Назва: Таємне життя Кітті Грейнджер / Р. Д. Фолксен.
Для будь-якого, кому коли-небудь говорили, що відрізнятися від інших - неправильно.
Відмінності - це добре. Вони роблять нас людьми.
Глава 1
Була середина ранку, і Кітті Грейнджер сиділа, зіщулившись, на своєму сидінні в переповненому лондонському автобусі, затиснута між дуже стильною індіанкою і великим бледнокожим чоловіком, від якого пахло тютюном. Вона подивилася на чоловіка поруч з нею і здригнулася. Його краватку був прикрашений маленькими подковками, і виглядав він жахливо. Крім того, він був лимонно-зеленого кольору, але підкови були найгірше.
Напередодні пройшов дощ, і запах вологої тканини змішувався в повітрі з неприємними запахами сигаретного диму і дешевих парфумів. Половину часу Кітті здавалося, що вона задихається. З іншого боку, вона була занадто поглинена натовпом, щоб помічати що-небудь ще. Всі люди зливалися воєдино, поки не перетворилися в мішанину рухів і шуму, яка, здавалося, була готова обрушитися на неї, як гігантська хвиля. Але, незважаючи ні на що, проклятий лаймово-зелений краватку з маленькими подковками продовжував позирати на неї краєм ока.
Можливо, поїздка на автобусі була помилкою, але це був найпростіший спосіб дістатися до центру міста. Це був її перший вихідний за два тижні, і вона була сповнена рішучості відвідати Британський музей - і добре провести за цим час! Кітті зціпила зуби і злегка кивнула, нагадуючи собі про це. Можливо, це виглядало дивно, але на неї ніхто не дивився. Вона була звичайною дівчинкою-підлітком в звичайному лондонському автобусі. Ніхто не знав, що насправді їй просто хотілося закричати і сховатися, забитися в безпечний темний кут подалі від усіх цих людей.
Кітті потерла кінчики пальців про грубу шерсть своєї спідниці. Будь-якому спостерігачеві це просто здалося б, що вона розгладжувала зморшки, але насправді вона знайшла текстуру тканини дуже заспокійливою, а повторювані рухи заспокоїли її нерви.
Їй слід було купити газету перед відходом. В її сумочці була книга — чудово похмурий детективний роман, — але вона ніколи не могла зосередитися на читанні. Кітті потрібна була головоломка, яка відвернула б її від шуму навколишнього світу.
Вона зніяковіло глянула на жінку, яка сидить поруч з нею, хто б на десять хвилин назад і всю дорогу читав копія Час. Ну, ні, жінка насправді не робить багато читав. Кітті помітила це. Вона спостерігала за чоловіком у плащі макінтош через кілька місць від них, приблизно так само, як Кітті спостерігала за огидним зеленим галстуком. Ніхто інший цього не помічав, але Кітті помітила. Часто здавалося, що вона помічає все відразу, і це було утомливо. Можливо, леді поруч з нею була такою ж.
Ні, Кіті подивилася ще раз і зрозуміла, що цього не може бути. Її випадковий попутник був дуже чарівний, щоб бути особливим. Леді виглядала дуже гарно і сучасно: коротка стрижка каре, заправлена під кепку рознощика газет, сині розкльошені штани і жакет в тон, надітий поверх білого светра. Порівняно з усім цим стилем Кітті відчувала себе жахливо непоказною. Але чомусь леді не виглядала б недоречною, навіть тут, в Іст-Енді. Вона була просто людиною, якій місце там, де вона вирішила бути. Кітті представила, що ця леді могла б носити хутряну шубу посеред Сахари і при цьому виглядати природно.
Потім Кітті зрозуміла, що дивиться на неї, через мить після того, як це зробила леді. Леді повільно повернула голову до Кітті і вигнула брову. Кітті відскочила, злякавшись, що зробила щось не так. Вона ніколи не була впевнена, скільки часу - це занадто довго, щоб дивитися на іншу людину. Всі ці соціальні сигнали, які всі інші, здавалося, знали інстинктивно, Кітті ніколи не могла зрозуміти правильно. Їй доводилося прикидатися, що вона розуміє гру, насправді не знаючи правил.
