Миха : другие произведения.

Ш

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


МАТРИЦЯ
(для тих, хто бачив фiльм)

Нєо - дурний неофашист у якого амнезiя, дежа-вю та хвороба паркiнсона. Вважає себе супермєном, носить довжелезний плащ i постiйно задає iдiотскi питання
Морфей - наркоман зi стажем, лисий нєгр, що прийняв Буддiзм i також носить довгий шкiряний плащ. Вчився у Москвi, тому непогано розмовляє по-русськи
Тринiтi - коханка Нєо
Агенти - кацапськi санiтари, перевдягненi божевiльними
Рiган - кацапський развєдчiк i зрадник. Носить бородку а-ля Депеш Мод i мнить себе фiлософом
Огакул - стара єврейка з Одеси
Також наркомани, водiї грузовикiв, голоси, божевiльнi дiти та iншi.

Епiграф:
Imagine, there is no spoon
(Де ложка, блядь?!)

  
   Частина Перша. Тiпа рєальний мiр
   Сцена Перша
   На сценi неприбрана кiмната, посеред якої стоїть компьютер, по якому чатиться Нєо. Раптом екран починає блимати i до терминалу вламується бридка рожа Морфея.
   Нєо: Ой!
Морфей: Шукай дiвку з зайчиком на срацi.
Нєо: Ти хто?
Морфей: Хочеш знати правду?
Нєо: Шо-о?
Морфей: Питаю: Хочеш знати правду?
Нєо: Яку?
Морфей: Тьху! (вiдключається)
   У дверi дзвонять
   Нєо: Хочу!... тобто, Хто там?
Наркомани: Це ми. Є?
   Нєо шаркає до дверей i вiдчиняє їх. Наркомани бачать компьютер i випадають на iзмєну
   Наркомани: (тремтячим голосом) Давай!
Нєо: Бабки гдє?
Наркомани: (озираючись на телевiзор) На...
Нєо: На...
Наркомани: Дьорнєш?
Нєо: Iдьом...
   Сцена Друга (дуже коротка)
   Дискотека. Усi дурнi чи пьянi. Крiзь товпу бiгають санiтари i ловлять якусь дiвку. Дiвка видирається, пиздить усе довкола та верещить: "Агенти, агенти!". Перiодично вона стрибає та дрига ногами. Санiтари ловлять її та колять у сраку шприцем. В цю мить Нєо помiчає на нiй намальованого крейдою а-ля плейбой зайчика.
   Сцена Третя
   Нєо прокидається у божевiльному домi. На ньому намотане простирадло на манер кацапської смiрiтєльної рубашки
   Нєо: (намагаючись випростати руки i дiстатися сигарет) От... хуйня!
   Входять санiтари
   Нєо: Ага, агенти, блядь! (З цими словами вiн таки витягує праву руку та показує санiтарам американський фак)
Агенти: Ну шо, проснувся, блядь? Сiчас ми зробим процидурку. Любиш процидурку? Мням, мням :) Якщо ти вважаєш шо ти крутий, то ми тобi скажемо: ти - падло! Ми санiтари, ми - чистимо заразу. А зараза - це ти. (З цими словами санiтари пиздять Нєо по печiнцi та засовують йому до заду гнуту столову ложку) Уяви - немає нiякої ложки. (Санiтари регочуть та залишають палату).
Нєо: (виймаючи з заду ложку) Десь я вже чув таке... про конхвету...
  
