Лофтус Д., Ааронс М. : другие произведения.

Таємна війна проти євреїв

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Лофтус Д., Ааронс М. Таємна війна проти євреїв
  
  
  
  
  ЗМІСТ
  
  
  Введення
  
  
  ЕПОХА ФАНАТИЗМУ 1920-1947
  
  Розділ 1.
  
  Розділ 2.
  
  Розділ 3.
  
  Глава 4.
  
  Глава 5.
  
  
  ЕПОХА ЖАДІБНОСТІ 1948-1973
  
  Глава 6.
  
  Глава 7.
  
  Глава 8.
  
  Глава 9.
  
  Глава 10.
  
  Глава 12.
  
  Глава 13.
  
  Глава 14.
  
  
  ЕПОХА ДУРНИЦІ 1974-1992
  
  Глава 15.
  
  Глава 16.
  
  Глава 17.
  
  Глава 18.
  
  Глава 20.
  
  Глава 21.
  
  
  Введення
  
  
  "Чорт з ними, з євреями!
  
  Вони все одно не будуть голосувати за нас."
  
  
  (Високоповажний Джеймс Бейкер,
  
  Державний Секретар Сполучених Штатів, 1992 рік)
  
  
  
  
  Могутні світові сили постійно виношують таємні плани, спрямовані на часткове або повне знищення Ізраїлю. Ще задовго до виникнення єврейської держави в Палестині, західні шпигунські мережі вели роботу з руйнування сіоністської мрії. Розмах і жорстокість таємної війни проти євреїв ужаснут західну громадську думку. Ця глава історії шпигунства, що почалася в 20-х роках і триває донині, ніколи раніше не ставала надбанням гласності.
  
  За тридев'ять земель від Ізраїлю, в тихому передмісті ховається один з таємних входів в таємний світ шпигунства. Велика частина секретних архівів уряду Сполучених Штатів знаходиться тут, в Сьютленде, штат Меріленд, недалеко від Вашингтона. Сьютлендский комплекс складається з декількох будівель зі строго обмеженим правом входу. В одному з них працював на військово-морську розвідку Джонатан Поллард до того, як був викритий в якості ізраїльського розвідника.
  
  Неподалік від будівлі військово-морської розвідки, увінчаного радарами, розташувався одноповерховий цегляний пакгауз, побудований для зберігання Національного Архіву. Образно кажучи, це місце, де поховані державні секрети. На поверхні видно тільки один його поверх. Це довга, низька будова, в довжину приблизно дорівнює футбольному полю, облямоване широким лугом, ніяк не видає того, що приховано під ним.
  
  Верхній поверх цієї будівлі відкритий для широкої публіки, його може відвідати будь-хто. Існує навіть маршрутний автобус, що зв'язує Сьютлендское сховище з центром Вашингтона. Сірий урядовий фургон зупиняється на півдорозі між Білим Домом і Капітолієм на розі, де розташована значна будівля Головного архіву, на фронтоні якого висічено на камені: "Минуле - пролог до сьогодення".
  
  Думка про те, що історія дійсно весь час повторюється, викликає неприємний холодок. У Національному Архіві зберігаються документи, що відносяться до періоду індіанських воєн, Американської Революції, війни 1812 року, Громадянської війни, Іспано-американської війни, Першої світової війни, Другої світової війни, війни в Кореї і у В'єтнамі. Більша частина цих документів знаходиться в Сьютленде. Оригінали їх лежать у простих сірих скриньках на довгих лавах металевих полиць. Тут знаходяться накази генералів і списки іммігрантів. Тут же лежать папки з архівів американської дипломатії і закордонної політики.
  
  Під склепінням Сьютленда зберігаються також документи, що стосуються американської таємної дипломатії і шпигунської діяльності, - тих видів закордонної політики, про які не згадується в історичних працях. Під читальними залами на першому поверсі існує інший світ, увійти в який можна тільки завдяки спеціальному ліфта, що приводиться в дію магнітною карткою з секретним кодом.
  
  В цьому підземному світі захована добра третина все ще засекреченої сучасної історії. Тут знаходяться документи Третього Рейху, деякі з яких залишаються секретом навіть зараз, через п'ятдесят років. Тут заховані документи британської розвідки, які не можна бачити простим англійським і американським громадянам. Існують самі різні рівні секретності, нашарування секретів. Після подорожі вниз двері ліфта відкриваються на довгу, широку підземну вулицю, що йде вдалину і слабо освітлену плафонами, що знаходяться на висоті п'ятдесяти футів над головою.
  
  На кожній стороні цієї одягненої в цемент вулиці розташовані високі, товсті броньовані двері, схожі на банківські. Деякі з цих важких сталевих дверей відкриті. Невеликі квадрати яскравого світла вириваються на вулицю з входів в підвали. Тут розташовані приблизно двадцять величезних печер, площею акр кожна. Все це схоже на сцену з фантастичного фільму.
  
  Всередині, проходи між стелажами йдуть у темряву на сотні футів. Ряди полиць доходять до самої стелі, що становить висоту двоповерхового будинку. Навколо снують працівники архіву з гігантськими сходами на колесах, які вони використовують для того, щоб дістати який-небудь документ.
  
  На виході з ліфта підвал номер шість з лівої сторони належить Національному Архіву. За дверима, що ведуть у зал найвищої секретності, розташовано кілька простих столів і кілька рядів шаф з висувними ящиками. Лише деякі з усього штату Національного Архіву можуть працювати тут. Інші співробітники - вийшли в тираж шпигуни і офіцери запасу одного з відділів військової розвідки під час свого щорічного обходу. Вони дивляться старі секретні документи, сторінка за сторінкою, визначаючи матеріали, які можна передати персоналу Архіву і перенести їх нагору, до відкритого для публіки частину сховища. Процес цей повільний і ці люди трохи запізнюються зі своєю роботою. "Приблизно на півстоліття, якщо бути точним," - каже наш супроводжуючий, - "вони зараз підійшли до початку Другої світової війни."
  
  Але навіть після того, як з документів знято таємність, їх потрібно забезпечити індексацією, а це також вимагає часу. У 1981 році після приходу до влади Рональда Рейгана бюджет Національного Архіву США був грунтовно урізаний під приводом економічних інтересів, хоча ходять чутки, що це було зроблено в інтересах збереження державних секретів. Знайти папку з розсекреченими документами без індексу - все одно, що шукати голку в копиці сіна. Архів є прекрасним місцем, в якому можна поховати будь-скандал.
  
  Персонал Архіву не має права заходити в інші розташовані на підземної вулиці підвали, які є власністю інших державних установ: Державного Департаменту, військово-морської розвідки, армії і так далі. За підвалом номер шість знаходиться перегороджує вулицю стіна з замкнутими воротами. Щоб пройти в ці ворота необхідно щось більше, ніж просто вищий допуск секретності.
  
  Вищий допуск секретності годиться тільки для доступу до американських документів. Необхідно мати "космічний" допуск для знайомства з секретами країн НАТО і знати кодове слово для входу в кожен секретний відсік. Існує особливий відсік для допоміжних розвідслужб, свій відсік - для електронного шпигунства, свій - для криптографії і так далі. Для кожного відсіку є своя комбінація кодових слів, відома тільки присвяченим.
  
  Необхідно також отримати спеціальний доступ "Кью" від Комісії з атомної енергії. Багато делікатних документів було навмисно помилково складено в підвалі номер два в особливому відсіку для документів, пов'язаних з підготовкою до ядерної війни. Приховування документів у підвалі, що належить іншому відомству - це ні що інше, як спроба надати їх забуттю. Папки з документацією можуть пролежати в цій підземній могилі до Страшного Суду, на чому і будується розрахунок.
  
  Чому ж документи просто не знищать? Пустити їх під ніж - не завжди найкращий варіант. Кожна копія документа вищої секретності реєструється в спеціальному каталозі. Для знищення документа потрібно заповнити особливу форму "на знищення документа" і відповісти на багато важких питань працівників Архіву. Навіть якщо якесь відомство отримає дозвіл на знищення якої-небудь папки з документами, воно не може бути впевнене в тому, що будуть знищені всі копії, коли-небудь витребувані іншими відомствами. Просити інше відомство повернути папку з документами - це гарантія того, що хтось прочитає їх і зробить з них копію. Набагато простіше втратити їх в одному з підвалів, навмисно вклавши не в ту папку. Таке трапляється постійно.
  
  Запис може зникнути з офіційних документів, але все ще зберігатися у пам'яті установи". Так, вийшли у відставку офіцери розвідки пам'ятають місце, де поховані купи справ, серед яких є цілком актуальні. Кілька років тому розгорівся великий скандал, коли французька розвідка звинуватила Держдепартамент Сполучених Штатів в захисті Клауса Барб'є, сумно відомого нацистського військового злочинця. Держдепартамент почав було використовувати свої звичайні відмовки, але, коли французи пред'явили документ, в якому були вказані номери папок з справою Барб'є, Держдепартамент заявив, що не може знайти справи і нічого про Барб'є не знає.
  
  Чоловік, який повідомив нам цю інформацію, зазначив, що Держдепартамент приховує значну частину своєї секретної листування з підвалі, призначеному для армійської документації. Саме там він знайшов "загублені" папки з справою Барб'є і повідомив про це нам. Ми відразу ж зв'язалися з нашими колишніми колегами з Міністерства юстиції. Держдепартамент був незадоволений таким поворотом справи і звинуватив армійську розвідку в приховуванні Барб'є.
  
  Наш чоловік, який працював в армійській розвідці, був, у свою чергу, цим незадоволений. Він знав, що саме відділ розвідки Держдепартаменту відповідальний за приховування таких нацистів як Барб'є. Цей старий розвідник і його друзі давали нам точну інформацію про те, де саме знаходяться справи Держдепартаменту, розсекречення яких можна вимагати у відповідності з Законом про свободу інформації, - голку в стозі сіна знайти набагато легше, якщо користуватися для цього магнітом.
  
  Схоже, що в Держдепартаменті мало що змінилося за останні п'ятдесят років. Ми розповіли одному з забезпечували нас інформацією людей, про епіграфі вибраному нами до цієї книги. Він засміявся і сказав: "Бейкер дійсно сказав "Чорт з ними, з євреями" чи це йому приписали газетярі?" Хоча у нас відбулася невелика дискусія про те, якими саме були слова Бейкера, слід зазначити, що про це його висловлювання є свідчення двох репортерів з незалежних джерел, присутніх при цьому. І це не в перший раз він дозволяє собі таке. Коли Бейкера приводили до присяги, один з працівників Білого Дому жартівливо зауважив, що всі американські держсекретарі залишають свій пост з ненавистю до ізраїльтян. На це Бейкер відповів: "А що, якщо він з цього починає?" Теж, мабуть, жарт.
  
  "Я не чув про цю історію, - сказав наш чоловік, - це дійсно забавно". Забавность в таких випадках залежить від того, чи є ти об'єктом таких жартів чи ні. Ізраїльтянам було не до сміху. Справа в тому, що Бейкер, принаймні в теорії, повинен був бути абсолютно нейтральним посередником на мирних переговорах між Ізраїлем і палестинськими арабами в 1992 році. Однак, складається враження, що він був трохи упереджений.
  
  Особисті інвестиції Бейкера в акції нафтових компаній настільки значні, що його вплив на політику на Близькому Сході могло йти врозріз з положеннями федерального закону про конфлікт інтересів. У 1990 році президент Буш звернувся до міністра юстиції з конфіденційною проханням зробити виняток із закону для Бейкера. Те, що після відставки Бейкера на переговорах був досягнутий швидкий прогрес, не може бути випадковим збігом.
  
  У 1993 році євреї та араби нарешті опинилися сидять один проти одного за столом переговорів без сторонніх спостерігачів. Вперше за сімдесят років євреї і араби зустрілися на рівні, що дозволяє приймати кардинальні рішення, без "нейтрального" посередництва з боку тієї чи іншої наддержави. До досади багатьох західних дипломатів жителі Близького Сходу виявилися в змозі вирішити свої проблеми без сторонньої допомоги. Можливо, все, що для цього потрібно - це, щоб їх залишили у спокої.
  
  Основною тезою цієї книги є думка про те, що прихована недоброзичливість західних урядів до євреїв була головною перешкодою до миру на Близькому Сході. У книзі розказана ганебна історія расизму, жадібності і зради, настільки огидні, що багатьом західним читачам це здасться неймовірним. Але, з іншого боку, представлені нами матеріали, надзвичайно важко ігнорувати.
  
  У книзі представлена точка зору неєвреїв, більшість з яких є відставними офіцерами розвідки. Ці "старі шпигуни" у свій час, плели інтриги проти Ізраїлю і сионистскго руху, який займався відтворенням єврейського національного вогнища. Більша частина із сотень опитаних офіцерів розвідки була підготовлена таким чином, що ставилася до євреїв і, отже, до Ізраїлю як до ворожих об'єктів.
  
  Зрозуміло, багато з них заперечували свою ворожість в минулому по відношенню до євреїв і були керовані бажанням, принаймні, частина їх, якось компенсувати заподіяну шкоду. Секретна інформація, представлена ними і публікується вперше, значно більше шкодить лідерам західних країн, які претендували на те, щоб вважатися друзями і союзниками Ізраїлю, ніж самим цим людям.
  
  Професійні розвідники, чиї повідомлення вперше наведені в цій книзі, служили як у цивільній, так і військовій сферах розвідок, широко раскинувших свої щупальця по обох фронтах "холодної війни". Вони належали до секретним службам майже всіх західних країн і кілька з них - до розвідкам колишнього радянського блоку. Багато з них нині на пенсії, інші працюють університетськими професорами, адвокатами та бізнесменами.
  
  Запам'яталися деякі з них: бізнесмен середніх років, який розплакався, коли він розповідав про свою колишню роботу професійного вбивці, дочка одного з вищих керівників ЦРУ, бажала знати, чому її батько покінчив з собою, і літній єврей, який добре знав, що зробили Ізраїлеві західні розвідки, але просив нас не писати про це в ім'я майбутніх відносин між ізраїльською розвідкою та її західними колегами.
  
  Найчастіше приховують правду з міркувань національної безпеки. Хоча дуже часто брехня вимовляється в ім'я майбутнього переобрання політиків. Є багато державних секретів такого гатунку, які політики хотіли б приховати від своїх виборців. Що стосується Близького Сходу, то американський уряд не хоче, щоб його громадяни про існування подвійного стандарту по відношенню до євреїв і що вводили в оману протягом півстоліття. Однак існує група населення, яку політики не в змозі водити за ніс, принаймні, протягом довгого часу. Це люди, які працюють на розвідку.
  
  Вони не найманці, які керуються корисливими інтересами. Чоловіки і жінки, які працюють у розвідці, здебільшого благородні чесні люди. Вони вірять в конституційно обраний уряд, свободу слова і права людини, які, як кажуть, є вищою цінністю для їх політичних керівників. Більшість з них тепер розуміють, що нічого чесного і благородного не було в їх ролі в таємній війні проти євреїв.
  
  Маленька гумова печатка з написом "Цілком таємно" є одночасно і разючим мечем, і міцним щитом. Під час війни дотримання секретності може стати наріжним каменем перемоги. Секретність в мирний час занадто часто служить лише приводом. Лікарі свої помилки можуть поховати, а політики - під покровом державної таємниці ховають у підвали розвідки. Колишні розвідники, які представили інформацію для цієї книги, згодні з тим, що існують секрети, які не повинні ховатися. Прийоми політиків захищають їх власні, а не державні інтереси. Керівництво, безсоромно лгущее своїм власним громадянам, чинить злочин проти демократії. Кращим способом обману є приховування інформації від широкого доступу, у тому числі політичних промахів, шляхом безпідставного засекречування.
  
  Не слід думати, що видання підтримувалося або схвалювалося ізраїльським урядом, деякі члени якого в приватній бесіді висловлювали своє небажання, щоб вона взагалі була написана. Хоча важко повірити, що те, що ми збираємося розповісти, може зробити відносини між ізраїльською і західної розвідками гірше, ніж вони є.
  
  Ця книга - не обвинувальний акт проти чоловіків і жінок з розвідувальних служб, які були простими солдатами в таємних війнах генералів проти євреїв. Ця книга - розповідь про ганебні дії різних політиків, які приховували це десятиліттями від своїх власних співгромадян. Більшість з нас навіть і не знають про те, що наші власні західні уряду розв'язали таємну війну проти євреїв. Якщо праві відставні розвідники, а ми думаємо, що вони мають рацію, навіть ізраїльський уряд не знає всього, що робилося і продовжує робитися проти його країни.
  
  У широкому сенсі, ця книга - більше, ніж історія зради по відношенню до одного народу. Ізраїль є яскравим прикладом поганого прикладу. Багато груп людей стали жертвами нечесної гри в міжнародному масштабі, проте, лише деякі постраждали в тій же мірі, що і євреї. Ми могли б, наприклад, написати про співучасть західних урядів у геноциді в Східному Тиморі, католицьке населення якого було винищено мусульманами в ім'я прибутків західних нафтових монополій. З приводу цієї таємної війни в пресі панує змова мовчання. Але те ж саме відбувалося і під час Катастрофи! Взагалі, Східний Тимор має багато спільного з Ізраїлем. Просто злочини проти євреїв ні для кого вже не новина, у всякому разі, не головна новина, а злочину мусульман проти національних і релігійних меншин - майже ніколи не потрапляють в газети.
  
  Результати такої зневаги з боку засобів масової інформації і громадських інститутів можуть бути вкрай важкими. Неважливо, чи йдеться про скандали, пов'язані з позиками і заощадженнями, або про гонку озброєнь, або про дії розвідок проти Ізраїлю. Факт, що наші політики довели до мистецтва здатність створювати "димову завісу" секретності. Ми просто не знаємо, що наказують робити працівникам державних служб, тому що їх політичні керівники приховують правду про їх діяльність. Іноді, хоча ми в цьому собі і не зізнаємося, ми обираємо шахраїв у вищі органи влади. Безчесні політикани разом з розвідувальними службами являють собою дуже небезпечну комбінацію.
  