"Я можу вам чимось допомогти?" - запитала леді з дуже різким мэйфейрским акцентом. Вона говорила тихо і тримала газету піднятою, все ще ховаючись від чоловіка, який сидів кількома сидіннями попереду.
Кіті швидко опустила погляд на свої руки і поклала їх, щоб не нервувати. У леді був дуже прямий погляд, і Кітті від цього стало не по собі.
“ Вибачте, міс, - затинаючись, промовила Кітті. “ Але, ем, я можу потурбувати вас через...?
"Так?"
“Чи можу я попросити вас на Раз кросворд?" Кітті запитала, внутрішньо кривлячись при кожному слові. Боже, це звучало так нерозумно, коли вона це сказала. Уявіть її, маленьку кішечку Грейнджер зі Східного Лондона, просящую у цій дуже витонченої жінки розгадати кросворд! Леді, ймовірно, була моделлю, або багатою спадкоємицею, або щось в цьому роді. У неї були справи важливіші, ніж розмовляти з дивною дівчиною, яка навіть не могла дивитися в очі під час розмови!
Брова леді вигнулася ще трохи. Потім вона здвигнула плечима і всміхнулася, ніби це її потішило.
"Звичайно," сказала вона Кітті, гортаючи сторінки своєї газети.
Коли автобус зупинився на наступній зупинці, очі пані метнулися до чоловіка в плащі, і Кіті теж подивилася туди, оцінюючи його з першого погляду. Чоловік схопився на ноги, швидко прямуючи до вхідних дверей. В руках у нього був шкіряний портфель, і його рука стискала ручку так, немов рятувала власне життя. Це було дивно. Кітті іноді робила це, коли нервувала, але вона давним-давно зрозуміла, що більшість людей цього не роблять, якщо тільки вони не налякані до смерті.
Чому людина в плащі і з портфелем в лондонському автобусі повинен бути наляканий? Люди постійно сідають в автобуси в плащах, і з ними нічого поганого не відбувається.
Леді насупилася і тицьнула газету в руки Кошеня. "Якщо хочете, можете взяти всю газету цілком", - сказала вона.
Кітті спостерігала, як леді вирушила в погоню за незнайомим чоловіком. Вона поняття не мала, що про це думати, тому просто гортаючи сторінки газети, поки не натрапила на кросворд. Він все ще був недоторканим, і, глянувши на питання, можна було припустити, що це буде хороший питання. Кітті посміхнулася і витягла олівець з сумочки. Вона знову відчула проблиск безпеки. Головоломка була подібна стіні, за допомогою якої вона могла відгородитися від навколишнього світу.
Через три слова автобус знову рушив. Раптово Кіті почула шум біля задніх дверей і подивилася, в чому справа. Вона побачила, як чоловік у плащі видерся на борт, важко дихаючи, немов тільки що зробив ривок. Це було дуже дивно. Навіщо йому повертатися в автобус, з якого він щойно поїхав?
У кондуктора, очевидно, був той же питання. "Гей, хіба ви тільки що не вийшли?" запитав він.
"Ем, помилилися зупинкою", - пояснив чоловік у плащі. Він витягнув з кишені гроші на інший проїзд і простягнув їх кондукторові. "Вибачте, я заплачу знову".
Кондуктор тільки зітхнув і хитнув головою в бік крісел. "Сідайте".
Коли чоловік у плащі протиснувся в середину автобуса, Кітті сховалася за газетою і втупилася на кросворд. Тут відбувалося щось дивне, і вона не хотіла мати до цього жодного відношення.
За винятком того, що це викликало в неї цікавість, і це цікавість початок копошитися в глибині її свідомості, пробиваючись крізь її самоназванную незацікавленість.
Вона була так захоплена тим, щоб не відривати очей від газети, що не помітила що наближається чоловіка в плащі, поки він не опустився на сидіння поруч з нею. Тремтіння тривоги пронизала Кітті, але вона придушила бажання взвизгнуть від переляку.
