Чуванова Светлана Фёдоровна : другие произведения.

Alternativna Konstiticia Ukrainy 2019

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


  • Аннотация:
    "ПРОЕКТ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ КОНСТИТУЦIЇ УКРАЇНИ СВIТЛАНИ ЧУВАНОВОЙ 17.11.2019 РОКУ" с авторскими правками от 30.06.2020. на украинском языке.

  "ПРОЕКТ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ КОНСТИТУЦIЇ УКРАЇНИ СВIТЛАНИ ЧУВАНОВОЙ 17.11.2019 РОКУ"
  ПЕРЕДМОВА АВТОРА
  Народ i громадяни України!
  Пропоную вам, як єдиному джерелу влади, прочитати Альтернативну Конституцiю України, надати свої правки, i схвалити пiдсумковий варiант на Всеукраїнському Референдумi. Якщо ви можете краще - пишiть свої Конституцiї, або проекти Конституцiйних правок. Обговоримо всi варiанти i виберемо найкраще.
  Рiшення Конституцiйного Суду України - про неконституцiйнiсть останнього Закону про Референдум (5475-17) не заважає нам через суд або КСУ вiдновити старий Закон про Референдум (1286-12) i провести Референдум щодо Альтернативної Конституцiї, або провести Конституцiйнi змiни iншим мирним правовим шляхом.
  Чому нова Конституцiя - це так важливо i термiново?
  У кожнiй країнi свiту зараз впроваджують Електронний уряд та Цифрову державу.
  Вiд нас з вами залежить: чи створимо ми Людинолюбне електронне Народовладдя, - чи непомiтно для себе, пасивно i поступово приймемо жорсткий Електронний Концтабiр - спочатку вiд IT-виробникiв, а потiм вiд мiжнародних органiзацiй та наших полiтикiв.
  Пасивний егоїстичний народ заслуговує рабства та бiдностi - тому давайте активно, дружно i розумно, ВСIМ НАРОДОМ, захистимо наш спiльний Народний iнтерес.
  Альтернативна Конституцiя не тiльки виправляє помилки старої Конституцiї, але й захищає Український Народ вiд Електронної диктатури з боку багатих людей, спрямовує електронний контроль в iнтересах всього Народу України.
  Альтернативна Конституцiя - це безстрашний план Захисту України та українцiв, початок вiдновлення народного достоїнства та самоповаги.
  ДОСИТЬ! тупих вимотуючих робiт, вимирання, безвиходi, емiграцiї, бiдностi, "шляху в нiкуди", чужих рецептiв успiху без врахування Української iсторiї, Українських реалiй, Українського характеру та Української ментальностi!
  ДОСИТЬ! непрацюючої правової системи, схожої на дiрявий човен у бурхливому морi, де чеснi веслярi-правозахисники, замiсть веслування, повиннi нескiнченно на надривi сил вичерпувати воду, щоб не потонути - вiд чого наш "правовий човен" стоїть на мiсцi, не може плисти заданим курсом: тобто покiнчити iз корупцiєю i забезпечити ефективне швидке правосуддя.
  ДОСИТЬ! наступати на старi граблi - недолiки соцiалiзму СРСР, - або Конституцiю України 1996, написану пiд диктовку американських консультантiв.
  Ми вже переконалися, що Конституцiю України 1996-2020 року виконати нереально. Причин багато, i одна з них та, що стара Конституцiя - це сплав двох взаємовиключних Iдеологiй - мутант iз Капiталiстичною головою та Соцiалiстичним хвостом. А якщо без метафор, то стара Конституцiя 1996 - красивий фiктивний Договiр мiж Народом та Державою, де Влада i Народ тiльки й думають як здихатись вiд своїх зобов'язань.
  Альтернативна Конституцiя України побудована не на IДЕЯХ (Соцiалiзму чи Капiталiзму), а на ЗНАННЯХ про Симбiоз - найкраще взаємне виживання людей та Природи.
  Щоб будь-яка Конституцiя виконувалась, одного правильного тексту Конституцiї з вiрними Знаннями недостатньо. Додатково потрiбнi Правильнi IT-технологiї - для точного загального контролю Українського Народу над Грошима та Ресурсами України.
  Комп'ютернi Програми та IT-технологiї (незалежнi вiд чиновникiв, якi нездатнi красти та брехати та якi вiдповiдають тексту i змiсту Альтернативної Конституцiї), з метою нацiональної безпеки, мають бути створенi саме Українськими програмiстами та Українськими вченими - з надiйних громадян України з високорозвиненими гарними людськими якостями.
  Але i правильного тексту Конституцiї, з правильними Технологiями i Програмами, недостатньо для "працюючої" Конституцiї.
  Альтернативна Конституцiя, iз забезпечуючими її Технологiями, має пройти Народне Випробування - у тестовому режимi. I тiльки пiсля гарних результатiв народного тестування, Альтернативна Конституцiя з її IT-технологiями, може бути уведена в дiю В РОБОЧОМУ РЕЖИМI, - волею Народу України на Повторному Всеукраїнському Референдумi.
  Незважаючи на технiчнi нововведення, Альтернативний Конституцiя України, як i ранiше, захищає всi споконвiчнi права та свободи, що роблять Людину Людиною, в кращому сенсi цього слова. Весь гарний змiст старої Конституцiї збережений.
  Проект Альтернативної Конституцiї обмiрковувався та створювався мною 8 рокiв, з сiчня 2012-го - по листопад 2019-го року: її приблизний обсяг 160 сторiнок.
  Нажаль немає технологiї, яка б дозволила менi передати вам текст i вмiст Альтернативної Конституцiї за 1 секунду цiлком - як картину художника. Тому ви будете читати рядок за рядком, зупинятися i сперечатися з текстом, який вiдрiзняється вiд всiх звичних вам правових норм.
  Але так само, як ви дивитесь цiкавий фiльм iз закрученим детективним сюжетом i дивуєтеся несподiваному фiналу, що цiлком змiнює вмiст всього фiльму - так i цю Альтернативну Конституцiю, для повного її розумiння, необхiдно читати цiлком - вiд початку до кiнця.
  Всi вiдео-пояснення до цiєї Альтернативної Конституцiї України i мої ролики по цiй темi будуть доступнi на моїх сторiнках: http://samlib.ru/c/chuwanowa_s_f/, https://www.facebook.com/Alternativnaya.Konstitucia.Ukrainy, на моєму YouTube каналi: https://www.youtube.com/channel/UCSfit0qEB-7Hs3yYwyFZQ , та на iнших моїх офiцiйно пiдтверджених сторiнках.
  Багато слiв в текстi Альтернативної Конституцiї написано з великої (Прописної) лiтери - звичайно не для того, щоб дратувати читачiв, а для пiдкреслення важливостi слiв та їх помiтностi в текстi, щоб ви, зручно для себе, бачили акценти-наголоси, якi я розставила для вас.
  Альтернативна Конституцiя України з початку була написана мною росiйською мовою та перекладена мною на українську мову. Це, як i негайна реєстрацiя авторських прав на росiйськомовну версiю, викликане необхiднiстю якнайшвидше донести проект Конституцiї до Українського Народу та дiючого керiвництва України, i якнайшвидше виправити помилки Влади: зупинити розпродаж-сдачу iноземцям Української Землi i важливих державних пiдприємств.
  З любов'ю i повагою, Свiтлана Чуванова, 17 листопада 2019 року.
  
  "АЛЬТЕРНАТИВНА КОНСТИТУЦIЯ УКРАЇНИ 2019"
  На основi Акту проголошення Незалежностi України вiд 24 серпня 1991 року, затвердженого 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, а також на основi Конституцiї України вiд 28 червня 1996 року i її статтi 5,
  Народ України як єдине джерело всiєї державної влади: законодавчої, виконавчої, судової, який безпосередньо здiйснює всю перераховану Владу, виносить цей проект Альтернативної Конституцiї України на Всеукраїнське обговорення i Всеукраїнський Референдум - як Основний Закон України".
  
  
  ГЛАВА Љ 1. ОСНОВНI НОРМИ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ КОНСТИТУЦIЇ
  
  1.1. Приниження i самозневага вбивають: спочатку психологiчно, потiм фiзично - тому Український народ i громадяни України, заради самозбереження повиннi негайно, раз i назавжди, перестати принижувати себе й iнших українцiв поганими порiвняннями з iншими народами i завжди вiрити у свої сили.
  1.2. До другорядних гiлок влади: Законодавчої, Виконавчої, Судової - додається Головна гiлка державної влади - Народовладдя.
  Народовладдя - це пряма Влада повнолiтнiх людей Українського народу, що мають єдине українське громадянство, психiчно здоровi, фiзично здатнi виражати свою волю, бiльшу частину життя i бiльшу частину року проживають в Українi, вивчили в Українi Державну програму Корисної Практичної трудової освiти, створюють для народу України життєво-необхiднi Блага, i не мають за цiєю Конституцiєю iнших обмежень у правi Народовладдя.
  1.3. Будь-яка Влада, крiм Народовладдя, другорядна, тому вся Другорядна Влада прямо обирається учасниками Народовладдя i громадянами України, не обмеженими у виборчому правi.
  Представники другорядної влади не можуть призначати iнших представникiв другорядної влади, щоб уникнути продажу посад, кумiвства i кругової поруки, як це було при старiй Конституцiї.
  1.4. Усi представники Другорядної влади обираються на прозорому вiдкритому Всеукраїнському Трудовому Конкурсi, пiд конкретну професiю чи конкретнi задачi, зi своїм конкретним конкурсним проектом - пiсля конкурсного iспиту всiх проектiв i претендентiв.
  1.5. Другорядна Влада може бути тiльки Конкурсно-Експертною: складатися з Експертiв-трудiвникiв самої пiдходящої i високої квалiфiкацiї, якi краще iнших роблять ту роботу, якою вони керують, i довели це в ходi вiдкритого Всеукраїнського Конкурсу.
  1.6. В представники Другорядної влади можуть бути обранi по Конкурсу тiльки люди з гарними людськими якостями, достатнiми для їхнiх професiйно-посадових задач.
  1.7. Народовладдя побудовано вiдповiдно до Глави 8 цiєї Конституцiї i працює через Всеукраїнську комп'ютерну Програму "Симбiоз" - ВКП-С.
  1.8. Щоб рiшення Народовладдя були грамотними, ВКП-С, крiм Систем Державного голосування, 24 години на добу показує всi Ресурси, всi Грошi, всю Працю, всi Виробництва, всi створенi Блага i Товари, пов'язанi з Україною, а також стан всiєї Природи України - в русi, в реальному часi, на iнтерактивнiй мапi України i свiту.
  1.9. Україна - держава Симбiозу, де Симбiоз - найкращий вiдомий варiант взаємодiї всiх людей мiж собою та Природою - заради росту гарних людських якостей i загального гармонiчного виживання людей i Природи.
  Держава - це ми, люди Народу України з правом Народовладдя, з усiєю територiєю України, її Природою i Ресурсами, Загальнонародною власнiстю, своєю мовою, своїми звичаями i культурою, українськими Грошима, українськими Законами, ВКП-С, з українським Народовладдям i обраної нами Другорядною державною владою - щодо всiєї територiї України, усiх людей i всiх цiнностей України.
  1.10. Що ми, Народ України, своїм розумом, своєю працею, своєю владою собi зробимо - те i будемо мати.
  1.11. Український Народ - це всi громадяни України будь-якої нацiональностi: українцi i представники неукраїнських нацiональних меншин України, що вважають себе частиною українського народу, люблять Український народ як свiй рiдний, трудяться на благо України, Українського народу i Природи України, живуть по принципах антипаразитизму i справедливостi, володiють Українською мовою чи регiональною Росiйською мовою як рiдною - на рiвнi повноцiнного (для свого вiку): спiлкування, навчання i працi.
  Жоднi дiї i рiшення не можуть ставити пiд загрозу життя i вiльне iснування в Українi iсторичної i генетичної основи українського народу - бiлої раси, яка має право на своє збереження та примноження в Українi.
  Любов до своєї раси - не є расизмом.
  1.12. Щоб Народовладдя не перетворилося в диктатуру бiльшостi над меншiстю i людською особистiстю, головнi права людини i громадянина захищенi цiєю Конституцiєю та її Прозорими системами ВКП-С.
  1.13. Щоб великi приватнi власники, українськi чи мiжнароднi, не стали економiчною диктатурою в Українi i не ставили свої особистi iнтереси вище за iнтереси народу України, - Народовладдя за допомогою ВКП-С встановлює Народовладний Контроль за Грошима (вiдповiдно до Глави 4) i Правила Концентрацiї Великих Капiталiв (вiдповiдно до Глави 7).
  1.14. Крiм Державного Народовладдя, у ВКП-С входять безкоштовнi Додатки: "Прозорi Грошi", "Прозора Праця", "Прозора Економiка", "Прозора Освiта", "Прозорий банк Знань i Технологiй", "Прозорi Ресурси".
  1.15. Перша тестова версiя ВКП-С з усiма Додатками повинна бути створена в Українi до 01.01.2021 року - в суворiй державнiй таємницi, українськими програмiстами i вченими, на автономних українських серверах, українському залiзi, українському софтi, автономному українському Iнтернетi, без можливостi витоку даних за рубiж.
  ВКП-С задумана як Система спецiальних комп'ютерних i технiчних технологiй, яку неможливо або дуже важко обдурити, i яка забезпечить виконання цiєї Конституцiї.
  1.16. Прозорi Грошi технiчно не дають людям красти, обманювати, давати хабара, займатися корупцiєю, шкодити Природi i Суспiльству, незаконно вивозити капiтали i цiнностi з України, витрачати Державнi Грошi на те, чого не хоче Народ.
  1.17. Додаток "Прозорi Грошi" потрiбен щоб: Народ України контролював свою Економiку; грошiв вистачало на державнi й особистi потреби людей; Цiноутворення на всi товари i послуги було обґрунтоване i не завищене; кiлькiсть українських грошiв вiдповiдала кiлькостi реально створених українцями благ, товарiв, послуг; а Обмiнний Курс українських грошiв на iноземну валюту давав рiвноцiнний товарообмiн.
  1.18. Прозорi Грошi - це 100% безготiвковi, загальновидимi у ВКП-С електроннi рахунки людей, юридичних осiб, Держави - iз загальновидимими грошовими потоками, з повнiстю фiксованою, загальновидимою iсторiєю створення i руху Грошiв (та їх приходiв-розходiв), що захищенi особистими автономними зйомними iнформ-носiями державного зразка - дублiкатами безготiвкового Грошового обiгу.
  1.19. Загальновидимiсть Грошiв у ВКП-С не означає їхню загальнодоступнiсть: доступ до Прозорих грошiв є тiльки в їхнiх власникiв.
  1.20. Заборонено використовувати Прозорi Грошi як iнструмент зла i диктатури, що забезпечується:
  1.20.1. вiчною забороною чипування людей та iнших небезпечних iнструментiв контролю, позначених у пунктi 4.12. цiєї Конституцiї;
  1.20.2. додатковим захистом Прозорих грошей вiд незаконного державного вилучення, хакерської крадiжки, блокування, втрати даних,- резервними копiями Грошей на дублiкатах безготiвкового Грошового обiгу, що зберiгаються у власникiв Грошей i додатково - у спецiальних державних сховищах;
  1.20.3. доступнiстю огляду грошових потокiв не обранiй групi людей, а всiм дiєздатним, дорослим, добропорядним громадянам України.
  
  1.21. Додаток "Прозора Економiка" дає Українському народу контролювати народне майно, грошi, показує як в Українi створюються i працюють всi виробництва; наскiльки всi українськi Роботи, Професiї i Технологiї кориснi, шкiдливi, ефективнi, екологiчнi, нравственi та доходно-затратнi, що повинно допомогти Українському народу розумно керувати країною i своєю особистою працею.
  1.22. Додаток "Прозора практична освiта" дає Українському народу знання для створення матерiальних цiнностей i здорового життя духу i тiла, з якими його важко обдурити i неможливо поневолити.
  Безкоштовнiсть освiти досягається за рахунок обкладання всiх якiсних фахiвцiв "викладацьким" податком: обов'язком раз на мiсяць передавати свої знання та вмiння учням в реальному життi та онлайн.
  Додаток нi в якому разi не замiнює собою живе реальне виховання душi, характеру, (нравственостi) i передачу знань i життєвого досвiду вiд рiдних до дiтей, вiд людини до людини, вiд вчителя до учнiв.
  Реальна жива освiта є основною, i зобов'язана розкривати гарнi схильностi i здiбностi кожної людини - для щасливого життя, працi, самореалiзацiї i росту гарних людських якостей.
  1.23. Додаток "Прозора Праця" дає українцям гарантiю працевлаштування по одержуванiй професiї, лiквiдує безробiття i переробiтки, робить оплату кожної працi справедливою i обґрунтованою; дає кожнiй людинi бачити свою кориснiсть iншим людям i Природi в масштабi України - в порiвняннi з усiма громадянами i жителями України.
  1.24. Додаток "Прозорi Ресурси" не дає людям незаконно вивозити Ресурси з України, вчить правильно оцiнювати Ресурси, розбиратися в цiноутвореннi Товарiв i Послуг, вiдповiдати за свою частку народної власностi.
  1.25. Успiх Конституцiї та ВКП-С залежить не тiльки вiд успiшностi Українського народу, але i вiд бажання iнших країн переймати досвiд України i будувати мiжнародний простiр на нових, прозорих i чесних принципах цiєї Конституцiї.
  1.26. У необхiдностi мiжнародного простору, створеного по єдиних чесних принципах Симбiозу i єдиних Технологiй, Український народ повинний переконати iншi народи i країни своїми досягненнями, своєю мiжнародною просвiтницькою мiсiєю - тому що чеснiй i прозорiй Державi Україна вигiднiше та безпечнiше бути серед подiбних собi чесних i прозорих Держав.
  1.27. Стара Конституцiя України не ставила метою щастя громадян, iгнорувала поняття добра i зла, надмiрно зрiвнювала права чесних людей i злочинцiв, зводила все до формального дотримання Закону, чим слабко перешкоджала злу, злочинностi та вбивству Природи, тому повинна бути скасована.
  Гарний змiст старих Конституцiйних норм цiлком збережений у цiй Альтернативнiй Конституцiї України.
  1.28. Ця Альтернативна Конституцiя ставить чiткi цiлi: Щастя всiх громадян України - через Народовладдя, матерiальне благополуччя, рiст гарних людських якостей i гарних людських вiдносин у Суспiльствi, вiдновлення Природи, справедливу оплату працi, справедливе покарання злочинiв, подальший розумний i добрий еволюцiйний розвиток людей.
  1.29. Нова Конституцiя не ставить перед собою цiль створити Iдеальну Державу, тому що люди, Природа i життя не iдеальнi.
  Норми цiєї Конституцiї не є абсолютними iстинами - вони тiльки полiпшений набiр Реакцiй на несправедливiсть i недосконалiсть життя та людей.
  1.30. Головна мета України в мiжнароднiй полiтицi - всесвiтня вiдмова вiд примусового скорочення людського населення України i планети Земля, але з обов'язковим скороченням надмiрного споживання свiтових Ресурсiв.
  1.31. Методи виконання Альтернативної Конституцiї - Чесна Прозора ВКП-С з усiма її Додатками i технологiями, пряме Народовладдя i залежна вiд нього другорядна влада Експертiв, а також мiри проти дегенерацiї Українського народу, описанi в Главi 10.
  1.32. Суди й iншi Правоохороннi органи України не можуть бути зацiкавлено-каральною системою, що заради своєї грошової вигоди прагне записати в злочинцi якнайбiльше людей.
  В Українi допускається тiльки Справедлива (неформальна) Правоохоронна система, при якiй хорошi люди не бояться Правоохоронної системи, не можуть стати жертвами несправедливого формального Правосуддя i зiпсувати собi життя незначними порушеннями, а злочинцi не можуть вiдкупитися вiд покарання за злочин.
  1.33. Суспiльство визнає, що злочинцi i правопорушники - не готовi вироби, а живi iстоти, що розвиваються, що мають право виправити свої помилки i пiдвищити свiй громадянський рейтинг у ВКП-С, а малозначимi злочинцi, що виправилися, можуть стати учасниками Народовладдя вiдповiдно до умов Глави 8.
  1.34. Через погрозу перенаселення країни i свiту поганими людьми, Україна не може скасувати смертну кару, але застосовує її як виключну мiру до самих тяжких i небезпечних злочинцiв, виключно по суду, у суворiй вiдповiдностi до Кримiнального Кодексу України, та з правом засудженого звернутися за помилуванням до народу України.
  1.35. На вiдмiну вiд капiталiстичної демократичної держави, у Державi Симбiозу нiхто з людей не повинен бути кинутим iзгоєм, що несправедливо позбавлений людського тепла, можливостi працювати i одержувати достойну нагороду за свою працю.
  1.36. Суспiльство людей - неформальне за своєю природою, має живу душу, розум i спонтаннiсть, тому жителi України повиннi стежити за собою, щоб не пiддаватися чужому нейролiнгвiстичному програмуванню, психологiчнiй обробцi, та не перетворюватися нi в дику агресивну одне до одного зграю, нi у ввiчливих бездушних бiороботiв, що дiють удавано, без щирого прояву людських почуттiв, за спрощеними шаблонами зловредного соцiального програмування.
  1.37. Люди повиннi берегти Любов у свiтi, не зводити її тiльки до сексу чи iнших своїх задоволень, не руйнувати Любов в iнших людях i живих iстотах, тому що Любов - це Енергiя i Джерело Життя, її основа i змiст, i кожний Закон, кожна людина мають це враховувати.
  1.38. Обов'язковi технологiї, пов'язанi з ВКП-С i цiєю Конституцiєю, повиннi застосовуватися тiльки в добрих цiлях i забезпечити виконання цiєї Конституцiї i Законiв там, де на точнiсть, чеснiсть, справедливiсть людей не можна покластися.
  1.39. Технологiї нi в якому разi не скасовують Верховенство живої людської думки, душi i влади над дiями машин, особливо в людських питаннях.
  1.40. Ця Конституцiя та ВКП-С з її технологiями, набирають сили пiсля їх успiшної народної перевiрки та випробувань у тестовому режимi.
  1.41. У випадку якщо ця Конституцiя та ВКП-С з її технологiями контролю буде використовуватися во зло i загрожувати життю, душевнiй чи фiзичнiй безпецi народу України, вона повинна бути частково припинена (загальмована), чи цiлком виключена доти, поки Народ України не зменшить цi загрози до безпечного рiвня.
  Кнопки екстреного гальмування i вимикання ВКП-С знаходяться у Народовладної бiльшостi, у окремих засекречених розроблювачiв i програмiстiв ВКП-С, а також у окремих засекречених експертiв Другорядної влади.
  Екстрене гальмування i вимикання ВКП-С додатково забезпечується автоматичними алгоритмами безпеки ВКП-С.
  1.42. Якщо iншi країни використовують во зло модель ВКП-С чи подобу Альтернативної Конституцiї проти свого чи чужого народу, те цим країнам рекомендується негайно загальмувати чи вимкнути данi технологiї - поки загроза життю i безпецi народу не буде знижена до безпечного рiвня.
  1.43. ВКП-С тiльки iнтернет-копiя всiх знань: у випадку надзвичайної ситуацiї свiтового масштабу, включаючи вiдключення Електромереж та тимчасове знищення Iнтернету, Україна в спецiальних сховищах зобов'язана зберiгати для вiдновлення цивiлiзованої Держави матерiальнi носiї знань, зрозумiлi навiть людям кам'яного вiку з примiтивним мисленням.
  1.44. Проблеми технiчної безпеки i технiчної реалiзацiї цiєї Конституцiї разом iз ВКП-С, повиннi бути визначенi i попередньо вирiшенi в декiлькох варiантах на етапi проектування ВКП-С - до Всенародного обговорення та затвердження цiєї Конституцiї.
  1.45. Очевиднi технiчнi проблеми реалiзацiї Конституцiї i ВКП-С це:
  1.45.1. Безпека особистих i державних даних у системi ВКП-С;
  1.45.2. Спосiб надiйної безпомилкової iдентифiкацiї людини в системi ВКП-С без вбудованих чипiв, без чипування людей, без бiометрiї та iнших речей, небезпечних для людини;
  1.45.3. Величезний обсяг даних в онлайнi, у хмарних сховищах, на українських серверах;
  1.45.4. Швидкiсть Iнтернету при величезному обсязi даних i користувачiв;
  1.45.5. Надiйнiсть i швидкiсть роботи ВКП-С у звичайному режимi, а також при максимальному навантаженнi, хакерских атаках, вiрусах;
  1.45.6. Електромагнiтне опромiнення вiд системи ВКП-С на жителiв України, шкода якого повинна бути знижена до максимально безпечного рiвня;
  1.45.7. Небезпеки використання ВКП-С во зло, якi повиннi постiйно монiторитися та контролюватись спецiальними пiдроздiлами Української армiї.
  
  
  ГЛАВА Љ 2. ЦIЛI АЛЬТЕРНАТИВНОЇ КОНСТИТУЦIЇ УКРАЇНИ, ПЛАН ЇХ РЕАЛIЗАЦIЇ
  
  2.1. Цiль Љ1 - щасливе, творче i благополучне життя громадян України, ефективна i широка реалiзацiя кожної людини, найкраще виживання i здоров'я Українського народу - матерiально-фiзичне i нравствено-душевне.
  2.2. Цiль Љ2 - нравствений, душевний, матерiальний саморозвиток громадян України; розвиток, заохочення i нагородження гарних якостей людей, i обмеження поганих якостей, тому що тiльки з гарними людськими якостями Народ України досягне цiлi Љ1.
  2.3. Цiль Љ3 - своєчасне i постiйне вiдновлення Природи України, переважання та випередження душевно-нравственого розвитку Українського народу над технiчним розвитком.
  2.4. Цiлi цiєї Конституцiї не можуть перетворювати Українську Державу у безкоштовну годiвницю для ледачих, добровiльно деградуючих людей, чи у фабрику по державному насильницько-примусовому перевихованню людей.
  Цiлi цiєї Конституцiї повиннi виконуватися через Всенароднi, спiльнi, погодженi Народовладдям дiї, за якi ми вiдповiдаємо одне перед одним за Законами письмового права, звичаями Справедливостi та законами фiзичної можливостi.
  
  2.5. Щасливе, творче i благополучне життя Українського Народу включає:
  2.5.1. щасливi родини, де щасливi усi, включаючи дiтей, батькiв i прабатькiв;
  2.5.2. здорове людяне Суспiльство для справжньої дружби, любовi, спiлкування - без самотностi та iзоляцiї;
  2.5.3. гарне знання людьми Природи та одне одного через звичаї: Спiльної працi по вiдновленню Природи; Спiльної здачi трудових податкiв, Спiльного навчання i Викладацького податку; Спiльного складання щорiчного Плану розвитку України в мiсцевих громадах та Спiльної реалiзацiї цього Плану; Спiльного виконання вiйськового обов'язку; Спiльних Всенародних свят для знайомств мiж чоловiками та жiнками; Народних аматорських Фестивалiв музичної, творчої, фiзичної культури; та iншi спiльнi заходи зi спiльним життєво важливим iнтересом.
  2.5.4. безкоштовну практичну освiту для кожного громадянина України в будь-якому вiцi - в обмiн на його посильну корисну працю;
  2.5.5. школу вирiшення конфлiктiв, яка навчає всiх громадян України;
  2.5.6. психiчне та нравствене здоров'я громадян, їх вмiння дiяти у складних обставинах, вмiння не заподiювати зайвої шкоди навколишнiм;
  2.5.7. мiцне фiзичне здоров'я громадян, здоровий спосiб життя i працi;
  2.5.8. правильний iндивiдуальний ритм життя громадян: правильне чередування у кожної людини достатнiх фiзичних та розумових навантажень, працi та вiдпочинку, денного, нiчного сну та неспання, легкої та важкої роботи, напруження та розслаблення;
  2.5.9. очищення та вiдновлення Природи України вiд шкiдливого впливу людей i технiки, безпечне для людей навколишнє Природне середовище;
  2.5.10. участь у вiдновленнi Природного бiорiзноманiття в Українi та на планетi Земля - для динамiчної рiвноваги у вiдносинах людей та Природи, та заради збереження Життя видам не-паразитичних iстот;
  2.5.11. безкоштовне працевлаштування кожного громадянина України на його запит у будь-який час - зi справедливою оплатою його працi;
  2.5.12. доступну якiсну Трудову зайнятiсть та кар'єру - в улюбленiй сферi найбiльших здiбностей i старань кожної людини;
  2.5.13. безкоштовне доступне якiсне лiкування всiх громадян України, забезпечене особистими i загальними податками - iз платною нацiнкою за шкiдливi звички, з урахуванням правил Глави 6;
  2.5.14. доступну оренду окремого якiсного житла - iз 16-рiчного вiку;
  2.5.15. доступне особисте власне житло - iз 25- рiчного вiку;
  2.5.16. доступнi та якiснi: продукти харчування, одяг, вiдпочинок, розваги;
  2.5.17. здорова творчiсть;
  2.5.18. регулярне прибирання публiчного iнформацiйного та культурного простору України (ЗМI, ТВ, Iнтернету, кiно, реклами, фiльмiв, виставок, концертiв, публiчних заходiв) вiд нездорового змiсту, який пiдриває гарнi людськi якостi, насаджує поганi людськi якостi, тупiсть, депресiю, порнографiю, душевне розтлiння та iнший заборонений Законом контент;
  2.5.19. достатнi пенсiї громадян України, заробленi особистою працею та збереженi Державою вiд знецiнювання;
  2.5.20. iншi особистi права i свободи людини, збереженi зi старих Конституцiйних норм i викладенi в Главi 9.
  
  2.6. Ми, громадяни України, розумiємо, що наше особисте благополуччя має сенс, коли ми душевно та нравствено здоровi - тобто намагаємося розвивати свої гарнi якостi та обмежувати нашi поганi якостi, пiдтримувати здоров'я психiки, щоб створювати Любов - важливий ресурс у життi кожної людини, Суспiльства та Держави:
  2.6.1. Гарнi якостi, якi потрiбно розвивати, заохочувати та нагороджувати - людинолюбство i Природолюбство, любов до сiмейного життя i продовження людського роду, чеснiсть, доброта, розум, справедливiсть, смiливiсть, талант, працьовитiсть, самостiйнiсть, сила, самовладання, свободолюбство, воля, здорова любов до себе, здорове почуття гумору; фiзичне, психiчне та нравствене здоров'я; здатнiсть своєю працею забезпечити себе, свою родину i вiдновлення Природи; здатнiсть через Народовладдя забезпечити достойне життя українському народу, совiсть, iншi гарнi якостi, доданi в цей пункт Народовладдям.
  2.6.2. Поганi якостi, якi потрiбно обмежувати - брехливiсть, паразитизм на людях або Природi, злостивiсть, людиноненависництво, бездарнiсть, лiнь, неадекватна агресивнiсть, жорстокiсть; заздрiснiсть - особиста та мiжнацiональна; самозневага - до себе або своєї нацiї; ревнощi, пихатiсть, садизм, мазохiзм, насильство - сексуальне, фiзичне, психiчне; жадiбнiсть, сварливiсть, диктаторство, нездоровий егоїзм, повна нездатнiсть розумiти почуття iнших та спiвчувати чужому горю; шкiдливi звички та залежностi, включаючи iгроманiю, наркоманiю, алкоголiзм, часте вживання мата; сексуальне розтлiння; iншi поганi якостi, доданi у цей пункт Народовладдям.
  
  2.7. Для чого Державi потрiбно стимулювати гарнi якостi:
  2.7.1. Людинолюбство та Природолюбство, Любов до сiмейного життя та продовження людського роду: це основа основ для виживання людей.
  2.7.2. Чеснiсть: це основа справедливостi та гарних вiдносин мiж людьми, без неї неможливi Суспiльство, Народовладдя, Держава.
  2.7.3. Доброта: це вмiння любити, цiнувати все гарне, отримане вiд iнших людей, та вмiння передавати це гарне далi. Без доброти - джерела добра та життєвої енергiї висохнуть.
  2.7.4. Розум: розумнi люди знають, як змiнювати погану реальнiсть на гарну.
  2.7.5. Справедливiсть: це штучно вироблене людьми корисне почуття для спiльного мирного i дружного життя, а також рiшення, яке змушує людей iз менш гарними людськими якостями пiдтягтися у своєму розвитку до людей iз бiльш гарними людськими якостями. Без справедливостi у Суспiльствi будуть насильство, ворожнеча, бiднiсть.
  Оскiльки не всi люди у боротьбi за виживання здатнi залишатися чесними та справедливими, ВКП-С зробить усi вiдомi їй несправедливi дiї людей загальновидимими.
  2.7.6. Смiливiсть: без неї немає свободи, є тiльки рабство.
  2.7.7. Талант: люди не можуть бути класними фахiвцями в усьому - їх мозок не безрозмiрний, а талант дає людям можливiсть розподiлити мiж собою професiї та швидко у них зростати.
  2.7.8. Працьовитiсть: це основа особистого щастя, показник запасу життєвої енергiї та гарної спадковостi.
  2.7.9. Самостiйнiсть: самостiйнi люди не чекають, поки реальнiсть за них змiнять iншi, вони - iнiцiатори кращого життя. Самостiйнi люди не приймають нав'язування чужої культури, чужої волi, будь-якої релiгiї, не приймають на вiру чужi знання, iнформацiю, а перевiряють їх особисто.
  2.7.10. Сила: потрiбна для збереження життя, фiзичного здоров'я, психiчної урiвноваженостi, працездатностi, дiтонародження, довголiття, забезпеченостi, захисту вiд злочинцiв та поганих людей, для допомоги собi, близьким, iншим людям.
  2.7.11. Самовладання: без нього немає лiдерiв, здатних керувати колективами, недоступнi важка складна праця i праця в екстремальних умовах. Тренування самовладання змiцнює нерви та сiмейне благополуччя, сприяє психiчному здоров'ю, кмiтливостi.
  2.7.12. Свободолюбство: без нього люди стають рабами (чужого розуму, релiгiй, iнших завойовникiв), втрачають здатнiсть мислити та жити самостiйно, боротися з насильством та зберiгати своє життя.
  2.7.13. Воля: без неї не можна довести жодну справу до кiнця.
  2.7.14. Здорова любов до себе: це здатнiсть створювати свою енергiю щастя та направляти її на себе та на корисну зовнiшню дiяльнiсть, притягати цим до себе симпатiї оточуючих.
  Здорова любов до себе не повинна переходити в нездоровий егоїзм - коли людина багато споживає чужої симпатiї, а назад повертає вкрай мало, чи не повертає зовсiм.
  2.7.15. Здорове почуття гумору: це показник здорових емоцiй та психiки, швидкого живого розуму, радостi, вмiння тримати ритм "праця-розслаблення-вiдпочинок".
  2.7.16. Фiзичне, психiчне та нравствене здоров'я: у нездорової людини гарнi людськi якостi знижуються, або зникають, або стають некорисними, а дiтородна та виховна функцiя сильно зниженi.
  2.7.17. Здатнiсть кожного своєю працею забезпечити себе, свою родину, вiдновлення Природи: у бiдному Суспiльствi, з брудною Природою, гарнi людськi якостi деградують, а потреби у дружбi, визнаннi, любовi, свободi вiдсуваються на заднiй план i не можуть бути задоволенi. Тому кожна людина повинна пiклуватися про себе та докладати достатнiх особистих зусиль, щоб не бути бiдною та не деградувати, а Суспiльство, через ВКП-С, повинне допомагати позбутися бiдностi усiм добропорядним та працьовитим громадянам України.
  2.7.18. Совiсть - це нравствена вiдповiдальнiсть за свою поведiнку перед оточуючими людьми та Суспiльством, любов до добра та iстини, почуття вiдрази до неправди i зла, почуття провини та сорому за свої поганi вчинки, злочини, показник нравственого здоров'я: необхiдна для розвитку всiх гарних якостей та обмеження всiх поганих якостей людини.
  
  2.8. Для чого i як Державi потрiбно обмежувати поганi людськi якостi:
  2.8.1. Поганi якостi потрiбно обмежувати iз самого раннього дитинства, одразу як тiльки вони проявили себе, щоб вони не стали важковикорiнюваною звичкою.
  2.8.2. Обмежувати i карати поганi якостi дитини або дорослої людини - з метою її виховання - можуть у першу чергу близькi люди, якi її люблять та щиро бажають їй добра.
  2.8.3. Утримувати (вiд поганих якостей, поганих вчинкiв i злочинiв) людей - повинна їх родина, їх друзi, самовиховання, близьке коло спiлкування, спiвробiтники, правоохороннi органи, а також прозора репутацiя людей у ВКП-С, яка впливає на рiвень суспiльної поваги та особистих доходiв.
  2.8.4. Як знайома, так i стороння людина може, дотримуючись мiри, вказати дитинi (або дорослiй людинi) на її поганi якостi чи поганi вчинки, помiченi особисто у реальному життi.
  2.8.5. Якщо поганий вчинок чи поганi якостi дитини або дорослого пов'язанi iз порушенням Закону або Нравственостi, оточуючi люди зобов'язанi сказати порушнику, що вiн неправильно поводиться, або дати зрозумiти це порушнику без слiв, iншим (безпечним) способом.
  2.8.6. Поганими людей робить: їх поганий особистий вибiр, погана спадковiсть, погана родина, погане виховання, поганi друзi, поганi вiдносини з оточуючими людьми, самотнiсть, байдужнiсть Суспiльства до поганих вчинкiв та поганих якостей, несправедливi перешкоди у самореалiзацiї своїх гарних якостей - в роботi, публiчнiй дiяльностi, особистому життi та втрата всякої надiї на таку самореалiзацiю.
  2.8.7. У Державi, де поганих людей i злочинцiв бiльше, благополуччя хороших громадян пiд загрозою, тому люди повиннi стежити, щоб злочинiв i поганих вчинкiв не ставало надто багато.
  2.8.8. Загальнообов'язковi способи полiпшення поганих людських якостей:
  (1) Сiмейне, дружнє, суспiльне виховання;
  (2) самовиховання i робота над собою;
  (3) виховання iнших людей своїм гарним особистим прикладом;
  (4) розумiння iншої людини через уявлення подумки себе на її мiсцi;
  (5) моральне i грошово-матерiальне заохочення Суспiльством гарних вчинкiв;
  (6) разове чи тимчасове зниження людинi доходiв за його поганi вчинки;
  (7) створення Суспiльством негайної зворотної карми за поганий вчинок: коли людину, що погано вчинила - понарошку, тимчасово, ставлять у схожу, трохи полегшену ситуацiю, щоб вона могла зрозумiти свiй вчинок та розкаятися у ньому;
  (8) як тiльки поганi вчинки стають правопорушеннями або злочинами, додатково включається режим правової вiдповiдальностi.
  
  2.9. План реалiзацiї цiлей даної Конституцiї викладений у загальних рисах у Главах 1 та 2, та конкретизований по частинах - у кожнiй її Главi.
  2.10. Будь-яке проголошене Право - це обман, якщо воно не забезпечене реальною фiзичною можливiстю, яку дають: Природа, особиста праця, Доля, Держава, Знання, Технологiї, iншi люди та Загальний Спiльний План.
  2.11. Альтернативна Конституцiя з Планом її реалiзацiї не обiцяє i не дає людям повного контролю над долею та Природою, але розширяє межi особистих можливостей Українського Народу.
  2.12. Альтернативна Конституцiя реалiзується через ВКП-С, у якiй в обов'язковому порядку реєструються всi громадяни України вже на етапi тестування ВКП-С. Докладний опис ВКП-С з її поетапним запуском дано в Главi 4.
  2.13. На етапi тестування, усi громадяни України проводять повний облiк реальних цiнностей та вносять до ВКП-С усю iнформацiю про: населення, юридичних осiб, технiку, потреби-можливостi кожного, Працю, Грошi, Ресурси, Технологiї, проблеми Природи.
  2.14. Всi облiкованi Ресурси та цiнностi закрiплюються у власнiсть за Українським народом, або окремими особами, про що вноситься запис у прозорий Єдиний Реєстр власностi.
  2.15. Розподiл власностi за власниками проходить за правилами Глави 7 - "Власнiсть.., Правила Концентрацiї Капiталу..".
  2.16. Крiм збору iнформацiї всерединi України, громадяни України, по мiрi своїх можливостей, збирають по всьому свiту корисну iнформацiю про сучаснi технологiї, iнновацiї, досвiд iнших країн.
  2.17. Всi кориснi знання, технологiї кладуться у Прозорий для громадян України Банк Знань i Технологiй.
  2.18. Пiсля добору кращих технологiй та кращої iнформацiї за кордоном, пiсля збору iнформацiї всерединi України, i онлайн-вiзуалiзацiї iнформацiї, громадяни України усi разом складають Спiльний План Розвитку України на кожний рiк iз першого 100-рiчного строку.
  2.19. Подробицi складання та реалiзацiї Спiльного Плану Розвитку України мiстяться у всiх Главах цiєї Конституцiї.
  2.20. Спiльний План враховує той факт, що частка машинної працi у товарах України вище, нiж частка ручної працi, через що машиннi засоби виробництва разом iз машинними прибутками майже цiлком привласненi олiгархами. Працiвники, якi не володiють засобами машинного виробництва, та дрiбнi власники машинних виробництв не можуть конкурувати з великими машинними виробництвами та з їхнiми власниками.
  2.21. Для справедливого розподiлу прибуткiв вiд машинної та ручної працi мiж громадянами, прибуток вiд машинної працi розраховується ВКП-С окремо та розподiляється за правилами Глав 4 та 7.
  2.22. Для справедливої трудової конкуренцiї, Конституцiя встановлює мiнiмальну частку власностi найманих трудiвникiв у всiх засобах машинного виробництва та вiдповiдний обсяг обов'язкiв усiх власникiв.
  2.23. Для справедливого розподiлу грошей, кожна грошова одиниця України випускається Всеукраїнським державним Банком - пiд конкретне благо, створене конкретними трудiвниками.
  2.24. Справедливiсть i рiвноцiннiсть усiх товарно-грошових взаємозалiкiв обов'язкова, i перевiряється Додатками "Прозора Економiка", "Прозорi Грошi" - щодо внутрiшньодержавного та мiжнародного обмiну українських грошей i благ.
  2.25. Запуск Альтернативної Конституцiї разом iз ВКП-С у робочому режимi планується до 1 сiчня 2027 року, та може бути зроблений, якщо всi громадяни України правильно об'єднають свої зусилля.
  2.26. Народ України - в iм'я Добра, заради свого благополуччя, - має створити i запустити свої технологiї ВКП-С ранiше, - нiж схожi технологiї (для тотальної диктатури Зла) будуть нав'язанi зверху: Українським або мiжнародним урядом.
  2.27. Через релiгiйнi пророцтва про небезпеку контролю за допомогою цифрових комп'ютерних технологiй, та викликанi цим страхи, ВКП-С повинна мати вбудованi механiзми своєї обмеженої функцiональностi, блокування, екстреного гальмування, екстреного вимикання чи навiть свого самознищення, iншi запобiжники вiд втручання у ВКП-С поганих людей, а також планується як тимчасова Система, яка не повинна використовуватися бiльше 10 рокiв пiдряд.
  
  
  
  ГЛАВА Љ 3. МIЖНАРОДНI ВIДНОСИНИ У СВIТI ТА МIЖНАРОДНЕ ПРАВО УКРАЇНИ
  
  ј А: РЕСУРСИ ТА ВIЙНИ
  3.1. Народи свiту воюють, якщо для виживання їм катастрофiчно не вистачає Природних i грошових Ресурсiв своєї країни.
  3.2. Не мають нагальної потреби захоплення чужих територiй тi народи, яким вистачає життєвих ресурсiв, та якi використовують ресурси економно, екологiчно, та вчасно їх вiдновлюють.
  3.3. На вiдмiну вiд народiв, усi Уряди, постiйно ведуть вiйни за Ресурси - заради збагачення вузьких груп людей та пограбування чужих i своїх народiв.
  3.4. Є вiйни прямого знищення людей зброєю, та вiйни непрямого знищення - через обман в економiцi та у мiжнародному спiлкуваннi, який веде до бiдностi, деградацiї та виродження народу.
  3.5. Коли народи країн починають чинити спротив грабунку своїх Ресурсiв, iноземнi чи мiсцевi уряди спецiально стравлюють народи у вiйнi чи конфлiктi.
  3.6. Мета будь-якої вiйни, будь-якого зовнiшнього або внутрiшнього конфлiкту - захоплення чужих Ресурсiв i часткове знищення народiв, що грабуються.
  3.7. Громадяни України мають зрозумiти, що iноземнi та мiжнароднi Уряди цiкавляться в першу чергу територiєю України та дешевизною Українських Ресурсiв, i в останню чергу - благополуччям Українського народу.
  3.8. Щоб залишитись у живих, народ України має навчитися розрiзняти всi обмани сучасного свiту та бути здатним захищати себе, Україну, цю Конституцiю та ВКП-С вiд будь-яких iнформацiйних, економiчних, силових та бiологiчних нападiв.
  3.9. Часто iноземний напад на iншу країну маскується нападниками пiд внутрiшнiй конфлiкт народу iз його владою - Революцiю чи громадянську вiйну.
  3.10. Перiодично, Уряди багатих країн та багатi мiжнароднi групи, пiд виглядом iнвестицiй або кредитiв, тимчасово вливають капiтали в iншi країни, купуючи собi таким чином частину чужої країни. Покупка частини чужої країни - це бiльш хитре, приховане i поступове захоплення чужих Ресурсiв, нiж вiдкрите воєнно-силове захоплення.
  3.11. Залежно вiд своїх планiв, iноземнi загарбники-покупцi чужої країни можуть тимчасово полiпшити чи погiршити якiсть життя в нiй, тимчасово пiдняти чи знищити чужу економiку.
  3.12. Справжнi цiлi вливання iноземного капiталу в чужi країни маскуються обманом i нiколи не розкриваються перед мiсцевим населенням до кiнця.
  3.13. Зрозумiти змiст усiх економiчних обманiв та воєн можливо - за умови Прозорої Свiтової Економiки - Єдиної Прозорої Iнформацiї по всiх Ресурсах та всiх Грошових потоках країн свiту, в реальному часi, онлайн.
  3.14. Найбагатшi країни свiту мають найбiльшi державнi борги. Грошi ходять у свiтi по колу, але масового списання боргiв мiж рiзними країнами немає. Одночасний онлайн-взаємозалiк усiх мiжнародних боргiв допоможе перевiрити, кому у свiтi належить основний прибуток, та хто насправдi повинен платити державнi борги.
  Кожна країна повинна пiдтвердити усi свої грошi - новi електроннi та старi паперовi - реальними цiнностями, та позбутися грошей, якi не забезпеченi реальними цiнностями: списати всi несправедливi борги, та зробити повний взаємозалiк без банкiвських вiдсоткiв.
  3.15. Країни, багатi природними ресурсами, штучно заганяються у борги через такi види обману:
  3.15.1. зрадництво продажним Урядом свого народу, та урядовий розвал країни - фальшивими реформами законодавства та економiки;
  3.15.2. нiбито вигiднi мiжнароднi договори;
  3.15.3. нiбито вигiднi мiжнароднi iнвестицiї;
  3.15.4. нiбито вигiднi народу України мiжнароднi кредити;
  3.15.5. нiбито "народну" приватизацiю землi та iншого державного майна, через яку мiсцевi та мiжнароднi олiгархи грабують народ;
  3.15.6. крадiжка у народу Капiталiв мiсцевими олiгархами, та вивiд цих капiталiв до iноземних офшорiв, наступна крадiжка цих капiталiв за кордоном - мiжнародними олiгархами;
  3.15.7. вiйни, спровокованi на рiвному мiсцi;
  3.15.8. зони так званої вiльної безмитної торгiвлi, де багатi країни стають ще багатшими, а бiднi країни - ще бiднiшими, тому що скасування мит вигiдне тiльки багатим країнам: багатi країни iз розвинутим виробництвом можуть захопити ринок та збанкрутити виробництво бiдних країн, а бiднi країни не можуть такого зробити по вiдношенню до багатих країн;
  3.15.9. прикидання країн-воєнних союзникiв, якi знають заздалегiдь, що не нададуть достатньої воєнної допомоги iншiй країнi у випадку зовнiшнього нападу, зрадництво країн-воєнних союзникiв;
  3.15.10. монополiя на ядерну зброю в одних країн, та ядерне роззброювання iнших країн, що закрiплює воєнну та економiчну диктатуру у свiтi за країнами з ядерною зброєю;
  3.15.11. штучне накачування економiки країни iноземними капiталами та наступний рiзкий вивiд цих капiталiв;
  3.15.12. накачування економiки країни iноземними кредитами для пiдсаджування країни та її народу на дешевi кредити в iноземнiй валютi, потiм штучне пiдвищення курсу iноземної валюти та розорення мiсцевих позичальникiв - пiдвищеним iнвалютним курсом та кредитним вiдсотком;
  3.15.13. накачування iноземних капiталiв - до невиробничих сфер країни, що: позбавляє мiсцеве населення можливостi вивчати та будувати своє виробництво, працювати на справжнiх розумних роботах; робить народ невмiлим, неосвiченим, технiчно вiдсталим, слабким, рабськи залежним вiд iноземного капiталу, та у пiдсумку жебраком;
  3.15.14. фальшивi банкрутства мiжнародних банкiв та крадiжка у такий спосiб з них капiталiв цiлих країн;
  3.15.15. масова iноземна пропаганда неправильної економiки, неправильної полiтики, неправильного способу життя, що приводить народ не до очiкуваного благополуччя, а до занепаду;
  3.15.16. розвал правової системи країни через брехливi iноземнi поради;
  3.15.17. легалiзацiя у країнi наркотикiв, проституцiї, iнших заборонених шкiдливих явищ, якi руйнують здоров'я народу, його гарну нравственiсть та моральний дух, роблять народ непрацездатним, нещасним та слабким;
  3.15.18. iншi види обману, перелiк яких не вичерпний.
  
  3.16. Якщо мiжнародний обман не спрацьовує, i країна веде нацiональну полiтику не так як хочуть власники iноземних та мiжнародних капiталiв, то в такiй країнi штучно створюється силова вiйна, або зона радiацiйного лиха, або екологiчна катастрофа, або iнша проблема, - щоб змусити країну взяти кредит, - а через кредит захопити Ресурси країни. Бо це вигiдно, бо це i є економiчна вiйна - як ловля дурної риби на гачок рибалки. (1)
  Такий нелюдський бездушний пiдхiд характерний для дуже невеликої частини поганих людей, якi тимчасово заволодiли бiльшiстю усiх грошей та Ресурсiв Землi. (2)
  Прихильники Теорiї Змови звинувачують у бездушних економiчних вiйнах та у розореннi Земної Природи - Тiньовий Уряд (та Глибинну Державу), якi, на їх думку, складаються iз поганих людей та чужої ворожої Iнопланетної цивiлiзацiї, що прагне знищити людей та забрати собi нашу планету. (3)
  Головний аргумент противникiв Теорiї Змови - це нездатнiсть слабко зорганiзованих людей (нiбито переважно лiнивих та невмiлих) управляти Землею та навмисно керувати свiтовими, тривалими, надскладними процесами во зло Людству. (4)
  Погоджуючись, що люди у своїй переважнiй бiльшостi нездатнi злостиво та приховано керувати Землею заради знищення людства, - не можна забувати, що iмовiрна гiпотетична ворожа Iнопланетна цивiлiзацiя цiлком здатна на це. А вiдтак необхiдно враховувати цю iмовiрнiсть - та дуже серйозно припиняти усi нелюдськи жорстокi методи нищення Природи та нормального життя людей. (5)
  
  3.17. Чим бiднiше стає країна та народ - тим гiрше у народу стає з головою, тим бiльше народ вiрить словам iноземцiв, вiрить у нiбито перевагу багатих народiв та нiбито можливу допомогу вiд них, i тим бiльше така бiдна країна принижує i знищує себе.
  Бiднiсть народу, неповага народу до самого себе - це не тiльки його приниження, але i його повiльна загибель.
  
  ј Б: РОСIЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВIЙНА
  3.18. Воєннi проблеми України - захоплення Українського Криму Росiєю та росiйсько-український вiйськовий конфлiкт на Донбасi - створенi Мiжнародним Валютним Фондом та керiвництвом Росiї, при потураннi керiвництва України, США та Європи.
  3.19. Опис того як Мiжнародний Валютний Фонд (МВФ) влаштовує вiйни та грабує країни (якi вiдмовилися вiд його кредитiв), наданий колишнiм консультантом МВФ Джоном Перкiнсом у книзi "Сповiдь економiчного убивцi".
  3.20. Справжнi причини Росiйсько-Українського вiйськового конфлiкту це:
  3.20.1. повне погашення Україною боргу перед МВФ та небажання українцiв брати новий кредит;
  3.20.2. бажання МВФ покарати Україну, i спровокована МВФ ситуацiя: щоб Росiя напала на Україну, а Україна вплуталася у вiйськовий конфлiкт на своїй територiї;
  3.20.3. полювання МВФ за територiями та Природними Ресурсами як України так i Росiї;
  3.20.4. запланований для МВФ прибуток вiд Росiйсько-Українського вiйськового конфлiкту через:
  (1) падiння курсу гривнi та рубля до долара;
  (2) масовий видобуток варварськими методами українських ресурсiв: лiсу, янтарю, пiску, вугiлля, та їх масовий вивiз за кордон - що є геноцидом Української Природи;
  (3) перетворення України масовим видобутком копалин - у безводну неродючу пустелю без лiсiв, вiтрозахисних лiсосмуг, iз опущеним обрiєм прiсних вод, нестачею води та зруйнованим сiльським господарством, що змусить Україну вiддавати українськi кориснi копалини за низькими цiнами - в обмiн на дорогi закордоннi продукти харчування;
  (4) фiзичне та економiчне вбивство у вiйнi українського та росiйського населення, яке б могло претендувати на Природнi Ресурси своїх країн;
  (5) вимушену вiйною та бiднiстю масову емiграцiю українського та росiйського населення, вiдтiк найкращих представникiв української та росiйської iнтелектуальної та трудової елiти за кордон, що робить Україну та Росiю пограбованими у сферi їх кращого Людського Капiталу;
  (6) iншi схеми МВФ для грабунку України - з невичерпного перелiку.
  
  3.21. Україна повинна припинити геноцид Української Природи та незаконний масовий вивiз Українських Ресурсiв за кордон, який робиться руками мiсцевих українських банд: пiд керiвництвом або в iнтересах МВФ.
  3.22. Наступний iмовiрний крок МВФ (який не можна допускати) - це розмiщення в Українi iноземних вiйськових баз, iноземних вiйськ, вiйськ НАТО або приватних воєнних компанiй, для того щоб iноземнi вiйськовi офiцiйно допомагали iноземним компанiям вивозити українськi Ресурси за кордон, охороняли Українськi Ресурси вiд Українського народу, та придушували протести народу проти грабунку та знищення Природи України.
  3.23. Воєнна безпека України має забезпечуватись без iноземних вiйськових чи воєнних баз та iноземних вiйськ на територiї України, - обороноздатнiстю української армiї, органiзованiстю та самовладанням Українського народу в реалiзацiї цiєї Конституцiї та ВКП-С, а також через передачу української технологiї комп'ютерного Народовладдя у Росiю, щоб народ Росiї мiг припинити Росiйсько-Український вiйськовий конфлiкт, розв'язаний олiгархами.
  3.24. Питання повернення Українi її законної територiї - Криму, необхiдно вирiшувати через тристороннi прямi переговори України з Росiєю та Кримом, а у випадку неповернення Криму шляхом переговорiв до кiнця 2020 року - через Всеукраїнський Референдум про статус Криму.
  Якщо мирне повернення Криму не вiдбудеться (пiсля прямих дипломатичних переговорiв та визнання Криму українською територiєю на Всеукраїнському Референдумi), не воювати за Крим з Росiєю та не нищити у цiй вiйнi українське населення, а продовжувати повертати Крим до складу України мирним шляхом.
  3.25. До фактичного повернення Криму до складу України, Україна вважає Крим незаконно вiддiленою та окупованою українською територiєю, а всi витрати України на Автономну Республiку Крим - призупиненими. Бюджетнi витрати України на Крим призупиненi через незаконне включення Криму до складу Росiйської Федерацiї та об'єднання їх бюджетiв та податкiв.
  3.26. Питання про роззброєння Донбасу та його повернення пiд контроль України потрiбно вирiшувати через прямi тристороннi переговори України з Росiєю та Донбасом, через вiдновлення миру та дружби, через поступове впровадження у всiй Українi, включаючи Донбас, цiєї Конституцiї, ВКП-С, Прозорих Грошей та Народовладдя, - що можливо зробить Україну для всiх жителiв Донбасу бiльш бажаною країною, чим Росiя.
  3.27. Народовладдя України та її Прозорi Грошi - гарантiя того, що Український народ не буде квапитися до Євросоюзу чи Росiї, де Народовладдя немає, i спробує для початку налагодити життя як незалежна та позаблокова держава, - що разом iз прямими переговорами має припинити Росiйсько-Український конфлiкт та вiдновити гарнi добросусiдськi вiдносини.
  3.28. Україна не має права готуватися до вступу в Євросоюз без попереднього Всеукраїнського Референдуму про знайомство та згоду Українського народу з усiма умовами майбутнього членства, тому що пiдготовка України до членства в Євросоюзi це:
  3.28.1. - пiдвищення Українських цiн до рiвня європейських - без пiдвищення доходiв та якостi життя;
  3.28.2. - початок фактичної перебудови України в територiю, бiльш придатну для європейцiв, нiж для українцiв.
  3.29. Питання членства України в Євросоюзi, НАТО, iнших мiжнародних союзах, а також всi умови членства України, вирiшуються з боку України тiльки народом України на Всеукраїнському Референдумi - ще до подачi Україною заявки на членство. Якщо Всеукраїнський Референдум дозволив Українi подати заявку на членство у мiжнародному союзi та проголосував за всi умови такого членства, то у випадку згоди мiжнародного союзу прийняти Україну, Український народ ще раз знайомиться з умовами членства - можливо iз новими правками мiжнародного союзу, оцiнює поточнi обставини, та вирiшує на Всеукраїнському Референдумi: вступати чи не вступати у мiжнародний союз.
  
  ј В: РЕСУРСИ ТА НАСЕЛЕННЯ
  3.30. Для виправдання воєн i мiжнародного грабунку країн, у свiтi широко поширена iнформацiя про виснаження ресурсiв, перенаселення планети та необхiднiсть скорочувати людське населення.
  3.31. Україна вважає, що в першу чергу потрiбно скорочувати не людей, а планетарне споживання Ресурсiв: води, нафти, вугiлля, iнших копалин, та загальнолюдську шкоду Природi. Потрiбно змiнювати спосiб життя людини на планетi, а не вiднiмати життя у цiлих народiв.
  3.32. У другу чергу, якщо на Землi перенаселення, i не вистачає Ресурсiв, то скасування смертної кари за найтяжкi злочини - недозволена розкiш.
  3.33. У третю чергу, народи свiту можуть добровiльно регулювати свою народжуванiсть - якщо факт перенаселення планети та нестачi Ресурсiв пiдтверджений Прозорим переписом планетарного людського населення та Прозорим облiком свiтових Ресурсiв.
  3.34. Об'єднати усiх людей Землi має такий Закон: неприпустимо створювати штучну бiднiсть та скорочувати з її допомогою Хороших людей планети.
  3.35. Україна рекомендує мiжнародному спiвтовариству перемогти штучну бiднiсть i заощаджувати планетарнi Ресурси через народно-комп'ютерний контроль Ресурсiв i грошових потокiв у кожнiй країнi, - та мiжнародний Центр обробки цiєї iнформацiї.
  3.36. Суть народно-комп'ютерного Контролю грошових потокiв у тому, що через те, що Грошi можуть миттєво перемiщуватися по свiту через електроннi перекази, у будь-якому напрямку, з будь-якою швидкiстю, саме грошi (а не люди) мають бути чипованi: персонiфiкованi, оцифрованi та прозорi у кожному своєму перемiщеннi - у будь-якiй точцi свiту, та в будь-якiй своїй формi.
  На вiдмiну вiд грошей i товарiв, люди мають бути вiльними - без чипiв у тiлi, без ID-татуювань на шкiрi.
  3.37. Вже зараз жителi Землi мають всi технологiї, щоб за короткий строк - 10-50 рокiв добровiльно лiквiдувати бiднiсть, геноцид Природи та можливе свiтове перенаселення.
  
  3.38. Щоб найкращi технологiї та знання перемогли свiтову бiднiсть i свiтове забруднення Природи, Україна рекомендує всiм країнам свiту створити Прозору Загальнопланетарну Комп'ютерну Програму, яка буде показувати кожному жителю Землi:
  
  3.38.1. мiжнародний портал взаємного навчання найкращим еко-технологiям та еко-знанням: тому що утаювання екологiчно чистих, ефективних технологiй руйнує Природу не тiльки окремої країни, але i всiєї планети;
  3.38.2. чисельнiсть населення в кожнiй країнi, народжуванiсть, смертнiсть;
  3.38.3. працю та еко-слiд мiсцевого населення кожної країни: корисний i шкiдливий;
  3.38.4. працю та еко-слiд всiх iноземних трудових мiгрантiв по кожнiй країнi: корисний та шкiдливий;
  3.38.5. загальний стан планети Земля та стан Природи в окремо узятих країнах: їх земель, лiсiв, вод, ґрунтiв, клiмату, iнших Ресурсiв;
  3.38.6. мiжнародну карту пошкодження та вiдновлення Природи;
  3.38.7. карту видобутку Ресурсiв по кожнiй країнi та карту мiсць осiдання Прибутку вiд Ресурсiв;
  3.38.8. рiвень забезпеченостi громадян кожної країни Ресурсами - мiсцевими та iмпортними, та рiвень споживання кожною країною ресурсiв: своїх та чужих;
  3.38.9. потрiбнi вiдсутнi частини мiсцевих економiк, незадоволенi потреби кожного народу, критично важливi для життя;
  3.38.10. Прозорi економiки та Прозорi грошовi потоки кожної країни - iз зазначенням основних джерел доходiв країни;
  3.38.11. весь мiжнародний обмiн валют, товарiв, ресурсiв - по кожнiй країнi;
  3.38.12. iсторiю конфлiктiв кожного народу: у фактах, фотографiях, цифрах, людських та Природних втратах, збитках;
  3.38.13. усi гарнi вчинки кожного народу до iнших народiв - як постiйне нагадування про мiжнародну дружбу i неприпустимiсть ворожнечi;
  3.38.14. мiжнародну базу злочинцiв, з якими повиннi воювати всi народи i всi країни, замiсть того щоб воювати одне з одним;
  3.38.15. особливу мiжнародну Дипломатичну онлайн-площадку, де звичайнi добропоряднi чеснi люди виступають мiжнародними миротворцями, - зi схвалення своєї мiсцевої громади чи свого народу, записують вiдео-звернення з перекладом та субтитрами, та домовляються про мир i дружбу мiж народами швидше, нiж ООН та iншi мiжнароднi органiзацiї.
  
  3.39. Україна рекомендує кожнiй країнi вiдновити смертну кару - та застосовувати її тiльки за самi тяжкi злочини вiдповiдно до Єдиного мiжнародного перелiку самих тяжких злочинiв та своєму Нацiональному перелiку самих тяжких злочинiв, щоб такi злочинцi не могли уникнути заслуженого покарання в жоднiй країнi свiту.
  При погрозi перенаселення планети поганими людьми, нерозумно замикати самих тяжких та непоправних злочинцiв у в'язницi, витрачати на них багато рокiв воду, їжу, ресурси, коли поруч хорошi люди та дiти вмирають вiд голоду та нестачi води.
  3.40. Смертна кара самих тяжких злочинцiв заважає Представникам влади довгостроково збирати у в'язницях запаси тяжких злочинцiв та використовувати їх як стратегiчну зброю - коли масово вiдпущенi на волю тяжкi злочинцi робляться ватажками масових заворушень, революцiй, воєн та злочинiв проти свого народу i всiх хороших людей.
  3.41. Є тiльки одна виправдана вiйна - мiж хорошими та самими поганими людьми, в результатi якої всерединi кожної країни мають знищуватись самi тяжкi непоправнi злочинцi.
  3.42. Вiйна хороших людей iз поганими людьми починається зi зниження доходiв злочинцiв - пiсля того, як освiта, дружба та життєвi уроки вiд хороших людей не вберегли поганих людей вiд вчинення злочину. Якщо зниження доходiв не виправляє злочинцiв, слiдують виправнi роботи. Вчинення самих тяжких злочинiв, визначених Альтернативною Конституцiєю, карається, крiм випадкiв помилування, смертною карою.
  Смертна кара не є жорстокiстю, оскiльки у випадку iснування реiнкарнацiї душi страчений злочинець перероджується та одержує шанс почати нове життя, а якщо реiнкарнацiї немає - то життя хороших людей мають бути захищенi самою надiйною формою захисту.
  
  ј Г: ПРIОРИТЕТИ УКРАЇНИ
  3.43. Україна закрiплює Прiоритет свого Нацiонального законодавства над мiжнародними договорами, як основу незалежностi Українського народу, гарантiю його виживання та захищеностi серед iнших народiв i країн.
  3.44. Мiжнароднi договори, пiдписанi Україною - це не частина нацiонального законодавства України, а її мiжнароднi зобов'язання, розробленi Українською дипломатичною службою та взятi на себе Українським народом на Всеукраїнському голосуваннi. Український народ може скасувати мiжнароднi зобов'язання України, якщо вони загрожують виживанню українського народу.
  3.45. Мiжнароднi договори виконуються Україною саме як договори (додаткова правова норма, що не суперечить по своїй сутi українському законодавству) та дiють тiльки за умови взаємного чесного виконання мiжнародного договору всiма країнами-учасницями.
  Особливому контролю з боку Українського народу пiдлягають воєннi, вiйськовi, мiграцiйнi та ресурсно-фiнансовi мiжнароднi договори.
  3.46. Україна закрiплює на своїй територiї Прiоритет iнтересiв Українського народу - над iнтересами iноземних громадян та осiб без кровного зв'язку iз корiнним населенням - до тих пiр, поки кожна країна не скоротить поганi якостi своїх громадян, не прийме в себе Прозорi грошi, Прозору спрощену економiку та основнi принципи цiєї Конституцiї.
  Рiвнiсть iнтересiв корiнних та iноземних народiв можлива, коли всi народи Землi еволюцiонують в один народ та об'єднають свої країни у Єдину Державу - виключно мирним та щасливим для усiх народiв шляхом.
  3.47. Побудова Загальнопланетарного Суспiльства i Загальнопланетарного законодавства може йти тiльки заради спiльного добра всiх хороших людей Землi, та повинна починатись iз простих крокiв - (а) пiдтягування гарних нравствених якостей та хорошої культури людських стосункiв всiх країн - до рiвня країн самих благополучних у людських та культурних стосунках, (б) впровадження у кожнiй країнi Прозорої, Соцiально справедливої Держави, (в) введення комп"ютерно-технiчного облiку-контролю за соцiальною справедливiстю у кожнiй країнi.
  Цей пункт Конституцiї зовсiм не стверджує, що таке загально-планетарне суспiльство чи загально-планетарне законодавство має бути обов'язково побудоване або може виникнути у конкретний визначений строк.
  3.48. Україна закрiплює на своїй територiї Прiоритет українських душевних цiнностей, мiсцевої української культури та мiсцевого українського образу життя, над iноземною культурою, iноземними звичаями та цiнностями, при цьому мiра добра i зла не повинна бути порушена.
  Усi поганi елементи впливу iноземних культур в Українi повиннi бути заблокованi та замiщенi хорошою Українською культурою: включаючи музику, народну творчiсть, народний епос, пiснi, фiльми, книги, харчування, лiкування, освiту, хорошi українськi звичаї (народнi, дiловi та життєвi).
  Хороших елементiв iноземної культури не повинно бути бiльше, нiж хороших елементiв української культури, - iнакше українцi культурно вже не будуть українцями та втратять здатнiсть до саморозвитку i закрiплення власних хороших наробкiв на рiвнi ДНК.
  
  ј Д: ЕКОНОМIЧНI ВIЙНИ, ДЕГЕНЕРАЦIЯ, МIГРАНТИ
  3.49. Україна встановлює свої внутрiшнi цiни на свої товари та послуги для найкращого виживання Українського народу, своїх громадян та своєї Природи, i нiхто не вправi змушувати Україну пiдвищувати або знижувати цiни до рiвня свiтових.
  3.50. Спецiалiзацiя кожної країни на конкретному експортi дає полiпшення якостi експорту, але виснажує країну: вона швидко пiд корiнь спалює свiй експортний ресурс, чим пiдриває Природу, Економiку, збалансований душевний, розумовий та фiзичний розвиток свого народу.
  3.51. Економiчна боротьба виснажує Природнi Ресурси кожної країни та призводить до дегенерацiї та вимирання людей на планетi.
  3.52. Дегенерацiя та вимирання будь-якого народу пов'язанi iз його поганими фiзичними, розумовими та душевними якостями: самознищенням, заздрiснiстю, лiнню, непевнiстю у собi, бажанням щоб iншi народи зробили його багатим i благополучним, механiчним копiюванням чужих досягнень, та нездатнiстю створювати власнi досягнення.
  3.53. Чим бiльше всерединi країни людей iз поганими якостями, тим швидше йдуть дегенерацiя та вимирання корiнного народу. I чим менша чисельнiсть такого народу, чим менша територiя його власної країни, - тим бiльша загроза його повного знищення чужими народами.
  3.54. Важливий метод проти дегенерацiї народу - спiлкування з iншими народами для переймання їх корисного досвiду, їх кращих душевних якостей, їх досягнень, а також для розпiзнавання поганих якостей iноземцiв, та вироблення до них своєчасних захисних або вiдповiдних реакцiй.
  3.55. Масова iноземна мiграцiя часто свiдомо використовується iншими народами як бiологiчна зброя. Мiгруючi народи заселяють чужi територiї з багатими Ресурсами, активно плодяться, пiсля чого витiсняють та знищують корiнне населення. Тому Україна залишає за собою право обмежувати кiлькiсть iноземних мiгрантiв i бiженцiв на своїй територiї, та вiдмовляти у в'їздi усiм мiгрантам, що являють собою потенцiйну загрозу для народу України.
  3.56. Кровне i некровне змiшування нацiй в Українi вiд мiгрантiв та iноземцiв має бути обмеженим, чiтко дозованим, iз щорiчним розрахунком на 100 рокiв уперед, щоб захистити виживання, безпеку та домiнуюче становище в Українi Українського народу, щоб зберегти та примножити хороший генотип Українського народу, досягнення української культури, слав"янської нацiї, бiлої раси.
  Український народ має прiоритетне право на територiю та Ресурси України для виживання i розмноження, тому через Народовладдя визначає i контролює якiсть, кiлькiсть, дiяльнiсть i працю iноземних мiгрантiв в Українi, затверджує i коректує Мiграцiйнi плани, поiменнi вiдкритi щорiчнi списки потенцiйних мiгрантiв в Україну, має право вето на видачу української вiзи чи українського громадянства iноземним мiгрантам та їх дiтям.
  3.57. Завжди краще допомогти iншим народам на їх землi, чим допускати їх масову мiграцiю всередину своєї країни навiть iз найблагороднiшою метою порятунку.
  3.58. Клiматичнi мiгранти, що масово мiгрують вiд посухи, нестачi води та поганої екологiї в iншi країни, можуть створити екологiчну катастрофу на новому мiсцi так само, як створили її на старому мiсцi. Тому прiоритет України - не в розселеннi клiматичних мiгрантiв на українськiй територiї, а посильна допомога країнам iз поганим клiматом у полiпшеннi їх клiматичних умов - шляхом передачi технологiй, нешкiдливих для Природи та клiмату України, свiту та iнших країн.
  3.59. Країни, що озвучують свої плани по заселенню iнших планет - мають усi необхiднi технологiї для успiшного життя в самих холодних, безплiдних, безводних, клiматично проблемних мiсцях Землi. Безпечнi Технологiї для полiпшення i освоєння тяжких клiматичних зон повиннi бути негайно, одночасно, безкоштовно вiдкритi усiм країнам.
  3.60. Режим iноземцiв конкретної країни та нацiональностi в Українi залежить вiд того, як приймає українцiв та чи iнша країна у себе, яку полiтику по Українi та українцям та чи iнша країна веде.
  3.61. Мiграцiйна програма України фiльтрує та видаляє iз країни тих мiгрантiв, що не хочуть приносити користь українському народу, чи можуть нанести йому шкоду.
  3.62. Україна не дозволяє iншим країнам, iноземним консультантам або iноземним громадянам керувати її життям, впливати на Народовладдя України чи її Другорядну владу.
  3.63. Система дiючого мiжнародного права повинна бути абсолютно прозорою. Усi країни свiту повиннi бути у курсi всiх мiжнародних договорiв, угод, знижок, торгового обмiну та вiйськових союзiв одне одного, - для чого заводиться спецiальна онлайн-площадка, яка фiксує всi Акти Мiжнародного Права та виконання зобов'язань по них.
  3.64. Попереднi переговори по укладанню будь-яких мiжнародних договорiв також повиннi вестися абсолютно прозоро - за принципом загального iнформацiйного поля, з тiєї причини що Земля - це загальний будинок для всiх країн i народiв, i те, що стосується одного народу - торкається усiх.
  
  ј Е: ЕКОЛОГIЯ, ДРУЖБА, IНВЕСТИЦIЇ
  3.65. Економiка Помiрностi та Вiдновлення Природи окремих країн можлива, якщо бiльшiсть країн свiту береже Природу планети, заощаджує Ресурси планети, та не руйнує економiки iнших країн надвиробництвом i масовим дешевим iмпортом токсичних товарiв.
  Вбиваючи свою природу, такi неощадливi "нездоровi" країни мають пiдвищену потребу у вiдновленнi своїх чистих ресурсiв, i будуть йти на будь-якi обмани, щоб одержати вiд iнших країн засоби для продовження свого шкiдливого нездорового способу життя.
  3.66. У мiжнародному правовому просторi та законодавствi принципово не можуть iснувати: не-екологiчнi країни, народи-вороги, шкiдливi технологiї, приховування економних еко-технологiй, непосильнi патентнi виплати за кориснi технологiї, продажi квот на забруднення Природи, зайвi: товари, послуги, речi, виробництва, професiї.
  3.67. Для укрiплення дружби народiв необхiдне особисте дружнє спiлкування народiв у реальному життi та Свiтовий Симбiоз - спiльна праця усiх народiв для взаємного виживання.
  Для цього кожна країна свiту повинна в мiру своїх можливостей, бажано не рiдше 1 разу на рiк, брати участь у мiжнародних волонтерських заходах:
  3.67.1. по вiдновленню Природи;
  3.67.2. по культурному обмiну самим радiсним та щасливим життєвим досвiдом;
  3.67.3. по зниженню планетарного споживання Ресурсiв та зайвих товарiв;
  3.67.4. по допомозi при стихiйних лихах.
  3.68. Життя без заздрощiв до iнших народiв, та без приниження свого власного народу, повинне забезпечуватися громадянами України через їх постiйне практичне навчання чужим досягненням, через свою творчу трудову самореалiзацiю, та повагу своїх досягнень.
  3.69. Цiннiсть валюти кожної країни повинна вимiрюватись ступенем вiдновлення Природи у цiй країнi та здатнiстю народу самостiйно забезпечити себе усiм необхiдним.
  Обмiнний курс валюти кожної країни має рахуватись по Загальнiй для усiх країн формулi: для екологiчного та виробничого самоконтролю кожної країни.
  3.70. Щоб знищити не корисну, а тiльки шкiдливу сторону свiтової монополiї долара або iншої свiтової валюти, i зробити курс будь-якої валюти справедливим i чесним, кожна країна повинна перейти на Прозору економiку, Прозорi Грошi, Прозорий взаємозалiк експорту-iмпорту та навести лад у всiх прийнятих (вхiдних) та вiдданих (вихiдних) iнвестицiях України.
  
  3.71. Мiжнароднi та iноземнi iнвестицiї приймаються-розмiщуються в Українi при сукупностi таких умов:
  3.71.1. там, де українському населенню не вистачає для виживання українських ресурсiв, у тому числi знань, навичок, технологiй, можуть залучатися iноземнi ресурси;
  3.71.2. платiжнi та iншi умови iнвестицiй не загрожують Природi чи народу України;
  3.71.3. iнвестор щомiсяця вносить свою обов'язкову частку витрат на вiдновлення Ресурсiв та Природи України - вiдповiдно до еко-слiду iнвестицiї;
  3.71.4. прибуток iнвестору виплачується пiсля вiдновлення iнвестором зiпсованої їм частини української Природи;
  3.71.5. мiжнароднi iнвестори не повиннi заважати Загальному Плану розвитку України, та можуть вливати свої iнвестицiї тiльки у незаповненi, недофiнансованi нiши Плану;
  3.71.6. iнвестор зобов'язаний, спiльною особистою працею iз приймаючою стороною, допомагати приймаючiй сторонi досягати мети прийому iнвестицiї та не робити того, що зменшить вигоду для приймаючої сторони i одночасно збiльшить прибуток iнвестора;
  3.71.7. мiжнароднi iнвестицiї не можуть бути покупкою частини України, або частини її економiки, або нескiнченною формою викачки Українських Ресурсiв.
  