  У розділі "Епоха жадібності" простежується перехід від сліпого фанатизму до витонченим формам політичної інтриги з використанням державних розвідслужб в ім'я інтересів корпорацій, особливо нафтових гігантів. Це призвело до надання секретної допомоги арабам під час війни з Ізраїлем.
  
  З часу саботажу політики, що проводиться Центральним розвідувальним управлінням за президентства Джиммі Картера, і за дванадцять довгих років правління президентів Рональда Рейгана і Джорджа Буша, таємне зрада інтересів Ізраїлю стало основоположним для людей, які отримували від арабів колосальні прибутки. Наші джерела інформації повідомили, що адміністрація Рейгана зробила Ізраїль козлом відпущення під час скандалу "Іран-Контрас", при тому, що саме Білий Дім купував зброю у терористів ООП і здійснював прослуховування телефонних розмов американських євреїв.
  
  Написано багато книг про шпигунську діяльність Ізраїлю, в більшості з них освітлюваного з самої негативної сторони. Євреїв прийнято зображати параноїдальними типами ермолках - нетерпимими, невдячними і недовірливими. Чому, наприклад, Ізраїль завербував Джонатана Полларда для шпигунської діяльності проти Сполучених Штатів? Хіба вони не знають, що американці на їхньому боці? Прості американці можуть так думати, але їх уряд коливається між повною байдужістю і прихованою ворожістю. Ця ворожість ясно себе проявила за десятиліття таємної діяльності розвідслужб.
  
  Хоча держсекретар Бейкер, ймовірно, пожартував, сказавши: "Чорт з ними, з євреями," деякі люди розуміють, що він просто резюмував політику Держдепартаменту по відношенню до Ізраїлю за останні сімдесят п'ять років. Якщо вірити старим розвідникам, то політика США в цьому питанні була ще м'якою порівняно з політикою Британії, Франції, Японії, Радянського Союзу і Німеччини. Фактично, всі великі держави розглядали євреїв як розмінну монету або перешкода на шляху до забезпечення припливу арабської нафти.
  
  Ця книга є історією шпигунства Заходу проти Ізраїлю. Тут показана інша сторона монети. Розвідники бачать світ зовсім не так, як ми. Хоча не хочеться в цьому зізнаватися, ймовірно, їх погляд відображає світ таким, як він є, або, принаймні, був у цьому столітті.
  
  
  ЕПОХА ФАНАТИЗМУ 1920-1947
  
  
  
  За більш, ніж двадцять століть, єврейський народ більше, ніж який-небудь інший був переслідуваний, викорінюємо і знищуємо. Вірно, що багато інші етнічні та релігійні групи тяжко страждали від рук тиранів, однак є істотна відмінність.
  
  Багато африканців було вбито в епоху рабства, проте це не було навмисним знищенням чорної раси. Ще більш високий відсоток вірмен загинув під час турецького геноциду перед Першою світовою війною, однак головною метою його була депортація, а не генетичне викорінення. Сталін, Мао, Пол Пот і Сухарто знищили мільйони своїх громадян, проте мотиви злочинів були політичні, а не расистські.
  
  У кожному з цих випадків геноцид мав приховану мету - захоплення території, привласнення майна, розширення політичного впливу чи досягнення якої-небудь ідеологічної мети. На противагу цьому геноцид єврейського народу не був спрямований до певної мети. Він сам по собі був такою метою! Саме це робить Катастрофу, вчинену нацистами, унікальним явищем у світовій історії.
  
  Найбільш частим поясненням ненависті до євреїв з боку деяких християн і мусульман є відмова визнати Ісуса Христа і гоніння на їх власну віру. Проте більшість євреїв у нацистській Німеччині були або невіруючими, або прийняли християнство кілька поколінь тому. Люди, які в житті ні разу не переступали порогу синагоги і зовні нічим не відрізнялися від арійського оточення, виявилися кинутими в товарні вагони і відправленими в табори смерті. У цьому випадку релігійні забобони ніяк не можуть служити поясненням того, що сталося.
  
  У сьогоднішньому Ізраїлі 75% населення - світські люди, що не позбавляє їх від ненависті з боку представників інших релігій. За іронією долі сам Ісус був євреєм рабином, виконували всі приписи релігії, а Мухаммед поважав єврейські релігійні традиції. Коран визнає як християнських, так і єврейських пророків, а іудео-християнська традиція вважається філософським фундаментом усієї Західної цивілізації.
  
  Унікальними серед всіх ранніх культур стародавності робить євреїв те, що грамотність була обов'язковою для найширших верств населення.
  
  Єврейські кочівники користувалися писемністю для того, щоб поширити життєво важливі знання серед усіх споріднених племен. Наприклад, використання однієї і тієї ж дерев'яного посуду для молока і м'яса було невдалою ідеєю, оскільки в жаркому пустельному кліматі їх батьківщини таке поєднання способстовало розмноженню хвороботворних бактерій. Цей факт поклав початок традиції кашрута - першого в світі письмового настанови по правильному харчуванню, викладеного в Торі, єврейської Біблії.
  
  Писемність також допомогла євреям створити і розвинути почуття спільності їх історії і долі. На стародавньому Близькому Сході існувало тринадцять різних версій легенди про Потоп, лише єврейський варіант якої став частиною західної цивілізації. Багато з ранньої єврейської традиції записанов в перших п'яти книгах єврейської Біблії. Без сумніву, це предки євреїв написали всеосяжну історію своєї країни. Уміння читати визнавалося євреями настільки важливим, що отримало силу релігійного закону. Ще за століття до народження Христа в кожній єврейській селі був учитель, який навчав молодь читання священних текстів.
  
  Таким чином, на вісімнадцять століть раніше решти світу у євреїв виникло обов'язкове загальне освіту. Це давнє релігійне розпорядження про вивчення писемності було секретом успіху євреїв і предметом постійної заздрості. Протягом наступних двох тисячоліть євреї були єдиними письменними кочівниками на Землі.
  
  Освіта була однією з основних причин, по яких християни ненавиділи євреїв, а ранні мусульмани їх поважали. У чисто соціальному сенсі євреї завжди вигравали в порівнянні. Наприклад, єврейський хлібороб завжди виробляв більше продукції, ніж його сусід-християнин, просто тому що писемність давала йому знання про рослинних циклах, часу внесення добрив і збору врожаю. Рішення ранніми християнами цієї проблеми полягала в заборону євреям займатися сільським господарством та примусового їх переселення в міста.
  
  Мусульмани вели себе по-іншому. Мухаммед настільки захоплювався євреями, що навіть хотів зробити Єрусалим центром своєї релігії. Він визнавав як єврейських, так і християнських пророків і додав до обов'язкового вивчення Корану вивчення писемності.
  
  Ті часи, коли християнство переживало Темні століття, припадали на Золотий вік мусульманської релігії. Самі слова "алгебра", "журнал" і "медицина" пішли від арабських вчених, які працювали в тісній співпраці з єврейськими вченими, особливо в Іспанії. Щоправда, існували забобони і дискримінація по відношенню до євреїв, предписывавшая їм носити певний одяг, а іноді і більш серйозно їх ущемлявшая. Проте в цілому, мусульманський світ терпимо ставився до своїх єврейських сусідів.
  
  Іудео-мусульманське співробітництво було зруйновано в результаті Хрестових походів. У відповідь на експансію з Заходу арабські лідери видозмінили полупацифистскую мусульманську релігію і до вісімнадцятому столітті вона перетворилася на військовий кодекс, який наказував підкорення всього немусульманського і дискримінацію євреїв. Епоха терпимості і поваги до утворення минула. Почалися Темні століття мусульманства. Інтерпретація релігія в руслі суворості і войовничості стала інструментом об'єднання і підпорядкування.
  
  Мусульманська традиція була штучно звернена назад, до дев'ятого століття. Мусульманство стало інструментом війни, ненависті, ксенофобії і, найголовніше, невігластва. Під час Темних віків християнства арабські університети були предметом світової гордості, сьогодні ж вимоги до освіти для народу звелися до мінімуму. Майже половина населення Саудівської Аравії, Сирії, Іраку та Ірану не може навіть читати Коран. Причина такого богохульства, як ми вважаємо, політична - занадто розвинена освіта може представити загрозу династичної влади.
  
  Для порівняння скажемо, що рівень грамотності в Ізраїлі, як серед арабів, так і серед євреїв становить 92 відсотки. Репатріація євреїв в Ізраїль була і є постійною загрозою для відсталих арабських режимів, в яких розкішне життя ведуть лише диктатор і його наближені. Серед інших гріхів євреїв, які прибували в Палестину в перші десятиліття нинішнього століття, можна відзначити їх прагнення створити університети, відкриті для найширших верств населення. А освічене суспільство палестинських арабів може негативно вплинути на населення сусідніх арабських країн, поширивши серед нього заразу освіти, ідей демократії і прав людини, що піддасть небезпеці феодальні монархії.
  
  Такі речі як освіта, демократія і права людини - це, без сумніву, прокляття для диктатора. Тому той, хто протистояв єврейським планами заселення Палестини, був природним союзником арабського правлячого класу. Ближній Схід був благодатним грунтом для ненависті. Перша третина хх століття є початком Епохи фанатизму і одночасно занепаду британського впливу в арабському світі.
  
  Початок цієї книги присвячено розвитку тези про те, що фанатизм сам по собі, навіть більше, ніж економічні міркування чи геополітична стратегія, був головним мотивом ранніх таємних операцій проти євреїв. Цей період, що простягнувся з кінця Першої світової війни до кінця Другої світової війни, характеризується впливом на Близькому Сході трьох зловісних фігур: британського шпигуна Джека Філбі, його арабського протеже Ібн Сауда, і Аллена Даллеса, американського шпигуна і адвоката з Уолл-стріт, що спеціалізувався в області міжнародного фінансування.
  
  Джек Філбі і Ібн Сауд зрадили інтереси Британської імперії і зробили американські нафтові корпорації господарями у близькосхідному регіоні. Людиною, який допомагав їм у цьому, був Аллен Даллес, пмериканский шпигун, подружившийся з Філбі, коли він координував дії американської розвідки на Близькому Сході в першій половині 20-х років.
  
  Ці троє людей заклали основи сучасного Близького Сходу. Вони були творцями нафтового "зброї", ініціаторами воєн і маніпуляторами історії. Важливо відзначити, що політичні і філософські симпатії Філбі і Ібн Сауда належали нацистської Німеччини, в той час як основні доходи Даллеса виходили з того ж джерела.
  
  Об'єднані ненавистю до євреїв, вони вели запеклу антисионистскую кампанію, а після 1948 року - проти держави Ізраїль. Вони вели таємну війну, саботуючи мирні конференції, створюючи терористичні групи і зраджуючи всіх, хто стояв на їх шляху.
  
  Джек Філбі був довіреною особою Ібн Сауда в його таємну війну за запобігання сіоністської імміграції в Палестину напередодні Другої світової війни. Він успішно зіштовхував німецькі, британські та американські інтереси в цьому регіоні. Він винайшов нафтове "зброю" як інструмент зовнішньої політики і змусив президентів і прем'єр-міністрів схилитися перед його волею. Він розробив для арабів наступний ультиматум: "Немає євреїв у Палестині, чи немає нафти для Заходу!"
  
  Аллен Даллес шантажував Захід загрозою зриву нафтових поставок в самий критичний момент Другої світової війни. Обіцяючи на словах розділ Палестини на арабську та єврейську держави, Захід, особливо Британія, всіляко гальмував відтворення єврейського національного вогнища. Сюди входили і обмеження імміграції, і перегляд прийнятих рішень, і нескінченні комісії з вивчення майбутнього статусу Палестини. У самий критичний момент єврейської історії Джек Філбі тримав ключі від Палестини в своїх руках. І ворота Палестини були закриті для 6 мільйонів євреїв, полеглих жертвою нацистів.
  
  Після Катастрофи Філбі переписав історію, щоб виставити себе і Ібн Сауда у вигідному світлі. Західні спецслужби підхопили цю фальшивку, щоб громадськість не дізналася про те, що її власні уряди були співучасниками геноциду. Нафтовий шантаж Філбі і Даллеса допоміг їм схилити чашу терезів на свою користь, і єдиний можливий шлях для переслідуваних євреїв Європи - шлях до Палестини - був закритий.
  
  Занадто просто було б звинуватити двох фанатиків у наслідках Катастрофи. Багато серед англійського і американського істеблішменту зіграли в цьому свою роль. Однак саме Філбі і Даллес були домінантними фігурами на ранніх етапах таємної війни проти євреїв.
  
  
  
  
  1
  
  
  
  У Декларації Бальфура від 1917 року містилася обіцянка того, що Палестина стане національним осередком для євреїв. Згідно з нашими джерелами з Міністерства закордонних справ, єдиною причиною, що спонукала Британію прийняти цю декларацію, були пропагандистські цілі. Справа в тому, що фанатики з британських спецслужб вважали, що американські євреї контролюють більшу частину американської преси і що забезпечення підтримки американських євреїв буде ключовим моментом для схиляння уряду США до відправлення значного військового контингенту в Європу після вступу Сполучених Штатів у Першу світову війну.
  
  Євреї у Палестині жили завжди. У часи Римської імперії, перед тим, як вони розсіялися по всьому Середземноморському басейну, кількість їх в Палестині обчислювалася мільйонами. До дев'ятнадцятого століття євреїв у Палестині залишалося приблизно 50 тисяч, головним чином, у святому місті Єрусалимі. Араби називали їх "мертвими" і ставилися до них жахливо. Євреї, які хотіли помолитися перед Стіною плачу, повинні були входити в Старе Місто через ворота, які використовуються для скидання нечистот. В кінці дев'ятнадцятого століття німецькі євреї змогли переконати кайзера покращити умови, в яких вони жили.
  
  Коли кайзер прибув у Палестину, стан країни викликало його відраза. Стародавні римські акведуки, не ремонтовані палестинськими арабами, прийшли в непридатність і зруйнувалися. При Оттоманської імперії ліси були вирубані. Справжнім экологоческим лихом стали незліченні стада чорних кіз. Протягом двох тисяч років, з часу вигнання євреїв, араби дозволяли чорним козам безперешкодно пастися на всій території Палестини. Кози виїдали траву до коренів, та нічим не утримується верхній родючий шар грунту піддавалася ерозії. Біблійна країна, що тече молоком та медом, перетворилася в курну пустелю.
  
  Коли кайзер прибув у Єрусалим, його зустріла група німецьких євреїв. Він окинув поглядом скелястий ландшафт і, згідно з переказами, здивовано підняв брову і запитав: "Чому немає тіні?" Євреї пояснили йому, що вони не мають права саджати дерева, оскільки земля належить арабам. На що кайзер відповів: "Земля буде належати тому, хто садить дерева".
  
  Ще в дев'ятнадцятому столітті Єврейський Національний фонд придбав у арабів за невідповідно величезну ціну ділянки заболочених земель. Величезні малярійні болота на півночі Ізраїлю були осушені, і відвойована земля засаджена деревами. Багато з піонерів померли від малярії, але посаджені ними дерева допомогли закріпити цю землю за євреями.
  
  На початку 20-х років Філбі і його колег зі спецслужб робили все можливе, щоб запобігти сіоністське імміграцію. Філбі організував антисионистскую пропаганду в Палестині. Справедливості заради слід сказати, що він просто продовжував політику своїх попередників, спрямовану на те, щоб нацькувати арабів на євреїв. Згідно з нашими джерелами, велика Британія була першою країною в новітній час, використала свої спецслужби для організації терористичних актів проти євреїв. Починаючи з 20-х років багато єврейські поселенці віддали свої життя, однак їх героїчний опір зробило ефект, протилежний тому, на який розраховували спецслужби.
  
  До 1922 році Лондон почав проявляти вагання щодо відтворення єврейського національного вогнища, - говорилося про те, що Бальфур не мав на увазі всю Палестину, а тільки її частину, а то й не Палестину взагалі. У 1920-21 роках антисеміти домоглися важливої перемоги над сіоністами, коли, відповідно до першого розділу Палестини, Голанські висоти були передані французької колонії Сирії, а всі терористи, що знаходилися на схід від Йордану, були включені в Трансіорданію.
  
  
  
  
  2
  
  
  
  В історичних працях зародження фашизму описується як найважливіша подія 20-х років нинішнього століття. Однак історики помиляються. Нацисти могли б залишитися невеликий політичною партією, а Німеччина - слабким, беззбройним державою, потребують коштів, якщо б не потужні інвестиції іноземного капіталу. Наші джерела, пов'язані з розвідкою, вважають, що по-справжньому головною подією цього періоду був альянс між американськими нафтовими компаніями і Саудівською Аравією. Саме ця подія стала основоположним умовою для майбутньої війни і Катастрофи, влаштованих нацистами.
  
  В історичних працях навіть не згадується про таємне співробітництво Ібн Сауда, Джека Філбі і Аллена Даллеса. Саме вони були секретним джерелом нафти, капіталів і міжнародного впливу, що діяли тихо та выведшими Гітлера на світову сцену. Ці люди, що постачали паливом нацистську військову машину в 30-х роках, були тими ж самими людьми, які позбавили євреїв останньої надії на втечу в Палестину. Наші джерела стверджують, що ці партнери по нафтовим операціях були запеклими негідниками, що несуть велику частку відповідальності за Катастрофу, але зуміли уникнути суду історії.
  
