Черная Татьяна Алексеевна : другие произведения.

Театральна версія власного Я.

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Історія про те, як ми, ніби в театрі, граємо різні ролі і забуваємо про своє справжнє призначення...

  Ось прокидаєшся, посміхаєшся, згадуєш хороший сон, чи щось хороше, те що гріє душу, і ось - справжня Ти... Потім ранок поволі, нікуди не поспішаючи, дарує промені зимового сонечко, яке не гріє, але все ж дарує чергову посмішку, Тобі...
  Залишаєш тепле ліжко, одягаєшся, п"єш ароматну каву, думаєш. Сама ще оповита мріями, тишею і шепотом годинника, який висить собі на стіні, і щось собі рахує, відміряє час, і супроводжує Твій ранок.
  В душі невимовна радість, так хороше, коли плин твоїх думок ніхто не може поплутати, лиш ти сама, можеш заплутати усі думки, і згадувати щасливі моменти, думатимеш про Нього, насолоджуючись ароматною кавою...
  Та тиша і бажаний спокій не довготривалий. Життя ж кудись біжить невпинно і на черговому своєму повороті підносить Тобі клопоти, турботи, переживання.
  І Ти уже не оповита мріями, залишаєш недопиту каву, залишаєш мрії, теплий халатик, і вже кудись біжиш. Ось тут і починаєш перед дзеркалом примірювати своє власне "театральне Я". Обираєш, як макіяж чи що одягнути: джинси і светр чи юпку і блузу. І ось під кожен образ у тебе є своє "Я"...
  Посміхаєшся, дивлячись у дзеркало, і уже не розумієш, чи то обрана маска, чи то справжня Ти... Забуваєш за час, обираєш все ж джинси і светр і біжиш на навчання, прихопивши із собою декілька масок, так і не обравши яка пригодиться протягом дня...
  День у розпалі запитань і відповідей. Ти все записуєш: ідеї, переживання, думки, та їх ніхто не помічає, ти ж одягнула маску і справжню Тебе уже ніхто не помічає...
  Закінчились заняття, і ти біжиш щаслива додому, на декілька хвилин знімаєш усі маски і відпочиваєш від них, як після ходьби на високих підборах. В думках повертаєшся до тихого, щасливого ранку, ковток вранішньої, холодної кави і на мить ти знову оповита мріями...
  Та час не стоїть на місці. Годинник старанно відраховує кожну хвилину, кожен стук твого серденька і ти забуваєш про все. Думаєш про Нього, посміхаєшся, проклинаєш кілометри.
  Поспішно обідаєш і знову біжиш по справам: гурток, театральний кружок, збори науковців, а ще журналістика о 6-й вечора... Знову одягаєш чергову маску, щасливу чи серйозну, строгу чи заклопотану, все обираєш і біжиш...
  І ось настав жаданий вечір. Місто вже оповите зимовою темрявою і білий сніг освітлюють одинокі ліхтарі... А Ти поспішаєш додому. Вулиці майже без перехожих.
  Ти нарешті вдома. Разом із макіяжем змиваєш чергову маску. Ідеш в душ, вимиваєш із своєї голови непотрібні думки, душу - від переживань, проблем. Тепер можна кутатись теплою ковдрою. Зателефонувати рідним, дізнатись про їхній день. Почути голос коханого.
  Тепер душа щасливим клубочком вмостилась і мурликає тобі колискову...
  Ти засинаєш з думкою про те, що тільки рідні знають Тебе справжньою. Думаєш, що іще трішки і ти в сірих буднях втратиш власне "Я"...
  Та Тебе огортає сон, посміхаєшся, згадавши щось хороше... Минає швидко ніч, а за нею новий день. І чергове театральне "Я" чекає на тебе на полиці, жадаючи зіграти важливу роль у твоєму новому дні...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"