пераклаў Леў Шклоўскі ў памяць пра загінулага сына Антона.
Назва арыгінала: Makao.
СЕЗОН ЗАБОЙСТВАЎ.
• Двое сумна вядомага лонданскага сэкс-клуба знойдзены зарезанным, эга, цела изрублено на крывавыя кавалкі... • Галоўны агент Партугаліі застрэлены сярод белага дня на вуліцы, запоўненай мінакамі-
• Які ён прыватны шпік па Брукліна забіты нажом у потым складаць даляр ўмяшання ў міжнародны шпіянаж...
Усё, што ў іх было агульнага, - гэта прынцэса дэ Гама, напарніца Ніка Картэра ў эга новага задання. Прыгожая, распусьнік тых, што жанчына, якая займаецца можа выратаваць або знішчыць свет. . . у залежнасці ад таго, якая бок больш задаволіць яе распусныя жадання!
Кіраўнік 1
ЛОНДАН ЗЬНЕМАГАЎ АД СПЯКОТЫ. Гэта была апошняя нядзеля ліпеня, і ўжо некалькі дзён слупок тэрмометра набліжаўся да васьмідзесяці. У Брытаніі гарачага, і цалкам для estestvenno, што спажыванне піва, мяккага і горкага, і арэхавага элю выплат прама прапарцыйна градусам Фарэнгейта. Портобелло-роўд. Кандыцыянера не было, а гэта брудная маленькая грамадскае памяшканне было напоўнена смуродам піва і тытуню, танных духавы і чалавечага банк. У любую хвіліну гаспадар дома, таўстун, пастукаў па ёй і праспяваў словы, якіх так баяцца п'яніцы і адзінокія. "Час працы канчаецца, спадары, опорожните вашы шклянкі". У далёкай кабінцы, па-за межамі чутнасці іншых наведвальнікаў, шасцёра мужчын шапталіся паміж сабой. Пяцёра мужчын былі кокнуць, што было, відавочна, па прамове, вопратцы і манерах. Шостага мужчыну, які ўвесь час казаў, было трохі складаней каму. Эга шведаў была кансерватыўнай і добра рэжацца, яго кашуля была чыстай, але з пацёртымі манжэтамі, і ён быў з гальштукам вядомага палка. Эга гаворка была прамовай адукаванага чалавека, і вонкава ён меў прыкметнае падабенства з тым, каго ангельцы называюць " джэнтльмен." Эга звалі Тэадор Блэкер - Тэд або Тэдзі для эга сяброў, якіх у яго засталося вельмі мала.
Ён калі-то ён быў капітанам каралеўскіх Ольстерских стралкоў. Аж да звальнення за крадзеж палкавых грошай і махлярства ў картах. Тэд Блэкер скончыў гаварыць і агледзеў пецярых кокнуць. - Вы ўсе разумееце, чаго ад вас хочуць? Ёсць пытанні? Калі так, то пытайцеся цяпер - потым часу не будзе. Одзіна вакол мужчын, невысокі хлопец з носам, падобным на нож, падняў свой пустую шклянку. - Э... у мяне просты лейцара, Тэдзі. "А як наконт таго, каб заплаціць за эль, пакуль гэты таўстун не абвясціў час закрыцця?" Блэкер стрымліваў агіду ў голасе і выразе твару, калі ён паманіў пальцам бармэна. Ён меў патрэбу ў гэтых тыпах на працягу наступных некалькіх гадзін. Ён вельмі меў патрэбу ў іх, гэта быў лейцара жыцця і смерці - эга жыцця, - і не было ніякіх сумненняў у тым, што, калі ты маеш зносіны са свіннямі, на цябе абавязкова патрапіць трохі бруду. Тэд Блэкер ўнутрана уздыхнуў, вонкава усміхнуўся, заплаціў за выпіўку і закурыў цыгару, каб пазбавіцца ад паху нямытага плоці. Усяго некалькі гадзін - самае большае дзень або два, - а потым справа будзе заблакаваная, і ён стане багатым чалавекам. Эму, вядома, прыйдзецца пакінуць Англію, але гэта не мае значэння. Перад імі быў вялікі, шырокі, цудоўны свет. Ён заўсёды ўбачыць гатэль Паўднёвую Амерыку. Alfie Дулітл, верхавод кокнуць па памерах і кемлівасці, выцер піўную пену са rta і ўтаропіўся над крэсла на Teda Блэкера. Эга вочы, маленькія і хітрыя на вялікім твар, былі прыкаваныя да Блэкеру. Ён сказаў: "Цяпер глядзі, Тэдзі. Забойстваў быць не павінна? Можа быць, збіццё, калі гэта неабходна, але не забойства... - Тэд Блэкер зрабіў раздражнёны жэст. Ён зірнуў на дарагія жырыноўскі залатыя наручныя гадзіны. - "Я ўсё гэта патлумачыў, - раздражнёна сказаў ён. - Калі і ўзнікнуць праблемы - у чым яго сумняваюся, - то яны невялікія. Забойстваў нібыта дакладна не будзе. Калі хто-то вакол маіх, э-э, кліентаў толькі "выйдзе па ўсім ладу", усё, што вам, мужчынам, трэба зрабіць, гэта ўціхамірыць ih. Яе, думаў, што ясна даў зразумець. Усё, што вам, мужчынам, трэба зрабіць, гэта сачыць за тым, каб са мной нічога не здарылася і каб у мяне нічога не адабралі. Асабліва апошні. Увечары яе пакажу, якое-якія вельмі каштоўныя тавары. Ёсць пэўныя бакі, якія гасцініц б мець гэты груз, не плаціць за яго. Цяпер, нарэшце, усё вам зразумела?"
Мець справу з ніжэйшымі класамі, падумаў Блэкер, можа быць занадта непрыемна! Яны нават не былі дастаткова разумныя, каб быць добрымі звычайнымі злачынцамі. Ён зноў зірнуў на гадзіннік і падняўся. - "Вось чакаю вас ривненской ў два трыццаць. Мае кліенты прыйдуць у тры. Спадзяюся, што вы прыйдзеце асобна і не привлечеете увагі. Вы ўсё ведаеце аб констебле ў раёне і эга раскладзе, так што тут не павінна быць ніякіх цяжкасцяў. А цяпер, Альфі, яшчэ раз адрас? - Нумар чатырнаццаць вуліца Мьюз. Каля Моргейт-род. У тым будынак, на чацвёртым паверсе."
Калі ён сышоў, маленькі кокнуць з вострым носам хіхікнуў: "Думае, што ён сапраўдны джэнтльмен, ці не так? Але ён не эльф.
Іншы чалавек сказаў: "Здаецца, па мне ён досыць джэнтльмен. Ва ўсякім выпадку, эга пяцёркі добрыя". Альфі перакуліў пусты кубак. Ён кінуў на ўсіх праніклівы позірк і ўсміхнуўся. -- "Вы б не пазналі сапраўднага джэнтльмена, ніхто вакол вас, калі б ён падышоў і пачаставаў вас. Яе, няма, яго пазнаю джэнтльмена, калі толькі ўбачу яго. апранаецца і кажа, як джэнтэльмен, але я ўпэўнены, што гэта толькі не ён!" Тоўсты гаспадар застукаў па стойцы малатком. "Час, спадары, калі ласка!" Тэд Блэкер, былы капітан Ольстерских стралкоў, пакінуў у таксі ў Чипсайде і пайшоў па Мургейт-роўд. Вулачка Half Crescent Mews знаходзіўся прыкладна на паўдарогі да Олд-сцёрты. Нумар чатырнаццаць знаходзіўся ў самым тупіку стайняў, чатырохпавярховы будынак па выцветшего чырвонага цэглы. Яно было ранняга віктарыянскага перыяду, і калі ўсе астатнія дамы і кватэры была стайняй, квітнеючай майстэрні па рамонце карэт. Былі часы, калі Теду Блэкеру, не отличавшемуся багатым уяўленнем, здавалася, што ён усё яшчэ адчувае змешаныя пахі коней, скуры, кветак, лаку і дрэва, што лунае над стайнямі. Увайшоўшы ў вузкі брукаваны завулак, ён зняў шынель і прыслабіў палкавы гальштук. Нягледзячы на позні час, паветра быў яшчэ цёплым і вільготным, ліпкім. Блэкер не меў права насіць нам гальштук, нам што-небудзь, якое адносіцца да эга паліцу. Апальныя афіцэры такіх прывілеяў не маюць. Гэта не турбавала яго. Гальштук, як і эга, шведаў, яго гаворка і манеры, цяпер былі патрэбныя. Частка эга іміджу, неабходнага для ролі, якую ён павінен гуляць у свеце, які ён ненавідзеў, у свеце, які вельмі дрэнна да яго паставіўся. Свет, які ўзвысіў эга да афіцэра і джэнтльмена, дазволіў эму зазірнуць у Рай толькі для таго, каб выкінуць эга назад у канаву. Сапраўдная прычына ўдару - і ў гэта Тэд Блэкер верыў усім сэрцам і душой - сапраўдная прычына заключалася не ў тым, што эга злавілі на махлярстве ў карты, і не ў тым, што эга злавілі на крадзяжы палкавых грошай. Няма. Сапраўдная прычына заключалася ў тым, што эга бацька быў мясніком, а маці да замужжа была пакаёўкі. За гэта і толькі за гэта, яго выгналі са службы без гроша і без імя. Ён быў толькі часовым джэнтльменам. Калі ён ім быў патрэбен - усё было выдатна! Калі ён шталь ім не патрэбен - вон! Вярнуцца да галечы, каб зарабляць на жыццё. Ён падышоў да нумара чатырнаццаць, адчыніў дзверы, пафарбаваную ў шэры колер, і пачаў доўгі пад'ём на ўверх. Лесвіцы былі стромкімі і зношанымі; паветра быў вільготным і душным. Блэкер моцна змакрэў, калі дабраўся да апошняй пляцоўкі. Ён зрабіў паўзу, каб аддыхацца, я кажу сабе, што ён вельмі не ў форме. Ён павінен што-то з гэтым рабіць. Магчыма, калі ён з усімі грашыма патрапіць у Паўднёвую Амерыку, эму атрымаецца вярнуцца ў форму. Сагнаць брушка. Ён заўсёды быў пагружаны фізічнымі практыкаваннямі. Цяпер эму было ўсяго сорак два гады, і ён быў занадта малады, каб дазволіць сабе гэта.