  Джек Філбі завербував Аллена Даллеса в 20-х роках. Спершу в якості агента впливу на американську політику проти створення єврейського національного осередку, а потім, як свого секретного партнера зі збуту саудівської нафти. З допомогою Даллеса Філбі забезпечив економічне і політичне виживання Ібн Сауда, організувавши партнерство з американськими нафтовими компаніями. Цей альянс діяв на користь нацистської Німеччини, проти британських інтересів. Крім того, Філбі співпрацював з німецькою розвідкою, саботуючи міжнародні зусилля по відтворенню єврейського національного вогнища.
  
  На порозі 20-го століття антисемітизм був популярний у вищому класі американського суспільства, а також серед студентів університетів, яким доведеться дипломатична кар'єра. Роберт Каплан у своїй книзі "Арабісти" описує суспільство, в якому антисемітизм був частиною повсякденного життя, часом навіть на підсвідомому рівні. Тому не буде перебільшенням сказати, що значна кількість чиновників Державного департаменту становили люті антисеміти. Зовсім не було незвичайним вираз "брудні євреї" в офіційних дипломатичних паперах як Сполучених Штатів, так і Великобританії. Американська політика по відношенню до сіонізму, принаймні, серед колег Даллеса виходила з того, що євреї були перешкодою на шляху арабської нафти. Філбі так охарактеризував у 1922 році ключовий фактор на Близькому Сході, визначав майбутню політику Заходу в цьому регіоні: "Суть справи - це нафта".
  
  Після громадянської війни в Іспанії і приходу до влади Франко, це "нейтральне" держава повинна була стати перевалочним пунктом на шляху арабської нафти в Третій рейх. Араби і американці повинні були на цьому збагатитися. Філбі також вів переговори, намагаючись заручитися підтримкою німецької, для того, щоб тримати Британію подалі від Близького Сходу. "Німці знають як поводитися з євреями", - заявляв він.
  
  У перші дні існування Третього Рейху ще не було офіційного плану геноциду - лише начерки антисемітської філософії, знайшли своє вираження в "Майн Кампф". Гітлер мав намір створити в Німеччині такі умови, щоб євреї були змушені емігрувати, залишивши все своє майно. Ейхман грав лише незначну роль у привласненні СС експропрійованих у євреїв скарбів. Він представляв цінність для своїх господарів не пекучим бажанням знищити єврейський народ, а геніальною здатністю влаштувати організований грабіж. Формула була проста: "Чим більше євреїв будуть змушені емігрувати, тим більше грошей "зробить" Ейхман".
  
  Спочатку це була проста задача. Незважаючи на твердження пропаганди про засилля євреїв у країні, їх було в Німеччині всього півмільйона. Проблема зі значним єврейським населенням окупованої Східної Європи ще не виникла. У той час Ейхман займався тільки євреями Німеччини та Австрії.
  
  У 1934 році більша частина євреїв, які мали гроші та вплив, хотіла емігрувати, але лише кілька країн погоджувалися прийняти не більше, ніж жменьку. Для того, щоб ця "курка, яка несе золоті яйця", продовжувала свою роботу, Ейхману було необхідно знайти для євреїв яке-небудь місце, в яке б вони змогли виїхати. Його первісною ідеєю було відправити їх у Палестину. Однак його спроби зробити це зазнали невдачі - найменше араби хотіли приїзду євреїв у Палестину. У 30-ті роки, після більш ніж десятиліття антисіоністської пропаганди, інспірованої і організованою британськими спецслужбами, атмосфера для створення єврейського національного осередку на Близькому Сході була невідповідною.
  
  Раптово, в 1937 році, Джек Філбі після того, як він всіляко опирався будь-яких планів збільшення єврейської імміграції до Палестини, почав інтенсивні переговори з лідером сіоністів Давидом Бен-Гурионом про план необмеженої єврейської імміграції в Велику Палестину під заступництвом Ібн Сауда. Незабаром після цього він пішов ще далі у своїй "допомоги" сіоністам.
  
  У липні того ж року Філбі підтримав британський план розділу Палестини. Філбі навіть виступив із серією статей в газетах на підтримку цього плану, мобілізувавши свої незвичайні пропагандистські здібності. Це призвело до того, що Ібн Сауд публічно засудив позицію, зайняту Філбі.
  
  Насправді ж король і Джек Філбі вели брудну гру. Незважаючи на їх розбіжності з приводу плану розділу Палестини Ібн Сауд послав саме Філбі в Лондон для участі у конференції по Палестині. Здавалося б, дивно, що король надсилає для виконання такої місії людини, чиї погляди так не узгоджуються з його власними. Істинним мотивом місії Філбі був саботаж.
  
  У лютому 1939 року під час таємної зустрічі, на якій були присутні Вайцман, Бен-Гуріон і саудівський представник Фуад Гамза, Філбі запропонував сіоністам можливість єврейської імміграції до Палестини, якщо вони погодяться на те, що країна буде саудівським домініоном. Коли ж "секретна" інформація про цьому плані просочилася в пресу і переговори зірвалися, у всьому був звинувачений Вайцман. Діяльність Філбі кожен раз вела до провалу переговорів, а винуватими в цьому виставлялися сіоністи. В результаті, Філбі вдалося у критичний час протягом п'яти років вести свою гру. Насправді, незважаючи на запевнення Філбі, у Ібн Сауда не було ні найменшого наміру укладати будь-які договори з Вайцманом або з ким-небудь з євреїв взагалі.
  
  В 1943 році Катастрофа вже почалася - знищення євреїв йшло повним ходом. Однак, незважаючи на це, на що відбулася в квітні 1943 року на Бермудах англо-британської конференції, було офіційно заявлено, що нічого не можна зробити. Були "виключені всі плани масового порятунку". Британське Міністерство закордонних справ і Держдепартамент Сполучених Штатів побоювалися того, що Третій Рейх може захотіти зупинити газові камери і випустити з концентраційних таборів сотні тисяч, якщо не мільйони людей, давши можливість уцілілим євреям емігрувати на Захід. Міністерство закордонних справ Британії "конфіденційно" висловив свої побоювання Держдепартаменту з приводу того, що Гітлер може дозволити масовий результат. Якщо вимоги до Німеччини відпустити євреїв "будуть занадто наполегливими, то це може статися насправді".
  
  За секретною доповіддю Бермудської конференції 1943 року стояв той факт, що жодна з країн-союзниць не хотіла пустити до себе емігрантів-євреїв. Був укладений мовчазний консенсус, що краще дати Гітлеру самому впоратися з євреями, ніж організувати їх масову евакуацію в Сполучені Штати, Англію чи Канаду. Коротше кажучи, євреї стали військовими витратами. Тільки після війни підтвердилося, що рятувальна операція з визволення людей з концентраційних таборів була цілком можлива. Маршал Королівських військово-повітряних сил сер Артур Харріс заявив згодом, що план порятунку "був цілком здійснимо, однак я не отримав наказ його виконати".
  
  Не було ніяких громадських кампаній під гаслами порятунку євреїв, тому що західні лідери навмисно приховували правду про Катастрофу від своїх власних громадян. Згідно з матеріалами спецслужб країн-союзниць, відомості про кількість убитих євреїв були повністю засекречені ще з вересня 1941 року.
  
  Якщо в Лондоні і Вашингтоні до долі євреїв ставилися з цинізмом та лицемірством, то по відношенню до арабів вели себе вкрай запобігливо. Особисто президент Рузвельт з симпатією ставився до перспективи поселення євреїв у Палестині, але переконати в цьому арабів було дуже складно. На Президента чинився тиск з обох сторін з метою змусити його взяти участь у вирішенні долі Палестини, але він повинен був одночасно зберігати неупередженість і намагатися не образити саудівського короля, довірився американським нафтовим компаніям.
  
  Кілька колишніх розвідників, які дали нам інтерв'ю, вважають, що Філбі і Ібн-Сауд заздалегідь спланували витік інформації для саботажу переговорів. Операція Джека мала повний успіх також і з точки зору Берліна. Нацисти розгорнули пропагандистську кампанію на Близькому Сході, метою якої було довести, що війна ведеться за підбурювання євреїв, які бажають створити собі держава за рахунок арабів. Результатом акції Філбі стала сильна негативна реакція проти Британії та євреїв в арабському світі.
  
  
  
  
  3
  
  
  
  Кілька найбільших німецьких компаній, таких як "В. Р. Фарбен" володіли пакетами акцій в американських нафтових компаніях. Згодом "Фарбен" придбала сумну популярність, як власник патенту на отруйний газ, використаний в Аушвіці для вбивства тисяч євреїв. Один з братів Даллес - Фостер, був директором "В. Р. Фарбен". Його брат Аллен стояв на чолі ради директорів найбільшого німецького банку.
  
  Брати Даллес були одними з тих, хто переконав американських бізнесменів порушити постанову американського уряду про інвестиції в Німеччині. Це почалося ще з часів Версальського договору, в якому вони зіграли не останню роль. Після закінчення Першої світової війни уряд переможеної Німеччини обіцяв виплатити військові репарації союзникам в золоті, однак у Німеччини не було золота. Німецький уряд був змушений брати позику в золоті у клієнтів юридичної компанії "Саллівен і Кромвель" в Сполучених Штатах. Саме з цією фірмою брати Даллес співпрацювали як консультанти з міжнародних фінансових питань. Майже 70 відсотків усіх грошей, що надійшли в Німеччину протягом 30-х років, виходили від інвеститорів в Сполучених Штатах, більшість яких були клієнтами "Саллівен і Кромвель".
  
  Деякі з найбільших американських фінансових магнатів, таких як Морган, здійснювали значні інвестиції у Німеччині після Першої світової війни. За своє золото американські клієнти отримали боргові зобов'язання та векселі, підкріплені акціями швейцарських холдингових компаній, які володіють контрольними пакетами акцій німецьких банків. Ці банки, у свою чергу, володіли акціями найбільших німецьких корпорацій, яким належали цінні промислові патенти в світі. Коли ж курс марки стабілізувався, і німецька економіка в 30-х роках почала швидко розвиватися, прибутку від американських інвестицій були колосальними.
  
  Брати Даллес теж отримували таємні прибутку від своїх нацистських друзів. Вони просто переписали свої компанії в Німеччині на підставних осіб, і прибутки їх постійно зростали в міру ремілітаризації Німеччини.
  
  Спочатку основний виграш припав на долю британських інвеститорів в Німеччині. Хоча спочатку вони не підтримали нацистів, потім - на початку 30-х років, компенсували це з лишком. Франція і Англія, незважаючи на те, що особисто Гітлера вони зневажали, змагалися між собою за право фінансувати його промислову базу. Згодом на цьому терені їх потіснили клієнти братів Даллес. Всі фінансові операції проводилися через швейцарські банки, а швейцарські банківські закони оберігали клієнтів Даллесов від пильного ока американського Департаменту юстиції з його суворими законами, спрямованими проти монополій, трестів і картелів. Надання допомоги нацистським картелям в занятті домінуючого положення в світовій торгівлі, крім своєї незаконність ще й суперечило зовнішньої політики Сполучених Штатів. Хоча США у 1939 році ще не перебували у стані війни з Німеччиною, "нейтральні" американські бізнесмени, які були чинні на користь Третього Рейху, виглядали дуже несимпатично.
  
  Стрімким чином, за два роки, клієнти братів Даллес знайшли можливість отримання прибутків по обидві сторони риси, розділила світ під час війни. Між вереснем 1939 і груднем 1941 року американські інвеститори створили транснаціональні холдингові компанії, що отримували прибутки по обидва боки бар'єру. До того, як Сполучені Штати офіційно залишалися нейтральною країною, така діяльність могла вважатися залишається в рамках закону. Джон Фостер Даллес залишався на чолі "В. Р. Фарбен", а його брат Аллен - в раді директорів "Шрлдер Банк", у якому складався і представник СС.
  
  Коли Британія оголосила війну в 1939 році, американські бізнесмени кинулися в Німеччину, щоб встигнути заповнити наявний інвестиційний вакуум. Генрі Форд надіслав копії своїх антисемітських брошур Гітлеру, який вручав їх своїм гостям в Берхтесгадені. Інші компанії, такі як "Дженерал Моторс" і "Дюпон", що мали давні зв'язки з Третім Рейхом, теж запропонували свої послуги.
  
  Найбільшим комерційним банком Швеції під час Другої світової війни керувала родина Валленберг. За твердженням голландських авторів Джерарда Аальдерса і Зіз Вайбс, цей банк "допомагав нацистської Німеччини розміщувати золото і коштовності, зняті з убитих євреїв". Крім того, "брати Валленберг виступали в якості підставних осіб для маскування закордонних дочірніх фірм від німецьких компаній, пов'язаних з гітлерівським режимом". Ці автори простежили за рахунками, які Валленберги допомогли відкрити в якості прикриття дочірніх компаній "Бош", "В. Р. Фарбен", Круппа і інших німецьких корпорацій, створених, щоб уникнути конфіскації активів урядами країн-союзниць". Вони пишуть, що згідно з секретною угодою німецькі корпорації мали по закінченні війни право викупу своїх компаній.
  
  Правда, не всі члени сім'ї Валленберг були такими, принаймні один з них, Рауль, був антифашистом, порвав зі своєю сім'єю і брав участь у порятунку частини євреїв Угорщини. Інші родичі були банкірами, які співпрацювали до того ж з британською розвідкою і допомагали англійською промисловцям відмивати гроші.
  
  В той час, як англійці були змушені використовувати третю сторону, наприклад, Валленбергів, для продовження торгівлі з Німеччиною, Сполучені Штати залишалися нейтральною державою. У 1940 році, під час "дивної війни" британська розвідка з сумом спостерігала, як американські конкуренти проникають на ринки країн "осі". Американська нафта текла в Німеччину, Іспанію та Італію, а німецькі марки і захоплене золото осідали в швейцарських банках. Все йшло добре, поки Сполучені Штати не вступили у війну в 1941 році. Після цього співпраця з німецькими компаніями стало незаконним, але це не зупинило американські корпорації.
  
  Так, сенатської комісії з національної оборони, очолюваної сенатором Гаррі Труменом, стало відомо про поновлення договору про співпрацю компанії "Стандард Ойл", контрольний пакет акцій якої належав Рокфеллерові, з "В. Р. Фарбен". Це означало, що компанія Рокфеллера збирається співпрацювати з нацистами, незважаючи на те, що уряд її власної країни оголосив війну Німеччині. Трумен вимагав додаткового розслідування, але справа, однак, нез'ясовним чином швидко затихло.
  
  Причина цього була одна - шантаж. До відома американського уряду було доведено, що поставки нафти можуть припинитися, і у нього не залишилося іншого виходу, крім як змиритися з існуючим станом речей. Один з високопоставлених службовців "Стандард Ойл" за зраду батьківщині був оштрафований на 1000 доларів, що становило чверть його тижневої зарплати. Тим справа й скінчилося.
  
  Компанія "Тексако", як і кілька інших американських нафтових компаній, продавала нафту країнам "осі" через третіх осіб. "Прибутку важливіше політики і неважливо, чи йде війна чи ні".
  
  Коли Британія обурилася було зв'язками американських нафтових компаній з "В. Р. Фарбен", брати Даллес настільки ж успішно застосували нафтовий шантаж проти Лондона, як раніше - проти Вашингтона. Англійці були змушені притримати мову.
  
  Втім, не Британії звинувачувати американців - у них був власний скандал, пов'язаний з "В. Р. Фарбен". "Імперіал Кемікал Індастріз" (ІКД) була партнером "Фарбен" по кільком великим операціям. Сам Аллен Даллес звів ІКИ і "Фарбен" в один хімічний картель. Головною особою в контрольованому нацистами "Шрлдер Банку" був барон Бруно Шрлдер, чия штаб-квартира перебувала в Лондоні. Британські банки в Парижі під час окупації виявляли високу ділову активність. Аналогічно, Банк Англії продовжував співпрацю з керованим нацистами Банком за міжнародними розрахунками, що перебуває у Швейцарії.
  
  Згідно з нашими джерелами по обидва боки Атлантики, Філбі енергійно радив Ібн Сауда встановити контакти з нацистською Німеччиною ще в передвоєнні місяці. Цей зв'язок була взаємовигідною. За даними американської розвідки "нацисти визнавали, що допомога короля Ібн Сауда у відновленні боротьби проти англійців і євреїв у Палестині була виключно корисною". Німці запропонували створити в Палестині новий уряд під контролем давнього друга Філбі, Головного єрусалимського муфтія. За цим планом "євреї, які оселилися в Палестині після Першої світової війни, не будуть мати права залишатися там".
  
  В січні 1939 року Саудівська Аравія встановила дипломатичні відносини з Третім Рейхом, і Ібн Сауд зізнався німцям в тому, що в глибині душі він "ненавидить англійців". У наступні місяці він заключив з Німеччиною договір на постачання зброї і підписав договір про дружбу і торгівлю з Японією. Філбі міг бути задоволений, особливо тим, що Ібн Сауд приховав від англійців і американців свої контакти з країнами "осі".
  
  Головним ланкою у зв'язку Саудівської Аравії з Третім Рейхом була їх обопільна ненависть до євреїв. Нацисти навіть обіцяли забезпечити Ібн Сауда аружием, амуніцією і військовими заводами, а за деякими даними, давали йому хабара протягом Другої світової війни.
  
  У короля було багато причин для військових угод з Берліном, основним з яких було "збільшення припливу зброї, яким Ібн Сауд таємно постачав арабів в Палестині, щоб протидіяти єврейської імміграції". Хоча згодом він заявляв, що був шокований нацистським "остаточним вирішенням єврейського питання", насправді він був нетерпимий до євреїв навіть за арабським стандартам. Євреї були "расою, проклятої Аллахом і приреченого на знищення і вічне прокляття". Ібн Сауд не хотів, щоб навіть один єврей іммігрував в Палестину. Президент Рузвельт зрозумів це згодом, але занадто пізно.
  