  
  
  ГЛАВА Љ 4. ВСЕУКРАЇНСЬКА КОМП'ЮТЕРНА ПРОГРАМА-СИМБIОЗ ТА ЇЇ ПРОЗОРI ДОДАТКИ: ГРОШI, РЕСУРСИ, ВIДНОВЛЕННЯ ПРИРОДИ, ПРАЦЯ
  
  ј А: ВКП-С:
  4.1. Виконання Конституцiї можливо, тiльки якщо Народ України та громадяни України мають точний прозорий облiк всiх Грошей та Ресурсiв, пряме Народовладдя та Загальний Симбiотичний План розвитку:
  4.1.1. точний облiк Ресурсiв та Грошей здатнi вести тiльки технiчнi пристрої, якi не мають людської зацiкавленостi у багатствi.
  4.1.2. ВКП-С - головний технiчний пристрiй для облiку Ресурсiв та Грошей, а також площадка прямого Народовладдя та дзеркало всiх важливих життєвих процесiв Держави.
  
  4.2. ВКП-С включає у себе:
  4.2.1. Український супер-комп"ютер та всеукраїнський сайт винятково на українських серверах, користувальницьку мережу i бази даних, де в режимi реального часу збирається, сортується, публiкується iнформацiя про Економiку, Природу, Знання, Технологiї України, а також проводяться Референдуми, Народовладнi голосування, Всеукраїнськi Трудовi конкурси експертiв, iншi дiї передбаченi цiєю Конституцiєю.
  4.2.2. ВКП-С забезпечена державними Станцiями Технiчного Обслуговування, державними Службами реєстрацiї та пiдтримки користувачiв.
  4.2.3. Повний опис структури та функцiй ВКП-С закрiплюється Народовладдям у Законi України - одразу пiсля запуску ВКП-С у робочому режимi. Технiчна документацiя, пов'язана з безпекою ВКП-С - секретна, зберiгається та оберiгається Українською Державою.
  4.2.4. Склад групи розробникiв ВКП-С, i всi пов'язанi з цим питання, визначаються на Всеукраїнському обговореннi проекту цiєї Альтернативної Конституцiї.
  4.3. Як користувачi ВКП-С, в обов'язковому порядку реєструються усi громадяни України та постiйнi жителi України будь-якого вiку - з вiдповiдним рiвнем доступу:
  4.3.1. Реєстрацiя у ВКП-С користувачiв здiйснюється спецiальними державними органами, технiчнi фахiвцi яких прив'язують до профiлю користувача особистi документи людини та її особистi технiчнi пристрої: свiдоцтво про народження, паспорт, учбову та трудову книжку, карту трудового Еко-податку, безготiвкову грошову карту - iз Пристроєм фiксацiї її Грошового обiгу у ВКП-С, Особистий зйомний iнформ-носiй (Дублiкат безготiвкового грошового обiгу).
  4.3.2. ВКП-С мiстить загальнообов'язкову iнформацiю про кожну людину: її паспортнi данi, вiк, громадянство, постiйне мiсце проживання, статус постiйного жителя України чи iншої країни, освiту, родинний стан, наявнiсть дiтей та рiдних, особисту працю, номер єдиної грошової карти, всi вхiднi та вихiднi грошовi потоки, власнiсть та нерухомiсть, призначений та виконаний трудовий Еко-податок, наявнiсть чи вiдсутнiсть злочинiв i правопорушень, психiчне здоров'я, фiзичну i розумову дiєздатнiсть, наявнiсть чи вiдсутнiсть у користувача статусу "Учасник Народовладдя", наявнiсть тимчасових чи постiйних обмежень у правi Народовладдя чи у виборчому правi та причини цих обмежень, iншi данi передбаченi цiєю Конституцiєю.
  4.3.3. В залежностi вiд вiку та дiєздатностi, обов'язкова iнформацiя користувача вноситься до ВКП-С особисто користувачем через його технiчнi пристрої, або людиною, яка вiдповiдає за передачу обов'язкових даних користувача до ВКП-С.
  
  4.4. Рiвнi доступу користувачiв до даних ВКП-С:
  4.4.1. Початковий рiвень доступу - для постiйних жителiв України без українського громадянства, для дiтей до 6 рокiв та людей такого ж рiвня розвитку-дiєздатностi, а також для злочинцiв, якi вчинили злочин через свої поганi якостi та не довели своє виправлення, - де користувачам доступна тiльки iнформацiя про самих себе, всi рiшення Влади, Загальнi показники Економiки України.
  
  4.4.2. Дитячий рiвень доступу до ВКП-С - для дiтей вiд 6 до 10 рокiв, що вивчили обов'язкову навчальну програму свого вiку, для обмежено дiєздатних людей iз рiвнем розвитку як у дiтей вiд 6 до 10 рокiв, а також для злочинцiв, якi вчинили злочин через свої поганi якостi, вiдбули покарання та довели своє виправлення, - де крiм iнформацiї початкового рiвня, видно всi Грошовi потоки без поiменної конкретизацiї.
  
  4.4.3. Пiдлiтковий рiвень доступу до ВКП-С - для пiдлiткiв вiд 10 до 18 рокiв, що вивчили обов'язкову навчальну програму свого вiку, для обмежено дiєздатних людей iз рiвнем розвитку як у пiдлiткiв з 10 до 18 рокiв, а також для малозначимих злочинцiв та правопорушникiв, що довели своє виправлення та нравствене здоров'я та виправились i прощенi мiсцевою громадою та Народом України, - де крiм iнформацiї початкового та дитячого рiвнiв, видна уся Власнiсть та поiменна конкретизацiя всiх Грошових потокiв.
  
  4.4.4. Дорослий рiвень доступу до ВКП-С - включає iнформацiю всiх попереднiх рiвнiв плюс доступ до Народовладдя - для дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя.
  
  4.5. Українська Духовно-Нравствена основа ВКП-С:
  4.5.1. Незалежно вiд вiросповiдання, атеїзму, раси, нацiональностi, статi, кольору шкiри, є два основних типи людей: Люди Добра, що визнають необхiднiсть добра у свiтi, намагаються не шкодити iншим людям, розвивати у собi гарнi якостi; та люди Зла, для яких головна мета - їх благополуччя будь-якими засобами, включаючи паразитизм, злi вчинки, злочини.
  4.5.2. Предки та нащадки цих двох типiв людей перемiшанi мiж собою, але у кожнiй людинi домiнує Добро або Зло, у залежностi вiд особистого вибору, сiмейного виховання, характеру оточуючого життєвого середовища та своєї генетики.
  4.5.3. Згiдно зi своїм душевним типом, Люди Добра будують життя та Державу за принципами добра, а Люди Зла будують життя та Державу за принципами зла, тому що кожний тип людей краще виживає у середовищi собi подiбних та пiдтримує виживання духовно близьких до себе.
  4.5.4. Люди Добра i Люди Зла не можуть дружньо будувати одну спiльну Державу, тому що їм потрiбнi рiзнi Держави, i в них протилежнi способи виживання та душевнi цiнностi.
  Частина людей Зла ще може стати краще, але багато хто з них по своїй Природi не змiниться нiколи, i люди Добра повиннi стримувати їх обмежувальними мiрами.
  Люди Зла постiйно ведуть приховану вiйну проти нормальних людей: про цю вiйну люди Добра повиннi пам'ятати завжди, бути готовими до захисту i боротьби, якщо хочуть лишитися у живих та жити достойно.
  4.5.5. Люди Зла побудували для себе у кожнiй країнi Державу Зла за допомогою свого вмiння брехати, прикидатися, видавати зле - за добре, нормальне, необхiдне та корисне.
  4.5.6. Люди Добра здатнi вiдсторонити вiд влади людей Зла та побудувати Державу Добра, якщо створять Вихованням, Способом життя i Технологiями обов'язкову Чеснiсть та Прозорiсть дiй усiх людей, а також навчаться правильно стимулювати гарнi якостi людей i правильно обмежувати поганi якостi людей душевними, економiчними та силовими мiрами.
  4.5.7. Якщо в Українi будуть домiнувати люди Добра - за своїм душевним впливом, авторитетом, владою, багатством, активнiстю, то електронний контроль ВКП-С встановить корисний для усiх людей Симбiоз.
  4.5.8. Якщо в Українi будуть намагатися домiнувати люди Зла - то їхнiй душевний вплив, багатство, активнiсть, влада, авторитет, повиннi бути заблокованi прозорою системою ВКП-С та волею Народовладдя.
  ВКП-С та всi Технологiї комп'ютерного, електронного та iншого загального контролю мають бути захищенi вiд захоплення людьми Зла - через систему екстреного вiдключення чи гальмування ВКП-С.
  Екстрене Гальмування ВКП-С - це звуження функцiй комп'ютерної системи до рiвня, безпечного для Народу та Природи України.
  ВКП-С та всi Технологiї контролю мають бути iзольованi вiд будь-якого злого впливу i не можуть використовуватися з метою людського рабства, паразитизму на людях, геноциду Народу та Природи України.
  
  4.6. Суть Всеукраїнської Комп"ютерної системи (ВКП-Симбiоз) - це Симбiоз: чесне, прозоре, максимально ефективне спiвробiтництво усiх людей мiж собою за Загальним Спiльним Планом - заради спiльного виживання людей та Природи України, де кожний житель, кожний громадянин України, зобов'язаний трудитися вiдповiдно до цiєї Конституцiї, та де зусилля усiх людей одночасно спрямованi, складенi i використанi так, щоб праця кожної людини була корисна трудiвнику, Природi та всiм людям України, змiцнювала гарнi людськi якостi та руйнувала поганi людськi якостi.
  
  4.7. Цiлi ВКП-С:
  4.7.1. Справедливо розподiляти iснуючi блага, Ресурси та плату за труд мiж людьми;
  4.7.2. Вчити усiх людей створювати необхiднi Додатковi Ресурси;
  4.7.3. Вiдновлювати та очищувати вiд смiття Природу України;
  4.7.4. Вiдновити прихованi кориснi Еко-Технологiї та вiдкрити їх усiм людям;
  4.7.5. Спростити Економiку України: провести генеральне прибирання шкiдливих технологiй та зайвих робiт;
  4.7.6. Усунути паразитизм одних людей на iнших людях та Природi;
  4.7.7. Усунути Шкiдливi Елементи ринкової економiки усерединi України та в українських мiжнародних вiдносинах (але не всю ринкову економiку);
  4.7.8. Наглядно показувати людям їх трудовi та державнi помилки - у фактах, цифрах, фото - у масштабi їх особистої працi, масштабi їх професiї, у масштабi України;
  4.7.9. Наглядно показувати усiм громадянам України, у фактах, цифрах та фото, як почуття щастя чи нещастя, самотностi чи дружби кожної людини впливає на споживання Ресурсiв i товарiв, на забруднення i вiдновлення Природи;
  4.7.10. Пiдтримувати справедливiсть, допомагати хорошим людям, якi потерпiли вiд поганих людей, карати поганих людей, що порушують справедливiсть;
  4.7.11. Стимулювати рiст гарних якостей в людях, доброту та дружбу у людських вiдносинах;
  4.7.12. Обмежувати та економiчно карати поганi якостi людей, що проявленi у поганих дiях, особливо пихатiсть та брехливiсть, оскiльки брехливiсть допомагає поганим людям прикидатися хорошими та паразитувати на чужiй Працi, а пихатiсть людей береться вiд їх можливостi безкарно вiдбирати Життя та Статок у iнших людей;
  4.7.13. Скоротити час людських розваг у кiно та Iнтернетi, та збiльшити у реальному життi дружбу та гарне корисне спiлкування мiж людьми, тому що надлишок видовищ краде у людей їх реальне життя та призводить до дегенерацiї людей, до деградацiї людського розуму, тiла i душi.
  
  ј Б: ПРОЗОРI ГРОШI
  4.8. На всiй територiї України, а також вiдносно усiх цiнностей та грошей України, забороняється будь-який Лихварський грошовий вiдсоток - як небезпечна зброя знищення Природних Ресурсiв та людського виду, та вводяться Прозорi Грошi.
  
  4.9. Прозорi Грошi - це полiпшений за допомогою комп'ютерних технологiй Натуральний обмiн ресурсiв, благ, результатiв працi, - справедливий та рiвноцiнний для Природи та населення України, - де люди зобов'язанi жити у союзi з Природою: допомагати їй виживати та брати вiд неї тiльки необхiдне та достатнє для життя.
  
  4.10. У новiй Грошовiй системi України:
  4.10.1. Грошi - це iнформацiя: на сайтi ВКП-С - у режимi реального часу та в архiвах, а також у людей - на їх особистих автономних iнформ-носiях (дублiкатах безготiвкового обороту), про те: скiльки, яких українських Благ i ким вироблено; скiльки, яких та чиїх Ресурсiв на це витрачено; як усi цi Блага повиннi обмiнюватись i розподiлятися мiж людьми та Природою, з урахуванням рiвноцiнностi та справедливостi, життєвої необхiдностi i достатностi.
  4.10.2. Прозорiсть Грошей - це повне взаємне бачення i спостереження усiх добропорядних дiєздатних громадян України у ВКП-С за всiма Грошовими потоками, пов'язаними з Україною.
  4.10.3. Грошi не є самостiйною цiннiстю, а тiльки вiдображають цiннiсть конкретних Благ, створених людиною чи взятих у Природи, i не виникають без особистої Трудової карти, без особистого працi, та без Карти трудового Еко-податку по Вiдновленню Природи.
  4.10.4. Додаток ВКП-С "Прозорi Грошi" - це високоточна комп'ютерна програма, яка записує, рахує та показує усю Працю, Екологiчний слiд, Блага, грошi вiд кожної людини та кожної машини - в натуральних одиницях кiлькостi та якостi, а також в електронних грошових одиницях.
  4.10.5. Будь-який обмiн українських Грошово-товарних цiнностей на iноземнi цiнностi є мiжнародним контрактом, тому фiксується i контролюється ВКП-С, а при перевищеннi лiмiту операцiй або при iнших порушеннях, блокується уповноваженими Експертами ВКП-С чи уповноваженими Експертами Другорядної влади.
  4.10.6. Технологiю Прозорих Грошей потрiбно вчасно перевiряти i полiпшувати, тому що хорошi люди намагаються використовувати Прозорi Грошi на своє та загальне благо, а поганi люди намагаються використовувати їх на користь собi, та во зло iншим.
  Безпека i надiйнiсть Технологiї Прозорих Грошей повинна розвиватися у бiк простих ефективних технiчних рiшень, що йдуть плiч-о-плiч iз нетехнiчним розвитком (у людей України) хороших сил та здiбностей: духовних, психiчних, творчих.
  
  4.11. Держава позбавлена можливостi незаконно блокувати чи вилучати Грошi громадян України та iнших осiб, оскiльки кожний користувач грошей має Дублiкат свого Безготiвкового обороту.
  Додатково до дублiката безготiвкового обороту, (створеного по типу флешки, чи грошової карти з мiкрочiпом) кожний користувач ВКП-С може мати довгостроковий Автономний Резервний пристрiй, який повинен бути здатним зчитувати i показувати iнформацiю про доходи-витрати особистого рахунку, але не має бути пристосованим до редагування чи знищення записаної на ньому iнформацiї. Попередньо припускається, що Резервний пристрiй буде працювати на принципi лазерного кольорового випалювання та мiстити данi: про щорiчний грошовий баланс користувача, великi та життєво важливi придбання та витрати.
  4.12. Щоб Прозорi Грошi не стали iнструментом Обмеження Народжуваностi, диктатури i зла, навiчно забороненi iншi потенцiйнi iнструменти зла:
  4.12.1. Забороненi чiпи у тiлi людини чи вбудованi в органiзм технологiї, що розпiзнають людину.
  4.12.2. Забороненi прихованi пристрої фiзичного та психiчного контролю над людьми, в тому числi пристрої в тiлi людини, продуктах харчування, водi, лiках, паспортах, особистiй технiцi, засобах зв'язку i спiлкування, особистому житлi, навколишньому середовищi.
  4.12.3. Заборонено стеження за людьми в особистому житлi, розмовах, Iнтернетi, особистiй переписцi, крiм як по конкретних слiдах злочинiв з метою розкриття злочинцiв.
  4.12.4. Забороненi геннi модифiкацiї всього живого, якi ослабляють людей, полегшують контроль над людьми, несуть небезпеку Людям чи Природi.
  4.12.5. Забороненi до продажу i вирощування безплiднi сiльськогосподарськi ГМО-рослини чи гмо-рослини з обмеженою здатнiстю розмноження.
  4.12.6. Забороненi авторськi права на Природнi продукти харчування, чи будь-яка монополiя на виробництво їжi.
  4.12.7. Заборонено забороняти людям вирощувати Природнi та безпечнi види їжi.
  4.12.8. Забороненi секретнi дослiди над живими органiзмами, генне програмування живих iстот до i пiсля зачаття, клонування, порушення людської природи чи природи живих iстот.
  4.12.9. Заборонена допомога у самогубствi здоровим людям.
  4.12.10. Заборонено руйнування у Суспiльствi дружби, любовi, iнституту Родини, гарних людських стосункiв, гарних людських якостей.
  4.12.11. Заборонено зводити всi вiдносини у Суспiльствi до бiзнесу, купiвлi-продажу i змагання на виживання.
  4.12.12. Заборонено вiднiмати дiтей у батькiв за бiднiсть та пiд iншими надуманими приводами.
  4.12.13. Заборонено витiсняти батькiвське виховання дiтей державним, або нерiдним, або прийомним.
  4.12.14. Заборонено позбавляти батькiвських прав iнакше, як за злочини проти своїх дiтей та визначенi злочини Кримiнального Кодексу України: без рiшення вiдкритого суду за участю Громадськостi, без присутностi дитини, батькiв та їх свiдкiв.
  4.12.15. Заборонено ювенальну юстицiю iз закритими судами та процедурами, без можливостi Громадськостi та ЗМI втрутитися i захистити батькiв та дiтей.
  4.12.16. Заборонено забувати, що Природна норма дiтонародження - гетеросексуальна, через природне зачаття природним шляхом мiж чоловiком та жiнкою.
  4.12.17. Заборонено органiзоване втручання в чужу гетеросексуальность, яке вважається в Українi незаконним насильницьким методом скорочення населення.
  4.12.18. Заборонено розпалювати нетерпимiсть за ознакою раси, вiри, нацiональностi, сексуальної орiєнтацiї, а також доводити цю терпимiсть до абсурду: (1) допускати в Українi засилля iноземцiв чи iновiрцiв на Владних посадах, (2) допускати в Суспiльствi домiнування поганих людей чи домiнування iноземного впливу, (3) iгнорувати небезпеку змiшування потомства ЛГБТ i Гетеро, що може призвести до масової нетрадицiйної орiєнтацiї майбутнiх поколiнь, росту безплiдностi українцiв, а також до масового заселення України iноземними мiгрантами.
  4.12.19. Заборонено нав'язувати думку про те, що нетрадицiйна сексуальна орiєнтацiя є нормою для когось крiм ЛГБТ, та потребує бiльшого захисту, нiж гетеросексуальна орiєнтацiя.
  4.12.20. Заборонено всiм, крiм батькiв, родичiв i членiв родини втручатися у сексуальне виховання неповнолiтнiх, нав'язувати неповнолiтнiм чи дорослим невластиву їм сексуальну орiєнтацiю.
  4.12.21. Заборонена трансляцiя сексуальної розбещеностi, збочень, жорстокостi, садизму - тому що вони руйнують психiку, добрi людськi якостi, привчають людей заподiювати страждання один одному.
  4.12.22. Заборонено геноцид мирних народiв, чи насильницьке скорочення населення будь-якою зброєю: ядерною, хiмiчною, бiологiчною, психологiчною, психотронною, медичною, харчовою, клiматичною, а також насильницькою або таємною стерилiзацiєю, та всiм, що може використовуватися замiсть зброї.
  
  4.13. Користуючись Прозорим контролем ВКП-С, Правоохоронна система зобов'язана у першу чергу карати великих незаконних вигодоотримувачiв, їх корисливi злочини проти народу України, та повертати народу України цiнностi, незаконно вiдiбранi в нього.
  Пiд час тестування ВКП-С: мiж першим та другим затвердженням цiєї Конституцiї на Всеукраїнському Референдумi, данi про Прозорi Грошi малозабезпечених громадян України заборонено використовувати для оподатковування *малозабезпечених громадян та їх податкової вiдповiдальностi - за Кримiнальним, адмiнiстративним, податковим Кодексом чи iншим законодавством. Це звiльнення вiд податкової вiдповiдальностi не стосується тих малозабезпечених громадян України, якi вiдмивають грошi злочинцiв, маскують дiї злочинцiв пiд законну дiяльнiсть, чи мають прибуток вiд iнших злочинiв.
  *На час тестування ВКП-С, малозабезпеченi громадяни України - це люди, якi не мають за межами України - майна, грошей, iнвестицiй та джерел доходу, чиї заощадження, майно i бiзнес в Українi коштують менше 200 000 доларiв США, чий щомiсячний сукупний сiмейний дохiд, витрати i заощадження iз доходу - менше еквiваленту 1000 доларiв США на кожного працюючого дорослого, i менше 500 доларiв США на кожного неповнолiтнього чи непрацездатного члена родини.
  
  4.14. Всi українськi Прозорi Грошi випускає Нацiональний банк України за результатами ВКП-С: по мiрi створення громадянами, жителями та машинами України запланованих i незапланованих благ:
  4.14.1. Кiлькiсть Українських Грошей повинна строго вiдповiдати Українським товарам i бути їх точним вiдображенням.
  4.14.2. НБУ та ВКП-С навiчно на 100% належать Державi Україна та Українському Народу, та керуються експертами, обраними Народовладдям.
  4.14.3. У комп'ютерi НБУ iнформацiя обробляється i концентрується по основних сферах: Енергiя, Транспорт, Продукти харчування, Насiння, Вода, Технiка, Ресурси, Праця людей, Праця машин, Вiдновлення природи, Будiвництво людського житла та iнфраструктури, Технологiї, Освiта, Наука, Медицина, Творчiсть, Вiдпочинок, Розваги.
  
  4.15. У Додатку "Прозорi Грошi" українськi Товари додатково стають українськими цифровими Грошима i одержують додатковий код на кожнiй новiй Стадiї Товару:
  4.15.1. Стадiя 1: "Добутi Ресурси (вихiдники товарiв)",
  4.15.2. Стадiя 2: "Ресурси у транспортнiй мережi до Складу",
  4.15.3. Стадiя 3: "Ресурси на складi",
  4.15.4. Стадiя 4: "Ресурси у торгово-транспортнiй мережi до Виробника товарiв",
  4.15.5. Стадiя 5: "Ресурси у Виробника товарiв",
  4.15.6. Стадiя 6: "Товари виробленi",
  4.15.7. Стадiя 7: "Товари у транспортнiй мережi до складу",
  4.15.8. Стадiя 8: "Товари на складi",
  4.15.9. Стадiя 9: "Товари в торгово-транспортнiй мережi до Покупця",
  4.15.10. Стадiя 10: "Товари у покупця: по Безготiвковiй оплатi",
  4.15.11. Стадiя 11: "Старi Товари вiдданi покупцями до пунктiв переробки",
  4.15.12. Стадiя 12: "Товари у пунктах переробки стали Переробленими вихiдниками товарiв або корисною частиною навколишнього середовища".
  4.16. Унiкальний код кожної Грошової одиницi у Додатку "Прозорi Грошi" може виглядати так: Унiкальний код конкретної Товарної одиницi + Унiкальний код творця Товару + стандартний додатковий код кожної пройденої стадiї Товару.
  4.17. Якщо Грошi чи вiдповiднi їм Товари крадуться на будь-якiй Стадiї товарного обороту, ВКП-С блокує їх подальший оборот у своїй системi за унiкальним цифровим кодом наступним чином:
  4.17.1. Вкраденi заблокованi Грошi анулюються у незаконних власникiв та вiдновлюються у законних.
  4.17.2. Вкраденi заблокованi Товари виключаються iз продажу та обороту, та виявляються як вкраденi при їх будь-якому торканнi до обороту: при спробi продати, обмiняти, записати до Реєстру власностi, оплатити ремонт, здати на обов'язкову переробку.
  4.17.3. Будь-яка вкрадена Грошова чи Товарна одиниця може вiдстежуватися у будь-якiй точцi ВКП-С, i блокуватися як в момент крадiжки, так i необмежений час пiсля неї.
  
  4.18. Через Додаток "Прозорi Грошi" кожний громадянин України знає, скiльки Українських Безготiвкових Грошей за весь час i за поточний рiк:
  4.18.1. Випущено НБУ;
  4.18.2. Заблоковано ВКП-С як вкраденi у ВКП-С-оборотi;
  4.18.3. Вiдновлено у законних власникiв;
  4.18.4. Знаходиться в оборотi - в Українi та за її межами;
  4.18.5. Вкладено у виробництво та iншi сфери Економiки;
  4.18.6. "Спалено" за пiдсумками року по взаємозалiку,
  4.18.7. Позначено як "Грошi-заощадження з обмеженим термiном придатностi",
  4.18.8. Обмiнено на iноземнi цiнностi.
  
  4.19. Банкiвська система України - iнформацiйна, максимально автоматизована система технiчних грошо-проводiв, мета якої - надання iнформацiї заради збереження життя людей та Природи, а не одержання прибутку.
  4.20. Банкiвська система України - стратегiчне, на 100% державне пiдприємство України, належить народу України, i не може передаватися в iншу власнiсть, керування чи користування.
  
  4.21. Банкiвський персонал:
  4.21.1. позбавлений Ключа руху Грошей користувачiв: без користувачiв не може переказати Грошi на iншi рахунки, змiнювати iнформацiю про Грошi, про рахунки, про користувачiв;
  4.21.2. не може повнiстю заблокувати Безготiвковий рахунок i позбавити людину засобiв Виживання;
  4.21.3. може на законних пiдставах блокувати у користувача вкраденi, фiктивно створенi Кошти;
  4.21.4. може стежити за справнiстю технiчної системи та, у випадку несправностi, частково або цiлком блокувати операцiї чи систему.
  
  4.22. Базова винагорода службовцям Банкiвської системи України визначається Державним бюджетом, а додаткова винагорода визначається Народовладдям: на основi даних ВКП-С, вiдповiдно до якостi трудового внеску банкiвських працiвникiв до Економiки України.
  4.23. Всi українськi грошi в НБУ та Банкiвськiй системi України належать конкретним творцям Українських благ - у виглядi поточних Грошей, якi щорiчно "спалюються" по взаємозалiку, та Грошей-заощаджень iз обмеженим термiном придатностi.
  4.24. По мiрi використання i знищення конкретних благ, знищуються Грошi якi їх вiдображають, i одночасно: по мiрi створення нових Благ - створюються новi Грошi.
  Iнформацiя про старi знищенi Безготiвковi Грошi зберiгається у Грошовому Державному Архiвi.
  4.25. Додаток "Прозорi Грошi" автоматично вiдстежує усi невiдповiдностi Товарно-Грошового обороту та Архiвних даних ВКП-С, чим обмежує незаконну торгiвлю наркотиками, зброєю, iншу незаконну дiяльнiсть.
  
  4.26. Державний бюджет i мiсцевi бюджети додатково захищенi вiд розкрадання та нецiльового використання з боку Другорядної влади, Народовладдя i жителiв України - системою особистих ключiв i податкових скриньок у Загальному Державно-мiсцевому Електронному Бюджетi ВКП-С, де:
  4.26.1. Кожний платник податкiв бачить ступiнь заповнення Державного бюджету та всiх мiсцевих бюджетiв, а також свою частку (Державних i мiсцевих) податкiв, та свої податковi скриньки (державну i мiсцеву).
  4.26.2. Кожний платник податкiв зобов'язаний заповнити свої особистi податковi скриньки: Державну та мiсцеву - тобто створити визначену кiлькiсть Благ, i вiдзначити яка частка створених ним Благ має бути розподiлена вiдповiдно до видаткової частини Державного та мiсцевого бюджетiв.
  4.26.3. Комп'ютерна програма "Електронний Бюджет" та обслуговуючий її людський персонал звiряється iз видатковою частиною Бюджету, розподiляє "податки" та одночасно пропонує усiм Платникам податкiв (творцям Благ) пiдтвердити передачу своїх податкiв (створених Благ) конкретним одержувачам Бюджетних "виплат".
  4.26.4. Кожний платник податкiв обирає конкретних одержувачiв iз запропонованого списку, Ключем-паролем знiмає блокування зi своїх Податкових Скриньок, а людина-працiвник Загального Електронного бюджету за допомогою ВКП-С перевiряє безпомилковiсть переказу податкiв та закрiплює переданi "податки-блага" за конкретними одержувачами за допомогою свого iменного Ключа-пiдпису.
  4.26.5. Служба Доставки Державного та мiсцевого бюджетiв доставляє "податки" (закрiпленi блага) конкретним одержувачам, якi пiдтверджують одержання у ВКП-С.
  4.26.6. Платники податкiв бачать конкретну користь своїх та чужих податкiв у Електронному бюджетi та мають право проконтролювати користь своїх податкових внескiв у реальному життi.
  
  4.27. Додаток "Прозорi грошi" зв'язаний перехресним автоматичним контролем iз iншими Додатками ВКП-С, що додатково страхує Ресурси, Працю, Товари та Грошi вiд крадiжки, нецiльового використання, перевитрати.
  4.28. Перехресний контроль Додаткiв "Прозорi Грошi", "Прозорi Виробництва" i "Прозорi Технологiї" вiдстежує шкiдливi i нешкiдливi виробництва.
  4.29. Перехресний контроль Додаткiв "Прозорi Грошi", "Прозора Освiта" i "Прозора Праця" автоматично вiдстежує у ВКП-С людей без зрозумiлих джерел доходу, без професiї та роботи, i передає iнформацiю цих людей для ретельної перевiрки органами Другорядної Влади.
  
  4.30. Кожна людина, з народження - i до кiнця життя, має у ВКП-С i Банкiвськiй Системi України свiй Єдиний реєстрацiйний номер - вiн же номер для особистого Безготiвкового рахунка у будь-якому Банку та номер Податкових Скриньок - для Прозорого вiдстеження хабарiв, корупцiї та будь-якої незаконної дiяльностi.
  Правило "Єдиного номеру" поширюється i на всiх юридичних осiб України, а також на всiх фiзичних та юридичних осiб, якi пов'язанi з Україною, (чи її жителями, Ресурсами, Товарами, Благами, Природою, Українськими Грошима), i зобов'язанi звiтувати перед Україною про свою дiяльнiсть та доходи.
  Прозорiсть усiх грошових переказiв призначена зламати усi незаконнi схеми юридичних осiб, вiдстежити найкрупнiших фiзичних вигодо-отримувачiв - до самого кiнця заплутаного ланцюжка юридичних осiб.
  
  4.31. Особистi Грошовi ключi (у формi Грошових карт, iнших законних технiчних пристроїв), реєструються у ВКП-С Державною службою, та зовнi визначаються за кольором та назвою як "Дитячi", "Дорослi" та ключi "Юридичних осiб".
  4.32. "Дитячi" Грошовi ключi належать дiтям та пiдлiткам до 18 рокiв i видаються iз дозволу та у присутностi одного iз батькiв або людини, яка законно замiнює родителя на постiйнiй основi.
  Наступного дня пiсля 18-рiччя, "Дитячий" грошовий ключ мiняється на "Дорослий" грошовий ключ: без змiни Єдиного номера, зi збереженням iсторiї особистих даних та iсторiї вхiдних-вихiдних платежiв.
  4.33. Грошi на "Дитячi" грошовi карти можуть надходити тiльки вiд Батькiв, або вiд людей, що законно замiняють Батькiв на постiйнiй основi, а також вiд дозволеної дитячої працi, iнших Законних джерел дитячих доходiв.
  
  4.34. Пенсiйнi Грошi та iншi Грошi довгострокового збереження, закрiплюються за конкретною людиною, вiдображають створенi цiєю людиною довгостроково iснуючi Блага, i мають свiй реальний термiн придатностi.
  Поки iснують довгостроковi Блага, їх творець може обмiняти вiдображаючi їх довгостроковi Грошi - на машиннi засоби виробництва, частку у бiзнесi, iншi джерела полегшеного iснування.
  
  4.35. Кредитнi Грошi у Новiй грошовiй системi України:
  4.35.1. це взятi Боржником у борг чужi Блага, з яких Боржник планує створити свої конкретнi Блага.
  4.35.2. Боржник повинен компенсувати Кредиторам свiй борг рiвноцiнно, без вiдсоткiв, заздалегiдь оговореними результатами працi, а при недостачi реальних результатiв - своєю працею на Державних роботах.
  4.35.3. Кредитнi Грошi вiдображаються як "Грошi зi знаком мiнус" - на Безготiвковому рахунку боржника.
  4.35.4. Унiкальнi товарнi коди Кредитних Благ програмуються на конкретне цiльове використання, що дає змогу системi ВКП-С блокувати нецiльове використання Кредиту.
  
  4.36. У Прозорiй Грошовiй системi України забороняється:
  4.36.1. Створювати зайвi Українськi Грошi, не забезпеченi реальними Благами.
  4.36.2. Давати чи брати "Грошi" "у рiст" пiд вiдсотки, тому що необхiднiсть вiддавати борг iз вiдсотками виснажує Природу, її Ресурси та людей.
  4.36.3. Користуватися Офшорами - незаконними зонами для Українських грошей та грошей, пов'язаних з Україною (з її Ресурсами, її постiйними жителями, її Товарами, її Природою).
  4.36.4. Обмiнювати Українськi Грошi на iноземнi Грошi, без гарантiї купiвлi конкретних iноземних товарiв.
  4.36.5. Створювати Грошовi пiрамiди, Грошовi бiржi, торгувати Грошима або Грошовими боргами як Товаром (не просто компенсувати грошовi збитки, а видобувати iз грошей прибуток або вiдсоток).
  4.36.6. Порушувати прiоритетну черговiсть вилучення незаконно привласнених цiнностей та черговiсть їх повернення потерпiлим, зазначену у пунктах 4.13., 4.36.6. цiєї Конституцiї.
  Прiоритетна черговiсть повернення незаконно вiднятих Цiнностей:
  (1) Iз корисливих злочинiв та порушень, що ставлять народ та Природу на грань виживання, чи виводять українськi цiнностi за кордон;
  (2) *Iз корисливих злочинiв та порушень, що ставлять на грань виживання окремих людей;
  (3) *Iз iнших корисливих злочинiв та порушень (великих, середнiх, дрiбних) - проти народу та Природи України;
  (4) Iз iнших корисливих злочинiв та порушень (великих, середнiх, дрiбних) - проти окремих людей.
  *Черговiсть пунктiв 4.36.6.(2) та 4.36.6.(3) можуть мiнятися мiсцями, у залежностi вiд реальної необхiдностi та реальних можливостей Держави, Суспiльства i потерпiлих.
  
  4.37. Назва грошової одиницi України - гривня.
  4.38. Усi банки України - Всенародна, неподiльна, невiдчужувана власнiсть Українського народу, єдина система Технiчних Грошопроводiв i Центрiв збереження-обробки iнформацiї - про створення та розподiл усiх Благ i Грошей в Українi.
  4.39. Центральним Державним банком України, головним у банкiвськiй системi України є Нацiональний банк України (НБУ), який зобов'язаний забезпечувати рiвноцiнний грошово-товарний обмiн усерединi України та рiвноцiнний грошово-товарний обмiн Ресурсiв, Благ, Цiнностей українського походження у мiжнародних та зовнiшньоекономiчних товарно-грошових обмiнах (України, українських громадян та юридичних осiб, постiйних жителiв України).
  Випуск i нарахування електронних грошей - виключне право Нацiонального Банку України, правильнiсть якого контролюється автоматикою ВКП-С, Народовладдям, Спецiальними Уповноваженими Експертами вiд ВКП-С та вiд Нацiонального Банку України.
  4.40. Експерти Ради Нацiонального банку України обираються Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної влади.
  Повноваження i задачi Експертiв Ради Нацiонального Банку України визначаються Народовладдям та законом.
  4.41. Рада Нацiонального банку України за допомогою ВКП-С зобов'язана вести повний облiк-контроль:
  4.41.1. випуску та нарахування електронних грошей;
  4.41.2. вiдповiдностi випущеної грошової маси - реально створеним Товарам;
  4.41.3. необхiдностi кожного кредиту (у внутрiшнiх, зовнiшньоекономiчних, мiжнародних вiдносинах: України, українських громадян та юридичних осiб, постiйних жителiв України);
  4.41.4. рiвноцiнностi грошово-товарних обмiнiв та кредитiв всерединi системи: "Україна - Природа України - Населення України";
  4.41.5. рiвноцiнностi грошово-товарних обмiнiв та кредитiв мiж системою "Україна - Природа України - Населення України" - та Iншими зовнiшнiми системами.
  
  ј В: ПРОЗОРI РЕСУРСИ
  4.42. Додаток ВКП-С "Прозорi Ресурси" - це система керування, що стежить за всiма українськими Ресурсами, допомагає їх стратегiчно зберiгати та вiдновлювати, правильно добувати i використовувати, визначає якi види Енергiї та Ресурсiв у яких природних зонах i виробництвах використовувати, щоб уникнути Зворотної негативної реакцiї.
  4.43. Додатки "Прозорi Ресурси" та "Прозоре Вiдновлення Природи" пов'язанi одне з одним у ВКП-С та доповнюють одне одного.
  4.44. Для перепису та оцiнки Ресурсiв, iз числа зареєстрованих користувачiв ВКП-С вiдбираються усi повнолiтнi громадяни України, якi постiйно проживають в Українi, (якi не вчиняли злочинiв проти Природи та людини, без психiчних i фiзичних недолiкiв, що заважають Перепису Ресурсiв), iз будь-якої професiї, iз будь-яким рiвнем знань.
  За власним бажанням, пiдлiтки 12-18 рокiв можуть брати участь у Переписi Ресурсiв разом iз батьками, або людьми, якi замiнюють батькiв на постiйнiй основi.
  Вiд обов'язкової участi у Переписi Ресурсiв звiльняються люди, зайнятi доглядом за хворими, iнвалiдами, дiтьми до 12 рокiв, а також люди зайнятi iз iнших поважних невiдкладних причин, до яких не вiдноситься повсякденна робота.
  4.45. В Українi призначається Всеукраїнський День тренування до Перепису Ресурсiв та Всеукраїнський День Перепису Ресурсiв, якi є оплачуваними днями Всеукраїнської трудової мобiлiзацiї для усiх учасникiв Перепису.
  4.46. Зареєстрованi у ВКП-С громадяни України безкоштовно проводять перепис усiх Ресурсiв України пiд керiвництвом Додатка "Прозорi Ресурси":
  (1) Додаток подiляє всю територiю України: воду та сушу, населенi та ненаселенi мiсцевостi, - на квадрати на онлайн-картi, якi у натурi на мiсцевостi нiчим не позначаються.
  Кожний квадрат онлайн-карти Перепису Ресурсiв України подiляється Додатком на дрiбнi кiлометровi та стометровi квадрати, до яких Додаток прикрiплює групу конкретних мiсцевих жителiв.
  Кожний учасник Перепису Ресурсiв бачить свiй "квадрат" Перепису та оцiнки у Додатку на своєму мобiльному пристрої, а також свої пересування по "квадрату" та вихiд за його межi.
  (2) Додаток заздалегiдь розподiляє всiх мiсцевих жителiв України по квадратах порiвну, враховуючи, щоб у Перепису, у квадратах iз розвiданими корисними копалинами, брали участь експерти по Природi та копалинам.
  (3) Якщо мiсцевiсть не заселена чи мало заселена, Додаток спрямовує туди для Перепису Ресурсiв частину жителiв iз сусiднiх "квадратiв".
  Якщо мiсцевiсть важкодоступна чи небезпечна: гори, море, рiки, лiс, зона радiацiйного чи iншого небезпечного зараження, туди спрямовуються вiйськовослужбовцi та профiльнi фахiвцi, спецiальна повiтряно-зйомочна технiка, та всi бажаючi iз мiсцевих жителiв зi знанням мiсцевостi - якщо в них є необхiднiсть.
  (4) Тренувальний День Перепису Ресурсiв означає зустрiч учасникiв вiд одного населеного пункту в реалi, в одному мiсцi, бiля карти - для знайомства учасникiв та розподiлу мiж ними дiй, а також для перегляду квадрату зверху, з повiтряно-зйомочної технiки, та тренувального проходу кожної групи по своєму маршруту.
  (5) У випадку поганої погоди, непридатної для Перепису Ресурсiв, у кожному окремо узятому населеному пунктi, чи ненаселенiй мiсцевостi, мiсцевi учасники загальним голосуванням переносять День Перепису мiсцевих Ресурсiв iз Всеукраїнської дати на найближчу дату до неї iз гарною мiсцевою погодою, що вiдмiчається у Календарi Перепису Ресурсiв та стає вихiдним днем для мiсцевих учасникiв Перепису.
  (6) У Всеукраїнський або мiсцевий День Перепису Ресурсiв, мiсцевi учасники одночасно одержують повiдомлення на мобiльнi пристрої зiбратися у групи та почати Перепис Ресурсiв у своїх "квадратах".
  (7) Вся iнформацiя про Перепис мiсцевих Ресурсiв вiдправляється у Центр Перепису Ресурсiв - вiд кожного учасника через Додаток, у режимi реального часу: iз геолокацiєю, фото, вiдео, та похiдними замiтками.
  Додатково експерти, що беруть участь у Переписi, зобов'язанi зiбрати та здати у Центр Перепису Ресурсiв свої експертнi звiти та мiкропроби: землi, води, повiтря - на предмет корисностi та техногенного забруднення.
  
  4.47. Для постiйного контролю Ресурсiв України, зовнiшнiй кордон України має бути огороджений, укрiплений, захищений вiдеокамерами та лiтаючою безпiлотною зйомочною технiкою, охоронятися 24 години на добу прикордонними та вiйськовими частинами на всiй протяжностi кордону, щоб незаконний вивiз Природних ресурсiв з України став фiзично неможливим.
  4.48. Кожний квадрат карти України має бути закрiплений за мiсцевими народними дружинниками - для додаткового контролю територiї та ресурсiв.
  4.49. Кожна законна розробка Ресурсiв повинна вiдмiчатися на iнтерактивнiй картi України та огороджуватися по периметру охоронним огородженням iз сигналiзацiєю з виводом сигналу на пост мiлiцiї, контакт-центр дружинникiв України та Центр Перепису Ресурсiв.
  4.50. Процес законного видобутку Ресурсiв повинний фiксуватися на вiдео чи iншими технiчними пристроями контролю.
  4.51. Всi законно добутi Ресурси України щодня пiдтверджуються добувачами через Додаток "Прозорi Ресурси" на комп'ютер НБУ, де пiсля перевiрки стають Прозорими Ресурсами-Товарами i цифровими Прозорими Грошима у Додатку "Прозорi Грошi".
  4.52. Добутi Ресурси одержують "код Ресурсу" на кожну облiкову одиницю Ресурсiв, а також транспортний код, i перемiщуються з цими кодами через датчики транспортного коридору на склад, де одержують ще i складський код.
  Усi коди добутих Ресурсiв - видаються Додатком "Прозорi Грошi" i зчитуються датчиками на всьому шляху проходження Ресурсiв України по стадiях Товару.
  4.53. Мiсця незаконного видобутку Ресурсiв пломбуються, наносяться на карту, а браконьєри, пiйманi на незаконному видобутку, зобов'язанi самотужки i за свiй рахунок, пiд контролем озброєної мiлiцiї та народних дружинникiв, усунути всю шкоду Природi, виявлену при них.
  Пiсля приведення Природи до ладу браконьєрами, суд дає свою оцiнку та вирiшує: чи потрiбне додаткове покарання у виглядi виправних робiт у Зонах Техногенного забруднення України.
  4.54. Використання Природних Ресурсiв без розпiзнавальних кодiв i датчикiв фiксацiї Ресурсiв у ВКП-С - незаконне.
  
  4.55. Для законного видобутку i комерцiйного використання будь-якого Природного Ресурсу Держава видає Лiцензiї, де вказанi:
  
  (1) кiлькiсть видобутку Ресурсу, способи та строки видобутку,
  (2) чи пiде Ресурс на експорт, i народ якої країни буде прямим споживачем Ресурсу,
  (3) План, вiдновлення Природи у мiсцi видобутку,
  (4) План використання територiї пiсля повного видобутку Ресурсу.
  
  4.56. Видобуток Ресурсiв має вестися чистим, безпечним для людей та Природи способом:
  4.56.1. нечистi, небезпечнi способи видобутку забороненi у Мiстах, Селах, Технопарках, Заповiдних Зонах, Зонах Вiдновлення Природи, зонах Техногенного забруднення.
  4.56.2. Чистий, безпечний видобуток дозволений у Зонi Технопаркiв або Техногенного забруднення, i може бути дозволений у Зонах Вiдновлення Природи (якщо це не заважає вiдновленню Природи).
  4.56.3. Повнiстю заборонений будь-який спосiб видобутку Ресурсiв у Заповiдних Зонах.
  4.56.4. Чисте та безпечне створення Ресурсу (без видобутку) дозволене по всiй територiї України.
  
  4.57. Усi Природнi ресурси України можуть обмiнюватися в ходi експорту тiльки на рiвноцiнний iмпортний ресурс.
  
  4.58. Для визначення рiвноцiнностi, Ресурси подiляються на:
  4.58.1. Ресурси Токсичнi та Екологiчно чистi,
  4.58.2. Ресурси Самоокупнi (легко вiдновлюванi) та Збитковi (невигiднi через витрати на вiдновлення Природи),
  4.58.3. Ресурси Вiдновлюванi - нескiнченнi при правильному користуваннi, цiна яких вимiряються витратами працi та часу через ВКП-С,
  4.58.4. Ресурси Невiдновлюванi (безцiннi) - спосiб вiдновлення яких невiдомий, знищуються тiльки у самому крайньому випадку.
  
  4.59. Цiлком заборонений експорт Ресурсiв, якi не встигають вiдновлюватися протягом року, а також експорт води, ґрунту, повiтря, лiсу.
  
  4.60. Забруднення, псування, крадiжку та iнше шкiдництво Природних Ресурсiв не дозволяється оплачувати Грошима: у виховних цiлях шкода Природi має бути усунута особистою працею *людей-шкiдникiв Природи.
  *Люди-Шкiдники Природи - виконавцi та вигодо-отримувачi - зобов'язанi використовувати свою особисту технiку та особисте майно для прискорення компенсацiї своєї шкоди.
  4.61. За шкiдництво Природних Ресурсiв: води, повiтря, землi, ґрунту, живої та неживої природи, мiлiцiя зобов'язана негайно блокувати усю шкiдницьку дiяльнiсть: виробництв, людей, юридичних осiб, та примусити шкiдникiв повнiстю усунути їхню шкоду у натурi - у реально можливi строки.
  4.62. Якщо для компенсацiї шкiдництва Природних ресурсiв недостатньо особистої працi шкiдникiв, мiлiцiя та суд зобов'язанi заарештувати та конфiскувати товари i особисте майно шкiдникiв на суму недостачi.
  
  4.63. Час загальнообов'язкових екологiчних iнспекцiй в Українi - березень, липень, жовтень, сiчень кожного року.
  
  4.64. Час розподiлу в Українi прав Землекористування та державних лiцензiй на копалини, сировину та квоти виробництва - лютий кожного року.
  
  
  ј Г: ПРОЗОРЕ ВIДНОВЛЕННЯ ПРИРОДИ
  4.65. Щороку люди повиннi повертати в Природу те, що взяли у неї в борг, у чистому, первозданному станi, без шкiдливих техногенних мутацiй, та поновлювати Природнi Ресурси. Цей трудовий обов'язок не можна замiнити оплатою та передати iншому.
  4.66. Вiдновленням Природи повиннi займатись усi користувачi Природних ресурсiв - люди та юридичнi особи - вiдповiдно до свого особистого та комерцiйного споживання.
  Уся енергiя, якою обмiнюються усi живi iстоти нашої планети, повинна вчасно вiдновлюватися.
  4.67. Додаток "Прозоре Вiдновлення Природи" вiдстежує усi гарнi та поганi змiни у Природi України, пов'язанi iз людьми, мiстами та селами, промисловiстю, сiльським господарством, руйнiвними та творчими силами Природи, тваринами та рослинами, iншими живими iстотами, та вираховує розмiр трудового Еко-податку для кожної людини-користувача Природи України.
  У Додатку, Природа України та її Ресурси не оцiнюються у грошах, а виражаються винятково у своїй натуральнiй та життєвiй цiнностi, з тiєї ж причини, з якої на кожнiй людинi нiколи не буде стояти цiна, за яку її можна продати. Життя Природи України не продається - як не повинно продаватись i Життя Природи Планети.
  4.68. Загальний обсяг усiх Природо-вiдновлювальних робiт України допомагають визначити мiсцевi громади, камери вiдео спостереження, повiтряно-знiмальна технiка, Всеукраїнська iнтерактивна карта ВКП-С з усiма пiдприємствами та Природо-користувачами.
  4.69. Вся шкода, нанесена Природi України, та всi Природо-вiдновлювальнi роботи, повиннi фiксуватись у Додатку на Iнтерактивнiй картi України та в архiвi ВКП-С.
  4.70. Всю дозволену шкоду Природi - вiд некомерцiйного щоденного використання Природи та некомерцiйної людської життєдiяльностi - усувають всi користувачi Природних Ресурсiв своїми трудовими Еко-податками, якi пропорцiйно розподiляються iз дозволеного в Українi Спiльного Еко-слiду.
  4.71. Вся заборонена шкода Природi повинна негайно та цiлком усуватися конкретними порушниками-шкiдниками - їх особистою працею та їх особистими засобами, додатково до їх Еко-податкiв.
  Шкоду Природi України вiд юридичних та iнших нефiзичних осiб зобов'язанi негайно усувати своєю працею та засобами всi фiзичнi та юридичнi особи, усi Держави, причетнi до всiх Вигодо-отримувачiв цiєї шкоди.
  Смертною карою карається убивство рiки, лiсу, джерел та природних запасiв прiсної води, убивство екосистеми чи її частини, убивство мiсцевих популяцiй живих iстот - корисних або нешкiдливих людям: популяцiй бджiл та iнших корисних комах, популяцiй тварин, популяцiй рослин.
  4.72. Трудовий Еко-податок людей та юридичних осiб включає: (1)
  (1) очищення повiтря шляхом висадження громадських дерев, чагарникiв, грибiв, диких рослин, а також очищення повiтря iншими вiдомими шляхами,
  (2) очищення водоймищ, ґрунтових вод та ґрунтiв,
  (3) розведення та випуск риби, iнших корисних iстот, знищуваних людиною,
  (4) прибирання громадських територiй, смiтникiв, корисну переробку смiття,
  (5) спрощення Економiки України,
  (6) будiвництво на виробництвах Вiддiлiв iз прийому старих використаних товарiв та переробки їх у корисний Ресурс,
  (7) iншу роботу, визначену як Еко-податок у Загальному Планi розвитку України у ВКП-С.
  
  Розмiр трудового Еко-податку визначається ВКП-С та експертами для кожної юридичної особи та кожного жителя України персонально, у залежностi вiд споживання та еко-слiду кожного користувача. (2)
  Трудовий еко-податок не можна перекласти на iншу особу: у виховних та освiтнiх цiлях вiн має вiдпрацьовуватися особисто, по мiрi сил, вiку та здоров'я: (3)
  (1) при iнвалiдностi чи обмежених фiзичних можливостях люди одержують посильнi задачi по вiдновленню та очищенню Природи.
  (2) люди, нездатнi до вiдпрацювання еко-податку через фiзичну або психiчну хворобу, звiльняються вiд еко-податку на час хвороби.
  
  4.73. Еко-податок за дiтей та непрацездатних членiв родини - вiдпрацьовують їх батьки або дорослi працездатнi члени родини, разом iз посильною допомогою пiдопiчних.
  Батьки та вчителi усiх навчальних закладiв повиннi навчати дiтей iз 6 до 12 рокiв вiдновлювати Природу та долучати їх до посильних безпечних Природо-вiдновлювальних робiт не рiдше 1 разу на мiсяць.
  Пiдлiтки iз 12 до 18 рокiв повиннi допомагати батькам, чи своїй родинi, у вiдпрацюваннi еко-податку не рiдше 2 разiв на мiсяць, та по мiрi сил компенсувати Природi свiй еко-слiд.
  Також зi згоди своїх батькiв, чи осiб що замiняють батькiв на постiйнiй основi, пiдлiтки з 12 до 18 рокiв можуть брати участь у посильних, безпечних для них Природо-вiдновлювальних роботах разом iз Природо-охоронними дружинами та мiсцевими Громадами.
  4.74. Конкретний перелiк робiт кожного Природо-користувача для залiку трудового Еко-податку визначається ВКП-С разом iз Платниками трудового Еко-податку:
  (1) ВКП-С оцiнює еко-слiд кожної людини, кожної родини, кожної юридичної особи, i в залежностi вiд еко-слiду пропонує Природо-користувачам на вибiр конкретнi види робiт зi Списку Природо-вiдновлювальних робiт з Еко-податку.
  (2) Кожний платник Еко-податку вiдбирає зi Списку конкретнi види робiт: конкретнi задачi, незайнятi iншими платниками Еко-податку, якi Додаток конкретизує на Картi, пiсля чого Природо-користувач закрiплює свiй вибiр.
  (3) Якщо Природо-користувач не закрiпить вчасно за собою у Додатку свої види робiт та задачi з Еко-податку, Додаток зробить це самостiйно, iз конкретизацiєю.
  (4) Вiдпрацювання еко-податкiв виконується протягом кожного мiсяця i поточного року, вiдповiдно до строкiв конкретних робiт, встановлених у Додатку "Прозоре Вiдновлення Природи".
  4.75. Вхiд у лiс, лiсопарк, iншу дику Природну зону iз їжею у шкiдливому пакуваннi, з алкоголем, наркотиками, iншим потенцiйним смiттям та небезпечними для Природи речовинами, заздалегiдь заборонений, тому що контролювати неохайних людей можна тiльки так.
  Як виняток людям дозволено брати:
  (1) Воду та безалкогольнi напої для прогулянок - у багаторазовiй еко-тарi, промаркованiй особистими даними. I тару людина зобов'язана забрати iз Природної зони iз собою.
  (2) Запас води та продуктiв для туристичних походiв та подорожей - у багаторазовiй тарi, промаркованiй особистими даними. I тару люди зобов'язанi забрати iз собою.
  (3) Корм для пiдгодовування тварин узимку.
  
  ј Д: ПРОЗОРА ПРАЦЯ
  4.76. Мета Прозорої Працi - знищити Паразитизм на чужiй Працi та заниженi оплати труда в Українi.
  4.77. Для знищення паразитизму, усi громадяни та жителi України зобов'язанi разом, за допомогою ВКП-С, створити Чесну систему Працi.
  4.78. Чесна система Працi - така система Працi, де кожна хороша працездатна людина, яка бажає та вмiє чесно трудитися, має достойну роботу, достойну оплату, та де кожний житель України зобов'язаний створювати для внутрiшньо-українського користування хоча б один вид iз наступних Життєво-необхiдних Благ:
  (1) Чиста Вода,
  (2) Насiння,
  (3) Продукти харчування,
  (4) Одяг,
  (5) Житло та iнше життєво-необхiдне будiвництво,
  (6) життєво-необхiдна Енергiя,
  (7) Ресурси,
  (8) Транспорт,
  (9) Зброя захисту,
  (10) життєво-необхiдна Технiка i Технологiї,
  (11) життєво-необхiдна Наука,
  (12) життєво-необхiдна Медицина,
  (13) Освiта,
  (14) Життєво-необхiдна Творчiсть (позитивна, не-деструктивна),
  (15) Послуги для Вiдпочинку (позитивного, не-деструктивного),
  (16) Життєво-необхiднi Розваги (позитивнi, не-деструктивнi),
  (17) Вiдновлення Природи,
  (18) Утилiзацiя смiття i використаних речей.
  
  4.79. Додатково до створення Життєво-необхiдних Благ внутрiшньо-українського користування, кожна людина в Українi може обрати Працю по створенню iнших життєво-необхiдних або корисних Благ для внутрiшньо-українського або мiжнародного ринку.
  4.80. Чеснiсть системи Працi, де вся Життєво-необхiдна Праця подiлена мiж населенням України, у тому, що всi жителi України зацiкавленi у виживаннi та у Працi один одного.
  Система Працi, побудована на взаємному виживаннi є Симбiотичною.
  4.81. У нечеснiй системi Працi, життєво-необхiднi блага створює тiльки мала група людей всерединi країни, а бiльшiсть людей всерединi країни зацiкавленi тiльки в особистому виживаннi.
  Система Працi, побудована на споживаннi чужих Життєво-необхiдних Благ, без iнтересу у взаємному виживаннi всiх трудiвникiв - є Паразитичною.
  4.82. Право вiльного вибору професiї та виду працi дається всiм людям в Українi разом iз Трудовим обов'язком - створювати особистою працею хоча б один вид Життєво-необхiдних Благ для громадян та жителiв України, та витрачати на це не менше половини робочого дня.
  4.83. Загальнообов'язкова життєво-необхiдна Праця покликана усунути паразитизм, збалансувати фiзичнi та розумовi навантаження кожної людини, навчити кожну людину вiдокремлювати головне вiд другорядного та заощаджувати Природнi ресурси.
  
  4.84. Методи будiвництва Чесної системи Працi:
  (1) Чесне Практичне Навчання Працi.
  (2) Чесний розподiл мiж населенням України трудових обов'язкiв та Чесне одержання роботи через Прозорий Трудовий Конкурс.
  (3) Чесний Прозорий облiк результатiв Працi.
  (4) Чесна винагорода Працi та чесний Кар'єрний рiст.
  (5) Чесне покарання людей, що паразитують на чужiй працi.
  
  4.85. Метод будiвництва чесної системи працi (Љ1) - Чесне Практичне навчання Працi:
  4.85.1. Практика дає кожнiй дитинi з дитинства посильною працею пробувати себе у багатьох професiях, у рiзних видах працi, у колективнiй роботi та у самозайнятостi.
  4.85.2. Практика виявляє вiльнi iнтереси, бажання та здiбностi дiтей, чим тренує у виборi пiдходящої улюбленої професiї.
  4.85.3. Практика дає кожнiй людинi багато часу, щоб зрозумiти яка Праця їй дiйсно подобається, та яка праця в неї найкраще виходить - не теоретично, а реально.
  4.85.4. Практика дає Суспiльству (дiтям та дорослим) Всеукраїнський Список невирiшених задач та проблем, якi треба вирiшити, i кожна людина будь-якого вiку, починаючи з вiку учня початкової школи, обирає з цього Списку будь-якi цiкавi задачi, та працює над ними.
  4.85.5. Практика створює кожнiй людинi з дитинства її унiкальну трудову спецiалiзацiю, унiкальне навчально-трудове портфолiо, дає можливiсть кожному стати потрiбним унiкальним фахiвцем.
  4.85.6. Практика дає кожнiй людинi вже до 18 рокiв вiдкрити свiй потенцiал, розвити свої таланти, знайти своє мiсце в життi, Безкоштовно одержати як мiнiмум одну життєво-необхiдну професiю, а також за власним бажанням Безкоштовно одержати у будь-якому вiцi додатковi професiї: кориснi або життєво-необхiднi - у кiлькостi, що людина в станi вивчити та подужати.
  4.85.7. Все навчання тiльки Практичне i враховується як Праця.
  4.85.8. Оцiнки за навчання - це Трудовi результати: короткий словесний опис Списку конкретних практичних задач та їх конкретних рiшень (плюс цифровi оцiнки вiд 5 до 0, де: 5 - вiдмiнно, 4 - добре, 3 - мiнiмально, 2 - незадовiльно, 1 - украй незадовiльно, 0 - задача не виконана).
  4.85.9. Додаток "Прозора Праця" вiдмiчає у Трудовому Портфолiо кожної людини, з дитинства, всi її практичнi навички, знання, вирiшенi та невирiшенi задачi, будь-яку Працю, включаючи творчiсть, - (у стiнах навчальних закладiв та поза їх межами).
  4.85.10. Додаток "Прозора Праця" працевлаштовує всiх працездатних повнолiтнiх, якi бажають працювати, здали всi загальнообов'язковi iспити, набули хоча б одну життєво-необхiдну професiю, та подали заявку на вiдкритий Трудовий Конкурс.
  4.85.11. Додаток "Прозора Праця" пiсля першого працевлаштування фiксує всi мiсця роботи та весь трудовий досвiд на серверi ВКП-С та в електроннiй трудовiй картi-резюме, яку неможливо переписати чи пiдробити.
  4.85.12. Додаток "Прозора Праця" змушує кожного трудiвника i не-трудiвника звiтувати у своїй Працi та дiяльностi у Додатку "Прозора Праця".
  4.85.13. Додаток "Прозора Праця" зобов'язує кращих фахiвцiв Життєво-необхiдної та Корисної Працi готувати собi змiну та брати собi учнiв - серед бажаючих вчитися, iз найкращими людськими та професiйними якостями.
  4.85.14. Дiтей i дорослих вiд перегорання у навчаннi та працi рятує можливiсть займатися тiльки своєю улюбленою Працею, а також розумний розподiл працi у Суспiльствi та зниження трудових навантажень через скасування зайвих паразитичних професiй.
  
  4.86. Метод будiвництва чесної системи працi (Љ2) -
  Чесний розподiл мiж населенням України трудових обов'язкiв:
  4.86.1. Невдоволення громадян оплатою своєї працi i тим, як розподiляються багатства країни - це головна причина ворожнечi у суспiльствi.
  4.86.2. Кращий спосiб прибрати ворожнечу iз трудових вiдносин - це Прозора система Працi, де кожний добропорядний житель України з пiдлiтковим чи дорослим рiвнем доступу до ВКП-С, може бачити вiдносно всiх iнших жителях України: хто, за яку працю та за який трудовий результат, скiльки одержує.
  4.86.3. Злочинцi, що виправилися, iз дитячим рiвнем доступу до ВКП-С, бачать анонiмнi трудовi доходи з трудовими результатами по кожному виду працi - без поiменної конкретизацiї та iнших розпiзнавальних ознак.
  4.86.4. Злочинцi, що не виправилися, з початковим рiвнем доступу до ВКП-С бачать тiльки середнi зарплати по рiзних видах працi в Українi та iншi загальнi показники Економiки України у сферi Працi.
  4.86.5. Наглядна Прозора iнформацiя про всiх жителiв України дасть кожнiй людинi правильно оцiнити свою працю, трудовий дохiд, та адекватно порiвняти їх з працею i доходами усiх людей в Українi.
  4.86.6. Кожний трудiвник в Українi зобов'язаний мати у ВКП-С свiй Кошик Споживача та фiксувати у ньому всi свої створенi та спожитi Товари, Послуги.
  4.86.7. Кошик Споживача дiлиться на 2 половини: "Попит" i "Пропозицiя": кожна половина подiляється на 18 Секторiв - за кiлькiстю видiв Життєво-необхiдних Благ у пунктi 4.78.
  Кожний створений чи спожитий Товар, Послуга, "вiдноситься" ВКП-С в один iз секторiв Попиту чи Пропозицiї Кошика Споживача.
  Данi всiх українських кошикiв Споживача видимi: по окремостi - у Додатку "Прозора Праця", i всi разом - в Об'єднаному Всеукраїнському кошику Споживача у Додатку "Прозора економiка".
  4.86.8. Мета Кошика Споживача - вiдстеження Паразитичної дiяльностi, повна Всеукраїнська вiзуалiзацiя того що жителi України роблять для себе самi, i того, що за них роблять iншi.
  4.86.9. Всеукраїнський Кошик Споживача складається iз:
  (1) Життєво-необхiдних Благ - для громадян та жителiв України,
  (2) корисних Благ - для внутрiшнього Українського ринку,
  (3) життєво-необхiдних та корисних Благ - для мiжнародної торгiвлi України.
  
  4.86.10. Вся Праця в Українi подiляється на:
  (1) Життєво-необхiдну Працю, яка в обов'язковому порядку розподiляється мiж усiма працiвниками України - на їх вибiр, на основi Прозорого вiдкритого Трудового Конкурсу;
  (2) Корисну Працю, в якiй усi працiвники України беруть участь додатково, за власним бажанням, на основi того ж Конкурсу.
  (3) Експертна Праця експертiв Другорядної влади.
  
  4.86.11. Конкретнi Списки всiх Життєво-необхiдних та Корисних вакансiй визначаються користувачами ВКП-С, коректуються Народовладдям у Загальному Планi Розвитку України, та закрiплюються у Додатку "Прозора Праця".
  4.86.12. Конкретнi Списки всiх вакансiй Експертiв Другорядної влади визначаються Народовладдям та закрiплюються у Додатку "Прозора Праця".
  
  4.87. Метод будiвництва чесної системи працi (Љ3) -
  Чесне одержання роботи через Прозорий вiдкритий Трудовий Конкурс:
  
  4.87.1. Додаток "Прозора Праця" показує всiм жителям України всi зайнятi трудовi мiсця та вiльнi вакансiї України на онлайн-картi України: у сферi найманої Працi та у сферi самозайнятостi.
  Вiльнi вакансiї у сферi Самозайнятостi утворюються за запитом користувачiв ВКП-С та користувачiв Додатку "Прозора Праця", в порядку голосування населення України за Українськi стартапи.
  Додаток "Прозора Праця" постiйно вiдстежує та показує онлайн: фахiвцiв яких професiй i конкретних трудових задач, у якiй мiсцевостi України - у надлишку або не вистачає, а також рекомендує вiдстаючим або спрацьованим спецiалiстам змiнити мiсце роботи чи коло задач, щоб полiпшити їх самореалiзацiю, оплату, фiзичний та розумовий стан.
  
  4.87.2. Вiльнi трудовi вакансiї займаються за пiдсумками Всеукраїнських вiдкритих прозорих Трудових Конкурсiв.
  Мета Трудових Конкурсiв - чесне одержання роботи за кращi трудовi та людськi якостi.
  4.87.3. Вiдкритi Прозорi Трудовi Конкурси проводяться в Українi:
  (1) щорiчно у березнi - для молодих українських фахiвцiв пiсля їх випуску з навчальних закладiв,
  (2) щорiчно у сiчнi - для виборiв нових Експертiв Другорядної влади, пiсля пiдведення пiдсумкiв за минулий рiк,
  (3) у будь-який час року - якщо у Додатку "Прозора Праця" є вiльнi вакансiї або заявки про пошук роботи: вiд громадян України (або жителiв України з дозволом на працю).
  4.87.4. На Трудовий Конкурс кожний громадянин України, (та кожний житель України з дозволом на працю), на свiй власний вибiр, у залежностi вiд своїх знань, навичок, навчально-трудового портфолiо, подає Заявку з перелiком цiкавих йому Життєво-необхiдних вакансiй.
  4.87.5. Бажаючi додатково брати участь у Кориснiй Працi, подають на Трудовий Конкурс двi Заявки: Заявку з Перелiком цiкавих їм Життєво-необхiдних вакансiй, та Заявку з Перелiком цiкавих їм Корисних вакансiй.
  4.87.6. У кожнiй своїй Заявцi конкурсант Трудового Конкурсу вказує бажану форму зайнятостi: наймана праця чи самозайнятiсть.
  
  4.87.7. Всi кандидати в Експерти Другорядної влади, в момент подачi своєї заявки на Трудовий Конкурс, повиннi мати вiдповiдний стаж Життєво-необхiдної та Корисної Працi, а також професiйнi досягнення i довiрчу пiдтримку сусiдiв та спiвробiтникiв кандидатiв, жителiв їх мiсцевих Громад, що знають кандидатiв за їх справами у життi та в Трудi.
  
  4.87.8. Вiдкритий Прозорий Трудовий Конкурс оцiнює всiх конкурсантiв i визначає переможцiв у конкретних вакансiях: Життєво-необхiдної Працi, Корисної Працi, Експертної Працi.
  
  4.88. Метод будiвництва чесної системи працi (Љ4) -
  Чесний Прозорий облiк результатiв Працi:
  
  4.88.1. У Додатку "Прозора Праця" кожний трудiвник звiтує у своїй трудовiй дiяльностi та трудових результатах, а комп'ютер пiдраховує окремо за кожним трудiвником:
  (1) Новостворенi Блага: товари чи послуги,
  (2) Ресурси, витраченi на створення нових Благ,
  (3) Витрачена праця: людська та машинна,
  (4) Побiчнi вiдходи та смiття вiд кожного трудiвника,
  (5) Шкода, заподiяна Природi працею кожного трудiвника.
  
  4.88.2. Пiд трудiвниками в Українi розумiються: українськi громадяни та українськi юридичнi особи, (iншi фiзичнi, юридичнi особи з дозволом на роботу в Українi).
  4.88.3. Пiдрахунок Працi ведеться ВКП-С за кожний день, мiсяць, рiк, у натуральних одиницях кiлькостi та якостi, а також в електронних грошових одиницях.
  
  4.88.4. Чеснiсть Трудових Звiтiв пiдтверджується:
  (1) Технiчними Засобами облiку працi: фото - та вiдео - зйомкою, лiчильниками товарiв та послуг;
  (2) Товарними кодами i кодами-датчиками, якi роздає ВКП-С по мiрi створення товарiв та послуг;
  (3) Додатком "Прозорi Грошi", яке показує всi особистi витрати i доходи особи, а також усi її накопиченi Грошi;
  (4) Зустрiчними звiтами роботодавцiв або клiєнтiв трудiвника;
  (5) Системними перевiрками ВКП-С, яка аналiзує всi данi про трудiвника з усiх Додаткiв ВКП-С i виявляє помилкову iнформацiю.
  
  4.89. Метод будiвництва чесної системи працi (Љ5) -
  Чесна винагорода Працi i чесний Кар'єрний рiст:
  
  4.89.1. Чим кориснiша та екологiчнiша Праця людини для Суспiльства, чим бiльше людина робить гарних вчинкiв, тим бiльша повинна бути її винагорода та кар'єрне просування.
  4.89.2. Чим менше користi iз Працi людини, чим бiльше в неї на особистому рахунку поганих вчинкiв, чим менше вона вiдновлює Природу, тим меншим має бути її заробiток та можливостi кар'єрного росту.
  4.89.3. Особиста Трудова справа трудiвника iз вiдмiтками про репутацiю, професiйнi та людськi якостi, зберiгається до кiнця життя трудiвника.
  
  4.89.4. Додаткова винагорода працi людей в тому, що Додаток "Прозора Праця" зв'язує мiж собою не тiльки представникiв однiєї професiї, але прибирає соцiальну iзоляцiю мiж людьми рiзних професiй:
  
  (1) Онлайн-карта Додатку "Прозора Праця" показує, як Праця конкретних людей рiзних професiй з'єднується для створення Спiльних матерiальних i духовних благ;
  (2) Додаток "Прозора Праця" знайомить та здружує по всiй Українi людей самих рiзних професiй, пов'язаних спiльними трудовими задачами та спiльними трудовими результатами;
  (3) Додаток "Прозора Праця" враховує необхiднiсть спiлкування i нормальних людських стосункiв для кожного учасника працi, i дає кожнiй людинi можливостi розширяти своє коло знайомств на основi своєї Трудової дiяльностi.
  4.89.5. Незалежно вiд кар'єрного зросту, всi працюючi в одному колективi люди - спiвробiтники, якi мають бути людяними одне до одного, уникати пихи та виявляти взаємну повагу, з урахуванням особистих досягнень та людських якостей кожного.
  4.89.6. Трудовi колективи вирiшують усi свої конфлiкти колективно - своїми загальними зборами, а у випадку продовження конфлiкту - запрошують групу Експертiв iз Додатку "Прозора Праця", куди крiм кращих експертiв по конкретнiй галузi Працi входять кращi конфлiктологи.
  
  4.90. Метод будiвництва чесної системи працi (Љ6) -
  Чесне покарання людей, що паразитують на чужiй працi:
  
  4.90.1. Злочинцi, або люди, якi втратили добру репутацiю, заносяться до Спецiальних спискiв i мають обмеження у виборi Працi та мiсця роботи, поки справами та чесною працею не вiдновлять свою репутацiю. Спецiальнi списки з обмежувальними записами зберiгаються до кiнця життя - з особистими даними та фото кожного.
  4.90.2. Iнформацiя про злочинну або заборонену дiяльнiсть кожної людини також записується в особисту трудову карту, i доступна Суспiльству в онлайн-програмi, разом iз докладною iнформацiєю про її незаконнi доходи.
  
  
  
  ГЛАВА Љ 5. ПРОЗОРА ЕКОНОМIКА, ВИРОБНИЦТВА, ТЕРИТОРIАЛЬНИЙ УСТРIЙ, ПРОЗОРI ТЕХНОЛОГIЇ, КОРИСНА ПРАКТИЧНА ОСВIТА
  
  
  јА: ПРОЗОРА ЕКОНОМIКА
  
  5.1. У Додатку ВКП-С "Прозора економiка" жителi України завантажують свої данi, а Експерти другорядної влади, разом iз ВКП-С, роблять всi економiчнi розрахунки:
  5.1.1. скiльки та яких українських Товарiв, Послуг треба створити,
  5.1.2. скiльки та звiдки Ресурсiв треба витратити,
  5.1.3. як розподiлити Ресурси та Грошi мiж людьми, Природою, машинами - за допомогою цiн, податкiв i вдосконалення технологiй,
  5.1.4. скiльки Природи, де i в якi строки треба вiдновити, щоб постiйно зберiгалась динамiчна рiвновага мiж споживанням Ресурсiв i Природою,
  5.1.5. скiльки Грошової маси зобов"язаний випустити НБУ,
  5.1.6. скiльки та яких iноземних товарiв, послуг потрiбно придбати - за рахунок експорту яких українських товарiв, послуг, ресурсiв.
  5.2. В основi Економiки України не може лежати соцiалiзм або капiталiзм, оскiльки i соцiалiзм i капiталiзм створюють умови для Паразитування людей одне на одному.
  Основа Української Економiки - Симбiоз: така структура Працi у Суспiльствi, яка виключає Паразитизм.
  5.3. Якiсть життя жителiв України вимiрюється не тiльки Валовим Нацiональним продуктом на душу населення, а всiма показниками ВКП-С, включаючи рiвень щастя та задоволення людей.
  5.4. Бiднiсть походить вiд неправильної Працi та несправедливого розподiлу результатiв Працi.
  5.5. Сучасна технiка створює багато Товарiв i Послуг краще, швидше, дешевше нiж люди, що створює у всьому свiтi техногенне безробiття.
  Спосiб подолання техногенного безробiття - передача рутинної працi сучасним якiсним машинам, i перетворення людей iз гвинтикiв технiчної цивiлiзацiї у творче спiвтовариство.
  5.6. Громадяни i жителi України через ВКП-С укладають прозорий загальнодержавний економiчний Контракт одне з одним, де в реальному часi вказуються:
  5.6.1. всi трудовi взаємнi обов'язки населення України мiж собою та мiжнароднi зобов'язання,
  5.6.2. весь запланований особистий попит та запланована особиста праця кожного жителя, кожного громадянина України, кожної одиницi технiки в Українi,
  5.6.3. весь незапланований особистий попит i незапланована особиста праця, яка виникає по ходу життя,
  5.6.4. хiд виконання зобов'язань населення України одне перед одним, кiлькiсть та якiсть виконання,
  5.6.5. запасний план по взаємних трудових зобов'язаннях - на непередбаченi випадки життя, якщо частина зобов'язань не виконується.
  
