Stace : другие произведения.

Мiсто

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Розплющ очi, простягни руки попереду, дивись на лiнiю обрiю. Мiсто витягнулося у тонесеньку, нерiвну по висотi, смужку, i щовечора, дивлячись на тебе, гiпнотизує своєю недосяжнiстю.
  
  I ти бачиш мiльйони життiв, про iсторiю яких ти й гадки не маєш, хоча, зазвичай, можеш сказати, що вона не краща вiд твоєї власної. Промiжок вiд народження до смертi заповнюється по блок-схемi - тiльки-но заповнення цiєї схеми вiдбувається за допомогою генератора випадкових чисел/подiй/дат/людей тощо, необхiдне пiдкреслити.
  
  I ти бачиш землю, на якiй впродовж вже кiлькох тисяч рокiв ведеться цей життєопис; землю, що порiвняно з людським вiком безсмертна; землю, яка бачила народження i смертi, кохання i розлуки, злети, падiння...
  
  I ти вiдчуваєш вiтер, що нiяк не вгамується - вiтер шукає свою колиску рiвно стiльки, як запустив його на землю чийсь дивовижно потужнiй подих.
  
  Мiсто загрозливо дивиться з протилежного берiгу рiчки, але саме рiчка i тримає тебе у безпецi, не дає мiсту поглинути тебе i твою iсторiю, але вiтер вiдносить землям мiста, скованим у бетон, запах твоєї шкiри, твоєї самотностi i неприступної гордостi, дикостi, непокори...
  
  Для мiста - з цього берегу рiчки - ти вiвця, що вiдбилася вiд стада, але раптом виявилася вовком; одне з мiльйонiв життiв, що стало ворожим i єдиним, доки воно саме по собi, але варто тобi повернутися, i мiсту нiчого не буде коштувати вiддати тебе до жертв Смертi цього вихiдного дня.
  
  Скопичення сiрої, буденної енергетики брудного мiста з великою iсторiєю, декiлькома сотнями мiльйонiв минулих й теперешнiх життiв з такою самою кiлькiстю страхiв та бажань, сформували його власний характер - тяжкий, величний, панiвний...
   I спокон вiкiв хтось дивиться на мiсто, а мiсто дивиться на нього, неначе та сама безодня Нiцше, висмокчуючи з нього по краплi стару кров ледве-ледве позабутих поранень...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"