Чос Владимир Григориевич : другие произведения.

Тости

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


ТОСТИ

  
   Двоє друзяк Микола та Степан ходять по магазинах i очам не вiрять. На полицях повно горiлки. Та ще й якої! Тут i "Рiздвяна", i "Українська з перцем", i "Запорiзька сiч", "Стрiлецька", "Чумацька", "Гайдамацька"... Правда цiни... Обидва схопилися за голови. Та зате який вибiр!
   - Видно, що новi часи настали, - ковтнув слинку Микола, - а раз з'явилася нова оковита, то потрiбнi й новi тости. Як на мене, то отi "зичимо, перезичимо" вже своє вiдпили, чи то, вiджили. Вигадай, Степане, щось актуальнiше.
   Степан подовбав пальцем у вусi i сказав:
   - Щоб п'яний бiзнесмен загубив свого кожуха, а я його знайшов, бо в куфайцi холодно!
   - Точно! - зрадiв Микола. - А я щоб так напився, що аж в Криму опинився!
   - Щоб по радiо у хатi не кричали депутати!
   - Давай краще про полiтику не будемо... Ось у мене тост. Щоб жили горiлка, сало i цибуля, а всiм нашим ворогам здоровенна дуля!
   - Нехай снiг спускається, а моя жiнка менше лається! Щоб жiнки були милiшi i добрiшi й веселiшi!
   - А вiд чого їм веселiшати? Ось у моєї пальто стареньке, чобiтки дранi... А дружина у мене така гарна. Хотiв їй подарунок купити, так грошей катма...
   - З цього приводу i тост. Щоб в столицi бюрократи теж сидiли без зарплати!
   - Ти знову про полiтику! Кажу ж, не треба.
   - Та як же без неї, як вона скрiзь? У цiнах, у горiлцi i навiть у печiнцi...
   - Хлопцi, - сказала продавщиця, - ви до того добалакаєтеся, що ночувати в мiлiцiї будете.
   У магазин якраз зайшла бабуся з цiпком. I хоч на таємного агента вона була мало схожа, приятелi вирiшили вийти на вулицю. Там Степан сказав:
   - А непоганi у нас тости виходять. Давай далi складати. Гей, Микола, пiдкинь прикола!
   - Зараз у головi пошкребуся... Щоб проблеми у цiм роцi нарештi владналися, скiльки б лазив через тин, а штани не рвалися!
   - Тiльки так. Щоб в садку нiхто у мене бiльш не крав кислицi, бо одержить черевиком нижче поясницi!..
   - Шкода тiльки, що оця горiлочка нам не по кишенi.
   - А менi все одно. Я власну виготовляю. "Стецько" називається. I така мiцна, що куди тим "Смiрновим" i "Распутiним"! Я навiть замiсть етикетки свою фотографiю на пляшку наклеюю.
   - То ти б пригостив!
   - А чого ж, ходiмо.
   Шлях був не близький. Пiд'їхати було нiчим, добиратися довелося пiшки. Дорогою спiвали: "Автобус не ходить, машини не маю... Чому я не сокiл, чому не лiтаю?", та "Вiють вiтри, вiють буйнi, аж дерева гнуться... Яйця дуже дорогi - кури не несуться"...
   Отож до хати зайшли, коли смеркалося. Швиденько наливши по чарцi, виголосили тост:
   - Хоч стомились ми i змерзли, поки добиралися, та запаси оптимiзму ще у нас зосталися.
   - Тому хочемо всiм людям зараз побажати, щоб могли ви ось iз нас гарний приклад взяти.
   - I якi б там катаклiзми в свiтi вiдбувалися, та до рiдної домiвки завжди добиралися! Будьмо!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"