  5.7. Економiка України повинна бути спрощена:
  5.7.1. Український народ, як i будь-який iнший, недостатньо багатий, щоб витрачатися на роботу неякiсних чи зайвих виробництв i покупку неякiсних чи зайвих товарiв.
  5.7.2. З Економiки України мають бути вилученi: токсичнi, витратнi, не-екологiчнi Технологiї та товари, зайвi Товари та їх виробництво, зайвi роботи та послуги, неефективнi види людської працi, паразитичнi види дiяльностi людини.
  5.7.3. Зайвi види працi iснують у Суспiльствi через штучне приховування екологiчних, економних Технологiй, а також через жадiбнiсть людей, якi готовi заради супер-прибуткiв використовувати шкiдливi технологiї, шкiдливу енергетику, рутинну дешеву людську силу.
  5.7.4. До зайвих видiв працi належать не-екологiчнi Товари (Послуги), виробництво яких губить Природу; Товари, якi (пiсля використання покупцями) виробнику невигiдно утилiзувати; деструктивнi Товари i Послуги, деструктивна творчiсть.
  5.7.5. Найкращi та нешкiдливi технологiї мають бути вiдомi i доступнi за помiрну плату всiм громадянам та юридичним особам України - заради економiї Ресурсiв i збереження Природи.
  5.7.6. Всi житла, виробництва, транспортнi засоби, джерела енергiї в Українi мають бути екологiчними.
  5.7.7. У Додатку "Прозора Економiка" постiйно ведеться та оновляється Перелiк життєво-важливої технiки, та зайвої технiки - без якої можна обiйтися.
  5.7.8. Економiка України будується на принципах Синергiї та Ергономiки: коли вся Праця, весь спосiб Життя та все споживання пiдсилюють гарнi сторони один одного та є корисними для здоров'я Суспiльства.
  5.7.9. Конкуренцiя в Економiцi спрощується i реалiзується через вiдкритi, прозорi Всеукраїнськi Конкурси, де перемагають кращi виробництва, кращi бiзнес-проекти, кращi Експерти Другорядної влади, кращi трудовi кадри, кращi рiшення влади.
  5.7.10. Головна мета конкуренцiї - полiпшення економiчних процесiв та результатiв для кожного трудiвника України та Української держави.
  Конкуренцiя на шкоду Українському народу (де головна мета - нажива, а також конкуренцiя мiж галузями економiки України) не допускається.
  5.7.11. Всi Життєво-необхiднi блага виробляються українськими виробництвами, з українських Ресурсiв, особистою працею українцiв, за українськi Грошi, а частка запозичених iноземних засобiв i технологiй не може перевищувати безпечної вiдмiтки у Додатку ВКП-С "Прозора Економiка".
  5.7.12. Формування Державного бюджету, планування особистої працi i всього українського виробництва вiдбувається на основi особистих споживчих кошикiв та Загального плану розвитку України.
  5.7.13. Загальний план Розвитку України у ВКП-С мiстить у собi всi запити, проблеми, нужди громадян та жителiв України, i коректується Народовладдям та бюджетними Експертами.
  5.7.14. Для створення якiсних українських виробництв, кiлькiсть виробництв в Українi обмежується, але без обмеження числа творцiв-власникiв.
  Масовi сучаснi виробництва виробничо-сумiсних видiв товарiв для спрощення очищення Природи органiзовуються у Технопарки.
  5.7.15. Усi творцi-власники українських виробництв зобов'язанi довести на Всеукраїнському прозорому вiдкритому Конкурсi свої гарнi людськi якостi та достатнiсть своїх знань, трудових навичок у тiй галузi, куди вони збираються вкладати свої Грошi. 5.7.16. Всi люди України вiльно конкурують за трудовi мiсця в Технопарках та займають їх по вiдкритому прозорому Трудовому конкурсу.
  5.7.17. Всi покупцi товарiв попередньо розподiляються мiж усiма виробниками - через систему попереднього замовлення i Кошика Споживачiв у ВКП-С, що не скасовує прав покупцiв вiдмовитися вiд покупки та оплати неякiсного товару.
  Система попереднього замовлення працює заради усвiдомленого екологiчного споживання, не є системою твердого планування, i не виключає iншого розподiлу прибутку мiж виробниками протягом року: у залежностi вiд вибору споживачiв, їх життєвих обставин, реальної цiни (якостi) на попередньо замовлений товар та його альтернативи.
  Якщо через рiзницю в якостi, попереднi покупцi знiмають попереднє замовлення i частково йдуть до iншого виробника, то ВКП-С змiнює розподiл сировини мiж виробниками у режимi реального часу, протягом дня, мiсяця, або року.
  5.7.18. Знижуються витрати на розкiш: Для кожного виду товару, послуги установлюється верхня межа витрат Ресурсiв та верхня межа вартостi у Грошах.
  5.7.19. Знижуються витрати на утримання мiст, населених пунктiв, iнших об'єктiв людського будiвництва через:
  (1) Самоокупнiсть мiст, пунктiв, об'єктiв,
  (2) економiю електроенергiї, нiчного освiтлення, тепла, води,
  (3) мiсцеве виробництво екологiчної енергiї,
  (4) швидкiсне модульне будiвництво.
  5.7.20. Знижуються витрати на транспорт через:
  (1) замiну всього неекологiчного транспорту на екологiчний та безпечний: швидкiснi потяги на магнiтнiй подушцi, електромобiлi без бензинових чи газових двигунiв, iз автоматичними засобами запобiгання ДТП: датчиками алкоголю, датчиками зближення, датчиками гальмування та блокування швидкостi на свiтлофорах, перехрестях, авто-блокувальником транспорту або автопiлотом для питущих водiїв.
  (2) скорочення вантажних перевезень товарiв мiж населеними пунктами за рахунок мiсцевого виробництва енергiї та продуктiв харчування,
  (3) скорочення руху особистого транспорту усерединi мiст, населених пунктiв за рахунок: смуг для мiнi-транспорту (електро-самокатiв, електро-велосипедiв у теплий час року).
  (4) планування мiст та пунктiв iз "розумними" транспортними мережами, де всi склади знаходяться по периметру мiста (пункту) та зовнiшнiй транспорт не їде далi складу, а розвезення всерединi мiста робиться внутрiшнiм транспортом.
  (5) "розумне" планування населених пунктiв та мiст: винесення основної робочої зони в центр та концентричнi кола навколо центра Мiста (населеного пункту); для центра i кожного робочого кола навколо центра - свiй iндивiдуальний iнтервал розвезення на роботу з роботи, в iнший час громадський транспорт не курсує постiйно: працює метро, прокат мiнi-транспорту та мiське таксi.
  (6) обов'язок виробництв та торгових мереж враховувати дальнiсть вiдстанi i транспортнi витрати при виборi ринку збуту та постачальникiв.
  (7) обов'язок власникiв вантажного транспорту уникати марного проїзду транспорту без вантажу, або без виправданої необхiдностi.
  5.8. Знижуються витрати на утилiзацiю смiття через:
  5.8.1. обов'язок кожного виробника приймати вiд населення та переробляти свої зламанi, старi товари, i мати стратегiю їх переробки.
  5.8.2. обов'язок кожної людини в Українi сортувати смiття та здавати в переробку виробнику старi речi.
  
  5.9. Знижуються витрати на ремонт та вiдновлення Товарiв i Технiки через:
  5.9.1. обов'язок розробляти всi товари i технiку яка швидко розвивається так, щоб їх легко було обновляти, ремонтувати вроздрiб, без створення з нуля, для економiї ресурсiв.
  5.9.2. обов'язок виробникiв впроваджувати по всiй країнi комп'ютернi програми i Засоби автоматичного онлайн вiдстеження: справностi технiки, строку придатностi технiки, виду технологiй по кожному виробнику, ефективностi та безпеки виробництва; Засоби облiку пошкодження Природи та вiдновлення Природи.
  5.9.3. обов'язок виробникiв створювати свiй товар так, щоб вiн мiг служити якомога довше, i не обмежувати термiн придатностi товару штучно.
  
  5.10. Знижуються витрати вiд знищення Природи та людського здоров'я через:
  5.10.1. обов'язок не застосовувати у сiльському господарствi токсичнi хiмiкати та шкiдливi ГМО,
  5.10.2. обов'язок не застосовувати в будiвництвi, виробництвi та iнших галузях токсичнi, шкiдливi для людини матерiали - або застосовувати їх нешкiдливим способом.
  5.10.3. обов'язок вирощувати в мiстах мiсцеву їжу (на землi; або iз мiнiмальним використанням землi - на агропонiцi; або без землi - на аеропонiцi) - заради економiї землi, води, транспортних витрат, та для вироблення рослинами кисню.
  
  5.11. Знижуються витрати на енергетику через:
  5.11.1. обов'язок створити конденсатори пiд землею для збереження запасу надлишкової еко-енергiї, включаючи енергiю сонця, вiтру, тепла Землi, припливiв-вiдливiв, фотоелектричних фарб, термопари.
  
  5.12. Знижуються витрати на Паразитичну дiяльнiсть через:
  5.12.1. Особистий обов'язок кожного громадянина, жителя України, чи iншої причетної до України особи, створювати тiльки життєво-необхiднi та кориснi Блага - за допомогою даних ВКП-С, здорового глузду, i рекомендацiй вчених-експертiв Другорядної Влади по скороченню шкiдливих Технологiй та шкiдливої Працi.
  5.12.2. Особистий обов'язок кожного громадянина, жителя України, чи iншої причетної до України особи, боротися за рiвноцiнний обмiн Благами, Товарами, Послугами, Ресурсами на українських, iноземних та мiжнародних ринках - заради економiї ресурсiв Природи.
  5.12.3. Обов'язок всiх громадян, жителiв, причетних до України осiб, боротися за самодостатнiсть i бездефiцитнiсть Економiки України, та повiдомляти про всi порушення до ВКП-С.
  
  5.13. Знижуються витрати на людей шкiдливої та некорисної Працi, на утримання ледарiв, безробiтних, фiзично обмежених людей - незайнятих або малозайнятих, через:
  5.13.1. Пропозицiю цим людям замiсть соцiальних виплат - додаткової, посильної, оплачуваної Працi;
  5.13.2. Збiльшену для цих людей норму посильного Трудового Екологiчного податку;
  5.13.3. Заборона шкiдливої та некорисної Працi у кожнiй професiї, у кожнiй галузi Економiки України, та Трудова переорiєнтацiя шкiдливої та некорисної дiяльностi на корисну;
  5.13.4. Всеукраїнськi Трудовi конкурси та Всеукраїнськi конкурси Талантiв, мета яких - не тiльки зайняти усiх корисною посильною Працею, але i зв'язати симпатiєю якнайбiльше людей для корисної спiльної Трудової творчостi i спiлкування.
  
  
  ј Б: ПРОЗОРI ВИРОБНИЦТВА
  
  5.14. Кожне виробництво в Українi має використовувати тiльки екологiчно кориснi нешкiдливi технологiї та випускати тiльки екологiчно кориснi, нешкiдливi Товари.
  5.15. Щоб гарантувати покупцям нешкiдливiсть виробничих процесiв i Товарiв, кожен український виробник зобов'язаний проживати зi своєю родиною по мiсцю виробництва i вживати свої Товари разом зi своїми батьками, чоловiком, або дружиною, та дiтьми, а також вживати мiсцевi продукти харчування, мiсцеву воду, мiсцеве повiтря, мiсцевий електро-магнiтний фон - без засобiв очищення, недоступних мiсцевому населенню.
  5.16. Кожна одиниця виробничої або державної технiки, кожна одиниця транспорту має бути обладнана датчиком зносу.
  5.17. Кожне виробництво повинне мати фiзичнi або грошовi засоби для ремонту i модернiзацiї своєї технiки.
  5.18. Кожне виробництво особисто вiдповiдає за результати своєї працi та свiй екологiчний слiд на планетi Земля, тому зобов'язане:
  5.18.1. утилiзувати свої виробничi вiдходи за свiй рахунок, або своєю технiкою.
  5.18.2. ремонтувати свої Товари на своїх станцiях ремонту i техобслуговування.
  5.18.3. безкоштовно приймати в населення товари свого виробництва i за свiй рахунок переробляти їх на своїх станцiях утилiзацiї.
  5.18.4. утилiзувати свої застарiлi виробничi засоби за власний рахунок.
  5.18.5. зробити свою утилiзацiю безпечною та корисною для людей i Природи.
  
  5.19. Кожна точка торгової мережi повинна безкоштовно приймати вiд населення упакування вiд проданих Товарiв, а також купленi у нiй вживаннi Товари, та передавати їх в утилiзацiю Виробникам.
  5.20. Для утилiзацiї iноземних товарiв (i Товарiв, виробник яких перестав iснувати), Держава будує та утримує станцiї безкоштовної утилiзацiї за рахунок митних зборiв та Екологiчної страховки Виробника.
  5.21. Кожний учасник Виробництва: власник, керiвник, трудiвник, особисто вiдповiдає за екологiчну безпеку Виробництва i Товарiв.
  Усi учасники Виробництва зобов'язанi повнiстю виправити екологiчну шкоду вiд Виробництва, заподiяну з їх вiдома, своїм майном та особистою працею.
  Розмiр виправлення шкоди для кожного учасника Виробництва визначає суд, у залежностi вiд ступеню провини та збагачення, а також залежно вiд частки у засобах шкiдливого виробництва.
  
  5.22. Стратегiчнi державнi виробництва, що випускають життєво-важливi товари та послуги, належать українським творцям цих виробництв i народу України на правi спiльної власностi-вiдповiдальностi.
  Творцями конкретного виробництва вважаються люди, якi особистою працею створили його технiку, технологiї та цiлiсний виробничий комплекс.
  Винагорода Творцiв i Трудового колективу кожного стратегiчного державного виробництва визначається їх Договором iз Державою Україна, їх трудовим внеском у Економiку України та вiдновлення Ресурсiв.
  5.23. Щоб творцi i трудiвники Виробництв не паразитували на народi України та Державному бюджетi, вся дiяльнiсть Виробництв в Українi та всi їхнi Грошовi потоки є видимими для всiх добропорядних користувачiв ВКП-С iз пiдлiтковим та дорослим рiвнем доступу.
  5.24. Щоб Народ України не паразитував на працi виробництв, народ України зобов'язаний вивчати технологiї та Технiко-будування, та забезпечувати Україну талановитими творцями технiки.
  Щоб не було перекосу у бiк гуманiтарних професiй та недостачi технiчних фахiвцiв, громадяни України зобов'язанi рiвномiрно розподiляти мiж собою Працю по створенню виробничої технiки та виробничих товарiв.
  5.25. Сучасна технiка настiльки добре замiняє працю людей, що багато людей на планетi Земля стають непотрiбними для багатих власникiв свiту та одне одному:
  5.25.1. Технiчний прогрес та зниження потреби у людськiй працi дали поганим людям можливостi безкарно ставитись до iнших людей як до неживої технiки та знищувати iнших людей без любовi i спiвчуття: безробiттям, низькими зарплатами, тупими роботами, змушеною душевно-розумовою деградацiєю.
  5.25.2. Хорошi люди, у силу своїх душевних якостей, не прагнуть нiкого знищувати, вiд чого хороших людей стає менше з кожним поколiнням.
  5.25.3. Щоб зупинити знищення хороших людей, потрiбно вiдiбрати у поганих людей можливiсть паразитувати на Природi, технiчних засобах виробництва та iнших людях.
  5.25.4. Без усунення паразитизму, на Землi залишаться тiльки поганi люди низької якостi, якi знищать одне одного та людський рiд.
  
  5.26. Щоб паразитизм людей (на Природi, одне на одному, на технiчних засобах виробництва) було простiше зупинити фiзично, число Виробництв в Українi обмежується:
  5.26.1. списком Технопаркiв i виробництв України, схвалених Всеукраїнським конкурсом,
  5.26.2. порогом можливостей вiдновлення Ресурсiв,
  5.26.3. порогом видобутку Ресурсiв,
  5.26.4. верхньою межею потреб українського населення,
  5.26.5. стратегiчними експертами по Ресурсах.
  
  5.27. В українському виробництвi повинен застосовуватись ергономiчний дизайн та ергономiчнi матерiали - найбiльш придатнi у конкретному клiматi та обстановцi, якi найбiльш кориснi фiзичному та психiчному здоров'ю та Природi, чий зовнiшнiй вигляд визначається корисними якостями та не несе шкоди.
  5.28. Оскiльки усi люди рiзнi та нестандартнi, а стандартне масове виробництво далеко не всiм зможе запропонувати придатний промисловий Товар, люди повиннi мати можливiсть особистою працею створювати собi речi промислового рiвня - на промисловому устаткуваннi у технiчних майстернях, вiдвiдини та використання яких має бути доступним за абонементом (разовим чи строковим).
  
  ј В: ТЕРИТОРIАЛЬНИЙ УСТРIЙ УКРАЇНИ
  
  5.29. Всi назви населених пунктiв, вулиць i об'єктiв людського будiвництва, щоб уникнути частих перейменувань, мають бути не iменними, а понятiйними, пов'язаними iз особливостями мiсцевої Природи та мiсцевого населення.
  5.30. Територiя України крiм розподiлу на областi та райони, додатково поверх цього подiляється на Зони техногенного лиха i вiдновлення Природи, зони Еко-мiст та Еко-сел, зони Технопаркiв i Заповiднi зони дикої Природи.
  Населення кожного населеного пункту не може перевищувати 8 тисяч людей. Усi перенаселенi пункти мають бути розселенi у найближчi 50 рокiв.
  Кожний населений пункт та кожна зона мають свою чiтку спецiалiзацiю.
  5.31. Зони техногенного лиха та вiдновлення Природи:
  5.31.1. призначенi для трудового виховання та виправлення злочинцiв, а також для окремого тренування всiх бажаючих випробувати свою фiзичну мiцнiсть та розумову кмiтливiсть у важких умовах.
  5.31.2. У одних зонах лиха Природу очищують та вiдновлюють мiсцевi жителi, в iнших зонах лиха Природу очищують та вiдновлюють злочинцi, пiд контролем виправних установ.
  
  5.32. Еко-Села:
  5.32.1. виробляють продукти харчування, органiчнi добрива, еко-енергiю.
  5.32.2. вчать людей вирощувати еко-їжу, вiдновлювати ґрунт, очищувати природне середовище вiд техногенного забруднення i шкiдливих для людини вiрусiв, саджати лiси, трави, чагарники, вiдновлювати бiорiзноманiття, лiкувати все живе.
  5.32.3. служать точками еко-туризму, подорожей, пунктами Змiни мiської працi i мiського способу життя - на сiльський.
  5.32.4. служать для вивчення Природи.
  
  5.33. Еко-мiста:
  5.33.1. центри технiчної та соцiальної освiти, вчать людей: робити технiку iз пiдручних засобiв, вирiшувати конфлiкти, а також вчать iншим професiям, що недоступнi в Еко-селах,
  5.33.2. служать центрами культури i туризму,
  5.33.3. служать широкою площадкою спiлкування людей для пошуку та вибору пари,
  5.33.4. служать великими транспортними вузлами для транспортування товарiв, послуг, людей в усi точки країни та за її межi,
  5.33.5. роблять товари i послуги для сiл та iнших мiст, якi не можна зробити в Технопарках i селах.
  5.33.6. Всi Еко-мiста подiляються на зони для житла, дрiбного виробництва, створення енергiї, сiльського господарства, вiдпочинку, освiти.
  
  5.34. Технопарки:
  5.34.1. знаходяться за межею мiст, сел, iнших населених пунктiв, оскiльки кожний Технопарк iз системою очищення займає надто велику територiю.
  5.34.2. роблять технiку i товари, необхiднi всiм iншим населеним пунктам або зонам,
  5.34.3. мають повну систему очищення та вiдновлення Природи.
  
  5.35. Заповiднi Зони:
  5.35.1. служать для вiдновлення дикої Природи i бiорiзноманiття,
  5.35.2. мало вiдвiдуються людьми,
  5.35.3. iз постiйних жителiв-людей тiльки: доглядачi, лiсники, бiологи, iншi вченi, а також подружжя та неповнолiтнi дiти постiйних жителiв.
  5.35.4. зони охороняються та спостерiгаються тимчасовими Дружинами волонтерiв-учнiв, якi постiйно оновлюються, а також вченими-дослiдниками.
  
  5.36. Кожний тип населеного пункту, кожне конкретне мiсто, село, Технопарк, iнший об'єкт людського будiвництва, обмеженi за площею та числом людей-жителiв i мають свiй рекомендований та реальний строк придатностi.
  Реальнi строки придатностi населених пунктiв i об'єктiв людського будiвництва, залежать не тiльки вiд стану будiвель, але i вiд стану Природи пiд ними та навколо.
  5.37. Кожний населений пункт, чи об'єкт людського будiвництва, має будуватися так, щоб при необхiдностi, його можна було легко утилiзувати, розiбрати i звести заново у iншiй придатнiй мiсцевостi України.
  5.38. Розмiщення населеного пункту (або об'єкта людського будiвництва, або Природної зони України) повинно максимально зберiгати мiсцеву Природу, її зв'язок iз бiльшою екосистемою, шляхи мiграцiї тварин, мiсця самовiдновлення та розмноження Природи.
  
  ј Г: ПРОЗОРI ТЕХНОЛОГIЇ
  5.39. Україна - спiльна для всього українського народу, тому знання, що допомагають заощадити i вiдновити Ресурси України, мають належати порiвну всiм громадянам України.
  Те, що вiдкрите людиною, i має служити на благо всьому людству та Природi, не може бути привласнено окремою корпорацiєю або особистiстю.
  Заради збереження Природи, усi кориснi Технологiї та знання повиннi вiльно копiюватися, чи вiльно обмiнюватися на iншi кориснi технологiї, знання.
  Всi технологiї, кориснi для життя людей та Природи, мають бути розсекреченi.
  5.40. Всi технологiї та знання, пов'язанi з Україною, є Всеукраїнською власнiстю i загальнодоступними знаннями громадян України, крiм технологiй масового ураження людей i Природи.
  5.41. Всi Технологiї масового ураження людей i Природи є державною таємницею та непрозорою власнiстю держави Україна, вивчаються та зберiгаються українськими експертами Ради нацiональної безпеки України, для розпiзнавання i блокування внутрiшнiх та зовнiшнiх загроз.
  5.42. Розмiр авторської винагороди кожного автора Технологiї розраховується ВКП-С, узгоджується автором з експертами Другорядної влади або Народовладдям.
  Авторськi права будь-якого автора Технологiї не можуть ущемлювати право народу України користуватись кращими Природозберiгаючими технологiями українського походження.
  5.43. За допомогою Технологiй, народ, жителi та державна влада України зобов'язанi очистити Україну вiд екологiчного забруднення, зайвого надвиробництва, зайвих Товарiв, зайвої Працi, зайвих енерговитрат, зайвого смiття.
  5.44. Всi Технологiї в Українi мають заощаджувати Природнi Ресурси та складати єдину експертну систему, яка скорочує види товарiв, але полiпшує їх якiсть та функцiонал.
  Подiл Товарiв, Послуг, Технологiй на кориснi i малокориснi проводиться онлайн: прозоро, привселюдно, iз наглядною експертною демонстрацiєю усiх їх плюсiв та мiнусiв.
  5.45. Україна створює Прозорий Банк Знань i Технологiй, а також безкоштовнi курси знань i технологiй, що навчають усiх бажаючих громадян України, дорослих та дiтей, в реалi та онлайн, у всiх школах, ВУЗАХ, на всiх пiдприємствах.
  Курси Технологiй вчать людей створювати усi необхiднi речi з нуля та правильно використовувати для цього свiй час.
  5.46. При засекречених знаннях i технологiях, дуже мало людей роблять всесвiтнi вiдкриття i досягають значних результатiв у своїй професiї.
  Мета Прозорого банку Знань i Технологiй - збiльшити число винахiдникiв, осiб та фахiвцiв зi свiтовим iм'ям, пiдвищити коефiцiєнт корисної дiї (КПД) народу України.
  5.47. Прозорi Технологiї зобов"язанi:
  5.47.1. не бути смертельними, не чинити масового ураження або знищення людей, Природи,
  5.47.2. у першу чергу стосуватися модернiзацiї Грошей, надiйного чесного товарного обмiну, вилучення зайвої грошової маси, яка не вiдповiдає реальнiй кiлькостi благ,
  5.47.3. бути екологiчними, ефективними, такими що зберiгають i вiдновлюють Природу та Ресурси,
  5.47.4. створювати Природний достаток i здоровий помiрний спосiб життя людей - без недостачi та марнотратства,
  5.47.5. дуже швидко i без перешкод створюватися i поширюватися,
  5.47.6. не утруднюватися Авторськими правами,
  5.47.7. створюватися безкоштовно: учнями - для здачi професiйних iспитiв, та фахiвцями - для здачi iспитiв пiдвищення квалiфiкацiї,
  5.47.8. достойно оплачуватися, особливо якщо створюють iстотну користь або значно заощаджують Ресурси без втрати якостi.
  
  ј Д: КОРИСНА ПРАКТИЧНА ОСВIТА
  
  5.48. Мета освiти України - сучаснi практичнi знання-навички по створенню Життєво-важливих i корисних Благ, а також дружнiх або правильних стосункiв у Суспiльствi.
  5.49. Як кожна дика тварина володiє усiма знаннями-навичками свого виду, так i люди повиннi володiти всiма базовими знаннями-навичками своєї цивiлiзацiї. Для цього навчання i знання повиннi бути максимально спрощенi.
  5.50. Все навчання в Українi будується на шанобливому вiльному спiлкуваннi, обмiнi знаннями-навичками, практичнiй демонстрацiї життєво-важливих (i корисних) знань та вмiнь i на виконаннi учнями практичних завдань.
  5.51. Право навчати конкретним знанням-умiнням має той, хто на практицi володiє цими знаннями-умiннями, вмiє передавати знання i має здорову благополучну психiку.
  5.52. Система освiти України складається iз постiйного штату вчителiв та кращих приходящих фахiвцiв.
  Приходящi фахiвцi зобов'язанi 2 рази на мiсяць безкоштовно навчати школярiв i студентiв через онлайн-курси i групи навчання в реалi - в рахунок виконання свого Трудового Податку.
  Число та особовий склад приходящих навчаючих кращих спецiалiстiв встановлює Мiнiстерство Освiти України на основi запитiв громадян України i даних ВКП-С.
  5.53. Вся освiта в Українi iз використанням Української державної освiтньої програми - безкоштовна для громадян України, якщо вони вивчають те, до чого в них є здiбностi та iнтерес, мають гарнi результати за програмою свого навчання, i якщо учнi або їх родичi своєю працею компенсують Українi оплату вчительської Працi та навчальних матерiалiв.
  
  5.54. Щоб учнi не перегоряли на навчаннi, Україна вводить у кожному державному навчальному закладi - навчання у формi активної рухливої гри:
  5.54.1. У кожному населеному пунктi України має працювати Клуб Професiй, де дiти i пiдлiтки за власним бажанням можуть грати у рiзнi професiї в рiзних гуртках, i допомагати дорослим в суспiльних роботах - за своїми iгровими професiями - пiд доглядом керiвникiв гурткiв.
  5.54.2. Пасивне байдикування i безрухливе сидiння за партами в тих самих примiщеннях, з року в рiк - має бути замiнене на активну Практичну гру-навчання в найрiзноманiтнiших життєвих середовищах: на Природi, полях, виробництвах, теплицях, транспортi, лабораторiях, Технопарках - пiд наглядом вiдповiдальних за учнiв дорослих.
  5.54.3. У кожному навчальному закладi України вiд 50% до 75% навчання повиннi займати у рiвних частках: iгри, дослiдження, корисна ручна Праця, Практичнi Завдання вiд вчителiв та Практичнi Завдання, особисто обранi кожним учнем. Iнший час навчання вiддається на теорiю та особистий людський вплив вчителiв (на учнiв) з питань їх предмету, їх корисних знань, навичок, досвiду, їх вмiння передавати, прищеплювати, розвивати гарнi людськi якостi, включаючи духовно-нравственi.
  5.54.4. Кожний навчальний заклад України повинен навчати учня гратися, навчатися, працювати як разом iз колективом, так i самостiйно. Вiдмова вiд колективної форми навчання заноситься в особисте навчально-трудове портфолiо учня.
  5.54.5. Колективнi навчально-iгровi Завдання учнi мають робити разом усiм класом, або групою, як 1 спiльний проект, щоб учитись дружбi, спiльнiй працi та Симбiозу.
  5.54.6. Самостiйнi начально-iгровi Завдання учнi мають вибирати собi самi, або за порадою учителя, i самостiйно виконувати їх, щоб учитися самостiйностi, саморозвитку, вiльному прояву допитливостi, вiльному знаходженню своїх iнтересiв та здiбностей.
  
  5.55. Обмеження Передачi Знань та Вмiнь:
  5.55.1. Дiти, пiдлiтки, дорослi - iз садистськими або злочинними нахилами:
  (3) повиннi бути обмеженi в одержаннi знань, якими вони можуть зашкодити людям чи Природi,
  (4) повиннi навчатися на окремих заняттях за окремою програмою,
  (5) можуть бути виключенi з класу, або цiлком iз навчального закладу, за рiшенням вчителiв чи батькiв, i вiдправленi на Коригувальну Програму навчання.
  5.55.2. Цiль Коригувальної Програми навчання - по можливостi виправити недолiки характеру та психiки вихованням, надати знання, якi у руках учнiв не зашкодять Природi та iншим людям.
  Все погане, що несправедливо роблять дiти (пiдлiтки, дорослi) iншим людям або Природi, може бути застосоване до винного в ослабленiй мiрi для їхнього усвiдомлення та перевиховання.
  5.55.3. Учнi Коригувальної Програми - у ВКП-С занесенi до вiдкритих Спискiв проблемних осiб, де проти кожного профiлю зi свiжим фото та особистими даними, записанi:
  (1) їх поганi вчинки,
  (2) забороненi для них види знань,
  (3) їх уроки та заходи виховання за Коригувальною Програмою,
  (4) їх особисте навчально-трудове портфолiо.
  5.55.4. Знання про способи масового ураження людей та Природи не є доступними для Загального Прозорого користування, є Непрозорими, та мають даватися людям психiчно здоровим, стiйким, благонадiйним, якi пройшли Базовий рiвень навчання та перевiрку на гарнi особистi якостi, пiдписали клятву нерозголошення непрозорих Знань.
  Список осiб, що володiють непрозорою прихованою iнформацiєю, не публiкується онлайн та є вiйськовою та воєнною таємницею Української Армiї та Української Наукової Ради.
  
  5.56. Корисна практична освiта в Українi складається iз 3-х рiвнiв: першого Базового рiвня, другого Професiйного рiвня, третього Розвантажувально-дружнього рiвня:
  5.56.1. 1-й Базовий рiвень освiти в обов'язковому порядку, на практицi, вчить усiх громадян України особистою працею створювати найбiльш важливi досягнення людства та всi необхiднi життєво-важливi блага, вiдновлювати Природу, поважати фахiвцiв iнших професiй, бачити грубi помилки фахiвцiв всiх професiй.
  5.56.2. 2-й Професiйний рiвень освiти в обов'язковому порядку, на практицi, вчить кожного учня особистою працею професiйно створювати життєво-важливi блага за вiдомими Знаннями та Технологiями, а також зобов'язує учня самостiйно задавати собi унiкальнi, невiдомi Суспiльству, питання та задачi у своїй професiї, самостiйно вирiшувати їх, та напрацьовувати особисте унiкальне навчально-трудове портфолiо.
  Для скасування штучного стримування розвитку, навчання на Професiйному рiвнi може проводитися одночасно з базовою освiтою у будь-який перiод з 8 до 18 рокiв, а також у будь-якому вiцi, якщо учень цього хоче, якщо здоров'я та здiбностi учня дозволяють це.
  5.56.3. 3-й Розвантажувально-дружнiй рiвень освiти - це обов'язкове, масове, безкоштовне колективне взаємне навчання людей на аматорському, непрофесiйному рiвнi, заради здоров'я та щастя людей у Суспiльствi. Обґрунтування необхiдностi:
  (1) При довгiй роботi в однiй професiї, (з одними й тими самими знаннями та дiями, без нових iнтересiв, знань та занять), мозок нерiвномiрно зношується вiд використання одних й тих самих нейро-сiток.
  (2) Необхiднiсть постiйного професiйного росту (при вiковiй зношуваностi мозкових нейро-сiток пов'язаних iз професiєю) призводить до професiйного та емоцiйного вигорання людей.
  (3) Подiл людей на професiї призводить до високого iнтелекту в 1 областi знань та недорозвитку в iнших областях знань, що робить Суспiльство людей розбитим на безлiч дрiбних ворогуючих думок та груп.
  5.56.4. Цiлi 3-го рiвня освiти:
  (1) єдине розумне дружне Суспiльство людей України;
  (2) одержання учнями нових знань-вмiнь, не пов'язаних iз професiєю, якi створюють у мозку новi зв'язки нервових клiтин - нейро-сiтки, чим розвантажують старi нейро-сiтки, закладенi професiєю;
  (3) тимчасова змiна учнями професiї на кориснi розваги (хобi), або на аматорську дiяльнiсть iз навчанням, - для продовження здоров'я мозку;
  (4) взаємна енергетична та емоцiйна пiдзарядка мiж людьми рiзних професiй та знань, змiцнення Суспiльства новими дружнiми зв'язками та знайомствами, якi б нiколи не виникли без необхiдностi людей разом навчатися i проводити час.
  
  5.56.5. Заборонено у Державнiй Освiтнiй програмi всiх рiвнiв, та не рекомендується приватним навчальним закладам:
  (1) вивчення iсторiї без речових доказiв та оригiналiв справжнiх iсторичних документiв, лiтописiв, артефактiв та речових доказiв;
  (2) вивчення нормальних людських стосункiв на прикладах вигаданих деструктивних героїв художньої лiтератури, художнiх фiльмiв;
  (3) вивчення на уроках - Теорiй та Винаходiв - без iсторiї їх пошуку та вiдкриття, поза контекстом особистостi теоретика (винахiдника) - у сiмейному, суспiльному, науковому, дружньому життi, та без негайного практичного застосування Теорiї або Винаходу iз корисною метою;
  (4) сексуальна освiта та уроки терпимостi до нетрадицiйної сексуальної орiєнтацiї.
  Виховання людяного та нравственого вiдношення до всiх учнiв i людей у Суспiльствi має проходити без передчасного акцентування дiтей на питаннi сексу.
  Усi серйознi конфлiкти та поганi стосунки мiж учнями, у тому числi на ґрунтi зовнiшностi та сексуальної орiєнтацiї, пiдлягають iндивiдуальному вчительському та батькiвському реагуванню, а також iндивiдуальному та колективному учнiвському реагуванню, - по мiрi виникнення кожної конкретної проблеми, але не в узагальнюючiй штампувально-попереджувальнiй формi.
  
  5.57. Українська державна Навчальна Програма Базового (шкiльного) рiвня вчить усiх дiтей та дорослих, на базовому рiвнi знати-вмiти як:
  5.57.1. Любити, берегти та поважати свою родину, Природу, хороших людей та свiй Народ;
  5.57.2. Ладнати iз людьми, берегти любов, пiклуватися про молодших, старих, хворих;
  5.57.3. Захищати себе, свою фiзичну, психiчну енергiю та вiдновлювати її;
  5.57.4. Розумiти чесноти, недолiки, почуття, емоцiї оточуючих, спiвчувати та спiвпереживати хорошим людям, давати вiдсiч поганим людям або поганому поводженню;
  5.57.5. Вiдповiдно до свого вiку - розумiтися у хороших та поганих людях, розрiзняти серед них брехунiв, садистiв, психiчно нездорових або нравствено нездорових людей, розрiзняти мiж собою осiб явної та прихованої сексуальної орiєнтацiї: традицiйної i нетрадицiйної (двостаттєвої, одностаттєвої, iншої) - задля уникнення трагiчного травмуючого досвiду та задля створення у статтєвозрiлому вiцi вдалої родини, для народження здорових дiтей, i для якомога бiльш вдалого влаштування особистого життя людей;
  5.57.6. Добувати воду та їжу;
  5.57.7. Вирощувати їжу ефективно без хiмiї;
  5.57.8. Зберiгати врожай та насiння до наступного врожаю;
  5.57.9. Робити усi основнi матерiали iз мiсцевої сировини: метали, цеглу, пластмасу, гуму, клейонку, натуральний та штучний текстиль, вовну, харчовi та побутовi барвники, побутову домашню хiмiю, а також всi еко-замiнники основних матерiалiв;
  5.57.10. Ощадливо i розумно використовувати Природнi Ресурси,
  5.57.11. Оцiнювати ступiнь забруднення Природи, очищувати i вiдновлювати Природу: води, ґрунт, повiтря, озоновий шар, бiосферу;
  5.57.12. Будувати житло за технологiями Минулого, Сьогодення, Майбутнього, включаючи еко-технологiї;
  5.57.13. Будувати всi види транспорту - наземного, пневматичного, водного, повiтряного;
  5.57.14. Робити установки по видобутку та збереженню Енергiї для технiки, транспорту i обiгрiву житла;
  5.57.15. Шити одяг, взуття, робити речi першої необхiдностi - ручними i технiчними методами;
  5.57.16. Робити життєво-необхiдну технiку, засоби виробництва;
  5.57.17. Надавати першу медичну допомогу при переламах, ранах, великих втратах кровi, зараженнi кровi, розривi апендиксу, струсi мозку, родах, (iнших травмах, пов'язаних зi шкiльною програмою бiологiї та медицини);
  5.57.18. Надавати термiнову стоматологiчну допомогу - ручними i технiчними методами;
  5.57.19. Робити простi термiновi хiрургiчнi операцiї, включаючи операцiї внутрiшньої порожнини;
  5.57.20. Готувати з пiдручних засобiв кращi промисловi лiки та кращi народнi засоби вiд туберкульозу, гангрени, венеричних хвороб, раку, iнших небезпечних масових захворювань;
  5.57.21. Робити та збирати комп'ютери, носiї пам'ятi, проводити Iнтернет, писати комп"ютернi програми;
  5.57.22. Знати усi промисловi технологiї покупної їжi;
  5.57.23. Знати основнi Технологiї промислового виробництва речей;
  5.57.24. Робити хiмiчний аналiз їжi, одягу, Природи, оточуючих предметiв;
  5.57.25. Будувати плаваючi засоби, та плавати в них по водах, будувати мости, переправи, пiдводнi тунелi;
  5.57.26. Гасити пожежi: природнi, нафтовi, хiмiчнi;
  5.57.27. Захищати Україну, український народ та громадян України у вiйнах - силових, економiчних, бiологiчних, iнформацiйних;
  5.57.28. Створювати працюючi моделi або копiї важливих наукових досягнень людства;
  5.57.29. Робити самостiйнi вiдкриття;
  5.57.30. Розшифровувати походження слiв рiдної мови;
  5.57.31. Будувати Симбiотичнi (непаразитичнi) вiдносини iз Природою та живими iстотами;
  5.57.32. Бути щасливими;
  5.57.33. Стежити за здоров'ям, зовнiшнiстю та охайнiстю;
  5.57.34. Розумiти причину страхiв та переборювати їх;
  5.57.35. Вчитися самому на своєму особистому досвiдi;
  5.57.36. Вчити iнших;
  5.57.37. Розпiзнавати i знешкоджувати шкiдливi технологiї, шкiдливi речi, отрути, токсини, сумнiвнi та непiдтвердженi iсторичнi данi, отруйну шкiдливу iнформацiю, шкiдливу культуру та шкiдливi розваги;
  5.57.38. Знати кориснi та шкiдливi якостi речей, живих iстот, Природи;
  5.57.39. Знати основнi: як фальшивi, так i не спростованi: науковi версiї, мiфи, легенди, епос - про народження Всесвiту та розумного життя у Космосi, про вiйни у Всесвiтi та на планетi Земля;
  5.57.40. Передавати корисний особистий досвiд через публiчнi виступи перед людьми, письменництво та вигадництво;
  5.57.41. Виражати гарнi почуття, емоцiї - малюванням, танцями, спiвом, грою хоча б на найпростiшому музичному iнструментi;
  5.57.42. Створювати iншi життєво-необхiднi Блага цивiлiзацiї, якi Всеукраїнська рада Вчителiв та Батькiв вважає за необхiдне.
  
  5.58. Освоєння на Професiйному рiвнi одного iз Напрямкiв (знань-вмiнь) базового рiвня Української державної Навчальної Програми - є життєво-важливою корисною професiєю.
  
  5.59. Жодна онлайн-освiта не може замiнити людське навчання та людське спiлкування в реальностi.
  Не комп'ютер має навчати та оцiнювати учнiв та вчителiв.
  Батькiвське та сiмейне виховання та освiта - є самостiйними по своїй сутi та не можуть надмiрно контролюватися Державою, не можуть (без позбавлення батькiвських прав) витiснятись iншими формами виховання, є найбiльш важливими та цiнними, тому що мають навчити дiтей любовi, дружбi, гарним людським якостям, захисту вiд поганих людей та перемозi над ними.
  5.60. Головна задача кожного iз батькiв, кожного вчителя - виховати дiтей та учнiв хорошими людьми, прищепити їм гарнi людськi якостi та укрiпити їх; по можливостi ослабити поганi якостi, усунути знущання серед учнiв та знизити шкiдливий вплив поганих дiтей та пiдлiткiв на дiтей та пiдлiткiв з бiльш гарними людськими якостями.
  
  5.61. Для лiквiдацiї паразитизму i дегенерацiї, Український народ домовляється не пiдтримувати в Українi Грошима i матерiальними цiнностями Некориснi Деструктивнi професiї та заняття, якi:
  5.61.1. Збiльшують рiст споживання тютюну, алкоголю, наркотикiв;
  5.61.2. Пов'язанi iз рекламою, телефонними продажами, виробництвом та продажем шкiдливих товарiв;
  5.61.3. Ведуть до дегенерацiї хороших якостей Українського народу;
  5.61.4. Пов'язанi iз жадiбним, неощадливим, неефективним використанням Ресурсiв, Життєвих сил;
  5.61.5. Пiдривають вiдновлення Природи України;
  5.61.6. Не дають розвивати Українському народу самодостатню економiку iз якiсним технiчним виробництвом;
  5.61.7. Пiдривають благополуччя України, або людей, що створюють життєво-важливi Блага України;
  5.61.8. Пов'язанi iз паразитичним способом життя;
  5.61.9. Експлуатують красиву зовнiшнiсть для шкiдливих цiлей, включаючи поширення Товарiв та Послуг, якi шкiдливi для людей, (або Природи, або економiки України);
  5.61.10. Пiдтримують поганi людськi якостi та низькi твариннi iнстинкти: привчають до переїдання, пасивного споживання, тупостi, бездiяльного життя, надмiрностей, розкошi, негативу, насильства, порнографiї, явної розпусти, руйнування, садизму, цинiзму, хвастощiв, пихатостi, нещирого спiлкування;
  5.61.11. Вводять у депресiю, погiршують настрiй, роблять увагу розсiяною, смиканою, хронiчно розосередженою;
  5.61.12. Створюють деструктивне мистецтво, деструктивнi розваги у будь-яких сферах життя, включаючи: телебачення, Iнтернет, кiно, вiдео, аудiо, ЗМI, музику, пiснi, тексти, лiтературу, радiо, фотографiю, театр, образотворче мистецтво, архiтектуру, дизайн, спорт, фiзкультуру, танцi, скульптуру.
  
  5.62. Українськiй державi заборонено, а громадянам i жителям України не рекомендовано - фiнансувати деструктивну дiяльнiсть, деструктивне мистецтво, деструктивнi розваги Українського або iноземного походження, i ця заборона в силу величезної важливостi не може бути вiдмiнена рiшенням Народовладдя або iнших органiв Української або мiжнародної Влади.
  
  5.63. Деструктивна нерекомендована дiяльнiсть конкретних осiб, яку може забороняти Народовладдя за однiєю з наступних ознак:
  
  5.63.1. Деструктивнi пiснi, музика, аудiо, вiдео, книги, тексти, фотографiї, картинки, Iнтернет-контент, продукти телебачення, кiно, якi:
  (1) низводять людей до рiвня примiтивних тварин; активiзують не кращi, а гiршi, найбiльш примiтивнi якостi людей;
  (2) будуються на оглушеннi, отупiннi, розбещеннi; є примiтивними за змiстом;
  (3) позбавленi таланту, душевностi (щиросердностi); носять ознаки душевно-нравственого занепаду або психiчної хвороби;
  (4) несуть багато порожньої марної iнформацiї, постiйно витiсняють з пам'ятi корисну iнформацiю;
  (5) приносять фальш та нещирiсть у реальне життя;
  (6) крадуть i витрачають даремно Життєву енергiю людей та час їхнього життя;
  (7) в реальностi не допомагають особистому успiху та щастю;
  (8) роблять привичними: поганi людськi якостi, жорстокiсть, насильство, садизм, тупiсть, сексуальну нерозбiрливiсть, нервовiсть, крикливiсть, порушення психiки.
  
  5.63.2. Деструктивний спорт - це спорт спрямований на рекорди, безглузде полiпшення фiзичних результатiв цiною втрати здоров'я у недалекому майбутньому; агiтує iнших людей вести такий же нездоровий напружено-безглуздий спосiб життя; агiтує за непродуктивну активнiсть, яка руйнує тiло.
  Будь-який ризик для життя i здоров'я у спортi має бути виправданий практичними цiлями: вiйськовою або воєнною необхiднiстю, рятувальними операцiями, прокладуванням важливих комунiкацiй, космiчними i науковими експедицiями, подорожами для вiдновлення Природи; ловом злочинцiв; тренуваннями втечi вiд: лiсової, степової пожежi, повенi, землетрусу.
  
  5.63.3. Деструктивна архiтектура, дизайн, скульптура:
  (1) Використовує неекологiчнi, шкiдливi матерiали, створює зайвi некориснi речi;
  (2) Не вирiшує проблему шкiдливого, неекологiчного, мiського способу життя у бетонних коробках, у брудному, гучному, задушливому, нервовому середовищi;
  (3) Iгнорує анатомiю та фiзiологiю людей, не полiпшує здоров'я людей та клiмат їх проживання; маскує проблеми людей та мiст замiсть реального вирiшення;
  (4) Заподiює шкоду гострими кутами, залiзною арматурою усерединi бетону, низькими або косими стелями iз великим перепадом температур та задухою;
  (5) Iгнорує зони шкiдливого випромiнювання, у тому числi електро-магнiтного;
  (6) Придiляє мало уваги корисним функцiям будiвель та речей;
  (7) Створює примiщення, якi довго, дорого, чи незручно прибирати, опалювати, освiтлювати, використовувати, провiтрювати;
  (8) Робить надто великi чи надто малi житловi примiщення;
  (9) Не розвиває безвiдходне будiвництво;
  (10) Не працює iз Природними середовищами, Заповiдними зонами та Зонами техногенного лиха;
  (11) Не дає мiсця для життя живих рослин, тварин, живої бiосфери, не працює зi змiстами дiяльностi та життя людини на планетi, створює штучне середовище тiльки для людини, начебто вона одна має жити на планетi, i нiхто крiм неї;
  (12) Створює типовi потворнi дитячi майданчики, пам'ятники, iншi малi архiтектурнi форми, якi з дитинства спотворюють смак до Прекрасного i Корисного.
  
  5.64. Навчання професiйних вiйськовослужбовцiв Української армiї, окрiм вiйськових навичок, має давати життєво-важливi вмiння-знання мирного часу.
  Українськi вiйськовi пiд час проведення вiйськового навчання, додатково, на свiй вибiр, вивчають професiї: лiсникiв, морякiв, рибалок, охоронцiв та вiдновлювачiв Природи, рятувальникiв вiд хiмiчних i техногенних забруднень, iншi професiї, яких може навчити армiя.
  
  5.65. Рекомендованi строки навчання: Крiм навчання людей працелюбству, справедливостi, гарним якостям та професiї, важливо навчити їх не втрачати даремно час свого Життя, тому:
  5.65.1. Навчiть дiтей добротi - до 5 рокiв, працелюбству - до 8 рокiв;
  5.65.2. Радьте дiтям знайти улюблену справу - до 10 рокiв, справжнiх друзiв - до 15 рокiв;
  5.65.3. Намагайтеся знайти свою любов та пару - до 20 рокiв, створити родину - до 25 рокiв, народити першу дитину до 20-30 рокiв;
  5.65.4. досягайте професiйних успiхiв - до 40 рокiв, працюйте на повну силу - до 50 рокiв;
  5.65.5. Створюйте статок i запаси на старiсть - до 60 рокiв;
  5.65.6. Грайте з онуками, правнуками, навчайте їх, насолоджуйтеся життям, виявляйте фiзичну активнiсть - до стiлькох рокiв, на скiльки вистачить бажання i сил.
  5.65.7. Не бiйтеся вiдстати вiд цих строкiв, але пам"ятайте: певнi речi фiзично простiше робити у зазначеному вiцi, тому намагайтеся не вiдкладати щастя на потiм.
  
  5.66. Головнi питання, якi Освiта має правильно вирiшувати:
  5.66.1. "Як люди Землi можуть припинити вiйни, жорстокiсть, бiднiсть, хвороби та полiпшувати умови життя, щоб це не призводило до надмiрного росту числа людей на Землi i до ще бiльшої нестачi Ресурсiв та ще бiльшої жорстокостi?".
  5.66.2. "Чи реально пiдвищити виживання людей добрих, чесних, справедливих i погiршити виживання злих, пiдлих людей через публiчне розкриття обманiв злочинцiв у прозорих системах ВКП-С?".
  5.66.3. "Чи можливо у свiтi без бiдностi та безробiття, але iз загрозою перенаселення та нестачею Ресурсiв, добровiльне обмеження народжуваностi - тобто добровiльна вiдмова людей вiд продовження роду, якщо вiдсутнiсть родини та дiтей зазвичай викликає страждання?".
  5.66.4. "Чи можливо ввести до масового побуту Звичай м'якого Природного добору (коли у бiльшостi випадкiв iншi люди не добивають слабкого i не перекривають людинi через її невлаштоване особисте життя заробiток, дружбу, добре ставлення та спiлкування), всупереч сформованому звичаю жорсткого Природного добору - коли через невдачi у особистому життi, людинi перекривають усi можливостi реалiзацiї?".
  5.66.5. "Як найкраще розрiзняти лицемiрну доброту, удавану дружбу, удаванi людськi якостi та стосунки, якщо частина людей досягла високої майстерностi в обманi заради свого виживання та розмноження?".
  5.66.6. "Як саме, до якого вiку, до якої мiри Родина та Суспiльство мають виховувати гарнi якостi у людях i де знаходиться межа невтручання в особисте життя?".
  
  
  
  ГЛАВА Љ 6. ПЛАН ВИЖИВАННЯ ТА ПРИРОДНИЙ ДОБIР, МЕДИЦИНА,
  РОДИНА ТА ДIТОНОРОДЖЕННЯ, ПЕНСIЇ
  
  ј А: ПЛАН ВИЖИВАННЯ ТА ПРИРОДНИЙ ДОБIР
  
  6.1. Українцi, як i кожний народ Землi, повинен мати План виживання-розвитку свого народу. Українським планом виживання є ця Альтернативна Конституцiя України.
  6.2. Український Народ радить кожному народу свiту виробити свiй симбiотичний план виживання, щоб скласти плани виживання-розвитку усiх народiв разом, i на їх основi разом розробити Загальний Публiчний План виживання Людського Роду на Землi.
  6.3. За виконання Плану виживання i розвитку Людського Роду вiдповiдають нацiональнi народнi уряди кожної країни, i жоднi Наддержавнi органи - для контролю за Планом виживання Людства та Керування планетою - не повиннi створюватися.
  
  6.4. Щоб Український народ успiшно розвивався, вiн повинен:
  6.4.1. пiдтримувати себе в оптимальнiй кiлькостi та в оптимальному станi: репродуктивним, обороноздатним, сильним, розумним; здоровим фiзично, психiчно та нравствено,
  6.4.2. регулярно чистити свої ряди вiд найгiрших злочинцiв, перекривати матерiальне забезпечення злочинцям та особам, що паразитують на Народi,
  6.4.3. захищати себе, свiй генофонд, людський ДНК та хороший людський дух вiд можливих загроз чужеродного життя, ворожого до людей - вiд вiрусiв до бiльш складних форм.
  
  6.5. Народ України повинен не допускати концентрацiю Грошей та Влади у руках злочинцiв.
  Неприпустима ситуацiя, коли мiльйони чесних громадян України живуть чесною професiйною працею, роками будують свою кар'єру та одержують за це порiвняно скромну винагороду, а злочинцi шляхом убивств, грабежiв, торгiвлi проституцiєю та наркотиками за лiченi роки будують свої величезнi фiнансовi iмперiї та стають Владою над народом.
  Прозора система ВКП-С - це арена боротьби злочинцiв i чесних громадян України, де чеснi громадяни заради самозбереження зобов'язанi вистежити i конфiскувати весь капiтал, здобутий незаконним, злочинним шляхом у всiх крупних злочинцiв, позбавити їх волi, фiнансiв, а в особливо небезпечних випадках забезпечити Кримiнальним Кодексом України i рiшеннями суду їх страту.
  Якщо хорошi люди не прагнуть проводити такий Природний добiр i захищати основу свого Виживання вiд корумпованих органiзованих злочинцiв - законодавчим, комп"ютерно-технiчним та воєнно-силовим шляхом, то тодi хорошi люди заслуговують бути рабами, що важко працюють за копiйки, заслуговують знущань з боку злочинцiв, заслуговують мати Владу зi злочинцiв, заслуговують того, що злочинцi активно розмножуються завдяки награбованим грошам i псують генофонд Українського народу та людства.
  6.6. Вимоги iнших країн до України скасувати смертну кару - є не що iнше як замаскована конкурентна економiчна боротьба, у якiй iншi країни хочуть бачити Україну розграбованою та ослабленою злочинцями, нездатною конкурувати iз розвинутими країнами (де злочиннiсть карається швидко i по закону), не хочуть щоб в Українi був чiткий правопорядок i справедливе правосуддя, привабливе для мiжнародних iнвестицiй, не хочуть конкуренцiї з боку України: щоб Український народ був задоволений справедливим захистом своєї Держави i був мiцним, єдиним та сильним суперником розвинутим країнам на свiтовiй аренi, не хочуть щоб Україна заважала мiжнародним та українським злочинцям грабувати Українськi Ресурси на користь iноземних компанiй.
  Обiцянки iнших країн про грошову вигоду України у разi скасування смертної кари, та iнший мiжнародний тиск у цьому питаннi - це шантаж iз метою зiпсувати Український генофонд до найнижчого рiвня, тривала iнвестицiя у те, щоб населення України виродилося та ослабло вiд злочинностi, щоб Держава Україна розвалилася вiд злочинного керування i повної нездатностi Українського народу перешкодити цьому, а Ресурси України можна було брати голими руками, без спротиву мiсцевого населення.
  6.7. Головний мiнус Негативного людського природного добору, нав'язаний ззовнi добрим людям i довiрливим народам - це Лжегуманнiсть: коли через бiднiсть та дефiцит Ресурсiв нормальнi люди ставляться одне до одного iз байдужiстю, егоїстично, погано, а представники Влади iз багатих злочинцiв, граючи на почуттi провини нормальних людей за поганi стосунки мiж нормальними людьми, через свої засоби масової iнформацiї нав"язують думку про необхiднiсть особливої доброти та терпимостi Народу саме до злочинцiв, тобто до себе i собi подiбних.
  Купленi злочинцями Законодавцi, суди, мiлiцiя, чиновники, ЗМI та лiдери суспiльної думки давно захищають злочинцiв вiд справедливого покарання: пiд диктовку злочинцiв пишуться Лжегуманнi закони: м'якi - до злочинцiв, i жорстокi - до чесних трудiвникiв, старих людей, жiнок та дiтей; купленi правоохоронцi приймають незаконнi рiшення на користь злочинцiв; на важливi керiвнi посади у державi призначаються тiльки злочинцi або люди, якi у боргу перед злочинцями, - що є неприпустимим i має бути знищеним: не тiльки прозорiстю ВКП-С, але i вольовими дiями хороших людей, їх iнстинктом самозбереження, позитивним Природним добором.
  Вiдсутнiсть смертної кари дозволяє злочинцям наживати багатства i ставати Владою, або шантажувати Владу та зривати виконання Державних рiшень, Планiв, життєво важливих для всього Українського народу.
  6.8. Якщо Ресурси Землi i кожної країни обмеженi, i людство щорiчно має скорочувати свої витрати, щоб Ресурсiв вистачило живим людям, те неприпустимо довгi роки утримувати i годувати у в'язницях найгiрших злочинцiв, коли кожне трудове мiсце, кожний ковток води, повiтря, їжi, електрики настiльки дорогоцiннi.
  6.9. Смертна кара повинна застосовуватись до серiйних убивць, убивць-манiякiв, убивць-терористiв, до торговцiв наркотиками i учасникiв наркобiзнесу, до торговцiв людьми, ґвалтiвникiв дiтей, ґвалтiвникiв-манiякiв, торговцiв дитячою порнографiєю, навмисних знищувачiв Природи в промислових масштабах, iнших тяжких злочинцiв, зазначених у Кримiнальному Кодексi України - у першу чергу до злочинцiв iз багатих забезпечених родин та до психiчно ненормальних тяжких злочинцiв.
  Смертна кара застосовується заради справедливостi i без строку давностi. За гiршi види убивств Природи, людини, чи частини людської душi (при найгiрших сексуальних злочинах) люди мають право страчувати злочинця у вiдповiдь.
  Iмовiрно, що тяжкi злочинцi будуть народжуватися завжди, але смертнi кари (страти) знизять вiдсоток самих гiрших злочинцiв на територiї України.
  6.10. Смертна кара не може використовуватись для вирiшення проблеми перенаселення Землi, чи як зброя для репресiй та залякувань населення.
  Смертна кара - це обов'язковий самозахист Суспiльства заради виживання i безпеки, виняткова мiра за найгiршi злочини, природна реакцiя на крайню ступiнь зла, акт людинолюбства та справедливостi до жертв злочинцiв, акт спiвстраждання до Народу, очищення Суспiльства i Людського генофонду вiд особливо нелюдяних осiб, а також попередження для легких та середнiх злочинцiв не переходити межу.
  Смертна кара найгiрших злочинцiв робить мiсця позбавлення або обмеження волi безпечнiшими для iнших злочинцiв.
  Кошти, заощадженi на утриманнi страчуваних злочинцiв, мають використовуватися для полiпшення медико-санiтарних умов утримання iнших ув'язнених.
  6.11. Засуджений до смертної кари через ВКП-С може звернутись до народу України з вiдео-зверненням, з поясненням чому його треба помилувати, яку роботу вiн може добре виконувати у мiсцi позбавлення волi, щоб утримувати себе та спокутати заподiяну шкоду, та за скiльки рокiв вiн може виправити свою психiку, поведiнку, нравственiсть, i що йому для цього потрiбно.
  Люди Народу України iз правом Народовладдя, знайомi iз засудженим до смертної кари, по мiрi можливостi зобов'язанi дивитися усi звернення засуджених до смертної кари, i вирiшувати на Всеукраїнському голосуваннi: чи можна когось зi смертникiв помилувати i замiнити їм страту на виправнi роботи у багаторiчному, безстроковому чи довiчному ув"язненнi. Рiшення про помилування кожного засудженого смертника має бути прийняте переважною бiльшiстю вiд загального числа усiх дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя України.
  Прощення з боку жертв або родини жертв не має вирiшального значення в питаннi помилування.
  Загальне число помилуваних смертникiв i довiчно ув'язнених (або безстроково ув'язнених), не може бути надто великим, тому що їх охорона та iзоляцiя вiд Суспiльства вимагає багато коштiв, якi потрiбнi для нормальних санiтарних умов утримання iнших злочинцiв, якi можуть частково виправитися i повернутися у Суспiльство, бажано працездатними та без захворювань, небезпечних для оточуючих.
  6.12. Основний спосiб запобiгання злочинам - не смертна кара, а справедливий Природний добiр i справедливий соцiальний порядок в Українi, якi мають забезпечуватись: Народовладдям, громадянами України, ВКП-С iз Прозорими грошима та Прозорою економiкою, Експертами Другорядної влади, обраними на Прозорому Трудовому Конкурсi, а також усуненням суддiвської монополiї - через розвинутий iнститут Примирювального (не карального) Суду: народних мирових суддiв, медiаторiв, соцiальних робiтникiв-конфлiктологiв.
  
  6.13. Цiль хороших людей у Природному доборi - спрямувати Технологiї на благо хорошим людям i створити умови для виживання саме хороших людей: щоб бути поганою людиною i злочинцем було невигiдно для виживання та матерiально-грошового благополуччя.
  6.14. Для справедливого Природного добору, громадяни України повиннi припинити та вiдвернути наступнi загрози:
  6.14.1. Захоплення контролю над багатствами i ресурсами України злочинцями та поганими людьми, якi нав'язують усiм людям правила життя та розмноження - або в офiцiйних законах, або неофiцiйно: через вiдiбрання Спiльнонародних Ресурсiв, безробiття, Бiднiсть, несправедливий розподiл багатства, антилюдський егоїстичний бiзнес, що знищує Природу;
  6.14.2. Злочинцi i поганi багатi можновладцi (через корупцiю, пограбування Народу i насаджувану зверху бiднiсть) обмежують розмноження хороших людей, i пiдтримують розмноження поганих (собi подiбних) людей, щоб хороших людей було менше, щоб хорошi люди жили у бiдностi та були бiльш слабкими, та щоб хороших людей було простiше низводити до свого безнравственого рiвня, пiдкорювати, експлуатувати, знищувати;
  6.14.3. Технiчна автоматизацiя працi вбила Колективну людську працю i зробила людей взаємозамiнними, роз'єднаними, егоїстичними, ворогуючими трудiвниками-одинаками;
  6.14.4. Через те що хорошi люди не нацiленi на вижимання iз Природи та iз iнших людей гiгантських прибуткiв за будь-яку цiну, а поганi люди йдуть на це, - поганi можновладцi дають поганим людям керiвну, краще оплачувану роботу, а хороших людей заганяють у бiднiсть та безробiття;
  6.14.5. Головуюча роль поганих багатих людей у Суспiльствi, разом iз роз'єднанiстю добрих хороших людей (через одиночну органiзацiю працi, автоматизацiю виробництва, ринковий капiталiзм), надала поганим людям можливiсть масово знищувати гарнi людськi якостi;
  6.14.6. Автоматизацiя Працi i замiна робочих людей машинами, породжує Техногенне безробiття, яке (разом iз ринковим капiталiзмом та масовим ростом поганих людських якостей) робить Конкуренцiю людей за вiльнi трудовi мiсця настiльки величезною, що хорошi люди змушенi масово погiршувати свої людськi якостi, щоб одержати роботу та вижити;
  6.14.7. Техногенна автоматизацiя виробництва життєво-необхiдних благ звiльнила людей вiд масової, важкої фiзичної працi (що добре), але привела бiльшiсть людей до необхiдностi спецiалiзуватися на легкiй фiзичнiй працi, послугах, створеннi нових нематерiальних сенсiв (iнтелектуальних, емоцiйних), якi (що погано) по бiльшiй частинi шкiдливi, паразитичнi, або некориснi, малоефективнi, не пов'язанi iз першорядними проблемами Суспiльства та не створюють першоряднi життєво-необхiднi блага (матерiальнi та нематерiальнi);
  6.14.8. Поганi можновладцi прагнуть до полiпшення тiльки свого життя: встановлюють свою негласну монополiю i злочинний контроль над Ресурсами та iншими людьми, обкрадають свiй Народ та Державу, скорочують (знищують) Державнi витрати на першоряднi Суспiльнi потреби (пенсiї, медицину, освiту), заради яких i буда задумана Держава; але витрачають величезнi кошти на науковi пошуки фiзичної невразливостi, довголiття, безсмертя, переселення свiдомостi живих людей у штучнi тiла, - щоб за допомогою цих дорогих Бiотехнологiй не боятися замахiв на своє життя, стояти над законами, жити набагато довше звичайних людей i якомога довше зберiгати свої злочиннi багатства, свою злочинну Владу;
  6.14.9. Заради поневолення звичайних людей i захисту своєї влади, багатi люди оплачують розвиток цифрових i генетичних Технологiй по злиттю звичайної людини з комп'ютером, спонсорують дослiди iз клонування, створення кiборгiв, витрачають величезнi кошти на нейро-програмування, чипiзацiю та Штучний iнтелект (який, на думку поганих людей, має керувати усiма звичайними людьми).
  6.14.10. Багатi можновладцi бажають будь-якими шляхами перетворити людей кожного народу у ще бiльш слухнянi та дешевi робочi одиницi (наближенi до бiороботiв), попутно скоротивши населення Землi, щоб знизити споживання Ресурсiв та зберегти Природу для себе, для чого рекламують i нав'язують народним масам позитивний образ Трансгуманiзму - пiдключення у недалекому майбутньому людського мозку та тiла до комп'ютера i комп'ютерної мережi: нiбито тiльки для розширення людських розумових здiбностей, лiкування паралiчу та iнших хвороб нервової системи, - що може згодом привести людей до комп'ютерної залежностi, безвольностi, масових хвороб, вимирання, повної замiни реального життя - життям вiртуальним.
  
  6.15. Хорошi добрi люди, проводячи свiй Природний добiр, зобов"язанi не допустити Трансгуманiзм i шкiдливi наслiдки цифрових, електромагнiтних, радiацiйних, iнших Технологiй, - а всi люди мають дотримуватись наступного:
  6.15.1. Жодна технологiя не може розвинути душу людини, її нравствений стрижень;
  6.15.2. Технологiї не повиннi пiдмiняти Людське спiлкування, або витiсняти Людину iз життя та людських почуттiв;
  6.15.3. Людина не об'єкт, а особистiсть;
  6.15.4. Технiка має служити людинi: i спочатку її Душевно-нравственому розвитку, а потiм вже iнтелектуальному;
  6.15.5. Оцифровка речей не повинна шкодити хорошим людям та хорошим людським якостям будь-якої людини;
  6.15.6. Неприпустимо вiдбирати у будь-якої людини пам'ять, особистiсть, iндивiдуальнiсть i все що складає її душу;
  6.15.7. Неприпустимо вести науковi дослiдження про штучне продовження довголiття людей довше 100 рокiв - до 200, 300 та бiльше рокiв, поки не вирiшенi проблеми, позначенi цiєю Конституцiєю;
  6.15.8. Неприпустимi великi витрати на науковi розробки по штучному продовженню життя понад 100 рокiв;
  6.15.9. Неприпустимо шукати способи безсмертя тiла органiзму, потенцiйно придатнi для поганих людей;
  6.15.10. Неприпустимо робити з людини Генно-Модифiковану Iстоту - ГМI, Бiоробота, Робота (бiомеханоїда) - живу людину iз вбудованими штучними чiпами або технологiями, якi впливають або можуть впливати на її свiдомiсть, волю, свободу та поведiнку;
  6.15.11. Неприпустимо створювати конкуренцiю мiж живими бiологiчними людьми, народженими природним шляхом, та людьми технiчно "полiпшеними": ГМI, кiборгами та бiомеханоїдами;
  6.15.12. Неприпустимо проголошувати перевагу Штучного Iнтелекту над людським, тому що людина i людство - без вживлення в себе технологiй Штучного Iнтелекту, можуть розвиватися краще будь-якої технологiї, i з'єднання тiла та мозку людини зi Штучним Iнтелектом назавжди зiпсує кращi людськi якостi, людський потенцiал Розвитку i вже закладенi в людинi прихованi здiбностi;
  6.15.13. Неприпустимо шукати способи переселення iнтелекту людини пiсля її смертi в iнше живе чи штучне тiло, тому що цим безсмертям можуть скористатися у першу чергу злочинцi та поганi люди;
  6.15.14. Неприпустимi дослiди зi змiшуванням людської ДНК iз ДНК рiзних iстот, непублiчнi дослiди з ДНК людини та iнших iстот, прихований вплив на ДНК: людини, Природи, флори, фауни, iнших iстот.
  
  6.16. При загальнiй прозоростi у ВКП-С грошей, працi, ресурсiв, публiчних даних цифрового профiлю людини, обов'язково повиннi бути захищенi вiд оцифровки, недозволеного перегляду, копiювання i крадiжки такi данi:
  (1) Особистiсть людини, пам'ять, iндивiдуальнiсть, душа;
  (2) Фiзичний зразок ДНК, цифрова копiя ДНК, чи бiоматерiал з ДНК;
  (3) Бiометричнi данi людей, особистi зв'язки людей (крiм робочих, дiлових i професiйних зв'язкiв, а також бiометричних даних злочинцiв, будь-яких особистих зв'язкiв кожного злочинця - оцифровка та перегляд яких дозволенi у Законному спецiальному порядку);
  (4) Паперовий або матерiальний паспорт людини, паперовi та матерiальнi носiї iнших життєво важливих документiв;
  (5) Матерiальнi копiї особистих грошей;
  (6) Персонiфiкованi медичнi данi про людей (крiм даних про заразних носiїв хвороб, небезпечних для оточуючих); (Щоб медицина не перетворилася у бiзнес на ростi числа хворих, в Українi дозволено оцифровувати та використовувати анонiмнi медичнi анкети жителiв України без: Прiзвища Iм"я та По-батьковi, фото, конкретизованої адреси, та iнших 100% iдентифiкаторiв);
  (7) Мiсцезнаходження та перемiщення людини, точна адреса проживання, роботи;
  (8) Особистий пiдпис та почерк людини, паролi та iншi засоби iдентифiкацiї людей у мережi та цифрових системах.
  
  6.17. План виживання Народу України мiстить у собi корекцiю Природного Добору людей, для того щоб Народ України створював для хороших людей кращi умови, нiж для поганих людей, та робив це способами, якi чiтко розрiзняють гарнi людськi якостi вiд поганих.
  Природний Добiр включає в себе: природну смертнiсть, здоров'я, хвороби, нещаснi випадки, симпатiю, антипатiю, боротьбу, особисту волю, особистий вибiр, випадковий збiг обставин, ставлення людей до кожної людини в її оточеннi та у Суспiльствi, полiтику Держави стосовно пiдтримки слабких: у хворобi, непрацездатностi, вагiтностi, старостi.
  Природа, Люди та Держава - через Природний Добiр визначають, хто iз живих iстот буде жити довго, щасливо, та розмножиться, а хто нi.
  Всi люди зацiкавленi, щоб для успiшного життя iншi люди вiдiбрали саме їх, - тому деякi люди, незалежно вiд своєї успiшностi, прикидаються кращими нiж вони є, ставляться до iнших людей несправедливо, роблять зло Природi, активно використовують секс без любовi та шлюб без любовi - заради кар'єри, грошей, статусу.
  6.18. Закони та Економiчне забезпечення у Медицинi, Дiтонародженнi, Родинi, Пенсiях - це частини Державного Природного добору i Плану виживання, якi повиннi зробити людську боротьбу за виживання максимально чесною, беззлобною та справедливою.
  
  6.19. Перешкоди виживання-розвитку Українського народу, якi громадяни України повиннi подолати:
  6.19.1. Виродження розуму, кмiтливостi, фiзичного, психiчного та душевно-нравственого здоров'я Народу, гарних людських якостей та почуттiв;
  6.19.2. Невмiння людей спiлкуватись i домовлятись;
  6.19.3. Перекiс розвитку людства у бiк технiки;
  6.19.4. Незнання громадянами України кращих способiв використання Ресурсiв та людських можливостей.
  
  6.20. Український Державний План виживання-розвитку Народу повинен забезпечити щорiчно:
  6.20.1. Вiдродження усiх гарних людських якостей та душевно-нравственого здоров'я через народну мудрiсть предкiв i кращих людей Українського народу, зазначену у Главi 10;
  6.20.2. Своєчасне зменшення паразитизму громадян i жителiв України одне на одному до мiнiмуму;
  6.20.3. Державну пiдтримку, яка не плодить слабких та паразитiв-утриманцiв, а допомагає їм стати здоровими, сильними i самостiйними,
  6.20.4. Медицину, де Держава не примушує здорових людей надмiрно працювати i хворiти вiд перевтоми - заради оплати неефективного дорогого лiкування хворих i непрацездатних в Українi;
  6.20.5. Медицину, побудовану на розумнiй допомозi здорової працездатної частини Українського Народу - в одужаннi хворих i непрацездатних громадян України;
  6.20.6. Медицину, що зцiлює хвороби, а не знижує симптоми, де лiкарi одержують гарну оплату тiльки пiсля гарного результату лiкування, де цiни послуг лiкарiв i медичної дiагностики доступнi для усiх громадян України та обчислюються як вiдсоток вiд заробiтку чи доходу кожної родини, з урахуванням iнших показникiв; де цiни на медицину для iноземних громадян встановлюються як вiдсоток: вiд їхнього доходу та аналогiчних цiн у їх країнi;
  6.20.7. Державну пiдтримку Дiтонародження, яка не оплачує алкоголiзм, лiнь та iншi пороки батькiв;
  6.20.8. Справедливу, 100% прозору ювенальну юстицiю у звичайних вiдкритих судах, яка не смiє втручатися в життя звичайних нормальних родин, або вiдбирати дiтей iз нормальних родин з причин бiдностi або з iнших фальшивих, несправедливих причин;
  6.20.9. Переважання у Суспiльствi хороших людей, якi мають контрольний пакет влади та майна, щоб поганi люди були у меншостi i мали тiльки тi засоби, якi вони заслужили суспiльно корисною працею;
  6.20.10. Реорганiзацiю за допомогою ВКП-С iндивiдуального егоїзму та пiдприємництва людей України в Єдине пiдприємство "Україна", де кожний громадянин i житель України бачить свою Працю i дiяльнiсть, не тiльки як своє особисте досягнення, але i як свою частку у колективнiй Працi та Симбiозi, i може розраховувати на справедливу колективну допомогу;
  6.20.11. Баланс особистої конкуренцiї та взаємної допомоги серед громадян i жителiв України.
  
  6.21. Останнi 100 рокiв Український народ в Українi скорочується темпами геноциду через:
  6.21.1. природнi хвороби, стихiйнi природнi лиха,
  6.21.2. неприроднi хвороби, виведенi у лабораторiях,
  6.21.3. вiйну, тероризм, злочиннiсть, корупцiю, завищенi цiни, ДТП, техногеннi аварiї, особисту ворожнечу;
  6.21.4. забруднення Природи, погану воду, шкiдливi продукти харчування,
  6.21.5. шкiдливий мiський спосiб життя, опустелювання та зневоднення землi, пошкодження клiмату;
  6.21.6. погану дорогу бюрократичну медицину, шкiдливi лiки;
  6.21.7. гормональну контрацепцiю, яка викликає безплiднiсть;
  6.21.8. важку фiзичну працю, тупi та безглуздi виснажливi роботи, безробiття, занижену оплату Працi, закриття кар'єрних i трудових шляхiв - для одних людей, i несправедливу протекцiю гарного Працевлаштування, гарної кар'єри - для iнших людей;
  6.21.9. вiдсутнiсть нормальних пенсiй i соцiального захисту;
  6.21.10. масове явище самотностi, байдужнiсть i вiдсутнiсть пiдтримки оточуючих людей, розлюднення людей у Суспiльствi;
  6.21.11. алкоголiзм, наркоманiю, шкiдливi звички,
  6.21.12. приховану стерилiзацiю жiнок, чоловiкiв, дiтей через алкогольнi напої, продукти харчування, лiки, вакцини;
  6.21.13. втручання у справи України надвеликого транснацiонального капiталу, який навмисно банкрутить Україну та iншi країни i скорочує людське населення Землi.
  
  6.22. Пiсля створення та запуску ВКП-С, чисельнiсть Українського народу не повинна скорочуватися причинами, зазначеними у пунктах 6.21.2. - 6.21.13. цiєї Конституцiї, та повинна регулюватися Людьми, вiдповiдно до цiєї Конституцiї, через:
  (1) Справедливi правила Медицини;
  (2) Розумнi правила Родини i Дiтонародження;
  (3) Виховання Розумного ставлення до дiтонародження та сексу;
  (4) Розширення можливостей пошуку та вибору коханої людини для створення родини - через достовiрний єдиний Державний Сайт знайомств iз реєстрацiєю та входом по паспорту i паспортному iдентифiкатору особистостi;
  (5) Прозоро-Конкурсне Працевлаштування усiх людей: усунення несправедливої нестачi коштiв на родину та дiтонародження - в одних людей та недопущення несправедливої кар'єрно-трудової Протекцiї - для iнших людей (за їх сексуальну привабливiсть, сексуальнi зв'язки, кумiвство, родиннi та дружнi зв'язки);
  (6) Справедливi Пенсiї;
  (7) Тимчасово погiршенi матерiальнi умови Працi за злочини i поганi вчинки - через прозорiсть у ВКП-С даних про злочини i поганi вчинки людей;
  (8) Облiк злочинiв i поганих вчинкiв у Програмi "Карма", яка за рiшенням суду реалiзує для злочинцiв i людей, якi зробили поганi вчинки, психологiчну або життєву симуляцiю їхнього злочину або поганого вчинку, в якiй вони ставляться на мiсце потерпiлого у спiврозмiрно ослабленiй мiрi, допустимiй Законом;
  (9) Тимчасову стерилiзацiю (примусову та зворотню) для алкоголiкiв, наркоманiв, психiчно хворих людей - до їх повного одужання;
  (10) Примусову постiйну стерилiзацiю помилуваних смертникiв i найгiрших злочинцiв, передбачену Кримiнальним Кодексом України.
  
