Стэлтэ Артур Ван : другие произведения.

Распятые любовью

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    роман для взрослых

  "Распятые любовью"
  
  Все мы грешны,все мы люди
  Нет, другими мы не будем.
  Но не для того нам выдан век,
  Чтоб в судьбе чужой копаться, болью брата наслаждаться?
  Стань же милосердней человек!
  Каждую судьбу на плаху, ты несешь, затем с размаху
  Все прекрасное кромсаешь в ней.
  Чтоб была как все, такая - незаметная, простая,
  Серая, как можно потемней.
  Да, я грешен и не скрою, что порой и с Сатаною,
  Втайне от людей мирских дружусь.
  Но меня вы не судите, - в свои души загляните,
  Не грешнее вас я окажусь....
  
  Артур Ван Стэлтэ
  
  Глаґва первая
  
  (ЧЕРНОВИК)
  
  Свет.
  Леґанґдґро леґжал на мокґрой от поґта поґстеґли и тщетґно пыґталґся восґстаґноґвить свое беґшеґное дыґхаґние. В его краґсиґвых, сеґрых глаґзах исґкриґлись слеґзы. В коґтоґрый раз, он не смог удерґжать, или хоґтя бы, еще на паґру мгноґвеґний, проґдлить, то дуґшевґное соґстояґние, коґтоґрое вот уже долґгие меґсяґцы преґслеґдоґваґло его по ноґчам. Жеґланґное, странґное и неґобъґясґниґмое, оно врыґваґлось в его жизнь из даґлеґких глуґбин подґсозґнаґния, но наґпоґив опиуґмом неґопиґсуеґмоґго блаґженґстґва, мгноґвенґно исґчеґзаґло, жесґтоґко осґтавґляя его на проґизґвол реґальґной жизґни.
  На двоґре моґроґсил дождь, и каґзаґлось, что солнґце больґше ниґкоґгда не верґнетґся из-за сеґрых, замкґнуґтых туч. Подґнявґшись с поґстеґли и поґдойґдя к окґну, он приґслоґнилґся неґбриґтой щеґкой к хоґлодґноґму стекґлу.
  - Как жаль, - проґшепґтал Леандро.
  
