Липакова Ольга Викторовна : другие произведения.

Фельетон об украинском телевиении

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


ПРАЦЮЮТЬ ВСI!

   Ось скажiть менi, чи iснує на цiй земнiй кулi така кра§на, де не дивлячись на купу полiтичних негараздiв та з силу силенну соцiальних проблем, живе досить щасливий, енергiйний та життєрадiсний народ? Хоча ви спочатку подумали про Iндiю, я вас розчарую. Ця держава - Укра§на, i ми, зi своєю крихiтною заробiтною платнею, поганою медициною, та "табачною" освiтою спiваємо та танцюємо всi!
   А чого ж нам не радiти? Якщо б десь iз далеко§ галактики на нас, у космiчному кораблi споглядали iнопланетяни, то подумали б що наша "ненька" краща за усi Альфацентарври та Андромеди! Ще декiлька рокiв вивчення людини за телебаченням i ми можемо смiливо чекати на дружнє чи войовниче вторгнення! Ще б пак! Танцювати та спiвати кортить кожному!
   На "СТБ", "1+1" та "Новому каналi" майорять рiзноманiтнi шоу, де то зiрки, то звичайнi укра§нцi, не обдiленi крихтою таланту деруть горло та розминають ноги, радуючи iншу частину населення, яка ще лежить на диванi чи сидить за столом, пережовуючи борщ чи вареники! Головне - не заплутатись у ведучих! Тiльки по ним i можна впiзнати так зване шоу, тому що учасники, кочують, наче гуси з одного каналу на iнший! А яка рiзниця, що "Фабрика", що "Голос кра§ни", що "Танцюють всi", що "Майданс"!? Дiйсно - нiяко§!
   Ось наприклад пан N прийшов на "Фабрику", i йому сказали, що в нього поганий голос, вiн не дуже засумував, рявкнув на камеру, що всi суддi безталаннi дурнi, розвернувся та пiшов за кулiси. Там його, хлопаючи довжелезними вiями втiшила ведуча, i сказала, щоб той не сумував, бо талант у нього все ж таки є, i байдуже, що вся кра§на смiється. Пан N трошки помiркував i згадав, що про рухи його нiчого поганого не сказали, i вирiшив пiти на кастинг до "Майдансу"! А чому б i нi?! Десь та вiзьмуть! За "Майдансом" - "Танцюють всi", за "Танцюють всi" знову iз пiснею до "Голосу кра§ни"! Кастинг на такi проекти, як спiвбесiда при прийому на роботi! Опустиш руки - точно нiкуди не вiзьмуть, i ти залишишся отим самим дядьком, що лежить на диванi чи сидить за столом i §сть борщ! Погана перспектива? Поганенька!
   Ось так i виходить у нас! Роботи в кра§нi немає, проте є де потанцювати та поспiвати! Можна хоч тут заробити непоганi грошi! Правду ж кажуть люди, що в кожному є талант, просто його треба розкрити!
   А що ж тим часом ко§ться на тих самих "СТБ", "1+1", "Новому каналi" чи "Iнтерi"? А там, вирує справжня вiйна! Майже однаковi на вигляд дядьки-сценаристи iз рiденьким волосячком на головi, в товстезних окулярах i в день i вночi розмiрковують про те, як перетягнути на себе рейтингову ковдру! Вони, навiть на День народження, задмухуючи свiчку, бажають собi гарних iдей та креативного поштовху! I байдуже, що всi цi танцювальнi та спiвочi проекти, як то кажуть, тупо здертi з американських аналогiв! Тут в Укра§нi потрiбне шоу, i вони мають його забезпечити його саме укра§нським колоритом!
   Хоча який там колорит, якщо все i так однакове? Це вам не "Кармелiта" чи "Санта-Барбара"! Тут дiйсно треба постаратися, щоб простежити творчий шлях конкурсантiв! Таким "спецам", якi знають всiх, хто танцює чи спiває, треба медалi давати, як героям телевiзiйно§ вiйни! Кожнiй домогосподарцi по медалi на шию! Вона може й унiверситетiв не кiнчала, проте краще за будь-якого професора прочитає лекцiю сусiдцi, про останнiй виступ улюбленого учасника, хоч у "Фабрицi", хоч у "Голосi кра§ни", хоч у "Майдансi", чи у "Танцють всi"! Це §й як тому професору методичнi вказiвки написати!
   Ось i виходить у нас така весела кра§на, де всi або спiвають чи танцюють, або говорять про це, або ще тiльки мрiють взяти участь у цих дiйствах, на телебаченнi засвiтитися, пiдзаробити, себе показати на iнших подивитися! Тiльки гидко якось вiд то§ радостi на "неньчиних" кiстках та дiрках у бюджетi! Коли це зрозумiють iнопланетяни, то мабуть вiдкинуть iдею про вторгнення, а ось нашому народу веселитися точно не набридне! А що ж робити? Якось же треба абстрагуватися?!
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"