Ковальчук О.А. : другие произведения.

Чи потрiбно проводити кастрацiю тварин?

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Питання кастрацiї мабуть, самий серйозне питання, яке мають вирiшити господарi. Яке рiшення буде кращим i для вихованця, i для господаря? У якому випадку краще каструвати тварин, а в якому вiдмовитися вiд цiєї процедури?
  Якщо тварину заводять для того, щоб надалi використовувати його в племiнному розведеннi, займатися виставками, то господарi будуть тiльки радi сексуальнiй активностi вихованця. Але якщо тварина пес мiтить територiю - заводять в якостi простого домашнього улюбленця, то його поведiнка в перiод статевого полювання буде доставляти зайве занепокоєння.
  Знаходитися в однiй квартирi з кiшкою, у якої починається тiчка, просто не виносимо. Кiшка починає голосно настирливо нявкати, прагнути вирватися на волю, веде себе дуже неспокiйно, приймає непристойнi пози, б'ється в судомах, катається по пiдлозi. Тому дуже часто власники тварин задаються питанням: чи можливо зменшити неприємностi, що доставляються поведiнкою тварини в перiод статевого полювання або ж повнiстю уникнути їх?
  Для цього використовують препарати , якi пригнiчують статеву охоту (гормональнi засоби) у виглядi таблеток "Контрасекс", "Екс-5", "Секс Бар'єр", "Пiлкан", "Ноноестрон" i тому подiбнi препарати. Iстотним недолiком є те, що використовувати такi препарати можна одноразово (максимум двiчi) протягом року, в iншому випадку цi таблетки можуть повнiстю зруйнувати гормональний фон тварини i необоротно пiдiрвати його здоров'я. Справа в тому, що рецептори до прогестагенiв (стероїдних статевих гормонiв) розкиданi по всьому органiзму i впливають в цiлому на всi органи. Гормональнi препарати i у самцiв, i у самок приводять до таких тяжких наслiдкiв, як стимуляцiя росту пухлин.
  Якщо господарi тварини не планують отримувати вiд нього потомство i не хочуть обтяжувати себе турботами по догляду за нею пiд час тiчки, можливої вагiтностi i пологiв, то думка ветлiкарiв практично одноголосно - тварину краще каструвати. У повсякденному життi частiше застосовується термiн стерилiзацiя, хоча вiн не зовсiм точний. Видалення статевих залоз з наступною неможливiстю до вiдтворення називається кастрацiєю (як у самцiв, так i у самок). Це найбiльш часта операцiя з усiх, проведених ветеринарними лiкарями, яку з легкiстю зроблять в будь ветеринарнiй клiнiцi. Деякi клiнiки надають таку послугу, як кастрацiя на дому, коли лiкар приїжджає до вас i проводить операцiю в домашнiх умовах.
  Тому якщо ви не хочете витрачати грошi i час на лiкування, якщо вам дорогi здоров'я i життя ваших улюбленцiв, то саме час задуматися про кастрацiю.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"