Сергiй з Києва : другие произведения.

"дохристиянське" християнство як шлях вiльних людей по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй...

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Думаю в тi далекi часи у Великому Степу християни вiд нехристиян зовнi нiчим не вiдрiзнялися. В храми не ходили, святого Письма не читали, iкон у них могло не бути, могли i хрестiв на шиях не носити. Молились на схiд Сонця. Єдине що їх вiдрiзняло вiд нехристиян - причетнiсть до переказу про життя Бога-Спасителя, який став чоловiком, помер i воскрес, звiльнивши людей вiд рабства грiха i вiдкривши Життя Вiчне, пояснивши їм, що вони вiльнi люди по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй. Навряд чи археологiя зможе виявити рештки людей з таким свiтоглядом, але дуже можливо, що вони таки були в наших степах i саме в їхнiй спiльнотi, спiльнотi християн-степовикiв сходу Європи 1-10 ст. слiд шукати початки свiтогляду українського козацтва, людей вiльної України, яка потiм жила i розвивалась на степових кордонах Києво-Руської Держави, пережила Орду i породила Державу Вiйська Запорiзького i епоху коли "вся Україна покозачилась", а бiльшiсть християн Поднiпров'я почали самоназиватися козаками i людьми вiльної України, вiльними по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"