  - Ну, вот и все в сбоґре, - скаґзаґла мать, коґгда Леґанґдґро заґнял свое меґсто за сеґмейґным стоґлом. Абеґлия де Саґвье наґграґдиґла деґтей нежґным маґтеґринґским взгляґдом и проґчла коґротґкую моґлитґву, поґблаґгоґдаґрив Госґпоґда за теґпґлый очаг и изоґбиґлие еды на стоґле.
  Ваґленґсия де Саґвье, - младґшая сеґстґра Леґанґдґро, с улыбґкой поґсмотґреґла на братьґев. В ее глаґзах блесґнул луґкаґвый огоґнек.
  - Боґже как долґго нас не быґло доґма, - поґдуґмал Леґанґдґро, смотґря на это миґлое, родґное лиґчиґко. Как она изґмеґниґлась! Они с браґтом тольґко вчеґра возґвраґтиґлись из Исґпаґнии, где госґтиґли у родґстґвенґниґков своґей маґтушґки. Проґшло, каґких-то семь меґсяґцев поґсле их отъґезґда, а пеґред ним сиґдеґла почґти зреґлая женґщиґна. Со вкуґсом поґдобґранґное плаґтье, нежґно обґлеґгаюґщее, уже доґвольґно не детґские, изящґные форґмы сеґстґры, лишь подґтверґждаґло его мысґли.
  Ваґленґсия быґла единґстґвенґной и люґбиґмой сеґстґрой Леґанґдґро. Он всеґгда баґлоґвал ее и, пракґтиґчеґски поґстоґянґно скрыґвал все шаґлоґсти этоґго миґлоґго созґдаґния, без коґтоґроґго, как ему каґзаґлось, мир был бы пуст. Мать не приґветґстґвоґваґла таґкой подґход восґпиґтаґния доґчеґри ее старґшим сыґном, но ниґчеґго поґдеґлать с этим не могґла. Ваґленґсия быґла младґше браґта на деґсять лет. Но, неґсмотґря на таґкую больґшую разґниґцу в возґрасґте, сердґца их биґлись в одґном ритґме. Не суґщеґстґвоґваґло ниґчеґго, что могґло бы расґстроґить гарґмоґнию миґроґвосґприяґтия этих двух люґдей. Меґжґду ниґми, пракґтиґчеґски не быґло секґреґтов. Есґли и возґниґкаґли споґры, то Леґанґдґро, заґчасґтую, усґтуґпал сеґстґре, коґтоґрая в свою очеґредь, приґслуґшиґваґлась к мнеґнию браґта, хоґтя и не всеґгда поґстуґпаґла так, как он счиґтал праґвильґным. Леґанґдґро не был фаґнаґтиґком траґдиґций и праґвил своґего вреґмеґни, счиґтая своґбоґду выґбоґра - главґным и неґзаґмеґниґмым звеґном, в изґвиґлиґстой цеґпочґке жизґни, чеґму и учил сеґстґру.
  Нежґный гоґлос маґтеґри преґрвал его разґмышґлеґния.
  - Сеґгоґдня к нам приґезґжаґют де Риґвье.
  Марґсэлґло слегґка поґперхґнулґся, чем выґзвал улыбґку на лиґце браґта.
  - И на этот слуґчай я заґпасґлась двуґмя флаґкоґнаґми нюґхаґтельґных соґлей! - с неґожиґданґноґстью выґпаґлиґла Ваґленґсия, и, поґсмотґрев на Марґсэлґло, доґбаґвиґла:
  - Саґманґта ля Конґсоль заґдохґнетґся от счаґстья!
  Мать, уже приґгоґтоґвивґшаяґся сдеґлать доґчеґри заґмеґчаґние, не смогґла соґхраґнить всю строґгость, своґего, в поґдоґбаюґщих сиґтуаґциґях, выґраґжеґния лиґца, и заґлиґлась смеґхом, слиґваґясь с улыбґкаґми всех приґсутґстґвуюґщих за стоґлом.
  - Поґлюґбуйґтесь! - обґраґтиґлась она к сыґновьґям, поґсле тоґго как смогґла отґдыґшатьґся, - Это ваґше восґпиґтаґние!
  - Мне каґжетґся, что двух флаґкоґнов буґдет маґлоґваґто, - проґизґнес Леґанґдґро.
  Смех, очеґредґной волґной поґглоґтил всю стоґлоґвую и, единґстґвенґное, что смогґла сдеґлать Абеґлия де Саґвье, так это бесґслоґвесґно взмахґнуть руґкаґми.
  - Марґсэлґло, - обґраґтилґся Леґанґдґро к своґему слегґка смуґщенґноґму браґту, - А не поґехать ли нам наґвстреґчу госґтям? В таґкую поґгоґду доґроґги сильґно поґразґмяґло, и моґжет им поґнаґдоґбитґся наґша поґмощь?
  Марґсэлґло был рад предґлоґжеґнию браґта, и быґстґро поґконґчив с завґтраґком, они удаґлиґлись.
  
  - К чеґму все это? - обґраґтиґлась Ваґленґсия к маґтеґри.
  - Ты это о чем диґтя мое?
  - К чеґму этот приґем? Ты преґкрасґно знаґешь, что Марґсэлґло, эта Саґманґта ля Конґсоль, абґсоґлютґно не нраґвитґся. Боґлее тоґго, он изґбеґгаґет встреґчи с ней, уже на проґтяґжеґнии трех лет.
  - Ваґленґсия. Все деґло в том что люґдям наґшеґго поґлоґжеґния поґдоґбаґет соґблюґдать опґреґдеґленґные рамґки приґлиґчия, в не заґвиґсиґмоґсти от тоґго, хоґтим мы тоґго или нет. У меґня не быґло ни одґной весґкой приґчиґны, для отґкаґза им в этой встреґче. К тоґму же наґши сеґмьи друґжат уже три четґверґти веґка. Род де Риґвье всеґгда отґлиґчалґся хоґроґшиґми и поґряґдочґныґми людьґми.
  - Маґма, да, эта ля Конґсоль... Да, у нее... Да, она бесґсоґвеґстґная, вот!
  - Не осуґди и не суґдиґма буґдешь, - проґизґнесґла мать и, поґцеґлоґвав возґмуґщенґную дочь, ушґла пеґреґодеґватьґся.
  - Своґдить моеґго сыґна с Саґманґтой! Да как ей тольґко таґкое в гоґлоґву такое взбреґло?!
  
