Аня : другие произведения.

Незвичайний будинок

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


  • Аннотация:
    Написано ще в дитинствi!


   Незвичайний подарунок
   Розмови про них точилися в лiсi давно.
  -- А скiльки їм було рокiв? - торохтiла сорока.
  -- А я коли була мала, вони шумiли листям. - продовжувала бiлка.
  -- Нема старiших дерев в лiсi. - сумно зiтхали мишки сестрички.
   Здiйнявся сильний вiтер.
  -- Ур - раган! - прокаркав воронiй.
   Усi поховались хто куди. Загудiли старi дуби свою останню пiсню. О пiвночi пролунав страшний трiск, в небi майнули блискавки. Тiльки зайшло сонце усi побачили, дуби упали.
  -- Дуби упали, мої брати, мої найлiпшi друзi, нашi батьки лiсу. - проказав пугач.
   Всi згадували їх шум листя, першi молодi листочки що - весни, смачнi жолудi.
  -- Тепер вони нам не потрiбнi. - сказав воронiй.
  -- Нi, дуже навiть потрiбнi, - вiдповiв бобер.
   Вiн дiстав зi своєї скриньки креслярський папiр, олiвець, лiнiйку та циркуль. З них ми можемо зробити собi квартири, та жити в них.
   I всi почали дружно працювати.
  -- А як ми будем пробивати дверi - сказав кролик.
  -- А ми намалюємо дверi та вiкна, а дятел їх вистукає, - сказав бобер.
  -- А за це ми йому дамо цiлiсiнький кошик ялинових шишок, iз темного яру - сказала сiмя дроздiв.
   Працювали до пiзнього вечора. Усi лягли спати. Настав ранок усi зiбрались бiля дубiв - будиночкiв.
   Усiм квартир не вистачить, тому дамо тим у кого не має квартир, та великим сiм'ям - сказав пацюк.
   Кароокий пацюк, сорока, заєць та iншi поселяться у серединi дуба.
  -- Ворон поселиться мiж листям, сiм'я качок у дубовi що впав бiля рiчки, та багато iнших. - сказав пугач.
   Ось i пройшов день у чарiвному лiсi.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   Незвичайний подарунок - НЮСЯ
  
  


Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"