Шахов Борис : другие произведения.

Политология

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  1.Узагальнюючим визначенням полiтологi є: Полiтологiя - це наука про: Полiтику i полiтичне життя.
  2.У творчостi якого давньогрецького мислителя вперше зустрiчається термiн "демократiя"? Геродот
  3.Украна за моделлю полiтично влади є:
  
  Президентсько-парламентською республiкою.
  ДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДД
  4.Дайте узагальнююче визначення предмету полiтологiя: Закономiрностi розвитку полiтичного життя.
  5.Дайте повнi назви основним мiжнародним та регiональним органiзацiям:
  
  ООН - Орнагiзацiя Обєднаних Нацiй; МВФ - Мiжнародний валютний фонд; ЄС - Європейський Сою
  ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
  6.Хто вважається одним з головних творцiв концепцi правово держави? I. Кант.
  7.Хто з вiдомих захiдних вчених наприкiнцi ХIХ - на початку ХХ столiття були авторами перших концепцiй елiти? В. Парето, Г. Моска.
  8.Хто з вiдомих захiдних полiтологiв видiляє три типи лiдерiв: традицiйний рацiонально-легальний харизматичний? М. Вебер
  9.Хто вперше у XVIII столiттi вжив термiн "полiтична культура"? I.Гердер.
  10.Хто з вiдомих захiдних полiтологiв присвятив сво працi системному аналiзу полiтично системи? Д. Iстон.
  11.Хто вперше в iсторi полiтично думки створив модель iдеального державного устрою? Платон
  12.Хто з вiдомих мислителiв Нового часу визначав природний стан людського суспiльства як "вiйну всiх проти всiх"? Томас Гоббс
  13.Хто в Укранi є єдиним джерелом влади? Народ.
  ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
  14.Якою державою проголошується Украна в Конституцi? Демократичною, незалежною. (правовою?)
  15.Якi з названих типiв лiдерства є правильними? Харизматичне
  16.Якi з нижченаведених визначень стосуються вiдповiдних термiнiв?
  
  Полiтичний конфлiкт - це конфлiкт з приводу розподiлу владних повноважень.
  16.Яких заходiв має вжити людство для свого виживання? Вирiшити сучаснi глобальнi проблеми
  17.Якi з нижченаведених визначень стосуються вiдповiдних термiнiв?
  
  1) Лiбералiзм - суспiльно-полiтична течiя, що об"єднує прихильникiв парламентського ладу, демократичних сволою та вiльного пiдприємництва.
  
  2)Анархiзм - суспiльно-полiтична течiя, в основi яко невизнання, заперечення будь-яко влади та держави.
  18.Якi з нижченаведених визначень стосуються вiдповiдних термiнiв?
  
  Геополiтика - полiтична концепцiя, що вбачає у зовнiшнiй полiтицi держави визначальну роль географiних факторiв: територi, природних ресурсiв.
  
  Нацiональнi iнтереси - сукупнiсть умов, якi забезпечують повний геополiтичний статус держави, нацiональну безпеку та стабiльнiсть.
  
  Мiжнародна полiтика - сукупна цiлеспрямована дiяльнiсть держав, народiв, iнститутiв у сферi мiжнародного життя.
  19.Яким вiдомим захiдним футурологам належать названi працi?
  20.Яким видатним полiтичним дiячам та мислителям епохи античностi належать названi працi?
  
  Про закони - Цицерон; Держава - Платон; Афiнська полiтiя - Арiстотель.
  21.Яким видатним полiтичним мислителям Нового часу належать названi працi?
  
  "Левiафан" - Т. Гоббс. "Полiтичний трактат" - Б. Спiноза. "Два трактати про правлiння" - Дж. Локк. "Дух законiв" - Ш-Л. Монтеск'є.
  22.Яким представникам укрансько полiтично думки належать названi працi?
  
  "Книга буття укранського народу" - М. Костомаров. "Самостiйна Украна" - М. Мiхновський.
  
  "Листи до Братiв-Хлiборобiв" - В. Липинський. "Вольный Союз - Вiльна Спiлка" - М. Драгоманов.
  23.Якi з нижченазваних визначень стосуються вiдповiдних термiнiв?
  
  Конфлiкт - крайнє загострення суперечностей сторiн, пов"язане з вiдмiнностями х iнтересiв, цiлей i цiнностей.
  
  Компромiс - згода на основi взаємних поступок мiж представниками рiзних протилежних iнтересiв та поглядiв.
  