  В лютому 1945 року, незадовго до своєї смерті, президент Рузвельт особисто зустрівся з Ібн Саудом. Він намагався заручитися у короля його підтримкою плану сіоністів, але отримав тверду відмову. Замість цього Ібн Сауд запропонував віддати "їм та їхнім нащадкам землі і будинки німців, які їх гнобили", або щоб країни-союзниці взяли євреїв у себе.
  
  Непохитне протидія короля єврейської імміграції вразило Рузвельта, який симпатизував планом сіоністів. Проте жодна із західних країн не була готова прийняти більше, ніж жменьку уцілілих в Катастрофі євреїв. За деякими свідченнями, гасло політики Канади у цьому питанні був: "Нікого - це занадто багато!" Король, мабуть, був про це обізнаний і нагадав Рузвельту, що Палестина "вже прийняла свою долю біженців з Європи".
  
  Раптово симпатія президента до євреїв була похитнута. Він сказав Ібн Сауда, що "не має наміру робити ніяких кроків, ворожих арабського народу, і не буде допомагати євреям в збиток арабам". Нової рузвельтівську політикою був нейтралітет, однак нейтралітет на користь арабів. Це був неприємний урок для страждає від хвороби президента. Вибір був абсолютно ясний - Сполучені Штати могли допомогти євреям створити свій будинок в Палестині, або вони могли отримати саудівську нафту в якості гаранта їх післявоєнного домінування в світі. Рузвельту здавалося, що реалізувати обидва варіанти неможливо. Він вибрав нафту.
  
  
  
  
  4
  
  
  
  В історичних працях часто замовчується той факт, що люди, які організували Катастрофу, в більшості своїй не були піддані покаранню за військові злочини. Більше того, левова частка багатств нацистів безслідно зникла незадовго до кінця війни (зникнення скарбів Рейхсбанку увійшло в Книгу рекордів Гіннеса, як найбільша в історії нерозкритий пограбування банку, щоб через десятиліття знову опинитися в руках людей, які фінансували свого часу Гітлера. Клієнти Аллена Даллеса не зазнали поразки, вони лише випробували тимчасові незручності. Все це відбулося завдяки втручанню братів Даллес і їхні протеже Джеймса Энглтона.
  
  Энглтон був всього лише офіцером низького рангу в Управлінні Стратегічних служб, які служили в Італії. Він офіційно вважався героєм, оскільки зміг налагодити роботу італійської розвідки, прибрати комуністів з італійського уряду і забезпечити перемогу на виборах прозахідно орієнтованим італійським політикам. Однак, згідно з нашими джерелами, крім цього, Энглтон брав участь у "відмиванні" нацистських грошей, в організації втечі діячів Третього Рейху через Ватикан і в навмисному обмані двох президентів США шляхом передачі помилкових даних, що сприяло зміні американської політики на Близькому Сході. Він був найлютішим ворогом євреїв, і ізраїльській розвідці вдавалося тримати його під контролем тільки під загрозою викриття його непристойній діяльності. До кінця життя він зійшов з розуму.
  
  Аллен Даллес не робив спочатку секрету зі своєї ненависті до євреїв і презирства до англійців. За деякими свідченнями він пересипав свою промову антисемітськими і англофобскими зауваженнями". Він говорив, що "для порядного європейця повинна бути нестерпним думка про те, що євреї коли-небудь знову повернуться". Будучи одним з радників президента Трумена, Даллес, разом зі своїм соратником Джеймсом Форрестолом з військово-морського відомства, у своїх інтересах дезінформував президента про справжній стан справ на Близькому Сході.
  
  Трумен, прийшовши до влади в квітні 1945 року, був збентежений тим, що його попередник намагався підштовхнути американський уряд до проведення вважалась проарабською політики на Близькому Сході. Так, у лютому 1945 року Рузвельт дав королю Ібн Сауда усну обіцянку, що США не будуть "допомагати євреям в збиток арабським інтересам". Така політика "нейтралітету" була, безумовно на користь арабів. За тиждень до смерті Рузвельт письмово підтвердив свою обіцянку Ібн Сауда, як "глава виконавчої влади американського уряду". Брати Даллес, Форрестол та інші вважали, що "юдофіл" Трумен буде пов'язаний письмовими зобов'язаннями Рузвельта Ібн Сауда. Одним з перших циркулярів, посланих Держдепартаментом новому президенту, містив попередження Трумену про те, що той не повинен дозволяти євреям створити свою державу, оскільки "єврейську державу в Палестині протягом трьох років стане маріонеткою комуністів".
  
  До гіркого розчарування акул з Уолл-стріт і їх друзів в адміністрацію Трумена, новий президент проігнорував цю тактику залякування. Гірше того, він відмовився від обіцянок, даних Рузвельтом Ібн Сауда. Трумена більше хвилювало можливий вплив американських євреїв на результат майбутніх виборів, ніж сподівання антисемітів з Держдепартаменту.
  
  Після закінчення шести місяців свого президентства Трумен скликав на нараду своїх радників по Близькому Сходу, стурбованих ворожістю арабів по відношенню до просионистскому курсу нового президента. Незважаючи на всі зусилля, їм не вдалося схилити його до своєї точки зору. Гаррі Трумен не хотів залишатися неизбранным президентом, колишнім у владі менше однієї каденції. Він хотів перемогти на виборах 1948 року і відстоював своє право на це. Ще в 1945 році Трумен розумів, що в США є досить євреїв, щоб вплинути на результат виборів 1948 року, в той час, як електоральним потенціалом арабів можна було знехтувати. Таким чином, рузвельтовская політика нейтралітету на користь арабів наказала довго жити.
  
  
  
  
  5
  
  
  
  Існує широко поширена романтичне уявлення про виникнення держави Ізраїль. Згідно з цим поданням Сполучені Штати, підтримувані західними демократіями, внесли пропозицію відтворити єврейська держава вперше за дві тисячі років. Єврейські поселенці, борючись пліч-о-пліч з колишніми в'язнями Освенціма, розбили арабів і почали будувати свою країну, а весь світ привітав торжество справедливості.
  
  Наші ж джерела з середовища колишніх розвідників стверджують, що голосування в ООН було щасливою випадковістю, що західні країни насправді дуже неприязно ставилися до євреїв. Тільки завдяки шантажу сіоністам вдалося змусити коливні країни проголосувати за створення єврейської держави. Щоб зрозуміти сутність цього шантажу, необхідно знати про скандали, які намагалися зам'яти опоненти Ізраїлю:
  
  - Британські секретні служби і члени королівської родини приховували правду про серії переговорів з нацистами під час війни, спрямованих на створення англо-німецького альянсу проти Радянського Союзу.
  
  - Аллен Даллес і його протеже, Джеймс Энглтон, приховували той факт, що вони вводили в оману послідовно двох президентів США.
  
  - Покровителі нацистів, всі разом і кожен окремо, зіграли на руку радянським агентам, впровадженим в західну розвідку.
  
  Для розуміння походження держави Ізраїль, слід знати про особливу мережі, завдяки якій після війни були благополучно переправлені на Захід, на Близький Схід і в Південну Америку кати єврейського народу, і про існування якої вдалося дізнатися сіоністам.
  
  
  ЕПОХА ЖАДІБНОСТІ 1948-1973
  
  
  
  Протягом багатьох років Катастрофа була забороненою темою навіть у середовищі американського єврейства. Алан Дершовіц, відомий американський юрист, згадує, як єврейські матері в Брукліні запудрювали табірний номер на руці дитину, перед тим, як випустити його погуляти на вулиці. За перші двадцять років, що минули після війни, єдиним євреєм, який насмілився підняти тему Катастрофи на американському телебаченні, був один оперний співак в популярному телевізійному шоу. Для багатьох пережили Катастрофу нагадування про минуле було дуже болючим. Більшість з них хотіли жити сьогоденням і думати про майбутнє своїх дітей, а не повертатися до свого кошмарному минулого.
  
  З-за всього цього ціле покоління неєвреїв зросла, майже нічого не знаючи про страшнейшем злочин в історії людства, злочин, вчинений країною, що вважалася найбільш цивілізованою у Європі. Через п'ятдесят років після звільнення таборів смерті солдатами союзних армій, тільки ветерани та історики пам'ятають про наслідки незнання, байдужості та расизму. Надто багато людей, які виросли в післявоєнний період, думають про геноцид проти євреїв тільки в контексті сюжету якого-небудь фільму, якщо вони взагалі коли-небудь про це думають.
  
  Хтось може знайти розраду в тому, що в останні десятиліття Катастрофа стала модною темою в Голлівуді. Незважаючи на красу таких фільмів, як "Список Шиндлера", вигадка, навіть якщо вона базується на факті, не може служити замінником освіти. У Сполучених Штатах середній дитина за дванадцять років навчання в школі про Катастрофу прочитує лише шість речень у підручнику. Робилися спроби виправити такий стан речей. Наприклад, у період правління адміністрації Рейгана, одна організація звернулася з проханням про надання коштів на створення навчальних посібників з етики на тему Катастрофи. Ці посібники повинні були наочно показувати, що відбувається, коли нехтують законами, і що геноцид - це кінцевий результат розпаду суспільства. У наданні коштів було відмовлено, оскільки не була представлена точка зору протилежної сторони - точка зору нацистів.
  
  Одним лише фанатизмом не можна пояснити все. Антисемітизм міг лежати біля витоків Катастрофи, але швидке поширення геноциду і багатонаціональний характер жертв наводять на думку, що занадто багато історичні книги дещо втратили, а саме - корінь будь-якого виду расизму. А таким коренем, як стверджує один з американських розвідників, є гроші. Жадібність - ось таємна підгрунтя будь расистської політики, вона дозволяє фанатизму поширюватися по світу. Як сказав нам один з "старих шпигунів": "Забудьте про ідеології, шукайте гроші".
  
  У першій половині цього століття фанатизм був провідним мотивом у таких особистостей, як Гітлер, Джек Філбі і Ібн Сауд. Їх антисемітська ідеологія штовхала їх на дії, які мали мало сенсу з економічної точки зору. Брати Даллес, навпаки, кожного, нациста чи єврея, розглядали як клієнта, який міг принести їм прибуток. Якби нафтові поля були не в Саудівській Аравії, а в Ізраїлі, Аллен Даллес був би кращим другом Бен-Гуріона, проте в надрах Ізраїлю немає ні краплі нафти. Ібн Сауда пощастило, що він виявився таким, що сидить на величезній джерелі багатства двадцятого століття. Хто хоче отримати прибуток від саудівської нафти, повинен грати в загальну з Ібн Саудом гру проти євреїв.
  
  У самий розпал роботи нацистської машини знищення заступник американського міністра оборони Джон Маклой писав, що було б нерозумно направляти літаки союзників бомбити газові камери замість військових об'єктів. Цей чоловік не був фанатиком, він був банкіром, і його меморандум читався як балансовий звіт. Під його підсумкової рисою можна було прочитати, що порятунок в'язнів концентраційних таборів було нерентабельним, і літаки союзників пролітали над Освенцимом, прямуючи бомбити звичайні промислові об'єкти далеко на північ. Якщо б були розбомблені газові камери тільки у трьох таборах смерті - Собіборі, Треблінці і Освенцімі, - машина знищення була б зупинена на місяці, і були б врятовані сотні тисяч людей. Але через бажання заощадити кілька американських бомб, табори смерті продовжували діяти.
  
  Англійці для виправдання своєї позиції використовували анаогичные економічні доводи - навіть якщо б Гітлер відпустив євреїв, - все одно не було суден для їх перевезення, їжі, щоб їх прогодувати, і житла, щоб їх розселити. Однак ці аргументи легко спростувати - навіть при тому, що Палестина була закрита для в'їзду, Сполучені Штати, Британія і Канада - ні. Що стосується транспортних суден, під час війни через Атлантику щотижня поверталися порожні суду союзних конвоїв. У Західному півкулі не було ніяких труднощів із продуктами харчування. Навпаки, як з'ясував американський історик Уолтер Лаку, незважаючи на всю риторику про збитки і витрати, пов'язані з війною, під час Другої світової війни рівень споживання в США насправді виріс.
  
  Якби було надано право вирішення середньому американцю, то євреї, ймовірно, отримали б притулок у США. Під час Першої світової війни і відразу після неї до Америки емігрували близько п'яти мільйонів чоловік. З цієї причини, до речі, більшість євреїв в сьогоднішньому світі живуть у США. Еміграція ще п'яти мільйонів під час Другої світової війни зробила би дуже слабкий вплив на постачання населення продуктами харчування і могла б заповнити недолік промислових робітників. Крім того, як з'ясували британські офіцери в Північній Африці, євреї були одними з кращих солдатів під час війни з-за високого рівня їх мотивації. З будь-яких об'єктивних критеріях прийняття єврейських біженців було б на користь союзників.
  
  Чому ж нічого не було зроблено? Більшість людей в той час навіть не знали про існування такої проблеми. В той час, як дуже небагато газети, такі як "Бостон Глоуб" вміщували на своїх сторінках докладні репортажі про звірства гітлерівців, велика частина західної преси вела себе як "Нью-Йорк Таймс", помещавшей крихітні замітки на цю тему на останніх сторінках. Коли в 1943 році очевидець описав концтабір Освенцим перед Верховним судом справедливості, Фелікс Франкфуртер, сам будучи євреєм, сказав: "Я розумію, що ви впевнені в тому, що ваша розповідь правдива, але я не можу в це повірити." Якщо відомі євреї були не в змозі повірити таким повідомленням, не дивно, що середній американець був абсолютно неинформирован.
  
  Однак західним політикам була відома правда про те, що відбувалося з євреями, і вони тримали свої народи в невіданні. Лідери країн-союзниць засекретили доповіді розвідки про винищення євреїв Гітлером.
  
  Президент Рузвельт, розмірковуючи про роль Америки у повоєнному світі, розумів, що той, хто буде контролювати близькосхідну нафту, буде домінуючою силою в світі аж до кінця нинішнього сторіччя. Він знав ціну, яку вимагав Ібн Сауд за продовження провідного становища американських нафтових компаній в Саудівській Аравії. Таким чином, серед багатьох чинників, що стояли за залишенням євреїв напризволяще, був ще один - близькосхідна нафта.
  
  Рузвельт був не єдиним президентом, поклали на одну чашу ваг гуманітарні цілі, а на іншу - національні економічні інтереси, і виявили, що плата за допомогу євреям занадто висока. Наступний за ним президент Трумен виявив, що фанатики, окопалися в Конгресі і різних західних корпораціях, блокували будь-які спроби сприяння повоєнної еміграції євреїв в США і мало не обернули на свою користь голосування в ООН з приводу створення єврейської держави в Палестині.
  
  Секретні документи Держдепартаменту і Міністерства закордонних справ приховують страшну правду: навіть у повоєнний час євреї були розмінною монетою за постачання дешевої нафти, тоді як колишні нацистські вбивці стали цінними бійцями під час "холодної" війни з комунізмом, і їм було легше емігрувати в західні країни, ніж їх жертвам.
  
  У наступних розділах книги буде показано, як прибутки корпорацій визначали політику Заходу щодо Ізраїлю під час "холодної війни". Офіційно західні уряди вважаються созниками Ізраїлю, але насправді вони надають таємну військову і розвідувальну підтримку арабським військам. Під час "холодної війни" нафтові компанії визначали американську політику в близькосхідному регіоні.
  
  
  
  
  6
  
  
  
  В історичних працях згадується єврейський опір під час Другої світової війни і відзначаються високі бойові якості євреїв, які служили в арміях країн-союзниць. Проте одна тема практично ніколи не зачіпалася - розвідувальна діяльність євреїв під час війни. Згідно поінформованим джерелам в Ізраїлі, існувала розвідувальна мережа, що проникла в усі країни "осі", так і союзників. Ще ніким не розказана історія про її діяльність могла б змінити наш погляд на всю боротьбу з Гітлером. Мова йде про єврейську шпигунської мережі під кодовим найменуванням "Макс". Ця мережа зробила більше для знищення Третього Рейху, ніж усі західні спецслужби разом узяті. Це одна з найбільш заплутаних і хвилюючих історій Другої світової війни.
  
  Мережа "Макс" була використана для створення секретної залізничної гілки, призначеної для вивозу євреїв і зброї з Європи, для схиляння Сталіна шляхом шантажу користь сіоністського плану розділу Палестини, і для вербування агента на користь Ізраїлю в середовищі ЦРУ. "Макс" була найефективнішою шпигунською організацією сучасності. Вона була основним фактором, що призвів до перемоги сіоністів у боротьбі за створення єврейської держави.
  
  Під час Другої світової війни радянська розвідка використовувала розвідувальну мережу, імовірно єврейську, під кодовою назвою "Макс", для проникнення у внутрішні структури Третього Рейху і знищення німецьких армій на Східному фронті. Самі нацисти вважали, що мережа "Макс" є їх секретним джерелом інформації в Кремлі. Вони дійсно отримували від цієї мережі "цінні" дані, однак всі вони були підготовлені радянською контррозвідкою.
  
  Сталін погодився підтримати план розділу Палестини в обмін на мовчання сіоністів про проникнення радянської розвідки ЦРУ.
  
  Після смерті Рузвельта зникла остання надія євреїв на торжество справедливості в ході Нюрнберзького процесу. Росіяни стратили кілька тисяч нацистських військових злочинців, західні союзники стратили кілька десятків, а решту швидко звільнили з в'язниць. Тоді Бен-Гуріон, мав важливими документами про діяльність Даллеса і радянської розвідки, вирішив, що якщо євреї не можуть домогтися справедливості, то вони можуть отримати натомість дещо інше.
  
