Сергій з Києва : другие произведения.

Дядько Федось - богохульник чи святий?

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Дядько Федось - раб гріха, ідіот і богохульник чи справжній козак, воїн Христовий, святий і юродивий Христа ради?
  
  Дядько Федось виростав у типовій сільській, українській, радянській православній сім'ї і православному оточенні. Змалечку чув розмови про Бога-Христа і Його Євангелію, про Святу Трійцю, про Матір Божу, святих і мучеників. Виростаючи, він як і інші діти у його віці почав це все осмислювати і переосмислювати, шукати відповіді на ті питання, які його цікавили - про Бога, про Всесвіт Божий, про його місце у цьому Всесвіті, про правду і кривду, про життя і смерть, про рабів гріха і справжніх козаків. Зокрема бачив він і великий розрив між благодаттю євангельських істин і грішним життям навколо. Осмислюючи побачене і почуте на свій лад, проводячи власні пошуки дядько Федось серед іншого зацікавився поняттям Безмежжя (Благодатного Безмежжя). Тут ми можемо зауважити, що безмежність в часі і просторі це для віруючих людей виключно властивість Бога і Його Царства, або тих чи інших істот і сутностей, які з Ним пов'язані. Тому, коли дядько Федось став говорити, що Безмежжя - це Він Сам, то тут можуть бути два варіанти, або дядько Федось був несповна розуму, коли таке говорив, або він поводився як юродивий Христа ради, адже відомо, що юродиві буває говорять від імені Бога, доносячи таким чином людству те, що Бог попросив їх людству донести. Тобто ми маємо визнати одне з двох - або коли дядько Федось таке говорив він вів себе як рідкісний богохульник, або він виявляв людству свою, Богом дану святість і прозорливість. Якщо ми згодні з другим, маємо за ці слова славити дядька Федося як святого, з яким сподобився спілкуватися Сам Бог і відкрити йому деякі зі Своїх Святих Таїн. Дивний Бог у святих своїх.
  
  Так само можемо згадати слова дядька Федося сказані ним якось, що Він - Безмежжя, що Христос це Він, що Він Фрипулья. Тут можна знову ж таки - або записати дядька Федося в грішники і богохульники, або побачити святість дядька Федося в тому, що йому була явлена Свята Трійця, яку він просто називав іншими словами - Бога-Отця він називав Безмежжям (Благодатним Безмежжям), Бог-Син, образ якого він намагався з Божою поміччю показати людям на собі це Людина Безмежжя, Людина пов'язана з Безмежжям і Бог-Дух, який дихає де схоче - це його славнозвісна Фрипулья, яку ми, якщо вважаємо дядька Федося за Христового і Божого з повним правом можемо звати Фрипульєю Христовою.
  
  Словом, хай кожен дасть сам відповідь на це питання, як йому душа і совість підказують. А ми, усі ті, хто віримо, що дядько Федось все таки святий, скажемо:
   Господи, помилуй! Слава Отцю і Сину і Святому Духу! Мати Божа, дядьку Федосю і всі святі, моліть Бога за нас грішних! Христова Фрипулья, спасай козаків!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"