Кучмук Володимир Костянтинович : другие произведения.

Синдром Набутого Iмунодепутатства

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

Синдром Набутого IмуноДепутатства.

- Яка з депутатських хвороб найстрашнiша?

- Може геморой - вiд довгого сидiння на мякому?

- Нi, бiгають же по залi аж до самої трибуни.

- Косорукiсть, а, може, мозолi на пальцях правицi - вiд тискання кнопок?

- Теж нi - можна ж i олiвцем тиснути, або свою карточку сусiдовi залишити.

- Косоокiсть - на своїх дивитись та за чужими доглядати? Полiтична короткозорiсть?

- Та куди там! Далекозоркi лiдери партiй пильнують за цим, i можуть так втерти очко, що потiм нiяке бiгання до трибуни не допоможе.

- Так що ж?

- А як називається захворювання, коли на тiлi висипають червонi плямки...

- Вiтряна вiспа?

- Тю на тебе! То ж дитяча хвороба...

- Лiвизни в комунiзмi?

- Нi, в анархосиндикалiзмi...

- То може... Алерґiя?

- Теплiше... Хоча, алерґiя на дотики - це оригинально.

- Чому це на дотик?

- У тому-то й справа, що саме дотик завдає найстрашнiших страждань!

- Неможе бути такої хвороби!

- Є! СНIД - синдром набутого iмунодепутатства!

- А цей, так би мовити, полiтичний СНIД дуже заразний?

- Не хвилюйся, простий люд на нього нiколи не захворiє. Тут питання делiкатне: недоторканiсть. Проблема iмунiтету. Особливого. Депутатського.

- Але ж до районного, мiського та навiть обласного депутата, здається, можна доторкнутися?

- До них можна. Але iснує окрема каста: пара сотень особливо недоторканих...

- Майже як в Iндiї...

- С точнiстю до навпаки: в нас це найвища каста. Але повернемось до самої хвороби. На неї, чомусь, хворiють саме тi, хто найзапеклiше переконував виборцiв у тому, що тiльки злодiї рвуться до депутатської недоторканостi для прикриття брудних справ. Тепер ми бачимо, кому саме недоторканiсть не заважає спокiйно займатися справами руйнування держави.

- А як же iхнi рядовi товаришi по лавах? Як бути їм, незахищеним?

- То вже особиста справа незахищених. До речi, про них потiм можна потурбуватися з трибуни. Хай так званi маси вiдчувають силу набутого iмунiтету.

- Але ж недоторканiсть бiльш притаманна дипломатам, якi живуть та працюють в iнших державах.

- У тому то й справа, що каста недоторканих живе в однiй державi, а працює на iншi, реальнi та вигаданi.

- Це ж називається зрадою. А цей полiтичний СНIД не дає ускладень на голову?

- Скорiше навпаки.

- А є якiсь лiки проти цiєї хвороби?

- Є. Мазь. Але треба дуже ретельно натирати. I всю дозу одразу.

- Яка назва цiєї мазi?

- Референдум. Проти синдрому депутатської недоторканостi кращого засобу просто немає.

- А якiсь профiлактичнi засоби iснують?

- Так. Парфуми Любiть Україну.... Це найкращий засiб.


 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"