  Ще до початку Другої світової війни австрійський єврей Річард Каудер організував таємну розвідувальну мережу під кодовою назвою "Макс". Спочатку Каудер працював виключно на адмірала Канаріса, главу німецької розвідки, який співробітничав з Ватиканом і англійцями для повалення Гітлера під час війни. Хоча ці спроби не вдалися, Каудер забезпечив Канарісу великі успіхи в антирадянській шпигунської діяльності.
  
  Тільки вищі чини німецького Генерального штабу були присвячені секрет "Макса". Євреї Каудера були єдиною сполучною ланкою з секретної мережею "білих" російських фашистів у Кремлі, впроваджених в радянське військове командування ще до війни. Каудер завербував групу таємних агентів, в основному так званих "фашистських євреїв", які погоджуються займатися шпигунством проти Радянського Союзу. Вони пішли на це не во славу Третього Рейху, а для того, щоб врятувати себе і свої сім'ї від концентраційних таборів. Всі євреї мережі "Макс" були двомовними, а також фахівцями з радіозв'язку та кодування. "Макс" була найбільш успішна і секретна операція нацистської Німеччини.
  
  Майже щодня донесення "Макса" постачали гітлерівських генералів найбільш секретними військовими планами Радянського Союзу. Передавалися відомості про точну дислокації та пересування частин Червоної Армії. Мережа "Макс" була настільки цінною, що Канаріс переконав німецьких генералів проігнорувати наказ Гітлера про те, що євреї не повинні працювати в німецькій розвідці. За угодою з вищим німецьким командуванням генерал Рейнхард Гелен, шеф відділу розвідки проти Радянського Союзу, забезпечив захист євреїв з мережі "Макс" формальним переведенням їх в угорську розвідку.
  
  За допомогою щоденних донесень мережі "Макс" німецький Генеральний штаб сподівався на утримання Східного фронту, незважаючи на постійне втручання Гітлера у військові справи. Через роки після закінчення Другої світової війни, аналітики дивувалися ефективності роботи мережі "Макс", дивуючись при цьому, чому група євреїв займалася шпигунством на користь Німеччини. Ми маємо у своєму розпорядженні документи, які підтверджують, що ця мережа складалася не з "фашистських" євреїв, а з євреїв-комуністів, які, ризикуючи життям, проникли в саму серцевину розвідувальних служб Третього Рейху.
  
  У ході однієї з ефективних операцій всіх часів, таємницею завданням мережі "Макс" було постачання німців правдивою інформацією, яка приспала б їх пильність і вселила помилкове відчуття безпеки. Потім агенти мережі заманили німецькі дивізії в серію смертельних "котлів" на Східному фронті, використовуючи рідкісні вкраплення неправдивої інформації серед загального потоку достовірних відомостей. Першою такою пасткою був Сталінград, наступної - гігантська битва під Курськом, в якій були знищені гітлерівські танкові дивізії. Заключним актом було введення німецького командування в оману з приводу стану Червоної Армії, яка в 1944 році нібито знаходилася на межі краху. Насправді ж радянські війська готували найбільш потужний наступ за всю війну.
  
  Не буде перебільшенням сказати, що "фашистські" євреї мережі "Макс" зробили для розгрому німецької армії більше, ніж усі західні спецслужби, разом узяті. Сімдесят відсотків дивізій Гітлера були знищені на Східному фронті, в значній мірі завдяки дезінформації, організованою мережею "Макс". Найцікавіше те, що німецькі генерали продовжували вірити повідомленням "Макса" практично до останнього дня війни, адже вони зовсім не були довірливими дурнями.
  
  Під час цієї війни ні нацистам, ні західним союзникам не було справи до страждань євреїв. Незважаючи на те, що діяльність Ватикану з порятунку євреїв була незначною за обсягом, папа Пій ХІІ, ймовірно, врятував їх більше, ніж всі союзники, разом узяті. До 1944 року сіоністи залишили надію на втручання союзників. Слід нагадати, що лише кількома місяцями раніше, навесні 1943 року, на Бермудської конференції, британська делегація відкинула ініціативу американців з порятунку євреїв, побоюючись, що в результаті її може початися масовий виїзд в Палестину. І навіть після 1943 року заступник міністра оборони США, Джон Маклой, віддав письмовий наказ, що забороняє американським літакам відволікатися на бомбардування концентраційних таборів.
  
  Євреї безуспішно зверталися до міжнародних організацій з надання гуманітарної допомоги. Потім вони спробували викуп. У середині 1944 року, коли був вже очевидний швидкий крах Третього Рейху, почалися переговори між агентами сіоністів і нацистським урядом. Остання глобальна акція Ейхмана по знищенню 800 тисяч євреїв Угорщини вже почалася, і угорський сіоніст Джо Бренд був посланий в Туреччину, щоб спробувати викупити як можна більше людей в обмін на поставку 10 тисяч вантажівок, за умови, що вони "будуть використані лише російською фронті".
  
  Англійці відмовилися брати участь у цій угоді, і переговори були перенесені до Швейцарії, де знаходилася штаб-квартира Аллена Даллеса. В кінцевому рахунку, і єврейські, і американські гроші були передані німцям в обмін на мізерно мале число євреїв. Фактично, переговори про викуп були цинічним прийомом Третього Рейху, яка була потрібна йому для того, щоб сіоністи нічого не робили в той час, як євреїв Угорщини відправляли в газові камери Освенціма. Після того, як угода "вантажівки за євреїв" провалилася, сіоністи перейшли від викупу до шантажу, і останнє спрацювало.
  
  Коли Даллес і Энглтон виявилися пов'язані з мережею "Макс", вони навіть не могли уявити собі, що одна з ключових фігур у розвідці адмірала Канаріса - таємний сіоніст. Після війни слідчі американської розвідки були вражені великою кількістю євреїв серед людей "Макса", які брали участь у спробах викупити євреїв. Один з єврейських резидентів мережі зажадав нову ціну за співпрацю. Він хотів таємно переправити євреїв у Палестину. Британський історик Річард Дікон пише: "Палестинським євреїв допомагав один німецький єврей, який був одним з тих євреїв, яких завербував адмірал Канаріс для Абверу (німецької розвідки)." Дікон випадково відкрив один з найбільш ретельно приховуваних секретів ізраїльської розвідки - один з главых людей в мережі "Макс" перейшов на бік Бен-Гуріона, але змінив він не Канарісу, а комуністам. Документи канцелярії Бен-Гуріона цього періоду закриті і строго засекречені, проте двоє з наших "старих шпигунів" повідомили, що чоловік, який увійшов у контакт з Бен-Гурионом, був одним з керівників "Макса", можливо, сам Річард Каудер.
  
  До кінця війни Каудері і його єврейським агентам стало очевидно, що операції з порятунку євреїв не відбудуться. Як Даллес, так і нацисти були набагато більше зацікавлені у власному спасінні й у приховуванні грошей, ніж у порятунку євреїв від газових камер. Є деякі дані, що підтверджують версію про те, що сам Каудер вступив в контакт з Бен-Гурионом.
  
  Після війни радянська військова розвідка ГРУ мала намір використовувати мережу "Макс" проти західних країн так само, як вона використала її раніше проти німців. ГРУ вдалося впровадити свою людину в ЦРУ, про що було відомо "Максу", а через нього - Бен-Гуриону. ГРУ запропонував Бен-Гуриону назвати свою ціну за мовчання про цю операцію, і той сказав їм, чого він хоче - країну. Вперше в історії сіоністського руху євреям вдалося знайти управу на Сталіна. Погрожуючи розкрити, що "Макс" контролюється Кремлем, євреї хотіли використовувати надану їм можливість. Бен-Гуріон не був комуніст, він був реаліст.
  
  Він знав, що союзники не поворухнули пальцем під час знищення 6 мільйонів євреїв. Він знав, що британський уряд готовий на будь-які заходи, щоб не допустити створення держави Ізраїль. Американський народ підтримував створення сіоністської держави, однак одних Сполучених Штатів було недостатньо, щоб протистояти голосам Британії та її прихильників в ООН. Бен-Гуріон, якщо він хотів отримати країну, повинен був домогтися голосів радянського блоку. Він повинен був здійснити операцію зі Сталіним - мовчання "Макса" за радянську підтримку з питання Палестини.
  
  Шантаж Бен-Гуріона спрацював. У 1947 році Радянський Союз несподівано перетворився на одного з головних прихильників поділу Палестини на арабську та єврейську держави. Щоб зрозуміти, наскільки істотним було зміну радянського політичного курсу, слід згадати, що сіонізм був однією з головних цілей радянської пропаганди протягом майже півстоліття, а почалося це ще до революції 1917 року. В той час, як британські та американські "праві" намагалися представити сіоністів як слухняних Сталіну марксистів, "ліві" звинувачували сіоністів в тому, що вони ніякі не марксисти, а просто замаскировавшиеся капіталісти.
  
  Сталіну було нелегко погодитися допомагати у створення сіоністської держави. Радянський диктатор був сам одним з найбільш запеклих антисемітів свого часу. Російські євреї гірко жартують, що через тисячу років Гітлера будуть згадувати як дрібного тирана в епоху Сталіна. Радянський лідер був ким завгодно, але тільки не прихильником сіоністів. Однією з цілей кривавих чисток 30-х років було бажання Сталіна прибрати євреїв-комуністів з Комінтерну, з армії і з партії. Євреї стали єдиною групою населення в Радянському Союзі, релігія яких відзначалася в паспортах.
  
  Під час війни радянський уряд постійно був проти будь-яких переговорів з Гітлером про порятунок євреїв. Сталін говорив, що йому все одно, скільки товарних вагонів використовується Гітлером під відправку євреїв до концтаборів, поки ці вагони не доставляють амуніцію на Східний фронт. Пізніше, на ялтинській конференції "Великої трійки" в 1945 році, Сталін був проти будь-яких поступок на користь єврейських інтересів в Палестині, які б не влаштовували арабів.
  
  Угоду Бен-Гуріона зі Сталіним можна вважати грубій і цинічній, але не слід забувати, що і часи були грубими і цинічними. Незважаючи на те, що американська громадська думка була на боці євреїв, лише деякі з сіоністів покладалися на Рузвельта. І обіцянку Рузвельтом Ібн Сауда нейтралітету на користь арабів в Палестині не було для них сюрпризом. Як визнавали провідні сіоністські лідери, якби Рузвельт був живий, навряд чи виникло б держава Ізраїль. І вони знали, про що говорили.
  
  Вдалося з'ясувати, що акула Уолл-стріта, особливо нафтові компанії, мали вплив на політику уряду. Сіоністи швидко встановили, що найбільш непримиренним їх опонентом був військово-морський міністр Джеймс Форрестол, соратник Даллеса. До 1946 році Форрестол замінив Сталіна в ролі Ворога Сіонізму Номер Один.
  
  Протягом кількох коротких років Бен-Гуриону належало змінити Сталіну, довести Форрестола до самогубства і підтвердити свою вірність Сполученим Штатам. Ось-ось мав початися новий етап таємної війни проти євреїв. Це був, мабуть, самий важливий етап, який визначав, чи підтримає світове співтовариство поділ Палестини на єврейську і арабську держави. Оскільки у Бен-Гуріона не було нафти в обмін на підтримку в ООН, він вирішив вдатися до самому своєму вірному зброї - шантажу.
  
  
  
  
  7
  
  
  
  Більшість історичних книг приписують уряду Сполучених Штатів забезпечення голосування в ООН на підтримку створення держави Ізраїль. Однак правда полягає в тому, що кілька ключових фігур в демократичній адміністрації Трумена робили все, що в їхніх силах для провалу голосування, і вони майже досягли успіху. Трумен втратив контроль над власним урядом у вирішальний момент і то після спорудження будинку, повинні були покладатися тільки на себе для забезпечення перемоги на голосуванні в ООН.
  
  Перший секретар міністерства оборони Сполучених Штатів Джеймс Форрестол очолював кліку вищих чиновників Держдепартаменту і розвідки в адміністрації Трумена, яка за спиною президента намагалася запобігти створення держави Ізраїль. Форрестол фактично був агентом Алена Даллеса в адміністрації Трумена, в той час, як Даллес готував передвиборну кампанію суперника президента, губернатора Томаса Дьюї.
  
  Коли сіоністи безпосередньо перед голосуванням в ООН зрозуміли, що вони можуть не набрати потрібної кількості голосів, вони почали шантажувати Нельсона Рокфеллера, який в кінцевому підсумку забезпечило більшу частину раніше ворожих голосів країн Латинської Америки.
  
  Ще до закінчення Другої світової війни Форрестолом оволоділа нав'язлива ідея радянського експансіонізму в країни Близького Сходу. Він вважав, що "комуністичні агенти ведуть інтенсивну діяльність в близькосхідних країнах, у тому числі і в тих, від поставок нафти з яких залежить вільних світ." Якщо араби припинять поставки нафти, "військовий і промисловий потенціал всього вільного світу суттєво скоротиться".
  
  Іншими словами, Джеймс Форрестол вважав, що контроль над близькосхідною нафтою незмірно важливіше, ніж втілення мрії сіоністів. Євреї в черговий раз були лише витратами, а Саудівська Аравія "справою першорядної важливості". Крім того, коли мова заходила про євреїв, Форрестол міг залишатися в кращому випадку индифферентеным. Як пише його біограф Арнольд Рогів:
  
  Форрестол прожив більшу частину свого життя в антисемітський світі. Родинне коло його був антисемітським, і більшість друзів безумовно не любив євреїв. В період його уолл-стритской кар'єри значне число відомих банків та юридичних фірм не брали на роботу євреїв, а нью-йоркські і вашингтонські клуби, до яких він належав, не надавали членства особам єврейського походження. Сам військово-морський департамент сумною популярністю користувався своєю кадровою політикою з цього питання.
  
  Сам Форрестол визнавав, що він вважав євреїв "іншими" і "ніколи не міг зрозуміти, як єврей і неєврей можуть бути друзями." В той час, як він всіляко підкреслював необхідність підтримки арабської позиції з питання Палестини, "його ставлення до євреїв, які врятувалися з концентраційних таборів, було абсолютно байдужим". Як і багато інші члени клубів, в яких він перебував на Уолл-стріт, особливо такі близькі друзі як Аллен Даллес, Форрестол був згоден лише на символічну імміграцію євреїв в Сполучені Штати. Не раз він висловлював думку про те, що їх слід було б відправити в Південну Америку.
  
  Ці люди під час війни контролювали нафтову політику уряду, а пізніше передали свої секрети новому поколінню ставлеників монополій, людям типу Джорджа Буша, мали бездоганний послужний список героїв у війні з фашизмом.
  
  У 1941 році, зовсім незадовго до вступу США у війну, Форрестол домігся для суден компанії "Стандард Ойл" права поставляти нацистам так потрібну їм нафту. Такі друзі Форрестола як Ділон і Рід, допомагали фінансувати Гітлера в 1934 році. Один з найближчих ділових компаньйонів - Олександр Кройтер, був посібником нацистів в Америці, що забезпечували краще ставлення до західним комерційним інтересам з боку нацистів. Кройтер пізніше був зв'язковим Даллеса під час сепаратних мирних переговорів з Німеччиною. Форрестол не один раз надавав підтримку клієнтам Даллеса, робили бізнес з нацистами.
  
  Форрестол був не єдиним серед адміністрації Трумена, що мав особливі види на Палестину. У нього було кілька союзників, в тому числі і заступники міністра Дін Эчизон і Роберт Ловет, а також начальник близькосхідного сектора Лой Гендерсон. Ця група була пов'язана з людьми, які стоять поза уряду, особливо з представниками нафтових компаній. Одним з найбільш сильних ворогів Ізраїлю була "Арамко" - саудівський нафтовий гігант. "Арамко" надавала всіляку підтримку антисіоністської лінії Форрестола.
  
  Форрестол, Эчизон, Ловет і нафтові компанії отримали могутнього союзника в особі нового держсекретаря Джорджа Маршалла, який був серйозно стурбований тим, що війна між арабами і євреями може порушити його власний план, відомий як "план Маршалла". Цей план передбачав відновлення економіки Західної Європи та запобігання комуністичної небезпеки в Італії і Франції. Оскільки 80 відсотків поставок нафти для Європи йшли з Близького Сходу, будь-яка небезпека для цих поставок ставила під удар і сам "план Маршалла". Джон Д. Рокфеллер з цього приводу висловився так: "Європа в найближчі десять років перейде від економіки, заснованої на вугіллі, до економіки, заснованої на нафті. Тому той, хто сидить на крані близькосхідного нафтопроводу, буде визначати долі Європи."
  
  З метою не допустити створення Ізраїлю, Форрестол повинен був об'єднати весь кабінет проти Трумена, якому для переобрання були необхідні голоси американських євреїв. Міністр оборони Форрестол разом з Держдепартаментом за спиною Трумена будували свої плани.
  
  Напередодні вирішального голосування в ООН по розділу Палестини, сіоністам належало кілька контрольних голосувань перед Тимчасовим комітетом при ООН. Цей орган складався з представників всіх держав-членів ООН, повинен був прийняти кілька резолюцій за кілька днів до подання Генеральної асамблеї рекомендацій по розділу Палестини. Резолюції двох підкомітетів були погано прихованими спробами запобігти створення єврейської держави в Палестині, рекомендовавшими передати справу на розгляд до Міжнародного суду справедливості, а там би воно тягнулося роками.
  
  Сіоністи мали запобігти прийняття цих проарабских резолюцій. Перше голосування було виграно 25 голосами проти 18, при 11 утрималися, а друге - 21 голосом проти 20, при 13 утрималися. Таким чином, друге голосування було виграно лише 51 відсотком голосів. Але це був майже провал! На заключному голосуванні в Генеральній Асамблеї для перемоги потрібно отримати дві третини голосів.
  
