Prapor Peremogi : другие произведения.

У посольствах в Іраку і Сербії

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Сергій Віталійович Горопаха з Радивилова на Рівненщині працював секретарем Посольства України в Іраку, нині – в Посольстві України у Сербії.

  Йому щойно 27 років, тож уся дипломатична кар"єра чекає нашого земляка ще в майбутньому.
  Сергій народився і виростав у Радивилові, сумлінно й наполегливо навчався у міській школі Љ2, закінчив її зі срібною медаллю. І вирішив присвятити себе питанням міжнародних відносин. Поступив на відповідний факультет Львівського університету імені Івана Франка - варто зазначити, на платну форму навчання. Дуже вже хотілося хлопцеві освоювати облюбовану справу, хоча для сім"ї таке навчання обходилося ой як недешево - на особливо престижні спеціальності вузи не соромляться заломлювати шалені розцінки, а факультет міжнародних відносин належить саме до "вибраних". Батьки, що називається, мусили економити на найбільш необхідному, аби допомогти синові в його становленні.
  І Сергій старався оправдовувати надії. Заповзятливо вивчав англійську, німецьку, шведську і чеську мови, вникав у тонкощі міжнародної дипломатії, збагачувався знаннями з історії і культурології багатьох країн. Займався науково-дослідницькою роботою. Коли після четвертого курсу його студентська група з 30 чоловік потрапила на практику в Міністерство закордонних справ України, за її результатами тільки йому, Сергієві Горопасі, та одній дівчині запропонували написати заяви для зарахування у резерв кадрів міністерства.
  Дипломну роботу він захистив на тему відносин України з країнами ЄЕС. Після закінчення університету вирішив продовжувати навчання у магістратурі. А з літа 2002 року став працювати в Міністерстві закордонних справ у Києві. У лютому наступного року йому запропонували роботу в новоствореному Посольстві України в Іраку, а вже через місяць тут розпочали бойові дії США та їх союзники, країну захльоснула хвиля громадянської війни. Ще через місяць наше посольство в Багдаді пограбували невідомі особи. Почастішали напади на працівників дипломатичних місій, були захоплення заручників (у тому числі громадян України), які працювали в Іраку за контрактом.
  За цих обставин Сергій Горопаха відразу відчув неспокійну атмосферу роботи дипломатичного корпусу. Аби унеможливити провокації, працівникам посольства з квітня заборонили без відповідної потреби і погодження покидати його територію, обнесену колючим дротом, яку охороняв український спецпідрозділ. Із серпня в Іраку з"явилися українські миротворці - у складі місії ООН (перебували там до кінця 2005 року). У таких умовах Сергій Віталійович пропрацював два роки.
  З батьками нині, з Сербії, регулярно спілкується через Інтернет у реальному часі, бачачи їх вживу на екрані свого комп"ютера, а вони бачать його. У Бєлграді вже більше року працює секретарем Посольства України. А з Багдада міг тільки листуватися через Інтернет, надсилаючи електронною поштою і фотознімки.
  Слід зауважити, що мати, Ганна Михайлівна, - вчителька історії, нині вона - заступник директора Радивилівського загальноосвітнього ліцею з науково-методичної роботи; батько, Віталій Михайлович, тривалий час був головним механіком на комбінаті хлібопродуктів. Є в Сергія і старший брат Олександр, він - заступник головного бухгалтера ТзОВ "Радивилівмолоко".
  Звісно, приїздить Сергій і у відпустки, навіть з охопленого війною Іраку прилітав - військово-транспортним літаком до Львова. А до Бєлграда цього літа запросив у гості батьків, і вони разом гарно відпочили на березі екзотичного Адріатичного моря.
  Сергій любить спорт, у Багдаді зустрічався у товариському матчі з футболу між командами посольств України і Російської Федерації, добре знається на комп"ютерній техніці, впевнено водить машину, грає на гітарі і гарно співає. Крім уже освоєних мов, тепер узявся вивчити і вивчив сербську.
  Після такої школи перебування в двох країнах Сергій Горопаха в скорому часі, очевидно, повернеться в Київ, у міністерство, де йому присвоять відповідний дипломатичний ранг. Попереду чекає нова цікава робота.
  Володимир ЯЩУК.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"