Edelweiss Анна : другие произведения.

Незабудки

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Повний текст твору можна прочитати у моїй книжці "На кучерявих берегах Бугу": https://andronum.com/product/edelweiss-anna-na-kucheryavih-beregah-bugu/

  Багато років тому, коли я ще був зовсім молодий, волею долі опинився в одному забутому Богом селі, єдиною перевагою якого були чудові краєвиди. Вони полонили своєю красою в будь-яку пору року і в будь-який час доби. Це був шматочок первозданної природи, де випадково опинилися люди. Саме ця краса й рятувала мене від нестерпної нудьги і бажання якнайшвидше втекти до цивілізації.
  Весна тоді видалася теплою, з частими, але недовгими зливами. Зелень напилася вдосталь вологи, від чого все буяло невимовною красою і в садах біля кожної хати, і в безкраїх полях.
  Якось одного травневого вечора, коли в повітрі духмяно пахло медом, я довго бродив околицями села, не в силі повернутися до кімнати, яку винаймав у однієї селянки. Стіни тиснули на мене, немов невидимий прес, в них я задихався, а на лоні природи мої муки скінчалися.
  Того вечора ноги самі привели мене до тихої невеликої річки, що ховалася у верболозах, немов синя стрічка в траві. Підійшовши до берега, я озирнувся навкруги. Вже сутеніло... Я сів на м"який килим трави і задивився в темну воду, де відбивалося вечірнє небо. Вгорі мигтіли перші зорі. Стояла таємнича, загадкова тиша, яку лише зрідка порушувала сонна жаба, що сиділа на камені, та спів солов"я. Я милувався неповторним пейзажем. І на цьому, і на тому березі виднілись острівці блакитних незабудок, неначе весна розгубила тут своє намисто. Кажуть, що незабудки ввібрали в себе увесь Всесвіт. Напевно, так воно і є: жовте сонце - посередині й синє небо - навколо...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"