  У сіоністів було тільки три дні, з першого дня початку дебатів з питання розділу Палестини - і до заключного дня голосування. За цей час було потрібно заручитися підтримкою двох третин учасників. Якщо вони цього не доб'ються - Ізраїлю не буде!
  
  Американська делегація хотіла б допомогти арабам, але на допомогу сіоністам наполягав президент Трумен, зацікавлений в голоси єврейських виборців. Незважаючи на це, американські делегати не надто схильні були піти йому назустріч. Один відомий американський сіоніст зазначав, що американська делегація "діяла з деякими обмеженнями, що накладаються певними людьми з Держдепартаменту, такими як заступник міністра Роберт Ловет."
  
  Беручи до уваги вищесказане, у євреїв не було великої віри в здатність Трумена контролювати свою власну делегацію, не кажучи вже про кого-небудь ще. Сіоністам ж треба було за три дні знайти, принаймні, ще чотири голоси для забезпечення більшості у дві третини. Тільки один чоловік мав такий вплив у Латинській Америці. Бен-Гуріон вирішив, що настав час відвідати Нельсона Рокфеллера і показати йому досьє, зібране на нього сіоністами.
  
  У гонитві за союзниками проти сіоністів восени 1947 року, міністр оборони Джеймс Форрестол не міг припустити, що один з його основних партнерів, сам того не бажаючи, буде відстоювати інтереси євреїв. Йому і в голову не могло прийти, що один з найбагатших і найвпливовіших нафтових королів може стати об'єктом сіоністського шантажу в листопаді 1947 року, в який вирішувалося майбутнє Палестини. Форрестол вважав, що Нельсон Рокфеллер - на його боці. Адже це він надав йому першу державну службу, яка одночасно дозволяла йому владнати свої справи. Так, в липні 1940 року Форрестол запропонував Нельсону Рокфеллерові посаду координатора з внутриамериканским справах - посада, пов'язана з розвідкою, яку той хотів дістати.
  
  Тоді ж Рокфеллер запропонував адміністрації Рузвельта ідею того, що в той час, як Гітлер і Черчілль ведуть смертельний бій, Сполучені Штати повинні бути готові використовувати надану можливість збільшити вплив американського капіталу. Іншими словами, незалежно від того, хто переможе у війні нацисти чи союзники, зовнішня політика держави повинна використовувати економічні заходи, особливо ефективні проти тоталітарних методів".
  
  Під "тоталітарними" Рокфеллер мав на увазі радянські, а аж ніяк не німецькі. Як зазначалося раніше, Рокфеллер володів контрольним пакетом акцій компанії "Стандард Ойл", другим за величиною пакетом акцій якої володіла контрольована нацистами "В. Р. Фарбен". Наші джерела з середовища колишніх розвідників підтверджують, що сім'я Рокфеллер була в повній згоді з братами Даллес і Форрестолом з питання збереження доходів незалежно від того, хто переможе у війні.
  
  Після вступу на посаду координатора з внутриамериканским справах, Рокфеллер заявив своїм підлеглим, що їх робота повинна полягати в тому, щоб, використовуючи військову ситуацію, захопити латиноамериканські ринки. В той час, як Британія та Франція вели криваву війну з Третім Рейхом, основною турботою Рокфеллера була монополізація латиноамериканського сировинного ринку і не допущення на нього європейців. Причому під європейцями Рокфеллер чому-то мав на увазі тільки англійців, але не нацистів. Як вже говорилося раніше, один Рокфеллера, Форрестол, домігся дозволу для рокфеллерівської компанії "Стандард Ойл" постачати нафту нацистам у 1941 році. Це було, правда, до вступу США у війну, але і Пірл Харбор не змінив підходу Рокфеллера до справи.
  
  Під час війни, принаймні, поки Рокфеллер займав цей пост, німці отримували в Південній Америці все, що хотіли - від заправних станцій до шпигунських баз. Англійці ж повинні були за все розплачуватися готівкою. За рокфеллерівської риторикою про вжиття заходів щодо забезпечення національної безпеки стояла відверто грабіжницька політика. Користуючись своєю посадою, Рокфеллер і його приятелі фактично захопили найбільш цінне британське майно в Латинській Америці. Якби англійці почали опиратися, він міг би легко блокувати постачання сировини і продовольства в яких так потребувала бореться з Гітлером Британія. Це був рокфеллерівський особистий варіант нафтового шантажу Аллена Даллеса.
  
  Таким чином, Рокфеллер мав колосальний вплив у Латинській Америці, а блок латиноамериканських країн налічував дев'ятнадцять голосів в ООН, тоді як європейські країни мали всього дев'ятьма.
  
  У Бен-Гуріона перед вирішальним голосуванням в ООН було всього три дні для переконання коливних західних і латиноамериканських делегатів. І, якщо у нього був якийсь контакт із західними делегаціями, то до профашистським латиноамериканським делегаціям був потрібний інший підхід. Бен-Гуріон розумів, що він повинен переконати Нельсона Рокфеллера забезпечити необхідні йому голоси делегатів з Латинської Америки. До того часу у Бен-Гуріона було більш, ніж достатньо матеріалів проти Рокфеллера, і, оскільки часу залишалося дуже мало, він вирішив викласти карти на стіл.
  
  Це був виключно вдалий момент для такого кроку - Рокфеллер, знятий в серпні 1945 року президентом Труменом зі свого поста, перебував під підозрою щодо своєї діяльності в Південній Америці. Під час війни нацистська агентура наповнила регіон, південноамериканська нафта поставлялася Гітлеру і т. д.
  
  Згідно Конституції США надання допомоги ворогові у воєнний час розцінюється як зрада. 22 вересня 1947 року федеральний суддя Чарльз Кларк заявив: "Стандард Ойл" може вважатися ворогом нації з-за своїх зв'язків з "В. Р. Фарбен" вже після того, як Сполучені Штати і Німеччина вступили у війну". І ось, через два місяці, коли Нельсон Рокфеллер вже сподівався вийти сухим з води з мінімальними втратами, до нього є євреї з доказами того, що він особисто зраджував інтереси Сполучених Штатів. У досьє були протоколи його банківських угод з нацистами через швейцарські банки, його підпис на документах про заснування німецького картелю в Південній Америці, записи його розмов з нацистськими агентами під час війни і, насамкінець, докази його співучасті в акції Аллена Даллеса з нелегального переправлення нацистських військових злочинців і грошей з Ватикану в Аргентину.
  
  У нас є свідчення людини, колишнього очевидцем того, що відбувалося тоді в конторі Рокфеллера. Той переглянув досьє і почав холоднокровно торгуватися. В обмін на голоси латиноамериканського блоку він хотів гарантій того, що євреї будуть зберігати мовчання про пересилання нацистських грошей і військових злочинців в Південну Америку. Він хотів, щоб не було сіоністського загону мисливців за нацистами, не було свідчень про банкірів на Нюрнберзькому процесі, не були передані пресі відомості про місце проживання нацистів в Південній Америці чи про нацистів, які працюють на Даллеса, щоб справа про нацистів було закрито. Назавжди.
  
  Вибір в поясненні Рокфеллера був дуже простий: "Або у вас буде держава, або - можливість помститися, але не те й інше разом". Вживання слова "помста", а не "справедливість" не залишало ні найменшого сумніву щодо його особистої позиції. Однак Генеральна Асамблея повинна була відбутися вже через кілька днів, іншого такого шансу могло більше не трапитися.
  
  Вибору дійсно не залишалося, Рокфеллер і отримав те, що він хотів. В ім'я ще не народженої держави Ізраїль йому було обіцяно, що нацисти зможуть безперешкодно втекти. З приводу голосів латиноамериканських країн Рокфеллер сказав: "Не турбуйтеся, кожна країна буде голосувати або в підтримку Ізраїлю, або утримається". Рокфеллер дотримав свою обіцянку. Протягом трьох днів він поговорив з кожним диктатором, каудильйо, які знаходилися цілком під його впливом, і роз'яснив їм, як треба діяти.
  
  Результати позначилися негайно. Бразилія і Гаїті змінили своє рішення з твердого "ні" у середу, 26 листопада, на "так" у суботу, 29 листопада, під час вирішального голосування. Нікарагуа, Болівія та Еквадор, раніше воздерживавшиеся, несподівано проголосували на користь Ізраїлю. Аргентина, Колумбія і Ель Сальвадор, які голосували проти Ізраїлю в середу, утрималися в суботу. Оскільки за правилами ООН, що утрималися, не входили в загальний підрахунок голосів, то для досягнення більшості у дві третини вимагалося і менше голосуючих "за", що полегшувало завдання.
  
  До здивування арабського світу, 29 листопада 1947 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про розділ Палестини більшістю в дві третини голосів при десяти утрималися. Кожен член рокфеллерівського латиноамериканського блоку проголосував на користь Ізраїлю, або утримався. Лише Куба, єдина країна Західної півкулі, проголосувала "проти".
  
  Однак у Форрестола була в запасі ще одна козирна карта, про існування якої не знав Бен-Гуріон.
  
  
  
  
  8
  
  
  
  Під час Другої світової війни британська програма прослуховування телефонних розмов у Сполучених Штатах, спрямована на виявлення симпантизирующих нацистам, була поширена також і на тих, хто підтримує створення єврейської держави в Палестині. Після війни ця програма була продовжена і значно розширена. Глава ФБР Едгар Гувер і міністр оборони Джеймс Форрестол організували незаконне стеження за сіоністами в США. Ця кампанія не вщухала ніколи, а свого піку досягла під час президентства Рейгана і Буша, коли навіть єврейські діти в літніх таборах піддавалися стеження на предмет "підривній діяльності".
  
  Наші джерела повідомляють, що електронна стеження за євреями почалася в 1944 році, коли почалося широкомасштабне прослуховування телефонних розмов американських сіоністів. Прослуховування телефонних розмов було результатом секретної угоди між британськими та американськими спецслужбами про спільну діяльність щодо виявлення "підривних елементів серед населення. З тих пір стеження за британськими та американськими євреями ніколи не припинялося, а навпаки, тільки розширювалася.
  
  Наші джерела, серед яких кілька колишніх співробітників ФБР і Агентства з національної безпеки, так резюмували стан речей: "протягом останніх п'ятдесяти років практично кожен єврейський громадянин або організація в світі ставали жертвою електронного стеження Великобританії з відома і згоди спецслужб Сполучених Штатів".
  
  5 грудня 1947 року, через кілька днів після прийняття Генеральною Асамблеєю ООН плану розділу Палестини, США ввели ембарго на постачання зброї на Близький Схід, а Держдепартамент заборонив видачу паспортів особам, які бажають служити в збройних силах, не підпорядкованих уряду Сполучених Штатів". Так британська операція по прослуховуванню телефонних розмов, лаври за яку знизала ФБР, не дала можливість американським євреям надати допомогу своїм б'ються в Палестині побратимам.
  
  Хоча формально ембарго поширювалося на арабів також, як і на євреїв, на мільйони доларів американських озброєнь були відправлені арабів ще до того, як нові заходи набрали чинності. Всі західні союзники пішли за прикладом, і почали продавати зброю арабам. Англійці, які продали зброї арабам ще більше, ніж американці, відмовлялися тепер приєднатися до ембарго на тій підставі, що вони не можуть скасувати вже укладені контракти. Англійці озброїли до зубів Іраку і Йорданії, в той час як Гувер залишив євреїв беззбройними.
  
  Американці та англійці були не самотні у своєму лицемірстві. Французи також розглядали євреїв як підривний елемент, і перекачували гори зброї в Сирію і Ліван, щоб допомогти арабам. На словах західні нації є союзниками Ізраїлю, насправді ж їх секретні служби забезпечують розвідданими ворогів Ізраїлю під час війни. Досить показовий розглянутий далі в цій книзі інцидент з кораблем "Ліберті".
  
  Коли в 1945-46 роках організовувалося спеціальний підрозділ по здійсненню стеження за сіоністами і їм співчутливими, одним з обов'язкових умов прийняття до нього було - не бути євреєм. Не важливо, яким би лояльним громадянином не був єврей, він не тільки не міг бути прийнятим у цей підрозділ, але і не повинен був знати про його існування. Всі рапорти, що виходили з цього підрозділу, позначалися шифром "Голд", що означає, що їх не можна показувати особам єврейського походження.
  
  На сьогоднішній день в надрах Агентства національної безпеки (АНБ) ховається особливий розвідувальний центр, допуск в який євреїв закритий незалежно від ступеня лояльності або заслуг перед батьківщиною. Називається цей центр на особливому жаргоні "єврейської кімнатою", хоча і займає набагато більше місця, ніж одна кімната, і має кілька відділень. Саме з "єврейською кімнати" здійснюється шпигунство проти Ізраїлю і тих, хто його підтримує. Тут знаходиться центр таємної війни проти євреїв.
  
  Ось лише кілька прикладів шкоди, завданої Ізраїлю:
  
  У 1956 році АНБ забезпечило єгиптян деталями про превентивний рейді Ізраїлю до Суецького каналу. У 1967 році шпигунський корабель АНБ передав карту вразливих місць ізраїльської оборони на британську станцію стеження, розташовану на Кіпрі. У 1973 році АНБ до останнього моменту навмисно не передавало інформацію про заплановане раптовому нападі арабів. У 80-ті роки американська розвідка передавала інформацію про ізраїльських бойових наказах різних арабським урядам, і продовжує робити це донині в якості секретної компенсації за Кемп-Девідські угоди президента Картера.
  
  
  
  
  9
  
  
  
  В книгах по історії говориться, що в 1948 році ізраїльська війна за Незалежність була виграна за допомогою американських гвинтівок і саморобної зброї, виготовленого в Палестині на підпільних заводах. Це була перемога хоробрих євреїв над значно краще озброєними арабами. Наші джерела повідомляють, що у такому трактуванні є частка правди, але не надто велика.
  
  Перш за все, велика частина гвинтівок була отримана від чеських комуністів, а не від американців. Переговори про постачання зброї були проведені за спиною ФБР ренегатом британському секретної служби. Коли про це дізнався Сталін, він прийшов в лють і зробив свою власну операцію проти Чехословаччини. Британським секретним агентом, який забезпечив поставку врятував Ізраїль в 1948 році зброї був Роберт Максвелл.
  
  У той час як спільні дії англійців, ФБР і Форрестола проти американських євреїв зробили майже повністю неможливим отримання зброї ізраїльтянами, арабам було дозволено створювати цілі арсенали танків, артилерії та авіації. В Ізраїлю не було авіації, не було танків, а було лише дуже обмежена кількість застарілої артилерії. Коли англійці пішли з Палестини, вони передали свою зброю і форти Арабського легіону, який був створений в 20-ті роки Джеком Філбі, фінансувався його другом королем Ібн-Сауд, британський офіцер командував ним і він був спеціально підготовлений для знищення євреїв.
  
  За іронією долі саме син Джека Філбі, Кім, подвійний агент комуністів, допоміг у повоєнні роки деяким нацистським злочинцям переправитися в Дамаск. Ці нацисти пізніше готували арабів до нового "остаточного вирішення". На цей раз вони мали намір не дати вислизнути жодному єврею. Західний світ міг легко побачити, які події назрівають, проте він волів забезпечувати зброєю ворогів євреїв.
  
  Лідер Хагани і перший ізраїльський прем'єр-міністр Давид Бен-Гуріон стояв перед важкою дилемою. З одного боку, Захід відмовляв йому в зброї, необхідному для війни з арабами, а з іншого боку, його власна розвідка підтверджувала звинувачення англійців і американців у тому, що Радянський Союз впроваджує євреїв-комуністів у Палестині як своїх агентів. Якщо він зараз звернеться до СРСР, щоб той забезпечив його зброєю, в якому так відчайдушно потребує його країна, то, таким чином, збудуться прогнози Форрестола. Якщо ж він не звернеться за допомогою до комуністів, може трапиться, що всі праці і надії виявляться марними - Ізраїль буде знищений раніше, ніж він встигне зайняти своє місце серед інших народів світу.
  
  Бен-Гуріон вирішив, що єдиний спосіб вирішення цієї дилеми. Зброя добути було необхідно, хоча б навіть і в комуністів. Був тільки один чоловік, здатний вирішити цю проблему. Цією людиною був нікому невідомий чеський єврей, змінив ім'я на Роберт Максвелл і став першим і самим секретним ізраїльським національним героєм.
  
  Це через сорок років про Роберта Максвелле будуть згадувати як про члена британського Парламенту від лейбористської партії, який очолив міжнародну видавничу імперію і мало не привело її до краху, в останні відчайдушні спроби виправити становище пошедшем на крадіжку грошей з пенсійних фондів її працівників. Все це призвело до його передчасної смерті (найімовірніше, від власної руки).
  
  Однак у 1948 році це був чоловік, який зміг озброїти народ Ізраїлю. Це діяння звело його в ранг безперечного національного героя. Що б потім не говорили про нього історики, одного цього достатньо для увічнення його пам'яті. Максвелл приховував багато секретів за своєю зовнішністю політика і видавничої магната.
  
  Згідно з нашими джерелами, найголовнішим його секретом було те, що він був давнім співробітником британських спецслужб. Однак, перед тим, як він став британським, а потім подвійним ізраїльським агентом, він був чеським євреєм, вигнаним із своєї батьківщини. Справжнє його ім'я було Лев Хоч. Максвелл писав, що "за роки вигнання я, в якості захисту, сконструював собі блискучий фасад."
  
