Молитвослов : другие произведения.

От мысленных бесовских искушений

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:




От мысленных бесовских искушений

Кратчайший образ избавления от хульных мыслей

   Аще приидет хульный помысл на Бога, читай: Верую во единаго Бога... до конца: и будет ли мощно, сотвори метаний, или поклонов что-либо по силе.
  
   Аще приидет ли хульный помысл на Пречистыя Тайны Христовы, читай: Верую, Господи, и исповедую, яко Ты воистину Христос... до конца и сотвори поклонение.
  
   Аще приидет хульный помысл на Пречистую Богородицу, читай каковую-либо молитву к Пречистой Богородице; или: Под Твое благоутробие...или: Богородице Дево, радуйся... или какий-либо тропарь Богородичен, с поклонами, глаголя: Пресвятая Богородице, спаси мя грешнаго!
  
   Аще кий приидет хульный помысл на коего святаго, читай сие: Моли Бога о мне грешном, святый (имя), яко аз по Бозе к тебе прибегаю, скорому помощнику и молитвеннику о душах нашихИ сотвори поклонов по силе, глаголя: Святый (имя), моли Бога о мне грешном.
  
   Аще приидет хульный помысл на какую икону, сотвори пред тою иконою поклонов 15, или колико можеши, молящися тому, иже на той иконе изображен, и тако хульныя мысли ни во чтоже вмениши Божиею помощию. Аминь.
  


Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"