Сергій з Києва : другие произведения.

Фрипулізація як назва глобалізації по-українські

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Для осмислення нашого світу, в якому ми живемо і працюємо вже запроповано велику кількість понять. Кожне з них виражає свої смисли і їх відтінки. Свої смисли несе і поняття глобалізація і як наслідок, поняття глобаліція по-українські, глобалізація в Україні і світі з українською специфікою. Одразу виникає питання, а яка це специфіка, в чому вона полягає і коли проявилась?
  
  Питання глобалізації по-українські дуже непросте і цікаве і має на мою думку стосунок до філософії, філософії українства і філософії Безмежжя або фрипулізма як ще я її називаю, в пам'ять про свого видатного родича, дядька Федося, українського філософа Ф.К.Тетянича (1942-2007), блаженного Феодосія Київського, відомого також як Фрипулья.
  
  Саме дядько Федось, блаженний Феодосій Київський, київський і український (руський, козацький) філософ Федір Тетянич був одним з тих, хто в 1970х рр., коли руба стало питання про розпад чи точніше перебудову Старого Союзу, Країни Рад і України (Русі) у її складі на нових засадах на питання - а що буде після розпаду Старого Союзу? на відміну від філософів Заходу, Америки тощо дав відповідь іншу - буде Безмежжя. Таким він був далеко не один, серед тих, хто мислив схожим чином були і інші. Але якби там не було, факт залишається фактом - саме поняття Безмежжя дає початок і українській філософії Безмежжя і українській глобалістиці, філософії глобалізації по-українські, новому слову в історії козацької, робочо-християнської цивілізації країн і народів нашого регіону.
  
  Так от блаженний Феодосій Київський, український філософ Ф.К.Тетянич очевидно своїм життям і творчістю, своїми багаторічними перфомансами на вулицях Київ-Города очевидно доносив і судячи за все зумів донести дуже багато. Для тих хто хотів його бачити і слухати, хто цікавився його творчістю і намагався її пізнати, осмислити. В його творчості можемо знайти думки і про розпад (перебудову) Країни Рад і про продовження історії старої Русі (України) в новому світовому суспільному контексті і про зв'язок України (Русі) з Безмежжям і Його Творцем і Владикою, Художником Святої Троєщини, Христом-Богом дідів-прадідів у Троїці славним і ще багато-багато чого іншого.
   Все це дозволяє запропонувати ще одне поняття для осмислення глобалізації по-українські, глобалізації з українською специфікою і глобалізації та історії людства в цілому. Це поняття - фрипулізація, тобто перетворення світу у відповідності з прогнозами, моделями, світоглядом, теоріями і практиками Фрипульї, Ф.К.Тетянича, блаженного Феодосія Київського, дядька Федося.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"