  Володимир Клементис був одним з лідерів чеських комуністів, який за допомогою Максвелла став міністром закордонних справ післявоєнного чехословацького уряду. Крім того, Максвелл повідомив йому важливу інформацію про підривних діях англійської розвідки проти Чехословаччини. Це уряд проводив занадто незалежну від Радянського Союзу політику, що викликало гнів Сталіна. Менше всього він хотів мати незалежне соціалістична держава в Східній Європі. Чехи були навіть більш прозахідно орієнтованим, ніж Тіто, який прийшов до влади в Югославії кількома місяцями пізніше. Згодом Клементис, колишній чеським міністром закордонних справ з 1948 по 1950 рік, був повішений сталіністами у Празі в 1952 році, звинувачений як "агент західного імперіалізму". Це ж сталося і з багатьма іншими комуністичними лідерами-євреями.
  
  Сталіну знадобилося три роки, щоб встановити контроль над Чехословаччиною. Тим часом справу було зроблено. У 1948 році міністр закордонних справ Клементис зробив те, чого Сталін хотів уникнути - він озброїв євреїв Палестини і допоміг їм тим самим перемогти у війні проти арабів. Цього зажадав від нього Максвелл як плату за передачу планів англійської розвідки.
  
  Максвелл з прихованим жахом спостерігав за поставками зброї арабам з Франції, Англії та Сполучених Штатів. Він знав, що накладене Труменом ембарго на постачання зброї в Палестину смертельно небезпечно для євреїв. Він переконав Клементиса надіслати зброю для Бен-Гуріона в той час, як ніхто в світі не взяв на себе цього.
  
  Чехи переправили бойові літаки в Ізраїль, упакувавши їх у фюзеляжі американські транспортні літаки, які в свою чергу були вивезені з США в порушення ембарго Трумена. Сталін був в люті.
  
  Джеймс Форрестол теж був в люті, коли взнав, що американським євреям вдалося створити цілу авіабазу за "залізною завісою". Форрестол ніколи б не дозволив своїм співвітчизникам продавати зброю євреям, тому що, на його думку, вони всі комуністи. Сталін не став би продавати євреям ні рушниці, ні танки, ні літаки, тому що ті, на його думку, пособники західних імперіалістів. Західні країни не стали б продавати євреям зброю, тому що у тих не було нафти, а в арабів вона була.
  
  Але друзі Максвелла в чеському уряді в 1948 році зробили те, чого жоден народ на землі досі не наважився зробити. Вони вперше за дві тисячі років надали євреям можливість вести бій на рівних. Додатково до артилерії, танках і спорядження вони передали євреїв кращий літак нацистської авіації - "мессершмітт Вf-109", який виготовлявся на чеських військових заводах.
  
  З допомогою Максвелла Ізраїль отримав авіацію. 29 березня 1948 року перші чотири "мессершмітта" були розпаковані і зібрані. Вони прибули якраз вчасно - не встиг закінчитися термін британського мандата, а новонароджене держава Ізраїль вже було з усіх боків обкладено ворогами. За допомогою максвелловскую літаків вдалося переламати хід Війни за незалежність Ізраїлю.
  
  Протягом кількох критичних тижнів по повітряному мосту з Чехословаччини вдалося доставити 90 відсотків зброї, спорядження, засобів зв'язку і продовольства. Голда Меїр Бен-Гуріон більшу частину коштів на купівлю озброєння мобілізували у багатих євреїв Сполучених Штатів і, меншою мірою, Великобританії.
  
  Через півстоліття Роберт Максвелл покінчив з собою, доведений до цього, як вважають наші поінформовані джерела, британськими спецслужбами. Вказівки відмовити Максвеллу в кредитах виходили безпосередньо з Сенчери Хауз. Благополуччя його видавничої імперії ґрунтувалося на використанні грошей вкладників. Так тяглося рік за роком, поки Максвелл сподівався перечекати важкі часи. Раптове припинення всіх кредитів призвело до такої ситуації до катастрофи.
  
  
  
  
  10
  
  
  
  Неприязнь ізраїльтян до американської політики в 50-х роках можна виразити одним словом: "Даллесы". Це були все ті ж Аллен і Джон Фостер Даллес, які призвели гроші американських інвеститорів у передвоєнну Німеччини, а після війни перешкоджали розшуку нацистських військових злочинців. Брати Даллес досягли піку своєї влади в період адміністрації Ейзенхауера, коли, будучи міністром закордонних справ і головою ЦРУ, Фостер і Аллен провели цілу низку політичних акцій ворожих Ізраїлю і сприятливих для його арабських ворогів.
  
  У цей же час брати Даллес користувалися послугами нацистських військових злочинців як таємних агентів, і сприяли їх імміграції в США. Ключовою фігурою у планах Даллесов був віце-президент Ейзенхауера Річард Ніксон, які використовували у політичних цілях східноєвропейських фашистів. Під час Суецької кризи 1956 року брати Даллес, щоб домогтися домінуючої ролі на Близькому Сході, передали арабам військові секрети Британії, Франції та Ізраїлю. Під час другого терміну президентства Ейзенхауера головною метою Даллесов було подальше зміцнення позицій американського нафтового капіталу на Близькому Сході, хоча б навіть і за рахунок розвідки США. Політика і нафту для Даллесов були нерозривно сплетені.
  
  Стратегія братів Даллес полягала в тому, щоб дотримуватися проарабского курсу, незважаючи навіть на те, що араби в той час перебували в одній упряжці з комуністами. Коли справа стосувалася комерції, ідеологія відступала на другий план. Справжнім ворогом була британська нафтова промисловість, яка намагалася потіснити американські корпорації на Близькому Сході. Інтерпретувалося це як протидію Сполучених Штатів європейського колоніалізму в ім'я арабського самовизначення.
  
  Даллесы хотіли, щоб роль Британії в близькосхідному нафтовому бізнесі звелася до мінімуму. Їх найменше хвилювало Ізраїль. Що до них - то нехай європейці, араби і євреї вийдуть кров'ю на Суецькому каналі! Така "нейтральна", "антиколоніальну" зовнішня політика повинна була забезпечити Сполученим Штатам перемогу у великій нафтовій грі.
  
  У ізраїльтян більше не було друзів в американському уряді. У влади були республіканці, і вони влаштувалися в Білому домі надовго. Незважаючи на те, що 1956 рік був роком виборів, гроші американських євреїв і їх голоси не могли вплинути на республіканців. Брати Даллес знали, що для проведення виборчої компанії вони можуть розраховувати на гроші проарабского нафтового лобі. Вони могли дозволити собі ігнорувати думку американських євреїв, які складали три відсотки виборців, тим більше, що все одно велика частина їх голосів діставалася демократам. На думку одного англійського автора, має хороші зв'язки в колах британських спецслужб, в 1956 році Ейзенхауер відмовився поставити зброю в Ізраїль під тиском нафтового лобі.
  
  У 50-ті роки взагалі було важко сказати, кому більш лояльні американські спецслужби - ЦРУ чи нафтовим гігантам. Оскільки Ізраїль нафтою не расополагал, з ним можна було не надто зважати. В американській зовнішньополітичній практиці стали звичайними гучні проізраїльські гасла, що супроводжуються постійним зрадою інтересів євреїв на користь їх багатих нафтою арабських ворогів.
  
  У 1956 році більшість західних лідерів, що араби і євреї знаходяться напередодні нової війни. І знову, в який раз, євреї були надані самим собі. Не тільки Сполучені Штати і Великобританія відмовилися поставити Ізраїлю так потрібний йому сучасне озброєння, але і практично всі західні уряди закрили перед ним свої арсенали. Араби ж всюди знаходили бажаючих продати їм зброю.
  
  
  
  
  12
  
  
  
  Історичні книги, принаймні ізраїльські, стверджують, що війна 1967 року була вищим досягненням ізраїльської військової доблесті. Осуждаемые ООН, атаковані предводительствуемыми єгиптянами арабами, євреї боролися без всякої сторонньої допомоги, і в шість днів змогли розбити об'єднані арабські армії. Канцелярія прем'єр-міністра згодом випустила відеофільм, в якому демонструвалися загартовані в боях ізраїльські ветерани, плачуть біля Західної стіни Храму у визволеній частині Єрусалиму.
  
  Наші джерела кажуть, що у цієї війни було багато прихованих від стороннього ока аспектів. Американське і британське уряду, роблячи вигляд, що вони знаходяться на стороні Ізраїлю, передавали арабам всі ізраїльські секрети. Саме західні шпигуни стали непрямою причиною початку війни. Вони повідомили арабам, що ізраїльський ядерний щит до 1967 році не був готовий, залишаючи таким чином можливість для атаки.
  
  Усвідомлюючи загрозу масованого арабського наступу, ізраїльтяни поінформували Сполучені Штати про свій намір нанести превентивний удар, про що ЦРУ негайно повідомила арабам. Американська розвідка заискивала перед арабськими виробниками нафти, передаючи арабам під час війни детальні військові плани Ізраїлю.
  
  Ізраїльська розвідка виявила зрада американців, і на їхній військовий корабель "Ліберті" було організована атака. Цей корабель за допомогою засобів електронного шпигунства збирав відомості про пересування ізраїльських військ і передавав їх британській розвідці, яка в свою чергу передавала їх арабам. Американський і ізраїльський уряди домовилися не розголошувати правду про цей інцидент.
  
  Навесні 1967 року Насер вів війну в Ємені, в ході якої випробувані хімічну та біологічну зброю, яку він збирався згодом застосувати для остаточного розв'язання єврейського питання. Оскільки араби знали від американців, що у Ізраїлю ще немає ядерної зброї, вони спокійно готувалися до вторгнення, намітивши його на осінь 1967 року. До цього часу вони мали намір передислокувати основні частини своєї армії з Ємену на Синай. Крім того, радянські танки, що були на озброєнні єгипетської армії, не мали кондиціонерів і влітку перетворювалися в печі.
  
  Потужна єгипетська армія, озброєна і оснащена Радянським Союзом, почала своє неспішне рух через Синай у бік Ізраїлю. Ізраїльська розвідка вважала, що Сирія і Йорданія здійснять раптові напади з півночі і зі сходу, як тільки Єгипет почне наступ на півдні. Єгиптяни блокували ізраїльський порт Ейлат. Це було явне порушення міжнародних законів, але ООН не зробила нічого, крім як виконала вимогу Насера і відвела свої сили, щоб не перешкоджати підготовлюваного злочину.
  
  Американці визнали, що перешкоди судноплавству в міжнародних водах, які чинили єгиптянами ізраїльським судам, є формальним актом війни, однак відмовилися надати яку-небудь військову підтримку. Президент Джонсон повернувся до Ізраїлю спиною.
  
  Шість років потому, в 1973 році, АНБ, обізнане про підготовлюваний напад арабів, до останнього моменту не повідомляла про це Ізраїль. Повідомлення прийшло надто пізно для того, щоб запобігти трагедії. Один із співробітників АНБ так розповідає про це:
  
  Я, як і багато співробітники АНБ, знав про заплановане на 6 жовтня 1973 року вторгнення Сирії та Єгипту в Ізраїль за 30 годин до того, як США повідомили про це Ізраїль. Несвоєчасність передачі інформації призвела до зайвих смертей і страждань тисяч молодих ізраїльтян... Тепер мене переслідує свідомість того, що я, можливо, міг якоюсь мірою запобігти те, що стало пізніше відомо як Війна судного дня.
  
  
  
  
  13
  
  
  
  Головним уроком, винесеним з ізраїльтянами інциденту з кораблем "Ліберті", було те, що вони не можуть покладатися на Сполучені Штати і повинні вміти захистити себе самі. Вони знали, що лише питання часу, коли Насер знов підготується до "остаточного вирішення єврейського питання". Наступного разу євреї повинні покладатися не на танки і літаки, а на стримуючий ефект ядерної зброї.
  
  Розробки зброї масового знищення велися в світі повним ходом. Згідно з нашими джерелами, сіоністи з'ясували, що французи видали паспорти кільком ученим-нацистам і вивезли їх у Північну Африку. Їх інтерес зріс ще більше, коли стало зрозуміло, що Франція в своїй колонії веде інтенсивні випробування атомної, біологічної та хімічної зброї. В результаті нелюдських експериментів нацистів в Освенцімі були розроблені нові види отрут. Французи захопили німецькі запаси зарину, табуна та інших, ще більш сильних нервово-паралітичних газів, що вбиває при контакті з шкірою. Крім того, німці отримали нові більш вірулентні штами сибірської виразки, тифу, холери, малярії та чуми.
  
  Французи провели таємні випробування цих засобів на домашніх тварин, а потім створили секретні фабрики і дослідні інститути, покликані продовжити роботу, розпочату Гітлером. Все це було, без сумніву, кричущим порушенням даних Францією обіцянок запобігти поширення хімічної і билогического зброї.
  
  Навіть якщо б євреям вдалося знищити нацистських вчених, що працюють на французів, залишалися ще німецькі вчені, які перебувають під контролем англійців. Останні вивезли своїх вчених-нацистів в Канаду, на полігон площею тисячу миль. По інший бік фронту "холодної війни", росіяни збудували ціле місто навколо нацистських заводів з виробництва нервово-паралітичного газу, і це місто перевозили по частинах в Радянський Союз. Іншими словами, всі колишні союзники користувалися послугами нацистів.
  
  Єгипетської програмі було далеко до складних хімічних сполук, розроблених в західних країнах, однак у Насера вже було достатньо коштів для нанесення колосального збитку євреїв. Було тільки питанням часу, поки одна із західних країн не поділиться з арабами розробленим нацистами зброєю. Саме це і сталося в 70-х і 80-х роках, як до свого жаху виявив Джонатан Поллард. Заводи по виробництву нервово-паралітичного газу, побудовані Німеччиною у Лівії та Іраку, користуються тими ж розробками, які були випробувані на євреїв в Освенцімі.
  
  Багато в світі критикують Ізраїль за здійснення власної ядерної програми. Більшість колишніх розвідників, нами проинтервьюированных, вважають, що в Ізраїлю просто немає іншого виходу. Араби вже мають власну зброю масового знищення, готове до використання проти євреїв. Кількома валізами рицину можна отруїти всю систему національного водопостачання Ізраїлю. Однієї вантажівки з каністрами зоману, випущеного за вітром, вистачить, щоб знищити все населення Тель-Авіва. Бар'єр із спор бактерій сибірської виразки, внесених у ґрунт, може ізолювати Беер-Шеву від всієї іншої країни на десятиліття.
  
  Євреї мали можливість переконатися, що західні уряди промовчали при одній Катастрофи і, в ім'я нафтових поставок з Близького Сходу, можуть зробити те ж саме ще раз. Зі свого гіркого досвіду євреї знають, що Захід проявляє більше інтересу до використання нацистів, ніж до їх переслідування.
  
  У 1968 році Генрі Кіссінджер присвятив ізраїльських лідерів в деякі принципи своєї політики. Згідно з цими принципами, якщо Ізраїль зазнає атаки радянських ракет, то Захід не буде реагувати. Євреї будуть надані самі собі. Сполучені Штати не можуть піти на ризик початку Третьої світової війни через арабських територій, окупованих євреями, і в Москві про це добре знали.
  
  
  
  
  14
  
  
  
  В історичних книгах стверджується, що через промахів ізраїльської розвідки араби змогли здійснити раптовий напад в 1973 році. Вторгнення, приурочене до самого святого дня у євреїв, Йом Кіпур, застала всю країну зненацька. І тільки героїчне втручання американського єврея, держсекретаря Генрі Кіссінджера, врятувало маленьку країну від загибелі. Незважаючи на загрозу арабського нафтового ембарго, американці стали на захист євреїв. Коли Радянський Союз пригрозив втрутитися, Кіссінджер переконав президента Ніксона оголосити по армії бойову готовність до ядерної війни. Радянський Союз відступив, араби були розбиті, Ізраїль буде спасенний.
  
  Деякі з наших "старих шпигунів" не могли стримати смєшка, коли чули таке трактування подій, інші робили вигляд, що вмирають від реготу. Більшість же просто хитало головою і говорив, що все було зовсім не так. Кіссінджер був не тільки не героєм подій, навпаки, його некомпетентність у військових справах і інтриги ледь не призвели до загибелі Ізраїлю. Насправді події розвивалися іншим чином.
  
  Кіссінджер недооцінив небезпеку саудівсько-єгипетського альянсу проти Ізраїлю, і сприяв погіршенню міжнародної обстановки саботуванням мирних переговорів між Садатом і Роджерсом. На догоду арабам Білий дім наказав Агентству національної безпеки приховати інформацію про підготовлюваний раптовому нападі на Ізраїль.
  
  Стратегія Кіссінджера полягала в тому, щоб дати "пустити кров" Ізраїлю, а потім посадити обидві сторони за стіл переговорів. Однак він недооцінив всіх наслідків для Ізраїлю затримки передачі розвідувальної інформації і потім - постачання, що ледь не призвело до військової катастрофи. Людиною, дійсно врятував Ізраїль всупереч грубих промахів Кіссінджера, був директор адміністрації Білого дому Олександр Хейг.
  
  Кіссінджер домагався того, щоб Ізраїль був змушений прийняти резолюцію ООН № 242, в якій передбачалася віддача всіх територій, завойованих в 1967 році, і повернення євреїв в межі максимальної вразливості. Коли почалася Війна Судного дня, адміністрація Ніксона почала застосовувати політику зволікань. Замість того, щоб негайно почати поставляти зброю і спорядження в Ізраїль, американський міністр оборони Джеймс Шлезінгер закликав до збереження Сполученими Штатами "низького профілю уникнути небажаної реакції з боку арабів" на нафтовому ринку. Американські нафтові корпорації закликали президента не збільшувати військову допомогу Ізраїлю, тому що "це дасть негативний ефект на наші відносини з арабськими країнами-виробниками нафти".
  