  ј Б: МЕДИЦИНА
  
  6.23. Збереження i вiдновлення Здоров'я народу України, зупинення його вимирання, досягається дiями з реалiзацiї цiєї Конституцiї, при розумiннi наступного:
  6.23.1. Технiчний розвиток Людства, слабкi фiзичнi навантаження, малорухливий спосiб життя, низька смертнiсть хворих i слабких та їх розмноження, призводять до росту населення з ослабленим фiзичним та душевно-нравственим здоров'ям.
  6.23.2. Техногенно брудна Природа ще бiльше погiршує здоров'я, що робить хворими майже всiх людей та призводить Державу до необхiдностi здешевлювати медицину, робити її все бiльш масовою, стандартною i тому малоефективною, що у свою чергу ще бiльше погiршує людське здоров'я та iмунiтет населення.
  6.23.3. Ослаблене хворе населення людей планети, завдяки Технiчному виробництву, продовжує зростати у кiлькостi та погiршуватися у якостi, що повiльно але вiрно веде всi народи людства до скорочення i втрати сил.
  6.23.4. У бiдних країнах, з поганим iнфекцiйним клiматом, здоров'я та виживання населення пiдтримується за рахунок високої народжуваностi та високої смертностi: виживають найсильнiшi, котрi дають найбiльш здорове потомство, яке прагне заселити країни iз кращим iнфекцiйним клiматом та витiснити з цих країн знiжене розпещене мiсцеве населення.
  6.23.5. В країнах iз багатими Ресурсами та гарним клiматом, але iз бiдним населенням, до яких вiдноситься i Україна, йде вимирання та виродження мiсцевих народiв, виродження колективного Розуму та Волi до колективної перемоги.
  Причина вимирання i виродження народу України - розпещенiсть гарним клiматом, порiвняно з iншими мiсцями планети, та повне нерозумiння серед яких величезних Природних багатств живе Український народ, та однакове нерозумiння багатими i бiдними громадянами України, що багатi Ресурси України вимагають злагодженого колективного захисту вiд iнших народiв, i злагодженого всенародного Використання, прибуткового як для багатих так i для бiдних, - i що тiльки цей шлях збереже Україну з її Ресурсами у руках як багатих, так i бiдних людей Українського народу, їх дiтей, онукiв i наступних поколiнь.
  6.23.6. Щоб полiпшити та вiдновити Здоров'я, громадяни України зобов'язанi вести рухливий спосiб життя i роботи, а Влада та роботодавцi України зобов'язанi органiзувати Українську Економiку i найману працю так, щоб кожна людина: кожної професiї та кожного виду Працi, могла поєднувати у своїй працi достатнi фiзичнi та розумовi навантаження. Органiзацiя кожного Трудового процесу зобов'язана враховувати це.
  Додатково, для полiпшення здоров'я населення, усi жителi України та пов'язанi iз Україною юридичнi особи зобов'язанi очищувати Природу України вiд техногенного забруднення: щорiчно знижувати комплексний показник "забруднення-i-споживання" вiд кожної людини, кожної юридичної особи, кожної одиницi технiки; щорiчно очищати, заощаджувати та вiдновлювати Природу України та її кориснi Ресурси.
  6.23.7. Вiдновлення Природи та економiя її Ресурсiв повиннi проводитись не за рахунок геноцидного скорочення чисельностi людей, а за рахунок розумного способу життя та працi кожної людини.
  
  6.24. Державна медицина України (загальнодержавного та комунального значення) утримується iз спiльних доходiв Держави, включаючи податки юридичних осiб та громадян, i зобов"язана бути безкоштовною для громадян України, i платною для iноземних громадян та людей без громадянства.
  6.25. Для визначення - як, кого, i за чий рахунок зобов"язана лiкувати безкоштовна Державна медицина, - проводиться щорiчний Анонiмний Державний Перепис стану здоров'я кожного громадянина-жителя України та всiх постiйних жителiв-негромадян України, iз визначенням вартостi медичних витрат на кожного жителя України - у годинах роботи медичного персоналу, лiках, одиницях устаткування, та в iнших медичних витратах.
  6.26. Медичнi витрати, якi не можна передбачати заздалегiдь у ходi щорiчного Перепису, включаючи саме перше виникнення хвороби, непередбаченi травми, нещасливi випадки, наслiдки злочинiв та Природних явищ - покриваються iз Державного Медичного страхового Фонду, який наповнюється iз доходiв Держави та пожертвувань iнших осiб.
  6.27. Держава Україна оплачує для громадян України: державнi медичнi будiвлi, аптеки, пологовi будинки, науковi та дiагностичнi центри, лабораторiї, санiтарно-епiдемiологiчнi станцiї; державнi виробництва лiкiв, медичних засобiв та лiкарських трав; державне дiагностичне, лiкувальне та виробниче медичне обладнання; Працю державного медперсоналу, включаючи: дiагностику, аналiзи, призначення лiкування, лiкування, спостереження, хiрургiчнi операцiї, пiсляоперацiйний догляд, фiзiотерапiю, допомогу вагiтним та породiллям; лiки, устаткування i витратнi матерiали державної швидкої допомоги i реанiмацiї; витратнi матерiали та устаткування державних полiклiнiк та лiкарень; лiки стацiонару; державний медичний транспорт, включаючи роботу машин швидкої допомоги; необхiднi оздоровчi процедури державних медичних кабiнетiв; навчання медичним професiям, стажування, пiдвищення квалiфiкацiї медикiв для громадян України; тимчасовi знижки для деяких груп громадян України.
  6.28. Громадяни України у секторi Державної медицини оплачують: витратнi матерiали державної стоматологiї; лiки, засоби, протези, iмплантати - що вiдсутнi у Загальнодержавному списку закупок Стацiонару чи у Державному медичному страховому Фондi; лiки, медичнi засоби, лiкарськi трави i засоби народної медицини, виписанi лiкарем для лiкування поза стацiонаром i вдома; дозволене Штучне заплiднення, послуги державного медперсоналу з приймання домашнiх пологiв; а також тимчасовi нацiнки для деяких груп громадян України.
  
  6.29. Додатковi тимчасовi нацiнки у секторi Державної медицини для громадян i не громадян України встановлюються за ряд злочинiв, визначених Кримiнальним Кодексом, за вiдсутнiсть у ВКП-С iнформацiї про джерела доходу i Трудову дiяльнiсть, а також за шкiдливi звички:
  6.29.1. до алкоголю, наркотикiв, активного (не пасивного) палiння,
  6.29.2. до навмисного фiзичного i психологiчного терору оточуючих, не викликаного хворобою;
  6.29.3. до заняття проституцiєю, або до використання послуг проституцiї;
  6.29.4. до використання телебачення, Iнтернету, комп'ютера, комп'ютерних iгор, мобiльного телефону - понад норми, рекомендованi Мiнiстерством охорони здоров'я,
  6.29.5. до шкiдливої їжi i напоїв з чорного списку Мiнiстерства охорони здоров'я.
  
  6.30. Знижки у секторi Державної медицини мають:
  6.30.1. громадяни України, якi вiдвiдують та проходять щорiчний плановий медогляд,
  6.30.2. громадяни України, що мають кориснi здоров'ю звички i не мають шкiдливих звичок;
  6.30.3. громадяни України, що виконують рекомендовану норму Вiдновлення Природи чи iншi рекомендованi Державою норми суспiльно корисних фiзичних навантажень;
  6.30.4. громадяни України - на своїх дiтей до 14 рокiв,
  6.30.5. громадяни України - пiсля 50 рокiв;
  6.30.6. громадяни України на пенсiї;
  6.30.7. громадяни України з iнвалiднiстю;
  6.30.8. громадяни України, безневинно потерпiлi вiд злочинiв або Шкiдливих умов Працi;
  6.30.9. самотнi громадяни України, без родини чи близьких, котрi про них пiклуються;
  6.30.10. особливо кориснi Суспiльству громадяни України.
  
  6.31. Дiапазони Нацiнок i Знижок для пацiєнтiв сектору Державної медицини щорiчно встановлюються спiльним рiшенням: Мiнiстерства Охорони здоров'я, Мiнiстерства Економiки України та Народовладдя, а конкретнi розмiри Нацiнок i Знижок розподiляються мiж усiма людьми Всеукраїнською комп"ютерною програмою Симбiоз i можуть бути скоректованi уповноваженими лiкарями або соцiальними працiвниками.
  6.32. Цiни за державнi медичнi послуги для не-громадян України розраховуються ВКП-С i спiльно затверджуються Мiнiстерством охорони здоров'я та Мiнiстерством економiки України.
  
  6.33. Видiлений на Державну медицину рiчний Державний бюджет повинен перевiрятися Комп'ютерною Програмою ВКП-С через пацiєнтiв та всiх причетних до медичного бюджету, i при виявленнi зловживань медичного персоналу чи iнших осiб, ВКП-С блокує зловживання у момент вчинення, або списує суму зловживань з усiх винних та вигодоотримувачiв.
  
  6.34. Фiнансування наукових дослiджень лiкування рiдких незаразних генетичних хвороб, невластивих для бiльшої частини населення України, повинно здiйснюватись не Державним Бюджетом, а приватними Фондами багатих людей, якi пов'язанi з даними генетичними захворюваннями.
  
  6.35. Головний обов'язок Державної Української медицини - розкрити громадянам України секрети лiкування та зцiлення хвороб - через Додатки ВКП-С "Прозора освiта" та "Прозорий Банк Знань i Технологiй" (крiм знань про знищення людини та iнших знань обмеженого доступу), чим скоротити число хвороб, число лiкарiв, знищити дорогi непотрiбнi лiки, кругову поруку лiкарiв та медичної iндустрiї.
  
  6.36. Вiдповiдальнiсть медичного персоналу визначається судами, не-анонiмними вiдгуками пацiєнтiв та Чорним списком поганих лiкарiв України, який поєднаний зi Списком засуджених лiкарiв-злочинцiв i лiкарiв, стосовно яких будь-коли велося кримiнальне розслiдування.
  Кримiнальний Кодекс України зобов"язаний передбачати за кожний вид злочинiв медичного персоналу проти здоров'я людей - можливiсть як тимчасового, так i довiчного позбавлення права на професiю.
  Усi лiкарi зобов'язанi вчасно передавати складних пацiєнтiв, яких вони не можуть вилiкувати, бiльш квалiфiкованим лiкарям.
  Усi лiкарi-валеологи повиннi вчасно iнформувати про виявленi ознаки початку захворювання - людину та її родину, щоб допомога була надана вчасно.
  
  6.37. Вiдповiдальнiсть людини за своє здоров'я, вiдповiдальнiсть близьких:
  6.37.1. Збереження здоров'я залежить вiд людини та її родини: вiд охайностi та гiгiєни, вiд того, що людина їсть, що говорить, що думає, вiд мiцностi її нервiв, вiд реакцiї на неприємностi, вiд кiлькостi знань про збереження здоров'я, вiд рiвня щастя в органiзмi.
  6.37.2. Вiдповiдальнiсть за зцiлення лежить в однаковiй мiрi на плечах лiкаря та хворого - разом iз людьми, що вiдповiдають за хворого.
  6.37.3. Вiдновлення здоров'я - це величезна праця хворого та його родини, яка бiльше нiж на половину не може бути перекладена на плечi медикiв.
  6.37.4. Набагато вищi шанси на виживання у тих, хто хоче одужати, а також має пiдтримку вiд своїх близьких коханих людей, якi вiрять в одужання, бажають одужання, i надають всю можливу пiдтримку.
  Близькi люди, включаючи обслуговуючих медикiв, якi навмисно створюють своїм важко хворим або госпiталiзованим близьким поганий настрiй i заважають їх лiкуванню (поганими розмовами, поганими дiями проти хворого, байдужнiстю), одержують незалежно вiд строкiв давностi свою Нацiнку на медичнi послуги, розмiр якої визначається Уповноваженими лiкарями чи соцiальними працiвниками.
  
  6.38. Державна i приватна медицина повиннi працювати не на збiльшення прибутку i зниження медичних витрат, не на високi цiни медичного обслуговування, доступнi меншостi населення, - а на збереження та вiдновлення здоров'я Народу України, i збирання малої посильної плати з якомога бiльшого числа жителiв.
  
  6.39. I державна, i приватна медицина зобов'язанi регулярно:
  6.39.1. проводити профiлактику хвороб;
  6.39.2. навчати на практицi здоровому способу Життя;
  6.39.3. навчати самостiйному збереженню та вiдновленню Здоров'я;
  6.39.4. допомагати в оздоровленнi умов Працi, Ритму життя, Мiсця проживання;
  6.39.5. навчати здоровому харчуванню;
  6.39.6. допомагати в органiзацiї регулярних збалансованих фiзичних та розумових навантажень;
  6.39.7. вести курси загартування, спортивнi тренування;
  6.39.8. активно допомагати створювати дружнє, щасливе, веселе соцiальне середовище;
  6.39.9. сприяти зниженню рiвня самотностi у дружньому та в особистому життi;
  6.39.10. дiагностувати, лiкувати та одержувати зворотнiй зв'язок протягом року про результати лiкування та стан здоров'я своїх пацiєнтiв.
  
  6.40. Державна i приватна медицина не можуть бути страховими, тому що мета страхових комерцiйних компанiй антилюдяна - якомога бiльший особистий прибуток iз якомога бiльшого числа хворих людей та економiя на медичних витратах.
  
  6.41. Оплата працi лiкарiв-валеологiв розраховується за кiлькiстю та якiстю збереженого вiд псування здоров'я, та нараховується лiкарям-валеологам по фактам їх конкретної, практичної, iндивiдуальної та групової допомоги, фактам вдячного зворотного зв'язку, фактам порiвняльного Всеукраїнського рейтингу вiдвiдуваностi людьми усiх валеологических заходiв.
  При iндивiдуальнiй валеологiчнiй допомозi, кожна людина у своїй анкетi до лiкаря-валеолога вказує якi сторони свого здоров'я, чи здоров'я своїх дiтей i близьких, вона хоче зберегти насамперед, а лiкарi-валеологи зобов'язанi навчити як зберегти Здоров'я конкретної людини, дати рекомендацiї з урахуванням iндивiдуальних особливостей, вести Валеологiчнi карти людей iз зазначенням ризикiв спадкових захворювань.
  При груповiй валеологiчнiй допомозi населенню чи громадянам України, лiкарi-валеологи зобов'язанi давати загальнi i перевiренi особистою практикою знання: як зберегти Здоров'я i захиститися вiд залiковування лiкарями - через iгри, лекцiї, спiлкування, спостереження, опитування, анкетування, огляди та iншi форми контакту в Iнтернетi та в реальному життi.
  
  6.42. Оплата працi медикiв-невалеологiв розраховується за кiлькiстю правильних якiсних Дiагностик (причин порушення здоров'я) та гарних результатiв лiкування, i повинна виплачуватися пiсля (повного, або часткового) зцiлення чи вiдновлення здоров'я.
  Кiлькiсть погано продiагностованих i погано пролiкованих пацiєнтiв не збiльшує оплату медику, а при доведених скаргах на заподiяну шкоду - оплата за таких пацiєнтiв вiднiмається з доходу медика, i може бути основою для позбавлення медика права на професiю у судовому порядку.
  Високе число медичних послуг, витрачених годин, продiагностованих та пролiкованих пацiєнтiв збiльшує оплату медику тiльки у тому випадку, якщо витраченi зусилля медика були продуктивними - тобто були дiйсно необхiдними i змогли полiпшити здоров'я всiх прийнятих ним пацiєнтiв.
  
  6.43. Усi лiкарi-валеологи, лiкарi, цiлителi, медичний персонал, а також пацiєнти в Українi, зареєстрованi у Загальномедичнiй Комп'ютернiй Базi-Програмi:
  6.43.1. Програма у щорiчному та щоденному режимi визначає, яких медичних фахiвцiв, у якiй кiлькостi, у якiй мiсцевостi не вистачає, i дає рекомендацiї-запити Медичним Навчальним установам з набору студентiв, з пiдготовки та вiдправки у конкретну мiсцевiсть потрiбних фахiвцiв (необхiдної спецiалiзацiї, для конкретних медичних задач, якi потрiбно вирiшити); зi стажування студентiв, з працевлаштування фахiвцiв, з можливої переквалiфiкацiї надлишкового медперсоналу.
  6.43.2. Програма веде Публiчну оцiнку Працi всiх медикiв iз позначенням самих талановитих фахiвцiв, та рекомендує їх як вчителiв для пiдвищення квалiфiкацiї iнших медикiв - у порядку вiдпрацювання Викладацького податку.
  6.43.3. По кожному громадянину України i жителю України лiкар вiд свого iменi веде у Програмi Анонiмну карту здоров'я та Анонiмну карту медичної допомоги, без iдентифiкаторiв за якими можна 100% опiзнати пацiєнта без його автономної персонiфiкованої Медичної Карти.
  В автономну персонiфiковану Медичну Карту здоров'я та медичної допомоги (а також у паперовi копiї Карти) лiкар вносить особистi данi, що iдентифiкують пацiєнта: одна копiя пiд повну вiдповiдальнiсть лiкаря зберiгається в сейфi медичної установи за мiсцем постiйного проживання пацiєнта, друга копiя зберiгається пацiєнтом особисто для себе.
  В окремий пiдзамочний Медичний Реєстр Бази-Програми всi медики України зобов'язанi вносити iнформацiю про пацiєнтiв та їх поточнi захворювання (або залишковi наслiдки захворювань), що небезпечнi або заразнi для оточуючих.
  Iнформацiя з пiдзамочного Медичного Реєстру вноситься в особисту не оцифровану медичну книжку людини, якщо така ведеться за родом її занять.
  Iнформацiя з пiдзамочного Медичного Реєстру видається при необхiдностi вiдвернути шкоду оточуючим людям або конкретнiй людинi, на правдивий обґрунтований письмовий запит людини, пов'язаної з пацiєнтом, iз обов'язковою фiксацiєю: усiх запитiв, усiх, хто звернувся та усiх, хто отримав iнформацiю.
  6.43.4. Кожний пацiєнт вiльний у виборi лiкаря, медичної установи, способу лiкування i не зобов'язаний закрiплюватися на постiйнiй або контрактнiй основi за конкретним лiкарем чи мiсцем медичних послуг.
  Рiвномiрний розподiл пацiєнтiв мiж медиками повинен досягатись Прозорiстю рейтингу усiх медикiв України, Прозорiстю навантажень медикiв, прозорою кiлькiстю пацiєнтiв та медичних послуг кожного медика, можливiстю та готовнiстю медика взяти додаткових пацiєнтiв.
  Кожний пацiєнт має право вiдмовитися вiд оцифровки своїх особистих даних, якi його точно iдентифiкують, крiм даних для Пiдзамочного Медичного Реєстру.
  
  6.44. В Українi дiє презумпцiя незгоди людського донорства: органи, тканини, iншi частини людського органiзму можуть передаватись тiльки за безпечною процедурою попередньої прижиттєвої Згоди людини, вiдповiдно до Законiв про пересадку органiв.
  Людськi органи, яких не вистачає для пересадки, повиннi бути штучними або створюватися вченими-медиками окремо: вирощуватися на тваринах чи в апаратi, друкуватися на медичному 3D-принтерi, створюватися iншим дозволеним технiчним шляхом.
  Пересадка органiв вiд мертвого чи вмираючого донора малоефективнi, тому що бiльшiсть посмертних, околосмертних донорських органiв i тканин малопридатнi, що провокує медикiв i зацiкавлених осiб на вбивство живих здорових людей - заради їх органiв.
  
  6.45. Бiзнес на Експортi-Iмпортi донорських органiв i тканин, репродуктивних i абортивних матерiалiв, заборонений.
  6.46. Медична проблема ДТП-травм має знижуватися через:
  6.46.1. Розвантаження шляхiв вiд надлишкового транспорту i зменшення на завантажених маршрутах частки особистого транспорту - на користь хорошого громадського;
  6.46.2. Впровадження вбудованих у транспорт технiчних засобiв запобiгання аварiй: датчикiв наближення та блокувальникiв зiткнення, засобiв алкогольного та наркотичного контролю водiя i пасажирiв з функцiєю блокування транспорту; вбудованi у зовнiшнi елементи транспортних мереж обмежувачi швидкостi на визначених дiлянках руху;
  6.46.3. Поширену судову практику довiчного позбавлення водiя водiйських прав - за злочини у сферi Транспорту, що спричинили смерть людей.
  
  6.47. В Українi заборонено узаконювати i дозволяти допомогу у самогубствi нещасливим людям, якi незадоволенi життям, тому що нормальне Суспiльство зобов'язане не доводити людей до самогубства та допомагати хорошим людям, якi потрапили у бiду, вiдновити своє щастя.
  
  6.48. В Українi, у рамках боротьби iз гiтлерiвськими iдеями зверхностi людей довершених, елiтарних, жорстоких та знищення людей недосконалих, заборонена Евтаназiя, особливо евтаназiя хворих дiтей та старих, тому що Суспiльству можуть навiяти думку, що звичай масово вбивати невилiковно хворих з їхньої згоди потрiбно розширити на вилiковних хворих та людей iз бiльш слабким здоров'ям - вже без згоди хворих i слабких.
  В Українi iснує Звичай проводити кримiнальне розслiдування, але не карати лiкарiв та родичiв, якi без корисливих мотивiв, з жалю та любовi допомогли невилiковнiй людинi, що болiсно хворiє, за її бажанням позбутися життя.
  Законодавчого дозволу евтаназiї починають вимагати при масовому виродженнi народу - i це є нiчим iншим як щорiчною плановою утилiзацiєю "зайвих людей" з бiдного прошарку.
  Дозвiл евтаназiї дуже небезпечний, тому що прискорює душевно-нравствену дегенерацiю народу i пiдсилює бездiяльнiсть народу до свого фiзичного i душевного виродження.
  
  6.49. Всеукраїнський Референдум з питань евтаназiї дорослих в Українi може проводитися тiльки пiсля:
  6.49.1. рiвномiрно-природного та якiсного приросту чисельностi корiнного населення України понад 60 мiльйонiв людей;
  6.49.2. Анонiмного Всеукраїнського аудиту здоров'я усiх громадян та жителiв України;
  6.49.3. не-анонiмного Всеукраїнського опитування i медичної перевiрки - для визначення точного числа невилiковно хворих, що потребують i вимагають евтаназiї;
  6.49.4. доведення результатiв Медичного аудиту i медичної перевiрки невилiковно хворих громадян, що потребують i вимагають евтаназiї, - до громадян України;
  6.49.5. обов'язкового обнародування тексту Законопроекту (про всi аспекти Евтаназiї), готового i схваленого законодавцями, який має бути схвалений Народом та Народовладдям України.
  
  6.50. За рiшенням Народу України - на Всеукраїнському Референдумi, в Українi може бути дозволена тiльки Тимчасова евтаназiя: строком не бiльше 3-х рокiв пiдряд з 10-ти рокiв, i тiльки щодо Повнолiтнiх Невилiковно хворих, якi нестерпно мучаться вiд хвороби або фiзичного болю, якi неможливо прибрати або знизити до терпимого рiвня.
  6.51. У випадку дозволу евтаназiї:
  6.51.1. Людей, що пiдпадають пiд можливу евтаназiю, не можна використовувати як донорiв.
  6.51.2. Списки людей, якi очiкують евтаназiї, повиннi бути вiдкритi за пiвроку до їх евтаназiї, а якщо невилiковна хвороба чи фiзична травма виникли раптово, допускається скорочений строк перебування у публiчному списку, погоджений iз лiкуючим лiкарем та спецiальною лiкарською комiсiєю, але не менше 1 мiсяця.
  6.51.3. Евтаназiя iноземних громадян в Українi, а також бiзнес на евтаназiї в Українi забороненi.
  6.51.4. Для цiлей евтаназiї Держава Україна видiляє медичний персонал та одну клiнiку з крематорiєм на окремiй територiї, вiддалену вiд усiх житлових районiв i мiсць скупчення людей, щоб евтаназiя не ставала повсякденною, не була дурним прикладом, не отруювала настрiй та дух населення, а розумiлася Суспiльством тiльки як крайня необхiднiсть для дуже небагатьох людей, коли усi засоби були випробуванi тане допомогли.
  6.51.5. Все пов'язане з Евтаназiєю має бути безпечним для оточуючих та Природи, i не повинно служити джерелом захворювань та епiдемiй.
  6.51.6. Громадяни України, через Народовладдя, Всеукраїнський Референдум, чи Другорядну владу, можуть негайно скасувати узаконену евтаназiю, у випадку зловживань у цiй сферi або при змiнi думки Українського народу.
  
  
  ј В: ВИХОВАННЯ РОЗУМНОГО СТАВЛЕННЯ ДО ЛЮБОВI I СЕКСУ, РОДИНА I ДIТОНАРОДЖЕННЯ
  
  6.52. Виховання Розумного ставлення до любовi i сексу - основа майбутнiх щасливих родин, основа здоров'я, щастя i виживання Українського Народу.
  6.53. Оскiльки секс та особисте життя рiзних людей надто непередбачуванi для Загальних Правил через їх рiзний якiсний рiвень та життєвий досвiд, то наступнi норми цього пункту носять необов'язковий, рекомендацiйний характер i приводяться тут заради блага людей:
  6.53.1. Секс може бути мiж людьми, якi добре знають, люблять i поважають одне одного. (1)
  Секс без любовi, поваги i доброго знання одне одного - це низькоякiснi стосунки, що спускають людей на низькоякiсний рiвень, з якого їм набагато складнiше будувати гарнi високоякiснi стосунки. (2)
  Чим бiльше людей вiдмовляється вiд сексу до моменту доброго знання одне одного, взаємної поваги, взаємної любовi, чим бiльше та активнiше люди шукають, не роблячи помилок i не займаючись сексом iз непiдходящими людьми, - тим бiльше їх шанс не зав"язнути у пастцi сексу та знайти пiдходящу людину для повноцiнної та взаємної любовi. (3)
  Молодi люди повиннi вчасно одержувати вiд вчителiв (або батькiв) - на завершальному етапi шкiльної програми - Знання щодо небезпек раннього сексу, ранньої вагiтностi, видiв та наслiдкiв хвороб, що передаються статевим шляхом. Обсяги iнформування погоджуються батьками. (4)
  Заради покращення спадковостi майбутнiх дiтей, старше поколiння, батьки та вчителi, разом iз пiдлiтками мають вчасно вивчити результати дослiджень наукової Теорiї про Телегонiю. (5)
  Змiст Теорiї Телегонiї у тому, що Перший секс у життi дiвчини додає до її репродуктивних ДНК (до їх хвильової частини) - хвильовi частини ДНК її першого партнера, якi можуть впливати на усе наступне потомство дiвчини - вiд фiзичних хвороб потомства - до характеру i поведiнки. (6)
  Незалежно вiд справжностi Теорiї Телегонiї, кожний парубок та дiвчина у вiцi 14 - 16 рокiв мають надати Державi пiдписку у сiмейного лiкаря про ознайомлення з цiєю Теорiєю, її Правилами безпеки, та про вiдсутнiсть майбутнiх матерiальних претензiй до Держави, якщо хвороби їх майбутнiх дiтей будуть явно пов"язанi iз порушеннями Правил безпеки Теорiї Телегонiї. (7)
  6.53.2. Люди, якi хочуть займатися сексом без любовi до партнера - це проблема Суспiльства.
  Небажання дарувати свої гарнi почуття, свою гарну енергiю i турботу партнеру, але одержувати це вiд партнера - це крадiжка життєвої енергiї людини, погiршення її здоров'я та здатностi любити у майбутньому: тому так важливий секс по взаємнiй любовi, i бiльше нi з якої iншої причини.
  6.53.3. У життi не всi особистi любовно-сексуальнi стосунки людей виявляються гарними та високоякiсними.
  Важливо вчасно припинити поганi стосунки та усунути заподiяну шкоду, за що вiдповiдають всi учасники стосункiв.
  6.53.4. Як тiльки народ України комплексно, на рiвнi країни, вирiшить проблеми тупих, нецiкавих робiт, безробiття та бiдностi, то цим полiпшить свої особистi якостi настiльки, що пошук любовi перестане бути проблемою.
  6.53.5. Вiдсутнiсть у хорошої людини взаємної любовi, особистого сексуального життя, родини та дiтей не повинна використовуватись iншими людьми як привiд для обмеження її кар'єри чи поганого ставлення до неї.
  Факт наявностi дружини, чоловiка, партнера, партнерки, або дiтей - ще не ознака хороших якостей людини чи її якiсних стосункiв, тому що багато людей заводять родину i дiтей не тому що люблять, а щоб здаватися достатньо успiшними у Суспiльствi та не потрапити в число безсiмейних самотнiх iзгоїв, яких Суспiльство iгнорує та знищує iншими способами.
  Стадний людський iнстинкт цькувати слабких призводить до того, що самотнiм несiмейним людям набагато важче нiж сiмейним робити кар'єру, їхня зарплата нижча, їх менше поважають, з ними менше товаришують, їх можливостi розвитку та радостi у життi бiльш обмеженi - що неприпустимо i має викорiнюватися в хорошому Суспiльствi.
  6.53.6. Сiмейнi союзи, або сексуальнi стосунки, - без любовi, поваги, гарного знання одне одного, залежно вiд намiрiв учасникiв, їх докладених старань i сумiсностi, згодом можуть як погiршитись, так i покращитись - перерости у гарне знання одне одного, взаємну повагу та взаємну любов.
  Покращувати себе, i свої стосунки, заради справжнього якiсного союзу (якщо це взаємно) - набагато краще самотностi, або частої змiни партнерiв.
  Часта змiна партнерiв привчає людину бути безвiдповiдальним егоїстом, бездушно по-споживацькому ставитися до iнших людей, жити нижче рiвня Людини - на рiвнi нерозвинутої тварини, та штовхати iнших людей до такої ж тваринної деградацiї - тобто до руйнування Людського розуму, Совiстi, Вищих Людських почуттiв та Любовi - в собi та у свiтi.
  Ця Конституцiя застерiгає та рекомендує людям обережно ставитись до сучасної пропаганди, що низводить культуру людського сексу та почуттiв на рiвень нерозвинутих тварин i нижче. Оскiльки люди - це перш за все iстоти з величезним еволюцiйним потенцiалом Любовi та Розуму, це Дух та Енергiя, якi хочуть кохати та бути коханими, а вже потiм - фiзичнi тiла з усiма їх фiзичними потребами.
  
  6.54. Держава повинна пiдтримувати самотнiх людей у їх прагненнi знайти любов та створити родину, для чого з Державного бюджету України повиннi видiлятися засоби на Єдиний Державний Сайт знайомств i на Традицiйнi щорiчнi безалкогольнi свята: Зелену Недiлю, Купальську Нiч, Осiннє свято врожаю i Масляну.
  
  6.55. Для надiйностi Держави, крiм стiйкої Економiки та справедливої винагороди Працi, Суспiльство має бути пронизане всезагальними гарними сiмейними, родинними, дружнiми та знайомчими стосунками, а Любов та Дружба мають бути надбанням усiх хороших та нормальних людей, а не дефiцитом та удiлом обраних: бiльш багатих, бiльш популярних, бiльш сексуально привабливих.
  
  6.56. Єдиний Державний Сайт знайомств має допомогти усунути дефiцит любовi та дружби у Суспiльствi.
  Анкета на Державному Сайтi знайомств заповнюється оператором-професiйним фотографом Сайту - за паспортом учасника, пiд диктовку учасника, пiд контролем учасника, з обов'язковою головною фотографiєю учасника, що зроблена оператором-фотографом Сайту у день реєстрацiї учасника на Сайтi.
  В анкетi з паспорту обов'язково вказуються: реальне iм'я без прiзвища, реальний вiк та реальний сiмейний статус учасника, кiлькiсть шлюбiв, родин, наявнiсть чи вiдсутнiсть рiдних i прийомних дiтей, реальна сексуальна орiєнтацiя, справжня професiя чи рiд занять, постiйно поновлювана iсторiя наявностi чи вiдсутностi небезпечних захворювань.
  Пошук на Державному Сайтi знайомств має бути технiчно придатним для швидкого пошуку-вибiрки рiвних за душевними якостями, розумом, зовнiшнiстю, а також повинен мати Розширений пошук людей з бiльш високими чи бiльш низькими якостями - з функцiєю переписки мiж ними та функцiєю блокування переписки.
  
  6.57. Родини мають створюватись за вiльним вибором, для взаємної любовi, поваги, пiдтримки одне одного i продовження Роду - при гарному взаємному знаннi майбутнiм чоловiком та жiнкою одне одного, гарному знаннi майбутнiм подружжям батькiв та найближчих родичiв одне одного.
  
  6.58. Головне призначення Родини - народження жiнкою та чоловiком своїх рiдних спiльних дiтей, i виховання їх щасливими, хорошими, працьовитими людьми, фiзично, психiчно та нравствено здоровими, здатними у своєму самостiйному дорослому життi народити i виховати таких саме щасливих, хороших дiтей i продовжити Рiд.
  
  6.59. Розумнi правила дiтонародження:
  6.59.1. Для народження здорових щасливих дiтей дуже важливий вибiр здорового чоловiка та дружини, (або партнера та партнерки), тому неприпустимо обманювати свого майбутнього чи теперiшнього чоловiка або дружину, свого партнера чи партнерку, та не повiдомляти їх стосовно:
  (1) числа своїх колишнiх i поточних сексуальних партнерiв (партнерок),
  (2) своєї сексуальної орiєнтацiї,
  (3) перенесених i поточних захворювань: загальних, психiчних та венеричних,
  (4) свого фiзичного, психiчного, нравственого здоров'я,
  (5) нетрадицiйної орiєнтацiї або психiчних захворювань своїх близьких родичiв,
  (6) своїх душевних почуттiв до партнера (партнерки) або чоловiка (дружини).
  
  6.59.2. На здоров'я та гарний характер дiтей сильно впливають попереднi аборти матерi: пiсля абортiв дiти народжуються бiльш слабкими, бiльш нервовими, бiльш примхливими, i менш здоровими, тому до зустрiчi з чоловiком або жiнкою, вiд якого (або якої) хочеться мати дiтей, чоловiк i жiнка повиннi не допускати можливої вагiтностi та аборту, i або не вступати в сексуальний зв'язок, або користуватись нешкiдливим надiйним способом контрацепцiї.
  Якщо тiльки жiнка офiцiйно не вiдмовляється вiд свого права народжувати, вона зобов'язана не робити абортiв до народження своєї першої дитини, а також у промiжках мiж її першою дитиною та її iншими запланованими бажаними дiтьми.
  
  6.59.3. Як виняток з попереднього правила, аборт допускається, якщо:
  (1) вагiтнiсть вiдбулася у результатi зґвалтування, пiдтвердженого достовiрним способом,
  (2) якщо вагiтнiсть загрожує здоров'ю та життю вагiтної,
  (3) якщо вагiтна має пiдтвердженi данi про важкi патологiї майбутнього дитини.
  6.59.4. Аборт не рекомендується, але допускається на раннiй стадiї вагiтностi на вибiр жiнки, якщо вона народила усiх своїх бажаних дiтей i бiльше не хоче народжувати, за умови що їй пояснили усi негативнi (фiзичнi та нравственi) наслiдки її аборту
  6.59.5. Неприпустимо видавати будь-кому лiцензiї на право народжувати дiтей, або позбавляти людей права на розмноження iншим способом, крiм випадкiв стерилiзацiї, передбачених цiєю Конституцiєю та Кримiнальним Кодексом України.
  6.60. Неприпустимо робити бiзнес на репродуктивному, генетичному матерiалi, на ДНК, стовбурових клiтинах, продавати свої яйцеклiтини, сперматозоїди, тiло - для послуг сурогатного материнства.
  6.61. Неприпустимо доводити людей бiднiстю, або iншими змушеними умовами, до продажу: свого тiла для сурогатного материнства, своїх репродуктивних та генетичних матерiалiв.
  
  6.62. Суспiльство зацiкавлене, щоб кожна дитина жила у щасливiй та повнiй родинi: мала матiр та батька, дiдусiв та бабусь, братiв та сестер.
  Якщо немає можливостi дати дитинi щасливу i повну родину, та потрiбно обирати мiж повною родиною або щасливою, то потрiбно обрати родину щасливу.
  
  6.63. Дiти повиннi виховуватись близькими в атмосферi любовi.
  Батьки та близькi не повиннi вимагати у дiтей любовi, поваги, пiдкорення, але мають бути достойними любовi, поваги та слухняностi своєю любов'ю до дитини, своїми вчинками та гарними особистими якостями, якi дитина має бачити i вiдчувати.
  6.64. Суворiсть до дiтей та послух дiтей доречнi з метою тренування: щоб дiти, за необхiдностi врятувати своє життя або уникнути великої небезпеки, вмiли швидко та беззаперечно слухатися батькiв, близьких родичiв.
  До дiтей та пiдлiткiв допускаються легкi покарання (з добром та любов'ю), у тому числi легкi фiзичнi покарання вiд батькiв, опiкунiв, пiклувальникiв, близьких родичiв, але без жорстокостi та фiзичного, психiчного або душевного травматизму.
  Покарання за поганi вчинки i поганi якостi дитини, пiдлiтка можуть застосовуватися з виховною метою, але не постiйно: для полiпшення гарних якостей i виправлення поганих якостей.
  Якщо батькiвськi та родиннi мiри виховання не помагають, рiднi повиннi вчасно звернутися до друзiв, знайомих, iнших людей або необхiдних фахiвцiв: вихователiв, вчителiв, терапевтiв, конфлiктологiв, психологiв, психiатрiв, фахiвцiв професiй, про якi мрiє дитина (пiдлiток), та разом iз ними вирiшити проблеми виховання, для блага дитини та Суспiльства.
  
  6.65. Застосовувати мiри виховання до дитини (пiдлiтка) можуть добрi та люблячi батьки, родичi, опiкуни, пiклувальники, а також доброзичливi i справедливi: вихователi, вчителi, правоохоронцi, сусiди, друзi, знайомi, - за умови, якщо вони бажають добра дитинi (пiдлiтку) i не мають на метi спричинити їй (йому) зло, або пiдкорити її (його), або самоствердитись за її (його) рахунок.
  
  6.66. Викидання рiдної чи прийомної дитини (небезпечним для життя способом), або навмисне убивство рiдної чи прийомної дитини, доведене незаперечними доказами, карається стерилiзацiєю i позбавленням батькiвських прав на iнших дiтей.
  6.67. Батькам хворої дитини iз вродженою важкою генетичною патологiєю не рекомендується народжувати пiсля неї iнших дiтей, якщо один iз батькiв - носiй поганої спадковостi, i є значний ризик народження нової хворої дитини.
  Народження ще однiєї хворої дитини iз вродженою генетичною патологiєю - пiдстава для позбавлення батькiв Державної допомоги та медичних знижок на другу дитину.
  
  6.68. Безплiддя може лiкуватися, тiльки якщо жiнка не має психiчних хвороб, важких невилiковних генетичних захворювань, не має шкiдливих залежностей, (i не робила аборт, крiм випадкiв, передбачених у пунктi 6.59.3. цiєї Конституцiї).
  
  6.69. Штучне заплiднення, чи сурогатне материнство, можуть допускатися, тiльки якщо iншi люди (шляхом злочину), або доля (шляхом нещасного випадку) вiдiбрали у жiнки (або чоловiка) можливiсть стати матiр'ю (або батьком).
  Держава Україна не пiдтримує Штучне Заплiднення та не рекомендує лiкувати важкi форми генетичного безплiддя i давати народжуватися такому ж слабкому безплiдному потомству.
  Якщо результат Анонiмного медичного аудита i не-анонiмної медичної перевiрки проблеми безплiддя та Штучного Заплiднення покаже, що Штучне заплiднення не послаблює здоров'я i подальшу народжуванiсть Українського народу, то Народовладдя має розглянути це питання бiльш конкретно i замовити бiльш конкретне Законодавство у цiй сферi.
  
  6.70. Якщо жiнка може фiзично стати матiр'ю, але самотня, або має нетрадицiйну орiєнтацiю i тому хоче використати Штучне Заплiднення та не хоче вступати в реальний зв'язок iз чоловiком, то Штучне Заплiднення не рекомендується, тому що для зачаття щасливої дитини потрiбна енергiя любовi i щастя двох початкiв: Чоловiчого та Жiночого.
  Народовладдя буде повинно розглянути це питання бiльш конкретно.
  6.71. В Українi заборонена непрозора ювенальна юстицiя, заборонено вiдбирати дiтей за бiднiсть у батькiв (опiкунiв, пiклувальникiв), забороненi несправедливi вилучення дiтей з нормальних родин пiд iншими надуманими приводами - без зрозумiлого прозорого слiдства та без зрозумiлого публiчного судочинства у судах загальної юрисдикцiї.
  
  6.72. Неповнолiтнi сироти, що втратили своїх батькiв, повиннi жити у люблячiй прийомнiй родинi:
  6.72.1. Дитячi будинки - тимчасове мiсце проживання дiтей-сирiт, де кожна дитина пiд контролем вчителiв може обрати собi друзiв-пiклувальникiв з волонтерiв та бездiтних пар, якi бажають допомагати дитинi.
  6.72.2. Родитель, чи родителi вправi залишити на випадок своєї передчасної смертi або зникнення безвiсти, надiйно завiрене розпорядження про те, хто має стати їх дiтям прийомними батьками (опiкунами, пiклувальниками).
  6.72.3. Переважне право усиновлення (удочерiння) сирiт має хороший близький родич або хороший друг родини: психiчно здорова, працездатна i працевлаштована людина традицiйної орiєнтацiї, з якою у сироти iснують хорошi взаємини, особливо якщо людина згадана у розпорядженнi родителя як бажаний майбутнiй прийомний батько або мати, (опiкун або пiклувальник).
  6.72.4. За вiдсутностi хороших родичiв, хороших друзiв, хрещених, чи згаданих у батькiвському Розпорядженнi людей, готових прийняти сирiт у свою родину як своїх рiдних дiтей, Служба Опiки шукає хороших людей, готових стати хорошими прийомними батьками дiтям-сиротам.
  
  6.73. Особи нетрадицiйної орiєнтацiї (ЛГБТ) та Громадянськi партнерства:
  (цей пункт надається виключно для мирного Всенародного обговорення та мирного Всенародного вирiшення):
  6.73.1. ЛГБТ - це спiрне питання, яке розколює Суспiльство i вносить велику ворожнечу.
  6.73.2. З iмовiрних припущень, нетрадицiйна сексуальна орiєнтацiя ЛГБТ - це вид генетичних порушень ДНК людини з мутацiєю невiдомого походження, яка викликає гормональнi розлади правильного вiдчуття себе вiдповiдно до своєї бiологiчної статi чоловiка або жiнки, приносить плутанину у комплект чоловiчих або жiночих статтєвих органiв та гормонiв, викликає порушення типово жiночої або типово чоловiчої поведiнки, змiнює традицiйний сексуальний потяг тiльки до протилежної статi - на потяг до людей своєї статi, чи до людей обох статей.
  Можливо ЛГБТ - результат чужих тисячолiтнiх дослiдiв з метою поступового прищеплення змiнених ДНК вiд осiб ЛГБТ до генофонду всього iншого людства, чи бiологiчна зброя з метою безплiддя та знищення Людства, або перетворення Людства iз двостаттєвого роду чоловiкiв та жiнок - в одностаттєвий вид iз двостаттєвих iстот.
  Можливо сексуальна орiєнтацiя ЛГБТ - випадкова, але небезпечна мутацiя ДНК, яка не несе добра iншому людству i її кiнцевий результат та можлива шкода до кiнця не зрозумiлi та не виявленi, вiдтак потрiбно дотримуватись особливої обережностi вiдносно ДНК людей ЛГБТ.
  6.73.3. Станом на 2020 рiк, ЛГБТ одружуються, заводять дiтей за допомогою репродуктивних матерiалiв Гетеро, їх нiхто не може звiльнити чи переслiдувати на пiдставi їх сексуальної орiєнтацiї, вони займають самi високi посади у полiтицi та керiвництвi країни, але однаково вони невдоволенi, їм мало того що їм вже дали, вони весь час вимагають собi все бiльше життєвого простору, все бiльше уваги, все бiльше привiлеїв порiвняно з нормальними людьми гетеросексуальної орiєнтацiї.
  Станом на 2020 рiк, ЛГБТ мають для свого захисту особливе законодавство, яке захищає їх у 10 разiв суворiше, нiж захищенi Гетеро - за аналогiчнi злочини проти Гетеро, i все одно ЛГБТ невдоволенi.
  ЛГБТ хочуть привселюдно виявляти свою сексуальну орiєнтацiю не викликаючи осуду, хочуть щоб Гетеро iгнорували свої iнстинкти самозбереження: без побоювань довiряли людям ЛГБТ себе i своїх дiтей так, начебто розходження мiж ЛГБТ та Гетеро несуттєвi i всiм вiдомi. Хоча причини виникнення ЛГБТ невiдомi або не опублiкованi до моменту написання цiєї Конституцiї.
  6.73.4. Як би не регулювали питання ЛГБТ, завжди будуть незадоволенi, тому що в основi ЛГБТ i Гетеро лежать двi принципово рiзнi системи живих iстот.
  Група ЛГБТ - паразитична система, поки ще не здатна самостiйно розмножуватися вiд сексу з коханою людиною.
  Група Гетеро - самодостатня система, що може любити людину протилежної статi та вiд неї самостiйно розмножуватися без Штучного Заплiднення.
  6.73.5. У ЛГБТ завжди любов до однiєї людини, а розмноження вiд iншої людини - некоханої чи взагалi незнайомої, тодi як народження нового життя (дитини) має вiдбуватись у любовi та давати дитинi могутнiй заряд Енергiї Любовi у момент зачаття - для життя, щастя та розвитку в нашому нелегкому свiтi.
  6.73.6. Багато хто з Гетеро захищає права ЛГБТ, тому що в основi життя будь-якої людини лежить Прагнення до особистої свободи та Прагнення вчиняти за власним бажанням - i Гетеро, захищаючи своє особисте Прагнення до Свободи, намагаються захистити аналогiчне прагнення ЛГБТ вчиняти за власним бажанням.
  Багато хто з Гетеро захищає права ЛГБТ, також тому що генофонд таких Гетеро в їх минулих поколiннях був змiшаний з генофондом ЛГБТ.
  6.73.7. Питання ДНК осiб ЛГБТ є надто серйозним, щоб вирiшувати його без глибокого та всебiчного наукового вивчення, без аналiзу усiх вже накопичених даних про ЛГБТ в генетицi, медицинi, кримiнологiї, гiнекологiї, iсторiї, лiтературi, народному фольклорi.
  6.73.8. Громадянське партнерство ЛГБТ не є родиною в самому головному змiстi цього слова: партнери ЛГБТ поки ще не еволюцiонували та нездатнi народжувати своїх рiдних дiтей природним шляхом одне вiд одного.
  Всеукраїнський Референдум (пiсля виконання пункту 6.73.7. Конституцiї) має вирiшити такi питання:
  (1) "Чи надати ЛГБТ-парам для зручностi спiльного проживання, спiльного життя та оформлення пов'язаних iз цим юридичних документiв, право реєструвати свої Громадянськi партнерства - але без прирiвнювання статусу Громадянських ЛГБТ-партнерств до статусу гетеросексуальної родини, i без прав громадянських ЛГБТ-партнерств усиновляти (удочеряти) чужих гетеро-дiтей?".
  (2) "Дозволити чи заборонити ЛГБТ використовувати репродуктивний ДНК-матерiал Гетеросексуальных людей - для свого штучного або природного заплiднення i масового народження змiшаних Гетеро-ЛГБТ дiтей, або потрiбно краще вивчити це питання на всiх вiдомих суспiльству ЛГБТ-партнерствах та виявити усi можливi далекосяжнi наслiдки такого змiшання?".
  
  ј Г: ПЕНСIЇ
  6.74. Право на одержання пенсiї має людина, яка за своє життя достатньо пропрацювала, щоб забезпечити свою старiсть, свою часткову або повну непрацездатнiсть.
  6.75. Мiнiмальний трудовий стаж необхiдний для пенсiї - 20 рокiв.
  6.76. Вiк дозволеного виходу на пенсiю у жiнок - 55 рокiв, у чоловiкiв - 60 рокiв, для окремих видiв важкої працi - 50 рокiв.
  6.77. Загальнi для всiх пенсiонерiв базовi пiльги встановлюються законами Держави на тривалий строк.
  6.78. Особистi пенсiйнi пiльги нараховуються ВКП-С не формально - за професiю, посаду чи вид працi, - а за результат: особистi успiхи та заслуги кожної конкретної людини в її професiї, на її посадi, в її працi - з врахуванням особистого КПД людини в економiцi України, особистого еко-слiду, особисто вiдпрацьованих "Викладацьких" Податкiв.
  6.79. Пенсiйнi вiдрахування громадян України вiдображаються на їх безготiвковому рахунку у графi "Пенсiя", i на особистому рахунку в Пенсiйному Фондi України - як частина їх трудових Благ, вiдданих Пенсiйному Фонду для негайного розподiлення мiж людьми, якi вже вийшли на пенсiю.
  6.80. При досягненнi пенсiйного вiку, пенсiонери мають право одержувати пенсiю, рiвноцiнну тим вiдрахуванням (Благам), якими вони самi забезпечували пенсiонерiв України.
  6.81. За бажанням кожного пенсiонера, його пенсiя може видаватися йому, частково або цiлком, Товарами i Послугами вiдповiдної якостi.
  6.82. Держава зобов'язана захистити Пенсiйнi накопичення вiд iнфляцiї, щоб при виходi на пенсiю, пенсiонери, додатково до пенсiйних пiльг, одержували пакет Товарiв i Послуг не менший i не гiрший того пакету Товарiв-Послуг, який вони вiддали у Пенсiйний Фонд.
  Правило цього пункту однаково застосовується до працюючих i непрацюючих пенсiонерiв.
  6.83. Вся пенсiя громадянина України повинна бути не менша за суму всiх Товарiв-Послуг, якi громадянин України мiг купити в Українi за свої мiсячнi пенсiйнi вiдрахування за дiючими тодi цiнами.
  Щорiчно, протягом листопада, кожний пенсiонер обирає зi своїх пенсiйних накопичень будь-якi 12 мiсяцiв своїх пенсiйних вiдрахувань, не вибраних у попереднi роки, та iнформує Пенсiйний Фонд України про "обрану" ним суму рiчної пенсiї на наступний рiк (пакет потрiбних пенсiонеру Товарiв-Послуг).
  Щорiчно, 1 грудня, Пенсiйний Фонд України завантажує iнформацiю по всiм "обраним" рiчним пенсiям - у Додатки ВКП-С: "План розвитку України", "План створення благ", "Прозора Економiка", "Прозорi виробництва", "Електронний бюджет".
  Експерти Другорядної Влади враховують "обранi" рiчнi пенсiї (пакети потрiбних пенсiонерам Товарiв-Послуг) при плануваннi та виробництвi Благ на наступний рiк.
  
  6.84. Держава Україна зменшує розрив мiж великими i маленькими пенсiями майбутнiх пенсiонерiв - за допомогою Чесної системи Працi, яка предписує усiм громадянам України до виходу на пенсiю, в обов'язковому порядку регулярно створювати хоча б 1 вид життєво-необхiдних Благ.
  Збалансоване виробництво життєво-необхiдних та корисних благ всiма громадянами України усуває зрiвнялiвку та паразитизм некорисних людей на людях корисної працi, змiцнює Народне господарство, забезпечує Україну Благами для забезпечення пенсiонерiв.
  
  6.85. До запуску ВКП-С та цiєї Конституцiї, проводиться повний Всеукраїнський Аудит: пенсiонерiв, Державного Пенсiйного Фонду України, концентрацiї багатств України - iз наступною судовою конфiскацiєю Благ вiд незаконного збагачення.
  Пiсля запуску ВКП-С та цiєї Конституцiї, усi пенсiї, розрахованi за старим законодавством України, пере-розраховуються за допомогою ВКП-С - за новими правилами цiєї Конституцiї.
  При неможливостi перерахунку усiх старих пенсiй за новими правилами цiєї Конституцiї, старi пенсiї, якi неможливо пере-розрахувати, переводяться у пакет Товарiв-Послуг, доступних пенсiонерам на їхню особисту пенсiю у момент її перерозрахунку.
  За результатами Аудита, усi завищенi пенсiї некорисних чиновникiв та iнших соцiальних паразитiв, та всi державнi пенсiї бiльшi за 20 тисяч гривень, повиннi бути перерозрахованi у бiк зменшення.
  6.86. До проведення Всеукраїнського Конкурсу на кращу пенсiйну реформу, яку схвалить Народовладдя, i до завершення перерозрахунку усiх пенсiй за цiєю Пенсiйною реформою, вводиться спецiальний податок на Капiтал олiгархiв, за рахунок якого повиннi бути забезпеченi усi базовi потреби пенсiонерiв, непокритi пенсiєю та пенсiйними пiльгами.
  Базовими потребами пенсiонерiв вважаються потреби у їжi, водi, одязi, житлi, лiкуваннi, комунальних послугах, щорiчному вiдпочинку, послугах мiського та мiжмiського транспорту України.
  
  6.87. Додаткова Державна допомога пенсiонерам-громадянам України включає:
  6.87.1. монополiю або прiоритет погано забезпечених пенсiонерiв на легку посильну працю - при їх бажаннi працювати - у галузях, де вони вже працювали, чи в галузях, якi їм подобаються;
  6.87.2. можливiсть пенсiонерiв одержувати пенсiю стiльки ж рокiв та мiсяцiв, скiльки вони сплачували свої пенсiйнi вiдрахування до Пенсiйного Фонду України;
  6.87.3. конституцiйний обов'язок повнолiтнiх дiтей пiклуватися про своїх непрацездатних батькiв, батькiв-пенсiонерiв та допомагати їм матерiально.
  
  
  
  ГЛАВА Љ 7. ВЛАСНIСТЬ I ПРОЗОРI ЦIНИ, ПРАВИЛА КОНЦЕНТРАЦIЇ КАПIТАЛУ,
  СПАДКОВI ПРАВА
  
  ј А: ВЛАСНIСТЬ I ПРОЗОРI ЦIНИ
  7.1. Усi види власностi в Українi одночасно будуються так, щоб вiдсторонити злочинцiв i паразитiв вiд незаслуженого володiння i користування Державною Власнiстю та її Благами.
  7.2. Земля України, її живi iстоти, її надра, води, повiтря, ґрунти, лiси, шельф, морська зона, кориснi копалини, iншi Природнi Ресурси у межах територiї України, а все разом Природа - мiсцеве джерело Життя, мати всього живого, невiд'ємна частина кожної людини Українського Народу, спiльна, неподiльна, невiдчужувана державна власнiсть усього Українського Народу, яку можна вiдновлювати тiльки всiм Народом i тому заборонено передавати у будь-яку iншу власнiсть.
  Народ України повинен користуватись Ресурсами Природи дбайливо, ощадливо, лишаючи Природi та її живим iстотам мiсце для життя, харчування i розмноження, пам'ятаючи, що Природа iснує не тiльки для людей, але i сама для себе.
  Все що люди беруть в борг у Природи, вони зобов'язанi їй повернути у чистому, первозданному станi без шкiдливих генетичних i техногенних мутацiй.
  Змiст цього пункту Конституцiї не може бути змiнений чи вилучений.
  
  7.3. Українська Природа не передається i не закрiплюється у власнiсть чи у користування iноземних громадян, iноземних осiб, мiжнародних органiзацiй, не вивозиться на експорт, не виснажується експортом Українських Ресурсiв або Товарiв, не використовується до виснаження чи iншими способами, якi пiдривають Вiдновлення Природи або фiзичне, психiчне, душевно-нравствене здоров'я Українського народу.
  Змiст цього пункту Конституцiї не може бути змiнений чи вилучений.
  
  7.4. Iноземнi громадяни допускаються до користування Українськими Природними Ресурсами на Українськiй Землi винятково за сукупностi таких умов:
  7.4.1. проект iноземних громадян визнаний кращим у своїй категорiї на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi i вписується у План розвитку України,
  7.4.2. проект iноземних громадян реалiзується рiвними трудовими зусиллями авторiв i добропорядних громадян України з мiсцевої громади, схвалених Всеукраїнським Трудовим Конкурсом, (для контролю мiсцевої громади за Всеукраїнськими Ресурсами з одного боку, i для навчання громадян України корисному iноземному досвiду з iншого боку),
  7.4.3. право Природо-користування iноземних громадян може бути скасоване при порушеннi проекту, неекологiчностi або неуспiшностi проекту,
  7.4.4. iноземнi громадяни-природо-користувачi особисто вiдпрацьовують Еко-податок в Українi i зобов'язанi усувати свою шкоду Природi України за рахунок особистої працi та особистого майна - до вивозу українських благ за кордон,
  7.4.5. iноземний громадянин вiдповiдає за знищення Української Природи i може назавжди втратити дозвiл на роботу, проживання в Українi та в'їзд в Україну,
  7.4.6. злочини iноземних громадян проти Природи України, так само як i злочини громадян України, караються вiдповiдно до Кримiнального Кодексу України, за рiшенням українських судiв - аж до застосування смертної кари.
  
  7.5. Громадяни України використовують Українську Землю та Природу винятково через своє право тимчасового особистого трудового користування: самостiйно або разом з iншими громадянами України.
  7.6. За кожним громадянином України, за його бажанням, закрiплюється у користування i вiдповiдальне спостереження його конкретна частка Української землi i конкретних українських Природних Ресурсiв, яку вiн зобов'язаний цiнувати як своє Життя, зберiгати, охороняти i використовувати за призначенням.
  Якщо громадянин України не хоче, або не може бути безпосереднiм користувачем чи захисником конкретної дiлянки української Землi, або конкретних Природних Ресурсiв України, його частка Землi i Природних Ресурсiв повертається у Державний Земельний Фонд України.
  
  7.7. У спiльнiй неподiльнiй державнiй власностi усього Українського Народу (але не у власностi злочинцiв та паразитiв) знаходяться також Стратегiчнi виробництва України:
  7.7.1. Вiйськово-промисловий та Космiчний Комплекс України (державна монополiя),
  7.7.2. Всеукраїнська Комп'ютерна Програма Симбiоз з її автономним українським Iнтернетом та iншими обслуговуючими ВКП-С українськими системами зв'язку (державна монополiя),
  7.7.3. Державна система поштового, телефонного, телевiзiйного, супутникового зв'язку,
  7.7.4. Усi види архiвiв та Банкiв Знань, усi Державнi реєстри, усi Грошово-Iнформацiйнi Банки та уся грошова система України (державна монополiя),
  7.7.5. Державний Природо-вiдновлювальний Комплекс України,
  7.7.6. Державний Земельний Фонд та створений на його основi Державний Природо-користувацький Кооператив (державна монополiя),
  7.7.7. Стратегiчний запас насiння та племiнне поголiв'я домашнiх тварин,
  7.7.8. Державний Енергетичний Комплекс України (державна монополiя на небезпечнi види Енергiї),
  7.7.9. Державний Транспортний Комплекс України,
  7.7.10. Технопарки та Державнi Виробництва товарiв i благ першої необхiдностi,
  7.7.11. Державна Будiвельна Компанiя i Державний житловий фонд,
  7.7.12. Державнi системи постачання енергiї, тепла, води, електрики, послуг каналiзацiї, збирання та утилiзацiї смiття,
  7.7.13. Державна Освiтня система та Державна Освiтня Програма,
  7.7.14. Державна Медична система з оснащеними медичними лабораторiями i медичними виробництвами першої необхiдностi,
  7.7.15. Державний пенсiйний Фонд,
  7.7.16. Державнi науковi центри.
  
  7.8. Кiлькiсть та якiсть дозволених до використання Природних Ресурсiв, Виробництв i засобiв Стратегiчного Виробництва, строки користування, мета i способи користування, конкретнi користувачi-трудiвники, iндивiдуальна чи колективна форма користування, визначаються сукупно трьома речами:
  7.8.1. Спiльним Планом створення Благ, який затверджує Народовладдя,
  7.8.2. Всеукраїнським Трудовим Конкурсом, де Природнi Ресурси i право виробництва вiдкрито, прозоро закрiплюються за кращими людьми-трудiвниками,
  7.8.3. Поведiнкою кожної людини: її особистою працею по вiдновленню Природи, її знаннями про розумне використання Природи, особистою працею та Коефiцiєнтом корисної дiяльностi, особистим еко-слiдом та еко-слiдом родини, яка проживає з людиною.
  
  7.9. Прибуток i обов'язки громадян України у Всенароднiй власностi:
  7.9.1. Якiсть, кiлькiсть трудового внеску усiх громадян України у Загальнонародну власнiсть рiзна, - тому частка прибутку (Благ) кожного громадянина вiд Всенародної власностi теж рiзна - така, що вiдповiдає особистому Трудовому внеску та особистому Еко-слiду.
  7.9.2. Обсяг трудових зобов'язань кожного громадянина України з вiдновлення Природи, вiдновлення Стратегiчних Виробництв та iнших об'єктiв Всенародної власностi розподiляється у ВКП-С та залежить вiд можливостей та вiдповiдальностi кожної людини, а також вiд закрiплених за нею об'єктiв Природи та засобiв Стратегiчного Виробництва.
  7.9.3. Мiнiмальнi обов'язки у Всенароднiй Власностi кожного громадянина, як добропорядного так i злочинця, - це особистий трудовий Еко-податок та обов'язок охороняти вiд псування конкретну дiлянку Природи.
  Додатковi обов'язки у Всенароднiй Власностi закрiплюються за кожним конкретним трудiвником Державних виробництв - iз добропорядних несудимих громадян України, зобов'язаних стежити за збереженням конкретних засобiв Виробництва та вчасно їх вiдновлювати, поновляти.
  
  7.9.4. У Всенароднiй власностi видiляються конкретнi обов'язки кожного громадянина, але не видiляється особиста частка власностi.
  Якщо громадянин України їде на постiйне проживання за кордон, чи з iншої причини не може бiльше вносити трудовий внесок у Всенародну власнiсть, йому нараховується зароблена їм частка Благ у Всенароднiй власностi за поточний рiк, а його обов'язки по Всенароднiй власностi закрiплюються за iншими громадянами України.
  Якщо громадянин України повертається на постiйне проживання до України, його права та обов'язки у Всенароднiй власностi вiдновлюються.
  
  7.10. Поняття "Власнiсть" означає права власникiв обмежувати не-власникiв у правi користування власнiстю та в правi одержання прибутку вiд неї.
  I Всенародна, i особиста власнiсть: необхiднi для виживання Народу i громадян України, обмежують одна одну з головною метою - для усунення злочинцiв та паразитiв вiд незаслуженого нетрудового збагачення, i повиннi знаходитись мiж собою у гармонiї.
  
  7.11. Всю значиму неживу особисту власнiсть при змiнi власника безкоштовно маркує державний реєстратор видимим маркуванням на спецiальному приладi, який одночасно з маркуванням автоматично вносить до прозорого Реєстру власностi ВКП-С данi про нового власника i мiсце маркування на предметi.
  Вкрадену власнiсть набагато простiше виявити, оскiльки продаж, оренда, оцiнка, ремонт, використання iншим способом повиннi обов"язково фiксуватись у прозорiй системi ВКП-С, та тому украдена власнiсть з допомогою ВКП-С може бути швидко виявлена правоохоронними органами та користувачами ВКП-С.
  
  7.12. ПРОЗОРI ЦIНИ I ЦIНОУТВОРЕННЯ:
  7.12.1. Будь-яка цiна Товару, Послуги, Ресурсу, iнших Благ складається з чотирьох частин: частки витрат на створення Блага, частки на вiдновлення Природи, достатньої нагороди людинi за її Працю, частки Українського Народу.
  7.12.2. Iноземнi особи, iноземнi держави, мiжнароднi органiзацiї не вправi диктувати в Українi цiни українських Благ, Товарiв, Послуг, Ресурсiв, чи iншим способом втручатися в Українську економiку без згоди Українського Народовладдя та Держави.
  7.12.3. ВКП-С показує та враховує витрати на створення усiх видiв українських Благ, весь необхiдний, достатнiй для життя План створення Благ, весь внутрiшнiй та дозволений мiжнародний обмiн України.
  7.12.4. План розвитку України, розрахований у ВКП-С та затверджений Народовладдям, закрiплює норму вiдновлення Природи та межу використання Природних ресурсiв, чим закрiплює всерединi України Межу Споживання та Межу внутрiшнiх Цiн для українських громадян на всi українськi Блага.
  7.12.5. Плату за користування Природними Ресурсами України (на основi прозорих даних ВКП-С) встановлює Народовладдя разом iз мiсцевими територiальними громадами та Експертами Другорядної Влади, у прозорому порядку.
  7.12.6. Всi iншi Українськi цiни, внутрiшнi та експортнi, встановлюються українськими творцями i споживачами українських Благ, вiдповiдно до якостi та еко-слiдiв Благ - iз допомогою прозорої системи ВКП-С та вчених-практикiв, котрi вмiють без шкоди для Природи i людей знижувати виробничi витрати.
  7.12.7. Внутрiшнi та експортнi цiни на окремi види Українських Благ (державних та приватних) можуть додатково регулюватися спiльним рiшенням Народовладдя та профiльних експертiв Другорядної Влади, якщо того вимагають iнтереси Українського Народу та цiлi даної Конституцiї.
  7.12.8. ВКП-С розраховує для Економiки України мiнiмальнi, безпечнi i рекомендованi дiапазони внутрiшнiх та експортних Цiн.
  7.12.9. Рекомендованi цiни на Товари i Послуги визначаються заздалегiдь багатомiльйонним контрактом Суспiльства мiж собою, та коректуються реальним конкретним попитом-пропозицiєю та життєвими обставинами.
  7.12.10. Фактичнi цiни на конкретнi Товари, Послуги встановлюються їх творцями, з урахуванням рекомендацiй ВКП-С, у безпечних цiнових рамках Додатку "Прозора Економiка".
  7.12.11. Якщо ВКП-С i реальна ситуацiя в Українi показують, що цiни на окремi види Товарiв, Послуг, Благ явно завищенi або заниженi, такi цiни можуть регулюватися Народовладдям України разом iз Експертами, шляхом встановлення рамок мiнiмальної та максимальної цiни по кожному виду Благ, для кожної категорiї громадян та жителiв України.
  
  7.13. Цiннiсть кожного Природного Ресурсу України - це сам Ресурс i все те, що вiн може дати:
  7.13.1. Цiннiсть Української землi вимiрюється у рiвноякiснiй Українськiй землi, цiннiсть українських надр - у рiвноякiсних українських надрах, цiна повiтря - у рiвноякiсному повiтрi, цiна українських лiсiв - у рiвноякiсних українських лiсах, цiннiсть води - у рiвноякiснiй водi, цiннiсть iнших Природних ресурсiв - у вiдповiдних рiвноякiсних живих та неживих Природних Ресурсах.
  7.13.2. Жодна людина свiту не здатна самостiйно без Природи створити навiть частинку Природи, тому будь-яка плата за користування Землею та Природними Ресурсами в Українi включає у себе обов'язок кожного Природо-користувача своєю працею вчасно вiдновити використану ним частину Природи, створити конкретний обсяг Життєво-необхiдних благ та без шкоди для Природи переробити: вiдходи своєї дiяльностi та товари свого виробництва, що були у вжитку.
  7.13.3. Якщо Ресурс України вiдноситься до непоновлюваних, то у цiну його використання включається обов'язкове створення схожого, близького за властивостями Ресурсу, яким можна замiнити непоновлюваний Ресурс без шкоди для Природи та людей.
  7.13.4. Вiднесення Ресурсу до непоновлюваного встановлюється дослiдно-практичним шляхом: кожний Природний Об'єкт, кожне родовище нафти, газу, iнших корисних копалин, повиннi вчасно консервуватись i вiддаватися Природi на Природне самовiдновлення, а пiсля консервацiї перевiрятися на предмет самовiдновлення кожнi 10-20 рокiв.
  
  ј Б: ПРАВИЛА КОНЦЕНТРАЦIЇ КАПIТАЛУ
  7.14. Капiтал - це завжди iнформацiйнi, духовнi та матерiальнi Блага. Грошi не є капiталом.
  Грошi - тiльки неточне дзеркало та неточний засiб облiку справжнього капiталу.
  7.15. Iснують Блага, якi можуть зберiгатися довго i не втрачати своїх корисних властивостей, тому iснує накопичувальна функцiя Капiталу.
  7.16. Правила життя Капiталу (довго-збережуваних Благ) диктують правила своєму дзеркальному вiдображенню - Грошам.
  7.17. Розмiр матерiального Капiталу завжди обмежений, тому що заради своєчасного вiдновлення Природи, є обмеженим i споживання Природних ресурсiв, i виробництво матерiальних благ.
  Грошi, якi числяться в електронному Грошовому обiгу та зберiганнi, повиннi вiдображати тiльки реально iснуючi Блага.
  Скасування та вiдсутнiсть позичкового лихварського вiдсотку дозволяє чiтко вести облiк i вчасно списувати з Електронного грошового реєстру Грошi, якi не вiдображають реально iснуючих благ.
  7.18. Швидкостi з"їдання-утилiзацiї створених людьми Благ, Ресурсiв - та швидкостi анулювання нарахованих за це Грошей мають бути однаковими.
  Усi цикли З"їдання-Вiдновлення Благ, Ресурсiв мають бути погодженi мiж собою у ВКП-Симбiоз та знаходитися у динамiчнiй (рухливiй) рiвновазi.
  Створення Благ по ланцюжку повинно йти без втрат часу та енергiї, тобто не бути надто повiльним чи надто швидким.
  Швидкостi створення всiх Благ, Ресурсiв, повиннi бути врiвноваженими i збалансованими, щоб Ритми рiзних циклiв Працi не руйнували один одного, а взаємно допомагали трудiвникам.
  7.19. Їжа, вода, Енергiя, послуги, iншi матерiальнi Блага з коротким термiном зберiгання або користування, повиннi протягом року використатись, утилiзуватись та анулюватись у товарному Реєстрi, а всi Грошi, що їх вiдображають та заплаченi за цi Блага, повиннi за пiдсумками щорiчного рiчного Аудиту анулюватися у Грошовому реєстрi.
  Утилiзацiя короткострокових Благ у кiнцевого споживача повинна лiквiдувати всi Грошовi вiдображення цих Благ у первинного творця Блага i всiх наступних творцiв доданої Цiнностi до цього Блага.
  Частка нагороди працi Творця блага, i частка Українського народу в цьому блазi, повиннi бути обмiненi Творцями Благ короткого циклу - на потрiбнi їм Блага за взаємозалiком, до списання грошей iз Електронного Грошового Реєстру.
  Вкладення особистої працi, знань та особистих засобiв жителiв та громадян України - у створення корисних українських Благ - повиннi йти постiйно, щоб не бути пасивом, а своєчасно створювати новi блага.
  7.20. Житло, одяг, транспорт, стратегiчнi запаси зерна, насiння, зброї, обладнання, iншi Блага середнього термiну зберiгання та використання, якi можуть використовуватися або зберiгатися вiд 1 року до 200 рокiв, пiсля першого продажу залишаються видимими, але знаходяться в Електронному Грошовому реєстрi як "заблокованi Грошi" без Ключа грошового руху.
  При повторному продажi довгострокових Благ, "заблокованi" Грошi знову вiдзначаються в Грошовому Реєстрi як "розблокованi" Грошi - у розмiрi зменшеної залишкової вартостi Благ, бувших у вжитку.
  Блага середнього строку придатностi споживаються-утилiзуються протягом 1-200 рокiв та повиннi обновлятися тими ж темпами.
  Стратегiчнi запаси, не використанi за призначенням протягом допустимого строку зберiгання, повиннi бути використанi як звичайнi товари та списанi iз товарного реєстру, а на їх мiсце має надiйти замiна - новi стратегiчнi запаси.
  7.21. Ресурси довготривалого зберiгання та використання: Природа, Знання, корисна Iнформацiя, Технологiї що мало старiють, золото, мiнерали, дорогоцiнне камiння, - якi важко поповнюються при втратi - витрачаються тiльки за Спiльним планом та рiвноцiнним взаємозалiком всерединi України, або за рiвноцiнним (не грошовим) мiжнародним обмiном.
  
  7.22. Великий капiтал може iснувати тiльки у виглядi Всенародної власностi:
  7.22.1. Природи та Природних Ресурсiв;
  7.22.2. Знань про людей, Народ, Природу, Технологiї;
  7.22.3. Стратегiчних Виробництв, Технопаркiв, нових Еко-Мiст та Еко-Сел, Суспiльної iнфраструктури.
  
  7.23. Всенародна власнiсть не може створюватися за рахунок iноземних кредитiв, тому кожний громадянин України зобов'язаний у мiру своїх можливостей вкладати надлишки свого особистого капiталу в один iз видiв Всенародного довгострокового Капiталу України.
  ВКП-С показує нестачу Всенародного та особистого Капiталу у конкретних мiсцях та галузях Економiки.
  Вкладати Капiтал можна тiльки туди, де є нестача Капiталу, i тiльки у межах життєво-необхiдного та достатнього рiвня, розрахованого спiльно ВКП-С, Народовладдям та вченими Експертами-трудiвниками Другорядної влади.
  
  7.24. Надлишок олiгархiчного Капiталу понад розмiр установлений Законом, має безвiдплатно та безкорисно вкладатися у Всенародну власнiсть, щоб не допускати незаслуженого нетрудового збагачення паразитiв та злочинцiв, а також незаслуженого зверх-збагачення окремих людей.
  7.25. Концентрацiя Капiталу бiльше за необхiдне та достатнє - завжди привiд перевiрки добропорядного виправданого збагачення.
  7.26. При впливi непередбачених обставин нездоланної сили на добробут громадян, невиправданi борги громадян України повиннi зменшуватися чи обнуляться новими, добровiльними i розумними домовленостями людей про перерозподiл Благ.
  
  7.27. Якщо в одному мiсцi спостерiгається надлишок та надмiрна, неспiврозмiрна концентрацiя Капiталу, значить в iншому мiсцi є, чи незабаром виникне, недостача Благ.
  Баланс достатку i недостатку Капiталу може бути вiдновлений Народовладдям через тимчасовi додатковi податки.
  Надмiрний, неспiврозмiрний Капiтал - той, що створений на шкоду Українськiй Природi або Українському Народу; той, походження якого незрозумiле або непрозоре; той що прийнятий даром - пiд надуманими, незрозумiлими, прихованими або фальшивими приводами вiд iноземних, мiжнародних, українських органiзацiй або осiб.
  Надмiрнiсть, неспiврозмiрнiсть Капiталу конкретних осiб встановлюють Уповноваженi Експерти Другорядної влади, шляхом повного аудиту даних у реальностi та у ВКП-С, результати чого викладаються на онлайн-форумi Народовладдя.
  Добропорядний народ України через Народовладдя вправi обмежити надмiрну, неспiврозмiрну концентрацiю Капiталу у конкретної особи, якщо правила утворення Капiталу порушенi, або якщо рiзнi сфери життя України розбалансованi.
  7.28. За правилами концентрацiї Капiталу, Надмiрний або Неспiврозмiрний матерiальний Капiтал не повинен встигати утворюватися, тому що:
  7.28.1. повинен оперативно вчасно витрачатися на життєво-необхiднi Блага;
  7.28.2. частина Прибутку вiд автоматичних виробництв, роботiв, iнших машин, в обов'язковому порядку йде на поновлення та вiдновлення машин, i вже потiм дiлиться мiж багаточисельними спiввласниками Виробничих засобiв;
  7.28.3. з метою економiї Природних ресурсiв, Народ планує одержання Капiталу не бiльше необхiдного та достатнього, для чого громадяни України заповнюють особистi споживчi кошики на себе i на свою родину, складають План розвитку України, Архiтектурний План України та План створення Благ.
  
  7.29. Виводити Український Капiтал за кордон - матерiальнi, iнформацiйнi та духовнi Блага, пов'язанi з Україною, її товарами, ресурсами, Українським Народом, громадянами або постiйними жителями України, дозволяється тiльки за умови одночасної зустрiчної поставки рiвноцiнних iноземних Благ на територiю України.
  Будь-який мiжнародний обмiн Благами має бути вигiдний Українському народу, Українськiй Природi, Державi Україна, українським громадянам.
  Потрiбнiсть, цiннiсть iноземних Благ та їх українськi вигодо-отримувачi визначаються (або коректуються) Планом мiжнародного обмiну України.
  Українськi Грошi та Українськi Блага у будь-якому виглядi заборонено виводити у офшори - непрозорi зони банкiвських таємниць та iноземної безвiдповiдальностi.
  
  7.30. Покупка громадянами та жителями України iноземних Благ, товарiв, послуг допускається тiльки для особистого користування, або для налагодження українського виробництва таких самих чи полiпшених аналогiчних Благ в Українi.
  Заборонено налагоджувати Українське виробництво iноземних Товарiв, Послуг, якщо iноземний Товар (чи Послуга) поганi, токсичнi, руйнують фiзичне, психiчне, нравствене здоров'я народу та громадян України.
  7.31. Українськi Ресурси кращої якостi поставляються у першу чергу українським виробництвам для забезпечення українськими товарами Українського Народу, потiм - для створення Україною українських товарiв для iноземного ринку, i тiльки пiсля цього надлишок Українських Ресурсiв може поставлятися за кордон.
  7.32. Деревина, ґрунт, вода, янтар, уран та iншi Ресурси, масовий видобуток яких руйнує Природу України, поставляються за кордон в обмеженiй непромисловiй кiлькостi i тiльки для екологiчних чи наукових потреб.
  7.33. Надлишки капiталу, пов'язаного з Україною, повиннi концентруватися у руках тих, хто вiдновлює Українську Природу - середовище Життя та кормову базу Народу України.
  
