Приймак Александр Иванович : другие произведения.

Щодо справедливостi поборiв: Думки вголос-6

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ясно, що найголовнiше - неоднаковiсть "паскiв" олiгархiв i народу. Так, роялтi, наприклад, Мiнiстра економiки України Н.Яресько складає 95% вiд всiї її доходiв. Ясно, що для для неї будь якi пертурбацiїї щодо власне зарплатнi майже непомiтнi. Що вже й казати про олiгархiв, якi абсолютно байдужi до справ України, - немов вони взагалi тут нi при чому, i богатства свої не тут "виробили".

  Щодо справедливостi поборiв: Думки вголос-6
  
  Ясно, що найголовнiше - неоднаковiсть "паскiв" олiгархiв i народу. Так, роялтi, наприклад, Мiнiстра економiки України Н.Яресько складає 95% вiд всiї її доходiв. Ясно, що для для неї будь якi пертурбацiїї щодо власне зарплатнi майже непомiтнi. Що вже й казати про олiгархiв, якi абсолютно байдужi до справ України, - немов вони взагалi тут нi при чому, i богатства свої не тут "виробили".
  А ось фiнансовi справи "маленьких українцiв" все сутужнiше. Особливо в розрiзi поточного урiзання пенсiй працюючих, а з 1 квiтня в Українi майже в 6 разiв пiдвищуються тарифи на газ. Тариф на тепло збiльшиться на 72%. Iстотно дорожчають абсолютно всi комунальнi послуги.
  Особливо дражливе питання стосовно саме газу. Адже все те, що видобувається з надр країни, згiдно ст.13 Конститцiї України, є загальнонародною власнiстю! I газу цього цiлком вистачило б на обслуговування потреб населення. I ось мало того, що хтось прихватизував цю загальнонародну власнiсть, цi хтось ще й нагло вичавлюють iз ВЛАСНИКА ще й безумно дорогу плату! Це вже бiльше, нiж нахабство!
  Вони пишуть про "iнвестицiйну складову". Вони - акцiонернi суспiльства. Тодi пояснiть: чому я не стаю власником частини акцiй? Тодi ж сплачуйте менi дiвiвденди. А не можете - то йдiть геть: вiддайте власнiсть, якою ви не можете/не хочете ефективно господорювати.
  Розмов було багато, особливо з посиланнями на вiйськовi дiї. Результати ж не радують анi на вiйськовому фронтi, анi в тилу.
  Юлiя Тимошенко стверджує:
  В Українi 1% найбагатших людей формує 4% нашого зведеного бюджету. Все iнше, на жаль, за рахунок вас (тобто - "маленьких українцiв") .
   А ось ще й така "дрiбничка". Нарештi нашi високопосадовцi додумалися спростити до мiнiмуму процедуру надання субсидiй, надсилаючi форми декларацiї i заяви прямо додому. Але ж - за планом цi документи будуть розсилатися аж до середини травня. А подорожчання плати за комунальнi послуги - вже з 1 квiтня. То що ж це - планове створення умов для заборговування мiльйонiв платникiв?
  З такими "друзями народу" i ворогiв не треба.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"