  Консенсус - наявнiсть єдностi у поглядах щодо ключових аспектiв, що виявляються в єдностi дiй.
  24.Якi з нижченаведених визначень стосуються вiдповiдних термiнiв?
  
  Суверенiтет - верховенство влади держави та  незалежнiсть вiд iнших держав.
  66.Якi з нижченазваних визначень стосуються вiдповiдних термiнiв?
  
  Конфлiкт - крайнє загострення суперечностей сторiн, пов"язане з вiдмiнностями х iнтересiв, цiлей i цiнностей.
  
  Компромiс - згода на основi взаємних поступок мiж представниками рiзних протилежних iнтересiв та поглядiв.
  
  Консенсус - наявнiсть єдностi у поглядах щодо ключових аспектiв, що виявляються в єдностi дiй.
  ВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВ
  25.Визначте основнi типи демократi: пряма(безпосередня), плебiсцитарна.
  26.Вкажiть варiант неправильно вiдповiдi щодо основних ознак полiтично партi: Наявнiсть опозицi.
  27.В якiй роботi вiдомий французький полiтолог М. Дюверже вперше подiлив партi на кадровi та масовi? "Полiтичнi партi" (1951).
  28.Вкажiть варiант неправильно вiдповiдi щодо основних рис полiтично елiти:
  
  Вiдкритiсть для чужих соцiальних верств.
  29.Вкажiть, якi з названих держав є федеративними? Нiмеччина, Бразилiя, США.
  30.Вкажiть, якi з нижченазваних держав є унiтарними? Францiя, Украна.
  31.Визначте основнi види етнонацiонально полiтики: Асимiляцiйна, етнiчного плюралiзму.
  32.Вкажiть принципи демократично етнонацiонально полiтики:
  
  Право на самовизначення; територiально цiлiсностi; обмежена дискримiнацiя.
  33.Вкажiть, якi з нижченаведених визначень стосуються вiдповiдних термiнiв?
  
  1) виборча система - закрiплений в юридичних нормах та на практицi порядок участi громадян в утвореннi.....
  
  2)полiтичнi вибори - процедура безпосереднього обирання або висунення певних осiб шляхом голосування.
  
  3) виборцi - громадяни прiзвища яких внесенi до списку, складеного на виборчiй дiльницi.
  
  4) виборче право - право громадян обирати та бути обраними до представницьких органiв держави.
  34.Вкажiть варiнт неправильно вiдповiдi щодо основних принципiв проведення демократичних полiтичних виборiв: Пополярнi ???
  35.Вкажiть, хто iз захiдних футурологiв одним з перших передбачив розвал СРСР: З. Бжезiнський.
  36.Визначте внутрiшнi та зовнiшнi функцi держави:
  
  Зовнiшнi - оборонна, дипломатична. Внутрiшнi - економiчна, органiзацiйна, екологiчна.
  37.Вкажiть варiант неправильно вiдповiдi щодо найiстотнiших ознак держави: Iмiдж
  38.Визначте, коли в Укранi почався процес формування нового полiтичного мислення: поч. 90-х рокiв ХХ ст.
  39.Визначте вiдомих представникiв укрансько полiтично думки:
  
  М. Грушевський, М. Костомаров, В. Винниченко
  40.Вкажiть неправильну вiдповiдь щодо основних типiв консерватизму: Анархiзм
  41.Вкажiть, яка з названих кран вважається "батькiвщиною" лiбералiзму? США
  42.Вкажiть в якiй соцiально-полiтичнiй течi проголошується заперечення держави?Анархiзм
  43.Вкажiть неправильний варiант основних рис соцiал-демократi:
  
  Зневага до парламентаризму.
  44.Визначте яке з нижченазваних визначень полiтики, на Ваш погляд, найбiльш коректне? Полiтика це - Вiдносини стосовно влади.
  45.Вкажiть основнi види полiтики: економiчна полiтику; нацiональна полiтику; соцiальна полiтику;
  46.Вкажiть варiант неправильно вiдповiдi щодо елементiв у структурi полiтики: Полiтичнi намiри.
  47.Вкажiть варiант неправильно вiдповiдi щодо основних видiв влади: Екологiчна
  48.Влада - це здатнiсть i можливiсть здiйснювати свою **********, справляючи певний вплив на дiяльнiсть та поведiнку людей. Волю
  49.Визначте основнi принципи полiтично влади: Легiтимнiсть, колегiальнiсть.
  50.Визначте який орган є вищим у системi виконавчо влади?
  
