Учёный Кот : другие произведения.

верховный суд

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    текст жалобы

Касаційний адміністративний суд
01029, м.Київ, вул. Московська, 8, корп.5,
Позивач: Ваши Фамилия, Имя, Отчество
индекс почты и домашний адрес
Ідентифікаційний номер 1234567890 (всего 10 цифр)
Тел. 050-123-45-67, адрес электронной почты
Відповідач: Центральна виборча коміссія
01196 м.Київ, пл.Лесі Українки 1
Ідентифікаційний код 21661450
Тел. 044-286-84-62, post@cvk.gov.ua
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання протиправним та нечинним протоколу ЦВК
Центральна виборча комісія (далі - ЦВК) на своєму засіданні 30 квітня 2019 року на виконання ст.86 закону "Про вибори Президента України" (далі - Закон) склала та офіційно оголосила протокол про результати повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, згідно з яким обраним Президентом України є кандидат на пост Президента України ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ, 1978 року народження, художній керівник, ТОВ "Квартал 95", проживає в місті Києві, безпартійний, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Громадянин України Зеленський Володимир Олександрович був зареєстрованный кандидатом у Президенти Постановою ЦВК № 153 від 30 січня 2019 року, у якій зокрема йдеться про те, що у процесі реєстрації "розглянувши подані документи, Центральна виборча комісія встановила їх відповідність вимогам Закону України "Про вибори Президента України". На жаль з тексту Постанови аж ніяк незрозуміло, яким конкретно вимогам відповідають надані у ЦВК документи, але з великою ймовірністю можна припустити, що мова йде виключно про відповідність вимогам Закону того переліку документів, подання яких передбачено у статті 51 Закону, бо ніяких застережень, що програма Зеленського відповідае вимогам статті 52 Закону, у цьому протоколі немає. А по факту ЦВК виявила злочинну недбалість при вивченні програми Зеленського В.О. і всупереч застереженням ст. 52 Закону зареєструвала кандидата, програма якого суперечить Конституції України і є зазіханням на виборчі права безпартійних громадян. Вимоги статті 52 Закону повністю тотожні вимогам статті 37 Конституції України: "Утворення і діяльність політичних партій та громадських організацій, програмні цілі або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, забороняються".
У програмі кандидата, яку подав Зеленський при реєстрації до ЦВК, у розділі "Справедливість і Рівність усіх перед Законом" є досить чітка і однозначна пропозиція про вибори: "Вибори до Парламенту та місцевих рад мають проходити за відкритими списками" (https://www.cvk.gov.ua/pls/vp2019/wp009pt021f01=233pt001f01=720.doc).
У згаданній Постанові ЦВК нема навіть натяків на те, що ЦВК встановила відповідність цього безумовно протиправного положення у програмі кандидата вимогам ст.52 Закону про відсутність наявності у передвиборній програмі кандидата положень, спрямованих на посягання на права і свободи людини, і що при реализации цього положення не будуть порушені мої конституційні права, зокрема буде обмежене, або навіть зовсім зведено нанівець моє конституційне виборче право висувати кандидатів у депутати Верховної Ради, яке я маю, наприклад, згідно до ст.44 Закону на виборах Президента України. А відповідно до ст.36 Конституції України "Ніхто не може бути обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій".
По діючому зараз закону про вибори депутатів Верховної Ради України лише половина кандидатів у депутати може бути висунута безпартійними громадянами, а друга половина кандидатів висувається так званою партійною елітою, що безумовно є частковою дискримінацією безпартійних громадян, однак можливість у них висувати кандидатів хоча лише і навпіл, але збережена.
Зараз є лише один загальновідомий законопроект з виборами до ВР "за відкритими списками", прийняття якого і підтримує Зеленський - 7 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу 3112-1, який передбачає повністю "радянську" виборчу систему, коли кандидатів висувають лише якась незрозуміла партія, а прості безпартійні виборці мають лише проголосувати за одного з тих партійних кандидатів і при всьому своєму бажанні не мають ніякої можливости спочатку висунути, а потім і обрати свого депутата. Якщо цей Проект у подальшому набуде чинності, то звичайні громадяни, які не є членами партій, остаточно втратять можливість висувати кандидатів у депутати, що прямо суперечить положенням ст.22 та 24 Конституції України про рівність всіх громадян перед законом.
Якщо суд зробив помилку при реєстрації Зеленського кандидатом у Президенти, то це аж ніяк не є приводом для того, щоб у подальшому оголосити Президентом України кандидата, програма якого суперечить Конституції України і який в такому разі є нелігітимним.
Зважаючі на вищевикладене і керуючись статтями 2, 5, 6, 273, 277 КАС України
ПРОШУ
1. Протокол ЦВК від 30 квітня 2019 року про результати повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, згідно з яким обраним Президентом України є кандидат на пост Президента України ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ і програма якого суперечить Конституції України, визнати протиправним та нечинним.
2. Судові витрати по справі покласти на Відповідача, зокрема стягнути з нього мої витрати, що пов’язані із прибуттям до суду.
На виконання вимог ЦПК повідомляю, що у провадженні судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору, заходи досудового врегулювання спору не передбачені і не здійснювалися.
Додатки:
1. Копія позовної заяви для відповідача.
2. Копія паспорту та ідентифікаційного коду позивача.
5.05.2019р. підпис позивача ______________
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"