  ј В: СПАДКОВI ПРАВА
  7.34. Уся спадщина українського походження, заповiдана українським, iноземним, мiжнародним особам чи органiзацiям, яка має непогашенi борги перед Українським народом i борги з вiдновлення Української Природи, має бути попередньо цiлком очищена вiд боргiв особистою працею та особистими засобами спадкоємцiв.
  7.35. Спадщина українського походження, створена iз порушенням Правил концентрацiї Капiталу, або шляхом злочинного, незаконного або незаслуженого нетрудового збагачення, блокується до рiшення суду та Народовладдя.
  
  
  
  ГЛАВА Љ 8. ВСI ФОРМИ ВЛАДИ, НАРОДОВЛАДДЯ I ДРУГОРЯДНА ВЛАДА,
  ЗАКОНОДАВЦI УКРАЇНИ, ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ,
  КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ, ПРОКУРАТУРА, СУДИ I ПРАВОСУДДЯ, МIЛIЦIЯ,
  ЗБРОЙНI СИЛИ УКРАЇНИ ТА НАРОДНА ДРУЖИНА, БАНКИ, IНФОРМАЦIЙНА ВЛАДА ТА ЗМI,
  МIСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ, ПОДАТКОВI, МИТНИЦI, ПРИРОДО-ХРАНИТЕЛI,
  ДУХОВНА ВЛАДА I ОРГАН КОНТРОЛЮ РЕЛIГИЙ
  
  ј А: ВСI ФОРМИ ТА РIВНI ВЛАДИ
  8.1. Українське слово "Влада" - походить вiд iменi слав"янської богинi любовi Лади, яке означає Кохана, та вiд слова "в-лад", яке означає Порядок життя в ладi, тобто в любовi, гармонiї та злагодi одне з одним.
  Будь-яка Державна влада України по своїм якостям має бути Духовною та своєю роботою примножувати любов, гармонiю та злагоду у Державi та Суспiльствi.
  
  8.2. Стара Конституцiя України закрiплювала три гiлки Державної влади: Законодавчу, Виконавчу, Судову, якi (не дивлячись на проголошення народу Єдиним джерелом усiєї влади та Безпосереднiм здiйснювачем народної влади) вiдiбрали у Народу його Безпосередню народну Владу майже повнiстю - за допомогою монополiї на видання Законiв та правових актiв.
  На 2020 рiк паралiч Народної Влади та захоплення Державної Влади злочинцями та iншими недостойними людьми - стали можливi через те, що Державна та iнша влада в Українi стала будуватися за матерiальними принципами: "У кого бiльше грошей - той и влада", та "Влада потрiбна, щоб злочинним шляхом заробляти грошi та залишатись при владi".
  
  8.3. Починаючи iз 2021 року, усi форми Влади в Українi мають будуватися вiдповiдно до рiвнiв та форм Природної Влади - тобто за духовним принципом: "Усе найкраще духовне - уверху, а усе гiрше бездуховне - внизу". При цьому кращий духовний рiвень людини тому i являється кращим, що завжди гармонiйно (без шкоди для Духовного) доповнюється матерiальними досягненнями людини - у працi, здоров"ї, забезпеченнi себе та своєї родини матерiальними благами - на рiвнi Необхiдного та не вище Достатнього. (1)
  Право Влади має з'являтися та рости по мiрi зменшення егоїзму в людинi та росту в нiй: гарних людських якостей, гарних знань та здiбностей, трудового професiоналiзму та вiдповiдальностi за Суспiльство. (2)
  Недобропоряднi люди, якi не вiдповiдають (або слабо вiдповiдають) першому рiвню Природної Влади: злочинцi якi не виправилися, або люди з дегенеративним комплексом влади, жорстокостi, помсти, садизму, або люди тимчасово обмеженi у виборчому правi, - не можуть брати участь у Державному Народовладдi та Державнiй Експертнiй владi, (а також цiлком обмежуються у виборчому правi - до зняття своїх обмежень). (3)
  Злочинцi, якi погасили судимiсть та виправилися, а також iншi люди, якi вiдповiдають першому рiвню Природної Влади та не вiдповiдають другому рiвню Природної Влади, - не повиннi допускатись до Державної Влади (Народовладдя та Експертної влади), але мають право голосувати на Всеукраїнських та мiсцевих Референдумах, та обирати на Всеукраїнському трудовому Конкурсi - Главу Держави та Законодавцiв Держави. (Виборче право цих людей є дiйсним тiльки в разi, якщо у них немає iнших довiчних або тимчасових обмежень виборчого права, передбачених Кримiнальним Кодексом чи законами України). (4)
  Люди, якi не доросли до першого або другого рiвня Природної влади, можуть компенсувати свої обмеження у державнiй владi - своїм хорошим неформальним впливом на Суспiльство (по мiрi своїх чеснот та хороших людських якостей), а в частинi своїх поганих якостей - повиннi обмежуватися бiльш хорошими людьми та Державною владою. (5)
  Фактичний обсяг влади кожного Представника Державної влади має вiдповiдати рiвню його гарних людських якостей та здiбностей, рiвню особистої вiдповiдальностi за Державу, Суспiльство та Український народ. (6)
  Учасники Народовладдя (державної народної влади) - за своїми душевними, духовними та трудовими професiйними якостями мають вiдповiдати другому рiвню Природної Влади та Вiдповiдальностi. (7)
  Експерти Державної Другорядної Влади - за своїми душевними, духовними та трудовими професiйними якостями мають бути ще вище - вiдповiдати третьому рiвню Природної Влади та Вiдповiдальностi. (8)
  Кожний вищий наступний рiвень Природної Влади-Вiдповiдальностi включає в себе усi нижчi (попереднi) рiвнi, форми, властивостi Природної Влади та всi її попереднi сфери вiдповiдальностi - по типу матрьошки: чим бiльша та вища Влада - тим бiльше та об"ємнiше її Вiдповiдальнiсть, а чим бiльше Вiдповiдальнiсть великої влади - тим бiльше ця Природна влада Нравствена i Духовна. Цi принципи Природної Влади краще за все вiдповiдають древньому Слав"янському вченню про будову чакр Всесвiту та чакр людини. Як i всi природнi явища у Всесвiтi, Форми Природної Влади за своїми властивостями вiдповiдають властивостям 9-ти чакр у Слав"ян - тобто властивостям 9-ти Енергетичних центрiв та властивостям 9-ти Етапiв Еволюцiї людини та людського суспiльства. (9)
  Знання про Енергетичну структуру Всесвiту, людини та Природної Влади, через свiй великий обсяг не можуть бути приведенi повнiстю у цiй Конституцiї, але записанi нижче у спрощеному видi - для розумiння того, якi властивостi людям треба сукупно мати та розвивати - при пiдйомi по рiвнях Влади-Вiдповiдальностi. (10)
  
  8.4. По типу будови планети (ядро-мантiя-кора), Природна Влада Людини триєдина та включає у себе 3 рiвня Влади: Владу грубу фiзичну ("ядро") - яка вiдповiдає зародженню нравственостi та вiдповiдальностi людини, Владу душевну ("серцевину") - яка вiдповiдає середньому розвитку нравственостi та вiдповiдальностi людини, та Владу Духовну ("кору", "верхню оболонку") ќ- яка вiдповiдає високому розвитку нравственостi та вiдповiдальностi людини:
  
  8.4.1. РIВЕНЬ 1-Й: ФIЗИЧНА ПРИРОДНА ВЛАДА - рiвень, де особистi iнтереси людини переважають над суспiльними, а нравствена вiдповiдальнiсть перед Суспiльством або вiдсутня, або нижча вiдповiдальностi за себе, за свою сiм"ю, за своє близьке оточення. (Форми Фiзичної Природної Влади):
  (1) (1-ша форма) Влада життєвої сили, енергiї та людської природи - рiзною мiрою розподiлена мiж усiма людьми, починається iз мiнiмальної вiдповiдальностi людини за себе.
  (2) (2-га форма) Влада секс-добору та продовження людського роду - рiзною мiрою розподiлена мiж усiма людьми, починається iз мiнiмальної сукупної вiдповiдальностi людини - i за себе, i за свою родину, i за своє потомство.
  (3) (3-я форма) Влада працi, фiзичної сили, здоров"я та достатку трудової власностi - рiзною мiрою розподiлена мiж усiма людьми, починається iз сукупної вiдповiдальностi людини - за себе, i за свою родину, i за своє потомство, i за своє близьке оточення.
  
  8.4.2. РIВЕНЬ 2-Й: ДУШЕВНА ПРИРОДНА ВЛАДА - починається, коли суспiльнi iнтереси людини стають рiвними з її особистими iнтересами, а особиста нравствена вiдповiдальнiсть за Суспiльство, стає рiвною iз сукупною вiдповiдальнiстю - за себе, i за свою родину, i за своє потомство, i за своє близьке оточення. (Форми Душевної Природної Влади):
  
  (1) (4-та форма) Влада творчостi та навчання, майстерностi, нравствених професiйних знань-умiнь. Належить усiм добрим чесним працюючим неегоїстичним людям-творцям України: за їх працю, навчання, навчання iнших людей, створення матерiальних та духовних благ, хороший вплив на життя Суспiльства.
  (2) (5-та форма) Влада Любовi та Злагоди - належить достойнiй частинi Українського Народу, яка прагне жити у любовi та злагодi iз Суспiльством.
  (3) (6-та форма) Влада Правди, чесної iнформацiї та Iнтуїтивного (Сердечного) чуття на правду та правильнi знання - рiзною мiрою розподiлена мiж усiма правдивими чесними добрими людьми (по мiрi розвитку їх гарних людських якостей). (Вiдповiдає дiяльностi журналiстiв та ЗМI, якi не є Iнформацiйною Державною Владою, оскiльки не доросли до 3-го (Духовного) рiвня Природної Влади).
  
  8.4.3. РIВЕНЬ 3-Й: ДУХОВНА ПРИРОДНА ВЛАДА - починається коли суспiльнi iнтереси людини стають бiльше її особистих iнтересiв, а особиста нравствена вiдповiдальнiсть людини за все Суспiльство та всю Природу України перевищує турботу про себе, свою родину та близьке оточення. (Форми Духовної Природної Влади):
  
  (1) (7-ма форма) Влада Таланту, Вiдповiдальностi та Перетворення правильних думок у правильнi Дiї - (а на державному рiвнi - Державна Другорядна влада кращих експертiв-трудiвникiв, включаючи Президента, Законодавцiв, iнших державних Стратегiв України та Iнформацiйну державну владу України). Належить кращим людям iз високим рiвнем душевних та духовних якостей. Рiвень вiдповiдальностi Влади - за всю країну, за всю Державу, за всю Природу України, за весь Український народ та розвиток його гарних людських якостей.
  (2) (8-ма форма) Влада Вищих Стратегiв (Хранителiв вищих Знань та вищих духовних цiнностей) - не є Державною владою, але з любов'ю визнається Суспiльством України за людьми iз видатними душевними якостями та видатними особистими здiбностями, якi мають стратегiчне мислення та здатнiсть бачити на багато рокiв уперед, а також знання та вмiння для облаштування хорошого життя на планетi Земля. Рiвень вiдповiдальностi Влади - вся планета з її Природою та весь людський рiд на планетi.
  (3) (9-та форма) Влада вищого цiлiсного Духовного Знання про життя, свiт, Всесвiт - належить кращим Хранителям вищих знань та вищих духовних цiнностей. Рiвень вiдповiдальностi Влади - Всесвiт та людський рiд у Всесвiтi. Висока нравственiсть, знання та вмiння Влади дають здатнiсть оживляти та заселяти ненаселенi планети Космосу, будувати на них високорозвинену нравствену гармонiчну цивiлiзацiю - не-загарбницького, не-паразитичного, i не-техногенного виду.
  
  
  ј Б: НАРОДОВЛАДДЯ I ДРУГОРЯДНА ВЛАДА
  
  8.5. Демократiя вiдмiняється як застарiла форма влади, яка урiвнює у правi голосування та Державного керування - чесних людей i злочинцiв, добрих i злих, розумних i дурних, працьовитих i паразитiв, талановитих i бездарних, щедрих i жадiбних, милосердних i жорстоких, непiдкупних i продажних, людей Спiльного блага i людей-егоїстiв, людей високого духовного розвитку i людей iз низьким рiвнем душевних якостей, що цiнують матерiальнi речi дорожче за духовнi цiнностi, Природу та хороших людей.
  8.6. Замiсть демократiї вводиться Симбiоз разом iз Народовладдям - Природною державною владою достойних представникiв Українського народу.
  Простi Учасники Народовладдя (якi не обранi в якостi Експертiв Другорядної влади, Експертiв Мiсцевого самоврядування, або в якостi спецiальних Уповноважених учасникiв Народовладдя iз конкретними публiчними повноваженнями, зазначеними у цiй Конституцiї) - не є посадовими чи службовими особами Народовладдя, але вiдповiдають за усi свої особистi народовладнi рiшення.
  8.7. Обов'язки Народовладдя не оплачуються його учасникам, тому що вони самi по собi - достатня моральна винагорода, джерело поваги та самоповаги.
  8.8. Для одержання права Народовладдя кожний громадянин України реєструється у ВКП-С, пiдтверджує своє право на Народовладдя i вiдсутнiсть обмежень, та одержує доступ до Права Народовладдя через особистий профiль у системi ВКП-С, а також через запис у своєму паперовому паспортi громадянина України.
  8.9. Щорiчно права громадян України на Народовладдя перевiряються ВКП-С та уповноваженими фахiвцями, i за результатами Всеукраїнської перевiрки даються, продовжуються, вiдбираються, або тимчасово призупиняються - iз причин, зазначених у цiй Конституцiї, у встановленому Законом порядку.
  Право Народовладдя має автоматично блокуватися у ВКП-С в людини при одержаннi нею iноземного громадянства, або при здiйсненнi нею злочину, або у разi її смертi, або при вiдсутностi у неї корисної працi та вiдновлення Природи протягом року.
  
  8.10. У Народовладдi та Другоряднiй владi не можуть брати участь злочинцi, та тимчасово не можуть брати участь: люди нравствено нездоровi та люди, дiї яких явно суперечать українськiй ментальностi, а також громадяни України, якi не попадають пiд визначення Українського Народу та учасникiв Народовладдя у пунктах 1.2. та 1.11. цiєї Конституцiї:
  8.10.1. Злочинцi не можуть бути учасниками Народовладдя довiчно, а також довiчно не можуть бути обраними у Другорядну владу, брати участь у керуваннi Державою, Всенародною власнiстю, мiсцевою громадою, мати iншi владнi повноваження, крiм випадкiв, коли малозначимий злочинець довiв своє виправлення своїми справами мiсцевiй громадi, та прощений Народовладдям України.
  Списки малозначимих злочинцiв, якi виправилися, подаються мiсцевими громадами наприкiнцi року на Народовладне голосування, яке вирiшує: хто з малозначимих злочинцiв, котрi виправилися, може бути прощений та зареєстрований як учасник Народовладдя.
  Всi злочинцi, а також помилково засудженi громадяни, - мають довiчну загальнодоступну iсторiю всiх своїх судимостей у паспортi та в базi ВКП-С.
  Цей пункт 8.10.1. Конституцiї не може бути вилучений або змiнений.
  
  8.10.2. Позбавленi прав Народовладдя та владних повноважень українськi громадяни-злочинцi вважаються частиною Українського Народу, якщо вiдповiдають визначенню Українського Народу, i можуть брати участь в опитуваннях Народної думки, а також користуватись даними ВКП-С через дзеркало сайту ВКП-С або через iншi антихакерскi пристрої, вiдповiдно до свого обмеженого рiвня доступу.
  8.10.3. Право Народовладдя громадян України, (якi не вчиняють злочинiв, але чиї дiї явно суперечать українськiй ментальностi або здоровiй людськiй нравственостi), може тимчасово припинятись судом:
  (1) Українська ментальнiсть - це справедливiсть, антипаразитизм, любов до Українського Народу i прагнення розвивати у собi гарнi людськi якостi замiсть поганих якостей, зазначених у Главi 2 цiєї Конституцiї.
  (2) Дiї людей явно не суперечать Українськiй ментальностi, якщо в їх основi є справедливiсть, антипаразитизм та любов до Українського народу.
  (3) Справедливiсть i антипаразитизм визначаються перед видачею громадянину України прав Народовладдя, а пiсля цього - на початку кожного наступного року, бiльшiстю значимих фактiв та записiв ВКП-С та особистого навчально-трудового портфолiо громадянина України, а також за значимими вчинками людини, що вiдомi українським громадам за мiсцем проживання, навчання та роботи, згiдно правової процедури України.
  (4) Любов до Українського народу не означає любов до кожного представника українського народу чи обов'язкове використання української мови, але пiдтверджується вчинками та працею на благо Українського народу, та вважається присутньою, поки зворотнє не встановить суд України, або не доведе сама людина.
  (5) Нравствене нездоров'я людини i громадянина - це наявнiсть поганих людських якостей iз пункту 2.6.2. цiєї Конституцiї в такому ступенi, який виключає для носiя цих якостей можливiсть владних повноважень. Нравствене нездоров'я людини визначається судом - iз залученням Громадськостi, що знає цю людину.
  (6) Суди України зобов'язанi розглядати справи про тимчасове призупинення прав Народовладдя або оспорювання таких обмежень - публiчно, за прискореною процедурою, протягом трьох робочих днiв з моменту звернення зацiкавленої сторони.
  (7) Строк можливого тимчасового обмеження права Народовладдя за дiї проти української ментальностi чи нравственостi - до 1 року з моменту припинення цих дiй.
  
  8.11. Український Народ i учасники Народовладдя постiйно навчаються Народовладдю по мiрi користування ВКП-С, для того щоб вмiти контролювати Другорядну владу Експертiв.
  8.12. Обов'язки Народовладдя розподiленi у ВКП-С мiж усiма Учасниками Народовладдя по мiрi їх сил, можливостей, бажань таким чином, щоб не вiднiмати багато часу вiд професiйного та особистого життя кожного Учасника.
  
  8.13. ВКП-С дає учасникам Народовладдя:
  8.13.1. Бачити усю iнформацiю ВКП-С, проводити у ВКП-С онлайн-опитування, голосувати онлайн - вiдкритим поiменним голосуванням;
  8.13.2. Бiльшiстю голосiв учасникiв Народовладдя (у будь-якiй формi голосування) - визначати коло питань, з яких встановлюється обов'язкове голосування усiх учасникiв Народовладдя України;
  8.13.3. Скликати i проводити Всеукраїнськi та мiсцевi Референдуми, Всеукраїнськi та мiсцевi вибори, Всеукраїнськi Трудовi Конкурси - у реалi чи онлайн, та голосувати на них - вiдкритим поiменним голосуванням;
  8.13.4. Створювати та затверджувати Плани розвитку України та Вiдновлення Природи України, Архiтектурнi та ландшафтнi Плани України - на 1, 10, 100 рокiв;
  8.13.5. Складати Плани створення Благ через особистi електроннi споживчi кошики i особистi електроннi гаманцi, розраховувати бюджети виробництва Благ;
  8.13.6. Планувати обсяги Української Працi - вiдповiдно до Списку потреб Українського Народу та Плану створення Благ;
  8.13.7. Складати, змiнювати, контролювати Державний бюджет та мiсцевi бюджети;
  8.13.8. Контролювати Всенароднi Ресурси, Прибутки, Цiнностi та керувати ними;
  8.13.9. Схвалювати, вiдхиляти, змiнювати: Мiжнароднi договори, Українськi Закони, акти Права - бiльшiстю усiх дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя України;
  8.13.10. Слiдкувати за динамiчною рiвновагою витрати-вiдновлення Природних Ресурсiв України;
  8.13.11. Захищати вiд знищення живу Природу України, її флору та фауну;
  8.13.12. Забороняти вирубку лiсiв та нерозумну витрату iнших Природних Ресурсiв: особливо повiтряних, водних, ґрунтових, земельних, пiдземних;
  8.13.13. Визначати щорiчнi Квоти видобутку Природних Ресурсiв та щорiчнi Квоти їх вiдновлення;
  8.13.14. Контролювати видачу лiцензiй Природокорисувачам, накладати вето на лiцензiї чи анулювати лiцензiї Природокористувачiв iз поганою чи сумнiвною iсторiєю природокористування;
  8.13.15. Закривати шкiдливi виробництва на територiї України та зобов'язувати пiдприємцiв переводити свої Грошi та свiй Капiтал українського походження - iз токсичних сфер до екологiчних сфер України;
  8.13.16. Скорочувати або забороняти: виробництво в Українi шкiдливих токсичних товарiв, у першу чергу з продуктiв харчування, добрив, лiкiв, пакувальних матерiалiв, а також скорочувати чи забороняти масове ввезення таких шкiдливих токсичних товарiв до України;
  8.13.17. Стежити за рiвноцiннiстю обмiну українських Ресурсiв та Благ на iноземнi ресурси i блага - у Єдиному Українському Реєстрi iмпортно-експертних операцiй, блокувати нерiвноцiнний обмiн;
  8.13.18. Регулювати внутрiшнi та зовнiшнi цiни у випадках, передбачених цiєю Конституцiєю;
  8.13.19. Блокувати незаконний вивiз капiталiв, iнших цiнностей українського походження за кордон;
  8.13.20. Контролювати правила Концентрацiї Капiталу: в Українськiй Природi, в iншiй Всенароднiй власностi України, в особистiй власностi;
  8.13.21. Перевiряти законнiсть збагачення учасникiв Народовладдя, експертiв Другорядної влади, великих власникiв українського, iноземного, мiжнародного та змiшаного Капiталу;
  8.13.22. Перевiряти справедливiсть та чеснiсть рiшень органiв та експертiв Другорядної влади, у тому числi правоохоронної системи: вiд слiдчих до суддiв Верховного та Конституцiйного суду;
  8.13.23. Вибирати всiх Експертiв Другорядної Влади;
  
  8.13.24. Право учасникiв Народовладдя будь-якої мiсцевої громади бiльшiстю голосiв, (iз наступним винесенням цього на добровiльне чи обов'язкове голосування усiх учасникiв Народовладдя України), - блокувати чи скасовувати рiшення Експертiв Другорядної влади будь-якого рiвня:
  (1) якщо рiшення Експерта суперечить його конкурсному проекту, або
  (2) якщо рiшення Експерта заважає iншим владним конкурсним проектам-переможцям, або
  (3) якщо рiшення Експерта явно порушує волю Народовладдя, або Загальну Справедливiсть, або Закон в Українi (при цьому блокування чи скасування судового рiшення завжди застосовується разом iз пiдпунктом 8.13.25.(3)); або
  (4) якщо рiшення Експерта показує його невiдповiднiсть займанiй посадi; або
  (5) якщо є невiдкладна необхiднiсть прийняти бiльш правильне i краще рiшення у добропорядних iнтересах Українського Народу;
  
  8.13.25. Повноважним складом Народовладдя (згiдно пунктiв 8.13.24. i 8.13.2.) - замiсть заблокованих або скасованих рiшень Другорядної влади, приймати iншi Народовладнi рiшення, якi краще вiдповiдають ситуацiї та є кращими для Українського народу:
  (1) шляхом прямого Народовладного рiшення,
  (2) шляхом Народовладного вибору iншого Експертно-Конкурсного рiшення,
  (3) шляхом Народовладного призначення Народовладних запобiжних мiр i термiнового судового перегляду явно несправедливих чи явно незаконних рiшень судiв - iншим складом суддiв: за участю чи без участi народних присяжних.
  
  8.13.26. У випадках передбачених пiдпунктами (1)-(4) пункту 8.13.24. цiєї Конституцiї, - достроково звiльняти Експертiв Другорядної Влади, замiняючи звiльнених Експертiв наступними (чи близькими за якiстю) фiналiстами того ж Всеукраїнського Конкурсу, найбiльш пiдходящими для поставленої задачi;
  8.13.27. Визначати кiлькiсть усiх щорiчних та багаторiчних Експертiв-трудiвникiв Другорядної влади, їх спiльний зарплатний Фонд та зарплату кожного з них;
  8.13.28. Контролювати виконання Експертами-трудiвниками щорiчних та постiйних Державних задач i Планiв;
  8.13.29. Продовжувати термiн служби Експертiв Другорядної влади на наступному щорiчному Всеукраїнському Конкурсi, якщо проект Експертiв: успiшно виконаний, є необхiднiсть продовжити успiх Проекту на наступний рiк, а iншi учасники Всеукраїнського Конкурсу в тiй самiй категорiї Експертiв Другорядної влади не пропонують кращих рiшень;
  8.13.30. Вирiшувати питання прощення малозначимих злочинцiв для вiдновлення їх у правах Народовладдя;
  8.13.31. Вирiшувати питання амнiстiї всiх злочинцiв;
  8.13.32. Вирiшувати iншi питання, якi Народовладдя вiднесе до своїх повноважень.
  
  8.14. Особливостi вiдносин Народовладдя, Другорядної влади та Вищих Стратегiв:
  
  8.14.1. Другорядна Влада вибирається виключно з числа учасникiв Народовладдя (iз дiючим статусом "Учасник Народовладдя"), якi не обмеженi у правi Народовладдя та правi Другорядної Влади.
  8.14.2. Усi Експерти-трудiвники Другорядної влади одночасно є учасниками Народовладдя та можуть брати участь в Народовладдi.
  8.14.3. Експерти-трудiвники Державної Другорядної влади в залежностi вiд задач, якi вони вирiшують, є: Багаторiчними Стратегами, Багаторiчними Тактиками, Щорiчними Тактиками або Винахiдниками Стратегiй:
  (1) Багаторiчнi стратеги - Президент i Законодавцi України, Голови органiв мiсцевого самоврядування, Орган контролю над Релiгiями;
  (2) Багаторiчнi тактики - мiнiстри, прокурори, мiлiцiонери, суддi, вiйськовi, а також Експерти-трудiвники: банкiв, ЗМI, митницi, податкiв, Органiв контролю Ресурсiв;
  (3) Щорiчнi Тактики - експерти-трудiвники, проект яких обраний Народовладдям для конкретної короткострокової задачi, зазначеної Народовладдям у Планах України;
  (4) Винахiдники Стратегiй - щорiчна категорiя Всеукраїнського Трудового Конкурсу Другорядної влади, у якiй експерти-трудiвники пропонують новi Стратегiчнi рiшення-проекти для України, а Народовладдя разом з Експертами Другорядної влади обирають з них необхiднi та кориснi.
  
  8.14.4. Окремо вiд Народовладдя та Другорядної влади стоять Вищi Стратеги України:
  
  (1) Вищi Стратеги України - кращi трудiвники-практики України, що довели Українському народу свої найвищi людськi якостi, непiдкупнiсть, найвищi знання професiї та свiтоустрою, життєву мудрiсть.
  (2) Вищi Стратеги України - Хранителi Вищого знання та Вищих духовних цiнностей iз людей Українського народу, якi не є офiцiйною Державною Владою, не працюють за матерiальнi блага, не є матерiально зацiкавленими людьми, мають безумовний авторитет в Українського народу та в Української Влади та надають їм допомогу безкорисно, визначаються за своїми справами та можливостями, недоступними звичайним людям.
  (3) Вищi Стратеги України з метою державної безпеки нiде не позначенi як Вищi Стратеги України: всi, кому вiдома їх таємниця, зобов'язанi зберiгати її як державну.
  (4) Вищi Стратеги України згадуються у цiй Конституцiї, оскiльки вони мають з'явитися по мiрi реалiзацiї цiєї Конституцiї, росту справжньої освiти, духовного розвитку Українського народу, i тому що Український народ має знати правильнi ознаки Вищої влади - якостi Вищих стратегiв.
  
  8.15. Вибори Експертiв-трудiвникiв Другорядної влади на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi:
  
  8.15.1. При пiдготовцi Конкурсу, Народовладдя визначає конкретнi задачi, якi потрiбно вирiшити майбутнiм представникам Другорядної влади - вiд Президента до Експертiв-трудiвникiв початкової ланки.
  8.15.2. Будь-який Експерт-трудiвник Другорядної влади вибирається не для того, щоб вiдстоювати iнтереси одних громадян на шкоду iншим, але щоб допомогти усiм громадянам України, та вирiшити задачi iз Всеукраїнського Списку першочергових задач - без шкоди для iнших задач цього Списку.
  8.15.3. Всi конкурсанти-кандидати в Експерти-трудiвники Другорядної влади подають на Конкурс: свiй проект - конкретнi технiчнi i соцiальнi рiшення конкурсної задачi, вiдео-презентацiю свого проекту i своєї бiографiї, резюме i вибiрку iз свого профiлю у ВКП-С.
  8.15.4. Кожний конкурсант-кандидат в Експерти-трудiвники повинен бути Експертом-трудiвником у Конкурснiй задачi свого Конкурсного проекту, мати практичнi вмiння, знання та успiхи в роботi з нею.
  8.15.5. Кожний конкурсант-кандидат в Експерти-трудiвники Другорядної влади повинен наглядно показати i довести на Конкурсi свiй спосiб рiшення конкретних конкурсних задач, своє практичне вмiння вирiшити конкурснi задачi i втiлити свiй проект в життя, своє умiння працювати в командi з iншими Експертами: дружно, з розумiнням, продуктивно, не заважаючи iншим Експертам вирiшувати їх задачi.
  8.15.6. Всеукраїнський публiчний Конкурс Другорядної влади - транслює онлайн, у режимi реального часу, вiдео-презентацiї усiх конкурсантiв-кандидатiв - окремо по кожнiй категорiї Експертiв-трудiвникiв, в днi спецiально визначенi для кожної категорiї.
  8.15.7. Незалежно вiд поставлених на Конкурс задач, Багаторiчнi Стратеги Другорядної Влади: Президент, Законодавцi, Голови мiсцевого самоврядування, експерти Органу контролю над Релiгiями, повиннi знати та вмiти як:
  (1) захистити Український народ вiд вiйни (силової, економiчної, репродуктивної, бактерiологiчної, iнформацiйної, культурної);
  (2) пiдвищити врожайнiсть землi без втрати якостей землi та її плодiв;
  (3) скоротити витрату Ресурсiв без шкоди для життєзабезпечення людей;
  (4) очистити землю, воду, повiтря, природу вiд отруйних вiдходiв людей i технiки;
  (5) убезпечити ВКП-С вiд випадкових i невипадкових загроз;
  (6) покращити фiзичне, психiчне та нравствене здоров'я людей;
  (7) полiпшити освiту i душевне зростання людей;
  (8) гасити суспiльнi конфлiкти та запобiгати їх повторенню.
  
  8.15.8. На Конкурсi, Народовладдя безпосереднє вибирає кожного переможця Конкурсу (всiх Експертiв-трудiвникiв Другорядної влади) - пiд конкретнi задачi або конкретну професiю, спостерiгаючи онлайн-випробування конкурсних проектiв або онлайн-екзамени конкурсантiв, спираючись на свiй здоровий глузд та особистий досвiд, а також орiєнтуючись на оцiнки членiв Конкурсних комiсiй та оцiнки учасникiв Народовладдя - професiоналiв у конкретнiй темi голосування.
  
  8.16. Оцiнка народовладних голосувань:
  
  8.16.1. Кожний учасник Народовладдя має статус експерта конкретної корисної професiї, i додатково свiй експертний та соцiальний ранг - вiд 1 до 8 балiв за 8-бальною системою, у залежностi вiд своєї працi, знань, практичної користi, своєї репутацiї серед людей i своїх гарних людських якостей.
  8.16.2. Конкурснi Комiсiї Всеукраїнського Конкурсу обираються Народовладдям iз кращих добропорядних професiоналiв iз учасникiв Народовладдя.
  8.16.3. Добропоряднi професiонали - це учасники Народовладдя з високим соцiальним та професiйним рейтингом.
  8.16.4. Своє право Народовладдя учасники Народовладдя здiйснюють через свої авторизованi по паспорту профiлi у ВКП-С, шляхом вiдкритого не-анонiмного поiменного онлайн-голосуваннi, зi збереженням результатiв: у Загальнiй базi ВКП-С, в особистому профiлi кожного учасника Народовладдя та в резервних копiях профiлiв в автономному сховищi.
  8.16.5. Для простоти пiдрахункiв результатiв Народовладних голосувань, кожний учасник Народовладдя має 1 голос.
  
  8.16.6. Результати кожного Народовладного голосування пiдраховуються ВКП-С в 3 етапи:
  (1) 1-й етап - простий загальний пiдрахунок голосiв за принципом: 1 людина = 1 голос (у Таблицi Голосування 1);
  (2) 2-й етап - зважування голосу кожного учасника Народовладдя 3 рази: 1-й раз - за професiйним рангом його професiї, 2-й раз - за його особистим соцiальним рангом, 3-й раз - за його професiйним рангом у конкретному питаннi голосування, який кожний учасник Народовладдя визначає сам вiд 1 до 8 балiв (якщо тiльки ВКП-С автоматично не визначила експертний ранг Учасника Народовладного Голосування, який голосує з питання його професiї чи близького роду дiяльностi), (у Таблицi Голосування 2).
  (3) Кожний учасник 2-го етапу Народовладного голосування має стiльки голосiв - скiльки в нього балiв у професiйному ранзi, соцiальному ранзi, та експертному ранзi з питання голосування.
  (4) Таблиця голосування у формi потрiйної карти України показує у кольоровому виглядi результати Голосування де: червоний колiр = 1 балу, оранжевий = 2 балам, жовтий = 3 балам, зелений = 4 балам, блакитний = 5 балам, синiй = 6 балам, фiолетовий = 7 балам, бiлий = 8 балам.
  (5) З правого боку вiд потрiйної Карти України показуються результати потрiйного "зважування" першого голосування, з видiленою текстовою iнформацiєю (праворуч уверху) про те, як голосували учасники професiйно близькi до питання Голосування.
  (6) Мiж 2-м i 3-м етапом Народовладного голосування - висловлюють свою думку члени Конкурсних комiсiй Всеукраїнського Конкурсу та добропоряднi експерти.
  (7) Конкурснi комiсiї та добропоряднi експерти голосують на 1-му етапi та зважуються на 2-му етапi - як i всi iншi учасники Народовладдя: результати їх голосування вiдображаються у загальному порядку в Таблицях Голосування 1 i 2.
  (8) Додатково, результати голосування членiв Комiсiй Всеукраїнського конкурсу та добропорядних експертiв дублюються у Таблицю Голосування 3, де вони рекомендують Народовладдю переможцiв Конкурсу та письмово оцiнюють всi конкурснi проекти.
  (9) Таблиця Голосування 3, з результатами голосування та думками тих, хто голосував, показується Народовладдю окремо.
  (10) 3-й етап - Учасники Народовладного Голосування знайомляться з усiма Таблицями Голосувань, письмовою думкою членiв Конкурсних комiсiй та добропорядних експертiв, обмiрковують результати, обговорюють при необхiдностi питання, що виникли, та голосують другий раз - за принципом: 1 людина = 1 голос.
  
  8.16.7. Раз на рiк Учасники Народовладдя разом iз ВКП-С оцiнюють всю iнформацiю по Всеукраїнському Конкурсу Другорядної влади, та обирають кращi рiшення по кожнiй конкурснiй задачi та переможцiв Конкурсу - авторiв кращих рiшень, якi безпосередньо вiдповiдають за реалiзацiю конкурсної задачi та свого конкурсного проекту.
  8.16.8. В процесi визначення усiх переможцiв, перед затвердженням їх Спiльного перелiку, ВКП-Симбiоз прораховує сумiснiсть усiх проектiв-переможцiв та їх сумiсну виконуванiсть, i допомагає Учасникам Народовладдя вибрати усi Конкурснi проекти-переможцi так, щоб цi Конкурснi проекти не знищували ефект одне одного.
  
  8.17. Людська Сумiснiсть переможцiв Конкурсу Другорядної влади:
  8.17.1. Пiсля вибору всiх Конкурсних проектiв-переможцiв, їх автори зустрiчаються всi разом у реальному життi, знайомляться одне з одним та обговорюють, як їм взаємодiяти при реалiзацiї своїх Конкурсних Проектiв так, щоб це не заважало, а допомагало рiшенню iнших Конкурсних проектiв (iз Спiльного списку Конкурсних задач).
  8.17.2. Якщо при особистому знайомствi, чи пiзнiше в ходi роботи, будуть виявленi: поганi особистi якостi окремого переможця Конкурсу Другорядної влади, чи його нездатнiсть спiвпрацювати по Спiльному списку задач i працювати у командi, чи його нездатнiсть реалiзувати свiй Проект, то його проект-переможець може бути використаний без його участi - за спiврозмiрну справедливу винагороду.
  Народовладдя, на мiсце автора-переможця, може вибрати iншого конкурсанта iз кращою людською та командною сумiснiстю, iз кращими людськими якостями, i з найбiльш близьким та найбiльше високо оцiненим Конкурсним проектом.
  По-людськи несумiсний Експерт Другорядної влади може залишитися, якщо вiн може запропонувати замiсть своєї замiни iнший пiдходящий спосiб виправлення ситуацiї, i його пiдтримають у цьому бiльшiсть iнших Експертiв Другорядної Влади, з якими вiн спiлкується i з якими тiсно пов'язаний його Проект.
  8.17.3. Людська сумiснiсть Експертiв-трудiвникiв Другорядної влади, i швидкий метод замiни по-людськи несумiсних Експертiв, дозволить Народовладдю та Другоряднiй владi швидко та якiсно реалiзовувати Спiльний Список Конкурсних задач.
  
  8.18. Вiдповiдальнiсть Експертiв-трудiвникiв Другорядної влади:
  8.18.1. Кожний Експерт-трудiвник Другорядної влади несе особисту вiдповiдальнiсть за реалiзацiю свого Конкурсного проекту, за свою здатнiсть спiвпрацювати по Спiльному списку задач, а також за псування чужого Конкурсного проекту будь-яким способом: втручанням, або невиконанням своєї частини колективної командної роботи, - i може бути звiльнений Народовладдям.
  8.18.2. Розмiр та спосiб вiдповiдальностi визначаються Законом та судом, i додатково до цього можуть справедливо коректуватися Народовладдям - у залежностi вiд ситуацiї i провини кожного Експерта Другорядної влади, а також вiд особистих можливостей Експерта вiдповiдати за свої дiї та виправляти їх.
  8.18.3. Народовладдя може застосовувати до Експертiв, що завинили, будь-яку комбiнацiю пунктiв 8.13.24., 8.13.25., 8.13.26. цiєї Конституцiї.
  
  8.19. Народовладдя зобов'язане очищати Другорядну владу вiд гiрших, зайвих Експертiв та вiд зайвих структур - у ходi Всеукраїнського публiчного Конкурсу "Кращi та Гiршi Експерти Року", який транслюється онлайн в режимi реального часу.
  
  8.20. Експерти-трудiвники Другорядної влади не мають прямого доступу до розподiлу державних чи суспiльних коштiв: ресурсiв, грошей, благ, - без згоди Народовладдя та порiвняльного аналiзу ВКП-С:
  8.20.1. Кошти на реалiзацiю Конкурсних проектiв та бюджетних планiв експертам видiляє "Електронний бюджет" ВКП-С разом iз Народовладдям по частинах - суворо у вiдповiдностi зi Списком першочергових задач та видаткових планiв Бюджетiв i Конкурсних проектiв.
  8.20.2. Пiсля включення Експертом кнопки "Розподiлити Кошти (Засоби)", переказ коштiв (засобiв) автоматично блокується програмою "Електронний бюджет ВКП-С", яка перевiряє цiльову та кiлькiсну вiдповiднiсть витрати - Конкурсному проекту чи Бюджетному Плану;
  8.20.3. Одночасно iз цим, ВКП-С порiвнює Запит Експерта на конкретну витрату коштiв (засобiв) - iз якiстю товарiв та послуг усiх вiдомих їй виробникiв.
  ВКП-С знаходить кращi товари (послуги) - за параметрами "цiна: якiсть: соцiально-екологiчний рейтинг виробника", та не знiмає блокування на конкретну витрату засобiв, якщо параметри конкретної витрати гiрше параметрiв товарiв (послуг), знайдених ВКП-С.
  8.20.4. Переказ податкiв у Державний бюджет i мiсцевi бюджети, а також витрата податкiв iз бюджетiв, вiдбувається по мiрi того, як кожний платник податкiв України пiдтверджує переказ i витрату своєї частини податкiв - своїм електронним ключем вiд своїх грошово-податкових скриньок.
  8.20.5. Кошти на витрати, незапланованi у Бюджетних планах та Конкурсних проектах, видiляються за згодою Народовладдя, пiсля порiвняльного аналiзу ВКП-С за такою ж процедурою, як i при запланованих витратах.
  
  8.21. Народовладдя для iноземцiв, якi стали частиною Українського народу:
  8.21.1. Подача iноземцями заявки на українське громадянство означає їх бажання стати частиною Українського Народу та одержати в майбутньому право Народовладдя, тому ментальнiсть iноземцiв перевiряється до видачi їм українського громадянства.
  8.21.2. Iноземцi не можуть одержати вид на проживання в Українi чи громадянство України, якщо їх духовнi цiнностi та дiї явно суперечать українськiй ментальностi.
  8.21.3. Благонадiйнiсть i ментальнiсть iноземцiв, що подали заявку на одержання українського громадянства чи виду на проживання в Українi, перевiряється за значущими фактами їх життя на територiї iнших країн, за фактами iсторiї сiм'ї, нацiональностi, раси iноземцiв, а також за фактами проживання та працi iноземцiв на територiї України.
  8.21.4. Строк постiйного проживання та корисної працi в Українi для одержання iноземцем Українського громадянства - 8 рокiв.
  8.21.5. Строк постiйного проживання та корисної працi в Українi для одержання iноземцем виду на проживання - 5 рокiв.
  8.21.6. Якщо на батькiвщинi iноземця прийнято бiльш тривалий строк видачi громадянства чи виду на проживання, то для перевiрки благонадiйностi та ментальностi iноземця використовується цей бiльший строк.
  8.21.7. Українське громадянство видається пiсля офiцiйного пiдтвердження уповноваженими державними органами iнших країн скасування усiх iноземних громадянств.
  Для виконання цього пункту Конституцiї Україна укладає з усiма країнами свiту двостороннi мiжнароднi договори.
  8.21.8. Для якiсного виявлення антиукраїнської ментальностi, встановлюється бiологiчна нацiональнiсть i раса iноземця:
  (1) Особливо ретельно перевiряється ментальнiсть людей iноземних нацiональностей i рас, релiгiя чи нацiональна iсторiя яких пов'язана iз недавнiм рабством, людожерством, жертвоприношенням, богообранiстю, релiгiйними воєнними завоюваннями, паразитуванням, гнобленням жiнок.
  (2) Бiологiчна нацiональнiсть: українська, iноземна, змiшана, i раса: бiла, жовта, червона, чорна, змiшана - пiдтверджуються зовнiшнiми даними, а також документами батькiв i предкiв, а у випадку обґрунтованих сумнiвiв перевiряється ДНК-експертизою.
  (3) Графа "бiологiчна нацiональнiсть i раса" у паспортi громадянина мiстить данi про бiологiчну нацiональнiсть i расу власника паспорта, його батькiв, дiдусiв-бабусь, i може за бажанням власника паспорта мiстити данi про бiологiчну нацiональнiсть його бiльш давнiх предкiв.
  
  8.22. Бiологiчна нацiональнiсть i раса не можуть бути причиною дискримiнацiї i є Загальнообов'язковою публiчною iнформацiєю кожного жителя України, зареєстрованого у ВКП-С.
  Статистика ВКП-С про поводження представникiв кожної раси та нацiональностi в Українi необхiдна для виправлення можливого колективного поганого поводження окремих нацiональних меншин - тому що тiльки точна картина правопорушень з розбивкою по нацiональностях може бути основою для справедливих зворотних заходiв Держави у вiдповiдь.
  
  
  ј В: ЗАКОНОДАВЦI УКРАЇНИ
  
  8.23. Народовладдя i Верховна Рада України - єдинi органи законодавчої влади в Українi.
  8.24. Для конкретизацiї цiєї Конституцiї Законами i правовими актами, створюється Комп'ютерна Програма Українського Права, здатна автоматично вiдслiдковувати необхiднiсть змiн та спрощень усiєї Правової бази.
  Все письмове право України має бути ясним, коротким, неускладненим, зрозумiлим без зусиль - для усiх повнолiтнiх розумово повноцiнних громадян України.
  Основи всього письмового права мають бути синтезованi у такий короткий текст Усного права, щоб його могли зрозумiти i вивчити напам'ять усi розумово повноцiннi громадяни України з 16 рокiв.
  Перетворення величезних обсягiв законодавства, написаного на основi старої Конституцiї - у короткi Закони i Правила - повинне досягатися без шкоди для людяностi людей, за допомогою Технологiй не-техногенної культури, якi не суперечать данiй Конституцiї.
  Технологiї не-техногенної культури - кожна окремо i всi разом - це такi технологiї, якi не змiнюють суть живої Природи, не порушують свободу волi, ставлять на перше мiсце гармонiчнi вiдносини людей та Природи, розвиток гарних душевних якостей людей, i тiльки потiм - технiчний прогрес.
  8.25. Законодавча робота - пiсля визначеного етапу Суспiльного та Технiчного розвитку має бути максимально скорочена: Закони мають створюватись кращими юристами країни - на прохання населення, яке висловлене онлайн на Всеукраїнськiй Форум-Радi. Кращий законопроект обирається народом України на Всеукраїнському конкурсi.
  8.26. Кiлькiсний та якiсний склад Верховної Ради України визначається Народовладдям щорiчно на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi як конституцiйний склад - у дiапазонi вiд 160 до 360 Законодавцiв, у залежностi вiд:
  8.26.1. Списку першочергових прiоритетних задач, поставлених Народовладдям на Конкурс пiсля Нового року;
  8.26.2. конкретних потреб Українського народу в оновленнi українського законодавства на поточний рiк,
  8.26.3. талантiв дiючих Законодавцiв та кандидатiв у Законодавцi, якi подали свої проекти на Конкурс.
  8.27. Строк роботи кожного Законодавця України щорiчно продовжується, чи не продовжується Народовладдям вiдповiдно до пунктiв 8.13.29., 8.13.26. Конституцiї, i залежить вiд того, наскiльки добре кожний Законодавець виконує свою роботу, свiй Конкурсний проект, волю Народовладдя, наскiльки вiн береже справедливiсть у Державi та зберiгає вiрнiсть iнтересам Українського народу.
  5-рiчний термiн повноважень Верховної Ради України, прийнятий ранiше у старiй Конституцiї України, не встановлений у цiй Конституцiї, тому що кожний Законодавець повинен пройти випробувальний строк у своїй роботi, i може бути вiдкликаний у будь-який час Народовладдям, якщо не буде усiма силами намагатися якiсно виконати свої обов'язки.
  8.28. У Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Законодавцiв може брати участь людина iз Українського народу з правом Народовладдя, яка не обмежена у правi на Владу цiєю Конституцiєю i на момент Всеукраїнського Трудового Конкурсу не менше 8 рокiв постiйно проживає i працює в Українi на благо Українського народу.
  8.29. Повноваження Законодавцiв визначаються Конституцiєю та Народовладдям України.
  8.30. Черговi вибори у Верховну Раду України проходять пiсля Щорiчного Звiту Законодавцiв про їх законодавчу роботу та Народовладного Аудиту їх дiяльностi за рiк.
  8.31. Позачерговi вибори у Верховну Раду України призначаються Президентом України чи Народовладдям i проводяться у перiод 60 днiв з дня опублiкування рiшення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.
  8.32. Порядок проведення Всеукраїнського Трудового Конкурсу для вибору Законодавцiв встановлюється Народовладдям.
  8.33. Законодавцi України здiйснюють свої повноваження на постiйнiй основi - протягом строку дiї своїх повноважень, i вiдповiдно до свого Конкурсного Проекту.
  8.34. Посада "Законодавець України" несумiсна з iншими владними i представницькими посадами крiм посади "Учасник Народовладдя" та з iншими джерелами доходiв, як в Українi, так i за кордоном, - крiм зарплати Законодавця, визначеної Всеукраїнським Трудовим Конкурсом.
  Зарплата конкретного Законодавця може скорочуватись або збiльшуватись Народовладдям у залежностi вiд успiхiв законодавця.
  Законодавцi України не можуть займати iншi оплачуванi або неоплачуванi посади, займатися iншою оплачуваною дiяльнiстю або пiдприємництвом, входити до складу власникiв, або керiвникiв, або до спостережної ради будь-якого комерцiйного або некомерцiйного пiдприємства або органiзацiї - як в Українi, так i за кордоном.
  Законодавцi України можуть займатися безкоштовною викладацькою, науковою i творчою дiяльнiстю.
  Вимоги про несумiснiсть посади "Законодавець" з iншими видами дiяльностi встановлюються Народовладдям.
  У випадку порушення Законодавцем вимог про несумiснiсть посади "Законодавець" з iншими видами дiяльностi, Законодавець зобов'язаний негайно скласти свої повноваження Законодавця.
  8.35. Перед вступом на посаду, Законодавцi України приносять перед Верховною Радою України та народом України таку присягу: (1)
  "Клянуся своїм життям i честю, у вiрностi Українi та Українському Народу, а також у тому, що в мене не було, немає, i не буде iнших клятв, якi суперечать цiй Клятвi: (2)
  Зобов'язуюся усiма своїми дiями вiдстоювати незалежнiсть України, збереження Української Природи, життя та блага Українського народу. (3)
  Клянуся дотримувати, зберiгати та захищати Справедливiсть, Конституцiю України, волю Народовладдя, свої обов'язки, закони України, добропоряднi iнтереси Українського народу та всiх громадян України". (4)
  Присягу зачитує i скрiплює своїм пiдписом кожний Законодавець України, починаючи iз найстарших за вiком i закiнчуючи наймолодшими, перед вiдкриттям першого загального зiбрання новообраної Верховної Ради України. (5)
  Вiдмова зачитати та пiдписати присягу тягне втрату посади Законодавця. (6)
  Повноваження Законодавцiв починаються з моменту принесення присяги. (7)
  8.36. Законодавцi України несуть юридичну вiдповiдальнiсть за свої особистi голосування у вiдповiдностi до свого Конкурсного проекту, за свою особисту роботу у командi Верховної Ради України, за свої справи, особистi висловлювання, образи та наклеп - у Верховнiй Радi України та за її межами.
  Законодавцi України притягуються до кримiнальної вiдповiдальностi, затримуються чи заарештовуються за свої посадовi або iншi злочини на загальних пiдставах, але iз пiдвищеними заходами безпеки для Законодавцiв: за збереження життя, здоров'я, пам'ятi Законодавця в його кримiнальному процесi, за навмисно неправдиве кримiнальне переслiдування Законодавця або членiв його родини, всi причетнi особи i правозахисники несуть кримiнальну вiдповiдальнiсть, - аж до самої смертної кари.
  8.37. Повноваження Законодавця України припиняються з моменту:
  8.37.1. закiнчення строкiв повноваження Верховної Ради України чи конкретного Законодавця;
  8.37.2. дострокового звiльнення Законодавця Народовладдям вiдповiдно до пунктiв 8.13.26., 8.18., 8.19. цiєї Конституцiї;
  8.37.3. дострокового складення повноважень Законодавця за його особистою заявою;
  8.37.4. набуття законної сили обвинувальним вироком щодо Законодавця;
  8.37.5. припинення Українського громадянства Законодавця чи його виїзду на постiйне проживання за межi України;
  8.37.6. визнання Законодавця судом недiєздатним чи безвiсно вiдсутнiм.
  
  8.38. Конкурсний Проект Законодавця не припиняється у зв'язку зi смертю, безвiсною вiдсутнiстю, хворобою чи припиненням строку його повноважень, якщо Народовладдя вважає потрiбним продовжити проект i знаходить для реалiзацiї проекту достойного наступника - серед дiючих Законодавцiв або серед учасникiв нових i минулих Всеукраїнських Трудових Конкурсiв, найбiльш пiдходящих для Проекту.
  
  8.39. Законодавцi у Верховнiй Радi України приймають Закони i роблять свою iншу роботу щорiчно, з перервою на лiтнi та зимовi канiкули.
  Верховна Рада України є повноважною за умови перемоги на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi достатнього числа Законодавцiв, чиї Конкурснi Проекти вирiшують не менш двох третин задач Спiльного Списку Задач, оголошеного у якостi завдання на Всеукраїнському Конкурсi Законодавцiв.
  Верховна Рада України збирається на першi загальнi збори наступного дня пiсля офiцiйного оголошення результатiв Всеукраїнського Трудового Конкурсу Другорядної влади для Законодавцiв.
  Черговi загальнi збори Верховної Ради України починаються у перший вiвторок лютого та перший вiвторок вересня кожного року, i проходять за щомiсячним розкладом - не менш чотирьох мiсяцiв поспiль.
  8.40. Позачерговi загальнi збори Верховної Ради України, iз зазначенням порядку денного, скликаються Народовладдям, Головою Верховної Ради України на вимогу Президента України, чи на вимогу не менш третини Законодавцiв України вiд конституцiйного складу Верховної Ради України.
  8.41. У випадку оголошення указу Президента України про введення воєнного чи надзвичайного стану в Українi чи в окремих її мiсцевостях, Верховна Рада України збирається на загальнi збори негайно без скликання.
  8.42. У випадку закiнчення строку повноважень Законодавцiв пiд час дiї воєнного чи надзвичайного стану, повноваження цих Законодавцiв продовжуються до дня присяги Законодавцiв нового Конкурсного вiдбору, який проходить пiсля скасування воєнного чи надзвичайного стану.
  У виняткових випадках: заради збереження Держави Україна, Всеукраїнський Трудовий Конкурс нових Законодавцiв може бути проведений пiд час воєнного або надзвичайного стану, якщо Народовладдя знайде можливiсть провести його справедливо.
  8.43. Порядок роботи Верховної Ради України встановлюється Конституцiєю України та Регламентом Верховної Ради України, який при необхiдностi може бути змiнений Народовладдям.
  8.44. Загальнi збори Верховної Ради України проводяться вiдкрито.
  Закритi загальнi збори проводяться за рiшенням бiльшостi дiючого конституцiйного складу Верховної Ради України - при необхiдностi зберегти Державну таємницю вiд iноземних громадян та iноземних держав.
  У рiшеннях i голосуваннях Верховної Ради України на загальних зборах зобов'язанi безпосередньо брати участь усi Законодавцi дiючого конституцiйного складу.
  Голосування на засiданнях Верховної Ради України здiйснюється Законодавцем особисто.
  
  8.45. Обов'язки Законодавцiв та Верховної Ради України:
  8.45.1. Разом iз Народовладдям призначати Всеукраїнський Референдум з питань змiни територiї України або приєднання України до iнших країн або мiжнародних спiлок;
  8.45.2. Створювати Законопроекти та приймати Закони на замовлення та за повiсткою Народовладдя - вiдповiдно до волi Народовладдя, усiх Конкурсних проектiв, що перемогли на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної Влади, та згiдно до Спiльного Списку Задач вiд Народовладдя;
  8.45.3. Всi Законодавцi зобов'язанi дружньо та ефективно трудитися як одна команда: спiвпрацювати мiж собою та з усiма органами Влади для спiльного виконання Конкурсних проектiв, що перемогли на Всеукраїнському трудовому Конкурсi;
  8.45.4. Допомагати Народовладдю складати Державний бюджет та мiсцевi бюджети України;
  8.45.5. окремо вiд Народовладдя контролювати виконання Державного бюджету i мiсцевих бюджетiв України;
  8.45.6. Пропонувати Народовладдю на Всеукраїнському Конкурсi у своїх проектах: свої Плани внутрiшньої i зовнiшньої полiтики України, Плани Вiдновлення Природи України та Плани соцiального, нацiонально-культурного, науково-технiчного, економiчного розвитку України;
  8.45.7. Разом iз Народовладдям заслуховувати щорiчнi i позачерговi Звiти Президента України про внутрiшнiй та зовнiшнiй стан України;
  8.45.8. За зверненням Президента України оголошувати воєнний чи мирний стан, який може бути скасований рiшенням бiльшостi учасникiв Народовладдя;
  8.45.9. Схвалювати рiшення Президента України про використання Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань у випадку збройної агресiї проти України - на територiї України та за її межами;
  8.45.10. Затверджувати протягом двох днiв з моменту звернення Президента України укази про введення воєнного чи надзвичайного стану в Українi або в її окремих мiсцевостях, про часткову або повну мобiлiзацiю, про оголошення окремих мiсцевостей зонами надзвичайної екологiчної ситуацiї, якi можуть бути скасованi рiшенням бiльшостi учасникiв Народовладдя;
  8.45.11. Разом iз Народовладдям контролювати дiяльнiсть Мiнiстрiв та їх пiдлеглих вiдповiдно до цiєї Конституцiї та законiв;
  8.45.12. Приймати Регламент Верховної Ради України, який не суперечить сучасним технологiям ВКП-С, данiй Конституцiї, Спiльному Списку Задач вiд Народовладдя та Проектам, що перемогли на Всеукраїнському Конкурсi Другорядної Влади;
  8.45.13. Пропонувати Народовладдю кандидатуру на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, заслуховувати його щорiчнi Звiти разом з учасниками Народовладдя;
  8.45.14. Визначати загальну структуру, чисельнiсть, функцiї Служби Безпеки України, Збройних Сил України, iнших створених вiдповiдно до законiв України вiйськових формувань, а також Мiнiстерства Внутрiшнiх справ України - разом з учасниками Народовладдя;
  8.45.15. Схвалювати рiшення про надання воєнної допомоги iншим державам, про направлення формувань Збройних Сил України в iншу державу чи про допуск пiдроздiлiв збройних сил iнших держав на територiю України - разом з учасниками Народовладдя;
  8.45.16. За вибором Народовладдя затверджувати державнi символи України;
  8.45.17. За згодою Народовладдя, згiдно iз Планом розвитку України, створювати та лiквiдувати райони, встановлювати та змiнювати межi районiв i мiст, вiдносити населенi пункти до категорiї мiст, називати i перейменовувати населенi пункти та райони;
  8.45.18. Оформляти юридично волю Народовладдя по укладанню, змiнi, денонсацiї мiжнародних договорiв України;
  8.45.19. Вести Законодавчий контроль у рамках, визначених цiєю Конституцiєю та Законом;
  8.45.20. Пропонувати Народовладдю на затвердження кандидатуру Керiвника апарата Верховної Ради України, його призначення та звiльнення, проект видаткового кошторису Верховної Ради України та структуру її апарата;
  8.45.21. Iншi обов'язки, вiднесенi до повноважень Законодавцiв цiєю Конституцiєю чи Народовладдям.
  8.46. Законодавець має право звернутися iз Запитом до керiвникiв органiв Другорядної влади, керiвникiв пiдприємств, установ, органiзацiй на територiї України незалежно вiд їх пiдпорядкування та форми власностi.
  Керiвники органiв Другорядної влади, пiдприємств, установ, органiзацiй зобов'язанi перевiрити Запит Законодавця у реальному життi, а також через ВКП-С, а також сповiстити Законодавця про результати розгляду його запиту та усунути порушення Закону.
  8.47. Верховна Рада України за пропозицiєю Президента України або не менше однiєї третини вiд свого конституцiйного складу, може розглянути питання про вiдповiдальнiсть Кабiнету Мiнiстрiв України i прийняти рiшення про недовiру Кабiнету Мiнiстрiв України, або окремим Мiнiстрам та Експертам Виконавчої влади, бiльшiстю вiд свого конституцiйного складу.
  Дане рiшення у будь-який момент може бути скасовано або змiнено рiшенням бiльшостi учасникiв Народовладдя.
  8.48. Верховна Рада України не може розглядати питання про вiдповiдальнiсть Кабiнету Мiнiстрiв України бiльше одного разу протягом календарного пiврiччя, а також протягом року пiсля схвалення Програми дiяльностi Кабiнету Мiнiстрiв України Законодавцями та Народовладдям.
  8.49. Верховна Рада України обирає зi свого складу свого Голову, Першого заступника та заступника Голови, i вiдкликає їх з цих посад.
  Дане рiшення за мотивованою необхiднiстю може бути скасоване чи змiнене рiшенням бiльшостi учасникiв Народовладдя.
  8.50. Голова Верховної Ради України:
  8.50.1. веде загальнi збори Верховної Ради України;
  8.50.2. органiзує роботу Верховної Ради України, координує дiяльнiсть її органiв;
  8.50.3. пiдписує акти, прийнятi Верховною Радою України;
  8.50.4. представляє Верховну Рада України у вiдносинах з iншими органами державної влади України та органами влади iнших держав;
  8.50.5. органiзує роботу апарата Верховної Ради України;
  8.50.6. здiйснює повноваження, передбаченi цiєю Конституцiєю, у порядку, установленому Регламентом Верховної Ради України.
  
  8.51. Верховна Рада України у межах своїх повноважень може створювати внутрiшнi органи Верховної Ради України - Комiтети, Тимчасовi спецiальнi комiсiї, Тимчасовi слiдчi комiсiї, та вибирати голiв, заступникiв голiв i секретарiв цих органiв - iз числа Законодавцiв.
  Вiдповiдно до змiсту Конкурсних проектiв Законодавцiв, що перемогли на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi, кожний Законодавець закрiплюється за вiдповiдними постiйними профiльними Комiтетами i Тимчасовими Комiсiями, де вiн хоче i може постiйно брати участь.
  Тимчасовi спецiальнi комiсiї створюються для пiдготовки та попереднього розгляду питань.
  Тимчасовi слiдчi комiсiї створюються для проведення розслiдування з питань, що представляють суспiльний iнтерес, якщо за це проголосувало не менш однiєї третини вiд конституцiйного складу Верховної Ради України.
  Висновки i пропозицiї тимчасових слiдчих комiсiй не є вирiшальними для слiдства i суду.
  Органiзацiя i порядок дiяльностi Комiтетiв Верховної Ради України, її Тимчасових спецiальних i Тимчасових слiдчих комiсiй встановлюються законом.
  
  8.52. Законодавцi повиннi органiзовувати свою роботу у внутрiшнiх органах Верховної Ради України на основi доцiльностi - тобто колективна законотворча, пiдготовча, попередня та контрольна робота у Комiтетах i Тимчасових Комiсiях може вестися:
  8.52.1. як iз роздiленням спецiалiзацiї та обов'язкiв Законодавцiв: коли в кожному Комiтетi i Тимчасовiй Комiсiї бере участь обмежене число Законодавцiв iз кращими знаннями та трудовими навичками за профiлем Комiтету або Тимчасової Комiсiї,
  8.52.2. так i без роздiлення спецiалiзацiї та обов'язкiв Законодавцiв: коли в роботi конкретного Комiтету чи Комiсiї, в одному примiщеннi, можуть брати участь усi бажаючi Законодавцi, а при необхiдностi - повний склад Верховної Ради України.
  8.53. Можливiсть роботи Законодавцiв у внутрiшнiх органах Верховної Ради України без роздiлення спецiалiзацiї та обов'язкiв - необхiдна для подолання конкуренцiї рiзнопрофiльних Комiтетiв та Комiсiй мiж собою, а також для змiцнення спiвробiтництва мiж усiма Законодавцями та їх взаємного навчання одне одного своїм профiльним знанням та навичкам.
  8.54. Повноваження кожного Законодавця України припиняються з моменту принесення присяги його наступником-законодавцем у Верховнiй Радi України, якого вибрали на черговому Всеукраїнському Трудовому Конкурсi, - крiм випадкiв, коли Народовладдя чи iнша влада припиняє повноваження конкретного Законодавця в момент його звiльнення, до приходу наступника.
  8.55. Народовладдя, чи Президент України, має право достроково припинити повноваження Законодавцiв, якi саботують роботу Верховної Ради України, якщо цi Законодавцi, протягом тридцяти днiв:
  8.55.1. не погоджують i не приймають першочергових Законопроектiв, якi перемогли на Всеукраїнському Конкурсi Законодавцiв;
  8.55.2. не виконують Спiльний Список задач Законодавцiв, оголошений як завдання на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi;
  8.55.3. не беруть участь у загальних зборах, чи порушують Повiстку роботи Верховної Ради України.
  8.56. Рiшення про дострокове припинення повноважень Законодавцiв, якi шкодять роботi Верховної Ради України, приймається Президентом України пiсля автоматичної оцiнки їх дiй ВКП-С та опитування серед учасникiв Народовладдя, або пiсля консультацiй iз Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами Комiтетiв у Верховнiй Радi України.
  8.57. Не рекомендується часта повна змiна складу Законодавцiв та Експертiв Верховної Ради України: чим довше найпоряднiшi i найталановитiшi Законодавцi тренуються у Законотворчiй роботi, тим бiльших успiхiв вони можуть досягти.
  Разом iз цим, Законодавцi повиннi час вiд часу оновлювати свої трудовi (технiчнi i духовнi) навички у створеннi iнших видiв життєво-необхiдних благ, навички професiйного спiлкування з трудiвниками-творцями iнших видiв благ, i вiдпочивати вiд законотворчого вигоряння, щоб не втратити здатнiсть достойно i якiсно виконувати роботу Законодавцiв i перемагати на черговому Всеукраїнському Конкурсi Законодавцiв.
  Середнiй рекомендований термiн реалiзацiї пакету проектiв Законодавця для Всеукраїнського Трудового Конкурсу - 5 рокiв.
  8.58. Повноваження усiх Законодавцiв Верховної Ради України не можуть бути достроково припиненi без їх замiни достатньою кiлькiстю наступникiв-законодавцiв, обраних на новому Всеукраїнському Конкурсi Законодавцiв, а також:
  8.58.1. в останнi (передзвiтнi) 3 мiсяцi строку повноважень Верховної Ради України;
  8.58.2. в останнi (передзвiтнi) 3 мiсяцi строку повноважень Президента України.
  
  8.59. Верховна Рада України, вiдповiдно до волi Народовладдя, приймає Закони, постанови, iншi акти, бiльшiстю вiд її конституцiйного складу, крiм випадкiв передбачених цiєю Конституцiєю.
  Якщо Закони Верховної Ради не вiдповiдають волi Народовладдя, Закони можуть прямо створюватися та прийматися Народовладдям, вiдповiдно до цiєї Конституцiї.
  8.60. Виключно законами України, обраними i схваленими Народовладдям на Всеукраїнському Конкурсi Законодавцiв, або прямо створеними i прийнятими Народовладдям, визначаються:
  8.60.1. права та свободи Українського народу, людини та громадянина, гарантiї цих прав i свобод; основнi обов'язки громадянина;
  8.60.2. громадянство, правосуб'єктнiсть громадян, статус iноземцiв та осiб без громадянства;
  8.60.3. права корiнних народiв i нацiональних меншин;
  8.60.4. порядок застосування мов;
  8.60.5. основи використання Природних Ресурсiв, виключної (морської) економiчної зони, континентального шельфу, освоєння космiчного простору, органiзацiї та експлуатацiї енергосистем, транспорту i зв'язку;
  8.60.6. основи соцiального захисту, форми i види пенсiйного забезпечення; основи регулювання працi та зайнятостi, шлюбу, родини, охорони дитинства, материнства, батькiвства; виховання, освiти, культури та охорони здоров'я; екологiчної безпеки;
  8.60.7. правовий режим власностi;
  8.60.8. правовi основи та гарантiї пiдприємництва; правила конкуренцiї та норми антимонопольного регулювання;
  8.60.9. основи зовнiшнiх мiжнародних вiдносин, зовнiшньоекономiчної дiяльностi, митної справи;
  8.60.10. основи регулювання демографiчних та мiграцiйних процесiв;
  8.60.11. основи створення i дiяльностi об'єднань громадян, засобiв масової iнформацiї;
  8.60.12. органiзацiя i дiяльнiсть органiв виконавчої влади, основи державної служби, органiзацiї державної статистики та iнформатики;
  8.60.13. територiальний устрiй України;
  8.60.14. судоустрiй, судочинство, статус суддiв, основи судової експертизи, органiзацiя i дiяльнiсть прокуратури, органiв дiзнання та слiдства, нотарiату, органiв та установ виконання покарань; основи органiзацiї i дiяльностi адвокатури;
  8.60.15. основи мiсцевого самоврядування;
  8.60.16. статус столицi України; спецiальний статус iнших мiст;
  8.60.17. основи нацiональної безпеки, органiзацiї Збройних Сил України, забезпечення громадського порядку та суспiльного ладу;
  8.60.18. правовий режим державного кордону;
  8.60.19. правовий режим воєнного i надзвичайного стану, зон надзвичайної екологiчної ситуацiї;
  8.60.20. органiзацiя та порядок проведення виборiв та референдумiв;
  8.60.21. органiзацiя та порядок дiяльностi Верховної Ради України, статус Законодавцiв України;
  8.60.22. основи цивiльно-правової вiдповiдальностi; дiяння, що є злочинами, адмiнiстративними або дисциплiнарними правопорушеннями, та вiдповiдальнiсть за них;
  8.60.23. Державний бюджет України i бюджетна система України; система оподаткування, податки i збори; основи створення i функцiонування фiнансового, грошового, кредитного та iнвестицiйного обмiнiв (ринкiв); статус нацiональної валюти, статус iноземних валют на територiї України; порядок створення та погашення державного внутрiшнього i зовнiшнього боргу; порядок випуску та обiгу державних цiнних паперiв, їх види i типи;
  8.60.24. порядок направлення пiдроздiлiв Збройних Сил України до iнших держав; порядок допуску та умови перебування пiдроздiлiв збройних сил iнших держав на територiї України;
  8.60.25. одиницi ваги, мiри i часу; порядок встановлення державних стандартiв;
  8.60.26. порядок використання i захисту державних символiв;
  8.60.27. державнi нагороди;
  8.60.28. вiйськовi звання, дипломатичнi ранги та iншi спецiальнi звання;
  8.60.29. державнi свята;
  8.60.30. порядок створення i функцiонування вiльних та iнших спецiальних зон, якi мають економiчний чи мiграцiйний режим, вiдмiнний вiд загального.
  
  8.61. Право законодавчої iнiцiативи у Верховнiй Радi України належить Президенту України, кожному Законодавцю України, Кабiнету Мiнiстрiв України, кожному учаснику Народовладдя, кожнiй повнолiтнiй людинi Українського народу, яка постiйно проживає в Українi.
  Законопроекти, визначенi Президентом України чи Народовладдям як невiдкладнi, розглядаються Верховною Радою України поза чергою.
  8.62. Закон пiдписує Голова Верховної Ради України - i в той же день публiкує його на сайтi ВКП-С та направляє його Президенту України. (1)
  Президент України через 15 днiв пiсля одержання закону пiдписує його, приймаючи до виконання, i офiцiйно оприлюднює його чи повертає закон зi своїми мотивованими i сформульованими пропозицiями у Верховну Раду України, для повторного розгляду. (2)
  Якщо Президент України протягом установленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України, i має бути пiдписаний та офiцiйно оприлюднений. (3)
  Якщо при повторному розглядi закон буде знову прийнятий Верховною Радою України не менш як двома третинами вiд її конституцiйного складу, чи пiдтриманий не менш як двома третинами учасникiв Народовладдя України, Президент України зобов'язаний його пiдписати та офiцiйно обнародувати протягом 10 днiв. У випадку якщо Президент України не пiдписав такий закон, вiн невiдкладно офiцiйно оприлюднюється Головою Верховної Ради України i публiкується з його пiдписом. (4)
  Народовладдя України у будь-який момент може частково або цiлком заблокувати Законопроект чи новоприйнятий Закон i сформулювати свої побажання, виправлення до цього Закону. (5)
  Закон набирає чинностi через 10 днiв з дня його офiцiйного оприлюднення, якщо iнше не передбачено самим законом, але не ранiше дня його опублiкування. (6)
  
  8.63. Бюджетна система України будується на принципах справедливого i неупередженого розподiлу суспiльної працi та багатства мiж громадянами i територiальними громадами, за спiльним рiшенням Українського народу та Народовладдя на основi облiку i пiдрахунку Всеукраїнською Комп'ютерною Програмою Симбiоз усiх Ресурсiв, Благ, Трудiв, та витрат. (1)
  Виключно Народовладдям та законом про Державний бюджет України визначаються будь-якi витрати держави на суспiльнi потреби, розмiр та цiльовий напрямок цих витрат. (2)
  Витрати Державного бюджету i мiсцевих бюджетiв України не повиннi перевищувати їх доходи, а всi борги та позики цих бюджетiв повиннi бути переведенi на безпроцентну систему, оцiненi в натуральних, матерiальних, предметних одиницях i перевiренi на предмет їх достатнього вiдшкодування i справедливого виникнення. (3)
  Усi борги Державного бюджету та мiсцевих бюджетiв України, що створенi шляхом шахрайства та несправедливого обмiну, повиннi бути розслiдуванi, приведенi у порядок та обнуленi. (4)
  Щоденнi Звiти про доходи i витрати Державного бюджету i мiсцевих бюджетiв України, в режимi реального часу онлайн, автоматично робить ВКП-С. Громадяни України та представники Влади, вiдповiдальнi за внесення даних до ВКП-С, зобов'язанi це робити вчасно. (5)
  Усi Законодавцi, Мiнiстри, Голови мiсцевих громад, Уповноваженi бюджетнi експерти ВКП-С зобов'язанi щомiсяця публiкувати свої Звiти про використання бюджетних коштiв (засобiв) та створення усiх бюджетних та небюджетних Благ у сферi їхньої вiдповiдальностi. (6)
  Усi бюджетнi Звiти щодня перевiряються системою ВКП-С та Уповноваженими бюджетними експертами, якi при необхiдностi проводять щомiсячний i щорiчний аудит Економiки України та осiб, вiдповiдальних за Державний бюджет i мiсцевi бюджети України. (7)
  8.64. Державний бюджет України затверджується щорiчно спiльним рiшенням Народовладдя та Верховної Ради України на перiод з 1 сiчня по 31 грудня, а при особливих обставинах - на iнший перiод.
  Кабiнет Мiнiстрiв України не пiзнiше 15 вересня кожного року представляє у Верховну Раду України та на форум учасникiв Народовладдя у ВКП-С проект закону про Державний бюджет України на наступний рiк. Разом iз проектом закону представляється доповiдь i повний Звiт про хiд виконання Державного бюджету України поточного року i створення усiх бюджетних i небюджетних Благ в Економiцi України.
  Бюджетний звiт Кабiнету Мiнiстрiв України повинний бути обнародуваний у ВКП-С.
  8.65. Контроль вiд iменi Верховної Ради України за надходженням засобiв у Державний бюджет України i їх використанням здiйснює ВКП-С, Уповноваженi бюджетнi експерти ВКПС i Рахункова палата.
  Вибори, органiзацiя, повноваження та порядок дiяльностi Рахункової палати визначаються Народовладдям та законом.
  8.66. Спецiальний Контроль з боку Верховної Ради України за дотриманням конституцiйних прав i свобод Українського народу, людини i громадянина, здiйснює Уповноважений Верховної Ради України з прав Українського народу та людини, що вибирається Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi.
  