   Сцена Четверта
   Блатхата Морфея. На ковдрi лежить обдовбана Тринiтi та ще декiлька всмерть п'яних кацапiв. Один з них сидить перед древнiм телевiзором i дивиться на зеленуватий "снiг". Входить Нєо. Трiнiтi починає блювати.
   Нєо: Шо тут?
Морфей: Добро пожаловать у рєальний мiр!
Трiнiтi: Буе-еееєєє....
   Морфей дiстає з-пiд плаща рiзнокольоровi колеса i протягує їх Нєо
   Морфей: Вiзьмеш червоне - будєшь кльовим парнєм, пiдсядеш на тожє, шо i ми. Вiзмеш синє - будеш лохом конкрєтним, бо то крейда.
Трiнiтi: Буе-еееааааа....
   Нєо тягне руку спочатку до червоного, потiм до синього, потiм знову до червного. На лобi в нього видно тяжку роботу мислi. Наважившись, вiн таке бере червоне колесо i їсть його.
   Морфей: (Протягуючи Нєо пляшку портвейну) На, запий
Трiнiтi: Бууууууе-еееєєє....
Нєо: (Розплющуючи очi i дуже голосно) Я знаю Кунг-Фу!
   З цими словами вiн починає молотити меблi, п'яних кацапiв та iнший хлам, що розкиданий по комнатi
   Трiнiтi: Шо вiн робить?
Морфей: (дивиться на зелений снiг) Вiн рухається!
Трiнiтi: Не так швидко! Буе-еееєєє....
   Нєо продовжує молотити повiтря, подекуди влучаючи у стiни. В таких випадках вiн кричить "Хе!" i пиздить ногами прєпятствiя. Очi його заплющенi, рот усмiхнений. З усього видно, що Нєо дуже гарно.
  
   Сцена П'ята
   Нєо прокидається з дикого бодуна. Вiн увесь в синцях та садинах. Навколо лежить попизжена мєбєль, якiсь кастрюлi та штук сорок зкрючених дугою ложок. Поруч iз Нєо хропе Морфей. Посеред кiмнати мичить Трiнiтi. Вiд цього мичання i розлiпля очi Нєо.
   Нєо: (хрипко) Хто тут?...
Морфей: (не прокидаючись) Хочеш знати правду?
Нєо: Нєє...
Морфей: То знай, тут ти.
Нєо: Хто я?
Трiнiтi: (показуючи навколо) Ти робив Кунг-Фу
   Нєо обводить кiмнату поглядом. Потiм тихенько витягає з кишенi Морфея мобiльного телефона i тремтячими руками починає щос набирати. Морфей прокидається.
   Морфей: (до Нєо) От я щяз комусь! Вiддай трубу..
Нєо: (набравши таки шось, дико оре в мобiлу) ЗАБЄРIТЄ МЄНЯ ОТСЮДА!!! АА-А!
   На столi дзвонить старовинний телефон. Морфей пiдходить до нього.
   Морфей: (дивлячись на Нєо) Дозвонився? (знiмаючи трубу) Ну, "Алльо!"
   Нєо зi страхом вiдкидає мобiлу.
   Морфей: (з участю) Тобi мабуть треба до Огакула...
Нєо: Хто такий Оракул?
Морфей: Хочеш знати правду? Ой нє, мовчи. Потiм побачиш. Вiн знає, що живе у Матрицi. Вiн вiдчiває Матрицю. Вiн навчить тебе, як зламати Матрицю.
Нєо: А почєму я должєн єйо ломать? I нахуя?
Трiнiтi: Бо ти мудак!
Нєо: (помiчаючи себе у дзеркалi) I чого я лисий?!
   Сцена Шоста, де Нєо вчиться лiтати
   Морфей: (до Нєо) Це iмiтатор. Навколо тебе - штучна реальнiсть. В нiй ти самi правила, що дiють в Матрицi. На деяки ти можеш спиратися, деякi можна зламати.
Нєо: А как я узнаю, шо можна ломати?
Морфей: (стоячи вже на даху височенного будинку поруч iз Нєо) Пизданеш i узнаєшь.
Нєо: (радiсно) Правду?
Морфей: (хитро) Ага. Стрибай.
   Нєо заплющує одне око i пiдозрiло дивиться на негра
   Нєо: I на хуя?
Морфей: Пiзнаєш правду! Лєтi, да?
   Морфей штовхає Нєо з даху.
   Нєо: (хаотично вимахуючи руками) Оооо-ой бля-а-а-ааа!...
Морфей: (красиво кружляючи навколо Нєо) Лєтi, а не "бля"!
Нєо
: Бля-а-а-ааа!...
   На останнiй нотi вiн гупається об асфальт як мiшок гiвна i плющиться мов дiснеєвський зайчик. Над асфальтом стирчать лише очi, якими Нєо дикувато озирається. Поруч плавно, неначе картонна ракєта у фантастичних фiльмах, приземляється Морфей.
   Морфей: Бiлi не вмiють лiтати...
Нєо: (спльовуючи зуби) От саразф я вфтану, то ти фука, ляжеф
   Нєо вiльною рукою вiдшкрябує вiд асфальту спочатку жопу, потiм говову i переверається на бiк. Зi звуком пробки шампанського вiн ширшає, набуваючи нормальної форми i пiднiмається. На поясi Морфея верещить пєйджер.
   Морфей: (перебираючи рiзноманiтний хлам, шо навiшано у нього пiд плащем) Час iти.
   Нєо хромає за Морфеєм харкаючи кровью та ширяє у повiтря ногою намагаючись попасти негру в спину.
  
