Сергiй з Києва : другие произведения.

Дiд Якiв i фанатична вiра радянських українцiв у Робочо-Християнську Красну Орду i Вiчну Правду Життя

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Дiд Якiв i фанатична вiра радянських українцiв у Робочо-Християнську Красну Орду i Вiчну Правду Життя. Тяглiсть iсторiї i фiлософiї козацько-християнської цивiлiзацiї на прикладi свiтогляду радянських українцiв 20 сторiччя, свiтогляду дiда Якова (1905-1999) i його багатостраждального, працьовитого i бойового поколiння. На пам'ять про людей тої епохи i їх фанатичну вiру у Робочо-Християнську Красну Орду. Жителями СРСР, в т.ч. людьми поколiння дiда Якова Червона Радянська Армiя часом осмислювалася як таке собi Вiчне i Непереможне Вiйсько, Грiзна Божа Орда Степу Безкрайнього, яку Сам Небесний Владика, Вiчна Правда Життя, Вiчний Закон Всесвiту послав на захист убогих i пригноблених. В процесi своєї життєдiяльностi, в процесi розвитку, а згодом розвалу-перебудови країн Радянського Союзу дiд Якiв i люди його поколiння поступово розумiли, що вони багато в чому помилялись в оцiнках навколишньої дiйсностi сучасної їм епохи, доводилося каятися i мiняти свої погляди на велику кiлькiсть питань, включаючи релiгiю, iсторiю i фiлософiю. Разом з тим, з iншого боку в процесi розвалу-перебудови Радянського Союзу дiд Якiв як i багато людей його поколiння повертатись до вiри дiдiв-прадiдiв у Бога-Христа i часом з подивом виявляти, що все таки їхнiй недосконалiй вiрi у Непереможну Червону Армiю i Вiчну Правду Життя є вiдповiдник - це вiра їхнiх дiдiв-прадiдiв у iснування Вiчного i Непереможного Вiйська Божого, Грiзної Орди Степу Безкрайнього, Небесного Воїнства i Святу Троїцю, Триєдиного Небесного Владику, Бога-Христа - i отже можна говорити, що у Бога всi живi, що Червона Радянська Армiя, Красна Орда як один з безлiчi проявiв Вiчного Вiйська i пам'ять про людей з нею зв'язаних нiколи не загине. Таке бачення ситуацiї дозволило дiду Якову, так само як i багатьом людям вийти з душевної кризи у яку вони потрапили i продовжити жити i працювати в нових умовах. Господи, помилуй нас грiшних молитвами блаженного дiда Якова Капустинського i всiх святих!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"