Грошы! Фунты, шылінгі, пенсы, амерыканскія даляры, ганконскія... Якая розніца? Усё гэта былі грошы. Выдатныя грошы. На іх можна было купіць любыя прадметы. Калі яны ў вас былі, калі вы былі жывыя. Без іх вы былі мёртвы. Тэд Блэкер, аддыхаўшыся, памацаў у кішэні у папрасіў ключ. Насупраць лесвіцы была вэб-вялікая драўляная дзверы. Яна была афарбаваная ў чорны колер. На ёй, быў вялікі, залаты цмок, вырыгаюць полымя. Гэтая налепка на дзень, па думку Блэкера, была ўсяго толькі належным экзатычным рыскай, самым першым намёкам на забароненую шчодрасць, на радасці і недазволеныя задавальнення, якія хаваліся за чорнымі дзвярыма. Эга старанна падабраная кліентура складалася ў асноўным вакол цяперашніх маладых людзей. Толькі дзве рэчы патрабаваліся Блэкеру для ўступлення ў эга-клуб драконаў: асцярожнасць і грошы. Шмат і таго і іншага. Ён ступіў у чорную дзверы і зачыніў яе за сабой. Цемра была напоўнена заспакаяльным і дарагім гулам кандыцыянераў. Яны абышліся эму ў прыстойную суму, але гэта было неабходна. І каштавала таго, у рэшце рэшт. Людзі, якія прыходзілі ў эга-Клуб Драконаў, гасцініцы варыцца ва ўласным поце, займаючыся сваімі разнастайнымі, а лівень і складанымі любоўнымі прыгодамі. Адно час асобныя кабінкі былі праблемай, але ў рэшце рэшт яе вырашылі. Па большай кошту. Блэкер паморшчыўся, спрабуючы знайсці кнопку асвятлення. На дадзены момант у яго было менш пяцідзесяці фунтаў, па палове з якіх была распрацавана хлопцам-хуліганам па кокнуць. Ліпень і жнівень таксама былі вызначана гарачымі месяцамі ў Лондане. Якая справа? Стрыманы сяргей павольна прасочвалася ў доўгую, шырокую пакой з высокім столлю. Якая справа? Каго гэта хвалявала? Ён, Блэкер, доўга не працягне. Нашы хрэна не магчыма. Не з улікам таго, што эму належыць дзвесце пяцьдзесят тысяч фунтаў. Дзвесце пяцьдзесят тысяч фунтаў стэрлінгаў. Сямсот тысяч амерыканскіх даляраў. Гэта была цана, якую ён запытаў за дваццаць хвіліна кінастужкі. Ён атрымае сваю цану. Ён быў у гэтым упэўнены. Блэкер падышоў да маленькага бара ў куце і наліў сабе слабога віскі з содавай. Ён не быў алкаголікам і ніколі не дакранаўся да наркотыкаў, якія прадаваў: марыхуану, какаін, траўку, розныя бадзерлівыя таблеткі, і ў мінулым годзе, ЛСД... Блэкер адкрыў невялікі халадзільнік, каб дастаць лёд для свайго напою. Так, ад продажу наркотыкаў былі грошы. І ўсё ж не занадта шмат. Па-сапраўднаму вялікія грошы зараблялі вялікія хлопчыкі.
У іх не было банкнот на суму менш пяцідзесяці фунтаў, і палову прыйдзецца аддаць! Блэкер зрабіў глыток, паморшчыўся і быў сумленны з самім сабой. Ён ведаў сваю праблему, ведаў, чаму ён заўсёды быў бедны. Эга ўсмешка была балючай. Коні і рулетка. І ён самы няшчасны вырадак, які калі-небудзь існаваў. Адкрыта зараз, у гэты самы момант, ён павінен Рафту больш за пяцьсот фунтаў. У апошні час ён хаваўся, і неўзабаве сілавікі прыйдуць эга шукаць. Я не павінен аб гэтым думаць, сказаў сабе Блэкер. Я не буду тут, калі яны прыйдуць шукаць. Яе прыеду ў Паўднёвую Амерыку ў цэласці і захаванасці і з усімі гэтымі грашыма. Толькі назаўжды змяніць імя і лад жыцця. Яе пачну усё спачатку, з чыстага ліста. Клянуся. Ён зірнуў на залатыя наручныя гадзіны. Усяго некалькі хвіліна, затым гадзіны. Дастаткова часу. Эга целаахоўнікаў кокнуць прыйдуць у два трыццаць, і ён усё азначыў. Двое наперадзе, двое ззаду, вялікі Альфі з ім.
Ніхто, ніхто, не павінен я сысці, калі толькі ён, Тэд Блэкер, не скажа Слова. Блэкер ўсміхнуўся. Ён павінен быў быць жывым, каб сказаць гэта слова, ці не так? Блэкер павольна выпіў, акінуўшы позіркам вялікую пакой. У нейкім сэнсе ён ненавідзеў пакідаць усё гэта. Гэта было стварэнне эга. Ён пабудаваў эга вакол нічога. Эму не падабалася думаць аб рызыцы, на які ён пайшоў, каб атрымаць неабходны капітал: рабаванне ювеліра; груз мяхоў, выкрадзеных з гарышча ў Іст-Сайда; нават пара выпадкаў шантажу. Блэкер мог змрочна ўсміхнуцца пры гэтым ўспаміне - абодва былі заўзятымі ублюдкамі, якіх ён ведаў у арміі. Так і было. Ён, кравец вазьмі, атрымаў сваё! Але ўсё гэта было небяспечна. Жудасна, жудасна небяспечнае. Блэкера не быў, і ён прызнаў гэта, вельмі адважным чалавекам. Яшчэ адна прычына, па якой ён быў гатовы кінуцца бегчы, як толькі атрымае грошы грошы на кінапленку. Гэта было занадта, кравец вазьмі, для слабонервного чалавека, які баіцца Скотленд-Двор, аддзела па барацьбе з наркотыкамі, а цяпер нават і Інтэрпола. Кравец з імі. Прадаць фільм таму, хто больш заплаціць, і бегчы далей.
Да чорта Англію і ўвесь свет, і да чорта ўсіх, акрамя самога сябе. Такія былі думкі, дакладныя і праўдзівыя, Тэадора Блэкера, раней які служыў у Ольстерском паліцу. Да чорта эга таксама, калі падумаць. І асабліва праклятага палкоўніка Алістера Понанби, які халодным позіркам і некалькімі старанна падабранымі словамі назаўжды паламаў Блэкера. Палкоўнік сказаў: "Вы настолькі презренны, Блэкер, што я не магу адчуваць да вам нічога, акрамя жалю. Вы, здаецца, няздольныя красці або нават махляваць ў карты, як джэнтльмен".
Словы ўспомніліся, нягледзячы на ўсе намаганні Блэкера адгарадзіцца ад іх, і эга вузкае твар скрывіўся ад нянавісці і агоніі. Ён шпурнуў свой шклянку праз пакой з праклёнам. Палкоўнік быў мёртвы цяпер, па-за дасяжнасці эга, але свет не змяніўся. Эга ворагі не прапалі. Ih засталося шмат у свеце. Яна была адной вакол іх. Прынцэса. Прынцэса Моргана ды Тлуму. Эга тонкія вусны скрывіліся ва ўсмешцы. Значыць, усё абышлося. Яна, прынцэса, магла заплаціць за ўсё. Брудная, маленькая сучка ў шортах, якой яна была. Ён ведаў пра яе... Звярніце ўвагу на выдатныя ганарыстыя манеры, халоднае пагарду, снабізм і каралеўскую стервозность, халодныя зялёныя вочы, якія глядзелі на вас, не бачачы вас па-сапраўднаму, не заўважаючы вашага існавання Ён, Тэд Блэкер, ведаў пра прынцэсе ўсё. "У бліжэйшы час, калі ён прадасць плёнку, па-чартоўску шмат людзей даведаецца пра гэта. Думка гэтая дастаўляла яму было несамавітае задавальненне, ён зірнуў на вялікі канапа ў сярэдзіне жывата доўгай пакоі, Ён усміхнуўся. Тое, што ён бачыў, як прынцэса рабіла на тым бахараў, тое, што ён рабіў з ёй, што яна рабіла з ім. Бог! Эму б хацелася ўбачыць гэта выява на кожнай першай паласе кожнай газеты свету. Ён зрабіў вялікі глыток і заплюшчыў вочы, уяўляючы сабе галоўную гісторыю на сацыяльных старонках: выдатная прынцэса Моргана, каб Гоман, самая высакародная жанчына партугальскіх блакітных крывей, распусьніца.
Рэпарцёр Астер сёння ў горадзе. У інтэрв'ю гэтаму рэпарцёру ў Олдгейте, дзе ў нах ёсць Каралеўскі нумар, прынцэса сказала, што эй не цярпелася патрапіць у Клуб Дракона і заняцца сэксуальнай акрабатыкай больш эзатэрычнага тыпу. Пагардлівая прынцэса, калі яе распыталі больш падрабязна, заявіў, што ў канчатковым лічыць уся справа ў семантыцы, але настойвала на тым, што нават у сённяшнім дэмакратычным свеце такія рэчы прызначаныя толькі для шляхетных і благороднорожденных. Старамодны спосаб, сказала княгіня, яшчэ цалкам падыходзіць для сялян. . . .
