Тёмная Юлия : другие произведения.

Навiть у королiв бувають слабкостi

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:

    Людина зi сталi, Мiстер льодяне серце, Тиран - так його називають поза очi. Чоловiк знав це. Наївнi заздрiсники, якi думають що їх омине кара короля, плели павутини iнтриг i розпускали слухи про нього. Вiн неодмiнно знищить їх. Але не зараз. Мiцна стiна, яка захищала його вiд непотрiбних спогадiв i емоцiй трiснула. Перед очима постала картина з минулого.


  Великi дубовi дверi вiдчинились i почулись кроки. Чоловiк, голова якого була прикрашена короною повiльно та поважно ступав по залу. Це величезне примiщення бачило змiну багатьох королiв, в тому числi i його. Вiн сiв на трон, вдивляючись у пiтьму. Людина зi сталi, Мiстер льодяне серце, Тиран - так його називають поза очi. Чоловiк знав це. Наївнi заздрiсники, якi думають що їх омине кара короля, плели павутини iнтриг i розпускали слухи про нього. Вiн неодмiнно знищить їх. Але не зараз. Мiцна стiна, яка захищала його вiд непотрiбних спогадiв i емоцiй трiснула. Перед очима постала картина з минулого. Прекрасний весняний сад, спiв птахiв, дзвiнкий i веселий смiх його коханої. Нiжна шкiра, якої вiн торкався, красива посмiшка, яку вiн бачив з самого ранку, i очi... блакитнi i бездоннi, як саме небо очi. Вiн втратив її. Втратив назавжди. Не зберiг свою нiжну лiлею. Не встиг. У нього вiдiбрали його найбiльшу цiннiсть. Вона була його сонцем, що кожного дня дарувало йому свiтло i тепло. Все через владу. Майже безмежної влади. I такої ж заздростi. Її вбили дуже пiдло - вкололи отруту, коли вона спала в саду. Ненависть. Злiсть. Ненависть. Лють. Все це вiн вимiстив на знайдених вбивцях. Вiн кричав, як скажений бив кулаками об стiну, але не плакав. Йому не дозволено показувати слабкiсть. Не знаєш, хто може скористатись твоєю слабкiстю i всадити нiж у спину. Вона померла, її не повернуть. I цi спогади все частiше i частiше зринали з пам"ятi. Це погано. Дуже погано. Вiн намагався забути її. Але не мiг бiльше бути з iншими. Вони були для нього лише розмальованими ляльками. Забути. Стерти з пам"ятi i бiльше не згадувати. На його плечах тяжка ноша - вiн король i його завдання зробити так, щоб його країна i народ жили в мирi, спокої та достатку. Плювати, що Дамоклiв меч спогадiв, злостi, заздрощiв дурнiв, що думають про владу, як про нову iграшку, якої у них ранiше не було, навис над його головою. Поруч з ним йдуть Честь, Совiсть i Вiдповiдальнiсть , а цi вельможi не терплять слабакiв поруч з собою.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"