Чоловік поставив портфель на коліна і виглянув у вікно. Неприємна посмішка торкнула куточок його рота. Кіті теж крадькома глянула і побачила індіанку, що стояла на розі вулиці біля автобусної зупинки і з люттю спостерігала за від'їжджаючим автобусом. Вона слідувала за чоловіком, а він вислизнув від неї. Кітті нічого не вигадувала.
Що ж все-таки відбувалося?
Кітті відкинулася на спинку стільця і втупилася в кросворд, намагаючись відгородитися від навколишнього світу. Все було чудово. Це було не її справа. Вона збиралася в Британський музей, щоб приємно провести день. Вона не збиралася дозволяти цікавості взяти над нею гору.
І на якийсь час вона майже повірила в це.
Глава 2
Наступні кілька хвилин Кітті провела в повній тиші, не відриваючи погляду від кросворду. Раптово їй стало дуже важко зосередитися на словах. Чоловік у плащі відволікав більше, ніж чоловік у зеленій краватці. Він намагався зберігати холоднокровність, але Кітті відчувала, як від нього хвилями накочує нервозність. Приблизно кожні сорок секунд чоловік тарабанив пальцями по стінці свого портфеля. Це був практично годинниковий механізм, постійно раздражавший.
Через кілька хвилин роздратування перетворилося на захоплення. Хто був цей дивний чоловік? Чому він так нервував? І чому ця дама слідувала за ним?
Може бути, у чоловіка був роман. Може бути, дама в блакитному була його дружиною. Або, може бути, вона була приватним детективом! От і все. Вона слідувала за ним з фотоапаратом, щоб сфотографувати його скандальні вчинки, які потім продавала його дружині, руйнуючи їх шлюб. Можливо, він був банкіром або навіть міністром корони, тільки переодягненим для того, щоб таємно зустрічатися зі своєю коханою жінкою. Коли новина про це спливе, це буде у всіх газетах, і це обрушить уряд, і обурить королеву, і ...
Припини! Кітті зашипіла у неї в голові.
Але було занадто пізно. Абсурдна думка вп'ялася в неї своїми гаками, і раптово Кітті не змогла ні про що думати, крім як про те, щоб з'ясувати, що відбувається. Вона все ще дивилася в газету, що лежала перед нею, але всі її увага була прикута до чоловіка в плащі.
Мить автобус зупинився, і чоловік у плащі скочив на ноги. Кітті вчепилася в куточки газети, намагаючись не тремтіти. Їй не подобалися різкі рухи, а збудження чоловіки лише погіршувало ситуацію.
Не вставай. Не вставай. Просто дозволь йому піти.
Це не спрацювало. Напруга від натовпу і манер дивного чоловіка вже підірвало рішучість Кітті. Коли чоловік попрямував до дверей, Кітті встала, тицьнула газету під пахву і вислизнула із задньої частини автобуса. Вона сказала собі, що просто подивиться, в яку сторону пішов цей чоловік, і залишить все як є, але вона знала, що це неправда.
Кітті спостерігала за чоловіком з-за рогу автобуса. Він здавався ще більш напруженим, ніж раніше, і кілька разів озирнувся, перш ніж швидким кроком відійти від автобусної зупинки. Кілька інших людей на вулиці йшли в тому ж напрямку, тому Кітті прилаштувалася серед них. Вона опустила голову і спробувала виглядати непомітною. Ця частина була легкою: навіть будучи незвичайною, вона рідко виділялася.
Слідувати за цією людиною було не так вже важко, навіть після того, як юрба порідшала. У кварталі від автобусної зупинки він звернув на бічну дорогу, і Кітті пішла за ним, зупинившись біля краю будівлі, перш ніж поспішити слідом. Він озирався через плече кожні кілька хвилин, і Кітті лише дивом уникла виявлення в перші два рази, пірнаючи за кути і вичікуючи, поки горизонт очиститься. Після цього вона навчилася визначати, коли чоловік збирається подивитися знову. Він завжди знизував плечима, перш ніж повернутися, і це служило Кітті достатнім попередженням, щоб сховатися.
Кітті знала, що веде себе нерозважливо. Якщо чоловік зрозуміє, що вона стежить за ним, ніхто не знає, що він зробить.