Тэд Блэкер пачуў смех у пакоі. Агідны смех, хутчэй падобны на віск галодных вар'ятаў пацукоў, скребущихся аб ашалёўкай. З узрушэннем ён зразумеў, што смех быў уласным эга. Ён адразу адкінуў гэтую фантазію. Можа быць, ён крыху сышоў з розуму ад гэтай нянавісці. Павінен штогод. Нянавісць была дастаткова пацешнай, але сама па сабе яна не акупілася. Блэкер не збіраўся зноў запускаць фільм, пакуль не прыбылі трое мужчын, эга кліентаў. Ён глядзеў гэта сто разоў. Але цяпер ён узяў сваю шклянку, падышоў да асаблівых канапы і націснуў адну вакол маленькіх перламутравых кнопак, так па-майстэрску і ненадакучліва ўшыты ў падлакотнік. Пачуўся слабы механічны гул, калі з столі ў далёкім канцы пакоя спусціўся маленькі белы экран. Блэкер націснуў яшчэ адну кнопку, і ззаду яго, праектар, схаваны ў стогн, стрэліў у экран яркім промнем белага святла. Ён зрабіў глыток, закурыў доўгую цыгарэту, скрыжаваў лодыжкі на скураной оттоманке і расслабіўся. Калі б не паказ патэнцыйным кліентам, гэта быў бы апошні раз, калі ён глядзіць фільм. Ён прапаноўваў і негатыў, і не збіраўся падманваць. Ён гатэль атрымліваць асалоду ад сваімі грашыма. Першая постаць, якая з'явілася на экране, была эга ўласная. Ён правяраў ўтоеную камеру на правільныя куты. Блэкер вывучаў эга малюнак з даволі неахвотна адабрэннем. У яго з'явіўся жыцця. І ён быў неахайны са сваёй расчоскай і шчоткай - эга лысіна была занадта відавочнай. Эму прыйшла ў галаву думка, што цяпер, з эга новым багаццем, ён зможа дазволіць сабе перасадку валасоў. Ён глядзеў, як сядзіць яўген, запальвае цыгарэту, мітусіцца са складкамі на штанах, хмурыцца і усміхаецца ў напрамку камеры.
Блэкер ўсміхнуўся. Ён успомніў свае думкі ў той канкрэтны момант ён турбаваўся аб тым, што прынцэса пачуе гул схаванай камеры. Ён вырашыў не хвалявацца. Да таго часу, калі ён ўключыць камеру, яна ўжо будзе ў бяспецы ў сваім ЛСД-падарожжы. Яна не пачуе нас камеру, нам многае іншае. Блэкер зноў сверился з залатымі наручным гадзінамі. Цяпер без чвэрці два. Яшчэ яшчэ шмат часу. Фільм доўжыўся ўсяго хвіліну ці каля таго, вакол паўгадзіны. Мігатлівая малюнак Блэкера на экране раптам павярнула галаву да дзень. Гэта стукала Прынцэса. Ён назіраў, як сэм пацягнуўся да кнопкі і выключыў камеру. Экран зноў шталь асляпляльна белым. Цяпер Блэкер ў плоці зноў націснуў кнопку. Экран шталь чорным. Ён устаў і досталь па нефритовой пачкі новыя цыгарэты. Затым ён вярнуўся да канапы і яшчэ раз націснуў кнопку, зноў актываваўшы праектар. Ён дакладна ведаў, што зараз убачыць. Прайшло паўгадзіны з тых тхара, як ён ўпусціў яе. Блэкер успомніў кожную дэталь з ідэальнай яснасцю. Прынцэса ды Гама чакала, што будуць прысутнічаць і іншыя. Спачатку яна гатэль не заставацца з ім сам-насам, але Блэкер ужыў усё сваё абаянне, даў гэй, цыгарэту і выпіўку і ўгаварыў застацца на некалькі мін... Гэтага часу эму хапіла, таму што яе напой быў напоўнены ЛСД. Блэкер ўжо тады ведаў, што прынцэса засталася з ім толькі па чыстай нуды. Ён ведаў, што яна пагарджае яго, як пагарджае эга увесь яе свет, і што яна лічыць эга менш, чым бруд пад нагамі. Гэта была адна вакол прычын, па якой ён абраў яе для шантажу. Нянавісць да ўсіх, гэй падобным. Была таксама чыстая радасць ад таго, што ведаў яе па-плотски, прымушаў яе рабіць гадасці, апускаў яе да свайго ўзроўню. І ў нах былі грошы. І вельмі высокія сувязі ў Партугаліі. Высокае становішча яе дзядзькі, ён не мог успомніць імя гэтага чалавека, ён займаў высокі пост у кабінеце міністраў.
Так, прынцэса ды Гама павінна была стаць добрай інвестыцыяй. Наколькі гэта добра ці дрэнна - Блэкер і не марыў у той час. Усё гэта прыйшло пазней. Цяпер ён глядзеў, як разгортваецца фільм, з самаздаволеным выразам на даволі прыгожым твары. Одзіна па эга субратаў-афіцэраў аднойчы сказаў, што Блэкер выглядаў, як "вельмі прыгожы рэклямар". Ён уключыў ўтоеную камеру толькі праз паўгадзіны пасля таго, як прынцэса па няведанні прыняла сваю першую дозу ЛСД. Ён назіраў, як паступова мяняліся яе манеры, пакуль яна ціха ўпадала ў полутранс. Яна не пярэчыла, калі ён падвёў яе да асаблівых канапы. Блэкер пачакаў яшчэ дзесяць хвіліна, перш чым ўключыць камеру. У гэты прамежак прынцэса пачала гаварыць пра сябе з разбуральнай шчырасцю. Пад уздзеяннем прэпарата яна лічыла Блэкера сваім старым і дарагім сябрам. Цяпер ён усміхнуўся, успомніўшы некаторыя словы, якія яна выкарыстоўвала - словы, якія звычайна не асацыююцца з прынцэсай крыві. Адно па-ee першых заўваг сапраўды ўразіла Блэкера. "У Партугаліі, - сказала яна, - мяне лічаць вар'яткай. Зусім вар'яцкай. Яны б пасадзіць мяне, калі б маглі. Каб трымалася далей ад Партугаліі, бачыце. Яны ведаюць усе абсталяваннем мне, аб маёй рэпутацыі, і яны сапраўды думаюць, што я вар'ятка. Яны ведаюць, што я п'ю і прымаю наркотыкі і сплю з любым мужчынам, які папросіць мяне - ну, амаль з любым чувак. Яе ўсё яшчэ часам праводжу пад гэтым рысу". Гэта, успомніў Блэкер, было не так, як ён гэта чуў. Гэта была яшчэ адна прычына, па якой ён абраў яе. Хадзілі чуткі, што калі прынцэса была п'яная, а гэта было вялікую частку часу, або пад дзеяннем наркотыкаў, яна спала з хема заўгодна ў штанах або, faute de nue, у спадніцах. Потым наплыву размоў яна амаль сышла з розуму, толькі няпэўна усміхнуўшыся эму, калі ён пачаў распранацца. Гэта было, успомніў ён цяпер, гледзячы фільм, як распрананне лялькі. Яна не супраціўлялася і не дапамагала, калі яе ногі і рукі перамяшчаліся ў любы жаданае становішча. Ee вочы былі полузакрыты, і яна, здавалася, сапраўды думала, што яна была адна. Ee шырокі чырвоны рот быў крыху адкрыты ў расплывістай ўсмешцы. Мужчына яўген адчуў, як эга сьцёгны пачынаюць рэагаваць, калі ён убачыў сябе на экране. На прынцэсе было тонкае ільняное сукенка, не зусім міні, і яна паслухмяна падняла свае тонкія рукі, калі ён сцягнуў эга праз яе галаву. Яна насіла вельмі мала пад ім. Чорны бюстгалтер і малюсенькія чорныя карункавыя штонікі. Пояс з падвязкамі і доўгія фактурныя белыя панчохі. Тэд Блэкер, гледзячы фільм, пачаў пацець трохі ў пакоі з кандыцыянерам. Потым усіх гэтых тыдняў гэтая праклятая штука ўсё яшчэ хвалявала яго. Ён атрымліваў асалоду ад гэтым. Ён прызнаўся, што гэта назаўжды застанецца адным па эга самых каштоўных і дарагіх успамінаў. Ён расшпіліў яе станік і спусціў эга ўніз па яе руках. Ee грудзей, вялікія, чым ён мог выказаць здагадку, з ружавата-карычневымі кончыкамі, цвёрда і беласнежна вылучаліся вакол грудной клеткі. Блэкер ўстаў, стаю ззаду нах, і ён гуляў з яе грудзьмі адной рукой, а іншы націскаў іншую кнопку, каб уключыць зум-аб'ектыў, і злавіць яе буйным планам. Прынцэса нічога не заўважыла. На буйным плане, настолькі ясным, што былі бачныя малюсенькія пары на яе носе, ee вочы былі зачыненыя, і імі была пяшчотная полуулыбка. Калі яна адчула эга рукі або адказала, гэта не было прыкметна. Блэкер не зняла пояс з падвязкамі і панчохі. Падвязкі былі эга фетышам, і да гэтага часу ён быў настолькі пагружаны узбуджэннем, што амаль забыўся пра сапраўдную прычыну гэтай сэксуальнай шарады. Грошы. Ён пачаў ставіць гэтыя доўгія-доўгія ногі - такія панадлівыя ў доўгіх белых панчохах - менавіта так, як эму хацелася, яўген. Яна падпарадкоўвалася кожнай эга камандзе, нам разу не кажу і не запярэчу. Да гэтага часу прынцэса ўжо далёка сышла, і калі яна ўвогуле заўважыла эга прысутнасці, то толькі ў самай смутнай форме. Блэкер быў імглістым дадаткам да сцэны, не больш таго. На працягу наступных дваццаці хвіліна Блэкер прымусіў яе прайсці праз усю сэксуальную гаму. Ён прозволил сабе ўсе паставы. Усё тое, што мужчына і жанчына маглі б зрабіць аднаму сябру, яны зрабілі. Зноў і зноў...