  ј Г: ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
  8.67. Президент України є Главою держави та виступає вiд її iменi в рамках повноважень, даних Народовладдям.
  8.68. Президент України, як i кожний представник Влади, є гарантом Незалежностi i територiальної цiлiсностi України, верховенства та повноважностi Державної Влади України на всiй територiї України, дотримання Конституцiї України, прав i свобод Українського Народу, людини i громадянина.
  8.69. Президент України вибирається громадянами України на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної Влади (в категорiї Президент), на основi загального, рiвного, прямого виборчого права шляхом вiдкритого прозорого поiменного голосування строком на 5 рокiв.
  Народовладдя має право достроково звiльнити Президента - у випадках передбачених цiєю Конституцiєю.
  8.70. Президентом України може бути обраний громадянин України з Українського народу - учасник Народовладдя - з найкращим для посади Конкурсним проектом, найкращими людськими, душевними, професiйними якостями, який досяг 35 рокiв, який пройшов строкову вiйськову пiдготовку у Збройних Силах України, який постiйно проживає в Українi 10 останнiх рокiв та створює весь цей час життєво-необхiднi блага для Українського народу, який володiє державною українською та росiйською регiональною мовою. (1)
  Та сама людина може бути Президентом України стiльки строкiв пiдряд, скiльки разiв вона здатна бути кращим Президентом - на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi i в життi. (2)
  Посада "Президент України" несумiсна з iншими владними i представницькими посадами, крiм посади "Учасник Народовладдя", а також з iншими джерелами доходiв, як в Українi, так i за кордоном, - крiм зарплати Президента, визначеної Всеукраїнським Трудовим Конкурсом. (3)
  Президент України не може займати iншi оплачуванi чи неоплачуванi посади, займатися iншою оплачуваною дiяльнiстю або пiдприємництвом, входити до складу власникiв, або керiвникiв, або до спостережної ради будь-якого комерцiйного або некомерцiйного пiдприємства, органiзацiї, - як в Українi, так i за кордоном. (4)
  Президент України може займатися безоплатною викладацькою, науковою i творчою дiяльнiстю. (5)
  Вимоги про несумiснiсть посади "Президент України" з iншими видами дiяльностi встановлюються Народовладдям. (6)
  Черговi вибори Президента України проводяться в останню недiлю березня 5-го року повноважень Президента України. У випадку дострокового припинення повноважень Президента України, Всеукраїнський Трудовий Конкурс для виборiв Президента України проводиться у перiод 60 днiв iз дня припинення повноважень. (7)
  Порядок проведення виборiв Президента України встановлюється Народовладдям та законом. (8)
  8.71. Новообраний Президент України вступає на посаду не пiзнiше як через 30 днiв пiсля офiцiйного оголошення результатiв Конкурсу, з моменту принесення присяги Українському народу - на урочистому загальному зiбраннi у Верховнiй Радi України: повного складу дiючих Законодавцiв або рiвного числа учасникiв Народовладдя, уповноважених Народовладдям на приведення Президента по присяги. (1)
  Приведення Президента України до присяги здiйснює Голова Конституцiйного Суду України, або уповноважений Народовладдям Учасник Народовладдя. (2)
  Президент України приносить наступну присягу: (3)
  "Клянуся своїм життям i честю, у вiрностi Українi та Українському Народу та в тому, що у мене не було, немає, i не буде iнших клятв, що суперечать цiй Клятвi: (4)
  "Я, (iм'я i прiзвище), волею Українського народу обраний Президентом України, вступаючи на цю високу посаду, клянуся у вiрностi Українi та Українському Народу своїм життям i честю. Зобов'язуюся усiма своїми справами боронити незалежнiсть України та збереження Української Природи та Українського народу, пiклуватися про благо України та Українського народу, вiдстоювати права та свободи Українського народу i громадян України, додержуватись Справедливостi, Конституцiї України, волi Народовладдя, законiв України, виконувати свої обов'язки у добропорядних iнтересах усiх громадян України, пiдвищувати авторитет України у свiтi - без шкоди для Українського народу". (5)
  Президент України, обраний на позачерговому Конкурсi, приносить присягу у п'ятиденний строк пiсля офiцiйного оголошення результатiв Конкурсу. (6)
  
  8.72. Президент України користується правом недоторканностi на час виконання повноважень Президента - до свого звiльнення бiльшiстю учасникiв Народовладдя, або до свого звiльнення у порядку iмпiчменту.
  Президент України несе юридичну вiдповiдальнiсть за свою особисту роботу на посадi Президента, за виконання свого Конкурсного проекту, а також за свої справи i висловлювання.
  Звання Президента України охороняється законом i зберiгається за ним довiчно, якщо тiльки Президент України не був змiщений iз посади у порядку iмпiчменту, не був звiльнений iз посади Народовладдям, не вчинив злочин, розкритий українськими правоохоронцями.
  За посягання на честь та достоїнство Президента України, виннi особи притягаються до вiдповiдальностi на пiдставi закону, за умови, що у Президента є честь та достоїнство, якi вiдповiдають його високiй посадi (званню).
  
  8.73. Президент України: (1)
  8.73.1. забезпечує державну незалежнiсть, нацiональну безпеку, правонаступництво держави України в iнтересах Українського народу, - поряд iз Другорядною Владою, Народовладдям, Збройними Силами України та спецiалiстами ВКП-С;
  8.73.2. щорiчно звiтує перед Народом України про свою дiяльнiсть на посадi Президента та реалiзацiю свого Конкурсного проекту - з висновками незалежного аудиту i наочними доказами, звертається iз посланнями до народу та iз щорiчними та позачерговими посланнями до Верховної Ради України i Народовладдя про внутрiшнє та зовнiшнє становище України;
  8.73.3. представляє Державу у мiжнародних вiдносинах, здiйснює керiвництво зовнiшньополiтичною дiяльнiстю держави - вiдповiдно до свого Конкурсного Проекту та з урахуванням думки Народовладдя, веде переговори та укладає мiжнароднi договори України - вiдповiдно до свого Конкурсного Проекту та зi згоди Народовладдя;
  8.73.4. приймає рiшення про визнання iноземних держав, на яке може бути накладене Народовладне Вето;
  8.73.5. Проводить Всеукраїнський Конкурс для вибору Народовладдям Голiв та спiвробiтникiв дипломатичних представництв України в iнших державах i при мiжнародних органiзацiях; за результатами Конкурсу пiдписує призначення i звiльняє дипломатичних представникiв України; приймає ввiрчi та вiдкличнi грамоти дипломатичних представникiв iноземних держав, на що може бути накладене Народовладне Вето;
  8.73.6. призначає Всеукраїнський Референдум щодо змiни Конституцiї України вiдповiдно до цiєї Конституцiї, проголошує Всеукраїнський Референдум зi своєї iнiцiативи або з iнiцiативи Народу та громадян України;
  8.73.7. при згодi Народовладдя - призначає позачерговi вибори у Верховну Раду України у строки, встановленi цiєю Конституцiєю;
  8.73.8. при згодi Народовладдя - припиняє повноваження Законодавцiв Верховної Ради України у випадках, передбачених цiєю Конституцiєю;
  8.73.9. Проводить Всеукраїнський Конкурс для вибору Народовладдям: Прем'єр-мiнiстра та Мiнiстрiв України, Генерального прокурора України, членiв Ради Нацiонального банку України, членiв Нацiональної ради України з питань телебачення та радiомовлення, Голови Служби безпеки України, суддiв Конституцiйного Суду України - i звiльняє їх з мовчазної чи вираженої згоди Народовладдя;
  8.73.10. припиняє дiю актiв Кабiнету Мiнiстрiв України з мотивiв їх невiдповiдностi конкурсним проектам Мiнiстрiв, чи невiдповiдностi цiй Конституцiї - з одночасним зверненням у Конституцiйний Суд України щодо конституцiйностi;
  8.73.11. скасовує акти Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим;
  8.73.12. є Верховним Головнокомандуючим Збройних Сил України; призначає на посади та звiльняє з посад вище командування Збройних Сил України, iнших вiйськових формувань - з урахуванням результатiв Всеукраїнського Вiйськового Конкурсу, здiйснює керiвництво у сферах нацiональної безпеки та оборони держави;
  8.73.13. очолює Раду нацiональної безпеки та оборони України;
  8.73.14. вносить до Верховної Ради України на розгляд Законодавцiв - подання про оголошення стану вiйни i у разi збройної агресiї проти України приймає рiшення про використання Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань, утворених вiдповiдно до законiв України;
  8.73.15. приймає вiдповiдно до закону рiшення про загальну або часткову мобiлiзацiю та введення воєнного стану в Українi або в окремих її мiсцевостях - у разi загрози нападу, небезпеки державнiй незалежностi України;
  8.73.16. приймає у разi потреби рiшення про введення в Українi, або в окремих її мiсцевостях, Надзвичайного Стану, а також оголошує у разi потреби окремi мiсцевостi України зонами надзвичайної екологiчної ситуацiї, - з наступним затвердженням цих рiшень Верховною Радою України або Народовладдям;
  8.73.17. Приводить до присяги всiх суддiв, обраних Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної Влади;
  8.73.18. Вiдповiдно до результатiв Всеукраїнського Трудового Конкурсу - присвоює вищi вiйськовi звання, вищi дипломатичнi ранги та iншi вищi спецiальнi звання i класнi чини;
  8.73.19. нагороджує державними нагородами; встановлює президентськi вiдзнаки та нагороджує ними;
  8.73.20. приймає рiшення про прийняття до громадянства України та припинення громадянства України, про надання притулку в Українi, на яке може бути накладене Народовладне Вето цiлком або частково;
  8.73.21. подає Народовладдю свої рекомендацiї щодо Списку помилуваних;
  8.73.22. створює для здiйснення своїх повноважень консультативнi, дорадчi та iншi допомiжнi органи i служби - у межах коштiв, передбачених у Державному бюджетi України та видiлених Народовладдям;
  8.73.23. пiдписує закони, прийнятi Верховною Радою України або Народовладдям;
  8.73.24. має право вето щодо законiв, прийнятих Верховною Радою України або Народовладдям, (крiм законiв про внесення змiн до Конституцiї України), з наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради України або Народовладдя;
  8.73.25. здiйснює iншi повноваження, визначенi Конституцiєю України.
  Президент України не може передавати свої повноваження iншим особам або органам. (2)
  Президент України на основi та у виконання Конституцiї та законiв України видає укази i розпорядження, що є обов'язковими для виконання на територiї України. (3)
  Акти Президента України, виданi у межах повноважень, передбачених пiдпунктами 3, 5, 13, 16 пункту 8.73., скрiплюються пiдписами Прем'єр-мiнiстра України та мiнiстра, вiдповiдального за акт i його виконання. (4)
  8.74. Рада нацiональної безпеки та оборони України є координацiйним органом з питань нацiональної безпеки та оборони при Президентовi України. (1)
  Рада нацiональної безпеки та оборони України координує i контролює дiяльнiсть органiв виконавчої влади у сферi нацiональної безпеки та оборони. (2)
  Головою Ради нацiональної безпеки та оборони України є Президент України. (3)
  Персональний склад Ради нацiональної безпеки та оборони України формує Президент України - з урахуванням думки Народовладдя та результатiв Всеукраїнського Конкурсу (Вiйськового та Трудового). (4)
  До складу Ради нацiональної безпеки та оборони України за посадою входять Прем'єр-мiнiстр України, Мiнiстр оборони України, Голова Служби безпеки України, Мiнiстр внутрiшнiх справ України, Мiнiстр закордонних справ України. (5)
  У засiданнях Ради нацiональної безпеки та оборони України може брати участь Голова Верховної Ради України. (6)
  Рiшення Ради нацiональної безпеки та оборони України вводяться в дiю указами Президента України. (7)
  Компетенцiя i функцiї Ради нацiональної безпеки та оборони України визначаються законом. (8)
  У разi необхiдностi тимчасово замiнити Президента України на посту Голови Ради нацiональної безпеки та оборони України, бiльшiсть дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя України може прийняти рiшення про призначення його тимчасового заступника - iз числа достойних громадян України, якi вiдповiдають вимогам до цiєї посади та влади такого рiвня. (9)
  
  8.75. Президент України виконує свої повноваження до вступу на посаду новообраного Президента України, якщо iнше не передбачено цiєю Конституцiєю.
  
  8.76. Повноваження Президента України припиняються достроково у разi:
  8.76.1. вiдставки;
  8.76.2. неможливостi виконувати свої повноваження за станом здоров'я;
  8.76.3. звiльнення Народовладдям;
  8.76.4. усунення з посади в порядку iмпiчменту;
  8.76.5. смертi.
  
  8.77. Вiдставка Президента України набуває чинностi з моменту проголошення ним особисто заяви про вiдставку на засiданнi Верховної Ради України.
  8.78. Неможливiсть виконання Президентом України своїх повноважень за станом здоров'я повинна бути встановлена на засiданнi Верховної Ради України та пiдтверджена рiшенням бiльшостi її конституцiйного складу, на пiдставi письмового подання Верховного Суду України - за зверненням Верховної Ради України, та медичного висновку.
  8.79. Звiльнення Президента України Народовладдям вiдбувається з iнiцiативи бiльшостi зареєстрованих дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя, якi вважають, що Президент неналежним чином виконує свої Президентськi обов'язки або свiй Конкурсний Проект, або робить недостатньо для благополуччя i розвитку України:
  8.79.1. Рiшення про звiльнення Президента України приймається у ВКП-С - у Додатку електронного голосування Народовладдя, пiсля триденного Всеукраїнського обговорення результатiв роботи Президента, бiльшiстю зареєстрованих дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя, вiдкритим поiменним голосуванням.
  8.79.2. Якщо учасники Народовладдя вважають, що дiї Президента необхiдно додатково пiддати кримiнальному розслiдуванню, Народовладдя, одночасно iз рiшенням про звiльнення, приймає рiшення про обов'язкове кримiнальне розслiдування дiй Президента - за мiсцем його проживання в Українi, на загальних пiдставах.
  8.79.3. За навмисно неправдиве кримiнальне переслiдування Президента України (позбавленого чи не позбавленого звання Президента), а також за збереження його життя, здоров'я, пам'ятi у його кримiнальному процесi, усi причетнi особи та правоохоронцi несуть кримiнальну вiдповiдальнiсть, - аж до самої смертної кари.
  
  8.80. Президент України може бути усунений iз посади Верховною Радою України у порядку iмпiчменту у разi вчинення ним державної зради або iншого злочину:
  
  8.80.1. За навмисно неправдиве кримiнальне переслiдування Президента України, а також за збереження його життя, здоров'я, пам'ятi у його кримiнальному процесi, усi причетнi особи та правоохоронцi несуть кримiнальну вiдповiдальнiсть, - аж до самої смертної кари.
  8.80.2. За доведений факт державної зради або iншого злочину, за який передбачена смертна кара, Президент несе кримiнальну вiдповiдальнiсть вiдповiдно до кримiнального законодавства України, - аж до самої смертної кари.
  8.80.3. Питання про усунення Президента України iз посади у порядку iмпiчменту iнiцiюється бiльшiстю вiд конституцiйного складу Верховної Ради України.
  8.80.4. Для проведення розслiдування Верховна Рада України створює Спецiальну Тимчасову Слiдчу комiсiю, до складу якої включаються Спецiальний прокурор та Спецiальнi слiдчi - iз числа кращих правоохоронцiв вiдповiдно до їх професiйного та соцiального рейтингу у ВКП-С, якi не мають конфлiкту iнтересiв з iмпiчментом Президента.
  8.80.5. Висновки та пропозицiї тимчасової слiдчої комiсiї розглядаються на загальних вiдкритих зборах Верховної Ради України iз публiчною Всеукраїнською трансляцiєю в режимi реального часу державними нацiональними телеканалами i державними каналами Iнтернету (у ВКП-С). В такому ж режимi прозоростi ведуться усi подальшi слухання та обговорення справи Президента у Верховнiй Радi України.
  8.80.6. За наявностi пiдстав, Верховна Рада України не менш як двома третинами вiд її конституцiйного складу приймає рiшення про звинувачення Президента України.
  8.80.7. Рiшення про усунення Президента України з посади у порядку iмпiчменту приймається Верховною Радою України - не менш як трьома чвертями її конституцiйного складу, пiсля: перевiрки справи Конституцiйним Судом України i отримання його висновку щодо конституцiйностi процедури iмпiчменту, пiсля перевiрки справи Верховним Судом України i отримання його висновку що дiї, у яких звинувачується Президент України, мiстять ознаки державної зради або iншого злочину.
  8.80.8. Справа Президента України, усунутого з посади у порядку iмпiчменту, направляється до суду, за мiсцем проживання Президента в Українi, як першочергова справа, а в iншому - на загальних пiдставах.
  8.80.9. З початку i до закiнчення процедури iмпiчменту - Верховна Рада України, бiльшiстю свого конституцiйного складу, може тимчасово вiдсторонити Президента вiд виконання його обов'язкiв, прийняти рiшення про затримання Президента та помiщення його пiд постiйний домашнiй арешт iз державною охороною, про обмеження Президента в Грошових переказах i товарно-майнових обмiнах.
  8.80.10. З початку i до закiнчення процедури iмпiчменту - обов'язки Президента можуть бути покладенi Народовладдям на Тимчасового Виконавця обов'язкiв Президента, обраного вiдповiдно до пункту 8.81. цiєї Конституцiї.
  
  8.81. У випадку дострокового припинення повноважень Президента України вiдповiдно до пунктiв 8.76., 8.77., 8.78., 8.79., 8.80. цiєї Конституцiї, (а також на перiод тимчасового вiдсторонення Президента вiд його обов'язкiв), Народовладдя покладає обов'язки Президента України на Тимчасового Виконавця обов'язкiв Президента.
  Народовладдя обирає Тимчасового виконавця обов'язкiв Президента України з кандидатур: дiючого Голови Верховної Ради України, дiючого Прем'єр-Мiнiстра України, обраних при цiй Конституцiї колишнiх Президентiв України (у званнi Президента), - на перiод до обрання по Всеукраїнському Конкурсу i вступу на посаду нового Президента України.
  Тимчасовий виконавець обов'язкiв Президента України, у перiод виконання ним обов'язкiв Президента України, не може здiйснювати повноваження, передбаченi пiдпунктами 2, 6, 18, 19 - пункту 8.73. Конституцiї.
  
  ј Д: КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ
  8.82. Кабiнет Мiнiстрiв України є вищим органом у системi органiв виконавчої влади.
  Кабiнет Мiнiстрiв України вiдповiдальний перед Народовладдям, Президентом України та Верховною Радою України, пiдконтрольний та пiдзвiтний їм у межах, передбачених Конституцiєю.
  Кабiнет Мiнiстрiв України у своїй дiяльностi керується цiєю Конституцiєю та законами України, а також указами Президента України i постановами Верховної Ради України, прийнятими вiдповiдно до Конституцiї та законiв України.
  8.83. До складу Кабiнету Мiнiстрiв України входять: Прем'єр-мiнiстр України, Перший заступник прем'єр-мiнiстра, заступник прем'єр-мiнiстра, мiнiстри, якi вибираються Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної влади.
  Прем'єр-мiнiстр України керує роботою Кабiнету Мiнiстрiв України, спрямовує її на виконання Програми дiяльностi Кабiнету Мiнiстрiв України, схваленої Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної влади.
  8.84. Мiнiстри та Експерти Кабiнету Мiнiстрiв України звiтують про свою роботу та свої конкурснi проекти перед Народовладдям та новообраною Верховної Радою України, i окремо одне вiд одного складають свої повноваження, якщо на те є воля Народовладдя. (1)
  Строк повноважень Мiнiстрiв та Експертiв Кабiнету Мiнiстрiв України визначається Конкурсом, на якому їх обрали. Одночасно з цим, кожнi 5 рокiв проводиться Всеукраїнський Трудовий Конкурс Мiнiстрiв України, i щорiчний Всеукраїнський Трудовий Конкурс Експертiв Кабiнету Мiнiстрiв. (2)
  У випадку перешкоджання Мiнiстерськiй дiяльностi з боку Влади, Прем'єр-мiнiстр України, iншi члени Кабiнету Мiнiстрiв України мають право заявити про свою вiдставку Народовладдю, Верховнiй Радi України та Президенту України. (3)
  Народовладдя негайно проводить Всеукраїнське опитування про вiдставку Мiнiстрiв i в строк до 1 мiсяця, разом iз Верховною Радою України, перевiряє причини вiдставки Мiнiстрiв, пiсля чого вирiшує: хто з Мiнiстрiв повинен пiти у вiдставку, а хто повинен продовжити свою роботу. (4)
  Якщо за результатами перевiрки, Народовладдя та Верховна Рада України прийняли спiльну резолюцiю недовiри - всьому Кабiнету Мiнiстрiв, або окремим Мiнiстрам (Експертам), то всi, кому виражена недовiра, йдуть у вiдставку. У цих випадках проводиться новий Всеукраїнський Трудовий Конкурс Мiнiстрiв - для виконання усiх Державних Планiв, у строки та у порядку, що визначенi даною Конституцiєю. (5)
  
  8.85. Кабiнет Мiнiстрiв України:
  8.85.1. забезпечує виконання цiлей цiєї Конституцiї України i волi Народовладдя, державну та економiчну самостiйнiсть України;
  8.85.2. вживає заходiв по забезпеченню прав i свобод Народу України, людини та громадянина;
  8.85.3. втiлює у життя Державнi Плани України з фiнансiв, цiн, iнвестицiй, податкiв, Працi та Зайнятостi населення, Плани по соцiальному захисту, Плани з Освiти, науки та культури, охорони та Вiдновлення Природи, екологiчної безпеки та Природокористування;
  8.85.4. У порядку свого обрання на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi, або на замовлення Народовладдя, розробляє та здiйснює Загальнодержавнi Програми економiчного, науково-технiчного, соцiального та культурного розвитку України - на основi даних ВКП-С та вiдповiдно до Плану розвитку України;
  8.85.5. Забезпечує симбiоз мiж людьми Українського Народу, симбiоз мiж Всенародно-державною, приватною та колективною власнiстю українцiв, а також симбiоз мiжнародних iнвесторiв в Українi - з Українським Народом;
  8.85.6. На основi даних ВКП-С, за запитом Народовладдя, розробляє проект закону про Державний бюджет України, який коректує Народовладдя i ВКП-С; забезпечує виконання Державного бюджету України, (затвердженого Народовладдям та Верховною Радою України), подає Верховнiй Радi звiт про виконання Бюджету разом iз автоматичним звiтом ВКП-С i аудиторською перевiркою виконання бюджету;
  8.85.7. Разом з iншими уповноваженими експертами Другорядної влади - вiдповiдно до проектiв-переможцiв Всеукраїнського Конкурсу, втiлює у життя обороноздатнiсть i нацiональну безпеку України, суспiльний порядок, боротьбу зi злочиннiстю; органiзовує i забезпечує зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть України, митну справу;
  8.85.8. направляє та координує роботу Мiнiстерств, iнших органiв виконавчої влади;
  8.85.9. зi згоди Народовладдя, утворює, реорганiзує та лiквiдує, вiдповiдно до закону, мiнiстерства та iншi центральнi органи виконавчої влади, дiючи в межах коштiв (засобiв), передбачених Всеукраїнським Конкурсом - на утримання органiв виконавчої влади;
  8.85.10. здiйснює iншi повноваження, визначенi Конституцiєю, волею Народовладдя та законами України.
  8.86. Вiдповiдно до проектiв-переможцiв Всеукраїнського Конкурсу, Кабiнет Мiнiстрiв України в межах своєї компетенцiї видає постанови i розпорядження, якi є обов'язковими для виконання.
  Акти Кабiнету Мiнiстрiв України пiдписує Прем'єр-мiнiстр України.
  Нормативно-правовi акти Кабiнету Мiнiстрiв України, мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади пiдлягають реєстрацiї у порядку, встановленому законом.
  8.87. Виконавчу владу в областях i районах, мiстах Києвi i Севастополевi здiйснюють мiсцевi державнi адмiнiстрацiї:
  8.87.1. Особливостi здiйснення виконавчої влади у мiстах Києвi та Севастополевi визначаються окремими законами України i задачами проектiв-переможцiв Всеукраїнського Конкурсу.
  8.87.2. Склад мiсцевих державних адмiнiстрацiй формують Народовладдя та Мiсцевi народнi територiальнi Громади на мiсцевому Конкурсi, в якому мають право брати участь учасники Народовладдя з усiєї України.
  8.87.3. Голови мiсцевих державних адмiнiстрацiй призначаються на посаду i звiльняються з посади учасниками Народовладдя на мiсцевому Конкурсi.
  8.87.4. Голови мiсцевих державних адмiнiстрацiй (та всi працiвники цих адмiнiстрацiй) при здiйсненнi своїх повноважень вiдповiдальнi перед Українським народом, Народовладдям, Президентом України та Кабiнетом Мiнiстрiв України, пiдзвiтнi i пiдконтрольнi Народовладдю, Президенту України та органам виконавчої влади вищого рiвня.
  8.87.5. Мiсцевi державнi адмiнiстрацiї пiдзвiтнi та пiдконтрольнi Мiсцевим Радам (та Мiсцевим народним територiальним Громадам).
  8.87.6. Рiшення Голiв мiсцевих державних адмiнiстрацiй, якi суперечать Конституцiї та законам України, iншим актам законодавства України, або волi Народовладдя, або волi Мiсцевої Громади, скасовуються Народовладдям, або Президентом України, або головою мiсцевої державної адмiнiстрацiї вищого рiвня.
  8.87.7. Народовладдя, мiсцева Громада, Президент України, обласна або районна Рада можуть виразити недовiру Головi вiдповiдної мiсцевої державної адмiнiстрацiї, на пiдставi чого Народовладдя, або Президент України, приймає рiшення i дає обґрунтовану вiдповiдь.
  8.87.8. Якщо недовiру Головi районної чи обласної державної адмiнiстрацiї виразили двi третини учасникiв Народовладдя Мiсцевої Громади, або двi третини Експертiв вiд складу вiдповiдної Мiсцевої Ради, - то Народовладдя, або Президент України, приймає рiшення про вiдставку Голови мiсцевої державної адмiнiстрацiї.
  
  8.88. Мiсцевi державнi адмiнiстрацiї на вiдповiднiй територiї забезпечують:
  8.88.1. виконання Конституцiї та законiв України, волi та актiв Народовладдя, рiшень ВКП-С, актiв Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, iнших органiв виконавчої влади;
  8.88.2. законнiсть i правопорядок; дотримання прав i свобод Українського народу та українських громадян;
  8.88.3. виконання Плану розвитку України, державних та регiональних Програм соцiально-економiчного i культурного розвитку, Програм охорони навколишнього середовища;
  8.88.4. пiдготовку та виконання вiдповiдних обласних та районних бюджетiв, схвалених Народовладдям та мiсцевими Громадами;
  8.88.5. аудиторську та автоматичну ВКП-С-перевiрку - щодо виконання вiдповiдних бюджетiв i програм;
  8.88.6. взаємодiю Виконавчої влади iз Народовладдям та органами Мiсцевого Самоврядування, Мiсцевими Громадами;
  8.88.7. реалiзацiю iнших законних повноважень.
  
  8.89. Члени Кабiнету Мiнiстрiв України, керiвники та працiвники центральних i мiсцевих органiв виконавчої влади не мають права одержувати прибуток з iнших джерел та сумiщати свою службову дiяльнiсть з iншою оплачуваною дiяльнiстю чи пiдприємництвом, входити до складу власникiв, або керiвникiв, або до спостережної ради будь-якого пiдприємства або органiзацiї, комерцiйного або некомерцiйного виду, - як в Українi, так i за кордоном.
  Органiзацiя, повноваження i порядок дiяльностi Кабiнету Мiнiстрiв України, iнших центральних i мiсцевих органiв виконавчої влади, визначаються Конституцiєю та законами України, та можуть коректуватись Народовладдям.
  
  ј Е: ПРОКУРАТУРА
  8.90. Прокуратура України складає єдину систему, на яку покладаються:
  8.90.1. пiдтримка державного обвинувачення в судi;
  8.90.2. представництво iнтересiв Українського Народу, громадянина чи держави в судi - у випадках, визначених законом;
  8.90.3. нагляд за дотриманням законiв органами, якi здiйснюють оперативно-розшукову дiяльнiсть, дiзнання, досудове слiдство;
  8.90.4. нагляд за дотриманням Справедливостi i законiв - при виконаннi судових рiшень у кримiнальних справах, а також при застосуваннi iнших заходiв примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян;
  8.90.5. нагляд за дотриманням Другорядною владою, Мiсцевим самоврядуванням та Мiсцевими Громадами - Справедливостi, законних прав та свобод Українського Народу, людини i громадянина.
  
  8.91. Прокуратуру України очолює Генеральний прокурор України, який вибирається на посаду i звiльняється з посади Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi.
  Народовладдя, або Верховна Рада України - з мовчазної чи вираженої згоди Народовладдя, може виразити недовiру Генеральному прокурору України.
  Конкурсний строк повноважень Генерального прокурора України - 5 рокiв.
  8.92. Органiзацiя i порядок дiяльностi органiв Прокуратури України визначаються законом.
  Всi дiї та акти Прокуратури дублюються i фiксуються електронним додатком ВКП-С "Електронний Прокурор", контролюються Народовладдям України та його мiсцевими учасниками.
  Всi доходи кожного Експерта Прокуратури, його родини та близького оточення контролюються Додатком "Прозорi Грошi", iншими Додатками ВКП-С - особливо ретельним чином.
  За корупцiю, будь-яку iншу умисно злочинну дiяльнiсть в iнтересах злочинцiв - з боку працiвникiв Прокуратури України та будь-яких iнших державних правоохоронних органiв, - може бути застосована смертна кара, або довiчне позбавлення прав на правоохороннi професiї. Кримiнальний Кодекс України уточнює це правило у всiх своїх статтях, якi стосуються даних видiв службових злочинiв.
  
  
  ј Є: СУДИ I ПРАВОСУДДЯ
  
  8.93. Правосуддя в Українi здiйснюється виключно судами, з урахуванням прав учасникiв Народовладдя блокувати, скасовувати та направляти на Термiновий Судовий Перегляд явно несправедливi чи явно незаконнi рiшення судiв, i застосовувати Народовладнi запобiжнi заходи - вiдповiдно до пунктiв 8.13.24.(3), 8.13.24.(4), 8.13.25.(3), 9.29. (частина 3) цiєї Конституцiї:
  8.93.1. Iнше делегування функцiй судiв, а також привласнення цих функцiй iншими органами чи посадовими особами не допускаються.
  8.93.2. Юрисдикцiя судiв поширюється на всi потенцiйнi правопорушення, всi юридичнi суперечки та всi кримiнальнi обвинувачення, що виникають у державi.
  8.93.3. Для розвантаження судiв вiд надлишкового обсягу справ, громадянам, жителям, юридичним особам в Українi рекомендується використовувати Народний звичай, який вказує жити у мирi, дружбi, злагодi, уникати звернень до суду з малозначимих приводiв та вирiшувати свої суперечки, конфлiкти Досудовим Примиренням - у мiсцевiй народнiй Громадi (серед її добропорядних членiв), у Третейському Судi, у Медiатора, або спецiалiста-конфлiктолога.
  8.93.4. За кожним жителем, чи особою в Українi ведеться облiк його (її) досудової та судової конфлiктної, претензiйної, дiлової токсичностi, де враховуються: характер i число всiх конфлiктiв, претензiй з його (її) участю, попадань у досудове примирення та судове врегулювання, тривалiсть i результат усiх конфлiктiв та суперечок, резюме i коментарi примирителiв, суддiв.
  8.93.5. Народна мiсцева Громада вправi вiдмовити у примирювальному обговореннi - людям та особам з високою конфлiктною, претензiйною, дiловою токсичнiстю, якщо: люди, чи представники особи, не поводяться спокiйно, не говорять по черзi, перебивають iнших, або не виконують рiшень Общинного Досудового Примирення.
  8.93.6. Суд пiсля першого знайомства зi справою та його учасниками на судовому слуханнi, може вiдкласти справу та направити учасникiв на обов'язкове Досудове чи Позасудове Примирення, якщо характер справи i токсичнiсть учасникiв не загрожує їм самим, чи iншим людям - але все одно iз застосуванням усiх необхiдних судових запобiжних заходiв.
  8.93.7. Судовi рiшення приймаються судами iм'ям України та є обов'язковими для виконання.
  8.93.8. Держава забезпечує виконання судового рiшення у встановленому законом порядку.
  8.93.9. Контроль за виконанням судового рiшення здiйснює суд та ВКП-С.
  8.93.10. Український Народ має право безпосередньо здiйснювати правосуддя в судах разом iз суддями - через своїх народних присяжних, обраних iз учасникiв Народовладдя.
  8.93.11. Законом можуть встановлюватись випадки, коли правосуддя народних присяжних є їх обов'язком.
  8.93.12. Народовладдя контролює неупередженiсть, справедливiсть, ефективнiсть, добросовiснiсть i професiоналiзм Правосуддя - через додаток ВКП-С "Електронний Суддя", через Народовладний Конкурсний вибiр суддiв i пряме звiльнення недобросовiсних суддiв Народовладдям, контроль доходiв суддiв та їх оточення у ВКП-С та у реальному життi.
  
  8.94. Система судiв загальної та спецiалiзованої юрисдикцiї в Українi будується за принципами: зручностi людей, територiальностi, пiдсудностi, спецiалiзацiї судiв, та визначається Конституцiєю та Законом України:
  8.94.1. Верховний Суд України є Вищим судовим органом у системi судоустрою України та Вищою касацiйною iнстанцiєю - для мiсцевих судiв загальної юрисдикцiї та спецiалiзованих судiв, включаючи Конституцiйний суд України.
  8.94.2. Судочинство та правосуддя здiйснюються мiсцевими судами загальної юрисдикцiї, Спецiалiзованими судами, включаючи Конституцiйний Суд України, апеляцiйними судами, Верховним Судом України.
  8.94.3. Суд створюється, реорганiзовується i лiквiдується законом, проект якого вноситься у Верховну Раду України будь-яким учасником Народовладдя чи Експертом Другорядної Влади - пiсля консультацiй iз Вищою Радою Правосуддя та обговорення iз Народовладдям України, з мовчазного чи вираженого схвалення бiльшостi учасникiв Народовладдя України.
  8.94.4. Всi суди дiють вiдповiдно до: закону, своєї iнстанцiї та своєї юрисдикцiї - загальної чи спецiалiзованої.
  8.94.5. Створення надзвичайних та особливих судiв не допускається.
  
  8.95. Незалежнiсть i недоторканнiсть суддiв гарантуються Конституцiєю та законами України. Неправомiрний вплив на суддiв будь-яким способом забороняється:
  8.95.1. Суддя не може бути затриманий чи заарештований до винесення обвинувального вироку судом - крiм як за згодою бiльшостi мiсцевих учасникiв Народовладдя, (або без їх згоди - у випадку затримання суддi пiд час або вiдразу ж пiсля здiйснення тяжкого чи особливо тяжкого злочину).
  8.95.2. Суддя не може бути притягнутий до вiдповiдальностi за прийняте ним судове рiшення, за винятком вчинення злочину, дисциплiнарного проступку, недобросовiсної, несправедливої чи неефективної роботи.
  Суддя може вiдстежувати справедливiсть, добросовiснiсть, ефективнiсть своїх рiшень - у прозорих системах ВКП-С, а також у Додатку "Електронний Суддя", де по кожнiй його справi фiксується довгостроковий пiслясудовий результат.
  8.95.3. Суддя отримує професiю суддi безстроково - поки вiдповiдає вимогам професiї, встановленим Конституцiєю та законами України, i має право на посаду суддi, поки виявляється одним iз переможцiв щорiчного Всеукраїнського Трудового конкурсу суддiв - на тих посадах, на якi вiн претендує.
  8.95.4. Суддi щорiчно перевiряються ВКП-С та громадянами України, та можуть бути звiльненi Народовладдям за недобросовiсне чи неефективне виконання своїх суддiвських обов'язкiв.
  8.95.5. Ефективнiсть i добросовiснiсть суддiв оцiнюється на основi оцiнки народу та Народовладдя України, а також оцiнки Додатка ВКП-С "Електронний Суддя" та оцiнки Вищої Ради правосуддя України.
  8.95.6. Держава забезпечує особисту безпеку суддiв та членiв їх родин.
  8.95.7. Захист професiйних iнтересiв суддiв здiйснюється у порядку, встановленому законом.
  
  8.96. Суддя звiльняється з посади Президентом або Вищою Радою Правосуддя України, та може звiльнятися Народовладдям, у випадку:
  8.96.1. втрати суддею статусу "Учасник Народовладдя";
  8.96.2. одержання суддею iноземного громадянства, чи припинення українського громадянства суддi;
  8.96.3. набуття законної сили обвинувальним вироком щодо суддi;
  8.96.4. недобросовiсної чи неефективної роботи суддi;
  8.96.5. непроходження суддею iз задовiльним результатом щорiчної перевiрки на добросовiснiсть, ефективнiсть, професiоналiзм;
  8.96.6. програшу у всiх категорiях щорiчного Всеукраїнського Трудового Конкурсу Суддiв;
  8.96.7. порушення суддею присяги, цiєї Конституцiї, законiв i норм права України;
  8.96.8. порушення суддею вимог щодо несумiсностi;
  8.96.9. вчинення суддею грубої або систематичної зневаги до суддiвських обов'язкiв, або iстотного дисциплiнарного проступку, несумiсного зi статусом суддi, або такого проступку, який виявив невiдповiднiсть суддi займанiй посадi;
  8.96.10. визнання суддi безвiсно вiдсутнiм або оголошення померлим;
  8.96.11. подання суддею заяви про вiдставку чи про звiльнення iз посади за власним бажанням;
  8.96.12. закiнчення строку, на який суддя обраний чи призначений;
  8.96.13. неможливостi виконувати свої повноваження за станом здоров'я;
  8.96.14. досягнення суддею узаконеного пенсiйного суддiвського вiку - 65 рокiв i бiльше.
  
  8.97. Вимоги щодо несумiсностi Суддiв:
  8.97.1. Правосуддя здiйснюють професiйнi суддi, а у визначених законом випадках, суддi та народнi присяжнi.
  8.97.2. Суддi мають бути учасниками Народовладдя, мати високий рiвень гарних людських якостей i низький рiвень поганих якостей, не можуть мати звичок брехуна або садиста, належати до полiтичних партiй та профспiлок, брати участь у будь-якiй полiтичнiй дiяльностi, мати представницький мандат, займати будь-якi iншi оплачуванi посади, виконувати iншу оплачувану роботу.
  8.97.3. Суддiвський корпус України формується та обновлюється Всеукраїнським Трудовим Конкурсом Суддiв.
  8.97.4. У Всеукраїнському Конкурсi на посаду суддi може брати участь громадянин України не молодше двадцяти п'яти рокiв, що має вищу юридичну освiту i стаж роботи в областi судочинства не менше трьох рокiв, що проживає в Українi не менше останнiх 15 рокiв i володiє державною мовою.
  8.97.5. Суддями спецiалiзованих судiв можуть бути особи, що мають професiйну пiдготовку з питань юрисдикцiї цих судiв. Цi суддi здiйснюють правосуддя тiльки у складi колегiй суддiв.
  8.97.6. Додатковi вимоги до окремих категорiй суддiв щодо стажу, вiку та їх професiйного рiвня встановлюються законом.
  
  8.98. Всi призначення на посаду професiйного суддi здiйснюється Мiсцевими Громадами i Народовладдям - за результатами Всеукраїнського Трудового Конкурсу Суддiв:
  8.98.1. Усi суддi вибираються Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому конкурсi Суддiв, у порядку, встановленому Конституцiєю, законом та Народовладдям.
  8.98.2. Всеукраїнському Конкурсу суддiв передує навчально-трудове стажування майбутнiх суддiв у судах. Допуск до суддiвського стажування дає Мiсцева Громада та Вища Рада Правосуддя.
  8.98.3. Мiсцева Громада, керуючись особистим знанням кожного свого жителя з раннього вiку, зобов'язана допускати до суддiвського стажування i суддiвської професiї людей справедливих i достойних, з високим розвитком гарних людських якостей, без звичок брехуна або садиста.
  8.98.4. Кандидат у суддi бере участь у Всеукраїнському Конкурсi Суддiв вiд тiєї мiсцевостi, де його з дитинства знають присутнi на Конкурсi жителi Мiсцевої Громади.
  8.98.5. Всеукраїнський Конкурс Суддiв складається зi здачi кожним конкурсантом професiйного суддiвського iспиту iз вiдеозаписом та онлайн-трансляцiєю практичних iспитiв рiшення судових справ i теорiї, в режимi реального часу, а також Всенародного обговорення особистостi кожного кандидата - за участю представникiв Мiсцевих Громад, якi особисто знають кандидата у суддi з гарної та з поганої сторони.
  8.98.6. Кожного Переможця Всеукраїнського Конкурсу Суддiв мають схвалити Народовладнi члени його мiсцевої громади. Якщо Народовладнi члени Мiсцевої Громади вважають, що переможець Конкурсу Суддiв вiд їх Громади негiдний за особистими якостями бути суддею, вони зобов'язанi представити тому докази та зняти його кандидатуру з Конкурсу.
  8.98.7. Приведення суддi до присяги проводить Президент України.
  8.98.8. Випробовувальний строк роботи суддi - все його життя, починаючи з першого призначення на посаду суддi. Протягом випробовувального строку суддя перевiряється на ефективнiсть, добросовiснiсть, професiоналiзм, гарнi людськi якостi, законнiсть своїх доходiв та доходiв своєї родини та близького оточення.
  8.98.9. Голова Верховного Суду України обирається на посаду та звiльняється з посади Народовладдям - iз числа суддiв Верховного Суду України, за вiдкритими рекомендацiями суддiв Верховного Суду України, а пiд час вiдсутностi рiшення Народовладдя - усiма суддями Верховного Суду України, в порядку, установленому законом.
  8.99. Суддi при здiйсненнi правосуддя незалежнi та керуються Справедливiстю, принципом Верховенства права та Законом.
  Судочинство здiйснюється суддею одноосiбно, колегiєю суддiв або судом за участю народних присяжних.
  8.100. Основними принципами судочинства є:
  8.100.1. Справедливiсть i добропоряднiсть суддiв, адвокатiв, правозахисникiв, прокурорiв, iнших правоохоронцiв;
  8.100.2. законнiсть, справедливiсть i ефективнiсть судових рiшень;
  8.100.3. контроль Мiсцевими Громадами усiх кандидатiв у суддi - на основi знання Громадою особистих якостей та життя кожного кандидата iз самого раннього вiку;
  8.100.4. контроль суддiвської роботи Народовладдям та Додатком ВКП-С "Електронний Суддя";
  8.100.5. рiвнiсть усiх учасникiв судового процесу перед законом та судом - незалежно вiд владного чи соцiального статусу, матерiального становища;
  8.100.6. забезпечення доведеностi вини;
  8.100.7. змагальнiсть сторiн та свобода в наданнi ними суду своїх доказiв i у доведеннi перед судом їх переконливостi;
  8.100.8. пiдтримка державного обвинувачення в судi прокурором;
  8.100.9. забезпечення обвинувачуваному права на захист;
  8.100.10. гласнiсть судового процесу та його повне фiксування технiчними засобами;
  8.100.11. розумнi строки розгляду справи судом;
  8.100.12. забезпечення права на апеляцiйний перегляд справи, та у визначених законом випадках - на касацiйне оскарження судового рiшення;
  8.100.13. обов'язковiсть судового рiшення.
  8.100.14. Законом можуть бути визначенi також додатковi принципи судочинства в судах окремих судових юрисдикцiй, якi не суперечать загальним принципам судочинства.
  8.100.15. За неповагу до суду чи суддi, виннi особи притягуються до юридичної вiдповiдальностi.
  
  8.101. Комп'ютерна програма "Електронний Суддя":
  8.101.1. призначена для винищення явних зловживань правоохоронцiв та злочинцiв;
  8.101.2. вводиться в дiю пiсля розробки та належного тестування;
  8.101.3. поетапно заповнюється мiлiцiєю, народною дружиною, прокурорами, суддями, народними присяжними - у присутностi адвокатiв, правозахисникiв, сторiн та iнших учасникiв процесу;
  8.101.4. дублює всi записи правоохоронних органiв по пiдозрюваним, обвинувачуваним, пiдсудним, правопорушникам, злочинцям, включаючи записи мiлiцiї, прокуратури, суду;
  8.101.5. веде Єдиний безперервний запис пiдозр, обвинувачень, судимостей, правопорушень, злочинiв, покарань, амнiстiй та судових помилок, довгострокових пiслясудових результатiв - по кожнiй людинi;
  8.101.6. по кожному правопорушуючому випадку, зi слiв потерпiлих та свiдкiв, - веде електронну анкету iз портретом та описом пiдозрюваних злочинцiв, яка зберiгається у Спецiальному архiвi та недоступна для виправлень правоохоронцям та iншим особам;
  8.101.7. оцiнює несуперечнiсть доказiв у кримiнальних судових справах кожного пiдсудного, з урахуванням портрету пiдозрюваного i реальних даних пiдсудного: зросту, ваги, вiдбиткiв, райдужки, ДНК, iнших унiкальних iдентифiкуючих ознак.
  8.101.8. У судi, завантаження (в Програму "Електронний Суддя") даних по кримiнальнiй справi проходить пiд одночасним контролем суддi, прокурора, адвоката, правозахисника, обвинувачуваного, потерпiлого.
  8.101.9. Програма "Електронний Суддя" видає суддi-людинi Спрощенi електроннi судовi рiшення - на основi усiх даних, доказiв та свiдчень, по кожнiй кримiнальнiй справi i кожному пiдсудному, якi завантаженi у Програму. Обов'язково завантажуються у Програму такi анкетнi данi: заподiяна шкода, можливiсть компенсацiї шкоди, данi пiдсудних та потерпiлих: вiк, зрiст, вага, повнолiття, людськi якостi, дiєздатнiсть, статтєва i душевна зрiлiсть, освiта, професiйнi та любительськi знання та вмiння, намiри, умисел, вина; фiзичний, психiчний i душевний стан; збiг тяжких обставин, матерiальне становище, особистi зв'язки, знайомства.
  8.101.10. У випадку недостатностi чи неточностi даних, Програма виносить рiшення, що даних для вирiшення Справи недостатньо.
  8.101.11. Суддя-Людина знайомиться з рiшенням Програми "Електронний Суддя", але оцiнює справу та виносить рiшення, виходячи зi свого професiйного та життєвого досвiду, своїх людських переконань, доказiв у справi.
  8.101.12. Рiшення кожної суддi-людини, фiксується у програмi "Електронний суддя", - у графi "Рiшення фiзичного суддi", та супроводжується графою: "Рiшення Електронного суддi".
  8.101.13. Якщо рiшення суддi-людини сильно вiдрiзняється вiд рiшення Електронного суддi, рiшення одержує червоний "контрольний" статус та автоматично iде на перевiрку у Вищу Раду Правосуддя та в iншi контролюючi суд органи.
  Всi iншi вiдмiнностi рiшень суддi-людини та "Електронного Суддi" одержують свiй колiр: жовтий - середня вiдмiннiсть, зелений - невелика вiдмiннiсть, та фiксуються у портфолiо суддi-людини по кожнiй його справi.
  8.101.14. Програма веде облiк судової та виховної ефективностi суддiв, iнформує кожного суддю про долю кожного його пiдсудного: вiдбуття покарання, амнiстiю, про виправлення пiдсудного, компенсацiю пiдсудним шкоди, про прощення малозначимих злочинцiв iз поверненням їм статусу "Учасник Народовладдя", або про новi злочини та правопорушення пiдсудного.
  8.101.15. Програма має контрольнi алгоритми, якi вiдстежують усiх суддiв-порушникiв Закону, а також явно нечесних та явно несправедливих суддiв, та подає щомiсячнi звiти Вищiй Радi Правосуддя та iншим контролюючим суд органам.
  
  8.102. Держава забезпечує фiнансування i належнi умови для функцiонування судiв та дiяльностi суддiв. У Державному бюджетi України окремо визначаються витрати на утримання судiв.
  Оплата працi суддiв, їх премiї та штрафи, будуть додатково коректуватися мiсцевими Громадами - у залежностi вiд ефективностi та якостi працi суддiв.
  Для вирiшення питань внутрiшньої дiяльностi судiв дiє суддiвське самоврядування.
  
  8.103. В Українi дiє Вища Рада Правосуддя, до вiдання якої належить:
  8.103.1. передконкурсне стажування майбутнiх суддiв та органiзацiя екзаменацiйних iспитiв та щорiчних професiйних перевiрок на Всеукраїнському Конкурсi Суддiв;
  8.103.2. постiйне вiдстеження через ВКП-С порушень суддiв, народних присяжних, прокурорiв, адвокатiв, судових правозахисникiв, спiвробiтникiв мiлiцiї, iнших експертiв правоохоронної системи;
  8.103.3. внесення подання Президенту i Народовладдю України - про позбавлення права на професiю або про звiльнення (вiдстороненнi) суддiв, народних присяжних, iнших судових експертiв, прокурорiв, спiвробiтникiв мiлiцiї, а також про обмеження в судовому представництвi адвокатiв, правозахисникiв, - за їх недобросовiсну, неефективну, несправедливу, юридично непрофесiйну чи неетичну дiяльнiсть (щодо Народу України, суду, учасникiв судового процесу, клiєнтiв та третiх осiб);
  8.103.4. прийняття рiшень за порушення суддями, народними присяжними, iншими судовими експертами, прокурорами, адвокатами, судовими правозахисниками, спiвробiтниками мiлiцiї - вимог про несумiснiсть;
  8.103.5. розгляд скарг на рiшення про притягнення до дисциплiнарної вiдповiдальностi суддiв, iнших судових експертiв, прокурорiв, адвокатiв, судових правозахисникiв, спiвробiтникiв мiлiцiї.
  
  8.104. Вища Рада Правосуддя складається з 21 члена, якi обираються Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної влади.
  Вища Рада Правосуддя має бути у рiвних частинах представлена юристами, що мають досвiд роботи: (1) законодавцями, (2) експертами виконавчої влади, (3) суддями, (4) адвокатами, (5) прокурорами України, викладачами вищих юридичних навчальних закладiв, (7) представниками наук.
  Голова Верховного Суду України входить до складу Вищої Ради Правосуддя за своєю посадою.
  
  ј Ж: МIЛIЦIЯ
  8.105. Мiлiцiя - Другорядна виконавча влада Спiвробiтникiв Мiлiцiї, професiйно пiдготовлених до боротьби зi злочиннiстю.
  8.106. Всi призначення на посаду Спiвробiтника Мiлiцiї здiйснюються Мiсцевими Громадами та Народовладдям - за результатами Всеукраїнського Трудового Конкурсу Спiвробiтникiв Мiлiцiї:
  8.106.1. Всеукраїнському Конкурсу Спiвробiтникiв мiлiцiї передує навчально-трудове стажування майбутнiх спiвробiтникiв мiлiцiї. Допуск до стажування в мiлiцiї дає Мiсцева Громада.
  8.106.2. Мiсцева Громада, керуючись особистим знанням кожного свого жителя з раннього вiку, зобов'язана допускати до стажування в мiлiцiї та професiї мiлiцiонера - людей справедливих i достойних, з високим розвитком гарних людських якостей, без комплексу влади-жорстокостi-помсти, без звичок брехуна i садиста.
  8.106.3. Кандидат у спiвробiтники мiлiцiї бере участь у Всеукраїнському Конкурсi Спiвробiтникiв Мiлiцiї вiд тiєї мiсцевостi, де його з дитинства знають присутнi на Конкурсi жителi Мiсцевої Громади.
  8.106.4. Всеукраїнський Конкурс Спiвробiтникiв Мiлiцiї складається з оцiнки результатiв стажування в мiлiцiї, здачi кожним конкурсантом професiйних iспитiв та практичних Конкурсних змагань, рекомендацiй та не-рекомендацiй Народовладних представникiв Мiсцевих Громад, якi знають особисто кандидата в мiлiцiонери з гарної i з поганої сторони.
  8.106.5. Заради безпеки майбутнiх та дiючих спiвробiтникiв мiлiцiї, їх Конкурсне змагання (у практичних навичках) не транслюються на Конкурсi та є закритою непублiчною iнформацiєю.
  8.106.6. Конкурсна Комiсiя публiчно оцiнює результати стажування та практичних змагань середньоарифметичною оцiнкою - з оцiнок по всiх видах змагань, щоб не розкривати злочинцям слабкi та сильнi сторони майбутнiх мiлiцiонерiв, а також вiдсiває професiйно непридатних учасникiв Конкурсу iз короткою вказiвкою причин та складає Рекомендований Список переможцiв Конкурсу.
  8.106.7. Кожного Переможця Конкурсу в Рекомендованому Списку мають схвалити Народовладнi члени його мiсцевої громади.
  Якщо Народовладнi жителi Мiсцевої Громади вважають, що переможець Конкурсу Мiлiцiонерiв вiд їх Громади негiдний за особистими якостями бути спiвробiтником мiлiцiї, вони зобов'язанi представити тому докази та зняти його кандидатуру з Конкурсу.
  8.106.8. Учасники Народовладдя України можуть знайомитися з Рекомендованим списком переможцiв Конкурсу Мiлiцiонерiв вiд Конкурсної Комiсiї, оцiнками усiх учасникiв Конкурсу, рекомендацiями або не-рекомендацiями мiсцевих Громад по кожному Конкурсанту, а також iз публiчними прозорими даними ВКП-С по кожному Конкурсанту, та змiнювати рiшення Конкурсної Комiсiї по сумнiвним переможцям.
  Це рiшення учасники Народовладдя України можуть прийняти у рамках чiткого часу, вiдпочатку позначеного умовами Конкурсу.
  
  8.107. Пiсля введення прозорої системи ВКП-С з її прозорими Додатками "Прозорi грошi", "Прозора Праця", "Прозорi ресурси", "Прозора власнiсть", "Прозора Економiка" - чисельнiсть спiвробiтникiв мiлiцiї може бути скорочена, а також має розумно регулюватися по мiрi необхiдностi.
  8.108. Мiлiцiя України повинна мати достатню кiлькiсть Вiддiлiв профiлактики злочинiв, укомплектованих конфлiктологами, Вчителями, вихователями, фахiвцями iз дегенерацiї людини, iншими необхiдними спецiалiстами.
  8.109. Кожний спiвробiтник мiлiцiї має прагнути стати щасливим сiм'янином та створювати душевне благополуччя у своїй родинi, оскiльки щасливi сiмейнi люди менш жорстокi, чим несiмейнi, бездiтнi, та їх психiка краще захищена вiд мiлiцейських травм.
  Спiвробiтники мiлiцiї не можуть мати комплекс влади-жорстокостi-помсти, звички брехуна або садиста.
  Спiвробiтник мiлiцiї для пiдтримки свого душевного, психiчного та фiзичного здоров'я обов'язково повинен мати улюблену справу, не пов'язану iз роботою в мiлiцiї, але пов'язану iз Природою, природним спокоєм, вiдновленням психiчного та духовного здоров'я.
  8.110. Бюджетна оплата працi спiвробiтникiв мiлiцiї, їх премiї та штрафи, будуть додатково коректуватися мiсцевими Громадами - у залежностi вiд якостi працi мiлiцiонерiв та якостi їх поводження iз населенням.
  8.111. Добропоряднi громадяни мають право захищатись вiд явно злочинних нападiв спiвробiтникiв мiлiцiї - за допомогою дозволених, несмертельних та не-калiчущих засобiв захисту - вiд зброї та технiчних засобiв примусу мiлiцiї.
  8.112. Український Народ та Народовладдя зобов'язанi не допускати перетворення України в країну страху перед мiлiцiєю та правоохоронною системою, країну сваволi мiлiцiї та правоохоронної системи, країну формального, жорстокого чи бездушного пiдходу мiлiцiї (правоохоронної системи), країну масового переслiдування мiлiцiєю (правоохоронною системою) населення за дрiбнi незначнi правопорушення, що не є злочинами.
  Усiм громадянам України, незалежно вiд рiвня їх влади у Суспiльствi, рекомендується уникати нелюдяних формалiзованих стосункiв iз людьми, ладнати одне з одним, i по-можливостi мирно та людяно вирiшувати свої дрiбнi побутовi конфлiкти, не намагаючись (при будь-якому дрiбному конфлiктi) погрожувати мiлiцiєю або кримiналiзувати конфлiкти, далекi вiд правопорушень.
  
  ј З: ЗБРОЙНI СИЛИ УКРАЇНИ ТА НАРОДНА ДРУЖИНА
  8.113. Виховання майбутнiх воїнiв - громадян України, та їх навчання вiйськовiй професiї починається з дитинства:
  8.113.1. З народження - до 18 рокiв за дiтьми та пiдлiтками спостерiгають родина, вихователi, вчителi, суспiльство, щоб виявити їх придатнiсть (або непридатнiсть) до професiйної вiйськової служби.
  8.113.2. Знаками професiйної вiйськової непридатностi є: любов до жорстокостi та садизму над людьми або Природою, несправедливiсть, егоїзм, небажання захищати справедливiсть та чеснiсть, переважання особистих iнтересiв над турботою про Суспiльство, жадiбнiсть, безсовiснiсть, невмiння тримати своє слово, боягузтво, пiдлiсть, зрада товариша, людиноненависництво, розумова недостатнiсть, брехливiсть, психiчнi хвороби, заздрiснiсть, шкiдливi залежностi, факти сексуального розтлiння малолiтнiх, факти кiлькаразового сексуального насильства, злочини (крiм малозначимих злочинiв малозначимих злочинцiв, якi виправилися i прощенi народом України).
  8.113.3. З метою виховання достатнього числа достойних надiйних захисникiв країни, - родина, вихователi, вчителi, суспiльство повиннi вживати усiх допустимих заходiв для виправлення у дiтей та пiдлiткiв до 18 рокiв професiйної вiйськової непридатностi.
  8.113.4. Щорiчний Державний учбовий контроль вiдсiює непридатних до вiйськового виховання та навчання дiтей i пiдлiткiв, або вiдновлює у вiйськовому навчаннi дiтей та пiдлiткiв, що виправилися.
  8.113.5. Усi придатнi до професiйної вiйськової служби хлопчики, юнаки, виховуються як майбутнi воїни та проходять обов'язкову вiйськову пiдготовку у рамках: Державної Навчальної Програми - з 8 до 16 рокiв, Армiйської Служби - з 18 до 20 рокiв, (або вiдкладеної Армiйської Служби - мiж 18 та 24 роками), щорiчних або регулярних Армiйських Зборiв.
  8.113.6. Пiсля чого або одночасно iз цим, усi бажаючi обрати собi вiйськову професiю, за необхiдностi одержують додаткову професiйну вiйськову освiту в рамках вiйськових навчальних закладiв, здають випускнi вiйськовi iспити та пов'язанi iз цим випробування.
  8.113.7. Дiвчата, жiнки, за своїм бажанням, вiдповiдно до свого вiку та стану здоров'я, можуть проходити повну, часткову або вибiркову жiночу вiйськову пiдготовку та нести професiйну вiйськову службу - у рамках тих самих установ, що i чоловiча стать.
  8.113.8. Вибiр дiвчатами, жiнками щадного режиму вiйськової пiдготовки та вiйськової служби, безпечного для їх майбутнього здорового материнства та жiночого здоров'я, гарантується Державою.
  
  8.114. Усi професiйно придатнi громадяни України, якi успiшно пройшли професiйну вiйськову пiдготовку, можуть бути допущенi до вiйськової професiї. Всеукраїнський Трудовий Конкурс для вступу у Збройнi Сили України не потрiбний.
  Роздiльна i спiльна вiйськова пiдготовка, вiйськова служба чоловiкiв та жiнок встановлюється законами та вiйськовими статутами.
  Подальше зростання у вiйськовiй професiї, допуск до вiйськових посад, мiсць та спецiальностей iз пiдвищеною вiдповiдальнiстю, визначається закритим Всеукраїнським Трудовим Конкурсом Професiйних Вiйськовослужбовцiв - серед професiйних вiйськових, шляхом їх загальних iспитiв та взаємного оцiнювання, за прозорою серед них процедурою.
  8.115. Керiвництво Збройних Сил України обирається серед професiйних вiйськових на тому ж закритому Конкурсi Професiйних Вiйськовослужбовцiв - iз кращих воєнних експертiв та вiйськових, iз кращими людськими якостями, якi не вчиняли злочинiв, та якi не обмеженi у правi Народовладдя.
  8.116. Будь-яка вiйськова пiдготовка українських громадян, професiйна i непрофесiйна, державна та суспiльна, повинна знаходитися пiд повним (але не виключним) контролем Держави Україна.
  8.117. Залежно вiд ступеня професiйної вiйськової непридатностi, законодавство України подiляє громадян України на цiлком непридатних до будь-якої вiйськової пiдготовки, служби, призову, мобiлiзацiї; та частково придатних вiйськовозобов'язаних, якi пiдлягають окремiй вiйськовiй пiдготовцi та окремiй вiйськовiй або воєннiй службi у спецiальних окремих вiйськових формуваннях, iз врахуванням характеру та ступеня їх людських недолiкiв.
  8.118. Окрема вiйськова та воєнна пiдготовка та окрема вiйськова чи воєнна служба вiйськовопридатних i частково придатних вiйськовозобов'язаних, використовується для запобiгання дiдiвщини, iнших злочинiв у Збройних Силах України.
  За дiдiвщину та iншi злочини у Збройних Силах України, iнших вiйськових формуваннях, професiйнi вiйськовi, учнi вiйськових закладiв, частково придатнi вiйськовозобов'язанi, несуть пiдвищену кримiнальну вiдповiдальнiсть - вiд довiчного позбавлення прав на вiйськову професiю - до смертної кари.
  8.119. Мобiлiзацiя та окрема вiйськова (або воєнна) служба Частково придатних вiйськовозобов'язаних може використовуватись для захисту України вiд зовнiшнього нападу, для запобiгання надзвичайнiй екологiчнiй ситуацiї та лiквiдацiї її наслiдкiв, для лiквiдацiї наслiдкiв терористичних актiв.
  
  8.120. Усi добропоряднi громадяни України, без знакiв професiйної вiйськової непридатностi, мають право бути в Народнiй Дружинi.
  Народними Дружинниками стають пiсля успiшного проходження спiльної пiдготовки i спiльних випробувань у Народнiй Дружинi, вiдповiдно до її статуту.
  Народна Дружина - добровiльне Всеукраїнське об'єднання громадян України з функцiями охорони суспiльного правопорядку, патрулювання та охорони Української Природи, народного опору в разi iноземного зовнiшнього вторгнення.
  Iншi недержавнi вiйськовi або воєнiзованi об'єднання в Українi, якi дроблять єдине Суспiльство на рiзнi воєнiзованi угруповання, не допускаються.
  8.121. Навчанням Народних Дружинникiв займаються професiйнi вiйськовослужбовцi Збройних Сил України та бiльш досвiдченi Народнi Дружинники.
  8.122. Повнолiтнi Народнi Дружинники, якi добре зарекомендували себе протягом року, мають право одержати дозвiл на носiння зареєстрованої небойової зброї i зареєстрованих Технiчних засобiв захисту вiд зброї та iнших засобiв примусу; носити та використовувати їх, - виключно на тренуваннях, чергуваннях, патрулюваннях, - вiдповiдно до законiв України i Статуту Народної Дружини.
  У випадку iноземного зовнiшнього вторгнення, Народним Дружинникам, якi добре зарекомендували себе та не були мобiлiзованi у Збройнi Сили України, за рiшенням Керiвництва Збройних Сил України, може бути видана пiд звiт, iз мiсцевого збройного складу, бойова зброя - для захисту мiсцевого населення.
  
  8.123. В Українi забороненi: вiльне зберiгання, носiння, використання зброї населенням та громадянами України, вiльна купiвля-продаж та вiльний обiг зброї.
  Крiм випадкiв, передбачених законом, у цивiльного населення немає права на носiння смертельної та калiчущої зброї.
  Захист громадян вiд збройних злочинцiв, у рамках законних повноважень, повиннi здiйснювати правоохоронцi, професiйно придатнi вiйськовi, службовцi державних воєнiзованих формувань, озброєнi учасники Народної Дружини - iз правом носiння зброї.
  Об'єднання зi злочиннiстю правоохоронцiв чи iнших захисникiв громадського правопорядку повиннi вiдстежувати добропоряднi люди i колеги, а також Додатки "Прозорi грошi", "Прозора Праця" та iншi додатки ВКП-С.
  
  8.124. Право на носiння та законне користування зброєю мають: Вiйськовозобов'язанi у мiсцях навчання, Учнi професiйних вiйськових закладiв, Професiйнi Вiйськовослужбовцi; Службовцi ВКП-С: програмiсти, уповноваженi спецiалiсти, технiчний персонал; сумлiннi та ефективнi: Законодавцi, Суддi, Прокурори, Спiвробiтники Мiлiцiї, Службовцi iнших державних воєнiзованих формувань, Голови мiсцевого самоврядування, Керiвники мiсцевих вiддiлень Народної Дружини та добре зарекомендованi Народнi Дружинники; мисливцi; а також у виняткових випадках - люди-потерпiлi вiд тяжких злочинiв проти життя та здоров'я, якi потребують захисту i не мають iнших можливостей захистити себе iнакше як за допомогою смертельної (або калiчущої) зброї.
  8.125. Дозвiл на носiння i використання зброї не може бути виданий громадянам iз ознаками професiйної вiйськової непридатностi, або громадянам, якi проживають разом iз людьми з такими ознаками.
  8.126. Дозвiл на носiння та використання зброї дається повнолiтнiм добропорядним громадянам України, пiсля:
  (1) перевiрки їх особистостi, та добропорядностi близьких членiв родини,
  (2) перевiрки умов роботи i проживання,
  (3) перевiрки умов майбутнього мiсця збереження зброї,
  (4) медогляду i повної психiчної експертизи громадянина та проживаючих iз ним людей,
  (5) пiсля збройних курсiв,
  (6) повторного психологiчного тестування громадянина,
  (7) здачi громадянином збройного iспиту,
  (8) реєстрацiї в момент видачi, купленої дозволеної зброї - у спецiальному закритому Реєстрi ВКП-С.
  8.127. Право фактичного носiння зброї обмежується Народовладдям та державними квотами (на кiлькiсть зброї у цивiльного населення в Суспiльствi), якi встановлюються у залежностi вiд злочинної обстановки, справжньої особистої необхiдностi громадян у зброї, умiння носiїв зброї поводитися адекватно по вiдношенню до беззбройних людей.
  Якщо право носiння зброї масово псує людей: робить їх агресивними, недружелюбними, зарозумiлими, нравствено хворими, якщо носiї зброї зловживають наявнiстю зброї, вводять у стрес iнших добропорядних людей, використовують зброю для рiшення побутових конфлiктiв - i це носить у Суспiльствi масовий характер, - то Держава вправi скоротити чисельнiсть зброї у Суспiльствi, знизити квоти дозволiв на зброю, та вiдiбрати зброю у конкретних нравствено-нестiйких людей.
  
  ј И: БАНКИ
  
  8.128. З моменту робочого запуску Додатку ВКП-С "Прозорi Грошi", банки в Українi стають виключно сховищами i шляхами передачi прозорої iнформацiї про грошi, товари, блага - та перестають бути комерцiйними органiзацiями. Також в Українi забороняється iнша лихварська позичково-процентна дiяльнiсть людей чи органiзацiй.
  8.129. Банки в Українi є частиною системи Органiв державної виконавчої влади України, та повнiстю позбавляються своєї банкiвської комерцiйної таємницi (що не стосується вимог цiєї Конституцiї по дотриманню державної таємницi та Нацiональної безпеки України).
  8.130. Банки в Українi можуть бути тiльки державними українськими - без змiшаних iноземних iнвестицiй та вкладень, без прав iноземної власностi чи виходiв на офшори.
  Iноземнi банки (iноземнi розрахунковi та фiнансовi органiзацiї) можуть працювати з Україною, її громадянами, жителями, особами, резидентами та гостями - для проведення їх необхiдних взаємозалiкiв та розрахункiв з iноземною стороною - виключно у вiдповiдностi до цiєї Конституцiї, тiльки за державними лiцензiями та квотами України, та виключно у рамках дозволеного ВКП-С обсягу мiжнародних та зарубiжних платежiв.
  8.131. Банки та банкiвська система України є виключно Всенародно-Державною власнiстю - об"єктом творення, управлiння та утримання виключно української держави, українського народу та українських громадян.
  8.132. Дiяльнiсть банкiв регулюється цiєю Конституцiєю та законами України, та може контролюватися усiма добропорядними громадянами України - через ВКП-С, вiдповiдно до їх рiвня доступу у ВКП-С.
  8.133. Банки та їх персонал знаходяться на службi у Держави.
  8.134. Банкiвськi Експерти-трудiвники одержують свою роботу на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi - обираються та звiльняються Народовладдям та постiйними жителями Мiсцевих Громад, якi знають майбутнiх експертiв-трудiвникiв банку з дитинства, або протягом довгого часу, як з гарної - так i з поганої сторони.
  8.135. Усi навмиснi тяжкi злочини в iнформацiйно-банкiвськiй сферi можуть каратися смертною карою. Кримiнальний Кодекс України уточнює це правило у всiх своїх статтях, якi стосуються даних видiв службових та неслужбових злочинiв.
  8.136. Кiлькiсть Банкiв та їх персоналу скорочується (або збiльшується) щорiчним Конкурсом по мiрi необхiдностi, у залежностi вiд якостi та ефективностi кожної банкiвської одиницi.
  8.137. Заробiтна плата Експертiв-трудiвникiв кожного банку обраховується залежно вiд ступеня корисностi працi кожного банкiвського експерта для економiки та народу України.
  8.138. Доход кожного банку України, включаючи Нацiональний Банк України, йде на технiчне забезпечення системи ВКП-С, безпеки Прозорих електронних грошей, безпеки онлайн-мереж та Банкiвської системи України, ефективну творчу роботу банкiвських спiвробiтникiв.
  8.139. Держава Україна у борг (пiд вiдсотки) у iноземних осiб або мiжнародних органiзацiй - не бере, та свої грошi, цiнностi у борг (пiд вiдсотки) iноземним особам або мiжнародним органiзацiям - не дає.
  Усi зовнiшнi борги України, якi виникли до прийняття цiєї Конституцiї, розглядаються Учасниками Народовладдя (або Всеукраїнським Референдумом), та скасовуються у разi їх несправедливого виникнення як такi, що порушують справедливий рiвноцiнний обмiн Українських благ.
  Вiдповiднi дослiдження, розрахунки та обґрунтування цього готують спецiальнi Уповноваженi експерти ВКП-С - за запитом учасникiв Народовладдя, або представникiв Другорядної Влади України.
   Це ж правило може застосовуватися i до нових зовнiшнiх боргiв України.
  8.140. Кожний банк в Українi повнiстю вiдповiдає за своїми зобов'язаннями перед Державою Україна, Українським народом, громадянами та трудiвниками України.
  
  
  ј I: IНФОРМАЦIЙНА ВЛАДА ТА ЗМI
  
  8.141. У своєму життi та своїй професiйнiй дiяльностi, усi журналiсти та ЗМI України мають служити та пiдкорятися Iстинi, Точнiй Iнформацiї, Справедливостi, Звичаям Доброї Нравственостi, Закону та захищати добропоряднi iнтереси Українського народу.
  Невiдповiднiсть цим вимогам є пiдставою для позбавлення прав на журналiстську та публiчну iнформацiйну дiяльнiсть в Українi.
  
  8.142. Iнформацiйною державною Владою України є - Засоби масової iнформацiї України (ЗМI), їх спiвробiтники та незалежнi журналiсти, якi вiдповiдають за своїми особистими якостями Третьому рiвню Природної влади, якi обранi через Всеукраїнський трудовий Конкурс як Iнформацiйна влада та фiнансуються Народовладдям iз Державного бюджету України.
  Iнформацiйна Влада прирiвнюється до Другорядної Виконавчої влади та незалежна у своїй журналiстськiй дiяльностi, але вiдповiдальна перед усiєю Другорядною владою, Народовладдям, Українським народом та населенням України.
  Технiчна база та iнформацiя Iнформацiйної Влади знаходяться у Всенароднiй власностi Українського народу як Єдине стратегiчне пiдприємство України.
  
  8.143.Українськими журналiстами без iнформацiйно-владних повноважень є - добропоряднi громадяни України iз дiючим статусом "учасник Народовладдя", якi вiдповiдають за своїми особистими якостями Другому рiвню Природної влади, якi мають аматорську журналiстську практику та одержали на Всеукраїнському трудовому Конкурсi (поза категорiєю "Iнформацiйна Влада") роботу незалежного журналiста або спiвробiтника ЗМI, якi зареєстрованi Державою Україна як журналiсти, i не позбавленi цiєї реєстрацiї та права займатись журналiстською дiяльнiстю.
  Усi українськi ЗМI та журналiсти, якi не є Iнформацiйною Владою, можуть утримуватися виключно громадянами України - за рахунок їх добровiльних внескiв (iз особистих законних i трудових доходiв).
  
   8.144. Правила допуску журналiстiв до публiчних заходiв та публiчних подiй регулюються чинним законодавством України.
  Представники Iнформацiйної державної Влади мають постiйний гарантований допуск на усi публiчнi заходи та публiчнi подiї.
  Мiсця для усiх журналiстiв та ЗМI на публiчних заходах Влади розподiляються порiвну: 50% мiсць розподiляють мiж собою журналiсти Iнформацiйної державної Влади України, а iншi 50% мiсць розподiляють мiж собою журналiсти, якi не є Iнформацiйною державною владою України.
  При нестачi вiльних мiсць для журналiстiв та ЗМI, на публiчний захiд Влади допускаються тi присутнi журналiсти, рейтинг та репутацiя яких вищi у Всеукраїнському рейтингу журналiстiв України.
  
  8.145. Усi злочини проти законної дiяльностi українських журналiстiв, або проти їх законних журналiстських обов"язкiв, караються у посиленому режимi - вiдповiдно до вимог чинного законодавства.
  Вимоги до iноземних журналiстiв, їх акредитацiя, захист їх журналiстської дiяльностi регулюються законами України та Мiжнародними договорами України, iз врахуванням вимог Ради Нацiональної Безпеки України - щодо захисту вiд агентiв iноземного впливу.
  Усi ЗМI та журналiсти України мають проводити розумну та справедливу самоцензуру в iнформацiйному та культурному просторi України.
  Iнша розумна та справедлива цензура може проводитися вiдповiдно до цiєї Конституцiї та її пунктiв 9.15., 9.26.(3), 9.34.(5).
  
  
  ј Ї: МIСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ
  
  8.146. Мiсцеве самоврядування не є державною владою, у тому числi владою Народовладдя, але будується за тими ж принципами що i Природна Влада: найбiльшi самовряднi повноваження мають належати найкращим мiсцевим людям, i чим вищий особистий рiвень (добропорядностi, гарних людських якостей, вiдповiдальностi) - тим важливiше коло громадських питань має право вирiшувати людина. (1)
  Мiсцеве самоврядування - це гарантоване Конституцiєю право та обов"язок мiсцевих (народних територiальних) Громад (та їх учасникiв) самостiйно управляти своїми Громадськими питаннями мiсцевого значення, вiльно управляти своєю часткою у спiльно-громадськiй власностi та вирiшувати питання пов"язанi iз життям у Громадi. (2)
  Головна мета мiсцевого самоврядування - це низова колективна самоорганiзацiя учасникiв мiсцевих Громад (для покращення мiсцевих умов життя та працi, для колективної взаємної допомоги у Громадi) та об"єднання учасниками Громади їх зусиль, працi, знань, особистих та спiльно-громадських Ресурсiв - для їх спiльного блага. (3)
  Ефективнiсть мiсцевого самоврядування завжди залежить вiд працьовитостi, самодостатностi, самостiйностi мiсцевих жителiв та їх умiння жити в мирi та ладi одне з одним, умiння спiльно та дружно вирiшувати свої спiльнi питання. (4)
  Мiсцеве самоврядування здiйснюється у межах Конституцiї та законiв України, Українських Народних звичаїв та мiсцевих актiв права. (5)
  До повноважень мiсцевого самоврядування належить все, що не належить до виключної компетенцiї Державної Влади. (6)
  Особливостi здiйснення мiсцевого самоврядування у мiстах Києвi та Севастополi визначаються окремими законами України. (7)
  Мiсцевi Громади - це мiсцевi спiльноти (Українського народу та постiйних мiсцевих жителiв) України - у Селах, Селищах, Мiстах, у Районах Мiст, у Добровiльних Об"єднаннях кiлькох сусiднiх Громад, у Районах та Областях України. (8)
  Учасники Мiсцевої народної Громади - це добропоряднi вiльнi люди Українського народу (у тому числi злочинцi, що виправилися) та iншi мiсцевi жителi, якi постiйно проживають у мiсцевiй Громадi, якi краще немiсцевих жителiв знають i люблять мiсцеву Природу, мiсцевих людей, мiсцеву iнфраструктуру, якi бiльше за немiсцевих жителiв зацiкавленi у процвiтаннi своєї Громади, якi трудяться на благо своєї Громади та своєю працею (або податками) збiльшують її спiльно-громадське майно, її матерiальний та духовний достаток. (9)
  Мiсцеве самоврядування здiйснюється мiсцевою Громадою у порядку, встановленому Конституцiєю та законом, як безпосередньо, так i через Органи мiсцевого самоврядування - Мiсцевi Ради та їх виконавчi органи. (10)
  Мiсцевими Радами мiсцевих Громад є: Сiльськi, Селищнi, Мiськi ради, Районнi ради у Мiстах, Ради добровiльних об'єднань кiлькох сусiднiх Громад, Районнi та Обласнi ради. (11)
  Органами мiсцевого самоврядування, що представляють спiльнi iнтереси мiсцевих Громад сiл, селищ та мiст, є районнi та обласнi ради. (12)
  Мiськi ради допомагають органiзувати роботу усiх Районних рад у своєму мiстi - для свого злагодженого самоврядування разом з усiма Районними радами свого мiста. (13)
  Сiльськi, селищнi, мiськi Ради можуть допомагати (з iнiцiативи мiсцевих жителiв) створювати будинковi, вуличнi, квартальнi та iншi Некомерцiйнi Органи Самоорганiзацiї мiсцевого населення та передавати в їх тимчасове управлiння частину майна, у якiй вже є контрольна частка власностi цих жителiв. (14)
  
  8.147. Усе мiсцеве самоврядування здiйснюється у таких формах:
  (1) через спiльну безпосередню самоорганiзацiю учасникiв мiсцевої Громади;
  (2) через спiльне безпосереднє самоврядування учасникiв мiсцевої Громади: на Загальних Зборах Громади, або в системi ВКП-С, або в iнших (бiльш дрiбних) формах мiсцевого самоврядування;
  (3) через право присутностi учасникiв мiсцевої Громади на загальних зборах мiсцевої Ради;
  (4) через Органи мiсцевого самоврядування: мiсцевi Ради з їх експертами-трудiвниками (замiсть депутатiв), Головами та виконавчими органами.
  