  Ваґленґсия подґняґлась в свои поґкои и поґзваґла Санґдиґли.
  - Поґмоґги мне, поґжаґлуйґста, с приґчесґкой, - поґпроґсиґла она корґмиґлиґцу, от взгляґда коґтоґрой, не усґкользґнуґло, пусть слегґка, но все же поґдавґленґное наґстроеґние ее люґбиґмой деґвочґки.
  - Ну, неґуґжеґли из-за этой легґкоґмысґленґной осоґбы ты хочешь исґпорґтить сеґбе таґкой прекрасный день? Марґсэлґло уже в том возґрасґте, коґгда сам моґжет поґзаґбоґтитьґся о сеґбе.
  Ваґленґсия неґдоґуменґно поґсмотґреґла на Санґдиґли.
  - А ты-то, отґкуґда все знаґешь?!
  - Здравґстґвуйґте! - возґмуґтиґлась женщина, наґмеґренґно выґкаґтив нижґнюю, и без тоґго неґмаґленьґкую гуґбу, что приґдаґло ее лиґцу, вид обиґженґноґго реґбенґка.
  - А поґчто же меґня корґмят?! - поґди, не за краґсиґвые глаґза, проґборґмоґтаґла она и, свеґдя их к ноґсу, шеґпоґтом доґбаґвиґла:
  - С ниґми знатґный мужґчиґна приґезґжаґет, лет дваґдцаґти пяґти, а виґду, слыґшаґла, встать и не соґгнутьґся! А к коґму едет и про что? - так это Вы, мадґмуаґзель саґми уж толґкуйґте. Но точґно знаю, что не ко мне. Санґдиґли поґсмотґреґла на сеґбя в зерґкаґло, и даґбы разґвеґять поґследґние каґпельґки наиґгранґноґго соґмнеґния, доґбаґвиґла, - Нет, точґно не ко мне!
  По доґму разґнесґся звонґкий смех. На поґроґге комґнаґты пояґвиґлась маґдам де Саґвье.
  - Я очень раґда, деґвочґка моя, что ты сноґва преґбыґваґешь в хоґроґшем расґпоґлоґжеґнии дуґха, - скаґзаґла она и со споґкойґным сердґцем удаґлиґлась в оранґжеґрею. Еще не приґшедґшие в сеґбя, поґсле проґдолґжиґтельґноґго смеґха даґмы утиґраґли слеґзы.
  - Ой, воґлоґсы! - опомґниґлась, Санґдиґли и заґверґшиґла приґчесґку, укґраґсив ее тонґкиґми ниґтяґми перґлаґмутґроґвоґго жемґчуґга.
  
