Сергій з Києва : другие произведения.

Край Діда Якова. Правда і кривда українського червоного козацтва

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Прості люди на Київській Русі-Україні з давніх давен зберігали просту народну віру, що всі люди в якійсь мірі козаки, вільні люди по волі Божій, а не лише обрані. І що іроди і душогуби - раби гріха, а зовсім не козаки. Ось ця віра і була для простих трудових козаків-християн Подніпров'я основою життєдіяльності і міжнародного спілкування з інородцями, іноземцями і іновірцями.
  
  Українські, радянські червоні козаки (в т.ч. з числа співробітників ЧК, НКВД, СМЕРШ) нерідко на їхню думку воювали і переслідували зовсім не "патріотів", а іродів і душогубів, які своїми негідними діями зводили наклеп на славну дідівську самоназву "козак" і на весь український робоче-християнський народ. Тільки про цю їхню логіку на жаль в книжках і статтях в такому контексті зараз не пишуть. Хоч все таки віриться, що Сонце Правди рано чи пізно явить себе і в цьому питанні, історії червоного козацтва 1917-1947 рр., партійного і безпартійного, яке на новий лад утверджувало древню дідівську віру у вільних людей по волі Божій, а не царській чи панській, не іродів, не душогубів і не рабів гріха.
  
  Царство небесне і вічна пам'ять всім людям 1917-1947 рр., в т.ч. справжнім червоним козакам, людям Бога-Спасителя, Вічного Сонця Правди, що боронили правду, свободу і комунальне народовладдя для всіх, а не лише для обраних. Боже, бережи козаків!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"