   Частина Друга. Матрiца
   По-за Сценою
   Кабiнєт главврача. На столi стоїть тарiлка борщу, поруч з якою сидить Рiган, та табличка "Смiт", вiдповiдно зi Смiтом. Рiган судорожно їсть. У Смiта у вухо всуното кусок дроту вiд телефону, який вiн постiйно теребить. В руцi в ньохо мухобойка, якою вiн час вiд часу пиздить по столу.
   Смiт: Так от, нас цiкавить, хто пре у лiкарнi колеса?
Рiган: Ам-гум... Скоко? Платiшь скоко?
Смiт: (намагаючи тримати себе, але з металом у голосi) Хто дiлєр?
Рiган: (закатує очi i огидно плямкає) У мєня єсть свої iнтєреси - тарєлка борща каждий дєнь i дiмедрол!
Смiт: Добре, тарiлка i ампула...i ложка в день!
Рiган: Три!
Смiт: Двi! Двi ампули дiмедрола на вечiр i iмя!
Рiган: (шипить) Морф-ффей! Це вiн, клятий нiгер, навчив Нєо кунг-фу, це вiн знає правду, але (починає плакати) нi-iiiкому не-е ка-аажжее-еее....
Смiт: (тиркаючи вухо з дротом) А зара пошєл нахуй, бо нiчо не получiшь.
   Смiт хуярить мухобойкою по головi Рiгана. Рiган перестає хлюпати, тихенько пиздiть зi столу ложку i тихенько рачкує у дверi.
   Сцена Перша
   Засмiчена квартира старої єврейки на призьвисько Огакул. Прямо на пiдлозi сидять дебiльнi дiтки, що граються здебiльного алюмiнiєвими ложками. Входять Морфей та Нєо.Останнього тiпає та сiпає у рiзнi боки. Рухи в нього поривчастi, очi блищать, пальцi тремтять.
   Морфей: (намагаючись обнять єврейку) Ом-мане Падре Хум!
Огакул
: (дивлячись на Нєо) Хаге Кгiша, синку. А хто цей мудак?
Морфей
: (огидно кривляючись) Вiн хоче знати пГ'авду
Огакул: (знову дивлячись на Нєо) Ну i шо ето с табой? Ти двiгаєшься такi как Агент!
Нєо: (тiпається) Я... угк... знаю... укг... Кунг! Хву!..
Огакул: Вiжу. Но ти полюбiш ту, шо умегла, а она полюбiт тєбя. I кто-то из вас умгет. Iлi нє умгет.... Но кто-то такi умгєт.
Нєо: (сiпаючи головою) Кунг! Хву!
Огакул: (витягаючи шось з кишенi) Нєт, божеж мой, от на - з'їж.
   Нєо не дивлячись жере, давиться, харкає слиною i знову жре. Поступово його попускає.
   Нєо: (дикувато озираючись) Гдє я?
Огакул: Ти в бєзопасностi. Ти у дгузєй.
Нєо: От спасiбо, я краще пiду
   Нєо виходить повз дебiльних дiтей, що вiд нiчого робити, мнуть ложки
   Нєо: (до Морфея, що чекає на нього в коридорi) Шо це за блядь?
Морфей: Нiчого не кажи. Я не хочу знати ту хуйню - вiн витягує з-за пазухи старого замацаного телефона який починає огидно дзвонити - Ми повераємось.
Нєо: Куди?
Морфей: Додому, у рєальний мир!
   Морфей знiмає трубку i тiєїж митi з дверей вистрибують Агенти.
   Нєо: (радiсно пiдстрибуючи) Ага, Агенти, блядь!
Агенти: (крутячи Морфея) От ти, нiггер, нам i потрiбен. Iдьом, нас ждєт главврач!
Морфей: (з гордiстю озираючись на Нєо) Я дуже страшний!
Агенти
: Ага. Як обiзяна. Га-га-ггаааа! (регочуть)
   Агенти пиздять обох ногами, рухаючись, як для наркоманiв, невловимо швидко. На мить Нєо охоплює прозрiння, вiн вiдчуває правду, але якась хуйня хряцає його в потилицю i розумiння згасає.
   Сцена Друга
   В кiмнату, де сидить Трiнiтi i Рiган входить Нєо. Вiн у сраку п'яний. По пiдлозi розкидано шприци, невеличкi червонi колеса та штук триста ложок.
   Нєо: (спiває) "Па шир-рокай да-арр-роге, па Сi-i-iбiрррi з канво-оєм!..."
Трiнiтi: Де Морфей?
Нєо: (показуючи пальцi хрест-на-хрест) "АйПi мой двєстi сор-рок п'ять, я в айсiк'ю хаачу оп'ять!..."
Рiган: Де Морфей?!
   Нєо закатує очi, голосно гуде, та водить локтями, як паровоз.
   Трiнiтi: Останнiй раз питаю, де Морфей?
Нєо: (падаючи раком) Вiн знає правду, а я знаю кунг-фу-уу! - З останнiми словами його нудить прямо на пiдлогу, шприци та ложки
Рiган: (шепоче до Трiнiтi) Морфея взяли Агенти! Нєо - сука!
Трiнiтi
: (пiдходить до Нєо i кладе його голову собi на колiна) Що сталося з Морфеєм?
Нєо: Збрроя! Менi потрiбна зброя! Я стрiляти хочу!
Рiган: Зроби йому клiзму, бо помре
   Трiнiтi бере величезну клiзму, та любовно сує її Нєо у сраку. Нєо, не помiчаючи, хапає найбiльшу ложку шо поруч обома руками i починає терти її бiк об бетонну пiдлогу. Коли лезо стає наче бритва, Нєо ховає ложку у штанi та приймається за iншу. Рiган з острахом дивиться на вже п'ятнадцяту заточку, шо робить хлопець, та тихенько задкує.
   Нєо: А ну стояти, блядь!
Рiган: (хтиво намагаючись улибнуться) Что, ну чьто такоє?
   Нєо кидає ложку в Рiгана, ложка влучає тому у груди, де й залишається стирчати. На пiдлогу щось капа з розбитої у карманi Рiгана ампули. Нєо пiдходить до тiла, макає палець у жижу та сує його до рота.
   Нєо: От бач, дiмедрол! Ссучився, падлюка, я зразу запiдозрив!
   Рiган тихо осiдає на пiдлогу. Його пальцi судорожне шкребуть по пилюцi. Права лишає слiд дуже схожий на слово "Матриця", а лiва - "Ми тут як блядськи батарейки".
  