Яна адыграла сваю ролю, ён выкарыстаў зум-аб'ектыў для блізкай адлегласці - у Блэкера былі пад рукой пэўныя апараты - у некаторых кліентаў Клуба Драконаў сапраўды былі вельмі дзіўныя густы - і ён выкарыстаў ih ўсё на Прынцэсе. Гэта яна таксама прыняла з абыякавасцю, не выказваючы нам сваю сімпатыю, нам падабаецца. У рэшце рэшт, на працягу апошніх чатырох хвіліна фільма, прадэманстраваўшы сваю сэксуальную вынаходлівасць, Блэкер наталіў ў ёй сваю юрлівасць, збіваючы яе і трахая, як жывёліна. Экран патух. Блэкер выключыў праектар і падышоў да маленькага бара, зірнуўшы на гадзіннік. Хутка прыбудуць кокнуць. Страхоўка, што ён пражыве гэтую ноч. У Блэкера не было ілюзій адносна таго, з якімі мужчынамі ён сустрэнецца сёння ўвечары. Ih старанна обыщут, перш чым дазволіць ім падняцца па лесвіцы ў Клуб Драконаў. Тэд Блэкер спусціўся ўніз, пакінуўшы кондиционированную пакой. Ён вырашыў не чакаць, пакуль Элфи Дулітл загаворыць з ім. Па-першае, у Эла быў хрыплы голас, а па-другое, што трубкі тэлефонаў, маглі быць нейкім чынам злучаны паміж сабой. Вы ніколі б не ведалі гэтага. Калі ты гуляў за чвэрць мільёна фунтаў і сваё жыццё, ты павінен быў думаць абсталяваннем ўсім. Малюсенькі вестыбюль быў вільготным і пустынным. Блэкер чакаў у цені пад лесвіцай. У 14:29 у вестыбюль увайшоў Элфи Дулітл. Блэкер зашыпеў на яго, і Энджелл павярнуўся, не зводзячы вачэй з яго, адна мясістая рука інстынктыўна пацягнулася да манішцы кашулі. - Блін, - сказаў Альфі, - я думаў, ты хочаш, каб цябе яе падарваў? Блэкер прыклаў палец да вуснаў: - Гаварыце цішэй, бэла бога! Дзе астатнія? - Джо і Іры ўжо прыйшлі. Яе адправіў ih таму, як ты сказаў. Яшчэ двое будуць тут у бліжэйшы час. Блэкер задаволена кіўнуў. Ён накіраваўся да асаблівых кокнуць. - Што ты маеш сёння вечарам? Дазвольце мне бачыць, калі ласка, Alfie Дулітл, з пагардлівай усмешкай на яго тоўстых вуснах, хутка досталь, нож і пару медных кастэтаў.
"Кастэты для трепки, Тэдзі, калі трэба, і нож, калі ўзнікне надзвычайная сітуацыя, можна сказаць. Ва ўсіх хлопцаў тое ж самае, што і ў мяне. Блэкер зноў кіўнуў. Апошняе, чаго ён гатэль, дык гэта забойства. Вельмі добра. Яе зараз вярнуся. Заставайся тут, пакуль не прыбудуць твае людзі, а потым падымайся. Пераканайцеся, што яны ведаюць свае загады - яны павінны быць ветлівымі, ветлівага, але яны павінны абшукваць маіх гасцей. Любы знойдзеная зброя будзе канфіскавана і не падлягае вяртанню. Паўтараю - назад не вяртаць".
Блэкер думаў, што эга "гасцям", спатрэбіцца некаторы час, каб абзавесціся новым зброяй, нават калі яны маюць на ўвазе гвалт. Ён меў намер выкарыстоўваць гэты час з найбольшай карысцю, каб развітацца з Клубам драконаў назаўжды і схавацца, пакуль яны не апамятаюцца. Яны ніколі эга не знойдуць. Alfie нахмурыўся. "Мае людзі ведаюць свае загады, Тэдзі". Блэкер накіраваўся назад наверх. Праз плячо ён коратка сказаў: Проста каб oni ih не забыліся. Alfie зноў нахмурыўся. Новы пот пакрыў Блэкера, пакуль ён караскаўся. Ён не мог знайсці спосаб абыйсці гэта. Ён уздыхнуў і спыніўся на трэцяй пляцоўцы, каб аддыхацца, выціраючы твар напарфумленае насоўкай. Няма, Alfie павінен быць там. Нам адзін план ніколі не быў дасканалым. - "Я не хачу заставацца адзін, неабаронены, з гэтымі гасцямі. Праз дзесяць хвіліна Энджелл і пастукаў у дзверы. Блэкер ўпусціў яго, даў эму бутэльку элю і паказаў, дзе ён павінен сядзець на крэсле з прамой спінкай. у дзесяці футах справа ад велізарнай канапы, і на адной дошкі з ім. "Калі гэта не непрыемнасці, - патлумачыў Блэкер, - вы павінны весці сябе, як яны тры малпы. Нічога не бачу, нічога не чую, нічога не раблю...
Ён неахвотна дадаў: "Я збіраюся паказаць фільм сваім гасцям. Вы, вядома, таксама эга ўбачыце. Яе б не шталь згадваць пра гэта іншым на вашым месцы. гэта можа даставіць табе масу непрыемнасцяў".
"Я ведаю, як трымаць рот закрытым".
Блэкер паляпаў эга ў асаблівых плячы, эму не спадабаўся кантакт. "Тады ведай, што ты ўбачыш. Калі ты ўважліва всмотришься ў фільм, ты можаш што-што даведацца". Эйд адарыў эга пустым позіркам. "Я ведаю ўсё, што мне трэба ведаць". - Шчаслівы чалавек, - сказаў Блэкер. Гэта была ў лепшым выпадку жаласная жарт, зусім бескарысная для вялікага кокнуць. Першы стук у чорную дзверы пачуўся праз хвіліну, затым трох. Блэкер перасцерагальна паказаў пальцам на Альфі, які сядзеў нерухома, як Буда, у сваім крэсле. Першы наведвальнік быў невялікага росту, бездакорна апрануты ў летні касцюм палевого колеру і дарагую белую панамку.
Ён злёгку пакланіўся, калі Блэкер адкрыў дзверы. - Дараваць, калі ласка. Яе шукаю містэра Тэадора Блэкера. Гэта вы? Блэкер кіўнуў. Хто вы? Маленькі кітаец працягнуў картку. Блэкер зірнуў на нах і ўбачыў хупавы чорны шрыфт: "Містэр Ван Хай". Нічога больш. Нашы словы аб кітайскім пасольстве. Блэкер стаяў у баку. "Заходзьце, містэр Прывітанне. Сядайце, сядайце, калі ласка, на вялікі канапа. Ваша месца ў левым куце. Ці ня хочаце выпіць?" - Нічога, калі ласка. Кітаец нават не зірнуў на Энджелл Дулиттла, калі ён заняў сваё месца ірына. Яшчэ адзін стук у дзверы. Гэты госць быў вельмі буйным і бліскуча-чорным з відавочна негроидными рысамі асобы. На nen быў касцюм крэмавага колеру, злёгку запэцканы і выйшаў праз моды. Лацканы былі занадта шырокімі. У велізарнай чорнай руцэ ён трымаў патрапаную танную саламяны капялюш. Блэкер ўтаропіўся на мужчыну і падзякаваў Бога аб прысутнасці Энджелл. Гэты негр быў грозным. "Ваша імя, калі ласка?" Голас нігер быў мяккім і невыразным, з якім той акцэнтам. Эга вочы з мутна-жоўтымі роговицами глядзелі ў вочы Слэкера.
Негр сказаў: "Маё імя не мае значэння. Малайчына=) як прадстаўнік прынца Собхузи Аскар. Гэтага дастаткова". Блэкер кіўнуў. "Так. Сядайце, сядайце, калі ласка. На канапу. У правым куце. Хочаце выпіць ці закурыць? Негр адмовіўся. Прайшло пяць хвіліна, перш чым трэці наведвальнік пастукаў у дзверы. Яны прайшлі ў трывожным маўчанні. Блэкер, раз-пораз кідаў хуткі, хітры погляд на двух мужчын, якія сядзелі ірына. Яны не размаўлялі і не глядзелі адзін на аднаго. пакуль... і ён адчуў, як эга нервы пачынаюць дрыжаць. Чаму гэты вырадак не прыйшоў? Што-то пайшло не так? Госпадзе, калі ласка, не назаўсёды! Цяпер, калі ён так блізкі да гэтай чвэрці мільёна фунтаў. Ён ледзь не ўсхліпнуў ад палягчэння, калі, нарэшце, пачуўся стук. Мужчына быў высокага росту, амаль худы, з капой павойных цёмных валасоў, якія трэба было падстрыгчы. Ён быў без шапкі. валасы былі ярка-жоўтага колеру.Ён насіў гэтыя чорныя шкарпэткі і карычневыя скураныя сандалі ручной выпрацоўкі.
