Городенко Олекса : другие произведения.

Покусана

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


   Олекса Городенко
  
   П О К У С А Н А
   ( мiнiатюра )
  
   Дiйовi особи: Лiкар та пацiєнтка.
  
   Кабiнет лiкаря. За столом сидить лiкар. Вiн нишком виймає маленьку пляшку з коньяком, п"є та смачно закусює лимоном, запиває кавою. Входить пацiєнтка з перев"язаною ногою.
  
   Пацiєнтка: Доброго дня, лiкарю! (Лiкар не звертає на не§ уваги, продовжує пити каву) Оце мене собака покусала... Сказали звернутися за допомогою до вас... ( Лiкар мовчить, нiби не помiчає §§. Пацiєнтка сама пiдсiдає до столу й намагається привернути до себе його увагу. Вiн вiдвертається вiд не§, продовжуючи пити каву. Вона розмотує ногу й показує йому.) Дуже боляче... Подивiться... Яка рана велика... Що робити, лiкарю?.. Ви мене чуєте?.. ( Кричить йому на вухо).Лiкарю... Ви чуєте мене?..
  
   Лiкар: Чого кричите? Я не глухий... Роздягайтеся...
   Пацiєнтка: Як?
   Лiкар: Мовчки. I швидше. У мене немає часу...(Байдуже, продовжує пити каву, не дивлячись на пацiєнтку).
   Пацiєнтка: (Швидко починає роздягатися, а потiм, схаменувшись, зупинилася) Навiщо? В мене ж нога болить... Ї§ роздягати не потрiбно...
   Лiкар: Ну то й що, що нога... Яка рiзниця...Роздягайтеся...
   Пацiєнтка: Лiкарю-ю-ю! В мене болить нога... Вона перед вашим носом i роздягнена... Дивiться...(Суне йому ногу пiд самий нiс). Бачите? Нога-а-а... I вона болить...
   Лiкар: (Вiдсахнувшись) Що ви собi дозволяєте?
   Пацiєнтка: Ногу показую...
   Лiкар: Яку ногу?
   Пацiєнтка: Лiву...
   Лiкар:Навiщо?
   Пацiєнтка: Бо болить...
   Лiкар: Чому?
   Пацiєнтка: Покусали? Бачите, ось рана велика?..
   Лiкар: Хто покусав?
   Пацiєнтка: Собака...
   Лiкар: Чия?
   Пацiєнтка: Не знаю...
   Лiкар: Чому?
   Пацiєнтка: Вона паспорта з собою не мала...
   Лiкар: А чому ви ходите без документiв?
   Пацiєнтка: (Здивовано) Навiщо вони менi здалися?
   Лiкар: (В"§дливо) А може ви не з нашого району, областi, а можливо й громадянства нашого не маєте. Звiдки менi знати...
   Пацiєнтка: ( Рiшуче) Ви - лiкар?
   Лiкар: Так! I що?
   Пацiєнтка: ( Рiшуче).То маєте мене лiкувати... Так?
   Лiкар: Так! То на що скаржитесь?
   Пацiєнтка: На ногу...
   Лiкар: Яку?
   Пацiєнтка(Починає нервувати). Лiву...
   Лiкар: А що з нею?
   Пацiєнтка(Нервується). Болить...
   Лiкар: Чому?
   Пацiєнтка(Шипить) Собака покусала...
   Лiкар: Яка?
   Пацiєнтка: ( Повишає голос).Велика...
   Лiкар: Порода?
   Пацiєнтка: (У вiдча§) Не знаю...
   Лiкар: Чому?
   Пацiєнтка: ( Майже починає кричати).Бо не розумiюсь на породах... Це важливо?.. (Ледве не плаче). Мене покусали... В мене рана... менi боляче...
   Лiкар: Як можна не знати породи собаки яка покусала вас? Дивно... А ви здоровi?
   Пацiєнтка: (Безсило).Хвора... Чого ж я й прийшла до вас за допомогою...
   Лiкар: То я й бачу, що вам потрiбно до психiатра звернутися...
   Пацiєнтка: (Кричить). Навiщо? В мене ж болить нога...
   Лiкар: Але ж ви покусали собаку...
   Пацiєнтка: (Сильно кричить).Я? Лiкарю, то вона мене покусала...
   Лiкар: Чого ви кричите? Я чую добре... Самi ж бачите, що у вас не все гаразд з психiкою... Термiново потрiбно вас обстежити на предмет сказу...
   Пацiєнтка: (Починає шаленiти).Мене?
   Лiкар: Вас. Може ви заразили бiдну тваринку...
   Пацiєнтка: (Пiдхоплюється з мiсця). Я тваринку?
   Лiкар: То ви ж §§ покусали... А навiщо?
   Пацiєнтка: (Пiдбiгає до лiкаря ). Що?
   Лiкар: Кусали бiдну собачку...
   Пацiєнька: (Ледве стримується, щоб не кинутися на лiкаря). То вона мене покусала...
   Лiкар: А що §й лишалося робити? Вона захищалася...
   Пацiєнтка: ( В розпачi кричить). Вiд кого?
   Лiкар: Вiд вас. Ви ж напали на не§... А навiщо? У вас сказ...
   Пацiєнтка: ( Впритик пiдскакує до лiкаря) Я напала на не§?.. Покусала собаку?.. Заразила §§?.. То в мене сказ?.. (Хапає лiкаря за петельки, а потiм за горло) Я зараз тебе покусаю... Буде тобi сказ, Айболiте бiсовий!..
   Психiатра менi потрiбно?.. Тебе самого вилiкую... (Намагається вкусити лiкаря)
   Лiкар: (Пручається. Намагається вирватися. Кричить не сво§м голосом). Рятуйте!.. Допоможiть!.. (Виривається вiд пацiєнтки i тiкає). Скажена... Вiдчепись...
   Пацiєнтка: (Бiжить за лiкарем. Кричить на всю лiкарню.) Не втечеш!.. Дожену!.. Покусаю!.. Розiрву!..
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"