   Сцена Третя
   Знову кабiнет главврача. До кабiнету влiтає Нєо з клiзмою у жопi. На стiльцi тихо марить Морфей. Його очi заплющенi, руки зв'язанi. Поруч копошаться лiкарi.
   Нєо: Ага, то тут в вас штаб! - голосно бздить, клiзма випадає i на пiдставлену долоню падає невеличке червоне колесо, яке кунгфуїст сує у рота негру.
   Морфей плямка, миттю вирячує очi i з голосним "чпок" зникає. На стiльцi лишається лише старий замацаний телефон.
   Смiт: Зараз ми тобi покажемо "Штаб"!
Нєо: Я знаю Кунг-Фу та вмiю лiтати!
   З цими словами вiн пиздить головного лiкаря телефоном. Телефон дзвонить, лiкар падає, iншi - тiкають.
   Заключна Сцена
   На ковдрi лежить обдовбана Тринiтi та ще декiлька всмерть п'яних кацапiв. Один з них сидить перед древнiм телевiзором i дивиться на зеленуватий "снiг". Входить Нєо. Трiнiтi починає блювати.
   Нєо: (вирячуючi очi) Ну нi хуя сєбе!
Морфей: Добро пожаловать у рєальний мiр!
Трiнiтi: Буе-еееєєє....
   Нєо зриває важку штору, за якою вiдкривається замацане вiкно i решiтка. Вправним ударом голови вiн б'є скло, вириває зубами грати та поринає у бездонну синю далечинь. З високого неба лунає "Я ЗНАЮ КУНГ-ФУ-Ууу!"


  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"