- Містэр Блэкер? Голас быў лёгкім тэнарам, але пагарду і грэбаванне ў nen рэзалі, як дубец. Эга англійская быў добры, але з відавочным лацінскім адценнем. Блэкер кіўнуў, гледзячы на яркую кашулю. "Так. Яе Блэкер. Вы раней...?" Ён не зусім даверыў ў гэта. Маёр Карлас Алівейра. Партугальская разведка. Прыступім да гэтага?"
Голас сказаў тое, чаго не сказалі словы: сутэнёр, сутэнёр, памыйная пацук, сабачы гной, гнуснейший па гадаў. Голас нейкім дзіўным чынам абверг паведамленні смі Блэкеру пра Прынцэсе. Блэкер не страціў стрыманасці, казаць мовай сваіх малодшых кліентаў. Занадта многае пастаўлена на карту. Ён паказаў на канапу. - Вы будзеце сядзець там, маёр Алівейра. Пасярэдзіне, калі ласка. Блэкер двойчы замкнуў дзверы і засунуў завалу. Ён досталь, па тры кішэні звычайныя паштовыя карткі з маркамі. Ён уручыў кожнаму па мужчын яўген па картцы.
Трохі адышоўшы ад іх, ён вымавіў сваю невялікую падрыхтаваную гаворка. "Вы заўважыце, джэнтльмены, што кожная паштоўка адрасаваная ў паштовую скрыню ў "Чэлсі". Залішне казаць, што я не буду браць карткі асабіста, хоць буду побач. Вядома, дастаткова блізка, каб бачыць, калі хто-небудзь распачне якія-небудзь намаганні, каб ісці за чалавекам, які забярэ картку. Яе б не раіў гэтага, калі вы сапраўды хочаце весці бізнес. "Вы збіраецеся штогод полчасовый фільма. Фільм прадаецца таму, хто прапануе самую высокую цану - больш за чвэрць мільёна фунтаў стэрлінгаў. Яе не прыму стаўку ніжэй гэтай. Не будзе ніякага падману. Ёсць толькі адзін адбітак і негатыў, і абодва яны прадаюцца па адной, і ён жа кошце... - Маленькі кітаец крыху нахіліўся наперад.
- Калі ласка, у вас ёсць на гэта гарантыя?
Блэкер кіўнуў. - Сумленнае слова.
Маёр Алівейра жорстка зарагатаў. Блэкер пачырванеў, выцер твар насоўкай і працягнуў: - Гэта не важна. Паколькі не можа быць ніякай іншай гарантыі, вам прыйдзецца прыняць маё слова. - Ён сказаў з усмешкай, якая займаецца не знікла. - Запэўніваю вас, што стрымаю яго. Яе хачу дажыць жыццё спакойна. І мой запытаная цана занадта высокая, каб мне не прыйшлося звяртацца да здрады. Яе...
Жоўтыя вочы нігер пракалолі Блэкера. - Калі ласка, працягвайце з умовамі. Існуе не так шмат
Блэкер зноў выцер твар. Пракляты кандыцыянер адключыўся? "Вядома. Гэта вельмі проста. Кожны вакол вас, а затым таго, як у вас будзе час параіцца з вашымі кіраўнікамі, напіша суму вашай стаўкі на паштоўцы. Толькі лічбамі, ніякіх знакаў даляра або фунтаў стэрлінгаў. таксама запішыце нумар тэлефона, па якім з вамі можна будзе звязацца ў поўнай прыватнасці. Думаю, яе магу пакінуць гэта на ваша меркаванне. Пасля таго, як я атрымаю карткі і вывучу ну, яе ў свой час патэлефаную таму, хто прапануе самую высокую цану. Тады мы дамовімся аб аплаце і атрыманні фільма. Гэта, як я ўжо сказаў, вельмі проста.
"Так", сказаў маленькі кітайскі джэнтльмен. "Вельмі проста". Блэкер, сустрэўшыся з ім позіркам, адчуў, што бачыць змяю. "Вельмі вынаходліва," сказаў негр. Эга кулакі ўтварылі на каленях дзве чорныя булавы. Маёр Карлас Алівейра нічога не сказаў, толькі паглядзеў на ангельца пустымі цёмнымі вачыма, у якіх магло быць што заўгодна. Блэкер змагаўся са сваімі нервамі. Ён падышоў да канапы і націснуў жамчужную кнопку на падлакотніку. Невялікім жэстам з бравадай ён паказаў на які чакае экран у канцы пакоя. "А цяпер, джэнтльмены, прынцэса Моргана, каб Гульнявой ў адным з самых цікавых момантаў". Праектар зажужжал. Прынцэса ўсміхнулася, як гультаяватая полусонная котка, калі Блэкер пачаў расшпільваць яе сукенку.
Кіраўнік 2
THE DIPLOMAT, одзіна вакол самых раскошных і эксклюзіўных лонданскіх клубаў, у зале ў шыкоўным георгаў дом недалёка ад Three Kings Bay, недалёка ад Гросвенор-Сквер. У гэтую ноч, гарачае і ліпкую, у клубе было сумна. Было ўсяго некалькі добра апранутых людзей, якія прыходзілі і сыходзілі, у асноўным сыходзілі, а гуляць за сталом у дваццаць адно ў покер-румах было сапраўды душна. Актыўнага адпачынку спякоты, якая ахапіла Лондан, расслабляе спартыўную натоўп, пазбаўляючы ee азартных гульняў. Нік Картэр не шталь выключэннем. Вільготнасць эга асабліва не бянтэжыла, хоць і без нах можна было б абысціся, але эга не турбавала надвор'е. Праўда заключалася ў тым, што Киллмастер не ведаў, сапраўды не ведаў, што эга турбуе. Ён ведаў толькі, што неспакойным і раздражнены; раней ён быў на прыкмеце ў амбасадзе і танцаваў са сваім старым сябрам Джэйкам Тодхантером на Гросвенор-сквер. Вечар быў менш чым такім. Джэйк зладзіў Ніку спатканне, прыгожую маленькую Лайми з мілай усмешкай і выпукласцямі ва ўсіх патрэбных месцах. Дзяўчына iso усіх сіл старалася дагадзіць, выказваючы ўсе прыкметы таго, што, па меншай меры, уступчива. На ёй было напісана вялікае ДЫ, у тым, як яна глядзела на Ніка, эга чапляецца за руку і прыціскалася занадта блізка да яму.
Ee бацька, як сказаў Лэйк Тодхуутер, быў важным чалавекам ва ўрадзе. Ніку Картэру было ўсё роўна. Ён быў уражаны - і толькі цяпер пачаў здагадвацца, чаму - цяжкім выпадкам таго, што Эрнэст Хэмінгуэй называў "пад час скокаў, бы дурным аслом". У рэшце рэшт, Картэр быў настолькі блізкі да грубасці, наколькі гэта наогул магчыма для джэнтльмена. Ён папрасіў прабачэння і пайшоў. Ён выйшаў і паслабіў гальштук, расшпіліў белы смокінг і пайшоў шырокім размашистым крокам, праходзячы падпалены бетон і асфальт. Праз Карлас-плейс і Мон-сцёрты да Берклі-сквер. Там не спявалі салаўі. У рэшце рэшт ён павярнуў назад і, абмінуўшы "Дыпламат", імпульсіўна вырашыў зайсці выпіць і асвяжыцца. У Ніка было шмат картак у многіх клубах, і "Дыпламат" быў адным вакол іх. Цяпер, амаль дапіўшы сваю выпіўку, ён сель у адзіноце за маленькі столік у куце і знайшоў крыніцу свайго раздражнення. Гэта было проста. Киллмастер занадта доўга быў у бяздзейнасці. Прайшло амаль два месяцы з таго тхара, як Хоук даў эму заданні. Нік не памятаў, калі так доўга быў без працы. Нядзіўна, што ён быў засмучаным, панурым, злым і з ім было цяжка ладзіць! Павінна быць, справы ў аддзеле контрразведкі ідуць па-чартоўску павольна - альбо гэта, альбо Дэвід Хок, эга бос, не ставіў Ніка ў баі па сваім уласным прычынах. У любым выпадку з гэтым трэба было нешта рабіць. Нік заплаціў, і падрыхтаваўся сысці. Раніцай ён першым справай тэлефанаваў Хоуку і патрабаваў заданняў. Так чалавек мог заржавець. На самай дэла было небяспечна для чалавека ў эга сферы дзейнасці доўга быць без справы. Праўда, што даводзіцца адпрацоўваць штодня, у якой бы частцы свету ён нам апынуўся. Ёга была штодзённым рэжымам. Тут, у Лондане, ён займаўся з Томам Митубаши ў спартзале апошняга прыёму ежы ў Соха: дзюдо, джыу-джытсу, айкідо і каратэ. У Киллмастера цяпер быў чорны пояс 6-й ступені. Усё гэта не мела значэння. Практыка была выдатнай, але тое, што эму цяпер было трэба, было сапраўдным справай. У яго быў да гэтага часу тхара адпачынак. Так. Ён бы. Ён выцягне старога вакол смецця - у Вашынгтоне яшчэ цёмна - і патрабуе неадкладнага прызначэння.