  Кабiнет Мiнiстрiв Украни
  51.Вкажiть який орган є вищим у системi законодавчо влади?
  
  Верховний Суд Украни
  52.Вкажiть основнi форми правлiння: Монархiя. Республiка.
  53.Визначте основнi моделi полiтично влади: Президентська, парламентська, президентсько-парламентська.
  55.Визначте основнi традицiйнi течi суспiльно-полiтично думки:
  
  Консерватизм, лiбералiзм, анархiзм..
  НННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННН
  54.Назвiть мiнiмальний вiк кандидата в Президенти Украни: 35 рокiв,
  55.На який термiн обирається Президент Украни? На 5 рокiв.
  56.Назвiть сучаснi полiтичнi партi Украни, якi належать до зазначених напрямiв:
  
  Комунiстично-соцiалiстичний напрям (лiвий) - КПУ, СПУ, ПСПУ.
  
  Нацiонал-радикальний напрям (правий) - УНА-УНСО, КУН, НРУ.
  
  Демократичний напрям (центристський) - НДП, СДПУ(о).
  57.Назвiть основнi типи виборчих систем: Мажоритарна, пропорцiйна, змiшана мажоритарно-пропорцiйна
  58.Назвiть основнi типи полiтичних систем, якi запропонував вiдомий нiмецький полiтолог М. Вебер:
  
  Традицiйнi, рацiональнi.
  59.Назвiть основнi принципи нового полiтичного мислення: Цивiлiзацiйний, гуманiстичний.
  60.Назвiть представникiв рiзних напрямiв розвитку укрансько полiтично думки:
  
  М. Мiхновський - нацiоналiстичний напрям. Д.Донцов - нацiоналiстичний напрям. М. Грушевський - демократично-народницький напрям. М. Сцiборський - нацiоналiстичний напрям. М. Костомаров - демократично-народницький нап.
  61.Назвiть основнi гiлки принципу розподiлу влади:
  
  Законодавча, виконавча, судова.
  62.Назвiть крани, в яких iснують сучаснi монархi парламентського типу (конституцiйнi монархi):
  
  Великобританiя, Данiя, Японiя.
  63.Назвiть форми прояву тоталiтарного полiтичного режиму: Сталiнiзм, фашизм, нацизм.
  КККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККККК
  64.Ким є Президент Украни за Конституцiєю? главою держави.
  65.Кандидат у Президенти повинен проживати в Укранi протягом останнiх: 10 рокiв
  66.Кого вважають засновниками лiбералiзму як суспiльно-полiтично течi? Б. Констан, I. Бентам.
  67.Кого вважають теоретиком росiйського анархiзму? Михайло Бакунiн
  68.Кому належить перша спроба наукового аналiзу тоталiтаризму? Х. Андерт
  69.Коли Верховною Радою Украни була прийнята "Декларацiя про державний суверенiтет Украни"? 16 липня 1990 року.
  70.Коли був прийнятий Верховною Радою Украни "Акт проголошення незалежностi Украни"?
  
  24 серпня 1991 року.
  ПППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППП
  71.Полiтична партiя - це найбiльш активна та органiзована частина суспiльства, якогось класу чи соцiально верстви, яка виражає х **************. Iнтереси.
  72.Полiтична культура - це система полiтичних цiнностей та норм полiтично поведiнки усiх суб"єктiв полiтичного ************. процесу
  73.Полiтичний конфлiкт - це протистояння, конфронтацiя чи боротьба суб"єктiв полiтики за ***********. Владу.
  74.Полiтичне життя - це сукупнiсть полiтичних явищ та процесiв у суспiльствi, пов"язаних з полiтичною *********. Владою
  ТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТ
  75. Типологiя полiтичних партiй Демократичнi, робiтничi, легальнi, консервативнi.
  ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
  76.За конституцiєю Украна є державою: унiтарною.
  77.За полiтичним режимом Украна є: Демократичною державою.
  ГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГ
  78.Глобальнi проблеми - це проблеми, якi торкаються життєво важливих iнтересiв усiх народiв й для свого вирiшення потребують колективних зусиль ************* спiвтовариства.
  
  Свiтового
  ЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ
  79.Що таке Римський клуб?
  
  Мiжнародна органiзацiя, яка займається дослiдженням глобальних проблем
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"