  8.148. Усе мiсцеве самоврядування, в залежностi вiд значимостi мiсцевого питання та виду керованої власностi, подiляється на мiсцеве самоврядування виключно Експертiв Мiсцевих Рад з дiючим статусом "Учасник Народовладдя", та мiсцеве самоврядування усiх iнших учасникiв мiсцевої Громади (як з дiючим статусом учасника Народовладдя, так i без):
  
  8.148.1. усi Природнi Ресурси України (державного та мiсцевого значення) незалежно вiд того як це було ранiше, тепер є Державними Ресурсами - у державнiй (всенароднiй) власностi Українського народу;
  8.148.2. усi цi Державнi Природнi Ресурси (державного та мiсцевого значення) у кожнiй конкретнiй точцi територiї України одночасно є i Мiсцевими Природними Ресурсами, тому що вони розташованi на територiї конкретної мiсцевої територiальної одиницi та мiсцевої Громади;
  8.148.3. усi Природнi ресурси Мiсцевого значення на територiї мiсцевої Громади - знаходяться у вiдповiдальному управлiннi мiсцевої Ради, та у вiдповiдальному прiоритетному користуваннi мiсцевої Громади;
  8.148.4. усi Природнi ресурси Державного значення на територiї мiсцевої Громади - знаходяться у спiльному управлiннi Державної Влади України та мiсцевої Ради, та у вiдповiдальному користуваннi всього Українського Народу (з урахуванням життєвих iнтересiв жителiв мiсцевих Громад, на територiї яких цi Ресурси розташованi).
  8.148.5. Природними ресурсами Мiсцевого значення можуть управляти виключно уповноваженi на це Експерти-трудiвники мiсцевої Ради (учасники мiсцевої Громади з дiючим статусом "Учасник Народовладдя") з гарною трудовою та суспiльною репутацiєю, якi найбiльше пiдходять для цього.
  8.148.6. Природними ресурсами Державного значення можуть управляти виключно уповноваженi на це (мiсцевi та немiсцевi) Експерти-трудiвники Державної влади та Мiсцевих Рад, найбiльш добропоряднi, найбiльш працьовитi та найбiльш знаючi, iз гарною трудовою та суспiльною репутацiєю.
  8.148.7. У контролi Природних Ресурсiв можуть брати участь учасники мiсцевої Громади з дiючим статусом "Учасник Народовладдя, з гарною трудовою та суспiльною репутацiєю.
  8.148.8. Тiльки експерти-трудiвники мiсцевої Ради з дiючим статусом "Учасник Народовладдя" - з гарною трудовою та суспiльною репутацiєю в Українi, якi постiйно живуть у Громадi та працюють на її благо, можуть допускатися до мiсцевого керування Громадською (неприродною) власнiстю (цiлiсними майновими комплексами, виробництвами, рухомим i нерухомим майном, бюджетними доходами, грошовими та матерiальними цiнностями Громади).
  8.148.9. Учасники мiсцевої Громади (без дiючого статусу "Учасник Народовладдя") допускаються до користування своєю часткою у Громадськiй власностi (яку вони вiдновлюють, покращують, чи примножують), та не допускаються до управлiння Громадською власнiстю та Природними Ресурсами.
  8.148.10. Усi учасники мiсцевої Громади (незалежно вiд наявностi дiючого статусу "Учасник Народовладдя") допускаються до управлiння своєю часткою приватної власностi - в об'єктах та комплексах змiшаної Громадсько-Приватної власностi, але з урахуванням обмежень цiєї Конституцiї та законiв України щодо управлiння Природними Ресурсами.
  
  8.149. Експертний склад кожної мiсцевої Ради вибирається на вiдповiдному мiсцевому Трудовому Конкурсi мiсцевого самоврядування - на рiвнi села, селища, району в мiстi, мiста, добровiльного об'єднання сусiднiх громад, Району, Областi:
  8.149.1. Мiсцевi експерти-трудiвники сiльської, селищної, районної в мiстi, мiської Ради (чи Ради добровiльного об"єднання сусiднiх Громад) вибираються у своїй мiсцевiй Громадi вiдповiдної Ради - iз кращих мiсцевих учасникiв Народовладдя (з кращими людськими i професiйними якостями, та кращими Конкурсними проектами) - для вирiшення конкретних мiсцевих задач на постiйнiй експертно-трудовiй основi.
  Право вибирати експертiв-трудiвникiв для кожної мiсцевої Ради мають дiйснi дiючi мiсцевi Учасники Народовладдя тiєї ж самої мiсцевої Громади.
  8.149.2. Мiсцевi експерти-трудiвники мiсцевих Рад бiльш високого рiвня (Району чи Областi) вибираються - мiсцевими учасниками Народовладдя виборчого Району чи Областi - iз кращих експертiв-трудiвникiв усiх Мiсцевих Рад нижнього рiвня: з дiючим статусом "учасник Народовладдя", iз кращими людськими та професiйними якостями, iз кращими знаннями Мiсцевої Громади виборчого Району чи Областi, iз кращими особистими експертно-трудовими результатами у мiсцевiй Радi нижчого рiвня, iз кращими Конкурсними проектами для Району чи Областi.
  8.149.3. Строк повноважень будь-якої мiсцевої Ради, експертний склад якої обраний на черговому Мiсцевому Конкурсi, складає 5 рокiв. Припинення повноважень будь-якої мiсцевої Ради тягне припинення повноважень Експертiв-трудiвникiв вiдповiдної Ради.
  8.149.4. Експерти-трудiвники мiсцевих Рад можуть бути достроково звiльненi мiсцевими учасниками Народовладдя вiдповiдної мiсцевої Громади, в тому числi i з iнiцiативи мiсцевого населення Громади.
  8.149.5. Мiсцевий Трудовий Конкурс будь-якої мiсцевої Ради визначає своїх переможцiв у ходi прозорих трудових випробувань та змагань Конкурсантiв - на основi рiвного, прямого виборчого права мiсцевих учасникiв Народовладдя та їх вiдкритого поiменного голосування за кожного експерта-трудiвника мiсцевої Ради та Голову мiсцевої Ради, який очолює виконавчий орган мiсцевої Ради i головує на її засiданнях.
  8.149.6. Черговi Конкурснi вибори Експертного складу будь-якої мiсцевої Ради (та Голови цiєї Ради) проходять в останню недiлю жовтня п'ятого року повноважень експертiв Ради (та мiсцевого Голови Ради), вибраних на черговому Мiсцевому Конкурсi.
  8.149.7. Статус i повноваження мiсцевих Рад, їх Голiв, Експертiв-трудiвникiв, виконавчих органiв, а також порядок створення, реорганiзацiї, лiквiдацiї Мiсцевих Рад - визначаються Законом та умовами вiдповiдного мiсцевого Трудового Конкурсу вiд мiсцевих учасникiв Народовладдя.
  
  8.150. Матерiальна та фiнансова основа мiсцевого самоврядування мiсцевих Громад:
  8.150.1. Праця учасникiв мiсцевих Громад, їх знання, вмiння, досвiд та освоєнi ними кориснi технологiї;
  8.150.2. спiльне (рухоме i нерухоме) Громадське майно окремих мiсцевих Громад;
  8.150.3. об"єкти спiльної Громадської власностi рiзних Громад.
  8.150.4. частка мiсцевих Громад у засобах мiсцевого виробництва;
  8.150.5. частка мiсцевих Громад у доходах мiсцевих бюджетiв;
  8.150.6. частка мiсцевих Громад у зiбраних мiсцевих та загальнодержавних податках;
  8.150.7. iншi чеснi засоби та кошти мiсцевих Громад;
  8.150.8. право користування Землею та Природними Ресурсами мiсцевого значення - кожною мiсцевою Громадою на своїй територiї;
  8.150.9. спiльне право користування Землею та Природними Ресурсами мiсцевого значення - кiлькома мiсцевими Громадами на всiй територiї їх територiальних одиниць;
  8.150.10 право кожної мiсцевої Ради управляти Землею та Природними ресурсами мiсцевого значення - на територiї її села, селища, району в мiстi, мiста, добровiльного об'єднання кiлькох сусiднiх громад;
  8.150.11. право Районних i Обласних Рад управляти об'єктами спiльної власностi Громад сiл, селищ, мiст, районiв у мiстах, що перебувають на їх територiї.
  8.150.12. Мiсцевi Громади сiл, селищ i мiст можуть поєднувати на договiрних засадах об'єкти своєї Громадської (комунальної) власностi, а також засоби (кошти) своїх бюджетiв та працю своїх учасникiв, їх знання, вмiння, досвiд та освоєнi ними кориснi технологiї - для виконання спiльних Громадських проектiв, або для спiльного фiнансування (утримання) Громадських (комунальних) пiдприємств, органiзацiй, установ, та створювати для цього вiдповiднi органи та служби.
  
  8.151. Держава Україна (з урахуванням процесiв формування Електронного Бюджету у ВКП-С учасниками Народовладдя та iншими громадянами України) бере участь у формуваннi доходiв бюджетiв Мiсцевих Громад та їх Мiсцевих Рад, та в мiру необхiдностi фiнансово пiдтримує Мiсцевi Громади та їх Мiсцевi Ради. (1)
  Необхiднiсть державного фiнансування мiсцевих Громад та їх Рад визначається рiшенням Народовладдя України на основi прозорих даних ВКП-С про щорiчний розподiл усiх засобiв у Державi - державних, громадських та приватних. (2)
  Повноваження органiв Виконавчої Влади не можуть передаватися органам Мiсцевого Самоврядування. (3)
  Повноваження органiв Мiсцевого Самоврядування (мiсцевих Рад) не можуть передаватися органам Виконавчої Влади. (4)
  Схожiсть деяких повноважень Виконавчої Влади та Мiсцевого Самоврядування - не може бути пiдставою для перекладання їх обов"язкiв та вiдповiдальностi одне на одного. (5)
  
  8.152. Мiсцевi Громади (села, селища, мiста, району у мiстi, добровiльного об"єднання сусiднiх громад) безпосередньо або через створенi ними Органи мiсцевого самоврядування:
  (1) управляють майном, що є у їх спiльнiй Громадськiй (комунальнiй) власностi;
  (2) з урахуванням даних ВКП-С, Всеукраїнського Списку потреб громадян та Спiльного Плану Розвитку України, на основi принципу Симбiозу - затверджують свої Програми соцiально-економiчного та культурного розвитку та контролюють їх виконання;
  (3) з урахуванням даних ВКП-С затверджують Бюджети своїх територiй, якi формуються частково з мiсцевих доходiв та мiсцевих податкiв, частково iз засобiв Державного бюджету, та контролюють їх виконання;
  (4) встановлюють мiсцевi Податки i Збори вiдповiдно до закону;
  (5) забезпечують проведення Мiсцевих Референдумiв та реалiзацiю їх результатiв;
  (6) створюють, реорганiзують та лiквiдують Громадськi (комунальнi) пiдприємства, органiзацiї, установи, та здiйснюють контроль за їх дiяльнiстю;
  (7) вирiшують iншi питання мiсцевого значення, вiднесенi законом до їх компетенцiї.
  
  8.153. Районнi та Обласнi Ради:
  8.153.1. з урахуванням даних ВКП-С, Всеукраїнського Списку потреб громадян i Спiльного Плану Розвитку України, на основi принципу Симбiозу - затверджують Програми соцiально-економiчного i культурного розвитку своїх Областей, своїх Районiв, та контролюють їх виконання;
  8.153.2. формують свої районнi та обласнi Бюджети iз:
  (1) засобiв Державного бюджету - для їх вiдповiдного розподiлу мiж територiальними народними Громадами сiл, селищ, мiст;
  (2) засобiв Мiсцевих бюджетiв мiсцевих Громад (сiл, селищ, мiст), залучених на договiрних засадах - для виконання спiльних проектiв, або реалiзацiї спiльних соцiально-економiчних i культурних програм;
  8.153.3. затверджують свої районнi та обласнi Бюджети i контролюють виконання своїх бюджетiв;
  8.153.4. вирiшують iншi питання, вiднесенi законом до їх компетенцiї.
  
  8.154. Органи мiсцевого самоврядування у межах повноважень, визначених Конституцiєю та законом, приймають рiшення, обов'язковi для виконання на вiдповiднiй територiї.
  8.155. Рiшення органiв мiсцевого самоврядування з мотивiв їх невiдповiдностi Конституцiї або законам України, зупиняються в законному порядку - з одночасним зверненням до суду.
  8.156. Права Мiсцевого Самоврядування захищаються в судовому або в Народовладному порядку.
  8.157. Iншi питання органiзацiї Мiсцевого Самоврядування, формування, дiяльностi та вiдповiдальностi Органiв мiсцевого Самоврядування визначаються законом, а також учасниками Народовладдя України (або учасниками Народовладдя мiсцевої Громади), залежно вiд важливостi питання - державної (чи мiсцевої).
  
  
  ј Й: ПОДАТКОВI
  8.158. В умовах прозорих Грошей i повної автоматизацiї товарно-грошових процесiв, подання громадянами Декларацiї та бухгалтерської звiтностi не вимагається - оскiльки замiнюється прозорими системами ВКП-С та її розрахунковими програмами-алгоритмами.
  8.159. Всеукраїнське та мiсцеве Народовладдя мають право вирiшувати питання - вiдповiдно всеукраїнського та мiсцевого оподатковування, та встановлювати сумiсно (спiльно) з органами Другорядної Влади - до початку нового фiнансового року - Правила та норми Оподаткування.
  У сумiсних (спiльних) рiшеннях Народовладдя та Другорядної Влади з податкових питань - враховуються їх сумiсно прийнятi Плани розвитку України, Плани розвитку мiсцевих Громад, загальнодержавнi та мiсцевi Реальнi показники створення i одержання благ, данi ВКП-С, результати економiчного та податкового аудиту за попереднiй рiк, а також результати Всеукраїнського Трудового Конкурсу податкових експертiв та їх податково-експертних рiшень.
  У випадку конфлiкту Народовладдя та Другорядної влади з питань оподатковування - прiоритет вiддається найкращому податковому рiшенню в Українi, яке найкращим, розумним та симбiотичним чином вирiшує проблеми Українського Народу (незалежно вiд того чи є автор податкового рiшення Експертом Другорядної влади, чи звичайним учасником Народовладдя).
  8.160. Збiр податкiв йде в автоматичному режимi.
  8.161. Нiхто не може бути примушений платити частку податкiв, яка виключає рентабельнiсть виробництва, або нормальне достойне iснування кожної працелюбної людини-трудiвника.
  
  ј К: МИТНИЦI
  8.162. Митницi працюють у тiсному спiвробiтництвi зi стратегiчними Виробництвами, Шляхово-Транспортною службою, Податковими службами, Природо-Хранителями, Збройними Силами України, Народною Дружиною, прикордонниками Державного Кордону та його Системою контрольно-пропускних пунктiв.
  8.163. Єдиний комп'ютерний облiк кордону, його контрольно-пропускних пунктiв, митних складiв i митних транспортних термiналiв, працює по типу Єдиного замкнутого контуру - з виведенням на спiльний комп'ютер вiдеокарти усього Українського кордону, в режимi постiйної онлайн-трансляцiї в реальному часi.
  8.164. Митницi, Державний кордон України, його контрольно-пропускнi пункти, iншi частини iнфраструктури вiдстежуються iз землi, води та повiтря, за допомогою безпiлотної аерозйомки дронами, супутниками, iншими технiчними засобами.
  
  ј Л: ПРИРОДО-ХРАНИТЕЛI
  8.165. Охорона Української Природи та її Ресурсiв, вiд знищення та недозволеного користування - обов'язок усiх громадян України:
  8.165.1. Кожний громадянин-постiйний житель України виконує свою державну норму цього обов'язку - у рамках свого трудового еко-податку та тимчасової служби в Дружинах Природо-Хранителiв, а також може за власним бажанням охороняти Українську Природу понад встановлену норму - у рамках своєї постiйної служби в Дружинах Природо-Хранителiв.
  8.165.2. Для охорони Української Природи та її Ресурсiв на постiйнiй основi - у складi Всеукраїнської громадянської органiзацiї "Народна Дружина України" засновуються її органи - Всеукраїнська Дружина Природо-Хранителiв та мiсцевi Дружини Природо-Хранителiв.
  8.165.3. Голови Дружин Природо-Хранителiв вибираються вiдповiдними Трудовими Конкурсами з колишнiх професiйних вiйськовослужбовцiв, i одночасно зi своїми суспiльно-громадянськими обов'язками виконують окремi функцiї Другорядної Виконавчої Влади, делегованi Законом i Народовладдям.
  8.166. Цiль Дружин Природо-Хранителiв - допомога (правоохоронним та контролюючим органам Другорядної Виконавчої Влади) в охоронi Української Природи, та самостiйна охорона Української Природи вiд: незаконного або недозволеного видобутку Природних Ресурсiв, браконьєрства, недозволеної вирубки дерев, забруднення або знищення Навколишнього та Природного середовища, Природних екосистем, iнших злочинiв проти Природи України.
  8.167. Повнолiтнi Громадяни України, якi успiшно пройшли пiдготовку у Народнiй Дружинi України та у Дружинi Природо-Хранителiв, якi здали практичнi iспити та отримали дозвiл на носiння i використання зброї, за власним бажанням можуть бути зарахованi на постiйнiй основi до Дружини Природо-Хранителiв - за мiсцем свого проживання, роботи або навчання.
  
  8.168. Кожна мiсцева Дружина Природо-Хранителiв несе чергування i патрулює закрiплену за ним Природну територiю.
  8.169. Призовна армiйська служба у Збройних Силах України включає у себе обов'язкову службу у Всеукраїнськiй Дружинi Природо-Хранителiв - вiд пiвроку до 1 року.
  8.170. Кожний вiйськовозобов'язаний, придатний до професiйної вiйськової служби, зобов'язаний вiдслужити в Дружинi Природо-Хранителiв - у всiх областях України, передбачений законом термiн.
  8.171. Дружини Природо-Хранителiв створюються по типу вiдкритого громадянського Суспiльства з постiйним припливом нових добропорядних людей - українських громадян обох статей та будь-якого вiку, але iз рiзним колом обов'язкiв: учнiв, волонтерiв, професiйно придатних вiйськовозобов'язаних, постiйних Народних Дружинникiв.
  8.172. Постiйнi Природо-Хранителi, та професiйно придатнi вiйськовозобов'язанi, якi пройшли пiдготовку, мають право носити i використовувати як бойову зброю, так i зброю яка вiдключає, а також Технiчнi засоби Захисту вiд зброї.
  Учнi та волонтери у Дружинах Природо-Хранителiв можуть користуватись Технiчними засобами захисту вiд зброї вiдповiдно до свого вiку, розумового розвитку, пiдготовки, Статуту Народної Дружини України та Закону.
  8.173. Дозволена зброя, Технiчнi засоби Захисту вiд зброї, та iнше спорядження, видається Природо-Хранителям виключно пiд звiт, на час чергувань i виконання ними своїх природо-охоронних обов'язкiв.
  8.174. Ефективнiсть роботи Природо-Хранителiв оцiнюється населенням України у ВКП-С, оплачується iз Державного бюджету та за рахунок благодiйних внескiв громадян, якi не обкладаються податками.
  8.175. Дiяльнiсть Природо-Хранителiв регулюється законом, українськими правовими звичаями та Статутом Народної Дружини України, а за вiдсутностi закону - українськими правовими звичаями та Статутом Народної Дружини України.
  
  
  ј М: ДУХОВНА ВЛАДА I ОРГАН КОНТРОЛЮ РЕЛIГIЙ
  
  8.176. Кожна норма про вiру i релiгiю цiєї Альтернативної Конституцiї має мирнi, благороднi, об'єднуючi та здружуючi людей цiлi, спрямована на усунення розколу вiруючих та невiруючих людей у Суспiльствi, та не повинна використовуватись для ворожнечi i розпалення ворожнечi мiж людьми.
  Кожна норма про вiру i релiгiю цiєї Альтернативної Конституцiї, крiм пункту 8.177., може бути переглянута, змiнена, скасована чи вiдновлена згiдно цiєї Конституцiї, - державною владою України, або громадянами України на Всеукраїнському всенародному Референдумi.
  Через складну заплутану iсторiю релiгiй, усi новi норми про вiру та релiгiї в цiй Конституцiї є випробувальними - тобто прийнятими на випробувальний строк - 25 рокiв.
  Додатково громадяни України, на спецiальному (загальнообов'язковому) Всеукраїнському Референдумi, можуть зробити окремi норми Конституцiї про доходи та власнiсть релiгiйних органiзацiй рекомендацiйними, тобто не обов'язковими - на час, допоки духовне i матерiальне життя людей не стане настiльки прозорим зрозумiлим та упорядженим, що зникне сама необхiднiсть у доходах та власностi релiгiйних органiзацiй.
  Слово "Релiгiя" дослiвно означає "Зв'язок iз Творцем", "Знання Творця", або "Знання Джерела усього Живого": де пiд складом "Ре" (видозмiнене "Ра") розумiють Сонце (Творця та Джерело усього живого), а склад "Лiгiо" - перекладається як "Плавний Звук", "Зв"язок", "З"єднання", "Злиття", "Пряме спiлкування", "Союз" та "Знання". Сьогоднi змiст слова "Релiгiя" пiдмiнений з його справжнього значення - "Пряме спiлкування з Джерелом усього живого та його Знання", на скорочене неточне значення - "Вiра у Джерело всього Живого".
  
  8.177. Цей пункт Конституцiї (8.177.1. - 8.177.5.), в силу своєї виняткової важливостi, не може бути змiнений чи видалений:
  8.177.1. Вiра та релiгiї - саме складне питання правового регулювання, тому що всi релiгiї - протягом всiєї iсторiї Землi нав'язувалися насильницьки - через iнформацiйний тиск, терор i кривавi релiгiйнi вiйни: спочатку iз нашими предками-язичниками, потiм iз вiруючими людьми iнших релiгiй.
  8.177.2. У часи, коли релiгiї та вiра були насильницькими та загальнообов'язковими, людей позбавляли життя - за небажання вiрити i воцерковляться, за вiльний вiд релiгiї свiтогляд, за невiдвiдування церкви, за непоклонiння iконам та iншим предметам релiгiйного культу, а невiруючих людей - пiддавали церковному суду, загальному цькуванню, ганьбi, найстрашнiшим iнквiзиторським катуванням та страчували самими болiсними способами: спалювали на багаттi заживо, заживо замуровували в стiну, або закапували в землю. Майно людей репресованих церквою конфiскувалося на користь церкви, а люди трималися релiгiйними служителями у вiчному страху та пiдкореннi не тiльки стратами на смерть, але i церковними вiровченнями про вiчнi муки пекла пiсля смертi.
  8.177.3. За свiй насильницький характер, рiзнi вiри та релiгiї пiддавалися зворотнiй агресiї та гонiнням з боку незгодних людей Суспiльства.
  8.177.4. Одночасно усi релiгiї, в усi часи, постiйно говорять про свiй винятково Добрий, Мирний, Святий характер, замовчують свою роль жорстоких iсторичних агресорiв, та представляють себе людям лише з гарної сторони - як Благодiйникiв та нешкiдливi органiзацiї, якi iнодi змушенi захищати себе вiд Суспiльства.
  8.177.5. В Українi частина людей вважає свою релiгiю Добром, частина людей ставиться до будь-якої релiгiї нейтрально-байдуже, а частина людей вважає релiгiю негативним явищем та iнформацiйною зброєю проти людського роду.
  
  8.178. Духовна влада релiгiї, вiри, релiгiйних органiзацiй та їх служителiв в Українi - скасована i вiддана до рук кожнiй людинi:
  8.178.1. В Українi заборонений будь-який бiзнес та заробiток в релiгiї (та на релiгiї).
  8.178.2. В Українi не визнається - як формальна так i неформальна - релiгiйна духовна влада будь-яких (українських, iноземних, мiжнародних) релiгiйних органiзацiй та релiгiй.
  8.178.3. Громадянам України заборонено вiддавати духовну владу над собою релiгiям, (релiгiйним органiзацiям, релiгiйним служителям, вiруючим та iншим людям - а тим заборонено цю духовну владу брати).
  8.178.4. Громадянам України рекомендується пам'ятати, що високий духовний розвиток та гарний духовний вплив окремих релiгiйних служителiв та вiруючих може бути обумовлений не релiгiєю, а гарними людськими якостями таких служителiв та вiруючих, їх особистою iнтерпретацiєю релiгiї, пропущеною через їх серце та душу.
  8.178.5. Громадянам України рекомендується пам'ятати, що свобода кожної людини в питаннях релiгiї та вiри повинна служити тiльки Добру та щасливому життю людей.
  
  8.179. В Українi дiє заснований Президентом України Орган контролю над Релiгiями, який: гасить конфлiкти мiж вiруючим та невiруючим Суспiльством України, вирiшує Суспiльно важливi питання у стосунках мiж релiгiями та людьми, контролює дотримання Конституцiйних правил про релiгiю та вiросповiдання, веде повний облiк i Державний Реєстр релiгiйних органiзацiй та релiгiйних служителiв, проводить перевiрку та Релiгiєзнавчу Експертизу усього пов'язаного з релiгiєю.
  Контроль Суспiльства i Держави над релiгiями в Українi ведеться вiдповiдно до цiєї Конституцiї, цього параграфу, i пункту 9.35. Конституцiї.
  
  8.180. Принцип Свободи i Совiстi:
  (1) Кожна людина i громадянин України, крiм правової юридичної вiдповiдальностi, повинна нести нравствену вiдповiдальнiсть перед Суспiльством та iншими людьми за свої вчинки - за законами Совiстi та Нравственостi, незалежно вiд її свiтогляду, вiросповiдання, i того чи є в неї Совiсть та Нравственiсть, чи нема.
  (2) В Українi свобода свiтогляду та вiросповiдання не звiльняє вiд нравственої вiдповiдальностi за Законами Совiстi та Нравственостi та за вiдповiдними Звичаями Українського народу.
  (3) Закони Совiстi та Нравственостi заснованi на загальнодоступному прозорому Спiльному Загальному Знаннi кращих людей народу, а тому є первiснiшими, природнiшими, зрозумiлiшими та кращими за будь-яку релiгiю, тому що усi релiгiї заснованi не тiльки на офiцiйному вiровченнi, але i на таємних прихованих знаннях, якi недоступнi, невiдомi та незрозумiлi для широкого кола вiруючих.
  (4) За законами Совiстi та Нравственостi, людина, яка навмисно та незаслужено заподiяла зло iншiй людинi або Природi, крiм юридичної вiдповiдальностi, повинна вiдповiсти перед Судом Совiстi, i має бути помiщена (у виховних людинолюбних цiлях, без вчинення злочину) у схожу дзеркальну ситуацiю на мiсце потерпiлого, чи в ослаблену iмiтацiю такої ситуацiї, з урахуванням усiєї вiдомої всебiчної передiсторiї конфлiкту.
  (5) Суд Совiстi у справах за злочинами проводиться судами загальної юрисдикцiї, одночасно iз основним судовим розглядом, вiдповiдно до цiєї Конституцiї та правових звичаїв України.
  (6) Суд Совiстi може проводитися родиною, друзями, знайомими, робочим колективом, мiсцевою Громадою винуватця, - коли заподiяне зло не є злочином, не розглядається судом Совiстi в кримiнальному судочинствi України, та не вимагає iншого обов'язкового судочинства України.
  
  8.181. Свобода свiтогляду та вiросповiдання:
  (1) Якби люди знали Iстину про створення усього Живого, про початок та кiнець життя, про таємницi та чудеса Землi i Космосу - то суперечок про релiгiї та свiтогляди не iснувало б.
  (2) Оскiльки одночасно не може бути кiлькох протилежних Iстин: iснування Творця (або Творцiв) нашого космосу - та не-iснування Творця (або Творцiв), то одне з цих тверджень є неправдивим.
  (3) Вiра в iснування Творця (Творцiв) - це основа усiх релiгiй, вiра в Не-iснування Творця (Творцiв) - це основа будь-якого атеїзму. Якщо одна iз двох вiр: релiгiя або атеїзм - неправда, то не можуть бути рiвнi перед законом неправда та iстина.
  (4) З метою встановлення iстини, Україна поєднує атеїстiв та вiруючих у Єдиний Ведичний (тобто Вiдаючий, Знаючий) Свiтогляд, в якому атеїсти та вiруючi зобов'язанi для самих себе: вивчати свою вiру та свiй свiтогляд, перевiряти свою вiру та свiтогляд своїми особистими незаперечними доказами i своїми реальними життєво-дослiдними знаннями. Реальним знанням є тiльки те, що людина сама цiлком розумiє, може пояснити iншiй людинi та показати їй реальне явище, з якого отримане це реальне знання.
  Єдиний Ведичний Свiтогляд не є релiгiєю або єдиною свiтовою релiгiєю.
  (5) Жодного роздiлення людського мислення на релiгiйне та атеїстичне не iснує, тому що мислення кожної людини включає i релiгiйнi, i атеїстичнi елементи: життєвi знання людини та її Не-знання, невпевненiсть, надiю, вiру у будь-що, - незалежно вiд свiтогляду, вiри або атеїзму людини.
  (6) Кожна людина повинна сама регулювати у собi свiй баланс атеїстичного та релiгiйного мислення так - щоб релiгiя не зсувала цей баланс у сторону тiльки iнтуїтивної вiри, а наука - у сторону тiльки вiдомих знань.
  (7) Найкращi (за своїми реальними знаннями, розвитком духу, гарними нравственими якостями та вчинками) люди Ведичного Свiтогляду є Хранителями справжнього нравствено-духовного знання, та повиннi, по мiрi своїх сил, добрим розумним шляхом прищеплювати свою доброту та мудрiсть усiм iншим людям.
  
  8.182. Суспiльна нравственiсть, духовний розвиток, людинолюбство, Суспiльна злагода та спiвробiтництво є справою усього Українського народу та всiх людей Суспiльства, (а внутрiсiмейна злагода та лад є справою кожної родини), а тому не можуть бути оплачуваною спецiалiзацiєю Релiгiї, релiгiйних органiзацiй чи релiгiйних служителiв.
  8.183. Будь-якi натяки релiгiйних органiзацiй на їх особливу роль у питаннi Духовностi i нравственостi Народу, особливi або таємнi духовнi знання, будь-якi релiгiйнi претензiї на Духовне керiвництво Суспiльством, мають розцiнюватись Державою Україна як зазiхання на Державнiсть та безпеку українських громадян.
  8.184. Будь-який духовний авторитет у Суспiльствi повинен досягатись кожною людиною виключно через її особистi життєвi, добрi та мудрi справи та вчинки, викликанi усвiдомленим, добровiльним безстрашним вибором.
  Духовним розвитком своїх гарних людських якостей мають займатись усi люди, по ходу їх звичайного щоденного життя.
  8.185. Нравствено здоровi та сильнi духом Люди не мають потреби в Релiгiї - як у вчителi або в лiкарi, та здатнi улагоджувати питання свого духовного життя та духовних стосункiв без релiгiї-вiри, - так само як люди зi здоровими ногами не мають потреби у милицях для ходiння. (Це стосується неправильного укороченого визначення Релiгiї як вiри у Творця, але не стосується справжнього дослiвного значення Релiгiї як прямого спiлкування з Творцем, Джерелом усього живого, та Його безпосереднього знання. Адже Знання є достатнiми для зцiлення та навчання людини у будь-яких ситуацiях, а вiра допомагає дуже обмеженою мiрою, i не всiм людям).
  8.186. Нравствено здоровим людям, чий дух тимчасово ослаблений, рекомендується шукати тимчасову короткострокову пiдтримку у своїх люблячих друзiв та люблячих близьких, у хороших високорозвинених людей, якi можуть i хочуть таку пiдтримку надати, а також самостiйно укрiплювати свiй дух.
  8.187. Поки Релiгiйнi органiзацiї одержують свою основну комерцiйну вигоду вiд духовно ослаблених людей, вiд злочинцiв i нравствено хворих, релiгiйним органiзацiям буде вигiдно, щоб таких їх клiєнтiв було якнайбiльше, а значить у релiгiйних органiзацiй буде прямий iнтерес масово утримувати духовний розвиток вiруючих та iнших людей - на низькому, залежному вiд релiгiї рiвнi.
  
  8.188. Норми старої Конституцiї України про взаємне невтручання Держави та Церкви у справи одна одної, норми про вiдокремлення Церкви вiд Держави та Освiти - це подiл мiж Державою та Церквою зон впливу, влади та комерцiйної вигоди, точка перемир'я у старiй запеклiй боротьбi мiж Державою та Релiгiєю, умовне слабке вiддiлення Релiгiї вiд Держави та державної влади.
  Усi релiгiї (та релiгiйнi органiзацiї, що їх представляють) повиннi понести вiдповiдальнiсть за свої злочини проти Людяностi та Людства: кривавi Релiгiйнi вiйни, Релiгiйнi конфлiкти, Хрестовi походи, Iнквiзицiю, багатовiкове приниження та гноблення жiнок, iновiрцiв, внутрiшньо-церковнi кривавi розколи-реформи, сексуальнi злочини релiгiйних служителiв проти чоловiкiв, жiнок та дiтей, знищення древнiх знань та носiїв древнiх знань, знищення бiблiотек, знищення та фальсифiкацiю древнiх книг, рукописiв, артефактiв, творiв Мистецтва та Технiки.
  Вiдповiдальнiсть Релiгiї, її органiзацiй, служителiв, дiячiв, Церкви, повинна полягати у ще бiльшому їх вiддiленнi вiд Державної та Суспiльної влади.
  
  8.189. Вiддiлення Релiгiї та Церкви вiд Державної та Суспiльної влади це:
  
  8.189.1. повна заборона для релiгiйних i нерелiгiйних органiзацiй, служителiв, дiячiв - бути мiжнародними агентами впливу та керувати українськими громадянами та державою Україна через мiжнароднi або iноземнi релiгiї та органiзацiї, включаючи органiзацiї Ватикану;
  8.189.2. заборона створювати релiгiйнi органiзацiї у Збройних Силах України, вiйськових частинах, державних органах та державних установах, установах Освiти, - i заборона вести там релiгiйну дiяльнiсть;
  8.189.3. повна заборона для релiгiйних служителiв бути учасниками Народовладдя, учасниками Другорядної влади, впливати на державну Владу за допомогою шкiдливих елементiв релiгiї;
  8.189.4. обов'язок людей та органiзацiй в Українi вести релiгiйну дiяльнiсть тiльки як духовну, неприбуткову, благодiйну i Додаткову - до фiзичної та розумової Працi по створенню життєво необхiдних благ;
  8.189.5. повне скасування для Релiгiї, її органiзацiй та служителiв усiх пiльг вiд Держави (включаючи податковi i торговi пiльги та привiлеї) та введення для них оподатковування i вiдповiдальностi перед законом та громадянами України - на загальних пiдставах;
  
  8.189.6. заборона релiгiйним органiзацiям та їх служителям замiняти державний суд України вiдносно своїх службовцiв церковним судом, або вiдмовлятись вiд дачi показань правоохоронним органам з причин таємницi сповiдi, релiгiйної внутрiшньо-церковної солiдарностi, релiгiйних статутiв та правил;
  8.189.7. переведення справ релiгiї, її органiзацiй, служителiв, дiячiв в Українi - виключно у сферу Духовної благодiйної допомоги людям, якi самостiйно до них звернулися;
  8.189.8. повна заборона для релiгiйних органiзацiй, релiгiйних служителiв або дiячiв, навмисно розширювати зону впливу своєї релiгiї, або культу, а також список вiруючих клiєнтiв серед жителiв та гостей держави Україна;
  8.189.9. обов'язок релiгiйних служителiв, дiячiв, вiруючих - не заважати громадянам України укрiплювати гарнi людськi якостi, та обмежувати поганi людськi якостi, зазначенi Конституцiєю України;
  8.189.10. постiйний контроль та релiгiєзнавча експертиза релiгiй, релiгiйних органiзацiй, релiгiйної дiяльностi, лiтератури та релiгiйних дiячiв - з боку Органу контролю Релiгiй та його мiсцевих вiддiлень в органах Мiсцевого Самоврядування (мiсцевих Радах);
  8.189.11. пошук та усунення Органом контролю Релiгiй незаконних та духовно шкiдливих для Держави та людей елементiв релiгiї;
  8.189.12. позбавлення права на релiгiйну дiяльнiсть органiзацiй, що порушують норми Конституцiї та Законiв про релiгiю, вiру та свiтогляд;
  8.189.13. позбавлення права на релiгiйну дiяльнiсть духовно шкiдливих релiгiйних служителiв та дiячiв, якi через свої низькi людськi якостi та вчинки не можуть навчити iнших людей хорошим людським якостям, або прищеплюють своїм особистим прикладом поганi якостi;
  8.189.14. релiгiя, її органiзацiї та служителi, не можуть: виконувати жодних Державних функцiй, формувати звичаї або традицiї пов'язанi з державним управлiнням або державною владою;
  8.189.15. релiгiя, її органiзацiї та служителi, не можуть брати участь у полiтичному життi, зборах, мiтингах, передвиборчiй агiтацiї, громадських органiзацiях з полiтичними або владними iнтересами, розмiщувати в мiсцях релiгiйного служiння державну або полiтичну символiку, а також розмiщувати свою релiгiйну, культову, церковну символiку та проводити свою дiяльнiсть поза межами своїх установ, або в iнших громадських мiсцях, де це заважає бiльшостi населення мiсцевої Громади, i про це є вiдповiдне рiшення цiєї Громади або Влади;
  8.189.16. повна заборона для релiгiйних органiзацiй в Українi займатися комерцiйною, пiдприємницькою дiяльнiстю.
  
  8.190. Рекомендацiйнi норми по вiддiленню Релiгiї та Церкви вiд Державної та Суспiльної влади України (можуть стати обов'язковими за рiшенням Всеукраїнського загальнообов'язкового Референдуму):
  
  8.190.1. повна заборона для релiгiйних органiзацiй, релiгiйних служителiв i дiячiв в Українi отримувати за свою релiгiйну дiяльнiсть - будь-який матерiальний прибуток, матерiальну допомогу, матерiальнi заохочення, подарунки або пожертви вiд: Держави Україна, iнших держав, будь-яких людей, будь-яких органiзацiй, - крiм безготiвкових добровiльних благодiйних пожертвувань громадян України, релiгiйних служителiв та дiячiв України на ремонт та утримання конкретних об'єктiв релiгiйно-культової нерухомостi;
  (Дана заборона пов'язана iз бажанням залишити в рядах релiгiйних органiзацiй та релiгiйних служителiв в Українi тiльки по-справжньому духовних i матерiально безкорисливих людей, для яких релiгiйна праця - не джерело заробiтку, а покликання та безоплатне життєве захоплення);
  
  8.190.2. повна заборона релiгiйним органiзацiям, релiгiйним служителям i будь-кому: володiти власнiстю релiгiйного призначення (включаючи землю, культовi споруди, предмети розкошi), користуватися землею та нерухомiстю у масових (не iндивiдуальних) релiгiйних цiлях iнакше, як на основi короткострокової (рiчної) оренди та дозволу мiсцевої Громади, а також вести релiгiйну дiяльнiсть у примiщеннях з високим вмiстом предметiв розкошi;
  (Заборона пов'язана з бажанням замiнити поклонiння релiгiйно-культовим будинкам та предметам - любов'ю до Природи, свiжого повiтря та хороших людей, а також позбавити релiгiйних служителiв помилкового авторитету, викликаного не їх душевними якостями - а культовими спорудами та предметами культового розкошi);
  
  8.190.3. Безкоштовна нацiоналiзацiя у власнiсть Держави Україна - усiєї релiгiйно-культової нерухомостi та її часткове перепрофiлювання (пристосування в музеї, туристичнi комплекси або в iншi об'єкти, суспiльно кориснi для усiх громадян України), а також вiднесення частини релiгiйно-культової нерухомостi до Фонду оренди релiгiйно-культової нерухомостi - для здачi у короткострокову оренду релiгiйним органiзацiям;
  (пункт 8.190.3. детально регулюється спецiальним спiльним Законом Верховної Ради України та учасникiв Народовладдя України, прийнятим на основi всенародного обговорення та загальнообов'язкового голосування громадян України по кожному об'єкту релiгiйно-культової нерухомостi - в селi, селищi, мiстi їх проживання, а також по кожному об'єкту релiгiйно-культової нерухомостi нацiонального, iсторичного, культурного значення).
  
  8.191. Духовно шкiдливими елементами релiгiй в Українi є:
  8.191.1. Усi вiровчення та релiгiйнi тексти у тiй частинi, де говориться що люди - раби Божi (забороненi як церковна пропаганда рабства, яка суперечить нормам Конституцiї про те, що всi люди вiльнi);
  8.191.2. Елементи вiровчення будь-якого народу про його богообранiсть та панське ставлення до iнших народiв як до своїх рабiв та слуг (забороненi як антилюдянi, такi що дискримiнують iншi народи Землi i розпалюють мiжрелiгiйну та мiжнародну ворожнечу);
  8.191.3. Прославляння страждання, приниження, мазохiзму, тiлесного самокатування, самоприниження - як окремої людини (або святого) будь-якої нацiональностi, так i окремого народу (забороненi як зазiхання Релiгiї на: психiчне здоров"я та права людини, Державнiсть, нацiональну безпеку та обороноздатнiсть);
  8.191.4. Використання у релiгiйних заходах дороговартiсних, коштовних, особливо примiтних предметiв релiгiйного культу: одягу, начиння, прикрас, розкiшних культових споруд (заборонена як помилкова реклама духовних цiнностей - цiнностями матерiальними);
  8.191.5. Негiгiєнiчнi релiгiйнi ритуали: всезагальне розпиття з одного посуду, всезагальне цiлування одного предмета, ритуальне розпиття кровi та поїдання людської плотi, а також ритуальна iмiтацiя цього (забороненi як небезпечнi для тiла, психiки, духу, а також як такi що принижують людське достоїнство; людожерськi, людиноненависницькi, такi що налаштовують на знищення людського роду);
  8.191.6. Вiднесення до святих або хороших подiй - злих мерзенних речей: вiйни за вiру та будь-якого поширення релiгiї насильницьким шляхом (жорстокими кривавими убивствами, катуваннями, залякуваннями), а також кримiнальних злочинiв та сексуальних збочень, описаних в релiгiйних книгах або вiровченнях;
  8.191.7. Релiгiйнi грабiжницькi побори з бiдного, жебракучого, або духовно ослабленого населення, паразитування або розкошування релiгiї на будь-яких людях;
  8.191.8. Використання релiгiй, як iнформацiйної зброї та способу промивання мiзкiв для: ослаблення вiйськової обороноздатностi та загальнолюдської незалежностi населення, поневолення i перетворення дорослих, самостiйних, обороноздатних людей - у беззахисних дiтей або в агресивних убивць-фанатикiв;
  8.191.9. Використання релiгiйних органiзацiй та релiгiйних служителiв всерединi Держави - для шпигунства та розвiдки в iнтересах iноземних або мiжнародних органiзацiй;
  8.191.10. Використання Релiгiєю в своїх iнтересах та в iнтересах свiтової мiжнародної релiгiї - духовних слабостей своїх вiруючих, формування з вiруючих колони зрадникiв нацiональних та державних iнтересiв;
  8.191.11. Використання Сповiдi - як iнструмента шпигунства, для здобуття та передачi за кордон секретної та важливої iнформацiї Держави та її громадян - iноземним конкурентам i ворогам держави;
  8.191.12. Викривлення ритуалом Сповiдi та Вiдпущення грiхiв важливого морального принципу: Хочеш покаятися у своїх поганих справах - вiдкрито i щиро проси пробачення у всiх тих, кому ти заподiяв шкоду, бажано привселюдно, - щоб виправити шкоду хоча б у своїй душi та у свiдомостi тих, кому ти шкодив;
  
  8.192. Усi вiруючi, яким не вистачає любовi та дружби оточуючих, спiлкування або заробiтку, повиннi створювати це своїми правильними зусиллями та спиратися у цьому на допомогу реальних, хороших, небайдужих людей Суспiльства.
  
  
  ГЛАВА Љ 9. ЗБЕРЕЖЕНИЙ ЗМIСТ НОРМ СТАРОЇ КОНСТИТУЦIЇ, ЩО НЕ СУПЕРЕЧИТЬ АЛЬТЕРНАТИВНIЙ КОНСТИТУЦIЇ
  
  ј А: ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ (1.)
  9.1. Стаття 1. Україна - незалежна у внутрiшнiх та зовнiшнiх справах, соцiальна та правова держава.
  
  9.2. Стаття 2. Українська Державнiсть та Вища Народно-Державна влада України поширюється на всю її територiю.
  Україна є унiтарною державою, без територiй з особливим правовим статусом.
  Територiя України у межах iснуючого на картi кордону є цiлiсною та недоторканною.
  
  9.3. Стаття 3. Український народ, людина та людський рiд - у єдностi та згодi з хорошими людськими якостями та живою Природою, їх життя та свобода, здоров'я, честь та достоїнство, недоторканнiсть та безпека визнаються в Українi найвищою соцiальною цiннiстю.
  Найвищi соцiальнi цiнностi, їх гарантiї, та цiлi Альтернативної Конституцiї визначають змiст та спрямованiсть дiяльностi держави. Держава вiдповiдає перед Українським народом та Людиною за свою дiяльнiсть. Утвердження та забезпечення найвищих соцiальних цiнностей, виконання Цiлей Альтернативної Конституцiї є головним обов'язком держави.
  
  9.4. Стаття 4. В Українi iснує єдине Українське громадянство, несумiсне з одержанням iнших громадянств - до тих пiр поки мiж рiзними країнами свiту, та всерединi них, iснує дозволена конкурентна боротьба за Ресурси, яка руйнує Природу та гарнi якостi людей. Пiдстави набуття та припинення громадянства України визначаються у законi - Законодавцями України та Народовладдям.
  
  9.5. Стаття 5. Україна - республiка iз постiйно дiючим Народовладдям та Другорядною владою, яка обирається Народовладдям на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi, з найкращих та найдостойнiших представникiв Народовладдя, на визначений строк.
  Число строкiв перебування у Другоряднiй владi обмежене тiльки здатнiстю Експерта перемагати у Конкурсi та бути кращим варiантом на своїй посадi для Українського народу, Природи та Держави.
  Носiєм та Єдиним джерелом влади в Українi є Український народ.
  Український народ здiйснює свою владу безпосередньо та через Органи Другорядної влади та Мiсцевого самоврядування.
  Право визначати та змiнювати конституцiйний лад в Українi належить виключно Народовладдю України та не може бути узурповане кимось iншим. Нiхто не може узурпувати державну владу.
  
  9.6. Стаття 6. Народовладдя, а також органи законодавчої, виконавчої та судової влади здiйснюють свої повноваження у встановлених цiєю Конституцiєю межах, у вiдповiдностi до Справедливостi, законiв України та таких принципiв:
  9.6.1. Принцип надання влади достойним людям та вiдсiкання вiд влади негiдних;
  9.6.2. Принцип об'єднання достойної частини Українського народу у єдину владу - Народовладдя для спiльного управлiння державними справами;
  9.6.3. Принцип експертно-трудової спецiалiзацiї Другорядної Влади, - яка керує державними справами на професiйному рiвнi, через своїх кращих експертiв-трудiвникiв;
  9.6.4. Принцип надiлення Народовладдя України частковою економiчною, законодавчою, виконавчою владою, та деякими повноваженнями судової влади - для стримування неправильних рiшень Другорядної влади, - реалiзується у голосуваннях з достатньою кiлькiстю учасникiв Народовладдя, коли питання дiйсно важливе та збирає для свого рiшення цю достатню велику кiлькiсть учасникiв, визначену Конституцiєю України;
  9.6.5. Принцип анти-диктатури - надiлення Експертiв Другорядної влади (якi зберiгають свiй статус учасникiв Народовладдя) додатковими експертно-владними повноваженнями тiльки в однiй з галузей Другорядної влади: законодавчiй, виконавчiй, або судовiй.
  
  9.7. Стаття 7. В Українi визнається та гарантується мiсцеве самоврядування.
  
  9.8. Стаття 8. В Українi визнається та дiє Принцип верховенства Права - у єдностi iз принципами Справедливостi, мiри, доброти, розуму та Любовi до Природи та Людей.
  Конституцiя України має вищу юридичну чиннiсть. Рiшення Народовладдя, Закони та iншi нормативно-правовi акти приймаються на основi Конституцiї України та повиннi вiдповiдати їй.
  Норми Конституцiї України та Рiшення Народовладдя є нормами прямої дiї. Звернення до суду для захисту конституцiйних прав та свобод людини, громадянина та Українського народу безпосередньо на пiдставi Конституцiї України гарантується.
  
  9.9. Стаття 9. Чиннi мiжнароднi договори, попередня згода на обов'язковiсть яких надана Народовладдям та Верховною Радою України, є мiжнародними зобов'язаннями України, i не є частиною нацiонального законодавства України.
  Укладення або дiя мiжнародних договорiв України, якi суперечать Конституцiї України або волi Народовладдя, неможливi.
  
  9.10. Стаття 10. Державною мовою в Українi є українська мова. Держава забезпечує всебiчний розвиток i функцiонування української мови у всiх сферах суспiльного життя на всiй територiї України:
  9.10.1. Усi постiйнi жителi та громадяни України мають знати державну українську мову на рiвнi достатньому для особистого спiлкування, навчання та працi в їхньому вiцi.
  9.10.2. Руська мова має статус особливої регiональної мови в Українi, оскiльки руська мова дуже близька по смисловому звучанню до української мови i тому легше сприймається, розумiється та вчиться українцями, нiж будь-якi iншi мови.
  9.10.3. Усiм громадянам України рекомендується по мiрi сил та особистих iнтересiв вивчати мови мiжнародного спiлкування та iншi iноземнi мови, але без шкоди для вивчення української та руської мови.
  9.10.4. При прийомi на роботу в Українi забороняється вимагати вiд громадян України, або працюючих в Українi, знання iноземної (неукраїнської) мови, (крiм як вiд претендентiв на посади дипломатiв, перекладачiв та вчителiв iноземних мов). Також забороняється будь-яким способом пiдвищувати оплату працi українських громадян за використання ними в Українi iноземних мов, оскiльки грошова протекцiя iноземних мов на територiї України заподiює серйозний збиток незалежностi Української Держави, змушує Український народ працювати переважно не на внутрiшню економiку України, а на економiку та iнтереси iнших країн, що поступово веде до втрати Українським народом своєї Економiки, Незалежностi, втрати своєї української мови, культурної спадщини предкiв, нацiональностi та державностi.
  9.10.5. В Українi гарантується вiльний розвиток, використання та захист регiональної руської мови та мов нацiональних меншин України - за рахунок засобiв мiсцевих бюджетiв та засобiв нацiональних меншин.
  9.10.6. Держава Україна, в рамках Української Державної Освiтньої програми, сприяє вивченню мов мiжнародного спiлкування, у першу чергу руської та англiйської - за рахунок видiлення достатнiх засобiв (коштiв) Державного бюджету.
  9.10.7. Застосування мов в Українi гарантується Конституцiєю України та визначається законом.
  
  9.11. Стаття 11. Українська нацiя має об'єднатися i розвивати себе, свою iсторичну свiдомiсть, кращi українськi традицiї та культуру, а також не обмежувати етнiчну, культурну, мовну самобутнiсть усiх нацiональних меншин з корiнних народiв України, яка явно не суперечить Українськiй ментальностi (любовi до українського народу, антипаразитизму, справедливостi) та не загрожує збереженню Української нацiї, української культури, української мови та української державностi в Українi.
  
  9.12. Стаття 12. Україна дбає про задоволення нацiонально-культурних i мовних потреб українцiв, якi проживають за межами України, шляхом їх iнформацiйної пiдтримки у вивченнi української мови та української культури предкiв - через Мережу спецiальних українських сайтiв, не зв'язаних iз ВКП-С та iншими українськими державними сайтами, або з українськими державними серверами.
  
  9.13. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повiтря, воднi та iншi природнi ресурси, якi знаходяться в межах територiї України, природнi ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економiчної зони є спiльною, неподiльною, невiдчужуваною, державною Всенародною власнiстю Українського Народу.
  Вiд iменi Українського народу Всенародною власнiстю керує Народовладдя України, а також уповноваженi Народовладдям органи Другорядної державної влади та Органи Мiсцевого самоврядування у межах, визначених Конституцiєю України.
  Кожний громадянин України має право користуватися Природними ресурсами України вiдповiдно до Конституцiї України та Закону.
  Власнiсть не повинна використовуватись на шкоду Природi, Українському народу, людинi та суспiльству.
  Держава забезпечує захист права власностi Українського народу на Землю та її Ресурси, а також захист прав користування усiх Природокористувачiв-труженикiв, захист усiх видiв власностi, пов'язаних iз Землею та Природними Ресурсами, соцiальну спрямованiсть економiки.
  
  9.14. Стаття 14. Земля - є основним нацiональним багатством, що перебуває пiд особливою охороною Держави, Українського народу та Народовладдя України.
  Право Українського народу та громадян України на користування Українською землею гарантується. Це право реалiзується Українським народом, громадянами України, державою виключно вiдповiдно до цiєї Конституцiї, волi Народовладдя та закону.
  
  9.15. Стаття 15. Iдеологiї, Знання, план розвитку Держави, рiзноманiття, цензура, полiтична дiяльнiсть:
  9.15.1. Жодна iдеологiя (догматична система поглядiв на обов'язковий устрiй Держави та Суспiльства, незмiнна за будь-яких обставин) не може визнаватися Державою як обов'язкова.
  Устрiй Української Держави та Суспiльства будується на нравствено-духовних цiнностях та упорядкованiй (не догматичнiй) системi життєвих i наукових Знань Українського народу, яка росте по мiрi успiшного вирiшення Українським народом своїх проблем.
  Сукупнiсть знань i нравствено-духовних цiнностей, виражена у цiй Конституцiї (не є обов'язковою державною iдеологiєю) - визнається Державою як прiоритетний напрямок розвитку i Робочий План Держави, обов'язковий для виконання всiма громадянами України, (який не виключає прав громадян шукати i пропонувати iншi iдеї та Плани розвитку Держави, iншi норми Конституцiї).
  Конституцiя та державне управлiння України не може бути сумiшшю взаємовиключних Iдеологiй: iдеологiї Капiталiзму (прiоритету iнтересiв багатих людей) та iдеологiї Соцiалiзму (прiоритету iнтересiв людей-трудiвникiв), iдеологiї Нацiоналiзму (прiоритету нацiональних iнтересiв та культури свого народу) та iдеологiї Мультикультуралiзму (вiдсутностi державних прiоритетiв - мiж чужою та своєю культурою, мiж iнтересами свого та чужого народу).
  Україна не визнає у своєму державному управлiннi Мультикультуралiзм, тому що вiдсутнiсть у Державi спiльного переважаючого вектора Культурно-державного розвитку - означає розтягування держави в рiзнi сторони, розпад Держави, деградацiю Нацiональної Культури та виродження Народу. Дiя в державi рiзно-спрямованих нацiональних та iноземних Культур, iз рiзними нравствено-духовними цiнностями, а вiдтак рiзними взаємовиключними Планами розвитку - стримує i знищує розвиток будь-якої культури та будь-якого народу.
  9.15.2. Полiтичне, економiчне та iдеологiчне рiзноманiття у суспiльному життi України допускається в тiй мерi, яка не порушує цю Конституцiю, любов громадян та жителiв України до Українського Народу, їх справедливiсть та антипаразитизм.
  9.15.3. В Українi дозволена розумна та справедлива цензура - з метою запобiгання виродженню громадян та жителiв України у культурi, засобах масової iнформацiї, мистецтвi, музицi, вихованнi, освiтi, творчостi, науцi, моралi, етицi, духовному розвитку, економiцi та в iнших сферах життя.
  Право цензури належить Народовладдю в цiлому, а також окремим учасникам Народовладдя, якi уповноваженi Народовладдям на цензуру конкретних життєвих сфер - в залежностi вiд своїх людських якостей, знань, умiнь, ступеня вiдповiдальностi та духовного розвитку. Народовладдя України та учасники Народовладдя мiсцевої Громади можуть виправляти цензуру своїх окремих Уповноважених Цензорiв.
  Цензор має бути кращим за об'єкт цензури та має вмiти створювати кращi культурнi, духовнi, матерiальнi цiнностi, чим тi, котрi вiн забороняє або цензурує; а також має завжди пояснювати своє цензорське рiшення.
  9.15.4. Полiтична дiяльнiсть в Українi, що не заборонена Конституцiєю, Законами, духовно-нравственими нормами України, здiйснюється виключно через iнститут Народовладдя та обраних з учасникiв Народовладдя Експертiв-трудiвникiв Другорядної влади, за правилами цiєї Конституцiї, i гарантується Державою.
  Не мають свободи полiтичної дiяльностi в Українi люди обмеженi у правi Народовладдя та злочинцi (крiм малозначимих злочинцiв, що виправилися та прощенi Народовладдям).
  Рамки полiтичної цензури визначаються змiстом норм Альтернативної Конституцiї України - та живою волею всiх учасникiв Народовладдя - безпосереднiх учасникiв полiтичного процесу, якi прямо контролюють полiтику експертiв Другорядної влади.
  
  9.16. Стаття 16. Забезпечення екологiчної безпеки i пiдтримання екологiчної рiвноваги на територiї України, збереження генофонду Українського народу є обов'язком Держави та Українського народу:
  
  9.16.1. Аварiя на Чорнобильськiй Атомнiй Електростанцiї України (ЧАЕС) та Чорнобильська катастрофа - наслiдки диверсiї iноземних органiзацiй, за сприянням посадових осiб СРСР та УРСР, з головним вигодоотримувачем - державою США.
  
  9.16.2. Правда про катастрофу на ЧАЕС навмисно прихована вiд Українського народу та свiтового спiвтовариства.
  Диверсiйний експеримент, проведений на ЧАЕС у 1986 роцi в порушення усiх законiв, iнструкцiй та Правил радiацiйної безпеки на ядерних об'єктах, не був погоджений та дозволений Державою СРСР (профiльним Мiнiстерством СРСР, керiвництвом ЧАЕС: генеральним проектувальником, головним конструктором, науковим керiвником, службою безпеки), оскiльки аналогiчний експеримент на 1-му енергоблоцi ЧАЕС 09.09.1982 року скiнчився аварiєю та як даний вид експерименту був заборонений.
  
  9.16.3. Розподiл обов'язкiв з подолання наслiдкiв Чорнобильської диверсiйної катастрофи - мiж Україною та iншими вигодоотримувачами Чорнобильської катастрофи (iншими країнами, iншими власниками великих свiтових капiталiв) має бути врегульований Новими мiжнародними Договорами за участю України - про безоплатну допомогу Українi.
  
  9.16.4. Подолання наслiдкiв Чорнобильської диверсiйної катастрофи - катастрофи планетарного масштабу, у рамках територiї України - є обов'язком держави Україна, а також додатково встановлюваним обов'язком всiх iноземних вигодоотримувачiв Чорнобильської катастрофи.
  Держава Україна має право на безоплатну благодiйну допомогу свiтового спiвтовариства - для усунення шкоди, заподiяної Українськiй Природi, Українському генофонду, Українськiй економiцi, - та зобов'язана вiдстоювати це питання у всiх країнах та всiх мiжнародних органiзацiях до тих пiр, поки заподiяна шкода не буде усунута.
  
  9.17. Стаття 17. Захист верховенства державної влади України у внутрiшнiх справах держави та незалежностi державної влади України у зовнiшнiх справах, захист територiальної цiлiсностi України, забезпечення економiчної та iнформацiйної безпеки України, є найважливiшими функцiями Української Держави, справою усього Українського народу. (1)
  Захист найважливiших функцiй Української Держави, оборона України та Українського Народу - покладаються на Збройнi Сили України. (2)
  Забезпечення державної безпеки та захист державного кордону України покладаються на вiдповiднi вiйськовi формування та правоохороннi органи Держави, органiзацiя та порядок дiяльностi яких визначаються законом, Народовладдям та Другорядною Владою. (3)
  Збройнi Сили України та iншi вiйськовi формування нiким не можуть бути використанi для обмеження прав i свобод громадян, або з метою повалення конституцiйного ладу, усунення Народовладдя, органiв влади, або для перешкоджання їх дiяльностi. (4)
  Держава забезпечує соцiальний захист громадян України, якi перебувають на службi у Збройних Силах України та в iнших вiйськових формуваннях, що захищають Україну, а також членiв їхнiх сiмей. (5)
  На територiї України забороняється створення i функцiонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом та волею Народовладдя. (6)
  На територiї України не допускається розмiщення iноземних вiйськових баз. (7)
  
  9.18. Стаття 18. Зовнiшня та зовнiшньополiтична дiяльнiсть України спрямована на виконання цiлей Альтернативної Конституцiї України, забезпечення iнтересiв та безпеки України, Українського народу, Української Природи та територiї, - шляхом пiдтримання мирного та взаємовигiдного спiвробiтництва iз членами мiжнародного спiвтовариства, а також шляхом законного збройного захисту України - вiдповiдно до Альтернативної Конституцiї України та норм мiжнародного права, що не суперечать Альтернативної Конституцiї України.
  Для мирного взаємовигiдного спiвробiтництва мiж країнами необхiдне - публiчне ведення мiжнародної Економiки на прозорому комп'ютеризованому онлайн-порталi, де вище керiвництво кожної Держави-учасницi бачить: наскiльки справедливо та рiвноцiнно обмiнюються та розподiляються Ресурси всiх країн, якi особи (якої країни) є найбiльшими творцями благ та найбiльшими вигодоотримувачами у своїй країнi та на мiжнароднiй аренi.
  Мирне взаємовигiдне спiвробiтництво мiж країнами може бути досягнуте через поступове введення у всiх країнах свiту Прозорих економiк та Прозорих грошових потокiв, за умови, що кожна країна вбереже свої народи вiд комп"ютерно-електронного поневолення, розлюднення, чипування, i техногенного шляху розвитку - на шкоду людському духовному розвитку у гармонiї з Природою.
  
  9.19. Стаття 19. Правовий порядок в Українi ґрунтується на засадах, вiдповiдно до яких нiхто не може бути примушений робити те, що не передбачено цiєю Конституцiєю, законодавством та рiшеннями Народовладдя.
  Органи державної влади та органи Мiсцевого Самоврядування, їх посадовi особи зобов'язанi дiяти тiльки у межах повноважень та на пiдставах, що передбаченi Альтернативною Конституцiєю та законами України, - та тiльки згiдно суспiльних норм Совiстi, Справедливостi, Здорового глузду, Добрих Звичаїв предкiв Українського народу, за принципами Симбiозу Українського народу та Природи.
  Народ та учасники Народовладдя України мають дiяти вiдповiдно до Справедливостi та цiєї Конституцiї, способами, якi не суперечать їм.
  
  9.20. Стаття 20. Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України та Державний Гiмн України. (1)
  Державний Прапор України - стяг iз двох рiвновеликих горизонтальних смуг синього i жовтого кольорiв, де синя смуга знаходиться зверху та символiзує Небо, Атмосферну Воду i Космос, а жовта смуга знизу символiзує родючу, засiяну пшеницею Землю. (2)
  Головними елементами великого Державного Герба України є Зелене Дубове Дерево iз пишною кроною, яке символiзує здорове життя людей у гармонiї з Природою, та малий Герб України - Зiрка Лади, яка символiзує виникнення Життя у Всесвiтi з гармонiйного поєднання двох початкiв: Свободної енергiї та Любовi, а також вiчнiсть такого життя. (3)
  Небажаною державною символiкою є Тризуб (знак княжої Держави князя Володимира), оскiльки саме тризуб - символ рабовласницької Римської Iмперiї та рабовласницької морської Атлантичної Iмперiї (символом якої також був морський Тризуб Нептуна), якi свого часу ширили звичаї вiйни та рабства на увесь свiт. (4)
  Державний Гiмн України - пiсня "Дорогою добра", на слова Юрiя Ентiна та музику Марка Мiнкова. (5)
  Опис державних символiв України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається (за результатами Всенародного обговорення) не менш як двома третинами вiд конституцiйного складу Верховної Ради України, або бiльшiстю учасникiв Народовладдя на Всеукраїнському Конкурсi Української символiки. (6)
  Столицею України є мiсто Київ. (7)
  
  
  ј Б: ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ I ГРОМАДЯНИНА (2.)
  
  9.21. Стаття 21. Вище Право України - первозданний, вiрний, вiчний Порядок свiтоустрою, досконале добро без обману i зла. Усi Державнi та звичайнi права, свободи, обов'язки походять iз Вищого Права та повиннi намагатись вiдповiдати i не суперечити йому. (1)
  Людина вiдрiзняється вiд тварини бiльш високими нравственими поняттями, совiстю, розумом та волею, утворює не вид i не рiд тварини, а Царство Людини, i вiдповiдно володiє правами та свободами людини в тiй мерi, у якiй в нього є Нравственiсть, Совiсть, Розум та Воля. (2)
  Усi люди вiльнi та рiвнi у своєму достоїнствi та правах - у тiй мiрi, у якiй вони дотримуються Конституцiї України та вiдповiдають гарним людським якостям та званню Людина. (3)
  Права та свободи людини невiдчужуванi та непорушнi, поки людина нравствено залишається людиною i не перетворюється на жорстоку нерозумну тварину. (4)
  Конституцiйнi права, свободи, обов'язки людини i громадянина гарантуються та не можуть бути скасованi. (5)
  Ця Конституцiя встановлює вимогу спiврозмiрностi реального обсягу прав, свобод, обов"язкiв кожної людини та громадянина - до її реальних достоїнств, її громадянської вiдповiдальностi, її гарних та поганих людських якостей. (6)
  
  9.22. Стаття 22. Права, свободи, обов'язки людини i громадянина не вичерпуються цiєю Конституцiєю, добрими звичаями предкiв Українського народу, а заповнюють усю сферу Вищого Права, та можуть бути узятi звiдти для упорядкування нових явищ.
  Конституцiйнi права, свободи, обов"язки гарантуються i не можуть бути скасованi.
  При прийняттi нових законiв або внесеннi змiн до чинних законiв, не допускається звуження змiсту та обсягу iснуючих обов"язкiв, прав i свобод Українського народу та людини.
  
  9.23. Стаття 23. Кожна людина в Українi має рiвнi обов'язки перед суспiльством та Державою Україна, якi збiльшуються або скорочуються законами України - згiдно особистих якостей, можливостей та особистих свобод людини.
  Особистi права, свободи, обов'язки кожної людини в Українi мають вiдповiдати цiй Конституцiї та Вищому праву України, i не повиннi порушувати права, свободи, обов'язки Українського народу, громадян та населення України, а також наданi цiєю Конституцiєю права iнших людей.
  Кожна людина має право на вiльний розвиток своєї особистостi, якщо цей розвиток не є деградацiєю (виродженням), що руйнує Український народ та громадян України.
  В Українському Суспiльствi пiдтримується i забезпечується вiльний, всебiчний розвиток особистостi кожної людини - у бiк добра та хороших людських якостей, та не пiдтримується i не забезпечується розвиток у бiк зла та поганих людських якостей.
  
  9.24. Стаття 24. Громадяни України вiдповiдають перед Законом та Українським народом - на справедливих, рiвних пiдставах, та мають рiвнi (у значеннi пункту 9.21. Конституцiї) конституцiйнi права, свободи та обов'язки. (1)
  Український Народ також має права та обов'язки - зберiгати та примножувати: життя i хороший генофонд Українського народу, українську Природу, українську культуру, українську мову, незалежнiсть та самоврядування України, українську безпеку та обороноздатнiсть; духовно-матерiальнi благо-дiяння та благо-получчя Українського народу, а також iншi права Українського Народу, закрiпленi в Альтернативнiй Конституцiї та добрих Звичаях предкiв. (2)
  Не може бути привiлеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкiри, переконань, статi, етнiчного та соцiального походження, майнового стану, мiсця проживання, за мовними або iншими ознаками, якщо носiї цих ознак та їхнi переконання не шкодять Українському Народу та його правам, а також хорошим людям та їх правам. (3)
  Привiлеї можуть застосовуватися до людей в Українi за ознаками i фактами їх хороших людських якостей. (4)
  Обмеження можуть застосовуватися до людей в Українi за ознаками i фактами їх поганих людських якостей та вчинкiв, їх злочинiв чи правопорушень, їх порушень Конституцiї України. (5)
  Завжди були, є, i повиннi iснувати: Привiлеї - для хороших людей, та Обмеження - для поганих людей - по мiрi росту їх хороших або поганих людських якостей, людського достоїнства, їх справедливостi, особистої вiдповiдальностi та надiйностi, здiбностей, нравственостi, Совiстi, - а також у залежностi вiд хорошого чи поганого ставлення до Українського Народу та всiх хороших, добропорядних людей. (6)
  Привiлеї i обмеження для людей i громадян України заслуговуються та пiдтримуються особистими справами, та не можуть передаватись iншим людям. (7)
  Постiйнi обмеження злочинцiв у правi Народовладдя, (крiм тимчасового обмеження малозначимих злочинцiв), ґрунтується на тому, що серйознi злочини створюють незворотнi наслiдки для потерпiлих, або незворотнi погiршення душi та людських якостей злочинця, або необоротну втрату достатньої довiри Суспiльства до конкретних злочинцiв. (8)
  Жоднi обмеження в Альтернативнiй Конституцiї не можуть обмежувати право кожної людини творити добро в обхiд цих обмежень. (9)
  Рiвнiсть прав чоловiкiв та жiнок забезпечується через: надання жiнкам (вiдповiдно до їх здiбностей) рiвних з чоловiками можливостей у суспiльно-полiтичнiй та культурнiй дiяльностi, у здобуттi освiти та професiйної пiдготовки, у працi та винагородi за неї; спецiальнi заходи щодо охорони працi та здоров'я жiнок, встановлення жiночих пенсiйних пiльг; створення умов, що дають жiнкам можливiсть поєднувати працю з материнством; правовий захист, матерiальну i моральну пiдтримку материнства i дитинства, включаючи надання оплачуваних вiдпусток та iнших пiльг вагiтним жiнкам i матерям; економiчний захист тих жiнок, для яких головнi прiоритети - материнство, чоловiк, родина i праця усерединi свого особистого сiмейного господарства чи справи. (10)
  Рiвнiсть прав чоловiка та жiнки означає заборону чоловiкам i жiнкам паразитувати одне на одному, гнобити одне одного, зловживати своїми статтєвими перевагами або слабкими сторонами партнера, або своєю особистою сексуальною привабливiстю. (11)
  Рiвнiсть прав чоловiка та жiнки не стирає головну статтєву вiдмiннiсть мiж ними та не змiнює вiд Природи головну статтєву задачу жiнок - материнство, та головну статтєву задачу чоловiкiв - батькiвство, при цьому головна не-статтєва задача кожної людини визначається нею самостiйно. (12)
  
  9.25. Стаття 25. Громадянин України не може бути позбавлений права змiнити українське громадянство.
  Громадянин України не може бути позбавлений українського громадянства - крiм як за кримiнальну зраду Народу України, або за порушення правила єдиностi українського громадянства.
  Громадянин України не може бути вигнаний за межi України або виданий iншiй державi.
  Україна гарантує пiклування та захист своїм громадянам, якi перебувають за її межами.
  
  9.26. Стаття 26. Iноземцi та особи без громадянства, що перебувають в Українi на законних пiдставах, користуються тими самими людськими правами i свободами, а також несуть такi самi обов'язки, як i громадяни України, - з урахуванням обмежень, встановлених цiєю Конституцiєю, законами та мiжнародними договорами України, якi вiдповiдають Альтернативнiй Конституцiї України. (1)
  Жоднi мiжнароднi договори та змiни в українському та мiжнародному правi не можуть надiляти iноземних громадян та осiб без громадянства бiльшим обсягом прав та свобод в Українi, чим громадян України, та ставити iноземцiв у привiлейоване становище вiдносно Українського народу. (2)
  Iноземнi громадяни та особи без громадянства, в цiлях Української нацiональної безпеки, не допускаються на керiвнi посади або у спецiальнi частини Збройних Сил України, а також до працi i дiяльностi в iнших стратегiчно важливих сферах України, включаючи: органи державної влади, систему ВКП-С, банкiвську та iнформацiйну систему України, а також обмежуються (законами України та українською Народовладною цензурою) у можливостi погано впливати на Українську Культуру. (3)
  Iноземцям та особам без громадянства може бути наданий притулок у порядку, встановленому законом та Народовладдям України. (4)
  
  9.27. Стаття 27. Кожна людина має невiд'ємне право на життя, крiм законно та справедливо засуджених до смертної кари тяжких злочинцiв. (1)
  Нiхто не може бути свавiльно позбавлений життя - без законного справедливого чинного вироку суду про смертну кару. (2)
  Народний суспiльний самосуд у виглядi страти, у виняткових випадках, може каратись не як убивство, а як самоправство, - якщо є сукупнiсть таких обставин: пiдданий самосуду злочинець був повною мiрою винний, заслуговував смертi по закону та справедливостi; докази його навмисного злочину, незаперечнi та повнi, були представленi злочинцю до страти, а пiсля страти були невiдкладно наданi суду, який розглянув усi обставини справи (i страти) та погодився зi справедливiстю самосудного рiшення; сам самосуд запобiг уникненню злочинця вiд заслуженого покарання або зупинив вiдтягування законних строкiв правосуддя, самосуд дав злочинцю виступити на свiй захист, самосуд не пов'язаний iз садизмом та катуваннями, виконаний публiчно, вiдкрито, i немає iнших пiдстав квалiфiкувати самосуд як убивство. (3)
  Обов'язок держави - захищати життя людей, у першу чергу життя людей хороших i добропорядних. (4)
  Кожний має право захищати своє життя та здоров'я, життя та здоров'я iнших людей вiд протиправних посягань. (5)
  
  9.28. Стаття 28. Кожна людина, кожна жива iстота Природи, має право на повагу її достоїнства. (1)
  Нiхто не може бути пiдданий катуванням, жорстокому, нелюдському, такому що принижує його достоїнство, поводженню чи покаранню. До жорстоких, нелюдських, принижуючих достоїнство покарань не вiдносяться покарання, дозволенi цiєю Конституцiєю та Законами України. (2)
  Жодна людина, без її попередньої добровiльної згоди, не може бути пiддана медичним, науковим чи iншим дослiдам. (3)
  Дослiди над кожною людиною, повиннi: при бажаннi пiддослiдного - бути прозоро-публiчними, зберiгати людське достоїнство, бути безпечними для: психiчних, душевних, нравствених, репродуктивних якостей людини та Українського народу, людського ДНК, генофонду Українського народу, хорошої спадковостi людей, а також для ДНК та генофонду Української Природи. (4)
  
  9.29. Стаття 29. Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканнiсть, вiдповiдно до цiєї Конституцiї. (1)
  Нiхто не може бути заарештований або триматися пiд вартою, iнакше як за вмотивованим та справедливим рiшенням Суду або Народовладдя, i тiльки на пiдставах та в порядку, встановлених законом. (2)
  Затримання пiдозрюваної людини на мiсцi злочину - громадянами, або членами Народної дружини, i тимчасове обмеження її волi - до невiдкладної її передачi правоохоронцям на мiсцi злочину, не вважається порушенням волi та особистої недоторканностi. (3)
  Народовладдя (за участю суду) має право скасовувати явно незаконнi або явно несправедливi судовi арешти, явно незаконнi та явно несправедливi рiшення про звiльнення затриманих чи пiдозрюваних - вiдповiдно до пунктiв 8.13.24.(3), 8.13.25.(3) цiєї Конституцiї. (4)
  Рiшення суду, або рiшення Народовладдя (за участю суду), - про звiльнення вiд судового арешту чи затримання, (або навпаки про застосування судового арешту чи затримання) - повиннi бути вмотивованими, справедливими, прийматися тiльки на пiдставах та в порядку, встановлених законом або цiєю Конституцiєю. (5)
  У разi нагальної необхiдностi запобiгти злочиновi чи його перепинити, уповноваженi на те законом органи можуть застосувати тримання особи пiд вартою як тимчасовий запобiжний захiд, обґрунтованiсть якого протягом 72 годин має бути перевiрена судом. Затримана особа негайно звiльняється, якщо протягом 72 годин з моменту затримання їй не вручено вмотивованого рiшення суду про тримання пiд вартою. (6)
  Кожному заарештованому чи затриманому має бути невiдкладно повiдомлено про мотиви арешту чи затримання, роз'яснено його права та надано можливiсть з моменту затримання захищати себе особисто та користуватися правовою допомогою захисника. (7)
  Кожний затриманий має право у будь-який час оскаржити в судi своє затримання. (8)
  Про арешт або затримання людини має бути негайно повiдомлено родичiв заарештованого чи затриманого, а при вiдсутностi родичiв - Голову мiсцевої Ради за мiсцем проживання затриманого чи заарештованого. (9)
  
  9.30. Стаття 30. Кожному гарантується недоторканнiсть житла.
  Не допускається проникнення до житла чи до iншого володiння особи, проведення в них огляду чи обшуку iнакше як за вмотивованим рiшенням суду.
  У невiдкладних випадках, пов'язаних iз врятуванням життя людей чи майна, або з безпосереднiм переслiдуванням осiб, якi пiдозрюються у вчиненнi злочину, можливий iнший, встановленим законом, порядок проникнення до житла чи до iншого володiння особи, проведення в них огляду i обшуку.
  
