Edelweiss Анна : другие произведения.

На пленер

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Повний текст твору можна прочитати у моїй книжці "На кучерявих берегах Бугу": https://andronum.com/product/edelweiss-anna-na-kucheryavih-beregah-bugu/

  Цієї ночі Гаврило очей не зімкнув. Не міг, бідолаха, дочекатися ранку. Перевертався з боку на бік, зітхав, дивлячись із заздрістю на дружину Любку, яка солодко спала під боком, підходив до вікна в надії на скорий світанок. Навіть хотів заграти на скрипці, аби час швидше минув, але в останній момент відсмикнув руку від інструмента. Якби торкнувся смичком струн посеред глупої ночі, дружина сказала б, що геть здурів на схилі літ. А він і справді одурів, сп"янів од пахощів весни. З ним таке відбувається щороку. Взимку його поорана життям душа спить, неначе ведмідь у барлогу. Та тільки-но провесінь на поріг, Гаврилові не до сну. Він - художник. А душа маестро потребує регулярного допінгу натхненням.
   Нудиться Гаврило в ліжку, чекає перших півнів, а вони, паршивці, не співають. Та раптом: "Ку-ка-рі-ку-у-у-у!".
  - Ну, нарешті... - маестро полегшено зітхнув, закинувши руки за голову, і випростався на весь зріст. Ще трохи і - вперед! Вдоволено шкрябає бороду...
   Годинник на столі відраховує час, поблискуючи в темряві секундною стрілкою. Вже й другі півні проспівали, згодом - треті. А ось і світанок починає крадькома зазирати крізь щілину фіранок. Скоро шоста. Гаврило відірвав погляд від стелі і запитально подивився на вікно.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"