Феония Марина Владимировна : другие произведения.

Канон от лица хотевшего покончить жизнь самоубийством

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    церковный канон

  Канон от лица несостоявшегося самоубийцы читаемый......
  Начало канонов
  Молитвтв ради Пречистыя Твоея Матере, и всех Святых Твоих, Господи Иисусе Христе Боже наш, помилуй нас, аминь.
  Царю Небесный: Трисвятое, по Отче наш:
  Помилуй нас Господи, помилуй нас: всякаго бо ответа недоумеюще, сию Ти молитву, яко Владыце, грешнии приносим: помилуй нас.
  Слава:
  Господи, помилуй нас, на Тя бо уповахом; не прогневайся на ны зело, ниже помяни беззаконий наших, но призри и ныне, яко благоутробен, и избави ны от враг наших; Ты бо еси Бог наш, и мы людие Твои, вси дела руку Твоею, и имя Твое призываем.
  И ныне:
  Милосердия двери отверзи нам, благословенная Богородице, надеющиися на Тя да не погибнем, но да избавимся Тобою от бед: Ты бо еси спасение рода христианского.
  Символ Веры
  Господи, помилуй. (12 раз) Придите, поклонимся: (Трижды)
  Псалом 142
  Слава, и ныне: Аллилуия. (Трижды)
  Господи, помилуй. (12 раз)
  Слава, и ныне:
  Тропарь своему Святому(чье имя носишь), Слава, и ныне: Богородичен: Пресвятая Богородица спаси душу мою грешную на самоубийство дерзнувшую.
  Господи, помилуй. (Трижды)
  Слава, и ныне:
  Псалом 50
  Канон от лица несостоявшейся самоубийцы глаголемый.
   (читается келейно и с благословения духовника,теми кто хотел наложить на себя руки или наложил,но выжил и кается в содеянном)Написано бывшей самоубийцей ,за основу взят канон о самовольне жизнь скончавших)Спаси Господи всех,кому пригодится.Простите мя грешную,убивала себя дважды.Прости меня Господи.
  