  9.31. Стаття 31. Кожному гарантується таємниця листування, телефонних розмов, телеграфної та iншої конфiденцiйної кореспонденцiї, крiм прозорих публiчних даних, доступних у ВКП-С згiдно Альтернативної Конституцiї. Винятки можуть бути встановленi тiльки судом у випадках, передбачених законом, з метою запобiгти злочиновi чи з'ясувати iстину пiд час розслiдування кримiнальної справи, якщо iншими способами одержати iнформацiю неможливо.
  
  9.32. Стаття 32. Нiхто не може зазнавати втручання в його особисте i сiмейне життя, крiм випадкiв, передбачених Конституцiєю України. (1)
  Не допускається збирання, зберiгання, використання та поширення конфiденцiйної iнформацiї про особу без її згоди, крiм випадкiв, визначених Конституцiєю, законом, i тiльки в iнтересах нацiональної безпеки, економiчного добробуту, прав людини та Українського народу. (2)
  Конфiденцiйною iнформацiєю не можуть бути: громадянство, факт родинного стану, факт наявностi дiтей, наявнiсть небезпечних заразних захворювань, сексуальна орiєнтацiя; родиннi зв'язки зi злочинцями, або дiловими партнерами, роботодавцями; кiлькiсть грошей та працi в Українськiй економiцi, обсяг особистого споживання та внеску в нацiональний продукт України, дiяльнiсть українських осiб за кордоном, дiяльнiсть iноземних мiгрантiв (або агентiв iноземного впливу) в Українi; робота українських осiб в iнтересах iноземної економiки; результати голосування з будь-яких питань; злочини та серйознi проступки проти нравственостi; судимостi людини; походження та бiологiчнi батьки, нацiональнiсть та раса, прозора частина Грошового i товарно-матерiального обороту, чеснiсть людини у податках, кредитах, платежах, договорах; психiчнi захворювання i садистичнi вчинки, рiд занять, професiя, освiта. (3)
  Конфiденцiйна iнформацiя включає: особистi телефоннi номери, особисту електронну пошту, адреси мiсць проживання та вiдпочинку, адреси мiсця роботи засекречених за Законом категорiй громадян, паролi банкiвських рахункiв, недозволене вiдстеження геолокацiї людини, її мобiльного телефону або iнших її технiчних пристроїв, iншу iнформацiю визначену Альтернативною Конституцiєю та законами, як конфiденцiйну. (4)
  Кожний громадянин має право знайомитися в органах державної влади, органах мiсцевого самоврядування, установах i органiзацiях з вiдомостями про себе та iнших осiб, якi не є державною або iншою захищеної законом таємницею. (5)
  Кожному гарантується судовий захист права спростовувати недостовiрну iнформацiю про себе i членiв своєї родини та права вимагати вилучення будь-якої недостовiрної, забороненої, непублiчної чи конфiденцiйної iнформацiї, а також права на вiдшкодування матерiальної i моральної шкоди, завданої збиранням, зберiганням, використанням та поширенням такої недостовiрної (або конфiденцiйної) iнформацiї. (Винуватцi повиннi усунути або вiдшкодувати моральну шкоду своїми дiями, працею, матерiальними засобами). (6)
  
  9.33. Стаття 33. Кожному, хто на законних пiдставах перебуває на територiї України, гарантується свобода пересування, вiльний вибiр мiсця проживання, право вiльно залишати територiю України, за винятком обмежень, якi встановлюються законом та Альтернативною Конституцiєю України.
  Усi бiженцi, туристи, трудовi мiгранти, iншi гостi України повиннi дотримуватись Конституцiї, Законiв України та свого спецiального гостьового режиму.
  В цiлях запобiгання сепаратизму, не допускаються: концентрованi мiсця проживання iноземцiв без тiсного сусiдства та спiлкування з Українським народом, та без переймання української ментальностi i прийняття бiльшої частини української культури та звичаїв України.
  Громадянин України не може бути позбавлений права у будь-який час повернутися в Україну.
  
  9.34. Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки i слова, на вiльне вираження своїх поглядiв i переконань. (1)
  Свобода думки i слова в публiчному просторi, особливо в засобах масової iнформацiї, органах державної влади та в державних установах, має виражатися правдиво, дружелюбно, миролюбно, чемно, пристойно i по можливостi без нецензурних виразiв - заради психiчного та нравственого здоров'я Суспiльства. (2)
  У публiчних дискусiях в засобах масової iнформацiї та в органах державної влади - спiврозмовники мають дотримуватись встановленого порядку, давати один одному час на реплiки у вiдповiдь та вираження своїх думок. (3)
  Люди, якi не вмiють вести бесiду в засобах масової iнформацiї, вiдповiдно до цiєї статтi, можуть бути тимчасово обмеженi у публiчних виступах i дискусiях в засобах масової iнформацiї - до приведення в норму своєї поведiнки там же. (4)
  Кожний має право вiльно збирати, зберiгати, використовувати i поширювати iнформацiю усно, письмово або в iнший спосiб - на свiй вибiр, з урахуванням вимог закону та справедливої цензури. (5)
  Свобода слова та вираження думок, переконань може бути обмежена законом в iнтересах нацiональної безпеки, територiальної цiлiсностi або громадського порядку - з метою: (а)- запобiгання заворушенням чи злочинам, (б)- для охорони здоров'я населення, (в)- для справедливого захисту репутацiї або прав вiдповiдних осiб, (г)- для запобiгання розголошенню iнформацiї, одержаної конфiденцiйно, (д)- для забезпечення чесно заслуженого авторитету правосуддя та неупередженостi правосуддя, (е)- для захисту населення вiд негативного iнформацiйного, новинного, психологiчного терору та деструктивної творчостi. (6)
  Народовладдя може скасовувати явно несправедливi рiшення Другорядної влади, прийнятi в рамках частин (4), (6) цього пункту 9.34 Конституцiї. (7)
  
  9.35. Стаття 35. Кожний має право на свободу свiтогляду i вiросповiдання - сповiдувати будь-яку релiгiю або не сповiдувати нiякої, безперешкодно вiдправляти одноособово чи колективно релiгiйнi культи та ритуальнi обряди, вести релiгiйну дiяльнiсть - iз врахуванням правил Альтернативної Конституцiї. (1)
  Право на сповiдування релiгiї або людиноненависницького свiтогляду, може бути обмежене Законом, або Народовладдям, або Другорядною Владою України - тiльки в iнтересах здорової Нравственостi, здоров'я i безпеки Українського народу, українських громадян i людей-жителiв України, заради охорони громадського порядку, заради захисту прав i свобод хороших людей в Українi. (2)
  Церква, релiгiйнi органiзацiї та релiгiйнi служителi в Українi вiдокремленi вiд держави та школи, вiд Процесу освiти та навчання дiтей та дорослих. (3)
  Церква, релiгiйнi органiзацiї та релiгiйнi служителi в Українi вiдокремленi вiд iноземних та мiжнародних органiзацiй та служителiв: не можуть їм пiдкорюватися, бути їхньою фiлiєю в Українi, одержувати вiд них фiнансування, виконувати їх вказiвки або проводити їх полiтику в Українi. (4)
  Жодна релiгiя не може бути визнана державою як обов'язкова. (5)
  Нiхто не може бути звiльнений вiд своїх обов'язкiв перед Державою та Українським Народом, або вiдмовитися вiд виконання законiв України за мотивами релiгiйних переконань. (6)
  Релiгiйнi переконання громадянина або жителя України не позбавляють його вiд вiйськового обов'язку захищати Українську Державу та Український Народ вiд ворогiв, зi зброєю в руках. (7)
  Усi вiйськовозобов'язанi з релiгiйними переконаннями, нарiвнi з iншими вiйськовозобов'язаними, проходять обов'язкову експертизу фiзичного, психiчного та нравственого здоров'я i придатностi до вiйськової служби - до моменту їх вiйськової та воєнної пiдготовки. (8)
  Якщо релiгiйнi переконання громадянина поєднуються iз психiчною або нравственою хворобою, психiчною нестiйкiстю, якi роблять громадянина небезпечним або некорисним для виконання вiйськового обов'язку, то з мiркувань безпеки такий громадянин має бути звiльненим вiд вiйськової служби. (9)
  Звiльненi вiд вiйськової служби громадяни та жителi України, можуть направлятися на альтернативну (невiйськову) службу без права носiння зброї, з врахуванням їх психiчного та нравственого здоров'я, їх фiзичних можливостей. (10)
  Церквам та релiгiйним органiзацiям, їх служителям заборонено створювати свої вiйськовi формування, або впливати: (а)- на обороноздатнiсть Народу та жителiв України: емоцiйну, духовно-нравствену та психiчну, (б)- на бажання населення України захищати Український Народ i себе, Природу, територiю та державнiсть України, (в)- на Українське вiйськове виховання, вiйськову та воєнну пiдготовку, вiйськову та воєнну службу, (г)- на зовнiшню i внутрiшню воєнну полiтику України, її воєннi дiї, (д)- на працьовитiсть жителiв України та iншi хорошi людськi якостi у бiк їх погiршення. (11)
  
  9.36. Стаття 36. Всю внутрiшню та зовнiшню полiтику в Українi визначають учасники Народовладдя та обранi з їх числа представники Другорядної влади, вiдповiдно до Конституцiї, законiв України, волi Народовладдя та народу України. (1)
  Забороняється подiл учасникiв Народовладдя на групи на зразок полiтичних партiй або вiдмiнних одна вiд одної структур - для запобiгання роздiленню та стравлюванню учасникiв Народовладдя мiж собою, а також для запобiгання централiзованому управлiнню учасниками Народовладдя з боку стороннiх сил та пiдмiни Народовладної волi на чужу - як це заведено в партiйному управлiннi усiх країн. (2)
  Громадяни України, обмеженi в правi Народовладдя, але не позбавленi виборчих прав, впливають на полiтику та захищають свої полiтичнi iнтереси через своє виборче право, опитування їх народної думки, свiй доступний ВКП-С-контроль, Всеукраїнський референдум та Мiсцевi референдуми. (3)
  Iз введенням прямого Народовладдя та прозорої системи ВКП-С, полiтичнi партiї та їх дiяльнiсть скасовуються через непотрiбнiсть - як неповна, неефективна, помилкова форма представництва Українського Народу. (4)
  Забороняється полiтика у формi обману та емоцiйної гри на низьких емоцiях, iнстинктах жителiв України. (5)
  Громадяни України мають право на свободу об'єднання у громадськi органiзацiї для здiйснення i захисту своїх неполiтичних прав i свобод та задоволення економiчних, соцiальних, культурних та iнших добропорядних iнтересiв. (6)
  Усi об'єднання громадян мають бути зареєстрованi у ВКП-С. (7)
  Обмеження для реєстрацiї та дiяльностi громадських органiзацiй встановлюються законом чи Народовладдям - в iнтересах нацiональної безпеки та громадського порядку; охорони здоров'я населення; захисту прав i свобод Українського народу, громадян i жителiв України. (8)
  Громадяни мають право на участь у професiйних спiлках з метою захисту своїх трудових i соцiально-економiчних прав та iнтересiв. Професiйнi спiлки є громадськими органiзацiями, що об"єднують громадян, пов'язаних спiльними iнтересами за родом їх професiйної дiяльностi. Професiйнi спiлки утворюються без попереднього дозволу на основi вiльного вибору їх членiв. Усi професiйнi спiлки мають рiвнi права. Обмеження щодо членства в професiйних спiлках встановлюються виключно цiєю Конституцiєю та законами України. (9)
  Нiхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об'єднання громадян, чи обмежений у правах за належнiсть чи неналежнiсть до громадських органiзацiй. (10)
  Усi громадськi органiзацiї громадян рiвнi перед законом, крiм Народовладдя та Українського Народу, якi є самими великими та важливими об'єднаннями громадян, а Народовладдя - ще й самим повновладним. (11)
  
  9.37. Стаття 37. Забороняється дiяльнiсть Представникiв Влади, а також створення та дiяльнiсть громадських органiзацiй, програмнi цiлi або дiї яких спрямованi на: (1)- лiквiдацiю незалежностi України, (2)- змiну конституцiйного ладу насильницьким шляхом, (3)- порушення територiальної цiлiсностi держави, (4)- порушення верховенства державної влади України у внутрiшнiх справах держави та незалежностi державної влади України у зовнiшнiх справах, (5)- пiдрив безпеки Держави, (6)- пiдрив Української культури та гарних людських якостей Українського народу, (7) перешкоджання цiлям Альтернативної Конституцiї України, (8)- незаконне захоплення державної влади, (9)- пропаганду вiйни, насильства; (10)- пропаганду мiжетнiчної, расової, релiгiйної ворожнечi, (11)- посягання на права та свободи людини, здоров'я населення.
  Громадськi органiзацiї не можуть мати воєнiзованих формувань.
  Заборона дiяльностi об'єднань громадян здiйснюється тiльки у судовому порядку.
  
  9.38. Стаття 38. Громадяни, не обмеженi у виборчому правi, можуть брати участь у Всеукраїнському та мiсцевому референдумах, вiльно обирати на Всеукраїнському Конкурсi Президента i Законодавцiв.
  Громадяни, не обмеженi у правi Народовладдя та правi Другорядної влади, можуть брати участь в управлiннi державними справами, i бути обраними на Всеукраїнському Конкурсi на посаду у Другорядну владу та органи Мiсцевого самоврядування (Мiсцевi Ради).
  Учасники Народовладдя користуються рiвним правом доступу до Всеукраїнського Конкурсу Другорядної влади, де шляхом Конкурсного змагання розподiляються посади Державної служби i Служби в органах мiсцевого самоврядування (Мiсцевих Радах).
  
  9.39. Стаття 39. Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї, проводити збори, мiтинги, походи i демонстрацiї, про проведення яких завчасно сповiщаються органи виконавчої влади чи органи мiсцевого самоврядування (Мiсцевi Ради). (Мiсцевi вiддiлення Народної Дружини i Народнi Дружинники несуть свою регулярну службу, в тому числi у формi загальних зборiв та патрулювання iз дозволеною зброєю, та не зобов'язанi завчасно повiдомляти Мiсцевi Ради про свої пересування).
  Обмеження щодо реалiзацiї цього права можуть встановлюватися судом чи Народовладдям, вiдповiдно до Закону i тiльки в iнтересах нацiональної безпеки та громадського порядку - з метою запобiгання заворушенням або злочинам, для охорони здоров'я Українського народу або населення України, для захисту прав i свобод Українського народу, мiсцевих громад i громадян України.
  
  9.40. Стаття 40. Усi мають право направляти iндивiдуальнi чи колективнi письмовi звернення або особисто звертатися до органiв державної влади, органiв мiсцевого самоврядування - до посадових, службових осiб цих органiв, що зобов'язанi розглянути звернення, дати обґрунтовану вiдповiдь у встановлений законом строк, та допомогти усунути порушення Закону та Справедливостi.
  Звернення до Народовладдя України вiдбуваються: (а)- на форумi Народовладдя у системi ВКП-С, (б)- або на форумi звернень до Влади на сайтi-дзеркалi ВКП-С для злочинцiв, якi позбавленi прав Народовладдя чи обмеженi в ньому, (в)- або прямо передаються учасникам Народовладдя iз складу експертiв Мiсцевих Рад. Обов'язок вiдповiдати на Звернення до Народовладдя i допомагати в усуненнi порушень Закону та Справедливостi - лежить на мiсцевих експертах Мiсцевих Рад України - за мiсцем проживання чи мiсцем роботи особи, яка звернулася.
  
  9.41. Стаття 41. Кожний має право володiти, користуватися i розпоряджатися своєю власнiстю, результатами своєї iнтелектуальної, творчої дiяльностi, вiдповiдно до Конституцiї України. (1)
  Право приватної власностi набувається в порядку, визначеному законом. (2)
  Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися Природою, об'єктами Всенародної державної i комунальної власностi вiдповiдно до закону. (3)
  Нiхто не може бути протиправно позбавлений права власностi. Права Всенародної, комунальної та приватної власностi є непорушними. (4)
  Примусове вiдчуження об'єктiв права приватної власностi може бути застосоване тiльки як виняток при необхiдностi вiдновити Природу, усунути шкоду Природi та здоров'ю людей, або з iнших причин суспiльної необхiдностi, на пiдставi та в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього i повного вiдшкодування вартостi об'єктiв (за виключенням збитку, заподiяного власником - Природi та здоров'ю людей). Примусове вiдчуження таких об'єктiв, з наступним повним вiдшкодуванням їх вартостi колишнiм власникам (крiм сум шкоди, заподiяної власниками Природi та людям) допускається тiльки в умовах воєнного або надзвичайного стану. (5)
  Конфiскацiя законно нажитого майна може бути застосована виключно за рiшенням суду у випадках, в обсязi та в порядку, встановлених законом. (6)
  Використання власностi не може завдавати шкоди Природi та Народу України, правам, свободам та достоїнству громадян, матерiальному благополуччю Українського Народу, цiлям Альтернативної Конституцiї, iнтересам суспiльства, погiршувати екологiчну ситуацiю та природнi якостi землi. (7)
  
  9.42. Стаття 42. Кожний має право на пiдприємницьку дiяльнiсть, яка не заборонена законом - у рамках планiв Української Економiки, показникiв Всеукраїнської Комп'ютерної Програми Симбiоз та в рамках принципу Симбiозу - найкращого взаємного виживання людей та Природи. (1)
  Пiдприємницька дiяльнiсть Законодавцiв, iнших експертiв-трудiвникiв Другорядної влади та Мiсцевих Рад заборонена законом на час їх служби. (2)
  Держава забезпечує захист дозволеної конкуренцiї у пiдприємницькiй дiяльностi. (3)
  Дозволена конкуренцiя - та яка не призводить до зайвої перевитрати Природних i людських Ресурсiв, не шкодить Природi, Симбiозу, Українськiй економiцi та цiлям Альтернативної Конституцiї. (4)
  Пiдприємницької вважається дiяльнiсть, яка робить звичайну справу у кращий спосiб, iз бiльшою користю для Народу та Природи України. (5)
  Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомiрне обмеження конкуренцiї та недобросовiсна конкуренцiя. Види i межi монополiї визначаються законом. (6)
  Держава захищає права творцiв, виробникiв i споживачiв, контролює якiсть i безпеку: продукцiї, виробничих процесiв, усiх видiв робiт та послуг; сприяє дiяльностi громадських органiзацiй споживачiв. (7)
  
  9.43. Стаття 43. Кожний має право на працю, що включає можливiсть заробляти собi на життя працею, яку вiн вiльно обирає або на яку вiльно погоджується, за умови створення кожним життєво-необхiдних благ вiдповiдно до Глави 4 Альтернативної Конституцiї. (1)
  Держава створює умови для повного здiйснення громадянами права на працю, гарантує рiвнi можливостi у виборi професiї та роду трудової дiяльностi, реалiзує програми професiйно-технiчного навчання, пiдготовки i перепiдготовки кадрiв вiдповiдно до суспiльних потреб. (2)
  Держава i жителi України зобов'язанi не допускати умови розвитку безробiття, переробiток, не улюбленої змушеної заробiтком роботи. (3)
  Використання примусової роботи та працi за несправедливо заниженою вартiстю забороняється. Не вважається примусовою працею вiйськова, воєнна, чи альтернативна (невiйськова) служба, а також робота чи служба, яка виконується особою за вироком або iншим рiшенням суду, або вiдповiдно до законiв про воєнний i про надзвичайний стан. (4)
  Кожний має право на належнi, безпечнi та здоровi умови працi, на заробiтну плату не нижче, чим визначено законом i розрахунковими системами ВКП-С. (5)
  Зарплатний фонд у кожному колективi має розподiлятись справедливо - вiдповiдно до особистого (корисного та шкiдливого) трудового внеску кожного учасника. (6)
  Використання працi жiнок i неповнолiтнiх на небезпечних для їхнього здоров'я роботах забороняється. (7)
  Громадянам гарантується захист вiд незаконного звiльнення. (8)
  Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом та ВКП-С. (9)
  
  9.44. Стаття 44. Тi, хто працює, мають право на страйк для захисту своїх економiчних i соцiальних iнтересiв.
  Стратегiчнi засоби виробництва належать Державi, Українському Народу i професiйним трудiвникам стратегiчних виробництв.
  Порядок здiйснення права на страйк встановлюється законом з урахуванням необхiдностi забезпечення нацiональної безпеки, охорони здоров'я, прав i свобод Народу i громадян України, трудiвникiв України, що створюють життєво необхiднi блага.
  Нiхто не може бути примушений до участi або до неучастi у страйку.
  Заборона страйку можлива тiльки на пiдставi закону, або рiшення бiльшостi учасникiв Народовладдя.
  
  9.45. Стаття 45. Кожний трудiвник має право на вiдпочинок, а також повинен мати досить часу для вiдновлення фiзичних та душевних сил, для особистого життя та родини, саморозвитку, навчання новим трудовим знанням i навичкам.
  Це право забезпечується наданням днiв щотижневого вiдпочинку, а також оплачуваних щорiчних вiдпусток - у зимовий та лiтнiй час, встановленням скороченого робочого дня щодо окремих професiй та виробництв, скороченої тривалостi роботи у нiчний час, скороченням списку нiчних робiт, якi можна робити вдень без незручностей для Суспiльства.
  Максимальна тривалiсть робочого часу, мiнiмальна тривалiсть вiдпочинку та оплачуваних щорiчних вiдпусток, вихiднi та святковi днi, а також iншi умови здiйснення цього права визначаються законом.
  
  9.46. Стаття 46. Громадяни мають право на соцiальний захист з боку роботодавця, Суспiльства, Держави, що включає право на забезпечення їх у випадку повної, часткової або тимчасової втрати працездатностi, втрати годувальника, безробiття з незалежних вiд них обставин, а також у старостi та в iнших випадках, передбачених законом. (1)
  Соцiальна допомога в обов'язковому порядку надається головним вигодоотримувачем безпомiчної людини: її роботодавцем, або Державою. (2)
  Право соцiального захисту гарантується загальнообов'язковим державним соцiальним страхуванням за рахунок страхових внескiв громадян, пiдприємств, установ та органiзацiй, а також бюджетних та iнших джерел соцiального забезпечення; створенням мережi державних, комунальних, приватних закладiв для догляду за непрацездатними людьми. (3)
  Пенсiї, iншi види соцiальних виплат та соцiальної допомоги, що є основним джерелом iснування, мають забезпечувати рiвень життя не нижче суми, яка достойна трудового та життєвого внеску кожного, i яка встановлюється для кожної людини на основi законiв та розрахункiв ВКП-С. (4)
  
  9.47. Стаття 47. Кожний має право на житло. Держава та Мiсцева Громада створюють умови, за яких кожний дорослий громадянин-трудiвник має можливiсть побудувати житло, придбати його у власнiсть або взяти в оренду - через: (а)- Толоку - мiсцеве (громадське) сумiсно-колективне будiвництво житла для кожного працюючого учасника Громади, (б)- обов'язкове навчання будiвельнiй справi у школах, будiвельних армiях, (в)- особисте будiвництво разом з iншими учасниками Державного Будiвельного Кооперативу.
  Громадянам, якi потребують соцiального захисту, житло надається Державою та Мiсцевими Радами безоплатно, або за доступну для них плату, включаючи трудовий або грошовий внесок у Мiсцеву Громаду або Державний будiвельний кооператив, вiдповiдно до закону. (2)
  Нiхто не може бути примусово позбавлений житла, iнакше як на пiдставi закону та за рiшенням суду. (3)
  Брати i давати кредити пiд заставу єдиного власного житла, вiддавати єдине власне житло у заставу в рахунок оплати боргу i приймати таке житло у заставу та в оплату боргу - заборонено. (4)
  
  9.48. Стаття 48. Кожний має право на достатнiй життєвий рiвень для себе та своєї сiм"ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло, вiдпочинок, навчання, медичнi послуги.
  Достатнiсть життєвого рiвня розраховується ВКП-С - з урахуванням показникiв країни та особистих показникiв людини та її сiм"ї.
  
  9.49. Стаття 49. Кожний має право на охорону здоров'я, медичну допомогу i медичне страхування. (1)
  Охорона здоров'я забезпечується здоровим добрим способом життя Українського народу та кожної людини, державним фiнансуванням i управлiнням вiдповiдними соцiально-економiчними, медико-санiтарними i оздоровчо-профiлактичними програмами. (2)
  Держава створює умови для необхiдного i достатнього, ефективного i доступного для всiх громадян медичного обслуговування. У державних i комунальних установах та закладах охорони здоров'я вся необхiдно-достатня медична допомога надається безоплатно; iснуюча (або необхiдна) мережа таких установ та закладiв не може бути скорочена. Держава сприяє розвитку державних лiкувальних установ та закладiв, i не перешкоджає створенню та роботi добропорядних приватних лiкувальних установ та закладiв. (3)
  Держава має право контролювати всю приватну та державну медицину. Навмисно неправильне лiкування людей заради пiдвищення прибутку карається довiчним позбавленням права на медичну професiю, лiкувальну та оздоровчу дiяльнiсть. (4)
  Держава дбає про розвиток фiзичної культури i спорту, забезпечує санiтарно-епiдемiчне благополуччя, органiзовує всiм жителям України регулярнi добровiльнi (або законнi примусовi) фiзичнi роботи на свiжому повiтрi - для вiдновлення Природи, особистого здоров'я, фiзичних та душевних сил. (5)
  Мiнiстерство здоров'я допомагає населенню України вибудовувати суспiльнi та колективнi графiки працi, комфортнi колективнi ритми життя у Суспiльствi. (6)
  
  9.50. Стаття 50. Кожний має право на безпечне для життя i здоров'я довкiлля, на трудове i матерiальне вiдшкодування шкоди, завданої порушенням цього права, а також на вiдновлення безпечного Природного середовища та довкiлля.
  Кожному гарантується право вiльного доступу до iнформацiї про стан довкiлля, про небезпеку кожного виробництва, про якiсть харчових продуктiв i предметiв побуту, а також право на її поширення. Така iнформацiя нiким не може бути засекречена.
  
  9.51. Стаття 51. Сiмейний союз ґрунтується на вiльнiй згодi та любовi чоловiка та жiнки. Кожен з подружжя має рiвнi права та обов'язки у сiмейному союзi, вiдповiдно до своїх фiзичних та розумових можливостей.
  Чоловiк зобов'язаний утримувати свою дружину у непрацездатний час її вагiтностi, а також пiд час її уходу з роботи для змiцнення сiм"ї та виховання дитини до трьох рокiв.
  Батьки зобов'язанi пiклуватися про своїх дiтей та утримувати їх до їх повнолiття.
  Повнолiтнi дiти зобов'язанi пiклуватися про своїх непрацездатних батькiв, та в мiру життєво-необхiдного - утримувати своїх непрацездатних батькiв, якi утримувати їх.
  Родина, дитинство, материнство та батькiвство охороняються державою.
  
  9.52. Стаття 52. Дiти рiвнi у своїх правах (незалежно вiд походження, а також вiд того, народженi вони у сiмейному союзi чи поза ним) - у тiй мiрi, в якiй вони вiдповiдають хорошим людським якостям та званню людина. (1)
  Будь-яке паразитування на дитинi, її експлуатацiя та будь-яке насильство над дитиною переслiдується за законом, крiм сiмейного виховання, коли, з добром та любов'ю, дитину вiдучують вiд поганої поведiнки та поганих людських якостей, карають за непослух i поганi вчинки, привчають до Працi, знань, та iнших хороших людських якостей, гарної поведiнки, та обмежують чужий поганий вплив на дитину. (2)
  Утримання та виховання дiтей-сирiт та дiтей, позбавлених батькiвської опiки та пiклування, покладається на державу. Держава заохочує та пiдтримує благодiйницьку дiяльнiсть щодо дiтей, а також усиновлення та удочерiння дiтей-сирiт у достойну родину. (3)
  Хорошi дiти-сироти iз хороших родин та дiти iз тривалою жорстокою поведiнкою з поганих родин (вiд батькiв якi були позбавленi батькiвських прав через злочини або аморальний спосiб життя) повиннi, по можливостi, виховуватись в окремих державних установах та по можливостi не вiддаватися на виховання у спiльну прийомну сiм'ю. (4)
  Дитина iз жорстокою поведiнкою та поганими людськими якостями - при достатньому виправленнi себе у кращий бiк - може бути переведена до дитячої установи, яка вiдповiдає дитинi, або вiддана до достойної сiм'ї. (5)
  
  9.53. Стаття 53. Кожний має право на освiту. (1)
  Програма Загальної середньої (повної базової) освiти є обов'язковою. (2)
  Держава забезпечує доступнiсть i безоплатнiсть дошкiльної, повної загальної середньої, професiйно-технiчної, вищої освiти у державних та комунальних навчальних закладах; розвиток дошкiльної, повної загальної середньої, позашкiльної, професiйно-технiчної, вищої i пiслядипломної освiти, рiзних форм навчання; надання державних стипендiй та пiльг учням i студентам. (3)
  Державнi стипендiї надаються тiльки за корисну навчальну практику i практичнi досягнення пiд час навчання. (4)
  Громадяни мають право безоплатно здобути вищу освiту в державних i комунальних навчальних закладах на конкурснiй основi. (5)
  Громадянам, якi належать до нацiональних меншин, вiдповiдно до закону гарантується право навчання рiдною мовою, або вивчення рiдної мови у державних i комунальних навчальних закладах, або через нацiональнi культурнi товариства. (6)
  
  9.54. Стаття 54. Громадянам гарантується свобода лiтературної, художньої, наукової i технiчної творчостi без дегенеративних руйнiвних мотивiв, захист iнтелектуальної власностi, їхнiх авторських прав, моральних i матерiальних iнтересiв, що виникають у зв'язку з рiзними видами iнтелектуальної дiяльностi. (1)
  Кожний громадянин має право на результати своєї iнтелектуальної, творчої дiяльностi; нiхто не може використовувати або поширювати їх без його згоди, за винятками, встановленими законом. (2)
  Кориснi винаходи - надбання України, якi не можна вивозити за кордон, або вiддавати в чужу власнiсть, чуже ексклюзивне користування - без публiчної згоди автора-власника та Української Держави, що зареєстровано у ВКП-С. (3)
  Держава сприяє розвитку науки, встановленню наукових зв'язкiв України та рiвноцiнного обмiну-спiвробiтництва зi свiтовим спiвтовариством. (4)
  Культурна спадщина охороняється законом. (5)
  Держава забезпечує збереження iсторичних пам'яток та iнших об'єктiв, що представляють культурну цiннiсть, вживає заходiв для повернення в Україну культурних цiнностей Українського народу, якi знаходяться за її межами, якщо це необхiдно вiдповiдно до опитувань народної думки.
  
  9.55. Стаття 55. Права та свободи людини i громадянина в Українi захищаються судом, Народовладдям, третейськими суддями, медiаторами (примирителями) i соцiальними конфлiктологами. (1)
  Кожному гарантується право на оскарження в судi рiшень, дiй чи бездiяльностi органiв державної влади, органiв мiсцевого самоврядування, посадових i службових осiб. (2)
  Кожний має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. (3)
  Кожний має право, пiсля використання всiх нацiональних засобiв правового захисту, звертатися за захистом своїх прав i свобод до вiдповiдних мiжнародних судових установи чи до вiдповiдних органiв мiжнародних органiзацiй, членом або учасником яких є Україна. (4)
  Рiшення мiжнародних судiв або органiв мiжнародних органiзацiй носять необов'язковий рекомендацiйний характер i можуть не визнаватися Україною, якщо порушують цю Конституцiю, закони, права i свободи Українського Народу, визнанi Українським народом звичаї, норми справедливостi та моралi. (5)
  Кожний має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права i свободи вiд порушень та протиправних посягань. (6)
  
  9.56. Стаття 56. Кожний має право на вiдшкодування матерiальної та моральної шкоди, заподiяної незаконними рiшеннями, дiями чи бездiяльнiстю органiв Другорядної влади або Мiсцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами при здiйсненнi ними своїх повноважень, - за рахунок працi та засобiв кожного винного, а при тимчасовiй неспроможностi винних - за рахунок Держави (в частинi, у якiй винний фiзично здатний погасити цю шкоду).
  
  9.57. Стаття 57. Кожному гарантується право знати свої права i обов'язки.
  Закони та iншi нормативно-правовi акти, що визначають права i обов'язки громадян, мають бути доведенi до вiдома населення у порядку, встановленому законом, а також через ВКП-С та офiцiйнi сайти органiв Влади.
  Закони та iншi нормативно-правовi акти, що визначають права i обов'язки громадян, не доведенi до вiдома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними.
  
  9.58. Стаття 58. Закони та iншi нормативно-правовi акти не мають зворотної дiї в часi, у тому числi тi, якi пом'якшують або скасовують вiдповiдальнiсть особи, крiм актiв про амнiстiю або помилування злочинцiв.
  Нiхто не може вiдповiдати за дiяння, якi на момент їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення.
  
  9.59. Стаття 59. Кожний має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно, за рахунок Держави та конфiскованих злочинних засобiв. Кожний є вiльним у виборi захисника своїх прав.
  Для забезпечення права на професiйний захист вiд кримiнального обвинувачення, та надання правової допомоги при вирiшеннi кримiнальних справ у судах, та в iнших державних органах, в Українi дiє адвокатура.
  
  9.60. Стаття 60. Нiхто не зобов'язаний виконувати явно злочиннi розпорядження чи накази.
  За вiддання i виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична вiдповiдальнiсть.
  
  9.61. Стаття 61. Нiхто не може бути двiчi притягнутий до юридичної вiдповiдальностi одного виду за одне й те саме правопорушення (крiм випадкiв скасування злочинно (або помилково) полегшеної квалiфiкацiї правопорушення, та надання замiсть неї - правильної квалiфiкацiї та покарання, з урахуванням вже вiдбутого покарання та компенсацiї винного).
  Вiдповiдальнiсть по суду Совiстi - це окремий вид юридичної Нравственої вiдповiдальностi.
  Юридична вiдповiдальнiсть особи має iндивiдуальний характер.
  
  9.62. Стаття 62. Особа вважається невинуватою у вчиненнi злочину i не може бути пiддана кримiнальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.
  Нiхто не зобов'язаний доводити свою невинуватiсть у вчиненнi злочину, але зобов'язаний давати показання i допомагати слiдству, спiвпрацювати iз правоохоронними органами.
  Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усi сумнiви щодо доведеностi вини особи тлумачаться на її користь.
  У випадку скасування вироку суду як неправосудного, всi учасники кримiнального процесу, виннi у неправосудному вироку, вiдшкодовують матерiальний i моральний збиток своєю працею та своїми засобами, а у випадку їх тимчасової неспроможностi - збиток вiдшкодовує Держава.
  
  9.63. Стаття 63. Особа не несе вiдповiдальностi за вiдмову давати показання або пояснення щодо себе, членiв сiм"ї чи близьких родичiв, коло яких визначається законом, якщо показання стосуються малозначимих злочинiв, або навпаки загрожують життю особи, яка свiдчить, життю членiв його сiм"ї чи близьких родичiв.
  Пiдозрюваний, обвинувачуваний чи пiдсудний має право на захист.
  Засуджений користується всiма правами людини i громадянина, за винятком обмежень, якi визначенi Конституцiєю, Законом i встановленi вироком суду.
  
  9.64. Стаття 64. Конституцiйнi права i свободи людини i громадянина не можуть бути обмеженi, крiм випадкiв, передбачених Альтернативною Конституцiєю України та пiдтверджених Народовладдям.
  В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремi обмеження прав i свобод iз зазначенням строку дiї цих обмежень. Не можуть бути обмеженi права та свободи, передбаченi пунктами 9.24., 9.25., 9.27., 9.28., 9.29., 9.40., 9.47., 9.51., 9.52., 9.55., 9.56., 9.57., 9.58., 9.59., 9.60., 9.61., 9.62. цiєї Альтернативної Конституцiї України.
  
  9.65. Стаття 65. Захист Батькiвщини, незалежностi, територiальнiй цiлiсностi та державностi України, захист Українського Народу та громадян України, шанування її Конституцiї та державних символiв є обов'язком Українського Народу та громадян України.
  Громадяни несуть вiйськову та воєнну службу вiдповiдно до закону.
  
  9.66. Стаття 66. Кожний зобов'язаний берегти Природу та Культуру України, культурну i хорошу генетичну спадщину, не заподiювати їм шкоду, а при завданнi шкоди - максимально вiдновлювати їх до первiсного стану та вiдшкодовувати своєю працею та засобами завданi збитки.
  
  9.67. Стаття 67. Кожний зобов'язаний сплачувати податки i збори в порядку i розмiрах, встановлених законом.
  Усi громадяни та постiйнi жителi України щорiчно подають до податкових iнспекцiй за мiсцем проживання декларацiї про свiй майновий стан та доходи за минулий рiк у порядку, встановленому законом, якщо технiчнi функцiї ВКП-С не звiльняють їх вiд такої необхiдностi.
  
  9.68. Стаття 68. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституцiї України та законiв України, любити свiй Український народ, не посягати на права i свободи, честь i достоїнство iнших людей, жити в злагодi iз Суспiльством та людьми, цiнувати людей по достоїнству, ставитися дружелюбно одне до одного, любити та поважати одне одного за хорошi людськi якостi та добрi справи, допомагати одне одному (у горi, бiдi, тяжких життєвих обставинах, хворобi та старостi), намагатися розвивати в собi гарнi людськi якостi та обмежувати поганi людськi якостi, бути достойним прикладом для дiтей та дорослих.
  Незнання законiв не звiльняє вiд юридичної вiдповiдальностi.
  
  ј В: КОНКУРСИ-ВИБОРИ ТА РЕФЕРЕНДУМИ (3.)
  
  9.69. Стаття 69. Народне волевиявлення здiйснюється через Народовладдя, Всеукраїнськi (i мiсцевi) трудовi Конкурси Другорядної влади, Мiсцеве самоврядування, Всеукраїнський Референдум i мiсцевi референдуми, опитування народної думки.
  
  9.70. Стаття 70. Право голосу на Трудових Конкурсах Другорядної влади мають учасники Народовладдя, якi досягли на день їх проведення 18 рокiв.
  Право голосу на референдумах мають громадяни України, не обмеженi у правi голосування цiєю Конституцiєю та законом, якi досягли на день їх проведення 18 рокiв.
  Не мають права голосу на референдумах громадяни, якi визнанi судом недiєздатними, а також громадяни, якi вчинили державну зраду або iншi тяжкi злочини, за якi за Законом України передбачена смертна кара або обмеження виборчого права.
  
  9.71. Стаття 71. Вибори до центральних i мiсцевих органiв Другорядної влади, до Органiв мiсцевого самоврядування (мiсцевих Рад), вiдбуваються на основi Всеукраїнських (i мiсцевих) трудових Конкурсiв Другорядної влади, мiсцевих Конкурсiв Мiсцевого Самоврядування, є вiльними для учасникiв Народовладдя i вiдбуваються шляхом вiдкритого поiменного голосування у ВКП-С, на основi не обмеженого, прямого виборчого права. (1)
  До Другорядної влади можуть бути обранi тiльки представники достойної вiдповiдальної частини Українського Народу - учасники Народовладдя. (2)
  Право та обов'язок вибирати експертiв на Конкурсах Другорядної влади та Мiсцевих Рад рiвною мiрою належить:
  (а)- при виборах Президента i Законодавцiв України - всiм громадянам України, якi не обмеженi у виборчому правi;
  (б)- при виборах експертiв Другорядної влади - всiм дiйсним дiючим учасникам Народовладдя;
  (в)- при виборах експертiв Мiсцевих Рад - всiм дiйсним дiючим мiсцевим учасникам Народовладдя. (3)
  Виборцям гарантується вiльне волевиявлення. (4)
  
  9.72. Стаття 72. Всеукраїнський референдум призначається бiльшiстю дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя України у не менше як двох третинах українських областей, або Верховною Радою України, або Президентом України - з питань, що належать до їх повноважень, вiдповiдно до цiєї Конституцiї.
  Всеукраїнський референдум також може проголошуватися за iнiцiативи громадян України, якi не мають прав Народовладдя (на вимогу не менше одного мiльйона громадян України, якi мають право голосу, за умови, що пiдписи щодо призначення референдуму зiбрано через ВКП-С, або безпосередньо у мiсцевих жителiв - не менше як у двох третинах областей України i не менш як по п'ятдесят тисяч пiдписiв у кожнiй областi України).
  
  9.73. Стаття 73. Виключно Всеукраїнським Референдумом вирiшуються питання про змiну територiї України, питання участi України у мiжнародних органiзацiях або об'єднаннях, у мiжнародних договорах або угодах.
  
  9.74. Стаття 74. Референдум не допускається щодо законопроектiв з питань податкiв, бюджету та амнiстiї, оскiльки цi повноваження розподiленi мiж Народовладдям i Другорядної владою, та забезпеченi розрахунками та прозорими iнформацiйними системами ВКП-С.
  
  9.75. Хороший змiст, який збережений зi статей 75-131 та 140-146 старої Конституцiї України, розподiлений до вiдповiдних Глав цiєї Альтернативної Конституцiї України.
  Нумерацiя пунктiв Альтернативною Конституцiї з пункту 9.76. по пункт 9.131., а також з пункту 9.140. по пункт 9.146. вiдсутня.
  
  
  ј З. ТЕРИТОРIАЛЬНИЙ УСТРIЙ УКРАЇНИ (9.)
  Роздiл 9 старої Конституцiї України (статтi 132-133) в редакцiї 21.02.2019 року рекомендується зберегти повнiстю - як пункти 9.132., 9.133. цiєї Альтернативної Конституцiї України.
  
  
  ј И: АВТОНОМНА РЕСПУБЛIКА КРИМ (10.)
  Роздiл 14 старої Конституцiї України (статтi 134-139) в редакцiї 21.02.2019 року рекомендується зберегти повнiстю - як пункти 9.134. - 9.139. цiєї Альтернативної Конституцiї України.
  
  
  ј I: КОНСТИТУЦIЙНИЙ СУД УКРАЇНИ (12.)
  (Пункти 9.140. - 9.146 вiдсутнi, нумерацiя продовжена з пункту 9.147.).
  
  9.147. Стаття 147. Народовладдя України i Конституцiйний Суд України є єдиними органами конституцiйної юрисдикцiї в Українi. (1)
  Конституцiйний Суд України (на вищому професiйному рiвнi) вирiшує питання про вiдповiднiсть законiв та iнших правових актiв Конституцiї України та дає офiцiйнi висновки з цього питання. (2)
  У разi явних порушень i зловживань суддiв Конституцiйного Суду, Народовладдя України - бiльшiстю голосiв своїх дiйсних дiючих Учасникiв може: накладати вето на офiцiйнi висновки та акти Конституцiйного Суду, звiльняти суддю або суддiв Конституцiйного Суду, вибирати на Конкурсi нових суддiв Конституцiйного Суду, а у виключних випадках нагальної необхiдностi - давати свої висновки про конституцiйнiсть або неконституцiйнiсть окремих правових актiв. (3)
  У разi нагальної необхiдностi, учасники Народовладдя виносять питання про конституцiйнiсть правового акту на обговорення онлайн-форуму Народовладдя у ВКП-С, де всi учасники Народовладдя з числа Юристiв конституцiйного права та Експертiв з практичних питань розглядуваного акта - можуть проголосувати в поiменному опитуваннi (за конституцiйнiсть або неконституцiйнiсть правового акта) i коротко обґрунтувати своє рiшення - в обов'язковiй графi опитування "Висновки". (4)
  Пiсля оцiнки конституцiйностi акта експертними учасниками Народовладдя, кожний учасник Народовладдя може ознайомитися з текстом правового акта i результатами опитування експертiв, їх короткими висновками, i висловити свою думку про конституцiйнiсть або неконституцiйнiсть акта в поiменному голосуваннi. Одночасно iз цим, учасники Народовладдя (прибiчники рiшення-переможця) - вибирають з експертних Висновкiв учасникiв Народовладдя найбiльш розумнi та вагомi обґрунтування конституцiйностi або неконституцiйностi акта. (5)
  Висновки Народовладдя про конституцiйнiсть, чи неконституцiйнiсть правового акта, для вступу в законну силу, мають бути розглянутi i схваленi не менше як половиною вiд всiх дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя. (6)
  При конфлiктi висновкiв дiючих суддiв Конституцiйного суду i висновкiв Народовладдя - про конституцiйнiсть або неконституцiйнiсть того чи iншого правового акта - прiоритет належить найбiльш розумному рiшенню, схваленому Народовладдям. (7)
  
  9.148. Стаття 148. Конституцiйний Суд України складається з дев'яти суддiв Конституцiйного Суду України. (1)
  Народовладдя України обирає суддiв Конституцiйного Суду України на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Суддiв. (2)
  Суддею Конституцiйного Суду України може бути: кращий експерт-практик iз втiлення в життя Альтернативної Конституцiї України та пов'язаних з цим труднощiв, громадянин України та учасник Народовладдя, який досяг на день призначення 40 рокiв, має вищу юридичну освiту i стаж роботи за фахом не менше 10 рокiв, проживає в Українi протягом останнiх 20 рокiв i володiє державною мовою. (3)
  Суддя Конституцiйного Суду України обирається на 9 рокiв з можливiстю повторно брати участь у Всеукраїнських Трудових Конкурсах конституцiйних суддiв, а також може бути достроково звiльнений Народовладдям при неналежному виконаннi своїх обов'язкiв. (4)
  Голова Конституцiйного Суду України обирається на спецiальних загальних зборах Конституцiйного Суду України зi складу суддiв Конституцiйного Суду України шляхом вiдкритого поiменного голосування, тiльки на один трирiчний строк. (5)
  
  9.149. Стаття 149. На суддiв Конституцiйного Суду України поширюються загальносуддiвськi гарантiї незалежностi та недоторканностi, вимоги щодо несумiсностi та пiдстави для звiльнення з посади - передбаченi пунктами 8.95., 8.96., 8.97., 8.98. Альтернативної Конституцiї.
  
  9.150. Стаття 150. До повноважень Конституцiйного Суду України належить: (1)
  9.150.1. Вирiшення питань про вiдповiднiсть Конституцiї України (конституцiйнiсть):
  9.150.1.1. законiв, прийнятих учасниками Народовладдя;
  9.150.1.2. законiв та iнших правових актiв Верховної Ради України;
  9.150.1.3. актiв Президента України;
  9.150.1.4. актiв Кабiнету Мiнiстрiв України;
  9.150.1.5. правових актiв Верховної Ради Автономної Республiки Крим;
  9.150.2. Дача рекомендацiй щодо уточнення Конституцiї та законiв України без права тлумачення - оскiльки Конституцiя та Закони мають бути такими, що однозначно розумiються, не потребують тлумачення, є чiткими i стислими елементами стислої правової бази.
  Цi питання розглядаються за зверненнями: 360 учасникiв Народовладдя, або Президента України; або не менше 1/10 конституцiйного складу Верховної Ради України; або Верховного Суду України; або Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, або Верховної Ради Автономної Республiки Крим, або Генерального Прокурора України. (2)
  З питань, передбачених пунктом 9.150., Конституцiйний Суд України ухвалює рiшення, якi є обов'язковими для виконання на всiй територiї України i не можуть бути скасованi нiким, крiм бiльшостi дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя або бiльшостi дiючих суддiв Конституцiйного Суду України. (3)
  
  9.151. Стаття 151. Конституцiйний Суд України (за зверненням учасникiв Народовладдя, Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України або Генерального Прокурора України) дає висновки про конституцiйнiсть чинних мiжнародних договорiв України або тих мiжнародних договорiв, що виносяться на погодження Народовладдя i Верховної Ради України.
  За зверненням Верховної Ради України, Конституцiйний Суд України дає висновок щодо додержання конституцiйної процедури розслiдування та розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку iмпiчменту.
  
  9.152. Стаття 152. Закони та iншi правовi акти за рiшенням Конституцiйного Суду України визнаються неконституцiйними повнiстю чи в окремiй частинi, якщо вони не вiдповiдають Конституцiї України або якщо була порушена встановлена Конституцiєю України процедура їх розгляду, ухвалення або набрання ними чинностi. (1)
  Закони, iншi правовi акти або їх окремi положення, що визнанi неконституцiйними, втрачають чиннiсть з дня ухвалення Конституцiйним Судом України рiшення про їх неконституцiйнiсть, а в разi вiдповiдного рiшення Народовладдя України - з моменту початку дiї Закону (iншого внутрiшньодержавного правового акта України), визнаного неконституцiйним. (2)
  Мiжнароднi договори України можуть визнаватися неконституцiйними i такими, що втратили силу з моменту їх укладання - у разi обману України мiжнародними партнерами та в iнших випадках, визначених Конституцiєю, Законами України, нормами мiжнародного права, визнаними Україною. (3)
  Народовладдя України має право остаточного вето на рiшення та висновки Конституцiйного Суду України. (4)
  Призначення Конституцiйного Суду України - берегти конституцiйнiсть усього правового простору України вiд помилок, недосконалої роботи, навмисних зловмисних спотворень, i одночасно з цим допомагати Владi правильно (конституцiйно) виконувати волю Народовладдя України. (5)
  Матерiальна чи моральна шкода, завдана фiзичним або юридичним особам України - актами i дiями, що визнанi неконституцiйними, вiдшкодовується державою (i суддями Конституцiйного Суду України, якi надали первiсний неправдивий висновок про конституцiйнiсть цих актiв i дiй) - у рамках українського правосуддя, з урахуванням Справедливостi, прав українського Народу та цiлей Альтернативної Конституцiї України. (6)
  Матерiальна чи моральна шкода, заподiяна iноземним особам актами та дiями, що визнанi неконституцiйними, - може вiдшкодовуватися: Державою (i суддями Конституцiйного Суду України, якi дали неправдивий висновок про первiсну конституцiйнiсть акта) - за результатами конкретних Судових справ, з урахуванням Справедливостi, Прав Українського Народу та цiлей Альтернативної Конституцiї України, - зi Згоди Народовладдя України. (7)
  
  9.153. Стаття 153. Порядок органiзацiї та дiяльностi Конституцiйного Суду України, процедура розгляду ним справ визначаються Законом, а також завданнями Всеукраїнського Трудового Конкурсу Конституцiйних Суддiв, якi ставить Народовладдя.
  
  
  ј Ї: ВНЕСЕННЯ ЗМIН ДО КОНСТИТУЦIЇ УКРАЇНИ (13.)
  
  9.154. Стаття 154. Законопроект про внесення змiн до Конституцiї України може бути поданий до Верховної Ради України - Президентом України, або не менш як 1/3 Законодавцiв України вiд конституцiйного складу Верховної Ради України, або не менш як 1/10 всiх дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя України. (1)
  Учасники Народовладдя можуть самостiйно, без Верховної Ради України, внести змiни до Конституцiї України, якщо Законопроект про внесення змiн до Конституцiї України пiдтримала голосуванням бiльшiсть вiд всiх дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя України. (2)
  Законопроект про внесення змiн до Конституцiї України вважається прийнятим, якщо його пiдтримало не менш як 2/3 Законодавцiв вiд конституцiйного складу Верховної Ради України та бiльшiсть дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя України. (3)
  Голосування всiх дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя по будь-якому Законопроекту про внесення змiн до Конституцiї України - обов'язкове. (4)
  Голосування Учасникiв Народовладдя України по Законопроекту про змiну Конституцiї вважається дiйсним, якщо в ньому брало участь вiд 51 % - до 100 % усiх дiйсних дiючих учасникiв Народовладдя. (5)
  Народовладдя України, бiльшiстю голосiв усiх дiйсних дiючих учасникiв, може накласти вето на законопроект про внесення змiн до Конституцiї України, поданий вiд Законодавцiв або учасникiв Народовладдя. (6)
  
  9.155. Стаття 155. Усi Законопроекти про змiну Конституцiї України подаються в порядку конкурсних законопроектiв (виборчої програми) Законодавцiв, якi перемогли на Всеукраїнському Конкурсi Законодавцiв, або в порядку звичайної законодавчої iнiцiативи протягом кожного року - дiйсними дiючими Законодавцями або учасниками Народовладдя України. (1)
  Конкурснi Законопроекти Законодавцiв про змiну Конституцiї України, схваленi Народовладдям, мають бути прийнятi протягом першого пiврiччя роботи цих Законодавцiв. (2)
  Неконкурснi Законопроекти законодавцiв про змiну Конституцiї України (у порядку звичайної законодавчої iнiцiативи) можуть бути поданi до Верховної Ради України - в одному пiврiччi, а прийнятi як Закони - не ранiше наступного пiврiччя. (3)
  Законопроекти Народовладдя про змiну Конституцiї України в порядку звичайної iнiцiативи - зобов"язанi мати строк для свого Громадського обговорення: вiд 1 мiсяця - до 1 пiврiччя, який встановлюється голосуванням учасникiв Народовладдя.
  
  9.156. Стаття 156. Законопроект про внесення змiн до Конституцiї України щодо: територiї України, або змiни обсягу майна Українського народу, (або змiни обсягу майнових прав Українського народу), або участi України в мiжнародних органiзацiях, об'єднаннях, договорах, угодах, - має бути винесений на попереднє Всенародне опитування думки громадян України, а пiсля цього - на голосування Верховної Ради та Учасникiв Народовладдя України, i у випадку його прийняття Верховною Радою та Народовладдям України, має бути схвалений Всеукраїнським народним Референдумом.
  
  9.157. Стаття 157. Конституцiя України не може бути змiнена, якщо змiни спрямованi на: (а)- скасування або обмеження цiлей Конституцiї України, (б)- скасування або обмеження прав власностi Українського Народу на Землю та Природнi Ресурси України, (в)- скасування або обмеження iнших прав i свобод Українського народу, (г)- скасування або обмеження прав i свобод людини i громадянина, (д)- лiквiдацiю незалежностi України або порушення її територiальної цiлiсностi, (е)- скасування або змiну норм Конституцiї України, неможливiсть скасування (або змiни) яких прямо зазначена в Конституцiї України.
  Конституцiя України не може бути змiнена в умовах воєнного або надзвичайного стану.
  
  9.158. Стаття 158. Законопроект про внесення змiн до Конституцiї України, (який розглядався Законодавцями або Народовладдям України, i не був прийнятий: Верховною Радою України, або Народовладдям України, або їхнiм спiльним рiшенням), може бути поданий на повторний розгляд Законодавцiв або Народовладдя України - не ранiше як через 1 рiк iз дня прийняття рiшення по цьому законопроекту: пiсля нового щорiчного Всеукраїнського Конкурсу Законодавцiв України.
  Законопроекти про внесення однакових змiн до Альтернативної Конституцiї України (iз однаковими за формою або змiстом формулюваннями) - можуть подаватися на спiльне голосування Верховної Ради та Народовладдя України 1 раз на рiк, (крiм випадкiв, коли необхiднiсть повторного голосування по конкретному Законопроекту пiдтверджена бiльшiстю учасникiв Народовладдя України).
  
  9.159. Стаття 159. Законопроект про внесення змiн до Конституцiї України розглядається за наявностi висновкiв Конституцiйного Суду України (або висновкiв Народовладдя України) про його конституцiйну вiдповiднiсть пунктам 9.155., 9.156., 9.157., 9.158. Альтернативної Конституцiї України.
  
  
  ј Й: ЗАКЛЮЧНI ПОЛОЖЕННЯ (14.)
  Роздiл 14 старої Конституцiї України (статтi 160 - 161) в редакцiї 21.02.2019 року рекомендується зберегти повнiстю - як пункти 9.160. - 9.161. цiєї Альтернативної Конституцiї України.
  
  
  ј К: ПЕРЕХIДНI ПОЛОЖЕННЯ (15.)
  9.162. Роздiл 15 старої Конституцiї, в редакцiї вiд 21.02.2019 року - iз вiдповiдними можливими змiнами, рекомендується зберегти за рамками цiєї Альтернативної Конституцiї - як тимчасово дiючий роздiл старої Конституцiї України, в частинi, яка не суперечить цiй Альтернативнiй Конституцiї України:
  (1) Виключно як iсторичну довiдку реалiзованих змiн - рекомендується зберегти пункти 1-16 (роздiлу 15) старої Конституцiї України, в редакцiї 21.02.2019 року.
  (2) З моменту прийняття цiєї (Альтернативної) Конституцiї України, пункти 15-16 (роздiлу 15) старої Конституцiї України, в редакцiї 21.02.2019 року, дiють як традицiйнi дати виборiв Законодавцiв i Президента України - на Всеукраїнському Трудовому Конкурсi Другорядної влади, якщо iнша дата Конкурсу для Законодавцiв i Президента України не визначена вiдповiдно до цiєї Альтернативної Конституцiї України.
  (3) Пiдпункти 1-10 пункту 16-1 (роздiлу 15) старої Конституцiї України, в редакцiї 21.02.2019 року, - рекомендується зберегти виключно як iсторичну довiдку реалiзованих змiн - до проведення справжньої реформи Правосуддя, у частинi, яка не суперечить Альтернативнiй Конституцiї України.
  (4) Пiдпункт 11, пункту 16-1, роздiлу 15 старої Конституцiї України, в редакцiї 21.02.2019 року, - вiдносно прокурорської та адвокатської монополiї - зберiгається виключно як iсторична довiдка реалiзованих змiн, i втрачає силу з моменту, визначеного у старiй Конституцiї України, але не пiзнiше дня набрання чинностi Альтернативною Конституцiєю України.
  
  
  ГЛАВА Љ 10. МУДРIСТЬ НАРОДУ, ЗВИЧАЇ ПРЕДКIВ, ВИХОВАННЯ ДIТЕЙ ТА ДОРОСЛИХ
  
  10.1. Норми цiєї Глави 10 носять рекомендацiйний характер i спрямованi на найкраще виживання Українського народу, збереження кращих народних Звичаїв, мудростi та Культури. Для свого виживання i самозбереження Український Народ приймає такi запобiжнi заходи проти виродження:
  
  10.1.1. Будує усю систему Освiти та Працi на достатньому фiзичному та розумовому навантаженнi кожного, щоб усi люди одержували необхiдне тренування тiла та мозку не в штучних тренажерних залах i закритих примiщеннях, а в природних умовах.
  10.1.2. Вiдмовляється вiд занадто комфортних умов життя i нерозумних витрат Ресурсiв - для порятунку свого здоров'я, Природи, лiсiв, води, ґрунтiв, флори, фауни.
  10.1.3. Створює Архiтектурно-ландшафтний План України на 100 рокiв вперед, з 10-рiчних циклiв - для вiдновлення Природи, оздоровлення та розселення техногенних мiст в еко-мiста, еко-поселення i безпечнi Технопарки.
  10.1.4. Зонує Україну на: областi основного проживання людей (Еко-мiста, Еко-села), зони Технопаркiв i Технiчної iнфраструктури, Заповiднi зони i зони Вiдновлення Природи, щоб люди вчасно вiдновлювали проблемнi мiсцевостi та вчасно змiнювали виснаженi або забрудненi Природнi мiсця свого проживання.
  10.1.5. Сумiщає Державне комп'ютерне планування - з високим духовно-нравственим розвитком любовi, щастя, хороших якостей українських людей - а також iз вiльною спонтаннiстю свого життя - iнстинктом живих iстот жити за власним бажанням i робити те, що їм подобається.
  10.1.6. Вивчає добру українську культурну спадщину, добрi звичаї та мудрiсть предкiв, мудрiсть Українського Народу в реальному життi та у книгах.
  10.1.7. Перевiряє усну та книжну мудрiсть предкiв та хороших людей своїм життєвим досвiдом.
  
  10.2. Народна мудрiсть предкiв, рекомендована до вивчення, помiрно-критичного осмислення та зваженого застосування:
  10.2.1. Книги сучасного українського письменника Мирослава Дочинца "Вiчник" та "Многiї лiта. Благiї лiта", написанi на основi реальних подiй та реальної особистостi українського чоловiка, який зiбрав за своє довге життя багату мудрiсть українського народу;
  10.2.2. Книги сучасного руського письменника Георгiя Олексiйовича Сидорова (серiя "Хронолого-езотеричний аналiз розвитку сучасної цивiлiзацiї") - у частинi зiбраного народного епосу слав"ян, iсторичних вiдомостей та фактiв.
  
  
  ГЛАВА Љ 11. ПОГАНИЙ ХАОС, ЯКИЙ ПОТРЕБУЄ ПЕРЕТВОРЕННЯ
  
  11.1. Глава 11 Конституцiї вводиться для спокiйного подолання поганих, i дуже поганих, явищ поганого Хаосу, якi скорочують людське населення, погiршують нравствене i матерiальне життя на планетi, та якi залежать вiд надто великої маси випадкових та невипадкових поганих подiй, неконтрольованих i непланованих людьми, якi надзвичайно важко пiддаються регулюванню.
  Обов'язок людей та громадян України - в мiру своїх сил та розумiння, скорочувати, упорядковувати та перетворювати Поганий хаос в Хороший миропорядок на територiї України.
  11.2. До поганого хаосу вiдносяться такi явища як: незаслужена бiднiсть, незаслужена самотнiсть, злочиннiсть, вiйни, навали мiгрантiв, постiйне розпалювання людських конфлiктiв; масова агресiя i постiйнi сварки у Суспiльствi; корупцiя, виснаження Ресурсiв, забруднення Природи, вимирання рослин, тварин, екосистем; нещасливi випадки, хвороби, масове передчасне старiння; масова брехливiсть та нещирiсть людей, масовий особистий зверх-егоїзм, масове руйнування гарних людських якостей, масовий рiст поганих людських якостей; масова зайнятiсть людей на тупих некорисних роботах - шкiдливих для Природи та Суспiльства; масове руйнування i розпад родини, поганi стосунки в родинах; масова байдужнiсть у Суспiльствi та погане ставлення людей одне до одного; масове почуття незадоволення i нещастя в людському Суспiльствi; масовi знущання дiтей над iншими дiтьми; частi випадки самогубства; масове бездiлля людей у мiстах та на роботах, якi не створюють життєво-необхiдних благ; масовi шкiдливi звички Суспiльства: алкоголiзм, наркоманiя, палiння, залежнiсть вiд продажного сексу, проституцiя, сексоголiзм, залежнiсть вiд телебачення, Iнтернету, комп'ютера; деструктивна дегенеративна творчiсть, масове руйнування Культури; телевiзiйний психiчний терор, масова реклама садизму, жорстокостi, бездушностi, тупостi, порожнечi i спрощеностi людської натури; агресивне нав'язування здоровiй частини Суспiльства сексуальних збочень; iншi явища поганого хаосу.
  11.3. Усi явища поганого хаосу мають бути вивченi громадянами та жителями України з метою розумiння їх конкретних причин.
  11.4. Поки поганий хаос iснує в обмежених кiлькостях (врiвноважується i компенсується хорошими явищами), вiн не загрожує життю Суспiльства.
  Як тiльки кiлькiсть поганого хаосу стає загрозливою, i хорошi явища перестають його компенсувати, хорошi люди повиннi цiлеспрямовано, на Всеукраїнському рiвнi привести поганий хаос до хорошого, улагодженого порядку.
  11.5. Люди українського суспiльства мають зробити все, щоб зменшити страждання вiд самотностi - заради безпеки усiх людей Українського Суспiльства.
  Людянiсть та дружелюбнiсть Суспiльства до самотнiх та безсiмейних людей дасть тим можливiсть працювати з любов'ю та приносити користь, замiсть того щоб бути некорисним вантажем для Суспiльства чи шкодити оточуючим.
  11.6. Держава Україна повинна внести свiй вклад у боротьбу iз самотнiстю та знищити сам корiнь цього явища, а саме: мiський образ життя людей в перенаселеному людському мурашнику, нездоровi умови життя, неробство та некорисну працю, постiйний непотрiбний переробiток, нелюдськiсть Суспiльства.
  11.7. Держава, за сприяння усiх громадян України, повинна перетворити незв'язанiсть людей у мiстах у справжнє Суспiльство шляхом:
  11.7.1. облаштування i розселення українських громадян вiдповiдно до нового, Природолюбного, архiтектурного i ландшафтного плану України;
  11.7.2. створення справжньої реальної (не вiртуальної) Всеукраїнської Громади та мiсцевих Громад;
  11.7.3. створення для громадян України простору Спiльної роботи, Спiльних iнтересiв, Спiльних (корисних) розваг, Спiльного життя.
  11.8. При упорядкуваннi поганого хаосу, громадяни України мають пам'ятати, що нерiвномiрне зниження Поганого Хаосу, може привести до росту людського населення i росту споживання Природних Ресурсiв, якi мають бути продуманi заздалегiдь, врахованi у довгостроковому Планi розвитку України.
  Рiст людського населення України для Української Природи має компенсуватись: ростом хороших людських якостей, зниженням споживання Ресурсiв, ростом людського творення: гарними винаходами i творчiстю усiх людей та пiдприємств на територiї України.
  
  11.9. Для виконання Глави 11, усi органи та гiлки Влади в Українi зобов'язуються внести свiй вклад у прибирання Правової системи України: пошук системних старих помилок Права та утилiзацiю зайвих правових норм.
  
  
  
  ГЛАВА Љ 12. ХОРОШЕ ТВОРЕННЯ, ЯКЕ НЕ ПОТРЕБУЄ РЕГУЛЮВАННЯ
  
  12.1. Гарна частина Життя, яку неможливо передбачити, яку неможливо та аморально контролювати i планувати заздалегiдь, позначена в цiй Конституцiї як хороше Творення.
  
  12.2. Термiн Хороше Творення позначає значну частину життя, вiльну вiд примусового юридичного регулювання, i вводиться, щоб жодний представник Влади i жодна людина не могли в майбутньому зменшити або юридично надмiрно зарегулювати цю вiльну частину життя, витравити з неї формальними письмовими правилами-наказами - любов, хорошi вiльнi почуття, спонтаннiсть.
  Хороше Творення - це запобiжник вiд можливих спроб Законодавцiв бiльш докладно визначати хорошi та поганi якостi людей, вказанi у Главi 2 цiєї Конституцiї, та деталiзувати неформальнi норми Конституцiї та явища життя, якi не потребують деталiзацiї та фiлолофсько-догматичного, iдеологiчного обґрунтування.
  
  12.3. Незважаючи на ВКП-С та її систему контролю за грошима та працею, у людей є i повинна залишатися величезна Сфера заздалегiдь не спланованого, по-хорошому спонтанного Життя - зi справжньою людською Добротою, Дружбою, Любов'ю, симпатiєю, Пiзнанням Надприродного, з незапланованими життєвими та науковими вiдкриттями, творчiстю, спонтанною благодiйнiстю, безкоштовною та аматорською дiяльнiстю, iз незапланованими випробовуваннями та тренуваннями тiла, розуму, душi, iз Духовним ростом, iз виправленням особистих помилок, iз досягненням щастя в складних цiкавих та непередбачуваних умовах.
  
  12.4. Правове регулювання Громадського порядку має бути помiрним, тому що надмiрне правове регулювання говорить про те, що:
  12.4.1. хорошi людськi якостi Народу сильно постраждали, i Народ не хоче i не може жити мiж собою у дружбi, любовi, симпатiї, чесно, без паразитизму, працьовито, творчо, iз використанням своїх Вищих - душевних та розумових можливостей;
  12.4.2. є грубi системнi помилки в Державi та Правi, а самi iнструменти Держави та Права працюють погано, чи не працюють взагалi.
  
  12.5. Спонтанний вiльний прояв людьми своїх хороших бажань та хорошої волi - є головна радiсть життя та її вищий творчий сенс. Тому громадяни України та учасники Народовладдя, у своїх побутових конфлiктах i малозначимих суперечках, мають прагнути менше використовувати правоохоронцiв: мiлiцiю, прокуратуру, суди, та якнайчастiше вирiшувати свої справи мiж собою мирним шляхом, з можливим, необов'язковим, залученням спiльних друзiв, знайомих, спiвробiтникiв, жителiв мiсцевої Громади, медiаторiв, соцiальних конфлiктологiв.
  Люди зобов'язанi одержувати свiй особистий досвiд, мати право робити достатню кiлькiсть особистих помилок, щоб їхнє життя було справжнiм, i тому нiхто не зобов"язаний прагнути на 100% перетворити живi стосунки у Суспiльствi - на iнструкцiю для бiороботiв на всi випадки життя, в обездушенi знеособленi Правила для всiх явищ та ситуацiй.
  Людське бажання вчиняти по-своєму - це природний iнстинкт волi, виживання, самозбереження людського роду, iнстинкт одержання особистого досвiду i просто життєва необхiднiсть для радiсного буття.
  
  12.6. Кожна людина у своєму життi, крiм державної освiти, має намагатись: знайти свiй вихiд за рамки Звичного, робити свiй унiкальний особистий вибiр, свої нестандартнi помилки та вдалi знахiдки, щоб навчатися самостiйно та збагачувати своїм досвiдом Суспiльство.
  
  12.7. Любов, дружба, гарнi стосунки i цiкаве життя - це складнi явища, залежнi вiд надто багатьох випадкiв i подiй, якi неможливо регулювати правилами. Але оскiльки без любовi, дружби i гарних стосункiв людина та Суспiльство не можуть бути радiсними, не можуть розвиватися i добре працювати, то головна мета Українського Народу - розвивати дружбу, любов i гарнi стосунки у Суспiльствi, створювати у своєму середовищi цiкаве Суспiльне життя.
  
  12.8. Україна зацiкавлена у якомога бiльшому скороченнi людської самотностi - у всiх сферах життя.
  Якнайбiльше самотнiх людей в Українi мають постаратися знайти собi друзiв i пару (кохану людину), особливо у вiцi iз 16 до 30 рокiв, у чому зобов'язана допомагати безкоштовна Державна комп'ютерна програма внутрiшнiх Українських Знайомств, - з реєстрацiєю за паспортними даними i реальними особистими даними, у вiддiленнях реєстрацiї ВКП-С.
  
  12.9. Спонтанне цiкаве Суспiльне життя наполовину - особиста задача кожної людини, наполовину - Державно-Суспiльна задача: необхiдна для радостi i не-повторення старих помилок Суспiльства - алкогольної, наркотичної, телевiзiйної i комп'ютерної залежностi.
  
  12.10. Щоб люди могли знову почати цiнувати спiлкування i дружбу одне з одним, i почали жити спонтанним творчим життям, Народовладдю i Другоряднiй Владi рекомендується ввести обмеження на телевiзiйну трансляцiю українських та iноземних каналiв, та обмежити кiлькiсть розважального Iнтернет-контенту та комп'ютерних iгор (скоротити у першу чергу низькопробний за культурно-нравственими мiрками контент, а також рекомендувати людям по-медичному обґрунтованi норми споживання телебачення, Iнтернету, комп'ютера).
  
  12.11. Регулярне передозування самотнiх споживчих розваг прирiвнюється до залежностi i має лiкуватись реальною фiзичною Працею та спiлкуванням iз хорошими цiкавими людьми.
  Обмеження розважальних Телевiзiйних трансляцiй та Iнтернет-розваг необхiднi для здоров'я очей, мозку, тiла, психiки людей, для подолання сучасної людської самотностi та невмiння спiлкуватися, яке стало серйозною загальносвiтовою проблемою.
  
  12.12. Розважальнi трансляцiї усiх телеканалiв, повиннi йти одночасно в один i той самий час, не бiльше 3 годин на добу, з яких по 1 годинi придiляється на Новини, Розваги, корисну освiту, i це може бути тiльки самий якiсний та життєво необхiдний контент.
  
  12.13. Рекламу дозволяється як транслювати, так i дивитися по окремому Рекламному Телеканалу або окремому Рекламному Iнтернет-каналу, а також на сайтах виробникiв Товарiв та Послуг: не бiльше 1 години на добу.
  Кожний рекламний ролик на окремому Рекламному телеканалi або Iнтернет-каналi не повинен повторюватися бiльше 1 разу на добу.
  
  12.14. Цiлком забороняється масова публiчна реклама вiйни або мiжлюдської ворожнечi, реклама полiтичних дiячiв, а також реклама, яка руйнує гарнi людськi якостi та збiльшує поганi людськi якостi: сексуальну розбещенiсть, алкогольну залежнiсть, звичку до палiння, залежнiсть вiд шкiдливої їжi, шкiдливих лiкiв, неякiсних або шкiдливих товарiв, iншi шкiдливi звички.
  
  12.15. У груднi (пiдсумковому Бюджетному мiсяцi), сiчнi та лютому (Планових та Виборчих мiсяцях) Телевiзiйна трансляцiя та Iнтернет-трансляцiя, для всiх каналiв - одночасна у той самий час, може бути збiльшена до 6 годин на добу, з яких придiляється: 1 година - на освiту, 1 година - на розваги, 1 година - на новини, 3 години - на бюджетнi, плановi, виборчi цiлi цiєї Конституцiї та огляд (вiзуальний аудит) усiєї країни.
  Всеукраїнський Теле-огляд включає у себе: огляд усiх стратегiчних, великих або важливих пiдприємств України, усiх виконаних Планiв з розвитку України та Вiдновлення Природи, усiх вирiшених та невирiшених Державних задач - за пiдсумками рiчного Конкурсу Другорядної влади, усiх вдалих i невдалих Рiшень Народовладдя та Другорядної влади у господарствi та економiцi України - за пiдсумковий рiк; а також Головнi витяги зi Звiтiв про дiяльнiсть Держави за рiк (Звiти правоохоронцiв, Експертiв Другорядної влади, Спецiально Уповноважених Експертiв ВКП-С, Спецiально Уповноважених учасникiв Народовладдя), презентацiї Конкурсних проектiв конкурсантiв Всеукраїнського Трудового Конкурсу Другорядної Влади, трансляцiя результатiв Народного вибору по кожному Конкурсу.
  
  12.16. Детальна трансляцiя Всеукраїнських Трудових Конкурсiв, попереднього обговорення та обговорення промiжних етапiв Виборiв по кожному Конкурсу має бути доступною для перегляду в Iнтернетi, - в сiчнi та лютому кожного поточного року.
  
  12.17. Щомiсячнi Звiти експертiв Другорядної влади мають бути доступнi у будь-який час до перегляду в Iнтернетi, на сайтi ВКП-С, у роздiлi "Звiти".
  
  12.18. Оплата хороших непередбачених, незапланованих результатiв Творчостi: пiсень, картин, фiльмiв рекомендується за такими правилами:
  12.18.1. Створення Українського кiно може спонсоруватися Глядацьким Банком Довiри - народним голосуванням за короткi описи та вiдео-презентацiї сценарiїв. Автори поганих неякiсних фiльмiв не будуть повторно спонсоруватися українськими глядачами - до створення ними нових хороших фiльмiв, достойних уваги та нового кредиту довiри.
  12.18.2. Якщо глядачi, користувачi та поцiновувачi Творчостi вирiшують для себе, пiсля контакту з твором, конкретну гарну задачу, невирiшену ранiше, чи одержують конкретне благо, вони можуть перерозподiлити частину своєї частки у Нацiональному прибутку України ("не конкретизованi витрати") - на користь конкретного автора твору.
  Не конкретизованi витрати громадянина України - заздалегiдь позначена ним сума на розваги, спорт, подорожi, або сума, вiдкладена у запас родини.
  
  12.18.3. Розмiр оплати творчостi в Українi не повинен руйнувати достаток людей, зайнятих в регулярному створеннi життєво необхiдних благ, не повинен пiдривати справедливий розподiл в Суспiльствi винагороди за фiзичну, розумову, наукову та душевну працю, погiршувати загальний рiвень життя українських громадян.
  Тому додатково до законодавства про авторськi та сумiжнi права, кожний об'єкт творчостi може мати свiй рекомендований (необов'язковий) Лiмiт Винагороди, вказаний глядачами, користувачами об'єктiв творчостi та Уповноваженими експертами Другорядної влади, для того щоб оплата виробництва i творчостi була збалансованою, а автори творчостi були зацiкавленi створювати новi твори мистецтва та об'єкти творчостi не гiрше колишнiх, на радiсть глядачам.
  

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"