У декількох кварталах від автобусної зупинки він звернув на вулицю з одностороннім рухом, яка проходила між двома великими цегляними складами. Біля перехрестя було припарковано кілька машин. За кермом однієї з них хтось був. Кітті помітила це, але не надала цьому особливого значення. Вона повинна була помітити.
Кітті поспішила до перехрестя і притиснулася до стіни найближчого будинку. Щось підказало їй, що чоловік у плащі почав підозрювати її. Якщо б вона кинулася за ріг, він був би там, чекаючи, щоб протистояти їй. І тоді їй довелося б бігти дуже швидко, щоб врятуватися.
Але, на її здивування, коли вона виглянула, то побачила, що він стоїть посеред вулиці, нервово озираючись назад і вперед. Кітті пірнула назад в укриття і зробила кілька глибоких вдихів. Це було дуже нерозумно. Їй не слід було цього робити. І все ж, з якоїсь причини вона не могла позбутися відчуття, що відбувається щось важливе. Всі маленькі шматочки, складові останні півгодини, починали складатися у щось дуже підозріле.
Вона знову виглянула й побачила чоловіка далі по вулиці, який йшов дуже швидко. Пару раз він озирався через плече, і Кітті була змушена залишатися на місці, щоб її не помітили. До того часу, як вона знову змогла рухатися, чоловік у плащі був занадто далеко попереду, щоб піти за ним. Він швидко зник на наступній вулиці.
Кітті вдихнула холодне, вологе повітря. Нав'язлива ідея почала зникати. Коли чоловік пішов, не залишилося нічого, що могло б утримати її зосередженої на її абсурдному пригоді.
"Ну, Кітті," пробурмотіла вона, - ти, мабуть, жахливо горда. Ти виставила себе повною дупою і тепер запізнишся.
Кітті пішла вниз по вулиці, слідуючи маршрутом, по якому йшов чоловік. В думці вона представила карту автобусних маршрутів Лондона, яку знала майже напам'ять. Вона забрела досить далеко, щоб дістатися до іншої зупинки, ближче до музею, якщо буде продовжувати в тому ж дусі.
Поки вона йшла, що в одному з будинків стривожило її, і вона зупинилася недалеко від того місця, де бачила чоловіка. Вона подивилася на стіну, і їй стало не по собі. Через кілька секунд вона зрозуміла чому.
Поперек двох цеглин була проведена невелика лінія крейдою, тьмяно-біла, выделявшаяся на тлі червоної глини і сірого розчину. Ніхто інший не надав цьому значення, але Кітті помітила це. Це було недоречно. Це було недоречно. Речі, які були не на своєму місці, завжди викликали у неї занепокоєння.
Не в силах більше стримувати свій порив, ніж цікавість, Кітті опустилася на коліна і змахнула крейда великим пальцем. Він був упертим і не хотів йти. Зрештою Кітті просто примудрилася розмазати його і отримати шматочки крейди на кінчик пальця. Вона зітхнула і подивилася на свою руку. Тепер пляму від крейди буде турбувати її до тих пір, поки вона не зможе його змити.
"Я сьогодні в жахливому стані", - сумно подумала вона. Може бути, вона втомилася. Вона допізна допомагала батькові наводити порядок на складі, оскільки сьогодні йому доведеться одному наглядати за магазином.
Розглядаючи пляма від крейди, Кітті помітила нову особливість стіни, яка стривожила її. На кілька дюймів нижче позначки один з цегли виступав із свого місця трохи більше за інших. Відсутність симетрії змусило Кітті смикнутися. Вона пару раз штовхнула цегла, хоча знала, що це, ймовірно, було результатом неправильного розташування з боку каменяра, який його укладав.
За винятком того, що цегла було розхитано. І за ним щось було. Кіті схилила голову й відсунула цегла. Він дуже легко звільнився. За ним у стіні було видовбано невеликий отвір. Кітті заглянула всередину і побачила маленьку металеву каністру.
Залишити його, Кітті говорила собі, як вона витягла з пенала.
Не відкривай його.