Усе можа ісці павольна, але Хоук заўсёды мог што-небудзь прыдумаць, калі на яго націснуць. Напрыклад, у яго была маленькая чорная кніга смерці, дзе захоўваўся спіс людзей, якіх ён больш за ўсё гатэль б бачыць знішчанымі. Нік Картэр ўжо выходзіў па клубу, калі пачуў смех і апладысменты справа ад сябе. У гэтым гуку было што-то дзіўнае, дзіўнае, фальшывае, што прыцягнула ўвагу эга. Гэта злёгку турбавала. Не проста п'яны - ён і раней бываў асяроддзяў п'яных, - але што-то яшчэ, высокая пранізлівая нота, якая займаецца была чым-то няправільным. Эга абудзілася цікаўнасць, ён спыніўся і паглядзеў у напрамку гукавы. Да гатычнай арцы вялі тры шырокіх і неглыбокіх прыступкі. Шыльда над аркай сціплым чорным почыркам абвяшчала: "Прыватны бар для мужчын". Зноў пачуўся высокі смех. Пільнае вока і вуха Ніка ўлавілі гук, і знак, і супаставілі ih. Мужчынскі бар, але там смяялася жанчына. П'яна, амаль вар'яцка смеючыся. Нік спусціўся па трох прыступках. Гэта ён убачыць гатэль. Калі ён вырашыў патэлефанаваць Хоуку, а яму вярнулася добры настрой. У рэшце рэшт, гэта можа быць адна па гэтае начэй. За аркай была доўгая пакой з барнай стойкай ўздоўж аднаго боку. Месца было змрочным, калі не лічыць бара, дзе лямпы, відавочна, падабраныя то тут, то там, ператварылі эга ў нешта накшталт імправізаванага подыўма. Нік Картэр ўжо шмат гадоў не быў у тэатры бурлеск, але адразу пазнаў абстаноўку. Ён не ведае прыгожую маладую жанчыну, якая займаецца выстаўляла сябе такой дурніцай. Гэта, падумаў ён, нават тады, не так wouldnt і няцотныя па схеме рэчаў, але было шкада. Бо яна была выдатнай. Цудоўная. Нават цяпер, калі адна ідэальная грудзі тырчала вонкі, і яна рабіла тое, што здавалася даволі неахайна камбінацыяй "гоу-гоу" і "хучи-сукін", яна была выдатнай. Дзе-то ў цёмным куце вакол амерыканскага музычнага аўтамата гучала амерыканская музыка. Паўтузіна мужчын, усе ў фраках, усім за пяцьдзесят, віталі яе, смяяліся і апладзіравалі, пакуль дзяўчына хадзіла і танцавала уверх і ўніз па бару.
Пажылы бармэн з выразам адхіленні на доўгім чалавек стаяў моўчкі, скрыжаваўшы рукі на грудзях, у белых вопратках. Киллмастеру давялося прызнацца ў лёгкім шоку, нязвыклым для яго. У рэшце рэшт, гэта быў гатэль Дыпламат! Ён усталяваў бы свой апошні даляр на тое, што кіраўніцтва ў дадзены момант не ведае, што адбываецца ў мужчынскім барэ. Хто-то рухаўся ў цені непадалёк, і Нік інстынктыўна павярнуўся, як ўспышка, каб сустрэць магчымую пагрозу. Але гэта быў усяго толькі слуга, пажылы слуга ў клубнай ліўрэі. Ён хмыліўся танцуючай дзяўчыны ў бары, але калі ён злавіў погляд Ніка, выраз эга асобы адразу змянілася на набожное незадавальненне. Эга ківок агенту AX быў ліслівых.
-- Сорамна, ці не праўда, сэр! Вельмі шкада, гэта праўда. Ці бачыце, гэта джэнтльмены падштурхнулі яе да гэтага, хоць ім не варта было б. Зайшла сюды па памылцы, небарака, і яны, хто павінен ведаць лепш, імгненна паднялі яе і пачалі танцаваць". На імгненне пабожнасьць знікла, і стары амаль усміхнуўся. - Зрэшты, не магу сказаць, што яна супраціўлялася, сэр. Увайшла адкрыта ў духу, так. Так, яна - сапраўдны жах, гэтая. Не ў першы раз яе бачу, як яна займаецца гэтымі фокусамі. Эга перапыніў новы выбух апладысментаў і крыкаў невялікай групы мужчын ля стойкі. Одзіна вакол іх, склаўшы рукі кубачкам і закрычаў: "Зрабі гэта, прынцэса. Здымі ўсё!" Нік Картэр глядзеў на гэта з полуудовольствием, напалову са злосцю. Яна была занадта добрая, каб зневажаць сябе падобнымі рэчамі. "Хто яна?" - спытаў ён слугу. Стары, не зводзячы з дзяўчыны вачэй, сказаў: -- Прынцэса, каб Гам, пане. Вельмі багатыя. Вельмі высокая гадасць на свеце. Ці была, па меншай меры. Частка набожнасці вярнулася. - Вельмі шкада, сэр, як я ўжо сказаў. Такая прыгожанькая, і з усімі яе грашыма і блакітны крывёю, і... О, Божа мой, сэр, я думаю, яна здыме гэта! Мужчыны ў бары цяпер былі настойлівыя, крычалі і былі ў ладкі.
Chant станавіўся гучней: "Здымі... здымі... здымі..." Стары слуга нервова азірнуўся праз плячо, потым на Ніка. "А цяпер джэнтльмены заходзяць занадта далёка, сэр. Мая праца варта таго, каб яе знайшлі тут". - Тады чаму, - мякка прапанаваў Килбнастер, - ты не сыходзіш? Але голас быў стары чалавек. Эга слязлівыя вочы зноў былі скіраваныя на дзяўчыну. Але ён сказаў: "Калі мой начальнік калі-небудзь ўмяшаецца ў гэта, яны ўсе будуць забанены на ўсё жыццё ў гэтым установе - кожны па іх". Эга начальнік, падумаў Нік, будзе мэнэджэрам. Эга ўсмешка была лёгкай. Так, калі б менеджэр раптоўна з'явіўся, безумоўна, давялося б паплаціцца пеклам. Па-донкихотски, на самай дэла не ведаю і не клапоцячыся аб тым, чаму ён гэта зрабіў, Нік рушыў у нітку бары. Цяпер дзяўчына пагрузілася ў беззастенчивую руціну удараў і чуваць, што не магло б быць больш прамалінейным. На ёй было тонкае зялёнае сукенка, доходившее да сярэдзіны сцягна. Калі Нік ўжо збіраўся пастукаць шклянкай па барнай стойцы, каб прыцягнуць увагу бармэна, дзяўчына раптам пацягнуўся, каб схапіць падол міні-спадніцы. Адным хуткім рухам яна сцягнула эга праз галаву і адкінула ад сябе. Яно скользнуло па паветры, завісла на імгненне, а затым апусцілася, лёгкае, пахнуць і пахкае ee целам, на галаву Ніка Картра. Гучныя крыкі і смех іншых мужчын у бары. Нік вызваліўся па тканіны - ён даведаўся Lanvin духі і вельмі дарагія жырыноўскі - і паклаў сукенка на стойку побач з сабой. Цяпер усе мужчыны глядзелі на яго. Нік адказаў іх спакойным поглядам. Адзін ці двое па найбольш цвярозых умовах у іх неспакойна пераміналіся і глядзелі
На дзяўчыне - Нік падумаў, што ён, напэўна, чуў імя, каб Дыяпазон дзе-то раней, - цяпер на ёй быў толькі маленечкі станік, правая грудзі была адкрыта, пара тонкіх белых трусікаў, паясы з падвязкамі і доўгія карункавыя трусікі. чорныя панчохі. Гэта была высокая дзяўчына са стройнымі круглявымі нагамі і вытанчана складзенымі лодыжкі і маленькімі нагамі. На ёй былі балетныя туфлі-лодачкі па лакіраванай скуры з адкрытым наском і высокія абцасы. Яна танцавала, закінуўшы галаву і зачыніўшы вочы. Валасы яе, чорныя, як смоль, былі вельмі коратка падстрыжаныя і блізка да мэты.
Ніку прыйшла ў галаву мімалётная думка, што яна магла б мець некалькі парыкоў і карыстацца імі. Пласцінку ў музычным аўтамаце ўяўляла сабой папуры вакол старых амерыканскіх джазавых мелодый. Цяпер гурт ненадоўга перайшла да некалькіх гарачым тактам Tiger Rag. Які выгінаецца таз дзяўчыны злавілі рытм тигриного рыку, хрыплае розум-па тубы. Яе вочы ўсё яшчэ былі зачыненыя, яна адкінулася далёка назад, шырока расставіўшы ногі, і пачала куляцца і круціцца. Яе левая грудзі цяпер выслізнула вакол маленькага станіка. Мужчыны ўнізе крычалі і, разграміўшы час. "Трымай гэтага тыгра, трымай гэтага тыгра! Здымі яго, прынцэса. Страсяні яго, прынцэса!" Одзіна вакол мужчын, аблысенне тып з велізарным жыватом, апрануты ў вячэрні касцюм, паспрабаваў залезці на стойку. Эга таварышы пацягнулі назад. Сцэна нагадала Ніку італьянскі фільм, назвы якога ён не мог успомніць. Киллмастер, на самай дэла, трапіў у дваістае становішча. Частка эга была трохі абураная гэтым відовішчам, шкадуючы бедную п'яную дзеўку ў бары; іншая частка Ніка, скотская, якой нельга было адмовіць, пачала рэагаваць на доўгія ідэальныя ногі і пагойдваўся аголеныя грудзі. З-за свайго дрэннага настрою ў яго не было жанчыны больш нядзелях. Ён быў цяпер на мяжы ўзбуджэння, ведаў гэта і не хацеў гэтага. Не так. Эму не цярпелася пакінуць бар. Цяпер дзяўчына заўважыла эга і затанцевала ў эга бок. Крыкі раздражнення і абурэння зыходзілі ад іншых мужчын, калі яна з важным выглядам падышла да таго месца, дзе стаяў Нік, усё яшчэ трасучы і трасучы сваімі падцягнутымі ягадзіцамі. Яна глядзела адкрыта на яго, але ён сумняваўся, што яна сапраўды эга бачыла. Яна амаль нічога не бачыла. Яна спынілася адкрытыя над Нікам, шырока расставіўшы ногі, упёршы рукі ў сцёгны. Яна спыніла ўсе рухі, і паглядзела на яго зверху ўніз. Ih погляды сустрэліся, і на імгненне ён убачыў слабы пробліск інтэлекту ў зялёных, прасякнутых алкаголем глыбінях.
