Федирко Тарас Игоревич : другие произведения.

Я все знаю

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


   Сьогоднi менi сказали, як я помру. Те, що я коли-небудь вмру, не викликало в мене сумнiву ще з раннього дитинства. Тимчасово забувши, нагадав рiк тому, коли лада-хххх заледве не збила мене сiчневої ночi. Це було на кутi вулиць братiв Барвiнських та Богдана Хмельницького. Але я пiдскочив надзвичайно високо i перелетiв через капот по дiагоналi, наразившись на матюки пасажира i гострi шпилi морозного страху. Я змучено поспiшав i слухав музику, мозок на своїй хвилi радiоактивно випромiнював думки, частота не спiвпадала iз частотою всього навколо. I тут...
   Надалi нагадував собi про можливiсть доволi часто, щоправда, почав ставитись до цього набагато спокiйнiше. Збайдужiв? Нi. Не можна бути байдужим до своєї смертi, бо це майже народження, майже перехiд з одного стану iснування в iнший. Майже випаровування твердої речовини.
   Я згадую, що можу померти, коли лiтнi люди у пальтах i в маршрутках хрестяться. Я згадую, коли цi маршрутки iдуть на небезпечний обгiн на крутому спуску. Я згадую i випрямляю ноги, впираючи їх у щось вперте i твердо-закрiплене, аби при зiткненнi погасили основну частину удару. Спружинили.
   Я згадую, коли стою на високому мостi, перехилившись через перила.
   Останнiм часом я роблю багато помилок. Я часто згадую.
  
   Менi сказали де i яким чином я вмру. Це не погроза, - всього лише турбота потрiбної менi людини. Страшний сон тринадцятирiчної давностi, якому немає пiдстав не вiрити. Небезпека в тому, що константою метафори сну є лише факт смертi. Мiсце i час: в залежностi вiд обставин. Спосiб: в залежностi вiд фантазiї сновидця. Вiд фантазiї реалiзатора. Найважливiше: залишити по собi слiд. Де: всюди. I не тiльки кров'ю i мiзками на асфальтi.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"