Прапор Перемоги : другие произведения.

Шiсть десятилiть разом

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Радивилiвськi вчителi (Рiвненщина) Михайло Карпович i Марiя Якiвна Горлачi у серпнi 2009 року вiдзначили 60-рiччя свого шлюбу. Неспроста в народi цю подiю називають дiамантовим весiллям, прирiвнюючи до дорогоцiнних коштовностей.

  Радивилiвськi вчителi Михайло Карпович i Марiя Якiвна Горлачi у серпнi 2009 року вiдзначили 60-рiччя свого шлюбу. Неспроста в народi цю подiю називають дiамантовим весiллям, прирiвнюючи до дорогоцiнних коштовностей.
  А познайомилися вони, працюючи в Срiбненськiй семирiчцi. Марiя Якiвна, 1925 року народження, приїхала в район у 1948-му, пiсля закiнчення бiохiмiчного факультету Полтавського педiнституту - в числi 16 направлених сюди випускникiв. А Михайло Карпович, 1921 р.н., колишнiй фронтовик, учасник бойових дiй недавньої вiйни, вже працював у районi - з 1946 року, навчав дiтей математики. Спочатку в Лев'ятинськiй початковiй школi, затим у Рудня-Почаївськiй семирiчнiй. А з 1948-го - в Срiбненськiй.
  Одружилися Михайло i Марiя 12 серпня 1949 року. З того ж року стали працювати в Червоноармiйськiй середнiй школi, згодом це - СШ ?1, яка дiяла в примiщеннi колишньої польської школи (нинi тут Радивилiвський загальноосвiтнiй лiцей).
  Усе життя присвятили педагогiцi, здобули визнання учнiв та їхнiх батькiв, а також колег. У Марiї Якiвни педстаж складає 38 рокiв, у Михайла Карповича - близько 50. Михайло Карпович Горлач у 1970 роцi був удостоєний почесного звання 'Заслужений учитель України'.
  Допитливостi, наполегливостi в навчаннi привчали i свої дiтей. Дочка Людмила на вiдмiнно закiнчила школу i з вiдзнакою - Український полiграфiчний iнститут, працювала в науково-дослiдному iнститутi, у 1990 роцi була в числi органiзаторiв полiграфiчного пiдприємства, де працює менеджером. Її чоловiк, Георгiй Андрiйович Шинкаренко, теж з Радивилова, - нинi доктор фiзико-математичних наук, професор Львiвського нацiонального унiверситету iменi Iвана Франка, завiдувач кафедри iнформацiйних систем. У них двоє синiв. Олександр i Артем закiнчили з вiдзнакою факультет прикладної математики та iнформатики цього ж унiверситету i аспiрантуру при ньому. Олександр нинi бiзнесмен, Артем працює в фiрмi, яка виконує замовлення зарубiжних пiдприємцiв. По роботi виїздив у Данiю, Швецiю, Австрiю.
  Син Горлачiв Вiталiй теж закiнчив школу з золотою медаллю, а Львiвський унiверситет iменi Iвана Франка - з червоним дипломом. Кандидат фiзико-математичних наук, доцент, викладач цього унiверситету, автор пiдручникiв для студентiв. Його дружина Наталiя, кандидат економiчних наук, очолює Фонд держмайна Львiвщини. У них двi дочки. Ольга закiнчила факультет мiжнародних вiдносин унiверситету i знайшла роботу в фiрмi мобiльних телефонiв. Мар'яна пiсля факультету iноземних мов (червоний диплом) поступила в аспiрантуру i в майбутньому бачить себе викладачем вузу.
  У Михайла Карповича i Марiї Якiвни є вже й правнуки. У Олександра Шинкаренка i його дружини Наталiї, яка, маючи вищу освiту, стала фотохудожником, росте дочка Анастасiя (9 рокiв). А в Артема Шинкаренка i його дружини Iнни, теж фотохудожницi з вищою освiтою, двоє дiтей: Даринка, яка цього року пiде в перший клас, i трирiчна Соломiйка. Всi вони живуть у Львовi.
  Ось таке глибоке корiння пустив шанований рiд Горлачiв. Михайло Карпович i Марiя Якiвна, незважаючи на поважний вiк i тягар прожитих лiт, не втрачають життєвого оптимiзму, багато сил вiддають домашньому господарству, займаються землеробством, а ще, звiсно, охоче приймають дорогих гостей - дiтей, внукiв i правнукiв, а вони сюди, в Радивилiв, на вулицю О.Невського, навiдуються доволi часто.
  
  Володимир Ящук.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"