  Санґдиґли вскорґмиґла всех троґих деґтей де Саґвье. Она быґла женґщиґной из проґстоґнаґроґдья. Не люґбить ее быґло неґвозґможґно. К соґжаґлеґнию, приґроґда не наґграґдиґла ее краґсиґвой внешґноґстью, да и неґкраґсиґвой тоґже не наґграґдиґла. При перґвой встреґче с ней, можґно быґло, или осеґнить сеґбя креґстом Божьґим, или заґстыть, в наґдеґжґде, что увиґденґное скоґро исґчезґнет, явґляґясь лишь плоґдом, внеґзапґно наґхлыґнувґшеґго, неґздоґроґвоґго воґобґраґжеґния. Но за этой, - скаґжем мягґко, неґвзрачґной обоґлочґкой ее фиґзиґчеґскоґго теґла, свеґтиґлось на редґкость зоґлоґтое и преґданґное сердґце.
  В обґщеґнии с хоґзяеґваґми она быґла до неґприґлиґчия пряґмоґлиґнейґна, на что в доґме, уже ниґкто давґно, не обґраґщал ниґкаґкоґго вниґмаґния. Все мноґгоґлетґние поґпытґки науґчить ее праґвильґной реґчи и этиґкеґту, не приґнесґли ни каґкоґго реґзульґтаґта.
  - Таґкоґва ее приґроґда, - гоґвоґриґла Абеґлия де Саґвье.
  Лоґшаґди Братьґев де Саґвье, не тоґроґпясь скаґкаґли вдоль беґреґга моґря. Поґгоґда, так же как и наґстроеґние Леґанґдґро, внеґзапґно наґлаґдиґлась. От серых утренних туч осґтаґлись лишь маґленьґкие клочґки, неґвзрачґно полґзуґщих по неґбу пяґтен. Солнґце, осґвоґбоґдивґшись от уныґлой пеґлеґны мокґроґго бесґпреґдеґла, моґменґтальґно встуґпиґло в свои заґконґные праґва, что не осґтаґлось не заґмеґченґным.
  - Ну и жаґра, - проґизґнес Марґсэлґло, поґсмотґрев на браґта и, приґшпоґрил коґня.
  - Даґвай исґкуґпаґемґся? - вреґмеґни у нас досґтаґточґно, есґли коґнечґно мы не соґбиґраґемґся соґпроґвоґжґдать наґших госґтей от саґмоґго их поґмеґстья?
  Браґтья расґсмеяґлись. Марґсэлґло спрыгґнул с коґня и, срыґвая с сеґбя на хоґду одеґжґду, как угоґреґлый помґчалґся к воґде.
  - Приґвяґжи лоґшаґдей, я сгоґраю! - тольґко и усґлыґшал Леґанґдґро, увиґдев, как тот броґсаґетґся в моґре.
  Найґдя лоґшаґдям проґхладґное меґсто, под сеґнью деґревьґев, он лег на земґлю и полґной груґдью вдохґнул морґской возґдух.
  - Леґанґдґро! Ты мноґго поґтеґряґешь, - проґкриґчал Марґсэлґло, баґрахґтаґясь в приґбрежґных волґнах, - есґли не поґзвоґлишь моґрю приґласґкать сеґбя.
  Улыбґнувґшись, Леґанґдґро скиґнул с сеґбя одеґжґду и риґнулґся с гоґлоґвой в объґяґтия морґской пуґчиґны. Вдоґволь наґкуґпавґшись и наиґгравґшись, словґно маґлые деґти, они леґжаґли на приґбрежґных камґнях, наґбиґраґясь сил для проґдолґжеґния преґрванґной мисґсии. Нежґное солнґце ласґкаґло сильґные теґла моґлоґдых мужґчин. Блеґстяґщие каґпельґки воґды, неґхоґтя скаґтыґваґлись с их заґгоґреґлой коґжи и, разґбиґваґясь о камґни, исґпаґряґлись в теґпґлом возґдуґхе. Наґгие, краґсиґвые и есґтеґстґвенґные, они наґстольґко сильґно гарґмоґниґроґваґли с окґруґжаюґщей их приґроґдой, что увиґдев это, хуґдожґник поґлуґчил бы поґжизґненґное поґкроґвиґтельґстґво всех муз миґра.
  Леґанґдґро отґкрыл глаґза и, поґсмотґрев на браґта, одаґрил его своґей беґлоґснежґной улыбґкой.
  - Ну что в доґроґгу?
  - В доґроґгу!
  
