ".
Нош ик ульчае перемещаться камера вылэ, со ачиз но, соин ӵош берытскиз кадь, соос валаса-а, мар-а операторъёс - яратӥсьёс. Из вылысь суреддэс вандыса скульптура миндалевидный типично буддийский фигураос кадр азьын. Узыр фигураос чеберъямын вал гольык йыр вылаз, лобась карыны, сюэн-сюэн, котырын но мукет но суй пыдъёс кый ачимлыксэ обвиваться.
«Каркотека статуязэ пуктылоно, лобась кый повелитель вань», - валэктыны Душес. «Кый непал вӧсяськон, ih но виыны уг лэзё, ӝужам, ӝужам, четко поттон понна, религиозной ориентировать югдурез. Кый витиз, - йыркурзэ ас вылаз юриське Каркотека иське».
«Каштан та ih вал, нош ih адями, Гарри Энгсли, умой-умой висьыны, но со понна юрттэт асьме доры берытске», - шуиз Хоук. «Озьы но со туж ӧжыт адямиез, одно ик, военнойёс яке югдурез непал кун стратегической луыны кулэ ӧвӧл, сое ведомстволэн вузаське. Китай калык контроль улсын луоз, та шонер сюрес индие, китае понна туж кужмоесь луо, та орешек быгатэ. Жизненно кулэ, яке монэ мед кылёз эшлыко, эсьмаса, нейтральной. Король давление гхотака вылэ шимес возьматэ, со понна иммигрантъёс сярысь гожтэм указэз. Берпуметӥ петициез со калыклы юрттоз.