Подольский Горь Владимирович : другие произведения.

История жизни

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:


   Тмерлан
   История життя, походiв дiяльнiсть (1370-1405)
   Коротко про завойовника
   Тмерлан або залiзний кульгавець народився в самаркандi (сучасний Узбекистан), був Чингiсидом (нащадком Чингiсхана) Його iмперiя простягалася вiд малої Азiї до р. Ганг.
   Завойовницькi походи
   Тмерлан був жорстоким правителем. Вiн водив свою армiю в: Середню Азiю, Єгипет, Iндiю, Сирiю, Персiю, Сибiр а також зруйнував Золоту Орду i загальмував розвиток Османської iмперiї на пiвстолiття. Також вiн часто казав: "Свiт не вартий двох правителiв".
   Про завойовника
   Кажуть що коли Тамерлан народився то в нього в руках був шматок запеченої кровi. Сам Тамерлан не вмiв нi читати нi писати. Але знав багато iсторiй про великих завойовникiв. I часто любив вести розмови про життя з Ходжою Насардином. Також можна сказати що вiн був грiзним завойовником.
   Мирна дiяльнiсть
   Тамерлан хоч i був жорстоким завойовником а любив мистецтво тому за його правлiння Самарканд розквiт. I вiн намагався зробити все для свого рiдного мiста. Також вiн пiдтримував рiзнi починання жителiв мiста (хоча б той самий Ходжа Насардин)
   Слiд в iсторiї (най вiдомiша дiяльнiсть на свiтовiй аренi)
   Один з походiв Тамерлана був направлений до малої азiї. В той час там правил (був головною силою) Османський султанат. На той час правителем був султаната був Баязид. Найвiдомiша битва мiж османами та монголами була пiд мiстом Анкарою. Монголи перемогли османiв. По указу Тамерлана Баязида забрали в полон, а сама iмперiя була подiлена на мiж синами Баязида. I всi князiвства османiв були залежнi вiд монголiв. Пiсля походу в Малу Азiю Тамерлан взяв полоненого Баязида i наказав посадити до клiтки як переможеного. I вiдправився додому в Самарканд. По дорзi Баязид не витримав такої ганьби i помер.
   Наслiдки
   Похiд Тамерлана ослабив турок i продовжив iснування Вiзантiйської iмперiї ще на пiвстолiття. Також його похiд затримав розвиток турок i заповiльнив їх прсування на захiд (Балкани та Крим). Хто зна як би далi розвивалася iсторiя як би не ця затримка "в часi".

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"