  Ваґленґсия сиґдеґла в беґседґке и люґбоґваґлась паґряґщиґми над волґнаґми чайґкаґми. Фаґмильґное имеґние Арґнольґда де Саґвье, её поґкойґноґго отґца, расґпоґлаґгаґлось на юго-заґпаґде Франґции, в проґвинґции Ланґгеґдок - Русґсильґон. Ваґленґсия всеґгда счиґтаґла меґсто своґего роґжґдеґния, воґисґтиґну скаґзочґным уголґком свеґта. Здесь свеґжий возґдух, нежґно ласґкал веґлиґчеґстґвенґные своґды средґнеґвеґкоґвых замґков, а круґжеґва беґреґгов, расґтеґкаґясь на деґсятґки киґлоґметґров, утоґпаґли за гоґриґзонґтом. Она смотґреґла, как Пиґреґнеи омыґваґютґся волґнаґми Среґдиґземґноґго моґря, и её сердґце пеґреґполґняґлось неґопиґсуеґмым блаґженґстґвом своґбоґды и бесґпреґдельґноґго счаґстья. В своґем возґдушґном светґло-гоґлуґбом плаґтье, Ваґленґсия быґла поґхоґжа на боґжеґстґвенґную нимґфу.
  - Жизнь поґкроґвиґтельґстґвуґет мне во всем, - поґдуґмаґла она.
  На мгноґвеґние лиґцо ее изґмеґниґлось.
  - Кроґме одґноґго, - с груґстью, доґбаґвиґла она вслух.
  - Нет, я не буґду об этом дуґмать. Нет, тольґко не сейґчас.
  Ваґленґсия сноґва улыбґнуґлась, и в ее глаґзах блесґнул луґкаґвый огоґнек. Поґслыґшаґлось шурґшаґние юбок и, оберґнувґшись, она увиґдеґла приґблиґжаюґщуюґся к ней Санґдиґли.
  - Уф, утоґмиґлась, - проґизґнесґла та, усаґжиґвая на скаґмейґку свое пышґное теґло.
  - Вот, - она проґтяґнуґла Ваґленґсии усыґпанґный жемґчуґгом брасґлет и проґизґнесґла:
  - Мадґмуаґзель, теґперь Вы в комґплекґте!
  Они обе расґсмеяґлись. Вдаґлеґке поґслыґшаґлись гоґлоґса.
  - Ну, слаґва Боґгу, приеґхаґли! - в один гоґлос проґизґнесґли женґщиґны.
  
  Ваґленґсия воґшла в шумґную госґтиґную, и одаґриґла приґбывґших де Риґвье очаґроґваґтельґной улыбґкой.
  - Доченька, поґзволь предґстаґвить теґбе наґшеґго госґтя Раґфаґэля, - проґизґнесґла Абеґлия де Саґвье и, осґтаґвив моґлоґдых наґедиґне, удаґлиґлась исґполґнять свой долг раґдушґной доґмоґхоґзяйґки.
  - Раґфаґэль ля Конґсоль, - предґстаґвилґся моґлоґдой мужґчиґна.
  - Маґдеґмуаґзель, - мне исґкренґне приґятґно наґшеґму знаґкомґстґву, проґизґнес он глуґбоґким, хоґроґшо поґставґленґным гоґлоґсом и поґцеґлоґвал ей руґку.
  - Взаґимґно меґсье.
  Валенсия приґсеґла в изящґном реґвеґранґсе и, обґмеґнявґшись с ним неґскольґкиґми светґскиґми фраґзаґми, быґстґро удаґлиґлась.
  - Как мне все это наґдоеґло, - тиґхо проґшепґтаґла девушка.
  - Госґти? - спроґсил Марґсэлґло.
  - Нет, - поґпытґки выґдать меґня заґмуж!
  - Мне каґжетґся, что Раґфаґэль хоґроґший чеґлоґвек, - проґизґнес Леґанґдґро. - Не нужґно деґлать поґспешґных выґвоґдов. К тоґму же, ниґкто не проґсит теґбя поґлюґбить его сиюґмиґнутґно. Проґсто не отґтолкґни без поґвоґда.
  В глаґзах Ваґленґсии заґблеґстеґли слеґзы.
  - Верґнись в реґальґный мир. Уже не за гоґраґми то вреґмя, коґгда у нас с браґтом тоґже пояґвятґся сеґмьи. Детґстґво заґканґчиґваґетґся, как бы сильґно ты этоґму не проґтиґвиґлась. О теґбе нужґно буґдет, коґму то заґбоґтитьґся.
  - Леґанґдґро, даґвай пеґреґнеґсем этот разґгоґвор на друґгое вреґмя, - нежґно обґняв сеґстґру, поґпроґсил Марґсэлґло.
  Ваґленґсия блаґгоґдарґно улыбґнуґлась браґту и тиґхо проґизґнесґла:
  - А он мне в зуґбы смотґреть не буґдет?
  - Нет! - в один гоґлос вскрикґнуґли браґтья. - Мы этоґго не доґпусґтим!
  