Але вона відкрила його. Всередині був рулон невиявленої плівки. Кітті відчула, що холоне від страху. Це було зовсім не правильно. Цей осіб щось замишляв, ймовірно, щось злочинне. Залишив він банку з плівкою за цеглиною в стіні? Що в ній було? Які секрети вона приховувала?
Поклади це назад! Подумки крикнула Кітті, але, як зазвичай, її імпульси не послухалися. Вона встала і сунула плівку в сумку. Рухи були майже механічними, наче це робив хтось інший.
Кіті швидко покрокувала вперед. Незважаючи на холод, вона відчула, як на лобі і долонях виступив піт. Вона зробила жахливу помилку, прийшовши сюди, але все буде добре. Ніхто не знав, що вона зробила. Вона знайде де-небудь відро для сміття і викине каністру, і ніхто нічого не дізнається.
Тільки вона знала, що це неправда. Вона знову запала. Її цікавість розпалилася. Якщо вона не позбудеться цього найближчим часом, то, можливо, дійсно знайде аптеку і проявить плівку.
Кітті зціпила руки. Візьми себе в руки. Поверни плівку на місце!
Вона була занадто занурена в свої думки, щоб звернути увагу, коли одна з машин позаду неї виїхала зі свого паркувального місця. Кіті почула тільки ревіння двигуна, коли він розігнався, щоб під'їхати до неї, а потім вереск шин, коли він, нахилившись, зупинився перед нею. Вона ошелешено дивилася, як відчинилися бічні двері і з неї вийшов сивий чоловік у шкіряній куртці.
Біжи! Кітті закричала про себе.
На цей раз вона послухалася. Її інстинктом було застигнути в шоці, і це було те, що зробило її свідомість, але імпульсивна частина її підсвідомості нічого подібного не мала. Та ж частина її мозку, яка змусила її піти за чоловіком, стерти крейда, прибрати цегла і взяти плівку, знову взяла керування на себе. Кіті кинулася до перехрестя.
Коли вона обігнула задню частину машини, другий чоловік з неприємного вигляду вусами схопив її збоку і притиснув до стіни. Кітті почала кричати, але чоловік з вусами закрив їй рот рукою. Його супутник підбіг до них і витягнув ножа.
"Не смій видавати жодного звуку, дівчинка," прогарчав він, розмахуючи ножем у неї перед носом. - Тільки пикни, і я переріжу тобі горло.
Кітті застигла від жаху, не в силах навіть захныкать. Вона мала померти.
"Господи!" - вигукнув вусатий чоловік. "Вона ж просто дитина".
"Мені плювати, навіть якщо вона твоя чортова баба", - прогарчав його напарник. Він схопив сумочку Кітті і витягнув контейнер з плівкою. “Бос був прав: вони вийшли на Хіггінса. Дівчина, мабуть, пішла за ним, коли він йшов, щоб здійснити перевезення.
"Ми не можемо залишатися тут", - сказав Вусатий, оглядаючи вулицю. “Вони б не послали дівчину стежити за ним одну. Можливо, хтось ще відстає на декілька хвилин".
Інший чоловік кивнув і схопив Кітті за комір. Він відтягнув її від стіни в задню частину машини.
"Ми відвеземо її до боса", - відповів він. "Відкрий багажник".
“ Ні! Ні, будь ласка! Кітті плакала.
Вона намагалася пояснити, що нічого не знає ні про Хиггинсе, ні про фільм, ні про що-небудь взагалі насправді, але кожен раз, коли вона намагалася, це виходило просто заплутаним нагромадженням слів, які не мали сенсу навіть для неї. Вона продовжувала намагатися пояснити, поки чоловіки тягли її до машини і запихали в багажник. Кітті ридала і тремтіла, пригнічена як думками, що крутятся в її голові, так і жахом. Ніколи в своєму житті вона і уявити собі не могла, що з нею може трапитися щось подібне, і досі не до кінця розуміла, що відбувається.
Треба вибиратися. Ти помреш. Це все помилка.
Треба вибиратися. Ти помреш. Це все помилка.
Треба вибиратися. Ти помреш. Це все помилка.