  Поки велися ці переговори і обмін посланнями, ізраїльтяни продовжували гинути, а Білий дім - коливатися. Коли Ізраїль звернувся з проханням про постачання обіцяних запчастин до військової техніки, їм відповіли, що американські літаки не можуть летіти в зону бойових дій. Ізраїльський посол щогодини дзвонив Кіссінджеру, кажучи: "Ці дротики нам коштують життів. Хто веде цю гру?"
  
  До понеділка, 8 жовтня, на третій день війни ігри американців вже дорого обійшлися Ізраїлю. Загинуло кілька тисяч солдатів. Тільки в перший день цієї війни загинуло більше солдатів, ніж за всю кампанію 1967 року. Було знищено понад 500 танків, ізраїльська авіація несла втрати від радянських протиповітряних ракет, не було запасних частин до літаків. Бойові дії звелися до танковим боям, а в танках араби мали переважний чисельну перевагу. Крім того, на момент початку війни в деяких ізраїльських бойових частинах запасів і спорядження було лише на сім днів.
  
  Того ж дня ізраїльські командири доповіли, що максимум через чотири дні боїв закінчаться боєприпаси. На якийсь момент Моше Даян впав у смуток, він сказав сумно: "Становище безвихідне. Все втрачено. Ми змушені відступити." Голда Меїр розповідала своєму найближчому другові, що її міністр оборони порадив їй обговорити з арабами умови капітуляції. Кінець Ізраїлю здавався неминучим, і один Голди Меїр вже будував плани їх спільного самогубства.
  
  Тільки коли боєприпаси у ізраїльтян підійшли до кінця, американці почали діяти. Війна тривала вже шість днів, і араби продовжували наносити ізраїльтянам важкі втрати. Білий дім домігся, чого хотів. Сполучені Штати запропонували воюючим сторонам перемир'я, після чого негайно почати переговори. Один високопоставлений американський політик мав на увазі кінцеву перемогу Ізраїлю, але так, щоб той "в процесі розбили ніс до крові", змусивши тим самим сісти за стіл переговорів. Таємним архітектором цієї стратегії був ніхто інший, як сам Генрі Кіссінджер.
  
  Поведінка Кіссінджера було таке, що з ізраїльської точки зору він цілком міг би бути арабом. Ізраїльтяни пам'ятали, що саме Він наполягав на тому, щоб не оголошувати мобілізацію і чекати першого пострілу з боку арабів. Вони підозрювали, що саме Кіссінджер розпорядився не попереджати Ізраїль своєчасно про підготовлюваний напад. Руку Кіссінджера вбачав і в тому, що арабське вторгнення протягом трьох днів не обговорювалося в ООН.
  
  Хто на справді допоміг Ізраїлеві в той важкий час, так це директор адміністрації Білого дому, генерал Олександр Хейг. Коли президент Ніксон розглядав відчайдушне послання Голди Меїр, отримане ним 12 жовтня, Хейг притримав лист від американських нафтових компаній, що пропонують збільшення плати за нафту арабським нефтовидобувальникам в ці критичні дні. Наші джерела кажуть, що, якби Ніксон знав, що нефтепромышленники об'єдналися, він спасував. Акція Хейга допомогла Ізраїлю, давши можливість драматичного послання Голди Меїр вплинути на Ніксона.
  
  Однак це не все, що генерал Хейг зробив для Ізраїля. Як тільки він почув про напад на Ізраїль, він почав діяти за спиною Кіссінджера. У суботу, 6 жовтня, Олександр Хейг повідомив ізраїльській розвідці про те, що розроблений новий вигляд озброєнь, який може зупинити арабські танки, і, якщо вони надішлють делегацію в США, він зможе надати його їм. Таким чином, Ізраїль отримав в потрібний момент новітні американські протитанкові ракети, які допомогли переламати хід війни.
  
  
  
  ЕПОХА ДУРНИЦІ 1974-1992
  
  
  
  Історія весь час повторюється, а якщо і змінюється, то тільки рівні секретності. Всі гидоти, які відбувалися за кулісами світової сцени під час Катастрофи і "холодної війни", повторюються знову. Таємна війна проти євреїв триває, просто в даний час вона ретельно маскується. На величезній сцені триває та ж п'єса, а нові актори грають ті ж ролі і розігрують ті ж сцени.
  
  В епоху дурниці виток історії замкнулося. Буш зробив все ті ж помилки, що і попереднє покоління. Сам того не бажаючи, він перетворив життя євреїв у пекло. До цього привело бажання втихомирити арабська расизм в ім'я нафтових інтересів, байдужість до угод нафтових королів з диктаторами, які не соромилися щодо заходів проти євреїв.
  
  
  
  
  15
  
  
  
  Для планів нафтових магнатів проти Ізраїлю, Картер виявився фігурою навіть більш придатною, ніж його республіканські попередники. І не тому, що він не любив євреїв, навпаки, він завжди підтримував Ізраїль. Проте він хотів увійти в історію як людина, що добився миру на Близькому Сході. Важко очікувати, що фермер-протестант зі штату Джоджия доб'ється успіху там, де зазнав фіаско такий блискучий дипломат як Кіссінджер. Досягнення Картера на Близькому Сході неоднозначні: з одного боку, його зусиллями був укладений перший мирний договір у цьому регіоні, а з іншого боку - його дії поклали початок нового витка гонки озброєнь, в результаті якого стратегічний баланс в регіоні змінився на користь арабів.
  
  Нафтові магнати нагнітали побоювання того, що Радянський Союз може ввести свої війська на Близький Схід, захопивши Саудівську Аравію, Кувейт та Ірак, і позбавивши Сполучені Штати доступу до нафти. Тому можливого радянському вторгненню на Близький Схід необхідно було щось протиставити. Сама боєздатна армія в регіоні була в Ізраїлю, проте навряд чи можна сподіватися, що євреї вступлять у війну для захисту арабських нафтових полів в ім'я інтересів американських нафтових монополій. Для президента настав час прийняти однозначне рішення - або треба прислухатися до заперечень Ізраїлю з приводу продажу зброї арабським країнам і йти таким чином на ризик втрати близькосхідної нафти, або озброювати арабів в ім'я дотримання національних інтересів США, непрямим результатом чого з'явиться втрата Ізраїлем військової переваги.
  
  До крайнього здивування прихильників Ізраїлю в лавах демократичної партії, не кажучи вже про самих ізраїльтянах, Картер почав виявляти схильність піти назустріч арабам у багатьох кардинальних питаннях. Особливо до душі йому припав Анвар Садат, гарячим шанувальником "мирної ініціативи" якого він став.
  
  Наші джерела, в числі яких є колишні офіцери розвідки, стверджують, що, крім щорічної американської допомоги в розмірі 3 мільярдів доларів, у Анвара Садата були інші причини прийняти Кемп-Давидские угоди. З весни 1979 року у Єгипту большен не було причин побоюватися Ізраїлю. Згідно з секретним додатком до Кемп-Давидскому договором Сполучені Штати зобов'язалися надавати Садату всі ізраїльські основні військові секрети.
  
  Один колишній офіцер військової розвідки США сказав так: "Ми передали Садату все. Знімки з супутників, радіоперехвати, розташування ізраїльських ядерних сил - все, що потрібно для нанесення успішного першого удару. Як з'ясувалося, ізраїльтяни дізналися, яким чином ми підкупили Садата, але Бегін наказав усім тримати язик за зубами - Америка залишалася єдиним союзником Ізраїлю. Ось такий брудний трюк ми виконали з нашим союзником".
  
  Такого роду відносини стали складовою частиною Кемп-Девідської угоди і існують до сьогоднішнього дня, причому не тільки у відношенні Єгипту, але і Саудівської Аравії. Наш ізраїльський джерело вважає, що саудівці отримують американську розвідувальну інформацію про Ізраїлі принаймні, починаючи з 1979 року. Вони діляться цією інформацією з іншими арабськими країнами, не кажучи вже про ООП. На Близькому Сході ніхто не збирає розвідувальну інформацію про Ізраїлі - за них це роблять американці!
  
  Що ж виграв від Кемп-Девіда Ізраїль? Клаптик паперу, в той час, як араби отримали зброю, гроші і всі ізраїльські військові секрети.
  
  
  
  
  16
  
  
  
  Політика Буша була з самого початку з очевидністю спрямована назустріч арабам, на шкоду Ізраїлю. У 1981 році, коли Ізраїль розбомбив іракський ядерний реактор, Буш був першим із політичних діячів, які заявили, що Ізраїль заслуговує за це покарання. Навіть, коли Ірак використовував американську зброю проти Ізраїлю в 1991 році, Буш відмовився дозволити ізраїльським пілотам захищати свою країну з побоювання, що це може роздратувати якесь арабське держава. Ізраїльські розвідники, з якими ми розмовляли, схильні вважати Буша самим ворожим Ізраїлю політичним діячем з часів Аллена Даллеса. До речі кажучи, батько і дід Буша співпрацювали з Даллесом в області фінансування Третього рейху, що пізніше було приховано під грифом секретності.
  
  
  
  
  17
  
  
  
  Багато ізраїльтян виражають побоювання, що їх країна може зробитися "придатком американського військово-промислового комплексу". Щорічно цей комплекс вкладає в Ізраїль 3,8 мільярда доларів - майже в десять разів більше, ніж вдається зібрати в Сполучених Штатах фонду "Об'єднаний єврейський заклик". Як сказав один відставний ізраїльський офіцер: "Коли 20 відсотків нашого національного бюджету залежать від щедрості американців - ми робимо те, що вони скажуть". Мова може йти про підготовку служби безпеки для якого-небудь африканського диктатора, або про передачу зброї "контрас".
  
  У 70-ті роки англійці забезпечили зброєю терористів ООП, завдяки чому британська розвідка змогла проникнути в таємні організації на Близькому Сході. При цьому вона не спромоглася попередити ні Ізраїль, ні Сполучені Штати про зростаючу загрозу з боку палестинських терористів. У ці роки таємна війна проти євреїв увійшла в нову фазу. Якщо раніше британська розвідка та її союзники з кліки Даллеса робили ставку на емігрантів-фашистів, то тепер з тими ж цілями стали використовувати арабські терористичні організації. З 1976 року почалася епоха використання палестинських та сирійських найманців.
  
  
  
  
  18
  
  
  
  До кінця 1983 року були посіяні насіння операції, що пізніше стала відомою під назвою "Іран - контрас". Так вийшло, що було прийнято рішення всі гріхи за неї звалити на Ізраїль. Щоб приховати те, що в цій справі було замішано американський уряд, людьми з ЦРУ було сказано "контрас", щоб ті представили євреїв в якості постачальників зброї. І 23 квітня 1984 року один з лідерів "контрас" сказав репортерам: "Ми отримали деяку кількість зброї, яку ... ізраїльський уряд захопило в Лівані". Ізраїльтяни категорично заперечували це, і направили в Вашингтон свого офіційного представника для з'ясування справи.
  
  Ізраїль боявся, що американський Конгрес звинуватить його в порушенні поправки Боланда, згідно з якою уряду Сполучених Штатів було заборонено допомагати "контрас", і, як наслідок, допомога Ізраїлю буде урізана. Ізраїль дійсно передавав ЦРУ деяку кількість захопленого зброї, але негайно припинив цю практику, як тільки була прийнята поправка Боланда. Припинення передачі зброї Ізраїлем викликало невдоволення тодішнього директора ЦРУ Кінсі, і він навіть намагався чинити тиск на Ізраїль. Однак ізраїльтяни розуміли, що розмір грошової допомоги визначає не Кінсі, а Конгрес, і не піддавалися.
  
  Ізраїльським представникам недвозначно дали зрозуміти, що президент Рейган буде дуже розчарований таким небажанням Ізраїлю співпрацювати. Однак, незважаючи на всі погрози і обіцянки, ізраїльтяни не хотіли йти в обхід закону, що викликало посилення таємної війни проти них. З цих пір "контрас" гучно всюди заявляли, що Ізраїль їм постачає захоплені у палестинських бойовиків автомати АК-47. Під цей шум Білий дім справді передавав "контрас" партії зброї. Коли ж брали участь в операції "Іран - контрас" Буш, Кінсі і Олівер Норт загрузли по вуха в цьому болоті, було вирішено публічно звинуватити у всьому євреїв.
  
  
  
  
  20
  
  
  
  ЦРУ підтримувало тісні контакти з главою арафатовских спцслужб Абу Аядом, убитим пізніше за наказом Абу Нидаля. Сам Абу Аяд був запеклим головорізом, брав участь в організації терористичних актів проти Ізраїлю протягом багатьох років. Все це відбувалося вже після даних американцями обіцянок, що жоден офіційний представник США не буде вести переговорів з ОВП за спиною Ізраїлю. У процесі плідної співпраці з ЦРУ Абу Аяд видав цієї організації багатьох своїх конкурентів з числа арабських терористів, що не заважало йому в той же час організовувати нові диверсії проти Ізраїлю.
  
  Ізраїльтяни не знали, що частина ООП фінансувалася ЦРУ і проходила підготовку на його базах, в той час як Розвідувальне управління робило вигляд, що співробітничає з Ізраїлем у боротьбі з ООП. Один з лідерів ООП переконував, що його бойовикам дозволялося проводити деякі акції проти Ізраїлю - це не розглядалося як дуже серйозне порушення. Більш того, ЦРУ заохочувало напади на військові об'єкти.
  
  Чому ж уряд США озброював одних терористів і мало інших? Один з колишніх розвідників пояснив це так: "Абу Нідаль вважається терористом, тому що він вбиває американців, а Арафат вважається борцем за свободу, тому що він вбиває лише євреїв." Щось тут у нього не зістиковуються, так як Арафат несе відповідальність за смерть неабиякої кількості і неєвреїв. Очевидно, такий поділ терористів служило для заспокоєння чиєїсь совісті в штаб-квартирі ЦРУ.
  
  Факт, що ЦРУ робило все можливе для руйнування противотеррористической мережі, створеної Мосадом. Замість того, щоб об'єднати зусилля з Ізраїлем щодо ліквідації терористів Абу Нидаля, ЦРУ компрометировало агентів Моссаду усіма можливими способами. Антиізраїльські операції почалися, коли ЦРУ стало відомо, що кілька американських компаній мають справи з Абу Нідалем. Насправді деякі з цих компаній служили прикриттям для Мосаду, які намагався таким чином ввести своїх людей в терористичні угруповання. Замість того, щоб співпрацювати з Ізраїлем, ЦРУ розгромило частина цих компаній, а їх працівники були засуджені і посаджені в тюрми.
  
  Правда полягала в тому, що ЦРУ було набагато більше зацікавлений у протидії Мосаду, ніж в боротьбі з терористами. Чому? Тому що у 80-ті роки політика ЦРУ була політикою нафтових монополій. А нафтові компанії могли підкупити ООП, але ніяк не могли цього зробити щодо Моссаду. У Мосаді, у свою чергу, добре пам'ятали підтримку, надану ЦРУ арабам у діях проти Ізраїлю.
  
  
  
  
  21
  
  
  
  В останні десятиліття Ізраїль втратив свою військову перевагу, велика частина його секретів опинилася в руках арабів. Вони отримали у своє розпорядження ракети, танки, заводи з виробництва отруйних речовин і боєголовки. Президент Сполучених Штатів байдуже спостерігав, як Ізраїль піддається ракетному обстрілу. Що ж відбувається з їхнім союзником, - дивуються ізраїльтяни.
  
  Відомо, що багато колишні члени адміністрації Рейгана-Буша мали настільки значні інвестиції в нафтовому бізнесі, що це викликало виражений конфлікт інтересів при визначенні політики США на Близькому Сході. Багато членів адміністрації Буша після залишення державної служби зробили собі стану в країнах Перської затоки. Навіть син Буша отримав вигідний контракт в цьому районі. Не дивно, що у війні в Затоці переможцями стали нафтові королі.
  
  Що ж дісталося на долю євреїв? Якщо згадати історію ставлення західних країн до євреїв, то виходить картина невесела. Багато організаторів нацистської програми знищення євреїв не були в результаті покарані за свої злочини. Губернатори на окупованих землях, старости та начальники поліції залишилися на волі.
  
  Причина цього була проста. Після закінчення Другої світової війни західна розвідка хотіла зберегти цих людей як секретних антикомуністичних агентів. Наприклад, командирам карального загону "Форкомандо Москау", брав участь у знищенні євреїв Білорусі, Литви, Росії та України, були відомі імена всіх секретних агентів і колабораціоністів за "залізною завісою". Після війни для англійської розвідки і Аллена Даллеса ті, кого в СС вважали вірними нацистами, стали цілком прийнятними антикомуністами. З метою створення шпигунської мережі за "залізною завісою" на їх військові злочини дивилися крізь пальці.
  
  З точки зору західних спецслужб це мало сенс. Нацисти були розбиті, а новим ворогом став Радянський Союз. Війна з Гітлером закінчилася, а "холодна війна" тільки починалася. Навіщо ж марнувати цінні кадри тільки з-за кількох убитих євреїв? Ніхто у світі і не підозрював, що нацистські секретні агенти, як і раніше, на службі. Помінялися тільки господарі. Донині ізраїльтяни мають дуже слабке уявлення про те, яку роль зіграли таємні війни в історії їхньої держави. Жителі країн Заходу також не мають поняття, що робили уряди їх країн з євреями в ім'я "національної безпеки".
  
  "Не варто цьому дивуватися, - сказав один з колишніх развечиков, - все це лицемірство чистої води. Для широкої публіки Ізраїль - наш союзник. Чого широка публіка не знає, так це, що уряд в таємниці підтримує арабів."
  
  Коли прийде час наступної війни, на чийому боці буде Захід? Поки західна цивілізація залежить від близькосхідної нафти, Захід буде залишатися вразливим для шантажу. Одного разу він вже повернувся спиною до євреїв, і дуже може бути, що це трапиться знову.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"