  На поґроґге, взмыґленґный от быґстґрой езґды, стоґял моґлоґдой мужґчиґна.
  - Санґтэ!?
  Ваґленґсия, заґбыв все усґловґноґсти, броґсиґлась к неґму на шею.
  - Здравґстґвуй, здравґстґвуй миґлая! - проґизґнес он, пеґреґвоґдя дыґхаґние. - Госґпоґди, как долґго меґня здесь не быґло...
  - Ваґленґсия ты стаґла еще веґлиґкоґлепґней, - скаґзал он, поґцеґлоґвав ее в конґчик ноґса.
  - Леґанґдґро! Марґсэлґло!
  - Мне нальґют виґна в этом доґме?! Я умиґраю от жаґжґды!
  Марґсэлґло с неґдоґумеґниґем смотґрел на Санґтэ.
  - Он верґнулґся, тиґхо соґрваґлось с губ Леґанґдґро.
  Не в соґстояґнии совґлаґдеть с наґхлыґнувґшиґми на них эмоґцияґми, браґтья броґсиґлись на неґсчаґстґноґго Санґтэ, едґва не заґдуґшив его, в своґих стальґных объґяґтиґях.
  - Санґдиґли, спаґсай своґего младґшеґго, - со смеґхом прокричала счастливая Ваґленґсия, обґраґщаґясь к прибежавшей на шум корґмиґлиґце.
   - Санґтэ верґнулґся!
  Санґдиґли всплесґнуґла руґкаґми, и глаґза ее наґполґниґлись влаґгой. Она смотґреґла то на счаґстґлиґвых мужґчин, то на Ваґленґсию, и блаґгоґдаґриґла Госґпоґда за усґлыґшанґные им моґлитґвы. С миґнуґту, наґслаґдивґшись сцеґной встреґчи своґих чад, она укґрадґкой смахґнуґла слеґзы раґдоґсти.
  - Санґтэ! - проґгреґмел строґгий гоґлос Санґдиґли.
  Наґстуґпиґла тиґшиґна. Браґтья медґленґно, но реґшиґтельґно отоґшли в стоґроґну.
  - Преґдаґтеґли, тиґхо броґсил им в след Санґтэ, и робґко поґсмотґрел в глаґза праґвоґсуґдия.
  Марґсэлґло и Леґанґдґро, с труґдом сдерґжиґвая смех, исґподґлоґбья наблюдали за сценой возвращения блудного сына.
  - Меґсье, Вы поґхоґжи на грязґноґго, жалґкоґго броґдяґгу! - расґсерґженґно буркґнуґла та и, взяв его за ухо, с маґтеґринґской нежґноґстью доґбаґвиґла, - поґшли миґлый, отґмыґватьґся буґдем.
  С глуґбоґким чувґстґвом обґлегґчеґния, Санґтэ, словґно маґленьґкий, наґшкоґдивґший реґбеґнок, прильґнул к ее теґпґлой груґди.
  - Проґсти меґня, соґрваґлось с его губ, и по краґсиґвоґму, мужґскоґму лиґцу скаґтиґлась тиґхая слеґза блаґгоґдарґноґсти.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"