  Песнь 1
  Ирмос: Во глубине постла иногда фараонитское всевоинство преоруженная сила; воплощшееся же Слово всезлобный грех потребило есть: препрославленный Господь, славно бо прославися.
  Господи спаси душу мя рабы Твоея на грех суицидный поползшуюся.
  Всемилостивый Господи, помилуй мя по милости Твоей, пети Тебе начинающа и молитися о себе желавшей убитися дерзко, да не в суд мне сие будет, ни в осуждение, Судие Праведнейший.
  Прости, Господи, душу мою рабы Твоея в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Да не будет молитва моя во грех, яко кроткий Давид глаголет: ниже во отягощение души моей самовольней смерти чуть не предавшейся; но мученик мольбами оставление прегрешений наших даруй нам.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  Богатую милость присно всем источая, Всеблагий Христе Боже, и ныне мне рабе Твоей (имярек), оставление,прощение и забвение греха даруй, Тебе Всемилостивому молящейся, помилование даруй и к живущим во благочестии причти, аще и нечестиво желала живот свой скончати в неразумии.
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  Утвердивши колеблемый ум мой, Мати Божия, укрепи мя в покаянии Божественными повеленьми Рождшагося из Твоего освященного чрева и упразднившаго, Владычице, адово мрачное царство, со дерзновением неосужденно молитися о прощении неразумия моего.
  Песнь 3
  Ирмос: На камени мя веры утвердив, разширил еси уста моя на враги моя: возвесели бо ся дух мой, внегда пети: несть свят, якоже Бог наш, и несть праведен паче Тебе, Господи.
  . Прости, Господи, душу мою рабы Твоея себе смерти хотевшей и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Твоея красоты сиянием озаритися мне грешней и скверной благоволи,и по благом и непостыдном преставлении моем,даруй место доброе вместе с праведными в вере почившими, богатый в милости; Ты бо еси Бог наш Единый безгрешный и многомилостивый. . Прости, Господи, душу мою рабы Твоея себе смерти хотевшей и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  На месте прохлаждения в вечнем покоище по праведном и добром преставлении сподоби прияти и меня непотребную рабу Твою, малодушием жизнь свою едва не пресекшую: Ты бо еси Един Сильный и немощи наша на Ся восприявый, Господи Боже наш.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  В чертозе небеснем по смерти естественней водворитися,даруй Владыко, приими жизнь мою рабы Твоей (имярек),ныне пожити не в грехах, а в покаянии ,и по христианстем преставлении, да не услышу я праведнаго Твоего гласа: "Не вем тя", аще и воистину повинна есть попытке суицида грешной.
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  Умерщвленных нас воздвигла еси, Богородице, жизни нетленней Жизнодавца рождши; и меня рабу Твою о прощении греха моего умоляющи (имярек) возведи из ада преисподнейшаго, Сына Твоего о милости умоляющи.
  Песнь 4
  Ирмос: Пою Тя, слухом бо, Господи, услышах и ужасохся: до мене бо идеши, мене ища заблуждшую. Тем многое Твое снизхождение, еже на мя, прославляю, Многомилостиве.
  Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерти себе хотевшей и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Во уповании на Тя, Боже, изнемогшую,но насилием вражиим до конца не одоленную рабу Твою пощади, Спасе, презирая, яко Благ, прегрешения мои все вольная и невольная.
  . Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Милосердия имый неизследимую бездну, Господи, бездну греховную мою покрый, Человеколюбче, омыв Кровию Своею грехи неведения и маловерия мои.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  Живыми господствуя и мертвыми владычествуя, помилуй и мя рабу Твою (имярек),люте согрешившую, власть бо имаши всякую на небеси и на земли скверну уничтожати, Христе Боже, Отцу соседый и Духом вся очищаяй.
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  Исцелила еси, Богородительнице, Евино поползновение окаянное; Зиждителя родшая и мои прегрешения прости.
  Песнь 5.
  Ирмос: Света Подателю и веков Творче, Господи, во свете Твоих повелений настави нас: разве бо Тебе иного Бога не знаем.
  . Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся. (чуть не впавшую-для тех кто не ел таблеток а только думал о самоубийстве)
  Чуть себя не умертвишую ,но во дно адово молитвами Богородицы и всех святых не попавшую,возведи, Боже,от греха стыдного, преступление мое заглаждая; на Кресте бо грехи наша пришел еси омыти честною Кровию Своею, Христе, Искупителю всяческих.
  Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся. .
  Спасти нас пришедый, Христе Боже, приими ныне и святые моления сродников и знаемых моих о мне грешней рабе Твоей (имярек), да муки вечныя мя и их избавиши,и да помилована буду с ними, Спасителю Преблагий, во рае водворившися.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  Молим Тя, Слове Божий, аще и дерзновенно сие, прогнева бо Тя я раба Твоя (имярек), но обаче благодатию Твоею умоляю, не возгнушайся молитв сродников и знаемых моих и помилуй нас, вкупе вси бо повинны есмы пред Тобою, Всесвятый Владыко.
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  Под кровом Твоим, Мати Божия, спасаются вси надеющиися на Тя: Твоим заступлением защити и мя грешную, и сподоби со дерзновением неосужденно молити Сына Твоего о прощении греха моего поползновенного.
  Песнь 6
  Ирмос: В бездне греховной валяяся, неизследную милосердия Твоего призываю бездну: от тли, Боже, мя возведи.
  Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Из земли создавый человека, Боже, и в землю ныне возвратишася, пощади, Господи, в неразумии хотевшую сокрушить скудельный сосуд свой: можеши бо, Владыко Творче, и паки возставити меня от греховных помыслов истления.
  . Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Неизреченный и непостижимый, Господи, щедротами несказанного Человеколюбия Твоего помилуй жизнь мою Тобою сохраненную, презирая согрешения мои, яже в ведении и неведении содеянная.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  Озаритися милостию Твоею сподоби, Владыко, мя вольне хотевшую оставити житие свое и к свету Твоему возведи, из тьмы несветимыя изымая, милосердия ради.
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  
  Избавительнице усердно призывающим Тя, Пречистая Владычице, Сына Твоего умоли мя непотребную (имярек) ущедрити,ибо живота и смерти Владыку родила еси.
  Песнь 7
  Ирмос: Богопротивное веление беззаконнующаго мучителя высок пламень вознесло есть: Христос же простре благочестивым отроком росу духовную; Сый благословен и препрославлен
  . Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Во ад с душею, яко Бог, сошедый, и в Рай разбойника с Собою введши, помяни и ныне мя рабу Твою (имярек), преступлением многим Тя прогневавшую, ныне же Тебе искренне молящуюся бедне.
  Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся. .
  Един безгрешный, в мертвых волею вменился еси, да умерщвленных силою человекоубийцы воскресивши с Собою, от державы того исхити и мя неключимую рабу Твою, Всесильне на суицид в прошлом дерзнувшую.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  Радость присносущную даровати нам Воскресением Своим изволивый, от мрачнаго горькаго царства изми мя рабу Твою (имярек), да от тяготы вины свободившись, узрю себе одесную Тебе, Судие Многомилостивый.
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  Сияние славы Отчей, плотию от Тебе явившагося умоли, Пресвятая, из адовы мглы свободити мя грешную и непотребную рабу Твоего (имярек), той бо яко Матерь Тебе с сродниками и знаемыми моими просит. Родила еси исправити могущаго тварь погибающую: Того моли и меня рабу (имярек) не предати казни горькия.
  Велия воистину есть Рождества Твоего тайна, Богомати: Бога воплотившагося родила еси; Егоже моли, яко Сына Твоего, спасти мя грешную чуть бедне в отчаянии не скончавшуюся (имярек): имаши грехов оставление даровати.
  Песнь 8
  Ирмос: Пещь иногда огненная в Вавилоне действа разделяше, Божиим велением халдеи опаляющая, верныя же орошающая, поющия: Благословите, вся дела Господня, Господа.
  . Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся
  Смертное царство Своею смертию разоривый, Божественною же силою вход в вечный живот отверзый, не затвори благоутробия Твоего и мне жалкой рабе Твоей, аще и прегрешившей,но в покаянии из ада вины своей скорбями осознанной ныне горце взывающа
  Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Красоты Твоея насладитися сподоби, студ греха безобразнаго очищая покаянием и делами добрыми.Прости Отче ибо грех мой велик есьмь-хотела умертвити себя(сколько раз?)(я дважды) смертию поносной: Един бо еси, Владыко, греха свободен, крестною смертию за нас умертвился еси.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  Исправити хотя падших в персть смертную, Сам смерти причастен явился еси, Безсмертный, от смертных удолий силою Твоею возведи мя грешную рабу Твою (имярек), лютою смертию чуть не погибшую
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  Велия воистину есть Рождества Твоего тайна, Богомати: Бога воплотившагося родила еси; Егоже моли, яко Сына Твоего, спасти мя чуть бедне не скончавшуюся (имяреки бо дерзновение к Рождшемуся от Тебе Благоутробному Спасу мира.
  
