Сергiй з Києва : другие произведения.

Дядько Федось i Три-Єдине Божество

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

Святитель Феофан Затворник. Мысли на каждый день (Дея. 27, 1-44; Ин. 17, 18-26). "Как Ты, Отче, во Мне, и Я в Тебе, так и они да будут в нас едино. . . Я в них, и Ты во Мне". Вот златая цепь, связующая нас с Божеством! Отпали мы - восстал Посредник, Который едино есть с Богом Отцом, и стал едино с нами. Становясь едино с Ним, мы соединяемся в Нем и через Него с Богом Отцом. Слава безпредельной милости Твоей к нам, Триипостасный Боже, благоволивший устроить для нас такой светлый путь к обожению! Высоко подъемлет нас Господь; не отрицай же благодеяния, исповедуй милость и хвали неизреченную благостыню! Отрицаясь от такой высоты, ты думаешь смиряться, а на деле обнаруживаешь грубую неблагодарность и небрежение к высокому дару. Ведай, что средины нет: или все, или ничего. Не хочешь этой высоты - останешься вне в горьком унижении, и временно, и вечно.
  
  Тайну Три-Єдиного Божества важко збагнути розумом, простiше сердцем... З давнiх-давен частина людей не могла збагнути i тому заперечувала i вiдкидала цю старожитню вiру, переслiдувала її послiдовникiв... Iншi люди навпаки, з тих чи iнших причин стояли за неї насмерть... Скiльки людей у Степу Безкрайньому i на Землi Пiднебеснiй, на Київськiй Русi-Українi i на iнших землях Великої Скiфiї-Тартарiї-Росiї i Великої Європи за неї загинуло - один Бог Святий знає... Слава Тобi Три-Єдиний Боже дiдiв i прадiдiв наших, простих православних козакiв-християн Київської Русi-України i Великої Скiфiї-Тартарiї-Росiї, вiльних людей по волi Твоїй ... Слава Царству Твоєму Вiчному i Безкiнечному, вiльнiй Українi i святiй Русi! Слава Отцю i Сину i Святому Духу! Аллаху акбар, православнi! Не в насиллi Бог, а в Життi, Добрi i Правдi! Христова Фрипулья, спасай козакiв!
  
  Дядько Федось протягом свого тривалого життя i спiлкування з Богом судячи за все неодноразово зустрiчався i мав змогу подумати над рiзноманiтними сюжетами з Євангелiя i моментами православного вiровчення. Не все правда йому легко давалося i не завжди на його дорозi траплялися достойнi вчителi. Багато чого мусiв добиватись сам, через власний життєвий досвiд, шляхом власного спiлкування з Вiчним Богом-Життям у форматi Благодатного Авангарду. Серед iншого дядько Федось схоже довго не мiг збагнути Тайну Три-Єдиного Божества, хоча i багато над нею мiркував... Врештi решт Бог йому цю Тайну привiдкрив через знаменитий сон... Бог-Отець в образi Благодатного, Святого Безмежжя, Бог-Син в образi Благодатної, Святої, Просвiтленої Людини (того ж таки дядька Федося) i Бог-Дух в образi Святої Фрипульї, Святого Подиху Безмежжя, Святого Вiтру Благодатi, Зв'язку-Людини-з-Безмежжям... Безмежжя, Людина i Фрипулья - Одне Благодатне Цiле ... Господи, помилуй! Христова Фрипулья, спасай козакiв!
  
   Свiтогляд людей Бога-Христа i Його Предвiчного, Теперiшнього, Майбутнього i Безкiнечного, Благодатного Царства-Не-Вiд-Свiту-Цього, Благодатного Безмежжя, вiльної України i святої Русi: образ Три-Єдиного Божества, Святої Трiйцi (трьох святих, старих дiдiв) в роботi вiдомого росiйського художника Михайла Нестерова... Господи, помилуй! Слава вiльнiй Українi i святiй Русi! Христова Фрипулья, спасай козакiв!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"