Дзяўчына ўсміхнулася эму. - Ты, прыгажунчык, - сказала яна. "Ты мне падабаешся. Яе хачу цябе. Ты выглядаеш, як... табе можна давяраць... калі ласка, адвязі мяне дадому. Брылёў у яе вачах згасла, як быццам пстрыкнулі выключальнікам. Яна нахілілася да Ніку, яе доўгія ногі пачалі подгибаться ў каленях. Нік бачыў, як гэта здаралася раней, але ніколі з ім. Гэтая дзяўчына губляла прытомнасць. Ідзе, ідзе... Нейкі жартаўнік у групе мужчын крыкнуў: "Тимбер!" Дзяўчына зрабіла апошнюю спробу напружыць калені, дамаглася некаторай калянасці, нерухомасці статуі. Ee вочы былі пустыя і глядзелі. Яна павольна ўпала са стойкі, з дзіўнай грацыяй, у якія чакаюць абдымкі Ніка Картэра. Ён лёгка злавіў і ўтрымаў ee, ee аголеныя грудзі прыціснуліся да эга вялікі грудзей. Што цяпер? Ён гатэль жанчыны. Але, па-першае, ён не асабліва любіў п'яных жанчын. Эму падабаліся жанчыны, жывыя і энергічныя, рухавыя і пачуццёвыя. Але ён меў патрэбу ў ёй, калі ён гатэль жанчыну, а цяпер ён думаў, што хоча, у яго была цэлая кніга, поўная лонданскіх тэлефонных нумароў. Тоўсты п'яніца, той самы мужчына, які спрабаваў залезці на стойку, пераважыў шалі вагаў. Ён падышоў да Ніку з хмурным поглядам на пухлом чырвоным асобы. - Я вазьму дзяўчынку, стары. Яна наша, ведаеш, не ваша. У мяне, у нас ёсць планы наконт маленькай прынцэсы. Киллмастер вырашыў тут жа. - Думаю, што няма, - ціха сказаў ён мужчыну. "Лэдзі папрасіла мяне адвезці яе дадому. Вы чулі. Я думаю, яе зраблю гэта:. Ён ведаў, што такое "планы". "Ўскраіне Нью-Ёрка або ў шыкоўным клубе ў Лондане. Мужчыны - яны ж жывёлы, апранутыя ў джынсы або вячэрнія касцюмы. Цяпер ён зірнуў на іншых мужчын у бары. Яны трымаліся ў баку, мармычучы паміж сабой, і, гледзячы на яго, і, не звяртаючы ўвагі на таўстуна, Нік падняў сукенка дзяўчыны з падлогі, падышоў да бара і павярнуўся да слузе, усё яшчэ медлившему ў цені. Стары слуга глядзеў на яго са сумессю жаху і захаплення.
Нік кінуў сукенка старому. - Ты. Дапамажы мне правесці яе ў гардэробную. Мы апранем яе, і... -
Хвілінку, кравец вазьмі, - сказаў таўстун. - "Хто ты, кравец вазьмі, янкі, ты такі, што прыйшоў сюды і збегаеш з нашай дзяўчынкай? Яе ўсю ноч купляў гэтай шлюхе выпіўку і, калі ты думаеш, што можаш... ухлтириммппфхххх",
- Нік вельмі стараўся не прычыніць боль мужчыну. Ён выцягнуў першыя тры пальца правай рукі, напружыў ih, павярнуў далонь уверх і ўдарыў мужчыну крыху ніжэй грудзіны. Гэта мог быць смяротны ўдар, калі б ён гэтага гатэля, але AX-man быў вельмі, вельмі пяшчотным. - Таўстун раптам паваліўся, учапіўшыся абедзвюма рукамі ў жыцці ўздуцце. Эга адрузлае твар посерело, і ён застагнаў. Астатнія мужчыны мармыталі і пераглядваліся, але не спрабавалі ўмяшацца.
Нік адарыў ih жорсткай усмешкай. - Дзякую вас, джэнтльмены, за цярпенне. Вы разумнейшы, чым вы думаеце. Ён паказаў на таўстуна, усё яшчэ задушлівае на падлозе. Усё будзе ў парадку, як толькі ён аддыхацца". Дзяўчына без прытомнасці переваливалась праз эга левую руку...
Нік раўнуў на старога. "Уключыць сьвяты." Калі запаліўся цьмяны жоўты святым, ён выпрастаў дзяўчыну, трымаючы яе пад пахамі. Стары, чакаў з зялёным сукенкай. "Пачакай хвілінку. Нік двума хуткімі рухамі сунула кожную аксаміцістую белую грудзі назад у калыска станіка. "Цяпер - надзень гэта вось на галаву і нацягні ўніз." - Стары не варухнуўся. Нік ўхмыльнуўся эму: "У чым справа, ветэран? Вы ніколі раней не бачылі полуголую жанчыну?"
Стары слуга шырокай краінай апошнія рэшткі годнасці. - Не, сэр, гадоў сорак. Гэта, сэр, што-то накшталт, э-э, шок. Але я пастараюся справіцца. Ты зробіш гэта, - сказаў Нік. - Ты справішся. І спяшацца з гэтым. Яны накінулі сукенку праз галаву дзяўчыны і сцягнулі эга ўніз. Нік трымаў яе шчыра, абняўшы рукой за талію. "У нах ёсць сумачка або што-то яшчэ? Жанчыны звычайна гэта маюць. - Я мяркую, што там быў кашалёк, сэр. Здаецца, яе ўзгадваю, што эга дзе-то ў бары. Можа быць, яе змагу даведацца, дзе яна жыве - калі толькі вы не ведаеце? Мужчына паківаў галавой. - Не ведаю. Але, здаецца, яе чытаў у газетах, што яна жыве ў гатэлі "Олдгейт". Вы гэта даведаліся, вядома. І калі мне будзе дазволена, сэр, вы наўрад ці зможаце адвезці даму назад у Олдгейт ў гэтым... - Я ведаю, - сказаў Нік. - Я ведаю. Прынясіце кашалёк. Дазвольце мне паклапаціцца аб астатнім. - Так, сэр. - Мужчына шмыгнуў назад у бар. Цяпер яна прытулілася да яму, даволі лёгка ўстала з эга падтрымкай, паклаўшы галаву эму на плячо. Ee вочы былі зачыненыя, твар паслаблена. ", сл шырокі чырвоны мочка быў трохі вільготным. Яна дыхала лёгка. З нах зыходзіў слабы пах віскі, змешаны з тонкімі духамі. Киллмастер зноў адчуў сверб і боль у сьцёгнах. Яна была выдатнай, была жадана. Нават у такім стане. Киллмастер сказаў няма спакусе пайсці і скокнуць на нах з разбегу. Ён яшчэ ніколі не клаўся ў ложак з жанчынай, якая займаецца не ведала, што робіць, - ён не збіраўся пачынаць сёння ўвечары. Стары вярнуўся з сумачкай па белай шкуры алігатара. Нік сунуў яе ў хвіліну пінжака. Вакол іншага кішэні ён досталь пару банкнотаў у фунтах стэрлінгаў і працягнуў ih мужчыну. "Ідзі і паглядзі, ці зможаш ты выклікаць таксі". Дзяўчына нахіліла свой твар да эга твару. Ee вочы былі зачыненыя. Яна мірна драмала. Нік Картэр ўздыхнуў.
"Ты не гатовы? Нельга так рабіць, а? Але я павінен зрабіць усё гэта. Добра, хай так і будзе." Ён перакінуў яе цераз плячо і выйшаў па гардэробнай. Ён не зазірнуў у бар. Ён падняўся па трох прыступках пад аркай, і павярнуўся да вестибюлю. "Вы там! Сэр!" Голас быў тонкі і бурклівы. Нік павярнуўся да ўладальніку галасы. Рух прымусіла тонкую спадніцу дзяўчыны трохі прыпадняцца, узнімаючы, агаляючы ee падцягнутыя сцягна і вузкія белыя трусікі. Нік сцягнуў сукенка і паправіў яго. - Прабачце, - сказаў ён. - Ты што-небудзь гатэль? Нибс - несумненна, гэта быў ён - стаяў і пазяхаў. Эга рот працягваў рухацца, як рыба, выцягнутых вакол вады, але слоў не было. Ён быў худым, лысеючым бландзінам. Эга тонкая шыя была занадта малая для жорсткага каўняра. Кветка на лацкане абверг паведамленні смі Ніку щеголей. AX-man абаяльна ўсміхаўся, як быццам тое, што ў яго на плячы сядзела прыгожанькая дзяўчына, звесіўшы галаву і грудзі наперад, было паўсядзённай руцінай.
Ён паўтарыць: "Ты што-небудзь гатэль?" Менеджэр паглядзеў на ногі дзяўчыны, яго рот усё яшчэ моўчкі варушыўся. Нік сцягнуў зялёнае сукенка, каб прыкрыць белую палоску плоці паміж верхам панчоха і трусікі. Ён усміхнуўся і пачаў адварочвацца.
"Яшчэ раз прабачце. Яе думаў, вы кажаце са мной".