  Песнь 9
  
  Ирмос: Яже прежде солнца Светильника Бога возсиявшаго, плотски к нам пришедшаго, из боку девичу неизреченно воплотившая, Благословенная Всечистая, Тя, Богородице, величаем.
  Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Имеяй власть живых и мертвых, пощади, Спасе,мя неключимую рабу Твою (имярек), смертию горькою чуть не скончавшуюся: Тебе бо от Отца Твоего дадеся живити и миловати, ихже хощеши, Сыне Божий.
  .Прости, Господи, душу мою рабы Твоея смерть себе лютую хотевшую и в грех погибельный(суицидный)поползшуюся.
  Преславное множество святых Твоих, Христе, непрестанно молит Тя за грешныя рабы Твоя,хотящие ныне жизни себя лишити,но Ты Един знаеши прилоги и помыслы отчаянных и боли их сердечные, да помилуеши их же волиши милосердием Твоим и ,молитвами всех святых от века просиявших, геенны вечныя избавиши.
  Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
  Благости воистину пучина неизследимая, благодатию Твоею помилуй мя,, прогневавшую Тя рабу Твою (имярек), и всех сродников и знаемых моих за меня ныне молящихся и спасения мне желающих
  И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
  И обычное окончание канонов......
  Достойно Тя, Богородице, ублажающе, к Тебе яко Матери нашей притекаю надежно; сама себя (имярек), малодушне хотевшую злой смертию скончатися, Тебе, Заступнице, и с Тобою Христу Богу предаю жизнь мою дальнейшую смиренно.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"