Багажник зачинився, зануривши її в темряву, залишивши одну в обіймах страху.
Розділ 3
Кітті згорнулася калачиком на підлозі багажника, обхопивши руками коліна, щоб стиснутися якомога щільніше. Вона відчула, що тремтить, але це було дивне, відсторонене відчуття. Її розум ходив колами, намагаючись осмислити те, що сталося, і вона виявила, що не може нічого зробити, окрім як дивитися вперед, у темряву.
Викрадачі їхали повільно, ймовірно, щоб уникнути уваги поліції. Це було добре: це означало, що Кітті не довелося кататися по багажнику, натикаючись на все підряд. Не те щоб це хоч якось допомогло її положення. Вона спробувала порахувати кількість поворотів, скільки хвилин пройшло, що завгодно, щоб дати хоч якесь уявлення про те, куди вони їдуть. Це не спрацювало, але, принаймні, підрахунок став млявим розвагою.
Зрештою машина завернула за ріг і уповільнила хід, зупинившись. Кітті впала в якусь подобу нерухомого трансу, який іноді траплявся, коли вона починала панікувати. Вона підбадьорилася і зіщулилася. У повітрі пахло бензином, і це було огидно.
Вона почула, як викрадачі вийшли з машини і заговорили з ким-то. Через кілька хвилин двері багажника відкрилася, осяявши Кітті яскравим світлом. Вона пробула в темряві досить довго, щоб у неї заболіли очі, і вона примружилася, щоб не осліпнути. До неї потягнулися руки, і вона почала кидатися, слабо намагаючись чинити опір.
На її опір хтось вдарив її по обличчю тильною стороною долоні. Вона не здавалася, але раптовий біль змусив її здригнутися досить надовго, щоб чоловіки виволокли її назовні. Чоловік з вусами боляче стиснув її руки і змусив встати.
Дихай. Дихай. Дихай, Сказала собі Кітті. Зберігай спокій. Залишайся головною.
Їй хотілося кричати і панікувати. Вона хотіла накинутися на чоловіків і втекти, рятуючи своє життя. Прямо зараз це не спрацювало.
Кітті озирнувся, щоб зорієнтуватися. Вона знаходилася у великому гаражі, який був забитий такою кількістю різноманітного мотлоху, що якимось чином викликав клаустрофобію, незважаючи на свої розміри. Три машини стояли в ряд біля дверей, чекаючи обслуговування, під пильним наглядом офісу менеджера на верхньому поверсі з широкими скляними вікнами. Уздовж стін стояли бочки і ящики, і погляд Кітті привернула величезна купа коробок, яка, здавалося, могла перекинутися при сильному пориві вітру. Це було так ненадійно, що Кітті стало не по собі при одному погляді на це. Весь гараж кричав небезпека!
Біля службової драбини стояв стіл, за яким четверо чоловіків в робочих комбінезонах грали в карти. Ну, грали в карти. Коли Кітті витягли з багажника, вони встали і підійшли до двох викрадачів. Сьомий чоловік у повсякденному костюмі спустився з офісу, щоб приєднатися до них. Цей чоловік був старший за інших, ймовірно, близько п'ятдесяти. Він виглядав роздратованим, і Кітті не була впевнена, чи це через неї або через когось ще.
"Що, чорт забирай, відбувається?" - зажадав відповіді чоловік старшого віку, вказуючи на Кітті. "Хто це і чому вона тут?"
"Вибачте, бос", - сказав чоловік у шкіряному пальто. "Хіггінс скомпрометований".
"Що?" Бос практично плюнув від злості. "Ви впевнені?"
Відповів Вусатий. “Ця дівчина йшла за ним. Після того, як він зник, вона схопила плівку. Добре, що ви змусили нас переглянути сайт, інакше ми б ніколи не дізналися ".
"Чорт візьми", - сказав бос. Чоловіки в комбінезонах обмінялися поглядами, і один з них пробурмотів щось, чого Кітті не зрозуміла. Бос різко повернув голову і закричав на свого підлеглого: “Ти знаєш правила! Ніякого російського!"
"Так, сер", - відповів підлеглий.