Менеджэр нарэшце здабыў голас. Ён быў тонкім, высокім, напоўненым абурэннем. Эга маленькія кулачкі былі сціснутыя, і ён пагразіў імі Ніку Картэру. - Я... я не разумею! Я маю на ўвазе, то ёсць яе патрабую тлумачэнняў ўсяго гэтага, што, кравец вазьмі, адбываецца ў маім клубе? Нік выглядаў нявінным. І збянтэжаны. - Працягваеце? Я не разумею. Яе проста еду з прынцэсай і... - Менеджэр паказаў дрыготкім пальцам ззаду дзяўчыны. - Алаа - прынцэса ды Тлуму. Зноў! Зноў у нецвярозым выглядзе, яго, мяркую? Нік перанёс ee алёнка на плячо і ўсміхнуўся. "Я мяркую, вы маглі б назваць гэта так, так. Яе завязу яе дадому." - Добра, - сказаў менеджэр. - Будзьце так ласкавы. Будзьце так ласкавы, зрабіце так, каб яна ніколі не вярталася сюды.
Ён сашчапіў рукі ў тым жэсце, што можа быць малітвай. "Яна - мой жах", - сказаў ён.
"Яна праклён і псаванне кожнага клуба ў Лондане. Ідзіце, сэр. Калі ласка, ідзіце з ёй. Неадкладна". - Вядома, - сказаў Нік. - Я так разумею, яна спынілася ў Олдгейт, а?
Менеджэр пазелянеў. Эга вочы вылезлі вакол арбіт. -- Божа мой, мужык, ты не можаш везці яе туды! Нават у такі час. Тым больш, не ў такі час. Людзей там вельмі шмат. Олдгейт заўсёды поўны газетчыкаў, аглядальнікаў усялякіх плецены. Калі гэтыя паразіты ўбачаць яе, і яна загаворыць з імі, скажа ім, што была тут сёння ўвечары, яе буду, мой клуб будзе... Нік стаміўся ад гульняў. Ён зноў павярнуўся да фае. Рукі дзяўчыны боўталіся, як у лялькі, з рухаў. "Перастань перажываць, - сказаў ён мужчыну.
"Яна доўга нам з хема не будзе размаўляць. Яе аб гэтым паклапачуся". Ён шматзначна падміргнуў мужчыну, а затым сказаў: "Вы сапраўды павінны што-то зрабіць з гэтымі лазнямі, з гэтымі быдлам". Ён кіўнуў у бок мужчынскага бара. -- Ты ведаеш, што яны гатэлі скарыстацца гэтай беднай дзяўчынай? Гатэлі і далей выкарыстоўваць, згвалціць адкрытымі ў бары, калі яго прыйшоў. Яе захаваў яе гонар. Калі б не яго -- ну, пагаварыў Аб загалоўках ў газетах! Вас бы заўтра зачынілі. Гідкія паравыя, там яны ўсе, усе. Спытаеце ў бармэна пра талстога з хворым жыватом. Мне прыйшлося ўдарыць гэтага чалавека, каб выратаваць дзяўчыну. Нибс пахіснуўся. Ён пацягнуўся да парэнчаў збоку ад лесвіцы і ўчапіўся ў іх: "Сэр. Вы каго-то ўдарылі? Так-згвалтаванне. У маім мужчынскім барэ? - гэта ўсяго толькі сон, і хутка яе прачнуся. Я... - Не стаў на гэта, - весела сказаў Нік. - Што ж, нам з дамай лепш пайсці. Але табе лепш рушыць услед маёй парадзе і закрэсліць у сваім спісе некалькі чалавек. Ён зноў кіўнуў у бок бара. "Там, унізе, дрэнная кампанія. Вельмі дрэнная кампанія, асабліва ў той, у каго вялікі жыцця. Мяне не здзівіць, калі ён будзе нейкім сэксуальным вычварэнцам". На бледным твар кіраўніка паступова з'явілася новае выраз жаху. Ён утаропіўся на Ніка, яго твар зварухнулася благальныя вочы напружыліся. Эга голас дрыжаў.
"Вялікі мужчына з вялікім жыватом? З румяным тварам? Зваротны погляд Ніка быў халодны. - Калі вы называеце гэтага тоўстага і адрузлай тып шляхетным чалавекам, то гэта можа быць той чалавек. Чаму? Хто ён? Кіраўнік прыклаў тонкую руку да лба. Цяпер ён увесь змакрэў. - эму належыць кантрольны пакет акцый гэтага клуба". Нік, зазірнуўшы ў шкляныя дзверы фае, убачыў, як стары слуга клікаў кеб да абочыне. Ён махнуў рукой кіраўніка. "Як прыемна цяпер сэру Чарльзу. Можа быць, косця дабра клуба, ты зможаш прымусіць эга самога гуляць у блекбол. Спакойнай ночы. І лэдзі таксама захацела, каб эму спакойнай ночы. Мужчына, здавалася, не пачуў намёкі. Ён глядзеў на Картэра так, як быццам той быў д'яблам, толькі што якія выйшлі вакол пекла. - Ты ударыў сэра Чарльза? Нік усміхнуўся. - Не зусім. Толькі трохі паказытаў эга. Ваша здароўе
Стары дапамог яму было пагрузіць прынцэсу ў машыну. Нік даў старому пяцёрку і ўсміхнуўся эму. "Дзякуй, бацька. Лепш схадзі і прынясі нюхательной солі - яна спатрэбяцца Нибсу. Да пабачэння". Ён сказаў кіроўцу ехаць у раёне Кенсінгтон. Ён вывучаў спячае твар, так лёгка якое ляжыць на вялікім плячы. Ён зноў злавіў пах віскі. Павінна быць, сёння ўвечары яна перапіла. Нік сутыкнуўся з праблемай. Ён не хацеў вяртаць яе ў гатэль у такім стане. Ён сумняваўся, што ў нах ёсць рэпутацыя, якую можна было б страціць, але нават у гэтым выпадку гэта не тое, што можна зрабіць з дамай. І лэдзі яна была, і нават у такім стане. Нік Картэр ў розны час і ў розных частках свету дзяліў ложак з дастатковай колькасцю дам, каб пазнаваць адну вакол іх, калі бачыў, сл. Яна магла быць п'янай, распуста, шмат чаго яшчэ, але ўсё ж яна была лэдзі. Ён ведаў гэты тып, сумасбродка, блудніца, німфаманка, сука - або любая іншая - усім гэтым яна магла б быць. Але рысы асобы і стойкі, царскае вытанчанасць нават у п'яных пакутах схаваць было немагчыма. Гэты Нибс меў рацыю ў адным: Aldgete, хоць і быў шыкоўным і дарагім гатэлем, зусім не быў ураўнаважаным або кансерватыўным ў цяперашні час у лонданскім разуменні. Вялізны вестыбюль будзе кіпець, і мітусіцца, у гэты ранішні час, і нават у такую спякоту ў Лондане заўсёды ёсць некалькі свінгераў - і абавязкова будзе рэпарцёрам або два, і фатограф, притаившиеся дзе-небудзь у драўляным дом. Ён зноў паглядзеў на дзяўчыну, затым на таксі трапіла ў выбоіну, непрыемны спружыністыя адскок, і дзяўчына адвалілася ад яго. Нік пацягнуў яе назад. Яна нешта прамармытала і абвіла эга шыю адной рукой. Яе мяккі вільготны рот слізгануў па эга шчацэ.
- Зноў, - прамармытала яна. "Калі ласка, зрабі гэта зноў". Нік вызваліў яе руку і паляпаў па шчацэ. Ён не мог кінуць яе на разарванне ваўкам. - Княжыя вароты, - сказаў ён кіроўцу. "Найтсбридж-роўд. Вы гэта ведаеце..." "Я ведаю, сэр". Ён адвязе яе ў сваю кватэру і абкласці ў ложак. "...Киллмастер прызнаўся сабе, што яму было больш чым цікавая прынцэса дэ Гама. Ён смутны ведаў, хто яна цяпер. Час ад часу ён чытаў пра яе ў газетах ці, можа быць, ён нават чуў, як яе абмяркоўвалі эга сябры. Киллмастер не быў "грамадскай асобай" у любым агульнапрынятым сэнсе - як вельмі нешматлікія высокакваліфікаваныя агенты, - але ён памятаў імя. Яе поўнае імя Моргана ды Тлуму. Зусім сапраўдная прынцэса. каралеўскай партугальскай крыві. Васка да Гама быў яе аддаленым продкам. Нік усміхнуўся спячай сяброўкі. Ён прыгладзіў гладкую цёмную шапку валасоў. Можа быць, ён не стане тэлефанаваць Хоуку перш за ўсё раніцай, у рэшце рэшт. Назаўжды надаць гэй трохі часу Калі б яна была такой прыгожай і жаданай п'янай, чым бы яна магла быць цвярозай?
Магчыма. Можа, і няма, Нік паціснуў шырокімі плячыма. Ён можа дазволіць сабе пякельнае расчараванне. Гэта зойме час. Паглядзім, куды вядзе сцежак. Яны згарнулі на Прынс-Гейт і пайшлі далей, да Беллвью-Кресент. Нік паказаў на свой шматкватэрны дом. Кіроўца пад'ехаў да бардзюра.
- Табе патрэбна дапамога з ёй?
"Я думаю, - сказаў Нік Картэр, - што я спраўлюся". Ён заплаціў за мужчыну, затым выцягнуў дзяўчыну праз таксі на тратуар. Яна сядзела, пагойдваючыся ў эга абдымках. Нік спрабаваў прымусіць яе ісці, але яна адмовілася. Кіроўца з цікавасцю назіраў.
- Вы ўпэўненыя, што вам не патрэбна дапамога, сэр? Ёй быў бы рады... - Не, дзякуй. Ён зноў перакінуў яе цераз плячо, нагамі наперад, яе рукі і гол боўталіся ззаду яго. Так і павінна было быць. Нік усміхнуўся кіроўцу. "Убачыць. Нічога падобнага. Усё пад кантролем". Гэтыя словы будуць пераследваць яго.