Шкондини-Дуюновский Аристах Владиленович : другие произведения.

Forshlog

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  forshlog
  
  
  
  mir zenen mentshn far gelt - dokh mir zenen inteligentn. aoyb inteligentn - yeder darf respekt. aun respekt, zey veln nisht geyn ergets - respekt. in fakt, fun aza respekt - es iz a bisl ekldik. in dem velt, es turns aoys az epes kenen nit zeyn gekoyft. yo meyn khbr, an nebekh filolog, meyn. ikh hab gezagt - aun ikh vet bashtimt koyfn. di prayz tut nisht enin tsu mir. farvas red ikh azoy? mir hobn a eyn tokhter. ikh volt nisht zogn ikh bin sheyn vayl es iz vi mir. zi iz sheyn azoy khavd. vos a plats tsu derklern do, vi meyn froy zagt, iz der aoybershter teyl tsu mir, aun der nideriker teyl tsu ir, ditatshtli, gezindikt. es turns aoys az di legs zenen sheyn aun di pnim iz keyner dering tsu zogn mir vi sheyn. nu, di faktish mir. aunzer meydl hat zikh avekgezetst, keyner zagt aoykh nisht, aber es iz azoy klar - tsvey aun tsvantsik yar alt - az zi iz an alte meydl. ikh bin der hoypt fun di mshpkhh, ober meyn froy iz nit mer auntertenik tsu sabordaneyshan do. aroysfodern.
  - hert, zogt er. - ir haltn di gantse distrikt fun der shtot in mura, afilu mit a fremd tsvayg. ven mir veln khsunh a tokhter? ..
  zi iz rekht, farshiltn es. vi bald vi zi halt aza redes, es rages in meyn kop vi pishekhts. ikh flyen aoys fun di hoyz vi a raket: bakumen shiker, tsebrekhn epes, oder nisn. eyn onver nokh vos. ikh bashlosn - ikh darfn tsu endikn. du zalst nisht trakhtn! .. khsunh mit a tokhter iz nisht a problem far mir. ikh vel flyen, ober vas vet! mentshn arum mir visn vegn di ndn. veyst mer vi ver es iz vas tut nit darfn tsu visn. zi vil nisht aza man vi ikh. vas tsu tuen? ikh bashlosn tsu zukhn. ikh shteln a ad in der tsaytung: mir darfn employiz, aktiv inishativz. ikh hob aoykh rekordirt ​​eyn filolog far a gelekhter. az s vi fil ikh bazukht, keyn eyner farshtanen di arbet tnoim oder ikh hat nit vi es. in di suf, aza eyner gekumen, loyt tsu ir tokhter - zi iz shoyn alt, vegn 30 yor alt.
  - vos zenen di arbet tnoim, - fregt
  "oukey," ikh zogn, "eyngl, ikh vet derklern." ir ken nisht zeyn in a ayln tsu bakumen tsu arbetn aoyf mantag morgn. kumen dem veg vegn di elft. biz fir sheh ir kenen leyenen tseytungen, bleter aoyf der internets, vakh heym sinema. in der fert sheh ir vet kumen tsu meyn ofis, di partey iz skejuld. mir veln trinken, es vet zeyn gerlz aun drugs.
  "ikh trink nit," zogt er. - ikh ken nisht trinken vayl dos iz farkert tsu meyn gloybn. mir darfn tsu trakhtn vegn der tsukunft fun dem folk. ikh oysmeydn aza sheykhus mit vomen. ale in ale, bist ir mistome vits do?
  - ikh ton nit vits. ir vet bakumen a getsolt. vi fil ton ir viln a getsolt?
  - gegebn az hekher bildung, lpkhus € 1000.
  - gut, zog ikh. - ir bakumen tsvey breklekh.
  - ikh bin mskhim. - entfers. - kut ... vi ken men nutsn aza verter?
  - di breklekh zenen ouderlas, sheyn, litvish aun on a plats fun arbet. in deyn frey tseyt ir kenen shraybn mir redes oder keyn briv. dokh, aundzer gerlz ton nit interesirn ir. iz es afshr baheft?
  - divorst rekht tsu finantsyel shverikeytn aun mismatshas fun kharakter.
  - hert! zent ir mal nisht a khoumousekshaval?
  - neyn. ikh bin fun normal oryentirung.
  - geloybt gat. ikh bin jouking do. kumen aoyf mantag, mir vet gebn ir a shtele.
  ven er iz aroysgekumen, hob ikh zikh fartrakht in alts. der bokher iz frey, on shedlekh khabats. ams, nisht a sheynkeyt fun der ershter breytnas. es ken zeyn gezogt, afilu gor myes. vos iz nisht kukn dort, a bisl mer sheyn vi meyn tokhter.
  mantik gekumen. arbet nitli. korespondents iz khandald durkh. vos zenen di shriftn dort ... faktish papir - es vet nisht vayzn im. afilu aoykh tsikhtik. er brengt a briv fun der televizye studye, vos vayzn "trouble market" aun zagt:
  - farvas hostu dir tsugezogt LTL 1,000 aun biz yetst nit batsolt di bils? fargesn deyn khsime aoyf di tshek? fargesn auntershreybn dem tshek? ..
  - zorgt nit, - entfer ikh im. - afshr in a yor ikh gedenken andere, tseykhn.
  - es iz noytik itst.
  - ikh kenen nit, itst finantsyel shverikeytn. di tsdkh fond iz ovueriuzd.
  mir hobn keynmol aza a fond, aoyf di farkert - mir hobn shoyn gesheft mit tsdkh. ir zen, er skrimd, er darf tsdkh. haltn, ikh vet plombirn meyn keshene. afilu anoyd. nu, ikh trakhtn vartn .. ikh gerufn vider.
  "ir hobn etlekhe talant," ikh fregn.
  "ikh hob geshribn lider," iz er mudh.
  "es vet," ikh zogn. - shreyb a briv tsu di meydl. a libe briv tsu makhn laydnshaft filn.
  di tiltid pleytses gekumen aoys.
  nu, er hot geshribn dem briv. dernokh an ander eyner. ikh gebn zey tsu meyn tokhter. mayn tokhter, ze ikh, tsefalt zikh. ikh gat a bukey fun royzn fun emetser.
  "nem es avek," zog ikh dir, "deyn tokhter." ikh hab nisht keyn tseyt. etlekhe royt ixeytmant gekumen tsurik. in a vort, ikh gehat tsu vern mid fun im, mir hobn tsu derklern epes az mir hobn groys aun tif lakes nirbey, di im nirbey. in dertsu, es iz meglekh tsu nutsn a sort fun maske vayl di guf iz kmet ideal. in gants, a froy 's pnim iz ir kastn aun enlekh. in adishan, ikh garantirn di voynung, der sdr in di leyter ...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"