Бос переключив свою увагу на Кітті. Він підійшов до неї, вивчаючи її пильним поглядом, від якого Кітті здригнулася. Їй не подобалося, коли на неї дивилися прямо, і вона відвернулася. Бос схопив її за підборіддя і змусив подивитися на нього.
"Ну, а тепер, юна міс, "сказав бос", " хто ви така?"
"Я — я ніхто," прошепотіла Кітті, все ще намагаючись відвернутися. Її очі бігали по сторонах, намагаючись дивитися куди завгодно, тільки не на чоловіка і його сердитий вираз обличчя.
Бос відповів їй жорстоким, напевным голосом. “Це неправда, Міссі. Кожна людина щось значить. Тепер ти повинна відповідати на мої запитання, коли я їх ставлю. Так буде краще для тебе ".
В горлі Кітті утворився клубок, і вона проковтнула.
"Я, ем," пробурмотіла вона, "я Кітті".
"Кітті, так?" - запитав бос. Він усміхнувся. "Ну, Кітті, у тебе великі неприємності". Він клацнув пальцями і звернувся до своїх людей. “Крісло. Зараз же."
Перш ніж Кітті встигла запитати, що відбувається, чоловік з вусами підтягнув її до крісла і штовхнув у нього. Кітті вчепився в підлокітники, тремтячи від страху. Вона озирнулася в пошуках виходу. Там були дві великі гаражні двері для машин, але обидві вони були закриті. Бічні двері перебувала в іншому кінці приміщення, відразу за ящиками, але вона не могла сказати, замкнені чи вона.
Бос підсунув ще один стілець і сів навпроти Кітті. "А тепер, Кітті," звернувся він до неї, - я хочу, щоб ти сказала мені, на кого ти працюєш.
Кітті похитала головою. “ Я ні на кого не працюю. Чесне слово, сер.
“ Тоді чому ви стежили за містером Хіггінсом?
Бос говорив м'яким, поблажливим тоном, ніби намагався бути добрим і уважним, хоча вони обидва знали, що це не так.
"Я — мені просто було цікаво, сер", - відповіла Кітті.
“ Цікаво?
"Я сиділа поруч з ним в автобусі", - пояснила Кітті. “Та він просто був таким неспокійним, я хотіла піти за ним і подивитися чому. Я не хотіла нічого поганого, чесно". Вона нервово посміхнулася, сподіваючись, що посмішка вийшла щирою. “ Просто цікаво, як я вже сказала.
Бос усміхнувся і поплескав її по коліну, чому Кітті здригнулася і відсторонилася.
“ Ну, Кіті, ти ж знаєш, що кажуть про зацікавленість і кішці, чи не так?
“ Будь ласка, я нічого не знаю! Кітті плакала.
Бос глянув на двох викрадачів і запитав: "Хіггінс доставив плівку?"
"Так, бос", - сказав чоловік у шкіряному пальті, передаючи коробку з плівкою. “Дівчина підібрала її, коли ми знайшли її. Поклала цю штуку в свою сумку, збиралася втекти з нею ".
"Навіщо невинній дівчині робити такі речі?" - запитав бос Кітті. Він помахав кіноплівкою перед її носом. "Тобі це теж було 'цікаво'?"
“ Я просто — я помітила, що цеглина лежить не на тому місці, і подумала, що варто поглянути. "Кітті намагалася говорити спокійно і розважливо, але все виходило сумбурно. “ Я б поклав його туди, де знайшов, чесне слово!
Бос драматично зітхнув. “Послухай, дівчинка: ми обидва знаємо, що ти брешеш. Тепер, якщо ти скажеш мені правду, тобі не заподіють шкоди. Але якщо ти продовжиш брехати... Що ж, для тебе це закінчиться не дуже добре. Розумієш?"
Кіті швидко кивнула.
"Добре". Бос передав коробку з плівкою одному зі своїх людей і пробурмотів: "Поклади це в сейф, поки ми не зможемо передати це Дмитрові".
“ А що щодо Хіггінса?
“ Знайдіть його і позбудьтеся від нього. Наш друг з Міністерства оборони вичерпав свою корисність.